Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

БосІ ДІвчата АфганськоЇ ВІйни

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Воїтельки продовжують з люттю та героїзмом боротися в Афганістані та показувати там найвищий бойовий пілотаж. І вони, зрозуміло, обходяться мінімум одягу - босоніж і в одному лише бікіні.

  БОСІ ДІВЧАТА АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ
  АННОТАЦІЯ
  Воїтельки продовжують з люттю та героїзмом боротися в Афганістані та показувати там найвищий бойовий пілотаж. І вони, зрозуміло, обходяться мінімум одягу - босоніж і в одному лише бікіні.
  . РОЗДІЛ Љ 1
  Біжуть чотири красиві дівчата у бікіні: Наталя, Зоя, Августина, Світлана.
  Ось вони сміливо вступають у бій із моджахедами.
  Наташа палить по військах Ісламської імперії Талібан з підствольника, підбиває в борт танк і вигукує:
  - Батьківщина нас не забуде!
  Після чого її боса ніжка кидає до талібських воїнів гранату. Чується крик і писк, безліч розірваних бійців ісламської імперії. І одного генерала армії Сулеймана відірвало руку.
  Зоя, яка теж писала по талібах із подивом відзначила:
  - Годинник платиновий!
  Августина жбурнувши в солдатів ісламської імперії босими пальчиками ніжок гранату, кивнула:
  - А ще казали, що Сулейман жебрак!
  Світлана, строчачи по талібах видала, підморгнувши і голою, круглою, рожевою п'ятою піддавши вибух-пакет, з вибухівкою:
  - Головне багатство у душі!
  І маса талібських солдатів виявилася розірваною. Це була грандіозна битва двох колосальних армій.
  Наталка впала на живіт... Над нею пролетів штурмовик. Дівчина повернулася і лупнула в його хвіст. Вразила машину. Та задимилась і залишила за собою пишний шлейф.
  Так це вражаюче застосування нового комплексу "Голка". Він палить ніби розпечений метал олію.
  Зоя теж лупнула по іншому талібському штурмовику. Вразила його в корпус, після чого заспівала:
  - Ніколи ми не здамося ворогові,
  Я супостатів під стовбури підстригу!
  І дівчина босими ніжками охопила в'язку гранат. А потім як з великою спритністю жбурне у ворога.
  І чергова самохідка ісламської імперії перевернеться.
  Видно, що черепаха з потужною гарматою крутить розбитими ковзанками, а гусениці лопнули.
  Зоя відзначила з посмішкою:
  - Ми зробимо все розкішно!
  Августина теж відчайдушно б'ється. Вона схоплюється і біжить на талібів, стріляючи. І її мідно-червоне волосся майорить як бойовий прапор. Вражаюча грація у дівчинки.
  Руда бестія співає:
  - Зробимо світ гарним,
  І спрямуємо в політ ...
  Нашої радянської Росії,
  Армія грізних приб'є!
  Світлана, агресивно стріляючи у противників і скошуючи їх немов косою траву, також кинула гранату босими, чіпкими пальчиками і пискнула:
  - За політ до вершин!
  Четвірка дівчат працювала. І стріляла, і лупила супротивників з великим розпачом та фігуральним натиском.
  Крім них боролися й інші дівчата. На новітньому Т-72 виїхав екіпаж Єлизавети.
  Дівчата, зрозуміло, в одному бікіні та босі. Вони ведуть свою машину.
  А талібські танки наповзають. В основному це копія з Т-54, не надто небезпечна машина.
  Єлизавета командує, а Катерина, упершись босими, круглими, дівочими п'ятами наводить зброю.
  І вже якщо лупне - то вріже капітально.
  Ось виплюнуть із ствола важкий снаряд, і з великої дистанції вражає талібський танк.
  Олена, яка подала снаряд, вигукує:
  - Це колосально!
  Водія Єфросинія підтверджує:
  - Безперечно так!
  І її голі, мозолисті підошви тиснуть на педалі. Танк різко пришвидшується. Потім знову сповільнюється. І слідує забійний постріл.
  Екіпаж чотири Е на висоті.
  Їхній танк знову починає рухатися, а довгий стовбур повертається. Знову палить забійна гармата. На момент появи Т-72 найкращий танк світу. І, зрозуміло, він своє показує.
  Єлизавета, ведучи вогонь, і вражаючи супротивників, зауважує:
  - Ми є справжні патріотки СРСР!
  Катерина рішуче заявила:
  - Усі патріоти Радянського Союзу!
  І пальнула, натиснувши на кнопку, головою, рожевою п'ятою.
  Та тут дівчата не з тих, що щи лаптем сьорбають. Їхній танк знову в русі.
  З дистанції йому талібські снаряди не страшні. І вони вражають ворога із п'яти, шести кілометрів.
  Ось це дівчата - що треба. У них сила гніву та полум'я пристрасті. А також упевненість у перемозі.
  Єлизавета дивиться через приціл. Афганських машин небагато. Але є ще й американські продані ісламської імперії в кредит. Дані машини теж слабші за російську. І у них вище силует, через що куди легше потрапити.
  Катерина вицілила та вразила афганську машину американського виробництва. І з одного пострілу зірвала вежу.
  Ось як вона борзо б'є.
  Олена-радистка та заряджальна підтвердила:
  - Так тримати!
  І знову вилітає вбивчий для афганців снаряд. Дівчата у всій красі.
  Ну, це танк.
  А ось біжать, миготаючи рожевими п'ята дівчата в бікіні до літаків.
  Так готові штурмові винищувачі до бою.
  Анастасія Відьмакова застрибує до найближчого літака. І впирається у педалі голими підошвами.
  Потім машина плавно злітає.
  Войовниця рудої масті, з ідеальною фігуркою:
  -Радість, в Господі сила моя,
  Радість, у Господі з силою цінуючи!
  І посміхається перлинними зубками. Володимир Путін, звичайно ж, правитель не з великих. Але в даному випадку він веде війну, порівнянну з Великою Вітчизняною.
  Афганці насідають та вклинюються в російську територію.
  Ось боре медова блондинка - Акуліна Орлова. Теж дівчисько що треба.
  І знову в бікіні та боса. Вона дуже гарна та засмагла.
  Коли вона біжить до літака чоловіки задивляються. А хлопчаки, що прислуговують, підбігають і цілу витончені сліди її босих ніжок.
  Ось це дівчисько.
  Акуліна пурхає і влітає у штурмовик. Він дуже плавно, і водночас стрімко відривається.
  Акуліна заспівала:
  - Бачу в небі синю межу,
  Із шумом набираю висоту!
  І ось її штурмовик бачить у небі першу мету - афганський аероплан.
  Дівча, недовго думаючи збиває його з авіаційних гармат, луплячи з великої дистанції.
  Після чого блондинка-термінатор заспівала:
  - Я найвлучніша у світі,
  Прославилася у цьому ефірі!
  Акуліна хихикнула... Промайнули спогади, як полонені цілували її босі ніжки, голі, запилені підошви.
  Та це було кумедно. І таліби повзали на колінах цілуючи босі ніжки російській дівчині.
  Мірабела Магнітна теж біжить до літака. Її ноги такі засмаглі, мускулисті, голі та витончені.
  А які чудові плиточки преса. Це просто диво.
  Мірабела це войовниця, яка просто демонструє найвищий клас поведінки та водночас зразок краси.
  А її волосся виблискує наче сусальне золото. А тіло ледве прикрите бікіні.
  А які витончені сліди залишають її босі, точені ніжки. Це чудова дівчина.
  На неї можна довго не відриваючись милуватися.
  Ось вона надавала на педалі голими підошвами і штурмовик-винищувач плавно відірвався від злітної смуги.
  Мірабела зі смішком проспівала:
  - Тут для слабких місця нема,
  Ми зустрічатимемо світанок!
  Ось уже всі три дівчини в повітрі, а значить для Талібану настав чорний годинник.
  Анастасія Відьмакова посилає вбивчу силу снаряд, афганським танком і пробиває його наскрізь. Після цього вимовляє:
  - За комунізм!
  Акуліна Орлова теж бореться із великим успіхом. Ось її пущено ракету, яка рознесла самохідку. Дівчина верещить:
  - За велич планети та за славу жовтня!
  І знову вона посилає до супротивника щось надзвичайно вбивче.
  Мірабела Магнітна влучно б'є в супротивника, і співає:
  - Раз, два, три... Ворогів усіх розірви! І голову талібу відірви!
  Тріумвірат б'ється дуже вміло та відчайдушно. Дівчата тут такі скажемо прямо красуні.
  І їхні штурмовики скачуть небом і це дуже здорово. І мало того вони та літаки Талібану збивають.
  Ось це красуні писані. Немає імперії моджахедів не поздоровиться. Ось один постріл, і аж три афганські літаки разом збито.
  Анастасія Відьмакова, скелячи зубки і привітно посміхаючись, натиснула голою, рожевою п'ятою на кнопку.
  Збила машину і пискнула:
  - Це мій капітальний запит!
  Акуліна Орлова підтвердила, збиваючи супротивника:
  - І руш швидше в ніс!
  Дівчата тут розперезалися неймовірно. І знову пара афганських винищувачів збита. Ось це їхня найвища професія. Дівчина колосальної тут сили.
  І ось Анастасія вразила бункер із талібським генералом. І той підлетів у повітря.
  Як піднялася земля і запалала від удару дівчат. І це ще лише початок.
  Воюють і снайпери-самки.
  Аліса та Анжеліка зі своїми гвинтівками. Вони полюють на талібських солдатів і влучно стріляють.
  Цілують насамперед офіцерів.
  Дівчата теж вважають за краще боротися в одному лише бікіні. Вони відважні та дуже гарні.
  Теж Аліса блондинка, а Анжеліка - руда.
  Стріляють вони по черзі і вражають влучно.
  Аліса збила талібського полковника влучною кулею і запитала руду напарницю:
  - Як ти думаєш чорні дірки бувають насправді чи це лише гіпотеза?
  Анжеліка теж зрізала влучним пострілом чергового афганського офіцера та відповіла:
  - Знайшла момент, щоб ставити такі питання!
  Аліса зітхнувши відповіла:
  - На жаль, кращого часу не знайшлося!
  І дівчисько кинула босими пальчиками ніжок маленьку гранату. Дюжина талібів виявилася розірваною.
  Анжеліка відповіла, знову пальнув:
  - Думаю, на врожайність зернових чорні дірки не впливають!
  Аліса із цим погодилася:
  - Думаю я теж - хоч ...
  Руда бестія кинула голою п'ятою подарунок анігіляції, знову розбиваючи супротивників і видала:
  - За комунізм на Венері!
  Аліса додала:
  - І на Марсі теж!
  Обидві дівчата стріляють влучно. І дуже вони фігуристі та мускулисті.
  Наприклад, коли впіймали в полон талібу, змусили його цілувати запорошені підошви. Так воїн ісламської імперії Талібан так перехвилювався, що буквально відкинув копита.
  Аліса відповіла з подихом:
  - Шкода його!
  Анжеліка погодилася:
  - Ця війна нам зовсім не потрібна!
  Аліса додала:
  - І Талібан теж!
  Руда бестія дотепно помітила:
  - З окулярами з Китаю, така я крута!
  Войовниці й справді дуже веселі.
  Вони стільки яскравого шарму.
  Аліса знову кинула презент смерті голою, круглою п'ятою і проворкувала:
  - За нові перемоги!
  Анжеліка теж запустила в ворога руйнування, застосувавши босу ніжку і в'якнула:
  - За Вітчизну!
  Ось так ці дівчата розійшлися... Снайперські рушниці працювали з повною віддачею.
  Оленка також билася, захищаючи від талібів місто. Всюди були руїни і нагромаджувалися руїни.
  Дівчина дала чергу солдатам ісламської імперії Талібан, скосила їх цілу шеренгу.
  А потім Оленка кинула босими пальчиками ніжок гранату, розкидавши китайців і пискнувши:
  - За Іллю Муромця!
  Анюта теж писала по солдатам Афганської імперії Талібан. І всаджувала дуже влучно. Що не куля, то попадання.
  І падають пробиті таліби, слово штабелями.
  А дівчина ще голою, рожевою, круглою п'ятою горошинку смерті кине і заспіває.
  - Слава СРСР! Нема у нас проблем!
  І знову влучна черга, і купа трупів.
  Алла теж у бою. Зрізає солдатів Афганської імперії Талібан. Така вже він промениста дівчина. Вибиває талібів наче тавро голкою. При цьому співає:
  - І в гірській висоті, зоряній тиші,
  У морській хвилі та лютому вогні!
  І лютому, і лютому вогні!
  І ось її босі пальчики ніжок знову жбурляють убивчий і руйнівний подарунок смерті.
  Дівчата тут дуже гарні, і все у бікіні. А такі фігуристі та мускулисті.
  Марія також бореться. Вибиває масу талібів, скошує їх з великою легкістю і співає:
  - Життя тільки мить - між минулим та майбутнім,
  Життя лише мить - за нього і тримайся...
  Хто з чоловіків може хвалитися тулубом,
  А у дівчинки думка - закрути!
  І її боса ніжка знову як метне колосальної руйнівної сили подарунок анігіляції.
  Ось це справді дівки - просто вищий клас та пілотаж найвидатніших пілотів.
  А як їхні босі ніжки витончені, і спокусливі.
  Олімпіада також бореться з величезним натхненням. І косить без церемоній ворогів. Вона їх цілими шеренгами знищує.
  А потім босі пальчики ніжок чудової красуні метають подарунки тотальної анігіляції.
  Після чого Олімпіада проспівала:
  - Ні не потьмяніє пильний,
  Погляд комсомолки чистий.
  Голос народу дзвінкий,
  І струмок променистий!
  
  Вірю весь світ прокинеться,
  Буде кінець фашизму-
  І засяє сонце -
  Шлях осяявши комунізму!
  І знову боса п'ята підкидає одразу цілу зв'язку гранат.
  Ось це дівчата. Вони стільки краси. А таліби йдуть уперед наче хвиля цунамі. Їх дуже багато і вони буквально закидають російські позиції трупами. І так агресивно лізуть.
  Війська Афганської імперії Талібан намагаються захопити весь світ. І в цьому випадку Росію.
  Маруся стріляє талібами. Її босі пальчики ніжок метають лимонку з уламками. І знову летять у різні боки голки. Прошивають воїнів Ісламської імперії Талібан.
  Моджахеди дуже хоробри, і дівчата строчать по них ледве встигають змінювати стрічку. Їх буквально закидають трупами.
  Маруся з посмішкою заспівала:
  - Сталін живе у моєму серці,
  Щоб ми не знали смутку.
  У космос відчинили дверцята -
  Зірки над нами сяяли!
  І знову боса, точена ніжка дівчини кидає велику вбивчу силу гранату.
  Ось це красуня.
  Мотрона теж веде вогонь по супротивнику, і вельми мітки. Вона скошує ворогів і кидає босими пальчиками ніжок убивчої сили гранати. Розриває супостатів і пищить:
  - Комсомол не просто вік,
  Комсомол - моя доля!
  І знову дівчина робить влучний постріл. І падає убитий талібський генерал.
  Оленка співає, круша моджахедів:
  - Союз непорушний республік вільний,
  Згуртувала не груба сила, не страх.
  А добра воля людей освічених,
  А дружба, світло, розум та сміливість у мріях!
  І вкотре босі пальчики точених, засмаглих ніжок дівчата кидають убивчої та руйнівної сили гранату.
  І маса талібів вирушає до праотців.
  Шпурнула голою п'ятою презент смерті та Анюта.
  Афганський танк перекинувся. І його розбиті ковзанки покотилися полем.
  Випалена трава, маса трупів на ній.
  Анюта з посмішкою проспівала:
  - З талібом вирує війна,
  Війна без особливих причин.
  Зірвався з ланцюга Сатана -
  І загибель прийшла разом із ним!
  Алла теж писала воїнам Афганської імперії Талібан, причому дуже влучно. І руда дівчина босими пальчиками ніжок запустила шматок пластиду.
  І два дюжини афганців виявилися підкинуті в повітря і там спалахнули.
  Алла заспівала:
  - Безсмертну славу пізнали у битвах,
  Народ наш великий у боях як орел.
  Чимало я знаю пройде поколінь,
  І воїн Росії - велич знайшов!
  Після чого Алла знову кинула босими пальчиками ніжок убивчий подарунок анігіляції.
  Марія, строчачи по талібах, відзначила:
  - Це найвищий наш клас!
  І взяла жбурнула босими пальчиками ніжок, руйнівний подарунок анігіляції.
  Після чого дівчина з жовтим волоссям, заспівала:
  - Граната, граната, забійна граната,
  Китайців чекає - найкрутіша розплата!
  Олімпіада агресивно відзначила, скошуючи талібів, скошуючи немов коса траву. І кидаючи босими пальчиками черговий подарунок анігіляції, дівчинка видала:
  - Це все буде дуже круто!
  Маруся, скошуючи ворогів, і кидаючи босими пальчиками ніжок убивчі подарунки смерті, пискнула:
  - За великі зміни!
  Мотрона вибиваючи афганців, і голою п'ятою піддавши презент пекельної смерті, видала:
  - За реальний комунізм у СРСР!
  Ось такі дівчата з голими ногами і босими круглими п'ятами талібів пресують.
  А ось Вероніка та Тамара наводять на війська Афганської імперії ракети. І ті запускаються із гуркотом, руйнуючи позиції Талібану. Оце битва.
  Вероніка і Тамара миготять босими, рожевими п'ята, і тиснуть на кнопки джойстиків.
  Вероніка запустили руйнування і пропищала:
  - За нові перемоги СРСР!
  Тамара ламала ворогів, випускаючи подарунки знищення, і в'янула, босими пальчиками натиснувши на кнопку:
  - Оце велика партія світу!
  Дівчата розсміялися та показали мови.
  Вікторія теж босими пальчиками своїх дуже гарних та спокусливих ніжок натискає на кнопки джойстика.
  І розбиває дзоти та доти ворога з Ісламської імперії Талібан. Ось це дівчата, які несуть у собі заряд анігіляції.
  Вероніка провела долонею по плитках преса і перевіряла:
  - За возз'єднання планети та всього світу!
  Ось і Сталеніда у бою. Вона дівчинка що здатна битися з несамовитою люттю.
  І ось її груди ходять ходуном. Ось це дівка. І язик у неї такий червоний.
  І ось летить забійної сили на смерть.
  Сталеніда з пекельною посмішкою співає:
  - Чи стане світ чистішим і красивішим,
  Заради нашої Батьківщини-Росії...
  Настає в люті Афган -
  Я мечем по пиці йому дам!
  Вероніка із цим погодилася:
  - Росія зобов'язана здолати Талібан!
  Ось дівчата біжать до атаки. І їхні ніжки дуже спокусливі, і з великою красою миготять.
  Воюють тут і добровольці з Німеччини. Ось зокрема танковий екіпаж Герди.
  Дівчата-німкеня теж босоніж і в бікіні.
  Руда Шарлота натискає босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика і вражає танк супротивника.
  Після цього вимовляє:
  - Захистимо Німеччину на далеких рубежах.
  Герда теж стріляє, використовуючи босі пальчики ніжок, ненависному противнику і пищить:
  - За біле братерство!
  Христина теж б'ється дуже сміливо. І використовує свої босі пальчики ніжок дуже продуктивно.
  Зі стовбура танка, вилітають презенти смерті. Вони трощать і спалюють все навколо себе.
  І це дуже вбивчий та руйнівний танк.
  Христина проспівала:
  - Наш комунізм у великій славі,
  Піднімемо вище червоних прапор!
  І голою п'ятою дівчина натисне на кнопки.
  Магда теж веде влучний вогонь. Вражає супротивника з великою точністю, відриває снарядами вежі і верещить:
  - За Батьківщину - нашу матір!
  І теж її босі пальчики ніжок при ділі.
  Ось це дівча - сама лава вулкана - кров з молоком. І як вони трощать моджахедів, не даючи їм ні роздиху ні найменшої поблажки.
  Герда прочирікала, пославши снаряд за допомогою босих пальчиків ніжок у танк противника:
  - Це дивно!
  Для дівчат немає реальних проблем.
  А ось ще за афганців знову взялися красуні-ніндзя із Японії.
  Вони якщо вже стали трощити, то роблять це великим смаком та розмахом.
  Дівчина-ніндзя з синім волоссям рубала двома мечами по талібах, провівши млин і проворкувала:
  - За великі здобутки Японії!
  І її гола п'ята підкинула кульку з колосальною силою руйнування та знищення.
  Дівчина-ніндзя з жовтим волоссям, провела прийом клинками метелика, і в'якнула:
  - За найбільші перемоги!
  І її босі пальчиками ніжок жбурнули горошинку анігіляції, порвавши пару дюжин афганців.
  Дівчина-ніндзя з червоним волоссям, теж рубала мечами, зліва направо і навскіс.
  Після чого проворкувала:
  - За космічну Японію!
  І голою п'ятою дівчинка підкинула пакет із вугільною вибухівкою, і як рознесе ворога.
  Дівчина-ніндзя з білим волоссям, провела прийом, бочка з цвяхами, зносячи голови талібам і пискнула:
  - За величезну піднебесну імперію!
  І босими пальчиками ніжок кине отруйні голки, що пробивають смаглявих воїнів наскрізь.
  Ось така четвірка дівчат-ніндзя виявилася агресивною і рубала Афганські голови з великим ентузіазмом.
  Билися в небі та льотчиці найвищого класу.
  Зокрема, Альбіна та Альвіна.
  Це такі чарівні блондинки. Вони запускають у ворога авіаційні снаряди.
  Альбіна пальнула за допомогою босих пальчиків ніжок. Збила одразу десяток афганських літаків і проворкувала:
  - За Батьківщину великої епохи!
  Альвіна зрізала супротивника, і підбивши відразу дюжину талібських машин, простим натисканням голої п'яти, видала:
  - За найбільшу Русь та СРСР!
  Ось це дівчисько - найбільшого класу, реально супер. І її напарниця просто гіпер.
  Дівчата, зрозуміло, заводного порядку та найбільшої мудрості.
  А ось ще й Маргарита на мотоциклі їде та стріляє по талібах.
  А разом із нею і Віола.
  Дівчата викошують воїнів Афганської імперії Талібан.
  Віола кидає з коляски за допомогою босих пальчиків ніжок бомбу і реве:
  - За Батьківщину, за Путіна!
  Маргарита теж підкинула голою, з витонченим вигином підошви ніжкою презент руйнування і в'янула:
  - За перемогу великі комунізму!
  І обидві дівчата як зареготають. І дають чергу цілу шеренгу китайців, що зрізала.
  А ось Оля та Надія на бойовій машині піхоти їдуть. Теж пальбу ведуть надзвичайно влучно відразу з дюжини кулеметів. І так китайців відчайдушно та вміло викошують.
  Оце баби. І зрозуміло, теж в одному бікіні червоного кольору, засмаглі та босі.
  Їхні ніжки в русі і посилають до афганців заряди руйнування та загибелі. Ось це дівчата - просто супер!
  Оля проворкувала, скеля зубки:
  - Комунізму бути у всьому світі!
  Надія з цим охоче погодилася, скошуючи воїнів Афганської імперії Талібан і давлячи п'ятою на педалі:
  - Ми вірні справі Леніна!
  Воїтельки на БМП звичайно ж дуже хортові та сильні.
  А ось і Валентина, і Лариса теж по талібах довбають із дельтаплану.
  І скидають бомби за допомогою босих пальчиків ніжок. Знищують ворогів з Афганської імперії дуже хвацько.
  Валентина, ведучи вогонь по ненависному супротивнику, гаркнула:
  - За Вітчизну - нашу матір!
  Лариса, зрізаючи моджахедів натиснувши голою, дуже красивою та естетичною рожевою п'ятою, пискнула:
  - Вибиватимемо талібський дух!
  Анна та Ангеліна теж тут за Талібов взялися. Дівчата застосували підземний танк. І це серйозно.
  Машинка невелика, але ефективна.
  Анна пальнула по супротивнику, скосила масу талібів і прочирікала, давлячи на кнопки босими пальчиками ніжок:
  - За перемоги епохи червоної країни!
  Ангеліна, скошуючи супротивників, і виринувши танком, із землі, провизжала, скалячи зубки:
  - Комунізм безсмертний!
  І знову її гола, пружна п'ята, надіслала подарунок руйнування.
  
  БОСІ ДІВЧАТА ДРУГИЙ СВІТОВИЙ
  АННОТАЦІЯ
  У другій світовій війні беруть участь дівчата. І вони, зрозуміло, босоніж і в бікіні. І чого вони тільки не витворяють. Дівчата скажемо так - просто супер. І демонструють найвищий у світі пілотаж.
  . РОЗДІЛ Љ1
  Чотири німецькі дівчата: Герда, Шарлота, Крістіна та Магда вмовили фюрера дозволити їм битися на Курській дузі. Недалекий Гітлер із упередженням ставився до жінок у армії. І може тому програв війну.
  Але в цьому світі дівчата з СС виявилися такими гарячими та переконливими, що фюрера вламали.
  Так що на Курській Дузі в бій пішов танковий екіпаж дівчат, які билися лише в одному бікіні та босоніж, що робило їх неперевершеними бійцями.
  Крім того, у цьому світі фюрер був трохи розумнішим. І дозволив себе вмовити Роммелю і той узяв та евакуював німецькі та італійські війська з Африки.
  Це дозволило зберегти німцям більше сил - цілих вісім дивізій, загартованих, африканських ветеранів. Крім італійців. І в результаті чого висадка союзників на Сицилію обернулася для них розгромом, і великою військовою катастрофою і величезною кількістю полонених і втратою трофеїв.
  А зараз німці чекали Курська Дуга. Окрім дівчат на танку, з'явилися ще дві дівчини: Альбіна та Альвіна, які билися на Фокке-Вульфі. І теж вони були в одних лише трусиках.
  Отже, тепер проти Червоної Армії були босі дівчата фюрера, а це серйозно.
  Ось розгорнулася грандіозна битва на Курській дузі. Німецькі війська просунулися Півдні, і прорвали радянську оборону.
  Тоді було кинуто в бою резервну танкову армію. І розгорнулася вирішальна битва.
  Герда та її екіпаж билися на "Пантері", було спекотно і екіпаж дівчат навіть скинув ліфчики.
  Ось красуні навели зброю. Гармата у "Пантери", всього в 75-міліметрів, зате скорострільна і довгоствольна.
  Герда пальнула з великої дистанції за допомогою босих пальчиків ніжок, снаряд точно потрапив встик вежі та корпусу радянського танка Т-34-76, і пробив броню. Російська машина спалахнула, і став детонувати бойовий комплект.
  Герда заспівала:
  - Слава Німеччини, слава!
  Наступний постріл відтворила, використовуючи босі пальчики ніжок, по наступаючим радянським танкам Шарлота, пробила російську машину і заспівала:
  - Наша сила велика,
  Буде тверда рука!
  А потім довбанула і красива і розумна Крістіна, застосувавши свою витончену, босу ніжку. І знову підбито радянську тридцятьчетвірку. І вона горить.
  А дівчисько пищить:
  - За комунізм ми підемо в бій, але не російський, а арійський!
  Магда теж вистрілила, і знову вразила машину Червоної Армії, прошибла метал, змусила тридцятьчетвірку горіти і запитала:
  - А що комунізм буває арійським?
  Герда довбала за допомогою босих пальчиків ніжок по ворога, проламала метал російською машини, і відповіла:
  - Та комунізм може й арійським. Коли для нас рай, а інші старанно працюють!
  Шарлотта пальнула по ворогам, за допомогою босої, круглої п'яти і проворкувала:
  - За радість на Землі!
  І радянська підбита тридцятьчетвірка горить. Червона армія кинула у бій свій стратегічний резерв: Степовий фронт та його танки. І якщо його перебити, то німцям буде відкрито дорогу в обхід Курська і вдасться зачинити котел.
  Тож тут вирішується доля битви.
  А німецькі "Пантери" добре. Вони винищують радянські машини, наче щуки мальків.
  Христина пальнула за допомогою босих пальчиків ніжок, німецька гармата робить п'ятнадцять пострілів за хвилину, і дівчата стріляють по черзі.
  І войовниця діє надзвичайно влучно.
  Ось пробила радянську тридцятьчетвірку і заспівала:
  - Нас сильніше не знайти,
  Нам не більше як двадцять!
  Дівчата, зрозуміло, дуже гарні. Коли вони полонених російських солдатів ставили навколішки і змушували їх цілувати, босі засмаглі ніжки, то ті робили це із задоволенням та ентузіазмом.
  Магда розбила радянську машину, влучно вистріливши за допомогою своєї голої, витонченої ніжки і пискнула:
  - За Батьківщину, і за волю!
  І дівчата взяли та заспівали:
  Перлина, тремтяча зачіска,
  Хвилюється, тремтять мої груди!
  Я дівчина як боязка берізка,
  Боюся, і ворухнутися, і зітхнути!
  
  І що на вушко шепоче свіжий вітер?
  Хрумтить під ножною босою пісок...
  І немає мене щасливішим на планеті,
  Коли з тобою крокую я в лісок!
  
  Відкрий коханий мені велику таємницю,
  Як серце вдалося приворожити!
  Але твоє обличчя таке сумне?
  По лобі пройшла зморшок найтонших ниток!
  
  Мені юнак з тугою відповідає;
  Надовго розлучить із тобою війна!
  Щоб знайти нам місце в пущах раю,
  Повалений повинен у пекло сатана!
  
  У відповідь кивнула струнка берізка,
  Ти мені більше, ніж сердечний друг!
  Хоч може результат битви слізний,
  Але з нами Бог Ісус-пастух!
  
  Розвіємо пекла бісів - злі тіні,
  Щоб гаї розцвітали зелені!
  Погладь мені засмаглі коліна,
  Міцніше обійми мене!
  
  А він відповів ніби діві жартома,
  Сказав під дзвін розлогих гілок;
  - А чекатимеш на мене ти рік голубка?
  Сильна спокуса гарячих журавлів!
  
  У відповідь йому сказала я так суворо,
  - Не буду цивільною біля верстата стояти!
  І мені до смаку ратна дорога,
  Хочу боротися, злісних перемагати!
  
  Прийшла на пункт - зрубала гілки-коси,
  Мені дали новий із диском автомат!
  Хоч трава плачуть, наче перли роси,
  Навіщо невинність стала як солдат!
  
  Тому, що Батьківщина мені всіх дорожча,
  Вітчизна вище зірок горить у душі!
  Не те нутро, що панувати на ложі,
  А ночувати з гвинтівкою у курені!
  
  Прийде перемога, у це вірю свято,
  Адже наша справа - праве завжди!
  Ну, посміхніться радісніші хлопці,
  Нас чекає, повірте добра доля!
  Красиво дівчата заспівали, і при цьому стріляли. І кожен постріл дівчат-босоніжок - точне влучення.
  Але перша хвиля відбита, і спеціальні машини підвозять додаткові снаряди.
  А в небі борються гарні німецькі дівчата. Обидві блондинки: Альбіна та Альвіна.
  І вони такі класні.
  Альбіна пальнула за допомогою босих пальчиків ніжок відразу з шести авіагармат. І спалахнуло кілька радянських літаків.
  Воїтелька проворкувала:
  - Слава моєї сили!
  Альвіна теж довбала по ворогах, за допомогою пальчиків своєї босої ніжки. Збила п'ять радянських літаків разом і пискнула:
  - В ім'я білих вовчиць!
  Дівчата тиснули російські машини з віртуозністю самок леопарда.
  Альбіна вистрілила за допомогою червоного соска грудей натиснувши на кнопку і проворкувала:
  - За честь Третього Рейху!
  Альвіна теж довбанула по противнику, використовуючи рубиновий сосок, і діючи грайливо, видала:
  - За прусський дух!
  Ось це були два бойові дівчата - класу супер. І босі і з оголеними грудьми.
  І любили вони дуже мучити піонерів. Ось із хлопчика зриваєш одяг і прив'язуєш його до дерева. Після чого береш до рук батіг і починаєш його стьобати. І це так чудово.
  І хлопчик кричить від болю, його засмагла шкіра вкривається кривавими смугами. А дівчина бере і підносить до босих ніжок пацана смолоскип. І горить гола підошва. І хлопчисько волає від дикого болю. І так приємно його стогін і крики слухати.
  Альбіна та Альвіна люблять каламут хлопців, особливо гарненьких та білобрисих. І це таке велике задоволення для них.
  Але й боротися вони вміють.
  Альвіна натиснула на кнопку джойстика полуничним соском. І збила ще кілька радянських літаків за допомогою авіагармат, після чого проворкувала:
  - Я найкрутіша вовчиця у світі!
  Альбіна теж довбанула, натиснувши на кнопку джойстика за допомогою малинового соска грудей, зрізала дюжину російських машин і пропищала:
  - За нову Німеччину!
  Ось це дівчата - видатний пілотах.
  Герда та її танковий екіпаж на "Пантері", продовжують боротися.
  Ось дівчина-блондинка взяла і довбала по радянській тридцятьчетвірці за допомогою червоного соска грудей.
  І вразивши російську машину, видала:
  - Я не знаю нічого поганого,
  Окрім хлопця заводного!
  Шарлота дотепно відзначила, теж пальнув малиновим соском по ворога і пискнула:
  - Даєш великі перемоги!
  Христина теж взяла і довбала за допомогою рубінового соска, і зробила це дуже влучно. Розбила радянську машину і пискнула:
  - За нові рубежі!
  І лупнула і Магда, бойове дівчисько, дуже круте і войовниче, з волоссям типу сусального золота.
  І довбала, використовуючи полуничні соски грудей, що зробив дуже точно і влучно.
  Пробила радянську тридцятьчетвірку і пискнула:
  - Попадання моє!
  І дівчата візьмуть та завиють. І це войовниці рівня суперменів.
  Танковий бій німці виграли, і замкнули котел за Курском. І утворився такий великий клубок червоних армій.
  Бої йшли з величезною злобою та люттю. Жертв було дуже багато.
  Частина радянських військ спромоглася вирватися, а частина потрапила в полон або була знищена.
  У боях відзначилася дівчина Шелла. Вона боролася в піхоті і застосувала ноу-хау, почала кидати гранати босими пальчиками ніжок. І це надзвичайно круто.
  Шелла дала чергу, скосивши російський солдат, немов косою і проворкувала, скалячи зубки:
  - Ой білени, білени мої,
  Я беленами, наїлася....
  І ви солдати наче нули,
  Не зберегти видно цілість!
  А інша дівчина Єва пальнула з фауст-патрона за допомогою полуничного соска грудей і пробила радянський танк.
  І її голою п'ятою кинула горошинку смерті і теж багато солдатів Червоної Армії порвала.
  Ось це дівчисько - клас найвищий і колосальний.
  А потім полонені російські солдати ставали навколішки і цілували дівчатам босі, запорошені ніжки.
  І це виглядало дуже здорово.
  І дівчата такі босі та гарні.
  Оце дівчата, які якщо за щось візьмуться, то обов'язково доведуть - це до кінця.
  Червона Армія зазнала великої поразки на Курській дузі. Війська Вермахту рушили на Воронеж. І діяли енергійно.
  Але й радянські дівчата теж люто борються і їх можна і треба також показати.
  Наташка кинула босою ніжкою гранату у фашистів і заспівала:
  - Даремно...
  Зоя запустила голою п'ятою презент смерті та додала:
  - Противник...
  Августина піддала щось знищуюче і пискнула:
  - Вважає...
  Світлана босими пальцями ніг підкинула гранату і пискнула:
  - Що...
  Наташа жбурнула босими ніжками пару лимонок і в'янула:
  - Російських...
  Зоя теж піддала щось енергійне та смертельне, пискнувши:
  - Зумів.
  Августина запустила смертельне, пробурчавши:
  - Ворог.
  Світлана знову піддала нищівне і в'янула:
  - Зламати!
  Наташа дала чергу і пискнула:
  - Хто...
  Зоя теж пальнула по чорношкірих іноземцям, що набрали фашисти і пискнула:
  - Смілив!
  Августина видала з напором та люттю:
  - Той...
  Світлана піддала з оскалом пантери:
  - У...
  Наташа кинула босою ніжкою гранату і в'янула:
  - Бою...
  Зоя жбурнула босими пальцями презент смерті і буркнула:
  - Нападає!
  Августина довбанула і буркнула:
  - Ворогів...
  Світлана піддала зв'язку гранат босими підошвами, і як прокриче на всю горлянку:
  - Будемо...
  Наташа цвяхнула чергою і прошипіла:
  - Яростно.
  Зоя зрізала фашистів і пискнула:
  - Бити!
  Августина знову пальнула, і вякнула:
  - Яростно.
  Світлана прочирикала, ведучи пальбу:
  - Бити!
  Наташка знову кинула витонченою, босою ніжкою гранату, прочірикала:
  - Ми знищимо фашистів!
  Зоя взяла і прочирікала:
  - Майбутній шлях до комунізму!
  І кинула босими пальчиками лимонку ноги.
  Августина взяла і розкидала черги, і полетіли її голі ніжки із руйнуванням по фрицям:
  - Ми розколемо супротивників!
  Світлана взяла і босою п'ятою підкинула, зв'язку гранати, і пропищала:
  - Рознесемо фашистів!
  І четвірка продовжувала стріляти та кидати гранати. Рухався німецький Ягдтигр. Машина із 128-міліметровою гарматою. І стріляє собі.
  А дівчата кидали гранати. Підривали фашистів. А ті стріляли у відповідь. Лізли вперед. Знов пруть танки. Рухається новий німецький "Пантера"-2. Дуже рухлива машина.
  Але і його дівчата взяли в обіг і підбили. Роздерли рухому з газотурбінним двигуном машину. І рознесли її на шматки.
  Наташка зі смішком помітила:
  - Ми чудово боремося!
  Зоя із цим погодилася:
  - Дуже здорово!
  Августина дотепно помітила:
  - У нас буде перемога!
  І запустила босою ніжкою протитанкову гранату. Сильна дівчина. І стільки в ній дотепності.
  Світлана теж пальчиками голої ноги запустила подарунок смерті, і потрапила до супротивника. Дуже агресивна дівчина з очима кольору волошки. У ній така дотепність, і пасаж сил!
  Наташа дала чергу, і вишкірилася:
  - За Русь святу!
  Зоя стріляла дуже активно, і скелялася, показуючи перлинні зубки:
  - Я войовниця того рівня, що не згасає!
  Августина теж вистрілила. Скосила фашистів і пробулькала:
  - Я войовниця з великих амбіцій!
  І вишкірила перлинні зубки!
  Світлана підтвердила:
  - Дуже великих амбіцій!
  Дівчата воюють дуже давно. І звичайно ж досягли успіху в ратній праці. Вони загалом класні красуні. Визначний розум. І стріляють першим ґатунком.
  Наталя, ведучи вогонь, подумала, що якби не стало Сталіна, утворилася в душах людей якась порожнеча. Неначе померла близька людина.
  Хоча цей грузин і був жорстокий. І не все робив правильно. Навіть є із цього приводу анекдот. Чому Ленін ходить у черевиках, а Сталін у чоботях? Тому що Володимир Ілліч вибирав дорогу, а цей вусатий все пре напролом.
  У цьому плані Сталін був оптимальним імператор. Справді, як охарактеризував його Ленін - надто грубий.
  Це кухар готує лише гострі страви. У плані жорстокості це була палиця з двома кінцями.
  З одного боку це допомагало тримати дисципліну та стимулювало партійний апарат. З іншого, вибивалися найцінніші кадри та здібні люди. Зокрема, після війни втратили такого великого управлінці як Вознесенський. Які мав найбільші заслуги перед Батьківщиною.
  Вознесенський був, мабуть, ідеальним управлінцем: як жорстким, а ще й розумним, освіченим. Наймолодший доктор наук у СРСР, академік, видатна особистість. Без Вознесенського якось економіка Росії розладналася. І перемогти фашистів не можу.
  Наташка кинула босою ніжкою лимонку і заспівала:
  - З неба...
  Зоя теж жбурнула босими пальцями гранату і видала:
  - Зірочка...
  Августина запустила голою ногою презент смерті та заспівала:
  - Яскрава...
  Світлана теж кинула гранату за допомогою босої ніжки і видала:
  - Кришталіно!
  Наташа дала чергу і прошипіла:
  - Я вам...
  Зоя запустила босими пальцями подарунок смерті, прошипівши:
  - Пісеньку.
  Августина піддала голою п'ятою, що несе смерть і пропищала:
  - Заспіваю...
  Наташка продовжила, агресивно співаючи:
  - Про...
  Зоя кинула босоніжкою ніжкою вибух-пакет, розкидавши фашистів і пискнула:
  - Рідного...
  Августина піддала голою п'ятою в'язку гранат, видала:
  - Сталіно!
  Але у фриців чотири дівчата і такі хорти.
  Вони посідали на новий танк "Пантеру"-2 з 88-міліметровою, довгоствольною гарматою.
  Герда вистрілила з гармати і вразила Т-34 вниз корпусу, і прочирікала, блимаючи сапфіровими очима:
  - Ні, все-таки Бог любить Німеччину! Ми обов'язково переможемо!
  Шарлота із цим охоче погодилася:
  - Ми не можемо програти! Скоро вийдемо до Калініна, і до Москви буде рукою подати!
  Христина вишкірила свої перлинні кусачики і в'янула:
  - Дійдемо, буде час і до Владивостока!
  Магда з жалем відзначила:
  - А японці вже майже американцями розгромлені. Це дуже серйозно, у нас майже втрачено важливого союзника.
  Герда підбила новий радянський танк і пискнула:
  - Обійдемося і без них!
  Шарлота хихикнула і помітила:
  - Якщо малюк усміхнеться, можливо, все обійдеться!
  Христина видала у риму:
  - Від усмішки лопнув бегемот!
  Магда підтримала її:
  - У дівчинки дуже жадібний рот!
  І войовниці взяли й розреготалися. У них іскрометної енергії можна сказати і з надлишком!
  Герда знову вистрілила по радянських машинах і в'янула:
  - Майбутнє століття стане за нами!
  Шарлота теж довбанула і підтвердила:
  - Буде й польоти до космосу!
  Христина охоче таке підтвердила:
  - Будемо у космос літати!
  Магда довбанула з бомбомета і видала:
  - Сівши в зірковий літак!
  Герда показала мову і пропищала:
  - У новому столітті правитиме імперія Третього Рейху!
  Шарлота з агресивним оскалом підтвердила:
  - І четвертого теж.
  Після чого красуня знову розвернула радянський танк.
  Христина, це войовниця-чортівка, блискаючи перлинними зубками, пропищала:
  - Хай буде новий порядок! І слава Великої Імперії!
  Магда підтвердила з лютою люттю:
  - Слава імперії!
  Герда знову пальнула і видала:
  - Нам також слава!
  І, видно, дівка потрапила.
  Цвяхнула і Шарлотта. Причому дуже влучно. Прошила радянський танк прямо в борт. Після чого прочирікала:
  - Б'ємось за новий порядок!
  Магда, ведучи вогонь і вражаючи супротивників, підтвердила:
  - І без жодних сумнівів доб'ємося!
  Герда знову цвяхнула, та дуже влучно і видала:
  - Доб'ємось з великим запасом!
  І блиснула сапфіровими, і дуже яскравими очима.
  Шарлота теж вистрілила, потрапила в російську машину і в'якнула, це дияволиця з волоссям кольору апельсина.
  - Все буде просто найвищий пілотаж!
  Магда теж пальнула з лютою люттю. Розбила Т-34 і пискнула:
  - І майбутній екіпаж!
  Тут, щоправда, у дівчат виникли проблеми. З'явився КВ-14. Машина дуже велика. І у неї гармата 152 - міліметра з довгим стволом. Може й німця пробити.
  Герда примружилася і спитала Шарлоту:
  - Ти можеш її накрити бомбометом?
  Руда чортівка відповіла:
  - Шанс, звичайно ж, є... Але точність бомбомета недостатня!
  Христина запально запропонувала:
  - Дай я зі своєї 88-міліметрівки проб'ю?
  Герда скептично помітила:
  - У цього КВ-14 лобова броня 100-мм під великим нахилом. Його ніяк не візьмеш!
  Шарлота вишкірилася і помітила:
  -Чорт забирай! А я думала, що такого танка у росіян немає! Лише чутки!
  Магда підказала:
  - Я теж думала, що то деза! Але бачимо, що це не так! І стовбур у російської такий довгий!
  Герда проспівала, стукаючи босою п'ятою по броньованій підлозі:
  - Ми боротимемося, не знаючи страху!
  Шарлота підтвердила настрій напарниці:
  - Ми рубатимемося ні кроку назад!
  Христина запропонувала:
  - А що, якщо підбити радянський танк точним попаданням снаряда в ствол?
  Герда засумнівалася:
  - Ти так зможеш, з великої дистанції?
  Христина підтвердила:
  - Якщо піднести полум'я запальнички до моєї босої підошви, то я цілком здатна дуже влучно потрапити!
  Замість відповіді Герда клацнула запальничкою. Христина вивернула свою босу ногу і її гола, злегка огрубіла п'ята блиснула у світлі полум'я.
  Герда піднесла вогонь до дівочої підошви. Почувся запах паленого. Дуже приємний запах, ніби смажать шашлик.
  Христина прошепотіла:
  - І до другої п'яти!
  Тут запалив вогонь Магда. Обидві язики полум'я тепер лизали босі підошви дуже гарної та рудої дівчини.
  Потім Шарлота в'янула і оголила груди. Без жодних церемоній взяла і червоним соском натиснула на кнопку джойстика. Гармата спрацювала автоматично.
  Снаряд пролетів собі, і потрапив прямо в стовбур великої, радянської машини.
  Немов велетенського слона відрубали довжелезний хобот. Отримавши нищівний удар, радянський танк зупинив рух. У нього наче вибили меч із рук.
  Ось пощастило повіям!
  Шарлотта заспівала, радісно скелячись:
  - Тільки страх нам подарує друзів! Тільки біль спонукає працювати!
  Герда з азартом додала:
  - Я хочу все сильніше, розтрощити ваші дурні обличчя!
  Войовниці Третього Рейху схоже виявилися дуже задоволеними!
  Проте проти фашистів билися навіть малі діти. Хлопчики та дівчатка жбурляли саморобні вибух-пакети по німецьких танках, самохідках та піхоті.
  Піонери боролися дуже мужньо. Вони знали, що означає фашистський полон.
  Дівчинка Маринка, наприклад, потрапила у лапи до фашистів. Їй змастили босі ніжки олією та помістили біля жаровні. Мови полум'я майже лизали голі, огрубілі від довгого ходіння босоніж п'яти дівчинки. Катування тривало хвилин п'ятнадцять, поки підошви не вкрилися пухирями. Потім босі ноги дівчинки відв'язали. І знову ставили запитання. Били гумовими шлангами по голому тілу.
  Потім пропускали струм... Маринку катували до десяти втрат свідомості під час допиту. А потім їй давали відпочивати. Коли босі ніжки злегка підживали, їх знову мазали маслом і знову підносили жаровню. Такі тортури можна повторювати багато разів. І струмом мучити, і гумовими шлангами стьобати.
  Намагалися Маринку півроку. Поки що вона від катувань не засліпла і не посивіла. Після чого її живцем закопали у землю. Навіть не стали витрачати кулю.
  Піонера Васю, гітлерівці стьобали розпеченим дротом по голому тілу.
  Потім розпеченими смугами заліза припалили босі п'яти. Хлопчик не витримав репетування, але все одно не видавала товаришів.
  Гітлерівці його живцем розчинили у соляній кислоті. А це жахливий біль.
  Такі нелюди ці фриці... Комсомолку катували праскою. Потім повісили на дибу, піднімали та кидали вниз. Потім стали палити розпеченим ломиком. Щипцями вирвали груди. Потім розпеченими пасатижами буквально відірвали носа.
  Дівчину замучили до смерті... Зламали всі пальці на руках та нога. Іншу комсомолку Ганну посадили на палю. І коли вона вмирала, то палили вогнем смолоскипів.
  Коротше кажучи, фашисти знущалися, як могли і як хотіли. Мучили всіх і катували.
  Наташка та її команда все ще билися в оточенні. Дівчата використовували босі витончені ніжки у битві та кидали гранати. Вони відбивалися від переважаючих сил фриців. Трималися собі дуже мужньо і не збиралися відступати.
  
  МУРЗИЛКА, ГЕНА, ЧЕБУРАШКА РУЛЯТ
  АННОТАЦІЯ
  Чебурашка, Крокодил Гена та Мурзилка розслідують атаку хакерів на мережу Гіпернета. І це дуже круто, вони кермують і по педалях. І шукають стареньку Шапокляк та Бабу Ягу.
  . РОЗДІЛ Љ 1
  На гравіомобілі вилетіла трійка: Чебурашка, Мурзилка та Крокодил Гена. Вони мчали на великій швидкості. І натискали на педалі.
  Крокодил Гена з усмішкою зазначив:
  - Такий спосіб пересування трохи застарів! Зараз можна пірнати у простір через суперматрицю Гіпернета!
  Чебурашка згідно кивнув:
  - Можливо Геннадію! Але не у нашому випадку! Тут потрібна особиста присутність насправді!
  Мурзилка відзначив зітхаючи:
  - Та вже віртуалка з іграми куди цікавіша за реальність, і багато хто пропадає в ній на місяці. І головне там можна сьорбнути гріховних насолод!
  Крокодил Гена зі смішком зазначив:
  - А що таке гріх?
  Чебурашке хихикнув і проворкував:
  - Робити те, що зовсім не належить... Це солодше, ніж навіть морозиво!
  І звірятко-мультяшка як підстрибне і шльопне вушками в повітрі.
  А гравіомобіль усе набирав швидкість... Мимо промайнула будівля: суміш слона, бегемота та персика. Дуже вражаючий бив у небо фонтан зі статуї хлопчика з дуже гарним
  у дорогоцінну смужку різних кольорів тигрів. А сам хлопчик виблискував сусальним золотом. Виглядало все це дуже вражаюче. На шиї у хлопчика був пов'язаний червоний
  великих рубінів краватка, а сам працював у горн. Два струмені фонтану били в цьому величезному пам'ятнику: один з горна, другий з пащі тигра. І ще ворушився прикрашений
  самоцвітами хвіст хижака.
  Чебурашка свиснув:
  - Яка краса!
  Крокодил Гена зневажливо пирхнув:
  - Дитяча творчість із застосуванням нанотехнологій, а так нічого особливого. Хоча зізнатися красиво.
  Мурзилка відзначив з усмішкою, яка виглядала мило, на волохатому обличчі кольору юного кульбаби:
  - Все буде добре хлопці! Ми спіймаємо лиходія!
  Чебурашка проревів на всю горлянку:
  - Бачу мчать жваві коні,
  Нас не наздоженуть, нас не наздоженуть!
  Крокодил Гена поправив вухатого звірка:
  - То це ми наздоганяємо, а не нас!
  Чебурашка буркнули і помітив:
  - Між злочинцем та тим, хто його ловить різниця невелика!
  Мурзилка засміявся і відзначив:
  - Та може ти Геннадій судиш по собі?
  Крокодил Гена буркнув:
  - Усі ми певною мірою злочинці!
  Мурзилка відзначив із сміхом:
  - Будь-хто може пограти у злочинця у суперматриці Гіпернета, і я пробував... У цьому є певна романтика!
  Чебурашка зі смішком проспівав:
  - Робити що зовсім не належить -
  Це солодше ніж навіть морозиво!
  На пустувати навпаки,
  Навіть солодше ніж липовий мед!
  Крокодил Гена хихікнув і зазначив:
  - Цілком можливо! Тим більше, раніше мед робили бджоли, а тепер кібернетичні пристрої!
  Повз гравіомобіль пролетів ще один цікавий пейзаж... Ось щось на кшталт композиції: коли дві дівчини в бікіні рубаються на мечах. і це красиво, а ще між ними
  струменя фонтанів на кілька кілометрів.
  Взагалі люди, які впали в дитинство, люблять фонтани різних видів та композицій. І їх дуже багато у мегаполісі, який тягне від Атлантичного до Тихого океану.
  Майже суцільно Мегаполіс, тільки в ньому є ще величезні парки з рослинами, зоопарки, заповідники, безліч атракціонів. Величезні на багато кілометрів
  басейни, та багато іншого. Навіть моря з'являються і зникають. А на самих океанах численні острівці. Сама планета справжній рай. У тій самій Антарктиді,
  поряд і криги з пінгвінами, і пальми, і букети квітів, у яких бутони розмірами з гарний стадіон. І безліч різних розваг.
  наприклад, прямо на стінах велетенських будинків йдуть барвисті та яскраві мультфільми.
  Така планета казка та рай для дітей. І в ній ніколи не буває ночі. А зиму можна викликати за бажанням. Наприклад, є спеціальний сніг і лід, які приємні на дотик,
  і майже теплий, що не тане. А вічні діти бігають по ньому і босоніж, зі ковзають на ковзанах, або на чому ще тільки можна.
  І льодові майданчики часто прямо на бархані штучної пустелі з оазисом. Дивно стало землі... А діти розважаються. Дуже багато роботів - які розважаються людей
  гра з ними насправді.
  Не весь час суперматриці Гіпернета сидіти. Хоча так теж треба зізнатися роздолля. Зокрема, можна навіть у Творця Всесвіту пограти та реально керувати
  великим вибухом, і ліпити собі зірки на власний розсуд. І це треба відзначити - чарівно.
  Ось гравіомобіль вилетів у тому місці, де гасали танки. Справді, нічого страшного не відбувалося. Діти та ігрові роботи у формі дітей сміялися та скеляли зуби.
  Вони кидалися на танки, стрибали на них. І деякі навіть їли. Багато танків у момент руху перетворювалися на тортики або смачні цукерки, або тістечка. І вічно юні
  люди майбутнього охоче пожирали.
  Крокодил Гена розгублено буркнув:
  - А де тут склад злочину? Це просто якесь шоу!
  Чебурашка кивнув, шльонув вушками:
  - Але сам злом був... І це говорить про принципову можливість диверсії!
  Мурзилка знизав плечима і помітив:
  - А до чого тут Шапокляк! Це міг навіть хтось із людей провернути! Вони хоч діти, але й діти часом бувають дуже розумні та пустотливі!
  Серед хлопчиків у дівчаток виникли дві мультяшки. Один це селезень із фігурою людина в чорному плащі та масці, а другий теж селезень із людською фігурою, але більше
  високий, широкоплечий і дурний обличчя. Вони були на якомусь смішному літаку з крильцями.
  Чебурашка свиснув:
  - Ось ті на Чорний плащ!
  Крокодил Гена з досадою помітив:
  - Він нам всю малину зіпсує!
  Мурзилка заперечив:
  - Цей хлопець непогано шахраїв ловить! і паскудних мультяшок!
  Чебурашка кивнув, подивися, що вона творить!
  чорний плащ, перевернувшись з усього розмаху, врізав качиною лапою в лобову броню танка. І раптом як заволає. Ще лапка приклеїлася до броні, і розплющилася.
  Зигзаг Мокряк кинувся віддирати, вони вперлися лапами в танк. А тут дівчинка підскочила до чорного плаща та босими пальчиками ніжок як схопить за дзьоб. У відповідь дикий вереск.
  Мурзилка зазначив:
  - Ось стара знайома!
  Крокодил Гена свиснув і запитав:
  - Допоможемо чорному плащу чи?
  Чебурашка проспівав:
  - Хто качкам допомагає,
  Той витрачає час даремно,
  Хорошими справами,
  Їх підкорити не можна!
  Крокодил Гена буркнув:
  - Та це справді бійці небезпечні!
  Мурзилка зауважив:
  - Як би чорний плащ не сів на білого коня!
  І жовтий, волохатий звір кинувся до чорного плаща. Дівчинка ж босою, спритною ніжкою енергійно і сильно крутила дзьоб. Зигзаг Мокряк тягнув селезінку за прилиплу
  і розплющену ногу. А сам чорний плащ ревів від великої досади і махав кулаками.
  Морозилка, підскочивши до дівчинки, промовив:
  - Залиш дядька, так не можна!
  Дівчинка примхливо заявила:
  - Так весело!
  Мурзилка суворо зсунувши брови, буркнув:
  - Він на державній службі! тебе за це на цілу добу поставлять у кут!
  Дівчатка хихикнула:
  - Жартуєш!
  Мурзилка гаркнув:
  - Немає стаття сто сорок сьома - при виконанні обов'язків - від трьох годин до п'яти діб стояння у кутку. І жодних айфонів, смартфонів, та походів у Суперматрицю!
  Дівчинка змінилася на обличчі. Відпустила Чорного плаща і проворкувала:
  - Я більше не буду!
  Чорний плащ прорепетував:
  - У в'язницю її! Сто ударів палицею по босих п'ятах!
  Мурзилка заперечив:
  - Тілесні покарання скасовано ще понад тисячу років тому. Але позбавити розваг і посадити поодинці без виходу в матрицю, щоб паскудна дівчинка поскучала ми можемо.
  Або змусити її помістити вулицю мітлою!
  Дівчинка розгублено пробурмотіла:
  - А навіщо вулиці помсти? Пил може і гравіовипромінювання одним натисканням кнопки знести!
  Мурзилка зазначив:
  - Працетерапія, для хуліганів хлопчиків та дівчаток. Потрібно ж вас якось карати, якщо бити не можна!
  Дівчинка пробурмотіла:
  -Я більше не буду - слово честі!
  Чорний плащ проревів:
  - Буде вона! Я не вірю! П'ятнадцять діб арешту, без кібернетики, та помсти вулиці дванадцять годин на добу!
  Мурзилка зауважив:
  - Покарання визначає лише суд. І більше чотирьох годин роботи на добу не належить. Та й комп'ютера позбавляти можна лише в крайніх випадках і лише рецидивістів! Так що...
  Чорний плащ суворо відзначив:
  - Та ну цей суд! Найгуманніший суд у мета всесвіту!
  Мурзилка зазначив:
  - Закон є закон! А так я пропоную вибачити дитину!
  Дівчинка образилася і сердито тупнула босою ніжкою:
  - Я не дитина - мені двісті п'ятдесят років!
  Мурзилка відзначив із посмішкою:
  - Героїзм не має віку!
  Чорний плащ сердито рикнув:
  -Допоможи мені краще відліпити ногу від цієї проклятої броні!
  Крокодил Гена з іронією сказав:
  - Я не дочув! Чорний плащ сказав - допоможи!
  Селезень у масці рикнув:
  - А ти ікластий у мене отримаєш! Ось покажу тобі пару прийомів!
  Крокодил Гена примружившись, заспівав:
  Але чому замовкли,
  Чому не співаємо...
  Надовго вам запам'ятатись,
  Ось цей прийом!
  Селезень у масці у відповідь проспівав:
  -Чорний пояс,
  я дуже спокійний...
  чорний пояс -
  Один у полі воїн,
  Чорний пояс -
  І чорний плащ!
  Ви крокодили,
  Вирушайте в плач!
  Мурзилка у відповідь проспівав:
  - Ми маємо допомогти у дорозі.
  Усім, хто чекає на допомогу!
  І кинувся до чорного плаща. Разом із Зигзагом Мокряком, вони схопили селезінку в масці за ногу і потягли з усіх сил. Чорний плащ заволав:
  - Чорт забирай! Боляче ж, ви мені лапу відірве!
  Крокодил Гена про булькав:
  - Терпи козак - отаманом будеш!
  Селезень у масці проревів:
  - Я не козак, а чорний плащ! Ну, давай Зигзаг!
  І вони обидва заспівали:
  Хто вночі на бій поспішає,
  Перемагаючи зло...
  Дзьоб сталевий, надійний щит,
  Сильне крило!
  Чорний плащ!
  Тільки свистки він з'явиться!
  Чорний плащ -
  Ну як від гвинта!
  Чорний плащ,
  Переможець чорних сил!
  Чорний плащ!
  Крокодил Гена глузливо проспівав:
  - А не доладно, а не доладно,
  У плаща в трусах прохолодно!
  Тут селезінка в масці витягнув з пояса пістолет і навівши на крокодила Гену, гаркнув:
  - Дихни газу лиходій!
  І спалахнув задушливою хмарою...
  Крокодил відразу натиснув на кнопку і опинився в міхурі. Хмара газу потрапила в міхур і позначилася назад. Мурзилка встиг відскочити. А Зигзаг Мокряк та Чорний плащ закашляли
  у задушливій атмосфері сльозогінного газу. І Зигзаг буквально заплакав.
  Крокодил Гена зі смішком зазначив:
  - Є у людства, техніка залізна,
  Безумовно, потрібна і дуже корисна!
  Чорний плащ скиглика проспівав:
  - Ми терпіти не можемо кішок,
  Ми терпіти не можемо кішок...
  Ми терпіти не можемо кішок...
  Від хвоста і до вух!
  Зигзаг Мокряк поправив свого патрона:
  - Взагалі ваша величність чорний плащ - це крокодил, а не кіт!
  Чорний плащ хихикнув і крізь сльози пробелькотів:
  - Крокодил, діл, діл, пливе... Носоріг, ріг, ріг іде!
  Тільки не дивлюся, за рептилією стежу!
  Мурзилка почухав верхівку і зазначив:
  - Ласта приклеїлася капітально. Навіть не знаю, що робити, хоч є ідея!
  Чорний плащ узяв і як заспівав:
  - Ви маральні ідеї,
  Не рубайте з жару...
  Не несіть ахінею,
  Покличте головного лікаря!
  З повагою дата, підпис,
  Покличте нас, а то...
  Якщо ви не відгукнетеся,
  Буде шанс зірвати лото!
  Мурзилка згідно кивнув:
  - Та що як лото! Потрібно взяти і довбати по танку гравіошокером!
  Зигзаг Мокряк пробурчав:
  - Шок - це по-нашому!
  Чорний плащ із сумнівом пробурмотів:
  - А це випадково не боляче?
  Крокодил Гена у відповідь проспівав:
  - Який біль, який біль! Матч крокодили та качки - сто - нуль!
  Чорний плащ прогарчав:
  - ну ікластий я до тебе дістануся і покажу карате!
  Крокодил Гена буркнув:
  - Ну і що твоє карате?
  Чорний плащ у відповідь заспівав:
  - Те, що люди кажуть,
  На не байдуже...
  Не покажеш результат,
  Слабкий непристойно!
  
  Але якщо карате
  Швидко опануєш,
  Зробиш ворогові гарді,
  Якщо вцілієш!
  Крокодил гена у відповідь проспівав:
  - Твій голос на Брюса
  Зовсім не схожий...
  ти голосом труса -
  Фальшиво співаєш!
  Чорний плаща задерикувато вимовив:
  - Гаразд довбали по танку гравіошокером! Набридло ці крокодилячі сльози слухати!
  Мурзилка озирнувся. Більшість танків вже діти розламали або об'їли. Звичайно, великий танк одразу не з'їж і хлопці активно працювали щелепами.
  І це виглядало смачно. Від деяких танків навіть пахло шашликами, або, наприклад, відмінними духами. І скільки машин перетворилося на торти і всілякі смачні речі.
  З розбитих танків текли: мед, лікер, молоко, що згущує, повидло, креми різних комбінацій. Все це виглядало дуже апетитно. І водночас деякі танки
  все ще продовжували рухатися та стріляти. Але їхні постріли більше викликали сміх і радість у дітей, ніж будь-який страх. І скільки було варення зі згущеного молока
  вилито зі стволів. Діти лизали солодку рідину та співали:
  -У віртуалці гіпер,
  Варять мед чудовий...
  Діти вічно ситі,
  День завжди недільний!
  Мурзилка взяв і витяг з-за пояса сірникову коробку, витягнувши жовту руку наведе на танк, і як довбане. Запалила блискавка. І Чорний плащ як завиє не своїм
  голосом. А танк візьме і обуглитися, перетворившись на підсмажений і дуже апетитний пиріжок. Сам чорний селезень у масці відкинуто. І крутитися ревучи:
  - Якщо зустріну тисячу чортів,
  Розірву на тисячу частин!
  Мурзилка логічно зазначив:
  - Хіба це не здорово!
  Зигзаг Мокряк підспівав:
  - Хай живе світло та свобода,
  На волю, на волю, на волю...
  З темного рабства пішли,
  В ім'я святого народи -
  Планети нещасної Землі!
  Чорний плащ закінчив крутитися і рикнув:
  -А З чого це наша планета нещасна? Ось як люди радіють!
  Мурзилка дивлячись на те, як щасливі, радісні вічні діти пожирають танки.
  Наша служба і небезпечна, і важка,
  І на перший погляд не дуже видно...
  Але трапляється в нас, на жаль, часом,
  Чесно жити не хоче!
  Значить нам час вести незримий бій,
  Служба вдень та вночі!
  Чорний плащ заспокоївся і промовив:
  - Може морозива спробуємо? Жарко все-таки!
  Зигзаг Мокряк кивнув:
  - Нам, звичайно, хлопці належить,
  Ескімо та інше морозиво!
  Мурзилка кивнув:
  - Можна прямо по Гіпернету замовити! І одразу отримати!
  Жовте звірятко клацнуло пальцями у нього в жовтій лапі, (вона ніби рука людини, але у рукавиці квіти курчати), виникло морозиво у формі трьох троянд, що стояли один на одному.
  Мурзилка лизнув язиком і промуркотів:
  - Класна смакота!
  Чорний плащ верещав:
  - Я не жалюгідна комашка,
  Злапаю тебе смакота!
  І клацнув пальцями... У руках у селезня в масці виникла велика постать когось скидається на чорного плаща, тільки в помаранчевій уніформі. І це морозиво, було блискучим,
  і на вигляд таким апетитним.
  Мурзилка скелячи зубки, прочирикав:
  - Оце антиплащ!
  Чорний плащ кивнув і про булькав:
  - Ось зараз я зламаю свого ворога!
  Зігзаг зауважив із сумнівом:
  - А це не людожерство буде?
  Чорний плащ прошипів:
  - Милий, милий людожер,
  Змилуйся над нами...
  Ми дамо тобі цукерок -
  Чаю із сухарями!
  Крокодил Гена люто рикнув:
  - Але відповів людожер -
  Ні!
  Чорний плащ проревів:
  - А ти ще живий - зубастий!
  Рептилія-мультяшка буркнула:
  - Живіше за всіх живих!
  Чорний плащ прошипів:
  - Ну, я тобі тоді влаштую!
  Мурзилка прочирикав:
  - Хлопці - давайте жити дружно!
  Чебурашка кивнув з усмішкою:
  - Потрібним бути комусь,
  В тяжку хвилину...
  Ось що означає,
  справжній вірний друже!
  Чорний плащ трохи пом'якшав:
  - Ну, враховуючи, що ми разом боремося зі злом, я прощаю тебе!
  Крокодил гена хихікнув:
  - Я не потребую прощення!
  Мурзилка запропонував:
  - Давайте сядемо за столик і поїмо!
  Чебурашка погодився:
  - Ось саме зараз і обговоримо, що стоїть за сьогоднішньою подією!
  Крокодил Гена хихикнув:
  - Апетит у мене жахливий,
  Але обід знаю буде чудовий!
  Чорний плащ із незадоволеним виглядом відповів:
  - Відколи з'явилася дюжина альтернативних світил, ніколи не знає коли обід, і коли вечеря!
  Чебурашка зазначив:
  - Але це чудово! Можна влаштовувати собі ленч будь-якої доби! Точніше будь-якої хвилини!
  Мурзилка кивнув і відзначив:
  - Мені доводилося й у минулому житті бувати за часів комуністичного майбутнього. Але я не думав, що люди тривіально впадуть у дитинство!
  Зігзаг Мокряк по-своєму логічно зауважив:
  - А дитинство - це непогано, якщо не треба ходити до школи! Ось я, наприклад, коли відгримів останній дзвінок - так утікав!
  Чорний плащ сердито кинув:
  -Невч! А я ось навчаюсь практично все життя!
  Зігзаг Мокряк зазначив:
  - Та великий...
  Якби не було шкіл,
  До чого людина дійшла б...
  До чого людина докотилася,
  У дикуна б знову перетворився!
  До чого людина докотилася,
  У дикуна б знову перетворився!
  Чорний плащ поправив Зигзага:
  - Ти не людина, а селезінка! І взагалі невідомо хто головніший - ми мультяшки чи люди!
  Мурзилка логічно зазначив:
  - Людина наша Творець!
  Чорний плащ відзначив із сумнівом:
  - Люди добряче деградували!
  Мурзилка кивнув головою:
  - З цим я згоден!
  Крокодил Гена зазначив:
  - Але все ж таки здобули щастя!
  Мурзилка згідно кивнув:
  - Та дитинство - це чудово! Особливо, коли зберігається пам'ять!
  Чорний плащ прогарчав:
  - Це частково вірно, але тільки частково... Втім, поснідаємо!
  Мурзилка увімкнув замовлення. І передніми виник стіл з розкішними наїдками та м'якими кріслами.
  П'ятірка героїв усілася. Були видно страви дуже екзотичні, включаючи гібридні торти як суміші самоскида, орла і ватрушки.
  Крокодил Гена та Чорний плащ потиснули один одному лапи на знак примирення.
  Після чого Чебурашка зазначив:
  - Позитивні мультяшки не повинні смітити!
  Мурзилка підтвердив:
  -Нам слід перебувати в єдності!
  І взяв жовтий звір і заспівав:
  - Крізь грози сяяло нам сонце свободи,
  Крізь бурі та шторми ми разом і йшли...
  Нехай єдиними стануть народи -
  Нехай разом будуть усі країни Землі!
  А тим часом дівчинка з різнобарвною зачіскою вже знайома пустунка, пожила відламаний стовбур біля танка. Була доволі весело, і діти теж співали. Цікавий світ
  у якому вже не дорослих, а людей вирощують у кібернетичних інкубаторах. І, очевидно, щось у них уже було і до народження.
  Чорний плащ відзначив із посмішкою:
  - Мені довелося побувати в пеклі...
  Не скажу, що це приємно!
  Крокодил Гена посміхнувся і пискнув:
  - Ти бачив пекло?
  Селезень у масці жуючи торт, гаркнув:
  -Уяви собі так!
  Мультяшка-рептилія помітила:
  - А піонери кажуть - жодного пекла не існує! Це попи вигадали, щоб більше грошей у свою кишеню збивати!
  Чорний плащ буркнув:
  - Я зараз пам'ятаю, як мене там змушували дивитись тупий, мильний серіал!
  Чебурашка кивнув, пожираючи торт:
  - А що гуманізація! Замість диби та багаття мучити телевізором!
  Чорний плащ сердито помітив:
  - Моральне катування ще гірше!
  Крокодил Гена зазначив:
  - Іноді катуванням, може стати й бесіда з дурнем або дурним!
  Селезень у масці здійнявся і прокричав:
  - Ти що на мене натякаєш?
  Чебурашка примирливо заявив:
  - Ні ти не дурень! Лихо з лиходіями розправляєшся! І зараз і в минулому житті!
  Чорний плащ гаркнув:
  - Саме так! А чи багато крокодил лиходіїв у своє минуле життя викрив? Чи тим більше впіймав?
  Мультяшка Гена помітив:
  - А я на роль поліцейського і не претендував! І взагалі ловити людей чи мультяшок - це круто!
  Чорний плащ узяв і заспівав:
  - Моя поліція найсильніша,
  Моя поліція найсміливіша,
  Ми пожинаємо ріллі рясні,
  І в лайці теж служба вміла!
  Мурзилка сердито зауважив:
  - Не перехвали! А взагалі в поліції, нічого привабливого немає!
  Чорний плащ узяв і заспівав:
  - ну, а мене везе фургон,
  Майже власний фургон...
  Куди щастить? У відділок поліцейський!
  Чебурашка логічно зауважив:
  - Не тебе щастить фургон, а ти шахраїв возиш у фургоні!
  Чорний плащ хихікнув і відзначив:
  - А яка різниця?
  Крокодил Гена заспівав:
  - Між Брайтон-Біч та Дерибасівською,
  Через океан подати рукою,
  Між Брайтон-Біч та Дерибасівською,
  Різниці повірте жодної!
  Рай земний дивак якийсь видав,
  Що Нью-Йорк для життя ідеал,
  Хтось тут, звичайно, щось вигадав,
  Ну, а хтось велико прогадав!
  І вся п'ятірка хором заспівала:
  - Хелло Америка, з іншого берега,
  Ти раєм здається і виглядаєш окей!
  Хелло Америка, з крутого берега,
  З тобою у світі знаю точно веселіше!
  Чебурашка хихикнув і помітив:
  - А з тобою радянські мультяшки, а Чорних плащ і Зигзаг Мокряк американські!
  Мурзилка з усмішкою відповів:
  -Ну і що?
  Жовтого кольору мультяшка проспівала:
  - Повинні дружити і вовки, і ягнята,
  Мусимо дружити і люди, і звірята!
  Повинні дружити і тигр і слони,
  Дружити повинні ми всі...
  Дружити повинні!
  Чебурашка згідно кивнув:
  - Та ми маємо дружити! І це те, на що всі мультяшки приречені!
  Чорний плащ прикусив торта... І глянув довкола себе. Танки вже майже всі перетворилися на апетитні страви. І масу ласощів. Ось, наприклад, і видно, як танк
  обтічної форми перетворився на льодяник велетенських розмірів. Вічні діти його енергійно лизали язиками чи кусали зубками. Деякі діти вискакували з
  суперматриці Гіпернета та кидалися на смачне. Все ж таки видно насправді поїсти і попустувати, здавалося крутіше ніж у віртуальній матриці.
  і ось уже знайома дівчинка взяла босими пальчиками ніжок танк за стовбур, і як шпурне його. Той у польоті буквально розлетівся на цілий дощ із цукерок та тістечок.
  Чорний плащ проревів:
  - А я не вірю! Таких сильних дівчаток не буває!
  Мурзилка зазначив:
  - Це наноботи всередині! Вони можуть робити людину страшенно сильним і швидким!
  Чорний плащ логічно помітив:
  - Треба і нам обзавестися наноботами!
  Мурзилка почухав жовтою лапою потилицю:
  - Для мультяшок потрібні особливі наноботи! такі ось - мультяшні!
  Чорний плащ проревів:
  - то нехай і будуть мультяшні!
  Крокодил Гена заспівав:
  Дуже виріс у нашому світі,
  Кібер вірус - три, чотири,
  Для комп'ютера воно захворювання,
  - Якщо кволий одразу в труну,
  Зберегти здоров'я щоб,
  Застосовуй мультяшка ти стирання!
  чорний плащ жорстко помітив:
  - Ну і блазень! А ще мене порівнюють із клоунами!
  Крокодил зі смаком заспівав:
  - Гладилка плащ, які клоуни,
  Рот хоч зав'язочки приший,
  Адже як мультяшки розмальовані,
  А рила ніс у алкашів!
  Чебурашка зазначив:
  - Мій друг Геннадій дуже любить співати! У цьому плані він сам досконалість!
  Чорний плащ сердито буркнув:
  - Та не голоси ні слуху!
  Крокодил Гена заперечив:
  - Чарівне вухо,
  Мій унікальний інструмент...
  Чихнем ми голосно чи глухо,
  Почую я в один момент!
  Мурзилка зазначив:
  - Пісня - це добре!
  Чорний плащ визвірився:
  - Та що в гарній пісні?
  Мурзилка у відповідь проспівав:
  - Нам пісня будувати та жити допомагає,
  Мультяшка сміливо з піснею дзвінку йде...
  І той, хто з піснею по життю крокує -
  Той ніколи й ніде не пропаде!
  Чорний плащ хихікнув і відзначив:
  - Хто горло дере, той цап!
  Крокодил Гена жорстко помітив:
  - Ми між іншим крокодили та качками харчуємося!
  Чебурашка зазначив:
  - Крокодили походять від тиранозаврів!
  Чорний плащ несподівано мирно заявив:
  - Ну, гаразд пташечки і ікласті. Дайте краще складемо зразковий портрет того, що влаштував вірусну атаку?
  Крокодил Гена зазначив:
  - Думаю, це почерк старої Шапокляк. Вона любить пустувати, але так щоб всерйоз людям не шкодити!
  Селезень у масці рикнув:
  - А Антиплащ?
  Чебурашка знизав плечима:
  - від цієї мультяшки була б шкода серйозніша. Він злий! А старенька Шапокляк не зла, а просто пустунка!
  Чорний плащ знизав плечима зазначив:
  - Ось ще Квага міг би влаштувати такий цирк. Він теж не стільки лиходій, скільки жартівник!
  І селезень у масці став пожирати суміш торта "Наполеон" та смаженого кенгуру з фісташками. І інші мультяшки теж стали бенкетувати, запиваючи лимонадом та "Кока-Колою".
  Тим часом діти взяли і самі витягли з матриці Гіпернета вертоліт. Машина розмірами з триповерховий будинок закрутилася, і стала випускати різноманітні частування.
  Одне з них у вигляді торта, приборканого гірляндами та лататтям, потрапило у великий бутон троянди. І на ньому відразу ж стали з'являтися дуже цікаві мультики.
  Вічні діти були у захваті. Знайома дівчинка, чиє ім'я Мурзилка так і не встиг спитати, взяла і зчепилася з хлопчиків у рукопашну. І це виглядало дуже сумно.
  Діти били друга руками та босими ніжками, і при цьому сміялися та шкодили. І від їхніх дзеркальних зубів відбивались сонячні зайчики. Самі удари голий, круглих п'ят, вибивали
  іскри, різних кольорів, але нічого крім сміхів не викликали.
  Хлопчик заспівав:
  - Чи я Брюс!
  Дівчинка хихикнула і заспівала:
  -Всі хлопці у нашому класі,
  Займалися карате,
  Зними впоратися не міг ніхто
  навколо...
  Шаолінем називали у школі
  наш десятий б,
  І звичайно без удару як без
  рук!
  Хлопчик у відповідь махаючи підспівом:
  А я, ах я, в караті не розумів,
  Ні Б, ні м...
  А я, ах я, захоплювався малюванням
  Аніме!
  Дівчинка хихикнула і відзначила:
  - Ну чому,
  Ти першокласник розуму!
  і діти, яким уже кілька століть знову зіткнулися, п'ятами і вибили іскри.
  Чорний плащ сердито відзначив:
  - Оце люди, наче малі діти... І як людський рід деградував!
  Мурзилка логічно зауважив:
  - Якщо працю з мавпи зробив людину,
  То людина легко здатна перетворитися на мавпу!
  Крокодил Гена взяв і заспівав:
  Мавпа без кишені,
  Втратила гаманець...
  А поліція дізналася -
  Посадила на горщик!
  А горщик гарячий
  Мавпа плаче!
  Чорний плащ хихикнув і помітив:
  - Ну що з крокодила візьмеш. Він нормальну пісню написати не може!
  Крокодил Гена у відповідь гаркнув:
  - Я можу, але не хочу!
  Селезень у масці проспівав:
  - Хочеш, хочеш! Я точно знаю хочеш, хочеш, але мовчиш!
  Чебурашка філософськи промовив:
  - Мовчання золото, але найчастіше низької проби!
  Чорний плащ засміявся і відзначив:
  - І дурень здається розумним, коли він мовчить!
  Мурзилка нагадав:
  - Цицерон, побачивши, що один з його гостей за час бенкету не сказав і слова, зауважив: "Якщо ти дурний, то поводиться розумно, якщо розумний, то безглуздо"!
  чорний плащ хмикнув:
  - Дурний ведучий себе розумно, краще, ніж розумник, що веде себе безглуздо!
  Крокодил Гена проревів:
  - У те, що вірив і у що був закоханий,
  Знищить разом...
  Тисячоголовий вбивця-дракон, повинен бути повалений він,
  сильніше за все тепер,
  Воля та розум, воля та розум!
  Чорний плащ узяв і гаркнув:
  - І розум за розум!
  Хлопчик і дівчинка вже текстувалися на світлових мечах. Вони це робили дуже віртуозно. І борючись із шаленою силою. Чимось це нагадувало поєдинок джедаїв.
  А саме Енокіна Скайукера та Обівана Кенобі, чи може принцеси Рей і зі своїм майбутнім коханим? Це виглядало досить дивно.
  і вони в люті фехтували. І це було жорстко. Справжній, шалений поєдинок. і разом з тим діти сміялися і підморгували. Іноді їхні босі пальчики ніжок
  кидали один одного пульсари. Які під час потрапляння вибухали та пускали іскорки.
  Чорний плащ подивився на це і помітив:
  - Ось вічність в іграх та розвагах!
  Мурзилка відзначив із посмішкою:
  - А хіба людина про це і не мріяла всю свою історію існування?
  Чебурашка зазначив:
  - Людей завжди тягнуло у дитинство! Ось, наприклад, у СРСР найкращі фільми та мультфільми були дитячі! Для дорослих виходило не дуже!
  Чорний плащ буркнув:
  - Та ці люди... Впали в маразм!
  Крокодил гена у відповідь заспівав:
  Пробач Земля, адже ми ще ростемо,
  Своїх дітей, адже ти пробач за все...
  Повір Земля, люди знайдуть шляхи,
  Врятувати тебе - себе врятувати!
  
  АРЕСТ І ПОБИСК ДРУЖИНИ МОЛОТОВА
  АННОТАЦІЯ
  В альтернативній реальності було заарештовано дружину Молотова Марію Жемчужину. Попереду на неї чекають принизливі обшуки, виснажливі допити, тортури та важке табірне життя.
  . РОЗДІЛ Љ1.
  Наприклад, що було після арешту дружини Молотова Перлиною. Ось справді про це не написано жодного роману, хоч заарештували першу леді СРСР. І це вкотре каже, що у Сталіна параноя.
  Марія Перлина - жінка, якій у момент арешту під п'ятдесят років. Але вона у чудовій формі і виглядає набагато молодшою.
  Ось у її особняк увійшли офіцери у формі НКВС. Вони строгим тоном запитали, скелячи зуби:
  - Де Марія Перлова?
  Зовні молода жінка вийшла назустріч і повідомила, розправивши гордо плечі:
  - Це я!
  Офіцер НКВС прогарчав:
  - Іди за нами!
  Марія Перлина заявила:
  - Я дружина Молотова! І не кричіть на мене!
  Людина у формі НКВС про булькал:
  - Знаємо ми чия ви дружина, і це тільки посилює вину!
  Двоє бійців сталінської команди підскочили до Марії, і вправно накинули на руки зовні молодої та гарної жінки браслети. Та спробувала, чинити опір, але отримала кийком по плечах і скрикнула.
  Її потягли з особняка, затягли у вирву. Поруч стояло ще кілька мотоциклів та бронемобіль - щоб дружину наркома закордонних справ ніхто не спробував відбити.
  Жінку посадили в крісло та прикували. Поруч із нею сиділо одразу п'ять потужних співробітників НКВС. Було видно, що бранку охороняють капітально.
  Марія почувала себе дуже погано. Її першу леді СРСР заарештували, одягли кайданки, грубо схопили під лікті чоловіка і відвели за ґрати. З нею поводяться немовби з публічною дівкою, а не з дружиною другої людини в країні.
  Подумалося, а чи не заарештували й чоловіка? А її за що? Вона завжди була вірною Сталіну та СРСР.
  Правда було й у неї рильце в гармату. Згадалося, що вона, будучи єврейкою, люто ненавиділа Гітлера. І навіть була пов'язана із сіоністами. Сталін спочатку підписав з фашисткою Німеччиною пакт про ненапад, потім договір про дружбу і кордони. Після капітуляції Франції, вести війну з Третім Рейхом та його сателітами зовсім не хотілося. Але Марія Жемчужна таки наполягла на тому, щоб під час осіннього візиту її чоловіка Молотова була зайнята СРСР гранично жорстка позиція.
  І це спровокувало у відповідь жорсткість Німеччини та особисто Гітлера. Домовитися про розділи сфер не вдалося. Тим більше, що фюрер не хотів пускати СРСР до Європи, а Сталін виступатиме проти Британії.
  Гітлер запропонував правда провести особисту зустріч зі Сталіним, але вождь СРСР не дав відповіді.
  В результаті фюрер підписав план "Барбаросса" і війна з Третім Рейхом стала неминучою. Сам Сталін, зрозуміло, розумів, що СРСР у сорок першому році до війни не зовсім готовий. Особливо до оборонної. І в нього було бажання, що Третій Рейх довше воював з Британією, а потім щоб у війну втягнулося і США.
  У цьому випадку СРСР випустивши більше нових танків КВ і Т-34, і літаків зміг би завдати раптового удару. А до оборони Червона армія виявилася не готовою. І якби не бездоріжжя у жовтні, і жорстокі морози взимку, то німці цілком могли б взяти Москву. Та й взагалі війна підірвала міць радянської Росії та її людський потенціал.
  Сталін, зрозуміло, затаїв на Марію Перлину злість. Але чомусь вирішив її заарештувати лише зараз.
  Ось її привезли до Лефортова. Пустельний тюремний двір, якщо не рахувати гавкаючих собак.
  Її відстебнули від ланцюга і прямо в кайданках повели до жіночого відділення в'язниці для особливо небезпечних політичних злочинниць.
  Марія Перлина відчула запах хлорки і світло в очі. Навколо були ґрати, запори. Сітки, забрані в отвір. Її супроводжували тепер двоє чоловіків-охоронців та три жінки у формі.
  Навколо повно ґрат, і її відвели особливу кімнату. Задали чергові питання: ім'я, прізвище, по батькові, посаду. Потім дали листок, де вона повинна розписатися, що прибула до в'язниці.
  Її оформили як особливо небезпечну.
  Після чого три наглядачки відповів особливу кімнату для огляду.
  Вона була з усіх боків обставлена дзеркалами, а зверху світили прожектори, щоб не дати ні найменшої тіні.
  Там на неї чекали дві юні дівчата в білих халатах, і старша жінка у формі. Ще дві наглядачки залишилися в кімнаті. Тож на одну Марію Перлинну одразу п'ять не слабких жінок. Щоправда, чоловіки конвоїри залишилися біля входу.
  Жінка у формі офіцера НКВС та у погонах капітана, з посмішкою промовила:
  - Тепер ми маємо вас громадянка Перлина ретельно обшукати. Ви особливо небезпечна і обшук буде найретельнішим - розумієте?
  Дружина Молотова зблідла, але відповідно кивнула.
  Капітан НКВС скомандувала:
  - Спочатку зніміть куртку.
  Марія покірно стягла її з себе. Дівчата-наглядачки, попередньо начепивши тонкі, гумові рукавички, стали обмацувати куртку. Вони це робили ретельно, перевіряючи кожен шов та згин. Потім поклали її в окрему скриньку.
  Капітан НКВС знову наказала:
  - А тепер сукня.
  Марія почала повільно розстібати. Дві юні дівчата підскочили до неї і стали допомагати. Спритно розстебнули гудзики і стягли з голови. Залишивши Марію в блузці та спідниці.
  Теж стали ретельно обмацувати сукню, перевіряючи чи немає там чогось забороненого. Справді, це політична в'язниця, а Марія може бути і шпигункою.
  Потім капітан наказала:
  - Зняти з неї сережки!
  Дівчата у рукавичках акуратно звільнили вушка дружини Молотова від коштовностей. Потім зняли й перстень із пальця. І ланцюжок із шию.
  Все це поклали в окремий, прозорий пакетик та опечатали.
  Капітан помітила:
  - При звільненні всі цінності повернемо. А тепер дай знімай блузку.
  І знову бачачи, що Марія ледве ворушитися їй допомогли дівчата у білих халатах та гумових рукавичках.
  Вона залишилася у спідниці та бюстгальтері. Було видно її прес, і навіть якісь плиточки. Марія, будучи першою леді країни СРСР, займалася фітнесом і намагалася тримати себе у формі.
  Блузка ретельно промацана вирушила в окрему скриньку з биркою та прізвищем Перлиною.
  Жінка у формі наказала:
  - А тепер спідницю!
  Марія поспішила зняти сама, щоб не прийшли на допомогу дівчата у білих халатах. Їх можна прийняти за медсестри.
  Вони досить гарні. Перша леді СРСР стояла під прожекторами і на неї дивилося одразу п'ять жінок. А ще через око підглядали і чоловіки. І вони тремтіли від нетерпіння, коли нарешті дружина другої особи в державі роздягнеться до гола.
  Капітан наказала:
  - А тепер черевики!
  Марія, стоячи на одне зняла праву черевичок, передавши її наглядачкам у білих халатах, а потім помінявши ногу та ліву.
  Тут з'явилася пауза. Дівчата-наглядачки взяли зі столу прилади та відчепили прокладку, потім відірвали каблуки та підстілки. Вони дуже ретельно перевіряли взуття, адже в ньому найчастіше ховають шпигунки різного роду предмети та шифри.
  Марія стояла в одних колготках, трусиках, та бюстгальтері. Полковник НКВС дивився у спеціальне дзеркальне вічко, в якому все добре було видно в кімнаті для оглядів жінок-ув'язнених. Адже часто прибувають молоді та гарні представниці прекрасної статі, яку без церемоній роздягають до нага. І ще піддають гінекологічному огляду. Адже недарма в кутку стоїть дзеркало.
  А дружина Молотова гарна, гарна, чудово виглядає зі спортивною фігурою.
  Капітан скомандувала:
  - А тепер колготки!
  Марія без зайвих суперечок взяла їх і стягнула. Вони зісковзували неохоче.
  Але її ноги, засмаглі і міцні стали по-справжньому босими. Видно було витончена ступня, правильної форми пальчики. Ніжки гладкі, чисті немов у молодої дівчини.
  Колготки перевірили швидко, сховавши в ящик, за традицією. Зрозуміло, що опальній першій леді СРСР доведеться ходити у в'язниці.
  Капітан з усмішкою наказала:
  - А тепер ліфчик!
  Марія тяжко зітхнула. До цього вона була в бюстгальтері і трусиках, що приблизно, як на пляжі. А тепер доводиться оголювати груди, що не цілком пристойно. Крім того, перша леді СРСР відчувала, що за нею спостерігають чоловіки. Але робити нічого і вона зітхнувши, зняла ліфчик.
  Голі груди. Досить висока, пружна, зовсім не обвисла.
  Наглядачки в гумових рукавичках взяли її ліфчик і стали промацувати. Очевидно, розраховуючи там щось знайти. Але Марія чиста.
  Жінка-капітан не витримала і помітила:
  - У сорок сім років така фігура та груди! Просто чудо!
  І взяла вщипнула за сосок першу леді СРСР. Так сіпнулася, і спробувала заліпити зухвалою наглядачці-офіцеру ляпас. Але та маючи великий досвід відскочи та крикнула:
  - Не ускладнюйте своє становище громадянка Перлина. Напад на співробітника НКВС під час виконання обов'язків карається на строк до десяти років таборів.
  Марія посміхнулася і відповіла:
  - Але щипати під час обшуку вам не належить!
  Капітан НКВС холодно промовила:
  - А тепер трусики! Живіше чи тобі допоможуть!
  Марія зітхнувши стала стягувати труси. Вона тепер стояла перед п'ятьма жінками зовсім гола, боса і беззахисна. А ті її із задоволенням розглядали. Марія теж бачила себе у костюмі Єви у дзеркалі. Та вона гарна. Тіло м'язове спортивне, майже як у юної дівчини, навіть груди не видає віку. Обличчя правда старше, але все одно на вигляд більше тридцяти не даси. І Марія посміхнулася, у неї всі зуби свої і жодної цятки. Перша леді СРСР виглядає чудово, хоча оголена стоїть під час принизливого особистого огляду.
  Жінка-капітан наказала:
  - А тепер обмацайте її цілком! Почніть із волосся!
  Шевелюра у Марії опускалася на плечі. І дівчата-наглядачки стали обережно обмацувати кожне її пасмо. Перлина відчувала руки в рукавичках на своєму волоссі. Їй подумалося, що її медсестри у шпиталі перевіряють щодо наявності вошей. Причому одна з дівчат у білому халаті навіть взяла гребінець. І почала нею розчісувати кожне пасмо. Вони працювали на совість, перевіряючи небезпечну шпигунку, і не пропустили жодного волосся повз огляд.
  Марія скривилася, крім приниження, у неї ще стали мерзнути босі ноги. Справді, скільки можна.
  Нарешті дівчата відрапортували:
  - Огляд шевелюри закінчено!
  Наглядачка-капітан наказала:
  - А тепер вуха!
  Дівчата взяли до рук пінцети та спеціальні ліхтарики. І стали переглядати першої леді СРСР і вушні мушлі, і дірочку. Робили це ретельно та дуже уважно. Одна з них витягла з кишені шприц і пустила струмінь води. Теплий струмок полився в дірку промиваючи вміст.
  Переконавшись, що у вухах нічого немає, дівчини відрапортували:
  - Все чисто!
  Наглядачка-капітан наказала:
  - А тепер ніздрі!
  Дівчата дістали клізму із ящика. І засунули її в праву ніздрю Марії. Стали продувати, досліджуючи ніздрі. Продули одну ніздрю, провели пінцетом. Попросили дружину Молотова кашлянути. Та це покірно зробила.
  Потім продули повітрям і другу ніздрю. Дуже старанно прислухалися. Чи не ховає шпигунка, якусь капсулу в ніздрі.
  Потім заявили:
  - І тут чисто!
  Капітан НКВС наказала:
  - А тепер рота!
  І вже сама натягла швидким рухом гумові рукавички, приступаючи до обшуку дружини Молотова.
  Вона полізла глибоко до рота. Промацала ззаду та спереду зубів. Потім під язиком натиснула на небо. Далі її рука полізла до гланд, і Марію ледве не вирвало. Наглядачка там прокрутила і холодно відповіла:
  - Гаразд, чиста!
  У роті колишньої першої леді СРСР залишився присмак гуми рукавичок, і нудило від цих скрупульозних рук. Які так її обшмонали. І лізли в горло.
  Капітан помітила:
  - Шлунок їй перевіримо за допомогою рентгена пізніше. А потоку давайте далі. Підніми руки.
  Марія, розуміючи, що сперечатися небезпечно підняла вгору. Наглядачки руками в рукавичках помацали їй пахви. Далі пройшлися руками, і оглянули між пальцями. Причому ще постукали по нігтях, вони були довгі і витончені. Дівчата заглянули під кожен нігтик, і навіть дістали збільшувальне скло.
  Нарешті скінчили з руками і стали мацати груди. Адже в них теж могла бути захована, секретна капсула. М'яли руки наглядачок у тонких медичних рукавичках жіночі груди, так що Марія відчула збудження і її соски затверділи. Потім її соски просвітили ліхтариком.
  Після дівчини кивнули:
  - Вона чиста!
  Жінка-капітан підійшла до Марії і натиснула пальцям на пупок. Дружина Молотова охнула від болю. Та її помацала і відповіла:
  - Нормально! Начебто пупок чистий.
  Марія важко задихала. Вона думала, що найважче позаду. Та жінка-капітан сказала:
  - А тепер буде обшук гінекологічному кріслі! Ляж у нього сама і розсунь будь ласка ноги!
  Колишня перша леді СРСР заперечила:
  - Не треба мене так принижувати! Що я можу там сховати!
  Жінка-капітан впевнено відповіла:
  - Саме там у піхві ви шпигунки ховаєте капсули та інше найчастіше. Одна, наприклад, там навіть діамант примудрилася заховати. Ось так що не впирайся, а лягай. І не напружуйся, я намагатимусь не робити тобі боляче.
  Зітхнувши, Марія лягла на спину і розсунула ноги. Дві дівчини закріпили босі кінцівки у зашморгах. І тепер дружина другої особи в державі, що займає шосту частину суші, була розіп'ята і вивернута навиворіт як остання повія.
  Жінка-капітан на руку в рукавичці капнула трохи вазеліну, щоб пальці ковзали легше. І без зайвих церемоній засунула лапу лоно Венери.
  Спочатку вона справді намагалася мацати м'яко. Спочатку одним пальцем у піхву, а потім іншим. Але потім її рухи стали куди грубішими. І ось вона сунула всю свою велику лапу, дістаючи до самої матки.
  Марія застогнала і почала смикатися. Її коліна стиснулися.
  Дві дівчини-наглядачки схопили її за коліна і розсунули.
  Жінка-капітан, хихикнувши, помітила:
  - Коли пручаєшся болючіше!
  І продовжила колупатися у піхву. Схоже, їй це дуже подобалося.
  А полковник НКВС і кілька офіцерів разом з ним дивилися у вікно за дзеркалами, і їм все було добре видно. І вони були збуджені, що чоловічі досконалості набрякли. І, зрозуміло, почали знімати.
  Вони, втім, голої Марії зробили дещо знімком. А зараз її такий ось зняти - просто супер. Жінка-капітана сама балдела від подібного знущання з жертви і це її страшенно заводило. А Марія від грубих і сильних дотиків до клітора і колупання в піхву все більше заводилася. І вже навіть стала, хтиво стогнати.
  Капітан НКВС посміхнулася і химерно проворкувала:
  - Я бачу тобі добре дівчина! Приємно!
  І стала колупатися в лоні ще енергійніше. І ось умілі та професійні рухи призвели до того, що перша леді СРСР випустила крик, випробувала найсильніший оргазм і обвисла розслабившись.
  Капітан НКВС хихикнула:
  - Ну, нарешті ти скінчила! А тепер переверніть її на живіт! Подивимося, що ти сховала в дупі!
  Дівчата в білих халатах перевернули дружину Молотова, що упирається, на живіт. І знову закріпили її босі, витончені ніжки у петлях.
  Жінка-капітан капнула вазеліну на тонку, гумову рукавичку і підійшла до Марії, що лежала на животі з задертим задом.
  Та напружилася. Палець наглядачки-капітана тицьнув у очко. І вона з силою натиснула.
  Твердий як дерево палець наглядачки глибоко проник у задній отвір викликавши у дружини Молотова сильне бажання помочитися.
  Жінка-капітан проникла аж до прямої кишки. Було гидко і боляче.
  Марія пробурмотіла:
  - Навіщо ви мене так принижуєте?
  Капітан НКВС відповіла:
  - У задньому проході, шпигунки часто ховають цінне!
  І знову силоміць прокрутила, додавши другий палець. Це було так боляче, що Марія заскулила, рівносильно смерті на колі. Або точніше страти з насаджуванням на палю. Наглядачка ковупалася в дупі жінки і явно відчувала задоволення від її мук.
  Чоловіки, які дивилися на це з більшим задоволенням, і буквально заводилися. Оце круто - такий обшук.
  Марія ж стогнала і скиглила, у її задній прохід увійшла ціла рука. Першу леді СРСР буквально ґвалтувала наглядачка, не знаючи ні жалості, ні сорому. І їй приносило садистську насолоду - завдавати мук.
  Марія ж люто взяла і заспівала:
  Прощайте товариші, все по місцях,
  Останній парад настає...
  Ворогу не здається наш гордий "Варяг",
  Пощади ніхто не бажає!
  Наглядачка-капітан прогарчала:
  - Ось біса! Ну, годі вистачить тобі очко полоскати!
  І вийняла руку. Потім здерла з неї тонку гумову рукавичку і викинула в смітник.
  Сухо наказала:
  - Відв'яжіть її!
  Дівчата-наглядачки кинулися виконувати наказ. Від'єднали їй руки ноги, поставили на підлогу.
  Капітан НКВС скомандувала:
  - А тепер перевірте їй та ступні!
  Дівчата пішли руками по кісточках, помацали мускулисті ікри першої леді СРСР. Потім дійшла черга до підошв. Перебрали руки в рукавичках юних наглядачок кожен пальчик. І помацали також і п'яти, і шкіру підошви до сантиметра. Пом'яли і нігтики. Після цього завершили повний огляд голого тіла.
  Капітан-Наглядачка кивнула:
  - Тепер на рентген. Потрібно просвітити шлунок, кишечник та легені. Зробити знімки, а також взяти аналіз сечі, крові та калу. Ми повинні цю шпигунку досліджувати ретельно.
  Марія благаюче попросила:
  - У мене змерзли ноги, дайте хоч якесь взуття.
  Капітан НКВС ринула:
  - Потім отримаєш, коли видадуть робу та тюремні черевики.
  Перша леді СРСР із обуренням вимовила:
  - То ви що мене так і поведете голою та босою?
  Старша наглядачка прогарчала:
  - Не розтанеш! Звикай, тебе роздягатимуть і шмонатимуть щодня, як і решту жінок-шпигунок!
  Марії наказали скласти руки за спину, клацнули наручники і повели в костюмі Єви, тобто зовсім голою по коридору.
  Найгірше, що крім наглядачок, її супроводжувало двоє вартових, дуже великих чоловіків. Адже вона особливо небезпечна шпигунка.
  Ось її ввели до рентгену кабінету. Зняли кайданки.
  А там лікар, та ще чоловік. Так її голу завели за ширму. Увімкнули з гулом апарат. Зробили знімки шлунка, кишківника. Потім легень та нирок.
  Потім про всяк випадок зняли голову. Особливо уважно оглядаючи носоглотку.
  Старша наглядачка, що слідувала за нею, пояснила:
  - Там ви часто ховаєте заборонене та секретне.
  Потім її відвели до іншого кабінету, і там просвітили й зуби. Вони також можуть схованки.
  Після чого знову одягли наручники і повели далі коридорами Лефортово.
  Ось він у іншому кабінеті. Теж схоже на медичний. Їй вимірюють ріст, зважують, далі міряють розмах рук, ширину грудей, талії та стегон. Далі їй також виміряли довжину ступні, об'єм голови, розмір взуття. Виміряли і довжину пальців ніг і рук і висоту голови, а також волосся та його густоту.
  Після чого відповіли до іншого кабінету. Там почали фотографувати. Зняли в профіль обличчя, анфас, наполовину боком, і ззаду. Потім стали фотографувати її на повний ріс, і теж у профіль, в анфас, підлозі боком, ззаду. Зняли також і підошви ніг, і рук крупним планом, а потім груди.
  Згодом сфотографували великим планом і вуха, і зуби, і ніс, окремі частини обличчя.
  Потім увійшли дівчата в білих халатах і почали розглядати Марію наче якийсь чудовий персонаж. І в зошити ретельно записували всі прикмети, опіки, родимки, сліди чи складки. На цьому, проте, не закінчилося.
  Марію сфотографували і зверху, і всі її лопатки. І ще очі крупним планом та у кольорі.
  Нарешті її досліджували неначе рідкісного звірка і повели до сусідньої кімнати.
  Там їй відкатали долоні та зняли відбитки пальців. Дівчина в білому халаті жартома сказала:
  - Це ми на роялі граємо!
  Процедура хоч і безболісна, але принизлива.
  Потім їй намазали губи та зняли відбитки з обличчя. Потім босі підошви ніг обмазали чорною фарбою і теж надрукували на білих аркушах. І п'яту, і пальчики, і стопу загалом.
  Не забули змастити і вуха чорною червоною і теж відтиснули. Потім ще змусили кусати подібність до пластиліну, і з нього зробили зліпки зубів. Не забули змастити і спину, і з неї зняли зображення.
  Але найнеприємніше, коли вимазали чорним і груди, і живіт, і теж надрукували на білих великих листах.
  Тобто перевірили на повну...
  І найпринизливіше, коли змастили чорною фарбою і лоно, і його надрукували на аркуші.
  І задній прохід теж змастили та зробили серйозний відбиток. І самої дірочки та сідниць.
  Нарешті зняли все, що можна. Після чого повели далі. Марія стала брудною від чорної фарби та страшною.
  Але її нарешті повели в тюремних душ. Але спочатку, на неї чекала перукарня.
  Там її мали щось поголити, перед душем. Оскільки вона жінка та жінка гарна, полковник наказав зберегти волосся на голові. Навіть погладив світлу шевелюру зовні молодій жінці. І їй поголили лише трикутник волосся на вході у піхву. Це не боляче, але принизливо. Тим паче голив молодий та гарний чоловік.
  Було лоскітно. І одночасно приємно, коли ковзати машинка по найчутливішому місцю.
  Чоловік запитав:
  - Мені ваше обличчя знайоме. Ви, мабуть, актриса?
  Марія з усмішкою відповіла:
  - Не зовсім ... Хоча трохи може бути і актриса!
  Їй поголили кицьку, після чого нарешті відвели під душ. Наглядачки втім, на неї пильно дивилися, і стежили за кожним рухом коли вона милася.
  Мило було господарське, але шматок цілий, новий. Перша леді СРСР гола з голеною кицькою, милася, під поглядами трьох жінок. І ті дивилися хтиво.
  Марія відчувала сором і розгубленість. Їй дуже неприємно все це.
  Нарешті капітан крикнула:
  - Досить митися!
  Їй витягли з-під теплого струменя. І стали мацати тіло. Зазирнули в рот, сунули пальці в задній отвір та піхву. Навіщо вона весь час милася під їхніми поглядами.
  А потім обшукавши і обмацавши знову начепили наручники. Витерли досить грубо казенним рушником. Так що шкіра почервоніла. І повели далі.
  Марія була, як і раніше, зовсім гола, ні ниточки на ній. А ще й кицька голена, наче вона повія.
  Соромно, звісно. І двоє чоловіків за нею невідривно йдуть. Не лише три жінки, а й мужики-амбали.
  Але її заводять у гардероб. Так маємо видати одяг. Наглядачка отримала попередження, і видав одяг відразу. Це смугаста роба. До неї черевики досить грубі, з дерев'яною підошвою та шапочку, теж у смужку.
  На робі номерок, і вже готове прізвище, ім'я, по батькові.
  Колишня перша леді СРСР остаточно стала зічечкою. Босі ноги замерзли, але в дерев'яних черевиках було незручно та боляче. Сама роба дещо тісна.
  Наглядачка пояснила:
  - Вам продуктові передачі за інструкцією, як шпигунці не покладено. А на казенному ви швидко схуднете.
  Після чого її відвели до лави, одягли кайдани та посадили. Тепер на неї чекала камера. У Лефортово, звичайних карних злочинців чи ворогів народу не тримають. І камера на одну чи дві людини. Що, звичайно ж, великий плюс, ніж, наприклад, у Бутирці, де й сотню можуть в одну клітинку напхати. Марію визначили самотужки.
  І повели, скувавши руки за спину. І тут були конвоїри чоловіка. Одна з наглядачок взяла з собою матрац та постільні речі.
  Що теж певний плюс для Лефортова - не спиш на голих нарах.
  Ось камери із номерами. І теж повно ґрат. Ніч і тихо. Тільки дерев'яні черевики Марії стукають.
  Її підвели до камери із номером - тринадцять. Це символічно.
  Відкрили, пахло хлоркою. У камері горіли неяскраві лампи. Маленьке вікно з товстими лозинами решітки. Досить просторо для одинаки. І два ліжка по краях, разом із унітазом. Є і окремий краник. Для в'язниці радянських часів майже санаторій.
  Наглядачка постелила постіль та відзначила:
  - Лягай і спи!
  Жінка-капітан кивнула:
  - Вдень лежати не можна, вже мало часу до ранку!
  Марія розвела руками і відповіла:
  - Я перехвилювалася, що все одно не засну!
  Капітан НКВС сказала:
  - Ви повинні бути на допиті слідчого свіжою та нормальною. Тому всупереч інструкції ми дамо вам поспати більше, а щоб не було проблем.
  Вона кивнула дівчині у білому халаті. Та витягла з-за пояса шприц і запитала:
  - Два кубики чи чотири?
  Жінка-капітан впевнено промовила:
  - Досить і двох! Вона не до обіду має спати!
  Дівчина в білому халаті прочирікала:
  - Оголи руку!
  Марія покірно закотила до ліктя робу. Наглядачка схожа на медсестру вколола їй препарату. Очі у дружини Молотова зімкнулися. І вона майже моментально поринула у сон.
  Жінка-лейтенант запитала:
  - А битиму її?
  Жінка-капітан відповіла:
  - Хіба що кийками по босих п'ятах, і так щоб не покалічити!
  Наглядачки покинули камеру і зачинили сталеві, товсті двері.
  
  НЕ МИРИСЬ З ЛЮДОЇДОМ
  У листопаді 1941 року Гітлер несподівано запропонував Сталіну мир. Рішення, яке здається малоймовірним будь-кому, хто знайомий із реальною ситуацією.
  Німці, здається, ось-ось візьмуть Москву. І навіщо пропонувати у цій ситуації світ?
  Але Гітлер, як відомо, мав дуже розвинену інтуїцію. І він відчув, що Москва взято, не буде. А якщо так, то саме час, коли Сталін заляканий, запропонувати світ. Природно в повному обсязі військові з цим погодилися, але Гітлера була влада і авторитет.
  Тим більше, умови світу обіцяли бути для німців вигідні. Насправді Україна переходить Німеччині і разом з нею чорноземи і сільське господарство, а також Білорусь, Прибалтика, Смоленська область.
  Сталін погодився віддати все, що німці вже встигли захопити.
  Севастополь відходив до німців. У відповідь фриці йшли з Московської області. Ленінград залишався за СРСР і проводив коридор. Німці погодилися піти з Ленінградської області, в обмін на Ворошиловоградську область та Донецьку, які німці ще не зайняли повністю.
  Загалом гітлерівці отримав Донбас з його вугіллям, металами та заводами, поклади бокситів, та сільськогосподарські угіддя, весь Крим, і навіть частину південного Дону. Німці залишили Ленінградську область, Московську, Тульську, частину Ржевської, Калінінську область. В обмін на частину Донбасу, частина Дону з його багатими чорноземами та Севастополь. Фіни отримали собі Петрозаводськ і те, що встигли захопити. Розійшлися полюбовно.
  Крім того СРСР зобов'язався постачати нафту за нижчими, ніж ринкові цінами, і заплатити великий викуп за військовополонених.
  Сталін, побоюючись програти війну і втратити Москву, погодився і такі умови. На самому піку успіхів Вермахту.
  Ну а Гітлер, у якого чуття надприродне зрозумів, що це найкращий варіант.
  Війна із СРСР закінчилася. Гітлерівці насамперед стали перекидати війська до Африки. Тим більше що англійці почали наступ на Роммеля. Ну що ж? А фриці взяли та висадили десант на Мальті. Зрозуміло спочатку розбомбив там англійців.
  Далі звичайно штурм Гібралтару. Гітлер особисто зустрівся із Франком.
  Мовляв, ти бачив, наскільки сильна Німеччина. Розбила СРСР. Взяла чотири мільйони росіян у полон та багато тисяч танків. Для нас Іспанія це як на карті мазок. Окупуємо, якщо не пропустиш війська. А якщо пропустиш, то можеш щось у Африці отримати. Тим більше, Британія приречена і нікуди не дінеться!
  Франко, розуміючи, що Іспанію можуть окупувати та шансів немає, погодився.
  Штурм Гібралтару пройшов успішно і досить швидко. Цитадель впала. А потім німці вступили до Екваторіальної Африки.
  Англійці зазнали величезних втрат. Їх захоплювали немов сосунків.
  Роммель розбив Британію в Лівії і розвинув наступ у Єгипті. Захопив Олександрію.
  Потім вийшов та форсував Суецький Канал. Розвиваючи успіх, німці захопили і Ірак, і Кувейт і весь Близький Схід.
  Вермахт втратив на сході не надто багато солдатів та офіцерів. І його війська були численнішими і загартованішими і краще навчені, ніж англійські і особливо колоніальні сили.
  Англійці могли таке стримати і, безперечно, програвали. Без СРСР фрицям виходило воювати з Британією успішно.
  Взагалі, Британія була приречена втратити свої колонії. Її сухопутна армія була надто слабка, і мала боєздатність утримати колонії, проти більш численних і дисциплінованих військ вермахту.
  А ставка на флот не діяла. Після падіння Гібралтару та Мальти, утримати Африку стало неможливо. Ось Роммель та Суецький Канал перекрив. А навіть суходолом німці б'ють англійців в одні ворота. Після війни з СРСР Вермахт став ще сильнішим і впевненішим у своїх силах, отримав великий бойовий досвід.
  Так поступово завойовувалась і Африка. А через Іран німці увійшли до Індії. Там також місцеві сипаї не хотіли вмирати за Британію. Взагалі, більше німцям заважали відстані, відсутність доріг, розтягнутість комунікацій, проблеми з постачанням, ніж війська Британії.
  США намагалися уникнути війни. Навіть скасували всі санкції щодо Японії.
  Але все одно самураї напали на Перу-Харбор. Треба було убезпечити себе та захопити британські володіння в Азії. І японці це зробили.
  Коротше кажучи, за сорок другий рік та першу половину сорок третього захопили німці з японцями Африку, Австралію, всю Азію. А у вересні 1943 року пішла висадка в Британії. Після очевидно масованих бомбардувань. Німці застосував Ю-288, і Ю-188 та інші машини.
  Втративши колонії та виснажена підводною війною Британія, не могла встояти.
  А німці мали надто багато ресурсів і особливо робочої сили. Вони буквально розбомбили всі міста та заводи Англії. І потім, звичайно ж, висадка десанту та використання "Пантер", "Тигрів", "Львів" і навіть "Маусів". Ну, зрозуміло, ще й плаваючих танків, і підводних машин.
  "Маус" встигли зробити до початку операції, і він навіть повоював. Але "Мауси", надто важкі.
  У боях відзначився екіпаж Герди на "Пантері". Німці після захоплення Британії якийсь час ще вели зі США. Вибили американців із Ісландії. Але з розтягнутості комунікацій захопити Америку виявилося справою важкою. Все ж таки Атлантичний океан не жарт. Хіба що бомбили друга і рубалися на море.
  Німецькі підводні човни розвинулися, у тому числі й на перекисі водню, і потопили майже весь американський флот.
  Втім, США все одно захопити дуже важко. Війна затяглася, і німці зрештою взяли і уклали мир.
  Після цього німці повернули до СРСР.
  У 1945 році в серію пішли Е-50 та Е-75. Гітлер заборонив виробництво крім невеликої серії розвідувальних машин, танків легше за п'ятдесят тонн.
  "Пантера" важила сорок чотири з половиною тонни. "Пантера"-2 вже п'ятдесят дві тонни. Е-50 вже потяг майже на шістдесят п'ять тонн. Останній танк мав дуже пристойну лобову броню в 150-міліметрів корпусу під нахилом в 45 градусів, і в 185-мм лоб вежі, теж під нахилом. Гармату в 88-міліметрів із довжиною ствола в 100 ЕЛ. І 82-міліметри броні бортів, теж під нахилами. У поєднанні з двигуном, який розганявся при форсуванні до 1200 кінських сил, дуже потужний середній танк.
  Плюс дванадцять пострілів за хвилину.
  Ще важчий Е-75 вагою понад дев'яносто тонн. Цей танк вийшов не зовсім вдалий. Гармата 128-міліметрів менш скорострільна, з меншою початковою швидкістю снаряда і не мала переваг на близькій дистанції порівняно з 88-міліметровою Е-50.
  Лобова броня корпусу трохи краща за 160-міліметрів під кутом в 45 градусів. Втім, більше не треба. Усі американські гармати тримає, та й радянські. Башта із захисту чудова: 252 міліметри лоб, 160 міліметрів борту та корми. Видно, що є більш-менш надійний захист вежі, особливо борт.
  Борт корпусу 120-мм, що прийнятно, плюс ще й можна екрани повісити. Двигун, щоправда, слабенький у 900 кінських сил. Загалом, звичайно, танк недоопрацьований, досить високий. Нагадує добряче порослий "Тигр"-2 зі подібними проблемами.
  Обидві німецькі машини недосконалі, але Е-50, звичайно, практичніше.
  Ну та ще Е-100. Але дана машина ще важча і гірша за ходові якості Е-75.
  Е-100 через велику масу випускався в незначних кількостях.
  А самі військові загалом схвалили Е-50.
  Навесні 1946 року якраз 20 квітня в день народження фюрера німці й рушили на СРСР.
  Вони мали велику кількість машин і техніки. Десятки тисяч танків різних версій. СРСР теж мав поки що на озброєнні серійний Т-34-85 та ІС-2 та ІС-3. Т-44 вийшов не зовсім вдалим. А Т-54 ще був готовий.
  Німці у великій кількості виробили Е-50 та Е-75.
  Сталін заборонив після втрати значної частини країни розробляти машини важче ніж сорок сім тонн.
  Крім великої кількості Т-34-85, і трохи меншого ІС-2 та ІС-3, масово вироблялася СУ-100, яка була порівняно простою та ефективною самохідкою.
  Треба відзначити наймасовіший танк Т-34-85 міг тільки в борт пробити німецьку серію Е-50, а Е-75, навіть збоку був не до зубів, і під силу лише СУ-100 і то поблизу.
  Тож сили явно нерівні. Самі німецькі танки пробивали радянські з великої відстані. І тільки в ІС-3, був більш-менш задовільний захист чола, та й верхньої частини.
  Ось німці пруть по території СРСР.
  Герда, Шарлота, Крістіна та Магда в Е-50. Насвистують собі пісеньки та ревуть.
  Ми всіх сумніваємо баранячий ріг,
  За нас Всевишній буде Бог!
  І як візьмуть та пальнуть по супротивнику.
  Тридцятьчетвірки зірвало вежу. Та бойовий екіпаж, нічого не скажеш.
  Шарлота із незадоволенням помітила:
  - Все ж таки броня у нас не дуже. Противник може і борт і зачепити!
  Христина відзначила:
  - Зате гармата точна, і забійна! Тож одне компенсує інше!
  Герда прошипіла:
  - Усіх розірвемо!
  А тим часом Наташа на СУ-100 зі своїм екіпажем проти фриців бореться.
  Олег Рибаченко виявився п'ятим членом екіпажу СУ-100 разом із Наташкою, Зоєю, Августиною та Світланою.
  Дівчата схвально закивали:
  - Ти є боєць, що супер!
  Наталя вистрілила по супротивнику. Снаряд потрапив у чоло німецькій машині, пішов у рикошет. Дівчина сердито тупнула босою ніжкою. І перевіряла:
  - А тепер ти хлопчик! Ти начебто влучний?
  Олег кивнув головою. Адже він безсмертний хлопчик, значить, багато що може. Ось попереду рухається німецька Е-75. Як його пробити?
  Хлопчик-геній прикинув, прошепотів снаряду:
  - Ми метал, однієї крові - ти та я!
  І розгорнув за допомогою своєї босої, дитячої ніжки приціл і вистрілив.
  Який не сильний німецький танк лобовою бронею, але якщо потрапити точно встик або поєднання силових ліній танк піддається. І ось метал лопнув, і почав детонувати бойовий комплект.
  Олег Рибаченко пискнув:
  - Оце вищий клас!
  Наташка лоскотала хлопцеві босу п'яту і кивнула:
  - Стріляй!
  Олег Рибаченко знову пальнув із СУ-100. Били з великої дистанції, і тут 100 мм радянська гармата не брала нові німецькі танки: Е-50, і Е-75. Але ж хлопчик феноменальний. І в нього виходить вражати противника.
  Знову стріляє хлопчик-термінатор. І пробиває Е-50. Цей швидкісний танк і його вразити треба обов'язково. А німці все пруть і пруть.
  Ось стріляє Зоя. І дуже влучно.
  Вражає супротивника у вежу. Далі знову палить Олег Рибаченко. Гармата за сто міліметрів творить дива.
  Хлопчик-геній реве:
  - Я вас порву! Я вас порву! Буде не до вподоби!
  І знову як пацан візьме і дуже влучно довбає. І реально супротивника порве.
  Після чого видасть:
  - Я надзвуковий винищувач!
  І знову за допомогою босої ніжки вистрілить.
  Пацана на вигляд лише дванадцять, але він дуже швидкий і феноменальний.
  Ось вистрілила за допомогою босих пальців ніг та Августина.
  І дівчина розбила Е-50.
  Німці несуть відчутну шкоду. Але їхня лавина танків підходить все ближче і ближче. Ось і Е-100 у русі. Теж потужна броня, озброєння та щитки.
  Але його дівчата та хлопчик теж пробивають.
  Горить собі німецька машина та розривається на частини.
  Олег Рибаченко заспівав:
  - Слава Вітчизні святий,
  З люттю неземною!
  Знову хлопчик пальнув, розніс фашиста і підморгнув дівчатам. І знову пацан стріляє і трощить ворога.
  Бойовий скажемо прямо хлопчик. І довбане снарядом. І вже жертвою став "Тигр"-2 застарілий танк, але потужний. Німецька "Пантера"-2 теж страждає від поразки. Адже вона сама Америку мало не підкорила.
  А зараз СРСР пресує.
  Олег Рибаченко ж стріляє і точно б'є.
  І ось вони стали стріляти по черзі і співають...
  Наташа лупнула босою ніжкою і ревла:
  - Ось від тайги.
  Зоя теж врізала пальцями голих ніг і пискнула:
  - До Британських морів.
  Августина теж довбанула снарядом і видала:
  - Червона армія!
  Світлана босими пальчиками ніжок пустила снаряди та дала:
  - Усіх сильніших!
  Олег Рибаченко довбанув, і видав:
  - І хай же Червона...
  Наташа пальнула і пискнула:
  - Стискає владно!
  Зоя також вліпила і гаркнула:
  - Свій штик мозолистою рукою!
  Августина довбанула і ревла:
  - І ми повинні...
  Світлана випустила забійний заряд і в'янула:
  - Нестримно!
  Олег Рибаченко знову вистрілив, сміючись:
  - Іти в останній...
  Наташа послала снаряд і ревла:
  - Смертний бій!
  І дівчата розійшлися, гармата лупила, доки не скінчилися снаряди.
  Так, Олег Рибаченко знову на війні.
  Але Червона армія доводиться туго. Німці просуваються. Вони більше техніки, більше число піхоти. А зі сходу лізуть і японці.
  Не встояти, проти такої сили.
  Герда та її екіпаж бореться на Е-50. Німці вже штурмують Воронеж. Бої киплять запеклі.
  Німецький танк з одного боку, як винищувач собі подібних дуже хороший. Але в борт захищений слабко. І це його мінус, так дівчата мають бути пильні.
  Досі багато випускається Т-34-85. Дана машина поки ще в серійному виробництві, і німецька 88-міліметрова гармата в 100ЕЛ збирає рясні жнива з великої дистанції.
  Дедалі більше виробляється і СУ-100, які самохідкою простіше у виробництві, ніж танк, але знаряддям сильніше.
  Ось зараз натиснувши босими пальцями ніг на кнопку джойстика, Герда пробила радянське сушіння. На близькій дистанції така машина може бути дуже небезпечною.
  Блондинка-термінатор взяла та заспівала:
  - Мої нерви не зі сталі,
  Ви мене зовсім дістали!
  А тут довбане з гармати Шарлота, і розкришила тридцятьчетвірку.
  І великої дистанції дістає знаряддя, яке робить дванадцять пострілів за хвилину.
  Далі як пальне Крістіна. І теж це зробить дуже влучно та точно. Розбила танк Червоної Армії і пискнула:
  - Шалений вогонь! Сталіна урою!
  Потім лупнула і Магда. Це точно зробила за допомогою босих пальчиків ніжок.
  І заспівала:
  - На славу вічної Вітчизни!
  Після чого дівчина як зареготає...
  Німецька машина працює без збоїв.
  Ось її жертвою став ІС-2, досить потужний та небезпечний танк, але слабко захищеним чолом вежі.
  Тільки ІС-3 в лоб має відносно непоганий захист, але цей танк поки що виробляється малими серіями. У нього надто складна форма вежі. Хоча ІС-3 як показала бойова практика, хоч має шанс підійти до машин серії Е, на близьку дистанцію.
  Тяжкіші танки поки в СРСР не виробляються, і навіть їх розробка призупинена. Це, ясна річ, створює проблему. У німців у серії з легенів лише САУ Е-25, але її виробництво майже заморожене. Хоча машинка і хороша.
  Лише два члени екіпажу та півтора метри висоти. Маленька з 75-міліметровою гарматою від "Пантери". Мисливець за радянськими машинами.
  Але фюрер воліє міць. Навіть Е-50 поступово поступається Е-75, закритою з бортів ще й щитками.
  Е-75 важко пробити навіть у борт. І німці цим користуються у проривах...
  Дві німецькі льотчиці Альвіна та Альбіна вже встигли перевищити кількість збитих літаків за триста і отримали: Лицарський хрест Залізного хреста зі срібним дубовим листям, мечами та діамантами.
  Дівчата такі войовниці круті та найкласніші у світі. Та хай поки що у Хаффмана і літаків збитих більше, але вони, зате значно красивіші.
  І борються, як правило, тільки в одному бікіні та босоніж.
  Альвіна збила зі свого МЕ-262 Х, з 30-міліметрових авіаційних гармат, три радянські літаки і прочірікала:
  - Я є світочок анігіляції!
  Альбіна, ведучи подібний вогонь, підтвердила:
  - А ми суцільне знищення:
  І ще чотири радянські літаки зрізала...
  Войовниці за настроєм дуже бойові, зате постійно посміхаються.
  Дуже люблять чоловіків і працювати мовою. І це їм подобається. Такі бойові красуні.
  Ось збили радянський ТУ-3, і рознесли на уламки... Це їхнє вогнезоре привітання.
  Дівчата, коротше кажучи, спуску не дають. І Червона армія від них одержує.
  Але ось з іншого боку Анастасія та Мірабела теж борються в одному бікіні та босоніж - набирають свої рахунки! Вони дівки дуже агресивні.
  І Анастасія збила німецький літак і видала:
  - Я великий пілот!
  Мірабела звалила з гармати 37-міліметрів німецьку машину і пискнула:
  - Я войовниця супер!
  Дівчата і справді все....
  Адже борються на застарілих ЯК-9 Т, які, природно, проти реактивних німецьких машин не тягнуть. Але примудряються красуні битися. І уникають того, щоб їх збивали.
  А чому? Бо босоніж вони й у бікіні. Тож їх ніяк не зрізати.
  Войовниці, як ми бачимо, розуміють, що таке гола шкіра.
  Анастасія збила ще один німецький винищувач і пискнула:
  - За Батьківщину!
  Мірабела зрізав НЕ-162 і проревела:
  - За Сталіна!
  Найнебезпечніший німецький винищувач МЕ-262 Х, він має п'ять авіагармат, і величезну швидкість, стрілоподібні крила, потужну броню.
  Легше збити НЕ-162 машину легку, дешеву, але дуже маневрену.
  Не зовсім вдалим і німців виявився МЕ-1010, безперечно відмінна за льотними характеристиками машина, але її крила змінюють стріловидність, і вимагає льотчиків високої кваліфікації. ТА-183, виявився практичнішим, і теж надходить на фронт.
  Але Гітлер більше подобається сильно захищений МЕ-262 Х, з потужним озброєнням.
  Поки що гвинтові машини Люфтваффе ще не знято з виробництва. ТА-152 найвдаліша багатоцільова машина, і МЕ-309 все ще в бою. Вони перевершують радянські винищувачі у швидкості та озброєнні. А Ю-488 хоч і гвинтова машина, але її радянські Які не можуть навіть наздогнати. Та навіть ЛА-7 досконаліший поступається цій машині в швидкості.
  А що робити проти реактивних бомбардувальників: Арадо, Ю-287 та інших.
  Радянська авіація, не маючи реактивних літаків - слабка.
  Проте Анастасія та Мірабела все ще примудряють набирати і в таких умовах добрі рахунки.
  Ось вони повернулися, заправилися і знову на бій. Знову збивають німецькі машини. І роблять це із великим ефектом.
  Ніхто не може в радянській авіації зрівнятися з їхньою парою. Крім того, дівчата, щоб бути сильнішими займаються сексом. І зазвичай вони завжди різні чоловіки. А це таку силу дівчатам дає!
  Ось це один із секретів їхнього феноменального успіху.
  Дівчата отримали вже по золотій зірці героя СРСР, і підморгують один одному.
  Знову полетали, декого збили.
  Анастасія зрізала Ю-288, досить потужний бомбардувальник, зі своєї 37-міліметрової авіаційної гармати.
  А Мірабела збила реактивний Ю-287, теж використовуючи таку ж зброю 37-міліметрів. Такі гармати дозволяли при феноменальній влучності дівчат вражати машини супротивника на відстані. Хоча боєкомплект і був обмежений, і ти ризикуєш загинути.
  Дівчата шльопають босими ніжками і співають:
  - Звійтесь соколи орлами,
  Ми за Сталіна вперед!
  Наш успіх не за горами,
  Відкривай перемоги рахунок!
  Тож войовниці зрозумілу справу фашистам узвозу не дадуть. І так уріжуть, що фюреру буде боляче.
  Анастасія Відьмакова, зрозуміло, маневрує. ЯК-9 більше шестисот кілометрів, не вичавить, з важкою гарматою ще менше, але повертається.
  Дещо краще ЯК-3, який втім, коштує дорожче, і вимагає якісного дюралю. А СРСР багато території втратив. І ЯК-9 можна виробляти у величезних кількостях.
  Але за Третім Рейхов, разом з Японією ніяк не наздогнати.
  Мірабела збила МЕ-262 і заспівала:
  - На славу Батьківщини Росії,
  Ми зробимо весь світ щасливішим!
  Анастасія зрізала чергового німця і пискнула:
  - Ось ім'я променистого кохання!
  І теж як прореве. І лупне по фрицю.
  Дівчата очевидно дуже і дуже круті.
  А німці тим часом дедалі більше заглиблюються на територію СРСР.
  Японці теж лізуть собі. І їх багато, і вони женуть перед собою китайців.
  Жовті солдати пруть на прорив. І буквально закидають усі підступи трупами.
  Але їх так багато, що вони зрештою і прориваються.
  Японці та їхня жовта рать, штурмують Хабаровськ. З втратами зовсім не зважають.
  Але їх там зустрічають радянські дівчата.
  Оленка та її команда.
  Дівчата обороняють Хабаровськ. Шпурляють у противника босими ніжками гранати.
  І ще співають із смішком:
  - Ми славні дівчата,
  І розгром усі бійців...
  Голосок такий дзвінкий,
  У славі шалених батьків!
  І знову летять кинуті босими ніжками красунь гранати.
  Оленка, як дасть чергу, викосивши китайців і, пискне:
  - Слава нашій землі!
  Анюта кине пальцями босих ніг гранату і прореве:
  - В ім'я вищих сил!
  І теж манить забійною чергою.
  Далі стріляє Анжеліка. І теж босою ногою кидає гранату.
  І верещать:
  - За нові рубежі!
  А потім ще й Марія вріже. І теж зрізала чергою жовтих бійців, співаючи:
  - Хвіст за хвіст! Око за око!
  І підморгне подругам.
  А далі Олімпіада цілий ящик із вибухівкою по самураях та китайцям жбурне.
  І прореве:
  - За славу Батьківщини!
  І знову п'ятірка винищує чужоземну рать.
  Але вже дуже багато китайців зібрали японці. Ті лізуть та лізуть. І цілі кургани трупів виростають.
  Оленка стріляє, голою п'ятою кидає і верещить:
  - За Сталіна!
  Анют теж босою ніжкою гранату жбурне і буркне:
  - Вчителі!
  Анжеліка викине чергу. Кине босою ніжкою подарунок, і пискне:
  - За Леніна!
  А потім і Марія як лупе по ворогу. І пальцями голих ніг запустить руйнацію.
  Після розлітаються на всі боки китайці.
  А потім як Олімпіада візьме і діжку з нітрогліцерином загасить. І всіх замочить.
  І падають собі мілітаристи...
  Олег Рибаченко та його команда поки що борються за Тулу. Німці намагаються оточити Москву. Місто Тула вже відображало натиск фриців у сорок першому.
  Але ворог зараз набагато сильніший. І веде агресивний обстріл. І бомби на Червону армію сиплються, та інші забійні сили.
  Дуже вже могутній супротивник. І кидають у бій надто багато чорношкірих бійців, арабів, індусів. І це, здається, не зупинити.
  Олег Рибаченко вистрілив по Е-75 і заспівав:
  Солдат завжди здоровий,
  Солдат на все готовий.
  І пил як із килимів,
  Ми вибиваємо з доріг,
  І не зупиниться!
  І не змінити ноги,
  Сяють наші обличчя,
  Виблискують чоботи!
  І знову хлопчик пробиває гітлерівця з дистанції. Але сили справді нерівні.
  Хоча Тула й стоїть героїчно. А на півдні фашисти підходять до Сталінграда.
  Але що вони гадають, що там переможуть?
  Олег Рибаченко знову стріляє по гітлерівцях та співає:
  І таке свавілля
  Наповнило собою світобудову ...
  Людства сумна доля -
  Терпіти біль, страждання!
  І знову хлопчика впали, і горить фашистський "Маус"-2, дуже грізна машина.
  Наталя логічно помітила:
  - Проти нас жодної сили не встоять!
  І підморгнула хлопцеві.
  Далі лупнула і Зоя. Теж проревівши:
  - За мій доступ у перемозі!
  СУ-100 працює собі і не думає зупиняти обстріл.
  Німці поступово обходять Тулу. Вони мають багато сил, дуже багато піхоти. І рухаються танки найрізноманітніших марок.
  Ось, наприклад, той самий "Лев"-2, дуже потужна машина: сто тонн важить і лобова броня в 300-міліметрів під нахилом. Здається, ніщо не прошибе.
  А Олег Рибаченко все одно пробиває. Показує свій найвищий клас - снайпера.
  І лупить собі, і лупить...
  Від гітлерівців одні уламки відлітають. Але ті все одно не бажають пригальмувати.
  Олег Рибаченко пищить:
  - Майбутнє за нами,
  Адже ми орли - джедаї!
  І знову хлопчисько витворяє коніки. І знову фашистам по п'ятака.
  А танковий екіпаж Герди вже у Сталінграді. Тут такі агресивні бої киплять.
  Герда стріляючи, репетує:
  - Мій організм залізний!
  Шарлота натиснула на кнопки джойстика босими пальцями ноги і прочирикала:
  - Для бійки такий корисний!
  І підморгнула напарниці.
  Далі лупнула ще й розбила тридцятьчетвірку.
  Потім дала постріл і Христина. Розбила сушку Червоної армії, і протарохтіла:
  - Шалена я дівка! Усіх порву!
  А далі вже босою ніжкою пальнула й Магда.
  Дівчата з Німеччини загалом добре просуваються. І розмазують ворога.
  . РОЗДІЛ Љ 2
  Але їх машину підбили в борт. Довелося зупинитися та ремонтувати.
  Герда примхливо помітила:
  - Знову втрачаємо час!
  Шарлота потерла босою ніжкою поверхню броні і прогарчала:
  - Ми помстимось і переможемо!
  І після чого взяла й оскалилася. І випустила із перлинних зубів сонячні зайчики.
  Христина взяла та пропищала:
  - За Батьківщину без порад!
  І теж босою п'ятою по броні шльопне!
  Магда погодилася:
  - І без дурниць!
  Дівчата поки що вирішили зіграти в шахи. Пара на пару. І вже стали там будувати стратегію.
  Гра справа цікава. Але дівчата сперечалися за кожним ходом і бодалися.
  Герда помітила з вискалом зубів:
  - Я буду найвищою аксіомою!
  І як розсміється.
  Уявила собі тезку з казки Андерсена. Ось її зловили у лісі розбійники. Розібрали карету, а в самої Герди забрали майже весь одяг та дорогі чобітки. Так що Герда знову босоніж, і в дерюзі. Отак вона виглядала, а руки за спиною пов'язані.
  Іде собі осіннім холодним лісом. Гола підошва відчуває кожен горбок, кожну шишечку, кожну гілочку. Герда страшно і хочеться їсти.
  Вона навіть встигла одужати в палаці. А на осінній траві іній, нагадуючи холод, який вона ще недавно відчувала.
  Герда посміхнулася... Подумала, що в казці Андерсена явно не вистачає підсмажених п'ят. А це було б здорове!
  Танк полагодили швидко. Ушкодження невелике. Хоча потрапив у борт снаряд сто міліметрової гармати. Що може бути небезпечно.
  Шарлота натиснула босими пальцями ніг на кнопки джойстика, і заспівала:
  - Я танк-винищувач,
  Серце горить...
  Гармата моя обитель!
  І снаряд розбив чергову тридцятьчетвірку. Поки що саме Т-34-85 домінує на полі бою. А важкі машини у Червоній армії відносно рідкісні.
  Але ІС-3 з'явився. Має слабке місце: нижня частина корпусу. Лоб має великий кут нахилу. У нього форма: щуче рило. Але якщо потрапити до нижньої частини чола, то не буде вже пощади.
  Магда за допомогою босих ніжок навела на супротивника гармату. І як вліпила, і полетів снаряд.
  І радянська машина одержала під дих. Зірвало з неї вежу і почали рватися снаряди.
  Герда вигукнула:
  - А ти влучна красуня!
  Магда провизжала, трясучись пишними грудьми:
  - Мене ніхто не зупинить!
  Шарлотта впевнено підтвердила:
  - І ніхто не переможе!
  Христина пискнула у відповідь:
  - Злі вовчиці давлять ворогів!
  Герда прогарчала:
  - Злі вовчиці - салют героям!
  Фашисти оточили Тулу та дітям, разом із четвіркою дівчат доводиться прориватися з кільця.
  Хлопчик, дівчинка та дівчата біжать собі та кидають босими пальцями ніг гранати.
  А фашисти несуть шкоду і не можуть по них потрапити.
  Олег, ведучи вогонь, заспівав:
  - В ім'я Батьківщини священної,
  Нас не поставити на коліна!
  Маргарита жбурнула босою ніжкою подарунок смерті і пискнула:
  - Ні! Чи не поставити ніколи!
  Наташа, стріляючи та підстрибуючи, додала:
  - Нехай не прийде у наш будинок біда!
  І теж босою ніжкою, як запустить забійну гранату.
  Далі вже Зоя вивернеться від уламка, і теж припустить босими пальцями ніжок крута.
  І прореве:
  - Це буде супер!
  А далі Анжеліка пальне по супротивнику. Скосить його в дикій люті. І знову прорепетує:
  - Я шалена пила!
  І від голої п'яти полетить граната.
  А потім уже Світлана, як візьме та боляче вдарить.
  Це, зрозуміло, дівчата - що смерть приносить ворогам.
  Наташа, стріляючи по супротивнику, пищить:
  - Нас ніхто не зупинить, нас навіть чорт не переможе!
  І летить від її босих ніжок, граната на дузі. І лупне, та так усе розкидає і, до того ж далеко.
  Дівчата звичайно здатні подолати територію, що вражається. На півдні бої вирують у Сталінграді, який Червона армія тримає. Цілою колосальних втрат японці взяли Хабаровськ і наступають на Владивосток.
  Ну що ж там їх зустрінуть ті, кому це треба.
  Ганна Відьмакова пережила не дуже приємну церемонію прощання зі своїм вірним літаючим конем. Винищувач, що став рідним Міг-4, на якому було збито таку кількість німецьких літаків, просто згорів, в ході авіаударів японської армади, як, втім, чимало інших машин і кораблів. Після того як стерв'ятники з країни Вранішнього сонця поклювали місто, Владивосток був сумним видовищем. Втім, похорон загиблих пройшов по-воєнному скромно і досить швидко. Летчиця Відьмакова підпалила собі ноги, дівочі ступні вкрилися пухирями, і тому вона ходила босоніж, акуратно ступаючи на шкарпетки. Японці поки що не повторювали нальотів, вони зосередили зусилля підтримку наступаючих фронтів. Відьмакова оминула завал, його енергійно розчищали, серед працюючих була велика кількість дітей. Худне, босоноге, з почервонілими на свіжому весняному сонечку личками, він розгрібали обламану плитку, піднімали повалені телеграфні стовпи, просто мали вулиці.
  Старший над хлопчиками в піонерській краватці, але без сорочки (вона висіла окремо, мабуть хлопчаки берегли одяг), підбіг до льотчиці.
  - Працюємо ударними темпами товаришу майору, скоро буде все готове! Вулицю начисто вим'ямо, буде гладкою як до війни!
  Відьмакова посміхнулася і кинула йому цукерку:
  - Ось тримай! Це наша радянська із натурального шоколаду, а не американська отрута.
  Хлопчик задерикувато підморгнув:
  - А ми американцям нову клікуху вигадали! Раз тепер вони разом з Гітлером і Хірохіто, то вони не янки, а піндоси!
  Дівчина-майор схилилася перед хлопцем:
  - Як ти сказав, хто вони?
  Юний піонер повторив:
  - Піндоси! Так тепер ми соваємо янки, що зрадили нас!
  Відьмакова погладила хлопця по голові, потім її велика, сильна рука пройшлася худенькими з плечами, що проступали жилками, хлопчика. Пацан усміхнувся у відповідь: зубки біленькі, і простяг свою мозолисту долоню. Майор потиснула хлопцеві руку і відповіла:
  - Треба запам'ятати назву! Але ж ми поки що не воюємо з Америкою, значить передчасно вигадувати прізвиська!
  Хлопчик заперечив:
  - Американці гірші за японців і німців, тому що воліють воювати чужими руками. Як не жорстокі бійці імперії Вранішнього Сонця, їх хоробрість відома всім!
  Відьмакова перервала:
  - Я вбиватиму цих сміливців! І якнайшвидше!
  Новий виконувач обов'язків гарнізону Кротов, несподівано підписав не цілком логічне розпорядження і відправив льотчицю-войовницю з групою моряків до Хабаровська. Наказ пройшов негайно, треба було відбивати наступ японських елементів. Відьмакова звичайно розраховувала, що їй дадуть винищувач, але... А розпорядженні фронту не було вільних літаків, а підкріплення їхнього центру ще не прибули. Поїздка з Владивостока до Хабаровська зайняла трохи часу і майора буквально з рейок кинули в киплячу сутичку.
  Японці намагалися обійти добре укріплене місто і взяти його в обручку. Войовниця ледве встигла разом із автоматом заскочити в окоп, як почалася атака.
  Відьмака запитала прилеглого поруч із нею капітана Синіцина:
  - Отже, противник планує тактику Фрідріха чи точніше генерала Ноги, обійти укріплення і всадити нам у тил.
  Капітан похмуро буркнув:
  - Нехай спробує підпалити російському коневі хвіст! Так його садане копитцями, що мало не здасться!
  Летчиця-ас пожартувала:
  - Копита коня, мабуть, не зі сталі Круппа, а наші радянські!
  Її слова перервало виття снарядів. Ось вона лежить у давно виритому окопі, довкола Хабаровська взагалі знатна лінія укріплень, загроза японського вторгнення існує не перший рік. Снаряди рвуться попереду та позаду окопів, гуркоту від них багато. Взагалі знаменита японська шимоза створює багато гуркоту і диму. Войовниця дивиться без страху, навіть із деякою байдужістю. Вибухи снарядів породжують, брудні фонтани, один із них викликав струс ґрунту. Значить, б'є зброю, з гарматної калібру добрих трьохсот міліметрів. Чути стогін поранених... Крізь канонаду вони здаються легкими випарами, які здатні вловити не кожне вухо. Ось льотчицю-войовницю присипало землею. Дівчина втім, чхнув, струхнув пил з рудих кіс:
  - Ось так завжди, якщо лежиш то забруднишся! А якщо встала, тобі раз-два лівий!
  Артпідготовка, виявилася короткою, можливо у японців не так вже й багато снарядів. Почалася атака. Попереду їхало кілька японських таких. Невеликі, зі злегка закругленим корпусом машинки. Наймасовіший танк імперії Вранішнього Сонця: Чичиха. Відьмакова згадала його характеристики. Лобова броня 30-міліметрів, гармата 47-міліметрів, двигун дизельний 320 кінських сил. Якщо не рахувати ходових якостей, в яких ця машинка не поступається Т-34, то він ще гірший за німецький Т-3 зразка 1943 року. Його навіть на Далекому Сході звуть, чіхай-но! Але втім цариця полів не танк, а саме піхота. Ось спробуй, підступися до мінних полів. Як співається: де бронепоїзд не пройде, солдат із гвинтівкою проповзе.
  Гвинтівки у японців скопійовано з німецького маузера. Пістолет-кулемети, здерті з відомого ще з першої світової війни "Шмайстера". Взагалі у скуйовджених, є тяга копіювати в іншого боку найкраще. Напевно японські конструктори, що вже ведуть робота, на створенням гібриду "Пантери" та Т-34!
  Японських танків трохи більше десятка і радянська артилерія не поспішати їх зустрічати. Піхота біжить за ними підтюпцем, традиційним густим ланцюжком. Самі солдати країни Вранішнього Сонця одягнені у форму, що трохи віддає жовтизною, під колір степу хакі. Відьмакова дивиться на них, швидко прикидаючи чисельність наступаючих. На око їх п'ять-шість тисяч, а росіян в окопах сидить, прикриваючи цю ділянку фронту максимум тисячу. А озброєння. Далекосхідна армія оснащена залишковим принципом, і пістолет-кулемети є тільки в офіцерів. Що ж вона майор, правда, без посади, зведена, до рівня пересічного.
  Капітан Синіць (ще зовсім молодий хлопець) запитав у Відьмакової.
  - А ви з німцями воювали?
  Дівчина відповіла:
  - Ні! Я з ними цілувалася!
  Капітан раптом зблід, помітив:
  - А свій перший труп ви пам'ятаєте!
  Відьмакова посміхаючись, похитала головою:
  - Я льотчиця, і кого збила, того й сколотила, я не маю поняття трупів! До речі, за всю Велику Вітчизняну війну, мій літак жодного разу не був збитий!
  Капітан трохи незграбно свиснув:
  - Ти просто асс! А скільки в тебе розмазаних німців!
  Відьмакова посміхнулася ще ширше:
  - Після двадцять п'ятого вручили зірку героя! А лише двадцять вісім.
  Сініцин вигукнув:
  - У-ух! Ти просто майстер своєї справи!
  Дівчина скромно відповіла:
  - Не треба робити героєм, того, хто просто чесно виконує свій обов'язок. Зараз піхота підійде ближче і ми її зустрінемо.
  Капітан пересмикнув затвор важкого, вагою в десять кілометрів пістолет-кулемета. Помацав собачку, пуск дуже тугий, приклад з віддачею. Не цілком зручна махина, зате лупить... Щоправда, по чутках, у німців уже з'явився потужніший автомат, але хто його знає, чи не придумають радянські конструктори, чогось кращого. Синіць не втримався від запитання:
  - А чому тебе таку класну льотчицю перевели до піхоти?
  Відьмакова відповіла напівжартома, також переклавши затором пістолет-кулемета:
  -А Я просто хотіла дізнатися якого це сидіти під обстрілом! Це було б класно!
  - І чобітки ти, мабуть, втратила, якщо так поспішала потрапити на передову!
  Відьмакова і справді, намагаючись, щоб пухирі зійшли швидше, ходила босою дівчинкою. Хоча під час війни більшість жінок і дітей, хизувалося влітку голими п'ятами, але серед офіцерів це не було прийнято, особливо в громадських місцях. Але відьмакові навіть подобалося так виділяти. Синіцину ж вона відповіла просто:
  - З метою економії проти нас фактично весь капіталістичний світ. Адже чоботи зношуються, а це праця багатьох людей!
  Капітан погодився, задерикувато підморгнувши:
  - У тебе дуже гарні ноги! Можна мені їх погладити!
  Відьмакова погрозила пальчиком:
  - Не зараз! Потім, якщо виживеш, я тебе на ніч зігрію.
  Сініцин округлив очі:
  - Ого, а ти швидка! Зазвичай баби довго ламаються!
  Відьмакова хотіла відповісти, але почувся вибух, що йшов попереду японський танк, наскочив на міну. Дівча проспіла:
  - Їхав Гітлер машиною, підірвався гад на міні! Розлетівся на уламки - але от тільки мало толку!
  Підірвався ще один японський танк, зупинившись, він повернув дуло і відкрив вогонь по радянських окопах. За ним рвонув і третій. Втім, японці і не думали зупинятися. Вузькоокі огризалися: у них запрацювали кулемети, розміщені на напівкруглих, рухливих вежах.
  Капітан буркнув:
  - Оце здорово! Як на параді йдуть! Оце армія!
  Відьмакова взяла в руки гвинтівку, благо відстань до піхоти дозволяла, і вистрілила в японського офіцера. Вузькоокий завалився, з такою силою відкинувши гвинтівку, що вона поралася багнетом у весняну траву. Інші японці продовжили біг, тільки злегка нахилили корпус, мабуть розраховуючи таким чином уникнути поразки, вірніше знизити його ймовірність. Відьмакова згадала, що саме таким чином навчають бійців у квантудській армії, хто не встигне вчасно нахилитися, б'ють бамбуковою палицею по голові. Здається і цареві-батюшці, іроду гарненько рушили! Це він втім про Миколу Другого. Тепер вони знову б'ються з Японією, і не на один, а на кілька фронтів. Втім, у цьому є й свої переваги. Дівча проспіла:
  Прийде - повалений вермахт на порох,
  Наполеон розбитий непереможний!
  Не зможе ворог радянський прапор попрати,
  Коли народ і партія - єдині!
  Один за одним зупинилися підбиті японські танки, але піхоти, що наїли багнетами, стала бігти ще швидше. Позиції радянських військ наїжачилися спалахами, заляскали гвинтівки, що зрідка перемежувалися з автоматними чергами. Відкрила вогонь і Відьмакова. Японці, перезаряджаючи на ходу, палили з гвинтівок. Вони кричали на всю горлянку:
  - Банзай! Рус здавайся!
  Кулі встромлялися в їхні туші, наче шомпол у манекени. Посипалася кісткова труха, змішана з кров'ю. Втім, більша частина куль, як і буває у битві йшла повз. Японці перетнули мінне поле, маленькі солдати були надто легкі, щоб їх біг детонував приготовлені танкам подарунки.
  Відьмакова відчувала на плечі жорстоку віддачу автомата, причому бійці країни Вранішнього Сонця, здавалися справжніми монстрами. Їхні істеричні крики ставали все сильнішими й ближчими, жовті гидкі обличчя блищать від поту. Відьмакова намагається вкласти за раз якнайбільше ворожих солдатів. Дівча як завжди гаряча, і стріляє гніздовим способом. Скінчилася одна обойма, вставила іншу. Магазин дуже великий, круглий, його нелегко вклинювати в патронник. І знову вогонь, япошки летять шкереберть.
  Відьмакова розстріляла другий боєкомплект, залишившись без боєприпасів. А за наступаючими вузькоокими вже шерстять гранатами. Ті відповідають кидками, тепер криків стогонів набагато більше, падають і радянські бійці. Осколок зрізав крихітне пасмо волосся на голові Відьмакови. Нерви дівчата не витримують, і вона схоплюється і волає на всю горлянку:
  - За Батьківщину, за Сталіна!
  Слідом за нею кричать і інші бійці, вискакуючи з укриття і трясучи багнетами. Радянські солдати біжать на зустріч японцям, вступаючи у штиковий бій.
  Відьмакова стрімким ударом розтинає живіт найближчому "самураю". Той скрикує і намагається відповісти та завалюється, як заколотий кабан. Дівча із задоволенням вигукує:
  - Російський футбол: Росія - Японія, два-нуль!
  І справді ще один японець упав із перерізаним штик-ножем горлом. Ну, а третьому льотчиця-воїн всадила ногою в пах. Вузькоокий розтягнувся, а дівчинка рухаючись по інерції, встромляла вістря супостату в око!
  -Отримуйте японці! Що стояти біля заслонців!
  Удар удару багнета, розпоров майору гімнастерку, виступила кров, але дівчину це не тільки не збентежило, а й надало додаткової люті.
  - Смерть Хірохіто! - гаркнула дівчинка, її гомілка врізалася вузькоокому у скроню, причому дівчина рухалася з такою стрімкістю, немов була пропелерів, новітнього винищувача.
  Японці відступили, і навіть позадкували, а натхненна дівчина перейшла в атаку, їй автомат крутився, немов палиця в руках велетня. Ось пішов жорсткий удар прикладом по потилиці, надто вже запопадливого офіцера. Ганна видихнула:
  - Ось вам шахен-хаш!
  Але загалом російським доводилося нелегко. На боці вузькооких п'ятикратна перевага, та й рівень фізичної підготовки у японців непоганий, крім того проти них борються далеко не найкращі солдати СРСР. Природно під час такої важкої війни, на Далекий схід відправляли призовників третьої категорії, з гіршими даними, або бійців, які отримали серйозні поранення у битві з фашистами. Солдати падали, часом у одного російського всаджувалося десяток багнетів, вони буквально колективно стікали кров'ю, але билися як богатирі, і ніхто не просив пощади.
  Сініцин пробив багнетом японського офіцера, але й сам отримав вістрям у бік. Юнак звалив японця, що напав, ударом прикладу в груди, але кровище з боку лилося занадто вже рясно. А на хлопця кинулося одразу чотири самураї.
  Відважна Відьмакова кинулася на виручку, встромивши офіцеру багнет по лопатку, а іншого япошку збивши ударом ноги під коліно.
  - Тримайся Петруха! - тицьнула вона.
  Той відбив відразу два направлені в груди багнета відповів:
  - Я не Петро, а Аркадій!
  Дівча, що завалила чергового японця, прогарчала:
  - На війні кожне ім'я, як клацання зведеного курка, не варто його зводити без пострілу!
  Аркадій трохи відступив і безжальний штик розпоров йому щоку. Хлопець проскулив, від нестерпного болю:
  - Мати Божа!
  Відьмакова заперечила:
  - Може я мати, та не Божа! А взагалі Бога нема, і не було!
  Аркадій відступивши спиною до Анни, невиразно пробурмотів:
  - І що після смерті на нас чекає небуття?
  Дівча негативно хитнула головою:
  - Ні! Комуністична наука воскресить мертвих! А перших до нового життя повернуть тих, хто загинув у боях за Батьківщину.
  Сініцин мотнув головою:
  - Дай Боже!
  Відьмакова уклавши чергового японця, верескнула:
  - Бога немає! Якщо він є, тоді треба визнати, що передбачуваний творець всесвіту садист! І йому подобається мучити творіння!
  У цей момент Аркадію розпороли багнетом стегно, і він, щоб не впасти сперся на руду войовницю.
  - А я як мучаюся! Просто неймовірно!
  П'яти-шестиразова перевага солдатів сонця, що сходить, далося взнаки. Проти них кинулося півсотні самураєм, махаючи багнетами, наче армія дикобразів. Аркадій отримав пару уларів багнетом у живіт, а потім йому вибили око. Коли юнак упав, у нього вкололи разів з двадцять, змусивши затихнути назавжди. Цікаво, що відчувала відлітаючи його душа: здивування чи страх, а може неймовірне полегшення залишивши в'язницю тіла.
  Відьмакова ж була наче зачарована. Звичайно, її гімнастерка розсипалася на клаптики, сполосована багнетами. Войовниця виявилася оголеною, вкрита безліччю подряпин, але жодного серйозного поранення самураї не змогли їй заподіяти! Вона билася і її оголені груди з червоними сосками, тряслися, мов у морі буйки. А голі кісточки так і миготіли. Дівчина була воістину втіленням звіриної та еротичної сили. Її босі підошви стали червоними від крові, від чого виникала асоціація, з великою богинью руйнування і зла: Калі! Практично всі радянські солдати вже були заколоті, бій завершений, а лише у своїй іскрометній красі Афродіти, час від часу вражає вузькооких.
  Японський генерал Нугі з подивом дивився на це диво. Тут у нього промайнула якась думка. Наслідував відданий тоненьким голосочком, недогодованого комарика наказ:
  - Накинути на неї мережу, взяти живу!
  У запасливих японців були й сіті. Раптом доведеться взяти кого-небудь з росіян живим. А мережа ідеально підходить для цього. Відразу десяток ловців накинули на дівчину пута
  Відьмакова відбивалася, як могла, вона щосили, намагалася вивільнитися. Але все марно, сумлінні японці робили мережу з розрахунку, що вона витримає слона. Дівчисько капітально спелена поволокли на руках. Зважаючи на всі тактичний успіх було досягнуто, тим більше, що цей напрямок не був прикритий, ні артилерією, ні кулеметами.
  Дівчина згадувала гладковиле обличчя, що полюбився їй Аркадія, і свою крилату фразу:
  - На війні кожне ім'я, як клацання зведеного курка, не варто його зводити без пострілу!
  Виникла тривожна і неприємна думка, не згладила, чи вона його! Адже це часто буває, щойно полюбив людину і вона загинула!
  Японці, судячи з усього, у цьому місці зайняли погано прикриті окопи, продовжуючи обходити позиції радянських військ навколо Хабаровська. А її Відьмакову несуть у полон, а хоч ні вже везуть, занурили у заляпаний броньовичок, щоб відвезти ви тил. Машина допотопна, мабуть ще з першої світової, так непомітно він бігав за піхотою. Швидкість приблизно 12 кілометрів на годину. Брр! Найперший у світі танк усюдихід Прохорова важив не менше, але мав швидкість 40 кілометрів на годину на шосе та 25 на рокаді. Що ж з одного боку СРСР атакує все Європа, з іншого - значна частина Азії. Дівчина повернулася на бік, мабуть виникла загроза відлежати спину. Як темно в цій частині броньовика, мабуть, у ній розташований десантний відділ, або перевезення солдатів. Добре б звичайно втекти, для початку позбавившись прутів і міцних мотузок. А як це зробити? У дівчинки, зрозуміло, є навички, хоча доведеться повозитися, заодно стягнути кайданки, і перепиляти ланцюжок, до якого їй прив'язали за ногу. Але тут можуть цілком пригодитися і мотузки. Робота нудна, але якщо повезуть на територію Манчжурії, то вона встигне. Дівчина знімала мотузки з вологої шкіри, пилила ланцюжок і водночас думала. Мда, проти радянської Росії, склалася не жартівлива коаліція: Причому найсерйозніший монстр це Німеччина. Країна із передовою технологією сильними військами. Ось, наприклад, вона чула про нового винищувача МЕ-309. Начебто такі вже літають. Точних даних про озброєння, у неї немає, але з чуток цього літака цілих сім! Вогневих точок. Це дуже серйозне озброєння, якщо врахувати, що у ЯК=9 їх всього дві, а на радянських винищувачах немає машини, яка мала більше трьох точок. Спробуй, здолай таких монстрів! Ну і Фоккен-Вульф дуже серйозна машина, що перевершує радянські літаки озброєнням, та ще й здатна нести майже дві тонни бомб. Вже наприкінці 1942 року у нього було на озброєнні дві 20-міліметрові гармати, і 4 13-міліметрові кулемети. Але начебто вже з'явився новий вид винищувача-штурмовика та бомбардувальника з двома 30-міліметровими та чотирма 20-міліметровими гарматами. Це був уже монстр, усім монстрам монстр! А за чутками вже запущено у виробництво, винищувач літаків із вісьма 30-міліметровими гарматами! Такого вовкулака спробуй здолай! Чим на це хочуть відповісти радянські конструктори? Відьмакова чула, що йдуть роботи над Яком-3. Їй про це розповів куратор із відомства Берії. Начебто головною родзинкою літака стане менша вага конструкції, без додаткових моторів та озброєнь. Маневреність звичайно добре, але хотілося б зростання озброєності! Адже в боксі звичайно легенький спортсмен у вазі пера, маневреніший за супертяж, але все одно майже напевно програє йому. Недарма ж існують вагові категорії, а серед боксерів професіоналів найбільше цінується ударна міць. Потрібно посилити озброєння радянських літаків, і лише тоді вермахт битиме... на рівних? З другої половини 1942 року перевага люфтваффе в повітрі почала випаровуватися, навіть до березня 1943 року в СРСР виникла перевага, але... Зрада союзників змінила баланс сил. Ух, ти Гітлера вбито 13 березня, а зараз лише кінець квітня, а як серйозно змінилося співвідношення сил. Так швидко, зі стратегічно виграшного становища до стратегічно майже програшного. Майже тому, що є ще надія, що Німеччині вдасться завдати поразки, перш ніж вона досягне стратегічної та технологічної переваги над СРСР. Зокрема союзники можуть постачати фашистам у великій кількості літаки, але німецьким льотчикам знадобиться час, щоб навчитися, ними управляти. Все-таки є різниця у технологіях, панелі приладів. Танки теж вимагають навчених екіпажів, крім того ходові якості "Шеврону" в умовах російської зими не дуже добрі. Автоматична гвинтівка М-18 ... Непогана штучка, але в скорострільності поступається найкращим радянським моделям, щоправда, перевершуючи в точності! Іншими словами, проблема на проблемі! Є ще правда знамениті "Черчіллі" з могутнім бронюванням, і хорошими ходовими якостями... Звичайно з ними, схоже, теж доведеться битися. І що довше триватиме війна, то більше техніки отримуватимуть фашисти. Значить висновок простий, треба завдати нищівної поразки Німеччини ще влітку. Що стосується Японії, найкраще обмежитися активною обороною та наносити контрудари, використовуючи якісну перевагу в танках. Але знову-таки максимально економивши сили. Не втягуючись у затяжні бої і будуючи оборону на заздалегідь підготовлених рубежах. Є ще шанс використати Червону Армію Китаю, але на неї з усіх сил обрушився режим Чан Каші. Тож поки що можна розраховувати на власні сили. Коли наступати? Найкраще наприкінці травня, коли дороги остаточно підсохнуть, а до військ прибуде поповнення. Сама Відьмакова перший свій удар завдала б на орловському напрямку, а потім у районі Харкова, щоб вибити німців з промислового Донбасу, а далі форсованим маршем, по Україні, з ходу форсуючи Дніпро, і далі на Румунію. Втім, можна і на північ повернути звільняти Білорусь і зайти в тил центрального угруповання. Ідея в цілому хороша, правда і недоліки є, наступ на орловському напрямку найочевидніший і фашисти на нього чекатимуть. Зміцнення зламувати доведеться.
  . РОЗДІЛ Љ3
  Тут, звичайно, знадобляться і гармати, і "катюші". Остання система справляє сильний, особливо моральний ефект. У будь-якому випадку потрібно багато гармат та "катюш", щоб закидати снарядами ворожу оборону. Взагалі досвід першої світової війни показав, що обороняться легше, ніж наступати, і не вичерпай кайзерівська Німеччина, свої сили весняним настанням 1918 року, війна могла тривати ще кілька років. А ось друга світова війна довела перевагу наступальної тактики над оборонною. Наприклад, швидкий розгром Польщі, і особливо разючий могутньої західної коаліції союзників. Фашисти розгромили вищу силу за півтора місяці, просто обійшовши неприступну лінію Мажино. Бої в Африці, де спочатку переважаючі сили Італії були биті рішучим ударом англійців. А потім Роммель розгромив у ході стрімкого наступу значно сильніші війська Британії. Але і найяскравіший приклад СРСР, в 1941 року, велика катастрофа могутньої армії. І у відповідь наступальні операції, що вибивають німецькі частини. Так що головне це вдарити самим, не чекаючи натиску нових німецьких танків. Затяжна війна на виснаження стає майже безперспективною, якщо, звичайно, радянські вчені, не створять чудо-зброю! Останнє в принципі можливо, наприклад, вона чула, що теоретично можна створити бомбу, здатну знищити місто. Причому важитиме подібна бомба, буде три-чотири тонни. Схоже на казку, але ... Ми народжені, щоб казку зробити буллю.
  Ще привабливіший шлях, це лазерна зброя, описана в Гіпреболоїді інженера Гаріна. Така річ цілком здатна знищити цілу армію танків, літаків, кораблів. Звичайно створи подібну зброю і не лише Третьому Рейху, а й зрадниками піндосів, усьому капіталістичному світові буде кінець. А над планетою засяє світлий прапор комунізму. Тільки ось чомусь подібна зброя не створена. Дзеркала не найкращий спосіб зібрати енергію горіння у єдиний потік. Та й енергії, щоб розрізати кораблі потрібно набагато більше. Хоча... якщо її сконцентрувати до тонкості мікрона, то цілком реально різати і літаки та лінкори. Чудо-зброя, що допоможе врятувати СРСР. А ось і ефект лазера, в іншому вигляді. Нарешті ланцюжок подався і він майже вільний, а й уривки мотузки валяються.
  Відьмакова висловилася:
  - Терпіння та праця, якщо з тобою, ти не труп!
  Дівчина підвелася, постукала босою ніжкою по покриттю. Жодної реакції. Вона постукала сильніше. У відповідь пролунала японською лайкою і жодною реакції. Тоді Відьмакова в досаді заспівала. І співала на весь голос, наче примадонна на ювілейному вечорі:
  Орди вермахту дико бісться,
  Гуркіт гармат і дзвін мечів!
  Піднімається дим до місяця,
  Спотворення з небес променів!
  
  У віках вічних вітчизна славитися,
  За Росію я віддам тіло!
  Я люблю тебе Русь-красуня,
  З нами цар усіх царів Господь!
  
  Ох, ви гаї країни кучеряві,
  Шелестить дзвін златих осин!
  Брати-соколи православні,
  Бог на подвиги рать надихнув!
  
  У дні холодні чи теплі,
  Може з хмарою навіяє каламут!
  Ми фашистів-свиней немов мітлами,
  Щоб гидоту з лиця струсити!
  
  Нашій партії справа права,
  За радянський народ борись!
  Заспівуємо ми пісню браву,
  Думка орлом кинулася вгору!
  
  Сталін у мудрий - ідеал правителя,
  Нас веде у грізний смертний бій!
  Прапор Батьківщини пест переможця,
  Готовий сперечатися з Палладою-долею!
  
  Справи Леніна буде вічне,
  Ми збудуємо святий комунізм!
  Вір вчення людське,
  Зламає в безодню мороку фашизм!
  
  Вся планета як птах вільна,
  У зіркам далеким, до світів полетимо!
  Щось світле та благородне,
  Ми як скульптори створимо!
  
  І Росія під червоним прапором,
  Немов райський Едем розквітне!
  Справа Леніна, воля Сталіна,
  Повели нас до звершень уперед!
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова, а також чотири легендарні дівчата вибралися з Тули та дісталися Москви.
  Тепер становище столиці було найважчим. Німці вже закінчувалися її оточення, і залишався коридор, за тридцять-сорок кілометрів який ставав з кожним днем усе вже й уже.
  Шістка вояків зайняла оборону на околиці Москви. Ішов запеклий штурм.
  Олег Рибаченко вів вогонь і співав собі:
  - Майбутнє за нами!
  І хлопчик босою ніжкою жбурляє гранату і продовжує:
  - І ми будемо молодці!
  Маргарита Коршунова стріляє і верещить:
  - А я стану крутіший за всіх!
  І босою ніжкою як жбурне забійну гранату.
  І розкидає супротивників у різні боки.
  А далі вже в бою Наташка, що і кулеметом німців викосить, і голою ногою подарунок смерті кинеться.
  Ось така ця баба.
  У сорок першому році Наташа втікала з Брестської фортеці. Йшла на схід. Нові туфлі швидко натерли ноги, і дівчисько їх зняло і пішло босоніж.
  Кілька годин було нічого, а потім голі підошви стали свербіти. Ще за кілька годин запалали і вже вибухали болем.
  Наталя не звикла, будучи москвичкою, ходити босою. І зрозуміло раз у раз занурювала в струмок.
  Так це виявилося тортурою для її ніжок. Але юна дівчина швидко звикла.
  Потім постійно ходила боса, навіть снігом, і тільки в сильний мороз взувалася.
  Тепер Наташка б'ється, немов легендарна богиня.
  А ось і Зоя жбурляє босою ніжкою гранату, і реве:
  - Це взагалі дата супер!
  І дасть влучну чергу.
  І падають німці та їхні найманці.
  А далі вогонь веде Анжеліка... І так дико влучно стріляє.
  І від голої її ноги теж мчить граната.
  І розкидає найманців.
  Далі Світлана веде вогонь. І її боса нога таке викидає, що ніхто не може встояти.
  І розкидає супротивників дуже далеко.
  І стріляється і собі, і тисне ворогів вибуховою хвилею.
  Ось такі дівчата народилися в СРСР!
  Олег Рибаченко веде мітки вогонь ворожою піхотою, кидає дитячими ногами гранати автоматично. І водночас хлопчик складає собі.
  Віталій Кличко, зіткнувшись у конфлікті з новим президентом України Зеленським, вирішив піти з посади мера Києва. Справді, чого впертись і чіплятися за посаду. Найкраще вирішити проблему.
  А, пішовши з посади мера, Віталій Кличко відновив кар'єру. І відразу сенсація викликає на бій Уайдера. Без жодних проміжних боїв! І це після більш як восьми років перерви.
  Уайдер, зрозуміло, погоджується. Виклик прийнятий!
  І настає момент істини. З одного боку, багаторазовий чемпіон світу жодного разу не битий уже більше дванадцяти років. А з іншого боку, сорока дев'ятирічний колишній мер Києва. Людина, яка може побити рекорд Хопінса, але у чиїй спортивній формі є великі сумніви.
  Справді, багато хто вважав, що після такої великої перерви йти одразу на Уайдера - це самогубство.
  Але Віталій Кличко, наче Роккі Бальбоа. Вирішив вийти проти найсильнішого нокаутера у надважкому. Денотей Уайдер - боксер, у якого падали всі його супротивники. Абсолютно все - у тому числі і Тайсон Ф'юрі!
  То що якщо у Віталія Кличка шанс?
  Але Віталій Кличко постійно тренувався, підтримував форму, їздив на роботу велосипедом. І зрозуміло був не такий вже й поганий фізично. І крім того володів, сталевим підборіддям.
  Що ж Віталій Кличко прийме бій, нехай навіть фаворит і не він.
  Олег Рибаченко змінив обойму кулемета. Очікувані бої з боксерами захоплюють.
  Ось і справді, чому Віталію Кличку не повернутись на ринг і не спробувати побити рекорд Хопінса?
  Це було б дуже сильною ідеєю.
  Хлопчик-термінатор дав чергу, і викосив ще кілька десятків фашистів.
  Після чого хлопчик розсміявся і показав мову, сказавши:
  - Я є людина, що супер!
  Маргарита кинула босою ніжкою дві пов'язані разом лимонки і пискнула:
  - Ти крутіший за будь-яку людину!
  Олег, продовжуючи стріляти, міркував.
  Віталій Кличко у сорок дев'ять років справді збирався побити рекорд Хопінса. Він навіть на прес-конференції нагадав: "я казав, що не збираюся бити рекорд Формана, але не казав, що нічого про Хопінса! Так що візьму та поб'ю його рекорд"!
  Однак якщо ще в те, що Хопінс у сорок вісім років і зможе завоювати звання чемпіона світу, значна частина публіки більш-менш вірила, але у Віталія Кличка у сорок дев'ять років, віри було значно менше. У тому числі й через те, що його суперник дуже сильний.
  Такого панчера за всю історію тяжкої ваги ще не було. Правда і Вайдер уже немолодий, але всі тридцять п'ять років, це не сорок дев'ять.
  Віталій Кличко, втім, оптимізму явно не втрачає. Посилено тренується, набирає форми. І дуже радий, що скинув із себе рутину крісла мера Києва.
  Насправді невелике щастя бути мером в Україні, де стільки проблем.
  А ось за бій з Уйадером Віталію Кличку запропонували дуже непогані гроші. Так що, принаймні, з гаманцем не помилився. Ім'я Віталій Кличко відоме.
  Злі язики навіть казали: що Уайдер один раз вдарить, і Віталій Кличко сам ляже. А потім отримає гроші, і писатиме мемуари, чи фантастику.
  А може, і в кіно зніметься.
  До речі, і Володимир Кличко захотів побоксувати. Тільки хитрий Володимир, вибрав собі суперника послабше з-поміж регулярного чемпіона світу. Але все одно як не крути - чемпіон і це круто!
  Але Денотей Уайдер як не крути - все-таки найкращий з найкращих!
  Але Віталій з несамовитістю тренується. Він наче юнак дає на себе максимальні навантаження. І провів кілька спарингів, показавши відмінну форму, і непогану витривалість. Ні, Віталій щось готовий. І він не просто так виходить на ринг.
  І справді коли настав судний день, і зійшлися разом найбільший нокаутер Уайдер, найкращий супертяж у цьому відношенні, і Віталій. Колишній мер Києва, якого всі вже списали із боксерської кар'єри. Але ось зійшлися разом дві легендарні особи.
  Віталій, який став чемпіоном світу вперше ще в 1999 році. Подумати тільки, як давно це було і минуло вже понад двадцять років із цієї події.
  Та й Уайдер вже тримає свій титул дуже довгий час. І теж близький до того, щоб побити рекорд Холмса, який найдовше утримував цей титул з моменту поділу поясів.
  І звичайно ж, якщо кого Уайдер і боїться, то не дідуся Віталія. Справді, не всі можуть бути Хокінсами. Та й суперники у Хокінса не такі потужні як Уайдер!
  Але Віталій як претендент виходить на ринг. Тіло в нього все ще чудове і мускулисте, правда, волосся вже сивувате. Дідусь Віталій, як його називають з повагою, чи з глузуванням. Але рельєф м'язів як молодий.
  Віталій заявив, що він готовий. І навіть на нього ставки трохи зросли.
  Уайдер теж підсмажений, рельєфний, і в кістках тонше, важить менше.
  Незважаючи на те, що це грізний нокаутер, у нього є деякі проблеми із захистом, не завжди він гарний у русі на ногах. Але досвіду боїв уже багато. За кількістю поєдинків він уже зрівнявся з Віталієм. І поки що не був переможений.
  Однак і Віталій Кличко програв свої два бою лише через травми та розтини. І також можна сказати не був битий.
  Але понад вісім років перерви, і майже п'ятдесят років. Якби Віталій був молодий, звичайно ж, у нього були б шанси. Але чи зможе він побити рекорд Хопінса? Давид Хей, уже у тридцять п'ять років став нульовим боксером.
  Але розмов йде багато і тільки ринг покаже. Чи поб'є Віталій Кличко рекорд Хопінса, чи його понесуть на ношах, як обіцяв Уайдер.
  Ось він виходить у масці ворона. Високий, дуже сухий, навіть худий наче Кощій.
  Пара боксер створювала йому серйозні проблеми на рингу. Це кубинець Острікс, який вів по окулярах, і бив нокаутера, і Тайсон Ф'юрі, який теж вів по окулярах і зумів звести поєдинок унічию. Так що найбільший нокаутер може і прогоріти.
  Але на користь Уайдера шанси майже один до десяти. Все ж таки надто великий у Віталія вік і велика перерва в кар'єрі. Навіть його брат Володимир радив розім'ятись із парою міцних середняків. Справді, у Німеччині Віталій Кличко міг отримати більше грошей і в поєдинку з посереднім боксером, чисто за рахунок свого гучного імені.
  Адже Віталій відомий у всьому світі не тільки як боксер, але ще й політик, і мер столиці, і герой майдану.
  Ні Віталію Кличку в будь-якому разі варто було подумати - чи варто поспішати та перти проти подібної гори.
  Але вибір зроблено: Віталій Кличко не шукає легких шляхів!
  Бій відбувається в Америці. Звучать гімни США та України. Оголошуються послужні списки. І, нарешті, звучить сигнал до бою.
  Багато хто хоче бачити видовища та крові.
  Уайдер почав обережно, хоча можливо він і не має рації. А раптом Віталій іржавий. Кличко-старший теж не поспішає. Але одразу видно, що він легкий на ногах, підсмажений, мускулистий, і добре збалансував. Принаймні того, що чекали багато хто: мовляв, відразу ж попливе, не сталося.
  Упевнено Кличко працював джебом, тримав трохи вище, ніж зазвичай, ставив блоки.
  Перші два раунди пройшли спокійно. А потім Уайдер як це очікували, багато підняв темп. Став активніше нападати та атакувати. Але Віталій не розгубився. Блокував удар, зустрічав лівим джебом. І несподівано під час різкого спруту, довбав правою рукою по корпусу. Уайдер зігнувся від болю.
  Віталій провів двійку, і в другій за свою кар'єру чемпіон світу та найкращий нокаутер усіх часів та народів опинився на підлозі.
  Віталій усміхнувся... А публіка заревіла від захоплення. Від старого Віталія такого не очікували. Оце так! Адже здається скоро п'ятдесят років! І так ще рухатися та бити! Це треба вміти!
  Уайдер підвівся, але став задкувати назад. Віталій же неквапливо почав жалувати його своїм джебом. І знову двійка. І знову влучив. Нокаутер задкував.
  Насилу, але Уайдер дістав до кінця раунду. Потім наступного вже Віталій працював першим номером. Але нічого, все йшло за планом. Кілька раундів Уайдер задкував і виглядав безпорадно. Але у дев'ятому раунді знову вибухнув. І стали кидати удари пішов уперед. І знову пропустив двійку та впав. Другий нокдаун.
  Віталій посміхається. Йде вперед. Уайдер невпевнено стоїть на ногах. Пропускає знову двійку, не знайшовши протиотрути. І від чергового удару падає.
  Піднімається насилу, і суддя зупиняє бій!
  Перемога! Віталію Кличку, тепер чемпіон світу! І знову пояс його! Щоправда, він не абсолютний поки що, але вже на коні!
  Побив рекорд Хопінса, і для супертяжів Формана, став вчетверте чемпіоном світу зрівнявшись з Холіфілдом.
  Уайдер очевидно кричить що бій зупинили надто рано та потребує реваншу.
  Віталій каже, що рішення продовжити кар'єру чи провести ще кілька боїв ухвалить пізніше. Але йому всі кажуть: що він дуже гарний, ще кращий, ніж у молодості, і треба продовжувати.
  Тим більше, поки що робити і нічого. У Києві інший мер, до виборів у раду та президента ще далеко, там чому і не побитися?
  За три наступні бої Віталію пропонують цілих сто мільйонів доларів, і плюс ще відсоток від трансляцій.
  Зрозуміло куш великий, і колишній мер Києва каже, що подумає.
  Насправді він показав, що ще здатний на багато чого. То навіщо закопувати в землю талант? А головне, що робити все одно нічого!
  Може, спробувати об'єднати всі пояси? Це було б так чудово!
  Віталій приймає пропозицію та укладає контракт ще на три бої.
  І наступний його суперник... Ну звісно Тайсон Ф'юрі! Ще жодного разу не битий, великий супертяж. Щоправда побував у нокдауні від Уйдара і декого дрібнішого. І головне ще й кривдник його молодшого брата. Ну як з таким та не битися?
  Звичайно ж, новий бій, і нечуваний гонорар, і чудове видовище.
  Олег Рибаченко знову стріляє у німців та іноземних бійців. Загалом німців справді в піхоті майже немає. Вони рухаються за танками Е-50 та Е-75. І намагаються не ризикувати.
  Ось десь подалі видно "Пантеру"-2. Цей танк, на відміну від реальної історії, з'явився ще в сорок третьому році. А сама "Пантера" не була надто масовою. Та й "Пантер"-2 випущено хоч і чимало, але 1945 року, готуючись до війни з СРСР, німці забили заводи танками Е-50 та Е-75.
  Незважаючи на всю практичність легких самохідок: Е-10 та Е-25 фюрер віддав перевагу більш важким танкам. Насилу Гудеріан умовив зробити наймасовішим швидкісний Е-50. Фюрер же більше любив Е-75, який вийшов не надто вдалим та важив тонн дев'яносто.
  Але зараз з'явилася модифікація Е-75 М, з нижчим силуетом, легша і з потужним двигуном. Можливо, вона у майбутньому і стане наймасовішою.
  Олег Рибаченко, наприклад, використовує хитру тактику. Бере і босою ногою жбурляє гранату в гусеницю Е-50. Танк через це повертається та зіштовхується зі своїм колегою.
  І результат - два мастодонти горять.
  Олег тому що ми бачимо дуже хитрий.
  Отак він і зараз діє, а німці зазнають великих втрат. Ніжки моторні у хлопчика. Добре бути таким як він, босоногим та красивим.
  Але взагалі в голову лізуть думки про боксерів. Наприклад, чому б і Денису Лебедєву не поновити кар'єру? Сорок років не так уже й багато. Тим більше, основні конкуренти з важкої ваги пішли, і можна спробувати об'єднати пояси.
  Ось чого й справді не варто робити, то це бути шісткою у влади. Краще самому зайнятися шляхетним боксом або перейти в опозицію.
  Ось типу того, як Сергій Ковальов став мером Москви. Хоча це лише фантастика.
  А Денис Лебедєв міг би чимось конструктивнішим зайнятися. Тим більше йти з боксу ще небитим якось зарано. Справжній спортсмен має йти до кінця.
  Володимир Кличко міг би також повернутися. А ось деякі як Олександр Устинов уже тричі биті поспіль, не йдуть на відпочинок!
  Справді богатирі - не люди, а просто зі сталі!
  Але ось уявімо такий варіант, Путін розбився в літаку, і в Росії нові вибори президента.
  І що ми бачимо сьогодні! Комуністи не мають сильних кандидатур. Грудин оскандалився і до нього довіру підірвано. Зюганів дуже старий і всім набрид, та й харизми мало. Сурайкін на колишніх виборах провалився. Інші маловідомі особи. Жириновський теж дуже старий і всім набрид. Інші у ЛДПР відомі мало. Кого ще можна з опозиції рекомендувати? Андрій Навальний сильний, але його до виборів не допустять. Ксенія Собчак - несерйозний кандидат. Демушкін сидів у в'язниці і не надто розкручений. Сидів у в'язниці і Удальцов, хоч, можливо, він міг, був за підтримки комуністів і виступити.
  Коротше кажучи, в опозиції серйозних конкурентів не видно. Так Медведєв, виконуючий обов'язки президента, все одно головний фаворит. І якщо в чомусь і буде інтрига: другий тур або відразу в першому.
  Враховуючи низький рейтинг Медведєва, і швидше за все велика кількість кандидатів у президенти, другий тур цілком можливий.
  Однак у Медведєва буде дуже велика перевага в першому турі, і не дуже благообразний суперник у другому.
  Хоча може в останній момент з'явитися свій Зеленський і сплутати всі карти!
  Олег Рибаченко знову покинув гранату, зіштовхнувши танки гітлерівців. Багато реву та артобстрілів.
  І земля раз у раз злітає, і горить прямо в повітрі. І перевертаються, плавлячись, уламки.
  Олег вимовляє:
  - Слава нашої імперії!
  Маргарита, кинувши босою ніжкою забійний подарунок, пискнула:
  -Героям велика слава!
  І знову дівчинка голою п'ятою підкине лимонку.
  Сиплються фашисти, ох і сиплються.
  Немає їх ніяк, навіть вакуумною бомбою не зупиниш та не переможеш! Такі круті тут войовниці, просто жах!
  Олег реве:
  - Наша перемога на священній війні!
  Маргарита підтвердила:
  - З гарантією сто відсотків!
  І знову дівчинка гранату кинула босою ніжкою.
  Ні, ці діти явно так не здадуться.
  Олег Рибаченко ревнув:
  - За новий радянський порядок!
  Маргарита активно довбала чергою і підтвердила:
  - Банзай!
  Олег тим часом спробував далі писати. От Віталій проводить добровільний захист проти Тайсона Ф'юрі. Тим часом у Володимира не менш цікавий бій із Руїсом.
  Справді, Руїс був чемпіоном світу за трьома версіями. Там чому з ним бій Володимиру за дуже великі гроші не провести? Тим більше зручний противник - значно нижчий на зріст, і товстий. Володимир може розстрілювати довгим джебами.
  Жаль упустив Кличка-молодший провести з ним бій, поки той був чемпіоном світу. А треба було б поворухнутися.
  І як Володимир ти до такого не здогадався?
  А чемпіон світу за трьома версіями зараз Усік. Швидко дістався, однак, до трону.
  І можливий об'єднавчий бій із Віталієм. Але це поки що лише прикидки.
  Віталію потрібно пройти Тайсона Ф'юрі, та й реванш із Уайдером викликає інтерес. Та й інших багато цікавих бійців. Той самий Ентоні Джошуа. З ним також битися було б дуже цікаво. І теж помститися за брата.
  Віталій створив сенсацію - перемігши Уайдера. І що можна розвивати успіх.
  Чому б не стати першим боксером у світі, який виграв чемпіонський бій вже після п'ятдесяти років? Це раніше нікому не вдавалося!
  Ех, Віталію! Неважливо, який ти був мер Києва, але зараз тебе вже без жодних сумнівів визнали великим чемпіоном світу!
  Але перший, добровільний захист титулу. Проти Віталія більший і довгорукий противник. Не такий грізний нокаутер як Уайдер, зате технічний, і спритний, з довгими руками. І теж поки що не битий, хоча його й упускали.
  Найголовніше він переміг ще зовсім нестарого Володимира Кличка, що, безперечно, робить Тайсона Ф'юрі грізним конкурентом.
  Ставки пішли приблизно п'ятдесят на п'ятдесят. Звісно, перемога нокаутом над Уайдером вразила. Але тепер проти нього буде не рубака, а технічний боєць, якого поки що ніхто не міг пере боксувати. І найголовніше переможець самого Володимира на світанку сил.
  А чи зможе Віталій у п'ятдесят років із таким технарем упоратися. Це вже двобій інтелектів. Тим Уайдер явно Віталія недооцінив і спробував узяти нахрапом. А тут таке вже не вийде.
  Ось обидва боксери готуються. Віталій як завжди серйозний та зосереджений. Він упевнений і спокійний.
  Тайсон Ф'юрі теж готується. Він вищий за зростання Віталія, довший руками і намагатиметься цим користуватися.
  Але вже бій пройде в Британії, і платна трансляція.
  Тепер уже Тайсон Ф'юрі виходить першим. Він демонструє зовнішню впевненість. Лисуватий, нескладний, і не дуже атлетичний. Якщо Віталію Кличку волосся підфарбувати, то не зрозумієш, хто з них старший, хоча різниця у сімнадцять років у віці. Це ще не рекорд для чемпіонських боїв, але вже наближається до рекорду.
  Ну, може Віталій ще й поб'ється з кимось молодшим за Тайсона Ф'юрі.
  Ось виходить під грізну музику і Віталій. Вони дивляться один на одного.
  Тайсон сутулитися і не виглядає вищим. У плечах Віталій, мабуть, і ширший. І головне у нього постать куди красивіша, і м'язи рельєфні.
  Що ж звучать гімни. Спочатку Британський, а потім Український.
  Згодом обмін поглядами.
  І ось звучить горн, перший раунд.
  Віталій кидає легкий джеб, що добре рухається. Тайсон намагається втекти. Але Віталій дуже спритний, і його удари рухаються по кострубатій траєкторії, досягають голови Тайсона Ф'юрі.
  Все йде, як і пророкували експерти. Віталій має чудову швидкість.
  І все встигає.
  Перший раунд він виграє... Далі хвилина відпочинку та другий раунд. Знову Ф'юрі не змінює тактику. Він розраховує мабуть, що Віталій втомиться.
  . РОЗДІЛ Љ4.
  І знову невелика перевага у Кличка-старшого. Брати домінують на рингу.
  Володимир тиждень тому технічним нокаутом виграв у Руїса-молодшого.
  Ну, що ж бій продовжується.
  Третій раунд знову під диктування Віталія. Але в четвертому раунді Тайсон Ф'юрі несподівано вибухає. Впадає вперед... І потрапляє на двійку. І падає у нокдаун.
  А що він хотів? Віталій напоготові.
  Сяк-так Тайсон відстояв цей раунд до кінця. Потім знову пішов односторонній бій із домінуванням Віталія. Причому явно не поспішав чемпіон світу Кличко-старший.
  І ось після восьми раундів Тайсон Ф'юрі несподівано знімається. І оголошується перемога технічним нокаутом через відмову продовжувати бій.
  Таким чином, Віталій Кличко встановлює новий рекорд: перший в історії боксу боєць, який захистив титул чемпіона світу у п'ятдесят років. І б'є ще одне досягнення Хопінса.
  Що ж тепер він справді реально Віталій став суперменом. І помстився за брата.
  Але наступний бій це реванш з Уайдером. Обіцяють величезні збори. Що ж можна провести двобій і з ним, а потім вийти і на Джошуа.
  А далі вже можна подумати і про об'єднавчий бій із Вусиком. Взагалі, Віталій Кличко в принципі хотів би стати абсолютним чемпіоном світу. І це бажання в нього дуже сильне.
  Олег Рибаченко посміхається до своїх думок. Та таке можливе. Хлопчик скошує цілу шеренгу фашистів і вимовляє:
  - Люди пам'ятають тебе Кличку! Люди цінують тебе Кличком! Люди жадають тебе Кличком! Повертайся скоріше Кличку!
  Хлопчик-геній засміявся своїй задерикуватій пісеньці і знову як запустить саму забійну з усіх гранат. І три танки гітлерівців зіткнуться.
  Незважаючи на героїчний опір радянських військ, гітлерівці таки змогли взяти і перерізати коридор, що з'єднує Москву з іншими частинами СРСР.
  Таким чином, столиця Росії у повній блокаді. Так само як заблокований і Ленінград.
  Сталінград все ще чинить опір. Німці також штурмують на Кавказі міста Грозний та Орджонікідзе. Ситуація є критичною. Особливо коли Москва стала повністю оточена.
  У ній багато військ і сотні тисяч солдатів в ополченні. Але в боях дуже швидко витрачаються снаряди та патрони. Може, не вистачить боєприпасів. І тоді столиця впаде. Та й запасів продовольства не так уже й багато. Теж це скоро закінчиться.
  А без Москви це вже буде інша війна. І Сталін це розуміє.
  Нині він у Куйбишеві. Але після того, як фашисти прорвалися до Волги, то й до лінії фронту і там недалеко.
  А плюс ще пресують і самураї. І бомбять, і піхотою незліченною лізуть. Може й не вистачить сили.
  Сталін це розуміє і намагається закулісно домовитися з Японією про сепаратний світ. Мовляв, навіть готові віддати Далекий Схід і заплатити золотом контрибуцію.
  Але Хірохіто заявив: нам потрібний весь Сибір, до самого Уралу. На жаль, стільки поступитися неможливо.
  Владивосток уже майже оточений. І взагалі все дуже стрімко.
  Але деякі дівчата-героїні борються і не піддаються фашистам та японським мілітаристам.
  Броньована, тюремна машина, в якій їхала Співача Відьмакова зупинилася, почувся скрип відчинених дверей. Два японці, один великий і товстий, інший маленький і худий висунулися з миттю засліпленого Анастасію світла. Потім дівчина не довго думаючи, всадила одному з розмаху гомілки біля скронь, іншому обмотаним ланцюгом кулаком у щелепу. Хвалені вояки країни Вранішнього сонця по кумедному завалилися в нокаут.
  Відьмакова навіть проспівала:
  - Викликаю чоловіка дванадцятий раунд! Адже я жінка супер та повний Атасс, і ворога відправляю у глибокий нокаут, демонструючи у битві нестримний клас!
  Дівчина підхопила японський автомат скопійований зі "Шмайстера" і, переклавши затвором, кинулася до кабіни. Про туди вискочило ще три японці, Відьмакова послала в них чергу, цілі в голови і люто скалячись.
  - Що отримали дубинноголові нелюди!
  Бронетранспортер виявився захоплений голою леді воїни. Відьмакова гаркнула:
  Над нещасною Росією зависла,
  Пекельних монстрів кипляча пітьма!
  Окупант свою сокиру негоду,
  Заточив і рубай голову!
  Комуніст у битці в пекло не пішака,
  Нам не вічно ходить ярмом!
  Перетворить Третій Рейх на головешки,
  Ну, а чесність відзначить добром!
  Незважаючи на те, що їй було гидко, Відьмакова начепила на себе зняту з убитих японську військову форму. Як це було неприємно, ці солдати давно не милися і моторошно смерділо. Дівча-льотчиця провила:
  - Треба ж настільки оскотиниться! Азіатчина але!
  Втім, бронетранспортер легко завівся і вирушив у північному напрямку. У машини було два кулемети калібру 12-міліметрів, так що при нагоді можна було відбити піхотну атаку. Інша справа, що 20-міліметрова броня не витримала б і калібр у 37-міліметрів японських "гармат". Відьмакова подумала: як таки прихід комуністів до влади змінив Росію. Якщо за царських часів, японська армія значно перевершувала російську в технічному відношенні, то тепер він навпаки відстає. Хоча не можна сказати, щоб у Японії не заохочували науку. Обов'язкову середню освіту запровадили ще наприкінці ХІХ століття. Щоправда, якість освіти в Японії була не високою. Вони його скопіювали з прусської, педантичної до крайності школи і трохи спростивши, так щоб один учитель пропускав через себе якнайбільше учнів, тому що освічених людей не вистачало. У цілому японці наслідували європейцям, наприклад англійцям у появі форми кольору хакі, німцям у побудові та військовому статуті, американцям у формі та типажі військового флоту, та системі роботи фінансових установ. Правда були і своє, наприклад кодекс Бусідо, знаменита вибухівка шимоза (правда навряд чи вона була кращою за європейську). До середини дев'ятнадцятого століття Японія була відсталою середньовічною країною, яка навіть не мала залізниць, а на озброєнні гармати з ядрами. Вона була навіть архаїчнішою ніж Туреччина або Іран і тим більше царська Росія. Як не дивно, але саме Америка допомогла Японії вийти в люди і буквально змусивши, приєднається до цивілізованого світу. Сучасний паровий крейсер із розривними снарядами справив на відсталу Японію сильне враження. Особливо коли він потопив кілька вітрильників, показавши повну безпорадність гармат із ядрами.
  Можливо, американці ще не раз пошкодують, що змусили Японію відкрити світові. Що виростили собі конкурента в Азії, але тоді важко було повірити, що за кілька десятиліть країна Вранішнього сонця пройде той шлях, що у Заходу зайняв століття.
  Відьмакова їхала, шосе пропускаючи вперед вантажівки з підкріпленням, а також транспорту і міркувала. Царський уряд ще за Олександра другого, вірніше навіть за Миколи першого виношувала плани приєднання Китаю до Росії. Але Микола до якості об'єкта експансії обрав Турецьке спрямування. У принципі воно було зручнішим. Але Франція, яка ненавидить Росію Британія і перебуває під її впливом, заступилися за османів. Вперше за чверть тисячоліття (з часів 1612 гола) Росія програла масштабну війну (окремі битви звичайно ж не в рахунок, маєте на увазі що майже чверть тисячоліття Росія не програвала воєн в цілому, до речі саме за Миколи першого досягнувши своєї максимальної, за площею величини). Причин було кілька, найголовніша перевага західних держав у технологічному оснащенні військ. Після того як Микола перший покінчив самогубством, престол зайняв Олександр Другий: мабуть найосвіченіший і найерудованіший цар за всю історію Росії. Він розпочав масштабні реформи, відзначив кріпацтво, при ньому почалося бурхливе зростання промисловості, будівництво залізниць та електростанцій! Але при цьому скасування кріпосного права відбулося за рахунок селян, багато було руйнувань, спалахнули бунти, особливо масові у Польщі. Олександр зумів просунути Росію вперед, але фундаментальних проблем не вирішив та ще продав Америці за копійки Аляску, а Гавайські острови віддав безкоштовно. Правда йому вдалося завдати поразки Туреччини, але імперія Османа була до цього моменту дуже слабка і її стрясали повстання. І втрати Росії у війні були непропорційно великі, довівши, що російської армії ще далеко досконалості, попри реформування. Втім, і за Суворова було не так усе однозначно, як про це пишуть у книгах. Перемоги давалися чималою ціною, і Катерина Друга, наприклад, під час другої російсько-турецької війни, обмежилася порівняно скромними територіальними придбаннями, відмовившись навіть від претензій, на Молдову. Хоча ці землі були населені православними слов'янами і свого часу входили до Київської Русі. Взагалі, після звільнення Росії від монголо-татарського ярма, було взято курс на повернення всіх споконвічно-слов'янських земель. Зайняло це кілька століть, наприклад, Галичину вдалося повернути лише 1939 року, після звільнення від польського ярма. А місто Перемишль із прилеглими землями, так і залишилося у угорців та словаків.
  Відьмакова подивилася на шосе: різних машин не так і багато, ось японські піхотинці крокують маршем. Населення у Японії близько ста мільйонів, навіть більше ніж у Німеччині, допризовна підготовка займає половину занять у школі. Війна з СРСР їм знахідка, на відміну від бою з США. Можна штампувати, все нові та нові дивізії.
  Велику спокусу дати чергу з двох своїх швидкострільних кулеметів, благо це можна зробити, керуючи ними за допомогою гідроприводу з кабіни. Але правда, тоді у неї самої буде трохи шансів, щоб вибратися звідси. Ні, все-таки краще зробити це ближче до лінії фронту чи вночі. Та ніби вже вечоріє... Тоді і вовки будуть ситі і вівці цілі. Хоча ні, адже вона не вівця.
  То що з Японією? Перша війна 1904-1905 року була програна, і одними полоненими Росія втратила понад двісті п'ятдесят тисяч солдатів і офіцерів. Хоча чисельна перевага була у царської армії. Японія ж полоненими втратила менше двох тисяч, була навіть заснована премія сто золотих рублів, за кожного полоненого жовтолицевого солдата, і тисяча офіцера. Ця сторінка історії дуже неприємна для Росії. Що найприкріше всередині країни багато хто бажав перемоги японцям. Наприклад, студенти московського університету надіслали вітання мікадо у зв'язку з падінням Порт-Артура. А скільки всього було розкрадено: не перелічиш!
  Відьмакова зменшила газ, що не налетіти на ще одну колону, що марширує. Дівча вилаялося:
  - Ну, їх немов саранці! Ускокаті тварюки!
  Вухо вже розрізняло гуркіт канонади, лінія фронту наближалася. Летчиця прогарчала, а потім заспівала:
  Російський воїн від болю не стогне,
  Російський воїн японців трощить!
  А в нас нещасне горе,
  Здригнувся весь прогнутий щит!
  Дівчина знову замовкла. У тій війні США та Британія допомагали Японії грошима та зброєю, зате не було фронту на заході. Дійсно країна Вранішнього Сонця розраховувала, що Німеччина скористається моментом і нападе на Росію. У принципі це було реально і вигідно Німеччині. Проти Росії могла виступити і союзна Австро-Угорщина, з якою стикалися інтереси Балканах. Могла також вступити у війну і Туреччина історично скривджена на Росію, що ще перебуває під фінансовим контролем Німеччини. Не виключено і вступ у війну Італії, яка входила до Потрійного союзу та могла претендувати на багаті Українські землі. У кожному разі царської Росії було погано. Якщо навіть у союзі з Антантою вона програла, то війна на два фронти закінчилася б катастрофою. Шанси на вступ до битви Франції невеликі, тож на той момент Британія була проти Росії. Взагалі, звичайно, це великий прорахунок кайзера, який упустив такий шанс. Можливо, що і після початку першої світової війни, головний стратегічний прорахунок, був наступ фріців на Бельгію та Францію. Можливо почні вони вторгнення всіма силами в Росію, повторилася б ситуація з Польщею в 1939 році. На щастя, німці виявилися зайво самовпевненими, обравши війну на два фронти.
  Відьмакові на відміну від багатьох співвітчизників пощастило: вона зуміла прочитати Майн Кайф та ще в першотворі. Звичайно, Гітлер мав рацію, коли говорив, треба було або бути разом із Британією проти Росії, або разом із Росією, проти Британії. І досить логічно майбутній фюрер критикував тих, що намагався витягнути світ, труп Бісмарка.
  Гітлер і справді відкидав будь-яку можливість будь-якого союзу з Росією, особливо коли в ній до влади, прийшли більшовики і вважав, що російські землі мають стати німецькими колоніями.
  Отже, він був ворогом Росії однозначно, а будь-який договір для фюрера був простим клаптиком паперу. Тим більше що Сталін ідіот, що пропустив такий сильний удар у відкритий підборіддя, хоча повинен був підготуватися до відображення удару і привести війська в бойову готовність. Або що краще всадити самому! Німецька армія теж була готова до наступального пориву радянської армії. Їм би пройшлося дуже туго, ми могли просто оточити та знищити у казанах німецькі війська. А що то війна! А так ініціатива перейшла до вермахту. І потік фронт із заходу на Схід. Незрозуміло, на що розраховував Сталін? А Берія сучий син. Вона його лисого добре знає. Ну, чому він не попередив Сталіна. Чому не вмовив вжити заходів? Як таке вийшло? Адже нарком людина хитра і не кому не довіряла! Адже справді були серйозні дані розвідки, війська Третього Рейху підтягувалися до кордону, а кожна друга бабця пророкувала війну. Взагалі, було відчуття, що насувається, щось невблаганне, страшне!
  І тільки Сталін та його оточення били байдики, ніби навмисне бажаючи програти та занапастити мільйони людей. Та й взагалі вусатий грузин не такий уже й геній... Семінарію не зумів закінчити, і як зізнався їй Берія, частенько випиває. А як почалася війна, взагалі загудів... Ось і зараз проти Росії ополчився весь світ! І тут звичайно винна негнучка політика Сталіна. Зокрема, незважаючи на те, що фронт задихався від браку постачання, тисячі поїздів були відкликані для висилки чеченців до Казахстану. І це було зроблено під час війни, коли кожний вагон на рахунку! Через це до речі Майнштейну і вдалося незважаючи на значну чисельну перевагу радянської армії, провести контрудар завдати поразки червоним військам. Через брак ешелонів, не було вчасно перекинуто підкріплення, порушилося постачання радянських військ, а внаслідок цього наступ видихнувся. А будь зараз наші війська у Києві, а може бути і в Румунії, Британія та США може, і не ризикнули зрадити СРСР!
  Крім того, хто трохи вбив Гітлера? Тим самим підштовхнувши Третій Рейх до нової агресії? Швидше за все, це була операція під керівництвом Берії... Адже він свого часу придумав, як прикінчити Троцького. Тоді втім, це було викликано необхідністю уникнути розколу Інтернаціоналу. Наразі це призвело до зворотного ефекту, вороги Росії об'єдналися. Причому історичні вороги! Її Відьмакова треба сказати саму дуже здивувало, що Черчілль 24 червня виступив із сенсаційною промовою, оголосивши про підтримку СРСР. Дивно, що вівця прийшла за союзом до вовка, якщо, звичайно, Британського лева можна порівняти з вівцею. Сталін втім, типовий вовчар! Тепер усе повернулося на круги своя, капіталісти-демократи та капіталісти-фашисти разом! Натомість комуністи єдині та чесні, без компромісів із совістю! Може, саме цього і домагався Сталін? У кожному разі сили ворогів примножилися, і Сході Японія показала пащу. Але, загалом, хід керівництва країн Вранішнього Сонця логічний: треба заткнути горлянку військовим незадоволеними величезними територіальними поступками та фактичною капітуляцією, пообіцяли нові битви і землі. Якби США не ввели 24 липня санкції, вірніше блокаду проти Японії, то, можливо, самураї вдарили б по СРСР, ще в серпні не чекаючи зими! Японці народ відважний і навряд чи їх зупинило б спогад про Халхін-Голе, де, до речі, боролися другорядні війська, у тому числі і маріонеткові Маньчжурського імператорського уряду!
  А це могло підставити під загрозу падіння Москву ... Хоча напевно Сталін хотів би віддати весь Сибір здачі Москви. Просто залишив би там прикриття, розраховуючи, що сувора зима тайгова не дасть японцям можливості просунутися занадто далеко і з'єднатися з німцями в районі Уралу або Поволжя.
  А потім були б, звичайно, проблеми... Гітлер провалився під Москвою і допустив прорахунок, оголосивши війну США, не зобов'язавши Японію відповісти взаємністю щодо СРСР. Гітлер взагалі не відрізнявся логікою, своїм звіриним антисемітизмом, налаштувавши проти себе основну фінансову еліту і навіть Ватикан. Щоправда, це збільшило його популярність серед арабів, але суттєвої допомоги вони корпусу Роммеля не надали.
  Броневик під'їхав до колишнього радянського кордону. Тут уже були деякі руйнування. Ось прикордонний стовп ще стирчить.
  І японські піхотинці, а також кілька легких танкеток із 20-міліметровими автоматичними гарматами та двома кулеметами кожна. Проти китайської піхоти, це може бути й непогана зброя, але проти Т-34... Щоправда, таких танків на Далекому Сході мало, основні сили скуті на заході. Крім того видно, ще пара бронемобілів і міномети, що перевозяться на автомобілях з відкритим верхом. Треба сказати, що непогані міномети, незважаючи на невеликий калібр.
  Відьмакова завагалася: що робити? Японців багато, і треба мабуть треба повертати, на путівець. Чи може все-таки дати чергу за вузькоокими?
  Вже темніє, хмари закрили небо, наближається дощ. Звичайно, можна ризикнути, тим більше як стовпилися японці, піхота стоїть, зібрана в густі шеренги. Та тут їхній цілий полк, солдатики жовторожі, досить гидкі, їх і вбивати не шкода.
  Відьмакова перехрестилася, пробурмотівши:
  - Дай Боже покласти самураїв побільше!
  Два великокаліберні - 12 міліметрів кулеметів хльоснули чергами по вузькооких тварях. Почалося тотальне побиття. Дівча навіть проспівала:
  Будемо до кінця з ворогом боротися,
  Подвиги солдатів - не злічити числа!
  Росіяни завжди вміли битися,
  Не пасуй коли прийшла біда!
  12 - мм це великий і гострий патрон, він пробиває тіла наскрізь, і часом кілька японців за раз. Відьмакова керувала зброєю за допомогою гідроприводів, які японці запозичували з авіації. У перші секунди бійці імперії Вранішнього сонця навіть не зрозуміли, що відбувається, і звідки прийшла напасти. Вони просто падали, випускаючи з животів та грудей цівки крові. Настільки несподіваним було настання смерті в цьому такому на перший погляд безтурботному світі. Хоча ні, останнє твердження більше схоже на знущання.
  Відьмакова примудрилася викосити кілька шеренг, як противник зреагував і почав розбігатися. Летчиця продовжила стрілянину, одночасно рухаючи броньовик, таким чином, щоб не потрапити під вогонь танкеток. Все ж таки авіаційна гармата може і пробити, навіть таку броню. Втім, це ще залежить від початкової швидкості снаряда, на танкетках він таки більше, ніж у гармат винищувачів.
  Поки льотчиці щастило, японці не відразу розібралися, хто їм посилає смерть, тим більше закапав весняний дощ, внаслідок чого спалахи стали важко помітні. Напевно самураї подумали, що їх атакує загін російський, що прорвався в тил, тому танкетки відкрили вогонь по кущах. Відьмакова, трощила японців і співала:
  Від далеких країв океану,
  Де склепіння здригнулося небес!
  Проносяться орди султана,
  Начебто антихрист воскрес!
  
  Війна нещадна, зла,
  Як шуліка спустилася на Русь!
  Земля моя в ранах сива.
  Врятуй матір, я Богу молюся!
  
  Наскільки жорстокий світ, ось жах,
  Дитина впала і роздерта!
  Народили, його з болем тужась,
  Так лютий вирішив Громовержець!
  
  Ось Бог міри в гніві не знає,
  Обрушив на рід людського лиха!
  І кожен живе страждає,
  Лише горе рахує перемоги!
  
  Залита все кров'ю Росія,
  Наскільки жорстокий ти Всевишній!
  Куди твоя поділася місія,
  Невже Христос - третій, зайвий!
  
  Навіщо ти Ада та Єву,
  Вигнав за провину їхнього раю!
  Прийшов, править годину людожеру,
  З набігом крутіше Мамая!
  
  Пролилися тут дівчата сльози,
  Батьків німці забили!
  Вона босоніж, а морози,
  Суворі, всі річки застигли!
  
  Ніхто нас людей не шкодує,
  То мошки, то змії нас жалять!
  Деколи виникає ідея,
  Що чаша страждань до краю!
  
  На Бога сподіватися марно,
  Адже йому звичайно не боляче!
  А жити краще погано та бідно,
  Але ми тут сказали - годі!
  
  Прапори у нас комунізму,
  А отже, без посилання на дядька!
  Терпіти немає сечі фашизму,
  Етик наш простий: до біса вистачить!
  
  Надія на руки в мозолях,
  На розум, що є в голові!
  Веде нас до звершень воля,
  Вміння, запал у кулаку!
  
  І так, відмірюючи кроками,
  До свободи та щастя свій шлях!
  Ми червоними станемо богами,
  Не зможе ніхто нас зігнути!
  Відьмакова співала і писала з кулеметів, розстрілюй уже встигли розбігтися і залягти вузькооких. Але тут і їй зрадила удача, кілька японських офіцерів мабуть зрозуміли, в чому справа і кинули по броневику кілька гранат. Відьмакова відчула здригання корпусу. Втім, японські гранати були осколкові і не пробили броню розраховану, мабуть, щоб тримати кулеметні черги калібру до 14 міліметрів.
  Відьмакова хихикнула:
  - І ось упористому бою шалена куля-дура! Роз'їлася, порозумнішала раптом і частіше била в ціль!
  У бронетранспортері живлення кулеметів стрічкове. Це дає великий запас куль, крім того, подається водяне охолодження, що дозволяє збільшити тривалість стрільби. Тому войовниця без церемоній зрізала гранати японців, які кидали в неї. Але, схоже, решта бійців це помітила. Знову полетіли гранати. Чувся гуркіт. Схоже, одна з гранат виявилася важкою близько кілограма вагою та протитанкова. Японців вже постачали подібними болванками. Проти "Шевронів" та Т-34 слабо, але броньовик пробити можна! Крізь пробитий борт Відьмакову обсипало пилюкою. Дівча вилаялося:
  - Так Японія маленька, але завдає великих неприємностей!
  Броневик замів хід, і пара уламкових гранат влетіла всередину, де вони й вибухнули.
  Осколки зачепили Відьмакова, розпоривши форму. До завершення спалахнув пробитий бензобак. Дівча лаялася ще раз:
  - Не машина - генерал! Я б вас лайном обклав!
  Довелося, викосивши ще кілька десятків вискочити з кабіни. Дівчина це зробила непомітно від японських солдатів та поповзла. За себе він не турбувалася на ній форма армії країни Вранішнього Сонця. А в темряві та під дощем обличчя не надто розрізниш. Тепер потрібно зійти з шосе і розчинитись у чагарнику.
  Дівча повзло досить швидко і при цьому кілька разів натикалася на трупи. Досить пробурмотіла:
  - Непогано я дала прикурити самураям! Тепер лишилося врятувати самій!
  Войовниця пірнула в кущі і, підвівшись, попрямувала. Блазень із ними, може, не влучать. Взагалі-то вона побилася пристойно і подумала що її подвигу: швидше за все не повірять, інакше можливо знати дали б ще одну зірку героя!
  Взагалі дивна річ війна, ось ти вбиваєш людей і це не просто нормально, а доблесть. Як до речі, сказано у Біблії - не вбив! Тим не менш, Бог наказав не просто вбити, а взагалі поголовно винищити амалікян і дружин, і дітей, і навіть худобу! Хоча навіть під час війни, винищення мирного населення вважається аморальною та підлою справою.
  Втім, західні союзники бомбили не лише й не так військові об'єкти, як мирне населення. Почасти це викликано було низькою точністю, висотних бомбардувальників, що ускладнювало поразку суто військових цілей, але головне це була помста. Японія також отримала прикурити від США. А відповісти їм не було чим! Вони просто не мали літаків такої дальності, щоб дістати янкі!
  Мабуть американці визнали достатньою помсту за Перу-Харбор, або вірніше вища фінансова еліта вирішила вчинити прагматично, заодно і покінчити з Червоною Армією Мао. У Японії залишили Маньчжурію як плацдарм для війни проти СРСР, і дали свободу рук проти Монголії, а решту рук Чан Кай Ши! Тоді можна буде і весь Китай підгребти. А країна Вранішнього Сонця нехай, стікає кров'ю у війні з СРСР. Тут що найцікавіше, мабуть, і Японці розраховують, перемігши Росію, знову поквитатися з Америкою, використовуючи допомогу Німеччині та США, думають вирвати Сибір та інші землі з виснаженої Японії.
  Кожна зі сторін думає, що надходило дуже спритно, тим більше, що Америка та Британія отримали під свій контроль величезні території без жодного пострілу. А інакше їм довелося б довго і нудно їх відвойовувати, що зайняло б як мінімум кілька років, так це все-таки острови!
  Відьмакова крокувала, розраховуючи перетнути лінію фронту. Цілком реально проскочити у розрив і прибитися до своїх. А може, навіть ще когось із самураїв взяти в полон. Ну, це біля найпередовіших позицій радянської армії. Адже інакше тягне важко.
  . РОЗДІЛ Љ5.
  Так от для Світової олігархії: Німеччина та Європа під СРСР, це вважай втрачена зона впливу, і навіть загроза комуністичної імперії, що посилилася, і подальшої експансії більшовизму. А Росії під Німеччиною, це розширення своїх сфер впливу та можливості висмоктування всіх соків із багатих Земель. Але справді, що втратили французькі олігархи програвши Німеччини: трохи довелося поділитися з Гітлером, але більшу частину багатства вони зберегли, і навіть стало легше експлуатувати робітників - профспілки німці задавили. Що втратили олігархи в Прибалтиці? Вважай весь капітал, а хто не встиг втекти, то волю чи життя! Приклад вражаючий! Тож нічого дивного в цьому немає! І якби Гітлер настільки затятим антисемітом, ніхто б, не став допомагати СРСР!
  Треба сказати однією з причин, чому Франція порівняно легко зламалася, був значно нижчий відсоток євреїв і населення в цілому, і фінансової еліті. У Польщі, Британії, США: було навпаки. Особливо в США, чим, до речі, і пояснюється, чому американці, незважаючи на те, що на Америку не впала жодна бомба, були по відношенню до населення Німеччини, ще більш жорстокими, ніж англійці!
  Вишу, став маріонеткою під вермахтом, а Парижем німці проїхалися, граючи на губних гармошках. Гітлер почав готувати вторгнення до Англії, не подбавши перевести економіку на військові рейки та використовувати ресурси підкореної Європи. Це йому дорого коштувало, як не бажання домовлятися з англами, з відмовою від антисемітизму. Останнє, можливо, дозволило б фюреру розв'язати всі сили для війни проти СРСР і напасти ще в травні. Щоправда, мир із Британією міг підштовхнути Сталіна до оголошення мобілізації. Він став би сигналом, що ворог уже біля порога.
  Або не стати, і тоді можливо, це вплинуло б позицію США щодо Японії. Вони не стали б провокувати країну Вранішнього Сонця, і могутня імперія могла відкрити другий фронт! Те, що сталося зараз. Тільки в гіршій ситуації, коли армія СРСР майже розгромлена, випуск озброєнь поки не налагоджений, і воювати, поки не навчилися!
  Зараз не сорок перший рік - радянські війська здобули бойовий досвід, навчилися воювати та перемагати! Так що тепер їм не страшні і важкі танки та літаки із сімома вогневими точками, на одній машині!
  Самотній японець стоїть біля дерева. Так рядовий жовтенький бовдур.
  Відьмакова підскочила до нього ззаду. Смикнула голову вгору, а потім крутнула... Коли різко смикаєш "котелок" ворога вгору, то м'язи шиї вже не можуть чинити ефективного опору і "качан" легко згортається!
  Ну що ж ще одним самураєм менше! Відьмакова виглядає веселою і задоволеною, навіть скеля зуби:
  - Японії ніколи нас не завоювати! Тому що є такий боєць, як я!
  Справді, за всю історію Русь змогли завоювати лише монголо-татари! Чому так сталося і чому велика слов'янська нація виявилася безпорадною, це звичайно загадка не для одного покоління!
  Найголовніша причина це феодальна роздробленість, коли кожен узяв собі наділ: курей завів і в ньому сидів, охороняючи свій спадок: не при ділі!
  Відьмакова відчула, що тісні та незручні японські чоботи розтерли їй ноги. Летчиця вирішила, що в даному випадку немає сенсу терпіти борошно. Вона просто скинула тупоносі, стискають і давлять на пальчики "колодки". Відчула босими ступнями нічну прохолоду, рідну землю і відчула себе куди бадьоріше! Додала кроку, і навіть почала трохи підстрибувати!
  Те, що росіяни розділилися, стало величезною трагедією слов'ян. На заході їх підкорили Литва та Польща, а на сході жорстокі татари. Втім, ярмо не тривало вічно: Москва до цього маленьке містечко почала рости і навіть перетворилася на свого роду невелику імперію. Збирачем російських земель став Іван Калита. Він був першим і не найщасливішим, але головне першим! А як це звучить у більшовицькій пісні: краще бути мертвим - ніж другим!
  Сталін не російська, у цьому його головний недолік! Звідси і недовіра титульної нації, і масові нічим не виправдані репресії! Ось дай свині роги, а чурці царство!
  Чучмек на троні та Русь у загоні!
  Ось, наприклад, і Тухачевський, і Єгоров були цілком здібні маршали, що, можна сказати, і з приводу інших репресованих командирів! Не порівняти з вусатою мавпою! Ось через неї ми й улипли!
  Втім, справді як це вийшло, що Сталін зумів стати повновладним правителем? Малограмотного грузина, зробили Богом!
  Російським народом має керувати російський цар! Романові, до речі, майже не мали російської крові і можливо, тому виродилися!
  Японія теж мала своєрідну форму правління, де сьогун був по суті вищий за імператора, а тому були деякі переваги, оскільки менша ймовірність занапастити імперію через спадкоємця дурня. Протягом століть японці не вели завойовницьку війну, зате активно гризлися один з одним. Це мало вплив на менталітет цієї нації. Але в ХХ столітті країна Вранішнього Сонця завоювала більше землі, ніж Олександр Македонський! Тепер ось настала черга Росії. Тільки зараз не царські часи, править велика комуністична партія, і найпередовіша і найдосконаліша економічна та політична система у світі!
  Адже макова втім, раптом замотала головою. У політичній системі, і в укладі управління, теж не все вірно! Наприклад, народ не обирає главу держави в результаті альтернативного волевиявлення, а відбувається... Треба сказати, що створення ставки та наділення її надзвичайними повноваженнями було не передбачено ні законодавством, ні конституцією. А з приводу здібностей недоучив семінариста, у неї особисто були великі сумніви! Як втім, і Берії: людину хитру, але малоосвічену з вкрай вузьким кругозіром та ерудицією!
  Але лінія фронту ще ближче попереду видно спалахи, а гуркіт став ще сильнішим. Що ж час знайти мови і.... Відьмакова примітила загін переповзаючих японців. Тепер треба обережно, сісти їм на хвіст. Приблизно в такому стилі, як вона атакувала Ю-188, вельми швидкохідний бомбардувальник, який навіть нелегко наздогнати на стрімкому Мізі. Лаги до речі взагалі, не особливо маневрені і в цьому відношенні не краще за Фоккен-Вульфів! Ну, ось самураї наближаються до окопу, вони схожі на таранів, що підповзають до масляної калюжі. Багато японців, тут треба діяти обережно ... Ось і капітан армії країни Вранішнього Сонця, морда як у бабака. Щось кричить, енергійно розмахуючи кулаками та кинджалом.
  Відьмакова терпляче дочекавшись, коли самураї піднялися в атаку, довбала йому прикладом по потилиці. Втім, так розрахувавши удар, щоб "япопошка" не затьмарився відразу. А потім дала чергу з пістолет-кулемета, по японцям, що біжать в атаку! Проорив:
  - Хитрість на війні як вітрило на кораблі, але тільки надує вона, а не її!
  Хлопчик Олег та дівчинка Маргарита б'ються у Сталінграді. Вони в цьому місті стоятимуть наче титани.
  Олег Рибаченко виглядав років на дванадцять. І хлопчик жбурляє босою ніжкою гранату.
  Розкидає фашистів і вимовляє:
  - Слава Великій Батьківщині!
  Маргарита теж дає влучну чергу. Викошує фашистів і співає:
  - Слава Сталіну та сонцю комунізму!
  Олег Рибаченко веде вогонь та додає:
  - Героям слава!
  Дівчинка стріляє, викошує фашистів. Метає босою ніжкою гранату і пищить:
  - І Батьківщині великої слава на віки!
  Таким чином, хлопчик і дівчинка реально розійшлися не на жарт. Вони стріляють у фашистів і метають гранати.
  Боса нога хлопця метає забійний подарунок. Пацан з дикою люттю вимовляє:
  - Ми всіх терзаємо!
  Маргарита стріляючи і скошуючи ворога, пищить:
  - І буде сіножат диявола!
  І дівчинка босою ніжкою жбурляє подарунок смерті. Така ось войовниця, здатна реально цілі війська викошувати.
  Хлопчик і дівчинка борються у Сталінграді. Вони справжні богатирі. І витязі повні сміливого духу.
  А що Гітлер думав, що після катастрофи 1941 росіяни нічому не навчилися?
  А дулю тобі! Червона армія готова протистояти монстрам із серії "Е", нехай вони відомі: Е-75 тонн за дев'яносто, а Е-100 тонн сто сорок. Від тайги до Британських морів, Червона Армія найсильніша.
  Хлопчик і дівчинка борються, так що фашистам дістається від них наче скло від кувалди.
  Діти безсмертні та нічого не бояться. Що для них ці фашисти? Чергові кролики на затравку!
  Олег Рибаченко заспівав із ревом:
  - Ех, Гітлер, ех Гітлер, ти Гітлер козел,
  Навіщо на Росію ти поліз?
  Отримаєш від нас ти саме у п'ятак -
  Наткнешся на міцний хлопчисько кулак!
  І ось мускулистий пацан кидає босою ногою гранату. І два німецькі танки Е-50 і Е-75 стикаються лобами і вибухають.
  Олег Рибаченко вимовляє із захопленням:
  - Я юний боєць класу супер!
  І знову хлопчик дає чергу.
  А потім стріляє й дівчинка. Вона б'є влучно, і прикладає міцно. І при цьому співає:
  - Усіх фашистів зламаю, і Адольфу жир спущу!
  І знову дівчисько в повному азарті винищення. Все стріляє собі та стріляє.
  А від босої ніжки знову летить граната. Вона вражає фашистів. Розкидає наче кеглі від удару м'ячем.
  Маргарита співає:
  - Сильний удар винятково влучний,
  На ринг вилітає найкрутіший Повєткін!
  Олег Рибаченко, ведучи вогонь, охоче підтвердив:
  - Гідний Повєткін екземпляр, і не бігає від сильних супротивників!
  Після чого хлопчик знову кидає босою ногою гранату, і розбиває фашистів, наче пляшки бруківки.
  А як спритно такні, у гітлерівців стикаються. А що вони хотіли? Не треба було лізти до СРСР.
  Одне тільки Олегу Рибаченку прикро. США з німцями вже розв'язалися, а Росії за них віддувайся.
  Хлопчик, знову жбурнувши босою ніжкою гранату, заспівав:
  - Не валяй дурня Америка,
  Віддай нам Аляску тепер...
  Це наша земля на два береги.
  Недаремно ведмідь - лютий звір!
  І Олег Рибаченко знову дав чергу... Викосив фашистів. І знову босі пальці ніг хлопчаки стискають гранату і жбурляють її по супротивнику. Розкидають його у різні боки.
  Пацан реве:
  - Слава Росії!
  Маргарита знову кинула босою ніжкою гранату і пискнула:
  - За царя Миколу Другого!
  Хлопчик поправив дівчинку:
  - Тут править Сталін, а не Микола Другий!
  Маргарита охоче погодилася:
  - Так Сталін! Який помирився з людожером!
  І дівчинка знову кинула босою ніжкою забійний подарунок.
  Олег Рибаченко логічно зауважив:
  - СРСР потрібний перепочинок! Хоча Третій Рейх нею краще скористався!
  І діти знову почали стріляти.
  Німці під Сталінградом і в самому Сталінграді отримали страшне пекло.
  Але насправді із чим прийшли, з тим і йдуть.
  Точніше вмирають. Бій такий кривавий і святий правий.
  Олег Рибаченко правда в ході битви думає, що всіх надто вже люди часом наївні. То зі Сталіна генія роблять, то взагалі із Лукашенка. Для Білорусі двадцять першого століття робити з колгоспника культ особистості досить стрімко. Час давно порозумнішати.
  І вибрати нового, молодого, прогресивного лідера. А не демонструвати рівень інтелекту немовляти у пісочниці.
  Найкраще Лукашенко характеризує такий анекдот:
  Коли в Білорусії все дорожчає, що найдешевше?
  Обіцянки президенту Лукашенку!
  А чому?
  Тому що вони нічого не варті!
  Соромно за білорусів, які все ще голосують за такого диктатора. Адже давно час порозумнішати, і показати що вони народ Європа. Ось, наприклад, у Росії Путін хоч зумів завоювати собі повагу, приєднавши Крим без пострілу.
  Але це через його феноменальне везіння. Успіхів у Путіна багато. Наприклад, пощастило з тим, що під час візиту прем'єра Ізраїлю стався неприємний епізод із його дружиною у Києві. І знову прояв феноменального везіння. Але так мало реальної віддачі! А якби подібне феноменальне везіння мав би цар Микола. Точніше він його і отримав, вже до 1935 року Росія половиною світу опанувала.
  А що далі... Політ у космос цар Микола намітив на 28 травня 1935 року якраз на свій день народження. Перший політ за всю історію людства російської дівчини-космонавта.
  А в цьому світі, доки СРСР займається виживанням.
  Бої у Сталінграді приблизно як у реальній історії 1942 року. Тільки цього разу ворог набагато сильніший. І кількістю за рахунок колоніальних військ та технологічно.
  У небі радянської Росії особливо тяжко. Дуже багато сильних реактивних літаків у фашистів. І проти цього якось не так і просто встояти.
  Ось німецькі льотчиці Альбіна та Альвіна збирають собі рахунки. Вони у цій справі великі фахівці.
  Як, наприклад, таких німецьких дівчат у бікіні з голими ногами зупинити?
  Олег Рибаченко відчуває цих дівчат.
  Кидає босими пальцями ніг ще одну гранату. Розкидає фашистів на всі боки і вимовляє:
  - Велике серце Росії!
  І хлопчик-термінатор веде дуже агресивний вогонь. Кожна куля вражає у ціль. А в атаку йдуть і араби, і чорношкірі та індуси. Налазить величезний натовп.
  Хлопчик-геній босою ногою знову жбурляє гранату, зіштовхує два великі німецькі танки і політ:
  Меч самурая з тобою,
  Серце і розум чисті.
  Сміливо в атаку веде
  Шлях краси!
  Маргарита, стріляючи по супротивнику, взяла і пальнула фашистами з базуки і пискнула:
  - Надзвичайна краса!
  І войовниця кинула босими пальчиками ніжок вельми руйнівний подарунок смерті. Розфарбувала супротивників. Потім знову пальцями голої ноги жбурнула знову дика руйнація. І два фашистські танки взяло і зіткнулося. Навіть іскри та дим посипалися та повалили!
  Олег вигукнув:
  - Отак вічна дівчинка молодець!
  Маргарита жбурнула босою ніжкою нову забійну лимонку і пискнула:
  - Ми вічні діти на чумацькому шляху!
  Хлопчик-термінатор кивнув і сам продовжив бій. Все йде за планом. Точніше, поки що нормально. І на їхній ділянці фашисти не прорвуться.
  Так що гітлерівці як не намагаються, а реально тільки захлинуться своєю кров'ю.
  І їхні танки перетворяться на металобрухт! І над планетою прапор Росії сяятиме!
  Олег Рибаченко діє із великою енергією. Кидає босими ногами гранати та співає:
  - Радість буде нам завжди,
  Буде світла мрія...
  І настане краса -
  Забереться метушня!
  Хлопчик-геній діє з активністю, що зростає із пропорційним напливом німців люттю.
  Маргарита діє другим номером. Але босі ніжки дівчинки гранати метають все активніше та активніше.
  І підпадають під її удари фашисти.
  Олег Рибаченко теж стріляє... Але думки скачуть, повертаються до сьогодення. Тому, що є насправді.
  Ось справді білоруси начебто мають найбільшу масу мозку в Європі, а дозволяють на себе одягати хомут, терплять диктатуру особистості.
  І був би хоч президент якимсь суперменом! А так колгоспник, та ще й без законного батька. І дозволяти стільки років їм собою понукати.
  І ще ще знаходяться недалекі люди, що за нього голосують.
  Так, у Олега Рибаченка навіть склалися коломийки.
  Скажіть мені друзі доки,
  Голосів за батька Колі...
  Час Олега вам обрати -
  Щоб грошей більше отримувати!
  Так, звичайно ж, потрібні зміни і якнайшвидше. Справді застій, чреватий поганим наслідки.
  Тим більше, що Лукашенко й сам не знає, чого хоче. То він правий, то лівий. То капіталізм йде, то соціалізму. І нормальної команди він не має. І своєї партії немає і ідеології. Такий ось культ дуже посередньої та балакучої особистості. Сталін та Ленін хоча б знали, чого хотіли! А цей диктатор? Не знає навіть - правий він чи лівий!
  Ні, без ідеології та стійкої партії, стабільності у суспільстві не буде.
  І просування вперед теж!
  Сталін, на жаль, теж став символом терору та руйнування, перетворивши комунізм на пугало.
  Оптимального правління не вийшло. А за Брежнєва був маразм - як можна було такого поставити главою СРСР. І в молодості Брежнєв на інтелектуала не тягнув, а в старості впав у маразм. Та й загалом соромно глава держави не міг двох слів без папірця зв'язати. Адже слід було вміти таке робити!
  Олег Рибаченко жбурнув босою ніжкою вбивчу подвійну гранату і заспівав:
  - Але жити як і раніше,
  Але жити за Брежнєвом!
  Я німо, німо, не можу!
  І не жени пургу!
  Маргарита жбурнула босими пальчиками ніжок вибуховий пакет. Розкидала фашистів наче яблука, які струсили з гілки.
  Дівчинка заспівала:
  - Яблуні у кольорі,
  Соловйов наспіви...
  Я до тебе прийду
  Будуть переспіви!
  Дівчинка широко і сліпуче усміхалася. Її зубки немов перлини, так сяють.
  Так ця пара чудово б'ється.
  Олег Рибаченко взяв і заспівала:
  - Наші зі сталлю кулаки,
  Пазурі, зуби та ікла...
  Так і жадають справжньої бійки!
  І знову хлопчик-термінатор дуже влучно палить. І від гітлерівців сиплються криваві краплі.
  Ні, не буде пощади. Вороги захлинуться.
  А тим часом Наташка та її команда борються у Сухумі.
  Гітлерівці штурмують узбережжя. Бій зрозуміло дуже нерівних
  Але ж дівчата. Коли вони майже голенькі, це супер!
  Наташа кинула босою ніжкою гранату, викосила дюжину фашистів і заспівала:
  - Майбутнє у світі за нами,
  Адже ми дівчата як джедаї!
  Зоя теж запустила босою ніжкою гранату. Розсіяла гітлерівців і впевнено пропищала:
  - Я те, що всіх зможе закопати у могилу!
  Далі веде вогонь Аврора. Теж дівчина, яка колись б'є, то це вже зовсім не удар мухи.
  Руда чортівка взяла і продзижчала:
  - Я цвіту лисиці, і найбільшої краси!
  І знову босою ніжкою візьме, і подарунок смерті викине! Ось це справді дівка, що треба.
  А тут ще й Світлана як довбане! І всіх розсіє і розкришить, немов у неї чорти з усього пекла вселилися.
  Та дівчата тут, звичайно, з такого оскала зубів, що будь-яку щелепу знесуть без проблем.
  А як треба, то й половину голови!
  Наташа стріляє по супротивнику, і реве:
  - Я є така крута войовниця, що проти мене навіть бугай не попрє! Я йому зламаю голову!
  Зоя впевнено підтвердила:
  - Зламаю і роги!
  І боса ніжка дівчини кидає гранату. І два гітлерівські танки як візьмуть і зіткнутися.
  А далі ось і Аврора як вріже. І теж босою ніжкою запустить убивчу.
  І прореве:
  - Слава Сталіну нехай він розумніє!
  Аврора і справді зла. Якого це воювати на два фронти? Адже фактично це означає самогубство.
  І чого це Сталін до такого довів Росію?
  Дівчина знову босими пальчиками ніжок запустить забійний подарунок смерті і пропище:
  - Слава новому вождеві!
  Ну і правильно! У Сталіна навіть чоло низьке. І це ознака невисокого інтелекту.
  Світлана стріляє собі. І босими ніжками кидає гранату. Розкидає супротивників. Винищує їх і верещить:
  - Слава російським богам!
  І знову голою п'ятою метне щось дуже руйнівне.
  Дівчата тут такого калібру, що не візьмуть фриці.
  Четвірка дівчат це величезна сила. І головне вони в одних трусиках.
  І це їм дає колосальну здатність битися.
  Наталя веде вогонь. Рухають лавинні африканські воїни, навіть індуси та араби.
  Німці використовують їх як гарматне м'ясо. Без жодної жалості та жалю використовуючи у боях. І, зрозуміло, беруть числом.
  Сухумі вже відрізали суходолом. І це дуже погано. Незабаром закінчуються боєприпаси і доведеться відходити.
  Але поки що дівчата все ще не хочуть поступатися. Вони мріють про перемогу. Хоч сили та нерівні. А Москва оточена.
  Наташку це непокоїть. Вона кидає босою ніжкою гранату. Розриває ворогів і співає:
  - Якщо столиці стоятиме!
  Зоя теж жбурнула босою ніжкою вибух-пакет і пискнула:
  - Не висохне Росії річка!
  І довбанула по супротивнику з усіх стволів, саморобної безвідкатки запеклістю.
  І розбила пару танків.
  А ось зверху починають пресувати штурмовики.
  Ну і що з того, що вони реактивні?
  Аврора пальнула з ракетниці. Збила німецьку машину. Змусила її впасти.
  Після чого руда бестія проворкувала:
  - Без кордонів комунізм!
  Далі Світлана почала вести вогонь. І викошувала чорних бійців. А потім як босою ніжкою жбурне лимонку.
  І прореве:
  - Слава новим богам!
  Наташа пальнула по супротивнику і пискнула:
  - Російським богам!
  І від кидка її босої ніжки вибухає літак.
  Ось це дівки-термінатори. Якщо вже б'ються, то так що з ними нікому не впоратися.
  Зоя теж кидає у супротивника те, що вбиває будь-яку силу. І таке, що розносить ворога. І войовниця, скелячи зубки, верещить:
  - Літаки в труну!
  І босі пальчики кидають знову подарунок смерті.
  А потім Аврора як запустить у ворога, лимонку. Візьме і прореве:
  - Майбутнє це за нами!
  Світлана, вискалив зубки, видала:
  - За комунізм, і нові скоєння!
  І знову як кинув босою ніжкою гранату. І всіх повбиває. Ну якщо не всіх то частина точно.
  Фашисти полізли в глечик. І в цьому їхня проблема. Ось видно самохідку "Ягдтигр". Застаріла машина, але дуже забійна. До неї підповзає хлопчик-піонер. І підсовує міну.
  І самохідка тривіально вибухає.
  Хлопчик показує мову і співає:
  - Вип'ємо за Батьківщину, вип'ємо за Сталіна!
  Вип'ємо і знову наллємо!
  Гітлера ми піонери вб'ємо!
  Фашистам дістається. Хоча й тяжко Червоної Армії. Місто Грозне оточене гітлерівцями, але все ще борються в ньому бій. Дівчата тут на висоті.
  Ось Тамара б'ється. Вона в купальному костюмі та босоніж. Та й погода спекотна і дівчині так спритніше. Красуня веде вогонь. Босою ніжкою по фашистах запускає вибухові пакети та співає:
  - Гітлер скоро цвяхи в труну отримає,
  Буде, як павук, горіти у вогні.
  Мучитимуть у пекло біси.
  Тих, хто поклонявся Сатані!
  І знову від босої п'яти красуні летить дуже вбивча лимонка і розбиває фашистів.
  Марія зі смішком вимовляє:
  - Гранати вбиватимуть!
  І ляскає Тамару по плечу. Дві дівчини б'ються, а нагорі пробитий кулями Червоний прапор.
  Дівчата босоніж і майже без одягу, але радянських місто здавати не збираються.
  Марія заспівала веселу пісню. І при цьому вела жорстокий і вбивчий вогонь;
   Багато є людей великих,
  Чиї справи у віках живуть, Багато є імен великих Що безсмертними звуть.
  
  Багато казкових героїв Зберіг наспів билин, Але простий з усіх героїв І рідний нам усім - один.
  
  Серед гір провів він дитинство, За польотом птахів стежив, Отримав від гір у спадок Красу орлиних крил.
  
  Його ім'я, гримнувши громом, Пронеслося за океан, Стало близьким і знайомим Пролетарі всіх країн.
  
  На великій землі Китаю,Дороге всім серцям, Це ім'я сповіщаєФанзам - мир, кінець - палацам.
  
  Сталін - це щастя прапор, Людства світанок! Нехай живе коханий Сталін Багато-багато довгих років!
  Добре співали дівчата. До Марії Тамари приєдналася і Вероніка, і Вікторія.
  Усі чотири красуні в оточенні, але як борються.
  Ось Марія босою ногою кидає гранату та збиває німецький штурмовик. І пищить красуня:
  - Слава нашій партії!
  Вероніка теж босою ніжкою посилає подарунок смерті, і НЕ-162 збитий. І реве войовниця:
  - Слава, що вище за славу!
  . РОЗДІЛ Љ6
  Вікторія, стріляючи по супротивниках, і ведучи вогонь, шкодити:
  - За майбутні простори комунізму!
  І четвірка красунь, майже оголених і босоніж сміється.
  Вони такі дівчата орлиці найвищого ладу.
  Мірабела та Анастасія і в небі борються. І теж фашистам мізки вставляють.
  Мірабела з посмішкою, цвірінькає:
  У світі буде все чудово,
  Батьківщину любите пристрасно!
  І знову босими пальцями ніг, через відчинене вікно, як закине лимонку. І по фашистах довбає. Падає чергова збита машина.
  Оце фокус - треба так потрапити.
  Анастасія зі смішком вимовляє:
  - Ленін би тебе похвалив!
  Мірабела збили однією чергою пару німецьких машин і зауважила:
  - Сталін без жодних сумнівів теж!
  Анастасія зрізала три гітлерівські літаки і підтвердила:
  - Без жодного сумніву!
  Дівчата такі аси круті. І найголовніше красиві. У них жар і водночас холодний розрахунок.
  Мірабела збиваючи черговий літак, помітила:
  - Все у світі у нас щодо...
  Анастасія хихикнула і сердито буркнула:
  - Без філософії зайвої!
  І теж відчинила вікно, і босою ніжкою жбурнула гранату. На цей раз МЕ-262 рознісся.
  Мірабела згідно кивнула:
  - Це ти чудово зробила!
  Анастасія, вишкіривши зубки, додала:
  - Що зробила, те зробила!
  І обидві войовнички як розреготаються. І підморгнути один одному.
  Та героїзм вражаючий.
  Влітку 1946 року запеклі битви розгорнулися за місто на Волзі. Жіночий снайперський батальйон під командуванням капітана Олени Огурцової зайняв оборонну позицію у руїнах на вулиці Володарського. Дівчата з автоматами та рушницями, обв'язавшись зв'язками гранат, ховалися за руїнами.
  Сама Альона у плямистій гімнастерці на голе тіло, у коротких штанях, та босонога. Красива і фігуриста дівчина з сильними стегнами, тонкою талією, короткою стрижкою під напівбокс. Обличчя дуже виразне, з мужнім підборіддям, блакитними широко розставленими очима. Русе волосся посіріло від пилу, високі груди, жорсткий погляд. Капітан Альона воює вже більше двох років і, незважаючи на молодість, дуже багато побачила. Ноги у дівчинки все в саднах і забоях. Дівчині спритніше пересуватися босоніж, ніж грубих і незграбних чоботях.
  Гола підошва відчуває найменшу вібрацію ґрунту, попереджає про близькість міни, а сама мати-земля додає витривалості. Ступні у дівчини з одного боку огрубіли, і не боятися розпеченого металу, або гострого щебеню руїн, але з іншого боку не втратили чутливості та гнучкості, попереджаючи крізь гуркіт про рух танків.
  Мила Оленка тримає в руках гранату із прив'язаним вибухом пакетом. Треба доповзти до грізного німецького танка "Лев", що поливає вулиці з кулеметів.
  Поруч із нею повзе Марія. Теж босонога, так усі дівчата з батальйону, опинилися від чобіт, наслідуючи свого командира. Її курні підошви точать коли дівчина повзе рачки. Жовте волосся у Марії брудне, і довге... Трохи в'ється. Сама дівчина струнка, худенька, невеликого зросту. Її можна навіть прийняти за дівчинку, з вузькими плечима, а здається великою головою.
  Але Марія пережила вже багато. Встигла побувати і фашистському полоні, переживши жорстокі тортури, і копальні, звідки якимось незбагненним дивом зуміла втекти. Адже дивлячись на її дитяче, ніжне личко не коли не скажеш, що їй били гумовими палицями по п'ятах, пропускали через тіло струм.
  Марія стріляє... Солдат Третього Рейху, в даному випадку араб падає мертве, мордою здіймаючи пісок і щебінь.
  Оленка підсовує в'язку гранат під гірку сміття. Зараз сюди поповзе дев'яносто тонний "Лев" та його підірве. Блакитні очі дівчата сяють, немов сапфіри на смаглявому від засмаги та пилу обличчі.
  Досвід підказує, що добре захищений танк зараз змінює позицію. "Лев" має 100-міліметрів бортової броні, та ще й під нахилом. Тридцятьчетвірки не можуть його пробити, шанс є тільки у важких кевешок. Але гусениці це ціль. Головне позбавити машину рухливості.
  Анюта дає чергу з автомата... Солдате, невідомо якої національності падає. Німці, підкоривши більшу частину східної півкулі, бережуть арійську кров і кидають у бій колоніальні війська: арабів, африканців, індусів, різних азіатів та європейців. Зросла також і кількість поляків - які з пелюшок привчені ненавидіти більшовицьку Росію. Воюють тут і українські націоналісти, і донські козаки, і чеченці, і весь кавказький каганат. Гітлер підняв цілий інтернаціонал.
  Ворогів багато...
  Анюта спритно ухиляє від кулеметної черги. Куля ледь не розколола, почорніла від пилу, круглу, дівочу п'яту. Капітан-красуня відчула навіть лоскоту від того, як близько пролетів презент великого калібру. Дівчина перехрестилася, шепнувши:
  - Нас не зупинить навіть куля!
  Марія відстрілюється... Ще одна дівчина Алла - дуже руда, вище середнього зросту, і мускулиста, незважаючи на мізерну пайку. Теж дуже симпатична дівчина, з розкішними стегнами, підтягнутою талією, не по-жіночому широкими плечима, і високим грудьми.
  Алла веде бій в одних трусиках, гімнастерка розірвалася на шматки, і розсипавшись на порох, а нове обмундирування, через Волгу не поставляють. Дай Бог перекинути ще боєприпаси і крапельку їжі для виснажених радянських військ.
  Так що Алла майже гола, її ноги подряпані, особливо коліна. У підошву правої ноги влучив уламок, і вона болить, важко ступати.
  Руда, запорошена, майже гола Алла кривить своє гарненьке, але водночас і жорстке обличчя. Дівчина, стріляючи, вимовляє:
  - Над нами Господь, Москва та Сталін!
  І зрізає атакуючих гітлерівців, сама ледве встигаючи відкотитися.
  Через руїни та вузькі вулички, грізним німецьким танкам важко розвернутися. Ось майже двісті тонни "Мауси" взагалі не можуть проїхати...
  Як і передбачала Анюта, "Лев" проїхав трохи, і уткнувся купу сміття. Пролунав вибух. Гусениця лопнула, відлетіла пара пошкоджених ковзанок.
  Поранений танк зупинився і з його ствола вилетів снаряд.
  Десь гримнув на відстані, пішовши в руїни. Анюта, наче змійка прошипіла:
  - Оце мій розрахунок! Відкрили рахунок...
  Дівчина-капітан знову мусить відповзати. Німці та їх сателіти не можуть використовувати в завалах свою технічну перевагу. З вини упертого Гітлера орди Третього Рейху загрузли в позиційних боях у досить великому та добре укріпленому місті.
  Марія жбурляє гранату. Примушуючи робити підбитих німців чи арабів сальто, перевертаючись. В одного з гітлерівських бойовиків відриває руку, і на ній висить англійський годинник з компасом.
  Марія з посмішкою вимовляє:
  - Що компас вказує вам - шлях у пекло!
  І гарне дівчисько струшує з курної п'яти, шматок прилиплої кераміки.
  Алла теж обтрушує пил, зі своїми пружними, на повні груди. Соски від бруду майже чорні, і сверблять. А спробуй помитися. Знову доводиться зариватися, коли пишуть німецькі пістолет-кулемети. І проповзати по-пластунськи.
  Батальйон дівчат тримає позиції, хоч іде артобстріл. І рвуть тяжкі снаряди, а з неба падають бомби... Але ніщо не зломить мужність радянських героїнь.
  Ось Анюта бачить, як проповзає Пантера. Ну, цей танк уже не такий страшний.
  Можна пробити його у борт. Дівча, чхнула, виплюнула пил, що ліз у витончений рот. Взяла в руку гранату, обтяжену вибух-пакетом. Потрібно підповзти непомітно. Але довкола стільки диму.
  Анюта почала підбиратися, упираючись у дрен босими пальцями ніг та ліктями. Вона нагадувала кішку, що вистежує мишеня. Дівчина пам'ятала війну з того страшного літа сорок першого року, коли вермахт віроломно вторгся у терени СРСР. Було не дівчині, майже дівчинці страшно? Спочатку так, але потім звикаєш. І вже постійні розриви снарядів сприймаєш, як пересічний шум.
  Ось і зараз вибухнуло зовсім поряд. Дівчина шльоп на живіт. Зверху проносяться, мов зграя диких бджіл уламки. Анюта шепоче потрісканими губами:
  - В Ім'я справедливості Господи!
  Дівчина прискорює повзок і ось з розбігу жбурляє гранату, з приробленим вибух-пакетом. Презент летить дугою. Лунає вибух, тонша бортова броня "Пантери" піддається. Німецький танк починає горіти, детонує бойовий комплект.
  Анюта з посмішкою шепоче:
  - Дякую тобі за всевишнього Ісуса! Одному тобі я вірю! Одному тобі молюся!
  Пантеру розносить. Відірваний довгий стовбур заривається в щебінь. Лобова броня, відірвавшись від бортової, нагадує совок.
  Анюта, чиї очі, на коричневому від пилу і засмаги обличчі виблискують волошки, вимовляє:
  - Чим більше у ворога дубів, тим міцніша наша оборона!
  Алла дуже сексуальна у своїх чорних трусиках, і голим, запорошеним, сильним тілом. Дівча дуже спритна. Вона вміє метати уламки скла босими пальцями ніг.
  Ось жбурнула зараз своєю витонченою, вкритою шаром пилу ніжкою гостренький предмет. І встромилася, прямо фашисту в горло. Красива Алла залепетала:
  - А я секс-символ і символ смерті!
  Дівчина, після чого знову поповзла стріляючи. Вела вогонь та Анюта.
  Красуня-капітан, зрубавши фашиста, прочирикала:
  - Життя ланцюг, а дрібниці в ньому ланки...
  Марія постріли, розкроїла фрицю голову і додала:
  - Не можна ланці не надавати значення!
  Анюта, знову влучно вистріливши, просипала:
  - Але циклитися на дрібницях ніяк не можна...
  Марія точно пальнув, додала:
  - Інакше ланцюг огорне тебе!
  Ще одна дівчина Мотрена, теж дуже гарна, разом із піонером Серьожкою приготувала міну на дроті. Вони вдвох штовхнули її... Пролізла підступна козявка до гусениці "Тигра"-2. І як рвоне цю довгоствольну німецьку машину.
  Білобрисий хлопчик Сергій вигукнув:
  - Наша Раша, вам параша!
  І ледве встиг відскочити, майнувши, чорними, збитими п'ята, від падаючої покрівлі.
  Мотрона погладила хлопчика по шиї і вимовила:
  - Ти дуже спритний!
  Піонер пробрався на фронт і причепився до жіночого батальйону. Хлопчик навіть дуже винахідливий. Наприклад, літачки робив, щоб збивати фашистські штурмовики. Коли піднімаються Фокке-Вульфи, або ТА-152, то лунає неймовірно оглушливий рев.
  Німці завдають ударів під симфонію Вагнера. Така велична мелодія.
  Мотрона з досадою вимовляє:
  - Все ще нас намагаються залякати!
  Хлопчик-піонер з пафосом проспівав:
  - Російський воїн смерті не боїться,
  Нас смерть під зоряним небом не візьме!
  За Русь святу міцно битиметься,
  Я зарядив могутній кулемет!
  Мотрона, росла мускулиста дівчина, з широкими стегнами та плечима - типова селянка. Одяг вибухнув під час боїв у лахміття, міцні ноги боси, волосся сплетене в дві коси і сильно пропилялося.
  Сережці всього одинадцять років, що худне від недоїдання, подряпаний і брудний хлопчика, в одних лише шортах. Біле від природи волосся, у хлопчика стало сірим, а ребра просвічують крізь, тонку засмаглу і брудну шкіру. Ноги страшенно збиті, і в опіках, забоях, з пухирями. Щоправда, доля зберігала дитину від серйозних поранень.
  Мотрона на його фоні здається великою та товстою, хоча дівчина зовсім не жирна, а з сильним, тренованим м'ясом на кістках. Причому, голод здавалося, зовсім не позначився на її огрядній і великій фігурі.
  Дівчина стріляє з важкої протитанкової рушниці. У лоб німецькі машини не пробити, а ось у гусениці є шанс.
  І здоровенний "Лев" отримавши важку вибухівку в ходову частину, став, немов затятий курець пускати димок.
  Серьожка проспівав з єхидцем:
  - Фріц смердючий не подумавши, біля під'їзду закурив! Він, звичайно, велику, неприємність отримав!
  Мотрона, миготивши мускулистими, засмаглими ікрами, відбила босими, гарними ногами чечітку. Дівчина заспівала:
  - З ікони миготять святих російських обличчя... Дай Боже замочи ти хоч із тисячею фриців! А якщо хтось більше фашистів загуде - ніхто вас, повірте, за те не засудить!
  Після чого перезарядила протитанкову рушницю і знову вистрілила. Німецький транспортер знову пустив струмок диму.
  Дівочий батальйон завдавав фрицям істотної шкоди. Але й сам зазнавав втрат. Ось одну дівчину розірвало навпіл, і її личко стало таким, незважаючи на пилюку блідим.
  Більшість Сталінграда вже захоплена фашистами, але те, що залишилося від міста, не хоче піддаватися і здаватися.
  Анюта тим часом намагається пробити "Тигр". Потужна німецька машина отримала гранатою в бік, але не піддалася. Розвертається, щоб палити з гармати. Дівчині доводиться зариватися в землю, і щебінь, щоб не розчавила вибухова хвиля, випущеного презенту.
  Анюта тихо шепоче:
  - Мама тато пробач!
  Марія кинула в "Тигр" гранату, та вибухнула на лобі. Дівчина прошипіла:
  - Про те, що світло вчення взимку навесні... Стверджую без винятку, що Гітлер гад чумний!
  Алла, розбиваючи приціл фашистам, і поливаючи їх чергою, процідила:
  - У труні, я фюрера побачила зараз! І рушила убогому ногою просто в око!
  Руда дівчина й справді жбурнула босими пальцями гранату в танк. Потрапило у ствол... Послідував вибух і дуло "Тигру" покоріжило.
  Боягузливий німець узяв і позадкував.
  Анюта прогнусавила через ніздрі:
  - Наша, вашої не поступиться!
  Марія зрубала кулею гітлерівського наймита і заспівала:
  - А лиходій не жартує! Руки ноги, він мотузками крутить! Зуби в серце встромляє... Вітчизну до дна випиває!
  Анюта хихикнув, гаркнула:
  - Фюрер дико кричить, надривається!
  Марія пальнув, додала:
  - Ну, а смерть пихкає, посміхається!
  Ось з'явився ще небезпечніший "Штумртігр". Він руйнує цілі будівлі та бункери. Причому до позицій радянських військ не наближається. Машину тримають під прикриттям німецькі кулеметники.
  Анюта бачить, що підібратися до позицій фриців неможливо. Натомість у небі Фокке-Вульфи. Одна з таких машин підлітає ближче до радянських позицій. Дівчата нею відкривають вогонь.
  Алла жбурляє гранату, і люто вимовляє:
  - У глибокій смерті - прощення немає!
  Після чого дівчина дає чергу з автомата. Швидко відкочується. Швидко під'їжджає порівняно новий німецький танк "Пантера"-2 з маленькою вежею та нижчим силуетом.
  Декілька дівчат кидають у німецьку машину гранати. Та, отримавши презенти, застигає і не в змозі повернутися.
  Алла свиснула, прошипівши:
  - Оце нова напасть! Їй порвемо ми впасти!
  "Пантера"-2 огризнулася і вистрілила зі своєї потужнішої зброї.
  Вогненний стовп розколов повітря, і моментально нагрів і наелектролізував атмосферу.
  Алла хихикнула, снаряди пролетіли повз напівголе дівчисько. Руда безсоромна струснула стегнами і вивела:
  - А Ньютон ворогів розбив, скинув ярмо з трону! Фріцам він ухвалив, свій закон Ньютона!
  Сталінград весь охоплений згарищами, коли здавалося язик вогню, лижуть небо і тріщать фіолетові, помаранчеві, а червоні іскри! А кожна іскорка, немовби привид, що вирвався з пекельного замку.
  Анюта, зваливши німецького бійця, блиснула блакитними очима, заспівала:
  - Чого ти скигнула погана бабуся? Повір, по тобі плаче просто дурниця!
  Марія на розспів заспівала, ведучи вогонь по фашистам:
  - Як добре прилягти на траву та фрицям по голові піддати! Влаштувати фюреру припарку, і з автомата кулі слати!
  Дівчина дико хихикнула, і перекинулася з живіт на спину. Зробила ніжками велосипед. Вгору полетіла граната. Пролітаючий Фокке-Вульф отримавши осколками під черево, жваво злетів вище. Видно гострі уламки його поранили. Фашистська тварюка загорілася, і почала втрачати шматочки обламаних крил.
  Анюта, бачачи, як Фокке втрачає висоту, просипала:
  - Ось це семафор! На борту висить сокира!
  Німецький літак підірвало, розкидаючи у всі далекі куточки неба уламки. І куди фашистський асівся. Зробив свій останній розворот. У тлін пішов кат, а не пілот!
  Марія чхнула, розсіюючи пил і, промовила:
  - Бути чи не бути? Це не питання!
  Алла знову кинула шматок скла ногою, так що той, потрапивши в око, вийшов у фриця, через потилицю:
  - Я танкова армада! А вам треба лікуватися!
  Німці та їхні сателіти спробували просуватися, закидаючи поперед себе гранатами. Така тактика проти дівчат не діяла. Ось Сергійко розгорнув катапульту, і як садане по ворогові у відповідь.
  Хлопчик-піонер проревів:
  - Санта Клаус розриває пащу Гітлеру!
  Заряд катапульти, встромивши в натовп фашистів, змусив їх розлітатися, і при цьому перевертатися в повітрі. Фріці падали і розбивалися об уламки стін.
  Танк "Тигр"-2 втративши рівновагу, зіштовхнувся із "Львом". Ех, ліво, де твоя грізна назва?
  Анюта посміхнулася і відповіла:
  - Ну, а Серьожко молодець!
  Хлопчик агресивно гаркнув:
  - Піонер завжди готовий!
  Дівчина-капітан знову почала гвоздити. А Мотрона щекотала Серьожці вузьку ступню, яка вона у нього тверда! Недарма хлопчик не боїться бігати по згарищах.
  Марія на розспів, сказала:
  - Юність це добре - старість це погано!
  Алла це не сумна рижуха погодилася:
  - Немає нічого гіршого за старость! Це і справді, найгірший стан із усіх можливих!
  І дівчина зробила стрибок із переворотом. Їй представилися на хвилину огидні бабки. Ні, не порівняти, стару жінку з дівчиськом. А яка краса, у струнких тілах.
  Алла взяла і заспівала:
  - Течуть за роком, роки караваном,
  Бабуся розтирає в ступі хну.
  І що ж із струнким моїм станом,
  Як поділося юність не зрозумію!
  Анюта блиснула очима, звалила німця попаданням у пах і помітила:
  - Ні! Все-таки на війні є така краса - залишитися вічно молодою! Вічно п'яний!
  Мотрона поклала у катапульту новий заряд. Це щось подібне до гарного міномета. Дівчина прошипіла:
  - Не пасуй, а пасуй!
  Сережка шаркнув, тонкою, але спритною ніжкою, і гаркнув:
  - Фріцам фас!
  І граната разом із вибух-пакетом з усього розмаху пролетіла у позиції Гітлерівців.
  Та не давався їм Сталінград. Третій місяць із кінця червня йде штурм, а місто все взяти не вдається. На інших ділянках фронту гітлерівці досягли успіхів, але не на цьому.
  Анюта вистрілила з пістолета, і прогарчала:
  - Все неможливо, трапляється можливим... Не треба робити світобудову дуже складною!
  І потрапила у бензобак мотоцикла. Машина вибухнула, і вогняні вихори, висвітлили задимлений краєвид. А німець виявився розірваний вогненною лапою.
  Дівча-капітан прокричала:
  - Я люблю вбивати зло! І це найвище добро!
  Марія лупнула німців чергою і прошипіла:
  - Пограємо дикобраз!
  Алла відкрила вогонь більш прицільно. Декілька чорношкірих залишилося лежати на вкритому списом щебеню:
  - Вбий ворога! - прошепотіла дівчисько.
  Марія грайливо заспівала:
  - Нафарбувавши Гітлера помадою, Майнштейна лаком для волосся, потягну вас у полон принцеси, згризе вас вірний пес!
  Анюта, ведучи вогонь, прошипіла:
  - Давай увечері, Адольф повіситись... Досить голову дурити! Давай увечері, лети кречетом - щоб фашистів міцно бити!
  Марія люто промовила, збиваючи каску з голови штурмовика:
  - Ми можемо! І ми зробимо!
  Дівчата з батальйону "Ленін" зупинили просування іноземного війська. Фріци просувалися вперед, буквально закидаючи трупами простір. Не допомагав і танк "Лев", із яким пов'язувалися надії. Ось модифікація машини зі 150-міліметровою гарматою.
  Алла збиває камінь, що прилип до оголеного соска. У дівчини такі гарні і повні груди. Дівчина за допомогою ноги кидає гранату. Адже нога сильніша, ніж рука, і кидок проходить далі.
  "Лев" отримав по гусениці розрив і зупинився. Вистрілив із своєї потужної пащі. Гуркіт, і обвал.
  Алла, спльовуючи, вимовляє:
  - Російський воїн від болю не стогне!
  І знову дівчисько стріляє. І робить це надзвичайно влучно. Фашист, що висунувся з вежі, завалюється назад.
  Руда, майже гола дівчина вимовляє:
  - Даремно противник вважає, що росіян зумів він зламати! Хто сміливий, той у бою нападає, ворогів будемо люто бити!
  І Алла перекочує м'язи преса, який у неї дуже рельєфний.
  Ех, до чого ж дівчата гарні! Так не хочеться, щоби хоч одна з них загинула.
  Пробігла Катерина... Дуже гарна дівчина, з пухнастим, білим волоссям. Вона якось примудряється мазати їх якимсь зіллям, щоб вони не бруднялися.
  Дівчина дуже красива, з фігуркою Венери, тільки більш підтягнутою та рельєфною. Одягу на ній, тільки ліфчик та трусики. Решта вже вибухнула. Але якою витонченістю відрізняються ніжки! Це не дівчина, а друк досконалості, вінець краси.
  Вона і пересувається по-особливому, наче білочка. А босі ніжки так і миготять, і п'ята, на диво залишаються чистими. Катерина стріляє, і фашист отримує виразку у грудях.
  Дівчина вимовляє:
  - Вірність Батьківщині - найвище слово!
  Алла зі смішком помітила:
  - Знімай ліфчик і залишайся як я в трусах!
  Катерина заперечливо хитнула головою:
  - Це не пристойно!
  Алла струснула стегнами, влучно пальнула і заспівала:
  - Щось комсомолок стала не звичайна! З голими грудьми так ходити - дуже непристойно!
  Катерина хихикнула і помітила:
  - Навіщо приносити радість фрицям, дивитись на нашу красу!
  Алла рішуче відповіла:
  - Краса у нас смертельна!
  Катя хихикнула і пальнула по ТА-200. Машина фашистів спалахнула. А красуня блондинка в'янула:
  - Смерть злу!
  Алла хихикнула:
  - І життя добру!
  Катерина побачивши, що німець падає, ринула:
  - Ось це найвища цінність! Чи не думайте фашисти, що ви перемогли!
  Алла як заспіває:
  - Чекає на перемогу! Чекає на перемогу... Тих хто хоче пута розбити! Чекає на перемогу! Чекає на перемогу! Ми зуміємо фашистів розбити!
  Красива дівчина, і її голі груди так і ходять ходуном. Добре з оголеним торсом у спеку, яку посилюють пожежі.
  Анюта тепер виглядала значно рішучою. Вона пальнула по фрицях з пістолет-кулемета, і гаркнула:
  - Я вас каструю!
  І справді фашисти отримали смертельні презенти та труни! А дівчина показала їм дулю, зістроїмо босі пальці ніг. І засвистіла немов соловей-розбійник. Причому через пальчики нижніх кінцівок.
  Капітан-дівчинка дуже розумна. І іскрометна. І зовсім не жорстока. Їй теж часом ставати шкода солдатів ворога, у яких можуть виявитися діти, що плакатимуть за вбитими батьками.
  Анюта втім, жене від себе такі думки, тож від них хочеться розплакатися. Адже не росіяни прийшли до німців, щоб грабувати та вбивати. Ні, це німці та ціла агресивна зграя іноземців з усього світу увірвалася на російські простори.
  Анюта перехрестилася, і вистрілила в того, хто намагався непомітно підібратися до позицій російських фриц... У того витекло вибите кулею око і мозок.
  Дівчина-капітан посміхнулася і промовила, дотепно:
  - Прямо око в око, до голови голова!
  Анюта точно вистрілив, і потрапила до мотоцикла з коляскою. Машина почала рватися, і кулемет відлетів, кілька разів перекинувся. Потім його дуло встромилося в щебінь.
  Дівчина потерла голу, запорошену підошву об щебінь. І знову прицілила. Її весела, юна мордочка досить оскалилася. Дівча проспіла:
  - Ні, сказали ми фашистам, не потерпить наш народ, щоб російський хліб запашний, називався словом брід!
  Марія зробила дуже точний постріл, від якого запалав Фокке-Вульф, і перевіряла:
  Для негідника звичайно вибір ясний,
  За долари він Русь готовий зрадити...
  Але російська людина, тим і прекрасна.
  Що життя за Батьківщину готове віддати!
  Дівчина, зробила сальто і показала гітлерівцям дулю, і прокрутилася, і кулі не зачіпали красуню.
  З'явилася Алла, ця красуня, майже гола, і замурзана, мов чортівка, шпурнула одразу двома ніжками гранати. І перевіряла:
  - Те, що я маю, то... Фріцам у гострий бік!
  Мотрона поправила Аллу:
  - Гострим, у бік, а не на гострий бік!
  Дівчина хихикнула і струснула своїми кавуновими грудьми, і запустила гранату використовуючи гранату з вибухом пакетом. "Тигр" отримав по дулі, і вивернувся цей кривий витвір мистецтва.
  Після чого гітлерівська тварюка позадкувала. Стала повзти немов черепаха, яку застав пожежу.
  Анюта заспівала, весело підморгуючи:
  - І "Тигр" задкувати і німці ховаються!
  Дівочий батальйон маневрував під ударами, авіації з повітря та важких знарядь. От ударили реактивні бомбомети, піднялися в небо розбиті, розпечені кручі. І загорілося каміння. На щастя, жодна з дівчат, не загинула, зате вирушили на той світ чоловіки - яких не так шкода! І летять душі - одні до раю, а інші до пекла! Де вже чорти з вилами чекають на тих, хто не вірував в Ісуса.
  Алла найсексуальніша з войовниць у люті: ну невже фашисти зі свого "Штурмтігра" можуть обстрілювати позиції радянських військ і вбивати червоних воїнів?
  . РОЗДІЛ Љ 7
  І дівчина прихопила босими ногами гранату та закрутилася у каскадах сальто. І крутилася все швидше. І потім з усього розмаху жбурнула подарунок смерті у широке дуло "Штурмтігра". Голі, засмаглі ноги красуні майнули, і граната влетіла в дуло. І потужна машина спочатку подавилася, а потім рвонула. Два "Королівські тигри", що стояли по бортах "Штурмтігра", були підкинуті, і розлетілися в різні боки. З них зірвало ковзанки, і ті посипалися, летячи як намисто королеви, що лопнуло.
  Вибухова хвиля підкинула Аллу, і дівчина полетіла шкереберть. І її перевертало, розгойдувало і жбурляло. Але красуня все ж таки приземлилася, гострий щебінь, і розфарбоване каміння вп'ялося в її голі підошви. Дівчині було боляче, і навіть через мозолисту ступню пробило вістря.
  Але Алла знайшла в собі сили встати і прокричати:
  - Ви фашисти будете в попелі!
  Анюту, та інших дівчат підкинуло вибуховою хвилею, і навіть трохи пом'яло. Але жодна з найкрасивіших войовниць не загинула. Дівчата зустріли ураганним та влучним вогнем. Придушивши гітлерівців, що вискочили, та інших агресивних комах облягали СРСР.
  Марія заспівала з великою наснагою:
  - І коли сурма Господня нас на битву, з комсомолом будемо разом ми друзі! І з волі Єгови на небесному перекличку буду я!
  Алла, струшуючи пил з розбитих у кров підошв і, заспівала:
  - Ленін, партія, комсомол! Фюрера ми відправляємо до дурдому!
  Дівчата оглушливо почали реготати, а Серьожка з тривогою і досадою промовив:
  - А моя катапульта, не така точна - як ці голі та сильні ніжки Алли!
  Мотрона, пограючи м'язами рук, заявила:
  - Ну нічого! Ти ще вигадаєш. Щось крутіше!
  Відьмакова повернувшись із передової, отримала терміновий виклик до Владивостока. Зазнавши величезних втрат і майже оточивши Хабаровськ( зв'язок із цим містом підтримувалась через Амур), японці зупинили свої війська для перегрупування та поповнення. Принаймні сто мільйонна Японія з ще сімдесятимильйонною Манчжурією та Таїландом могли удосталь перекидати піхоту. Деякому сенсі воювати з СРСР легше ніж США, так для битви з останньою потрібно багато дорогих кораблів і не дешевої авіації. А ось піхоти з легкими та дешевими гвинтівками та автоматами скопійовані зі "Шмайстерів" можна постачати у великих кількостях! Кожен японський хлопчик із семи років вміє зібрати та розібрати автомат! Тільки, звичайно, потрібен час, щоб з острова на континент перекинути війська. А отримавши поповнення знову рушити углиб радянської території!
  Отримавши виклик, Відьмакова розраховувала, що нарешті отримає новий винищувач і битиметься в небі. До Владивостока дівчину підвозили на "емці". Льотчиця відчував себе подобою термінатора. Попутником виявився сивий дідок, незважаючи на солідний вік, що носив лише сержантські нашивки.
  Він хвалькувато заявив:
  - Ех ви молодь! А ви знаєте, що я ще за царських часів з японцями воював!
  Відьмакова із сумнівом запитала:
  - Невже? А може, ти ще й хрест отримав?
  Дід, трясучись сивою бородою, лаявся:
  - Немає ні хреста, ні медалей! Так рік і три місяці воював рядовим! А ти що думаєш, усі можуть звання та медалі здобувати? Особливо за царя, коли рядових не дуже шанували!
  Відьмакова погодилася:
  - Та за царя була станова нерівність! Але зараз інші часи. До речі, як вам япошки! Чи сильний був супротивник?
  Старий відповів, виблискуючи залізними зубами:
  - Не слабкі, хоч будь наше командування розумнішим, не віддали Порт-Артур та Маньчжурію! Не такий сильний вони ворог.
  Емка їхала повільно, дорога була розбита бомбами та артилерією. Можна було побалакати.
  Відьмакова запитав трохи тихіше:
  - А наші що були сильніші?
  Старий жваво ніби був заводною іграшкою, кілька разів кивнув:
  - У дечому так! Наприклад, у японців стрільбищ проводитися разів на двадцять більше, ніж у нас. Я ось перед відправкою на фронт, лише у трьох стрільбищах брав участь. І то по п'ять пострілів кожен. Тим не менш, при перестрілці, не сказати щоб ми були гірші за японців. І це при тому, що вони були у формі кольору хакі, а ми в білих шинелях. Звичайно після того як ми отримали деякий військовий досвід. Здібностей у ратній справі у японців набагато менше, ніж у нас, не дивлячись на більш тривалий вишкіл. Адже гвинтівки в них б'ють куди точніше, ніж наша палиця "Мостина".
  Відьмакова без застережень погодилася:
  - Так звичайно! У цьому ти маєш рацію! Японці вони, як і німці, дуже багато уваги приділяють стройової підготовки.
  Старий похитав головою:
  - Навпаки! Не на приклад менше, ніж у нас у царській армії! Ну, якщо ще перед першою світовою війною, стали тренувати солдатів краще, і хоч форму поміняли, то тоді... Не армія, а суцільна крокістика!
  Відьмакова не без єдності помітила:
  - У нас перед війною, теж дуже багато уваги приділялося ходіння на парадах! Мабуть, розумний вчитися на чужих помилках, дурень на своїх, хто взагалі не вчиться, хто?
  Дід помітив:
  - Вишкіл справа наживна! А ось із постачанням у нас взагалі був повний завал. Ні гармат, ні патронів! Голодували часто, солдати хворіли - ліків не було! Вмирало від тифу та іншої гидоти більше, ніж від японських куль. Така й була погана війна. Куропаткін взагалі ідіот! Ні обхідних маневрів, ні маскування прямо кидав людей на траншеї під кулемети. Нас використовували як гарматне м'ясо. Скінчилося все погано, розгромом. Я взагалі ледве ноги тягнув. Щоправда, тим, що полону уникнув, цілком можу пишатися! Як пораненнями теж!
  Дівчина, цікавлячись, запитала:
  - А самі японці стали кращими чи гіршими! У плані своїх бойових якостей.
  Старий спочатку закурив самокрутку, і лише потім відповів:
  - Про це важко судити об'єктивно. Армії змінилися, з'явилися танки, авіація, пістолет-кулемети. Кораблі в плані прогресу, не так сильно змінилися, як втім, і гармати. Але дурість командування залишилася колишньою, так прошляпити, напад на Владивосток!
  Відьмакова блиснула зеленими очима:
  - Цьому немає виправдання!
  Старий погодився:
  - І бути не може! Адже знали, що противник готує підлянку і не зреагувати, на це ніяк! Наче підставили. Адже перемир'я з піндосами явна ознака того, що ось-ось піде сильний удар.
  Відьмакова хихикнула:
  - З піндосами?
  Дідок, підтвердив:
  - Так зараз Америку і Британію називають! Назва походить від слова "спізнитися", тобто вкрасти. А це країни-паразити, країни-злодії, що смокчуть крові, у тих, хто дурніший і слабший!
  Летчиця кивнула рудою головкою:
  - Тут я згодна!
  Старий наполягав:
  - Погодься, що наше командування ідіоти, та ще й зрадники! Так підставити наш флот, гірше піндосів!
  Відьмакова заперечила:
  - Може вони не думали, що японці так швидко завдадуть удару. Взагалі Далекий схід, був місцем відпочинку, і сюди влаштовувалися труси та ледарі. Адже в армії не треба працювати як робітнику або колгоспнику в тилу, а отримуєш гарний пайок і платню. З іншого боку, і життям, служачи Далекому Сході, не ризикуєш. Та рай для нероб і трусів.
  Старий заперечив:
  - Не так вже й погано б'ються солдати та офіцери. Ось Хабаровськ, досі не здали.
  Відьмакова погодилася:
  - Російський воїн, особливий воїн! Але як говорив Брусилов: солдати у нас чудові, офіцери добрі, генерали посередні, а цар зовсім поганий!
  Дідок, невдоволено крякнув:
  - Якби у нас командувач не Куропаткін, а Брусилов: ми б перемогли! На жаль, його затирали! Треба сказати, що за царя російські генерали подрібніли: за Суворова була ціла плеяда видатних полководців! Втім, адже Сталін грузин, а як кажуть грузин жо...
  Відьмакова перервала дідуся:
  - Обережніше з такими висловлюваннями! Так можна і в спеціальний відділ потрапити! Втім, для мене Сталін аж ніяк не геній! І, наприклад, пропущений лайн-панч у лютому це підтверджує! До речі, я чула, що на перше Травня радянська ППО в Москві виявилася безпорадною і загинули багато тисяч радянських громадян!
  Старий помітив:
  - Завдяки США та Британії! Вони дали вермахту нові літаки! Та ще я чув, ніби мало місце масове шкідництво, через яке Які розвалювалися в повітрі! Причому саме новенькі Які!
  Відьмакова кивнула головкою:
  - Я про це чула! Справді неподобство! Але, сподіваюся, винних покарають, а проблему виправлять!
  Дідок кивнув, потім раптом промовив:
  - Головна проблема у нас у головах! Свого роду совковий менталітет! Спроба перетворити людину на гвинтик, на звичайного раба!
  Відьмакова не стала сперечатися. Вона замовкла, тупо втупившись у вікно. Тепер загроза поразки СРСР стала значно відчутнішою. З'ясувалося, навіть Москва не захищена від авіанальотів. Принаймні не має достатньо надійного захисту, щоб витримати масований авіаналіт!
  Що ж війна переходить у дещо іншу стадію... Щоправда, в боях під Сталінградом, у німців теж було панування в повітрі, але воно не принесло омріяної перемоги! Втім, не така вже й переважна, була у фриців перевага! Адже на фронт регулярно надходили нові радянські літаки! Але треба сказати рівень бойового вишколу у льотчиків був дуже низький. Більшість новачків мала трохи більше 8 годин польотів. Це великий мінус, тим більше, що німці зазвичай мають до 250 годин! Втім, після Сталінграда німці скоротили програму до 150, але ж зараз і з пальним стало набагато легше. Втім, поява великої кількості нових літаків та для фриців створить проблему.
  До речі, повідомляли, що серед пілотів збитих бомбардувальників захоплено в полон кілька громадян США. Що ж останнє, не стало несподіванкою! Льотчиків на нові бомбардувальники у Люфтваффе не вистачає, от і знайшлися добровольці!
  Цікаво, чим на це відповість радянське командування? Адже дістати Берлін нічим? Далекі стратегічні бомбардувальники СРСР не розроблялися, крім П-8. Останній літак зі швидкістю трохи більше 400 кілометрів на годину та створений у 1936 році, явно застарів. Крім того, при ударі по Берліну він рухатиметься без повітряного супроводу, і німці можуть перехоплювати його своїми літаками. Адже у них вже з'явилися дуже непогані радари, які зафіксують рух літаючої маси до Берліна. Та й потрібен час, щоб випустити достатньо кількість цих машин, для ударів по Німеччині. Німці не слабка нація та люблять техніку! Ймовірно, вони самі дисциплінована і високоорганізована нація в Європі чи навіть у світі! Перемогти на самоті, а ще маючи, на другому фронті, не слабку Японію дуже складно.
  Найкраще, що можна зробити в цій ситуації, це спробувати вбити клин між союзниками та Німеччиною. Тільки як це зробити? Берія їй уже доручав здійснити подібне використання, отриманий в американців есмінець. Гарна могла вийти провокація, але Ганна не встигла.
  Начебто вона не винна - що не доля, але все одно гризе неприємний осад. Наче може бути, якби прибула вона на добу раніше, все було б по-іншому!
  Втім, і не виключено! Але вона прибула, щойно отримала наказ від Берії!
  Взагалі Лаврентій Палич майстер провокацій. Японія напала на Перу Харбор, не без його участі!
  Справа в тому, що в руки розвідки країни Вранішнього Сонця, як би випадково потрапили документи, про плани США завдати серії превентивних ударів використовуючи авіаносці, в тому числі і базуються на Перу-Харбор!
  Крім того американці дурні: вони провокували Японію на війну, а Британією наклавши ембарго на поставки нафти та іншої сировини, а самі до війни не були готові!
  Дійсно США в 1941 році не мало, достатніми силами, особливо в танках, для війни з Японією. У 1940 році у них було всього 400 танків, а інформація про 1941 рік секретна, але навряд чи і тоді їх було більше тисячі! Так що Америка злізла у війну, будучи зовсім неготовою! Ну, а Японія теж не дуже озброїлася. Якщо танків у неї було близько двох з половиною тисяч, причому легень, то, наприклад, далекої авіації взагалі не було!
  Так США доблесні льотчики країни Вранішнього Сонця і не бомбили! А просто самі отримували в лич! А тепер уже вони вирішили відігратися на СРСР, розраховуючи насамперед на свою піхоту, мріючи повторити успіх часів царя Миколи Другого!
  Відьмакові стало нудно, і вона заспівала:
  Як життя складне, Господи, на жаль,
  Ти сам одягнув терновий вінок!
  Ні, не зносити мені голови,
  обіцяє проблеми день нам новий!
  
  Мрії враз розлетілися на порох,
  Жорстокий хробак гризе зі пристрастю!
  І біль, і скорбота в твоїх очах,
  Що приборкати, ніхто не має влади!
  
  Але що, Боже можеш ти,
  Як сам зійшов на хрест Голгофи!
  Про щастя примарні мрії,
  Ревуть і стогнуть у плачі вдови!
  
  Нема ніж Земля жахливішого світу,
  Ескіз війни вся кисть у крові!
  Надривною пенею ефіру,
  Ти павутину враз порви!
  
  А якщо хочеш життя моє,
  То кинь мене Господь у геєну!
  Ось все одно тебе люблю,
  У прогрес я вірю у зміну!
  
  Я вірю в те, що людина,
  Здатний, стати і чистішим, вище!
  Що скінчиться страждань повік,
  Нам стане, як брат Всевишній!
  
  Що ми будемо наказувати,
  У просторах зоряних кораблями!
  Що наша доблесна рать,
  Сильніше Квазара засяє!
  
  Життя не згасне ніколи,
  І кожен буде людиною!
  Як нескінченний промінь року,
  З безмежним і блаженним віком!
  
  Реальним стане комунізм,
  Вір, буде краще, ніж мріяли!
  Прогрес уперед, вгору, а не вниз,
  Нехай радість буде - немає смутку!
  Відьмакова закінчила пісню і "Емка" нарешті в'їхала до Владивостока. Летчиця з цікавістю розглядала місто. Руйнів у Владивостоку помітно побільшало, деякі будівлі димилися, на вулицях працювали команди гасіння, багато було підлітків, з лопатами, кирками, та іншим набором для ліквідації пожеж.
  Дідок помітив:
  - За царя молодь теж працювала, але без посмішок і ентузіазму! Хоча на голому ентузіазмі далеко не поїдеш!
  Відьмакова заперечила:
  - Якщо промисловість мотор економіки, то ентузіазм пальне з високим октановим числом!
  Старий радісно кивнув:
  - Добре кажеш дівчинка!
  "Емка" зупинилася біля будівлі комендатури і Відьмакова мало не бігцем вискочила з неї. Дуже їй хотілося знову опинитися на своєму крилатому скакуні.
  Дівчина постукала до кабінету, куди її направили на повістку. Наслідував сонний голос:
  - Увійдіть!
  Відьмакова увійшла, гордо розправивши плечі. У кріслі сидів чоловік у формі полковника НКВС. Такий лисуватий і неприємний тип. Він похмуро запитав льотчицю:
  - Ім'я прізвище по батькові!
  Дівчина швидко відповіла:
  -Ганна Петрова Відьмакова!
  Полковник додав:
  - Військове звання?
  - Майор ВПС та герой радянського союзу! - гордо заявила льотчиця.
  Полковник підняв трубку і коротко повідомив:
  - Майор ВПС Відьмакова вже прибула!
  Потім звернувся до дівчини.
  - Ви як почуваєтеся? Сподіваюся здорова?
  Летчиця вишкірила зуби:
  - Добре почуваюся! Готова битися як левиця!
  Полковник кивнув:
  - Чудово! Я гадаю, японці це оцінять!
  Почувся шум, тупіт чобіт, і в кабінет вломилося шестеро рядових співробітників особливого відділу у супроводі, людину в особливій формі. Він наказав:
  - Одягти наручники на цю кралю!
  Відьмакова розгубилася:
  - А це ще чого?
  Полковник гаркнув:
  - А того! Ви заарештовано громадянку Відьмакова! І будете відправлені до в'язниці!
  Людина в особливій формі попередила:
  - Це баба дуже добре вміє битися! Тож будьте пильні!
  Відьмакова посміхнулася:
  - Я не буду представників наших доблесних органів правопорядку! Зателефонуйте Берії і це непорозуміння разом, роз'яснити!
  Полковник зневажливо пирхнув:
  - Ось ще Берію відволікати! Відправте її до в'язниці, а слідство розбереться!
  Відьма кивнула:
  - Я герой радянського союзу і слідство, звичайно, розбереться, але з Берією було б швидше! Я хочу якнайшвидше опинитися за штурвалом літака!
  Полковник утішив:
  - Під час війни ніхто довго не тягтиме! Введіть її!
  Відьмакова йшла, не чинячи опір і, її лише злегка підштовхували дулами автоматів укороченої моделі, якими почали оснащувати розвідників. Потім запхали в чорну вирву і повезли. Ганна Петрівна була спокійна, провини за собою вона не відчувала, та й НКВС напевно знають про її особливі стосунки з Берією, так що розберуться. Воно навіть цікаво побувати у в'язниці. Справжній чоловік має виростити сина, відслужити в армії та відсидіти у в'язниці! Так, мабуть, і войовниця! У в'язницях багато відомих людей сиділи і Сталін, і Ленін, і Гітлер!
  В'язниця розташовувалась не дуже далеко від комендатури, так що Відьмакову витягли і ввели у двір. Там злісно гарчали собаки, кам'яні стіни в'язниці побудованої ще вісімнадцятому столітті, були похмурими і сірими. Дівчина відчула мимовільне хвилювання, коли її ввели всередину і повели коридорами. Ось вікно реєстратури: чергові питання:
  - Ім'я, прізвище, по батькові, стать!
  Потім поворот на права у приміщення викладене плиткою. Там за столом сидів офіцер у формі НКВС і шкіряним фартухом і з ним лікар у білому халаті та дві жінки середнього віку натягують на руки тонкі, гумові рукавички.
  Той, що супроводжував Відьмакову вартовий швидким, відпрацьованим рухом зняв з неї кайданки. Офіцер скомандував:
  - Роздягайся!
  Відьмакова здивувалася:
  - Що?
  Офіцер спокійно повторив:
  - Я сказав, роздягайся! Обшук та особистий огляд обов'язкові!
  Дівчина почервоніла:
  - Але ж тут чоловіки!
  Офіцер із фартухом гаркнув:
  - Тобі допомогти! А ну скидай ганчір'я повія!
  Відьмакова здригнулася, вона згадала, що та при поміщенні у в'язницю особистий огляд обов'язковий і стала знімати одяг. Жінки приймали її та ретельно промацували кожен шов. Залишившись в одних трусиках, Відьмакова зніяковіла, але офіцер гаркнув:
  -І труси знімай стерво! Обшук буде повним!
  Залишившись перед кільком чоловік скоєно голою (привів її конвой стояв на місці, готовий будь-якої миті вступити в бій), дівчинка зніяковіла і спробувала прикрити руками.
  Ту її міцно врізали палицею по сідницях:
  - Руки по швах сука!
  Відьмакова прохрипіла, але стерпіла. Коли її одяг завершили промацувати, а чоботи розпороли, офіцер скомандував:
  - А тепер перевірте їй саму!
  Жінки-тюремниці почали з голови. Вони пальцями в рукавичках розтріпали зачіску, потім зазирнули у вуха, навіть використали якусь трубочку з ліхтариком. Вуха відтягували кілька разів, згинаючи та розгинали. Потім подивилися в ніздрі:
  - Покашляйте, будь ласка! Отак, сильніше!
  Ніс дівчинці розім'яли. Після чого відбувся огляд рота. Це було зовсім неприємно, грубі руки давили язик, раз у раз відтягували його, потім смикали сильніше, навіть мало не відірвали.
  Офіцер подав голос:
  - Ретельніше треба! Вона може бути шпигункою!
  Тюремниці стали давити пальцями на зуби, перевіряючи немає пломб, в яких могла бути прихована важлива інформація. Відьмакова відчувала себе приниженою та обплюваною її героя СРСР обшукували як повію, не пропускаючи нічого. Потім жіночі руки в рукавичках почали обмацувати голі груди дівчини. Вони м'яли, мацали буквально кожен міліметр, просвічували ліхтариком. Груди дівчата і зрадницьки набрякли, а тюремниці давили все сильніше, потім прохрипіли:
  - Ні! Ось вона чиста!
  Далі обстежили пупок та пальці рук. Пупок відтягували, теж крутили, потім і прокололи голкою. Не менш старанно обстежили пальці рук.
  - А тепер гінекологічний обшук! - наказав офіцер.
  Тюремниці наказали:
  - Нахилиться і розсуньте ноги, будь ласка!
  Далі було найпринизливіше, коли рука тюремниці в рукавичці, досить грубо увійшла в лоно дівчини. Відьмакова застогнала від болю та приниження. А рука жорстко ковупалася в печера, де жінка зберігає найцінніший свій скарб, від чого було і боляче, і лоскітно. Дівчина трохи смикалася, а офіцер хитро бурчав:
  - Перевірте її якнайретельніше! Адже саме в інтимних місцях шпигунки зазвичай і ховають документи, а часом досить і маленької записочки, щоб дізнатися важливу інформацію.
  Одну тюремницю змінила інша, після чого обшук став ще болючішим і грубішим. Відьмакова зрозуміла, що її просто хочуть принизити, перетворивши обшук катування.
  Огляд заднього проходу був не менш грубим, та ще й використовувалася кишка, і велика клізма. Мабуть, льотчицю і справді підозрювали всерйоз. Після цього перевірка пальців, ніг та ступнів здавалася дрібницею.
  На цьому, втім, не скінчилося, офіцер наказав:
  - Тепер на рентген шлунка! Мало що вона могла проковтнути!
  Ну, це не так уже й боляче. Тут був присутній лікар, він усе ретельно просвічував, навіть серце та легені. Нарешті дав відмашку:
  - Вона чиста і абсолютно здорова!
  Офіцер сердито буркнув:
  - Жаль ми її все одно розстріляємо! Втім, нехай поки що на роялі пограє!
  Летчиця, приголомшена приниженням, крокувала покірно, як автомат. Відьмакові вимазали руки фарбою і ретельно видавили на папір. Потім були різні вимірювання, фотографування в профіль, в анфас. Досить довго змусили стояти голою, переписуючи всі прикмети, шрами та родимки на тілі. Після чого її сполоснули в холодному душі, що, звісно, в СРСР не тільки для ув'язнених їх видали тюремну робу.
  - На одягайся стерво!
  Роба була фактично рубищем, шитим із мішковини та вишиваним тюремним номером. Взуття дівчині не дали, мабуть вважаючи її для ворогів народу зайвою розкішшю, і так ледве прикриту повели в камеру.
  Щойно пройшли масові арешти, в'язниця була переповнена та гула. Відьмакову кинули в тісну клітку, де вже було більше сотні жінок переважно молодих дівчат із числа військових та обслуги. Коли льотчицю ввели в камеру, вона не могла зробити й кроку, в'язня захаращена вся підлога. У камері було дуже темно, вікно забили дошками, душно і сильно смерділо, мабуть, давно не виносили парашу.
  Дівчата були напівголі, а деякі взагалі голі, забрали одяг. Декілька з них марили і просили пити. Відьмакова зупинилася запитавши:
  - Я не можу зробити й кроку! Куди мені йти!
  - Де привели там і стій! - Наказала з темряви, мабуть, старша по камері. - Тут нам немає місця.
  Відьмакова розуміючи, що це безглуздо, все ж таки запитала:
  - А за що вас дівчата?
  Пролунали голоси:
  - Та ось 58 стаття, чи ще взагалі без звинувачення! А ти за що?
  Відьмакова зістрила:
  - Та Берію зґвалтувала!
  Почувся дружний сміх дівчат і вигуки:
  - Та вона наша!
  Хто пискнув із мороку:
  - Повісити мало цього Берію!
  Грізний голос перервав:
  -Досить! І так уже чоловіків у дворі понад півтисячі розстріляли! Нас також можуть вивести всією камерою на прогулянку!
  Відьмакова гаркнула:
  - Ну, ні, мене поведуть на розстріл, я так не дамся!
  . РОЗДІЛ Љ8
  Олег Рибаченко за світле завтра продовжував битися разом із дівчинкою Маргаритою Коршуновою.
  Вони билися у Сталінграді. Билися з усією колосальною мужністю. І не думали вічні діти відступати та піддаватися ворогові.
  Але сили були нерівні і фашисти поступово просувалися вперед. Але дуже повільна і закидаючи підступи до будинків, і вулиці трупами найманців.
  Москва була оточена, але все ще боролася. І в ній також були свої гарні дівчата. Які воістину богатирки.
  Олег Рибаченко та Маргарита відстрілювалися у Сталінграді. Одночасно хлопчик пробував, дещо й писати, по АІ.
  Кандидата у президенти Білорусії Олександра Лукашенка не попустили до виборів. Причепилися до того, що Слов'янський собор відкликав підписи. В результаті кандидатів було не шість, а п'ять. І основна боротьба розгорнулася між Зеноном Поздняком та Кебичем. Проросійський і більш поміркований Кебич вийшов у другий тур із невеликою перевагою. А потім і з великою різницею переміг антиросійського Позняка.
  Лукашенко протестував, що його зняли незаконно. Але загалом, крім шуму, нічого не було.
  Кебіч переміг дуже впевнено. І став першим білоруським президентом.
  Незабаром Білорусь увійшла до рубльової зони. Ситуація в економіці залишалася кризовою. Грошей не вистачало. Але країна була у рублевій зоні.
  Кебіч запропонував процес інтеграції із Росією. Почалося зближення законів, відкрилися межі, об'єднувалася економіка. Створювалися наддержавні органи.
  1999 року відбулися нові вибори президента Білорусії. Економіка була у глибокій кризі після російського дефолту. Але дуже збільшився вплив комуністів. Лукашенко з усіма посварився і власної партії не створив, і був відтіснений іншими силами. Основна боротьба розгорнулася між Калякіним та Кебичем. Зенон Позняк на той час втратив популярність. Як втім, і БНФ загалом.
  Найсильнішими стали комуністи.
  У Росії також трохи змінилася історія. Зюганов набрав президента трохи більше голосів, хоч не зумів перемогти. Лебідь на кілька місяців був довшим за секретаря Ради Безпеки. Але, загалом, це настільки істотно. Найголовніша відмінність - Черномирдіна не було відправлено у відставку. І внаслідок цього залишався прем'єром навіть після дефолту. Втім, незважаючи на допомогу Чорномирдіна все одно у другому турі програв, і президентом Білорусії став Калякін.
  А в Росії після відходу Єльцина в президенти пішов Черномирдін. Економіка Росії вже перейшла в зріст і Віктор Степанович, хоч і насилу, за допомогою Жириновського, який посів третє місце, здолав Зюганова.
  Таким чином, у Росії президентом став Черномирдін, секретарем ради безпеки та першим помічником президента Жириновським. Путін поки що залишався на других ролях. Зюганов голова опозиції. Примаков досі міністр закордонних справ.
  Отже, все йшло за планом. Калякін продовжував процес інтеграції, але ще не поєднуючись. Економіки пішли на зріст. Черномирдін вів війну у Чечні. Перемовлявся із Масхадовим. І зрештою домігся там стабільності.
  Наступні вибори Черномирдін у Зюганова вже легко виграв. Калякін також легко був обраний на другий термін. Все йшло більш-менш спокійно. Економіка Білорусії піднімалася.
  Але Калякін не пішов на третій термін. Його наступником став колега Новіков.
  Не пішов на третій термін і Черномирдін. Черномирдіну успадковував Жириновський. Останній, звичайно ж, став значно помірнішим, але посилив тиск на Білорусь - вимагаючи приєднання до Росії.
  Новик же упирався. Через що потрапив під санкції.
  Жириновський вирізнявся більшою жорсткістю і тиснув сильніше... Внаслідок чого проросійські сили провели в Білорусії референдум, який співпав із сильною економічною кризою. І Білорусь увійшла до складу Росії. Що посилило антизахідні настрої.
  У 2014 році Жириновський, скориставшись приводом майдану в Україні та повалення Януковича, ввів війська. Українська армія була небоєздатною і росіяни її знезброїли. Янукович та рада під дулами автоматів оголосили про проведення референдуму. Росія приєднала себе і цю республіку.
  Для того, щоб українці менше бунтували, Жириновський переніс столицю Росії до Києва. І це вплинуло на результати референдуму. Сам Володимир Вольфович, на наступних виборах президента, був з тріумфом обраний на третій термін, скасувавши на референдумі всі обмеження.
  Олександр Лукашенко пішов на пенсію і канув у небуття. Путін пропрацював на посаді голови ФСБ до 2012 року, доки не виповнилося шістдесят років. І Жириновський, який любив омолоджувати команду, не замінив його на сорокарічного здібного офіцера. Молодшим став і губернатор Білорусії, який замінив Новіка.
  Росія, щоправда, потрапила під санкції Заходу, але були не надто суттєвими. Жириновський воював у Сирії та Іраку. Створив для курдів свою державу і загалом діяв рішучіше, ніж Володимир Путін. Мало того, Росія завдала ракетного удару по Саудівській Аравії і різко підняла ціни на нафту.
  Потім почалася велика війна між Іраном та США. Що ще більше підняло ціни на нафту. А Росія тим часом взяла та приєднала до себе Прибалтику та Молдову. А потім, скориставшись смутою в Казахстані після відходу Назарбаєва, цю республіку включила у свій обіг.
  Теж пройшов референдум, і Росія отримала чергову губернію.
  Поступово йшло відновлення СРСР.
  2020 року Жириновський оновив рекорд на виборах четвертого терміну президента Росії. Поки що він йти не збирався.
  А Росія рухалася Середньою Азією. В Узбекистані, Таджикистані, Киргизії, Туркменістані - з'являлися російські війська та проходили референдуми про приєднання до Росії.
  Так і відновилася в колишніх кордонах СРСР.
  Але Жириновському цього мало. І він без зайвих забобонів зайняв військами та Фінляндію. І там очевидно з майже стовідсотковим результатом, провівши референдум. І приєднуючи її до себе.
  Отже, Росія повертала своє. Дещо погіршивши стосунки з Китаєм через претензії на Порт-Артур і виселення жовтих із Сибіру.
  Але поки що Китай боявся проти Росії і в'якнути.
  А ось в Алясці пройшов військовий переворот, і російські війська зайняли її. І провели референдум щодо повернення до складу Росії. Одночасно Америка змушена була визнати недійсність угоди про продаж Аляски Росією.
  Таким чином...
  Олег Рибаченко перервався і знову почав стріляти.
  Хлопчик дав чергу, а потім жбурнув гранату босою ногою. Розкидав фашистів і прочирикав:
  - Ми непереможні!
  Маргарита теж всадила чергу, кинула пальцями голої ноги гранату, розкришила фриців і прокричала:
  - І завжди єдині!
  Діти билися дуже відважно.
  Хлопчик знову полоснув по ворогах чергою. Шпурнув пальцями босих ніг у гусеницю гранату. В результаті два танки зіткнулися. Олег Рибаченко заспівав:
  - Слався ти наша російська земля,
  В ім'я священної Росії,
  Рідна порада сім'я!
  Дівчинка знову жбурнула босою ногою гранату. Збила десяток фашистів і заспівала:
  - На горі стоїть корова,
  Будьте діти ви здорові!
  Хлопчик дав чергу, викосив фриців і прочирикав:
  - Батьківщина в моєму серці,
  На щастя відчинимо дверцята!
  І після чого його дитяча нога кинула гранату. Він хлопець котрий воістину смертоносний носій знищення.
  Маргарита теж стріла з колосальною влучністю.
  Дівчинка взяла і заспівала:
  - Ні, не потьмяніє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний-
  Голос народу дзвінкий -
  Шепіт розчавить зміїний!
  Дівчинка, кидаючи босою ніжкою гранати, взяла і прочирікала далі;
  Сталін живе у моєму серці,
  Щоб ми не знали печалі -
  У космос відчинили дверцята -
  Зірки над нами виблискували!
  І дівчинка засміялася. Полоснула чергою по фашистам. Вибила їх ряди і пискнула:
  Вірю, весь світ прокинеться -
  Буде кінець фашизму.
  Яскраво сяятиме сонце,
  Шлях, осяявши комунізму!
  І знову дівчинка спритно жбурне босою ніжкою гранату. Зштовхуючи між собою гітлерівські танки.
  Наташка теж бореться. У Сталінграді дівчата просто богатирі.
  І співають собі із відвагою:
  - Батьківщина моя - світобудов темрява,
  Зламати можу натиск злих ворогів...
  Без тебе кохання не можу і дня,
  За тебе віддати - життя своє готове!
  І Наташка кидає босою ніжкою гранату.
  Далі Зоя стріляє. Красива дівчина в бікіні. Надасть чергу, викосить фашистів.
  І потім від її босої ніжки, як полетить забійний подарунок.
  Зоя проспівала, скелячи зубки:
  - Я люблю ворогів трощити! Така дівка!
  І знову красуня босими пальчиками ніжок запустить руйнування.
  А потім веде вогонь і Аврора. Теж руда чортівка як всадить по фашистам.
  І її босою ніжкою пущена граната, розмаже бійців вермахту щебенем.
  Дівчина пищить:
  - Тилі, тилі, тралі, вали...
  Бити фашистів мені по силі,
  Відмовлюся тепер навряд чи!
  І знову войовниця стріляє влучно.
  Далі вогонь веде Світлана. І теж босими пальчиками ніжок покинула вибух-пакет.
  Та й дісталося фрицям.
  Дівчина прямо скажемо - войовниця-скеля.
  І як заспіває:
  - Славитися Русь над Землею,
  Будемо завжди ми з мрією!
  І чотири дівчата по фашистам та як уріжуть. Вони взагалі, що святі угідниці з батальйону ангелів смерті. І фашистам у Сталінграді дістається.
  Але стає все важчим і важчим і важчим.
  Сталінград поки що тримається, зате Сухімі фашисти змогли вже взяти. Тут ще й флот із моря у гітлерівців сильний. У тому числі й трофейні британські кораблі.
  Вони буквально поранили все узбережжя. Та й турки з півдня наступають. Стає дуже стрімко.
  Наташа зі своїми дівчатами із Сухімі змогла перелетіти до Сталінграда, захопивши німецький фанерний літак.
  І тепер також у Сталінграді. Мовляв, це місто вам фашисти, як не намагайтеся не взяти.
  Наташа жбурляє босою ніжкою вбивчий подарунок, що розриває гітлерівців на рване м'ясо і співає:
  - Наше життя буде прекрасним!
  Зоя, кинувши за допомогою босої ніжки гранату, додала, скелячи зубки:
  - Якщо, звичайно, ми переможемо!
  І дівчина труснула червоними сосками.
  Аврора, ведучи вогонь, ревла:
  - І нехай славиться наша Вітчизна!
  І теж босими пальцями ніг закине вбивчий подарунок. Розкришить супротивників, і пискне:
  - Слава Великої Русі!
  А далі Світлана взяла і довбала чергу. Викроїла сотню гітлерівців. Потім босою ніжкою запустила гранату і пискнула:
  - За нове світло науки та процвітання!
  І чотири дівчини знову б'ються, і не збираються опускати носики.
  Наташка двома босими ніжками підняла вибуховий пакет. І з усіх сил шпурнула в гітлерівський танк.
  Е-75 отримавши пошкодження, зупинився і задимив.
  Наташка заспівала:
  - Сміялася Русь і плакала та співала,
  На всі віки на те вона і Русь!
  Далі Зоя взяла та босими пальцями ніг запустила забійний презент. І черговий танк гітлерівців зупинився підбитий.
  Зоя прочірікала:
  - Та майбутнє за нами!
  Слава Великої Росії!
  Аврора довбанула з кулемета. Скосила масу фашистів. А потім агресивно вимовила:
  - Слава героям СРСР!
  І від кидка її босої ніжки знову летить граната. Ось це руда дівчина. Просто непереможний термінатор.
  А Світлана, як узялася, і розфарбувала гітлерівців. І підкосила їх неначе гострим сіножатям.
  Після чого прочирікала:
  - Славитись земля Росії!
  І від кидка її босої ніжки така вбивча уламкова граната летить.
  Войовниця пискнула:
  - За радянську імперію!
  Наташа стріляючи, вимовляє:
  - За найбільшу з імперій!
  І знову від її босої ніжки летить, що вбиває фашистів з великою гарантією.
  І дівчина співає:
  - Слава Батьківщині моїй -
  Росії слава!
  Зоя теж кинула босою ніжкою гранату. Зрізала масу гітлерівців і пропищала:
  - Великої Росії - велика слава!
  І підморгнула своїм напарницям.
  Дівчата очевидно майже голі. У бікіні, засмаглі, м'язисті, красиві, і фігуристі.
  Як чарівно виглядають дівчата, коли майже голяка! І навіщо ще одяг!
  Далі Аврора активно стріляє. І босою ніжкою як покине те, що вбиває гітлерівців.
  Після чого заспіває:
  - За велику Вітчизну!
  Світлана продовжила вогонь. Зрубала фашистів і прочирикала:
  - За великі здобутки!
  І босою ніжкою як запустить гранату. І знову гітлерівцям стрімко.
  Молодці російські дівчата. Вони люди найвищого пілотажу.
  А тут ще й льотчиці: Мірабела та Анастасія. Теж як вліплять фрицями.
  Та від таких дівчат розбігаються гітлерівські орди.
  Війниці борються на ЯК-9. Машина начебто й застаріла. Але цілком ефективна. Хоч у швидкості та озброєнні поступається Люфтваффі.
  Тільки одна 20-міліметрова гармата та кулемет у дівчат, проти МЕ-262 з п'ятьма 30-міліметровими гарматами.
  Але Мірабела спритно маневрує, заходить у хвіст крилатому фашистському стерв'ятнику. І розстрілює його. Підбиває метал, спалює ворога начисто.
  Після чого Мірабела заспівала:
  - Все вище та вище і вище,
  Політ літаків як птахів.
  Ми зносимо фашистські дахи,
  І доблесть солдатів поза межами!
  А ось і Анастасія як візьме і довбає по фашистам. Адже вона дівчина-термінатор.
  Розкришить пики гітлерівським бандитам, і пискне:
  - За Русь прийде велика слава!
  І теж босими ніжками натисне на педалі. І падає черговий Мессершміт.
  Дівчата борються в одних лише трусиках. І їм дуже добре. Вони швидко пурхають на більш слабких двигунах. І уникають пострілів ворога.
  Мірабела зрізаючи фриця, пищить:
  - Немає ворони, вам нас не здолати!
  І знову войовниця виповзає на вбивчу дистанцію.
  І падає нова гітлерівська машина.
  Дівчина-босоніжка знає, що робить. І в неї все чудово виходить.
  Ось фашист намагається накрити войовницю з дистанції. А вона йде. І якимось дивом знову біля хвоста супротивника.
  І збиває фриця, попискуючи:
  - Для росіян немає нічого неможливого!
  І знову войовниця здійснює розпач. І чергова машина падає пронизана.
  Мірабела прочирикала:
  - Воістину світ для Росії створено!
  І знову як вивернеться. І як піддасть ворогові!
  Анастасія теж збиває німецьку машину і верещить:
  - Славиться вся наша земля, та не буде нам каверзи!
  І дівчата дедалі більше розходяться!
  Що з ними може впоратися? Хіба що агресивний ураган!
  Точніше й урагану їх не здолати!
  Наташка тим часом б'ється і співає:
  - За Росію ми битимемося!
  І теж босою ніжкою як запустить гранату вбивчого калібру.
  І розмелотить гітлерівців у тріски з металу та кривавого м'яса.
  Зоя теж кине босою ніжкою вбивчу і розпечену і, підстрибнувши, видасть:
  - А за новий порядок комунізму у всьому світі!
  І вишкірить свої зубки.
  Аврора веде жорсткий вогонь. Стріляє собі, косить фашистів і пищить, скелячи зубки:
  - За досягнення прогресу!
  І від її босої ноги мчить те, що здатне розколошматити будь-яку перешкоду.
  А далі у бою Світлана. Така ось убивча дівчина.
  І ще вона білявка. Як рубає по фашистам ... І далі летить від її босої ніжки вбивчий подарунок. Він розкришить гітлерівців, і оберне в диявольське полум'я.
  Дівчата-термінатори як прошиплять:
  - Славитися моє слово честі!
  Слово комсомольське!
  Війниці як пальнуть фашистами. І давай їх розстрілювати наче скажених собак.
  Ось це дівки-термінатори! І трощать гітлерівців - ну й бісовки!
  Наташа з пафосом сказала:
  - Ми боротимемося за соціалізм,
  За нашу радянську Росію,
  За новий великий порядок!
  І знову від її босої ніжки летить смертоносний подарунок.
  Зоя діє також досить енергійно. Крушить фашистів. І не дає їм узвозу. І босі її ніжки миготять, наче пропелер.
  Войовниця із жаром вимовляє:
  - В ім'я священної Русі,
  Буде прославлена Росія!
  І знову войовниця з повним азартом б'ється.
  Далі кидає босою ніжкою подарунок смерті та Аврора. Як розмітає на всі боки фашистів. І вимовляє з люттю:
  - Я чемпіонка світу з боксу!
  А потім уже Світлана запустить убивчу та руйнівну. І її боса нога така спритна.
  І войовниця прочирікала:
  - Я найсильніша у світі,
  Фашистів замочимо у сортирі -
  Не вірить Вітчизна сльоза,
  А злим олігархам дамо по мізках!
  . РОЗДІЛ Љ 9
  Беручи участь у важких битвах, Відьмакова майже не спала кілька діб, і тому, незважаючи на крайню тісноту в тюремному ізоляторі, задуху і сморід, майже відразу заснула.
  Їй снилося, що вона опинилася в середньовіччі і очолила повстання невільників, ставши свого роду Спартаком у спідниці! Ось уже після першого успіху відважна войовниця мускулиста дівчинка зібрала повстанців і запропонувала вибрати собі вождів.
  Відьмакова, як і очікувалося, стала головою вже немаленького загону, а своїм першим заступником запропонувала могутнього богатиря Турана.
  І тут раби виявилися одностайними. Потім обрали десятників. Десятична система найпростіша і відьмакова вирішила, що не слід нічого ускладнювати.
  Озброївшись трофеями, і прихопивши тарганових равликів (у важкому сні підсвідомість у Відьмакова розігралася), вони рушили далі.
  Щоб зміцнити свій авторитет і розім'яти ноги Відьмакова йшла пішки, рухаючись, наче кішка. Потім дівчисько перейшло на біг, відчуваючи підошвами босих ніг, дрібні, гострі камінці кам'янистої дороги. Але войовниця не звертала уваги на біль, мало того вона випередила всіх. Як з'ясувалося недаремно. Троє ворожих бійців сиділо в засідці, і вони могли підняти передчасну тривогу. Вождь повстання піднявся на дерево і стрибнув на ворогів зверху. Її рухи як танець гібрида тигрів і кобр, легкий скрик і затихли з відрубаними головами.
  - Ось так я ламаю опір!
  Відьмакова не втрималася від гри на публіку, показам відсічені голови рабам. У відповідь почувся гомін схвалення.
  Незабаром з'явилися і маєтки із плантаціями. Різьблені будинки справжні палаци з прикрасами та статуями. Де-не-де виднілися фонтани. З однієї статуї у вигляді Зевса з крилами метелика та пастями на животі, ногах і грудях: лупило сім струменів. Поля багаті, огрядні, подібні до золотистої бавовни, зерно з великими колосками, нуту та іншого. На них трудилося багато рабів. Тут були і чоловіки та жінки, а також безліч дітей. Зрозуміло наглядачі, сторожа. Але в цілому, звичайно рабів набагато більше, причому з лопатами та мотиками.
  Відьмакова підняла поспіхом пошитий дівчатами-невільницями саморобний прапор: Із зображенням Меча та мотики! Інші раби кинулися в атаку.
  Тим часом на стовпах висіло кілька рабів та рабинь, їхні руки та ноги були пробиті цвяхами. Схоже, ці діти несправедливі: були приречені на муки. Побачивши визволителів, що наближаються, розп'ята дівчина несподівано сильним голосом закричала:
  - Настала відплата, бийте господарів!
  Провідниця Відьмакова, як завжди попереду. Її таргання равлик встав дибки і звалив відразу двох стражників. Інші подалися назад, один від страху, навіть напоровся на власний спис. З пробитого черева вилізли кишки. Дівчина посміхнулася:
  - Слабкі воїни, якщо скакуна злякалися!
  Милослава, що стала її зброєносцем, боролася праворуч, сокири в руках дівчини, немов бритва вправного цирульника. Так хвацько зрізає бійців.
  Не поступався і Турану. Він запустив камінь, що проломив стражникові груди, і вступив у бій. Було видно, що важка робота пішла йому на користь, не м'язи жорна. Щоправда, Відьмакова рухався швидше.
  Раби кинули працювати, але в бій поки не вступали. Мабуть, вони були розгублені. Правда, той самий невгамовний хлопчисько, підскочивши до трудящих пацанів, крикнув:
  - Ви труси! Хто за мною - той герой, хто без мене - той паршива свиня!
  Першими відгукнулися хлопчаки. Вони кидалися на наглядачів. Ось один хлопець років чотирнадцяти так ударив мотикою свого опікуна, що його голова розлетілася як гарбуз. Це спрацювала, і інші раби, навіть, як правило, скромні та терплячі дівчатка, кинулися у бій.
  Тепер битва стала хаотичною, але чисельна перевага, а також розпач були на боці невільників. І вони, зрозуміло, брали нагору.
  Паса ось чого важко чекати від дівчини, вчилася просто на очах. Зчепилася зі стражником, той почав її тіснити. Так вона його обдурила, відвела меч і вразила просто в шийку.
  - Оце я називаю закускою! - зістрила дівчина. - Дивись не впийся!
  Перший маєток звільнили швидко, загін ріс прямо на очах. Повстання поширювалося, подібно до пожежі охоплюючи поля. Відьмакова скакала, вириваючись уперед. Назустріч йому кидалися вершники, їм, як правило, діставалося по саму маківку. Але варта не здавалася. Особливо завзята битва була біля семиструнного фонтану. Тут плантатори рушили у бій кінний резерв.
  Відважну Відьмакова оточили з усіх боків. Її рятувала лише надзвичайна прудкість спеціально відгодованого тарганів равлика. Ось точний випад і падає розрубаний опонент. Тим не менш, дівчину спочатку поранили в плече, потім у живіт, а потім ледь не відтяли ногу. Тоді Відьмакова почала метати крихітні кинджали. Гострі, як бритва, вони потрапляли в очі, іноді в рот. Втім, більшість воїнів через спеку були напівголі і для таких солдатів досить пронизати груди. Декілька вершників впало, але решта посилила натиск. Меч було стільки, що вони в русі нагадували собою гребінець. Так і сиплються з усіх боків.
  Але Милослава, Пасса, Туран, інші невільники наспіли вчасно. Врубавшись у ряди, вони йшли як ковзанка, видно як відлітали трупи, а до них на допомогу з усіх сил поспішали абияк озброєні раби.
  Піхота атакувала вершників, змучені невільники, мстили за біль та приниження.
  - Охопіть ворога обручку і не дайте піти! - Командував Відьмакова.
  На її очах упав раб із розсіченою головою, але за ним звалився десяток стражників.
  - Беріть числом! - наказала юна ватажка повстання.
  У бій вступали дедалі нові невільники. Було видно, як хлопчаки з розбігу підіймалися на скакунів, кидалися на вершників, і пускали зуби, застосовували загострені камені.
  Раби здавалося, не знали страху, вони мстилися за довгі роки приниження, коли їх ніхто не рахував за людей. Крім того, багато хто з них народився вільним і ще не забув п'янкого аромату волі.
  Покінчивши із "кінним" загоном, Відьмакова рушила далі. Останнім серйозним перешкодою з його шляху, був зрубаний з великих дерев дитинець. Там засіла досить численна охорона.
  - Знайдіть маєтки і прихопіть сходи. - кричав вона. - Якщо цього недостатньо, виготовте їх самі.
  Невільники поспішно споруджували штурмові пристрої.
  - Сходи мають бути широкими, що за раз по них могло пройти багато воїнів. - вказувала Відьмакова.
  В інших маєтках все ще вирувала різанина. Подекуди слуги перейшли на бік повсталих, але в ряді випадків за звичкою чинили опір. Наглядачів перебили швидко - це далеко не найкрутіші вояки. Останнім оплотом ворожого опору стала дитинча. Відьмакова як завжди перша вилізла на стіну. У нього кілька разів влучили стрілою, але відбив смертельні гостинці щитом. Найближчий воїн отримав такий сильний удар, що хоч він і встиг парирувати, шкереберть полетів зі стіни.
  Милослава зуміла підчепити стражника гаком, також скинувши супротивника. Біла Паса вже одним своїм виглядом зачарувала ворожих солдатів. Поки вони дивилися на її груди, що бурхливо здіймалися, з спокусливими грудьми, дівчина врізала в пах ногами, а потім рубанула. Відьмакова, видершись стіни рубала без жалю. Противник уже втратив бойовий дух, на стіну підбиралося дедалі більше рабів. Вони проривалися, сходів було багато, і сторожа не встигала їх відбити. В низу, щоправда, валялися вбиті і поранені невільники, без втрат штурм не обходився. Ось раб і стражник зчепилися разом і звалилися з пристойної висоти. Забиті, але залишалися, живі, продовжували один одного душити.
  Невгамовний хлопчик, Відьмакова забула, спитати його прізвище, теж був на стіні. Користуючись перевагою маленького зросту, він проскочив між ногами офіцера, потім дав йому двома ногами в зад, одночасно врізавши під коліна. Той полетів, вперед наткнувшись на вила що тримав дорослий раб.
  - Ось так попався, що боляче кусався! - Хлопчик висунув свій тонкий язичок, дратуючи варту.
  - Ах ти, змієня босоп'ятий! - лаявся стоячий праворуч боєць і рубанув пацанчика мечем.
  Хлопчик і тут відхилився, плюнув із люльки в око. Як відчайдушно заволав ворог, вийшовши з ладу. Пацаненок не став церемонитися і добив його мечем. Руки дитини, хоч і тонкі були жилисти і сильні - загартовані тяжкою роботою.
  Інші хлопчаки також виявляли натиск, билися як чорти, верещачи і лаючись, підбираючи вирази крутіше!
  Стіну вдалося очистити швидко, всередині бій трохи затягнувся, боячись помсти рабів, господарі відчайдушно рубалися. Щоправда відрослі животи погані помічники у сутичці з шаленими невільниками.
  Головний господар, шейх Самума, спробував піти через підземний хід. Він прихопив із собою мішок із камінням та золотом. Може, він мав шанс, але підвела жадібність. Красива дівчина Рахіта, та ще й з мідним кольором шкіри занадто велика спокуса.
  - І йди сука за мною! - шейх підхопив її за пишне волосся.
  - Не треба я сама піду пане! - благала вона.
  - Не повія! Мені подобається тебе тягати! - посміхнувся садист-сановник.
  - Але ж це боляче! - Рабиня затремтіла голими ніжками.
  - Коли ми змиємося, я накажу тебе повісити за волосся і підпалити вогником. - Шейх хитро облизнувся.
  - Ти звір! Але я люблю тебе повір!
  Дівчина притулилася до господаря, той сунув своє брудне рило до її чистого обличчя і взявся лизати. Тут рука Рахіти намацала на поясі шейха кинджал і з усього розмаху всадила його в набряклий живіт.
  - Ось тобі породження пітьми.
  Шейх випустив мішок і відпустив волосся. Його руки намагалися закрити глибоку дірку, вивалювались кишки.
  - Твар! Єхидна! - гарчав він.
  - Ні! Я вчинила справедливо! Скільки ти замучив дівчат та чоловіків. Навіть дітей садив на палю і прибивав цвяхами до стовпа. Це справедлива помста! - вигукнула дівчинка.
  - Чортівка!
  - Богиня! Ти мене викинув поролом! - Рабиня врізала ніжкою по пухкому, що стікає кров'ю животу шейха.
  - Мало бив! - Хрипів той.
  - А в мені тече дворянська кров! - блиснула зубками босонога рабиня.
  - Нічого повія! Війська придушать бунт, а тебе будуть так катувати, що я здаюся тобі ангелом! - Знайшов у собі сили проричати шейх.
  - А що в них фантазія багатша за твою? - Дівча показала мову.
  - На тебе вистачить! - Багач смикнувся і застогнав. - Боляче! Принеси мені мазі фацифі.
  - З якого дива? - єхидно довідалося дівчисько.
  - Я дам тобі ось цей мішок із золотом. - благав шейх.
  - Він і так мій! Гаразд, тільки через почуття милосердя, де мазь фацифі? - хитро посміхнулося дівчисько.
  - Шафу у формі літаючої корівки знаєш? - Запинаючись, хрипів багатій.
  - Так! Я бачила, такий гарний з камінчиками.
  - Так от треба засунути руку в голову, і ти легко дістанеш скриньку з маззю. Прийдеш до мене і змастиш. - бурмотів, майже непритомний шейх.
  - Навіть негідник заслуговує на медичну допомогу. Чекай мене!
  Дівчина бігцем помчала до кімнати. Їй було начхати на багатія, але така цінна мазь дуже рідкісна і знадобитися повстанцям. А потім вона видасть ненависного виродка повстанцям.
  Раби вже розбіглися по кімнатах. Двоє з них побачили гарну напівголу дівчину. Здорові хлопці голодні до жіночої ласки кинулися до неї. Дівчина багато працювала, була мускулистою і тому легко відштовхнула нападника, сильними ногами, і крикнув:
  - Якщо ви бажаєте отримати грошей. То знайте там, у підвалі кукує агресивний тип, із мішком золота.
  - Ми не любимо агресії! - іронічно заперечили хлопці.
  - Але він ще й багатий! - підкололо дівчисько.
  - Тоді це краще, біймося! Де підвал? - затараторили повсталі невільники.
  - Ось там слідуйте за моєю рукою! - Рабиня махнула правою рукою.
  Молоді, чорні раби кинулися туди, де вказав її пест. Дівчина посміхнулася і забігла до кімнати. Обстановка була досить багатою, але безладною. А ось і сама лита із золота шафка. Рахіта, не довго думаючи, сунула руку. Вона ковзнула всередину і в цей момент щелепа зімкнулась.
  Красуня заверещала, гострі, як леза бритви, зуби зрізали кисть.
  - Ой, як боляче! - закричала вона, потім видавила. - Це так підло!
  Незважаючи на дикий біль, дівчина гарячково намагалася перев'язати кисть своєї руки. Відьмакова, чуючи жіночі крики, вирішила, що когось ґвалтують, і швидко увірвалася до кімнати. Побачивши облиту кров'ю красуню, закричала:
  - Хто насмілився це зробити?! Я натягну його гідність на дупу! - У пориві гніву войовниця могла бути грубіянкою.
  Сльози лилися з очей Рахіти, не стільки навіть від болю до неї, багато разів поротою рабині не звикати, як від усвідомлення, що тепер вона каліка.
  - Це він! - Дівчина вказала на шафу.
  - Якщо так, то це жахливо! - Відьмакова з силою рубала по голові вискалену комаху. Від удару конструкція погнулась, м'якше золото надрубалося. Войовниця продовжувала бити, доки не розмолотила шафку на уламки.
  Дівчина помітно зблідла, до неї підскочила біла Паса. Вона спритно наклала джгут, зупинивши кров. Відьмакова дістала відтяту кисть, кінцівка зблідла, але все ще була теплою.
  - Чудово! - Треба покликати Хірова. Може він її збільшить. - Войовниця голосно свиснула.
  Паса запитала:
  - Хто набрид тебе посунути сюди руку?
  - Саммо!
  - Що засунула сама? - здивувалася Відьмакова.
  - Немає цього виродка звуть Самума. - поправив дівчисько.
  - Якщо так, то його треба четвертувати. - войовниця блиснула очима.
  - Він у підвалі і важко поранений. Ви встигнете його зловити. Якщо не здохне.
  Відьмакова спробувала втримати кисть, як раптом вона обернулася слизькою ящіркою, яка спробувала втекти. Не будь войовниця від народження такою вправною, може, їй це й вдалося. Тим більше, хто схопила вона не за хвіст, а за шию.
  - Ого, незвичайне чаклунство. Потрібно показати Хирову.
  Обличчя у пораненої дівчини стало матовим, і вона знепритомніла.
  Паса вчасно підхопила її:
  - Нервова дівчина, але вродлива! Буде шкода, якщо вона залишиться калікою.
  - Ну, це сподіваюся можна виправити. Тільки ось Хіров, кудись пропустився, він обіцяв бути поряд зі мною. - Відьмакова невдоволено смикнула плечем.
  - Та тут я! - Чаклун вискочив з-за дверей. - Я відчуваю магію.
  - А я тримаю її в руках! - огризнулася Відьмакова.
  - Що ж це не погано! Це суміш медузи та ящірки, бачиш вона напівпрозора, видно, як б'ється три серця. - посміхнувся чаклун.
  - Що це вражає. Дівчина втратила руку і замість неї ящірна медуза. Думаю, незважаючи на всю спритність подібної тварюки - це не зовсім рівноцінна заміна! - Войовниця аж ніяк не була схильна жартувати.
  - Зате одна з частин тіла може плавати, а це зовсім непогано. Свого роду надздібність! - Чаклун хитро підморгнув.
  - У чому вона полягає, адже це інвалідність? - не зрозуміла Відьмакова.
  - Як сказати! Адже вже не просто тварина, а частина жіночого тіла. А керувати твариною складно. Тепер ця крихітна ящірка здатна стиснутись і проскочити в будь-яку щілину або пролізти через стінку. Крім того, її практично невидно, цей різновид на кшталт хамелеону. - почав пояснювати чародій.
  - Пульсарно! - Вимовила, демонструючи наснагу Пасса. - Я не думала, що таке можливе. Відрубати кисть і змусити її шпигувати.
  - Буває, що поразка обіцяє, великі біди, але це лише відображення майбутньої перемоги. - помітив чаклун.
  - Так що розчаровувати ти її не будеш? - уточнила Відьмакова.
  - Ні! У війні перемогу приносить доблесть та гарна розвідка. Щоб бити - треба спочатку побачити ціль, а то вивихнеш кулак. Але щоб не сталося лиха рану треба залікувати. - м'яко відповів Хирово.
  - Погано дівчині бути калікою. Адже це її спотворить! Можеш зробити, їй схожу на справжню кінцівку, людську руку? - поцікавилася Відьмакова.
  - Я подумаю! Може, й зможу виправити. Взагалі більшість магів набагато краще вбивають, ніж лікують. - із натиском підкреслив Хирово.
  - Я з цим згодна! Покалічити може будь-який дурень, вилікувати не кожен розумний. - Відьмакова для переконливості навіть підкрутила пальцем біля віскі.
  - Багато грубих катів - мало лікарів, що лікують!
  Раби притягли господаря Самума, схоже, що він здох. Рахіта прийшла до тями, її личко скривилося від досади.
  - Знову він обдурив усіх! Пішов, не заплативши за рахунками.
  - Я велю його повісити! - заявила Відьмакова. - Нехай його труп стане попередженням для всіх, хто підлий і жадібний. Жадібний чоловік завжди щедрий на сльози розчарування!
  - Це розумно! Але хто поверне мені руку? - Дівчина була готова розплакатися.
  - Ось він! - зазначила ватажка повстання.
  Хиров вклонився, у руках спалахнув шнур.
  - Не журися! Тобі не бути калікою. Тож Рахіта доведеться тобі стати великою шпигункою. Адже ти хочеш помститися всім багатеньким і сильним у цій імперії.
  - Звичайно. Не бути рабом, приниженим у пилюці! - вигукнула дівчина.
  - Так ось допоможеш нам! У цій імперії погане управління, то горбату систему виправить могила! - Чаклун випустив пучок енергії з вказівного пальця.
  - Дивно! Я бачу у тобі багато енергії. І мудрості! Я готова приєднатись до вас! - вигукнула рабиня.
  - Тобі буде боляче, але ти зумієш узяти гору! Без болю немає доблесті, без доблесті, перемоги! - заявив, демонструючи філософський склад розуму чародій.
  - Я жінка - отже, звикла терпіти. - кивнула Рахіта.
  - Коли не вистачить терпіння - допоможе спів! - зістрів Хіров.
  Усі розсміялися. Відьмакова була у гарному настрої. Початок був переможним, а отже, не можна втрачати час. Насамперед необхідно утворити з рабів армію, як вони розбігуться. Тож народ як залізо, доки не охолонув, надавай йому потрібну форму. Дівчина-войовниця вийшла на стіну, піднялася на піднесення і наказала, громовим голосом:
  - Трубити збирання зібрати всіх!
  Паса запитала:
  - Жінок теж?!
  - Так! Нам знадобиться кожен меч. Поспішайте, але знайте, пограбувань не буде, все поділимо порівну.
  Збір невільників зайняв деякий час, довелося навіть застосувати батоги. Сама Відьмакова змушена була допомогти небагатьом із тих, хто не втратив голову і приборкати грабунки. Дівчина гарненько дала по вухах п'ять найзавзятіших бандитів, одному навіть відсікла голову. Крапельки крові потрапили на обличчя, Відьмакова жадібно їх злизала. Це подіяло. Загальний збір влаштували у темряві при світлі смолоскипів. Звільнених рабів були тисячі, Відьмакова навіть на око прикинула, що не менше дванадцяти тисяч, щоправда серед них багато дітей та жінок.
  Вона виступала з найвищої вежі дитинця. Чаклун стояв з протилежного боку, він тримав під контролем все збіговисько. Невільників жорстоко експлуатували, а слабких стратили чи забивали. Тож загалом, якщо брати фізичні параметри, вони виглядали непоганими бійцями. Тільки ось вишкіл їм необхідний. Відьмакова виступила із запальною промовою. Особливо наполегливо вона пояснювала необхідність створення великої визвольної армії.
  - Єдність, мужність, безкорисливість - ключі до перемоги, свободи, щастя! Без дисципліни немає армії, а без армії не здобути свободи! Праця зробила нас сильнішою, помножена на розум дасть свободу, а разом із удачею принесе щастя!
  Тож станемо єдиним цілим і скинемо ланцюги! - ораторствувала войовниця.
  Раби висловлювали бурхливими криками схвалення! Лише один раб з безліччю шрамів і гордим виглядом мовчав. Його погляд висловлював крайню міру презирства.
  Відьмакова знову запропонувала обрати єдиного вождя повстання!
  - Командир як вершина піраміди - повинен бути тільки один, інакше навіть така міцна конструкція впаде!
  Раби кричали:
  -Вірно! Веди нас.
  -Ти Велика войовниця будеш нашим вождем! - Несподівано зумів перекричати всіх хлопчаків.
  Це здивувало Відьмакову: як таке взагалі можливе. Вона придивилася уважніше, в руках у дитини було щось схоже на духову трубу тільки товщі. І за допомогою цього пристрою він гуркотів.
  - Далеко піде пацан! Як його звати? - спитала войовниця.
  - Діку! Я спеціально впізнавала. - підказала Паса.
  - Просте ім'я! - Відьмакова явно чекала на щось екзотичніше.
  - Навіщо складнощі!
  -Оголошуємо голосування! - оголосив чаклун. У нього був такий громовий голос, що завагалися пальми. - Хто за те, щоб вождем була войовниця Відьмакова, підніміть догори праву руку! Голосуйте за правду, свободу та честь! І ваше життя стане таким, що позаздрять боги! -
  Невільники, охоплені ентузіазмом, майже одноголосно підняли свої правиці. Вони виглядали по-бойовому, які одностайність навело на думку, що, чи застосував тут свої чари Хиров.
  Правда, хіба не його прихід дав їм свободу і можливість відчути себе справжніми людьми. Отже, воно закономірно зустрічати Відьмакова як дощ у посуху. Радість читалася на обличчях колишніх невільників. Це нагадувало пробудження.
  Тут за загального тріумфу, вперед вийшов могутній невільник, рясно прикрашений шрамами. Він промовив своїм глибоким голосом.
  - Багато було, і буде охочих привести до щастя. Але чи ти маєш на це моральне право!
  - Яке!? - Відьмакова оскала свою повну зубів пащу. Біцепси на оголених руках здулися.
  - Хто ти сама? Нащадок почесного роду, або простолюдина. А може навіть така ж рабиня, що бігла, як Жисор. Він також багато обіцяв, а скінчив життя на колі. І разом із ним двадцять тисяч рабів. - обрубав могутній невільник.
  - Тут уже багато залежатиме від нас самих. У тебе я бачу шрами, ти, швидше за все, не народився рабом, я можу відрізнити рани, завдані батогом або мечем з списами! - заявила Відьмакова.
  - Ти вгадала невідомий мені войовниця! Я граф де Форса, нащадок грізних королів. А ось ти, чи знаєш, ім'я батька? - спитав знатний невільник.
  - Знатність роду має таке саме відношення до відваги, як довжина волосся до розуму! - Парирувала Відьмакова і тут же додала. -Ніяка доблесть предків не допоможе боягузові!
  - Ти гарно кажеш. Наче ярмарковий блазень, а наскільки в тебе хоробре серце? - Невільник грізно зсунув брови.
  - Ну, а ти, що герой! Граф, а мірявся з рабською долею, де була твоя гордість і мужність! - Відьмакова вже почала заводитися.
  - На це я мав свої причини. А які, тобі не треба знати, менше знань - легше вмирати! Я викликаю тебе на смертний бій, і якщо ти наважився не лише на словах, то приймеш виклик! - ревнув граф де Форса.
  - У цьому можеш не сумніватися! - огризнулася войовниця.
  Раби розчистили арену. Відьмакова спустилася, перевірила меч. Її противник став навпроти. У нього була своя зброя одразу два гостро заточені мечі. Про всяк випадок войовниця дістала через пазуху ще один меч.
  Граф де Форса був набагато вищий за Відьмаков, значно ширший у плечах, правда не здавався таким м'язистим і рельєфним, дівчина гідна стати чемпіонкою світу з фітнесу. Тим не менш, жиру не було, а зв'язки сухожилля тугі, набряклі. Крім того, у кожному русі відчувався величезний досвід, а стрибуча хода говорила багато про що. На обличчя грала усмішка, вона вже не була зневажливою, швидше співчутливою.
  - Ну і влипла ж ти дівчисько! Тобі не позаздриш. - Граф показав їй кулак.
  - Чому ти такий самовпевнений? - Роздратування Відьмакови посилилося.
  - Я перемагав у багатьох сутичках та турнірах. У своєму королівстві я вважався одним із найкращих бійців, багато хто вважав мене навіть найкращим. - Форса, труснув схожими на два щити, що стояли поруч, м'язами грудей.
  - Це тому, що ти бився тільки з знаті, а вони виродились і розжиріли. От якби зійшовся з талановитим простолюдином, трохи лишилося тобі від слави! - впевнено відповіла Відьмакова.
  - Лай пес поки, по спині не погуляла палиця, вірніше мій меч! - До графа повернулася вся повнота гордовитості.
  - Це дуже цікаво! Клинок із найміцнішої сталі іржавіє в руках базіка і труса! - Відьмакова не переставала сяяти красномовством.
  - Ну, це, швидше за все, ставитись до тебе, самко-бастарде! - гарчав Форса.
  - Може, вистачить фехтувати мовами, а застосуємо щось твердіше! - Відьмакова відтворила витончену вісімку.
  - Взаємно!
  Граф і ватажок повсталих, зійшлися, віч-на-віч. Мечі рухалися стрімко, били на повну силу. Від ударів посипалися іскри, лунав дзвін.
  Граф атакував кілька разів. Він спробував прийом подвійна бочка, але Відьмакова відбила випади, зазначивши, що її знатного противника пристойна швидкість.
  - Що ти граєш!
  - На струнах смерті!
  Граф знову обрушив серію ударів, він спробував складні комбінації. Відьмакова трохи відступила, провела контрвипад, трохи зачепивши супротивника за груди.
  Вона вивчала рухи бувалого воїна, не поспішаючи укласти. Граф посміхнувся, в очах блиснуло:
  - Ти зовсім не така проста! Може навіть не зовсім рабиня, хоч ходиш боса.
  - Я народилася вільною та жила в лісі! Моя шия ніколи не знала ярма. Немислимо підкоритися силі. Справді, вільна людина підпорядковується трьом речам - розуму, любові, Богу. Раб у душі підкорений - пристрастям, пожадливості, божим слугам! - гарно відповіла Відьмакова.
  - На рахунок останнього ти маєш рацію! Саме ти по-справжньому маєш рацію, ці жерці та священики підставили мене! - Граф зробив подвійне віяло, потім прийом "розкладачка", але не досяг успіху. - Мені буде приємно поговорити з тобою за кухлем вина, якщо, звичайно, я не вб'ю тебе.
  - Кухоль вина як океан - захопившись, втрачаєш під ногами ґрунт! - промовила войовниця.
  - Зате почуваєшся вільніше. А як на рахунок такого прийому.
  Він провів тризуб, потім метелика. У відповідь Відьмакова врізала сильніше на зустріч. Граф похитнувся, відступив. Потім знову продовжилося змагання, Форса рухався ніби заведений, він зрозумів, що його противниця надто сильна, щоб узяти її нахрапом. Тоді привчивши Ведьмакову до певної послідовності рухів граф, несподівано змінив траєкторію меча і потрапив дівчині по м'язистих, але разом із жіночних грудей. Полилася кров, подряпина виявилася глибокою. Рана не зломила Відьмакова, але навіть навпаки надала їй сили. Дівчина перейшла в наступ, мечі замиготіли, виконуючи химерний танець. І хоча збоку здавалося, що войовниця зовсім втратила голову, і лютує, але життя в лісі і полювання з дитинства привчили зберігати розум у найзапеклішій сутичці. Графу було важко стримати подібний натиск, він відступав, насилу парируючи. Відьмакова підловила момент, коли сановник-невільник відсахнувся, наче врізала йому під коліно. Удар припав у сухожилля і граф підкосився, його швидкість впала. Тоді дівчина провела свій власний прийом, вона сама його вигадала, назвавши дев'ятиголовим драконом. Тільки добре підготовлений боєць міг провести таке. Причому останній дев'ятий випад був практично чарівним. Тут справа була в механіці, відбиваючи атаку, надто послаблювалася, парируючи випади, пензель і тому останній випад добивав. Вперше войовниця провела прийом на досить майстерному та швидкому партнері, і коли той охнув, впустивши меч, стало зрозуміло - новинка вдалася.
  Граф зблід, він втратив силу.
  - Ти щаслива курва!
  - Та ні! Удача хист як пісок - лише працелюбність зв'яже її цементом.
  Відьмакова знову поранила супротивника, але при цьому не глибоко - їй не хотілося вбивати чи калічити. Вдаривши ще раз, вона зробив випад, граф машинально парирував і, войовниця вибила ногою-дубиною меч. Раб-сановник виявився абсолютно беззбройним. Відьмакова відкинувши мечі, кинулася на ворога і, зробивши підніжку, повалила графа. Її руки затиснули його кінцівку до замку.
  - Здаєшся? - Очі пантери блиснули.
  - Я граф здамся босоногій рабині!
  Відьмакова із жаром заперечила:
  - Не рабині, а борцеві за праву справу! Ти сам був невільником і зрозумів що таке приниження, адже вони інші люди, нічим не гірші за нас. Тож спитай своє сумління!
  . РОЗДІЛ Љ 10.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова билися на передовій. Хлопчик і дівчинка вже неабияк занудьгували від тривалої війни. Постійно вбивати та стріляти, теж набридає.
  Це як у грі. Одна й та сама стрілялка рано чи пізно набридне.
  Дітям набридло вести вогонь і постійно кидати босими ніжками гранати.
  Хлопчик дав чергу. Викосив фашистів.
  І сказав:
  - Маєто!
  Дівчинка кинула босими ніжками гранату. Розкидала фриців і проворкувала із захопленням:
  - Будуть у нас нові, дуже великі перемоги!
  Але це вже набридає. Навіть те, що від кидка босих ніг хлопчика, гітлерівські танки зіштовхують боками.
  Олег тоді почав складати.
  Ще одна альтернативна історія. Зюганов не став голосувати за кандидатуру Степашина та три комуністичні фракції теж.
  Скінчилося це розпуском Держдуми та достроковими виборами у вересні 1999 року.
  Звісно, комуністи були сильні як ніколи. І йшли на вибори, спираючись на досягнення уряду Примакова, де відігравали помітну роль. Блок "Єдність" ще створено. Путін на посаді прем"єра не з'явився. А вторгнення бойовиків у Дагестан тільки додало голосів лівим і вбивало силу влади.
  Та взагалі влада виявилася дезорганізованою. НДР ослабла, і розвалилася, а нової готової партії не було. Та й Степашин, будучи призначеним прем'єром, не очолив партії влади. А потім Єльцин і зовсім його звільнив.
  Коротше кажучи, вибори до парламенту призвели до переконливої перемоги лівих.
  Тріумф комуністів був вражаючим. Крім того, блок Примакова-Лужкова не встиг розкрутитися. Але все ж таки зумів разом з аграріями пройти реєстрацію. І посів друге місце. Третім було "Яблуко", яке непогано піарили. Четверте місце зайняла ЛДПР. Але багато в чому через те, що пропрезидентські канали цю партію активно розкручували.
  А Єльцин навіть дав, точніше, надав Жириновському звання генерала.
  Тож усе сталося за особливим сценарієм.
  Опозиція захопила у Держдумі владу. І Єльцин погодився піти добровільно, призначивши офіційно наступником Примакова. Зюганов же ставав прем'єром та правою рукою.
  Це загалом влаштував комуністів. І було, досягнуто компромісу. Басаєва та Хаттаба видавили з Дагестану. Але в саму Чечню війська не вводили.
  Там незабаром спалахнула громадянська війна та поділ на кілька угруповань.
  Росія допомагала Масхадову та Кадирову. Примаков легко виграв вибори президента Росії. Другим несподівано став Жириновський - який не мав інших конкурентів у своєму електораті, а ліберал Явлінський йому не суперник.
  Олег Рибаченко перервав твір. Ні, це не цікаво. Знову вже пройдена тема, після Примакова Зюганова, та відновлення СРСР. Набридло!
  Щось може бути більш цікаво вигадати. Наприклад, про космос.
  Хлопчик почав вигадувати.
  Нова столиця Великої Російської імперії мала назву Петроград-Галактик. Її заснували у сузір'ї Стрільця, майже у самому центрі галактики. І зірки, і планети тут розташовувалися набагато густіше, ніж на околиці Чумацького шляху, де знайшла притулок бабуся Земля. Війська Західної Конфедерації були повністю вигнані з ядра. Проте війна не пройшла безслідно: тисячі планет було зруйновано, від Землі залишилися лише спогади. Це стало головною причиною перенесення столиці у найбагатше та спокійне місце галактики. Прорватися сюди дуже складно, тому навіть за умов тотальної космічної війни, де лінія фронту - абстрактне поняття, а тил - умовність, ядро стало основною російською базою та індустріальним оплотом. Столиця розрослася і повністю поглинула планету Кишиш, перетворившись на велетенський мегаполіс. Місто-гігант здатне справити враження на будь-якого розумного індивіда. Численні літальні апарати прорізали фіолетове небо.
  Маршал Максим Трошев був викликаний до міністра оборони, надмаршала Ігоря Реріха. Майбутня зустріч була ознакою різко збільшеної активності супротивника. Набридла всім війна хижою вирвою пожирала ресурси, на ній гинули трильйони людей, і ніхто не міг досягти бажаного успіху. Мілітаризація наклала відбиток на архітектуру Петроград-Галактік. Величезні хмарочоси стоять рівними рядами, вони є клітинами на шахівниці міста. Це мимоволі нагадало маршалу побудови космічних армад. Під час останньої битви великі російські зорельоти також зайняли свої позиції, потім раптово зламали лад, ударивши по ворожому флагману. Чітко продумана битва переросла у смітник, деякі кораблі зіткнулися, вибухнувши в жахливо яскравих спалахах. Вакуум пофарбувався так, наче разом виверглися велетні вулкани і потекли вогняні річки, потоки пекельного полум'я вийшли з берегів, накривши руйнівною хвилею. У хаотичному бою успіх супроводжував армії Великої Росії, але перемога дісталося надзвичайно дорогою ціною. Кілька тисяч зорельотів перетворилися на потоки елементарних частинок. Щоправда, ворог зазнав ще більших втрат. Росіяни вміли битися, але конфедерація, що включала безліч рас, люто огризалася, чинячи завзятий опір.
  Головна проблема в тому, що центр конфедерації, розташований у галактиці Том, було дуже важко знищити. Давня цивілізація кленоподібних дагов, що мільйони років жила в цьому скупченні зірок, звела неприступну фортецю, оточила себе потужною, насиченою пастками лінією оборони.
  Щоб пробитися в цей космічний "Маннергейм", не вистачить усієї російської армії. Поставити крапку у війні було неможливо. Планети та системи багаторазово переходили з рук у руки. Маршал із почуттям ностальгії оглядав столицю. Снуючі гравіолети та фланери були пофарбовані в захисні кольори, всюди відчувалося подвійне призначення літальних апаратів. Деякі будівлі формою скидалися на велетенські танки або бойові машини піхоти з гусеницями замість під'їздів. Забавно було спостерігати, як з дула подібного крилатого танка вивергався водоспад, блакитна і смарагдова вода відбивала чотири "сонця", граючи десятками відтінків, а на самому стволі та крилах росли екзотичні дерева та величезні квіти, утворюючи дивовижні висячі сади. Сучасні, лише гігантські розміри танки-хмарочоси, як правило, обтічні форми, озброєні безліччю гармат. Жити в таких будинках зручно та затишно, хоча у разі нападу на столицю аналогічна будівля за п'ять хвилин перетворювалася на потужну бойову одиницю. Перехожі всіх класів, і навіть маленькі діти, були у військовій формі чи одягу різних воєнізованих організацій. Високо в стратосфері ширяли самонаводящіеся кібер-міни, зовні вони нагадували барвисті кулі. Світила освітлювали небесне склепіння, заливали гладкі дзеркальні бульвари сліпучими променями. Максим Трошев був не звичний до подібних надмірностей.
  "Зірки тут розташовуються дуже густо. І спекотно для мене".
  Маршал змахнув піт з чола і ввімкнув вентиляцію. Подальший політ пройшов без проблем, невдовзі здалася будівля міністерства оборони. Біля входу стояло чотири бойові машини. Колючі в присосках лучіари - тварини з нюхом у п'ятнадцять разів сильніші за собачого - обступили Трошева. Циклопічний палац надмаршалу йшов глибоко під землю, в його товстих стінах розташовувалися плазмові гармати та каскадні лазери. Нутрощі глибинного бункера відрізнялися простотою - розкіш не заохочувалась. До цього Трошев бачив свого начальника лише тривимірної проекції. Надмаршал був літнім, досвідченим воїною ста двадцяти років. Довелося спускатись на швидкісному ліфті, проникнувши під землю на добрий десяток кілометрів.
  Минувши кордон елітної охорони та бойових роботів, маршал увійшов до кабінету, де плазмовий комп'ютер змоделював розгорнуту голограму галактики з позначками зосередження російських військ та місцями передбачуваних ударів супротивника. Поруч висіли дрібніші голограми, були видно зображення інших галактик. Контроль з них був суцільним, між зірок виднілися вкраплення незалежних країн, населених розумними, часом дуже дивними расами. Трошев недовго вдивлявся в цю пишність, йому треба було зробити чергову доповідь. Ігор Реріх виглядав молодо, обличчя майже без зморшок, густе світле волосся. Здавалося, що йому жити і жити, але російська медицина в умовах воєнного часу не надто була зацікавлена у продовженні людського життя. Навпаки, швидка зміна поколінь стимулювала еволюцію, була на користь безжальному селектору-війні. Термін життя був обмежений сто п'ятдесятьма роками. Навіть для еліти. Ну а народжуваність залишалася дуже високою, аборти тільки для неповноцінних дітей, а протизаплідні засоби заборонені. Надмаршал перевів погляд на Трошева.
  - А ось і ви, Максиме. Скиньте всі дані на комп'ютер, він обробить та видасть рішення. Що ви можете сказати про останні події?
  - Конфедерати та їхні союзники здобули непоганий урок. Чаша терезів схиляється в наш бік. За останні десять виграно переважну більшість битв.
  Реріх кивнув головою.
  - Я це знаю. Але союзники конфедератів, даги помітно активізувалися. Вони починають становити серйозну загрозу.
  - Згоден.
  Реріх переклацнув зображення на голограмі, і трохи збільшив.
  - Перед вами галактика Смур. Тут знаходиться другий за розміром опорний пункт дагов. Саме сюди ми і завдамо основного удару. У разі успіху ми зуміємо виграти війну протягом сімдесяти, щонайбільше ста років. А якщо не впораємося, війна затягнеться на багато століть. Ви зарекомендували себе грамотним командиром, і тому я пропоную вам очолити операцію "Сталевий молот". Зрозуміло?
  - Так точно, ваше превосходительство.
  Ігор насупився.
  -Навіщо такі титули? Звертайтеся просто: товариш надмаршал. Де ви цього нахопилися?
  Максимові стало соромно.
  -Я, товариш надмаршал, навчався разом із Бінгами. Вони проповідували старий імперський стиль.
  - Ясно. Але тепер імперія інша, голова спростив колишні звичаї та процедури. Мало того, скоро буде зміна влади, і в нас буде новий старший брат і верховний головнокомандувач. Можливо, мене відправлять у відставку, а у разі успіху операції "Сталевий молот" призначать тебе на моє місце. Треба вчитися наперед, це величезна відповідальність.
  Маршал був у три з лишком рази молодший за Реріха, і тому покровительственный тон був дуже доречний і викликав образи. Хоча ось-ось має статися зміна лідера, а їх новий вождь буде молодший за їх обох. Звичайно, це буде найкращий.
  - Я готовий. Служу великій Росії!
  - Ну йди. Мої генерали присвятять тебе докладно.
  Віддавши честь, маршал вийшов.
  Коридори бункера були пофарбовані у колір хакі. Оперативний штаб розташовувався нижче. Численні фотонні та плазмові комп'ютери у форсованому темпі обробляли інформацію, що стікалася з різних точок метагалактики. Мала бути тривала рутинна робота, і маршал звільнився лише через півтори години. Тепер на нього чекав затяжний гіперстрибок у сусідню галактику. Там мають зібратися величезні сили, майже шоста частина російського космічного флоту. Кілька мільйонів зорельотів. Після того, як були налагоджені дрібні деталі, маршал піднявся на поверхню. Глибинна прохолода змінилася на сильний жар. Чотири світила зібралися в зеніті і, наїжачившись коронами, що безжально лижуть небо, виливали на планету потоки частинок. Каскади світла струменіли дзеркальними вулицями. Максим застрибнув у гравіоплан, усередині було комфортно та прохолодно, рвонув до околиць. Він ніколи раніше не був у Петроград-Галактиці, і йому хотілося на власні очі оглянути столицю, населену трьомастами мільярдами жителів. Він покинув військовий сектор, і все змінилося, повеселішало. З'явилися будівлі з оригінальною композицією, він назвав би їх, мабуть, розкішними - в них селилися представники привілейованого класу. У ході тотальної війни прошарок олігархів зменшився, але до кінця його не знищили. Палаци були справжніми витворами мистецтва. Один із них нагадував середньовічний замок, де замість зубів парапету височіли пальми. Інший стояв на тонких ніжках, а під ним тяглася автострада, він скидався на яскраво розфарбованого, у зірочках, павука. Багато будинків, де жили люди переможніше, також не викликали асоціацій з бараками, навпаки, виблискували значні фасади, прикрашені статуями вождів та полководців минулих століть. Не все ж таки зафарбовувати кольором хакі, подумав Трошев. Крім того, чи не найбільше густонаселене місто у всесвіті повинно мати гарну архітектуру. Особливо барвистим був туристичний сектор з рухомими доріжками, з будівлями, виконаними у формі велетенських троянд, а також тюльпанів, що розпустилися і переплетені, нанизаних один на одного ромашок і химерно перемішаних екзотичних звірів. Мабуть, цікаво жити в ведмеді чи шаблезубому тигрі, це тішить дітей. Втім, і дорослі бувають уражені, коли така конструкція рухається чи грає. Незабутнє враження на маршала справив дванадцятиголовий дракон, що обертався, з кожної пащі били різнокольорові фонтани, підсвічені неоном. Взагалі фонтанів найхимерніших форм, що викидають на сотні метрів вгору різнокольорові струмені було безліч. А які вони прекрасні, при світлі чотирьох сонців сплітаючись у водяний орнамент, казкова, неповторна гра фарб. Діти тут були веселі і красиві: строкаті одяги надавали їм подібність до казкових ельфів. Тут були не лише люди, половину публіки складали іногалакти. Проте діти чужих із задоволенням грали з людськими хлопцями. Трошева зустрілися і розумні рослини. Пишні золотоголові кульбаби з чотирма ніжками та двома тонкими ручками. У їхніх малюків було лише дві ніжки, і золоті голівки були густо всипані смарагдовими плямами. Максим добре знав цю расу - Гапі, тристатеві рослинні істоти, миролюбні, але волею доль втягнуті в тотальну міжзоряну війну і природними союзниками Великої Росії.
  Вистачало представників інших рас - переважно нейтральні держави та планети. Їм хотілося глянути на неймовірну столицю імперії. Тут війна здається далекою і нереальною, вона видалена на тисячі парсеків і все-таки тривожне почуття не залишало маршала. У голові виникла думка, що на тих планетах, які їм доведеться атакувати, теж живуть розумні істоти і цілі мільярди створінь мислення загинуть. Буде пролито потоки крові, зруйновано тисячі міст та селищ. Але він маршал імперії, і має виконати свій обов'язок.
  Помилувавши туристичним центром, маршал наказав розгорнути гравіоплан і попрямував до промислових кварталів. Будинки тут були трохи нижчі, простий планування. Заводи розташовувалися глибоко під землею.
  Щойно гравіоплан приземлився, до нього одразу кинулась зграйка босоногих хлопців із ганчірками та засобами для чищення. Худі обірванці в лахмітті вже набридлого вицвілого хакі, з великими рваними дірками. Сильно засмаглі, майже чорні. Схоже, що війна, що тривала, змушувала підтягувати пояси. У Трошева зародилося співчуття. Шофер, капітан Лиса, не поділяв таких настроїв.
  - Ану, пацюки, геть звідси! Маршал їде! - гаркнув він.
  Безпритульні кинулися врозтіч, тільки й видно було, як миготять брудні п'яти. Тяжко ходити босоніж по поверхні, розпеченій відразу на чотирьох "сонцях", а бідні діти не знали, що таке взуття. Один з хлопчаків, втім, виявився сміливішим за інших і, розвернувшись, показав середній палець. Капітан вихопив бластер і вистрілив у зухвалого хлопця, він би вбив його, але маршал встиг в останній момент штовхнути капітана під руку. Заряд пролетів повз, проробивши в бруківці вирву, уламки розплавленого каменю потрапили на голі ноги хлопчика, і той звалився на асфальт. Зусиллям волі майбутній воїн зумів стримати крик і, терплячи біль, здійнявся. Максим приклав капітана міцним ляпасом.
  - Три доби на гауптвахті. Смирно, руки по швах! - Грізним тоном скомандував маршал - Діти - наше надбання, і ми повинні їх берегти, а не вбивати. Зрозумів, нелюд?
  Лисиця витяг руки по швах. Коротко кивнув головою.
  - Відповідай за статутом.
  - Так точно.
  Максим перевів погляд на хлопця. Він був світловолосий з симпатичною, лукавою фізіономією, мускулистий. Під подертою майкою видно міцний викладений шоколадними плитками прес.
  -Як тебе звати?
  - Янеш Ковальський! - на всю горлянку гаркнув обшар.
  - Я бачу в тобі завдатки сильного воїна. Хочеш вступити до училища імені Жукова?
  Хлопчик зажурився.
  - Я радий, але мої батьки прості робітники, і не зможуть оплатити моє навчання.
  Маршал усміхнувся.
  - Тебе зарахують безкоштовно. Ти, як я бачу, фізично міцний, а очі говорять про розумові здібності. Головне - вчись добре. Зараз важкі часи, але коли скінчиться війна, навіть робітники житимуть у добрих умовах.
  - Ворог буде розгромлений! Ми переможемо! - знову на все горло прокричав Янеш.
  - Тоді займи місце у строю, солдате. А для початку - у моїй машині.
  Лисиця скривився. Хлопчик був брудний, і після нього доведеться мити салон.
  Піднявшись, гравіоплан попрямував до урядових кварталів.
  Янеш, затамувавши подих, вивчав величезні, з розкішним оздобленням, будинки.
  - Нас не пускають у центральний сектор, а це так цікаво.
  - Ще надивишся.
  І все ж таки маршал, рухомий почуттям співчуття, наказав підлетіти до туристичного центру. Хлопчик дивився на всі очі, буквально пожираючи побачене. Було помітно, що йому хочеться вискочити з машини, пробігтися рушійним тротуаром, піднятися на один з дивовижних атракціонів.
  Зазвичай суворий Максим у цей день був, як ніколи, добрий і м'який.
  - Якщо хочеш, покататись на "горі радості", і після цього відразу до мене. Візьми гроші, бо не пустять.
  Маршал простяг папірець.
  Янеш рвонув до атракціонів, але його зовнішній вигляд надто вже впадав у вічі.
  Біля входу в космос-ніндзя-зал його зупинили потужні роботи.
  -Хлопче, ти погано одягнений, явно із бідняцьких кварталів. Тебе слід затримати та доставити у ділянку.
  Хлопчик спробував змитися, але по ньому лупанули паралізатором, заваливши на асфальт. Трошеву довелося вискочити з машини та йти розбиратися.
  - Заждіть цей курсант зі мною.
  Міліціонери, що підтягнулися, зупинилися, дивлячись на маршала. Максим був у польовій формі, зате яскраво на чотирьох сонцях виблискували золотом еполети воєначальника.
  Старший із патрульних, лейтенант міліції, віддав честь.
  - Вибачте, маршал, але інструкція забороняє допускати жебраків у центр, де приймаємо гостей з усієї галактики.
  Максим і сам розумів, що дав маху, випустивши обірванця у такому респектабельному районі. Але демонструвати свою помилку не збирався.
  -Цей хлопчик - розвідник. Він виконував завдання найвищого командування.
  Лейтенант кивнув головою і натиснув кнопку в пістолетику. Янеш Ковальський сіпнувся і прийшов до тями. Маршал усміхнувся і простяг руку. У цей момент четвірка іногалактів раптово наїжачилась променем. Зовні інопланетяни нагадували грубо обтесані пні з синьо-бурою корою, кінцівки у них були вузлуваті та криві. Не встигли потвори відкрити вогонь, як Максим упав на покриття, витягаючи бластер. Вогняні траси пройшли верхи, врізалися в колоритну статую, розпорошивши на фотони мальовничий постамент. Трошев зрізав двох нападників лазерним променем, два вцілілі іногалакти подалися в сторони. Одного з них також наздогнав невблаганний промінь, а ось другий зумів сховатися за виступом фасаду. Монстр палив одразу з трьох рук і, хоча Максим швидко переміщався, його злегка зачепило - обпекло бік і пошкодило праву руку. З приводу промені супротивника потрапили в атракціон "шалений латаття". Настав вибух.
  Перед очима маршала пливло, але він з подивом побачив, як Янеш видер шматок плити і запустив у супротивника. Максим уразився нелюдської могутності, прихованої в цьому хилом на вигляд підлітку... Кидок виявився точним, прямо в ряд із п'яти очей. Істота сіпнулася і ступила, похитуючись, уперед. Цього виявилося достатньо, щоб влучний постріл Максима обірвав життя чудовиська.
  Сутичка закінчилася швидко. У ході її правоохоронці навіть не намагалися відкрити вогонь. Маршал одразу звернув на це увагу.
  - Все найкраще бореться на фронтах, а в тилу, на вулицях міст, відсиджуються труси.
  Вгодований лейтенант зблід. Підійшов до Максима.
  - Товаришу маршал, прошу прохання, але в них були важкі променемети, а в нас...
  - А це що! - Максим показав на бластер біля патрульного пояса. - Мухобійка? Жаль, мабуть, для тебе в столиці не знайдеться роботи. Сидіти без діла не будеш, я намагатимусь, щоб тебе відправили на фронт.
  Покликавши жестом хлопця, Максим допоміг йому застрибнути на борт гравіоплана, а потім міцно потиснув руку.
  -Ну, Ти орел. Я радий, що не помилився у тобі.
  Ковальський дружньо підморгнув, його голос звучав досить дзвінко та радісно.
  - Я всього зробив вдалий кидок. Я міг би...
  - Тобі буде можливість. Закінчиш училище - і одразу в бій. Попереду в тебе все життя, ще наваюєшся під зав'язку.
  - Війна - це здорово! - з ентузіазмом вигукнув хлопчик. - Я хочу негайно на фронт, взяти до рук лучемет...
  - Відразу не можна, тебе уб'ють у першій же битві. Спочатку отримай спеціальність.
  Янеш ображено шморгнув носом. Він був упевнений у своїх силах, думав, що він і так багато вміє, навіть стріляти. Гравіоплан тим часом пролітав над величезним парком Мічурінським. Там росли велетні дерева, інші з них досягали заввишки кількох сотень метрів. А плоди були настільки величезні, що, вививши середину, можна оселитися всередині. Апетитно виглядали генетично модифіковані ананаси із золотистою шкіркою. Щоправда, попри очікування, особливого захоплення у хлопця вони не викликали.
  - Я вже бував у таких лісах. - пояснив Янеш. - На відміну від центральних кварталів, туди пускають усіх. Хоча пішки і довго діставатиметься.
  - Можливо! - промовив Максим. - І все ж помилуйся, які тут рослини... Он гриб, під ним може вміститися цілий взвод.
  - Лише подоба великого мухомора. Він неїстівний. Пам'ятаю, я цілий мішок із відрізаних шматків фруктів набрав. Мені подобається паварара - тонка шкірка, а смак просто чудовий. Інжир проти ним ніщо. Потрібно бути обережним, коли розрізаєш. Може луснути, а там струмінь як водоспад - знесе, не встигнеш і пікнути. Фрукти тут дуже великі. Доводиться носити їх частинами у пластиковому мішку, а це дуже незручно.
  Максим ляснув Янеша по плечу.
  - Не все вимірюється їжею. Ось давай краще спустимося і нарвемо квітів.
  - Дівчині у подарунок! Чому б і ні!
  Руки хлопця потяглися до штурвала. Капітан Лиса зі злобою вдарив на пальці.
  - Не чіпай штурвал, щеня.
  І тут же у відповідь отримав від маршала чергову догану.
  - У тебе сміливості вистачає лише битися з дитиною.
  - Винен, ваше превосходительство!
  Янеш не втримався від сміху.
  - Якщо хочеш, спробуй. - Дозволив Максим.
  - У мене є досвід на симуляторах, - сказав Янеш.
  Без тіні сумніву чи страху Ковальський поклав руки на штурвал і спрямував машину вниз. Мабуть, він і справді володів незвичайними здібностями. Гравіоплан пронісся повз верхівки велетенських дерев.
  Максим не втручався, дозволяючи хлопчику керувати літальним апаратом. Треба сказати, що зі своїм завданням той справлявся дуже успішно, лавіруючи між велетенських стволів, він жодного разу не врізався, демонструючи не за роками віртуозну техніку. Втім, якби й урізався, не велике лихо, у гравіоплані досконала система безпеки. Нарешті вони сіли на галявині, усипаній невеликими, але казково прекрасними квітами. Здавалося, що добрий чарівник щедро розкидав коштовності. В очах рябило від складної гами фарб, а дурманливий запах викликав невимовний захват.
  Янеш навіть свиснув від захоплення. Коли вони приземлилися, хлопчисько вискочив і почав зривати квіти, набираючи цілого оберемка. Максим був холоднокровним, йому подобався ландшафт і, проте, щось викликало тривогу. Відчуття небезпеки. Минулий вогонь і воду маршал звик довіряти інтуїції, вона рідко підводила його. У принципі, у столиці великої імперії не повинні бути небезпечні для людини форми життя. Тут щось інше. Максим поманив хлопця і тихенько прошепотів на вухо:
  - Поруч із нами вороги. Сховай квіти і підемо зі мною.
  Очі Янеша блиснули.
  - Я готовий.
  Залишивши букет у машині під наглядом капітана Лисиця, Максим і Янеш рушили вглиб лісу. Звичайно, слід викликати війська і прочесати район. Але Максима захопив азарт. Янешем, зрозуміло, володіли романтичні устремління, він уявляв себе військовим розвідником і радів цьому. Вони пробиралися джунглями, намагаючись не шуміти. Янеш примудрився обпекти голі ноги об пурпурову кропиву, але стримався, хоча шкіра до колін покрилася великими пухирями.
  - Обережніше, - прошепотів Максим. - У лісі в кожній травинці прихована небезпека.
  - Тут потрібний захисний камуфляж, - прошепотів Янеш. Лахміття ледве приховували тіло, по ногах щось повзало. Великі комахи, і це Янеш вивчив ще у школі, на цій планеті людей не їдять. Найнебезпечніші види членистоногих були знищені на генетичному рівні, ще не вистачало, щоб центр столиці став джерелом зарази або епідемії. Далі йшли мовчки. Раптом Максим завмер. Дрібна живність поводилася неспокійно, наче її хтось налякав. Маршал узяв хлопця за руку і шепнув на вухо:
  - Попереду засідка!
  Максим дістав з кишені звукоуловлювач і ретельно прослухав прилеглу місцевість. Так і є, неподалік залягло п'ятеро людських бійців і приблизно стільки ж іногалактів. Що ж, при такому співвідношенні сил краще не вступати у бій, а оминути ворога.
  Так вони й вчинили.
  Досвідчений солдат і зелений хлопчик рухалися в синхронно. Іти довелося через густі чагарники, по щиколотку потопаючи в мохах. Насилу маршал вирахував розрив у живому ланцюжку і зумів проскочити в цьому місці. ЇМ пощастило, ніхто з іногалактів не мав звіриного чуття або феноменального слуху. Звуковловлювач уже міг розрізняти слова, що неголосно вимовляються.
  - Пане резиденте, ви вимагаєте від мене неможливого.
  У відповідь голос, схожий на каркання.
  - А ви, генерале, звикли тільки брати гроші, не відпрацьовуючи їх повною мірою.
  Судячи з тембру, він належав негуманоїдної раси.
  - Вам заплатили півмільйона, і що? Застаріла інформація про супутників-шпигунів.
  - Це не моя вина, - продовжував мляво виправдовуватися людський голос. - Така інформація, в принципі, дуже швидко застаріває. Я не всесильний.
  - Це ми відразу зрозуміли, простіше сказати, ти слабкий. Коли справа дійде до атаки системи "Кремль", від тебе і твоїх спільників буде мало толку.
  Максим здригнувся. Невже справа дійде до атаки наймогутнішої лінії захисту, яка прикриває столицю та весь центр галактики? Система "Кремль", як стверджують її творці, є неприступною і, проте, якщо вороги активізувалися в самому серці імперії - це наводить на сумні роздуми.
  - Знай, людина, скоро ми застосуємо принципово нову зброю, і з її допомогою російські зорельоти обернуться на пил, перш ніж вийдуть на дистанцію поразки. Тоді наша армія, подібно до всепроникної гравітаційної хвилі, затопить російські простори, підпорядкує імперські світи.
  Максим вловив пригнічений зітхання, мабуть, зраднику подібна перспектива була не дуже до душі. Тим не менш, він відповів:
  - П'ята колона як ніколи активна, і ваше вторгнення пройде за планом.
  - Твоє завдання найближчим часом створити у столиці дюжину опорних пунктів для наших ударних угруповань. Найманці проникнуть сюди під виглядом туристів, ховаються у лісах, а потім зіграють свою роль у генеральному ударі.
  - Так і буде.
  - І дивись, людина, якщо атака наших зорельотів провалиться, тобі ж гірше буде. Власна контррозвідка розірве на шматки, а страта буде повільною та болісною.
  Хоча Максим і не бачив, хто розмовляє, але був певен: СМЕРШ зуміє за голосом вирахувати зрадника.
  - Нам потрібні відомості про всі останні призначення у ворожій верхівці. Все що знаєш.
  - За моїми даними, молодий маршал Максим Трошев, був призначений командувати зоряним флотом у галактиці Смур. Точної інформації про нього немає, але...
  - Все зрозуміло, росіяни саме там і готують великий наступ. Як завжди. Новий командувач - раптовий удар великими силами.
  Максим здригнувся, йому хотілося кинутися вперед і задушити виродка. Операцію поставлено під загрозу.
  - Думаю, так воно й є. Щодо інших призначень...
  Зрадник перераховував довго і нудно, а в голові Максима вже склався план. По-перше, потрібно непомітно покинути це місце, а по-друге, терміново зв'язатися зі СМЕРШ. Там вони вирішать, чи відразу знешкодити шпигунську мережу чи почекати. Адже виявлені зрадники не є небезпечними, і через них можна зливати дезінформацію. Головне - жодної самодіяльності. Однак, досі хлопчик, що спокійно сидів, ворухнувся, було помітно, що юна енергія б'є ключем.
  - Може, вдаримо по них із лазера, пане маршале?
  - Ні, в жодному разі, - прошепотів Максим. - Розвідка на те і розвідка, щоб збирати інформацію та повідомляти її кому слід. А порушиш наказ, я тебе особисто пристрелю.
  Маршал погрозливо підняв лучемет.
  Янеш кивнув.
  - Накази не обговорюються.
  Максим пошкодував, що взяв хлопця із собою. А раптом їхній шепіт почують... Тим часом у звуковловлювачі почувся писк, чужий знову заговорив.
  - Передай "Юпітеру", що якщо він не допоможе нам, ми його можемо видати, пожертвувавши цим пішаком. Тоді ваш Верховний розлютиться, а милосердя не входить до його недоліків.
  "Так, - подумав Максим - керівник має бути жорстким". Колись і він входив до обраної тисячі, щоправда, шанс стати вождем, був у нього лише у разі раптової смерті правлячого диктатора. Тисячу відбирають щороку, а ротація верховної влади відбувається раз на тридцять років. Але й цей шанс було втрачено. По-перше, характер Максима був занадто м'який, по-друге, паранормальні здібності, такі бурхливі в дитинстві, з віком стали слабшати. Втім, стати маршалом, коли тобі немає, і сорока... це про щось та й каже.
  - Не чіпайте "Юпітера". Він ваша головна надія. Без нього шанси на перемогу у війні нікчемні.
  Іногалакт щось нерозбірливо прокудахтав у відповідь. Потім членороздільна промовив:
  - "Юпітер" цінний, коли активний. Через його бездіяльність наші війська зазнають надто багато втрат. Як би там не було, ти передаси йому наші інструкції. А поки що можеш йти.
  - Все, можна йти, - з полегшенням зітхнув Максим. У цей момент, заперечуючи його слова, пролунав вибух. Почалася перестрілка.
  - Ось чорт! Знову переробка...
  Маршал пригнувся, і лише в очах Янеша спалахнули радісні іскорки.
  . РОЗДІЛ Љ 11
  - Ти кажеш совість! - рикнув гордовитий невільник.
  - Що б щастя належало всім, а не жменьці обраних. Заради цієї святої справи я підняла свій меч! - вигукнула Відьмакова.
  Граф був налаштований скептично:
  - Ні! Я гадаю, тобою рухає або образа, або прагнення влади! Були повстання рабів, а кінчалося це лише різаниною. Такі наслідки будь-якого бунту.
  - Це буде не бунт, а революція. Найголовніше відбудеться після перемоги! - із сильним натхненням вимовила войовниця.
  - Революція? Дивне слово, ти сама вигадала? - здивувався Форса.
  - Не зовсім! Цей термін назвав мені янгол уві сні. - натхненно врубала Відьмакова.
  - Ангел чи один із чорних богів! Віщі сни лукави. - Засумнівався граф.
  - У будь-якому разі у тебе буде шанс змінити життя людей на краще і самому стати кращим! Всі біди походять з егоїзму, процвітання можливе лише загальними зусиллями. Людина без колективу як вугілля, без багаття, дає мало світла і швидко гасне! - Вивергала потік красномовств Відьмакова.
  - Людину кажеш маєш бути в колективі. Але ти знаєш, що таке тваринна природа? - єхидно поцікавився Форса.
  - І тварині краще в череді! Та й взагалі, раз ти раб і не був викуплений, то знати від тебе відвернулася, на словах вірні друзі показали справжнє обличчя. Отже, саме час пошукати товаришів у іншому середовищі. - Вже спокійніше запропонувала Відьмакова.
  Граф де Бора кілька секунд помовчав, а потім простяг руку:
  - Хоч я і не вірю в кінцевий успіх, але принаймні мій клинок нап'ється кров'ю.
  - Логіка не повинна служити інстинктам - розум хтивості! - промовила Відьмакова.
  - Ну, годі вистачить, мене повчати! Буде війна - буде й подвиг! - Граф почав обтирати з себе кров.
  - Ти досвідчений і сміливий воїн, тебе маєш обрати командиром відділення! - запропонувала войовниця.
  - Непогано, але не треба кожного воєначальника обирати. Має бути суворіший принцип єдиноначальності. Ти обрана, ось ти і призначай! -Граф почав одягатися в кольчугу. Пара хлопчаків кинулась йому на допомогу.
  - А вільна конкуренція? - засумнівалася Відьмакова.
  - Для армії вона згубна! - відрізав Форса. - Економіка кореневище з багатьох відростків, армія єдиний стовбур!
  Відьмакова підколола:
  - Але частіше дубовий, причому не за силою та стійкою, а рівнем управління!
  Напівголий хлопчик подав графові меч. Той у відповідь шльопнув його по кістлявій, не раз битій спині. Пацан, ойкнув і відскочив, смикаючи коричневими ніжками.
  Відьмакова рішуче сказала:
  - Я формую п'ять легіонів усіченого складу по дві з половиною солдати в кожному. Ти призначаєшся командувати третім! А решту нехай оберуть раби!
  Остання пропозиція викликала суперечки, що ледь не переходять у бійки. Потім і справді трапилася бійка, кілька невільників виявилося пораненим, і довелося втрутитися відьмакові. Збивши з ніг найшвидших, вона кричала:
  - Досить валяти палицю! Переходимо до прямого призначення командирів.
  Раби недосить бурчали, але коли войовниця винесла подібну пропозицію на голосування, дружно підняли руки.
  Тут очолив повстання Відьмакові довелося потрудитися. Справді, на око важко визначити гідного і він постійно ставив передбачуваним кандидатам питання. Нарешті легіонами пройшли призначення, але в дрібніші відділення, призначили тимчасових командирів.
  - Коли пройдуть бої дивитимемося на виявлену воїнами доблесть та кмітливість! - пояснила дівчина.
  Один із легіонів складався суцільно з дітей та підлітків. Командувачем над ними Відьмакова поставила хлопчика Біка. Хлопці невдоволено заголосили:
  - Він ще надто маленький! Нам не потрібний малюк. Поставте над нами найбільшого та найсильнішого.
  - І кого ви хочете?
  - Нудьгу! Він найдостойніший!
  Вперед вийшов атлетично складений юнак, він був ще хлопцем, але вже високий, як дуб. Щоправда, обличчям здавалося тупим. Відьмакова, чудово знаючи, наскільки важливий для командира розум, запитала:
  - Скільки буде сім вісім!
  Юнак подивився на неї і промимрив:
  - Я не знаю! Головне м'язи та сила.
  Бік гаркнув у гучномовець:
  - М'язи без мізків, це жменька м'яса - по якій плаче сковорідка!
  - Ти клоп заткнися! Я знесу тобі щелепу! - проревів юний богатир.
  - Хто не знає що сім'ю вісім - п'ятдесят шість, навряд чи здатний потрапити кулаком далі за свій нос! - Хлопчик показав йому мову.
  Юний громила гаркнув на всю горлянку:
  - Я тебе викликаю, битимемося до смерті!
  - Ти наслідуєш мене як щур-мавпа! - зауважив граф де Форса. - Втім, це єдиний гідний вихід.
  - З двох дуелянтів один дурень, інший негідник! - помітила Відьмакова. - Хоча хлопцям корисна розминка.
  Бік став навпроти свого ворога, різниця у зростанні була велика, його опонент був важчий у п'ять разів. Дитина з презирством вдивлялася в його рельєфні м'язи, хлопчик був худий, але жилист. Його кругле личко корчило пики, в руках обертався меч.
  - Ну, як будемо битися чи миритись! - З глузуванням, спитав він.
  - Та я тебе! - Атлет атакував хлопця. Він бив на розмах, його меч був довгий і важкий, видно це був із числа дворучних. Бік відхилився від удару, навіть не намагаючись парирувати, а просто стрибнув вище за траєкторію і всадив мечем у перенісся. Хлопчик бив лише з розрахунку - подряпати, але не вбити.
  Громила розлютився ще більше, він став махати другим мечем. Тут навіть Буку довелося натиснути витікаючи. Босі п'яти хлопчаки дрібніли, а за ними мчали леза. Раптом Бік зупинився, у зубах його з'явилася трубка. Противник замахнувся дужче і кинувся стрибком коня, широко розставивши товсті руки. Криво посміхнувшись, хлопчик плюнув, і щось дрібне потрапило в обличчя атлета. Бік пройшов боком повз леза, і навіть ударив голою п'ятою в груди суперника.
  Похитнувшись, могутній хлопець дико скрикнув, потім ноги його ослабли і почав завалюватися.
  По армії промайнуло дружне зітхання, мало хто очікував, що маленький хлопчик переможе велетня. Потім радісно закричали діти, насамперед, зрозуміло, найменші раби. Тим, хто менше й слабше приємно бачити, що й твій головний начальник не великий. Тож навіть дитина щось може зробити для повстання.
  До поваленого атлета підбігли раби, з них кілька місцевих лікарів. На грубому з рідкісними волосинками обличчі юного богатиря розпливлася фіолетова пляма. Лікар вимовив з подивом:
  - Базиліка! У нього встромилася голочка з отрутою, що паралізує кінцівки.
  - Тимчасово! - заявив Бік. - Потім він очманіє. Нічого не буде пам'ятати, свою ганьбу просто не помітить.
  Відьмакова підійшла до хлопчика:
  - Де ти навчився виготовляти отрути?
  - Ніде! Знайшов у одному з маєтків. Багаті теж незадоволені своїм становищем у суспільстві. Ось і виготовляють усяку отруту. Якщо зілля запечатане, не біда, я знаю, як відчиняти замки! - Бік хитро підморгнув Відьмакові.
  - Звідки? - запитала войовниця.
  - Один злодій навчив! Він тимчасово виявився рабом, я був з ним в одній парі, ми працювали, рубали ліс. Він мені розповів, як розкривати замки, навіть дещо показав. Подивився моєї пам'яті, а потім втік. - Хлопчик хитро підморгнув.
  - А ти не пішов за ним? - здивувалася Відьмакова.
  - Ні! Нас і так усіх за цю втечу відшмагали, а якби втік ще й я, то кожного п'ятого розіп'яли б на стовпах. Двоє це вже змова. - пояснив жилистий хлопчик.
  - Варвари! Ну гаразд, якщо ти такий пам'ятний, можливо, знайомство з Хировом буде тобі корисним. - запропонувала Відьмакова.
  - Не виключено! Я давно хочу стати найсильнішим та найрозумнішим! - Хлопчик показав кульку біцепса.
  - Сильніше і розумніше за мене? - грайливо промовила войовниця.
  - Ні! Ти ж вождь! Але твоєю правою рукою, чому б і ні! - Бік для більшої переконливості став на руки.
  - Чим вище злетіла людина, тим більше вона незадоволена своїм становищем! - помітила Відьмакова.
  - Люди не літають! Крила має лише той - чий розум не звик плазати! - Хлопчик показав не по роках розвинене міркування.
  - Будуть і в нашій армії крила! Я обіцяю, що дещо придумаю. - Пообіцяла Відьмакова.
  - А я вірю тобі старша сестра! Адже ти не лише вождь, а й сестра чи навіть мати нам. Ми житимемо однією сім'єю! - сказав Бік.
  - Лідер країни має бути людям братом, а не братаном! - Вождь нації - це насамперед слуга народу. Втім, залишимо обмін компліментами, то зброю, яку прийняв ти, повинні використовувати й інші. Давай виготовимо трубки! - наказала Відьмакова.
  - Вони недостатньо далекобійні! - помітила Паса. - Потрібно вдосконалити.
  - Я вже думаю над цим, таки губи і щоки дають можливість бити на невелику дистанцію. А от якщо що таке, що саме розширюється і б'є з силою. Якийсь мінерал і трава. - Відьмакова відчула сильне уявне напруження.
  Хлопчик, видно, почув її слова:
  - Зробимо, підберемо елементи! Ми ще маємо час, багатьом рабам треба показати елементарні прийоми війни.
  - Ти маєш рацію, мій молодший брат, у чому нам допоможе чаклун. Втім, поки на нас не кинуто великих сил, треба атакувати. Втім, ми маємо ретельно підготуватися. Легше знайти сухий камінь в океані, ніж винахід, який не намагалися використати у військових цілях! - підвела підсумок Відьмакова.
  Адже день повстанці провели у навчаннях, одночасно Бік вислав розвідку.
  З міста виступило військо. Не дуже велике, але добре озброєне. Хлопчик розвідник, що стрибає на дрібнішому таргану-рачку, навіть звернув увагу на одну безглуздість:
  - У воїнів по п'ять мечів, і вони ледве рухаються!
  - Так це добре! - заявив Бік. - Вірніше навіть чудово, перш ніж він підійдуть до нас, то втомлюються від зайвої ваги.
  Відьмакова хитро відзначила:
  - Досвідчені воїни казали, що не бери зброї більше ніж п'ять пальців на правій руці. Ну, звичайно недурно, їхня дурість допоможе перемогти швидше. А поки що нехай раби сплять пару годин. День у них був важким, а бій не буде легким. Скільки точно у ворогів солдатів?
  - П'ять із половиною тисяч. - впевнено промовив Бік. - Це означає, якщо ми затиснемо їх усіх, то в місті залишиться не більше як п'ятсот людей.
  - Це цілком розумно, треба буде зайти з усіх боків. Вночі вони нас атакувати не наважуватимуться, поріжуть своїх. Значить, стануть табором, щоб потім рубати на світанку всіма силами. Може, навіть розділять війська з метою оточення. - припустила Відьмакова.
  Граф де Форса заперечив:
  - Я добре знаю звички, що панують у султанаті, ми з ними не раз воювали. Вночі вони пошлють до нашого табору кілька шпигунів із золотими мішечками. Вони спробують підкупити рабів, а потім відправлять їх на кілок або в кращому разі вирвуть ніздрі.
  - Засилання шпигунів - стародавня тактика. - зауважила, розминаючи пальці ніг Відьмакова. - Але ж вони не мають ковпаків-невидимок, хлопчаки-вартові такі спостережливі та хитрі, всіх їх зловлять. Крім того, ми вдаримо по них трохи ближче до світанку. І раби краще виспяться і противник глибше провалитися в сон.
  - Логічно! Я піду перший в атаку! - промовив Бік.
  - Треба буде зняти караульних, а це можна зробити за допомогою трубок, що стріляють. - Відьмакова показала пристосування. - Тут нароблено подобу пістона, трьох видів трав, і олії з карбідом. Тільки треба діяти обережно, інакше віддача виб'є хлопчикам зуби. З собою візьмеш найкмітливіших хлопчаків.
  - Багато хто має досвід набігів на сади, та крадіжки. Хто народився вільним, а не якісь особливо домашні невільники крали у господарів. - заспокоїв усіх Бік. - Тож школу виживання пройшли.
  - Тим краще! Взагалі я думаю, вартових буде не надто багато. Адже хто ми для них? Раби, отже, тупі! Тупість ближче до покірності - жвавість розуму до лиходійства.
  У розмову вступив чаклун Хіров:
  - У нас приблизно подвійна або трохи більша перевага, але противник краще навчений і озброєний. Та й в армії султанату жінки служать лише в особистому легіоні безсмертних. Там їх шість тисяч найманців із різних країн. У нас же в армії буде багато жінок, а вони за рідкісним винятком воїни слабші за чоловіків.
  Тож кожну битву потрібно ретельно планувати. Тим більше при першій поразці раби почнуть розбігатися від нас.
  - Перемога як жінка - приваблює блиском, але відлякує ціною! - знову блиснула дотепністю Відьмакова.
  - Чудово! Тепер я бачу, що план операції цілком узгоджений. Залишилося лише уточнити деталі. Під час бою у лавах ворога почнеться паніка, і більшість солдатів побіжить до міста Жіту. - запропонував Хіров
  - Зрозуміло! Найсильніший загін рабів, що вдарить з тилу, якраз із боку міста. Можливо, його поведу я. - запропонував граф Форса.
  - Не можливо, а ти! - уточнив чаклун.
  - Крім того, у нас є горщики з олією, а наказав приробити до них ґноти. Викинемо в табір, посилимо паніку. - запропонувала Відьмакова.
  - І це теж розумно. - погодився чаклун. - Тільки ви поки що мало таких зарядів приготували.
  - Правильно! Вогонь бог війни та як інші боги вимагає уваги та жертв! Але нам не вистачило часу, щоб усе підготувати. - Відьмакові і самій стало соромно за свою розруху.
  - Наступного разу будете витонченішими. А поки що й нам не заважало поспати. - Хиров без усякого удавання позіхнув.
  Відьмакова кивнула:
  - У мене звірина звичка, спати мало і чуйно, але наші брати заслужили відпочинок.
  - Сон стратегічна зброя, його брак причина втоми, яка в свою чергу зародок поразки. - помітила Паса.
  Раби після занять на свіжому повітрі спали як убиті. Лише варти сиділи в засідці, готові підняти тривогу. Мало що раптом полководець у противника виявиться далекогляднішим. Втім, обійшлося, видно командир глави урядового легіону, темник Етиримон не хотів, непередбачуваного нічного бою. Крім того, у темряві рабові легше втекти, а потім їх лови. А так може вони просто здадуться, після чого будуть тортури та страти. Темник Етіримон облизнув губи, особливо приємно знущатися з юних жінок, ламати пальчики на ногах, підпалити волосся - дуже спокусливо.
  Поспіхом розкинувши намети, солдати провалилися в сон. Вартових було залишено не більше двох десятків. Перед сном Етиримон разом з тисячниками влаштував гулянку, голі танцівниці, трясли перед ними своєю красою. Було гарно та весело. Тисячники жбурляли в них кістками, змушували приймати спокусливі пози. Потім без жодного сорому оволоділи ними і, задовольнивши тваринну хіть, повалилися в п'яний сон.
  Їхня смерть підкравалася непомітно. Повстанці пройшли лісок, попереду пересувалася зграйка хлопчиків. Бік, притулившись до дерева, ховаючись у листі, побачив першого вартового.
  - Ось він смачненький нудьгує.
  Отрута була злегка вдосконалена і викликала моментальний параліч. Попадання необов'язково в обличчя, адже воїни султанату, як правило, ходять без нічого і лише груди прикриті панциром і вартовий валяється.
  - Один є!
  З тилу рухається сама Відьмакова. Вона прибирає караульного без жодної стріляючої трубки. Просто заходить зі спини та повертає шию.
  - Рух це життя! Тільки не співай - за упокій! І так сумно - у животі порожньо!
  Войовниці стало трохи смішніше. Дерева довкола високі, видно ліани. Поруч повзе кохана, і найтямущіші хлопчаки-раби. Дорослі воїни важчі і тому відстають. Тяжкий звір завжди створює більше шуму.
  Відьмакова прикінчила по дорозі ще одного караульного, який саме смоктав кокосове пиво з фляги. Перед ними відкрився табір.
  Не надто великий стан, солдати спали, де в наметах, а де просто на густій траві. Ніч тепла, не багато вартових позіхають, дивляться неуважно.
  Тут головне прибрати їх разом, щоби не встигли підняти тривогу. Краще для цього підходить лебедина зозуля, з її приємним голосом. Ніяких підозр вона не викликає, навпаки її воркування чути майже безперервно, але якщо змінити тональність, можна вловити інформацію.
  Відьмакова так і робить. Йому відповідають. Вартові не реагують, що ж їм "пощастило", смерть виявилася легкою.
  - Один меч, як крапля дощу, впаде і розлетиться, а коли їх багато перемога народиться!
  Відьмакова почала різати сплячих. З одного боку це було не з лицарського, але з іншого - перемога варта честі! Честь поняття відносне і має застосовуватися насамперед щодо своїх солдатів!
  Насамперед прикінчи тих, хто одягнений багатше, командирів. Мечі, як правило, були складені в окрему купу.
  Втім, муки совісті були не довгими, раби теж почали різанину і внаслідок цього зчинилася тривога. Коли на тебе нападають уночі, паніка неминуча, тим більше, якщо хмарно, хмарна погода. Раби всі напівголі і легко розрізняють один одного, а воїни стикаються лобами, часто рубаються між собою. А дехто кричить:
  - Рятуйтесь!
  - Караул! Атакують демони!
  У разі паніки як ніколи важлива роль командира. Відьмакова знає це, і кинулася до найголовнішого намету.
  Етіримон ще напівп'яний насилу пробив очі. Взагалі хто п'є перед боєм - похмелюється у пекло.
  - Що трапилося! Чому мовчать труби? - кричав він.
  - Труби мовчать, бо співають клинки - сталь міцніша за мідь! - крикнула Відьмакова. Вона стрибнула на Етірімона. Темник, звичайно, вміло володів мечем, але ще не цілком зібрався, а м'язи Відьмакови чудово розігріті. Вона провела шалену трійку, її зафарбований хною клинок був ледь помітний у темряві. Голова невдахи вельможі відлетіла.
  Відьмакова ударом ноги звалила тисячника, що кинувся на неї. Іншого командира зняла плювком із трубки.
  - Що вовкулаки, не прокинулися!
  Знову чіткий удар меча, пронизаний ворог падає! Два тисячники намагаються зайти йому з тилу, але натикаються на танцівницю. Та верещать, відбрикується. Відьмакова не втрачає моменту, він зрубує одного, закінчує іншого. Ну, а військо без командирів, як череда овець без пастуха, один вовк якщо не з'їсть, то налякає!
  Тепер раби, що повстали, багато озброєних кийком, або в кращому випадку рогатиною, окрилилися. Дуже ефективною була тактика вп'ятьох кидатися на одного. Так простіше було звалити та затоптати.
  - Не давайте їм піти! Підсікайте ноги! - кричала через підсилювач голосу Відьмакова.
  Сонцеслава рубалася разом із усіма. Як грали м'язи цієї діви. Недарма багато хто вважає розлютована жінка страшніша за демона. Ось і вона перерубала навпіл одного з воїнів, а її клинок за інерцією розрізав горло офіцеру, що стояв за ним. Сотники намагалися навести подібність до порядку, але швидко гинули. Крім того, у султанаті робили все для того, що солдат забув, що таке ініціатива. Повстанці в свою чергу досить спритно відтіснили війська султанату від равликів тараканів.
  - Не дайте їм сісти на сідло! - крикнула Сонцеслава.
  Паса додала:
  - Вогонь приструніть скакунів.
  Це допомогло, тарганові равлики вривалися до лав і сіяли додаткову паніку. В результаті, не знаючи, що робити багато бійців, кинулися тікати. Але саме це Відьмакова та раби чекали. Сутичка переросла у винищення та переслідування.
  Войовниця примружила праве око, метнула три кинджали:
  - Не дамо їм піти!
  Втеча скоріше дурість, ніж боягузтво! Адже найбільше солдатів гине не в сутичці, а під час переслідування!
  Бік як дуже швидкий хлопчик, скочив на шию одному з офіцерів, і поскакав на ньому:
  - Швидше тарган!
  Кинжал служив замість шпор, а бідолаха навіть не намагався скинути.
  Відьмакова, помітивши, це крикнула:
  - Війна схожа на гру в доміно, тільки биті кісточки вже не зібрати - земля тримає!
  - Нічого мої кістки молоді, міцні! - Хлопчик зіскочив, рубанув по шиї. Після чого він навіть додав ходу.
  Відьмакова спіткнулася об труп, валялося кілька тіл, але діва не впала, а перестрибнула через них. Потім рубала мечами. Бойовий дух військ, що билися проти них, випарувався, і тепер войовниця перетворилася на ката. Навіть з'явилася огида до крові. Відьмакова закричала:
  - В ім'я честі! Хто кине зброю - житиме! Здавайтесь воїни султанату.
  Знайшлися ті, хто послухався наказу, але багато хто у розпачі продовжував витікати, а дехто падав на коліна.
  Ось, наприклад, Біку здалися відразу десять потужних бійців. Може, вони думали, що безпечніше вручити свою долю дитині. Хлопчик крикнув:
  - Падайте ниць!
  Воїни повалилися. Бік босоніж пройшовся по їхніх спинах, незважаючи на малу вагу дитини, солдати від страху стогнали. Тут хлопцеві спало на думку, чи не справити в повалених ворогів малу потребу. Але потім відігнала бридка спокуса, адже раби хочуть побудувати краще суспільство, а не повторюють шлях своїх господарів.
  - Гаразд, живіть - небо коптите!
  Поступово битва сходила нанівець! Хоча здається що різанина довга. Відьмакова натрапила на досить вправного воїна. Після жорсткого обміну випадами, вона все ж таки обеззброїла його, потім оглушила.
  - Нам такі потрібні!
  На деяких накинули сіті, такі не чинили опір. Бій майже закінчився, лише втеча та переслідування затягнулися. Відьмакова особисто керувала гонитвою, багатьох перебила, але винищити все військо до останнього солдата вона не могла.
  Тим не менш, юна войовниця, декількома сотнями рабів, на скакунах, зважилася на зухвалу авантюру, а саме з ходу захопити не готове до оборони місто.
  - Це буде сильним ходом. Не дамо відвести багатства, а головне увірвемося на плечах.
  Кілька десятків бійців розбитої армії, все ж таки встигло скочити на равликів тараканів і підскакало до воріт.
  Відкрили не відразу, була лайка. Коли брама опустилася, з-за лісу вискочила Відьмакова з вершниками. Вона кричала, використовуючи пристосування хлопця:
  - Ім'ям великого султана Еріфефа! До вас мчить потужне підкріплення! Якщо ви бажаєте захистити місто, дозвольте воїнам зайняти своє місце на стінах.
  Стражники спросоння зрозуміли не відразу, тим більше, що Відьмакова накинула на себе багате вбрання, яке вона стягнула з трупів. Один шолом чого вартий, сяє як бурулька на сонці, ну хто відмовить настільки знатному воєводі.
  А панове, бургомістр, та інші вельможі, звичайно, не спали, вони "дбали" про свій народ!
  На невеликому пагорбі був розташований красивий з колонами та статуями палац, виконаний у суміші давньоримського та давньосхідного стилю. Перед ним як це прийнято в цій країні величезна статуя султана Еріфефа, з фонтаном, що вивергає з-за рота. У найбільшій залі було шумно і весело, звучала музика - бенкет горою. Почесні вельможі султанату влаштували сабантуй. У дорогих вишитих золотом тогах вони лежали на пишних подушках, на невисоких столах були нагромадження з страв, вин і настоянок. Сотні ламп блищали на столах та стінах. По всій садибі і в колонадах мелькали численні раби, рабині, хлопчики-невільники і солдати-тілоохоронці, що охороняли палац. Сановники потягли тости. Головний вельможа шейх дю Пустеморов завмер у обіймах двох оголених гетер. Він смикався і мукав як одержимий, нарешті звільнився і прокричав.
  -А Тепер настав час влаштувати гладіаторські бої. І так нудно, немає крові і вино не в душу.
  Пролунав горн, на арену зазивали бійці. Згідно з звичаєм першими повинні битися найлегші та молодші за віком воїни. Але шейху тільки надійшла партія навчених рабинь, і хотів поєднати розвагу двох видів еротичну та криваву.
  У центрі мініатюрного Колізею горіло багаття, смолоскипи, посилені склом, давали досить яскраве світло з багряним відтінком, білий гравій блищав, надаючи подіуму веселого вигляду. Першим на сцену вибігла мускулиста і струнка дівчина в шкіряному поясі. Вона, як першокласний гімнаст, зробила два сальто і пройшлася на руках. Потім стала навпроти князя, завмер схрестивши меч і кинджал в такому озброєнні його називали мирмілон. Не дивлячись на те, що дівчині можна було виступати на конкурсі краси, до чого вона має ніжну, оксамитову шкіру, світле волосся, вона вже мала широкий шрам на обличчі. Наступний стрибунець так само пройшовся на руках. Його озброєнням був тризуб та коротка мережа - ретіарій. Зробивши розтяжку, він став навпроти супротивника. Це був юнак майже хлопчик, ще безбородий із ніжним дівочим обличчям, наявність змішаних пар надавало особливого еротизму дії. Схоже, партнери давно знали друг і підморгували.
  - Що Каїска! Не думав, що ми так зустрінемось! - сумно промовив хлопчик.
  - Ти був приємним хлопцем, але тепер твою душу відведуть у первісне полум'я! - Грубо відповіла дівчисько.
  - Ну чому ти така жорстока! Адже ми ще незаймані, повинні жити! - з боязкою надією вимовив юнак.
  - Це нам не допоможе! Рабів зневажаю навіть боги!
  Тренування у школі гладіаторів, були жорсткі і голих блискучих тілах юних бійців, видно шрами.
  Натовп пожвавішав, укладали ставки, дикі крики підбадьорювали юних, явно не бажаючих битися гладіаторів.
  Дружина шейха дістала шкіряний мішечок.
  - П'ятдесят золотом на Каїску! - блиснула вона великими зубами.
  -Почали! Подав сигнал шейх.
  Такі різні і разом з тим ті, що мають багато спільного, ратники зійшлися, їхні рухи були швидкими та хаотичними. Спочатку воїн із тризубом спробував накинути мережу, але схибив і його суперник, дико стрибнувши на нього, зумів полоснути кинджалом по животу. Юнак відскочив і вдарив тризубом у груди, але лише злегка подряпав шкіру. Проте його маневр змусив відступити супротивника. Той відійшов і притулився до сітки, не даючи підійти улюбленому гладіатору.
  - Ви чоловіки тупі! Значить, приречені на поразку! - гордо сказала дівчина.
  - Який народився! - Юнак виглядав зніяковілим.
  Несподівано ретіарій із тризубом захопив рукою гравій і шпурнув в обличчя. Маневр справив ефект, дівчина заплющила очі, в ту ж секунду тризуб встромився їй в прес.
  Зойкнувши від болю, юна гладіаторка скорчилася, але встиг всадити лезо в плече. Ретіарій загорлав і висмикнув зброю. Меч майнув, мов блискавка, ледве не пронизавши шию. Гладіатор відступив, йому розсікло груди. Хлопець застогнав від болю і випустив тризуб. Тоді суперник стрибнув на нього і кинув кинджал. Замах і був слабенький, і вістря пробило м'якоть ноги. Ретіарій скрикнув і впав, потім підібрав кинджал, спробував підвестися, в цей момент меч вразив його в шию. Вже втрачаючи свідомість, він ударив мечем мирміллона в сонячне сплетіння. Колись закохана пара (подібно Ромео і Джульєтті) мертво впали на гравій. П'яна публіка сміялася і залицяла. На арену вибігли три похмурі, з низькими лобами і щелепами раба, що випирали, вони припалили розпеченим залізом тіла програли, але отримали духовну свободу. Переконавшись, що вони мертві, підробили їх ребрами за гаки і витягли зі сцени. Місце, де була кров, закидали вугіллям.
  -Вони підуть на корм комахою. - вишкірила кінські зуби дружина шейха Деметра. - Шкода, що кісточки замалі звірі, залишаться голодними.
  -Нічого буде м'ясо та кухарів. Жаль, щоправда, пару з них могли вийти цілком перспективні атлети! - Рикнув шейх.
  - У твоєму ліжку? - єхидно довідалася діва.
  - А чому б і ні! Дівчина симпатична, а хлопець міг би дістатись тобі. - Шейх був цілком прогресивних поглядів, вважаючи, що дружина цілком може потішити своє вгодоване тіло в юному невільнику.
  - Дрібний і тендітний! У нас ще немає такої ж пари? - спитала Деметра.
  - На жаль, немає! Давай подивимося на молоду зміну, що нам прислали із сусідньої школи. - посміхнувся шейх.
  - Може, краще нехай підростуть! Бо ми так переколемо всіх своїх полонених. - Несподівано дружина вельможі виявила жалісливість.
  - Звістка про бунт рабів надто радісна і хочу відсвяткувати її за повною програмою. - Вельможа труснув животом.
  - Якщо, звичайно, Етимон, тебе не випередить! - підколола товстушка.
  - Така нікчемність! Тим краще закінчимо сьогодні всіх гладіаторів і позбавимо дурня видовища. Давай новачків! - рикнув шейх.
  - Це не зовсім новачки. - Деметра облизнулася
  Знову звучить гонг і на арену вибігають хлопчаки-воїни. На вигляд їм років чотирнадцять-п'ятнадцять, досить широкі плечі та груди. Як і попередні бійці, він роблять сальто та біжать на руках. Вже вибігши на подіум, надягають озброєння, шоломи, грудний панцир щити та мечі. В одного клинок прямий, а в іншого вигнутий як шабля. Рельєфний прес відкрити і на ньому видно шрами. У хлопчака, що стоїть праворуч, загоїлися порізи перетинають трьома лініями груди.
  Шкіра рясно змащена олією та блищить.
  Розпорядник оголошує.
  -На рингу виступають відомі бійці Фудорос із кривою шаблею та Сафлоров із прямим мечем. На рахунку Фудороса шість боїв у Сафлорова сім. Усі їхні суперники були або вбиті дома, або заколоті за рішенням народу. Розпорядник вказав пальцем на присутніх. Знову з'явилися охочі побитися об заклад. Шейх гаркнув.
  - сто золотих на Сафлорова.
  Ставки стрімко укладали, вельможі лаялися. Двоє навіть побилися. Один хлюпнув келих вина, інший ударив жирною ніжкою по обличчю. Гетери і сторожа кинулися заспокоювати публіку, що розбушувалася. Дружина шейх, владна, нахабна, товста гаркнула:
  -Вперед! Вбивайте!
  Гладіатори зійшлися. Цього разу вони не поспішали, перевіряючи один одного обережними ударами. Зіткнувшись, мечі, злегка іскрили, щити тремтіли. Ця обережність не дуже подобалася публіці, вона невдоволено вила, убік бійців летіли кістки. Шейх, перекинув тацю, весь заляпався вином і варенням. Потім плюнув і надривно брязкав.
  -Якщо ви не битиметеся, я накажу вас підвісити вгору ногами. Кілька напираючих дикунів "яничар" вибігло на подіум, вони розмахували списами, демонструючи стусани у відкриту спину. Сафлоров перейшов у наступ, люто атакуючи, він, вдарив свого візаві ногою в коліно. Підліток відступив, злегка відвівши меч убік, його супротивник рубанув по грудях. Погано пригвинчена пластина впала вниз. Наступний випад залишив глибоку мітку на шкірі, полилася густа кров. Фудорос відступився, один із волохатих бійців ударив його по ногах. А коли хлопчик завагався, Сафлоров з такою люттю вдарив у шолом, що, похитнувшись, звалився. Від струсу "каска" злетіла, оголивши білу голову з шишкою на лобі. Сафлоров приставив клинок, до грудей, що нервово здіймалися. Він скосив очі на "публіку".
  Чекав на знак. Коли більшість проводить по волоссю - це значить убити, а злагоджує долоні у замок - помилувати.
  Проте милосердя не читалося у лютих обличчях. Майже всі, навіть жінки та підлітки провели долонею по горлу.
  -Смерть! Добий його!
  Дружина шейха знущально, гаркнула.
  - Він надто дешево відбувся. Віддайте його на одну ніч.
  Сафлоров завагався, злегка натиснув на голі груди поваленого підлітка, виступила крапелька крові. Потім у відчаї відкинув меч:
  -Я не можу! Він мій друг.
  Шум разом перервався, настала трунова тиша.
  -Що! -Розлюбив шейх. - Ти відмовляєшся вбити переможеного. У клітку їх обох, після будуть жахливі тортури на очах у всієї гладіаторської школи.
  Воїни підскочили до Фудоросу, плеснули в обличчя води, а потім що швидше прийшов до тями припалили розпеченим залізом голу п'яту. Хлопчик скрикнув, підскочив і на його шию відразу накинули два аркани. Сафлоров спробував чинити опір, він відбивався відразу від дюжини мечів, страх надав йому сили. Але один із стрільців вразив стрілою йому ногу. Від отрути юнака паралізувало, але не вбило. Зв'язавши обох, їх замкнули у клітку. Сафлорову всадили розпеченим прутом по ребрах, задимилася шкіра, який бачив хлопчисько стійко переніс уколи. Але мабуть катування двох не покірних хлопців відклали на солодке.
  Дружина шейха виблискувала очима:
  - Вони повинні бути моїми чоловіками. Сам знаєш, що я винахідлива.
  - Знаю, але тільки дивися, я можу ревнувати. Хлопці гарні та вже можуть одружуватися. - Вишкірився шейх.
  - Швидше за все, навіть одружені! Адже це найсильніші та найздоровіші раби, які повинні плодитися! - підморгнула товстушка.
  - Гладіатори колір неволі! От би й їхніх дружин дістати помучити. - посміхнувся шейх.
  - Встигнемо! Ось, до речі, знову дівчата.
  Тепер мали битися жінки. Дві напівголі діви в одних пов'язках на стегнах вийшли на арену. Вони були скуті за шиї ланцюгом - не відірвати один від одного. Зброя по два кинджали у кожній руці. Ясно сутичка буде жорстокою і не надто довгою. Одна дівчина була світлою інша чорнява, обидві з досить довгими гривами.
  -В бій! - прогримів громила.
  -Я не робитиму ставок! - гаркнула дружина шейха. - Це стало вже поганою прикметою.
  Бідолашні жінки зійшлися разом. Це було страшно, у однієї практично відразу був розпорошений живіт, інша поранена в груди. Продовжуючи різатись, дівчата відбрикалися ногами, терзаючи своє тіло. Крові лилося багато, і вони не могли піти і розбігтися. Нарешті одна з них вкрай порізана впала на коліна. Чорноволоса розсміялася, намагаючись добити, тужніше нарвалася на підступний удар з низу під ребро. Застогнавши, вона все ж таки змогла вдарити кривдницю по потилиці. Обидві гарні понівечені жінки впали на гравій, кілька разів тріпнулися, застигли. Косматі "яничари" підбігли до них ткнули розпеченим залізом. Дівчата-войовниця не ворушилися.
  -Знову не одна ставка не зіграла. Обидві мертві.
  Публіка була розчарована, хоча бачити вбивство саме собою дуже приємно. Але поки що ніхто не виграв.
  У цій ситуації лише новий бій міг урятувати справу. Легка розминка закінчилася і настав час серйозних справ.
  На арену вимахнуло п'ятнадцять гладіаторів у продірявлених оранжевих туніках, на шламах по три чорні пера. Вони були озброєні короткими кривими мечами; у руках вони тримали невеликі квадратні щити з опуклою поверхнею, голови захищені шоломами без забралу. За цією групою вибігли бійці в яскраво-червоних туніках, те ж із короткими, зате прямими мечами, з маленьким круглим щитом і залізним наручником, що прикривав праву руку, не захищену щитом і наколінник, що захищає ліву ногу. Зелене пір'я на слизьких шоломах доповнювало картину.
  Ставши навпроти один одного, вони вклонилися. Цього разу ставки полягали на набагато більші суми, золото перетікало з рук до рук.
  -Так бути не може, щоб їх усіх убили! - заявила дружина шейха. Хтось обов'язково переможе!
  - То роби ставку, це останній бій. Бачиш, уже світає! - із роздратуванням вимовив втомлений шейх.
  - Тоді це буде серйозно! Тисячу золотих драхм на червоних. - захрипіла товстуха.
  - А чому на них? - А чому їх? - Двічі повторив, здивувавшись, вельможа.
  - Тому що очі зліші!
  Розпорядник щось вигукнув. Пролунав надривний звук труби. Навіть смолоскипи заморгали, наче монстрам щось потрапило в очі.
  Розмови, шум, сміх, човкання припинилися: всі погляди були спрямовані на тих, хто бився. Перше зіткнення було жахливе: серед глухої тиші, що запанувала, різко пролунали удари мечів по щитах. По арені полетіло пір'я, уламки шоломів, шматки розбитих щитів, а збуджені гладіатори, що важко дихали, завдавали один одному удару за ударом. Не минуло й трьох хвилин після початку бою, а вже пролилася кров: четверо гладіаторів корчилися в агонії, а бійці топтали їх ногами. Один із тих, хто валявся, схопив партнера за ногу і повернув стопу. Той полетів униз, розпоривши руку.
  Дружина князя ненаситна Деметра, кинула на ринг обгризену кістку.
  - Червоні, якщо ви виграєте, я дам вам по келиху вина!
  Як часто буває, сталося навпаки, найбільшого бійця з команди, за яку вболівала Деметра, завалили. Відразу три мечі пробили широкі груди, а в руці невдахого ватажка залишилася не вчасно підібрана кістка.
  Глядачі із захопленням та напругою стежили за кривавими перипетіями бою. Вони кричали, як стадо поранених бугаїв. Місцева еліта несамовито, біснувалася, підбадьорювала ворогуючих. Ряди гладіаторів рідшали, битва розпадалася на окремі сутички.
  У цей момент, коли сановита публіка насолоджувалась і відверто "балдела" лака кров, відважні повстанці перебили сонну варту. Побєдоносцев, разом із жменею сміливців, зруйнувавши охоронців, першим увірвався до палацу.
  Шум від наближення повстанців змусив перервати бій. Вельможі, хитаючись, намагалися підібрати мечі. Юна ватажка повстанців голосно крикнула:
  - Що я бачу! Ви вбиваєте один одного, на втіху негідникам! Оживлим гадам не здатні навіть підняти меч, так занадто заважають животи. Якщо у вас збереглася, хоч частка, гордості рубайте, цю гидоту.
  Гладіатори наче чекали саме цього: кинулися на отарі.
  Раби-прислужники відскочили убік, не бажаючи вмирати за ненависних господарів, а хлопці навіть заходилися кидати у сановників таці та їжу.
  Деметра заволала:
  - Убийте їх усіх!
  Тут їй на голову обрушився кришталевий фужер, який вирубав стерву.
  Відьмакова була в гніві. Він рубала багатих громадян міста, кромсаючи їхнє м'ясо.
  Це було не важко, але гидко. Поруч із ним боролася постійна супутниця Пасса. Бік не відставав, а гладіатори мстили своїм тюремникам.
  Похмурі раби, підняли на гак розпорядника, вони кричали:
  - Ми свої! Такі самі невільники, як і ви!
  - То доведіть це мечем! - крикнула, так затремтіли свічки на люстрах Відьмакова.
  Шейх спробував втекти, але Бік поставив йому підніжку і вилив за комір меду:
  - Ну, куди ти такий потрібний. Без приправ.
  Сонцеслава одним махом зрубала голови одразу з двох вельмож, а коліном розтрощила щелепу третьому. Втім, тут уже не було навіть подібності до бійки, просто раби мстилися. Залишки варти розбіглися, а ті, хто бенкетував, навіть у кращій формі не представляли серйозної військової сили. Їх перебили всіх, перш ніж Відьмакова остигнула. Лише головний шейх все ще був живий, Бік смикав його за волосся. Відьмакова відігнав нахабного хлопця:
  - Це почесна особа. Може нам стати в нагоді!
  . РОЗДІЛ Љ 12.
  Німці продовжували штурм Сталінграда. Залишилося ніби зовсім небагато, але пройти останнє було неймовірно важко. Навіть масове використання "Штурмтигрів" не допомагало. Хоча руйнування реактивні бомбомети завдавали величезних. Ще одним засобом стали напалмові бомби.
  Батальйон з дівчат порідшав, але красуні все ще боролися. 20 жовтня повалив сніг, а красуні все босоніж. Залишають по білому покривалу витончені сліди.
  Гарні дівчата трохи повалялися в снігу і стали чистішими. Мотрона після того як полонили Серьожку не знаходила собі місця. Ще б пак втратити такого розумного і красивого хлопчика. І що його чекало у фашистському полоні? Спочатку тортури, а потім і смертна кара!
  Хлопець і справді був близьким до розстрілу, але опинився у копальнях. Робота по шістнадцятій годині на день, і мізерна пайка, батіг наглядача чекала Серьошку.
  Точніше хлопчик уже каменоломне, і працює там, наче ішак. Зате там під землею значно тепліше, ніж на поверхні. І войовниці, щоб не замерзнути, змушені підскакувати, і бігати. А дівчата борються. Ось пре могутній танк "Лев". Зброя у нього в 150-міліметрів, більш ефективна і практична для боїв у місті. Фріци люблять цей танк, тому він добре захищений з різних боків.
  Трохи позаду повзає "Маус". Німецька машина під двісті тонн теж озброїлася 150-міліметровою гарматою і сімдесятп'яткою. Так куди практичніше. Кількість кулеметів зросла до чотирьох, і до танка так просто не підібратися.
  Анюта, Марія та Алла намагаються роздовбати мастодонта втрьох. Старанно підбираються до нього.
  Анюта з натхненням проспівала:
  - Як ми жили борючись, і смерті не боячись... Так і відтепер жити тобі і мені! І в зоряній висоті, і гірській тиші, у морській війні та лютому вогні! І в лютому, і в лютому вогні!
  "Маус" був останньої модифікації, з шістьма кулеметами, два спарені зі стовбурами, а чотири крутилися на шарнірах.
  Марія підповзаючи снігом, прошипіла:
  - Ми ніколи не здамося! Адже з нами Ісус Всевишній Бог!
  Дівчина, підібравшись ближче, шпурнула вибуховий пакет в гусеницю "Мауса". Гримнуло під щитком і лопнув ковзанка.
  Дівчата зраділо проорали:
  - Отримуй фашист!
  Алла замахнулася і шпурнула уламкову гранату у фриця. Фашиста підкинуло вибуховою хвилею, разом із ним відірвало голови двом чорношкірим бійцям із колоніальних військ.
  Руда красуня просвистіла:
  - За Батьківщину та Сталіна!
  Анюта знову жбурнула вибуховий пакет... Цього разу не так вдало, потрапило по броні, і розірвалося на поверхні сталевого панцира.
  Дівчина в досаді вимовила:
  - Ех, я мазила!
  І поповзла за новою порцією саморобної вибухівки. Миготіли її червоні від холоду круглі п'яти. Майже голе дівчисько, повзало по снігу, трохи не по собі. Але терпимо. Тим більше, коли проходять артобстріли сніг тане.
  Анюта навіть заспівала:
  - Знаю, скоро згине холод,
  Струмок промчить дзвінкий...
  І вже біжать по калюжах -
  Босоногі дівчата!
  Дівчина стріляє, і араб із колоніальних військ завалюється. Спроби противника діяти невеликими групами призводять до серйозних втрат.
  Знову стріляє уламковим коротка гармата "Мауса". Снаряди рвуться десь у диму. І багато розривів...
  Німці вже майже захопили Сталінград... Залишилося небагато. Але саме це і заважає вермахту застосовувати великі бомби та важку артилерію. Фріци пускали вперед іноземців, яких не шкода.
  Марія вистрілила з гвинтівки. Фашистський найманець завалився і покотився по каменях руїн.
  Дівчина потерла собі голі, з червоними сосками груди. Зовсім вони войовниці обносилися - скачуть собі в одних трусах. Зате й попадань у них майже немає. Мабуть, нагота, якось особливо захищає красунь. Якщо вони здатні вижити в подібному пеклі!
  Алла струшує з себе суміш снігу та бруду, і знову стріляє. Прямо в очі потрапила чорношкірому бійцю. Влучна стерва нічого не скажеш.
  Троє дівчат знову наближаються до "Мауса". Важко пробити машину, яка має таку товсту броню, з усіх боків. Але войовниці сповнені оптимізму. Якщо не можна пробити сам панцир, то чому б не відірвати ствол.
  Алла, відкидаючи босими ніжками брудні грудки, заспівала:
  - Наша правда, наша правда... Немов сонечко промені! Буде світлим наше завтра, потечуть із гір струмки!
  Війниці вже давно озброїлися трофейними МР-44. Ці автомати відрізняються великою дальністю бою. Красуні впевнено ведуть вогонь. Знову падають чорношкірі. Вони пускають фонтанчики червоної крові.
  Марія стріляючи, у неї на плечах і гвинтівка та трофейний автомат, заспівала:
  - Підступний павук ув'язнив своє жало,
  І п'є із Росії священну, російську кров!
  Йому супостату все мало і мало, уб'є той,
  Хто живить до Росії кохання!
  До Росії кохання!
  Дівчина посилала кулі в різномасту "гвардію", що лізла зі щілин. Красуня посміхалася, її личко хоч і схудло, але зберегло красу і чарівність.
  Взагалі в їхньому батальйоні всі дівчата гарні. Ось, наприклад, татарка Серафима. У неї батько татарин, але мати з Білорусії, і від неї Серафима успадкувала волосся кольору стиглої пшениці. Теж красиве дівчисько, босонога, і майже гола. І веде вогонь із трофейного автомата, короткими чергами. На неї наповзають фашисти з інших військ.
  Серафима стріляє досить влучно. Поруч із нею лягла златоволоса Марія. Обидві дівчата ведуть вогонь та співають.
  - Вітчизна! - Почала Марія...
  - І армія! - продовжила, стріляючи Серафима.
  Марія прочирікала:
  - Це...
  Ведуча вогонь та вражаючи кольорових, Серафима повідомила:
  - Два стовпи!
  Марія посміхаючись, цвіркнула:
  - На...
  Серафима пальнув, додала:
  - Яких...
  Марія зрізавши п'ятьох, продовжила:
  - Тримається!
  Серафима ведучи вогонь, козирнула:
  - Планета!
  Марія пострілюючи, цвіркнула:
  - Грудьми...
  Серафима пострілюючи, промуркотіла:
  - Захистимо...
  Марія розбила голову фашисту та видала:
  - Ми тебе.
  Серафима крою гітлерівців кулями, прошипіла:
  - Країна!
  Марія посилаючи влучні кулі, прочирікала:
  - Усім.
  Серафима стріляючи, все влучніше додала:
  - Народом!
  Марія відкидаючи з чола золоте, брудне волосся, проспівала:
  - Рати...
  Серафима куля, і посилаючи постріли, видала:
  - Твоя...
  Марія потрапивши фашисту в горло, продовжила:
  - Зігріта!
  Татарка-блондинка, посилаючи постріли, продовжила:
  - Хмари...
  Марія точно стріляючи, додала:
  - Прохолодно!
  Серафима скалячись, цвіркнула:
  - Ну а...
  Марія влучно вистріливши, гаркнула:
  - Сонце!
  Серафима б'ючи чергами, шикнула:
  - Спека!
  Марія зі смішком продовжила:
  - Автомат...
  Серафима точно ведучи вогонь, гаркнула:
  - Натер...
  Марія додала влучних пострілів:
  - Плечо...
  Серафима зі смішком, додала:
  - Солдату!
  Марія захоплено заспівала, стріляючи:
  - Викопаю...
  Серафима ведучи винищувальну стрілянину, додала:
  - Могилу.
  Марія зваливши африканця, продовжила:
  - Супостату!
  У дівчат скінчилися патрони. І вона змушені були спритно бігти в укриття. Постачання, через Волгу дуже утруднене. Постійні бомбардування та обстріли. Ось пливе рота підкріплення з того берега.
  Навколо човнів закипають фонтани бризок і осколків. У небі ревуть штурмовики. Ось залітають і Фокке-Вульфи. І їх скидають бомби.
  Декілька човнів розкололося. Радянські солдати тонуть і гинуть.
  Надто вже густий вогонь ворожої артилерії.
  Навіть уночі фриці усі тримають під обстрілом. І гасають їх пікірувальники. У тому числі й дідусь Ю-87. Хоча вже до серії пішли й реактивні літаки.
  Ось легендарний радянський ЯК-9. Він бореться із німецьким МЕ-309. Зійшлися маневреність, проти швидкості та озброєння. Німець намагається вразити радянську машину з першого заходу. Але йому це не вдається. Як у свою чергу прагнути зайти в хвіст, але гітлерівець іде за рахунок високої швидкості.
  Швидший німець, з найсильнішим озброєнням, проти маневренішого російського. Але ось стрімкий політ, продовжується. Фашист використовує сім вогневих точок проти семи, і зачіпає радянську машину. Та втрачає швидкість і починає падати.
  З неї виходять струмки диму. І горить двигун.
  Що це війна! Важко протиставити такій потужній в озброєнні машині, як МЕ-309, в якій сім вогневих точок компенсують зайву вагу та гіршу маневреність.
  Велика швидкість дозволяє фашисту піти у пікіруванні, а лоб у німецького винищувача броньований непогано.
  Анюта знову намагається підірвати "Маус". Дівчина ризикує життям. Вона і так вся подряпана, повзаючи голяка по укріпленнях. Вся красуня в подряпинах та писугах. Але ось кидає гранату із приробленим вибухом пакетом. Її навіть зачіпає чергою з кулемета. Дряпає красуні плече.
  Зате вибуховий пакет потрапив у дуло 150-міліметрової гармати. І німець уже отримав суттєве пошкодження. Насилу машина зсувається з місця, і відповзає в розташування своїх військ, щоб зализувати рани.
  У небі з'являються Фокке-Вульфи та кілька ТА-152. Вони розпочинають обстріл радянських позицій. З'явилася пара нових НЕ-183, штурмових реактивних машин. Ці стерв'ятники розвивали швидкість до восьмисот кілометрів на годину, і майже неможливо було потрапити.
  Дівчата стріляють у відповідь німцям. Шанс зачепити супротивника завжди є, незважаючи на потужний захист штурмовиків від наземного вогню.
  Анюта та Алла витягли трофейний Люфтфауст. Це зброя, що складається з дев'яти пов'язаних між собою безвідкаток двадцять міліметрів.
  Можна стріляти, наче з невеликої зенітки.
  І войовниці наводять на супротивника. Плавно натискають на пуск... Обидві красуні вперлися босими ногами на щебінь, відчуваючи плавну віддачу.
  Фокке-Вульф із шістьма авіагарматами, починає димитися - його черево розпорото.
  Дівчата захоплено ревуть:
  - Шайбу! Шайбу! Гол!
  Інші німецькі літаки починають крутитися над головами дівчат. Красуні юркають у підземну ходу, ухиляючись від реактивних снарядів Фокке-Вульфів.
  Анюті прийшло вогником огрубілу п'яту. Дівчина пробурчала:
  - О пекельне полум'я!
  Підошва у дівчинки вкрилася пухирями і болісно занила. Хотілося тицьнути в щось холодне.
  А на поверхні розриви продовжуються. Шипить від полум'я сніг, розриваються руїни. Німці заливають позиції вогнем, але користі від цього зовсім небагато. Войовниці поховалися, наче мишки в норки. Нехай собі прасують.
  Алла шепнула Анюті на вухо:
  - Думаю, що незабаром фашисти остаточно видихнуться. Сили в них багато, але у Сталінграді вони не мають можливості розвернутися!
  Дівчина-блондинка гордо відповіла:
  - Ми тут, мов триста спартанців! Відбиваємо переважаючі сили супротивника!
  Руда Алла хихикнула і підморгнула дівчинці-напарниці:
  - І нас не обминеш!
  Коли дівчата вибралися на поверхню - наліт закінчився. З'явилися нові чорношкірі піхотинці. Вони лізли вперед, і дівчатам довелося відкрити вогонь, змушуючи супротивника рити носом землю.
  Знову в бій пішли "Леви" та "Тигри". Німці намагалися пресувати радянську армію важкими танками. Раз у раз сипалися снаряди. Більш вразливий "Тигр" намагався не відриватися від своїх побудов. Гримкали і міномети.
  Дівчата стріляли по німцях та їх найманцям. Вибивали супротивників. Алла та Анюта вели вогонь парами. З'являлися ворожі морди та осідали. Потім новий шар настає ворогів.
  Дівчата під час бою співали.
  Алла почала, ведучи пальбу:
  - Перед...
  Анюта стріляючи, продовжила:
  - Тобою...
  Алла лупнув, додала:
  - Легіон...
  Анюта, зрізавши трьох, шикнула:
  - Ворогів...
  Алла цвяха супротивників, ляпнула:
  - Вони.
  Анюта, знісши підлогу черепа арабу, продовжила:
  - Хочуть...
  Алла, крушивши ворога, продовжила:
  - Тебе...
  Анюта стріляючи, прошипіла в люті:
  - Скромсати...
  Алла, пробивши арабу череп, прогарчала:
  - Знищити...
  Анюта, продовжуючи цвяхувати, прошипіла:
  - Але, ти...
  Алла, ніби стріляючи, свиснула:
  - Не бійся...
  Анюта, зробивши точний постріл, гаркнула:
  - Ворожих...
  Алла, пальнув немов снайпера, продовжила:
  - Штиков...
  Анюта, паля далі, гаркнула:
  - Здатна...
  Алла, не припиняючи пальби, прошипіла:
  - Сила...
  Анюта, люто ведучи вогонь, прогарчала, поправляючи подругу:
  - Сміливість...
  Алла в жорсткому екстазі, простріливши голови африканцям, гаркнула:
  - Силу...
  Анюта, стрибаючи стріляниною, шикнула:
  - Примножити...
  Алла, трясучись рудими кучерями, продовжила:
  - І супостатів...
  Анюта, потрапивши арабу в живіт, видала:
  - Відразу...
  Алла, ведучи вогонь все калібрами, гаркнула:
  - Знищити...
  Дівчата перевели подих. І пострілявши ще трохи, прокричали:
  - Ми витязі снайперської гвинтівки, голосок убивства дзвінкий!
  Хвиля напірних, колоніальних військ дещо спала. Фашисти знову посунули вперед танки. З'явилися "Тигри"-2 зі своїми довгими дулами, і пускали снаряди по всьому, що встигали помітити.
  "Тигр"-2 мав оригінальну форму вежі та нахили броньових листів з бортів. Це його робило дещо живучим. Воїнки знову обрали як мету гусениці танка. Фашисту доводилося, як вужу на сковороді.
  Анюта кинула вибуховий пакет, зруйнувавши передню ковзанку "Тигра"-2 і пропела:
  - Я з гостинцем тебе зустріла... Місце в труні, звичайно, намітила!
  Алла прошипіла, із задоволенням шпурнувши у фашиста великий, вибуховий пакет:
  - Але пасаране!
  І від вибуху довге дуло німецького танка скрутилося. І Королівський тигр став повертати назад. Знову фашиста міцно поранило. Алла взяла і гаркнула, кинувши босими пальцями ноги уламок скла:
  - Бути тобі в дубовій труні!
  Скло пролетівши, потрапило прямо в горло індусу, у складі колоніальних німецьких військ.
  Анюта підморгнула напарниці і заспівала:
  - Головою в цю діжку окуну! Усіх окуну!
  Алла дала чергу з автомата. Німці знову лягли під ударом. Дівча прошипіла:
  - Ми можемо все! І перемагатимемо!
  Анюта пальнула з гвинтівки і видала:
  - Чекає велика перемога! Нехай будуть у славі наші діди!
  Алла зробила сальто і прокотилася, крутячись, мов ялинка. Дівчина підморгуючи пропілу:
  - Містер успіх, куди ж ви... Містер успіх - фашистам сміх...
  Німецькі танки, не заощаджуючи снарядів, посилили вогонь. Сипали свої розривні презенти. І наближалися до радянських позицій, намагаючись не допускати розривів.
  Анюта, використовуючи дріт, як їх навчав полонений Серьожка, підтягла важку міну. "Лев" неквапливо підповзав до радянських позицій. Його 150-міліметрова зброя, раз у раз випльовувала снаряди. Дівчата шипіли і підморгували.
  Анюта заспівала:
  - Німці-перці, фашисти-нацисти... На вас чекає кінець пацифіста!
  Алла з усмішкою відзначила:
  - Пацифізм... Навіть безглуздо говорити про пацифізму, коли йдеться про гітлерівців!
  Анюта потрапила влучним пострілом у перенісся арабу з колоніальної гвардії і прочирікала:
  - А вони в мисленні каліки... І в ратній справі не такі вже й сильні! Скоро ми їх взагалі з лиця планети Земля зітремо!
  Алла дала чергову чергу, потерла голими грудьми про щебінь і заспівала:
  - Я російський витязь на коліна дикуни... Ворогів Вітчизни я кошторис з лиця Землі!
  Руда красуня підморгнула, глянувши на небо. Там крутилися "рами", німецькі літаки-навідники.
  Підповзав, раз у раз, застряючи в буреломі німецький "Лев". І його гармата постійно плювалась.
  Анюта, перемістивши міну під гусеницю німецького танка, прошипіла:
  - За Серьожку.
  Німець зупинився і знову пальнув. Снаряд розірвався за спинами дівчат.
  Анюта перевіряла:
  - Снаряди молоком, у кого мізки немовляти!
  "Лев" якийсь час стояв. Толі німецький досвідчений екіпаж відчув попереду небезпеку, чи хотів витратити бойовий комплект. Але "Лев" деякий час простояв і плювався забійними снарядами.
  Анюта зазначила, що німецький танк має більш досконалу гармату і стріляє частіше, ніж КВ-2. І це, зрозуміло, робить цю машину значно небезпечнішою. Анюта перехрестилася і прошипіла:
  - Та звернуться безбожні в пекло!
  Алла пальнув фашисту в сонячне сплетіння, і гаркнула:
  - Наша перемога неминуча! І скінчиться все добре!
  Анюта теж зрізала турка, і заспівала:
  - Хоч, здається, що незабаром життя перерветься, коли біда стукає у свій чорний ріг... Коні іржуть і кров ллється річкою, і знову земля йде з-під ніг!
  Алла, замочивши іранця, додала:
  - Але землі теж є свій хранитель... І між зірок протягнуті до нього... Незримі рятівні нитки, щоб Гітлера заслати на Колиму!
  Дівчата, ведучи вогонь, заспівали в унісон:
  - Зламаємо Адольфа, йому буде боляче! Я вірю, фашизм переможемо! І в нашій Росії, з'явиться месія, народів всіх країн Пане!
  І войовниці продовжували стрілянину. Але піхота супротивника залягла, і почала стріляти і жбурляти гранати. Фашистські орди намагалися викурити дівчат мінометним вогнем. І кидаючи безліч гранат.
  Алла філософськи помітила:
  - Числом можна взяти на виборах, умінням на виборах без війни!
  Анюта хихикнула і відзначила:
  - Війна це сфера, де якість б'є кількість, вибори зазвичай навпаки і це анекдот!
  Войовниці злегка відступили, надто вже густо сипалися гранати та їх уламки. Алла навіть перехопила ногою покинутий подарунок і шпурнула назад. Граната пролетіла та вдарила фашистів по касках. І як рвоне...
  Наче десь детонувала ще одна зв'язка.
  Алла філософськи відзначила:
  - Удача - друге щастя, успіх третє, але перше вміння!
  Анюта хихикнула і вставила:
  - Удача нагорода за сміливість, але не за нерозсудливість!
  Алла вибила око індусу з колоніальної армії і прошипіла:
  - Кому щастить, у того душа співає!
  Анюта посміхнулася і перевіряла:
  - Добре коли щастить, це означає, що Бог врятує!
  Дівчата ще трохи загострили. Потім німецький "Лев" таки рушив уперед, і підірвався на міні. Гусениця наїхала на вибуховий пристрій, і його порвало.
  Поранений "Лев" закрутився і встав...
  - Лев у мисленні каліка, тигр джерело всяких бід ... Цікавішої людини нічого на світі немає!
  Анюта дала довгу чергу, як раз іноплемінна рать піднялася на штурм і заспівала.
  Є у нас ракети літаки,
  Найміцніший російський у світі дух...
  За штурвалом найкращі пілоти -
  Буде ворог розгромлений на порох і пух!
  "Лев", схоже, здорово пошкодився. Та й завмер, виплюнувши ще пару снарядів.
  З'явилася спритна "Пантера". Втім, вона побоювалася заглиблюватися в позиції радянських військ, а постріляти. Снаряди свистіли над головами дівчат. І розбивали щебінь та пожежі.
  Анюта приготувала для кидка гранату, готова підловити момент, коли фашистський танк наблизився на доступну відстань. Але в "Пантері" теж не дурні сидять. Німці стріляли, укладаючи снаряди в шаховому порядку, намагаючись не пропустити жодного шматочка землі. І буквально вигрібали кожен камінчик.
  Алла, поплескавши себе по оголених грудях, помітила:
  - Тактика у фриців ущербна... Чи багато вони так досягнуть?
  Анюта дотепно помітила:
  - Курочка по зернятку клює, а набирає ваги куди швидше за свиню, що заковтує великими шматками!
  "Пантера" зробила понад вісімдесят пострілів, і витративши боєкомплект, розгорнулася, попрямував назад у своє лігво. На її місці з'явився новий мастодонт "Штурмтігр". Машина прикривала свій широкий стовбур ковпачком. Видно, таким чином, розраховуючи себе заощадити.
  "Штурмтигр", пальнув за позиціями радянських військ з дистанції. Гримнув реактивний снаряд. Піднялася вгору земля, і вогняний фонтан вилив струмені полум'я.
  Дівчата ледве вціліли, їх добряче присипало. Анюту навіть трохи оглушило. Дівчина раптом побачила себе на коні. І що вона командує дружиною, яка атакувала татарське військо. А з нею на конях скачуть войовниці. Монголо-татари, не витримавши удару, відступають і тисячами гинуть під копитами.
  Анюта ж махає двома мечами і рубає ворогів. Але бачення раптово перервалося.
  Алла врізала своєї напарниці по щоках, струшує, промовляючи:
  - Ну все! Тепер досить тобі відлежуватися!
  Анюта сердито відповіла:
  - Я не відлежувалася, а боролася!
  Дівчина люто схопилася і жбурнула гранату. Презент, пролетівши, потрапив у дуло танку "Лев". Отримавши пошкодження, машина зморщила свій важкий стовбур.
  Анюта на всю горлянку вигукнула:
  - Я є витязь Русі!
  Алла дала чергу з автомата і прогарчала:
  - відповів хлопчик, хмурячи брови,
  Хочу служити святій Русі...
  Нехай проллється море крові,
  Але Бог зможе нас врятувати!
  Анюта впала на щебінь голим животом та грудьми. Саме вчасно, бо сотні автоматних черг промайнули над її головою. Дівчина показала мову і вимовила:
  - Безумство хоробрих солдатів - паличка-виручалочка розумних генералів!
  Алла погодилася:
  - Солдат хоробрий, генерал розважливий, супротивник підступний, успіх тільки з мудрою відвагою солідарний!
  Дівчата знову відкрили вогонь і прочирикали солідарно:
  Над ним ескадрильї
  Ревуть в унісон,
  Адольф дурак сильний -
  Насаджує Содом!
  З'явився ще один броньований "Лев". Від нього відбігла два солдати, судячи з смаглявих осіб - араби. Вони спробували накинути на гачок ланцюг, щоб витягнути розвинений танк із поля бою.
  Алла та Анюта вистрілили, одночасно уклавши технарів. Воїнки проспівали:
  - Себе не губи та виручи товариша, іншим допоможи вийти з згарища!
  З'явилося троє чорношкірих. Вони мчали з ланцюгом з усіх ніг, але теж були пристрелені дівчатами. Причому Анюта зі рушниці стріляла, натискаючи на собачку пальчиками босих ніг.
  І їй вдавалося вразити супротивників на рідкість, немов у Робіна Гуда влучно.
  Алла помітила:
  - Міток не той, хто влучає успішно, а хто промахується з невдачею!
  Анюта жбурнула босою ногою гранату і прошипіла:
  - Найвлучніший із зором кинджала може схибити, але повз мету проскочити непробачно гострому розуму!
  Граната потрапила до міномету і почали рватися, детонуючи міни.
  Та нелегко німцям давався Сталінград. Отримав вони у ньому жахливу цитадель смерті!
  . РОЗДІЛ Љ 13.
  3 листопада німці оточили Тихвін, і бої розгорнулися у самому місті. Червона армія поволі відступала. Більшість міста Баку вже захоплено, радянські війська відступають до острова. Єреван ще ледве тримається. Сталінград на межі знищення.
  Але Сталін наказав це місто не здавати. Бої розгорнулися за Астрахань. У цьому місті теж намагаються просунутись фриці. Посилено бомбять усі підступи та руйнують інфраструктуру.
  Наближається зима... І перебіг війни стає менш передбачуваним. Але Сталінград, схоже, не втримати. Постачання через Волгу ускладнює льодостав і масовані бомбардування.
  4 листопада Тихвін на дев'яносто відсотків було вже взято. А німці підійшли до фінської території. Радянські війська, зазнавши відчутних збитків, не могли зібрати достатньо сил, щоб зупинити супротивника.
  Фіни та маріонеткові шведські війська теж завдали на зустріч удару. Використовували значні сили.
  5 листопада німецька коаліція та фінсько-скандинавські війська з'єдналися. Так довкола Ленінграда замкнулося подвійне кільце. Нова велика перемога Третього Рейху.
  6 листопада бої все ще продовжувалися на північній ділянці. Гітлерівці розширювали коридор. Обстановка склалася дуже важка. У Тихвіні догоряли останні рештки опору. Німці обстріляли балістичними ракетами Єреван. Випустили три презенти. Заподіяли суттєві руйнування з жертвами. Але остаточно нічого не зламали.
  Місто Астрахань виявилося відрізаним по суші від решти, радянської території. Ситуація загострилася. Нові німецькі та англійські лінкори обстріляли Мурманськ. При обстрілі загинув комендант гарнізону та багато офіцерів.
  Стало ще гірше.
  А 7 листопада фашисти увірвалися до Волхова, і остаточно придушили опором радянських військ Тихвіні. Таким чином, розрив із Ленінградом різко виріс. Стало зрозуміло, що місто в блокаді навряд чи виживе.
  8 листопада пройшли нарешті довгоочікувані випробування танка "Лев"-2. Машина мала змінену компунувальну схему. Двигун, трансмісія та коробка передач розташовувалися в одному місці та спереду, а бойове відділення ззаду.
  Машину енергійними зусиллями німці під керівництвом Порше зробили на річницю путчу.
  Дійсно завдяки нижчому силуету, при збереженні озброєння та бронювання "Лева", вага машини знизилася до шістдесяти тонн, при двигуні 1200 кінських сил. Бойові випробування показали, що вийшов цілком прийнятний танк. Саме те, що треба!
  Поєднання хороших ходових та броньових якостей.
  Фюрера, втім, це не задовольнило. Він вимагає посилити бронювання бортів і корми, а також поставити 88-міліметрову гармату з довжиною ствола в 100 ЕЛ.
  Іншою машиною на випробуваннях став Е-100. Цей танк втім, вийшов ще занадто важким: в 140 тонн, зате чудовим захистом з усіх ракурсів і озброєнням "Мауса". Загалом серія "Є" обіцяла стати вкрай перспективною. Німці, як видно, даремно часу не втрачали.
  Був продемонстрований і танк "Барс" з двигуном 1000 кінських сил, машина втім, здалася Гітлеру мало захищеною.
  Показувалися на річницю та різноманітні літаки. Зокрема штурмовики та модифікації МЕ-262. А також ТА-183. Цілий парад техніки.
  Включно з потужними газометами, здатними зносити цілі міста та села.
  Тут і справді продемонстрували дуже сильні системи поразки.
  Пройшла випробування і "Пантера"-2 при вазі п'ятдесят тонн, вона мала лобову броню в 150-міліметрів під нахилом, і гармату "Королівського тигра". Бортова броня була 82 міліметри, під нахилом. Такий танк більш-менш влаштував Гітлера, так був здатний протистояти тридцятьчетвіркам і в ближньому бою.
  Загалом фашисти зачесали звіринець.
  Пройшли й випробування винищувачів "Гота", здатних розвивати швидкість у тисячу сто кілометрів на годину.
  Коротше кажучи, відперезалися.
  9 листопада впав Волхов. Ситуація досягла свого апогею. І знову радянські танки намагалися контратакувати.
  Грінгета застигла біля гармати. "Черчілль"-2 стояв навпроти радянських машин і випльовував бойові припаси.
  Дочка лорда Джейн підраховувала влучення. Радянські танки уповільнювали свій хід, коли в'їжджали у рів. І цим користувався німецький звіринець.
  Ніколетта взяла і заспівала:
  - Англійський воїн смерті не боїться,
  Під небом зоряним смерть нас не візьме!
  За лева з коронною буде хоробро битися,
  Я заряджу могутній кулемет!
  Малання схвально кивнула:
  - Це розкішно! І ми також зарядимо!
  Гармата працювала дуже активно. Снаряди так і миготіли, наче сірники залишаючи контури в повітрі. Та енергійні попалися дівчата. І головне влучні.
  Ґрінгета киваючи головою, послала снаряд на підставі вежі тридцятьчетвірки. Пробурчала:
  - Оце смерть! Вона до моїх ворогів прийде! І знаю надалі, вона на ворогів вусатих чекає!
  Ніколетта з посмішкою промовила:
  - Вклонилися всі звірі вусатому... Щоб йому провалитися проклятому!
  Грінґета знову розреготалася, і вистрілила, зашипівши:
  - Мій снаряд найвлучніший. Ми обов'язково потрапимо!
  Ніколетта підняла вгору вказівний палець і вимовила:
  - Піф, Паф - не влучив! Зайчик сірий поскакав!
  Грінґета ведучи вогонь, заспівала:
  Кожен вибирає по собі,
  Жінку, релігію, дорогу...
  Дияволу служити або пророку,
  Кожен вибирає по собі!
  Джейн похитала головою і заперечила:
  - Не зовсім так! У дев'яносто дев'яти відсотків віру людини визначає народження, а чи не знання. Ось ми належимо до англіканської церкви... А якщо розібратися, на якій підставі? Це що наш вибір?
  Грінґета хихикнула і помітила:
  - Я особисто була у віруючій сім'ї, але зараз дедалі більше схиляюся до атеїзму!
  Ніколетта хихикнула і показала мову:
  - Атеїзм... Це цікаво!
  Малання філософськи відзначила:
  - І однаково віддалено від усього! Коли Бога немає, і немає надприродних сил, то будь-яка релігія хибна!
  Грінґета кивнула головою, охоче підтвердивши:
  - Це як у комуністів! Вони придумали, що це релігії - це лише фантазії людей. І на цьому збудували доктрину!
  Малання скептично скривила губи:
  - І що на них чекає після смерті?
  Грінґета химерно посміхнулася. Випустила снаряд, розкроївши корпус черговому радянському танку і відповіла:
  - Тут можна багато чого вигадати... Навіть воскресіння мертвих силами науки!
  Малання нагадала, посміхаючись:
  - Читала я одну книгу про світ майбутнього. Там уже є космічна імперія. Немає смерті, старості, хвороб. І зрозуміло голоду... Щоправда більшість населення немає роботи, але всім вистачає.
  Наприклад, автомобілі роздають безплатно. І є електронні машини, за допомогою яких підтримують зв'язок із усім світом.
  Ніколетта цілком серйозно помітила:
  - Прогрес розвивається швидко. Ось поглянь на ці танки... Як вони просунулися і стали досконалішими. Все ж таки "Черчілль"-2, не порівняти з "Матільдою".
  Малання з цим погодилася:
  - Та просунулися танки... Це шик!
  Чергова атака радянських танків захлинулась, і настала перерва.
  10 та 11 листопада німці проводили невеликі наступальні операції, на півночі зрізаючи кути.
  Радянські війська намагалися контратакувати на північ від Сталінграда, але не досягли особливого успіху. У місті трималися вже останні будинки. Зруйновані при цьому, вщент. Але поки що Сталін наказав тримати до кінця.
  Міста Баку вже майже захоплено. Але нафтові свердловини горять, і серед них розгорнулися бої. Бомблять німці безперервно.
  Бої і в Астрахані на самому піку...
  12 листопада турки здійснили атаку на Єреван. Натиск виявився відбитий. Османи зазнали шкоди. Натомість знову вистрілили фау. 13 листопада німці зайняли останні квартали Баку - оголосивши про взяття міста. Тільки на півострові ще тривали бої, а небо було чорним від палаючих свердловин.
  14 листопада фашисти розпочали штурм Мурманська. Вони використовували артилерію та авіацію.
  Сталінград був у вогні, але перекинуті радянські підкріплення дозволяли ще триматися. Хоча тільки за краєчок міста і ціною колосальних втрат.
  Під час штурму Мурманська зібралася велика армада лінійних кораблів, підійшли й авіаносці. Місто пресували, наче катком із плазми. І бомбили та обстрілювали.
  15 листопада перейшли в рух фашистські війська, атакуючи місто, єдиний незамерзаючий порт у Льодовитому океані. У боях взяли участь "Мауси" і навіть танк "Щур", який фашисти хотіли випробувати на практиці.
  Втім "Щур" дещо розчарувала. Вона спочатку просунулася, а потім застрягла в кучугурах. І зупинилася на околиці міста. Німці виявилися не цілком готовими до наступу. Але обстріл не припинявся. 16 листопада фашисти практично завершили зачистку нафтових свердловин. Але частина півострова була їм недоступна, через пожежі, що розрослися, до сьомого неба.
  17 листопада гітлерівці захопили останній рукав дельти Волги, і тим самим блокували Астрахань більш капітально. Баку ж давно було відрізаним.
  Штурму зазнав і Єреван. Місто на пагорбі, дуже зручне для оборони, але штурмувати його особливо танками важко.
  18 листопада радянські війська знову спробували на міцність оборону фашистів на північ від Сталінграда. Це послабило тиск на те, що залишалося від року на Волзі, але коштувало відчутних втрат.
  19 листопада німці зупинили через великі втрати штурм Мурманська.
  Таким чином, біснуватий фюрер ніяк не міг вирвати, численні скалки зі своєї позиції. Плани нацистів покласти край СРСР до зими - провалилися.
  Найгірше, що і Японія, призупинила наступ, через холоди, і величезні втрати в живій силі. Єдине, самураї збільшували випуск власних тридцятьчетверок та ліцензійних "Пантер". І могли вже наступного літа завдати неприємностей.
  20 листопада німці загасили частково пожежі, очистили більшу частину півострова.
  21 листопада радянські війська знову атакували німців і, навіть вклинися на північ від Сталінграда на кілька кілометрів. Фашистам довелося послабити свій тиск, і намагатися відновлювати позиції.
  Бої як кажуть у таких випадках, просто на рівні фрейку!
  22 листопада фашисти спробували просунутися у районі Туркменістану. І пройшовши десяток кілометрів, було зупинено. Але 23 листопада, ввівши в бій шахські бригади, знову просунулися. Ситуація гранично загострилася у районі Середню Азію.
  24 листопада на фронтах не відбулося суттєвих змін.
  25 листопада фашисти відновили штурм Мурманська. Шпурнули у бій нові частини. Але користі поки мало.
  Настало 26 листопада - одинадцять років з виборів до Рейхстагу, після яких Гітлера було призначено Рейхсканцлером.
  Вперше на фронт виявився перекинутий новий танк Е-100.
  Це була бойова практика подібної машини.
  Танк виглядав досить довгим, майже плескатим. З нього стирчало довге дуло 128-міліметрової гармати. І лобова броня під кутом із сорок п'ять градусів. І сам нахилений із бортів.
  Танк Е-100 рухався завдяки новітньому двигуну в 1500-кінських сил, більш спритно, ніж "Маус". І від нього відскакували снаряди.
  А всередині машини з'явилася безжурна четвірка Магда, Крістіна, Герда та Шарлотта.
  Дівчата народили для фюрера дітей і залишили їх під наглядом особливих няньок з СС.
  І щойно прибули на фронт. Дівчата дуже веселі. Вони скучили за баталіями. І тут якраз можливість проявити себе. Взяти нарешті цей північний Севастополь.
  І затвердити панування Третього Рейху у Льодовитому океані. Ось справді, скільки ще можна затягувати війну? А четвірка думає: може з ними разом хоч щось змінитися?
  Під Мурманськом не надто морозно - утеплює Гольфстрім. Дівчата налаштовані по-бойовому. У кожної народилася пара - хлопчик та дівчинка! Тож можна й порадіти.
  Магда та Христина крутилися біля гармат. Танк новий і управляється досить легко. З бортів його захищає 120-мм похилої броні, плюс ще 50-мм щиток. Тож машину не пробити з усіх ракурсів.
  Дівчата насвистували пісеньку. Їм у душі здорово.
  Герда з посмішкою на бурштинових вустах помітила:
  - Ось тепер у нас із Гітлером спільне потомство. Ми є членами царської родини!
  Шарлота хихикнула, помітивши:
  - А попереду - самі нулі!
  Танк "Е"-100 підходив до радянських позицій. Все навколо було зруйновано настільки, що постріли з боку порад рідкісні, і, як правило, з легких гармат.
  Магда навела 128-міліметрову гармату і пальнула по радянській сорок п'яті. Дівчина медова блондинка заспівала:
  - Я тигриця, і в мене оскал... І злий тигр усіх розірвав!
  Радянська сорокап'ятка відкотилася, кілька російських солдатів було вбито.
  Магда промуркотіла немов кішка:
  - Я супермен мій метод простий... Я відгризу тим, хто з вовни хвіст! І після цього дівчина як стала реготати. Ну, прямо як буйнозмішана богиня.
  Дівки повії Гітлера розгойдували танк. І самі підскакували в машині із похилою бронею.
  Але ось войовниці повернули свою машину. Шарлота ця красуня з волоссям кольору міді, як проспіває:
  - Цок, цок, цок... Катитись потік! Кіннота нацистів з'їла весь пісок!
  І після цього Шарлота як схоче... Навіть зубами забрязкала. А знову танк крутнувся. Німці зірвали паркан із колючим дротом. Машина розмірами з тиранозавра паскудно гарчала. А войовниці скалили свої милі та м'ясоїдні мордочки.
  Дівчата винесли у собі та народили дітей від Адольфа Гітлера. А це вже дещо говорить. Гарні мегери, але при цьому моральні виродки. Ось розчавили радянського солдата, котрий потрапив під колеса. І вм'яли в ґрунт 76-міліметрову гармату. Проїхалися нею. Розплющили сталь. Войовиці показали фігурний пілотаж. Снаряди здавались невиннішими за горох, у брязкальці якого трясе дитина. Наступна гармата, яку розплющив Е-100, була 85-міліметрова.
  Магда хихикнула:
  - А ми давимо росіян, як клопів!
  Крістіна поправила свою подругу:
  - Швидше, навіть як ведмедів! А ведмідь тварина велика!
  Руда Шарлота додала, скеляючи ікла:
  - І зубасте!
  Німецькі танки продиралися, крізь міські лінії оборони. Радянські війська билися дуже вперто. До рук зброю взяли всі. В ополченні билися навіть десятилітні хлопчики. Чимало було й дівчаток. Зібралися всі мешканці, але не вистачало зброї. Масовий героїзм виявлявся у всьому. Піонери, використовуючи саморобну вибухівку, або зв'язки гранат, підбиралися до гітлерівських танків, і кидалися під гусениці - помираючи за Батьківщину.
  Танк Е-100 зазнав кількох пошкоджень. Один з хлопчаків зумів проштовхнути важку міну. Загинув сам, але зашкодив німецькій машині. Лопнув ковзанку, і злетіла частина гусениці. Велика машина сповільнилася. Потім пара воїнів кинула зв'язки гранат, розбиваючи товсті гусениці.
  Е-100 пройшовши передню лінію, втратив рухливість.
  Герда навела шість кулеметів і врубала їх, коли радянські солдати спробувала контратакувати. Десятки росіян та представник інших народів Росії, завалювалися, пробиті кулеметними кулями. Втім, радянські солдати бігли вперед. Кидали гранати і гинули. Частина уламків долітала, до Е-100, але кулемети працювали справно. А бісова Герда така влучна. І її кулі майже не пролітають задарма.
  І гинуть російські солдатики...
  Крістіна палили зі скорострільної 75-міліметрової гармати, осколковими снарядами, і палила зі спареного кулемета. Руда бестія, розриваючи кулями радянських солдатів, прошипіла:
  - Носителька смерті я... Сам сатані мені рудою є рідня!
  Магда несміливо помітила:
  - Ну, не треба так. Сатана ворог Божий і приречений на вогняне озеро!
  Христина шльопнула босою ніжкою по металу і проревела:
  - А що озеро вогняне? Моє волосся, такі як полум'я!
  Герда з усмішкою відзначила:
  - Сам фюрер відпустить нам будь-які гріхи... Точніше саме поняття гріха є по суті застаріле?
  Магда знизала плечима:
  - Хочете сказати, що поняття гріха застаріло...
  Герда знову врубала кулемети, придушуючи відчайдушну контратаку російських солдатів. Кулі вбивали їх немов гостинці з пекла. Дуже сильно захищений Е-100 у цій модифікації. Цілих вісім кулеметів, два спарені з гарматами, інші керувалися на шарнірах. І луплять вони дуже сильно.
  Герда ревла з усмішкою:
  - Гріх, це і є основою існування Третього Рейху! Наша релігія, це воістину віра звірів!
  Руда Христина, палячи з гармати і вбиваючи російських солдатів, проспівала:
  - Мій ласкавий і ніжний звір... Твої ікла люблю повір! Мій пекельний і ікластий звір!
  Одна з радянських зеніток знову примудрилася потрапити по катках і розбити їх. Е-100 остаточно зупинився. Магда, правда, покарала настирливу зенітку, накривши її важким зарядом. Ну, гусениці виявилися розбиті.
  Скривившись Герда, викликала буксир і попросила:
  - Витягніть нас, будь ласка! Ми гинемо! Гусениці розбиті!
  Відповідь була негайно:
  - Буксир буде!
  Христина з посмішкою проспівала:
  - Ось цей хід! Ворогів у витрату!
  Магда вистрілила по зброї, яку російські солдати намагалися витягнути на пряме наведення. Рознесла ствол і розкидала в різні боки радянських бійців. Один із солдатів був розірваний навпіл, і бився в агонії.
  Блондинка-християнка перехрестилася, і піднявши очі до неба благала:
  - Вибач мені Господи! За мимовільне гріх та вбивство!
  Христина захихотіла і помітила:
  - Ні так не можна! Ти маєш бути твердою як скеля! Стань скелею заради нас!
  Магда впевнено відповіла:
  - Скеля є лише одна - Ісус Христос!
  Руда дияволиця гаркнула:
  - Ісус був пацифістом! А наша віра та професія війна!
  Танк Е-100 підхопили на буксир та потягли у бік німецьких позицій. Герда з посмішкою снігової королеви помітила:
  - Ковзанки це найвразливіша частина танка. І із цим треба боротися!
  Шарлота похитала головою:
  - Щитками повністю ковзанки не прикрити. Це не можливо, так частина гусениць все одно виявиться відкритими!
  Магда запропонувала:
  - А якщо зробити ковзанки маленькими та без піддону?
  Руда дияволиця хихикнула і показала перлинні зуби:
  - А як надати їм більшої швидкості?
  Магда потерла голою підошвою по металу і запропонувала:
  - А якщо використати електродвигуни?
  Шарлота підтягнула живіт і покрутила шиєю:
  - Можливий варіант... І танки горітимуть менше!
  Магда плаксиво вимовила:
  - Ось коли ми потрапимо в пекло, то горітиме, і палатиме як смолоскипи!
  Руда чортівка гаркнула:
  - І що ж... І ангели створені з яскравого полум'я! Будемо янголами!
  Христина взяла і оглушливо заспівала:
  - Я не ангел, а просто чорт, але для людей я стала святою .... Отримайте вороги розрахунок, під тортуром болю такий неземний!
  Дівчата замовкли... У небі крутилися штурмовики і гуркотіла канонада. А бомби всі сипалися і сипалися... Неначе справжній град руйнування та спустошення.
  Мурманськ горів і гинули люди. Німці навіть запустили балістичну ракету. Не надто ефективна зброя. Найпростіше скинути п'ятитонну бомбу з Ю-488, буде точніше і дешевше.
  Крістіна вискочила першою босоніж на сніг, коли танк відвели запасну стоянку. Там взялися фахівці за ремонт. Дівчата ж перебралися у теплу хату. Влягли на матраци. Герда та Шарлотта стали грати у кишенькові шахи.
  Магда та Крістіна стали робити прес, щоб животи були рельєфними, і не обвисали під час вагітності. Красиві до тремтіння в стегнах войовниці. Ще свіжі, але це вже жінки, які народили дітей. І вмирати тепер не так вже й страшно - є кому продовжити рід! Нехай навіть із насінням такого підонка як Гітлер.
  Але дівчат з батальйону СС "Тигриці", фюрер це справді щось на зразок Бога. Причому вже не язичницького божка, а чогось Всемогутнього та незбагненного у своїй геніальності.
  Герда ж грала королівський гамбіт та розвинула сильну атаку. Шарлота завзято захищалася. Ішов обмін ударами. Але скінчилося все взаємним винищенням і нічиєю. Потім стали грати у шахи, Магда та Крістіна. А Шарлота та Герда стали робити прес і віджиматися. Дівчина активно підтримувала форму.
  Магда, граючи і тіснячи противницю, філософськи помітила:
  - А все-таки дивно...
  Христина з безневинною посмішкою на вустах запитала:
  - Що дивно?
  Блондинка-супермен відповіла:
  - Те, що білі - це кольори добра, але війну саме вони починають перші!
  Руда чортівка раціонально помітила:
  - Але ж ми теж несемо добро... Але на Росію більшовиків напали першими!
  Магда у відповідь із сумним тоном проспівала:
  - Але ось перед нами все цвіте, за нами все горить.
  Христина у відповідь дзвінким голосом додала:
  - Скилити не треба! З нами той, хто все за нас вирішить!
  Герда продовжила співати:
  - Веселі, не похмурі повернемося додому - атлети біляві нагородою буде нам!
  Після чого вся четвірка розреготалася... З'явився підліток, що прислужував, і роздав дівчаткам бутерброди з маслом, сиром, ковбасою, а також сухофрукти. Дівчата поїли, і їх у теплі розморило. Красуні задрімали. Добре коли ти молодий і здоровий - легко йдеш у сон.
  Наступного дня 27 листопада, Е-100, виявився лише частково відновлений. Дівчата не брали участі у наступі. Зате в одному бікіні, і босоніж по кучугурах влаштували пробіжку. На них дивилися, ніби на цокнутих, у мороз линули майже голяка. Але дівчата це взагалі найвищий пілотаж. Адже вони особливі люди майбутнього!
  Герда вирвалася вперед. А не так босонога дівчинка Герда, що була у казці Андерсена. Але теж мужня та загартована. І натомість стала природженою вбивцею. Швидке дівчисько, з міцними м'язами.
  Втім, усі чотири дівчата добрі. Вони промчали у швидкому темпі півсотні кілометрів і повернулися назад. Потім зробили серію вправ, заспівали, і похиталися. Трохи повправлялися у стрільбі.
  Лише наступного дня танк Е-100 полагодили. Ну що ж, і це не так уже й погано. Тим більше, що в цій надважкій машині було оригінальне розташування ковзанок, відмінне від шахового порядку, що підвищувало ходові якості по снігу, але створювало з незвички певні проблеми ремонтникам. Хоча якраз монтувати Е-100 простіше, ніж "Тигр" чи "Пантеру".
  28 листопада гітлерівці змогли трохи глибше прорватися у Мурманську. Але опір радянських військ просто незбагненний. І навіть шістнадцятидюймові снаряди лінкорів Британії та Німеччини не могли зламати волю захисту.
  Але фашисти все одно просувалися. Танк Е-100 пройшов за день кілька кварталів, але знову пошкодив гусениці. Але цього разу ремонт зайняв лише кілька годин. 29 листопада дівчата-термінатори зіштовхнулися із танком КВ-3. Радянська машина кілька разів потрапила до лобової броні, але снаряди відлетіли від нахилу. Магда прошибла у відповідь російський танк, змусивши його палати, наче купу складених смолоскипів.
  Христина із знущальною усмішкою запитала напарницю:
  - А тобі що тих росіян зовсім не шкода?
  Магда щиро відповіла:
  - Я всіх шкодую, навіть тих, хто недостойний жалю!
  І дівчина тяжко зітхнула, обернувши очі до неба. Воїтельки намагалися діяти дедалі обережніше. Щоб не відволікатись на ремонт. Знаряддя 128-міліметрів і 75 працювали немов ішаки. Але все одно танк отримував ушкодження.
  Ось одна зі стін вибухнула і обрушувалася на машину. Подряпала і злегка пом'яла броню.
  30 листопада гітлерівці ще більше просунулися. Місцями навіть вийшли до центру міста. Але того ж дня, влучний постріл сорокап'ятки, пошкодив дуло 128-міліметрової гармати, і дівчата були змушені знову встати на ремонт. Причому, мабуть, довша.
  Тоді четвірка вирішила замість танка битися, наче проста піхота. Красуні намагалися вести бої, борючись в одному бікіні. Але в мороз дівчата могли витримати лише кілька годин у такому напівголому вигляді, а потім тікали відігріватися.
  Герда заривалася в сніг, стріляла з нового автомата МР-44, і вбивала російських солдатів досить активно. Ось воно босонога дівчинка, з білим волоссям, потрапила в голову полковнику Червоної армії. І сказала:
  - Ні, я таки арійка!
  Шарлота, яка просувалася з іншого боку, хихикнула:
  - Ти войовниця, яка приносить ворогам смерть. - Тут руда, голонога дівка, пальнула в майора і потрапила йому прямо під око. Досить вишкірилася. - Ось бачиш, я стріляю анітрохи не гірше!
  Герда дала чергу, прикінчивши комсомолку, і капітана російських військ показала зубки стерва:
  - Та ти стріляєш, а пилю! Наче бензопила!
  Шарлота метнула босими пальцями ноги уламок скла. Той догоди в шию лейтенанту російської армії, і прочирикала:
  - А я ось, скельцями балуюся!
  Герда пробігла снігом, залишаючи босі, витончені сліди. Вона мчала нахилившись. Потім дівчина-тигриця перекинулася і зробила сальто. Перекрутилася і посунула головою в підборіддя радянського солдата. Той виплюнув кров'ю. Герда стиснула голими ногами горло і задушила росіянина.
  Руда диявола Шарлота душила піонера. Ось які гидкі та злі виявилися дівчата.
  Магда теж убивала російських солдатів, але не чіпала дітей. Ні, на дитину вона руку ніколи не підніме. І взагалі пролиття крові не приносило їй задоволення. Але все-таки вона тигриця з батальйону СС, і має виконувати наказ.
  Ось Христина кинула кинджал у хлопця, на вигляд років дванадцяти. Вже жорстока. Ні, не повинні дорослі вбивати дітей!
  Магда перехрестилася і прошепотіла:
  - Вибач Господь! Ти ж це мені гидко, але війна є війна!
  І блондинка вистрілила в російського снайпера, той упав, пробитий точним попаданням у перенісся. На жаль, з'явилася уславлена четвірка. Дівчата спочатку вбивали англійців та частково американців, але тепер взялися за
  росіян. Такі гримучі оскали Другої світової війни. Оскали які показують самі що не наїсти реальні, і гострі ікла!
  Христина потерла босою ногою по дереву, мерзляку все-таки і помітила:
  - Бридко? А чого ви хочете від рудих відьом!
  . РОЗДІЛ Љ 14.
  Німці поступово заморожували активністю. У тому числі й авіаційну - причому вимушено через погіршення погодних умов. Виконати поставлені напередодні настання завдання не вдалося. Щоправда, Кавказ практично захоплено. Бакинське нафтовище під контролем. СРСР втратив своє найбільше джерело нафти. Щоправда, самі німці ще змушені витратити час на відновлення свердловин. Захоплена і Карелія, Архангельськ, частина північного узбережжя. Відрізаний остаточно від зв'язку з рештою Росії Ленінград. Деякі інші території захоплені у центрі. Половину Туркменії теж окуповано. Японія захопила цілком Монголію, і також вклинилася в Середню Азію і частково створила плацдарми за Амуром, в Усурійському краї. Щоправда, самураї досягли успіху трохи менше. Владивосток блокований повністю та його обстрілюють.
  До Москви залишилося кілометрів за двісті. І вже німці можуть обстрілювати столицю балістичними ракетами та бомбардувати реактивною авіацією. Але взимку і мороз Вермахт втратив можливості проводити подальший наступ. Тим більше, колоніальні війська: індуси, африканці, араби сильно мерзнуть. І втратили більшу частину боєздатності. Гріх подібною ситуацією не скористатися. Хоч Червона армія і зазнала величезних втрат, і теж сильно виснажена.
  Дійсно, генштаб прийняв рішення, незважаючи на всі труднощі з постачанням і втратою Кавказу провести взимку кілька великих, наступальних операцій. Нехай поки що фашисти взимку і носа не сміють висунути, зате ми їх примружимо і задавимо.
  Або, принаймні, змусимо битися в найгірших погодних умовах.
  Василевський голова генерального штабу і заступник міністра оборони цілком логічно, припустив, що СРСР не зможе виграти технологічні перегони у всієї Європи та Африки з Азією на додачу.
  У цьому плані за зиму перевага супротивника, особливо в авіації, тільки зросте. Так, звичайно, радянські конструктори вже розробили і продовжують розробляти нові досконаліші танки. Зокрема Т-34-85 з більшою вежею та потужною гарматою. Ну, а на підході і ІС-2 зі знаряддям у 122 - міліметри. Але ж і німці не стоятимуть на місці. Крім того, навіть нові машини не досить хороші, щоб побити "Лева" або якусь важку машину.
  Та й навряд чи вдасться тепер досягти чисельної переваги.
  Виступив і Вознесенський. Він також висловився за якнайшвидший наступ:
  - Після втрати Кавказу, наша армія відчуватиме найсильніший дефіцит пального. Точніше сказати, ми його вже й так відчуваємо повною мірою. Проте в зимовий час денний період набагато менший, часто стоїть нельотна погода і витрати пального також скоротяться.
  Нарком Жданов теж поспішив додати:
  - Крім того, наші бійці та сапери підірвали всі нафтові свердловини на Кавказі. А це означає, що фриці поки що не можуть скористатися нашою нафтою. Але з огляду на те, як швидко жорстокі фашисти вміють все будувати та відновлювати, то вже навесні в артерії економіки Третього Рейху потече й Бакинська нафта.
  Сталін підбив дискусії підсумок:
  - Наприкінці грудня завдамо першого зимового удару. Питання лише де?
  Тут уже єдностей військові не мали. Жуков пропонував ударити у центрі та відкинути супротивника від Москви. Василевський припускав, що краще намацати слабке місце у Тихвіні. Заодно і допомогти Ленінграду, який подвійне кільце блокади може і не пережити.
  Рокоссовський висловився за наступ у напрямку Воронежа. Були ідеї атакувати нацистів в Астрахані, або навіть під Архангельськом. Сталін вислуховував усі зауваження, щось чиркав і думав.
  Думка відсунути супротивника від Москви виглядала спокусливою та напрошуючою. Проте саме в центрі фашисти зараз найсильніші та добре зміцнилися.
  Атакувати, форсуючи Волгу, здавалося нелогічним, річка велика і повноводна, і перша фаза операції стане затяжною.
  Можливий варіант атаки між Доном та Волгою, але там уже наші били, і німці теж добре зміцнилися.
  Найбільш логічно виглядає ідея Василевського. На півночі німці слабші, та й у їхніх військ якось менше бойового досвіду. Тим більше і Тихвін зайнятий нещодавно, німецькі війська розташувалися на виступі. Але цілком можливо, і фриці так міркують.
  Дати всіма силами у напрямку Воронежа? У конфігурації фронту утворився балкон, який було б дуже раціонально спробувати підсікти, немов косий осот.
  Ще деякі цікаві думки це довбати під Архангельськом. З огляду на те, що підкріплення фрицям доведеться перекидати морів - раціонально зерно і в цьому напрямку є.
  Хоча й самі свої війська постачати важко, тим більше, що підводний флот у фашистів у морі тотально домінує. Та й нові крейсери у гітлерівців входять до ладу. Начебто навіть раніше затоплений лінкор "Бісмарк" вони майже побудували. Причому новий корабель має побити рекордні розміри та озброєння "Ямато".
  Хоча з іншого боку, навіщо фрицям лінкори? Пустити всьому світові в очі пилюку? Більше турбують дані про нові види озброєнь, що розробляються у Третьому Рейху. Особливо про ракети, і реактивну авіацію, а це серйозно.
  Трохи похитнувшись, Сталін затвердив план: розпочати наступ на Тихвінську область наприкінці грудня, а на початку січня помацати супротивника під Воронежем.
  В цілому подібне виглядало логічним ... А тим часом вже призабута четвірка дівчат продовжувала своє геройство на Східному фронті. Герда і Шарлота і Крістіна, і Магда фон Зінгер - після паузи викликаної тим, що вони майже одночасно завагітніли; потім народили здорових дітей, повернулися на фронт.
  Погода стояла холодна прилетіла красуня якраз двадцять п'ятого грудня. Йде сніг і накручує кучері вітер. Та й місце вони собі обрали не найтепліше - просто під Ленінград.
  Після прибуття дівчата в бікіні влаштували собі пробіжку кучугурами. Справді, справжні арійки повинні показати, що їм не страшний ніякий, навіть лютий холод. Разом з ними біг хлопчик-ніндзя, який прибув з Японії, якого всі називали Карась.
  Цей хлопець прославився участю у спеціальних операціях. Приємні східні риси, разом зі світлим волоссям, успадкованим від невідомого батька, робили хлопчика дуже гарним.
  Дівчата навіть будували йому у відповідь очі, хоча Карась, мабуть, їм поки що не пара. Але рельєф мускулатури, немов дріт і біжить, що за ним не наздогнати навіть цим загартованим і все тигрицям.
  Дівчата після пологів на тренувальній основі повністю відновили форму, але витримувати такий крижаний темп не кожному супермену дано.
  Христина, яка встигла, як і Магда, фон Зінгер побитися з росіянами помітила:
  - Морози та сніги їхній головний союзник. А так нічим не крутіший за англійців!
  Магда слушно помітила:
  - Я б так не сказала. Росіяни набагато сильніші і підрозділи практично ніколи не відходять назад!
  Шарлота зробивши сальто, під час пробіжки, хихикнувши, помітила:
  - Але це швидше їх слабкість, ніж плюс.... Я взагалі не розумію таких методів управління військами, як створення загороджувальних загонів і розстрілів командирів відступаючих підрозділів.
  Босонога Герда сама, перевернувшись при бігу і зробивши розтяжку, погодилася:
  - Звичайно - з-під палиці не вийде добрих вояк. - Тут дівчисько-блондинка, правда, була змушена, скрипучи серце визнати. - Але добре росіяни воюють, якщо вже цілих два з половиною роки протрималися. Нам би їхня живучість!
  Христина зневажливо пирхнула:
  - Нам кажеш?
  Герда хихикнула, помітивши:
  - Ми ж еліта! Особливо Марсель!
  Найкращий ас усіх часів і народів, не дивлячись на категоричну заборону Гітлера, який хотів, щоб цей символ непереможності зосередився виключно на викладацькій роботі - адже він все-таки генерал-лейтенант все ж таки вирвався на фронт.
  Точніше, фюрер милостиво дозволив йому повернутися, якщо буде німцям десь погано.
  Фашисти звісно про всяк випадок зміцнювали оборону і готувалися до зими, але дуже сумнівалися, що з російських знайдуться ресурси для масштабних наступальних акцій.
  Проте розвідка працювала. Тобто інформація про наступ, що готується, з метою звільнення Тихвіна все ж таки просочилася. Причому радянські війська розпочали потужну артпідготовку якраз на Різдво.
  Лупили "Катюші" і навіть пара перших реактивних пускових установок підвищеної потужності "Андрюша". І гуркіт стояв від розривів такий, що босоногі, напівзамерзлі дівчата вловили його.
  Благо слух у них чудовий і очі виблискують іскорками.
  Переглянувшись між собою дівчата, дійшли висновку:
  - Що ж тепер поб'ємося, як слід!
  А хлопчик-ніндзя Карась повідомив:
  - Моє завдання буде увійти до Ленінграда і там розвідати. Ви надто гарні для розвідниць!
  Магда млосно нахилила вії відповівши:
  - І ти теж... А якщо росіянам здасться дивним, то твій акцент?
  Карась логічно зауважив:
  - Коли говориш російською мовою надто правильно, це в тобі набагато сильніше видає іноземця. Принаймні я побіг, а гарненько придавіть супостата на фланзі.
  Дівчата помчали до свого танка. Вони ж танкістки-випробувальниці. І вибрали собі щось нове. Точніше навіть одразу два танки-новачки, які мають пройти обкатку на фронті.
  А саме "Ласки", машини із двома членами екіпажу дуже низьким силуетом. Найперші моделі танків нового покоління, де німці і справді серйозно зайнялися ущільненням схеми компонування. І деякі цікаві ноу-хау в управлінні. Зокрема електрична трансмісія та розташування коробки передач, вмонтованої в мотор. А самі танкісти парочка розташовувалися практично лежачи. При цьому трансмісію та двигун помістили ззаду, а дівчата зручно розташувалися на животах. І їхні ніжки давили передачі та кнопки ззаду, а руки, навпаки, при перемиканні рухалися зручно. Найлежаче сидіння зроблено на замовлення і копіює форму їх тіл. Башти правда немає - вийшла САУ, причому таке низеньке, що ковзанки розташовані назовні.
  Звичайно, повертати не може гармата, але трохи обертатися здатна. Ну, а сам винищувач хвацько розвертається навколо своєї осі і компенсує тим самим відсутність вежі.
  Магда пояснила дівчаткам-напарницям:
  - Там без вежі танки отримують дешевші та нижчі. Ось ми можемо регулювати висоту, опускаючи до 1,2 метрів і піднімаючи до 1,5... Майже як партизани повземо-пластунськи.
  При вазі 12 тонн машина мала відмінне лобове бронювання 82 - міліметри під кутом нахилу в 40 градусів від горизонталі у верхній частині. А нижня - зовсім маленька. Борти захищені гірше в 60 мм, але ще прикривають самі ковзанки. Двигун 400 кінських сил забезпечує відмінні ходові якості. Плюс ще розташування котків і підвіска, дають можливість не тільки знизити силует, але й також забезпечують прекрасну прохідність по заметах.
  Як не крути, але важчий звіринець, починаючи з "Пантери", куди більш громіздкий і незграбний. А на кучугурах і зовсім труновій.
  Герді, яка, розташувалася зі своєю давньою напарницею Шарлотою, і мимоволі вона відчувала дискомфорт у тісному, компактному та довгастому ящику танка. Хоча звичайно, треба віддати належне, що машина із озброєнням Т-4 та найкращим бронювання вклалася у вагу 12 тонн. Блондинка-термінатор помітила:
  - Найкомфортнішими танками, були "Тигр" та "Лев". У цій машині навіть нам дівчатам важко повернуться.
  Шарлота заперечила:
  - Зате захист... Як у новітньої "Пантери", що тільки з Листопада і почала вступати у війська з 60-міліметровим корпусом.... Правда лоб закритий краще за нашого зі 120-міліметрів, але в нього ще треба і потрапити. У такому вугіллі як у нас 85-міліметрова гармата дасть рикошет і при стрільбі впритул.
  Герда почухала собі ногою за вушком, але від цього руху байдуже вперлася в похилий дах і помітила:
  - У росіян нас попередили, чи можуть з'явитися танки з калібром у 122 - міліметри. Розвідка не спить!
  Шарлота впевнено вимовила, надуючи щоки і кривлячи в гніві рот:
  - Наша розвідка, як завжди, на висоті. Тільки нас замкнули в тісному ящику.
  Новий двигун в 400 кінських сил, як свідчила інструкція, міг бути на короткий час форсований водометалонової або азотистої сумішшю. В цьому випадку танк міг кілька хвилин промчати зі швидкістю понад 100 кілометрів.
  Радянські війська пішли у прорив, перед цим зрешетивши всі траншеї та дзоти фашистів. Але гітлерівці більшу частину військ відвели на другий та третій рубіж. Після чого спробували зустріти піхоту артилеристським вогнем та кулеметними рядами.
  Попереду, ясна річ, рухалися танки. Так як потужніша Т-34-85, ще не надійшла в масове виробництво, атакували дрібніші і рухливіші Т-34-76. Вони, не зважаючи на втрати, лізли на лінію окопів і користувалися своїми чудовими ходовими якостями на снігу.
  А ось і німецькі машини намагаються відповідати. Т-4 вже знято, з виробництва, але кілька таких ще знаходяться в строю. Вони, як не дивно, краще рухаються по кучугурах, ніж нові монстри. Тим ще треба завести, щоб очистити сніг, що забився між катками. Навіть смішно як фриці кип'ятять у котлах воду, а потім ллють її на гусениці, щоб зійшла ця мерзенна кірка.
  Навіть найкращий німецький танк "Лев" і то мучиться з подібними катками. Правда в самих модифікаціях вже французи це врахували, та й сама машина у них здатна і обставити тридцятьчетвірку... Але це лише умовно кажучи так просто.
  Але пара німецьких танків таки зрушила... Але зате інші як сказати... У топі! Щоправда, зі "Лева" круті танкісти намагаються лупити Т-34-76 з великої дистанції. Треба відзначити, що з огляду на крихкість броні біля литої вежі радянської конструкції, шанс вразити, на жаль, є.
  Нестача легуючих елементів настільки гостра, що навіть 50-міліметрові знаряддя фриців небезпечні. Втім, від влучень маленької 37-міліметрової гармати теж трапляються обвали та осипання броні, або корпус із вежею виходять тріщинами.
  Відносна вразливість "тридцятьчетвірки" призвела до того, що ідею переозброєння "Пантер" потужнішою гарматою відклали до кращих часів. Або точніше найгірших - якщо до серії підуть ІС. Але поки що ІС-1 не став масовою серією. Але на рахунок ІС-2 інформація вже просочилася. Оскільки багато генералів вже розуміли, що СРСР майже приречений, і не знаходили ганебним зрадити за гроші Батьківщину. Отже, кількість шпигунів, у тому числі й генштабі, значно зросла.
  Ось важка модифікація "Лева" зі 128-міліметровою гарматою. Намагається довжиною лапою дотягнутися до тридцятьчетверок... Але спробуй потрап.
  Втім, радянські танкісти вирішують атакувати фриців самі. Нехай навіть з огляду на скорострільність знарядь вермахту це й самогубно.
  Ось "Леву" вдалося відірвати вежу і четверо друзів полетіли голубами на той світ... Але інші танки ще активніше підтискають... Ось нагострилися умільці якось форсувати дизельні двигуни, що ті нехай на короткий час, але без будь-яких сумішей розганяють танк до 70 км. Нехай двигун після цього і ламається. Але тут в атаку йдуть запеклі хлопці, у яких повернення не передбачено. Ну що ж? Якщо інакше не можна жити, то забудь про виживання.
  І ось немов демон зі снігового світу, радянський танк, обравши собі найдорожчу жертву - таранить важкого та забійного "Лева". Німецька машина тільки-но почала виїжджати з ангари.
  Удар сильний, дуло радянської машини згинається. "Лев" досить низький і корпуси обох машин сплющуються. А потім вибухає розташований попереду німецький двигун. І починається пожежа, і втеча гітлерівців через нижній люк.
  Не всі, звичайно, радянські танки змогли прорватися на таранну дистанцію. Знаряддя у фриців працюють і перемелюють. Але хто вдався, той і як уріже!
  Герда і Шарлота трохи випередили своїх подруг і опинилися в межах, коли вже видно радянські машини. Що ж можна стріляти, але краще наблизитися. З п'яти кілометрів, навіть тендітну броню тридцятьчетвірки проблемно взяти.
  Вогняна Шарлота філософськи помітила:
  - Ось завжди так. Не можна лупити на відстані!
  Герда заперечила:
  - Можна якщо обережно!
  Але поки що ситуація не змушувала відкривати вогонь з великих дистанцій. Та й їх пофарбований у білий танк навряд чи хтось помітить. А так добре йде машина. Ніхто не дорікне ходовій частині.
  Та й хід плавний. Радянські машини теж непогані і вже зламали першу лінію німецької оборони і прориваються через другу. А погода нельотна, піднялася хуртовина, і численна авіація вермахту у відключенні.
  Враховуючи чисельну слабкість червоної авіації, і найгостріший дефіцит пального, то найкращої погоди і бути не може.
  Нехай фриці ховаються. Ось уже деякі з них навіть білими ганчірками почали розмахувати. Буде Гітлеру капут...
  Герда вистрілила із двох кілометрів. У принципі це ще поразка не напевно, але бачачи, скільки німців російські встигли покалічити, чого чекати. Тим більше тридцятьчетвірки ще менш живучі, ніж на початку війни, а розробити нові родовища поки що не встигли. Так що...
  Блондинка-термінатор дуже хвилювалася, коли натиснула на курок гармати. Вже відвикла від бойової стрілянини - якщо не рахувати штурму Мурманська, хоча продовжувала і під час вагітності, а також перших місяців правління вправлятися в тирах та полігонах. Але мабуть у бікіні і босий воювати легше, стаєш з машиною одним цілим... Снаряд потрапив, і перекосив вежу... Ні, не спалахнув, але все одно змушений був зупинитися приятель. А тепер іншу жертву...
  Шарлота шепоче:
  - Хто звик за перемогу боротися. З нами разом у могилу зійде... - Герда вистрілила, і руда войовниця поправила. - Точніше ми всі разом ворогів зведемо до могили.
  Білосніжка-термінатор зло перебила:
  - Є, немає натхнення, не відволікай пісню!
  Шарлотта благаюче попросила:
  - Заспівай сама! Адже ти така здатна!
  І Герда ведучи вогонь, заспівала;
  Батьківщина та армія це два стовпи,
  На яких тримається планета!
  Грудьми захистимо тебе країна,
  Всім народом твоя рать зігріта!
  
  Хмари прохолоду, а світила спека,
  Автомат плече натер солдату!
  Назавжди вітчизна ми з тобою,
  Вириємо могилу супостату!
  
  Та часом жорстокий фортуни лик,
  Куля намагається пробити нам серце!
  Трохи відступився і боєць загинув,
  Відкрий Господь герою дверцят!
  
  У небесах бездонних нам спокій,
  Рай, блаженний воїнові не світить!
  Світ на батьківщині ношу з собою,
  Плід перемоги смакують наші діти!
  Герда поки співала, побила ще дев'ять танків, помітно покращивши свій рахунок.
  Тоді й Шарлотта заспівала:
  Вабні зоряні висоти,
  Ваблять у нескінченні дали!
  А наші людей світу думки,
  Мрія про Ікаря, що летить!
  
  Мій погляд невідривний від неба,
  До сфери доторкнутися важко.
  Від перших гвинтів Архімеда
  Зворушили їх довго і нудно!
  Тут дівчина не втрималася і почала сама наводити і палити... Радянські танкісти не звертали на постріли уваги, хоча підключилася й самохідка Магди. Все ж у завірюху не сильно розглянеш, де, що і як б'є. Плюс ще обидва танки підсіли і стали майже невиразні з кучугурою. Та й нова гармата була непомітнішою, і на кінці стояв глушник з відведенням вогника. Така ось найпідступніша машина вийшла у фриців.
  Карась який у цей момент завис із боку, з азартом проспівав:
  - Якщо жінки б'ються - краще в бійку не вступай!
  Ось здавалося, яку шкоду можуть завдати дві машинки всього по дванадцять тонн кожна? Однак у разі кадри вирішують все. Дівчата практично не промахувалися, хоч і не всі влучення виявлялися смертоносними. Три чи чотири похила броня тридцятьчетвірок давала рикошет, приблизно десяток всаджень привели до пошкоджень різного ступеня машин, але з розряду тих, що легко виправити в полі. Але близько півсотні поганої за якістю броні радянських машин постраждало серйозно.
  Ось, наприклад, командирську тридцятьчетвірку стало рвати, коли детонував боєкомплект. Вежу далеко відкинуло, а дуло згорнуло бубликом. Загинули та люди.
  Радянські танкісти із запізненням зрозуміли, що їх жалять і спробували контр атакувати.
  Дівчатам-тигрицям, дуже тісно, зате боєкомплект в 82 снаряди цілком можна порівняти з "Пантерою". Хоча боєприпаси упираються в ніс і про них дівчата обдирають локтя. Але поки що є чим вистрілити, а при зближенні потрапити до російських простіше.
  Герда дуже швидко хреститься і відправляючи ще один танк на металобрухт, шепоче:
  - Боже пробач! Це відважні хлопці, але хтось із їхніх командирів круто збожеволів!
  Шарлота помітила істерично шепнувши:
  - Якщо вони вийдуть нам у борт, то кінець!
  Справді тридцятьчетвірки стріляли на ходу, огорнулися димом, здригаючись від струсу. Звичайно їх потрапляння рідкісні, неточні постріли, але танк гуде.
  Лоб все-таки добре захищений і броня, як не крути високої якості, цементована. А це означає, що поверхня підвищеної твердості дає відмінний, просто як стрибки кролика рикошет.
  Але все одно всередині від цього стрімко, все одно, що залізти в барабан і по ньому лупитимуть важкими кийками.
  Щоправда, кабіна від влучень сильно нагрілася, але коли ти в бікіні, це навіть приємно після пірнання в замети. Але куди неприємніше, що радянський снаряд потрапив у правий фартух ковзанки. Це для ходових якостей машини, як скибочку під око. Хоча якщо врахувати що ковзанки не шахові, а окремим візком, то танк ще може рухатися. Розвернутися та самим піти. Ось це слід робити раніше. А так захист корми слабший. І кут нахилу менший. Якщо потрапить, то може й пробити. Не такі гармати у росіян слабенькі.
  Герда прошепотіла, знову випускаючи подарунок пекла їх напівавтоматичної гармати:
  - Але пасаране!
  Хоча це слово, точніше девіз іспанських комуністів для німецьких тиражних войовниць виглядає зовсім не доречним. Адже гітлерівці воювали на боці Франка. Хоча часом солдати охоче переймають чужі прийоми.
  При стрільбі Шарлота трохи повертала самохідку "Ласку", розбивання снарядом правої ковзанки, створило їм у цьому плані проблему.
  Радянські танки кучугурами мчали не так швидко як шосе, але все одно їх стрімкі стрибки, заважали і прицілу, і були швидкі.
  Ось снаряди сиплють практично впритул.
  І Герда палить на граничній швидкості, обливаючись згодом. Похила броня
  в лоб дає рикошет, але якщо по них влуплять в упор по бортах...
  Шарлота прокричала:
  - І навіть якщо потраплю я в товщі пекла - до колиски не повернуся!
  Дівчата стріляю до кінця, але снаряди проносяться з бортів і встромляються ламаючи ковзанки. Броня тріскається і машина спалахує.
  Герда приймає рішення:
  - Підриваємо машини та йдемо!
  Шарлота з надривом вигукує:
  - Хочеш кинути залізо?
  Герда рішуче вимовляє:
  - Є речі важливіші за метал, наприклад кадри!
  Шарлотта зриває невелику кінокамеру і кричить:
  - Зате наші подвиги будуть зафіксовані назавжди!
  Герда босими пальчиками повернула важіль, що приводить у дію вибухівку, здатну рознести на основи експериментальний танк. Дівчині-тигриці було дуже шкода знищувати подібний витвір мистецтва, але куди дінешся, якщо інакше радянські воїни, яким не відмовиш у хоробрості, захоплять унікальні технології.
  Так що підірвали "Ласку" і пірнули в кучугуру, щоб урятувати свої унікальні життя.
  Магда фон Зінгер та Крістіна теж не хотіли відступати і їхню машину розірвали точні влучення снарядів. Ось така доля - нещадна Паллада будь-якої війни. Коли тобі доводиться йти, залишаючи своє серце. Адже дівчата билися вправно, і встигли витратити практично весь боєкомплект. Але тепер їм довелося зариватися, наче зміям у кучугуру і там намагатися відсидітися від невблаганних радянських гармат.
  Коли ти спітніла і в бікіні, то залізти в глибини снігу ідея не найприємніша. Але хіба часто в нашому світі ти робиш те, що тобі приємно. У всякому разі, наприклад, вогник серйозно встиг Крістін, що стріляє до кінця, обпалити підошви, божественних ніжок. Але дівчина від цього стала ще злішою і кричала:
  - Честь і хоробрість на вагу не продаються!
  Магда, яку теж підпалило, ось навіть засмагла шкіра вкрилася пухирями, вигукнула:
  - Вогонь це жар, а не пожежа!
  Втім, радянські танки самі полегшили завдання. В люті вони розстрілювали покинуті "Ласки" без жалю, всаджуючи в розбитий метал багато десятків снарядів. Заодно частина танкістів висунулася з люків і, немов каскад водоспаду, крила самі німецькі машини і тих, хто сидів за кермом матом.
  Магда скривилася помітивши:
  - Вони, більшовики, звісно, хоробри, але вкрай безкультурні!
  Христина, спльовуючи сніг, що ліз у рот, несподівано проявила сувору справедливість:
  - А ти думаєш наші воїни краще?
  Магда з приколом помітила:
  - Звичайно ж, краще, якщо перемагаємо. Кавказ уже наш, далі до Москви всього кілька сотень кілометрів... - І медова блондинка суворо вишкірила довгі ікла. - Чи ти хочеш везти промови?
  Христина, яка, встигла вже надивитися всього і всякого тільки підняла ніжкою фонтан снігового пилу і хихикнула, відзначивши:
  - Часом мовчання є найстрашнішим видом зради.
  Ніч, завірюха та кучугури давали четвірці дівчат хороший шанс на виживання.
  . РОЗДІЛ Љ 15.
  Тим більше супротивникам не спало на думку прочісувати сніги і шукати в кучугурах голоногих чортів. Тож войовниці, закопавшись у сніжок, відсиджувалися, а радянські танки рушили далі, розвиваючи прорив. Хоча більше сотні машин так і залишилося валятися розбитими, перекошеними,
  в результаті дія дівчат-тигриць.
  Загалом радянські війська в перші кілька днів досягли деяких успіхів і зуміли помітно вклинитися у ворожі побудови.
  Фріци відійшли до Тихвіна і постаралися закріпитися в місті. Природно, будинки і житлові масиви, самі по собі вже досить серйозний захист від радянських військ.
  Відважна четвірка дівчат-тигриць встигла відійти до Тихвіна. Але їм довелося, взявши до рук пістолет-кулемети обороняти місто. А для танкістів це не найприємніше проведення часу.
  Шарлота, відстрілюючись від піхоти, що насідала, відправляючи чергового червоного солдата на той світ, висловилася:
  - Ну, хіба ми не чудовиська... А ще хочемо отримати скарб!
  Тихвін зазнав серйозних руйнувань ще при захопленні міста німцями.
  Зараз же фриці осідлали на барикади і розраховували збудувати неприступну лінію оборони.
  Герда відкрила вогонь одиночними - слід берегти патрони. Радянські війська втратили надто багато танків і тому в атаку пішла піхота.
  Звичайно ж, бронетранспортерів радянських моделей не вистачало. Тому й перли солдатики на забій. А їх зустрічали кулемети та автомати. Четвірка стріляла непогано і спритно ховалась у барикадах.
  Герда уклавши чергового радянського воїна, заспівала:
  - Нам треба ратний подвиг здійснити - інакше сенсу не отримаємо, жити!
  Бій кипіли у всьому місті. А зверху вже сипалися бомби, тим більше, що погода помітно покращала, і фриці отримали фору.
  Герда в люті метнула свої витонченими босими пальчиками кинджал і прокричала:
  - Наш бій буде переможним, інакше не можна!
  Шарлота, не гірше стріляючи у відповідь, додала:
  - Перемога одна, але велика!
  Герда зрізавши короткою чергою кілька бійців, додала:
  - Але й поразка малим не буває!
  Радянські самохідки обстрілювали Тихвін, польова та облогова артилерія підтяглася трохи згодом. Фріци посилила оборону та авіаційний пресинг. Радянські війська стягували нові літаки.
  Поява легендарного Марселя різко змінила співвідношення сили.
  Великий ас літав на МЕ-309, дуже потужній по озброєнню машині. І буквально зметав усіх на своєму шляху. Навіть у радянській армії спеціально попереджали, що подібний монстр з'явився у повітрі.
  Сам Марсель у жодному разі не вважав себе злим, а тим паче жорстоким людиною. Він думав, що борючись із Червоною армією, лише виконує свій священний обов'язок перед Батьківщиною. Тим більше, що багато фактів про звірства фашистів йому не були відомі. Та й надто багато списувалося на війну.
  Але перший після повернення бій суперасса. Летять радянські бомбардувальники, штурмовики та винищувачі. Вони хочуть дати жорстокий бій наземним частинам вермахту. Але Марсель усе це бачить і ще з дистанції за п'ять-шість кілометрів відкриває вогонь, та ще й насвистуючи, через ніс.
  Радянські машини та відважні аси ще до ладу і не розгледіли супротивника, як їхні літаки почали вибухати, а крила розсипатися. Марсель стріляв, не цілячись, а інтуїтивно. Він ніби заздалегідь знав, куди кожен льотчик полетить і спрямує своє крилате чудовисько. Так ось виходило, що юнак із дитячим обличчям змітає крилаті армади.
  Новий рік хоч і морозний, але видався спекотним. Радянські війська відчайдушно і, завзято атакуючи, намагалися взяти Тихвін. Фріци ж завзято захищалися, намагаючись утриматися у місті, де лежала артерія, яка живила неприступний Ленінград. Крім того, йшлося про престиж німецьких військ, яким важко і соромно віддавати великі міста.
  Погода як на зло покращилася і численні бомбардувальники супротивника особливо масовий Ю-288, жалили позиції радянських військ та бомбили комунікації.
  Радянський літак ЯК-9 і Лагг-5 сильно програвали противнику у озброєнні та швидкості. Зокрема МЕ-309, немов дракон вибивав слабші радянські машини. Крім того німці розробили тактику подвійного веденого, яка дозволяла ефективно використовувати свою чисельну перевагу та знижувала деякі проблеми з маневреністю у живучих, сильно озброєних, але важких німецьких машин новітніх Фокке та МЕ. Крім того на фронтах стали з'являтися і реактивні МЕ-262, правда ця машина поки що не цілком технічно надійна, а також легка, маневрена та дешева модифікація НЕ-162. Остання машини, була простішою у виробництві і технічно надійнішою за реактивні месершміти. Але для її управління були потрібні льотчики досить високої кваліфікації. Що дещо знецінювало, такі позитивні якості даної розробки, як мала вага літака - всього 1,6 тонни в порожньому вигляді, дешевизну та технологічність виробництва та найкращу у світі маневреність.
  Але ті німецькі аси, що освоїли цю машину, марнували її похвали. Особливо досяг Хаффмана - льотчик номер два після Марселя, що залишається недосяжним. Перевершивши, результат у 300 збитих машин Хаффман отримав високу нагороду Лицарський Хрест Залізного Хреста, з дубовим листям, мечами та діамантами. Його тактика зближуватися до мінімуму, а потім бити і відлітати назад максимально зручна на НЕ-162. Отже, Хаффман показав себе видатним майстром ближнього бою. Хоча результат Марселя в 3117 р. - збитих літаків все ще недосяжний.
  Тим більше другого січня 1944 року цей льотчик-легенда з'явився в небі, все ж таки вламав Гітлера, нагадавши, що німецьким військам погано, а потужніша німецька техніка явно пасує в снігах. Тож слід забезпечувати повітряне постачання оточеному Тихвіну, де осіли німецькі війська та бомбили всі підступи до міста.
  Дівчата-тигриці стріляли на землі, а суперас набирав рахунки на небі.
  Першого ж дня Марсель здійснив шість вильотів і збив більше сотні радянських літаків. Щоправда, 4 січня погода різко зіпсувалася... Піднявся буран, а радянські війська пішли на штурм міста.
  Чудова четвірка дівчат-термінаторів воліла битися разом - пліч-о-пліч. Такі неповторно красиві та смертоносні. Вони змушені були через холод все-таки накинути на себе камуфляж і битися у білому.
  На допомогу прибули і хлопчик-ніндзя Карась. Безстрашна дитина-термінатор, не боявся холоду і бився в одних шортиках. Єдиним засобом зігрівання у нього був маскувальний крем, який зробив шоколадну від засмаги шкіру білої під сніг, який продовжував іти, засинаючи всі вулиці. Причому використовував у бою метальні дуже тонкі металеві диски та меч-катану. Але, зрозуміло, і стріляв він чудово, причому з трофейної зброї. Втім, дівчата також не промахувалися, використовуючи автоматичні гвинтівки.
  Така зброя купніше пістолетів-кулеметів, а головне надійніше. Втім, автомати МН-44 німців, як правило, не підводили. До третьої зими добре налагоджена німецька військова машина була готова. Зокрема навіть у хуртовину Фокке-Вульф і МЕ використовуючи підігрів, умудрялися завдавати радянським військам болючих хоч і обмежених уколів.
  Герда стріляючи навскидку, намагаючись не дивитись у бік, де падали радянські солдати. Багато бійців були дуже молоденькі сімнадцяти-шістнадцяти років. Піхоту набирали обвалами, підгортаючи усі ресурси. Справді, багато виявилося втрачено.
  Але серед фриців повно іноземців. Зокрема, Швеції, в якій на недавніх виборах перемогли нацисти, і ця маріонеткова територія під контролем Третього Рейху. Ну, а вже дві дивізії та чотири бригади зі Швеції прибули у ролі добровольців. У самій країні проходять мітинги та масові ходи з вимогою - війни. І носять портрети Гітлера та Карла дванадцятого.
  Так що вступ Швеції у пряму війну питання часу. Іспанія та Португалія вже воюють, але посилають війська куди на південь. А зараз узимку вони взагалі намагаються забратися кудись за Кавказький хребет. Бразильський корпус мабуть готовий зробити стрибок, до Середньої Азії, де вже з новою силою розгорається рух басмачів.
  Але це все деталі, що в Тихвіні бореться і дивізій власівців. Ці хлопці б'ються зло, розуміючи, що на полоні на них чекають страшні катування і неминуча петля. А що німці? Втім, не цукор! Їм теж доведеться несолодко, багато хто здохне в Сибіру, але все ж таки вішати без розбору їх не будуть.
  Герда змінивши обойму, і скошуючи одягнених у сірі шинелі солдатів - на всіх у росіян не вистачає маскувальних халатів, уявила, що може чекати їх у разі полону... І посміхнулася до можливої сексуальної, крутої пригоди. Щоправда потім у Сибіру буде гірше. Як цей мороз дістає - вогнеметний жар і краще. Ось у пустелі вони швидко звикли до розжареного піску і гасали босоніж, але тут так не вийшло. Через кілька годин у бікіні по морозу, починало трясти і слід було відігріватися в лазні. Там їхні юнаки з елітного батальйону СС розігрівали тіла ударами ялинового віника. Ну і не тільки зрозуміло віником - там хлопці добірні красені-арійці, те, що треба!
  Вони вже зовсім втратили колишню сором'язливість, а може, навпаки, набули розкутості мачо жіночої статі. Але зараз їм доводиться трохи відступати - радянські піхотинці, завалюючи підступи трупами, підійшли на занадто небезпечну близькість і стали закидати гранатами.
  Потрібно було розірвати дистанцію, щоб не потрапити під осколковий град.
  Магда отримала невелике розсічення осколком і у відповідь за три секунди випустила вісім куль. Радянські солдати бігли майже, не зриваючись, лише трохи пригнувшись і обойма знайшла собі жертви. Розрядила вісім патронів та Христина. Агресивна руда дияволиця виразилася:
  - Безумству хоробрих, співаємо ми пісню!
  Але радянські воїни, мабуть, вирішили довести, що в цьому мудрість життя. Німецький штурмовий кулемет лупить щосили, а його постріли немов ігноруються. Хоча солдати і падають, але ті, хто вцілів, продовжують бігти і навіть гранати кидають майже впритул, хоча це можна робити і раніше.
  Карась дуже спритно кидає диски, одним зрізаючи двох-трьох солдатів. Потім атакує своїм мечем, що розрубує автомати та гвинтівки - легко, наче сірники!
  Хлопчисько-ніндзя ще зовсім малий, на вигляд одинадцять-дванадцять років, але такий швидкий... У нього не встигають і потрапити, ні захиститися. Дитину виховували і тренували від самого народження, жбурляючи в немовля мечі, змушувала розплутувати і розрубувати стрічки, занурюючи в крижану ополонку, нацьковуючи спеціально навчених кішок. Ну і багато іншого, перетворюючи генетично обдарованого хлопчика на справжню машину смерті. Його мати ніндзя у двадцять п'ятому поколінні, батько могутній сибірський чародій, та ідейний ворог радянської, "совкової" влади. Чудова генетика та тренування з магією - зробили хлопчика найкращим серед ніндзей. І звичайно імператор Хірохіто, щоб показати німцям, що не вони найкрутіші надлюдини, а є і в Японії круті хлопці відправив хлопчика на німецько-радянський фронт.
  І Карась (риба карась символізує собою гордість та життєву стійкість самураю!) виявився гідним воїном.
  Ось, наприклад, він босими, злегка почервоніли від багатьох годин знаходження на лютому холоді пальчиками метає тонший за волосся сталевий диск. А в руках одразу два мечі, щоб легше було рубати густі шеренги ворогів. Який страшний це дитина-термінатор, що може вперше радянські воїни, будучи беззахисною під ударами мечів і пусками дисків, подалися назад зазнавши реального страху.
  Дівчата ж змінивши обойми стали проходити ще швидше, а точніше і нікуди.
  Трупи піхотинців нагромаджувалися курганами. Вони майже одразу ж застигали на морозі, і по них підіймалися нові солдати. Ось так лізли і її зважали на втрати. Але бій вступав ніндзя і знову, ніби хвилі страху.
  Майже цілодобово вирував відчайдушний напад. Радянські війська ціною найбільших втрат зайняли кілька кварталів, потіснивши німців на ряді рубежів. Але слабка підтримка артилерії - німецька авіація колишні дні розбомбила залізничні колії, позбавивши підвезення і дуже багато жертв серед частин, що приходили, змусили тимчасово призупинити рух піхоти.
  Незважаючи на ризик подібної тактики в бій були кинуті танки. Потрібно зламати супротивника під Тихвіном, поки фриці, використовуючи свою перевагу в техніці, не деблокують місто.
  І в цьому штурмі було прийнято досить ризиковане рішення - використати танк ІС-2. Машину спеціально розроблену як танк прориву. Так як потужна зброя через низьку скорострільність, і відносно слабку купчастість стрілянини погано підходить для боротьби з чужими танками, зате можна їм успішно громити неброньовані цілі.
  Так, хоч танки в міських умовах смертники, але треба проламувати позиції хай навіть лобом.
  Першими рушу тридцятьчетвірки. Щодо легких і невеликих машин, мчали вузькою колією... З дахів на них посипалися гранати та пляшки із запалювальною сумішшю. Потім вибухнули замасковані баки з бензином та напалмом. Але великих втрат не зупиняли танкістів СРСР. Вони, втрачаючи сотнями машини, проривалися в центр міста, і там вступали в завзятий обмін ударами. Навіть ефективні фаустпатрони, що розбивали тридцятьчетвіркам слабку бортову броню, не лякали радянського солдата.
  У бій було кинуто одразу три танкові армії. Сталін навіть вирішив відмовити від другого удару у напрямку Воронежа, заради рішучої перемоги над Тихвіном та порятунку "Колиски революції". Нехай навіть пального видають за жорстким лімітом, на пару годин їзди на добу - Кавказька нафта втрачена, а на розробки нових родовищ потрібен час та гроші, людські ресурси яких радянської імперії пов'язаної війною на два фронти катастрофічно не вистачає.
  Але Тихвін це артерія Ленінграда і дороги життя, а головне це знак того, що радянські війська можуть і можуть перемагати численних і добре озброєних фашистів. Так, що ціною не постоїмо...
  Танк ІС-2, виглядає переконливо - теж схожий на тридцятьчетвірку, тільки вежа ще сильніше зсунута вперед. Звичайно сам ствол товстий і довгий, не порівняти з Т-34-76, яка поки що домінує на полі бою. За весь січень титанічними зусиллями Т-34-85 буде випущено не більше сотні.
  Щоправда впадає у вічі вразливість чола вежі - плоскуватого і дуже товсто броньованого.
  Карась, який у танки кидав невеликі, але дуже потужні розривні гранати, підбіг до дівчат і запропонував:
  - Давайте захопимо ІС-2 і покатаємось на ньому?
  Магда потримала ідею:
  - Звичайно ж, прокотимося! Ми скучили за рубкою.
  Герда попередила хлопця:
  - У цього танк цілих чотири кулемети!
  Карась підморгнув дівчатам помітивши:
  - Так це добре. Скоро знову піде на напад піхота, а ви її покосите!
  Магда підштовхнула хлопця-ніндзя:
  - Поспішай термінатор!
  Рожеві п'ятки замиготіли як крильця комара, карате-пацан бігав швидше за олімпійський чемпіон зі спринту. Для початку він шпурнув у грізний ІС маленьку грудочку з димовухою-згортком. Спалахнула реакція, повалив густий дим. При цьому чорні струмені розійшлися в різні боки, засліпивши кулеметників.
  Зрубавши кілька піхотинців, Карась пролетів як бруківка, випущена з балісти і, видерся на вежу. Спеціальним гаком підчепив люк і відкинув важку кришку. Далі вже все просто - пара помахів двома мечами і п'ятеро членів екіпажу важкого танка розлучилися в головах. У слід за ним заскочили і дівчата, які скинувши хутряний камуфляж, знову опинилися в бікіні. Що ж у танку під час руху тепло. Дизель у 520 кінських сил непогано прогріває метал. Та саму машину босі дівочі підошви відчувають набагато краще, ніж через спеціальні зимові чоботи з ребристою підошвою із синтетичного каучуку. Німецька інтендант-служба врахувала досвід суворих зим, і створило нову амуніцію, при якій ноги в мороз не так мерзнуть. А то справді ганьба, фриці забирали у місцевого населення валянки та натягували їх на себе. Або куталися у хутряні хустки.
  Карась цмокнув на прощання Магду в губи і сказав:
  - Ну, це танк для вас! Я битимуся, де куди краще вмію вбивати.
  Герда в захопленні поцілувала хлопчика в слизьку пружну п'яту і вимовила:
  - Ти чудо!
  Христина додала:
  - Еталон арійця!
  - Я знаю! - Вимовив шибеник і вискочив на мороз одним стрибком із напіввідкритого люка... Потім кришка в гуркоті впала... І дівчата отримали можливість битися на зброї супротивника. А гармата справді потужна. Сильніше тільки Лев-3, що зовсім недавно з'явився, або як його ще називали "Королівський Лев" з 128 - міліметровою гарматою. Але цей танк ще на фронтах у поодиноких екземплярах. Його показали під час святкування 8 листопада біснуватому фюреру. Звичайно, поки що він ще не в серії. Як і ІС-2 проходить, свою першу обкатку.
  Ось поки навіть радянські танкісти не зробили жодного пострілу, з гармати мабуть вибираючи собі мету напевно.
  Крістіна єхидно помітила, повертаючи механізм:
  - Ех, старіє... Тут немає автоматики і все треба робити вручну...
  Герда яка у наведенні собаку з'їла помітила:
  - І приціл галимий і оглядовість не має значення. Їм не надто добре наводити на ціль.
  Магда, торкаючись босою ніжкою передачі, і повертаючи коробку, помітила:
  - І все ж таки в порівнянні з тридцятьчетвіркою є деякий прогрес. Зокрема, перемикати передачі легше. У кабіні тісно, але більш-менш рухатися можна. Боєкомплект правда замалий. Двадцять вісім снарядів.
  Герда логічно помітила:
  - Для стрілянини по обмеженому кількість дзотів може і вистачити, але для повноцінного танкового бою явно замало.
  Шарлота знайшла в танку і гарне:
  - Зате кулеметне озброєння на висоті! Чотири кулемети можуть забезпечити непоганий захист. А то дивилася я на цей "Маус" - у ньому лише дві "плювалки" на таку машину...
  Христина розганяючи двигун, підтвердила:
  - Саме так! Хіба це озброєння для такого важкого сто вісімдесят тонн танка?
  Магда, мов пантера, що завалила буйвола, рикнула:
  - Курам на сміх!
  Дизельний двигун важко розганяє танк. Видно, що ІС-2 шосе ще їде, але при бездоріжжі його зміщений вперед центр тяжкості позначиться. Але нічого, поки що можна розслабитися і вибирати собі гідну мету.
  Магда відкрила вежу танка, щоб краще бачити довкола.
  А ось ще один ІС-2, це хороша ідея застосувати такі танки масажніше. За ним ще три ІСа, але один з легшою 85-міліметровою гарматою. До речі найбільш небезпечний, так здатний взяти машину в лоб, і б'є швидкострільніше.
  Магда вирішила всадити з дистанції за два кілометри. Наказала мінорним тоном:
  - Стріляти точно в лоб башти... І... Вам зрозуміло!
  Машина зупинилася, так плавність ходу була ніяка, і Герда нарікаючи на неважливу якість оптику, яку, напевно, шліфували ненавчені підлітки, навела стовбур. Дівчата допомогли зарядити снаряд вагою півтора пуди. Войовниця-блондинка приклала до казенної частини щоку та постаралася відчути чужу машину. Адже вона ніколи раніше не стріляла з гармати, зразка 1931 року. Потужний, але морально застарілий, з гострим, чутливим до рикошету снарядом. Взагалі знаряддя, звісно ж, не планувалося для танків. Але мабуть розроблена в 1940 протитанкова модифікація 107 - міліметрової зброї виявилася занадто ненадійною і від неї змушені були відмовитися. А тут треба в умови поганої видимості з дистанції 2000 метрів вразити ціль. Та й противнику важко буде відповісти, і потрапити, але...
  Герда поцілувала казенну частину зброї, швидко визирнула з люка, підчепила язиком жменю снігу, проковтнула, уперлася голими п'ятами в важелі і... вистрілила!
  Віддало, так що закололо зап'ястя та ікри, і запахло димком.
  По довгій дузі презент пролетів і... ІС-2, що йшов попереду, зупинився, задимив, а потім почав рватися боєкомплект...
  Магда радісно відповіла:
  - Ось ми їм дали! - І логічно, точніше алогічно сплутавши поняття, додала. - Не людина фарбує зброю, а зброю!
  Герда рикнула:
  - Перезаряджайте!
  І дівчата напружилися... Звичайно, тут їм не "Тигр", доводиться попотіти, але так він і веселіше, тим більше, що танк, що стоїть, швидко остигає. Залізо як хороший провідник.
  Вдруге Герда вистрілила швидше та впевненіше. ІСи продовжували рухи, і мабуть там ще не розібралися, звідки б'ють гармати. Та й зупинятися над російському звичаї. Якщо є наказ... А другий снаряд уже впевнено лягає в ціль...
  Герда облизує губи і командує:
  - І третій сюди...
  З великим запізненням четвертий ІС-1, відкрив на ходу вогонь... І як не дивно потрапив, хоча з такої дистанції з машини, що рухається, це майже неможливо, але кадри вирішують все! Однак дистанція для 85-міліметрової зброї занадто велика, за межею пробивання. Але грюкнуло в вежі капітально і лобова броня прогнулась. Герда послала у відповідь четвертий "лист-бандероль" вагою півтора пуда... Лоб танка ІС-1 розколовся і високо в небо злетіли помаранчеві мови.
  Гарно борються дівчата... Цього дня для них був успіх. Але можливості радянської армії не зрівнянні.
  Незважаючи на всі зусилля фриців 13 січня ціною найбільших зусиль колосальних втрат Тихвін було взято... Окремі німецькі частини намагалися вирватися з оточення, їм назустріч пробивали коридор - одразу шість німецьких дивізій із добірними танками "Лев" прагнучи врятувати героїчну оборону.
  Ніндзя-хлопчик і четвірка дівчат пробиралися окремим загоном у стилі трьох мушкетерів. А саме де не виходило тихо обійти з боєм і по трупах. Звичайно ІС-2 довелося кинути, але по дорозі, зовсім несподівано натрапили теж на рідкісний танк Т-34-85, машині, яка повинна замінити застарілий і недостатньо потужний в пробивній силі зброї Т-34-76.
  Машина мала подібний корпус і ходову частину, але більша вежа з довгоствольною і товстою гарматою. Зброя трохи поступалася в пробивній силі "Пантере" як через нижчу початкову швидкість снаряда, так і якість боєприпасу. Але все ж таки різниця виглядала не переважною як 76 - міліметрівкою.
  Для звичайного "Тигра" вже небезпечна, для "Лева" поки що немає - так 100 - міліметрів у нього нахилені. Хоча під певним ракурсом з'являвся шанс. Або в нижню частину корпусу, але ще гусеничні щитки.
  Танк взяли на абордаж та очистили від екіпажу. Усередині звичайно набризкалося крові. Сама машина дуже нова, але боєкомплект скромний - всього 35 снарядів. Кабіна не надто простора, але краще за стару тридцятьчетвірку.
  Герда звернула увагу:
  - А тут і командирська вежа є. Це означає, що у нас з'являється сильний конкурент. Тепер росіяни будуть не такі сліпі.
  Магда єхидно посміхнулася і відзначила:
  - А росіяни і так непогано стріляли, хай і з найгіршою оглядовістю. Крім того вежа стала більшою і в неї легше потрапити!
  Герда на це дзвінко засміялася:
  - Ну так! Це найбільша проблема для наших танкістів і, мабуть, коронна перевага даного танка! Спробуй, потрап!
  Шарлотта проспівала:
  - Раз, два, п'ять! Вийшов "Тигр" постріляти!
  Христина підхопила:
  - На зустріч Т-4, ноги вищі за руки ширші!
  І ось вони помчали на танку, який рухався легше за ІСа... Герда згадала, як вони з чотирьох кулеметів лупили по радянській піхоті. Косили пристойно, а росіяни навіть не зрозуміли, звідки на них впала така напасть. Зате, вирушивши, полізли в атаку, жбурляючи гранати... Пара штук не дивлячись на пристойну дистанцію, долетіла розірвавшись на вежі. Звичайно, для броні в 100 і 90 міліметрів ІС це що слону дробинка, але неприємно гуде. Та й гусениці можна посікти.
  Так що довелося завести мотор і відступати. А потім і набої закінчилися. Не сотню вони червоних солдатів скосили.
  Герду вражало таку зневагу до смерті радянських людей. У арабів з їхніми обіцянками гаремів та перлинних палаців такої самовідданості й близько не було. Адже це атеїсти - люди, які не вірять у потойбічне життя і казки про райські сади. І що спонукає їх так уперто боротися, коли результат війну вже вирішено наперед і це не більше, ніж лють приречених?
  Ось цього зрозуміти і збагнути неймовірно важко.
  Хоча, звичайно, чимало серед російських зрадників. "Визвольна армія" Власова за півроку існування сформувала шість дивізій та дев'ять окремих бригад. Хоча звичайно зрозуміло, що бути солдатом Вермахта легше, ніж працювати по п'ятнадцять-шістнадцять годин біля верстата за набагато гірше пайку, але все ж таки... Чомусь не видно на фронтах німецьких дивізій з колишніх військовополонених...
  Хоча втім, у полоні німців мало, а радянських... Здається вже понад шість з половиною мільйонів. Може не так вже й багато власівців, хоча багато полонених розійшлися за національними дивізіями та легіонами підконтрольними СС. Крім того частина російських спрямована на формування дворян та монархістів.
  Але в будь-якому випадку, вони зуміли так взяти Тихвін, не дивлячись на покращення погоди та масовані бомбардування. Хоч і заплатили ціну неймовірну.
  Герда отримала наказ і вистрілила по тридцятьчетвірці з легшої вагової категорії. Швидкострільність зброї вище, так що можна почуватися впевненіше. Раз, потім другий, і насамкінець третій танк на звалище...
  Так треба акуратніше. Інакше їх тут прикриють у машини тільки лобова броня вежі стала сильнішою і товщою, а так майже колишній формат. Особливо корпус вразливий. Серед російських танкістів зустрічаються умільці. Втім, за такий рідкісний танк, як ІС-2 чи ІС-1, не посадять слабака. А тридцятьчетвірки звичайного формату можуть бути і з простими бійцями. Через проріз командирської вежі вони виглядають немов морди конячок, з вусом дулом. Навіть якось і незручно за такими красунями робити прицільний постріл.
  Карась цього разу в вежі з дівчатами, він вибрався служити їм провідником і не може залишити дівчат у казані. Правда Магда логічно помітила:
  - Ми можемо і так виїхати, не стріляючи і не провокуючи...
  Карась, по-дитячому скрививши мордочку, плаксиво заявив:
  - Ні - не стріляючи, буде нецікаво!
  Магда все ж попередила дівчат:
  - Відкривати вогонь на поразку лише коли машин не більше трьох-чотирьох. Ми повинні цей новий танк обов'язково привести цілим до своїх частин.
  Герда погодилася:
  - Поки що цієї новинки серед трофеїв немає, а значить, це нам ще знадобиться.
  Дівчата-тигриці продовжили полювання з помірним ентузіазмом. Вони не надто досягли успіху, але ще сім танків і п'ять вантажівок у свій актив записали. Одного разу довелося і побитися поза машиною, щоб захопити паливо для дозаправки.
  Коротше чотири пустотливі пустуни вибралися з казана, і мало не загинули від вогню своєї артилерії. Виручив лише вчасно піднятий прапор із свастикою-павуком.
  Ось уже вони припиняють траншею і навіть знаходиться пара букетів з паперовими квітами, які вручають войовницям-героїням.
  Олег Рибаченко, якому набридло дивитися це знущальне кіно, прорепетував:
  - Та чого ти мене все сук проклятих показуєш! Скільки можна дивитися вбивство російських людей!
  . РОЗДІЛ Љ 16.
  Війна це те, що давало шанс Джейн та її команді знайти себе у житті. Тож дівчата охоче взяли участь у поході на схід. А чому б і ні? Це і гроші, і слава.
  Радянський танковий арсенал не надто змінився. Основний танк, як і раніше, Т-34-85. Ходова частина та броня корпусу залишилися з сорокового року. Той же дизель у п'ятсот кінських, ті ж 45 міліметрів лобової броні під нахилом. Більше слабкий захист бортів корпусу, вразливих для німецьких фаустпатронів.
  Тільки вежу встановили більшу, з 90-міліметровою лобовою бронею, та 85-міліметровою гарматою. Танк, звичайно, застарілий, і для німців зовсім не небезпечний!
  Дівчата їдуть машиною "Герінг"-5, у пізнішій модифікації. Бортова броня доведена до 178 мм, а лобова до 250 під нахилом. Сам танк має газотурбінний двигун і розганяє англійців до 60 кілометрів на годину.
  Джейн запитала навідницю Грінгет:
  - Тобі добре видно?
  Войовниця-селянка впевнено відповіла:
  - Огляд тут чудова! Я все бачу!
  Малання хихикнула і гаркнула:
  - Будемо тиснути росіян!
  Матильда впевнено підтвердила:
  - Хай будемо!
  "Герінг"-5 повертається, зброя випльовує снаряд. З радянської тридцятьчетвірки зриває вежу. Дівчата кричать від захоплення. Їм справді здається, що все це здорово. А що радянські танкісти гинуть навіть тішить.
  Джейн прочитала ласкавим голоском:
  - Ми всіх зітремо в попіл ... І буде під нами Москва!
  Проте натрапивши на мінні поля, німецькому танку доводиться зупинитися. Дуже щільно зміцнилися росіяни. І безліч протитанкових їжаків. Артилерія веде активний артобстріл.
  Грінгета в досаді вимовляє:
  - Ось так виходить... Натрапили на жорсткий блок!
  Джейн із показною впевненістю відповідає:
  - Ні, не буває до ранку... Прорвемося опера!
  Німецька бойова машина дещо забуксувала. У небі з'явилися реактивні штурмовики, а у хід пішли телетанки. Мабуть, намагалися зруйнувати мінні поля.
  Керували машинами з вибухівкою на радіо. Використовувалися та пересувні газомети. Вони буквально закидали позиції Червоної армії вогнем та полум'ям.
  Грінгета із незадоволенням відзначила:
  - На війні стає все більше бруду, і дедалі менше доблесті!
  Джейн із цим змушена була, погодитися:
  - Се ля ві! На жаль, ми якось програємо!
  Грінґета поправила командира:
  - Скоріше не ми, а наші супротивники! Нічого зараз вийдемо з глухого кута, і буде бій...
  Німецький танк пострілював, хоча нічого й не було видно. Джейн потерла свої босі ніжки одна об одну і заспівала:
  - Нам не думати погано - пропадемо напевно! Вихід є з лабіринту, з будь-якого глухого кута!
  Грінґета прочірікала з посмішкою:
  - Хто веселий той сміється...
  Хто хоче - той досягне...
  Хто шукає той завжди знайде!
  Малання, співуче і іскрі зубками, додала:
  - Хто звик за перемогу боротися, з нами разом нехай заспіває!
  Кілька годин тривала канонада, а потім таки рушили німецькі танки далі. Їх зустрічала радянська артилерія та протитанкові знаряддя різних калібрів. Втім, відчувалося, що пробивної потужності явно не вистачає. Німці просувалися... Лише коли почали стріляти 203-міліметрові гармати, то з'явилися перші підбиті машини фашистів.
  Джейн невпевнено прошепотіла:
  - Господи ... Нехай мине мене чаша ця!
  Грінґета впевнено сказала:
  - Двом смертям не бувати, однієї не оминути! Так що будемо якщо що жити на тому світі!
  Малання пошепки запитала:
  - А яке воно те світло?
  Грінгета не дуже впевнено сказала:
  - Думаю краще за наше!
  Малання у відповідь прошепотіла:
  - Дай Боже сліпим очі відкрити і спини випрямити горбатим!
  Дійсно Джейн задумалася, яким може бути те світло. Може, цей світ ще більш ірраціональний і менш безпечний. Джейн прокрутила талією, і ворухнула стегнами і прочирикала:
  - Це дуже цікавий варіант - загинути та потрапити на той світ! Ось що нас там чекає? Чи зустрінемо ми там тих, що були нам дороги на Землі, чи доведеться заводити нових друзів?
  Грінгета пересунула собачку босою ніжкою, і прошипіла:
  - Будуть нові віки, буде зміна поколінь... Але ніхто ніколи не забуде ім'я Ленін!
  І розреготалася, своїм трохи божевільним сміхом. Вона войовниця-селянка активно перебирала босими, витонченими ніжками, і її пальчики грали.
  Ось упіймала в приціл ІС-3... Далеко правда. Не всякий потрапить, а якщо й потрапить, то снаряд, врізавшись у щуче рило, може піти в рикошет. Та дівчина знала, що робила. Пальнула, і промуркотіла:
  - Берег туманів, крушимо з заманом!
  Матильда додатково заспівала:
  - І цей "Агдам", вип'ємо за дам! Супер мадам!
  Постріл Грінгети виявився точним. Снаряд потрапив у нижню частину лобової броні вежі, прямо у щілину. І справив руйнівну дію, не пішовши в рикошет. Така ситуація, виникла. Точніше, п'ять радянських танкістів загинули, майже відразу. А англійки додали до свого списку злочину.
  Малання ревла, врубавши кулемети. Кілька хлопчаків-солдатів хотіли підповзти до гітлерівського такну.
  - Але пасаране, не підходь пацан! - кричало симпатичне дівчисько, і поливала кулеметними чергами, відважних піонерів.
  Джейн прочирікала, стукаючи голою п'ятою по броні:
  - Ах, пацани, пацани, пацани ... Стали ви раптом неугодні! Видно для цієї проклятої землі, надто вже ви благородні!
  І дівчині, дочці лорда стало шкода цих босоногих, подряпаних, замурзаних хлопчаків, яких пробивали безжальні кулі. Як це все сумно та важко.
  Грінґета знову вистрілила, пробила самохідку СУ-100, і прочирикала:
  - А коник побіжить здавати пляшки!
  Малання облизнула губи яскраво-червоним язиком, і потягла з пластмасової пляшки "Кока-колу", сказавши:
  - Звичайно ж ні! Дайте мені вина та пачку цигарок!
  Матильда, обережно просуваючи танк, прошипіла:
  - Цигарки це отрута.
  Джейн підхопив ритм і продовжила:
  - Правильно, люди кажуть!
  Грінгета у відповідь, пальне і прошипить:
  - Гірше нікотину немає!
  Малання хихикнула і рикнула:
  - У топку пачку цигарок!
  Матильда у відповідь додав, чухаючи червоний сосок грудей:
  - Правильно, люди кажуть.
  Джейн закінчила з усмішкою, показавши мову:
  - Але я курю.
  Малання закінчила з апломбом:
  - І дуже радий!
  Дівчата розсміялися, показуючи свої довгі, вишневі мови. Джейн із посмішкою помітила:
  - Сигарета найрезультативніший кілер, особливо проти замовника!
  Малання додала:
  - Цигарка як безшумна гвинтівка, але вбивча і в руках дилетанта!
  Грінґета, пальнула зі зброї і, помітила з усмішкою:
  - Сигарета найнадійніший снайпер, вбиває завжди!
  Матильда злегка сповільнивши на бугрі танк, шикнула:
  - Цигарка гірка на смак, але притягує сильніше цукерок!
  Джейн важко зітхнула, і пробелькотіла:
  - Цигарка як погана дівка, тільки розставання з нею куди болючіше!
  Грінгета хихикнула, пальнула, і заревіла:
  - Сигарета на відміну від гранати, коли кидаєш, продовжує життя!
  Дівчата замовкли. Їхній танк знову забуксував, опинившись у рові. Довелося вибиратись. Війниці трохи нервували. Радянська оборона дуже сильна.
  Джейн зауважив філософствуючи:
  - На війні найкоротший шлях до мети обхідний маневр, а чиста правда - підлий обман!
  Грінґета, влучним пострілом рознісши радянську гармату, помітила:
  - Обхідним маневром найвірогідніше зрізаєш шлях до мети!
  Малання врубала з кулемета і прочирикала:
  - Життя червоне, але залишає з червоною кров'ю!
  Матильда підбила своєрідний підсумок:
  - На війні життя втрачає ціну, але набуває змилу!
  Дівчата продовжили війну. Вони стріляли, і водночас складали на ходу афоризми.
  Джейн пальнула босою ніжкою, і впустила:
  - Війна як наречений, ласа на зраду, але не дає залежатися!
  Грінґета вистрілила і дотепно видала:
  - Війна це хтива жінка у пожиранні чоловічих тіл!
  Маланья у відповідь прошипіла:
  - Війні, як і любові, підкорені всі віки, тільки проведення часу не з приємних!
  Матильда вважала за потрібне доповнити:
  - Війна як куртизанка обходиться дорого, мінлива, але завжди залишає про себе героїчну пам'ять!
  Джейн повернула собачку, своїми витонченими, босими пальчиками і проворкувала:
  - На війні не як уві сні, без сильних емоцій не обійтися!
  Грінґета з усмішкою пальнула і відповіла:
  - Світ нудний і розслаблює, війна цікава та збуджує!
  Матільда, із задоволенням потягуючи Колу, продовжила:
  - Війна це кров і піт, удобрює сходи, що народжують мужність!
  Малання хихикнула і помітила:
  - Як не цікавий процес війни, усім хочеться кінця!
  Джейн знову провела голими пальцями ніг по казенній частині зброї, і заспівала:
  - Війна не книга, її не захлопнеш, не сховаєш під подушку, лише забруднити теж можна!
  Грінгета прочирикала з апломбом:
  - Війна це релігія: вимагає фанатизму, дисципліни, беззаперечного підпорядкування, та її боги завжди смертні!
  Малання тихо хихикнула і помітила:
  - На війні як у казино, ризик великий, а виграш недовгий!
  Матильда вишкірилася і гаркнула:
  - Солдат смертний, слава забувається, трофеї зношуються, і лише причини почати бійню за новою непереборною!
  Джейн тонко перевіряла:
  - Вбивця зневажаємо, якщо він не солдат на фронті, злодюжка зневажаємо, якщо він мародер на полі лайки подвійно!
  Грінгета знову цвяхнула і прошипіла:
  - Солдат це лицар, у якого зброя мужність і честь! Генерал барон, у якого вінець: розважливість та розум!
  Малання з посмішкою видала:
  - Солдат звучить гордо, рядовий зневажливо!
  Матильда дотепно відповіла:
  - Перший в атаці, може загинути, проте останнім у пам'яті не залишиться!
  Джейн з придихом проворкувала:
  - Краще бути першим у розподілі трофеїв, ніж в атаці!
  Грінґета з усмішкою додала:
  - Війна, як жінка, тільки укладає чоловіків, не ламаючись!
  Малання з гідністю відповіла:
  - Жінка, на відміну від війни, не поспішає вкласти чоловіка!
  Матильда зі смішком заявила:
  - Війна, на відміну від жінки, ніколи не задовольняється кількістю покладених чоловіків!
  Джейн знову повернула, важіль босими пальчиками і видала:
  -Війна найненаситніша самка, їй завжди мало чоловіків, та й від жінки не відмовиться!
  Грінгета на це вважала за потрібне, відтворити дотепний афоризм:
  - Жінки не люблять воювати, але потяг укласти чоловіка не багатьом поступається кулі!
  Малання прошипіла немов кобра, вивергаючись свою рожеву мову:
  - Укласти чоловіка, може й мала куля, зробити щасливим, жінка з великим серцем!
  Матильда додала з уїдливою усмішкою:
  - Велике серце, часто веде в малій користі!
  Дівчата перестали обмінюватися дотепними репліками, і стали зосереджено стежити за полем бою. У небі гасали штурмовики ТА-311, які обстрілювали позиції радянських військ. Хоч повільно, але коаліція Третього рейху просувалася. І встигала трохи підкріпитися, ковтаючи трупи.
  Дівчата нудьгуючи, стали знову гострити афоризмами:
  Джейн проворкувала:
  - У війни не жіноче обличчя, зате кров мужикам вона пускає крутіше за дружину!
  Грінґета вистрілила, і просипіла:
  - Війна не приносить радості, натомість задовольняє агресивні інстинкти!
  Малання у відповідь, свиснула:
  - Радість на війні, трупи ворогів лише в ціні!
  Матильда, прокручуючи гусениці, додала:
  - Війна це заорювання поля: удобрюється трупами, зрошується кров, зате сходить перемогою!
  Джейн пальнула і промуркотіла у відповідь:
  - Перемога вирощується на трупах та крові, зате плоди приносить зі слабкою!
  Грінґета вистрілила, розбивши, немов камінь скло, тридцятьчетвірку, прошипіла:
  - Війна, як квітка-людожера, яскрава, плітка і з поганим запахом!
  Малання протерла босою ніжкою педаль і в'янула:
  - Війна це мати прогресу та мачуха лінощів!
  Матильда візьме, і як прорече:
  - А на війні, життя солдата не в ціні, а від генералів зовсім збиток!
  Джейн провела ребром долоні собі по грудях і прочирікала:
  - Хочеш миру - вселяй страх, хочеш війни - викликай сміх!
  Грінгета взяла і пальнула, направивши зброю босою ніжкою, проспівавши:
  - Сміх не гріх, якщо ти не посміховисько у ратній справі!
  Малання хихикнула, і гарчала з успіхом:
  - Війна це як цирк, лише переможець сміється останнім!
  Матильда провела танк, задавивши парочку піонерів, просипала:
  - На війні як у цирку, тільки килимний, неабиякий убивця!
  Дівчата знову замовкли. Їм набридло гострити. А взагалі війна не надто й гарно.
  Джейн у досаді подумала: поступилася Британія німцям. Хоча скільки земель англійці завоювали. А скільки тієї Німеччини! Британія стала колосальною імперією. Але не змогла переварити свої колонії. Третій Рейх перевершив могутністю англів і ще полководці виявилися значно сильнішими і здібнішими.
  І коли фашисти прийшли до Лондона, для Англії історія закінчилася. Виникла нова імперія, з небаченою могутністю. У військах якої служать багато народів і країн. І що можна сказати: Третій Рейха, розправивши крила, заглушив Британію.
  Адже в сороковому році, підкоривши Францію, Гітлер великодушно запропонував світ Черчіль. І треба було його прийняти: здоровий глузд підказував, що нічого від війни, навіть теоретично Британія придбати не може, а от втратити. Гітлер вів повітряну битву з Англією на півсили. З великим запізненням перекинув війська до Африки. Пішов на Радянський Союз. Але це лише відстрочило катастрофу.
  Німці, використовуючи окуповані території, знайшли сили воювати на два фронти, Японія впевнено била американців. А тут ще й Сталін зрадив, уклавши перемир'я. Британія впала на коліна і увійшла до складу Третього Рейху.
  Безліч перемог здобули Вермахту славу непереможності. Джейн та її подруги охоче пішли до гітлерівської армії - на лов щастя та чинів. І там частково досягли успіху.
  То що? Тепер вони мають дві Батьківщини: Велика Німеччина, мала Британія.
  Джейн потягла з горла "Кока-Колу" і прочирікала:
  - Любов і смерть, добро і зло... Що святе, що грішне, вбивцям байдуже!
  Грінгета заспівала у відповідь, надіславши черговий снаряд:
  - Кохання і сміти, нехай править зло, а вибрати, нам дано лише одне!
  Дівчата трохи повеселішали. Ну, справді, скільки можна, налаштовувати себе на мінорний лад. Вони молоді, веселі, енергійні і досить щасливі. Стільки воюють і жодної подряпини. Якщо не рахувати, що об танк подряпаються.
  Малання жорстко помітила:
  - Ех, треба було Черчіль прийняти пропозицію Гесса, і вступити у війну з СРСР. Тоді б ми правили б усією планетою, а під кінець і Німеччину задавили б!
  Матильда із захопленням проспівала:
  - Гарна в бою Німеччина, лев Британський найкращий!
  Малання підтвердила:
  - Та наш лев із Британії найкращий!
  Джейн з посмішкою промовила:
  - У нас ще є шанс! Ось помре Гітлер, і Німецька імперія розпадеться!
  Грінґета пальнула снарядом і частково погодилася:
  - Та розпадеться! Вони ж м'ясоїдні хижаки, тільки чи буде нам від цього краще?
  Малання філософськи помітила:
  - Єдність при жорсткому режимі, краще за бардак і розгильдяйство при м'якому!
  Матильда натиснула голими підошвами на педалі, і гаркнула:
  - Будемо і ми на Марсі! І поза сонячної системи!
  Джейн з усмішкою Джоконди відповіла:
  - Спочатку потрібно встановити єдиний режим на планеті Земля!
  Грінгета, взяла і задерикувато заспівала:
  - А ми такий режим, міняти не дозволимо!
  Малання з дотепністю помітила:
  - Але щоб з носом вас залишити, мені носа доводиться міняти!
  Дівчата як завжди щасливі. Ось їхній танк досягає першої лінії окоп. І розриває гусеницями землю. Війниці сміються.
  - Ми їх усіх передавимо!
  Одна з гармат застрягла між ковзанками, і танк зупинився. Дівчата вилізли з машини, все ж таки в танку тісно і занадто жарко. А зовні ризиковано, можна й обпектися.
  Воїтельки помчали, миготивши голими п'ятами, і співаючи:
  - Ми жваві дівчата, гарні подруги, ну, а по ніжках босих, нехай хльощуть, жваво ляки!
  Джейн бігаючи, помітила:
  - Ось ми і є космодесант!
  Малання з усмішкою підтвердила:
  - І в космос, і в десант!
  А Грінґета взяла й пройшлася на руках, завивала:
  - Я войовниця супер! Усіх сомну!
  Матильда у відповідь взяла і прошипіла:
  - По краплях у фюрера отрута!
  Джейн хихикнув, заспівала:
  - Удар сильний, і фюрер битий всесильний!
  Войовниці бігли, ступаючи босими ніжками, уламками, розфарбованим, сильно підігрітим залізом, різного роду балками, і побитими черепами.
  Джейн заспівала:
  -Мене ти зрозумієш... Мене ти зрозумієш... Мене ти зрозумієш, і краще за країну не знайдеш!
  Дівчина приємно бігти, своїми не надто огрубілими ніжками, по шпильці, і уламкам. Справді, це велике задоволення.
  Грінгета заспівала:
  - Літо, сонце світить високо.
  Малання підтримала пісню:
  - Високо... Високо!
  Матільда додала:
  - Літо, нам до смерті далеко! Далеко!
  Війниці помітно повеселішали. Справді, яке це задоволення ось так енергійно рухатися і підскакувати.
  Джейн хихикнув, помітила:
  - Смерть це умовність, безслав'я абсолют!
  Грінгета потерла одну босу ніжку об іншу і прошипіла:
  - Буде й у нас свято! І разом із ним перемога!
  Малання скептично сказала:
  - Наша чи німецька?
  Матильда посміхнулася і заспівала:
  - Нас чекає смертельний вогонь...
  Джейн у відповідь підхопила:
  - Але всіх безсилий він...
  Грінгета провила пантерою:
  - У кожного є труна роздільна...
  Малання взяла і, стріляючи, прошипіла:
  - У могилу схлинув боша батальйон!
  Матильда проревела у відповідь:
  - У могилу схлинув цілий легіон!
  І дівчата взяли і зам'яукали... Адже вони як стрункі конячки. А такі симпатичні, ніжки голі, засмаглі.
  Джейн взяла і із задоволенням прошипіла:
  - А я кобра! А я кобра! Зовсім не ведмідь!
  Грінґета просичала у відповідь:
  - А приємно кобре до хмари злетіти!
  І дівчата як візьмуть і зіткнуться лобами. Іскри сиплються з очей, наче настає година!
  Малання взяла і прошипіла:
  - Гітлер капут!
  Матильда її підтримала:
  - І Сталін капут!
  Джейн потрясла стегнами і прощебетала:
  - Я воїн світла, на коліна дикуни... Усі хто з наклепом, я зношу з лиця Землі!
  Малання взяла і проревела:
  - А Гітлер дурень, курить тютюн! Сірники краде, вдома не ночує!
  Матильда хитро посміхнулася і запитала:
  - А як ви вважаєте, у фюрера стоїть?
  Грінгета піддала босою ніжкою попелу, і ринула:
  - Звичайно ж ні! Йому зробимо вчотирьох, мінет!
  Малання, захитавши очі, прошепотіла:
  - Про це дуже приємно, пульсуючий нефритовий стрижень тримати в роті, і мацати язиком!
  Матильда шепнула з придихом:
  - А як це здорово! І все буде просто супер!
  Дівчата підскакували все вище та вище. Але їхній танк відремонтували і довелося повертатися. Війниці залізли назад, і прошипели:
  - Це наш танк! Він буде просто супер!
  Джейн раптом згадала казку про Робін Гуда. Там маленький Джо, хлопчик потрапив до шерифа у полон. Хлопця катували: підняли на дибу, підсмажили п'яти.
  Коли полум'я лизало босу, огрубілу підошву ніг хлопчика ... Джейн відчула тут збудження, і їй дуже захотілося сексу. Ось до неї увійшли. Особливо японський ніндзя Карась. Цей білобрисий хлопчик, такий гарний, і має дуже велику чоловічу досконалість. І так приємно торкатися такої чистої і гладкої шкіри своїми грудьми.
  Джейн хотіла сунути пальчик між ніг, але зніяковіла і передумала. Хоча дійсно, подібна дія, на диво приємна!
  Дочка лорда сказала:
  - У морській хвилі та лютому вогні! І лютому, і лютому вогні!
  Дівчата знову посунули свій "Герінг"-5 на позиції радянських військ. Напевно, і сам Сталін неабияк психовав, дізнавшись про просування фашистів. Як тут не заневруватися. На тебе прет махіна, а відповісти нічим. Тридцятьчетвіркам, від серії Е не відіб'єшся. А від пірамідальних АГів тим паче.
  І Сталін, мабуть, у шоці. Хоч таргана закликай у своїх радників. Ні звуку, ні сенсу, ні сплеску води! Видно отримаєш кранти!
  Джейн із посмішкою помітила:
  - А Сталін, на відміну від Черчілля, завжди охоче приймав подачки від Гітлера і йшов на світ!
  Грінгета з натхненням проспівала:
  - Скажіть, що таке світ! Вони то вам дадуть відповідь - сонце і вітер!
  Малання з натхненням помітила:
  - І у нас будуть міцні, здорові діти!
  Матильда хихикнула і шепнула:
  - Світ не шахівниця, і Гітлер не король!
  Джейн поправила свою подругу:
  - Він вищий за короля! І ми його зметемо з планети!
  Грінгета взяла і проревела:
  - Велич бриттів, визнала планета! Ударом меча розтрощили фашизм!
  Малання захоплено додала:
  - Нас люблять і цінують усі нації світу!
  Матильда з натхненням дівчини, яка знайшла перше кохання, додала:
  - Я вірю, збудуємо святий комунізм!
  Джейн розреготавшись, помітила:
  - А під керівництвом німців і справді, комунізм можна збудувати!
  Грінґета стукнулася чолом об казенник зброї, і заспівала:
  - Ми комунізм жартома, зараз збудуємо! І Сталін буде нашим супер, і героєм!
  Маланья додала, уточнивши:
  - У труні зрозуміло!
  Грінґета охоче підтвердила:
  - Звичайно, в труні!
  Джейн філософськи помітила:
  - Як не великий цар, у труну піде, як і псар!
  Грінгета додала з єхидною усмішкою:
  - Політик завжди бреше, тільки вмирає по-справжньому!
  Малання клацнула босими пальчиками ніжок, і видала:
  - Безсмертя реальне, а смерть примарна!
  Матильда теж афоризмом видала:
  - Усі можуть королі, але втекти від труни в землі, не може, жоден, жоден король!
  Джейн прочирікала:
  - Незабаром життя скінчиться.
  Грінгета з апломбом підтримала:
  - Скоро гримне крапка!
  Малання постріли з кулеметів по радянській піхоті, і як прошипить:
  - Ой, маманю, матусю, пожалей синочка!
  Матильда, насилу стримуючи сміх, додала:
  - Адже йому лишилося жити, зовсім ні денечка!
  Джейн філософськи розсудила:
  - Усі хочуть жити гарно, але вмирають гідно лише одиниці!
  Грінґета відповіла з посмішкою:
  - Смерть обіцяє неприємності, якщо вона не виблискує променями подвигу!
  Малання прошипіла з лютим оскалом зубів:
  - Хороша смерть краща за погане життя!
  Матильда із викликом кинула:
  - Добре бути Богом, на волі, погано чортом на зоні!
  Грінґета з отруйною усмішкою помітила:
  - А снаряди у нас закінчилися... Погодьтеся, це величезна трагедія! Жодного презенту анігіляції!
  Джейн зневажливо пирхнула:
  - Будуть нові презенти та інші президенти!
  . РОЗДІЛ Љ 17.
  Фрідріх у цей день 10 жовтня 1947 року як завжди хорт і невтомний, стрімко мчав на повітряному коні Ме-362. Хлопчик не відчував і тіні втоми, надто вже був збуджений, і, як і раніше, стріляв без промаху. Вночі, ремонтні бригади, насамперед американські ввели до ладу частину пошкодженої техніки. Зокрема "Паттони" знову закрутили гусеницями, крім того, кілька сотень цих машин вступили в дію, будучи перекинутою з-за океану, вже налагодженими залізницями. Партизани, звичайно ж, намагалися, але в них виходило набагато гірше, ніж зазвичай. На виборах українського Батьки переміг Бандера, а у партизанських лавах зросла зрада та дезертирство. Плюс ще й командувач партизанським рухом Ворошилов зліг... А заміну йому вчасно не підібрали... Таким чином постачання ударного міжнародного угруповання фашистів було цілком задовільним. Та відважні підпільники, і героїчні диверсанти, часом досягали успіхів, але не вище за тактичний рівень. Крім того, поява нових союзників, що капітулювали, викликало різке падіння віри в перемогу СРСР, а це вело до того, що коливальні елементи відкрито або ще потай переходили на бік фашистів.
  Особливо збільшилася кількість дезертирів серед Червоної армії Крайкова та Військо Польського. Поляки, повіривши обіцянкам нацистів і особливо - західних капіталістів, серйозно розраховували створення великої імперії Сході, з допомогою Росії! Не всі звичайно, польські комуністи зберігали вірність порадам, а ось решта політичних відтінків... Особливо ненадійні ліберали... Так що польські частини стали здаватися на Московській Дузі практичні одразу з початку наступу... На щастя, їх було трохи і вирішальний вплив на перебіг війни це поки що не мало .
  Фрідріх зробив першу пару вильотів сам, відриваючись від решти пілотів. Він бачив, що супротивник, уже не настільки щільно зустрічає нацистські полчища вогнем, і мінних загорож майже не залишилося на шляху танкових клинів. Але радянські воїни воювали. Піхота, не відкривала вогонь і намагалася, підпустивши впритул танки, підірвати їм гусениці або зв'язка гранат, або підпалити пляшками з горючою сумішшю.
  Хлопчик-термінатор в основному збільшував рахунок за рахунок радянських знарядь. Причому стріляючи з горизонтальної площини, уникаючи втрати часу пікірування. Щоправда, кілька розташованих у засідці танків також виявилися знищеними. Авіація СРСР діяла малоактивно. Вранці з'явилися лише сім літаків У-2, потім чотири Лагга. З ними загалом розмова у Фрідріх була коротка, легке натискання на гашетку ... І потім як завжди!
  Придушивши вже ослаблі бойові точки гітлерівські танки, рушили далі по полю і на окопи ... Протитанкові рови і їжаки втім, зустрічалися і на цьому вже шостому і частково п'ятому рубежі оборони (загалом їх було вісім). Радянські артилеристи нервувалися, і починали стріляти здалеку. Артилерія фашистів була безжальна, а авіація. Поки як ковзанка, все кромсала. Ну, Фрідріх як завжди попереду всіх бійший і крутіший. У побудові військ відбулися зміни, вперед вирвалися потужні кулеметне озброєння "Паттони". Вимушене рішення, щоб знизити втрати від піхотинців-камікадзе, які жертвують собою, але не бажають здаватися.
  Третій літако-виліт Фрідріх робив уже зі своєю подругою Хельгою. Тут їм уперше зустрілася більш-менш велика партія радянських літаків. Серед них були навіть п'ять Бр-3 (звідки їх викопали). Як не дивно, але бомбардувальники СРСР повернули побачивши німців-асів відразу ж назад, а винищувачі кинулися їм назустріч.
  Фрідріх холоднокровно розстріляв машини, що намагалися зблизитися. У тому числі й ас із зіркою героя СРСР на фюзеляжі. Досвідчений вояка, щоправда, намагався піти у хмари, але проти такого монстра як Фрідріх Бісмарк лише вийшло гірше. Хлопчик-термінатор не схибив, збив одразу тридцять шість винищувачів і чотири штурмовики, врубавши, форсивши, кинувся за бомбардувальниками.
  Втім, Фрідріх виявив, що його машина не так сильно мчить, і 740 розрахункових кілометрів і на форсованому моторі не вибиває. Причина зрозуміла, у Фрідріха замінили 30-міліметрові гармати Мр-108, на Мр-103, які з початковою швидкість снаряда в 960 - метрів в секунду, куди ефективніше пробивають дах танків і з дуже великої дистанції винищувачі супротивника, зате майже в півтора рази важче і менше скорострільністю 420 пострілів за хвилину (втім Фрідріх взагалі волів, впадаючи в транс лупити одиночними снарядами!). Та й боєкомплект до гармат був спеціально для Фрідріха збільшений. Тож наздогнати бомбардувальники виявилося нелегкою справою. Декілька юрких Не-362 випередили бравого, юного аса. Вони обрушилися як град на посіви, зминаючи та терзаючи радянські машини. Причому Бр-3, як тихохідніші і погано озброєні, стали легким видобутком льотчиків-терористів. Фрідріх поспівав уже до кінця бенкету, але дистанції ще закінчив десяток, вибивши п'ятдесят. Втім, свій колишній рекорд двісті п'ятдесят три машини побити хлопчику не вдалося.
  Фрідріх повернувся назад, з великим піднесенням у душі. Адже він переміг, і перемагає! А думки про свою зраду повністю пішли. Юнак навіть сказав сам собі:
  - А до чого ці забобони! Батьківщина там, де твої друзі та ростуть діти! А СРСР це не Батьківщина, а в'язниця народів!
  Хельга почула ці слова, але, не зрозумівши їх справжньої суті, підтвердила:
  - Ти правий! І у нас скоро народяться діти! Хоча, я не хочу, отримає живіт, поки що триває така війна!
  Фрідріх хихикнув:
  - Це волі Всевишнього Бога залежить. Втім, римський папа та низка митрополитів на нашому боці!
  Четвертий виліт на штурмових, реактивних Фоккен-Вульфах-5 перетворився на полювання за гарматами, оскільки танків попалася всього кілька штук. Але справжнє випробування було ще попереду.
  П'ята гвардійська танкова армія Ротмістрова завершила підсікаючу перекидання в район Червоногвардійського. Втім, досягти повної раптовості не вдалося. Розвідувальна авіація фашистів зафіксувала рух великої маси танків, і гітлерівці поспішили прийняти контрзаходи у відповідь. На зустріч дев'ятсот п'ятдесяти танкам і САУ посиленого резервами броньованого кулака Ротмістрова вийшло близько п'яти сотень, есесовських підрозділів 2 танкової армії СС, а також двох сотень машин зі стратегічного резерву. Зокрема битва розгорнулася на полі біля колгоспу Первомайський, де розташувалися на захопленому рубежі німецькі гренадери та гармати.
  Фрідріха та найкращих німецьких асів викликали, щоб парирувати масований удар із суші та повітря.
  Генерал-лейтенант Ротмістрів, герой Сталінградської битви, виконував наказ, що виходить від самого Верховного головнокомандувача, щиро вірив, що битва під Москвою ще не програно. У його руках була сила, теплилася надія, що СРСР поверне собі втрачене раніше. Втім, колона, рухаючись своїм ходом, добряче розтяглася. Почасти це було викликано прагненням уникнути розвідувальних літаків Третього Рейху, з іншою тривалістю маршу, викликаного пошкодженням залізничних колій через вплив авіації супротивника.
  Удари важких бомбардувальників змусили великі танкові сили йти на сотні кілометрів своїм ходом. Причому максимальним за швидкістю маршем... Це з огляду на деяку неоднорідність танкового парку в одних машин встигли замінити фільтри, в інших навпаки, старі типи навіть недосконалої трансмісії пригальмовували дизельні мотори.
  Через жорстокий і масований вплив авіації противника, п'ята ударна армія розташовувалась досить далеко від лінії фронту і, це змусило йти цю сталеву ковзанку з вечора до ранку.
  Більш компактне угруповання фашистів уже чекало Ротмістрова. Поступаючись у загальній кількості танків, гітлерівці перевершували в якості: маючи приблизно півтори сотні "Пантер"-5 і "Тигрів"-5, а також півтора десятки "Герінгів" Л (англійських машин з 17 футовими гарматами, приблизно рівних по пробивній силі зброї "Пантери"), Е-50, АГ-50 і "Паттони". Винищувачі танків "Суперфердинанди" були ще на підході.
  Звичайно, було б краще обрушитися на фашистів скопом, але грізний Жуков занадто квапив Ротмістрова, справедливо побоюючись, що гітлерівці зроблять енергійні контрзаходи. Втім, уже зробили....
  Але тут у радянської армії був один козир - це серйозне авіаційне прикриття... Літаки зняли і уральського напрямку, і з резерву ставки, і кинули в бій навіть навчальні машини, а також техніку прямо з конвеєра. В цьому й полягав шанс на прорив правого флангу і тилу, що далеко вирвався вперед клину фашистів.
  Генерал Гота, та інші командири вже під час попередніх обговорень плану Московської операції, припускали, що Красногвардійськ безумовно стане місцем танкової битви з бойовим резервом радянських армій, а отже, потрібно мати план прикриття.
  Спеціальні німецькі літаки, особливо Хе-362 стежили за повітряним простором, так, що битва на Червоногвардійському, мала стати найбільшою не тільки танковою, а й повітряною битвою Другої світової війни!
  Фрідріх був викликаний битися з противником, він найкращий ас Люфтваффе, король повітряних битв був символом перемоги Третього Рейху. А поряд, або майже поряд з ним праворуч, на штурмовій, а значить, особливо потужній модифікації Фоккен-Вульфа-5 мчала Хельга.
  Хлопчик навіть проспівав:
  - На зорельотах мчимо хвилями! Піняться кварки у вихорах ефіру!
  Хельга підтвердила:
  - Червоні тварюки, буде Хук вам! Дітям підземного пекельного світу!
  Фрідріх розсміявся і видав кохане:
  - Ну, від гвинта! Ангел смерті, тільки свисни він з'явитись! Роздере всім покидькам на часточки дупи!
  Хельга у відповідь захихотіла:
  - Ну, ти дотепний!
  Фрідріха дещо турбувала зростання ваги його літака, зв'язку із встановленням зброї далекого бою та збільшення боєкомплекту. Адже снаряд 30-міліметрової гармати, втричі важчий, ніж у 20, а за разючою силою, мабуть, у чотири рази потужнішим, універсальна зброя пристосована розносити броню, як на поверхні планети, так і в повітрі! Юний ас навіть хотів відмовитися від кулеметів, зняти їх чотири великокаліберні, але... Хельга перед вильотом заперечила:
  - Може дійти й до ближнього бою. Краще цей козир зберегти...
  - Досить на Форс-Мажор та двох "стрілялок"! - коротко обрубав Фрідріх. Для мене що збити поблизу - цього вистачить. Взагалі я думаю кулеметне озброєння тут надмірне.
  Хельга весело хихикнула і ляснула хлопця по спині:
  - Не всі, на жаль, такі непереможні лицарі, як ти! Багато асів ще початківці, їм потрібен щільніший вогонь, щоб напевно потрапити...
  Фрідріх цілком резонно заперечив:
  - Таку дорогу машину, як МЕ-362 У не дадуть пілоту-початківцю. Цей винищувач для асів.
  Хельга замість відповіді побігла до свого винищувача-штурмовика, миготивши, голими, рожевими п'яточками. А що робити, пролунав сигнал екстреного виклику.
  Фрідріх загалом був задоволений тим, що зняв два крайні кулемети, масивна машина стартувала легше, і швидкість додалася, а полегшення крил покращило маневреність. Хоча самі вогняні точки були прикриті обтічниками, їхнє зменшення помітно додало і в аеродинаміці машини. Хоча Ме-362 у плані аеродинамічних якостей, поки що не має собі рівних серед поршневих машин, така ось універсальна конячка війни.
  Внизу миготять рідкісні дерева, поля... День спекотний і, схоже, боротися буде нелегко. Особливо росіянам, які програють цю грандіозну битву. Ось ліворуч і трохи внизу летить зграя ворон... Велика зграя, причому деякі ворони дуже великі... Зловісна ознака, ворони супроводжують усі війни, цього жорстокого, позбавленого сентиментальності світу. Як співав Боярський, у знаменитому мюзиклі:
  - Ну чому! Жити неможливо з розуму! Але чому - нас життя не вчить ні чого!
  Ось воно насильство, насильство та ще раз насильство! Жорстокість, жорстокість і ще раз жорстокість нації, що цементує!
  Зграя ворон здається нескінченною, їх десятки, сотні тисяч і каркають так, що навіть у герметично закритій кабіні чути. Фрідріх по рації запитав Хельгі:
  - Може лупнем по них з кулеметів?
  Дівча-ас заперечила:
  - Не варто! Тут може бути кожен патрон на рахунку!
  Фрідріх хихикнув:
  - Що ж цілком можливо! У короля під троном лежать у мішку патрони.
  Через зграї стерв'ятників раптом вискочила перша партія радянських літаків. Їх першими зустріли "Саламандри". Втрати були з обох боків, росіян полегло більше. Фрідріх відкрив вогонь із запізненням і збив лише вісім машин. Але все одно цей лихий початок. А ось пара німецьких "Саламандр"-3 виявилася збитою, а також Ме-262 незрозуміло як примудрився вирватися вперед усіх.
  Але головне було ще попереду. Зграя ворон закінчилася, німецькі льотчики вискочили на простір над Червоногвардійським полем і почалося.
  Назустріч німецькій ескадрі кинулася ціла армія, а тут і справді була авіація з кількох повітряних армій СРСР. Величезна армада літаків всіх видів, але найбільше саме Яків і трохи менший за Лаггов.
  Фрідріх відкрив вогонь із дистанції понад шість кілометрів. Він знову поринув потоки дикого трансу, коли ти не цілишся, а пальці все натискають автоматично. Коли вже немає міркування, думок, тіло начебто твоє, але ти вже ніби маріонетка невідомих сил... А значить і тіло не твоє, а нею дух пекла - нечистих, злих сил...
  Ну, а голові хлопчика-термінатора, вже який за раз зазвучала пісня:
  У колі друзів, але водночас самотній,
  У полоні страждань, сумних турбот!
  Наш світ настільки лайкою втомлений,
  Не видно ні роздолля, ні краси!
  Куди ти нас привів - злий чорт лукавий?
  Коли злий демон армією крутить!
  Полювання нам звичайно ратної слави,
  Хоча душею я мерзенний паразит!
  
  Така порожнеча в згаслому дусі,
  Навколо трясовина не бачити шляху!
  І смерті, цей кіл безжальної старій,
  Що збирає данину у святій Русі!
  
  Не блищить розуміння простий,
  Все в павутинні, безмежній владі!
  Полювання жити в обителі земної,
  Вкушаючи з милою солодкість, радість, щастя!
  
  Але рок поправив сина на війну,
  Де забути довелося нам спокою!
  Не треба клясти за це Сатану,
  Адже ми самі не хотіли іншого!
  
  На літак розсікаю вихор,
  Виконавши виверт, і прийом коронний!
  Боєць Вітчизни вірте не загинув,
  Зіграємо марш підонкам похоронний!
  
  Противник численний, сильний,
  Машини, винищувачі, ракети!
  Ми пекельний Вермахт у тріски рознесемо,
  Росії будуть подвиги оспівані!
  Прийде на Землю, вірю комунізм,
  Ми заживемо щасливо - твердо знаю!
  Розсиплеться кат людей - фашизм,
  Перемога буде ласкою, світла Травня!
  
  Батьківщина, стрімкий політ,
  Воно нам подарувало, життя святе!
  Гімн Батьківщини у серцях у нас співає,
  Адже за неї я люто воюю!
  
  І час, вірю світле, прийде,
  Вбивств не буде, старість у прірву згине!
  Без краю розвиватиметься рід,
  Верх спрямує досягнень ліній!
  
  А щоб нам наблизити час;
  То треба як солдатів Русі боротися!
  Щоб до всіх, хто не дебіл дійшло,
  Що росіяни завжди вміють битися!
  У голові Фрідріха звучала хороша патріотична пісня, а зрадницькі руки, і ноги робили прямо протилежне. А саме посилали снаряди до радянських літаків усіх видів та марок. Радянські ж льотчики намагалися зблизитись і, затіяти звалище... Волька з ходу розстрілявши понад півсотні машин, зробив віраж і пішов від пострілів та спроби тарана ( цього камікадзе, він зрізав кулеметними короткими чергами). Потім літак юного аса змістився, і перебуваючи з бойовим трансом, хлопчик дав дуже з авіагармат. Дуже скосила цілу низку радянських винищувачів, що виринули з тилу.
  Тут Фрідріх сам ледь не таранився, але зумів зісковзнути в лінії вогню і продовжити винищення противників. Цього разу його жертвами стали двомоторні "Пішки". У голові хлопчики майнув афоризм (пішаки теж не горішки, майбутні ферзі!). Хельга пискнула в рацію:
  - Ой, люба матусю! Як тиснуть!
  Фрідріх, виконавши незавершену мертву петлю, з великої дистанції зрізав радянські винищувачі, які намагаються зайти в тил Хельгі. Одні з них "Крамник" (Лагг-5), був з великою червоною зіркою на фюзеляжі ... Значить герой СРСР. Саме дівчисько, на штурмовій модифікації Фоккен-Вульфа стріляло по німців, що насуваються на позиції, танка армії Ротмістрова. І била при цьому досить влучно, вдало пікіруючи.
  Фрідріх поки бився з літаками супротивника, подумки подякувавши постачальникам, за збільшення боєкомплекту. Він термінатор-зрадник навіть у танк Т-34-85 примудрився всадити, причому обравши командирську (це видно по антенах, які, не дивлячись на пил і дистанцію, гострі очі Фрідріх легко розглянули!).
  Кришку люка пробило відразу три снаряди і, танк зупинився.
  Внизу також було спекотно, авангард п'ятої гвардійської танкової армії вже накотився на гренадерів СС та частини другого корпусу.
  Перші радянські машини скотилися в протитанковий рів, і їхній хід сповільнився. Скорострільні гармати "Тигрів"-5 та "Пантер"-5 обрушилися на них. Ось у чому, нові німецькі сильні, то це бій на дистанції, щоб отримати над ними перевагу, радянські танки мали увійти в ближній бій. Влаштувати сміттєзвалище... Але ось тактично рішення було неточним, рвати чистим полем де вирили рови, на зустріч, які чекають на "видобуток" машин. Та ще не навалитися при цьому гуртом?
  Щоправда, радянські Іли, незважаючи на відчутні втрати, все ж таки проривалися, як маленький боксер, що пірнає під джем велетня, до ворожих танків, завдаючи збитків, у тому числі й бомби малих розмірів. Щоправда, на деяких "Тиграх"-5 стояли зверху сітки, але багато машин, німецька піхота була змушена встановлювати захист буквально на ходу.
  Фрідріх подумав, що якби росіяни завдали більш концентрованого удару, у них були б куди вищі шанси на купу малу і вигідний ближній бій.
  Тарани з боку червоних льотчиків тривали, але, наприклад, проти дуже крутих "Саламандр"-3, ця тактика не приносила очікуваних плодів. Втрати німецької авіації наростали, як, втім, ще більшою мірою радянською. Але це вже був не без відповіді бій. Багато радянських пілотів мали пристойний досвід, недарма вони прикривали Москву, так що фашистам неабияк діставалося.
  Фрідріх чиє чуття загострилося неймовірно, завжди уникав попадань і інтуїтивно лупцював по найнебезпечніших радянських винищувачах. Намагаючись вибити саме лідерів. У нього це виходило, і виходило без осічок. У голові, між іншим, виникла порожнеча і відсутність сприйняття битви як такої. Тіло реагувало, цілі ловилися, промахів не було. Декілька разів навіть діставалося танкам.
  А безліч сотні, якщо не тисячі летальних апаратів усіх видів, так і миготіли, метушили перед очима. Ось, наприклад Хаффман на своєму Не-362 ... Б'ється по особливому, швидкість, ривок реактивної машини, і летять на всі боки уламки ... А російські теж непогано .... Ось тільки де Кожедуб, його пора б знеструмити ... Фрідріх рухається по мінімуму, не треба тепер віражів, економно бити, але тільки, так трохи зміщуючись від поразок.
  Боєприпаси закінчуються, як і паливо в баках, а з боку німецьких позицій приходить значне підкріплення. Саламандри, і навіть кілька грізних Ме-362 першими вступають у бій, а за ними та решта гітлерівської комарильні. Знову накат на накат... Радянські літаки теж починають відходити. У них закінчується пальне, та й втрати перевищили: всі мислимі та не мислимі межі. Фрідріх повертається і запитує Хельгу:
  - Все в порядку?
  Дівчина відповідає:
  - Літак на ходу! Я підбила шість танків і один винищувач.
  Фрідріх свиснув:
  - Та ти за кількістю знищених танків перевершила навіть мене. Я особисто знищив лише п'ять машин із дулами!
  Хельга хихикнула:
  - А літаків скільки?
  - Літаків? - У Фрідріха в голові майнули цифри ... - Рівно триста один! Новий світовий рекорд. Ось це та досягнення.
  Хельга вигукнула:
  - Та ти просто лицар! Ні, швидке божество руйнування. Сам великий Калі... Всесвітній боєць!
  Фрідріх ввічливо поправив:
  - Взагалі, коли це не бог, а богиня зла. Тобто жінка, хоча в індуїзмі дуже шановане та популярне божество. Їй збудовано безліч храмів, і підносять молитви.
  Хлопчик раптом помітив, що сильно подряпав об важіль собі коліно. І вилаявся:
  - Ось, чорт забирай! Не варто було робити віраж, на такій рясно озброєній машині.
  Хельга з занепокоєнням промовила:
  - А наступний виліт у тебе без мене?
  Фрідріх охоче підтвердив:
  - Та твій Фоккен ще заправлятимуть і заряджатимуть, а мій уже стоїть готовенький. Тільки не кажи, банально бережи себе!
  Хельга рішуче заявила:
  - Ні! Моя порада тобі, дерись і бійся якнайкраще... Якщо це взагалі можливо.
  Літаки сіли і Фрідріх помчав бігом до наступної машини. Підібрана комбінація Ме-362 і штурмової F -490 була оптимальною для суперасса всіх часів і народів.
  Фрідріх, відчувши босими ногами, колкі шорсткі педалі Фоккен-Вульфа-4, став вичавлювати швидкість, і підспівувати:
  - Я лечу на лайку! Розтопчу на порох тварюка!
  Битва на Красногвардійську тривала. Крім танків самої армії Ротмістрова, до поля бою приспіли ще й півтораста радянських машин, знятих із південного флангу та району Каширського радянського фронту. Щоправда, прибула поки що лише перша партія машин. Радянська авіація також не думала здаватися, але поки що не була особливо активною.
  Фрідріх взявся за танки, використовуючи свої гармати спеціально створені для цього. На його думку, калібр 37 - міліметрів поки що оптимально підходив для цієї мети. Ось, наприклад, Рудель такими гарматами, без жодного бойового трансу, знищив, вірніше, що справедливіше, підбив 534 танки за всю війну. Адже була звичайна людина, а не Фрідріх який. Хлопчик згадав про те, як його батько говорив матері, що комбінований вплив на плід дитини, що носиться в утробі, може крім прояву феноменальних здібностей у міру статевого дозрівання, перетворити сина в психопата ...
  Може його бойовий транс, і ця надсила воїна теж наслідок впливу, природа якого йому не відома.
  Але ось йдуть танки, для льотчика, їхні рухи здаються повільними, а для Фрідріх тим паче. Юний ас почав лупити з горизонтальної площини навскідку. Просто палить і лупить. Спалах світла, від невеликих вибухів, пробиті наскрізь люки. Багато машин при цьому спалахують, оскільки бензобаки розміщені в бойовому відділенні. І руйнація у Т-34 відлетіла як шпунтик рогатки дуло.
  Часто влучення снаряди викликало детонацію боєприпасів. А це своєю чергою...
  Фрідріх не думав про такі дрібниці, він спостерігав за картиною, коли зазнавши великих втрат і усвідомивши марність спроб, проривати, чим вириті ж радянським народом рови гвардійські танки рушили в обхід.
  Але й тут на них чекав неприємний сюрприз. Два десятки "Суперфердинандів", встигли підійти. Вони, на жаль, були з сильнішими ходовими якостями завдяки використанню американських моторів.
  Радянські машини йшли відкритим полем, а отже легендарні винищувачі, могли бити вже з трьох кілометрів дистанції. Звичайно "Суперфердинанди" і промахувалися, але висока скорострільність зенітних гармат, що дозволяла їм, лупцювати досить часто. Крім того, поле було сильно перерите і переоране снарядами, і Т-34-85 не могли набрати швидкості. Але вони все одно рухалися наче валу при виверженні. А на допомогу "Фердинандам"-4 поспішали "Пантери"-5 та круті американські "Відьми"-5, швидкісні винищувачі танків.
  Фрідріх намагався вибивати (чисто підсвідомо) командирів. Навіть пальці звело від напруги. І плоди були! Молодий термінатор, а з горизонтальної проекції підбив сорок два танки Т-34, три КВ-с, і два Су-122. Моби і на три машини більше, але відволікали, нальотом радянські винищувачі, і головне штурмовики. За ними Фрідріх і став всаджувати і з авіагармати 37-міліметрів, і двох 20-міліметрових (теж досить разючих, якщо точно потрапити у ліхтар або бензобак, або мотор).
  Усього двадцять сім літаків, і їх вісімнадцять Ілів... Непогано, якщо зважити на важливість кожного танка, навіть пошкодженого в цій завзятій битві... Ось кілька Т-34-85 прискорилися, і таки прорвалися на ближню дистанцію. Ось запалали слабко броньовані американські "Відьми"-5.
  Фрідріх побачив штурмовик Ганса-Ульріха Руделя. Це вже давно уславлений ас, схоже, теж вирішив замінити "Штуку", на сильніший та швидкісніший Фоккен-Вульф-5. Його емблема факел відома всім. Він спитав Фрідріха:
  - Як справи ангел смерті!
  Хлопчик-термінатор відповів:
  - Справи в Гестапо, а в мене скоєння!
  Рудель запевнив:
  - І в мене непогано! Тільки ось як тобі вдається так точно та швидко палити та ще й з горизонтальної площини?
  Хлопчисько-ас, сміючись, відповів або навіть заспівав:
  - Все неможливе можливо знаю точно! Знайти алмаз царів Землі у проточній воді!
  - Нічого я наприкінці дня до тридцятки наздожену! - Пообіцяв Рудель.
  Повернення, заміна літака, і знову вже рідний Ме-362, літак, який не отримав якщо не брати до уваги кульових пробоїв на крилах, пошкоджень під керівництвом Вольки. І звичайно ж танкова битва.
  На Красгвардійському було спекотно. Колони п'ятої гвардійської армії та зняті з інших фронтів бригади підтяглися. До німців теж підповзли підкріплення, зокрема й дюжина американських винищувачів танків, нових М-18 з гарматами 110-мм. Ці машини не поступалися в забійній силі гармат "Тиграм"-5, калібр 105, і навіть краще побивали Т-34, оскільки менш схильні до рикошету. Сама гармата при цьому теж з переробленої американської зенітки, а значить скорострільна. Тільки ось бронювання слабше за німецькі, але все - таки 186 - міліметрів цілком достатньо, щоб тримати снаряд в лоб. Тим більше, на ходу Т-34-85 дуже часто мажуть.
  Фрідріх ще на відстані відчув цунамі наближення нової хвилі літаків червоної армії. А значить, поки не до танків, які вже майже зчепилися в щільну, ними нехай краще займуться штурмовики. Серед них до речі видно, дуже озброєні та броньовані Не-329. Як штурмовики та винищувачі танків сильні. Особливо з гарматами 88 міліметрів Ра-44, які пробивають не тільки дах танка, а й у лоб. Тільки ось у повітряному бою, ця машина, м'яко кажучи, не така універсальна, як "робоча кобила" Фоккен-Вульф.
  Серед штурмовиків Фрідріх побачив літак Хельгі. Ну, звичайно ж, знову в строю.
  Хлопчисько-термінатор, по дорозі трохи знизившись, розкриємо три танки та САУ-76.
  - Буде уявлення у нас! Просто найвищий суперклас!
  . РОЗДІЛ Љ 18.
  Хельга охоче відповіла:
  - Я тобі звісно вірю! Серце віддала не звірові! Буде дана тобі відповідь - віриш чи ні?
  Замість відповіді Фрідріх почав палити з великої дистанції знизу... А потім набираючи висоту.
  Радянських літаків було досить багато, але все-таки менше ніж перший раз. Льотчики Люфтваффе почували себе цілком впевнено, як першокласник набридлого однолітка, який побив у незнайомій йому школі, після цього буквально переповнений силою.
  Радянські пілоти стали хитрішими, і потрапивши під удари, тут же розбилися на групи, намагаючись відтягнути на себе німців. Фрідріх атакував їх, вилазячи на гірку. Для нього втім, відмова, супротивника від прямолінійної атаки лише полегшувала тактику. А ось інші німецькі винищувачі полізли у бій.
  Фрідріх у досаді зазначив, що Не-362 його зазвичай випереджають. Але нічого страшного, з великої дистанції за кілька кілометрів, все одно ніхто зрубати не вміє.
  А "Саламандри"-3 просто як дитячі паперові літачки, стриб, стриб акулою по хвилях, і самі ж отримують...
  Фрідріх вибрав собі жертву, командирський літак, не встиг подумати, як ця машина збита. Хлопчик вивів мораль:
  - Програвати на війні на відміну від спорту, можна один раз, виграєш на війні на відміну від гри нескінченно! Втім, фігури з дошки злітають тільки у переможця, переможець ставить на дошку, навіть раніше збиті бойові одиниці!
  Втім, бійка відчувалася й у польових умовах. Наприклад, Віттман вже досить запеклий танковий ас, бився на "Тигрі". Він разом із навідником теж досить часто промахувався, хоча танк і легко розвертався. Навідник Шлейх ледве встигав стирати піт з обличчя. У лоб цього сталевого монстра вже кілька разів потрапило, але поки обходилося рикошетом. Віттман репетував на всю горлянку:
  - Підпускай їх ближче не нервуй, пли...
  Про стан людини в тих жахливих умовах говорили і враження учасника бою, заступник начальника штабу 31-й тбр, який нещодавно став Героєм Радянського Союзу Григорій Пенежко. ... Перед уявними образами залишилися важкі картини... Стояв такий гуркіт, що перетинки давило, кров текла з вух. Суцільний рев моторів, брязкіт металу, гуркіт, вибухи снарядів, дикий скрегіт заліза, що розривається... Від пострілів впритул згортало вежі, скручувало гармати, лопалася броня, вибухали танки.
  Непробивний важкий "Паттон"-3 майже впритул намагалися взяти радянські Т-34-85. Той огризався, екранована броня бугрилася. "Відьми"-4 прослизали і самі намагалися застосувати маневр. Наче це була кінська армія стародавніх лицарів, що ось-ось вразять один одного. Часто обидва танки палили впритул і підривали один одного.
  Від пострілів у бензобаки танки миттєво спалахували. Відчинялися люки, і танкові екіпажі намагалися вибратися назовні. Григорій побачив молодого лейтенанта, що наполовину згорів, що повис на броні. Поранений, він не міг вибратися з люка. Так і загинув. Не було нікого поряд, щоб допомогти йому. Солдати втратили відчуття часу, не відчували ні спраги, ні спеки, ні навіть ударів у тісній кабіні танка. Одна думка, одне прагнення - поки що живий, бий ворога. Радянські танкісти, що вибралися зі своїх розбитих машин, шукали на полі ворожі екіпажі, які теж залишилися без техніки, і били їх з пістолетів, схоплювалися врукопашну.
  Зображення у стилі сюрреалізму капітана, який у якомусь несамовитості забрався на броню підбитого німецького "Тигра"-5 і бив автоматом по люку, щоб "викурити" звідти гітлерівців. Дуже, як сміливо діяв командир танкової роти Черторизький. Він підбив, крізь вихори снарядів, прорвавшись у борт ворожий "Тигр"-5, але й сам був підбитий. Вискочивши з машини, танкісти загасили вогонь. І знову пішли у бій.
  Хельга вже останнім снарядом пробила дах танка Григорія Пенежка. Снаряд потрапив у бензобак, і все спалахнуло. Полум'я обпалило радянських танкістів, змусивши вискочити з люків. Але сам поранений Григорій вискочити не встиг ... Він згоряв живцем розуміючи в натурі, що таке пекла ...
  Фрідріх бачачи, що ворожа авіація, вже порозумнішала і намагається діючи комбіновано відлітати, сам атакував танки ... Вже дійсно німцям доводилося туго, хоча в бій вступили найбільш сильно озброєні англійські танки "Челленджери" (Екіпажі теж із синів Британії і стріляють на рідкість) .
  Фрідріх сповнений демонічної енергії та азарту, він готовий поодинці, змісти все і всіх, нехай навіть треба битися з цілою танковою армією, а повітряною тим більше. Але доводиться повертатися, паливо та боєприпаси закінчуються, за це, виліт, збивши п'ятдесят сім літаків і підбивши тридцять один танк і шість САУ, плюс ще два бронетранспортери, три "Катюші", чотири "Андрюші", машини, що намагалися виїхати в тил .
  Хельга помітила:
  - У росіян є пісня про жінок у наших селищах! А у нас не тільки баби бойові, а й мужики, що треба!
  Фрідріх погодився:
  - Наші чоловіки, що треба, але жінки кращі!
  Хельга хитро заявила:
  - Жінка перемагає, проливаючи сльози, чоловік - змушуючи їх пролити!
  Фрідріх, скелячи зуби, помітив:
  - Раз ми гостримо, значить все не так вже й погано на сьогоднішній день!
  На черговий виліт доводиться летіти одному... Ну, що ж раз так, то сумувати немає сенсу... Вже й спекотно ж у Фоккен-Вульфі з двигуном повітряного охолодження. Дуже жарко, двигун, плюс сонце, плюс мало часу на охолодження. Сам Фрідріх навіть дивувався, як його ще не звалило за такого бузувірського навантаження. Адже елементарно... все нутрощі виїдає...
  Радянські танки капітально порідилися... Все ж таки до німців знову прибуло підкріплення, і кинуті в бій майже всі штурмовики... Але й Ротмістрову підходять підкріплення... Ті самі танки з іншого фронту.
  Зате в повітрі набагато спокійніше, хоча й з'являються окремі партії винищувачів або штурмовиків.
  Фрідріх повторює колишню перевірену тактику, він уже знає, що її вона не підведе. А німці.
  Теж відбувається перегрупування, оскільки більшість радянських танків вже знищено, можна, спробувати атакувати самим... Вітттман похмуро зауважив:
  - Підбили вісім танків... Для одного дня добре, але для такого дня погано...
  Навідник поправив:
  - Загалом дванадцять....
  Віттман перебив:
  - Чотири знищені машини, коли російські лізли, через глибокий протитанковий рів - не береться до уваги! Це було просто. Та й боєкомплект слід поповнити.
  Але радянські танки знову кинулися вперед, коли їх особливо почали діставати штурмовики. Зокрема Фрідріх, який розстріляв п'ятдесят п'ять снарядів, із них сорок дев'ять танків Т-34 та шість САУ. І на це пішло в нього п'ять з половиною хвилин... Отак бій... Можна було звичайно й більше... Фрідріх подумав, а навіщо йому палити з двох гармат одночасно? І Однієї цілком вистачить... А поки що...
  На аеродромі його зустріла Хельга, так жарко поцілувала, в губи і прошепотіла:
  - Ось втілення лицарства - Дон Кіхот!
  - Що ти сказала? - визвірився Фрідріх.
  Дівчина відразу одужала:
  - Вибач вовченя ... Я хотіла сказати Ланцелот!
  Хлопчисько-ас огризнувся:
  - Тоді інша річ! Адже Дон Кіхот, це пародія на лицаря. Свого роду висміюють безглузде лицарство і безкорисливе благородство!
  Хельга погодилася:
  - Я загалом розумію це! Але...
  Фрідріх обірвав дівчисько:
  - По літаках живо!
  Радянські танкісти та льотчики, схоже, зробили останню спробу переламати хід, що вкрай невдало протікає битви. Генерал Гота як досвідчений полководець, що вже досконало вивчив тактику росіян, не поспішав атакувати, а навіть трохи подався назад, щоб на всі сто відсотків використати перевагу вогневої могутності. Ну і звісно ж у бронюванні. Це тактика рослого боксера, який відступає перед коротуном, працює другим номером, але не дає низькорослому пінчеру скоротити дистанцію і отримати перевагу. Ну, а у Ротмістрова іншого й виходу нема! Чи атакуй, чи помри! Останнє краще, хоча те й інше цілком може бути разом!
  Ну, Фрідріху доводиться битися і з авіацією... Теж бій, і противник відважний...
  Але спочатку хлопчик-термінатор розстріляв п'ятнадцять атакуючих танків Т-34-85. Так ефірно однією чергою.
  Хельга вигукнула:
  - Ти ж імператор повітря! Ось так та прославитися Третій Рейх!
  Фрідріх відповів:
  - А він уже славиться! І славити не треба!
  Хельга прокричала:
  - А ти прослав його ще більше!
  - Постараюсь! - Рикнув Фрідріх.
  Він знову впав у ультрабойовий транс. У голові хлопчаки крутилися дивні думки. Ось, наприклад, що буде з ним після перемоги Третього Рейху? Звісно, заступництво дружини імператора забезпечить йому найвище становище, яке син стане спадкоємцем Великої Імперії. Захоплюючі перспективи! А росіяни, нарешті, навчатися порядку та дисципліни, до якої їх привчити не міг навіть Сталін кривавий грузин.
  Хоча, звичайно ж, до перемоги ще далеко... А може взяти і повернути винищувач врізавши фрицями. Отак перебити кілька десятків фашистських машин і повернутися до СРСР героєм?
  Але ось чи допоможе йому це, якщо героїв війни, які втекли з полону, розстрілюють, а.... Сталін взагалі нікого не вірить, сказав, що він не має сина Яковлєва! Тож він Фрідріх уже не може повернутися назад... Тим більше вже після того, що він зробив... Бігти в СРСР можна було одразу, коли йому лише дали "Штуку". Хлопчика б пробачили... Ну, може, в штрафні батальйони відправили, а якби він ще й збив когось із гітлерівців... Та був у нього шанс повернутися... Але зараз, у СРСР його не пошкодують, надто вже він кривавим став....
  Фрідріх подумав, чому він не перебіг на бік порад. Ну гаразд у Гітлер-югент вступив, опинившись у центрі Берліна, він тоді й не мав іншої можливості для виживання. Але навіщо він убивав комісарів? Можна було просто відключити... Чому раптом у ньому прокинувся дикий звір... Навіть не звір, бо тварини зазвичай вбивають, щоб їсти чи через почуття голоду. Людина ж перетворила вбивство на забаву, ставши гіршою за тигра...
  Що з ним трапилося, що вбивство почало доставляти радість, а бажання піднятися в Третьому Рейху, зробити кар'єру охопило всю сутність? Хто він став... Чому в ньому зникло почуття патріотизму і прихильності до свого народу?
  Втім, хіба в нього одного? Ось той самий генерал Власов чи Борис Олексійович Смисловський. Ось теж дивна особистість, здавалося зразковий представник дворянського корпусу царської Росії. І треба було йому перейти на бік Гітлера та інших фашистів. Офіцер Російської Імператорської армії, капітан. Після Громадянської війни був інтернований до Польщі, потім емігрував до Німеччини. Вступив на службу в Німецьку армію. З 1928 по 1932 навчався на Вищих курсах при Військовому відомстві (Академії Генерального штабу) Рейхсвера. Під час Другої світової війни взяв активну участь у формуванні російських добровольчих частин. Вважав, що німці можуть сприяти відновленню Росії: "Перемога Німецьких армій має привести нас до Москви і поступово передати владу до наших рук. Німцям навіть після часткового розгрому радянської Росії довго доведеться воювати проти англо-саксонського світу. Час працюватиме на нашу користь, і їм буде не до нас. Наше значення як союзника зростатиме, і ми отримаємо повну свободу політичної дії".
  Зовсім випадково, погляд пробігся по сторінці довідника - "пособники нацизму - ганьба нації!".
  Правда, при цьому ніколи не співпрацював з генералом А. А. Власовим, оскільки не поділяв ні його погляди, ні його план дій, проте особисто зустрічався з ним тричі в основному за завданням німецького Генерального штабу.
  Фрідріх перервав свої думки... Вісімдесят три радянські літаки були збиті, а останні снаряди вже сідають у танки, і вже можна повертатися... Ну й покидьок він... Як опустився... Кривава повія! Очі одразу ж стали мокрими... По гладких хлоп'ячих щоках потекли солоні крапельки сліз... Як гірко, хоч застрелись!
  Після повернення вигляд втомленої, але веселої Хельги відразу ж підняв настрої, і він знову помчав у бій ... Він же воїн! А значить, народжений перемагати, а чия нація слабша, з нею він не товаришує!
  Хельга раптом помітила:
  - Ти що плакав?
  Фрідріх труснув головою:
  - Це вже в мене очі сльозяться від втоми! Яка битва! Я вже шосту добу не стуляю очей! Та й раніше майже не спав!
  Хельга втішила:
  - Ось котел зімкнеться і ми трохи поспимо... Залишається трохи. Зовсім трохи до перемоги!
  Політ на Фоккен-Вульф-4, авіації противника не видно, а від танків вже мало що залишилося. Але й ті, що їсти, потрібно добити.
  Хельга шепоче в рацію:
  - Ну, давай їх! Отак викручуючи вісімку!
  Фрідріх хихикає:
  - Крутити вісім краще, ніж здобути шість на погони!
  Дівча, вразивши машину з пікірування гаркнула:
  - Ні, тебе уявити шісткою ніяк не можна. У тобі видно породу короля.
  Від п'ятої гвардійської армії залишилися ріжки та ніжки. Тепер уже й Гота наказав наступати, тим більше, що вже вечоріло, час перевалив далеко за вечерю і стала насуватися темрява.
  На полі битви залишилося понад тисячу ста підбитих та знищених радянських танків, і близько трьох сотень тих, що отримали ті чи інші пошкодження німецьких. З них приблизно шістдесят п'ять машин уже в жодному разі не підлягали відновленню.
  А Фрідріх, залишивши свою подругу спати на розкладачку, все ще літав. Цього разу його перенацілили на придушення артилерії. Відчайдушний марш Ротмістова відвернув частину сил, армії Майншейна і вони просунулися за день і вечір не більше дванадцяти кілометрів. Настала ніч, але штурмовики й досі працювали. Просто змінилися пілоти.
  Знову Фрідріх зіткнувся з нічними бомбардувальниками У-2. Машини летіли майже в щільну до землі - політ, що голить. Вони мали б шанс при такому маскуванні проскочити, але в цій ситуації спрацювало диявольське чуття юного термінатора.
  Крім того, Фрідріх раптом стало дуже соромно за свої сльози, і він розлютився... Навіть погляд у хлопця змінився. І в голові помчали зовсім інші слова, інші пісні;
  Гнів розтікається по тілу вогняною хвилею,
  Зрозуміти не можна таке діло і що тепер зі мною!
  Ось пекла відкрила всю чорноту в душі,
  Хочу палаців - мені мало з милою і раю в курені!
  
  І як усе це вийшло, не знає навіть Бог,
  Я став зрадником піддонком, але ось поки що здох!
  Від куди це одкровення, хто це породив,
  Черпаю у чаші натхнення - могутніх сил!
  
  Нас Диявол у мережі волок, вивернув у коло порочне,
  Так вийшло, трапився в мережі я!
  Але павутину розірву, і Бога серцем я прийму,
  Не треба тільки клясти небесний місяць!
  І це брати по зброї знаю точно!
  
  О дай мені шанс святий Господь,
  Моя натура, ти зрада і мерзенність!
  Хотів я тіло, врятувати лише тіло,
  А опинився в безодні, де заснула мудрість!
  
  Фашист сказав: Ти служи нам.
  Отримаєш землі, гроші, титули зізнання!
  Але відмовся ти від душі,
  А це найгірше на світі покарання!
  
  Але я слабак, потрапив в халепу,
  І погубив у собі живе, честь та совість!
  Нехай буде так, важкий факт,
  Адже не роман вийшов, просто повість!
  
  Що мені робити, дороги назад;
  Не залишилося й тепер хоч шиєю в петлю!
  Але біс сказав, кінчай бардак,
  Таку боягузтво я повір нам, не приймаю!
  Фрідріх закінчив цей "вокал", збиваючи "вушка" і тут відчув сильну втому... А що вже розцвіло, отже, настав новий день 11 липня. А він сім діб на ногах.
  Хлопчик після посадки ледве встиг добігти до ліжка і відразу впав;
  Сон виявився дуже напруженим... Фрідріх снився, що він студент і слухає лекцію. Причому велетенського зростання викладач розповідає її з таким натхненням і жаром, що мимоволі прислухаєшся. Там йдеться про давнього історичного ворога Росії США. Схоже, в його Батьківщині вигадали нарешті гідну зброю відплати;
  -Вам має бути відомо, що армія Пентагону, задіяла свої найкращі ударні сили у боротьбі з нашим прагненням пробити шлях до інших світів. Я послав телеграму до Натовських військових, де заявив, що не маю наміру захоплювати землю, що проводжу мирні дослідження, спрямовані на благо всього людства. Вони не послухали мого послання, вони міряють кожного за своєю сумнівною та егоїстичною шкалою цінностей. Ці підонки з манією величі думають, що можуть керувати всім людством. Думають що якщо у них маніакальна пристрасть до захоплення та руйнування, то й у інших представників інших світів має бути така сама тваринна пристрасть.
  Промовець зробив паузу і вислухав щедру хвилю оплесків. І Волька теж посилено плескав йому, хоч і не любив визнавати за собою авторитетів. Ну, а могутній гігант продовжив:
  - Я не звір і не хижак, але я здатний і маю намір захищатися, від моєї боротьби залежить благо моєї цивілізації, і якщо мої вороги, і вороги моєї цивілізації мають намір напасти, то я маю намір захищатися. Я знищу тих, хто стоїть між мною та свободою. Тих, хто вже майже поневолив людство, вважаючи себе вищою, не підсудною людям нацією чекає відплата. Групі олігархів я вже дав по п'ятаку, покажу їм приклад людини, здатної битися, а не лягати під сокиру як покірна вівця. Ми всі повинні згуртуватися, бо це наша спільна справа, бо й на Землі скоро нічим дихатиме. Тепер до діла. Для перемоги над Американським і Натовським флотом нам потрібні великі, не обмежені запаси енергії, принципово нова зброя, і вона має. Багатьом навіть найкращим із вас воднева бомба здається межею досконалості. Багато навіть найкращі з вас припускають, що немає інших сильніших способів для отримання енергії, за винятком може бути важко практично реалізованої анігіляції. Всім вам відомі термоядерні реакції, злиття атомів водню та утворення гелію. Та й інших елементів аж до заліза. Термоядерний синтез дає світло зіркам упродовж мільярдів років. І багатьом із вас здається не можливим можливість здійснення принципово нових реакцій синтезу: практично не існують у природі. Багато хто з вас сповнений стереотипних думок, що якщо реакції не існує в природній природі, то вона не може існувати в принципі. Яка абсурдна помилка, наука надцивілізацій дає спосіб отримання гігантських мас енергії в масштабах та реакціях, що не існують у природі. Вам вже відомо існування кварків: міні-частинок, з яких складаються елементарні частки. Елементарних частинок навіть ваша наука виявила сотні. Крім них, що теж зафіксувала ваша наука, є частинки різних видів, багато з яких видаються дивними, або навіть зайвими. Вас вражає різноманіття кварків, що важко пояснити звичайним логічним шляхом. Ще зовсім недавно ваші вчені відкрили частки звані преонами, частинки з яких складаються кварки, і до них вам не вдалося, як дістатися і вивчити. Ну а витягти з ядра не те, що преони, навіть кварки вам поки що не вдалося. Ну а яку енергію можна отримати за рахунок їхнього злиття чи розщеплення: незмірну навіть у порівнянні з термоядерною реакцією. Навіть при сучасному, досить низькому рівні земної науки є теоретичні розрахунки, які показують, що чим менше частка, тим більше енергії вона витягує. Це свідчить про те, що якби удаль опанувати таку енергію, то тоді удаль отримати практично необмежене джерело енергоресурсів. Однак не одному земному вченому так і не вдалий не тільки відтворити реакцію злиття мікрочастинок, а й навіть витягти з ядра вільного кварку.
  Навіть отримати вільного, не пов'язаного кварку поки що не вдалість. У чому ж причина, що реакції з розриву або злиття надлегких частинок досі не вдається, не тільки повторити, а й навіть зафіксувати в природі. Причина в тому: ось чому термоядерна реакція так утруднена, що її образно навіть називають богатир з дуже короткими руками. Для того, щоб викликати термоядерну реакцію, потрібна енергія атомної бомби, для вибуху атомної потрібні звичайні вибухові речовини. Для того, щоб викликати реакцію злиття кварків - мало реакції вибуху термоядерного заряду, його мощі не вистачає для реакції, ось чому в природі не зустрічаються надважкі кварки. Відсутній проміжний ступінь, ступінь, який відокремлює та класифікує реакції всередині атомного синтезу. У термоядерному синтезі є щаблі одна за одною, які йдуть по наростаючій у плані енергії, що виділяється. Реакцією, що виділяє набагато більше енергії, ніж термоядерний вибух, і яка трапляється вкрай рідко: це анігіляційна реакція. Походить вона від зіткнення матерії та антиматерії. У природі вона зустрічається рідко, надто рідко, тому що в реальному світі майже немає антиматерії. Реакція анігіляції рідкісна в природі, відсутня проміжна ступінь між реакцією синтезу елементів і термоядерною реакцією. Суть проблеми полягає в тому, що антиматерія сама по собі із простої матерії не робиться. У межах нашої видимої системи ми її спостерігати не можемо. Але якби ви перемістилися в просторі і опинилися на стику всесвітів, на межі світу та антисвіту, то ви б побачили, як протікає процес анігіляції у великих масштабах. Суть проблеми виявилася в отриманні достатньої кількості антиматерії, тобто матерії, яка не могла б існувати у реальному світі. Вона постійно входила б у зіткнення з реальною звичайною матерією, вона повинна була, анігілюватися або вибухати подібно до того, як вибухають при дотику два окремо безпечних хімічних елементи. Протони, нейтрони, електрони, стикаючись з позитронами, антинейтронами, антиелектронами перетворювалися б на фотони, що неслися в різні боки, та інші частинки. Їхня швидкість розльоту колосальна і перевищує швидкість світла. І за масштабної анігіляції частки переходять у надсвітлу швидкість, віддаляючись, друг від друга. Анти матерію складно отримати простим шляхом шляхом розгону частинок на прискорювачах. Результат, одержаний таким шляхом, ніколи не виправдає витрат. І все ж таки експериментальним шляхом був знайдений ефективний спосіб отримання антиматерії в солідних масштабах. Суть його полягає в тому, що ймовірність отримання антиречовини, як і речовини, приблизно однакова, а це означає, що різниця між антиречовиною і звичайною речовиною не велика і потрібно не так багато енергії, щоб змінити полярність матерії. Це можна зробити, використовуючи не таке вже сильне випромінювання особливого поля та особливої хвилі за природою. Крім кварків, преонів, існують креони, резони, форкони, рюмони, хородони, ромони та ін. Відкриття особливих хвиль зробило переворот у науці та суспільстві. Але чиє ж випромінювання, якого рівня могло змінити вигляд матерії, перевівши в якісно новий рівень, змінюючи властивості речовини. Новий вид випромінювання був відкритий для дослідження здібностей людини, його екстраординарних здібностей. Ми Гітлернатори раніше за інші нації та народи опанували екстра-здібності. Нове телепатичне випромінювання проникало крізь свинець і ще щільніші тверді суперматеріали, що вже саме по собі вказувало про іншу систему та інший діапазон випромінювань. Навіть за вашого рівня науки і цивілізації є і створені випромінювання, що перевищують швидкість світла. З радіоактивних випромінювань Альфа, Бета, Гамма вже Бета промені рухаються трохи більше швидкості світла, а при випромінюванні Гамма-АС перевищення швидкості світла становить майже в півтора рази. На планеті Земля вже експериментально відкрили випромінювання хвилі Клекона та Дер, які перевищують швидкість світла вдвічі. Щоправда, поки що їх генерують у мікродозах, навіть не підозрюючи про перспективи. Скажу більше між швидкістю випромінювання та його здатністю проникати крізь матерію, є безпосередній зв'язок. Чим коротший діапазон хвилі, чим вище здатність, що проникає, тим більш високу швидкість має випромінювання. Гамма промені лише пройшовши сантиметр свинцю, послаблюються вдвічі. Для випромінювань клекона та Дер проникаюча здатність ще вища. Випромінювання екстра - діапазону будь то аура, телепортація, телекінез, телепатія, кіберкінез, тормокінез, плазмокінез, мають найвищу швидкість і все проникає діапазон. Тобто саме в так званій духовній надбудові лежить ключ до управління світами, до оволодіння небаченими формами енергії. Нові форми енергії відкривають шлях до новітніх форм вимірів, вимірів мікросвіту, які здатні впровадитися і реалізуватися в макросвіті, перенісши виміри між мікро-фундаментальними частинками в реальний світ, так зване скочування простору. Новий вид енергії дасть нову зброю, випустить Зет-56 промені і зламає в порошок армаду агресора. Я тепер міг би детальніше пояснити суть нової енергії і докладно описати як вона виникає, а також ефект злиття, але нам уже передали ультиматум. Ці горили думають взяти нас на переляк, але навіть якщо ми капітулюємо, то відмовитися від спокуси проорати острів і відпрасувати його бомбами і залпами важких знарядь вони не в змозі. Якщо військової акції не буде, то навіщо Янки зібрали таку армаду, їм потрібен акт залякування, приклад для всього світу. Від мене залежить і ваше життя. Я викладу урок агресору, який він запам'ятає на все життя, і хто залишиться жити, той позаздрить мертвим!
  На цій фразі сон Фрідріх перервався. Він судорожно розплющив очі. Перед ним стоячи Хельга і тримала в руках букетів квітів, а в пальчиках босої, дівочої ніжки була затиснута троянда, якою вона ласкаво лоскотала, босу, рожеву п'яту хлопця.
  - Ну що посипайся. Вже час обідати!
  Фрідріх схопився й одразу ж утягнув живіт... Ба, він уже тиждень майже нічого не їв. Тільки пив розведений із водою вітамінізований шоколад. Хлопчик подивився на сонце і здивувався:
  - Дивно, я провалявся годин п'ять, а здається значно менше. Ось навіть найцікавішу лекцію про нову зброю не встиг дослухати!
  Хельга хихикнула:
  - Про нову зброю? Та коли борються великі воїни, то найстаріша техніка дозволяє всіх перемагати. Але спочатку, співаєш рибного супу. Парі дівчат, твоїх шанувальниць спеціально для тебе наварили. Поїдеш і, нові сили прийдуть.
  Фрідріх із задоволенням взявся за юшку, яка здалася йому смачною стравою на планеті Земля. Хлопчик спустошив казанок і відчув тяжкість у шлунку. Але не дивлячись на це бадьоро скочив і кинувся до машини.
  - Ну що Хельга, поб'ємося ще!
  Дівчина грайливо відповіла:
  - Та ще й як!
  І ось надійний кінь Ме-362 разом із нерозлучним супутником Фоккен-Вульфом-4, знову мучить гвинтами атмосферу. А що на війні, як на війні. Фрідріх спитав Хельгу:
  - А ось яке твоє улюблене заняття, окрім як воювати?
  Дівчина, тонко хихикнувши, відповіла:
  - Навіть сказати важко! Хоча знаєш. Я захоплювалася різьбленням по дереву. Такі ось красиві візерунки виходили... І ще пробувала писати фантастичні розповіді. Тільки коли написала парочку, з мене всі почали сміятися. І так мене соромно стало, що я їх кинула писати. Знаєш, як це неприємно, коли над тобою сміються!
  Фрідріх погодився:
  - Так, я розумію! Хоча зараз і перебуваю на вершині слави! Але варто мені загинути і мене майже...
  Хельга перебила:
  - Ні! Повір, не забудуть! Думаю твоїм ім'ям, назвуть повітряну армію, або якесь із підкорених східних міст. А може, і вулицю в Берліні!
  Фрідріх засміявся:
  - Та ти мене втішила!
  Хельга цілком серйозно додала:
  - Може, навіть орден в авіації затвердять із твоїм портретом. По-перше, у тебе таке миле обличчя, а по-друге, твій результат, уже понад двадцять тисяч п'ятсот літаків противника, навряд чи хтось зуміє перевершити!
  Фрідріх також цілком серйозно заперечив:
  - Ні, можуть перевершити, якщо війна з СРСР дуже надовго затягнеться, або ще доведеться розбиратися із вчорашніми союзниками. Так все можливо... Але, в принципі, можна і на тисячу літаків вийти! А що я можу і це!
  Розмова перервалася, попереду вилетіла невелика ескадрилья винищувачів супротивника, а потім довелося всерйоз взятися за гармати.
  Незважаючи на сильну втому і виснаженість гітлерівської армії, перемога на Червоногвардійському надихнула фриців і різноплемінну зграю на нові подвиги.
  Фашисти не наважилися атакувати Москву, і вели наступ на розташоване на схід від міста Павловський Посад, і прилеглі до нього зміцнені райони.
  Радянські солдати, а інакше й не могли бити мужньо, але коридор між німецькими клинами надвечір звузився настільки, що вже прострілювався наскрізь.
  Фрідріху та Хельзі знову довелося взятися за танки, які намагалися контратакувати та заткнути щілину. І тут вони собі показав і добре. Юнакові вдалося і в танках перевищити показник п'ятсот! А це взагалі досягнення ультракласу!
  Фрідріх і справді відчував радість, що він такий крутий! Що він найкращий воїн усіх часів та народів, значить клас із класів! А яке йому бути всіх вищим і крутішим! Фрідріх - це Вольф, отже вовк!
  Вже стемніло, а битва все ще не згасала. Німецькі колони і з півночі, де рвалися полчища прославленого Роммеля, і з півдня, де пер Майнштейн, обклали місто Павловський Посад. Вже опівночі, танки Готи і насамперед кілька "Фердинандів"-4, увірвалися на околицю цього селища... Але змушені були зупинитись. Тоді Гота наказав обходити найзавзятіші вузли оборони. О другій годині ночі на схід від Павловського Посаду, частини другого есесівського корпусу та першого танкового теж із СРСР, вийшли назустріч, один одному. Так вночі на 12 жовтня 1947 року навколо Московського військового угруповання зімкнулося кільце блокади!
  . РОЗДІЛ Љ 19.
  Вранці 13 жовтня 1947 року Фрідріх боровся, як завжди самовіддано і вміло. Його вірний літаючий скакун рвався у висоту, а двигун, не дивлячись на те, що хлопчик неодноразово форсував його, працював без збоїв.
  Опір радянських військ помітно ослаб... Гітлерівці поки що не наважувалися наступати на перетворену на неприступну фортецю Москву, а просувалися у бік сходу. У Павлівському Посаді ще кипіли бої, фашистські полководці цілком резонно відмовилися використовувати в межах міста танки, кинувши на штурм румунів, італійців, арабів, індусів та інші іноземні частини.
  Фрідріх взяв участь у двох-трьох дрібних повітряних сутичках, і легко, зрізав приблизно дюжину літаків. Інші цілі були наземними: гармати, гаубиці, міномети, катюші і якщо пощастить танки.
  Останні зустрічалися не часто. Схоже, поради видихнулися. До полудня, коли парність жовтня стала нестерпною, настав короткий затишок і Фрідріха або як його офіційно називали Фрідріх Великий Бісмарк викликали до Смоленська.
  Юний ас-термінатор виглядав дуже задоволеним та веселим. Фрідріху хоч і було дуже гірко й соромно за свою зраду, але перспектива отримання фашистських нагород радувала хлопця.
  Разом із ним викликали й Гельгу. Дівча також була збуджена і її перлинні зубки іскрилися чарівною усмішкою пантери. Вона сказала:
  - Розумієш хлопчик-вовк, ми перемогли росіян!
  Фрідріх у цьому випадку анітрохи не поділяв оптимізму:
  - Поки що це лише проміжний успіх та боротьби... Бої та битви лише набирають обертів. Але початок і справді, успішно...
  Для нагородження було обрано будинки обкому ВКП. На величезній автостоянці розташовувалося безліч розкішних автомобілів переважно американського виробництва.
  Справді, в актовому залі були присутні маріонеткові генерали з армії США, Британської імперії, Канадського домініону. Був навіть один із англійських принців... Ну і звичайно ж сам Герман Герінг та Адольф Гітлер... Тільки ось і це Фрідріха здивувало, що Маргарет з ним не було. Дивно, може просто, будучи вагітною, це видатна, неповторна жінка не хоче наражати на небезпеку своєї і отриманої від аса дитини ... Адже війна це зовсім не жарт!
  А може, їй не хочеться, за чоловіка спілкуватися з новим фаворитом Гітлера? Тут, загалом, усе можливо і прочитати, що на умі жінки красивої, як Афродіта, і підступної, як Гера, майже неможливо.
  Втім, Фрідріх навіть радий цьому. Бракувало у присутності фюрера піддавати себе та її ризику видати свої емоції, мимовільним жестом, чи не обдуманим словом. Адже рогаті чоловіки, особливо в особі владики півсвіту, дуже небезпечні. Навіть для такого крутого хлопця, як Він - солдат номер один Третього Рейху!
  Більшість прибулих на нагородження були льотчики - Герінг сам ас, затятий шанувальник теорії генерала Дуа - авіація бог війн, звичайно насамперед виділяв повітряні сили. Але були й танкісти, у тому числі знаменитий Віттман. І церемонія нагородження розпочалася з лицарських хрестів.
  Коли викликали Хельгу, дівчина буквально скакала, наче конячка, постукуючи каблучками. Їй вручили лицарський хрест і спеціальний значок винищувача, танків... Понад це сам фюрер Адольф вручив дівчинці іменну шаблю з діамантами, як найкращій жінці, яка відзначилася в результаті боїв у Московській битві.
  Віттман отримав хрест у дубовому листі, мечах і діамантах, Зірку лицарський хрест із золотим дубовим листям, мечами та діамантами вручили і "малюкові" Хаффману. Отримав нагороду і американський ас у своїй незмінній ковбойці.
  Фрідріха нагородили останнім... Це було цілком логічно, так він був найкращим із найкращих. Висока нагорода, Велика зірка Лицарського хреста залізного хреста, і дубовим листям, мечами та діамантами, був вручений під грізні звуки нацистського гімну. Крім того, було вручено чотири значки, за чотириста, п'ятсот літаків, і за чотириста, п'ятсот танків. Ці значки також були золотими, а п'ятисотки навіть із крихітними діамантами.
  Гітлер довго тряс руку Фрідріху і щось захоплено говорив... Хлопчик же пожирав очима знаменитий хрест. Діаманти прикрашали платинове дубове листя, і рукоятки мечів. У пам'яті промайнула цифра, що навіть звичайних лицарських хрестів із діамантами, таких орденів було вручено лише двадцять сім за всю війну. Ну, а на цей момент і менше... Вищий ступінь нагороди, Лицарський хрест, де срібне листя замінено на золоте, поки що не засноване.
  Втім і на цьому нагородження не обмежилося. Гітлер оголосив, що Фрідріху привласнили Звання майора-фельдмаршала ВПС та гвардії СС, з врученням іменної зброї та премії в мільйон п'ятсот тисяч марок (вартість п'ятнадцяти нових "Пантер").
  Іменна зброя була така сама, як і подарована Хельзі шабля, з дамаської сталі, з рукояттю красиво прикрашеною діамантами та смарагдами.
  Фрідріх не втримався від спокуси і кілька разів змахнув зброєю гідним султана. Рукоятка була зручна, а шабля чудово збалансована, і для сильної хлоп'ячої руки здавалася легкою.
  Далі виступив американський генерал Манкурт, який увійшов в історію як автор крилатого висловлювання: нехай моя країна не має рації, але це моя країна!
  Крім того, цей полководець прославився жахливою жорстокістю, у тому числі і до військовополонених.
  Манкурт жорстко заявив:
  - Російські варвари захопили багато землі, створивши один величезний барак, у якому панує вічний бардак. Скільки їхній терористичний режим мучитиме шосту частину людства? Народи Росії чекають визволення та приходу на їхню землю армії вільної Європи та США. А тому Америка докладе максимальних зусиль, щоб перемогти СРСР. Потік нашої техніки та добровольців з усього світу, посилюватиметься і зростатиме! (Бурхливі оплески). Усі країни світу об'єдналися проти більшовицької зарази. З нами Господь Бог та небесна армія. Наперед за перемогу!
  Слідом за ним виступив англієць і після чого фюрер перервав офіційну частину церемонії, оголосивши про початок балу. Відразу з'явилося безліч дівчат і жінок готових скласти пару прославленим героям.
  Фрідріх хотів вибрати як партнерку Хельгу, але та зненацька відмовилася - сказавши, що звичай не велить танцювати з напарницями, або напарниками з бойової зброї. Ну що ж хлопчисько вибрав іншу даму, тим більше, що тут усі жінки гарні - мабуть спеціально підбирали. Фрідріх посміхався і легко танцював, але думки хлопця були про інше.
  Ось він отримав високий орден і вже майор-фельдмаршал ... Кар'єра йде по наростаючій, а за кількістю збитих літаків і підбитих танків йому немає рівних у світі! Начебто все добре, але чомусь на душі шкребуть кішки... Але якщо взяти відомих діячів, наприклад Роберта Артруа, принца крові з королівської гілки капетингів. Адже він воював проти своєї батьківщини Франції і трохи не мучився, хоча на руках і була кров співвітчизників.
  А на боці фашистів воюють сотні тисяч росіян. Навіть великий князь Кирило Романов офіційно заявив про підтримку східного походу та звільнення вітчизни від більшовиків. Романови і то за нацистів і країнами Заходу, що стоять за ними.
  Ну якщо славетні князі, а Третій Рейх і проти, Сталіна, то чого йому Фрідріху мучитися. Тим паче можливо, у СРСР зовсім його предки живуть. А що, давайте міркувати логічно... Адже вже перебіг історії серйозно змінився. Тепер світ, ніколи не стане іншим, ось і Московська битва порадами програно... А що це означає? А те, що по-перше в світі, що змінився, причому значно ймовірніше, що його батьки (до речі, що народилися в різних містах) зустрінуться і створять сім'ю різко падає. Адже ще й тато з мамою в 1947 році не народилися... Значить, і ймовірність зустрічі двох дідусів, і двох бабусь буде ще менше!
  Плюс ще кожна дитина з погляду набору генів неповторна і суто індивідуальна. А значить, якщо момент зачаття змінитися хоча б на годину, або навіть десять хвилин, то це вже буде не він... Не Фрідріх з унікальною особистістю та набором генів, а зовсім інший, можливо, навіть зовні не схожий хлопчик.
  Тобто втручання попаданца в минуле за логікою речей, має призвести до зникнення і самого порушника непорушних законів часу... Тобто Фрідріх мав стати фаворитом у Гітлера просто зникнути! І він, і його брат, і, можливо, батьки та інші.
  Але якщо юний ас живий, і сильний, здоровий, як ніхто на це нещасній планеті, то може це минуле зовсім не його світу! Може це навіть не його всесвіт, якесь паралельне світобудова та ще й з відставанням у часі. Тобто він Фрідріх вбиває зовсім не своїх предків, не рідних співвітчизників, а чужих індивідів, які мають лише спільну схожість із абстрактним минулим хлопчиком-термінатором.
  А значить він, по суті, і не зрадник - просто людина, на кшталт влучників з різних фантастичних серіалів, яка в минулому використовує знання сьогодення, та ще наділена провидінням неймовірною силою. Ну, а якщо йому судилося мати надздібності, значить ними просто гріх не скористатися! Ну, оскільки доля, сама правиця небесна направила його спочатку до Гітлер-югента, потім до Третого Рейху, то потрібно докласти всіх зусиль, щоб зробити кар'єру. Добре бути майором-фельдмаршалом у чотирнадцять, хлоп'ячих років, але у двадцять повноцінним генералом, а то й фельдмаршалом краще. І як знати, може Третій Рейх та Америку остаточно переварить, і тоді його син стане першим Всесвітнім диктатором!
  Тут раптово з'явилася так, кого юнак найменше очікував побачити: Євгенія Порше... Висока, красива, міцна, навіть якась трохи сільська і напрочуд не аристократична для дочки одного з найбільших магнатів Третього Рейху.
  Щоправда, на відміну від колишньої зустрічі, дівчина одягла дуже дорогі, з діамантами, але при цьому прозорі привабливі, хоч при цьому й не дрібні ніжки.
  З-за високих підборів і без того росла дівчина, здавалася майже велетенкою. Сам Фрідріх звичайний і навіть менший за розмірами підліток для своїх років, був її нижчим, приблизно на двадцять три, двадцять п'ять сантиметрів, а з урахуванням каблуків і більше.
  Фрідріх навіть зніяковів, а раптом він так і не виросте більше, ніж ця дівчина шести фунтів зросту (у кого вдалася її батько Порше, адже не велетень, хоча не відомо, яка була мати, і хто їй лазив під спідницю!), буде над ним завжди височіти. Та вже краще вона, як і минулого разу ходила боса.
  Євгенія втім, дивилася на юного асса із захопленням, і простягнувши руки поцілувала його в губи:
  - Лицар ти мій! Світло не земне!
  Фрідріх зніяковів:
  - Да я....
  Євгенія перервала:
  - Не треба слів! Ти заслужив похвальбу. І не тільки як льотчик. - Дочка магната струснула зачіскою. - Подумати тільки, у тебе просто фантастичний дар інженера та конструктора. Такі ідеї пропонувати. Генію! Вище за Леонардо Давінчі.
  Фрідріх підколов:
  - Ну так! Я згоден, що це художник не однієї війни не виграв. Хоча його шедеври і підкорили весь світ!
  Вони почали танцювати. Євгенія була така красива, фігуриста, але для Вольки виглядала завеликою ... А духи дурманливе пахли ... Хлопчик дивлячись на виріз її розкішних грудей відчув цілком природне, для фізично міцного і розвиненого підлітка бажання. Тим більше, що Хельга демонстративно вдавала, що нічого не помічає. Втім, молодому поколінню німців вселяли, що жінці відчувати і тим більше демонструвати ревнощі непристойно, а чоловік, якщо він герой війни, навіть повинен змінювати. Що покращувати породу! Як говорив Гітлер: заміжній жінці не гріх народити дитину від іншого чоловіка, той має кращі фізичні дані, ніж чоловік. Євгенія втім, цілком серйозно запитала хлопця:
  - А ти де вчився, що так добре знаєш принципи управління танків та САУ, вигадуючи подібні до Ноу-Хау?
  Фрідріх не міг і не хотів говорити правду, причому малознайомій дівчині, яка нехай навіть має батьком магната, що входить до першої десятки найбагатших людей Третього Рейху та улюбленця Гітлера та Герінга. Він відповів ухильно:
  - Тут грають роль захоплення з дитинства... Різна наукова література, бажання винаходити! Не обов'язково сидіти за партою, щоб створити щось слушне.
  Євгенія кивнула:
  - Та я теж захоплююсь спортом, і одночасно гризу, або навіть жую граніт науки... Проте хіба схожа місіс Поршне на кабінетного пацюка?
  Фрідріх скеля вовчі зубки, підтвердив:
  - Та на щура, причому не тільки кабінетного, ти зовсім не схожа! Швидше за все, навіть тебе можна порівняти.
  Євгенія попередила:
  - Тільки з коровою не порівнюй! Це досить мерзенний натяк!
  Фрідріх філософськи зауважив:
  - Хто б бикує не по ділу, отримує ранг козла! Тож... У нас дурний пішов базар.
  - Базар це сленг? - здогадалася Євгенія. - А взагалі у німецька мова начебто правильна, але якась... Надто вже правильна, наче розставлені наголоси, чіткі слова, натяг мови... І немає акценту, але відчувається, що щось не зовсім рідне саме в цій правильності...
  Фрідріх не подав вигляду, що хвилюється.
  - Ну, і що з цього? Може, підозрюєш, що радянський шпигун, і що росіяни пожертвували двадцять тисяч у місці з американськими та півтисячею своїх незліченних літаків, щоб упровадити мене верхівку Третього Рейху?
  Євгенія похитала головою:
  - Ні, я не думаю! Це було надто навіть для росіян. Хоч і є відома приказка: розумом Росію не зрозуміти. Але мені здається інше, може ти, як сказати ... Продукт генної інженерії СС. Чи свого роду людина майбутнього? Я читала наукові праці з генетики і знаю, що природу людини можна змінити, поліпшити або погіршити штучним втручанням. А твої надлюдські риси воїна... Це так...
  Замість відповіді Фрідріх нахилив своїй подругі голову і жарко поцілував її в пишні губи. Потім сказав:
  - Не забивай собі гарну голову. Якщо ти боїшся, що від мене отримаєш дефектних дітей, то це не так! Взагалі може бути змінена тема розмови.
  Євгенія погодилася:
  -Та краще змінити! Поговорити про танки ... Зокрема головний оперативний штаб на чолі з Гудеріаном видав конкурсне завдання: два типи танків ... Як би середній "Імператорська пантера" з гарматою 88-міліметрів Ел 100 або коротше але бронебійною, і лобовою похилою бронею не менше 250 міліметрів "Королівський тигр" з гарматою калібру 105 міліметрів Ел100, з лобовою бронею не нижче 300... Причому вага першого танка не більше ніж п'ятдесят тонн, а другого 65.
  Фрідріх зневажливо, як лев перед ховрахом пирхнув:
  - А що хіба таке не реальне? Особливо з огляду на те, що у вас стало легше з дефіцитними матеріалами, а бомбардувальники союзників не спустошують землі Третього Рейху!
  Євгенія зітхнувши відповіла:
  - В принципі реально, але ми не встигли, вірніше, не встигаємо виготовити прототип у металі в потрібний термін. Ти якось надто пізно нам подав свої геніальні Ноу-Хау. А Гітлер хоче, щоб нові танки почали надходити на озброєння армій Третього Рейху вже цього року.
  Юний ас здивувався:
  - А що потрібно так багато часу на виготовлення прототипу?
  Дівчина кивнула:
  - Чимало, особливо якщо модель принципово нова ... Тут як це по народному: гнатимеш - потрапиш в яр!
  Фрідріх подумав: звісно є тут проблеми... Ось, наприклад, радянські конструктори стільки років мучилися зі створенням танка ІС-10, або цілих два роки возилися з Т-54. Причому цей танк проектували вже після війни, маючи досвід битв Другої світової. Крім того, це була не принципово нова модель, а лише подальша еволюція Т-34. Ось, наприклад, Т-44 виявився не цілком вдалим і його в бойові дії практично не використовували... Так що не варто чекати особливих чудес.
  Танк "Тигр" з огляду на відсутність у німців досвіду зі створення машин подібного типу (якщо звичайно не брати до уваги ходової частини, тут наприклад вже був створений під час першої світової війни 150-тонний "Колоссаль").
  Фрідріх помітив:
  - Потрібно проектувати на базі вже створеної Пантери-5, або АГ. Її ходова частина дозволяє нести гармату не тільки калібру в 88-міліметрів, а й навіть 128, або гаубиці в 150...
  Євгенія хихикнула:
  - Але ж саме це ми робимо! Втім, Порше вже має свій "Королівський тигр", правда з гармат калібру в 88-міліметрів. Але, може, як проміжна модель зійде і такою. Початкове завдання з бронювання в 250 міліметрів у ньому виконано, хоча вага і досить велика 63 тонни. Натомість вежа з дуже великим кутом раціонального нахилу броні, витончена та обтічна... Може й вдасться виграти проміжний конкурс, але надалі виникнуть проблеми. Але за твоїми Ноу-Хау можливе створення танка, що не пробивається з усіх боків, що руйнує будь-яку оборону. Адже для машини прориву дуже важливо мати саме гарний захист бортів, чим на жаль дуже довго не могла похвалитися "Пантера".
  Фрідріх помітив:
  - Може, поки не чіпатимемо тему танків... Точніше закінчимо її обговорювати. Ми що старі професори або молоді хлопець і дівчина.
  Євгенія погодилася:
  - Ти як завжди маєш рацію, погоримо про щось світське. Наприклад про Британський королівський будинок.
  Фрідріх скривився:
  - Ну і тема! Хай прийде час від Вінзорів нічого не залишиться. Чи ти думаєш, опанувавши Москву, наші танки не зможуть, уже захоплений Лондон, стерти на порошок?
  Євгенія блиснула зубками:
  - Ну, звісно ж, зможуть!
  Після балу пішла знатна вечеря з самі розкішними стравами, але без міцних алкогольних напоїв. Нічого міцнішого за шість градусів. Ну, а потім Фрідріх та Євгенія, як і належить хлопцю та дівчині пішли в окремий номер.
  Хоча прийнято вважати, що високі блондинки не відрізняються темпераментом, Євгенія надзвичайно переконливо протягом кількох годин доводила протилежне. Ну, і Фрідріх теж не вдарив у бруд обличчям. Так вони заснули, міцно обнявшись.
  Хлопчику снилося, що він японський ніндзя, який отримав замовлення від російського царя Миколи Другого, убити мікадо, тобто імператора.
  Фрідріху снилося, як він дереться по шорстких стінах, пальцями рук і ніг чіпляючись на найменшу тріщину або щербинку. Хлопчик проник у палац, де почалася найжорстокіша сутичка.
  Юний ніндзя, як і зазвичай, рубав, колов, зносив з ворогів голови... Сон був надто сумбурний, надто багато крові, рубки, і мало сенсу. Плюс ще всюди стрибають голоногі дівчата з мечами... Коротше кажучи...
  Проспати вдалося години три-чотири не більше.
  - Бій у самому розпалі! Незамінних людей не буває, окрім таких, як ти Фрідріх Бісмарк.
  Хлопчик схопився і навіть не попрощавшись, поквапився до найближчої злітно-посадкової смуги.
  І як з'ясувалося, викликали його недаремно... Генерал армії Рокоссовський отримав наказ від Сталіна, не чекаючи повного зосередження сил завдати удару по групі армій Роммеля. В даному випадку розрахунок будувався на тому, що німці ще не встигли розгорнути свої війська для наступу на Вороніж. Тож був шанс виконати лоукік по розтягнутому флангу, виснаженому попередніми боями німецьких військ.
  Фрідріх змушений був сісти на Фоккен-Вульф, причому не штурмової модифікації, а звичайної моделі, із чотирма двадцяти міліметровими гарматами та двома кулеметами. Тож через надмірну поспішність хлопчик виявився без того зброї, що себе так ефективно зарекомендувало для боротьби з танками. Щоправда, у нього були ще у фюзеляжі десятий бомбардувальник.
  У небі також було спекотно, з'явилися радянські штурмовики та винищувачі Які-9. Останні машини втім, через слабкий захист і живучість, були вразливі і на великій дистанції для гармат 20-міліметрового калібру. Фрідріх спочатку дав по рогах винищувачів, які, звичайно ж, випередили тихіші Іли. Чотири авіаційні гармати, це сила... Перші дві дюжини яків розсипалися, навіть без жодних хитрих заходів у хвіст.
  Фрідріх не крутився, не маневрував, він просто, трохи зміщував авіагармати і вібрував корпусом своєї масивної машини.
  Двадцять п'ять, двадцять шість, двадцять сім... Без промаху, за зухвалими Яками, які зазнають втрат, проте не згортають, а навіть намагаються набрати швидкість... Фрідріх навіть трохи здивувався тому, чому в радянській військовій літературі так принизили цю славну машину Фоккен -Вульф. Так вона виконує повний віраж за 22 секунди проти 19, у Яків (а в полегшеній модифікації Як навіть 17 секунд здатний це зробити!). Але Фрідріху і не потрібно маневрувати, він, просто знизивши швидкість, летить їм на зустріч. За одну секунду можна збити сім-вісім машин.
  Час для Фрідріха в стані бойового трансу поплив моторошно повільно, і він встигає, і подумати і розрядити свої боєкомплекти. У принципі прийнято вважати, що один навіть найуміліший асс, включаючи навіть таких феноменів як Рудель, не може серйозно вплинути на хід війни. Ось у реальній історії шість найкращих німецьких асів знищили цілу повітряну армію, але бій за панування в атмосфері гітлерівці безнадійно програли.
  Але в даному випадку, кидати стільки яків в одному місці проти над людиною загрожує ... Шістдесят один винищувач збитий менше, ніж за одну хвилину. Просто так от крила відвалюються, або бронескло кабін розбивається. Останнє ще гірше, бо льотчику в цьому випадку не врятуватися. А досвідчених асів і так уже трішки в Червоній Армії залишилося.
  Серед збитих машин, чотири належали гвардійцям, які збили понад п'ять літаків... Тільки знову це не допомогло, так Волька знав куди бити і як... Як з автомата мисливець збиває зграю гусей. Ось саме зграю, однією чергою, інтуїтивно, чуттям визначаючи і спрямовуючи рухи стовбура, в потрібну мету, коли жодна куля не пролітає повз. Гуси, а в даному випадку радянські літаки збиваються, причому там, де розбиті кабіни, і прошитими льотчиками ще деякий час летять прямо. А ось деякі крила втрачають...
  Фрідріх згадав тут фільми про влучних американських ковбоїв, і знаменитий фільм у головній ролі з Ді Капріо - "Швидкий, але мертвий!". Але ось у ті часи ковбої США не знали, автоматичних кулеметів, та швидкострільних авіагармат. Інакше б вони зрозуміли, яка це просто жахлива за силою руйнація зброя.
  Які в найближчому огляді закінчилися і Фрідріх перейшов на Іли. Тут найкраще атакувати їх зверху, або із задньої півсфери. Причому оптимально, було б також, не скорочуючи дистанцію.
  Інший спосіб це відстрілити крихкіші крила, на них броні не повісиш.
  Іл-2 прозваний горбатим. Після того як у ньому встановили друге місце, для стрільця, що захищав задню півсферу, збити подібну машину для новачка стало складніше, зате ... Звичайно погіршилася аеродинаміка цього літака. Отже, з ними буде ще простіше...
  Логічніше було б Ілам розлітатися в різні боки, але система... Коротше почалося побиттям легендарних штурмовиків. Втім, приспіли вже й спритні "Саламандри"-3. Вони також взялися за мули...
  Фрідріх навіть подумав, що вони могли б його випередити, зустрівши які ще на підходящі ... Хоча як знати ... Льотчики Люфтваффе не хоробри російські воїни, і зазвичай в бій поступаючись числом не вступають, але може крім випадків, коли створюється занадто серйозна загроза сухопутним військам .
  Втім, Фрідріх теж проблем не має... Бий з гармат у задню броньовану півсферу, або оббив крила - результат один. А як ці машини потім униз валятися, навіть слід у повітрі залишають... Немов смуги на спині раба, що б'ється.
  Фрідріх збив тридцять сім мулів і ще прихопив два "Пішки". Знову сотка, хоча попередній рекорд сто один не побитий. Просто літаків у ворога лишилося. Тепер тільки бомби скинути і повернуться.
  Радянські танки тепер йшли в атаку, без підтримки авіації, та й тим більше артилерії. На них обрушилися штурмовики та бомбардувальники. На щастя для радянських танкістів вони могли використовувати ходові якості машин. Але кількість літаків усіх видів зростала.
  Фрідріх скинув усі свої бомби та повернув на аеродром. Втім, він встиг побачити Фоккен-Вульф-4 Руделя, знаменитого винищувача танків.
  Юний ас повернувся на свій "рідний" аеродром, де на нього чекав "Пегас-термінатор" Ме-362.
  Фрідріх, посадивши Фоккен-Вульф, крикнув сусідньому пілотові:
  - Бреше той, хто має нахабство стверджувати, ніби F -490 поганий винищувач. Немає поганих літаків, є лише нікудишні пілоти.
  Наступний літаковиліт звівся виключно до боротьби з танками. Поки що німці не встигли вивести на зустріч потужний бронь кулак, і навалилися літаками.
  Доблесні радянські танкісти вже перетнули рвану лінію фронту і обрушилися на піхотну частину, що складається з добровольців-арабів.
  Мусульмани всупереч очікуванням билися хоробро і не думали тікати, але при цьому діяли вкрай невміло. Зокрема американська базука використовувалася якось не по-людськи, а тим більше гранати.
  Але й атака радянських частин видихалася. Фашистські штурмовики зокрема застосовували численні маленькі бомбардування, з кумулятивними зарядами, ідея, скопійована з радянських конструкторів, але з вмілим втіленням. А ось наказ повісити зверху мережу, радянські танкісти не отримали.
  А Фрідріх просто всаджував по дахах з авіагармат. Така ось найпростіша тактика. Пробей баштовий люк та твоя перемога. А скільки машин можна так звалити, якщо бити з горизонтальної площини.
  А швидкість танк не рятує, якщо боєць б'є інтуїтивно, не цілячись, по натхнення.
  Ось як симулятор з танками, тільки в тебе режим бога, і кожен точний постріл, а стріляєш ти часто-часто ...
  Ось число підбитих танків за п'ятдесят перевалило, так, що Рудель відпочиває... Але довелося відволіктися. З'явилися з боку "Вушка". Шість штук збито, а решта нехай трощать "Саламандри". Взагалі ці кукурудники пускатимуть у бій вдень, найчистіше самогубство.
  Танки важливіші за...
  Повернення... Політ на Фоккен-Вульфі-4, а поряд із ним Хельга.
  Дівча спитала його:
  - Що тобі сподобалася Євгенія?
  Фрідріх зневажливо пирхнув у рацію:
  - А ти що заревновала?
  Дівчина хихикнула:
  - Звичайно ж ні! Адже ми вільні, та й не в шлюбі. Тільки цікаво, хто кращий у ліжку, я чи вона!
  Фрідріх із запалом відповів:
  - Звісно ж, ти! Ти не така велика, і куди спритніша!
  Хельга весело розреготалася:
  - А я іншого від тебе й не чекала! Але, звичайно ж, краще за всіх... Фу він щур конструкторський, а одна з дуже небагатьох жінок нагороджених лицарським хрестом залізного хреста!
  Фрідріх помітив:
  - Думаю і дубове листя, у тебе не за горами!
  Бій показав, що хлопчик був, мабуть, правий. Хельга впевнено молотила танками. Мабуть вона хотіла довести, що войовниця може бути крутіша за воїна. Хоча, звичайно, з Фрідріхом їй не зрівнятися.
  Незабаром з'явилися й великі танкові колони з німецьких та американських машин. Особливо спритні та пустотливі американські винищувачі танків "Відьми"-3. Це було серйозно, тим більше, що радянські машини вже були знищені здебільшого ударами з повітря. Проблемною також виявилася і "Пантера"-5... Її довгоствольна швидкострільна гармата та непробивна лобова броня... Походом, що витримка почала відмовляти, екіпажам радянських танків. Деякі не слухаючи командирів, повернули назад, намагаючись врятуватися з цього технотронного пекла.
  І знову повернення та виліт, атака на танки...
  Вже опівдні минув, вечоріє... Контратака Червоної армії видихнулась. Їх із Хельгою перенацілили на напрям підтримки, групи німецьких армій, що рухають до Рязані. Водночас солдатів Ватутіна, які перебували в котлі, намагалися піджати.
  На схід німці, як і раніше, просуваються повільно. Тут їм заважає і стійкість радянських військ, і оборонні рубежі Степового фронту, навіть не такі щільні як підступах до Москві.
  Втім, гітлерівські війська отримали більше змогу маневру, і Гот намагався такими колонами обходити основні вузли оборони. Подекуди просування німецьких частин прискорилося.
  Фрідріх спитав Хельгу:
  - Ти не втомилася дівчина моєї мрії?
  Блондинка-воїн відповіла:
  - Радісний настрій проганяє втому, краще, ніж батіг корів! Хоча втома замість молока виходить кривавим гноєм!
  Фрідріх погодився:
  - Тут уже не попреш проти істини!
  Вночі юний продовжував політ, незважаючи на те, що на небо набігли хмари та полився дощ. Згідно з німецькою військовою доктриною, авіація використовувалася і придушення оборони на передньому краї... А на відміну від сорок першого року, літаків у Люфтваффе цілком завдяки допомозі Піндостану вистачало з надлишком.
  Фрідріх тепер атакував дзоти, а то й дрібніші цілі... Вночі битва не вщухала, і радянські війська переходили в контратаки. Нехай і крейда, і досить сумбурні, але від цього не менш доблесні.
  Вночі якщо не брати до уваги ескадрильї У-2, повітряних цілей не зустрілося. А за дзотами відбомбили... Злегка.
  На ранок 15 жовтня 1947 року розгорілася битва за містечко і водночас залізничний вузол: Електросталь. Там було дуже жарко і, що головне, до Фрідріха приєдналася його нерозлучна подруга Хельга.
  - Ну, що великий лицар, напираємо ми на ворогів?
  Фрідріх завзято відповів:
  - Напирають бомжі біля пивної скриньки, а ми перемагаємо. І ще як перемагаємо...
  Саме містечко Електросталь було пристойно укріплене. У його захисті крім армійських елементів брали участь і дві нові дивізії НКВС. Хоча вони, загалом, були такою елітною військовою гвардією як СС, але озброєння мали і артилерію, і легкі танки.
  Гітлерівці, в свою чергу, намагалися створити свій власний котел... Обійти цитадель, охопити кліщами...
  Тут, звичайно, авіапідтримка грає чималу роль, особливо якщо розтягується горловина.
  Хельга, як і властиво дівчинці запевнила:
  - Перемога буде за нами! Готуй влітку сани!
  Фрідріх погодився:
  - І не лише влітку! Будемо використовувати важкі танки та авіаснаряди.
  Хлопчик подумав, що вони знову в армії Майнштейна, але на Заході більш відомий найпопулярніший Роммель. Оскільки під час битви юнак більше діяв у трансі, ведений пекельним духом, то чому б йому не згадати про славні подвиги цього полководця. Тим більше приємніше згадувати про битих англійців, ніж про повалених росіян!
  Роммель, дійшовши до лінії Маррет, зрозумів, що опинився в наполеонівській "центральній позиції" між двома ворожими арміями і тепер може завдати рішучого удару розбити одну з них і лише після цього розвернутися і зіткнутися з другою.
  Фрідріх хихикнув сам собі: Наполеон, хоч Лев Толстой у цьому сумнівався, був, безсумнівно, великим і полководцем і правителем. Особливо якщо дивитися на досягнення. Лише він їх не втримав. Гітлер щодо цього, ще гірше.... Але порівняти фюрера із Наполеоном у принципі можна!
  Талановитий полководець Роммель зрозумів і щось, ще: американці та французи пройшли далеко на схід у центральний Туніс і утримували Східні ущелини Дорсал при Фондуке, Фаїді та Гафсе, прикриваючи ущелини Західних Дорсал за 60-70 миль на захід.
  Виходило, що, якби італо-німецькі війська захопили Фаїд і Гафсу а потім рушили на захід повз Феріану і Кассеріна, вони могли вийти прямо до величезної американської бази постачання та до їхнього штабу в Тебессі. У Тебессі італо-німецькі війська виявлялися далеко на заході від лінії союзників у Тунісі і практично на їх комунікаціях. Варто було Роммелю, потім повернути свої танки і направити їх на північ, до моря, за сотню миль від цього місця, німці могли б відрізати всю армію союзників у Тунісі або змусити її забратися до Алжиру.
  Роздуми Фрідріха перервало, поява двох Лаггов, що вирвалися з-за хмар... Цих у витрату... А потім влучні постріли по гарматах... Тільки він може так стріляти... Ще чотири Яки... і їх тут же.... А тепер по "Катюші" пли... Так щоб уламки на всі боки летіли... Ще одну реактивну пускову установку... Ось і Хельга збоку намагається. Кричить йому:
  - Герой давай жорсткіше всаджувати!
  . РОЗДІЛ Љ 20.
  Місія Олега Рибаченка та Маргарити Коршунової у паралельному світі ще не закінчилася.
  Німці вели наступ у напрямку міста Горький. Вони взяли його у повне кільце оточення. Хлопчик і дівчинка захищали це велике місто.
  Повністю оточена задихалася Москва. Гітлерівці подекуди вже прорвалися до Кремля. Становище столиці СРСР було майже безнадійним. До кінця підходили снаряди московського гарнізону. А з падінням столиці це вже була б інша війна.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова боролися за місто на Волзі.
  Хлопчик і дівчинка, як завжди, налаштовані, по-бойовому.
  Ведуть вогонь і співають:
  Піонери не здаються,
  Їх і тортури не лякають.
  Як орли вони б'ються,
  Відправляючи фріців у пекло!
  
  Багато серед них героїв,
  Багато шалених хлопців.
  Якщо треба ходять строєм -
  Заряджаючи автомат!
  І ось хлопчик на вигляд років дванадцяти, а насправді пропалений ветеран, якому вже багато років Олег Рибаченко дав чергу, викосивши фашистів.
  А потім як кине босою ніжкою по ворогові гранату.
  І розкидає на всі боки фриців.
  Після чого хлопчик проспіває:
  - Я російський воїн на коліна дикуни,
  Ворогів Росії, я кошторис з лиця землі!
  Маргарита ця дівчинка-герой, теж як кине босою ніжкою забійний подарунок смерті. Виб'є масу гітлерівців, і прочіркає:
  - За велику Русь!
  І знову як розреготається.
  Хлопчик і дівчинка борються героїчно. Хоча вже війну майже програно. Німці вже й Оренбург обклали, і скрізь підібгали, де тільки могли Червону армію.
  Точніше, Оренбург уже давно взятий. Лише один замок там ще тримається. Гітлерівці вже оточили й Уфу.
  Мало того, їхні війська з півдня вже підходять до Казані. Становище більш ніж критичне.
  А ситуацію посилює ще й те, що зі сходу пруть самураї, і в Середній Азії вони вже з'єдналися з німцями.
  Але відважні діти-попадці борються. Вони вірять у свою перемогу. Або принаймні готові померти з гордо піднесеною головою. А втім, як це смерть? Вони ж безсмертні!
  І лишаються вже багато років дітьми. А десь там інші світи та місії.
  Олег дає черговий постріл. Потім кидок босими пальцями ніг гранати та співає:
  - Сталін буде з нами назавжди!
  Маргарита скосила фриців і пискнула:
  - Боже борони! Цього людожера до нас!
  І дівчинка в гніві жбурнула босою ніжкою гранату.
  Олег Рибаченко досить логічно зауважив:
  - Усі ми якоюсь мірою людожери!
  І хлопчик босими пальцями ніг жбурнув подарунок смерті.
  Маргарита із цим погодилася:
  - В якійсь мірі так!
  І теж босою ніжкою запустила забійне, від чого дві німецькі машини зіштовхнулися разом.
  Олег Рибаченко вів вогонь і думав, що становище СРСР, мабуть, уже безнадійне і вести війну особливого сенсу немає. Ось вони даремно вбивають людей.
  Хлопчик жбурнув босою ніжкою дві гранати. Потрапив у гусеницю, німецькі танки серії "Е" зіштовхнулися разом.
  Дитина-термінатор заспівала:
  - Коли прийде час,
  Ми будемо хоробро битися!
  Підйом бійців зранку -
  І доблесно боротися!
  Хлопчик і справді був готовий рознести будь-яку армію, в пару хвилин.
  Маргарита теж кинула босий ножний подарунок смерті і пискнула:
  - За Велику Русь!
  Діти настільки відважні воїни, що проти них ніхто не зневажає. Вони ж такі круті бійці.
  Хлопчик і дівчинка, як завжди, в дикому азарті. І з ними відвага, честь та сміливість. Вони проти фашистів б'ються наче титани. І зрозуміло ворог не пройде, там, де вони стоять наче скеля. Може, навіть і щось міцніше за скелю і моноліт.
  Маргарита, ведучи вогонь, промовила:
  -Будемо чемпіонами планети,
  Ми гіганти вищої школи!
  І дівчинка знову як запустить босою, точеною ніжкою подаруночок смерті. І розмолотила супротивника.
  Ось це дівчинка настільки крута, не зможеш проти неї нічого ти застосувати.
  Бо проти брухту немає прийому. Хоча, це не брухт, але щось ще більш забійне та круте.
  Олег Рибаченко ведучи вогонь, просипів:
  - Я не хлопчик, я суперхлопчик і буду найвищим на світі!
  І знову як кине босою ніжкою руйнівний потік вибухівки. І знову два німецькі танки стикаються разом.
  Юний воїн налаштований дуже по-бойовому. Але відчуває, що тут уже батогом обуха не переб'єш. Хоча безвихідних положень немає, як і непереможних противників теж.
  Хлопчисько згадав, як він до виборів президента Білорусії придумав частушки:
  Шостий раз слухати марення нецікаво,
  І скільки "батьку" вірити не зрозумію!
  Рай обіцяв побудувати Лукашенка -
  Але разом світла, ми йдемо у пітьму!
  Так це було викликом системи та культу особистості. Справді, чому Європейська країна має терпіти диктатора, немов у середні віки?
  Та й Сталін теж диктатор і в цьому всесвіті поступово спускає війну на поразку.
  Діти-герої билися ще три доби. А тим часом гітлерівці оточили Казань і взяли Уфу.
  Бої протікали вже у Кремлі. Чотири дівчата-відьми, билися з гітлерівцями використовуючи мечі та тоненькі диски для метання босими ніжками.
  Кремль сильно зруйнований обстрілами "Штурмльвів", "Штурмтигрів", бомбардуваннями та величезними гарматами.
  Сам Сталін, зрозуміло поки що перебуває у Свердловську. І становище СРСР виглядає практично безнадійним. Але поки що над столицею Росії завіється Червоний прапор, а отже, не все втрачено!
  Люди вірять, що ось-ось настане перелом!
  Наташу рубає араба навпіл. Кидає босою ніжкою диск і пищить:
  - Слава безсмертній Вітчизні! Гітлеру нас не зламати!
  Зоя теж рубала фашиста двома шаблями і прочирикала:
  - Ні, не зламати нас!
  Після чого її боса ніжка жбурнула вбивчий диск по гітлерівцях.
  І пара чорношкірих бійців звалилася зі зруйнованої стіни Кремля.
  Далі вогонь вела Аврора. Вона стріляла рідко, але влучно. А потім пускала в хід шаблі. І від її босих пальчиків ніжок летіли зірочки та гострі тоненькі свастики.
  А ось і Світлана жбурне голою ніжкою гострий диск, і розпоре фриці. Після чого заспіває:
  - Коловрат, Євпатій Коловрат - захисник Вітчизни, Перуна солдат!
  Коловрат! Євпатій Коловрат! Героїв Русі збирає на сполох!
  Тут вся четвірка б'ється. Майже вся Москва вже взята, добігли кінця бойові припаси. І російські хлопці та дівчата гинуть. Але не здаються. Хоча скільки вже часу триває облога.
  Дівчата на Кремлівській стіні як б'ються. Неначе богатирки. І незважаючи на грудень, вони босоніж і в одному бікіні. Але не відчувають холоду. А навпаки, їх енергія тільки зростає.
  І від босих пальців ніг відлітають гострі, дуже пласкі диски. Які розривають іноземні війська Вермахту.
  Війниці борються, наче богатирі війни. І з мінімумом одягу. Таких красунь не бентежать ні величезні танки серії Е та АГ, ні інші страшні винаходи гітлерівців.
  Нема дівчини це те, що зможе перемогти будь-яку форму фашизму. Нехай навіть таку, досконалу як у цьому світі.
  Наташа рубала мечем, кинула босою ніжкою диск, зрізаючи гітлерівців і, заспівала:
  - Як добре в країні радянській жити,
  І як чудово вермахт розтрощити!
  Зоя, провівши млин шаблями, помітила:
  - Вермахт дуже сильний став! Ось ми вже Кремль боронимо!
  І дівчина кинула босими пальчиками ніжок зірочку вражаючу фріцев.
  Після чого проспівала:
  - Це дике полювання на ворогів!
  А тут ще у бою Аврора. Ну і дівка руда та крута. На зимовому вітрі її мідно-червоне волосся майорить, наче бойовий прапор. Ні, така дівчина ні перед ким не зігнеться.
  І від кидка її босої ніжки, летить ріжучий плоть і кров, найгостріший диск.
  Він розрубується тіла супротивників. А Аврора кричить:
  - Я дівчина суперкласу!
  А як у бою виглядає Світлана?
  Це блондинка-термінатор просто диявольська пожежа, і торнадо анігіляції.
  І теж від її босої ніжки летить убивчий сюрприз. І дівчина на повних обертах у бійці.
  Вся четвірка у бою. І їй не варто відступати, ні здаватися.
  Вони чотири відьми - просто супер! Справжній квартет знищення всього та всіх!
  Войовниці триматимуть ділянку оборони. Але Кремль великий і скрізь не встояти. Сили дуже нерівні.
  Наташа помітила з досадою:
  - Ми вбиваємо, а не перемагаємо!
  І дівчина знову босою ніжкою кинула вбивчий заряд.
  Зоя логічно помітила, рубаючи супротивника:
  - Не можна все перемагати... Якщо не в комп'ютерній грі!
  І дівчина із золотистим волоссям знову кинула диск смерті.
  Аврора, розрізаючи супротивників шаблями, прочирикала:
  - Перемога, я вірю, буде за нами! В ім'я Священної Росії!
  І від кидка її босих ніжок летить подарунок руйнування.
  І падають розрізані гітлерівці.
  А далі Світлана у бою. Розрізає фашистів своїми кидками. І діє гранично, або навіть безмежно вправно. Її босі ніжки такі спритні. І демонструють жахливе знищення.
  А після чого дівчина як заспіває:
  - Слава Вітчизні та новим світам!
  І знову від її босої ніжки летить сюрприз смерті.
  А тут у бою знову Наташа. І рубає фриців, проносячись немов комета. І кричить на всю горлянку:
  - Слава величезній Вітчизні!
  І її мечі злітають наче газонокосарка.
  А дівчина навіть співає:
  - Слався Росія як на віки,
  Буде виконана наша мрія!
  І дівчина босою п'ятою піддала гострий бумеранг. І той перекрутився, і зрізав дюжину чорних і смаглявих голів.
  Звісно, вбивали дівчата не німців, а колоніальні частини, що використовувалися проти них. Але войовницям навіть від цього тільки крутіше.
  Вони блискучі і швидкі.
  Наталя знову рубає ворогів. І вона босими ніжками, таке метне.
  І прореве:
  - Сталін та слава!
  А далі Зоя. Як випустить вбивче. І її босі пальці ніжок лист смерті випльовують.
  А войовниця як прореве:
  - За таку Батьківщину, як наша, померти не страшно!
  А тут Аврора теж візьме і вступить у бій. І теж босими ніжками запустить бумеранг. І перекроїть ворогів.
  Після чого як заспіває:
  - За Русь радянську! Що правитиме над всесвітом!
  А далі у бою Світлана. Теж дівка, яку не зупинити і не гальмувати. Ось як вона б'ється. Просто від такої войовниці спасу нема!
  І босими ніжками вона кидає вбивчі посилки. І вона вбиває ворогів без жодної жалості.
  Хоча потім може помолитись за них Ярілі. А може, й Перуну. Тяжко грішникам після смерті на них чекає царство Чорнобога! Але так по-своєму навіть цікаво - війни точаться постійно! І стільки боїв! То що може бути і не варто надто гірко оплакувати долю грішників?
  Світлані навіть стало трохи смішно: ось християнам не позаздриш - вони багатьох радощів будуть позбавлені у вічності. Навіть те, що мали на планеті Земля.
  Ех, нещасні грішники! І ще нещасніші праведники!
  І дівчина знову жбурляє подарунок смерті своєю точеною, босою ніжкою. Після цього вимовляє:
  - Мир буде наш! Слава Росії!
  Наташа провела мечами потрійного метелика і прочирікала:
  - Нехай буде вічна слава великої Росії!
  І її босі ніжки як кинуть убивче і неповторне. Після чого гола п'ята дівчини потрапила в лоб чорношкірому, і збила його зі стіни, і ще п'ятьох арабів.
  Далі у бою Зоя. Вже її нічим не зупинити. Вона бореться із гітлерівськими полчищами. І проводить потрійний млин. Падають розрубані нею бійці.
  Після цього дівчина вимовляє:
  - Вічна Русь, буде зі Сварогом!
  І підморгує своїм напарницям.
  Далі в бою вже Аврора. Вона промайнула, мов пантера. Усіх зрізала. І босими ніжками презент смерті запустила. Зрубала масу фашистів і проспівала:
  - За найвищу форму Вітчизни!
  А потім у битві й Світлана. Як вона рубає ворогів. І діє дуже хвацько.
  Після чого від її босої ніжки летить подарунок смерті. І зрізає гітлерівців капітально, наче бритва цирульника волосся.
  І дівчина верещить:
  - Мій вік і моя правда! Слава Великій Росії!
  Так це четвірка бореться воістину героїчно. Але чотири босоногі та майже голі красуні другу світову війну виграти не в змозі. І ось упала і Москва.
  Дівчата проривалися із захопленої столиці, використовуючи і свої мечі, і покрив невидимості.
  Вони взагалі на дуже багато здатні. Дівчата найвищого почину, що не знайти їх вище та красивіше.
  А Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова йшли із взятого міста Горький.
  Фашисти, на жаль, майже всюди досягали успіху.
  Хлопчик і дівчинка йшли і кидали на ходу босими ніжками голки, винищуючи фриців.
  Олег Рибаченко заспівав:
  - Ні, не потьмяніє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний.
  Голос народ дзвінкий -
  Шепіт розчавить зміїний!
  
  Вірю, весь світ прокинеться -
  Буде кінець фашизму...
  І засяє Сонце -
  Шлях, осяявши комунізму!
  Маргарита кинула пальчиками босих ніжок кілька голок і підтвердила:
  - Ні, не змеркне!
  І дала чергу з автомата, скосивши дві дюжини фашистів.
  Такі ось це діти. Круті, непохитні. Хоча справді це не та війна. І доводиться їм тікати.
  Пала Москва, упало місто Горький. Фашисти штурмують Казань. Це вже останнє радянське місто на Волзі. Опір героїчний, але все більше і більше відчуття безнадійності.
  У гітлерівців з'явилися досконаліші пірамідальні танки із серії АГ, які не може пробити жодної радянської зброї. А це треба сказати, дуже погано.
  Лише коли босі ніжки хлопчик та дівчатка кидають гранати по гусеницях німецькі монстри стикаються. Але що може зробити лише одна пара, коли проти СРСР виступив практично весь світ!
  Олег Рибаченко кинув босою ніжкою гранату, зіштовхнув лобами АГ-50 та АГ-75, після чого сказав:
  - Якщо фортеця на дорозі,
  Ворог збудував...
  Потрібно з тилу обійти -
  Взяти її без пострілу!
  Маргарита із цим погодилася:
  - Обман війні це велика справа! Особливо якщо сили нерівні!
  Олег Рибаченко зауважив:
  - А грав стратегію "Антанта". При рівній зброї знищив сто чотирнадцять мільйонів ворожих солдатів, а сам втратив лише нуль. Отже, за рахунок тактики можна боротися практично проти всього світу!
  Маргарита із цим погодилася:
  - Цілком можливо! І боротися та перемагати!
  Олег Рибаченко кинув босими пальчиками ніжок голки. Убив три десятки фашистів і сказав:
  - Ми переможемо в ім'я Священної Росії!
  Хлопчик і дівчинка продовжили свій біг... На жаль, сили дійсно надто вже нерівні.
  Казань руйнувалася усіма видами озброєнь. Сталін наказав її утримувати до останньої краплі крові. Але реально бойовий дух Червоної армії після падіння Москви надто надломився. Вмирати хотілося всім менше та менше. Та й гітлерівці надто перевершують і числом, і озброєнням.
  А їхня реактивна авіація бомбить усі міста та села, що фашисти ще не встигли окупувати.
  Перш ніж Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова дісталися Казані це місто впало.
  Була взята й Уфа. Так, незважаючи на сувору зиму, фашисти рухалися до Свердловська.
  Там була ставка Сталіна. А зі сходу лізли самураї. Японці також сильні.
  Особливо небезпечні у них войовниці - дівчата-ніндзя. Незважаючи на сибірську зиму, вони мчать босоніж по снігу, а самі в одних купальниках. Таких войовниць навіть уявити страшно. Хоча вони і дуже красиві.
  Ось одна з них з синім волоссям, інша з жовтим, третя з червоним, четверта з білим.
  Такі ось найкрасивіші вбивці. Працюють одним мечами і метають у піхоту тоненькі диски або чакри. А проти танків кидають вибухівку ніндзя - розмірами вона лише з горошинку, але найважчі радянські танки підлітають високо вгору і розривають на частини.
  Навіть грізний ІС-7, дівчатам-ніндзя не завада. Вони войовниці такого найвищого ладу, що проти них безсила і гвардія.
  Ось дівчина-ніндзя з синім волоссям, жбурнула босими пальцями ніжок горошинку і одразу три радянські танки, високо підлетіло вгору, і розірвалося на запчастини.
  А тут ще й дівчина та жовтим волоссям босою ніжкою жбурне горошинку. І знову радянські машини летять у різні боки, і розбиваються в коржики. Такі тут скажемо прямо войовниці - перед ними навіть найхоробріший лицар робить.
  А ось у бою і дівчина-ніндзя з червоним волоссям. Як кинув босими ніжками забійну горошинку. І від її влучення, лопнула броня, величезного ІС-12.
  Ось це дівка-термінатор.
  А далі дівчина-ніндзя з білим волоссям. Як візьме, і з усього розмаху всадить мечами по бійцях Червоної армії. Розрубає їх, і проспіває:
  - Я не жалюгідна комашка, ніндзя, але не черепашка!
  І знову в бою всі чотири дівчата-вбивці.
  Війну Червона Армія програє по всіх напрямках. Але все ще намагається битися.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова бредуть по зимовому снігу. Вони бідні діти босоніж. Для безсмертних тіл мороз не такий вже й страшний. Захворіти чи щось застудити, відморозити ці супермени не можуть. Але все одно, коли підходиш до Уралу, мороз неприємний, і кусає голі п'яти дітей.
  Олег сумно помітив:
  - Не знаєш що гірше - холод і голод, або усвідомлення, що твоя священна Батьківщина програє!
  Маргарита цілком логічно помітила:
  - Для нас холод і голод дрібниця ... Але те, що ми програли фашистам - це взагалі-то погано!
  Олег із цим погодився:
  - Та гірше не буває! Взагалі, чому в паралельних всесвітах Третій Рейх зазвичай більше процвітає, ніж у нашій?
  Маргарита висловила логічне припущення:
  - Тому фашисти дуже сильні та організовані. А нам ще багато разів щастило. Особливо зі Сталінградом!
  Олег Рибаченко піддав босою ніжкою сніжок і зауважив:
  - Та зі Сталінградом нам дуже пощастило! Фріці самі по-дурному влізли в капкан!
  Маргарита проворкувала:
  - Проби не потрапити в халепу,
  Щоб не заплутатися і не заблукати.
  Треба б на гріш зібрати п'ятак,
  І вірніше заново народитись!
  Діти по дорозі напали на загін фашистів. Перебили понад сотню солдатів. Одного залишили у полоні. Маргарита змусили юнака цілувати свої червоні від холоду, дуже пружні підошви. Той це робив покірно. І повідомив, що німці вже підходять до Свердловська та його оточують.
  Олег зауважив:
  - Дивно ми такі з тобою Марго швидше, але щось пересуваємося, наче прості люди чи навіть повільніше!
  Маргарита погодилася:
  - Потрапили у хвилю поразки! Мабуть у цьому всесвіті все проти СРСР. Навіть природа та простір!
  Олег тоді запропонував:
  - А якщо нам тривіально Гітлера вбити?
  Маргарита негативно замотала головкою:
  - Гіпервідьма нам такого наказу не давала! Тож обійдемося без самодіяльності. Крім того, що це дасть?
  Олег Рибаченко впевнено відповів:
  - Дуже багато! Тим більше фюрер, це і в Африці фюрер!
  Маргарита запропонувала:
  - Давай поки битися на фронті, а там, щодо Гітлера подивимося! Як кажуть - поспішай не поспішаючи!
  Олег заспівав:
  - Швидкість це добре, не зламайте долото... Чоловік не дякував, і поспішно здурів!
  Хлопчик і дівчинка побігли з усієї сили. І встигли домчати до Свердловська. І стали захищати місто, що штурмується фашистами.
  Атака йшла одна за одною.
  Діти були босоніж. Маргарита в туніку, а Олег Рибаченко - хлопчик у шортах. Але билися вони як справжнісінькі й непохитні герої.
  Олег кинув босими пальцями ніг голку, пробив фриця в горло і прочирикав:
  - Не поступимося ні п'яді землі!
  Маргарита жбурнула босою ніжкою гранату і пропищала:
  -Не крапли, ні пяді, ні сантиметра!
  Хлопчик і дівчинка билися в мороз. І з ними були інші піонери. І теж багато босих незважаючи на дикий холод. І якщо безсмертним хлопцям, дикий морозець не страшний, принаймні пошкодити не в силі, то простим дітям це досить небезпечно.
  Ось один босоногий піонер, у якого навіть пальці посиніли від холоду, застудив зуби, і в нього розпухла щелепа. Хлопчикові дуже боляче. Але незважаючи на це, він люто бере зв'язку гранати, і кидає її під гітлерівський танк, і сам падає пробитий кулеметною чергою.
  Ось це відважний хлопчик.
  Або дівчинка, чиї босі ніжки, як червоні маки, палають, підштовхує під гусениці німецьких мастодонтів міну. Сама гине, з криком:
  - За Батьківщину та Сталіна!
  Дуже болісно бути босими взимку, в Сибіру, коли ти не захищений безсмертним тілом.
  Навіть Олегу та Маргариті у люті морози не так приємно бути напівголими. Але вони посміхаються і співають, бажаючи підбадьорити хлопців:
  - Ех, мороз, мороз, не мороз мене,
  Не мороз мене! Мого коня! Мого коня!
  Бєлогривого!
  Хлопчики та дівчатка, трясучись червоними та синіми від лютого холоду ніжками, проспівали:
  - Нас снігу не зупинять! Нас мороз не переможе! Ми піонери фріців уроєм! Буде фашист міцно битий!
  Добре б'ються діти! Але надто вже нерівні сили. Сталін з оточеного Свердловська утік у Новосибірськ. Проте до цього міста зі Сходу вже наближаються японці. Вони щось не бояться навіть морозу Сибіру.
  Хай іде війна до кінця.
  Але піонери не здаються. І навіть у важку годину діти відважно співають;
  Ми піонери діти комунізму
  Багаття, намет і дзвінкий горн!
  Нашестя проклятого фашизму -
  На якого чекає лютий розгром!
  
  Що втратили ми в цих битвах?
  А то в боях із ворогом придбали?
  Ми були раніше просто світла діти -
  А нині воїни рідної землі!
  
  Але Гітлер зробив крок до нашої столиці,
  Обрушив бомб без рахунку водоспад!
  Ми Вітчизна навіть неба красивіша -
  Тепер кривавий настав захід сонця!
  
  Відповімо на агресію ми жорстко -
  Хоч самі на зріст та на жаль малі!
  Але меч у руках у тендітного підлітка -
  Сильніше, ніж легіони Сатани!
  
  Нехай танків пре лавина за лавиною,
  А ми гвинтівку поділяємо на трьох!
  Нехай поліцаї підло цілять у спину,
  Але Бог Святий покарає їх люто!
  
  Що ми вирішили? робити справу світу -
  А для того, на жаль, довелося стріляти!
  Спокій і так уже охолонув.
  Буває й насилля благодаті!
  
  З дівчиськом ми біжимо босі разом-
  Хоч випав сніг, як вугілля палить кучугура!
  Але не мають страху, знайте діти.
  Фашиста втечуть сміливо кулею в труну!
  
  Ось поклали фріців мерзотних роту,
  А інші труси пруть у бігу!
  Ми крушимо як косою в бою піхоту -
  Нам не завада юні літа!
  
  Перемога досягнення, буде в травні,
  Зараз пурга колючий, твердий сніг!
  Хлопчик бос, сестра його боса,
  У лахмітті діти зустріли розквіт!
  
  Звідки в нас беруться ці сили?
  Терпіти і біль, і холод, ту потребу!
  Коли товариш зміряв дно могили,
  Коли подруга стогне - я помру!
  
  Христос благословив нас піонерів,
  Сказав, Вітчизна Богом вам дана!
  Ось така найперша віра,
  Радянська, священна країна!
  І гинуть із посмішками на вустах. Не знають діти слабкості... Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова боролися цілий тиждень. Але Свердловськ упав. Частина гарнізону здалася - відчуваючи безнадійне становище. Лише піонери відмовилися капітулювати.
  І жменька відважних, босоногих хлопців пішла на розпач. Вони бігли по кучугурах, буквально сині від страшного холоду. І гинули під кулеметами та гарматами.
  Олег Рибаченко і Маргарита теж неабияк подряпалися, але все-таки вирвалися зі Свердловська. Після чого рушили до Новосибірська. Мороз, зима, довгі ночі.
  Хлопчик і дівчинка тікають собі, вони сумні та дуже сердиті.
  Маргарита помітила:
  - Могла б гіпервідьма цьому світові та допомогти! Бо перемагають фашисти! Ось уже справді вселенська несправедливість!
  Олег Рибаченко підскочив вище, перекрутився у семиразовому сальто, і цілком логічно зауважив:
  - У світі взагалі мало справедливості! Ось, наприклад, чому старі страждають? Причому практично всі без винятку! А коли людина молода, вона і курить, і п'є, і навіть гірше робить, і здорова! Де справедливість, що старі страждають?
  Маргарита із цим охоче погодилася:
  - Жодної справедливості у світобудові немає!
  Олег Рибаченко дещо наївно запитав:
  - І куди дивиться Бог?
  Маргарита, ця босонога дівчинка в дірявій туніці, припустила:
  - Напевно, ми самі маємо стати як боги, щоб панувала у світі справедливість! У цьому полягає мудрість Творця!
  Олег Рибаченко впевнено підтвердив:
  - Вірю я, що ми і мертвих воскресимо!
  Дівчинка-термінатор підтвердила:
  - Та я в це, звичайно ж, вірю!
  Діти добігли до Новосибірська та взяли участь у обороні цього міста.
  Билися в майже останньому великому місті під контролем Червоної Армії.
  Сталін уже вів переговори з Гітлером, погоджуючись на капітуляцію, якщо йому буде гарантовано особисту безпеку. Фюрер був готовий, особливо якщо заспокояться партизани.
  Японці вже штурмували Новосибірськ зі Сходу. Тож шансів врятуватися практично не було. СРСР гинув.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова стріляли по гітлерівцях, кидали босими ніжками гранати. І все ще на щось сподівалися.
  Поруч із ними були піонери. У лютий мороз у Сибіру всі діти були босоніж і у літній піонерській формі з краватками. Вони вмирали як герої.
  Їхні ніжки були як лапки гусей червоні, і пальчики синіли.
  Але піонери не здавалися.
  Вони піддадуться фашизму!
  Олег Рибаченко кинув босою хлоп'ячою ногою гранату. Зштовхнув лобами відразу три німецькі танки і прошепотів:
  - Вірю я у перемогу!
  Маргарита теж кинула босими пальчиками забійний презент і прочирикала:
  - Я теж вірила, і віритиму до кінця!
  І вони билися за останнє, радянське місто з люттю розпачу. І все ж таки не збиралися згинатися.
  Олег Рибаченко, щоб підбадьорити майже смертельно заморожених дітей-піонерів, з великим ентузіазмом заспівав;
  Я юний воїн матінки-Росії,
  Країни могутньої, Батьківщини всіх країн...
  Вітчизни немає у всесвіті знай красивіше,
  Під горном Сталін краватку пов'язав!
  Бути піонером - радість і покликання,
  Адже це означає, що ти слуга країни.
  І зможеш примножити світобудову -
  Зруйнувавши підступи пекла-сатани.
  Коли настало літо в сорок першому,
  Для нас гримить червнева гроза...
  Ми не хочемо, щоб край став жебраком-бідним,
  Для щастя вір - Вітчизна створена!
  З дівчиськом ми фашистів чекаємо в засідці,
  Добули перед цим автомат.
  І до Гітлера шаленого досади,
  Успішно б'є нацистів наш загін!
  Подружки босої ніжки огрубіли,
  Вже коле сніг під голою підошвою.
  Від холоду та губи посиніли,
  Але гріє нам душу вогонь святий!
  Ми б'ємо не знаючи, міри супостатів,
  Спокою вдень та вночі не даємо!
  Літять на ешелони в рій гранати,
  А офіцерів снайперською рушницею.
  Ніде фашистам не знайти опори,
  Наш піонерський, доблесний загін.
  Здатний, якщо потрібно зрізати гори,
  Ось танки Гітлера, як свічок, жар горять.
  Народ у пориві лютому згуртувався -
  За справедливість, мужність та честь.
  І не знайдеться в морі штормів рифу.
  Який нас змусив би просісти!
  У Берлін увійшли, ми в комсомол вступаючи,
  Від топав босоногі з дівчатами весь світ!
  Вдихаємо мед переможний у райському травні,
  Тепер став вічним, яскравий наш успіх!
  
  
  
  
  . ОЛЕКСАНДР ТРЕТІЙ ПРОЖИВ ШІСТЬДЕСЯТ ВОСЬМІ РОКІВ
  Цар зміцнив імперію та економічно. Не було бунтів і революції, тому економіка була в постійному зростанні. І Росія до першої світової війни та населення мала більше за рахунок нижчої смертності та приєднання до себе північних районів Китаю та Кореї. І армія була більшою. І з'явилися перші легкі танки в серії та багато літаків різних марок.
  На жаль, не дожила Олександр Третій до тріумфу в першій світовій війні, але це вже дісталося Миколі Другому.
  Новий цар мав міцний престол, іншу дружину, здорово спадкоємця, двісті вісімдесят мільйонів населення, і два з половиною мільйони солдатів за штатами мирного часу.
  Так що воювати можна сміливо та вміло! Крім того, ще й у росіян є і танки з кулеметами легкі, але й тільки-но з'явився і важкий. Його розробив син Менделєєва.
  Тож не зупинити царську армію!
  Микола другий вступив у війну з німцями та австрійцями... Російські війська захопили Галичину, Буковину, і завдали серії поразки австрійцям. Були биті спочатку у Східній Пруссії, але потім взяли реванш і відрізали Кенігсберг. Союзники віджали німців від Парижа ... Російські війська взяли Краків, і маючи чисельну перевагу, не дивлячись на зиму, продовжили наступ, підходячи до Будапешта. Німеччина запропонувала, бачачи, що справа пахне поразкою світ на помірних умовах.
  Німці погодилися віддати Росії Клайпеду та частину земель у Польщі, а також виплатити контрибуцію. Франції повернули частину раніше захопленої при Бісмарку території та трохи Данії.
  Австро-Угорщина поступилася Галичиною, частиною Буковини і Краків. Натомість імперія не розпалася. Росія повернула собі землі слов'ян, усе, що колись входило Київську Русь, і розширила царство Польське.
  Туреччина та Японія у війну не встигли вступити, як і Італія. Тобто першої світової війни, по суті, і не було. Так невелика сутичка. Микола Другий зміцнив свій авторитет і правил згодом досить довго мирно.
  Росія, щоправда, провела війну в Афганістані - остаточно поділивши його з Англійцями. Потім із Британією розділили й Іран.
  Росія таким чином розширила свої володіння. Але настала економічна криза і Велика депресія 1929 року ... У 1931 Японія в союзі з Туреччиною почали війну проти царської Росії. Але реально це було самогубством. Царський флот на Тихому океані під командуванням Колчака розбив японців. А сухопутна армія взагалі багаторазово була сильнішою.
  Те саме можна сказати і про турків. Вони полізли не проти того супротивника.
  Царська Росія змогла висадити десант та захопити Японію. А потім російські війська остаточно окупували й Туреччину. Так закінчилася епоха Османської імперії.
  А цар Микола Другий примножив свою славу та силу Росії. Правив цей славний імператор до 1936 року і теж помер у шістдесят вісім років.
  Йому успадковував Олексій Другий. Загалом цілком здоровий чоловік тридцяти двох від народження. Мати в нього була інша, тож Олександр Третій фатального шлюбу не допустив.
  Олексій Другий завершив завоювання Саудівської Аравії поділивши її із Британією.
  На престолі у Німеччині до 1941 року правил Вільгельм Другий. Цей монарх при владі був п'ятдесят один рік! Досить довго!
  Але на престолі його син Фердинанд. Гітлером і пахне. Інша історія.
  Поки що панує світ. Усі колонії поділили. Муссоліні завоював Ефіопію.
  Більше ділити нічого... Британія, щоправда, переживає не найкращі часи. І перебуває у кризі економіки.
  І ось Фердинанд запропонував Олексію Другому розділити колоніальні володіння Франції та Британії. Мовляв, справді скільки можна на ці землі дивитися.
  Таким чином Муссоліні, Фердинанд та Олексій Другий сколотили свій пакт.
  Але, зрозуміло, Росія і до цього часу вже встигла завоювати майже весь Китай і стати найсильніше багато разів і в економіці, і у військовій сфері, і чисельності населення.
  Цар Олексій схвалив загалом таку пропозицію і вирішив і що разом вони й почнуть.
  Фердинанд уже був немолодий. І обережно.
  Проте 15 травня 1945 року почалася війна. Німці рушили знову
  Проти Бельгії...
  А царська армія пішла Британськими колоніями і рвонула Єгиптом.
  Росія мала десять мільйонів солдатів та п'ятсот дивізій, і впевнено
  Перемагала. Здавалося, ніхто її не зупинить.
  За два місяці царська армія захопила Індію, південь Ірану, володіння англійців у Саудівській Аравії, Єгипет, Судан, більшу частину Індокитаю.
  Але німці змогли лише Бельгію окупувати, і на підступах до Парижа зупинено. У війну вступила Голландія.
  Царська Росія ще два місяці захоплювала володіння Британії в Азії та добивала Індонезію. Потім висадилася в Австралії, просувалася Африкою.
  Німці намагалися взяти Париж, але їхній штурм був відбитий. Проте війна програвалася. Італія також вистачала африканські володіння Британії та Франції.
  Лише п'ятий місяць царські війська стали прибувати до Європи. Поки що бої кипіли і в Африці та Австралії, але вже добиваючи. Австро-Угорщина, сильно ослаблена втратою земель, також вступила у війну за коаліції.
  Німці змогли захопити Голландію. І покращили своє становище.
  Ще два місяці царська Росія завершувала захоплення Австралії та Африки. І лише наприкінці листопада, якраз у мороз почався новий наступ німецько-російських військ в обхід Парижа.
  У разі сили вже були надто нерівні. Французько-англійські війська виявилися розбитими. А Париж оточений.
  А на новий рік гарнізон капітулював... Далі царські та німецькі війська захопили всю Францію за три тижні. Потім почалися бомбардування Британії... І всі колонії захопили коаліцію.
  Британія у травні 1946 року вже, будучи знекровленою та вибитою бомбами
  Капітулювала.
  Так завершилася ще одна велика війна. Росія майже всі колонії забрала собі. Німеччина, що отримала порівняно небагато, дещо прихопила Італія, символічний шматок дістався Австро-Угорщині.
  Незважаючи на те, що німці чекали великих колоній, а отримали куди менше цілком тільки Марокко, зате Німеччина включила до свого складу: Бельгію, Голландію та Францію до Порт-де-Кале.
  Крім того царська Росія повернула німця Намібію і те, що їм раніше належало.
  Коротше кажучи, абияк розібралися і помирилися.
  Настав світ ... У 1953 році в Росії з'явилася атомна бомба, а через рік і в Німеччині. США отримали ядерну зброю у 1960 році.
  Таким чином, виникла рівновага страху.
  А 1955 року перший російський космонавт полетів у космос, облетівши навколо кулі. А 1961 року росіяни вступили на Місяць.
  А 1983 року на Марс! Американці злітали на Місяць у 1971 році, а німці у 1984. Австро-Угорщина та Німеччина злилися в одну державу. Швеція та Норвегія увійшли до складу Росії з автономією та самоврядуванням.
  Інші країни поступово втрачали свою незалежність.
  У 1987 році гору російські космонавти злітали на Венеру. 1992 року на Меркурій. А 1999 року на Плутон.
  Сонячна система була освоєна.
  З'явилися три ядерні імперії: Велика Німеччина, США і Велика Росія.
  Олексій другий теж помер у шістдесят вісім років у 1972 році. Йому успадкував син Олександр четвертий. Цьому цареві було в момент сходження на престол сорок один рік. Як не дивно, але й Олександр четвертий прошив шістдесят вісім років і помер 1999 року. І на престол зійшов його син Володимир Третій. У 2013 році відсвяткували чотириста років правління династії Романових.
  Поки що Росія твердо стоїть на ногах. Але у світі ще є Німеччина та США її конкуренти. Царська імперія разом з колоніями включає трохи більше половини світової території і більше двох третин світового населення. Росія сильна, але поки що не єдина.
  Править Росією, Володимир третій у 2019 році йому виповнилося шістдесят сім років. Багато хто гадає - чи проживе він, як і колишні царі шістдесят вісім років чи перерве ці дивні збіги?!
  А поки що в Росії розробляють антиядерну зброю. Зрозуміло, не буде ядерної зброї, і Росія цілком впорається і з Німеччиною та США. Вона має і населення більше, і солдатів. І якість озброєнь краща!
  Але поки що ядерна зброя є, і все ще не завойована. Але розробляють антиядерну зброю дуже активно, тому з'являються певні шанси на перемогу.
  
  ПАДІННЯ ГІБРАЛТАРУ
  Іспанський диктатор Франко, на відміну від реальної історії, дав згоду німецьким військам атакувати англійську фортецю Гібралтар. В обмін Іспанія отримувала деякі Британські та французькі землі в Африці.
  Штурм під командування Майнштейна пройшов вночі з 25 листопада 1940 року по 26. Як з'ясувалося, англійці не цілком виявилися готовими до подібного військового ходу і гітлерівцям вдалося захопити таку потужну фортецю з наскоку.
  Її падіння мало значні зміни на хід війни. Вермахт отримав можливість перекидати сили по найкоротшій відстані до Африки, а англійцям було блоковано вхід у Середземне море зі Сходу.
  Німецьке командування запровадило кілька дивізій до екваторіальної Африки. Крім того, корпус Роммеля був перекинутий до Лівії, на кілька місяців раніше реальності.
  Англійці, у свою чергу, відмовилися від наступу проти італійців в Ефіопії і стали посилювати свої позиції в Єгипті. Однак Роммель встиг випередити їх, і внаслідок превентивного удару розбив колоніальні війська, захопивши Олександрію та Каїр. Становище Британії в Африці ускладнилося. Німці вже вийшли до Суецького каналу та загрожували подальшим просуванням на Близький Схід. Крім того, з'явилася можливість просуватися і до Судану.
  Щоправда, не надто вдало складалися справи італійців у Греції, але підхід додаткових сил із Німеччини врятував становище.
  У Гітлера з'явилася дилема: наступати на СРСР чи добити Британію? Успіхи Вермахту в Африці підштовхнули до другого рішення - розв'язати руки на Заході. Хоча військові приготування СРСР і вселяли фюреру побоювання.
  Червона армія посилювалася, але німці теж не сиділи, склавши руки. Випуск танків у 1941 році порівняно з 1940 роком подвоївся, а авіації зріс майже у два з половиною рази.
  Фашисти провели бомбардування та висадку десанту на Мальті. Потім Роммель прорвав оборону і на Суецькому каналі, і увійшовши до повсталого проти британського панування Іраку. Німці порівняно легко підкорили і Кувейт, і весь Близький Схід. Сталін дотримувався вичікувальної тактики. А Черчілль уперто продовжував війну. Вермахт дійшовши до Ірану, повернувся на Півдня Африки.
  Добігав кінця 1941 рік. Випуск підводних човнів збільшувався, а Британія втрачала колонії. США поводилися пасивно. Але Японія не могла сидіти, склавши руки і, завдала 7 грудня удару по Перу-Харбор. Почалася нова війна на Тихому океані. І Гітлеру довелося знову відмовитися від планів наступу СРСР.
  Потрібно допомогти японцям, захопити Іран та Індію, а також Південну Африку. І головне - саму Британію. Тим більше, американські бомбардувальники це не іграшка. Вони можуть заподіяти Третьому Рейху масу неприємностей. А найзручніше завдавати бомбових ударів саме з території Британії.
  Отже, фюрер був змушений і в 1942 році відмовитися від ідей вторгнення на схід.
  Ризик, що Сталін сам відкриє фронт, існував, але... Треба знати характер Сталіна. Дуже стриманий він у зовнішній політиці. Війна з Фінляндією зробила Червоного диктатора ще обережнішим.
  Поки що СРСР накопичує сили. Чисельність авіації на 1 січня 1942 досягла тридцяти двох тисяч машин, а танків, більше двадцяти п'яти тисяч, плюс ще три тисячі танкеток. Загалом Сталін задумав завершити комплектування 20 механізованих корпусів, із загальним числом танків в 32 тисячі машин, їх новітніх КВ різних марок і Т-34, в 16, 5 тисяч. Плюс ще йшла розробка танків Т-50, щоправда, машина виявилася легкою.
  Німці, зіткнувшись з "Матільдою" та деякими крейсерними танками, а також маючи відомості про те, що англійці розробляють важкі танки, теж почали майструвати своїх мастодонтів. В першу чергу "Тигр" з 88-міліметровою гарматою, і бронею гарматою, що не пробивається, в 75-міліметрів з довгим стовбуром.
  Відомості про радянське танкобудування теж були. Танк КВ-2 марширували на першотравневому параді на Червоній площі, і 34 були деякі дані.
  У всякому разі, коли Шпеєр очолив імперське міністерство озброєнь та боєприпасів, розробки в техніці пішли швидше. Гітлеру захотілося мати найкращі у світі танки, і важчі вагою. Але поки що Німеччина СРСР явно поступалася. І числом машин та їх якістю. У серпні 1941 року розпочалося виробництво танка КВ-3. Машина вийшла досить важка 68 тонн, зате озброєна 107-міліметровою гарматою з початковою швидкістю снаряда 800 метрів за секунду. Це забезпечувало їй перевагу над "Тигром", якого, до речі, ще й не запустили в серію.
  Ще потужнішим виявився КВ-5 із вагою 125 тонн і двома гарматами. Правда, така важка машина створювала радянській армії більше проблем, ніж користі. А в 1942 році на озброєння було прийнято варіант і КВ-4 вагою 107 тонн. СРСР міг по праву пишатися своїми найважчими танками у світі, та й найпотужнішими.
  Зате в авіації Німеччина розвинулася непогано. Ю-188, підійшовши в серію, розвивав швидкість порівнянну з винищувачами. Пристойно виглядав і ДО-217. Активно розроблялися реактивні літаки. Так Британія була головною метою, то реактивним бомбардувальникам приділялося набагато більше уваги, ніж у реальній історії.
  Німці активно використовували рабську працю. Ввозили з Африки величезну кількість негрів. Чорношкірі робітники були слухняними, витривалими, але низькою кваліфікацією. Їх використовували на допоміжних роботах.
  Але контролюючи Європу, німці могли набрати достатньо кількості та кваліфікованої робочої сили.
  Шпеєр навіть вдалося вламати Гітлера, не проводить поки програму знищення євреїв, а використовувати їх при виробництві авіації і техніки.
  Ставку було зроблено повітряний наступ проти Британії та масовану підводну війну.
  Однак вступ до конфлікту Америки, додав фрицям головного болю, і змусило різко збільшити кількість вовчих зграй.
  Німеччина була змушена із запізненням розкручувати виробництво бомбардувальників та стратегічної авіації. Насамперед Ю-288 та Ю-488 - з чотирма моторами. Але їх розробка та доведення до ладу вимагало часу. МЕ-109 модифікації "Ф" загалом був гідним опонентом для англійських машин. Але технологія МЕ-209 зазнала невдачі, як і МЕ-210.
  Невдалим виявився і бомбардувальник ХЕ-177, що пікірує. Натомість Шпеєр відіграв кількістю. Крім того, Фокке-Вульф став найпотужнішим по озброєнню винищувачем, компенсувавши деякі слабкості МЕ-109. Та й льотна школа у німців виявилася кращою за англійську і тим більше американську. У травні 1942 року гітлерівці захопили ПАР. А до Мадагаскару прибули американська ескадра. Битва під Мідвей виявилася американцями програна: капітан третього рангу, який так зіграв вирішальну роль у цьому баталії, виявився за іронією долі на Мадагаскарі. У США хотіли зберегти базу в Африці та не давати фашистам розслабитись. Але це значно погіршило їхнє становище в Тихому океані.
  Щоправда, і японці діяли не зовсім на висоті. Битва за Гавайський архіпелаг затяглася.
  Фашисти отримали під свій контроль Африку і величезні запаси стратегічної сировини, а також захопили Індію та Іран. Ресурси під контролем Третього рейху величезні, але їх ще треба переварити.
  Повітряна битва за Британію не така однозначна. Постійно збільшуючи випуск літаків, німці пресингували, але тотального домінування не було. Давалася взнаки і брак потужності стратегічної авіації, і допомога США, і то підводних човнів недостатньо. Та й диво-торпеда, з якою зв'язувалося стільки надій, підкачала.
  Фюрер так і не наважився в 1942 здійснити висадку в Британії. Ставка була зроблена на посилення морської могутності та підводного флоту. Заодно будувалися авіаносці та лінкори. Виробничих потужностей вистачало, але на все був потрібен час.
  Балістичні ракети класу А також вимагали доведення. Натомість масово стали виконуватись роботи-снаряди ФАУ-1. Відносно дешеві машини, на простому паливі, мали ту безперечну гідність, що не потребували пілотів.
  Гітлеру, отримавши доступ до необмежених природних ресурсів і запасів робочої сили, хотів зберегти життя німецьких льотчиків. ФАУ-1 як прості у виробництві та безпілотні видалися оптимальним рішенням. І тисячі таких роботів-снарядів обрушилися з осені 1942 року на Лондон.
  Водночас німці прискорили розробку реактивного бомбардувальника "Арадо" та балістичних ракет.
  Сталін продовжував вичікувати і накопичувати сили. В 1942 СРСР випустив п'ять з половиною тисяч нових танків КВ і Т-34, і близько тисячі старих марок, близько п'ятисот нових легких Т-50 і Т-60 і двісті плаваючих. Посилився і літаковий парк - близько п'ятнадцяти тисяч нових та старих машин увійшло до ладу. Навіть виник дефіцит льотчиків. Виробництво "Катюш" зростало повільно.
  Фашистська Німеччина випустила понад тридцять тисяч літаків, але зазнала відчутних втрат у боях. Танків німці випустили близько шести з половиною тисяч. Найбільше Т-3 та нової модифікації Т-4 з довгоствольною 75-міліметровою гарматою. Найновіших "Тигрів" вироблено трохи більше сотні, а "Пантери" ще лише у досвідчених екземплярах.
  Зате в серію став надходити автомат МР-44 конструкції Шмейстера. На відміну від реальної історії, не довелося розробляти автомат із урахуванням дефіциту кольорових металів. А це прискорило розробку простішої штурмової гвинтівки, з легованою сталлю.
  Тож у стрілецькій зброї німці стали отримувати перевагу. Але їм теж потрібен був час, щоб автомат переозброїв усі війська.
  А ось у підводному флоті, де випуск досяг сорока-п'ятдесяти субмарин на місяць, у німців справді немає рівних.
  З'явилися дуже швидкісні підводні човни на перекисі водню. Прискорилися роботи та в ядерній програмі. Добре, що ресурсів дуже багато. І навіть помилка німецьких фізиків, що графіт не підходить як сповільнювач не виявилася катастрофічною. Фабрик з виробництва важкої води збудували кілька, зокрема й у Африці.
  Тож не миттям, то катанням, але ядерний реактор у фашистів запрацював у грудні 1942 року. Навіть трохи раніше, ніж американці. У них після поразок на Тихому океані почалися серйозні розбірки. І фінансування ядерної програми помітно урізали.
  Початок 1943 ознаменувалося оголошення Гітлером Тотально Війни і введення на окупованих територіях загальної трудової повинності. Масовані удари Фау-1 по Лондону себе не виправдали. Англійці навчилися частково відбивати такі удари, але німці брали кількістю.
  А ось підводна війна виявилася справді згубною для Британії. Випуск озброєнь на острові через нестачу сировини різко впав. Метрополія опинилася на межі падіння. Крім того, фашисти захопили Мадагаскар, а японці разом з гітлерівцями вторглися в Австралію і порівняно швидко домоглися її капітуляції.
  Хоча Сталін і розумів всю небезпеку вичікувальної тактики, але залишався вірним собі, не влазячи в бійку. Нехай краще капіталісти себе винищуть до кінця. А ми дивитимемося...
  Але така тактика мала недоліки. Користуючись величезними ресурсами, Третій Рейх уже готував війну і проти СРСР. Випуск танків у Третьому Рейху досяг у 1943 році в середньому 1200 машин на день плюс ще й триста п'ятдесят САУ. Причому самохідки зовсім слабкі. "Фердинанди", "Джмелі", "Ягдпантера". Враховуючи, що німці майже не зазнавали втрат у танках, то у них поповнення панцвалі відбувалося вже вдвічі швидше, ніж у Червоної армії. І кількісний розрив у техніці на користь СРСР став скорочуватися.
  У якісному відношенні, у фриців з'явився "Королівський тигр" за вагою подібний до КВ-3, за пробивною силою знаряддя навіть дещо перевершує за рахунок якості снаряда та сильнішим лобовим бронюванням. Ну, а надважкі радянські КВ-5 і КВ-4 виявилися дуже технічно ненадійними, особливо їхня ходова частина. Отже, бойове використання подібних монстрів опинилося під сумнівом.
  А Сталін ще наказав створити КВ-6 із сімома знаряддями та двома реактивними установками. Машину щось зробили. Але вона виявилася настільки важкою та довгою, що її і на поїзді не провезеш, ні в бою не розгорнеш. Т-34-76 машина цілком вдала, але слабша в лобовому бою, ніж "Пантера" або "Тигр". А КВ-1 і КВ-2 можна порівняти з німцями за вагою, але у баданні "Пантерам" і "Тиграм" поступаються. Німецький Т-4 зрівнявся з тридцятьчетвіркою в бронюванні і перевершив у озброєнні, оглядовості та оптиці, і це за рівної ваги, або навіть меншої, якщо порівнювати більш важкі модифікації.
  Коротше фриця підтягнули якість на висоту. А поява МЕ-309 та МЕ-262 дала перевагу і як авіація. Як і Ю-488, найкращий чотири моторний бомбардувальник. А за ними й реактивні моделі. Такі як Ю-287 та "Арадо".
  У вересні 1943 року гітлерівці нарешті здійснили успішну висадку в Британії. Після двох тижневих боїв - Англія капітулювала. І хоча Черчілль утік у Канаду, результат війни у країнах здавався наперед вирішеним.
  Рузвельт, втративши свого головного союзника і побоюючись зростаючої могутності Третього Рейху, попросив миру.
  Гітлер після обговорень зі своїм оточенням поставив США умову: відмова від ядерної програми та визнання всіх завоювань Японії та Третього Рейху. А також виведення військ з Ісландії, яку фриці й так уже фактично обклали підводним флотом. Контроль Країни Вранішнього Сонця над Гаями, де ще не припинялися бої. Крім того, Гітлер вимагав матеріальної компенсації для Третього Рейху та Японії за всі руйнування, і військові витрати завдані США та Британією.
  Хоча умови мири і виявилися вкрай важкими, Рузвельту насилу вдалося продавити їх прийняття в конгресі та сенаті.
  Велику роль у поступливості США відіграли натяки Сталіна, що не проти приєднатися до коаліції держав осі, і як мінімум готовий відвоювати Аляску.
  Переміг американський прагматизм, що виявився вищим за ентузіазм і емоції. Крім того, у німців ядерна програма розвивалася швидше, американською і це загрожує в майбутньому катастрофою.
  Перша фаза Другої світової війни завершилася. Але фюрер хотів тепер покінчити з СРСР.
  Несподівано вичікувальна тактика Сталіна та його вірність справі світу у всьому світі зіграло зловісний жарт. Проти Йосипа виявився Третій Рейх і Японія з усіма ресурсами Східної півкулі, включаючи і Австралію, і деякі плацдарми і на Західному світлі.
  Країна Вранішнього Сонця, щоправда, ще не добила Китай, але цілком могла відкрити і другий фронт. Гітлер активно формував колоніальні війська, і іноземні легіони. Заодно зростав і випуск озброєнь.
  У першій половині 1944 року випуск танків та САУ у Третьому Рейху досяг і перевищив сто машин на день. Пантера-2 за своїм рівнем обійшла всі радянські машини. З'явився і досконаліший німецький танк "Лев", а незабаром і "Королівський лев".
  І головне серійно розвинулася реактивна авіація. У відповідь у СРСР у серію пішли танк Т-34-85 та ІС-1 та ІС-2, серію КВ теж ніхто з виробництва не знімав. Наймасовішим серійним танком Третього Рейху на 1944 стала "Пантера"-2, а СРСР Т-34-85. Більш важкі моделі випускалися значно - приблизно раз, у десять менших кількостях. І німці не хотіли сильно гнати ваги при радянських дорогах і Сталін став відчувати недовіру до серії КВ, та й ІС вийшли надто сирими.
  Проте німецька "Пантера"-2 з 88-міліметровою гарматою калібру 71 Л перевершувала Т-34-85 у бронебійній силі гармати, у лобовому бронюванні та трохи у бортовому, а також не поступалася у ходових якостях із двигуном у 900 кінських сил та вагою 47 тонн. Навіть коли вага німецького танка зросла до 50,2 тонн, і це виявилося не смертельно.
  А реактивної німецької авіації зовсім не було гідного опонента.
  Гітлер вирішив, що краще не тягнути гуму, і розпочав війну 22 червня 1944 року. Кинувши на СРСР триста п'ятдесят своїх та іноземних дивізій, і сто двадцять дивізій сателітів. На стороні Третього Рейху виступили Румунія, Угорщина, Словаччина, Хорватія, Фінляндія, Швеція, Італія, Португалія, Іспанія, Болгарія, Аргентина, Туреччина.
  Німці також використовували у Вермахті величезну кількість іноземців та хіві. Усього Третій Рейх лише у першому ешелоні жбурнув у бій дванадцять з половиною мільйонів солдатів, з яких німців за національністю не більше сорока відсотків. Сателіти додали ще мільйона три. Загалом у першому ешелоні майже шістнадцять мільйонів піхоти, танків близько тридцяти трьох тисяч, літаків понад п'ятдесят п'ять тисяч, гармат та мінометів близько двохсот п'ятдесяти.
  СРСР після мобілізації розгорнув тринадцять із половиною мільйонів солдатів, але частину сил довелося тримати Далекому Сході та внутрішніх округах. У першому ешелоні було вісім мільйонів солдатів, близько тридцяти тисяч танків, майже сорок тисяч літаків, близько двохсот тисяч гармат та мінометів.
  Таким чином на стороні Третього Рейху є подвійна перевага у піхоті, та п'ятикратна у мобільності сили, у більш якісному автоматі. Щоправда, СРСР багато кулеметів, майже паритет.
  Різниця в танках не велика, але відсоток застарілих машин у СРСР вищий, як і танків ранніх випусків.
  Реактивна німецька авіація не має опонента, та й гвинтові літаки у Третього Рейху більш швидкісні і краще озброєні. Щоправда, радянські машини перевершують у горизонтальній маневреності.
  В артилерії та мінометах найближче співвідношення сил до рівності. І кількості та якості.
  Правда флот у Третього Рейху особливо підводний, багаторазово сильніший за радянський. Як і в Японії.
  Крім того у гітлерівців є вже балістичні ракети класу А в серійному виробництві, і злетіли перші дисколети.
  Загалом фашисти будуть сильнішими, і Сталін цілком резонно готував, хай і із запізненням оборону. Але багато чого не встигли. Лінія Сталіна виявилася недостатньо відновлена, а найголовніше війська недостатньо навчені тримати оборону. Хоча їх відчайдушно переучували.
  Лінія прикордонна Молотова, за три роки фори була в цілому завершена, але розташовувалась надто близько до кордону, і не мала достатньої глибини. Крім того, Сталін наказав будувати і третій ешелон за Дніпром, але й це було розпочато лише після капітуляції США.
  Щоправда, крім радянських військ, можна розраховувати на частини НКВС, чию чисельність довели до мільйона солдатів і ополчення. Це близько чотирьох мільйонів людей, лише у західних містах. Хоча звичайно їхня боєздатність набагато гірша, ніж регулярних частин.
  Німці, як і реальної історії, завдали основного удару в центрі, підсіку Білостоцький виступ та Львівський кулак. Найперші дні боїв показали, що німці, незважаючи на велику кількість іноземних підрозділів, ведуть наступ більш-менш злагоджено. А ось радянські війська часто губляться.
  Крім того, боєздатність українських частин виявилася сумнівною. Багато дезертирів і тих, хто здався в полон у найперші дні війни.
  Стримати супротивника у прикордонних битвах не вдалося. І тут Сталін припустився помилки, заборонивши відхід частин на основну лінію і вимагаючи виправити фронт. Помилка, щоправда, була виправлена, але із запізненням. Німці змогли захопити Мінськ вже 28 червня, проламавши лінію Сталіна у центрі.
  плутанина тільки посилювалася. 30 червня траплялося очікуване вступ у війну Японії та її сателітів. Так про перекидання військ з Далекого Сходу довелося поки що забути.
  Прорив німців у центрі все розширювався. Виник величезний пролом, який відчайдушно намагалися заткнути. Але фашисти просувалися і 16 липня увірвалися до Смоленська.
  Кинувши в бій усі готівкові резерви, і ставлячи під рушницю ополченців Сталін та Жуков змогли призупинити наступ фриців у центрі. Але Гітлер повернув війська на південь. Фашисти створили величезний котел у Києві та захопили практично всю Україну.
  Блокували Ленінград, вторглися до Криму. Хід бойових дій дуже сильно скидався на 1941 рік, наче невідступна карма. Але відмінності були досить істотні. СРСР 1941 року мав у своєму розпорядженні деякі вільні резерви, а зараз все було і так мобілізовано. І коли у жовтні пройшов штурм, то з'ясувалося, що тримати оборону майже нема чим.
  Гітлерівці до початку листопада 1944 року оточили Москву, змусивши Сталіна втекти до Куйбишева.
  Фашисти на відміну від реальної історії, мали значну чисельну перевагу. Вони вистачило дивізій для обходу Москви з Півночі та півдня. А ось у радянських частин надто вже все розповзлося по різних напрямках.
  Реально в 1941 Сталін після мобілізацій отримав над Вермахтом перевагу в кількості особового складу, а літаків і танків у нього було в чотири рази більше, ніж у Третього Рейху від початку війни. І вироблено за перші п'ять місяців війни техніки СРСР у реальній історії більше.
  Але тепер і гітлерівці всі козирі, на стороні і кількість і якістю озброєнь і особового складу. А у Червоної армії ті ж болячки як і 1941 року. У тому числі не бажання українців, прибалтів та багатьох малих народів вмирати за радянський лад. Масові зради та перебіг постраждалих від репресій, розкулачених та інших скривджених усіх мастей. У тому числі й ідейних ворогів радянської влади.
  А те, що німці ще й перемогли Захід, лише збільшує кількість зрадників.
  Тому не дивно, що Москва оточена, а німці захопили Донбас, Воронеж та йдуть до Сталінграда.
  Зима в 1944 році на біду не така морозна і снігова як у 1941 році. Москва втім, героїчно протрималася до кінця грудня 1944 року. Сталінград упав у січні 1945 року, і бої за нього виявилися не надто тривалими. У лютому та на початку березня німці та їхні сателіти повністю захопили Кавказ та Бакинські нафтові свердловини.
  Далі наступ йшов Волгою. На Саратов, на Куйбишев, і далі Оренбург та Казань.
  Сталін утік у Свердловськ. У травні впала Казань. Влітку німці та японці продовжили рух у глибину Росії. Опір радянських військ падало. 5 серпня 1945 року було взято Свердловськ. А 3 вересня 1945 року Сталін нарешті погодився на капітуляцію. В обмін на власне життя та свободу.
  Друга світова війна завершилася. Але світ панував недовго. Провівши випробування ядерної зброї, Гітлер переконався у його феноменальній руйнівній потужності.
  Тепер виходило, що Японія та США все ще стоять на шляху до світового панування Третього Рейху. І хоча фюрер завоював більше землі, ніж Чингісхан, Олександр Македонський, Наполеон, імператор Троян, і Сулейман Чудовий разом узяті, вирішив розгромити і Японію.
  Через три роки після закінчення Другої світової війни, сто балістичних, міжконтинентальних ракет з потужними ядерними зарядами накрили разом країну Вранішнього Сонця.
  А потім почався наступ сухопутних частин Вермахту та флоту. Німці порівняно швидко захопили володіння Японії в Азії, а саму метрополію зрівняли із землею атомними бомбами.
  Більше тривалий опір чинили тихоокеанські володіння Японії. Але до червня 1949 року все було скінчено. Тепер залишалося лише розгромити США. Тим більше, привід був. Американці всупереч угоді все ж таки розробляли ядерну зброю і провели її таємне випробування.
  Гітлер розпочав війну 1 січня 1950 року, скинувши на новий рік відразу триста ядерних ракет.
  Нищівний ядерний удар знищив сто найбільших американських міст і вбив кілька десятків мільйонів людей. Додалося ще один найбільший злочин Адольфа Гітлера до найдовшого списку, найодіозніших злочинів.
  Потім почалося вторгнення до Канади, і з півдня разом із Латино-Американськими диктатурами. Американці були ослаблені та шоковані, але билися відчайдушно. Вони розуміли, що поразка для них означає лише рабство і повільну, болісну смерть.
  Тому це була найвідчайдушніша з усіх війни. І тривала вона ще більше року, змусивши Третій Рейх скинути ще близько двох сотень ядерних зарядів, і перетворити багато родючих земель на радіоактивну пустелю.
  Але мети все-таки досягнуто і останній противник Третього Рейху повалений. А за цим, почався процес так званої світової глобалізації. Єдиною світовою валютою стала німецька марка. Навіть формально незалежні країни були зведені до рівня колоній Третього Рейху, за збереження лише обмеженого місцевого самоврядування.
  Євреї та цигани були поставлені поза законом: їх вишукували та знищували. СС проводила масові чистки, і лютувала. Настав справжній жах - година дракона. Або навіть точніше, епоха. Фюрер будував справжню всесвітню тоталітарну імперію із претензією космічної експансії.
  1959 року під час святкування сімдесятиріччя фюрера відбулася офіційна коронація, всесвітній плебісцит - який узаконив титул суперімператора. А коли Адольф Гітлер помер у 1967 році, його титул та влада успадкував син.
  Планета Земля до цього часу вже заснувала поселення на Місяці та на Марсі з Венерою, і активно готувалася до експансії, до зовнішніх зоряних світів... Фашисти хотіли вселенської імперії - побудови Зоряного Рейху, щоб занурити у кошмар усю світобудову.
  
  НОВІ ПРИГОДИ ЛИЦАРІВ СОРОКА ОСТРОВІВ
  Дімка розбив у тріски меч і приголомшено, блимаючи очима, стояв на вулиці. Його руки були в крові і, що залишилося від меча закривавлено. Лунало виття сирени. Вулиця літнього міста. І поліцейські, що підбігають. Слід удар палицею по спині. Димка ледве чутно вимовляє:
  - Здаюсь!
  Йому заводять руки назад і клацають наручники. Хлопчик відчуває біль від металу, що ввійшов у зап'ястя. Його везуть до фургончика - чорного ворона.
  Дімка відчуває в собі суміш гніву та страху. Згадує колишнє. Острів, де діти билися за своє існування на мечах. Дерев'яних, але коли хлопчика охоплює лють, що перетворюються на гостро відточену сталь. Там Дімка і пробув пару з лишком місяців. Бився, бився, був поранений і сам поранив. Навіть особисто зарубав зрадника. Все було. І зрештою вони перемогли.
  Жаль тільки діти залишилися на зруйнованому кораблі. І йому вдалося вирватися лише зі своїм дівчиськом. Після таких пригод уже не надто країною здавалася в'язниця.
  Він ударив мечем хлопчика-хулігана, і бачив його лежачим, і витекла калюжа крові.
  Невже удар виявився смертельним? Так не пощастило, Дімку, наче було мало і до цього пригод на його голову. А якщо вбив те, що? В'язниця? Відведуть його до брудної, смердючої камери до злочинців?
  І як він сяде? Йому лише чотирнадцять років. Понад десять за законом дати не мають права. Може, все обійдеться!?
  Надворі дев'яносто другий рік. Час, коли так багато говорять про демократію та свободу, але набирає сили бандитизм.
  Вирви зупинилися і Дімку вивели. Гарний, засмаглий хлопчик з чорним волоссям, не виглядає бандитом, а скоріше жертвою зі скутими кайданками.
  Дімку відвели майже відразу ж до слідчого та прокурора.
  Посадили у крісло.
  Слідчий поставив кілька чергових питань і вимовив з усмішкою:
  - Поранений тобою хлопець при смерті! Тож благай Бога, щоб він не помер!
  Дімка зітхнувши відповів:
  - Я не хотів...
  Прокурор простяг папір:
  - Оце явка з повинною. Підпишеш, будеш звільнений під підписку до суду. А там з огляду на юний вік та відсутність приводів у міліцію, отримаєш умовно!
  Дімка глянув на папір і швидко прочитав, і заперечливо махнув головою:
  - Тут написано, що сам напав на компанію підліток. А вони якраз на мене насідали!
  Слідчий мав мишачу фізіономію, і густі брови, він пробулькал:
  - Підпиши, як ми тобі радимо! А інакше загриміш у СІЗО. Зараз ми буквально забиті справами і сидіти тобі доведеться до суду дуже довго. А там у камері в три ряди нари на дошках, параша в кутку та півсотні таких самих як ти нервових, голодних хлопчиків. Різного роду злочинців. І навіть якщо хлопчисько, якого ти поранив, залишиться живим, то слідство триватиме років зо три, а там ще рік і суд! Найкращі роки життя проведеш у пеклі!
  Прокурор відповідно кивнув і підтвердив:
  - Запобіжний захід тобі або утримання під вартою, або підписка про невиїзд і тебе заберуть мама та тато. Вибір за тобою! І повір, колонії для малечі і так переповнені, і тобі будуть раді дати умовно. Але якщо ти з нами посваришся, то місце, напевно, знайдеться!
  Дімка відчував, що слідчий і прокурор не жартують. І справді, можуть згноїти у в'язниці. Хоча з іншого боку, не факт, що випустять на волю, якщо він і підпише. Чи мало прикладів, коли менти обманюють? Але головне в Дімці заговорило впертість, і норовливість, що яскраво проявилася після перебування на островах смерті. І хлопчик рішуче заявив:
  - Ні!
  Слідчий жорстко рикнув:
  - Що ні?
  Дімка жорстко заявив:
  - Я не підпишу! На мене напали, хотіли поранити ланцюгом і це була самооборона!
  Слідчий ринув:
  - Ну добре! У СІЗО його, посидиш тиждень розумнішаєш!
  Прокурор кивнув, поставивши підпис:
  - Поки що на два місяці утримання під вартою. Але, звичайно, можна звільнити і раніше!
  Слідчий ринув:
  - Думаю, утримання під вартою піде хлопцеві на користь!
  Дімку вивели з кабінету і повели до в'язниці. Брукали наручники, і ланцюг Хлопчику треба було перейти лише через дорогу. Там його мали прийняти.
  Димка йшов зв'яка ланцюгом прикутий до двох міліціонерів. Почувався дуже погано. В'язниця, камера, злі зеки. Та й влип він, відмовившись підписувати явку з повинною. Хоча, з іншого боку, після цього не відчепишся.
  Дімку відвели до чергової кімнати. Ім'я, прізвище, по-батькові, цінні речі при собі.
  Потім шмон. Офіцер міліції та дві жінки в білих халатах відвели хлопця до кімнати з дзеркала та включили додаткові лампи. Послідувала команда:
  - Роздягайся!
  Дімка зітхнув - шмон! Тільки цікаво, чому жінки? Хлопчик зняв джинси, майку, кеди, куртку. Залишився тільки в одних трусах.
  Молода жінка в білому халаті помітила:
  - Він непогано складний!
  Офіцер крикнув:
  - І труси знімай! Живо!
  Димка, згоряючи від збентеження, зняв їх. Мимоволі почервонів і прикрився. Офіцер міліції крикнув:
  - Смирно! Руки зі швів! Огляньте його уважніше - це вбивця!
  Жінка в білому халаті схожа на медсестру посміхнулася і надягаючи тонкі, медичні рукавички проворкувала.
  - Ми й не таких бачили! Розслабся хлопчик, тітка тебе помацає!
  Вона почала огляд Дімкиного тіла. Пройшлась по відрослому за час перебування на островах волоссю хлопчики. Обережно розчесала кожне пасмо в пошуках чогось зритого. Може, навіть грошей. Потім посвітила у вуха, і ніздрі хлопчаки. Робила це уважно, наче сподівалася щось знайти.
  Після чого наказала покласти голову на отвір, і вп'ялася руками в підборіддя. Просунула руку до рота. Дімка відчув запах і смак гуми своєю язиком. Жінка помацала за яснами, зубами, за щоками. Коли вона натиснула на корінь язика, хлопчисько відчув напад блювоти. Та неприємно як. Рука просунулась до самих гланд, і стало важко дихати.
  Потім нарешті жінка надіслала її і посміхнулася.
  - Нічого немає!
  Офіцер скомандував:
  - Продовжуйте Ольга! Особистий огляд через особливу небезпеку суб'єкта має бути найретельнішим!
  Жінка в білому почала мацати Дімку груди. Підняла руки і зазирнула пахви. І з несподіваною силою натиснула на пупок. Дімка охнув...
  Після чого жінка зупинилася і запитала:
  - Ну, що тепер нехай він присідає!
  Офіцер міліції рикнув:
  - Це не цілком надійно! Подивіться йому і в анальний отвір!
  Жінка в білому халаті мотнула головою:
  - Для цього потрібен особливий дозвіл! Так само і для того щоб перевірити інтимні місця хлопчика!
  Офіцер мляво скомандував:
  - Присідай чортеня ...
  Дімка з гідністю відповів:
  - Я пацан!
  І став легко присідати. Присів разів з десять. Після чого жінки оглянули в нього ще підошви і провівши між пальцями ніг.
  Після чого Дімка опинився у наступному приміщенні. Там другий пацан, у тюремній робі стрижений під нолик з машинкою в руках, промовив:
  - Що новенького привели?
  Офіцер міліції відповів:
  - Та й дуже хортого!
  Хлопчик хихикнув і помітив:
  - А не такий він і страшний! Ну, сідай у крісло підстригу!
  Дімка сів. Неприємно все ж таки бути голим. А тут тебе ще як карника обстригають наголо. На додачу до всього машинка була тупуватою і стригтися було боляче. Густе, чорне волосся падало на підлогу. Ним тупотіли збиті черевики юного зека. Здавалося, з кожним пасмом волосся йде частка безсмертної душі, і ти стаєш все менш і менш вільним. Настрій у Дімки був пригнічений. Попереду на нього чекала тюремна камера, і зустріч із малолітніми карними злочинцями.
  Втім, своїх однолітків Дімко ніколи не боявся. А після загартування "Сорока островів" вже й не страшно. Якщо що він битиметься. А в'язниця?
  Що ж є чергове випробування. Йому лише чотирнадцять років і все життя попереду.
  
  
  ГІТЛЕР ДОВГІ РУКИ
  АННОТАЦІЯ
  Тут показано, що зухвалість це друге щастя. І фюреру вдалося захопити не лише Британію у 1940 році, а й через кілька років США. А це говорить про те, що рішучість дає перемогу. Проте гарні російські дівчата можуть розбити гітлерівські орди!
  В іншому всесвіті Гітлер виявився більш рішучим, і наказав захопити Британію відразу після капітуляції Франції. Заодно фюрер запровадив загальну військову та трудову повинность, у тому числі і на окупованих територіях. Німці випустили значно більше літаків, ніж у реальній історії, та змогли придушити авіацію Британії. Потім використовуючи як військовий, а й торговий флот, гітлерівці висадилися у метрополії. Вони діяли досить успішно, і захопили з ходу Лондон.
  Британія впала, у ній було поставлено пронімецький уряд і цілком законний, але симпатизуючий Гітлеру король.
  Після чого, зрозуміло, німці підгребли під себе всі колонії імперії лева, і взяли під контроль.
  Напад на СРСР відбувся на рік пізніше, але з потужнішими танками і величезною силою колоній.
  Червона армія вперто чинила опір, але все одно поступово піддавалася і відступала. Їй важко було стримати такий натиск. Тим більше, що Сталін знову не відмобілізував армію та влучив під удар. Його ламали наче промокашку.
  А до бою пішли нові німецькі "Тигри". Вони як натиснули на радянські позиції, як дали... Червона армія піддалася, але билася вперто. Німці були набагато сильнішими.
  Але все одно Москву втримали. Після чого фриці повернули на південь. Справжнім кошмаром став Сталінград.
  Місто на Волзі вперто трималося. Радянські війська раз у раз переходили в контратаки. Самі зазнавали втрат, а й відправляли на той світ ворогів.
  Противник, щоправда, брав кількістю техніки та піхоти. Кидав у бій колоніальні війська. Пантери буквально пригнічували кількістю. З'явився потужний танк "Лев". Ця машина не пробивалася з усіх кутів та ракурсів тридцятьчетвірками.
  Бойове випробування показало ефективність машини "Лев" у всіх боях, хоча гармата і надмірна потужність, а її скорострільність бажає бажати кращого. Як, втім, і ходові якості.
  Але цей танк, непогано захищений з бортів корми в умовах нестачі радянських гармат великої бронебійності, показав себе сильним у прориві.
  Німці все ж таки взяли Сталінград, і змогли захопити і Кавказ. Справді, сили дуже нерівні. Багато дивізій з арабів, африканців, індусів.
  Вони пруть на супротивника наче лавина. Радянські війська не встигають відбиватися.
  Крім того, у німців і в повітрі велика перевага. Дуже багато літаків. І дуже сильні винищувачі.
  Зокрема Фокке-Вульф пригнічував озброєнням та лобовою бронею - живуча машина із сильним двигуном.
  Проти неї у СРСР не було рівного в озброєнні та швидкості опонента.
  Дуже серйозним бойовим конем виявився і МЕ-309. Теж висока швидкість. Три 30-міліметрові гармати та чотири кулемети. Не встояти проти такої сили.
  І німці з іноземними полицями все просувалися і просувалися на схід.
  
  
  У другій половині травня запеклі битви розгорнулися в Оренбурзі.
  Батальйон дівчат порідшав у ході боїв за Сталінград ступив у битву з фашистами в цьому місті, більш відомим знаменитою облогою Омеляна Пугачова.
  Оленка, яка командує батальйоном, зайняла своє місце в окопі. Дівчина-капітан дуже вродлива. За традицією, дівчата в цьому батальйоні борються босоногі в одному бікіні. Так вони використовують магію землі, яка дає особливий захист. І справді дівчата зазнають значно менше втрат, ніж інші частини.
  Протриматися півроку до Сталінграда не кожному дано.
  Поруч фігуриста Марія із золотистим волоссям. Теж пройшла вогонь, воду та мідні труби. Жорсткі випробування чекали дівчат у самому пекле Сталінградського пекла. Вони відстояли й вижили. І магія рідної землі їм допомагала.
  Мабуть коли б'єшся майже голяка, кулі і уламки тебе практично не зачіпають.
  Марія стріляє у фашистів. Попереду німці, щоби зберегти арійську кров за традицією кидають чорношкірих, арабів, індусів та інших іноземців. Кількість іноземців у Вермахті постійно зростає, і їх без жалю жбурляють у пекло.
  Ось падає убитий Марією африканець. Дівчина посилає йому повітряний поцілунок і вимовляє:
  - Мені шкода тебе! Ти гинеш зовсім не тому, що цього хочеш!
  І знову дівчина потрапляє з гвинтівки цього разу в араба. Колоніальні війська Вермахту прориваються. Вже тепло та комфортно. Фашисти намагаються впіймати пору року, коли все розквітає, і сонячно. У небі ревуть штурмовики. Як нові реактивні, їх кількість постійно збільшується, так і ТА-152, що змінили застарілі Фокке-Вульфи. Втім, і останні ще борються.
  Златоволоса Марія відштовхнула босою, витонченою ніжкою шматок кераміки і прочирікала:
  - Земля моя від стогону роздирає, криваві вгодовані поля... Шкода немає місця полеглим у раї, одні лише в попелі, кружляють тополі.
  І знову від її пострілу впав індус. Так вбивати доводиться зігнаних як гарматне м'ясо іноземців. А як же по іншому? Інакше вони уб'ють тебе.
  Руда Алла. Вогняне дівчисько, з довгим мідно-червоним волоссям, яке розвівається немов бойовий, пролетарський прапор. Дівча вражає не тільки в бікіні, але навіть без ліфчика. Така, мовляв, вона крута. І теж стріляє напрочуд влучно. Раз у раз падають від її пострілів з пробитими головами бійці.
  Потім Алла босими пальцями ніг жбурляє гранату. Презент летить по зламаній траєкторії та потрапляє до натовпу арабів. Лунає вибух... Декілька понівечених тіл, підкидається в повітря!
  Алла кричить на всю горлянку:
  - Зробити хотів праска - слон вийшов раптом!
  Анюта чарівна блондиночка, засмагла, і дуже струнка, фігуриста, середнього зросту, але чудово складена, теж пальнула. Догодила басурману в перенісся і заспівала:
  - Крила як у бджоли - замість вух квіти!
  Дівчата ведуть вогонь дуже влучно і постійно переміщуються.
  Велика, і м'ясиста Мотрона, трохи одужала після Сталінграда. Теж красива дівчина з широкими стегнами, але порівняно вузькою талією. Вона пройшла це пекло, і втратила Серьожку. Відважний піонер, який винаходить для німців пастки, потрапив у полон. Та не надто вдало вийшло.
  Але Мотрена підвела механізм і під німецький танк зісковзнула міна. "Пантера"-2 отримала пошкодження та зупинилася, будучи серйозно ужаленою.
  У боях все ще беруть участь і "Мауси". Цей танк відрізняє великою вагою та живучістю. Але з'явилися і "Е"-100. Це машини не менш захищені крутіші. Воюють і "Лев"-2, теж машина, добре захищена і легша, ніж попередники. Для "Лева", німці частіше використовують зручнішу для штурму міст 150-міліметрову гармату. На деякі "Леви" ставлять і бомбомети.
  Але німці танки просувають обережно, а наперед кидають піхоту.
  Колоніальні солдати рухаються вперед. Грає музика скаженого драйфу!
  Алла дає чергу з автомата... Солдатики падають і бризкає, наче розбитого лопатою кавуна кров.
  Руда вимовляє:
  - За Батьківщину за Сталіна немає армії сильнішої! Борімося ми люто за щастя для людей! І Вождь наш крила сокола... Надії дарує світло! Удар сталевого молота, нам осяяло світанок!
  Алла співає та стріляє. Вона справді прекрасна. У неї засмаглі, золотисто-оливкові груди, зі стиглою полуницею сосків. Яка апетитна ця дівчина! Важко уявити щось більш вражаюче, і симпатичне. Хлопці заглядаються на цю амазонку в одних тонких трусиках.
  Дівчина-рижуха звалила п'ять індусів і проспівала:
  - Буде час розвинеться космонавтика... А для нас війна - найвища романтика!
  І дівчина знову розреготалася... І знову відкрила свій дивовижний і вражаюче влучний вогонь.
  Натрапивши на сильну оборону, німці знову кидають у бій штурмовики та бомбардувальники. Піхота відхлинула, і на позиції дівчат сиплються снаряди та бомби.
  А з віддалі працюють танки. Олена наказує:
  - Все сховатись у бліндажі!
  А сама лишається спостерігати на поверхні. Артпідготовка у фашистів сильна. А ще небезпечніші бомби. Деякі з них скидають такими монстрами як Ю-488, і найновішим ТА-400. Падають бомби вагою дев'ять тонн і здатні розбити бліндажі та зміцнення. Оленку від розриву підкинуло вибуховою хвилею, і вона дуже вдарилася босими п'ятами об купу каміння.
  Підошви обпекло. Але в іншому дівчина-капітан не отримала пошкоджень. А найпотужнішу бомбу скинуло, навіть вуха від гуркоту заклало. Ні, чого тільки на світі не буває.
  Але дівчата і справді відрізняються завидною виживаністю. Тоді як чоловіки - гинуть і гинуть!
  Оленка згадала як її пестив юнак Юлій. Як цілував їй живіт, ніжки, коліна, стегна, та груди. До чого це приємно, коли тебе лапає молодий і симпатичний чоловік, у якого зовсім недавно стали пробиватися вусики. Але потім Юлій загинув у бліндажі, розплющений прямим попаданням бомби. І від нього навіть мокрого місця не лишилося.
  Хлопець пішов у... куди? До раю, до пекла, до небуття? Але головне, що його зараз немає на землі. І Оленці від цього дуже гірко.
  Ото б вона взяла б цього Гітлера головою об пень. Незабаром три роки як триває війна. Фашисти вже штурмують Оренбурґ. Далеко прорвалися їхні кліщі.
  Оленка відрізнялася великою закоханістю та темпераментом. Вона зазвичай віддавала перевагу молодим і навіть юним солдатам. І за першої ж можливості заводила роман. Альона любила, коли її сильне, треноване тіло пестять, і чіпають симпатичні чоловіки. Під час війни звичаї стали простішими, і ніхто особливо косо не дивився на те, що офіцер Червоної Армії пеститься з чоловіками.
  Оленка, наче кішка, дуже любила погладжування та ласку. І для неї це найвища насолода. Особливо чутливі груди, ніжки, лоно, шийка.
  Але скільки її коханців уже пішло на світ! Яка підступна та зла річ війна. Хоча чоловіки до Оленки й липли. Ще б така красуня, вийшла всім і обличчям, і фігурою, і голосом.
  І взагалі, коли жінка молода, вона найчастіше красива. Ось їхня п'ятірка, що виє майже з початку війни - дуже симпатична... Чотири дівчата світловолосі та одне руде. Як п'ятикутна зірка. У яких пеклах вони не побували, але жодного разу не були серйозно поранені. Хіба що подряпини траплялися.
  Зазвичай на Оленці все гоилося як на собаці, і не залишалося шрамів.
  От і зараз: бомби падають, снаряди рвуться, а їй хоч би хни! Так все дуже забавно!
  Хоча ні... На війні не до забав. І в її батальйоні теж часом гинуть дівча. Навіть босі ніжки для дівчини не є гарантією безсмертя. А у Сталінграді, у чоловічих батальйонах, часто вибивались у трупи буквально все.
  Місто на Волзі покрив себе славою. Цілих півроку у ньому стримували натиск гітлерівських орд. Німці їхні сателіти втратили в боях за Сталінград близько мільйона вбитих та поранених. Щоправда, більшість загиблих - були іноземці!
  Фюрер привів на Русь - раті з усіх куточків Землі! Тут були навіть американські найманці переважно німецького походження. Багато індусів. Індія країна густонаселена, і фюрер наказав більш активно використовувати чоловіків як гарматне м'ясо. А жінок-індіанок брати у гареми. Фактичні дозволялося мати кількох дружин у Третьому Рейху. Римський тато під дулами автоматів видав на це дозвіл. І інші церкви схвалили. Сам фюрер переглянув погляди на арійську кров. Німцям дозволялося мати після додаткового відбору: дружин слов'янок, європейок, арабок, індіанок - за умови, що вони не матимуть фізичних дефектів і абсолютно здорові. Заборонялися шлюби з негритянками, але не заборонялося використовувати африканок у борделях, але тільки із засобами запобігання. Після відбору дозволялися шлюби з японками, тайцями, кореянками.
  Але знов-таки вимоги були до краси, зовнішніх даних, здоров'я, відсутності фізичних дефектів. Тепер роль родоводу знижувалася. У СС іноземних дивізій набагато більше, ніж, власне, німецьких. І вермахт поповнився іноземцями. Колоніальні війська суцільно складалися з аборигенів і ними командували німці.
  Фюрер перейняв організацію війська Чингісхана, змішуючи народи, і формуючи строкату рать.
  Звісно, за таких умов СРСР поступово програвав війну на виснаження. Ця стратегічна приреченість змушувала бути особливо винахідливими. Але був несподіваний шанс: США, де вже зуміли придушити бунт африканців та представників латинської національності, активізували роботи над атомною бомбою. І якщо протриматися ще деякий час, можливе перемир'я з Третім Рейхом, поки йтиме війна зі США.
  А там може фашисти навоюються настільки, що їм більше не захочеться битися. І тоді радянська Росія вціліє.
  Ось бомбардування та масований артобстріл закінчився. І знову розпочинається штурм. Місто вже перетворено на руїни, не залишилося жодного цілого будинку. На жаль, дуже жорсткий і сильний супротивник.
  Дівчата вибираються на поверхню і зустрічають піхотинців, що набігають, вогнем. Наповзають танки.
  Оленка застреливши індуса, шепнула:
  - Дай Бог сліпим очі розплющити, і спини випрямити горбатим!
  Після чого красуня переклала затвор. Знову прицілилася, цвяхнула. Потрапила в араба і блиснула сапфіровими очима. Провела босою, зігнутою, запиленою підошвою щебенем. Стало дівчинці трохи лоскітно. Вона засміялася. Стало веселіше. Знову красуня вистрілила.
  Оленка вела вогонь і скелялася ... І потрапляла. Примушуючи противників зупинятися та завмирати. Противник у відповідь відстрілювався. Кидав гранати, і ревів...
  Потім знову з'явилися штурмовики. Їх було небагато, але летіли реактивні машини, котрі викидали реактивні ракети. Фашисти закидали позиції дівчат гранатами. Але голі, жіночі ніжки, наче захищали від поразки. І войовниці, поринаючи в обстріл, виживали у вогні.
  Рух ворожої піхоти зупинився. Гітлерівці намагалися викурити червоних, кидаючи ракети.
  Оленка сховалась у щілину і прочирікала:
  - Але від тайги, до Британських морів... Червона армія найсильніша!
  Руда Алла теж затиснулася в щілину і уникала влучень від уламків. Красива дівчина згадала як вона ще, будучи незграбним підлітком, була за доносом заарештована.
  Запам'ятався обшук. Змусили юну заарештовану роздягнутися. Дві жінки в рукавичках ретельно обмацали дівчинку, ніс, вужі, рота, зазирнули в інтимні місця. Як це було принизливо, соромно, боязко, страшно. Алла дуже боялася, коли її ввели до камери опинитися у компанії інших злочинців. Але в камері опинилися такі ж як дівчинки, майже всі діти репресованих. І найстрашніше не справдилося.
  Але в камері сидіти було важко: тісно, часто вривалися охоронці. Били з найменшого приводу та без приводу. Особливо любила охорона лупити кийками дівчат по п'ятах. Не дивлячись на холод у камерах, дівчаток тримали босими, і ноги опухали від постійних ударів.
  Ще однією напастю стали обшуки. Їх проводили кілька разів на день, і це було дуже болісно, неприємно та принизливо.
  Годували мізерно, на прогулянках підганяли батогами. Півроку Алла провела за ґратами, у постійному приниженні, знущаннях, підбоях, принизливих обшуках. І потім уже за Берії, її відправили до дитячої, трудової колонії. Навіть без суду.
  Там Алла працювала з п'ятої ранку, до пізнього вечора з іншими дівчатками. Поки не почалася війна... І руда дівчинка, що підросла, втекла на фронт. Зуміла це зробити, з десятком інших дівчат.
  Почалися її ратні будні. Але на війні руда чортівка почувала себе набагато краще, ніж у трудовій колонії. Над нею, як і раніше, висів тюремний термін, і покарання за перемоги. Але Аллу вже нагороджену двома орденами - не чіпали.
  Дівчина в колонії багато випробувала. Навіть любов - хлопчаки жили в сусідньому бараку, і незважаючи на формальну заборону - пробиралися до дівчат. А вони, своєю чергою, бажали пізнати заборонене. Але, принаймні, це відразу сподобалося. Гаряча руда дівка, відчувала гріховну насолоду.
  Проте на війні їй також не щастило. Завжди після заняття сексом, чоловік чи юнак гинув у бою. На рудій ніби було якесь прокляття. Причому без жодних винятків. Тому, незважаючи на красу, про Аллу пронеслася погана слава, і чоловіки стали уникати її.
  Руда чортівка від нестачі чоловічої уваги страждала. І знаходила захват, вбиваючи чоловіків. І вона знову стріляла по супротивнику, і скалилася наче тигриця.
  Алла застрелила чорношкірого і подумки представила його в полоні. Цікаво було з таким високим і симпатичним чоловіком потішитися. Взагалі грати активну роль із чоловіком для рудої звично. Вона сильна та рішуча жінка. А те, що потім чоловіка вб'ють? Ну і що вона любить різноманітність!
  У мирний час дівчатам-комсомолкам сильно ввалили б за розбещеність, але під час війни звичаї стали значно вільнішими. Це мабуть наслідок близькості смерті, коли і особливий відділ на розпусту очі заплющує.
  Іноді Алле ставало соромно за свою розбещеність. Коли вона навіть демонстративно не одягає ліфчика і трясе голими грудьми. Згадувалась Марія - релігійне дівчисько, яке все ще незаймана. Хоча, напевно, вона найжіночніша і найсексуальніша в їхній п'ятірці. Точніше приваблива, своєю ангельською невинністю.
  Втім, Марія дуже влучна, може, навіть феноменальна у своїй стрільбі. Ось як вона точно вразила одразу двох арабів однією кулею. І невинно посміхнувшись, вимовляє:
  - Пробач Господи, але я служу Батьківщині!
  Марія дуже гарна ... Вона трохи бентежиться, що змушена боротися в одному бікіні. Але це захищає від поразок. Що підтверджено практикою. Марія розпочала війну ще, будучи дівчинкою. За три роки вона підросла, але все ще здається стрункою, незайманою, звичайного для дівчинки зростання. Інші члени четвірки довші, мускулістіші, а Мотрона і зовсім корова - хоча і дуже сильна.
  Марія стріляє, і згадує Серьожку. Бідний хлопчик. Потрапив у полон. А це гірше за смерть. Так спочатку на нього чекали тортури, потім страту. І невідомо, як до цього віднесуться інші.
  Марія веде вогонь, привстала на коліна, пальнула. Розтягнувся вбитий індус, випустив калюжку крові. Златоволоса красуня вимовляє:
  - Ех... багато в тебе богів, і нема раю!
  Марія знову цвяхнула, потрапила і заспівала:
  - Спасибі за втрачений рай... Ні нам не нашим дітям, ні онукам... Але тільки звикнуть вони до оманливих звуків!
  Марія вела вогонь, вбиваючи наповзає посібників фашистів і, співала:
  - Їхали, їхали, їхали - довго ми... Шлях від лиха до лиха, від війни до війни! Їхали, їхали, їхали - довго ми... Рвуться потоки орди, кривавої війни! Кривавій війни!
  І дівчина тиснеться щільніше в землю. А попереду вже наповзають "Леви". Ревуть німецькі танки, і трясуться стволи.
  Марія заплакала і помітила:
  - Ось вона рухається смерть!
  Дівча з золотим волоссям вистрілило по бійцю Червоної армії, що підповзає до позицій, з гвинтівкою, до якої прилаштований оптичний приціл.
  Подивилася, як із голови смертельно пораненого супротивника бризнув фонтанчик крові.
  Марія прочирікала:
  - Снайпер ... Ти не правий!
  Алла розкотисто промовила:
  -Не суди по одягу, якщо не хочеш протягнути ніжки!
  Марія труснула своїми витонченими, босими, засмаглими ніжками. Уявила, що юнак з обличчям ельфа проводить по підошві долонею. Як це, мабуть, було б приємно.
  Але потім зла фиркнула:
  - Я всіх здолаю!
  Алла, яка сама була невіруючою, і розпусною, знущально вимовила:
  - І без Божої допомоги?
  Марія пальнув, пискляво відповіла:
  - Ні з Божою допомогою!
  Алла блиснула перлинними зубками, і помітила:
  - Але ж ваш Бог вчив: вдарили по правій щоці - підстав ліву!
  Марія відповіла не одразу. Зробила ще пару пострілів, зрубуючи фашистських маріонеток. І тихо сказала:
  - Але як чинити, після того, як тебе вдарили і по лівій щоці - Бог Ісус не говорить. А фашисти завдали по нашому народу безліч ударів!
  Алла заскакала. Шпурнула босою ніжкою гранату, піднявши цілий стовп пилу, і проревела:
  - Берлін уже майже при нашій владі... У біноклі бачимо проклятий Рейхстаг! На всій планеті буде мир та щастя... Про це розповім у своїх віршах!
  І руда дала чергу, зрізавши цілу шеренгу гітлерівців. Після знову ногою шпурнула гранатою.
  Вона дівка сильна. У таборі її змушували від зорі до зорі перетягувати каміння, і Алла стала справжнім суперменом. Ногами вона кидала гранату куди далі, ніж руками.
  Руда дуже любила пробігтися голими підошвами вугіллям або сніжком. Їй приносило це задоволення.
  Алла взяла і проривала:
  - А в мене інша пристрасть... Це влада, тільки влада!
  Руда дияволиця дала чергу, розстрілюючи фриців та їхніх поплічників, і ревела:
  - Не треба золота та грошей! А треба щоб переді мною... Стояли люди на колінах, стояли люди на колінах, по всій земній поверхні!
  Піхота супротивника зупинилася. Рушили далі танки. Важкі машини "Лев", "Маус", "Е"-100, "Тигр"-2 - пускали снаряди. лютувала і "Пантера"-2. Позиції горіли і кришилися, здіймалися в небо змійки диму.
  Однією з дівчат обпалило ніжки. Вона закричала, і відкрила вогонь довгими чергами. Інший красуні осколком зрізало ліфчик. У войовниці оголилися груди, і вони почервоніли. Мордочка дівчинки стала червоною.
  "Маус" найважчий німецький танк, лупив із гармат. І все руйнував своїм шляхом.
  Але войовниці вчасно відскакували. Вони ж такі спритні. Алла жбурнула гранату в "Маус". Змусила замовкнути один із німецьких кулеметів.
  Руда взяла і задерикувато заспівала:
  - Нехай біжать незграбно - бронетанки калюжами...
  Після чого дівчисько знову кинуло босою ніжкою гранату, потрапило в інший кулемет "Мауса", розбивши йому стовбур. Після чого Алла як закричить:
  - Я богиня смерті, яку бояться Гітлер!
  Німецький танк зупинився. Разом із втратами кулеметів танкісти потратили левову частку впевненості. І став "Маус", стріляти з короткого ствола, почала обробляти руїни. Один з уламків потрапила Аллі по п'яточці, обпік витончений вигин дівочої підошви.
  Красуня взяла і заспівала:
  - Мені п'яти палить кат, і лунає плач!
  Марія влучним пострілом розбила "Маус" оптичний приціл. І потужний танк, затрусив, і став розвертатися. Зрозуміло куди майже двісті тонн сталі, попруть наосліп. Тільки тому, щоб урятуватися від більшої неприємності.
  Потім у хід вступив "Лев"-2. Більш досконала машина намагається вибити вогнем 150-міліметрової гармати весь простір попереду себе. Дівчата у відповідь показують фашисту носик.
  Марія своєю точеною ніжкою кидає гранату. До танка презент не долітає, зате вибиває піхоту. Одному африканцю навіть відірвало голову. Вона в касці, прокрутилася, і впала прямо на цеглу.
  Златоволосе дівчисько заявило:
  - Все з волі Божої... Навіть промахи!
  Алла у відповідь захоплено заспівала:
  - Залежить все у світі є, від піднебесної висоти... Але влучність очей, але влучність очей - від нас одних залежить!
  Марія знову вистрілила. Розбила оптичний приціл "Льву" і раціонально помітила:
  - І влучність дає Бог!
  Алла вишкірилася, шльопнула голою ніжкою по розбитому склу. Відчула, як це приємно, коли гостре встромляється в босу підошву. І ревла:
  - У всьому потрібне спритність, загартування, тренування - інакше благодаті не бачити!
  Марія пальнула в живіт фашисту з дегенеративною фізіономією і заспівала:
  - А для фриців благодать - шкіру з черепа здирати! І жувати, жувати, жувати - теплим гноєм запивати!
  Алла скривила пику, пальнула... Розплющила голову і шепнула:
  - Яка в тебе не благочестива мова!
  Марія зблідла обличчям і прошепотіла:
  - Боже пробач мені грішну!
  Алла засміялася. Вона була цинічною дівчиною. І в дитячій, трудовій колонії била тих, хто слабший за неї. А що руда - безсоромна. І захотілося Аллі смикнути Марію за її золотисту шевелюру. І не руками, ногами.
  І простягла Алла свою босу кінцівку до сусального волосся дівчинки-християнки, і як схопить пальчикам за пасма, смикне.
  Марія скрикує, і, повертаючись, вимовляє:
  - Ти що здуріла?
  Алла знущально вимовила:
  - Так Бог терпів і вам велів!
  Марія погрозила кулаком:
  - Не богохульствуй стерво!
  Алла взяла у відповідь і заспівала:
  - А Бога знову роздирає сміх - яка справа Мені до всіх, а вам до мене!
  Марія похитала головою і помітила:
  - Ти ж ризикуєш щодня! І при цьому через хвилину маючи можливість потрапити в пекло, зухвало говориш і вимовляєш погані мови!
  Руда скривилася. Схопила шматочок скла босими пальцями ніг і шпурнула собі в рот. Спіймала язиком. Розжувала скло, і недовго думаючи ковтнула, промовивши:
  - Пекло нас не наздожене!
  Марія люто обертаючи очима, прогарчала:
  - Нікуди не втечеш! Вогняна воша!
  Алла у відповідь лише блиснула смарагдовими очима. І шпурнула у фашистів гранату, промовивши:
  - Поки йде війна, забудемо про наші розбіжності!
  Марія не зовсім доречно сказала:
  - Богу Боговому, а кесареві кесареве!
  Алла дала довгу чергу і доповнила:
  - А Гітлеру диявольське!
  Марія відкрила вогонь, збила ще кількох людей і подумала. Як це можна дійти до такого падіння вдач, до якого дійшов Гітлер? Що за звір у людській подобі? Той кривавий тиран, якого не знало людство з часів Адама та Єви. І при цьому напрочуд щасливий. Може навіть найщасливіший і найуспішніший завойовник, за всю історію людства.
  Але Росія для фашизму виявилася твердим горішком. Незабаром піде і четвертий рік війни на сході. І гітлерівці просуваються. Не надто швидко, але впевнено. Лише взимку Червона армія спромоглася трохи притиснути фриців. А тепер ворог знову настає.
  Дівчина влучно і дуже стріляла. Втративши оптичні приціли танк "Лев", знову розвернувся і почав бігти. І "Пантера"-2... Танк із довгим і товстим стволом, та порівняно маленькою вежею.
  Ефективні машини. Яка пробивала майже будь-яких мастодонтів. Тут уже Алла відзначилася, жбурляючи гранати своїми спокусливими ногами, і пошкодила ствол.
  Руда чортівка блиснула очима кольору моря і прошипіла:
  - Я ламаю їм носи!
  Німець зі зламаним дулом розгортається. Гусениці спритною машиною тремтять. Та зручну та ефективну тактику винайшли дівчата. Лупити по стволах, ламаючи дуло гранатами, коли броня недоступна.
  А влучна Марія точно стріляє, немов вона справді правнучка Робін Гуда. І златоволоса красуня, вигукує:
  - Під приводом цілей гуманізму,
  Щоб рай збудувати на Землі...
  Гітлер перейшов на шлях фашизму -
  Храм спорудив подонок Сатані!
  І стріляє, немов справжня свята винищування. Її гола, точена ніжка метає уламок скла, вразивши араба прямо в центр чола. І син пустелі, рефлекторно натискаючи на курок автомата, зрізає дюжину своїх спільників.
  Алла схвально помітила:
  - А ти швидко вчишся! І прогресуєш прямо на очах!
  Руда войовниця теж метнула, босими пальчиками шматок скла й потрапила африканцю в око. Той вибухнув, упавши на зв'язку гранат. І десяток інших бійців полетіли на небо, чи пекло - як уже вирішитись у справах!
  Алла прочірікала:
  - Буде місцем злим пекло, хто зірвав покрив ... І священний діви меч - порубав ворогів!
  І руденька чортівка знову дала чергу, і прошипіла:
  - Буде вам труна, тільки з попелу, і музика у жалобі!
  Марія одразу двома ніжками шпурнула гранату, покалічивши стовбур, грізного танка "Е"-100, прозвеневши:
  - На славу Господа Христа!
  У паралельному світобудові СРСР довелося дуже туго. Але Гітлер не добив Росії. Його надто вже стривожили чутки про те, що США намагаються створити атомну бомбу. Точніше навіть не чутки, а агентурні повідомлення, приховати які було неможливо від потужної німецької розвідки. А атомна бомба страшна річ, хоч дістати Третій Рейх через океан і не просто.
  Гітлер запропонував перемир'я Сталіну, щоб з радістю прийнято диктатором, який майже програв війну. Війська Третього Рейху полізли на Америку з обох боків. І з боку Аргентини, і Канади. Німці мали дуже багато військ і їм ще допомагали японці, що тиснули американців зі сходу. Кипіла жорстока битва.
  П'ятірка дівчат Оленка, Марія, Алла, Анюта, Мотрона прибули до Америки битися добровольцями проти полчищ Третього Рейху. Усі п'ять дівчат дуже гарні та знають англійську мову. Надіслати весь жіночий батальйон Сталін відмовився, то це суперечило б умовам миру ув'язненого з фашисткою імперією. СРСР потрібно було за будь-яку ціну виграти час, поки нацисти атакують США.
  П'ятірка дівчат це добровольці: минулі майже всю війну, від Бреста і Буга до Оренбурга. І вони борються із гітлерівцями на іншому краю Землі у столиці Гондурасу.
  Тегусігальпа один з основних опорних пунктів оборони, в протистоянні в різномастій ордою. Лізли на рожен і японці та азіатські полчища. Самі німці билися тільки на танках, а піхота суцільно з неарійських народів. Вперед погнали азіатів, чорношкірих, арабів.
  Оленка вистрілила, зрізавши двох африканців і, прочірикала:
  - Просто орда Чингісхана!
  Златоволоса Марія зрубавши автоматною чергою трьох індусів, задерла до верху свої голі, засмаглі ніжки. І сказала:
  - Гарматне м'ясо перемелюємо!
  Осколок від гранати полетів, і ляснув Марію по голій, круглій п'ятці. Дівчата за традицією борються в бікіні та босими. І коли потрапляє гострим по огрубілій, дівочій підошві це боляче.
  Красуня підморгнула і знову пальнув... Марія дуже струнка, середнього зросту з ідеальною фігуркою.
  Оленка на зріст вище, у званні майора, і навіть герой Радянського Союзу. Але теж майже голенька, ледь прикрита бікіні. Дуже засмагла, але волосся біле. І стріляє Оленка дуже влучно. І любить кидати босими ніжками гранати.
  Стріляє вродлива Алла, збиває чергою чотирьох арабів. Волосся у неї руде, точніше мідно-червоне, наче пролетарський прапор. І коли дмуть вітри, це немов прапор революції. Дівчина сяє своїми смарагдовими, немов зірки очима. І жорстко змітає ворогів.
  Анюта теж білявка. І веде вогонь із кулемета. Дівчина вперлася босими ніжками і дала чергу. П'ятеро різномастих бійців виявилися підкинуті, і вилетіли з грудей та животів супостатів, багряні фонтанчики крові.
  Анюта, облизуючи повні губки, прочирикала:
  - Війна це повітря для легень.
  Дівчина лежачи, босою стопою жбурляє гранату. Лунають вибухи. Декілька бойовиків, відлітають у різні боки.
  Мотрона більша і м'ясиста дівчина. Волосся у неї світло-русяве. Типова сільська, молода кров з молоком баба. Дуже сильна фізично та непогано стріляє.
  Ось знову дає чергу. І падають убиті найманці фашистів.
  Мотрона стріляючи, вимовляє:
  - Ладоньки, долоньки, де були? У бабусі! - Дівчисько вистрілило, уклавши трьох бородатих гітлерівських бойовиків і, додала. - Що їли - кашку! Що пили? Бражку!
  Дівчата тримають оборону. Вони не пускають уперед фашистів. І ревуть дружні пісні:
  - Весь світ насильства ми розриємо,
  Вщент, а потім ...
  Ми новий, райський світ збудуємо-
  Хто був ніким, той стане всім!
  Оленка знову жбурляє босою ніжкою гранату. Вибухає піхотинців. Стає явно спекотніше. Ось підповзає горезвісний "Лев"-2. А поруч із ним досконаліший Е-50. Вивергаються снаряди. Відірвало голову чорношкірому американцю, і вона відкотилася.
  Марія наступив на дошку, що горіла, і її загартовані ніжки майже не відчули жару полум'я.
  Золотоволоса красуня вистрілила і промуркотіла:
  - І хто зупинить потік, кривавих річок, що збожеволіли...
  Марія знову пальнула, збивши африканця з броні Е-50 і прочирикала.
  - Промінь з бластера всадить у скроню, у злому спалаху зник чоловік!
  Дівча вистрілило знову. Майнула своєю босою, засмаглою, витонченою ніжкою в повітрі. У її бік полетіла граната. Красуня із золотим волоссям спритно відбила гостинець, голою, майже не запиленою підошвою. Граната полетіла назад. Рвонула в лавах бойовиків Третього Рейху. Здавалося, що з вантажівки посипалися розбиваючись кавуни. Стільки розтікалося крові.
  Марія прочирикала:
  - Дівчина іспит провалила, і рейх проклятий настала. Гітлеру жити видно набридла, і його красуня хвацько з'їла!
  Алла теж войовниця не промах. Строчить собі з кулеметів, і примовляє, розкидаючи трупи:
  - За маманю ложечку! За татку ложечку! А за Кобу черпачок! І в постільку на бочок!
  Красуня з мідно-червоним волоссям, запускає голенькою ніжкою, дерев'яний літачок. Той летить прямо до масивного німецького танка "Лев". Сідати на дуло 105-міліметрової гармати і вибухає. Зброя виходить з ладу.
  Німець розвертається, і змушений ганебно втікати. Алла, потираючи свою ніжку об уламок будівлі, вимовляє:
  - Нема сили - потрібен розум! Піднімати доведеться галас!
  І знову дівчисько дуже влучно стріляє. Руде волосся у неї як полум'я олімпійського смолоскипа. Приваблива дівчина. В американській армії вже встигла відзначитися, виявивши шалений темперамент. Особливо добре виходило заводити шашні з афроамериканцями. З ними так незвичайно і красиво.
  Алла втім знищує і чорношкірих в армії Третього Рейху. Що Німеччина всю Африку підкорила. Спробуй таку силу зупини.
  Е-50 - новий танк, з газотурбінним двигуном, і товстою як бортовою, так і лобовою бронею. Його неможливо взяти гранатою. Алла голою ніжкою жбурнула гостинець, збила кілька піхотинців і прочирикала:
  - Ех надійна ти танка броня, від того хто має намір кусатися ... Тільки міць у тебе знай ... ня, можеш тільки сталевий кінь брикатися!
  Анюта теж стріляла дуже влучно. І воліла метати гранати ногами. Її босі пальчики закрутили ще й сталевий диск. Вістря пролетіло, перерізало горло, двом фашистським бойовикам. Ті впустили кулемет, і тепер густа черга великого калібру полоснула по ланцюгах орди. Ціла шеренга іноземних бойовиків набраних методом облав до армії Третього Рейху.
  Анюта прочирикала:
  - Успіх - нагорода за сміливість! А пісні доволі однієї! Щоб тільки про будинок співалося!
  Але поки що красуня не встигла скучити за домом. Хоча радянських добровольців у американській армії дуже мало. Сталін не хотів світитись, щоб не дати потім привід Гітлеру звинуватити Росії у порушенні умов "Солом'яного світу".
  П'ятьох дівчат - найкращих у жіночому батальйоні, попередили, що якщо потраплять у полон, то від них Батьківщині доведеться зректися. І дівчата мають у цьому випадку косити про тривіальних найманців, яких найняли за гроші.
  І Анюта, і Олена, та інші дівчата розуміють, що у разі потрапляння в полон, на них чекають жахливі тортури. Тож вони вирішили у будь-якому разі, живим фашистам не даватися.
  Над позиціями американських військ пролітають німецькі штурмовики. Не чекаючи, що в столиці Гондурасу їх зустріне такий завзятий опір, гітлерівці дещо роздратовані.
  Реактивна штурмова авіація сильна. Летять ракети, працюють гармати.
  Гинуть американські солдати. Мотроні теж потрапило уламком у м'ясисте плече. Виступила кров. Дівчина-богатир витягав шматок стали зубами, виплюнула кров. А потім знову лупнула з громіздкого пістолет-кулемета. Падають іноземні найманці. Тут майже всі тубільці, тільки командири у них німці, та й то не завжди. Щоправда, на найсучаснішому танку Е-50 екіпажі суцільно німецькі. Машина відрізняється пристойною швидкістю та маневреністю. Ну, це поки що не найдосконаліша модифікація - важить сімдесят п'ять тонн. Під гусеницями кришаться стіни. Зазвичай цей виготовляють у трьох варіантах з гарматою 105-міліметрів, з знаряддям 180-міліметрів штурмовим, і 400-міліметровим реактивним бомбометом.
  А кожній модифікації своє завдання. Ось цей танк зі штурмовою зброєю, найбільш підходящим для атак міст. І його не так просто знищити. Мотрона хреститься, і вистачає босими пальцями, своєю великою, але витонченою, гарною формою ноги протитанкову гранату. Тепер потрібно закинути презент прямо по дулі, щоб вивести зброю мастодонту з ладу. П'ять кулеметів прикривають німецький, сучасний танк, і так просто не підібратися.
  Мотрона дуже сильна, і її схожі на кінські стегна ноги метають гранату далеко. Але не завжди влучно. Принаймні, щоб потрапити в таку мету, як стовбур 180-міліметрової гармати. Дівчина-богатир має сумніви. А раптом промаже.
  Ех був би з ними їхній давній напарник Олег Рибаченко, то цей відважний піонер, щось та придумав би.
  Але хлопчик згинув у боях за Сталінград. Дівчата не знали його подальшої долі. Але доля піонера-винахідника справді виявилася незавидною. Спочатку Олега Рибаченка по-звірячому катували, намагаючись вирвати секрети. Після катувань, одинадцятирічний хлопчик потрапив на копальні. Робота страшна і надзвичайно важка. Але радянський піонер, маленький, але жилистий, виявився живучим.
  Зумів вижити, і навіть через лабіринти шахт наважився на втечу. І Олегу Рибаченку таки вдалося вибратися. Хлопчик якийсь час блукав Балканами, поки не пристав до місцевого партизанського загону. Там став зв'язковим та диверсантом.
  На Балканах все ще був досить розвинений партизанський рух. Почасти ще й тому, що окупаційну службу несли італійці, румуни, болгари, албанці - які не такі боєздатні, як регулярні частини Вермахту.
  Але партизанів все одно гинули багато. Особливо від ударів авіації. І патріоти Югославії змушені ховатися у горах, лісах, чи у кращому разі дрібних селищах. Загинула вже велика кількість командирів. Обстановку погіршував підписаний з СРСР світ. Тепер на Балкани стали перебувати нові каральні дивізії, які влаштовували масові облави та проводили зачистки місцевості.
  Олегу Рибаченку доводилося разом із партизанами забиратися дедалі глибше і далі в гори.
  Мотрона хоч не знала долі їхнього загального улюбленця, важко зітхала. Потім стиснула міцніше пальцями босих, дівочих ніг гранату і з усіх сил шпурнула її по танку супротивника. Е-50 саме зробив постріл, випустивши забійний снаряд.
  Мотрону навіть струснуло, і вона впала на коліна. По голові стукнуло вирваним з бруківки каменем, а босу п'яту обпалило розпеченим металом. Дівчина потерла собі приголомшену, голівку, з запиленою шевелюрою.
  Граната пролетіла, ледь не торкнувшись ствола, і вдарила нахилене чоло машини. Прогримів вибух... Але зрозуміло 250-міліметрів лобової броні, та ще й під нахилом пробити граната не в змозі.
  Мотрона врізала кулаком у пилюку, піднявши цілу хмару піску. Потім проревела:
  - Забий, забий! Ти гол у ворота забий!
  Дівчина постукала гомілом по потрісканому асфальту. У мозолях п'яти застряг уламок. Шкіра на підошвах дівчинки, була товстою мов у бегемота. Вона жила в бідній сім'ї, і майже ніколи не взувалася з народження. Втім, її ніжки від цього нітрохи не здавались грубими за формою, а були засмаглі, витончені, спокусливі.
  Мотрона, щоправда, трохи відлякувала чоловіків саженим зростом, і міцними м'язами, а також кулаками з кісточками, що випирають. Але характер у дівчини-богатиря добріший, а широкі стегна поєднувалися з порівняно тонкою талією та рельєфним пресом. Тільки в одязі через великі груди Мотрона могла здатися товстою. У бікіні вона наче грудаста спортсменка.
  Дівчина в досаді знову метнула гранату, цього разу мету в гусениці. Але смертоносний подарунок потрапив у товстий, броньований щиток - прикриває ковзанки.
  Мотрона в досаді посунула себе кулаком у підборіддя. Через це у неї занила щелепа. І дівчисько-богатир вилаялося:
  - Я кошу ніби коса!
  Анюта теж спробувала вразити небезпечний танк, але кинута дівочою ногою граната трохи не долетіла. І блондинка почала підбиратися в машині. Але ось з'явилося ще два танки - "Лев", і "Пантера"-2, вони обстрілювали всі підступи з кулеметів. Доводилося бути дуже обережними.
  Американський "Шерман" зробив попутку підібратися до німецьких машин. Мав шанс вразити "Пантеру"-2, тільки в борт. Але німця не так просто обдурити. Тим більше високий силует Шермана робить його помітним з великої відстані.
  "Пантера"-2 виплюнула снаряд, і потрапила прямо в лоб американця. Висока машина обломилася навпіл. І запалала, немов свічка на Різдво.
  Анюта в досаді вимовила:
  - Ох, до чого у вас слабкі танки... Краще технічніше, станете ви янки!
  А ось Оленка найдосвідченіша войовниця, змогла підібратися до "Пантери". Шпурнула гранату... І довге дуло німецької машини, скрутилося в баранячий ріг.
  "Пантера"-2 танк, запущений у серію в 1943 році. В останній масовій модифікації має лобову броню в 150-міліметрів, бортову в 82-міліметра під нахилом, і 88-міліметровою гарматою довжиною стовбура в 71ЕЛ. З нового 1945 року, був знятий з виробництва на користь більш досконалої та краще захищеної моделі Е-50. Але поки що цей танк бореться. При вазі 51 тонну, машина має двигун 900 кінських сил, що забезпечує їй хороші ходові якості.
  Ось і зараз отримавши пошкодження "Пантера"-2, розгортається і йде. Оленка встигає жбурнути босою ніжкою ще одну гранату. Розбила ковзанки. І швидкість німецької машини помітно сповільнилася.
  Оленка вимовляє з радісним виглядом:
  - Оце удар! Мій удар - Божий дар!
  І дівчина показала німцям носа. Але з Е-50 полилися кулеметні черги. І кулі просвистели над біленькою, трохи забрудненою шевелюрою Олени. Одна з куль навіть зрізала пасмо волосся. Дівчині-майору навіть стало трохи делікатно.
  Оленка прочирикала:
  - Якщо хочеш бути як слон, потрап бандит у дурдом!
  Дівчисько пальчиками ніжки підняло своє зрізане пасмо. Волосся у Оленки шовковисте, кольори перлів, але трохи запилене. При цьому такі м'які. Дівчина провела ними своєю підошвою. Трохи лагідно та приємно.
  Оленці згадалося, як її пестив хлопець. Теж почали його руки від підошв, піднімаючись вище до стегон, і найчутливішого місця. Коли тебе гладить гарний юнак, це дуже приємно. Оленка його майже любила. Їй подобалася любовна гра, і збуджували дотик, м'язистого чоловічого тіла. Але справжнього, романтичного кохання, коли божеволієш з чоловіка, у Оленки не було. Вона вже багато хлопців змінила. Багато її чоловіків загинули у боях.
  Навіть у цьому було прокляття війни. А тут в Америці є мускулисті, чорні хлопці. І з ними все так незвично.
  Оленка вистрілила, зняла чорношкірого. Злегка пожаліла хлопця-африканця. Убила вона людину, яка бореться за чужі йому інтереси. Адже німці - це расисти. Вони дивляться на негрів як на рабів. Але при цьому й записують африканців в іноземні дивізії набряклого Вермахту.
  Оленка босими пальцями ніг спорудила подібність фіги, і показала фашистам. Та нація німців сама тут не несе шкоди. Танки занадто товсту мають броню, щоб її пробити гранатою або базукою. Зате гинуть тубільні частини.
  Оленка жбурляє гранату в Е-50. Вона розмахнулася голою, засмаглою ногою, і метнула, крутивши стегна. І полетіла граната високою дугою. Босі пальчики ніг залишили у собі відчуття дотиків металу. І потім граната зірвалася.
  Оленка шепоче:
  - Хай допоможе нам Бог!
  На дівчисько подуло гарячим вітром, неначе торкнувся красень-чоловік. Оленка читала книгу про Тарзана, і їй дуже хотілося, щоб із нею пограв саме цей чоловік. Погладив би сильними руками груди.
  Граната потрапила в дуло, але вибухнула із запізненням, відлетівши від металу. Уламки застукали, мов горошок по броні. Залишилися тільки подряпини!
  Оленка дістала іншу гранату. Але побачила, що це протипіхотна. А протитанкові скінчилися.
  Дівчина загарчала від досади. Але щоб не гаяти час, вклала в босі пальчики. Розгорнула ногу, зігнула тулуб, потім розігнула і жбурнула по піхоті.
  Півдюжини бойовиків підлетіли вгору, наче кульки пінг-понгу. В одного з них злетіли окуляри, і уламки пролетіли кількасот метрів, пройшлися по спині Оленки. Ліфчик лопнув, і гарні груди дівчини-майора оголилися.
  Дівча машинально прикрила собі полунички сосків. Але потім зрозуміла, а кого їй боятися. І знову струснула автоматом. Дала чергу і трохи відступила назад.
  Американський піхотинець вистрілив із базуки. Снаряд вдарив німецький танк у похилий борт, але 160-мм броні витримало, відбивши руйнівну енергію. Німець пальнув у відповідь. Його знаряддя великого калібру розкололо стіну.
  Оленка спробувала зав'язати бретельки ліфчика. Дівчина подумала, що, мабуть, Зою Космодем'янську ганяли в одних трусах по морозу. Це в радянському фільмі її зобразили в сорочці або навіть на кшталт сукні. Одна це лише данина святенництву. Насправді фашисти, щоб більше принизити полонене дівчисько, напевно, розділили її догола. Та й голодним німецьким солдатам напевно хотілося побачити симпатичне та фігуристе дівчисько оголеною.
  Так що в реальній історії, дівчина-героїня не могла прикрити свої груди, так руки були пов'язані за спиною. Але вона не соромилася і дивилася гордо. Якого ходити снігом босоніж, Оленка знала добре. Вона була загартована, і любила стикатися голими підошвами зі снігом. Оленці це подобалося і приносило задоволення. Але це їй уже загартовані роки війни. А юній та міській Зої, мабуть, це болісно. Підошви немов джгут вугілля.
  Оленка в досаді відкинула ліфчик і крикнула:
  - Сором буржуазне поняття! Радянська жінка нічого не боїться та не соромиться!
  Дівчина знову почала цвяхувати з автомата, або точніше пістолета кулемета. Метал нагрівся, таки Гондурас це тропіки, там, у лютому буває дуже спекотно. Пальці рук у Оленки припікає. Потрібно викластися. Сьогодні 23 лютого. День радянської армії і це вимагає боротися зі всією спокійною та розсудливою люттю.
  Оленка зрубала кулями ще п'ятьох, і випадково обпекла собі щічку об казенну частину автомата, що розжарилася. Неприємно звичайно, надувся пухирець.
  Оленка вилаялася:
  - Ну, Боже, навіщо ти створив стільки проблем мені та моїй країні!
  Пухир свербіл... Щока у дівчини це дуже чутливе місце. Дівча намагалася знайти щось холодне, щоб прикласти до кульки, що здулася. Але спробуй знайти хоч щось прохолодне. У цьому розпеченому місті. Тим більше, що погода ясна, і віяв південний вітер.
  Оленка явно не у своїй тарілці. Мотрона кидає гранату з великої дистанції, але знову невдало. А в небі вже мчать штурмовики. Німецькі машини мають сильну броню та високу швидкість.
  Реактивні літаки налітають хвилями, і ніби підкошують смуги льону.
  Оленка сховалась у щілину. Зверху спалахнули осколкові ракети. Дівчина відчувала, як сипалися зверху з голками шматки щебеню. Залоскотало оголену шию. Закололо і соски красуні.
  Оленка прошепотіла:
  - Оце масаж... Але не корсаж!
  Дівчина відчувала, як стало болісно свербіти її майже голові тіло. І так жарко, а реактивні ракети, що рвуться, ще додають спеку. І це хіба лазня?
  Оленка згадала натуральну російську лазню, з ялиновими віниками. Як дівчисько тоді молотили.
  Такі ось екзотичні виявилися відчуття.
  Оленка, щоб підбадьоритися, заспівала:
  - Кохання та смерть! Добро і зло! Що святе, що грішне! Зрозуміти нам судилося!
  Дівча підвелася, струсила з себе весь цей налиплий бруд, і сміття.
  Оленка рикнула:
  - Ох, Гітлер по рогах отримаєш!
  І дівчина-майор випустила чергу по піхотинцям, які намагалися піднятися для атаки. Декілька набраних методом облави бойовиків впали. Оленка витерла своє брудне обличчя, щипало очі. Войовниця сплюнула і перехрестилася.
  Знову відкрила вогонь із автоматів, бойовики наповзали. Шпурнула гранату босою ногою і руда Алла. Презент підстрибнув і вдарив по фашистах. Розірвало десяток людей.
  Рижуха заспівала:
  - У світі багато їсти гарного, тільки снігом порошило!
  І дівчина відкрила вогонь із пістолет-кулемета, тільки використовуючи не руки, а свої спритні пальчики, босих ніжок.
  Алла стріляла влучно і підвивала:
  -Удар! Удар! Ще удар! Ще удар і ось... Могутній демон, Божий дар, проводить апперкот!
  А руками дівчинка метнула уламки скла. Вразила фашистів і прочирікала:
  - А тим, хто не хоче жити у світі... Ми робимо їм харакірі!
  Справді, з'явилися японці. Ці вузькоокі бійці. Ну як таким не зробити харакірі.
  Розрядивши обойму пістолет кулемета, Алла підхопила босими пальчиками гранату і жбурнула її до самураїв. Ті отримали презент, кілька понівечених японців, відлетіли в різні боки.
  Алла висунула язик і пролепетала:
  - Я войовниця супер! А ворогом убила гіпер!
  У бій пішли китайці, набрані японцями у захоплених районах піднебесної імперії. Ішли воїни Китаю безстрашно, і дівчата розрядивши пістолет-кулемети, змушені були задкувати.
  Марія металу босими ніжками уламки штукатура та скла. Те саме робили й інші дівчата. Ставало дуже тяжко.
  З'явився "Штурмльов", потужна машина з реактивним бомбометом. Ось така як довбає - мало не здасться.
  Гримнув перший постріл... Анюту, Аллу та Мотрену підкинуло вибуховою хвилею, наче фонтаном велетенського кита. Дівчата пролетіли кілька десятків метрів, і ляснулися голими ногами прямо у вогонь.
  Звідти дівчата вискочили ошпарені та підпалені. Зашльопали голими підошвами вугіллям.
  Алла прошипіла з досадою:
  - Бика спочатку під сокиру, а потім смажать! А нас спочатку засмажили, а потім під сокиру!
  І дівчисько-комсомолка розсміялася! Але потім їй стало сумно. Згадалося, що її подруга опинилася в полоні. Німці розділили юну дівчину і почали підносити вогонь до оголених грудей. Такий страшний біль. Дівчина репетувала, а ніжна шкіра обвуглилася. Ось такі фашисти виявилися неправдивими. Вони навіть не ставили запитань, а до того розклали ще й багаття, під босими ногами полонянки. Комсомолка, зрештою, не винесла тортур і померла від болючого шоку.
  Алла, згадуючи подібне, шльопала розпеченим вугіллям. Попереду її вирвалася Мотрона. У цієї сільської дівки, шкіра дублена, та її паяльною лампою не взяти. Чим не дівчисько-супермен? Мотрона бачить упущену вбитим американським солдатом базуку зі снарядом. Підхоплює її ногою, закидає на руки. І з усього розмаху всаджує.
  Снаряд летить і потрапляє до підневільних китайців. Багато криків та стогонів. Маса трупів. І відірваних кінцівок.
  Мотрона заспівала давню пісню:
  - І летіли додолу самураї! Під напором сталі та вогню!
  Дівчата нарешті вибігли з вугілля. Їх витонченим, босим ніжкам дісталося.
  Анюта, як найніжніша з них сіпалася і терла голі підошви, намагаючись вгамувати свербіж.
  Мотрона, яка бігала з раннього дитинства босоніж снігом, не звертала на таку дрібницю уваги.
  Дівчина-богатир заспівала:
  - А ти уяви, що ми поринули в молоко парне. Нагорода ця справа наживна!
  І войовниця взяла ногою відколотий, причому дуже важкий шматок плитки. Ланцюгово тримаючи його босими, дівочими пальцями, розкрутила і запустила у бік супротивника. Троє китайців стали жертвами презенту смерті, їм розфарбувало голови.
  Алла з задоволеним виглядом вимовила, стріляючи по ворогові:
  - Ми жінки круті!
  Анюта щоб трохи полегшити свербіж у спалених, точніше підпалених ногах проспівала:
  - Є жінки у нашій Вітчизні,
  Що водять, жартома літак....
  Для них честь дорожча і життя,
  Легко приб'є супостата!
  
  Вони народжені для перемоги,
  Щоб Русь на віки прославляти!
  Адже наші великі діди -
  Для них збирав відразу!
  І Анюта застрочила з автомата. І робила це дуже віртуозно. Щоби всі відчували - це войовниця від Бога! Якщо не від Всемогутнього, то від Марса точно!
  Оленка теж стріляла. Разом з Марією вони змушені були задкувати, підбираючи обойми у вбитих американських солдатів. Дівчата падали на спини та відстрілювалися ногами - так у них краще виходило. І робили вони це влучно. Суміш китайських та африканських військ насувалась на дівчат. І войовниці лупцювали.
  Оленка заспівала:
  - Світ не шахова дошка.
  Марія підхопила цей пасаж, винищуючи жовтих та чорних найманців.
  - І постаті не круглий нуль!
  Оленка зрізам шеренгу жовтих і чорних додала:
  - Нападає на нас туга!
  Марія ведучи вогонь з влучністю Робін Гуда, і прочирикала:
  - І кидається кінь у вогонь!
  Дівчата, відстрілюючись, відступили за мінне поле. Китайські та африканські бійці нарвались на гостинці. Почали підриватися, їх підскакували розриваючи на частини, і криваве місиво.
  Декілька танків "Пантера"-2 з'явилися на відстані. Ведуть стрілянину, і боятися поткнутися. Вперед висувається Лев-2, теж плюється вогником. А ось і вогнеметний танк "Носоріг", пускає слини, з пучками полум'я.
  Але найгрізніший це "Штурмльов". Його реактивний бомбомет не надто скорострільний, але дуже руйнівний.
  Оленка шепоче:
  - Росіяни, росіяни - не спокійна доля! Ну, навіщо бути сильнішим - нам потрібна біда!
  Справді, вони борються далеко від Росії. Але зрозуміло, що Вермахт, підкоривши США, повернеться, щоби дотиснути СРСР. І американці для дівчат такі милі та рідні.
  Оленка знову цвяхить, від її попадань наче лопаються під лопатами гарбуза, голів. Дівчина отримує осколком по ніжці. На гомілки набухає поріз. Красуня хруснула кісточкою і прочирикала:
  - Ні, не потьмяніє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний.
  Голос народу дзвінкий -
  Шепіт придавить зміїний!
  
  Вірю, весь світ прокинеться,
  Буде кінець фашизму.
  І засяє Сонце -
  Шлях, осяявши комунізму!
  У цей момент Мотрона з усіх сил шпурнула гранату в "Штурмльов". І радянським дівчатам нарешті пощастило. Броньований ковпачок відкинувся, радянський подарунок влетів прямо в дуло. На секунду все завмерло. А потім як рвонуло. Наче скинули атомну бомбу. І розкидалися німецькі танки у різні боки.
  Гітлерівці пресували. Ішла масована атака буквально по всіх напрямках. Та над Америкою згустіли червоні хмари. І буквально гуркотіло та штормило.
  Американські війська наприкінці лютого на початку березня витіснили з Гондурасу. Бої перейшли на південь Мексики. Знаменита четвірка дівчат змінила танк, на найновішу модифікацію Е-50. Машина і справді ультрасучасна, керована джойстиками, порівняно легка 65 тонн при двигуні 1550 кінських сил.
  Броня лобова 250-міліметрів, бортова 170, та ще й під істотним нахилом. Але через це дівчатам у танку дещо тісно. Тут не так зручно як у "Тигрі"-2, так машина ущільнилася і особливо компоновочна схема. Але тепер танк не пробити американським танкам, навіть при стрільбі в борт в упор. Такий захист здатний витримати та постріл ІС-2.
  Дівчата радісні та машина йде цілком спритно. Герда натискаючи на кнопки джойстика, вимовляє:
  - Оце машинка! Справді шедевр!
  Шарлота у відповідь зауважує:
  - Дуже вже борти похилі і люк вузький, майже немає верху. Таку машинку не пробити, але вона не зручна!
  Герда з натхненням помітила:
  - Зате ефективна! І капітально непробивна!
  Магда відповіла з усмішкою:
  - Як ми бачимо, Бог заступається Німеччині!
  Христина хихикнула і відповіла:
  - Перемоги здобуваємо ми самі! І в цьому є суть нашої стратегії!
  Герда захоплено помітила:
  - Ще недавно танк "Лев" нам здавався межею досконалості. А зараз машина легша на двадцять п'ять тонн, перевершує "Лев" і в озброєнні, і в бронюванні, особливо в ходових якостях. Тож Америці нас не зламати!
  Шарлота розреготалася і заявила:
  - Та не зламати! Ми всіх зламаємо!
  Ось у прицілі Магди з'явився "Шерман". Дівчина послала снаряд просто в ціль. Розколола машину.
  Все ж таки треба визнати, що американці в танкобудуванні помітно відстали. "Шерман" явно не тягне в боях, а "Першинг" лише трохи його краще. Тим більше "Першинги" з'явилися в серії лише на початку сорок п'ятого року, і за своїми параметрами схожі на ранню модель "Пантери". Е-50 пробиває американців на дистанції понад п'ять кілометрів.
  Дівчата дуже горді такою перевагою своєї зброї. І насвистують пісеньки.
  Магда знову стріляє, пробиває, цього разу екранований "Шерман" і цвірінькає:
  - Розігнали м'яч і помчали схопитися!
  Навіть екрани "Шерману" не допомогли. А німецький танк собі їде. Тисне гусеницями піхотинців. Дівчата насвистують пісеньки на губних гармошках. Плюхає собі під ковзанками кров. Танк рухається досить швидко, у нього та гусениці більш досконалі та прохідні, при цьому порівняно легкі.
  Дівчата посвистують... Герда зауважує:
  - Мексика - це остання країна на шляху до США. Ми вже стільки різних столиць взяли. І стільки країн підкорили! Почали перше завоювання з Австрії і тепер рухаємось на Мехіко! Наша військова компанія це славна компанія!
  Христина логічно відповіла:
  - Насамперед ми перевершуємо наших супротивників в організованості. Невелика країна - це Німеччина. Німці є найбільш дисциплінованим і високоорганізованим народом світу. Плюс ще тоталітарний націонал-соціалістичний режим. Що теж додало нам сили та обмеженості. - Дівчина провела босою ніжкою, по легованій бортовій броні корпусу та продовжила. - Потім геніальні обдарування наших полководців і насамперед Гітлера. Ми розбили наших супротивників частинами. А потім здобули і найкращу у світі техніку. Тож тепер на нас чекає попереду тріумф! А Третій Рейх розкриває крила над світом!
  Шарлота раціонально помітила:
  - Найгірше було взимку сорок другого року. Ми зазнали поразки в Африці та під Москвою. Залишили Тихвін і Ростов-на-Дону. І навіть Харків був захоплений порадами. А у війну проти нас вступили США. Ось тоді здавалося: що чаша терезів хитнулася не на нашу користь і попереду замаячила прірву. Але весна принесла нам нові перемоги. І з того часу все пішло на нашу користь!
  Магда вистрілила. Збила американську зброю і прочирикала:
  - Але все ж таки без втручання вищих сил, наша армія не змогла б досягти таких успіхів! Перемагаючи переважаючих ворогів! У цьому є правиця Божа!
  
  Герда засміявшись, відповіла:
  - Згодна, що Божа! Але не Бога: Авраама, Ісаака та Якова! А мабуть арійського, єдиного та Всемогутнього Бога! Того, що створив всесвіт і своїм народом обрав німців!
  Шарлота кивнула і підтвердила:
  - Звісно! Бог Ісаака не наш Бог! І якби євреї були справді народом Божим, ми б не перемагали! А якщо так, то твоя Біблія Магда - це брехня! І настав час тобі відмовитися від християнства, на користь арійського монотеїзму!
  Слова Шарлоти звучали, мов автоматні черги.
  Христина додала:
  - І це скидається на зраду, бути християнкою. Адже виходить ти за пацифізм - ударили тебе по правій щоці, підстав ліву!
  Герда вважала за потрібне додати:
  -І вважаєш, що порятунок від юдеїв! А це взагалі - схоже на зраду!
  Магда несміливо заперечила:
  - Я так не вважаю! Моя думка Бог один! І не єврейська, і не арійська!
  Шарлота гаркнула у відповідь:
  -Як це не арійська! Тільки арійський і не менше!
  Герда примирливо додала:
  - А ще й техніка! Ось із чого ми починали? Мали у вересні 1939 року лише шість танкових дивізій. І практично всі танки легкі, менш як двадцять тонн. Зараз у нас я сама не знаю, скільки дивізій, а ми їдемо на найкращому танку у світі. Наша машина не має собі рівних у озброєнні, у бронюванні, ходових якостях і при цьому ще не позамежна за вагою.
  Я пам'ятаю випробування першого "Тигра", тоді на день народження Гітлера 20 квітня 1042 року.
  Дівчина зробила паузу і, перевівши подих, продовжила.
  - Тоді "Тигр" уже був найкращим танком світу. Але його ходові якості не можна визнати задовільними. Але гармата давала гарний бій, а броня для того моменту цілком влаштовувала. Та й сам танк добре розвертався, що компенсувало низьку швидкість обертання башти!
  А в сороковому році ми поступалися Франції та Британії як танки, і їх кількість. Але ж перемогли! У сорок першому році у СРСР були кращі танки Т-34 та КВ, ніж наші, та в кілька разів більше машин! Але ми все одно перемогли! А мораль - техніка та розум! І дух важливий!
  Христина відзначила, потираючи об педаль голу п'яту:
  - Якщо ми з гіршими танками перемагали, то зараз переможемо! Звісно, що нас було спочатку менше, ніж ворогів. Тепер ми зібрали орду! Що нам може стати на заваді виграти?
  Герда відповіла з усмішкою:
  - Думаю, найголовніші труднощі позаду! У нас навіть у чисельності тепер
  Перевага. Не думаю, що компанія проти США зіткнеться із проблемами.
  Шарлота логічно помітила:
  - Не вірю в те, що в Америці щось проти нас знайдеться! Її "Шерман", просто гарматне м'ясо, а "Першинг", лише трохи краще. Поки проти нашого танка, вони не мають знарядь!
  Герда вважала за потрібне додати:
  - І в реактивній авіації у них нема чим наших соколів крити. Причому маючи стільки рабів, і ми й числом не поступаємось янкі!
  Христина із цим погодилася:
  - Устаткування у нас - вся Європа та частина СРСР. А робочих рук - половина світу! Ми перевели наші заводи на тризмінний режим роботи і будуємо нові заводи! Американці не зможуть дати нам асиметричної відповіді за рахунок кількості. У них немає тривіально такої великої кількості робочих рук!
  Шарлота хихикнула і посунула коліном у крісло, пробурчала:
  - Не буде у них симетрії! - Дівчина вистрілила по Гранту і додала. - А якщо і стане випускатися техніка, то тільки для набору бойових рахунків нами!
  Магда несміливо помітила:
  - Але коли життя ... Тобто життя вчить, що не треба у вирішальний момент розслаблятися!
  Герда з цим погодилася, і повернувши босими пальцями важіль, пробуркотіла:
  - А ми до кінця бережемо пильність!
  Шарлота втягнула свій рельєфний прес і нагадала:
  - Ми пройшли тривалий шлях... Від скромного Т-1 до гіганта Е-200. І це, звичайно, віхи героїчного походу! Так само і наш танк ніколи не піде на метал!
  Нарешті, дівчатам попалася ціла дюжина американських танків. Вісім "Шерманов", два "Гранта" та два "Першінги". Остання машина мала нижчий силует і не така помітна. Потрапити у високий танк легше. Дівчата стріляли по черзі. Вони всі влучні та з чудовою реакцією. Загартовані та навчені. Які пройшли значну частину Другої світової війни і побували в різних країнах світу. Це справді дівчата найвищого класу.
  І "Шермани" почали першими вибухати. А відстань понад п'ять кілометрів. Американці поки що їхню машину і дістати не можуть.
  Стріляючи, Герда відзначила:
  - Гармата у нас оптимальна! Пробиває все з дистанції реального бою і досить великий запас снарядів. Ось 128-міліметрова буде гірша.
  Магда з цим погодилася. Вистріливши та розбивши "Шерман" дівчина вимовила:
  - Запас снарядів для такого калібру є нижчим. Але в принципі і 88-міліметрова зброя, в принципі, непогана!
  Шарлотта пальнула і вставила:
  - Дивлячись ще навіщо!
  Герда жорстко гаркнула:
  - А цей "Шерман" та "Пантера" візьме. Думаю 75-міліметрова гармата з довгим хоботом, могла б їх пошкодити!
  Христина вистрілила, застосувавши голу ногу, і рикнула:
  - Та й запас снарядів був би вищим!
  Магда теж пальнула, натискаючи на джойстик босими пальчиками. Останній "Шерман" осел. Наступний удар перевели на Гранди. Цей танк уже наскільки застарів і ще гірше броньований, ніж "Шерман". Втім, у Америки спочатку з танками було набагато гірше, ніж у Німеччини. У сороковому році США мали лише 502 танки, та й то багато застарілих. Але вже в сорок першому році американці випустили понад три тисячі танків. І з'явився "Шерман". Що можна сказати про цю машину? За лобовим бронюванням вона навіть трохи перевершувала Т-34-76, і трохи поступалася в забійній силі гармати. Та й у ходових якостях. Зате оптика і оглядовість набагато краща за радянські.
  Потім з'явився вже в сорок четвертому році "Шерман" М 4. Танк порівнянний у бронюванні та озброєнні з Т-34-85 і дещо поступається простий "Пантері" і дуже "Пантері"-2. Ще пізніше з'явився "Шерман" світлячок, з більш довгоствольною 17 - фунтовою гарматою. Ось цей танк перевершував радянський Т-34-85 у озброєнні, але був не надто масовим.
  Існувала і екранування модифікація "Шермана" з найгіршими ходовими якостями, більш важкого, але з бронею 152 - міліметри. Але теж не наймасовіша. Поки що німкені траплялися лише стандартні М4.
  Але "Грандами" покінчено, і тепер порівняно новий танк "Першинг".
  Герда запропонувала:
  - Давайте підійдемо трохи ближче. У цього монстра броня може бути товщою!
  Шарлота зневажливо скривилася:
  - Не турбуйся! У нього всього 102 міліметри. Машина важить сорок дві тонни, але сильна пішла від "Шермана"!
  Герда хихикнула і запропонувала:
  - Тоді стріляємо!
  Магда простягла свою точену, босу ніжку. Скільки різних гострих, колких каменів, розпеченого піску пустель, колючок джунглів, снігів Росії пізнали її голі, пружні, витончені підошви. Натиснула довгими, рівними з перламутровими нігтиками пальчиками на кнопку джойстика.
  І випустила бронебійний із урановим сердечником снаряд. І прочирікала з посмішкою:
  - Хай буде вам світло!
  105-міліметрова гармата має величезну руйнівну дію. І "Першинг" втратив половину вежі.
  Герда струснула високим, пружним грудьми і помітила:
  - На жаль, "Тигр" такого не міг! У нього не вистачало ударної сили! Але все одно він кращий, ніж "Шерман".
  Магда скептично помітила:
  - Дивлячись який. Якщо на "Світлячок" навісити екрани, то він буде не гірший за "Тигра", в лоб захищений навіть краще!
  Герда сердито махнула головою ніжкою. Вистрілила по танку. І добивши останній "Першинг" додала:
  - Наш "Тигр" все одно дорожчий, усіх цих західних екзотик, та російських збочень. Я вірю в нашу перемогу, навіть із танками Т-4, хай буде так!
  Дванадцять машин дівчата переклацали наче насіння. По них навіть не вистрілили. Аж надто велика відстань, для американських гармат.
  Дівчата їдуть та посміюються. Добре їм.
  Шарлота знову заводить знайому шарманку:
  - Ні, Магдо! Тобі слід раз і назавжди відмовитись від Християнства. Інакше ти будеш потенційною зрадницею!
  Дівчина із золотистим волоссям заперечила:
  - Ні! Я віддана Третьому Рейху, але й від Ісуса Христа не зречуся!
  Герда шльопнула голою підошвою свій гарною, мускулистою ноги по броні і помітила:
  - А від Христа не слід зрікатися! Тільки треба визнати, що він за тілом був німець, а не єврей і все буде гаразд!
  Магда з усмішкою відповіла:
  - Німець... Але як бути зі свідченням Біблії?
  Герда жорстко заявила:
  - Потім тобі Біблія! Якщо є Майн Каф!
  Магда заперечливо хитнула головою:
  - Майн Каф не божественне одкровення. А праця однієї людини, хай навіть і видатної! Я ж вірю тому, що походить від Бога!
  Тоді всі воятки хором крикнули:
  - Наш Бог - Адольф Гітлер!
  Магда відважно відповіла:
  - Але ж не Гітлер завоював і створив всесвіт!
  Герда сердито стукнула своєю круглою п'ятою по броні і заявила:
  - А це вже нами не обговорюється! Хто створив світобудову, час покаже!
  Шарлота запропонувала:
  - Давайте дівчата краще поставимо собі питання - що робитимемо після війни?
  Христина посміхнулася і припустила:
  - Підемо в бізнес! Це найкраще, що ми можемо зробити!
  Герда згідно кивнула, своєю білою головою:
  - Звісно, в бізнес! Чи може бути зніматимемося в кіно?
  Магда посміхнулася і запропонувала:
  - А що? Це непогане продовження кар'єри! Адже фільми це чудово!
  Герда посміхнулася, провела долонею своїм рельєфним пресом і помітила:
  - А ти б когось зіграла? Ангела чи що?
  Магда з важким виглядом, сказала:
  - А чому б і ні? Адже в мене потрібна зовнішність. Я б розповіла про Ісуса Христа всім віруючим! Це була б рятівна річ!
  Герда заперечливо замотала головою і роз'яснила:
  - У новій арійській релігії немає такого поняття, як порятунок. Насправді суть наказу арійцю служити Рейху. А решті - підкорятися арійцям! Тож ми не рятуємося, а пануємо!
  Крістіна це дівчина з мідним, але з домішкою жовтизни волоссям підтвердила:
  - Та ми пануємо і завойовуємо! У цьому світі ми у військах Третього Рейху. У цьому в нас буде своя армія. І завойовуватимемо інші всесвіти. Все в цьому світі щодо... Думаю і там буде війна, і бенкети, і маєтки! Поєднання насолоди світом, та захоплюючої гри у війну!
  Шарлота це дівчина з мідно-червоним волоссям, відповідно кивнула:
  - Звісно! Бо справді мирне життя нудне... Ми так звикли воювати, що для нас це стало хлібом!
  Герда поправила напарницю:
  - Швидше навіть повітрям! Або водою змішаною із солодким вином!
  Магда сумно промовила:
  - Шкода... Іноді на мене накочує хвиля жалю. Адже вбивати інших погано. Ми завдаємо біль та страждання! Якого дітям без батька!
  Герда похитала головою, помітивши:
  - Усі ми ризикуємо! Але втечешся! Людина все одно смертна! І якщо подумати, чи так уже суттєві тридцять-сорок років у масштабах вічності? І вічне життя!
  Магда зітхнувши відповіла:
  - Ну якщо філософськи дивитися, то так воно і є ... Але реально маленьким дітям від цього не легше!
  Шарлота струснувши мідно-червоною шевелюрою, прошипіла:
  - Уяви, що вони недолюдини! Просто тварини і тобі полегшає!
  Магда, струсивши з вій сльозинку, відповіла:
  - Але ж і тварин шкода! Ех ... у якому світі ми живемо! Все просто безжально! І править бал смерть!
  Шарлота з натиском сказала, пишучи на ходу:
  Нехай річки крові
  Течуть по Землі,
  Нехай стогнуть від болю -
  Пожежі скрізь!
  І нехай зла смерть,
  Править лютий бал,
  Вам усім померти,
  Сатана вас до відповіді покликав!
  Нехай вихор пожирає,
  Потік людських тіл.
  Планета страждає
  Панує свавілля!
  Герда перервав свою напарницю, прикривши голою ніжкою, її червоний рот. Блондинка-термінатор вигукнула:
  - Ну, навіщо так песимістично! Ось скінчиться війна і планета зацвіте, як сад. Я думаю вже трохи лишилося. Америка це ще півроку, ну найбільший рік. Потім додамо Росію, і залишиться лише Японія. Але це для нас справа недовга. Найбільше, через три роки припиняться всі війни... І люди вже більше ніколи не вбиватимуть один одного!
  Христина уточнила:
  - У всякому разі, на війні... Думаю, настане час і дуже скоро, коли у світі залишиться тільки одна імперія. І тоді, принаймні, не буде воєн. І думаю, завдяки розвитку сільського господарства та ідеальної німецької організації через кілька років зникне і голод. Потім усім буде збудовано житло. - Дівчина мідно-жовтим волоссям і мускулистою, струнко і ідеально пропорційною фігурою говорила із захопленням. - Потім розвинеться медицина і буде покінчено із хворобами. Ми полетимо в космос, розселятимемося по різних світах. Переможемо старість. Всі люди будуть молодими та красивими, наче казкові ельфи. А може, в космосі на нас чекають нові війни. Такі зоряні із трирукими прибульцями. І сміливо боротимемося за ідеї фашизму у всьому всесвіті!
  Шарлота з променистою усмішкою на вустах проспівала:
  - За світле завтра ми боротимемося... Давай цілуватися!
  Магда вже оптимістичніше заявила:
  - Але так воно вже краще! Чи не вічні війни, а мирне творення!
  У цей час машина наїхала на міну. Танк струснуло. Лопнув ковзанку, і машина трохи сповільнилася. Герда викликала по рації ремонтну бригаду. Пошкодження не позбавило танк ходових якостей, але трохи знизило швидкість. Тому ковзанка має замінити швидко. Тут розташування підвіски інше - зручніше для ремонту, ніж шаховий порядок притаманний "Тигрів" і "Пантер".
  Тим більше, дівчата із задоволенням порозім'ялися в джунглях. Чому не купуватись у річці. Танк, звичайно, місце спекотне, навіть кондиціонер не справляється. Тут все ще південь Мексики - тропіки, і у березні досить спекотно. Але загалом погода райська.
  Річка виявилася поряд і дівчата поринули в неї. Крокодилів можна не боятися. Тут іде війна, і вся живість давно розбіглася. Вода тепла і в ній приємно плавати. Дівчата попливли і, Герда милуючись берегами джунглів, помітила:
  -Все-таки наш світ не позбавлений принади! Ймовірно, було б добре стати безсмертною наче горець, і все жити разом із людством спостерігаючи його розвиток. І політати космосом!
  Христина кивнула, серйозно промовивши:
  - Рай без гріха, вкрай нудний ... Ні стан у казино програти, а ще краще виграти, не пополювати. Та й війна захоплює...
  Шарлотта припустила:
  - Думаю, скоро винайдуть ігри, які можна буде на екрані зображати - такі військові!
  Магда з посмішкою помітила:
  - Вам би все руйнувати!
  Христина взяла і заспівала:
  - Руйнування це пристрасть ... Все одно яка влада!
  Герда хрипучи і пирхаючи, заспівала:
  - Перед собою хочу бачити порожнечу! У ній я побудую свій замок, свою мрію!
  Шарлота хихикнула і запропонувала:
  - Ні, це звичайно здорово воювати! Але ще найкраще перемагати!
  Христина вигукнула на все горло:
  - Сама правиця небесна допомагає Німеччині. Наша арійська віра, наш неповторний монотеїзм! І те, що не вбиває нас, робить сильніше!
  Герда хлюпнула водою і відповіла:
  - Так ми стали сильнішими! Жаль тільки наткнулися на протитанкову міну.
  Христина задумливо промовила:
  - А як захистити гусениці?
  Герда знизала мускулистими плечима:
  - Не знаю...
  Шарлота раціонально помітила:
  - Від снарядів їх захищають щитками, а від мін... Хіба що робити з товщі, щоби не рвалися!
  Герда схитнула головою:
  - Тоді ходові якості через зростання ваги впадуть. Ось зробити б танк літаючим!
  Магда підтвердила:
  - Саме так! Щоб літав танк у повітрі і не падав! І розвивав швидкості п'ятсот миль на годину!
  Шарлота плескалася, повідомила інформацію:
  - Я чула, що наш флот має особливі кораблі, які літають трохи, не торкаючись води! І вони розвивають швидкість гвинтового винищувача і можуть перевозити десант, а також завойовувати панування на морі! Ось така авіація на морі зробить нас непереможними!
  Герда поправила свою напарницю:
  - А ми вже непереможні! Це зробить нас супернепереможними!
  Шарлота обернулася на спину, забила голими, точеними ніжками в повітрі і проворкувала:
  - Коли ми єдині ми непереможні! Ми дівки арійці, у серцях своїх убивці!
  І красуня пірнула глибше у воду. Пропливла трохи в товщі. Плеснула по босих п'ятах подругам, і виринула. Пустила фонтан води, проворкувавши:
  - Ось гарна весна у тропіках! Вода немов парне молоко!
  Герда жартома заспівала:
  - Африка жахлива так, так, так.... Африка небезпечна так, так, так! Не ходіть дівчинки, до Африки гуляти!
  Красуні розреготалися. Ковзанка вже встигли поміняти - ремонтні бригади на висоті. І дівчата з усього розмаху заскочили до танка. Силует Е-50 досить низький і сама машина не надто помітна. Войовниці врубали газотурбінний двигун та за кілька секунд набрали швидкість.
  Шарлота, танкістка зі стажем, помітила:
  - Все ж таки газотурбінний двигун куди краще дизельного. Він і компактніший, і розганяє танк швидше. У нашої машини - чудова маневреність!
  Герда жартома, заспівала:
  - Був безтурботний і наївний, дівки босий юний погляд... Все навколо здавалося дивним - триста років тому!
  Христина з натхненням помітила:
  - Ні! Наш командир вражає почуттям гумору... Хоча справді здається з початку війни ніби минули сторіччя... - Дівчина провела долонею по своїх високих, пружних грудях і продовжила. - У той же час іноді ловиш себе на відчутті, ніби це було вчора! Ех все-таки життя людей коротке і якось непомітно минає!
  Герда люто помітила:
  - Але ж ми не старі? У нас повно сили та енергії! І наш шлях від перемоги до
  Перемоги!
  Магда вистелила по кулеметній вежі, знесла американський осередок, і проворкувала:
  - Та я вірю в нашу перемогу... Тим паче зараз, коли у нас усі козирі. Але не ставитимемо візка попереду коня!
  Герда зі зітханням згадала:
  - Альберт... Я ось сумую за цим хлопчиком... Дивно закохатися в сопляка, хай навіть і рослого, з статурою Аполлона!
  Шарлота логічно помітила:
  - І мені Альберт сподобався. У ньому якась особлива краса. І взагалі підлітки, коли у них ще фізіономії не вкрилися бородою, а риси обличчя не завершили формування - відрізняються особливою красою. І головне вони ще не такі меркантильні, люблять тебе, а не твої гроші!
  Христина раціонально помітила:
  - Ми всі чотири настільки гарні, що чоловіки насамперед люблять наші тіла. А скільки ми маємо - це вже наші прибутки!
  Герда логічно сказала:
  - Бути жінкою простіше! Помани собаки, і він сам схопиться в ліжко. Принаймні поки що ти молода. То ніколи не залишишся без чоловіка. Їх залучати найпростіше. А ось чоловікові, щоб укласти жінку в ліжко, слід постаратися.
  Шарлота єхидно відповіла:
  - Адже не тебе... Ми не дуже вибагливі!
  Герда негативно мотнула світлою головою:
  - Не зовсім так! Я люблю чоловіків молодих, гарних, фігуристих. І з ким потрапило не лягаю. Як правило, вибираю атлетично складених. Якийсь із пузом навіть генерал мене не приваблює. А ми можемо обирати!
  Шарлота хихикнула і помітила:
  - Ось повії на панелі, вибирати не доводиться. І пузатого обслужить, і плешивого, і старого... Це, звичайно, мінус її професії!
  Герда серйозно відповіла:
  - Можна піти в солдатський бордель... Тоді всі твої клієнти будуть молоді та стрункі. І різноманітність і більш-менш привабливі... Я, наприклад, красивому чоловікові ніколи не відмовляю!
  Христина хихикнула і проворкувала:
  - Так... Різноманітність заводить! Секс вимагає різних страв та спецій. Ми молоді баби і любимо молодих... Бажаємо спортивних партнерів із мускулистими тілами. А комусь доводиться мати справу з не такими вже й красивими чоловіками. Цим жінкам можна лише поспівчувати!
  Шарлотта заспівала з надривом:
  - У раба чоловіка перетворює краса ... І після смерті вір не знаходжу спокій, я душу дияволу віддам за ніч з тобою!
  Магда пальнула, по американській самохідці "Відьма" і прочирикала:
  - Гріх, який цей наш секс поза шлюбом... Краще залишити хтиві думки!
  Шарлотта сердито відповіла:
  - І ти стогнала від оргазмів не гірше за нас ... Так не варто нюні розводити ханжа.
  Німці пруть собі проти США. Добре, що їхні руки у війні з СРСР розв'язані і ніхто не заважає наступати і перемагати. І багато у них великих героїв.
  Такий великий виявився Третій Рейх.
  Військова машина Вермахта просувалася Мексикою. Жорстокі бої, багато крові та розбитого металу. Чимало несли втрат і іноземні частини Третього Рейху. Гітлерівці наскільки можна намагалися берегти арійців. Кидали у бій африканців, арабів, індусів, китайців. Японці теж використали більш кольорову рать. Це дещо знижувало темп просування. Самі німці сиділи у важких танках. Фюрер розпорядився зняти з виробництва всі танки легше за п'ятдесят тонн, і перейти на новий зразок Е-50. А також використовувати у боях із американцями виключно важку бронетехніку.
  Це трохи сповільнило просування німців Мексикою. Фріци перекидали нові танки, вели вогонь та використовували реактивні штурмовики з посиленим бронюванням. Американці котилися назад. Березень видався напруженим.
  Льотчик та суперас Фрідріх набирав окуляри. Хлопчик бився на новітній модифікації МЕ-262 "Х" і дуже впевнено покращував свої рахунки. При цьому вибиваючи повітряні та наземні цілі. Поруч із ним праворуч мчала Хельга. Теж подає надію войовниця. Фрідріх вже став справжньою легендою, подібною до фантастичного супермена.
  Ось і зараз хлопчик дає чергу з п'яти авіагармат. Відразу півсотні американських літаків вибухає. Їх розносить із одного авіаснаряду. Інші машини застигли в ступорі. Вони ніколи такого не бачили. А Фрідріх палить знову. І ще півсотні американських стерв'ятників підірвано. Це справді справжнє диво. Хельга стріляє, збиває чотири літаки, і шепоче хлопцеві-асу:
  - Ти супермен найвищого рівня!
  Американські літаки намагаються розбігтися, але третю чергу злизує ще половину сотні. Влучність у Фрідріха непомітна. Він справді і надлюдина, і дитина. І сто п'ятдесят американських літаків знищено. Хельга встигла збити п'ять машин, решта німецьких винищувачів ще менша.
  Хлопчик вимовляє:
  - Курочка по зернятку клює, а набирає ваги більше, ніж свиня, що ковтає великими шматками.
  А тепер Фрідріх зайнявся наземними цілями. Гертруда натискаючи голими ніжками на педалі, ледве встигає за хлопцем. Фрідріх обстрілює танкову колону. Однією чергу з вертикального пікірування знищує: сімнадцять танків "Шерман", вісім "Грандів", чотири "Першинги", дев'ять самохідок "Відьма", три "Великі Томи", та вісімнадцять транспортерів. Всі ці машини підбиті та палають. Всередині їх починає рватися бойовий комплект. І слідує руйнація цілої колони, буквально за кілька секунд.
  Хельга, ця красуня-блондинка шльопає босими ніжками, вигукує:
  - Фрідріх то крутіший ас у нас, просто відбувається вищий клас!
  Хлопчик показує її ніс, і хихикає... Розвертає свій МЕ-262 і знову шукає здобич. В нього розвинена інтуїція. Ось майнула сім "Мустангів" у хмарах. І відразу виявилися збиті. Потім хлопчик атакував колони. Став помсти всіх підряд, розбивати і мотоцикли та транспортери. І ніхто не заперечує! Американці просто винищуються.
  Дещо встигає прихопити і Хельга.
  Дівчина бореться в одному бікіні. Це її кредо, так багато льотчиць роблять. І чому помічено, що для жінок, коли на них мінімум одягу смерть не приходить. Якось більш щасливі, і невразливі дівчата, які борються голоногі. І це феномен змушує льотчиць максимально роздягатися.
  Та й у спеку голяка приємніше. Вже кінець березня, і над Мексикою дуже жарко, а в літаку ще й двигун додає температуру.
  Хельга милується за віражами хлопця. Ось він знищує з одного заходу, ще двадцять чотири Шермани з них шість екранованих.
  Хлопчик виглядає найпересічнішим пацаном на вигляд років тринадцяти-чотирнадцяти, але в ньому така феноменальна влучність і сила. І жінки липнуть до білобрисого хлопчика, наче голки до магніту. Тим більше, Фрідріх вже генерал-полковник авіації.
  І нагороджений безліччю орденів. У тому числі і таким орденами, як Лицарський Хрест Залізного хреста з платиновим дубовим листям, мечами та діамантами. Так само Лицарський Хрест Залізного хреста з платиновим дубовим листям мечами та чорними діамантами. Зіркою Лицарського хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами. Десятком звичайних Лицарських Хрестів залізного хреста з мечами та діамантами. А також Великим Хрестом Залізного Хреста. Золота каблучка з діамантами. Діамантової зіркою винищувача танків, Діамантовою зіркою винищувача артилерії, та багатьом іншим.
  Щойно не нагороджували Фрідріха. Його рахунок знищених літаків наближається до десяти тисяч. По досягненні десяти тисяч вже приготовлена нова нагорода: Зірка Лицарського хреста Залізного хреста, з платиновим листям, мечами та діамантами. А також платиновий кубок Люфтваффе у діамантах.
  Ось зараз Фрідріх знищує чергову колону танків. Потім збиває недбалим рухом босої, хлоп'ячої ноги дев'ятнадцять американських літаків, у тому числі два Б-29. Та він справді неймовірно крутий хлопчик.
  Фрідріх вимовляє не безперечну фразу:
  - Здібні хлопчики роблять більше відкриттів, ніж геніальні люди похилого віку!
  І справді, підліток найкрутіший воїн світу! А почав воювати, коли йому ще не було одинадцяти років! Але час іде і хлопчик дорослішає. Він найбільший феномен. І щось у ньому є, особливо генетично, хоча він цілком звичайного зростання для свого віку, тільки дуже мускулистий.
  Ось робить ще одну чергу... Збиває вісім "Аерокобр" та шість Р-51. Крутий пацан нічого не скажеш. Потім вибиває кілька батарей, знищивши понад сімдесят гармат. Ну, що ж настав час повертатися, поповнити пальне в баках і бойовий комплект!
  Хельга теж підбила дві гармати і, схоже, задоволена. Повертається Фрідріх із колосальним придбанням. Радісний такий хлопчик. Ще б він помітно покращив собі рахунки. Майже відразу ж молодий ас пересідає на інший реактивний винищувач, не чекаючи коли заправлять його машину. А разом із ним летить уже Гертруда. Теж чудова блондинка в бікіні.
  Фрідріх махає їй рукою і піднімає свою швидкісну машину. Цей МЕ-262 здатний розганятись до 1200 кілометрів на годину.
  Божевільна швидкість і при цьому сильна маневреність характерні для цих машин. Фрідріх стріляє з дистанції по "Мустангам" - збиває вісім штук і додає ходу.
  Гертруда регоче:
  - Ну, ти й лицар! Я за тебе горою!
  Фрідріх сміється і показує мову і ревнув:
  - А містер суперзірка! І мені підкоряються гори!
  І знову стріляє, збиває дюжину машин. І знову хихикає ... Гертруда помічає з сміхом:
  - Ти, чого бояться навіть росіяни!
  Фрідріх підморгнув дівчиськові, хоча навряд чи вона його чітко бачить:
  - Я думаю, що найкрутіші це американці!
  Гертруда у відповідь завиває:
  - Ти мачо! Ти мачо!
  Хлопчик хихикнув і прочірикав:
  - Я супермачо!
  Гертруда прошипіла з домішкою срібних дзвіночків у голосі:
  - Герой, ти супергерой усіх коміксів та всіх епох!
  Фрідріх дав чергу. Збив близько тридцяти літаків, у тому числі п'ять бомбардувальників. Машини розсипалися в повітрі, наче підпалене конфетті. Хлопчик посміхнувся і видав:
  - Але не росте кохання квітка, без слави та успіху!
  Гертруда натиснула на важіль босою ніжкою, і прочирикала:
  - Кохання з війною панове, мене зловили в мережі! Війна уявіть нісенітниці не будь любові на світі!
  Дівчина збила, натиснувши на гашетку босими пальчиками літак ВПС США і продовжила.
  - Часом помічниця у всьому, часом шкодить майстерно... І ми війну кличемо святою, і обзиваем мерзенної!
  Гертруда прочіркала і збила ще один літак. А хлопчик-термінатор одразу п'ятнадцять!
  Фрідріх заспівав із натхненням:
  - Фюреру великому клянемося,
  Честь зберігати і битися до кінця.
  Тому що влада його як сонце,
  Бо точить меч країна!
  Дівчина закинула свої голі ніжки, потім підтягла до своїх повних грудей коліна. Після чого проспівала:
  - Я люблю секс та героїв... Фюрер воскрес - усіх уріє!
  Фрідріх вкотре цвяхнув з дистанції. Збив дружним залпом авіагармат сорок літаків.
  Хлопчик прочирикав:
  - А я Зевс та Посейдон в одному флаконі!
  Гертруда збила милостиво залишений їй суперасом літак і заспівала:
  - А нині Арес і Марс із захопленням дивляться на нас... І видно їм до душі, що відбувається взагалі!
  Юний супермен провізжав, збиваючи ще дюжину американських літаків:
  - Я скачу, але я скачу інакше, по камінню, по калюжах, по росі...
  Гертруда всадила по американському штурмовику, використовуючи свою босу, витончену ніжку, прошипівши:
  - Це любов! Звичайно кохання!
  Дівчина струсила своїми високими, дуже спокусливими грудьми. У красуні не все виходило, але ось штурмовик спалахнув, і став розвалюватися.
  Гертруда ласкаво прочирикала:
  - У моїх зіницях - нічний жах... Один стрибок - один удар!
  А ось у небі знову літаки. Білий, симпатичний Фрідріх посилає чергу. Вибиває пару-трійку дюжин машин і щебече:
  - Мій таранний удар! Ми всіх ворогів розіб'ємо та їх на частини порвемо!
  Гертруда збила залишений їй як втішний приз винищувач і прочирикала:
  - Ноги відрізали, труп розчленували, підлі янкі солдата вбили!
  Фрідріх хихикнув, згадав сильне, витончене тіло Гертруди, у дівчини жодної краплі жиру.
  Як приємно з такою обійматись. Пацан гаркнув:
  - Моя боротьба, це моя боротьба!
  І ось перейшов юний воїн на сухопутні цілі. Рухають танки. Прут самохідки. Хлопчик відкриває з дистанції віяловий вогонь і підспівує:
  - Ми соколами дивимося, орлами паримо... Ми у вогні не тонемо, у воді не горимо!
  Хоча, напевно, останню фразу варто було заспівати саме навпаки. Але й у вогні, в принципі, можна потонути, а воді згоріти.
  Фрідріху згадалася індичка на сніданок. Така, ось запечена у золотій фользі. А ніжки нагадують жіночі. У Люфтваффі багато льотчиць. Вони більшою виживання відрізняються ніж чоловіки і відмінно стріляють. І ноги жінок треновані, сильні, м'ясисті. Їх хочеться погладити, помацати, поскубати.
  Він уже Фрідріх генерал-полковник. Воїн, який зробив неймовірну, казкову кар'єру. Феномен та генетичний мутант. Коротше кажучи - надлюдина!
  Фрідріх і сам розумів свою роль. Він піднявся в такому юному віці, щоб раз і назавжди довести - немає сили не підвладної арійському генію.
  Ось зараз спалив хлопчик цілу колону. І полетів далі. Адже він справжній орел.
  Гертруда потерла свою гладку, рожеву щічку. Вона уявила, як Фрідріх цілує її в груди. І червоний сосок відразу ж затвердів. Ех, це воїн третього Рейху номер один. Воює як ціла армія. І не витрачає повз жодний авіаснаряд. Що навіть виглядає надприродно. Хоча чому тільки виглядає надприродно і є!
  Хлопчик спочатку збив два десятки винищувачів прикриття, потім атакував чергову колону з танків та самохідок. Один із американських танків виглядав не зовсім стандартно. Потрібно запам'ятати, що за машина. Потім з'явилися вантажівки із солдатами янкі. Та й вони отримають.
  Фрідріх проспівав:
  - Я сію смерть... На можна лише зі страхом подивитися... І померти!
  Гертруда погладила голою ніжкою педаль. Їй дуже хотілося пробігтися босоніж травою-мурашкою. А потім впасти в обійми хлопців. І щоб її цілували та пестили.
  Цікаво... Гертруда була ідейним фашистом. Вона почала воювати лише півроку тому, а до цього була у гітлерівській молодіжній організації та встигла підробити наглядачкою на військовому заводі. За іноземними робітниками треба було стежити і одночасно підганяти їх батогом.
  Дівча знаходила задоволення в побиттях. Особливо любила бити хлопчиків-підлітків по босих ногах.
  Ось і зараз вона представила, а як було б приємно і дотепно, підсмажити босі круглі п'яти Фрідріху. Хлопчик-ас дуже гарний, а його ніжки, весь час такі чисті, тільки засмаглі наче бронза. Але не брудняться, ні про бруд, ні про траву. Цікаво, щоб відчув Фрідріх. Зойкнув би супергерой від болю, або вдав би, що це дрібниця?
  Гертруді подобалося мучити невільників хлопчаків. Вона також любила знущатися і з полонених. У літній школі дівчата не надто були перебірливими у зв'язках. Але Гертруда виявилася дуже здібною льотчицею. Все за півроку набрала собі рахунок на лицарський хрест залізного хреста з дубовим листям, і отримало право літати разом із генералом Фрідріхом.
  Хлопчик ще занадто юний, щоб командувати, і це такий чисто формальний генерал. Зате воює як дюжина дивізій з добірних асів.
  Гертруда почувала себе на тлі Фрідріха незграбної. Ех, підсмажити б цьому хлопчику п'яти! І піднести смолоскип до босих ніг юного красеня. Розжарити б щипці і лопати пальчики, почавши з мізинця.
  Гертруда любила бавитися, кидаючи хлопчикам-рабам вугілля під ноги. У цеху тепло, і працювали молоді невільники завжди босими.
  І як вони, обпалюючись, смішно підстрибували чи скрикували. Це було так чудово. І весело...
  І прутиком лупити по огрубілих підошвах хлопчаків-рабів. Адже вона прекрасна наглядачка, жорстока, з садистськими нахилами. Їй також хотілося помучити і свого гарненького кумира. Тим більше, що він їй блондин-термінатор нічого не залишає.
  Гертруда взяла і ревла:
  - Я так замаялася бити тебе, москіта в сітку не зловити!
  Фрідріх покінчив із вантажівками. Перевів вогонь на літаки супроводу та штурмовики Р-51. Остання машина досить грізна, має цілих вісім кулеметів, і реактивні снаряди. Але, звичайно, вона не порівнянна з реактивним МЕ-262. Або навіть із ХЕ-162, або тим більше ХЕ-262.
  Хлопчик вів вогонь, перебуваючи у стані трансу.
  Вимів понад вісімдесят літаків, залишивши пару на розлучення Гертруде. Дівчина дуже любить вести вогонь своїми спокусливими, засмаглими та мускулистими ніжками. Вони у неї особливі - витонченої форми, світло-шоколадні.
  Дівчата взагалі це пристрасть. Особливо в армії, де вони мають спортивну грацію і чарівність сили. Вони дівчата, звичайно, візуально приємні на вигляд, і просто блаженство відчуваєш, коли торкаєшся їх своєю пружною шкірою.
  Фрідріх знову перевів вогонь на укріплені смуги оборони США. Треба якнайшвидше покінчити з янкі і нарешті дотиснути СРСР. Відомо, що стійкість росіян набагато вище, ніж американців. Крім того, в сорок першому році найкращі танки мали поради. Дивно, але Росія під керівництвом більшовиків не деградувала, і виявилася відкинута у середні віки.
  Швидше навпаки, російські зробили значний стрибок вперед. І якби у німців такої сильної та досконалої організованості, навряд чи вдалося б досягти успіху.
  Сам Фрідріх справді був продуктом генетичних експериментів фашистів. Але подробиці хлопчику не відомі. Тільки ясно, що відомство Гіммлера ще до приходу нацистів до влади проводило таємні експерименти із залученням окультних сил. І чогось судячи з феномену Фрідріха досягло.
  Хлопчик розстрілюючи чергову батарею, проспівав:
  - Я не диявол, але для мене, але для мене мета стала святою! Я ангел, але Сатана відкрив мені шлях до слави земної!
  Після цього його літак розвернувся. Авіаснаряди закінчилися, та й пальне слід було поповнити. Переслідування Фрідріх не побоювався, оскільки його літак щонайменше на п'ятсот кілометрів на годину перевершує американські машини.
  І що їм зможуть протиставити американців.
  Гертруда підбила пару вантажівок та гармату, а також цистерну з пальним. Руде полум'я горить гарно. Дівчина повеселішала. Уявила, як вогонь лиже, кругленьку, рожеву п'яту хлопчику, розноситься запах паленого м'яса.
  Це звабливо. Ось навіть самій войовниці захотілося їсти. Гертруда прочирікала:
  - Раз, два - їсти хочемо! Відчиняй ширше двері, а то кухаря з'їмо! - Крута войовниця з натхненням співала дитячу пісеньку. - Кухарями закусимо, а черговими зап'ємо, всю їдальню зруйнуємо і посуд переб'ємо!
  Гертруде від цього дуже кумедно. Ось їхні реактивні винищувачі приземлилися.
  Фрідріх перебігає з одного літака на інший. А Гертруду міняє Хельга.
  Знову хлопчик летить у бій. Чим відрізняються Хельга та Гертруда? Обидві войовниці - натуральні блондинки. Обидві спортивні, сильні та фігуристі. Але риси обличчя у Хельги здаються ніжнішими і жіночнішими. Але також ця дівчина любить стріляти ногами.
  Фрідріх заспівав, відчуваючи душевний підйом:
  - Дівчата гарні мої, чому ви любите нулі? Я ж ас цілком результативний, і багато в чому херувімо всесильний!
  Хельга у відповідь гаркнула:
  - Ні, ти не нуль! Ти нескінченність!
  Хлопчик збиває півтора десятки американських літаків і гарчить:
  - Такий біль, такий біль! Німеччина проти Америки п'ятнадцять нуль!
  Хельга підпустила ближче американський "Мустанг", вистрілила, підбила і облизала собі губки, промовивши:
  - Два шматочки з ковбаски у мене лежали на столі!
  Фрідріх лупнув з великої дистанції, спитав одинадцять літаків і прочірикав:
  - Ти розповідала казки, як сам Фауст у пеклі Сатані!
  Хельга, схоже, образилася:
  - А ти мені нічого не залишив! - Дівчина капризно заверещала. - Сам все злапав!
  Фрідріх відповів із глузуванням:
  - Ось такі ми всі чоловіки!
  Дівчина плаксивим тоном заперечила:
  - Але ж ти ще хлопчик!
  Пацан-ас хихікнув:
  - Хлопчиком не може бути генерал-полковник!
  Хельга взяла і заспівала:
  - Ах, який ти чоловік - генерал та полковник!
  Фрідріх продовжив стріляння по повітряним цілям. Такий ас міг би багато чого принести в битві за повітряну перевагу в Англії. Але зараз не сороковий рік, а сорок п'ятий. І Британія чудесним чином вже повалена. Як таке сталося?
  Чому, лев не встояв проти німецького вовка. Які сили прокинулися у цьому світі? Трохи більше удачливості японцям та німцям змінили хід війни. І це те, що Вермахт мав дуже сильну організацію. І Гітлер несподівано виявився видатним організатором та стратегом. Що цьому можна протиставити?
  Зараз у сорок п'ятому році надія Америки - це її економіка та чимала кількість населення.
  Фрідріх пам'ятав свою боксерську кар'єру. Як змалку пізнавав важке мистецтво виживання. А йому доводилося рости у казармі. Спочатку його недооцінювали. Але хлопчик став сильним і, головне, дуже розумним боксером. Та й навчання йому давалося легко - він все схоплював буквально нальоту!
  Хлопчик вивчив кілька мов, зокрема й російських. І хоча Фрідріх воював з Червоною Армією, та ще й демонструючи феноменальні здібності, він поважав росіян. Вони були хоробрими і стійкими, вмілі бійці, і героїчно терпіли тортури.
  Сам Фрідріх неодноразово уражався мужності радянських солдатів. Але свій обов'язок виконував навіть дуже добре. Хлопчик став якоюсь машиною знищення. І для нього це як захоплююча гра. Тільки іноді серце починало щемити від нестерпної туги. І ця туга буквально снідала в окремі моменти пацана-термінатора, але потім відступала. Фрідріх і сам часом не знав, чого він хотів. Його кров не зовсім бездоганна, і в ньому були російські гени. Це й бентежило хлопця. Але з іншого боку, адже він прославлений ас Німеччини, і переможець! І може дуже далеко піти!
  І вже пішов до зоряних вершин.
  Ось зараз Фрідріх знову відкриває вогонь. Збиває тридцять п'ять літаків, і з натхненням вимовляє:
  - Люблю хлюпатися в теплому морі, сидіти хлопчиськом на паркані! Хоч ні в кишені та рубля - безцінна молодість моя!
  Хельга з натхненням відповіла:
  - Але ж при цьому твій досвід унікальний!
  Дівчина добила милостиво наданий їй літак ВПС США, і прочирикала:
  - Оце бій... Скоро буде сто нуль!
  Фрідріх із променистою усмішкою відповів:
  - Та це справжній бій. І буде незабаром тисяча - нуль!
  Хельга крутнула своїми голими ногами. Їй захотілося стати дельфіном, або косатки. Войовниця рикнула:
  - Я за виверт і нові можливості! І стати хочу богинею!
  Фрідріх, збивши з великої відстані чотири літаки, і додавши швидкості, запитав:
  - А чому саме богинею? Може бути таки королевою?
  Хельга посміхнулася і серйозно відповіла:
  - Богиня може робити що захоче, а на королів накладено безліч обмежень. Наприклад, босоніж і в бікіні, літаком не політаєш!
  Фрідріх нагадав:
  - Принц теж хотів побігати босоніж. Але Британською зимою це холодно. І як він не підхопив ангіну!
  Хельга з усмішкою відповіла:
  - Але ж королі не хворіють... А ти теж схожий на хлопчика-короля!
  Фрідріх з натхненням сказав:
  - Я король насамперед неба, а не лише Британії!
  Хельга заспівала:
  - Наш король обранець небес, наш король із попелу воскрес! Наш король посланець долі, наш король це лише ти!
  Фрідріх погрозив дівчині пальчиком і через рацію відповів:
  - З тобою можна і справді збожеволіти!
  Хельга хотіла щось їдке вставити, але не спало на думку. Взагалі Фрідріх дуже кумедний і культурний хлопчик. Природжений воїн і водночас із великою ерудицією. Просто дивуєшся як багато цей
  Гарненький підліток знає. І дивувати не перестає.
  А хлопчик знову застрочив по літаючих об'єктах. Збив вісімнадцять літаків, і прокукарекав:
  - Ку-ка-ре-ку! Я вас шпорами всіх янкі засік!
  Хельга з благанням попросила:
  - Облиш мені про імператор асів!
  Фрідріх благодушно промовив:
  - Бери! Це ваше!
  Хельга з трьох черг, сильно нервуючи, збила два літаки. І облизнула свої повні губи. Нею жодного разу не потрапили. Гармати у німців були досконаліші, здатні вражати великий дистанції. І навіть бити по наземних цілях.
  Фрідріх схвалив успіхи дівчинки:
  - З такої дистанції ти лупиш дуже влучно. Але знаєш, щоб зберегти авіаснаряди, краще підпускай супротивника ближче.
  Хельга з досадою відповіла:
  - Але ж у тебе виходить!
  Хлопчик серйозно заявив:
  - Але ж феномен ... А ти просто гарна дівчина!
  Хельга ображено вигукнула:
  - Ні! Я влучна!
  Фрідріх погодився з нею:
  - Для людини влучна!
  Дівча хихикнула і запитала:
  - А ти що не людина?
  Хлопчик пострілив, збив п'ять літаків США і серйозно відповів:
  - Ні, не людина!
  Хельга вдавано здивувалася:
  - І хто ж ти?
  Фрідріх серйозно відповів:
  - Я надлюдина!
  Дівчина-блондинка поспішила погодитись:
  - Про це навіть не треба питати! Кожен твій жест каже про це!
  Хлопчик із зітханням відповів:
  - Бути унікальним це означає накладати на себе величезний тягар!
  Хельга на це заперечила:
  - А я ось хотіла б бути унікальною! Стати першою у світі красунею!
  Фрідріх цілком щиро заявив:
  -А Ти і так чарівність!
  Дівчина кокетливо вимовила:
  - А як мій ніс?
  Хлопчика чесно відповів:
  - Гарний носик. Не великий не маленький, самий раз, трохи кирпатий і витончений!
  Хельга підняла свої босі ноги до лиця і запитала:
  - А як я сама?
  Фрідріх з посмішкою повідомив:
  - Чарівність! Блондинка у шоколаді! Я тебе люблю!
  Хельга із сумнівом вимовила:
  - А Гертруда?
  Хлопчик брязнув:
  - Що Гертруда?
  Хельга плаксиво помітила:
  - Вона випадково, чи не красивіше за мене?
  Фрідріх дипломатично сказав:
  - Ви обидві гарні та обидві гідні!
  Хельга логічно заперечила:
  - Але абсолютно однакових осіб не буває!
  Фрідріх вистрілив, збив ще тридцять літаків і проспівав:
  - Все неможливе, можливо в нашому світі... Такі дива часом блищать в ефірі!
  Хельга трохи заспокоїлася і прочирикала:
  - Можливо у нашому світі. Але хотілося б лише гарного!
  Фрідріх з натхненням повідомив:
  - Нехай буде так!
  І перейшов на наземні цілі. Потрібно придушити артилерію, і молодий ас це зробить. І веде пальбу гранично точно. А може навіть і безмежно точно.
  Гельга спостерігаючи за цим, вигукує:
  - Ну, ти і супермен - справжній мачо!
  Фрідріх вважав за потрібне поправити дівчинку:
  - Мачо це швидше за все втілення звіриної сили ... А для мене характерний живий і розважливий розум!
  Хельга несподівано запитала:
  - А ти з росіянами розмовляв?
  Фрідріх одразу ж відповів:
  - Звісно!
  Хельга з цікавістю запитала:
  - І які ж вони?
  Хлопчик дав чергу, знищивши понад півсотні гармат. А потім відповів:
  - Як сказати... Зовсім недурні. Багато в чому схожі на нас німців. А діти у них практично всі вміють писати та читати, знають історію.
  Хельга хихикнув, уточнила:
  - То що їх не можна назвати недолюдами?
  Фрідріх рішуче заявив:
  - Ні! Та й зовні російські не такі вже й страшні. Багато жінок у них світловолосі, як і діти. І можуть поводитися культурно. Крім того, російські витривалі і добре знають свою літературу та історію.
  Хельга нагадала:
  - У сусідньому, авіаполку служать російські льотчиці.
  Війна йде, і фриці стискають навколо Америки обручку.
  Запеклі бої розгорнулися за столицю Мексики - Мехіко. П'ятірка радянських дівчат як завжди на висоті. І борються вони з невимовним героїзмом.
  Оленка веде вогонь з пістолет-кулемета і співає:
  - Ану пісню нам проспій веселий вітер, веселий вітер...
  Падають скошені нею іноземні бійці, і звучить молодецьке, і задерикувате.
  Красива дівчина Альона. Цієї ночі вона зайнялася любов'ю з високим, чорношкірим американцем. І відчула масу насолоди. Загалом американці африканського походження досить кумедні. Вони люблять розповідати анекдоти про своїх президентів. Зокрема Альона дуже розсміялася анекдотом про Кулліджа.
  Йдуть президент США зі своєю дружиною пташиною фермою. Підходять до кімнати з півнями. І дружина президента запитує:
  - А скільки півень разів обслуговує самок.
  Доглядач відповідає:
  - Разів дев'ять, а то й чотирнадцять!
  Місіс Куллідж повертається до свого чоловіка і вимовляє:
  - Дивись, як... А ти так не можеш!
  Ображений президент запитує у наглядача:
  - А він так із однією самкою чи різними?
  Той охоче відповідає:
  - Звичайно, з різними!
  Президент із задоволенням вимовляє:
  - Ну, з різними, і я також можу!
  Оленка довго сміялася з такого анекдоту, а потім темпераментна блондинка оцінила це в ліжку. Велика чоловіча досконалість приносить багато задоволення дівчині-майору. Після чого почуваєшся бадьорою та сильною.
  Метаєш своїми босими ніжками гранату. І бачиш, як розкидаються тіла фашистів. А пальчики ніжок у Оленки такі витончені, точені. Недарма чоловік і пацани так люблять дивитись на її нижні кінцівки.
  Оленка щебече:
  - В'ється музика! Музика, музика, музика... То сумом, то отрутою круша! Льється музика, музика, музика, від якої світлішає душа!
  І знову дівчина кидає ногою гранату. Він робить це і спритно і витончено.
  А ось Марія веде вогонь із автомата. Дівчина теж дуже гарна та познайомилася з місцевими хлопцями. Але Марія не з тих, хто поспішає залізти у ліжко. Можна просто спілкуватися та поговорити.
  Або подивитися кіно... Марія вперше побачила картину: "Віднесені вітром", та ще й у кольорі. Фільм тривав три години і дуже вразив. Все ж таки вміють знімати американці.
  Дівчина помітила свого нового знайомого Джона Фрейзера.
  - У вас теж є сильні фільми!
  Джон із задоволеним виглядом усміхнувся:
  - А що це вас вражає?
  Марія чесно відповіла, шльопавши голою підошвою по піску:
  - Взагалі, так... Я думала, капіталісти не здатні знімати подібні фільми.
  Джон підморгнув дівчинці і відповів:
  - А я думав, що у вас фільми вся пропаганда!
  Марія з усмішкою це підтвердила:
  - Та пропаганда! Але ж пропаганда правди!
  Джон з усмішкою відповів:
  - А якої правди?
  Марія з пафосом відповіла:
  - Те, що в країні порад найкраще життя для народу!
  Джон, цей світло-рудий хлопець помітив:
  - Це в Америці найкраще життя для народу. А ви наполовину захоплені Вермахтом!
  Марія після цих слів відчула у собі гнів. І спробувала трохи незграбно заперечити:
  - Не половину, а менше!
  Джон логічно відповів:
  - Якщо відрізали не всю ногу, а половину, то це вже лихо. А ви фактично капітулювали і платите Третьому Рейху - ганебну данину!
  Марія поправила:
  - Не данина, а репарації...
  Джон раціонально помітив:
  - Що в лоба, що по лобі!
  Марія в досаді помітила:
  - І ви програєте Вермахту війну!
  Джон не надто впевнено заявив:
  - Але поки що ми боремося не на своїй території!
  Марія показала мову.
  Після цього перейшли до іншої теми. Американець запитав:
  - Вам подобається танк "Шерман"?
  Марія відповіла:
  - Не дуже. Він надто високий. Та й гармата слабка.
  Джон із цим погодився:
  - Мабуть, досконаліший у нас "Першинг". Ми з новим танком пов'язуємо певні надії!
  Марія відмахнулася:
  - Наш ІС-2, мабуть, найкращий. А німецький Е-50 взагалі перевершує цю американську конструкцію. Не думаю, що ви можете щось найкраще сварганити.
  Джон образився:
  - Наша інженерна думка сильна. У вас у росіян немає нічого схожого на Б-29.
  Марія впевнено відповіла:
  - Поки що ні, але скоро буде! І взагалі наша техніка стане найсильнішою у світі. І це лише питання часу!
  Джон був налаштований скептично:
  - СРСР надто багато втратив. У вас немає сил відродити важку індустрію. Або розвинути технології. Тож відставання від німців не подолати!
  Марія із цим не погодилася:
  - Народ під керівництвом партії з цим впорається. Я в цьому впевнена! І ми ще здобудемо перемоги!
  Джон байдуже вимовив:
  - Блаженний, хто вірить!
  Марія впевнено заявила:
  - Віра має бути заснована на розумних аргументах!
  Джон з видимим подивом запитав:
  - Ти не віриш у Бога?
  Марія знизала плечима:
  - Раніше у дитинстві не вірила і була піонеркою. А зараз... Сама не знаю!
  Джон на це відповів, розгрібаючи пісок чоботом:
  - А я в дитинстві вірив, а зараз ні.
  І молодий чоловік озирнувся. Вони розмовляли у бліндажі. Було тепло, і тьмяно світила лампочка. Справді, настрій у американця не мажорний. Німці наступають і перемагають. Зважаючи на все, незабаром прийдуть на територію США. Танки у Третього Рейху явно сильніші за американські. І це очевидна величезна проблема. І автомати німецькі кращі. Щойно багато іноземців у Вермахті. Їхня боєздатність буде нижчою за німецьку.
  Зате числом вони тиснуть. Що протиставити Німеччині?
  Чи не вийде, чи доведеться воювати на своїй землі?
  Джон запитав Марію:
  - А чому ти приїхала до нас? Невже від війни не втомилася?
  Дівчина щиро відповіла:
  - І я! І мій народ втомився від війни! І саме тому хочу, щоб до нас знову не прийшли фашисти!
  Джон не надто впевнено заявив:
  - Ми їх зупинимо! Принаймні маємо зупинити! Наша Америка сильна і нас не поставити на коліна!
  Марії подобався Джон. Але на відміну від своїх подруг, вона не поспішала займатися ледь познайомившись із чоловіком коханням. Ось з них Алла, мабуть, найтемпераментніша і не терпить сталості. Завела собі кількох коханців. Такий має гарячий характер.
  Звичайно, комсомолці такої бути не перестало, але коли йде війна, то дуже важко утримати бажання. Дуже вже ризик у боях на гормони діє.
  Втім, Алла непогано бореться. І також любить стріляти ногами.
  Марія ж скромніша. Вона боїться за Джона - раптом загине.
  Потужні, реактивні штурмовики німців завдають серйозної шкоди військам, що обороняються.
  Мехіко місто велике, гірське і тут можна тримати оборону. Німці це теж розуміють, і піддаючи столицю бомбардуванням, і артобстрілам, намагаються її обійти.
  Анюта це чарівна блондинка, зробила добру справу. Частувала місцевих дітей. Вони також різні. В основному чорноголові, але є і світлі. Бігають у лахмітті, босі. Якщо й взутті, то тільки коли заходять до школи. Худенькі, але веселі.
  Анюта, дивлячись на них, думала, що все ж таки дитинство щаслива пора, у тому числі і своїм сприйняттям світу. Коли ти здається собі безсмертним, тобі море по коліна. Навіть б'ються діти по-особливому. Плеснули один одного і, посміхаючись, розійшлися. Не як у дорослих, які довго тануть образу. Немає в дитинстві все інакше. І навіть сонце світить яскравіше і повітря м'якше.
  Анюті подобалося літо. А тут майже завжди сонячно та тепло. Ех Мексика... А що чекатиме вас під гітлерівською окупацією? Змусять дітей марширувати строєм та співати фашистські гімни?
  Щоправда і в СРСР діти насамперед піонери ходять строєм та співають пісеньки.
  Це зовсім не найстрашніше. Але чи фашистські нелюди не будуть нищити дітей у таборах?
  Гітлерівці не гидували тортурами і не робили знижок на вік. Одного хлопчика одинадцяти років палили паяльною лампою, забивали розпечені цвяхи в ступні, ламали пальці рук та ніг. Дівчаток підвішували до стелі за волосся, палили п'яти вогнем. Чого тільки не витворювали нелюди. Анюта представляла весь світ під контролем фашистів. І їй ставало страшно.
  Але поки що справді варварська машина Третього Рейху просувається, і захоплює все нові й нові землі. І не зупинитися, і не змінити ноги... Сяють наші обличчя, сяють чоботи!
  Особливо небезпечний новий танк Е-50, який не беруть американські гармати навіть у упор.
  Анюта хіба що по дроті просовує міну. Їй допомагає місцевий хлопчик Альберто. Такий білобрисенький у шортиках, дуже милий і спритний. Він нагадує колишнього улюбленця Серьошку. Той теж був таким моторним. Правда Альберто трохи темніша за шкіру, і має більш довге, але світле як кудель волосся. А коли він усміхається, мордочка стає такою милою.
  Ось зараз по колеса німецького Е-50 просунуто міну. Лопається від вибуху гусениця. Німець отримує рану. Анюта щебече:
  - Ми викрутимо руки фашистам!
  Дівча відкидається на спину і відповзає. Німець починає задкувати. Все ж подряпнуло його.
  Анюта згадує, як вона опинилася під окупацією. Початок війни був сприйнятий з великою тривогою. Хоча багато, особливо молоді розраховували на швидку перемогу та звільнення Європи. Дівчина Анюта, тоді ще була підлітком і разом з іншими хлопцями підлягала евакуації.
  Але Анюта загубилася. Точніше дівчина надто довго збиралася і спізнилася на вантажівку. І дочекалася приходу фашистів. Тоді красуня-комсомолка і зазнала страху. І рушила пішки на схід. Туфлі були нові. Дівчина натерла ноги і змушена була зняти взуття. Пішла босоніж. Шкіра на підошві ще ніжна, що не огрубіла. Спочатку лише трохи поколив. Потім стало пекти, і під кінець ступні збилися і запалали.
  Ніколи Анюта не думала, що ходіння босоніж може стати такою мукою. Навіть по траві стало боляче ступати, і всередині у дівчинки буквально вибухало.
  Якось вона доповзла до сільської хати, її ніжки були закривавлені. Добродушна господиня відмила комсомолці-підлітку кінцівки. Біль злегка вщух. Але ходила тепер Анюта насилу. Коли ніжки підбурили, вирушила в дорогу в личаках. Але при цьому намагалася ходити без взуття, щоб привчити підошви.
  Ступні у юної дівчини, швидко огрубіли, і скоро вона стала, не бояться, ні гілок, ні шишечок у лісі.
  Але шлях до лінії фронту видався довгим. У дівчини ноги так загрубіли, що п'яти стали свербіти і тріскатися. І це також болісно. Та й голодно було. Ікри нулі, коліна хворіли від навантаження.
  Не найприємніші спогади. Але чи взагалі, що на війні може бути приємним? На жаль, чомусь із перших днів Червона армія задкувала. І навіть багато солдатів бігли. І цей процес ніяк не вдалося зупинити.
  Поки що тільки під Москвою вермахт повернули на порох.
  Тоді Анюта написала вірші:
  Колись був повалений вермахт на порох,
  Наполеон розбитий...
  Не може ворог російський прапор попрати,
  Коли народ та партія єдині!
  З піснею і йти веселіше, навіть коли в тебе відвалюються ноги. Крім того, дівчина-підліток передавала листи підпіллю. Чим дуже пишалася.
  А ось тепер Анюта стріляє по китайцях і точно потрапляє. Вбиває вузькооких, і хихикає:
  - Я Як винищувач мій мотор горить ... Небо моя обитель!
  І знову куляє. Крута дівчина. Шпурляє босою ногою уламок скла. Попадає прямо в око бойовику. Той падає та вмирає.
  А Анюта щебече:
  - Це не круто, а дуже круто!
  Дівчині весело, адже все виходить.
  Найсильніша та найбільша в їхній команді Мотрена любить голими ногами метати гранати. І їй вдається вразити піхотинців. І навіть успішно пошкодити дуло танка. Тепер німцеві доводиться йти.
  Мотрона з посмішкою вимовляє:
  - А я доїла не лише корову, а й кінь! Тим самим показавши, що я надлюдина!
  І дівчина знову пальнула, причому влучно. Збила трьох вузькооких, і прошипіла:
  - Я воїн класу супер!
  А які м'ясисті стегна у Мотрони. Дівчина обрала собі коханця під стать двометрового афроамериканця. І із задоволенням зайнялася з ним коханням. Добре коли чоловіча досконалість завтовшки з руку дорослого чоловіка... Таке велике дівчисько як Мотрона цінувало великі розміри. І дівчина ревела від оргазму так, що втік слухати цілий полк. Ну і буйволиця!
  Але зараз головне війна. І дівчина жбурляє своїми сильними ногами гранати. І навіть камені та уламки. Мотре весело від цього. Хоча не все в житті й було так райдужно.
  Свого часу дівчинка опинилася в колонії за крадіжку п'яти колосків. Надто їй їсти хотілося. За що її й відправили до табору. Оголили наголо. А процедура обшуку взагалі стала шоком для дитини. Там її змусили працювати. Мотрона не цуралася роботи, і рубала ліс, благо здоров'я богатирське. Але мізерної тюремної пайки не вистачало, і дівчинка кидала до рота все поспіль. І черв'яків, і комах, і листя дерев. Табірне дерев'яне взуття було надто незручним, і Мотрона воліла працювати босоніж, навіть у мороз та на снігу. Три роки дівчинка провела в колонії, але потім її випустили, так відбулася за часів Берії часткова лібералізація. Крім того, Мотрона постійно перевиконувала норму, що теж врахували.
  Насамперед після колонії-малолітки, дівчина, приїхавши, кинулася на кухню і вперше за довгі роки наїлася до відвалу. А в колонії навіть посиленого ударного паяння великої дівчинки було мало. Особливо Мотрену в колонії ніхто не кривдив. Однолітки побоювалися її непересічної фізичної сили та великих кулаків. Мотрона найдобріша душа, але якщо торкнутися, то рушить, що мало не здасться.
  У начальства дівчинка була на доброму рахунку, слухняна, передовик виробництва, не відмовлялася від будь-якої найважчої роботи. Ніколи не хворіла. Боса в сильний мороз працювала і не підхопила навіть нежить. Тільки великі, витончені ніжки червоніли, мов у гуски лапки, але залишалися теплими.
  Мотрона навіть бравірувала, що понюхала зону, і трохи більше трьох років провела на нарах. Мовляв, вона була і має судимість. Дав дитині за колоски суддя років із десять. Але якщо потрійну норму виконувати, то день триває за три. І Мотрона вийшла достроково. Так і йшла назад у казенному тюремному платті, боса, засмагла, з коротким їжаком, світле, стрижене волосся. Симпатична, зі стрункою фігурою та гарненьким обличчям.
  На неї озиралися люди. Мотрона в сірій тюремній сукні, схудла, і стрижена дуже нагадувала черницю. Подібність ще більше зросла, коли Мотрона п'ятсот кілометрів, що залишилися до будинку, пройшла пішки. Дуже їй хотілося босими ногами потопати рідну землю. А то в Сибіру, де вона була дещо інакше.
  Після обпалюючого снігу, йти босоніж травою це відчувати блаженство. Після прибуття додому Мотрона дізналася, що вона вагітна. У цьому нічого дивного. Дівчина із задоволенням крутила романи з охороною. Її зріючому, богатирському організму хотілося сексу. Але оскільки хлопців з охорони було з нею кілька, хтось батько дитини Мотрона не знала.
  Але хлопчик ріс великим, здоровим, білобрисим та сильним. Зараз він може бути і піонер. Можливо на фронті.
  Мотрона не знала долі своєї дитини. Під час війни дівчина намагалася не вагітніти, щоби не пропускати битви. Для цього спеціальна настойка є. Сама Мотрона вважала себе Православною Рідновіркою. Така собі суміш стародавнього російського язичництва і Православ'я. Спілкувалася Мотрона з відьмами та чаклунами. Мала й сама чинність.
  Чому німці перемагають? Старша відьма сказала їй, що окультні сили, хто перебувають на службі у Третього Рейху, зуміли підсунути Мойрам, золоту життєву нитку рідкісною, і мабуть навіть унікальної удачі Гітлеру. І що тепер фюрер набув феноменального щастя. Такого не було навіть у Чингісхана, що давало Вермахту надзвичайну силу. І німецькі конструктори винаходили вдало, і фельдмаршали командували на висоті, а їхніх супротивників виходило не дуже.
  Успіх, звичайно, має значення. Те, що Гітлеру вдавалося перемагати переважаючі сили, багато в чому результат везіння. Частково закономірного, оскільки західної, та й почасти радянське командування не зовсім розуміла, як правильно слід вести сучасні війни. Але і ланцюг сприятливих випадковостей для Третього Рейху давалася взнаки.
  У реальній історії, якраз, з якого моменту навпаки везіння залишило Вермахт, і ряд дрібниць став грати проти фашистів. Це почалося зі знаменитої битви по Мідвей. Тоді цілий ланцюг випадковостей спричинив поразку японців. Хоча Японія в цій битві була сильнішою і мала більш досвідчені та краще навчені війська.
  Америка слів немає - сильна економічно. Але її армія і флот не надто боєздатні, не надто добре навчені та дисципліновані. Якість та досвід були на стороні Японії. Частинами країна Вранішнього Сонця громила американський флот. І перемагала. Поки ланцюг випадковостей не привів у Мідвей. Після цього успіх повністю залишив Японію. І Америка перейшла у наступ, поступово беручи нагору.
  А тут як пояснила старша (на вигляд ще дуже нічого!) відьма, зіграла роль, що Японія союзниця Третього Рейху на чолі з Гітлером. І частина успіху фюрера дісталася самураям.
  Крім того, з ймовірністю в дев'яносто відсотків японці мали в цій битві і так перемогти.
  Далося взнаки те, що янкі більше здатні торгувати, ніж воювати. Німці, у свою чергу, природжена нація воїнів, які ще й економіку мали могутню. І поступово Вермахт, вбираючи іноземців і тубільців всіх мастей, поповнюючись танками і авіацією, ставав сильнішим. І перемагав з дедалі більшою легкістю. Щось протиставити цьому інші народи було неможливо.
  Мотрона запитала:
  - А як здолати Гітлера?
  Відьма знизала плечима і чесно відповіла:
  - Якби могли, то давно самі б зробили... Але тут доводиться сперечатися з самою долею...
  Мотрона важко зітхнула. І спитала ще раз:
  - А мене не вб'ють, якщо я піду воювати за Америку?
  Відьма впевнено відповіла:
  - Уся ваша п'ятірка знаходиться в руках небесної правиці. І її просто фашистам не знищити. Дерісь і вір у свою долю!
  Мотрона посміхнулася і впевнено відповіла:
  - Я вірю, що можу боротися гідно!
  І справді дівчина-богатир боролася як справжня левиця. Німці, точніше їх іноземні воїни-раби отримували по перше число. І навіть із гаком.
  Дівчина заспівала:
  - Як провалу, то обіцяла - синю хусточку зберегти!
  І знову вогонь, влучний і неймовірно героїчний. Мотрона стріляє та потрапляє. Падають іноземні раби. Гірше звичайно, коли рухаються танки. Німецька техніка не має собі рівних. Ну і що! Росіяни звикли задовольнятися малим!
  Мотрона проспівала:
  - Ми піонери - діти комунізму!
  І знову влучно пальнула. П'ятірка дівчат працювала, і діяла все енергійніше. І снаряди їх не брали.
  Але гинули американські парубки. З неба зривалися штурмовики. Вони буквально обсипали позиції американців реактивними снарядами. Працювали й гармати. Відповідали наземним вогнем якось мляво.
  А коли почався обстріл із газометів, то й зовсім стало стрімко. І небо наче лизали руді язики полум'я.
  Дівчат трохи підпалило, і вони сховалися в щілини. Обстріл посилювався. Били й німецькі самохідні гаубиці. Сипалися бомби та ракети.
  Щоб підбадьорити подруг Альона заспівала:
  - За кохання без сумніву, б'ються нові покоління! Хоч жорстокий дракона година, але для подвигу час вибрав нас!
  І Оленка пальнула, прицвзявши шпигуна, і знову стрибнула в щілину. А зверху цілий океан вогню, і розлітаються голкові уламки.
  Німці застосовують для бомбардувань, дуже потужний літак ТА-400 із шістьма моторами. Така машина значно перевершує американські моделі, у тому числі і за дальністю польоту. Дуже грізна зброя. І бомби скидає, важкі із кульковою начинкою. Які розлітаються на багато сотень метрів.
  ТА-400 - це машина майже невразлива. Вона могутня з потужним оборонним озброєнням. Б-29 не зрівняється з нею. І як гримнеться надбомба. Так стрясається, обвалюючись цілий квартал. І така тут демонструється сила.
  Але Оленка сміливо вимовляє:
  -У папуасів не буває зими, у російських безвихідних ситуацій!
  І справді можлива дівчина та права. Ось їхня п'ятірка в пеклі, і лише отримує легкі опіки.
  Марія ж вимовляє:
  - Надія мій комплекс земний.
  І відразу поправляє себе, рушивши кулаком у підборіддя:
  - Не комплекс, а компас!
  Дівчата, незважаючи на щільний вогонь досі живі. Алла навіть вимовляє на спів:
  - По ниточці, по ниточці, ходити я не бажаю! Відтепер червона війна - жива!
  Але скільки американських солдатів загинуло від вогню гітлерівської артилерії. Недарма у реальній історії союзники не зважилися на відкриття фронту раніше сорок четвертого.
  Більшість військових експертів вважає, що в цьому випадку десант США та Британії був би скинутий у море. Причому, можливо, на хід бойових дій на сході це практично не вплинуло.
  Але ось зараз американці напевно досадують, що надто пасивно поводилися. Що дозволили підкорити всі англійські колонії і саму Британію. Що дали можливість фашистам вивести з ладу СРСР, а тепер змушені боротися майже самотужки.
  І зараз питання в тому, чи Сталін порушить умови солом'яного світу? З погляду моралі напасти на Третій Рейх зовсім не гріх. Адже Гітлер сам віроломно порушив пакт про ненапад. Але з іншого боку, ще питання доцільності. Можливо німці, нахопивши території, і навоявшись уже не перший рік далі не підуть. А зараз чи варто їх провокувати.
  Тим більше що Америка може й сама вийти з війни, підступно підписавши перемир'я. А Трумен особистість ще темніша і підступніша за Рузвельта.
  Реактивні ракети великої потужності розпушують землю... Мехіко бомбардують. Але це ще не все. Німці завдають ударів і по американських містах. І насамперед по військових заводах. Поки що не надто активно, так дається взнаки розтягнутість комунікацій, віддаленість території США. І найважливіше потримати наступ своїх військ.
  Але, наприклад, Торонто випустили чотири ракети А-10 керовані по радіо. Досить дорога атака, але принаймні німці показали, що здатні вести вогонь з великої дистанції, і точно. Втім, звичайно, виліт ТА-400 коштує дешевше, ніж посилка такої ракети з дистанції тисячу кілометрів.
  Зате є пристрої здатні виводити на навколоземну орбіту - супутники-шпигуни. До дня народження фюрера обіцяють здійснити запуск супутника, здатного здійснювати зйомки території США.
  Марія обпекла свою босу, витончену ніжку. Навіть здулися пухирі. Як це зізнатися неприємно. І навколо спека, і нема чим полегшити свербіж.
  Дівчина спробувала уявити тих піонерів, яким німецькі кати за допомогою жаровні смажили підошви.
  Їм, напевно, було ще болючіше. Але вони терпіли і не видавали болю ні криком, ні стогнам. А якщо й стогнали, то через скрегіт зубів.
  Це героїзм піонерів, і вона не мусить стогнати. Дівчина уявила, що її допитують фашисти. Підвісили на дибі і припалили босу п'яту розпеченим залізом. І вона замість стогін чи крику сміється в обличчя.
  Марія згадала прочитану в дитинстві книгу: "Звіробій". Там коли мали катувати головного героя, той зізнався, що навряд чи здатний подібно до індіанців співати дибки. Але коли поїси тобі й справді легше.
  І Марія повнозвучно заспівала;
  Ти Батьківщина чудова моя,
  Тобою пишається ціла планета.
  Росія як єдина сім'я,
  Хай будеш у небі в хорі оспіваного!
  
  Вітчизни гімн, без гіркоти зберігаємо,
  Сумніви відкинувши гордо в пекло.
  Над нами златокрилий херувим,
  Повернеться світ і буде дуже світло!
  
  Творець Всемогутній наш Господь,
  Батьківщини простори так розкинув.
  Хоча страждає в муках часто тіло,
  Але ми з Росією на віки єдині!
  
  Настільки наша Батьківщина свята,
  Ні, духом міцнішим за російського солдата!
  Горить над нами яскрава зірка.
  Ми зламаємо в боях супостата!
  
  Досягнемо променистих вершин,
  Над Марсом червоний прапор, жартома, піднімемо...
  Адже з нами Ісус Бог-велетень,
  Гербів шістнадцять - будуть інші!
  
  Дівча під Москвою з ворогом билася,
  Впевнено фашистів перемагала...
  Але відвернувся бог вередливим Марс,
  І в полон вона нещасна потрапила!
  
  Водили босий дівку по снігу,
  Вогнем їй п'яти люто палили.
  У кліщах ламали голу ногу,
  І розпеченим ланцюгом міцно били!
  
  Але винесла красуня натиск,
  Замучили дівчисько в казематі.
  Фашист не вирвав навіть тихий стогін,
  Посмертна комсомолка при нагороді!
  Йдуть запеклі бої, і ламають німці та їхня коаліція американців з усіх боків.
  Бої у Мехіко трохи затяглися. Велике місто - одне з найбільших у світі, розташоване в горах, надто складна мета для захоплення. Тим більше, що американці зміцнилися в Мехіко і заздалегідь створили там базу та склади з боєприпасами у глибинних бункерах. І це дозволяло їм утримувати Мехіко навіть після оточення столиці. Американці теж не такі прості.
  Вони думали, що німці не ризикнуть просуватися на північ, маючи таке велике місто-цитадель у себе в тилу, і загрузнуть, намагаючись вирвати подібну скалку з пащі.
  Фюрер справді побоювався залишати позаду своїх військ котел. Крім того, німці поповнювалися більш досконалими танками із серії Е, і хотіли замінити свій колись наймасовіший танк "Пантера"-2, на більш захищений і озброєний і не поступається в ходових якостях.
  У умовах перед керівництвом Третього Рейху постало питання використання дисколетів.
  Але проблема полягала в тому, що ламінарний струмінь, роблячи невразливими літальні апарати, - не давала можливості з них самих вести вогонь. Хіба що реально дисколет могли таранити літаки, використовуючи свою фантастичну швидкість і невразливість. Але бомбити з їхньою допомогою дуже важко або обстрілювати, запускати ракети. Щоправда, можна і відключати ламінарне поле, випустити заряди і потім знову включити.
  Ще однією ідеєю було озброїти дисколіт гарматами, що вивергають теплове випромінювання або лазери. Але це також потребувало часу.
  Принаймні літаючі тарілки потрібно використовувати практично.
  13 квітня два дисколети були вперше випробувані у бою. Стартували літаючі тарілки майже безшумно. Але було свічення. Потім помчали через Атлантичний океан до Мексики. Як з'ясувалося, ця зброя мала ще й величезний запас ходу.
  Але боротися їм було велено, лише над територією підконтрольною вермахту. Бо в жодному разі не можна давати іншим країнам технологію зброї, яка настільки випередила свій час.
  Маргарет та Альбіна керували першим дисколетом за допомогою джойстика. Їхнім завданням було поки що тільки таранити американські літаки, і великої кількості членів екіпажу не потрібно.
  Чому дисколет довірили дівчатам? Тому що слабка стать більш щаслива в подібних битвах. Відсоток втрат серед жінок-льотчиць у кілька разів менший, ніж у чоловіків.
  Хоча взагалі Люфтваффе має дуже вигідне співвідношення в збитку. Дається взнаки і перевага і бойовий вишкіл, і особливо не має рівного опонента реактивна авіація.
  Маргарет і Альбіна летять із Європи до Мексики, зі швидкістю приблизно дві звукові, але це у самому дисколеті зовсім не відчувається: наскільки плавний хід. Немов у поїзді їдеш.
  Маргарет з натхнення сказала:
  - Отакий чудовий у нас дисколет. Немов казкова зброя - не бере ні меч, ні гармата!
  Альбіна логічно уточнила:
  - Швидше за космічну зброю, як у прибульців.
  Маргарет тупаючи голими, мускулистими ніжками, заспівала:
  - От би розщедритися і нагодувати прибульця! От би розщедритися, а він не мукає, не телиться!
  Альбіна заплескала в долоні і вимовила:
  - Ось це справді дотепна пісенька. А я думала, ти тільки військові марші складати вмієш!
  Маргарет у відповідь відкинулася на підлогу. Зробила кілька віджимань. Вона за негласною традицією була у бікіні. Взагалі в Люфтваффі практично всі молоді жінки і дівчата перейшли на форму одягу в бікіні. У всякому разі, якщо дозволяли погодні умови і не надто холодно. Вважалося, що тіло з мінімумом одягу краще контактує із літаком. І льотчиці керують у цьому випадку віртуозно.
  Практика підтвердила це. Навіть у холоди дівчата намагалися максимально оголитися. Бікіні стали дуже модними.
  Так нічого дивного, що дівчата майже голі не було. І з їхніми фігурами - бікіні йдуть. Звичайно, в армії всі жінки тримають себе у формі, і у них гарні постаті. Коли молода жінка дає собі фізичне навантаження, вона виглядатиме привабливо у відвертому вигляді. Крім того, коли ходиш у бікіні, то свіже повітря сприяє спалюванню жиру. І дівчата такі стрункі та фігуристі з рельєфним пресом.
  Звичайно, це краса, тіл молодих жінок. Ноги, зрозуміло, босі, і голою підошвою куди краще відчуваєш машину, і навіть стаєш нею одним цілим.
  Може, тому такі гарні юні льотчиці, і набирають рахунки, майже не гинуть.
  Хтозна, чи не тому Гітлер здув у реальній історії, що нехтував жінками в армії. Адже дівчина в бікіні це особливий боєць. Їх любить удача, і вони дуже рідко гинуть.
  Альбіна теж почала віджиматися, помітивши:
  - Коли рухаєшся, то набагато краще почуваєшся.
  Маргарет погодилася:
  - Рух це життя!
  Обидві войовниці були білявками. Та дуже красиві. Ну, звичайно ж, не довірять один із перших дисколетів у бойовій модифікації жінкам без прекрасних рис.
  Все в них добре: і фігури сповнені спортивної грації, і еротичної сили. І особи, молоді, свіжі, без жодної складочки, чи зморшки. І пишне, трохи кучеряве волосся.
  На таких дівчатах юнаки зупиняють погляд і можуть дивитись годинами, і не відриваючись.
  Справді неповторна, арійська, спортивна краса.
  Альбіна встала на руки, і схрестила над головою свої стрункі, засмаглі ноги. Дисколіт йшов автопілотом. Збити його було неможливо, так що дівчата цілком могли попустувати і розім'ятися.
  Підлога біля дивної машини була покрита м'яким, не пальним пластиком і шорстка.
  Маргарет пішла за нею, обидві дівчини стояли на руках. І смикали зверху ногами. Наче крутили велосипед. Такі чарівні та неповторні.
  Альбіна з посмішкою промовила:
  - Я справжня арійка, нещадна до ворогів Рейху... Характер нордичний!
  Маргарет хихикнула і помітила:
  - Але я люблю побешкетувати. Хоч теж справжня арійка! Ех, до чого ж кумедна річ війна!
  Альбіна, понизивши голос до шепоту, помітила:
  - І все ж таки думаю, не слід нам залишати у себе в тилу росіян. Сталін може вирушити від поразки та вдарити!
  Маргарет впевнено відповіла:
  - У нас вистачить сил для війни та два фронти! Ти знаєш, Вермахт уже налічує понад тридцять п'ять мільйонів солдатів. Здебільшого іноземців. Навряд чи виснажені росіяни зможуть зібрати понад десять мільйонів. Адже є ще й Японія.
  Альбіна згідно кивнула, своєю білою як свіжий сніжок головкою:
  - Так це вірно! Ми сильні! Танк Е-50 що випускається серійно, нарешті, влаштував наші військові за всіма показниками!
  Маргарет хихикнула і вставила:
  - Танк? Ходять чутки, що хочуть зробити подібну машину із пластмаси!
  Альбіна скептично похитала головою:
  - Броня вийде слабкою... Хоча цікава ідея для десантних операцій!
  Маргарет помітив з усмішкою:
  - А наш дисколет зроблений із титану. І досить міцний, за всіх можливих колізій.
  Альбіна зітхнувши помітила:
  - Титан досить дорогий метал. Але думаю, скоро наші конструктори створять сталь набагато міцніше!
  Маргарет шльопнула свої босі ніжки одна об одну:
  - Мої думки це табун коней!
  Альбіна хихикнула і заявила:
  - А слон кращий! Він більший!
  Маргарет підскочила на руках, і ревла:
  - Жираф великий! Йому видніше!
  Після чого дівчата взяли та шльопнули підошвами. Тож навіть гул пішов. І посміхнулися один одному.
  Альбіна промовила:
  - Ні з такими войовницями, як ми, нам навіть сотня Сталіних не страшна!
  Маргарет крутнулася на руках і прочирикала:
  - А чого сотня? Може бути одразу тисяча?
  Альбіна прокричала:
  - Ні мільйон!
  Маргарет гукнула:
  - Або мільярд і половиною!
  Альбіна гаркнула:
  - Або трильйон із чвертю!
  Таке змагання виглядало смішним та безглуздим. Але при цьому дуже забавним. Дівчата зупинилися у своєму невинному трепі і почали віджиматися.
  Маргарет подумала про своє минуле. Дівчина із досить знатної родини. Була відправлена у дуже ніжному віці до спеціальної школи. Там пройшла досить жорстка підготовка. Її й навчали та тренували фізично. З одного боку, це робило дівчинку сильніше, а з іншого позбавило дитинства.
  Втім, Маргарет швидко втягнулася. Крім того, в школі були і гуртки, і розваги. Плавали красуні у басейні, займалися гімнастикою, робили шпагати.
  І вчилися, зокрема й різним мовам. Звичайно, їм викладали і математику, і фізику, різних класиків. У вільний час Маргарет любила читати фантастику. Їй особливо подобався Жуль Верн. Його наукові відкриття поєднувалися з цікавими пригодами. Деякі види винаходів досі не перевищено.
  Особливе враження справили снаряди, здатні зруйнувати цілий форт з одного пострілу. Ось ця зброя могла б стати в нагоді в реальній війні.
  Маргарет, коли почула напад Німеччини на Польщу, надихнулася. Німці здобували одну перемогу над іншою і все просто любили Гітлера. Хоча спочатку ставлення у багатьох було стриманим. Але фюрер все вдавалося. У тому числі й економіці. Бурхливе економічне зростання, відродження армії, повернення Рейнської зони та вугільних басейнів. Потім безкровний аншлюс Австрії. Трохи німцям помотав нерви конфлікт навколо Чехословаччини. Але й тут пішов Мюнхен.
  Після чого здавалося, Німеччина досягла мирним шляхом всього. Навіть повернула область Клайпеди. Але почалася війна з Польщею, а через два дні і друга світова. Багатьом навіть дівчаткам стало страшно. А раптом знову поразка? Але в три тижні впала Польща, наступ на захід Німеччини не розпочався і настав заспокоєння. Багато хто думав, що тепер уже буде світ.
  Потім стрімкий наступ на Францію. І пропаганда захоплено заявила: ми перемогли!
  А Маргарет було прикро: що вона не взяла участь у подібному тріумфі. Але все не так просто. Війна затягувалась, Німеччина борючись, вбирала одну країну за іншою. І немов казковий богатир зрубала голови ворогам. І ось Маргарет потрапила на фронт. Як льотчиця. Вона пройшла льотне училище і опинилася в небі.
  Дівча відразу ж почало набирати більше рахунку. Воювала з російськими льотчиками. Відразу зауважила певну слабкість радянських асів - небажання відступати. Але це самогубно, коли борешся проти такого потужно озброєного літака, як МЕ-262.
  Маргарет знищувала радянські літаки досить успішно. Жалість їй не була відома, хоча себе вона жорстокою не вважала. І дівчина билася в бікіні, навіть коли було холоднувато.
  І це допомагало у боротьбі. Ні разу її літак не було збито, або навіть не зазнало серйозних пошкоджень. Хоча МЕ-262 взагалі дуже живуча машина.
  Маргарет заслужила собі Лицарський Хрест Залізного Хреста. І цим, зрозуміло, пишалася. І тепер їй довірили найдосконалішу машину руйнування.
  Альбіна теж була льотчицею, з військової сім'ї. Теж мускулиста блондинка, нагороджена Лицарським хрестом, за різні подвиги насамперед у небі. Але Альбіна трохи встигла повоювати й у піхоті. Вона показала свій клас та як снайпер.
  Обидві дівчата схожі, але й різні, звісно, обличчями. Але рельєфні мускулатури, дуже сильні фізично. Ось зараз вони віджимаються, зробили кут і прочирикали:
  - Ми воїни великі, могутньої у світ країни... А в чомусь дуже дикі та слуги сатани!
  Після чого Альбіна хихикнула і заперечила:
  - А чому Сатани? А може бути всемогутнього Бога?
  Маргарет кивнула:
  - Та якщо наша армія має успіх, то без Бога не може бути інакше!
  Альбіна поправила подругу:
  - Не без Бога, а з Богом! Всевишній любить сильних та нещадних! Арійці всіх задавлять!
  Маргарет із захопленням вигукнула:
  - А у нас така техніка! Дисколети це диво!
  Альбіна, енергійно роблячи кут, погодилася:
  - Так ... Вміємо якщо захочемо!
  Маргарет логічно уточнила:
  - І коли не хочемо, то теж уміємо! На нас підневільні вчені з половини світу орють!
  Дівчата стали робити кут набагато енергійніше. А їхня машина ковзала повітрям. Вона нагадувала НЛО. Такий ось чудовий витвір інженерної думки. Щось таке, що створено понад технологічний рівень, що характерно для планети Земля. Крім іншого, дисколет забезпечений декількома ультрасучасними радарами. Почуло бі-бі-бі... сигнал тривоги!
  Дівчата схопилися і підбігли до екранів огляду... Збільшили зображення... Так воно є, попереду летіла дюжина американських "Мустангів" та чотири "Аерокобри". Літаки США вирвалися через хмари. Мабуть, вони помітили досить великий за розмірами дисколет, або сканували його радаром. Хоча такі літаючі тарілки на радарі практично і не видно. Зате в небі вони помітні з великої відстані.
  Дві ескадрильї спробували атакувати дисколет. Маргарет натисканням на кнопки джойстика прискорилася. І пішла на таран. Різко ніби кулак боксера у вазі пера, майнула літаюча тарілка. І вдарила у американський винищувач. Наче алмазний різак об залізо врізався. Посипалися іскри, і ламінарний струмінь розфарбував на блискучу стружку літак.
  Альбіна, тримаючи джойстик босими пальчиками, спритно розгорнула дисколет, і знову таранила винищувач ВПС США. Той розсипався на шматки. А блондинка-термінатор, продовжуючи рух, перемелювала один літальний апарат за іншим.
  Маргарет помітила:
  - Ми їх стираємо... Немов гумкою крейда!
  Альбіна хихикнула і промовила:
  - У них немає шансів!
  Дисколіт рухалася у кілька разів швидше, ніж американські літаки. І втекти від нього справді не було шансів. Тим більше, що маневреність у німецької машини просто феноменальна. Але зіткнувшись із новою зброєю, американці вчинили розумно: кинулися врозтіч. І довелося дівчатам різко прискорити переслідування.
  При попаданні дисколету, починало гудіти, наче знімають стружку. Знаменитий диск Білонці всіх розбивав, і коригав. І при цьому сам навіть не тремтів.
  Дівчата реготали, переслідуючи ворога. Наздоганяли і плющили, розрізали. Це нагадувало погоню шуліки за курчатами, а може бути й стрімкішим. І такий різак був просто, подібний до мечу-муляра Іллі Муромця. Котрий усе зрубав... І майже все встигав, наздогнати і прихлопнути.
  Дівчата впивалися і майже вискакували з крісел, тримаючись руками та ногами за затискачі. І якось таки утримувалися. І могли продовжувати й надалі вести бій.
  Але останній американський винищувач наздоженуть. Дівчата струсили з лобів крапельки поту. І знову переключили дисколет на автопілот. Альбіна, втягуючи у себе рельєфний живіт, запропонувала:
  - А може, поїмо?
  Маргарет погодилася:
  - Це хороша ідея!
  Войовниці полізли до холодильника. Альбіна натиснула пальчиком на ноги кнопку. Вийшли два тюбики з живильною сумішшю. Дівчата обережно взяли їх у руки. Дрібно нарізана свинина з горохом та помідорним соусом. На етикетці у кожного тюбика забавна свинка, і помідор із гороховим стеблом.
  Дівчата стали обережно смоктати, злегка натискаючи на тюбик. Маргарет помітила:
  - Скоро ми вирушимо до космічних світів. Тоді, можливо, таке харчування будуть давати і космонавтам.
  Альбіна згідно кивнула:
  - Так це було б чудово! Злітати до інших світів, подивитися на сусідні планети.
  Маргарет свиснула і мрійливо промовила:
  - Так це дуже цікаво. І як виглядають ці інопланетяни? Напевно, схожі на людей. Або може бути мають відмінності?
  Альбіна знизала плечима і припустила:
  - Можливо, нам можуть зустрітись ельфи. Вони зовні схожі на людей, але походять не від мавпи, а від котів. І тому вони мають гострі вушка і дуже милий вид.
  Маргарет з милою усмішкою помітила:
  - Кажуть, ельфи зовсім не старіють!
  Альбіна згідно кивнула:
  - Можливо ... Але краще б таке щастя людям!
  Маргарет посмоктала з тюбика. Проковтнула і висловилася:
  - Так ... Нічого немає гірше старості! У цьому плані це просто бич Божий!
  Альбіна погладила свою голу ногу. Уявила поряд із собою хлопця. Такого високого, мускулистого, подібного до Аполлону. А може, й Гераклу. Потім уявила, як він її гладить. Так, це було чудово.
  Щоб потім перейти до чогось серйознішого. Щоб відчувати сильні ласки і погладжування, гарячі поцілунки грудей. Як сильні чоловічі губи пестять малиновий сосок. І як би хотілося назавжди залишатися молодою та привабливою.
  Ніколи не старіти, бути вічно юною, стрункою, спортивною!
  Альбіна з боязкою надією припустила:
  - Може, чогось винайдуть люди, щоби не старіти?
  Маргарет впевнено відповіла:
  - Рано чи пізно, звичайно ж, старість буде переможена... Але питання чи доживемо ми до цього?
  Альбіна спробувала втішити подругу:
  - Якщо арійській науці все під силу, то мине час, і зможуть воскресати мертвих. І тоді не буде мати значення, коли ми помремо!
  Маргарет з усмішкою промовила:
  Будемо миром без зла насолоджуватися,
  Хоч повірити часом у це складно.
  Діти гратимуть і сміятимуться,
  І безсмертя досягнемо... можливо!
  Дівчата потягли з тюбиків. Нарізане м'ясо, горох і томати, дуже смачне та поживне поєднання. Маргарет теж уявила собі свого майбутнього чоловіка. Такого накаченого та розумного, з високим чолом. Їй дуже подобався Спартак. Людина народжена бути правителем, чи великим полководцем виявився рабом. Щодо Спартака Маргарет прочитала роман одного італійського письменника. Відмінний художній твір, що не відірватись.
  Щоправда, те, що Спартак був знатним фракійським вождем, швидше за все, вигадка автора. Невідомо навіть, чи був Спартак фракійцем. Він лише перебував у фракійській секції. Про реальну історію Спартака - відомості мізерні. Начебто він був вільнонародженим. І навіть кажуть, служив легіонером у римській армії. Потім коли війна перейшла у Фракію, то навіть дезертував і бився проти римлян. Знову був спійманий і проданий у гладіатори.
  Тоді Спартакові й прийшла на арені слава. Але Спартак цілком міг бути й німцем. Маргарет представила себе в ліжку із цим богатирем.
  Оце здорово - такий чоловік! Жінки люблять качків. Маргарет подумала, що Спартак ще й незвичайний розумний. Здобував перемоги, над римлянами маючи досить погано організовану армію з рабів та бідноти. Хоча ні, вождь гладіаторів установив сувору дисципліну.
  Даремно на Спартака кидалися консули. Він завдавав їм одну поразку за іншою. Але зрештою далася взнаки зрада. І Спартака перемогли.
  Війна рабів не закінчилася перемогою. Що може бути і на краще. Перемігши, раби б зруйнували Римську імперію, але чи змогли б вони запропонувати, щось натомість? Могло виникнути у цій частині планет відверте варварство. Тоді християнство не набуло б такої масовості. Так не було б імператора Костянтина, який запровадив подібну релігію згори. А час об'єктивно був проти Християнства. Так виникало цілком закономірне питання: а ти доведи, що воскресіння Христа не казка?
  Померли або були страчені всі свідки воскресіння та апостоли, потім і учні апостолів. Звісно, згодом віра розмивалася. І лише обіцянки безсмертя було мало. Тим більше й інші народи мали своє уявлення про рай. Взяти ж тих єгиптян. Вони мають цілу науку про буття мертвих.
  А на питання про докази, то згодом це ставало дедалі більше питанням віри. І чи сам вірив Костянтин у миролюбне християнство, провівши майже все життя у війнах? Чи, може, все-таки його лякало небуття, і він хотів хоч якоїсь посмертної надії? Не відомо... Але не прийми офіційно влада Христа, чи це було все це... Чи збереглися християни через дві тисячі років?
  Втім, це умовна історія. Ось перемогли у цьому світі японці під Мідвей, а Гітлер провів низку сильних рішень, зокрема набагато раніше оголосив тотальну війну і став вести боротьбу через всі сили. І результат: німці наступають по всіх напрямках. І досягли успіху на багатьох напрямках.
  Маргарет задумливо промовила:
  - Випадковості як ланки в ланцюзі історії, один збій та повний розворот!
  Альбіна додала:
  - Все у світі випадково, особливо удача, а от неприємностей отримуєш закономірно на повну!
  Маргарет взяла босими пальчиками тюбик, вивернула ніжку та натиснула. Трохи посмоктала м'ясо і помітила:
  - Але ми якраз не отримуємо неприємностей, а перемагаємо! Так нема до чого песимізм.
  Альбіна не стала заперечувати:
  - Добре пообідати, погано бути переможеним, ще гірше програти самому собі!
  Дівчата замовкли. Після їжі їх потягнуло на сон... І чомусь пару годин не поспати. Потім уже не буде. У американців літаків багато і вони постійно діставатимуть.
  Відкинувшись у кріслах дівчата швидко, наче по команді занурилися в сон. Їм снилося цікаве... Он вони потрапили до якогось нового світу. Ідуть собі дорогою. Навколо чагарники та джунглі.
  І раптом на зустріч вибігає хлопчисько. Такий білобрисий, м'язистий, в одних шортах. А за ним мчить величезний, мов бик вовк. Дівчина зняли з плечей автомати і лупнули чергами. Вовка пробило. Він упав, захлинувшись у своїй крові. Я рев звіра був такий неймовірно моторошний. Немов лунав із-за замогильної плити і нагадував суміш позивних буйвола та павука.
  Хлопчик зупинився. Він дивився прямо з деяким подивом. На вигляд хлопцеві було тринадцять-чотирнадцять. Дуже миле обличчя з мужнім підборіддям, красиві рельєфні м'язи, прес плиточками. Волосся біле, як сніг, злегка присипане жовтим, а шкіра смаглява від засмаги.
  Дуже миловидний підліток, якого можна повісити на плакат - справжній арієць. Хіба що блакитні очі надто вже добрі. А посмішка перлова. Маргарет і Альбіна підійшли до хлопця, хором запитала:
  - Вітання! Ти хто?
  Хлопчик з посмішкою відповів:
  - Я король Матіуш! Країни рожевих туманів.
  Альбіна хихикнула і помітила:
  - Король... А чому босоногий?
  Хлопчик із зітханням відповів:
  - Я став жертвою перевороту. Маршал Коршунов захопив владу у королівстві. А з мене зірвали королівську сукню, і напівголого скинули на вертольоті в джунглі, що кишать дикими звірами!
  Маргарет хихикнула і простягла руку:
  - Ось як ваша величність... Ну що ж, а ми можемо тобі допомогти?
  Король Матіуш розгублено знизав плечима:
  - Сумніваюсь... Вас тільки двоє, а там ціла армія з гарматами та вертольотами!
  Альбіна, рішуче тупнувши босою ногою, відповіла:
  -Доводилося нам і з арміями боротися! Ні, ми готові битися за справедливу справу!
  Маргарет клацнула пальцями юного короля по носику:
  - Не бійся ми з тобою!
  - Я й не боюся! - Хлопчик гордо розправив свої не надто широкі, з пучками жив плечі. І додав. - Ну, що ж, я думаю, треба йти до моїх підданих, вони підтримають короля.
  Альбіна озирнулася і запитала:
  - А куди йти...
  Маргарет озирнулася... Навколо з них були джунглі. Чимось амазонські, що нагадують. Росли величезні папороті. Багато було дерев із квітами. Бутони були схожі на троянди, і петуньї - відрізняючись яскравими, немов дитячі фломастери квітами. Листя на деревах було велике, складної форми.
  Літали великі, наче альбатроси бабки, пурхали метелики з метровими крилами.
  Альбіна кинула погляд на небо і вигукнула:
  - Та тут три сонця!
  Маргарет підвела голову і проворкувала:
  - Ого! Це що інша планета?
  Хлопчик-король Матіуш здивовано підняв брови:
  - Яка інша планета?
  Маргарет знизала плечима і запитала:
  - Але ж це явно не Земля.
  Хлопчик хихикнув і відповів:
  - То ви з Землі? З цієї суворої планети, де все одно світило!
  Маргарет усміхнулася і перепитала:
  - Ти знаєш землю?
  Юний король кивнув:
  - Звісно! Наша цивілізація родом звідти!
  Альбіна подивилася на хлопця уважніше і вимовила:
  - Ну-так... Ти зовсім як людина, тільки гарна!
  Король Матіуш кивнув світлою головкою:
  - І ви теж дуже гарні! Допоможіть повернути корону, і я зроблю своїми дружинами!
  Дівчата засміялися. Маргарет помітила:
  - А чи не рано тобі одружитися?
  Хлопчик заперечливо мотнув головою:
  - Королі рано одружуються! У мене вже чотири дружини, буде з вами шість, не рахуючи гарему!
  Маргарет засміялася ще голосніше:
  - Так у тебе гарем є! Ну ти даєш!
  Матіуш надувши груди, відповів:
  - А як королю без гарему? Це було б не престижно! Я монарх великої країни, ми вже запустили супутник у космос!
  Альбіна обняла хлопця за плечі і проворкувала:
  - Сладенький ти мій ... Я і зараз не проти, стати твоєю дружиною!
  Юний король поцілував у відповідь дівчину в щоку, потім у губи і проворкував:
  - Від тебе так смачно пахне... Така ти чудова...
  Олег Рибаченко, крім перебування в цьому світі, де рубалися фашисти, ще в іншому світобудові відзначився. Там, де йшла по-справжньому жорстока, і агресивна космічна війна. Там хлопчик теж потрапив у своєрідну колотнечу.
  А що ж доводилося відпрацьовувати безсмертя? Адже даремно нічого не дається. І працюй ти пацан. І будь воістину без смерті та будь-яких крайнощів.
  А друга світова війна у різних всесвітах по-різному. І частіше ще гірше, ніж було в реальній історії, тому що Третій Рейх дуже сильний. І його перемогли буквально дивом.
  Тож Олег Рибаченко у паралельному світі здійснює подвиги.
  Штурм Москви та битва за Ржев тривали. Використовуючи бомбомети і отримує у відповідь удари від радянської реактивної артилерії, ворог просувався. Німці намагалися взяти числом своєї незліченної техніки та бомбардуваннями, а також ракетним залпам.
  Просування відбувалося повільно, випаленою землею. Радянські люди билися наче витязі... Ржев став для фашистів другим Сталінградом. У боях за нього брали участь усі жителі.
  Невелика група піонерів утримувала будинок номер тринадцять на вулиці Леніна. Хлопчики та дівчатка підпускали фашистів ближче і стріляли з гвинтівок прямо в їхні скелі. Або кидали у ворога гранати із саморобною вибухівкою. І тим самим вносили свій внесок у перемогу.
  Ось одинадцятирічний Мишко затих, його голова розбита уламком, ось дівчинка Маша вбита кулею снайпера. Але решта хлопців бореться з не ослаблюваною завзятістю. Пашка, наприклад, кинув, виклавши всі сили вибух пакет, під транспорт, змусивши, перекинуться машину з ворожими піхотинцями. Але наближаються "Штурмтігри" та "Штруммамонти" небезпечна зброя для атак у великих містах. Пашка і з ним ще два хлопчики, ризикуючи життям, тягнуть бочку з сумішшю двох рідких реактивів, що утворюють при злитті потужну вибухівку. Хлопці напівголі так забруднені сажею, що їх на вигорілому фоні майже не видно.
  Пашка тягне насилу. Він дуже худий, схожий на висохлу мумію з ребрами, що випирають слово лозини. Важко тягнути барило, але, на жаль, прості гранати безсилі проти "Штурммамонта" вагою в сто п'ятдесят п'ять тонн, і без бойового комплекту. Дві інші хлопці ще худші. Хоча їм лише по дев'ять років, босі підошви ороговіли настільки, що шарудять щебенем, наче наждачний папір. Якоїсь миті канонада стала тихіше і скрегіт мозолистих ступнів, надривав вухо. Хлопці принципово ходили цілий рік босоніж, і терпіли холоднечу, коли пальці на ногах буквально синіли. Але як не дивно таке екстремальне загартування в спартанському стилі вело до того, що ніхто з хлопчиків і дівчаток не хворів.
  А з огляду на різкий дефіцит ліків та антибіотиків здоров'я вкрай важливе. А дійсно, якщо цілий рік ходити з раннього дитинства в маячку і шортах, то простивати і хворіти на ангіну ти точно не будеш.
  Інша річ, що до голоду відрізали від морозу звикнути не можна. А яке може бути харчування у майже повністю обложеному місті. Де єдина тоненька дорого прострілюється майже наскрізь.
  Пашка отримав кулю з плече, і стиснув зуби, прокусивши губу до крові, щоб не застогнати. Ні, він не принесе фашистам такої радості. Російський воїн від болю не стогне. Хлопчик смикнув діжку, і прокричала на хлопців:
  - Рвіть пазурі, вам ще жити!
  Пацани зрозумівши, що вони вже тут не потрібні, спритно відповзають. У них уже й коліна з локітками ороговіли від повзань по щебеню, і теж шарудять. Добре, що в оглушливому гуркіті це не чути.
  Пашка хреститися і з криком:
  - Служу СРСР!
  Пхає діжку під гусениці "Штурммамонта". Лунає гуркіт і пацана, що вибиває разом з кров'ю, розриває на частини. Але гітлерівська машина не витримує розрив, розколовшись на частини. І летить широкий ствол бомбомета через обвалений шматок стіни.
  Пашка загинув, але його душа кинулася до іншого світобудови. Сам Чорнобог провів хлопчика в інший всесвіт. Є таке велетенське кільце Рододавця, туди переселяються душі померлих. І ці всесвіти вже не входять до системи Гіпервеєра, а є самостійною системою. Особистість людини зберігається і пам'ять теж, і далі він свій життєвий опеньків може застосувати в наступному світобудові, де живуть інші померлі поки що тільки один раз. У разі повторної загибелі тіла душа перенесеться до наступного всесвіту, і людина житиме втретє... Якщо вона знову загине, то перенесення відбудеться в четвертий. Бо Бог і Надбог Богів Батько великий над незліченною безліччю світобудов. І не буде кінця мандрівкам душі, поки людина не розвине до такого рівня, що сама стане Богом-деміургом.
  Така, ось гіпереволюція духу. І люди поки що знаходяться на найнижчому щаблі біля самого підніжжя престолу, що веде до всемогутності та задоволення всіх бажань. Рано чи пізно кожна людина досягне своєї мети, пройшовши через безліч народжень і смертей і накопичивши досвід. На жаль, надії тих, особливо ченців та мучеників, що постраждавши у цьому житті, вони отримають рай, сповнений солодких фруктів та ароматних квітів марні. Тому Безкінечний у своїй Гіпервсемогутності Надтворець приготував для людей щось краще, ніж просто рай. Принаймні для діяльних особин. А ті, хто слабкий і менш енергійний, можуть розраховувати виконання більш скромної мрії. Зустріти своїх рідних та близьких, які були дорогими на Землі, або в інших світах. І жити з ними щасливо у доброму світі: без воєн, голоду, хвороб, старості та інших напастей. Тільки до подібного раю доведеться крокувати жодне життя і жодне втілення.
  І що насправді людина після серії перероджень у руках, під контролем може бути така сила, що вона вже сама зможе вибирати собі форму щастя. Або діяльного та насолоди у відносному спокої. А так може бути навіть магометанський рай з гаремом, наїдками та танцівницями може так набриднути, що людина обере собі куди діяльніше простіше!
  Бо заклав Бог Вічність у їхні серця! І став чоловік душею живою, і йде тіло на порох (в елементи землі!) з якого було створено, а дух до Бога який дав його! Дух людських - це подих Бога Богів Рододавця. І душа безсмертна, бо у ній частка Всевишнього Творця світобудов. І ми не просто глина. Ми онуки Богів-деміургів та їхні родичі, а не просто творіння. І заклав Господь вічність у їхніх серцях. Тому що Всемогутній Надбог Рододавець є вічністю. І в кожній людині частка Гіпервсемогутнього Божества, яку слід розвивати в собі, у тому числі навчившись переносити страждання, біль, смерть і чинити подвиги.
  Хлопчик-піонер загинув, щоб втілитись у принци у новому всесвіті.
  Чорнобог показав дівчатам-рейнджерам і це... Адже це рідкісне видовище того світла, що відбувається потім у Нескінченному царстві мертвих.
  Пашка прокинувся в новому тілі... Останнє, що пам'ятав хлопчик років одинадцяти, це був сильний, рвучий жили, м'язи, кістляве тіло біль, а потім легкість і блаженство. І миттєво спливла з-під босих хлоп'ячих ніг земля, яка перетворилася на маленьку сріблясту монетку і зникла за сяйвом найяскравіших зірок. А потім заграла симфонія, щось неймовірно величне.
  А зараз вона знову в тілі, сповнена сил, бадьорості зі здорового апетиту. Пашка, як і раніше, хлопчик, але вже не худий, табірного вигляду як раніше, а мускулистий, міцний, а засмага на шкірі не зовсім людська, темно-золотава. Хлопчику помацав своє обличчя, немає ніби цілком людське, з гладкою і чистою шкірою, а на голові волосся - на дотик ніжне і шовковисте. Тільки ось на зап'ястях якісь дивні браслети.
  Пацан ткнув у дорогоцінний камінь, і спалахнула голограма. З'явилося тривимірне в кольорі зображення неймовірно красивої дівчини. Її сріблястий голосочок переливисто прочирикав:
  - О, ваша високість! Ваше народження відбулося і тому підводу у королівстві пройде свято!
  І практичні відразу після її слів у тронному залі, де знаходився новонароджений хлопчик-покійник, запалали яскраві барвисті вогники і забили снопи прожекторів. Пашка виявився раптом винесений, ніби хвилею на величезний стадіон, де його з тріумфування зустрів строкатий натовп. Хлопчик дивився навколо себе і плескав очима. У велетенському тронному залі, стояли, і статуї і крутилися вгорі, дуже химерної та барвистої форми люстри. І били різнокольорові струмені фонтанів.
  І взагалі сам палац був і футуристичним і давнім одночасно.
  Переважна більшість публіки складали прекрасні юнаки та дівчата, причому дівчат було втричі більше. Крім них була присутня невелика кількість істот двох видів. Дуже великі за два метри на зріст схожі на горил, тільки з вухами як крила кажанів тварюки сизого та коричневого кольору. І трохи менший за помаранчевий і жовтий колір особини схожі на лисиць, але з було мало.
  Крім них у залі ще крутилися механічні чоловічки, що на коліщатках розносять царську їжу та розкішні в барвистих обгортках напої.
  Пашка звернув увагу, що людей похилого віку в залі практично не було, а так що істоти хоч і схожі на людей, але якісь надто вже яскраві золотистою шкірою, а волосся, наче квіткові пелюстки. Красива публіка, але надто. Та й вуха у них, не зовсім людські на розрізаний навпіл бутон троянди схожі.
  Де це він? Можливо рай? Останнім часом Православ'я та піонерія зблизилися, і священики обіцяють тим, хто загинув за Вітчизну щедрий рай.
  Може попи і, не брешуть? Він зараз уже не босоногий, забруднений сажею і весь подряпаний у битвах за Ржев хлопчисько. Ні, перед ними стоїть принц. Теж ще хлопчик, але в блискучий червоних чоботях прикрашених дорогоцінними каміннями, в дуже розкішному, хоч і дещо старомодному костюмі. На поясі сяє шпага, з рясно прикрашеним самоцвітами ефесом. Навіть дивно: роботи, телебачення та одночасно замковий антураж.
  Одягнена, щоправда, публіка теж свого образно. Юнаки середньовічних камзолах і в розкішних чоботях, а дівчата в кришталевих черевичках на високих підборах, і прозорих сукнях, що не приховують краси тіла.
  Перед принцем вибігли двоє дівчат, мабуть, служниці: так вони були босоногими в коротких білих суконях, і голим тросом, що ледве прикривав пишні груди тонкою смужкою блискучої тканини. Вони рясно розсипали рожеві пелюстки під підбори нового свіжого народженого принца.
  Пашка тепер царствена особа, а був голодним, худорлявим, безбожно забруднився піонером. І почуття гордості наповнює його душу. Чесне піонерське - є виявляється справедливість.
  Дівчина в царських шатах і юнак років двадцяти і більше схожий на людину з'явилися на променистому престолі. Вони вітали Пашку, той віддав їм піонерський салют.
  Юнак був у короні і урочистим тоном промовив:
  - Ти той загиблий героїчним чином витязь, якого Боги визначили бути моїм спадкоємцем та правою рукою!
  Пашка на це скромно відповів:
  - Не знаю вашої величності. Сотні та тисячі радянських людей впали не менш героїчно, ніж я! І вони я думаю, заслуговують не меншою мірою на нагороду на небесах!
  Король цього світу важливим тоном промовив:
  - Тут ми всі прожили одне життя і отримали інше. Не завжди винагорода буває справедливою. Я теж був не з кращих офіцерів царської армії, а отримав титул короля. А ось одна з босоногих дівчат - це сам батько Махна!
  Дівчина-служниця за таких слів огризнулася і випалила:
  -Натомість пізнала задоволення недоступні вам чоловікам!
  Король жорстко відповів:
  - Тобі рабиня Махна не дали слова! Прив'яжіть її до стовпа гобліни, щоб вона отримала свою порцію батогів.
  Дівчина схопили горили з перетинчастими в п'ять фаланг вухами і потягли до стовпа. Дівча безуспішно пробувала пручатися, але її жорстко обігріли батогом по стегнах. Після чого вона вкусила гобліна за лапу, але отримала тичок кулаком у підборіддя і обвисла, знепритомнівши.
  Король задоволений, а Пашці не зовсім. Погано коли б'ю жінку, навіть якщо це сам кривавий деспот і бандит Махна. Любить часом доля пожартувати з людини. Або точніше Боги-деміурги. Мерзотники отримують часом посмертну відплату, але не завжди прямо. Хто може втілитися в каліку, хто в раба чи рабиню. Але й сам його Величність не ангел, а офіцер-гуляка Швіндер. Не гірше за інших офіцерів, але й не краще. А пощастило, як у пісні Висоцького дорости до монарха вже в другому житті. Щоправда, не одразу, а коли вбили колишнього короля. Ось з'явилися раніше спілі здібності.
  Пашка дивився і мовчав. Він уже почував себе не зовсім щасливим. А не надто приємний голос монарха оголосив:
  - А цей тобі доведеться взяти участь у традиційному при коронації принців ритуалі! Наразі відбудеться покарання великого, особливо небезпечного злочинця попереднього життя! Бо я вважаю, що гріхи мають отримати відплату!
  Почувся скрегіт, і підлога перед троном стала розсуватися. Звук був м'який, роботи змітали пил, і піднімався в небо стрижень. З'явилося щось схоже на сталевий турнік. Тільки за руки був, закував до товстої перекладини хлопчик, а до його ніг прикута штанга. Руки були вивернуті з мускулистих плечей і, було видно, що вантаж завдавав пацану моторошний біль.
  Зоя та Вікторія одразу ж впізнали в цьому рельєфному м'язах хлопчині Олега Рибаченка, і з виттям звернулися до Чорнобога:
  - Що ви робите темнішим?
  Король Гіпервселенського зла м'яко відповів:
  - З вини цього хлопчика, ви не можете продовжити воювати у цьому всесвіті та забезпечити перемогу СРСР! - Око Чорнобога стало суворіше. - Погодьтеся, це досить серйозний злочин, що за нього і зварити живемо в олії мало!
  Зоя благаючим тоном вимовила:
  - Але ж це мимовільний гріх найбільший!
  Чорнобог молодецьким тоном відповів:
  - За ненароком б'ють відчайдушно! Повірте, з цим пацаном надійшли ще дуже м'яко!
  Гобліни встали з обох боків прив'язаного Олега. Хлопчик був зовсім голий і м'язи здулися від ваги прикутої до ніг штанги. Пашка засумнівавшись, запитав:
  - А в чому його провина?
  Король гордовито відповів:
  - У тому, що через нього Радянська Росія втратила свій шанс на порятунок!
  Пашка тихо запитав у Олега Рибаченка:
  - Це правда!
  Розривається дибкою на частини хлопчика проскрежетал зубами:
  - Так! Я винен!
  Наслідував лаконічний наказ монарха:
  - Бити!
  І гобліни з усього розмаху врізали ланцюгами по голій спині пацана. Шкіра лопнула, і обличчя Олега Рибаченка залилося червоним кольором. Але хлопчик, стиснувши щелепу і здригнувшись, витримав і не вирвав крик. А гобліни продовжили з холодною люттю полку. Вони лупили з усього розмаху, і впевнено розсікали у пацана шкуру.
  Пашка віддав належне, незважаючи на дикий біль, Олег Рибаченко не кричав, а лише тяжко дихав. Хоча катування посилювалося. Ланцюги на пластиковій рукояті стали нагріватися і червоніти. Так що тепер кожен новий удар не тільки розсікав шкіру, але й печив її в місці м'ясом.
  По приміщенню рознісся сильний запах смаженого м'яса. Біль був жахливий. У Олега вилазили очі з орбіт, а обличчя стало синім, з горла текла кров, але все одно титанічним зусиллям волі він стримував готовий вирватися з горлянки рев. Відчувалося, що цей хлопчик пройшов жорстоку. школу, зокрема й у світі зоряних, космічних війн. Олег уявляв собі, що його хльощу віником у жаркій лазні і ставало набагато легше.
  Розпечені до білого ланцюга лупили і обпалили Рибаченка від шиї до самих п'ят, по яких з відмашкою врізали гобліни, але обпалений і поранений пацан все ніяк не хотів втрачати свідомість. Пашка дивився на це як заворожений. Йому було шкода однолітка, майже ровесника, але з іншого боку з його вини СРСР, який і так ледве тримався, опинився на краю загибелі. Чи можна подібне реально прощати? Адже й сам Сталін закликав виявляти безжалісність до ворогів. Тим більше, що пацан дуже мускулистий і зовсім не виснажений, хоча не має краплі зайвого жиру.
  Значить, не пізнав справжнього голоду, і це теж не викликає співчуття...
  Раптово вибуваючи барабанні перетинки з орбіт гуркіт потряс палац. Стіна звалилася, і вибухова хвиля, що пройшла, розкидала, немов порожні пляшки людей, підкинула торнадо трон... Все сталося немовби при сильному землетрусі, в ураганному темпі. І за мить з'явилися громили. Дуже схожі на гобліни, тільки не голі в шерсті, а мундирах.
  Турник від струсу впав і поперечина зламалася. Звірячи надлишковий і вкритий опіками Рибаченко Олег впав на Пашку. Всі його хлопчаки-раба, що впав на принца, спина і груди, були спалені і розбиті. Проте пацан ще тримався за свідомість і шепнув піонеру:
  - Ось у цьому наш шанс!
  І витяг з-за пояса Пашки посипаний алмазами пістолет. Пальнул один раз собі наручники. Ті лопнули, потім послідували два постріли по кайданах сковуючі ноги. Незважаючи на всю силу мук, Олег Рибаченко зберіг здатність рухатися, а його ментальне сприйняття виявилося сильним як ніколи. У принца поясі висів одні з найдосконаліших чарівників королівства.
  А гобліни, що увірвалися, своїх почуттів і звіриних інстинктів не приховували. Вони прагнули знищити якомога більше живих істот і палили абияк.
  Олег Рибаченко ледве встиг відштовхнути Пашку і на тому місці, де щойно лежав хлопчик-принц, залишилася лише вирва шириною півметра і глибиною метра, а її краї димилися і іскрилися. Сам Рибаченко-молодший відкрив упевнений вогонь по супротивнику. Перший п'ять гоблінів-загарбників виявилися зрізані першою чергою.
  Пацан перевернувся і підхопив ногами вражений королем чарівник, так прямо босими пальцями натиснув на кнопки. У космічних світах Олег Рибаченко вже мав справу зі подібними видами озброєння і тому діяв дуже впевнено. Ще десяток гоблінів спрямувало свої душі до захмарних світів від стрілянини хлопця з рук і з ніг.
  І взагалі спалахувала не жартівлива битва. Готові були бити значні сили. Коли зчепилися між собою колишні люди... Тільки в інших тілах.
  Олег, стріляючи і ухиляючись від гвоздодерів супротивника, подумав: а хто ці гобліни? Вони люди і якщо та які злочини вчинили на планеті Земля? Гобліни зазвичай у казках служили позначення зла і чогось тупого.
  Пацан-рейнджер підібрав і втрачений убитим ельфів, в якого втілилася людина лучемет. І тепер почав стріляти з обох рук.
  Досвідчений Пашка вийняв з-за пояса інший чарівник і почав курити в нових і нових вбігаючих і атакуючих агресорів.
  Ось з'явилася величезна, немов лінкор літаюча тарілка і з неї вискакували все нові гобліни і лисиці, що рідко зустрічаються між ними. Втім, крилеухі( гобліни) що належали королівству ельфів не соромлячись вели у відповідь у своїх родичів пальбу. Отже обмін ударами йшов на повний розмах.
  Олег Рибаченко, зараз був в ударі. Він давав черги з волшебластеров, укладаючи шеренгу за шеренгою чудовиськів, що набираються. Одні гобліни від вражаючих уколів магоплазми обвугливались, інші, потрапивши під гравіовипромінювач, пускали зелені і сині фонтанчики крові. Але від цього ставало ще тільки спекотніше, і насувалися страшні крилаті кинджали.
  По них у свою чергу лупили зенітки з палацу. Усі небеса пофарбувалися до різі в очних яблуках пишним феєрверком.
  Олег Рибаченко агресивно висловився:
  Грішний чоловік своє отримає,
  Буде, як павук горіти у вогні,
  Адже це повір важкий випадок -
  Грішник поклонявся Сатані!
  Втім, поняття Сатани та Чорнобога зовсім не тотожне. Сатана це бунтівний янгол - творіння, Чорнобог вічно існуюча іпостась Рододавця. І в цьому полягає колосальна між ними різниця. Тим , що Чорнобог це Син і Частина Роду, а зовсім не його ворог! Слово Сатана так і перекладається супротивником.
  Пашка влучив у гобліна. Від того залишилися лише волохаті нижні кінцівки. І взагалі ельфи вели вогонь значно ефективніше. А хто такий крильох? Горила і є!
  Пашка ледве уникнув поразки, але зумів відскочити, хіба відчувши плечима жар. Дещо обвуглилося дороге сукно камзола.
  Втілений у дівчину, Батька Махно теж бореться, і палить дуже влучно. Все ж таки недарма він вважається лихим отаманом. Як співається у пісні. Завжди ми з вами разом тиснули басурман, і вів хохлів та росіян - єдиний отаман. Але після з отаманами трохи не пощастило! Але єдині будемо ми - всім чортам на зло!
  Олег Рибаченко викосив чергою сотню гоблінів, видав:
  -На війні все дозволено, і все належить, тому, хто будь-кого може укласти!
  Пашка з цим погодився і почав курити ще частіше і, намагаючись виявляти схожу з цим понівеченим, але не зламаним хлопцем, влучність.
  Ельфи поступово консолідувалися, і підтягували резерви. Бій розгорнувся по все зруйнованому та обвугленому палацу.
  І знову з'явилася картина битв за Ржев. Перетворене на купу руїн місто не здавалося. Наташка, дівчина-комсомолка, затиснувши в руках автомат, палила по фрицях. Красива дівчина, була сильно забруднена і худа: шкіра та кістки. Але обличчя з мужнім підборіддям та великими синіми очима зберегло миловидність. Наталія вже не раз була поранена, але переносила "дряпання" на ногах. Її ситцева сукня не раз підірвана і спішно зашита виглядала, наче лахміття у жебраків. Додавали подібності з рушницею і босі, все в саднах і забитих місцях, хоча гарної, гармонійної форми ноги войовниці-комсомолки, і полотняна сумка, де дівчина ховала гранати із запальною сумішшю.
  Наташка дала чергу, розрядивши черговий ріжок. Це тільки в кіно, є такі супермени, що однією чергою зрізають десяток солдатів. У реальному бою, дай Боже, щоб із сотні куль було б хоч одне точне влучення. Хлопчик-термінатор Оле Рибаченко та дівчата-рейнджери у цьому випадку казковий виняток.
  Але ось Наталя припала до обваленої стіни і обережно виглядає з-за купи розбитої цегли. У місті стільки завалів та барикад, що гітлерівці не можуть використати свої сильні танки для прориву, і змушені втягуватися у невигідний для себе піхотний бій невеликими групами.
  Стоїть спека і майже всі войовниці з жіночого батальйону борються босоніж, і брудні немов свині. Але митися ніколи, а бруд допомагає маскуватися в обвугленому і палаючому Ржеві, а значить і виживати. Все ж таки лише в 1 січня 1943 року, союзники Третього Рейху виявилися відключені. І німці були змушені залишити цей легендарний виступ. Як це сильно допомогло Червоній армії у битвах за Москву.
  Наталя знає це не гірше за інших. І тому співає пісеньку, щоб підняти всім іншим войовницям багато хто, з яких мучаться від важких поранень настрій;
  
  Світ сповнений боротьби та страждань,
  Так уже повелося із зародження століть,
  Коли Авель упав і піднявся Каїн,
  Лиходій видобуває армади вінків!
  
  Така потреба пристала людині,
  Щоб довгі роки жорстоко сумувати...
  І так повелося до кінця віку,
  Що хоробрим у нагороду лише ланцюги та жердина!
  
  Але мужності вірте, солдатів не покине,
  Не видасть Всевишній нас Рід -
  Як священні російські книги,
  Сварог Всемогутній на Землю прийде!
  
  Настане епоха - де люди щасливі,
  Де немає страждань і з верхом сума!
  
  Де вічно у меді будуть фініки, сливи-
  А кожен отримає нагороду з розуму!
  
  Народ нашої, милої безкрайньої Росії,
  Я наказую, як вінок у літній день розквітне...
  І стане тоді людство сильним,
  Відправимо до зірок далеким похід!
  
  Залишитися не можна на Землі колиски,
  Нас тягне магнітом і космос...
  Недарма звіряючи креслення, ми сумували.
  І виставимо жорстко фортуні розрахунок!
  
  Наскільки прекрасне вчення Рідне,
  Що дав нам Всевишній через свої знання...
  І Батьківщини нашої золоте кільце,
  Окови ти злість, потреби розірви!
  
  Вітчизна побудує мрію комунізму,
  У ній буде безкоштовно все - жадібність піде!
  Для далеких квазарів дорога туризму,
  І до синьої зірки для дітей прогулянка-політ!
  Відспівавши свою порцію віршів, Наташка жбурнула запальну суміш у Бойову машину піхоти, що намагалася підібратися до неї. І німецький транспорт капітально спалахнув, став виторгувати клуби чорного, рваного полум'я. Дівчині пощастило, що кришка люка виявилася відкритою. І фриці, які теж знемагали від спеки, виявили слабкість. А велика запальна пляшка їх і огорнула.
  Детонації не сталося, оскільки самі ящики мали захист, але стрічка снарядів, заряджена в гармату, переклинилася і почала агресивно рватися. І з люка вилетів розірваний труп гаупмана СС.
  Але ще один БМП вліпив з великокаліберних кулеметів. Дівчина-комсомолка встигла відскочити, але зате потрапило в її подругу, і п'ятирічного хлопчика Колю. Бідолашна дитина, що він робив у цій лайці? Допомагав усіма силами дорослим, намагався привести разом із усіма Червону Армію до перемоги! А зараз куля-дура розкроїла його світлу голівку.
  Єдина втіха він не встиг зазнати болю.
  А ось Катерина Ярова вмирала куди болючіше. Їй кулі великого калібру розірвали груди та спину. І ти гинеш від оглушальних фаз страждання. Тебе наче обвили дві змії. Одна розпечена як вогонь, друга холодніша за смертельну кригу. І вони душать дівчисько в пекельних конвульсіях. Катерина стогнала, і страждала. Її голі, запорошені, в плямах крові ніжки судорожно смикали, а босі пальці підкидали щебеню з обвугленим напалмом.
  Наташа підповзла до подруги і шепнула їй:
  - Тримайся! Незабаром буде інша! Набагато найкраще життя!
  Тут дівчина на мить уявила комунізм. Царство де є абсолютно все. І всі мрії здійснюються як у казці. І вона могла там зустріти своїх загиблих під бомбами батьків. Але, на жаль, казка брехня...
  На брудну та сіру від пилу гриву Наташі сиплеться відбитий пострілами великокаліберного кулемета щебінь. Жахливо, і моторошно. Але дівчина не все одно шепоче:
  
  - Вірю! Сподіваюся! Люблю!
  І войовниця раптом різко схоплюється і кидає пляшку із запалювальною сумішшю, вклавши у цей порив усю свою ненависть. Бутель долітає до БМП і розбивається на ній. Але коли люк закритий, горітиме машина всередині чи ні тут шанси спірні. Кулеметна черга летить із запізненням, і Наталя встигає шмякнутися об землю і припасти в розколоті бетони. А на її подряпану майже голу спину сиплеться різне сміття.
  Раптом чується гуркіт, і кулеметні постріли замовкають. Це піонер Лєшка зумів підібратися з установкою "Стріла" - щось на кшталт удосконаленого радянським конструкторами фаустпатрона. Одноразова зброя, але досить ефективна. І озброєний двома авіагарматами та чотирма кулеметами великого калібру фашистський транспорт розламаний. А піонер хоч і малий на зріст, але стрибок, і може тягнути на собі "Стрілу"-2. Ось зараз він повертається назад за новою, такою простою, безвідкатною зброєю, яку цілком можливо виробляти кустарним способом.
  А у світі Другої світової війни відбувалися круті події.
  Джейн, Грінгета, Маланья та новачок Матільда брали участь у висадці на Кубу. Дівчата їхали танком "Герінг"-4. Це нова машина, створена з урахуванням еволюції "Черчіллей". Цей танк трохи полегшили, щоб підняти ходові якості. Вийшла машина вагою в п'ятдесят сім тонн з 88-міліметровою гарматою та з бронею 152-міліметра під нахилом лоба, і 102 - міліметрів під нахилами броня та корми. У захисті та озброєнні цей танк поступався Е-50, зате мав двигун із форсивом до 1200 кінських сил. Газотурбінних поки що на всі машини не вистачало. Все одно танк вийшов непоганий. За рівнем захисту він у лоб не поступався Тигр-2, а в борт навіть перевершував.
  Якість цементованої броні - відмінна. Хоча танк сам собою недосконалий. Але маючи вагу "Тигра", має найкращий захист. І принаймні з гарною швидкістю.
  Джейн насвистує пісеньку.
  Грінгета тисне своїми голими ногами на педалі. Малання зауважує:
  - Кубинці, схоже, зовсім не хочуть воювати проти нас!
  Грінгета хихикнув, відповіла:
  - Швидше, навіть вони вважають нас за своїх визволителів. А що для Куби? Скоріше на неї дивляться, як на окупантів.
  Джейн простягла свої босі, витончені ноги. Танк мав великі нахили бортів, що створювало деякі проблеми в роботі екіпажу, зате піднімало живучість машини. Лобова броня під кутом 45 градусів, що дає великий рикошет. Зараз проти них як вийшло два "першінги". Вони відчинили вогонь.
  Ґрінгета вперлася голими, засмаглими ногами в метал, і навела зброю.
  Один з американських снарядів потрапив у лоб танка. Це не смертельно, подарунок смерті пішов у рикошет.
  Грінґета вистрілила, цілячи в лоб вежі. У "Першингу" лобова броня за товщиною така, як у "Герінга-4", а кут раціонального нахилу навіть менший. Так що сильніша 88-міліметрова зброя пробиває метал.
  Грінгета вимовляє, облизуючи губи:
  - А снами дізнатися - хто міг потягатися ... Що школяру битися з опорною шпаною!
  "Першинг" спалахнув. Почав рватися бойовий комплект. Потім гримнуло, остаточно відірвавши вежу.
  Грінгета перевела зброю на інший танк. Її зовсім не бентежило, що її машина рухається і доводиться палити на ходу. У войовниці вже чималий досвід. Попадала у тридцятьчетвірки. А у них вежі менші, ніж у "Першингів".
  Сільська дівчина промуркотіла:
  - Я найкрасивіша і найсильніша!
  Вона вже мала досвід. Крім того, "Першинги" стоять нерухомо, а значить, у них куди легше потрапити. Пробита башта обсипається наче скло.
  Маланья вимовляє з наспівом:
  - Розлетиться на уламки - ти спробуй їх знайди!
  Матильда сказала:
  - Тільки небо, лише вітер, тільки радість попереду!
  "Першинги" знищені, і німецький танк знову мчить у бій. Войовниці навіть співають.
  Ось попереду батарея... Розвертають свій танк, щоби прийняти снаряди в лоб і стріляють.
  Грінгета вимовляє, шльопавши, босими, витонченими ніжками по броні:
  - Я б'ю лише раз... Така смілива!
  Малання додає:
  - І вміла! Навідниця вищий клас!
  Грінгета додає:
  - Не в брову, а одразу в око!
  І відкриває вогонь на поразку. Вона не боїться ворожих гармат. Стріляє напрочуд влучно. Загалом ця четвірка чудова. Дівчата з Британії, що тепер стала частиною Третього Рейху з досить умовною автономією.
  Тепер триває завоювання Куби. Дуже точні постріли Грінгети змушують замовкнути одну зброю за іншою. Батарея відчайдушно плюється, але виверження гармат поступово згасає.
  Джейн своєю босою ногою гладить Грінгету по світлій голівці і вимовляє:
  - Ось і треба тримати!
  І дочка лорда хихикає. Її голій підошві дуже лоскітно, і напрочуд приємно від подібних дотиків. Немов по волокнистому полотну проходиш. А п'ята у дівчини така, кругленька і спокуслива.
  Грінгета лоскоче підошву своїм вказівним пальцем, і ласкаво вимовляє:
  - Ти дуже гарне право... Але не відволікай мене будь-ласка від стрілянини.
  Джейн сміється у відповідь. І грайливо цвірінькає:
  - А ти мені подобаєшся, подобаєшся, подобаєшся і, для мене на світі друга більше немає!
  Грінґета зітхнувши відповіла:
  - Я люблю хлопців... Хоча ти звичайно ж принадність. Цікаво як виглядав би твій син?
  Джейн з усмішкою гарпії відповіла:
  - Думаю, він був би дуже гарним і, ти б його полюбила!
  Грінгета покрутила стегнами, вона уявила собі, ніби до неї входить могутній чоловік, з великою гідністю. Яка це насолода. Як приємно відчувати тяжкість Геракла, чи ще краще самій скакати на ньому. Ех дочекатися паузи в боях і підскочити до чоловіків. Краще з СС, то хлопці великі.
  Джейн теж мріяла про ласка. З чоловіком, або з гарною дівчиною чи не все одно. І те, й інше по-своєму приємно. Ось цього багато хто не розуміє. Як це можна любити і тих, і тих. Втім, Джейн звичайно не з тих жінок, які звуть повіями. Вона обожнюєш ласки та дотику сильних тіл до себе.
  Але батарея розгромлена. Танки Третього Рейху рвуться вперед. Початківець Матільда зі здивуванням у голосі вимовляє:
  - А війна легша, ніж я думала... А ще боялася!
  Малання зі смішком помітила:
  - Найважче це іде бій, а тобі треба сходити по-великому... Ось це справді проблема.
  Матильда, яка не встигла ще звикнути до грубого солдатського гумору, гаркнула:
  - Чи не здається вам, що це надто вже пішло?
  У відповідь заспівала Грінгета:
  - Ми будуємо новий світ і заперечуємо минуле... Зводячи на трон безглузде та вульгарне!
  Матильда зраділо зауважила:
  - Це вірно помічено... Ну хто такий Гітлер? Син п'яниці та селянки, а ми змушені йому підкорятися!
  Джейн вважала за потрібне нагадати:
  - Чингісхан теж був у молодості рабом, і не вмів читати та писати, а скільки завоював... Іноді фортуна любить пожартувати!
  Матильда зітхнувши нагадала:
  - Раніше я вірила в Бога... А тепер у мене зникло будь-яке бажання вірити в нього. Якщо Бог припускає подібне, то який він тоді Бог?
  Грінгета висловила припущення:
  - Може Бог їсти, але я є злим? - Дівчина-селянка потерла босими пальцями ноги собі кінчик носа. - Дивлячись на наш світ, у це можна легко повірити. Що верховодить над нами щось зле та жорстоке!
  Матильда відповідно кивнула і нагадала:
  - Найуспішніші полководці: Чингісхан, Тамерлан, Гітлер - були найжорстокішими. У цьому полягає певний феномен!
  Грінґета помітила:
  - Народ це маса, а з масою треба поводитися як із жінкою, а жінка охоче підкоряється силі. Жорстоко і справді найбільш ефективно!
  Джейн теж вважала за потрібне нагадати:
  - Найжорстокіший турецький султан, і був найлютішим правителем і успішним завойовником. Османська імперія розмірами не поступалася Римською і відрізнялася кровожерністю.
  Малання стукнула босою ніжкою по броні, і гарчала:
  - Жорстокість, жорстокість і ще раз жорстокість - цементуюча нація!
  Грінгета хихикнула і проворкувала:
  - Ми битимемося на землі, на небі навіть у вересні... Та смішно!
  Кубинські частини не чинили опір і здавалися. А американців по дорозі траплялося небагато.
  Дівчата трохи в танку розговорилися.
  Матильда з сумним виглядом нагадала:
  - У першу світову війну ми перемогли німців. А зараз терпимо поразку за поразкою.
  Малання поправила Матильду:
  - Вже не ми терпимо, а американці.
  Грінгета хихикнув, додала:
  - А хто такі американці - наша колишня колонія!
  Джейн засміялася і помітила:
  - Але дуже сильна колонія, яка змогла відокремитися від імперії. Шкода, звичайно, але після світової війни, формально здобувши перемогу, Британський лев не став сильнішим. Німеччина ще до першої світової переживала бурхливе промислове зростання. А Гітлер об'єднав силу капіталізму із силою тоталітарної фашистської держави. І це дало результат!
  Грінгета філософськи помітила:
  - Демократія програла тоталітарній диктатурі!
  Джейн уточнила:
  - Не лише тоталітарній, а ще й популярній диктатурі. Гітлер зумів домогтися реальної підтримки як справами, так і пропагандою. Ми ж, звичайно, не досягли такого рівня згуртування та єднання нації, як німці. І, зрештою, не змогли утримати колонії, особливо коли Сталін нас зрадив.
  Малання припустила:
  - Для Черчілля найкращий результат, точніше найраціональніше рішення було б піти на мир із Третім Рейхом ще в липні сорокового року. У цьому випадку ми б зберегли всі колонії і сотні тисяч життів. А продовження війни було безумством.
  Джейн раціонально внесла уточнення:
  - Безумством за будь-якого розкладу! Якби СРСР сам вступив у війну, то успіх росіян створював у Європі червону імперію і смертельну загрозу Британії. Зрозуміло, що комуністи не зупинилися б на досягнутому. - Дівчина помацала себе за груди, і потерла босою п'ятою об свій прес, який став різкішим від тренувань і продовжила лікнеп. - Сталін та його комунізм схильні до відвертого світового панування. І напали зміцнившись на нас. А якби б переміг Гітлер, то у Третього Рейху з'явилися б ресурси для війни з нами. Так чи інакше, воювати було безглуздо.
  Можливо, німці після світу взагалі стали б перетравлювати захоплене раніше, і нікуди не пішли б. А Черчілль вчинив як відвертий ідіот!
  Матильда сильно стукнула голою ніжкою по броні, проричавши:
  - Черчілль справді ідіот! І добре, що він не встиг утекти до Канади. Нехай мучиться у в'язниці!
  Джейн люто блиснула очима:
  - Та хай помучиться! Він усю Британію підставив!
  Малання після невеликої паузи помітила:
  - Хоча мир із Німеччиною теж міг створити деякі проблеми. Отримавши ресурси французьких та голландських колоній та промисловий потенціал Європи, німці мали всі шанси задавити нашу економіку. Хоча це ще довгострокова перспектива. Втім, Третій Рейх і без війни швидко розвивався, і його потенціал стрімко зростав.
  Джейн із невеселою усмішкою кивнула:
  - Жорсткий німецький режим. Втілений порядок... Тоталітарна безжалісна держава. Воно без зайвої демократії, дає чудеса! І в економіці також!
  Малання на це заперечила:
  - Наша найдавніша демократія не заважала країні розвиватися та стати великою. Ми мали з колоніями території більше, ніж імперія Чингісхана. І при цьому парламент діє не одне століття, видаючи закони замість короля.
  Джейн хихикнув, помітила:
  - А фюрер надав собі право видавати закони! Він у них наче імператор!
  Малання поправила подругу:
  - Тепер і у нас! І ми під фюрером!
  Дівчата засмутилися ... Джейн постаралася уявити собі, що було б укласти Черчілль з Гітлером світ у липні 1940 року. Німеччина погоджується на недоторканність Британської імперії, і навіть вимагає повернення своїх колишніх колоній. Єдина умова - це оренда алмазних копій у Намібії. Ну, це для англійців не так уже й принизливо. Зате, що вже німці захопили, стає їх по праву. Володіння Французів в Африці та Індокитаї практично вся континентальна Європа входить у сферу впливу Третього Рейху. І голландські колонії також. Гітлер отримав цілком достатньо, щоб не воювати далі, а перетравлювати свої володіння. У нього тепер колоній майже як у Британії. А загальний рівень розвитку економіки навіть вищий. Німеччина другою місці, першому очевидно США. А СРСР завдяки жорстокій сталінській індустріалізації вийшов на третє місце у світі. Військовий потенціал Російської імперії зростав. Слід зазначити, що Сталін розширив територію з допомогою земель заході, і тепер його населення наближалося до двоустам мільйонам.
  Гітлер, у якого тепер були розв'язані руки, стояв перед вибором: почати війну в сорок першому році: щоб не дати російським підготуватися. Відкласти напад на СРСР і краще підготуватись самому. Тут, звичайно, у фриців був вибір. Багато чого залежало від роботи розвідок. Сталіну повідомляли дані, що завищують німецький потенціал. А Гітлер мав применшене уявлення про сили Росії.
  Але було очевидно: Сталін переозброює армію. З'явилися танки серії КВ та Т-34, яким могли стати масовими. Виробляються серійно нові літаки, що майже не поступаються німецьким моделям. Розрахунок та чисельність піхоти, за рахунок загальної військової повинності.
  Німеччина теж переозброїла танки Т-3 більш потужну гармату. Збільшила випуск Ю-88, запустила з серію нові моделі МЕ-109 Ф. У авіації СРСР, перевершує числом, але поступається якістю. У танках у російських дві тисячі машин сильніші за німецькі, а решта легкі, але частина спритніша буде. Теж сильніший противник. І піхоти добрати Сталін може. Реально СРСР за потенціалом не поступається Вермахту, а танках навіть сильніше. Піхоти у німців більше, лише за рахунок мобілізації. Якщо СРСР мобілізує війська, буде більше в нього.
  Знай, Гітлер істину, тричі подумав би - чи варто починати? Чи може краще німцям перевести економіку на військові рейки і використати потенціал окупованих країн, отримати над ворогом перевагу? Особливо у танках?
  Фюрер, маючи території з урахуванням колоній не менше СРСР і в теплому кліматі, а населення навіть більше, якщо вважати, кого він окупував.
  Був вибір - готується. Формувати дивізії із іноземців. Ставити до верстатів негрів та європейців.
  Ну, якби Гітлер був мудрим політиком з гарною розвідкою, то він би постарався, максимально збільшивши випуск озброєнь - капітально підготуватися.
  Але фюрер, швидше за все, напав би на СРСР сорок першого року. Він мав на три чи чотири тисячі втрачених у битві з Британією літаків більше. І танків за рахунок африканської дивізії, то п'ятсот, шістсот штук більше.
  Та й Роммель рубався б на сході. Пару зайвих танкових дивізій гітлерівці мали б. Ну, може ще кілька моторизованих і десяток піхотних. Навряд чи самовпевнений фюрер зібрав би більше зусиль.
  А Сталін? Мав би стільки, скільки мав раніше. Йому Великобританія взагалі до ліхтаря. Питання, щоправда, в тому трапився б напад раптовим?
  Якщо як насправді все одно пройшов тактичний удар по неготовим до оборони військам, то могло все скластися для Росії гірше. Особливо якби наступ почався ще 15 травня 1941 року.
  Тоді б Москву взяли б ще до осіннього бездоріжжя. Зі сходу вдарила б Японія... Шансів у СРСР було б мало. Швидше за все, у сорок другому році війна закінчилася б захопленням основних районів СРСР. Або якийсь час велася б напівпартизанськими методами.
  Можливий варіант сепаратного світу. Типу Москва зберігається, але німці отримують у обмін Кавказ. Але це могло не влаштувати Гітлера. Знаючи характер диктатора номер один, він, швидше за все, вів би війну до самого Уралу, якщо не далі.
  Проте окупація СРСР відвернула б значні сили Третього Рейху. Але частково це компенсували б місцеві поліцаї та іноземні дивізії. А що потім?
  Чи став би Гітлер перетравлювати і СРСР? Можливо, якийсь час йому довелося б це робити. Поки що партизанський рух не зійшов би до безпечного мінімуму, врівноваженого місцевими поліцейськими силами.
  А потім? Чи не пішов би Гітлер на Британію? Чи можна поставити запитання, а йому це треба?
  Земель уже більше, ніж у Британії, навіть з урахуванням колоній, але чому б не забрати собі все? А потім не завоювати весь світ. Спершу Британія. Потім разом із Японією громимо США. А потім і настає черга і самої Країни Вранішнього Сонця.
  Спокуса стати всесвітнім диктатором дуже велика. Хоча звичайно, можливо, Гітлер би і зупинився б. Але важко зупинитись, коли ти перемагаєш. І важко утриматися від нападу на Росію, яка не думає про оборону, а прямолінійно готується до наступальної війни.
  Ну як можна вірити Сталіну, якщо той навчає армію, не обороняться, а наступати і бити ворога на його території. Тут будь-хто б задумався.
  Справді, чому думали в СРСР лише про настання? Чи готували самі агресію?
  Тут було над чим замислитись і Гітлеру, теж. Гарантію безпеки Німеччини могла дати лише атомна бомба разом із балістичними ракетами як засобом доставки. Створити балістичні ракети німці могли. Але для ядерної зброї потрібно ще кілька років. А хто дасть гарантію, що Сталін вичікуватиме? Тим більше що контролює Європу і має колонії, Німеччина економічно сильніша за СРСР.
  І зрозуміло, що Сталін від зволікання нічого не виграє, тому технічне змагання проти вчених усієї Європи, спаяних залізною німецькою дисципліною, не надто перспективне.
  Тож ймовірність, що Сталін почне першим - висока. Хоча, звичайно ж, напад на Третій рейх це надто вже відповідальне рішення. Та ще й Японія міг би відкрити другий фронт Далекому Сході. Виходило з усіх точок зору, Сталіну було невигідно наступати Третій Рейх. Але й вичікування нічого доброго не обіцяло. Тому що гітлерівці, спираючись на ресурси Європи та колоній, могли ліквідувати головний козир Росії - перевагу у танках.
  І в літаках також. А потім розвинути реактивну авіацію та отримувати вирішальну якісну перевагу в повітрі. Так що не було у Сталіна резону надто тягнути. Але й зважитися на бій поодинці з усією Європою, плюс колонії, та й ймовірно ще й Японією... Майже самогубно. Оскільки сумарна перевага супротивника в людських ресурсах і потенціалі очевидна.
  Тут грають роль особливості характеру. Але знаючи амбіції Гітлера, логічніше, що той сам полізе на Росію, та ще в сорок першому році не займаючись довгим вичікуванням. Та й самовпевненість фюрера всім відома. Він без жодних сумнівів полізе наче шалений бик на Росію. І не зважатиме на реальне співвідношення сил. А може, навіть німці і не знають, не мають поняття, з чим їм доведеться зіткнутися.
  Втім, ймовірність перемоги Третього Рейху, особливо в союзі з Японією, дуже велика. Тим більше що Країні Вранішнього Сонця куди простіше зважитися, разом із фашистами захопити Далекий Схід, ніж воювати з могутньою Британією, та економічно розвиненими США, за Тихоокеанські колонії.
  Зрозуміло, що Америка та Англія сумарно настільки перевершують самураїв, що війна проти них самогубна. А Третій Рейх не допомагатиме. А що ж СРСР? Його придавлять німці та їхні сателіти. Крім того, ще у війну вступить Туреччина, і не пов'язана війною з Британією Італія. Такі сили на Сталіна навалиться.
  Тут уже шанси слизькі встояти, навіть якщо Росія і встигне перед нападом Німеччини, привести свої війська в бойову готовність. Крім того в реальній історії, начебто встигла Червона армія увійти в бойовий стан. Та й раптовість удару відчули на собі тільки ті сили, що були присунуті до кордону. І це очевидно менша частина Червоної армії.
  А якщо врахувати, що в будь-якому разі Росія до оборонної війни не готова...
  То перспективи Сталіна малювалися не райдужні. Хіба якщо самому завдати превентивного удару. Враховуючи те, що вже Німеччина до оборони не готова. У цьому випадку розрахунок міг би частково виправдатися. Але з будь-якого зрозуміло, що Британія отримувала відстрочку. Можливо, СРСР напавши на Третій Рейх першим, за рахунок раптовості чогось і досяг. А потім би війна затяглася. Оптимальний варіант: взаємна анігіляція двох тиранів. Та ще й Японії, щоб та в'язнула сильніше. На це можна будувати розрахунки.
  Як кажуть росіяни: два дурні б'ються, розумний дивиться. Справді, навіщо англійцям втручатися? Нехай обидві сторони себе добре виснажать. Битимуться до повної знемоги.
  Роздуми й мовчання дівчат порушили поява перед ними трьох "Шерманів". Високі американські танки рухалися назустріч "Герінгу"-4. Зрозуміло, янкі не погані і розуміли, що дуже важливо зблизитися з німецьким танком, або навіть зайти йому в борт. І розганяли машини до максимуму. Але у "Герінга"-4 гармата має довжину ствола в 100 ЕЛ, і може вражати з великої дистанції.
  Грінґета вперлася голою ногою і вистрілила. Добре потрапляти до "Шермана". Він такий високий та помітний. Перший постріл пристрілювальний. Зате другий ліг просто в ціль... З "Шермана" зірвало вежу, і машина, пройшовши за інерцією, зупинилася і почала горіти.
  Джейн схвально сказала:
  - Наша влучність не поступається арійською!
  Грінґета зневажливо пирхнула:
  - А я думаю, навіть перевершує! Ви ще й не таке бачили!
  Матильда, натискаючи голими ніжками на педалі, пропищала:
  - Багато з нічого не вичавиш!
  Малання дотепніше поправила:
  - Який сильний богатир, з каменю він не вичавить моря!
  Дівчата дружно засміялися. І стукнули одна одну підошвою в підошву.
  Грубі мозолі навіть трохи випустили іскор. Воїтельки були у дуже мажорному настрої.
  Грінґета пальнула по другому танку, розколола машину на дві частини і сказала:
  - Молотом з волоського горіха!
  Матільда, хихикнувши, видала:
  - У нас снаряд-молот, а у російських Молотів.
  Малання провела Грінгете долонею по підошві. Відчула її твердість і пружність, помітивши:
  - А ти бігала вугіллям?
  Сільська войовниця радісно відповіла:
  - Так звичайно!
  Малання примруживши, запитала:
  - І як це?
  Грінґета чесно відповіла:
  - Дуже приємно!
  Дівчата на танку хором розреготалися. Та коли тобі підсмажують п'яти це дуже екзотичне.
  Джейн сказала:
  - Упаси Бог нас від упертості Черчілля!
  Грінгета підбила третій танк, і стукнула кулаком по казенній частині зброї, сказала:
  - Дохлий Трумен вистачить!
  Справді, після смерті Рузвельта владу отримав за конституцією віце-президент. Але війну це поки що не зупинило. Хоча американці поки що нічого не могли протиставити бойовому вишколу фриців, і якості їхньої техніки.
  Ось, наприклад, "Шермани", навіть не вистрілили, розуміючи, що це безнадійно, і не проб'є броню.
  Малання весело заспівала, розганяючи свій танк:
  - Ви їдемо, їдемо, їдемо в далекі краї! Гарні сусіди, веселі друзі!
  Матильда підхопила, настрій у дівчат і справді був веселим.
  - Тра, та-та-та! Тра, та-та-та! Ми веземо із собою кота! Чижика, собака, Петьку-забіяку, мавпу, папугу, ось компанія така!
  Джейн закрила своєю босою, витонченою ніжкою, Матільде рота. І сама пискнула реготом.
  І сміх безпосередньо продовжує життя. Американці створили танк "Шерман", який можна порівняти в лобовій броні та озброєнні з тридцятьчетвірками і навіть найкращий в оглядовості та оптиці, а також комфортніше екіпажу. Але при цьому реально танк перетворився на чудову мету через свою висоту. І англійці цим жадібно користувалися. Та й ходові якості у "Герінга" виявилися кращими.
  Джейн знову уявила, як її гладить хлопець... І замуркотіла...
  По повітрі гасали реактивні німецькі штурмовики. Вже день хилився надвечір. Сонце повільно вмирало в рожевому заході сонця. А завтра - 9 травня. День, коли у реальній історії капітулювала фашистська Німеччина. Але зараз гітлерівці на підйомі!
  Здаються на їхньому шляху не лише кубинці, а й американці. Ціла бригада чорношкірих та мулатів практично без бою викинула білий прапор.
  Дівчата вилізли з машини. Тим більше, потрібно підзаправитися.
  Джейн за прикладом німкеня запропонувала:
  - Нехай ці кольорові цілують нам ноги!
  Матильда насупилась і помітила:
  - А тобі не здається це некрасиво так принижувати людей?
  Дочка лорда нахабно помітила:
  - Зате нам буде приємно!
  Матильда зневажливо пирхнула:
  - Від слинних ротів? Упаси мене Боже!
  Грінґета навпаки схвально кивнула:
  - Нехай! Мені сподобається!
  І сільська дівчина кричала:
  - На коліна та лижіть мені п'яти!
  Чорношкірий офіцер упав ниць, і поцілував босу ногу Грінгети. За ним падали інші воїни, покірно цмокаючи у п'яту та підошви дівчат. Джейн весело хихотіла. Їй явно подобалася така пригода. І тим більше коли цілують ноги дівчат з ентузіазмом.
  Одна Матильда стояла осторонь і сердито дивилася своїми блакитними очима. Вона й справді обурювалася. Німці не лише позбавили Британії її незалежності, а ще й нав'язали варварські звичаї. Точніше самі англійці їх з ентузіазмом переймають.
  Здається їм, що тепер вони стали такими крутими і сильними. А насправді - це ницість!
  Хоча, звичайно, Матильда розуміла, що є і в цьому особливий смак. Коли друга світова війна лише починалася, у Британії панували настрої: ми німців закидаємо шапками. Навіювалася думка, що Німеччина зовсім не такий небезпечний суперник як у першу світову війну, і що Гітлер лише трепло.
  Розгром Франції та англійського експедиційного корпусу став справжнім шоком. І зайву самовпевненість змінив страх. Можливо, прийми Черчілль рішення про мир, без територіальних поступок - народ Британії зітхнув із полегшенням. Почалася війна, і з самого початку мала нерівний характер.
  Раптове рішення фюрера, кинути орди на схід, викликало нові надії. Тоді більшість англійців вболівала за Росію, і всі тремтіли, коли гітлерівці підійшли впритул до Москви. Кінець осені і початок зими породили в Британії нові надії. Завдали поразки корпусу Роммеля, німці виявилися биті та відкинуті від Москви. США нарешті вступили у війну.
  Але вже взимку японці здобули низку перемог, а навесні стало ще гірше. Почали по-новому програвати і росіяни. Роммель перейшов у контрнаступ. Падіння Толбука стало для всіх справжньою національною трагедією. Десь з весни сорок другого року, німці вхопили птаха удачі за хвіст.
  Британія швидко втратила свої колонії, а коли відбулася висадка десанту на саму метрополію, то майже не чинила опору. Так закотилася англійська зірка та зійшла німецька. Матильда пішла до армії. Їй не залишалося іншого вибору, як реалізувати себе. А стояти біля верстата робітника - не хотілося!
  Джейн набридло відчувати цілування ніг, і вона почала бити військовополонених. Сильніша Грінгета рушила кулаком так сильно, що зламала носа одному з офіцерів. Руда Маланья тицьнула пістолетом у живіт чорношкірому, змусивши його зігнутися. Після чого дівчата хором гаркнули, у всі горлянки:
  - Ми войовниці супер! І давай знову лупцювати бранців, ногами та прикладами.
  9 Травня 1945 року капітулював гарнізон столиці Мексики. Американці не витримали жорсткого пресингу та бомбардувань. Та й боєприпаси витрачалися швидко, а спроби налагодити постачання повітрям зазнали краху.
  Вермахт записав до свого активу чергову столицю. Їхня кількість, захоплених головних міст все наростала...
  Відважна четвірка дівчат на Е-50 просувалася північ до кордонів США.
  Настрій у красунь був мажорним. Вони рвалися у бій і до вершин захмарних світів.
  Поки танк їхав уже захопленою німцями територією, четвірка вибралася з машини побігла. А за штурвал посадили підлітка Ганса.
  Нехай покатається. А вони дівчата-войовниці підтримуватимуть форму.
  Герда підскакуючи по купах і ліанах, відчувала задоволення, чіпляючись своєю огрубілою підошвою за нерівності землі.
  Дівча-блондинка з усмішкою помітила:
  - Як добре бути дикуном... Це фірмовий стиль - біг босоніж і в бікіні!
  Шарлотта із цим погодилася:
  - Та мінімум одягу надає тілу відчуття повної свободи. Взагалі, добре бути дівчиною. Така сила, і легкість у рухах. Ти стаєш усе більш витривалішою!
  Магда на це помітила:
  - Головне форму не втрачати! Ось нам пробіжка дуже корисна!
  Христина хихикнув, видала:
  - А я біжу, по калюжах доріжці. Мені їсти не можна, мені спати не можна ані крихти!
  Шарлота хихикнула і відповіла:
  - Це непогано ти вигадуєш... Ех Магда не хоче з нами знову поговорити про релігію?
  Дівчина із золотим волоссям негативно мотнула головою:
  - Ні! Не мечіть перли перед...
  Тут Магда зам'ялася, оскільки продовження подруги цілком закономірно можуть вважати образою.
  Шарлота втім, хихикнула знову і гаркнула:
  - А гадала, що ти виправилася і визнала арійський монотеїзм!
  Магда знизала плечима і перепитала:
  - Це як арійська?
  Шарлота розвела руками:
  - А так... Без Трійці, з одним Богом!
  Герда підтвердила це:
  - Ось-ось ... Бог Один! Ісус не Бог, а лише один із пророків-арійців. Причому Євангеліє взагалі єврейська вигадка. Біблія також лише єврейський обман. А так жодної Трійці немає. Є Один Бог-Творець всемогутній. Гітлер його намісник на Землі та Син, коханий і посланець. Найголовніший і вищий за всіх пророків. Ще є у Бога різного роду слуги та ангели, яких називають ніби малими богами. Типу Тора, Овдія та інших. Це ніби архангели у підпорядкуванні Всевишнього. - Дівчина підскочила, прокрутила сальто та продовжила. - Все загалом просто. Арійський монотеїзм не хитромудрий. Німці Богом вибраний народ, і їм належить захопити і наказувати спочатку світом, а потім і всесвітом.
  Шарлотта підтвердила:
  - Ось бачиш Магда. Як просто та зрозуміло!
  Христина помітила:
  - Треба дещо уточнити?
  Шарлота посміхнулася:
  - Що саме?
  Христина ляпнула:
  - А як щодо порятунку від гріха?
  Герда тут взяла слово і пояснила:
  - А в арійській релігії немає поняття порятунку. Ми всі німці, якщо зберігаємо вірність фюреру і Третьому Рейху, буде врятовано і на тому світі панами. А інші народи - наші раби. Якщо німець змінить фюреру, після смерті стане рабом інших арійців. Народи не німецькі можуть отримати Німецьке громадянство за особливі нагороди. І теж матимуть собі рабів. Все просто та логічно!
  Христина додала:
  - І арійцеві зовсім не гріх зайнятися сексом. І арійці також. Фюрер говорив - краще завагітніти від героя-солдата, ніж від чоловіка, якщо він не герой!
  Магда брязнула:
  - Якби Японія напала б на СРСР сорок першого, то ми ще до осені взяли б Москву!
  Герда погрозила на бігу Магді пальцем:
  - Не ухиляйся... Хіба наша релігія арійців не краща, ніж казки християн?
  Христина додала:
  - І в раю християнському не буде сексу! Подумай про це!
  Герда додала:
  - І гріха не буде взагалі... А це так нудно! Хоч вовком вий!
  Магда посміхнулася і помітила:
  - Це дивлячись, що вважати гріхом. У Біблії було десять заповідей. Але не вбив, постійно порушувалася. І за наказом Бога. Взагалі вбивати дітей велике зло ... Але Єлисей це зробив, і з Божого схвалення. Отже... Отримує парадокс - гріх і зло не одне й теж. І гріх це непокора Богові!
  Крістіна знизала своїми мускулистими плечима і відповіла:
  - Так, виходить, зло існуватиме і в Християнському раю? А просто не буде непокори Богові? Отже, ми можемо брати участь у гладіаторських іграх та сексуальних оргіях? Тільки сповідуючи на словах до Господа любов?
  Магда похитала головою:
  - Я так не думаю ... Хоча звичайно, бентежить Єлисей, що вбив дітей, які подразнили його за плеш. Явно це з принципом: полюби свого ворога, не стикується!
  Христина логічно помітила:
  - А хто принципу полюби ворога свого, у здоровому глузді слід? Взагалі християнство це суміш пацифізму, та іудаїзму. Нам із такою релігією не по дорозі!
  Герда врізавши голою ногою по чагарнику, додала:
  - І в жодному разі ми не будемо разом із євреями! І біблія єврейська не потрібна!
  Шарлота логічно додала:
  - Немає сенсу вірити в Біблію. Ніякого - ні серцем, ні розумом! Тому що ми арійці, а не насіння Авраама за обітницею. Ми, звичайно, чужі Аврааму, і всьому тому, що породила Біблія. Наш монотеїзм арійський і заперечує Авраамізм! Єдине спільне: це віра у Вічного, Всюдисущого, Всемогутнього Бога. Але на цьому все закінчується!
  Магда іронічно промовила:
  - Амінь ...
  Герда додала з посмішкою:
  - Потрібно запровадити арійський монотеїзм повсюдно. І щось зробити типу обряду хрещення при прийнятті нової релігії. Щоб якщо ти вже хрестився, то став справжнім гітлерівцем!
  Шарлотта припустила:
  - Може, це має стати якимсь символом. Коли собі свастику виколіш на лобі?
  Христина взяла і заспівала:
  - Тінь, тінь, тінь Люциферова тінь, яскраво мерехтить у темряві... Свастика Гітлера на животі, свастика Гітлера на животі!
  Герда сердито тицьнула напарницю ногою в стегно:
  - Не варто сміятися з наших символів. Тим більше, свастика це рунічний знак!
  Христина у відповідь схопила Герду за босу ногу, і лоскотала п'яту, промовивши:
  - Ой, які ми серйозні! Ти краще посмійся!
  Дівчина вправно вивернула свою витончену, засмаглу ніжку і схопила босими пальцями за ніс руду мегеру. Та ойкнула, і вишкірила зубки. Почала лоскотати Герді, круглу п'яту.
  Блондинка-термінатор гаркнула:
  - Не суй свої пальці...
  Христина відірвала ногу своєї напарниці та просипала:
  - Ти мені так носа зламаєш!
  Герда хихикнула і прочирикала:
  - Якщо хочеш зливу? Або коня у гриву!
  І воїнки, що зупинилися на мить, знову помчали, миготивши, трохи запиленими пофарбованими травою п'ята. Що й казати, без жодних сумнівів весела четвірка зібралася.
  Христина на бігу припустила:
  - А як щодо того, щоб зіграти в міста?
  Герда заперечливо труснула головою:
  - Не надто цікаво! От би винайти справжні, електронні ігри!
  Шарлота розсунула на бігу руки і повідомила:
  - А що... Це було б чудово! Створити щось таке електронне та граюче на всю котушку.
  Магда підморгнула подругам і з усмішкою промовила:
  - Людина від Творця отримала дар творіння. І ми люди навчилися багато чого винаходити. Там може нам слід бути хоч трохи вдячним Творцеві!
  Шарлота зневажливо пирхнула, і помітила:
  - А ми й так вдячні! Ми ж арійські монотеїсти і визнаємо Бога Батьком німецького народу!
  Герда підскакуючи ніби кішка, вважала за потрібне додати:
  - Але ось Бога Авраама, Ісаака та Якова, ми не визнаємо в жодному разі! Тож не варто нам нав'язувати чуже та неарійське!
  Магда відчайдушно крикнула:
  - Я за Бога, а не за євреїв!
  Герда впевнено підтвердила:
  - І я теж за Бога! Але не за Біблією, а за "Моєю Боротьбою". І не за євреїв, а за арійців! А арієць, це не просто той, хто є походженням німець. Арієць це визнання духу!
  Магда заспівала:
  - Сміливо товариші в ногу,
  Духом зміцнімо в боротьбі.
  На дальнє щастя дорогу -
  Грудьми прокладемо собі!
  Шарлота знущально вимовила:
  - Посмоктати такі груди, про корову забудь!
  І дівчата хором розреготалися. Їм справді хотілося зайнятися коханням. І щоб губи парубків обсипали червоні соски поцілунками. І груди набухнуть, стане болісно і приємно нити. І від цього так чудово.
  Герда дотепно заявила:
  - Секс згортає гори і ламає кораблі...
  Христина у відповідь як візьме та проспіває:
  - Кораблі на дно йдуть із якорями з вітрилами... І тоді твоїми будуть золоті скрині. Золоті скрині! Кораблі лежать розбиті! Скрині стоять розкриті... Смарагди та рубіни розтікаються дощем....
  І войовниці хором заспівали:
  - Якщо хочеш бути багатим, якщо хочеш бути щасливим... Залишайся фюрер із нами! Будеш нашим королем! Будеш нашим королем!
  І дівчата, розігнавшись з усього розмаху, довбали в товсту ліану, що росте на їхньому шляху. Дерево тріснуло і зі скрипом розкололося. Воїтельки прокричали:
  - Одна помилка в мізках заскок, і неминучий удар!
  Після цього дівчата закрутилися в каскаді сальто. Вони такі стрімкі. Немов блискавки. І ще сяють смарагдовими очима. А очі в них і справді, наче зірочки горять. І звичайно, проти таких слуг фюрера абсолютно ніхто не встоїть. А це дівчата-мегери. І вбивали не лише американців, а й росіян, точніше радянських.
  Герда згадувала свою пригоду в СРСР... Точніше, як вони побалакали разом із подругами.
  Четвірка німецьких дівчат у бікіні билася на "Тигрі". Усі чотири дівчата дуже гарні: три блондинки та руда. Зазвичай жінки не боролися в танкових екіпажах панцвалі, але це ж божевільна історія.
  Тут ти чи пан чи пропав...
  Будь-який сторонній спостерігач бачив, як спритно дівчата керують "Тигром" і наскільки спокусливі їхні босі ніжки, що натискають на важелі.
  Один із таких не тривіальних епізодів Другої світової війни.
  Німецький "Тигр"-2 тихо бурчачи мотором, наближався до радянських позицій. Гармати Червоної армії поки що мовчали, підпускаючи машину ближче. Але й німці не такі прості. Відкрили вогонь першими у русі. Благо шахове розташування ковзанок дозволяє німцям, використовуючи плавність ходу стріляти під час руху.
  І 88-міліметрова гармата потрапляє до радянської зброї. Зір у рудої Шарлоти дуже гострий, плюс ще чудова оптика "Тигра" та чуття.
  
  Німецькі танки розстрілюють радянські позиції, і намагаються спровокувати вогонь у відповідь.
  Тут у них свої меркантильні та підступні розрахунки.
  Але, а Червона армія нерозділені презенти не ковтає. І радянські знаряддя відкривають вогонь у відповідь. Відбувається справжня дуель і обсипання снарядами. Німці стріляють досить влучно, але й радянські знаряддя їх дістають. Снаряди стукають по броні "Тигра"... Дівчатам при попаданні закладає вуха. На щастя в їхній модифікації сталеві листи вже мають нахил і відправляють снаряди в рикошет.
  Хоча, звичайно, не порівняти з Е-50. Техніка вдосконалюється.
  А власна гармата стріляє влучно на спалахи. А найголовніше в небо піднімаються штурмовики: німецькі, англійські та закуплені в півціни американські. Вони накривають радянські позиції. З боку СРСР головний літак - це ЯК-9. Машина хороша, але їй не вистачає озброєності, і ще значна кількість цих винищувачів має масу важче еталонної. А значить і найгірші льотні характеристики.
  А німці вже мають реактивні машини.
  Декілька радянських танків закопано в землю, але їхньої стрілецької мощі не вистачає, щоб пробити німецьку броню.
  Ось такі небезпечні фриці були вже тоді.
  Руда скеля, а блондинка-командир реве:
  - Піддай росіянам спеку!
  Танк "Тигр"-2 виготовлений у модифікації F - із похилим розташуванням броньових листів. Це дозволяє йому тримати снаряди 76 і 85 міліметрових радянських знарядь, без серйозної шкоди для себе. Броня високої якості - цементована.
  Небезпечні машини були у фриців уже тоді.
  А дівчата всередині танка ще вищі за свої характери. Особливо руда навідниця.
  Втім і Магда боєць супер.
  А в небі йде битва. На боці німців і продажних союзників велика чисельна і, мабуть, якісна перевага. На боці росіян - більше розпачу та люті. Багато повітряних таранів. І це говорить про виняткову сміливість. І навіть нахабства, що межує з безумством.
  Але на жаль однієї божевільної хоробрості мало.
  Німці просуваються вперед. Танки у них різні. Є і "Шермани" з екранами важкої модифікації, "Черчілль" з 152-міліметровою бронею та "Челленджер" з класичною компоновковою схемою. І американський М-16 - важка машина. Лізе ця кавалькада, на радянські позиції.
  Зібралася всяка шушера, що налипла після підкорення фашистам Британії.
  Але й у Росії гармат багато, і опір виявляється наполегливим.
  І навідники та навідниці навчені і сповнені героїзму.
  Втрати німців у міру наближення до окопів зростають. І фриці вмиваються кров'ю.
  Кожен їх крок стоїть серйозні втрати.
  А дівчата навіть човгають одна боса ніжка об іншу і співають пострілюючи:
  - Третій Рейх каже, не дрейф!
  - Ми орлиці-дияволиці і нам дуже добре...
  Піднімаючи вище верф!
  - Ми літаємо, наче птахи та ворогів у мішок!
  Пісеньки не надто зрозумілі, але досить кумедні. І піднімають настрій фашистам, що вмивається кров.
  Німці долають першу лінію оборони, але натикаються на міни. І несуть відчутну шкоду. В основному від мін страждає ходова частина. Найменше втрати збройової серії.
  Танки в нацистського звіринця мають фундаментальний захист.
  Дівча-блондинка, яка є командором, зауважує:
  - Все-таки неабияк отруйні ці росіяни!
  Шарлота махає у відповідь головою:
  - Гадюки... Але хоробрі!
  Блондиночка Магда, яка є водієм, рапортує:
  - Підривів немає! Ми можемо й надалі просуватися!
  Що ж, певною мірою, це хороша новина.
  "Тигр" повзе повільно. Надто вже його гальмують різного роду протитанкові рови та їжаки. Вони влаштовують поступ у стилі повзка гусениці.
  І це дає російським певну перепочинок. І так втрати Червоної Армії дуже великі.
  А дівчатам у бікіні не терпиться. У танку спекотно, та їх напівоголені тіла спітніли. Тут блондинка-командир Герда згадала зиму. Тоді фриці катували двох піонерів та комсомолку.
  Спогади для пустотливої, босоногої Герди дуже цікаві, хвилюючі і приємні. Хоча інший би вважав би це гидливим.
  Вона особисто зірвала одяг із хлопчиків, які не поспішали роздягатися. Що вже саме собою приносить задоволення. Потім в одних трусиках піонерів вигнали на мороз. Командир-дівчинка Магда підганяла радянських пацанів батогом. Один із піонерів був уже високий хлопчик, років тринадцяти.
  Симпатичний, світловолосий пацан, з рельєфною мускулатурою, звичайно гарний. Цілком гідний бути зображеним на плакаті з написом: "Істинний, молодий арієць".
  Коли він побачив напівголу комсомолку, яку теж в одних трусиках вигнали на мороз, його чоловіча гідність стала і виявилася досить великою.
  Хлопчик-піонер навіть почервонів від збентеження, але тіло підлітка сильніше за розум.
  У Герда пройшла хтива знемога. І її дуже захотілося поєднатися з молодим чоловіком, та ще ворогом.
  Тим більше таким гарненьким і мускулистим.
  Поганявши піонерів хвилин п'ятнадцять по морозу, тож у хлопчаків посиніли босі ноги, вона загнала їх назад у хату.
  Хлопці незважаючи на муки трималися мужньо, і дивилися гордо.
  Там ухопила старшого та високого піонера за босу ногу, і почала її розтирати. Потім піднімалася руками все вище і вище, зірвала білі трусики.
  Вона хоч і блондинка, але дуже темпераментна.
  І його досконалість опинилась у неї в роті. А який це смак, у такого молоденького відсмоктувати, та ще й, якщо він твій ворог. Піонер Коля застогнав від збудження. Юний незайманий уперше був із жінкою. Пара молодих німецьких солдатів підглядала у вікно, але Герді було на це начхати. Високий, світловолосий хлопчик тепер займав її. А пальці з нігтями дряпали сухе, жилисте тіло хлопця.
  Яка в нього чиста гладка шкіра, як пульсує нефритовий стрижень у роті. Це найвищий смак для жінки.
  Коли він скінчив, Магда із задоволенням проковтнула солодку манку. Потім натягла на хлопчика труси і наказала:
  - Іди, мовляв шкет! Давай надвір ти вже зігрівся!
  А що борг понад усе, потрібно істиною арійці катування довести до кінця. А вона ж не знає жалості.
  І знову хлопчаків повели на мороз. Коля залишав за собою босі сліди, а Магда йшла за ним і хтиво зітхала. Її щілина горіла від збудження, і так хотілося чоловічої ласки.
  А як спокусливі у хлопчика ніжки. Вони стали червоними на морозі, наче гусячі лапки.
  Не доводячи належного часу, вона повернула хлопчиків назад. Поцілувала Колю в холодні губи і повалила хлопця. Зірвала з нього труси, потім почала м'яти гарячою рукою досконалість. Піонер знову збудився від пристрасного натиску.
  Герда поцілувала пацана в червоні від морозу ноги і босі ступні. Той став від збентеження червоним.
  А потім красуня осідлала хлопця. Його нефритовий стрижень увійшов у зволожений грот Венери, приносить невимовне задоволення.
  
  Герда застогнала у русі, їй стало так добре. Усвідомлення того, що вона займається сексом з хлопчиком, та ще ворогом Третього Рейху викликало сильне збудження. І ось Герда забилася у крутому оргазмі.
  Нікого не соромлячись ревела наче буйволиця.
  Так добре їй не було ні з ким! Вона отримала цілу хвилю задоволення.
  Такого вона з нормальними чоловіками ніколи не відчувала.
  Історія легкого флірту для хлопчиків закінчилася трагічно. Їх, зрештою, закатували до смерті. А вона втратила коханця Колю. Про що дуже шкодувала. Але є обов'язок. Через кілька місяців полковник СС Клюге запитав у неї:
  - А чи добре тобі з піонером було?
  Питання, звичайно, могло бути і небезпечним.
  Герда відповіла:
  - Дуже!
  І дівчина навіть давила:
  - На все готова, щоби повторити відчуття.
  Клюзі недобро посміхнувшись, відповів:
  - Так ще є багато піонерів!
  Ну, цурбан йому не зрозуміти серця жінки.
  Магда з жаром заперечила:
  - Але такий як Коля лише один!
  Щирість була непідробною.
  І згадувала жилисте тіло коханця, займаючись сексом у сні.
  Може збуджує, що ти займаєшся любов'ю зі смертником.
  А ось зараз німці вже подолали першу лінію оборони, залишивши розбиті танки та переламані радянські гармати.
  Хоча танки гітлерівців і ув'язали.
  Над зруйнованим бункером хтось встановив прапор із свастикою.
  Ненависний у всьому світі павук розпростер свої лапи над земною кулею.
  А у небі, звучала симфонія Вагнера, німецькі, англійські та американські штурмовики заходили на чергове коло.
  Американці поставили свою зброю у довгостроковий безвідсотковий кредит. Таким чином, розраховували задобрити Гітлера та його оточення. Але цим вони збирали на себе грозу. СРСР захопити не вдалося, але фриці просунулися, завдали Червоній Армії колосальної шкоди.
  Звісно, стало Росії набагато гірше. Але тепер американцям вилазила їхня поступливість боком.
  Настав вечір... А потім і ніч. Дівчата набігалися і просто під відкритим травневим небом заснули. Четвірка красунь. Дівчата які вганяють у тремтіння одним своїм виглядом.
  Герді, після пробіжки наснився кошмар. Наче вона знову стала маленькою дівчинкою. І поринула у моторошні пригоди.
  З'явилася колись прочитана казка про Герду. Бідолашна дівчинка покинула квітучий сад з вічним літом і йде осінньою холодною дорогою.
  Її босі ніжки ступають по кам'янистій гряді. Втім, голі підошви встигли огрубіти вже в саду і їм не так боляче. Але шлях далекий, ніжки збиваються, за кілька десятків верст починають палати підошви і нити ікри. Дівчинка просить милостиню, щоб їй дали хоч трохи поїсти та проситися на нічліг. Хтось подає дитині, а хтось ні. Та ось пощастило: пустили на нічліг. Дівчинка заснула на сіні. І спить дуже міцно, після довгого шляху. Але вранці доводиться знову, взявши в добросердих господарів край хліба, вирушити в дорогу. А ніжки ще ниють після довгого переходу, і босоніж йти холодно.
  Але швидка проходка зігріває дівчисько. Босі ніжки червоніють, і трохи пече подряпану об каміння підошву. Дівчинка терпить і долає втому, щоб відволіктися від ниття в ногах уважно оглядає навколишнє оточення. Він рухається дорогами Німеччини, у напрямку Франції. Багато можна побачити цікавого у цих густонаселених землях. Іноді починає мряжити дрібний осінній дощ. Герда дуже боїться застудитися.
  На ній лише легка літня сукня.
  Але ось під час наступного ночівлі жаліслива господиня її пожаліла і дала на дорогу теплу хутряну хустку. І Герда знову йде наступного дня. Ніжки спочатку кочніють, але потім відігріваються. Тільки дзвенять кожною жилкою. Болісно так ходити, але дівчинка справляється, має мету, і вона її обов'язково досягне.
  А ніжки з кожним днем грубіють, обростають мозолями. Важко йти так. Кілька разів дівчинка ночувала в стогу сіна, мерзла вночі, потім вставала з ламанням кісток. Але Герда вперто йшла далі, тіло розігрівалося і легшало. Дівчинка жила милостиною. Це допомагало, нехай і не регулярно, але приймати їжу, підтримувати сили.
  М'язи втомилися нулі щодня, але біль притупився. Дитяче тіло швидко адаптувалося під навантаження, і тепер дівчинка проходила за добу в середньому близько шістдесяти верст і не падала від утоми. Її босі, збиті ніжки вкрилися твердою кіркою, і майже не відчували шпильки каміння та холоду. Дівчинка йшла, долаючи страждання. Зими у Європі м'які. Випадав часом мокрий сніг. Герда залишала на ньому босі сліди, не перериваючи кроку.
  Вона рухалася, наче заведена і поки не потрапила за допомогою ворона до палацу. Там вона попросила у принцеси та принца пару черевиків та віз, щоб і далі продовжувати розшукувати Кая. Але принцеса зі сміхом помітила
  - Ти вже звикла ходити боса! Навіщо тобі черевики? Вони тільки обтяжать твої ніжки! Краще йди як раніше і швидше обійдеш півсвіту.
  І довелося Герді, знову тупотіти босоніж, так вона не зустріла жодного співчуття. Але справді босі ноги дівчинки огрубіли, і шкіра на підошвах стала міцнішою, ніж у чобіт. І вона йшла, демонструючи незламну мужність. Ось вона пройшла босоніж Німеччину і опинилася у Франції. Мокрий сніг трамбувався під точеними ногами.
  Дівчинка підійшла до Парижа. Там вона зустріла безпритульних дітей. Таких же обірваних і босоногих, як і вона. Дівчинка знизала їм руки і обмінялася новинами. Діти всіх країн володіють міжнародною мовою та розуміють одна одну. І Герда швидко потоваришувала з ними.
  Але діти голодні, і дівчинка разом із ними робить набіг на поміщицьку комору. Але з'являється поліція з кількома тренованими псами. Одна псина наздоганяє Герду і валить її з ніг. Поліцейський одягає на дівчинку кайдани і веде її до в'язниці.
  Бідолашна Герда, брязкаючи важкими, натираючи ноги кайданами, бреде до паризької в'язниці. Ще садять у Шатлі, в холодну, смердючу камеру, де разом сидять і маленькі дівчинки, що попалися на крадіжках, і старші жінки, але практичні всі молоді.
  Годують огидною бурдою та черствим хлібом. Так провести у нелюдських умовах можна не один рік.
  Але Герду викликають на допит. Мажуть п'яти маслом, і пообносять до босих ніг жаровню, що палає. Дівчинка кричить від болю і втрачає свідомість. А її змушують взяти він провину у вбивстві дворянина.
  Катування тривають кілька днів, дитину порають, підвішують дибки, але Герда виявляє неймовірну мужність. Нічого не зізнається. І тоді до неї застосовую іспанські чоботи.
  Дошки здавлюють дитячі ноги, а кат вбиває клини. Після перших ударів дівчинка втрачає свідомість. Але на неї ллють холодну воду, змушуючи прийти до тями. Потім знову б'ють по дошках. Біль просто жахливий. Герда хрипить і виходить диким криком.
  П'яний кат посміхається.
  Дізнавач повторює питання:
  - Ти вбила віконта де Жузака?
  Герда зі стогоном відповідає:
  - Ні!
  Дізнавач кричить:
  - Кат, ще їй один клин! Толщі!
  І знову слідує удар, від якого здригається все тіло дівчинки. Сльози тікають із очей Герди, героїні Андерсена дуже боляче, але вона не зізнається.
  Дізнавач волає:
  - Та признайся нам! Це лише слова!
  Герда несподівано знаходить у собі сили виразно відповісти:
  - Слова як вітер, крутять млин дає муку мудрим, і муку дурням!
  Ведучий допит кричить:
  - Ще два клини!
  І знову летить молот ... хрумтять кісточки, дитячих ніжок, від больового шоку дитина знову втрачає свідомість. Герду відром крижаної з підвалу води приводять до тями. І продовжують витончене і разом з тим незграбне катування. Ось у лещатах одночасно затискають, пальчики рук дівчинки. Здавлюють лещата. Герда знову втрачає свідомість. Цього разу надовго. Навіть відро води не може привести її до тями.
  Дівчинка лежить у тортурі бліда і закривавлена.
  Друга світова війна тривала, йдучи своєю накатаною колією. Німці просувалися до кордонів США. Американці відходили. Але головною операцією Третього Рейху стала висадка 15 травня у Канаді. Це ознаменувало відкриття другого північного фронту проти США. У висадці взяв участь перший експериментальний екраноплан, який перекинув роту жіночого батальйону СС Тигриці. Бачали види і минулі всі гарячі точки дівчинки закріпилися на смузі. Американці та канадці спробували атакувати дівчат. Мадлен, командувач батальйону тигриць, Фруда, і деякі інші дівчата вже мали безліч нагород. Христина і Магда служили в цьому батальйоні, і босоніж обіжали половину світу. Від розпечених пустель до крижаних круч гір.
  Але зараз ці дівчата підпирають Америку з іншого боку. А Мадлен та її дівчата, закріпилися на оборонному виступі та відбивають атаку.
  Вперед йдуть наймасовіші і поки що не зняті з виробництва "Шермани".
  Високі американські танки чимось нагадують поставлені вертикально праски. Вони рухаються майже безшумно, виставивши стовбури, і навіть трохи розгойдуючись.
  Велика, мускулиста жінка Мадлен вимовляє:
  - Ми не будемо боятися... Ми завжди битимемося!
  Війниці розгорнули фаустпатрони, покращеної модифікації. Здібні вражати на дистанції до кілометра, і менш громіздкі.
  Мадлен стискає біцепси. Він у неї дуже великий і рельєфний. Справжня жінка-атлет. Шия у неї як у бика, руки, немов ноги дорослого чоловіка, тільки шкіра чиста і гладка, а ноги, немов стегна коней. Мадлен дуже любить секс із великими чоловіками. Любить колись досконалість значних розмірів. Ця жінка дуже темпераментна, з приємним обличчям та пишним бюстом. Стегна розкішні, та порівняно вузька талія.
  Весь одяг у войовниці-богатиря бікіні. Вузька смужка тканини практично не приховує кавунові, засмаглі груди, а тоненькі трусики крупа.
  Мадлен має багато жорсткого м'яса, але практично немає жиру. Вона дивиться наперед своїми сапфіровими очима. Волосся біле, з домішкою рудого кольору. Але вона все-таки ближча до блондинки. У руках тримає базуку, плавно натискає на гачок.
  Найближчий "Шерман" отримує собі смертельний презент прямо встик, між корпусом і вежею. Його дуло за інерцією відлітає і перевертається.
  Мадлен шепоче:
  - Точне попадання!
  Фруда націлює своє. Задирає босу, велику, але витончену ногу. І теж натискає на курок.
  І "Шерман", який отримав смертельне поранення, закружляв ніби відправлений в нокаут боксер.
  Батальйоном тигриць промайнув зітхання схвалення. Дівчата застосували свою зброю. "Шермани" відкрили вогонь у відповідь. Особливо небезпечні ті машини, що озброєні короткоствольними гаубицями. Вони посилають снаряди з великою, осколковою силою.
  Мадлен реве на всю горлянку:
  - Не бійтеся дівчини, орли-красуні, хай співає про вас країна!
  І войовниці хором відповіли:
  - І заспіває, мов бегемот! І ми братиме бурульки в рот!
  У почутті гумору у дівчат явно прусська школа. І вони співали, стріляючи.
  "Шермани" спалахували і переверталися. Рвалися, детонуючи снаряди, відривалися стволи. Розкочувалися, розбиті ковзанки. Техніка перетворювалася на відбивну. За танками йшла піхота. Дівчата-тигриці зустрічали її вогнем.
  А Мадлен підхопила гранату своєю босою ніжкою та запустила її прямо у танк. Пошкодила гусеницю та посікла піхотинців. Красива баба вона дуже здорова. Як метне, так гори трупів.
  Фруда теж жбурнула гранату ногою, то вона летить далі, ніж від рук і помітила:
  - Чингісхан таки до Америки не доходив!
  Мадлен люто гаркнула:
  - Ми німці відкрили Америку. І вона належатиме надовго нам!
  Танки США зупинилися, пропускаючи вперед піхоту. Американські солдати видно добряче прийняли віскі, і не боялися смерті, лізли напролом. А що смерть? П'яному та море по коліно!
  Мадлен як візьме і прооре:
  - Але пасаране!
  Фруда ризикнула поправити командира:
  - Не варто! Так кричали прокляті іспанські комуністи!
  Мадлен жбурнула босою ногою гранату, і розсміявшись, гаркнула:
  - А мені подобаються комуністи! Вони мають хребет!
  Мадлен знизала плечима, помітивши:
  - Тупі фанатики...
  Мадлен заперечливо хитнула головою:
  - Ні, вони прагматичні!
  Велика німкеня-командир знову метнула босими пальцями гранату і продовжила:
  - Вони вирішили, що Бога нема!
  Фруда жбурнула ногою подарунок смерті, зазначивши:
  - Сміливі хлопці!
  Мадлен вистрілила з фаустпатрона і прогарчала:
  - А може, прагматики!
  Фруда трохи помовчала. Дівчата стріляли з базуків та своїх фаустів по танках, кидали гранати. Все поле перед ними буквально захаращувалося розбитою американською технікою. Мадлен дуже сильно метала гранати своїми голими ногами. І ті описували велику дугу. А під засмаглою, майже чорною шкірою німкені перекочувалися кульки м'язів.
  І недаремно її ноги так далеко кидали гранати. Війна захоплювала Мадлен. Вона була схожа на російську лазню. Ось це справді справжній кайф. Коли ти заходиш із двома потужними, накаченими мужиками. І вони тебе луплять з усього розмаху ялиновими гілками. Коли шпарять сильні хлопці, і вкладаються в удари, це вганяє тебе на Еверест блаженства.
  І крутитися пара, наче золоті завитки, струмують по повітрю. Або в'ються невидимі змійки.
  Мадлен це подобалося. А ще приємніше, коли під босими ногами жаровня з вугіллям. Тоді ти по-справжньому балдієш. На тебе ллють спирт, а потім цю вогненну воду запалюють.
  От і зараз Мадлен в азарті... І знову кидає голими ногами гранату. Піхота супротивника захлинається в атаці. Особливо багато гине чорношкірих воїнів. Вони буквально завалюють, курганами трупів усі підступи. Стогнуть тяжко поранені солдати армії США. Маса вбитих із перекошеними особами.
  Мадлен шепнула:
  - Даремно ви американці, допомагали Британії.
  І дівчина-богатир пожадливо посміхнулася. Справді, Америка вибрала не ту ставку. Хоча війну Третьому Рейху оголосили Франція та Британія. А сам Гітлер оголосив війну США. Але рішення фюрера не призвело до поразки Німеччини та її сателітів. Японія розбила в морських боях Америку. І цим показавши, що економічна міць це ще не все.
  У небі йде запекла битва. Рубляться, і Марсель, і Хаффман. І найвідоміший льотчик Третього Рейху Фрідріх. А з ним його напарниця Хельга. Як красиво вміють боротися жінки та ефективно. Набирають при цьому автоматично рахунки.
  Хельга вже збиває свою четверту сотню машин. А значить, їй належить Лицарський хрест Залізного Хреста з діамантами. І це дуже почесно для напівголої дівчини у бікіні.
  Хельга згадала, як вона кохала з Фрідріхом. Хлопчик просто чарівність. Ласкаве як кошеня. І з ним дуже приємно. І хочеться пеститися годинами. Підліток дуже любить саме пестити дівчат, що найприємніше.
  Але Хельга збиває "Мустанг", потім ще й "Аерокобру". Остання машина зі своєю 37-міліметровою гарматою може бути небезпечною. А що "Мустанг", наймасовіший винищувач ВПС США - зі своїми кулеметами. Вона проти МЕ-362, що промокає проти титану. Абсолютно безпечні кулемети.
  А ось "Аерокобра" здатна вжалити. Хельга цвірінькає збиваючи з дистанції ще один "Мустанг".
  - Я конячка, дуже солодка. І мустанг піде на смак!
  І натискає на гашетку, своїми босими, гострими як у античної статуї ніжками.
  А Фрідріх збиває за один бій відразу сотню машин. Він не церемониться. Жодного промаху. Справжня машина смерті. Тут найважливіший етап операції та супер аса відкликали з півдня. Винивши сотню машин, хлопчик-термінатор переносить вогонь на сушу. Там він демонструє свої надприродні здібності.
  Фрідріх вимовляє:
  - Рахунок сто нуль у літаках, і сто двадцять нуль у танках!
  Більшість американських машин: "Шермани". Морально застарілий танк виробляється у величезних кількостях. "Першинг" поки не замінив, та й цей танк теж безнадійно поступається німецьким Е-50.
  А тут ще в небі з'явилися літаючі тарілки.
  Це взагалі безнадія. Дисколети невразливі та стрімкі, розрізають у польоті американські машини. Янки не витримують і витікають. Плацдарми висадки дедалі розширюються.
  Мадлен та її дівчата триматися. Їх підтримують реактивні штурмовики з 88-міліметровими гарматами, які вибивають з американців бойовий дух. Потужні снаряди розколюють корпуси танків армії США. Навіть уже віскі не можуть затьмарити почуття страху. І воїни Америки, точніше те, що від них залишилося, розвертаються.
  Мадлен регоче, сказавши:
  - У світі часом відчуваєш біль, але краще чужий.
  Уламок снаряда потрапив дівчині-богатирю в п'яту. Але міцні мозолі войовниці відправили шматок металу до рикошету. Ось що означає справжня арійська фортеця. Мадлен навіть замуркотіла від задоволення. Так їй було приємно.
  Ще добре, коли лупиш собі по підошвах кропивою. Точніше, коли тобі луплять по п'ятах сильні чоловіки. Це заводило Мадлен. Ще добре, коли по огрубілих ступнях луплять гумовими кийками. Теж клас. Войовниці знову жбурнула ногою гранату. Вишкірила кінські зуби. Вона гарна. Любить та поїсти!
  Ото взяти б, наприклад, і за раз з'їсти цілого барана. Незважаючи на свою зовнішню грубість Мадлен, іноді дещо й читала. Наприклад, Дюма. Так їй дуже сподобався Портос. Теж з'їдав зараз цілого барана. Ось це справді був чоловік хоч куди. І апетитом знатного вельможі. А баран ще й начинений ковбасами.
  Мадлен також могла випити ціле відро пива. Сильна дівчина. Войовниця-богатир уявила собі. Бере вона відро зі срібла. А в ньому добірне баварське. І вона починає жадібно пити. Ковтаючи захлинаючись. Пиво смачне. Ще добре пити томатний сік із молоком. І теж із цебрами та цілими бочками.
  Втім, Мадлен доводилося і недоїдати, коли вона боролася в пустелі або в горах. А це нестерпно для шлунка самки-богатиря. Адже вона така ненажерлива. І дуже любить м'ясо із кров'ю.
  Мадлен знову кидає гранату ногою і занурюється в хтиві мрії. Як вона пожирає жирне м'ясо і запиває пивом. Так от залпами. Ще добре їсти свинячий шашлик під червоне вино. І цмокати все це...
  Мадлен також любила тортури. Особливо їй подобалося катувати хлопчиків. Це її справжня пристрасть. Бити піонерів по п'ятах палицями, і підпалювати тіла вогнем.
  Або ще обтирати ніжну, дитячу шкіру кислотою. Звичайно, найприємніше мучити хлопчиків. Але й дівчат теж можна. І дорослі чоловіки. Ось людей похилого віку катувати неприємно, так вони противні і неестетичні. Як старість псує людей, спотворюючи їх. Ні, краще вже мучити молоденьких.
  Мадлен згадала, як по морозу водили трьох піонерів. Підганяли їх батогами. Хлопчаки були зовсім голі, так їм ще принизливіше. Мадлен теж лише в одному бікіні. Так кумедно. Жінка-богатир ганяла хлопчиків і гартувалася. Дивилася на їхні босі сліди, порушувалася сама.
  Потім, коли піонери синіли від холоду, відводила їх назад у теплу хату, і зігрівала, швидко водячи смолоскипом по замерзлих тілах.
  Мадлен це робила віртуозно, залишаючи на шкірі лише невеликі, рожеві пухирі, і змушуючи хлопчаків кричати від болю. А їй це на радість!
  Особливо цікаво проводити мовою полум'я чутливою п'ятою піонера. Вона найбільше охолола, і після морозних кучугур, навіть не відчуває спочатку вогняних ласк. Але потім хлопчик як починають кричати, біль від перепадів температур пекельна, і страждання нестерпними.
  Це куди болючіше, ніж просто припекти п'яту розпеченим залізом. І піонери, очманівши від нестерпного болю, вже готові на все, щоб стало трохи легше.
  Мадлен вміла розколювати катованих. Один з її улюблених методів - міцно стискати яєчка, своїми лапами-кліщами. І тут найсильніші чоловіки непритомніли від шоку.
  Ну і, звичайно ж, катування струмом. Тут береш піонера, і приєднуєш до нього електроди... Просто погано, поводиться жінка-кат. І мучить, мов у самої на душі камінь. Точніша душа з титану, а серце кам'яне.
  Втім, Мадлен дуже подобався процес тортури. Вона це любила робити. Адже завдавати болю іншому солодко.
  Ось вона фашистська мораль - безжальна та садистська!
  Американці, зазнавши втрат, під ударами штурмовиків відкотилися. Висаджуються тепер додаткові сили. Зокрема новий танк Е-5. Найлегша самохідка із серії. Лише один член екіпажу. Гармата 75-міліметрів і два кулемети. При цьому висота всього один метр, і товщина лобової броні 80-міліметрів під великим кутом нахилу.
  Танк здатний пробити в чоло "Шерман", або "Першинг", сам встояти від попадання снаряда в рикошет.
  Досконала самохідка. І головне швидка, до ста кілометрів за годину розганяється. На неї поставлений газотурбінний двигун 400 кінських сил.
  В одній із машин їде дівчина Агна. Її ім'я означає цнотлива. І дівчина бере участь у своїй першій, бойовій операції. Вона, зрозуміло, чудово навчена, але ще не нюхала пороху. Хвилюється страшно.
  Керує танком за допомогою джойстика. Ось їхні машини розвертаються, рухаються на захід. Добре, коли самохідка така легка. Її скидають за допомогою модулів або парашутів.
  У польоті навіть стає трохи страшно. Тіло твоє ніби стає невагомим. Ти лежиш животом на дерматині. Танк тісний, наче труна. Усього сім тонн, а зброю перевершує в бронебійності "Шерман", а лобова за рахунок нахилу ефективніше відбиває снаряди. Слід зазначити, що і якість німецької цементованої сталі, на двадцять відсотків - вища за американську.
  Це заспокоює Агну. Не проб'ють її з першого заходу. Ось попереду робоча конячка армії США. Цей "Шерман", танк Другої світової війни, один із наймасовіших. В Америці технологію виробництва "Шерманів" налагоджено. Цей танк штампують по сотні машин на день. "Першинг", не настільки масовий. І це зрозуміло, так у "Шермана" традиційна схема компонування, для американського танкобудування. Коли трансмісія спереду, а двигун позаду. І танк вийшов високий. У серії "Е" німці ущільнили схему компонування, і вийшов більш досконалий танк з низьким силуетом.
  Агна їде на моделі новітньої. І в неї гармата сильна, з особливим снарядом, що стріляє з розгоном, і ще з урановим сердечником. Тож можна курити з великої дистанції. Два кілометри достатньо.
  Агна щоб не ризикувати на ходу б'є по "Шерману", що зупинився. Перший постріл пристрілювальний. Вона ще не настільки досвідчена, щоб потрапляти з першого разу. А другий прямо до центру танка!
  Агна уперлася босими ніжками в стіни, і натиснула на джойстик. Американці відкрили вогонь у відповідь. Але потрапити до танка з таким низьким силуетом непросто.
  Юна дівчина вимовляє:
  - О німецький Бог, Бог богів захисти мене!
  І знову стріляє ... Хід її танки плавних, крім того гармата з гідростабілізатором і палить точно. Та не дуже вдалий цей "Шерман". Стирчить, що його за сто верст видно. Недарма Агна знову влучає. І наближається.
  Найважче на війні, це, мабуть, не втратити холоднокровності. Готують войовниць дуже непогано. Але коли по тобі стріляють, мимоволі психуєш. А раптом влучать і броня не витримає?
  Але ось Агна знову палить і потрапляє. Її обличчя розпливається в посмішці. Набирати рахунки виявляється не так вже й складно, і головне це дуже приємний процес.
  Дівчина з обличчям безневинного ягняти натискає на кнопку джойстика і робить постріл. Скеляє свою пику. На розспів вимовляє:
  - Піф! Паф! Я потрапила! Як зайчик поскакала!
  В цей момент грюкнуло... По німецькій броні ковзнув снаряд. І пішов у рикошет. Нахил від горизонталі до сорока градусів - досить великий, а сама броня дуже міцна.
  Агна шльопнула босими підошвами, і прочирикала:
  - Як жилося нам колись... Лише на булку латка!
  Дівчина знову вистрілила. Подумала, що кожен танк їй світить непогана сума грошей. Усі влучення фіксує апаратура, і видно крихітних кадрах - потрапила чи ні. Звичайно, не завжди, точно вразити ціль - і знищити! Але в даному випадку це цілком виправдовує!
  Агна знову цвяхнула. Збільшила рахунок влученням. Дуже вже сильно вражають бронебійні німецькі снаряди. У США, втім, також є розробки, але вони поки що не надто ефективні.
  Підкаліберний снаряд в американців дуже чутливий до рикошету. І зісковзує з броні.
  Агна знову палить. І шкодує, що їй не дістався важчий танк. Там були б інші дівчини, хором співати веселіше. А може ще посадити пару юнаків років шістнадцяти, щоб щетиною не кололи. Ех вона вже пізнала тілесне кохання - незважаючи на юність.
  Мораль у Третьому Рейху досить вільна. Вже впроваджується монотеїзм без ханжества. Щоправда, за гомосексуалізм відправляють до концтабору. Але гетеро заохочується.
  Навіть у жіночих підрозділах потрібно майже обов'язково сходити до альфонсу. Інакше цікавитимуться: чи не ти лесбіянка? Чи може бути, що ще гірше християнка?
  Поступово у Третьому Рейху видавлюють християнство. А нова мораль каже: жінка має хотіти чоловіка, а чоловіка жінку. І не обов'язково у шлюбі!
  Свого роду заохочення розпусти!
  Агна ще надто юна, вона іншої влади крім гітлерівської і не знала. Але навіть її таке трохи шокує.
  Дівчина стріляє, і вже її у скарбничці вже десять підбитих "Шерманів" та одна "Відьма".
  Войовниця скелятися і вимовляє:
  - Хто не актуальний, той не моральний!
  Добре в них пішло... І танки Е-5, точніше, не танки, а самохідки рухаються далі.
  Агна не встигла повоювати у Росії. І звичайно ж шкодувала, що народилася із запізненням. Вона й так потрапила на фронт раніше, дуже поспішала, щоб встигнути повоювати. Серед німців була певність, що цей рік війни стане останнім. Або принаймні зі США за рік впораються. А на Росію підуть чи ні, це ще питання.
  Агна хотіла навоюватись... Як кажуть мудрі: війна це повітря для легенів...
  А тепер вона пройшла свій перший бій. І мабуть залізний хрест заслужила. І яка виявилася здатною.
  Зробить військову кар'єру та отримає собі маєток із рабами! Буде їх лупити батогом.
  Агна хихикнула і заспівала:
  - Все неможливе, можливо в нашому світі ... Стріляти реально лише на рахунок, два на чотири!
  Войовниця підморгнула сама собі і прочирикала:
  - Ось я стала асом у першому ж бою... Пригнічую класом - фюрера люблю!
  Їхні спритні танки рухаються далі. Ось попереду піхота. А значить, стріляти потрібно з кулемета, і осколково-фугасними снарядами. Що ж, і це ефективно.
  Агна натискає на джойстик пальчиками ніжок. І обидва кулемети починають викошуватися піхотинців. Видно чорні бійці. Їхні обличчя залилися кров'ю.
  Дівча радісно вимовляє:
  - Видно у вас скорботні обличчя... А тому, що я вбивця!
  А кулемети працюють. Косять усіх підряд. Декілька мотоциклів разом вибухають. І перевертаються у повітрі. Розлітаються на всі боки колеса, і залізні деталі. І ламається в буквальному значенні слова метал.
  А коли горить сталь, це справді моторошне полум'я.
  Кулемети штурмові, і дуже рухливі, куди досконаліші за колишні.
  Агна цвірінькає:
  - На Землі та під землею, будемо правити з сатаною!
  І знову як вліпить... І транспортер спалахнув, ніби його перетворили на смолоскип. І безліч убитих, цілі завали трупів. Американці біжать. Кидають пістолет-кулемети та техніку.
  Агна розчісує п'ятірнею своє світле волосся і вимовляє:
  - Боягуз програє у хокей! А на нього вже чекає жокей!
  Агні справді зараз добре. Відчуваючи в собі садистський смак, дівчина-термінатор тисне піхотинців, що тікають. Адже вона дама з тієї породи, що завжди примудряється перемогти... Нехай навіть не маючи поки що досвіду.
  Войовниця стріляє з гармати. Якраз попався "Шерман" укопаний у землю. І що з цього? Взяла та тривіально відірвала йому вежу. Урановий сердечник це не жарт. Плюс ще до того ж уран підпалює метал.
  Після захоплення Африки у гітлерівців тепер уранових копалень багато. І фюрер навіть не надто поспішає створити атомну бомбу. Його війська і так найкращі у світі.
  Ось як хвацько і стрімко мчить Е-5. Тисне цілими просіками піхотинців. А здається що за танк? Від горщика - два вершки!
  Агна зі смішком у голосі вимовляє:
  - У світі є дві проблеми: дурні та дороги... У Німеччині дороги найкращі у світі, а як на рахунок дурнів?
  І дівчисько сміється... Вона свою мету виконує....
  Фрідріх знову кружляє на реактивній машині. П'ять авіагармат роблять по шістнадцять пострілів. Вісімдесят американських літаків, які намагаються атакувати німецькі війська, що висадилися, вибухають.
  Хлопчик-ас вимовляє:
  - Я те, що звуть - не говори на ніч!
  Після чого хлопчисько дає ще чергу і знищує ще тридцять машин. Роблячи все це з милою усмішкою. І так недбало... Смертоносна дитина.
  Хельга захоплено вимовляє:
  - Ти супер! Мрія поетів!
  Фрідріх скромно вимовляє:
  - Скоріше так доречно говорити, про дівчину! Хоча я й не поганий!
  Хельга співуче вимовляє:
  - Ти Фрідріх мій кумире! Ти крутіший у всесвіті і підкорюєш світ!
  Хлопчик дає чергу. Збиває ще шістнадцять літаків супротивника і вимовляє:
  - У світі спека та снігопад,
  Чесний бідний - злий багатий!
  У всесвіті випадок править -
  Заряджайте автомат!
  Після цього хлопчик-термінатор переходить на наземні цілі. Його авіагармати добре справляються і повітряними мішенями, і пробивають люки танків.
  Канадські "Шермани". Одна з американських модифікацій. Сувора палахкотить битва. Фрідріх захоплено вимовляє:
  - Я чудова людина!
  І дюжина "Шерманів" розбита і палахкотить, немов свічки на різдво. Потім пацан знову робить захід. Дістається трьом великим самохідками "Великий Том". Це, мабуть, найпотужніша із серійних самохідок. Найбільша лише Т-93.
  Фрідріх вимовляє, дивлячись на те, як розриваються підбиті машини:
  - Хлопчик бачить у мріях автомат,
  Адже йому танк миліший за лімузин...
  З народження зрозумілий розклад -
  У всесвіті править грубість, сила!
  "Відьма" порівняно легка американська самохідка. Її набагато простіше знищити. Хлопчик-ас дав чергу, і аж двадцять п'ять самохідок, що розірвалися від детонацій снарядів.
  Хельга підбила лише три машини, і вигукнула:
  - О лицар! Як ти крутий!
  Фрідріх напихався і сказав:
  - Круче за мене тільки яйця!
  Хельга із захопленням додала:
  - А вище за зірку!
  Фрідріх несподівано зніяковів і почервонів. Збив з дистанції ще шість винищувачів, і сказав:
  - Скромність прикраса чоловіка!
  Хельга жорстко відповіла:
  - Але ти справді другий німець!
  Фрідріх посміхнувся і запитав:
  - Другий? А хто перший?
  Хельга захоплено відповіла:
  - Сам фюрер!
  Фрідріх ледве втримався від іронії і замість гостроти промовив:
  - Перед фюрером я знімаю кепку!
  І знову вистрілив у американські літаки. На рідкість, точніше на уникаю влучний хлопчик.
  Хельга прочирікала, натискаючи на педалі голими ніжками:
  - Ти те, що зветься - народжений богами!
  Фрідріх, набувшись, відповів:
  - Я хоч і не такий великий, як Геракл, але дуже сильний!
  Хельга охоче підтвердила:
  - Тобою пишатися усі Німеччина, а це більше половини світу!
  Хлопчик збив ще п'ять літаків і атакував "Першинги". Чотири американські машини були схожі на ранню модель "Пантери". З досить довгими дулами і рухливими вежами, вони могли представляти деяку небезпеку для легких німецьких танків. Потім хлопець лупнув по вантажівках. Знищив вісім цілей, і шльопнув свій босою ногою по педалі, спікувала.
  Ну це просто лихацтво... Ледь не пішов у штопор. Але вирівняв машину біля землі.
  Хельга злякано вигукнула:
  - Ой! Та хіба ж так можна!
  Фрідріх зухвало відповів:
  - Все можна, якщо обережно!
  Хельга розстріляла зверху транспортер і гаркнула:
  - Твоє життя безцінне! Не примушуй нас хапатися за серце!
  Хлопчик серйозно відповів:
  - А я заговорений - мене не куля, не багнет не беруть! Тож дівчинка не бійся за мою шкуру! Краще подбай про те, щоб більше зібрати трофеїв.
  Пацан відволікся. З'явилася нова колона танків. То були застарілі американські М-16. Тяжкі машини по 55 тонн вагою, озброєні двома гарматами. Ціль явно не надто цінна. Напевно, американці встигли підтягнути навіть те, що годилося лише металом.
  Фрідріх хотів дати чергу, але Хельга заволала:
  - Ці сімдесят п'яти міліметрові гармати зовсім не небезпечні для наших танків. Нехай хоч хтось із наших сухопутних асів запише собі у рахунки важкі машини.
  Фрідріх неохоче погодився:
  - Гаразд! Я не буду егоїстом! Нехай живуть!
  Хельга посміхнулася і промуркотіла:
  - Як розрада, я скажу тобі, що це ненадовго!
  І справді, через кілька годин Агна поповнила свій рахунок ще двома важкими танками. Попри вагу, американська машина майже мала переваг у бронюванні над "Шерманом". Ну, хіба що в бортах та кормі. Але лупили німці без жодних церемоній прямо в лоб.
  Фрідріх збив ще два десятки літаків і повернувся назад, щоб пересісти в новий винищувач, уже заправлений та заряджений. Немає юному термінатору жодної секунди спокою. Весь у працях та у русі. Усіх винищує поголовно.
  Маленька машина смерті.
  Операція щодо наступу в Канаді розвинулася досить успішно. Німці захопили кілька плацдармів. Потім об'єднали їх у один великий.
  Далі наступ розвивалося дедалі стрімкіше. Бої розгорталися з неймовірною силою. Американці намагалися німців скинути у море. Але в повітрі, за рахунок якості, домінували Люфтваффе, а дисколети наводили просто панічний жах на авіацію. Бойовий дух у янкі справді не дуже. Багато тисяч полонених з'явилися в перші ж дні. Слід зазначити, як і командування не так на висоті.
  Взаємодія між військами налагоджена дуже погано.
  Часто американська артилерія накриває своїх же. З канадцями безліч розбіжностей.
  Погіршують ситуацію та зради серед американського командування. Особливо осіб німецького походження. Не дуже хоч американці битися за чужі землі.
  Потрібно відзначити, що коли Е-50 став серійним, то "Шерман" остаточно застарів. З жодного ракурсу пробити німецький танк не здатний. Але "Першингів" поки випускається мало. Та й вони небезпечні тільки при стрільбі в борт в упор та підкаліберним снарядом. Але реально німецький танк гарантовано пробиває з п'яти кілометрів і "Першинг" та "Шерман". Просто зминає з дистанції.
  І жодних шансів нема. У танках американці помітно відчепилися. В авіації поки що немає сильних і придатних до бойового використання реактивних винищувачів.
  Наймасовіший винищувач "Мустанг" просто труна з крилами. Тільки "Аерокобра" має шанс вжалити своєю 37-міліметровою гарматою. Реактивні бомбардувальники ще тільки розробляються. Що ще має Гітлер? Звичайно, дисколети, яких поки що небагато, зате вони невразливі. Це очевидно колосальна проблема для США. Особливо моральна, тому невразливість подібних машин породжує капітулянські настрої.
  Ну, кому хочеться вмирати, потрапивши під тотальне побиття. Німці вже всім навіюють страх.
  Але війна продовжується. Найголовніша складність - це постачання військ через океан. Добре ще, що є ланцюжок островів. Але все одно німцям важко перекидати сили. Поставляти боєприпаси. Це уповільнює просування у Канаді. Американці теж сильні, досить численні, і вони мають багато техніки. Будь більше бойового духу та організованості, цілком могли б скинути полчища Третього Рейху в море.
  Але сміливим, сприяє удача, а сильним щастям. Плацдарм розширюється.
  30 травня 1945 спустився перший, створений для бойового застосування танк "Монстр". Машина мала дуже потужний бомбомет та чотири гаубиці. Втім, військові експерти ставилися до такої бандури скептично. Можна просто скинути бомбу вагою в двадцять тонн, вже такі бомбардувальники, ніж вести через океан надтанк. Тим більше, маса така велика, і коштує машина дорого.
  Але особисто фюрер наполіг на запуску у виробництво "Монстру". Плюсом даної конструкції можна вважати досить велику дальність стрілянини - до ста кілометрів, відносно задовільний прохідність, і товсте бронювання. Але загалом поки що виготовили лише один екземпляр.
  Від "Щур" взагалі відмовилися. Так простіше використовувати тривіальну батарею важких гармат, ніж стільки возитися з танком. "Монстр" принаймні вирішував проблему переміщення величезного в калібр 1250 міліметрів бомбомета. Деякі військові вважали, що чотири гаубиці не потрібні, і краще зробити танк легшим, з одним, але великим знаряддям.
  Але Гітлера тягло до великих розмірів. "Монстра" встигли виготовити до терміну. Але поки що дана машина собі показала не надто впевнено. Ледве не застрягла під час висадки, але все обійшлося.
  Цей супертанк, точніше самохідка, і частково батарея, міг бути атакований з повітря. Тому навколо нього їхали спеціальні зенітні самохідки, і кружляли реактивні літаки.
  Рухалася машина досить повільно лише за 20 кілометрів на годину. І то рівною місцевістю. Е-300 на її тлі здавався майже спритним лисицем.
  Лясають гусениці і ревуть дизелі. Газотурбінні двигуни для такого махіна ще не готові. Але в будь-якому разі німці можуть пишатися своїм шедевром - найважчим танком у світі. Спочатку на "Монстр" хотіли встановити "Дору". Але потім військові експерти логічно розсудили, що реактивний бомбомет буде значно руйнівнішим за впливом.
  І що ж? Виправдалися всі очікування! Дійсно удари бомбомета нищівні.
  Головна навідниця за традицією була дівчиною. Так уже повелося. І, зрозуміло, майже гола в одному бікіні. Вже тепло, плюс ще в супертанці жар від моторів. І команда, що складається із дівчат. Голоногі красуні, не старше тридцяти років. Як швидко носяться по мастодонту.
  Глухо стукають по металі босі, дівочі ніжки. Це дуже еротично. Пітер, що прислуговує підліток, задивляється на дівчат. Уява малює всілякі фантазії. Наприклад, цілування дівчат та молодих жінок у груди. Так хочеться провести язиком, по червоних, як бутончики троянд соскам.
  Пітер відчуває, як його досконалість набухає, так що це помітно. Хлопець червоніє. Намагається думати про щось інше. Ось, наприклад, який у них чудовий танк. Найбільша гусенична та й взагалі машина у світі. Вона б'є немов балістична ракета, тільки постріл коштує дешевше.
  Хлопчик, не втримавшись, обережно торкнувся жіночої п'яти. Дівчина подивилася на підлітка з поблажливою усмішкою. Юнак був гарненький, на вигляд близько п'ятнадцяти років, і звичайно навіть приємно коли тебе торкається юний красень.
  І трохи лоскітно... Дівчина муркоче:
  - Погладь трохи!
  Пітер дуже радий цьому. Яка ніжка. Точена, засмагла, ідеальна по чистоті шкіра, пальчики рівні, нігтики блискучі. Плавний вигин п'яти з пружною шкірою. Вона здається трохи шорсткою. Пітер відчуває у собі сильне збудження. Йому справді дуже хочеться. На жаль, підліткові гормони вони домінують у свідомості.
  Хлопчик підтягує дівочу ногу до своїх губ і починає цілувати. На смак жіноча шкіра дуже приємна, запах здорового тіла красуні чудовий і збуджуючий. Ти жадібно цілуєш, обсипаючи підошву від пальчиків, до вигину п'яточки. І відчуває у собі насолоду. А досконалість набухнула так, що ось-ось лусне!
  Пітер дуже хочеться сунути руку і полегшити себе, але соромно, незручно. Ех жінки, як ви бажані та недоступні.
  Чується агресивний окрик:
  - Ельвізо ти не в борделі! Давай за роботу!
  Дівчина обережно вириває ніжку з рук юнака і шепоче:
  - Увечері зустрінемось!
  Пітер вдячно киває. Як важко буде дочекатися вечора. А велетенський супертанк уже вийшов на рівнину, і рушив далі до лінії фронту. Машина мала безліч гусениць, що закривали все дно. Прохідність справді задовільна, яка не поступається важким німецьким танкам. Швидкості дещо не вистачає. Але в майбутньому, коли дизелі замінять газотурбінні, швидкість різко зросте.
  Але все одно така махіна навіть зовні здається справжньою черепахою і виглядає малорухливою.
  Декілька дівчат навіть зістрибнуло, і помчало за танком бігом. Підстрибуючи, войовниці скалили зубки, і співали:
  - Ми швидкі та швидкі, дівчата до краси! І наші ніжки жваві та зубки такі гострі!
  Дівчата підскакували та крутилися. Дехто з них крутився в особливому сальто. Пролітали, мов птахи.
  Пітер якийсь час сидів на сталі. А потім зіскочив і помчав. Хлопчик теж був босоніж і в шортах. Без чобіт, звичайно, приємніше бігти. Особливо коли поряд дівчата. А які у них спинки, і стегна, і груди, ніжки.
  Пітер прокричав:
  - Слава Третьому Рейху!
  Дівчата хором гаркнули:
  - Героям слава!
  Танк-гігант подолав невеликий рів. Дівчата та хлопчик це просто перескочили. І скакали вони жваво. Гусениці у "Монстру" вражали завтовшки, і їх пошкодити ніяк не вдавалося.
  Нагорі промайнуло кілька нових Хе-262. Дуже швидкі машини. Мчать ніби шуліки, трохи навіть обдує теплим повітрям. Войовниці жваві, і спокусливі.
  Пітер трохи незграбно вдарився, босою ногою об камінь. Стало боляче. Хлопчик закульгав, і поспішив піднятися на платформу. Почав терти збиті пальці. Не надто приємно.
  Але взагалі в Німеччині жити не так легко. З сорок другого року економіка по-справжньому перейшла на військовий лад. І все почало працювати на фронт. Виробництво літнього дитячого взуття практично припинилося. Хлопчику ставало досить туго, і в армії, звичайно, ситніше. А так діти бігали босими, до шкіл від морозів до морозів.
  Це в принципі терпимо і навіть приємно. Але восени чи ранньою весною, звичайно, задоволення менше. Доводилося до шкіл буквально бігти. І підошви горіли, мов у вогні. Особливо, коли випадав сніг.
  Пітер це згадував ... Потім відігріваєш свої кінцівки, підтискуючи ноги. Потім їж строго за нормою. Хоча пайка для німців і непогана. Тим більше, останнім часом, коли з України пішли багаті врожаї. І з Африки приходять банани та інші фрукти.
  Голодновато було лише кілька років. Згодом Німеччина підгодувалася за рахунок захоплених територій. Але в останні роки все налагодилося і пайка вистачала сім'ям з надлишком.
  Берлін взагалі справляв враження ситого та багатого міста. Було вже чимало нових будівництв.
  Війна йшла, повернувши в успішне русло, а робочої сили надлишок. Кожен німець міг у кредит придбати собі раба. І цього здорово, на думку фашистів. У Пітера теж була особиста рабиня. З нею можна робити все, що захочеш. І чого тільки не витворюєш з нею.
  Пітер сміливо посміхнувся. Висікти дуже хочеться дівоче тіло. Хлопчик задумався. Чи не завести йому гарем? Вже у Третьому Рейху це можна робити майже законно. А раби продаються на аукціонах або можна придбати їх у кредит.
  Мати Пітера придбала двох хлопчиків, майже задарма. Пацани були індусами. І вони дуже мерзли, коли їм довелося босоніж працювати. А мати підганяла їх батогом. Один із хлопчиків потім захворів, і помер. Натомість мати взяла російського хлопчика. Вони витриваліші, і витримують порівняно м'яку німецьку зиму, без витрат на взуття та теплий одяг.
  Інший індус був із гірського селища та зумів звикнути. Батько Пітера помер на фронті. Мати залишилася самотньою. Хлопці поступово стали майже членами сім'ї.
  Пітер навіть грав із ними... Поки не пішов до армії. Це гарна нагода заробити. І пощастило потрапити до компанії до дівчат, що обслуговують супертанк "Монстр". Звісно, це престижно!
  Ось попереду женуть колону полонених. Американці йдуть, опустивши голови. Настрою у них ніякого. Вони програли. Конвоїри підштовхують прикладами, і свистять батогами.
  Серед тих, хто здався, є ще зовсім хлопчаки. Як і властиво підліткам, вони багато посміхаються, особливо побачивши біжить, майже голих, засмаглих дівчат. Війниці освистують полонений, і кидають у них каміння. Пацани свистять у відповідь. Ось такий взаємний обмін люб'язностями.
  Пітер дістав із-за пояса пістолет. Йому дуже хотілося вистрілити в бранців.
  Дійсно колосальна спокуса. Ех, диявольська спокуса. Чи не знайти собі якусь не надто цінну жертву?
  Пітер ловить на приціл старого, та ще й чорношкірого. Такого не шкода. Хочеться хлопчику здійснити перше в житті вбивство. Йому вже невдовзі п'ятнадцять років, а він ще нікого не вбив. Ось, наприклад, у Фрідріха, скільки жертв, адже він не старший за Пітера.
  Пітер узяв і заспівав:
  - Горе тому, хто битися,
  З німцем зі сталі в бою.
  Якщо противник розлютився -
  Я його гада вб'ю!
  І хлопчик стріляє... Відстань для пістолета досить велика. Пацан дуже побоювався, що промаже. І це буде ганьбою. Але сивий негр падає. Обличчя у афроамериканця у крові.
  Пітер прогарчав:
  - Я вб'ю тебе Африка!
  І вишкірився...
  Вбивство беззбройного військовополоненого ні кого не хвилює. Немов розчавили таргана. Німці продовжують гнати полонених, і насвистувати пісеньки причому досить вульгарні.
  Пітер відчув себе дуже задоволеним собою. Він вистрілив, і дуже навіть влучно і не схибив. Чим не стрілець?! Потрапляє винятково точно! І ще в нього вистачило мужності застрелити беззбройну людину. І це надихає найбільше. Адже не кожен здатний на подібне!
  Хлопчик зіскочив з супертанку і побіг за дівчатами кричачи:
  - Бачили як його! А дуже точно!
  Головна навідниця ласкаво вимовляє:
  - Молодець! Ти підростаєш як справжній арієць! Але навчися вбивати не лише полонених, а й у бою!
  Пітер у відповідь прокричав:
  - Шторм і вікінг та сталевий меч!
  Та це здорово йому вийшло. Біль у збитих пальцях ноги притупився і Пітер тепер біг за дівчатами. Все ж таки війна це як мати рідна. У ній стільки веселого.
  Ось, наприклад, Пітер любив розважатися і в себе вдома. Зокрема запалюючи сірники та підносячи їх до босих п'ят хлопчиків-рабів. Ті дико скрикували, і схоплювалися, несамовито обертаючи очима. У індуса очі карі, а російські блакитні. Дивно це... Ще добре вставляти між пальцями ніг шматки газети та підпалювати. І це дуже боляче. Або хльоснути вночі змучений важкою роботою юних рабів батогом.
  Пітер увібрав у себе звірині інстинкти справжнього фашиста. І сам ставав звіром.
  Гітлер говорив: Землі почало загрожувати переселення. Нам потрібно стільки народу, скільки необхідне обслуговування німецьких панів. Це й формувало нещадну мораль. І ставлення до інших народів - наче це недолюдини.
  Втім, з іншого боку, тоталітарний режим і хвалений німецький порядок давав ефект. Зростало виробництво і не лише військове. Збільшувався не лише випуск озброєнь, а й будувалися дороги, зводилися міст, круті аеродроми та міста. Тож поки що не можна судити однозначно про цей режим. Певний ефект давався шляхом рабської праці та тоталітарного режиму.
  Війна йшла, і імперія розвивалася, і наростала. І міць та економіка.
  Пітер біг досить довго... Поки не відчув утоми... Потім відкрився другий подих.
  Час минав, і стало сонце хилитися до заходу сонця. Пітер уже втомився капітально. Він дивився на червоне сонце і думав коли нарешті скінчитися цей день і можна буде піти в жіночі обійми. І так по пурхати ...
  Пітер, щоб трохи відволіктися, намагався згадати розповіді батька зі східного фронту. І із західного теж. Батько встиг повоювати у Польщі, Бельгії, Франції та Росії... І розпочалася війна досить успішно. Багато хто боявся з німців, що буде як у першу світову. Але Гітлер виявився мудрішим і щасливішим за Вільгельма. Розбив ворогів частинами. Німці, втрачаючи трохи солдатів, захопили і Польщу, а потім і у Франції, Бельгії, Голландії перемагали та трощили.
  Війна на сході особливий страх ні в кого не викликала. Перемога йшла за перемогою. Але просувалися німці все ж таки так швидко як планували. Ось уже всі терміни минули, а Росія бореться. А згодом зимова катастрофа. Батько у Пітера зник у радянських кучугурах. Навіть тіла не знайшли. Пітер смутно сподівався, що може його батько в полоні, і лишився живий. Але полонених обмінювали двічі. Поверталися із Росії. Багато хто став інвалідами. Щоправда, полонених порівняно виявилося небагато. Батька серед них не було.
  Пітер тоді був занадто малий, щоб потрапити на східний фронт. Але йому хотілося помститися російським. Але до кінця східної компанії хлопчик не встиг. Підсумки її німці не вважали звитяжними, хоча завоювання виявилися значними.
  Остаточно стемніло... Супертанк зупинився. Дівчатам треба було перекусити і лягти спати. Вечеря була швидка, стандартний пайок, шоколад, сушені банани, в'ялене м'ясо.
  Пітер підсів поряд зі своєю знайомою. Вона підморгнула хлопчику. А чому не побалуватись із безбородим юнаком. Пітер сидів лише в шортах. Рельєфний, підсмажений, з чистою та засмаглою шкірою. Приємно такого мацати. Дівчина погладила Пітера по м'язистих грудях. Хлопчик почав гладити її у відповідь.
  Вони сплелися в обіймах і обсипали поцілунками. Пітер не був незайманим. Він ще в училищі отримає урок кохання у професійної повії. Зазвичай підлітків виховували у гетеросексуальному ключі. Враховуючи їхню гіперсексуальність, жінкам наказувалося вчити любові при появі бажання. Пітер знав уже як принести задоволення, і дівчина скоро стала хтиво стогнати.
  Але коханням насолоджувалися не довго. Пролунав сигнал. Зброя повинна нарешті вистрілити. І ось потужна гармата почала рухатися. Дівчата гасали, перетягуючи лебідкою снаряд.
  Супертанк "Монстр" заряджався бомбою вагою двадцять тонн. І приготувалася виплюнути у ціль. Зброю наводилося за допомогою радіо, а зверху "Рама"-5 вела корекцію стрілянини.
  Дівчина-навідниця перемикала дані на дисплеї. Зброя завмерла... Гармата нагадувала бугор, з широким жерлом. І ось як лупе тріскучий постріл. Тряхнуло від віддачі, і понісся в небо вогняний стовп. Дівчата навіть повалилися від віддачі, але одразу ж схопилися.
  Вражаючий презент відлетів високою дугою за лінію горизонту. Так гармата супертанка зробила своє перший постріл.
  Головна навідниця сказала:
  - В даному випадку немає миру без війни і худа без добра! Ми використали свій шанс.
  Снаряд пролетів близько сотні кілометрів прямою, і понад двісті п'ятдесяти високою дугою. Його парабола прорвалася до стратосфери. І ввійшла донизу під крайнім кутом. Політ зайняв кілька хвилин, і на укріплені позиції американців обрушився справжній смерч. На сотні метрів все виявилося спресовано та зруйновано. Неначе пройшлося вогняне цунамі. І для пари батальйонів американської піхоти, настав воістину останній день.
  Дівчині ж потягували черговий ракетний снаряд найпотужнішого бомбомета на планеті Земля. І готувалися обрушити цей багатотонний кулак на супротивника.
  Головна навідниця потерла босими пальцями об металевий обруч і прочирикала:
  - Але не піддайся ти йому, і монстра повернеш у пітьму!
  Для заряджання потрібно три хвилини. Досить багато, зате і постріл багаторазово сильніший за будь-яку зброю світу. І якщо лупне, то не те, що мало, і навіть середньо не здасться.
  Дівчата дуже активні. Слід наведення, і розворот ствола. Пітер уявляє собі на хвилину, що може реально статися з тими, хто потрапляє під подібну палицю Тора. І йому стає страшно. Ось це майбутній удар. Що буквально планета здригнеться.
  І навіть коли летить снаряд-ракета страшно! І це здається вісником смерті.
  Пітер, навіть надихнувшись, заспівав:
  - Машина смерті збожеволіла! Вона летить, не знаючи мети!
  Дівча, що переспала щойно з хлопчиком, продовжила:
  - Ми цього разу посміхнулися! Пройшли білою смугою!
  І другий презент наздогнав свою мету. Вразив супротивників з такою силою розриву, що далеко на всі боки відлітали кінцівки та уламки. На багато сотень кілометрів розліталися разючі елементи за позиціями США.
  Ішов обстріл оборонного рубежу. Американцям доводилося, як грішникам у пеклі, якщо не гірше.
  Небо та земля змішалися, все палало і тріскалося. Розколювалося від розривів небо. По небу іскрили блискавки.
  А дівчата тягли і третю ракету. Мовляв, буде вам додаткова страва. Пітер згадав про Фрідріха Великого. Його характерні косі атаки. Міцно король діставав і росіян і австрійців. Звичайно, викладали їм обмежено, але що росіяни перемагали пруссаків, не ховалося. Навіть навпаки підкреслювалося: раз сам Фрідріх Великий російським програвав, то наскільки крутий Гітлер, який дійшов і взяв Оренбург. Щоправда, поки що не піддалася Москва.
  Хлопчик підтягнув лебідку, настав голою п'ятою на болт і відчув біль. Добре було б одягнути кросівки, подумалося Пітеру. Вночі наприкінці травня та в Канаді вже досить прохолодно. Ось у Мексиці вже спека. Втім, там і взимку можна засмагати. А так босоніж підліток збивав собі ноги.
  Пітер, підловивши момент, поклав дівчинці на стегна руки. Та довкола забурчала, і промовила:
  - Не зараз красень!
  Інша дівчина обійняла Пітера за торс. Погладила його м'язи. Помацала, безволосе, м'язисте тіло. І поцілувала у гостру лопатку, відчувши губами шкіру. Перевірила її на смак. Від хлопця пахло юністю.
  У Третьому Рейху не прийнято приховувати інстинкти. Якось навпаки, скромні жінки викликають зневагу. Що, мовляв, вчить нацизм - треба бути природнішим, ближче до природи. Отже, жінка повинна любити чоловіків, і головне різних. Шукати собі гідних, сильних, розумних, гарних. А Пітер справді гарний і з рельєфними м'язами. Такого хочеться обійняти і притиснути до себе, погладити та поцілувати, а може зробити щось серйозніше.
  Ще одна ракета-снаряд прямувала до позицій армії США. Вона пролітала високою дугою, наче вигиналася пантера, що складається з полум'я. І несло з собою безліч могильних плит у огнезарному варіанті.
  Пітер гаркнув:
  - Це реально гамбіт труни!
  І хлопчик оглушливо голосно зареготав. Дівчата повернулися до пацана, і почали лоскотати йому п'ята. Виглядало це все ніби п'ять чи шість дівок, знущаються з юнака. А Пітер усе сміявся, і скалив собі зуби. Одна з красунь засунула йому в рот свій червоний сосок. Юнак почав цілувати і смоктати його.
  Пітер знав, який це смак. Немов морозиво. Тип полуниці в шоколаді. Як приємна, немов медова бублик на смак жіноча шкіра. І її так жадібно лижеш.
  Але дівчата ще й лоскочуть і щипають. Що вже не так приємно. Втім, слідує грізний окрик командира і красуні розбігаються. Миготять їх рожеві підошви. І підскакують голі ніжки.
  А що діятись з американського боку - типовий кошмар на вулиці палаючих в'язів.
  Заряджають і четверту ракету у бомбомет. Така ось гра із кісточками смерті. Війниці налаштовані на перемоги до великого кінця. І прагнення успіху у серці кожної істиною арійки.
  Заграла музика Вагнера, щоб дівчатам було веселіше рухатись. Такий ось заскок із симфонією. І четверту ракету встановлено. Готова, рвонути у велику висоту.
  А зверху виє ТА-500 - бомбардувальник із вісьма двигунами. Щось, що здається таким страшним, і неперевершеним. Хіба що тільки дисколет справляє моторошне враження.
  І чарівне...
  А ось якраз і з'явилася тарілка, що літає. Прослизнула, по небу, немов сонячний зайчик. Оце швидкість. І мчить так, ніби це щось жахливо круте і космічне.
  Пітер навіть проспівав, пишучи на ходу:
  Під приводом цілей гуманізм,
  Щоб рай збудувати на Землі...
  Фюрер перейшов на шлях фашизму,
  Храм спорудив кошмарний сатані!
  І хлопчик після крику простягнув провід. У повітря помчала четверта ракета. Вона розтинала атмосферу, і в повітрі відчувався явний запах озону.
  А десь у небі дисколет таранив американський Б-29. Спекелі кошмарний літаючий мастодонт велику машину з крилами.
  Пітер заспівав:
  - Дивне почуття спокою - у минулому тебе вже немає. У майбутньому ти перетворений на нескінченне світло!
  І справді світла багато... І горить усе таким блакитним полум'ям. Дисколет таранив десяток літаків і втік за лінією горизонту.
  Пітер побігла розкручувати черговий провід. Ні, війна справді чудово. Хоча уявляв її хлопчик дещо інакше.
  А потім після перемоги їм дадуть землі та рабів. Залежно від ратного внеску. Пітер облизав собі губи. От би отримати цілий гарем. Він би з ними натішився б. Хоча й тут стільки дівок. Просто цілий сераль.
  Ось у них із матір'ю ще й сестричка є. Вона підганяє рабів батогом.
  Німців вчать, що саме вони є найвищою нацією. Але насправді не все так просто. Ось російські пацани дуже схожі на німецьких і зовсім не тупі.
  Думаєш, яку роль відвести? На домашню тварину вони не тягнуть. Але й рівними вважати не слід. Пітер подумав, що до росіян можна ставитися як до молодших братів. Вони непогано билися з армією Гітлера і показали відвагу.
  Але й американці завзяті. Ось зараз по янкі запускають п'ятий снаряд. Отже, вони мають досить сильну оборону, яку доводиться розбивати.
  Пітер у повітря махнув кулаком від досади. Йому б особисто хотілося взяти в руки автомат стріляти. А може ще краще, як старовину рубати мечем. Це дуже романтично - боротися холодною зброєю.
  Хлопчик взяв і заспівав:
  Я згадав старовину - одразу на коня,
  В ходу мчить звір нетерплячий.
  Я без Вітчизни не міг і дня,
  Нехай буде батьківщина моя всіх країн щасливіша!
  
  А в майбутньому галактики на нас чекають,
  Безкраї простори світобудови.
  Боєць нацизму дуже крутий,
  І підкоряться рейху всі створіння!
  Дівчата чули пісню і хором кричали:
  - Оце воїн! Справжній мачо!
  Танковий екіпаж Герди вступив на територію США. У знаменитому штаті Техас. Місце відоме за крутими ковбоями та гангстерами. Тут опір американців різко посилився, і розгорнулися жорстокі бої. Янки, опинившись на своїй території, билися відчайдушно. Становище Америки досить тяжке. Німецькі танки та авіація перевершують якістю, і виробляються у величезних кількостях. А різношерста рать дуже навіть непогано бореться.
  Дівчата обстрілювали батарею. Основна американська гармата калібру 76-міліметрів для Е-50 абсолютно не небезпечна. Калібр 90-міліметрів для похилого чола теж. Могли постраждати лише гусениці. Війниці стріляли, як і зазвичай не промахуючись. І батарея замовкла.
  Герда протер скло далекометра і сказала:
  - Дуже добре ми попрацювали. А тепер уперед на північ!
  Магда зі смутком у голосі помітила:
  - Ось так робимо ми одну помилку за іншою. І це стало нашим своєрідним прокляттям.
  Герда округлила очі трикутником і здивовано спитала:
  - А в чому це ми помиляємось... Все йде майже за планом. Мексика позаду і тепер ми в США. І якщо на те пішло, то такого ворога, як Америка, не можна залишати в тилу!
  Магда поспішила уточнити:
  - Я маю на увазі помилки у духовному розумінні слова. Ми сліпі та жебраки духом!
  Шарлота сердито гаркнула:
  - Здається, ми вже домовилися, що слідуватимемо арійському монотеїзму. А ти знову поновлюєш нікому не потрібну дискусію.
  Христина запропонувала:
  - Давайте краще обговоримо творчість Дюма. Наприклад, граф Монтекристо особистість позитивна чи негативна?
  Магда твердим голосом відповіла:
  - Однозначно негативна!
  Христина спалахнула і заперечила:
  - А це ще чому?
  Магда логічно помітила:
  - Він не вміє прощати!
  Шарлота гаркнула:
  - А що ми маємо прощати своїм ворогам?
  Магда струснула золотистим волоссям і помітила:
  - Якщо не вміти прощати, то насильство не зупинити!
  Герда відповідно кивнула:
  - У цьому щось є... Але чи треба зупиняти насильство?
  Шарлотта впевнено сказала:
  - На насильстві тримається світ... Вулкан люті ширяє з розмахом...
  Христина з натхненням підхопила:
  - Напруга вища сил... Пізнається і з болем, і зі страхом!
  Герда заспівала із захопленням:
  -Тільки страх нам дарує друзів,
  Тільки біль спонукає працювати!
  Тому я хочу все сильніше,
  Мінометом в орду вибухне!
  Дівчата замовкли. Рух "Шермана" відвернув їх. Один постріл і танк США розколовся. І взагалі ця машина для німців зовсім не є небезпечною.
  А ось і "Відьма", спробувала наблизитись, і теж знищена. Герда стріляла, натискаючи на джойстик босими пальцями ніг.
  Така ось вона стало круте дівчисько-термінатор. Німецький танк проїхався, придушив кількох чорношкірих, випустив струмки крові.
  Магда зітхнувши помітила:
  - Вічно ми виявляємо жорстокість... А коли в серця вселитись милосердя?
  Шарлота відповіла:
  - А тоді, коли ми захопимо весь світ! Це буде справжнім тріумфом волі!
  Христина заспівала із захопленням:
  - Око за око, кров за кров... Нісемося по колу - вбиваючи знову!
  Герда вишкірила свої великі, наче перли яскраві зуби і прошипіла:
  - Жалості не знаємо! І знати не хочемо!
  Магда знизала плечима і помітила:
  - Вас не заперечиш... Але Бог засудить!
  Шарлота спокійно помітила:
  - І в Біблії євреї за наказом Бога вбивали. Тобто Всевишній не був пацифістом. Але все ж таки набагато більше, до душі вчення - німці є народ Божий. Це куди розумніше здорове вчення, ніж біблійне!
  Магда заперечливо хитнула головою:
  - Ви нічого не розумієте.
  Христина логічно помітила:
  - Хто сильний, той і правий! Ми увійшли до Техасу? Потім будемо і у Нью-Йорку!
  Герда хихикнула і проворкувала:
  - Нам супроводжує успіх... Як співається у пісні - при кожній невдачі, давати вмійте здачі... Інакше вам удачі не бачити!
  Дівчата відволіклися. З неба їх спробував атакувати американський штурмовик Р-51. Це досить небезпечно, так у цього стерв'ятника реактивні ракети. Магда спритно маневрувала. Дівчата - кожна з них могли і танк водити і стріляти, і точно потрапляти. Ракети пройшли повз, хоч і в небезпечній близькості від машини. Штурмовик спікував, але вдарили зенітні кулемети. Американський стерв'ятник отримав пробоїни і почав втрачати висоту.
  Хвіст задимився, відламувалися цілі шматки металу, дерева та іншого.
  Герда прошипіла:
  - Ось так! Це вкотре доводить, хто має рацію, а просто слабак!
  Магда помітила:
  - І все одно наша удача залежить від Бога!
  Герда вигукнула:
  - Від арійського Бога!
  Христина додала:
  - І від нашої спритності... Або незручності!
  Шарлота прошипіла:
  - А також через прапор, і гострі ікла космічної сили!
  Танк знову рушив і був змушений стріляти. З'явилися Гранди-2. Загалом танк схожий на "Шерман", але трохи легший і трохи вищий. Не найдосконаліша зброя, зате порівняно дешевий. Зрозуміло для німців невинна машина.
  Дівчата стріляли по черзі, розбиваючи корпуси "Грандів". Ті огризалися, та їх снаряди зісковзували з броні німця. Е-50 працював як робот, демонструючи значні бойові якості.
  Шарлотта проревела:
  - Удар сталевого молота, нам осяяло світанок!
  Герда автоматично стріляла. І разом з тим згадувала красеня Ганса. Вони з ним зайнялися коханням, і було все супер! Ганс ще й розумний хлопець, міг розповісти багато цікавого. Наприклад, для різних пригод піратів.
  Герда сподобалася історія принцеси, яка стала юнгою у піратів. А потім знайшла скарби, але не стала їх витрачати на себе, а зібрала армію і почала завойовувати світ.
  Звичайно, образ войовниці-полководця дуже вражаючий. Як його не розтиражувати. І не купити таку книгу, якби вона була надрукована. А також цікаві космічні битви. Ось, наприклад, фантазія щодо завоювання різних зоряних світів. Доблесні арійці борються проти кентаврів.
  Поки Герда згадувала кентаврів, тобто "Грандів" знищили. І німецький танк просувався далі. Але повільно. Гусениця натрапила на радіокеровану досить потужну міну, і вибухнула ковзанка, точніше навіть кілька ковзанок. Буквально лопнув метал і бризнуло гарячим. Герда вилаялася, і навіть штовхнула Магду ногою:
  - Ось він твій Бог, що з нами робить!
  Златовласка відповіла:
  - Не богохульствуй ...
  Дівчата вже кілька діб майже не спали і поки що міняли ковзанки, взяли та заснули.
  Тут Герді знову таке наснилося.
  Знову з'явилася у баченні Герда. Дівчинку зробили служницею знатного принца. Вона стала фрейліною, її роздягнули у шовку та оксамит. Повторилася історія щодо Андерсена, тільки трохи в іншому варіанті. Герда першого ж дня сильно натерла в нових чобітках ніжки, і зрозуміла, що багатство не тільки насолода. А у шовках спекотно в італійське літо. А найвишуканіші страви, не такі гарні, коли в тебе повний шлунок.
  Не порівняти з насолодою черствого хліба з ключовою водою, якщо його ти їсти голодною.
  Крім того, Герді довелося вчитися іноземним мовам, гарним манерам, різного роду етикетам і наукам. А це зовсім не так цікаво, ніж вести життя бродяжки.
  Можна згадати, як принц мріяв про роль жебрака.
  Герда намагалася звикнути, довго мучилася. Ось минув рік. І вже здавалося, що вона втягнулася в цей виснажливий ритм життя фрейліни.
  З тістечками кожен день і дорогий одяг.
  Але в дзеркалі, перед яким вона виконувала церемонію, з'явився її названий братик Кай. Хлопчик зовсім не виріс, і не змінився за довгі роки розлуки, тільки став надто блідим з нездоровою синьовою. У замку Сніжної Королеви він ніби заморозився, і все ще намагався скласти з крижинок слово: "Вічність".
  Те, що могло дати йому свободу.
  Але, схоже, йому це не вдавалося. А якого це довгі роки сидіти в крижаному замку, навіть якщо ти не відчуваєш холоду?
  І навколо тебе лише білі ведмеді та крижані статуї?
  Герда відчула, що її названий братик глибоко нещасний. Навколо тільки криги та білі ведмеді, ти перебираєш блискучі як алмази крижинки. Навіть з урахуванням, що серце названого братика замерзло, все одно зрозуміло, що він глибоко нещасний.
  Може, навіть це нещастя ще в тисячу разів гірше, коли в тебе в грудях завмерла вода?
  Герда скрикнула, і наважилася втекти. Вона пішла до своєї кімнати. Чесно залишила чобітки, дорогу сукню та тонку спідню білизну. Одягла, своє колишнє, що перетворило на лахміття, але дбайливо зберігається сукню. Вона стала тісною, і оголило ніжки вище колін. Дівчинка виросла, і їй на вигляд років тринадцять, а на ділі на десять років більше. Скільки часу пройшло з того часу, як вона вирушила шукати свого названого брата? Вже років тринадцять, а то й більше.
  Герда трохи похитнулася. Може взяти бодай черевички... Або піти чепурною. Але ж це нечесно! І для бродяги лахміття якраз личить.
  Дівчинка поцілувала розп'яття і так босоніжкою вирушила на пошуки свого названого братика. Принаймні, вона тепер знала, що він далеко на півночі. На шляху її зустріла варта. Побачивши Герду босу, і в лахмітті вони здивувалися:
  - Це ти фрейліна? Що за вид у тебе?
  Герда збрехала:
  - Я прогнівала свого принца, і він наказав мені йти на всі чотири сторони, в тих же лахміттях що й пішла на служіння.
  Стражник жалісно помітив:
  - Ти собі всі ноги зіб'єш, дам як я тобі хоч пару черевиків. Моя донька виросла з них, а тобі вони якраз будуть у пору!
  Ніжки у дівчини і справді такі точені, красиві, і беззахисні, що представивши їх на гострому камені мимоволі відчуваєш почуття жалю.
  Герда скромно відповіла:
  - Я цього не заслужила... Залишіть собі чи продайте!
  Бородач похитав головою:
  - Ну ні! Дороги Італії надто суворі та кам'янисті для босих ніг дівчинки. Тим більше, ти вже відвикла, від суворої поверхні. Поки ще травень, і не скоро стане холодно, але на ніч я тобі дам і пухову хустку, щоби ту ховалась... Поки не знайдеш нових добрих господарів!
  Дівчинці незручно відмовитись.
  - Спасибі тобі! - відповіла Герда.
  Вона взяла з собою шкіряні, і майже не зношені черевики - мабуть, дочка одягала їх тільки у свята, і пухову, теж практично нову хустку. Подякувала м'якому серцю стражнику. Черевики справді були зручні, трохи більше розміром, але нормальні. У них було комфортно.
  Стражник дав ще на дорогу край хліба, посміхнувся і промовив:
  - Бережи черевики, і постарайся знайти собі пристойний будинок.
  Але тільки-но повернувши за поворот, дівчинка зняла черевики і повісила їх на плече. Їй дуже хотілося бути схожим на босоніж, відпочити від палацового взуття. Спочатку йти було приємно, дорожній пил лоскотав голі п'яти. Але потім, позначилася довга відсутність звички. Підошви у дівчинки стали ніжнішими і м'якшими, і вона незабаром відчула, шпильку камінців і горіння.
  Незабаром кожен крок нагадував биття палицями по голих п'ятах.
  Але Герду, що встигла за своє вже не таке вже й коротке життя повисіти на дибі, це не збентежило. Зрештою, босоніж йти кам'янистою дорогою не так боляче, ніж коли п'яти смажить жаровня. Нехай навіть за рік вона, дівчинка-фрейліну і зніжилася. Нічого вона витримає.
  Герда стиснула зуби міцніше і додала кроку.
  До кінця дня босі ноги у дівчинки кровоточили, але вона не здалася і заснула у стозі сіна. А наступного дня знову вирушила кам'янистою дорогою.
  А роздерті підошви впивалися гострі камені, завдаючи дівчинці страждання. Іноді дівчинка занурювала, розбиті ступні у воду, і охолоджувала порізані ступні.
  Герда не взяла з собою їжі, і їй довелося харчуватися милостиною. Симпатичній дівчинці в лахмітті подавали охоче.
  Герда спочатку хотіла продати шкіряні черевики або обміняти на продовольство, а самої взути що простіше, але потім вона передумала. Її ніжки дуже швидко огрубіли, заросла підошва мозолями, і черевиків, особливо в теплу пору року не потребували. Натомість вона зустріла двох маленьких хлопчиків, які буквально вмирали з голоду.
  Зовсім худі хлопчаки, шкіра та кістки, тіла ледь прикриті лахміттям, босі ноги збиті.
  Дівча нагодувала їх тим, що зібрала в торбу, потім продала в купецькій крамниці звичайно з великою знижкою, майже нові черевики. Накупили їжі, і залишила хлопчикам, та ще й разом з пуховою хусткою.
  Ті вперше за довгі роки наїлися.
  Звичайно, Герда повелася християнською щедрою. Тим більше стояло літо, і вночі немає потреби вкривати хусткою. Але коли щедрі поля Італії закінчилися, дівчинка, що йшла на північ, опинилася в Альпах. А там вдень ще тепло, а вночі холодно. І селища зустрічаються набагато рідше, доводиться голодувати.
  У голодної дівчинки буквально викручуються кишки.
  Одного разу вдарив літній, гірський заморозок і лахміття примерзли. Дівчинка сіпнулася і остаточно розірвала собі сукню. Виявилася голою та беззахисною. Довелося, тримаючи на собі рвані, йти швидким кроком. Вночі голяка не заснеш - справжнє пекло. Герда не спала весь день і ніч, але на ранок спустилася трохи нижче і зігрілася, поспала. Потім знову йшла всю ніч, і на обід наступного дня вийшла до гірського хутора.
  Дівчинка від радості закричала і почала розмахувати руками. У неї фігура вже формувалася, і коли з'явилася людина, Герда поспішила прикритися руками.
  У відповідь було:
  - Ух ти дикунка!
  Хазяїн погодився дати Герді, простий і старий одяг, але натомість змусив цілих два тижні колоти дрова і носити воду відрами з коромислом.
  Плюс ще закласти накладаючи каміння дірку в паркані.
  Дівчинка вколювала до знемоги, і харчувалася лише черствим хлібом кислим молоком. Господар запропонував їй залишитися, але Герда збрехала, сказавши, що робить паломництво. Неохоче гірський кулак дав її якусь діряву палицю, але хоч ти не гола. А на дорогу навіть шматка хліба не кинув.
  І це дівчинці, у якої руки вкрилися мозолями від праці, і яка вишукана виродку до знемоги.
  Довелося Герді йти з порожнім животом. А в горах селища рідкісні, а самі Альпи великі, на верхівках гір навіть літом лежить сніг. Дівчинка з голоду рвала траву, конюшину, розгризала ялинові шишки. За десять днів, вона охляла, що стала одна шкіра та кістки. Навіть білку не втрималася і з'їла сирої.
  Не гидувала і смоктати бурульки, ризикуючи підхопити ангіну.
  Потім знову натрапила на хутір. Три дні важко працювала там, зате від'їлася, і трохи їй дали і на дорогу. Але найсильніше у високогір'ї діставав нічний холод. Дівчинка спала вдень, на ночі тупала, босими, мозолистими ніжками гострим каменем. Іноді вили вовки, кілька разів Герда зривалася в прірву і мало не падала, але доля зберігала її. Хоча чималий страх іти горами та вночі. І голодно...
  Щось на зразок крижаного пекла.
  Коли Ганнібал перебирався через Альпи до Італії, у нього померла половина війська та всі слони. А тут перехід робить маленька, хай навіть роками і доросла дівчинка.
  Її ніжки пізнали і гостре каміння, і ламали кірку льоду, і тіло знемагало, але все одно несло мужню героїню по вершинах.
  Коли Герда була вже на межі, їй потрапив на шлях ще один хутір, і знову їжа. Господар виявився добрішим і запропонував дівчата кожушок і черевики, але Герда відмовилася, сказавши, що вона вже звикла до каміння та холоду, а босі ноги куди легше йдуть, ніж навантажені в черевики. Хазяїн на дорогу дав цілий мішок їжі.
  Герда трохи повагалася, ступаючи голою підошвою на гостре каміння, але мозолям на вістря було навіть приємно.
  Звичайно, це обтяжило дівчинку, але дозволило йти ще кілька тижнів, не зупиняючись. Високогір'я добігало кінця, гори ставали дедалі нижче. І Герда перевалила через найважчу частину шляху: маківку Альп.
  Босоніж, у легкому одязі зробити таке: це схоже на подвиг Геркулеса. А зробив усю дитину.
  Тепер вона опинилася у Швейцарії, де трохи м'якше, а хутори зустрічаються частіше. Перехід загартував Герду, а вона не застудилася в горах, і навіть не підхопила нежить. Що ж Боги не люблять слабких духом, зате нагороджують сильних.
  І це говорить про героїзм і мужність здатну перемолоти камені.
  Герда все йшла і йшла, зупинялась у хуторах, працювала, іноді співала. Бродяче життя для неї приємне і звичне. Дні стали йти швидше та важче. Доля поки що берегла дівчинку від злих людей, розбійників та ґвалтівників. Все ж таки Герда вже не така й маленька, могла й залучити ґвалтівників. Але поки що все обходилося.
  Одного разу, правда, на неї напав один розбійник. Повалив, дівчисько рушило його каменем голові. А потім у несамовитості забила до смерті.
  Ось дівчинка минула і Швейцарію, вступивши до Баварії. Літо вже перевалило маківку, але на рівнині ще дуже тепло, навіть ніч. І дороги не такі кам'янисті. Іти було суцільне задоволення. Селища траплялися часто, і з їжею проблем не було. Герда підробляючи, зібрала собі якусь гріш, і оновила сукню на більш ошатну і нову. Але ходити воліла босоніж, тим більше що підошва стала твердішою, ніж у чобіт.
  А без взуття ноги куди легші та ходкіші.
  Але час минав. Дівчинка просувалася на північ. Літо закінчилося, і настала осінь. Полилися холодні дощі, а Герда опинилася на півночі Німеччини. Шлепала босими ніжками по стужених калюжах, відчуваючи невеликий холодок. Але Герда вже настільки звична, що вирішила не обзаводитися взуттям і шубкою, обмежившись лише однією вовняною хусткою. Вона знову воліла ночувати, тільки вдень, а вночі тупотіти.
  Її босі ніжки ламали кірку льоду, і мозолі на підошві відчували майже блаженство.
  Ось вона минула і досить густонаселену північ Німеччини і вийшла до моря.
  Подивилася на хвилі, що хлюпалися і вдарялися в берег. Занурила у солону воду свої натруджені ніжки. Похлюпалася у воді, яка здавалася майже теплою.
  Далі суші йти нікуди, а переплисти море не реально. Порівняно неподалік була рідна Данія. Дівчинці раптом захотілося повернутися до рідного Копенгагена. Може, ще жива її рідна бабуся. Тим більше незрозуміло, як далі йти.
  Але Герда присіла на камінчик біля моря і, подумавши, відхилила думку про повернення. Якщо немає іншого виходу, то слід знайти корабель, що йде на північ, дійти до льодів і рушити потім до Північного полюса. Бо, мабуть, замок снігової королеви знаходиться саме там.
  
  Що ж вона якщо треба знайде і такий корабель, а поки що в порт.
  Тут справжня Герда прокинулася. Шарлота затрясла її за плече, нагадавши:
  - Вже давно відремонтували гусеницю, але нас не хотіли будити. Хто американців добиватиме?
  Герда відзначила спросоння:
  - Не бити, а добивати? Ось це самовпевненість!
  Христина заверещала:
  - А що ти ще сумніваєшся?
  Герда труснула білою шевелюрою:
  - Ні! Які можуть бути, в принципі, сумніви! Що ми не пройшли в боях більшу частину світу?
  Христина хихикнула:
  - Більшість світу.... А коли буде все!
  Магда сердито відзначила:
  - Без Бога ми нічого не досягнемо!
  Дівчата хором кричали:
  - Годі! Ні слова про релігію! Ми хочемо бути мирськими!
  І танк почав рухатися, наздоганяючи своїх товаришів. Машина ковзала плавно. Газотурбінний двигун штовхав легко, і танк розганявся на шосе під сімдесят кілометрів.
  Але тут рокадою, звичайно, йшли повільніше. Герда з посмішкою запитала подруг:
  - Цікаво, як думаєте, Вашингтон доведеться брати штурмом чи Америка капітулює раніше?
  Шарлотта припустила:
  - Буде як у казці!
  Герда посміхнулася:
  - А це як у казці?
  Шарлота пихато сказала:
  - Що далі, то страшніше!
  Герда несподівано промовила:
  - А мені снилося, ніби я стала маленькою дівчинкою. Майже як героїня Андерсена, тільки ще драматичніша!
  Христина ласкаво помітила:
  - Драматичніше... Мда, а якби Андерсен написав про наш танк?
  Шарлотта енергійно підтвердила:
  - Саме так! Типу того, що наш танк закохався в самохідку, і вони посперечалися хто з них крутіший. Потім самохідку відправили на метал...
  Христина поправила:
  - А може, не тільки самохідку, а й танк... І вони стали роботами-термінаторами в майбутньому. І замість гармат та кулеметів носили бойові бластери.
  Герда заспівала:
  - Раніше мерзли в окопах, стогнали діди... А тепер гіперплазма - вершник долі!
  Крістіна підняла свої голі, дуже гарні ніжки і помітила:
  - Я справила б у палаці принци фурор... Та й ви теж!
  Герда погодилася у цьому:
  - У нас чарівна четвірка!
  Магда погладила ногу Христини, і пробурмотіла:
  - Та жіноче тіло гарне!
  Герда подивилася на Магду з підозрою:
  - А коли в тебе востаннє мужик був?
  Дівча сердито відповіла:
  - Це ти знаєш!
  Шарлотта тут запропонувала:
  - Може, над полоненими знущаємось?
  Герда раціонально помітила:
  - Спочатку їх треба захопити! І тоді у нас буде вирішальна перемога! З тортурами та кров'ю!
  Шарлота, ця руда дияволиця вишкірилася і прошипіла:
  - А я люблю кров!
  Танка, на якому їхали красуні, вступив у бій. Цього разу, на шляху стояли чотири "першинги". Дещо небезпечніші танки, палили частіше. Воїнки зробили по черзі постріли. Тільки один снаряд потрапив до Е-50, а американські танки замовкли. Бій був коротким, за півхвилини. Встояти проти німецької гармати шансів не було.
  З'явилися "Шермани". Дівчата лупцювали по них з дистанції. Вразили кілька штук. Інші добили сусіди.
  Потім німці рушили далі. Застали батарею з покинутими гарматами. Але, як з'ясувалося не все так просто. Знаряддя, що кинули, виявилися камуфляжем, а через засідку відкрили точний і руйнівний вогонь.
  Дівчата відповіли. Змусили замовкнути американців. Але броню їхнього танка кілька разів подряпнуло.
  Герда помітила:
  - Будь у нас більше самовпевненості і слабша броня, то довелося б справляти похорон!
  Магда сердито помітила:
  - Але тоді б ви точно дізналися б - який у нас Бог!
  Герда жорстко відповіла:
  - У наступному житті, я стала б генералом, і отримала в командування армію.
  Шарлота гаркнула:
  - А отримувала б одразу дві армії!
  Христина хихикнув, додала:
  - А ви дріб'язкові! Чому б не одразу чотири!
  Герда регочучи, помітила:
  - Ні, краще відразу мільярд, або трильйон!
  Дівчата розреготалися, і навіть стукнулися лобами. Потім їхній танк проїхав далі. Довелося постріляти з кулеметів. Викосивши кілька десятків американців. Тут билися американці завзято. І білих прапорів не викидали.
  З'явилися "Відьми", самохідки не сильні, але спритні. Їхні дівчата розстрілювали, отримавши, щоправда, пару влучень у себе.
  Одна з "Відьм" після точного влучення навіть перекинулася. Дівчата
  Проворкували:
  - Ми супер!
  І знову надіслали снаряди. Укладали надзвичайно точно.
  Поки що войовниці боролися без страху. Але ось на шляху вони натрапили на батарею з важких 120-міліметрових гармат. Тут уже довелося маневрувати. Щоб Боже борони, не поцілували їхні смертельні обійми.
  Снаряди пролетіли майже поряд.
  Герда відкрила вогонь із дистанції. Перша американська гармата замовкла.
  Потім удар у другу, а потім і в третю.
  Магда прошепотіла:
  - Хай допоможе нам Бог!
  Снаряд потрапив у верхню лобову плиту Е-50, але 250 міліметрів під нахилом відобразили подарунок. А ось проти німецької гармати американці не мали порятунку. Війна це бокс, але в даному випадку, у гітлерівців виявилися надто довгі руки.
  Шарлота зі смішком помітила:
  - Такі знаряддя... І як перетворилися нашвидкуруч!
  Герда з тривогою в голосі заперечила:
  - Такі великі гармати могли б і помітити наші штурмовики. Адже цей калібр може бути для нас небезпечним, особливо якщо потрапить у борт!
  Крістіна проскулила:
  - У мене знатна постать, а у наших льотчиків - халтура!
  Пальнула та 155-міліметрова гаубиця. Щоправда, її точність для німецького танка замало. Такий ось громила, позбавлений координації. Противник, втім, не муха! Та й висота у Е-50 близько двох метрів - досить присадкуватий вийшов танк.
  Шарлота накрила гаубиця, навівши знаряддя за допомогою джойстика, пальцями босих ніг, і рикнула:
  - Я ось справді супер!
  Христина вдавано позіхнула:
  - Твої компліменти одноманітні!
  Шарлота відповідно кивнула:
  - Так! Ми показали рутинну техніку! Час переходити на аперкоти!
  Магда не втрималася, щоб брякнути:
  - З Божою допомогою природно!
  У першій половині червня війська Третього Рейху підійшли до Торонто та оточили найбільше місто Канади. Американці намагалися зачепитися за велике населене пункт. І підтягували туди війська. Німці ж за традицією оточили місто, намагаючись завдавати ударів уразливішим пунктам. Бої розгорнулися наймасштабніші за участю більш ніж по півтора мільйона солдатів з кожного боку. Американський пістолет-кулемет поступався німецькій штурмовій гвинтівці особливо останнім моделям МР-54, а решта техніки тим більше.
  Американці не надто стійкі у боях. Багато хто з них волів ховатися в ході артобстрілів або зовсім здаватися - особливо потрапивши до казана.
  З німцями битися - треба не боятися! І не бояться цього радянські солдати, а на рахунок американських виникли великі сумніви. Проте американці борються, і просуватися доводиться із втратами для німців.
  Супертанк "Монстр" просувався до Торонто. Йому належало тепер обстрілювати укріплене місто-фортецю. Головна навідниця Адала дещо засмутилася через це. Тому що під час обстрілу має загинути дуже багато мирних жителів.
  Ця молода жінка зовсім не була злою. Але свій обов'язок перед Третім Рейхом розуміє, що готова виконати.
  Життя річ складна. Адала не була чистокровною німкенею. У неї був російський батько, що, звичайно, псувало імідж. Але її мати офіційно стверджувала, що понесла Адалу від німця. Сама дівчина від цих натяків дуже комплексувала. Пішла на східний фронт у сорок другому році, коли фюрер дозволив використати у бойових діях і жінок.
  Воювала якийсь час снайпером. Відрізнялася влучністю, і добрими рахунками. Отримала залізні хрести першого та другого класу. Потім хрест військових заслуг у сріблі та золоті. А також хрест снайпера, спочатку у сріблі, потім у золоті. Брала участь у штурмі Лондона. Потім знову опинилася на східному фронті. Завоювала собі звання одного з найкращих снайперів Третього Рейху. Отримала хрест снайпер у золоті та з діамантами, а також Лицарський Хрест Залізного хреста.
  Була приставлена головною навідницею та командиром супертанку "Монстр". Що дуже престижно.
  Адала звичайно навідниця найвищого класу. І була вмілим та хитрим снайпером. А її рахунку чотири радянські генерали, і понад сорок офіцерів. До російських Адала належала з повагою. Справді чинили опір вони завзято. Дівчина, наприклад, брала участь у штурмі Севастополя. Бачила масовий героїзм радянських військ. Потім вона боролася на підступах Сталінграда, й у самому Сталінграді. Билася й англійцями - теж серйозними, хоч і не такими, як російські бійцями.
  Адала уникла серйозних поранень, але кілька разів її злегка подряпали кулі та уламки. Тож ризик для життя був. Дівчина загартувалась у боях, і зараз себе почувала майже тиловим щуром. Дійсно "Монстр" зброя з великої дистанції та ще чотириста міліметрів легованої броні.
  Не надто себе доблесною в подібному танку відчуваєш. А тут ще й стріляй містом. Снайпер таки вбиває виключно військових. А тут...
  Адала, віддаючи наказ вистрілити, прошепотіла:
  - Хай збереже господи серця наші в чистоті!
  Ось носиться Пітер. Симпатичний хлопчик в одних лише шортах, що йде йому - рельєфному, засмаглому, з гарною фігурою. Хлопчик красивий і багато дівчат жадібно дивляться на нього, а то й намагаються помацати. Адала на них суворо кричить, щоб не робили це надто відкрито. Та й затягти підлітка можуть. Ще організм не дозрів, тут п'ятнадцять здорових, повнозрілих дівчат. Нехай краще шукають дорослих чоловіків.
  Пітер із бідної сім'ї, йому, звичайно, прилаштується на супертанк величезний успіх. Тут і платять більше та порівняно безпечно.
  Але коли підліток застрелив полоненого, чорношкірого старого, це викликало в Адали неприємний осад.
  Справді не можна вбивати беззбройного, це некрасиво. Може, правда, що застрелили старого, це особисто менша втрата - не так шкода. Але все одно неприємно.
  Адала нічого не сказала Пітеру, але вирішила, що при нагоді підлаштує хлопчику якусь пакость. А поки нехай працює... Адала уявила собі, як порють хлопця. Цікаво чи він закричить?
  Дівчина якось читала книгу про сина Стеньки Разіна.
  Хлопця років тринадцяти було заарештовано разом із батьком. Батька відомий бунтар, що пролив потоки крові. Але син ще зовсім дитина. Який з нього спитай.
  Але помічник Корніла колишнього військового отамана розцінив інакше. І запропонував хлопця допитати з пристрастю - а раптом знає, де знаходяться скарби батька.
  Сина Стеньки Разіна привели до тортур. Хлопчик намагався дивитися прямо і триматися гордо. Хоча всередині було страшно. Розвішані тортурні інструменти, палає камін. Кати у червоних касках.
  Самоса підійшов до хлопця, простяг руку, труснув за комір і грізно спитав:
  - Розкажеш, де тітка ховав скарб, відпустимо на волю. Ні - катуватимемо!
  Син Стеньки Разіна Гришка відважно відповів:
  - Я вам нічого не скажу! І тобі тим більше!
  Самоса гаркнув:
  - Намагати шибеника!
  І особисто потягнув за комір, зриваючи каптан з хлопця. Гришку розділи, і потягли на дибу. Хлопчик відчайдушно намагався відбрикуватися. Але досвідчені кати ударом по шиї знерухомили Гришку. Потім закріпили його руки ззаду і стали піднімати за мотузку. Хлопчик заскреготів зубами. Кат схопив пацана за тулуб і струснув, провернув у суглобах. Гришка важко задихав, але стримав крик.
  Дяк, що диктує переписувачам, прогугняв:
  - Говори злодій, де твій тітка ховав скарби.
  Хлопчик з презирством у голосі відповів:
  - Навіть якби й знав, то не сказав би!
  Самоса наказав ката:
  - Бий! Десять ударів із береженням!
  Кат стабільно завдав ударів. Тіло Гришки здригалося. На десятому ударі катувальник завмер. І глянув на Самосу. Під час розправи хлопчик мовчав, закусивши губу.
  Дяк, прогугняв:
  - Говори злодій, де тітка приховував скарби?
  Гришка крикнув:
  - Не скажу!
  Самоса гаркнув:
  - П'ять ударів без заощадження!
  Кат обрушив на хлопчика удар із розмаху, стрясаючи все тіло. Грицько скрикнув, але прикусив губу. Настав другий удар. Теж розгонистий та сильний. Гришка продовжував мовчати. І знову третій удар, закапала кров із розсіченої шкіри.
  Самоса похмуро дивився на те, як порють хлопця. Звісно, синок міг і не знати, де Стенька сховав скарб. І навіть, мабуть, справжні скарби. Але слід допитати хлопця. І вирвати з нього таємниці.
  Після п'ятого удару кров закапала активно.
  Дяк повторив запитання. Гришка мовчав.
  Самоса наказав:
  - Стриби йому п'яту.
  Кат дістав шматок розпеченого заліза, і підніс його до босої підошви хлопця. Той здригнувся, перекосився, та.... знепритомнів.
  Адала подумала, що Пітера непогано було б пропустити через це, щоб він не вбивав беззбройних і старих. Погано вчинив Пітер. А який би він був у реальному, контактному бою? Чи не збентежив би?
  Син Стеньки Разіна Гришка, до речі, знав, де захований один із скарбів батька, але мовчав. Його привели до тями, виливши відро крижаної води. Потім Самоса наказав:
  - Припійте залізом і другу п'яту!
  Цього разу хлопчик не відключився, намагався сіпатися, але босі ноги Гришки затиснуті в колодці.
  Самоса прошипів:
  - Ще п'ять батогів, без бережіння!
  Після п'ятого удару, світла голова хлопця хитнулася, і Гришка знепритомнів.
  Досвідчений у справі дяк порадив:
  - Дай йому відійти! Дитина все-таки ще відкинеться!
  Самоса суворо промовив:
  - Зняти цуценя! Обтерти горілкою і покласти на ліжко... Нехай відійде! Назавтра продовжимо катування!
  Гришку зняли з диби і протерли розсічення, сумішшю спирту та води. Хлопчик смикався: горілка палить. Потім Гришку дали гарячого бульйону, замкнули в натопленій камері. Але про всяк випадок прикували пацана за шию ланцюгом і дали заснути. Хлопчик спав на животі, ліжко було м'яким. На тортурах у катів жертви часто вмирають, а Самоса хотів знати, де Стенька сховав свої скарби.
  Давши Гришкові відійти і поспати, наступного дня хлопчика знову притягли до тортур. Знову піднялися на дибу. Вже розтягнутим суглобам Гришки стало болючіше. До ніг хлопчаки повісили гірки. Щоб сильніше розтягти м'язи. Потім кат, усміхаючись, підніс розпечене залізо і приклав до Грицьких грудей. Хлопчик заскреготів зубами від дикого болю.
  Самоса ревнув:
  - Говори злодій!
  Пахло паленим. Запах смаженого м'яса посилювався. Очі у Гришки від больового шоку перекосилися, і хлопчик знову знепритомнів. Кат відібрав залізо від грудей і сказав:
  - Міцний юнак...
  Самоса гаркнув:
  - Треба його розколоти... Жаровню до ніг!
  Кат змастив підошви хлопця маслом, і на відстані розпалив жаровню. Вже підпаленим п'ятам було дуже боляче. Хлопчик важко дихав. Роняв суміш поту та крові, скреготів зубами, але мовчав. Хоча це йому дорого коштувало. Зусилля були запеклі.
  Самоса люто гарчав:
  - Говоритимеш! Гей, заплечний бій!
  Кат обрушив удари на Гришку. На десятому ударі голова хлопчика мляво метнулась і завалилася. Прийшов до тями хлопчик не відразу, навіть після того як на нього вилили відро води. Самоса вдарили Гришку по обличчю і наказав:
  - Ще бий!
  Дяк зауважив:
  - Подихне оголець.
  Самоса прогарчав:
  - Чорт! Зніміть його з дибки! Завтра продовжимо!
  Гришку знову зняли з тортур і віднесли до кімнати. Хлопчик бився і смикався. Поринув у важкий, марний сон. Потім прийшов до тями і заплакав. Але тільки-но з'явився тюремник, замовк і зло подивився на нього. Той жбурнув пацану хліба з квасом. Шансів втекти у хлопця не було, тим більше його прикували за шию.
  Наступного дня Гришку катували трохи інакше. Підняли в стелі, піднявши руки на дибі, а потім відпустили. Такий дикий біль, що
  перериває дихання. Хлопця піднімали тричі, поки він не знепритомнів.
  Після чого кат знову бив батогом і припалив живіт розпеченим залізом. Гарненько помучивши хлопця, його відпустили і відвели до камери. Нічого добитися катам не вдалося.
  Наступного дня Гришку підняли на дибу, під босими ногами розпалили жаровню, а по спині та сідницях були розпеченим дротом. Хлопчик кілька разів протягом тортур втрачав свідомість, але приходив до тями. Поки кати самі не втомилися, припинивши катування.
  Наступного дня хлопчика розтягли, і кат стали ламати пальці ніг розпеченими щипцями, а також тиснути ребра. Гришка кілька разів скрикував, але вимоги щось сказати - відповідав муканням.
  І знову отримував батогом.
  Минуло два тижні. Дитяче тіло Гришки вже змучене тортурами. Біль скрізь. Ні лишилося, ні крові, ні жилки не зворушеним болем. Спочатку коли його били і палили, хотілося кинутися і приглушити вибухи в тілі. Але коли біль охопило всю сутність, він притупився.
  Самоса і сам бачив, що шанси вибити щось у Гришки тануть на очах. Кати спробували новий засіб. Знайшли борошно. Волосся у Гришки збрило, і стало капати на тем'я холодну воду. Катування жорстоке та ефективне. За кілька годин здається, що у мозку вибухають бомби. Гришка майже осліп та оглух. Він уже не чув слів, які вимовляють катом і Самосою.
  Ті здалися, знову потягли на дибу. Не розуміючи, що будь-яка біль для хлопчика була лише втіхою - відволікаючи від страшнішої виразки в мозку.
  Від вогню та ударів батогом посвітліло в очах.
  Гришка отямився і зміг розгледіти катів. Ось катувальник підкладає гирки до колодки, в якій затиснули хлопчику ноги. Біль у руках і плечах стає сильнішим, але він відволікає від пекла в мізках.
  Самоса реве на всю горлянку. Він сам рудий, з бородою:
  - Говори щеня, де батько ховав скарби!
  Гришка хитає головою. У відповідь слідує удар, що трясе тіло, луплять сильно. Інший кат під босими ногами хлопчаки нагрібають жар під дибою. Моторошно, але не так страшно.
  Ось стоїть Корнила, хрещений батько Стеньки Разіна та колишній військовий отаман. Постарілий, із сивою бородою. У його погляді є навіть подібність співчуття каченій дитині. Поруч стоїть боярин у бобровій шапці. Йому явно спекотно в катувальному приміщенні. І на обличчі явний інтерес до катування хлопчика. Катування продовжується. Гришка раптом відчув у собі приплив сил і заспівав:
  Ти Разін мені цар та батько,
  Підняв у раз народ проти ярма.
  Я вірю, настане стражданням кінець,
  Буде боярам, лише батоги і дуля!
  
  Селянин, робітник зараз під ярмом,
  Задавлений боярством простий пролетар...
  Але вірю, що всіх кровососів зметем,
  Заспіваємо нашій Батьківщині тисячу арій!
  
  Адже в кожному дворі стогне жертва бояр,
  Скрізь є коли та диба.
  Вони навіть гірше рахуй басурман,
  Намагаються, в муці дригай!
  
  Але Разін у битвах пройшов,
  Всі потрібні долоні та стежки.
  З перемогою козак наш вільний прийшов,
  Щоб рвати усі боярські попи!
  
  Ні, знайте, сумніви повірте в нас,
  Адже ми за народ, без сумніву.
  Тепер настає прозріння година,
  На славу інших поколінь.
  
  Ти Разін свободи та честі - ватажок,
  Пройшовся нашою Росією ...
  Хочу, щоб ти став нам государ,
  А краще за всесвітню місію!
  
  Нехай буде, тоді справедливість повір,
  Надовго настане промінь світла.
  І буде роздертий деспота звір,
  Зуміємо дочекатися світанку!
  
  Битва йде під Симбірськом - боротьба,
  Ми в люті буйні воїни знайте!
  І стати переможцем вірю доля,
  Прошу по мізках барам дайте!
  
  Хоч Разін геройськи у бій загинув,
  Але у вічності лик його святий.
  Адже він без сумніву витязь, джигіт,
  І буде, ти вір Кремль у мить взятий!
  
  Закінчитися рабство та ярмо бояр,
  І сонце зійде над планетою.
  Навіки зникнуть страждання, обман,
  А Разін у поемах оспіваний!
  Поки хлопчик співав, усі кати, і "публіка" завмерши, слухали. Але на останніх словах Самоса вибухнув і заволав на все горло:
  - Бий! Забий його!
  Кат обрушив на хлопця люті удари. Вже втрачаючи свідомість, Грицько прошепотів:
  - Чи буде народ Росії вільним!
  Окровавленого хлопчика зняли з диби і віднесли. Самоса витер піт з чола і прошипів:
  - Досить! Годі з нас! Четвертувати гаденя та справу з кінцем!
  Корнила невпевнено промовив:
  - А чи правильно це дитину четвертувати? Та ще публічно? Чи може придушити його в камері?
  Самоса прогарчав, стукаючи по підлозі підборами:
  - Ні! Страти! І публічно - чвертуванням!
  Боярин підтвердив, стискаючи кулак:
  - Нехай буде так! Стверджую смертний вирок!
  Самоса зловтішно посміхнувся:
  - Четвертують Гришку! Все розинське насіння виведемо!
  Тут Адала відволіклася. Вона змушена віддавати команду стріляти. І по Торонто б'є ракета бомбомета вагою двадцять тонн. Несе собі смерть та жах. Адала проводжає вогненний хвіст своїм розгубленим поглядом.
  Ох краще б вона була льотчицею. Як це здорово та романтично. Ось така льотчиця-нальотчиця.
  В небі дуже здорово. Дівчина нахилила голову і стала згадувати хоч щось хороше. Але на думку нічого не спадало. Окрім повісті про сина Стеньки Разіна.
  Хлопчик лежав на ліжку, і крутився уві сні марив. Тяжко спати, коли все твоє тіло поранене, а виразки ще й роз'їдені сіллю та горілкою. Останні п'ятнадцять днів - суцільна мука. Катування ночами та важка маячня вдень.
  Хлопчику мріяв його батько. Могутній і сильний Степан підбадьорив сина:
  - Тримайся хлопець! Народ пам'ятатиме про тебе, як ти прийняв смерть!
  Гришка в маренні відповів:
  - А що на мене чекає смерть?
  Степан впевнено заявив:
  - Наше майбутнє туман. І не відомо, що чекає попереду. Але твої останні хвилини у житті будуть найважливішими. Не стушуйся! Збережи мужність!
  Гришка не зовсім упевнено відповів:
  - Я буду твердим... Але ти батько... Невже наша права справа загинула?
  Степан заявив громовим голосом:
  - Ну ні! Мене можуть страчувати, але прийде інший Разін, а за ним ще Разін і нічого з цим наші вороги не зможуть зробити! Будуть нові століття, буде зміна поколінь... Але за Разіним прийде, володар бурі Ленін!
  Гришка, теж здобувши впевненість, заявив:
  - Вірю, ти ще повернешся!
  Хлопчик опритомнів. Тіло тупо нинуло і шкіра саднила. Почувся скрегіт у двері і в камеру зайшов кат.
  Великий катувальник ласкавим тоном сказав:
  - Здорово Грицько!
  Хлопчик, раптом відчувши у собі сили, відповів:
  - Кати не здорові, щоб ти здох!
  Мучитель добродушно кивнув:
  - А ти сміливе щеня. Різних я бачив і перемучив... Але такого, як ти не бачив! Такий маленький, а справжній кремінь!
  Грицько скромно відповів:
  - У мені дух мого батька!
  Кат з усмішкою запропонував:
  - Давай укласти угоду ...
  Хлопчик звякнув ланцюгом, і знайшов у собі сили піднятися з ліжка і сісти. Гришка з цікавістю запитав:
  - А яку угоду?
  Кат пошепки запропонував:
  - Давай ти мені розкажеш, де скарб твого батька, а я... Я зніму нашийник і винесу тебе в мішку на волю.
  Гришка на мить завагався. Справді, якщо обдурити ката. Сказати йому хибне місце, а самому скористатися моментом та втекти. Зберегти собі життя та залишити ворогів із носом? Спокуса була велика. Але згадався хлопчику батько. Хитрістю та обманом купити собі життя? Ні, він має гідно померти на ешафоті!
  Гришка струснув свій голеним, у саднах і шишках головою:
  - Ні!
  Мучитель усміхнувся і помітив:
  - Завтра тебе страчують! Це точно... Катування вже не буде, а інших до страти немає готових!
  Гришка здригнувся, але відважно відповів:
  - Ну, страчують... Усі ми смертні!
  Кат з усмішкою додав:
  - Тебе не просто обезголовлять! А кинуть на колесо! Відрубають спочатку руки, потім ноги, і лише потім голову. Ти цього хочеш?
  Хлопчик здригнувся, став блідішим, і пробурмотів:
  - Якщо доля така... Постараюсь тільки прийняти смерть гідно!
  Кат усміхнувся і помітив:
  - Твого батька вже відвезли до Москви. Там ще мучать крутіше тим тебе. А далі чекає теж колесо із четвертуванням. А тебе... Шкода що страчують! Ти міцний хлопчик, і непогано було б ще помучити тебе!
  Гришка жорстко відповів:
  - На тому світі, тебе мучать!
  Кат покинув камеру. А Гришка обернувся, стукнув кулаком себе в підборіддя. Віддалося болем у розтягнутих дибки жилах. Може, дарма він так? Слід виявити розсудливість, і обдурити ката. А попереду, на нього чекає...
  Хлопчик ледве підняв і подивився на свою вкриту писугами та опіками руку? Невже її відсічуть? Гришка глянув на свою ногу. Теж вся побита, підошви спалені, пальці зламані. Але зійти на ешафот все одно він, мабуть, зможе. І йому відсічуть і ноги, і руки, і нарешті голову. А потім душа полетить на небо.
  Він ще дитина, і не встиг нагрішити. Пройшов випробування вогнем та батогом. Швидше за все, попереду чекає заслужений рай, або в гіршому випадку коротке перебування в чистилищі. Цікаво, чи запросять йому священика для сповіді? Втім, це вже не має значення. Гришка не відчував за собою гріхів і не боявся тепер неминучої зустрічі з Богом. А в раю добре, чудовий сад, де вічне літо, а ангели грають на арфах. Чим не місце, заслужене для хлопчика, який переніс найжорстокіші катування?
  Це краще, ніж висіти на дибі, коли тобі шкіру розриває батіг і ламають пальці розпеченим залізом. Там ти вже назавжди залишишся хлопчиком і будеш вічно юним і здоровим.
  Почулося брязкіт дверей. З'явилася дівчина з тацею, і два вартові, а також Самоса. Нелюд усміхнувшись, повідомив:
  - Останній раз у житті співаєш гарненько цуценя! Корнила щедрий! А там тобі руки та ноги обрубають!
  Гришка жорстко відповів:
  - І тобі буде покарання... Не на Землі, то на небі!
  Самоса гаркнув:
  - Цуценя! Подивимося, як ти закричеш на колесі!
  Гришка мужньо сказав:
  - Смерть часом дарує безсмертя, а зраду забуття!
  Самоса сердито грюкнувши дверима, пішов. Залишився лише кат. Гришка майже привітно кивнув:
  - Ось які бенкети справляємо! І вмирати не захочеш!
  Кат з хитрим виглядом запитав у хлопчика:
  - А про свою душу ти не думав?
  Гришка чесно відповів:
  - Я не відчуваю за собою гріхів, щоб каятись.
  Кат на це кивнув:
  - Ну, радуйся оголеце. Заодно випий чарку вина. Мабуть першу у своєму житті.
  Гришка взявся, їсти гусака. Після тюремної баланди їжа здавалася надзвичайно смачною. Хлопчику жувати було трохи боляче, але м'ясо здавалося солодким. І ковталося активно.
  Кат зауважив:
  - Якби не твій хрещений дід Корнила, ти б не отримав таких бенкетів.
  Гришка із серйозним виглядом запитав:
  - А чого він хоче?
  Мученик чесно відповів:
  - Отримати скарби Степана. Інакше б він і не ворухнувся б.
  Гришка байдужим тоном відповів:
  - Нехай скарби лежать у землі. І послужать майбутнім повстанням!
  Кат захоплено вимовив:
  - Ну, ти й орел! Справжній войовник! Що ж бажаю тобі успіху!
  І катувальник покинув хлопця. Гришка обтяжів після їжі та чарки міцного вина. Очі зімкнулися, і хлопчик поринув у сон. Йому снилися бої, і різноманітні події. Наче він казковий лицар, який рубає тисячі бійців.
  Махне на право - вулиця, ліворуч провулок!
  І потім літає на драконі. Немов казковий богатир...
  На ранок Грушку розбудили. Хлопчик уперше гарненько виспався і відчув себе бадьоріше. Його підняли кати. Надягли на поранене тіло, дерюгу. І підняли, повели на страту. Гришка бачив у світанку фарбу, і гострі списи.
  Хлопчик ішов у залозах, що було незручно. Його вивели надвір. Босими, скаліченими ногами хлопчика було важко ступати на камені. Але Грицько стиснувши зуби терпів, і намагався триматися прямо. Хоча кожен крок спалених ступнів давався з болем. Він так і вийшов на майдан.
  Люди побачили хлопчика. Бритого, всього в саднах і синцях, з босими спаленими ногами, схудлого.
  Гришка швидше викликав жалість, ніж ненависть. Багато хто, особливо жінки, співчутливо зітхали.
  Хлопчик підморгнув їм і сказав:
  - Мовляв, де наша, не пропадала!
  І рушив далі. Особливого страху був. Гришка був упевнений, що він не заслужив собі пекла. А рай куди кращий за земне, жорстоко існування.
  Місце страти оточували добірні, московські стрільці. Багато охорони та господарських козаків. Здавалося, що страчують не дитину, а державного злочинця космічних масштабів.
  Хлопчик нетвердо, хитаючись, заліз по драбинці, ступаючи обпаленими ногами, по дубових дошках.
  На пласі блищала величезна, заточена сокира. Проходжувався масивний кат у червоному балахоні. Стояло колесо, призначене для четвертування.
  Грицько перехрестився. Рухати руками, щоправда, боляче.
  Глашатай почав зачитувати звинувачення:
  - Цей син Стеньки Разін Гришка, винен: у приховуванні скарбів, організації загонів бунтарів, у стратах і пограбуваннях бояр, у насильстві жінки та інше. Тому засуджується до четвертування на колесі та вічній анафемі. Нехай буде приведено вирок у виконанні.
  Гришка здригнувся, але лишився стояти на місці і триматися прямо. Дяк прошипів:
  - Ну, що злодій готовий покаятися перед народом?
  Гришка подумав. Так, є йому в чому каятися. Хлопець вклонився і сказав:
  - Вибачте донські козаки. Винен перед вами, що не звільнив вас від ярма боярського.
  Самоса відчайдушно заволав:
  - Страти його швидше!
  До хлопця кинулися помічники ката. Гришка, долаючи біль у руках, сам зірвав собі палицю. Перед народом відкрилися виразки та рани, завдані катами. Потім Гришку заломили руки і кинули на колесо.
  Кат заніс над хлопцем сокиру. "Зараз почнеться": подумав Грицько.
  Але в цей момент пролунав горн і глашатай оголосив:
  - Царська милість! Виду дитинства Григорія, смертна кара замінюється продажем у рабство! Нехай буде так!
  Хлопця підняли з ешафота, і відповів у помешкання. Для Гришка почалося нове життя.
  Торонто виявилося досить твердим горішком. Фашисти, оточивши місто, та уникаючи зайвих втрат, методично руйнували його артилерією та авіацією. Великі надії покладалися і п'яту колону всередині США. Швидшим і успішнішим виявився штурм Октави. Столиця Канади впала після трьох днів боїв. Гітлерівці 22 червня 1945 підійшли до північного кордону США.
  Таким чином, Америка опинилася у положенні повного стратегічного затиску. І вибратися з нього дуже складно. Фашисти відсвяткували п'ятиріччя капітуляції Франції, чотири роки моменту нападу на СРСР, і два роки після відновлення східної операції.
  Таким чином, фюрер знову зі своїм звіринцем відзначився святом та гладіаторськими боями.
  У Берліні було відбудовано Колізей на п'ятсот тисяч місць. І зібралося багато народу. Стадіон воістину переповнений. І ще він міг закриватися на зиму скляним, висувним куполом. Фюрер і його почет сиділа в кріслах, а перед ними були накриті столи з наїдками. І звіринець бенкетував.
  Гітлеру продемонстрували новий танк Е-400, вагою під п'ятсот тонн. Машина мала на озброєнні дві гармати 105-міліметрів калібру і бомбомет у 650-міліметрів, а також дванадцять кулеметів. Потужна машина з похилою бронею в 300-міліметрів чола і 250-міліметрів бортів справила сильне враження на генералітет. Танк був справді майстром на всі руки.
  На нього встановили газотурбінний двигун із рекордною в 3000 - кінських сил міццю. І всім, хто бачив це присадкуватий танк, ставало страшно. Хоча машина сильно скидалася на черепаху. Але зі стовбурами - довгими протитанковими гарматами, та широкою та більш короткою бомбометою.
  Машину обстріляли зі знарядь, показавши сильний захист. Проте залізницею таку важку широку і довгу бандуру перевозити важко.
  На це і вказав Гудеріан. Найбільший танковий стратег припустив:
  - Я думаю, краще заборонити розробки машин важче двохсот тонн. Інакше їх практично неможливо перевести навіть у спеціальних вагонах.
  Майнштейн погодився з Гудеріаном:
  - Надто вже важкий танк, великий тягар. Загалом Е-50 цілком влаштовує військових. Краще цю машину робити і в штурмовій модифікації, ніж винаходити подібних гібридів-гігантів.
  Фюрер щось пробурчав не надто виразне. Взагалі, Гітлер не любив, коли ставили під сумнів його геній. Останнім часом втім і славослів'я стали набридати. Але в цьому випадку фашистський диктатор любив величезні танки. І не хотів йти назад.
  Адольф твердо промовив:
  - У серії Е-400 бути, а наші інженери вирішать проблему перевезення!
  Потім пішов огляд штурмового карабіна МР0-55 із підвищеною пробивною кулею. Що також сподобалося Гітлеру. Як і швидкісні бронетранспортери. Там взагалі передбачалося пересадити всю піхоту.
  Фюрер втім, любив танкові прориви. Не обійшлося без обговорень комп'ютерів. Проект нової електронної машини на транзисторах обіцяв стати більш ефективною та компактною.
  Конструктор пообіцяв, що скоро комп'ютер зможе зіграти у шахи.
  Гітлеру ця ідея сподобалася. Сам фюрер у вільний час захопився цією грою, і в нього непогано виходило. Наполеон теж любив шахи, і порівнював реальні битви з шахами. Ось зараз фюрер розраховував загнати американців у цугцванг. І поки що це виходило. Найпотужніша економіка світу не могла протистояти об'єднаній Європі та ресурсам колоній.
  Високим був і кількісний показник випущеної техніки.
  Біснуватий фюрер втім, відволікся на арену. Вийшли вродливі дівчата, щоб боротися. І як на них не подивитись.
  Гітлер милувався напівоголеними, мускулистими тілами дівчат, і уявляв себе у фантазії ельфом. Добре бути представником цього народу - ельфи не старіють та живуть тисячі років. Набагато сильніше і швидше людей, і відрізняються велелюбністю. Оце раса!
  Фюрер ляснув у долоні і сказав:
  - І не друг і не ворог, а ельф!
  Дівчата тим часом збилися, і почали рубатися шаблями та мечами. Вже звичне для фюрера видовище.
  А Гітлеру хочеться битви із драконом. Щоб боротися із дванадцятиголовим ящером. І відсікати йому голови використовуючи лазер.
  Фюрера явно цікавило лазерну зброю. І недарма. Адже теплові промені можна використовувати для стрільби з тарілок, що літають. І від них не буде спасіння.
  Фюреру згадався фільм, де Стелла та Альбіна літали на дисколеті із застосуванням променів смерті. Там все вийшло дуже здорово. Один постріл і одразу дві сотні американських літаків охоплені полум'ям. Потім знову стрілянина. Дивовижна можливість для бойової доблесті. А дівчата-льотчиці такі гарні... Так і хочеться помацати таку за ніжку, або груди.
  А на арені дівчата падають і ламаються пробиті мечами. Як це жорстоко!
  Фюреру самому стало трохи стрімко. Гине краса. Адже жінку приємно помучити і згвалтувати, ніж убити.
  Ось одному з дівчат відрубали руку, і вона впала, стікаючи кров'ю. Її добивають ударом гострого меча. Гітлер навіть підскакує від захоплення. І муркоче:
  - Оце розгін! Хай буде гол!
  Гіммлер підхоплює:
  - Хай буде гол!
  Фюрер повернувся до головного ката Третього Рейху і запитав:
  - А як щодо євреїв?
  Гіммлер з радісним виглядом відповів:
  - Вони працюють на нас мій фюрер! У тому числі і шарашках! Ми змусили євреїв впрягатися у нашу економіку!
  Фюрер на це проревів:
  - Стежте, щоб вони не розмножувалися! І не поєднувалися з іншими народами!
  Гіммлер улесливо сказав:
  - Так точно мій фюрер!
  Гітлер відмахнувся. Йому пригадався сон на ніч. Якийсь кошмарний та фантастичний.
  Наче він літав на зорельоті, і... Їх переслідували космічні пірати. Ціла зграя. Поруч із фюрером були чотири дівчата у бікіні. І ще ціла команда разом із ельфом.
  Противник невблаганно наближався. Він нагадував привид, зі світу кошмарних снів.
  Гітлер уві сні був чаклуном точніше магом. Він приготував імпровізоване зілля, будучи готовим зустріти супостата в багнети. Його чарівна паличка вібрувала в руках: здавалося тоненький голосок, пищить: небезпека, небезпека, небезпека!
  Адольф був охоплений натхненням, імпровізуючи перемогти. Юнак-фюрер швидко розмішав зілля з невідомим складом раніше. Подув на нього.
  Майже відразу, поруч із ними з'явилися зображення трьох кораблів. Вони підійшли майже впритул.
  Ельф скомандував:
  - По найбільшому, плазмовиверження!
  Контр-есмінець вдарив із усіх знарядь. Вилетів бурхливий вихор руйнування. Дистанція була майже граничною, головному зорельоту мало бути не солодко. Але чаклун Джерран і тут встиг поставити своєрідний захист. В результаті чого, вся міць залпу припала по бригантині, що мчалася справа.
  Від потужного удару зореліт покоробило, він зім'явся і рвонув, як гумовий м'ячик, притиснутий колесом вантажівки. Тільки уламки розлетілися подалі, обсипаючи попіл палаючим вугіллям.
  Фюрер свиснув:
  - Оце так! Потужність ударної сили, та не в ту щелепу!
  Красиві дівчата навколо біснуватого Адова захихикали.
  Христина відповіла:
  - Тепер нам не уникнути бійки.
  Дівчина босоніж помчала по незручному переходу в бік шлюзів, два "вінфери" бовталися з боку в бік. Коли Христина вдарила, один із зразків озброєнь пискнув:
  - Моя міцність використана на три та дві соті відсотки.
  - Мовчи автомат! - крикнула на нього дівчина-термінатор. - Ще й не таке буде.
  Красуня пролетіла, кілька разів перекинувшись. Рух сповільнився, ельф переключив гравіоарматизатори на посилений режим, що застосовується при посадці на планети-гіганти, нейтронні зірки і недостатньо потужні чорні дірки.
  Тепер середа навколо неї стала в'язкою і, долаючи подібне желе, вона протиснулася до потрібного місця біля арматури.
  - Бій є бій, і з цим нічого не вдієш.
  Три групи дівчат зайняли свої місця вздовж стіни, готуючись до найжорстокішого зіткнення. Про що вони гадають? Адже більшість з них живе останні хвилини, чекає кривавий бій з безжальним і вмілим противником.
  Пірати не дають пощади!
  Христина подумки помолилася Абсолюту, що породив безліч богів і релігій. Дівчина стрибнула на підлогу, і не встигла упертися ногами в кріплення, як було потрясіння, величезний зореліт повністю засмоктало в колапс. То справді був моментальний процес, коли зсувається кожна молекула тіла.
  Шарлота і Герда, що летіли за нею слідом, ударилися в борт з таким тріском, що якби не було захисту, дівчат розмазало б по броні. А так, вони відлетіли назад, рази чотири стрибнувши як кульки пінг-понгу. Христина легко підняла їх і, зупинивши рух, промовила:
  - Не надумайте спати, подруги! Серйозна справа починається!
  Дівчата хором відповіли:
  - Є командир!
  Прозвучала команда ельфа:
  - Приступити до висунення.
  Противник був неподалік, через мить, праворуч від Крістіни з леденячим душу вереском вилетів зрізаний квадрат і, на мить, штамп блиснув оплавленою кромкою.
  - Кидок у пащу лева! - скомандувала Крістіна і стрибнула проріз, вона ніби пірнула в пекельне полум'я.
  Незважаючи на темряву, прилади в шоломах дозволяли відмінно бачити піратів, що стовпилися. З вінфера вилетіли шматки плазми, зброя сама вибирала цілі, знімаючи ворогів. Христина, як досвідчений боєць, не відчувала не найменшого вагання. Ось один із піратів потрапив під удар її твердої ноги, тіло мавпи хруснуло, розлетілися кістки.
  Два вінфери вивергали пишні довжелезні смолоскипи, а також рубали імпульсами, що пробивали наскрізь броню. Магда і Шарлота летіли за нею слідом, вони, наче з лійок, поливали шматочками розпеченої матерії до мільярдів градусів.
  Зовні ніжні красуні, в бою абсолютно змінилися, нагадуючи виснаження пекла.
  - Стережіться, нелюди! - кричали дівчата.
  Христина перелетіла повітрям, залишивши за собою гору трупів, минула коридор, як тут же нарвалася на абордажний танк. Броньований жук зустрів дівчину щільним вогнем. Та мить, що знадобилася машині, щоб упізнати чужого та навести зброї, врятувала Христині життя. Дівчина пішла убік, встигла відхилитися й Магда. А ось Шарлоті не пощастило. Потужний розряд плазми перемолов дівчину разом із бойкостюмом. Декілька подруг, що летять за нею, також отримали поранення.
  Дівчата впали, у кого була обпалена рука, а в іншої нога.
  Проте красуні спрацювали автоматично, всадивши з вейдеместера. Заряд, що самонаводиться, вибрав місце на стику, пробивши рухливу броню танка.
  Масивний жук опух, дула гармат згорнулися.
  Христина підтвердила:
  - Чудово, дівчатка.
  На неї рушив членистоногий штурмовий робот, він бив із гравіо-лазерів.
  Рахунок йшов буквально за секунди. Нирнувши під згубну хвилю ріжучого простору, Крістіна всадила розряд у колінне зчленування робота, перебивши три кінцівки. Бойова машина завалилася, вистріливши в стелю, вгризаючись у броньовані стіни.
  - Златоволоса, обережніша. - заволала одна з дівок.
  Дівчата ззаду вистрілили з вейдеместера, змусивши зупинитися танк, що висунувся з заднього проходу. Той задимив, але не припинив вогонь, Крістіна розгорнулася, і відразу потрапила під обстріл, промінь потрапив у спину і збив її, ледь не зламавши кістки.
  Дівчина-термінатор зробила сальто, на ходу збивши панель, і пролетівши, вдарила супротивника гіперплазмовим мечем у груди, ламаючи прилади.
  Робот різко смикнувся і забився в конвульсіях, промені дезінтегрованої зброї били по своїх піратах, що пробували прорватися з бокового коридору. Ще один робот був повалений на бік, нахилившись, з нього, немов кров, випливала рідина, якою пройшлися вогники, що плавили метал.
  Адольф Гітлер проривався із сусідньої камери. Він сміливо атакував танк заклинанням. Машина сіпнулася, схеми розжарилися, і вона повернула назад, обрушивши шалений смерч на піратів. Взагалі, цей прийом був розрахований на тварин, а не кіборгів, але цього разу спрацював. Можливо, це викликано тим, що схема була дуже проста, а може, в умовах стресу чарівні сили Генрі виросли.
  Ельф Бекінгем скомандував:
  - Краснова, підкили противника з тилу, занадто велика щільність вогню, з третього рівня не прорвалися.
  - Слухаю! - Христина зрозуміла, що виникла затримка. - Зараз прорвусь.
  Дівчина покинула гранату, та, керована чіпом, кілька разів відскочила від стін, рвонувши, вибила ще чотирьох піратів. - Замітано! - крикнула зраділа дівчина, облизавши кров із розбитих губ.
  Її зустріли вогнем, з-за рогу бічної галереї. Довелося залягти, і тут у її напрямі застрибали гранати. Дівчина ледве встигла їх збити, стріляючи на знижку, керуючись інстинктом.
  Гранати рвонули, засипавши плазмовими уламками своїх. Навіть Крістіна відчула палкий жар.
  Хтось дав залп фітегробу. Переливисті гіперплазмові бульбашки пройшлися коридором, підсмаживши солдатів супротивника. Було зруйновано ще один штурмовий робот, обвалився танк.
  Тим часом, Магда та Гертруда підрізали повітроочисні колони, внаслідок чого запалав фтор, сильно рвонуло, обваливши корсарів.
  Дівчата навіть зойкнули.
  Разом із бойовими товаришами, Крістіна кинулася вперед, перекинувшись, звалила ногами черепаху з облізлим панцирем. Ще кілька піратів випалив танк, підпорядкований біснуватому фюреру.
  Христина розрізала променем корсара і стрибнула далі, пролетіла, розстрілюючи заплутаних роботів.
  - Що, металюги, не солодко вам?
  Ельф-генерал заявив:
  - Дійте з підкатом, використовуючи "крутелку".
  У камеру влетіла розкручена установка, були вибухи, розлетілися слюда і м'ясо.
  Крістіна струсила з боєкостюму уламки, ззаду до неї підлетів Адольф, він замість зброї крутив чарівною паличкою, витягаючи хвилі.
  - Що, граєшся? - запитала його дівчина.
  Фюрер пробулькал:
  - Я думаю, треба піднятися до технологічної зали.
  Христина зневажливо пирхнула:
  - Що ж, єдина твоя логічна пропозиція останнім часом.
  Вони продовжили рух, розстрілюючи всіх на своєму шляху.
  Вейдеместери, що застосовували дівчата, зносили супротивника разом із перегородками, технологічними вузлами, генераторами, трофейними і не встигли знайти ринок збуту, статуями, золотими ванними, за якими намагалися сховатися пірати.
  Тут уже Крістіна, несподівано, схопилася у рукопашну з богинею Астартою.
  Грізна войовниця кинула гранату, та виявилася збита, прорвалася впритул, розмахуючи мечем. Почалася сутичка двох, дуже досвідчених, фехтувальників.
  - Не втручайся, Адольфе. - крикнула дівчина юнакові. - Я сама спробую з нею впоратися!
  - І ви також! - сказала майор-богиня флібустьєрів.
  Коли б'ються двоє вправних чоловіків - це шторм, але коли борються вмілі жінки - це торнадо!
  Христина відразу зрозуміла, що її противниця навчена всім основним прийомам, і здолати її буде непросто. Астарта спочатку намагалася взяти наскоком, але невдача не остудила запалу. Дівчина раптом вдала, що відступилася, підставила правий бік. Світлана не купилася на це! Вона лише позначила випад і різко вдарила супротивницю у лівий. У цей момент, та, рефлекторно, намагалася зловити свою візаві та залишила бік без захисту. Різкий укол вирвав у неї шматок м'яса, дівчина втратила швидкість і ноги підігнулися.
  Поранення знизило бойові якості Астарти, її рухи стали повільнішими. Ось Христина здійснила обвідний маневр, а потім легко зрізала кисть. У відповідь Астарта примудрилася вдарити її головою, але це було останнім успіхом. Наступним помахом Світлана знесла їй голову.
  - Браво! - заявив фюрер. - Вищий клас.
  - Ти ще не все бачив.
  Рукопашні сутички спалахували кілька разів. Іноді пускали в хід навіть зуби. Дівчата, добре натреновані, діяли, як правило, в єдиній команді, в рукопашній билися парами чи трійками. Це давало їм перевагу у битві з різношерстою зграєю. Крім того, давалася взнаки біоінженерія, штучний відбір генів в інкубаторах.
  Та й ще, що не маловажно, пірати явно злякалися. Ніколи їм ще не доводилося битися з сильним ворогом, який не боїться, ні абордажних танків, ні роботів, ні прокльонів чаклунів. А коли з чимось стикаєшся вперше, настає розгубленість.
  Пірати відступали, задкували, деякі кричали як одержимі, інші раптом починали психовати, і стріляти у своїх роботів. Мабуть магічні експерименти біснуватого Адольфа їх доконали.
  Солдати космічної Німеччини щоразу обрушували шквальний вогонь і застосовували мечі.
  Непогано діяв, навіть їжачок. Маленький і прудкий, він досить спритно метал гранати. Та й стріляв не погано.
  Дівчата підтягнулися в реальному бою реакція загострилася. Вони билися краще, ніж у численних віртуалках, де їх натягували з дитинства. Втім, бажання вижити за всяку ціну, щоб потім відтворити потомство, домінувало. Крім того, весь різноманітний арсенал, у тому числі просторові липучки, використовувався на всі сто відсотків. Навіть Адольф, що не зовсім звично для нього, застосував їх. Він скачав у зубну пасту трьох піратів, потім знову застосував чарівну паличку. В один з моментів, в знаряддя чаклунства потрапив уламок, перебивши навпіл. Але Адольф одним заклинанням відновив паличку:
  - Ні! Будь-яка магія, тоді чогось варте, якщо вміє захищатися. Найважче захистити свою душу від підлості в собі самому! - додав юнак-фюрер.
  Знову з палички вилетів магічний струмок, що обрушився на електронні мізки. Зокрема він відключив кілька субпросторових пасток.
  Стелла сильно пошкодила собі ногу, але продовжувала битися.
  Втрати з обох боків, особливо для піратів, були величезні. Загинули та дівчата, Крістіна майже з усіма познайомилася тільки вчора, але кожна втрата віддавалася болем. Багато дівчат билися, навіть отримавши каліцтва. Пірати, все ж таки недарма наводили жах на цілу галактику, важко було боротися і з абордажними танками.
  Ось один із них, найпотужніший і найсучасніший, заїхав у тил і прикінчив одразу п'ять дівчат, а їжачка розрізав навпіл. Адольф зупинив його відчайдушним заклинанням, потім повернув проти ворога. Його душа розривалася від страждання, одна з дівчат свого часу розсмішила його серією ультрасучасних анекдотів зі світу роботів. Тепер, мертва бідолаха, а він так і не навчився воскресати мертвих. У цей момент юний чарівник-фюрер і зіткнувся зі своєю найбільшою проблемою.
  Чаклун Джерран з вогненною шаблею став на його шляху.
  - У тебе малюк, я бачу, якась особлива неповторна магія. Може, перейдеш на нашу сторону? Ліга світів пекла щедро нагородить тебе, грошима, а може навіть подарує тобі цілий світ, населений покірними рабами.
  - А чому не одразу галактику? - спитав, жартома Адольф.
  Чарівник не зрозумів гумору:
  - Я впевнений, що з твоїми здібностями створення власної імперії - це лише питання часу. Так що не виключено навіть галактику.
  - Але мабуть без тебе! - Фюрер послав промінь у чарівника.
  Той легко відбив його і вдарив сам, та так, що на Гітлера, хоч він і встиг відскочити, спалахнув одяг. Перевернувшись, фюрер зовсім не по чарівному збив полум'я.
  - Що отримав? Не будь таким самовпевненим, Адольфе.
  Фюрер здивувався:
  - А де ти знаєш моє ім'я?
  У відповідь смішок:
  - Такі могутні чаклуни, як я, всі знають!
  Він знову кинувся на юнака-фюрера. Той ухилився від кинутого пульсара, випустив промінь, з палички вилетіла змія. Вона зависла в повітрі і, під сміх чаклуна, розсипалася.
  - А ти не знайомий з гіперхвильовою магією, слабак. Тому з тобою так легко можна впоратися. Ну чим мені тебе ще порадувати?
  Адольф стрибнув на троля, намагаючись виконати, як його вчили, підсічку і був відкинутий. Тоді юнак-фюрер прочитав заклинання: зверху впало кілька бурульок, що викликало у чаклуна зневажливу усмішку.
  - І це все, на що ти здатен? А як щодо цього? - Чарівник промимрив закляття, і послав зелену хвилю.
  Навколо Адольфа піднявся дим, і з'явилися кільця. Юнак-фюрер спробував відстрибнути, яке стиснули обійми плямистих пітонів. Вони скували хлопця як ланцюга і почали душити. Юнак-фюрер застогнав:
  - Вбивця!
  Чарівник захихотів:
  - Так, я ураган анігіляції. Поклянись, що станеш моїм учнем, і я тебе відпущу.
  - Ніколи! - відповів біснуватий Гітлер, всупереч інстинкту самозбереження.
  - Тоді отримуй! - прошипів чаклун.
  На фюрера обрушився потік бісівської енергії, він терзав і рвав кожну клітину його тіла. Було дуже боляче, так боляче, що хотілося вити вовком. Немов із тебе шар за шаром знімають шкіру і заливають розпеченим залізом.
  - Ну, а тепер ти слухатимешся? - запитав жахливим голосом Джерран. - Або!
  - Ні ніколи! - З останніх сил промовив фюрер. - Служіння злу загубить душу, що важливіше за тіло.
  Злий троль розреготався:
  - Дурне служіння мені це єдиний спосіб врятувати нещасну душу. Ось тепер я скидаю її в геєнну. Після того, як твоє тіло згорить, я відправлю тебе в таке місце, де всі казки людей про пекло здадуться солодкими мріями. Тремтіти, нещасний.
  Адольф виплюнув із себе:
  - Дурні погрози!
  Послідував оглушливий рев:
  - Тоді палай!
  Полум'я охопило Гітлера, і навіть почала злазити шкіра. Він уже хотів просити пощади, ні, я не готовий померти. А може, підсвідомо прозирала думка, раптом вдасться в майбутньому переграти безжального ворога.
  Потік води погасив полум'я, і фюрер звільнився, залишившись у лахмітті, які ледве покривали густо вкрите пухирями тіло. Перед ним з'явився ельф Бекінгем. Навколо генерала космічної Німеччини сяяло сяйво, і він усміхався.
  Поблажливим тоном він сказав:
  - Це ти Джерран, хочеш, мабуть, образити дитину?
  У відповідь пролунав іржавий хрип:
  - Не лізь у нашу розбірку, ельфе! Інакше тобі доведеться дуже погано.
  Представник гламурного народу скеляючи перлинні зубки, відповів:
  - Ти бачу, навіть витончено лаятися не можеш. Якийсь жалюгідний белькіт немовляти замість погроз.
  Троль блиснув іклами:
  - Я розпорошу тебе на атоми по галактиці, а душу спресую в чорну дірку, натягну шкіру на квазар.
  - Трохи краще! - Ельф рубанув пульсаром. Троль, похитнувшись, насилу парирував його, на щоці виник опік.
  - А ти сильний! - Фізіономія троля перекосилася, як маска породження пітьми. - Але я не слабкий. На, отримуй!
  Чаклун послав гостинець, який ельф підкинув вгору коліном, і послав з вивертом назад.
  - Ні, ти мене не вразив! - відповів Бекінгем. Він кинув погляд на Сміта, який підібрав чарівну паличку, намагався вдарити. - Не треба мій друг, йди, допоможи моїм товаришам. Цей тип витратив вже надто багато енергії, і я з ним впораюся сам.
  - Ти занадто самовпевнений, а як щодо цього! - Пальці троля виросли, і з них почали виростати фантоми. Це були різного типу виродки, потужні динозаври та бойові машини.
  - Чудово, проведемо бій! - Рука ельфа стала віялом, з-під неї стали вивергатися каскади потужних громил. Фантоми зійшлися разом і почалася битва титанів, які демонстрували небувалу міць.
  Чаша терезів у магічній битві вагалася з боку в бік, чулося виття і несамовиті крики.
  Напівголий Адольф рухався як сомнамбула, він бачив численні трупи та фрагменти тіл, а також пошкоджені механізми. Це надавало сили, і він пробивався углиб технічних поверхів.
  Нехай обпалить кошмар мене диханням
  Клянуся, тебе вітчизна не зраджу!
  Плоть рветься, переповнена стражданням
  Але не зазнає духу солдата сором!
  Склався короткий вірш у голові біснуватого фюрера. Попереду боролася Крістіна, яка стала для нього справді ніжною та коханою.
  Ще б вона виносила для нього дитину, одну з тих, хто має шанс стати спадкоємцем Третього Рейху.
  Дівчина йшла все далі і далі, стріляючи праворуч і ліворуч. Вона на повну користувалася трофейною зброєю, використовуючи навіть ноги. На взутті було таке пристосування, яке приводило в дію щупальця, коли рухалися пальці ніг.
  А це було зручно при застосуванні захопленої зброї. Найважчим було, коли гинули супутниці, Крістіна над кожним трупом, часто, над ледь помітними останками, упускала сльозу.
  Загинула бешкетна, завжди жива Гертруда. Від неї залишилися лише ноги. Герді пощастило трохи більше, у неї була лише велика дірка в животі, і посікло осколками одне з сердець, отже залишалися шанси на виживання.
  Чудакуватій казкарці-християнці Магді знесли голову, а також плечовий суглоб. Щоправда, дехто втрачав лише частину тіла, і була надія на їхнє відновлення.
  Невже не можна було виявити ескадру раніше і знищити однією термопреонновою бомбою. Скільки б у цьому випадку дівчат залишилися живими. Невже ельф не міг так вчинити? А фюреру, що здається, вона Христина готова зненавидіти цього хлопця.
  Бої на території США тривали. Знаменита четвірка: Герда, Шарлота, Крістіна та Магда вже пройшли Техас і вступили до Лузіани. 30 червня досить спекотний день. Американці чинили опір дуже завзято і навіть намагалися контратакувати.
  Дівчата зупинили свій танк і стали цілитися по черзі. Вони були такі чарівні. А попереду перли "Шермани" та "Першинги".
  Герда взяла і заспівала, стріляючи:
  - Чорний...
  Шарлотта пальнула і продовжила:
  - Терор!
  Христина лупнула снарядом, зрізала вежу "Шерману" і продовжила:
  - Чорний...
  Магда знесла "Першінг" вежу і рикнула:
  - Терор!
  Герда знову всадила снаряд і пропиляла:
  - У битві...
  Шарлота вліпивши, промуркотіла:
  - За Армагеддон!
  Христина всадить снарядом і як прокриче:
  - На дзвіниці.
  Магда вистрілила влучно і додала:
  - Ворогів!
  Герда знову лупнула і прошипіла:
  - Хрест...
  Шарлота випустивши снаряд, гаркнула:
  - Переверни!
  І дівчата хором розреготалися своїм жартом. Вони справді співачки, найвищого класу.
  А стрілки-гроссмейстери! І як влучно куляють. І так точно, наче снайпери екстра-класу.
  Герда ось стріляючи, співає:
  - Хочеться...
  Шарлота ведучи вогонь, продовжує:
  - Хлопцям...
  Христина б'є, вигукує:
  - Дівчат!
  Магда, стріляючи та скошуючи "Шерман", продовжує:
  - Просто...
  Герда ведучи вогонь, всаджує словами:
  - При обійняти...
  Шарлота випустив снаряд, муркоче:
  - Приголубити!
  Христина, теж пальнув, цвіркнула:
  - Нове...
  Магда вистріливши, додала:
  - Кіно....
  Герда стріляючи, продовжила:
  - Подивитися....
  Шарлота, ведучи вогонь, додала:
  - В космос...
  Христина з дотепно кинула:
  - На килимі...
  Магда, випустивши снаряд, лайкнула:
  - Полетіти!
  Герда пальнув, проревела:
  - Куртки...
  Шарлота вистріливши, додала:
  - В полосочку...
  Христина рубанула снарядом і шикнула:
  - У клітинку...
  Магда випустила презент і лайкнула:
  - Штани!
  Герда ревла, випускаючи снаряди:
  - До....
  Шарлота натискаючи на джойстик, промуркотіла:
  - Вранці...
  Христина, луплячи снарядом, гаркнула:
  - З дівчатами...
  Магда енергійно підтвердила:
  - Гуляють...
  Герда прошипіла стріляючи:
  - Пацани!
  Шарлотта знову проспівала6
  - До ранку...
  Христина продовжила:
  - З дівчатами...
  Магда прокричала:
  - Гуляють...
  Герда як гаркне:
  - Пацани!
  Атака "Шерманов" закінчилася, майже всі танки перебиті, інші ж кинулися витікати. А німці ревуть від радості.
  Герда раціонально помітила:
  - Виходить те, що... Ми засмажили хвости янкі!
  Шарлота з деякою часткою досади в голосі, промовила:
  - А росіяни, мабуть, радіють з того, що ми боремося з американцями не на життя, а на смерть.
  Христина з усмішкою помітила:
  - Сталін може вдарити нам у спину!
  Магда зітхнувши підтвердила:
  - Якщо серйозно, то це має шанс!
  Герда знизала своїми мускулистими плечима і помітила:
  - Що на мене, то я взагалі не думаю, щоб Сталін був таким сміливим, щоб зв'язатися з нами у бійку. І для нас, куди краще, спочатку підкорити Америку, і Британію, ніж нападати на СРСР.
  Шарлотта із цим погодилася:
  - Справді, набагато краще не вести війну на два фронти. А що Британія, вона була б пригорнута.
  Герда серйозно сказала:
  - Ой, дівчатка, я навіть АІ розповідь на цю тему написала.
  Шарлотта серйозно запропонувала напарниці:
  - Ну, шануй!
  І Герда перейшла до викладу;
  . Існує безліч паралельних, складених як віяло світобудов-всесвітів. Ось в одній з них Гітлер, вирішив не починати війну з СРСР в 1941 році. Справді, не можна розпочинати війну з величезною радянською імперією, маючи в тилу Британію. Тим більше, і в "Майн Каф" майбутній фюрер писав, що головна причина поразки Німеччини у першій світовій війні - те, що довелося битися на два фронти.
  Крім того, Гітлер вчасно згадав пророцтво Вольфа Мессінга, про те, що фюреру судилося програти і зламати хребет на сході.
  Був, зробив висновок: вести війну до підкорення Британії. Тим більше, що антинімецький заколот у Югославії, навів, що план Барбаросса довелося відкласти на кінець червня. Отже, могло й не вистачити часу на те, щоб захопити Москву та основні райони СРСР до зими. А взимку німці, що очевидно навіть самовпевненому фюреру, воювати не готові.
  Крім того захоплення Криту, коштувало німцям великих втрат у десантних військах, і фюрер загорівся великою ненавистю до Британії, вирішивши з нею покінчити в першу чергу.
  Вплинув і доповідь військового аташе, який на першотравневому параді побачив нові радянські танки: Т-34 і КВ-2. Останній танк із 152 міліметровою гарматою справив сильне враження на всіх присутніх німців. Гітлер, трохи подумавши, наказав прискорити роботу над створенням важких танків. З'явилася ціла серія проектів великих машин. І до створення масової танкової кавалькади, війну з СРСР краще не розпочинати. Німці вже у травні перекинули до Лівії ще три танкові дивізії. На початку червня Роммель розпочав штурм Толбука і після трьох днів боїв захопив цю цитадель.
  Після чого німці перейшли у наступ і в Єгипті. Англійці було неможливо протистояти переважаючим силам вермахту. Німці були сильнішими і числом, і організованістю. Крім того британські колоніальні війська не надто й хотіли битися. Їхній бойовий дух був низький і падав дедалі більше.
  Вже у липні німці захопили Єгипет. Форсували Суецький канал і увійшли до Палестини. Англійці бігли... В Іраку спалахнуло повстання, і німці увійшли туди майже без бою. Незабаром упав і весь Близький схід... Серпень та вересень німці займали міста та площі. І їм протистояла не радянська бойова машина, а нечисленні англійські війська, не надто дисципліновані і схильні битися колоніальні сили, і примітивні підрозділи арабів.
  Гітлер захопив великі території. Наприкінці вересня було взято і Гібралтар. Франко, бачачи, що англійці посипалися, і побоюючись, окупації гітлерівцями дав згоду на пропуск німецьких військ. Штурм виявився швидкоплинним. Німці провели його вміло і організовано, а сама фортеця не надто готова.
  Після цього німці майже без опору зайняли французькі володіння в Африці. Благо війська тепер можна перекидати по найкоротшій відстані.
  Взимку Гітлер почав великий наступ у Судані та Ефіопії, а також почав просуватися на південь Африки. Після деяких вагань фюрер розсудив: якщо вже брати чорний континент, то цілком. Тим більше, у англійців немає сил, щоб утримати свої володіння. Основна важкість для німців не англійські війська поступаються фашистам і числом, і боєздатністю, а розтягнутість комунікацій, проблеми з постачанням, і відсутність в Африці необхідних доріг.
  Але німці з їхньою жорсткою тоталітарною системою показали чудову організованість та здатність пересуватися на величезні відстані. Так що і в СРСР фашистів підвели не безкраї простори - адже Африка ще більше по території і населенню ніж Росія, а саме впертий і фанатичний опір Червоної армії.
  Ну і звичайно, в Африці не буває зими.
  У грудні Японія таки напала на Перу-Харбор. Зрозуміло було, що США все одно не дозволять самураям проковтнути Британські колонії в Азії та на Тихому океані. І тому Японія змушена була послабити Америку раптовим ударом. І це їм вдалося. Пройшла серія успішних операцій в Азії. У березні Гітлер побоюючись, що Японія його випередить, вторгся до Ірану, і звідти німці прорвалися до Індії. Зрозуміло, що двісті п'ятдесят німецьких дивізій більш ніж достатньо, щоб захопити майже беззахисну Індію та технічно відсталий Іран.
  Гітлер, звичайно ж, перекидаючи все нові й нові сили до Африки та Індії, дуже ризикував - Сталін міг розпочати визвольний похід на Європу.
  Але Червона армія поки що не поспішала. Вождь усіх часів і народів нагромаджував сили, але не прагнув вступити в бійку першим. Мабуть, Сталін і хотів брати він відповідальність за велику війну. Та й фінська компанія не вселяла оптимізму.
  Тому хоча німецькі війська і розходилися з Європи, Азії та Африки, Сталін не поспішав цим скористатися. Слід зазначити також, що чисельність Вермахту постійно зростала. Втрати німців при великих захоплення були невеликі, а промислове виробництво зростало за рахунок іноземних робітників. Крім того Вермахт поповнювали хіві та різні колоніальні формування.
  Німці замінили іноземцями свої будівельні батальйони, шоферів, тилові частини, обоз та інше. В армію призивалися дедалі молодші солдати. Навіть під рушницю ставили сімнадцятирічних, і солдатів старшого віку.
  Вермахт збільшував кількість дивізій, а відсоток іноземців у ньому стрімко зростав. Швидко зростав і випуск озброєнь. У серію пішов новий танк "Тигр", як найраніший з важких машин, що розробляються.
  У травні 1942 вермахт вступив у ПАР, до цього пройшовши з боями тисячі кілометрів. У червні впав Мадагаскар... Не пощастило американцям, які програли у цьому світобудові битву під Мідвей. Панування у Тихому океані перейшло Японії. А Третій Рейх підкріпивши себе колоніями від Бірми, Індії до ПАР і далі, у кілька разів збільшив випуск літаків, ведучи повітряний наступ на Британію. У німців з'явилися нові потужні бомбардувальники Ю-188 та ДО-217. І вони пресували Британію, давлячи і числом, і якістю.
  Англійці, навпаки втративши колонії, і зіткнувшись з підводною війною, знизили випуск авіації та іншої техніки. Гітлерівці пресували. І наприкінці серпня відбулася висадка десанту. У боях взяли участь нові німецькі танки "Тигр". Бої в Англії тривали трохи більше двох тижнів і закінчилися капітуляцією.
  Після чого німці поставили свій маріонетковий уряд і нового цілком законного короля Англії. Сама Британія стала протекторатом Третього Рейху. Її флот майже повністю перейшов на бік Німеччини.
  Сталін не наважився вдарити по ворогові під час висадки десанту. Та й між Німеччиною та СРСР діяв пакт про ненапад. Крім того, дуже вже сильною стала фашистська держава.
  Черчілль утік до Канади і спробував за допомогою США продовжити боротьбу. Але Гітлер був налаштований рішуче. Настала операція "Ікар", з висадкою в Ісландії. Остання точка, звідки американським літакам можна досягти Третього Рейху - захоплена.
  Після чого почалося перекидання сил і на Гренландію. 1943 пройшов у морських битвах. У Третього Рейху з'явилися підводні човни на перекисі водню, які переміщалися зі швидкістю до 35 вузлів на годину, і наздоганяли американські кораблі.
  Війну США оголосила Аргентина, і німці почали накопичувати там свої війська.
  Гітлерівці за два дні окупували Швейцарію, і за сім днів Швецію повністю взяли під контроль Європу.
  Виявилася захопленою і Австралія, щоправда, вторгнення здійснилося разом з Японією.
  Навесні 1944 року Німеччина, накопичивши велику кількість десантних судів, висадилася в Канаді. Одночасно німецькі та японські війська вступили до Мексики. Війну США оголосили Бразилія, Венесуела, Чилі та інші держави. Почалося наступ на Америку з обох боків. У німців з'явився основний танк "Пантера"-2, що значно перевершував "Шерман" у озброєнні, бронюванні та ходових якості. А реактивна німецька авіація просто не мала собі рівних.
  Якісна перевага німецьких реактивних винищувачів: МЕ-262, НЕ-162, МЕ-163 над американцями була переважною. Не кажучи про те, що з'явилися і німецькі реактивні бомбардувальники "Арадо", і найкращий гвинтовий Ю-488, і грізний ТА-400 із шістьма двигунами. Німці мали перевагу над США у броньовій техніці, яка посилилася з появою танків серії "Е". Особливо вдалим виявився "Е"-25, машина з бойовими якостями броней, порівнянна з "Пантерою"-2, але куди легша і спритніша з нижчим силуетом і похилою бронею.
  А США мали на озброєнні високі "Шермани", ще більш архаїчні "Гранди". Вони не могли пробити основний німецький танк "Пантеру"-2 у лоб навіть поблизу. А бортова броня "Пантери"-2 була в 82 міліметри під нахилом, і давала рикошет, в трьох чвертях влучення.
  Німецький автомат МР-44 також перевершував американські пістолет-кулемети та автоматичні гвинтівки.
  Німці в ході боїв використовували виштурмовані колоніальні війська та іноземні дивізії. Чисельність Вермахту перевищила шестисот дивізій. У наступі брали участь і важкі танки "Тигр"-2, досконаліший "Тигр"-3, "Лев", і компактніший "Лев"-2, грізний "Е"-100, та "Маус"-2.
  До кінця сорок четвертого року - з'явився і "Е"-50 машина, що помітно перевершує в бронюванні "Пантеру"-2 і з сильнішим двигуном.
  До серії надійшли також і підземні танки, які використовували землерийні машини.
  Ця зброя справляла сильний моральний вплив на американців. У повітрі з'явилися і Ю-287 потужніші і найнебезпечніші реактивні бомбардувальники та новітні модифікації МЕ-262 зі стрілоподібними крилами. А також новітні МЕ-1010 та ТА-183 винищили нового покоління.
  З'явився і більш досконалий автомат МР-54 з більшою точністю та дальністю стрілянини та легші.
  Якісна перевага гітлерівських сил далася взнаки, американський фронт обвалився. Фашисти наступали у всіх напрямках. Протиставити щось цьому американці виявилися неспроможні. Їхній реактивний винищувач F -2 виявився невдалим і мав льотні характеристики ще гірше, ніж "Мустанг".
  А гвинтові винищувачі навіть у принципі було неможливо зрівнятися з реактивними німецькими стервятниками. Та й аси Люфтваффе виявилися краще підготовленими. Багато хто з них хвацько набирав рахунки.
  Процвітали і танкісти. Особливо Віттман, він бився на різних танках під кінець війни на більш досконалому "Тигр"-3. Під фініш сорок четвертого року у німців з'явився 100-тонний "Королівський лев", з двигуном 1800 кінських сил і 410-міліметровим реактивним бомбометом.
  Ефективна зброя проти довготривалих укріплень та будівель. І головне практично непробивне для всіх протитанкових засобів США.
  Німці постійно додавали у техніці. "Е"-50 досяг рівня захисту непробивного для американської гармати 90-міліметрів з усіх ракурсів.
  Удосконалювалися і німецькі бронетранспортери, особливо у броні. Фріці створили Люфтфауст, і досконаліший фаустпатрон здатний пробивати танки з дистанції більше кілометра.
  А "Першинг" з'явився лише в сорок п'ятому році, коли німецькі війська вже захопили Мексику, Канаду та більшу частину Америки.
  2 лютого 1945 року США капітулювали перед Німеччиною та Японією. Війська держав осі підійшли до Нью-Йорка та Вашингтона - шансів вже не було.
  Капітуляція призвела до окупації Америки і захоплення її ресурсів. Тепер увесь світ складався виключно з Третього Рейху з колоніями та його союзниками. СРСР залишився єдиний сателіт: Монголія. Таким чином склалася вкрай небезпечна ситуація.
  Ставало очевидним, що, незважаючи на зовні дружні стосунки Третій Рейх та Росія ось-ось зійдуться у смертельній сутичці.
  Сталін так і не наважився напасти на Німеччину, коли та боролася з Британією та США. Дружній нейтралітет допоміг Гітлеру розгромити та підкорити собі Захід. Але тепер з'ясувалося, що Третій Рейх має види на Росію. Та й СРСР зі своєю комуністичною ідеологією уявляв потенційну загрозу націонал-соціалізму.
  Гітлер збирав сили для нищівного удару. Вермахт став численним, налічуючи до тисячі повнокровних дивізій, близько тридцяти мільйонів солдатів, у тому числі етнічних німців було менше третини. Це була величезна міць, добре оснащена технікою, з найновішими танками серії "Е", які активно випускалися замість менш досконалих "Пантер" та "Тигрів". Та й "Пантера"-2 залишалася грізною машиною.
  Однак основним німецьким танком стала модифікація "Е"-50 вагою шістдесят п'ять тонн, і більш товстою бортовою та кормовою бронею та оснащена 105-міліметровою гарматою, з довжиною ствола 100ЕЛ. Ця машина мала стати противагою радянської серії КВ.
  Сталін теж захопився важкими машинами. У серпні 1941 року почалося серійне виробництво КВ-3 машини зі 107-міліметровою довгоствольною гарматою. Через пару місяців у серію пішов і танк КВ-5 із двома гарматами 107-міліметрів та 76-міліметровою вагою у 100 тонн та лобовою бронею у 170-міліметрів. Вже в сорок другому році в серію пішла КВ-4, вагою 107 тонн та лобовою бронею 180-міліметрів та подібним озброєнням.
  Сталін захоплювався великими конструкціями. КВ-6 став машиною з двома гарматами в 152-міліметри гаубиця, і 107-міліметрів протитанкова гармата. Машина важила понад 150 тонн. На неї ставилося одразу два двигуни по 600 кінських сил. КВ-7 мав аналогічне озброєння, але ще товстішу броню в 200 міліметрів і обтяжів до 180 тонн. У сорок третьому році в серію надійшов і КВ-8 зі знаряддями 152 і 122 міліметри вагою двісті тонн.
  Але надважкі танки виявилися не найкращими. Занадто велика вага створювала проблеми з перевезеннями та ходовими якостями. Особливо із прохідністю машин. Крім того, для серії КВ був характерний такий недолік як розташування броні, без кутів раціонального нахилу, що дещо знецінювало відмінний захист танка.
  Але СРСР на відміну Третього Рейху не вів війн. Війна з Фінляндією виявилася останньою. І не було можливості обкатати практично техніку. А Сталін, маючи велику владу, приймав одноосібні рішення, щодо того яку техніку ставити на озброєння. А вождеві дуже подобалися важкі машини.
  Німці використовували великі танки на практиці. Досвід бойових дій показав, що танк важчий за сімдесят тонн, занадто великим ставати гемороєм особливо при транспортуванні, щоб його виробляти для бойових дій серійно.
  Найкращі конструктори з усього світу створили нарешті машину, яка задовольняла вимогам військових про захист, і одночасно її можна було перевозити та використовувати. Такою машиною і стала "Е"-50. Лобова її броня доведена до 250-міліметрів під раціональним нахилом, а бортів та корми - 160-міліметрів.
  Танк вийшов, присадкуватий і дуже довгим стволом. Нарешті, то німці та їхні раби створили більш-менш задовільну машину. А у СРСР виникли деякі проблеми. Особливо з головним танком.
  Серія КВ набула розвитку екстенсивним шляхом: більше ваги, більше озброєнь, більше калібр. І вона, зрозуміло, не могла стати головним танком.
  На роль наймасовішого танка претендував Т-34. Порівняно простий у виробництві, він міг узяти своєю кількістю. Машина із дрібними модернізаціями розгортала масове виробництво. Але в сорок третьому році, коли у німців з'явився серійний, успішно показавшись у боях, основний танк "Пантера" - фриці виявилися масовим танком, який сильніший. А незабаром і "Пантера"-2 із сильним бронюванням і довгоствольною 88-міліметровою гарматою, стало зрозуміло, що Т-34 дрібнуватий.
  Існували різні ідеї...Включаючи та створення принципово нового танка, Т-44, та модернізації колишнього. Сталін був захоплений розвитком важких машин і трохи прохолодно ставився до середніх та легких. Але Т-34 була гарною своєю масовістю. Ставало ясно, що протистояти Третьому Рейху, який проковтнув стільки країн кількістю, серія КВ не може. І народився компромісний варіант: Т-34-85, коли в основному танку змінили лише вежу.
  Це дозволило зберегти масове виробництво, але калібр 85-міліметрів все одно був недостатнім для того, щоб пробити в лоб наймасовіший німецький танк "Пантеру"-2.
  Про пізніше Е-50 і говорити нема чого. Наприкінці сорок четвертого року з'явилася СУ-100 як винищувач танків. Але вона поступалася "Пантере"-2. На початку сорок п'ятого року німці зняли "Пантери" та "Тигри", зупинивши вибір на обтяженій модифікації "Е"-50, як танку, що перевершує всіх своїх опонентів. Ця машина могла пробивати в лоб і важкі КВ, і решта радянських машин. Залишився в серії лише "Лев"-2, і "Королівський лев", але їх передбачалося замінити уніфікованою серією "Е".
  Німці мали перевагу над СРСР у чисельності та якості. Крім того, зі сходу готувалася завдати свого удару і Японії.
  Сталін у відсутності повних відомостей про танковий потенціал противника. Але СРСР мав 60 тисяч танків, в ста двадцяти дивізіях, крім ще броньованих машин при піхоті. У тому числі сорок тисяч нові 35 тисяч тридцятьчетверок, і п'ять тисяч різних машин КВ. Плюс відносно невелика кількість самохідок лише кілька тисяч. В основному СУ-100 та СУ-152.
  Сили, звісно ж, чималі. Але фашисти, спираючись на потенціал половини світу, наштампували безліч танків. На них працювали заводи усієї Європи, а також в Африці, Азії, Канаді, США, Австралії... Вважай цілий світ...
  Чисельність німецького танкового парку зростала скаженими темпами. Особливо після капітуляції Америки. При цьому фашисти насамперед напирали на серію "Е", особливо "Е"-50. Дані машини, були технологічніші "Пантер", і ефективніші.
  Навесні сорок п'ятого випуск танків досяг п'яти тисяч на місяць, і більшість машин можна зарахувати до важких. До 1 червня 1945 року гітлерівці мали близько дев'яноста тисяч танків. З них проти СРСР було перекинуто сімдесят п'ять тисяч. Ще понад десять тисяч машин розгорнули сателіти Німеччини: Туреччина, Румунія, Хорватія, Словенія, Італія, Угорщина, Фінляндія, Іспанія, Португалія, країни Латинської Америки.
  Проти них СРСР у Європейській частині розгорнув сорок п'ять тисяч танків та самохідок. Співвідношення сил було майже удвічі гірше для Росії, а важких танках разів вісім. Щоправда, машини у сателітів були слабшими, і екіпажі гірше навчені, але вони погоди не робили.
  Частина радянських танків перебувала у Сибіру та Далекому Сході і їм протистояла Японія з її сателітами та колоніями. У Країни сонця, що сходить, розгорнуто понад тридцять тисяч танків, щоправда, в основному середніх.
  Частково також ліцензійна із німецьких зразків "Пантера"-2.
  В авіації співвідношення сил для СРСР ще гірше. Третій Рейх розвинув реактивну зграю. Сімдесяти тисячам радянських літаків протистоїть понад двісті тисяч німецьких і ста тисяч японських машин. Якщо додати ще й бойовий досвід, співвідношення сил просто катастрофічне. СРСР мав, щоправда, непогані винищувачі та бомбардувальники, але в нього не було реактивної авіації.
  А гвинтовий літак не може зрівнятися з реактивним стерв'ятником, у льотних характеристиках навіть теоретично.
  У піхоті Вермахт розгорнув у першому ешелоні проти СРСР п'ятнадцять мільйонів своїх солдатів та п'ять мільйонів сателітів. Усього двадцять мільйонів. І це ще не всі війська. Японія розгорнула п'ятнадцять мільйонів лише у першому ешелоні.
  СРСР мав одинадцять мільйонів солдатів, поступаючись коаліції більш ніж три рази. Більше збільшити кількість військ було неможливо, оскільки могла обвалитися економіка. І так Сталін наростив з 1 вересня 1939 Червону армію в п'ять з половиною разів. Найгірше було ще й те, що держави осі не досягли свого максимуму чисельності і могли й надалі нарощувати потенціал.
  Артилерія у СРСР дуже потужна, особливо протитанкова і мінометна, але ... Все ж таки масовий калібр в 76-міліметрів вже безнадійно застарів, а 45 - міліметрів тим більше. Занадто багато дрібноти, а справжніх протитанкових стволів важкого калібру обмаль буде. Якщо брати важку артилерію, то тут у німців переважна перевага в числі.
  Реактивна артилерія в СРСР через відсутність бойового застосування, розвинена не надто сильно. Фріци практично розвинули газомети, і реактивні ракети бомбометів. Автомати у фашистів досконаліші. Багато частин отримали багатий бойовий досвід. Війська пройшлися у всьому світі.
  У Червоної армії після Фінляндії практики реальних битв не було. Звичайно, це суттєвий мінус.
  Коротше кажучи, Сталін не має ілюзій, не дивлячись на всі зусилля партії і тоталітарного режиму ворог набагато сильніший. І у флоті, очевидно співвідношення сил набагато гірше для СРСР, ніж у іншому. Адже воювати в разі чого доведеться, рахуй з рештою світу. І з ресурсами решти світу, маючи шосту частину суші, і двісті мільйонів населення.
  Так уже вийшло... Сталін не вліз у бійку, у тридцять дев'ятому році, коли німці витратили боєкомплект, пройшовши Польщу. У сороковому році, коли фашисти рвалися до Парижа, оголивши собі тили. І сорок перший рік не став знаком визвольного походу, хоча фриці полізли до Африки та Азії. Та й потім, скільки можливостей було завдати нищівного удару фашизму.
  І ось тепер... Тепер уже гітлерівці готові до вторгнення. І над країною зависла пекельна сила сокира. Потрібно було б знайти вихід. Але який?
  Сталін не знаходив собі відповіді. Щоб уникнути війни, він був готовий на будь-які поступки країнам осі. Посилав ешелони майже задарма із сировиною та хлібом, знижував ціни, пропонував оренду нафтових свердловин, або подарунки золотом.
  Але Гітлер мовчав ... Майже нічого не вимагав, але тільки нарощував сили на кордонах. Комплектував танкові армади, збільшував кількість авіадивізій. Готувався до раптового удару... Може, й не зовсім раптового.
  Зрозуміло фюрер боявся СРСР, і хотів стерти більшовизм з Землі. Але що йому протиставити? Фашизм небезпечно посилився. Треба було придумати щось особливе та сильне. Сталін розраховував на атомну бомбу, але для цього потрібно ще як мінімум кілька років. Не говорячи про те, що потрібні засоби доставки, щоб подолати реактивну авіацію Люфтваффе.
  Все частіше і частіше німецькі літаки порушували повітряний простір СРСР. Їх заборонялося збивати, щоби не провокувати фашистів на вторгнення. А останнім часом з'явилися повідомлення, про таємничі літаючі тарілки, що переміщаються просто в неймовірній швидкістю і здатні раптово зникати.
  Сталін видав секретне розпорядження розібратися із цим, але в жодному разі не давати фашистам приводу для удару.
  Поки Герда плела свою розповідь, німецький танк йшов рокадою. Іноді Магда відкривала вогонь. Потім довелося зробити паузу та поповнити бойовий комплект. Німецька машина відрізнялася великою живучістю. Дещо в неї попадали, але снаряди відскакували наче горох. І нічого суттєвого, крім легких подряпин, не могли заподіяти броні.
  Коли Герда закінчила свою працю, Шарлота помітила:
  - Ну що ж? Це не погано! Але тепер слід написати найголовніше це війну із СРСР!
  Герда урочисто пообіцяла:
  - І це буде! Хоча за такого співвідношення сил, напевно, і так зрозуміло хто переможе!
  Шарлота із сумнівом помітила:
  - Це від письменника залежить! Гарний писака може так вигадати, що найнеймовірно правдоподібним вважатися буде.
  Христина логічно додала:
  - І найголовніше, це фантазія... Особливо якщо писати про космос!
  Герда заспівала з усмішкою:
  - Африка небезпечна так, так, так... А війська Антанти нісенітниця! Не ходіть діти під ударом США!
  Магда знову проканювала:
  - А про найголовніше - Всевишньому ви й забули!
  Герда у відповідь прогарчала:
  - Ну ні, це ми знаємо!
  Магда гарно заспівала:
  Швидше розкайся перед Всевишнім,
  А інакше Вельзевул зжере...
  Стань навколішки перед Богом Вищим,
  Нехай у серце Ісус твоє прийде!
  Герда на це теж співуче відповіла:
  Фюрер живе у моєму серці,
  Щоб ми не знали печалі.
  У космос відчинили дверцята,
  Зірки над нами виблискували!
  Магда стиснувши кулаки рішуче заявила:
  - Все одно Мій Ісус головніший за вашого фюрера. Тому що Ісус Бог, а фюрер лише людина!
  Гарнізон Торонто точніше, те, що він залишився - капітулював. Величезний супертанк "Монстр" рушив своїм ходом на південь. Військ Третього Рейху ставало дедалі більше. Вони перехльостували Канаду, і вже вступали до північних штатів Америки.
  Янки, несучи шкоду, відступали. Частина з них, особливо африканці, за першої ж можливості дезертувала.
  Адала разом з іншими дівчатами спустилася з супертанку та перейшла на біг. З ними біг і Пітер. Хлопчик був веселий, йому подобалося в команді з дівчатами.
  Які вони всі гарні, молоді та у бікіні. Виблискують босими п'яточками. Миготять м'язистими, засмаглими ікрами. Чудова красуня.
  Хлопчику згадалася пісенька і він заспівав:
  - Красуні, красуні, красуні - кабаре... Ви створені лише для розваги... Улюблені до гробу у своїй святій країні, і вам не підвладні любові до мук!
  Дівчата теж милуються, гарним, мускулистим підлітком. Їм хочеться погладити хлопця, приголубити, поцілувати. Цілком природне бажання, побачивши гарненького юнака. Молодим дівчатам добре, вони грайливі та підскакують. Намагаються ступати босими ніжками там де колко, щоб був масаж.
  Ведуть колону полонених. Дівчата хихикають і кидаються в невільників камінням. Пітер показав військовополоненим мову, і крикнув:
  - Горе переможеним!
  Ті лише похмуро схиляють голови. Справді горе. Хто б міг подумати, що до США прийдуть фашисти. Рузвельт за бажання міг би зупинити Гітлера, не допустивши Мюнхена. Але американці розсудили інакше. Взагалі, для Америки була характерна стримана політика і не бажання вступати у війну. А тепер її тиснуть фашисти.
  Повз дівчат проїхала "Пантера"-2. Це танк уже застарілий, але все одно набагато сильніший, ніж "Шермани" та "Першинги". Та вершині вежі сиділо дівчисько в бікіні, і тримала над головою прапор із свастикою. Такий ось червоний прапор, з білим кружечком і чорним павуком усередині.
  Машина промчала, брязкаючи гусеницями. Пітер прочірикав:
  - Раз, два, три... Ворог скажений помри!
  Пацану весело... Але водночас і тривожно. Ось, наприклад, уві сні він бачив учора Сталіна.
  Посивівши та постарілий Верховний головнокомандувач обговорював у ставці важливу доповідь. Василевський повідомив Голову ДКО.
  - Ми здатні протягом тижня розгорнути одночасно до семи мільйонів солдатів і офіцерів, близько двадцяти п'яти тисяч танків та САУ, та тридцяти тисяч літаків. Плюс сто тисяч знарядь та мінометів, це колосальні сили.
  Жуков дещо скептично помітив:
  - Здебільшого це танк Т-34-85. Машина, що помітно поступається німецьким зразкам. Крім того з найгіршою якістю броні. З авіації у нас домінує ЯК-9, який поступається німецьким, реактивним літакам. - Легендарний маршал розвів руками. - Чесно кажучи, не маючи якісної переваги у техніці - кількістю не візьмеш!
  Сталін попит у Абакумова:
  - Скільки німці триматиме сил проти нас на сході?
  Глава СМЕРША неохоче відповів:
  - Власне Вермахт три з половиною мільйони, плюс ще близько півтора мільйона місцеві поліцейські частини, та мільйон сателітів. Танків близько десяти тисяч, але вони перевершують у бойових якостях наші. А авіації у Третього Рейху з надлишком вистачає. У боях беруть участь дисколети, яких неможливо збити. - Абакумов розвів руками та додав. - Шанси перемогти супротивника, який сильно окопався, у найкоротші терміни мала, а підкріплення він перекинути може швидко. Чисельність Вермахту постійно зростає і перевищує тридцять п'ять мільйонів. Адже є ще й Японія з колоніями.
  Сталін зробив кілька кроків просторим кабінетом, і трохи розгублено помітив:
  - Але може напад, наш єдиний шанс... Поки супротивник пов'язаний Америкою.
  Молотов обережно припустив:
  - Якщо впаде Америка, то у нас взагалі не буде шансів...
  Вождь із цим погодився:
  - Правильно! Але є ймовірність, що Гітлер на нас не піде! У цьому випадку шанси вижити зберігаються!
  Вознесенський нагадав:
  - Ми ведемо роботи над Т-54 товаришем Сталіном. Це може бути дуже перспективний танк.
  Вождь похитав головою:
  - Розрахункові параметри кажуть, що машина вагою тридцять шість тонн, не може мати лобову броню товщу за двісті міліметрів. А німецька його все одно проб'є. А 100-міліметрова гармата в жодному разі не достатня.
  Вознесенський з усмішкою відповів:
  - Є різні пропозиції. Наприклад, створити тяжкий танк. Або збільшити товщину лобової броні за рахунок бортової. Але ми працюємо товариш Сталін. І якщо чесно говорити, наші конструктори вже багато чого досягли. Зокрема ІС-4 з лобовою бронею 250-міліметрів обіцяє стати шедевром нашого танкобудування.
  Верховний головнокомандувач сердито помітив:
  - Нам потрібна серйозна зброя зараз, а не в майбутньому! Ви це знаєте?
  Вознесенський сміливо відповів:
  - Все, що дозволяють нам можливості, ми робимо. Але маючи лише половину Росії, дуже важко протистояти майже всьому світу.
  Молотов досить сміливо підтвердив:
  - Так! Дуже нерівні сили товариш Сталін. І ми ще творимо чудеса!
  Вождь трохи пом'якшав, і запропонував:
  - Давайте розслабимося і вип'ємо... Що це ви такі сумні!
  З'явилися дві дівчини в коротких спідницях і з голими ногами. Вони поставили пляшки з червоним вином і відкланялися сильними цього світу.
  Берія прицмокнувши губами, гаркнув:
  - Хіба вони не принадність товаришу Сталіну?
  Вождь згідно кивнув:
  - Звичайно ж, краса ... Дівчатам йде босоногость, особливо влітку.
  Сталін трохи налив собі вина. Випив і вимовив з добродушною усмішкою:
  - Якби жінок було більше в армії, ми б так сильно не відступили б!
  Берія кивнув і промимрив:
  - То вип'ємо за Батьківщину! Вип'ємо за Сталіна! Вип'ємо і знову наллємо!
  Вождь сів у крісло і задумливо промовив:
  - А якщо все ж таки фашизм переможе, у масштабах планети... Що чекає людство.
  Молотов улесливо відповів:
  - Думаю, щось страшне!
  Жуков розсудливо помітив:
  - Кому страшно, а кому й непогано буде!
  Сталін згідно кивнув:
  - Так... Це всесвітній уряд. Те, про що мріяли комуністи. Але Гітлер зробить усе по-своєму. Буде епоха фашизму. - Вождь кивнув, висока білява дівчина линула йому вина у келих. Сталін продовжив. - Тоді у світі встановиться новий порядок. Справді, буде жорсткий тоталітарний режим, але зникнуть війни, злочинність, голод, заворушення, тероризм... Буде все як і при нас, тільки німці опиняться у привілейованому становищі. І буде...
  Сталін ляснув у долоні.
  Берія помітив:
  - Але для нас це буде загибель товариша Сталіна. Чи думаєте ви фюрер зробить нас намісниками в Росії?
  Вождь серйозно відповів:
  - А цього не можна виключати! Начебто наша розвідка доносила, що Гітлер сказав, що найкращий намісник Росії - Сталін!
  Оточення зааплодувало... Але справжнього захоплення ніхто не висловлював. Ще б пак і Гітлера, і Сталіна навісити на шию народу. Або Наполеона.
  Сам голова ДКО, з повагою ставився до Наполеона. Почасти між людиною з трикутником та Гітлером була схожість. Але біснуватий фюрер виявився щасливішим.
  Сталін, звичайно ж, не раз стратив себе за те, що пропустив раптовий напад Німеччини, що призвело до сумних наслідків. Хоча справді відомості надходили. Та й сам Верховний мав деякі види на Європу та готувався до війни.
  СРСР у червні сорок першого року мав двадцять п'ять тисяч танків та танкеток, і приблизно стільки ж літаків. У Гітлера такої сили не було. Принаймні, як згодом встановила радянська розвідка. Так Сталін справді готувався дуже активно. Чисельність Червоної Армії досягла п'ять із половиною мільйонів і продовжувала зростати. Приблизно вчетверо було більше СРСР танків і літаків, ніж Вермахту, і вдвічі більше артилерії.
  Тільки мобільності німецькі війська мали перевагу. Та й гвинтівка Маузера стріляла точніше, ніж Мосіна.
  Сталін, звичайно, мав перебільшені дані про чисельність Вермахту. І їм вірив, так надто вже легко і швидко фашисти захопили Європу. Знай, Сталін, що Гітлер такий слабкий, то напав би першим. Але виявилася обережність надмірна.
  Крім того, Червона Армія майже зовсім не навчена оборонятися. Ось це і справді дебілізм - самому не нападай, але армію вчи виключно наступу. Сталін сам потім лаяв себе і своє оточення. Але мабуть масові чистки відбили у військових та й цивільних усіляку ініціативу. Ніхто не хотів брати на себе відповідальність та сперечатися з вождем.
  Якщо вчать лише наступу - значить так воно і треба! А то сам Сталін не надто поспішає, наступати, це й не враховувалося.
  Та вождь вдавався мріям про світове панування, і подумки уявляв собі похід на Європу. Але бити за таким сильним супротивником як Вермахт... Він не самогубець! Запитуючи сам себе, Сталін відповідав: що, швидше за все, він би перший не напав.
  Ні, якби хоча б війна з Францією затягнулася, і Німеччина виявилася б ослабленою, то не виключено, що й наважився б Сталін на удар. Але після того, як вся Європа опинилася під фашистами. Але тоді тим непростіше, що Сталін не наказав готувати армію до оборони. Це й коштувало втрати кадрової армії у сорок першому році. А потім уже СРСР не встигав розгорнути сили.
  Вождь іноді навіть ловив на собі думку, а чи не пустити кулю в лоба? Але це страшно, адже попереду могло очікувати натуральне пекло. Взаємини з Богом у вождя складні. З одного боку, Сталін люто в атеїстичному ключі на публіці не висловлювався. Але дозволяв це робити іншим. Було створено тридцяті роки, союз войовничих безбожників, руйнувалися храми, вибухали церкви. Сам Сталін давав установку - попритиснути попів. І їх притискали, тиснули, переслідували.
  Сталін, у всякому разі, не заважав розгулу безбожності, і навіть заохочував це.
  Але коли почалася війна, точніше, коли Червона Армія стала зазнавати поразки за поразкою, Сталін почав шалено на колінах молитися. І відбивати поклони. Союз войовничих безбожників було розпущено, переслідування церкви тимчасово припинилися. Навіть ікони стали використовуватись для захисту Москви від авіанальотів.
  Втім, на людях Сталін вважав за краще мовчати. Не говорив нікому: чи вірить він, чи не вірить. Чи не відвідував храмів, при людях не хрестився. Так що... Душегуб таки товариш Сталін. Багато народу занапастив, багато розстріляв і згноїв у таборах. І з Богом йому слід миритися.
  Сталін таки хотів, щоб його вождя всіх народів шанували як Божество. І всюди ставив собі пам'ятники, вішав портрети, чи, у разі, дозволяв заохочувати свій культ особистості. Хоча чого лицемірити перед собою. Подобалося це Сталіну і заслуговувало на схвалення. А як гляне Бог, на те, що вождь себе коханого зробив об'єктом поклоніння.
  А як друга заповідь - не сотвори собі кумира? Адже створив Сталін із себе культ!
  Може, тому Росія і терпить від Бога покарання? І не може виграти війну, або навіть перевести її на успішніший шлях?
  Сталін вирішив, що він таємно сповідує свої гріхи священикові.
  А поки що наказав:
  - Збиратимемо сили! А вам усім напружуватися вдвічі більше, ніж раніше!
  Після чого вождь відпустив своїх сатрапів... Задумався...
  Танк Т-34 був, безсумнівно, вдалою машиною. Як не дивно, але саме розстріляний генерал армії Павлов був практично хрещеним батьком цієї машини, який зробив багато для її застосування. Сам Сталін схилявся до розвитку серії БТ, колісно-гусеничного танка. Його висока швидкість полонила вождя. Але бойові дії в Манчжурії та у Фінляндії показали безпорадність цієї серії у бездоріжжі.
  І був створений танк із гарною прохідністю, щодо потужною гарматою, і для свого часу непогано захищений. Щоправда оглядовість тридцятьчетвірки залишала бажати кращого. Але танк показав свою ефективність та перевагу над німецькими машинами. Поки що не з'явилася "Пантера".
  Створити нову машину в умовах воєнного часу вкрай складно, а тридцятьчетвірки дрібні проти великих кішок. Ось і зараз йдеться про танк Т-54, але Е-50 з такою малою вагою ніяк не перевершити.
  Сталін тяжко зітхнув. Народився він у злиденній родині п'яниці-шевця. І ніхто не думав, що зможе піднятися так високо. Але пощастило, знайшов священик, що оцінив здібності Джугашвілі та взяв його у духовне училище, а потім у семінарію. Але нелегко доводилось. Сталін був похмурим характером, не приятель за духом, відрізнявся замкнутість. І семінаристи його не любили, часто лупцювали. Сталін намагався давати решти, але не відрізнявся міцним здоров'ям, і в нього погано діяла ліва рука.
  Не надто Сталін любив Бога, вважаючи себе обділеним та ображеним. Але мріяв про кар'єру священика, старанно вчився. А оскільки з хлопцями йому грати стрімко, то приділяючи весь час навчанню став підніматися. Спочатку восьмий учень, потім п'ятий ... Російська Православна церква за царя мала величезну владу і авторитет - чим не кар'єра?
  Але згодом Сталіна захопили революціонери. Це може один із вчинків серця, а не розуму. А серцем Сталін дедалі охолонював до релігії. Йому подобався саме гріх. Хотілося і жінок, і випити, і покурити! І в піст поїсти жирну свинину, запиваючи її червоним вином. Чи не відчував Сталін і любові до Бога, тому що відчував себе скривдженим, людьми. Ну чому Йосипа, бо всі не люблять? Особливо однолітки?
  Сталін був ізгоєм, революціонери теж ізгої. Борці проти сильних цього світу... І потягла Йосипа серцем до них. Хоча розум казав: залишайся в семінарії, на тебе чекає прекрасна церковна кар'єра. Тим більше що Сталін все ж таки умів за бажання і гарно говорити. Але серце, образа на Бога і сильних світу цього виявилося головнішим.
  Так Сталін, не закінчивши семінарію, пішов у революційну боротьбу. Хоча яка успішна революція може бути у Росії? Але впрягся в роботу. Став набувати авторитету. Але бачачи, що туго йде процес під час арешту, вирішив прийняти пропозицію стати інформатором царської охоронки. У принципі Коби тоді іншого виходу і не було. Його посадили до в'язниці, і обіцяли тримати там довго, та й стільки цих інформаторів тоді розлучилося.
  Сталін погодився, і його кар'єра пішла на зріст. Познайомився із Леніним. Не надто сподобався йому це плешивий інтелігент, але інтуїція підказала - за Леніним майбутнє. Так Сталін і став людиною дії. Займався пограбуваннями, на користь партії, влаштовував повстання, страйки. І це сходило з рук - адже він інформатор. Посилали на Вологду і звідти він Сталін постійно втікав. Поки, нарешті, вождь зовсім не набрид, і його не заслали на чотири роки в суворіші місця. Була у Росії невелика революція, що призвела до створення думи. Сталін навіть тоді почав замислюватися про легальну політичну кар'єру: пройти до депутатів чи міністрів.
  Початок першої світової війни був сприйнятий більшовиками з надією, що, мовляв, незабаром розхитається. І вийшло! Війна йшла зі змінним успіхом, але після Брусилівського прориву здавалося, що незабаром Росія переможе. Отже і самодержавство зміцниться. Але в лютому стався переворот, монархія впала, і для більшовиків настав золотий час.
  Ленін виявився значно здібнішим організатором, ніж про нього думали, плюс ще зумів залучити Троцького. Останнього Сталін майже відразу ж зненавидів. Але Троцький був корисним... Революція пройшла дуже швидко. Хоча Зінов'єв та Каменєв її мало не зірвали. Але на щастя Керенський не відрізнявся рішучістю та розумом.
  Революція пройшла дуже швидко та успішно, майже без втрат. Більшовикам сприяв успіх. А Сталін майже відразу став одним із перших.
  Далі була громадянська війна. Успіхи та поразки. Велику роль перемозі більшовиків зіграв Троцький. А після замаху та поранення в шию Ленін серйозно захворів, і почав поступово втрачати владу. Помер за підозрілих обставин Свердлов. У Троцького виникли наполеонівські амбіції. Тут уже Сталіну довелося напружитись. Похід на Польщу провалився і всесвітньої революції не вийшло.
  Сталін перестав думати та згадувати. Як він зумів здолати Троцького та інших, це давно відомо та описано різними авторами на Заході.
  Більше цікавить, як вивернутись із нинішньої ситуації, на даний момент.
  Все ж таки раціональніше було ризикнути і почати війну проти Німеччини, поки вона скута Америкою. Але наважитися на це надзвичайно складно. Сталін давно помічав у себе цю певну скутість. Чи справді накинутися на дракона? Для цього треба бути ланцелотом. А Сталін вважав за краще обережність.
  І була надія, а Гітлер це що треба? Може, й справді все обійдеться?
  Все ж таки Німеччина нахопила собі території стільки, що її важко і переварити, і освоїти. Що їм потрібно від Росії, коли жирні шматки захоплені, і скоро будуть освоєні. Є і Україна, і Кавказ, і Білорусь, і багато іншого, включаючи Туркменію з більшою частиною Узбекистану.
  Вождь, щоб відволіктися від надзвичайно тривожних думок, почав записувати афоризми;
   Дзвін монет милозвучніший за пустозвон софістики, щоправда, останню зазвичай розводять, щоб почути першу!
  Блондинка це завжди світла голівка, тільки, як правило, лише в буквальному значенні слова!
  Якщо темне волосся не ознака розуму, то світле тим більше не може стати критерієм дурості!
  У поганому посудині доброго вина не зберігають, а під потворною зовнішністю великого розуму не ховають!
  Дозволяють дубити собі шкуру, ті, у кого дубові голови та шкурний егоїзм!
  Хто не враховує всіх реальностей, підраховує трофеї лише у мріях!
  Хто багато засідає, той просідає в болоті словоблуддя!
  Хто багато тріпає язиком, буде пошарпаний ураганом породженим бурею втрачених можливостей!
  Можливості є завжди, тільки реалізовувати їх неможливо, за нездійсненних амбіцій!
  Видна зовнішність хороша на параді, у бою найкраща зовнішність повна невидимість!
  Літературні роялі найлегше ремонтувати, коли вони з кущів невігластва витягнуті, на твердий ґрунт здорового глузду, а під рукою надійні інструменти винахідливості, вигадки, фантазії!
  Прекрасно все те, що до перемоги веде - взяти вгору над ворогом, а рояли не рахується!
  У природи немає поганої погоди, вона має тільки дітей, які хочуть покращити клімат і пасинки, для яких у світі взагалі немає нічого доброго!
  Пасинок у природи той, що не визнавати спорідненість із творцем світобудови, а вважає себе чужорідним рабом!
  Тож вип'ємо за те, щоб наші родичі могли всі, а у наших недругів виходило лише завдавати шкоди самі собі!
  Не можна залякати відразу всіх, але можна довести до шаленого жаху кожного окремо!
  Найбільше створює нових проблем не бажання створювати щось нове, вирішальне проблематику старого!
  Велика вага того чи іншого виду озброєння говорить про легковажність суджень, тих хто його замовив!
  Вбиває не зброю, а той, хто з неї стріляє, але дає осічку, найчастіше сам інструмент смерті, тому що відмова від вбивства завжди найвірніше рішення для того, хто стріляв!
  Коли людина людині вовк - це ще не так страшно, ніж коли ми один одному шакали!
  Хтось поспішає, той завжди спізнюється, а хтось не поспішає взагалі доходить до мети!
  Хоча поодинці швидкість і не дає перемогу, за її відсутності вороги виривають успіх у тебе!
  Чому багато кухарів псують кашу, бо стадо може лише витоптати шедевр зі своєю мізерною творчою самостійністю!
  Коли дивуєш противника, то завжди отримуєш над ним перевагу, за винятком разючої дурості і приголомшливого недоумкуватості!
  Коли дивуєш противника, то завжди отримуєш над ним перевагу, за винятком разючої дурості і приголомшливого недоумку!
  Злидні руки дає, цілком може мати місце, якщо вимагач, що бере, не скупий на хитрість!
  Чим легша перемога, тим важче зрозуміти, чому так легко вийшло і взагалі неможливо збагнути, яка напасть завадила, тобі отримати вгору набагато раніше!
  Сіль Моралі в тому, що без неї легко перемагати, але ще легше і занапастити плоди перемоги!
  Довгі та злі язики зазвичай у тих, у кого руки короткі на добрі діяння!
  Властивість короткого розуму - розводити довгі дискусії і недоумкувату демагогію!
  Сатана завжди виграша, тому що немає добра, без злих наслідків його застосування!
  Хто спізнюється на лайку, може прогуляти лише парад перемоги!
  Та потрапити в халепу, найпростіше, хто як просо розсипає можливості для своїх ворогів!
  Падіння духу, як і падіння барометра, веде до шторму, але лише на наших землях!
  А душевний підйом відкидає ураган вторгнення, похльос будь-якого антициклону!
  Хто поганословить, буде дуже погано відчувати, відповідаючи за мерзенні слова!
  Перший млинець може піти грудкою, через поспішність, але решта в горлянку не входить саме з надмірної повільності за столом!
  Щоб комар не підточив носа, потрібно не втрачати від крові гостроту реакції та розуму!
  Гострий розум на відміну гострого багнета, не коле того хто з його допомогою сидить на престолі!
  Чим більше ворогів тупих як дубів, тим більше хто дубових трун!
  Підставити щоку ганьбу, але ще більшого осуду заслуговує той хто, відмовився підставити плече товаришу, що потрапив у біду!
  Розумних людей не так і багато, але мудра влада примудряється їх розставити таким чином, що вони тільки заважають одне одному!
  Хто багато гавкає, але повільно бігає, дуже швидко добіжить до собачого життя!
  Собаче життя - це гарантія тільки ланцюга та нашийника, а будка і пайка, тільки зумілим, вигідно збути вовчий квиток та освіжити песий запах!
  Сила має поєднуватися з мораллю, мораль з добротою, доброта з мудрістю, а мудрість із передбаченням!
  Фінішує останнім, хто перший у роздачі обіцянок!
  Не горить у вогні, хто не тоне в лайні, навіть маючи вагу інтелектуального самородка!
  Швидко вирішити проблему можна лише без поспішності!
  Геніальність сумісна з лиходійством, тільки досконалим з добрими цілями та добрими наслідками!
  Недооцінюють друзів набагато частіше, ніж ворогів, але й каятися в цьому доводиться анітрохи не рідше!
  Хто мислить заднім місцем, завжди лишається з носом!
  Сльози радості завжди змішані з гіркотою, тільки останньою завжди більше в тих, що хихотів над наполегливою працею!
  Сльози бувають крокодилячі, але сміятися від щастя, не дано крокодилячому серцю!
  Спустивши з молотка земні багатства, не збереш скарбів на небі, так Господар-Бог не підніме слуг з невисокою практичною кмітливістю!
  Місце зустрічі не можна змінити зі смертю, але можна підібрати куди більш пристойний краєвид останнього побачення підмісячного світу!
  Про безпосередність розуму, судять не за коштами досягнення мети, а через що залишилися після ще досягнення!
  Тим, що не по зубах, можна набитий живіт, але не можна наситись!
  Хто не має іклів, найчастіше отримує по зубах!
  Беззуба армія може уникнути зубодробної прочухана, але безмозкий політик отримає в зуби, навіть при самій ікластій армаді!
  Можна уславитися розумним відмовчуючись, тільки за винятком того випадку коли треба дати відповідь, тому завів розмову мовою гармат!
  Граючи в мовчанку можна зберегти життя, але зробити його більшим, ніж жалюгідне існування можна лише, по-розумному ділячись своєю думкою!
  Мовчання вважають золотом лише ті, що перехворіли золотушною ситтю канаркового мови!
  Всі фініші для нас бажані, крім кінця хорошого, тільки проблема в тому, що до хорошого кінця прийти майже неможливо, а кінець хорошого майже неминучий!
  Ніщо не встоїть перед безневинною красою, крім потворного бажання сидіти на троні розпусти!
  Красою можна заробляти благодать, але не можна платити за гріхи!
  Спину показують тільки ті, кому не терпітись залишитися з носом!
  Гаряче серце може розтопити будь-який льодовик байдужості, але без холодного розуму потік, що виник, неможливо повернути в конструктивне русло!
  Революція як крутий окріп, до нього тягнешся після холодної реакції, а потім волаєш від опіків!
  Люди постійно дивують, але при цьому чудес не буває!
  Чудеса у решете, виходять боком, якщо в тебе одні задні думки!
  Раптовість на війні, як вітрило на яхті, тільки не така помітна!
  Якщо застали солдата зненацька, значить, боєць у спостереженні поганий!
  Точність ввічливість не королів, а тих солдатів, хто стовбурами мушкетів підтримують їхній трон!
  Можна коли панує світ прикрашати своє серце незабудками милосердя, але коли вирує хаос війни, тільки шипасті троянди нещадності, оберігають душу від пожирання!
  Краще копати окоп, ніж копати собі могилу, але якщо закопати талант і кмітливість, то тебе закапають і в найглибшій траншеї!
  Піддавши спиртного легше нестись в атаку, але забігти під кутом сорок можна лише могильну яму!
  П'яний гірший від тупої колоди, останнім можна підперти двері, зачинити дір, а п'яниця вже сама наскрізна дірка, зломщик дверей, та ще й відбудує тупизного поліна в скалах!
  Похвальба відрізняється від лестощів тим, що за першу не розраховують отримати втішної нагороди, а за останню нагороди похвальбою!
  Людство росте розумом, добрячи пороками, як троянда гноєм!
  Лінь стимулює розвиток техніки, шкідливі звички - медицини та біоінженерію, розпуста і хіть інформатики, а агресивність все разом узяте, виводить на рівень, що багаторазово перевищує природні потреби!
  Лінь тільки дає стимул прогресу, а щоб його реально вести потрібну працю, яка перекриє природні потреби не тільки ледащо!
  Лінь не виправдання пустим неробством, але вона створює такі проблеми, що ніколи не зможеш відпочити на свято!
  Лінь тільки дає стимул прогресу, а щоб його реально вести потрібну працю, яка перекриє природні потреби не тільки ледащо!
  Лінь не виправдання пустим неробством, але вона створює такі проблеми, що ніколи не зможеш відпочити на свято!
  Хто задкує назад - думаючи зберегти життя, заплямує себе смертельною ганьбою!
  Втікаючи можна зберегти існування, але не можна вберегти життя!
  Героїчно атакуючи часом втрачаєш існування, але набуваєш безсмертя!
  Благородство не завжди вроджене, але завжди набуте через втрати!
  Зрадник холоп і в княжому одязі, слуга Вітчизни князь і в звання холопа!
  Хто багато бенкетує у світі перед війною, мало отримає приводів бенкетувати за ратними успіхами!
  Терпіння все перетруть, крім честолюбних помислів незнищенних амбіцій!
  Піднесений духом ніколи не опуститися навколішки - піднесений дух ніколи зійде в пекло, а високому розуму завжди - чужі ниці пристрасті!
  Числом можна воювати, кількістю перемогти, але лише вмінням утримати перемогу та мистецтвом скористатися її плодами!
  Сильному пацану краще, таким як він, є, і здаватися, сильному дорослому, завжди краще здаватися не таким, як він є!
  Але в будь-якому разі правителю краще ніколи не здаватися слабким - навіть якщо його головна сила в обмані!
  Шалено геройствуючи солдатів, не робить дурниці - дурість робить командир, посилаючи солдатів туди, де геройство ставати божевільним!
  Можна на ціле коло, обігнати у змаганні, можна скруглити капітал у діловій угоді, але не можна досягти успіху, коли округлений живіт, і стало плоскою кмітливість!
  Це має бути у кожного воїна мати велике серце, але малий страх і величезне почуття відповідальності!
  Два ведмеді не живуть одному барлозі, зате дві моралі відмінно уживаються в одній людині з мисленням хижака!
  Тигр у засідці небезпечний поки не згорне іклами, а людина безпорадна поки не блисне яскравою вигадкою!
  Втомлюються всі, здаються втоми тільки ледарі, не кидають росинок поту лише померлі!
  Можна вважатися переможцями-варварами, але це краще, ніж бути балакунами Варварами, що програли!
  Мужність як ніжка стільця; добре, коли поєднується з умінням та розрахунком, а якщо до неї додати удачі, то перемога закріпитися на міцному фундаменті!
  Мужність добре - мужоложство погане!
  Перемога вимагає підготовки, але готуватися можна не до самої Вікторії, а до того плану, що дає надію її забезпечити!
  Поправляти можна перекошений будинок, підірване здоров'я, але репутацію, що похитнулася, відновлюють не правки, а радикальна перебудова стилю життя!
  СРСР намагалися перебудувати, не завдаючи незручностей мешканцям, а в результаті всі зручності без причини засмутилися!
  Християнство за вірою проти воєн, але найбільше виють під прапорами християнської віри!
  Світ непередбачуваний до банальності, але тривіально прораховується!
  Кров людська не вода - час від часу не тухне, від поливу врожай вигоряє, спрагу лише розпалює, але все одно все одно рід людський проливає!
  Чекати на успіх важко, а реально дочекатися лише проблем!
  Якщо чекати з моря погоди, дочекаєшся урагану неприємностей і торнадо невдач!
  Мова м'яз невеликий, але творить великі справи, малою кількістю слів, сказаних великими людьми!
  Гвинт можна закрутити на літаку і без пального із запаленням, але людина без бойового запалу може тільки скрутитися!
  Народжений орлом завжди літає, а безкрилий тільки залітає!
  Можна силою волі виховати в собі лева, але душа зайчика, виходить, через безвільну розбещеність, її не можна виправити без особистого бажання!
  Коли народні сили не вдається зв'язати у міцний віник, виходить стара труна і дірка рабська підстилка!
  Безпечніше поцілувати тисячу разів на чоло акулу, ніж один раз показати російському воїнові тил!
  Якщо нікудишній тил, не допоможе ратний запал! Ну а якщо запал немає - тил піде ворогові в обід!
  Красномовство полководця нічого не варте без сірих шинелів, що слухають його солдатів! Але без міцної приправи червоних та соковитих слів не зварити супу переможного бенкету!
  У дурня мовчання і справді як філософський камінь, що надає цінність золота налитій свинцем мові!
  Війна це як змагання з важкої атлетики, якщо вага не дотисне - приз не вручають, якщо ворог не добитий - переможний гімн не грають!
  Якщо у правителя немає піднесених помислів, його імперія злетить у повітря!
  Правитель завжди повинен дивитися на вершину, але надмірне витання у хмарах пускає на вітер земне благоденство!
  Падальники на жаль завжди встигають вчасно, а голуби прилітають не до місця!
  Котлету роблять з того, хто не може змішати у фарш своїх ворогів! А фарш замісити може лише той, хто має мозок не котлета!
  Синяк під оком не додасть освітлення в кімнаті, але здатний дати світло у темряві впертої тупізни!
  Коли кажуть, давай, закуримо товаришу, від виразу давай повісимося - є тільки одна відмінність - спосіб самогубства куди болісний і небезпечний для оточуючих!
  Можна відсидіти термін до свободи, але не можна відсидітись за свободу!
  У поганій посудині не зберігають гарного вина, а в брудному тілі немає розумних думок!
  Наслідування вважається мавпячим рефлексом, але насправді саме люди більшою мірою схили втрачати індивідуальність і дотримуватися принципу - як усі!
  Реальні генії як золоті крихти в піску, блищать яскраво, але в промивання потрапляють у першу чергу!
  Найчастіше тирани промивають народний пісок із золотими крупинками геніїв, для того щоб прибрати і вимити все, що цінніше бруду!
  Наша особиста думка як бінокль - свої недоліки дивимося у зворотний розворот, чужі максимально перебільшуємо, а якщо треба провести аналіз скла завжди встигають запітніти від тупоумства, тяжкості на підйом!
  Людям більше властиво не сіяти не добре, вічне, а посіяти добро і назавжди!
  Знайти веселі пригоди і справді схожі на подвиги Геракла, то пригоди на дупу приходять, навіть коли ти від них усіма силами намагаєшся піти!
  На останній фразі Сталін остаточно вимотався, і морально, і фізично. Плеснув у крісло і захропів.
  Отакий дивовижний сон зумів побачити Пітер. І це здавалося страшним та цікавим.
  А супертанк "Монстр" уже перетнув північний кордон США, ступаючи територією, країни свободи. Багато гусениць впивалося в землю, залишаючи глибокі борозни. Це було символом фашистської лапи, яка вчепилась у горло американській свободі. Але найстрашніше сталося, коли "Монстр" зупинився, і забрязкали механізми ствола. Жахлива зброя почала наводитися на ціль. Дівчата мчали, миготивши своїми, засмаглими, мускулистими, босими ніжками. І розвернувся ствол.
  Адала примостилася і натиснула кнопку джойстика.
  І виплюнувся важкий, двадцяти тонний снаряд. Він полетів у бік одного з американських міст.
  Пітер гаркнув:
  - Настав час еге, період нині здоровий! Круха фальшивих вождів та справжніх злодіїв!
  А в небі пролітають дисколети, атакуючи собою літаки США. Американцям і справді гірше нікуди, така на них пре сила. І головне протиставити натиску можна лише власну мужність. Частина американців бореться героїчно, але чорношкірі і частина жовтих просто втікають. Або здаються, падаючи навколішки.
  Пітер побачив у натовпі полонених жінок, і не стерпів. Погрожуючи автоматом, наказав їм цілувати свої хлопчачі, босі ноги.
  Жінки неохоче чмокали і морщилися. Нога у підлітка ще безволоса, гарна, засмагла, але запилена. Та й принизливо ось так це робити на колінах. Але доводиться, бо інакше по очах бачать, що пристрелять. А Пітер дивиться дуже зло. Хотілося взагалі на них накинутись, але сторонніх соромно. Що ж він їх досить принизив. І що вони невдоволені, кривляться? Хіба він не пацан гарний? Чого вони так дивляться букою? Може їм засунути в рот, свою вже неабияку досконалість? Жаль тільки навколо багато народу.
  Пацана окрикують і змушую тягнути дріт. Супертанк "Монстр" знову стріляє. Випльовує нагору, такий потужний заряд-ракету. І летить та по небу, несучи в собі загибель та руйнування цілого кварталу.
  Повз проповзає Е-100, танк із двома гарматами, потужний і досить швидкісний. Спробуй до такого сунься. Німецька машина теж стріляє, помітивши "Шерман", що прослизнув. З дистанції потрапити не надто просто. Але знаряддя 128-міліметрів зенітне і скорострільне, потрапляє добре.
  І як знесло "Шерману" гору. Як залишився це танк без своєї половини. А німці буквально ревуть від захоплення. Ось попереду американське місто.
  Місцеві поліцейські кланяються в пояс, і падають на коліна благаючи про пощаду.
  Більшість місцевих жителів розбіглася і поховалась. І лише цікаві хлопчаки дивляться на німецькі танки без страху. А навіть із деякою цікавістю.
  Одна з німок дістала батіг і почала бити американських хлопчиків по голих ногах. Ті верещать і відскакують. Але все одно дивляться і не тікають. Дехто навіть щось співає.
  Пітер, відчувши в собі ентузіазм проспівав рядки, що сильно скидаються на слова майбутнього радянського барда:
  - Я не люблю себе, коли трушу...
  Прикро мені, коли безневинних б'ють!
  Я не люблю, коли мені лізуть у душу,
  Тим більше, коли у неї плюють!
  Сильна пісня нічого не скажеш! А тим часом п'ятірка радянських дівчат займала позиції в американській обороні. Дівчата були готові або перемогти чи померти. Тому вони й співали з величезним ентузіазмом, пишучи на ходу;
  Моя священна, велика Росія,
  Поля із злата, сріблом луки.
  Ось діаманти землю обросили,
  Добірні перли російські сніги!
  
  Ти Батьківщина моя найдорожча,
  Дзвінить, стріляючи треллю соловей.
  Не треба спочивати солдатів на ложі,
  Коли увірвався скажений лиходій!
  
  Ось вермахт у дикому реві настає,
  Вогнем палає російська Земля.
  Війська Росії дуже швидко тануть,
  І бомбою знищено сім'ю!
  
  Але Батьківщина хоч долонь ворога жорстока,
  Не хоче супостату поступатися.
  Отримає фюрер, вірю скоро у око,
  Бо загартувалась у сталі рать!
  
  Ось під Москвою зімкнули ми редути,
  І стиснувши зуби, б'ємося за країну.
  Успіхи фриців знаю, просто дуті,
  Хоч Гітлер закликає сатану!
  
  Ми будемо перемагати фашистів лихо,
  Хоч сила у нацистів велика.
  Але ось мчить танк радянський тихо,
  І надирає фюреру боки!
  
  Молотимо фриців, під Москвою зрубуючи,
  Башки та вежі танкам як овес.
  І вірю, що настане час травня,
  Коли в Берлін солдатів свій прапор приніс!
  
  Тоді світ буде на щастя комунізму,
  У ньому кожен воїн просто з ясел.
  Ми кинемо у прірву воїнів фашизму,
  Орду будь-яку витязь наш розбий!
  
  Нам скільки жити зозуля нагадала,
  Не дуже актуальне це питання.
  Оскільки життя шкода завжди так мало,
  Надії воскресить людей Христос!
  
  Але я в науку комунізму вірю,
  Що підкоримо простори світобудови!
  Відкинемо в безодню купу забобонів,
  Воскреснути люди, інші створіння!
  Липень 1945 року. П'ятірка дівчат Оленка, Марія, Алла, Анюта, Мотрона бореться у Філадельфії. Це найбільше місто на півночі США свого роду ключовий вузол американської оборони. Війська Третього Рейху наступають, погрожуючи захопити найбагатшу державу світу. А потім вони неминуче обрушуватимуться на СРСР. І буде тоді дуже погано.
  Командир батальйону Оленка, у своїй звичайній формі: босонога та в одному бікіні.
  Дівчина стріляє з базуки по німецькому танку Е-25. Це легша і маневреніша машина, в ній можна знайти вразливе місце. І потрапляє в борт, змушує німця крутитись. Після чого Оленка дає чергу з автомата, скошує п'ятьох індусів з армії Третього Рейху. Вимовляє з усмішкою:
  - Вони не пройдуть!
  І жбурляє ногами гранату. Знову розлітаються уламки, маса втрат, і відірваних голів. Оленка бореться не вперше. Має послужний список від самого Бреста. І войовниця сповнена сил та рішучості вистояти, до кінця. Поруч помирає з розірваним животом афроамериканець. Це справді страшне видовище. Чорношкірий корчиться і з нього виходить дух.
  Оленка захоплено вимовляє:
  - Двічі не вмирати! Ніщо нас у житті не може, вибити з сідла!
  І знову кидає босими ніжками гранату.
  Златоволоса Марія теж тут як тут. І жбурляє гранати ногами. Вона дівчина дуже гарна і зовні тендітна, але дуже спритна. Падають убиті араби із колоніальних військ Третього Рейху. Ось по бородатій особі одного з них розтікається червона пляма.
  Марія заспівала із захопленням:
  - Є на світі квітка, червона, червона... Олімпійська казка прощай!
  І знову її витончені, босі ніжки у русі. Метають гранату і вражають противників. Немов кропиву зрізає коса. А дівчина кидає. Вона блискуча.
  Чого тільки на війні не довелося пережити Марії. І цього вона ніколи не забуде. І того як у полоні її хлестали оголеним дротом по спині та п'ятах. І як припікали запальничкою підошву. І найстрашніше, коли змучену тортурами Марію вели на розстріл. Обпаленими ногами дівчина, майже дівчинка ступала по мерзлих грудках землі. Її босим, покритим пухирцям ногам, було дуже боляче. Одні німецький художник попросив затримати Марію. Мабуть, йому дуже хотілося написати картину: "босу дівчину ведуть на розстріл". Бідолашну Марію ганяли по колу, змушували завмирати у мальовничій позі. А на ній лише легка, висаджена сукня, вкрита плямами крові. Німець нахилявся над нею, хапав рукою за ногу і змушував вигинати обпалені пальці - щоб виглядало мальовничіше. І Марія змушена була, стукаючи зубами стояти нерухомо. І підошви навіть приміряли. Потім її підхльоснули батогом і знову погнали до рову. Потім Марія подумки молилася Всевишньому і попрощалася з рідними. Вона зграя стукає зубами від холоду страху. Крижаний осінній вітер розвівав її золоте волосся. Сукня дуже коротенька, відкривала розбиті обпалені коліна, покриті пухирями, і слідами від дроту ноги. Вся дівчина була в саднах, синцях, синцях. Її били і гумовою палицею і по голові, і по п'ятах! Вся спина спокусана батогами та дротом. Сукня розірвана, крізь лахміття, видно побите тіло. Але Марія намагається прямо триматися.
  Вона прийме смерть і не попросить пощади!
  Зібравшись із силами, дівчина кричить:
  - Хай живе Батьківщина!
  І у неї стріляють. Дівча падає... Вона не знала, що це хибний розстріл. І впала на кучугуру, втративши від нервового напруження свідомість. Потім пішли знову тортури. Але один із катів-поліцаїв, хотів потішитися, точніше згвалтувати її, так і в змученому вигляді Марія залишалася красунею. Громила не боявся, що після тяжких тортур жертва чинитиме опір, і відніс її в затишне містечко. Там уже збирався опанувати її, але лють надала Марії сили. Вона не шкодуючи обпаленої п'яти з такою люттю завдала удару в пах, і догодила точно, що поліцай відключився від больового шоку.
  Душевне хвилювання додало Марії сили. Забравши у поліцая два пістолети, майже гола, поранена дівчина пішла на прорив. Їй вдалося, користуючись, раптовість застрелити чотирьох сторожів і вирватися за ворота в'язниці.
  Потім вона тікала боса і снігом. Ноги замерзли і нічого не відчували. На щастя господар пустив дівчисько в будинок і дав відігрітися. Ніжки у Марії почервоніли, як гусячі лапки, і страшенно хворіли. Але, на щастя, обійшлося без відморожень.
  Дівчина отримала теплий одяг та оговталася до партизан. А потім перейшла лінію фронту. Але пам'ятаючи свою втечу, намагалася тепер якнайбільше часу проводити босоніж, і обходитися без взуття навіть узимку.
  Влітку майже голий приємно, тим більше, що в Америці ця пора року тепліша, ніж у Росії.
  І ще Марія навчилася дуже далеко кидати ніжками гранати. Це одна з переваг ходіння дівчини босоніж. Пальцями ніг можна метати і ножі, і гранати, і гострі уламки, шматки кераміки і металу. Тобто дуже багато можна робити своїми витонченими ніжками. Навіть стріляти з автомата. У їхньому батальйоні дівчата все борються виключно босими.
  Тільки лютий мороз красуні можуть обернути ніжки целофаном, або змастити жирком і спиртом.
  Марія стріляє та блищить.
  Руда Алла. Теж дуже влучна та сильна войовниця. У неї таке мідно-червоне волосся, воно, розвіваючись за вітром, нагадує прапор революції. Красива дівчина і дуже темпераментна. Навіть дуже. Вже мала секс із безліччю чоловіків. Навіть кохалася з трьома, чотирма одночасно. Їй дуже подобалося.
  І хто засудить Аллу? Адже вона чудовий боєць, і не терпить у коханні сталості. Це її кредо. Ось зараз дівчина метає босими пальцями ноги уламок скла. Той пролітає і потрапляє по горлі африканцю з армії Рейху і встромляється арабу в потилицю. Багато лізе набраних облавами солдатів Третього Рейху. Колоніальні частини дуже численні. Вони захльостують Америку.
  Алла хихикає. Вона жорстка характером, сиділа у колонії-малолітці. І там набралася жорстокість та хорт. При цьому і в тюрмі дівчинка ніколи не опускалася до того, щоб кривдити слабких. Втім, хто за Сталіна тільки не сидів. І Оленка теж побувала, хай і недовго у дитячій, трудовій колонії. Але не завадило їй дослужитися до майора та здобути зірку героя СРСР.
  Алла знову стріляє. Потім запускає босою ніжкою гранату. Так летить по зламаній траєкторії, і влучає у дуло танка. Руда войовниця хихикає:
  - Я взагалі дівчина-супер! І на війні та в ліжку!
  Після чого вогняна чортівка підпалила сірниками шматочок гуми і поповзла до німецького танка Е-50. І рудого чортівника виникла шалена думка: захопити гітлерівський танк.
  Підхопивши шматочок гуми пальцями босої ноги, шпурнула його прямо у відкрите дуло. І через півхвилини люк танка Е-50 розкрився, і з'явилися німці, що тікають.
  Алла пристрелила фріців з пістолета, а одного прикінчила осколком кераміки, теж метнувши своєю точеною, спокусливою ногою. Після чого свиснула подругам:
  - Марія та Анюта за мною!
  І три голоногі, в одному бікіні дівчата, мелькаючи круглими, запиленими п'ята помчали в танк. Його висота не більше двох метрів і красуні легко заскочили усередину. Окопалися в машині. І засвистіли.
  Анюта, ця чарівна блондинка, помітила:
  - Класна машина, така в ній чудова оптика та оглядовість!
  Марія ще зазначила:
  - І цим вони керують танком.
  Дівчина взяла до рук джойстик. Натиснула кнопку. Вежа біля машини закрутилася.
  Алла, вискалившись, кивнула:
  - Так зручна машина, нашій тридцятьчетвірці до неї на жаль далеко!
  Марія з виглядом знавця повідомила:
  - Звичайно ... Тут гармата калібру 105-міліметрів, а у нашого ІС-2 більше.
  Алла кивнула і помітила:
  - Зате ствол у німців довший. І початкова швидкість снаряда значно вища, ніж у нас.
  Марія принюхуючись до запаху паленої гуми, хихикнула:
  - Спритно ти викурила їх... Немов тарганів!
  Алла з усмішкою гаркнула:
  - Прийоми знати треба! Але вам це сподобалося?
  Анюта кивнула і грюкнула ніжкою по металу:
  - Без сумніву!
  І дівчата розреготалися. Дещо перевірили джойстик. Марія зайняла місце водія, Алла стала навідницею, а Анюта осідлала кулемети. Після чого захоплений російськими дівчатами німецький танк почав рухатися. Його ствол був готовий викинути масу смерті.
  Алла ця руда чортівка завзято заспівала:
  - Машина смерті збожеволіла! Вона летить, ламаючи ціль! Ми посміхнулися цього разу, пішли білою смугою!
  І вогняна войовниця впіймала у приціл "Пантеру"-2. Взяла та вистрілила. Забійний снаряд із сердечником із збідненого урану прошив майже наскрізь "Пантеру", і спричинив детонацію снарядів. Дівчата хором завили, ревучи:
  - Ми великі та супер войовниці! Усіх зітремо!
  І Алла знову вистрілила по танку "Лев". Вишкірила собі зубки. Згадалося як у дитячій, трудовій колонії її пороли. Та там сікли за найменшу провину. І це боляче! Січуть дівчаток, і треба самій рахувати удари. Якщо помилишся то пороть за новим, поки не знепритомнієш. Часто дівчат стібають особливо влітку кропивою по п'ятах. Потім на обпалені підошви важко ступати. Віддаються пухирі на ступнях дівчаток болем.
  Відчуючи злість, Алла стріляє у "Тигр"-3. Пробиває броню і скеляться. Вона успішна войовниця. І знає, по чому фунт лиха. Найнебезпечніший танк це очевидно Е-50. Ось машина намагається розпізнати, звідки б'ють по німцях. Алла вицілює найуразливіше місце у стику вежі. Влучно наводить, лоскоче сама собі п'яту про гострий кут. Потім стріляє. Снаряд викидається зі швидкістю понад 1300 метрів за секунду. І потрапляє прямо встик.
  Алла підскакує, вигукуючи:
  - Готово!
  Анюта підтверджує:
  - Їсти подано!
  Німецький танк починає горіти, яке снаряди детонують. По всьому полю розлітаються уламки.
  Марія співає:
  - Ніч по небу розмела, зоряні уламки. Приготував Третій Рейх, похмуру нудну труну. Хтось видно забив бак на барахолці. А комусь куля покотила прямо в лоба!
  Алла стала наводити ствол на танк "Лев"-2 і завила:
  - Лоб та труна!
  І пальнула по масивній, але морально застарілій німецькій машині. Броня "Лева", луснула, мов скло під каменем. І німецька машина почала знову рвати бойовим комплектом.
  Анюта ляснула босими ніжками і прокричала:
  - Оце наша, держава Раша!
  Дівчина із золотим волоссям прочирікала, давлячи гусеницями німців та їх іноземних холуїв:
  - Просто Марія! І я месія!
  Алла знову пальнула, цього разу по Е-25 і прошипіла:
  - Ні, не будуть золотими гори, їх посріб снаряд "Аврори"!
  Анюта відкрила вогонь із кулеметів. Їх у Е-50 цілих п'ять, один зварений зі стволом. І луплять вони сильно. Викошують тубільні війська Третього рейху, наче серп колосся.
  Дівчина-блондинка вимовляє:
  - Я хоч і не хлопчик, але дівчисько-ведмедик!
  І знову палить і надзвичайно влучно. Стільки трупів гітлерівської швалі. Хоча не все тут шваль. Багато зокрема індусів. Гітлер набирає колоніальні війська, посилаючи їх у забій. В Індії багато народу, на всіх роботи немає. Так і давай всіх чоловіків переводити на гарматне м'ясо. Багато і африканців, і арабів.
  Є серед тих, хто б'ється, і колишні радянські громадяни. Їх також направили на бійню. Кого силоміць, а хто пішов і добровільно. А що проти Америки воювати радянські завжди раді?
  Алла стріляє, пробиває черговий фашистський танк і вимовляє:
  - Я те, що приходить Гітлеру у кошмарах.
  Марія така ніжна і зовні тендітна, тисне нацистів гусеницями. У неї немає жалості. Пам'ятати дівчина як гітлерівець проводив язиком полум'я, по її голих, витончених підошвах, принюхуючись до запаху паленого м'яса. І як потім по опіках, били гумовими кийками. Тиснути, давати, і ще раз давити таких фашистів треба.
  Е-50 танк шустри, з широкими гусеницями, і їм тиснути ворогів Росії набагато зручніше. Шкода, що немає їхнього батальйону цілком. Не можна, щоб німці пронюхали про радянських добровольців. Ось і дівчата тільки вп'ятеро борються.
  Альона знову з базуки, вибираючи легші німецькі танки. А Мотрена разом із напарником Генрі Смітом - простим, але кмітливим американським хлопчиськом підсовує міни під гусениці.
  У німців танків багато, і вони без них зазвичай не починають атаки.
  Ось Алла підбила, точніше смертельно поранила ще один Е-50. Успішно працюють дівчата. Але слід бути обережнішим. Ось з'явився "Королівський лев". Ця машина має триста міліметрів лобової броні, і 210-міліметрову гармату, якою можна стріляти і танками, і неброньованими цілями. Така зброя Е-50 прошибе.
  Тут уже Марія пускає танк в обхід, щоб вийти на борт, де броня міліметрів за двісті та її легше пробити.
  По дорозі дівчина тисне різноманітних фашистів, а Анюта строчить з кулеметів.
  Марія шепоче:
  - Вибач нам Мати Богородиця якщо що!
  А Алла, не чекаючи виходу на борт, при зближенні стріляє встик і вістря кута. І влучає точно. Пробиває наскрізь метал, і "Королівський лев", починає димитися і детонувати як і інші, раніше підбиті дівчатами танки.
  Алла з посмішкою проспівала:
  - Любо, братці, любо! Любо брати жити! З Сталіним генсеком не доводиться тужити!
  До лобової броні потрапить снаряд. Це жалить своєю 88-міліметровою гарматою Е-25. Але презент ковзнув по броні.
  Алла відповідає, пронизує ворожу машину, наче голка олія. Після цього огнезарна чортівка вимовляє:
  - Шторм, та меч вікінга!
  Анюта розряди з кулемета, додає:
  - Грім і блискавка!
  Марія задавила гусеницями полковника, ринула:
  - Кісточки, зірочки - сиплються в ряд!
  Знову їхній танк стріляє. На цей раз по Е-50. Тут звичайно потрібно мистецтво, щоб пробити 250 мм лобової броні під кутом в 45 градусів.
  А ось і Е-100 грізна машина, але застарілої моделі. Але все одно її 128-міліметрова гармата небезпечна. А лобова броня трохи слабша, ніж у Е-50.
  Алла філософськи зауважує:
  - Ось що означає стара модель!
  Марія сердито перебиває:
  - Все одно треба маневрувати, щоби не потрапили! Адже сто двадцять вісім міліметрів.
  І дівчина помчала, ухиляючись від снарядів вагою двадцять вісім кілограм. І ось Алла знову пальнула по Е-100 у застарілій модифікації. Німецьку машину почало рвати на частини. І розривати на сталеві уламки.
  І як детонують снаряди?
  Анюта, стріляючи з кулеметів, промовила:
  - Вклав всю силу люті в удар... Поправивши небо, що похитнув зірки!
  Марія розчавила відразу дюжину фашистів і прочирикала:
  - Тисни на газ! Давай мій хлопчик - тисни на газ!
  Алла хихикнула і помітила:
  - Та приємно, мабуть, завалитися разом із хлопчиком. І посмакати йому ...
  Марія спалахнула в гніві:
  -Яка ж ти вульгарна Алла!
  Вогняна диявола хихикнула:
  - Я люблю гострити! Не приймай близько до серця!
  Марія продовжуючи тиснути ненависних фашистів, заспівала:
  - Серце моє... Добре дівоче серце! Серце моє, я так хочу на світі жити!
  І войовниця придушила ще не один десяток. А Алла пальнула по черговому Е-50, проспівавши:
  - А його фігурку зміряв оком, і коли він оголосив мені шах.
  Анюта лупнула з кулеметів і додала:
  - оголила біцепс ненароком! Я дівчисько зовсім не хіляк!
  Алла випустила снаряд по "Пантері"-2, легко проламавши її борт і прочирикала:
  - І миттю в танку стало тихіше!
  Анюта продовжила ричати:
  - Фріці будуть незабаром не в раю!
  Алла лупнула по танку "Лев", і проревела:
  - Видно супостатам не до фішок!
  Анюта, викосивши цілу шеренгу, прошипіла:
  - І хвалений горезвісний Гітлер...
  Алла як після це лупне по Е-25 і видасть:
  - Тут же виявився не в раю!
  Анюта логічно помітила:
  - Ми двічі повторили не в раю! Це у пісні називається - тавтологія!
  Алла у відповідь як візьме і прореве:
  - Народна демократія це як? Це коли Гітлер отримує у п'ятак!
  Анюта щиро промовила:
  - Та й Сталін не дуже! Прошляпив німецький удар! А після катастрофи сорок першого року ми так і не зуміли відійти!
  Алла лупанув із зброї, з цим погодилася:
  - Та в сорок першому році ми втратили майже всю кадрову армію. Від такої шкоди вирушити майже неможливо. Та й Гітлер зумів мобілізувати всі ресурси окупованої Європи та частини СРСР. А англійці виявилися надзвичайно слабкими!
  Анюта дала їх п'ять кулеметів чергу. Викосили півсотні іноземців. І прочирікала:
  - Ми всіх у всесвіті гарніші!
  Алла відповідно кивнула і після пострілу помітила:
  - Жіноче тіло гарне та естетичне! У цьому плані, ми вінець краси!
  Анюта взяла і заспівала з великою натхненням:
  - Мені скрізь видно Твою кисть,
  Створив без меж світобудови,
  Подарував всьому всесвіту ти життя,
  Втілюючи святі бажання!
  
  Бог Всевишній вінець краси,
  Розпалює в мріях моє серце.
  Це думки мої та мрії -
  До небес прочинив ангел дверцята!
  
  Я люблю Тебе Святий Отець,
  За мене Ти віддав Вірний Сина!
  Променистий алмазів вінець -
  І любов до тебе Бог не охолола!
  
  Ти Безмежний нам даруєш друзів,
  Заохочує без лінощів працювати...
  Тому я хочу все сильніше,
  Всемогутньому Богові молитися!
  
  Все у Всесвіті йде від Отця,
  І його Вседержителя Сина...
  Ти Всевишній Господь краса,
  Світобудови, центр та вершина!
  
  Є в тобі Всемогутня стати,
  І кохання що не знає межі...
  На колінах псалом прочитати,
  Окрили ми скоро як птахи!
  
  Всесвіт стане як рай,
  Розквітне міжпланетне щастя.
  І ти сміливо хлопчик дерзай -
  Присвятивши Ісусу дію!
  
  І коли Всемогутній прийде,
  На Землі стане краще Едему.
  Бог Христос нас до спасіння веде,
  Буде веселкою дня атмосфера!
  
  Тому вчить Бог - не гріши,
  Якщо слабкий, Всемогутній допоможе...
  І покайся скоріше поспіши,
  Проповідуй - не парься на ложі!
  Хороша пісня, особливо якщо під неї стріляти, по німецьких танках. Алла підспівувала та стріляла. Вогняна чортівка, у своєму віруванні схилялася до язичництва. Її приваблювала магія, різне чаклунство. І не надто їй подобався монотеїзм.
  Але руда гарпія все одно підспівувала та стріляла. А що Ісус? Теж сильний Бог!
  А ось до війни вчили, що Бога немає! Алла постріла, пробила чергову, морально застарілу "Пантеру"-2, і прочирікала:
  - Та був час, коли нам говорила цілком серйозно, що Бог це всього лише ілюзія!
  Марія енергійно похитала головою, і розчавивши ще кількох фашистів, відповіла:
  - Ні Всевишній, не може бути ілюзією, тим більше є питання - звідки узявся всесвіт!?
  Анюта стріляючи, обсипаючи гітлерівців кулями, вважала за потрібне додати:
  - Крім того, фізики вже встановили, що всесвіт складається з майже нічого. І що всю нашу Землю можна стиснути немов яблуко!
  Марія вважала за потрібне продовжуючи тиснути фашистів, додати:
  - І ще встановлено, що Всесвіт розширюється. Так що, швидше за все, колись вона була розмірами з атом водню! Ви уявляєте собі, чого все виникло!
  Алла, продовжуючи розбивати танки, раціонально заперечила:
  - Якщо ви вважаєте, що Всесвіт виник від вибуху, то... То тим самим вимовляйте вкрай абсурдну річ!
  Анюта раціонально і розважливо помітила, наводячи кулемети своїми босими, витонченими ніжками:
  - Я саме тому й кажу, що Бог є! Від вибуху на складі металобрухту було виникнути танк Т-34, і від вибухів кварків не сформувалися б зірки. Саме існування людини....
  Марія задавивши ще зграю гітлерівців, додала:
  - спростовує існування другого закону термодинаміки. Ми практично бачимо постійне ускладнення, а другий закон термодинаміки веде до смерті! І спрощення!
  Анюта, керуючи кулеметами, за допомогою босих пальців ніжок додала:
  - Це закон спадання ентропії. Тобто загальної теплової смерті! Тож слід визнати, чи другого закону термодинаміки не існує, чи що Всевишній Бог, який підтримує порядок!
  Алла, яка теж у науці не профан, раціонально помітила:
  - А як же теорія нерівноважної термодинаміки? Вона пояснює чому другий закон термодинаміки не прямолінійний!
  Анюта хихикнула і з сміхом помітила, цвяхи фашистів:
  - А чи це не є порожньою грою розуму?
  Марія теж хихикнула, але вважала за потрібне помітити:
  - Але як, наприклад, пояснити існування Бога? Як Він з'явився?
  Алла рикнула і, вискалившись, підтвердила:
  - Саме так! Як ви це поясните?
  Анюта неквапом висловила припущення:
  - Але ж атеїзм теж вимагає віри без пояснення? Звідки, наприклад, взялася матерія?
  Алла підбила черговий танк "Лев" та припустила:
  - Матерія вічна та існувала завжди!
  Анюта з натиском у голосі промовила:
  - А як вона могла існувати завжди? Адже це теж вимагає віри!
  Алла логічно парирувала:
  - Також як вимагає віри та існування передвічно Всевишнього!
  Анюта логічно помітила:
  - Але Всевишній міг породити людину і всесвіт. А як безособова матерія могла породити розумне!
  Алла підбила ще один танк, на цей раз Е-50 і висловилася:
  - Теорія еволюції могла б пояснити перехід від простого до складного. І просте могло еволюційним шляхом породити складне. А як абсолютне неіснування, відразу породило нескінченно всемогутній розум.
  Анюта, стріляючи по фашистам, впевнено відповіла:
  - А Бога нічого не породило! Всевишній існував завжди! І це аксіома! Так я згідна. - Дівчина викосила кілька десятків нацистів і продовжила. - А альтернатива вимагає ще більше віри! Уявити існування завжди безособистісної енергії та матерії та простору виникли з чого? Теж із неіснування! І знову потрібна віра, щоб зрозуміти подібну абсурдність! Тобто, у атеїстів повний клин! Все має першопричину. Але десь має першопричина закінчитися? - Дівчина натиснула босими пальцями ніжок на кнопки джойстиків, розстрілюючи фашистську нечисть. І продовжила. - Якщо шукати пошуки причин спочатку, то по атеїзму ми уткнемося в результаті в неіснування. Але неіснування чи абсолютна порожнеча, хіба могли хоч щось та породити? А якщо початкову причину бачити у Богові, то всі проблеми вирішуються самі собою. І існування людської цивілізації, і розуму, і біологічного життя та планет із зірками. А атеїстичні уявлення, все одно в пошуку першопричини наголошують на необхідності приймати вірою. Але подальше пояснення, що життя на Землі, і людська цивілізація є результатом випадку, вимагає значно більше віри і припущень, ніж віра у Всевишнього Бога.
  Алла знову вистрілила, розбила Е-50 і з єхидцем запитала:
  - Ну припустимо ти мене переконала... Але чому, я маю вірити саме в Біблійного Бога, а не Рода? До слов'янської версії Всемогутнього!
  Анюта свиснула, постріляла і трохи подумавши, відповіла:
  - Тому, що Біблія, хай навіть багатьом з них і не подобається, що її писали євреї, хоч якесь має обґрунтування у своїй Божественності. Хоча б навіть узяти пророцтва. А Рідновірство... Чи багато цих рідновірців? Якщо вони мають свою давню Біблію? І мені серцем хотілося б, щоб обраним Богом народом були б росіяни, а не євреї, щоб Росія, а не Ізраїль були царством Господа. - Дівчина розвела руками, і натискаючи босими пальчиками свій спокусливих засмаглих ніжок на кнопки джойстика додала. - Але бачиш, немає у нас такої книги як Біблія. І немає навіть достовірних джерел у тому, у що вірили наші предки до прийняття Християнства. У цьому й проблема, що за всіх недоліків Біблії, інші альтернативи вимагають ще більше віри, і сумнівні щодо Богоодухової.
  Алла, розбивши влучним влучення "Ягдтигр"-2, висловила припущення:
  - А якщо Всевишній не вважав за потрібне, взагалі давати про себе одкровення. І всі книги про Бога в однаково рівних умовах... - Руда чортівка посміхнулася і, підморгнувши подругам, додала. - Тобто все це чисто людське.
  Анюта зробила паузу у стрільбі, щоб дати охолонути кулеметам і з сумнівом запитала:
  - Ти думаєш, Всевишній міг приховати знання і пустити світ на самоплив?
  Алла цілком раціонально помітила:
  - Подивися на наш світ! Гітлерівці взяли Оренбург, штурмують Філадельфію, стоять під Москвою та оточили Ленінград. Дивлячись на це, я думаю не важко повірити, що Всевишній Бог пустив наш світ на самоплив. Мовляв, барахтайтеся самі, а я подивлюсь!
  Анюта важко зітхнула і погодилася:
  - Та що фашисти захопили більшу половину світу... Це жах! Але може це кара світу за гріхи та зневіру!
  Алла блиснула очима, випустила ще один снаряд і помітила:
  - Але це зайвий раз говорить про те... Що в Бога, який відповідає на наші молитви, можна вірити лише вірою!
  Анюта сердито заперечила:
  - Але ж ми живі і не каліки ... Так що не гріши Богу Алла.
  На півдні німецькі війська штурмували найбільшу базу США у Майямі.
  Най легендарніша четвірка красунь боролася на танку Е-50. Ось вони рознесли в тріски на сталеві уламки батарею із зенітних знарядь.
  Герда обсмикаючись, вимовила:
  -Заради мистецтва йдуть на добровільні жертви виконавці, заради військового мистецтва змушують жертвувати слухачів!
  Шарлота розчісуючи свою мідно-червону шевелюру босою ногою, помітила:
  - Війна захоплюючий процес! Ми й надалі беремо місто за містом, населений пункт за населеним пунктом - поки що всю Америку і не знищимо.
  Христина мрійливо промовила:
  - От би зараз порося з ананасами... Набридла суха пайка!
  Магда розважливо помітила:
  - То це наш пост! Не переймайся!
  Христина захихотіла. Їй дуже хотілося, щоб два або три хлопці її разом стали б мацати і гладити. А вона б руда й мускулиста, верещала б як свинка. Як приємно коли чоловічі руки проходяться по пальчиках, гомілки і кісточках. Коли лоскочуть юнаки тобі п'ята, і обсипають поцілунками витончені ніжки.
  Крістіна навіть потерла собі між ніг. До чого збуджують такі думки. Як хочеться сексу?
  Магда, дивлячись на свою руду напарницю, і прочитала:
  - Гони від себе хтиві думки! Будь строга сама до себе!
  Христина терла босою підошвою по металу і, урчачи:
  - Ех ти християнська ханжа! Як ти не розумієш голосу плоті!
  Христина мерехтіли чоловіки. Безліч молодих, гарних, мускулистих, які хватають її руками, а потім починається... А що тут такого? Мріють же мужики про гареми? А чому б їй не завести свій чоловічий гарем? І влаштувати оргію.
  Герда постріла по 240-міліметровій американській гаубиці і блиснувши очима, гаркнула:
  - Будьте обережнішими! Такий великий снаряд і для нас небезпечний!
  Христина сіпаючись, сказала:
  - Ех, добре б пересісти на "Шурмльов". Ось цей танк, точніше, мастодонт якщо б'є так б'є!
  Герда провела своєю босою ніжкою, прикритою лише вузькою смужкою тканини, груди Христини. У тієї миттєво затверділи соски, і дівчина хтиво застогнала.
  Герда хихикнула і відповіла:
  - Нам треба буде всім чотирьом сходити до чоловіків! Розслабимося та влаштуємо повальну оргію!
  Христина хихикнула і помітила:
  - Так секса якось дуже вже хочеться! Хоча зовсім недавно я була одразу з трьома хлопцями... Плоть стає все більш ненаситною!
  Герда хихикнула, і вистріливши, прочірикала:
  - Дівчатам потрібні хлопці, адже з ними так приємно! Особливо коли ти працюєш ротом із великою чоловічою досконалістю.
  І біла войовниця розреготалася. Облизнула червоні губи рожевим язичком. Уявила собі великий, як банан льодяник. Як її спритний язик облизує, солодку, смачну, збуджуюче тіло, що пахне.
  Герда хитнула головою. Під час бою не варто вдаватися до еротичних фантазій. Краще стріляти та цвяхувати.
  Магда псує настрій:
  - Якщо вдаватися до бажання плоті, то потрапиш прямо в пекло. А так вже будуть такі тортури...
  Шарлота солодко простогнала, вигинаючись мускулистим тілом з високим грудьми:
  - Катування! Ого, коли тебе плескають батогом або кропивою, то це дуже приємно!
  Герда хихикнула і вимовила:
  - Вам тортури тортурами, а батогом б'ють серйозно!
  Магда навела за допомогою джойстика ствол. Спіймала закопаний у землю "Шерман" із подовженою гарматою. Пальнула красуня. Немов шоколадку зламала. Світиться американський танк. А потім нова мета: "Першінг". І на нього наводиш і точно куриш. І зриваєш буквально вежу.
  Магда вимовляє, вразивши американський танк:
  - Не варто думати про хлопців. Слід воювати... А голос пожадливості та заглушить розрив снаряда!
  Герда згідно кивнула. Погладила сама себе по ніжці, уявила, що її пестить Ганс. Це високий і м'язистий хлопчик, такий схожий на плакатного арійця. Це було б так добре!
  Після чого дівчина пальнула по "Відьмі". І розкришила їй борт. І розколола машину практично навпіл. Після чого красуня лупнула ще й по дзоту - розбила його. Навіть обсипалася мармурова крихта.
  Після чого дівчина прочирикала:
  - Сокирка навпіл, а на лобі залишився шрам!
  І як розсміяється... Показує свій язичок, такий рожевий і спритний.
  А потім уже Христина босими пальчиками натискає на кнопки джойстика, розбиваючи, на щебінь "Великого Тома".
  І так влучно палить ця вогняна, темпераментна дияволиця. Точні постріли у поєднанні з несамовитою грацією.
  Шарлота з усмішкою вимовляє:
  - Ось як жінки утримують мужика: італійка тілом, американка ділом, француженка грацією, а російська парторганізацією!
  Христина впевнено заявила:
  - Краще коли чоловіки різні... Так набагато приємніше та цікавіше. І міняти коханців, як рукавички!
  Герда як візьме і заспіває:
  - Підземелля чоловік, і в дурдомі дружина, чоловік об'ївся груш, а дружина сатана!
  І знову дівчата регочуть. Потім почали стикатися босими ніжками, та так, що іскри з-під підошв сиплються. І хихикають красуні. Шарлота ось теж пальнула натискаючи пальчиками ніжок з джойстика, і прочирикала.
  - Герда, Герда, Герда! Нечиста сила! І звідки з'явилася Герда ти! Герда, Герда - має стати гарною! Сам сатана у цієї краси!
  І обидві дівчата з усього розмаху зіткнулися головами. І як посиплються іскри.
  Після чого дівчата хором кричали:
  - Над нами екскадрильї ревуть в унісон! Один дурень сильний - насаджує Содом!
  І войовниці знову з усього розмаху як стукнутися головами. Їм справді до червоності весело. І про красуні ревуть від захоплення! І співають немов розбійниці:
  - Любо сестри, любо, любо сестри жити... З нацистським фюрером не доводиться тужити! Любо сестри, любо, любо сестри... Під Майями лихо будемо янки ми трощити!
  Весело дівчатам, нічого не скажеш. Вже кілька штатів під контролем вермахту. І фашисти наступають, танки у фриців, звичайно ж, вищий клас!
  А войовниці співають у всі ковтки:
  - Усі ті хто проти нас, ті покійниці... А за нас підуть усі розбійники!
  Красуні хором вигукнули:
  - Страшно - капут!
  Воїнкам, схоже, це все дуже подобалося. Вони ж такі гарні, м'язові, а наприкінці липня спека, і сильні дівочі тіла блищать від поту. Крістіна тисне гусеницями американців, і насвистує собі пісеньку. Із захопленим тоном:
  - Ти запиши собі в зошит, на кожну сторінку... Не треба втрачати голову, а янкі просто розігнати!
  І хихикає собі дівчинка, скеля собі зубки, і підморгує. Кому - це Дияволу.
  Герда стріляючи, згадала один із прочитаних фантастичних романів. У ньому сатана з'явився до будинку професора під виглядом прекрасного юнака. І розповідь про ті проблеми, що виникли у пеклі. Та через чоловічків, що пожирають позитивну ентропію, виникло порушення порядку випадковостей і пекла і справді став нагадувати кошмар. А так було непогане собі містечко. Там грішники справляли собі бенкети, будучи молодими та красивими.
  І вічно світило лагідне, червоне сонце. А тут таке почалося... Недарма порівнювали пекло з клоакою. А насправді були там суцільні задоволення та розваги.
  Герда взяла і задерикувато заспівала:
  - Вогненною водою наповнюй склянку,
  Разом із Сатаною - вип'ємо за метал!
  І красуня-блондинка як лупе з гармати. І потрапила в американський штурмовик Р-51, що низько летить. А що ж, спритна біса!
  Герда пожадливо посміхнулася. Адже був у американців шанс разом із німцями розділити Росію. А тепер їм самим доведеться лягти під Гітлера. А для них це неприємно. Дізнається практичний американець, що таке німецька дисципліна. І йому це лише на користь буде.
  Герда заспівала:
  Грізно ширяє над планетою,
  Третього Рейху орел...
  У піснях народу оспіваний,
  Знову він велич знайшов!
  І дівчатам від цього стало куди легше та смішніше. А були войовниці найвищого класу. Втім, воювати їм і справді дуже легко. І перемагати, здатні, без особливих проблем. Ось зараз буквально роздовбали батарею.
  Потім придушили солдатів США гусеницями і з азартом хихикали, показували мови. І шльопали один одного голими ніжками. Крутили головами на сильних шиях. Посміювалися...
  Магда лише трохи в мінорному тоні, зауважила:
  - Що робити в пеклі? Тільки накручувати чортам хвости!
  Після чого дівчата розреготалися вже, тож і за межами танка чути. Такі ось вони бешкетні і веселі. Це войовниці, яких і чорт не бере.
  Вермахт усе глибше заходив у Майямі. Просувався справжнісінький ковзанок зі сталі полум'я. І гриміла техніка, брязкали гусениці. Танки у Німеччини сильні і не мають собі рівних за рівнем машин. І цим фриці вкрай пишаються. Дуже навіть надуті фельдмаршали ходять. Е-50 не тільки чудово захищений товщиною броні, але й у нього й листи похилі.
  Спробуй такого візьми. І противники німців американці нічого з фашистами вдіяти не можуть.
  Чорношкірі солдати здаються та дезертують першими. Їм не дуже хочеться воювати за США. Американці німецького походження переходять на бік Вермахту. Тільки євреї розуміючи, що їм пощади не будуть боротися до кінця. Стійкість виявляють і китайці, і американці англійського походження. Латинос поводяться по-різному. Деякі не хочуть боротися з союзниками, Німеччиною: Бразилією, Аргентиною та іншими, але деякі досить завзяті. Загалом американці демонструють відносну стійкість і просуватися доводиться з боями. Хоча й полонених багато - рахунок пішов на мільйони.
  Слід зазначити, що в американців дуже багато "Шерманів". Цей порівняно простий у виробництві танк, багато в чому подібний до радянського Т-34, тільки вищий, і дещо гірше з бронюванням бортів. Що втім, не суттєво враховуючи, наскільки сильні німецькі гармати.
  Натомість рахунки фрици набирають активно. Ціла плеяда німецьких танкістів набрала безліч підбитих машин. Чудово працюють і аси. Крім Фрідріха Бісмарка, який поза конкуренцією, другим іде Марсель. Непоганий і Хаффман. Але його люблять менше, бо цей ас часто пошкоджує і німецькі літаки. Манера бою Хаффмана атакувати на зближенні, звичайно ж, збільшує ризик ураження уламками збитих літаків. Марсель і Фрідріх вважають за краще діяти на дистанції.
  Вони були снайперами, дуже ефективними та результативними.
  Рудель теж дуже почесний ас, другий винищувач танків після Фрідріха. Дуже мужня людина цей Рудель. Не раз був збитий, поранений, але залишався у строю.
  Загалом слід визнати, що майстерність Люфтваффе на величезній висоті. І що програють німцям американці у повітрі у чисту. А наймасовіший американський винищувач "Мустанг" абсолютно безпорадний у повітрі.
  Герда взяла босими пальцями ноги за паличку льодяник і, посмоктуючи його, задумливо вимовила:
  - Ось цікаво ... Америку ми переможемо без жодних сумнівів. Але невже Японія отримає стільки землі?
  Шарлота з люттю в голосі промовила:
  - Ні! Не бувати цьому! Ми не віддамо вузькооким половини світу!
  Христина хихикнула, стукнула круглою п'ятою по броні і рикнула:
  - Розмажемо їх як росіян та американців!
  Магда м'якшим тоном помітила:
  - Але вони нам здорово допомогли у війні з росіянами та американцями. Нам не слід відгукуватися про Японію зневажливо!
  Шарлота блиснула очима і прошипіла:
  - Ми ставимося до інших, тому що вони заслуговують! І Японія не виняток!
  Герда примирливо помітила:
  - Ні, звичайно, потрібно віддати належне внеску Японії у Другу світову війну. Особливо у битві проти США. Вони перебили багатьох американців і потопили більшу частину флоту. Тим самим убезпечивши і нас!
  Христина зневажливо пирхнула:
  - Якби Японія напала на СРСР у сорок першому, давно було б взято Москва. А так затягнулася війна понад будь-яку реальну тривалість.
  Шарлота, ця руда дияволиця згідно кивнула:
  - Та вже шостий рік війни добігає кінця. І не видно ні кінця, ні краю цієї бійні! І нам слід ставати важкувато.
  Герда перекинулася на живіт, натиснула ногою на кнопку джойстика, підбивши черговий "Шерман" і проворкувала:
  - Але ми іншого життя і не знаємо... Так чи варто бажати іншого!
  Магда розважливо сказала:
  - Кількість країн у світі вичерпна. Значить радісно чи пізно буде мир, і разом із ним прийде і щастя для людей.
  Шарлота, ця руда чортівка зневажливо пирхнула:
  - А хіба не у війні щастя?
  Магда похитала головою:
  - Яке може бути щастя у вбивстві людей? У руйнуванні, насильстві та горі?
  Шарлота знизала плечима і відзначила:
  - Коли я була маленькою дівчинкою, то дуже любила грати у війну, і бити палицею кропиву. Щось є у всіх нас людях, що тягнеться до руйнування. І знищення поганого!
  Христина заспівала, підскакуючи танком:
  - Пекла вельми жахлива ... Пекло кошмарніше найжахливіших снів ... Але грішити ми любимо дуже пристрасно, це кредо всіх долі синів!
  Шарлота розтягнуто додала:
  - І дочок теж... У всьому треба знати міру, в тому числі й про гріх!
  Герда розважливо сказала:
  - Гріх це як перець у супі. Занадто багато погано - обпалює рота, але зовсім без нього це прісно і несмачно!
  Магда зітхнувши помітила:
  - Але гріх він і втомлює! Хіба не так?
  Герда посміхнулася і відповіла:
  - Біг теж стомлює, але корисний для здоров'я... Треба оздоровлювати організм.
  Шарлота відволіклася і послала снаряд до "Першингу". Адже вона войовниця дуже влучна. І їй є що показати іншим. Підбила американський танк, і прочирикала:
  - Я войовниця супер і тричі гіпер!
  Після чого красуня кинула в рот трофейну жуйку, і надула цілу бульбашку.
  Герда хитро помітила:
  - Жуйка у США набагато краща, ніж танки!
  Христина взяла і заспівала:
  - Насильство трощить сталь, але злості влада не вічна! А ти душею стали міцнішими! Коли тверда рука, і цілі людяні! Ти можеш розтрощити насильства стань!
  Магда у відповідь заспівала:
  Світло наше Боже осяяло,
  Віра в Господа Христа...
  І в каятті відкрила -
  Наші бурхливі серця!
  І дівчина із золотистим волоссям влучно вистрілила. Посланий нею снаряд розбив американську машину.
  А ось уже вилазять з-під руїн янкі. Вони здаються. Поклали руки на шиї і тремтять від страху. Висячі білі прапори. Одна з батарей не поспішає підняти руки.
  Герда наводить зброю та стріляє. Точно посилаючи снаряд по снаряд. Дуже влучне дівчисько. Стріляє по черзі та Магда. Що не крути - натуральна блондинка ... Талія тонка, висока грудинка. Знає де у чоловіка відшукати заначку... Але захотілося змін - купила фарби пачку!
  І смішно дівчатам, вони тепер стали такими крутими.
  Герда взяла і заспівала:
  - А в танках йдуть - дівчата лихі.
  Сталева стихія, залізна стихія!
  Шарлотта вистріливши по "Відьмі", заспівала:
  - Якщо хочеш бути здоровим - загартуйся ... Потрібен танк без гальм - не соромся!
  І вся четвірка дівчат як візьме та зарогоче. Христина, посміхнувшись, промовила:
  - Жінка із чотирма чоловіками, це здорово!
  Герда підтвердила:
  - Що більше коханців, то краще! Адже ми гітлерівці, а значить поза буржуазною мораллю!
  Шарлота сердито промовила:
  - Мораль, від слова бруднити!
  Христина хихикнула і помітила:
  - Ми дикі дівчата! Просто дикуни!
  Герда з гордим виглядом сказала:
  - Але кожна з нас винесла під серцем дитину фюреру!
  Магда відповіла з люттю:
  - Не варто так опускатися до рівня тварин!
  Шарлота хихикнула і помітила:
  - Ми не просто тварини, а левиці!
  Христина уточнила, трясучи стегнами:
  - І навіть дияволиці! Тож наша нацистська мораль воістину диявольська та жорстока!
  Герда з посмішкою взяла і заспівала:
  Ніч перед боєм, навіть героям,
  Страшно у пітьмі.
  Горить пентограма із стародавнього храму,
  Боже дай мені сили... Щоб не потрапити до могил!
  Христина з усмішкою Джоконди зауважила:
  - А я хотіла б стати безсмертною як фільмі горець... Перепробувати мільярд чоловіків, і трильйон гоблінів, і секстильйон ельфів!
  Герда замуркотіла і сказала:
  - Ельфи... Вони такі гарні і пахли квітами та медом. Як би хотілося з ними зайнятися коханням. Це таке дике задоволення.
  Христина хихикнула і процідила:
  - Ельфи - це солодка мрія... У раба чоловіка звертає краса! І після смерті їм не знайти спокій... Бо в пекла дівки з Сатаною!
  Шарлота взяла і захоплено заспівала:
  - Вогненною водою наповнюй склянку... Полум'я палитиме і рубатиме метал!
  І дівчата разом як заржуть ... Вони зовсім не слабкі! Красиві та круті дівчата!
  Герда взяла і заспівала із захопленням:
  - Смерть не бійся ти, страху не тримайся... Адже без правоти нема чого й жити!
  У відповідь Магда постріли, пославши снаряд прямо в центр і заспівала:
  - На небесній перекличці, на небесній перекличці... Там я буду я! І сподіваюсь мої милі друзі!
  Христина, це золотаво-руда диявола прочирикала:
  - А в раю, чи буде у мене секстильйон коханців-ельфів?
  Магда з усмішкою відповів:
  - А у воскресіння не виходять заміж і не одружуються, а перебувають подібно до ангелів на небесах. А ви чортовки мабуть спарюватиметеся у вічності з демонами!
  Христина засміялася і помітила:
  - Але ж це дуже круто! Уявляєш, які у них великі члени! Так і взагалі...
  Герда заспівала у відповідь:
  - Рейх будує новий світ,
  І заперечує минуле.
  Зводячи на трон -
  Безглузде і вульгарне!
  І красуні з голими ногами, і майже оголеними, мускулистими, засмаглими тілами розреготалися.
  Шарлота хруснувши пальцями кулаків, прошипіла:
  Грукали розриви...
  Скінчилась благодать
  Досить показувати спини,
  Час ворогів убивати!
  Але зараз виявилося не зовсім час. Американці продовжували здаватися, судячи з усього Майямі, стало наступним взятим містом.
  Викидалися білі прапори. Виходили полонені. Коли Герда вискочила з танка, вона навмисне занурила свою босу ногу в калюжі машинного масла. Відразу до ніжок білявої красуні налипла бруд, пісок, пил. Далі вже за традицією полонені змушені були цілувати брудні підошви дівчинки, що смердять машинним маслом.
  Так вчинили й інші красуні. Мовляв, нехай полоненим, цілування босих ніг не буде у кайфі. Нехай собі повзають та нюхають. І злизують язиками бруд та пил.
  Шарлота взяла босими пальцями ноги чорноокого американця за носа. Сильно стиснула. Змусила полоненого прокричати. І потім стукнула п'ятою в чоло, набивши шишку. Військовополонений впав і втратив свідомість.
  Шарлотта єхидно заспівала:
  - Я справжня дівчина-кобра, і вам не буде під нами добра!
  Після чого Герда наслідував її приклад. Також стиснула носи босими пальцями, і смикнула, ледве не відірвавши носа, і рушивши в підборіддя п'ят. Ламна щелепа.
  Потім також вчинила і Христина. Вона дуже міцно схопила за носа свого візаві, і навіть пролила кров, розриваючи ніздрі.
  Магда в азарті теж змушувала полонених цілувати собі запорошені, в машинному маслі ніжки, але потім трохи вирушила і помітила:
  - Це вульгарно та жорстоко!
  Шарлотта єхидно додала:
  - І ще не по-християнськи!
  Магда відповідно кивнула:
  - Воістину так! Не по-християнськи ми поводимося!
  Руда дияволиця рикнула у відповідь:
  - І ти теж! Так що не суперечити нам!
  Серед полонених виявились і скаути-підлітки. Христина підійшла до них і знущально вимовила:
  - Хочете покуштувати жіночого тіла?
  Пацани кидали на майже голу, дуже гарну дівчину голодні та збентежені погляди. Багато хто з них у спеку боровся лише в одних шортах, і вкрився шоколадною засмагою. Герда підскочила до шмаркачів і, трясучись автоматом проревела:
  - На коліна!
  Ті разом упали. Після чого дівчата знову цього разу скаутів змусили цілувати їхні ніжки. У пацанів навіть рипів пісок на зубах, але вони терпіли, і не сміли заперечувати.
  Герда як прореве на всю горлянку:
  - Я Кінг-Конг.
  А Христина зняла ліфчик, і оголила цілком свої високі з червоними сосками груди. І стала пхати її всім хлопчикам поспіль. Мовляв, цілуйте.
  Пацани червоніли від збентеження, але слухняно цілували. Що вони відчували? Суміш страху та бажання. Молоді чоловіки збуджувалися від вигляду напівголих дівчат, від їх дотиків. Подобалося таке й Христині.
  Голі груди і Герда. У неї вона теж висока, повна, з червоними сосками, немов полуниця.
  Шарлота пішла за ними, показавши свою спокусливі тілеса. Тільки Магда відвернулася. Їй це здавалося соромно і пішло.
  Взагалі, втрачаєш на війні стільки людського. А нацистська мораль взагалі перетворює людей на тварину. Одні, як вовки, інші як вівці.
  Але з іншого боку залізна дисципліна, організованість, нещадність у досягненні цілей - творять чудеса!
  Ось як швидко танк Е-50 став серійним. Хіба таке, наприклад, під силу американцям, які все ще штампують "Шермани", які і проти Т-4 були слабкі.
  Але якісь дівчата дикі. Вони нагороджені багатьма орденами за свої військові заслуги, поводяться так. Примушують пацанів цілувати себе в грудях, ногах і стегнах. Хіба так можна? Яка це мораль? Та ще німецькі та іноземні солдати на це дивляться і крутять пальцем біля скроні. Мовляв, подивіться які у нас баби!
  Ось-ось і спарюватись прямо на очах у всіх почнуть!
  Магда закричала на всю горлянку:
  - Ні! Не смійте так! Будьте людьми!
  Герда у відповідь закричала:
  - Не заважай нам вчити пацанів!
  Магда підскочила до неї, відкинула кількох підлітків і гаркнула:
  - Ви що осатаніли?! Досить уже виставляти на посміховисько армію Третього Рейху!
  Шарлота зненацька зніяковіла і помітила:
  - Може, ми й справді перегинаємо ціпок? Потрібно виявляти поміркованість та акуратність!
  Крістіна відмахнулася і провізжавши:
  - Не заважай, не чіпай мене, добре насолоджуватися. Вони хлопчаки такі гарні, а пахне від них солодкою молодістю!
  Герда озирнувшись, прошипіла:
  - Давайте з ними, потім побалакаємо. Не на очах усього війська це робити! А ми ще матимемо час для ігор!
  Христина в досаді промичала:
  - Потім? Потім не той кайф, як на очах у всіх! А це круто!
  Знаменита четвірка, що стала живою легендою: Герда, Шарлота, Крістіна і Магда на своєму поки що кращому світі танку Е-50 продовжувала просуватися на північ. Вермахт уже оточував Атланту. Становище Америки швидко погіршувалося.
  Проте танкові битви продовжувалися. Дівчата відбивали чергову, завзяту атаку "Шерманів" та "Першингів". Додався і новий танк "Вашингтон", тільки поки всього кілька штук. Але ця машина була дещо небезпечніша. Довжина ствола 90-міліметрової гармати зросла до 73 ЕЛ, перевищивши за потужністю "Тигр"-2, що за наявності досконалішого снаряда, дозволяло пробивати Е-50 в борт. Щоправда, двигун для нового танка не був готовий ті самі 500 кінських сил при вазі п'ятдесят сім тонн і лобовій броні в 152 міліметри.
  Магда пробила таку машину з дистанції за два кілометри і, помітила:
  - Удосконалюється супротивник із явним запізненням! І такий незграбний танк у нього вийшов!
  Герда хихикнула і провела босою ніжкою по педалі машини, проворкувавши:
  - Це нам на щастя! І взагалі ми вже так заглибилися в цю імперію капіталізму. Скоро США впадуть!
  Шарлота, ця руда диявола прошипіла:
  - І буде влада над світом!
  Христина охолодила запал своєї подруги:
  - Не дуже тішся! Є ще й СРСР. А це країна з більшими можливостями!
  Герда свиснула. Натиснула на джойстик і, рознісши "Шерман" помітила:
  - У росіян ніколи не буде такої потужної техніки, як у нас. І головне їм уже не зрівнятися кількістю! Так що вище ніс і хост тримай трубою! Знай, що Третій Рейх завжди із тобою!
  Магда посміхнулася і ледь чутно промовила:
  - А Ісус завжди зі мною!
  Герда поправила подругу:
  - Арійський Ісусе!
  Магда з цим погодилася:
  - Нехай арійський, але всемогутній Син Божий!
  Христина з посмішкою проворкувала:
  - Хай буде з нами арійська сила! Всіх переможемо і досягнемо безсмертя!
  Магда знову вистрілила. Вона палила напрочуд точно. Поки що в США не зняли з виробництва "Шерман", і не дивлячись на серпень 1945 року, не обзавелися атомною бомбою. Так що становище американців було середнім між надзвичайно важким і абсолютно безнадійним. А може, вже навіть і ближче до абсолютно безнадійного.
  Герда згадувала і як вони воювали на 90-тонному танку, "Лев", що поступається Е-50 і в озброєнні та броні. Розвинулася техніка у Німеччини. І не має собі рівних. Усього шістдесят п'ять тонн, а який захист. Ех, про що мріяти фрицям? Хіба що про те, що з будь-якого ракурсу пробити неможливо!
  Герда запитала Магди:
  - От скажи мені краще, якої форми має бути танк, щоб його не пробили з будь-якого ракурсу?
  Дівчина-християнка з усмішкою відповіла:
  - За формою єгипетської піраміди, тільки більш витягнутої та плескатої.
  Герда взяла в руки олівець, перекинула його, зловивши босими пальцями ніг. Акуратно накидала на стіні малюнок і помітила:
  - Ось такий чи що?
  Магда відповідно кивнула:
  - Так! Типу цього!
  Шарлота свиснула і помітила:
  - А просто! Але справді снаряд іде у рикошет під будь-яким ракурсом!
  Герда серйозно сказала:
  - Потрібно поділитися цією думкою з нашими конструкторами. Тоді вийде надзвичайно сильний танк. З ідеальним захистом!
  Магда знизала плечима, помітивши:
  - Це не зовсім наша справа!
  Герда у відповідь похитала головою:
  - Горе байдужим до своєї країни!
  Христина помітила:
  - Та ми самі й відправимо! Колективно від усієї четвірки! Нехай Порше чи хтось там ще доопрацюють нашу ідею!
  Герда з посмішкою, що сяє яскравіше перлів, погодилася:
  - Так воно й буде! Славу поділимо, як і годиться на всіх!
  Магда тихо відповіла:
  - Робіть як хочете! Я особисто не жадібна!
  Герда з натхненням вимовила:
  - Жадібність це почуття людей неповноцінних! Вони слабкі на розум, їх навіть шкода бідних!
  І войовниця зірвала пострілом вежу "Першінг". Загалом контратака американців захлинулась. Бій завершився досить успішно для Вермахту. Фріци майже не понесли. Втрат... Вечеріло. І сонце схилялося до рубінового заходу сонця. Атланта обіцяла стати твердим горішком, оскільки була великим містом.
  Зрозуміло, що великі населені пункти найважче й брати. Щоправда, фашисти, як правило, воліли оточувати і робити ставку на змор.
  На шляху дівчата побачили самохідку "Великий Том". Досить потужний щоб бути небезпечним. Підбили її... Без особливих проблем.
  Потім, коли вже зовсім стемніло, зупинилися і закусили. Спробували заодно й американської "Кока-Коли" та сендвіча. Герда випила цілих два літри і помітила:
  - Вона піднімає настрій не гірше за шнапс!
  Шарлота перепитала:
  - Хто вона?
  Герда посміхнулася і відповіла:
  - "Кока Кола"!
  Руда дияволиця посміхнулася:
  - О! Це напій богів! Типу лимонаду, тільки краще!
  Христина хихикнула і заперечила:
  - Ай! Найкраще натуральна кава! Але не перед сном!
  Магда відзначила:
  - А горілку пити гріх!
  Герда відмахнулася, босою ногою:
  - Знаю! Горе тому, хто готує міцний напій!
  Дівчата ночували біля гусениць танк, нарвавши трохи лопухів як підстилку. І так вони кілька ночей недосипали. Темп просування був високий. А опір досить сильний.
  Герда мабуть перебрала з "Кока-Колою", навряд чи слід вливати таку велику дозу шипучого напою. Так що дівчині з волоссям кольору білого снігу наснився найнатуральніший кошмар. Не варто стільки пити шипучки.
  Герду закували у важкі кайдани і кинули її в найтемніше і найсуворіше підземелля Шатле. Навколо повзали огидні тварюки, а дівчину атакували щури. Вона була змушена відбиватися ланцюгами та кайданами, і ніяк не могла заснути.
  За її босі п'яти постійно кусали великі щури, і було дуже гидко і боляче.
  За вбивство тюремного офіцера належала смертна кара. Але начальник Шатле втративши свого улюбленого офіцера, наказав піддати Герду найжорстокішим катуванням.
  - Це зухвале дівчисько за все відповість!
  І ось до підземелля увійшли кати і потягли дівчину в підвал для катувань. Герда майже не чинила опір. Вона розуміла, що приречена на смерть. Єдине їй хотілося зберегти мужність і гідність під час страти та попередніх тортур. З Герди зірвали одяг і голу підняли на дибу. А босі дівчачі ноги затиснули в колодки.
  Кат з усього розмаху б'є її батогом по голій спині. Дівчина стиснула щелепу і витримала удар, і хоч шкіра луснула, навіть не скрикнула. Потім катувальник повісив до ніг дівчинки важкі гирі. Затріщали суглоби, що вивертаються з плечей. Голе тіло Герди вкрилося пітом, і дівчина зчепила собі зуби, так що розкусила до крові губу.
  Адже вона справжня арійка і повинна переносити катування максимально мужньо.
  Інший кат дістав з каміна розпечений пук дроту і почав хльоснути дівчину по спині. Третій катувальник запалив під босими ногами дівча вогонь. Полум'я почало лоскотати голу, не страждає на плоскостопість підошву дівчинки. Набиті за роки ходіння босоніж, мозолі потріскували.
  Ступні дівчини смажилися, але наполегливо чинили опір. Мозолі на підошві, що виділа, пузирилися.
  Один кат нагрібав жар під дибу, інший лупив розпеченим дротом, третій вішав на колодку, що скувала голі ніжки Герди гірки. Катування було багатоплановим. І біль виявився настільки сильним, що жилиста дівчина закричала. А потім зомліла. На неї лили крижану воду і знову приступали до допиту. Четвертий кат почав палити дівочі груди, розпеченими кліщами.
  Викручував розпеченим залізом червоний сосок.
  Герда надзвичайним зусиллям волі спромоглася, стримати крики і навіть видавила з себе мученську посмішку. Її катували одразу з чотирьох сторін. Чи не задавили запитань, не вимагали визнання, просто мстилися за вбивство офіцера.
  Били батогом та дівочим лоном.
  Один із катувальників помітив:
  - У неї ще мають залишитись сили, щоб зійти на ешафот! Адже є такий звичай!
  Підійшов лікар, помацав мученій дівчинці пульс і сказав:
  - Досить!
  Кат посміхнувся і помітив:
  - А я ще тільки увійшов у смак!
  Втрату ще раз свідомість Герду зняли з диби і обтерли розтерзане тіло спиртом. Потім відвели в загальне приміщення Шатле. Щоб схоплені дівчата та жінки могли спостерігати за тим, що буває із убивцями офіцерів. Герду прикували ланцюгами до хреста і залишили стояти під загальним оглядом.
  Втім, ніхто із ув'язнених не сказав навіть лайливого слова. Вони любили Герду. А вбитий їй офіцер був виродком пекла.
  Наступного дня тортури продовжились. Дівчину відшмагали розпеченим ланцюгом, і червоними від жару щипцями зламали всі пальці на ногах. Підібгали і п'яти, вигинали на дибі руки та ноги. Герда кілька разів непритомніла. Кати були професіонали, а дівчина від природи міцна, і вони вміло розподіляли сили.
  Ломали пальчики на ногах, дуже повільно, зі смаком і впиваючись своєю жорстокістю.
  Герду мучили щодня протягом двох тижнів, не залишивши на тілі жодної цілої ділянки шкіри. Потім знайшли нове катування. Збрили волосся і на стрижений череп капали по краплині холодну воду. За кілька годин у голові Герди наче вибухали бомби. Садили дівчину і на сідло, розриваючи лоно Венери шипами, і підпалюючи вогником, волосся на лобку.
  Водили в анальний отвір свердло, тому навіть капала кров.
  Герда змучилася капітально, і була вже на межі божевілля. Аж раптом прибула ухвала відвести її до суду.
  Це хоч якась розрядка.
  Дівчина постала перед суддями, бритоголова, все в саднах, синцях і опіках. Але в неї вистачило сил стояти і намагатися прямо триматися. Колишня красуня здавалася страшною, жахливою після тортур, але не зламаною.
  Суддя прорепетував:
  - На коліна!
  Суд відбувався швидко, без зайвих церемоній. Заслухали свідчення солдатів, опитали свідків. Згадали колишню справу щодо вбивства Віконт, на який Герда не дала свідчень. І засудили як відьму та подвійну вбивцю до спалювання на багатті!
  Причому палити її повинні повільно частинами!
  Герда слухала вирок, мовчки, а потім зомліла. Так їй здавалося, закінчилося життя.
  По залі пролунав подих співчуття.
  Дівчину відвели до камери смертників, і залишили скутою у колодці. Там вона мала провести останні години життя.
  Наодинці дівчина була позбавлена навіть тієї втіхи, що була в словах співчуття співкамерниць.
  Але ось з'явилася дочка ката. Вона була в скромній сірій сукні і принесла великий кошик з яблуками. Співчутливо подивилася на вивчену Герду і сказала:
  - Хочеш врятуватися від страти?
  Дівчина кивнула стриженою головою. І дочка ката відповіла:
  - Ось одне з цих яблучок молодильне! - Вона вказала плід, що відрізняється надзвичайною яскравістю і соковитістю, наче великий рубін. - З'їж його і знову станеш маленькою дівчинкою. Я винесу тебе з кошика, і ми втечемо з цього царства.
  З'явився такий шанс!
  Герда втомлено кивнула. Насилу, більшість зубів було вибито внаслідок тортур, зжувала яблуко. І справді почала зменшуватися, ставши на вигляд дівчинкою років шести-семи. Її руки, ніжки та голова легко вийшли з колодок. Дочка ката сховала Герду в кошик і винесла з камери. Вона поспішала покинути Шатле, доки полонянки не схопилися. І дівчина втекла з поклажею.
  Велика жертва з її боку.
  Дочка ката вирушила з Гердою в дорогу, на південь Франції, розраховуючи там загубитися. Вона йшла в шкіряних черевиках, Герда босоніж тупала поруч із нею. Але потім від кам'янистої дороги у дівчини розвалилося взуття і воно ледве ступало закривавленими ногами. Герді було трохи легше, так вона спочатку мала огрубілі підошви, видно, незважаючи на сильне омолодження тіло дівчинки зберігало спогади про минулі випробування.
  Як вона бродила босоніж кам'янистими дорогами Європи, пройшовши від Копенгагена до Парижа. Побувавши заразом і в Берліні, і у Відні.
  Дочка ката вважалася із заможної сім'ї і зазвичай носила взуття, як це заведено у не бідних Паризьких сімей. І її дівоча підошва не мала звички до каміння, гальки, кам'янистої французької дороги. Але дівчина, розбивши ноги в кров, виявляла мужність і не скаржилася. Герда на привалі цілувала її ніжки в закривавлені ступні, і біль стихав, дочка ката засинала.
  Сама Герда була дуже вдячна їй за спасіння.
  Поступово її ноги загоювалися і покривалися твердою кіркою. Дочка ката обносилася і жила милостиною, на Герді теж залишилися самі лахміття. На зиму дівчина та дівчинка перебралися до Італії. Там не буває морозів, і більш-менш терпимо. Але їхнє життя стало життям бродяг. Тобто дуже тяжкою та голодною. І просвіту у цьому житті не бачилося. Дочка ката була миловидною, але зовсім не красунею і зовсім схудла, стала тростинкою.
  Типова, брудна обірванка.
  А ось Герда підростаючи, стала дуже гарною дівчинкою, і її краса щороку розквітала. І ось її помітив один із знатних хлопчиків і наказав взяти босоногу з волоссям біліше снігу жебрачку собі на службу.
  Але то вже інша історія. Герда тут раптом відчув натхнення і накидала вірш;
  Герда Кая шукала боса,
  По кучугурах суворим...
  Адже душа в неї золота,
  Як сніжок променистий біла!
  
  Знайти нареченого не зуміла,
  І потрапила до фашистів у повний...
  Ох, нещасна дівчинка Герда,
  Якого ж терпіти таку ганьбу!
  
  Кати приготували дибу,
  Розклавши під ногами багаття...
  Смажать дівчинку, мов рибу,
  Але знай духом вона як орел!
  
  І терпіла великі страждання,
  Катувань і тортур не злічити...
  Обклали нещасну данину,
  Щоб змусити дівчинку ревти!
  
  Ноги босі полум'ям лижуть,
  Батогу дівчину люто б'ють!
  Тут під куполом у строгому Парижі,
  На багаття Герду у робі ведуть!
  
  Катування жорсткі дівчинка терпить,
  І сміється в обличчя катам...
  Ні, вона не попросить про смерть-
  Випробування їй по плечах!
  
  Може витримати тортури лихі,
  Ти ж у терпінні ідеал...
  Народилася наша Герда в Росії,
  Православ'я серцем прийнявши!
  
  Хоч ламають їй кістки кліщами,
  Вістрям колють білі груди...
  І босими на вугілля ногами,
  Ставлять Герду, то біль - не зітхнути!
  
  На багаття гордо сходить дівчисько,
  Хоч обличчя все в крові, синцях...
  Розсміялася від радість дзвінко,
  Хоч і руки та ноги в ланцюгах!
  
  І здавалося, немає порятунку,
  Ката лапа палить багаття.
  Попросила у Бога прощення
  Хоч вогонь мови до неї простяг!
  
  Лиже тіло шалене полум'я,
  І Герда стогне від болю, кричить...
  Але в душі все одно майорить прапор,
  І на серці редут-моноліт!
  
  Буде пам'ятник дівчинці світла,
  І Росія свою згадає дочку...
  Герда смілива буде оспівана,
  Стане день і розвіється ніч!
  Тут Герда й справді прокинулася, вдарившись головою об гусеницю. У досаді ревла:
  - О Боже! Що за маячня я приснила! І я зовсім не народилася у Росії!
  Магда, яка вже не спала, відповіла:
  - А мені теж кошмари знятися! Наче мене кинули в котел, а під нього чорти дрова підкидають... - Блондинка із золотавим відтінком волосся важко зітхнула і помітила. - Може, ця Кола впливає?
  Герда заперечливо хитнула головою:
  - Ні! Це ми надто багато народу замочили, ось нас совість і мучить! Насправді не слід бути такими катами!
  Магда прочирикала:
  - Світ ... Ех, не знаю як тобі, а мені набридла війна!
  Герда заперечливо хитнув головою і заспівала:
  -Солдат завжди здоровий,
  Солдат на все готовий.
  Тиснути як комарів,
  З усіх щілин кутів.
  
  І не зупиниться,
  І не змінити ноги.
  Сяють наші обличчя -
  Виблискують чоботи!
  Магда хихикнула і провела долонькою по своїй підошві, помітивши:
  - Але ж ми такі босоніжки... Без чобіт!
  Прокинулися й обидві руді. Мідно-червона Шарлота і золотисто-мідна Крістіна. Войовиці зробили зарядку і трохи підбадьорилися. Атланта була оточена. І тепер танк рухався далі.
  Американське місто обстрілювали "Штурмльви", та різні модифікації танка Е. Працювали й газомети. Гітлерівська машина діяла, як завжди налагоджено, і без помітних збоїв.
  Шарлота на ходу чистила зуби і верещала:
  - Ось ми німці все ж таки є найобдарованіший народ на Землі. Такі у нас технологічні розробки. І хто зрівняється з нами!
  Христина відповіла:
  - Америка вже буде пройдений етап! А попереду нас чекають Москва та Токіо!
  Герда кинула в рот жуйку і спитала у подруг:
  - А коли США капітулюють?
  Магда відповіла одразу:
  - Коли Бог дасть!
  Христина припустила:
  - Думаю у вересні! Для американців продовження війни, буде нестерпним!
  Шарлота хихикнула і, вдаривши ногою борт танка, вимовила:
  - Буде місто на Венері, і селище на Марсі! А поки що нам слід підкорити нашу нещасну планету!
  Христина на це заперечила:
  - Скоро наша планета стане найщасливішою у всесвіті!
  Магда з цим погодилася:
  - Нехай буде так!
  І всі чотири дівчата дружно вдарилися лобами. Це все виглядало до чортиків кумедно. Хоч і комічно. Войовниці знову відкрили вогонь. Цього разу американською батареєю. Вони стріляли без особливого азарту, просто виконуючи роботу.
  Герда дозволяла Магді вести вогонь самій. І все ще моргала очима. Ух, та й сон у неї був, таке сильне враження від тортур. І взагалі, ім'я їй дали. Одразу ж викликає асоціацію із казкою Андерсена. А Герді якраз не надто подобалася героїня снігової королеви. Надто вже вона дурна і непрактична. Чи стала б справжня арійка так вбиватися по неприємному хлопчику?
  Магда швидше мріяла про світове панування, ніж про всякі дурості. І їй самій хотілося швидше відшмагати хлопчика, ніж врятувати.
  Далі дівчині згадалася Атланта, по одному з американських фільмів. Причому, здається, навіть фільм був кольоровий. Там брали в облогу це місто, і була громадянська війна в США. Так драматичні розвивалися події. Але зараз, звичайно, видно для Америки це ще квіточки. Ягідки попереду.
  Ось як вони розстрілюють батарею армії американців.
  Герда з усмішкою тигриці помітила:
  - Ось так ми розуміємося на ворогів Третього Рейху! І ніхто не зможе чинити опір волі фюрера!
  Магда хотіла сказати про Бога, але передумала. Кого вона дурить. Ставши вбивцею та повією, вона вже давно не християнка. Але в душі її неприємно б'є. Що буде? Якщо вона помре і постане перед Богом. Чим виправдається?
  Хоча, звичайно, можна сказати самій собі, що реальний Бог не Біблійний, а арійський. І цим втішитись. Що, мовляв, арійський Бог вибачить їм за вірну службу та розпусту, і непокору законам честі. А там ще й нагорода на них чекатиме.
  Магда зітхнула, і відчула спустошення. Хто вона така? Серійний вбивця!
  Герда навпаки відчувала себе вкрай впевнено. Мовляв, вона переможе... І Третій Рейх перемагає...
  Батарея американців розгорнута, та Е-50 продовжує проїжджати далі.
  Шарлота з посмішкою вимовляє:
  - Та добре ми йдемо... Тільки ось незрозуміло, чого чекати народу. У світі стільки бардаку та хаосу. А ми несемо лад. Але на якому місці опиняться американці?
  Крістіна з усмішкою відповів:
  - Це залежить від їхнього європейського коріння. Ті, що від німців будуть вищими, а від решти нижчими. Негри, звичайно ж, виявляться нижчою ланкою. Так ось виявиться приблизний розклад. І що ви вважаєте, що це несправедливо?
  Шарлота похитала головою і помітила:
  - У такій імперії буде повно незадоволених. Нерівність буде підточувати зсередини!
  Герда жорстко заперечила:
  - А інакше й не можна! Який тоді сенс нам воювати!
  Шарлота відповідно кивнула:
  - Не гармати замість олії, а гармати заради олії!
  Магда помітила з посмішкою:
  - Найкраща єдність у Христі Ісусі. Це те, що може всіх об'єднати та згуртувати під добротою.
  Христина негативно похитала головою:
  - На доброті далеко не поїдеш! Потрібно виявляти жорсткість! І в управлінні насамперед.
  Герда із цим погодилася:
  - Гітлер жорсткий правитель і водночас ефективний! Його жорсткість багато в чому сприяла здобуткам в економіці та військовій сфері!
  Магда логічно помітила:
  - Так і Всевишній Бог у Біблії є дуже жорстким. Ви не можете сказати, що він м'якотілий!
  Герда хихикнула. А Христина помітила:
  - Та твердий Бог у Біблії, але... Не на боці арійців!
  Шарлота помітила з посмішкою:
  - А хто заволодіє владою над світом ... Того і буде правда на віки!
  Христина з посмішкою проспівала:
  На небі єдине сонце сяє,
  Планетою править - єдиний пахан!
  Адже сила завжди на землі перемагає,
  В арійському зашморгу - народи всіх країн!
  І дівочий звіринець захихотів.
  А грізний танк Е-50 почав трощити снарядами дот. Ось і "Шерман" завалений мішками з піском потрапив під удар. І йому проламали корпус одним снарядом.
  Герда взяла і заспівала:
  - Будь зі мною, пісню співай, веселитись Кока-кола!
  І дівчина як захоче... І потягла пластмасову пляшку "Коли" тримаючи її пальцями ніг, і вливаючи пухирчасту рідину, собі в глотку.
  Войовниці дуже задоволені своїми трофеями, і ще ревуть у всі ковтки:
  - Ми лицарі супер! Ми всіх зітремо!
  І давай плескати голими ніжками. Такі чудові дівчата. І веселі.
  Шарлотта задерикувато заспівала:
  - Але якщо чесно казати! Усіх винищуємо поголовно!
  Герда у відповідь прочірікала:
  -Не може бути, не може!
  Христина в'янула:
  - Адольф скажи!
  Магда додала до риму:
  - Так, безумовно!
  І войовниці закінчили розгром дзоту. Потім їхній танк рушив далі. І красуні стукали ніжками і ревли:
  - Хайль фюрер, веди нас у бій... Штурмовик одягає каску, наша революція - ніч довгих ножів - світ розфарбує у коричневу фарбу!
  І дівчата знову головами стукіт, і іскри сиплються з очей, настає нова година.
  Герда взяла і заспівала:
  - Винось готовенького, гоп-стоп, гоп-стоп, хто на новенького? Хто на новенького? Хто на новенького?
  Магда відповіла з усмішкою:
  - Наші перемоги лише наслідок того, що Бог нас любить!
  Шарлота гаркнула у відповідь:
  - Не будь ти такою наївною. Боги вермахту дуже сильні, але допомагають не слабким. Якщо ви справі рейху вірні - світову створіть державу!
  Дівчина з червоним волоссям взяла і сунула босу ніжку в казенну частину. Свербіла гола, огрубіла підошва. І потім красуня взяла і прочирікала:
  - Бій це мить між минулим і майбутнім, саме він називається життя!
  П'ятірка відважних дівчат боролася в Чикаго. Оленка, Марія, Анюта, Алла та Мотрена. Російські войовниці зачаровані і незламні вели бойові дії.
  Стріляли в німецьких наймитів і водночас перемовлялися.
  Оленка помітила з невеселею посмішкою:
  - Програє Америці війну.
  Марія збила представника колоніальних військ, зауважила:
  - А я й не розраховувала на стійкість янкі. Це може створити нам згодом проблеми.
  Анюта хихикнула і помітила:
  - Проблеми в нас уже були... Не хотілося б їхнього повторення. І дівчина потерла босою ногою об розбитий щебінь та скинуті уламки каміння.
  Алла висловила думку:
  - Німці у війні з нами зганьбили свій порох. - Дівчина вистрілила, зрізавши кулею бійця Третього Рейху і продовжила. - Їм знову ламати ікла об граніт нашої армії не надто посміхається.
  Мотрона припустила з посмішкою:
  - Давайте тоді перестріляємо стільки німців, щоб їм не кортіло б до нас потикатися!
  Оленка заперечливо похитала головою:
  - Тут не німці, а тубільці, зібрані з половини світу. Проти нас взагалі щось фасмогоричне.
  Анюта хихикнула і заспівала:
  - Ех, хвіст та луска! Не впіймав я нічого!
  Руда Алла люто помітила:
  - А чому ти про себе в чоловічому роді? Так і безглуздо і страшенно некрасиво!
  Анюта знову вистрілила і з усмішкою промовила:
  - Був такий король Матіуш... Так його у радянському фільмі дівчинка грала!
  Алла люто помітила:
  - Що в лоба, що по лобі!
  Матюша взяла і заспівала:
  -Ех, хлопчики, та ви грабіжники, гаманці, накат і просто гаманці. Ми любили долари, зуби золоті! Раніше були фраєри, а тепер блатні!
  Руда Алла хихикнула і заявила:
  - Я ось була у в'язниці і знаю, що по чому!
  Матюша гордо розпрямила плечі і прогарчала:
  - І я топтала зону! Ось цими босими та сильними ногами!
  Алла заспівала із захопленням:
  - Десь на Камі, де не знаємо самі... Десь на Камі матінки річки! Не дістати руками, не дістати ногами, босими дівочими ногами!
  І войовниці відкрили вогонь із автоматів. Викосили неабияку кількість колоніальних бійців.
  Красуні знали свою справу. І якщо лупили, то з величезним ентузіазмом.
  Оленка заспівала:
  - На далеких підступах Вітчизни,
  щебечуть голосно солов'ї.
  Не пошкодує діва життя,
  зброю ніжкою наведи!
  І войовниця-офіцер захихотіла. І навела босою ніжкою базуку. І влучно пострілу. Поранений Е-50, правда, не втратив рухливості, а продовжував наповзати.
  Алла заспівала із захопленням:
  - Ти служиш окрасою столу... Чикаго...
  Тебе повір, як першокласника б'ють...
  І скоро фюрера як вазу розіб'ють,
  І буде фрицям у КПЗ притулок!
  Анюта хихикнула і заспівала:
  - Чикаго, Чикаго, Чикаго... Стати повією та з посмішкою на панель! Чикаго, Чикаго, Чикаго, відкриємо на щастя, кулеметною тріллю у двері!
  Марія взяла і заспівала:
  - Я воїн є супер! Ну та супертяж я! І всіх повбивають!
  Хоча така мирна та тендітна дівчина.
  І стріляє п'ятірка чудово. Усіх підстригає поголовно. І укладає неначе сіножат. А дівчата повищують і кричать:
  - Червона армія ура! Фюрер геть із двору!
  І знову стрілянина, і безліч трупів!
  Марія облизнула губи і помітила:
  - А якою я таки стала дикою! Просто жах! Куди поділося моє християнське милосердя!
  Алла хихикнула і відповіла:
  - А де наші більшовицькі цінності!
  Оленка взяла і заспівала із захопленням. Перед цим зрізала однією чергою десятьох і прочирикала:
  - Немає жалості в мені і не просто!
  Я не люблю насильства та безсилля!
  Хочу вбити тих, хто розіп'яв Христа!
  Дівча вимовляла з великим апломбом і шльопала босою ніжкою по руїнах. Війниці лупили. Як завжди вони були майже голі, в одному бікіні і дуже сексуальні.
  Алла взагалі воліла кохатися з трьома-чотирма чоловіками одночасно, і це було її стилем. Взагалі всі люди лайно, то чому не поводитися як тварина?
  Алла прочирікала, ведучи вогонь:
  - Я відьма і прекраснішої професії немає!
  Войовниця рудого кольору крутила талією. І розгойдувала пишні стегна. Вона й справді зразок чарівності та сили. Така дівчина, що здатна прати фашистів дивізіями, наче олівець гумкою.
  Алла, загартована життям дівчисько. І їй особливо нічого бояться. Філадельфія впала. І вони вибиралися з оточення, мало не загинули. Але магія зберігає дівчат від смерті та ран.
  І їх ніхто не зупинить і ніщо не переможе! Алла реве на всю горлянку:
  - Крик відплати, над мечами відбувається бій,
  Свято смерті з катами та кривавий прибій!
  Анюта підтримала подругу підспівуючи:
  - Північний вітер на абордаж, Вікінг біля моря диявольський страж! Усіх фашистів порвемо! І Адольфа вб'ємо!
  Оленка лупнув босою ногою гранату в танк, відкинулася і, заспівала:
  - Всіх уб'ємо та порвемо!
  Мотрона, наче ведмедиця ревла:
  - За Сережку помстимось!
  І всі дівчата хором вигукнули:
  - За Серьожку вирвемо фашистам яйця!
  Після чого войовниці вишкірили зуби. І продовжили курити, як ні в чому не бувало. У них холоднокровність пітонів, або зубастих змій.
  Войовниці з голими ногами виглядали вбивчо сексуально.
  Мотрона згадала, як у таборі до них прибігали до барака хлопчики. І це приємні враження. Ех, були у дівчат розваги. Приємно коли юні чоловіки мацають тіло та гладять груди.
  Найгірше в таборі це те, що треба рано вставати. І якщо повеселишся гарненько вночі, то з ранку і вдень сил зовсім немає. Іноді занадто велелюбні дівчата засипали прямо в поле. І це теж часом сходило з рук.
  Дівчата тримали оборону. Але американці, які боролися навколо них, поступово просідали, і задкували.
  Олена з тривогою помітила:
  - Скоро ми опинимося в оточенні.
  Анюта з посмішкою хихикнула:
  - Але тоді нам точно не доведеться відступати!
  Алла вишкірила зуби, зрізу трьох індусів і прошипіла:
  - Нехай вічно мій друг прикриває мені спину, як у цьому останньому бою!
  Марія розгладила своє золоте, але запилене волосся, проворкувавши:
  - Багато є різних дверей! Але ми люди, які рока вірніші!
  Дівчата стали кидати по черзі гранати босими ніжками. Олена подумала. Ех, мало таких, як вона виявилася в сорок першому, і тому довелося відступати до Москви. Але настане час і Червона Армія все візьме Берлін.
  З Америкою чи без Америки, але буде перемога комунізму. Не може бути, щоб фашизм тріумфував.
  Воїнки продовжували відважно боротися, і в їхніх очах горіла рішучість і жадоба до перемоги.
  Анюта впевнено сказала:
  - Наш російський дух є найсильнішим у світі!
  Мотрона охоче підтвердила:
  - Нехай буде саме так!
  Марія прочирікала:
  - Хай допоможе нам Богородиці покрив!
  І всі п'ять дівчат хором вигукнули:
  - Є сакура у кожній квартирі, а фрицям мечем харакірі!
  І після цього воїнки стали метати гранати голими ногами ще інтенсивніше.
  Олена з посмішкою запитала Марію:
  - Ти в Бога віриш?
  Золотоволоса войовниця щиро відповіла:
  - Уяви собі так!
  Олена похитала головою:
  - Комсомолці та комуністу не стало в це вірити!
  Марія з усмішкою заявила:
  - А навіщо тоді Сталін наказав облетіти Москву з іконою, якщо не вірив?
  Альона знизала плечима і помітила:
  - Може це чисто психологічно, щоб підтримати тих, хто вірить?
  Марія перехрестилася і помітила:
  - Нас теж бережуть від куль найвищі сили! Стільки людей довкола нас гине, а ми ще живі!
  Олена розреготалася і відповіла:
  - Щось справді є...
  Руда Алла з підозрою помітила:
  - А чи не причетні радянські спецслужби до того, що Гітлер таки повернув на США?
  Альона жбурнула босими пальцями ніг у фашистів гранату і заперечила:
  - Думаю, що ні... Хоча...
  Марія логічно помітила:
  - Фашистський восьминіг загрожує підібрати ще й ресурси Америки. Що нам це потрібне?
  Алла взяла і глузливо заспівала:
  - Ти скажи, ти скажи, що ті треба, що треба! Може дам, може дам, що ти хочеш!
  Олена хихикнула і прочірикала:
  - Ми битимемося тут... А там буде видно!
  Дівчата поки що боролися. А їх Серьожка виходив уже не один на рік у каменоломнях. Хлопчик вижив і навіть підріс. Його тіло стало сухим, жилистим, витривалим. За два роки каменоломень хлопчик із дитини став підлітком. І значно посилився.
  Одна з німецьких наглядачок почала придивлятися до нього. І навіть закрутила із симпатичним хлопчиком роман. Стала годувати, і вивчати, як приносити задоволення жінці.
  Таким чином, у Серьожки з'явився шанс на втечу. А поки що хлопчик на посиленому харчуванні, з великим фізичним навантаженням додавав у м'язовій масі.
  І пізнавав кохання дорослої, досить симпатичної жінки. Не так уже й погано тепер було. Звичне тіло від непосильної роботи майже не втомлювалося, а батогом вже практично не били.
  Мотрона найбільше сумувала за полоненим у Сталінграді хлопчиком. Справді величезна втрата. Втратити таку талановиту дитину. І не відомо, що краще: смерть чи подібні тортури!
  Мотрона згадала, як її саму в НКВС били гумовими кийками по голих п'ятах. Що й казати, приємного мало. І нелюди ці чекісти. Били дівчинці палицями по босих п'ятах, заради свого задоволення. Їм то особливо визнання і не потрібні, тому що спіймали селянку з колосками на місці злочину.
  А один ще в підошві дівчинки підніс запальничку, і руде полум'я лизало огрубілу п'яту. Боляче, звичайно.
  Але Серьожку допитували гітлерівці значно жорстокіше. Їм треба було вибити інформацію. І чого тільки не куштували. Щоправда, не скалічили.
  Серьожка поки що живий і мріє про втечу. Настрій псують повідомлення про все нові та нові перемоги фашистів. Цього разу на Заході. І вже США на межі знищення.
  Серьожка розуміє, що поламавши США гітлерівці повернутий до все ще не взятої Москви. А це загрожує катастрофою Росії.
  Серьожка подумав, що краще б йому ще підсмажили б п'яти жаровнів, ніж слухати, постійно про перемоги Третього Рейху.
  Ех, таланить же фашистам. Мабуть, на їхньому боці всі темні сили.
  Сережка прочирикав:
  -Знай, Батьківщино, я так тебе люблю,
  У всьому всесвіті немає тебе прекрасніше.
  Росію не розтягнуть по рублю,
  Усім поколінь буде мир та щастя!
  Сергійко згадав, як він надривався в перші дні і тижні. По-звірячому хворіла кожна кровинка і кожна жилка, поки хлопчик не втягнувся. Виявляє дитячий організм дуже витривалий, і може тягати вагу більшу, ніж сам.
  Сергійко поклявся, що виживе, щоб мстити фашистам. І що їхній горезвісний Новий порядок буде скинутий!
  Хлопчик працював, згадав повість Купріна: "Білий пудель". Там був хлопчик, його тезка. Теж напівголодний, босий ходив кам'янистими стежками. Але якщо здоровому хлопцеві, ходити босоніж по гірських кручах легко, то мабуть дідуся що з ним ходив, було важче.
  Сережці якось наснився сон. Те, що трапилося трохи пізніше того моменту, як хлопчик-циркач повернув назад викраденого пуделя.
  Звісно, їм це з рук не зійшло. Багата дама підняла на ноги поліцію. І циркачів упіймали. Уклали в острог. Комендант наказав:
  - Випоріть гарненько цю пару!
  Сережку і дідуся роздягли і поклали на козли. Стали бити батогами. Дід кректав і мовчав. Серьожка, стиснувши зуби, намагався стримати крики. Але було дуже боляче.
  Нарешті коли спина перетворилася на криваве місиво, дідусь та хлопчик знепритомніли.
  Сережка отямився від відра холодної води. Його спина палала. Важко було поворухнутися. А над дідом схилився фельдшер. Людина в сірому халаті байдуже вимовила:
  - відкинувся старий!
  Лютий офіцер жорстко наказав:
  - То закопайте його на тюремному цвинтарі. А щеня в підвал, утримувати в кайданах, до суду!
  Сережку підняли за волосся, і так голяка і побитого повели у двір до коваля. Хлопчику було дуже соромно та боляче. Його закували у метал. Навіть обпалили розпеченим залізом. Сережка насилу волок важкі кайдани. Його голого, з пошматованим спиною, замкнули в холодному підвалі. Там пищали щури, і повзали мерзенні тварюки. Так що мука у хлопця продовжилася.
  Сергій здригнувся, кілька разів по ньому пробігся щур. Заснути було неможливо. Хлопчика до того ж не годували, не дали навіть води. Видно офіцер отримав особливу винагороду від господині, щоб максимально жорстоко провчити циркачів.
  Серьожці дуже хотілося пити, і хлопчик, щоб було, легше торкався язиком до сирих стін. Кілька годин пацан мучився, від холоду і кусаючий кровососів, але потім все ж таки втратив свідомість, забувшись у важкому сні.
  Хлопця розбудили ударом батога, і прямо в залозах потягли до суду.
  Опинившись надворі, після холодного підвалу Сергій відчув певну подобу блаженство. На нього вилили пару веред води, змив бруд і кровососів. Потім видали якісь короткі штани, щоб прикрити сором і погнали до суду.
  Сергій пересувався важко, і сильно накульгував. Зі зламаної спини капала кров.
  Суддя виявився людиною похилого віку. Кинув презирливий погляд на хлопця, поцікавився в чому його вина.
  Офіцер улесливо відповів:
  - Завів дуже дорого і породистого пса у графів, плюс ще напав на двірника!
  Суддя ліниво запитав:
  - Паспорт є?
  Офіцер заперечно мотнув головою:
  - Ніяк ні!
  Суддя монотонно промовив:
  - Примовляю хлопця, як його там.
  Офіцер підказав:
  - Сергію ваша величність!
  Суддя продовжив:
  - Хлопця Серьошку, до ув'язнення в притулок тюремного типу, до повноліття. А також до сотні ударів батогом! Публічно, у присутності народу! Нехай буде так!
  І суддя стукнув дерев'яним молотком!
  Офіцер посміхнувся і помітив:
  - Ми його вже пороли ... Втім, у відріж хлопця, до порки?
  Суддя кивнув:
  - Та порка буде завтра! А поки що нехай посидить у камері!
  Хлопця тицьнули багнетом у потилицю і конвоїр прикрикнув:
  - Іди!
  Сережці довелося тягнутися в кайданах. І кілька верст. Тяжкі ланцюги натирали руки і ноги, хлопчику, який ослаблений поркою це важко. І хлопець ледве волочився. А його підганяли, і поколювали багнетами між лопаток.
  Абияк голодний, змучений, мучений жадобою хлопчик дістався міської в'язниці. Там його зустріли дещо благодушніше. Зняли кайдани, потім знову вивили води і відправили голити голову. Хлопчик відчував себе дуже погано. Поголені волосся гострою бритвою. Це неприємно, шкіра на голові подряпалася. Без мила голили під холодною водою. Болюча процедура. Потім хлопця повели до в'язниці. Всередині смерділо. Але все ж таки не в підземеллі, трохи тепліше. Наглядач наказав: - У дитяче його!
  Сергій відчув полегшення. Та й без кайданів трохи веселіше. Його заштовхнули у камеру. Там була ціла дюжина хлопчаків від десяти до п'ятнадцяти років. Усі стрижені, в лахмітті, майже всі босоніж, крім старшого, що був у розбитих чоботях.
  Старший глянув на Сергія. Худенький, але жилистий хлопчик, зі свіжовиголеною головою, і посіченою спиною. В одних лише шортах. Мозолисті, від довгого ходіння босоніж ноги, засмагла шкіра, свіжі сліди від кайданів.
  Хлопчик вимовив цедя:
  - Ти грабіжник?
  Сергійко чесно відповів:
  - Ні! Я циркач!
  Старший хлопчик, що трохи скидався на цигана, прошипів:
  - Можеш пройтися на руках!
  Серьожко, просто відповів:
  - Можу!
  Старший пробулькал:
  - Так пройди!
  Серьожка важко зітхнув:
  - Я втомився, і можу зробити лише кілька кроків!
  Циган гаркнув:
  - Роби!
  Хлопчик узяв і став на руки. Трохи кружляла від голоду, спраги, побоїв і втоми голова.
  Але Сергій знайшов собі сили пройтися по руках, і люто зробив сальто.
  Циган схвально кивнув і промовив:
  - Сідай зі мною!
  Серьожка сів. У нього відвалювалися ноги, після шляху в найважчих кайданах. Циган привітно посміхнувся, дістав шматок хліба та сала з цибулею.
  Запропонував:
  - Співаєш!
  Сергій облизнувся і попросив:
  - І води ще!
  Циган усміхнувся:
  - Вода є! Пий, співаєш!
  Сергій узяв у руки глечик і попив води. Вона була теплою, і не надто свіжою. Але хлопчик жадібно випив майже весь глечик. Потім поїв сала, цибулі та хліба.
  Відчув себе краще. Циган запитав:
  - А за що ти потрапив сюди?
  Інші хлопчаки загомоніли:
  - Та розкажи нам!
  Серьожка почав усе так розповідати. Хлопці уважно слухали, запитували. Потім коли Сергійко скінчив, циган помітив:
  - Та жорстокі люди... Але ж із тюремного притулку можна втекти.
  Сергійко знизав худими плечима і спитав:
  - А як там?
  Циган охоче відповів:
  - Погано! Годують, щоб тільки не померли з року, хліб, вода, гидка каша. Працюєш по чотирнадцять годин на день. Б'ють навіть за косий погляд, порють щотижня. Ні, туди краще не потрапляти. Гірше тільки каторга і не скрізь!
  Серьожка важко зітхнув і помітив:
  - Втекти? Це можна! А тут реально втекти?
  Циган озирнувся і відповів:
  - Це в'язниця... Міська в'язниця і тут важко втекти, якщо не натрапить на щасливий випадок. З притулку втекти буде легше.
  Почувся стукіт, у в'язниці роздавали їжу. Це була недоварена каша та черствий хліб. Сергій ще не втратив апетиту і поїв несмачну тюремну пайку. Їли за спільним столом.
  Потім хлопці розсілися по кутках. Залізли на солому, ті, що старші різалися в карти на щелбани та фофани. Потім Сергійко показав кілька фокусів із картами, чим розважив хлопців. Після чого молоді в'язні лягли спати.
  Попереду, Серьожку чекала тільки порка. На соломі спати було майже комфортно, якщо врахувати що хлопчик, часто ночував просто неба, і в холоди, то в камері майже комфортно. Хлопці жили дружно, і не було тих, з кого знущаються.
  А на ранок Сергія чекало не радісне пробудження. Сто ударів батогів не жарт, та ще й публічно.
  Хлопця знову закули в кайдани. І повели на майдан. Поролі не лише його, а ще й трьох хлопців.
  Зібрався народ. Кого пригнали, кому захотілося подивитись на цікаве видовище.
  Першим пороли пацана років чотирнадцяти. З нього зірвали лахміття і розклали на козлах. Закріпили руки та ноги. І кат у військовій формі дістав, вимочений у воді крутий і клацнув у повітрі. Хлопець розкладений на козлах здригнувся.
  Кат приклався, а глашатай оголосив:
  - Двадцять п'ять ударів батогом!
  На засмаглу спину хлопця обрушився удар. З першого ж батога, луснула шкіра і полилася кров. Січуть хлопця на совість. Червоні смужки накладаються на шкіру, потім стають суцільними. Хлопчик не витримав і кричав, волав благим матюком і смикався. На останньому ударі хлопець знепритомнів.
  Натовп схвально шумів, і люди показували пальцями. І погрожували додати ще.
  Потім дійшла черга до Серьожки. Хлопчик був тільки в шортах, і з нього зірвали їх. Зовсім голому соромно, у натовпі багато жінок та дівчаток.
  Вони вказують пальцями. І галасують.
  Сережці приєднали босі ноги до зашморгу, і руки верками, щоб хлопчик не зіскочив і не втік.
  Кат узяв у руки батіг, ще раз клацнув у повітрі. Глашатай оголосив:
  - Ув'язненому Сергію сотню ударів батогом по спині! І ще двадцять п'ять ударів ціпком по п'ятах.
  Мучитель узяв у руки важку палицю, зважив її на руці і сказав:
  - Спочатку по п'ятах, інакше після порки він уже нічого не відчуватиме.
  Сергійко мужньо стиснув зуби, він був готовий перенести все стоїчно.
  Кат завдав свого першого удару. Хлопчик відчув, що вогняний вал ніби пройшовся від босої п'яти до потилиці. Крик виривався з горла, але хлопчик зумів стриматись.
  Другий удар по огрубілій, мозолистій ступні хлопчика був ще болючішим. Сергій тяжко видихнув, з очей мимоволі виступили сльози.
  Кат врізав утретє, ніби відбиваючи внутрішні органи.
  Хлопчик важко дихав. З нього капав піт. І знову був удар. Кат лупив професійно, без злості та люті, і обачливо. Сергій же вирішив терпіти через всі сили. Потрібно триматися і він триматиметься. Ні стогна, ні крику.
  Хлопчику доводилося ходити босоніж снігом, спати на морозі, робити дуже болючі гімнастичні вправи. І він міг терпіти бузувірські удари, стримуючи крики.
  Кат бив розважливо, щоби жертва не відключилася. Коли він скінчив, підошви хлопчаки опухли і посиніли.
  Потім почалося найголовніше, шмагання спини. Щоб не запороти хлопчика до смерті, катуваль лупив розважливо, розмірено, розподіляючи удари по всій шкірі спини та сідницях хлопця.
  Після п'ят уже біль сприймався приглушено. Удари слідували за старими порізами.
  Щоб відволіктися від болю, Сергійко згадував. Як циркачка Наташа вчила його різним трюкам. То була молода жінка, професіоналка. Деякий час вона, втративши роботу, тусувалася разом із шарманником, і хлопчиком. Але потім одному з багатіїв полюбилася гарна та струнка жінка. Він узяв її собі в служниці, і хлопчик з дідом залишився сам. І від цього стало гірше. Куди менше їм удвох подавали і неохоче пускали. Наташа була симпатичною, з талією дівчини, та приємним обличчям. Ходила як Серьожка, боса до самих морозів, і сідала на горизонтальний шпагат.
  Багатьом трюкам вона навчила хлопчика.
  Жаль, що довелося з нею розлучитися. Але у неї своє життя, у них із дідом своє.
  А тепер він втратив і діда, і пуделя. А попереду чекає на тюремний притулок. Де дуже стрімко.
  Хлопчик мимоволі заплакав... І на останньому, сотому ударі відключився...
  Ось таке бачення було у Серьожки. Не надто веселе. Та сумна доля чекала на хлопця і діда. Недарма повість Купріна виявилася короткою.
  Ну, звільнив хлопчик пуделя і що далі? А далі що втеча?
  Серьожка почув, як його кличе німкеня-наглядачка. Вона велика, ще молода. І ось зараз почнеться ... Хлопчик відчуває в собі що йому і гидко і хочеться. Інстинкт юного чоловіка та честь радянського піонера. Все це бореться у ньому.
  А п'ятірка продовжує битися в Чикаго. Вони красуні, і дуже веселі безжурні. На жаль, серця на війні грубіють. Скільки вже коханців загинуло біля четвірки.
  Але дівчина не сумує і сміються, коли черговий їхній супротивник вирушає до праотців.
  Оленка вимовляє з посмішкою:
  - Ех, війна... ти нам просто рідна мати! Ми перемагали всіх і, перемагатимемо, я в це вірю!
  Алла заспівала з люттю:
  - І знову продовжується бій,
  І серцю тривожно у грудях...
  І Ленін такий молодий,
  І юний жовтень попереду!
  Марія заспівала по-іншому:
  - Ми повинні братися злитися в єдиний потік,
  Серце, розум і почуття до Ісуса направити...
  Щоб Боже великий, спастися нам допоміг,
  І на віки віків, славитимемо Господа!
  Дівча з волоссям кольору кульбаби дала чергу. І посміхнулася, їй стало весело. Та чого тільки вони не примудряються писати. І збивати супротивників Росії.
  Нехай навіть на території США. І дівчатам дуже і дуже навіть весело.
  Оленка видихнула повітря і вимовила:
  - Буде і на нашій вулиці свято - день перемоги!
  Алла згідно з підтвердила:
  - Та неодмінно буде!
  Тим часом англійський танковий екіпаж бився на Герінгу-4. Джейн, Грінгета, Матільда, Маланья - гарна четвірка, дівчат із Туманного Альбіону боролася з американцем. Після падіння Атланти вже значна частина США опинилася під німецькою окупацією. Американці намагалися огризатися, але у них виходило не найкращим чином.
  Військова машина фріців рухалася з півдня на північ. Чотири дівчата-англійки боролися в одному бікіні, засівши у потужному броньованому танку.
  Грінґета пробивши броню "Шермана", з широкою усмішкою на вустах прочірикала:
  - У всьому світі багато брехні! Але воїни творять правду!
  Джейн із широкою посмішкою пробурчала:
  - Сильний політик для битви народжений,
  Страх це слабкість і тому, хто злякався, вже переможено!
  Малання помітила:
  - Янки ми зараз додамо! Бо сила за нами!
  Матільда заспівала із захопленням:
  - Відьма, відьма, відьма - нечиста сила! І звідки відьма, ти з'явилася!
  Грінгета у відповідь підтримала порив:
  - Відьма, відьма, відьма - маєш бути красивою! І я в полоні цієї краси!
  Джейн погрозила напарниці босою ніжкою:
  - Лесбіянство, це теж гріх!
  Грінґета зітхнувши помітила:
  - Але чисте, гладке, жіноче тіло куди приємніше, ніж волохаті, смердючі чоловіки!
  Малання хихикнула і помітила:
  -Справді жіноче тіло куди приємніше! Це безперечний факт! І взагалі ми як шоколад!
  Грінґета влучним пострілом розбила "Першинг" і із задоволенням проспівала:
  - Я шоколадний заєць, я ласкавий мерзотник і солодкий на всі сто ... Хо, хо, хо! Люблю чоловіків красенів, і не люблю засранців, їх суну в колесо... Хо, хо, хо!
  Постукуючи босими, точеними ніжками Малання заспівала:
  - Дівчата бувають різними... Синіми, білими, червоними... І все одно хочеться, на палиці закрутитися!
  Джейн хихикнула і схвально кивнула:
  - Та секс це здорово! Давайте його більше, і крутіше!
  Грінґета знову пальнула, за "Шерманом" і помітила:
  - Черчілль, як не крути, підставив нас... І тепер ми під Німеччиною!
  Джейн у відповідь агресивно прошипіла, стукаючи одну свою голу, засмаглу коліна об іншу:
  - Нехай оскалившись короною,
  Підніме Британський лев виття!
  Батьківщині не бути підкореною,
  Наш Черчілль найкрутіший!
  І дівчата дружно стукнулися головами, і з очей посипалися іскри. Вони ж дівчата такі круті, і симпатичні.
  Англійський і одночасно Німецький танк, дещо поступається в бронюванні Е-50, і трохи важчий, зате гармата однакова. Війниці не особливо комплексують із цього приводу. Вони ж такі красиві і велелюбні!
  Джейн дотепне дівчисько до надзвичайності. І так агресивне виражається.
  Грінгета навіть заспівала з усмішкою:
  - Войовниці ми та дочки рідної землі!
  Дівчата виявилися надзвичайно задоволені. Рахунки набиралися. Тут добре, не так спекотно, як на Кубі. Фашисти підкорили непотоплюваний авіаносець біля берегів США. Знову військова машина Третього Рейху виявилася ідеальною та обробленою за вищим розрядом.
  І її шестерні крутилися дуже ефективно.
  Поєднання лютості, жорстокості, просунутих технологій, тоталітаризму, дисципліни та найкращих учених світу, давало чудові результати.
  Грінгета збивши, і розколошмативши "Відьму", зауважила:
  - Все ж таки таким рівнем організованості, як німці ми не володіємо. Та й гнила демократія заважає ефективному управлінню!
  Джейн поскребла голою п'ятою об педаль і погодилася:
  - Демократія і справді, швидше за слабкість, ніж сила! На жаль, ми від цього безперечно страждаємо!
  Грінгета люто помітила:
  - Ну, до біса ридання! Чим більше страждання, тим вищий дар!
  І войовниця-селянка послала снаряд до самого центру, грізного танка "Вашингтон". І протаранила небезпечну машину.
  Англійки почували себе впевнено. Джейн кохалася з великим німцем, і отримала масу задоволення. Так секс це здорово. І хочеться його знов і знов і з різними чоловіками. Адже це так заводить.
  А ось Грінгета, зайнялася коханням з одним хлопчиськом. Причому, здається, це японець, але білобрисий і дуже мускулистий.
  Гарний такий пацан. Ім'я його невідоме, але прізвисько Карась. І він належить до касти ніндзя. Добірний воїн, який зіграв важливу роль ще під час битви під Мідвей. І справжній спартанець.
  Джейн позаздрила Грінгете, яка зуміла підчепити такого героя. Карась показав себе і в боях з американцями та росіянами. Небезпечний тип. Але моторошно гарний, і такі у нього рельєфні м'язи, наче бриж на воді.
  Ех, добре б до такого тіла доторкнутися своїми малиновими сосками і потертися.
  А Карась і справді багатьма подвигами відзначився, ось один з епізодів;
  А ось і японці наступали, щоправда, самураям вдалося отримати фору, також завдяки тактичній раптовості. Мабуть, радянські командири виявилися надто самовпевненими, мабуть недооцінивши супротивника. Але ворог зовсім не простий. І численний піхотою.
  Але найнебезпечніша зброя японців: ніндзя. І ось загін дівчат-войовниць, чарівних японок разом із хлопчиком Карасем вступив у російські простори. Першим зухвалим актом, ніндзей стала атака Транссибу. Вони зуміли зруйнувати значну частину залізничного полотна та підірвати кілька поїздів із радянськими військами. Дуже зухвалі ці ніндзя, він здатні повзати по стінах, володіють гіпнозом, стрибають з великої висоти, і рухаються набагато швидше за звичайних смертних.
  Ну, хто запідозрить у невинному циганському таборі: загін найкращих воїнів світу. А ніндзя здатні разом перевтілюватися. І творити найреальніші чудеса.
  А ось двом дівчатам, одна з них, незважаючи на японське походження, натуральна блондинка, інша руда - доручили викрасти Жукова.
  Сталін цілком логічно призначив головнокомандувачем східним фронтом генерала армії, який має досвід Халхін-Гола. Але ніндзі як завжди напоготові і прагнути перехопити ініціативу.
  Дівчата шльопали кам'янистою дорогою, у скромних селянських сукнях, не обтяжуючи ніжки взуттям. Вони красиві, і ніхто не запідозрить у них японок, оскільки риси обличчя дівчат майже європейські. А риси обличчя ніжні, милі і навіть майже наївні. Під ситцевими сукнями не видно занадто розвинені для жінок м'язи, а трохи широкі плечі типові для селян звичних до важкої роботи, як і кілька огрубілі руки з сильною шиєю. Дівчата несуть на собі мішки із зерном і чистою російською мовою співають;
  Поля, моря, все російська земля,
  Люблю Вітчизни чудові простори...
  Народи Батьківщини єдина сім'я,
  Як срібляться, блиском гори!
  
  Я дівчина крокую босоніж,
  Оскільки тепла земля Росії...
  А якщо треба вріжу кулаком,
  Траву як перли світлом оросили!
  
  Труджуся наполегливо в полі знайте я,
  Рухи для мене зараз втіха...
  Мені Лада знайте близька рідня,
  І за богів битися хоробро треба!
  
  Як добре по камінчиках ступати,
  Лоскоче гострим підошву приємно...
  Природа ставить дурним п'ять,
  І у світі все уявіть неосяжно!
  
  Дійдемо, ми скоро вірю до Москви,
  Побачимо і будівлі Ленінграда.
  А якщо немає і рубля на жаль,
  То заробити в поті його треба!
  Дівчата співали так добре, що хлопчик Троячок, що біжить за ними, заслухався і підскочив до них.
  Пляскаючи в долоні, молодий піонер сказав:
  - Ви так чудово співаєте... А інтернаціонал можете?
  Дівчата-ніндзя хором заспівали:
  - Вставай прокляттям затаврований...
  Весь світ голодних та рабів!
  Кипить наш розум обурений,
  На смертний бій іти готовий!
  Хлопчик почав підспівувати їм, трохи підскакуючи. Руденька дівчина-ніндзя не втрималася і спритно впіймала пальцями ніжок овода. Підозрительно подивилася на хлопчика, але щось нічого не помітив. Звичайний піонер у коротеньких штанцях, смугленький від засмаги, що вигоріли як пшениці волоссям. Навряд це російський розвідник. Щоправда, веде себе підозріло безтурботно. Адже війна та японці наступають. Чи не є його веселою напускною?
  І руда бестія невловимим рухом руки торкнулася стриженої потилиці піонера. Хлопчик упав, задерши до верху сизі від пилу п'яти, кілька разів смикнувся і затих. Жодних слідів від удару не залишилося. Неначе піонер втратив свідомість.
  Біленька дівчина-ніндзя із сумнівом, вона була трохи м'якшою за характер, запитала:
  - Навіщо ти так? Бідолашний хлопчик можливо чистий.
  Руда жорстко відповіла:
  - Не можна ризикувати! Сама пам'ятай наш кодекс ніндзя: чудово все те, що до перемоги веде, взяти вгору над ворогом, ну а кошти не береться до уваги!
  Блондинка кивнула:
  - І Хірохіто сказав, не зупиняйтеся перед насильством.
  Руда дияволиця додала:
  - Причому, не дивлячись хтось перед тобою: дівчинка чи хлопчик! Тож жорстокість, жорстокість, і ще раз жорстокість - цементуюча нація!
  І войовниця підстрибнула, нальоту збивши ворону. Лихо крутить ногами ця чарівниця.
  Багато чого вчать ниндзей. Її в дитинстві в них кидають або штовхаються кульки, щоб навчити як слід відбиватися та підтримувати рівновагу. Дівчата здатні промчати з великою швидкістю по топі, і своїми витонченими ніжками розкидати вугілля або танцювати на розжареному залозі. Войовниці, по суті, втілення гарної сили, а надійшли дуже гидко. Справді, що може бути огидніше вбити беззахисну дитину, лише на підставі невиразної підозри, що може донести радянському командуванню.
  Але ніндзя за своїм менталітетом: це насамперед убивця. Ще будучи хлопчиком чи дівчинкою, боєць ніндзя має голими руками вбити тигра чи вовка. А в момент посвяти ніндзя проходить цілий лабіринт з пастками, тренажерами, списами, розплавленим свинцем, що ллється, і безліччю тварюків. Ще малими дітьми ці дівчатка билися з хлопчиками не так на життя, але в смерть. І не лише кулаками, а й зброєю.
  За допомогою спеціальних секретних зелий ніндзя вміли зцілювати рани, так що не залишалося навіть шрамів. Тому на вигляд ніколи не скажеш, що цим дівчатам розтинали на спарингах половину обличчя, або відсікали пальці, або навіть кисті. Ніндзя володіли чудовою технікою відновлення. Саме завдяки їм перша російсько-японська війна закінчилася перемогою Японії.
  А зараз красуні-термінатори вже підходили до полку особливого призначення, в оточенні якого й розташовувався штаб Далекосхідного особливого округу.
  Дівчат солдати зустріли привітаннями. Вони ж у відповідь будували їм посмішки. Воїтельки володіли й сильною навіюваннями. Вольф Мессінг вдався б від заздрості, якби знав, на що ніндзя здатні.
  Воїнка-блондинка, яку звали Ні Сан, підскочила до офіцера особливого відділу, що їх підозріло оглядає. І жадібно поцілувала полковника охорони у губи.
  Той розслабився, і розплився в посмішці, проворкувавши:
  - Що вам треба?
  Блондинка-термінатор відповіла:
  - У нас є термінове повідомлення до Георгія Костянтиновича... Ти хочеш нас негайно доставити до нього.
  Ні Сан під час поцілунку натиснула на сонну артерію послаблюючу волю. Тепер у мозку миттєво сформувалася зона рапорту. Полковник, розпливаючись в посмішці, сказав:
  - У них термінове повідомлення генералу. Я доставлю їх до Жукова.
  Руда диявола Ню Сан( Обидві дівчини сестри, але з різними батьками!), проворкувала:
  - Ти добре служиш своєму генералові. За це на тебе чекає нагорода!
  Дівчата попрямували за полковником. Той ішов уперед, немов ведене ляльководом маріонетка. Ні Сана зробив жест, і молодий солдат упав перед нею навколішки. Добре насолоджуватися владою. Ню Сам повторила рух своєї сестри і юнак поцілував її чисту незважаючи на двадцять верст босого ходу по кам'янистій дорозі ступню.
  Втім, йому цього й хотілося, дуже гарні дівчата ніндзя. Їхня таємна організація навіть володіла секретом поліпшення своєї зовнішності, і зміни рис обличчя. Саме тому японки так схожі на дуже красивих, з невинними личками слов'янок.
  Будівля, в якій розташовувався Жуков: старовинна фортеця, зведена ще монголами, з дуже товстими стінами. Звісно, Георгій Костянтинович подбав про свою охорону.
  Тільки коли крокують дівчата-монстри доріжкою, і перед ними витягуються в варту солдати, користі від такого захисту, на жаль немає. Сама фортеця як архітектурна пам'ятка представляє певний інтерес. І з неї нелегко вибити війська, що засіли.
  Полковник веде дівчат прямо до генерала армії. І якось усі без особливих розмов його пропускають. Тільки біля самого входу до кабінету секретарки та двоє амбалів перегородили дорогу та вимагали документів. Обидві войовниці, дивлячись своїми наївними і раптом стали маслянистими очима, прощебетали:
  - Ви дуже гарні хлопці, але вам не вистачає жіночої ласки!
  Великі хлопці взагалі, як правило, сексуально стурбовані, і чим сильніша мускулатура, тим більше у них бажання зайнятися любов'ю та рівня тестостерону в крові. А дівчата моментально осідали їхню свідомість і ввели в голови ідеї фікс. Крім того, якщо натиснути на шию, то навіть найстійкіша до гіпнозу людина втратить силу волі і піддасться впливу навіювання.
  Амбали розм'якли, я секретарка отримала від рудої п'ятою в підборіддя, і обсіла зі зламаною шиєю. Мабуть, Ню Сан вирішила не церемонитися, а вирішити проблему максимально просто.
  У кабіні був Жуков та його штаб із восьми генералів. Обговорювали поточну ситуацію. А вона виявилася тяжкою. Тільки в першому ешелоні наступали чотири мільйони добре навчених та відважних японських піхотинців. І японці вміло використали свою чисельну перевагу. Танковий парк у країни Вранішнього Сонця слабенький, але і в СРСР кращі танки знаходяться на Заході зокрема КВ і Т-34, а тут в основному залишилася дрібень.
  Сталін частину найбільш боєздатних підрозділів вже зняв із Далекого Сходу, перекидаючи їх у Захід. Та й договір з Японією про нейтралітет, притупив пильність командування. Чомусь, Сталін проігнорував всі повідомлення про підготовку агресії з боку Японії. І в результаті вийшов розвал фронту в перші ж дні боїв. Владивосток уже оточений, і Примор'я втрачено, взято з ходу Хабаровськ, і Улан-Батор.
  На щастя повноводна річка Амур уповільнила просування самурайських елементів. Але японці розвивали наступ в обхід Амура через Монголію. Їм вдалося завдати удару і з боку міста Манчжурії, захопивши прикордонне селище, теж різанувши в обхід Амура і цього разу Монголії. Таким чином, утворилася критична ситуація. Щоб виправити становище, тепер слід було зняти частину сил із західного напрямку і поспішно перекидати на Далекий Схід. А це потребувало часу.
  Мабуть, японці і розраховували на розтягнутість радянських комунікацій, і свої можливості у використанні сухопутної армії. Як ніяк, але населення Японії перевищило сто мільйонів, крім колоній у Китаї та Кореї. Так що вони могли виставити сухопутну армію, яку можна порівняти з СРСР, або з можливостями Третього Рейху.
  Жага реваншу на Халхін-Гол домінувала в настроях Країни Вранішнього сонця. І ніщо не хотіло компромісу щодо відносин СРСР.
  Крім того, Хірохіто розраховував, що Гітлер скористається моментом і відновить перерваний на війну з Британією свій антибільшовицький похід. І що доб'є СРСР.
  Фюрер, звичайно ж, комуністів ненавидів, але в цій ситуації вважав для себе важливішим розв'язатися з Британією і уникнути війни на два фронти. Успіхи німців у Лівії, де впав Толбук, розгром бази на Мальті і наступ у Єгипті давали шанс, на те, що з Британією буде швидко покінчено, і Лев виявиться приструнним до світу. А тоді з заходу рушити могутні бронетанкові орди Вермахта.
  На це і розраховують самураї, а також свою власну відвагу і сильну авіацію, численний і досвідчений флот.
  Зараз і Жуков і Сталін у скруті. Чи небезпечно зняти війська із заходу та перекинути їх на схід. Можливо з цим почекати. Чи не спровокує подібне ослаблення сил Гітлера? З іншого боку, і успіхи Японії можуть стати ще більшою спокусою для фриців та провокацією.
  Дівчата-ніндзя, принаймні, сильний аргумент у будь-якій війні. Ось і зараз вони з ввічливим поклоном входять до кабінету, де засідають генерали і лагідно вимовляють:
  - Кому з вас молочка парного?
  Жуков здивовано вилупився і промовив:
  - Звідки ви такі красуні взялися?
  Руда дияволиця співуче з місцевим сибірським акцентом проспівала:
  - Нас покличе в лайку добрий, мудрий Сталін, а замість серця полум'яний мотор!
  Блондинка-термінатор підтвердила:
  - Все вище і вище і вище... Прагнути політ наших птахів! І в кожному пропелері дихає - спокій наших кордонів!
  Руденька красуня витончено і стрімко перемістилася, її рухи важко вловити простому смертному. Наслідував традиційний поцілунок смерті. І Жуков поплив у хтивих мріях. Настав грізний генерал армії:
  - А зараз панове все в джип, і обговорюватимемо військові плани на лоні природи.
  Генерал-полковник Штерн, чиї заслуги у перемозі на японцями в Маньчжурії були не менше жуковських спробував заперечити:
  - Але ж це не та зручно...
  Блондинка-диява поцілувала Штерна в губи, давячи на нервове закінчення, примовляючи:
  - Ні, любий мій... Ти ж хочеш зайнятися зі мною коханням?
  Штерн видавив із себе:
  - Так, звичайно ж, так!
  Руда дияволиця підморгнула іншим:
  - А ви хлопці? Адже зізнайтеся найбільше хочете на лоно природи з дівчатами та шашликом. Так давайте швидше поки що світло і світло!
  Зрозуміло, жоден чоловік не зміг встояти від такої спокусливої пропозиції. Не кажучи про гіпноз. А гіпноз у ніндзей дуже сильний, просто як воднева бомба. Він навіть буває без словесним. Коли ти присипляєш, зайшовши без зброї в клітку могутнього тигра уссурійського, або дикого білого ведмедя. А зрозуміло людину.
  Ніндзя дуже сильні і мають рівноправність: жінок навіть трохи більше, ніж чоловіків, щоб між самцями не виникло різанини.
  Генерали зовсім не схожі на загальмованих зомбі. Вони широко посміхаються, і дуже задоволені майбутнім гульбом. Адже попереду на них чекають ласки найкращих жінок на світі.
  І навіть оркестр на лоно природи прихопили, щоби було веселіше. Тож комусь війна, а комусь і на радість. Тільки радість на війні, як правило, є ілюзорною. Жуков, який пройшов і громадянську та першу світову війну розумів це як ніхто інший. Свого роду це хибне уявлення про шалену радість мародерства і полкових повій. Але як це все привабливо.
  І Руда бестія пеститься з Жуковим. Вона взагалі за своєю природою хтива, і дуже любить чоловіків. Ну, як це можна відмовитися від занять коханням з найуславленішим на той момент російським полководцем. Ні вона собі цього ніколи не пробачить. А блондинка-термінатор осідлала Штерна. За голову цього генерала призначено дуже високу нагороду, так що не можна упускати можливість з ним хоч трохи та повеселитись. Адже це так збуджує заняття Еросом із чудовиськом.
  А що їх супроводжує ціла рота конвою так це дрібниця. Солдати вип'ють отруєного вина з бочки, і вже ніколи не прокинутися.
  Руда разом із Жуковим уже прийняла чарочку та співає:
  - І знову продовжується бій,
  І серцю тривожно у грудях!
  І Ленін такий молодий,
  І юний жовтень попереду!
  І Льоні такий молодий,
  І юний жовтень попереду!
  Дівчина-рижуха дуже театрально запалила босими пальчиками сірник, і почала розкурювати цигарку, використовуючи голу та засмаглу ніжку. Гарно і незвичайно це виглядало. Генерали дружно крякували, і дивилися, на всі зенки. А войовниці розгойдувалися, і перекидали з босої ніжки на ніжку запалену сигару. Як і всі справжні спортсменки, вони не переносили дух тютюну.
  Але ось пограти з папироскою запросто...
  І прикласти запалену сигару до босої, круглої п'яти, яка не боїться розпеченого вугілля.
  Місце для пікніка вибрано з коханням. Прекрасні види з гір, чудово і сонячно, поруч чистий струмок. Ось і пару свинок з собою прихопили, можна буде поласувати свининою. Дівчатам прямо скажемо добре, вони дозволяють себе лапати чоловічим рукам і навіть знаходять задоволення. Взагалі воїнкам властива агресивність у сексі та житті.
  Вони навіть стали потроху співати романси.
  Немає нічого прекраснішого за кохання,
  Вона як Сонце яскраво людям світить.
  Буває, будують рейтинг на крові,
  І гинуть у муках, навіть діти!
  
  Такий часом жорстокий править рок,
  Коли злий нелюд люто перемагає...
  Нехай буде милосердним лютий Бог,
  Від пекла, тих, хто любить, знай, рятує!
  
  Все вірю, стане у світі добре,
  І люди полетять стрілою до Марса.
  Хоч у всесвіті дуже важко,
  Але навчися базікати повір ти червоно!
  
  Такий у нас я вірю, буде мир,
  Ми комунізм, жартома, люблячи збудуємо!
  Адже Сталін для мене повір кумир,
  Маршувати змусить дружнім устроєм!
  
  У Росії кожен витязь велетень,
  Нехай навіть носить краватку піонерську.
  Для нас Господь повір, завжди єдиний,
  А Сатани оскал жахливо звірячий!
  
  О Батьківщина священна моя,
  Люблю тебе дуже сильно!
  Мені люди все прекрасна сім'я,
  Нехай зробить Всевишній, нас всесильним!
  
  Нехай завзято править світом краса,
  І дівчина любитиме солдата...
  Де Ісус сяє чистота,
  А дияволові прийде, повір розплата!
  
  Берлін вільним стане від ворогів,
  Японія піде під прапором червоним.
  Поема буде з моїх віршів -
  Нехай не буде ця праця марною!
  
  Загинув твій син, не плач рідна мати,
  Прийде час, красенем воскресне...
  Одним настав час вмирати,
  Інші в раї співають пісню!
  
  Завітам будьте Сталіна вірні,
  Тоді життя стане вічним і щасливим.
  Виконаються в реальності мрії-
  Несуть на крилах у вічність херувими!
  А кілька ніндзей: як чоловіків, так і жінок, так і хлопчик Карась, уже збирається до пікніка. Їм тепер залишилося зовсім небагато, здійснити захоплення і тоді...
  Але мабуть хтось із особливого відділу відчув недобре, і відправив за Жуковим цілий полк особливого призначення. Їдуть танки, зокрема і Т-34, і навіть транспортери. Вертольотів поки що немає - не створено подібний вид техніки у 1942 році.
  Ну, що раз буде бій, будуть у ньому і ніндзя.
  Ватажок піднімає арбалет і випускає стрілу з вибухівкою. На перший погляд, невеликий арбалетний болт, всього з одним кілограмом вибухівки. Але в ньому міститься велика сила руйнування. Так тільки одна горошина в грам суміші придуманої ніндзя здатна перевернути танк або транспортер. А тут як рвоне, та ще й у самій ущелині.
  Гуркіт, розрив і кілька танків були поховані під уламками. Почалася шалена стрілянина і ніндзя йдуть в атаку. Обпоїти радянських солдатів не вдалося, і босоногі дівчата-термінатори пускають у хід традиційнішу зброю. Ось летять гострі голки з отрутою. Красуні розкидають їх віялом, і від одного помаху полегла ціла дюжина солдатів.
  Потім войовниці пускають кинджали та ложки, використовуючи для кидка свої голі ноги.
  Почалася круговерть. Симпатичні босоногі войовниці стали гарпіями смерті. Влаштували танець, що виконують пірати на шибениці.
  Руда рушила офіцеру п'ятою в чоло, проломила череп і заспівала:
  - Я не жалюгідна козичка...
  Біленька тварюка знесла ударом гомілки голову, продовжила:
  - Суперніндзя не дурня!
  І войовниці хором зарядили ногами, підкинувши вище відразу трьох солдатів поревівши:
  - Приховані таланти - гав, гав!
  І після цього заіскрили очима. А ніндзя з арбалетів вели обстріл радянських військ. Ті не могли навіть висунутися. Танки підбивалися і горіли, а ось ІЛ-2, що з'явився, відразу ж і вибухнув, отримавши легку стрілу.
  Так це Японія, її страшна таємна армія, якій немає рівних. От і войовниці знищують солдатів, кидаючи босими, витонченими ніжками гострі голки, і змушуючи солдатів падати, і вмираючи в муках.
  Бій іде за спадаючою. Вцілілі солдати з конвойної роти відчувають такий страх, що рятують втечею, а генерали разом із Жуковим покірно прямують голоногіми, мускулистими дівицями.
  Полк особливого призначення, зазнавши відчутної шкоди, викликав підкріплення. Але поки вони дістануться, загін ніндзей встигне втекти. Дюжина ІЛ-2, правда, намагається атакувати з неба, але їх зустрічають дощем арбалетних болтів і стріл. Перші шість ІЛ-2 збиті за секунду, ще через півтори вибухнули інші. Дуже скорострільні і влучні стрілки ці ніндзя. Цілі тисячоліття існує і вдосконалюється їхня таємна майстерність.
  Вони вміють дуже багато. І їхні здібності у ратній справі просто фантастичні. Ось ватажок ніндзей Накасоне посилає по високій траєкторії арбалетний болт. Він не може бачити мети, але невеликий заряд потрапляє точно в люк КВ-2, і пробивши його змушує рватися бойовий комплект. Тобто здібності у ніндзей більш ніж фантастичні.
  І не дивно, що десяток подібних воїнів, здатні втікати цілі армії. Ще один танковий радянський полк потрапив під обстріл та зупинився. Танки проти стріл не тягли. Броня лопалася під ударами, а японські воїни лише сміялися. Адже це ніндзя - воїни майбутнього, для яких немає нічого неможливого.
  А обидві милі войовниці вже прив'язали генералів до сідла скакунів. Їх доставлять до Японії. Проте невеликий допит проведуть самі ніндзя під час поїздки, і всі без винятку вивідають.
  Або, принаймні, все потрібне і не надто потрібне!
  Коні у ниндзей особливі, розвивають швидкість вищу, ніж у гепардів. Тож спробуй їх наздожени. Втім, нова спроба атакувати ІЛ-2 та ПЕ-2 призводить лише до втрат серед радянських військ. Дуже сильні ці японці. У них як то кажуть: є почуття дистанції. Не промахуються, а арбалети б'ють до десяти миль. Там вони трохи інший принцип працює, ніж тривіальне натяг. І також великий секрет воїнів ніндзя.
  Проте є певні правила... Ніндзі не були частиною японської, владної системи. Тому не з'явилися на Халхін-Гол. А воюють вони зазвичай або за гроші, або коли торкнуться особистої честі. Тож захоплення Жукова та його штабу проплачено, і не факт, що воїни-невидимки погодяться взяти участь у наступній операції. Є свій кодекс честі, який забороняє робити послуги владі Японії безкорисливо. Інакше б і від Америки нічого не лишилося.
  Проте рудій войовниця та її білобрисій подрузі надзвичайно сподобалося воювати. І вона хоче продовження бенкету. А скільки всього ніндзей? Не більше двох сотень, це суспільство таємне і вибирає в учні лише найздібніших і не завжди японців. Щоправда, у будь-якому разі якась домішка японської крові має бути у кожному варіанті, і потрібні особливі заслуги.
  Їхня організація допомогла взяти Порт-Артур, опанувавши горою Висока, тим самим занапастивши російський флот. Але зараз слово за Хірохіто. Він повинен обдарувати ніндзей орденами та золотом.
  А в Росії, особливо в Сибіру, багато золота та алмазів. Тож у разі успіху буде чим обдаровувати і надалі.
  Але Ні Сан, і Ню Сан вирішили воювати безкоштовно, заради Великої Японії.
  Сталін, дізнавшись про викрадення, Георгій Костянтиновича Жукова і всього його штабу розлютився і влаштував істерику. Навіть на Берію посипався попіл з трубки - мовляв, ти не недодивився лисий чорт.
  Лаврентій виправдовувався:
  - Це ніндзя про величезний. Їхні здібності набагато перевершують людські!
  Сталін визвірився на голову таємної поліції:
  - Так що? Виходить, що вони можуть і мене викрасти?
  Берія улесливо витягнувся і прохрипів:
  - Ніяк немає ваша величність! Ми завжди на варті!
  Сталін пригрозив наркому внутрішніх справ кулаком.
  - Дивися Лаврентій... Зі мною що станеться, тобі голову відірву!
  Глава таємної поліції радісно заспівав, російську народну пісню:
  - Я відчайдушним народився. І відчайдушним помру! Якщо зламаю голову, я бараню прив'яжу!
  Верховний головнокомандувач підтримав Берію:
  - Опа, опа ... Боляче мови солодкі, вийдемо скоро з дурдому - буде все гаразд!
  Втрата Жукова - це велика втрата. І з його захопленням виникла фронтах дезінтеграція. Новим командувачем Далекосхідних військ Сталін призначив свого улюбленця Ворошилова. Потрібно дати тому реабілітувати себе за фінську компанію.
  Але подібне призначення виявилося мало вдалим. Ворошилов багато кричав, тупав ногами, але діяв сумбурно та непрофесійно. Зокрема він вводив війська в бій частинами, і дозволяв японцям використовувати свою чисельну перевагу досить ефективно. Крім того танки самураїв при всій своїй легкості виявилися рухливими і прохідними, чого не скажеш про КВ, і колісно-гусеничних радянських машин.
  Як з'ясувалося танк названий на честь Клима Ворошилова мав не менші недоліки, ніж сам харизматичний, але надто вже старомодний і оперативно-тактичний план бездарний маршал.
  Часто і Сталін приймав не найвиваженіші рішення, розраховуючи більше на своє чуття, ніж поради фахівців. Японці змогли висадити десант захопити практично всю Камчатку. Крім самого очевидно Петропавловська-Камчатського. Але це місто, як і Владивосток у повній блокаді. Мало того самураї, просуваючись на північ, уже підходили і до Магадана.
  Таким чином, східний фронт всупереч розрахункам, і надмірної самовпевненості радянського командування продовжував просідати.
  Не тішили справи й у союзників. Точніше, у головного союзника Британії, так США поки що у війну вступати не хотіли і зі зростанням успіхів у вермахту їхнє бажання лише слабшало.
  Шелленберг приймав у себе Даллеса. Голова департаменту таємної поліції США виглядав, ніби побитий собака. Жодного лиску і колишньої впевненості.
  Ще б пак, Америка вже втратила більше половини своєї території і котилася у прірву. Насправді ні економічний потенціал, ні віддаленість від Європи, ні океани США не рятували. І все як кажуть, летіло в тартар.
  Даллес, зігнувшись у три смерті, пробурмотів:
  - Ми погоджуємось на будь-які умови світу, якщо в них не буде слова: капітуляція!
  Шелленберг хихикнув і примхливо помітив:
  - І заради помилкової гордості ви готові й надалі наражати США на жахливі страждання?
  Даллес тяжко зітхнув. Встановилася гнітюча пауза. Потім представник Америки спробував сказати більш м'яким тоном:
  - Ми готові на будь-які умови миру з фактичною капітуляцією лише без її формального оформлення!
  Шелленберг криво посміхнувся і помітив:
  - Фюрер наполягає на капітуляції! Це його неодмінна умова! А Адольф Гітлер, як правило, дуже неохоче змінює рішення!
  Даллес знизав плечима і тихо спитав:
  - А особисту безпеку для олігархів та Трумена ви гарантуєте?
  Шелленберг усміхнувся і нагадав:
  - Свого часу Трумен сказав: якщо перемагатиме Німеччина - допомагатимемо Росії, якщо перемагатимемо Росія - допомагатимемо Німеччині.... І нехай вони вбивають один одного якнайдовше! Тобто Трумен неабиякий мерзотник! А нам потрібні, мерзотники!
  Даллес відповідно кивнув:
  - Я спробую умовити Трумена і решту здатися на милість переможця! Що ж до решти... То тут як уже вийде! Тобто хочу сказати, що ми готові прийняти німецьке підданство!
  Шелленберг суворо зауважив:
  - Підданство великої Німеччини ще слід заслужити!
  Даллес зіщулився і запитав:
  - А що хіба діловим людям США не знайдеться місця у новому всесвітньому порядку?
  Шелленберг досить відверто повідомив:
  - Чому ж? Знайдеться! Ви станете додатком економіки Третього Рейху.
  І будете чимось на кшталт колоніальної буржуазії.
  Даллес логічно зауважив:
  - Якщо багатства буде збережено, то за вас капіталісти охоче підпишуться!
  Шелленберг посміхнувся і додав:
  - Ви зможете продовжувати робочий день і жорсткіше експлуатувати робітників.
  Настала пауза. Увійшли дві дівчини-слов'янки. Вони були лише прозорі блузки, і коротенькі спідниці, босоногі. Принесли велику срібну посудину з вином, смажену гуску, нарізану свинину з гарніром.
  Шелленберг запропонував закусити. І одночасно поклав руку на голу, засмаглу коліна служниці. Та трохи зніяковіла, але не стала пручатися.
  Інша дівчина, підкоряючись знаку Шелленберга, присіла з Даллесом. Американець вдав, що не помічає. Шеф Німецької розвідки гладив, голу, засмаглу, мускулисту ногу дівчинки, і промуркотів помітив:
  - І проституція у вас стане легальною, не треба буде побоюватися поліції вдач. І з дівчатами можна буде без страху ... Тільки от блакитним доведеться туго!
  Даллес лаконічно відповів:
  - Я не блакитний!
  Шелленберг посміхнувся і запропонував:
  - То помацай її! Вона рабиня не має права відмовити!
  Даллес потиснули і помітив:
  - Може, це звучить старомодно, але я не бабець!
  Шелленберг похитав головою:
  - А даремно ... Такого задоволення себе позбавляєш! Бути бабником, це величезне щастя!
  Даллес глянув на дівча. Білява, струнка, фігуриста. Блузка не приховувала обрисів грудей та спокусливого тіла. Ноги голі, старанно вимиті, підошви трохи припали, але дуже витончені. Дівчина яку дуже хочеться попестити і помацати.
  Але Даллес був професійним розвідником, і вмів себе контролювати. Тим більше, не факт, що його не сфотографують.
  Шелленберг поліз руками дівчині-служниці на груди. Та забурчала від задоволення. Їй видно подобалося, коли молодий чоловік та досить симпатичний лапає погруддя. Або вона вправно вдавала. А Шелленберг зовсім не соромився.
  Даллес коротко повідомив:
  - Понад двісті американських дивізій розгромлено та полонено. Але ще ми маємо ще сто п'ятдесят дивізій і ополченців. Поки що Америка боротиметься... У Нью-Йорку сильний вплив євреїв. Саме євреї та залежні від них хочуть битися до кінця. Тож... Ну ще й комуністи, хочуть бійки!
  Шелленберг хитро підморгнув:
  - Я чув, що у вас п'ятірка дівчат з'явилася з Росії. Які борються дуже добре. Про них складають легенди.
  Даллес з усмішкою відповів:
  - І про вашого Фрідріха, а також знамениту четвірку складаються легенди. Насправді реальність та мрії часто розходяться!
  Шелленберг відповідно кивнув:
  - Постарайтеся, щоб ці дівчата потрапили в полон живими!
  Даллес кивнув:
  - Доставимо вам це задоволення!
  Після чого Шелленберг та Даллес розлучилися. Більше говорити не було про що.
  Шелленберг накинувся на дівчат, задовольняючи тваринну пристрасть із делікатністю кабана під час тічки. Вони верещали як свинки.
  Сам Гітлер тим часом розважався черговим гладіаторським боєм.
  Билися дівчата по чотири з кожного боку. Войовниці були в одних трусиках, змащені олією, засмаглі.
  Дівчата обмінювалися ударами, а під їхні босі ноги кидали вугілля. Фюрер спостерігав за цим разом із трьома повями, яких рефлекторно пестив. Не надто здатний бути чоловіком, фюрер знаходив задоволення в крові та тортурах. Особливо йому подобалося катувати гарних жінок.
  І Гітлер цим займався, із садистським самозабуттям. І ось одна з дівчат, що впала пробита мечами. Їй чорношкірі воїни припалили п'яту смолоскипом. Дівчина смикнулася, і затихла назавжди. Таким чином, для фашистів це була розвага.
  А фюрер трохи відволікся від битви. Він задумався.
  Коли ще нацист номер один писав "Моя боротьба", то усвідомлював, що найсерйознішим противником для Німеччини буде США. І хотів уникнути подібної війни. Спочатку Гітлер схилявся до думки навалитися СРСР коаліцією. Німеччина, природно Польща, Італія, бажано Британія, добре б Японія. Можливо навіть підключення Франції, Угорщини, Румунії та інших країн.
  Сам фюрер ще не дуже вірив у німецьку силу, що Німеччину судилося стати гегемоном. Так що його плани були скромнішими: поживитися порівняно слабким у двадцяті роки СРСР, і отримати там частину земель.
  Хоча спочатку слід було захопити владу в Німеччині. Вибори 1928 року не дали фашистам і трьох відсотків голосів. Здавалося, влада це лише мрія. Але потім чудеса організованості нацистів, допомога спонсорів, ораторські здібності Гітлера призвели до майже закономірного результату. Гітлер переміг... Хоча висів на межі провалу.
  І перевершив очікування виборців. Фюрер навіть не обіцяв, що потім зумів виконати. І еліта вважала, що світове панування нереальне.
  Фюрер мав успіхи, які частково пояснювалися страхом перед комунізмом, та СРСР. Німеччину хотіли використати проти більшовизму. Були й інші мабуть міркування. Німці тягатимуть каштани з вогню, а інші дивні поділять здобич. Фюрер зумів навіяти іншим таку думку. Тому і зумів і, зайняти демілітаризовану зону, і навіть здійснити аншлюс Австрії. А потім був тріумф у Мюнхені. Судети стали Німецьким, а трохи пізніше повернулася Клайпеда.
  Фюрер трохи впав в ейфорію, мабуть, при більш здоровому розумінні слід не поспішати з окупацією Чехії. Навіщо так принижувати союзників? Але прорахувався. Потім і з Польщею не сталося. Тут насамперед озброїлися євреї, вони вимагали припинити закрутку гайок у Німеччині. І знову фюрер прорахувався, влаштувавши ніч кришталевих ножів.
  Перспективи для Німеччини складалися погані. Маючи всього дев'яносто дивізій, з них лише шість легких танкових, вступити у війну з більшою частиною світу.
  Навіть проти Польщі німці виглядали дещо слабкувато. Бракувало боєприпасів та бомб. Німеччина до війни не надто готова. Тому фюрер вирішив прийняти пропозицію Сталіна про пакт. Хоча спочатку мав зовсім інші плани.
  Взагалі, може бути фюрер не так геніальний, як удачливий. Ось рішення напасти на Польщу мало колосальний ризик. Сто десять французьких та англійських дивізій просто б зім'яли двадцять три німецькі на Заході.
  Але цього не сталося. Щаслива зірка світила Німеччини. Сталося диво, союзники згаяли момент. Польща була розбита якраз у такі терміни, наскільки вистачало у німців боєприпасів. Потім союзники дали Німеччині кілька місяців, щоб підготуватися.
  Пощастило німцям, і коли розпочалася війна з Фінляндією. Сталін не зумів досягти швидкого успіху, і ув'яз. З'явилися сподівання світ. Багато хто тиснув на Гітлера, і пропонували обмежитися малим. А саме відновити межі чотирнадцятого року на сході і дати Польщі видимість незалежності.
  Навіть союзники натякали, що можуть повернутись до питання про колонії.
  Але фюрер зрештою все відкинув, і почав вести рішучу війну. Однієї доби чинила опір Данія, швидко і з мінімумом втрат захоплена Норвегія.
  А потім ще й найкрутіше, чудовий розгром переважаючих сил коаліції. Чотири мільйони полонених, трофеї ста п'ятдесяти дивізій. Блискучий план Майнштейна та Гітлера. І рідкісний успіх, німці реально могли програти. У союзників було вдвічі більше танків, більше піхоти та артилерії.
  Але висока в небі зірка опікувалася Третьому Рейху ... Правда з Британією не залагодилося. Ні миру, ні перемоги! Повітряний наступ провалився. Гітлер і сам розумів свою особисту відповідальність. Потрібно було і випуск літаків збільшити, і мирні міста не бомбити, і командувати раціональніше.
  Не все було зроблено для організації висадки. А шанс на перемогу був. Ламанш не надто велика протока, його і плоту здолати можна. Вияви тоді фюрер повноту енергії та організованості, ще в сороковому році впала б Британія. І це прискорило б закінчення Другої світової війни.
  Але фюрер, на жаль, тоді виявився не на висоті. Втратив натхнення геніальних осяянь, і його щаслива зірка потьмяніла.
  Потім Гітлера почав турбувати СРСР. Очевидно військові приготування Сталіна було неможливо викликати тривоги. Стільки танків, іншої техніки, гармати, літаки. Все це непокоїло фюрера.
  Тому замість рішучої війни з Британією, і наступу в Африці, слідували половинчасті заходи. І тут фюрер припускався помилок. Треба було максимально розкрутити випуск озброєнь. ОКВ точно повідомила, що для захоплення СРСР потрібно тридцять шість танкових дивізій. А було виділено лише шістнадцять. План "Барбаросса", чистої води авантюра: нападати, маючи вчетверо менше танків та літаків, це смертельно небезпечно.
  Але Гітлер врахував те що, що Червона Армія мало навчена оборонятися. І її вчили лише бити ворога на його території. І що ж? Розрахунок справдився! Неготові до оборони радянські війська потрапляли в котли, і їх трощили, ламали. Гнали полонених. Але мало було у німців сили. Навіть штурмовиків не вистачало. Біплани й то кидали у бій.
  Дійшли до Москви, захопили Донбас, блокували Ленінград. Але взяти столицю не вистачило сил, та й проклята зима завадила. Бензин на вугіллі, через морози, розкладався на вогнетривкі фракції. І отримали німці по зубах!
  А тут ще й Японія вступила у війну із США. Довелося її підтримати. І Роммелю в Африці хвіст прищемили. Така невдала вийшла зима сорок першого, сорок другого року. Але... Зате японці досягли ряду великих успіхів. І весна принесла Вермахту нові перемоги. А головне він Гітлер відчув у собі нове натхнення і став чудовим організатором. Зумів до межі мобілізувати Німеччину та окуповані території та збільшити випуск озброєнь.
  І з того часу стало все налагоджуватися. Ось зараз і Америка падає до ніг Третього Рейху.
  Гітлер подав знак... Тепер боролися хлопці. Теж в одних пов'язках на стегнах. І кривавий такий поєдинок.
  Фюрер не любив надто довго розмірковувати. Він незабаром стане володарем світу. Ні Наполеон, ні Чингісхан, ні Тамерлан не досягали таких успіхів. Це не було до Гітлера і навряд чи буде після нього! Творилося найреальніше диво.
  Хлопчикам підсипали під босі ноги вугілля. Щоб їм було болючіше. Пацани страждали, а Гітлер насолоджувався стражданнями. Дуже приємно, коли лупиш хлопчиків батогом. І фюрер посміювався, і скалив ікла вампіра. Багато народу він перемучив і пересадив. А як була спалена живцем.
  Гітлер особисто палив хлопчаків і дівчаток вогнем. Він любив підносити запалений смолоскип до оголених грудей дівчат. Проводити полум'ям по круглих жіночих п'ятах.
  Використовувати найбільш неправдиві тортури. І чого тільки Гітлер не застосовував... І вогонь і розпечений, колючий дріт, і червоні ланцюги від жару.
  Найчудовіші тортури... Коли красивих дівчат палять живцем... І все це подобалося маніяку з короткими вусиками.
  Гітлер любив процес тортури ... Йому надзвичайно подобалося заганяти дівчатам розпечені голки під нігті, особливо ніг. І ламати пальчики розпеченими щипцями.
  Над Гітлером знущалися у Німеччині, чимало принижень довелося майбутньому фюреру пережити і під час бродяжнього життя у Відні. Це зробило його дуже холодним та жорстоким. Точніше не холодним, а агресивно жорстоким. У Гітлері було стільки злості, що буквально зашкалювало від ненависті.
  Це дозволяло фюреру контролювати бойовиків. Найрозв'язніші штурмовики слухалися Гітлера, так відчували його магнетизм і приголомшливу ненависть.
  Гітлер пригнічував своєю пекельною енергетикою. Недарма навіть Сталін боявся фюрера. Боявся і шанував його.
  Гітлер справді спілкувався з пекельними духами, що дали йому неймовірну силу. Народ підкорявся фюреру. Підкорялися і війська, і крила удачі. Перемоги йшли одна за одною. Тріумфи, яких не знав і Чингісхан. Навіть Австралія і та стала німецькою колонією. І безліч провінцій.
  Гітлер знизав плечима - куди йти після США? Добити СРСР? Чи врізати Японією? Країна Вранішнього Сонця захопила надто багато земель. Але з іншого боку, не можна було обійтися поки що без допомоги Японії. А так фюрер, надто вже дозволив розростись своєму вузькоокому союзнику. Гітлер навіть захрюкав від досади: ну чому він так опростоволосився? Чи дозволив Японії захопити стільки земель? З іншого боку, саме відкриття другого фронту з Японією змусило Сталіна піти на перемир'я, яке дозволило розчавити Британію.
  Таким чином, замість війни на два фронти фюрер переключився виключно на Британію. І зумів її підкорити в найкоротший термін. Так що у Сталіна навіть не виникло спокуси скористатися моментом, і лупнути в спину.
  Проте сто двадцять добірних дивізій Третього Рейху все ще стоять на сході, готові стримати сталінський напад.
  Фюрер дозволив одній із дівчат взяти нефритовий, пульсуючий стрижень у рот. І відчув блаженство. Як прекрасне і чисте жіноче тіло. Його так приємно пестити, мацати, погладжувати. І цілувати прямо в малинові соски.
  Фюрер цілує дівчину прямо в груди, і лиже її бюст язиком. Як це солодко. І смачні вийшли дівчата. Яка приємна на смак шкіра юних жінок.
  А коли їх підсмажують, то й зовсім пахне смаженою бараниною, чи свининкою. Фюрер хоч і був вегетаріанцем, і іноді дозволяв з'їсти собі жіночу грудинку. Або йому кришили людське м'ясо до салату. Непогано їсти жіноче тіло, або м'язистих хлопчиків. Але Гітлер дозволяв собі такі делікатеси лише у свята: бо м'ясо шкідливе.
  Любив фюрер та банани, з ананасами. Все це надзвичайно смачно.
  А ще, звичайно, катувати жінок за допомогою розтяжки. Вішати красунь на дибу, закріплювати босі ніжки у колодки, а потім прикріплювати гирі. Доки тіла не порвуться. Жорстоко це, звичайно, але й ефективно. Так можна катувати, все красунь.
  Ще цікаво, це ганяти дівчат голяка по снігу. Взагалі улюблене німецьке катування - холодом! Так цікаво дивитися, як синіють у дівчат пальчики від холоду. І наскільки це для них болісно. Катування взагалі, для Гітлера найвища насолода.
  Особливо кумедно, коли босі дівчата спочатку бігають снігом, а потім їх есесівці розпеченим дротом підганяють по вугіллям. І дівчата голими ступнями з морозу, до розпеченої печі!
  Фюрер захихотів і сказав:
  - Я люблю мучити і катувати! Люблю завдавати біль! А з цього хай живуть тортури!
  Хлопчиків теж мучити любив Гітлер. Особливо полонених піонерів. Тут була інтрига, закричає хлопчик від болю чи ні. Піонери зазвичай намагалися стримувати крики з стисканням зубів. Фюрер любив підносити смолоскип до грудей, підпалювати пахви, смажити хлопчикам п'яти. Або підносити полум'я до обличчя. Вогонь дуже пекуча і хвороблива річ, так що зазвичай хлопчики не витримували і починали кричати. Але зустрічалися і завзяті піонери, які втрачали від больового шоку свідомість, але мовчали.
  Тут фюрер дуже захотілося помучити такого піонера. І Гітлер наказав:
  - Доставити сюди когось із полонених російських партизанів!
  Незважаючи на те, що Сталін наказав не вести партизанську війну, частина фанатиків продовжувала опір, нехай і не там як раніше. І піонери були.
  Знаючи смаки фюрера, йому доставили хлопця років тринадцяти. Білобрисого, вже битого на допитах.
  Хлопчика розділи, і дві високі пані вивернули йому руки, закинули віялочку і піднялися на дибу. Одна з них із задоволенням заспівала долонею по зламаній спині піонера, і прицмокнувши губами відповіла:
  - А хлопчик міг би мені зігрівати ліжко!
  Гітлер хихікнув і відповів:
  - Якщо лишиться живий, я тобі його подарую! Втім, останнє малоймовірне.
  Піонер стиснув міцніше щелепи, і з ненавистю дивився на фюрера та його повію.
  Хлопчик уже встиг повисіти на дибі. Його били батогом, і гумовим кийком по голих п'ятах. Щоправда, поки що вогонь як ще не пробував. Фюрер почав із малого. Увімкнув запальничку і провів полум'ям по гладких грудях хлопчика.
  Той стиснув зуби сильніше і смикнувся. На засмаглому тілі здулися пухирі.
  Фюрер російською підкреслено ласкаво вимовив:
  - Скажи, що Сталін лайно, і я тебе не мучитиму!
  Піонер рішуче вимовив:
  - Ні!
  Гітлер посміхнувся, і взяв у руки смолоскип. Підніс до босих ніг хлопчика. Піонер затремтів сильніше, з грудей виривався крик. Як це боляче. Але титанічним зусиллям хлопчик стримався.
  Фюреру набридло смажити хлопцеві п'яти, і поніс смолоскип до паху. Тут уже біль перевищив усі межі, і піонер знепритомнів від больового шоку.
  Гітлер відклав факел і промовив розчарованим тоном:
  - Які вони російські таки стійкі! Я просто вражений!
  Дівчата-кати запитали у фюрера:
  - Привести його до себе!?
  Гітлер кивнув і помітив:
  - Тепер його розчинятимемо живцем у кислоті! Я помщу піонерії за норовливість!
  Голого хлопчика привели до тями, повісили на ланцюг, і стали повільно занурюватися в кислоту. Піонер відчув дикий біль від плоті, що розчиняється, але замість благання про пощаду, хлопчик заспівав;
  Свята буде Батьківщина моя,
  Вона священний край для піонера.
  Загін моя улюблена сім'я,
  Хай буде це людям усім прикладом!
  
  На славу нашої Батьківщини святий,
  Ми піонери клятву брали...
  Нехай Гітлер і в союзі із Сатаною,
  Але ж під Москвою йому ми міцно дали!
  
  Ми піонери, Батьківщини сини,
  Великої нашої матері-вітчизни.
  І будемо до кінця країні вірні,
  У великій справі будівництво комунізму!
  
  Я хлопчик, напівголий і босий,
  Пішов у розвідку, по снігах суворим.
  І смерть з косою летить переді мною,
  Погрожує скувати в залізні пута!
  
  Але підірвав я міст фашистам, знай,
  Відправив під укіс їхні ешелони.
  І вірю, у всесвіті буде рай,
  Побудуємо комунізму новий замок!
  
  Але ось трапилося, в моторошний полон потрапив,
  Мене по п'ятах, міцно фриці били...
  На спину заливав кат напалм,
  По животі зло палицями лупили!
  
  Вогонь фашист підступний застосував,
  Палив жорстоко все худе тіло.
  Тримався піонер з останніх сил,
  Його катували кати вміло!
  
  Але нічого хлопчика не сказав,
  Не видав він фашистам російської таємниці.
  І скільки його фюрер не катував,
  Він показав надзвичайний упор!
  
  Тоді шпурнули хлопця в кислоту,
  І частинами хлопчика розчиняли...
  Але висловив хлопець на чистоту,
  Що скоро будуть комунізму дали!
  
  Що скоро наш солдат до Берліна прийде,
  Поставить фрицям дуже жирно крапку.
  І фюрера Бог до смерті приб'є,
  І весь звіринець, оптом поодинці!
  
  А я загину в тортурах, піонер,
  Іншого не залишив рок мені вибір.
  Але покажу всім іншим приклад,
  І витримаю без стогін, вірю дибу!
  
  Потім прийде Всесильний Ісус,
  Все воскресить до крайнього коліна.
  Єдині стануть і казах і рус,
  Великі настануть зміни!
  На останньому слові наполовину розчинений хлопчик знову знепритомнів.
  Фюрер посміхнувся і підморгнув своє кралі:
  - Схоже, йому не доведеться тобі зігрівати ліжко... Розчинили!
  Та байдуже відповіла:
  - Іншого знайдемо... А що лишилося від цього пустимо на мило!
  Фюрер наказав:
  - Зробіть із черепа хлопчика чудовий кубок! А поки я піду і трохи зневажаюсь з друзями!
  Компанію фюрер становило кілька людей. У тому числі і конструктор Порше. Це видатний майстер повідомив фюрера:
  - Дівчата-легенда підказали нам чудову ідею, над якою зараз працюють найкращі конструкторські уми Третього Рейху.
  Фюрер пожвавішав:
  - Яку ідею?
  Порше повідомив із посмішкою:
  - Такого танка, який буде невразливий при стрільбі з усіх ракурсів. Це буде щось подібне до дива, або піраміді Хеопса!
  Фюрер жорстко відповів:
  - Сподіваюся, втілення в метал, не змусить довго чекати! Ну а ми сильні зараз і без пірамідальних танків!
  Порше із цим погодився:
  - Так, ми сильний мій фюрер!
  Гіммлер помітив:
  - Випуск озброєнь зріс настільки, що його, мабуть, доведеться скорочувати. Америка скоро здохне, а на Росію нам стільки літаків і особливо кораблів не знадобиться!
  Фюрер свиснув і сказав:
  - Красуні, красуні, красуні кабаре ... Ви створені лише для розваги!
  Після чого Гітлер запустив шкірою банана по танцюючому перед ними напівголому дівчиськові. Шкірка потрапила стриптизерці в зад, і та промуркотіла у відповідь.
  Фюрер прошипів крізь зуби:
  - Ні, я ще далекий від контролю над усім світом. Є ще Японія. А для війни з нею знадобляться кораблі! І ми маємо бути до цього готові!
  Гудеріан з усмішкою помітив:
  - У Японії вже непогано, виходить, копіювати наші танки, особливо Пантеру-2. Це, звичайно, не Е-50, але теж серйозний танк. Так що нам знадобляться машини нового покоління!
  Фюрер ревнув на всю горлянку:
  - Нам потрібний новий танк! Ми будемо битися, і повинні битися!
  Майнштейн у відповідь проревів:
  - Будемо битися дуже жорстоко... Поки весь світ не підкоримо!
  Гітлер вибухнув тривалим монологом:
  - Ось із чого починали ми... Прийшли до влади у зруйнованій країні. Яка була урізана і Німеччина буквально вимирала. Але, розпочавши з малого, ми змогли збільшити території Третього Рейху в тридцять разів. Ми стали дуже сильними. У тридцять третьому році ми не мали жодного танка. А зараз у нас десятки тисяч найкращих у світі танків. Ми не мали жодного бойового літака, а зараз наші армади закривають сонце. І немає їм рівних.
  Ми почали з нуля, і в гонці озброєнь підкорили більшу частину світу. І зробили те, що здається казкою та дивом. І те, що після не повторити, і чого не було до нас... І чого тільки не було в історії Німеччини. Але такої честі та слави не було ніколи!
  А в майбутньому, коли весь світ буде під нами, настане епоха зоряних воєн і наших перемог уже в космосі. І цих перемог буде незліченна кількість! Ми перемагали вчора, ми перемагаємо сьогодні та перемагатимемо завтра!
  Попереду ще багато боїв! Будуть битви, такі круті, що тільки німці їх можуть пройти! І будуть перемоги затьмарюючі сонце! Нехай буде так... У США ми зіткнулися з найпотужнішою економікою. З країною, яка претендувала на роль майстерні світу. І змогли її перемогти! Наша міць настільки велика, що її достатньо для підкорення цієї планети. Але наші вчені продовжують створювати всю нову і небезпечнішу зброю. Ми підкоримо весь світ... І буде так! Весь світ буде нами підкорений і ніхто нас ніколи не зупинить!
  Четвірка войовниць Герда, Шарлота, Крістіна та Магда просувалися з півдня на Вашингтон.
  По дорозі до американської столиці, зустрічалося все більш запеклий опір.
  Німецький Е-50 вже отримав безліч попадань і був весь у шрамах і подряпинах. Машина з боями пройшла пристойний шлях. Дівчата теж добряче вимоталися.
  Але близькість перемоги манила красунь.
  Герда помітила з милою посмішкою воїнки-блондинки:
  - Ми вже стільки випробували у цьому житті! Чи буде в ній ще щось подібне?
  Магда, скромно опустивши очі, відповіла:
  - На все воля Всевишнього! Прийде час і ми згадуватимемо свої колишні подвиги. Може з тугою, а може й з гордістю!
  Шарлотта рішуче заявила:
  - Ну, я тоскувати в жодному разі не буду! Наші подвиги дуже славетні!
  Христина проспівала:
  - Славна Батьківщина, безславна потвора!
  Герда прочірікала:
  - Вірю, буде ще свято!
  Шарлота зневажливо пирхнула і помітила:
  - А у нас на війні і так, щодня - свято!
  Магда вистрілила... Шерман переломився навпіл, і запалав. Дівчина прочірікала:
  - Війна це повітря для легкого... Але краще наповнювати його молитвою!
  Герда люто відповіла:
  - У тебе про моя красуня - хтива плоть! Не молитися, а тільки гавкати привчив тебе лише Господь!
  Дівчата розсміялися, їхній сміх був досить веселим. Магда прострілила "Першинг" і повеселішала. Американці здавали. До Вашингтона залишалося всього кілометрів за двісті. Їхній танк міг би по шосе пройти за три години. Але танкам не варто відриватися від піхоти. Хоч піхоту і моторизували. Але гнали багато мільйонів найманців, яких використовували немов гарматне м'ясо.
  Герда вистрілила і прочирікала:
  - Але відгукуюсь голосам, і в бій жорстокий рвусь!
  Дівчата вели вогонь... Шарлота, пила тримав пальцями ніг "Колу", і шипіла:
  - Всі ми пратимемо, і іспит складати на п'ять!
  Дівчата трохи відірвалися від своїх та потрапили під вогонь 105-міліметрових зеніток. Їх обстрілювали, і на лобову похилу броню обрушилися снаряди.
  Герда у відповідь взяла і заспівала:
  - Тут у нас тумани та дощі! Тут у нас холодні розквіти! А коли стріляєш прут нулі, подвиги дівочі оспівані!
  І войовниці проскулили з надривом:
  - Надія, наш компас земний,
  Успіх, нагороди за сміливість...
  А пісні досить однієї,
  Щоб тільки про будинок у ній співалося!
  Шарлота облизнула червоні губи і сказала:
  - А собі такий маєток відбудую! У ньому будуть палаци із колонами! І б'ють у повітря фонтани!
  Христина хихикнула і помітила:
  - Ах, фонтани, фонтани, фонтани! Їм, жартома своє серце, віддай! Ах, фонтани, фонтани, фонтани! Розквітне в білих яблуках край!
  Німецький танк розмірено розстрілював американську, зенітну батарею. Дівчата не поспішали та впевнено тримали удари. Войовниці немов кульки шоколадного морозива. Все роблять і все встигають. І луплять, луплять, луплять...
  Герда навіть взяла і заспівала, високо надриваючи ковтку;
  Принцеса про заміжжя мріяла,
  Але вимоги були високі.
  Такий перед дійшла до ідеалу,
  Що отримували принци всі стусани!
  
  Ніхто принцесі не полюбився,
  Ніхто їй ідеалом і не став...
  І йшли в траур ці принци,
  Принцеса серце знай суцільний метал!
  
  Але ось один загарбник виявився,
  Пішов у відповідь із принцесою на війну.
  І люто з її полицями бився,
  Покликавши до союзу напевно Сатану!
  
  Принцеса програла цю битву,
  І потрапила в дуже сумний полон.
  Таку здобув долі палітру,
  Бажання дуже бурхливих змін!
  
  Дівчата повели тоді до в'язниці,
  На шию начепивши сталевий ланцюг.
  І стали сікти красуню-молодку,
  Принцеса в плач і почала ревти!
  
  Вона була в шовках, зараз у лахмітті,
  Зірвали туфлі - дівка босоніж.
  Її ганяють - знемогла плоттю,
  Орлицю в клітку заманили силоміць!
  
  Про скільки потрібно пережити страждань,
  Такі муки дівці зазнати...
  За розкіш, ситість - це відплата,
  Вовчиця виє і реве ведмідь!
  
  Принцеса в рудниках тепер страждає,
  Майже гола, боса взимку.
  На жаль, злий тріумфує у світі Каїн,
  А диявол поглумився над душею!
  
  Світ, наче пекло, похмурий і непроглядний,
  На копальнях ти каміння волоч...
  Розмірний порядок та неспішний,
  Тягаєш плити ти і цеглини!
  
  У відчаї наглядачеві віддалася,
  І примудрилася з шахти втекти.
  До загибелі була тільки трохи,
  Але пробудилася Бога благодать!
  
  Повстання підняла та принцеса,
  Раби, селяни разом за неї.
  І стало дуже цікаво,
  Всім набридло жалюгідне буття!
  
  Зібралося багато тисяч обурених,
  І розтрощили армію орди...
  Ставай народ прокляттям затаврований,
  Щоб не сталося найгіршої, знай лиха!
  
  Пішли на штурм, палац монарха взяли,
  І колишній нелюд став тепер у полоні!
  Такі рока скачуть видно грані,
  Принцеса реалізує свою мрію!
  
  Тиран на рудники зараз направлений,
  А колишня рабиня у палаці...
  Не наступити знову на ці граблі,
  Мріє королева про вінець!
  
  Вибрала собі чоловіка з народу,
  З ним повінчалася, освятивши шлюбом...
  Неважливо родовід породи,
  Важливе почуття ліктя у колектив!
  
  У них народилися діти та щасливим,
  Тут виявився цієї пари шлюб.
  Сильні нащадки, і цілком гарні,
  Бажаємо та іншим щоб було так!
  
  В імперії панувала справедливість,
  Ділився златом там будь-який багатій.
  Ви також зробите людям милість,
  Щоб не чути гіркий, дитячий плач!
  Співали дівчата чудово, і їхні голоси такі пронизливі та дзвінки, наче трель дзвіночка. І лунала воістину Божественна композиція.
  І йшли, піднявши руки тисячі американців. Вони падали навколішки перед дівчатами, і безглуздо, розгублено посміхалися.
  Войовниці вибралися з танка. Дівчата за традицією пропонували для поцілунків свої босі ноги, і сліпуче скелялися. Оце тигриці.
  Шарлотта заспівала, трохи ричачи:
  Група крові на рукаві,
  Мій порядковий номер на рукаві!
  Побажай мені удачі в бою,
  Побажай мені удачі!
  Христина підтвердила співи, тупаючи босими ніжками, затискаючи солдатам пальцями носи:
  - За кожної невдачі, давати вмійте здачі! Інакше вам удачі не бачити!
  І дівчата так оглушливо реготали, що буквально перекошували роти, і зносила черепи у солдатів.
  Іноді красуні оголили груди і запрошували солдатів поцілувати. І ті цмокали войовниць.
  Серед тих, хто здався, виявилися і хлопчики за колонії неповнолітніх. Вони буквально пожирали очима, майже голих дівчат-войовниць. Герда у відповідь наказала хлопцям лягти на спину і задерти ноги. А потім почала лупити їх палицями по голих п'ятах.
  Хлопчики скрикували від болю. До розправи приєдналися Шарлота, Крістіна і навіть Магда. Дівчата працювали гумовими кийками на совість. Примушували кричати хлопчаків, і ті відчайдушно сіпалися. Бити палицями босим п'ятам хлопчиків, для тигриць приємно.
  Але Герда здалося цього мало, і вона взяла в руки смолоскип. Мовляв, горе переможеним. А в повітрі рознісся запах паленого м'яса. Втім, дівчата намагалися палити хлопчикам ноги, щоб не покалічити.
  Грала музика, били барабани.
  Магда відмовилася брати в руки смолоскип і почервонівши, відповіла:
  - Ні! Так таки дуже підло!
  Герда хихикнула і співуче перевіряла:
  - А хто не підлий? А хто не підлий? Та той, хто жінки ніколи не бачив!
  Шарлота підсмажуючи п'яти малолітнім ув'язненим, помітила:
  - Це все злочинці! Їх не так уже й шкода!
  Войовниці разом захихикали... І продовжили смажити хлопчикам ноги.
  А тим часом Фрідріх воював у небі. Проти нього, вийшла пара нових американських винищувачів із 50-міліметровими гарматами. Але звичайно хлопця-термінатора це не збентежило. І пацан-кілер накрила американців дистанції, показавши, що їхні гармати зовсім йому до ліхтаря.
  Фрідріх взагалі насолоджувався битвою.
  Хлопчик-генерал ревів у рацію:
  - Виходжу на тотальне знищення!
  Коротка черга і п'ятдесят американських літаків вибухнули. Немов хтось розкидав по небу хлопавки. А хлопчисько взяв і прочірикав:
  - Я справжній ніндзя! І всіх порубаю!
  І знову дав залп, збивши цього разу сімдесят літаків. І вишкірив перлинні зубки.
  Хельга летіла праворуч від хлопчика і сміючись, промовила:
  - Ти справжній демон лайки! Я за тебе горою!
  Фрідріх розреготався. Пацан-термінатор врубав авіагармати, збивши ще двадцять чотири літаки, а потім перевів стрілянину на наземні цілі.
  Основну танкову міць, як і раніше, становив "Шерман", ймовірно, це був наймасовіший танк у світі. Американці відчайдушно, без особливих надій намагалися взяти кількістю.
  Фрідріх проспівав:
  - На зорельотах і літаках! Військо наше непереможне!
  Шермани розколювалися з вибухом. Крім них з'явилася і самохідка із 155-міліметровою гарматою, здатна створити певні проблеми німецьким танкам.
  Фрідріх пробив верхню кришку, танка і проспівав:
  - Я буду таки великим чемпіоном!
  Хельга щиро відповіла:
  - А ти вже є великий чемпіон! І ніхто не має на твій рахунок сумнівів!
  Хлопчик свиснув і відповів:
  - Та ніхто вже... А ви в цьому впевнені?
  Хельга у відповідь прошипіла:
  - На іншій галактиці, на стиглому континенті!
  Фрідріх знищив чергою вісімнадцять машин. Змусив палати американські танки, і з усмішкою запитав Хельгі:
  - А що ти хотіла цим сказати?
  Войовниця-блондинка відповіла:
  - Те, що ти є справжнім суперменом!
  Фрідріх розправив собі чубок і відповів:
  - Я супермен і немає інших проблем!
  Хельга хихикнула, підбила "Шерман" і прочирикала:
  - Жодних інших проблем!
  Фрідріх перейшов на колону "Першингів", співаючи:
  - Не врятують тебе не ноги! Не лихі коні!
  Хельга лупнула по самохідці "Відьма" і прошелестіла:
  - Стережись! Бережись! Бережись!
  Фрідріх лупнув по самохідці "Мангуст" і гаркнув:
  - Жартувати не станемо!
  Хельга продовжила вогонь, співаючи:
  - Під землею тебе знайдемо!
  Фрідріх, розстрілявши однією чергою ще п'ятнадцять машин, додав:
  - З води дістанемо!
  Хельга продовжуючи лупити, в'якала:
  - На частини розірвемо!
  Фрідріх, продовжуючи цвяхувати, підтвердив:
  - На частини розірвемо!
  Хельга навіть стала підскакувати на кріслі, ревучи:
  - На частини розірвемо!
  Боєприпаси закінчилися і реактивні літаки полетіли назад. Потрібно дозаправитися та наповнити комплект.
  Армія Третього Рейху все ближче і ближче підходила до Вашингтона. Одночасно проривалися й японці.
  Ніндзя-вітязь Карась, вважав за краще працювати мечем. Він підкрадався безшумно, до американських позицій і влаштовував рубку. Хлопчик-ніндзя взагалі став грізним воїном. І всіх винищував поголовно. Його катана легко рубав і метал.
  Карась діяв як завжди агресивно та наполегливо. Його випади без винятків смертельні. Крім меча хлопчик використав і отруйні голки, і метал гостро оточений диски.
  З ним разом діяла пара дівчат-ніндзя, які допомагали хлопчику винищувати американців.
  Ось їхня тріада, вдерлася всередину форту і рушила коридорами. Там вони винищували американських воїнів.
  Карась, зрубавши офіцера, прошипів:
  - Я витязь та кандидат у Боги!
  Японка-ніндзя відповіла:
  - Ти сама досконалість! Але й ми круті!
  І дівчина зрубала одним помахом двох американських солдатів!
  Карась продовжив рух, провів млин і зрізав відразу п'ятьох, прочірікавши:
  - Оце клас!
  Інша японка-ніндзя зрубала трьох, помітивши:
  - Це наші здобутки!
  Карась продовжував рубати, бризкатися кров'ю і ревти:
  - Я дикий жах, що летить на крилах ночі!
  Японка, зрізавши двох, шикнула:
  - Ми просто невидимки!
  Карась узяв, жбурнув босими пальцями хлопчачих ніг, гостро оточені диски, зрубавши сімох, і заспівав:
  - Вимкни свою свідомість!
  Дівчина-ніндзя рубанула і підтвердила:
  - Я не хочу розуміння!
  Карась зрубав мечами, провівши потрійного метелика, шістьох і додав:
  - Скільки ми раз переконувалися.
  Інша дівчина-ніндзя, провівши вертушку, додала:
  - Падали, але піднімалися!
  Карась, рубаючи американців як капусту, заспівав:
  - За кохання без сумніву!
  Дівчина-ніндзя прочирікала:
  - Б'ються нові...
  Інша босонога красуня підтвердила:
  - Покоління!
  Карась зрізав кілька людей, і прошипів:
  - Роздави, розтрощи зараз!
  Дівчина-ніндзя метнула пальцями босих ніг диски і заспівала:
  - Ти ж не один! Славна нині година!
  Карась почав рухатися ще швидше. І гарчав, мов тигреня:
  - Славна нині година! Рубі прямо в око!
  Дівчина-ніндзя вмочила босі ноги в кров і залишила витончені сліди на бетоні. Гарні та стрункі були войовниці.
  І співали, з надривом:
  - Моє покоління жере експрес!
  Карась зрубав п'ятьох і продовжив:
  - А також робить прогрес!
  Дівчата-ніндзя закінчила ще кілька американців, і прочирикала:
  - Вибір є у мене!
  Інша красуня, рубаючи, додала:
  - Мій ліхтарик, мрії радість кожного дня!
  Карась хихікнув і круша супостатів заявив:
  - Я буду тим, що не можна пізнати простим смертним!
  Так тріада зачищала форт ... Вона залишала за собою безліч трупів. А дівчата ще й спокусливі сліди.
  Японка-ніндзя заспівала:
  - Грубо і сильно.
  Інша красуня підтвердила:
  - Хтось всесильний!
  І дівчата знову розреготалися.
  Карась, випустивши голки, проколовши одразу дюжину американських солдатів, прошипів:
  - Грюкали розриви!
  Дівчина-ніндзя зі смішком підтвердила:
  - Скінчилась благодать!
  Інша красуня сміючись додала:
  - Досить показувати спини!
  Карась, зрубуючи натовпами, підтвердив риком:
  - Час ворогів убивати!
  Дівчата-ніндзя хором вигукнули:
  - Час ворогів убивати!
  І як розсміяються, на повну горлянку! Вони такі променисті та неповторні. У кожній з них є щось особливе та неповторне...
  Карась прогарчав на всю горлянку:
  - Коли ми єдині ми непереможні!
  І знову ніндзі прориваються. Залишають по собі купи трупів. Така ось у них сувора школа. А вміють невидимі воїни дуже багато. Адже це Японія, країна великої культури.
  Хлопчик-ніндзя заспівала:
  - Харакірі.... Це на вас чекає! Взяти вгору над ворогом, ну, а кошти не береться до уваги!
  І знову хлопчисько регоче! Йому справді весело до коліків. І хочеться боротися та перемагати!
  Дві дівчини та хлопчик увійшли до командного пункту. Без зайвих церемоній закінчили двох генералів. Третій упав навколішки, і кинувся цілувати босі ноги дівчатам. Ті його коротко допитали. Той заприсягся, що накаже здатися форту.
  Але Карась похитала головою:
  - У нас і так забагато полонених! Потрібно трохи вашу чисельність скоротити.
  І тріада знову рушила коридорами. Вони рубали всіх без жодної жалості і з азартом мисливців.
  Карась узяв, зрубав чоловік дев'ять, і заспівав:
  - Чорний сніг, червоний лід.
  Дівчина-ніндзя підтвердила:
  - На палаючій землі...
  Інша красуня підтвердила:
  - Віддаємо ми всі сатани!
  Карась як візьме і прокриче:
  - Ха-ха-ха! Кривавий фюрер! Буде розрізаний будь-який бюргер!
  Дівчина-ніндзя зрізала кілька солдатів і заспівала:
  - Нехай ті бюргери гладшають ... Нехай не влізуть і в штани!
  Інша красуня підтримала пасаж:
  - Хай запишуться до євреїв!
  Карась випустив голки і прочирикав:
  - Аби не було війни!
  І дівчата візьмуть і розсміяються. Вони такі кумедні в чорному кімоно, і з голими до колін ногами!
  Тріумвірат рухався коридорами. Дівчата іноді перехопили гранати, що кидаються, і жбурляли їх назад своїми босими пальчиками ніжок.
  Рухи трійки це що надзвичайно швидке. І при цьому безліч трупів. І не зупиниться.
  Карась прошипів з усмішкою:
  - Я гуляю, де бажаю...
  Ніндзя-дівчина, рубаючи людське м'ясо, додала:
  - А іншим не дозволяю!
  Інша красуня прочирікала:
  - І співають при світлі дня.
  Карась, зрубуючи все поспіль, гаркнув:
  -Птахи тільки для мене!
  Ніндзя-дівчина, зрубуючи американців, що невдало потрапили під лезо, рикнула:
  - Красу я люблю!
  Інша ніндзя-красуня прошипіла:
  - Трон квітами оточую!
  Карась єхидно прошипів, пускаючи гострі леза:
  - Милих янкі я люблю!
  Дівчата хором відповіли:
  - І тому давлю!
  Тріумвірат продовжував рух. Красуні співали, і гарчали в півголоса. Їхні рухи ставали все стрімкішими. Вони рухалися, наче вирвалися з Тартару духи.
  Карась ревів на всю горлянку:
  - УРА ура! Я всіх посічу!
  Дівчина-ніндзя заспівала:
  - Якщо займатимешся грабунком, тікатимеш тобі доведеться голяка!
  І на підтвердження цих слів, дівчинка оголила свої груди. Адже вона і справді надзвичайно красива. І хочеться в червоний сосок цмокнути.
  Дівчата рухалися, і кидали босими ніжками заточені диски. Багатьох зрубували, кого розтинали мечами. І йшли з надзвичайним тріумфом. Валялися на шляху відтяті голови, і дівчата їх підкидали своїми витонченими, голими ніжками.
  Карась задерикувато заспівав:
  - Я чорний лицар і справжній ніндзя!
  Після чого хлопчик зрубав ще п'ятьох солдатів армії США, і розмахався крутішими мечами.
  Дівчата оглушливо ревли:
  - Ми з тобою! Пісню співай, ми могутні дівчата!
  І рубка йшла все інтенсивніше та інтенсивніше! Справді цим дівчатам палець у рот не клади! І відкусять, і обсмокчуть!
  Хлопчик з-поміж барабанщиків, перетрусив і став на коліна. Дівчина-ніндзя дозволила йому поцілувати свою голу підошву, а потім узяла і все одно відтяла голову. Підкинула її своєю босою ногою і перевірила:
  - Я войовниця класу супер ... І буду крутіший за самого Марса!
  Карась підскочив, зрубав вісьмох американських солдатів і проревів:
  - А я буду крутіший за Міккі-Мауса!
  Дівчина-ніндзя хихикнула, відкинувши своєю голою ніжкою каску, заспівала:
  - Футбол! Футбол! Хай живе футбол!
  Інша дівчина-ніндзя рубанув, помітила:
  - А я волію волейбол!
  І войовниці разом розреготалися... Покази зуби та ікла. Дуже дотепний тріумвірат. А як тут не мати почуття гумору, якщо ніндзей ще дітьми вводять у клітку з тиграми, і не дають при цьому зброї. А там ти силою думки змушуєш звіра відмовитись від агресії.
  Карась прочирикав, рубаючи кістки та м'ясо:
  - Я тигр, а не кіт, у мене зараз живіт, що робить із вбивством аперкот!
  Дівчина-ніндзя прочирікала:
  - З убивством аперкот, чи навпаки!
  Войовниці з усього розмаху врізали п'ятами по дверях. Метал урвався, відкриваючи їм дорогу. Красуні просвистіли через ніздрі:
  - Ану кидок на Марс!
  І знову просування, крізь плоть і кров... Маса трупів та поранених. І не зупинить дівчат, ні що...
  Карась з посмішкою, розрубавши майора навпіл, прошепотів:
  - Долі не раз шепнемо...
  Дівчина-ніндзя, рубанувши по-своєму, підтвердила:
  - Долі шепнемо ...
  Карась, розреготавшись, додав:
  - Мерсі боку! Кинжал у боці!
  І на підтвердження його слів програла музика... І вискочив бойовий робот. Одна з американських новинок, зроблена на гусеницях із чотирма кулеметами машина. Ніндзі ледве встигли схопитися на стелю, як застрочив черги, і було пробито, буквально весь простір.
  Карась прошипів у досаді:
  - Клянусь імператором... Це якась дикість!
  Дівчина-ніндзя тихенько заспівала:
  - Був час епохи болісно слізним... Коли батьки людей порахувати не могли в небі зірки!
  Після чого дівчата та хлопчик кинули босими ніжками у робота гострі диски. Машина зупинилася і з неї повалив дим. Проповзши по стелі, тріумвірат шпурнув по горошку з вибухівкою в тисячу разів перевершує по вибуховій потужності тротил, і рознесли дюжину замаскованих кулеметів.
  Карась з посмішкою проспівав:
  - Я бачу, що ми, гідні сини! І слуги сатани!
  Після цього тріумвірат фактично завершив зачистку форту. Дівчата і хлопчисько, відкоркували бочку з квасом, і занапастили його. Ковтнули і ревли...
  - Ми ніндзя і прекраснішого покликання немає!
  Дівчина з червоно-чорним волоссям помітила:
  - На війні всяке трапляється ... Але у світі потрібно часом і знати міру!
  Карась усміхнувся і раптом спитав:
  - А якщо нам все-таки судилося зіткнутися з Німеччиною, то як ми вчинимо?
  Дівчата хором відповіли:
  - За законами карми! Як вона велить, так ми і воюватимемо! І якщо що, визначить бік шлях-до!
  Чудова четвірка Герда, Шарлота, Крістіна та Магда брали участь у штурмі Вашингтона. Адже це дівчата в бікіні та красуні. Їхній танк розбирав одну батарею за іншою. Чудове оформлення найпрестижнішої зброї.
  Герда пострілюючи по янки, заспівала:
  - Може...
  Шарлотта пальнула і продовжила:
  - Ми...
  Христина цвяхнула і видала:
  - Образили....
  Магда послала снаряд, прочірікавши:
  - Когось...
  Герда розбила 240-міліметрову гаубицю і видала:
  - Даремно!
  Шарлота лупанув продовжила на розспів:
  - Скинули...
  Христина, натиснувши на гашетку, пискнула:
  - Шістнадцять....
  Магда, хихикаючи, додала:
  - Мегатонн ...
  Герда у відповідь пискнула на всю горлянку:
  - Ось...
  Шарлотта пальнула і видала:
  - Валить...
  Христина послала снаряд і продовжила:
  - Дим.
  Магда випустила снаряд і пискнула:
  - Горить...
  Герда випустила презент, розбивши САУ "Оборотень" і продзижчала:
  - Земля!
  Шарлотта знову випустила снаряд і в'янула:
  - Де...
  Христина огризнулася снарядом, пропищавши:
  - Стояв...
  Магда додала снаряд і шикнула:
  - Білий...
  Герда босою ніжкою навела гармату, довбанула, і перевіряла:
  - Будинок!
  І войовниці розреготалися. Шарлота вирішила знову заспівати, у своєму бадьорому стилі:
  - Ось...
  Христина пальнула і продовжила:
  - Вже...
  Магда цвяхнула і видала, перл:
  - Валить...
  Герда випустила подарунок смерті, і прочирикала:
  - Дим...
  Шарлота випустила те, що несе руйнування і прошипіла:
  - Горить...
  Христина вдарила снарядом і заспівала:
  - Земля...
  Магда послала вістря снаряда і в'янула:
  - Де...
  Герда випустила снаряд і додала:
  - Стояв...
  Шарлота вжалила снарядом:
  - Колись...
  І Крістіна, пославши снаряд п'ятою, агресивно закінчила:
  - Вашингтон!
  Магда додала стріляючи:
  - Вашингтон!
  Герда відправивши гостинець смерті, підспіла:
  - Вашингтон!
  Шарлота випустивши снаряд самохідкою "Медуза", додала:
  - Бідолашний...
  Христина лупнула снарядом і додала:
  - Мій...
  Магда теж послала снаряд доспівом:
  - Герой...
  Герда знову пальнула, прогарчавши:
  - Вашингтон!
  Христина, стріляючи, продовжила спів:
  - Вашингтон...
  Магда додала, метаючи вогняні презенти:
  - Бідолашний...
  Герда б'ючи по супротивнику, рикнула:
  - Мій...
  Шарлота ведучи вогонь, продовжила:
  - Герой...
  Христина зі смішком видала:
  - Вашингтон!
  І дівчата синхронно, мов медузи під час полювання, розсміялися.
  Після чого войовниці стали обстрілювати бункер. Американці огризалися, демонструючи свою незламну мужність. За столицю боролися завзято. Тут були формування мають командирами одних євреїв. І це посилювало опір.
  Німецький танк отримав від гармат супротивника безліч влучень. Лопнуло навіть кілька ковзанок. Дівчатам довелося відвести машину та стати на ремонт. Впертий опір в Американській столиці не був несподіваним.
  Передбачалося, що США якраз таки чинитимуть саме тут найбільший опір. Тим більше з усієї Америки, у Нью-Йорк та Вашингтон стягнулися євреї, озброївши і жінок та дітей.
  Схильний до капітуляції Трумен був змушений тікати, і причаїться. Німці ж поки що обстрілювали і бомбили столицю США, намагаючись розгризти і цей горіх.
  Наставала осінь, і ставало все прохолодніше. Дівчатам, втім, не холодно і в бікіні.
  Під час перерви вони зняли юнаків років шістнадцяти, і разом з ними вляглися, пестячи один одного і попиваючи "Колу". Герда зняла ліфчик і дозволяла двом молодцям цілувати себе в червоні бутони сосків. Точніше сама їх заохочувала, тому що це дуже приємно сильній дівчині. Інші вчинили також, взявши собі по парі. Навіть релігійна Магда пом'якшала. Приємно коли до тебе торкаються молоді, оголені тіла м'язистих воїнів.
  Герда посміхнулася, і підморгнула білявці із золотистим волоссям:
  - А тобі я бачу подобається, коли по сосках язиком проводять хлопчаки. А як це поєднується з твоєю релігійною мораллю?
  Магда відповіла з навмисною веселістю:
  - Не згрішиш - не покаєшся... Не покаєшся - не врятуєшся!
  Шарлота хихикнула і заспівала:
  - Згріши і покайся! Покайся і знову гріши! Покаяння за гріх, для спасіння душі!
  І полила Кока-коли на соски. Юнаки стали лизати груди інтенсивніше. Шарлота випустила хтиве зітхання. Їй, мабуть, це надзвичайно подобалося.
  Христина логічно помітила:
  - Ось упаде Вашингтон... І що США після цього хіба не капітулюють?
  Герда відчуваючи поцілунки в груди, припустила:
  - Звичайно капітулують... Але треба перемолоти єврейські підрозділи, які будуть боротися фанатично. А після цього ми візьмемося за СРСР.
  Магда, скривившись, помітила:
  - До зими ми розпочати наступ у Росії не встигнемо! Шкода... Може, доведеться чекати ще до травня?
  Шарлота показала дулю і помітила:
  - Ну і що? Наведемо за цей час справи на своїх маєтках. Не весь час воювати, треба заодно і господарством зайнятися!
  Герда погодилася з цим:
  - Та про мирний час варто подумати... Грошей у нас тепер - кури не клюють. Землю ще й у Америці отримаємо. Тож роботи і мирної - край непочатий!
  Христина вишкірила зуби, добре, коли по соску крутиться язик юнака і прошипіла:
  - А собі плантації, генетично модифікованою продукцією, засію!
  Будуть кавуни розмірами з бочки, а яблука з кавуни!
  Магда хихикнула і, показавши мову, прочирикала:
  - Ми смертельні медузи, такі схожі на кавуни!
  Христина посміхнулася, і поцілувала юнака в щічку. Після чого промуркотіла:
  - Економіка та політика прагнуть глобалізації. Якраз по Кауцькому: єдина гегемонія та управління світом! Коли утворюється новий порядок!
  Герда запропонувала:
  - Можна буде бавовною торгувати. Тут у США гарні бавовняні плантації.
  Шарлота уявила собі і розсміялася:
  - Це у хатини дядька Тома... Та в цій книзі активно працювали негри. Вони йшли, на плантаторів. Шкода, що кінець виявився поганим... - Дівчата важко зітхнувши, помітила. - Єву шкода. Гарна, світла дівчинка. З неї могла вийти непогана войовниця.
  Христина закрутила головою і заперечила:
  - Вона надто м'яка для гарної войовниці. Справжня дівчинка має бути жорсткою та агресивною!
  Герда у відповідь заспівала:
  Виблискують у небосхилі херувими,
  Прийшла інша в небі бачу владу.
  Ридає Герда гірко від образи -
  Навіщо на світ дівчиськом народилася!
  Христина струсила золотисто-рудою шевелюрою і помітила:
  - Але жінкою бути краще, ніж чоловіком. Наприклад, жіночий оргазм набагато триваліший і сильніший!
  Герда кивнула з посмішкою медузи Горгони:
  - Та сильніше! Нехай хлопчаки займуться чимось серйознішим! На жаль, таке бажання прокинулося.
  І почулися хтиві охи, зітхання ... переходять у вереск хтивих самок.
  Але довго насолодитися каскадом оргазмів дівчатам не судилося. Довелося знову йти воювати. Точніше їхати на танку. Його броню вже й так прикрашали численні шрами.
  Вашингтон не здавався. Бій йшов за кожен квартал, і навіть за кожну хату. Опір виявився завзятим і в'язким.
  Герда стріляючи по батареї, заспівала:
  - Америка...
  Шарлотта пальнула і продовжила:
  -Америка ...
  Христина випустила снаряд і видала:
  -Постіг ...
  Магда цвяхнула босою ніжкою і додала:
  - Її...
  Герда послала гостинець і рубанула:
  - Прогрес!
  Шарлота припустила слова, дотепно снарядами:
  - Куди...
  Христина випустила боєприпас та видала:
  - Не...
  Магда довбанула снарядом, шикнула:
  - Кинеш...
  Герда різала сокирою артилерії:
  - Погляду...
  Шарлота надіслала презент і огризнулася:
  - Робочим...
  Христина, посилаючи снаряд, додала:
  - Немає...
  Магда, викидаючи боєприпаси, продовжила:
  - Місць...
  Герда знову послала снаряд і шикнула:
  - Послуги...
  Шарлота надіславши презент, благо боєприпаси поповнили:
  - проституції.
  Христина вислала снаряд і піддавила словами:
  - Громадський....
  Магда як прореве на всю горлянку:
  - Будинок...
  Герда прошипіла змійкою:
  - Будинок...
  Шарлота викинувши смертельний постріл, видала:
  - Набитий...
  Христина, надіславши сталеву болванку, додала:
  - А...
  Магда у відповідь лупнув, пискнула:
  - Перед...
  Герда випустила снаряд і прошипіла:
  - Ним...
  Шарлотта пальнула і видала:
  - На...
  Христина вивернула снаряд, зачепила:
  - Вулицю...
  Герда прочирикала, стріляючи:
  - Всі...
  Шарлота прошипіла, каркаючи вороною:
  - Черга...
  Христина видала із запалом:
  - Варто...
  Магда прошила, наче голка олію "Шерман" і продовжила:
  - Але...
  Герда стріляючи, видала перл:
  - Нарешті...
  Шарлота ведучи вогонь, продовжила:
  - Він...
  Христина продовжуючи, стріляти видала:
  - В будинку...
  Магда лупнула і прошипіла:
  - На...
  Герда випустила грудку смерті і гаркнула:
  - Жінку...
  Шарлота пальнула, і видала перл:
  - Дивиться...
  Христина цвяхнула і пискнула:
  - А...
  Магда різала снарядом і видала:
  - Жінка...
  Герда віддубасила снарядом, прошипівши:
  - У...
  Шарлота запустили фугасну коси, гаркнувши:
  - Ліжка...
  Христина зашипіла, стріляючи:
  - Вже...
  Магда послала снаряд і сором'язливо, пропищала:
  - Гола...
  Христина послала ще один забійний витвір мистецтва, гаркнувши:
  - Лежить...
  Дівчата розреготалися, їм справді було весело подібне писати.
  Потім вони, стріляючи, стали складати щось більш пристойне і героїчне. І квартету дівчат, непогано виходило:
  Нехай союз сердець скує, міцніше стали,
  Отряхнем з клинків наплив кривавого пилу!
  І очі в сльозах, як зірочки виблискували,
  Будь зі мною навічно: пристрасно говорили!
  
  Ми надовго з тобою, золота мрія
  Діва блиску місяця та широких припливів.
  Під знаменням святого Ісуса Христа
  Піднесе в небі грізний хор херувимів!
  
  Будемо пристрасті вино променисте пити,
  І малюнок всесвіту подарує художник.
  До чого ти тонка - життя хлипає нитку -
  Хоче Диявол любов до кінця знищити!
  
  Витязь меч оголив - закликаючи Христа:
  Щоб у світі панував гармонійний зв'язок.
  І Марія несе - Божества чистота -
  Вір, не дасть нам Господь у безодні пекла пропасти!
  
  Але надії твої - сам ти носиш у собі...
  Адже для Бога не можна людину плекати!
  Кожен буде з нас до вух у сріблі,
  Полетить у небеса перли з оксамитом лебідь!
  
  Тільки в тому випадку - якщо в битві ти впав,
  За Вітчизну твою, що дорожча за всесвіт...
  І тоді нам не страшний вилитий напалм.
  Слабка лицарів світла - буде нетлінною!
  
  У світі жити добре, тільки нудно часом,
  І женуть людей злісний голод і холод.
  Нам доводиться бути під Горою-Сатаною,
  І тобі пощастить, якщо серцем ти молодий!
  
  У світобудові іншому - після смерті увійшовши:
  Ти побачиш таке, що ахнеш із усмішкою!
  Хоч за тілом ти станеш немов дитя -
  Але зрозумієш без проблем, що бувало помилкою!
  
  Досвід колишніх боїв - нагоді повір,
  У них пізнаєш ти раю з крові насолоду.
  Принижуєш порядок, де вив дикий звір-
  І отримаєш принцесу дружиною нагороду!
  
  І тоді за престол і подальшим стежкам,
  По кільцю світобудов доведеться крутитися!
  Я нащадкам своїм звістку тоді передам -
  Краще треба повір для успіху вчитися!
  
  Богом можна стати - це класне питання,
  Людина за подобою Божою створена.
  І хоча він ще до Божества не доріс...
  Під нами у нас жваво стрибають зірку!
  
  Дасть, наука повір - сили потужні нам,
  Тому що з знань, звеємо ми канати.
  І нехай згрішив - справа минула Хам,
  Але ж у нас для ворогів атом зробив гранати!
  
  Ось всесвіт грань позначила - знай,
  А за нею підуть світобудови каскадом.
  І звершення без рахунку - є справжній рай,
  За який битися лицарям треба!
  Дівчата справді заспівали непогано, заразом розгромили ряд батарей і дзотів. Самі отримували, дряпани та попадання...
  Довелося зробити коротку паузу для поповнення боєкомплекту. Як кажуть інші мудреці - з огидних дівчаток роблять відбивні котлети.
  Крістіна та Магда знову зіграли у шахи. Руда дівчина із золотистим відливом, все хотіла виграти у медової блондинки. Гра проходила в гостро атакуючій манері. Магда знову зуміла перехопити ініціативу і отримати матеріальну перевагу.
  Дограти не встигли, знову битва, та гарячий бій. Втім, саме з неба полив дощ. Видимість погіршилася. Фашистам доводилося дискомфортно.
  Герда з посмішкою пальнула, взяла і заспівала:
  - Дощ...
  Шарлота підтримуючи войовницю, пальнула підспівуючи:
  - Босоніж...
  Христина, вліпивши снарядом, продовжила:
  - По...
  Магда врізавши, проворкувала:
  - Землі...
  Герда зашипіла, блискаючи очима і видала:
  - Пройшов...
  Шарлота довбанула снаряд і гаркнула:
  - Промочив...
  Христина випустила смерті та шикнула:
  - Дівчатам...
  Магда пальнула розжареним і видала:
  - Око...
  Герда стріляючи без перерви, продовжила:
  - Якщо...
  Шарлота запустивши снаряд, прошипіла:
  - Ясний ...
  Христина вистрілила і продовжила, скелячи зуби:
  - День...
  Магда лупнула, і проскрипіла:
  - Це...
  Герда вліпила снарядом і провизжала:
  - Добре...
  Шарлота випустивши подарунок смерті, ринула:
  - А...
  Крістіна огризнулася снарядом і провизжала:
  - Коли...
  Магда заверещала як дзиґа, ревучи:
  - Навпаки....
  Герда продзижчала, випускаючи снаряди:
  - Погано...
  Шарлота випускаючи гостинці анігіляції, проспівала:
  - Якщо...
  Христина, посилаючи смерть, шикнула:
  - Пісні...
  Магда, люто вискалившись, в'янула:
  - Співати...
  Герда з шипіння, і підстрибування стріляючи, лупнула:
  - Це...
  Шарлота випльовуючи снаряди, видавила:
  - Добре...
  Христина взяла і прошипіла:
  - А...
  Магда просичала, посилаючи снаряди:
  - Коли...
  Герда видала з оскалом іклів:
  - Навпаки...
  Шарлота виплюнула черговий снаряд і в'янула:
  - Сумно...
  Герда знову пальнула, і видала:
  - Якщо...
  Шарлота ви відповідь, проревела:
  - Злісний ...
  Христина гавкаючим тоном і паля, видала:
  - Ти...
  Магда просифонила з оскалом і паля:
  - То...
  Герда виплюнула порцію смертей і в'якнула:
  - Завжди...
  Шарлота запустивши потік снарядів:
  - Легко...
  Христина, підспівуючи, продовжила:
  - А...
  Магда, шипаючи і стріляючи, видала:
  - Навпаки...
  Герда заревла на всю горлянку:
  - Важко...
  І знову пройшов підступний приспів.
  Шарлота стріляючи, пробурчала:
  - Якщо...
  Христина, ведучи вогонь, видала:
  - Злісний ...
  Магда, вискалюючи зуби, продовжила:
  - Ти...
  Герда з шипінням вирвала з горла:
  - То...
  Шарлотта з величезною люттю продовжила:
  - Завжди...
  Христина, ведучи пальбу, видала:
  - Легко...
  Магда виправила шарм, хихикаючи:
  - А...
  Шарлота випустила смерть, вякнула:
  - Коли...
  Герда люто промиміла:
  - Навпаки...
  Христина, випустивши смерть, проревела:
  - Важко...
  Магда коротко підняла босу ногу, і перевірила:
  - І...
  Герда як промичить на всю горлянку:
  - Занудно!
  Після чого дівчата зробили паузу... Знову поповнювали боєкомплект. А що гармата у них скорострільна, а бій дуже інтенсивний.
  Дівчата поки бавилися і скалили свої променисті зубки. Яка прекрасна ця земля і схожа на рай. Ти на ній просто дерзай. Або випий одеколону.
  Герда та Шарлота стали грати в дурня. Вони дуже спритно тримали карти босими пальцями, тасували голими ніжками. Це виглядало, наче величезний шедевр.
  Христина дуже хитра, не стала догравати вже програну партію, а тут же запропонувала нову. Магда не стала зі своєю напарницею сперечатися. Адже вона теж войовниця не з останніх... Але не відрізняється норовливістю.
  Христина дещо урізноманітнила дебютний репертуар, і пішла з Д2-Д4. Магда у відповідь застосувала Староіндійський захист. А Крістіна варіант чотирьох пішаків. Пішла дуже запекла боротьба. І якась перевага, швидше за все, була у білих. Вже Магда почала замислюватися, і шукати виходу з делікатного становища.
  Партію відклали і знову бій... Тут уже було жарко. Батарея нових 120-міліметрових протитанкових гармат, здатна зблизька пробити і Е-50 в лоб.
  Початкова швидкість снарядів 1050 - метрів за секунду. Так що з великим запізненням з'явилися у американці більш-менш задовільні знаряддя. Щоправда, сам танк до серії поки не надійшов, діяли лише гармати.
  Не наближаючись, дівчата приступили до їх розстрілу.
  Герда паля з дистанції, все ж таки помітила:
  - Американці явно прогресують. Це їхній фірмовий знак: все робити із запізненням. Адже з таким потенціалом вони б давно могли б перекувати кричали на мечі.
  Шарлотта заспівала, звиваючись торсом, і трясучись рудими кучерями:
  - Диявол! Диявол! Диявол урятуй! Хтось, хтось нас покарав! Дай нам, дай їм у руки мечі, проти янкі, янкі-орди!
  Магда, зруйнувавши американську зброю, з усмішкою принцеси вимовила:
  - Та нічого страшного... Наш вищий клас у будь-якій битві позначиться... Ми завжди перемагали, переможемо й зараз!
  Христина шльопнула босою ніжкою по броні і заспівала:
  - Ахтун, Ахтун... Фоейр, Фоейр!
  Чудова, англійська четвірка: Джейн, Грінгета, Маланья, Матільда штурмували Нью-Йорк. Войовниці билися на присадкуватому танку "Герінг"-4. Машина була еволюцією "Черчілля". Дещо поступаючись у бронюванні і трохи важче, ніж Е-50, але із подібним озброєнням.
  Випускався танк на англійських заводах, що у Британії стала протекторатом Третє Рейху.
  Джейн вистрілила по американській гарматі і прочирикала:
  - Ми великий електорат... Розіб'ємо протекторат!
  Грінґета поправила свою напарницю:
  - Не розіб'ємо, а розвинемо... Ми станемо сильнішими!
  Грінґета вистрілила, розбила американську зброю і філософськи помітила:
  - Все, що не вбиває, те робить нас сильнішим!
  Малання хихикнула, і вигукнула:
  - Банальна істина, але віриться насилу!
  Матильда, задавивши гусеницями пару солдатів, помітила:
  - Можливо, що істина і має бути банальною. Наприклад, Сонце жовтого кольору, у чому можна переконатися, поглянувши на небо.
  Джейн дуже широко розтягла губи, оголивши зубки.
  Дала Грінґете вистрілити, і прочірікала:
  - А Сонце скоріше навіть біле. Просто небо затримує сині промені та виходить жовтий відтінок.
  Матильда хихикнула і помітила:
  - А ти така розумна... Спритно помітила: що це лише ілюзія жовтого кольору!
  Грінґета знову вистрілила, розбила дзот і прочирикала:
  - Все у нашому світі ілюзорно... Тільки вбивають по-справжньому!
  Малання врізали з кулеметів, і жартома, а може і не жартома, перевіряла:
  - А може, і смерть це ілюзія! Адже душа безсмертна, і мабуть щодо формування особистості - первинна!
  Грінґета знову вистрілила і заспівала:
  - Хоч тіло без душі не тіло, але як слабка душа, без тіла!
  Джейн відчула у собі лірично підйом і стріляючи заспівала. А подруги стали їй підспівати.
  Войовниця-аристократка почала:
  - Могутній...
  Грінґета продовжила, вліпивши снарядом:
  -Танк ...
  Малання пострілюючи, видала:
  - Веде...
  Матильда випустила смертоносний подарунок, прочирикала:
  - Вогонь!
  Джейн стріляючи, і скелячи немов великі перли зуби, гаркнула:
  -І ...
  Грінґета прошипіла, розмахуючи руками:
  - Крушить...
  Малання пальнув, видала:
  - Усіх...
  Матильда, давлячи бійців гусеницями, прошипіла:
  - Підряд!
  Джейн прочірікавши, продовжила:
  - На...
  Грінґета пальнула, шипаючи коброю:
  - Вид...
  Малання, ведучи вогонь, продовжила:
  - Боєць...
  Матільда пальцями босих ніг лупнула, і видала:
  - Цілком ...
  Джейн хихикнула, і дала прикурити:
  - Крутий ...
  Грінґета знову вистрілила, і шикнула:
  - Нехай...
  Малання всадила снаряд, видавши:
  - Буде...
  Матильда протаранила снарядом метал, і дала:
  - Результат!
  Джейн продовжуючи вести вогонь, прочирікала:
  - А...
  Грінгета пальнув, підтримала:
  - Якщо...
  Малання випустила снаряд і вирвала слово:
  - "Тигр"...
  Матильда з шипінням вимовила:
  - У...
  Джейн агресивно закінчила:
  - Піде...
  Грінгета впала, продовжила:
  - І...
  Малання агресивно видала, стріляниною:
  - Буде...
  Матильда з напором додала:
  - У...
  Джейн хихикнула, скелячи зуби:
  - Нас...
  Грінґета пустила блискавку з очей, видавши:
  - Стріляти...
  Малання продовжила:
  - Його...
  Матильда видала з ревом:
  - Наш...
  Джейн піддала словами:
  - Черчілль...
  Грінґета проскулила, стріляючи:
  - Розіб'є!
  Малання агресивно прошипіла:
  -Іспит ...
  Матильда, давлячи гусеницями, видала:
  - Здасть....
  Джейн оскалившись, сказала:
  - На....
  Грінґета прокричала на всю горлянку, пославши перед цим снаряд:
  - П'ять!
  І дівчата хором розреготалися... Бій був досить спекотний. Працювали американські зенітки. Лобова броня в 230 міліметрів все-таки витримувала попадання.
  Але певний ризик був. Тим більше до кінця війни в США стали виробляти дуже бронебійні підкаліберні снаряди з вольфрамовим сердечником. А це небезпечно.
  Джейн тицьнула босою ніжкою плече Грінгети і прошепотіла:
  - Будь ласка, не промахуйся!
  Та процідила:
  - Чий би бластер верещав, а ваш мовчав би!
  І вистрілила, розносячи батарею.
  Матильда, яка була водієм, наголосила:
  - Маневром можна знизити ймовірність влучення.
  Дівчина роздавав трьох поліцейських США, на всі боки бризнули червоні струмені, і посипалися кісточки. Потім продовжила:
  - Тут як у атракціоні смерті!
  Грінґета розбила чергову зенітку і заспівала:
  - Орди вермахту, люто шаленіють, а ми діти сталевого місяця!
  Джейн простягла голу ніжку, відключала радіо і запропонувала дівчатам:
  - Давайте заспіваємо щось веселе...
  Грінґета отруйно посміхнувшись, запропонувала:
  - Про фюрера?
  Джейн енергійно кивнула:
  - Так!
  Матильда підтримала ідею:
  - Правильно! Нас ніхто не чує!
  Джейн з радістю заспівала, стріляючи:
  - Ах...
  Грінґета підхопила, з ентузіазмом стріляючи:
  - Фюрер...
  Малання жорстко відповіла, гарчачи:
  - Ти...
  Матильда, давлячи солдатів, продовжила:
  - Фюрер...
  Джейн видавила із себе заряд ентузіазму:
  - Козел!
  Грінґета ведучи вогонь, продовжила:
  - Навіщо....
  Малання стріляючи, видала:
  -Проти ...
  Матильда давянула гусеницями, і просипіла:
  - Англів...
  Джейн повна ентузіазму продовжила:
  - Поліз...
  Грінгета прошипівши, заревла:
  - Ти....
  Малання вишкірила ікла, і гаркнула:
  - Віслюк...
  Матильда далі, стала ревти:
  - Отримаєш...
  Джейн зі сміхом, ледь не давлячись, продовжила:
  - Від...
  Грінґета вистрілила і видала:
  - Ти...
  Малання підтримала ентузіазм:
  - Конкретно.
  Матильда прошелестіла словами:
  - У...
  Джейн, люто всадивши чергою, гаркнула:
  - П'ятаку!
  Грінґета ведучи вогонь, продовжила:
  - Нарвешся ...
  Малання агресивно підхопила:
  - На...
  Матильда у відповідь голосно вякнула:
  - Міцний...
  Джейн підтримала з ентузіазмом:
  - Англійська...
  Грінгета надіслала смертельний презент і видала:
  - Кулак!
  Малання продовжила співати:
  - У...
  Матильда видала, розчавивши гусеницями зенітку:
  - Нас...
  Джейн співаючи, продовжила:
  - Кулемети...
  Грінґета прошипіла, цвяха:
  - І...
  Малання продовжила зі скрипом:
  - Танки...
  Матильда підвила:
  - У...
  Джейн проричала:
  -Нас ...
  Грінґета прошипіла на всю горлянку:
  -А ...
  Малання з ентузіазмом продовжила:
  - Ти...
  Матильда заревла як буйвол:
  - З...
  Джейн із криком пропищала:
  - Автоматом...
  Грінґета промуркотіла, скелячи зубки:
  - Тремтиш...
  Малання зі злобою видала:
  - Педерасте!
  Матильда продовжила співати:
  - Заріжемо...
  Джейн прочирікала, тупаючи босими ніжками:
  - Тебе...
  Грінґета прочирікала, з ентузіазмом стріляючи:
  - Наче...
  Малання шикнула, і показала іскри із зубів:
  - Козла ...
  Матильда продзижчала, давлячи інших:
  - І...
  Джейн підтримала ентузіазм:
  - Спалять....
  Грінґета видав із злістю:
  - Блакитного...
  Малання прошипіла поганою коброю:
  - До...
  Матильда з люттю додала:
  - Тла ...
  І дівчата хором, в унісон дозріли:
  - Вогонь, вогонь, вогонь... Агонія!
  Боєприпаси закінчилися, та дозаправитися не заважало. Довелося відвести трохи танк назад. І викликати бригаду постачання радіо. Дівчата трохи перепочили.
  Джейн потерла своєю босою ніжкою об броню танка. Красива дівчина, зі світлим, трохи золотистим волоссям. Така спокуслива і аристократична одночасно.
  Її краса, це краса фізично загартованої принцеси. Джейн стріляла і представляла хлопця. Такого ось рельєфного, красивого, мускулистого, натурального блондина із засмаглою шкірою. Щоб він її пестив ... язиком! Джейн усміхнулася, ех добре, коли ти любиш секс. А є жінки, котрі цього не люблять. Вони, мабуть, дуже нещасні у шлюбі. Хоча кохатися з одним чоловіком набридає. Хочеться різноманітності. Хочеться нових вражень та пригод. І шукати нових мужиків, щоб один одного був гарнішим! Крім того, Джейн дуже сподобалися чорношкірі коханці. Це романтично зайнятися коханням із кольоровим. І дуже приємно, коли шкіра чорна, а ти об неї треш червоними сосками. А соски набухають і стають твердішими. І вже тебе починає трясти хтива хвиля. Джейн ледь не сунула собі руку між ніг, як їй захотілося чоловіка. Але за подруг посоромилася.
  А як хотілося, щоб пульсуючий нефритовий стрижень увійшов до зволоженого гроту Венери.
  Але голову почало хилити до сну, і дівчина задрімавши приснила собі таке;
  Ось ми й прилетіли!
  Джовер Гермес знову по-ідіотськи посміхнувся і опинився в розкішному скафандрі. Усередині будівлі мерехтіли тривимірні голограми, де різні особини від стелзанів до дивовижно різноманітних істот усілякими найдикішими і збоченими на погляд людини способами здійснювали ритуал сполучення. Тривимірні проекції рухалися, здавались живими та яскравими. Тут були подоби жіночого кентавра та радіоактивних медуз. Внутрішності їх тіла під час спаровування спалахували мініатюрними ядерними вибухами. Деякі схожі на наркотичні галюцинації художника-авангардиста особини, зображували у вигляді величезних голограм сітії з виверженням каскадів блискавок або бризок гіперплазмової лави міняючої нальоту форми та випромінювання безмежного у різноманітності спектру. То бризки гіперплазми у вигляді триголових орлів, потім моментально як пластилінові фігурки перетворюються на метеликів з безліччю крилець, то це вже суміш рибок і квіткових бутонів, що розмахують пелюстками... А це зовсім неймовірно, невимовні за формою тварюки здійснюючи акт розмноження, пожирали з навколишнього середовища енергію, змушували конденсуватися атмосферу і вона зливалася вниз потоками зливи, яка впала поверхню відразу починала шипіти і димитися.
  Лев ошелешено дивився і розгублено моргав... Це було за межею його уявлень, що й уявити розумній людині в принципі неможливо. З вуст юнака зірвався вислів:
  - Людина може уявити собі все - крім рубежу, за яким закінчується безмежна людська дурість!
  Гермес на це не зреагував, він жадібно вдивлявся в проекції, дихання стелзану почастішало і стало важчим.
  Оголена височенна діва з семибарвною зачіскою та дванадцятихвостим нейтронним хлистом випливла через голограму. Спочатку стелзанка здавалася величезною, але з кожним кроком, зменшувалася, доки не стала майже стандартного трохи вище двох метрів розміру. Вона крокувала, енергійно обертаючи шикарними стегнами з ниткою, що висить на них тонкою сліпуче блискучою радіокамінням. Туфлі на високих позолочених у камінчиках підборах дзвінко стукали по напівдорогоцінному покриттю.
  За нею рухалася істота, що складається з семи огранених кульок з лапками за формою жаб'ячих, але на м'яких подушечках. Кульки переливалися, наче дорогоцінні камінці під потоками кількох світил, а мордочка... Ну прямо Міккі-Маус у давнину культова дитяча мультяшка. Стелзанка зупинилася, вишкірила хижою пантерою великі, триколірні зубки. Її шикарні очі із зображенням семикінцевої зірки на райдужній оболонці, завмерли на красеня Леві Ераскандері.
  - Який квазарний юлінг! З якого кварка ти його витяг?
  Гермес хитро примружився, підморгнувши (ось погана звичка бариги!) своїм правим, отруйно-фіолетовим оком:
  - Комерційна таємниця! Скажу за окрему платню!
  Величезна жінка мускулистою рукою притягла рослого, зітканого з литих м'язів хлопця до себе. Її довгі нігті виблискували сумішшю розпорошених сапфірів, смарагдів та ультра-плутонію.
  - Я тобі заплачу процент, як і домовлялися. Гадаю, абсолютно логічно підняти плату за юнака. Вже понад тисячу триста самок сканували образ цього левеня. Вони його просто розшматують!
  Гермес обсмикнув собі язиком повні губи:
  - Він міцніший, ніж ти думаєш! Витримає! А для мене є щось, щоб я тут не нудьгував?
  Господиня притону вибила і пальців сніп помаранчевого вогника і запитала, втягуючи витонченим з маленькою горбинкою носиком язика полум'я-дурману:
  - Вам самок рядових, офіцерів чи з-поміж іногалактів? Але секс із небілковими представниками інших світів протизаконний (та й може бути небезпечний!), це можливо лише за додаткову плату. На вибір від гермафродитів, до сорокаполих...
  Гермес недбало відмахнувся:
  - Краще з самками інших галактик та тілесних структур, свої вічні спаринг-партнерки вже набридли.
  Мультяшна мордочка схожого на уривок намиста з сукні королеви звірка, уткнулася юнакові в гомілку. Носик подовжився лопаткою, і потер витончено виступаючі, під темно-шоколадною шкірою хлопчика жилки. Ераскандер муркнув, від приємного лоскоту, а шорстка лопаточка перейшла до рожевих, покритих запашним відштовхуючим пилом і брудом маззю п'ята. Колір блискучих кульок, чудової істоти, став змінюватися у бік смарагдово-блакитної частини спектра.
  - Бажання клієнта - закон. - Глава будинку пристрасті прикрикнула своїй кумедній улюблениці. - Назад Алавалета, ти даремно думаєш, що цей хлопчик добра душа. Перед тобою, насправді, жахливе звірятко, здатне в майбутньому стати одним із найкращих воїнів Безмежної імперії. - Потім тон діви з пафосно-піднесеного змінився на звичайнісінький і навіть нудний. - А ти, Левеню, йди за мною!
  - Якщо все буде гаразд, я покажу тобі імператорський палац у галактичній столиці Грейзінарі, - ледь чутно прошепотів Гермес.
  Взявшись за руки, Ераскандер та власниця притону зайшли за мозаїчну стіну. Звідти пролунав жіночий сміх, і шарудів одяг, що скидався. Поява юнака викликала рев. Кілька оголених дів кинулися до нього, впившись з жадібністю голодних п'явок. Тіла; бронзо-коричнева людина і світліші стелзанок сплелися в клубок, він відчув, як у пориві пристрасті його сильно кусають за плече, а одразу троє пікантно ароматних дівочих вуст, намагаються впіймати рота раба. Руки вчепилися в світле волосся хлопчака, його осідлали, завдаючи болю, довгі нігті вп'ялися в лопатки. Лев несамовито працював, подібно до живої машини, але його розум був далеко...
  Джейн прокинулася від шльопання по голій підошві долонею.
  Грінґета прошипіла напарниці, точніше командиру:
  - Ну, а тепер знову у бій!
  Джейн хихикнула, і помітила:
  - Я на тобі як на війні, а на війні як на тобі...
  Малання ця кулеметниця підтримала:
  - Закінчено бій, і з радістю йду додому!
  Матильда мрійливо промовила:
  - От би мати собі маєток! І на ньому рабів!
  Грінгета хихикнула, і лукаво вимовила:
  - А чого тільки один маєток? Може краще цілий всесвіт із рабами?
  Джейн хихикнула. Їй захотілося негритянського тіла. Щоб тискали та пестили. Ех, не всі розуміють жінок. Чому їх так тягне до африканців?
  Малання стала поливати з кулеметів - благо боєкомплект поповнився, і прочирікала:
  - Легкий "Буммер", класний "Буммер" - смарагдові вогні... Цей "Буммер", син Фортуни, якщо можеш наздожени!
  Матильда додала швидкості... Дівчата почали трощити черговий за рахунок дзот.
  Джейн прочирікала:
  - Ти...
  Грінгета з ентузіазмом підхопила:
  - А...
  Малання прогарчала, скелячи зубки:
  - Знаєш...
  Матильда з люттю продовжила:
  - Наш...
  Джейн просвистіла, пославши, натиснувши босими пальчиком на джойстик снаряд:
  - Народ!
  Грінгета заспівала з апломбом:
  - Любить...
  Малання як вигукне:
  - Водень!
  Матильда промовила:
  - Даєш водневу бомбу!
  Джейн похитала своєю золотистою головкою, і заспівала:
  - Ох сама не вірю я... У ці забобони!
  Грінгета почала методично розстрілювати батарею з гаубиць. Вона це робила холоднокровно, але співаючи:
  - Я довбаю як дятел ... І трохи навіть здурів!
  Малання зрізала пару десятків піхотинців кулеметами, і проревела:
  - Магія Скелетона!
  Матильда, просуваючи танк, взяла і заспівала:
  - Честі, не маючи, світла країна! Відданіше Кощію немає істоти!
  Войовниці хихикали, і Джейн знову заспівала:
  = Німеччина...
  Грінгета з ентузіазмом підхопила:
  - Це...
  Малання агресивно додала:
  - Усього...
  Матильда вправила слово:
  - Лише...
  Джейн жорстко закінчила:
  - Мазок...
  Грінґета ведучи вогонь, прочірикала:
  - Кінець...
  Малання прошипіла з люттю:
  - Прийде...
  Матильда прокудахтала:
  - Світлана...
  Джейн перевіряла з апломбом:
  - Вам...
  Грінґета агресивно в'якнула:
  -Куляю ...
  Малання наче здута шина зашипіла:
  - У...
  Давлячи всіх поспіль, Матільда вякнула:
  - Скроня!
  І дівчата схрестили свої голі ніжки. Вони виглядали настільки чудово і спокусливо.
  Джейн прочирікала:
  - Буде...
  Грінґета охоче її, продовжуючи цвяхувати:
  - Фюреру...
  Малання прошипіла з лють пантери:
  - Петля...
  Матильда зі сміхом продовжила:
  - Сталін...
  Джейн різала голосом іволги:
  - Чорт...
  Грінгета зашипіла з дотепністю, та ще й розбивши важку гаубицю:
  - На...
  Малання охоче підхопила розклад:
  - Два...
  Матильда шикнула наче пантера:
  - Рубля!
  Після чого остання гармата замовкла. Вже дев'яносто відсотків Нью-Йорка захоплено фашистами. І хто сказав, що німців надто мало, щоб керувати світом? Принаймні світ проковтнути вони можуть. Знову здаються тисячі американців у полон. І тільки частини, що складаються з євреїв, віддають перевагу смерті капітуляції.
  Після падіння Нью-Йорка та Вашингтона, 25 жовтня 1945 року, США капітулювали. Так виявилася перегорнута ще одна сторінка Другої світової війни.
  Американська армія роззброювалася, і мільйони солдатів і ополченців йшли до таборів.
  Гітлер тріумфував... 30 жовтня 1945 року фюрер відвідав Вашингтон, і виступив на руїнах Білого дому.
  Промова диктатора номер один була як завжди яскрава, і запам'ятовується. Німці аплодували, а американці стояли навколішки. Впала найбагатша держава світу. Великий Тріумф.
  Гітлер розпорядився підготувати свято на Кіпрі та організувати цілу серію гладіаторських боїв.
  Одночасно німці почали зганяти євреїв у гетто та встановлювати новий порядок. Третій Рейх розпочав перетравлення Америки.
  Одночасно йшло нагородження тих, хто відзначився. А таких виявилося дуже багато.
  Суперас, і справжня зірка Фрідріх отримав спеціально створений дня його орден: Велика Зірка, Лицарського хреста залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та Діамантами. Вище була заснована лише одна нагорода: Велика Зірка, Лицарського хреста, Залізного хреста, з платиновим дубовим листям, мечами та Діамантами.
  Нагородили також інших. Джейн отримала Лицарський Хрест із дубовим листям, а її подруги просто за Лицарським Хрестом. Чудова четвірка отримала в нагороду: Лицарські Хрести, з дубовим листям, мечами та діамантами, причому вони вже мали такі нагороди. Плюс ще золоті із діамантами хрести винищувачів танків.
  Ганс Фойєр, отримав Лицарський Хрест Залізного хреста з дубовим листям та мечами.
  Непогано для людини, у якої мати єврейка, а батько норвежець. А сам оголосив себе німцем у десятому коліні. Ганс коханець Герда, та ще кількох дівчат. Дуже красивий, білобрисий юнак. Зовсім несхожий на єврея, а скоріше плакатний арієць.
  Гертруда і Стелла, ці войовниці, що боролися на дисколеті, теж отримав золотого хреста ратних заслуг. І по лицарському хресту залізного хреста з дубовим листям. Але їх нагородили більше, ніж списки знищених літаків. Дисколети, невразливі, але й самі вести обстріл не могли. Вони тільки таранили благо швидкість у п'ять-шість разів більше звукової, літаки. Ну, ще могли випустити радіокеровану ракету за наземними цілими.
  Поки що дисколет не став грізною зброєю, хоча його невразливість мала сильний моральний вплив на ворогів. Але дорога штучка.
  Летчиці Маргарет і Хельга, отримали Лицарські хрести Залізного хреста, з дубовим листям, мечами та діамантами. Це за чудові рахунки збитих літаків та красу чарівних блондинок.
  Отримав нагороду: Лицарський хрест, і Ден, і ще дубове листя Вольф.
  Карась був нагороджений як японцями, так і німцями. Йому вручили Залізний хрест першого класу, і іменний годинник від Майнштейна. Основні нагороди хлопчик-ніндзя отримав від імператора Хірохіто. Звичайно, й інші воїни-ніндзя були обдаровані. Японія зробила свій внесок у завоювання Америки.
  Багато хто отримав нагороди та гроші. Радість і тріумфування охопило весь Третій Рейх.
  Танк Е-50 показав чудові бойові якості, і був визнаний найкращим у світі. Німці знову видали свій менталітет.
  А 8 листопада 1945 року був запущений на навколоземну орбіту перший штучний супутник із відеокамерою.
  Сам фюрер поки що зазначав, ювілей з Мюнхенського путчу на Кіпрі в Колізеї.
  Кров на гладіаторських поєдинках лилася рікою. Як завжди було багато оргій та обжирань. Німці буквально шаленіли з жиру.
  Тим часом Сталін, відзначивши свято революції 7 листопада, зібрав ДКО.
  Потрібно було обговорити проблеми. Тепер у Гітлера руки розв'язані. І чи не піде вона далі на Росію. Щоб добити більшовицьку імперію.
  Молотов, виступаючи, зауважив:
  - Наразі Третій Рейх став сильним як ніколи! Його можливості чудові! Справді, німецький танк Е-50 показав собі недосяжним для американців. І реактивна авіація Третього Рейху не має собі рівних!
  Сталін перебив Молотова:
  - Коротше кажучи, ми приречені?
  Нарком закордонних справ заперечив:
  - Думаю, немає товариша Сталіна. Ваш геній та незламна воля радянських людей обов'язково приведуть нас до перемоги!
  Сталін кілька разів ляснув у долоні. І помітив з усмішкою:
  - Думаєте, мій геній компенсує вашу неквапливість?
  Вознесенський з образою в голосі, сказав:
  - Ми намагаємося щосили товариш Сталін. Але є межі можливостей людини! Танків Т-34-85 випущено вже стільки, що не вистачає на них екіпажів!
  Жуков сердито зауважив:
  - Головне не кількість, а якість! Т-34-85 уразливий навіть для легких Е-5, а його гармата не проб'є Е-50 навіть у борт та в упор! Фактично тридцятьчетвірка морально та фактично застаріла. А нова зміна Т-54 не готова ... І якщо чесно говорити, теж недостатня, щоб пробити ворога!
  Вознесенський впевненим тоном заявив:
  - Ми все робимо, щоб Т-54 якнайшвидше надійшов у виробництво. Але слід зробити танк і відносно легким, і добре захищеним і таким, що має пристойне озброєння. Усього одразу досягти важко. Ми намагаємось і конструктори працюють у три зміни!
  Сталін жорстко помітив:
  - Скільки таких старателів у таборах воші годують! Та й загалом я розчарований вами. Досі не створено задовільного реактивного винищувача, і ЯК-9, як і раніше, в серійному виробництві!
  Конструктор Яковлєв соромлячись, сказав:
  - Ця машина дуже хороша товариш Сталін ...
  Верховний головнокомандувач перебив:
  - Непогана кажеш? Та німецькі винищувачі вдвічі швидше! І озброєння - одна авіагармата... Просто курям на сміх такий винищувач. Це просто конячка зі зламаними копитами!
  Яковлєв знайшов у собі сміливість заперечити:
  - Ви не маєте рації товариш Сталін. Як-9 дуже маневрена машина, і практично ефективна. Та й проста у виробництві, дешева. Ми були б дуже здивовані, якби знайшлася найкраща.
  Сталін відмахнувся кулаком і помітив:
  - Числом тут фашистів не візьмеш! У них зараз рахуй увесь світ під п'ятою. Ми все одно не зможемо виграти у них змагання у кількості. Так що залишається досягти якісної переваги. І тут нам потрібен дешевий і практичний винищувач, що перевершує німецькі аналоги. І ви повинні цього досягти, інакше я вас розстріляю!
  Останніми словами Сталін перейшов у крик. І стукнув кулаком по столу. Настала важка пауза.
  Кабінет Сталіна був обставлений картинами, де кольоровим маслом на полотно намальовані портрети різних полководців та царів.
  Тут Суворов, і Кутузов, і Брусилов. Також Петро Перший, Іван Грозний, Дмитро Донський, Іван Калита, Фрунзе, Багратіон. Досить цікава добірка. З'явився новий портрет: великого князя Василя Третього. Цей імператор був батьком Івана Грозного. Хоча й не настільки відомим, як його уславлений син.
  Сталін рідко бував у гарному настрої. Втративши під час війни із Третім Рейхом значну частину радянської імперії, він побоювався, що фашисти знову прийдуть. Війна зі США виявилася не надто затяжною, щоб дати відстрочку і можливість... Ну, наприклад, створити атомну бомбу і захиститися від фашистів.
  Як тут погодитеся не запсихувати. Напевно, взимку фашисти не сунуться, але наступного літа: чекай на непроханих гостей! І це, зрозуміло, зовсім не тішить. А турбує... Сталін уже старий, сили та здоров'я не ті. Протистояти фашистам буде дуже важко, і навіть швидше за неможливо. Чим відповісти на міць гітлерівців?
  Вознесенський як найсміливіший порушив паузу, і повідомив:
  - На параді ви бачили товариш Сталін наш досвідчений зразок ІС-4. Ми справилися та зробили новий танк тільки до свята. Машина має 250 мм лобової броні. І 170-міліметрів бортів. При вазі в 60 тонн, отримана машина здатна тримати, удари 88-міліметрової німецької гармати. Ми спромоглися зробити той танк що ви захотіли товариш Сталін.
  Вождь похмуро помітив:
  - Але німецька 105-міліметрова гармата Е-50 все одно проб'є ІС-2 у чоло. Коли 122-міліметрова гармата даного танка, німця в лобову броню не протаранить! Ви так і не зробили машини перевершує німецькі параметри.
  Вознесенський урочисто пообіцяв:
  - Незабаром буде готовий ІС-7, цей танк зі 130-міліметровою гарматою перевершить ІС-4 у озброєнні та лобовому бронюванні. І ми зможемо тоді досягти багато чого. Пробивати лобову броню фашистського мастодонту!
  Сталін трохи пом'якшав і запитав:
  - А скільки важитиме цей танк?
  Вознесенський упевнено відповів:
  - Шістдесят вісім тонн. Порівняно небагато, як Тигр-2. Ми не знаємо точно, скільки пробиває німецька гармата 105-мм довжиною ствола в 100ЕЛ. Але приблизно якщо снаряд має схожі з підкаліберними параметри, то ... Швидкість в 1300 метрів забезпечить бронепробивність, в 300-міліметрів під нахилом в шістдесят градусів з відстані в 1000-метрів ...
  Вознесенський завагався і через п'ять хвилин відповів:
  - Ні, мабуть, ІС-7 все-таки поступатиметься німецькому танку в бронебійності зброї, і не зможе перевершити при ході.
  Сталін запитав:
  - А чому? Такий великий калібр, але бронебійність менша за німецьку?
  Вознесенський зітхнувши відповів:
  - Якість снаряда у німця краща, як і початкова швидкість. У цьому плані навіть 88-міліметрова гармата німців, дещо сильніша в бронебійності, на малій дистанції ніж 130-міліметрова наша.
  Сталін хруснув кісточками і заявив:
  - Потрібно якість снаряда покращувати! Ви над цим попрацюєте! А то скільки можна гнати калібр.
  Берія улесливо запропонував:
  - Можна, поставити на танк гармату 203-міліметрового калібру. І вона ворогів буквально змітатиме!
  Сталін скептично заперечив:
  - Вага збільшиться, скорострільність зменшиться, не конструктивний вийде підхід!
  Берія розвівши руками, помітив:
  - Але інакше ми німця не проб'ємо в лоба... Тим більше, ІС-7 досить важкий танк, і дорогий. А у нас не так багато ресурсів, щоб розкидатись машинами.
  Сталін стукнув кулаком по столу, і гаркнув:
  - ІС-11 має стати танком з 203-міліметровою зброєю. Але мені потрібний ІС-10, який стане універсальним. І чия вага не перевищить п'ятдесяти тонн. Це зрозуміло?
  Вознесенський безпорадно розвів руками:
  - Найменша вага погіршить захист товариш Сталін...
  Вождь запропонував:
  - А ви зробіть лоб у триста міліметрів, і під нахилом як у ІС-3, а бортову броню набагато слабше... І на рахунок гармати подумайте.
  Вознесенський зауважив:
  - Можна спробувати... Створити машину лише захищену в лоба? Ну, це теж сенс!
  Берія тут несподівано запропонував:
  - Давайте всіх конструкторів до таборів відправимо. Може тоді щось придатне і створять?
  Сталін розсміявся і весело відзначив:
  - А що... Чудова ідея! У таборах їм буде менше спокус!
  Але ви повинні зробити нові танки! Такі, щоб Третій Рейх із ними й близько не стояв!
  Вознесенський чергово відповів:
  - Докладемо всіх зусиль!
  Берія охоче вимовив:
  - Ми всіх вчених заарештуємо! Нехай трудяться під кийками вертуха!
  Сталін проревів:
  - І літаки у нас мають бути найкращі у світі, а також ракети! Нехай буде так, тому що я так сказав!
  Народний комісар внутрішніх справ підхопив:
  - Слово генія закон!
  Сталін дещо самокритично помітив:
  - Все ж таки дарма я не напав, на Німеччину, поки вони були зайняті зі США та Канадою. Це велика помилка!
  Жуков відразу запропонував:
  - Чи може вдарити зараз? Поки що війська противника не перекинуті?
  Сталін негативно махнув сивою головою:
  - Я не візьму на себе таку відповідальність! І наш народ також не візьме! Ми не агресори! Ми відстоюємо мир та боремося за справу миру! Даєш ліга роззброєння!
  Василевський тривожно помітив:
  - Якщо вони на нас полізуть, то буде вже пізно... А поняття "превентивна війна" ніхто не скасовував.
  Сталін тяжко зітхнув. Налив собі з пляшки вина, випив цілу склянку і сказав:
  - Превентивна війна... Ну, може, просунемося пару сотень кілометрів і будемо зупинені. Раніше треба було бити! А зараз, будемо розраховувати, що німці та японці трохи вгамують свої апетити.
  Берія подав голос, прошепотів:
  - А якщо товариш Сталін... Зштовхнути Японію та Третій Рейх лобами?
  Вождь посміхнувся і помітив:
  - Це був би чудовий варіант... Але як його досягти?
  Нарком внутрішніх справ повідомив:
  - Є у нас п'ятірка дівчат, що пройшли всю війну і билися в Америці. Чи може їм доручити операцію?
  Сталін усміхнувся в вуса і прохрипів:
  - Ти цих маєш на увазі? Оленку та її команду?
  Берія енергійно кивнув головою:
  - Та саме їх!
  Сталін примружився і запитав:
  - Що вони, на твою думку, можуть зробити?
  Нарком внутрішніх справ почухав потилицю і запропонував:
  - Ну, в нiндзей переодягтися, та напасти на нiмецьку базу! Може, спрацює!
  Сталін почухав потилицю і відповів подумавши:
  - Поки не поспішай! Якщо німці не підуть на нас, то така провокація є ризикованою. Тим більше, дівчата зовсім несхожі на японок. Можеш накликати війну і на нас. Але якщо таки Гітлер нападе, то... Думаю, втрачати нічого!
  Берія згідно кивнув:
  - Так точно товариш Сталін! Дівчата це наш бронепоїзд запасною дорогою!
  Вождь усіх часів та народів втомлено кивнув:
  - Ну добре! Ми вже головне обговорили! Головне це, щоб був світ! Війна набридла всім!
  Оточення без особливого ентузіазму залишило кабінет тирана. Вождь усіх часів і народів був не в дусі. Хоча трохи на душі світліше стало. Справді, якби зіткнути лобами Третій Рейх та Японію було б чудово! Це давало шанс. Може, в цьому випадку вистачило б часу, щоб придбати атомну бомбу. Хоча сама по собі витівка виглядала авантюрою і вимагала ще як мінімум п'ять років.
  Тут Сталін раптом відчув натхнення і викликав секретарку. Увійшла юна, струнка дівчина, з чорним волоссям, зібраним у кіску. Вона вклонилася вождеві.
  Сталін суворим голосом наказав:
  - Давай друкуй! Я диктуватиму, а ти мої мудрі думки на машинку.
  Дівчина сіла і під диктовку вождя затарабанила;
   Чесність у війні хороша, коли ти не халтуриш на вченні, але коли прийде лайка, хитрість сміливо застосовуй!
  Мочитися в сортирі може будь-хто, замочити лиходія здатний лише той, хто ніколи не дозволить засадити себе біля параші!
  Шторм нашестя на Вітчизну приходить тому правителю, що надто довго чекає з моря погоди!
  Особисте не повинно суперечити громадському, за винятком, коли йдеться про помилки натовпу, якого не можна і не знати суспільством!
  Хто тихо ставить суспільство над особистим, покладе в гаманець дзвін готівки!
  І сніговику в пустелі солодше, ніж тому, хто береться мокра справа, без палкої впевненості у власному холоднокровності!
  Рідкісний успіх за рахунок дурості противника, не замінить систематичне використання тренованого розуму!
  Промахнутися і в битві можна не раз, але тільки коли повз ціль не проноситься єдине бажання, влучно потрапити в мирне місце!
  Попадають в халепу, хто прострочує час прийняття рішень, і робить, не обмірковуючи ходи, коли і серп йде повз прос!
  Ось праця зробила з мавпи людини, а боротьба, праця та знання зроблять із людини деміурга!
  Зло це інша сторона медалі добра, без якого нагорода втрачає обсяг та вагу!
  Штурхатися з тими хто поруч властиво тупицям, але для того зіштовхнути чужинців слід мати найгострішу кмітливість!
  Якщо хочеш звести кінці з кінцями, зведи бійку тих, хто намагається звести з тобою рахунки!
  Велика ложка рот дере, від малого пузо з голоду витріщає, а якраз не уникнути мороки боротьби з надмірною вагою!
  З усім важко розлучатися, крім зайвих кілограмів ваги і від них порятунок не з легких!
  Як легко залетіти, і наскільки важко піднятися вгору!
  Крила для зльоту є й у стерв'ятників, але щоб піднятися духом, слід окрилятися не думками падальників!
  Якщо холоднокровно пурхати лише для виживання, то станеш метеликом на снігу!
  Друзі пізнають у біді, а вороги, на жаль, завжди до неї доводять!
  Героїзм може виправити помилку, але ніколи не виправдає розгильдяйства!
  Промовистість імператора, як біла гарячка алкаша, переслідує одну мету одурманитися і відвести від реальності!
  Куля чудовий виховний метод, тільки від частоти застосування ефективність впливу падає! Часто мазати впаде авторитет, а влучиш, доведеться виховувати зомбі!
  Релігія опускає гордої людини до рівня тварини - надаючи вибір між вівцею та козлом! А сильний бік будь-якої релігії, що на відміну від атеїзму, у тебе є хоч тварина, але вибір!
  Свинець сприяє травленню, особливо якщо пігулка у формі патрона! А чому? Ніколи не поскаржиться на відсутність апетиту!
  Черепаша психологія не сприяє довгому життю, тому що черепашими темпами не виженеш за стрімкістю, що дає довголіття!
  Не все, те золото, що блищить, але все, що засліплює ворога безцінно!
  Мавпа це предок людини, поведінка якого не можна поставити за приклад нащадкам!
  Хто з вовками може жити, то не буде сумно вити!
  Лев цар звірів, але людський раб здирає його шкуру!
  Війна це кіно, колективної режисури, індивідуального виконання, масового прокату та гарнованих зборів!
  Хороший полководець алхімік, що переливає свинцеві кулі війни, у золоті монети репарацій!
  Ганебно гине лише той, хто вже помер для гідного життя в душі! А якщо смерть гідна, це вже безсмертя, а значить реальне життя!
  На Бога сподіваються ті, хто грішить у справах аж ніяк не чортівської труднощі та диявольської складності!
  На великий стрибок інтелекту здатний лише той, хто вміє приборкати, стрибки думок!
  На війні все старе як світ, тільки неприємності завжди нові, а техніка застаріла!
  Приголомшити можна, лише того, у кого в голові заморожені кульки!
  Стріляти вміють і жебраки у під'їздах, а вразити ціль здатні багаті на ратну доблесть!
  Всадити кулаком може і дурень, але змусити просадити, те, що розумний ворог тримає в кулаку, може лише справжній геній!
  Недоліти залпів по ворогові ще не привід, злітати з петель кришки котелка з киплячим розумом!
  Програш завжди обертає виграшем, якщо ти витягуєш з нього урок, і викидаєш при поразці, що не піддається обороту!
  Програти сильному, іноді пробачити, програтися від безсилля власної волі - завжди ганьба!
  Найсерйозніша річ у побуті, це нестача найсерйозніших речей для життя!
  Фантазія людини не має меж, можливості, по суті, теж, а задоволення все одно не буде через безмежність амбіцій і обмеженість скромності домагань!
  Прогрес для людства, звичайно, добре, але якщо при цьому він служить особисто тобі, то ще краще!
  Найбільший злочин - це відсутність злочинів, бо, не приступаючи межу, ти завжди залишатимешся на одному не найкращому місці!
  Наука сильна і може все, але проти слабкої волі користувача вся її міць безсила!
  Хто до славної Русі з мечем прийде, якщо не ляже в землю, втече мечений ганьбою!
  Іноді в малій поступливості приховані колосальні амбіції, як могутня мускулатура приховує рельєф під час розслаблюючого відпочинку!
  У житті є місце для подвигу, але завжди для героїзму!
  Люблю воювати, ненавиджу війну, не ціную мир, але хочу його підкорити!
  Великі розміри м'язів не завжди є ознакою малого розуму, але великі розміри техніки завжди свідчу про гігантське зазнайство!
  Можна стати суперменом, не відходячи від екрану, але тільки в передсмертному глюку, не сходячи з дивану!
  Жорстокість до інших гіркоту гірчиці, жорстокість до себе теж не цукор, але м'яке ставлення до власних слабкостей, навіть медову річку перетворює на стихійне лихо!
  Справа битви тютюн, якщо влаштовувати перекури під час бою, і язиком передбиття забувши, що ти не в казці!
  Неприємності приходять самі собою, тільки вони не кішки, а скажені собаки!
  Розлютитися може будь-який дурень, а перебитися тільки той, що досить розумний, щоб досягти задоволення амбіцій!
  Не в кожній квартирі гроші лежать, зате господар самої жебрачної халупи може здобути відмичку до маєтку!
  Вогонь у серцях не гасне ніколи, але у того, хто сам у душі зірка!
  Спокусившись гіркою пляшкою, сам залізеш у пляшку, де гірко!
  Вовка можна довго годувати на повідку, але не можна підгодовувати, якщо повідець дозволяє тебе схопити!
  Крутити можна чоловіком, хоча того кого тільки крутять, а не розкручують чоловіком назвати не можна!
  Себе дозволяють потрошити, тільки ті, хто трухляв душею, і мораллю м'ясник!
  Ворон символ мудрості, але зовсім не того, чий труп прилетів він клювати!
  Загиблий з відвагою не схильний до тліну, боягуз уцілілий смердить гірше трупа!
  З бруду виростають прекрасні троянди, коли світить Сонце прагнення світла, а в тепличних, без струсу умовах, навіть у меді заводяться черви!
  Лінуються всі, але ліньки виходить боком, тому хто його відлежав, не бажаючи повертатися!
  Лінь двигун прогресу, тільки не у тих, хто полінувався до втрати амбіцій!
  Немає великих проблем, є лише малі люди, які беруться до їх вирішення!
  Велика людина не створює дрібних проблем ворогам!
  Справжня велич задовольняється малим, але лише в похвальбі, а не домаганнях!
  -Світло військової науки веде людей у темряву могили, під сліпучі розриви снарядів!
  Війна заняття не для слабонервних, зате дарує шанс назавжди заспокоїтися будь-якому психопату!
  Відданий слуга, не Богові - Сатана!
  Вовк санітар лісу з людьми, що опустилися до рівня тварин, але без головного лікаря волкодава "швидка допомога" весь час приходитиме ні до тих!
  Забудь про погане "молоко" у стрільбі, якщо хочеш не забути про парне молоко дітлахів!
  Хто не вміє плазати і вгору дивиться, у того козирок не засліпить очі!
  Для кого армія надто дорога, той здешевить зі своєю роллю під окупацією!
  Геній на посулі, як король на стільці!
  Ось саме як король на стільці, а не троні, бо обіцянка, без реалізації, це лише стілець - каналізації!
  Людина може бути обдарованою у всьому, але лише одне нам дається не природою, а вихованням - здатність принести в жертву людям свій егоїзм!
  Гострий штик краще за гостре слово, останнє жалю залишає, як правило, лише незримі шрами!
  Прогрес звичайно важка праця, але найважче тим, хто не хоче обтяжувати себе науково-технічним розвитком!
  Мудрий ворон може дати пораду, але не тому, кого він уже клює!
  Змія вражають у голову, а армія зазнає поразки, втративши полководця, або що буває набагато частіше, взагалі не маючи!
  Голова ця річ, яку часто втрачають, але тільки не ті, хто її тримають могутніх плечах!
  Вовки не гавкають, віслюки не літають, а ось собачитися і розлютити людина здатна, без зусиль!
  Хто, простоюючи, чекає, доки рак на горі не свисне, той сам стане на коліна і раком!
  Померти може кожен солдат, а дати дуба, тільки дубовий солдафон!
  Нападати, звичайно, спокуса, але відпадати доводиться спокусливим надмірним зльотом!
  Ми ходимо за життя п'ятами по лезу ножа, але ріжучий кинджал, на жаль, закінчується тільки зі зривом у прірву небуття!
  Той, хто кривдить слабких, вже знесилив розумом і посилив свою нікчемність!
  Часто люди говорять дурниці, коли нічого сказати, але ще частіше їх роблять, коли діяння розумніші хоч і є, але позбавлені легкості дурного втілення!
  Хороший хід, її часом завжди поганий - відмінний хід із запізненням завжди поразка!
  Воювати можна з доброю країною, торгувати з ким завгодно, але, на жаль, ні
  Можливості виявити милосердя навіть до гідних поки що не здобуто перемоги!
  Багато ворогів це багато трун, тільки якщо ти з міцністю дуба, і зі кмітливістю лисиця!
  Розрядитись може і осел, командувати, здатний лише лев!
  На обід противник дичину, треба рівня досягти! Але, якщо сам обід - значить, класу зовсім немає!
  Точність ввічливість королів і знаряддя куртуазності тих претендує на роль короля!
  Життя без пригод не варто нічого, а без можливості їх робити життя ставати і зовсім негативним баластом!
  Як легко люди вчаться жорстокості, і як болісно важко підняти їх на той рівень підготовки, щоб вони могли уникнути жорстокості щодо себе і захистити від жорстокостей інших!
  Жаль це почуття, що відмирає в процесі еволюції і прищеплює в процесі виховання, однак не можна виховати заперечення того, що допомагає вижити!
  Велике невігластво виглядає страшним, але не є небезпечним, якщо воно не твоє!
  Чудеса в нашому житті приходять до того, хто не клює сонно носом, зате тримає ніс за вітром і дива не чекає!
  Немає неможливого для людини, якщо що не виходить, лише тому, що частка тварини, ще не до кінця відтіснила людяність знання і майстерності!
  Хто вирішив, що він скінчив справу і може піти, ризикує назавжди залишитись на рівні мавра і не знайти Дездемону!
  Мавром можна бути плоттю, але не можна уникати відповідальності, залишаючись з білою репутацією!
  Життя не кіно, але бере платню за кожен сеанс!
  Кіно не життя, але сценарій реального буття несе завжди більше за інтригу!
  - Сценарій будь-якого передбачає несподівану кінцівку, але, на відміну від реального життя, тільки передбачає!
  Фінал у житті завжди несподіваний, навіть якщо ти його зачекався, а в кіно передбачуваний, навіть якщо чекаєш із нетерпінням!
  Фініш у кіно завжди призводить до того, що ти встаєш, залишаючи крісло, а в житті, що шанобливо встають інші, бо вже покинув своє місце під сонцем!
  Вогню в нашому світі повно, так, на жаль, не любовної пристрасті!
  Запалити гнів людині легко, а добрі пориви в душі тільки тліють!
  Коли горить праведний гнів добре, погано - коли у гніві вигоряє праведність!
  Дістаються шишки, хто без норми їсть пампушки!
  Війна завжди бруд, але відмінно відмиває смердючі підлістю доходи!
  В гору піде, хто з гори без страху сиганет, але каліцтво не знайде, і забої обійде!
  Скінчитися погано не може для тих, у кого не закінчується оптимізм та гарний настрій!
  Хто очистився від піни в душі, зможе відсвяткувати чисту перемогу, пінистим шампанським!
  Блиск часто буває порожнім, крім тих випадків, коли палахкотить підірваний тобою супостат!
  Відвага завжди на користь справі, тільки якщо вона божевільна лише у сприйнятті противника!
  Втім, чого на світі не буває, але тільки сокирою ніхто не підперезається, зате замість краватки Столипіна він завжди зажадав!
  Не кожен народжений пернатим, але кожен здатний виховати птаха великого польоту!
  У світі багато піни, але мало можливості відмити сумління!
  Ситий письменник як лежень-ішак, його творчість віддає гниллю залежалої соломи!
  Фортеці беруть сміливі, але тримають міцно завойоване, лише з умілим інтелектом!
  Сльози твого жаху, як бензин, що підливається двигун згоряння нахабства супостата, але якщо вони спалахнуть вогнем люті, від моторів загарбників залишиться лише істеричний рев!
  Не клюй під час бою носом, то тільки один ніс у тебе й лишиться, для оранки землі!
  Вихор у рухах м'язів та техніку переміщень веде до перемоги, але мізки пішли вихрем, для поразки навіть зусиль від супостата не знадобиться!
  Перукар війни, що обрізає життєві втечі, на відміну від пересічного цирульника, ніколи не залишиться без роботи і з порожнім мамоном!
  Людина, на відміну від члена, стояти не повинна, так інакше вона перестає бути членом команди переможців!
  Пси добре гавкають при гризні, але зовсім погані, коли потрібно зажадати свій шматок видобутку!
  У бою за життям як у кіно, перед очима рябить від кадрів, тільки ці кадри на щастя, мають лише чорно-білу кмітливість!
  Страх відчувають мільйони, невідомий він одиницям, але мільйони від жаху зводить до нуля, а один справжній сміливець підкорить нескінченність!
  Як часто до порятунку коли не до втіхи не вистачає тієї миті, що витратив згубну розвагу!
  З усіх боків можна бути гарною людиною, але для репутації мерзотника достатньо і невеликої цятки з одного боку!
  І небіжчики не заспокояться, то спокою немає у світобудові повного руху!
  Біль прекрасний, коли корисний і жахливий, коли шкідливий!
  Без шансів потрапити під роздачу тому, хто боягузливий і тупий на додачу!
  Для того й мертвому припарку, щоб у пеклі не стало надто спекотно!
  Навіть людина з левиним серцем, назавжди може скласти крила, якщо його нерішучість заборона у безкрилій раковині!
  Слово було на початку, але цей початок настільки віддалений, що справ часом зовсім не доходить!
  Селяни кістка Вітчизни, робітники кров, бізнесмени - мозок! Одне не може бути без іншого!
  Війна це, що буває у важкому та дорослому кіно, але легкість лише в тому, що доступна до перегляду та дітям до того ж!
  
  
  
  
  
  ВЕЛИКИЙ ЦАР ВАСИЛЬ ТРЕТІЙ
  Втім, Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова перемістилися незабаром в іншу історію.
  Військо Василя Третього обложило Казань. Командував, щоправда, не сам цар, яке брат Дмитро.
  Ішов 1506 рік, перший повний рік правління Василя Третього - значно зміцнив Московію і посилив централізацію правителя. Щоправда, не дуже багато того, хто завоював, але зате має величезні амбіції!
  І ось Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова вирішили допомогти російському великому князю, і навіть певною мірою й імператору взяти місто та столицю ханства.
  Безсмертні хлопчик і дівчинка пішли на штурм Казані, розмахуючи шаблями. Вони рубалися немов богатирі. Будучи безсмертними діти рухалися швидше за гепарди. А босими пальцями ніг запускали заздалегідь приготовані гострі диски, що вражали татар прямо в горло.
  Олег і Маргарита стрімко мчали, і злетівши на стіну провели млини, зрубавши по п'ять-шість татарських бійців.
  Потім почали різати супротивників і запускати, збиваючи по дюжині нукерів.
  І ті падали та завалювалися.
  Хлопчик і дівчинка билися як титани. Вони відрізнялися спритністю, а мечі робили за секунду п'ятнадцять помахів. І так вони рубали супротивника. І дітей та зброю було особливе: мечі та шаблі одночасно і рубали вони практично будь-який метал та плоть.
  Олег провів великого метелика, зрізав відразу дюжину супротивників і проревів:
  - Я величезний моторолер!
  І знову хлопчик у шаленій атаці.
  А ось і дівчинка метає босими пальчиками ніжок гранату і пищить:
  - Наша Батьківщина славна, Рідновірна, Православна! І татар ми зуміємо побити, і Казанню під Руссю бути!
  І знову юні безсмертні воїни атакують. І борються з лютим шаленством. У них дикий каскад ідей та шаленої енергії.
  Молода пара в атаці. І падають під їхніми ударами татарські воїни. А бійцям, які отримали безсмертя і відпрацьовують своє вічне життя дуже весело.
  Олег, зрізавши татарина, проревів:
  - Сотні, за сотнею, полк за полком! Російські витязі рубають мечем! Вірю, перемога скоро прийде! Ми відкриваємо славний рахунок!
  Маргарита кинула босими пальцями ніжок гостро відточений диск і заспівала:
  - Коловрат! Євпатій Коловрат!
  Олег Рибаченко цей вічний хлопчик теж метнув диск босою, дитячою, але дуже сильною ногою і заспівав:
  - Захисник Вітчизни! Перунів солдатів!
  Маргарита, продовжуючи рубати, заспівала:
  - Коловрат! Євпатій Коловрат!
  Хлопчик, зрубуючи ворогів, прошипів:
  - Героїв Русі збирає на сполох!
  Отак героїчні діти й борються - великі богатирі! У них азарту та сили, на цілий легіон.
  А може, і на десять легіонів! Дивлячись на них підбадьорилися й решта воїнів, і стали перехльостувати через стіни Казані.
  Олег, розрубуючи татар, проревів:
  - За царя Василя Третього!
  І як покине гостро відточений диск, як зріже десяток супротивників Русі.
  І знову прокрутить метелика, а за ним млин. Зрубуючи за раз цілу дюжину. А потім хлопчик як візьме, і голою п'ятою рушить хана в підборіддя.
  Той полетить і плюхнеться прямо в котел з киплячою смолою.
  Олег Рибаченко прорепетував:
  - Ну, тебе до біса!
  Маргарита взяла і босими пальчиками ніжок бумеранг, зрізала п'ятьох нукерів і заревіла.
  - Слався Вітчизна царя Василя!
  Олег Рибаченко захоплено підтвердив:
  - Слався свята Росія!
  Маргарита рубаючи татар, прошипіла:
  - Це ще не Росія, а Московія!
  Ось уже значну частину стіни захоплено російськими воїнами. Вони вже проникають у саме місто.
  Великий князь Василь виявився дещо у тіні через свого великого сина Івана Грозного.
  Але в реальній історії йому Казань не підкорилася. А тепер діти переписують, і додають те, що не вдалося російським предкам.
  Олег Рибаченко зрубав одним ударом чотири голови. Потім хлопець жбурнув босими пальцями ніг бумеранг. Зрубав ще семеро бійців і провизжав:
  - У труну увігнали абияк, а найсильніший вовкулак,
  Хотів мені шию прокусити, але виявився сам як дичина!
  І юний воїн як заманеться...
  Маргарита прокрутила гвинт і пискнула:
  - Я кобра готова до стрибка!
  І знову запустить босими пальчиками ніжок убивчий бумеранг. Дівчинка, що й казати, немов крута богиня.
  Ось уже більшість Казані захоплена. Відважні діти штурмують палац верховного хана. Вони сповнені сказу і дикого азарту. Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова - діти-термінатори. І кожен їхній помах, а махають вони дуже часто - це нові трупи!
  Олег Рибаченко, борючись, зауважив:
  - А це битва може багато поміняти!
  Маргарита погодилася:
  - Іван Грозний підкорив Казань! А тепер її підкорить і його дядько Дмитро!
  Хлопчик кинув босими пальцями ніг бумеранг. Перерізав горло п'ятьом татарам і гаркнув:
  - За велику Русь та небо слов'ян!
  Маргарита впевнено підтвердила:
  - За Велику імперію!
  І дівчинка теж кинула босими пальцями ніжок гостро відточене лезо.
  І перерізала масу нукерів, а когось і порубала. Ось така красуня бойова.
  Ось справді Маргарита крута. Заради безсмертя погодилася стати дівчинкою, відмовившись від дорослого тіла, та бути проданою в рабство. Але зате таку набула надлюдської сили! І це повірте, ясна річ і для неї супер!
  Дівчинка бореться, і хлопчик бореться, а вороги падають. Вони розрубані та ослаблені.
  Ось і відважні діти прориваються до тронної зали, де знаходиться Казанський хан.
  Той намагається піти, але хлопчик кидає босою ногою зірочку і пробиває хану потилицю. Той пробитий падає і вмирає.
  Потім діти-рейнджери винищують інших татар. Втім, останні, втративши свого володаря, кидають зброю та здаються.
  Ось і впала Казань. Тепер Росія стала на ці землі. Великий князь Московії Василь частину татар поселив у Росію, а частину російських поселив у Казань.
  Потім взагалі стало краще. Новий російський Великий князь був обраний і Великим князем Литовським. Зійшов на престол...
  Зрозуміло чому - перемога над Казанню всіх дуже вразила. І зрозуміли, що Русь, дуже сильна!
  І діти-рейнджери тут постаралися. Взяли та розбили армію основного конкурента Великого князя Василя Третього. А самому претенденту взяли та знесли безсмертні хлопчик та дівчинка голову.
  Причому зробили це, дружно метнувши босими ніжками диски, при цьому прокричавши:
  - Слов'яни мають бути єдині! Будемо всі непереможні!
  І підскочивши і зарубавши гетьмана, діти вигукнули:
  - Ми воїни нової ери та крутої формації!
  Після цього полонені цілували босі сліди ніг дітей, залишені ними на свіжому сніжку. А це погодьтеся дуже круто!
  А згодом і похід на Астрахань. Ось як одна перемога тягне за собою та інші.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова разом із цим великим князем, рушили і до Астрахані.
  Хлопчик і дівчинка штурмували це велике місто. Вони боролися, знову прибувши до російської армії через коридор часу.
  І знову рубалися, і кидали босими пальцями ніжок бумерангу. Тут уже пішло все легше. І армією командував сам Василь Третій. І міць його була велика. Прибули й війська Великого князівства Литовського. Вони штурмували це місто.
  А діти-термінатори рубалися і кидали бумеранги, диски, зірочки. Олег Рибаченко навіть покинув пару гранат.
  Босими ніжками діти також метали гострі зірочки, і тоненькі, але здатні за раз перерізати кілька ковток диски.
  А їхні ніжки воістину втілення спритності, і швидкої і навіть дикої сили.
  А як дівчинка босими пальцями бумеранг метне, то ворогам святої Московської Русі це буде зовсім не мед!
  Діти-термінатори хором прокричали:
  - Слава Василю Третьому найбільшому з російських царів!
  І знову велика перемога російського царства.
  Василь Третій коронувався на титул царя і був офіційно визнаний імператором. Його імперія стала величезною. Росіяни також стали проникати й у Сибір. А Кримське ханство навіть визнало себе васалом Росії.
  Після вигнання митрополита, Василь Третій зобов'язав нового владику церкви змінити догмати та дозволити багатоженство. Почасти це було викликано приєднанням Казані, Астрахані та інших ісламських земель.
  Сам Василь Третій відразу одружився з литовською князівнею Глинською та татарською Тамарою. А потім ще й на четвертій дівчині.
  Дозволив Синод мати росіянам по чотири дружини. І цим багато князів користувалися.
  Війна з Польщею завершилася завоюванням ... Російська армія була сильна, і набагато численніша. Так Олег та Маргарита допомогли. А з цими дітьми-термінаторами жоден суперник не страшний.
  І став Василь Третій та королем Польським. Імперія зміцнилася. Але на престо Османської імперії прийшов Сулейман Чудовий. І цей імператор завоював Угорщину. Обложував він і Відень.
  Але Кримське ханство порвало з Росією. І пішов новий похід. Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова теж за наказом гіпервсемогутньої відьми-богині і тут відзначилися. Зрозуміло під час штурму Перекопа. Тут найсильніша частина оборони кримських татар. Але ж і діти: Олег і Маргарита дуже круті!
  І як помчать, і як понесуться! І як рубатимуть татар. І з яким диким ентузіазмом за це візьмуться.
  І хлопчик метнув босими пальчиками ніжок зірочку, і та зрізала одразу шістьох татар.
  А дівчинка кидком зірочки збила п'ятьох. Ось такі бойові виявились діти.
  Олег та Маргарита розчистили частину стіни. Крім того, попрацювала і артилерія. Маса руйнувань була заподіяна татарам. Ось і Кримське ханство впало.
  Потім була битва з армією Сулеймана Чудового. Цього разу цьому реальної історії великому султану не пощастило. Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова не лише перебили масу турків, а й взяли султана у полон.
  Росія змусила турків піти із Балкан. І сама заснувала там свої фортеці. І відібрала також Стамбул. Знову виник Константинополь.
  Василь Третій тимчасово зупинився. Потрібно було перетравлювати завоювання. Лівонія погодилася платити російським данину, і без війни поступилася у володіння Нарву.
  Василь Третій навіть у 1535 році наказав будувати у гирлі Неви місто-порт. Щось подібне до Петербурга Петра Першого. Щоправда, столицю Василь переніс якраз до Константинополя.
  У 1537 росіяни захопили Виборг і зміцнили себе з півночі від шведів, розбивши їх ущент.
  Під час штурму Виборга знову відзначилися Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова.
  Хлопчик і дівчинка природно перескочили через поріг часу і взяли участь у штурмі.
  Ось Олег кинув босими ніжками бумеранг, вибив десяток супротивників і заспівав:
  - Слава Росії та її царю Василю Третьому!
  Маргарита теж метнула босими пальцями ніжок щось забійне і сміливо видала:
  - За Русь святу та царицю неземну!
  Після чого хлопчик і дівчинка так розійшлися, що цілу просіку з трупів шведів прорубали.
  У 1540-1541 російські війська захопили у турків ще й Малу Азію. А 1545 року і ще Месопотамію та Палестину. У 1547 у березні, цар, у віці ледве виповнившись шістдесят вісім років, помер. Його правління в сорок два роки виявилося і тривалим і дуже щасливим із безліччю завоювань для Росії.
  Василя Третього було названо Василем Великим. А на престолі опинився молодий, але вже за мірками Русі повнолітній Іван Васильович.
  І оскільки Василь Третій прожив довше, ніж у реальній історії, вдалося уникнути боярської смути.
  Іван Васильович, спочатку вирішив повністю підкорити собі Лівонію, війна 1550 року виявилася успішною. Потужна російська артилерія всіх змітала, і швидко було захоплено майже всі міста.
  Звісно, діти-термінатори Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова взяли участь у боях.
  Вони босими, дитячими ніжками так завзято кидали все гостре і колюче, що лівонські війська гинули у величезних кількостях.
  Мало того, діти ще з гармат влучно стріляють і так влучно.
  Олег хлопчик-термінатор пальнув і метнув босими ніжками забійний презент.
  Розкидав супротивників і пискнув:
  - Я втілення руйнування!
  І хлопчисько схочеться і прореве:
  - Я син великого відродження!
  Маргарита, ця крута дівчинка, теж босими пальчиками ніжок запустить забійне, і пискне:
  - Я дочка великих богинь анігіляції!
  І знову діти сміються та скалять зубки. А потім так злетять на фортецю. І так усіх порубають. У них не мечі, а просто пропелери. І винищують лівонців та інших солдатів найманого війська без жалості.
  Хлопчик і дівчинка все босоніж, навіть по снігу. І їм безсмертним дітям, подібне, навіть подобається!
  А чому б і ні? За чим взуття тим дітям, які мають тіла швидше, ніж у будь-якого звіра, і зрозуміло не можуть пробачити чи захворіти.
  Потім Іван Грозний воював у Єгипті. Підкоривши за кілька років всю північ Африки, включаючи і Марокко. Далі було захоплено і Аравійський півострів.
  Німеччина була роздроблена, Австрія слабка, Іспанія та інші країни зайняті війнами.
  Царська Росія рухалася Іраном до Індії. До 1590 Індія була захоплена. Іван Грозний дожив до шістдесяти восьми років і помер 1598 року. І йому успадкував Іван П'ятий. Росія продовжила експансію на схід та захоплення Китаю. Хоча війна видалася дольною затяжною та важкою.
  Щоб завоювати Китай, знадобилося три війни.
  Навіть участь у боях Олега Рибаченка та Маргарити Коршунової не одразу забезпечила перемогу.
  Та й діти билися епізодами. Набіжать собі, порубають китайців і знову відбіжать.
  Звичайно, хлопчик і дівчинка діяли дуже активно та ефективно. І босими пальцями ніжок активно метали гострі зірочки, диски та бумеранги.
  Олег Рибаченко зарубав особисто китайського міністра оборони. А потім як кине хлоп'ячою ніжкою гранату. Так одразу дві дюжини жовтих воїнів на той світ, промовивши:
  - Слава Русі, яка вічно у віках вказує шлях всесвіту!
  І дівчинка Маргарита як візьме і босою ніжкою запустить бумеранг який забійний, що крутіше нікуди.
  І розгромивши супротивників, дівчисько пискне:
  - За таку Русь, ти бійся і не лякайся!
  І хлопчик із дівчинкою почали махати ще інтенсивніше.
  Іван п'ятий помер у 1620 році, і його справу продовжив син Іван шостий. Після наполегливих воєн у 1640 році Китай був остаточно підкорений.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова стали більш активно з'являтися у різних місцях битв та битв.
  А потім хлопчик Олег кинув бумеранг і зніс голову китайському імператору. І сам став героєм!
  А дівчинка Маргарита босою ніжкою кинула гранату і вибили цілий штаб супротивників.
  І звичайно ж завдяки цим безсмертним дітям і було здобуто найбільшу з перемог Російської імперії!
  А після перемоги над Китаєм Московської Русі вже ніхто практично не страшний! І росіян уже ніхто не зупинить і не переможе! Вони вже пройшли точку не вороття!
  І Росія укріпилася як велика імперія. Іван Шостий ще десять років правил, поки не захопив Корею і більшу частину Індокитаю.
  Після нього на престо зійшов Олександр Перший. Новий цар продовжив колишній курс на завоювання. Індокитай був повністю підкорений, і російські кораблі висадилися в Австралії та стали освоювати цей континент. Крім того росіяни ще раніше увійшли в Аляску і просувалися Канадою ... Тут вони вже стикалися з Францією, хто знайшла нарешті при Людовіку чотирнадцятому стабільність і процвітання, і Англією, що швидко набирає обертів.
  Крім того, Росія продовжувала освоювати Африку і зіткнулася і там із протидією з Британією. Швеція також посилилася і спробувала атакувати Росію.
  Але російські війська були напоготові, а Британія та Франція не виступили разом. І війська Олександра першого підкорили цю державу.
  Звичайно ж, і Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова взяли у цьому участь.
  Босоногі діти метали диски, і рубали довгими, спеціального загартування мечами.
  Вони такі круті та чарівні.
  Олег Рибаченко метнув босими пальцями хлопчачих ніг гостру зірочку, збив десяток шведів і заспівав:
  - За славу священної Русі!
  Дівчинка Маргарита теж жбурнула босими ніжками смертельний предмет і прошипіла:
  - За велич непереможного Рода!
  І діти дружно як стрибнуть і вдарять голими п'ятами шведського воєводи у груди.
  Той пролетів і збив ще дюжину ворожих солдатів.
  Після смерті Олександра першого в 1675 році на престол зійшов цар Олексій Перший син Олександра. Зазвичай престолонаслідування йшло за старшинством синів, і далі онуків від старшого сина. Так заснував ще Василь Третій, щоб потім не було боротьби за престол. Із сильною централізацією.
  Олексій перший зіткнувся із Францією в Америці, а з Британією в Африці.
  Російські війська тим часом вступили й у німецькі землі. Захоплення йшло досить успішно, оскільки князівства роздроблені. Переважаючі числом російські полки захопили і Італію. Після чого був похід на Францію. Царство Людовіка Короля-Сонця безславно закінчилося. Російські та іноземні полки взяли Францію.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова знову відзначилися.
  Діти билися мечами і метали диски у ворожих солдатів. Перебили масу воїнів.
  Хлопчик кинув босою ногою в ворога зірочку, і проревів:
  - Я є воїн супермен!
  Дівчинка теж босими пальцями ніг жбурнула забійний диск і просвистіла:
  - А я втілення чудового космосу!
  І як покаже свою довгу мову! А потім як дасть голою п'ятою у ніс французькому графу. У того чоло трісну.
  А Олег Рибаченко пронесеться, наче пекельний метеор, і пара дюжин французів узяла і полегла. А потім хлопчик як довбає із захопленої гармати картеччю.
  І покладе масу бійців. Ті корчать від болю і вмирають!
  А діти-термінатори мчать собі і всіх зрубують, немов вони самі ангели смерті та стрімкіші за гепарди.
  Британія абияк відбилася на морі і попросила світу. Росія продовжила експансію в Америці Її війська захопили всі англійські та французькі колонії і дійшли до Мексики.
  Завершилося підкорення Африки та Австралії.
  Тепер залишилася незайнятою лише Іспанія та її колонії та Португалія з колоніями.
  Але ця війна вже була для Петра Першого, який отримав владу в 1700 році. Новий цар не Романов, а Рюрикович, скориставшись приводом як напад на російських купців, ввів війська до Іспанії та Португалії.
  Ці країни вже занепадали і були швидко розгромлені. Російські війська також стали підкорювати колонії. Вони були і численнішими і краще оснащені та озброєні. У російській армії був уже бездимний порох і фугасні снаряди, і бойові дирижаблі. З'явилися навіть танки. І перші броньові поїзди. Які справляли враження на противників.
  Виникли в російській армії та перші кулемети.
  Але й тут Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова не могли не відзначитися. Їм треба воювати та своє безсмертя відпрацьовувати.
  Ось хлопчик знову кине гранату босою ніжкою. І розірве на шматки супротивників. Після чого проспівання:
  - В ім'я тієї Росії, що підкорює весь світ та серця людей!
  Дівчинка теж як покине босою ноженькою, невелику, але сильну по розривній потужності бомбу. Порве іспанців і пискне:
  - За таке, щоб було щастя людям усім завжди!
  І діти, метаючи босими ніжками презенти смерті, заспівали:
  - Нехай будуть вічно юними та, наші світлі роки!
  І після цього як заряд чимось неабияк забійним. А шаблями ну так махають.
  Що кров ллється річкою, і вся земля йде з-під ніг!
  Оце діти! Ну просто супермени з босими ніжками, які майже голі і в спеку і в мороз.
  Зате такі визначні бійці! Найвищої марки та класу! Ось рубають собі та винищують супротивників!
  Хлопчик і дівчинка, наче Архангели найдикішої анігіляції, яким немає перешкод і перешкод на шляху до нових перемог та звершень.
  По дорозі їх здаються міста, і жителі виходять, і цілу відбитки босих ніг безсмертних та великих дітей.
  Іспанія та Португалія разом з колоніями були підкорені досить швидко. І залишилася лише одна Британія.
  Але в 1725 війська Петра Першого висадилися і на ній.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова як завжди попереду всіх. Діти безсмертні та перескакують у часі.
  Ведуть вогонь із кулеметів, і кидають босими пальцями ніг забійні гранати.
  Розривають англійців та інших воїнів.
  Олег реве, стріляючи та викошуючи:
  - Ми воїни космічного братства!
  Дівчинка Маргарита кинула босими пальчиками ніжок гранату, і просичала:
  - І переможемо всіх без сумніву!
  Після чого дівчина босою п'ятою так врізала герцогу Бекінгему, що зламала йому шию!
  Захопили Лондон та остаточно завершили завоювання світу.
  Так виникла єдина імперія. Петро Перший помер у 1735 році, і на трон зійшов його онук Петро Другий. Ще молодий, але розумний і твердий імператор. Росії посилювала централізацію, будувалися заводи та дороги. З'явилися аероплани, і все активніше тяглися залізниці.
  Петро Другий правил досить довго та стабільно. В 1790 йому успадковував Петро Третій. Країна була процвітаючою, і все мирною. Ось уже пішли розмови про космічну експансію.
  І в 1817 відбувся перший політ людини в космос. У 1820 царем став Олександр Другий. Новий цар хотів більш бурхливого розвитку космосу та освоєння простору.
  У 1825 відбувся перший політ на Місяць. А 1845 року російські кораблі злітали на Марс. А 1847 року на Венеру. У 1850 році на Меркурій, а наступного на супутники Юпітера. На найдальшу планету Плутон російські космонавти вступили 1860 року.
  Так йшло освоєння сонячної системи. А 1917 року відбувся перший політ за межі сонячної системи. Декілька великих зорельотів вирушили до Альфа-Центавра.
  А в 1921 році і до Сіріуса ... Там, до речі, виявили кілька відносно нормальних планет. Через сорок років з'явилися і перші кораблі, що літають з надсвітловою швидкістю.
  А у 2017 році вперше російський космонавт долетів до краю галактики.
  Це було взагалі чудово.
  У 2030 році була винайдена машина часу... І людство перейшло на інший, більш високий рівень розвитку. Нехай навіть не на престолі, все ще сидять Рюриковичі, і править людською імперією абсолютна монархія.
  ІВАН ГРОЗНИЙ І ПОПАДАЧІ
  Іван Грозний не був отруєний у 1584 році, і все-таки одружився з англійською принцесою. Росія та Британія уклали договір та отримали російські допомогу та союз.
  У Сибіру йшла війна, і було засновано нові російські міста, зокрема і Тобольськ.
  У 1590 році у Івана Грозного та англійки народився син Олександр.
  А потім у 1591 році почалася війна зі Швецією, яку Росія вела разом із Польщею. Так склалася зручна ситуація.
  І російське військо на чолі з воєводою Скопіним-Шуйським обложило Нарву.
  Тут Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова - безсмертні хлопчик та дівчинка вирішили допомогти російському війську. У реальній історії така облога була, але за царя Федора. І росіяни змогли лише Іван-місто взяти. А тут поки що править Іван Васильович. Ну що ж хлопчика та дівчисько в АІ готові собі виявити. Якщо допустимо в якомусь всесвіті і Іван Грозний прожив більше. Ну що ж? Ще одна місія!
  Хлопчик та дівчинка взяли участь у штурмі. Вони біжать попереду всього війська. Мчати швидше за гепарди. А за плечима рюкзаки з гостро відточеними дисками.
  Діти-термінатори атакують. Метають з дистанції босими ніжками диски та співають собі:
  - Велич матінки Росії,
  Воно в серцях і просто душі ...
  Ми Рода всемогутнього просили,
  Мати з коханим рай ось у курені!
  Маргарита метнула диск, збила шістьох шведів і промуркотіла:
  - Я дівчина супер!
  Насправді Маргаріті вже на момент перетворення сорок років. І вона дуже боялася стати старою, потворною та незграбною. І одразу ж погодити заради вічної молодості стати дівчинкою років, дванадцяти та піти на невідомо який термін у рабство. А також відпрацьовувати своє безсмертя беручи участь у різних месіях.
  Натомість у неї, як і в Олега Рибаченка, особливе тіло, з надлюдськими здібностями. І позамежними швидкостями.
  Це начебто ще діти, але такі надзвичайно сильні і швидкі, і вже досвідчені бійці.
  Як кинуть диски, так противники і падають. І не куля, ані ядро їх не беруть!
  Діти-термінатори добігли до стіни, легко видерлися, і давай рубати своїми довгими мечами супротивників. І рубають як - п'ятнадцять, двадцять помахів за хвилину.
  Олег Рибаченко кинувши хлопчачою ногою диск, ревнув:
  - За бугром кують сокири!
  Маргарита босою ніжкою дівчинки запустила теж диски, зрізавши десяток ворогів і заспівала:
  - Буйні голови січ!
  Хлопчик кинув босими пальцями диск, зрубав мечами натовп і з азартом проскулив:
  - Але ж іноземцям кольчугою дзвенить!
  Маргарита прожурчала словами:
  - Російська мова!
  Олег Рибаченко рубаючи шведів, і метаючи босими ногами диски, заспівав:
  - Нас топче плем'я орди!
  Маргарита, теж кромса шведів і метаючи босими ніжками смертельні гармати, заспівала:
  - Нас гне ярмо басурман!
  Олег Рибаченко продовжуючи рубати, видав:
  - Але в наших жилах вирує...
  Маргарита, розрубуючи та метаючи босими ніжками диски, підтвердила:
  - Небо слов'ян!
  Хлопчик, жбурляючи диски і реве, прокричав:
  - І від чудських берегів!
  Дівчинка, продовжуючи метати босими ніжками диски, проревела:
  - До крижаної Колими!
  Олег, метнувши босою хлопчачою ніжкою, пошипів:
  - Все це наша земля!
  Маргарита, теж запустивши бумеранг, видала:
  - Все це ми!
  Хлопчик і дівчинка винищували ворогів сотнями, та інші російські воїни підтягнулися за ними, переливаючись за стіни. Нарва хиталася. І її падіння ставало тепер неминучим.
  Діти-термінатори, це зовсім не жарт. Це те, що незбагненно середнім умам.
  Це безсмертні воїни. Вони йдуть собі і винищують супротивника, то ударами мечів, то помахами босих ніг, від яких летять гострі диски. І вибивають супротивників, наче тарганів.
  Олег же продовжує наступати з усією своєю дикою стрімкістю.
  Ось у російській історії найтривалішим було правління Івана Грозного, і воно одним із найславетніших було і одночасно кривавих.
  Останню і головну війну в Лівонії цар програв. І зараз хотів відігратися.
  Тим більше Росія та Польща одночасно ведуть війну, що набагато зручніше.
  І діти-термінатори при справі ... Ось уже більшість стін захоплена російськими воїнами.
  І хлопці прориваються до центрального замку, закидаючи супротивника за допомогою босих ніжок лезами.
  Олег збиваючи шведів десятками, кричить:
  - Слава цареві Іванові!
  Маргарита, зрубуючи ворогів, пищить:
  - Великої Росії велика слава!
  Хлопчик і дівчинка такі ось круті та хорти воїни. Скрушують усіх підряд і ворогів вганяють у пекло. Рубають собі, і так відчайдушно і з шаленою рубають. Їх ніхто не зупинить і ніхто не переможе!
  Хлопчик із дівчиськом тиснуть ворога, хлопчик із дівчиськом - салют героям!
  Олег Рибаченко кинувши босою, дитячою ногою диск, закінчив головного воєводу, після чого шведи почали кидати зброю.
  Нарва впала, і росіяни зміцнилися на морі... А поляки взяли в облогу Ревель.
  Російські війська рушили до Виборгу.
  Іван Грозний все ще на троні, і російська армія спаяна залізною дисципліною сильна і багато оснащена. Дорогою Олег та Маргарита взяли участь у штурмі кількох міст.
  Хлопчик і дівчинка як завжди кидали диски, насамперед ногами і рубали мечами.
  Олег зрубав головного шведського найманця та ще купу солдатів, після чого сказав:
  - Ворогам не здобути над нами перемоги!
  Маргарита підтвердила:
  - Ми не станемо на коліна!
  Російське військо підійшло до Виборгу. Це ключова фортеця. Воєвода Скопін-Шуйський пішов на штурм після короткої артпідготовки.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова як завжди попереду та відчайдушно рубаються.
  Вони встилають перед собою дорогу трупами.
  Олег Рибаченко кинуло босою ніжкою бомбу і, ревнув:
  - Нас ніхто не зупинить!
  Маргарита, запустивши забійне, видала:
  - І ніхто не переможе!
  Діти-монстри хором вигукнули:
  - Грізні вовки трощать ворогів! І не треба зайвих слів!
  Хлопчик і дівчинка рубали з неймовірною швидкістю. Вони легко дерлися на будь-які стіни, і прорубували будь-які колони. Діяли хлопці стрімко та величезним натиском.
  Олег, розрізаючи супротивників, проспівав:
  - Ми витязі великого сонця!
  Маргарита з дикою активністю, крушивши ворогів, видала:
  - І великого зоряного неба!
  І діти знову гранати пустять у хід ... І потім диски, і зірочки. Так рубають ворога. З таким шаленим натиском і азартом.
  Олег збив зі стіни шведського графа і проревів:
  - Наша буде перемога!
  Маргарита, рубаючи супротивника, підтвердила:
  - Слава загиблим героям!
  Хлопчик і дівчинка знову прискорилися, і кришили супротивника з великою інтенсивністю. І їхні мечі, наче крила комарів.
  Діти діяв не по-дитячому круто. І головне швидко, і без жодних пауз.
  Що не помах, то точний удар та поразка ворога.
  Олег, рубаючи шведів, проспівав:
  - Бабах! Бух! Бах!
  Маргарита, рубаючи найманців, дозріла:
  - Не кочегари ми, не теслярі, але гірких жалю немає!
  Хлопчик-термінатор, рубаючи супротивника, доповнив:
  - А ми монтажники-висотники та з висоти, вам шолом привіт!
  І юні воїни як розійшлися, і стали рухатися, наче стрибки пінги-понгу.
  Ось і Олег зарубав коменданта Виборга. А Маргарита закінчила двох супротивників у баронському титулі.
  Ще одна фортеця впала... Шведи, зрозуміло, поки що не просили пощади. Відбулася вирішальна битва.
  Росіяни були трохи менше, але вони зайняли зручну позицію. А Маргарита та Олег з диким розлюченістю врубалися у ворогів. І даючи їх перерубувати і розбивати в котлети. І діяли хлопці, звичайно ж, більш ніж успішно.
  Так рубали цих шведів, що від тих відлітали лише криваві огризки м'яса.
  Олег Рибаченко заспівав, кинувши босими пальцями ніг бумеранг, який перерізав ковтки дюжині шведів:
  - І бачу серйозного! Уві сні Івана Грозного!
  Маргарита, теж зрубуючи, всіх і мелючи, підтвердила:
  - Земля в Сибіру роздана - тобі рідна Русь!
  І босою ніжкою, як запустить бумеранг... І різні боки відлітають трупи ворогів.
  Олег Рибаченко заспівав:
  - Ех, хвіст, луска!
  І кинувши босою ніжкою гранату, додав:
  - Замочу я тисяч сто!
  Маргарита, теж розрубуючи супротивників, видала:
  -Я багатьох супостатів порубала!
  І теж босою ніжкою як візьме і запустить забійне. І підстрибне ще від захоплення.
  І голою п'ятою дасть шведському маркізу в підборіддя. Той пролетить і пару дюжин із коней змете.
  Хлопчик і дівчинка, дуже активні та агресивні особи. Вони трощать ворога з диким шаленством. Не збираючись сповільнюватись і хоч якось приструнити противника.
  І шведи несуть колосальну шкоду. Ось їхня армія вже здригнулася. І не витримавши дикого пресингу, піддалася і втекла.
  Почалося переслідування.
  Та таке, що ніхто його зупинити не в змозі.
  Хлопчик і дівчинка мчати собі і кричать:
  - Слава героям, що ламають стіни!
  Олег як прокрутить млин і видасть:
  - Слава героям!
  Маргарита зробила метелика, теж замочивши масу ворогів, видала:
  - І нам самим слава!
  Хлопчик і дівчинка з таким сказом б'ються. І не збираються ні на мить зупинятися.
  Ні, вони рухаються все швидше та швидше. Їхні думки теж скачуть, немов у зайчиків.
  Ось і головний шведський воєвода. Олег Рибаченко кидає босою ногою гранату та розносить полководця на частини. Все тепер уже шведів не зупинити.
  Російські війська женуть їх і переслідують. Але це ще не все. Ось тепер Іван Грозний вирішив всю Швецію завоювати. Раз у нього є такі відважні юнаки.
  Маргарита та Олег отримали дворянські титули і тепер рушили далі до Стокгольма.
  Хлопчик і дівчинка біжать собі попереду, рубають супротивників і ревуть:
  - Слава нашій Вітчизні, Слава цареві Іванові!
  І такі ось хлопці азартні. І настільки непередбачувані та найкрутіші.
  Одна за іншою трапляються їм назустріч фортеці. І діти беруть їх із наскоку. Звичайно як завжди кидаючи босими пальцями ніг бумеранги та диски. І рубаючи шведів поспіль. Немов квашену капусту. І ще одна імперія падає.
  Ось діти-термінатори вже у Стокгольмі. І падає зірваний шведський прапор. І сам король спійманий арканом і його почет перебитий. Російські війська беруть Стокгольм на напад. Хоча головну роботу вже зробили хлопчик та дівчинка.
  Так у такий спосіб діти-рейнджери виконали чергову місію. Принаймні проти Швеції. Цар Іван Васильович став ще й шведським королем.
  Поляки взяли Ревель і теж посилилися. Тимчасово настало перемир'я... Росія отримала доступ до моря. Навіть стало будуватися в гирлі Неви місто.
  Одночасно російські загони дедалі активніше проникали до Сибіру. Вже немолодий Іван Грозний поки що утримувався від великої війни з Польщею. Хоча обстановка і розпалювалася.
  Крім того, все ще активними були Кримські татари. У 1591 був убитий царевич Дмитро. А 1598 року померли майже одночасно і спадкоємець Федот та Іван Грозний. А царем став восьмирічний син Івана Грозного Олександр Перший. За нього регентом виявився Борис Годунов.
  В 1601 спалахнула війна між Росією і Польщею, яка проходила на тлі великих неврожаїв. Поляки взяли в облогу Смоленськ.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова брали участь у відображенні штурму. Ляхи зазнали великих втрат і відступили. Російське військо на чолі з Басмановим обложило в 1602 Полоцьк і взяло його. Під час штурму відзначилися Олег та Маргарита. Хлопчик і дівчинка як завжди ефективно діяли і мечами та босими ніжками. Потім російська армія взяла ще й Вітебськ та Оршу, і воювала з військом польського короля.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова найпершими врубалися у військо ляхів. І билися з колосальним розлюченістю.
  Хлопчик жбурнув диск, зрізав голови ляхам і прорепетував:
  - Я є боєць класу супер!
  І як рубає млином.
  Маргарита теж крутиться. Розмаже супротивника мечами, і видасть:
  - Я ще класом вищий!
  І босою ніжкою як запустить бумеранг і зрубає ворогів.
  Ось це дівки такі круті. Вони справжній оскал тигриць. А ось хлопчики ще небезпечніші та сильніші.
  Рубають собі ворогів. І співають:
  - Звійтесь вогнищами сині ночі,
  Ми піонери діти робітників.
  Наближається ера світлих років -
  Звати піонерів - завжди будь готовий!
  Звати піонерів - завжди будь готовий!
  Та добре бути у вічному дитинстві. Коли ти вічно юний і вічно босий. І ніхто не в змозі зупинити натиск та натиск скажених дітей. Який народилися, щоб казку зробити буллю.
  І борються, бо... Справжні богатирі.
  І ось воїни юні безсмертними тілами прориваються до польського короля. Зрубали трьох гетьманів, і летить пущений Олегом Рибаченком бумеранг. І Сигізмунд падає вбитий.
  Заодно Маргарита розтрощила і сильним ударом сина короля Владислава.
  Таким чином, Річ Посполита обезголовлена. А російські війська продовжують рухатись.
  Поляки програють. Рать Басманова бере одне місто за іншим. Взято Мінськ, Слуцьк, та Вільно. У всіх цих містах попереду всіх борються відважні діти.
  Які не знають ні жалю, ні пощади. А якщо перемагають, то перемагають упевнено.
  Олег Рибаченко супостатів, сказав:
  - Ми діти не химери!
  Маргарита кинула босою ніжкою бомбу, розриваючи ворогів, додала:
  - Апостоли нової ери!
  Коротше кажучи, зібрався сейм і більшістю голосів, визнали королем Польщі та Великим князем Литовським Олександра першого царя Росії.
  Так що син Івана Грозного та англійський королеви великим став.
  Потім був похід разом з австрійцями проти турків. Такий ось звитяжний і з великими завоюваннями. Росіяни взяли Стамбул і хотіли рухатися далі.
  При штурмі Стамбула, очевидно, діти-термінатори відзначилися і змогли взяти в полон султана. Османська імперія розпалася і ще десять років російські війська завойовували її околиці. Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова скакали за часом, і лише у вирішальних битвах брали участь.
  Після підкорення Османської імперії були захоплені ще Судан і Марокко. А потім і Іран, і Пакистан із Афганістаном.
  Олександр Перший запровадив багатоженство. Щоб таким чином зблизити Християнство та Іслам і скасував незрозумілий людям догмат про Трійцю. Росіяни отримали право мати чотири дружини.
  Дещо змінилося Православ'я, визнавши Магомета посланником Аллаха та пророком.
  При цьому більша частина постів була скасована, і релігія стала менш обтяжливою.
  Все йшло добре. Росія невдовзі 1640 року підкорила й Індію... Росіяни увійшли до Аляски, і залізли у Тихий океан. Рухалися Африкою.
  Імперія Олександра Першого стала великою. І почалася 1650 року війна з Китаєм. Маньчжур намагалися утримати територію.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова знову у битві. І як вони рубаються - наче великі термінатори.
  З Китаєм війна була серйозна. І вічні діти це розуміли.
  Ось відбувається бій. Армія Китаю величезна. Але й російська набрана з багатьох народів немаленька.
  Йде бій та жорсткий обмін ударами. Діти-монстри викошують китайців.
  Кидають босими пальцями ніг голки та диски.
  І вибивають жовтих бійців сотнями.
  А самі рубаються собі, і збивають супротивників шаблями. Діють при цьому украй агресивно.
  Не зовнішні діти, а просто мачо. Просто нищівні у безсмертних удари. Трушать усіх підряд і ворогів відправляють у пекло.
  Олег, рубаючи супостатів, співає:
  - Нас атаки не лякають!
  Маргарита, метаючи гострі диски, пищить:
  - Злих покладемо всіх підряд!
  І лють у хлопчика та дівчинки заводна.
  Вони косять супротивників і співають собі.
  Пісенька з одного військового театру - другий світовий, але цілком доречний;
  Славиться велика Росія,
  Найпрекрасніша країна...
  Зірки чорний оксамит оросили,
  Батьківщина променем осяяна!
  
  Скільки є у Батьківщині героїв,
  Кожен витязь воїн-велетень...
  Армія крокує дружнім строєм,
  Адже у нас народ завжди єдиний!
  
  Сталіну великому клянемося,
  Честь зберігати і битися до кінця,
  Тому що влада його як Сонце,
  Тому що Боже світло країна!
  
  Стане наша Батьківщина прекрасною,
  З велетенським духом наш народ...
  Ми б'ємося просто, навіть класно,
  І фашистський вермахт розіб'є!
  
  Комсомолки босі б'ються,
  Хоч щипає п'яти їм мороз.
  І очі у нас як блюдця,
  Почервонів від холоду дівки ніс!
  
  Любимо з хлопцями ми грає,
  Дуже у нас гарячі тіла.
  І такі досконало особи,
  Нас у славі мати народила!
  
  За Росію ми б'ємося з фрицем,
  Перемагаємо шалених ворогів.
  Я така дівка-майстриня,
  Не знайти мабуть навіть слів!
  
  Станемо ми крутими ті дівчата,
  Збираємо лихо автомат.
  Голосок такий у кралі дзвінкий,
  Не сприймає найдикіший мат!
  
  Є в дівчатах лють лиха,
  Що її ніяк не перерахувати.
  Ми побачимо місце у чудовому раю,
  І вас терзатиме Русі ведмідь!
  
  Ми дівчата красиві такі,
  Що краще у всесвіті не знайти.
  На славу нашої Батьківщини-Росії,
  Хоч нам на вигляд не більше двадцяти!
  
  Знай, на війні дівчата молодшають,
  Вони біжать по снігу босоніж.
  І прапори над Вітчизною червоно риють,
  І рушить комсомолка кулаком!
  
  Не зможе здолати фашист лукавий,
  Яким би не був він крутим...
  Ми дівчата у велич головної слави,
  Під цим небом яскравим, блакитним!
  
  Ми зробимо імперію щасливішою,
  Її велич поразка країн.
  Велич без берегів Росії,
  Покінчити безкрайній океан!
  
  Так ми дівчата вогнемет разючий,
  Здатні орди вермахту спалити.
  У нас натиск повірте справжній,
  Фашистів будемо дуже міцно бити!
  
  Коли прийдемо до Берліна ми комсомолки,
  Примусимо фріців ніжки цілувати.
  І не допоможуть наці навіть орки,
  Ти запиши ми класні у зошит!
  І ось уже розбиті китайці тікають. І їх переслідує російська армія.
  Олександр Перший встиг завоювати Китай, але також помер у шістдесят вісім років у 1658 році, як і його батько Іван Грозний. Такий дивний збіг: вік Тамерлана. Теж до речі великого полководця та завойовника.
  Після того, як правили два таких великих царя, які стільки завоювали, новий правитель, Іван П'ятий теж не слабкий. Він син Олександра і став царем у сорок років. Продовжив війну Сході. Підкорили росіяни при ньому Індокитай і Корею, дійшли до Сінгапуру... Просувалися й далі Африкою і Австралією... Теж успішний цар... І помер хоч як дивно теж у шістдесят вісім років 1686 року. Йому успадковував син Олександр другий.
  Новому цареві було років тридцять п'ять... За нього російські дійшли до мису Доброї надії, і висадилися у Австралії та Нової Зеландії. Зайняли Канаду та зіткнулися з французами. Олександр другий також завоював і Італію, і Німеччину, поки Англія та Франція, та Іспанії та Португалія гризлися один з одним.
  Дуже успішний цар загинув у 1714 році. Він правив двадцять вісім років і весь плідний.
  Його син Петро Перший прийшов до влади в двадцять чотири роки.
  Новий цар завоював Францію, Іспанію, Португалію і піджав Британію. Росіяни також за нього підкорили всю Америку.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова. Допомагали Петру під час битви з Францією. Під час штурму Парижа.
  Як завжди ці діти були з мечами, і кидали босими пальцями голки та диски. Дуже круто билися.
  Допомагали штурмувати Мадрид та Лісабон. Теж захопили ці землі. І діяли надзвичайно успішно. І теж розрубали безліч ворогів.
  Коротше кажучи, весь світ скорився Росії, окрім Британії. Петро Найбільший правил, до 1758 року, і теж помер у шістдесят вісім, такий дивний збіг. Або низка збігів.
  Йому успадкував онук Петро Другий молодий хлопець років вісімнадцяти. Він завершив у 1770 році завоювання, атакував до Британії.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова востаннє брали участь у цьому паралельному світобудові у боях.
  Порубали масу англійців, багатьох скосили зірочками. І полонили Британського монарха.
  Війна закінчилася... І діти-термінатори завершили місію. Що ж було дуже весело і цікаво.
  
  ПІД ДЮКЕРОМ НЕ ВІДСТАНОВИЛИСЯ
  Гітлер не зупинив німецькі танкові дивізії під Дюкером, і в результаті чого сталося таке - англійці виявилися повністю розгромлені і в полон потрапило кілька сотень тисяч солдатів імперії Лева.
  У умовах у відставку пішли і Чемберлен, і Черчілль разом.
  Новий прем'єр, будучи в шоці, погодився після капітуляції Франції на досить вигідний для битої Британії світ.
  Англійці лише повертали Німеччині Намібію, яка була їхньою колонією, а Туреччини Ірак та Палестину. Тільки те, повернувши, що захопили під час першої світової війни. В іншому розійшлися полюбовно. Обміняли полонених - всіх на всіх, і Британія дала німцям повну свободу рук на сході, і визнала, що Третій Рейх і так вже завоював.
  Ну, звичайно, Гітлер, розв'язавши собі руки з Британією, став готувати похід на схід.
  Німці змогли трохи більше зібрати танків, за рахунок якого Роммеля в Африці туди не направили, дивізій у Франції. Крім того, завдяки відсутності бомбардувань Британії ще на одну дивізію виробили більших танків. Літаків взагалі німці здобули значно більше. Зокрема заощадивши відразу три тисячі машин, які в реальній історії були збиті над Британією, плюс ще машини Середземного моря, і прикриття на Заході та Норвегії. Таким чином, Вермахт зібрав танків приблизно на тисячу більше, ніж реальної історії, а літаків на п'ять тисяч більше - подвоївши їхню кількість порівняно з реальною історією. Більше було у німців, зрозуміло, і піхоти за рахунок Африки, Франції, Норвегії та інших земель. Десь половину мільйона своєї та на половину мільйона сателітів.
  Куди сильніший і флот - особливо італійський. Так Муссоліні міг виділити для війни з Росією вже значно більше війська. Хоча, звичайно, якістю італійські частини не дуже.
  Але все ж таки зайвий мільйон солдатів, тисяча танків, п'ять тисяч літаків, десять тисяч гармат і мінометів це, зрозуміло сила.
  Плюс ще німці розраховували на Туреччину та Японію. Які загалом підтвердили, що хочуть завдати свого удару.
  У Греції Італія здобула перемогу, оскільки змогла використати проти еллінів більше військ, не воюючи з англійцями в Африці. Та й німці допомогли авіацією, яка не була відволікана. Плюс ще підкуп грецьких командирів.
  У Югославії не сталося заколоту. І німці напали на СРСР трохи раніше за 30 травня. Вони хотіли напасти ще раніше 15 травня, але надто дощова видалася весни, плюс ще доукомплектували танкові дивізії.
  А СРСР виявився, як завжди, не готовий. Сталін дуже не хотів воювати з Третім Рейхом, причому в альтернативній історії ще більше, ніж у реальній, то у німців руки розв'язані. Так не хотів Сталін війни, що опинився з армією, яка не мобілізована і не приведена в бойову готовність.
  І німці, як і в реальній історії, рвонули вперед. І навіть успішніше, так у них куди більше сил, особливо в повітрі. І це позначалося під час війни.
  Японія до того ж підтягнула війська до Манчжурії, і трохи охолонула до ідеї війни з Британією та США. Все це дивні сильні і поки що у світі з Третім Рейхом. А ось СРСР здавався набагато слабшим.
  Після падіння Смоленська і особливо катастрофи під Києвом, де радянські війська потрапили в оточення, японці таки вдарили по радянських військах.
  І наступ на Москву розпочався раніше, ніж у реальній історії майже на півтора місяці. Німці швидше змогли провести поворот військ на південь та розгром південної частини Червоної армії.
  В результаті столицю змогли оточити ще наприкінці вересня. Сталін очевидно біг у Куйбишев. А німці наступали на Донбасі і змогли увірватися до Сталінграда, а до цього захопити Курськ та Воронеж. А тут ще й Туреччина вступила у війну.
  Стало туго зовсім. І зради значно більше. Ось і Власов здав Рязань і перейшов на бік німців.
  Москва трималася до кінця грудня, але нарешті впала. Німці змогли до кінця року захопити практично весь Кавказ, а в Криму тримався лише Севастополь.
  Ленінград опинився у тотальній блокаді та помирав від голоду. Німці замкнули подвійне кільце.
  Сталін спробував розпочати переговори про мир. Але Гітлер відмовився і заявив, що прийме лише беззастережну капітуляцію.
  Радянське керівництво намагалося у Куйбишеві хоч щось налагодити. Але Червона армія розбігалася. Трохи відпочивши, німці в березні 1942 рушили вздовж Волги, і річку Урал, і далі до Уралу.
  Радянські війська чинили опір слабкувато. Сильно впав бойовий дух. І навіть драконівські заходи, масові розстріли не допомагали. І вбивають особистов солдати та офіцери. І особливого підйому не видно. Дедалі частіше здаються.
  Взагалі, коли Москва впала, зрозуміло, багато хто вважав, що війна вже програна, і вмирати не дуже хотілося. Пригнічені, виявилися люди.
  І ось до кінця квітня німці дійшли до Казані і взяли Уральськ, штурмуючи Оренбург.
  А проривалися німці і Середньою Азією, тут вони тиснули капітально.
  У травні жорстокі бої розгорнулися за Душанбе. Німці намагалися зміцнитись у Середній Азії.
  Оленка та її команда опинилися на найсуворішій ділянці. І боронили радянське місто. Незважаючи на травень, тут було трохи прохолодніше за гори і дув свіжий вітер з півночі. Втім, навіть узимку, тут не було снігового покриву.
  Дівчата відстрілювалися від фашистів та їхніх іноземних найманців.
  Оленка стріляла з ППШ і насвистувала пісеньку.
  - По горах, по долинах, ходять шуба та каптан!
  Босонога руда Алла додала:
  - І тара-рам!
  Дівчина шпурнула босою ногою гранату, і струснула мідно-червоними кучерями. Красива ця войовниця.
  Але й інші не гірші. Ось Анюта метнула подарунок босими пальцями, і прошипіла:
  - А дівчина супер!
  Вистрілила, зваливши німця і златокудра Марія. Теж дівчисько дуже гарне і красиве. І знову кинула гранату витонченою, босою ногою.
  Не відступає, і велика, фігуриста, чарівна Мотрона. Вона здатна далеко метати гранати своїми ногами. І ті перелітають, і носяться складною траєкторією.
  Оленка заспівала, жбурляючи невелику, але руйнівну гранату, своєю точеною голою ногою:
  - Зате ми робимо ракети...
  Анюта із запалом потримала:
  - І перекрили Єнісей!
  Алла кинула босою ніжкою гранату і верескнула:
  - А в області великого балету...
  Марія знову запустила презент, використовуючи голу нижню кінцівку, співаючи:
  - Ми попереду всієї планети!
  Мотрона своєю великою, але дуже гарною та гармонійною ніжкою запустила гранату і прогарчала:
  - Сонце...
  Оленка теж пальнула в найманця-індуса і прошипіла:
  -Блискає.
  Анюта вистрілила, збила араба і прошипіла:
  - Річка.
  Марія довбанула кулю, і видала:
  - Сріблятися...
  Маруся збила чорношкірого бійця і видала:
  - Вийшов...
  Оленка цвяхнула і заспівала:
  - З...
  Анюта жбурнула гранату босою, витонченою ніжкою, продовжила:
  - Храма...
  Алла дала чергу, зрізавши кілька людей, просипала:
  - Народ!
  Марія пальнула і видала:
  - Свято...
  Маруся із задоволенням відтягнулася, жбурнула ніжкою гранату, що давно не знала взуття, і видала:
  - Престольний...
  Оленка взяла і прошипіла:
  - У козачій.
  Анюта, з ревом ведучи вогонь, додала:
  - Станиці...
  Алла з шипінням кобри, стріляючи, промовила:
  - Мирний...
  Марія пальнула і видала:
  - Тринадцятий...
  Маруся на велику дистанцію кинула гранату і вишкірилася:
  - Рік!
  Оленка із захопленням проспівала, зрізавши трьох арабів:
  - Ластівки...
  Анюта вистрілила, укладаючи фашистів:
  - Кружлять...
  Алла пальнула, прошипівши:
  - Сонечко...
  Марія цвяхнула, проспівуючи:
  - Світить...
  Маруся знову кинула босою, точеною ніжкою гранату додала:
  - У білому...
  Оленка всадила кулю і видала:
  - Сади...
  Анюта з ревом прошипіла:
  - Як...
  Алла всадила кулю і шикнула:
  - Снігу!
  Марія пальнула і видала:
  - І...
  Маруся послала кулю, прошипівши:
  - Веселяться...
  Оленка вистрілила, прочірікавши:
  - Як...
  Анюта цвяхнула, видавши:
  - Малі...
  Алла із захопленням продовжила:
  - Діти!
  Марія послала кулю і продовжила:
  - Скачуть...
  Маруся дала коротку чергу, видавши:
  - Козаки.
  Оленка лупнула, кинула гранату босою ногою, і гаркнула:
  - У колі!
  Анюта вистрілила, і прочирикала:
  - Ех-ма!
  Вогняна Алла послала кулю і ревла:
  -Літо...
  Марія жбурнула гранату босою ногою і гаркнула:
  - Не зима!
  Маруся вистрілила, і знову визжала:
  -Ех-ма!
  Оленка цвяхнула, і ревла:
  -Щоб...
  Алла кинула босою ногою гранату і видала:
  -грошей...
  Марія прошипіла із захопленням, впала з автомата:
  -темрява...
  Маруся босими пальцями запустила уламок скла, перерізала кілька ковток і шикнула:
  -Кубань-річка
  Алла підспіла, вистріливши:
  - і Дон-річка,
  Марія взяла і заспівала, стріляючи:
  - Гуляй...
  Маруся, з ревом жбурляючи цвях босими пальчиками, продовжила:
  - козак...
  Оленка вистрілив і гаркнула:
  - гуляй...
  Анюта лупнула і продовжила:
  - Бувай...
  Вогняна Алла вистрілила, і шикнула:
  -Ех-ма!
  Марія лупнула і в'янула:
  -Літо...
  Маруся взяла і прошипіла із захопленням, палячи:
  - не зима...
  Оленка вистрілила і в'якнула:
  - Ех-ма!
  Анюта довбанула і видала:
  -Горе...
  Алла вистрілила і прошипіла:
  - Від розуму,
  Марія послала кулю, прямо в лоб і шахнула:
  -Всі...
  Маруся знову запустила босою ногою гранату і в'янула:
  - відберуть...
  Оленка з люттю вимовила:
  - у козака...
  Анюта, дико стріляючи, прошипіла:
  - Ну...
  Вогняна Алла жбурнула босими пальцями гранату, видавши:
  -А ...
  Марія цвяхнула і проревівши:
  -Бувай...
  Маруся знову метнула подарунок, провізжавши:
  - Гуляй...
  Оленка, з ревом паля, відповіла:
  - Бувай...
  Оленка, зрізуючи найманців, заспівала:
  -У!
  Анюта, зрубуючи фашистів, видала:
  -А!
  Вогняна Алла прошипіла:
  -У!
  Марія ніби цвяхнула, і в'якнула:
  - А!
  Маруся кинула, босими пальцями уламок кераміки і в'якнула:
  -Тихо ...
  Оленка теж жбурнула босою ногою презент:
  - козачки...
  Анюта взяла і прочірікала, стріляючи:
  -Ведуть...
  Вогняна Алла зруба чорношкірого, в'якнувши:
  -розмови...
  Марія ведучи пальбу, продовжила:
  -Дійсно ...
  Маруся люто відповів, пославши ногою вогняний каскад:
  -стоять...
  Оленка цвяха, із захопленням продовжила:
  -старі люди...
  Анюта, люто стріляючи, прочирікала:
  -І...
  Алла кинула босою ногою гранату, провизжала:
  -невтямки ...
  Марія з усмішкою послала гранату, видавши:
  -Їм...
  Маруся прошипіла з люттю, голою ногою метаючи гранату:
  -що...
  Оленка, кидаючи голими ніжками презенти, видала:
  -Скінчать...
  Анюта вистрілила, і дуже влучно вразила:
  -Скоро...
  Алла з отруйною усмішкою шпурнула тягар смерті, і в'якнула:
  -Вільні...
  Марія кинула гранату, і провизжала:
  -Ці...
  Маруся босими пальцями закрутила уламок скла, гаркнувши:
  -Деньки...
  Оленка, шльопавши босими ніжками, люто процокала:
  -Мир...
  Анюта, ведучи вогонь, в'якнула:
  -назвуть...
  Алла відчайдушно прошипіла, стріляючи:
  -Цей...
  Марія пострілюючи, гаркнула:
  -дурним...
  Маруся гавкнула, метнувши гранату:
  -і...
  Оленка надіслала подарунок смерті:
  -старим...
  Анюта прошипіла з великою люттю, скосивши пару набраних німцями індусів:
  -Всі...
  Алла з ревом, і закручуючи зброю, продовжила:
  -Скажуть ...
  Марія кинула босими пальцями гранату та видала:
  -Треба ...
  Мотрона в'якнула, цвяха:
  -На злом ...
  Оленка взяла і прочірікала, стріляючи:
  - І...
  Анюта визжала, ведучи вогонь:
  -Марною...
  Вогняна Алла кинула гранату, проричавши:
  -папером...
  Марія, запустивши бумеранг своїми босими пальцями, видала:
  -стануть...
  Мотрона голою п'ятою відбила гранату і заспівала на всю горлянку:
  -Гроші...
  Оленка прошипіла з натиском, цвяха:
  -С...
  Анюта, люто жбурляючи презент, видала:
  - двоголовим...
  Вогняна Алла, підкинувши послання смерті, вбивши дюжину арабів, із захопленням підтвердила:
  -орлом...
  Марія знову кинула гранату і в екстазі заспівала:
  -Дині ...
  Мотрона, підкинувши на огрубілій п'яті презент смерті, у нестямі продовжила:
  -кавуни...
  Оленка, люто запускаючи презент знищення, видала:
  -пшеничні...
  Вогняна Алла, шипаючи, передала:
  -Булки...
  Марія в екстазі, запустила гранату і видала:
  -Щедрий ...
  Мотрона презентом анігіляції, змолола десяток бійців, і прокудахтала: - Заможний...
  Оленка послала панчерський лайк, голенькою, спокусливою ніжкою, і видала:
  -Край...
  Анюта в люті прошипіла, посилаючи послання анігіляції:
  -І...
  Алла, в сказі ведучи вогонь, видала:
  -на...
  Марія надіславши чергову кулю, продзижчала:
  -Престоле...
  Мотрона цвяхнула, послала голою ногою, подарунок смерті, проревівши:
  -Сидить ...
  Оленка, люто випустивши кулю, прошипіла:
  -В...
  Анюта кинула босою ногою гранату і в'якнула:
  - Петербурзі...
  Алла взяла на всю горлянку прошипіла:
  -Батюшка...
  Марія босою п'ятою надіслала невеликий вибух-пакет, видавши:
  -Царю...
  Мотрона стріляючи, охоче підтвердила:
  -Микола.
  Оленка стала шипіти немов кобра, пострілюючи, і верещала:
  -Важко...
  Анюта кинула голою, засмаглою ніжкою гранату і в'якнула:
  -Повірити...
  Марія пальнула і видала:
  -що.
  Мотрона цвяхнула, потім підкинула босою п'ятою подарунок, провізжавши:
  -Скоро...
  Оленка видала, з лють левиці стріляючи:
  -запляше
  Анюта луплячи, давянула:
  -Червоний...
  Вогняна Алла жорстко видала:
  - сімнадцятий...
  Марія із захопленням і набираючи обертів у стрільбі, продовжила:
  -Рік...
  Мотрона знову кинула босою ногою гранату і в'якнула:
  - Знають...
  Оленка прошипіла із захопленим екстазом:
  -лише...
  Анюта в дикому нестямі, жбурнула, голою ніжкою гранату, і пискнула:
  -на...
  Вогняна Алла прочирікала, підкидаючи подарунок анігіляції:
  -Небі ...
  Марія із захопленням гарпії-термінатора, пров'якала:
  -ангели
  Мотрона, запустивши босою ногою велич смерті, прошипіла:
  - ваші...
  Оленка запустила голою нижньою кінцівкою гранату і видала:
  -Що...
  Анюта знову бадьорила презентом анігіляції, прокудахтала:
  -Вас ...
  Алла руда дияволиця, заспівала:
  -Станичники...
  Маруся видала з апломбом, кидаючи босою ногою гранату:
  - Чекає...
  Оленка знову запустила гранату, і захищаючи Душанбе, заспівала:
  -Ех-ма!
  Анюта агресивно підтримала, голою ногою і витонченими пальчиками метнула кинджал, проревівши:
  -Літо...
  Вогняна диявола з азартом цвяхнула, і відповіла:
  - не зима,
  Марія випустивши кулю, видала люто:
  -Ех-ма!
  Мотрона подала гранату босою ногою, і прошипіла:
  -Щоб...
  Оленка знову вистрілила, збила китайця, і провизжала:
  -грошей...
  Анюта агресивно розрядила автомат, і пальнула по ворогах, зашипівши:
  -темрява...
  Марія кинула босою ногою гранату, і прошипіла:
  - Кубань-річка...
  Мотрона прошипіла, і жбурнувши гостинець смерті, видала:
  - І...
  Оленка взяла і прокудахтала з натиском:
  -Дон-Ріка...
  Анюта провизжала на все горло:
  -Гуляй ...
  Марія жбурнула голою ніжкою гранату і в'янула:
  -козак...
  Мотрона знову пальнула, збила двох чорношкірих, просипала:
  - гуляй...
  Оленка випустила кулю, вийшла із захопленням промовивши:
  - Бувай...
  Анюта ревла, наче білуга і видала:
  - Ех-ма!
  Руда Алла стріляючи, продовжила:
  -Літо...
  Марія із захопленим екстазом, помітила:
  - не зима...
  Мотрона на всю горлянку як гаркне, запустивши перед цим голою ніжкою великий вибух пакет:
  - Ех-ма!
  Оленка із захопленням вимовила, кидаючи гранату використовуючи голу п'яту:
  -Горе...
  Анюта стріляючи і викошуючи, гаркнула:
  - від...
  Вогняна Алла продовжила:
  - Розуму ...
  Марія пострілюючи, взяла та видала:
  -Всі...
  Мотрона, ведучи вогонь, прошипіла коброю, потрапляючи:
  - відберуть...
  Оленка визжала з натиском, потрапляючи:
  - У...
  Анюта, стріляючи, з люттю видала:
  - козака...
  Вогняна Алла кинула ще одну гранату, і провизжала:
  -Ну ...
  Марія жорстко в'янула:
  -А ...
  Мотрона жбурнула босою ногою гранату, і ринула:
  -Бувай...
  Оленка, знову використовуючи босі пальці, жбурнула лимонку, прокричавши:
  - гуляй...
  Анюта продзижчала, мов оса, і кидаючи голою ногою гранату, видала:
  -Бувай...
  Марія з натиском, випустивши чергу, гаркнула:
  - Ну...
  Мотрона, кинувши гранату подалі, і прокудахтавши, проревела:
  - А...
  Оленка жорстко відповіла, відфутболивши, подарунок що жбурнули, на неї найманці ніжкою:
  - Бувай...
  Анюта в'якнула, підскочивши босою ногою гранату:
  - Гуляй...
  Алла зашпурнула подалі презент, своєю голою ніжкою, в'якнула:
  - Бувай!
  І дівчата розреготалися хором... Ні, не дається німцям Душанбе. Хоча кинуто значні сили іноземної піхоти. Індусам, африканцям, арабам, важко воювати взимку, і тому гітлерівці направили в Середню Азію. Тут їх використовують, як гарматне м'ясо. І посилають на забій. З'явилося нове місто, яке чинило запеклий опір: Душанбе.
  Німці бомбили радянські позиції, використовуючи важкі бомби та напалм. Вели вогонь із САУ та гаубиць, підтягували газомети. І навіть використали бомби вагою до десяти тонн. Ломали Росію про п'яте коліно.
  Душанбе перетворився на руїни, які буквально стріляли впритул.
  Оленка босонога, в одних лише трусиках, пишучи на ходу, заспівала;
  Я воїн нашої Матінки-Росії,
  Проста дівка, боса завжди...
  Часом ворони бридко голосили,
  Але вірю, що здійсниться мрія!
  
  Я в комсомол голодна вступала,
  Майже гола перла на мороз.
  Але скину, знай фашиста з п'єдесталу,
  Вранці Адольф його довгий ніс!
  
  Ні повір дівчину-комсомолку,
  Не зможе у всесвіті приборкати.
  І голосок тут лунає дзвінкий,
  Піднялася вгору Вітчизни нашої рати!
  
  За Батьківщину Велику Росію,
  Дерісь, прошу без страху піонер...
  Хоча поля знай, кров'ю обросили,
  Але покажи, що ти доблести приклад!
  
  Для комсомолки небо - це щастя,
  Немає для дівчинки жодних турбот...
  Все буде в її гордій, славній владі,
  А фюрер прийде долі аборт!
  
  Але час жорсткий - Гітлер настає,
  Він може навіть страшний перемогти.
  Ракети щедро з бомба кидає,
  Здатний перетворити солдатів на дичину!
  
  Але дівчата повір, не знають страху,
  Кидок гранати босою ногою.
  Вона гола - спалена сорочка,
  Воює в рахунок не знаючою ордою!
  
  У комсомолки немає - слова вистачить,
  Вона не знає слова - не можу!
  І розбігуться фриці, немов таті,
  Коли дівчисько розпрямить ногу!
  
  Та напівголою битися на морозі,
  Таке дівчисько знай, повір уділ...
  Вона колір у битвах пишної троянди,
  І фріцев замочить, як і хотів!
  
  Войовниця "Тигр", жартома, підбила,
  Його спалила в попіл як напалм.
  І отримав Адольф фашистський у рило,
  Даремно на Росію фриц напав!
  
  Що робитимемо, воїни не знають,
  Коли ж мирна година до Землі прийде...
  Але комсомолки босі кивають,
  І відкривають усім звершенням рахунок!
  
  Вони хочуть всього самим досягти,
  Для комсомолок райських гущів немає...
  Хоча благословлять з ікони обличчя,
  Чи не Люциферу будемо на обід!
  
  Відбили від Москви набір бандитів,
  Хоч Третій Рейх без жодних слів - могутній.
  Ми переб'ємо на танках паразитів,
  І темряву розріже Сонця яскравий промінь!
  
  А по кучугурах босий пробігтися,
  Зовсім дівчинці знай не важко.
  Нас не лякає полум'я кольору глянцю,
  Хоча нас таке знай, лягло!
  
  Союз порад - Батьківщина велика,
  У ній кожен воїн-вітязь із ясел...
  З пелюшок у хлопчика чути рики,
  І ти орду та супостатів бий!
  Після того, як фашисти влітку зайняли і Урал з'єднавшись з японцями. Сталін та його команда пішли у ліси, і оголосили партизанську війну. А фюрер став формувати дивізії із місцевих сил. Зокрема, Російська Визвольна армія Власова використовувалася проти партизанів. І деякі монархічні формування. Крім того Імператора Володимира Третього було запрошено на роль принца, номінального співправителя фюреру.
  Але саме суто номінального.
  Поки що Німеччина зовні заспокоїлася. Німці захопили колонії Франції, Голландії та російські землі. З Британією був почесний світ, США поки що не висували і у них проблеми всередині країни та з економікою.
  Проте помітно ускладнилися стосунки з Японією. Та окупувала Індокитай, який німці вважали за свою колонію. І ще пригадали фашисти захоплені японцями німецькі володіння у першу світову війну. Мовляв, чи не час їх повернути? Все ж таки нечесно ви вчинили.
  Поки що суть і справа відносини розжарювалися. Тим більше, що японці дедалі активніше воювали у Китаї. І просувалися жовтою територією.
  Німці підкопили сил, формуючи іноземні дивізії, під командуванням арійців.
  Обзавелися новими танками: "Тигр", "Пантера", "Лев" та "Маус". Останній танк, втім, надто вже виявився важким, і військові фахівці його забракували.
  Німці стали тиснути на Японію, вимагаючи територіальних поступок. Самураї упиралися. В результаті 20 квітня 1944 спалахнула нова війна. Німці атакували японців і стали їх тіснити.
  Бої показали, слабкість японських сухопутних сил, але й одночасно "Пантера" цілком практичний танк і досить ефективний. А ще краще "Пантера"-2 із посиленим захистом бортів.
  Японці зазнавали поразки за поразкою і відступали. У боях брали участь радянські дівчата. Вони впевнено билися.
  А ось і п'ятірка дівчат-комсомолок на висоті у битві з японцями.
  Оленка, Анюта, Алла, Марія, і Мотрена борються немов левиці. Стріляють метають босими, точеними ніжками гранати, трясуть оголеними грудьми.
  І водночас ще й співають;
  Немає прекраснішої за Батьківщину Росії,
  Тієї держави кращої у світі немає.
  Зірки чорний оксамит оросили,
  Посилають витяям привіт!
  
  Комсомолки теж люблять битися,
  І бігти в бікіні босоніж,
  По кучугурах з голою п'ятою мчати,
  Щоб урізати фрицям кулаком!
  
  Немає країни дорожче у всесвіті,
  Чим Вітчизна світла моя...
  Своєю силою у битвах незмінною,
  Міцніє наша російська сім'я!
  
  Ми з мечем рубалися Православним,
  А тепер за нами комунізм...
  Наш народ став у Всесвіті славним,
  І скинуть у безодню злий фашизм!
  
  Скільки є у Вітчизні героїв,
  У битві і немовля та старий.
  По Берліну ми пройдемося строєм,
  Наша віра міцний моноліт!
  
  Ісус знай, нами керує,
  Він великий, російський, білий Бог!
  Буде знищено злісний Каїн,
  Помолись, щоб Рід Святий допоміг!
  
  Всі ми можемо, багато вміємо,
  Нам будь-яка справа під силу...
  Не неси нацист ти ахінею,
  У небо я птахом полечу!
  
  З нами сила потужного Сварога,
  І святого Господа Христа...
  Попросіть вічності у Бога,
  Будьте вірні Роду до кінця!
  
  Наш прекрасний Бог Святий, Всевишній,
  Що вибрав Росію, як вінець...
  За нього знесемо, якщо треба даху,
  Назавжди в серцях Ти Рід Батько!
  
  Попросіть у Лади ти удачі,
  Нехай подарує юнакові кохання...
  Якщо треба дати зуміємо здачі,
  Адже гаряча у нас кров!
  
  Створимо простори світобудови,
  Вище зірок ми русичі злетимо...
  Нехай зникнути назавжди страждання,
  Адже Бог у нас єдиний!
  
  Ми за Рода станемо все горою,
  І в Ім'я світлого Христа...
  Фюрера волохатого урою,
  Віра наша міцна та чиста!
  
  Так побудуємо справу комунізму,
  Будемо найвищим у Вітчизні знай...
  Зламаємо ярмо повір фашизму,
  І настане у всесвіті рай!
  
  Дай нам Бога стати м'язами сильнішими,
  І зміцніти тілом і душею.
  Нема у світі воїнів потужніша,
  Зламаємо ворога сталевою рукою!
  
  Воскресить усіх Білий Бог, повірте,
  Тому не страшно вмирати.
  Розлетяться по кутах всі чорти,
  Комунізм повірте не попрати!
  
  І в Ім'я Роду, ми билися,
  Вів нас Сталін у битву велетень,
  Комунізму бачимо скоро дали,
  І єдині російська та грузин!
  
  Станемо разом бісів усіх сильніших,
  Рід подарує силу, щастя нам...
  І не буде на радість довше,
  Те, що я відкрив вам шлях до віршів!
  Коротше кажучи, Японії реально кранти. Вона програє війни без жодних шансів.
  "Пантера"-2 набирає очки собі без зайвих проблем. Вона є танком класу супер. Бойові випробування показали, що ця машина здатна тримати влучення японських гармат з усіх ракурсів.
  І в цьому танку очевидно Герда, Шарлота, Крістіна і Магда. Бойова четвірка дівчат.
  І вони активно стріляють японцями. Попадання відбуваються з монотонністю забивання цвяхів.
  Герда натискаючи босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика, щебече:
  - Я войовниця з нового раю!
  Шарлота ведучи вогонь, вишкірилася і проревела:
  - А я з космічних глибин!
  Христина, продовжуючи стріляти, скелячись, відповіла:
  - І немає нікого, хто б мене зупинив!
  Магда пальнула і агресивно видала:
  - Я войовниця з пекельного спектру!
  І дівчата винищували без жодної жалості японців. Вони діяли із підвищеною агресивністю. Їхні рухи і стрімкість вражаючі.
  А самі босоніж і в бікіні. Такі ось дівчата-рейнджери. Ось навіть японці починають здаватися.
  І фриці розпочали висадку у самій метрополії. Вони діяли з надзвичайною ефективністю. У боях взяв участь і багатоцільовий ТА-152, який показав собі сильніше, ніж Фокке-Вульф.
  Воюють дві дівчини: Альбіна та Альвіна.
  Чарівні німкені обидві блондинки. І як вріжуть з літаків японцями.
  Альбіна дала чергу, збила цілу дюжину літаків і проревела:
  - Я така крута дівчина!
  Альвіна теж пальнула, вразила десяток супротивників і пискнула:
  - А просто левиця!
  І обидві дівчини у тотальному ударі!
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова допомагають вермахту брати Токіо. Виконують наказ супервідьми. Та й взагалі що робити? Не будеш ти сидіти, склавши руки і стежити за ходом війни.
  Хлопчик та дівчинка не змогли переламати хід війни. Тож їм, виявилося, тепер просто махай мечами.
  Вони рубають самураїв і кидають босими ніжками гранати.
  Олег Рибаченко зрубав десяток японців і сказав:
  - На кордоні хмари ходять похмурі.
  Маргарита, крушивши ворогів мечами, продовжила:
  - Край суворий тишею обійнятий!
  І жбурнула босою ніжкою гранату.
  Олег продовжував атакувати супротивника, жбурнув босими пальцями ніг забійний презент, проревів:
  - Біля високих берегів Амура!
  Маргарита, продовжуючи вести вогонь, і жбурляючи своїми голими, засмаглими ніжками, вивела:
  - Плутократи з косами стоять!
  І як дівчинка розреготається. І візьме та вріже по самураях...
  Діти-термінатори розійшлися не на жарт. Насамкінець вони навіть узяли в полон самого мікадо.
  Юні воїни билися шалено. І босими ніжками гранати кидали, і з автоматів строчили.
  А коли з'явилися ніндзя, то хлопчик метнув у них пальчиками ніг зірочку та збив п'ятьох.
  А дівчина теж босою ніжкою метнула забійне і звалила шістьох і заспівала:
  - За велич Батьківщини.
  А потім діти-монстри порубали буквально всю охорону.
  І здобули за це з рук фюрера нагороди. Причому можна було й вищі дати, враховуючи, що в полоні самі імператор Японії.
  Хлопці отримали Лицарський Хрест Залізного хреста з дубовим листям. Що саме собою досить почесно.
  Фюрер на прощання поцілував Маргариту в щічку і сказав:
  - Ви справжні арійці! Можете служити в моїй армії!
  Діти-монстри вигукнули:
  - Раді намагатися служити справі миру та процвітання людства!
  А самі насилу втрималися від спокуси, задуши фюрера пальцями босих ніг. Але відьма їм дала установку - якщо СРСР захоплений, то хай уже німці об'єднують світ.
  Справді, фюрер вирішив: що зупинятися не слід. І оголосив війну Британії.
  Німці до цього часу 1945 р. обзавелися сильною реактивною авіацією і в них з'явилися танки серії Е. Нові машини були досконалішими і компактнішими ніж колишні. Особливо вдалим виявився Е-75 розроблений за новітньою для німецького танкобудування схемою - двигун та трансмісія разом із поперечним розташуванням.
  Е-75 виявився добре захищений у лоб: 200-міліметрів верх корпусу та 160-міліметрів низ, під кутами в 45 градусів. Борта корпусу 120-міліметрів під нахилами плюс ще щитки в 50-міліметрів, а вежа 252-міліметра лоб під нахилом у шістдесят градусів, і 165-міліметрів борту під нахилами подвійного рівня як у "Тигрі"-2 тільки ще більше, тому що башта помітно нижче.
  Е-75 порівняно з "Тигром"-2 був майже на метр нижче, але довшим і ширшим, а броня набагато товща і більш нахилена. Вага при цьому зросла лише сімдесяти п'ять тонн, що при двигуні в 1250 кінських сил забезпечувало кращі ходові якості, ніж у "Тигр"-2. Нова німецька машина краще маскувалася, мала більш надійну та легку трансмісію, і потужнішу гармату двох, точніше навіть чотирьох видів.
  Перша найлегша для винищення танків: 88-міліметрів 100ЕЛ, ідеальна гармата для стрілянини по мішеням, гроза англійських машин. Більш потужна, але також для винищення танків 105-міліметрів 100 ЕЛ, що вражає з великої дистанції, навіть "Черчіллі" і здатна пробити в лоб "Тортіллу". І зручніша і ефективніша для стрільби як за неброньованими цілями, так і танками 128-міліметрова 55 ЕЛ калібру зенітка. І ще більшого калібру, ближче до штурмової 150-міліметрової гармати, втім, здатна стріляти і по танках.
  Е-75 машина перевершує всі англійські та американські моделі і тільки рідкісний танк "Тортілла" має шанс поблизу пробити німця в борт.
  Але вісімдесятитонна "Тортілла" не масова машина, і того ж самохідка і важить тонн вісімдесят при двигуні 600 кінських сил. Так їх лише двадцять штук випущено.
  Таким чином, що отримав пріоритет і став у 1945 році найвипускнішим Е-75, реально майже невразливий. А надто багато танків німцям і не треба було. Так англійські танкові війська слабкі. Е-10 та Е-25 легкі та швидкісні самохідки чудово воювали у джунглях. Тож... Німці вели наступ до Індії і без особливих били колоніальні війська англійців та американців.
  У реальній історії їх легко розбили слабші, а тут уже кудись до них вермахту.
  США 1945 року бомбу не створили. Взагалі практично у всіх всесвітів американці дану зброю створювали значно пізніше. Просто дуже не пощастило СРСР реальній історії, що США так вийшло.
  Взагалі явно існує якась особлива сила, що обвалює всі імперії, що досягають могутності.
  Як це було і царською Росією, яка втратила свій шанс на світову гегемонію, так і з СРСР, так останнім часом і зі США. Та мабуть і Китай чекатимуть неприємності, коли він стане надто сильним. Але видно супервідьма якраз і намагається об'єднати людство у різних світобудовах.
  Ось німці зараз захоплюють Індію і просуваються разом із турками Єгиптом. Вони перемагають без особливих зусиль. І їхня головна проблема - це розтягнутість комунікацій, постачання, відсутність у багатьох місцях доріг.
  Дівчата-німкені очевидно борються скрізь де тільки можуть і не можуть.
  Шелла та Маргарет розбили англійців в Олександрії, підбили понад десять танків. І тепер на своєму Е-50 мчати річкою Ніл і вже борються в Судані.
  У них танк це покращена "Пантера", з бронею по товщині як у "Тигра"-2 тільки з великими нахилами. Сама машина значно нижча за "Пантеру" з маленькою вежею, і компонування дуже щільне. Шелла, Маргарет та Еллі в цій машині - екіпаж скорочено до трьох людей. Це також суттєва економія простору. Вага машини, таким чином, не перевищила 50 тонн, а на озброєнні гармата 88-міліметрів на 100 ЕЛ довжиною ствола. Зброя дуже точна і робить дванадцять пострілів хвилину. Крім того, порівняно з "Тигром"-2 ще 50-міліметрів щитків висить по бортах, тож німецьку машину так просто не проб'єш. А двигун її на 1200 кінських сил для форсування.
  Троє дівчат їдуть собі і, побачивши "Черчілль", влучно стріляють. І англійського танка одна перевага - хороша лобова броня. Але гармата слабка, і для німецької машини не небезпечна. Навіть для Е-50, яка за рахунок щитків набагато краще захищена ніж "Тигр"-2, або тим більше колишня "Пантера".
  Шелла ведучи вогонь, розбивши з дистанції "Шерман", помітила:
  - Ось ми ведемо вогонь собі... А що далі за всіх нас чекає?
  Маргарет відповіла:
  - Влада над світом!
  Еллі пальнула по "Черчіллю" і заспівала:
  - А в мене інша пристрасть, це влада, лише влада!
  І дівчата в бікіні рознесли черговий англійський танк, співаючи:
  - Не треба золота та грошей! А треба, щоб переді мною, стояли люди на колінах!
  І Шелла знову натиснула босими ніжками на кнопки джойстика, вражаючи супротивника і ревучи:
  - Стояли люди на колінах! По всій земній поверхні!
  Продовжували войовниці вести вогонь. Але англійські танки скінчилися, а колоніальні війська почали здаватися.
  Тим часом фюрер за порадою Майнштейна вирішив здійснити зухвалу авантюру: у грудні 1945 німці зухвало висадилися в Британії. Цього зізнатися, ніхто не чекав! У цьому випадку подібне рішення виявилося продиктованим розрахунком, що вночі виживатиметься навіть краще.
  А холодна вода - це не перешкода.
  І як довбали міцно німці.
  Танковий екіпаж Герди повернувся з Індії. Незважаючи на холод зими, дівчата билися босоніж і в бікіні.
  А ось їхній танк Е-75 працює собі. Дівчата щойно висадилися і борються в найважчий момент, відбиваючи атаку танків, які хочуть їх скинути в море.
  Герда обрала зброю 88-міліметрів на 100 ЕЛ. Воно досить бронебійне і на нього велика кількість снарядів. Працюють дівчата натискаючи босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика та винищуючи англійців. І при цьому ще й співають:
  - А великий Рейх, вам сказав - не дрейф,
  Всіх ми розб'ємо, гори вкотре згорнемо!
  Герда вистрілила, натиснувши босою ніжкою на кнопку джойстика і, перевіряючи, з оскалом:
  - Третьому Рейху слава!
  Шарлота теж вистрілила, використовуючи босі пальчики ніжок і, пискнула, скелячи зубки, розбивши "Черчілль":
  - І нашій армії слава!
  Натиснула босими пальцями ніжок і Крістіна на кнопки джойстика, вразила англійську машину і заревіла:
  - І нам також слава!
  Далі босими ногами натиснула й Магда. Розкришила супротивника, розбила "Шерман" і видала:
  - І нашому духу слава!
  Дівчата працювали та винищували англійські танки.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова теж боролися. Відьма гіпервсемогутня наказала, тож треба виконувати. Орав за своє безсмертя.
  Хлопчик і дівчинка жбурляли босими ніжками гранати та викошували з автоматів піхоту.
  Ось хлопчик Олег кинув гранату, розбив гусеницю англійській машині. Та обернулася і зіштовхнулася зі своєю сусідкою. І обидва танки вибухнули.
  Хлопчик прорепетував:
  - Батьківщина нашої слава!
  Маргарита Коршунова теж жбурнула за допомогою босих пальців ніжок гранату, розбила гусениці "Черчіллю". Той із розвороту зіткнувся із "Шерманом". Обидва танки спалахнули, і запалали немов свічки.
  Дівчинка гаркнула:
  - Слава Вітчизні та смерть ворогам!
  Олег Рибаченко знову кинув босими ніжками одразу дві гранати. Ті вразили гусениці, і одразу чотири танки зіткнулися разом. Одним із них виявилася "Тортілла". І навіть такого мастодонту почало рвати на частини.
  Хлопчик пискнув:
  - За зміни у світі!
  Маргарита Коршунова також дала чергу. Викосила англійців. Шпурнула босими пальчиками ніжок гранати і проревела:
  - За новий справедливий порядок!
  Від її кидка зіткнулися відразу дві машини і дівчисько розсміялося.
  Олег теж жбурнув босою ніжкою забійні презенти і дотепно зауважив:
  - А який порядок ти маєш на увазі?
  Від кидка мальки дві машини англійців зіткнулися.
  Маргарита, босими пальчиками запустила подарунок смерті, зіштовхнула дві машини і відповіла:
  - Не за німецьку точно! Але, на жаль, добре хоч відьма не змусила нас воювати проти своїх!
  Олег Рибаченко взяв і босою ніжкою жбурнув гранату, зіштовхнув влученням у гусениці "Першинг" та "Черчілль", після чого проревів:
  - Я є супертермінатор!
  І як хлопчик розсміяється!
  Діти монстри заразом і піхоту викошували, давали черги. І кожна куля лягала точно в ціль.
  Англійці явно вимотувалися. А гарні та безсмертні діти голими ніжками посилали посилки знищення. І трощили собі Британію.
  А в небі боролися дуже гарні, голоногі й у бікіні дівчата: Альбіна та Альвіна. За короткий час дівчата вже збили кожна понад триста літаків, отримавши Лицарський Хрест Залізного хреста зі срібним дубовим листям, мечами та діамантами.
  Але зараз обидві красуні вже близькі до цифри в чотириста машин. І тоді на них чекає ще вища нагорода: Лицарський Хрест Залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами.
  Альбіна збиває англійську машину, крутить собі та співає:
  - У морській хвилі та лютому вогні!
  Після чого однією чергою 30-міліметрових гармат свого Ме-262 "Х" збила ще п'ять літаків і шикнула:
  - І в лютому, і в лютому вогні!
  Альвіна натиснула босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика. Зрізала вудами авіагармат англійські літаки, і проревела в нестямі:
  - І подвиг здійснити!
  І сім літаків розлетілися на шматки і на уламки рвані.
  Альбіна знову розвернулась, і знову як лупне, зрізала чотири літаки супротивника і провизжала:
  - Для цього і слід пожити!
  І знову натисне на кнопку джойстика босими ніжками.
  Альвіна теж вліпила противнику. Розкромсала літаки і проревела:
  - Для нової віри тисячоліть!
  Після чого збила ще три літаки британських ВПС.
  Дівчата у цьому бою перевищили результат у чотириста збитих машин. І вийшли на новий рівень.
  Їх нагородили: Лицарськими Хрестами залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами.
  А сам Лондон був під ударами. Німці не дали себе скинути та оточили англійську столицю.
  А в Африці в спеку боролися Шелла, Маргарет та Еллі. Троє дівчат взяли в полон англійського генерала. І змусили його цілувати собі босі, трохи позеленілі від трави витончені ніжки.
  Шелла, і Маргарет і Еллі потім почали ґвалтувати полонених. Просто роздягали їх і потім каталися на пульсуючих нефритових стрижнях. І це їм дуже подобалось.
  Потім дівчата влаштували полювання і залюбки з'їли антилоп класу Гну. І після чого скакали собі як дикуни.
  А Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова мчали Бекінгемським палацом. Вони винищували автоматними чергами та кидками гранат за допомогою босих ніжок супротивника.
  І обидва воїни співали собі:
  - Ми боремося у стилі суперменів!
  При цьому діти ще й викидали босими пальцями та зірочки, які вражали охорону палацу та гвардію. Олег зрізав кидком бумеранга півтора десятки гвардійців і проревів:
  - За армію космічної епохи!
  Маргарита теж запустила босою ніжкою дівчинки бумеранг, зрубала десяток супротивників і гаркнула:
  - За нові круті справи!
  І хлопчик, і дівчинка прорвалися до тронної зали. Там вони ці діти-термінатори розкидали охоронців Черчілля. А прем'єром знову обрали після ганебного миру із Німеччиною цього діяча.
  Після чого діти голими п'ятами засадили Черчілля в підборіддя. Той завалився мертвим.
  Таким чином прем'єр Британії та Верховний головнокомандувач опинився у полоні.
  Олег Рибаченко кинув босою ніжкою, гостро оточений диск, зрізав вісім гвардійців і помітив:
  - Робимо не будь-яку справу!
  Маргарита теж запустила босими пальчиками спритних ніжок бумеранг і проревела:
  - Але робимо це добре!
  Столиця Британії впала, і сама Англія капітулювала. Так перекинулася чергова сторінка вже третьої світової війни. Щоправда, попереду ще залишалися США, і слід було перескочити через океан. Ну гаразд, хлопці ще допоможуть.
  Німці вже в січні 1946 висадилися в Ісландії. Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова за полон особистого ворога Гітлера Вілсона Черчілля були нагороджені орденами Лицарський Хрест Залізного хреста зі срібним листям, мечами та діамантами. І плюс ще золотим хрестом військових заслуг із діамантами. Що ж дітей щедро відзначили?
  Але вони тепер в Ісландії. Олег Рибаченко в одних шортиках, а Маргарита Коршунова у новій туніці. І діти, зрозуміло босоніж. І метають собі зірочки та гранати.
  І січневі морози безсмертних хлопців не бентежать. Винищують собі хлопчик та дівчинка супротивників. І косять їх із автоматів.
  І знову бумеранги босими ногами кидають.
  Олег вимовляє:
  - Наша партія сильна!
  Маргарита, метнувши босою ніжкою диск, пищить:
  - Може, й не наша, але сильна!
  І дівчинка як лупне з автомата.... І потім гранату піддасть голою п'ятою.
  Після чого діти ще сильніше за американців винищують.
  Ісландія впала.
  Потім німці зайняли і Гренландію і перейшли на Канаду. Там вони вже куди активніше діяли.
  У Канаді Олег та Маргарита билися на узбережжі та відбивали атаку американців. Зуміли відобразити тиск. І знову у наступі. Армія США відступає. І не зупинити марш бойових хлопців.
  Герда також зі своїм екіпажем просувається. Її танк Е-75 дещо модернізували, встановивши газотурбінний двигун у 1500 кінських сил. Танк тепер став швидшим... Дещо покращилася і якість броні.
  А в американців нічого путнього і немає. Тільки високий, безнадійно застарілий "Шерман" і трохи кращий за "Першинг". А ці танки німецькі не суперники.
  Щоправда, намагалися запустити в серійне виробництво Т-93, вагою якраз у дев'яносто три тонни, і лобовою бронею в 305-міліметрів, що єдиний має захист, навіть не танк, а САУ. Але не дуже виходило. Втім, німецька машина з урановим сердечником пробивала і її із 105-міліметрової гармати 100 ЕЛ із невеликої дистанції.
  Герда пробила "Шерман" і проскулила:
  - Це навіть трохи нудно!
  Шарлотта за допомогою босих пальчиків ніжок натиснула на кнопку джойстика і поревіла:
  - І буде весь і дуже круто!
  Розбила дівчина "Першінг".
  А потім вистрілила і Христина. Пробила американський "Грант", і проревела:
  - За новий лад у світі!
  Далі пальнула і Магда. Теж босою ніжкою і видала:
  - За зміни на краще!
  І ще один американський танк горить.
  Ось уже американці здаються. Злагоджують зброю. І дівчина голі, курні підошви цілують.
  Торонто взято. Розвиваючи успіх дівчинки і вермахт вже входять на територію США.
  Частина військ пройшла через Аляску. Вони захопили Канаду і біля противника вже зі сходу.
  Тож склалася критична ситуація. Німці та їхні іноземні полчища рухаються територією Америки. Все дуже жорстко та небезпечно.
  П'ятірка дівчат Оленка, Марія, Алла, Анюта, Мотрона прибули до Америки битися добровольцями проти полчищ Третього Рейху. Усі п'ять дівчат дуже гарні та знають англійську мову. Надіслати весь жіночий батальйон Сталін відмовився, то це суперечило б умовам миру укладеного з фашисткою імперією. СРСР потрібно було за всяку ціну виграти час, доки нацисти атакують США.
  П'ятірка дівчат це добровольці: минулі майже всю війну, від Бреста і Бугу до Оренбурга. І вони борються із гітлерівцями на іншому краю Землі у столиці Гондурасу.
  Тегусігальпа є одним з основних опорних пунктів оборони, в протистоянні з різномастною ордою. Лізли на рожен і японці та азіатські полчища. Самі німці билися лише на танках, а піхота суцільно з неарійських народів. Вперед погнали азіатів, чорношкірих, арабів.
  Оленка вистрілила, зрізавши двох африканців і, прочірикала:
  - Просто орда Чингісхана!
  Златоволоса Марія зрубавши автоматною чергою трьох індусів, задерла до верху свої голі, засмаглі ніжки. І сказала:
  - Гарматне м'ясо перемелюємо!
  Осколок від гранати полетів, і ляснув Марію по голій, круглій п'ятці. Дівчата за традицією борються в бікіні та босими. І коли потрапляє гострим по огрубілій, дівочій підошві це боляче.
  Красуня підморгнула і знову пальнув... Марія дуже струнка, середнього зросту з ідеальною фігуркою.
  Оленка на зріст вище, у званні майора, і навіть герой Радянського Союзу. Але теж майже голенька, ледь прикрита бікіні. Дуже засмагла, але волосся біле. І стріляє Оленка дуже влучно. І любить кидати босими ніжками гранати.
  Стріляє вродлива Алла, збиває чергою чотирьох арабів. Волосся у неї руде, точніше мідно-червоне, наче пролетарський прапор. І коли дмуть вітри, це немов прапор революції. Дівчина сяє своїми смарагдовими, немов зірки очима. І жорстко змітає ворогів.
  Анюта теж білявка. І веде вогонь із кулемета. Дівчина вперлася босими ніжками і дала чергу. П'ятеро різномастих бійців виявилися підкинуті, і вилетіли з грудей та животів супостатів, багряні фонтанчики крові.
  Анюта, облизуючи повні губи, прочирікала:
  - Війна це повітря для легень.
  Дівчина лежачи, босою стопою жбурляє гранату. Лунають вибухи. Кілька бойовиків відлітають у різні боки.
  Мотрона більша і м'ясиста дівчина. Волосся у неї світло-русяве. Типова сільська, молода кров з молоком баба. Дуже сильна фізично та непогано стріляє.
  Ось знову дає чергу. І падають убиті найманці фашистів.
  Мотрона стріляючи, вимовляє:
  - Долоньки, долоні, де були? У бабусі! - Дівчисько вистрілило, уклавши трьох бородатих гітлерівських бойовиків і, додала. - Що їли - кашку! Що пили? Бражку!
  Дівчата тримають оборону. Вони не пускають уперед фашистів. І ревуть дружні пісні:
  - Весь світ насильства ми розриємо,
  Вщент, а потім ...
  Ми новий, райський світ збудуємо-
  Хто був ніким, той стане всім!
  Оленка знову жбурляє босою ніжкою гранату. Вибухає піхотинців. Стає явно спекотніше. Ось підповзає горезвісний "Лев"-2. А поруч із ним досконаліший Е-50. Вивергаються снаряди. Відірвало голову чорношкірому американцю, і вона відкотилася.
  Марія наступив на дошку, що горіла, і її загартовані ніжки майже не відчули жару полум'я.
  Златоволоса красуня вистрілила і промуркотіла:
  - І хто зупинить потік, кривавих річок, що збожеволіли.
  Марія знову пальнула, збивши африканця з броні Е-50 і, прочирікала.
  - Промінь з бластера всадить у скроню, у злому спалаху зник чоловік!
  Дівча вистрілило знову. Майнула своєю босою, засмаглою, витонченою ніжкою в повітрі. У її бік полетіла граната. Красуня із золотим волоссям спритно відбила гостинець, голою, майже не запиленою підошвою. Граната полетіла назад. Рвонула в лавах бойовиків Третього Рейху. Здавалося, що з вантажівки посипалися розбиваючись кавуни. Стільки розтікалося крові.
  Марія прочирикала:
  - Дівчина іспит провалила, і рейх проклятий настала. Гітлеру жити видно набридла, і його красуня хвацько з'їла!
  Алла теж войовниця не промах. Строчить собі з кулеметів, і примовляє, розкидаючи трупи:
  - За маманю ложечку! За татку ложечку! А за Кобу черпачок! І в постільку на бочок!
  Красуня з мідно-червоним волоссям, запускає голенькою ніжкою, дерев'яний літачок. Той летить прямо до масивного німецького танка "Лев". Сідати на дуло 105-міліметрової гармати і вибухає. Зброя виходить з ладу.
  Німець розвертається, і змушений ганебно втікати. Алла, потираючи свою ніжку об уламок будівлі, вимовляє:
  - Нема сили - потрібен розум! Піднімати доведеться шум!
  І знову дівчисько дуже влучно стріляє. Руде волосся у неї, як полум'я олімпійського факела. Приваблива дівчина. В американській армії вже встигла відзначитися, виявивши шалений темперамент. Особливо добре виходило заводити шашні з афроамериканцями. З ними так незвичайно і красиво.
  Алла втім знищує і чорношкірих в армії Третього Рейху. Що Німеччина всю Африку підкорила. Спробуй таку силу зупини.
  Е-50 - новий танк, з газотурбінним двигуном, і товстою як бортовою, так і лобовою бронею. Його неможливо взяти гранатою. Алла голою ніжкою жбурнула гостинець, збила кілька піхотинців і прочирикала:
  - Ех надійна ти танка броня, від того хто має намір кусатися ... Тільки міць у тебе знай ... ня, можеш тільки сталевий кінь брикатися!
  Анюта теж стріляла дуже влучно. І воліла метати гранати ногами. Її босі пальчики закрутили ще й сталевий диск. Вістря пролетіло, перерізало горло, двом фашистським бойовикам. Ті впустили кулемет, і тепер густа черга великого калібру полоснула по ланцюгах орди. Ціла шеренга іноземних бойовиків набраних методом облав до армії Третього Рейху.
  Анюта прочирикала:
  - Успіх - нагорода за сміливість! А пісні доволі однієї! Щоб тільки про будинок співалося!
  Але поки що красуня не встигла скучити за домом. Хоча радянських добровольців у американській армії дуже мало. Сталін не хотів світитися, щоб не дати привід Гітлеру звинуватити Росії в порушенні умов "Солом'яного світу".
  П'ятьох дівчат - найкращих у жіночому батальйоні, попередили, що якщо потраплять у полон, то від них Батьківщині доведеться відмовитися. І дівчата мають у цьому випадку косити про тривіальні найманці, яких найняли за гроші.
  І Анюта, і Альона, та інші дівчата розуміють, що у разі потрапляння в полон, на них чекають жахливі тортури. Тож вони вирішили в будь-якому разі, живим фашистам не даватися.
  Над позиціями американських військ пролітають німецькі штурмовики. Не чекаючи, що в столиці Гондурасу їх зустріне такий завзятий опір, гітлерівці дещо роздратовані.
  Реактивна штурмова авіація сильна. Летять ракети, працюють гармати.
  Гинуть американські солдати. Мотроні теж потрапило уламком у м'ясисте плече. Виступила кров. Дівчина-богатир витягав шматок стали зубами, виплюнула кров. А потім знову лупнула з громіздкого пістолет-кулемета. Падають іноземні найманці. Тут майже всі тубільці, тільки командири у них німці, та й то не завжди. Щоправда, на найсучаснішому танку Е-50 екіпажі суцільно німецькі. Машина відрізняється пристойною швидкістю та маневреністю. Ну, це поки що не найдосконаліша модифікація - важить сімдесят п'ять тонн. Під гусеницями кришаться стіни. Зазвичай цей виготовляють у трьох випадках з гарматою 105-міліметрів, з знаряддям у 180-міліметрів штурмовим і 400-міліметровим реактивним бомбометом.
  А кожній модифікації своє завдання. Ось цей танк зі штурмовою зброєю, найбільш підходящим для атак міст. І його не так просто знищити. Мотрона хреститься, і вистачає босими пальцями, своєю великою, але витонченою, гарною формою ноги протитанкову гранату. Тепер потрібно закинути презент прямо по дулі, щоб вивести зброю мастодонту з ладу. П'ять кулеметів прикривають німецький, сучасний танк, і так просто не підібратися.
  Мотрона дуже сильна, і її схожі на кінські стегна ноги метають гранату далеко. Але не завжди влучно. Принаймні, щоб потрапити в таку мету, як стовбур 180-міліметрової гармати. Дівчина-богатир має сумніви. А раптом промаже.
  Ех був би з ними їхній давній напарник Серьожка, то цей відважний піонер, щось та придумав би.
  Але хлопчик згинув у боях за Сталінград. Дівчата не знали його подальшої долі. Але доля піонера-винахідника справді виявилася незавидною. Спочатку Серьожку по-звірячому катували, намагаючись вирвати секрети. Після катувань, одинадцятирічний хлопчик потрапив на копальні. Робота страшна і надзвичайно важка. Але радянський піонер, маленький, але жилистий, виявився живучим.
  Зумів вижити, і навіть через лабіринти шахт наважився на втечу. І Серьожці вдалося-таки вибратися. Хлопчик якийсь час блукав Балканами, поки не пристав до місцевого партизанського загону. Там став зв'язковим та диверсантом.
  На Балканах все ще був досить розвинений партизанський рух. Почасти ще й тому, що окупаційну службу несли італійці, румуни, болгари, албанці - які не такі боєздатні, як регулярні частини Вермахту.
  Але партизанів все одно гинули багато. Особливо від ударів авіації. І патріоти Югославії змушені ховатися у горах, лісах, чи у кращому разі дрібних селищах. Загинула вже велика кількість командирів. Обстановку погіршував підписаний з СРСР світ. Тепер на Балкани стали перебувати нові каральні дивізії, які влаштовували масові облави та проводили зачистки місцевості.
  Сергієві доводилося разом із партизанами забиратися все глибше і далі в гори.
  Мотрона хоч не знала долі їхнього загального улюбленця, важко зітхала. Потім стиснула міцніше пальцями босих, дівочих ніг гранату і з усіх сил шпурнула її по танку супротивника. Е-50 саме зробив постріл, випустивши забійний снаряд.
  Мотрону навіть струснуло, і вона впала на коліна. По голові стукнуло вирваним з бруківки каменем, а босу п'яту обпекло розжареним металом. Дівчина потерла собі приголомшену, голівку, з запиленою шевелюрою.
  Граната пролетіла, ледь не торкнувшись ствола, і вдарила нахилене чоло машини. Прогримів вибух... Але зрозуміло 250-міліметрів лобової броні, та ще й під нахилом пробити граната не в змозі.
  Мотрона врізала кулаком у пилюку, піднявши цілу хмару піску. Потім проревела:
  - Забий, забий! Ти гол у ворота забий!
  Дівчина постукала гомілом по потрісканому асфальту. У мозолях п'яти застряг уламок. Шкіра на підошвах дівчинки, була товстою мов у бегемота. Вона жила в бідній сім'ї, і майже ніколи не взувалася з народження. Втім, її ніжки від цього нітрохи не здавались грубими формою, а були засмаглі, витончені, спокусливі.
  Мотрона, щоправда, трохи відлякувала чоловіків саженим ростом, і міцними м'язами, а також кулаками з кісточками, що випирають. Але характер у дівчини-богатиря добріший, а широкі стегна поєднувалися з порівняно тонкою талією та рельєфним пресом. Тільки в одязі через великі груди Мотрона могла здатися товстою. У бікіні вона наче грудаста спортсменка.
  Дівчина в досаді знову метнула гранату, цього разу мету в гусениці. Але смертоносний подарунок потрапив у товстий, броньований щиток - прикриває ковзанки.
  Мотрона в досаді посунула себе кулаком у підборіддя. Через це у неї занила щелепа. І дівчисько-богатир вилаялося:
  - Я кошу ніби коса!
  Анюта теж спробувала вразити небезпечний танк, але кинута дівочою ногою граната трохи не долетіла. І блондинка почала підбиратися в машині. Але ось з'явилося ще два танки - "Лев", і "Пантера"-2, вони обстрілювали всі підступи з кулеметів. Доводилося бути дуже обережними.
  Американський "Шерман" спробував підібратися до німецьких машин. Він мав шанс вразити "Пантеру"-2, тільки в борт. Але німця не так просто обдурити. Тим більше, високий силует "Шермана" робить його помітним з великої відстані.
  "Пантера"-2 виплюнула снаряд, і потрапила прямо в лоб американця. Висока машина обломилася навпіл. І запалала, немов свічка на Різдво.
  Анюта в досаді сказала:
  - Ох, до чого у вас слабкі танки... Краще технічніше, станете ви янкі!
  А ось Оленка найдосвідченіша войовниця, змогла підібратися до "Пантери". Шпурнула гранату... І довге дуло німецької машини, скрутилося в баранячий ріг.
  "Пантера"-2 танк, запущений у серію в 1943 році. В останній наймасовішій модифікації має лобову броню в 150-міліметрів, бортову в 82-міліметри під нахилом, і 88-міліметровою гарматою довжиною ствола в 71ЕЛ. З нового 1945 року був зняти з виробництва на користь більш досконалої і краще захищеної моделі Е-50. Але поки що цей танк бореться. При вазі 51 тонну, машина має двигун 900 кінських сил, що забезпечує їй хороші ходові якості.
  Ось і зараз отримавши пошкодження "Пантера"-2, розгортається і йде. Оленка встигає жбурнути босою ніжкою ще одну гранату. Розбила ковзанки. І швидкість німецької машини помітно сповільнилася.
  Оленка вимовляє з радісним виглядом:
  - Оце удар! Мій удар - Божий дар!
  І дівчина показала німцям носа. Але з Е-50 полилися кулеметні черги. І кулі просвистели над біленькою, трохи забрудненою шевелюрою Олени. Одна з куль навіть зрізала пасмо волосся. Дівчині-майору навіть стало трохи делікатно.
  Оленка прочирикала:
  - Якщо хочеш бути як слон, потрап бандит у дурдом!
  Дівчисько пальчиками ніжки підняло своє зрізане пасмо. Волосся у Оленки шовковисте, кольори перлів, але трохи запилене. При цьому такі м'які. Дівчина провела ними своєю підошвою. Трохи лагідно та приємно.
  Оленці згадалося, як її пестив хлопець. Теж почали його руки від підошв, піднімаючись вище до стегон, і найчутливішого місця. Коли тебе гладить гарний юнак, це дуже приємно. Оленка його майже любила. Їй подобалася любовна гра, і збуджували дотик, м'язистого чоловічого тіла. Але справжнього, романтичного кохання, коли божеволієш з чоловіка, у Оленки не було. Вона вже багато хлопців змінила. Багато її чоловіків загинули у боях.
  Навіть у цьому було прокляття війни. А тут в Америці є мускулисті, чорні хлопці. І з ними все так незвично.
  Оленка вистрілила, зняла чорношкірого. Злегка пожаліла хлопця-африканця. Убила вона людину, яка бореться за чужі йому інтереси. Адже німці - це расисти. Вони дивляться на негрів як на рабів. Але при цьому й записують африканців в іноземні дивізії набряклого Вермахту.
  Оленка босими пальцями ніг спорудила подібність фіги, і показала фашистам. Та нація німців сама тут не несе шкоди. Танки занадто товсту мають броню, щоб її пробити гранатою або базукою. Зате гинуть тубільні частини.
  Оленка жбурляє гранату в Е-50. Вона розмахнулася голою, засмаглою ногою, і метнула, крутивши стегна. І полетіла граната високою дугою. Босі пальчики ніг залишили у собі відчуття дотиків металу. І потім граната зірвалася.
  Оленка шепоче:
  - Хай допоможе нам Бог!
  На дівчисько подуло гарячим вітром, неначе торкнувся красень-чоловік. Оленка читала книгу про Тарзана, і їй дуже хотілося, щоб із нею пограв саме цей чоловік. Погладив би сильними руками груди.
  Граната потрапила в дуло, але вибухнула із запізненням, відлетівши від металу. Уламки застукали, мов горошок по броні. Залишилися тільки подряпини!
  Оленка дістала іншу гранату. Але побачила, що це протипіхотна. А протитанкові скінчилися.
  Дівчина загарчала від досади. Але щоб не гаяти час, вклала в босі пальчики. Розгорнула ногу, зігнула тулуб, потім розігнула і шпурнула піхотою.
  Півдюжини бойовиків підлетіли вгору, наче кульки пінг-понгу. У одного з них злетіли окуляри, і уламки пролетіли кількасот метрів, пройшлися по спині Оленки. Ліфчик лопнув, і гарні груди дівчини-майора оголилися.
  Дівча машинально прикрила собі полунички сосків. Але потім зрозуміла, а кого їй боятися. І знову струснула автоматом. Дала чергу і трохи відступила назад.
  Американський піхотинець вистрілив із базуки. Снаряд вдарив німецький танк у похилий борт, але 160-мм броні витримало, відбивши руйнівну енергію. Німець пальнув у відповідь. Його знаряддя великого калібру розкололо стіну.
  Оленка спробувала зав'язати бретельки ліфчика. Дівчина подумала, що, мабуть, Зою Космодем'янську ганяли в одних трусах по морозу. Це в радянському фільмі її зобразили в сорочці або навіть на кшталт сукні. Одна це лише данина святенництву. Насправді фашисти, щоб більше принизити полонене дівчисько, напевно, розділили її догола. Та й голодним німецьким солдатам напевно хотілося побачити симпатичне та фігуристе дівчисько оголеною.
  Так що в реальній історії, дівчина-героїня не могла прикрити свої груди, так руки були пов'язані за спиною. Але вона не соромилася і дивилася гордо. Якого ходити снігом босоніж, Оленка знала добре. Вона була загартована, і любила стикатися голими підошвами зі снігом. Оленці це подобалося і приносило задоволення. Але це їй уже загартовані роки війни. А юній та міській Зої, мабуть, це болісно. Підошви немов джгут вугілля.
  Оленка в досаді відкинула ліфчик і крикнула:
  - Сором буржуазне поняття! Радянська жінка нічого не боїться та не соромиться!
  Дівчина знову почала цвяхувати з автомата, або точніше пістолета кулемета. Метал нагрівся, таки Гондурас це тропіки, там, у лютому буває дуже спекотно. Пальці рук у Оленки припікає. Потрібно викластися. Сьогодні 23 лютого. День радянської армії і це вимагає боротися зі всією спокійною та розсудливою люттю.
  Оленка зрубала кулями ще п'ятьох, і випадково обпекла собі щічку об казенну частину автомата, що розжарилася. Неприємно звичайно, надувся пухирець.
  Оленка вилаялася:
  - Ну, Боже, навіщо ти створив стільки проблем мені та моїй країні!
  Пухир свербіл... Щока у дівчини це дуже чутливе місце. Дівча намагалася знайти щось холодне, щоб прикласти до кульки, що здулася. Але спробуй знайти хоч щось прохолодне. У цьому розпеченому місті. Тим більше, що погода ясна, і віяв південний вітер.
  Оленка явно не у своїй тарілці. Мотрона кидає гранату з великої дистанції, але знову невдало. А в небі вже мчать штурмовики. Німецькі машини мають сильну броню та високу швидкість.
  Реактивні літаки налітають хвилями, і немов підкошують смуги льону.
  Оленка сховалась у щілину. Зверху спалахнули осколкові ракети. Дівчина відчувала, як сипалися зверху з голками шматки щебеню. Залоскотало оголену шию. Закололо і соски красуні.
  Оленка прошепотіла:
  - Оце масаж... Але не корсаж!
  Дівчина відчувала, як стало болісно свербіти її майже голові тіло. І так жарко, а реактивні ракети, що рвуться, ще додають спеку. І це хіба лазня?
  Оленка згадала натуральну російську лазню, з ялиновими віниками. Як дівчисько тоді молотили.
  Такі ось екзотичні виявилися відчуття.
  Оленка, щоб підбадьоритися, заспівала:
  - Кохання та смерть! Добро і зло! Що святе, що грішне! Зрозуміти нам судилося!
  Дівча підвелася, струсила з себе весь цей налиплий бруд, і сміття.
  Оленка рикнула:
  - Ох, Гітлер по рогах отримаєш!
  І дівчина-майор випустила чергу по піхотинцям, які намагалися піднятися для атаки. Декілька набраних методом облави бойовиків впали. Оленка витерла своє брудне обличчя, щипало очі. Войовниця сплюнула і перехрестилася.
  Знову відкрила вогонь із автоматів, бойовики наповзали. Шпурнула гранату босою ногою і руда Алла. Презент підстрибнув і вдарив по фашистах. Розірвало десяток людей.
  Рижуха заспівала:
  - У світі багато їсти гарного, тільки снігом порошило!
  І дівчина відкрила вогонь із пістолет-кулемета, тільки використовуючи не руки, а свої спритні пальчики, босих ніжок.
  Алла стріляла влучно і підвивала:
  -Удар! Удар! Ще удар! Ще удар і ось... Могутній демон, Божий дар, проводить апперкот!
  А руками дівчинка метнула уламки скла. Вразила фашистів і прочирикала:
  - А тим, хто не хоче жити у світі... Ми робимо їм харакірі!
  Справді з'явилися японці. Ці вузькоокі бійці. Ну, як таким не зробити харакірі.
  Розрядивши обойму пістолет кулемета, Алла підхопила босими пальчиками гранату і шпурнула її у самураїв. Ті отримали презент, кілька понівечених японців, відлетіли в різні боки.
  Алла висунула язик і пробелькотіла:
  - Я войовниця супер! А ворогом убила гіпер!
  У бій пішли китайці, набрані японцями у захоплених районах піднебесної імперії. Ішли воїни Китаю безстрашно, і дівчата розрядивши пістолет-кулемети, змушені були задкувати.
  Марія металу босими ніжками уламки штукатура та скла. Те саме робили й інші дівчата. Ставало дуже тяжко.
  З'явився "Штурмльов", потужна машина з реактивним бомбометом. Ось така як довбає - мало не здасться.
  Гримнув перший постріл... Анюту, Аллу та Мотрену підкинуло вибуховою хвилею, наче фонтаном велетенського кита. Дівчата пролетіли кілька десятків метрів, і ляснулися голими ногами прямо у вогонь.
  Звідти дівчата вискочили ошпарені та підпалені. Зашльопали голими підошвами вугіллям.
  Алла прошипіла з досадою:
  - Бика спочатку під сокиру, а потім смажать! А нас спочатку засмажили, а потім під сокиру!
  І дівчисько-комсомолка розсміялася! Але потім їй стало сумно. Згадалося, що її подруга опинилася в полоні. Німці розділили юну дівчину, і стали підносити вогонь до оголених грудей. Такий жахливий біль. Дівчина репетувала, а ніжна шкіра обвуглилася. Ось такі фашисти виявилися ізувери. Вони навіть не ставили запитань, а до того розклали ще й багаття, під босими ногами полонянки. Комсомолка, зрештою, не зазнала тортур і померла від больового шоку.
  Алла, згадуючи подібне, шльопала розпеченим вугіллям. Попереду її вирвалася Мотрона. У цієї сільської дівки, шкіра дублена, та її паяльною лампою не взяти. Чим не дівчисько-супермен? Мотрона бачить упущену вбитим американським солдатом базуку зі снарядом. Підхоплює її ногою, закидає на руки. І з усього розмаху всаджує.
  Снаряд летить і потрапляє до підневільних китайців. Багато криків та стогонів. Маса трупів. І відірваних кінцівок.
  Мотрона заспівала давню пісню:
  - І летіли додолу самураї! Під напором сталі та вогню!
  Дівчата нарешті вибігли з вугілля. Їх витонченим, босим ніжкам дісталося.
  Анюта, як найніжніша з них сіпалася і терла голі підошви, намагаючись вгамувати свербіж.
  Мотрона, яка бігала з раннього дитинства босоніж снігом, не звертала на таку дрібницю уваги.
  Дівчина-богатир заспівала:
  - А ти уяви, що ми поринули в молоко парне. Нагорода ця справа наживна!
  І войовниця взяла ногою відколотий, причому дуже важкий шматок плитки. Ланцюгово тримаючи його босими, дівочими пальцями, розкрутила і запустила у бік супротивника. Троє китайців стали жертвами презенту смерті, їм розфарбувало голови.
  Алла з задоволеним виглядом вимовила, стріляючи по ворогові:
  - Ми жінки круті!
  Анюта щоб трохи полегшити свербіж у спалених, точніше підпалених ногах проспівала:
  - Є жінки у нашій Вітчизні,
  Що водять, жартома літак....
  Для них честь дорожча і життя,
  Легко приб'є супостата!
  
  Вони народжені для перемоги,
  Щоб Русь на віки прославляти!
  Адже наші великі діди -
  Для них збирав відразу рати!
  І Анюта застрочила з автомата. І робила це дуже віртуозно. Щоб усі відчували - це войовниця від Бога! Якщо не від Всемогутнього, то від Марса точно!
  Оленка теж стріляла. Разом з Марією вони змушені були задкувати, підбираючи обойми у вбитих американських солдатів. Дівчата падали на спини та відстрілювалися ногами - так у них краще виходило. І робили вони це влучно. Суміш китайських та африканських військ насувалась на дівчат. І войовниці лупили.
  Оленка заспівала:
  - Світ не шахова дошка.
  Марія підхопила цей пасаж, винищуючи жовтих та чорних найманців.
  - І постаті не круглий нуль!
  Оленка зрізам шеренгу жовтих і чорних додала:
  - Нападає на нас туга!
  Марія ведучи вогонь з влучністю Робін Гуда, і прочирікала:
  - І кидається кінь у вогонь!
  Дівчата, відстрілюючись, відступили за мінне поле. Китайські та африканські бійці нарвались на гостинці. Стали підриватися, їх підскакували розриваючи на частини, і криваве місиво.
  Декілька танків "Пантера"-2 з'явилися на відстані. Ведуть стрілянину, і боятися поткнутися. Вперед висувається "Лев"-2, теж плюється вогником. А ось і вогнеметний танк "Носоріг", пускає слини, з пучками полум'я.
  Але найгрізніший це "Штурмльов". Його реактивний бомбомет не надто скорострільний, але дуже руйнівний.
  Оленка шепоче:
  - Росіяни, росіяни - не спокійна доля! Ну, навіщо щоб бути сильнішим - нам потрібне лихо!
  Справді, вони борються далеко від Росії. Але зрозуміло, що Вермахт, підкоривши США, повернеться, щоби дотиснути СРСР. І американці для дівчат такі милі та рідні.
  Оленка знову цвяхить, від її влучень наче лопаються під лопатами гарбуза, голів. Дівчина отримує уламком по ніжці. На гомілки набухає поріз. Красуня хруснула кісточкою і прочирикала:
  - Ні, не потьмяніє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний.
  Голос народу дзвінкий -
  Шепіт придавить зміїний!
  
  Вірю, весь світ прокинеться,
  Буде кінець фашизму.
  І засяє Сонце -
  Шлях, осяявши комунізму!
  У цей момент Мотрона з усіх сил шпурнула гранату в "Штурмльов". І радянським дівчатам нарешті пощастило. Броньований ковпачок відкинувся, радянський подарунок влетів прямо в дуло. На секунду все завмерло. А потім як рвонуло. Наче скинули атомну бомбу. І розкидалися німецькі танки у різні боки.
  А в небі Альбіна та Альвіна набирають рахунки.
  Вони вже збили понад п'ятсот літаків. За що отримали нагороду - Лицарський Хрест Залізного Хреста з платиновим дубовим листям, мечами та діамантами. І перемогли дівчата найкращих асів США.
  І ось вони знову в небі і збивають дуже хвацько.
  І американці піднімають лапки вгору. Такий їхній слабкий, інертний опір.
  Альбіна взяла і заспівала з апломбом:
  - Не сплю і бачу чудеса!
  І босими пальчиками ніжок натиснувши кнопку джойстика дівчина збиває десяток літаків противника.
  Альвіна теж влучно стріляє. Зминає дюжину ворогів і агресивно пищить, скелячи зуби:
  - Я така несамовита лють!
  І теж босі пальчики ніжок пускає у хід. Ну і дівка.
  І знову вкотре падають збиті літаки американців. Та тут такий тиск, що не залишити...
  І Олег Рибаченко з Маргаритою Коршуновою тікають собі та винищують ворога. Діють хлопчик та дівчинка злагоджено, та енергійно. А босі ніжки так і метають зірочки та гранати.
  Ось такі діти... Диво, що й Америці проти них не встояти. Де вони там та перемога.
  Ось гітлерівські війська штурмують Нью-Йорк та Вашингтон. Та бої течуть дуже агресивні.
  Воюють Шелла, Маргарет, Еллі на новому танку АГ-50 тільки, що тільки надійшли в серію. Це пірамідальна машина і практично непробивна з усіх ракурсів.
  Шелла за допомогою босих пальців ніжок наводить собі гармату і стріляє. Розбиває фашисту броню і пищить собі, наче павіан:
  - Я дівчина, що броня міцніша за титан!
  Палить і Маргарет, пробиває супротивника і кричить на всю горлянку:
  - Я, так народилася, така пані, що минає в коробку всіх ворогів!
  І Еллі візьме і вріже, націливши за допомогою босих пальчиків ніжок, розбила "Шерман" і, пискне:
  - Я войовниця супервеликого класу!
  Дівчата чудові тут. А їхні дії є дуже агресивними.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова взяли в полон американського президента Трумена.
  Вони перебили масу охоронців цього лідера. І зрозуміло метали своїми босими, дитячими ніжками зірочки. І потім притягли, на мотузку. Маргарита навіть змусила американського президента поцілувати її голі, курні, круглі п'яти. Президент покірно цілував.
  З його полону США капітулював.
  Так завершилася велика війна. Потім німці ще вели наступ на Латинську Америку, і Австралію, збираючи всі землі. Але це було вже не так суттєво.
  А Оленка та її команда все ж таки виконали заводну пісеньку, щоб не втрачати оптимізму;
  Батьківщина у нас одна Росія,
  Найкраще на світі країн...
  Сталін це найвища месія,
  І справді є ідеал!
  
  Хоч часом терпів він поразку,
  І не раз бував і міцно битий.
  Ні, не буде фюреру прощення,
  Стань, розчавлений мерзенний паразит!
  
  Скільки у Батьківщини героїв,
  Кожен воїн просто велетень.
  Армія крокує грізним строєм,
  Адже народ і цар у нас єдиний!
  
  Є світ, де Росія щасливіша,
  Там, де втримався Микола...
  Жінки у нас повір красивіше,
  За країну бійся і дерзай!
  
  Не стерпіти нам брати приниження,
  Проти фриців станемо все горою.
  Не потерпимо більше образи -
  Зламаємо ворога сталевою рукою!
  
  За Росію ми будемо битися,
  Будемо дуже славно воювати.
  Нехай гранати розпирають ранці,
  Знай, непереможна російська рать!
  
  У Батьківщині будь-яка справа свята,
  Безмежним здається кохання...
  Дівчата йдуть під автоматом,
  Знищуючи вогнезарним тіло!
  
  Так що хлопці Батьківщині служить,
  Втілюючи у світ кохання мрію...
  Життя сплелося з дуже тонкої нитки,
  Потрібно буде, гори згорну!
  
  
  РОММЕЛЬ ЗАМІСТЬ ГІТЛЕРА
  Олег Рибаченко нарешті отримав завдання. Разом із Маргаритою його направили на другу світову війну.
  Гітлера було вбито в березні 1943 року внаслідок вибуху закладеної в його літак бомби. До речі, у реальній історії ця бомба так і не вибухнула.
  Але в альтернативній спрацювала... Фюрер загинув. Новим верховним головнокомандувачем став Роммель. Він найпопулярніший серед фельдмаршалів. Крім того, Герінг був змушений поділитися владою з Гіммлером, Геббельсом і Шпеєром.
  Роммель як рівновіддалена постать всіх влаштував на посаді верховного головнокомандувача та стратега. Війна із союзниками тривала. Роммель швидко евакуював війська з Африки, і йому вдалося це зробити досить вдало. І зібрав сили на Сицилії.
  Німці також зайняли оборону на Курській дузі та ґрунтовно зміцнили орловський напрямок.
  Роммель як геніальний стратег передбачав, що основний удар піде по Сицилії, і там посилив німецькі війська. Тим паче на східному фронті панувало затишшя.
  У Сицилії 5 липня була спроба висадки. Але вона виявилася невдалою. Німці були готові, і вони мали більше сил, ніж у реальної історії. До речі і евакуйовані з Африки дивізії.
  Союзники зазнали величезних втрат і були скинуті в море. У полон потрапило понад п'ятдесят тисяч англійських та американських солдатів.
  Сталін розпочав наступ 5 серпня. Відразу на двох напрямках Орловському та Харківському. Але німці були цілком готові.
  Бої показали гідність "Пантери" в обороні - швидкострільна, точна та бронебійна гармата з гарним лобовим захистом. А ненадійна трансмісія не так страшно, коли танк стріляє через засідку.
  Непогано показали себе і "Тигри" та "Фердинанди". Вони в обороні теж сильніші за напад. До речі, в реальній історії 37 "Фердинандів" із 89 були втрачені на мінних полях. А в обороні німці могли їх використати більш ефективно. Тим більше з лобовою бронею 200-міліметрів.
  Роммель показав себе видатним стратегом. Який правильно передбачав та вгадав, куди обрушить удари ворог.
  А "Пантера" показала, що коли фронт надійно прикритий, і малорухливий - це ідеальний винищувач танків, що робить 15 пострілів за хвилину, і пробиває тридцятьчетвірки 2000 метрів. Звичайно, німці виявилися неслабкими в обороні.
  І спромоглися тримати позиції.
  А тут ще й танковий екіпаж Герди чудово показав себе. Вперше дівчата на "Пантері" взяли участь у боях та показали себе непогано.
  Герда підбила радянську машину і пискнула:
  - Я є термінатор смерті!
  Потім пальнула Шарлота, збила тридцятьчетвірку і пискнула:
  - Я теж зазнаю руйнування!
  Далі вистрілила Христина. Розкроїла супротивника і в'якнула:
  - Ніколи ми не змиримося!
  Наступний постріл, по черзі Магда, і ця дівчина пискнула:
  - Наш шалений натиск!
  Дівчата вже мали досвід випробування техніки. Тож їх особливо нічим не збентежиш. Вони з "Пантери", на випробуваннях з відстані кілометра потрапляли прямо в блюдце снарядом.
  Так у жінки часом влучність може бути феноменальнішою за чоловіків.
  Ось зараз їхній танк просто стоїть і по російських машинах стріляє. І вибиває їх немов мухобійка килимок.
  Герда знову підбила радянську тридцятьчетвірку і пискнула:
  - Вовчиця я Третього Рейху!
  Пальнула і Шарлота, збивши танк Червоної армії, видала:
  - Я теж не щи лаптем сьорбаю!
  Далі зрізала радянську машину Крістіна, і пропищала:
  - Чудова дівка я!
  І потім пальне златоволоса Магда. Розкриє російський танк і прореве:
  - Я термінатор із мене веселий!
  Чотири дівчата відбивають атаку. Герда знову підбила радянську машину і пискнула:
  - Червоний туз!
  Шарлота знову зарядила по супротивнику, вразила тридцятьчетвірку і видала:
  - Голова як кавун!
  Лупанули і Крістіна. Скосила російський танк і пискнула:
  - Справжній терор!
  Магда, ведучи вогонь, збила машину Червоної армії та видала:
  - У шеолу злодій!
  Дівчата за один бій підбили тридцять два радянські танки і перекрили всі колишні рекорди. А що ж у них вісімдесят снарядів. А радянські танкісти відважно перли напролом.
  Але за такої скорострільності - 15 пострілів за хвилину, і дальність поразки "Пантери" встигали відбити самогубні атаки, не даючи шансів зайти в борт чи таранити.
  Німці змогли встояти в обороні. Лише в окремих місцях радянські війська трохи вклинилися. Бої затяглися до глибокої осені і, Червона армія змогла ціною величезних втрат просунутися трохи більше п'ятнадцяти кілометрів завглибшки.
  Геній Роммеля показав, що німці цілком здатні вести активну оборону та позиційну війну.
  Союзники, биті в Сицилії, поки що лише бомбили. Але й на це Роммель та Шпеєр знайшли чудову відповідь: реактивний винищувач Не-162. Машина перевершувала за льотними характеристиками МЕ-262 і була вчетверо легше, набагато дешевше і простіше у виробництві. Недаремно її назвали - народний винищувач.
  Сконструйована за три місяці машина 6 жовтня 1943 р. піднялася в повітря. І для противників Німеччини у повітрі настали чорні дні.
  Не-162 керувався легко, був маневреним і не вимагав високої кваліфікації від пілотів.
  А Роммель поки що оборонявся. Німці вчасно посилили свої війська під Ленінградом і відобразили там зимовий наступ. Знову відбили атаки під Орлом та Харковом. Встояли й у центрі, не давши взяти Смоленськ.
  Зиму фрицю змогли цього разу провести без серйозної шкоди для себе. А потім навесні взяли та рушили там, де найменше їх і чекали - у Карелії. І почала обминати Мурманськ. Одночасно фашисти взяли і стали готуватися до відображення атаки союзників і у Франції. Обстановка розпалювалася.
  І справді майже всю Карелію захопили фашисти. А потім розпочалася висадка у Нормандії, а Олег Рибаченко тим часом.
   Вже стало зовсім темно , і стояла тепла , судячи по клімату українська ніч .
  Маргарита прокинулася трохи раніше і сиділа на навпочіпки . Літній дощ посилювався , _ діти поспішили приховати під деревом .
  Голови вже перестали кружляти і Олег невизначено сказав :
  - Ну як ?
  Маргарита захоплено відповіла :
  - Ти просто геній !
  Рибаченка надув собі широку груди і гордо сказав :
  - А що ти думала ! Моя машинка працює !
  Дівчинка обурено вигукнула :
  - Так краще б вона взагалі ... не існувала ! Що ми тепер буде робити ?
  Олег струсив з волосся воду і щиро відповів :
  - А що зазвичай в такий ситуації влучники роблять ? Будемо здійснювати подвиги !
  Хлопчик пошарив у себе за кишенею і обурено вигукнув :
  - Так я пістолет упустив ... Але нічого зроблю собі новий !
  Маргарита обурено сказала :
  - Так зробиш ... Тут тобі не двадцять перший століття ! Спробуй з дерева виточи зореліт !
  Олег жорстко ринув в відповідь :
  - Зараз не середні століття ! Що треба зробити , то і зроблю ! І взагалі ми тепер попаданцы , а це звучить гордо !
  Дівчинка з захопленням відповіла :
  - Так зрозуміло попаданцы ! Тільки в відмінності від казки всі суворіше і куди прозаїчніше !
  Хлопчик - вундеркінд впевнено заявив в іронічний формі :
  - Про том що світло вчення , зимою і навесні ... Стверджую без винятки всієї нечисти лісовий !
  Маргарита схвально підтвердила :
  - Так почуття гумору тебе не покинуло ! І це може бути і є головне !
  Олег Рибаченка відповів в плакатному стилі :
  - А головні автори справи такого ! Компартія , Ленін , Радянська влада !
  Дівчинка розреготалася ... А літній дощ посилився . Дерево прикривала від струмінь дуже погано . Хлопці незабаром промокли до нитки . А сушитися то де .
  Дощ втім , раптово припинився , подуло прохолодним вітерцем . Щоб зігрітися діти рушили по лісу . Дорогі кросівки хлюпали , і Олег зняв їх , а також шкарпетки залишившись босоніж .
  Маргарита налякано помітила :
  - Ти так застудишся !
  Хлопчик впевнено заявив :
  - Я ніколи не застуджувався ! І взагалі босоніж ходити однієї задоволення . Пройтися і ти ! Тут не Москва , ніхто пальцем у скроня крутити не стане !
  Дівчинка негативно матнула головою :
  - Ноги в темно поб'єш ! Я вже як - небудь переб'юся !
  Хлопці рушили по нічному лісу . Олег йшов попереду : босі ноги легені . А те , що гола підошва відчуває кожен горбок , шишечку , гілочку , навіть доставляє задоволення . Дівча цього не розуміє , і відстає в своїх хлюпаючих кросівках .
  Тут Маргарита трохи інша, і набагато зніженіша, ніж та дівчинка, що працювала в каменоломнях. Ну що ж, буває. Напевно, відіграють роль певні хронометричні зрушення.
   Хлопчик повертається і намагається підбадьорити :
  - Дай не тужися ! Скоро вийдемо до людям !
  Маргарита капризно вигукує :
  - Так вже і скоро !
  Дівчинка кілька товстувата , мабуть , повна , і втомлюється куди швидше , спортивного хлопчик . Але кросівки зняти категорично відмовляється .
  - Ні ! В ліс босоніж не ходять ! Пропореш ноги !
  Хлопчик негативно мотнув головою :
  - Нісенітниця ! Я скільки не босячив ні раз не порізався ! І навіть восени це здорово накручувати в лісу милі . Скинь колодки і тобі стане легше !
  Дівчинка жорстко заперечила :
  - Ні ! Я не жебрак , а знатного роду ! Ти бігай немов оборвищ раз так тобі подобається .
  Хлопчик насупився і рикнув :
  - У ніжня ! І шльопай як пані !
  Маргарита промовчала ... Пройшло кілька годин і вже зовсім розквітло . Навіть стало припікати сонце . Повна і не така спортивна , як Олег дівчинка остаточно видихнулася і присіла відпочити . Більше звичний до навантаженням хлопчик сів поряд з ній неохоче . Почухав сверблячу п'яту про кору . Присвиснув :
  - Так ти не Герда !
  Маргарита в відповідь проскулила :
  - Я втомилася , я є хочу ! А у тебе хоч якась _ _ ковбаса залишилася ?
  Хлопчик пошарив по кишень . Витяг купюру в п'ятсот рублів і _ п'ятдесят доларів , а також копійчану дрібні гроші і стільниковий телефон з мініатюрної відеокамерою . Нахмурився ...
  В другом кишені виявилася лише пачка жуйки . Пацан взяв часточку собі і запропонував Маргарите . Дівчинка відмовилася :
  - У мене своя є !
  І теж кинула шматочок в рот . Але жуйка голод не вгамовує . Тільки розпалює апетит . Діти сиділи деяке час , мовчки . А потім Маргарита запитала :
  - Ну , геній , як ти Гадаєшь нас нагодувати ?
   Пацан впевнено відповів :
  - Літо все - таки . Знайдемо гриби , ягоди , половим рибу , розпалимо багаття ...
  Дівчинка скривилася і запитала :
  - А у тебе запальничка є ?
  Олег розгублено відповів :
  - Ні , я ж не курю !
  Маргарита хихікнула , помітивши :
  - Я теж ... Але іноді бувають обставини , коли і погані звички корисні .
  Хлопчик кивнув і помітив :
  - Будинки у мене запальничка є ... Але в Москві від її толку ...
  Пацан смикнувся і рішуче сказав :
  - відпочили і пішли далі !
  Дівчинка неохоче піднялася і шмикнула носиком :
  - Пішли !
  Юні попаданні знову рушили по лісу . Олег до своєму сорому не дуже знав , як потрібно орієнтуватися . А компасу у дітей не було . Так що вони конкретно запутали . Добре , що ще літо і спека . І так не занадто страшно . Заодно набрели на галявину чорниці . Встали на карачки і почали ласувати солодкою ягодою .
  Маргарита , вгамувавши початковий голод , розсміялася :
  - Ось бачиш у тебе чорний рот ! Ти немов породистий пес з характером !
  Олег впевнено відповів :
  - Не пропадемо ! У нас сподіваюся , міцні шлунки _ _ пронос не пройме !
  Діти наїлися ягодами і знову вирушили в шлях . Сонце перевалило зеніт і стало дуже спекотно . У кросівках ноги прелі , і Маргарита нарешті зважилася _ _ їх зняти . Але з незвички босоніж йти дуже колко . Дівчинка настала на гілку , ойкнула і присіла на пеньок . Начепила взуття назад і проревела :
  - Ну і ліс , повний сюрпризів !
  Хлопчик неохоче підтвердив :
  - Звичайно ... Тут не курорт ! Але і краса якась _ _ є ...
  Шага по лісі , дівчинка запитала Олега :
  - А як б ти допомагав б Червоної Армії ?
  Хлопчик почухав верхівку і раціонально відповів :
  - Я б ... Запропонував б їм для початку технологію Т -54. Такий танк міг б прискорити закінчення другий світовий війни .
  Дівчинка не зовсім погодилася :
  - Думаєш , ти , знаючи пристрій танка лише в загальних рисах зміг б їм допомогти ?
  Олег Рибаченка образився на це :
  - Не в загальних , я взагалі про танки багато знаю , в том числі і про активну броню !
  Дівчинка хихікнула в відповідь :
  - Ну , тоді , давай краще відразу технологію Т -90, та тоді захопимо весь світ !
  Пацан почухав потилицю і зізнався :
  - читав я про один серіал , про попаданцев в сорок другий рік з двадцять першого століття . Так вони і спорудили спрощену Модель Т -54, запустивши його в виробництво ще до битви під Сталінградом . І в результаті чого СРСР переміг куди швидше , ніж в реальності і з великим ефектом . На рахунок інших ідей то ... Можна спробувати і щось _ _ більше складне - наприклад систему залпового вогню " Смерч ". Але занадто далеко технологічно розбігатися не треба !
  Маргарита з цим охоче погодилася :
  - Не захоплюйся ... А то ще і лазерне зброя зробити зажадають !
  Через деяке час дівчинка знову присіла відпочити . Час летіло якось _ _ непомітно . Знову стемніло , і довелося ночувати під відкритим небом . Але ночі в кінці червня короткі і теплі . І судячи по породам дерев , це десь _ _ на Україні , з більше теплим кліматом . Так спати можна, можливо цілком .
  Олегу Рибаченка наснилося , що він один такий хлопчик - юнга на дівочим кораблі . І дівчата ганяють його туди - сюди . Ні хвилини спокою . Так ще хочуть помацати м'язисте тіло хлопчики , пощипати . Не велика радість .
  Виспатися не дають , піднімають в рань , і в руки швабру - драй і без того блискучу палубу .
  А потім ще додумалися дівчата посилати прибирати дим з труби . Так чим ? Брезентом ! Це і зовсім схоже на знущання . Але пацан кинувся виконувати це доручення . Брезент від диму надувся , і Олега понесло над морськими хвилями в бік Австралії .
  Хлопчик в розпачі заспівав ;
  Я був простим дитиною в країні царський ,
  Батько мій землю пану орав ...
  Але жив в мріях про лицарстві гусарському ,
  І палицею сміливо в бійці син махав !
  
  Потім на флот втік я малоліткою ,
  Мені на корабель перепустка видав князь ...
  Не цукор служба , ви повірте дітки ,
  там потрібно міцно взятися не впасти !
  
  Годували бідно , але зате поролі ,
  за п'ятам палиця - хлопчик для биття !
  Ні , не бажав такий дитина частки ,
  Хотів свободи , юнак Ілля !
  
  Мріяв , я також вірте про багатства ,
  Хотів оголець босий чоботи ...
  Але ні на море , ви повірте братва ,
  всі що маю - спустять за борги !
  
  Але ось трапилася , нам попався капер ,
  Був бій нерівний , потерпіли ми ...
  І виявився я в піратській лапі ,
  А це немов в пекле Сатани !
  
  Поролі довго , кішкою - семихвосткою ,
  Потім босим ногам прийшов вогонь ...
  Пірати били юнгу дуже жорстко ,
  Хотілося їм сильніше зробити біль !
  
  Хлопчик міцно в тортурі цей тримався _
  Ні стогін , плачучи , навіть не зітхнув ...
  Він справжній витязь виявився ,
  Тягнув , знай лямку як впертий мул !
  
  І капітан піратів здивувався ,
  Ти людина , схоже , бачу наш ...
  І посвітили флібустьєрів особи ,
  Такий у юнги з'явився шанс !
  
  Він став піратом по морям суворим ,
  І теж в битвах топить кораблі ...
  Тепер почин є у хлопчики новий ,
  Вчися , намагайся - щоб не заміли !
  
  Пірат звісно хлопець злодійкуватий ,
  Але шанує закони братства як канон ...
  Для пустослів'я навіть сухуватий ,
  Зате влаштує з криками розгін !
  
  Хлопчик виріс і _ оброс багатством ,
  Зумів знайти собі наречену враз ...
  Авторитетом користує у братства ,
  В якийсь _ _ мірі він і Бог і князь !
  
  Але ось удача відвернулася дико ,
  Влучив пірат материй в жахливий полон ...
  Пізнав на шкірі , що таке лихо ,
  Він зрозумів , що таке беззаконня !
  
  На дибі твердо богатир тримався _
  І нікого не видав , не сказав ...
  Хоча йому обіцяли навіть царство ,
  І обіцянок нескінченний вал !
  
  Вели потім в ланцюгах до ешафота ,
  там приготував меч великий кат ...
  Така видно у нього робота ,
  Одним ударом голови зрубати !
  
  Всім на прощання витязь вклонився ,
  Сказав : вибач , якщо винен ...
  Помах сокири - обрубок покотився ,
  Душа пірата полетіла в пекло !
  Сонце вже світило високо і хлопчик бадьоро схопився . Дівчинка піднялася неохоче . Голодні діти рушили по лісу . Маргарита кульгала , натерла ноги , болісно нулі і ікри , _ яких накопичилася молочна кислота . Дуже хотілося є .
  Хлопчик відчував себе бадьоріше , і впевнено шльопав босими ніжками по траві , то і справа , вириваючись вперед , то повертаючись до дівчинці .
  Але голод дошкуляв і його . Ось хлопці знову виявилися на чорничний поляни . Поїли без всякого ентузіазму . Без хліба і м'яса чорниця не могла задовольнити голодні шлунки . Потім знову рушили ...
  Хоча кросівки і м'які , але довго ходиш в них натираєш ноги . Дівчинка зняла взуття і спробувала йти босоніж . Хлопчик йшов попереду , і відкидав ціпком шишки , суки , гілки . А Маргарита намагалася ступати по м'якою траві . Але всі одно підошви через деяке час сталі палати .
  Дівчинка присіла , і тоді Олег запропонував :
  - Сідай мені на спину ! Понесу !
  Маргарита засумнівалася :
  - А надовго чи у тебе вистачить сил , нести товстушку ?
  Олег чесно відповів :
  - Не знаю ... Але ти худнеш прямо на очах !
  Дійсно від відсутності їжі дівчинка стала худнути . Так і міцний м'язистий хлопчик , поступово підсихав . Тягати вантаж за спиною не просто , але він все - таки спортсмен . І повинен винести тягар .
  Через пару годин їзда Олег здався і присів . Тоді спонукана совістю Маргарита пішла сама . Її підошви були червоними і подряпаними . Але дівчинка деяке час трималася на силі волі .
  Потім хлопці набрели на кущі ожини . Небагато поповзали і поїли .
  Пожираючи ожину , Маргарита помітила :
  - Невже це нескінченний ліс ?
  Хлопчик негативно мотнув головою :
  - Я так не думаю ... Швидше всього ми просто виявилися не в самому кращим місці .
  Маргарита зневажливо фиркнула :
  - І просто заблукали ... Ось вона твоя геніальність !
  Олег раціонально помітив :
  - А знати всі в принципі неможливо !
  Після чого хлопчик рішуче став і відповів :
  - Пішли ! Може , нарвемося на партизанів !
  Дівчинка не весело хихікнула :
  - Свіжа переказ , але віритися з працею ...
  Йти і в самому справі можна, можливо до нескінченності в лісу блукати по тим ж самим дорогам . Коли стемніло , діти знову залізли на лопухи . Дощу не було і ночі українські тепли .
  Олег Рибаченка приснив собі продовження ... Ось він юнга потрапляє на американський корабель ... Його виловлюють і запитують :
  - Ти російська !
  Олег гордо відповідає :
  - Я російська юнга !
  Американці сміються і для початку вирішують відшмагати хлопчика кішкою - семихвосткою . Во сні удари не настільки болючі і пацан терпить .
  Потім йому припікають цигарки до грудей і вимагають розповісти про планах командування _ _ б хлопчик _ _ щось _ _ знати .
  Потім вставляють пальці в дверний отвір і стискають тисками . Але ніякі тортури не допомагають . Олег Рибаченка мовчить як партизанів . І тоді його викликає сам адмірал .
  Дивиться з підозрою на прикутого наручником , хлопчика з вимушеної спиною , з покритими пухирями долонями , і підошвами ніг _ _ сам намагається здаватися лагідними і вкрадливо вимовляє :
  - Хочеш велосипед , а ?
  Олег Рибаченка дивиться з нарочитим байдужістю .
  Адмірал додає з усмішкою :
  - А моторолер ?
  Хлопчик зневажливо фиркнув :
  - Так мало !
  Адмірал обурено підняв брови і запитав :
  - Ну , а автомобіль " Форд " ... ти такий маленький , а у тебе цілий " Форд ".
  Олег Рибаченка без тіні іронії запропонував :
  - А може тоді відразу " Кадилак "? Чого дрібнитися ?
  Адмірал зробив вигляд , що не зрозумів іронії і сказав :
  - Два " Кадиллаки " та " Форд " у додачу !
  Хлопчик іронічно додав :
  - А також ключ від квартири , де гроші лежать !
  Адмірал підтвердив з апломбом :
  - Два ключа , від трьох квартир , де дуже великі гроші лежать !
  Олег Рибаченка хихікнув і помітив :
  - Так обіцянки у вас ... Ну добре , я покажу вам , де і в якому місці можна, можливо атакувати російська флот і домогтися перемоги !
  Адмірал порадовано сплеснув руками і наказав :
  - Несіть знатний вечеря ! Хлопчик всі розповів !
  Після голоду добре поїсти вишуканих страв . Хлопчик наївся до відвалу , а потім розповів , _ якому місці краще всього пройти американської ескадрі .
  - Тоді ви виявитеся в тилу адмірала Трошева і розплющіть його як монету .
  Американець досить потирав руки ...
  Хлопчик ж попросив журнал і зробив кілька нарисів , як йти і рухатися далі .
  Що ж американський флот на всіх парах рвонув до заздалегідь приготовленою пастці . А Олег Рибаченка сів на ліжко ... До ньому підійшла вихляючи стегнами жінка . Вона безсоромно накинулася на пацана .
  Напевно , таким чином , адмірал хотів висловити юнге подяка . Або навпаки більше забруднити !
  Час ось сні йде швидко , і ось американська ескадра в квадраті Диявола . Що ж хотіли янкі туди увійти , так і отримають по заслугам ! Ось вона відправна точна намічена відважним хлопчиком .
  Раптово море спінилося ... Піднялися вгору величезні хвилі , поглинаючи американські крейсера і лінкори . Причому трапилося це в кілька секунд . всі затопило ніби _ в банку з пивом . Після чого і скінчилося час в вічності для ескадри Шаленого Дика .
  І кораблі пішли в царство Нептуна ...
  Ось надав Олег перед морським царем . Той монарх був величезним з риб'ячим хвостом і золотий лускою . Струснув тризубом і ревнув :
  - Ти хто такий ?
  Олег підскочив , шльопнувши обпаленої в жаровні ногою і , відповів :
  - Я юнга російської флоту !
   Нептун ринув і запитав :
  - Перли добувати вмієш ?
  Хлопчик усміхнувся і зухвало відповів :
  - Вмію , але для вас не буду !
  Нептун стукнув тризубом і заволав ось всю горлянку :
  - Акули вірні слуги мої ... Порвати зухвалого Олежку !
  Хлопчик стиснув кулаки і став відбиватися від насідаючих барракуд . Ті лізли немов голодні пси . Але пацан їх зустрічав міцними ударами , відправляючи в нокаут . Але акул всі більше і більше .... Хлопчик - юнга знемагає ...
  Вже розквітло . Маргарита спить , і шкода будити гарну дівчинку . Вона і в самому справі схудла , і від чого личко стало більше милим , червоним від свіжого засмаги . Пацан відчув в собі подоба закоханості . Може Бувай приблизно таке , як Тома Сойєра до Беккі .
  Бідна дівчинка голодує . А її ніжки , такі подряпані , ніжні , не звичні до грубою поверхні . Чимось _ _ вона нагадувала Герду , хіба що більше розпещену . А тепер потрапила ось часи , де життя не Малина .
  Велика Вітчизняна Війна самий суворий період життя за СРСР . А він вундеркінд застряг в лісу , і не може нічим допомогти Червоної армії . Дурно це все ... До чого ж безглуздо !
  Хлопчик трохи посидів , дочекався , коли Маргарита прокинеться і простягнувши їй руку спитав :
  - І чого тобі хочеться ?
  Дівчинка чесно відповів :
  - Є ... І ще поспати !
  Олег Рибаченка рішуче струснув кулаком :
  - Досить ! Потрібно йти ! Може сьогодні нам пощастить !
  Маргарита зробила кілька невпевнених кроків босими ніжками по траві . Подивилася на кросівки , потім на пухирі і заявила :
  - Спробую , я трохи так пройтися ! У мене вистачить волі !
  Хлопчик попередив :
  - Я буду дивитися , щоб ти не вкололася !
  Дівчинка з посмішкою , на червоному від свіжого засмаги особі , відповіла :
  - Я постараюся , щоб йти швидко !
  Діти попрямували по лісу ... Спочатку йти Маргарите було дуже важко . Але дівчинка дуже горда і трималася на самолюбство . Потім коли м'язи розігрілися , біль в ногах і спині вщухла , стало легше . Зате голод діставав всі сильніше . Правда , знову попався чорничник . Але ягоди голод вже не задовольняли . Хлопчик запропонував :
  - Треба знайти річку і половити риби !
  Маргарита важко зітхнула :
  - Гарна це ідея !
  Але на річку вийти ніяк не вдавалося , тільки траплялися на шляхи струмки . Дівчинка незабаром видихнулася , і хлопчику знову довелося тягати її на спині . Потім омити поранені ніжки дівчинці в холодною воді ....
  Маргарита щоб відволіктися запитала хлопчика :
  - А як ти думаєш , наша Червона армія буде наступати проти фріців , або ні ?
  Олег Рибаченка обурився :
  - Як це ні ? В том і складається кредо радянських озброєних сил , щоб бити ворога на його території . Ми народжені , наступати і буде просуватися чого б це не коштувало . - Хлопчик в досаді рушив себе кулаком по вилиці .
  - Ось я , наприклад , просто лох . Не можу ніяк вивести тебе з ліси .
  Маргарита уточнила _ _ воду ніжкою :
  - І себе теж ... Ми так з голоду помремо , якщо будемо повзати !
  Хлопчик важко зітхнув і брязнув :
  - Наші кістки знайдуть через кілька століть ...
  Після чого вони знову рушили по лісі ... Час йшло всі швидше , і ось знову стемніло ... Олег здивувався , що ще не чути вою вовків . Але видно це був спокійний ліс . Тільки пару раз чувся в віддаленні рев моторів гвинтових літаків . Але навіть гукати їх було малокорисно .
  Ну, що ж дівчинці пощастило. Втім, вона рухалася повільно. Дуже сильно нили ноги та спина... Скупчилися кислоти.
  Бачачи її стан, Олег запропонував:
  - Може, я сам піду? А ти відпочинеш!
  Дівчинка рішуче хитнула головою:
  - Ні, ходімо разом! Я сильна!
  І не зважаючи на сильний біль, Маргарита рушила далі. Щоб підтримати настрій Олег заспівав;
  Іду по узліссю з дівчиськом своїм,
  На мені краватка червона - навколо все красиво...
  Щебече срібною тріллю струмок,
  Нехай стане все у світі - кохання справедливо!
  
  Але бомби впали, вибухнув лісок,
  Фашист настає, горять усі дерева...
  Де річка дзюрчала - палає пісок,
  І стали нещасні діти мішенню!
  
  Прийшли окупанти і нам важко,
  Так важко хлопці, без скоринки хліба.
  Від човна залишився - уламок, весло,
  А скільки стерв'ятників - нема навіть неба!
  
  З подругою підпільники стали тепер,
  Ідемо дорогами холодним босі.
  Погрожує супостат, немов лютий звір,
  Але люди довкола теж вірю рідні!
  
  Нехай під укіс піонер ешелон,
  І "Тигри" згоріли як смолоскип у кошмарі.
  Фашизм ви повірте, на злом приречений,
  З дівчиськом відважно воюємо ми в парі!
  
  Ось бій поліцаям ми дали лихий,
  Повір автомат по плечу, не важкий.
  Навіки дівчинка я буду з тобою,
  Побудуємо ми світ - променистий та новий!
  
  У ньому буде чудово всім людям, повір,
  Молитвою до Христа діти ми припадаємо...
  Нам храм замінює величезна ялина,
  Під нею добре, ніби ти зараз у раї!
  
  Прийшло рятування і російський солдат,
  Вдарив фашистом багнетом дуже міцно.
  Підняли з подругою ми автомат,
  І стали по німцях лупити дуже влучно!
  
  Тепер з піснею грозною прем на Берлін,
  Настане у Німеччині теж свобода...
  Стрімко ми з парашутом летимо,
  Воїни діти святого народу!
  Олег і Маргарита, злегка підбадьорившись піснею, крокували лісом. Як на зло їм ніхто не траплявся. Немов усі жителі давно померли. А погода змінилася, налетіла хмара, і пролився дощ.
  Хлопці зашльопали по калюжах. Настрій у кінець зіпсувався. Стільки часу в лісі, а кінця краю йому не видно. Отак ти й мари немов сліпе кошеня.
  Маргарита нарешті не витримала, її ніжки підкосилися і дівчинка пробурчала:
  - Я в розпачі! Скільки можна ось так тинятися!
  Хлопчик відповів глибоко зітхнувши:
  - Мабуть, дуже довго. Це як не крути жорстоке та безлюдне місце.
  Маргарита проскулила:
  - Жорстоке для нас... Так підставитися, і підлетіти... І ти не міг свою машину часу налаштувати!
  Хлопчик важко зітхнув і неохоче відповів:
  - Я й сам не сподівався, що вона вибухне. Але так уже вийшло.
  Дівчинка з гнівом промовила:
  - Щоб ти здох!
  Декілька годин після цього хлопці не розмовляли. Трохи поїли ягід. Почуття голоду трохи притупляло втому. Ніжки у Маргарити стали покриватися мозолями, що повільно формують. Це дозволяло легше переносити дорогу. Але зате дуже свербіли підошви. Від ягід уже почали хворіти животи. Очевидно, шлунок вимагав хліба і чогось ще.
  Та й нудно без комп'ютерів та іншого. Деякий час діти ще могли дивитися фільми по стільниковому, але сіли акумулятори. Після чого стало по-справжньому самотньо.
  Незважаючи на літо та відсутність хижаків, краєвид довкола здавався сумним та сумним. І взагалі якось стало стрімко.
  Олег пробував знову заспівати, але слова на думку не йшли... А час іде.
  Вже темніє. Видно знову доведеться спати голодними просто неба. А це страшно. Хлопчику хочеться чогось іншого. Але дівчинка вже вимкнулася. І доводиться лягти самому, занурившись у сон.
  Поки вони бовталися без толку, почалася висадка десанту в Нормандії. У німців з'явилася більш практична і дешева самохідка Е-10, яка мала вагу вдвічі меншу і висоту ніж Т-4, але при рівному озброєнні, кращому захисті і значно більшій рухливості. Маленька Е-10 могла відмінно з невеликої дистанції пробивати "Шермани", і сама була малопомітною, що дуже важливо в умовах, коли у противника так багато бомбардувальників.
  Е-10 показала себе на практиці відмінною САУ та головне дешевою та простою у виробництві. Її силует був настільки низьким, хто гусениці повністю покривали борти, надаючи додатковий захист. Великий кут раціонального нахилу броні при товщині 80-міліметрів давала рикошет проти більшості гармат. Навіть ІС-2 не завжди пробивав таку машину в лоба.
  САУ Е-10 у практичному відношенні показала себе на великій висоті через малу висоту. І, звичайно ж, сприяла перемозі в Норвегії. Поряд із легким винищувачем Не-162 та бомбардувальником "Арадо". Танк Т-4 був знятий з виробництва як застарілий і поступається за всіма статтями Е-10. Бої показали також непоганий потенціал "Пантери". "Тигр"-2 не вступив у серію, як і "Маус", натомість з'явилася "Пантера"-2. Легша, ніж "Тигр"-2, вона була рівною по озброєнню і небагатьом поступалася в броні. Втім, і цей танк замінила САУ Е-25, рівна в озброєнні, але більш легка, рухлива і проста у виробництві. Причому, мабуть, краще захищена.
  У Нормандії союзники були розбиті, втративши понад півмільйона одними полоненими.
  Влітку радянські війська наступали в центрі, але змогли просунутися лише на двадцять кілометрів. Німці робили найсильнішими свою третю лінію оборони, а перші дві відводили сили, дозволяючи сотні тисяч снарядів сипати даремно.
  Там їм вдавалося стримувати Червону армію і завдавати їй величезної шкоди.
  Восени німці нарешті змогли штурмом взяти Гібралтар. Франко все ж таки поступився тиском Роммеля, який загрожував наступом. Крім того, підводний німецький флот посилився. З'явилися субмарини, що працюють на перекисі водню. А замість надто затратної ракетної програми - реактивні бомбардувальники, і самохідки Е. "Пантера-2" так і не розкрутилися у виробництві, як і "Тигр"-2 та "Маус", поховані в зародку. Е-25 стала самохідкою з лобовою бронею 120-міліметрів під кутом нахилу в 45-градусів, бортів 82-міліметра, плюс ще й гусениці. Двигуном 850 кінських сил розташованим поперечно з трансмісією, і вагою в тридцять тонн. При озброєнні 88-міліметрів в 71ЕЛ довжиною ствола.
  Така машина, висотою півтора метра чудово виконувала всі завдання і швидко поверталася. Зрозуміло, інші танки стали непотрібними, включаючи дурну фантазію Гітлера: Маус.
  Е-25 у боях перемагала і ІС-2, і всі інші моделі, і показала себе чи не ідеальною самохідкою всіх часів та народів. Потужний двигун і порівняльна мала вага, дозволяли вішати на борти ще й щитки в 90-міліметрів, що робила машину непробивною навіть збоку для СУ-100, ІС-2 не кажучи про легші машини.
  Німці впевнено билися з переважаючими танковими силами, і тримали фронт Сході. А на Заході фашисти проникли в Марокко і рушили Африкою.
  Роммель раціонально розсудив, що краще поки що на сході не наступати, а прихопити Африку і Перську затоку. Тим паче була надія на перемир'я зі Сталіним.
  Дійсно, після січневої спроби наступу в центрі. І великих втрат Червоної Армії та під Ленінградом, Сталін почав промацувати ґрунт для світу. Але погоджувався лише на нульовий варіант. А Роммель запропонував перемир'я на три роки.
  Хитрий Сталін, після вагань, все ж таки вирішив дати згоду. Нехай капіталісти один одного винищують. А він відпочине та підкопить сили.
  Роммель також розраховував, що за три роки зможе розбити ворога на заході, а потім і підкорити СРСР.
  Так що обидві лисиці хитрі та розважливі.
  Олег Рибаченко тим часом разом із Маргаритою зайнявся партизанською війною.
  Хлопчик та дівчинка атакували вночі німецький гарнізон. І дали йому бій. Перестріляли пару дюжин фашистів і повернулися до лісу. Потім довго бродили і кружляли, плутаючи сліди.
  Але загалом їхня акція виявилася не зовсім вдалою. Гітлерівці у відповідь спалили село та розстріляли місцевих мешканців.
  Тут мимоволі подумаєш - чи варто партизанити?
  Олег Рибаченко та Маргарита деякий час після цього збирали у лісі гриби та ягоди, і не висовувалися.
  Потім все ж таки подалі від населених пунктів атакували колону. Підбили бак із бензином і вбили дюжину фриців. У відповідь німці знову вішали людей.
  Гітлерівці на всі акції партизанів відповідали розстрілами, шибеницями та тортурами. Спеціально попереджаючи, що за диверсії та напади відповість місцеве населення.
  Це, звичайно, стримувало порив. І Олега Рибаченка та Маргарити Коршунової відпало бажання партизанити.
  І хлопчик із дівчинкою тривіально нудьгували.
  Хлопчик навіть написав гумореску;
  Жахливий гуркіт струсонув планету Туханай - одну з найбагатших у Великій колоніальній імперії основним людством. Нескінченна низка хмарочосів перетворилася на радіоактивний попіл від падіння страшної ракети. Небосхил прорізала вогненна зламана лінія, що складається з жахливих зорельотів.
  -Земляни здавайтеся!
  Пролунала єдина вимога, а слідом за ним пролунав новий постріл. Цього разу не було вибуху, поверхня планети спучилась і пройшла хвилями. Все живе миттєво перетворилося на потерть з елементарних частинок. Так було відкрито нову сторінку в людській історії - Епоха Космічних воєн!
  Хиже полум'я тотальної міжзоряної війни
  Пекельним багаттям палить світу найтоншу нитку!
  І над планетою зависла зла сокира сатани
  Викуй захист інакше на світі не жити!
  Сонячна система виявилася битком забита численними зорельотами, позамежно навантаженими нещасними біженцями, що впали в прострацію. Нові нелюдські агресори, не знали жалю, використовуючи тактику анігільованого вакууму. Досі ні хто не бачив агресорів поблизу, не була відома навіть їхня тілесна структура, і все це породжувало жахливі чутки. Говорили про те, що прибульці їдять живцем дітей, посипаючи їх радіоактивними ізотопами, а також заливають розплавленим свинцем жіночі утроби, доводячи розпарене м'ясо до потрібної кондиції. У умовах було прийнято єдине можливе рішення: оголосити тотальну мобілізацію, запровадити карткову систему, перевівши всю людську економіку на військові рейки. Заводи з виробництва нової зброї працювали цілодобово, блакитне небо вкрилося смогом, вже не до екології. Надзвичайна рада безпеки ЛОКС - ліги об'єднаних космічних систем щоразу збиралася на засідання, з напругою стежачи за перебігом оборонних робіт. Останні збори були найтривожнішими, зіркові розвідники донесли, що незліченні армади супротивника обклали Сонячну систему і мабуть чекають останнього сигналу для вирішального кидка.
  Ультра-маршал Дік Фенікс - страшенно нервував, у його промові звучали істеричні нотки. Його гостре підборіддя на орлиному обличчі ходило ходуном, а від Гаванської сигари відламався запалений огарок, залишивши на мундирі підступно тліючу пляму.
  -Настав судний час! Збуваються найдавніші пророцтва про кінець світу. Темряви тем ядерних субмарин ощетинилися суперсучасною зброєю оточили нашу систему. Нам залишилося тільки помолитися та прийняти гідну смерть!
  -Я не згоден з Фенікс!
  Пролунав спокійний голос Верховного космічного координатора.
  -Ми не повинні, ось так подавшись хвилинної слабкості, визнати абсолютно неминучою загибель.
  Не дивлячись на те, що це було нахабним порушення субординації, ультра-маршал перебив Координатора.
  -Я як професійний військовий заявляю - у нас немає жодного шансу, Арнольд дивися в обличчя фактам. Ворожих зорельотів мільярди! І багато хто з них більший за Місяць, не кажучи вже про зброю, практика однозначно каже: у військово-космічній сфері вони багаторазово обігнали нас.
  Стриманий гул схвалення пронісся залом. У це не хотілося вірити, але, схоже, що Фенікс має рацію. Важкий лідер ледве підвівся, розправивши широкі плечі, від безсонних ночей Арнольда Шварканегера хитало, повіки опухли, але низький голос був твердий і вселяв упевненість.
  -Давайте послухаємо Верховного економічного координатора. Він обіцяв продемонструвати новітню зброю, створену найкращими вченими нашої планети.
  Цього разу хор голів був швидшим.
  -Хай продемонструє! Ми їм ще покажемо гадам!
  На трибуну, що пливе, злетів не дуже давно призначений на роль голови ВПК хлопчисько в шортах Олег Рибаченко. Його голос був радісним, очі блищали, здавалося, що він присутній на весіллі, а не на можливому останньому засіданні - поради ЛОКС.
  -От ці непередбачувані росіяни, він радіє під час вселенського горя!
  Почувся сердитий шепіт ультра-маршала, злісно згорнули вузькі очі.
  По інший бік сонячної системи, в росіянина вп'ялися не менш насторожені прилади розпізнавання матерії, встановлені дивними істотами, що зловісно блищали в порожнечі.
  -У землянина піднесене позитивно заряджене емоційне тло! - пропищав голосок у гамма-діапазоні.
  У відповідь пролунало верещання в якому відчувалося легке занепокоєння:
  -Можливо, нікчемним людям вдалося створити небезпечне озброєння інакше як пояснити, що він, цей босоногий пацан так активно позитивно заряджений.
  Пішла відповідь передача інформації, але вже бета-хвилями.
  -Я думаю краще підключити до перегляду цієї передачі всіх наших бійців. Нехай знають, чого слід очікувати непередбачувано небезпечних форм життя.
  Гамма-промені передали чергову порцію інформації. Напівпрозорі істоти, що постійно переливаються, висіли прямо у вакуумі, вони постійно іскрилися від процесів стабільного термоядерного синтезу, тіла постійно змінювали форми. То горіли зірками, то лататтям, то медузами, нагадуючи живий пластилін.
  -Білкова форма життя, надто слабка і недосконала. Пропищав миловидний монстр. Отже, вона має бути носієм розуму. Винищуючи нежиттєздатних носіїв інтелекту, ми відновлюємо гармонію світобудови, порушену сліпим перебігом хаотичної еволюції.
  Щоб надати цій інформації більшу вагу, вона була випущена в діапазоні Альфа-хвиль.
  Босоногий хлопчик у шортах Олег Рибаченко продовжував емоційне мовлення, вказуючи руками на тривимірну проекцію, де за допомогою комп'ютерної графіки відтворювалися нові літальні апарати.
  Його голос був дитячим і дзвінким, білі зубки загартувалися:
  -Ось ці пускові установки викидають термо-рюмонні ракети, здатні одним залпом спопелити кілька сонячних систем. А з цих радіодул виходять гіперхвилі, що дозволяють викривляти простір, використовуючи їх можна просто взяти і скрутити ворожі субмарини на кшталт гармошки, потім розвіяти в пил. Ось це кульове відгалуження, створює надпотужні силові поля, непробивні для будь-якої зброї, навіть для терморюмоних бомб.
  У економічного координатора хлопчика Олежки вже котився градом піт, перерахування нових видів чудо-зброї, зайняло биту годину.
  -А ось це мої найулюбленіші, кидки через час. Чудь зрушив час у минуле і розбиті зорельоти, які тут же відновлюються. Ну, а якщо противника зрушити в минуле, то його солдати засядуть на дитсадкові горщики, а кораблі перетворяться на ті елементи, з яких були побудовані.
  Остання фраза була, була зустрінута стриманим сміхом і несміливими оплесками. Фенікс зберіг скептичний вираз орлиного обличчя.
  -І коли це ви встигли зробити стільки відкриттів? Це суперечить логіці та абсолютно неможливо.
  Хлопчик у шортах тупнув босою ногою:
  -Для людської науки - можливо, все і ви це скоро побачите!
  Цього разу оплески були гучнішими. Ультра-маршал трохи зніяковів, чуття підказувало, що його надувають. Уважно вдивляючись у обвішані фінтифлюшками зорельоти, Дік Фенікс: раптом простягнув пазуристий палець, штовхнувши його химерну конструкцію.
  Почулося здивоване ревіння:
  -А це що за вас болти і величезні кріплення - теж суперзброя?
  У відповідь дзвінкий голос пацана-координатора прочирикав:
  -На цей раз, ні! Але ви самі посудите, коли почнеться грандіозна космічна битва, то рватимуться мільярди надпотужних зарядів і що буде в результаті цього?
  Почулося здивоване:
  -Ну не знаю?
  Хлопчик-геній прорепетував:
  -Буде сильним чином трясти небо. І для того, щоб наші зорельоти не впали, ми добре прикрутимо їх болтами до небесного склепіння.
  Цього разу подібна заява зустріла громовий сміх. Один лише ультра-маршал ще більше насупився.
  -І це все, що ви могли придумати?
  Хлопчик продовжував, енергійно муркотіти:
  -Ні, не бійтеся не всі. У нас приготовлені відмінні ковзани та титанові ключки, щоб легше було ганяти по небу, поверхню ковзанів зі штучних алмазів.
  Сміх став набагато гучнішим, захиталися люстри - випоєні у формі гербів основних держав.
  -Яка незвичайна інформація походить від землянина! Мій позитивний заряд різко збільшується. - Попливли у просторі гамма-хвилі.
  -Мій теж! Це так приємно!
  Істота залилася рожево-перламутровою фарбою. Яскравість кольорів зростала.
  -Але ж ви зганьбили трубами все небо, ковзани погано їздять по бруду.
  Поліз у погану дискусію Фенікс. Російський хлопчик у шортах усміхнувся відполірованою посмішкою:
  -Ми вже приготували кілька міжзоряних танкерів та рідким милом та зубним порошком. Подивіться на мої зуби, ви скоро побачите небо в діамантах.
  Верховний координатор не втримавшись, зареготав на всю кінську горлянку. Одна з люстр не витримала і впала в пишний вишитий перлами та золотом килим.
  -А Що я вам казав! Ось що означає ненадійне кріплення, але ми, крім болтів і штативів, передбачили класну липучку.
  -Сміх перейшов у дикий регіт, навіть ультра-маршал продемонстрував не дуже силу легень.
  Інопланетні істоти тим часом виблискували яскравіше зірок, людські очі одразу б засліпли, глянувши на ці вогняні каскади. Альфа-Бета-Гамма - та інші види випромінювань заповнили весь вакуум. Усередині ворожих субмарин, вже неможливо було розібрати жодної осмисленої думки. Домінувала лише одна емоція - почуття дикого захоплення та шаленого кайфу.
  Трохи заспокоївшись, Ультра-маршал спитав.
  -А якщо на нас з верху зваляться ворожі кораблі, у них немає шурупів та липучок.
  Променистий хлопчик Олег Рибаченко ще більше розширив посмішку.
  -На це у мене знайдеться ось це.
  І він дістав тенісну ракетку і труснув нею, тримаючи босими пальчиками своїх дитячих ніг:
  -А у мене.
  Ультра-маршал проліз тремтячими руками в дипломат, і з невеликим трудом витяг розкладний сачок, для лову метеликів.
  -А Думаю у мене більше!
  Ураган сміху перейшов усі граничні грані, люди просто повалилися на підлогу, курчачись у хтивих судомах.
  У космічному просторі тим часом спостерігався справжній дурдом, потоки яскравого випромінювання стали настільки інтенсивними, що бойові кораблі просвічували зсередини.
  -На голову надіньте каски! Тоді на вас звалиться тарілка з прибульцями - ви засмієтеся і втечете!
  Захлинаючись, вставив своє слово Арнольд. Перебираючи руками як прибитий жук він все ж таки примудрився доповзти до вітрини і витягти музейну реліквію - першу литу на Землі есесовську каску.
  Остання фраза домогла всіх, сприйняття деякий час просто відключилося. Коли, нарешті, представники влади прийшли до тями, на нічному небі розігралася справжня вистава, найграндіозніший за всю історію планети феєрверк, що залив шаленою загравою нічне небо.
  -Поясніть, що це таке!
  Верховний координатор по-дитячому тицьнув пальцем угору.
  -А нічого особливого - відповів Олег Рибаченко.
  -Космос сміється!
  -Небеса тріумфують! - продовжив Дік Фенікс.
  -Вакуум скеліться - закінчив Арнольд Шварканегер.
  На мерехтливих уламках, що плавають у вакуумі, зависла самотня напівпрозора істота. Судячи з розмірів, воно було нещодавно народженою дитиною і блищало всіма кольорами веселки.
  -Які все ж таки класні створення ці білкові! Вони принесли нам незабутню радість і вже цим варті, існувати! - пропищало воно. Радісна звістка у всіх діапазонах рознеслася просторами безкрайнього всесвіту!
  Після такого твору, Олега Рибаченка та Маргариту Коршунову перекинуло на якийсь час вперед. Щоб їм даремно не втрачати миттєвостей.
  Нехай навіть ці хлопці та безсмертні.
  А тим часом Роммель вів черговий переможний наступ на заході. Влітку та восени сорок п'ятого року німці захопили всю північ Африки та Близький схід. У них була більш досконала техніка, і значно вище за якість загартовані в боях війська. І англійці та американці безнадійно програвали Вермахту. А в грудні 1945 року, незважаючи на зиму, Роммель здійснив зухвалу висадку в Британії, і за десять днів раптовим ударом підкорив метрополію. А за зиму потім виявилася захоплена і вся Африка та Індія.
  Успішніше билися на Тихому океані японці, які змогли перехопити висадку американців на Філіппінах. І потопити їх авіаносці та лінкори.
  Після чого Німеччина та Японія з'єдналися. У Британії було сформовано пронімецький уряд на чолі з прем'єром Мослі, і поставлений король, що симпатизує Гітлеру. Більшість англійського флоту було взято під контроль німцями. А навесні фашисти та японці захопили ще й Австралію, а влітку 1946 року й Гавайський архіпелаг. Спроби американців створити атомну бомбу зазнали фіаско. І німці повністю взяли під контроль море, зайнявши і Ісландії, і Гренландії, підійшовши до Канади. А восени 1946 року розпочалася й висадка на Канаду. А що хотіли американці?
  Без СРСР, який у перемир'ї з Німеччиною, вести переможну війну - неможливо!
  Німці взимку також висадилися на Кубі. У них з'явилася нова грізна зброя - дисколети, що розвивають швидкість до п'яти-шести звукових та невразливі для стрілецького вогню.
  Тож Америку активно підкоряли. І від цього ставало тільки веселіше і більше азарту.
  Німці під командування геніального Роммеля здобували одну перемогу за іншою!
  Взимку захопили повністю Канаду, а навесні 1947 року приступили до атаки на США. І зупинити фашистів було неможливо. Американці билися до 7 серпня не впав Вашингтон. А 9 серпня США взяли та капітулювали.
  Так завершилася безславно ця битва. У німців з'явилися в ході війни пірамідальні танки, яким не було рівних і вони були непробивні з усіх ракурсів.
  А в американців нічого кращого, ніж "Першинг", не з'явилося. І вони безнадійно злили війну, не отримавши атомної бомби.
  Тепер у Роммеля розв'язалися руки для війни проти СРСР. Деякий час німці та японці втім, перетравлювали вже завойоване.
  У Сталіна з'явився винищувач МІГ-15 та Т-54. Але створити вдалий важкий танк не вдалося. ІС-4 випускався невеликими серіями, і безумовно програвав німецьку пірамідальну серію РЕ. Наймасовішим став РЕ-50, який важив лише п'ятдесят тонн, мав двох членів екіпажу та броню у 250-міліметрів з усіх ракурсів під великими нахилами, та 105-міліметрову гармату високого тиску.
  Цей танк особливо в бортовому і кормовому захисті значно перевершував радянський Т-54 і пробивав його з великої дистанції в лоб. Російська машина не могла пробити німця з жодного ракурсу. Як і ІВ-4. Тільки ІС-7 міг ще створити проблеми, але цей танк так і не пішов у серію.
  Невдачі із важкими машинами сильно розчарували Сталіна. У всякому разі, німецька п'ятдесяти тонна машина, з газотурбінним двигуном у 1800 кінських сил і забійною гарматою в 1700 метрів початковою швидкістю снаряда, залишалася непробивною та невразливою. ІС-10 теж виявився недостатньо озброєним. Тоді Сталін наказав розробити надважкий ІС-11 з гармат калібру в 203 міліметри. Така зброя з великою довжиною ствола могла пробивати німецькі танки. Але... Вага танка перевищила сто тонн, щоби вже неприйнятно.
  Тож і ця машина не пішла в серію. Коротше кажучи, крім ІС-10, масових важких танків не спостерігалося. І багато випустили Т-54, машини, яка, втім, німцям не завада.
  Після смерті Сталін 5 березня 1953 року Роммель вирішив, користуючись сум'яттям у радянському керівництві та неминучій боротьбі за владу напасти на Росію. І ось 1 травня 1953 року вермахт перетнув кордони СРСР. І розпочалася нова війна.
  А в СРСР і справді нема єдності. Голова ради міністрів Маленков, Нарком внутрішніх справ та міністерства державної безпеки Берія, міністр закордонних справ Молотов, секретар ЦК Микита Хрущов, міністр оборони Василевський. Така ось строката компанія. Колективне керівництво.
  І ніхто не головний... А німецькі танки РЕ-50 дуже швидкі та непробивні. Вони оптимальні за своїми характеристиками. І важче не треба, і якщо легше, то лише для розвідки.
  А Т-54, на жаль, недостатній, з усіх точок зору. І захисту, і озброєння та ходових якостей.
  У всякому разі, німці значно сильніші і в повітрі, і по суші. За кілька днів німці вже дійшли до Тули.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова: тримали оборону у цьому місті, знову перекинуті туди відьмою.
  Хлопчик і дівчинка воювали в обороні.
  Хлопчик Олег жбурнув босою ногою гранату і заспівав:
  - Хто звик за Вітчизну боротися...
  Маргарита ця дівчинка, теж кинула босими пальчиками ніг, забійний презент і проревела:
  - З нами разом нехай заспіває!
  Олег Рибаченко ведучи, вогонь та кидаючи, босими ніжками видав:
  - Хто веселий той сміється!
  Маргарита стріляючи, і босими пальцями ніг метаючи лимонки, і скелячи зубки, підтвердила:
  - Хто хоче той досягне!
  Хлопчик і дівчинка хором вигукнули:
  - Хто шукає той завжди знайде!
  Хлопці боролися з вермахтом дуже сміливо. І кидали босими ніжками забійні гранати.
  Олег Рибаченко зрізав супротивника і пискнув:
  - За нову Русь!
  Маргарита кинула босими пальчиками ніжок подарунок смерті і підтвердила, скелячись:
  - Бійся і не лякайся!
  Діти воістину втілення агресивності та люті. Так б'ються - витязі війни.
  Олег Рибаченко подумав: ось вони зараз борються за Тулу. Але чи встоїть Росія проти такої колосальної потужності? А зі сходу настають самураї.
  А у військах Роммеля повно найманців з усіх країн світу. Точніше набраних шляхом облав іноземців.
  Ось Олег Рибаченко зрізає чорношкірих бійців. І досить скеля зуби і реве:
  - Я є особистість, що реально супер!
  І знову як лупне... А кинута босою ніжкою хлопчика граната рве фашистів.
  Маргарита теж стріляє і верещить:
  - Буде перемога!
  І теж босими пальчиками ніжок жбурляє забійний подарунок смерті, розкидаючи ворогів.
  Хлопчик і дівчинка в повному азарті та дуже переможні. Строкують собі по супротивнику. І викошують цілі шеренги ворогів.
  Олег Рибаченко кричить:
  - Ворог не пройде!
  І жбурляє босою ногою гранату.
  Маргарита підтверджує таке. Веде пальбу, і реве:
  - Ворогу смерть!
  І знову вся ця пара стріляє та посилає вбивчі презенти. Розкришила супротивника і вишкірилася. І веде собі вогонь, вкрай влучно.
  Жодна куля не пропадає даремно. Воїни юного на вигляд віку, трощать ворога. І викошують противників, наче забійною косою.
  Хлопчик, жбурляючи босою ногою гранату, пищить:
  - За Росію та свободу до кінця!
  Маргарита підтверджує:
  - За Русь-матінку!
  І теж босою ногою, як запустить гранату. І розкидає супротивників.
  Після чого хлопчик і дівчинка стали писати, ведучи вогонь і кидаючи босими ніжками гранати, різні афоризми;
  У політика солодка мова тече і під лежачий камінь гірких проблем!
  Від солодких промов політика сильно гірчить не тільки язик!
  Не будь надто розумним, здунеш!
  Хороша пропаганда обдурить, не лише з мозком бовдури!
  Людина в політиці вовк, у бізнесі лисиця, але все одно її обставляють як оленя!
  Політик зазвичай наслідує лисицю, але гармата з обличчя змиває солов'їною треллю!
  На війні, як в опері, тільки вбиті не фальшивлять!
  Дубова голова, міцного становища не забезпечить!
  Політик любить метал у голосі та іржу у вчинках!
  Політик і повія та сутенер в одному флаконі!
  Виборці не вірять політикам, але однаково віддають свій голос на віру!
  Релігія - це бізнес, в якому немає довіри, але є віра!
  Навіщо політик так багато хреститися? Так йому легко знайти ваш гаманець!
  Політик це кишеньковий злодій, що пише для себе закони!
  Найчесніший політик - це хто бреше лише з потреби!
  Мова для політика це знаряддя виробництва, тільки ефективність праці лише у свою кишеню!
  Невелика мова, але багато балакає!
  Тисяча слів коштують менше одного удару, а мільйон обіцянок одного виконання!
  Найчастіше рак свистить, ніж політик виконує передвиборчі обіцянки!
  Чого не може Всемогутній Бог? Наобіцяти більше, аніж політик!
  Людині рота дано, щоб їсти, а політику, щоб заробляти на їжу!
  Політик хитрий як чорт і вдягає маску ангела!
  Навіщо людині руки - щоб трудитися! А політику лапи дано, щоб хапати!
  Хоч як солодка мова в політика, життя від її виливу тільки гірше!
  У Бога днів багато, а політик має сім п'ятниць на тижні!
  У ката завжди багато роботи, а політика слів!
  Політик мріє про владу, як повія про секс і теж крутить задом!
  У політиці немає друзів, немає сестер і брати, але є братки!
  Чого хоче політик найбільше: померти президентом та жити богом!
  Не вірте вовкам у овечій шкірці - підете на дублянку!
  На виборах багато котів у мішку, але ще більше вовків у овечих шкурах!
  У політика мова солодка, що спричиняє діабет розчарування!
  Не хочеш орати, як мул, не будь ослом!
  Немає більшої дурості, ніж повірити в політику, але й вибори ігнорувати розумною ідеєю не назвеш!
  На відміну від тоталізатора, який віддав голос фавориту - завжди буде розчарований!
  Немає в політиці більше негідника, тим, у чию чесність повірили!
  Хто любить ходити на вибори, любить локшину на вухах!
  Локшею на вухах, що вішають політики - голод не приховати!
  Не вір у обіцянки, але на вибори ходи!
  Хто не вірить у Бога, то і Гаррі Поттера не повірить!
  Політик як казковий дід Мороз, тому насправді в квартирах холодно!
  Не люби локшину на вухах - краще будеш харчуватися!
  Політик гарчить вовком, наслідуючи лисицю!
  Найхитріша лисиця хвостом юлить на престолі!
  У світі багато хитрих лисиць і ще більше дурних ворон!
  Не робіть Бога з дідька, і чесної людини з політика!
  Чим вище гора обіцянок політика, чим нижчим він вважає ваш розум!
  Не давай себе обдурити політику, голосуй за того, хто не лідер!
  На виборах люди віддають голоси, а у банку гроші, але в останньому випадку хоч є шанс на прибуток!
  Не будь у політиці зайцем - лисиця спустить шкуру!
  Лисиця не найсильніший звір, але найкраще здирає три шкури!
  Ідучи на вибори, пам'ятай, немає чесних політиків, але ж є власна честь!
  Обіцяти політик може і багато, але вушка потрібно на верхівки!
  Найчастіше голодують у кого багато локшини на вухах!
  Політик рветься на трон як муха до меду і теж приносить заразу!
  Не будь ослом, не голосуй за лисицю!
  Лис найрозумніший звір, але в арифметиці життя може лише віднімати та ділити!
  Яскравий політик схожий на лисицю, але видає себе за лева!
  Лис може гарчати як лев і блияти як вівця, але звички у нього вовчі!
  Бувають білі ворони, та не буває чистих політиків!
  Навіщо політику голова? Щоб нею їсти!
  Навіщо корові баян? А навіщо політику сумління!
  У всіх політиків вовчий апетит, але немає бажання по бичачому орати!
  На левове місце завжди мітить справжня лисиця!
  Локшина на вухах малоїстівна, зате безкоштовна!
  Безкоштовний сир тільки в мишоловці, а безкоштовна локшина, тільки на вухах!
  Хороший політик надує муху до слона, посередній, тільки надує!
  Поліція б'ється, а політик обманює!
  Тиран вішає локшину на вуха, разом із мотузкою на шиї!
  Дипломатія - це мистецтво недоговорів, заради договору!
  Май кийок, але не дубові мізки!
  Голова чавунна, часто дає слабину!
  Сильний завжди добрий дипломат, але йому краще без дипломатії!
  Політик домовився, як не домовився!
  Навіть лисиць спускають шкіру в когось погляд орла і серця лева!
  Людина завжди незадоволена життям, але вмирати не скаже що досить!
  Хто обіцяє виборцям рай, швидше відправить їх у труну!
  Чи не роби з мухи слона, а з політика чесної людини!
  Хочеш досягти успіху в політиці, забудь про совісті та честь, але не забувай про підлість і лестощі!
  Політик будує собі надійну фортецю з тих, у кого дубова голова!
  Виборець ти не вір, знай будь-який політик звір!
  Політик, як горілка, хоч солодкий, але голова обов'язково заболить!
  Німці все ж оточили і взяли Тулу. На південному фронті вони прорвалися до Сталінграда, але цього разу змогли захопити місто Сталін з ходу. Надто вже швидкі у бійців Роммеля танки. А Москва опинилася у щільному кільці.
  Німці та його різномасні орди відразу взяли Рязань. І замкнули блокаду.
  Олег Рибаченко та Маргарита опинилися в оточеній столиці СРСР.
  Та не весело вічним дітям. Бороть собі, а Москву бомбять і руйнують.
  Хлопчик жбурнув босою ногою гранату, збив кілька арабів і помітив:
  -Широка країна моя рідна!
  Дівчинка теж кинула босими пальчиками подарунок смерті, розкидала супротивників і верескнула, підбиваючи підсумок:
  - А відступати нікуди!
  Діти боролися як тигренята. І вибивали німців та їхніх найманців активно. Але все одно, що можуть зробити хлопчик і дівчинка проти таких нерівних сил?
  Але бій продовжувався... Хлопчик і дівчинка ще якийсь час боролися.
  Але потім знову перемістилися... Мабуть, щоб не затягувати безглузду агонію. Вони опинилися біля Юлія Цезаря. І врятували його від замаху в сенаті. А що діти ж круті та безсмертні. Порубали сенаторів у капусту. І по відсікали їм голови. А в кого і жбурнули гранату, відірвавши кінцівки.
  Коротше кажучи, Цезар залишився живим. І правил ще років двадцять. А потім на престол зійшов його і син Клеопатри.
  Коротше кажучи, встановилася стала династія Цезарів. І Стародавній Рим продовжував стабільно зростати і розширюватися. Поки не дійшов до Китаю, проковтнувши і його. Виникла всесвітня імперія, яка перейшла через океан. Прогрес розвивався швидше, ніж реальної історії, а християнство та іслам так і залишилися крихітними сектами. Римляни вийшли в космос і підкорили Сонячну Систему.
  А далі полетіли до зірок. Єдиною релігією став науковий атеїзм та культ Цезаря та його нащадків.
  Хлопчик і дівчинка для цього лише дали пару черг з автомата, жбурнули чотири гранати і попрацювали мечами. Усі п'ять хвилин стрілянини, і вся історія людства змінилася капітально. Ось так буває.
  А на фронтах Другої світової війни німці взяли Москву і дійшли до Уралу. А Сибір захопила Японія.
  Так Роммель підкорив більшу частину світу, за пару із половиною місяців захопивши СРСР.
  Але ця історія воєн ще не закінчилася. 1 травня 1957 року Роммель напав і Японію. Настала остання в історії людства війна. Самураї значно поступалися Третьому Рейху як техніка і безнадійно програвали. Але війна тривала більше року, поки, нарешті, після ядерних ударів по метрополії Японія не впала.
  Закінчилася епоха роз'єднаного світу, і Роммель став всесвітнім диктатором.
  Пройшов референдум 1 травня 1959 року і була заснована монархія. Роммелю успадковував
  його син, і заснувалася династія. Всесвітня династія та космічна експансія.
  Єдина імперія навела лад на планеті Земля. Навіть в Африці до кожного села була прокладена дорога, і збудовані акуратні, гідні будинки. Сільське господарство розвинулося і з голодом покінчено назавжди. А народжуваність під контролем. Все як кажуть чин чином.
  Сонячна система освоюється, і вже летять люди до інших зірок. І Роммель увійшов в історію як найбільша особистість та легенда! І ось питання, а чому Гітлера не замочили раніше? Було б набагато краще!
  
  
  
  
  ПУГАЧІВ ЦАР РОСІЇ
  Омелян Пугачов тримав в облозі Оренбург. Справи у повстанців пішли не надто добре. Царські полки наближалися. Не хотів самозваний цар знімати облогу з Оренбурга, а й розділяти війська ризиковано. У реальній історії повстанці все-таки розділилися і були биті частинами. Спочатку під Татищево, а потім під Білоозерськом. Це рішення виявилося помилковим.
  Але хлопчик Олег Рибаченко прибув у табір до Омеляна Пугачова. Незважаючи на те ще лежали сніги, і був кінець лютого - хлопчик був босоніж і шортиками.
  Його привели до Омеляна Пугачова. Хлопчик ішов упевнено. Босоніж пробігтися снігом радше задоволення, ніж тортури. Тим більше у безсмертному тілі.
  Хлопчик запропонував Омеляну Пугачову план:
  - Давайте візьмемо форму царських солдатів, а в нас такої форми чимало, переодягнемо повстанців та козаків. Розіграємо бій - типу стрілянини. А потім поженемо в місто полонених пугачівців. Вони подумають, що це царські війська і пропустять нас у зміцнення, а там ми на них і нападемо!
  Омелян Пугачов схвалив:
  - Ну ти оголець даєш! Та й голова! Жалую тобі звання осавула!
  Олег вклонився і відповів, співаючи з усмішкою:
  - Осавуле, осавуле, що ти кинув коня! Пристрелити не піднялася рука!
  Козачий цар кивнув і відповів:
  - Ти будеш при мені ад'ютантом! Тобі впорають форму та чобітки!
  Олег скромно помітив:
  - А босоніж спритніше! І я не надто мерзну з голим торсом!
  Омелян Пугачов став. Він був середнього зросту, широкий у плечах, і хоча Олег був висотою у стандартного хлопчика років дванадцяти у двадцять першому столітті, тобто за півтора метри, цар козаків був вище ненабагато. Для цього часу Олег був уже підлітком і міг воювати на рівних з дорослими і бути офіцером.
  Омелян наказав...
  - Ну що дуже потай готуйте цю провокацію!
  І наукове слово як спритно ввернув.
  Козаки готувалися... Виставили варти, щоб жодна жива душа не впізнала. І готувалася хитра пастка.
  А ось противник поки що насувався, але ще був деякий час, невеликі загони повстанців його атакували. Точніше, досить численні, але не надто організовані натовпи.
  У Омеляна Пугачова було під Оренбургом майже двадцять тисяч боєздатного війська. У реальній історії воно було поділено. Десять тисяч пугачівців боролися проти семи тисяч царських військ під Татищого. Ворог перевершував армію Пугачова у гарматах та кількості рушниць, а також в організованості. Але перемога далася дорогою ціною! Крім того, і сам Пугачов надійшов не дуже хоробро, покинувши поле бою, ще до закінчення бою.
  Зараз у Пугачовців з'являвся історичний шанс на гучну перемогу.
  Ось вони переодягли у форму понад дві тисячі добірних бійців. Змусили їх поголитися. А що мундири ношені це природно. І багато іншого. Були у пугачівців і прапори в раніше захоплених битвах, барабани та інше.
  Виставу планувалося розіграти як за нотами. У Омеляна було в Берді майже сотня гармат, щоправда, половина їх не важливі. Але пальбу влаштувати є чимось.
  Щоб мати видимість справжньої битви. Поки що у Пугачова не все так погано. Половина уральських заводів під його контролем. Челябінськ поки що пугацький, під Уфою сидить міцно Чіка. Поки що кінець лютого, і результат війни не ясний, і сили Голіцина далеченько від Оренбурга. А в реальній історії через місяць буде битва під Татищево, і в ньому поразка мужицької армії. Яке призведе до масового дезертирства повстанців.
  Олег, як і раніше, босоногий і в шортах віддає накази і дає поради. Його майже чорного від засмаги, але білобрисого хлопчика слухаються бородаті дядьки.
  Ось уже повстанці починають стріляти. Грукають знаряддя, випльовуються подарунки смерті ... Гуляє справжнє знищення.
  Олег скеля зуби і реве:
  - Слава нашій Батьківщині святий! Буде покоління поетів! Омелян великий, дорогий - стануть твої подвиги оспівані!
  І піднімаються вгору клуби диму. Імітація йде неабиякої битви. Тут, звичайно, треба показати все переконливо. Тим більше в облозі, зрозуміло, на звільнення чекають!
  Палять звичайно ж у неодружену, щоб зберегти ядра і картеч. І порох використовують гірше.
  Омелян Пугачов ще досить сильний, щоб узяти Оренбург - але міцна фортеця! І тут потрібна хитрість.
  Воїни та козаки загалом готові... Понад дві тисячі переодягнених піхотинців і кінних, і понад три тисячі нібито полонених. Достатньо, щоб раптово захопити місто.
  Олег ішов попереду полонених. Від довго бігання босоніж лютневим снігом, його хлопчачі ніжки злегка задубілі. Тим більше він звик уже до спеки. Але нічого, не відмерзнуть у безсмертного хлопчика пальці.
  А так виходило дуже здорово.
  Олег усміхається, залишає босі сліди на білому тлі. Це виглядає зворушливо. Кілька хлопчаків із селянських сімей теж пробіглися босоніж. Вони досить загартовані, хоча у сніг ходять зазвичай у личаках.
  Ось і йде ця рать, що розбила пугачівців до Оренбурга. І навіть співають марш.
  Справді, обман простий, але ефективний. Перед ними відчиняють ворота, і армада пугачівців входить до головного міста цього краю. Видно там занадто впевнені, що тупе чоловік нічого не розуміє, і його розбили.
  Ось повстанці втягнулися цілком. Випливає сигнал, і вони кидаються на захисників.
  Олег шаблею зрубує у стрибку одразу двох офіцерів. І хлопчик відчайдушно кричить:
  - Здавайтесь! З нами законний цар!
  Захисників розгублено. Солдати майже не чинять опору. Воюють переважно офіцери, купецьке ополчення, багаті козаки.
  Бій іде жорсткий, але осередковий. До міста вриваються нові полки. І козаки, і мужики з кілками, татари з башкирами. Жорстка йде битва.
  Олег Рибаченко теж рубає та кричить:
  - Здавайтесь! Буде вам усім милість, багато грошей та свобода!
  Видно, що сили захисників швидко зменшуються, як бажання битися. Навіть офіцери здаються. Не хоч помирати і козаки.
  Матюші Борону, Олег перерізав горло, кинувши босими пальцями ніг кинджал.
  Битва майже одразу ж затихла. Купці падали навколішки і просили милості. Приволокли і губернатор із німців, і коменданта фортеці. Їх Омелян Пугачов наказав повісити.
  Полонених солдатів призводили до присяги, офіцерам запропонували вибір: чи служіння цареві Петру Третьому, чи смертну кару. Розділилися приблизно навпіл. Частина була страчена. Частина присягнула Омеляну.
  У самому місті була захоплена багата скарбниця, багато цінного, а також майже дев'яносто гармат, і великі запаси, пороху, бомб, ядер.
  Колосальна фортеця нарешті після тривалої облоги впала. Армія Пугачова помітно поповнилася. І тепер можна було йти в Татищево і дати бій переважаючими силами Голіцину.
  А сам Олег вирушив до Чіки на допомогу. Слід зарубати Михельсона, щоб не дати тому розбити повстанців під Уфою.
  Хлопчик біг босоніж у шортах снігом. До нього приєдналася Маргарита. Дівчинка була однією тунікою, і зрозуміло також без взуття. Красива, з золотистим кучерявим, щоправда, курним від роботи в каменоломнях волоссям.
  Маргарита гарна, але ще дитина.
  Олег спитав її:
  - Ти була ще не стара жінка... Не шкодуєш, що стала дівчинкою на довгий час!
  Маргарита відповіла з посмішкою:
  - І ти був нестарим, а став хлопчиком майже назавжди! За безсмертя треба платити і ця плата не надмірна!
  Олег із цим погодився:
  - Рабство на якийсь час, а вічне життя назавжди! Крім того, ми такі швидкі, що нам не потрібні коні!
  Маргарита засміялася і помітила:
  - Звісно! Ми швидше, ніж самі породисті коні бігаємо. Безсмертне тіло воно особливе, і в ньому комфортніше в каменоломнях, під батогом наглядача, ніж у нормальному тілі на перині!
  Олег Рибаченко згідно кивнув:
  - З цим не посперечаєшся! То ж житимемо вічно!
  І діти-термінатори додали ходу. Олег, звичайно, був дуже задоволений. Він великий хлопець.
  Хоча подекуди закрадалися сумніви: чи можна вбивати офіцерів російської армії? Швидше за все це неправильно! Але завдання відьми слід виконувати. Вона змінила історію Росії, і подарувала вічне, безсмертне тіло, навіть дитяче, але надзвичайно сильне і швидке. І за це слід платити та служити.
  І як знати може бути у разі перемоги Пугачова Росія лише виграє?
  Хлопчик і дівчинка приблизно знали, де знаходиться загін царських військ, до якого повинен прибути Міхельсон.
  Чика під Уфою має дванадцять тисяч організованого війська. І він був близький до того, щоб взяти це місто, але двічі йому не вистачало трохи удачі та дисципліни.
  Звичайно, у Міхельсона в кілька разів менше сил, але в реальній історії він все одно переміг. Тож... Потрібно це дуже талановитого полководця захопити чи вбити.
  А далі буде видно. Без Михельсона, мабуть, війська на Чіку і не рушать. А там, у Олега Рибаченка, склався план. Розбити Голіцина і йти на Уфу. Взяти це місто, надіслати підкріплення на Урал і в Сибір, а самому рухатися на Казань. Тоді повстанці матимуть перевагу.
  І битиму війська цариці частинами. Крім того в будь-якій революції, є такі ефекти, чим більше перемог, тим більше прихильників, і слабший опір противника.
  Так що з кожним кроком повстання буде лише сильнішим. Олег був у цьому певен.
  І Маргарита, дівчинка що бігає, швидше за скакового коня, з ним, і вони разом ворогів порубають.
  Юні воїни посіли місце у засідці. Міхельсон із невеликим загоном супроводу мав прибути до свого полку. Тут на нього вже чекали діти-термінатори.
  Олег та Маргарита, розмахуючи шаблями, атакували ескорт. Зрубали кілька гусар відразу. Інші намагалися стріляти, але кулі не потрапляли безсмертних дітей. А ті рубали ворогів з лютою люттю. А Олег Рибаченко навіть кидав, гострі диски пальцями ніг. Маргарита так пробувала босими ніжками і в неї виходило.
  Хлопчик і дівчинка без зайвих церемоній перебили супротивника. Міхельсон намагався поскакати, але Олег і Маргарита його наздогнали. Вони звалили Міхельсона та зв'язали.
  Олег узяв на плечі підполковника і поніс його до Чіки на суд.
  Безсмертні діти розпорошили і поклали півсотні гусар, показавши, що в обмін на вічне дитинство отримали дуже круті здібності.
  Олег, тягнучи на плечах Михельсона, помітив:
  - Який я, однак, дужий став!
  Маргарита помітила:
  - Та це ще раз підтверджує, що ми не помилилися вибором! А безсмертя варто відпрацювати!
  Олег із цим погодився:
  - Воювати куди цікавіше, ніж вишукувати у каменоломнях. Там у цьому тілі не тяжко, але нудно!
  Маргарита погодилася:
  - Рутіна вбиває!
  У таборі Чикі двоє босоногих дітей, вірніше за мірками цього часу, коли дрібніші люди трохи підлітків, не викликали великих підозр. Якщо ви по снігу босі - значить бідні, і за мужицького царя.
  Чика нагородив за полоненого Міхельсона, видавши дітям за імперіалом - п'ятнадцять золотих рублів.
  Самому Михельсону запропонували: або служи цареві чи шибениця!
  Міхельсон віддав перевагу петлі. Але Олег запропонував дати цьому полководцю подумати. Адже повісити завжди встигнуть. А Міхельсон може бути дуже корисним.
  Чика погодився:
  - Час терпить!
  Олег також запропонував:
  - Треба поки що царський полк без командира його захопити! Щоб убезпечити себе.
  Чика погодився:
  - Куй залізо поки гаряче!
  І повстанці атакували царські війська. Напали вночі, Олег та Маргарита акуратно зняли вартових.
  Бій був порівняно швидкоплинним. Олег, кинувши саморобний від зламаної коси диск, убив полковника, який виконував обов'язки командира, а без нього бойовий дух упав. Крім того, повстанців було занадто багато, і це тиснуло на психіку солдатів, та й багатьох офіцерів.
  Та й хто знає, може це справжній цар Петро Третій. А в нього легітимність вища за Катерину Другу.
  Більшість полку опинилася в полоні. Захоплені гармати та рушниці.
  Повна перемога, неготова до відображення атаки війська.
  І звісно ж тріумф Чікі.
  Але звичайно діти біжать назад до Пугачова. Йому належить битися проти семи тисяч війська, зокрема дві тисячі кіннотників князя Голіцина. Пугачов звичайно численніший, але в нього військо різношерсте. Багато колишніх солдатів, які ненадійні, погано озброєного та навченого селянства, татар та башкир та калмиків.
  Найсильніше ядро - це яєцькі козаки. Але це козацтво не найчисленніше. Є ще й ілецькі козаки, і оренбурзькі та інші.
  Вони вже підбігають до фортеці Татищева, де зібралася чимала армія мужицького царя.
  Омелян Пугачов сам об'їжджає позиції на білому коні. Олег Рибаченко уважно дивиться на цього вождя. Омелян Пугачов має вигляд короля. Зростання приблизно середнє, але на коні воно, здається вище через короткі ноги і широкі плечі. Фізично вождь повстанців сильний. Видно було, як він рубає, і сила удару в бою.
  Загалом на роль отамана він цілком підходить. А на роль царя? Не виключено, що також.
  Армія Пугачова велика. З ілецького захисту прибув ще каторжник Хлопуша, зібравши ще півтори тисячі народу. Тепер у Омеляна понад двадцять тисяч бійців. Їм навіть у фортеці важко розміститися. Вважай утричі більше війська, ніж у Голіцина, і ще продовжують прибувати.
  І гармат у Пугачова більше вдвічі. Запасів пороху та ядер досить багато.
  Битися можна ... Але армія різношерста. Тут і мужики з рогатинами, і башкири, і татари, і калмики, і киргизи, і казахи. А також багато колишніх солдатів із різних гарнізонів, які не цілком надійні. Є й уральські робітники та сибірські стрілки. Козаки - найголовніше ядро війська.
  Велика армія, але занадто строката. Частина солдатів та офіцерів захоплена зовсім недавно в Оренбурзі.
  Деякі частини з чоловіка, яке можна використовувати лише у рукопашній сутичці. І орда азіатів, які не надто дисципліновані, і часто не знають російської мови.
  Отже, формально маючи значно більше війська і навіть гармат, Омелян Пугачов поступається супротивнику якістю бойової сили. Так що результат битви зовсім не такий вже і зрозумілий, як здається, якщо виходити з чисто формального співвідношення сил.
  Олег Рибаченко це розуміє. Мабуть, подібне ясно і Пугачову. Чика переміг, тому застав супротивника зненацька. А в реальній історії якраз переміг Міхельсон, який зміг атакувати на випередження більш численну армію Чикі.
  Що ось зараз робити? Фортеця непогано зміцнили, і облили водою, зробивши крижаними та слизькими схили. Але в обороні довго не просидиш.
  Олег запропонував Омеляну:
  - Давайте цар-батюшка ворогів самі атакуємо!
  Омелян логічно зауважив:
  - А нас не накриють знаряддями?
  Олег запропонував:
  - Я Маргаритою розвідаю супротивника, і ми вдаримо саме там, де він найменше чекатиме!
  Мужицький цар схвалив:
  - Це хороша ідея!
  І Олег, з Маргаритою прихопивши рюкзак з гранатами, і по парі гострих шабель попрямували до супротивника.
  Діти бігли майже голяка, хлопчик у шортиках, а дівчинка у туніку. Олег згадав "Спартака" Яна. Там був також хлопчик Гіта. І жінка в рваній туніці, танцівниця, що обгоріла на сонці. Хлопчик був дуже непокірним. Напевно, не спадковий раб. Може, його захопили в полон. Потім пригнали до Італії, розділи та виставили на торг. Хоча невірне Гіта, раз був бронзовий від засмаги, то, швидше за все, і гнали його на торг роздягненим. І йшов він такий голенький, босими ногами ступаючи кам'янистими дорогами Італії. Його голі підошви палали, лили лили. Але хлопчик не опускав голову.
  І покупець почав мацати хлопчика, його розвинені від природи м'язи, бачимо балдея від гладкої шкіри. А потім поліз брудними пальцями до рота. І Гіта не витримав і його вкусив.
  Після чого виникла бійка. Так Гіта, це був хлопчик, якого Олег сам був, прийняв за Спартака у дитинстві. Але ні, все-таки персонаж другорядний.
  Цікаво, а якби Гіту римляни все ж таки вирішили б катувати? Адже полонених рабів допитують під тортурами?
  І розпечене залізо торкнулося б босої п'яти хлопця-раба. Гіта завив і повторив те саме:
  - Раби розбігаються і воювати не хочуть!
  Йому припалили для симетрії другу п'яту та відпустили. Хлопчик же змушений ступати на шкарпетки, і йому дуже боляче. Але Гіта все одно зумів втекти під час заварювання.
  Можливо, хлопчик ще до цього попрацював у каменоломнях. Тягав важке каміння, обливався потім, надривно дихав. Його стьобала батіг наглядача. Дуже важко в перші дні роботи, коли тобі світло не милий. А потім ти звикаєш. Важке стає звичним, а звичне легким. Але все одно багато рабів помирають. А Гіта перетворився на маленького вовченя.
  Олег подумав, що, можливо, хлопчик у книзі "Спартак", потрапив у полон, після розгрому повстанців. І оскільки він ще дитина, його відправили закутого в кайдани на копальні. Щоб він там повільно вмирав. Або катували, палили мускулисте тіло хлопчика розпеченим прутом. Потім сипали на опіки сіль, і ламали пальці на босих ногах молодого невільника. Вивертали суглоби. Усі дізнавалися, де Спартак сховав золото. Гіта мовчить, стиснувши зуби. Його піднімають нагору і опускають різко натягнувши мотузку.
  І жили тріщать від дикого болю. І хлопчик втрачає свідомість. Його обливають крижаною водою, приводять до тями. І лікар мацає пульс, щоб визначити, чи можна продовжувати тортури, чи потрібно дати каченому відпочити, щоб потім знову терзати юне тіло.
  Гіту катують жорстоко та довго. Сиплють на рани перець, б'ють розпеченим дротом, колють голками в нервові закінчення, а під босими ногами хлопчика палає багаття. І кат нагрібає жар під дибою. І сильний запах паленого, і витягують кожну жилку.
  І ось розпечене залізо стосується голих грудей хлопчика, і той від дикого болю губиться свідомість. Його знову обливають водою і проводять у собі. Кат стискає яєчка щипцями, хлопчик перешивається від диких страждань, і знову відключається.
  Гіта під катуваннями... Хтось доніс, що це улюбленець Спартака, і знає, де той закопав скарб. І римляни катують... У хлопчика не залишилося жодної цілої не спаленої ні розполосованої ділянки шкіри. Але він мовчить. І римляни вражаються його стійкістю.
  На тортурах є дружина Красса. Вона жадібно дивиться як красивого та білобрисого хлопчика катують. Це збуджує. І ось вона наказала після чергової тортури привести Гіту до себе та покласти на ложі. Дуже вже їй хочеться самою ним зайнятися.
  Ще досить молода та сильна жінка поскакала на чоловічій досконалості юного раба. Гіта вперше став чоловіком. Потім йому довелося лизати язиком її лоно. Що трохи гидко, але теж незвично.
  І ось дружина Красса наказала припинити тортури, і хлопчика вже трохи підросли за час повстання почали годувати краще. А вона з ним кохалася.
  Рани та опіки на Гіті загоїлися як на собаці. І зміцнівши, хлопчик завив хтиву дружину Красса, і втік з її маєтку. Після чого ховався в горах, і сколотив там свою зграю з рабів-утікачів. Зрештою, все скінчилося добре. Красс помер під час війни. А Гіта пристав до Юлія Цезаря, і зробив непогану кар'єру, одружився і мав купу дітей. А доля Спартака невідома. Тіло щось не знайшли. І чи загинув чи врятувався, раби не знали.
  Але вірили що, звичайно ж, їхній викупитель живий.
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова: колишні дорослі, а тепер вічні, безсмертні діти, підійшли до стану Голіцина. Цілих три генерали тут. І війська знято з російсько-шведського кордону.
  Поки царська Росія воює із Туреччиною, повстанцям спокійніше. Якщо розбити Голіцина, то Пугачовці зможуть остаточно захопити ініціативу. І навіть зайняти Самару.
  Олег і Маргарита обійшли вартових... Йде сніг, і не надто добре видно.
  Хлопчик подумав, що можливо їм прикінчити трьох генералів і полковника Бібікова, обезголовивши царську армію. Але зробити це важко.
  Хлопчик і дівчинка ступають обережно снігом. Намагаються не залишати слідів. Адже вони ще діти. Акуратно підходять до обозів. Гармати десь розташувалися окремо. Армія у поході. Морозів уже сильних немає - березень. Та ще й сніги лежать собі. Босі ніжки юних воїнів майже відчувають холоду, особливо у русі. Вони швидко звикають до холоду.
  Втім, багато дітей і без надздібностей, бігають босоніж по снігу, особливо в ці суворі часи.
  Олег подумав, що давно вже не дивився телевізор і не грав на комп'ютері. І що без ігор якось стрімко.
  Хлопці підібралися до обозу, і Маргарита запропонувала:
  - А якщо підпалити склади з порохом?
  Олег насупився і запитав:
  - Думаєш, це гарна ідея?
  Дівчинка логічно помітила:
  - Без пороху, армія не армія!
  Олег згідно кивнув:
  - Що ж спробуємо!
  І хлопчик у шортиках рвонув до обозів. Вони разом з дівчинкою, поклали ударами шабель трьох вартових і використовуючи кремінь, підклавши сіно, підпалили обоз, з порохом.
  Запало і стало підніматися в небо чорна хмара. Порох почав рватися.
  Хлопчик і дівчисько причаїлися в таборі. Піднялася паніка. Вискочив і Голіцин із двома генералами. Він цей князь несамовито кричав і показував пальцями.
  Олег метнув босими пальцями ніг диск, і той, просвистівши, встромився точно в шию Голіцину. Князь, розкинувши руки, впав. До нього кинувся генерал Мансуров. Але використовуючи босі пальчики ніжок, застосувала зброю Маргарита. І другий командувач звалився.
  Третім був Фейрман, який бився з повстанцями разом із генералом Каром. З ними полковник Бібіков - родич генерал-аншефа Бібікова. Їх можна гострим зором безсмертних дітей розглянути на погонах, незважаючи на снігопад.
  Олег і Маргарита знову кинули босими пальцями ніг диски - їхні безсмертні тіла мали таку ось здатність, типу героїв коміксів.
  І обидва начальники вбиті, знесені голови.
  Після чого хлопчик-термінатор та дівчинка-рейнджер почали метати диски у офіцерів. Коли після загибелі командирів почалася паніка, усім здавалося, що на табір напали пугачівці.
  Втім, двоє дітей це теж колосальна сила. І вони вбивають офіцерів, кидаючи гостро відточені диски. І розбивають їм горло, лопаються артерії та вени.
  Дітей важко розпізнати в снігопаді, і вони добре маскуються в заметах.
  А ось царським військам доводиться нелегко. Олег Рибаченко метаючи диски, вимовляє:
  - Слава великої Росії!
  І знову летить кинутий босими пальцями ніг хлопця диск.
  Маргарит теж саме робить, жбурляє босими пальцями гостро відточений пристрій і агресивно завиває:
  - За Омеляна Пугачова!
  І вони ці діти дуже активно та ефективно працюють. Рублять і шаблями. І офіцерів обирають.
  Олег Рибаченко співає:
  - Білі вовки збиваються у зграю!
  Маргарита, метаючи босими пальцями ніг у супротивників диски, співає:
  - Тільки тоді виживе рід!
  Хлопчик, продовжуючи накручувати, косить ворога:
  - Слабкі гинуть, їх убивають!
  Дівчинка, метаючи диски та вбиваючи офіцерів, шипить:
  - Очищаючи священну кров!
  Юні воїни діють дуже різноманітно, кидають у ворогів та гранати.
  У цей час на табір налітає кавалерія повстанців. Виявляється Омелян Пугачов вирішив напасти першим і рушив за дітьми свою численну кінноту.
  І удар виявився раптовим і в самий час. Ступняки обсипалися солдатами стрілами, козаки рубали шаблями, кінні мужики садили на рогатини.
  Воля царської армії було підірвано, а командирів убито. Ось Омелян Пугачов особисто розтинає шаблею останнього полковника і кричить:
  - Діточки мої, чи ви визнаєте законного государя?
  Сотні солдатів і навіть багато офіцерів валяться на коліна і кричать:
  - Визнаємо! Ще як визнаємо!
  Опір падає. Піхота здається майже повністю, крім деяких офіцерів. Дещо довше пручається кавалерія. У ньому багато дворян. Але кавалеристи із простих людей теж кидають зброю.
  Олег і Маргарита рубають вершників шаблями, і кидають босими пальцями ніг гострі диски, і пищать:
  - Народ великий у всі часи,
  Народ великий - у славі Петра!
  І ще хлопчик, і дівчинка активніше рубають та метають. Артилерія вже захоплена. І по вершниках як уріжуть картеччю. Ті валяться десятками. Йде тотальне побиття.
  Олег заспівала з оскалом:
  - Цар великий Петро перший, будь завжди для нас прикладом!
  І теж візьме, і рубане двома шаблями, одразу зрізавши голови п'ятьом.
  Маргарит зрізаючи супротивників, прочірикала:
  - Мої голоси, і я краса!
  І теж як візьме та рубане.
  Хлопчик і дівчинка є просто втілення анігіляції. І працюють, ніби електричні коси.
  Ось падає черговий офіцер... Звучить гучний голос Омеляна Пугачова:
  - Хто служитиме мені, той отримає нагороду, а решта загинуть.
  Ось уже й мужики з косами наспіли. А вони непогано проти кавалерії б'ються. І рідшають кінні потоки.
  Вцілілі вершники теж здаються. Бій знову виграний... Пугачов тріумфує!
  Ось уже ведуть полонених і приводять до присяги. Солдати, зазвичай, самозванцю кланяються. Офіцери по-різному. Хтось вибирає петлю, а хтось присягає новому цареві. Тим більше, хто знає, може і справжній монарх.
  Вигляд у Омеляна Пугачова дуже наказовий. Видно що це дитинка, що звикли командувати. І перед ним схиляються буквально усі.
  Після того як повеселі тих, хто відмовився скласти присягу, Омелян зробив ревізію.
  Гармат виявилося захоплено сімдесят п'ять - що на той час багато. І набрали стільки війська Голіцина по фортець. Ядра і картеч теж на місці, а ось пороху більшість згоріла. Але це не біда.
  Полонених понад п'ять з половиною тисяч. Розрослася армія.
  Цар мужиків присвоїв Олегу звання полковника за його подвиги і осавула Маргарите.
  І завітав ще й триста карбованців.
  Та непогану кар'єру продовжив хлопчик. Можна так і до фельдмаршала дорости.
  І Омелян спершу дав бенкет...
  І на бенкеті обговорювали питання, що робити далі. Загалом слід зміцнити свої тили. Обов'язково взяти Уфу, і до цього і Верхояїцьку міцність яка ще трималася. Також відправити підкріплення під Кунгур та Білобородову. І зайняти всі уральські заводи. Обзавівшись артилерією та припасами, а також рушницями.
  Загалом отамани із цим погодилися. А після взяття Уфи йти до Казані.
  Інше питання, що робити з яєцьким містом? Брати штурмом, чи поки що залишити в блокаді?
  Омелян Пугачов хотів поки що трохи побути зі своєю юною дружиною Устинню, і взявши частину кінноти від'їхали до міста. А командувачем тимчасово залишався отаман Овчинніков. Він мав іти до Вернехнеяїцької фортеці, заодно збираючи сили степовиків. Підкріплення вирушали на Урал. Передбачалося навіть узяти і Тобольськ. Збиралися значні сили.
  Цар козаків із кіннотою поскакав до Яїцька. Як не крути, але це місто символічне. Але найбільше Омеляну хотілося зробити собі спадкоємця престолу. Як-не-як, а війна є війна. І якщо уб'ють, то хоч буде кому продовжити рід.
  Олег та Маргарита разом із основною армією, яка рухається до Верхньояїцької фортеці.
  Хлопчик і дівчинка тікають собі та дуже веселі...
  Навіть дотеплять на шляху.
  Обмінюються афоризмами;
  Олег вимовляє, підскакуючи, а Маргарита у відповідь;
  Цар сильний не короною, а коронацією успіху!
  Людина не вовк, але ще більше потребує зграї!
  Пий, але не напивайся, а якщо напився, то не трапляйся!
  Мова тирана медова, неначе липучка для мух!
  Хто клює на солодкі промови, той розумом як муха!
  Тиран гіркий справами, але солодкий промовами!
  Хто не хоче миру, не побачить бенкету!
  Людина тільки тоді велика, якщо не розмінює себе на мале!
  Будь терплячим, але не будь терплячим!
  Хочеш здобути козирі, не будь валетом!
  Один удар, краще тисячі прокльонів, а одна ляпас - сотні погладжувань!
  Король, що роздягає підданих, завжди голий!
  Взувають зазвичай, щоб роздягнути!
  Крадучи, наповнюєш кишені, але спустошуєш душу!
  Тиран любить владу, але ненавидить того, над ким панує!
  Кат професія часом необхідна, але людина з головою нелюба!
  Тирана можна вбити, але не можна обілити!
  Людина любить червоне слово, але часом відригується кров'ю!
  Хто дивиться у минуле, той завжди спізнюється!
  Майбутнє у тумані, але не за горами!
  Не плюй у минуле, заплюють у майбутньому!
  Тиран, по суті вампір, у нього і мова червона!
  Якщо зловживати солодким сном, то життя не буде медом!
  Солодкі сни, ведуть до гіркого пробудження!
  Занадто часто виливаючи з вуст мед, ти приваблюєш до себе ведмедів!
  Тиран любить кров і червоні промови, але завжди прагнути обеління!
  Люди бояться змін, але існуюче становище ніколи не влаштовує!
  Хочеш стати Богом, не вибирай наставником примату!
  Вівцям потрібний мудрий пастух, а не дурний баран!
  Святе місце порожнім не буває, зате святість може бути порожньою!
  Людина, як і Бог, творець, і як чорт, що створює собі проблеми!
  Тиран, як оса, має жало, але окрилити не може навіть самого себе!
  Політик - це лисиця, не будьте виборці воронами, які втрачають насущний хліб!
  Будь людина хоч сім п'ядей на лобі, але твердолобість зробить з неї макаку!
  У Бога є все, людина не має відчуття міри!
  Легко молитись, важко вимолити!
  Мати фантазію добре - бути мрійником погано!
  Маючи силу Бога, не опускайся до амбіцій примату!
  Мавпа наслідує, людина творчо переймає!
  Майбутнє не за високими горами, а за великими справами!
  Юність у серці вічна, ну а старість нудна!
  Не крути як лисиця хвостом, краще груди тримай колесом!
  На війні дозрівають чоловіки, але не можна вбивати без причини!
  Війна зменшить здоров'я, але додасть розуму!
  Золоті монети мають жовтизну державної зради!
  Кат теж має серце, але з твердістю точила для сокири!
  Воювати, не вмирати, можна й повік почекати!
  Бог у кожному серці, але не в кожній голові!
  Великі амбіції зменшують щастя!
  Хто забагато хоче, має міцність міхура!
  Імперія як будинок, при будівництві потрібне кохання та розрахунок, інакше дах кров'ю потече!
  Хорошого завжди мало, тільки обжиратися все одно не варто!
  Вигідно бути багатим, неприємно, тільки коли всі тебе доять!
  Хочеш бути сильним, не послабляй розум!
  М'язи від скорочення стає сильнішим, а чиновницький апарат ефективнішим!
  Політики люблять працювати язиком, особливо за столом!
  Немає більшого брехуна, ніж політик, фанатично переконаний у власній правоті!
  Бог створив жінку для чоловіка, але Сатана додав ще тещу!
  Злодій повинен сидіти у в'язниці, але найбільший злодюга отримує престол!
  Хто вкрав гріш злочинець, хто мільярд, великий фінансист!
  З черствою душею не нагодуєш свіжим хлібом голодних!
  Чим більше вкрав, що менше покарання, тільки на тому світі!
  Не пускати на самоплив, це не означає тримати у зашморгу!
  Банк може підтримати, але як петля повішеного!
  Хто не має опори, того притискають до стіни!
  Точність ввічливість королів, але особливо влучно розбивають королівські блазні!
  Політик часто блазнює, але рідко говорить правду!
  Блазень любить різати правду, але часто ризикує бути зарізаним!
  Хто любить горілку, ненавидить своє здоров'я та розум!
  Горілка прозора, але туманить мозок!
  П'яне море по коліно, але й сам він завжди на колінах!
  Вибирай на тверезу голову, не п'яніючи від солодкого вина з вуст політиків!
  Голосуючи за переможця на виборах, завжди будеш розчарований, голосу за того, хто програв, завжди роздратований!
  Кого не оберуть, завжди буде почуття помилки та досади!
  Голосуючий за одного і того ж політика, як скрипаль брязкає на одній струні!
  Політиків на троні треба міняти, не факт, що нова страва краща, але в будь-якому випадку свіжа!
  Голосуйте за молодих, самі станете молодшими, якщо не тілом, то новою справою!
  Хто довго сидить на троні, стає гемороєм для підданих!
  Як не колючи багнети, але найдовше тирану вдається просидіти саме на них!
  Мудрий тиран не посадить ворогів більше, ніж обдурить друзів!
  Хто віддає честь тирану, ходитиме вічно строєм!
  Демократія хороша для розумних, середня для дурних, але тиранія прекрасна лише тирана!
  Діти трохи вигадали афоризмів. Потім атакували невеликий загін гусарів. Частина порубала, а потім полонили.
  Верхньояїцька фортеця. Дуже потужна цитадель і, незважаючи на оточення повстанцями, так і не взята.
  Діти підбігають до неї, на шляху ще трохи написали афоризмів.
  Тиран завжди слабкий командою: вовк любить овець і трясеться перед левами!
  Священик бреше заради правди, політик заради зиску, а п'яниця заради склянки!
  Удача не завжди приходить за справедливістю та старанністю, але завжди йде за недбайливістю та лінощами!
  Добре мати силу слона, гіршу його спритність, ще гіршу мудрість, а зовсім погано ожиріння!
  Все у світі відносно, крім того, що людина це пуп світу!
  Бажання досягти сили Бога, не повинно поєднуватись з мораллю горили!
  Вчені розвивають прогрес, але стимулюють ліньки!
  Хочеш бути здоровим бігай, не хочеш, щоб покалічили - тікай!
  Сила людини в умі, а слабкість у мові!
  Політик як плід, чим яскравіший, тим отруйніший!
  Політик схожий на удаву, тільки куди частіше роззявляє пащу і ковтає!
  У тирана багато хитрощів, але мало порядності!
  Хочеш стати вище Бога, опустишся нижче козявки!
  Ніхто не вічний, навіть боги живуть, тільки доки існує людство!
  Політики хочуть вічно правити, але пахати їм не хочеться навіть кілька хвилин!
  Політикам не довіряй, і двері на міцність перевіряй!
  Проте, не все, то золото, що блищить, але все блискуче можна обернути золотим потоком у свою кишеню!
  І один у полі воїн, коли має багато відваги!
  Витримка сильного, найкраще стримує азарт безсилої люті ворога!
  Можна все в житті зганьбити, не можна тільки жити поганкою!
  Хитрість мати перемоги, якщо за неї ще й кавалер щасливого випадку!
  Війна вічна незаймана - не може закінчити без крові!
  Війна з жадібною хваткою блудниця - ніколи дає перемогу задарма!
  Кожна людина подібна до піщинки в пустелі, але на відміну від найбільшої пустелі має межі, у цієї піщинки немає меж самовдосконалення!
  Коли боги сміються, смертні плачуть, коли сміх богів стає громовим, кінець слабких труновим!
  Найдосконаліша техніка, безсила при примітивному її використанні та витонченій бездіяльності!
  Що може зірвати з петель зірковий килим? Астероїд людського тупоумства!
  Без батога репресій неможливий стрибок до досягнень, що несуть визволення всьому людству!
  Чим крутіше "наворот" мозку, тим сильніше їх викручує форс-мажор!
  Жебрак не той, хто бос тілом, а хто не бос духом!
  Нелюбов до сексу, породжує хвору мораль!
  Гумор на похороні доречний, як бальне плаття в окопі!
  Хто б'є байдики, не досягне успіху, хто розбиває ілюзії, досягає істини! Переможець завжди має рацію, навіть якщо успіх, досягнутий лівими прийомами!
  Найкращий подарунок від ворога, коли він вручає могутність ідіоту!
  Хто терпить хомут, ніколи не стане коханим жінками жеребцем!
  Свобода приваблива подвійно, тому, хто зумів поневолити власне почуття лінощів і безвідповідальності!
  Хто часто недооцінює можливість ворога дати решту, і можливість потиснути цінну перемогу отримувати буде рідко!
  Хто любить плюватися, того нікчемне діло змусити обгадатись!
  Про Бога можна багато говорити безплідних фраз, але діянь корисних буде від цього з гугулькиного носа, що не виросте від поливання рікою словоблуддя!
  Переможців судять за досягненнями та трофеями ... програли просто судять! У переможця суддя світовий, який програв кримінальний! Можна поставити під сумнів цінність та потребу перемоги, але поразка завжди і безперечно нікому не приносить користі!
  Користь поразки лише в тому, що вона вчить вивчати уроки і рости посіву успіху від пролитих сліз гірких помилок!
  Хочеш обдурити ворога, будь і друзям загадкою!
  Якщо задум полководця ворога подібний до розкритої книги, то її сторінки неминуче забруднюють кров'ю твоїх товаришів!
  Хлопчик і дівчинка все ще гострили, оглядаючи при цьому сильну фортецю.
  Переможці, судять самі, поєднуючи в собі й прокурора та адвоката, лише вирок таки виносять не вони, а історія!
  Чим хитрість простіше, ніж складніше ворога виплутатися з наслідків її застосування!
  Момент удару, як нота в мелодії, продзвенить трохи раніше чи пізніше, і буде фальш! Тільки навіть свисту розчарованої публіки не почути з могили!
  Коли знаєш, хто твій ворог, то й друзів у біді пізнавати не доведеться!
  Не втрачай ініціативу, втратиш солодкий мед перемоги, і здобудеш гіркоту втрати! Коли боксер похитнувся, його треба бити ще сильніше, інакше у самого підкосяться кінцівки!
  Пливе противник, вітер анігіляції йому в вітрило!
  Хто, попливши в бою, втопиться в калюжі і згорить на корені!
  Брудне чаклунство, як мильна піна, щипає очі, але тільки не ворогові!
  Сміттєва трава росте добре, коли погано зі зменшенням тупих забобонів садівників!
  Найприємніший навчальний процес - це секс! І головне, ніхто не відмовиться від повторного перездачі!
  Секс єдиний предмет, де кожен прагнути, поставити більше колів!
  Загальне між сексом та навчанням, що трійка краща за двійки!
  А тільки тверда кол-одиниця найзадовільніша оцінка!
  Хто стоїть, коли треба наступати, то не встоїть і до могили спати!
  Мат викидає той, хто по життю завжди в патовому положенні!
  Ходить першим з козирів, той лише посміховисько людей!
  Хто хоче встигнути до роздачі нагород, той має сам щедро розсилати гостинці у вигляді тумаків!
  Вакуум не лусне, Сонечко не пукне!
  Куля не дура, а дурень той, що стріляючи, повз б'є!
  Хто людям відмовляє у допомозі, той даремно витрачає час відпущений Господом на спокуту гріхів і покаяння!
  Смерть ніколи не забуває, нехай навіть зрідка забудькуватих!
  Сильний воїн навіть один приносить більше користі, ніж зграя слабаків, подібно до того, як один гострий серп січе ціле поле колосків!
  Але іноді і серед колосків слабкої раті можна серпу-батиру наткнутися бруківка неприємного виключення!
  Якщо мир, то щедрий бенкет, якщо війна, то нехай переможна чаша вина!
  Хто незграбний у ратній справі, незграбний труп у ліжку!
  - Гарний воїн рівно настільки шпигун - наскільки це допомагає вишити та перемогти! Хороший шпигун настільки воїн, настільки це не заважає вбивати і уникнути програшу!
  Пропасти в запалі сутички легко, коли втрачаєш холоднокровність вчень!
  Перемагати можна і грубою силою, але без тонкої дипломатії не втримаєш плодів перемоги!
  На війні є дві проблеми, знайти ворога, що сховав, і уникнути спокуси самому закопатися головою в пісок!
  Не сідай жебрак у царську карету, не тобі тисячі з дибою до відповіді!
  Жорстокість потрібна, щоб був результат - ворога не шкодуй, як би він не був слабкий!
  Краще не дізнавшись зайвого вижити, ніж загинути, пізнавши те, що все одно тобі не стане необхідним!
  Людина все любить складати в купу, крім тих неприємностей, про які готова забути! Втім, найчастіше неприємності навалюються купою саме на забудьку!
  Коли кажуть, подобається, не треба поспішати, одразу вирішити, а то може горло подавиться!
  Програвати теж треба вміти, але особливо не вміти програвати!
  Атака як попутний вітер у вітрила, тільки посилившись, ламає чужі щогли!
  Капітуляцією не купиш життя, а ганебне існування і так вам подарують задарма!
  Хто жорстокий з людьми, сам стане кисельним желе чортами, що пожираються в пеклі!
  Влучний льотчик-снайпер, найчастіше промахується, при посадці на найширший аеродром пекла!
  Напад завжди ефективніший за захист, тому що морда від кулака поганий блок!
  Швидко йде до успіху, хто не зволікає давати здачі!
  Безглуздіше і даремно забирають час розваги, але якщо на них немає часу, плата за корисне діяння вже перевищує розумні межі!
  Усього безглуздіше у житті розваги, але без розваги і життя не має сенсу!
  Пастир повинен розуміти овець, але не думати по-овечому!
  Правитель має бути своїм для блага підданих, але чужим для слабкостей та забобонів натовпу!
  Падають усі - піднімаються лише піднесені духовно!
  Хто снаряди не рахує, той у битву пролітає!
  Кожен постріл на підрахунку, біля удачі знати у пошані!
  Дитинство це як дебют у шахівниці формує гру в цілому, але на відміну від шахів, кожному хочеться повернутися і ніколи більше не виходити з дебюту!
  Холод не страшний, якщо серце палає, а в голові панує крижаний спокій!
  Можна вижити, заморозивши проблеми, або емоції, але не можна жити, якщо охолонули почуття!
  Шакал може перемогти тигра, якщо той шакаліт у бою, тигрит у виборі супротивника!
  Хлопчик і дівчинка перестали сипати афоризмами.
  Вони, однак, отримали наказ відьми, щось зробити і тимчасово покинули цей час.
  Олег Рибаченко опинився під час битви з фашистами у паралельному світі, там, де росіянам найважче.
  Маргарита поруч із ним, теж дівчинка готова битися з фашистами.
  Діти деякий час готуються до битви. Вони і піонер та піонерка.
  Якого це відчувати себе із червоними краватками на шиї.
  А босоніж вже звичне і навіть приємне... Треба підготуватися до відображення атаки фашистів та їхніх спільників.
  У тому числі й американців. Що ж треба бути готовими? Знати що сили нерівні і потрібна кмітливість.
  Діти готуються, і риють пастки, і щось спішно винаходять.
  Олег та Маргарита у природному світі, і їх сприймають як своїх.
  Хлопчик готує гітлерівцям різні сюрпризи. З іншими дітьми весело.
  Цілком вільно себе вони разом із Маргаритою відчувають у компанії жінок та хлопців.
  Олег навіть дотепно зауважив:
  Героїзм немає віку, а подвиг дарує юність душі!
  Маргарита погодилася:
  - Літ для подвигу ніколи не буває мало, а століть спогадів завжди багато!
  Хлопчик допомагав, дівчина готується до відображення оборони. Потрібно битися.
  Ось-ось фашисти налетять. Щоправда, Маргарита несподівано покинула позиції. Оскільки вона дівчинка, її відправили за лінію фронту як зв'язкову.
  Дівчата все ж таки викликають менше підозр, ніж хлопчики. Тим більше Маргарита світловолоса та її обличчя викликає підвищену довіру.
  
  Тут переважно дівчата-войовниці. Їм простягають руку допомоги піонери, поки на полях затишшя та хлопці з гостроносими дівчатами самі випросилися допомагати старшим братам. Трудяться вони навіть дуже завзято, намагаючись зробити більше, не розраховуючи дитячі сили. Ось як страшно в них вени набрякли і різко, немов мідний дріт вилізли жили на засмаглих мозолистих руках і босих, так жорстоко, що хочеться плакати, збитих ногах дітей-героїв. При цьому вони ще вмудряються, і співати;
  Батьківщина моя - це Сталінград,
  У ній квітів дурман - діамант роси!
  Буде, вірю я - радісний парад,
  У світі без війни - райської краси!
  
  Чи стане людина - людині брат,
  До кожного прийде дівчина-мрія.
  Якщо тяжко сам ти винен,
  Буде повною вод солодка річка!
  
  Сунув рило фриц - скеляти свій оскал,
  Він фашист реве - замочу всіх вас!
  Але у відповідь його підстеріг удар -
  Ми вміємо бити без великих прикрас!
  
  Піонер віддав нам великий салют.
  Показав, що він справжній тигр!
  І тепер бійці фриців міцно б'ють,
  Закінчився для нас час дитячих ігор!
  
  Сам Господь Христос наказав жартома -
  Буде вам доля - втілення мрій!
  Людина в серцях - вона всього дитя,
  Скорбота в його душі як вінок з троянд!
  
  Краплинки дощу - перли є морські,
  Віддзеркалення в них, зірок, що в небесах!
  Погрожує смерть - гострою нам косою,
  А підступний вовк - при кістках у лісах!
  
  Але знай піонер - краватка це кров,
  Тільки червоний колір - святість на віки!
  Принесе Сварог - нам повір любов,
  Благодать небес - знайте велика!
  
  По Берліну ми босоногий крок,
  Піонер веде тисячі бійців!
  А противник став - під ярмом ішак,
  Всесвіту світло - наших молодців!
  Дівча Олена доповнила короткою фразою;
  У небі тривожно горять,
  Злісний Люфтваффе очі!
  Немов вони говорячи -
  Знову над світом гроза!
  А гроза і справді насувається, навіть сонце, що спускається до горизонту, затягує суміш хмар і їдкого кусаючого ока диму.
  Чується віддалений гул танків, що наближаються, і в небі дзижчать літаки. Спочатку зависають знамениті рами, а за ним з'являються реактивні стерв'ятники "Арадо"-8. Небезпечні бомбардувальники багатоцільового використання. Або дуже маневрені Ю-287 із крилами зворотної стріловидності. І вже гуркотять могутні, облогові знаряддя. Від попадань фугасних снарядів високо в небо здіймаються, грудки землі та розплавленого дерну. А ще страшніше випущені з "Арадо-супер" потужні некеровані ракети, що розривають окопи... А далі з'являються штурмовики Фокке-Вульф, здатні пригладити будь-яку оборону. Ось вона починається баталія. Майор, досвідчений незважаючи на молодість, Андрій Матросов тримає в руках трофейний з крутою оптикою бінокль, спостерігаючи за наближенням сталевої фашистської лавини. Гітлерівців багато, і вони надзвичайно сильні. Навіть піхота на колесах та бронниках, уникаючи обстрілів зі стрілецької зброї. Піонерів-трудяг намагаються прогнати в тил, але вони не хочуть йти і просять до рук гвинтівки, щоб битися.
  Зброї на всіх не вистачає, хоча місцева лиха і хорт дітвора притягла, мисливські рушниці і навіть спортивні луки. Синьоокий та світловолосий хлопчик Олег Рибаченко навіть виготовив пращу, начинену саморобними з оригінальною начинкою гранатами. Адже він сильний винахідник. І сама праща не проста, а з безлічі стволів - справжня "Катюша" у дерев'яному виконанні піонерськими руками. Хлопці-новатори варили вибухівку кустарним способом, і виготовляли навіть якісь зенітні пристосування. Усі хочуть відважно битися та перемогти. А не вдасться померти з останньою думкою про Священну та Незамінну Батьківщину.
  Майор Андрій Матросов наказує:
  - Без команди вогню не відчиняти!
  Дійсно у них на весь батальйон всього три ще довоєнні випуски "сорокап'ятки" (Усю нову зброю терміново перекидають на Московський напрямок, тут тільки те, що вдалося викроїти за залишковим принципом), а значить шанс тільки в тому, щоб підпустити фриців ближче.
  Попереду, як це заведено у гітлерівців найзахищеніші машини; танки "Королівський тигр", "Лев" та САУ "Фердинанд"-2 із 128 - міліметровою гарматою. Типова тактика ще з середньовіччя, пускати в вістря клину найсильніших і фактурних лицарів. І не можна сказати, щоб німці були поганими вояками. Навіть якось загальноприйнято вважати Германцев вродженими воїнами. І неперевершеними технарями руйнування. Ось їхні дітища - машини, яких навіть у борт може пробити лише калібр не менше 85 - міліметрового. "Фердинанд"-128 припав до смаку новому виконувачу обов'язків фюрера Герінгу, і випуск цієї машини було поставлено на потік. Причому не тільки в модифікації винищувача танків, але зі штурмовою зброєю. Щоправда, виробництво танків прориву ще тільки розкручується. Вони повинні дати дорогу легшим машинам і трохи від основної маси піхоті, що відстає.
  Легкові автомобілі та мотоцикли нацистів раз у раз пригальмовують, побоюючись вирватися попереду.
  А ось босоногий хлопчик-піонер Олег Рибаченко доводить, що вони недарма тут лишилися. Спочатку лупнула виготовлена друзями-піонерами за кресленнями геніальної дитини праща. Вона виявилася досить у даному випадку далекобійною, кумулятивні вибухові пакети, наче ковзани крижинки, розкололи броню і видавили розбиті тіла гітлерівців зі сплющеними касками та скрученими автоматами. А для більш важких машин є знаряддя і крутіше! Дефіцитна протитанкова міна, обмазана саморобним клеєм, а зверху, що робить її непомітним дерном за допомогою дроту, переміщається між пней, прямо під гусеницю "Королівського Лева". Це танк навіть виглядає дуже страшно, така велика 128-міліметрова гармата, а на вежі з двох боків намальовані хижі, розлючені морди. Мабуть, німці так розраховують залякати радянських солдатів.
  Сталеві плити гусениці зі скреготом лягають на смертоносний подарунок. Вибух здається не надто сильним, але гусеницю зриває, і гітлерівський танк починає диміти як труба і з несподіваною для такого монстра швидкість - крутитися величезною вежею зі стволом-колодою.
  Інші, хлопчаки-піонери використовують схожі пристрої, а також вибухівку власного походження звареного за новаторським рецептом Рибаченка Олега. Раз німецька піхота трясе, а танки та САУ пруть попереду беззахисні, то буде їм за це покарання.
  Ось, наприклад, важкий "Фердинанд"-128 найкраще накрити з катапульти, тому що 200 міліметрову броню не пробити нічим. А слабший дах він із гарантією візьме. Тим більше, геніальний Рибаченко придумав, як зробити вибух спрямованим. Для цього достатньо застосувати пристрій зі звичайної лампочки розжарювання. Тоді вакуум засмоктає вибухову хвилю, і вся енергія піде в одну точку. Ця інновація поряд з особливою, звареною з домішкою трав та сушених грибів вибухівка дозволяє і при невеликому вибуховому пакеті чинити серйозні руйнування. А хлопчаки та дівчата використовують найпересічніші, лише трьома тятивами луки та рогатки для стрільби по сталевих тварях вермахту. Ось і "Королівського тигра" розбило гусениці і він - хижак, отримавши поранення, надривно затріщав мотором та викинув практично наосліп снаряд.
  Знаменитий "Оборотень", з низьким силуетом та сильним бронюванням, виглядає плескатою черепахою. Це САУ ще недавно з'явилося на радянсько-німецькому фронті. Через гарні ходові якості, пробивну на пристойну дистанцію гаубиці-гармати і живучість у бою "Оборотень" одразу ж став притчею мовами.
  Але ось гусениці у нього все-таки прості, хоч і широкі ... Втім, ще краще підірвати днище машини і змусити її випльовувати свої начинки запчастинами.
  Тоді це вже черепаха, яку скинув із вершини гори могутній, російський орел. З якої вилазять розбиті кишки та виповзають перемелені кісточки убієнних членів гітлерівського екіпажу.
  Любов Марківна вважає за краще лупити в "Королівського Тигра" з підствольного гранатомета - ціль гусениці, причому щоб танка втратив здатність рухатися, слід розбити привід котків. Блондинка-комсомолка з трохи синіючим волоссям, що звивається кучерями, перекрутила зброю в руках і гаркнула:
  - Самі попечетеся в коровай до обіду!
  Ось черговий підбитий "Оборотень" наче піратський фрегат зі зламаним кермом уже сповзає убік. Тикає бронею і стикається з "Королівським Тигром". І обидва сталеві на гусеницях труни, починають палати, а через кілька миттєвостей вибухати через детонуючий боєкомплект. Пара легких транспортів перевертається через розрив, і кулемети захлинулися, засипаючи патронами та гільзами самі себе. Потім ці зрізані трупи перевертаються.
  Алеся Муравйова, яка щойно змусила перевернутися "Пантеру", що вистрибнула вперед, теж спритно розкроївши ковзанку, гарно висловилася:
  - Сила не в м'язах лежачих, а мізках де немає мишей шарудить!
  Любов Марківна перезаряджає гранатомет і, зважуючи його на руках, стривожена. Боєкомплект малий, а ворог сильний, але все ж таки не втрачаючи оптимізму, вимовляє:
  - Дубова голова і чавунне міркування - ознака зрубаного в бою гнилого пня!
  І додає:
  -Навіть тілом дуб, з укороченим міркуванням, лише пень, під чужим сідалищем!
  Ось уже чортова дюжина тільки тяжкої ваги машин зупинилася. Ті, що чадуть старими вулканами розбиті і, безпорадні танки - зовсім не страшні. Дракон втратив голи і його броньована шкіра розійдеться на сувеніри.
  Але за ними пруть решта, особливо численні бронники. Піонери-герої в захваті, вони не розбігатимуться... Ось САУ "Фердинанд"-128 додає ходу і... Валиться з великим тріском у замасковану яму. Хобот стовбура зламаний, і тільки широчені гусениці зверху стирчать і безпорадно ворушаться. А за ним зірвалася спритна "Пантера". Її потворне з надмірної довжини дулище скривилося і всередині його, як рвоне бронебійний снаряд. А саму вежу потім як зірве... Немов невидима жіноча ніжка, агресивно всадила по м'ячу. Одного з величезних німецьких танкістів порвало навпіл... Відлетів чобіт із вензелем із двох сріблястих блискавок - характерних для СС. Впав за метр від Олега Рибаченка. Хлопчик-піонер підхопив його і помітив:
  - Нагоді для самовару, а нам загартованим юним ленінцям - взуття рвати нічого. - І з риком наслідуючи дорослого, додав. - Краще рватимемо танки!
  Ось ще один сюрприз і звичайної рейки зірвався чавунний горщик, що штовхав парами, в палаючій пихою і як довбане, разом запаливши цілих три транспорти.
  Алеся Муравйова, чиє золоте волосся не тьмяніє від пилу - крикнула:
  - Але пассаран( гасло іспанських комуністів, що стало легендарним - вони не пройдуть!)!
  Піонерки тріумфують і, незважаючи на весь трагізм ситуації сміються. Подекуди у виритих ямах прихована саморобна вибухівка. Її роблять дідівським, кустарним способом. Звичайно, трохи слабший за динаміт, але для того щоб вивести з ладу ходову частину цілком вистачає. І крім цього босоногий хлопчик-геній Олег Рибаченко придумав спосіб робити руйнівну суміш зі звичайної тирси, гною та сіна. Це дешево та сердито! А як рвоне, то й у Нобеля око викотилося б від подиву!
  Фріци зазнають важких втрат, бронетранспортери провалюються, деякі проходять небезпечні зони, але їх зустрічають, метаючи гранати та вибухові пакети.
  Тут навіть піонери небезпечніші за дорослих. Так як догадливими, молодими бійцям споруджені дрібні парові балісти, які кидають смертоносні "презенти" зі швидкістю близької кулеметної. Сам принцип поршневий, але двигун крутить лопаті катапульт, що викидають із великою початковою швидкістю презенти смерті. Вони викидають спеціальний пакетики з перегоночного деревного спирту змішаний з саморобним вибуховими елементами - майже рівними за забійною силою нітрогліцерину.
  При попаданні більш тонка броня гітлерівських транспортів піддається, змушуючи спалахувати екіпажі блакитним полум'ям. Збожеволівши від болю, фриці нема кричать і розбігаються з перекошеними від страху обличчями.
  Деякі з них навіть кидають техніку.
  Жаль тільки, що ворогів дуже багато, схоже, головний удар фон Бок вирішив завдати тут. Зазнаючи відчутних втрат - деякі транспорту в основному американського або французького випуску - заливаючи все кулеметним вогнем, підходять до окопів.
  І натикаються на їжаки... Олена тим часом легко, наводить сорокап'ятку. У лоб звичайно "Королівського тигра" і навіть покращену "Пантеру", а тим більше "Королівську пантеру" не візьмеш, а ось борти можна і спробувати. Тим більше, що "Пантера" в борту слабенька, зате за рахунок швидкості намагається прорватися швидше... Ось як луплять німецькі кулемети, намагаючись перелякати. Про бронетранспортери нічого й казати. Усіх виродків прошибут і змусять ще харкати кров'ю підлогою з розпеченим металом!
  Любов Марківна, кидаючи в гусеницю гранату, кричить:
  - Ми соколами склюємо гієн!
  У знарядді малого калібру багато переваг над великим - скорострільність, легкість у маскуванні. І цілі вони вміють обирати.
  Ось навіть хвалений і здавалося надійно захищений від знарядь малого калібру "Королівський лев" - машина, що стала для російських кошмаром на Саратовській дузі, може бути вражена, якщо точно вліпити встик башти та корпусу з борту. Там його найслабше місце. І якщо потрапить у бойове укладання... Погано фрицям доведеться!
  Алеся Муравйова їм кричить:
  - Буде вам ще Сталінград! І в сто разів гірше за Сталінграда!
  Гітлерівці огризаються, люто немов гієни. І серед радянських хлопців є вбиті та поранені. Особливо трагічно, коли гинуть юні, щойно почали жити бійці. Ось зовсім ще маленька, але відважна дівчинка-піонерка, насилу піднявши вибуховий пакет, кидається з ним під гусениці середнього танка Т-4 "Л" (ще зберігся в строю цей виродок! Так зі збільшеною масою і, сильнішим мотором). Жаль дівчинку, але вона ненавидить фашизм сильніше, ніж любить життя. Піонерка твердо знає, що її вчинок героїчний і Господь Ісус з радістю відчинить двері раю померлим за Батьківщину. Потворна коробка з довгим, але тонким з величезної маски стовбуром підскакує вгору і з неї зриває квадратну вежу.
  А бійці опеньків кидають гранати, ось по мотоциклах, що підповзають на розправу, стали цвяхити майстерно замасковані кулемети. І голови гітлерівських солдатів лопаються, наче збиті градом стиглі вишні. А крові розтікається ще більше, ніж соку від розчавлених соковитих ягід.
  Напівголий Олег Рибаченко хлопчик-винахідник свиснув через ніздрі.
  - Час збирати каміння у того, що й секунду не кидає на вітер!
  Він уже не вперше, відчував на фашистах свої штучки. Ось, наприклад, двигуни машин всмоктують для моторів повітря, а є туди, потрапить суміш градульованого вугілля і кілька змішаних дуже їдких і колючих трав з порошковим детонатором?
  А бензобаки великих мотоциклів вибухають, викидаючи потоки шаленого вогню. Таке відчуття, що відбувається бунт пекельних джинів. Ось кілька бронетранспортерів також приєднуються до своїх невдалих колег. І від них на сотні метрів розлітаються уламки броні, які знаходять все нові і нові жертви.
  Оленка, наводячи на "Оборотня" цілить у нижню частину корпусу. Туди важко потрапити, але в цьому єдиний шанс пробити безжальну самохідку. Плавний рух пальця, а потім поворот.
  Гармата дає м'яку віддачу і фашистська машина розколюється навпіл. А зірваний червоний прапорець із чорною свастикою на тлі білого падає у кривавий бруд.
  Оленка шепоче мудрі думки:
  - Справедливість вимагає жертв, благодійність пожертвувань, а успіх правої справи жертовності!
  Алеся Муравйова долучаючи важкою гранатою в борт "Пантери" додає:
  - Тільки неминучі жертви на війні допоможуть уникнути невблаганних пожертвувань капітуляції!
  Олег Рибаченко, випустивши з балісти чергову пилову хмару, що змусила надривно кашляти, а потім від цього ж кашлю вибухати і лопатися мотори прокричав:
  - Здачу треба давати супостату, але не можна віддаватися зі здаванням ворогові!
  Розворот, дівчина-артилерист упирається голими, пригожими ніжками, щоб краще відчувати біоритми Землі, і подих трави підошвами і знову стріляє, вражаючи точно встик підступний Т-4.
  Красуня-комсомолка посміхається і кричить:
  - Іди дідок у пекло!
  І тут якраз двох радянських сивочолих дідусів зрізало кулеметною чергою. І вони закривавлені завалися в улоговину. Ще один обмотаний зв'язкою гранат дідок впав під гусениці танка "Пантери". На прощання він вигукнув:
  - Слава Сталіну!
  Альошка Муравйова з натиском продовжила:
  - Героям слава!
  Любов Маркова, кидаючи гранату своєю дуже гнучкою ногою, оглушливо вигукнула:
  - Мертвим честь!
  Олег Рибаченко, білозубо скелячись, додав:
  - А розумним, за життя шана!
  Справді спробуй протистояти такому силіщу. Ось, наприклад, тут хіба що "Королівського Мауса" поки що немає - відносної новий танк, а як стати і "Леопард" на балі Е-25. Зате прет "Шерман"... В даному випадку чомусь американських та англійських танків небагато, хоча якраз фон Бок отримав іноземної техніки у великій кількості... Винахідливий хлопчик Олешка подумав, що, мабуть, виникли проблеми з освоєнням екіпажами чи постачанням.
  Зате перевернути "Шерман" значно простіше... Наїжджає висока колимага на глиняний горщик із вибуховою сумішшю і... Саме потужний струс перекидає добре броньованого гаденя.
  А за ним другий американський танк скошується, слово веде пекельну спокусу коноплі під ударом серпа. У третій за інерцією ударяється у пошкоджених колег і теж повалений дутий гусениці задирає нагору.
  Хлопчик-геній Олег кричить:
  - Так тримати, та ще й натиснути!
  Ось справді російська силища богатирська!
  Після повернення потрібно виправдати свою довгу відсутність.
  І спочатку взяли мови. Спіймали арканом одного з офіцерів фортеці і зв'язавши притягли до штабу.
  Мужицький цар, мабуть, знав певний секрет, як дитину зробити молодій жінці та своїй дружині швидко, і на дуже жвавому коні встиг повернутися. Артилерія застрягла в весняному снігу, і поки військо не поспішало, без вогняного бою штурмувати неабияких розмірів фортецю.
  Омелян Пугачов грізно запитав полоненого:
  - Хто я? За кого шанує?
  Полонений зухвало відповів:
  - Ти злодій та самозванець!
  Козачий цар сухо промовив:
  - Повісити!
  Щербатов запропонував:
  - А може допитати із пристрастю?
  Пугачов буркнув:
  - Дійте!
  Полоненого офіцера потягли до тортури. Втім, що міг знати? Хіба де ховають армійську скарбницю. А може, й підземний хід вказати!
  Втім, тортури так собі....
  У Пугачова понад двісті гарних гармат, і вона, звичайно ж, хоче вирішити справу обстрілом, а не просто лізти на штурм. А далі Уфа та похід на Казань.
  Колишнього каторжника Хлопуша відправлено з натовпом і гарматами на Урал. Справ ще в царя повно.
  Підтягнувши артилерію, армія Пугачова розпочала обстріл. Грукали важкі гармати. Били ядра і вивергали силу гармати.
  Ось уже обвалилися дві стіни... І пугачівці пішли на штурм. Сили були нерівні і гарнізон майже не чинив опір. Тільки офіцери і то не всі намагалися стріляти та рубатись. Олег Рибаченко зніс полковнику та капітанові голови. Солдати покидали зброю перед вищим ворогом і впали на коліна.
  Пугачов здобув чергову, порівняно просту перемогу і рушив далі. Військо його швидко росло, хоча багато бруду коли тануть сніги. Взагалі зволікання під Оренбургом давалася взнаки.
  Проте падіння цього губернського центру підняло авторитет Пугачова, і тепер приєднувалися ще охочіше. Особливо багато набігло степовиків.
  І величезна орда, і незліченна кіннота. Багато тисяч бійців, тільки у самого Омеляна Івановича понад тридцять тисяч, а плюс ще п'ятнадцять тисяч у Чики та інших полководців мужицького царя.
  Сам Пугачов побував у Яїцькому містечку, в солодких обіймах своєї молодої дружини Устинії. Він зробив їй дитину, бажано сина. Тому що потрібен спадкоємець, мало що може статися на війні. Від шаленої кулі чи ядра ніхто не гарантований. А так є кому продовжити рід. Втім, у Пугачова вже є діти і від колишньої дружини Софії.
  У самому Яїцькому містечку козаки сидять міцно. Спроба противника вирватися була відбита. У полон потрапило кілька бійців, які підтвердили, що у фортеці голод, і вона скоро здасться чи вимре. Тож штурмувати немає сенсу.
  І Омелян без особливого жалю, на своєму жвавому породистому коні покинув місто.
  Повстанці міцно сиділи у Челябінську. Командувач сибірським корпусом Деколонг, дізнавшись про падіння Оренбурга, спішно відступив від міста. Він взагалі був трусуватий, покинувши цей центр, коли його оточили бунтівники.
  Хоча при цьому саме Деколонг завдав у реальній історії поразки Пугачову, і навіть застав його зненацька. Армія мужицького царя тоді втратила чотири тисячі вбитих і стільки ж полонених. Але зараз Деколонг відступає, а його солдати дедалі частіше дезертують.
  Але поки Кунгур обороняється міцно, і щоб швидше взяти це місто, що має важливе стратегічне значення, Омелян Пугачов відправив до нього полковника Олега Рибаченка та осавула Маргариту Коршунову.
  Хлопчик і дівчинка як завжди біжать по весняному снігу, що тане, босоніж, і майже неодягнуті.
  Вони швидше, ніж найшвидші коні, пущені в галоп, і головне витриваліші. Можуть бігти багато годин, не зменшуючи темп, і ні тіні втоми - тіла безсмертні, а отже, невразливі.
  Олег Рибаченко, звичайно ж, сумнівався, чи це правильно допомагати Пугачову, але своє вічне, невразливе тіло треба відпрацювати. Нехай навіть Катерина Друга була й непоганою царицею.
  Багато завоювала, зокрема Крим та Білорусь із частиною України.
  Але як знати, можливо, переміг Омелян, то Росія ще більшого досягне.
  Хоча це для імперії потрясіння можна порівняти з жовтневим переворотом Ленін і наступною громадянською війною. Що мало вони вже російського народу порубали? На жаль, оскали громадянської війни.
  Олег Рибаченко разом із Маргаритою біжить до Кунгур і думає собі.
  Все ж таки, звичайно ж, дуже багато залежить від везіння, і успіх будь-якого навіть середнього правителя може зробити великим.
  І що Микола Другий за своїми здібностями та талантом, явно перевершував Володимира Путіна. Але в останнього був феноменальний успіх, який не поступається Чингісхану.
  Одне везіння тягне у себе інше і навпаки. Хлопчик-термінатор біг і думав.
  Ось, наприклад, затримання Салмана Радуєва, та ще напередодні виборів президента Росії, дуже малоймовірна подія. Ну насправді якісь на це шанси, тим більше йдеться про рідкісне відморожування. Жоден відомий ватажок бойовиків потім захопити живими в полон не вдалося. Усі загинули. Причому Шаміль Басаєв швидше за випадково. Справді, якщо маршрут руху терориста номер один був відомий так добре, що під нього заклали міну, то що заважало його просто накрити ударом з повітря? Це було б куди надійніше! Чи навіть відключити газом і потім влаштувати велике шоу із суду над Басаєвим?
  Ні, швидше за все, Путіну пощастило і в цьому випадку, тому Шаміль Басаєв загинув цілком випадково.
  Але припустимо Салман Радуєв, гине при затриманні, або зовсім уникає пастки. Путін недобирає кілька відсотків голосів, і вибори відбуваються у два тури. Це вже поразка безперечного лідера і тріумф Зюганова.
  І невідомо ще як би склався другий тур. Принаймні протестні електорати складалися б, і Путін навряд чи переміг би надто переконливо. Але головне, що інавгурація відбулася б на місяць пізніше. І Путін не встиг би запропонувати на весняній сесії реформу Ради Федерацій. А восени проти нього склалася б уже неабияка коаліція опозиційних сил.
  Комуністи, аграрії, УПС, ОВР, Яблуко мали б більшість і блокували б реформу Ради Федерацій. А також виступили б проти націоналізації НТВ.
  Повторилася б, як і з Єльциним, жорстка конфронтація думи та чинного президента. А в таких умовах у Путіна могло б не вистачити рішучості заарештувати Ходорковського і завдати сильного удару по комуністам і УПС та Яблуко. Мало того усунення історії, на дуже багато впливає. І трохи змінися ситуація, то й теракту 11 вересня не було б. А тоді Путін вліз би у війну в Афганістані, і не виключено, що протримався б лише один термін.
  І пішов би хвалений диктатор, обпльований і з нульовим рейтингом, як і Єльцин.
  Ось так буває часом від невеликої випадковості. Але ж у того ж Миколи Другого не загинув адмірал Макаров, була б перемога над Японією. А потім і весь Китай став би, безумовно, російським! А потім і Німеччина з Австро-Угорщиною були б переможені.
  Та це видно, як одна невдача тягне за собою іншу.
  Діти-термінатори бігли, човгаючи босими ногами по снігу. І Олег Рибаченко відчуваючи натхнення, з ентузіазмом почав співати, пишучи на ходу;
  Ми боремося за кращу долю,
  Щоб народу став жити легше.
  І зламаємо прокляту орду,
  Щоб було супостатів злих менше!
  
  Над нами златокрилий херувим,
  На славу нашої матері-Росії...
  Народ Русі повір непереможний,
  І зробить усіх на Землі найкрасивішою!
  
  За Батьківщину боротися нам дано,
  Велич Вітчизни захищаючи...
  І життя часом просто кіно,
  Хоча має бути відображенням раю!
  
  Досягти потрібно людям усім до мрії,
  Розумного повірте комунізму...
  Щоб було більше щастя Землі,
  І не настали пожежі реваншизму!
  
  Наш цар великий геній Пугачов,
  Підняв селян він на боротьбу святу.
  Будь-яка справа буде по плечу,
  І дівчину люби пацан босу!
  
  Ми станемо навіть риса сильнішою,
  Коли науки зрушимо горизонти.
  Розплющений під копитами лиходій,
  Хоч хлюпає кров із порваної аорти!
  
  Так справа наша праве друзі,
  Ми зможемо зробити Батьківщини щасливішими...
  Народи вірте всі одна сім'я,
  Великої променистої Росії!
  
  Дивіться люди хоробро в обрій,
  Нехай не закриють небо злі хмари.
  Ворогу поставимо ми переможний рахунок,
  І будеш, витязь у боротьбі ти щасливий!
  
  Не знаю я такого слова боягуз,
  Ми росіяни зовсім не поступаємося.
  У нас Сварог є Білий Ісус,
  І вічно буде насолоджуватися травнем!
  
  Дівчата і хлопчики в хоровод,
  Ми дівки босоногі вступаємо.
  Адже за нас всемогутній Боже Рід,
  Не будь пацан безмозким папугою!
  
  І Ленін нас на битву надихнув,
  Благословив на подвиг мудрий Сталін.
  Розправить крила потужний херувим,
  А наші м'язи просто зі сталі!
  
  Величність Вітчизни буде в тому,
  Що ми такі воїни у Бога?
  Ось славу підтвердимо сталевим мечем,
  Який щит кували у Сварога!
  
  Коротше будь Господу вірні,
  На славу променистої Росії ...
  Ми просто знайте витязі орли,
  За нами Білий Бог Христос-месія!
  Діти співали чудово, у них такі повнозвучні та чисті голоси. І при цьому сильні, чудові наче опера. Декілька вовків спробувало переслідувати хлопців, але вони швидко відстали. Надто вже стрімко мчать безсмертні хлопці. Вони не знають слабкості, або сумнівів. Хоча ні, останнє мабуть відомо. У самому Олег Рибаченко дуже сумнівався, чи варто міняти Катерину, але здібного, але малограмотного козака. Втім, блазень із ним. Діти щоб відволіктися, так шлях далекий, стали набігу складати крилаті афоризми. І робили це дуже мудро та красиво.
  Оце діти;
  Війна схожа на гру в доміно, тільки биті кісточки вже не зібрати - земля тримає!
   Удача нагорода за сміливість і покарання за необачність!
  Бик сильний, осел упертий, лев благородний, а лисиця хитра, але люди на всі руки майстра!
  Тиран любить інтригувати, але не любить інтриг на виборах!
  Політик любить правити, але любить правильно працювати!
  Щоб зайняти левове місце треба бути лисицею до місця!
  Не будь ослом - надеруть вуха!
  Людина не муха, але теж ласий на солодку мову!
  Добре мати чавунні кулаки - гірше за дубову голову!
  Найаморальніший політик - любить читати мораль!
  Мед із вуст політика викликає корозію сталевого плуга!
  Не війна погана, а поразка погана!
  Війна не приносить радості, зате перемога приносить трофеї!
  Тиран часто солодкозвучний, але життя за нього не мед!
  На високий престол піднімаються за допомогою низовинних прийомів!
  Чим вище пост, тим нижчий спосіб отримання!
  Солодка мова політика, що виторгує гіркоту розчарування!
  Прямолінійність полководця - виходить боком!
  Найміцніше становище має той, у кого дубова голова!
  Взувають, щоб залишити голим!
  Політик занадто багато бовтає, адже великі справи робляться мовчки!
  Лис обхитрить і лева, але не нагодує і мишеня!
  Диктатор хоче бути орлом, безкрилий у мріях!
  Для чоловіка гроші, як молоко у корови, від скнарості скисають, від щедрості пропадають!
  Обіцяє легко, це правда, це так! Але зате, наскільки виконує все потім!
  Політика з дубовою головою очікує на участь поліна!
  Що більше злодій, то менше покарання!
  Політик не гидує нічим, окрім життя за совістю!
  У політика совість мала, зате гігантські амбіції!
  Переслідування перетворює воїна на ката, боягуза на сміливця, скромного на зухвальця!
  Фантастика - змагання безглуздя і абсурду! При цьому немає більш наукового та логічного жанру!
  На війні як в опері - кожен співає своє, тільки суфлер може бути шпигуном!
  Сучасні жінки прощають чоловікові все - окрім бідності!
  Знаєш, чим шпигуни відрізняються від розвідників?
  Я знаю! У нас одні розвідники - у іноземців суцільні шпигуни!
  З чим краще порожньою головою чи порожнім гаманцем? Звичайно, з порожньою головою - не так помітно!
  Розум - найкращий збирач багатств!
  Розум і удача: закохана пара - народжують успіх, багатство, становище, але швидко розходяться!
  Гордим чоловікам легше слухати поради, коли їх дає жінка - якщо це не дружина!
  Мудра дружина - вартує цілого стану! А заповзятлива дружина може його відсудити!
  Хто цінує в людині особистість, а хто готівку!
  Людство можуть занапастити дві речі - комп'ютери та комп'ютерники. Перші атрофують розум, другі цим не зможуть скористатися!
  На війні та граната товаришу!
  Взагалі граната, яка розповідає анекдоти, це як яйце Фаберже, використане для колки горіхів!
  Талант, як і душу: неможливо відібрати, але можна занапастити!
  Помста не варта честі - відплата порядності!
  Заздрість зародок злочину, користь полив, неробство-підживлення!
  Лінь - найгірше з усіх злочинів!
  Краще вже померти з мечем гідно - ніж жити віл гнаний батогом у стійло!
  На війні відвага здатна побити хитрість, але хитрощі ніколи не побити відвагу!
  Війна життя робить жахливим, а смерть гідною і прекрасною!
  Скромність для полководця якість рідкісна, але від цього ще цінніша!
  - Шакав співзвучно слову кал!
  У лева над шакалом лише одна перевага - можливість гідно померти!
  Техніка - кат доблесті!
  - Але ж не так! Насправді, чим вищий рівень техніки, чим більшого розуму та винахідливості потрібно на полі бою!
  Де починаються інтереси Батьківщини, закінчується особисте благополуччя!
  Свобода має поєднуватися з дисципліною. Анархія - антипод свободи!
  Ланцюга пам'ять - найкращий наставник! Взагалі мечем можна здобути свободу, але тільки за допомогою розуму її можна втримати!
  - Коли сильний воїн іншого врятує, за це не потрібна особлива шана!
  Адже доблесть коли в серці твоєму горить, на захист рабів ти піднімеш свій щит!
  Підлість підонка не виправдання чесному, тому що наявність бруду не виправдовує бруднулю!
  Кохання ніколи не обходиться дешево - особливо якщо платять не гаманцем, а душею!
  Єдине, що може виправдати пролиту кров, якщо в результаті перестають литися сльози!
  Хто служить за гроші, ніколи не зможуть зрівнятися в бою з тими, ким рухає хоробре серце та прагнення свободи!
  Сльозинка дитини тим і небезпечна, що перетворюється на бурхливий потік, що змиває цивілізації!
  Посада командира це не зайва пайка, а додаткова відповідальність та тяжка ноша!
  Невідомо що важливіше - нагодувати всіх голодних чи втерти сльозу одній дитині!
  Золото м'якше стали, але вірніше вражає серце!
  Чи не зброя робить сильним солдата, а солдат зброя!
  Дійсно тривала розмова з автоматом, що призводить до того, що починає стріляти у вусі!
  Секс це найруйнівніша зброя, особливо небезпечна своєю доступністю!
  Ефективність будь-якої зброї залежить від обраної жертви, а в сексі - тим паче!
  Секс це найгуманніша зброя, на відміну від іншого смертоносного він дарує життя!
  Кохання рідко вбиває, але часто ранить!
  Хто довго дивиться на голі груди, забуває обриси герба!
  Краще велосипед із педалями, ніж Мерседес без двигуна!
  Стара зброя це як милиця, надійна, але жодного маневру!
  Пішки не швидше, але дешевше - особливо заощадиш на лікарях!
  Гроші подібні до проносного - з ними людини залишають чесність і хоробрість!
  Краще втратити день на розвідку, аніж померти за секунду!
  На війні поспіх - у могилу пробіжка!
  Більшість ув'язнених набагато світліша за душу і чистіше серцем, ніж ті, хто їх охороняє! Не може ланцюг бути моральнішим за в'язня!
  Мале тіло, як гострий ніж, тільки точці не піддається!
  Жіночі сльози кращі за перли, кожна крапля - золота монета!
  Кам'яна сокира та атомна енергія повинні додаватися до доброго серця!
  Не треба соромитися бідності, якщо в тебе багата душа та золоте серце!
  Прогрес покриває забобони!
  Точність ввічливість кілера та нахабство кредитора!
  Один вартовий коштує не більше за городній ляк!
  На війні командира завалити - рівносильно перемогти!
  Недобитий ворог як не долечена хвороба - чекай на ускладнення!
  Шляхетна мудрість, як дороге вино - її краще ховати від нижчих!
  Якщо впустив дві монети, підбери в першу чергу не те, що більше, а те, що дорожче! А решту віддай жебракам!
  Поразка завжди горе, якщо тільки на заміну не дати грошей море!
  Загинути від руки милої пані приємно лише невиправному романтику!
  Прагматик вважає за краще зародити нове життя!
  Відвага може компенсувати недостатню вишкіл, але ніколи вишкіл не компенсує відваги!
  Талант може замінити освіту, але освіта ніколи не замінить таланту!
  Азарт і лють, це лише протези доблесті і відваги!
  Успіх як бджілка, обов'язково прилетить туди, де зріє нектар мудрості та працьовитості!
  Хробак на відміну від орла легко зникає. Низьке завжди потайливе, а піднесене вразливе!
  У рабстві тримає не стільки ланцюг, скільки страх - слабкість хоча б однієї ланки, надає відвагу!
  Померти почесно за Батьківщину, Жінку, Батьків, та ще краще заради цього жити!
  На війні легше здобути перевагу, ніж реалізувати! Останнє схоже на полювання на мух, що обліпили поваленого лева!
  Мова, не дивлячись на мінімальний розмір: найсильніший член організму. Він зрушує мільйонні армії та заспокоює немовля. Здатний занапастити і врятувати.
  Боєць без рани, як багатій без кишені!
  Чоловікові сила, потрібна, щоб жити, а жінці, щоб вижити!
  Серед овець піднятися може навіть баран, але спробуй стати лідером серед левиць!
  Життя надто велика цінність щоб нею торгувати!
  Сталь гостра, а язичок жінки набагато гостріший!
  Дій сміливо, якщо не можеш вміло!
  Додати в загін одного цивільного, так само віднімаю двох солдатів!
  Один дилетант своєю дурістю - перекриє користь десяти спеціалістів!
  Велика родина рай для серця, чистилище для гаманця, пекло ворогам!
  Розібрати клітку, інколи складніше, ніж відігнати жорстокого господаря!
  Для російського народу горілка страшніша, ніж дюжина Гітлерів!
  Мрія зрадниця дійсності!
  Був би привід убити, а ствол завжди сподіватись!
  Горілка - узаконений терорист!
  Алкоголь - наймасовіший серійний убивця! Тож вип'ємо, зате щоб нас убивали тільки спиртним!
  Як не малий електронний чіп, але в нього заліз проповідник із простягнутою рукою!
  Автомат найкращий аргумент для покаяння!
  Справжній чоловік повинен бути сміливий у бійці, наполегливий у коханні, дотепний у суперечці!
  Недопита горілка, як незадоволена дружина, головного болю не уникнути, так краще піддати!
  Війна це найцікавіша гра, кількість учасників необмежена, але постійно скорочується!
  На війні на відміну від боксу перемога за очками - схожа на зраду, зате суддя не підкуплений!
  Шахи - це логіка та поезія втілені у простих постатях!
  Свобода як продажна дівка, тільки платять за неї не грошима, а кров'ю!
  Юність сестра нахабства, нахабність сестра сміливості, але лише породившись із досвідом старця можна народити перемогу!
  Коли у полководця світла голова - в очах ворога темніє!
  Почуття часу незамінна якість полководця, хвилинна стрілка недарма має гострий кінець, вона вражає сильніше заточеного булата!
  Насолода та біль антиподи, але для деяких завдавати біль найвища насолода!
  Війна і секс, приносять задоволення, тільки не в суміші, надто забійний йоржик!
  Чим жирніший шматок у капкані, тим гострішими повинні бути зуби-захоплення!
  Наздогнати зайця найважче, ніж завалити мамонта!
  Вбиваючи красиво, ти створюєш криваві натюрморти, тільки поціновувачі дуже швидко сходять у могилу!
  Помірність хороша якість, якщо вона не поширюється на доходи! Тяжкий гаманець завжди легкий!
  Коли жінка говорить правду, починає в'янути пристрасть, а коли бреше, розквітає зрада!
  Ніжні обійми сильніше душать, немає нічого невблаганного, ніж ласкава зашморг!
  Борг це тяжкий тягар, особливо якщо нема чим платити крім життя. Її у свою чергу не візьмеш у борг!
  Смертний сон найглибший, але не найсолодший, особливо для тих, хто грішив!
  Погоня вінець перемоги, а без вінця немає переможного кінця!
  Хто відстане, на один удар серця наздоганятиме все життя!
  Необстріляний солдат як зелене вино, з боями набуде фортеці, але полководець що не хоче вчитися, подібний до гною - не дозріє, а лише перепріє!
  Поганий полководець процвітає в заощадженні власної шкіри, добрий зберігає від смерті солдатів!
  Дебют у битві, важливий тим, що, програвши, не виступиш на біс!
  Якщо товариш загинув не засмучуйся, доброю людиною збагатилося небо!
  А якщо поганим? Тоді тим, хто живе землі, стало легше.
  Істина одна, а релігій багато, отже, у віруючого більший шанс помилитися, ніж атеїст!
  Атеїст навіть якщо і правий, то його правда не дасть йому прибутку, а ось віруюча людина навіть помиляючись, отримає щасливе життя та гідну смерть!
  Стати атеїстом все одно, що обікрасти свою душу!
  Віра як одяг, носити важко та голому не можна! Поміняти її можна лише помившись, і вибравши сучасний фасон! А взагалі релігія як дружина, набридає, та змінити страшно!
  Віра як вказівний пест - всього одна і з неї сміються лише дурні!
  Щастя це прискіпливий наречений, який ходить на пару лише зі свободою!
  Що ти хочеш змію прикласти до серця - у пекло відчинити дверцята!
  Це тому, що до кирки та мускулистих рук потрібна голова!
  Полководець схожий на актора, тільки повтори на біс зривають не оплески, а ляпаси, що вганяють у землю!
  Любов як хмара, підвладна капризам і виливає сльози!
  Милосердя риса сильних, жорстокість народжена невпевненістю, а невпевненість слабкістю!
  Покарання зла найцінніший вид добра, воно потребує душевної чистоти та сили духу!
  Рішучість незамінна якість правителя, боязкість губить держави і залишає народи сиротами!
  Чий би бластер верещав, а ваш мовчав!
  Любов вимагає жертв, не менше ніж ненависть!
  - Релігія насамперед має бути моральною, вчити добру та послуху! Тільки не перетворювати людей на стадо і відучувати мислити!
  Революція має змінювати різновид рабства, її мета духовна свобода з єдиною установкою - робити добро!
  Ніщо так не поєднує людство: як справжня релігія, заснована на доброті та здоровому глузді!
  - Тільки остаточна перемога найвищої правди - може виправдати брехню! Подібно до того, що справа світу вимагає насильства, меч легше відбити мечем, ніж щитом!
  - Істина завжди в меншості, а меншість може перемогти лише за допомогою розуму та хитрощів! Значить, хитрість і розум, вірні товариші істини!
  Раб це насамперед боягуз, він боїться втратити ланцюг!
  У тирана, три якості комах: жало скорпіону, лапи мухи-липучки, павутиння кровососа, але крилатим йому стати не судилося!
  Красу душі, чистоту сердець, силу любові - не повинно осквернити надмірну відплату!
  Якщо ти маєш право справедливість виправдовує жорстокість, але тільки тією мірою, яка не перетворює жертву на ката!
  Найцінніша якість полководця прийняти гідну поразку та винести з неї уроки!
  У сучасній війні хтось літає - той перемагає, а що повзе - того ворог б'є!
  Образа - зброя негідника і боягуза, прагнучи принизити інших, він опускає себе!
  Не помиляються тільки покійники, якщо звичайно не брати до уваги місце розташування раю!
  Практика мати вміння у союзі з талантом!
  Бажаючий вчитися, витягне більше користі з поразки - ніж самозадоволений зазнайка з перемоги!
  Померти красиво краще - ніж потворно жити!
  Для ледаря всі часи погані, крім сну!
  На війні передчасна радість - сестра зради!
  Найдосконаліший меч - псують косі руки!
  Час на війні, як вода, сточує доброту і людяність!
  Воїн, що сидить у засідці подібний до грабіжника, тільки хоче отримати обов'язково життя, а не гаманець.
  Для хорошого командира врятувати своїх важливіше, ніж убити чужих!
  Велика чисельність могильник вміння та доблесті! Якщо хочеш стати героєм, не ходи покірно строєм!
  Брехня подібна до змії на місці сторожового пса - один раз вкусить ворога, інший обов'язково вжалить і тебе в слабке місце!
  Лицар може поступитися жінці всі, крім права першої померти!
  Російського солдата можна вбити, але не можна перемогти!
  Велетень не той, хто зріст великий, а в кого розмах думки, до небес!
  Насильство породжує зовнішню покірність та запалює бунт у душі!
  Полон це як розпечений горн, загартовує, якщо після нього пірнути в крижаний потік визволення!
  Справедливість часом сувора, але завжди м'якша за свавілля!
  Ось уже босоногі діти підбігають до Кунгур, потужної фортеці, в якій шістсот солдатів і ще ополчення. На лякані підходом майора Верещагіна з двома сотнями кадрових солдатів, натовп у дві тисячі пугачівців зняв облогу та відступив.
  
  
  Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова прибули до повстанців. Спочатку вони скептично зустріли хлопчика у шортиках та дівчинку у туніку. Але указ із печаткою государя їх переконав слухатись полковника. Але ще більш достовірно стало коли Олег, зв'язавши босими пальцями ніг цвяхи метнув їх у отамана, що почав виникати, і прибив його до дверей за чуб.
  Крім того вже дійшли чутки про хлопця, який не боїться холоду, і бігає швидше за самого хортого вовка.
  Хлопця прийняли командиром. А потім він запропонував план. Вони разом із Маргаритою проникають у Кунгур, вбивають усіх офіцерів, і тоді вривається орда та добиває гарнізон.
  Що було із задоволенням заведено.
  І хлопчик із дівчинкою, ці діти-термінатори помчали до Кунгура. А великий загін повстанців рушив за ними.
  Олег та Маргарита без зайвих церемоній рушили до стіни. Зрізали кілька вартових. І давай рубати офіцерів. Почалася паніка. Майор Верещагін кинувся у бій і був убитий одним із перших. Полягло і три капітани.
  Діти метали гостро відточені диски, і рубали шаблями із загартованої сталі. І ще кидали саморобні, але дуже сильні гранати. Від яких супротивник підлітав вище та розривався на частини. І діставалося від цих дітей-термінаторів.
  А потім у бій пішли повстанці. І теж як почали рубати і трощити. І вже розгублений та обезголовлений гарнізон здається війську посланців Пугачова.
  Діти завдання виконали. І взявши Кунгур, рвонули назад, під Уфу, куди підступала величезна армія Омеляна Пугачова.
  Хлопчика та дівчинка бігли собі та співали;
  У Вітчизні солов'ї - псалом співають;
  У ній, променистий сонечко світанок...
  Приносить благодать - спокій, затишок,
  І відкриває погляд - світло Господнє!
  
  Де конвалії, а де ромашок рій,
  І медом виливаються стоги.
  Ти станеш справжнім - знай герой.
  Обломиш бісів гострі роги!
  
  Зараз ти по полях біжиш босий,
  Зовсім хлопчик - важкий автомат!
  І холодають п'яти під росою -
  Готовий поставити супостату - мат!
  
  Виявити природу буде деміург,
  Візерунки в бурхливому блиску створювати...
  На жаль, трохи строгий Бог хірург-
  Які не поставить п'ять!
  
  Ми люди теж грізні творці.
  Здібні свій новий світ охопити!
  Не треба виявляти ганьбу вівці-
  Тоді враз збереться до лайки!
  
  Хлопчик-піонер зараз у полоні,
  Кат на дибу піднявся, батогом дав...
  Але не кляніть люди Сатану -
  Бо випробування теж дар!
  
  Для космосу - дороги всі у квітах,
  У них захоплення чистого струмка.
  І треба подолати нам мерзенний страх.
  Не ховаючись у короб із прудкістю вугра!
  
  Трунів на жаль на всій Землі повно-
  Хоч у підземеллі їм - показ-фетиш.
  Побачиться в Едемі нам воно -
  Адже перед Богом - богатир-малюк!
  
  Але людина по суті теж Бог,
  Він інтелектом - спритний велетень...
  Корабель залишає пишний грот,
  Народ і вождь без страху єдиний!
  
  Харизма це теж капітал,
  Нехай в обіг його не просто гнати.
  І якщо хтось ілюзії живив,
  Його вже примружив ломом тати!
  
  Коли наш розум до пику доросте,
  І мертвих воскресить науковий хід.
  Покриє килимом квітковий лід,
  А ми до інших всесвітів у марш-похід!
  Олег Рибаченко та Маргарита дорогою наздогнали кабана. Зарубали його та з'їли м'ясо сирим. А що ж і Тарзан їв, а чим вони гірші.
  І прихопили м'ясо із собою.
  Олег біг і думав:
  Що ж крутий був серіал про Тарзана. Але він і крутіше складав. Ось цей найцікавіший твір про джунглі та диких мавп. Але допустимо з дівчиною?
  Це ще куди чудовіше...
  Далі він разом з Маргаритою трохи написав афоризмів, щоб було веселіше;
  У політика всі шляхи криві, але до мети ведуть напролом!
  Золото м'яке, але має нищівну силу!
  Тяжкий метал золото, але золотий вантаж легкий!
  Хоч золото та важкий метал, але у великій кількості робить тебе непотоплюваним!
  Кат працює руками, але продукт виносять вперед ногами!
  Хочеш захопити престол - май царя в голові!
  Хочеш, отримає місце лева, будь лисицею в хитрощі, і гієною в підлості!
  Найуспішніший політик - хитрий лис і хижий тигр, а також мавпа у використанні чужих прийомів!
  Хто в політиці не лисиця, той у житті осел!
  У влесливого лисиця - вовчі звички!
  Військова хитрість не суперечить честі, крім того, коли обертається проти тебе!
  На війні недбалість, як смола в меді, тільки виливається кров'ю!
  Обхідний маневр нагадує гак, не лише формою, але й результатом!
  Як не сильні руки, без голови вони стоять не більше за манекен!
  Кмітливість можна порівняти з третьою рукою, тільки з куди великим замахом!
  Революція пускає кров, що веде до оздоровлення народу, виганяє жирок, що оновлює еліту!
  Найбільші дивіденди на вкладення, отримає той, хто не шкодує для дітей грудного молока!
  Брехня на благо, це правда, вимовлена на новий лад!
  Жінка, це скарб, здатний підкупити найбагатшого і зброю, що може спричинити найсильнішого!
  Проблеми поняття вічне, навіть смерть лише перекладає їх на близьких небіжчика!
  Щастя це квітка, яку удобрюють кістками і поливають кров'ю!
  - Фундамент, замішаний на крові, дуже хисткий так тільки в живому тілі кров має силу!
  Все схильне до змін, крім почуття відповідальності та обов'язку!
  Погано втратити життя, але куди гірше втратити безсмертя!
  Краще годину політати, ніж сто років повзати!
  Сила синонім свободи, свобода синонім обов'язку, обов'язок вимагає самопожертви та зречення!
  Багатир зі слабкою головою, відрізняється від манекена, тим, що калічить себе сам!
  Психологія - ключ до перемоги, треба тільки вміти підібрати підходящий замок!
  Серце у розвідку не посилають, а головою не рубають!
  Швидкість народжує перемогу, швидкість приносить удачу, швидкість - друге щастя!
  Швидкість народжує перемогу, швидкість приносить удачу, швидкість - друге щастя!
  Крижаний подих смерті, змушує тремтіти серце, і вивертає кишки у труса. Але хоробрий від близькості кістлявої баби з заточеною косою: набуває гостроти реакції, холоднокровність у сутичці, позбавляючись зайвого жирку!
  Темперамент у жінок нерідко є сусідами зі скромністю - як втім, і хоробрість у чоловіків!
  Техніка поняття двогостре - не терпить тупості!
  Найсолодший плід, який найважче зірвати!
  Нерозважливість антипод хоробрості, відвага і розрахунок тільки в парі народять перемогу! Келих перемоги як пляшка горілки, щоб не було неприємностей, вимагає трьох: Удачі, розуму та сміливості!
  Смерть не буває тимчасовим, а життя постійним!
  Немає такої релігії, що логічне пояснювало існуючий стан речей та наявність розуму!
  Тут то має рацію, але ж і сам людський розум не найлогічне в нашому світі. Іноді навіть здається, що нічого більш ірраціонального, ніж логіка!
  Війна без крові, як життя без болю!
  Вміння вижити самому для воїна важливіше, ніж убити супротивника! Будь-яка війна закінчується миром, а життя похороном!
  Кохання підлітка як скло: дуже тендітна, легко б'ється і боляче ранить!
  Раб і цар вилазять із однієї утроби, якщо вони однакові до народження, то чому й не бути рівними й після!
  Науковий прогрес без розвитку моралі - рівносильний спробі підкурити від ядерного вибуху!
  Недбалість на війні, мати злочину та сестра зраді!
  ,Ратний хліб найгірший: просякнутий кров'ю братів і сльозами матерів!
  Народжувати дітей набагато, приємніше ніж породжувати трупи - хоч і те інше вимагає вміння та азарту!
  Поневолення починається не бажання вчитися і мислити!
  Мудрі слова добре - добрі справи кращі!
  Життя завжди геніальне, а смерть бездарна!
  Наука - ще не все, найдосконаліша зброя вимагає вмілих рук та гнучкого розуму! Дух перемагає матерію!
  Будь-яку мить перестає бути чудовим, варто йому застигнути, заморозитися крижинкою!
  Рух - ось справжнє щастя!
  Батьківщина це найдорожче, що є у людини, без неї життя не має сенсу!
  Людина без батьківщини, як тіло без душі!
  Релігія розрада слабких - будь-які нещастя здаються не значними, якщо вони тимчасові!
  Якщо техніка ангел-охоронець, то бойовий дух - це Бог війни!
  Легше вичерпати океан столовою ложкою, ніж сперечатися атеїста!
  Комп'ютер як дівчина любить молодих та настирливих!
  Смерть відрізняється від коханої тим, що зустріч з нею завжди намагаються відкласти!
  Смерть відрізняється від коханого тим - що завжди приходить не під час, але ніхто не дорікає її запізненню!
  Хто економить на безпеці - розоритися на похороні!
  Сита армія - запорука процвітання!
  На війні гарна підготовка як повітря для легенів, погана суміш газів калічить та вбиває!
  Коли людина штучно надає собі грізну зовнішність, це вірний ознака духовної слабкості.
  Страшний вовк у овечій шкурі, а не вівця у шкурі вовка!
  Для чоловіка немає нічого важливішого, ратного мистецтва - воно синонім гідного існування! Смерть тигра краща за собаче життя!
  Смерть на війні виправдана лише, коли супротивник купує її надмірною ціною, а робити ворогові подарунки рівнозначно зраді.
  Розвіданий ворог майже переможений, потрібно лише самому не пускати шансів на вітер!
  Труп ворога коштує дорого, але живий він все одно обійдеться дорожче!
  Прихована якість переможця!
  Взагалі життя без труднощів, як суп без приправи, багато - гірчить, нема - не лізе в горло!
  Чоловіків має хоч раз у житті когось убити та врятувати! Причому, якщо перше як пощастить, то друге неодмінне випробування мужності!
  Комп'ютер кращий за атомну бомбу, він найвірніший спосіб завоювати народи і змусити працювати на переможця! Крім того, я не боюся спокус! Будь-яка віра тоді чогось варта, якщо вона вміє захищатися!
  У юності і кров тече швидше, і "котелок" варить спекотніше!
  Повільний ішак, гірший за свиню, теж смердить, але не дає м'яса!
  Автоматна черга та гуркіт снаряда - найкраще відбивають добру пам'ять!
  Віра без доказів: що сокіл, без крил, може подряпатись, але не дасть здійнятися!
  Релігійна дискусія найбезплідніша - бо обидва сперечаються не мають жодного уявлення про той предмет, про який сперечаються!
  У гонці між науково-технічним прогресом та моральністю, останнє приречено на роль аутсайдера! Хоча людство ризикує провалитися у прірву між наукою та мораллю!
  Хто економить на науці - грабує своїх нащадків, а хто грабує нащадків назавжди залишиться жебраком!
  Грабуючи нащадків можна збити капітал, але не можна розбагатіти!
  ! Політика брудна справа, що відбувається в чистих костюмах!
  Істина завжди багатолика, а помилка одноманітна!
  Краса поняття діалектичне, - тільки потворність універсальна!
  Сучасна зброя, на відміну від вина, любить молодість!
  Пощадити ворога, що сісти на кинджал - сталь не знає почуття співпереживання!
  Найкраща зброя це кмітливість, не потребує витрат, але дорого коштує!
  Коли число трупів більше одного, вони з трагедії перетворюються на статистку!
  Вбивство як втрата цноти вперше і тобі боляче, потім із кожним новим актом все більше задоволення!
  Поганий той розвідник, що не може передбачити вихід у разі провалу!
  У будь-якій іншій сфері помилка може коштувати життю, здоров'ю і лише помиляючись у релігії, ризикуєш позбутися безсмертя!
  У звіра ікла в людини рушниця, тварина робиться ставку на м'язи, а людини на розум! Випробування туплять зуби, але загострюють розум - тому розум безсмертний, прогрес, немов вічний двигун, приведе до благоденства!
  Навіть найстрашніша звістка від багаторазового повторення стає звичайним!
  Коли агент працює на дві розвідки, підряджаючи дитині, що намагається запхати в рот дві соски, він ризикує порвати собі рота!
  Рух це дощ, під яким виростають квіти здоров'я, і мотика, що викорчує бур'яни хвороб!
  Сліпий сліпих не бачить погляду - вони йдуть куди хочуть!
  Не може вивести сліпий - дорогий вірній прохідній!
  А зрячий мандрівник не тягни - сліпим бідолахам допоможи!
  Людина, легко ламає, насилу підпорядковує, і дуже рідко добивається любові від природи!
  У картах удача приходить світлій голові, спритним пальцям, спокійному серцю!
  Взагалі кримінал це не шоколад, забруднивши солодко жити, не станеш, а от ожиріння серця отримаєш точно!
  Нестача сили здатна компенсувати надлишок розуму, але жодний надлишок сил не компенсує нестачі розуму!
  Талант здатний замінити нестачу освіти, але ніяка освіта не замінить нестачу таланту!
  Алмаз і без шліфування коштовність, але ніяке шліфування не перетворить вугілля на діамант!
  Чужа смерть весело, а від своєї кончини лопається серце і душа йде в п'яти!
  Гроші, як бруд, пристають до кривавих рук і слизьких душ!
  З усіх форм фанатизму релігійний найірраціональніший і егоїстичніший, так спрямований насамперед задля досягнення особистого безсмертя!
  Кохання від згвалтування відрізняється лише формою оплати - за останню дію розрахунок натурою!
  Краще втратити у праведності, ніж придбати у гріху!
  Втрата праведника придбання на небесах, придбання грішника пограбування душі!
  Заперечуючи Бога, комуністи звалили на плечі людини непомірну ношу! Бажаючи зайняти місце Всевишнього, людина не витримала болю Голгофи та спокус диявола!
  Не володіючи силою Ісуса люди, замість того, щоб побудувати царство добра і справедливості впали у вир пороку!
  Незліченні скарби в душі людини, тільки якщо почати грабувати їх швидко вичерпаються, не принісши багатств!
  Кожен статевий акт, коштовність якого ви поділяєте на двох і жоден злодій не вкраде її з серця!
  Кожен чоловік має щось спільне з приматом, добре, якщо потенцію, адже найчастіше інтелект!
  Було б смішно, якби не було правдою!
  На жаль живих анекдотів, у нас більше ніж порядних чоловіків та чесних політиків!
  Хто пройде душу завжди залишається у збитку - віддає безсмертне за смертне!
  Перемога над сильним суперником зазвичай коштує дорожче, але її ти, не віддаси за безцінь!
  Вбивство не може виправдати користь і вигода - лише честь, свобода та Батьківщина адвокати насильства!
  Добро має бути з автоматом,
  Разити як люта сталь!
  Щоб лилася кров водоспадом,
  Зло не щади всіх убивай!
  З усіх творів мистецтва саме військові шедеври найміцніше закріплюються в народній пам'яті та викликають найбільше сліз!
  - Картина, написана кров'ю: яскравіша за олійну і вигоряє куди повільніше!
  Порядна людина ставить правосуддя - вище сім'ї та приятельських стосунків! Закон для ворогів та друзів має бути один як чоловік у дружини!
  Наявність різних законів перетворює правосуддя на повію!
  Сильний противник, загартовує тіло і волю, робить тебе сильнішим - слабкий розбещує душу і послаблює тіло, робить слабшим!
  Так що важкий шлях дає значно більше легкої перемоги!
  Руки солдату дано, щоб стріляти, а мізки, щоб вчасно зупинитися!
  Вбити дурня: це все одно, що вколоти голкою, пристрелити розумного - що довбати снарядом!
  Природа - мати людини, а мама великого винахідника не може бути повною дурницею! Хоча практичної кмітливості їй не вистачає!
  Куля найефективніший виховний метод у спілкуванні з молоддю, як і зі старими!
  Тільки ефективність дії падає! Часто мазати впаде авторитет, а влучиш, доведеться виховувати зомбі!
  Релігія опускає гордої людини до рівня тварини - надаючи вибір між вівцею та козлом!
  Краще подібно до вівці віддати свою шкуру людям - ніж вічно шипіти змією!
  Загалом поняття працювати головою передбачає не лише буквально тлумачення, навіть коли йдеться про єдиноборства!
  Хочеш розбагатіти - похрестись у євреї, хочеш розоритися візьми у єврея в борг!
  Свинець сприяє травленню, особливо якщо пігулка у формі патрона!
  Чиновник, який не бере хабарів - як незаймана повія!
  Зазвичай, щоб врятувати одного доводиться убити іншого! Це, безперечно, жорстокий закон, але він відновлює природну рівновагу видів!
  Немає на світі кращого бійця - ніж російський солдат, і більшого самодура - ніж російський генерал!
  Надмірна розкіш ознака легковажності, легковажність передвісник швидкого руйнування!
  Мудрі слова з вуст підонка, що фонтан із смітника!
  У тебе перевага в довжині, а в мене в голові!
  Вбити іноді можна, відібрати надію ніколи не можна!
  На війні, проґавивши секунду - можна втратити вічність!
  Звичайний терем жалюгідний серед хмарочосів, але величний серед хатин!
  Людина підкоряється силі, поважає жорстокість, зневажає м'якість і цінує доброту!
  Секс найкращі ліки від усіх душевних хвороб, але на жаль дорогі і важко доступні!
  Хто не любить сексу, той не любить життя і не цінує радості тіла!
  Поезія, що має спільне з вином, що його цінність, зростає з часом, але навіть століття не дозволяють рядкам протухнути, а іскор погаснути!
  У солдата як у комп'ютера - той вважає одиниця-нуль, а воїн друг-ворог!
  Людина відрізняється від тварини гуманізмом, і здатністю чинити всупереч інстинктам!
  Від насильства над жінкою іноді з'являються здорові діти, а від насильства над природою лише монстри!
  Якщо жорстока мати, жорстокі та діти! Яка природа такий її син - людина!
  Дружбу шукають у сильного, підживлення у багатого, а відданість виявляють до безстрашного!
  Атака - найкращий спосіб нейтралізувати чисельну перевагу ворога - змусити відбиватися все одно, що відрубати половину рук!
  .Для жінки кохання, це насолода і дохід, для чоловіків задоволення і витрата!
  Винаходити нову зброю для аморального чоловіка це все одно, що підпилювати ніжки стільця, коли шию захлеснула мотузка!
  Після прибуття під Уфу хлопці відзвітували у виконанні завдання Пугачову.
  Мужицький цар здивувався, що спрацювали діти так швидко. І, безумовно, він їх нагородив. Вручив по срібному хресту. І по двісті карбованців кожному.
  Потім був штурм Уфи. Маргарита та Олег як завжди у перших рядах і стрімко атакують.
  Рубають ворогів шаблями і кидають бомби.
  Гарнізон Уфи вже ослаб від голоду, та перемоги повстанців надломили дух.
  Крім того, у царя козаків майже п'ятдесят тисяч війська - величезна сила.
  Після того, як Олег Рибаченко зарубав коменданта, решта бійців здалася.
  Їх приводили до присяги, рубали коси, стригли під козаків. Деякі офіцер вважали за краще приєднатися до Пугачова. А що хіба петля краща?
  Коротше кажучи, Уфа була легко взята. І навіть козачий цар пожалкував, що не пішов на штурм Яїцького містечка.
  Загалом справи у Пугачова пішли краще. Тепер і до уральських заводів можна надіслати більше військ. А Білобородову доручити взяти всі міста та Тобольськ.
  Однозначно було ухвалено рішення йти на Казань, а далі на Москву. Омелян Пугачов навіть повідомив, що сам син його цесаревич Павло приєднався до походу і передасть трон батькові. Принаймні, у це багато хто вірив.
  Армія Пугачова продовжувала зростати. Прибули вести про взяття ще кількох уральських заводів і нові гармати, припаси та порох.
  Після чого величезна армія виступила у похід. Вона рухалася вздовж річки, по обидва береги до Волги.
  Цар Омелян Пугачов був веселий і задоволений. Поки що справи у нього йдуть дуже добре. Взагалі повстанці ще жодного разу не були биті. І репутація нового російського царя піднімається. І щодня нові воїни тисячами приєднуються до нього.
  Багато кінного війська у самозваного царя. І перемогою все пахне реальною.
  Діти-рейнджери біжать попереду решти війська. Вони веселі та багато сміються.
  Ось атакують юні воїни роз'їзд гусарів. Коротка рубка, пара кидків пальцями босих ніг гранат. І бійців знищено.
  Далі лежить фортеця Оса. У реальній історії вона здалася без бою. Тож хлопці поки що не штурмували і нікого не вбивали.
  Їм навіть стало трохи нудно... Хлопці заспівали;
  Спартак підняв на подвиги рабів,
  Щоб скинути ярмо ненависних принців.
  Він перетворив нещасних на рій орлів.
  Заклик простий - свої мрії розсуньте!
  
  Дістаньте меч, здобувши його боротьбою,
  І злих ворогів безжально рубайте...
  Ти на щастя шлях боєць швидше відкрий,
  Загиблий буде вічно жити у граніті!
  
  Дістанемо з неба, нуль потреба місяць,
  Простір Марса як ворота відкриємо,
  І на Венеру лихо вір, прийду...
  Весь чумацький шлях під меч піде герою!
  
  На небі зірки та очі дівчат -
  Сапфірами, рубінами сяють...
  І думки мої буйні летять
  Коли наш предок бік нам'яв Мамаю!
  
  Вигукнув у битці смертної Челубів -
  Що Русь загине під копитом вихори.
  Нечет клич божевільний - всіх убий:
  Що сміхи та пісні звучні затихли!
  
  Відповідь від Пересвіту гучна дана,
  Удар списа та ворог у кошмарному пеклі...
  Не чекатиме воїна Зіндан -
  Ми переможемо, ви в це люди вірте!
  
  Підступний рок - бувають у хмарах дні,
  Не щоразу удача та трофеї...
  І наші міста - пожежа, вогні,
  Ми теж у лайці не встигли!
  
  Але місце російська на тріумфі знай,
  Наш предок Цезар, грізний Македонський...
  Планет скоро перетворитися на рай,
  Сир із чаєм дуже смачний Пошехонський!
  Фортеця Оса, як і реальної історії, здалася без бою. Гарнізон та його командири присягнули козачому цареві. І після чого військо Пугачова рушило далі. Переможним маршем та приєднуючи до себе тисячі селян. Величезна армія, яка й швидко зростає. На сході пугачівці взяли ще кілька міст і підійшли до Тобольська, де сховався корпус Деколонга.
  Майже всі уральські заводи взяли під контроль повстанцями і там нова адміністрація. На заході взяли Самару і там зміцнилися. Дедалі більше людей іде за повстанцями.
  І за мужицьким царем великі сили. У самій Казані багато його прихильників. Губернатор Кант цей німець буквально трясеться від страху. Невеликий загін, висланий назустріч армії Пугачова, був полонений. Потьомкін, який у кремлі Казані, теж трясеться від страху.
  Куди йому проти такої армії...
  А Олег Рибаченко та Маргарита знову подвиги здійснюють. Цього разу вони перемістилися за часів Єлизавети Петрівни. І ловлять собі Фрідріха. Але то вже інша історія. Там вони з Маргаритою постаралися і великий король Німеччини після розгрому виявився захоплений. А його охорону перебито.
  Хлопчик і дівчинка промайнули наче ураган, тим більше у Фрідріха залишилася зовсім невелика почет. Але вони ці діти всіх порубали, і принесли на плечах полководця в російський стан. Тож Німеччина капітулювала.
  І Росія приєднала себе Східну Пруссію.
  Та й Єлизавета Друга прожила довше на радощах. А спадкоємець Петро помер від геммороїдальної коліки. Отже, Росія змогла свої завоювання зберегти. А Німеччина так і не поєдналася!
  А потім і Річ Посполита цілком увійшла до складу Росії.
  Ну, Олег Рибаченко та Маргарита Коршунова там побули зовсім короткий час. І їм випала нова сувора місія!
  А що поки що Пугачов і без них може обійтися. Є справи й важливіші.
   Ось він Олег Рибаченко ніби великий хоч і відносно молодий спортсмен, який бере участь у Росії в середньовічних змаганнях. Один проти сотні добірних рицарів. І йому навіть до ніг прикували гирки, щоб як казати стало чесніше. А що Олег Рибаченко? У ньому завжди і жили сили супермена з фентезі, адже це сон і не сон, а щось фасмогоричне, де всі приховані мрії здійснюються.
  Навіть світив на небі цілих сім. І кожна під колір веселки.
  Перед ним Британський принц Карл обдарований особливим даром: прощати та милувати тих, хто стоїть перед смертним тунелем, через який відкривається шлях в інший світ.
  А ти лише хлопчик, який перебувати в місці, де вирішується посмертна доля великої людини.
  Олегу Рибаченка дуже врізали по нозі, коли вішали додаткові кайдани. Юний полковник насилу стримав вигук, що виривався з грудей.
  Його тіло стало ще молодшим, просто хлопчик молодшого шкільного віку, і не такий вже мускулистий як раніше.
  А принц, вдавши, що нічого не сталося, оглушливо, з легкою хрипотою в голосі, прокричав:
  -Отже, тепер ви на рівних... Піддані рухом жвавих скакунів, марш!
  Публіка, що сидить на трибунах, багатоголосо засвистіла.
  Олег Рибаченко хоч у паралельному баченні та супермен найвищого класу. Тут трохи пошкодував, що дозволив начепити на себе залізяки. На перший погляд двадцять фунтів або дев'ять кілограм дрібниць, у суперників навішено броні не меншої ваги. Але якщо вони прив'язані саме до ніг, і стреноживают кінцівки, це нісенітницею нікому не здасться.
  Насилу пересуваєшся, своїм тілом, що зменшилося.
  Перше коло всі противники Олега Рибаченка, який став попаданцем у новий світ, мчали фактично злитою, утиканою шипами колоною. Навіть під час практичного випробування, на лад фентезі гонки, бійці поводилися для людей майже природно.
  Хлопчик-письменник почував себе не зовсім у тарілці. І сила зовсім не так, як раніше... Щось не переповнює його енергією. І на вигляд твоєму тілу не більше десяти років, а було дванадцять. А противники набагато більші за тебе і біжать.
  Підстрибуючи та втягуючи животи, пристосовуючись до дивного
  обмундируванню, зброї та розігріваючись. Велике, зовнішнє коло ристалища вимірювалося вісім'юстами п'ятдесят метрами і було викладено трьома різними покриттями, що чергуються: гладкими кам'яними плитами, гострими камінчиками (іноді по них в якості покарання змушували бігти провинилися босоногих жінок і підлітків), і акуратно покладеним.
  Олег Рибаченко з тривогою подумав, що може, він і далі буде так зменшуватися, поки не перетвориться на зародок і остаточно не зникне.
  Чи може все-таки це лише на час випробування?
  Кожне покриття зустрічалося чотири рази, велика довжина саме біля гострого каміння, тому підтримувати єдиний ритм бігу ординарним способом неможливо.
  Олег Рибаченко, який остаточно став хлопчиком, єдиний, хто біг босоніж, і відчував уколи голою підошвою. Так умови явно нерівні.
  Але при цьому кожен учасник смертельного забігу, священної битви за майбутнє імперії, вважав себе якщо не найсильнішим бійцем у всесвіті, то вже набагато вище за рівень тупих середнячків. Ну а якийсь російський оголець їм не суперник.
  І навіть принизливо, що їх так багато зібралося проти хлопчика-оборванця.
  У Олег Рибаченко, зрозуміло, сильно нила забита нищівним ударом кувалди гомілка. Пройшовши безжальне "хрещення" вона навіть опухла і посиніла. У-у кат-коваль, рушити б тебе кісточками кулака в тупий скроню. Щоб ось так прибити, а ще краще тією ж важкою, ромбовидною кувалдою! Втім, ніколи не пізно! У цьому світобудові хлопчик мчав босоніж, для корінного москвича і князя нечасте задоволення, особливо з їх надмірно дбайливим і манірним етикетом. Правда зараз Олег Рибаченко став виглядати ще молодшим - не старшим за десять максиму одинадцяти років і його хлопчача босоногость вже не здавалася протиприродною.
  Хлопчик-полковник підбадьорився і заспівав:
  - Хто веселий - той сміється! Хто хоче - той досягне! Хто шукає той завжди знайде!
  Відчуття гостроти каміння тепер уже здавалося приємним, і жорстко колючим одночасно. Але це лише заводило вічного підлітка, а точніше хлопчика.
  І енергія, що відступила, стала повертатися в юні м'язи.
  Після третього кола кілька середньовічних і дуже сильних воїнів зробило майже істеричну спробу за допомогою кінського нахрапу вирватися вперед. Вони на ходу лаялися і навіть стали поступово наздоганяти, який не відчуває особливих комплексів, як і раніше йде в хвості колони Олега Рибаченка.
  Хлопчик-полковник вирішив поки що не форсувати події, і вичікувати.
  Строй почав потроху, наче живіт удава розтягуватись, і вже на п'ятому колі всі воїни бігли по-іншому. Не як раніше в масивну потилицю один одному, а з великим проміжком.
  Метал брязкав, під кованими чоботями скрипіло.
  Зіркий і бувалий Олег Рибаченко бачив, що бійці в обладунках потіють, дихають дедалі важче. Зрозуміло, чому босоногому хлопцеві навісили ланцюги. Легкий тілом пацан міг тривіально заганяти цілу орду дорослих, обтяжених бійців.
  Ось один із них відчайдушним зусиллям досяг уже з іншого боку, спритного хлопця-полковника. Олег Рибаченко пішов від спроби зрубати навскіс і всадив мечем у рогату голову. Удар із розворотом корпусу виявився настільки сильним, що шолом супротивника лопнув, він із закривавленою головою впав у гравій. Кілька дівчат санітарів у білих халатиках і чорних капцях прихопило невдаху воїна.
  Тому вже нічого не могло допомогти!
  Олег Рибаченко, почувши їх здивований вигук, філософськи зазначив:
  - Сильному пацану краще, таким як він, є, і здаватися, сильному дорослому, завжди краще здаватися не таким, як він є! Але в будь-якому разі правителю краще ніколи не здаватися слабким - навіть якщо його головна сила в обмані!
  Що ж не час попрацювати енергійніше.
  Олег Рибаченко, повернувшись на гострому камені, що давав опору п'ятам, надрубав зброю другого. Той упав, але тут же схопився, і князь-термінатор застосував вертушку, вдаривши вже встигла за час бігу зажити забитою ногою в голову. Противник не чекав такого стрімко випаду, і, пропустивши в прикриту шоломом скроню, немов убитий кийком м'ясника теля, завалився.
  Тут було чим пишатися! Хоч і самому трохи боляче.
  Смертельний тичок, тим більше, що залізниця посилила вагу удару. Після чого Олег Рибаченко ще якийсь час пограв на публіку, дозволив себе наздогнати третьому - графу де Лакаферу. Той бив мечами надто високо і отримав підсічку, що реально зламала ногу. Звичайно, залізяки заважали бігти, але зате з ними ти ніби лупиш сокирою.
  Хлопчисько-полковник показав мову, і підскочив вище, відчуваючи все більше і більше енергії.
  Так що і справді він як Брюс Лі, Джекі Чан, Стівен Сігал, а може навіть і краще, всіх їх разом узятих, так має більше часу для розвитку своєї майстерності.
  Якщо, звичайно, безжалісний час не відкине небуття. Але є надія, що Маргарита врятує його.
  І лише на дев'ятому колі юний термінатор-воїн, зухвало підстрибуючи, додав швидкості. Спочатку він одного за іншим, наче моторний катер буйки обігнав усіх, хто трохи відстав, милосердно не завдавши їм ударів. Правда пара з них, не оцінивши шляхетності хлопчика, кинулася з двох боків, але лихий млин зрубав їх, так що відлетіли голови. Це вже на смерть без жодних шансів.
  Олег Рибаченко прошипів:
  - Війно, є війна!
  Щось стало з нащадками вікінгів та войовничих саксів, вони не зважилися навалитися все гуртом, а продовжили біг. Може їхня чисельна перевага диктувала таку тактику. Чи неписані правила смертельної гри? Олег Рибаченко вже ні на кого, не кидаючись, став наздоганяти і так званих лідерів. Звичайно, подібний стан речей, десятку іншому коронних воїнів, що ще володіють тими чи іншими безперечно, не могло сподобатися. Але втративши п'ятьох, ніхто чомусь не кидався у реванш. Мабуть зрозуміли російські не пошлють на рятуючий Скопіна-Шуйського турнір слабака.
  Нехай навіть це лише хлопчик за тілом, але має досвід пропаленого ветерана, різних століть.
  І не лише в армії Омеляна Пугачова.
  А коли Олег Рибаченко показав мову і вони на досаді ще значніше підняли темп. Але тяжке подих говорило це все ненадовго. Куди вже їм. Але ж вікінги та сакси сильні й уперті. Кістьми ляжуть, але своє не поступляться. Двадцять один рік Швеція трималася проти російських військ Петра Першого, зрештою змусивши оформивши мирний договір не як завоювання, а як покупку. Вимотали Російську державу, зменшивши за час війни населення на п'яту частину!
  Хлопчик-полковник підскочив, ухилившись від кидка.
  І це коли баба народжували по десятьох дітей на сім'ю!
  Що ж здорове потомство - запорука успіху будь-якої держави.
  А Британія взагалі примудрилася виграти свою єдину війну з Росією, окупувавши більшу частину Криму. Сильні виявилися тоді англійці, вперше за чверть тисячоліття, зумівши відкусити від Росії частину території.
  Хлопчик рубанув воїна, що відстав, і обезголовлене тіло впало на каміння. Інші подихали ще сильніше, намагаючись додати кроку.
  Але цього разу, Олег Рибаченко їх виснажить до знемоги. Їм із ним не тягатися. Канитель виснажування безконтактна бойка на практичний рівних швидкостях.
  Згадалася напружена стрілянина зі снайперами у Чечні. Ось це справді війна нервів. Тут значно легше. І ворог прийде до свого безперечного кінця.
  Так хлопчик-полковник протримав у напрузі своїх "зайчиків" чотири кола. Далі їм тривіально довелося скостити, даний неправдивий темп, щоб скинути нестерпне напруження. Треба зробити розрахунок сил, дай Боже, хоч незначний перепочинок. Олег Рибаченко, перебуваючи в ударі, навіть викинув номер, підкинув мечі, зробив сальто та знову впіймав. Потім знову подібний акробатичний прийом повторив, видавши:
  - Гонять німців руси, не допоможе стаж! В пекло йдіть труси - людський фарш!
  Ех, скільки в хлопчачому тілі енергії, та дикої сили.
  Коли чаша терпіння герцога де Деколонга переповнилася до країв, головний командир люто вигукнув:
  - Та б'єтеся ви сини мокрих зайчат!
  Хоча бійці на це важко реагували.
  - До кривавого бою! - голосно гаркнув, ледве не порвавши голосові зв'язки, принц.
  Справді, яка ганьба - тікати від хлопця.
  Олег Рибаченко хитро посміхнувся:
  - Нарешті є справа!
  Що ж досвід у нього вже такий великий, що не бентежить, що супротивники набагато більші.
  Запахані, вимотані воїни з-поміж звичайних гвардійців різко зупинилися і жваво скинули свою зброю. Ті, що біжать за Олегом Рибаченком, вельможі одразу підбадьорилися: на поєдинок ворогові нехай навіть і "святому" (та це святий, чорт білобрисий!) безсумнівно доведеться витратити дорогоцінний час. Адже тут відразу пре десяток не гірших бійців. А то й прогаяти дуже надовго, може, навіть поки не закопають у могилу. А якщо що "чортеня" навалившись разом, вриють у камінь. Вони додали свою пихатість і самолюбство.
  Нехай буде стрімкість крутіше і тут же розчаровано загарчали: пролунав подвійний, короткий брязкіт металу, і нові жертви священного бою, обливаючись, повалилися, відчайдушно корчучись на землю.
  Хлопчик дуже швидкий, і реакція - крутіше, ніж у кобри.
  Першого опонента досвідчений Олег Рибаченко вклав простим ударом ногою у пах. Банально, але ефективно. Жаль хлопця, чи зможе він після цього розмножаться. Але не так драматично. Втім, і на щастя не хлопцю, жертві "кастрації" років за п'ятдесят. Знатна причому особа, герб фамільний з рубіновими трояндочками. Другий отримав ліктем у стрибку по носі. Кров багато і, схоже, нокаут... Ось що означає додатковий рух корпусу. А далі атакуй решту.
  Ти стрімкий, як мангуст. Твої опоненти не встигають.
  Один отримав удар одразу ж двома ногами від хлопця-полковника у корпус. Обладунки прогнулися, з-за рота виплюхнувся згусток крові, а інший був приголомшений банальним ударом меча по тупому з кривими рогами шолома. А наступний супротивник отримав у підборіддя залізною рукояттю. Добре вирубує якщо потрапити в вістря. Інші кинулися на хлопця-полковника.
  Здається, що зграя ведмедів накинулася на відважного вовченя.
  Але Олег Рибаченко все правильно розрахував, вони втомляться та видихнуться. І рухи не ті, і реакція не так. Стільки пробігати в обладунках, воїнам дуже сильним фізично, але привченим все ж до кінного бою не під силу. Тільки за рахунок вольових якостей вони й трималися. Молодці, звичайно.
  Хлопчик, щоправда, зовсім не прикритий, але за рахунок феноменальної реакції легко йде.
  Олег Рибаченко ніби розмовляючи з кимось, зазначив, немов малолітній Сократ:
  - Шалено геройствуючи солдатів, не робить дурниці - дурість робить командир, посилаючи солдатів туди, де геройство ставати шаленим!
  Вороги намагаються підбадьорити себе нестямними криками та бичачим ревом.
  Але свої м'язи не обдуриш. І бійці, пленталися тепер немов сонні мухи, заважаючи один одному. Крім того, тактика ударів саме ногами, для європейських народів незвична. До неї не вироблено систем захисту, це ніби китайська абетка.
  А що візьмеш - вони й не чули про єдиноборства!
  А швидкий і завжди свіженький Олег Рибаченко користується цим. Далі почалася вистава шоу: удар ногою, мечами, коліном, ліктем, на божевільній швидкості. Навіть азбучне - побиття малюток у обладунках. Десять могутніх чоловіків залишилися валятися, корчачись, немов викинуті прибоєм в'юни, на покриттях ристалища, де підбігаючі дівчата і юнаки, їм одразу ж надали нехитру медичну допомогу. А комусь і робити не довелося, відлетіла душа в небеса. Або в пекло кому вже як пощастить. Чомусь Олегу Рибаченку згадався знаменитий шлягер Висоцького - прагнула вгору душа твоя! Народишся знову з мрією...
  Але якщо жив ти як свиня - залишишся свинею!
  Але ось налетів на Олега Рибаченка і другий десяток шалених тарганів із мечами замість щелеп. З них лише одних титулованих осіб троє, під їхнім керівництвом інші, майже надали злагоджений і сформований за правилами опір. Вони зробили спробу стати в єдину лінію і постаралися, незважаючи на втому рухатися якнайшвидше і більше. Не даючи хлопчакові-полковнику, що атакує, з ходу скупити їх на покриття стадіону.
  Бійці тут бувалі, набагато більші за напівголого, засмаглого хлопчика в кайданах, і помітно збитими ногами.
  Але Олег Рибаченко налетів так, що не дав їм навіть побудуватися, перші два потрапили на простий прийом, парируючи помах у голову, дістали разючі в корпус.
   Олег Рибаченко ще у ХХ столітті вправлявся фехтуванням, і йому не звикати.
  І обладунки та ребра хрумтять. А з пробитої печіночки фонтанчиком бризнула кров.
  Вона падала на каміння, і шипіла, мов кислота.
  Потім нещадна, гола п'ята знайшла чергову скроню у барона де Мугасака. Хлопчисько-полковник прослизнув між лицарями, як хом'як у нору, і локітками та щелепи раз, двом. У комп'ютерних іграх, у різновиді - єдиноборства вчили навіть несильний удар у кінець підборіддя, з правої точки кінчика на лівий борт здатний капітально відключити найстійкішого бійця.
  Ну, що виглядати хлопчиськом, зовсім не означає бути молокососом.
  Ще п'ять лишаються, але Олег Рибаченко навіть не думає зупинятися. Вічний хлопчик, крутить сальто, ставати на руки і ногами в морди хрящувати.
  Лопаються кістки та шкіра, бризкає кров.
  Гарно, навіть Джекі Чан краще не зміг. До речі, один з клинків усе подряпнув по голих ребрах. Але це нісенітниця. Так навіть злішим буде пацан-князь. Підхоплюєш мечі і по ногах, аби не скалічити самого себе. Чим більше розігріваєш, тим більше бурхливо клекоче в тобі сила. Боковим, і міцною, босою ногою в шию останньому графу... Чорт забирай, потрапив вовчий син у прес кинджалом, у Олега Рибаченка на животі виступили крапельки крові.
  Неприємно звичайно, але міцні м'язи не пропустили вістря.
  Хлопчик-полковник вимовляє:
  -Війна на відміну від шахів не обходиться без жертв, а шахівниця на відміну від війни без результату!
  Хлопчик струснув із себе крихітні крапельки поту, змішані з червоною рідиною.
  Така дрібниця всі ці рани, от і перестала йти кров, коли кинулося ще четверо. Мечі майнули, перші два бійці парирували машинально, а клинки вивернулися і плашмя в сонні артерії.
  Олег Рибаченко вишкірився, немов тигреня, що вперше спіймало антилопу.
  А двом іншим ногами в одне чуттєве місце. Не естетично, зате ефективно через відсутність навички блокування.
  Добре йде, і ти сповнений натхнення.
  Ще п'ятеро опонентів. Усі вони здаються Олегу Рибаченку сонними мухами. Що ж у реслінгу, прийом "краб" "крутелка" і виникає купа, мала звалених солдатів. І стрибок, що добиває, найважчому бійцю по потилиці. Той, падаючи, вирубує решту. Відмінна робота!
  Хлопчик ляснув ногою по калюжі крові.
  Їм уже й на рахунок двадцять не піднятися!
   Олег Рибаченко, розгойдуючись рельєфним торсом і побрякаючи ланцюгами, проспівав:
  - Все неможливе, можливо, знаю точно!
  За цей час чортова дюжина найвитриваліших воїнів проскочили каменем, кинутим з катапульти місце сутички і, вилетіли галопом уперед практично на півкола. Довелося Олегу Рибаченку, швидко рухаючись, злупити ще десяток тренованих бійців. Але не відпочивати від бою навіть краще. М'язи розігрілися, поріз зник прямо на алюрі, бойового жеребця. Ось так вони втомилися, і бути їм у бруді. Олег Рибаченко вривається, і вгвинчується, ніби штопор, крутитися на носінні, благо на мармуровій плиті чудово ковзає, і одразу не опускаючи ногу, залізкою чотирьом у голови.
  Неначе штопор - смертельної закваски.
  Ну і нехай один все ж таки встиг ударити кинджалом у груди. Пробулася шкіра, застрягши в м'язах. Підхоплюєш босими пальцями цей кинджал і метає немов бумеранг. Двома, перерізані глотки. Виплескується кривище. Ще двоє підкошені мечами, а інших рукоятями (скільки можна вбивати!). До того не приш'єш грамоти. Але ось дерся не відступаючи.
  Капає з м'язового тіла хлопчика кров. Струйки стукають по литому рельєфу.
  Олег Рибаченко реве барсом і знову пробиває атакуючих. Як кажуть; дружина нехай злякається чоловіка, а чоловік ангела!
  Він російський витязь - улюбленець богів!
  Але в даному випадку тітка смерть нехай вбоїться життя племінника! Хлопчику-полковнику сподобалося метати своїми не гнучкими пальцями ніг кинджали. Він знову вивертається, дістаючи оборзевших противників, ось черговий візаві повалений.
  Ставши молодшим, тільки додав пацан-термінатор рухливості.
  Мабуть, йому належало перемогти злу стару з косою, і вона вже переможена. Тепер головне оминути мечі руйнування. У війні немає половини своїх та чужих. Є тільки на сто відсотків свої та чужі. Багато партнерів-союзників та ще більше ворогів.
  Хлопчик сів у горизонтальний шпагат і відразу встав.
  Можна на ціле коло, обігнати у змаганні, можна скруглити капітал у діловій угоді, але не можна досягти успіху, коли округлений живіт, і стало плоскою кмітливість! Нема у противника обдуманої тактики. Ось десяток бійців вирішили метати в нього дротики, а шестеро спробували, тицьнуться спина до спини. Думають хитра пастка, якби він сам забажав їх атакувати.
  Хлопчик-полковник перехопив дротик і сам метнув босими пальцями ніг, гарну гармату. Боєць з пробитим животом звалився, захлинаючись кров'ю.
  Олег Рибаченко посміхнувся і заспівав, адже це ж його змагання - вирішальне майбутнє Росії, де час іде розривами та незрозумілими нікому вивертами чи хроновивертами;
  
  Золоті колосся - нива,
  Як хвилею шелест губ вітерця.
  Ми келихи наповнимо грайливим,
  Нехай шампанського хльосе річка!
  
  Нашої Батьківщини щедрої Росії,
  Де осінній покрив золотий,
  Ні, повірте Вітчизни красивіше,
  Яблука стиглих нектар наливної!
  
  А взимку чудовий сніг сріблястий,
  Під ковзанами хрускали озера!
  До чого смачний хліб наш запашний,
  А клинок шаблі російської остер!
  
  У кожному листку нитка смарагдова,
  У кожній нирці виблискує корал.
  Соловйов ллється пісенька чудова,
  А на полі як оксамит привал.
  
  Діаманти росинки на травах,
  Кульбаба горить як зірка!
  Ти Батьківщина Православна,
  До слави вічної живи назавжди!
  
  Світ гарний хоч часом і скеляться,
  І буває жорстоким рок,
  Але священна Русь красуня,
  Всім гостям відкрили поріг!
  
  Олег Рибаченко збив мечами три дротики, а ще два підстрибнувши, підхопив голими ніжками і кинув у лицарів, що стріляли, а мечі обрушилися на тих, хто намагався дістати лицарів. По ребрах потрапило мечем, зате відразу четверо отримали по головах, а ще двом дротики, пробили прямо в очі. Одному у праве, а іншому у ліве. Хлопчик-полковник обрушився на шістку, що прикрилася, продовжуючи при цьому співати;
  
  Вчений бомбу хитро винайшов,
  Що думав він головою номінанта?
  Адже без моралі і мудрець - осел,
  Хоч одержує за маразми гранти!
  
  Іншим на гармату видали патент,
  Що посилає супутник орбітою.
  Вчений не військовий імпотент,
  Та повноті ви панове не брешете!
  
  Працювати людям треба на війну,
  Один до одного ставлення погане.
  А від чого таке не зрозумію,
  Хоч хто діло робить добре?
  Один малює аквареллю танк,
  Інший "Катюші" зробить малюнок.
  З дитсадка збирає автомат,
  І любить строєм крок парадів наш підліток!
  
  Щитам не прикрити всього тіла, і лише себе маневру, гвардійці лише полегшили противнику можливість підрубати слабко прикриті ноги, причому одним моментальним прийомом "ножиці". Теж до речі із комп'ютерних ігор. Далі розворот та атака, решта. Як то кажуть, швидкість. Декілька бійців все ще намагаються взяти, метаючи, але хлопчик-полковник надто блискавичний. Нелюдська швидкість.
  Немов гепард проноситься колосками.
  І результат пощастило тому, кого хоч не понівечили, а лише приголомшили
  Олег Рибаченко рушив супротивника ланцюгом - бризнули мізки.
  Ось кажуть, що один у полі не воїн. Однак одинак, навпаки, має у битві цілу низку переваг. Наприклад маневреність, малий розмір у нього важко потрапити і непомітність. Вороги розраховували затоптати Олега Рибаченка, але не помітно, щоб хлопчик-полковник став хоч на крапельку скидати темп.
  Ні рани, ні інтенсивність бою не сповільнювали хлопця.
  Навпаки він бився все впевненіше і нарощував перевагу над виснаженим противником. До того ж ще й співав.
  
  Адже еполети яскраві уві сні,
  Для нас часом променів дорожчі за Сонце.
  Адже місця немає на сумній Землі,
  Де чия кров багряна не ллється!
  
  Адже людина, він людині вовк,
  Ну а часом вшивий пес смердючий!
  Не дасть шматочка хліба навіть у борг,
  Живе одним - жорстоким справжнім!
  
  Яких людей виростив Господь-Батько,
  Як вийшло, злість світом править?
  Лютий цар у народі молодець,
  А головний друг брат агресивний Каїн!
  
  Господь відповів: Це ваш вибір,
  Вільний, важкий, але необхідний...
  Гостріші думки якщо врізати в око,
  Тупіють люди, якщо світ - єдині!
  
  А тому битва ваша доля,
  Тут нічого міняти Я вам не буду.
  Хоч у битві править пекельне беззаконня,
  Надії немає на легкий хліб та диво!
  
  Але ціль моя вас міцно загартувати,
  Щоб мрії розумом могутнім будувати,
  Щоб міцніше ланцюга стала нитка,
  Щоб будь-який уславився в бою героєм!
  Хлопчик-вітязь розкидав на шляху ще одну купку псів-лицарів. Раз війна, так і дій як на війні.
  Будь ніби вовк у битві зі слонами і в тебе з'явиться шанс здолати зграю.
  Ось у нього метають кинджали, удари мечами проходять, але рани майже відразу, зникають, що дуже підбадьорило геніального письменника і полковника Олега Рибаченка. Адже він і справді став суперменом хоч із плоті. Або чимось на зразок Вітязя-Клона. Як він обстригає залізні чагарники, якби не було таких дивних кладенцев, мечі б не витримали такого темпу. Навіть Маргаріті стало прикро, вона втрачає лідируючу роль у парі. Якої, втім, у неї й не було! Адже тепер Олег Рибаченко безперечний лідер серед влучників. Як він добрий, особливо коли б'є ногами. Ось це вершка нога викидається і правою ногою в польоті трьох, а при приземленні лівою як ляже. Найсильніші четвірку, що складається зі Стіфа Одноокого, Андерса Ширака, Балу Борки та одного з найсильніших у Скандинавії чаклунів-друїдів.
  Останній, навіть перед боєм навіть обраним випити бойового відвару, що підвищує швидкість витривалість. Швидкість реакції теж. Хоча занадто часто таке зілля пити небезпечно, після нього три чи чотири дні спиш наче мертвий. Та й треба поспішити, поки зілля не перестало діяти. Напевно самі семижильні ратоборці -вікінги заздалегідь подумали , цей план, що вже вчотирьох вони запросто переможуть свого надприродного супротивника.
  Хлопця-полковника втім, це не збентежило.
  Олег Рибаченко втім, мчав і далі, приголомшуючи співом, ворога;
  
  Хоч здається, притиснули нас до яру,
  Настав жах жахливих страшний сон.
  Заспівати зможу своїй подругі сагу -
  В якій демон пекельний воскрес!
  
  Звучить сиреною грізна тривога,
  Ніби палахкотить тут пожежа...
  Не кожен може жити, повір без Бога,
  Але наростити реально знай удар!
  
  Хлопчик теж воїн від народження,
  Оскільки сталь та лава хлюпає в ньому.
  А попросити одне хочу прощення,
  Що не мій кулак для супостата брухт!
  
  Хоча це просто доблесть,
  Боротися справа потрібна часом.
  Але не кидайте в урну немов совість,
  Не захоплюйтесь пекельною грою!
  
  Хто знає якщо життя на світі цьому,
  Все у нашому світі вірно: тінь, міраж.
  Злочинців ми закликаємо до відповіді,
  Коли зуміємо вмить упіймати кураж!
  
  А якщо щось битві втратили,
  І розгромити покидьків не зможи...
  То все одно відкриємо, вірте дали,
  І закреслимо провальні нулі!
  
  Добитися кожен у лайці точно може,
  Коли є сила і розуму!
  І дасть дощ зла навіть мідний гріш,
  Прославить у гімнах сміливця країна!
  
  Уві сні, чи точніше у паралельному світобудові Олег Рибаченко вже так розбурхався, що капітально осідлав ковзана, білого кольору.
  Хлопчик з розумом досвідченого ветерана - це страшно та фантастично!
  Але на нього все пір і пір ворог. Підбадьорюючи себе та своїх товаришів, вони ніби не помічали, як нещадно їх розбивають мечі, чи стрімкі ноги хлопчика-полковника. А як могло бути тут інакше? Адже трусів чи слабких до змагань такого рівня не допускають. Тут якраз колір лицарства. Ось одне виття встигло поставити меч, паруючи удар ногою. Надрубав хлопчику-полковнику шкіру. І що?
  Думаєте, це Олега Рибаченка зупинило?
  Той навіть не відчув болю, вже настільки звик до поранень. Рухнув ще раз і вже повна відключка. Так що доводиться відповідати гарчанням та сопінням. Від цього навіть смішно до запаморочення! А чи в дошку забиті вороги? Але ось вони прискорили біг, лише краще натикаються на мечі. Два велетні гаркнули, наче ведмеді-підранки і скоротили відстань до хлопчика-войовника.
  Наче хвилі вдарили по пірсу... Пацан блиснув перлинними зубками.
  Тоді їх ніби пошкодував. Дав під ноги, щоб обидва зіткнулися лобами, іскри буквально посипалися, щоправда, не з очей, а з шоломів. Але смикнулися олухи і затихли. Наскільки виявилася насиченою кров'ю дистанція близько ста сорока метрів. Це має бути у кожного воїна мати велике серце, але малий страх і величезне почуття відповідальності! Та трохи нечесно, битися безсмертним, але, на жаль, честь відносне поняття на війні. Логічно: адже два ведмеді не живуть одному барлозі, зате дві моралі чудово уживаються в одній людині з мисленням хижака! Кращі з десятки, що залишилася, тепер мало не навмисне відставали, розраховуючи на виснаження супротивника. Так реально вони і могли чинити сильний опір при сутичці. Саме в цей момент четвірка посилених зіллям магічної сили "королів ристалищ" явно хотіла підгадати з нападом.
  Немов великі шакали, вирішили спіймати в пастку тигреня.
  Олега Рибаченка це, звичайно, розумів, але не боявся. Чим би дитя, не тішилося, аби не вішалося. А ще й які стерв'ятники в небесах з'являються. І не земних типів, хоч і на планеті Земля відбувається битва. А тут, наприклад тварюка: тулуб перша третина з голками великого їжака, друга як луска риби, третя з пелюстками волошок. А крила, знизу як у метелика, а зверху, наче карти гральні. Ух і викидони пішли.
  Вічний хлопчик-полковник струсив із себе прилиплу лусочку.
  Втім, не залякати його. Та й про змову геніїв не йшлося, типова тактика наполеонівського маршала Даву. Взяти та стрибнути, якщо противник - лох. Втім, хлопчик-полковник подумав, а може даремно він про них так погано - розрахунок був, але на військовий вишкіл, удачу та природну взаємодопомогу.
   Якщо цей світ такий підступний, будь утричі пильнішим!
  Маргарита, навіть підказуючи, вигукнула:
  - Тигр у засідці небезпечний поки не згорне іклами... а людина безпорадна поки не блисне яскравою вигадкою! - Закінчив за подругу фразу Олег Рибаченко!
  Добре мати підтримку своєї коханої.
  Може вони на щось, і будували свої види, але ж попаданець став справжнім воїном. Нехай навіть уві сні!
  Або не уві сні, а десь у міжсвіті, де шукають свого притулку душі людей.
  Але ще лишаються небезпечні вороги.
  Та тільки-но вони спробували будувати підступи, юний попаданець знову, зробив хід, як сніг на голову. Він різко, хоча здавалося подібне в принципі неможливо, форсував біг, а мечі вже лупили так, що кілька лицар впали, хоча навіть клинок їх і не торкнувся. Ось на його шляху став пірат, теж накачаний зіллям дон Сезар де Базан. Він міг би особливо під впливом магічного дурману чинити серйозний опір. Морський розбійник кинув у Олег Рибаченко кинджал, але хлопчисько-полковник перехопив клинок босими пальцями, шпурнув назад. Кинжал пролетів складною траєкторією і громила не зумів його парирувати, коли вістря встромилося прямо в сонячне сплетіння. Покинута булава також виявилася перехоплена.
  Юний воїн надлюдина та з колосальним досвідом.
  Хлопчик-полковник наздогнав чаклунів, що зупинилися, і ще на відстані почав тактично раптову лиху атаку, метнувши трофейну палицю, над якою не довелося довго заспівати. Адже всі, мабуть, спочатку насміхалися, що битися їм доведеться з жебраком. Убивча зброя мала особливість, що теж зачароване, і її політ легко і не помітити. Вийшло, з такою силою обрушилося "снарядом" по корпусу противника, що виставив перед собою щит, що потужна металева пластина лопнула, а самого зачарованого воїна відкинуло на п'ят метрів тому, заваливши як бика на бійні.
  Хлопчик крикнув:
  - Слава Вітчизні!
  Оце класичний клас!
  Але атака продовжується.
  В інший момент наступний опонент із криком упав додолу зі зламаною пензлем і тріснулими від удару другим мечем ребрами. Якби зброю не загартували чарівним способом, то могутній боєць виявився б найелегантнішим чином, розрубаним на частини.
  Олег Рибаченко прокрутився, мов дзига.
  Та тут і Білан їм не допоможе. І все неможливе - можливо!
   Коли ти рубаєш у повні махи - необережно!
  А Олег Рибаченко під захоплений рев публіки мчав ще швидше. Не можна сказати, що вже переміг. Навіть не поринув на відміну від горезвісних берсектів лайка транс. Допомагаючи прасувати собі мечами дорогу, він гранично прискорив свій біг. Хоча це може вважатися межею. Швидкість світла всупереч помилковій теорії Ейнштейна і те змінюється, підкоряючись закону складання. Але він розігнався скоріше фотона. Навіть здавалося, перестав торкатися найгостріших каменів. І одним махом наздогнав наступну групу, в якій Чародеї спробували організувати гідний опір.
  Битва розтягувалася - мускулисте, рельєфне тіло хлопця блищить від суміші крові та поту.
  Звичайно, у всіх бігунів, що залишилися, майнула певна думка: переднім трохи відстати, а заднім натиснути і вже всім гуртом задавити надміру жвавого юного ангела. Але навіть совість не до чого. Відчувалося, як присутня, сама Богородиця, що ніколи дозволила б їм так вчинити. Та й так битися можуть тільки Божі люди. Чоловікові подібне не під силу! Окрім цього, що найістотніше правда всього, їх зупинила й інша думка: адже всі поки що просто бігли, а білявому чортякові або янголятко доводилося і по черзі і оптом, боротися з цілою армією, найсмачнішими противниками.
  Хоча хлопчик-полковник узяв гору над ними досить легко, але кожен справжній професійний воїн чудово знає, що це таке - переключитися з бігу, що виснажує, на запеклу сутичку, навіть не зупинитися, а без задніх ніг, знову продовжувати погоню. Тобто вони мали шанс здолати дияволенка з ликом ангела.
  Та врешті-решт успіх мінливий!
  Олег Рибаченко так природно не вважав:
  - Втомлюються всі, здаються втоми тільки ледарі, не кидають росинок поту лише померлі!
  Промовив хлопчик крилату фразу!
  Тому він і рвався швидше закінчити зварювання. Навіть не чекаючи неминучого кінця, лицарі злякано цокали зубами. І не треба команди до бою, Бажано отримати відмазку від принца про здачу.
  Але хіба такого діждешся?
  Князь де Ареголла зупинив свою виснажену групу і спробував розставити їх розгонистим мішком, ніби залучаючи жертву в шипастий і залізний котел.
  Списи блиснули, як зуби барракуди.
  Втім, Олексій не дав (кинувшись брасом у стилі атак Суворова), їм побудується.
  Хлопчик-полковник був сповнений ентузіазму.
  Та були люди в наш час, не те що нинішнє плем'я! Багатії не ви! Ось тільки жертви з Москви вже не буде. Наполеона задавлять ще й у Європі, геніальність не допоможе. Та революції для його висування щоб і не виявилося.
  І взагалі зробимо світ єдиним та безпечним!
  Браво! Не допустимо Бородінської битви! Замість неї закінчимо війни тут! Ось примчав крутий Олег Рибаченко, стрибнув убік, відбиваючи мечі супротивника та валячи його корпусом на ґрунт. Потім був неймовірно навіть гепарду не під силу тривалий стрибок вперед. Так Олег Рибаченко отримав нехай і із запізненням удар мечем по плечу. Але саме із затримкою, вклався добряче і ось уже сам Де Ареголла незважаючи на зілля отримав нищівний удар у грудок, від якого впав на спину.
  Спроба схопитися, і мечем по голові. Хоч і магічний транс огорнув, та так і не зміг самостійно стати до кінця "священного бою". А Олексій вивів Голлівудський прийом "бочка", що відволікає, і справжній удар ногою больову крапку. Єдиний у групі теж із друїдів бурмочучи заклинання, пішов у таку глуху оборону, що просто проґавив момент, коли Олег-термінатор зробив стрімкий випад убік, і п'ятий боєць перекинувся - ошелешений, зі зім'ятим, як школярем, волога промокашка шоломом.
  Хлопець-сановник підняв обидві руки і крикнув:
  - Перемога!
  Після чого Олег Рибаченко знову перемістився під час повстання Пугачова. Справ ще треба було багато зробити. Армія мужицького царя штурмувала Казань. Сили були нерівні, тим більше захисники не надто й рвалися в бій. Місцеві купці провели зустріч із козацьким царем, оголосили, що здадуть місто. Справді чинили опір тільки офіцери. Місцеве ополчення перейшло на бік царя. Частина офіцерів теж за Пугачова. Козаки, зрозуміло, також. І в реальній історії Казань було взято. А тут пугачівці і сильніші за набагато і ще жодного разу по-справжньому не биті.
  З падінням Казані відкривався шлях до Москви. Кремль був захоплений відразу, Олег Рибаченко накинув аркан на Потьомкіна. Не того великого, а його троюрідного брата. Взяв у полон генерала-поручика. І ще губернатор Казані. А також кількох полковників.
  Після чого був суд: швидкий та праведний. Потьомкіна та губернатора Казані повісили. Двох полковників, що погодилися присягнути Пугачову, помилували. А решту теж у петлю. Захопили велику скарбницю та безліч припасів.
  Звільнили понад чотири тисячі ув'язнених, які влилися до армії повстанців. І прихопили гармати з уральських заводів, які готові отруїтися на турецький фронт.
  Пугачов досяг великих успіхів. Цариця Катерина вже хотіла домовитися з турками. Але дізнавшись про великі успіхи повстанців, вимагали від росіян піти з Балкан та Криму. І взагалі все завойоване повернути, та ще й заплатити чималу данину.
  Після падіння Казані Пугачов став реально небезпечним. Його армія рушила до Москви. Козодем'янськ став потужною фортецею, куди звозилося чимало добра. Мелін у тисячі солдатів і двома сотнями вершників дав бій Пугачову. Але був розбитий численною раттю з гарматами. А потім пугачівці штурмом опанували і Козодем'янську.
  Олег Рибаченко та Маргарита як завжди на вістрі штурму. Діти дуже агресивні та стрімкі. І втримати Козодем'янськ неможливо.
  Армія Пугачова вже наближалася до ста тисяч бійців, різної якості.
  Незважаючи на її різнолікість, велика кількість гармат і трофеїв робила цю армаду непереможною.
  Успіхів добилися пугачівці та інших місцях. Білобородів захопив останній завод на Уралі і зміцнився. Повстанці взяли більшу частину міст і взяли в облогу Тобольськ. І монастир, який так довго тримав перед повстанцями впав. Деколонг спробував дати бій Білобородову, але потрапив у пастку, і його корпус був частково розгромлений, частково полонений. Генерал ледве встиг утекти. А незабаром упав і Тобольськ.
  Успіхи йшли один за одним... Повстанці майже без бою взяли Саратов. І теж це стало досягненням, багато офіцерів переходили на їхній бік.
  Частина сил від армії Пугачова рушила до Симбірська, а частина сил від Самари зайшло з півдня. А війська царя козаків підійшло до Нижнього Новгорода. Тут горішок був твердіший. Деякі частини встигли прибути до міста. Хоча й із запізненням.
  Але в Пугачова сто тисячна армія і понад триста п'ятдесят гармат, і численними гарматами. Плюс ще впала Сизрань, і майже без бою Пенза. Уся Волга повстала, підтримувана військами козаків. Дедалі більше місто присягало мужицькому самозванцю. І дедалі частіше переходили з його бік війська цариці. Ось і Симбірськ був узяти багато в чому завдяки зраді військ. Повстанці рухалися до Царицина та Дон. Там також можна було б зібрати чималі сили. Омелян Пугачов відчував дедалі більше впевненості. Проте Нижній Новгород слід було брати. Місто було непогано укріплено і мало чималий гарнізон.
  Втім, казанські купці домовилися з місцевими, щоби ополченці не чинили опору. Деякі офіцери теж схилялися до союзу з царем. Так що вже в перші хвилини штурму в обороні військ цариці утворилися великі проломи. І, зрозуміло, це все не на користь захисту.
  Армія у Пугачова велика. І віра в царя зміцнилася. З кожною перемогою народ стає все сильнішим і сильнішим. І ось мужики, і степовики захлеснули редути. Впевнено борються і козаки, серед них є й донські. Б'ються за царя-батюшку і колишні солдати, і уральські робітники, та інші сили. Бій кипить.
  Олег Рибаченко та Маргарита як завжди на найскладнішій ділянці, як завжди на вістрі атаки, і рубають офіцерів та дворян. Хлопчик і дівчинка воістину термінатори.
  Звучить гучний голос Пугачова:
  - Здавайтеся діточки! Буде вам милість!
  І солдати кидають зброю. А купецьке ополчення приєдналося до пугачівців.
  Олег Рибаченко кидає босими пальцями ніг гостро відточений диск та вбиває генерала. Після чого хлопчик-термінатор реве:
  - Хай славиться земля моя свята!
  Після цього метає диски дівчинка-рейнджер Маргарита. І знову вбито чергового командувача. Та обидва юні воїни на висоті! І трощать ворогів, як їх трощать!
  Олег Рибаченко проревів:
  - Та Марсі чи на Венера, скрізь Росія з нами ти!
  І знову кидає босими пальцями ніг гранату. І дістається тут царським військам Катерини.
  Втім, бій уже затихає. Майже всі солдати покидали зброю і лише окремих офіцерів добивають. Але і з них дедалі більше переходить на бік Омеляна Пугачова. Багато думають: хіба простий козак може бути таким полководцем і стільки міст взяти? Ні, це зрозуміло точно цар!
  Нижній Новгород упав... і царська, козацька та мужицька армія рухається далі до Москви. Поки що прикрити столицю особливо нічим. Та ще й здаються багато міст без бою. Ось і в Рязані лише осередковий опір. Пара гвардійських батальйонів побилась, а решта здалася.
  Успіхи самозванця призвели до того, що в нього зібралося до штурму Москви понад двісті тисяч військ. А Першопрестольна ледве прикрита. У ній регулярних військ тисяч сім, ще двадцять тисяч ополчення, але... Ненадійного.
  Пара полків, що йдуть захищати Москву, пугачівці перехопили. І майже без бою склали присягу Омеляну в Тушино.
  Новий цар прийняв їх на службу. І наказав брати Москву штурмом.
  Тим паче купецьке ополчення не хотіло битися з царем, а місцевий народ чекав на законного імператора.
  Іншою новиною стало взяття Царицина і перехід на бік повстанців козацьких полків. Як не дивно, але Яїцьке місто ще трималося. Хоча там і вмирали з голоду солдати Катерини. Однак і звідти прийшла гарна звістка: Устіння достеменно відомо вагітна. Отже, скоро народить спадкоємця. Або доньку. Хоча досвідчені бабці кажуть, що найімовірніше саме сина.
  І теж є радість у Омеляна!
  А війська повстанців пішли на штурм. Як очікувалося, купецьке ополчення не стало стріляти. Воно кидало зброю та здавалося в полон. Солдати теж билися неохоче, як і багато офіцерів. А не обчислюваний потік Омеляна захльостував столицю.
  Лише один із братів Орлових, що командував обороною столиці, намагався щось налагодити. Але кидок кинджала пробив йому горло. І цей воїн упав, виявившись мертвим. Олег Рибаченко діяв бездоганно.
  Після чого хлопчик-термінатор прокричав:
  - За новий, російський порядок!
  І знову помчав у бій. Так хлопчик люто боровся. У ньому шалені азарт і найдикіший результат.
  Оборона Москви була великою і тому стіни прикриті слабко. Найголовніше це було не дати відвести частини до Кремля, де ще можна триматися.
  Але найдобірніші частини з козаків встигли до Кремля раніше. І увірвалися до фортеці. Багато солдатів і навіть офіцери переходили з їхньої бік. Навіть із Семенівського гвардійського полку. Не дуже, то хотілося бійцям вмирати. І ось Кремль упав...
  Пугачов захопив Першопрестольну і в'їхав до столиці на білому коні. Він тепер уже майже справжній цар. І в розкішному одязі. І може навіть коронуватися. Більшість гарнізону полонена. З тих, хто приймає, присягу є навіть пара генералів та багато офіцерів.
  Тепер Пугачов почувається набагато впевненіше. Хоча попереду ще Санкт-Петербург, але й зараз великих успіхів досягнуто!
  Олег Рибаченко під час параду звернув увагу, на одну вже немолоду, невисоку, худорляву людину. Щось у ньому було знайоме. Хлопчик, зрозуміло, підбіг до нього не можна упускати такий шанс.
  Підскочив і підняв чоловік за комір, вигукнувши:
  - Це ви Олександр Васильович Суворов! Ось уже кого не сподівався зустріти!
  Чоловік у простому одязі кивнув:
  - А це ви полковник Рибаченка! Який швидкий!
  Олег Рибаченко уточнив:
  - Вже генерал-майор! А вам Олександре Васильовичу слід бути фельдмаршалом!
  Суворов чесно відповів:
  - Можливо! Якщо народ так любить Петра Третього, значить так воно і є!
  Олег згідно кивнув:
  - Переходь на наш бік! Хай буде армія з народом!
  Суворов вигукнув:
  - О Боже... Не будь ваш Омелян таким, милим серцю народу, то я б ще тричі подумав! А так! Мій корпус буде до його послуг!
  Таким чином, і Олександр Суворов перейшов на бік повстанців та мужицького царя.
  Впав, нарешті, і укріплений район Яїцького містечка. Здалися останні солдати та офіцери. На півдні Астрахань присягнула цареві, майже без бою здавшись. Дон став колискою повстанців. Пугачівці рушили до Санкт-Петербурга. Вони майже зустрічали опір. Здавалися нові й нові полки.
  Омелян Пугачов рухався з тріумфом до тріумфу. У Новгороді його зустрічали з величезною шаною. І лише в самому Петербурзі могли чинити опір.
  Однак був швидкоплинний штурм. Місто захищали гвардійці Преображенського полку. І деякі ополченці.
  Але пугачівців набагато більше і на їхньому боці геній Суворова. Де вже тут встояти.
  Сама Катерина була тікати, але була спіймана, а брати Орлови вбиті під час штурму. Олексій Орлова зарубав сам Олег Рибаченко. А Микита Папін перейшов на бік Пугачова.
  Катерину Другу заточили до каземату. Потім відповіли в рубище і босу до Омеляна Пугачова.
  Мужицький цар пообіцяв їй життя і що відпустить за кордон, якщо вона його публічно визнає своїм чоловіком і царем Петром Третім. А в іншому випадку шибениця після порки.
  Катерина погодилася. Життя дорожче. Визнала Омеляна своїм чоловіком і стала на коліна. Пугачов все ж наказав гарненько відшмагати Катьку. Колишню царицю били батогом голою прямо на площі. А потім вигнали із Росії.
  Румянцев та інші полководці визнали царем Петра Третього. Війна з Туреччиною ще трохи продовжувалася і закінчилася вигідним для Росії світом. Омелян Пугачов провів у Росії низку реформ. Конфіскував землі у поміщиків, скасував кріпацтво, дав вільні народам. Зробив виборними посади губернаторів та міських голів, запровадив земства.
  Поступово Росія ставала буржуазною країною. За царя був виборний собор, але він мав суто дорадчі функції. А так влада була самодержавною.
  Трохи відпочивши та реорганізувавши армію Петро Третій розпочав нову війну з Туреччиною. На це всю владу, над військами віддавши Олександру Суворову. Османська імперія виявилася швидко розбита і підкорена. Росія включила її території до свого складу. Дещо прихопила Австрія. Омелян Пугачов згодом підкорив і Єгипет. І далі північ Африки. Його царство було успішним. Суворов та його соратники блищали. Революція у Франції дозволила Росії підкорити Європу і Францію. До кінця вісімнадцятого століття Омелян Пугачов захопив усю Європу. Далі Росія ще вела війну із Британією, яку завершила переконливою перемогою. Пугачов правив до 1810 року, а там помер і віддав владу Петру четвертому своєму та Устинії синові.
  Росія рухалася Африкою та Азією, підкорила Індію та Китай, а потім ще й Америку. До кінця дев'ятнадцятого століття увесь світ став російським. А людина полетіла в космос ще 1899 року! А на Марс злітав у 1917 році.
  Люди здобули спокій та щастя. У всякому разі, у цьому всесвіті. І загалом побоювання Олега Рибаченка не підтвердились.
  Перемога Омеляна Пугачова виявилася переконливою та корисною для всього світу. Росія була вільною імперією, з парламентом та сильною царською владою.
  Мало того, її армія реформована Суворовим, не мала собі рівних.
  А без кріпацтва промисловість розвивалася ударними темпами.
  І все виявилося загалом, то й непогано. І Росії пощастило, що династія зберегла стабільність влади. І що країна не розсипалася. А були перемоги, одна за одною.
  Крім того, існувала і виборна демократія губернаторів, голів міст, старост сіл. Це теж давало можливість людям висловлювати свою думку і мати повну владу.
  А цар не був деспотом. І думки людей враховувалися. А жити скоро всім стало так добре, що люди забували про те, що можна бути незадоволеними. І про незалежність мало хто думав. Насправді єдність людства це найголовніше!
  Російська імперія поєднала всіх... І народилася нова релігія. Яка стала єдиною увібравши себе різні вірування. І зрештою примирилися і Будда, і Магомед, і Христос, і Крішна. Усі стали єдиними та майже атеїстами!
  А ось потім ще люди і навчилися мертвих воскресати, але це вже інша історія
  
  
  ШПЕЄР ЗМІНЯЄ ІСТОРІЮ
  Шпеєрові цьому генію організованості вдалося переконати фюрера терміново розробити і прийняти в серію легкий, дешевий, маневрений реактивний винищувач всього з двома авіагарматами, зате найкращий у світі за льотними характеристиками.
  Так народився НЕ-162 і не 6 грудня 1944 року, коли вперше злетів у повітря, але вже було надто пізно, а 20 квітня 1943 року, коли Третій Рейх ще був сповнений сил, і це могло вплинути на хід війни. Добре реактивний двигун Юммо вже був готовий до серійного виробництва. Літак був майже повністю виготовлений з дерева, а броня тільки на лобі в п'ятдесят кілограм. Зате машина легка, дешева, і дуже маневрена, легко керована. Її швидкість перевищувала 900 кілометрів на годину, а вага порожнього винищувача лише 1600 кілограм. Озброєння спочатку дві авіаційні гармати в 20-міліметрів - сильніше, ніж у ЯК-9, і можна порівняти з ЛАГГ-5.
  Досить проста в управлінні машинка. Коротше кажучи, народний винищувач. Дешевше ніж МЕ-109 і простіше у виробництві, але набагато ефективніше.
  НЕ-162 виявився ефективною зброєю. Вже під час битви на Курській дузі німецькі аси набирали на ньому рахунки. Особливо відзначився Хаффман.
  Гітлер, звичайно, був задоволений і наказав довести випуск машини до п'яти тисяч на місяць. Цієї цифри досягти не вдалося, але під кінець 1943 випускалося за місяць більше двох тисяч машин.
  НЕ-162 створив проблеми СРСР у повітрі і дещо сповільнив просування радянських військ. На Курській дузі втрати німецьких танків були меншими, ніж у реальній історії, багато збили ІЛ-2.
  Німці змогли затягнути опір і Харків та Орел впали на місяць пізніше, ніж у реальній історії.
  Але все ж таки Червона армія просувалася, нехай і повільніше, ніж у реальній історії. Німцям вдалося завдяки цьому закріпитися за Дніпром та створити там потужну оборону. А тут ще й приспіла САУ Е-10, дуже вдалий винищувач танків.
  Німці змогли стабілізувати фронт Сході. Взимку радянські війська так і не спромоглися форсувати Дніпро. Встояли німці під Ленінградом.
  Хоча союзники й просунулися до Італії. Але дуже дорогою ціною.
  Так і не зумівши пробити фашистів, Червона армія рушила до Криму. Тут також бої тривали довше, ніж у реальної історії, але завершилися поразкою.
  Висадка союзників у Нормандії закінчилася поразкою Британії та США. 22 червня радянські війська завдали удару в центрі. Але німці змогли відобразити тиск радянських сил. Почасти через вдалу та дешеву самохідку Е-10. При вазі в дванадцять тонн дана машина мала лобове бронювання в 82 міліметри під нахилом в 45-градусів непробивне для радянських тридцятьчетверок і гармату як у Т-4. Ця машина могла поблизу пробити навіть у лоб ІС-2, маючи непогані шанси на рикошет похилої броні.
  Нова німецька техніка гарна в обороні. І фриці користуються цим. А радянські машини все ж таки не такі вдалі. У Т-34-85 слабка зброя і захист, та й висота завелика. А ІС-2 вразливий у лоб вежі, і нижню частину корпусу.
  Німці змогли утримати, зосередивши заздалегідь сили в центрі, і вгадавши основний напрямок удару.
  Після розгрому союзників у Нормандії посилилися антивоєнні настрої у США та Британії. Тим більше, американцям не пощастило, при спробі висадки на Філіппіни їхнього транспорту були атаковані японськими лінкорами. І виявилися потоплені. Загинуло багато техніки та солдатів.
  Що теж сильне враження справило американський народ.
  Німці відбивши атаку в центрі, перекинули частину військ до Італії та почали там наступ.
  У боях взяла участь "Пантера"-2. Німцям вдалося вкластися, у вагу в п'ятдесят тонн, зробивши гармату 88-міліметрів і 71 ЕЛ стволом, а саму машину в 150-міліметрів товщина лобової броні під нахилами.
  "Пантера"-2 будучи легше, але з більш потужним двигуном, показала себе чудовим винищувачем танків.
  Німці змогли відбити назад Неаполь і захопити безліч полонених і трофеїв. Союзники бігли назад до Сицилії. Там вони хотіли сховатися, використовуючи флот.
  Німецькі конструктори запустили до серії і Е-25. Радянські війська намагалися знову атакувати під Ленінградом. Але німці там були готові. Взагалі німецька розвідка працювала непогано, особливо повітряна, оскільки у фриців з'явилися реактивні машини, що літають на великій висоті, і невразливі для радянської ППО.
  Взимку радянські війська знову били в центрі, але їхні атаки були передбачуваними. А у повітрі фашисти захопили повне панування. Багато втрачала й авіація союзників.
  У лютому фашисти провели операцію в Сицилії та взяли понад двісті тисяч англійських та американських солдатів у полон. А у березні німці вдарили на півдні. Прорвали оборону, наступаючи ночами, та створили пару котлів.
  Радянські війська почали подаватися.
  Після смерті Рузвельта, Трумен запропонував Гітлеру перемир'я. Фашист номер один погодився. Але в обмін зажадав постачання нафтопродуктів та повернення полонених. Трумен та Черчілль на це погодилися.
  Німці розв'язали собі руки на сході. У них з'явився новий танк Е-75. Більш щільна схема компонування - двигун і трансмісія разом, і поперечне розташування дозволили знизити висоту машини. Так нагадував "Тигр"-2, що сильно підріс, але з куди нижчим силуетом.
  За набагато товстішої, під великими кутами розташованої броні Е-75 уклався у вагу в 75 тонн, при двигуні в 1250-кінських сил. Що робила його досить рухливим та надійним. КК танка було два види гармат. 105-міліметрова в 100 ЕЛ для боротьби з танками противника, і 128-міліметрова в 55ЕЛ, більш універсальна гармата. Вежа мала 252-міліметра товщину лобової похилої броні, і 170-міліметрів бортової, кормової теж під нахилами. Корпус мав 200-міліметрів броні верху під нахилом у 45-градусів, і 160-міліметрів низу під нахилом теж у 45-градусів. Борта корпусу 120-міліметро і ще 90-міліметрів щитків.
  Таким чином, за вагою 75 тонн, німці створили машину, яка не поступається "Маусу" у бронюванні та озброєнні, нехай і з однією гарматою.
  Е-75 не пробивався радянським протитанковим гарматами, навіть у борт, і безперечно отримав пріоритет Гітлера над рештою танків серії Е.
  У СРСР з'явився поки що лише ІС-3, краще захищений у лоб вежі, але складніший у виробництві. Тож Сталін наказав, доки ІС-2 та Т-34-85 з виробництва не знімати.
  Влітку німецькі танки Е-75 вперше з'явилися на фронті. Вони показали себе дуже ефективними машинами.
  Одночасно у фашистів з'явилася легка машина МЕ-1010 з крилами, що змінювали стрілоподібність, досконаліша модель МЕ-262 Х, і сильніше озброєна і швидкісна і маневреніша машина ХЕ-262. Народний винищувач заслужив усіляку похвалу конструкторів. А ще й реактивний бомбардувальник Ю-287, який показав колосальний пілотаж. А також марки "Арадо".
  Німці влітку змогли просунутися в Україні відбили Донбас. Потім уже осінь взяли Курськ і підійшли до Воронеж. Радянські війська відступили за Дон і намагалися там налагодити оборону. Наближалася зима.
  Німецькі дипломати робили зусилля включити у війну ще Туреччину.
  Тут вони кружляли і обіцяли золоті гори.
  Сталін відчуваючи, що СРСР важко встояти проти нової німецької техніки, а створення нового танка Т-54 зіткнулося з певними труднощами, запропонував фашистам перемир'я.
  Гітлер у відповідь зажадав здати Ленінград та Крим, а також постачати безкоштовно хліб, нафту та іншу сировину! І повернути військовополонених та передати частину золота СРСР.
  Сталін погодився попри все крім здачі Ленінграда.
  Фашисти взимку наступали у Криму. Вони захопили майже весь острів, крім Севастополя. Червона армія намагалася наступати в центрі, і на півночі, але знову без успіху, зазнавши величезної шкоди.
  У березні 1946 року фюрер нарешті дав згоду на перемир'я терміном на три роки. СРСР зрозуміло постачав Третьому Рейху безкоштовно сировину, і передав частину устаткування військових заводів.
  А фашисти розгорнулися на Захід. Атомна бомба ще створена, а Японія відчайдушно трималася проти Америки. За кожен острів у Тихому океані кипів жорстокий бій.
  Спочатку Гітлер домовився з Франком і німецькі війська раптовим штурмом взяли Гібралтар. Потім вступили до Марокко. Була розгромлена та захоплена десантом англійська база на Мальті. Фашисти полізли до Африки.
  Дуже сильним і вони стали льотчиці: Альбіна і Альвіна. Дівчата змогли обскакати Хаффмана та першими подолати бар'єр у п'ятсот збитих літаків ще на східному фронті.
  А на Заході вони зовсім голоногі в бікіні чортівки стали грозою для американських та англійських машин.
  А Герда з її танковим екіпажем, на Е-75 їхала Алжиром. Дівчата рекордсменки за кількістю знищених машин на східному фронті випередили Віттмана.
  Війниці стали боротися з Курською дугою, і показали свій клас. Хоча не дуже розумний Гітлер і сумнівався, що жінки здатні воювати. Але Герда, Шарлота, Крістіна та Магда, на "Пантері" творили чудеса. Вони виявилися другим танковим екіпажем після Вітттмана, який отримав високу нагороду: Лицарський Хрест Залізного Хреста з дубовим листям, мечами та діамантами. А також ще й хрест військових заслуг у золоті та з діамантами.
  Дівчата їдуть собі і співають:
  - Весь світ без Рейху ми розриємо,
  Вщент, а потім ...
  Ми новий, новий світ збудуємо,
  Хто був ніким, той стане всім!
  Війниці при цьому ще й хихикають, скалять собі зубки. І знову стріляють собі...
  Підбили англійський танк, і ревуть:
  - Ми супер!
  Герда натискає босими пальцями ніг на кнопку джойстика, зриває вежу з "Шермана" і кричить:
  - Я майбутня богиня!
  Потім босими пальцями ніг збиває танк Христина і верещить:
  - Я теж є дівчина супер!
  Далі куляє, розбивши машину Шарлота, і пискнула:
  - Але пасаране!
  І наступним снарядом закінчила англійця Магда. Дівчата воістину супермени.
  І, якщо чесно говорити, всіх перемагають поголовно. Звикли всіх ворогів мочити і місце в пекло і, безумовно!
  Войовниці працюють собі та стріляють. Не дають своїм опонентам пощади.
  Ось здалося кілька тисяч англійців та американців. Чоловіки падають навколішки і цілують дівчатам їхні босі, курні ніжки.
  Ось так відбувається боротьба... Алжир упав, і німці вже в Лівії. Звісно ж, перемагають граючи. Для них немає перешкод.
  Німці за літо 1946 року захопили всю північ Африки і вийшли до Суецького каналу. У фашистів з'явилася грізна зброя: дисколети, яких неможливо збити. І англійці, і американці під цим ламалися.
  Восени вермахт рушив на Судан та Близький Схід. Англійці та американці сипалися, наче розколоті горіхи.
  Потай вони намагалися домовитися зі Сталіним. Мовляв, відкрий другий фронт.
  Червоний диктатор відповідав ухильно... За осінь німці захопили весь Близький Схід, і більшість Африки, дійшовши до Камеруну. А взимку німецькі війська рушили на Іран і далі на Індію. Країна слонів була підкорена. А потім фашисти просунулися і навесні на південь Африки, остаточно взявши під свій контроль чорний континент.
  У червні 1947 року пішла висадка в Британії... У боях брали участь добірні сили Вермахту.
  Вперше було випробувано пірамідальний танк, який показав відмінний захист з усіх ракурсів, і високу швидкість.
  У ньому боровся танковий екіпаж Герди. Дівчата виявилися на диво крутими і хортами.
  Назбивали купу танків та гармат.
  Герда вистрілила, збила англійську гармату і заспівала:
  - Не зупинять нас вороги!
  І як розсміяється!
  Шарлота теж вишкірить зуби і пискне:
  - Ми підкоримо покрив всесвіту!
  І теж змете танк.
  Далі вліпить Христина, люто гарчачи:
  - Виблискують у марші чоботи!
  І теж вежу змете!
  Після того як пальне Магда, збила англійську гаубицю і просипала:
  - Миттєвий відліт!
  Війниці на висоті колосальної.
  А Альбіна та Альвіна в небі гасають і добивають англійську та американську техніку. Трушать фриців за допомогою босих, точених ніжок і співають собі:
  - Африка небезпечна, так, так, так!
  Африка жахлива - так, так, так!
  Не ходіть діти! До Африки гуляти!
  Так ще лупнув, за один бій півсотні літаків на двох.
  Ось як войовниці ворогів щось впевнено трощать.
  Британія впала за два тижні. І Лондонський гарнізон капітулював. Так Третій Рейх розтрощив свого небезпечного супротивника.
  Але поки що залишаються США... З'єднавшись із японцями і маючи масу ресурсів німці починають пресувати американців... У серпні 1947 року гітлерівці висадилися в Ісландії, і захопили це острів, наблизившись до Америки.
  Дістати США непросто. Але фашисти створили плацдарми в Латинській Америці та нарощують свої сили. Але війна триває довго. Взимку битви велися на морі та в повітрі. А навесні 1948 року німці намагалися дістатися Гренландії. І їм це вдалося... Влітку фашисти вже опановували Канаду. Але бої кипіли жорстокі.
  Все ближче та ближче до США. Зате й радянські дівчата напоготові.
  П'ятірка дівчат Наташа, Мірабела, Анжеліка, Світлана, Олімпіада прибули до Америки битися добровольцями проти полчищ Третього Рейху. Всі п'ять дівчат дуже красиві і знають англійську мову. Надіслати весь жіночий батальйон Сталін-Путін відмовився, так це суперечило б умовам миру ув'язненого з фашисткою імперією. СРСР потрібно було за будь-яку ціну виграти час, поки нацисти атакують США.
  П'ятірка дівчат це добровольці: минулі майже всю війну, від Бреста і Буга до Оренбурга. І вони борються із гітлерівцями на іншому краю Землі у столиці Гондурасу.
  Тегусігальпа один з основних опорних пунктів оборони, в протистоянні в різномастій ордою. Лізли на рожен і японці та азіатські полчища. Самі німці билися тільки на танках, а піхота суцільно з неарійських народів. Вперед погнали азіатів, чорношкірих, арабів.
  Наташка вистрілила, зрізавши двох африканців і, прочірикала:
  - Просто орда Чингісхана!
  Златоволоса Мірабела зрубавши автоматною чергою трьох індусів, задерла до верху свої голі, засмаглі ніжки. І сказала:
  - Гарматне м'ясо перемелюємо!
  Уламок від гранати полетів, і шльопнув Мірабелу-Зою по голій, круглій п'ятці. Дівчата за традицією борються в бікіні та босими. І коли потрапляє гострим по огрубілій, дівочій підошві це боляче.
  Красуня підморгнула і знову пальнув... Мірабела дуже струнка, середнього зросту з ідеальною фігуркою.
  Наташка на зріст вище, у званні майора, і навіть герой Радянського Союзу. Але теж майже голенька, ледве прикрита бікіні. Дуже засмагла, але волосся біле. І стріляє Наталка дуже влучно. І любить кидати босими ніжками гранати.
  Стріляє вродлива Анжеліка, збиває чергою чотирьох арабів. Волосся в неї руде, точніше мідно-червоне, наче пролетарський прапор. І коли дмуть вітри, це немов прапор революції. Дівчина сяє своїми смарагдовими, немов зірки очима. І жорстко змітає ворогів.
  Світлана також блондинка. І веде вогонь із кулемета. Дівчина вперлася босими ніжками і дала чергу. П'ятеро різномастих бійців виявилися підкинуті, і вилетіли з грудей та животів супостатів, багряні фонтанчики крові.
  Світлана, облизуючи повні губи, прочірикала:
  - Війна це повітря для легень.
  Дівчина лежачи босою стопою жбурляє гранату. Лунають вибухи. Декілька бойовиків, відлітають у різні боки.
  Олімпіада більша та м'ясиста дівчина. Волосся у неї світло-русяве. Типова сільська, молода кров з молоком баба. Дуже сильна фізично та непогано стріляє.
  Ось знову дає чергу. І падають убиті найманці фашистів.
  Олімпіада стріляючи, вимовляє:
  - Ладоньки, долоньки, де були? У бабусі! - Дівчисько вистрілило, уклавши трьох бородатих гітлерівських бойовиків і, додала. - Що їли - кашку! Що пили? Бражку!
  Дівчата тримають оборону. Вони не пускають уперед фашистів. І ревуть дружні пісні:
  - Весь світ насильства ми розриємо,
  Вщент, а потім ...
  Ми новий, райський світ збудуємо-
  Хто був ніким, той стане всім!
  Наташка знову жбурляє босою ніжкою гранату. Вибухає піхотинців, що наступають. Стає явно спекотніше. Ось підповзає горезвісний "Лев"-2. А поруч із ним досконаліший Е-50. Вивергаються снаряди. Відірвало голову чорношкірому американцю, і вона відкотилася.
  Мірабела наступила на дошку, що горіла, і її загартовані ніжки майже не відчули жару полум'я.
  Золотоволоса красуня вистрілила і промуркотіла:
  - І хто зупинить потік, кривавих річок, що збожеволіли...
  Мірабела знову пальнула, збивши африканця з броні Е-50 і прочирикала.
  - Промінь з бластера всадить у скроню, у злому спалаху зник чоловік!
  Дівча вистрілило знову. Майнула своєю босою, засмаглою, витонченою ніжкою в повітрі. У її бік полетіла граната. Красуня із золотим волоссям спритно відбила гостинець, голою, майже не запиленою підошвою. Граната полетіла назад. Рвонула в лавах бойовиків Третього Рейху. Здавалося, що з вантажівки посипалися розбиваючись кавуни. Стільки розтікалося крові.
  Мірабела прочирикала:
  - Дівчина іспит провалила, і рейх проклятий настала. Гітлеру жити видно набридла, і його красуня хвацько з'їла!
  Анжеліка теж войовниця не промах. Строчить собі з кулеметів, і примовляє, розкидаючи трупи:
  - За маманю ложечку! За татку ложечку! А за Кобу черпачок! І в постільку на бочок!
  Красуня з мідно-червоним волоссям, запускає голенькою ніжкою, дерев'яний літачок. Той летить прямо до масивного німецького танка "Лев". Сідати на дуло 105-міліметрової гармати і вибухає. Зброя виходить з ладу.
  Німець розвертається, і змушений ганебно втікати. Анжеліка, потираючи свою ніжку об уламок будівлі, вимовляє:
  - Нема сили - потрібен розум! Піднімати доведеться галас!
  І знову дівчисько дуже влучно стріляє. Руде волосся у неї як полум'я олімпійського смолоскипа. Приваблива дівчина. В американській армії вже встигла відзначитися, виявивши шалений темперамент. Особливо добре виходило заводити шашні з афроамериканцями. З ними так незвичайно і красиво.
  Втім, Анжеліка знищує і чорношкірих в армії Третього Рейху. Що Німеччина всю Африку підкорила. Спробуй таку силу зупини.
  Е-50 найновіший танк, з газотурбінним двигуном, і товстою як бортовою, так і лобовою бронею. Його неможливо взяти гранатою. Анжеліка голою ніжкою жбурнула гостинець, збила кілька піхотинців і прочирикала:
  - Ех надійна ти танка броня, від того хто має намір кусатися ... Тільки міць у тебе знай ... ня, можеш тільки сталевий кінь брикатися!
  Світлана теж стріляла дуже влучно. І воліла метати гранати ногами. Її босі пальчики закрутили ще й сталевий диск. Вістря пролетіло, перерізало горло, двом фашистським бойовикам. Ті впустили кулемет, і тепер густа черга великого калібру полоснула по ланцюгах орди. Ціла шеренга іноземних бойовиків набраних методом облав до армії Третього Рейху.
  Світлана прочирикала:
  - Успіх - нагорода за сміливість! А пісні доволі однієї! Щоб тільки про будинок співалося!
  Але поки що красуня не встигла скучити за домом. Хоча радянських добровольців у американській армії дуже мало. Сталін-Путін не хотів світитися, щоб не дати потім привід Гітлеру звинуватити Росії у порушенні умов "Солом'яного світу".
  П'ятьох дівчат - найкращих у жіночому батальйоні, попередили, що якщо потраплять у полон, то від них Батьківщині доведеться зректися. І дівчата мають у цьому випадку косити про тривіальних найманців, яких найняли за гроші.
  І Світлана, і Наташа, та інші дівчата розуміють, що у разі потрапляння в полон, на них чекають жахливі тортури. Тож вони вирішили у будь-якому разі, живим фашистам не даватися.
  Над позиціями американських військ пролітають німецькі штурмовики. Не чекаючи, що в столиці Гондурасу їх зустріне такий завзятий опір, гітлерівці дещо роздратовані.
  Реактивна штурмова авіація сильна. Летять ракети, працюють гармати.
  Гинуть американські солдати. Олімпіаді теж потрапило уламком у м'ясисте плече. Виступила кров. Дівчина-богатир витягав шматок стали зубами, виплюнула кров. А потім знову лупнула з громіздкого пістолет-кулемета. Падають іноземні найманці. Тут майже всі тубільці, тільки командири у них німці, та й то не завжди. Щоправда, на найсучаснішому танку Е-50 екіпажі суцільно німецькі. Машина відрізняється пристойною швидкістю та маневреністю. Ну, це поки що не найдосконаліша модифікація - важить сімдесят п'ять тонн. Під гусеницями кришаться стіни. Зазвичай цей виготовляють у трьох варіантах з гарматою 105-міліметрів, з знаряддям 180-міліметрів штурмовим, і 400-міліметровим реактивним бомбометом.
  А кожній модифікації своє завдання. Ось цей танк зі штурмовою зброєю, що найбільш підходить для атак міст. І його не так просто знищити. Олімпіада хреститься, і вистачає босими пальцями своєї великої, але витонченої, красивої форми ноги протитанкову гранату. Тепер потрібно закинути презент прямо по дулі, щоб вивести зброю мастодонту з ладу. П'ять кулеметів прикривають німецький, сучасний танк і до нього так просто не підібратися.
  Олімпіада дуже сильна, і її схожі на кінські стегна ноги метають гранату далеко. Але не завжди влучно. Принаймні, щоб потрапити в таку мету, як стовбур 180-міліметрової гармати. Дівчина-богатир має сумніви. А раптом промаже.
  Ех, був би з ними їхній давній напарник Олег Рибаченко, то цей відважний піонер, щось та придумав би.
  Але хлопчик згинув у боях за Воронеж. Дівчата не знали його подальшої долі. Але доля піонера-винахідника справді виявилася незавидною. Спочатку Олега Рибаченка по-звірячому катували, намагаючись вирвати секрети. Після катувань, одинадцятирічний хлопчик потрапив на копальні. Робота страшна і надзвичайно важка. Але радянський піонер, маленький, але жилистий, виявився живучим.
  Зумів вижити, і навіть через лабіринти шахт наважився на втечу. І Олегу Рибаченку таки вдалося вибратися. Хлопчик деякий час блукав Балканами, поки не пристав до місцевого партизанського загону. Там став зв'язковим та диверсантом.
  На Балканах все ще був досить розвинений партизанський рух. Почасти ще й тому, що окупаційну службу несли італійці, румуни, болгари, албанці - які не такі боєздатні, як регулярні частини Вермахту.
  Але партизанів все одно гинули багато. Особливо від ударів авіації. І патріоти Югославії змушені ховатися у горах, лісах, чи у кращому разі дрібних селищах. Загинула вже велика кількість командирів. Обстановку погіршував і підписаний із СРСР світ. Тепер на Балкани стали перебувати нові каральні дивізії, які влаштовували масові облави та проводили зачистку місцевості.
  Олегу Рибаченка доводилося разом із партизанами забиратися дедалі глибше й далі в гори.
  Олімпіада хоча не знала долі їхнього загального улюбленця, важко зітхала. Потім стиснула міцніше пальцями босих, дівочих ніг гранату і з усіх сил шпурнула її по танку супротивника. Е-50 саме зробив постріл, випустивши забійний снаряд.
  Олімпіаду навіть струснуло, і вона впала навколішки. По голові стукнуло вирваним з бруківки каменем, а босу п'яту обпекло розжареним металом. Дівчина потерла собі приголомшену, голівку, з запиленою шевелюрою.
  Граната пролетіла, ледь не торкнувшись ствола, і вдарила нахилене чоло машини. Прогримів вибух... Але зрозуміло 250-міліметрів лобової броні, та ще й під нахилом пробити граната не в змозі.
  Олімпіада врізала кулаком у пилюку, піднявши цілу хмару піску. Потім проревела:
  - Забий, забий! Ти гол у ворота забий!
  Дівчина постукала гомілкою по потрісканому асфальту. У мозолях п'яти застряг уламок. Шкіра на підошвах дівчинки, була товстою наче у бегемота. Вона жила в бідній сім'ї, і майже ніколи не взувалася з народження. Втім, її ніжки від цього нітрохи не здавалися грубими формою, а були засмаглі, витончені, спокусливі.
  Олімпіада, правда, трохи відлякувала чоловіків саженим ростом, і міцними м'язами, а також кулаками з кісточками, що випирають. Але характер у дівчини-богатиря добріший, а широкі стегна поєднувалися з порівняно тонкою талією та рельєфним пресом. Тільки в одязі через великі груди Олімпіада могла здатися товстою. У бікіні вона наче грудаста спортсменка.
  Дівчина в досаді метнула знову гранату, цього разу ціль в гусениці. Але смертоносний подарунок потрапив у товстий, броньований щиток - прикриває ковзанки.
  Олімпіада в досаді посунула себе кулаком у підборіддя. Через це в неї занила щелепа. І дівчисько-богатир вилаялося:
  - Я кошу наче коса!
  Світлана теж спробувала вразити небезпечний танк, але покинута дівочою ногою граната трохи не долетіла. І білявка почала підбиратися в машині. Але ось з'явилося ще два танки - "Лев", і "Пантера"-2, вони обстрілювали всі підступи з кулеметів. Доводилося бути дуже обережними.
  Американський "Шерман" спробував підібратися до німецьких машин. Він мав шанс вразити "Пантеру"-2, тільки в борт. Але німця не так просто обдурити. Тим більше, високий силует "Шермана" робить його помітним з великої відстані.
  "Пантера"-2 виплюнула снаряд, і потрапила прямо в лоб американця. Висока машина обломилася навпіл. І запалала, немов свічка на Різдво.
  Світлана в досаді сказала:
  - Ох, до чого у вас слабкі танки... Краще технічніше, станете ви янкі!
  А ось Наташка найдосвідченіша войовниця, змогла підібратися до "Пантери". Шпурнула гранату... І довге дуло німецької машини скрутилося в баранячий ріг.
  "Пантера"-2 танк, запущений у серію в 1943 році. В останній масовій модифікації має лобову броню в 150-міліметрів, бортову в 82-міліметра під нахилом, і 88-міліметровою гарматою довжиною стовбура в 71ЕЛ. З нового 1945 року, мала зняти з виробництва на користь більш досконалої і краще захищеної моделі Е-50. Але поки що цей танк бореться. При вазі 51 тонну, машина має двигун 900 кінських сил, що забезпечує їй хороші ходові якості.
  Ось і зараз отримавши пошкодження "Пантера"-2, розгортається і йде. Наташка встигає жбурнути босою ніжкою ще одну гранату. Розбила ковзанки. І швидкість німецької машини помітно сповільнилася.
  Наташка вимовляє з радісним виглядом:
  - Оце удар! Мій удар - Божий дар!
  І дівчина показала німцям носа. Але з Е-50 полилися кулеметні черги. І кулі просвистели над біленькою, трохи забрудненою шевелюрою Наталки. Одна з куль навіть зрізала пасмо волосся. Дівчині-майору навіть стало трохи делікатно.
  Наташка прочирикала:
  - Якщо хочеш бути як слон, потрап бандит у дурдом!
  Дівча пальчиками ніжки підняло своє зрізане пасмо. Волосся у Наташки шовковисте, кольори перлів, але трохи запилене. При цьому такі м'які. Дівчина провела ними своєю підошвою. Трохи лоскітно і приємно.
  Наташка згадала, як її пестив хлопець. Теж почали його руки від підошв, піднімаючись вище до стегон, і найчутливішого місця. Коли тебе гладить гарний юнак, це дуже приємно. Наталка його майже любила. Їй подобалася любовна гра, і збуджували дотик, м'язистого чоловічого тіла. Але справжнього, романтичного кохання, коли божеволієш з чоловіка, у Наташки не було. Вона вже багато хлопців змінила. Багато її чоловіків загинули у боях.
  Навіть у цьому було прокляття війни. А тут в Америці є мускулисті, чорні хлопці. І з ними все так незвично.
  Наташка вистрілила, зняла чорношкірого. Злегка пошкодувала хлопця-африканця. Вбила вона людину, яка бореться за чужі йому інтереси. Адже німці це расисти. Вони дивляться на негрів, як у рабів. Але при цьому й записують африканців до іноземних дивізій розбухлого Вермахту.
  Наташка босими пальцями ніг спорудила подобу фіги, і показала фашистам. Та нація німців, сама тут не несе шкоди. Танки надто товсту мають броню, щоб її пробити гранатою або базукою. Зате гинуть тубільні частини.
  Наташка жбурляє гранату в Е-50. Вона розмахнулася голою, засмаглою ногою, і метнула, провернувши стегна. І полетіла граната високою дугою. Босі пальчики ніг залишили у собі відчуття дотиків металу. І потім граната зірвалася.
  Наташка шепоче:
  - Хай допоможе нам Бог!
  На дівчисько подуло гарячим вітром, наче торкнувся красень-чоловік. Наталка читала книгу про Тарзана, і їй дуже хотілося, щоб із нею пограв саме цей чоловік. Погладив би сильними руками оголені груди.
  Граната потрапила в дуло, але вибухнула із запізненням, відлетівши від металу. Уламки застукали, мов горошок по броні. Залишилися тільки подряпини!
  Наташка дістала іншу гранату. Але побачила, що це протипіхотна. А протитанкові скінчилися.
  Дівчина загарчала від досади. Але щоб не гаяти час, вклала в босі пальчики. Розгорнула ногу, зігнула тулуб, потім розігнула і шпурнула піхотою.
  Півдюжини бойовиків підлетіли вгору, наче кульки пінг-понгу. У одного з них злетіли окуляри, і уламки пролетіли кількасот метрів, пройшлися по спині Наташки. Ліфчик лопнув, і гарні груди дівчини-майора оголилися.
  Дівча машинально прикрила собі полунички сосків. Але потім зрозуміла, а кого їй боятися. І знову труснула автоматом. Дала чергу і трохи відступила назад.
  Американський піхотинець вистрілив із базуки. Снаряд ударив німецький танк у похилий борт, але 160-міліметрів броні витримало, відбивши руйнівну енергію. Німець пальнув у відповідь. Його знаряддя великого калібру розкололо стіну.
  Наташка спробувала зав'язати бретельки ліфчика. Дівчина подумала, що, мабуть, Зою Космодем'янську ганяли в одних трусах по морозу. Це в радянському фільмі її зобразили в сорочці або навіть на кшталт сукні. Одна це лише данина святенництву. Насправді фашисти, щоб більше принизити полонене дівчисько, напевно, розділили її догола. Та й голодним німецьким солдатам напевно хотілося побачити симпатичне та фігуристе дівчисько оголеною.
  Так що в реальній історії дівчина-героїня не могла прикрити свої груди, так руки були пов'язані за спиною. Але вона не соромилася і дивилася гордо. Якого ходити по снігу босоніж, Наталка знала добре. Вона була загартована, і любила стикатися голими підошвами зі снігом. Наташці це подобалося і приносило задоволення. Але це вже загартованої роками війни. А юній та міській Зої, мабуть, це болісно. Підошви немов джгут вугілля.
  Наташка в досаді відкинула ліфчик і крикнула:
  - Сором буржуазне поняття! Радянська жінка нічого не боїться та не соромиться!
  Дівчина знову стала цвяхувати з автомата, чи точніше пістолета кулемета. Метал нагрівся, таки Гондурас це тропіки, там, у лютому буває дуже жарко. Пальці рук у Наташки припікає. Потрібно викластися. Сьогодні 23 лютого. День радянської армії і це вимагає боротися з усією спокійною і розсудливою люттю.
  Наташка зрубала кулями ще п'ятьох, і випадково обпекла собі щічку об казенну частину автомата, що розжарилася. Неприємно звичайно, надувся пухир.
  Наташка вилаялася:
  - Ну, Боже, навіщо ти створив стільки проблем мені та моїй країні!
  Пухир свербіл... Щока у дівчини це дуже чутливе місце. Дівчисько намагалася знайти щось холодне, щоб прикласти до кульки, що здулася. Але спробуй знайти хоч щось прохолодне. У цьому розпеченому місті. Тим більше, що погода ясна, і віяв південний вітер.
  Наташка явно не у своїй тарілці. Олімпіада кидає гранату із великої дистанції, але знову невдало. А в небі вже мчать штурмовики. Німецькі машини мають сильну броню та високу швидкість.
  Реактивні літаки налітають хвилями, і немов підкошують смуги льону.
  Наташка сховалась у щілину. Зверху спалахнули осколкові ракети. Дівчина відчувала, як сипалися зверху з голками шматки щебеню. Залоскотало оголену шию. Закололо і соски красуні.
  Наташка прошепотіла:
  - Оце масаж ... Але не корсаж!
  Дівчина відчувала, як стало болісно свербіти її майже голові тіло. І так жарко, а реактивні ракети, що рвуться, ще додають спеку. І це хіба лазня?
  Наташка згадала натуральну російську лазню, з ялиновими віниками. Як дівчисько тоді молотили.
  Такі ось екзотичні виявилися відчуття.
  Наташка щоб збадьоритися, заспівала:
  - Кохання та смерть! Добро і зло! Що святе, що грішне! Зрозуміти нам судилося!
  Дівча підвелося, струсило з себе весь цей налиплий бруд, і сміття.
  Наташка рикнула:
  - Ох, Гітлер по рогах отримаєш!
  І дівчина-майор випустила чергу по піхотинцям, які намагалися піднятися для атаки. Декілька набраних методом облави бойовиків впали. Наташка витерла своє брудне обличчя, щипало очі. Войовниця сплюнула і перехрестилася.
  Знову відкрила вогонь із автоматів, бойовики наповзали. Шпурнула гранату босою ногою і руда Анжеліка. Презент підстрибнув і вдарив по фашистах. Розірвало десяток людей.
  Рижуха заспівала:
  - У світі багато їсти гарного, тільки снігом порошило!
  І дівчина відкрила вогонь із пістолет-кулемета, тільки використовуючи не руки, а свої спритні пальчики, босих ніжок.
  Анжеліка стріляла влучно і підвивала:
  -Удар! Удар! Ще удар! Ще удар і ось... Могутній демон, Божий дар, проводить апперкот!
  А руками дівчинка метнула уламки скла. Вразила фашистів і прочирикала:
  - А тим, хто не хоче жити у світі... Ми робимо їм харакірі!
  Справді з'явилися японці. Ці вузькоокі бійці. Ну, як таким не зробити харакірі.
  Розрядивши обойму пістолет кулемета, Анжеліка підхопила босими пальчиками гранату і жбурнула її до самураїв. Ті отримали презент, кілька понівечених японців, відлетіли в різні боки.
  Анжеліка висунула язик і пробелькотіла:
  - Я войовниця супер! А ворогом убила гіпер!
  У бій пішли китайці, набрані японцями у захоплених районах піднебесної імперії. Ішли воїни Китаю безстрашно, і дівчата розрядивши пістолет-кулемети, змушені були задкувати.
  Мірабела металу босими ніжками уламки штукатура та скла. Те саме робили й інші дівчата. Ставало дуже тяжко.
  З'явився "Штурмльов", потужна машина з реактивним бомбометом. Ось така як довбає - мало не здасться.
  Гримнув перший постріл... Світлану, Анжеліку та Олімпіаду підкинуло вибуховою хвилею, наче фонтаном велетенського кита. Дівчата пролетіли кілька десятків метрів, і шльопнули голими ногами прямо у вогонь.
  Звідти дівчата вискочили ошпарені та підпалені. Зашльопали голими підошвами по вуглинках.
  Анжеліка прошипіла з досадою:
  - Бика спочатку під сокиру, а потім смажать! А нас спочатку засмажили, а потім під сокиру!
  І дівчисько-комсомолка розсміялася! Але потім їй стало сумно. Згадалося, що її подруга опинилася в полоні. Німці розділили юну дівчину і почали підносити вогонь до оголених грудей. Такий страшний біль. Дівчина репетувала, а ніжна шкіра обвуглилася. Ось такі фашисти виявилися неправдивими. Вони навіть не ставили запитань, а додатково розклали ще й багаття під босими ногами полонянки. Комсомолка, зрештою, не винесла тортур і померла від болючого шоку.
  Анжеліка, згадуючи подібне, шльопала розпеченим вугіллям. Попереду її вирвалась Олімпіада. У цієї сільської дівки, шкіра дублена, та її паяльною лампою не взяти. Чим не дівчисько-супермен? Олімпіада бачить упущену вбитим американським солдатом базуку зі снарядом. Підхоплює її ногою, закидає на руки. І з усього розмаху всаджує.
  Снаряд летить і потрапляє до підневільних китайців. Багато криків та стогонів. Маса трупів. І відірваних кінцівок.
  Оліпіада заспівала давню пісню:
  - І летіли додолу самураї! Під натиском стали і вогню!
  Дівчата нарешті вибігли з вугілля. Їх витонченим, босим ніжкам дісталося.
  Світлана, як найніжніша з них сіпалася і терла голі підошви, намагаючись вгамувати свербіж.
  Олімпіада, яка бігала з раннього дитинства босоніж снігом, не звертала на таку дрібницю уваги.
  Дівчина-богатир заспівала:
  - А ти уяви, що ми поринули в молоко парне. Нагорода ця справа наживна!
  І войовниця взяла ногою відколотий, причому вельми важкий шматок плитки. Ланцюгово тримаючи його босими, дівочими пальцями, розкрутила і запустила у бік супротивника. Троє китайців стали жертвами презенту смерті, їм розкришило голови.
  Анжеліка з задоволеним виглядом вимовила, стріляючи по ворогові:
  - Ми жінки круті!
  Світлана щоб трохи полегшити свербіж у спалених, точніше підпалених ногах заспівала:
  - Є жінки у нашій Вітчизні,
  Що ведуть, жартуючи літак....
  Для них честь дорожча і життя,
  Легко приб'є супостата!
  
  Вони народжені для перемоги,
  Щоб Русь на віки прославляти!
  Адже наші великі діди -
  Для них збирав відразу рати!
  І Світлана застрочила з автомата. І робила це дуже віртуозно. Щоб усі відчували - це войовниця від Бога! Якщо не від Всемогутнього, то від Марса точно!
  Наташка теж стріляла. Разом із Мірабелою вони змушені були задкувати, підбираючи обойми у вбитих американських солдатів. Дівчата падали на спини та відстрілювалися ногами - так у них краще виходило. І робили вони це влучно. Суміш китайських та африканських військ насувалась на дівчат. І войовниці лупцювали.
  Наташка заспівала:
  - Світ не шахова дошка.
  Мірабела підхопила цей пасаж, винищуючи жовтих та чорних найманців.
  - І постаті не круглий нуль!
  Наташка зрізам шеренгу жовтих і чорних додала:
  - Нападає на нас туга!
  Мірабела ведучи вогонь з влучністю Робін Гуда, і прочирикала:
  - І кидається кінь у вогонь!
  Дівчата, відстрілюючись, відступили за мінне поле. Китайські та африканські бійці нарвались на гостинці. Почали підриватися, їх підскакували розриваючи на частини, і криваве місиво.
  Декілька танків "Пантера"-2 з'явилися на відстані. Ведуть стрілянину, і боятися поткнутися. Вперед висувається Лев-2, теж плюється вогником. А ось і вогнеметний танк "Носоріг", пускає слини, з пучками полум'я.
  Але найгрізніший це "Штурмльов". Його реактивний бомбомет не надто скорострільний, але дуже руйнівний.
  Наташка шепоче:
  - Росіяни, росіяни - не спокійна доля! Ну, навіщо бути сильнішим - нам потрібна біда!
  Справді, вони борються далеко від Росії. Але зрозуміло, що Вермахт, підкоривши США, повернеться, щоби дотиснути СРСР. І американці для дівчат такі милі та рідні.
  Наташка знову цвяхить, від її попадань наче лопаються під лопатами гарбуза, голів. Дівчина отримує осколком по ніжці. На гомілки набухає поріз. Красуня хруснула кісточкою і прочирикала:
  - Ні, не потьмяніє пильний,
  Погляд соколиний, орлиний.
  Голос народу дзвінкий -
  Шепіт придавить зміїний!
  
  Вірю, весь світ прокинеться,
  Буде кінець фашизму...
  І засяє Сонце -
  Шлях, осяявши комунізму!
  У цей момент Олімпіада через всі сили кинула гранату в "Штурмльов". І радянським дівчатам нарешті пощастило. Броньований ковпачок відкинувся, радянський подарунок влетів у дуло. На мить все завмерло. А потім як рвонуло. Наче скинули атомну бомбу. І розкидалися німецькі танки в різні боки.
  Фашисти захопили Торонто і таки змогли вже восени вступити на територію США з півночі.
  Американці піддавалися повільно, але вірно. Часто здавались у полон, і намагалися утримати позиції.
  Але німці били їх і на суші, і на морі.
  Ось уже пізно восени німці оточують Філадельфію. Отримують одну перемогу за іншою і ревуть як чорти.
  Герда зі своїм танковим екіпажем, як завжди, на висоті. І скелячи зубки, розбиваючи американські танки, співає:
  - Пазурі тигра, сила стали,
  Виверження вулкана...
  Ми нацизму бачимо дали,
  З Європи Чингісхана!
  І босими пальчиками ніжок натисне на джойстик. І знову пальне по американцях.
  Далі стріляє Шарлота, та її точні постріли. А за нею і Магда, з Крістіною.
  Ось і Філадельфія впала. Німці просуваються далі і вже до зими вийшли до Нью-Йорка. І там як довбануть супротивника. І бомби вагою десять тонн з ТА-500 скинуть.
  Трумен після того, як німці оточили Нью-Йорк і Вашингтон запропонував світ. У відповідь вимога беззастережної капітуляції.
  У січні відбувся штурм Вашингтона. Воювали німецькі пірамідальні танки.
  Ось на четвертий день штурму - гарнізон капітулював. А через п'ять днів капітулювали і США.
  Так завершилася війна на заході... Точніше майже завершилась. Німці продовжили просування, поки не захопили всю Латинську Америку.
  З СРСР усе ще тривало перемир'я. Третій Рейх перетравлював видобуток, формував нові дивізії. Сталін поки що відновлював зруйноване господарство і збирав сили.
  В області танкобудування СРСР не надто досяг успіху, створивши лише машину Т-54, і невелику кількість танків ІС-4. Довгий час не вдавалося отримати гідну машину. А 20 квітня 1953 року скориставшись тим, що Сталін помер 5 березня, Гітлер знову напав на СРСР. Було зроблено спробу всесвітньої гегемонії.
  Без Сталіна радянські війська чинили опір слабкувато. І сили були нерівні. Крім того, у війну вступила і Японія, і Туреччина.
  Вже за місяць німецькі пірамідальні танки оточили Москву і захопили Кавказ. А за три місяці вже були на Уралі. На жаль, надто вже нерівні сили. Та ще й у керівництві СРСР розбіжності.
  Коротше кажучи, після п'яти місяців війни СРСР був остаточно окупований Третім Рейхом і Японією.
  Далі здавалося людство, нарешті, набуло єднання. Але у світі дві наддержави - Третій Рейх та Японія. І Гітлер 20 квітня 1956 року починає чергову війну. Нападає на Японію.
  А у битві беруть участь дівчата. Герда це відьма, атакує самураїв.
  І дівчата з Червоної Армії. Наталя, Оленка, Мірабела, Марія, Олімпіада, Світлана, Августина, Аврора. І та далі. Всі ці дівчата мають спільне - борються босоніж і в бікіні.
  І роблять це дуже ефективно. Давлять собі Японію... Під ударами німецької та коаліційної палиці, самураї біжать і відступають.
  Герда та Шарлота борються удвох на пірамідальному танку. Дівчата стріляють японцями, розбивають машини і співають:
  - Ми супер, суперчемпіони! І будемо всіх клопів давити!
  Герда натиснула босими пальчиками ніжок на кнопку джойстика, збила японську машину і прошелестіла.
  - Я войовниця, що в голові комп'ютер!
  Шарлота теж пальну, розкроїла машину самураїв і пропищала:
  - І мій антураж, нехай буде найсвітліший і найкрутіший!
  І теж як візьме та покаже мову!
  Дівчата трощать собі Японію... Самураї втрачають колонії, кораблі та танки.
  Японська техніка не може зрівнятися з німецькою. Та й солдатів у фашистів більше. Тож вони дуже успішно наступають. А самураї тільки й роблять, що радіють і скалять зуби. Точніше сумують, але зуби все одно скалять.
  Кілька місяців боїв, і Китай, Індокитай, та інші землі виявилися відбитими. Фашисти висадилися й у Японії.
  Там бій розгорнувся, причому гітлерівці застосували ядерну зброю. І стільки знищень та руйнувань.
  Та самураям не пощастило! Під таку палицю вони потрапили. Повний кінець!
  І взагалі виглядає все вкрай кумедно.
  Радянські дівчата ставлять самураїв на коліна та змушують цілувати їх свої босі ніжки.
  Пам'ятають красуні, як їх підводили гітлерівці. І це дуже круто.
  Оленка та Наташка співають:
  - Руйнування це пристрасть, все одно, яка влада! Влада завжди пила чужу кров! Ну, а в серці панує кохання!
  І теж як вріжуть по самураї. І як натиснуть, і з автоматів, викосять шеренгу.
  Але вже й Токіо впало... Війна тривала місяців шість і завершилася перемогою Вермахта.
  А 1 січня 1957 року німці напали на Туреччину і розгромили і її. Після чого решта країн світу були включені до складу Третього Рейху.
  Завершилося формування єдиної імперії. Вже 1947 року німці літали в космос, а 1958 20 квітня висадилися на Місяці. Так розпочалася епоха космічної експансії. Гітлер помер у 1959 році, не доживши двох днів для свого сімдесятиріччя.
  Незадовго до цього було проведено референдум із заснування монархії, і фюрер встиг призначити собі спадкоємця. Ним став один із численних синів Гітлера, отриманий шляхом штучного запліднення.
  Фашистський режим був жорстокий, але навів Землі порядок. Поступово дедалі більше людей отримувало громадянство імперії.
  Розвиваючись за планом, і використовуючи досягнення науки, Земля поступово вирішила проблему голоду, епідемій, безробіття.
  Народжуваність контролювалась, із злочинністю успішно боролися. 1974 року люди злітали на Марс. А за рік і на Венеру. 1979 року на Меркурій. 1980 року на супутники Юпітера. А в 1987 році висадилися на найдальшу планету Плутон. Ішло освоєння космосу.
  У 2000 році імператор Німеччини та всієї планети Земля Фрідріх Третій та син Гітлера привласнив усім людям на планеті Земля громадянство Третього Рейху. І було оголошено про формальну рівноправність усіх рас та народів.
  А у 2017 році розпочалася перша міжзоряна експедиція до інших світів.
  У 2019 році Фрідріха Третього було вбито, і новим імператором став Франц. Його правління виявилося коротким. Через два роки відбувся військовий переворот і династія Гітлерів остаточно впала. І до влади прийшли республіканці.
  Було оголошено про відродження демократії та багатопартійності. Нацизм поступово відмирав.
  2030 року прошив вибори верховного координатора людської держави. Ним стала Оленка, войовниця-відьма, якій уже було давно за сотню років. Але дівчина абсолютно не старіла і не змінювалася з роками. Весь час мускулиста та юна, свіжа та красива.
  Вона наказала зруйнувати всі пам'ятники Адольфу Гітлеру та спалити його портрети.
  Після чого Оленка продовжила експансію до космосу... Протягом ста років люди розсілися по половині галактики.
  Потім спалахнула війна, що з цивілізацією дихає фтором. Але це зовсім не так уже й страшно. Земляни, маючи досконаліші технології, перемогли.
  А через пару століть уже вся галактика стала людською і кілька сусідніх.
  І ось ще сотня років, і відкрили спосіб пересуватися під час. І витягувати з минулого людей перед тим, як вони вмирають. А потім замінювати їх біомакетами.
  Ось і Гітлера витягли перед смертю і перенесли у майбутнє. Там відбувся суд над найбільшим диктатором усіх часів та народів. Вирішили визнати винним у жахливих злочинах і засудити до мільярда років позбавлення волі, оскільки смертної кари не може бути в гуманній надцивілізації.
  Гітлера омолодили, перетворивши на хлопця років тринадцяти, і відправив до колонії, де сиділи інші нацистські злочинці, які теж стали дітьми.
  Там вони вчилися, працювали, жили за ґратами.
  Тим хто добре поводився полегшували умови утримання: возили на екскурсії, давали розкішні страви. Жилося юним зекам непогано: окремі камери з гравіовізорами, ванними та комп'ютерами, спортзали та дозвілля.
  Щоправда, вільного часу мало і доводилося фізично працювати - працетерапія для злочинців. Але це у юних тілах не страшно.
  Адольф Гітлер був хлопчиком і не ріс. Але при цьому здоровий фізично відчував чудово, відмінний стіл. У зеків теж є права людини.
  Іноді за хорошу поведінку колишнього фюрера брали на зорельоти та давали відвідувати інші світи.
  Згодом працетерапія скорочувалася, а час розваг та ігор збільшувався.
  Йшли сторіччя. Людство поширилося по всьому всесвіту. І ось, нарешті була амністія і фюрер вийшов на волю. Він, то зовсім не мучився, на відміну своїх численних жертв. Якраз розпочалася нова велика війна з цивілізацією метеликів з іншого всесвіту, і колишній фюрер вступив добровольцем до армії. А командиром над ним стала чарівна Герда, яка, як і всі жителі людської, всесвітньої імперії, була безсмертною та вічно юною.
  
  
  ГЕНЕРАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР ШЕЛЕПІН
  Трохи змістилася історія, і замах на Леоніда Ілліча Брежнєва відбувся в 1965 році і виявився успішним. Генсеком став молодий голова КДБ Шелепін. Поки що прем'єром залишався Косигін. Шелепін взявся за закручування гайок та наведення ладу. Було продовжено робочий день, запроваджено більш жорсткі покарання, включаючи і в'язницю за запізнення на роботу та невиконання трудової норми.
  Реабілітовано Сталіна та відновлено культ особистості. І безліч інших прикладів закручування гайок. Боротьба з пияцтвом, і Косигінська реформа.
  А далі - реформа цін.
  СРСР розвивався навіть швидше, ніж у реальній історії за Брежнєва, і Шелепін поєднуючи елементи ринкової економіки та жорсткого сталінського батога домагався істотних результатів. Крім того, Шелепін через падіння народжуваності ввів драконівські податки на холостяків, бездітні сім'ї, сім'ї, які мають одну дитину. Були заборонені аборти, а протизаплідні засоби практично не продавалися.
  Збільшилася допомога на дітей.
  Це також призвело до вищої народжуваності, особливо у російських регіонах СРСР. Приріст населення був набагато вищий, ніж у реальній історії.
  Шелепін нарощував і військовий потенціал, обігнавши США в ядерній силі, а та й у звичайних озброєннях також. А був ще й В'єтнам... Авторитет США у світі впав, усередині країни були колосальні труднощі.
  Почалася політика розрядки... Вона супроводжувалася найшвидшим економічним зростанням у СРСР. Жорстке управління Шелепіна, давало кращу віддачу, ніж млявий стиль Брежнєва. І населення зростало швидше.
  СРСР дедалі активніше проникав до Африки, а 1979 року ввів війська Афганістан.
  А олімпіада в Москві 1980 пройшла з колосальним тріумфом! Нагородили золотом понад сто п'ятдесят радянських олімпійців.
  А потім радянська армія атакувала, і Іран, де влада захопив Хомені.
  Розгромили іранців досить швидко, але щоправда зазнали певних втрат.
  Частина Ірану увійшла до СРСР. Там, де жили етнічні азербайджанці, приєдналися до Азербайджану. Частина отримала Туркменію, а курди стали радянською соціалістичною республікою поле референдуму.
  СРСР уперше з 1945 року розширив свої межі. Частина Ірану стала іракською, і Садам Хусейн набув Варшавського договору.
  Потім північ Афганістану з узбеками та таджиками увійшла до СРСР.
  Далі була війна з Пакистаном - СРСР та Індія. Настало захоплення великої території.
  Через кілька років пройшли референдуми, і Пакистан, а також південь Ірану та Афганістану увійшли до складу СРСР.
  У Югославії спалахнула громадянська війна і її також зайняли радянські війська, а потім і Албанію. Після чого ці країни увійшли також до Варшавського договору.
  США переживали кризу, особливо за Рейгана. Пройшли масові хвилювання чорношкірих та інших кольорових. Економіка ще більше впала.
  Ще в 1977 році в СРСР була прийнята нова конституція, яка зробила більш авторитарною форму правління в особі поста голови СРСР. І заборонено вихід республік зі складу Союзу.
  А 1988 року відбулися перші в історії радянської імперії президентські вибори!
  Звичайно ж, Шелепін на них переміг... Набравши майже сто відсотків. СРСР вийшов на пік розвитку. 1990 року війська Іраку захопили Кувейт, Саудівську Аравію, Бруней, Об'єднані арабські емірати, Оман.
  Ціни нафту різко підскочили.
  У США загострилася криза. Новий президент Буш буквально хитався під ударами долі. Бунтували чорношкірі... А після обрання у 1992 році Білла Клінтона, США взагалі розкололися...
  Там почалася громадянська війна, і масова різанина.
  1993 року Шелепін знову виграв вибори президента СРСР.
  1995 року радянські війська зайняли Аляску і через місяць провели там референдум про приєднання до СРСР.
  Була таким чином втілена в реальність чергова мрія - повернути до складу Росії, безумовно, безглуздо продану Аляску.
  Здавалося, все йде за планом... У 1997 році радянські війська зайняли Фінляндію і провели там референдум про включення до складу СРСР. Таким чином, було організовано ще одну радянську республіку.
  Хоча це й було брутально!
  Далі все ще точилися бої в Саудівській Аравії, коли спалахнув заколот ісламістів, але їх швидко придушили.
  1998 року Шелепін був обраний на третій термін.
  СРСР атакував Туреччину, тим більше, що НАТО розпалося. І приєднав її до свого складу.
  У 2000 році Шелепін проживши довге і насичене життя, правлячий СРСР 35 років - побивши колишній результат Сталіна, помер.
  Система влади була досить стійка та авторитарна. Віце-голова успадкував повноваження до нових виборів. І ним став Геннадій Зюганов. Який зробив гарну апаратну кар'єру.
  СРСР деякий час не проводив захоплень... Європа після кризи сама увійшла до РЕВ та Варшавського договору.
  А ось із Китаєм відносини погіршилися. Суперництво ставало сильнішим.
  У самому СРСР завдяки демографічній політиці народжуваність залишалася дуже високою. Але це вело до перенаселення та нестачі продовольства.
  Планова економіка і так завжди була дефіцитною. І хоча у промисловості розвиток технологій та будівництво нових заводів дозволяло ще якось боротися з нестачею товарів, то у сільському господарстві значно важче збільшити обсяги методами примусу та тракторами. Не так уже й просто підняти сільське господарство.
  На виборах 2003 року Зюганова було обрано - набравши дев'яносто дев'ять відсотків із хвостиком. Але деякі проблеми були... Особливо із продовольством.
  А купити особливо ніде - Європа стала соціалістичною, США охоплено громадянською війною. У Бразилії та Аргентині багато не придбаєш. Звісно ж, проблеми.
  СРСР опинився у невеликій продовольчій кризі. Який незабаром набув хронічного характеру, але у 2008 році Зюганова знову було обрано у президенти. Становище диктатора виявилося стійким. Але брак продовольства став гострішим... У 2011 році в СРСР було зменшено допомогу на дітей, і знову легалізовано аборти.
  Почали боротися з дуже високою народжуваністю, особливо у мусульманських регіонах СРСР. Водночас радянська військова машина воювала в Африці і тіснила піднебесну імперію з Індокитаю. 2013 року Зюганов знову переобрали.
  Але цього разу відсоток виявився трохи нижчим. Усередині СРСР посилилося прагнення демократії. Хотілося людям більше свободи. Зюганов запропонував:
  - Давайте, дозволимо пару партій!
  І справді зареєструвалися ще дві: ЛДПСС, та СДПСС. Вони почали відігравати видимість демократії. Зюганов трохи дав більше свободи ЗМІ.
  На виборах 2018 року, проти Зюганова боролася два кандидати: Ксенія Собчак та Володимир Жириновський. Вибори вийшли уперше на альтернативній основі. І зненацька Зюганов мало не програв, молодий Ксенії Собчак - яка набрала двадцять дев'ять відсотків голосів - мало не викликавши другий тур.
  Після чого всі переконалися - демократія у СРСР є. На телеекранах з'явилися оголені дівчата та криваві бойовики.
  У зовнішній політиці загострювалися відносини із єдиним реальним конкурентом СРСР - Китаєм. А що двом пернатим на одній планеті не вжитися!
  США у глибокому занепаді, і не можуть відігравати помітної ролі. А Аляска радянська. Все таке підвішене...
  СРСР все ще в дефіциті та продовольчій кризі, хоча ВПК працює дуже добре.
  І ось 2023 проходять нові вибори президента Росії ... Ще більш демократичні, і в них несподівано перемагає ... чемпіон світу з боксу Сергій Ковальов. Але то вже інша історія!
  
  
  
  
  
  
  ЗЮГАНОВ - ПРЕЗИДЕНТ РОСІЇ
  В одному з варіантів альтернативного розвитку історії на виборах 1996 року третє місце посів не Лебідь, а Володимир Жириновський. Ну, в принципі, в реальній історії так і всі й чекали.
  Хто міг подумати після провалу на виборах до парламенту КРВ на чолі з Лебедем, що він так сильно виступить на виборах президента Росії? А Жириновський все-таки в умовах найжорсткішої конкуренції посів тоді друге місце, і як мінімум у нього десять відсотків було. Так що... У будь-якій перемозі та поразці є елемент випадковості та везіння.
  Типу тріумфу Зеленського в Україні, Лукашенка в Білорусії та Путіна в Росії. Як і успіх самого Жириновського у 1993 році.
  Але тут узяло, і під фартило Лебедю. Крім того Жириновський на теледебатах виступив сильно, і пригрозив повісити Єльцина, і сказав, що дума буде підкорятися тільки йому. І дуже вигідно порівняв себе з Гітлером - нагадавши досягнення цього великого Диктатора!
  Як за сім років зросла економіка у два з половиною рази, зникло безробіття, зросла у півтора рази народжуваність. Втричі знизилася злочинність. І так і за Жириновського буде! А що все інше, то Жиринівський геноцид не влаштовуватиме і воюватиме з США, не стане! А ядерну зброю від будь-якої агресії захистить!
  Все це склалося, і Жириновський набрав п'ятнадцять відсотків, з великим відривом посівши третє місце.
  А в лавах Єльцина паніка: прорахувалися. Що робити? Пробували Жириновського на свій бік перетягнути. Але комуністи пообіцяли Володимиру Вольфовичу набагато більше: особисто йому посаду секретаря ради безпеки та помічника президента з військових питань та ще п'ять постів в уряді. У тому числі міністра закордонних справ для Митрофанова та посаду міністра внутрішніх справ для Абальцева.
  Звісно, Єльцин стільки обіцяти не міг. Забагато постів уже проплачено.
  Тільки Лебедя, який посів п'яте місце, вдалося запросити в команду Єльцина, а ось Явлинський був проти обох кандидатів у президенти.
  А тут ще Єльцина від перевантаження душевних хвилювань інфаркт вистачив. Нема сил, піднятися і переворот зробити.
  Коротше кажучи, Зюганов другий тур виграв, і відбулася зміна влади. А інавгурація збіглася зі штурмом чеченцями столиці республіки - Грозного.
  Але зате бойовики опинилися в пастці. Основна їхня маса була знищена в ході штурму Грозного. Після чого бойовики на чолі з Яндарбієвим знову попросили пощади. Але Жириновський наполіг на продовженні війни. І Зюганов схвалив це. Декілька років ще тривала партизанська війна, але потім поступово терористи видихнулися. У Росії за комуністів почався підйом, економіка почала швидко розвиватися.
  Поєднання планових методів та ринкових елементів давало вражаючі результати. І економіка стрімко зростала. Зюганов легко вибрався на наступний термін, а потім вніс поправки до конституції, які дозволяли висуватися в президенти необмежену кількість разів. Що було закріплено на референдумі. А 2004 року Жириновського було заарештовано, а його партію заборонено. Зюганов розправлявся зі своїми політичними опонентами. Відносини із Заходом досить напружені. А 2014 року ще й Крим Росія прихопила. Внаслідок цього відновилася холодна війна. А Росія потрапила під санкції. Але Зюганов включив до складу Росії та ще Південний Схід України. І розширив імперію. Від чого й сталася колізія. Після приходу до влади Трамп ситуація ще більше ускладнилася. Росія вела війну у Сирії та створила базу у Венесуелі. Ситуація стала на межі ядерної війни. Тоді Захід запропонував варіант повалення комуністів від влади.
  Однак просто прибрати Зюганова мало користі. Потрібно поставити свою людину. І тоді на вибори президента 2020 року запропонували Наталку Соколову!
  Наташка Соколовська ця така дівчина, що зможе здолати будь-якого супротивника. І ніколи не здасться. Що проти неї якийсь там старий Зюганов. Який, явно хворий і каже двадцять п'ять років одне й те саме.
  І ось є інтрига. Тим більше Наташа на цілих сорок років молодша за Зюганова і дуже гарна!
  А економіка Росії знову в кризі і виробляється дуже багато непотрібних товарів. Наташка ще й герой Російської Федерації, як войовниця. Вона, звичайно ж, може скласти конкуренцію старому, хворому, набридлому диктатору. Тим більше Зюганов став надто консервативним і так затиснув приватника, так що виник дефіцит багатьох речей. Особливо коли придавили приватну торгівлю. Навіть масло та мило стали рідкістю, знову з'явилися талони на багато продуктів. Старея Зюганов дедалі більше ставав затятим ворогом капіталізму.
  І вимагав більше за соціалізм!
  Наташа Соколовська обіцяла повернути товарне достаток за низькими цінами, конкуренцію та приватну власність. І взагалі повернути реальну демократію, включаючи і передачу ляльки! Що ж народ, що втомився від дефіциту тиранії цензури, підконтрольних ЗМІ все це люто підтримував. І Наташка легко зібрала - два мільйони підписів! Рухала в бій під гаслами: "Будьте вільними та збагачуйтесь!"
  Дівчина була дуже бойовою, і з'явилася на мітинг в одному лише бікіні та боса.
  Миготлива голими п'ятами красуня, прочірикала:
  - Приберемо комісарів із заводів! Хай кожна фабрика належатиме робітникам! А земля селянам!
  А вона дівчина дуже накачана! І м'язи в неї наче лита сталь.
  А як заспіває;
  Я сокіл миру та війни,
  Народилася під зіркою найяскравішою.
  Вітчизни вірні сини
  Кохання - великого, справжнього!
  
  Ми прекрасний світ створимо,
  У якому щастя буде нині...
  Нехай світить Сонце-херувим,
  Святий, піднесеної Росії!
  
  Досягнемо ми своєї мрії,
  Не буде в світобудові кращим!
  Піднімеш хлопчик меч і ти,
  Нехай у щастя місце ваше!
  
  І у всесвіті красою,
  Сияти час моєї великої Вітчизні!
  Хоч дівчина біжить босий,
  Нам скоро житиме повір за комунізму!
  
  Велич краси високих гір,
  І золотих степів з килимом запашним!
  Ми виметемо з світобудови сміття.
  Повір своєму не пошкодуємо життя!
  
  І стане всім на світі добре,
  Адже комунізм скрізь переможе!
  Кому в руках по серцю долото,
  Кому миліше кулемет та кулі!
  
  Що зробимо, то буде на віки,
  Побудуємо міста, жартома на Марсі!
  Адже слов'ян сила страшно велика-
  Ми скажемо людям світла - здраст!
  
  Кров що ллється це на посів,
  До якого насіння кохання зростає!
  Нехай буде добре в підмісячній усім,
  Не будь ти тільки витязь папуж!
  Після таких пісень можна й танцювати, підскакуючи та підстрибуючи босими ніжками. А дівчина взагалі чудова та класу супер! Ось босими пальчиками ніжок порвала портрет Зюганова.
  Комуністи ревуть, а народ радіє: всім хочеться змін! І в економіці, і в політиці, і більше демократії.
  Щоб можна в ЗМІ висміювати диктаторів та фінансових тузів. КПРФ теж людям стала ненависною. Згадували з ностальгією часи Єльцина, коли магазини були сповнені товарів, а по телебаченню демонстрували голих жінок та цікаві політичні шоу. То це було добре!
  Багато хто пам'ятав цікаву політику та бурхливий парламент. Не те що зараз - коли у думі одні комуністи і голосують увесь час за!
  Зюганов усім набрид і люди, які жили все гірше і гірше хотіли змін!
  Вродлива Наташка Соколова це і обіцяла! Що будуть і зміни та нові звершення. Що росіяни не лише першими полетять на Марсі, а ще житимуть краще, ніж у США. І що вона згорне гори! І гори плавитимуться і горітимуть ліси!
  Але вже йде передвиборча кампанія. Дівчина набирає обертів. І навіть пищить:
  - Я буду як Гагарін! І обіцяє золоті гори!
  І як почне підскакувати. Коротше кажучи, вибори пройшли і новим президентом стала Наташа Соколовська!
  Зюганова вистачив інфаркт! А Наталка запропонувала:
  - Давайте створимо з Америкою єдину державу!
  І пройшли референдуми і виникла спільна імперія!
  Тут і казці кінець, а хтось слухав молодець!
  ЦАР ОЛЕКСІЙ МИКОЛАЄВИЧ - ВЕЛИКИЙ
  Ще одне АІ, коли 5 січня 1905 року на царя Миколу Другого відбувся замах. І лише кілька сантиметрів не вистачило, щоб імператора вразило картеччю. А от якби трохи... Цар загинув і номінально монархом став його син Олексій Миколайович Романов. А регентом при ньому призначили Миколу Олександровича Романова. Людину неабиякого розуму, і жорсткого та вольового.
  Першими кроками нового імператора стала заміна Куропаткіна на Брусилова, а Різдвяного на Небогатова.
  Становище Росії у війні з Японією було важким. Порт-Артур уже впав. Але сили все ж таки в Манчжурії значні. Крім того, якість російських військ зросла в міру прибуття добірних полків з Європейської частини Росії.
  А японці вже навпаки свої найкращі полки поклали в колишніх боях і під Порт-Артуром.
  Тож у Куропаткіна у битві під Мукендом були всі шанси. Тільки сам Куропаткін був неважливий полководець.
  А ось Брусилов, це справді великий, військовий талант. І готовий битися з ворогом приблизно рівним за силою. А гвинтівка у російських солдатів краща за японську, і самі війська краще будуть.
  Брусилов добре підготувався до битви. Прикрив фланги, став на оборону. І зміцнився. План його на битву був простий: виснажити японців в обороні, а потім, коли вони видихнулися вирішити справу одним контрударом.
  Брусилов, зрозуміло, стратег, а Куропаткін немає.
  І битва почалася у лютому і тривала два тижні. Крім того, Брусилов мав ноу-хау, цілий батальйон з гарних дівчат. Його набрали спішно з неодружених і юних красунь, місяць навчали, і кинули в бій.
  Найцікавіше всі дівчата були босоніж. І це давало їм силу від матері Землі, і робило невразливими для куль і снарядів.
  Командувала дівчатами Анастасія Орлова, і чотири її помічниці: Наташа, Зоя, Августина та Світлана.
  Зайнявши оборону і вирив окопи дівчата чекають на японців ... І ось наповзають густими ланцюгами самураї. Починає бити артилерія.
  А дівчата взяли до рук гвинтівку Мосіна. І давай стріляти з дистанції японцями.
  Вони влучні войовниці, багато з них сибірські мисливці. Б'ються з голими ногами, незважаючи на лютий, у коротких спідницях та відкритими животами.
  Роблять постріли і співають собі:
  - Росія у віках славиться свята,
  Наш цар великий просто Олексій,
  Ти син гідний знайте Миколу,
  А серце навіть розуму вірніше!
  Воїтельки влучно стріляють і вибивають японців ще на дистанції.
  Палить Анастасія і вимовляє:
  - За Батьківщину, чудову мрію!
  Далі стріляє Наталка, вибиває японця і кричить:
  - За нашу Русь святу!
  Палить Зоя, збиваючи супротивника і шипаючи:
  - Ні, шансів у ворога!
  Стріляє влучно, і Августина:
  - За майбутні покоління!
  Лупить і Світлана, зваливши двох японців:
  - За святі імена!
  Войовниці що й казати: реально круті!
  І японці підповзають із великими втратами. Хоча наближаються. Але дівчата палять влучно і без зупинки. Стріляють та стріляють. Стріляють та стріляють. І спуску не дають. А коли самураї підійшли зовсім близько, то дівчата стали босими ногами жбурляти гранати. І демонструють свою незламність.
  І босі ніжки метають по самураях забійне. І ось японці рідшають редутами. Слабшає їх порив. А в самому зближенні войовниці зустрічають їх шаблями та багнетами. Добивають останніх самураїв.
  І співають із вельми захопленим виглядом.
  Змотавши японців в обороні російські війська на чолі з Брусиловим перейшли у рішучий наступ і погнали японців на південь. Брусилов непару Куропаткіну діяв рішуче і гнав самураїв без зупинки. І зумів захопити Порт-Артур відразу, просто на плечах противника.
  До міста увірвалися босоногі дівчата батальйон орлиць Анастасії Орлової.
  Вони мчали Порт-Артуром і стріляли, і кидали босими пальцями ніжок гранати в противника.
  І трощили японців шаблями. А що вони думали, що взяли Порт-Артур зрадою? А ось чортос два! Відбивають російські воїни це місто.
  А якщо б'ються наші баби! То це взагалі означає, що спуску не дадуть!
  І рубають вони японців.
  А полонених змушують ставати навколішки і цілувати босі, запилені підошви жіночих ніжок.
  Ті покірно стають і це навіть подобається.
  Наталці один самурай не тільки вилизав язиком до блиску підошви, а й піднявся вище. Дівчина дозволила йому обробити мовою та діамант жіночності.
  Після чого досить як кішка забурчала.
  Війниці попрацювали на славу. І ось уже женуть колони полонених. Куди подівся бойовий дух Японії.
  Порт-Артур упав. А далі російська армія Брусилова вирушила на Корею.
  І батальйон Анастасії біжить попереду. Хапають на шляху самураїв, і дівчата їх ставлять навколішки.
  А ті цілують їм запилені п'ята і засмаглі гомілки.
  Войовниці бойові. І веселі.
  Анастасія, підстрибуючи і метаючи босими пальцями ніг, диски запитала Наташу:
  Здорово воювати?
  Дівчина-блондинка чесно відповіла:
  - Краще не буває?
  Анастасія підморгнула:
  - А коли мовою по кицьку це як?
  Наталя щиро відповіла:
  - Просто супер!
  Ось вони рознесли ще один японський батальйон. Скрутили полонених.
  Після чого наробили їм пальцями босих ніжок пристойні сливи на носах!
  А дівчата трощать самураїв та військо Брусилова, все йде собі і йде і накручує оберти.
  Ось російське військо дійшло аж до півдня Кореї. І підкорило Острів.
  Частина російської ескадри була затоплена у Порт-Артурі. І російські інженери почали піднімати кораблі і відновлювати їх.
  Незважаючи на повний розгром самураїв на суші, війна все ще тривала. На морі японці були сильнішими. Але прийшов Небогатов. Дорогою він провів ескадру до Порт-Артура вміло. І ось російську армаду посилили. Тут ще й із Чорного моря пішла ескадра.
  Небогатов поступався японцям у силі, але не надто. Реально якістю російські кораблі не гірші. Дещо їх менше кількістю. Зате снаряди більш бронебійні.
  Небогатов вийшов у море. Дав бій Того. Але з'ясувалося, що російські снаряди далеко не всі вибухають - порох щось сирий! Вологість підвищена.
  Але Небогатов вчасно повернув ескадру назад у Порт-Артур і втратив жодного корабля.
  Довелося витрачати час на заміну снарядів та поповнення сил. Поки прийде ескадра з Чорного моря.
  Війна затягувалась, як витрати на неї. Обидві сторони хотіли примиритися. Але японці все ще на морі займають панівне становище.
  Але снаряди замінено, і чорноморський флот підтягнутий. І заразом ще дівчата босоногі підтяглися.
  І рушив у бій корабель із дівчатами на всіх парах. Голоногі в бікіні дівчата підскакували, і кружляли біля гармат. Наводили стволи та палили.
  Вели вогонь красуні, та кроїли німецькі кораблі. Робили це з дикою люттю. Війниці були дуже сексуальні та мускулисті. З ними ніщо не зрівняється. З такими дівчатами битися японцям не з руки.
  І падають збиті снарядами труби.
  А войовниці собі підскакують і верещать:
  - Ми дівчата класу супер!
  І показують язички! І стріляють собі, не даючи самураям узвозу. Ті агресивно відповідають. Але отримують у відповідь від красунь. Ось уже тоне японський крейсер. А дівчата підскакують і трусять босими ніжками. Вони такі чудові кралі. Яких ніщо не зупинить.
  Воїтельки б'ються і підскакують. І валять снарядами самураїв. І при цьому ще повискують.
  Наташка кричить:
  - Царю великий Олексій! Буде дуже мудрим!
  Зоя скалячись, і ведучи вогонь, додала:
  - Він на світі всіх мудріший! Буде дуже чудовим!
  Ось і Августина стріляючи японцями, підспіла:
  - Наймудріший!
  Далі стріляла Світлана, зминаючи ворогів, і ричала:
  - Олексій крутий!
  Анастасія пальнула і видала:
  - За Святу Русь!
  І теж лупне! Дівчата такі чудово круті. І молотять самураїв у тріски!
  І ось ще й японський броненосець потопили. І стало самураям дуже стрімко.
  А дівчата так і носяться собі майже голі та босі. І миготять своїми гарними ніжками. Вони взагалі чудові крали.
  І вигляд у них здоровий і засмаглий.
  Молотять собі самураїв.
  Атакують та інший броненосець. Туго нагоді флоту Того, дуже туго. І чорноморські кораблі підтяглися. Всаджують по противнику снаряд.
  Ось навели Наташка та Зоя дванадцятидюймову зброю. І як пальнуть із диким шаленством. І броненосець візьме й одного влучення та й розколеться.
  Наташка і Зоя підскакують і трусять босими ніжками, і ревуть:
  - Ми відьми і прекрасніші за красунь і ні!
  І показують дівчата мови. І як довбануть, що дуже боляче стає.
  Ось пальнули по кораблю Того, у того броня луснула, наче сталь закипіла.
  І ось корабель узяв і затонув.
  Наташа та Зоя проспівали:
  - Сміялася Русь і плакала та співала! На те вона є свята Русь!
  І знову дівчата як візьмуть та підскочать!
  А тут і Августина зі Світланою як із дванадцятидюймової гармати вліплять. Так і корабель із Того візьме, розколеться і затоне!
  Дівчата показують носи. Ось самого Того виловили. І змусили красивим дівчатам цілувати босі, точені ніжки. Того цмокав воївкам у голі п'яти, і облизувався. Видно йому це подобалося.
  Ну, дівчата зрозуміло супер!
  Та й узагалі вищий клас короваю! І підморгують противнику, мовляв, ми не проти і чимось серйознішим зайнятися!
  Флот японців потоплено. І Брусилов зі своєю командою стали висаджуватись у самій Японії.
  Тож буде в Росії ще одна велика на островах губернія. А сам ще російський імператор стане і японським мікадо.
  Заодно назавжди буде усунуто загрозу з боку Східного Сонця. А царська армія поповниться войовничими та відважними солдатами.
  Тож був сенс - завоювати Японію ціликів. І перекидалися війська на метрополію.
  Дівчата та їх батальйон вступив у битву із самураями на суші. Дівчата зустріли самураїв влучними пострілами, шаблями та кидками босими ніжками гранат.
  Красива Наташка жбурнула голою ногою лимонку і пискнула:
  - За царя та Батьківщину!
  І пальнула японцями.
  Чудова Зоя теж шпурнула босими пальцями ніг гранату і пискнула:
  - За Русь першозвану!
  І теж цвяхнула по самураях.
  Тут і руда Августина лупнула, і пропищала:
  - Слава матінці цариці!
  І теж пробила супротивника.
  Довбанула і Анастасія, босими ногами запустивши цілу бочку вибухівки, і далеко розкидавши японців:
  - Слава Русі!
  І Світлана лупнула. Сміла японців та голими п'ятами піддала руйнівну лимонку.
  Вигукнула на всю горлянку:
  - За нові рубежі!
  Наташка цвяхнула японцями і пискнула:
  - За вічну Русь!
  І теж рубанула по самураях:
  Відмінна Зоя взяла, врізала японцями. Шпурнула босою ніжкою гранату по ворога і пискнула:
  - За єдину та неподільну царську імперію!
  І дівчина свиснула. Було видно, що підліток став набагато більшим, груди високі, талія вузька, стегна м'ясисті. Вона вже мала фігуру дорослої, мускулистої та здорової та сильної жінки. А личко таке юне. Насилу дівчинка пригнічувала бажання зайнятися коханням. Тільки пестять нехай. І краще з іншою дівчиною, та хоч не позбавить невинності.
  Крута Зоя дуже спритно босими ногами жбурляє гранати в японців. І успішно діє.
  Августина дуже руда і теж дуже гарна. І взагалі в батальйоні такі дівчата чудові, просто найвищий смак.
  Босою ногою Августина метає гранату і щебече:
  - Нехай славиться Велика Росія!
  І теж як крутиться.
  Ну і дівчата, та й красуні!
  Скаче й Анастасія. Така дівчина велика - у два метри на зріст, і сто тридцять кілограм ваги. При цьому не жирна, з литими м'язами і крупом ломового коня. Дуже любить чоловіків. Мріє народити дитину. Але поки що не виходить. Багато хто її просто бояться. І дуже агресивна дівчина.
  Не її мужики просять, а вона сама нахабно домагається. Без сорому та сором'язливості.
  І це їй подобається. Бути активною стороною.
  При цьому Анастасія - чудовий воїн. І багато вчинила подвигів. Анастасія командує їхнім батальйоном.
  Теж кидає босою ніжкою гранату і кричить:
  - Буде світло над країною!
  Світлана жбурляє босою ніжкою лимонку і шепоче:
  - Слава Русі!
  Чудова Зоя теж кидок робить босими пальчиками і реве:
  - На славу Батьківщини святої!
  Августина верещить:
  - З сумом неземним!
  І теж летить покинутий босою ніжкою подарунок.
  Далі вже Анастасія завиває. Теж кидає босими ніжками цілу зв'язку гранат.
  І дівка-богатир реве:
  - В ім'я Білого Бога!
  Наташка теж послала гранату босими пальчиками ніжок і в'янула:
  - В ім'я Христа!
  І дала кілька пострілів.
  А Анастасія почала писати з кулемета. У неї це дуже спритно виходило.
  Коротше кажучи, дівка-звір.
  Голонога Наташка пискнула з апломбом:
  - Я взагалі супермен!
  І кинула гранату босою ніжкою.
  Голонога Зоя теж стрільнула. Збила японців.
  Прочірікала:
  - Слава Росії!
  І босою ніжкою запустила гранату.
  Августина теж запищала:
  - За Русь святу!
  Анастасія цілим ящиком запустила японцями. І взяла, заревла з лютою люттю:
  - За Сварога!
  Наташка взяла і пропищала:
  - За новий лад!
  І гранату босою ніжкою кинула!
  Світлана пробелькотіла:
  - За м'язи сталеві!
  І теж босими пальцями ніг запустила гранату.
  Голонога Зоя теж взяла і пропищала:
  - За кохання та чари!
  І босі ніжки у русі.
  Августина руда дияволиця взяла і запустила ящик із гранатами і пропищала:
  - За кордони на Марсі!
  Анастасія теж діжку з динамітом запустить і буркне:
  - За світовий порядок Росії.
  І Наташка як гаркне:
  - За новий шлях на щастя!
  Після чого дівчата як дружно розсміяються.
  І це так чудово! Дівчата чудові!
  Війська царської Росії рухалися у напрямку Токіо.
  Російська армія штурмувала Токіо.
  Попереду йшли хлопчик та дівчинка: Олег та Маргарита.
  Діти винищували японців і просувалися до імператорського палацу. Мікадо урочисто оголосив, що не залишить столицю і залишиться там назавжди.
  Олег дав чергу по самураях і жбурнув босою ногою гранату, пропищавши собі:
  - Русь ніколи не здасться!
  Маргарита теж запустила босою ноженькою лимонку і просипала, скелячи зубки:
  - Переможемо чи помремо!
  І батальйон дівчат прориватися до палацу мікадо. Всі дівчата у форменому одязі залишилися тільки в трусиках. І такі майже оголені борються наче героїні.
  Анастасія жбурляє босою ніжкою гранату і пищить:
  - Миколо ти мікадо!
  Наташка теж запустила голою кінцівкою презент смерті і перевіряла, скелячи зубки:
  - Наш цар крутіший за всіх!
  І перлами як блисне! І таке сліпуче дівчисько.
  Голонога Зоя теж щебече із захопленням, і запускає босою ногою гранату:
  - Я психологією переможниця!
  І показала мову.
  Крушить собі самураїв.
  Стріляє і Августина, ця руда дияволиця. І так влучно це робить. Викошує японців.
  І реве на всю горлянку:
  - Славитись моя країна свята!
  І скеляє свої зубки!
  Світлана теж жінка-богатир як візьме і цілу скриньку з вибухівкою запустить.
  І японці на всі боки полетіли.
  Дівчата йдуть у наступ, змінюючи супротивників. Досягаючи відчутних успіхів. Вони відчувається грізна грація, і невтомний натиск, і відсутність слабкостей. А голі груди найкраща гарантія непереможності та непотоплюваності.
  Анастасія, зрізуючи японців, щебече:
  - Руки з дуба, голова зі свинцю!
  І босою ніжкою кидає гранату. Розкидає самураїв.
  Напівгола Наташка теж веде вогонь.
  Зминає японців. І розносить їх на уламки.
  Все ближче та ближче до палацу. І боса ніжка кидає гранату.
  Здаються злякані японці. Розколюються на частини.
  Дівчина-термінатор вимовляє:
  - Перун нехай буде з нами!
  Голонога Зоя чудова дівчина-термінатор стріляє собі і трощить мілітаристів. Вишкірила зубки.
  Дівчина просипіла:
  - Ми витязі найбільшої Росії!
  Дівчина кинула босою ногою гранату. Розкидала ворога.
  Крута Зойка взяла і знову заспівала:
  - Вчив Суворов уперед дивитися! А коли встали, стояти на смерть!
  І вишкірилася в усмішці.
  Вогняна Августина теж заспівала і гаркнула:
  - За нові рубежі!
  І додала з оскалом:
  - А ми завжди попереду!
  Світлана дівчина-богатир теж довбала по ворогу. Розкидала імператорську гвардію і пискнула:
  - За досягнення епохи!
  І знову кинуті босі ніжками гранати летять.
  Дівчата пресують ворога. Пам'ятають героїчну оборону Порт-Артура, яка не забудеться у віках.
  Ех, ну як така армія могла в реальній історії програти та ще й японцям?
  Ось це ганьба.
  Анастасія кидає босою ніжкою гранату і свистить:
  - За Російський рубіж!
  Наташка теж запустила щось смертельне босою ногою і відчайдушно пискнула, вискакувавши зубки:
  - За нові успіхи!
  І дала чергу по японцям.
  А тут із голими п'ятами Зоя теж як візьме і лупить. А тут босою ніжкою взяла і пустила гранату.
  І після цього проспівала:
  - Ми не піддамося ворожому диктату!
  І вишкірила собі мордочку!
  Красива молода дівчина з фігурою спортсменки. І дуже відважна.
  І Августина як довбане японцями. Трушить їх, і босою ніжкою гранату дуже спритно кидає.
  І розкидає ворогів, наче пляшки відлетіли від кулі.
  Дівчина реве:
  - Шоколад, це на нашу!
  Августина справді дуже любить шоколадні цукерки. А за царя ринки наповнюються товарами. Що можна сказати про царя Миколу? Зараз цар-невдаха на очах перетворюється на великого. Точніше, цар загинув, зате великим стає його син - Олексій! А всього-то для цього потрібно, щоб дівчата воювали на фронтах.
  І пара дітей-героїв, які не дали японцям опанувати гору Висока. Коли вирішувалась доля Порт-Артура.
  Ось і змилися Російська імперія.
  Світлана теж запустила діжку з убивства та обвалила зовнішню стіну імператорського палацу з кулеметами.
  Тепер дівчата біжать уже по кімнатах. От-от і буде кінець війні.
  Анастасія захоплено вимовляє:
  - Вірю, чекає на мене удача!
  І знову кидає гранату босою ніжкою.
  Наташка веде вбивчий вогонь. Вишиваючи супротивників, цвірінькає:
  - Неодмінно мені пощастить!
  І знову летить пущена босою ніжкою граната.
  А тут ще й голонога Зоя як довбає парою зв'язаних бомб, пущених її босими ногами. І рознесе супротивників.
  Після чого заллється сміхом:
  - Я дівчина-комета.
  І знову викидає із себе вогняні мови смерті.
  А далі вже мчить Августина, ця дівка-термінатор. Як вона всіх взяла та розмазала. Просто чудово.
  Воїтелька, що є справжнім деміургом битви.
  І пищить собі:
  - Наш екіпаж, є найвищий кураж!
  А далі Світлана вже з'явилася. Така крута та іскрометна. Усіх заражає своєю шаленою енергією. Здатна перемогти насправді будь-якого ворога.
  І скеляє войовниця перлинні зуби. А вони більші, ніж у коня. Ось це дівка.
  Світлана хихикає і проревела:
  - За баклажани з чорною ікрою!
  І дівчата хором прокричали на всю горлянку:
  - На Марсі цвісти яблуні!
  Мікадо не наважився зробити харакірі та підписав капітуляцію. Новим імператором Японії оголосили царя Олексія Другого. Одночасно в Японії готують референдум про добровільне приєднання до Росії.
  Війна практично закінчена. Налагоджують зброю останні підрозділи.
  Батальйон дівчат збудував бранців. Чоловіки повинні стати навколішки і цілувати босі ноги дівчат. І роблять це японці з великим ентузіазмом. Це їм і приємно.
  Звісно такі красуні. І нічого, що у них ніжки трохи запорошені. Так навіть приємніше, і природніше. Особливо коли вони засмаглі. І такі огрубілі.
  Цілують голі підошви японці та облизуються. А дівчина це подобається.
  Анастасія з пафосом зауважує:
  - А хто стверджував, що це війна не для жінок?
  Наташка хихикнула у відповідь:
  - Ні, війна для нас найсолодша з усіх часів припущень!
  І показала свою мову. Як це насправді чудово, коли тебе ось так по-справжньому принижено цілують.
  Чмокають у голу, круглу п'яту та Зойку. Дівчина із захопленням вимовляє, верескуючи:
  - То це здорово! Я хотіла б продовження!
  Руда Августина попередила:
  - Збережи невинність до заміжжя! І буде тобі від цього радість!
  Голонога Зоя хихикнула і видала:
  - Нехай славиться Земля моя свята! А від невинності лише боляче!
  Дівча вишкірила пику.
  Світлана гордо помітила:
  - Я ось працювала у борделі. І мені невинність ні до чого!
  Голонога Зоя запитала, хихикаючи:
  - І як тобі сподобалось?
  Світлана щиро, рішуче заявила:
  - Мабуть, краще не буває!
  Напівгола Зоя чесно сказала:
  - Мені щоночі снитися, як мною опановує чоловік. Це так здорово та приємно. І нічого іншого не хочеться.
  Світлана запропонувала дівчина:
  - Можеш після війни піти до найпрестижнішого будинку терпимості у Москві чи Пітері. Повір, тобі там сподобається!
  Напівгола Зоя розреготалася і помітила:
  - Над цим слід подумати!
  Наташка запропонувала:
  - Може, зґвалтуємо бранців?
  Дівчата розсміялися подібним жартом.
  Взагалі тут красуні темпераментні. І велелюбні страшно. Війна робить дівчат агресивними. Воїтельки продовжували пхати свої босі, запорошені ноги бранцям для поцілунків. Це подобалось.
  Потім почалися цікавіші уявлення. Зокрема, бив у небо салют. Розцвічувалися феєрверки. І було дуже весело. Музика грала, били барабани.
  Царська Росія підкорила Японію. Що, загалом, усіма й очікувалося. Авторитет російської армії був дуже високий. Багато співів, і танці голоногих японок.
  Все красиво і багато ... У самій Росії теж тріумфування з приводу перемоги. Звісно, не всі раділи. Для марксистів це нищівний удар. Авторитет царя зміцнився. І його шанси зросли. Підтримка у суспільстві колосальна.
  Після підкорення Японії Росія продовжувала політику експансії до Китаю. Добровільно китайські області проводили референдуми та вступали до складу імперії. Регент Микола Романов проводив дуже успішну політику розширення Росії на південному сході. Китай поступово ковтався.
  Економіка царської імперії, уникнувши революційних потрясінь, переживала бурхливий економічний підйом. У ній будувалися дороги, заводи, фабрики, мости та багато іншого. Країна продавала хліб та безліч продуктів.
  У ній вироблялися найпотужніші у світі: бомбардувальники "Ілля Муромець", "Святогор", та найшвидші легкі танки "Місяць"-2. І була величезна в три мільйони солдатів - армія мирного часу в п'ять разів більша за німецьку.
  Але кайзер Вільгельм все ж таки взяли і сунувся. Тим паче вбивство спадкоємця австрійського престолу в Сараєво і стало приводом для війни.
  А тут ще й німці зважилися воювати на два фронти.
  Царська армія рушила ними. За рахунок китайських областей, зниження смертності при збереженні найвищої народжуваності, царська Росія мала велике населення. І могла мобілізувати колосальну армію.
  Причому населення переважно молоде та агресивне.
  Австро-Угорщина, потрапивши під удари, луснула одразу. Царські війська легко зім'яли німців, що поступалися числом, і захопили Східну Пруссію, і осадили Кенігсберг.
  Гінденбург спробував розбити російських ударом, але чисельна перевага царської армії виявилася надто великою. Крім того, кулеметні, легкі танки "Місяць"-2 показали себе дуже ефективною зброєю, для контрударів.
  Зазнавши поразки, Гінденбург утік. А російські війська рушили до Одера. На півдні були взяті Львів і відразу Перемишль. Царська армія наступала, а австрійці в паніці бігли та здавались.
  Вступ Туреччини у війну мало дав німцям. Хоча деякі сили це й відвернуло. Але росіяни продовжували просуватися Австрії. А німці виявилися битими й під Парижем.
  Лише у районі річки Одер, серйозно послабивши свої війська заході, німці змогли призупинити наступ російських полків.
  На півдні царська армія гнала противника. Фельдмаршал Брусилов, як завжди на висоті.
  І от оточений Будапешт... І взято Братислава та Краків. І російські війська підходять до Праги.
  На півдні захоплена Мала Азія, упав Багдад, росіяни взяли Стамбул.
  Імператор Франц звернувся до Вільгельма з проханням досягти миру. Тим більше, що вже й Італія напала на Австрійців та відкрила другий фронт.
  Але російські війська не зупинили. Ось і Прагу взято. А взимку царські полки через кригу рушили на Берлін. І ось у лютому завершили оточення столиці Німеччини. І увірвалися до Відня, Австро-Угорщина розпалася і повалена.
  23 лютого 1915 року Німеччина капітулювала. Російські війська знову увійшли до Берліна.
  Завершилася перша світова війна. Росія одержала багато території. Кордон пройшов Одером. Росія включила до свого складу Землі Альпи. Частина Австро-Угорщини приєднала собі Італія на Півдні. І виникла васальна Росії Югославія. Угорське, Чеське королівство стали частиною Росії. Польське царство включило Краків і стало величезним. Кенігсберг увійшов до складу Російських губерній, як і Галичина та Буковина. Трансільванія стала Румунською. Туреччина до Єгипту, і разом з Іраком, Сирією та арабськими землями в Мецці стала російською територією. Лише Басру встигли захопити англійці.
  Саудівську Аравію російські війська зайняли незабаром повністю. І наклали на Німеччину колосальні репарації.
  Таким чином виникла російська гегемонія в Євразії. Декілька років не було великих воєн. Росія та Британія доділили Іран, включивши до свого складу: північ і центр Росія, південь англійцям. Потім і Афганістан. Теж північ і центр Росії, південь Британії.
  Царська імперія стала могутньою, але Великобританія ще сильна. Росіяни рухалися Китаєм, завершуючи його захоплення.
  Економіки всього світу переживали підйом ... Але в 1929 року вибухнула велика депресія.
  На троні у Росії править цар Олексій Другий. Він переріс свою хворобу і досить фізично міцний. Новий цар править країною з десятьма мільйонами солдатів у мирний час і вже майже проковтнув Китай. І економікою, яка під час депресії постраждала найменше, і обігнала США.
  І тут імператор Росії вирішив розібратися з Америкою? З чого вони відібрали за копійки в імперії Аляску? Чи справедливе таке? Може, і це є грабіж?
  Коротше кажучи імператор Всія Русі, Олексій Другий, якого вже називали великим у 1933 році 5 січня, якраз у день вбивства його батька Миколи Другого і розпочав нову війну. Проти, зрозуміло, Америки, яка досягла піку у депресії.
  А решта країн поки що не могли Росії завадити. Мовляв, американці шахраювали і повинні за це відповісти.
  І ось почався наступ на Аляску. Саме на той час запрацювала побудована російськими інженерами залізниця до Чукотку.
  І рушили по снігах і кучугурах російські раті.
  У тому числі п'ять вічних дівчат: Анастасія, Наташа, Зоя, Августина та Світлана. Адже вони не прості дівчата, а відьми-рідновірки. І тому не старіють, а вічно юні та безсмертні. А коли вони чарівниці, то й узимку, в полярну ніч, і в дикий мороз, борються тільки босоніж і в бікіні.
  Біжать собі ці дівчата, кидають босими ніжками гранати і співають:
  - Цар великий Олексій,
  Ти на світі всіх мудріший!
  І ось Анастасія кидає босою ногою гранату. Американці підлітають від розриву.
  А дівчина строчить із кулемета і кричить:
  - В ім'я Русі!
  А потім стріляє і Наташа, теж викидаючи босими пальцями ніг.
  - Сповниться, велика мрія!
  І теж візьме та вискалює зубки.
  А далі голонога Зоя ... Її п'яти червоні від кучугур Аляски. Дівчина кричить на всю горлянку:
  - За велику Росію тільки перемагатиме!
  І теж летить кинута босою ногою граната.
  Далі мчить Августина. Крушить янкі з кулеметів, і босими пальцями ніжок жбурляє гранати.
  І теж реве:
  - Цар великий Олексій - російський цар!
  А далі вже Світлана куляє... І босими ніжками по американцях метає і пищить:
  - Буде все супер!
  П'ятеро дівчаток мчать собі майже голі Аляскою і так молотять американців. А ось і танки рухаються: "Микола"-4, нова модель з гарматою та шістьма кулеметами. І американців викошує капітально. А за ними ще й "Олександри"-3, які дуже потужні та забійні. А кулеметів цілих десять.
  А дівчата попереду всього війська, і такі напівголі, і симпатичні. Мчать собі і співають:
  - В ім'я священної Росії царів, всі будуть щасливішими - мудрішими!
  І ось вони розмолотять чергову батарею американців - закидаючи її за допомогою босих ніжок гранатами.
  Ось дедалі більше Аляски захоплюється царськими військами. Справді нема чого обманювати, і хапати за безцінь таку територію.
  А войовниці борються собі та просуваються вглиб оборони супротивника. І давлять собі ворога, жорстко давлять!
  Анастасія навіть реве:
  - Будь наша земля великою та чистою!
  І знову метне босою ніжкою гранату!
  А тут Наташа чергу дала, і прошипіла:
  - Та славитись наша крута Русь!
  І теж як візьме та лупне по ворогах.
  І летить кинута босими пальцями ніжок лимонка.
  А тут ще й Зоя зріже американців чергою і просить:
  - Та майбутній буде бедлам!
  І теж пущений босими ногами дівки, смерть вибухає!
  А далі Августина із кулеметів застрочить. І викосить шеренгу, і як запище на все горло:
  - Від світанку до заходу!
  А далі палить агресивна Світлана. І теж босі пальчики ніг використовує, і строчить активно:
  - Шалена імперія наша!
  І знову дівчисько крути ворогів! Салют героїні.
  А коли захоплюють полонених американців, їм доводиться цілувати стоячи на колінах дівчатам п'яти. І куди подінуться? Цілують та цмокають. І ще облизуються.
  Так їм ще хочеться.
  А куди проти дівчат попреш? Вони давай солдатів роздягати і ґвалтувати. Так уже відьмам сексу захотілося. І задоволення велике та енергією заряджаєшся. Стаєш магами. І такий суперклас!
  Ну, дівки люблять вбивати, ось це дівки. І ґвалтувати чоловіків люблять, це як у відьом належить.
  А відьми таки круті дівчата. І люблять, коли їх обробляють. І це їм подобається.
  Ось уже царська армія захопила Аляску. І зупинятись не стала, а увійшла до Канади. Що тут церемониться? Канада формально домініон Британії. Ну, і не зовсім дотримується правил, пропускає через себе американські війська.
  Тож привід для удару є. А флотом Росії командує Колчак. І він американців уже вибив із Філіппін та Гавайських островів. І там захопив свої бази.
  Ну, янкі притискають на море. А на кораблях такі гарні дівчата. І головне войовнички майже голі. І це так гарно. Якщо дівчата в одних трусах, то це взагалі супер!
  Так приємно на таких дівчат дивитися. А коли захоплюють кораблі американців та канадців, і трясуть оголеними грудьми. То це взагалі супер!
  А дівки шльопають босими ніжками розпеченими палубами, і рубають американців шаблями.
  Проти таких дівчат будь-які засоби безсилі. Адже це дівчата, про які мріють чоловіки. А що зробиш проти красуні, у якої груди зовсім оголені?
  Адже це такі дівчата, що на них задивлятимешся годинами. І не відвернеш голову. І вони ловлять полонених і змушують працювати мовами, ублажаючи хтиві лона.
  І так це красиво та приємно! З таким дівчатам не пропадеш! Вони голови зрубають і перепилять будь-які жилки.
  Ось біжить собі п'ятірка Канадою. Вже кінець квітня й усе цвіте. А дівчата, ну такі гарні. І рубають американців своїми магічними мечами. А босими пальцями ніг метають диски.
  І насвистують собі:
  - Немає прекраснішої за Батьківщину Росії,
  За неї бійся і не лякайся...
  У всесвіті немає країни красивішої -
  Всесвіту смолоскип світла Русь!
  Ну і дівчата, та й супермени! І ставлять пошарпаних ворогів на коліна. А потім змушують цілувати свої голі та запорошені підошви. Ось це дівчата взагалі супер!
  Наприкінці травня російські війська, захопивши більшу частину Канади, увійшли на територію США. Розгорнулися бої на власне американській території.
  А п'ятірка дівчат атакувала американців, по-звірячому пресуючи їх. Розгромивши цілий батальйон красуні, почали грати з полоненими. Коли вони з ним вдосталь нарізалися, то влаштували собі вечірку з шашликами.
  Їли свіже м'ясо і співали собі.
  У світі є багато у жебраків доріг,
  Немов із циганки волосся - ворс шляхів!
  Гонять огольців - геть за поріг,
  Немов дитина голодна - лиходій!
  
  Багато розвилок, прірва, яр:
  Немов біса в кожній стежці!
  Навіть не знаєш друг чи ворог -
  Світ розділили по половинці!
  
  Ходити хлопчисько в холод босий,
  Голод заметом одним втамовує...
  Але ви повір'я бідний із сумою,
  Краще за багатих гріється в травні!
  
  Конюшина росте, знай для всіх на землі,
  Як золотіє навесні кульбаба...
  Якщо ти добрий - казка скрізь,
  Хижак вважає, втім, ти зайчик!
  
  Люди жбурляють нам п'ятаки,
  Глотки продерти - це явна милість!
  Найсильніше нам удари з руки,
  Щоб дихання друге відкрилося!
  
  Скінчилося літо - осінь прийде,
  В ній жар великий, полум'я та дощик!
  Видно відкрив нам Всевишній залік,
  І накидав карту світу художник!
  
  Бачу берізку в сукні царів,
  Золото, яскраві фарби рубінів.
  Будь ви люди серцем добрішим.
  І лише тоді станеш ти велетнем!
  
  Багато протопати жебракам довелося,
  Знову завірюха, і горить кожен пальчик...
  Нехай мене допоможе зігрітися хоч лось,
  Як посинів обморожений хлопчик!
  
  Ну чому двері ніхто не відчинив,
  Але чому ви зовсім озвіріли...
  Бідолашна дитина під снігом застигла.
  Ангели вірю - розвіють хуртовини!
  
  В рай віднесуть тебе херувими,
  Сам Ісус прийме з ласкою в обійми!
  Буде, повір у вічному щастя дитини,
  Адже за нього Бог пішов на розп'яття!
  Дівчата поспівали, поїли і знову в бій. Вони войовниці такого ось сталевого порога.
  І трощать собі американців. Кидаючи босими ніжками та диски та гранати.
  Ось уже кінець червня і російські війська оточили Філадельфію. Вже третина континентальних США під контролем російської, царської армії.
  І вже у багатьох містах майорять прапори імперії Росії. І воюють батальйони із гарних дівчат царської армії!
  А дівчата й справді такі чудові та стрімкі. І знову б'ють усіх своїх супротивників. І американці падають.
  А ось і танк їде: "Олександр"-4 найновіший! І перед ним супротивники під козирок беруть. А до танку теж дівчата їдуть: Єлизавет, Катерина, Олена, Аврора. І вони дають по рогах американцям.
  Як пальнуть, як у труну вженуть! Мало не здасться жодному бійцю!
  Просто піднімають руки вгору та здаються!
  І дівчата тиснуть гусеницями ворогів. І рухається танк Єлизавети.
  І під ним наче маса крові, м'яса, кісток.
  А дівчата наступають собі, трощать супротивників і співають:
  - Цар Росією мудро керує,
  Роздає укази, судить слуг...
  Трон не терпить суєт і гавкаючи,
  І не спосіб підкоряти переляк!
  Ось так дівчата рухаються у битві. І їхній бойовий запал, це не то сокиру застосувати з-під лави!
  Єлизавета розлютила:
  - За російський трон!
  І як пальне! І викладе гору трупів!
  Ось це дівки, які не хочуть зупинятися. І б'ють собі ворогів, і трощать США.
  І ось веде царська армія колони полонених. Ті руки за шию і опустили голови.
  А тим часом у Німеччині до влади прийшов Гітлер. Але він ще надто слабкий, щоб Росії серйозну небезпеку представляти. Більш серйозною загрозою є Італія Муссоліні. Але з таким монстром, як Росія, вона у війну влізти не посміє.
  Так що поки що російські війська захоплюють Америку та залишки Канади.
  Дівчата босоногі та в бікіні керують бойовим танком. Вони дуже грізні та сильні.
  Єлизавета резюмувала:
  - Хто з чим прийде до нас, той від того і загине!
  Олена підтвердила:
  - Однозначно!
  І послала снаряд до американської батареї. Таке ось дівчисько з розмахом.
  А тут ще й Аврора як викине снаряд і висловиться:
  - За Росію хочеться жити!
  І пробила чергового американця. Ось це справді дівчата, про які спіткнеться будь-який агресор.
  А Британія, незважаючи на захоплення Канади у війну з Росією вступати не наважується - розуміє, що дана імперія їй не по зубах. А якщо вступить, то росіяни однозначно заберуть легко всі колонії США. Так що краще з Росією, де править Олексій Другий, не задиратися!
  Цар цілком став здоровим і виявився неабияким завойовником.
  І ось Філадельфія впала... А в середині липня російські танки вже наближаються до Вашингтона.
  Єлизавета теж дівчина-відьма, що боровся ще з часів російсько-турецької війни часів Олександра Другого. І ця дівчина з важливим виглядом вимовляє:
  - На чому стояла Русь!
  Олена постріли по американському, примітивному танку і відповіла:
  - На доблесті солдатів Росії!
  Крута Аврора підтвердила:
  - Та саме на цьому! Плюс ще й на непересічній мужності та організованості героїчного тилу!
  Катерина завзято відповіла:
  - Героям Росії слава! Слава царе Олексію!
  І знову дівчина дуже влучно вистрілила у ворога.
  Війниці неповторні!
  І знову ведуть вогонь через усіх своїх гарних членів. Такі дівчата можна сказати однозначно приведуть царську Росію до перемоги.
  У них сонце травня та кохання світанок.
  А коли вони своїми босими ніжками тиснуть на педалі, то й зовсім принадність.
  Таких дівчат дуже хочеться любити і приголубити! Вони просто променисте сонце надії. І в них поетичність та сміливість в образах музики та ліричних струн.
  Ось здалася американська батарея. І дівчата змусили воїнів США цілувати навіть ніжки свої, а сліди босих ступнів на асфальті. І нічого чоловіка робили - куди їм від цього подітися?
  А войовниці діяли все сміливіше та яскравіше.
  Анастасія зі своїми напарницями теж не спала. Як вистрілить, як вибіжить. І шаблями порубає американців. Вона ж дівчина просто блискуча і заводиться з половини обороту.
  А ось американці повели собі погано. Спіймали російського хлопчика-розвідника і почали катувати. Розділи, прив'язали до дерева і палили смолоскипом голе тіло підлітка.
  Хлопчик намагався стримати стогін. Але під кінець заволав... Сильно обпалили пацана.
  Дівчата у відповідь надійшли око за око. І катів облили бензином та підпалили. Так страшні російські красуні у своєму гніві. І не варто дражнити російського ведмедя.
  У небі теж точаться битви. Дві російські льотчиці: Альбіна та Альвіна всіх трощать і винищують. У них дуже потужні у озброєнні літаки. З авіаційними гарматами, здатними збити американця з одного влучення. І ці войовниці справді показують щось таке. Що ні в казці сказати, ні пером описати.
  Альбіна дає чергу, і десяток американських літаків збито. Воїтелька теж майже гола в одних лише трусиках, верещить:
  - Хай буде Велика царська Русь!
  І молотить буквально всіх бійців поспіль. Ось це дівка.
  А Альвіна не поступається. І збиває разом дюжину літаків. Розкримкала їх і заспівала:
  - За найбільші тости!
  І теж як довбане! Таке дівчисько дурниць не робить! Ось це бої всім боям.
  До речі, щоб прискорити перетравлення Китаю та інших земель підлеглих Росії, молодий цар Олексій заснував у Росії багатоженство! І це сильний перебіг! Тепер російські воїни беруть собі за дружину китаєк і роблять красивих, білих дітей!
  Ось Альбіна помітила з усмішкою:
  - А чому чоловікові можна мати чотири дружини, а жінка не може мати чотирьох чоловіків?
  І збиває черговий американський літак.
  Альвіна логічно відповідає:
  - Тому жінці важче прогодувати стільки дармоїдів!
  І обидві дівчата регочуть. Вони ж такі чудові та чудові красуні.
  І чистять небо від американських літаків.
  Ось уже частини російської царської армії оточують Нью-Йорк. Примушують американців виходити та здаватися. Дівчата при цьому дуже веселі та щасливі.
  Танк "Олександр"-4 зруйнував американську батарею. Безліч трупів відтворив.
  Єлизавета буркнула з оскалом зубів:
  - Ми войовниці, які цареві та Вітчизні чудово служать!
  Олена пальнула по супротивнику і видала:
  - Тут скоро буде російський золотий карбованець!
  І дівчисько як розсміється!
  І зубки у неї перлинні. А далі Аврора теж розреготається. Дівчата в дикому азарті і в них така краса, що словами не опишеш.
  І змушують вони здаватися гарнізон Вашингтона!
  Войовниці такі непереможні! І їхній танковий загін сумніває навіть сковорідку.
  Б'ються собі дівчата та співають;
  Славиться Російська земля,
  Світ керує комунізм.
  Золотом усипані поля
  Прагнемо прямо вгору, не вниз!
  
  Для Батьківщини горять у нас серця,
  Ми дівчата - немає світобудову кращою...
  З ворогами битимемося до кінця,
  Воскресне у Рідновір'ї віра наша!
  
  Найсильніше на світі червоних Русь,
  Вона як сонце у світобудові світить.
  Ти за неї бійся і не лякайся,
  Нехай будуть у славі дорослі та діти!
  
  Росія найбільша з країн,
  Коли Вітчизною керує Льошка...
  Така доля радянським людям дано,
  Щоб був наш витязь у битві загартованим!
  
  У Вітчизні будь-який зараз герой,
  Здатний зробити Батьківщину красивішою.
  В ім'я нашої матері святий,
  Безкрайнє російській стороні Росії!
  
  Ми зробимо будь-який хто тиран,
  Не буде диктатури над країною.
  Нехай підкоряться мільйони країн,
  І президента Рузевельта уроєм!
  
  Нехай царює шалений дракон,
  Він думає, здатний спалити Росію.
  Але чекає нацистів запеклих розгром,
  Оскільки витязь знай, цілком всесильний!
  
  Ми не поступимося фрицям ніколи,
  Не здолають росіян і китайці.
  Над нами світить яскрава зірка,
  На Великдень фарбуємо паски та яйця!
  
  Домогтися можна багато бійці,
  Такого, що й крутіше не буває.
  Пишаються нами горді батьки,
  Бо будуємо місце у раї!
  
  Босі дівки мчать по снігу,
  Вони не знаю страху та докору...
  Я комсомолка боса біжу,
  Оскільки немає перепон, і немає терміну!
  
  Так не поступимося дівки ніколи,
  Не схилимо голову під сокирами.
  Коли прийде на Батьківщину біда,
  Затопчемо її босими ногами!
  
  Любіть сестри справу ви меча,
  І Олексія - Ісуса шануйте...
  Не треба рубати бійці з плеча,
  Якщо треба просто босоніж біжіть!
  
  
  Ми дівчата велика орда,
  Битися любимо і не відступаємо.
  Хоч часом ходити мерзенна чутка,
  Перемога буде у променистому травні!
  
  І комунізм повір із мрією прийде,
  І на Землі не буде влади грошей.
  Долі ми виставляємо грубий рахунок,
  Без різного насильства та лінощів!
  
  Коротше до зірок скоро полетимо,
  І над всесвітом російський прапор піднімемо...
  Розправив крила, червоний херувим,
  В ім'я Роду - Господа Росії!
  Поки дівчата співали, майже всі американці перебиті, і гарнізон Вашингтона став викидати білі прапори.
  Дівчата вискочили з танка і почали танцювати, човгаючи босими, точеними ніжками по калюжах. І їх гриви волосся майорів вітер. Вони дівчата такі чудові красуні.
  Ось зараз влаштували гулянку з нагоди взяття столиці Америки. Смажать шашлики, п'ють вино.
  Дівчата при цьому її смачно їдять. І насвистують собі різного роду пісеньки. Такі ось чудові войовниці, про них можна сказати - супермени у трусиках.
  І цілують і в коліна та ступні російські солдати. І дівчата тягнуть і китять від оргазмів.
  І пищать і скачуть. У них такі азарти та розумні краси чарівної сили.
  А ось войовниці ще й чорношкірими бранцями зайнялися коханням, і це сподобалося обом сторонам.
  Але свято закінчено і знову рухаються російські танки на південь. Нью-Йорк теж упав...
  Американці відступають. Здаються мільйонами. Рузвельт біжить. Ось уже йдеться про здачу. Російська нація демонструє свою велич.
  Особливо красиві дівчата зі світлим і рудим волоссям.
  І ставлять бранців на коліна, і ті дуже задоволені коли дівчата з мацають і хапають босими пальцями ніг за носи та чоловічі досконалості.
  Воїтельки армії Росії воістину непереможні!
  А ось бій за Атланту.
  Вперше дівчата на "Олександрі"-4 бачать величезний американський танк "Вашингтон". Машина вагою сто сімдесят тонн, на гусеницях. Що ж з такою битися було б подвійно почесно.
  І дівчата стріляють із дистанції та потрапляють із лобову броню. І товстий шар металу витримує.
  Єлизавета з досадою вимовляє:
  - Та ми нарвались на неприємність!
  Олена як розрада помітила:
  - Але ж і ворог нас не візьме!
  І теж послала снаряд у супротивника.
  А тут ще й Аврора як пальне. І потрапить прямо в ціль дуже влучно. І розверне супротивника.
  І перевіряла:
  - Я крута противниця!
  Справді потрапила до ствола американського танка. І тепер громила може бити тільки з вісімнадцяти своїх кулеметів. І "Олександр"-4 як рвоне до ворога. І як почне розганятися, гуркочучи гусеницями.
  Такого гіганта ніхто ніколи не зупинить.
  Його атлетична міць не знає собі рівних.
  Катерина проспівала:
  - Вищий пілотаж, мій смертельний екіпаж!
  І теж як візьме та вліпить по супротивнику.
  А дівчата тут лихі.
  Американця врешті-решт вразили в борт. І танк-гігант спалахнув і почали рватися його снаряди.
  І як довбане бойовий комплект! І відірветься броня та все інше...
  А дівчата вигукнув хором:
  - За російський шлях!
  І розсміяються, вискалив зубки!
  Ось упала й Атланта. А 7 вересня 1933 року залишки американських армій капітулювали. І закінчилася чергова, переможна для Росії війна. І як це воістину чудово!
  Царська імперія після перемоги провела на території США та Канади референдуми щодо приєднання до царської Російської імперії. І царська країна поширилася. І взагалі добре, коли править самодержавство та абсолютна монархія. Всі рівні перед царем і немає говори - парламенту.
  А царська Росія сильна та стабільна імперія - унікальна за своєю суттю.
  А тим часом у Німеччині зміцнився нацистський режим, який взяв курс на створення Вермахту та сильної армії. Правда Гітлер постійно підкреслював свою дружелюбність до царської Росії, хоча та найбільше території і урізала від Німеччини.
  Але ось був, дав, укладений військовий союз: Італії, Німеччини та Росії. Мало того цар Олексій погодився на приєднання Австрії до Третього Рейху.
  Оскільки Британія ослабла економічно, та й Франція теж - царський уряд серйозно придивлявся до колоній Франції, Британії та Голландії. У суто військовому відношенні армія Росії стала найчисленнішою - двадцять мільйонів у мирний час. А величезною кількістю найкращих у світі танків, гелікоптерів, і навіть реактивної авіації. Російський флот також був сильнішим, і численнішим за Британський, оскільки ослаблена Англія не могла змагатися з економічно наймогутнішою царською імперією.
  Отже, тепер великий імператор Олексій хотів забрати всі колонії своїх вчорашніх союзників.
  І що ж? Забиратиме!
  Ось 15 травня 1940 року розпочалася друга світова війна. Царська Росія рушила війська на південь Ірану, Індії, Індокитаю, Єгипту. А Вермахт напав на Францію, Бельгію та Голландію. Італія раніше захопила Ефіопію, і атакувала Британські Сомалі, і рушила полки на південь Франції.
  Ось дівчата-відьми рухаються півднем Ірану. Анастасія та її чотири подружки.
  Дівчата як завжди, юні та босі. Роки йдуть, а красуні тільки розцвітають і жодної зморшки чи тріщини на шкірі та жодної краплі жиру на литих тілах.
  Ось вони починають трощити колоніальні війська англійців і роблять це з величезним ентузіазмом.
  Анастасія, кидаючи босою ніжкою гранату в персів і реве:
  - Воїтельки могутності незмірної!
  Наталя теж дає чергу з автомата, додає гранату босими пальчиками ніг і кричить:
  - І не поступимося ніколи!
  Далі веде вогонь Зоя, теж викошує англійців та персів, і кричить:
  - Хай будемо правити!
  А тут ще й Аврора як лупне, і розмаже супротивника босою ніжкою і видасть:
  - Розквіт наших сил!
  І знову свисне!
  А тут і Світлана як дасть, і вріже з автомата. І теж босими пальцями ніг відправить гранату до супротивника.
  І провізить:
  - За витончені манери!
  А в Єгипті просуваються на танку дівчата з екіпажу Єлизавети. Він новітньому важкому танку "Олександр"-6. Машина з низьким силуетом і важить шістдесят п'ять тонн. І б'є з бомбомета. Більше пристосована боротьби з укріпленнями противника.
  Танковий парк у Британії порівняно слабкий. І найкраща машина "Матільда"-2. Але з нею бореться "Микола"-7.
  У нього ідеальна протитанкова гармата. Що б'є з великої дистанції.
  Дівчата діють зі швидкістю та підступністю. І їхній танк повзе пустелею. І пострілює собі. І бомбомет гуркотить дуже інтенсивно.
  Дівчата посміюються і щебечуть:
  - На троні дуже добре! Ми супермени!
  І знову пальнуть та рознесуть черговий бункер, або укріплену точку Британії.
  Англійці ж піддаються і поступаються.
  Ось перед дівчатами з'являються єгипетські піраміди. Вони їх бачать та підморгують. Хіба таких красунь зупинити реально?
  А ось у небі борються над Середземним морем Альбіна та Альвіна. Вони теж свої перлинні зубки скалять. І насвистують пісеньки. Бойовий запал у цих дівчаток.
  Войовниці втім, налаштовані воювати як завжди в одних трусиках та з оголеними грудьми.
  І демонструють свій колосальний бойовий клас. Ведуть вогонь і куляють собі з авіагармат. І так дівчат зупинити вже ніщо не в змозі. Однак бій продовжується, і англійці від красунь витікають. Чи не зупинити таких агресивних осіб.
  А дівчата збивають по дюжині літаків однією чергою та сміються собі.
  Ось летять собі та летять. І стрілянина не змовкає.
  Альбіна щебече зі смішком:
  - Я непокірна за всіх часів!
  Альвіна продовжуючи вести вогонь, додає:
  - Під прапором Петра!
  Війниці скачуть і одночасно, збивають ворога.
  Ось уже і по Єгипту женуть колони англійських та місцевих полонених.
  Царські війська набагато сильніші, і перемагають колоніальні, які й бойового духу немає.
  Олександрія впала. І це дуже просто. І вже російські війська зустрічаються з італійськими.
  Спільний парад. Феєрверки, барвисті ходи. І бурхливі прояви у відданості та дружбі.
  Італійці теж у захваті. Особливо коли російські дівчата бігають босоніж розпеченою пустелею.
  А в іншому місці вже Оленка зі своїм дівочим полком увійшла до Делі. Відчуваються, що сипаї з російськими полками битися не хочуть. І що була повалена британська колоніальна міць і в цій індійській території.
  Багато смаглявих дівчат оточують російських воїнів і зустрічають їх квітами.
  Наскільки тут все гарно. І безліч квітів. І все відбувається досить красиво і поважно.
  Російські війська вже підходять до бомбе і займають його без особливого опору.
  Оленка діє дуже активно та грубо. Вона кидає босими пальцями ніг гранати і пищить:
  - Я просто супермен у бікіні!
  А як дівчатам добре бігати напівголими й у бікіні. Вони так чудово виглядають.
  У колоніях опір англійців слабкий. Місцеві війська що неспроможні дати жорстокого бою.
  А німці тим часом просуваються успішно. Спочатку залучили англійців до Бельгії. А потім кидком через гори Арденни змогли відсікти англійські та французькі частини. Таким чином, було здобуто вражаючу перемогу.
  І Бельгію захоплено. А 22 червня після взяття Парижа капітулювала Франція, а трохи раніше Голландія. Таким чином, було здобуто вражаючу перемогу. І німці помітно запишалися. А російська армія захопила і Індію, і південь Ірану, Бірму і Бангладеш. А також і весь Індокитай.
  Противник вочевидь програвав. А німці увірвалися до Іспанії та Португалії.
  Російські війська скидалися на ПАР. Їм заважало не так опір Британії, як розтягнутість комунікацій, і ліній постачання. А також відсутність в Африці доріг і непролазні джунглі.
  Але царська армія все одно проходила. І рухалася, наче титанова ковзанка. А супротивник все частіше здавався і падав навколішки.
  Полиці з дівчат рухалися, як правило, босоніж, і змушували цілувати свої ступні полоненим. Іноді дівчата дозволяли бранцям і обсипати поцілунками свої груди.
  Але Анастасія, Наташка, Зоя, Августина, Світлана увійшли і Австралію. Ідуть до столиці Сіднею. І співають:
  - Русь, де багато у кожного дружин,
  Де чудовий кличе дозволено...
  Де будь-яка людина немов брат,
  Символ наш, символ наш - Коловрат!
  І знову кидають босими ніжками гранати - розкидаючи англійців та місцевих.
  Анастасія ось знесла шаблі голову генералу Британії і прочирикала:
  - На славу Вітчизни!
  А Наталка кидком босої ноги, розколола танк. І заспіває:
  - Вої ім'я Русі Сварога!
  І дівчата рухаються, Зоя дає чергу з автомата, укладає англійців і пищить:
  - За новий російський порядок!
  Ось це дівки! Що люблять убивати! І не зупиниться їм! І обличчя красунь сяють!
  А тут Августина як пальне. Як викосить англійців і пискне:
  - За Русь Родом дану!
  А за нею цвяхить і Світлана. І босою ніжкою метає вбивчу і смертельну гранату.
  І теж пищить:
  - Велика моя Русь!
  І знову дає чергу... Скошує німців, без жодних церемоній їх убиваючи.
  Ось уже Сідней здається без бою. І виносять громадяни та військові ключі. І проголошують царя Олексія своїм королем та імператором.
  Ось здається і цей континент.
  А російські кораблі висаджуються на Новій Зеландії. Одночасно легкі танки "Петро"-8 входять до Преторії. І падає ще й ПАР. А батальйон босоногих дівчат висаджується і на Мадагаскарі.
  І дуже гарні дівчата кидають голими ніжками гранати і висаджуються проти ворога. Падає Мадагаскар. І більшість Африки завойована російськими воїнами.
  Царська Росія та Третій Рейх та Італією майже перемогли. Але залишилася лише сама Британія та Ірландія. І настала осінь, а потім зима. Німці та російська авіація бомбили англійців, перетворювали їхні міста на руїни. Але Черчілль уперто не хотів капітулювати.
  У травні 1941 року пішла висадка десанту. Найпершими висадилися босоногі дівчата з дивізії "Тигриці". І давай вони трощити англійські війська. І закидати їх за допомогою пальців босих ніжок.
  Закидали англійців напівголі дівчата в одних лише трусиках і грудьми, що тремтять. І це було дуже здорово.
  А бій йшли танки "Петро", "Микола", "Олександр", "Іван", які буквально розтрощили супротивників.
  А ось і новий танк "Алесей"-1 пірамідальної форми. Який має раціональні кути нахилу з усіх ракурсів і його не проб'єш.
  У ньому напівлежачи розташувалися Єлизавета та її команда дівчат майже оголених в одних лише трусиках.
  Чотири гарні войовниці, майже голенькі, стріляють по англійських гарматах, і буквально їх перекидають у вогонь. І стріляють собі дівчата, і заливають свинцем із кулеметів. І валяться собі англійці цілими сотнями.
  І викосять противника бойові красуні, і пускають свій танк буквально по трупах. І килими з убитих англійців розстеляються. А дівчата їдуть на танку. Розносять собі "Матільди" та "Черчіллі". Останній танк може лише подряпати машину царської армії.
  І слідує одна перемога Росії за іншою. І німці наступають. Але їхні танки Т-3 та Т-4 такі слабкі на тлі російських машин. І ще малі примітивні. І високі... А танки царської армії присадкуватий. І пруть собі, не зважаючи на постріли.
  Ось англійці викидають білі прапори. Кілька тисяч добірних танків Росії висадилося в перші ж години, буквально зламавши оборону.
  Анастасія отримала кулю в голу п'яту і засміялася:
  - Масажик!
  Після чого схопила босими пальцями ніг за ніс генерала і підкинула його через себе. Той пролетів і пузом човпнувся на багнети. І стільки крові пролилося.
  Анастасія несамовито кричала:
  - Слава цареві Олексію!
  Наташка теж як рушить гомілом противника, і як прореве:
  - За новий слов'янський порядок!
  І рушить ворога головою. І розколе його черепок. І провізить:
  - Дівчата круті, фанати свободи - б'ємося за новий порядок!
  А далі вже Зоя веде вогонь одразу з двох автоматів, і босими ніжками жбурляє горошинки з вибухівкою.
  І дістається англійцям під перше число. І, отримавши, бійці імперії туманного Альбіону кидають зброю і просто в полон.
  А ось і Аврора в бій вступає. Крушить противника зброєю. У неї особливий з трасуючими кулями кулемет. Він молотить англійців, наче нунчаки сніп.
  А ось і Світлана стріляє. І трощить ворога.
  Розстрілює забійною масою... І скеля зубки.
  І реве на всю горлянку:
  - Я є баба, що взагалі справжній супер!
  І підскакує і босою ніжкою гранату метне. І рознесе у всі частини та уламки.
  І провізить:
  - Я супермен з голими грудьми!
  І ось дівчата собі наступають ... Все глибше і глибше входять на територію Британії.
  Олег Рибаченко у тілі хлопчика не старший на вигляд одинадцяти, але з погонами майора, хоч сам босоніж і в шортах, викошує англійців. І діє з несамовитою люттю.
  Веде собі вогонь і співає:
  - Ми переживаємо світанок та найвищий колір.
  А з ним дівчинка Маргарита, яка так і не стала дорослою. Добре їй що хоч старенькою не стала!
  А це набагато гірше, ніж бути дівчинкою!
  Оточують собі Лондон. І ось-ось уже погрожують його взяти. А маса ворогів здається у полон. Не поступаються собі і здаються лише гвардійці короля. Але їх безжально знищують. І ведуть тотальне, нелюдське винищення. Ось такий тотальний розгром відбувається. І автомати активно працюють.
  А в небі Альбіна та Альвіна збираються рахунки. Дівчина вже здобули всі сім ступінь Георгіївського хреста. Перший ступінь: хрест Георгіївський, другий - Георгіївський з бантом! Третя - золотий хрест. Четверта - золотий хрест із бантом. П'ята - золотий хрест із діамантами. Шоста - золотий хрест із діамантами та бантом. І сьома - зірка золотого хреста у бантом та діамантами!
  Ось ці дівчата за один бій збили по півсотні машин і співають:
  - Ми такі красуні, що просто супер і гіпер, і взагалі чудові красуні!
  І підморгнутий з оскалом іклів.
  Ось це дівки - Альбіна та Альвіна... І люблять ґвалтувати чоловіків. І самі не проти попрацювати мовою, коли бачать привабливу чоловічу досконалість.
  А що дівчата просто втілення хтивості та кохання, і пристрасті!
  Як люблять пульсуючі нефритові стрижні.
  Войовниці вищого класу.
  Ось Черчілль біжить із оточеного Лондона. Так йому добре врізали по рогах.
  І її ноги тягнув, помчавши до Бразилії... А ось гарнізон Лондона капітулював. І російські війська майже без опору взяли Ірландію. Та вже здавались англійці під барабанний бій.
  Друга світова протягом року закінчилася перемогою держав осі. Більшість Африки Російська. Однак дещо змогли прихопити і Німеччина та Італія.
  Крім того, Третій Рейх включив до свого складу ще й Іспанію та Португалію.
  А в Британії запанували Російські сили і цар Олексій став ще й Британським монархом. Росія також майже без опору зайняла Швецію, а Німеччина - Норвегію і ще раніше - Данію.
  Гітлер окупував значну частину Європи. Створивши освіту типу Третього Рейху із протекторатом. А Росія відтворила імперію та включила до свого складу.
  Виникла тимчасово тендітна ситуація світу. Який тривав до певного часу.
  Царська Росія та Німеччини перетравлювали свої придбання. Освоювали колонії.
  Цар Олексій був ще досить молодий і міг не поспішати із завоюванням усього світу.
  Але ось Гітлер якось не стерпів. Йому здавалося, що він надто мало отримав землі в Африці, що Росія надто велика. І разом із сином Муссоліні-молодшим вони розпочали війну проти Росії. Бої розпочалися 20 квітня 1955 року у день п'ятдесяти шести років фюрера.
  Німці розробили цілу серію танків для війни з царською Росією, і, мабуть, на це дуже сильно розраховували.
  Пантера-5 стала основним танком, розробленим для війни із Росією.
  При вазі 75 тонн, дана машина була крутою.
  І взагалі гармата в 128-міліметрів в 100ЕЛ, це дійсно руйнівна міць. І якщо лупне, то мало не здасться навіть царській армії.
  А є ще потужніший танк: "Тигр"-5, який ще важче сильніше броньований. І важить тонн так сто!
  А в Росії основний танк "Олексій"-4 вагою всього п'ятдесят тонн і гарматою всього 105-міліметрів калібр. Зате набагато досконаліший, пірамідальніший і з газотурбінним двигуном у 1800 кінських сил, тобто дуже рухливий.
  Німець більш потужний і сильний. Особливо страшні "Леви"-5 вагою двісті тонн. Що, втім, не надто підвищує шанси Гітлера. Так надважкі танки надто дорогі і їх важко перевозити. Хоча деякі плюси у використанні та застосуванні є.
  У всякому разі, Гітлер не витримав і рвонув на царську Росію. І розгорнулися бої.
  Потужні укріплені лінії російської армії призупинили поступ супротивника. І німці загрузли. А царська армія перейшла в наступ в Африці, де мала набагато більше сил. І перші удари на собі відчули італійці. Їхні війська надто слабкі і з низькою дисципліною, з куди більш відсталою технікою, щоб протистояти Росії.
  Царська армія вже за три тижні боїв вибила італійців із Сомалі та Ефіопії.
  Відрізнив дівчата Анастасія, Наталя, Зоя, Августина, Світлана. Вони, як і раніше, такі ж юні, як і п'ятдесят років тому, коли боролися з Японією. Вже в Олексія царя онуки, а дівчата все ще хорті, круті, агресивні, сміливі.
  І за п'ятдесят років війни дівчата лишилися юними. І в них жодної зморшки та однієї тріщини на шкірі. Вони такі гарні, і свіженькі, як квіточки.
  А Олег Рибаченко та його напарниця Маргарита все ще діти - анітрохи не подорослішали. Принаймні зовні. Зате бігають швидше за гепарди. І їх не багнет, ні куля не бере.
  Ці діти дуже люблять метати гострі диски босими ніжками. Вони взагалі бійці супер!
  І будь-яку міць ставлять навколішки!
  Анастасія, Наташа, Зоя, Августина, Світлана ще й за Олександра другого воювали з турками. І тому їм уже понад сотню років. Але вони не старіють, бо відьми. І тому що безсмертні, у силі Рідновіра.
  І тікають собі представниці царської Ефіопією, і рубають вже італійців.
  І знову змушують їх цілувати свої босі ніжки. А дівчата зрозуміло краси невимовної, і з пристрастю палкою в душі. Їх не можна ніяк принизити. Вони є те, що величчю країни виглядає. І перемагають із великою гарантією.
  Російська царська імперія переважно континентальна, і унікальна російської нацією. Російська нація, змішана з багатьох народів, і Росія на кшталт плавильного котла, може проковтувати інші народи, поступово асимілюючи їх і не пригнічуючи. Ось чому й розрослася царська імперія. Не поспішаючи, царство за царством... І тепер залишилося зовсім небагато до всесвітньої гегемонії. У Росії набагато більше населення, ніж у Третього Рейху та Італії.
  Тож усі шанси захопити та переварити в неї є. Тим більше, якщо врахувати, що противники слабші. І не всі задоволені режимом Гітлера та Муссоліні.
  Ось і в Африці багато місцевих племен і колоніальних частин підтримують росіян. Так і техніка російська для джунглів краще підходить.
  Бої показали, що у німців проблеми навіть із "Пантерою"-5, а не лише з "Тигром"-5. Та фриці помітно здали. Після того, як царська армія пройшла Ефіопію і вдарила по Лівії, німецькі частини теж попливли. У боях у небі, щоправда, німецькі розробки здивували царських асів - особливо дископодібними апаратами. І трощили з лютою люттю російські машини.
  Але числом, звісно, німці не суперники. Та й дисколети занадто дорогі і їх порівняно мало. І вони самі невразливі, але й вогонь вести не можуть, тільки таранять ламінарним струменем. А маневрені російські машини можуть і йти.
  Царська армія в небі, втім, сильна. А на морі ще сильніше. Хоча і Третій Рейх не слабкий. Але все одно сили нерівні.
  І щодо населення і економічного потенціалу, з Росією Третьому Рейху не впорається.
  А якщо ще й дівчата дуже сильні та гарні воюють, то тут і зовсім тотальний завал.
  Єлизавета та її команда з німецькими монстрами борються, та ще й примудряються перемагати. І не бентежить їх те, що фашисти мають куди більші та важкі машини.
  Ось дівчата обходять танки супротивників і довбають прямо в борт. І у них із ворогом проблем не виникає. Трушать собі ворога і співають:
  - Затятий будзагін! Затятий будзагін!
  Гітлеру буде матюк! Гітлеру буде матюк!
  І розносять ворога з величезною легкістю. І дівчата не можуть, не втриматись від сміху.
  А ось фашисти, отримавши загривок, відходять. Ось уже у Лівії кілька італійських дивізій здаються майже без бою. І наступають бійці царської армії. Ось потужним ударом вибиті фриці з Альп, і царські війська йдуть Італією. Босоногі дівчата з армії Муссоліні молодшого вітаю кольорові раті царської армії. Мільйони солдатів усіх національностей заповнюють Італію. І десяти тисяч рухомих танків "Олексій"-4, які за вагою в п'ятдесят тонн майже непробивні при стрільбі з усіх кутів.
  Італія як слабкіша ланка в коаліції гине дуже швидко... 30 травня царські війська майже без бою захопили Рим. І впала столиці імперії Муссоліні.
  І знову дівчата з Російської армії змушували цілувати супротивника свої запорошені, босі ніжки. Адже вони розуміють, що ворогові слід показати його реальний статус.
  Альбіна та Альвіна набираючи рахунки, згадували, як вони відьми драли з японцям ще, коли Олексій лежав у колисці. І це дуже кумедно було.
  Дівчата поки що не наситилися війною і збивають німців у повітрі. Альбіна навіть помітила:
  - Ось розгромимо гітлерівців, а що далі?
  Альвіна впевнено заявила:
  - Підкоримо Латинську Америку!
  Альбіна із сумнівом помітила:
  - Ну, це ще два-три місяці! А потім?
  Альвіна хихікнула і відповіла:
  - Суп із котом!
  Альбіна сердито заявила:
  - Ні має бути якийсь реальніший план на життя!
  Альвіна з натхненням промовила:
  - То народжуємо купу дітей!
  Альбіна це схвалила:
  - Таке вже краще!
  Італія вже фактично захоплена. Муссоліні-молодший біжить до Франції ... Російські війська займають Сицилію. Усі володіння макаронників в Африці вже втрачені. Залишилися лише німецькі анклави, а й них наступає царська армія. Загроза повної втрати Африки, у битві з сильнішим ворогом.
  Німці, схоже, не розрахували сил. І тепер пливуть під ударами царських військ.
  А десятки тисяч танків уже на півдні Франції і взяли Тулон... Дівчата в бікіні стрибають містом і ставлять на коліна фашистів. Примушують себе цілувати в голі п'яти і сміються.
  А ось ще в груди можете поцілувати дівчинку - їй не шкода!
  Стільки успіхів. А на півдні Німеччини також прориваються російські дивізії. І вже Відень узяли. І наступають на Мюнхен. Фашисти піддаються під ударами і піднімають руки вгору. І здаються собі!
  Олег Рибаченко розуміється серед тих, хто бореться в перших рядах.
  І хлопчисько бере особисто в полон трьох німецьких генералів. За що одержує особливу нагороду від монарха.
  При цьому вічний хлопчик босоногий та шортах.
  Цар Олексій радіє перемогам. І що вийшло? Гітлер біс сам у петлю вліз. Його танки серії Е проти пірамідальних ніяк не тягнуть.
  Цар Олексій нагороджує героїв та героїнь. І робить це з величезним полюванням.
  Такого батюшку царя можна лише любити та поважати. Ось уже російські війська вибили німець із Марокко. І майже вся Африка - російська територія. І що ж? Так воно стало кращим!
  Цар Олексій нагородив Альбіну та Альвіну найкращих льотчиць-асів Росії новою нагородою. Зіркою платинового Георгіївського хреста з бантом та діамантами.
  Війниці це воістину заслужили. І у них такі сили. І б'ють собі фашистів. І виходять на фінішну пряму. Ось уже царська армія підходить до Рурського району і там киплять запеклі бої. Не хочуть вони поступатися гітлерівцям. А у Франції вже оточують Париж. Місцеве населення вітає царську армію і не зупиниться.
  Можна сказати ворог лише на рівні капітуляції. Гітлер кидається, і вже середина липня. І становище німців майже безнадійне.
  Ось що означає зв'язатися з таким крутим царем, як Олексій Другий, чи великий.
  Ось, нарешті, вже здалися залишки військ вермахту в Африці. Російські війська пройшлися Парижем. Ситуація ставала критичною для німців.
  До кінця липня Рура вже повністю відбито. І російські війська підходять до Балтійського моря.
  Гітлер біжить із Берліна до Латинської Америки. Царські частини ступають у Данію, а Норвегію звільнено, ще раніше. Пал і Лісабон. У серпні відбувся штурм Берліна. І столицю Третього Рейху взято. Далі царська армія, продовжуючи наступ, звільняє і Мадрид.
  Останньою вже у вересні було взято фортецю Гібралтар. Звалили цитадель... І майже закінчилася чергова війна. Якоюсь напрочуд короткою і легкою виявилася вона.
  Цар Олексій отримав титул найбільшого завойовника всіх часів та народів.
  Але Гітлер ще живий і встиг утекти. Що робити з цим нелюдом? Як не дивно, але Латинська Америка не захотіла видавати цього тирана. І тоді 1 травня 1957 року розпочався останній похід проти Латинської Америки та заключна війна в історії планети Земля. Війська просувалися без особливих проблем. Місцеві сили були надто слабкі у військовому відношенні, і не могли протистояти російським військам.
  Єлизавета та її команда щойно розстріляли батарею, тепер на їхньому шляху вороги тільки й роблять що здаються.
  Дівчина помітила з сміхом:
  - Оце війна!
  Катерина відзначила з усмішкою:
  - Остання війна в історії людства!
  Олена запропонувала:
  - То давайте тост за мир! І майбутнє творення!
  І дівчата навіть у захваті поцілували один одного у босі підошви ніжок.
  Ну, отак усе йде добре...
  Анастасія та її команда біжать собі, і жбурляють босими пальцями ніг у противників гранати. Розривають ворогів, і скалять собі зубки.
  Наташка заспівала:
  - Я дівчина колосальної мрії!
  І як запустить забійну гранату. Та з такими дівчатами не можна бути слабкими. Вони цього не вибачать.
  А наступатимуть собі, не даючи фашистам пощади. Нехай у разі тут не зовсім фашисти.
  Зоя теж кидає босою ногою гранату і шипить:
  - За перемогу над ворогом!
  А далі Августина, пальне з автомата, і кине босою ніжкою гранату.
  І пискне:
  - Відчайдушний удар!
  А потім і Світлана як натисне на супротивників, і зжере їх у рване тісто.
  Ось це дівчата.
  І в'якне:
  - Царю Олексію наш кумир!
  Ось узято Мехіко, і захоплено Кубу. Російські війська рухаються із півночі на південь. І роблять це дуже вдало. Не станеш ти їм перешкоджати. І буде велика перемога.
  А Альбіна та Альвіна у повітряній битві дуже успішно набирають рахунки. Адже вони войовниці, яким не потрібно виявляти слабкість. Вони збивають літаки, які сильно відстали за своїм рівнем від російських. А найголовніше за штурвалом босоногі дівчата у бікіні. Що молотять усіх підряд. І збивають за бій усіх, хто попадеться.
  Ось уже Нікарагуа пройдено. Чи не зупинити армаду машин царської армії. І йдуть війська Росії. І все частіше супротивники здаються. І женуть ворогів колонами полонених. І ставлять ворога на коліна.
  Анастасія біжить собі та змушує противників падати ниць і цілувати її голі п'яти.
  Стільки ворогів здалося. І багато хто з них капітулює під барабанний бій. І піднімають нагору лапи.
  Ось уже російські війська підібралися до Венесуели. Ситуація стає дедалі спокійнішою.
  Бразилія - найбільший противник, порівняно легко ламається. І її змушують капітулювати.
  Дівчата крокують Ріо-де-Жанейро і юнаки цілують їхні босі сліди.
  Наташка зі смішком зауважує:
  - Все-таки жити добре!
  Зоя з деяким сумнівом помітила:
  - Коли спиш ногами до стінки не так уже й погано!
  І дівчата як розреготаються. Вони справді смішніші нікуди. Але що з ними зробиш.
  Тут ще й хлопчик бореться Олег Рибаченко. Вже понад півсотні років він у царській армії служить. Дослужився до полковника, має безліч нагород, а сам все ще має років на одинадцять. І з ним вічна дівчинка Маргарита. Вона була дорослою жінкою і дуже боялася постаріти. І в результаті залишилася назавжди дівчинкою. Втім, вони стали дітьми років на сто. А потім їм обіцяють, що вони виростуть до шістнадцяти років - що загалом добре! Хлопчику, наприклад, і голитися не треба буде!
  Хлопчик і дівчинка кидають у ворогів босими ніжками гранати та співають:
  - Радість від перемог все ширитися,
  Гітлера ж чекає шибениця!
  Ось останній оплот противників Росії - Аргентина. Там сховався Гітлер.
  І ось у липні російські війська вступають на територію Аргентини. Опір був осередковим. І ось столиця впала майже без боротьби. А самого Гітлера знайшли в серпні 1957 року ... Ті, що бовтаються в петлі. Видно свої взяли та повісили.
  Капітулювала і Чилі. Так закінчилася остання війна історія людства.
  Дванадцять дівчат відьми - той, хто володіє вічною молодістю, святкували перемогу. А ще один хлопчик Олег Рибаченко був, схоже, дуже задоволений. Нарешті можна зажити на втіху скільки років він провів в армії.
  І росіяни вже 1947 року вийшли в космос, і 1954 року злітали на Місяць. А 1967 року на Марс. І далі нові здобутки. Сонячна система поступово підкорялася. У 1975 році Олексій другий, перебуваючи при владі вже сімдесят років, розбився в літаку. І так завершилося правління найбільшого монарха всіх часів та народів.
  А новим царем став його син: Михайло другий. І Росія перейшла у космічну експансію.
  Олег Рибаченко та Маргарита йду Марсом у 2005 році. Хлопчик зазначає:
  - Ось уже сто років минуло з того моменту, як я став дитиною. І чи не час мені вирости до шістнадцяти років.
  Маргарита, яка теж виглядає як дівчинка, відповідає:
  - І я теж маю за договором вирости! Але що ми так і залишимося дітьми?
  Олег знизав плечима... Перед ними раптово з'явилося зображення ангела-деміурга з крильцями.
  Прекрасне створення вимовило:
  - Ви виконали частину своєї місії.
  Але тепер на вас чекає космос! І космічні світи! Так що живіть і боріться!
  Олег Рибаченко запитав із усмішкою:
  - Ви обіцяли нам тіла у шістнадцять років!
  Ангел кивнув з усмішкою:
  - А ви що з Маргаритою цього хочете?
  Маргарита замотала головою:
  - Навіть дуже?
  Ангел кивнув із оскалом перлинних зубів:
  - Це буде вам! Але рости до шістнадцяти років, ви будете тисячу років! А потім залишитеся в юності вже назавжди!
  Олег та Маргарита дружно запищали:
  - Так не чесно!
  Ангела помітила з усмішкою:
  - Така плата за безсмертя! Але погодьтеся бути безсмертними дітьми набагато краще, ніж смертними старими!
  Хлопчик та дівчинка з цим погодилися:
  - Та куди краще!
  І розсміялися голосніше!
  Справді, ці смертні люди? Ось навіть найбільшого царя всіх часів та народів Олексія не стало. І попереду у них вічність, повна променистих пригод.
  
  
  
  НАПОЛЕОН НЕ ПІШОВ НА РОСІЮ!
  . Альтернативна історія, де великий імператор не пішов на Росію, а посунув полиці, на... Туреччину! Ну, зрозуміло, а чому б і ні? Чому б не звільнити Балкани від Османського панування?
  І противник, зрозуміло, не надто сильний. Та ще й до того битий росіянами.
  І пішла армія Наполеона форсованим маршем. І пройшлась майже, не зустрічаючи опору від Боснії до Стамбула. Одна перешкода гори, річки, фортеці... І епізодичний опір. А населення зустрічає французів та європейців як визволителів.
  Наполеон у 1812 році захопив Стамбул. Потім ще воював у Малій Азії. Дійшов до Індійського океану і Мекки. Після цього французи та його найманці рушили до Єгипту.
  Поки що Наполеон не йшов до Росії, а завойовував османські володіння. Можливо, якісь ворожки попередили його про можливий провал у разі війни з царською імперією.
  Англійці в 1814 спробували висадитися в Іспанії. Наполеон повернув до Парижа. І, зібравши сили, стрімко рушив до Іспанії і розбив там англійців. Після цього французи дещо зміцнилися на Піренеях.
  Їхні війська дійшли до Марокко і зайняли всю північ Африки та Судан.
  Встановили таким чином загальне панування на Середземному морі. Взяли й Гібралтар. І також капітально зміцнилися. Війна з Британією тривала зі змінним успіхом. Обидві сторони втомились від сутичок на морі. Наполеон хотів узяти числом. І будувалися дедалі нові кораблі, навчалися матроси. Поступово чисельна перевага французів, що володіють великими людськими та територіальними ресурсами, стала позначатися.
  І виснажені англійці почали піддаватися. Нарешті 1825 року відбулася висадка десанту. І Наполеон нарешті взяв Лондон. Отже, завершувалася війна. А вже літній імператор вирішив відпочити і зайнятися мирним будівництвом. Єдине, що французи продовжували рухатися Африкою, і підкорювати її південь. У Росії до влади прийшов Микола Перший. Росіяни вели війну з Іраном, але незважаючи на перемоги не стали його завойовувати, а обмежилися помірними територіальними надбаннями. Потім Росія зіткнулася з війною Шаміля на Кавказі та надовго виявилася нею пов'язана.
  Наполеон правив до 1837 і шістдесят вісім років помер. Йому успадкував його син Наполеон Другий. Молодий двадцять шестирічний білявий імператор, до цього був королем Італії та Римської імперії. Йому звичайно хотілося перевершити славою свого батька Наполеона Першого.
  І свій перший похід Наполеон Другий здійснив на Іран, і далі на Індію. Звичайно, найбільша і чудово організована армія світу підкорила і Іран і Індію порівняно швидко. Було завершено і завоювання Африки. Франція вела війни та Латинській Америці прагнучи взяти під контроль колонії Іспанії та Португалії. Було якось не до Росії. Але французи після довгих воєн, нарешті, закріпилися і в Латинській Америці. Наполеон Другий помер 1856, і на престол зійшов його син Наполеон Третій. Йому було на той момент лише шістнадцять років. А 1858 Наполеон Третій почав похід на Росію.
  Вирішив перевершити свого великого діда. А в Росії все ще кріпацтво. І країна, звичайно ж, незрівнянна за бойовою силою з Наполеонівською Францією.
  Наполеон Третій розраховував перемогу. І два мільйони солдатів рухалося Росією. Вони йшли трьома колонами: на Київ, Москву та Санкт-Петербург. А ось свого Кутузова Росія не мала.
  І цар Олександр Другий був змушений тікати до Казані. Москва та Санкт-Петербург та Київ були захоплені. Проти Росії були війська в усьому світі, і досконаліша зброя. Навіть у армії Наполеона Третього з'явилися перші, легкі танки.
  Та проти такої сили не встояти. Цар Олександр Другий запропонував світ французам. Але Наполеон Третій заявив, що йому потрібна Росія цілком.
  Коротше кажучи, почалася партизанська війна. Але військ у Наполеона дуже багато. Крім того, Наполеон Третій оголосив про відміну кріпосного права. Що також частина народу схилила на його бік. Декілька років ще вирувала війна, а наполеонівські війська дійшли до Тихого океану.
  Зрештою, було знайдено компроміс. Наполеон Третій одружився з дочкою Олександра другого і був коронований. А Росія у складі великої імперії отримала деяку автономію.
  Наполеон Третій ще воював у Китаї, його війська дошили до Австралії, і підкорили Індокитай. А в 1877 він помер, і на престол зійшов Наполеон Четвертий. Хлопець чотирнадцяти років. Правнук Наполеона Першого та нащадок по материнській лінії російських царів. Наполеон Четвертий завершив завоювання світу - підкоривши США, та інші острова... Виникла всесвітня імперія. Далі залишалося лише штурмувати космос.
  Але не було смутку, а чорти настукали. Наполеон четвертий помер 1894 року. Точніше загинув на полюванні в Африці. І його трон зайняв хлопчик Наполеон П'ятий років чотирьох від народження.
  Якось нащадки Наполеона виявилися не надто живучими. І, звичайно ж, почалася смута. То в Латинській Америці, то в Китаї, то в Росії.
  Але війська придушували хвилювання та сепаратистів. Наполеон П'ятий підріс і став придушувати заколоти. Після чого планета Земля заспокоїлася. А 1914 року перша людина полетіла в космос! 1917 року люди висадилися на Місяці.
  Поступово людство набуло стабільності. І ось уже експансія до космосу. До 1935 на всіх планетах Сонячної системи побували люди, а на Місяці виникло поселення. Наполеон П'ятий правив до 1960 року - шістдесят шість років - рекорд серед Бонапартів і помер у славі. А трон отримав Наполеон Шостий. До цього часу вже стали проводити успішні експерименти з омолодження людей. А 2000 року вже люди почали проникати і на сусідні зірки. До 2020 року створено перші поселення людей та за межами планети Земля.
  
  ІВАН ГРОЗНИЙ НЕ ОТРУЄНИЙ
  На цей Іван Грозний не був отруєний в 1584 (а з чого взяли, що його взагалі отруїли?), А прожив ще деякий час. Поєднувався шлюбом з англійською принцесою. І водночас завойовував Сибір, будував там міста. 1590 року в нього народився син Олександр від англійської принцеси. У 1591 році загинув син Дмитро, зате росіяни відбили у шведів свої роки. 1592 року взяли Нарву.
  Спільна війна Польщі та Росії проти Швеції закінчилася в 1593 взяттям Виборга. І розгромом шведської війни в 1594 році.
  Росія, таким чином, повернула собі міста на Балтійському узбережжі, що базувалася в Нарві, а також Виборзі. 1595 року Іван Грозний наказав у гирлі Неви будувати місто. Таким чином, виник на понад сто років раніше Олександрівськ. Названий рік на честь сина Івана Грозного та англійської принцеси.
  Далі Іван Грозний продовжив рух Сибіром. Його воїни просунулися до річки Амур. У 1598 році поправивши шістдесят п'ять років - рекорд для Росії і одна з найбільших тривалостей царства в історії планети Земля, Іван Грозний помер. Помер із ним за один рік і спадкоємець Федот. І царем став Олександр Перший. Йому було лише вісім років під час сходження на престол. Але регентом став Борис Годунов. І все пішло більш-менш. Правда, були й голодні роки. Потім і війна з Польщею 1605 року. Тоді вперше армією командував сам Олександр. Поляки намагалися осадити Смоленськ, але були вщент розбиті. Росіяни перейшли у наступ - взяли Київ та Полоцьк. Поляки поступилися землею Березину, і Київ, лівобережною Україною.
  Деякий час панував затишшя. Росія вела наступ Сході. Дійшла Тихого океану, і там заклала нові міста.
  Потім був похід до Криму, який збігся з ослабленням Туреччини. Росія підкорила і Кримське ханство разом із Азовом.
  Таким чином виникла велика імперія. Після цього знову війна з поляками. Олександр проголосив - відвоюємо землі всієї Київської Русі.
  І це сталося. Російські війська під проводом царя і великого полководця Скопін-Шуйського все ж таки змогли перемогти ляхів і навіть взяли Варшаву.
  Після деяких суперечок Польща прийняла царя Олександра Першого. Після цього з'явилася велика держава слов'ян. Росія 1630 року повернула на південь. Пішли війни із Туреччиною. Османська імперія була в занепаді та програвала.
  Росія відвоювала Балкани і навіть увійшла до Константинополя. Османський престол було передано цареві Олександру. І вже російські полки дійшли до Єгипту. А 1640 року підкорили й Мекку та Ірак із Кувейтом. Утворивши величезну імперію. У 1645-1647 роках була війна з Іраном. І Персія теж підкорилася Росії. Війна з Маньчжурської імперією закінчилася захопленням північного Китаю.
  Цар Олександр через збільшення числа неросійського населення навіть скликав вселенський собор. У Православ'я було внесено зміну, що дозволяє мати чотири дружини.
  Що було наслідком бажання полегшити мусульман ухвалення Православ'я, і прискорити русифікацію знову підкорених земель.
  У 1658 році помер цар Олександр перший, що правив шістдесят років, і теж став великим Рюриковичем.
  Новим царем став Михайло Перший, син Олександра першого. Новому цареві вже було сорок років. І він продовжив завойовницьку батькову політику. Російські війська рушили Індію. Вели там війни.
  Які закінчилися встановленням там панування Росії. Потім була велика війна із Китаєм. 1671 року Михайло помер. І війну продовжив син Олексій перший Рюрикович. Молодий цар років тридцяти командував енергійно, і здобув великі перемоги. Китай після кількох років війни був підкорений.
  Далі Росія продовжила рухи на схід та південь, підкорюючи й Індокитай. Поки що не дійшли до Сінгапуру. У 1701 помер і Олексій, і його син Петро став будувати великий флот. Росія рухалася островами в Тихому океані, і висадилася в Австралію.
  Одночасно виникло бажання розширитися до Європи. І 1715 року почалася війна з Австрією. Переважаючі російські війська підкорили Австрію швидко. Потім захопили й Німеччину. Дійшли до Рейну. І підкорили 1721 року та Італію. Так Петро Перший прорубав вікно до Європи. Разом із Єгиптом. Заодно росіяни через Аляску зайняли Канаду. 730 року Петро Перший помер і престол успадкував його онук Петро Другий - Рюрикович.
  Його правління видалося активним юнак почав війну з Францією і підкорив Канаду, і російські війська, що мають більш чисельну перевагу, взяли Париж. Були підкорені й Нідерланди. Хоча там тривала партизанська війна. Але врешті-решт і її придушили.
  А пізніше у 1745 році, впала і Іспанія та Португалією. Але й там кілька років точилася партизанська війна. В 1753 після смерті Петра другого на престол зійшов син Петра Другого - Петро Третій. Новий цар продовжив рух Африкою та Америкою. Почалася війна в 1761 році, з останньою Великою державою - Британією. Росія спочатку не надто досягла успіху на морі.
  Але потім чисельною перевагою командирами англійців, які отримали досвід, здолали. І була висадка десанту. І 1767 року впав Лондон.
  А 1780 року помер і Петро Третій. На престол зійшов його двадцяти восьмирічний син Павло Перший. Росія не мала серйозних противників і рухалася собі Африкою і Латинської Америки. До 1820, коли помер Павло Перший у віці вісімдесяти восьми років, Росія завершила завоювання всього світу. А на престол зійшов Іван П'ятий сорока двох від народження.
  Воювати вже не було з ким. А наука ще не дійшла до завоювання просторів космосу. Проте Іван наказав здійснити польоти на Місяць. Мовляв, треба рухатись імперії далі. І ось 1833 року людина вперше полетіла в космос. А 1845 року росіяни нарешті висадилися на Місяць.
  Імператор Іван П'ятий помер 1847 року. Трон успадкував Олександр другий. Експансія до космосу триває. Висаджуються на Марс 1861 року. А потім і на всіх планетах Сонячної системи.
  А потім полетіли і до інших зірок.
  
  ДОНАЛЬД ТРАМП НА МІСЦІ РУЗВЕЛЬТА
  Ось він Дональд Трамп опинився на місці Рузвельта під час Другої світової війни. Ось це взагалі вийшло супер шанс! Врахуй помилки свого попередника. І перша помилка: дали піднятися СРСР та стати наддержавою.
  Дональд Трамп, як ніхто інший розумів: Росії не можна давати вигравати другу світову війну. Однак і швидка перемога Третього Рейху Америці також невигідна.
  Найкращий варіант: нехай вони вбивають один одного якнайдовше і більше.
  Ну, звичайно ж, Дональд Трамп трохи допомагав Росії, до Сталінграда... І особливих розбіжностей з історією не було. І витіснив Третій Рейх із Африки.
  А потім запропонував Гітлеру перемир'я, в обмін на відміну антисемітських законів.
  Після Сталінграда німці зрозуміли, що можуть реально програти другу світову війну і погодилися з Трампом. Євреїв не переслідуватимуть, але... Торгівля відновлюється...
  І полонених відбувається обмін. Сам Трамп робить атомну бомбу та добиває Японію. А німці після припинення бомбардувань своєї території та закриття другого фронту збирають сили.
  Фюрер кілька разів відкладав операцію "Цитадель". І навіть у липні не почав наступ, так хотів випробувати в бою і "Тигр"-2, танк-монстр, і розуміє "Лев" та "Маус". Крім того, німці стали формувати дивізії з іноземців, і накопичувати сили.
  Та й Трамп порадив фюреру не поспішати, бо плани наступу німців на Курській дузі, тож відомі радянському командуванню, і немає нічого дурнішого, наступати, коли ворогові про це відомо.
  У фюрера вистачило розуму послухати мудрої поради Трампа. І він став у жорстку оборону.
  Червона армія в серпні 30 нарешті перейшла в наступ. І загрузла в глибокоешелонованій обороні противника. Бої показали, що "Пантера" дуже гарна в обороні зі своєю скорострільною гарматою, що вражає на великій дистанції.
  І "Тигр" непоганий, і навіть "Фердінанд". Остання САУ в обороні є досить сильною. І чудово відбиває наскоки супротивників. А працює "Фердінанд" дуже активно. Як з дистанції б'є, не зможеш і розпрямити спину.
  Німці все ж хоч повільно, але на орловському виступі піддавалися. Але у небі радянська авіація вже не панувала. Без західного фронту, фриці були сильні. Серед німецьких асів виділився особливо Марсель.
  Він не загинув від нещасного випадку у битві на Середземному морі. І тепер, будучи асом, номер один бився на східному. І цей найкращий ас Люфтваффе, який за короткий час встановив рекорд на західному фронті, який у реальній історії ніхто й не побив, тепер бився на сході.
  Марсель лупив з дистанції і не давав себе затиснути та збити. Він став легендою, серед німецьких та радянських льотчиків.
  Причому без жодних перебільшень. Збивав і штурмовики та винищувачі.
  Був нагороджений за сто п'ятдесят літаків лицарським хрестом залізного хреста зі срібним дубовим листям, мечами та діамантами. Коли зробив двісті літаків, він нагороджений орденом німецького орла з діамантами. При досягненні трьохсот літаків отримав спеціально засновану для нього нагороду: Лицарський хрест залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами. Після того як збив чотириста літаків, отримав золотий з діамантами хрести військових заслуг і золотий у діамантах кубок Люфтваффе. Двісті літаків Марсель збив уже восени над Середземним морем. За зиму та березень збив ще майже сто машин і був переведений на східний фронт. Там він перевищив ще у травні 1943 року триста машин.
  Потім уже у вересні 1943 дійшов до цифри чотириста машин. І навіть встановив рекорд, підбивши чотирнадцять автівок в одному бою.
  Звичайно, з таким асом німці в небі почувалися більш ніж впевнено.
  І могли стримувати тиск Червоної армії, підтягнувши заздалегідь сили. Тим не менш, радянські війська просувалися, хай і дуже повільно.
  Наприкінці жовтня Червона армія підійшла Орлу. Фріци намагалися втримати це місто за всяку ціну.
  У боях вперше було застосовано танк "Тигр"-2. Втім, ця машина показала себе непогано в обороні, але часто ламалася. Ще гіршим вийшов "Лев". Схожий на "Тигр"-2, що підріс, більш відомий як королівський тигр, "Лев" мав більш потужну гармату що втім, було і непотрібно. Тому що радянські танки тридцятьчетвірки бралися німецькими зброями. А "Лев" вагою дев'яносто тонн, з бронювання не мав переваг над "Тигром", а коштував дорожче, був менш надійним, а потужніша гармата поступалася скорострільністю.
  Лише при стрільбі на великій дистанції "Лев" мав переваги, але від мало толку, так тридцятьчетвірку майже неможливо потрапити в русі з такої відстані, де "Лев" мав переваги.
  Бої показали, що "Лев", не має і переваг у захисті бортів, і лоба корпусу над "Тигром"-2, а товстіша броня лоба вежі, тільки сповільнює її обертання.
  Тобто вийшло що "Лев", на практиці ще гірший за "Тигра"-2. І заради чого виходить, його конструювали.
  Проте "Тигр"-2 відносно непогано захищений, непробивний і в борт для Т-34-76, і тому показав себе ефективною, нехай і незграбною машинкою.
  Одночасно у боях показали собі непогано і дві льотчиці: Альбіна та Альвіна. Які боролися весь час босоніж у бікіні. І робили це дуже ефективно.
  Ось як Альбіна натисне босими ніжками на гашетки, так і зіб'є радянського льотчика.
  А потім натисне й Альвіна, теж босими точеними ніжками. І знову зіб'є супротивника.
  Дівчата працювали активно та з розмахом пантер. Хоча і початківці войовниці. Але їхній секрет - боротися в бікіні та босоніж, тоді ніхто не зіб'є!
  Битва за Орел затяглася до кінця листопада. Німці тримали місто, а Червона армія його вперто штурмувала. Сам Сталін виявляв у цьому справи впертість. Місто капітально зміцнили фриці та не давали оточити.
  На початку грудня настав тимчасовий затишок, лише в небі відбувалися битви. Марсель перевищив кількість п'ятсот збитих літаків і був другим у Третьому Рейху після Герінга нагородженим Великим Хрестом Залізного Хреста.
  Червона армія зупинилася. Але наприкінці грудня відновила наступ. Після завзятих боїв Орел все ж таки вдалося оточити. І потім узяти. Німців потіснили ще трохи й у центрі. Але вони були готові до зими і завзято билися.
  Наступ під Ленінградом фриці змогли все ж таки відбити. Почасти через попередження Трампа, який дуже боявся поразки фашистів.
  Відбивши наступ на півночі, гітлерівці абияк відобразили натиск і пережили зиму... А навесні почали накопичувати сили.
  Червона армія теж зазнала шкоди. Але в неї з'явилися ІС-2 та Т-34-85. Почався обмін ударами, і з 22 червня 1944 року Червона армія розпочала великий наступ у центрі.
  Німці піддавалися, але повільно... Радянські війська за півтора місяці просунулися на п'ятдесят кілометрів на досить широкій ділянці фронту. Фашисти взагалі трохи змінили тактику, і намагалися берегти сили, не наступаючи.
  Тут видно грала роль Трампа, який хотів і перемоги ні Росії, ні Німеччини. Але побоювався, що росіяни однаково переможуть, і радив фюреру будувати війну від оборони, щоб вимотати ресурси більшовиків.
  Гітлер, незважаючи на всю свою агресивність, все ж таки пішов у глухий захист. Тим більше що німецькі танки недосконалі. І "Маус" теж не виправдовував надій, і лише в обороні, більш-менш показував себе і в коротких контратаках.
  Німці не змогли поки що досягти успіху в техніці. "Пантеру"-2 зробити потужнішою в озброєнні та броні, але не важчою за п'ятдесят тонн поки не виходило. Фокке-Вульф поступався маневреністю і був недопрацьованим.
  Ме-309 виявився потужним у озброєнні та швидкісним, але гіршим у маневреності. ТА-152 був кращим за Фокке-Вульф у льотних характеристиках і потужно озброєний, але теж виявився важчим. Щоправда Марсель виробив непогану тактику для літаків важчих, але сильніших за озброєних і краще захищених.
  Поки що німці не лише зберігали перевагу в небі, а й навіть збільшили її за рахунок кількості машин. Хоча й у СРСР з'явилися ЯК-3 та ЛАГГ-7. Але це поки що не давало переваги.
  Натомість у німців виник МЕ-262. До червня вже Люфтваффе налічували тисячу таких реактивних машин із чотирма 30-міліметровими авіаційними гарматами. Але в бою МЕ-262 показав себе недостатньо маневреним і ефективним. У тому числі і через високу швидкість. Єдино, МЕ-262 дуже важко збити, він броньований і живучий, важко потрапити через високу швидкість, але за сам розбивається через не надто надійний двигун.
  Тож німці поки що лише щодо успішних отримали ТА-152 і мав модернізований МЕ-109 "К", наймасовіший винищувач Другої світової війни.
  Зросла і кількість літаків, що дозволяло тримати перевагу над радянськими марками. Тим більше німецькі машини були відчутно сильнішими в озброєнні та потужності двигунів.
  Доволі вдалим виявився німецький Ю-288, який поєднував високу швидкість та велике бомбове навантаження. І перший серійний четирехмоторний бомбардувальник Ю-488, здатний бомбардувати на великих відстанях. Його родзинкою була порівняльна мала площа крил, що давала швидкість до 700 кілометрів на годину, що для того часу і бомбардувальника багато.
  Німці не надто досягли успіху у сфері танкобудування. "Маус" гарний у захисті, але все одно вразливий з повітря, і його важко перевозити. Найвдаліша вийшла "Ягдпантера". Вона вироблялася у все більших кількостях, і заслужила непогану репутацію.
  Тут, звичайно ж, німці ледь не доробили машину, але в будь-якому випадку вона добре поверталася.
  Головна кількість німецької техніки зросла, що дозволяло успішніше протистояти радянським атакам. У тому числі настання у серпні на півдні.
  Настала осінь 1944 року, радянські війська навіть Харків не взяли, і в центрі поки стоять.
  Фріці відчули собі трохи впевненіше... Сталін продовжував довбати, але без допомоги США йому не вдавалося виграти технологічні перегони у Німеччини.
  Маючи іноземні дивізії та безліч хіві, плюс сателітів, і колишніх радянських громадян Третій Рейх міг більш-менш поповнювати свої сили та триматись у глухій обороні. Іноземні робітники та рабська праця дозволяли випускати багато техніки. І насамперед реактивної авіації.
  Проект ракет Фау-1 і Фау-2 був згорнутий на користь реактивної авіації та з'явилися бомбардувальники "Арадо". Які чудово бомбили. А радянські літаки не могли їх навіть наздогнати.
  Гітлер дедалі більше розраховував на повітряний наступ. Фріци билися й узимку... Червона армія за зиму змогла просунутися у центрі.
  Тут німці хоч і очікували наступу, але їх шокувала робота артилерії, особливо реактивного "Андрюші". Але згодом численні німецькі танкові дивізії змогли зупинити радянські війська.
  Особливо ефективно показали собі нові німецькі САУ Е-10 та Е-25, маленькі, але круті.
  З'явився і "Тигр"-2 з більш вузькою та маленькою вежею та потужним двигуном у 1000 кінських сил, що показали собі машиною попрактичнішою.
  Коротше кажучи, пішла війна з вигіднішим для німців звіринцем.
  Гітлер дуже розраховував на танки серії "Е", як більш досконалі та з низьким силуетом. У Е-50 висота була взагалі на метр нижче, ніж у "Тигра"-2, що дозволило за рівної броні знизити вагу танка до п'ятдесяти тонн при двигуні в 1200-кінських при форсуванні, більш бронебійній і точній гарматі.
  Ось це вийшло чудово! Машина знайшла швидкість та стрімкість прориву. І на ній борються дівчата. Причому очевидно босоногі і, в бікіні.
  Бої розгорнулися активні, особливо навесні, у травні. Німці почали намагатися наступати. Але змогли лише відбити назад Бєлгород, який захопили радянські війська раніше. Бої тривали тривалий час. І в битві, взяв участь і танк Е-100. Ця машина дуже добре захищена та з потужним озброєнням стала для радянських військ великою проблемою.
  Після появи СУ-100 Сталін несподівано вирішив змінити доктрину в танкобудуванні. І дана САУ почала вироблятися у дедалі більших кількостях.
  Приваблювала простота самохідок у виробництві та потужніша гармата. І теж те, що Сталін почав думати про заощадження солдатів. Принаймні влітку 1945 року наступали лише німці. Вони змогли лише оточити Ростов-на-Дону та Орел, цим успіхи обмежилися... Осінь фриці сиділи в обороні, і наступала Червона Армія. І взимку теж... І лише Бєлгород змогла назад відбити.
  Так і гальмували обидві армади.
  Настав 1946 рік. Німці влітку намагалися наступати, використовуючи танки Е-50 і Е-100, і Е-75. Проти них Сталін мав САУ СУ-100, які практичні замінили всі інші види озброєнь. Німці пихкали, але майже не просунулися... А восени та взимку наступала вже Червона Армія...
  Але знову нічого не досягла.
  Ось уже 1947 рік. Німці пресують і наступають, росіяни пресують у відповідь і наступають. Нічого не вийшло.
  Ось пішов 1948 рік. З'явився Т-54, який, утім, не став масовим. Поки що СУ-100 у строю. Щоправда, ця САУ дещо застаріла. У німців на перше місце в серії вище за Е-75 з газотурбінним двигуном. І він уже був чудово захищений і з бортів.
  Але німці все одно поки не могли здобути перемогу. У СРСР провадився ІС-7. Який успішно бився з німцями.
  Далі 1949 рік... Лінія фронту нерухома, і йде обмін ударами. Боксери вимахуються та знищують один одного.
  Ось і 1950 лінія фронту злегка коливається. Але нічого суттєвого не відбувається.
  І йде 1951 рік, теж саме. На східному фронті без змін. Обидві сторони виснажилися.
  Пішов і 1952 року. Останній повний рік правління Сталіна. Єдине у німців з'явилися невразливі для стрілецької зброї дисколети. У СРСР наймасовіша машина: СУ-122 з довгим стволом, яка поки що й котирується як найкраща.
  І нарешті 1953 рік ... Вмирає Сталін і тут уже починається таке. У Москві боротьба за владу, і користуючись цим, німці переходять у наступ.
  І просуваються на Кавказі. У війну вступає, нарешті, Туреччина.
  Захоплюю за весну, літо та осінь весь Кавказ, і отримують перевагу...
  Але тут уже Трамп втручається. І 1 січня 1954 року США починають ядерні бомбардування території Третього Рейху та Росії.
  Ось так! Трамп все ж таки втрутився у другу світову війну.
  І виходить все дуже здорово! І якоюсь мірою і круто!
  Трамп перемагає впевнено своїх ворогів! І це його пекельний піар!
  Навіть підскакує цей американський диктатор від радості!
  
  ЧУДОВІ ДІВЧАТА ВЕРШАТЬ ІСТОРІЮ
  Альтернативна історія, в якій Гітлер таки вирішив, що спочатку слід добити Британію, і лише потім атакувати СРСР. Одним із таких кроків стала після захоплення Криту, і атака на Мальті. Остання пройшла досить успішно та війська фюрера розгромили англійців. Гітлер прийняв рішення, покінчивши з Британією і потім йти на СРСР.
  Тут на нього вплинули чотири дівчини-відьми. Арійські красуні: Герда, Шарлота, Крістіна, Магда - переконали фюрера не йти поки що на Росію! Вони навіть стали на коліна і заприсяглися що сорок перший рік не час для цього. Окрім дівчини пробіглися босоніж по вугіллям і виконали ритуал, що підтверджує, що на Росію краще не йти. І чотири красуні переконали фюрера, що потрібно, щоби в Африці билися й дівчата. На що дістали згоду.
  База англійців атакована армадою фриців;
  Найбільша Британська база справді нагадувала пекло. На неї обрушилося понад тисячу зібраних з усього східного фронту і бойових досвідів, які отримали пристойний бойовий досвід, бомбардувальників, разом із винищувачами супроводу. Англійці звичайно вже воюють давно, але такого потужного масованого удару не очікували. Справді, хто повірить, що фриці наважуватиметься оголити фронт, нехай навіть противник і тимчасово притих. Але британських вояків тепер безжально б'ють. Наприклад, їхні кораблі атаковані Ю-87, знаменитою "штукою". Не дуже швидкісні, але зате володіють найвищою (для свого часу) точністю бомбометання вони терзають британський флот, що причаївся в бухтах. Більш сучасні Фокке-Вульф не відстають, серед них навіть самий легендарний фон Рудель, король штурмової авіації. Відомий потоплення найпотужнішого радянського лінійного корабля - лінкора "Марат".
  Ось, наприклад, капрал Річард бачить, як немов санки з гірки скочуються стерв'ятники. Як хижі риби з ополонки виринають численні німецькі бомбардувальники. Вже віковий англієць кидає у страху трубку. Такого страшного видовища він ніколи не бачив. Сирени виють із великим запізненням, вже після розриву бомб. Вибухова хвиля підкидає британських солдатів, летять у різні боки відірвані руки та ноги. Ось одна із залізних касок розжарилася і потрапила офіцеру в морду. А той як завищить:
  - Черчілль капут! Гітлер крутий!
  Зенітки англійців почали стріляти не відразу, а лише коли посипалися тисячі бомб. Противник все правильно розрахував: жодна бомба не повинна зникнути задарма. Так що круши ворога та бий. Усі сектори заздалегідь позначені на карті. Причому нахабні англійці, навіть як слід, не замаскувалися. Багато їх зенітні знаряддя стоять як на долоні та їх змітають насамперед.
  Ось ствол 85-міліметрової довжиною в тридцять два фути зенітки підкинуло і зігнуло в повітрі наче бублик. Після чого вона впала, придавивши п'ятьох англійців. Оце черево одному з негрів розпороло і вивалися кишки.
  А бомби сипалися, і все палало, грюкнув склад із пальним, почали рватися, розкидаючись мало не по всьому кістяку снаряди, потім довбав ще один склад. На додачу по всьому наполегливо вили встановлені в обтічниках Ю-87 і Фокке-Вульф сирени, викликаючи жах у негрів і арабів з числа колоніальних військ. Але схоже й білі лякаються не менше.
  Ось, наприклад, два британські фрегати зіткнулися, та так, що гримнули котли. І навіть уламки фрегатів, що злетіли, рвалися в повітрі, наче заміновані поля, а крейсер елементарно підсів на дно.
  Англійський танк "Кромвель" з коротким дулом, зате з пристойною швидкістю і досить потужним лобовим бронюванням у паніці розігнався і таранив свій власний склад, навіть ще шляхом розчавив десяток своїх же божевільних солдатів. Хаос наростав. Ось ще й англійський авіаносець став просідати, а потужний дредноут відкрив вогонь... узбережжям, де копошилися власні солдати.
  І в цій пекла дві людини залишалися абсолютно незворушними. Один із них індіанець, розмірено розкурював трубку, а іншим була жінка, явно арабського походження, але воєнної форми. Удвох вони не звертаючи уваги на проносну в смерть. Точніше цілу орду вершників анігіляції, різалися в зовсім звичайну карткову гру. Це була гра п'ятдесяти двома картами з джокерами, та ще й за правилами, придуманими самим червоношкірим.
  Жінка-арабка заявила:
  - Шуму однак багато! І що так паніку влаштовувати.
  Один із солдатів зі спиною посіченою осколками мало не налетів на індіанця, але його недбало відкинув немов кошеня. Крапельки крові потрапили на обличчя червоношкірого, і вони, посміхаючись, злизав. Після чого помітив:
  - Створювати шум доля слабких блідолицих. Ми ж апачі вважаємо так - немає ворога добре, з'явився супротивник - ще краще!
  Смаглява жінка помітила:
  - Це типова слабкість тих, хто сповідує віру Христову. Люблять поговорити про жертву, але не приносять у жертву себе.
  Індіанець швидко кивнув:
  - Порядок будується на фундаменті, де цемент віра, а пісок воля! Віра - золоте серце, а воля - залізний кулак! Тільки у блідолицих немає ні того, ні іншого.
  Декілька палаючих британських солдатів кинулися у воду, щоб змити з себе полум'я. Навіть кипіло від входження у воду, чулися крики, дикі стогін. А по морській піні поповзли криваві кола, спочатку густі, потім розходилися поступово блідими. А воїни колись найбільшої і найбільшої імперії Землі втрачали людську подобу. Арабка зневажливо пирхнула:
  - І ці чоловіки змушують нас носити паранджу!
  Червоношкірий хитро мружись, помітив:
  - Мабуть, їх лякає, твій грізний погляд!
  Арабка єхидно скелячи зуби, заявила:
  - М'якість жінки подібна до в'язкості броні, тільки куди більш смертоносна і універсальна в захисті!
  Німці вважали за краще відразу всадити всіма силами, тактика боксера, який, розраховуючи на неготовність противника, відразу ж кидається всіма силами на ворога. Коли десятки ворожих літаків горять на аеродромах не в змозі злетіти. Коли всередині "Ланкастерів" рвуться їхні власні бомби, руйнуючи все навколо і вся. Жорстка, але ефективна тактика. Ось і симфонія пекла досягла піку своєї сили, а потім почала спадати.
  Але цим, звичайно, справа не скінчилася, в хід вступили десантна дивізія. Поки англійці після подібної обробки, ніякі їх можна брати тепленькими. Благо вже виготовлені в необхідних кількостях планери десантування та налагоджені методи їхнього буксирування. Мабуть, на сьогодні найкращі у світі.
  Ось вони й летять, не як шуліки - повільніше, але досить швидко, та ще й у супроводі музики Вагнера - улюбленого шедевра Гітлера. Хто ще з тих, що живуть, пам'ятав фільм "Апокаліпсис", де американці саме цю музику використовували, атакуючи в'єтнамців. Як їх це лякало. Так і тут Вагнер, і гуркітливі мотиви через підсилювачі. Десантники намазали собі обличчя фосфором, і розмалювалися, вони виглядають страшенно ніби демони їх пекла. Теж розрахунок на психологічний ефект. Плюс ще у фосфор додали деякі реактиви, і трохи магнієвої крихти, щоб хоча б на короткий час викликати свічення. Такі моторошні, особливо на тлі димової заграви, численних пожеж. Вони навіть кулемети є, теж закамуфльовані як пащ драконів. Далі вже луплять співучі німецькі та трофейні пістолет-кулемети. І викошені, рвані шеренги падають до чобіт переможців. А багато хто просто воліє здатися, незважаючи на те, що англійців набагато більше, ніж німців.
  Індіанець і арабка сховалися в невелику ретельно замасковану нору. Червоношкірий зазначив:
  - Добре ми їх проорали!
  Чорновола жінка здивувалася:
  - Ти кажеш ми? Може, маєш на увазі нас?
  Індіанець заперечливо мотнув головою:
  - Ні! Блідоликі б'ють англійців і це хороша ознака! А буде час, то настане і наше свято! Коли індіанці звільнять свій континент!
  Арабка зневажливо пирхнула:
  - А на владу над світом, ви випадково не претендуєте?
  Індіанець ласкаво, ніби пояснюючи розумово відсталій дитині, посміхнувся:
  - Хто хоче отримати надто багато - зазвичай залишається з ні чим! Так що велика ложка - рот дере!
  Фюрер, звичайно ж, не бачив, що витворяють його соколи та яструби, але в принципі здогадувався, що німецька військова машина відпрацює все чітко. Взагалі німецькі військові наступальні операції до Курської дуги виконувались високому професійному рівні. Деякі навіть називають еталонними. Навіть дивно, що подібна машинка забуксувала, а потім і зовсім розвалилася.
  А сама четвірка взяла та взяла участь у висадці десанту на Мальті.
  Чотири дівчата були лише у бікіні. І вже у повітрі кидали в англійців босими ніжками гранати. І це дуже гарно. Такі ось дівчата.
  А в польоті як метнуть гостро відточені диски. І одразу дюжину шийки вспороли. Одне слово - красуні класу супер. І дуже сексуальні, і м'язисті. Такі ось войовниці. І з одного удару розколюють метал та цеглу. У них така ось шалена, вируюча сила. І давай вони голими п'ятами у стрибку у підборіддя англійських солдатів. Так довбануть.
  І кров летить, і бризки на всі боки.
  Після чого дівчата пустили у хід мечі. І почали трощити англійські шеренги. І при цьому наспівувати:
  - Білі вовки збиваються у зграю! Тільки тоді виживе рід! Слабкі гинуть - їх убивають, очищаючи священну кров!
  Такі класні тут дівчата. Просто супер!
  І рубають двома мечами кожна англійська солдатів. І босими ніжками метають свастики, вбиваючи бійців. І такі затяті войовниці.
  А удар з повітря по Мальті дуже сильний. Фюрер зібрав авіацію зі східного фронту. І Ю-88 показали себе в красі. А ще, зрозуміло, були застосовані і Ю-87, які і пануванні винищувачів у повітрі, показали себе дуже ефективними.
  І били фриці англійців дуже. А дівчата-термінатори з босими ніжками ще сильніші. І войовниці тут просто клас!
  Ну як такими дівчатами не захоплюватися. Не дівчата - а просто пантери!
  Трушать собі противників. І співають:
  - Нас ніхто не зупинить! Нас ніхто не переможе! Злі вовчиці рвуть ворога!
  Злі вовчиці - салют героям!
  І знову рубають... Втім, англійці вже здаються. І піднімають руки вгору.
  Герда реве англійською:
  - На коліна! І цілуйте мені ноги!
  Чоловіки падають ниць і цілують дівчині босі, трохи запилені ніжки.
  Потім їх змушує цілувати ніжки та Шарлота, руда бестія. Яка вона красива.
  На вітрі її мідно-червоне волосся майорить, мов бойовий, пролетарський прапор.
  І чоловіки і особливо юнаки цмокають у круглі п'ята богиню. І облизують огрубілі ступні красуні.
  Цілували в босі ніжки і Христину, і Магду. Теж дівчата найвищого пілотажу.
  І такі войовниці сильні та мускулисті. І головне босі, симпатичні.
  А стрункі фігурки, а плитки преса! І в них чудове, і бойове, і красиве.
  А кожен м'яз грає, і під засмаглою шкірою перекочуються кульки мускулатури.
  Ось це дівки - супер клас! В них сила гніву та полум'я пристрасті! І впевненість у перемозі.
  І англійці обсипають їхні босі, витончені ніжки поцілунками!
  Мальта впала, і перекидати війська до Африки стало набагато легше. Фюрер порозумнішав, і головне йому на думку спала логічна думка: СРСР країна тоталітарна, а отже сильна. Майже двісті мільйонів населення спаяних комуністичною ідеологією, і це сила!
  Але при цьому землі у СРСР вистачає, і він нападати ні на кого не збирається.
  Тож щоб напасти на Росію слід підготуватись.
  А які у німців танки? Відверто слабкі! А росіян на параді першого травня КВ-2 бачили з 152-міліметровими гарматами, і КВ-1 з 76-міліметровими гарматами, і Т-34, танки спритні теж з гарматами, що німців пробивають.
  І фюрер наказав: створити на противагу російським танкам своїх монстрів. Зокрема "Пантери", "Тигри", "Леви" та "Мауси". Хороші для свого часу машини, але надто важкі.
  І дорогі та трудомісткі! Натомість, німецька техніка могла б конкурувати у цьому випадку із радянською.
  Крім того, німці розраховували, що скоро у них буде вся Африка, і вони зможуть захопити важливі ресурси світу. І будуть і раби, і війська, і бойові частини.
  Взагалі воїни вермахту сильні.
  А дівчата чудові... І чудові кралі!
  На Мальті пройшлися і відзначилися тортурами чоловіків. Жорстокі войовниці. Роздягали юнаків, і ґвалтували їх дівчата! А чим не розвага.
  Воїнки багато співали і репетували:
  - Нас ніхто не зупинить, нас навіть чорт не переможе!
  Герда та її команда атакували також і крейсер англійський. З мечами дівчата йшли ним, і всіх рубали. І при цьому ще й метали босими ніжками відточені диски.
  Стрімкі такі ось войовниці, який не зупиниш просто і без проблем. Вони йдуть собі і трощать матросів. І з обох рук собі махають. З'явилася така ось четвірка відьом. І Відьом безжальних, абсолютно вбивчих.
  Вони біжать по палубі, мелькаючи круглими, рожевими п'яточками, і махають мечами, наче лопатями пропелера. Зрубують англійців і співають собі скелячись.
  - Ми не жалюгідні дівчата, голосок такий вже дзвінкий! Крушимо англійців ми хвацько, щоб не було тут тихо!
  І як покажуть язики! Ось це дівки собі... Справжні термінатори!
  І босими пальцями нога як метнуть собі диски, і як вирубають ворогів.
  Зроблять це дуже криваво. І горла перерізали. І стільки ковток розкрили.
  Агресивний хлопці.
  І точніше, дівчата, з м'язами диких звірів. І їх ніхто не в силах приборкати - така стихія.
  Дівчата лихі і майже голенькі. І навіть груди оголили, щоб виглядати красивіше.
  Герда заспівала:
  - А крейсер захоплять - дівчата лихі! Така стихія, така стихія!
  Дівчата і справді такого масштабу красуні, що їх не зупиниш з наскоку.
  У них клекоче шалена, вирує енергія. І це просто такий агресивний ураган і велика кількість полум'я і спека.
  Воїтельки і справді просто принадність. І можуть рушити кулаком у щелепу.
  У них такі ось агресивні заскочки дівчат, що народилися з крилами і іклами.
  Шарлота рубає англійців, і пищить собі:
  - У бою з нами ніхто не зрівняється! Я вовчиця, крута вовчиця!
  І руда бестія як лупне, і різане мечем...
  Ось і адмірал англійська потрапила під розплату дівчат. А що він, власне, хотів? З ким зв'язався?
  Войовниці взяли та порубали його у шматки!
  Христина із задоволенням заспівала:
  - Буде шашлик нарізний!
  І показала мову.
  А потім босою ніжкою метнула диск з гострим гранями. І одразу п'ятьох англійців прирізала.
  Магда довбала голою п'ятою, і троє англійців полетіли за борт. Ось вона дівчина - просто дикунка!
  І всі четвірка вигукне:
  - Слава нашим богам!
  І знову рубане... Вже сотні англійців порубано. А вцілілі падають навколішки, і цілують гарним дівчатам, їхні сильні, точені, босі ніжки.
  
  
  ПРЕЗИДЕНТ РОСІЇ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ
  Володимир Зеленський після інавгурації оголосив про розпуск Ради і проведення дострокових виборів до парламенту. Це загалом і очікувалося. Відносини з Росією, втім, залишалися напруженими. Володимир Путін не привітав Зеленського з перемогою і не визнавав вибори президента України. Але це навіть пішло на користь новому молодому лідеру. Націоналісти, які дивилися на нього з підозрою, визнали своєю. А Захід зрозумів, що Путін справді агресор. І посилив підтримку України. Тож почалося за здоров'я, а скінчилося за упокій. Зеленський взяв і на нових виборах до Ради виступив надзвичайно сильно. Зумів отримати парламентську більшість. А потім провів кілька референдумів. У тому числі і щодо конституційної реформи.
  Повноваження президента було суттєво розширено. А Рада навпаки обмежена. Після чого Зеленський став рішуче проводити реформи та модернізацію.
  Одночасно на Донбасі було вигадано хитрий хід. Воїтельці Анастасії Орлової, було запропоновано цікавий варіант. Вона за підтримки України та західних спецслужб стане намісницею на Луганській та Донецькій областях. Потім матиме формальне членство в Україні та гроші на відновлення та велику особисту владу. І навіть свою власну армію. Тобто Кадировський варіант. Коли Росія фактично дала незалежність Чечні лише чисто формально зберігши над нею контроль.
  Анастасія Орлова, яка користується впливом серед польових командирів, прийняла цей варіант. Треба сказати, що ця жінка була дуже красива, блондинка, і зазвичай навіть узимку в мороз бігала боса.
  Анастасія оголосила війну "прокраденому" керівництву Нової Росії. Вона дівчина дуже бойова та авторитетна. І в Новоазовську започаткувала свою резиденцію. Частина народу та ополченців підтримала її.
  Анастасія з батальйоном босоногих дівчат здійснила кілька рейдів і захопила кілька міст. Розгорнулися бої місцевого значення. Пішло перетягування каната.
  Анастасія діяла досить вправно і отримувала гроші з-за кордону. Крім того, у неї була підтримка і в Росії. У тому числі від жінок. Успіху сприяло і те, що у Путіна занедужало. Видно перенапружився амбітний президент Росії. І за цих умов керівництво в Росії розділилося. Анастасія скористалася цим та захопила Донецьк. Здобувши серйозну опору.
  Почалася війна і з Луганськом. Але не надто енергійна. Ополченці не дуже хотіли вбивати один одного.
  Зрештою відбулися вибори президента Новоросії, і перемогла Анастасія. Відразу ж її визнали США та Київ. А потім і інші країни Заходу, та й усього світу!
  Зеленський дотримав слова, надавши Новоросії особливого статусу у складі України. А в Донецьку знову злетів жовто-блакитний прапор.
  Настав довгоочікуваний світ.
  Зеленський активно боровся з корупцією, і навіть запровадив страту за економічні злочини. Жорстко та вправно керуючи, сформувавши професійну команду, Володимир Зеленський забезпечив Україні високі темпи зростання. Країна піднімалася, а влада нового лідера міцніла. Відносини з Росією покращувалися. Чим сприяв інсульт, який вистачив Путіна, і зробив його менш амбітним та агресивним.
  У Росії її популярність Зеленського все зростала. Він був сильний оратор, приваблива людина, популіст. І не комуніст, а й не антикомуніст. Популярний і серед лівих, і серед російських олігархів. Дуже популярний серед російської молоді. Інтелектуал та свій хлопець. Начебто інтелігентний, але захопив міцну владу. Та безперечно лідер, але й водночас джентльмен! Висока культура, але зрозумілий та улюблений народом. Справжній талант у управлінні. І великий організатор.
  І ось коли минуло п'ять років процвітання і піднесення України, і влада Зеленського остаточно зміцніла, відбулася сенсаційна пропозиція.
  А саме - об'єднатися із Росією. Створити єдину союзну державу має спільного президента з великою владою. Зрозуміло, всенародно обраного.
  І в Росії еліта була шокована. Оце хід! Путін до цього часу послабшав від тяжкої хвороби, і втратив популярність. А отже, не міг боротися принаймні повноцінно. А Медведєв і сам загалом не боєць і нелюбимий народом.
  А тут Зеленський явно хоче стати президентом союзної держави і... Його шанси є реальними! По-перше, і Захід Володимира Зеленського хотів би бачити президентом Росії та України! Він показав себе цілком прозахідним політиком та європейським. По-друге, Зеленський популярний і в Росії, і особливо в Україні. По-третє, і конкурентів не видно. Путін важко хворий, Медведєв слабенький і не популярний, Зюганов і Жириновський занадто старі. Інших лідерів і не видно. Та ще, по-четверте, і сліди олігархів Росії та Зеленського є підтримка.
  Та зрозуміло, що це кандидат у президенти Росії дуже серйозний. У нього і сила є і харизма, і неабиякий ораторський дар. А ще й підтримка як західних, і російських ЗМІ. Плюс ще популярність нового в Російській політиці, за старих і набридлих лідерів.
  Коротше кажучи, відмовити незручно, і прийняти пропозицію страшно. Путіна вистачив другий інсульт. Виконуючим президента Росії став Медведєв.
  Звісно, далеко не факт, що Зеленський обов'язково переможе. А приєднати до себе Україну дуже хочеться. Медведєв має бажання Путіна перевершити! Тільки ось чи варто йти на такий ризик, як вибори із Зеленським?
  Проте, народ Росії підтримав ідею об'єднання з Україною. Сотні тисяч людей вийшли на вулиці - вимагаючи єдності братів-слов'ян. У Москві пройшли зіткнення демонстрантів із поліцією. Безліч людей було поранено. Почала підніматися хвиля протесту.
  У комуністів Зюганов остаточно дійшов, чи точніше сказати, догнив, і молодше керівництво почало виводити народ на вулиці. Вимагаючи зміни режиму.
  Підтягнулися і націоналісти, у яких свої сильні та амбітні лідери з'явилися. Майдан ставав дедалі більш модним. У поліцейських летіли камені та пляшки із запальною сумішшю. Невдоволення народу, що довго накопичувалося, стало виявлятися все сильніше і сильніше.
  Медведєв провів раду безпеки.
  Більшість членів виступила за об'єднання - мотивуючи це тим, що не такий страшний чорт як його малюють. А адміністративний ресурс та пропаганда це величезна сила! І що людям можна капітально промити мозок, і вони взагалі голосуватимуть за партію влади.
  Російські мільярдери також заприсяглися у вірності Медведєву, який був передбачуваним, давно перебував при владі і більш-менш влаштовував.
  Мільярдер Дерібаско логічно зауважив:
  - Треба вести передвиборну кампанію у стилі: Медведєв - це Путін сьогодні, і жодні Зеленські нам не є небезпечними!
  Роман Абрамович авторитетно зауважив:
  - Ми Єльцина з електоральної ями в чотири відсотки рейтингу витягли, а вже вас витягнемо! Наші гроші та ЗМІ порука!
  Прохоров підтвердив:
  - Ми не хочемо таких високих податків на багатих як на Україні, і стоятимемо все за вас!
  Дмитро Медведєв стукнув кулаком по столу і оголосив:
  - Тоді пропозицію щодо інтеграції та об'єднання приймаємо!
  Між Україною та Росією було підписано угоду про об'єднання. Відразу ж баланс сил змінився. Протягом трьох місяців мають відбутися президентські вибори.
  Для реєстрації в президенти достатньо або зібрати сто тисяч підписів, або внести дев'яносто тисяч доларів застави, яка повернеться лише у разі виходу до другого туру. Такі вже вийшли кумедні правила. Частково взяті із російського, а частково з українського законодавства.
  Звичайно кандидатів у президенти буде багато, команда Медведєва видно визнала, що так їм буде ще вигідніше! Мовляв, мобільність електорату влади й надасть перевагу у першому турі. А у другому всі підтримають Медведєва. Принаймні виконувач обов'язків президента на це розраховував. І почалося...
  Анастасія Орлова ця босонога Клеопатра заявила, що буде Зеленський проти цілої сотні. І що він Ланцелот проти дракона Путіна та Медведєва.
  Розгорнулися запеклі випади у пресі. Одні були за Зеленського інші Медведєва.
  Розпочався період реєстрації кандидатів. У Росії було неспокійно. На Кавказі з'явився син Джохара Дудаєва, який оголосив джихад. І одержав широку підтримку в ісламських регіонах. Багато експертів підозрювали тут вуха ЦРУ. Тим більше президентство Трампа наприкінці, і треба хоч якісь здобути перемоги. А Зеленський на російському престолі - велика перемога! Хоча є скептики, які стверджують, що Зеленський може зробити Росію великою країною, куди сильнішою, особливо економічно, ніж вона була за Путіна.
  Тож думка розділилася і на Заході. Єдина Українсько-російська держава це, зрозуміло, потужне об'єднання і зовсім не жарт. Такий реально міг вийти монстр. Природно, і російські силовики підтримали об'єднання. Тим самим Анастасія крута баба. Вона разом із батальйоном дівчаток, причому всі красуні, були босоніж і в бікіні, перекинула і розбила російський спецназ. Коли ті пилися скинути надто затяту шанувальницю Зеленського.
  Ось показали дівки, що босоніж і в бікіні вони казково воюють! І спецгрупа "Вимпел" виявилася розбита гарячими бабами. Внаслідок чого, і було ухвалено рішення не лізти, більше в Новоросію глеє прийшло до влади проукраїнське керівництво.
  Анастасія ж агітувала за Зеленкого. Дівчина в бою вміла метати босими ногами і гострі, тоненькі диски, бумеранги і гранати. Воїнки у бікіні стали легендою. Цілий полк дівчат, кожна з них вартує цілої дивізії. Це погодьтеся велика сила!
  Анастасія мчала снігом, її червоні, босі п'ятки так і миготіли. Дівчина співала:
  У просторах космосу, повірте, є мрія,
  Вона як сонця промінчик у піднебессі.
  В очах Сварога мир та чистота,
  Він заради нас, як Ісус воскресне!
  
  Народимо ми променисту долю,
  Вона як сонце засяє у травні.
  Але скільки можна нежить не зрозумію,
  Наскільки з нами злий рок грає!
  
  Вітчизну свій захист захисти,
  Нехай зіркою небесною засяє...
  Ми бережемо простір рідної Землі,
  Нехай планета стане вічним раєм!
  
  Але що може грізний комунізм,
  Він зробить прапор батьківщини всесильним.
  І згине в пекло лютий фашизм,
  Ворога пронизаємо ударом дуже сильним!
  
  Ви дайте нашій Батьківщині серця,
  Щоб палали дуже яскравим жаром.
  Ми пройдемо свою битву до кінця,
  А фюрера зметемо одним ударом!
  
  Товариш Сталін замінив батька,
  Ми діти різних поколінь...
  У геєну згине в сказі орда,
  А шлях до Едема вкаже геній Ленін!
  
  У Росії кожен хлопчик велетень,
  А дівчатка привчені боротися.
  Господь Всевишній Рід у нас Один,
  Ми росіяни завжди вміли битися!
  
  Досягнемо, скоро вірю, ми всього,
  Того, що у всесвіті немає вище...
  Підняла комсомолка, знай весло,
  І саданула фюреру по даху!
  
  Немає більше комунізму, знай ідей,
  Вони прекрасні та подарують щастя!
  А фюрер це просто лиходій,
  Дуже підступної, дуже чорної масті!
  
  Я дівчина - велич бійця,
  Боса мчала сміливо по морозу.
  Моя із злата товста коса,
  Зробила стрімку троянду!
  
  Виникнути може мільярд ідей,
  Вітчизну в комунізмі як зробити...
  Ти якщо фриця бачиш, міцно бий,
  Щоб не сидів Адольф кривавий у троні!
  
  Дістаньте по фашистам кулаком,
  А краще руште ви по них кувалдою.
  Прокотимося Волгою з вітерцем,
  Тиснути козлів нам просто не шкода!
  
  За Батьківщину піднімемо ми солдатів,
  Дівчата спрямовуються в атаку.
  Націлила красуня автомат,
  Вже буде боляче Гітлеру розплата!
  
  Ніхто не зможе росіян здолати,
  Хоч вовк фашизму, то чорта материй...
  Але все-таки сильніший його ведмідь,
  Який порядок будує новий!
  
  За Батьківщину, за Сталіна бігом,
  Несуться комсомолки кроком босим.
  Фашистів полоснули окропом,
  Бо крутіше за всіх великороси!
  
  Увійдуть дівчата горді до Берліна,
  Залишать відбитки ніжок босих.
  Над ними золотокрилий херувим,
  І срібляться, наче перли оси!
  Дівча то співає, а як воно б'ється! Адже саме вона із чотирма напарницями свого часу врятувала ополченців від повного розгрому під Іолайськом.
  Тоді п'ятеро дівчат у бікіні та босоногі вступили з цілою армією.
  Та це було ще видовище.
  Анастасія дала дуже з автомата, зрізаючи шеренгу противником, а потім як кине босими пальцями ніг одразу кілька тоненьких дисків. Ті голови зрізають.
  А Анастасія як заспіває:
  - За Русь святу!
  Наташа теж пальнула, рубала ворогів, і як пискне, кидаючи гранату босою ніжкою, збиваючи танк:
  - За Сварога!
  А потім дає чергу і златоволоса Зоя. І теж босою ніжкою жбурляє подарунок смерті, і кричить:
  - За майбутнє Рідновір!
  А за ними і Аврора як піддасть. І голою п'ятою випустить подарунок смерті, прокричавши:
  - За великі межі!
  І далі вже Світлана всадить. Дасть чергу, а потім з автомата, і босими пальчиками ніжок надішле руйнування...
  І прокриче голонога красуня:
  - За повернення Романових!
  Так Анастасія була прихильницею відновлення царської імперії. Справді, у Росії так і при владі фактично цар. Тож чому не оформити легітимну монархію. Тим більше, у жилах Романових тече кров багатьох поколінь королів Європи. Такий у них родовід? А який рід у Путіна, і особливо Лукашенка? Хто вони такі, щоб бути царями? А ось Романові помазаники Божі!
  Анастасія зі своїми подругами в бікіні творила багато чудес. Билася немов дияволиця. Але потім посварилася з Путіним і стала на бік Зеленського. Загалом Анастасія бачила, що Україну кривдять, і володіючи підвищеним почуттям справедливості - стала на бік слабкого!
  Анастасія зі своєю п'ятіркою відбила штурм Новоазовська, коли її намагалися заарештувати як бунтівницю. Ціла колона урядових сил виявилася відрізана і роззброєна.
  Після чого бранці падали ниць, і цілували Анастасії та іншим дівчина босі, запорошені ніжки.
  Дівчина філософськи сказала полоненим бійцям Новоросії:
  - Я вас не хочу вбивати! Ви мої брати! А я стану вашою королевою!
  Загалом Анастасію Новоросія прийняла без особливих втрат і тяжких втрат. Щоправда, блондинка-термінатор відрізала голову губернатору Донецької Республіки і перебила його охорону, що складається переважно з кавказців.
  Анастасія давно вже була легендою. У Криму вона творила такі дива, що здобула зірку героя Російської Федерації. Без неї з напарницями у бікіні так гладко не вийшло. Але потім Анастасію взяли та позбавили всіх російських нагород. У тому числі й за вбивство російських спецназівців у бою, коли намагалися усунути. Навіть було порушено кримінальну справу.
  Але розпочинати велику війну з фактично незалежною Новоросією не наважилися. Тим більше, Путін захворів, а без нього ніхто не хотів брати на себе відповідальність.
  Особливо Медведєв, який взагалі за нутром та духом зовсім не лідер. Але саме цим Медведей і влаштовував російських олігархів та путінське оточення - їм легко можна маніпулювати.
  Як би там не було, але проти Зеленського піднялася величезна пропагандистська машина. Звинувачувати стали у всьому. І ніби наркоман, і злодюга, і через офшори виводив мільярди, і що взагалі нетрадиційної орієнтації.
  Пішла писати губернії. І зрозуміло свідки знайшлися, і запевнення різного роду. У тому числі звинувачення у гомосексуалізмі. Ще тільки реєстрація кандидатів розпочалася, а бруд уже полився.
  Кількість бажаючих взяти участь у виборах як українців і так особливо росіян виявилася колосальною. Полізли і комуністи та націоналісти. Несподівано навіть старий і хворий Зюганов поткнувся на вибори. Хоча вже залишив посаду голови КПРФ. Пішов на вибори і Афонін, і Удальцов, і Грудінін. І взагалі ще купа лівих кандидатів маловідомих, але хортів. І стільки охочих до президентів полізло! А що дев'яносто тисяч доларів? Хіба це така вже велика сума за мірками Росії?
  Мов танки охочі лізли. І бізнесмени, і артисти, і діячі естради, і письменники. Та письменники також активні. Собі рекламу зробити. А дев'яносто тисяч доларів не так уже й багато. Тож у ЦВК посипалися сотні заявок.
  Та й вибори! Та й шоу виявилося! Навіть Алла Пугачов у президенти сунулась. А чому ні? Забувати стала Алку, там може й нагадати про себе! Зі старих Юрій Лужков поліз у президенти. Теж мабуть нагадати про себе захотілося.
  Ну, ясна річ, без Володимира Вольфовича таке шоу не могло обійтися. Але цього разу у виборах взяв участь і його син Ігор Лебедєв, і права рука Дегтярьова. Теж пішли трьома колонами на вибори.
  Рушили також і націоналісти. Звичайно ж, і легендарний Демушкин, який відсидів у в'язниці, і що цікаво "Павук", лідер "Корозії металу", і голова рок-групи "Коловрат" пішов у президенти та багато інших.
  Ну, звичайно, і співаки естради рушили в похід. Тут Філіп Кіркоров та Микола Басков. Їм теж втрачати за великим рахунком нічого. Така бойова гвардія розгорнулася.
  І Тімоті і Вітас, і взагалі дуже багато хто рушив у похід.
  Звісно, не випадково! План Медведєва полягав у висуванні величезної кількості кандидатів, які мали б у другому турі передати йому голоси. План загалом цікавий. Рейтинг у Медведєва спочатку нижчий, ніж у Зеленського. І перемогти без хитрощів неможливо!
  Але ж і Єльцин мав рейтинг нульовий, а зміг виграти у Зюганова. Щоправда, останній вів вибори, мов інвалід: навмисне програючи!
  А в даному випадку, протистоїть Медведєву неабияка та дуже талановита особистість.
  Тож тут багато чого в хід пускається. На шоу Соловйова Зеленського постійно поливали брудом. Щоправда, потім Соловйову одну дівчину пальчиками босих ніжок морозиво в морду запустила. І вибила око. Після чого стало ясно, що Зеленського обливати брудом не безпечно! Мовляв цей хлопець український орел!
  Взагалі у суспільстві був єдності. Багато, дуже багато підтримували Зеленського. Мовляв, справді молода кров і змогла без високих цін на нафту та газ підняти Україну! А що Медведєв? Країна буквально захлинає від доларів на нафту та газ, а економіка у повній стагнації. Немає зростання, лише безробіття збільшується.
  Медведєв загалом має найбільший антирейтинг серед усіх політиків. Хоча саме цим він і є вигідним олігархам. Більше від них залежить, сильніше керуємо. Уряд Росії став спішно підвищувати всім зарплати та пенсії. Причому в рази...
  Мало того Медведєв навіть запропонував знизити пенсійний вік на два роки. Мовляв, усе на благо народу. І були внесені поправки, що підвищують пенсії і зараховують до стажу роботу вже після відставки.
  Не забув Медведєв та чиновників. Щоб за нього вони стояли та голосували. Зокрема, були скасовані публічні декларації доходів, і дозволено отримувати подарунки до тисячі доларів. Що, звісно, чиновником сподобалося. Так і дозвіл мати нерухомість за кордоном, а також рахунки.
  Для того, щоб залучити на свій бік курців, було значно пом'якшено антитютюновий закон. Дозволено продаж спиртного в нічний час, і навіть гральний бізнес було легалізовано. Останнє вітали олігархи, справді, навіщо такі доходи втрачати та виводити у підпілля.
  Передача "Ляльки" повернулася. Почали більше показувати на телебаченні еротики.
  Медведєв також оголосив амністію і навіть наказав виплатити ув'язненим підйомні гроші. І це також чималий відсоток голосів. І самі зеки та їхні родини.
  Взагалі Медведєв висунув гасло: більше свободи! Насправді Росія втомилася від деспотії Путіна. Коли навіть голої баби в телевізорі не побачиш!
  І, звичайно, була спроба показати: жити стало вільніше, жити стало веселіше!
  Медведєв також знизив ціни на алкоголь і дозволив рекламу пива на телебаченні. Справді, чого перегинати ціпок.
  Але на Кавказі розгорялася війна. Після відходу Путіна горяни почали вимагати ще більше привілеїв та прав. І їхні амбіції лише зросли. Та ще й Туреччина почала активніше тиснути на Кавказі, у них виросли амбіції, тим більше у Сирії Ердоган отримав на його погляд надто мало. Ситуацію посилило і падіння цін на нафту і, отже, на газ. Саме Венесуела після повалення режиму Мадуро збільшили видобуток. США та Іран нарешті примирилися, а в Лівії встановилася єдина влада.
  Падіння цін на нафту обвалило російський рубль, підштовхнуло інфляцію і знецінило підвищення зарплат і пенсій.
  Та й дедалі більша активність бойовиків на Кавказі грала проти Медведєва.
  Говорили, що він нездатний зберегти спадщину Путіна. І що взагалі, як часто буває: суперзірка призначила слабкого наступника.
  І навіть арабські країни і навіть Іран підігрівали сепаратизм на Кавказі. Серед силовиків намітилися розбіжності. Одні хотіли все-таки бачити президентом давнього партнера Путіна - Медведєва! А інші збиралися засунути значно популярнішого Сергія Шойгу.
  Але останнього не підтримували олігархи та промисловці. Вважали надто лівим, та й диктатура однієї особи мільярдерам набридла. Хотілося всім ліберала на престолі та замирення із Заходом. Медведєв, дочекавшись, коли закінчиться період реєстрації кандидатів у президенти, взяв та звільнив Шойгу. Що викликало хвилювання у армії.
  . РОЗДІЛ Љ 2.
  Тоді Медведєв надав Шойгу давно обіцяне звання маршала, і дав йому посаду почесного віце-прем'єра. Теж популістський хід. Але у будь-якому разі передвиборчі розклади були не на користь виконувача обов'язків президента.
  Зеленський молодший, успішніший, красномовніший набирав окуляри. І навіть коли було зареєстровано, понад двісті кандидатів у президенти зберігало безумовне лідерство. А ось Медведєву доводилося боротися за друге місце. Зненацька йому конкурентом на вихід у другий тур стала Алла Пугачова. Примадонна, що постаріла і давно вже не виступала, не дуже й рветься з піаром, раптово підскочила в рейтингу.
  Можливо, це була реакція на набридлих політиканів. Жириновський та Зюганов навпаки різко знизилися в рейтингах. Набридли народу обидва ці політики страшно. Тим більше з'явилися на їхньому електоральному полі молодші та оригінальніші лідери.
  Помітно додав Демушкін, який одержав імідж мученика у в'язниці. Сурайкін все ще не міг набрати рейтинг, але інший член його партії Сергій Ковальов - найкращий російський боксер-професіонал також став набирати очки.
  Загалом Сергій Ковальов виявився цікавим хлопцем. Балотувався на посаду мера Москви та став несподівано для всіх другим. Вступив до партії комуністів Росії. І теж почав додавати рейтингу.
  Слід зазначити, що Сергій Ковальов дуже великий боксер - найкращий серед російських, навіть перевершив Костею Цзю.
  Сергій Ковальов таким чином термінатор і небезпечно наблизився до Медведєва.
  Щоправда, більшість російських служб за опитуваннями рейтинг і. о. президента завищували. Але розкручування йшло капітальне. Однак Медведєву не надто щастило. Після Путіна, якось фортуна стала скуповіша. Ціни на нафту продовжували падати, падав і курс рубля, зростали швидко ціни. Кавказ все активніше палав. І навіть кадировці стали воювати за бойовиків. Така виникла ситуація. А тут ще й таліби вдарили по російських військах на кордоні з Таджикистаном.
  І як з'ясувалося, російські війська не готові. Медведєв знову підставився. Плюс ще розгорівся скандал із розкраданнями в міністерстві оборони, і в мінфіні. Впала тінь на давніх друзів Медведєва. Виникли також сумніви - хто забрав із Росії сотні мільярдом доларів. Теж підозри. І ЗМІ нахабніли...
  Зеленський вів передвиборчу кампанію спокійно, професійно як шоу. Жириновський, як завжди, працював більше на владу, ніж на себе. Зюганова ж освистали та закидали тухлими яйцями. Потім знову інциденти.
  Зрозуміло, у виборах брала участь Ксенія Собчак, і вона не могла не викинути коник. Взяла і Жириновському в обличчя запустила тортиком. І привернула до себе увагу. Теж цілком епічно відбувалося.
  Олександр Повєткін теж у виборах брав участь. Російський боксер після поразки від Джошуа довго не міг повернутися, потім провів пару боїв з прохідними суперниками і зламався на більш серйозному. Завершивши кар'єру, подався у політику, почав створювати націоналістичну партію.
  Поки що без особливого успіху.
  Повєткін втім, під час теледебатів ударив опонента кулаком по обличчю. Відзначився та, це трохи підняло йому рейтинг.
  Загалом вибори відбувалися істерично.
  Проводили теледебати: давали тридцять секунд на відповідь, і виходило лайка. Тусовки, бійки, скандали. Цілий балаган.
  Медведєва піарили безбожно, але рейтинг практично не зростав. Досі під сумнівом вихід у другий тур.
  Зеленський же йшов із великим відривом. І не дивно! Зумів Володимир за п'ять років покінчити з безробіттям і відновити всі заводи та фабрики, і нові збудувати.
  Одним із досягнень Зеленського став і розвиток сільського господарства та альтернативних джерел енергії.
  В Україні, зокрема, з'явилися електростанції, що працюють і заряджаються від перепаду атмосферного тиску. А також геотермічні електростанції. І багато іншого. У тому числі енергію іоносфери, що використовує. Так вийшло, що наука пішла проти нафти та газу.
  Справжньою сенсацією стала поява в Україні комбінату, що виробляє синтетичну їжу та постачає її до Китаю. А Росія зменшила експорт продовольства.
  Серед українців також були висуванці. Зокрема, Володимир Кличко. Уславлений боксер зробив складну кар'єру. Повернувся на ринг: перемігши Чарра та Тайсона Ф'юрі. Але третій бій-реванш проти Джошуа, таки знову програв, зате заробив величезні гроші. І заявив про остаточний вихід з боксу.
  Але потім знову повернувся. Провів бій у Києві з Гасієвим та переміг. Після цього провів ще один бій і завоював титул регулярного чемпіона світу - побивши нарешті і рекорд Формана і рекорд Джо Луїса. Після чого заявив про висування у президенти об'єднаної Росії та України. І треба сказати Володимир Кличко серед українців поступається лише самому Зеленському. І незважаючи на солідний бокс вік, Володимир Кличко провів уже під час передвиборчої кампанії обов'язковий захист проти боксера, який був його на двадцять років молодшим. І знову переміг нокаутом.
  Після цього рейтинг Володимира Кличка підскочив, і він наблизився до Медведєва, отримавши шанси на другий тур.
  Взагалі, ці вибори мали одного безперечного лідера: Зеленського, а друге місце йшла дуже щільна боротьба. Алла Пугачова, яка на короткий час обійшла у боротьбі за друге місце Медведєва стала відставити. У принципі, вона нічим яскравим і не засвітилася. І Володимир Кличко вийшов на друге місце. Але його електорат не надто стійкий. Сергій Ковальов, який зумів після трьох поразок вирушити та зібрати всі чотири пояси у напівважкій вазі - теж провів бій на ринг, і знову завоював чемпіонський титул.
  І його рейтинг знову підскочив. Теж міг вийти у другий тур. Інші українські боксери: Усик та Ломаченко - підтримали Зеленського і президенти не полізли. Хоча обидва ще й кар'єру не завершили. А що їм завершувати? Вусік за очками виграв у Джошуа, і абсолютний чемпіон світу суперваговик. Ломаченко кочує з однієї вагової категорії до іншої, і йому такі великі гонорари платять, що й завершувати кар'єру не хочеться.
  У США також передвиборна кампанія. Дональд після двох термінів йде, та й не дуже він і здоровий, щоб лізти на третій. До президентів ідуть молоді хлопці. Від демократів дуже гарна жінка-губернатор років тридцяти дев'яти - мабуть наймолодша леді з кандидатів у президенти. Від республіканців теж із молодих генералів-героїв війни проти Ірану.
  Змінювалося покоління політиків у США.
  У Росії Путін може і міг би перемогти Зеленського, але згорів на роботі. Перенапруга далася взнаки! А що він хотів - переоцінив сили, не довіряв оточенню. А може, ще й притруїли. Після відходу Назарбаєва пішла СНД інша хвиля - демократизації. Казахстан став парламентською республікою. У Білорусії якось підозріло зник Лукашенко. І також президент став номінальною фігурою.
  Пішла інша хвиля. Ось уже й у Туреччині парламент піднявся проти Ердогана. Маятник захитався в інший бік.
  Зеленський щоправда змінив конституцію на користь більше автократії, але на Заході його сприймають як свою людину! Та й референдуми постійно відбуваються. І свобода слова реальна.
  Принаймні поки що немає особливих проблем Зеленському у другому турі перемогти. Швидше за все, саме Медведєв і вийде до другого туру - адміністративний ресурс може побити низьку популярність і не дуже вдале правління. Багато хто відзначав і схожість з виборами в Україні - багато кандидатів у президенти, лідерство Зеленського, низький рейтинг влади та високий антирейтинг.
  Чи зміг би Зеленський перемогти Путіна це ще питання, але Медведєв на роль лідера нації не тягнув явно. І демократія тут грала проти влади.
  Медведєв особливо не міг налаштуватися на боротьбу. Не той має характер. Чи не справжній боєць!
  А ось проблема всіх автократій - наступники не дуже хороші! Зазвичай диктатор по собі ставив слабака - щоб не скинув! Як, наприклад, наступника Назарбаєва у владі обмежили. А він і не заперечує - м'якотілий!
  А Володимир Зеленський у будь-якому разі прийшов до влади від опозиції, і слабаком не є.
  Треба сказати, що Путіна вважали м'якотілим і слабким, тому й поставили президентом, після крикливого Єльцина. Але як з'ясувалося, у тихому болоті водяться чорти!
  А тут виявилося, що не таке болото й тихе. Але Медведєв, схоже, не вовк у овечій шкурі, а справді натуральна вівця. І зібрати сили не може.
  Жириновський образив Зеленського матом та був оштрафований. Декілька десятків кандидатів у президенти знялися на користь Медведєва, але це майже нічого не дало. З відомих хтось знявся, був боксер Денис Лебедєв. Він справді суто технічно висувався. А також були бізнесмени, дрібні діячі культури. З письменників знявся на користь Медведєва лише Сергій Лук'яненко. Інші хотіли попіаритися. Та й кожен вірив у удачу.
  Медведєв підріс зовсім небагато. Але була надія, що армія, в'язниця та поліція проголосують, як накажуть. Плюс ще й підкуп виборців. І, зрозуміло, дострокове голосування. Тут також вже є всі шанси на успіх.
  Та саме це й підштовхнуло до підвищеної активності влади. Даєш дострокове голосування. А там очевидно фальсифікації. І бажання голосувати серцем.
  На відміну від виборів 1996 року, накрутити рейтинг Медведєву не вдавалося. Єльцину теж треба сказати щастило. Зокрема, випадково загинув Джохар Дудаєв. Яка муха його вкусила, не вжити звичайних запобіжних заходів під час дзвінка. Адже якби це сталося трохи раніше, удару б не встигли б зробити. А трохи згодом накрили б тільки антену, а сам Джохар був би на безпечній відстані. Ось таке везіння на війні та для пропаганди.
  А тут уже Дудаєва не прикінчиш. І немає Радуєва, який так безглуздо попався, напередодні виборів президента Росії. А Дудаєв-молодший гинути під час виборів аж ніяк не хоче. І взагалі мабуть тріумвірат наступників: Єльцин, Путін, Медведєв - переривається...
  Спроби підкупу виборців просочилися та викликали додатковий скандал. Патріарх не став нікого підтримувати, розсудивши: Богові Боговому, а кесареві кесареві. Взагалі за Єльцина якось простіше вийшло. І Православна церква чомусь стала на бік Єльцина, який здавався вже зовсім безнадійним. І промислові кола.
  А тут уже олігархи російські почали загравати із Зеленським. Видно не вдається Медведєва підняти.
  І у ЗМІ почали змінюватися настрої. Дедалі більше Зеленського хвалили. Ось уже й Жириновська почала говорити, що його тезка насправді людина-алмаз.
  Медведєв знову підняв у цілі двічі зарплати та пенсії. Але остаточно обвалив рубль. І зазнала інфляція. Підскочили й тарифи.
  Навіть довелося, просить позику у МВФ. А нафта і газ дешевшають і дешевшають.
  Іран, Венесуела, Лівія, Саудівська Аравія дедалі збільшують експорт. А ще й у США новий спосіб видобутку сланців запровадили. Різко впала собівартість.
  А тут ще й у Китаї спад економіки та хвилювання. Ну, зрозуміло - набридло панування компартії. І китайці хочуть свободи та багатопартійності!
  Трохи змінилося влада в Індії. Там була спроба перевороту та встановлення диктатури.
  Різко зросло протистояння на Кавказі. У Сибіру теж почалися хвилювання. Зокрема, посилилися сепаратисти.
  У Британії на виборах перемогла партія: "Відродження", щоправда, у коаліції із лейбористами. Королева Єлизавета ще жива, але пообіцяла, що на своє століття піде, після чого пройде референдум, який скасовує монархію. І засновник президента Британії.
  У Франції ж неспокійно. Замість Макрона перемогла Мері Ліпен і була спроба встановити диктатуру. Але французи самі не знають чого хочуть, влаштували новий майдан. Та небувалий за масштабами. І Мері була змушена відмовитися від радикальних планів висилки арабів та інших. Потім ще крутіше, верховний суд анулював вибори президента, і Мері заарештували.
  Оголосили у Франції дострокові вибори. Тобто як завжди скрізь бардак.
  У Білорусії нахлибавшись самодурства Лукашенка, провели референдум і взагалі ліквідували посаду президента. Республіка стала парламентською, а новий прем'єр заявив, що може бути і приєднання до Росії. Але вже після виборів там президент. У Білорусії Зеленський дуже популярний.
  У Казахстані загострилися відносини між президентом та парламентом. Виникла загроза імпічменту. Але швидко домовилися, але владу глави держави ще обмежили.
  Медведєв нервувався дедалі більше. Вибори наближалися, а рейтинг у Зеленського у кілька разів вищий. Правда в першому турі він не перемагає, але в будь-якому випадку Медведєв пасує. Є лише розрахунок схитрувати чи вибити.
  Відбулася таємна порада. Зібралися мільярдери Росії.
  Медведєв прямо заявив:
  - Ви хочете, щоб чужинець-українець отримав величезну владу президента імперії?
  Дерибаско логічно зауважив:
  - Хочемо ми чи не хочемо, але з будь-якою владою уживатися треба! Зеленський не комуніст, і... Це не Зюганов, який нас за будь-якого розкладу не влаштовував!
  Медведєв сухо заявив:
  - В Україні прибутковий податок значно вищий, ніж у Росії!
  Роман Абрамович хихикнув, і помітив:
  - А хто знає та вважає наші доходи! Крім того, там нещодавно їх знизили та майже зрівняли з нашими!
  Прохоров з усмішкою відповів:
  - Влада змінюється. Ми залишаємось! Що Ви можете порадити?
  Медведєв прохрипів у люті:
  - Я не вірю, що Єльцин чесно виграв!
  Дерибаско холодно відповів:
  - Якби суперником Єльцина був би не Зюганов, то Борік справді мав би мало шансів. Але люди ще надто добре пам'ятали "принади" комуністичної влади. А саме: порожні полиці, картки, талони, візитки, довгі черги, зарплата п'ять доларів на місяць. Звичайно, ніхто повернення до цих пекельних часів не хотів. Та ще щоб позбутися видовища, і політичних шоу, а також фільмів із сексом, та багато іншого. Народ хотів свободи. І голосували не за Єльцина, а проти Пугала Зюганова. А Зеленським народ не злякаєш. Він передачу "Ляльки", на відміну від Путіна, не закриє, і народ на картки не посадить. Саме дев'яносто шостий рік уже не повторити. Єльцин вкрав п'ять-шість відсотків, але переміг із різницею у тринадцять! Тож майже чесно!
  А Зеленський іде з таким відривом, що ти його не переб'єш!
  Медведєв прокричав:
  - Кинули мене! Змовилися!
  Роман Абрамов зауважив:
  - Хоч санкції з нас усі знімуть! А ти Ведмідь... На пенсію вже заробив!
  Медведєв прошипів:
  - Горіти вам у пеклі!
  Прохоров логічно зауважив:
  - Пекла ні! Є тільки лякало, для збирання грошей!
  Медведєв розгублено запитав:
  - Так? А що Бога нема?
  Прохоров усміхнувся і відповів:
  -А Якого Бога? По-різному його уявляють!
  Роман Абрамович запропонував:
  - Може нову віру зробити! Хто багатий, того Бог любить! Хто багатший за всіх, того Всевишній любить найбільше!
  Медведєв кивнув:
  - Логічно! Але що скаже народ?
  Роман Абрамович хихикнув:
  - Народ можна і виховати!
  Медведєв пробулькав:
  - Сподіваюся, ми залишимося друзями!
  Після чого залишив зал.
  У світі продовжував вирувати калейдоскоп подій. Віталій Кличко теж повернувся на ринг та провів бій на стадіоні у Києві. Він бився з Майклом Тайсоном. Два дідки, дуже відомі, і популярні. Ну гроші вони зібрали великі. Майкл Тайсон, зрозуміло, погодився бій, оскільки був майже жебраком.
  Нехай навіть молодший і головне у кращій формі Віталій Кличко його буквально побив. Володимир Кличко заявив, що хоче все ж таки завоювати звання абсолютного чемпіона світу і провести бій з Усиком. Після чого він поб'є всі рекорди, ставши віковим абсолютним чемпіоном світу... І може заспокоїтися. А що йому ще бити? Джо Луїса вже побив, і Формана побив, і чотири рази завойовував титул чемпіона світу у супертяжах.
  Віталій Кличко заробив великі гроші на бою, поповнив скарбницю та славу та провів порівняно легкий бій.
  Зеленський нагородив Віталія Кличка золотим орденом Іллі Муромця. І цим здобув додаткові симпатії.
  У світі політики взагалі боксери набули популярності. Флойд Мавейзер став кандидатом у президенти США. Формально незалежним. І із пристойним рейтингом. А що й мільярдер, і боксер небитий, і чорношкірий. Чим не претендент?
  Флойд Мавейзер підтримав на виборах президента Зеленського та пообіцяв дружбу.
  Мало Флойд захотів бою-реваншу з Пакіо, і на це збирали великі гроші.
  Медведєв явно втрачав ґрунт під ногами. Щоб трохи створити епатаж, він призначив Анатолія Кашпіровського міністром охорони здоров'я в ранзі віце-прем'єра. Що, звичайно, сильний хід, але недостатній. До речі, Анатолій Кашпіровський став найстарішим міністром та віце-прем'єром за всю історію Росії. Так, рекордсмен! Дмитро Медведєв також нагородив англійську королеву орденом "Андрія Первозванного", навіть вручив зірку героя Шойгу. І позбавив Горбачова його найвищого ордену. Що, загалом, не так уже й красиво.
  І ще взяв та відновив у званні маршала Берію. Може, щоб залучити
  на свій бік сталіністів. А Бориса Нємцова посмертно нагороди орденом за заслуги перед Батьківщиною першого ступеня. Далі перейменував Волгоград своїм указом на Сталінград. Теж загравання зі сталіністами. Але й із лібералами теж. Новодворський присвоїв посмертне звання героя Росії та... Сталіну!
  Посмертно Медведєв також вручив орден "Андрія Первозванного" Юрію Гагаріну. І поновив орден "Перемога" Леоніду Іллю Брежнєву. Несподівано Медведєв вручив золоту зірку героя Росії та Гаррі Каспарову.
  Теж загравання із лібералами. І з комуністами. І вашим та нашим.
  Медведєв також вручив орден "Андрія Первозванного" та римському папі Франциску Першому.
  Також дуже щедрі дари великого правителя! Крім того, Медведєв несподівано знову знизив пенсійний вік, причому і чоловікам і жінкам до п'ятдесяти п'яти років. Що виявилося сенсацією. І знову збільшив пенсію.
  Чого тільки не робиш напередодні виборів.
  Крім того, виконувач обов'язків президента присвоїв Володимиру Жириновському звання генерал-лейтенанта. Мовляв, за вірну службу отримай із панського плеча. А його сина Ігоря Лебедєва несподівано було призначено міністром закордонних справ, замість старого і нелюбого на Заході Лаврова.
  Медведєв також запропонував Дьомушкіну посаду голови міністерства внутрішніх справ, але авторитетний націоналіст відмовився. З нових призначень сенсацією стало призначення Ксенії Собчак міністром культури. Та, бачачи, що її рейтинг зовсім невеликий погодилася. Але вимагала і посаду віце-прем'єра. Медведєв на це погодився.
  Явлинський також брав участь у виборах, але зовсім захворів і знявся за станом здоров'я.
  Виконувач обов'язків президента та його нагородив зіркою героя Росії.
  Михайло Касьянов отримав орден за заслуги перед батьківщиною першого ступеня та посаду почесного радника з економіки. За що знявся на користь Медведєва. Але це дуже малі частки відсотка.
  Сергію Ковальову пропонували міністра спорту, але йому здалося замало.
  Виникла колізія з головою конституційного суду. Зорькін нарешті пішов. Але кому дати таку посаду? Бажано жінці! І запропонували Аллі Пугачовій.
  Але відома співачка відмовилася, пославшись, що це не за нею. Медведєв таки вручив і їй зірку героя Росії. Хоча Алла на його користь і відмовилася зніматись.
  Але хто буде головою конституційного суду? Посада зависла. Шойгу теж відмовився - не його профіль!
  Несподівано погодився Діма Білан. Хоча звичайно ще не факт, що це його профіль! Та й звичайно співаком бути вигідніше і значно веселіше, ніж головою конституційного суду.
  Медведєв принаймні швидко за це вчепився і вручив зірку героя Росії.
  Втім, Діма Білан повідомив, що це лише жарт. Головою конституційного суду втім, на загальне схвалення, призначили Людмилу Путіну. Це був сильний хід - з огляду на популярність Путіна в Росії, але вже трохи запізнілий, і врятувати Медведєва це не могло.
  Хоча зусилля й робилися титанічні. Але ціни зростали, курс рубля падав, таліби в Таджикистані наступали, переконати не було чим виборця.
  В останній момент Геннадія Зюганова призначили першим віце-прем'єром, який займається соціальним блоком. Але це вже мертвому припарку.
  Та й сам Зюганов уже повністю втратив свій електорат.
  Генеральним прокурором напередодні голосування призначили Дегтярьова. Теж кандидата у президенти від ЛДПР.
  Медведєв ворушився та шукав нові шляхи. Одним із ефектних передвиборних ходів стало вручення спеціальної золотої медалі імені Жукова, всім ветеранам Великої Вітчизняної Війну. І мільйона російських рублів на додачу. Але Ветеранів Великої Вітчизняної війни залишилося дуже мало.
  Медведєв також нагородив орденом "Андрія Первозванного" та Терешкову. Що поки є можливість, чому б і не нагороджувати? От і Анатолію Карпову можна дати героя Росії. Адже він шахіст великий! І Альохіну, і Ботвиннику, і Талю і Спасському, Тиграну - посмертно вручить нагороди - зовсім непогано!
  Зірочки героя Росії - це класно!
  Приємно дарувати нагороди та роздавати медальки. А якщо ще й орден імені Путіна заснувати. Цілий чотири ступені: четвертий - бронзовий, третій - срібний, другий - золотий, перший - золотий з діамантами!
  Ось який Медведєв винахідник.
  Втім, цього також мало. Зеленський теж ордена нові засновує. Орден, наприклад, Тараса Шевченка. Або Тараса Бульби! Або Гоголя! А що дрібнитися. А орден імені Кожедуба! Це сильний хід Зеленського для лівих сил. Взагалі, звичайно, Зеленський не комуніст, і навіть не лівий. Тож у нього могли бути проблеми. Але у комуністів у Росії не знайшлося лідера.
  Та й ще, Андрію Навальний? Якось про нього все забули. Невже у президенти не пішов? Але Андрій Навальний давно вже у команді Зеленського працює і вже багато зробив у боротьбі з корупцією в Україні.
  Тож ніхто ще не загинув! І йде процес злиття двох братніх народів та спільні вибори лідера нації.
  Андрій Навальний теж помиє Зеленському... Той, як завжди, в ударі.
  І енергійно діє з несамовитим натиском.
  І при цьому дуже тонко, щоби не відлякати від себе виборців. Не в стилі Трампа.
  А у світі настають нові часи - безпечніші та спокійніші. У Саудівській Аравії розпочинаються демократичні та світські реформи, і взагалі релігійний екстремізм слабшає. Справді, багато хто може почати в інтернеті протиріччя Корану та науки і замислитися: заради чого вони це роблять? Які підстави вважати Коран та й Біблію словом Божим?
  Коли люди починають замислюватися і ставити запитання, то вони вже не такі необачні. Насправді, чому століття і виникає? Скоріше від страху перед смертю! А так мало хто боїться померти, доки не захворіє!
  Медведєв напередодні виборів підняв виплати за бюлетенями через хворобу та допомогу інвалідам. А також було збільшено випуск танків.
  Медведєв, щоб показати себе патріотом, значно підняв планку військових витрат. У серійне виробництво було запущено танк "Ведмідь", найважчий із монстрів, вагою понад сто тонн та атомним реактором замість двигуна.
  Проект "Ведмідь" розроблявся ще за Путіна, за його особистим наказом. Передбачалося створити танк-монстр для залякування. Машина вийшла дуже важка та дорога, з багатошаровою бронею та двома реактивними бомбометами на озброєнні.
  Особливістю машини була її швидкість понад сто кілометрів на годину, при вазі сто п'ятдесят тонн, і колосальний завдяки атомному реактору запас ходу.
  Щоправда під час пробігу трапився черговий прикрий інцидент - луснула гусениця. І знову враження виявилося зіпсовано. Медведєва буквально висміяли.
  А тут ще епізод стався з виконувачем обов'язків президента - навмисне не вигадаєш. Коли Медведєв перед лісорубами намагався збити дерево, то впало прямо на святковий стіл з їжею. Тож невдалий тимчасовий глава Росії знову зганьбився.
  Та не щастило реально Медведєву. Така удача примхлива: одного обдаровує, іншого ображає. Чи так поганий, наприклад, був Микола Другий, але його реально образили вищі сили. Так і у Медведєва, загалом, недурну людину все валилося буквально з рук.
  Спроби щось зробити натикалися на опір і щось уперте.
  Медведєв ніби смикався на сковороді. А ще й інші проблеми виникли. Виконувач обов'язків прем'єра теж засвітився у скандалі з корупцією.
  І тут, звичайно, не обійшлося без Андрія Навального. Цей тип завжди влізе!
  Такий забійний компромат роздобув на Медведєва та його оточення - скандал виявився приголомшливий. Коротше кажучи, прославився і Навальний і потрапили під його нищівний удар.
  А Медведєву довелося виправдовуватися і обтирати плювки. І чого тільки на нього не вилилося. Чи не вибори, а просто жах.
  У день голосування Медведєв приїхав під охороною. Видно було, що він похмурий і невпевнений. Руки тремтять, коли бюлетень брав. Своїм останнім розпорядженням, виконуючий обов'язки президента, втричі збільшив латки військовим та поліцейським. І у п'ять разів пенсії!
  Анастасія Орлова втім, дотепно підколола претендента, на роль диктатора:
  - На багнетах колко сидіти! Ось і підкладає грошову подушку!
  Після дівчина-термінатор взяла і показала дулю, за допомогою босих пальчиків ніг.
  Анастасія ж, звичайно, дівка, що, словом у кишеню не полізе. Дотепна, сильна, крута, харизматична.
  І в неї стільки хлопців закохалася. Причому Анастасія дуже темпераментна блондинка і не лягає спати, не вибравши на ніч нового чоловіка. Звичайно, вона вибирає покрасивіше, спортивних, накачаних чоловіків, іноді навіть зовсім ще юних. Але обов'язково різних. Видно щоб енергією заряджатися. І ніхто цю грізну войовницю повією не вважає.
  Навпаки, для такої сильної та м'язової жінки, це здається дуже круто.
  Анастасія проголосувала також узяла і бюлетень босими пальцями своїх витончених ніжок, а це цілий рулон, де важко знайти прізвище, і поставила собі без зайвих забобонів. Ну зрозуміло за кого!
  Після чого босими пальчиками ніжок показала велику дулю!
  Володимир Зеленський приїхав голосувати велосипедом. Пострибав, покрутився. Як завжди він бойовий та темпераментний. Справжній Наполеон Бонапарт.
  І звичайно ж проголосував, як і очікувалося жваво.
  Володимир Кличко так і не знявся із виборів. І теж проголосував за себе, і погрозив Медведєву кулаком.
  Микола Валуєв в останній момент отримав зірку героя Росії від Медведєва та посаду міністра внутрішніх справ. Ледве встиг знятися. Хоча відмовився сказати, за кого проголосував.
  Багато хто тут голосував: і Алла Пугачова, і Сурайкін...
  Жириновський, звісно, було відзначитися. Взяв і прямо на виборчій дільниці порвав портрет Володимира Зеленського та пообіцяв, що його, прийшовши до влади, обов'язково розстріляє.
  Діма Білан під час голосування співав:
  - Все неможливе, можливо, знаю точно! Білан оберуть, він витязь непорочний!
  З'явилися й інші зірки.
  Гаррі Каспаров повідомив, що влада змінюється і Медведєв піде і з ним остаточно закінчиться епоха Путіна.
  При цьому колишній чемпіон світу повідомив, що не проти відновити шахову кар'єру. І побити віковий рекорд Стейниці. І що Росія скоро отримає гідного та демократичного лідера, а епоха царів остаточно зникне у минуле.
  І що Гаррі Каспаров придумав власні шахи, які незабаром набудуть популярності в усьому світі.
  І продемонстрував стоклітинну дошку. У ній з'явилися нові постаті. По два блазні: поряд з королем і ферзем. Причому блазень ходить як ферзь, але б'є виключно як кінь. І по два лучники на краю замість пішаків. Ходять лучники як пішаки, але навскіс б'ють на цілих два поля. Щоправда через те вони на краю дошки їх цінність дещо знижується. Але вони теж можуть перетворитися на будь-яку фігуру.
  Шахи Гаррі Каспарова, безперечно, привернули увагу людей і журналістів.
  Навальний пообіцяв, що Каспаров обов"язково стане міністром.
  Анатолій Карпов також голосував. Але він уже старий колишній чемпіон, тож пообіцяв лише радити. І сказав, що, швидше за все, будуть великі зміни. І що буде краще завтра, ніж сьогодні!
  Медведєв вже в день виборів оголосив, що тривалість мінімальної відпустки в Росії збільшує до тридцяти робочих днів, і всі жінки, які народили десять і більше дітей, отримують від нього нагороду: зірку героя Російської федерації.
  Новий популістський хід і треба сказати досить сильний. Але надто запізнілий. Тим більше, в день виборів, зрозуміло, що це лише робота на публіку.
  Медведєв явно втрачав ґрунт під ногами... Його незмінна влада сильно все набридла.
  Народ хотів зіскочити з колії Путіна, і спрага змін назріла. Плюс ще явна нездатність Медведєва бути сильною особистістю виявилася очевидною.
  Зеленський набираючи окуляри, і діючи без зайвого популізму та обіцянок, впевнено йшов уперед.
  Цей опитувань на виході, казали, що він явний лідер. А ось чи пройде Медведєв у другий тур - це ще питання! Поки що Володимир Кличко та Сергій Ковальов, а також Грудінін могли у нього це місце оскаржити.
  Зюганов голосував останнім. Старий, хворий, колишній голова КПРФ креслив на прізвище Грудіна і зітхнув. Та нелегка ця ноша майже вісімдесят років стати першим віце-прем'єром Росії. А це йому треба?
  І Зюганов, важко дихаючи, прохрипів:
  Ми знову в бій підемо,
  За владу порад...
  І як один помремо -
  У боротьбі за це!
  І хитаючись, вийшов із кабіни. Ні, він подасть у відставку найближчим часом.
  Час наближався, і ось-ось почнуть надходити перші дані про вибори президента. Росія стояла на порозі величезних змін. У Білорусії також проходили мітинги та вимоги про союз із Росією. Все ставало все більш затятим і захоплюючим.
  Явка на виборах президента Росії досягла рекордних за історію альтернативних виборів майже дев'яносто відсотків.
  І ось щойно оголосили, що урни розкриті, і почався підрахунок голосів з Далекого Сходу.
  . РОЗДІЛ Љ 3.
  Результати першого туру потекли із Далекого Сходу. Як і говорили усі соцопитування, впевнено лідирував Зеленський. Медведєв поки що навіть не був другим. За друге місце боролися Грудінін та Володимир Кличко. Кандидатів у списку було ще близько двохсот, тож голоси вони розпорошили. Втім, Зеленський майже п'ятдесят відсотків набирав у Сибіру і міг розраховувати навіть на перемогу в першому ж турі.
  Медведєв у серцях висловився:
  - Хотіли як краще, а голосували за приколом!
  Зеленський був лаконічний:
  - Щоправда перемогла!
  Дані виборів постійно змінювалися, але перше місце Зеленського з великим відривом було незмінним. Інша річ, що трохи просіли Грудінін та Кличко. І на друге місце, щоправда, з більш ніж з триразовим відривом від лідера став виходити все ж таки Медведєв. Найбільше виконувач обов'язків президента отримав у Чечні, в армії, СІЗО. Ну це зрозуміло. Особливо у СІЗО. Там і простежити найважче за підрахунком голосів.
  Медведєв втім, багатьох зеків випустив і збільшення виявилося не настільки суттєвим як він розраховував.
  Але все насилу вдалося пройти в другий тур. Хоча Зеленський узяв пошту сорок відсотків, Медведєв ледве зібрав тринадцять. Та ще з підкупом виборців та порушеннями. Та слабеньким виявився Дмитро Анатолійович. Третім став Володимир Кличко. Що маленька сенсація, четвертим Грудінін. П'ятим, що теж несподівано пройшов Діма Білан. Шостим став Сергій Ковальов, хоч рейтинг у нього і був високим. Жириновський цього разу не увійшов навіть у першу десятку. Щоправда, Медведєв присвоїв йому одразу звання генерал-полковника за вірну службу та зірку героя Росії.
  Такий втішний приз своєму вірному слугі. Далі і Діма Білан отримав зірку героя Росії та орден за заслуги перед Батьківщиною першого ступеня.
  Але Діма повідомив, що все одно Медведєва не підтримає. Втім, щодо Зеленського теж позиція туманна. Відкрито на користь Зеленської закликав віддати голоси лише Володимир Кличко. Причому цей боксер заявив, що проведе бій у Москві з олімпійським чемпіоном 2020 року. І що його різниця у віці не бентежить. Що Володимир як ніколи сильний та мотивований.
  Медведєв втім, зірку героя Росії та Володимиру Кличку та Віталію Кличку вручив. Мовляв, він мужик справедливий. Ви брати багато для боксу зробили, особливо Володимир.
  Віталій висловився, що найгірше в майдані, що через нього він не побив рекорд Холмса. А так мав усі шанси!
  І несподівано Віталій захотів зустрітися із Гасієвим у Києві. Що викликало певний ажіотаж. А чому б і не скуштувати?
  Сергій Ковальов теж захотів продовжити кар'єру, нагадавши, що Хопінс і старшому віці перемагав чемпіонів світу та об'єднував титули. І що поки що працювати в уряді ні Зелеського, ні Медведєва не планує. А хоче побитися.
  Мотивації у хлопців справді вистачало. З інших боксерів Діма Бівол виявив бажання битися з Ковальовим.
  Медведєв вів переговори із Грудіним. Обіцяв золоті гори. Грудінін не хотів меншого, ніж пост прем'єра. Несподівано старий Зюганов підтримав Медведєва і закликав Грудініна увійти до команди виконуючого обов'язки президента. Але тут виникли проблеми та розкол у лавах комуністів. Які обох кандидатів недолюблювали.
  Але Сергій Удальцов висловився за Зеленого. Мовляв із двох лих треба вибирати яке ми ще не знали!
  Микола Валуєв запропонував Зеленському та Медведєву союз: Зеленський президент - Медведєв прем'єр. Що олігархам сподобалося! Тим більше, нагадали, що є негласний пункт об'єднання: що прем'єри і президенти будуть у різних країн від своєї.
  І якщо Зеленський перемагає на виборах президента, то прем'єром має стати саме представник Росії. А Медведєв таки у другому турі.
  Зеленський втім повідомив, що та прем'єр буде з Росії, але не Медведєв! Так як росіяни ситі по горло його управлінням. І що потрібний, більш здатний в економіці та з вдалим, а не провальним як у Медведєва досвідом!
  Дані соцопитувань показували, що більшість росіян, не хотіла бачити прем'єром Медведєва. Точніше майже дев'яносто відсотків були проти.
  Рогозін несподівано повернувся з політичного небуття і став розглядатися як можливий прем'єр. Також дуже багато росіян хотіли бачити своїм прем'єром Андрія Навального.
  Так що колесо історії крутилося все швидше.
  У світі, звичайно, Захід підтримував Зеленського, Китай зберігав нейтралітет. Більшість країн теж за Зеленського, якого вважали демократом та західником. А ось Медведєв стільки був напарником Путіна. Навіть говорили про тандем двох лідерів. І зрозуміло, що Медведєв зовсім не такий білий і пухнастий, як хоче здаватися. У США також вибори. Змагання молодого республіканця та молодої жінки від демократів. І шанс п'ятдесят на п'ятдесят. У Китаї також можливі зміни у лідера Сі виникли проблеми зі здоров'ям. І начебто є шанси, що йому успадкує демократичніший лідер.
  Взагалі китайська олігархія хоче більшої свободи та демократії, та народу веселощів не вистачає. А що за вибори, коли їхній результат заздалегідь відомий?
  Мода на диктатуру почала пропадати. Всім хотілося чогось більшого, аніж просто бути гвинтиками.
  Зеленський уособлював нове та зміни, причому успішні. І в Росії це сприймали позитивно. Не хотілося людям в'язниць, таборів, загального страху.
  Змінилося покоління, і змін бажали всі. Навіть на Кубі, де ненависний людям режим Кастро захитався. Нехай навіть влада була і під іншим прізвищем. У Північній Кореї теж спрага змін. Тим більше що корейці часто казали: монархія, не для комунізму! І що жирний диктатор має піти!
  Бажання змін у світі наростало, і Зеленський був у цій хвилі. І успішно прогресував!
  А у Північній Кореї пройшла демонстрація протесту. Яку диктаторський режим розстріляв із автоматів. Що стало черговим показником варварства, що панує на континенті.
  Трамп заявив, що США можуть вирішити проблему цієї диктатури силою. І що їхня ядерна бомба не злякає. Далі Трамп повідомив, що у США вже проходять випробування такої зброї, що жодні термоядерні заряди будуть не страшні.
  Але час Трампа закінчувався. І так він найстаріший із президентів. Причому після смерті Картера навіть став найстарішим навіть серед екс-президентів. Оце так! А удача любить молодість! Будь у Трампа суперником жінка молодша, навряд чи він взагалі б її переміг!
  Видно закон карми говорить: дорогу та удачу молодим! Нехай навіть Рональд Рейган і виявився винятком із правил!
  А щодо молодої Горбачов виявився невдахою. Нехай навіть хто скаже, що Михайло Сергійович був не правий? Перший правитель СРСР, який заговорив людською мовою. І був не зрозумілий народом! А може, навіть не народом, а елітою!
  Ох вже цей успіх! Скільки було везіння у Володимира Володимировича Путіна, а чи багато він досяг?
  А якби у Миколи Другого трохи більше везіння - наприклад, залишся живий адмірал Макаров, яка б тоді велика і могутня була б Росія. Став би Китай Жовторосією і весь світ нагнули б!
  А так лише один лише Крим взяли і в конфронтацію з усім світом втягнулися!
  А Микола Другий як тонкий дипломат зумів виторгувати у союзників Константинополь та Малу Азію.
  Ну, гаразд, зараз феноменальний Зеленський діє дедалі активніше. І другий тут виборів наближається.
  В Україні все більше тріумфування та оптимізму. Медведєв природно запропонував теледебати. Хоча толку від цього небагато. Позиції виконувача обов'язків президента Росії не надто сильні. І похвалитися нема чим. Ні в економіці, ні в політиці та у війні. На Кавказі навіть загострилася ситуація. І зробити нічого не виходить. Ані сила, ані дипломатія не бере. Відносини стають дедалі більше ворожими з оточенням Медведєва. Тут уже царя ніхто всерйоз не сприймає. Хоча цар ще й на троні.
  Олігархи загалом і не проти Зеленського. Лише силовики точніше деякі з них незадоволені!
  Таємно Медведєв зібрав раду безпеки. Розмова торкнулася того чи скасувати другий тур. Ось, наприклад, були порушення? Звісно ж, були! І можна до цього причепитися і скасувати результати виборів. А навіщо й підтвердити це через Верховний Суд. Ідея здавалася цілком розумною.
  Дмитро Анатолійович Медведєв нагадав, що свого часу у травні 1999 року Єльцин обговорював план військового перевороту та розгону Держдуми!
  І це мало не сталося. Щоправда, і тоді у силовиків не було єдності. Одні говорили, що краще м'який варіант: Верховний суд відхиляє процедуру імпічменту через відсутність закону про усунення президента Росії. І поки цей закон ухвалять, а це конституційний закон і потрібно зібрати дві третини парламенту та три чверті ради федерацій. І повноваження думи закінчаться, а там і президента теж.
  Силовики тоді справді обіцяли попрацювати з верховним судом і вирішити проблему мирно. Йти на військові переворот із двома відсотками рейтингу та п'ятьма інфарктами Єльцину не дуже хотілося. І сили не ті, і підтримка не та. Тим більше у 1993 році все ж таки була підтримка у народу того курсу. А 1999 року її вже не було. Та й не могло бути за таких результатів.
  Тож якби пройшла процедура імпічменту, швидше за все б закінчилося без стрілянини.
  Медведєв апелював до Верховного суду - щоб вибори визнати недійсними.
  Але тут звичайно і судді стали заперечувати. Що, мовляв, якщо навіть і анулювати вибори, то все одно доведеться проводити повторні. А у Медведєва шансів стане лише менше. Та й розпочнуться народні хвилювання.
  Тож, мовляв, краще змирись Дмитру, що Зеленський стане президентом Росії. І постарайся знайти своє місце.
  Тим більше, багато хто говорив, що в цього клоуна в Україні нічого не вийде. А треба ж вийшло! І не варто робити трагедію, а з мухи слона.
  Медведєв, переговоривши із суддями та силовиками, прийняв рішення: на вибори все ж таки йти. І другий тур провести. А там справді як вийде. Може, все-таки станеться диво. А ні? Так не посадять його.
  Збори мільярдерів також висловилися, що, мовляв, вони не проти демократії. І що Зеленський не лівак та їх влаштовує. І далі, що, нарешті, всі санкції Заходу будуть зняті і Росія остаточно повернеться до світової спільноти.
  Залишилось тепер останнє: провести теледебати. Зеленський погодився, але тільки на стадіоні "Лужники". Звичайно, це було прийнято. Дуже нагадувало вже пройдений етап із Порошенком. Причому різниця в першому турі була ще більшою. І антирейтинг у Медведєва є колосальним.
  Але теледебати - потопаючий хапається за соломинку. Остання зустріч у п'ятницю, а вибори у неділю.
  Медведєв, загалом, готувався. Але факти не на його боці. А досвід Порошенка показував, що одним краснобайством факти не переб'єш. Так само як і мера Лужкова не змогли перемогти, того разу за всю історію Москви, коли центральні канали телебачення працювали проти чинного голови міста.
  Але пропаганда не змогла переважити здобутки в економіці мера Москви. Та й не за Кирієнка ж автора дефолту голосувати! Адже саме його найбільше й піарили. Найпевніше невдалу кандидатуру проти господарника засунули.
  Втім, російські ЗМІ більше наразі агітували за Зеленського. У Медведєва ніхто не вірив. Навіть Верховний суд не хотів розглядати справу про відміну виборів.
  Поки суть і річ, стадіон зібрався до країв. Буквально переповнився.
  І було ясно, що настає неабияка полеміка. Втім, було видно по обличчю Медведєва, що він майже змирився з поразкою. Але останній хід треба зробити.
  Напередодні дебатів Медведєв міністром внутрішніх справ призначив Володимира Жириновського. Такий ось останній жест розпачу. Але й Жириновський, знаючи, що за Зеленського готове проголосувати понад вісімдесят відсотків виборців, зовсім не рвався сваритися з майбутнім главою держави. Хоча, звичайно, розумів, що йому навряд чи знайде в команді Зеленського місце.
  Так старий Володимир Вольфович. Втім, Анатолій Кашпіровський ще старший за міністра охорони здоров'я та віце-прем'єра. Але теж особливо не рветься за Медведєва агітувати. Втім, шанси залишитись у команді у нього якраз і є. Вік великий і означає досвід. А фізична форма якраз дуже хороша.
  Недарма Кашпіровський феномен.
  Дебати на стадіоні розпочалися з обміну привітаннями. І дотепними репліками. Але Зеленський виглядав свіжішим, впевненішим, переконливішим, та професійнішим.
  Медведєв сильно нервувався і зривався на крик. Не виходило в нього бути переконливим. Та й справи вельми в країні охороняються. Народ явно підтримує Зеленського. Так тут усе збуджено.
  Кожне слово Зеленського супроводжується оплесками, а Медведєва освистують. Тобто є реальний провал полеміки.
  Медведєв смикається і вимовляє:
  - У мене досвід!
  Зеленський відповідає з посмішкою:
  - З таким досвідом лише у двірники йти!
  Медведєв у відповідь:
  - Ми з Путіним брали Крим!
  Зеленський дотепно відповів:
  - Злодійська хватка та короткі руки!
  І далі йшли дебати, але Зеленський явно перемагав. Він був куди дотепнішим і переконливішим за Медведєва і зал тріумфував.
  Відразу після теледебатів виконуючий обов'язки президента Росії видав указ, який піднімає зарплату в п'ять разів, а пенсії в сім разів! Але це вже виглядало як анекдот.
  Народ Медведєвим лише сміявся. Хоча було зрозуміло, що напередодні виборів і не те ще роблять!
  Медведєв також прийняв рішення нагородити орденом "Андрія Первозванного" та Сталіна та Леніна. Таке рішення треба сказати досить мудре, але запізніле. Дмитро Медведєв явно хотів залучити на свій бік комуністів. І особливо сталіністів. Але водночас він узяв і нагородив зіркою героя Тухачевського. Теж неординарний хід та спроба загравання та лібералами.
  Медведєв взагалі намагався догодити і нашим, і вашим. Нагородив і патріарха, і Римського папу та лідерів християнських конфесій. Насамперед протестантів. І навіть Свідки Єгови були відновлені в правах, але користі від цього було мало. Все одно їм голосувати заборонено, та й узагалі ця організація дихає на ладан!
  Медведєв нагороджував і муфтіїв, і лам. Усіх намагався залучити на свій бік. Зорепад медалей та орденів був надзвичайний. Водночас виконуючий обов'язки президента всім депутатам Держдуми вручив премію по мільйону доларів кожному. Втім, це скоріше відлякало, аніж залучило до нього народ.
  Далі Медведєв спробував заснувати кілька нових орденів: ордени "Петра Першого", ордени "Івана Грозного", ордени "Олександра Визволителя", ордени "Микола Другого" та ордени "Брусилова". Був відновлений і орден "Леніна" та "Сталіна".
  Медведєв таким шляхом прагнув себе залучити різноманітний електорат. І діючи за принципом: і вашим, і нашим! Але в даному випадку всеїдність народжувала недовіру народу - мовляв, політична повія. Люди ніби забули - що Путін ось так теж загравав і з лівими та правими. І теж намагався бути всеїдним.
  Однак що дозволено Юпітеру, недозволено бику! Путін якось із самого початку, незважаючи на шлейф наступника ненависного народу Єльцина, користувався симпатією і народу та еліти. Навіть комуністи боялися проти його виступати і проголосували за затвердження на посаду прем'єра без боротьби і торгу.
  А ось Медведєв особливим коханням ніколи не користувався. Мабуть, був надто інтелігентний і в тіні Путіна. Його ніхто не сприймав як реального борця та правителя. Загалом після Путіна якось будь-який наступник здавався політичним карликом і був чимось не те. А Зеленський сприймався харизматично, наче казковий принц. І вже не кіт у мішку, а успішний правитель, який витягнув Україну з болота, а точніше з ями.
  Звісно, насамперед Україна постраждала через розриви зв'язків із Росією. І тут Порошенко може й не так уже й винен. Якби трапилося подібне в Білорусії, взагалі був би провал. У плані професіоналізму український уряд - дуже! У Білорусії навпаки одні підлабузники і страволізи. У Путіна в команді іноді траплялися сильні особи - типу Рогозіна чи Ткачова, але їх швидко прибирали.
  Медведєв, у разі, був людина, який здавався природженим правителем, і тому цар не зовсім був справжнім і до двору.
  Чимось він нагадував Горбачова, якого полюбив простий народ у країнах, але не злюбив свій. Почасти звичайно Горбачова стали не любити через його боротьбу з пияцтвом. Алкоголіки, ясна річ, і п'ючі люди не пробачили дефіциту з горілкою. Пішли винні бунти. А потім і цигарки зникли.
  Ні Горбачова зрозуміло, що не любили не лише через лисину. Медведєв як прем'єр показав себе дуже слабким економістом. І навіть без Зеленського він мав проблеми з обранням на новий термін.
  Одного разу Медведєва за вуха витяг Путін.
  Але зараз Путін вибув із гри - підірвав здоров'я, керуючи вручну та надриваючись із хокеєм. А чи треба було в такому поважному віці лізти на лід. Особливо не маючи у молодості навичок?
  Згорів Путін, надірвався. А без нього зупинити Зеленського нема кому. Тим більше, сам Путін вів кадрову політику таким чином, що у нього не залишилося гідного наступника. Типу Сталіна, який зробив, тож йому успадкував Хрущов, і прогорів. А тут Медведєв зовсім не адекватний лідер Російської імперії.
  Ось у суботу перед виборами по всіх російських телеканалах пройшов фільм про Зеленського. Природно з метою зганьбити. Але фактів було висунуто мало. І пропаганда показала свою безпорадність. Та й багато каналів прокоментували фільм.
  Медведєв нагородив орденами багатьох генералів. Знову влаштувавши зорепад.
  Несподівано заснував і новий орден "Ботвинника", трьох ступенів: бронзовий, срібний та золотий. А також і орден "Алехіна". І теж бронзовий, срібний та золотий.
  Далі Медведєв оголосив указом, що у Росії протягом чотирьох років відбудеться перехід на професійну армію. А термін служби знижується до шести місяців.
  Далі виконуючий обов'язки президента оголосив про те, що ветерани війни і хто служив у гарячих точках, нагороджуються зіркою герой Російської федерації. Що стало кроком, що вже не має собі аналогом.
  Медведєв явно шукав собі місце історія. Далі виконуючий обов'язки президента, нагородив Володимира Володимировича Путіна посмертно орденом "Перемога" та орденом "Андрія Первозванного" і щойно заснованої великою діамантовою зіркою героя Російської Федерації.
  Це була вже остання спроба зіграти на рейтингу колишнього російського кумира. Мовляв, я Медведєв стільки років разом із Путіним - любіть мене всім серцем та душею!
  Але видно не надто прагнуть люди любити цього претендента в диктатори.
  А вночі з суботи на неділю Дмитро Анатолійович Медведєв навіть оголосив після посмертного присвоєння Володимиру Володимировичу Путіну - звання генералісимус!
  Ось це справді було по-справжньому круто! Мовляв, я даю звання кумиру минулих років!
  Втім, чи це допоможе Медведєву? Важко переконати себе голосувати, лише вихваляючи колишніх кумирів і нагороджуючи їх орденами. Скільки нагород не обсипай, а Путіна не повернеш. І зрозуміло, що колишній цар пішов і новий цар приходить з Києва.
  Втім, і Зеленський не дрімав, і теж нагородив Римського тата. Старий Франциск Перший благословив президента України на нові звершення.
  А в Білорусії вже проросійська коаліція партій завершила збір підписів під проведенням референдуму про об'єднання з Росією. Очікується голосування з цього приводу. Втім, Медведєву це на заслугу не ставлять. І тут головна ініціатива походила від Зеленського - цього кумира мільйонів.
  Тож тепер Володимир Зеленський виходив на фінішну пряму...
  Почалося голосування у Сибіру. Явка із самого початку була високою. Люди йшли на вибори і посміхалися. Очевидно було, що йдуть заради змін. І чого хочуть нового. Старе всім набридло і набридло.
  Навіть пісня з ранку звучала:
  Змін потребують наші серця,
  Змін вимагають наші очі.
  У нашому сміху та в наших сльозах,
  І у пульсаціях вен!
  Змін, ми чекаємо на зміни!
  Вибори проходили спокійно, але величезною явкою. Люди перли на вибори табунами. Голосувати одним із перших прийшов Микола Валуєв. Кинув бюлетень в урну і сказав:
  - Голосуємо за нове!
  Наступним з'явився Олександр Повєткін. Теж проголосував і видав своє:
  - За російських Богів!
  Далі відбувалося голосування. Кидали в урни бюлетені. І Діма Білан, і Алла Пугачова. Лев Лещенко теж з'явився, оголосив:
  - Голосуємо за нове!
  Микола Басков проспівав:
  - Російський вальс, крила ширяють! Скоро весна!
  І теж опустив листок у урну.
  Потім з'явилися й інші хлопці... Зеленський приїхав голосувати на самокаті та зробив сальто - зірвавши оплески. Проголосували навіть продекламував:
  Знай пульсація серця та вен,
  Сльози наших дітей, матерів...
  Кажуть, ми хочемо змін,
  Скинути ярмо важких ланцюгів!
  І бурхливі оплески! Хоча вірші не його, а знаменитого поета та письменника Олега Рибаченка. Але сам Олег Рибаченко перетворився на хлопчика і тепер в іншому світі подорожує.
  Далі голосували інші боксери: Сергій Коваль, Денис Лебедєв. Останній, після перерви, спробував було повернутися. Але був побитий, і остаточно пішов.
  Софія Ротару голосувала у Києві. І багато посміхалася.
  Прийшов і Володимир Жириновський. Він прокричав:
  - За нову дорогу!
  І блиснув погонами генерала-полковника. Зюганов приїхав на вибори в інвалідному візку. І весь час мовчав.
  Грудінін голосував посміхаючись.
  Гаррі Каспаров дав сеанс одночасної гри та теж віддав голос. Причому повідомив, що гратиме щогла з Карлесоном. Так і Анатолій Карпов давав сеанс одночасної гри.
  До речі, Карпова вже встигли нагородити золотим орденом "Михайла Ботвинника".
  Тож ще питання, хто тут головний і найкращий із чемпіонів світу.
  Безумовно багато що змінилося...
  А Дмитро Анатолійович Медведєв знову здивував усіх. Оголосив від установи ордену імені "Олег Рибаченка". Причому, відразу чотирьох ступенів: четвертий ступінь - бронзовий, третій ступінь - срібний, другий ступінь - золотий, а перший ступінь - золотий з діамантами!
  Оце круто вийшло!
  У кіно вже вийшов у прокат "Армагеддон Люцифера", і вже побиті рекорди "Аватари" та "Зоряних війн". Олег Рибаченко стає справжньою літературною суперзіркою!
  Медведєв так заснував ще й літературну премію імені Олега Рибаченка - із призовим фондом у десять разів більше за Нобелівську.
  А це взагалі дуже круто!
  Далі дедалі більше Медведєв у неділю працював. Нагородив Олега Рибаченка орденом "Андрія Первозванного", і зіркою героя Росії, і великого діаманту зіркою героя Росії, орденом "Перемога". Такою була спроба змінити хід історії.
  Мовляв, облащу Олега Рибаченка, і буде все супер! Заодно і йому і маршала звання Російської Федерації присвою!
  А неділя йде... Ось уже відомі перші дані екзет-полів, які кажуть, що у Зеленського відсотків за вісімдесят.
  І не зупиниться потоку інформації...
  Медведєв поки що не йде голосувати. Працює. Ось видає наказ про присвоєння Володимиру Вольфовичу звання генерал армії. Мовляв, будь ти вірний мені.
  Хоча Жириновський, схоже, вже перебіг на інший бік.
  Міністром без портфеля став Лев Лещенко. Але це вже не має значення.
  У Китаї хвилювання. Народ хоче демократії - втомились від деспотії! Не хлібом єдиним жива людина!
  Хочеться і начальству сказати ні! А скільки можна у двадцять першому столітті тримати паличну дисципліну!
  Не дуже добре в Китаї стало. Іти рейками комунізму, і будувати капіталізм до нескінченності не виходить. Потрібні якісь зміни. Та й керівництво надто консервативне.
  Крім того, нова буржуазія хоче демократії та припинення поліцейського свавілля.
  Далося взнаки і вичерпання прийомів роботи по-старому! Чи не бажання бути гвинтиками системи. І в Китаї в неділю бунти неабиякі стрясають систему.
  А у США найбільші шанси стати президентом має жінка. Втім, почала раптово зростати популярність Флойда Майвейзера. Цей непереможний боксер уже заліз на перші топи рейтингів.
  Мабуть, у США нудьгували за новими перемогами, і хотіло не республіканця і не демократа на трон. А Флойд ще й крутий!
  А далі знову теледебати.
  Ось уже й вечір неділі настав. Незабаром закриваються виборчі дільниці.
  На останній хвилині нарешті з'явився Медведєв. Поспіхом кинув у урну бюлетень і пішов, не сказавши жодного слова. Пробив годинник - голосування закінчено.
  Поки що президент Медведєв покинув Кремль і поїхав до підмосковної резиденції.
  З ним у кабіні дві дівчини. Будь-яка розвага.
  Наташка, що сидить праворуч, запитала:
  - Ну, що Діма? Зараз оголосять про твій остаточний провал!
  Медведєв зауважив:
  - До інавгурації ще два місяці. Тож поки що я все, а Зеленський тільки президент України!
  Оленка, що сидить по праву руку, помітила:
  - А інавгурацію можна і прискорити! Твоя влада Дмитре Анатолійовичу - скінчилася!
  Медведєв благаюче попросив:
  - А ви дівчата можете!
  Наташка насупилась і запитала:
  - Що ми можемо?
  Медведєв впевнено заявив:
  - Завадити інавгурації!
  Наташка засміялася і відповіла:
  - І як?
  Виконувач обов'язків президента рішуче відповів:
  - Начебто ви самі не знаєте!
  Наташа сердито відповіла:
  - Вбивати Зеленського ми не будемо!
  Медведєв відразу ж заперечив:
  - Ну, чого це вбивати! Просто зробити так, щоб він сам від корони відмовився!
  . РОЗДІЛ Љ 4.
  Дівчата хором захихотіли.
  Оленка запитала з усмішкою:
  - Що пропонуєш застосувати гіпноз?
  Дмитро Анатолійович кивнув:
  - Саме так! Адже ви це можете!
  Наташка відповіла за подругу:
  - Можемо, але не хочемо!
  Медведєв здивувався:
  - А це чому?
  Наталя чесно відповіла:
  - Зеленський обраний! А ти Дмитро Анатолійович не здатний керувати країною!
  Оленка додала з єхидством:
  - І це нам усім цілком очевидно!
  Медведєв відповів з люттю:
  - Ви що не розумієте, що ми станемо колонією Заходу?
  Оленка впевнено відповіла:
  - Скоріше Захід стане нашою колонією!
  Наташа додав із сарказмом:
  - А при тобі Мишко все одно Росії не бути великою!
  Медведєв пробулькав:
  - Вам дам, за орденом "Перемога", за орденом "Андрія Первозванного", за орденом "Микола Другого", і золотою зіркою в діамантах...
  Наташа засміялася і помітила:
  - А може, нам самим стати президентами по триста орденів самі собі навішати?
  Оленка зазначила:
  - Ми тебе загіпнотизувати можемо і стати генералісимусами.
  Наташа хихикнула і відзначила:
  - А може і супергенераліссимус!
  Дівчата розреготалися.
  Оленка заспівала:
  - І навіть ворог кричав часом,
  Приховуючи страх, що я король!
  Наташа вишкірила зубки і прочирикала:
  - Я не люблю театри та арени,
  Там мільйон міняють по рублю.
  Хоча попереду великі зміни-
  Я Білобога зі Сталіним люблю!
  І дівчина взяла і босими пальчиками ніг як стисне президентові, що програв, за ніс.
  З Далекого Сходу вже йшло оголошення цифр. За Зеленського 91 відсоток, за Медведєва 7,5 відсотка, впевнене лідерство українського президента.
  Оленка теж босими пальчиками ніг смикнула Медведєва за вухо і прошипіла:
  - Ну, що колишній президент, чи тобі допомогли твої нагороди?
  Медведєв натужно видав:
  - Я поки що не колишній! До інавгурації справжній!
  Дівчина скрикнула:
  - Слава новому цареві!
  Дівчата-відьми останній козир відмовилися допомагати Медведєву. І тепер поки що виконуючий обов'язки президента намагався знайти вихід із безнадійної ситуації.
  Може, вплинути на Верховний суд, щоб скасувати результати виборів президента Росії? Це виглядало великою спокусою. Але реально шанси виглядали слизькими.
  А якщо видати указ і кожному судді за мільярд доларів запропонувати? Адже він президент і має владу, яка не снилася і царям! Точніше виконуючий обов'язки президента. І справді якщо запропонувати загалом мільярд доларів, то судді не встоять.
  А чого тут дрібнитись.
  По радіо передавали дані. Поки Зеленський мав за дев'яносто відсотків, плюс ще по Україні очікувалося, що він отримає майже сто відсотків. Можливо, в районі червоного поясу, за рахунок загравання Медведєва з комуністами буде трохи більше, були деякі шанси і на Кавказі. Щоправда Рамзан Кадиров, схоже, вирішив прийняти бік переможця. В армії ще можна накрутити, хоча бажання особливого у військових служити, президентові, що падає, немає.
  Загалом після першого туру влада у Медведєва ослабла. І якщо ще нагороди роздавати він міг, то в іншому його все більше ігнорували.
  Дмитро Медведєв прибув до свого кабінету та спробував зв'язатися з центральним банком. Чергова неохоче його з'єднала.
  Виконувач обов'язків президента вимагав виділити йому гроші на термінові потрібні.
  Голова Центрального банку відповів:
  - Я нічого не робитиму поки не отримаю підтвердження від нового президента Зеленського.
  Медведєв проревів:
  - Ви що здуріли! Я поки що президент то інавгурації нового! А якщо так, то підкоряться, ви повинні мені!
  Голова центрального банку зауважив:
  - За конституцією я вам не підкоряюся! І взагалі, навіщо гроші?
  Медведєв відповів з усмішкою:
  - На невідкладні країни потрібні?
  Глава центрального банку відповів жорстким тоном:
  - Хочете втекти?
  Медведєв гаркнув:
  - Я вас зараз заарештую! Мені підпорядковується армія! Зі мною вірний Жириновський!
  Глава ЦП зауважив:
  - Цей завжди бере під козирок! І в Москві більше дев'яноста відсотків за Зеленського. Твоя влада скінчилася Мишко!
  Медведєв проревів:
  - А ваша не починалася!
  І кинув слухавку. Тепер становище було важким. Ось-ось і силовики відмовляться підкорятися. Та Жириновський, той ще лисиця. Чи варто його призначати міністром внутрішніх справ. Наказ надати спецназу. Чи спробувати все-таки використати Держдуму?
  Зрозуміло, що Зеленський проведе нові вибори і багато депутатів не дорахуються своїх мандатів. Точніше майже все.
  Тут потрібне щось інше. Але Держдума навряд чи піде проти народу. Та й армія відвертий воєнний переворот не підтримає. Не такі в Росії генерали, щоби на громадянську війну йти.
  Залишається лише одне - скасувати вибори президента у суді. Це єдиний легітимний шанс продовжити свою агонію. Але швидше за все лише продовжити. Навряд Медведєв має реальні можливості переобратися. Насправді його антирейтинг колосальний, ще гірший, ніж у Петра Порошенка.
  Медведєв подумав над іншим варіантом. Ось, наприклад, усунути Зеленського фізично? Але це відверта кримінальність. До такого опускатись? Тим більше, як це обгадає Медведєва. А дасть у кращому разі відстрочку. Бо народ не вибачить Медведєву такого колосального провалу на виборах.
  Ні, не вийде у Дмитра Анатолійовича. Не зібравши на виборах і десять відсотків голосів, він при владі вже точно не втримається.
  Медведєв підійшов до бару. Відчинив його, дістав пляшку, налив собі коньяку.
  Дорогого - "Наполеон", з витримкою у двісті років!
  Виконувач обов'язків президента випив чарку. Потім другу, закусив лимоном.
  Стало в животі тепліше, і думки поскакали швидше. Після третьої чарки Медведєв посміхнувся і сів у крісло. Трохи повеселішав. Справді, навіщо йому ця влада? Відповідальності повно. Ні хвилини вільного часу, ні секунди спокою. Увесь час у русі, під наглядом відеокамер. Боїшся і слово зайве сказати.
  Роботи багато, а насолоди ніякого немає.
  А хочеться полежати у ліжку з дівчиною. Пограти на комп'ютері у війну.
  Справді, ось ти президент, а щоб розпочати реальну війну тричі подумаєш. Ось як грізний Трамп так і не наважився напасти на Іран.
  Болтати про війну можна багато, але реально на неї зважитися - непросто!
  А ось грі воюй, собі, воюй!
  Медведєв сів за комп'ютер. Включив свою улюблену Другу світову війну. Давно він її не міг пограти. Тут щоб особливо не напружуватися використовуєш код шахрая. Ось так...
  А потім проганяєш у ураганному темпі технології. І в тебе вже ІС-7, які ти пускаєш полками, у німців лише Т-1. Відчутна різниця в силах та засобах.
  Медведєв, який майже ніколи не пив, у тому числі через слабке здоров'я помітно повеселішав.
  Ось так найдорожчий і найважчий танк Другої світової війни ІС-7 кидаєш на супротивника. І ламаєш його без особливих зусиль. Війна йде легко та переможно. Захоплюєш собі місто за містом.
  Взагалі, звичайно ж, Сталін непогано керував країною, і зумів перемогти Третій Рейха менш ніж за чотири роки. З ІГІЛом Путін воював довше. Але ж у німців техніка дуже крута.
  Ось у грі наприклад танк німецький Е-75, проти нього на рівних може битися тільки радянський ІС-7, решта танків пасують. Е Е-75 дуже сильне бронювання. Навіть переважає радянський ІС-7 і близька за забійною силою гармата.
  І цей танк планували німці зробити у сорок п'ятому році своїм основним. А наші?
  Медведєв зітхнув... Так і не змогли ІС-7 запустити у серійне виробництво вже у післявоєнний період. Так що тривала війна довше, невідомо хто ще переміг.
  Дмитро Анатолійович захмелів, проспівав:
  - Любо, братці, любо! Любо брати жити! І нашим отаманом не доводиться тужити.
  Медведєв заснув за грою. Це розслабляє...
  А наступного дня стали відомі остаточні результати виборів президента.
  За Зеленського разом з Україною проголосувало майже 92 відсотки виборців, за Медведєва 6,7 відсотка. Таким чином відбулася тріумфальна перемога Зеленського.
  У країні почалися святкування та тріумфування. Нарешті наступало нове, як здавалося багатьом світле життя.
  Поки що правда інавгурацію виконує обов'язки президента Дмитро Анатолійович Медведєв.
  І він привітав, звичайно, переможця. А куди подінешся. І шість відсотків перераховувати нема чого.
  Міністр внутрішніх справ Володимир Жириновський втім відвідав Медведєва та втішив:
  - Я голосував за вас Дмитре Анатолійовичу!
  Виконувач обов'язків президента тихо відповів:
  - Дякую!
  Жириновський запропонував:
  - Може, вас засунути в прем'єри?
  Медведєв похитав підфарбованою головою:
  - Не думаю, після такого розгрому у другому турі - мені дадуть прем'єра. Це вже буде не політкоректно.
  Жириновський логічно зауважив:
  - Все одно на вашому місці має бути хтось із Росії. То хто ж якщо не ви?
  Медведєв припустив:
  - Швидше за все, Андрію Навальному!
  Жириновський вишкірився і прогарчав:
  - Андрію Навальному? Та не бувати цьому!
  Медведєв знизав плечима і розгублено помітив:
  - А куди дінешся?
  Жириновський прокричав:
  - Та я їх усіх заарештую!
  Медведєв махнув рукою:
  - Досить! Наш час, схоже, скінчився! Я їду відпочивати на Канарські острови. А ти що будеш робити?
  Жириновський, хитро примружившись, відповів:
  - Лобувати інтереси своїх друзів! Поки що Зеленський не приступив до обов'язків президента Росії та України!
  Медведєв сумно зауважив:
  - Це, на жаль, не так вже й просто... Потім з тебе три шкури спустять!
  Жириновський, хитро примружившись, попросив:
  - Зроби мене, будь ласка, маршалом Російської Федерації! Ну чого тобі варте!
  Медведєв кілька секунд подумав, а потім і оголосив:
  - Добре! Я зроблю маршалом не тільки тебе, а й відновлю в званні маршала Берію! Це буде справедливо!
  Жириновський згідно кивнув:
  - Щодо Берії так!
  Медведєв примружившись, запитав:
  - А стосовно тебе?
  Жириновський чесно відповів:
  - А стосовно мене по-царськи! Кого хочу, того нагороджую!
  Медведєв відповідно кивнув:
  - Та хай буде так!
  І наказав підготувати обидва укази про присвоєння звань маршалів.
  Виконувач обов'язків президента Росії повеселішав. Подумавши, що тепер він може сповна насолодитися комп'ютерними іграми.
  А в них грати велике задоволення.
  А справді, чого президенту інше? Ось зараз технології так розвинулися, що ти можеш бути будь-ким. Навіть Господом Богом. І саме у грі створювати всесвіти.
  Ось, наприклад, у кабінеті І. О. президента є велика кількість різних ігор, у тому числі найсучасніших.
  Медведєв вирішує пограти стратегію реального часу. Німеччина 1939 року. Ну, що ж використовуєш код шахрая. Додаєш себе п'ять тисяч "Пантер", три тисячі "Тигрів" та десять тисяч "Фокке-Вульф". І розгортаєш ці сили проти ворога. І атакуєш Польщу, яка не має і десятої частини таких сил.
  І війна йде, як хочеться тобі в самі ворота і переможно. Медведєв, щиро кажучи, тут величезний завойовник. Крушить супротивника, ніби давить сливи пресом.
  Польща розплющена легко та швидше, ніж у реальній історії. Атакуєш Францію. Пускаєш на неї за допомогою коду шахрая десять тисяч танків "Е"-75. Чудових скажемо прямо машин. Які для французьких гармат абсолютно невразливі, зате забійні для великих дистанцій. Збивають ворожі машини.
  Медведєв навіть підскакує з радості. Як у грі він швидко рухається, і вже бере Париж... А далі чого дріб'ється? Захопимо заразом Іспанію, щоб Франко не надто викобелювався.
  А для штурму Гібралтару застосуємо реактивну авіацію. Куди англійці подінуться.
  Звичайно ж, заразом і використовуємо засоби, для будівництва лінкорів та авіаносців. Буде тоді Британії туго. Ось сто авіаносців і двісті лінкорів. Це буде величезна сила.
  І ще десантні кораблі. Робиш ще й танки серії "Е"-У, подальша еволюція "Е". Ось кидаєш танк Е-50-У, така машина, що не з одного ракурсу не пробити.
  І давай вона мучить англійців. Ось і дві красиві дівчата всередині такого танка підморгують виконувачу обов'язків президента Росії.
  Медведєв шле повітряний поцілунок їм у відповідь.
  Отак пограємось...
  І до Лондону підходять нові танки. І без церемоній беруть столицю Англії.
  Медведєв проспівав:
  - Світ це нудьга! Ми всі зжеремо кота!
  Грати, звичайно ж, цікаво та неважко. Взяв код шахрая і штампуй собі що хочеш. Ось захоплюєш і Балкани та йдеш до Африки. Теж штампуєш, ще й піхоту. Робиш війська, були б гроші. А гроші ще дає й захоплена територія. Ну, ось спробуй, пройдися Африкою.
  СРСР все ж таки відкриває фронт. Тридцятьчетвірки проти серії Е-50-У, які ще десять тисяч наштампував. Якщо Е-50 машина по броні приблизно така як "Тигр"-2, тільки раціональний нахил більший, а озброєнню трохи сильніший, та й двигун потужніший. То Е-50-У при рівній вазі, порівнянна з радянським Т-64, навіть має потужніший газотурбінний двигун.
  Та сили не рівні. Тут різні покоління танків борються.
  А Медведєв, зрозуміло лихий на вороному скакуні.
  Сили, звичайно ж, не можна порівняти. Можна ще й Е-75-У додати, це присадкуватий забійна машина, непробивна навіть корабельними знаряддями.
  І як попре собі. Нічим не зупинити.
  Медведєв грає, наче маленький хлопчик. Ех, добре, як. І ніхто до нього не рветься приймати. Він програв, і виконувача обов'язків президента забули.
  Усі люблять лише переможців.
  Дмитро Анатолійович заспівав:
  А ми кидаємо бурям виклик,
  Від чого і чому?
  Жити у світі без сюрпризів,
  Неможливо нікому,
  Нехай удачі, невдачі,
  Усі стрибки, то вгору, то вниз,
  Тільки так, а не інакше,
  Тільки так, а чи не інакше!
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  Сюрприз! Сюрприз!
  Хай живе сюрприз!
  І веселіше стало Медведєву. Ось його війська зайняли Україну, Білорусь і невблаганно наближаються до Москви!
  Колишній президент Росії вимовляє:
  - Що наше життя - гра!
  І бере столицю СРСР штурмом. Звичайно, проти армії сорок першого року в нього танки характеристик шістдесятих і навіть сімдесятих років, і головне, що їх багато.
  Медведєв підморгує сам собі... Столиця Москва взято. А тепер можна захопити і Кавказ... А заразом і південь Африки прибрати собі. І переправиться до Аргентини.
  І звідти наступатиме на США. Адже він полководець крутий. Ворог відстає і кількістю, і якістю війська.
  Медведєв захоплено співає:
  - Ми сміливо підемо в бій! За владу порад! І всіх у лайно зітремо у боротьбі за це!
  Медведєва тимчасово відірвали від гри. Телефонував міністр оборони Росії, який замінив Шойгу Трубецькою. Він запитав у поки що виконуючого обов'язки президента:
  - Присягу, коли нового лідера прийматимемо?
  Медведєв лаконічно відповів:
  - Там де і належить, на інавгурації!
  Трубецькій зауважив:
  - Новий президент єдиної країни хоче провести інавгурацію наступного тижня. Щоб не встигли розікрасти!
  Медведєв гаркнув:
  - Це не за нашою конституцією та законами!
  Трубецькій зауважив:
  - І Єльцин прийняв цю конституцію не за законом та старою конституцією. Взагалі багато хто думав, що Путін запропонує нову конституцію, але якось не дочекалися!
  Медведєв зауважив:
  - Не найкраща ідея, щоб кожен новий президент нову конституцію приймав!
  Трубецькій заперечив:
  - А Путін міг би! Він був крутіший за Єльцин, і вас Дмитро Анатолійович!
  Медведєв кивнув і погодився:
  - Круче і головне щасливіше! Без Путіна все розладналося, і Зеленський узяв у Росії владу.
  Трубецькій зауважив:
  - І у Лукашенка був шанс, тільки він упустив свій час. Треба було рухатися швидше!
  Медведєв логічно зауважив:
  - Лукашенко побоявся конкурентних виборів у Росії. Та й Зеленський не ризикнув би, якби у Путіна серце не витримало. Стільки країною управляти у ручному режимі - перегорів! Однозначно Путін згорів на роботі!
  Трубецькій запропонував:
  - Ну, то що прийняти інавгурація у швидший термін чи ні?
  Медведєв сміливо відповів:
  - Як хочете, робіть! Мені вже байдуже! Піду на почесну пенсію, і житиму на втіху. Може, по світу їду! Я і так уже був і президентом, і прем'єром, взагалі рекордний для Росії термін! Скільки можна чіплятись за трон?
  Трубецькій погодився:
  - Ну, якщо так, то нехай будуть зміни! А що з Шойгу робити?
  Медведєв холодно відповів:
  - Нехай відпочиває! Маршальська пенсія велика. Нехай поїздить світом. Я ж дозволив вам мати власність за кордоном!
  Трубецькій кивнув і помітив:
  - Путін ізолював Росію від світу! На словах скорботи в глибині душі, ми раділи його смерті! Щодо Зеленського, подивимося! Багато хто з нас хотів порядків як на Заході. Отримувати як у США, а працювати... Як у СРСР!
  Медведєв зауважив:
  - Ну, за Сталіна чиновники орали інтенсивно! Не треба думати, що їм був суцільний мед!
  Трубецькой спитав:
  - А ви що робитимете?
  Медведєв нагадав:
  - Я був президентом і піду на президентську пенсію. Вона велика... І насолоджуватимуся життям! Навіщо мені працювати!
  Трубецькой нагадав:
  - Зеленський може дати вам посаду радника при собі!
  Медведєв відмахнувся:
  - Ай! Він досить розумний і без моїх порад! Коротше кажучи, проводьте інавгурацію! Дмитро Анатолійович своє відправив!
  Трубецькій погодився:
  - Інавгурація так!
  Медведєв повісив слухавку. Вирішив дограти гру. Те, чого раніше ніколи не вистачало часу. І хоча б подумки додавити США.
  Або точніше у грі. Втім, проти Е-75-У американський "Шерман" слабший. Проте літаків у США багато, хай навіть і не таких сильних, як реактивні німецькі.
  Але якість, звичайно ж, не те! Фріци набирають інтенсивні рахунки. Особливо льотчиці: Альбіна та Альвіна! А це дівчата, які колосальним запалом вирізняються.
  Медведєв настає на Америку з півдня. І водночас його танки йдуть Сибіром. Весело йому. До речі, а чому ще не завоювати Японію? У цій грі та своїх союзників мочити можна. Просунута стратегія. Застосуй код шахрая і будеш сильнішим за противника і числом і якістю. Чи не війна, а суцільне задоволення. Ось безхвості реактивні машини, американці не можуть навіть наздогнати.
  Точніше і влучити. А використовуй керовані по радіо ракети! І щодо американців шугані. Така гра Медведєву дуже подобається. І переміщуй війська. Ось узято Мексику. Ось падають американські міста одне за одним. Таке насолоду.
  А на сході танки серії "Е"-У входять до Індії. Але що можуть протиставити їм англійці. Тим більше, Третій Рейх вже набрав ресурсів і без коду шахрая виробляє найсучаснішу техніку.
  Але Медведєв вирішив прокачати трохи пантери. Ось перша звичайна "Пантера" - лобова броня 80 - 110 міліметрів, бортова 50-міліметрів, а гармата 75-міліметрів калібр довжина ствола в 70ЕЛ, двигун в 650 кінських сил. Ось "Пантера"-2 лобова броня від 120 до 150 міліметрів, бортів у 60-міліметрів гармата 88-міліметрів із довжиною стовбура в 71 ЕЛ, і двигун у 850 - кінських сил. Так, серйозна машина. І важче не сорок п'ять, а п'ятдесят тонн і нижче силуетом.
  А ось "Пантера"-3. Лобова броня від 150 до 200 міліметрів, бортів 82 - міліметра гармата 88-міліметрів з довжиною ствола 100 ЕЛ і двигун 1200 кінських сил - вага 55 тонн. Погодьтеся така машина взагалі проти "Шерманів" супер.
  Але є "Пантера"-4. Має лобову броню від 200 - до 250-міліметрів під нахилами, а бортову - 160-міліметрів. гармата в 105-міліметрів із довжиною ствола в 100ЕЛ. Це вже монстр вагою 65 тонн і з низьким силуетом. Двигун газотурбінний у 1500 кінських сил. Звичайно ж, чудова серійна розробка, здатна битися навіть із радянським ІС-7. ІС-7 не був серійним.
  Але бувають машини і сильніші. Прогін "Пантери"-5, лобова броня 250 корпус під нахилом в 45 градусів, 300-міліметрів лоб вежі під нахилом, бортова 210 під нахилами, гармата в 128-міліметрів в 100 ЕЛ, вага більш досконалого танка 72 тонн, двигун 0 сил газотурбінний. Машина, що перевершує всі радянські та американські зразки. Здатна пробивати ІС-7 з дистанції бою, і витримувати попадання в лоб. "Пантера"-5 взагалі з технологій супер. У СРСР сильніше за ІС-7 нічого немає. А німці мають і п'ять видів "Тигрів".
  Медведєв вирішив після захоплення більшої частини території США, прогнати і Тигр. Ну, "Тигр" перший все відомий. Лобова броня 100-110 мм майже без нахилу, і бортова 82 мм без нахилу. І гармата 88-міліметрів 56 ЕЛ довжина ствола - танк реально виючий. На відміну від "Пантер", де реально воювала тільки перша серія і були зразки другий. Танк "Тигр"-2 більш відомий як "Королівський тигр".
  Лобова броня 120-150 лоб корпусу під нахилом 50 градусів, 185-міліметрів лоб вежі під малим нахилом, і 82 міліметра борту, під нахилами 60 градусів. Добре захищений у чоло, трохи краще "Тигра" в борт, і гармата 88-міліметрів з довжиною ствола 71 ЕЛ. З серійних танків Другої світової війни, найкращий по озброєнню та лобовому захисту, вага 68 тонн, двигун 700 кінських сил - слабенький ходовими якостями.
  "Тигр"-3 машина проектна. Лобова броня 150-200 мм під нахилом з 45 градусів корпус чола і лоб вежі в 240 мм під нахилом. Бортів 160 - міліметрів зі щитками під нахилом. Три види різних озброєнь 88-міліметрова гармата 100 ЕЛ, 105-міліметрова гармата 70 ЕЛ, і 105-міліметрова гармата 100 ЕЛ з двигуном 1000 1200 кінських сил. При більш щільному компонуванні та вазі з 75 тонн. Та машина серйозна та дуже небезпечна. І ще більш потужна "Тигр"-4 лобова броня 250-корпус під нахилом в 45 градусів лоб 300 міліметрів під нахилом, борти 210 міліметрів, гармата в 128-міліметрів в 100 ЕЛ довжина ствола, або в 150-міліметрів довжина 5 , вага 85 тонн, двигун у 1500 кінських сил газотурбінний. Дуже сильний танк.
  Але ще крутіше "Тигр"-5. Лобова броня лоб корпусу 350 міліметрів під нахилом 45 градусів, лоб вежі 400 міліметрів під нахилом 50 міліметрів. Борта 300-міліметрів під нахилами. Гармата в 150-міліметрів у 100 ЕЛ, або 174 міліметри 70 ЕЛ, або 210 міліметрів 38 ЕЛ. Вага 100 тонн, двигун 2500 кінських сил газотурбінний. Найпотужніша машина в борт навіть ІС-7 та "Звіробій" не проб'є. Ось таку можна й проти Америки пустити. Хоча треба сказати "Тигра"-5 у реальній історії не було навіть у проектах. Але ж ніхто не винен, що війна так швидко скінчилася.
  А ось віртуальній грі танчики можна й підтягнути.
  Медведєв розпочав штурм столиці США Вашингтона та найбільшого міста Нью-Йорка. Тут можна реально попрацювати та перемогти.
  Хоч і віртуально. Ось горить Вашингтон і ним їдуть німецькі танки. І ніхто "Тигри"-5 зупинити не може.
  Медведєв завершує завзятий штурм столиць США і видається вже перемога. Але попереду ще й Японія.
  . РОЗДІЛ Љ 5.
  Чого б ще прогнати у грі. А ось сімейство танків "Лев", яке так і не стало серійним. Ось тут справді такі монстри. Але в Другій світовій війні ці машини пізніших серій навіть надмірні. А проти Японії з її маленькими та середніми танками тим більше.
  Але Дмитро Медведєв все вирішив прогнати трохи та їх.
  Ось перший танк "Лев" існуючий лише в проектах і лише частково втілений у металі. Лобова броня корпусу 120 міліметрів під нахилом в 45 градусів, лобова броня вежі в 240-міліметрів під нахилом, бортів в 82 міліметра гармата в 105-міліметрів довжина ствола в 70 ЕЛ, весь 80 тонн, двигун в 8 Загалом машина, яка могла з'явитися вже разом з "Тиграми" та "Пантерами" на Курській дузі. З дуже потужною зброєю для свого часу та чудовим захистом чола вежі. Але, на щастя, не з'явилася. "Лев"-2 проектна машина. Лоб корпусу 250 міліметрів під нахилом, лоб вежі 300 міліметрів під нахилом. Борта 200 - міліметрів під нахилами. Гармата або 128-міліметрів 100 ЕЛ або 210 міліметрів 38 ЕЛ. Вага 100 тонн, двигун у 1800 кінських сил. За своєю силою немає рівних. Перевершує ІС-7, який може вразити її лише у борт. Але ганяєш далі, і з'являється "Лев"-3, теж прогін монстра. Лобова броня корпусу в 350-міліметрів, вежі в 450 - міліметрів під нахилом борту в 300-міліметрів під нахилами, гармата 150-міліметрів в 100 ЕЛ, або 175-міліметрів в 70 ЕЛ, або 210 в0 -міліметрів. Вага - 120 тонн, двигун - 2500 кінських сил.
  Та це грізна сила.
  Танк "Лев"-4 ще один супермонстр. Лобова броня корпусу 450-мм, лобова броня вежі в 500 мм. Борта корпусу та вежі в 400 мм під нахилами. Гармата в 175-міліметрів в 100 ЕЛ, 210-міліметрів в 70 ЕЛ, реактивний бомбомет в 500-міліметрів. Вага машини в 150 тонн двигуна в 3500 кінських сил газотурбінний. З великої дистанції пробиває всі танки, включаючи ІС-7 американський Т-93. А пробити його не можуть і корабельні гармати. Ось це могутня машина, і з надмірною гарматою.
  Але ще потужніший "Лев"-5 король танків. Лобова броня корпусу 600-міліметрів під нахилом 45 градусів, вежі 800-міліметрів бортів 550-міліметрів під нахилами. Гармата в 210 мм в 100 ЕЛ, 300 - мм в 70 ЕЛ, реактивний бомбомет в 600-мм. Вага машини 200 тонн, двигун газотурбінний у 5000 кінських сил. Непробивні для багатьох видів озброєнь, крім ракет великої потужності, особливо великого калібру зброї та бомб. Здатний обстрілювати лінкори та авіаносці. Воістину супертанк.
  Ну, коротше кажучи, є у що грати. Медведєв пресує Японію.
  Але його знову переривають.
  Дзвонить директор ФСБ, і каже:
  - Дмитре Анатолійовичу ви даватимете конференцію журналістам?
  Медведєв рішуче заявив:
  - Поки немає!
  - Чому?
  Виконувач обов'язків президента відповів:
  - У мене є право давати інтерв'ю та не давати! Ось я вирішив поки що не давати!
  Директор ФСБ кивнув:
  - Можете, поки що бути спокійним! Інтерв'ю не піде! А ось ми шукатимемо собі інше місце!
  Медведєв зауважив:
  - Все прилаштуєтесь! Я якщо що, то у вас у генерала велика пенсія! Жити можна і, не працюючи!
  Директор ФСБ здивовано запитав:
  - А чи не шкода розлучатися з такою величезною владою?
  Медведєв чесно відповів:
  - Жаль звичайно, але людина підкоряється неминучому!
  Медведєв знову повернувся до гри. Дорвався нарешті колишній президент найбільшої та багатої на природні ресурси країни світу. І чому не пограти, якщо зараз без нього обходяться? Хоча він і виконує обов'язки глави держави.
  Але як уникнути спокуси в таку гру порізатися. Ну ось німецькі війська дійшли до Чукотки. Благо у грі переміщати техніку набагато простіше, ніж у реальності. І йдуть Китаєм. І там вступили у битву з японцями. Зрозуміло, за допомогою коду шахрая Медведєв наштампував танки "Лев"-5 і кинув їх проти самураїв. А це машини справді суперкласу.
  Як тиснуть самураїв. Але все ж таки не межа досконалості.
  А ось чому поки що друга світова війна не закінчилася, не прогнати за рівнями найважчий німецький танк "Маус"?
  Ось це справді переділ досконалості та вінець краси. Точніше, що може статися, якщо відбувається еволюція гігантоманії.
  Медведєв став проганяти "Мауси".
  Танк "Маус", що реально існує в металі танк, найважчий з тих, що були реально втілені в металі, їздили і навіть боролися. Лобова броня "Мауса" низ корпусу 150-мм, верх корпусу 200-мм, лоб вежі 250-мм, борти 210-мм. Як бачимо танк навіть у своїй першій версії непробивний для всіх серійний радянських танків у лоб і навіть у борт. ІС-2 та СУ-100 не могли пробити цей танк з жодного ракурсу. Тільки ІС-7 міг створити "Маусу" проблеми та реально боротися з цим танком. Але ІС-7 з'явився лише після війни і так і не став серійним. А "Мауси" могли вже у сорок третьому році битися на фронті. У даного танка дві гармати: короткоствольна 75-міліметрів і 128-міліметрова 55 ЕЛ, здатна пробивати всі радянські танки крім ІС-7 в лоб. Причому ІС-2 з великої дистанції. Була й 150-міліметрова гармата.
  "Маус" важив 188 тонн, і мав двигун у 1250 кінських, що все одно замало. Загалом машина найсильніша для свого часу і не має собі рівних.
  Маус-2 машина проектна. Більш досконала. У реальній історії потрібно було зробити машину нижче силуетом і легшу. Але в грі зрозуміло, машина стало досконаліше, нижче силуетом, щільніше компонування, але ще важче. Лобова броня корпусу "Мауса"-2 350-міліметрів. Лобова броня вежі 450 міліметрів. Бортів 300 міліметрів. Гармати 75-міліметрова довгоствольна і 150-міліметрова 70 ЕЛ, або 210-міліметрова гаубиця, або 400-міліметровий реактивний міномет. Вага 200 тонн. Двигун газотурбінний 2000 - кінських сил.
  Маус-3 машина ігрова. Теж досконала. Лобова броня корпусу 600-міліметрів, вежі 800-міліметрів, бортів 550-міліметрів. Гармати 88-міліметрів 100 ЕЛ, для боротьби з танками супротивника, та 210-міліметрів 70ЕЛ. Або бомбомет у 550-міліметрів реактивний. Вага танк 250 тонн, двигун газотурбінний у 4000 кінських сил. Танк майже непробивний практично всіма знаряддям, крім особливо потужних.
  "Маус"-4 нова еволюція гігантоманії та досконаліший. Лобова броня корпусу 1000-мм під нахилом в 45 градусів, лобова броня вежі 1200-мм під нахилом. Бортів 850-міліметрів під нахилом. Озброєння: 105 міліметрова гармата в 10ЕЛ для боротьби з танками супротивника і цілком достатня проти багатьох типів машин. 300-міліметрова зброя в 70 ЕЛ, для руйнування укріплень та надмірна для танків. Або замість неї реактивний бомбомет 750-міліметрів.
  Вага машини в 350 тонн, що не так вже й багато для такої броні та озброєння. У чоло таку машину не пробити навіть знаряддям лінкора. Тільки пряме влучення потужної крилатої ракети, або дуже великої бомби, здатне знищити таку машину. З усіх ракурсів непробивно всіма танками та САУ Другої світової війни. Двигун 6000 кінських сил газотурбінний.
  Та й "Маус"-5 найвищий ступінь цієї серії. Лобова броня чола корпусу 1600-мм під нахилом, лоба вежі 2000-мм, бортів 1500-мм під нахилом.
  Гармата в 128-міліметрів в 100 ЕЛ для боротьби з усіма танками, достатня цілком проти всіх марок включаючи ІС-7 та реактивний бомбомет у 900-міліметрів. Інші гармати недоцільні. Кулеметів дюжина. Вага танка - 500 тонн. Двигун газотурбінний у 10000 кінських сил. Машина скажемо так само досконалість. Не пробити в лоба майже нічим. Танк супер...
  Втім, якщо хтось думає, що крутіше, ніж "Маус"-5 і придумати нічого не можна, то це зовсім не так. Фантазія авторів гарної гри про другу світову безмежну.
  Наприклад, є ще й "Щур". Цей танк у реальній історії рекордсмен за розмірами серед усіх проектних машин і був навіть частково втілений у металі.
  Танк "Щур" лобова броня у 400-міліметів, як і бортова теж під невеликим нахилом. Озброєння чотири гармати 210 міліметрів, або одна 800 міліметрів і дві гаубиці 150 міліметрів, одинадцять зенітних гармат. Вага в 2000 тонн, двигуни дизельні сумарна потужність 10000 кінських сил.
  Танк "Щур"-2 еволюція проектної машини з більш досконалим компонуванням. Лобова та будь-яка броня в 800-міліметрів, з великим кутом раціонального нахилу. Озброєнні одна гармата в 1000-міліметрів і чотири гаубиці 150-міліметрів, шістнадцять зеніток здатних вести вогонь за наземними та повітряними цілями. Вага в 3000 тонн, газотурбінні двигуни, сумарна міць в 20000 кінських сил.
  "Щур"-3 ще потужніша і досконаліша машина. Броня 1200 - міліметрів під нахилом. Озброєння одна гармата 1250-міліметрів і шість гаубиць 150-міліметрів. Двадцять зеніток здатних вести вогонь і за повітряними і земними цілями. Вага в 4000 тонн, газотурбінні двигуни, сумарна міць в 35000 кінських сил.
  "Щур"-4 ще потужніша і досконаліша машина Броня в 1600-міліметрів під нахилом. Озброєння - одна гармата в 1600-міліметрів і дев'ять гаубиць у 150-міліметрів, двадцять п'ять зеніток здатних вести вогонь по повітряних та земних цілях. Вага в 5000 тонн, газотурбінні двигуни, вдосконалені сумарна потужність 50000 кінських сил.
  "Щур"-5 найкрутіший танк. Броня у 2500 - міліметрів з усіх боків. Озброєння одна гармата 2500-міліметрів. І п'ятнадцять гаубиць по 150 міліметрів. Сорок зеніток здатних вести вогонь по повітряних та наземних цілях. Вага 10000 тонн. Атомний реактор як двигун, потужність понад 100000 кінських сил.
  Танк взагалі справді крутий у грі. І за вагою та іншими характеристиками.
  Ну що штурмувати Токіо можна доручити "Щурі"-5. Щоправда, вона настільки дорога, що кілька разів доводиться проганяти код шахрая.
  Але загалом Медведєв може бути задоволеним. Награвся він капітально.
  І "Щур"-5 нарешті подивився у віртуалці. Як добре грати нечесно.
  Але знову Медведєву дзвонять.
  Цього разу перший віце-прем'єр і виконувач обов'язків прем'єра Сілуанов.
  Він повідомив із сумним тоном:
  - Ми програли Дмитро Анатолійовичу! Підраховано вже практично всі бюлетені!
  Медведєв дотепно зауважив:
  - Краще добре програти, аніж погано перемогти!
  Силуанов здивувався:
  - А це ще як?
  Медведєв пояснив:
  - Якби Віталія Кличка обрали мером Києва з першого ж разу, не відбулося б його повернення на ринг. Замість великого чемпіона, був би мер посміховисько!
  Силуанов із цим погодився:
  - Та ви маєте рацію Дмитре Анатолійовичу! У Кличка була вигода програти... Але у вас, на жаль, такої вигоди і близько не було!
  Медведєв у відповідь заспівав:
  - Я вільний, немов птах у небесах,
  Я вільний, забувши про страх.
  Я вільний з диким вітром нарівні,
  Я вільний наяву, а не уві сні!
  Силуанов буркнув:
  - Та ви просто поет Дмитро Анатолійович! Про вас можна вірші складати!
  Медведєв серйозно відповів:
  - У всякому разі, я зараз можу зайнятися спокійно своєю улюбленою справою - різатися у комп'ютерні ігри! А до цього я міг уже років двадцять дозволити собі подібне лише уривками!
  Силуанов глухо буркнув:
  - В ігри?
  Медведєв підтвердив:
  - Ось саме в ігри! І тобі було корисно якусь військово-економічну стратегію вивчити!
  Перший віце-прем'єр неохоче зауважив:
  - Я волію практику!
  Медведєв прошипів у відповідь:
  - Зла реальність проклята, може звести з глузду!
  Силуанов холодно відповів:
  - Хочете відволіктися від реальності світом ігор? Похвально!
  У словах виконувача обов'язків прем'єра звучала іронія.
  Медведєв повідомив:
  - Дай я і тобі зірку героя Росії повішаю!
  Силуанов порадив:
  - Собі повісьте пан президент!
  Медведєв хихикнув і відповів:
  - Може, це непогана ідея! Бо Путіна тільки посмертно нагородили!
  Виконувач обов'язків прем'єра відповів:
  - Спасибі пане президенте!
  Медведєв співуче продовжив:
  - За дурні порожні очі...
  Силуанов підспівав:
  - За те, що можна все...
  Медведєв закінчив:
  - А жити не можна!
  Виконувач обов'язків прем'єра відповів:
  - Якщо серйозно, то, швидше за все, мене приберуть! Видно, доведеться драпати!
  Медведєв холодно відповів:
  - На Землі місць багато!
  Силуанов кивнув і пробулькав:
  - Коротше кажучи, пане президенте, ви мені обіцяли зірку героя!
  Медведєв крикнув на всю горлянку:
  - Готуйте указ!
  Йому принесли черговий нагородний папір. Мовляв, пиши виконувач обов'язків президента.
  Заодно Медведєв її купу народу нагородив. Знай наших!
  Ех, вже дуже пізно, і виконавець президента Росії заснув.
  Йому снилася ще одна альтернативна історія. Царська армія на чолі з Куропаткіним бореться за те, щоб деблокувати Порт-Артур. Але сам Медведєв з'явився на бойовому роботі, з лазерами, і термокварковими снарядами розмірами з макове зернятко, але забійними як бомби, скинуті на Хіросіму.
  І як давай зі свого бойового робота Медведєв бити японців. Як розривало самураїв на частини цілими тисячами. А як пішли в хід лазери та бластери.
  І різало японців, безпосередньо різало. І перепилювало на частини. І спустошували їхні шеренги.
  Медведєв, який втратив трон, знаходив захват у битві. Він косить цих самураїв, які посміли похитнути священний царський престол.
  А хіба погано скажемо прямо, поклавши рука на серце було за царя?
  Та дай Боже кожній країні такого царя як Микола Другий. Адже це реальний приклад інтелігентного правителя, і водночас інтелектуала.
  Шкода, що така нікчема як Куропаткін його підвів. А тепер Медведєв як взявся до японців. І давай їх молотити. І робити це дуже лихо.
  І лазерні промені скошують самураїв тисячами. Ще кілька хвилин бою, і
  Нема японської армії.
  Що з'їли панове самураї? А тепер може бути за ваші кораблі взятися.
  Медведєв підняв бойового робота у повітря і помчав до позицій флоту Того. Що він думає, що зможе впоратися з російським витязем?
  І ось як швидко мчить термокварковий робот. Ось він уже над морем. І давай топити флот Того. Різати броненосці, крейсера, та іншу живність.
  Ось так... Якщо ще й міні-термокваркову бомбу зняти?
  І кидає її новий герой. Піднімається хвиля, і топить кораблі країни сонця, що сходить.
  Медведєв репетує на все горло:
  - За Росію Миколи,
  Усіх японців розшматую!
  І знову виконуючий обов'язки російського президента входить в екстаз.
  Та здорово з таким роботом битися.
  Давай топи собі самураїв ... І не буде Цусіми, японцям боротися буде нема на чому.
  Ось уже останні кораблі самурайський тонуть. Що це перемога!
  Але залишилися ще частини країни сонця, що блокують Порт-Артур. Потрібно і за них реально взятися. Щоб усіх противників імперії царя Миколи вирішити.
  Медведєв захоплено співає:
  - І летіли додолу самураї,
  Під натиском стали і вогню!
  І давай руйнувати і війська, що обклали Порт-Артур. Справді так вийшло, що впала потужна фортеця. І Росія отримала ляпас. І найголовніше це було гірше за Кримську війну. Там імперія царя Миколи Другого програла коаліції Англія, Франція, Туреччина, царське Сардинство. І програла достойно. А тут якоїсь Японії, яку ніхто й суперником серйозним не рахував.
  Та не стерпіти Росії приниження. Можливо, тому такий обережний і стриманий у зовнішній політиці Сталін відкрив другий фронт Далекому Сході проти Японії. Справді надто принизили самураї царську Росію.
  За це крихітними термокварковими бомбами круші та лазерами пали.
  Щоб не смію Росію перемагати! Ех, дай Боже, щоб Зеленський був успішним царем.
  Знову росіяни та українці єдині, а незабаром до них приєднаються й білоруси.
  І буде триєдність слов'ян!
  Медведєв добив японців під Порт-Артуром і помчав далі... Росія перемогла Японію. Взяла собі Корею, Манчжурію, Курильські острови та Тайвань. А також змусила виплатити японців і більшу контрибуцію.
  Цар Микола Другий зміцнив свої позиції, революції та непотрібної думи, не з'явилося.
  Царська Росія продовжила рух Китаєм. І свою експансію на сході.
  Але кайзерівська Німеччина, незважаючи на те, що царська ставала великою силою і росла ще швидше і більше, ніж у реальній історії, все ж таки взяла і полізла в першу світову війну.
  Та ще на два фронти.
  Ну, що тепер Медведєв взявся за знищення німців. Нема чого їм ображати царя-батюшку.
  І як із лазерів лупе по ворогах. І давай їх молотити у Східній Пруссії ураганним порядком. Медведєв стріляє по німецьких військах, використовуючи лазери та промені гравітаційної енергії.
  Заодно й дівчата з'явилися. Зрозуміло у бікіні. Оленка та Наташка. І дай фріців рубати світловими мечами.
  Та цар Микола Великий, таке фашистам і не снилося. А що вони проти тебе батюшки та задумали?
  Медведєв агресивно співає:
  - Дині, кавуни, пшеничні булки,
  Щедрим, заможний край.
  А на престолі сидить у Петербурзі,
  Батюшка-цар Микола!
  Дату інавгурації перенесли раніше. І Медведєв виявився цілком наданим самому собі. Мовляв, поки тішься з дитя.
  Медведєв нагородив посмертно ще й Андропова зіркою героя Росія. Що можливо варто було зробити раніше. І видав указ про будівництво пам'ятника Андропову.
  Заодно виконуючий обов'язки президента відновив у званні ще Єжова і Ягоду. Що тут церемонитись.
  Далі заснував новий орден імені Боббі Фішера. А що великий був шахіст, нічого не скажеш. І не просто великий, а ще й скандальний. Він хотів бути вищим за всіх не тільки в шахах.
  І теж три ступені: бронзовий, срібний та золотий!
  І, звичайно, насамперед Дмитро Медведєв нагородив цим орденом: Гаррі Каспарова, Анатолія Карпова і... братів Кличків!
  І заразом Дмитро Медведєв заснував і орден "Володимира Кличка". Теж цікавий перебіг. Трьох ступенів: бронзовий, срібний, золотий.
  А далі ще й орден "Святогор", геніальне рішення.
  Медведєв кермує і педаліть. І знову таке винаходить. Ось це ведмідь. Всім ведмедям ведмідь.
  І нові ідеї є в нього. Наприклад, подарувати кожному росіянину новою машинкою.
  А поки що взяти і пограти на комп'ютері. Чого Медведєву найбільше й хотілося. Ось він і зараз увімкнув нову стратегію. Війна різних рівнів. Те, про що й хотілося пограти президенту нехай і колишньому.
  Починаєш із п'яти робітників і по тисячі одиниць: вугілля, заліза, каміння, нафти, продовольства, золота.
  І давай будувати спочатку громадський центр із виробництва нових працівників. Потім починаєш освоювати рудники, і сільське господарство.
  Насамперед, звичайно ж, видобуток їжі, щоб якомога більше налаштувати працівників.
  Медведєв має найпотужніший, найсучасніший комп'ютер. І можна багато штампувати юнітів.
  Будуєш собі місто та нові центри торгівлі. Гроші, звичайно, проблема спочатку. Поки не збудуєш монетне подвір'я, ринок, академію наук тощо.
  Але Медведєв знає універсальний спосіб розбагатіти. Більше наробити працівників сільського господарства та покопати за хліб ресурси. Ринок дуже дешево побудувати. А потім ти накопичив, купив академію, побудував тартак, і зробив нові копальні. А потім ще ... І золото потекло - найдорожчий продукт. Особливо коли монетний двір зробив. А потім можна буде й свердловини покращувати. Ось як набагато веселіше гроші течуть. Можна направити на вдосконалення. Нові пилки, новий сільськогосподарський інвентар, меліорацію, дослідження добрив. Новий вид плуга.
  Далі поглиблення свердловин, закачування туди нових працівників. Нові ферми. Виробництво м'яса. Будівництво будинків. До будинків лікарів, поліцейських, колодязів, базарів, архітекторів, пожежників. І так далі... Збирання податків. Нові покращення у видобутку золота. І освоєння нового простору та робочих будівель.
  І вже грошей дедалі більше... З'являються надлишки і можна почати будувати і казарми.
  Гра цікава та складна. Місто росте. Поки що без війни. Тут можна мирний час встановити, і ворога вибирати послабше... Насправді Медведєв поки що накопичує сили у військово-економічній стратегії.
  Військова академія збудована. І починаєш формувати війська. Кавалерія, піхота, вогнеметники, мінометники та інші сили. Звісно ж, артилерія. Або навіть ще раз, покращивши свердловини танковий завод. Перші машини, зрозуміло легкі та примітивні, але їх можна проганяти.
  Медведєв захопився.
  Гра поглинула президента. Будуєш собі все нові та нові будинки. До них і школи переписувачів, і бібліотеки, розваги різних рівнів. Чи то музиканти, танцюристи, жонглери, гравці в сенет, зоопарки. Або ще казино.
  Ну і, звичайно, храми різним богам.
  І в імперії безліч різних релігій. Храми найкраще будувати різні.
  І тут все від різного. І мечеті, костели, молитовні будинки, буддійські храми, ступи, язичницьким богам.
  Та найбагатша місія. Будуєш і мости, переправляючись річкою.
  Роботи дуже багато. Ще фестивалі влаштовуй різним релігіям, щоби боги не образилися.
  І так без перерви. І робота в академії науки йде, то одне вдосконалення, то інше. Чи то засіб проти гризунів, то проти комах - що піднімає сільське господарство, то трактори з'являються.
  А то й Боги посилають добрі врожаї. Ось і танки можна вигнати і заводи з виробництва літаків. Починаючи з легких аеропланів, а можна наздогнати до атомних бомбардувальників. І кількість юнітів невпинно зростає. Ось уже наздогнали до ста тисяч.
  Медведєв грає і накручує нові технології. Поки що без страху. Ось не обов'язково воювати, можна індекс процвітання та культури своєму народу підняти. А це також має значення. А грошей та ресурсів тепер вистачає.
  Тим більше добре у грі: свердловини не виснажуються. Можна, завжди добувати ресурси.
  І будувати по карті нові міста... Або навіть потішитися пірамідою чи черговим дивом світу.
  Медведєв штампує й нові казарми. Щоправда велика кількість військ знижує індекс процвітання. Тут, звісно, виникає проблема. Але поки що воювати нема з ким... Але можна запровадити нові технології, щоб танки та літаки робити швидше. І тяжкі бомбардувальники підтягнути.
  Втім, чому б уже маючи середні танки не захопити супротивника рівня середньовіччя?
  І Медведєв, знайшовши побільше танків, заодно і покращивши їх параметри жваво вторгається в сусідню країну.
  А також літаки зверху. І давай ворога з усіх сил бомбити. Сиплеш на нього напалм.
  Та й не за правилами гра.
  Медведєв насолоджувався розгромом середньовічного міста. А потім і всієї країни з її примітивною армією. Насолоджувався і перемагав, хоча його літаки та танки зазнавали незначних пошкоджень. Таке ось порівняно легке вийшло захоплення. А потім знову на підкореній території будуєш місто.
  І танки в тебе вже тяжкі. Можна зробити і протиатомний захист, і активну броню.
  Медведєв уже годин десять у грі та очі втомилися і почали злипатися. Виконувач обов'язків президента заснув.
  Спочатку Медведєв крутився у чомусь невизначеному. Але тривало це недовго. І ось ультрасучасний танк Т-95 вилетів на пагорб. Вже була пізня осінь, і по броні забили струмки дощу.
  Медведєв повідомив:
  - Вирішальний день битви за гору Висока! Ту гору, що ключ до всієї оборони Порт-Артура. Сьогодні, якраз 21 листопада, чи 4 грудня за новим стилем. - Професор люто стукнув кулаком по броні і вигукнув. - Але не бути захоплення гори Висока! Тихоокеанська ескадра буде живою!
  Японці вже майже захопили високу гору. Вони наповзали наче мурахи, густими потоками з усіх боків. Т-95 із 152-міліметрової скорострільної гармати відкрив вогонь.
  Оленка натискала на кнопку джойстика, і автоматична гармата била, наче зенітка, японцями. Потужні уламково-фугасні снаряди вибивали одним пострілом сотні японців.
  Наташа, у свою чергу, писала з восьми великокаліберних кулеметів. І теж воліла використовувати джойстик.
  Медведєв керував танком, супермашина впевнено підіймалася по кручах, і гусениці тиснули воїнів країни Вранішнього сонця.
  Маргарита, свиснула, заявила:
  - Ми робимо історію!
  Виконувач обов'язків президента з люттю підтвердив:
  - Звісно! У жодному разі не дамо здати Порт-Артур!
  Оленка, ведучи вогонь з гармати, робила двадцять пострілів за хвилину, випльовуючи снаряд підвищеної забійної сили на півсотні кілограмів вагою. За одну хвилину прицільно вивергалася тонна металу та вибухівки.
  А била дівчина дуже влучно.
  І кулемети по п'ять тисяч патронів за хвилину бив кожен. Або по сорок тисяч великих куль протягом короткого часу. А як взялися вони за самураїв. Як стали їх пресувати.
  Оленка навіть заспівала:
  - І летіла додолу ворожа зграя, під натиском сталі і свинцю!
  Російський танк агресивно працював. Ось він зрізав одну тисячу японців, другу. Забираючи їх пластами.
  Наташа хихотіла і співала:
  - На славу Русі! Ніколи не забудемо Вітчизну!
  І знову стріляє з кулеметів забійного калібру. І тисячі японців убитими валяться.
  Медведєв взяв і прошипів:
  - Царю Миколаю! Ти будеш великим.
  І давай давити гусеницям недобитих самураїв.
  Маргарита логічно помітила:
  - Микола Другий міг бути найбільшим із царів. Він мав усі шанси зробити Китай Російською губернією - Жовторосією!
  Медведєв ударив по самураях, пронісся ними гусеницями, і сказав:
  - Нехай буде так!
  Снаряд вилітав за снарядом. Вони множилися, як квазіматерія, що вимагаємо куди менше енергії, ніж реальне збільшення атомів і молекул.
  Оленка, натискаючи витонченими пальцями на кнопки джойстика, навіть вигукнула:
  - В ім'я російських царів!
  . РОЗДІЛ Љ 6.
  Зброя собі гуркотіла і гуркотіла. Хоча не так уже й голосно, а приглушено розмовляти було можна.
  Маргарита запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А що, кількість снарядів нескінченна?
  Медведєв відповів:
  - Квазіматерія для свого створення не потребує багато енергії. А наповнити водою термоядерний реактор найпростіше!
  Маргарита свиснула:
  - Так, це геніально! Так можна й морозиво у шоколаді робити!
  Медведєв із зітханням заперечив:
  - Поки що ні, але дуже скоро, так! Шкода, що поки що виходить тільки квазіматерія!
  Оленка, натискаючи босими пальцями на кнопки джойстика, посміхаючись великими зубками тигриці, помітила:
  - Ця здатність творити матерію, теж квазібожественна!
  Медведєв посміхнувся. Японців навколо гори ставало дедалі менше, а трупів, дедалі більше. Самураї намагалися стріляти по танку, але марно. Снаряди відскакували від броні, як краплі дощу.
  Виконувач обов'язків президента зауважив:
  - А людина і створена за образом і подобою Божою.
  Оленка, стріляючи забійними снарядами, помітила:
  - Якщо, ще створено. Може, ми люди, є найрозумніша, найсильніша і наймогутніша істота у всесвіті!
  Медведєв логічно припустив:
  - Тим паче потрібна консолідація людства! Нам слід поєднатися! Тоді ми не знатимемо горя та поразок!
  Наталя впевнено заявила:
  - Царська імперія здатна всіх об'єднати! І всіх без винятку згуртувати в моноліт!
  І дівчина знову вдарила з кулеметів. Завалюючи японців, які намагаються зайти з лівого флангу. Гранати не завдавали шкоди танку Т-95. А гармати теж з дистанції або промахувалися, або їх снаряди були малоефективними. Тим більше, що бронебійних поки що немає в жодній країні світу. Та й такий танк і не проб'єш так просто. Його захист на найвищому рівні.
  А кулемети косять і снаряди виметають. І все роблять конкретно і дуже вбивчо.
  Наташа хихикнула і сказала:
  - Багатьох не дорахуються японці!
  Оленка з цим погодилася:
  - Дуже навіть багатьох!
  І блиснула сапфіровими очима. А в ній стільки різного у дівчини, справжнього термінатора.
  Воїтельки ведуть вогонь. А самураї стікають кров'ю. Сорок тисяч куль і тонна снарядів за хвилину, це дуже велика забійна сила.
  Наташа зауважує:
  - Ми воїни, які несуть серйозну смерть!
  Оленка з цим погодилася:
  - І не просто смерть, а джерело сили в усьому світобудові!
  Маргарита розважливо помітила:
  - Якщо царська Росія завоює весь світ, то з усіма війнами в історії людства буде покінчено раз і назавжди!
  Медведєв із цим погодився:
  - Звісно мала! Війни нікому не потрібні! Але людство має стати єдиним!
  Наташа прошипіла з радістю пантери завалив бика:
  - Коли ми єдині ми непереможні!
  І випустила з очей іскри! Ось це дівчина! У ній полум'я пожежі, і крига і сталь.
  Але вже останні японці гинуть. І більше штурмувати гору нема кому. Понад п'ятдесят тисяч вбитих воїнів країни Вранішнього сонця залишилися під горою Висока.
  Битва закінчилася.
  Четвірка зайняла місце на височини, і Медведєв зауважив:
  - З гарнізоном нам краще поки що не розмовляти. Взагалі, що робитимемо?
  Оленка запропонувала:
  - Японців ще багато. Давайте знищимо повністю армію Ноги.
  Маргарита з цим охоче погодилася:
  - Саме так! Усіх самураїв видавимо! І це буде чудово!
  Медведєв посміхнувся і помітив:
  - А наш танк ще може і під водою плавати, і випускати снаряди. Давайте потопимо японський флот!
  Наташа із захопленням заверещала:
  - Саме так! Правильно, візьмемо і зітремо всіх самураїв на морі.
  Саме японська ескадра розпочала своє чергове бомбардування. Полетіли снаряди, в тому числі і з одинадцяти та дванадцятидюймових гармат. А це вже, погодьтеся, серйозно.
  Танк рвонув до узбережжя. Оленка, стукаючи пальцями по корпусу машини, помітила:
  - Ну гаразд, на морі. Але як ми могли дати ініціативу японцям на суші?
  Маргарита, яка деякі знання мала про війну, нагадала:
  - У нас і кулемети були, і гвинтівка Мосіна куди надійніша і ефективніша за японську. І якщо на морі не все виходило, то на суші у самураїв шансів не було!
  Оленка сердито рушила босою ногою по підлозі і буркнула:
  - Зрада! Тривіальна зрада!
  Наташа запропонувала:
  - Усіх повісимо!
  Танк пішов у воду. З бортів з'явилися гвинти, які керували машиною. Ось і перша мета: японський есмінець. Наталка натиснула тонкими пальцями на кнопки джойстика.
  І снаряд із забійною силою потрапив у саме днище корабля. Розвернув броню.
  Есмінець одержав ще один снаряд. Наталка знову натиснула пальчиком ноги.
  І ось японець тоне.
  Оленка хихикнула:
  - Давайте топити по черзі! Кулемети під водою не дуже ефективні!
  І дівчина натиснула джойстик, цього разу посилаючи снаряд у днище міноносця.
  Маргарита з усмішкою відповіла:
  - Ну і жінки у нас!
  Наталя знову послала снаряд і крикнула:
  - В ім'я Русі, хай буде перемога!
  Оленка виплюнула снаряди. Розкроїла днище корабля країни Вранішнього сонця і помітила:
  - Все ж таки царська влада в Росії була не така вже й погана, як стверджувала пропаганда.
  Маргарита з цим погодилася і, охоче заговорила, тим більше йому робити все одно нічого.
  - За царя Миколи Другого Росія ввела золотий стандарт грошей. Волюта імперії стала найтвердішою та найстабільнішою у світі. Ціни також практично не зростали. А за царя Миколи латка досягла тридцяти семи рублів на місяць. Фактично Росія за рівнем життя стала однією з провідних країн світу. Промислове виробництво стало четвертим у світі.
  Дмитро Анатолійович Медведєв після сну став грати на комп'ютері. У разі він різався у продовження стратегії. Зміцніла держава здійснювала захоплення. Виконуючий президента Росії, кидав у бій танки.
  Причому тяжкі.
  Ось таки хороша річ гра. Прогнав трохи і отримав танки важчі за сто тонн. Під час перебування президентом хотів Медведєв розробити танки важчі за сто тонн. Але Путін тоді не дав. Адже ідея виглядала спокусливою. Надважкі машини. І шість видів машин. Понад п'ять і сто тонн.
  Але зараз Медведєв кидає в бій танки з атомними двигунами. І ламає оборони країн середнього рівня. І знову захоплення. Та здорово... Щоб було трохи легше, підключаєш військового радника. І разом із ним керуєш руйнуваннями супротивника. І його захопленням.
  Ось підкорюєш ще одну імперію... Тут війна серйозніша, але її веде військовий радник рівня Наполеона. Тож можна просто дивитися, а імперію поставити свою економіста рівня Столипіна.
  І Медведєв, просидівши біля комп'ютера з гігантським екраном кілька годин, захропів.
  У нього надто довго був дефіцит сну.
  Оленка стріляла японцями. Потопивши цього разу крейсер, заспівала:
  - Ми найсильніші у світі,
  Ворогів усіх замочимо у сортирі.
  Не вірить вітчизна сльозам,
  А злим олігархам дамо по мізках!
  І дівчина засміялася. І її зуби блищали перлинами!
  Медведєв припустив:
  - Оскільки війна з Японією закінчиться перемогою, то економічне зростання у Росії буде ще більшим! І царська імперія стане найбагатшою країною!
  Оленка потопила ще один міноносець і шикнула:
  - Ми завжди були багаті! Бракувало порядку!
  Наташа вдарила по броненосці Країни Вранішнього Сонця і помітила:
  - Ні в чому ми не поступалися німцям у першу світову війну. Але через п'яту колону, упустили перемогу!
  Оленка теж послала ще один снаряд у черево броненосця і заявила:
  - Звісно! У всьому винна п'ята колона. У ході першої світової війни німці навіть до Мінська підійти не змогли і були биті в Галичині. А за Сталіна, вони вже в біноклі бачили Кремль. Про що це каже?
  Наташа випустила ще один снаряд у дно броненосця і буркнула:
  - Зрада! Ми змарнували таку перемогу!
  Маргарита ще вважала за потрібне нагадати:
  - Якби не зрада, то ми отримали б у володіння Константинополь і Малу Азію, а також вихід у Середземне море. А ми стільки втратили через зраду та п'яту колону!
  Оленка запустила черговий снаряд:
  - Так, це п'ята колона! Скільки бід через неї! Російська імперія - це унікальна освіта, яка могла розширитися до меж світу і зробити людство єдиним!
  Наташа агресивно буркнула:
  - Звісно! Все могла б і обов'язково зробила б! І бути людству єдиним та непереможним!
  Дівчина надіслала черговий снаряд, після якого броненосець остаточно розколовся. І тонули японці.
  Маргарита з тривогою в голосі помітила:
  - Ось подивіться, що зараз у світі робиться? Росія та США на межі війни. А Китай перенаселений і тоталітарний. Немає у світі порядку та процвітання!
  Наташа послала новий снаряд, цього разу до крейсера, і погодилася:
  - Немає у світі порядку! Потрібне єдине керування!
  Оленка випустила снаряд і відповідно кивнула:
  - І таким керуванням могла б стати царська імперія! Самодержавство Росії - це гарант всесвітньої стабільності та процвітання!
  І дівчина посла ще один снаряд, який остаточно розколов крейсер.
  Японці явно псували. Вони вели безладну стрілянину, не розуміючи, хто їх топить.
  Слід зазначити, що у суші, Японія у відсутності великої переваги чисельності. І навіть у реальній історії, втратила вбитими та пораненими набагато більше, ніж Росія.
  Але на морі, вироблені в Британії та США, кораблі Країни Вранішнього Сонця, були трохи кращими за російські, в основному вітчизняного виробництва.
  Але і тут якісна перевага у японців дуже незначна. А стріляють росіяни, мабуть, влучніше.
  Наташа, ведучи вогонь і потопивши черговий міноносець, у досаді помітила:
  - Ось, справді, Росія перемагала і сильніших супротивників. Наприклад, Наполеона!
  Оленка, надіславши снаряд у броненосний крейсер, додала:
  - О так! Наполеон був геній! І був сильнішим, але ми його перемогли!
  Маргарита важко зітхнула і пробурчала:
  - Програти японцям. Це так прикро та прикро!
  Оленка з цим погодилася:
  - Дуже прикро! На жаль, скінчилася через це епоха династії Романових. Епоха славна, героїчна, із завоюваннями та перемогами. І хоч у нас не було свого Чингісхана, але ми піднімалися з часів Івана Каліти.
  І дівчина надіслала черговий, дуже забійний снаряд. І броненосний крейсер розійшовся на дві частини.
  Наташа продовжувала і одним снарядом потопила черговий міноносець. А міноносців у самураїв багато.
  Воїтелька запитала у хлопців:
  - Але цікаво, чому в історії світу, жодна з імперій не досягла абсолютної могутності?
  Оленка знову послала снаряд у черево чергового міноносця і заявила:
  - Так, ось справді, чому? Усі падали. І Перська імперія, і Олександра Македонського, і Римська. Чому ніхто не об'єднав людство?
  Наташа в досаді тупнула ногою. Потопила черговий корабель і сказала:
  - Саме так! Чингісхан створив імперію, яка могла підім'яти під себе весь світ. Але після його смерті, сини та онуки влаштували розбирання та розірвали імперію на частини. Тільки царська Росія, з її унітарною системою була такою країною, що могла існувати багато століть і розширюватися, доки не поглине всю земну кулю!
  Оленка блиснула очима і заявила, потопивши черговий есмінець:
  - Слава великої імперії царя Миколи! Не дамо владу нелегітимним більшовикам та тимчасовому уряду!
  Наталя теж послала снаряд у корабель. Потопила японця і заспівала:
  - Боже, Царя храни,
  Сильний державний
  Царюй на славу,
  На славу нам!
  Царюй на страх ворогам -
  Царю Православний!
  Царюй на славу,
  На славу нам!
  Дівчата видно завелися по-справжньому. Так трощили самураїв, залюбуєшся. А Медведєв вів свій забійний, підводний танк. Взагалі, це крута в нього зброя. Топить собі цілий флот Японії. Адже це велика сила.
  Дванадцять, тільки великих броненосних кораблів, десятки дрібніших, у тому числі і крейсерів. Одних міноносців понад шістдесят. Потрібен час, щоби все це знищити.
  Наталя, добиваючи черговий корабель, запитала Медведєва:
  - А як ти гадаєш, Бог є?
  Виконуючий обов'язки посміхнувся і відповів:
  - В якому сенсі?
  Наташа послала новий снаряд, добиваючи есмінець, і зауважила:
  - Так версій у релігій багато! Є і язичницькі, і монотеїстичні! Ось часом починаєш думати про це. І сумніваєшся, є Бог, коли такий ось бардак у вченнях!
  Оленка розколола ще один міноносець і, хихикнувши, помітила:
  - Так, у цьому плані важко повірити у Біблію. Щоб один Бог так поводився. Та ще заводив улюбленців!
  Наташа згідно кивнула:
  - Саме так. Вірити, що один народ і є народ Божий? Це явно недостойно найвищого розуму!
  Після цього дівчина стала топити броненосець великого тоннажу. Воїтелька працювала.
  А ось Маргарита висловила свою думку:
  - Ось таки незрозуміло, як це можливо, що люблячий Бог так спотворює жінок!
  Наташа здивувалася:
  - Як це, спотворює?
  Маргарита відповіла:
  - Та перетворює їх на старих! А що може бути противніше старої!
  Оленка пустила снаряд у черево крейсеру і заявила:
  - На землі, навіщось ходять дуже мерзенні бабусі, що і безглуздо, і страшенно некрасиво!
  Наташа труснула головою і підтримала:
  - І несимпатично! І не естетично!
  Войовниця засміялася і підморгнула напарниці. Мовляв, вона, така ось крута та агресивна.
  Медведєв серйозно зауважив:
  - Насправді, старість це дуже погано. Вона робить людей негарними, слабкими, вразливими. Але в ній є, з погляду еволюції, деякі плюси!
  Оленка здивувалася. Вразивши черговий міноносець, запитала:
  - А які можуть бути плюси в цьому огидному стані?
  Медведєв серйозно відповів:
  - Стимулює цей розвиток науки та інтелекту. Якби людина не відчувала втоми, то й автомобіль їй винаходити ні до чого. Так само, слабкість кігтів і іклів призвела до винаходу ножа. Холодні часи та льодовиковий навчили розпалювати вогонь. Хвороби стимулювали розвиток медицини. - Виконувач обов'язків президента подивився, як спритно Оленка відправила черговий японський корабель на дно, і продовжив. - Багато в чому людські слабкості та стимулювали науку. Ми не вміли літати, але створили літаки. А це є прогрес!
  Наташа надіслала черговий снаряд і відзначила:
  - Прогрес. Але все ж таки, коли дивишся на стареньку, так гидко стає. Невже не можна обійтися без потворності людини?
  Оленка з цим погодилася:
  - Літак можуть і молоді винайти. А навіщо старість прокляту набивати! Це жахливо та гидко!
  Маргарита не зовсім до місця заспівала:
  - Не розлучуся з комсомолом! Буду вічно молодим!
  І дівчина як рушила кулаком по металу.
  А тим часом тонув черговий броненосець.
  Підводний танк продовжував палити японський флот. Адмірал Того і сам опинився у воді, і був змушений рятуватися на шлюпці. Японія мала великий флот, але зіткнулася з принципово новою зброєю. І зазнавала тепер повної поразки.
  Оленка, продовжуючи топити кораблі Японії, вискалив зуби, які в неї дуже великі та гострі, запропонувала:
  - Ось про що я думаю. Звичайно ж, має бути естетика тіл. І не можна, щоб жінки ставали негарними, з в'ялою шкірою і тілами, що зігнулися.
  Наташа, пустивши на дно черговий міноносець, з подібним дуже охоче погодилася:
  - Звичайно! Ось над цим працює наука!
  Обидві войовниці виявилися дуже веселими. Адже вони успішно топлять флот ворога.
  Агресивні дівчата здатні великі подвиги.
  Маргарита тим часом висловила свою думку:
  - Релігії теж виникли через слабкість людини. Якби людина була сильнішою, то й релігій не було б. І, звичайно ж, смерть і страх перед смертю призводить до того, що людина шукає собі втіху!
  Оленка нагадала:
  - Я брала участь у спіритичному сеансі, і дещо дивне бачила. Так що духи є!
  Наташка, з хитрою в голосі, помітила:
  - Немає нічого дивного в існуванні духів! Адже літаємо ми уві сні. Отже, є душа, і як пам'ять про польоти!
  Медведєв відповідно кивнув:
  - Так, душа є! У цьому плані людина унікальна! А зараз ми, можливо, повеселимося хоч трохи!
  Японський флот танув. Підводний танк грав роль кілера. Трохи сумно було Маргаріті. Вона, по-перше, опинилася у ролі статиста. А по-друге, що прикро, не надто все добре видно, коли ти під водою. Взагалі, щодо Бога, Петро сильно сумнівався. Справді, чому після того, як росіяни прийняли Християнство, ними посипалися різні біди. І монголо-татарське нашестя, а раніше, феодальна роздробленість князів. Війна між російськими людьми.
  Ось коли, зрештою, з часів Івана Калити почалося відродження Росії,
  Московія міцніла. Поки що, наприклад, за Івана Третього остаточно не стала єдиною, централізованою державою. І скинула татарське ярмо.
  Так, звичайно, Росія піднімалася вгору. Поки що не спіткнулася на Японії.
  Це ознаменувало закінчення історії монархії та династії Романових.
  Проте монархія пішла, а авторитаризм лишився.
  Маргарита обережно погладила Оленку по спині. Дівчина досить забурчала. Схоже, це їй подобалося.
  Медведєв логічно зауважив:
  - Нічого поганого в тому, що чоловік любить дівчину, а дівчина чоловіка немає. Це цілком природно. Але при цьому люди повинні дотримуватися пристойності.
  Маргарита невдоволено заперечила:
  - Давайте без читання моралі. Не люблю цього!
  Виконувач обов'язків президента посміхнувся:
  - А хто любить! Але треба дивитися правді у вічі. Люди в цьому плані помітно відрізняються від тварин!
  Маргарита відповідно кивнула:
  - Так, між нами велика прірва!
  Оленка єхидно відповіла:
  - А ти знаєш, між тобою та мавпою, я особливої різниці не помічаю!
  Маргарита засміялася. Оленка потопила тим часом останній з дванадцяти броненосних кораблів Японії. Після чого дівчина помітила:
  - Ми вже майже покінчили з ворожим флотом!
  Медведєв єхидно посміхнувся:
  - Так, ви добрі трудівниці! І справді, здатні на дуже багато! Взагалі я люблю войовниць - це так сексуально!
  Маргарита закрутила корпусом і заспівала:
  - Я здається сексуальна, я наче процесор! І рухаюся наче робот - звуковий агресор!
  Після чого студент погладив Оленку трохи сміливіше. Дівчина натискала довгими пальцями на кнопки джойстика та виглядала чарівно.
  Як граціозні її рухи.
  Уява намалювала Маргарит принцесу, що йде босоніж на ешафот. Як це романтично. І принцеса така руда. З неї зняли всі прикраси та дорогу сукню. Залишили тільки дерюгу. Але тюремна роба ще більше відтіняє красу милого, приємного, свіжого, наче троянда обличчя. І вогняне волосся. Яка прекрасна принцеса, яка йде на страту.
  А там нагорі тонуть тисячі людей. Розколюються кораблі, вирує стихія.
  І Японія зазнає колосальної, неповторної поразки. Отже, доводиться самураям, мабуть, каятися в гріхах.
  Маргарита подумала, а у що вірять японці? Яка у них релігія? Адже вони язичники. Але перемогли Православну Росію. Ось після цього і думай, чий Бог сильніший!
  І монголи були язичниками, але скільки територій захопили.
  Маргарита запитала Оленку:
  - Скажи мені красуня, як тобі подобається Рідновір?
  Дівчина широко посміхнулася і, потопивши черговий міноносець, відповіла:
  - Дуже гарна релігія! Там такі гарні казки!
  Маргарита вкрадливо запитала:
  - А ти думаєш казки? А може, й справді всі ці російські Боги існують?
  Оленка знизала плечима і відповіла:
  - Можливо, і ельфи, і гноми існують! Все може бути у нашому світі. І важко сказати, що існує насправді, а що ні!
  Медведєв логічно зауважив:
  - Якоюсь мірою все у нашому світі існує. Всі наші думки, мрії, бажання, те, що ми залишаємо після себе. Ось у мене є дуже цікава теорія Гіперноосфери, в якій існує абсолютно все, що коли-небудь було придумано людьми. Тобто існує думка вічно. І вона залишається у якихось інших, паралельних світах.
  Дмитро Медведєв відійшов від сну. І знову взявся за свою фундаментальну працю точніше будівництво імперії.
  І знову завоювання...
  Спочатку зібрати новий танк вагою тисячу тонн, і пустити його на позиції противника. Ні, звичайно ж, не один, а безліч.
  І рухаються вони чужою територією. А згори ще й літаки з атомними бомбами. І що як і бомби прогнати? І зробити анігіляційні?
  Дмитро Медведєв як усі в ажурі.
  І ось падає чергова країна до чоботів диктатора. І йдуть завоювання. Але черговий противник. Теж країна велика.... Можна навіть програмувати. Ось СРСР 1941 року ... Йде вторгнення. Юніти в Медведєва за багато годин гри розплодилися в автоматичному режимі, і в нього населення вже більше мільярда. Проти 196 мільйонів. І сучасніша техніка. І солдатів можна штампувати казармами до нескінченності.
  Благо електронні ресурси невичерпні. І пресувати супротивника, пресувати.
  І йдуть собі танки вагою тисячу тонн на атомних реакторах Росією прямо до Москви.
  І залишити їх практично неможливо - ніщо не бере!
  Медведєв керує стратегією і співає собі... Потім зупиняє танки на атомній тязі. І кидає у бій "Пантеру"-2. Машину, яка, проте, все одно здатна побити тридцятьчетвірку.
  Медведєв грає собі завантажуючи різні параметри машин ... "Пантера"-2 ... Як лупе з дистанції. І проб'є радянський танк.
  Не так її ти й проб'єш! Особливо в лоба, а в борт можна. Стрілянина йде капітальна. І тридцятьчетвірки мчати собі... І гинуть під ударами гармат...
  Армія знову рухається. І бойові роботи з'явилися. Крокують собі. А снаряди збивають лазерами. І роблять це дуже вправно.
  І дівчата віртуальні атакують.
  Медведєв жадібно дивиться на стратегію. Захоплююча битва. Знову сам граєш, або передаєш військовому радникові. І дивишся, за перебігом бою.
  Ведуть танки в наступ.
  Ось можна рушити вперед пірамідальні танки менш уразливі та непробивні з усіх ракурсів. Вони рухаються немов ковзанка.
  А дівчата біжать собі босоногі... І стріляють своїм шляхом.
  Ще одна війна. Справжня іграшка. І гроші надходять із золотих свердловин, не вичерпуючи. Ось як у грі, все за планом, без збоїв, і без спаду природи.
  Все не вичерпується, і ресурси не знижуються. Хоч здається подібне не надто ймовірним.
  Медведєва перервав дзвінок. Виконувач обов'язків президента підняв слухавку:
  - Ало!
  Глава адміністрації президента повідомив:
  - Ви ще у кабінеті Дмитро Анатолійович?
  Медведєв відповів, різко:
  - Так! Я ще президент!
  Глава адміністрації повідомив:
  - Зеленський вимагає, щоб після інавгурації ви забралися з резиденції.
  Медведєв запитав здригаючись:
  - І де я житиму?
  Глава адміністрації відповів:
  - У себе на квартирі! Ваша влада скінчилася, і всі приміщення ви повинні звільнити!
  Медведєв пошепки пробулькав:
  - У мене є прохання до нового президента - нехай він мені залишить комп'ютер!
  Глава адміністрації попросив:
  - Дайте мені орден "Андрія Первозванного" і я попрошу, у Зеленського за вас комп'ютер!
  Медведєв відповідно кивнув:
  - Ну, це можна!
  . РОЗДІЛ Љ 7
  І покликав свого помічника готувати указ. Про присвоєння голови адміністрації ордену "Андрія Первозванного". Шаблон готовий і поки що І. Про обов'язок розписався.
  Потім Медведєв почав грати знову.
  Ось уже його віртуальні танки підходять до Москви і розпочинають штурм. Місто це атакують машини вагою дві тисячі тонн.
  Втім, Медведєв кидає в атаку і "Щур"-5, ось це монстр, а не танк. Десять тисяч тонн ваги!
  Війська наближаються до Кремля... Ось і Сталін тікає. А його ловлять босоногі дівчата у бікіні. Хапають босими пальцями ніг за ніс. І змушують Сталіна цілувати голі п'яти.
  Ось війська віртуальної імперії пройдуть Москву і йдуть на Урал.
  Захоплюють та його...
  Медведєв знову починає клювати носом і йому снитися.
  Маргарита єхидно запитала:
  - А як на рахунок, наприклад, більш класичного поділу: на рай та пекло?
  Медведєв похмуро зауважив:
  - Це, швидше за все, примітивне уявлення давніх про відплату після смерті. Насправді, швидше за все, дещо складніше!
  Наташа вигукнула із захопленням, затопивши один із останніх японських кораблів:
  - Заклятий та давній,
  Ворог знову клянеться
  Мене розтерти
  Розтерти на порошок.
  Але ангел не дрімає,
  І все обійдеться. І скінчиться все гаразд!
  Дівчата добивали ворожий флот. Медведєв розганяв танк, переслідуючи самураїв. Так, вони тут добре попрацювали. Ось цікаво, як можна скоригувати історію. Царська Росія була могутньою країною, яка піднімалася у висоту. Хоча не всім людям добре жилося.
  Але країна піднімалася. Скорочувався робочий день. З'являлися нові свята. Створювалося місцеве самоврядування. Зростала латка при стабільних цінах. Відкривалися школи. За царя Миколи другого витрати на освіту зросли в шість із лишком разів. Початкова освіта стала обов'язковою.
  Так, не все змінювалося на краще досить швидко, але скільки країна втратила через революцію та громадянську війну. Скільки розумних людей загинуло та залишило Батьківщину? І тепер, у цій частині всесвіту з'явився шанс подібне запобігти.
  Танк, обтічної форми, швидко і безшумно плив під водою. І ось уже останній міноносець Країни Вранішнього Сонця потоплений.
  Наташа із захопленням промовила:
  - Ось яка я молодчина!
  Оленка поправила дівчину, уточнивши:
  - Які тут усі ми молодці! Билися, як левиці!
  Маргарита в досаді помітила:
  - А нічого особливого! У нас просто техніка була кращою!
  Оленка хихикнула і відповіла:
  - Але ж стріляли з гармат ми самі!
  Наташа підтримала подругу:
  - І наводили також ми самі! І це влучне око...
  Маргарита підколупнула:
  - Косі руки!
  Наталка засміялася і відповіла:
  - А ти чарівне дівчисько!
  Маргарита чесно заявила:
  - А мені шкода японців. Вони чудові мультики малюють. Особливо мені подобається хентай!
  Оленка розреготалася і крутнула ногою в повітрі:
  - Хентай, це круто! Навіть дуже круто!
  Наташа, з посмішкою дівчинки покуштувала варення, запропонувала:
  - А давайте, може, ще фашистам надеремо дупу!
  Медведєв з усмішкою кивнув:
  - Хороша ідея. Але давайте спочатку доб'ємо сухопутні війська Японії. І допоможемо закінчитись війні швидше. Щоб у цьому всесвіті фашизму і не з'явилося.
  Дівчата хором відповіли:
  -І не з'явиться, і Китай буде наш!
  Після того, як флот Японії було потоплено, супер танк Т-95 вибрався на поверхню.
  Потім Медведєву почала снитися різна біліберда.
  Войовниця Оленка стала на оборону Рязані. Разом із нею була й Наталка.
  Обидві дівчата в легких обладунках, у кожній руці по шаблі. І під ногами спеціальні тонкі диски.
  Величезна армія монголо-татар лізла на штурм.
  Безліч довгих сходів разом покрили стіни. Вони були різні: пов'язані з кореневих тесин, збиті соснові ліси з перекладинами. Використовувалися і важкі сходи з рядами колод. Вали, завдяки ударним темпам будівництва, виявилися вищими, ніж очікували татари, багато сходів не діставали до верху. Попереду монголи погнали нечисленних полонених урусів. Росіяни люди воліли смерть ганьбу полону.
  Але монголи були невблаганні.
  Безжально штовхаючи загостреними списами, виснажених людей вибивали вгору, розраховуючи на те, що російські люди, не бажаючи вбивати своїх, здадуться. Або самим під прикриттям полонених просочитися на крижаний вал. Деякі з бранців з криками кидалися вниз, скочуючи по застиглих льоду, збиваючи ненависних нукерів, вириваючи з їхніх рук мечі і відразу падаючи порубаними. Сходами швидко дерлися люди, не зрозумієш якогось роду і племені?
  Напівголі, у лахмітті, з дубом у руках, зі сколотими в кров спинами. Закутий у лати чоловік Ваула вже заніс величезну сокиру, як знизу відчайдушно заволали:
  -Не губи нас витязь, свої ми, руси!
  Воєвода Дікорос підскочив до стіни, прорепетував:
  -Я чую, наші це!
  Відчайдушний крик, це підтвердив:
  -Стривай рубати, свої! Серед нас немає магланів!
  Дуже розумна Оленка прокричала:
  -Хто правильно перехреститься, той свій!
  - Хрестись народ Православний!
  Жахливим голосом, аж за версту шарахнулися коні, проревів велетень Ваула-Моровін.
  Захисники Рязані схвалили:
  -Вірно! Істинно!
  Дружно підхопили на всіх стінах:
  -А ну брати, твори хресне знамення!
  Сотні обірваних полонених, що посиніли від холоду, перелазили через вал, падали, продовжуючи машинально хреститися. Деякі тут же підхоплювали заздалегідь складені камені, і розлютилося метали в монголів. Багато рязанців бачили татар вперше, навіть багато традиційних противників, ті ж кипчаки, переодяглися на монгольський лад.
  Вороги були в довгостатеві шуби, настільки довгі, що плуталися в подолах. У добірних нукерів на грудях висіли мідні та залізні пластини, спини були відчинені. Для залякування урусів, багато хто розфарбував кров'ю і без того злісні жіночоподібні обличчя.
  Але уруси не здригнулися, зустрівши ворога мечами та сокирами. Від потужного розгонистого удару Ваули полегло відразу п'ятеро монголів, другий удар і ще троє! Інші ратники рубалися не гірше. Татари незграбно лізли вгору слизьким валом, вони не могли, як слід прикриватися щитами, рубати шаблями. Коли ціною величезних втрат монгольська рать досягла верху, на них полився окріп і страшна зброя: смола, що горіла.
  Навіть жінки та малі діти лили воду, що обпалює, кидали каміння та брили. Особливо ефективними були маленькі рогатки з отруєними стрілами, з них могла стріляти навіть п'ятирічна дитина, яка ще не здатна натягнути тугу тятиву своїми маленькими руками. А промазати, палячи в таку густу масу, набагато важче, ніж потрапити. Штурм явно захлинався, понівечені трупи у великих кількостях скочувалися вниз.
  Через майстерно виготовлену китайцями підзорну трубу Гуюк-хан уважно стежив за битвою. Він облизувався і прицмокував губами, раз у раз, поправляючи золотий, на хутрі шолом, що вперто й набридливо залазив на чоло. Потім у гніві відкинув трубу.
  -Наші воїни гинуть! Бурундая та Жовтого змія до мене!
  Тургауди спішно кинулися виконувати розпорядження спадкового кагану. Гуюк сів у вирізане зі слонової кістки крісло, як на його плече м'яко лягла рука:
  -Не турбуйся, великий! Заспокой погляд свій дикий!
  Промуркотів тягучий наспів, що добряче скидався на жіночий голос.
  Гуюк-хана потягло на сон, він ледве втримався на ногах. Так це він. Знову, ось так, як привид перед ним виник Жовтий змій - найстрашніша людина в його війську, пекельний демон із далекої та неприступної Японії.
  -Ти!
  Нерозумно тицьнув пальцем спадкоємець верховного кагану! Жовтий змій продовжував розливатись, то збільшуючись, то навпаки зменшуючись:
  -Я! І бачу я тебе наскрізь! Настав час стримати злості плоть! Ну, а точніше, введи швидше у бій усі резерви! А вам, я брати допоможу, такий сюрприз всаджу ворогові! Коронний хід, повір мені, буде вірним!
  -Дзе, Дзе, Дзе! Я кину у бій добірний тумен під командування Бурундая! Ви разом очолите атаку!
  Японець блиснув очима, вишкіривши великі жовті зуби.
  -Там немає білих демонів, я хочу вбивати рівних собі! Як справжній ніндзя!
  Жовтий змій блиснув талісманом, у роті непомітно з'явився свисток, почулася переливна мелодія.
  Гуюк подумав, що з нього знущаються, але не було ні сил, ні бажання сперечатися з чарівником-ніндзей. У цей момент тургауди грубо вштовхнули Бурундая, Гуюк-хан недолюблював цього покірного ставленика Субудай-Багатура.
  -Ти, Дірявий бурдюк! Хіба ти не бачиш, що найкращі ратники гинуть під стінами столиці. Бери, негайно тумен "Беркутів" і, пройшовши річку, підрубай ударів урусів під праву стіну.
  Досвідчений Бурундай насмілився заперечити:
  -Лід ще не зміцнів, під ударами тисяч копит він просто лусне.
  Зненацька за Гуюка відповів грізний японець.
  -Твоє занепокоєння похвальне. Але даремно виявляєш старання! Чарівний порошок скував на річці лід міцніший за ратну сталь! Ану скачи вперед, тобі ми наказали!
  -Великий ніндзя-батир знає, що каже! Скачи швидше, коли оволодієш градом, одвірок коней я дам у нагороду!
  Прокричав, трясучи пальцями Гуюк-хан. Бурундай не наважився більше суперечити - загрожує смертю. Монгол зі зграйкою волохатих вершників зник з очей. Раптом насунулася тінь, над головою зашуміло, від сильної повітряної хвилі з наслідного кагану злетів шолом:
  -Харакірі! От і припурхнув Метелик! Тепер буде урусам "припарочка".
  Гігантський дракон завис над поверхнею, його крила, що відливали золотом, здували кучугури, а з трьох хижих пащ вивалювалися полум'яні язики.
  -Дивний мангус!
  Гуюк навіть не встиг злякатися:
  -Він здатний спалити всю Рязань.
  -Всю не всю, а стіну підпалить. Вперед, мій маленький Годзілло!
  Чудовий сон у Медведєва продовжився. Виконувач обов'язків президента мав колосальну фантазію.
  Могутній дракон, з розмахом крил у п'ятдесят метрів, злетів заввишки. Монголи і шамани, що супроводжували їх, люто вили. Тумен під командуванням Бурундая, хвацько залетів на лід, кілька коней спіткнулося, їх тут же разом із вершниками розтоптала шалена залізна маса. Триголовий монстр, тим часом, плавно спікував на стіну. Дикорос раніше за інших усвідомив усю небезпеку повітряної атаки. Що ж, не хотілося, звичайно, заздалегідь розкривати козирі, але задля порятунку міста доведеться застосувати до цього дня невідому зброю. Крилатому чудовиську протистояв механічний монстр, який віддалено скидався на суміш павука і сталевої сороконіжки. З парового казана вже курився димок. Молодці юнаки, що заздалегідь закинули вугілля.
  Парова катапульта, це майстерне поєднання технологій паровоза, лебідки, багатолапних балістів і навіть... музичної табакерки. І цей викований із загартованої сталі звір міг метати майже зі швидкістю кулемета, на дистанцію до двох верст будь-яку вражаючу річ. Дівчата-войовниці були першими у світі, хто здогадався пристосувати поршневий двигун під метання зарядів. Дикорос особисто повернув важіль, майстерно викована з ланцюжків стрічка почала рухатися, вставляючи каміння в лопаті, що швидко обертаються.
  Так як татари мчали щільною купою, промахів майже не було, навпаки, кожен важкий камінь, відскакуючи, збивав по кілька вершників, що напирали. Одне погано, шкала прицільності слабка, в монголів потрапити ще можна, а спробуй, врази дракона, що летить! Триголовий монстр повернув голови і розкрив широкі, ікласті, що відливали алмазами пащі.
  Полум'я, що вилетіло, пролетіло повз вал і вдарило по будинках. Почувся вереск і крики, кілька, наполовину сліпих жінок, бігли вулицею, з неприродною швидкістю спалахнули вдома. На щастя, пісок і важкі бочки з водою, а також пожежні команди були напоготові. Частина хат, особливо близьких до стіни, була покрита пожежостійким азбестом. Під дружним натиском, хижий вулкан зблід і, втративши силу, звернувся до струмків блідого диму.
  Але дракон явно не хотів здаватися, вийшовши з піку, він розвернувся з витонченістю перевантаженого штурмовика і знову обрушив потоки вогняного смерчу. Татари вже встигли дістатися стіни, тому шалене полум'я вразило і їх. Серед жертв виявився і грізний Бурундай, розкішний одяг спалахнув, і він з ревом пораненого вепря кинувся назад. Дісталося і російським воїнам, а частина льоду помітно оплавилася, оголивши землю та колоди. Одяг на Дикоросі тліла, але боєць Антонов, що стояв на стіні, встиг вилити на нього відро води, від розпеченої кольчуги повалила пара.
  -Що за диявольське наслання, шкода, що крута Оленка нас не бачить!
  Дракон знову розвернувся і спробував зайти на третє коло. Волхв Савелій чиркнув пальцями, йому вдалося запустити невелику вогненну кульку, удар припав у середню голову дракона. Невеликий вибух не завдав триголовому монстру особливих втрат, але злегка збив з траєкторії, внаслідок чого, дракон пальнув раніше, вогняний вихор припав по нукерських рядах, що нагромадилися. І знову шалені завивання, частина татар подалася назад. Тут-то Дікорос і примітив молоду високу дівчину, що хвацько махає двома гострими мечами. З нелюдською швидкістю, вона різала в капусту своїх супротивників, завдавала страшних ударів ногами, ліктями, і навіть головою, пурхаючи як метелик.
  Лише одна, вірніше, двоє людей могли зробити подібне спустошення:
  -Юліана! Рудий ангел, це ти?
  -Носом нюхаєш квіти! З трьох метрової висоти!
  Зі сміхом відповіла Оленка. Дівчина-войовниця, зі швидкістю очумілого гепарда, злетіла на вал, залишивши на стіні ледь помітні криваві сліди.
  -Не кажи, і так все ясно! Треба загасити крилатий смолоскип!
  Оленка, дико свиснула, дракон, вирівнявши політ, заходив на четверте коло. Воїн, що стоїть поруч, підказав їй:
  -Використовуй катапульту, Оленка, збий його валуном.
  Дівчина-войовниця грізно гаркнула.
  -Я сама краще знаю, що мені використати!
  Оленка блискавично підхопила три майстерно викуті ланцюжки. Це була, теж їхніх дівчат-войовниць ідея, з'єднай два або три невеликі камені, постріл з двох, або більше баліст і скошена, понівечена ціла шеренга. Розгорнувши парову катапульту, Оленка заскочила на лопату і вдарила ногою важіль. Її підкинуло високо вгору, вже в польоті дівчина-войовниця замахала руками, віртуозно обертаючи мечами, спрямовуючи стрімкий рух, примудрилася приземлитися на спину дракона, що втикала шипами. Чудовисько здригнулося, спробувало скинути зухвалою дівку-сідка, але майстерно звиті ланцюги, захлеснули величезні пащі - грізний монстр виявився повністю осідланий.
  -Навіщо тобі три голови? Однієї не вистачає? Діряві, то я їх ланцюжком закую, щоб останні мізки не вилетіли!
  Дівчина-войовниця розсміялася своїм незграбним жартом. Дракон різко набрав висоту, потім відтворив петлю Нестерова, м'язи під шкірою ходили ходуном, монстр докладав відчайдушних зусиль, щоб скинути непроханого сідока. Гарячі потоки повітря обдували велетенське тіло, змій мчав, як камінь, випущений з катапульти, або, швидше за все, метеор. Атмосферна хвиля збивала татар із колій.
  Оленка проворкувала:
  -Не вражає!
  Сон виконувача обов'язків президента все ще продовжувався. Трохи розпалася пан Медведєв, може, навіть від горя.
  Дійсно, що для дівчини-термінатора дракон, що смикається, коли вона проходила пограничні навантаження в дванадцяти змінних площинах, розганяючись до ста п'ятдесяти земних тяжінь і, одразу пірнаючи в невагомість, потім знову виходячи на сублетальну межу навантаження. Будь-який представник флори та фауни черв'як перед цим продуктом генної інженерії.
  Чудовисько зробило спробу розгорнути голови, страшно брязкаючи величезною пащею. Дівчина-войовниця з усього розмаху рубала легендарним мечем, вона цілилася по найчутливішому місцю - ніздрі. Перший удар був плашмя, з ніздрі вилетіли сріблясті бісеринки, подібно до перлів вони виблискували на сонці.
  -Гарні у тебе соплі, мабуть, кажуть, що дракон може випорожнитися золотом.
  Змій ударив вогником. У відповідь, гарна і спритна Оленка рубала вістрям, удар був різкий і точний, лезо трохи почервоніло, а з величезного носа виступили вишнево-рубінові росинки. Вони застигали просто на льоту, сплітаючись у дивовижний орнамент.
  Дівчина засміялася:
  -Клас, а ну повтори трюк!
  Монстр уже смикався, проте продовжував набирати висоту, стільний град Рязань ставав дедалі менше. Ось він у візкове колесо, ось уже в блюдце, а ось і з маковим зернятком, остаточно сховавшись за хмарами. Блиснуло чорне, у яскравих зірочках небо, вони залізли в стратосферу, стало важко дихати, повіяло холодом вакууму. Хоч легендарна Оленка і не проста людина, але без повітря обходитися не може. Але, мабуть, і дракону нема, рептилія виходить судомами, задихається, от і доводиться знизити висоту. Повторювати подвиг Руслана три дні і три ночі Чорноморця, який тримав бороду, явно не полювання. У голові з'являється фраза з дитячого сайту, чомусь їй дуже хочеться її повторити.
  І дівчина-войовниця вимовляє:
  -Ми З тобою однієї крові ти і я!
  Дракон немов уловив сенс, здригнувся і припинив політ. Потім почав повільно знижуватися.
  Красива і мускулиста войовниця промовила:
  -Правильно мислиш крилатий мій брат! Чи буде з тобою у нас результат!
  Внизу кипіло справжнє побоїще, монголи вже відкочувалися від стін, і чудова Наталя вирішила, що настав оптимальний момент для удару. Молодець, хоробрий дівчина, її видно відразу, де вона пройшла, залишається кривава, густо вимощена трупами доріжка. Не тільки ноги й руки, дві подовжені коси Наташі потрощують вплетеними на ланцюгах кинджалами із загартованої сталі.
  Оленка сказала сама собі, тупаючи ногою:
  -Я собі такі причиндали обов'язково зроблю! А тепер, зігріємо магланів!
  Дике полум'я вирвалося потрійним вулканом з луджених ковток, татари скупчилися надто щільно, і їх, просто сотнями смажило, пекельним багаттям, що виливається з пащ. Особливо сильно злякалися коні, проте більшість скакунів вже були відбиті раптовим ударом у спину, лише особиста охоронна тисяча Гуюк-хана залишалася під сідлом. Виверження тривало, змітаючи одним залпом у вогненний ураган сотні та сотні бійців. Жовтий змій з очима, що звузилися, спостерігав за поверненням свого дракончика.
  Боєць зі сходу проревів:
  -Зрадник! Ось ви всі представники драконячого роду, завжди зраджуєте і служите тому, хто сильніший!
  В люті, ніндзя-чарівник спробував вразити зухвалого наїзника, з кулеметною швидкістю метаючи пульсари. Юна воителька Олена посміхнулася і повнозвучно співала:
  - З вогненною водою - перекинь склянку! Ти чужинець крутий - полум'ям харкал!
  Ось це дівчина - весела, з гумором. І пульсари з вогню їй не страшні.
  Олена легко збивала їх, використовуючи легендарну зброю і час від часу направляючи звіра на ворожі загони. Такий багаторазовий вогнемет із крилами, кращими, ста механічних на кінній тязі.
  Мабуть, навіть це по кручі штурмовика, і звідки в нього стільки пального, не спливає запал? Треба буде на дозвіллі вивчити монстра і створити нову, раніше небачену зброю! Стріли, як просо відскакують від товстої, переливної, мерехтливої всіма кольорами веселки, броньованої шкіри. Попадання лише на миті змінюють розмальовку Рубіново-червоне стає бузково-фіолетовим. Лілово-сапфірове, навпаки, звертається в ало-оранжеве, золотаво-жовте, в смарагдово-салатове. Це дуже красиво, шкода, що в гарячці кривавого бою, ніколи насолоджуватися казковим видовищем.
  Російські ратники і солдати Білого легіону, сформованого дівчатами, тим часом вже порубали більшу частину монгольської раті. Особливо моторошно стало, коли в справу вступили механічні вогнемети, такий подвійний удар будь-яка армія не може витримати. Ще хвилина, і почнеться безладна втеча. Жовтий змій на мить завагався.
  Наказ Батия зрозумілий, під шумок убити спадкового кагана, але плата надто низька. Ні, він його вб'є пізніше, а поки виведе з-під російських мечів:
  -Відійдемо, каган, я тебе прикрию!
  -А як же триголовий мангус? Я не дозволю йому мучити мою армію!
  Ніндзя клацнув пальцем, посипалися іскорки:
  -Я можу прочитати складне заклинання, і він повернеться у свій світ, але тоді сім років не зможу його викликати! Хоча є варіант! Заклинання рівня Хале!
  -Це як?
  Не по роках жирне й одутле обличчя Гуюка витяглося. Ніндзя-кілер пояснив:
  -А Так! Якщо я його білого мангуса вб'ю, то мій дракон буде, якщо він мене, то його!
  Японський чародій прошепотів довгу мантру, талісман блиснув яскравіше за сонце. Захоплена азартом винищення, босонога Оленка раптом відчула, як під нею зникла гнучка лощена спина могутнього і вже слухняного монстра. Вона опинилася в повітрі, зі швидкістю каменя летячи вниз. Падіння було неприємним, але не смертельним. Пробивши метрову кучугуру, з люттю пораненого кабана воїнка-термінатор обрушилася на монголів. Останній організований опір впав, жалюгідні залишки величезного війська кинулися в повальну втечу.
  Найкрасивіші дівчата, голоногі Оленка та Наташа, буквально змагалися у винищенні нукерів, що втратили орієнтацію. Гуюк-хан, тим часом став практично невидимий, його хортий кінь бив усі рекорди іподрому, спадковий каган думав лише про власну шкуру.
  -Ні, це не самурай! Жалюгідний боягуз. У падлу служити такому мікадо!
  Гаркнув ніндзя.
  Жовтий змій дістав два могутні катани, схрестив їх і різко смикнув, від лез відокремилася іскриста рожева кулька. Магічний самонавідний пульсар, стрімко злетів у напрямку до прекрасної, напівголої Оленки.
  Войовниця-термінатор встигла помітити рух, на льоту зрубала вогненний потік, невеликий вибух розлетівся блискавками, розкидав десяток-другий монголів:
  -Це диявол! Самурай пекла!
  Крикнув Жовтий змій. Ніндзя вже приготувався було рвонути на зустріч кривавій босоп'ятій Оленці, як на його голову прийшла елементарна думка. "Що якщо він одразу не вб'є цю найсильнішу дівку-бійця, то до неї приєднається блондинка-термінатор Наташа, і тоді наслідки стануть катастрофічними. Тим більше, що вона підкорила дракона, а підкорити великого змія може лише дуже могутній воїн".
  Ніндзя просипів:
  -Я Змиваюся пташки! Іду, щоб повернутися!
  Жовтий змій, розгорнувши білий плащ, закопався у сніг. Потім захлинаючись, почав шепотіти заклинання переміщення.
  Голонога Оленка продовжувала шалене переслідування, крута Наташа не відставала. Не дивлячись на всю жорстокість сутички, вони не на мить не випускали з поля зору царський намет наслідного кагана.
  -Він втече, наздоженемо ватажка!
  Запропонувала голонога Оленка. Метнувши босою ногою диск, Наташа недбало відповіла, продовжуючи стрімкими помахами рівняти монголів, що втікають.
  -А навіщо! Зайву радість принесемо Батизі, та й це надто гуманно. Меч вбиває легко, а джихангір просто здере з нього шкуру.
  Оленка, зрізавши одним помахом чотирьох, зареготала.
  -Якщо він сам не обломить Батию роги! Будемо гнати їх до самого табору, чи як?
  Наташа хихикнула і видала:
  -Батий неабияк наклав у штани, а чим менше магланів уціліє, тим краще!
  Дівчата-термінатори додали кроку, це нагадувало гру в наздоганяння, нукери відчайдушно хлестали коней, роздираючи в кров боки. Докладаючи відчайдушних зусиль, їм вдалося злегка відірватися від руських вершників, але не можна уникнути тих, хто був сконструйований швидше за гепард!
  Прокинувшись, Дмитро, Анатолійович Медведєв зробив зарядку і ввімкнув телевізор. З нагоди перемоги Зеленського проходили всенародні гуляння та тріумфування. Народ щиро тішився змінами.
  Усі хотіли жити за новим, і вільніше. Наближалася інавгурація, і здобуття Зеленським усієї повноти влади. І це теж викликало ентузіазм та натхнення. Мовляв, усе зміниться і буде краще, ніж учора. А слов'яни знайдуть єдність і холодна війна закінчиться. Як авторитарний жах путінського періоду.
  І про Зеленського вже співали гарні пісні... Хотілося всім нового та прекрасного.
  Сам Зеленський оголосив, що скасує своїм першим указом депутатську недоторканність, а також підчистить пір'їни олігархом. Обіцяв Зеленський та значно підняти податки на багатих. Мовляв, нема чого їм жиріти!
  Загалом багато чого планувалося зробити. Включаючи грандіозне будівництво залізниці: Архангельськ - Чукотка, і далі підземний тунель під Аляску.
  Чим Зеленський не цар? Його проекти грандіозні. І в США незабаром зміниться влада і буде інше покоління політиків. Які також хочуть змін.
  І ось Зеленський розкручується.
  Поки комп'ютер не відібрали, Медведєв вступив у гру.
  Ось уже після завоювання СРСР можна і зі США зчепитися. Але спочатку проженемо лазерне ПРО, тут такі можливості імперія має. Війна проти США - 2008 року! Вторгнення починається з Чукотки на Аляску.
  Йде реальна боротьба.
  Б'ється "Абрамс" проти танка "Пантера"-7. Нова машина вже не так важка, як досконала. І показує свій абсолютний клас.
  І трощить собі янкі... Медведєву трохи набридла війна, і він передав управління військовому Раднику класу Рокосовського. А сам став керувати.
  Наприклад, збудувати щось... Нові храми у кожному по сім релігій. Або навіть нові телевежі. Та й піраміду звести було б класно. Висотою півтора кілометра. Так це було б дійсно супер!
  Медведєв заразом піднімає рівень добробуту. Адже не тільки військові заводи штампувати.
  Можна і випускати телевізори, холодильники, комп'ютери, ноутбуки. І виробництво будувати, і бойові м'язи накачувати. Але США й так долаємо... Імперія вже населенням понад два з половиною мільярди і війну проти США цілком тягне. Медведєв скеляє зуби і співає:
  - Я справжній ураган усіх сторіч! Той, що принесе багато смерті!
  І знову пресує Америку. Ось уже відбувається обмін ядерними ударами. Така битва наростає.
  . РОЗДІЛ Љ 8
  Ех, давайте юніти ще раз наперед. І як ударимо! Ось рухаються дівчата-піхотинці. Все босоніж і в бікіні. І як колють багнетами янкі, і як босими ніжками метають гранати. Справжня енергія у них. І все переливається, як ртутні кульки бігають під засмаглою шкірою. Дівчата люблять вбивати - ось це дівки!
  І співають собі:
  Ми дівчата лихі комсомолки,
  Нас цар Медведєв, дуже мудрий цар...
  І голосок у нас звичайно дзвінкий,
  Будь-яка справа сперечатися - дерзай!
  І знову як метнув гранати босими пальчиками ніжок. Ось це дівки - буквально супер. І трощать янкі, захоплюючи Аляску. І ще співають собі:
  - Злі вовчиці збиваються в зграю! Тільки тоді виживе рід! Слабкі гинуть, їх убивають - очищаючи священну кров!
  І дівчата мчати в атаку вискалив зуби. А ось проти американців ще й "Тигри"-7, яка приголомшлива міць. І не зупинити таких монстрів!
  "Тигр"-7 особлива гармата високого тиску з початковою швидкістю снаряда 2500 метрів за секунду. І як лупне, то від неї нічого не врятує. І біжать на всі боки "Амбрамси". І зриває з них вежу.
  І дівчина змушують солдатів стає навколішки і цілувати їм босі ніжки.
  Знову здаються американці. І війська армії Медведєва підходять до Нью-Йорка. І місто вже під ударом. Його без жодних церемоній захоплюють.
  Медведєв себе великим полководцем вважає: ось узяв-таки Нью-Йорк.
  І можна сказати найбільший він із загарбників. І згодом і Вашингтон.
  І здаються американці. Президент США впав ниць і почав цілувати дівчатам босі ніжки. То однієї, то другої, по черзі.
  Так поцілував цілий батальйон босоногих дівчат. Ось це битва - супер!
  Медведєв хихикає ... Ось він і Америку захопив. А Путіну подібне виявилося не під силу!
  Ось це справді битва - супер! І згодом на Мексику.
  І знову захоплення... А дівчата мексиканців ставлять навколішки, і вони їм босі п'яти цілують. І ревуть:
  - Слава красуням!
  Так комп'ютер може показувати кольорові зображення дівчат, з голими п'ятами, які цілують полонені. І це такий кайф.
  Ось знову ведуть полонених - цього разу чорношкірих. І ті теж цілують дівчатам босі ступні.
  А ще й танки повзуть пірамідальні...
  Дівчата рухаються і їх дуже багато ... Адже можна молодий штампувати з ресурсів. І вибрати, що всі юніти - дівчата в бікіні. А це так гарно.
  В основному вони руді та блондинки.
  І захоплюють одну за одною країну. Такі круті войовниці. Падають під їхні босі ніжки імперії.
  Медведєв грає із задоволенням... І навіть собі щось насвистує під ніс.
  А як вибухає воднева бомба! Жахливе варварство! І ціле місто, мов корова язиком злизала. А скільки ще радіації. І біжать босоногі дівчата радіоактивним пилом. І їхні голі п'яти обпалюються.
  Медведєв же грає, наче пітон заковтує чергову територію.
  Ось ще одна держава підкорена у віртуальному світі і скинутий прапор.
  Танки тепер нові з активною бронею та керамікою. Багатошарові та ефективні.
  І авіаносці сучасні, і теж цілком доречні. І як починають бити із них літаки.
  Медведєв, як ми бачимо, дуже розумний виконувач обов'язків президента.
  Так, наразі розробки безпілотників. І це круто. А також дископодібних літальних апаратів. Тут уже в бій йдуть на кшталт НЛО. А далі пірамідальні танки.
  Президент США Трамп, світла головушка, наказав зробити машину невразливу та непробивну з усіх ракурсів. Так з'явився мастодонт у вигляді низької піраміди. І така машина показала чудовий захист. Особливо проти кінетичних снарядів.
  І тепер цей танк виявився настільки вдалим, що його не пробити, і він досі на озброєнні США. Його навіть так і прозвали танк Трампа.
  І безумство часом охоплює людей, коли вони бачать, що машина непробивна.
  Медведєв веде нерівний бій, і його машини вже чергову віртуальну столицю взяли, перетворивши на купу руїн та киплячих воронок.
  Але й цього дівчині-роботу мало. Вона розпочинає розробку зброї нового покоління: анігіляційної бомби. А ця бомба в чотириста разів потужніша за водневу. Тож якщо вже вдарить, то й попелу не збереш!
  А війна вже перетворюється на космос.
  Медведєв використовує кораблі з нового сплаву міцніше і легше за титан. І летять зорельоти до космосу, і борються бойові роботи. Тут уже багато різних моделей у підземних заводах.
  І ось падає остання імперія планети. І що ж? Тепер у далекий космос!
  Починається епоха зоряних війн.
  Медведєв розуміється на цьому і енергійно натискає на клавіатуру. А можна й пальцями водити, чи думками керувати.
  Виконувач обов'язків президента діє розумно, і будує собі космічний флот. І бій продовжується.
  Йде розробка ще потужнішої, тим самим анігіляційної, термокваркової бомби. А вона у сто тисяч разів потужніша, ніж анігіляційна.
  І ось здіймаються в небо кораблі. І захоплюють супутники планети. А відтак і сусідні системи. Роблять це вкрай швидко.
  А виконувач обов'язків президента виконує термінаторів у грі. Ось термінатор - герой. Ось рух у часі, нехай навіть і обмежений.
  Медведєв пропищав:
  - Люди тупотять ногами по землі, що з чоботами! Що й безглуздо і страшенно некрасиво!
  І Медведєву стало набагато веселіше. Ех, діти, які ви гарні. Особливо якщо стали космічними воїнами.
  Ось розгортається зіркова битва. І серйозні обміни ударами коли тривіально б'ють під дих. Точніше це образне мислення.
  Медведєв, продовжує атакувати:
  - Мої зорельоти вбивчі!
  І призначає замість себе нових космічних командирів. А що бій є бій.
  Ось Медведєв командує зі своїми полководцями. Ось на неї піднімається ворожа коаліція. Коли насувається така незліченна армада, це страшно, здалеку здавалося, повзе багатобарвна туманність. Причому кожна іскорка це демон, викликаний магією чаклуна-некроманта. Понад дванадцять з половиною мільйонів військових космічних судів основних класів, і нескінченна дрібна "комарильня", з урахуванням підкріплень, що постійно прибувають, її чисельність наближалася до двохсот мільйонів. Фронт розтягнувся на пару парсеків, у таких масштабах навіть флагманські ультралінкори виглядають, як піщинки в Сахарі.
  Насувається Генеральна битва: Армія космічної імперії Медведєва проти багатоликої "Коаліції тотального порятунку", яка вирішила, замість постійної тактики оборони, що вічно спізнюється, самій завдати удару по флоту жорстокого агресора.
  Стільки тут кораблів, з приголомшливим, хоча в більшості випадків тільки заважають ефективно боротися, різноманітністю. Ну от, наприклад, зореліт у вигляді клавесину, або, з довгими дулами замість струн, арфа, а то й зовсім контрабас із вежею танка часів Другої світової війни. Таке може і справляє враження на слабкодухих, але швидше здатне викликати сміх, ніж страх.
  Їхній противник імперія, що претендує на роль всесвітньої держави. Великий космічний емірат Медведєва, де все поставлено на службу війні, головне гасло - ефективність та доцільність.
  На відміну від коаліції, зорельоти виконувача обов'язків президента відрізняються лише розмірами. А форма практично та сама, дуже хижі на вигляд глибоководні риби. Може, з єдиним винятком, що скидаються на товсті, що відливають сталлю кинджали - грейфери.
  Зірки в цій частині космосу не надто густо розкидані по небу, зате колоритні, своєрідні у своїй світловій гамі.
  Чомусь дивлячись на ці світила, виникає сумне почуття, ніби дивишся в очі ангелів, що засуджують живі істоти світобудови за їхню мерзенну, воістину дикунську поведінку.
  Армія виконувача обов'язків президента не поспішала вийти на зустріч, лише окремі мобільні загони, стрімко, користуючись перевагою в швидкості, атакували супротивника, завдавали шкоди і йшли назад. У відповідь їх пробували зустрічати загороджувальним вогнем, але більш спритні і з досконалим захистом, вони діяли набагато ефективніше.
  Рвалися, як при детонації міни, що здаються в космічних масштабах дрібнотою, крейсери та есмінці. Але вдалося звалити і велику дичину. Один із величезних лінкорів коаліції виявився підбитим, він густо задимив, покоробився, і на борту велетенського зорельоту, немов пожежа в сухому лісі, спалахнула паніка.
  Іномиряни, схожі на тушканчиків тільки з клешнями замість хвоста, в страху розбігаються, при цьому несамовито верещачи і підстрибуючи. Між ними трапляються типи по дрібніше, що скидаються на гібриди ведмедів і качок. Дзюби від дикого жаху кривляться, лунають кряки, розлітаються, тут спалахує пір'я. Ось одна з ведмежих качок перекинулася нагору ногами, закрутивши головою в протипожежну трубку. Там їй прямо в горлянку хльоснуло піною, живіт моментально роззуло, і пташина тушка лопнула, розбризкавши кровіще з залишками плоті, що виходить чадом.
  Тушканчики обпалюються, прагнуть рятувальних модулів, але, схоже, що система, яка дарує примарну надію на виживання, безнадійно пошкоджена. Їхній генерал, Таракан-хвіст випускає істеричний писк:
  - Про боги квадратури вселенського кола, по.
  Домовити не вдалося, полум'я накрило його невдалий превосходительство. Плоть розумного гризуна розсипалася на елементарні частки.
  Лінкор догорав, вираючи у вакуум, бульбашки повітря, а потім рвонув, розлетівшись на безліч уламків.
  Медведєв, вдосталь награвшись, зробив ще кілька розпоряджень. Нагородив і Новодворську посмертно зіркою Героя Росії. Наказав нагородити Олега Рибаченка всіма орденами та медалями, що є в Росії. І вручив орден Андрія Первозванного та Дональду Трампу. Після чого Медведєв знову заснув... Ніхто його поки не турбував.
  Після такого подвигу Оленка помітно підбадьорилася. Як і її команда.
  Маргарита першою взяла слово:
  - Давайте, покінчивши з Японією на морі, доб'ємо їх і на суші!
  Оленка гаряче підтримала цю ідею:
  - Звісно! Навіщо припускати загибель нових російських солдатів!
  Наталя також висловилася:
  - Куропаткін надто нерішучий полководець. Тож не факт, що він зможе перемогти, навіть з урахуванням ослаблення японців під час штурму Порт-Артура!
  Медведєв рішуче підбив підсумок:
  - Наступаємо! Це наш шанс і шанс Росії!
  Після чого, потужний і ультрасучасний танк почав рухатися. Так, у Японії поганий день. І вони не раз проклянуть момент, коли їм спало на думку воювати з Росією.
  Танк рухався у напрямку японських військ. Оленка із захопленням промовила:
  - А мені такий дивовижний сон снився. Наче я і Наталя захищаємо Рязань від полчищ Бату-Хана.
  Маргарита пожвавилася:
  - А я уві сні була?
  Оленка заперечливо хитнула головою:
  - Ні! Тебе якраз не було!
  Дівчина з досадою простогнала:
  - Як шкода!
  Голонога Оленка засміялася і помітила:
  - Ти могла нам лише завадити! Зате ми з Наташею були такі круті!
  Дівчина-блондинка спитала з подивом:
  - Круті були?
  Босонога Оленка охоче підтвердила:
  - Так, дуже круті! А я навіть осідлала дракона!
  Наталка засміялася і відповіла:
  - На драконі ти була дуже красивою!
  Оленка охоче підтвердила:
  - Це як у казці! Там де дракони, і ельфи, і все таке гламурне!
  Маргарита відповіла із щирим почуттям:
  - Ти і без дракона дуже гарна! Просто фея, і диво із чудес!
  Оленка впевнено заявила:
  - Я всіх перемагатиму! І з драконами, і без драконів!
  І войовниця показала кулак.
  Першим російський танк атакував японців, які стояли під стінами Порт-Артура. Їх було досі досить багато. Запрацювала артилерія. У відповідь ударила гармата 152-міліметра грізного танка, а також вісім забійних кулеметів. І знову самураїв почало скошувати сотнями.
  Кулемети - "Дракони", дуже забійна річ. П'ять тисяч куль за хвилину - просто звір якийсь.
  Японці падали пробиті, розірвані на шматки, з роздробленими черепами. Їхні животи лопалися, а тіла підскакували, підкинуті нищівними ударами вогню.
  Рвалися й уламкові з кумулятивною начинкою снаряди. Вони відмінно підходили як у стрільбі піхотою, так і для пробивання днища кораблів.
  Ось це дівчата-термінатори і професор справжній геній. Так взялися молотити самураїв.
  Голонога Оленка вигукнула:
  - Хай славиться російський дух!
  Наташа, натиснувши босими пальцями ніг на кнопку джойстика, послала зливу куль, продовжила:
  - І наш цар, Микола Другий!
  Голонога Оленка продовжувала посилати снаряд за снарядом. Кожні три секунди вилітало забійне. І замовкали японські батареї. І гинули жовтошкірі солдати у великій кількості.
  Наташа, викосивши кілька шеренг самураїв, підтримала:
  - Гімн Батьківщини у серцях у нас співає.
  Голонога Оленка, продовжуючи, плюватися снарядами з забійною начинкою, а вони куди потужніші від пластиду, продовжила:
  - У всьому всесвіті немає його красивішого.
  Наташа, ведучи нещадний вогонь японцями, за допомогою босих пальців ніжок, додала:
  - Стисни міцніше витязь кулемет.
  Босоп'ята Оленка, ламаючи самураїв, закінчила:
  - Помри за Богом цю Росію!
  Дівчата справді такі, що супер! Чудова красуня. Дивишся на них і милуєшся. А ось японцям це чиста смерть. Танк пройшовся батареями. Вибив гарматні розрахунки. Зробив це дуже, і дуже швидко. Потім пройшовся окопами. Теж багатьох викосив. Точніше не багатьох, а майже всіх. Винищення виявилося тотальним. Тут уже, звичайно, все виходило автоматом. Так знищували японців.
  Оленка, зі смішком помітила, натискаючи босими пальчиками засмаглих ніжок, на кнопки джойстика:
  - Ми, швидше за кати, ніж воїни!
  Наташа хихикнула і погодилася:
  - Свободи, генія та слави кати!
  І знову цівками стріляє. І вибиває самураїв із дикою силою.
  Маргарита, яка теж влучно стріляла босими ніжками, раціонально помітила:
  - Менше буде блакитних, у Японії виникне дефіцит чоловіків!
  Голонога Оленка, розреготалася, і знову врізала снарядом:
  - Стережіться жінок! Жінок, бережіться!
  Ось це справді така дівчина, що від неї відскакують і снаряди, і уламки, і будь-які кулі. Принаймні дівчина є реальним термінатором.
  Наташа взяла і заспівала:
  - Крокують легіони,
  Блищать у них багнети.
  За нами мільйони,
  О російські полки!
  Ніхто не зупинить,
  Ніхто не переб'є...
  Хід відкриває новим,
  Летимо швидше у політ!
  І знову як посипле зливою на супротивника. І не дає їм спуску на соту частку ампера.
  Голонога Оленка, викидаючи з монотонністю дятла снаряди, прошипіла, щойно проспівавши з глузуванням:
  - Раз, ударник, два ударники, він хитається.
  Наташа ведучи вогонь, підтвердила пісню:
  - Раз ударник, два ударники, він валяється!
  Крута Оленка енергійно підтримала:
  - Раз дощечка, два дощечка - труна будується.
  Голонога Наташа, продовжуючи пальбу і вибиваючи супротивника кулеметними чергами, прошипіла:
  - Раз лопатка, два лопатки - ямка риється!
  І войовниця підморгнула своїми сапфіровими очима. Адже вона реально така краса.
  Голонога Оленка придивлялася до позицій. Танк працював швидко, і від армії генерала Ноги практично нічого не залишилося. Схоже, і самого командувача вбили. Добиваємо останніх японців з облогової армії.
  Медведєв логічно зауважив:
  - Ось до чого техніка дійшла! Чотири людини за кілька годин знищили понад вісімдесят п'ять тисяч японців.
  Напівгола Оленка, зло, посміхнувшись, помітила:
  - Потрібно знищити й решту! Нікого не кинути!
  Наташа заспівала, ведучи вогонь за останніми тисячами самураїв:
  - Ні, не будуть золотими гори, всіх ворогів Русі уроєм скоро!
  Крута Маргарита додала:
  - Ні, не геморой, супостата ти скоріше урою!
  Викосивши поголовно армію генерала Ноги, дівчата-термінатори тимчасово вилізли з танка і пробігли босоніж снігом. А що вже зима.
  Вже однієї піхоти вони винищили понад сто п'ятдесят тисяч. І плюс ще японський флот. Тим не менш, ще понад двісті п'ятдесят тисяч японців стоять проти армії генерала Куропаткіна.
  Медведєв після сну вийшов із дубовою головою. Трохи схожий. Потім знову грав на комп'ютері... Зіркові війни це чудово... Але щось уже не склалося...
  Медведєв став перегравати нову стратегію. Включив історичну гру: Росія часів Миколи Другого. І війна із Японією. Така жорстока війна. Можна розгорнути стратегію і на комп'ютері штампувати сили.
  Медведєв грав на легкому рівні, але пропустив укол з боку японців і зазнав великих втрат. Та будувати треба не надто активно. Давай перезавантаження.
  І знову граєш собі... Як з'ясувалося на місці Куропаткіна виконувач обов'язків президента не надто блищить... Усі брешемо збої якісь йдуть, помилки.
  Медведєв тоді увімкнув військового радника, і справи пішли на лад... А сам узяв і задрімав у кріслі.
  Красива Оленка , шльопавши босими ногами, запитала у Наташі:
  - А що ти відчуваєш, вбиваючи стільки людей?
  Дівчина-блондинка чесно відповіла:
  - Не знаю! Таке сприйняття, наче це комп'ютерна гра! Ні люті, ні гніву, чи особливої радості не відчуваєш!
  Голонога Оленка хихикнула з досадою:
  - Ось це і є війна!
  Наталка перекрутилася в сальто. Її червоні, круглі п'яти так і миготіли. Взагалі вона чудове дівчисько, здатне домагатися без особливих зусиль дуже багато чого. І не миттям, то катанням.
  Дівчата бігли снігом. Їхні тіла дуже виразні. Груди великі, стегна розкішні, наче крупи у коней, мускулатура рельєфна. Такі ось красуні-богатирки. Вони найреальніша жіноча сила. Стільки грації. А ноги - під засмаглою шкірою перекочуються кульки м'язів.
  Ось їм назустріч попалися три японські розвідники.
  Дівчата перекрутились у сальто. І як голими п'ятами вріжуть самураям у підборіддя. І реально зламали їм щелепи. І вибили усі зуби. Після чого дівчата заспівали:
  - Велич росіян визнала планети,
  Ми мчимося впевнено вгору.
  Нас люблять і цінують усі нації світу,
  Крокує народ усією країною в комунізм!
  І знову красуні підморгнули смарагдовими очима. Вигляд у них такий бойовий. Активно діють войовниці. І знову пробіжка.
  Голонога Оленка підстрибнула. Прокрутила в повітрі вертушку і помітила:
  - Ми такі круті. Можемо і весь світ завоювати!
  Наташа хихикнула і відповіла:
  - Імператриця планети Земля -
  Це дуже круто!
  І обидві дівчата підморгнули одна одній. Після чого помчали назад. Справді, щодня війни дуже дорого обходиться скарбниці царської Росії. І швидше час із японцями кінчати.
  Медведєв зустрів дівчат із променистою посмішкою:
  - Ну, як, набігалися?
  Голонога Оленка заявила з усмішкою:
  - Набігалися і готові до бою!
  Наташа агресивно помітила:
  - Усіх переб'ємо!
  Медведєв махнув рукою і наказав:
  - Тоді погнали!
  Голонога Оленка засміялася і відповіла:
  - Наша четвірка найбільш смертоносна у світі!
  Наташа на це заперечила, тупаючи босою ногою:
  - Не у світі, а у всесвіті!
  І потужний, агресивний та забійний танк погнав на всіх швидкостях. Ще понад двісті п'ятдесят тисяч японців попереду. Але ж снарядів вистачить і на мільярд солдатів!
  Дівчата, професор і студент- ось це команда, яка всіх сомне і скрутить в баранячий ріг. І летить собі танк до японських військ. Грізно мчить собі. Хоче всіх поламати.
  Голонога Оленка заспівала із захопленням:
  Простори Росії - прекрасної, рідної,
  Де перли снігів, річок безкраїх кришталь,
  А російський солдат із генералом єдині.
  Святий символ держави - орел Православний, наш царю!
  І ось швидкий танк фактично злетів. Пронісся наче реактивний винищувач. І опинився перед японцями. Знову запрацювала універсальна гармата та кулемети-дракони. Дівчата за справу взялися дуже завзято. Без зайвих церемоній.
  Оленка стріляла за допомогою босих пальчиків ніжок з гармати, вибивала японців і співала:
  - Славитись Русь моя, Сталін і Ленін, одна сім'я!
  І сяє руде чортове смарагдовими очима. А як довбає самураїв. Залюбуєшся.
  І Наталя теж не поступається. Молотить японців.
  І співає:
  - Швидкість ти не скидай на віражах. Наша доля, дівчата перемагати!
  Войовниця була у повному ажурі. І така стрімка у поливанні противника вогнем.
  Босі пальчики ніжок натискають на кнопку джойстика.
  Напівгола Оленка ведучи пальбу, помітила:
  - У Росії дві біди...
  Маргарита тут її перебила:
  - Якби тільки дві!
  Голонога Оленка, ведучи вогонь, із задоволенням погодилася:
  - Так, якби тільки дві!
  Наташа стріляючи, укладала японців сотнями, взяла та заспівала:
  - За дві, за дві зими. За дві, за дві весни!
  Голонога Оленка, ведучи вогонь, додала:
  - Замочу японців і повернуся!
  Наташа хихикнула і відповіла:
  - Порт-Артуре наш! І нікому не дозволимо забрати нашу Манчжурію!
  І войовниця знову молотила самураїв. Росіяни не програють японцям. Це вкотре доводить, наскільки Росія непереможна!
  Голонога Оленка рознесла батарею і проворкувала:
  - Славитися Русь у найдальших країнах та століттях!
  Наталя теж просипіла:
  - І жодної сили нас не зупинять!
  І знищила ще кілька тисяч самураїв. Потім танк просунувся вперед, і збирання врожаю продовжилося.
  Маргарита, дивлячись на це, висловила свою думку:
  - Якщо війна буде настільки блискуче виграна, то що робитиме Росія далі?
  Медведєв подивився, як дівчата хвацько викошують японців, і припустив:
  - Чи буде війна, чи з німцями, чи з англійцями! Але в будь-якому випадку битва з Країною Вранішнього Сонця не остання!
  Альона, рознісши чергову батарею, заявила:
  - Ось ми так німцям дамо, ну так їм дамо, що мало не здасться!
  Наташа, круша самураїв, додала:
  - І не буде кого набирати Гітлеру у Вермахт!
  Оленка, натискаючи босими пальцями ніг на кнопки джойстика, агресивно заявила:
  - А шкода арійців. Стільки загинуло гарних білих хлопців!
  Наташа з цим, сумно киваючи, погодилася:
  - Так, загинуло стільки гарного народу! І заради чого!
  Дівчина вдарила по японцях і помітила.
  - І японці гарна нація, а ми змушені з ними воювати! Хоча це теж не надто добре!
  Маргарита логічно помітила:
  - А звірі? Хіба вони не вбивають один одного? А людина, це лише тварина вищого порядку!
  Медведєв усміхнувся і заперечив:
  - Людина, на відміну від звіра, має душу! І його душа справді унікальна та безсмертна! Тож ми і тварини ціла прірва!
  Маргарита на це заперечила:
  - А мавпи? Адже у них теж високий рівень інтелекту. Ось одна з них знає три з половиною тисячі слів!
  Виконувач обов'язків президента відповів:
  - Але ж вони наші родичі!
  Голонога Оленка вистрілила по японцях і заспівала:
  - Я мавпа! Теж людина!
  Наташа, викошуючи самураїв, проворкувала:
  - Не ходити в мавпах ціле століття!
  Супертанк продовжував викошувати японців. А чому б і ні? Адже він справді божевільний звір,
  котрий по сорок тисяч куль викидає за хвилину. А його броня непробивна, практично для будь-яких снарядів. І не лише початку ХХ століття.
  Голонога Оленка, стріляючи, агресивно заявила:
  - Для Росії цар Микола зробив багато, але так і залишився неоціненим і недооціненим!
  Наташа, заливаючи японців вогнем, погодилася:
  - Це вірно! Царя вбили. Змусили батюшку відійти від престолу! А що хіба стало краще?
  Голонога Оленка вистрілила з гармати і додала:
  - Стало ще гірше! І прийшли до влади, ще підліші люди!
  Наташа хихикнула, вдарила по японцям і заявила:
  - Так битимемося за краще майбутнє! І за волю Росії!
  Напівгола Оленка, ведучи вогонь, сказала:
  - За зміни та перемоги!
  Після чого показала свій кулак. Вона дівчина, яка здатна створити таке. Що потім і самураям не розв'язатись. А кулемети працюють. Усі косять та косять.
  Вони, справді, проорюють цілі шеренги трупів. І вбивчо розчищають простір.
  Генералу Куропаткіну донесли, що у японців твориться щось дивне. Стрілянина, вибухи, хтось на них напав.
  . РОЗДІЛ Љ 9.
  Медведєв, трохи поспавши, знову взявся за комп'ютер. Він навіть не поголився. І знову почав грати по-своєму.
  Наступ на Японію після коду шахрая з танками та аеропланами. Включно з найкращим бомбардувальником першої світової війни "Ілля Муромець". Який дуже голосно заявив про себе. І лупив по японцях, наче гумова шльопанка по мухах.
  І вперед на Токіо.
  Дмитро Медведєв підкоривши Японію себе, назвав імператором мікадо.
  А потім нові війни.
  Ось, наприклад, можна пограти і в альтернативну історію. Олександр Другий у 1875 році сказав Бісмарку, що його розбіжності з Францією є внутрішня справа Німеччини та Французів. Бісмарк взяв та напав на Францію у 1876 році. Спочатку прусакам щастило і вони дійшли до Парижа. Але потім вони сповільнилися. І у війну вступила Британія... Все було б добре, але англійці дали бій Німеччині та завдали поразки. Потім і прусаки підтягли сили.
  Війна Заході затяглася. Французи захищалися відчайдушно. Англія перекидала все нові й нові сили.
  А Росія тим часом завоювала Туреччину та Стамбул. Британія та Франція та Німеччина затяглися у війні. І імперія царя Олександра приєднала себе багато земель, включаючи Ірак, вийшовши до Індійського океану. І Палестину, і землі аж до Єгипту. А так російські війська на чолі зі Скобелєвим, завоювали і Мекку, Медину, та інші міста Саудівської Аравії.
  І утворилася південна частина Російської імперії. А Олександр Другий став великим царем. А війна між Німеччиною проти Франції та Британії тривала років із десять.
  І скінчилася практична внічию.
  Олександр Другий правив до 1887 року і став жертвою замаху, скоєним під керівництвом Олександра Ульянова, брата Леніна. Його славне царство, у якому Росія побудувала безліч доріг, завоювала безліч земель, і звільнила селян, закінчилося.
  За цією альтернативкою і проходила гра. Олександр Третій разом із полководцем Скобєльовим підкорив і Іран, і Пакистан. Але теж помер - світла голівка. Росія вела за Миколи Другого війну з Японією вже маючи флот в Індійському океані, який прийшов на допомогу Тихоокеанському досить швидко. Росіяни розбили самураїв порівняно швидко, і в них було набагато більше сил і на суші, і на воді.
  Крім того, російською армією командував геніальний міністр оборони Скобелєв. І Росія не лише перемогла, а й зуміла завоювати Японію. Тим більше, США тоді ще не лізли за межі західної півкулі, а Британія була не така сильна. Тим більше, Росія була в союзі з Німеччиною. Остання відставала від Британії та Франції у боротьбі за Африку. Царська Росія після приєднання Японії і частини Китаю ще більше зміцніла. Будувалася дорога Делі - Москва.
  Як бачилося з цього плани царської Росії на експансію в Індію та Китай успішно реалізовувалися. Цар Микола Другий обрав бік Німеччини під час першої світової війни. Німці розгромили Францію, окупували Бельгію, Голландію, Данію та Норвегію. Росія захопила Єгипет, більшу частину Африки та Індокитай. А також Тихоокеанські володіння Британії. І навіть висадилася у Австралії. І її Австралію захопили.
  Після чого війна закінчилася висадкою десанту та окупацією Британії. Перша світова війна скінчилася. Але кайзеру Вільгельму здавалося, що Росія дуже вже багато землі завоювала, та ще й особливо не напружуючись. І він мріяв про реванш. Росія й справді підкорила величезні простори - Австралію, всю Азію, більшу частину Африки, німці відкусили не так вже й багато, і більше від Португалії та Іспанії яких окупували. Австро-Угорщина отримала собі Італію під контроль і Лівію. Росія приблизно три чверті Африки, і потім зайняла трохи згодом і Ефіопію. Марокко встигли відчепити німці.
  Природно, Німеччини цього здавалося мало. Хоча вона й забрала собі Францію, Бельгію, Голландію та Норвегію, а Росія підпорядкувала Швецію.
  Почалася підготовка Вільгельма до нової війни з Росією. Криза 1929 року загострила ситуацію. Австро-Угорщина та Німеччина контролювали майже всю Європу. І частина Африки... І Британію. Але ще залишалися США та Канада. Вільгельм та Микола Другий, поки що не наважувалися на війну один з одним. Тим більше Росія найменше хотіла воювати, перетравлюючи величезні території. Щоб прискорити їхню асиміляцію, цар Микола Другий навіть дозволив мати росіянам по чотири дружини. Що було закріплено на восьмому Вселенському соборі.
  Таке рішення було прийнято в 1925 році. А 1926 року Микола другий узяв собі ще одну дружину. Як з'ясувалося, рішення недурне. 1929 року в імператора народилася ще одна дочка. А 1932 року 25 листопада, нарешті, народився здоровий син. Його Микола другий назвав Петром. На честь Петра першого.
  А 1933 року 15 травня, почалася нова війна. Німеччина оголосила війну Канаді. Як домініон Британії. Через два місяці США на чолі з Рузвельтом, незважаючи на економічну кризу, вступили у війну з Німеччиною. Вони не хотіли віддавати Канаду.
  Вже немолодий, але агресивний Вільгельм спочатку намагався воювати один, не вимагаючи допомоги Росії. Він сподівався все зробити сам. Але не так просто завоювати територію, відокремлену океаном. Та ще й США швидко будували танки та армію. І формували полки... Цілий рік тривала війна без особливого успіху для німців. Які лише змогли захопити Ісландії та Гренландії. А в Канаді не могли зачепитися.
  Вільгельм звернувся до царя Миколи Другого: мовляв, допоможи колега. Ти мені двоюрідний брат і брат. Микола Другий сам мав види на Аляску та Канаду. Ну і вирішив - не боги горщики ліплять. І взяв, і 25 червня 1934 року оголосив війну США та Канаді. Його війська рушили через Аляску, територією США.
  На той час залізниця до Чукотки вже була побудована, і російські війська успішно просувалися. На їхньому боці була чисельна перевага та найкращі у світі танки, як легкі, так і важкі та середні.
  Отже, Америці довелося мати справу з нерівними силами.
  А Микола Другий, як ми бачимо, реально на білому коні. І одна перемога за іншою. Російські війська йдуть собі Аляскою. І беруть місто за містом, селище за селищем.
  Німці намагаються висадитися на Кубі. Війна розростається. Кайзер Вільгельм пише Миколі Другому:
  - Ми з росіянами були і завжди будемо єдиними. І ніколи не посваримося. То нехай Америка виявиться добита.
  Через розтягнутість комунікацій просування було трохи повільніше запланованого. Але російські, царські війська, все ж таки захопили за п'ять місяців боїв, всю Аляску і вступили до Канади.
  Рузвельт навіть запропонував Росії світ, обіцяючи віддати Аляску, але вже пізно. Війна тривала з диким наскоком.
  Взимку 1935 року, попри складні погодні умови, російські війська вийшли до кордонів США північ від. Бої тривали і навесні... Російські війська проводили одну операцію за іншою, і до кінця липня захопили майже повністю Канаду. А у серпні оточили Філадельфію.
  США опинилися в дуже важкому стані. Але відчайдушно відбивалися... Однак до кінця 1935 року було захоплено вже більше третини території США. А взимку успіх царських були ще більшими... До початку березня 1936 року вони підійшли до Вашингтона та Нью-Йорка.
  А у квітні обидва міста виявилися взятими... Війна ще тривала до серпня, поки вся територія США не виявилася окупованою.
  Потім був наступ у Мексиці, і так далі, по території.
  Вільгельм запропонував Миколі Другому доділити весь світ. Микола Другий відповів згодою.
  Протягом 1937 року вся Латинська Америка була захоплена російськими військами. Таким чином Микола другий завершив поділ світу з німцям. І залишилося лише три імперії: найбільша: Російська, далі Німецька, і далі Австро-Угорщина.
  Росія таким чином стала світовим гегемоном, але... Микола Другий все ж таки хоч і великий цар, але смертний. Помер у серпні 1939 року. А старий Вільгельм напав 1 вересня 1939 року на Росію. Він вирішив скористатися тим, що Петро четвертий ще хлопчик, якому немає і семи років. І вирішив поки що регенти правлять Росією найкраще вдарити. Через два дні у війну вступила і Австро-Угорщина. Усі країни світи виявилися втягнутими у протистояння. Почалася остання історія планети Земля війна.
  Царська армія за чисельністю та якістю озброєнь собі не мала рівних. Російські танки і літаки, як і раніше, найкращі у світі.
  І бої це показали. Так і нові талановиті командири.
  А ось Австро-Угорщина виявилася від початку слабкою ланкою. І програвала майже з перших днів. Царська армія розбила австрійців, взяла Львів, а згодом і Перемиль. Лише знявши частину своїх сил із Польщі, німці врятували австрійців від повного розгрому. Але й від цього мало толку. Спроба взяти армією кайзера Варшаву з ганьбою провалилася. І російські війська силою відкинули їх більш ніж двісті кілометрів.
  Німці насилу зупинили російські війська. Уся зима пройшла у боях. Весною теж кипіли битви. Російські війська поступово перехоплювали ініціативу. У них було в кілька разів більше солдатів, і тому вони змогли до літа у взаємних сутичках так виснажити німців, що вони почали здавати. Одночасно почався наступ на Австро-Угорщину. Восени був оточений Будапешт. Крім того, царська армія захопила німецькі володіння в Канаді. А взимку 1940-1941 року царська армія відрізала Східну Пруссію. І до квітня 1941 року вийшла до Одера.
  Становище німців стало винятково важким. У травні 1941 року впав Відень. А за літо росіяни дійшли до Альп і звільнили Венецію. Увійшли до південних районів Німеччини.
  А восени остаточно захопили та Італію. Зимовий наступ на Берлін закінчився його взяттям 30 січня 1942 року. Після чого опір німців, які вже втратили всі свої володіння в Африці, послабшав. Росіяни до квітня дійшли до Рейну. Після цього 22 квітня залишки німецьких сил капітулювали.
  Так закінчилася остання війна планети Земля. Закінчилася з перемогою та успіхом царської Росії.
  Далі вже було підкорення космічних просторів. Ще 1936 року перша російська людина полетіла у космос. Облетів навколо планети Земля. А 1945 року 9 травня росіяни приземлилися на Місяці.
  На Марс злітали 1967 року. На Венеру 1969 року. На Меркурій 1972 року. А на супутники Юпітера в 1973 році. На найдальшу планету Плутон, людина висадилася вже в 1980 році. А 2003 року відбувся перший в історії людства політ за межі Сонячної системи. Російський корабель долетів до Алафа-Центавра і 2018 року повернувся назад.
  Росією на 2020 рік поки що править Петро четвертий, який завдяки досягненням сучасної медицини зовсім не глибокий старий. Петро Четвертий править вже вісімдесят один рік та його правління рекордне за тривалістю за всю історію світу. Там, де відомі, зрозуміло, точні дати правління.
  Ну, а поки що, у світі як завжди все спокійно. І навіть трохи нудно... Жити людям добре. Щоправда, є проблеми з перенаселенням. Але тут уже запроваджують обмеження на народжуваність.
  Православ'я модернізувалося. Батюшок поголили і одягли у форму з погонами.
  Розвиток технологій породило величезне безробіття. Але й цю проблему вирішують. Розвинувся Гіпернет.
  Ідуть дослідження, і вже створені космічні кораблі здатні рухатися, швидше за швидкість світла. Так добре царської Росії та усьому світу під керівництвом Романових. Цієї найславетнішої династії в історії людства.
  Батюшка-цар Микола. Збудує на планеті Земля рай!
  Дмитро Медведєв відмахав стратегію. Завоював за російських царів увесь світ. Показав своє стратегічне мислення. Досяг великих успіхів і знову заснув, як і раніше одягненим і йому снилося.
  Куропаткін заявив:
  - Спокій! Тільки спокій!
  Генерал Ліневич помітив із тривогою:
  - Ваше превосходительство, може, завдамо зараз удару?
  Генерал-ад'ютант Куропаткін заявив:
  - Ні! Звичайно ж ні! Це може бути японська пастка!
  Генерал Ліневич несміливо зауважив:
  - Це наш шанс виграти нарешті цю війну!
  Куропаткін тремтячим голосом заявив:
  - Терпіння, терпіння та ще раз терпіння!
  Ліневич більш сердито заперечив:
  - А ось Олександр Суворов казав: мить дає перемогу!
  Куропаткін сухо буркнув:
  - Командую тут я! І ми маємо насамперед зберегти армію. І взагалі, Японія скоро видихнеться!
  Ліневич запропонував:
  - Може, хоч провести розвідку?
  Куропаткін неохоче погодився:
  - Це можна тільки обережно!
  Ліневич агресивно буркнув:
  - В Ім'я царя та Батьківщини!
  А супертанк тим часом підчищав японців. Вибивав їх, розстрілював у різний спосіб.
  Голонога Оленка, ведучи нещадний вогонь, запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А це що наша остання операція?
  Медведєв з усмішкою запитав:
  - А чому ти так думаєш?
  Руда бестія помітила:
  - Більших з'єднань у японців немає!
  Цвяха і розстрілюючи самураїв, Наташа також погодилася:
  - А справді, Японії більше нема чим воювати!
  Медведєв відповів із дещо невпевненим виглядом:
  - Японія може зібрати ще нові війська та закупити у Америки та Британії нові кораблі. Тож війна, скажімо прямо, ще не зовсім закінчена!
  Напівгола Оленка, ведучи вогонь по самураях, помітила:
  - А якщо Росія запропонує світ Японії на помірних умовах? Ми заберемо тільки Курильську гряду, а решта залишиться, як і було до війни?
  Виконувач обов'язків президента, тут погодився:
  - У цьому випадку, швидше за все, буде світ!
  Маргарита сердито помітила:
  - Якби не революція, то все одно японців перемогли б. Нікуди б вони не поділися!
  Голонога Наташа, заливаючи самураїв вогнем, охоче погодилася:
  - Звісно! Нікуди б вони не поділися!
  Крута Оленка, снарядами розриваючи японців, запропонувала:
  - А давайте захопимо мікадо!
  Наташа агресивно підкинулася:
  - Захопити мікадо? А що цікаво!
  Маргарита помітила з усмішкою:
  - А чи це не буде перебором?
  Медведєв також висловив сумнів:
  - А чи це не перебір? Адже одна справа захищати своє, а інша, лізти до Японії, яка, скажімо прямо, теж воює не на споконвічно-російських землях!
  Голонога Оленка прошипіла, знову розбиваючи японців снарядами:
  - А чи варто виявляти подібне милосердя?
  Наташа, натискаючи босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика, кивнула:
  - Справді, чого нам таке? Можемо й мікадо захопити!
  Маргарита засміялася:
  - Я на тобі, як на війні! А на війні, як на тобі!
  Медведєв суворо відповів:
  - Потрібно знати міру! Адже ми не випадкові попаданцы! Ми ті, хто серйозно та свідомо змінює історію! Тож треба виявляти почуття, зокрема й заходи!
  Голонога Оленка вистрілила і заспівала:
  - Ех, міра, міра! До чого є холера!
  Супертанк працював активно. Вже понад сто двадцять п'ять тисяч японців знищено. Залишилась половина.
  Наташа заспівала з усмішкою:
  - Весь світ насильства ми розриємо,
  До основи, а потім,
  Ми новий класний світ збудуємо,
  Щоб у ньому не знали бід, проблем!
  Голонога Оленка, ведучи дуже забійний вогонь, шикнула:
  - За доброго та справедливого царя!
  Маргарита запропонувала:
  - А може, захопимо пару трофейних бочок саке?
  Голонога Оленка отруйно посміхнулася:
  - А що, ти хочеш випити?
  Маргарита заперечливо похитала головою:
  - Спортсмени не п'ють!
  Голонога Оленка, підірвавши чергову батарею, хихикнула:
  - З дрібного посуду!
  Наташа запропонувала:
  - Вип'ємо пальмового пива. Воно корисніше!
  І збила чергових японців.
  Медведєв відповів:
  - Спершу справа, а розваги потім!
  Чи йому виконувачу обов'язків президента це не знати. Чи він не весь час був у працях та турботах?
  Та одним із перших указів виконувача обов'язків президента Медведєва було підвищення зарплати депутатам Держдуми втричі. І що депутати? Вони відклали проведення виборів президента. Таким чином, у Росії досить довгий час Медведєв виконував обов'язки президента.
  І це навіть стало унікальною ситуацією. Коли стільки часу глава держави виконує обов'язки. А зміни не настають. Точніше все змінювалося за Медведєва в гірший бік. Наче фортуна, яка так любила Путіна, вирішила відігратися на його наступнику. Ну, що з ним!
  Модернізований танк Т-95 продовжував винищення самураїв у геометричній прогресії. Ця машина демонструвала свою ефективність. І негативну силу люті квазіматерії, що розмножується.
  Напівгола Оленка, ведучи вогонь японцями, логічно помітила:
  - Все ж таки це не зовсім правильно. Виходить, ми без суперзброї нічого не можемо!
  Голонога Наташа сердито відповіла:
  - Якісь вищі сили завадили Росії виграти війну з Японією. Адже хороша намічалася справа, євангелізація Китаю. А так вийшло не надто гарно!
  Маргарита запитала:
  - А як же тоді Бог? Чому не допоміг Православ'ю?
  Майже гола Оленка, посилаючи снаряд по снаряд, відзначила:
  - Ось і воно! Насправді, допустити перемогу японців над Православною країною. Це і справді така зрада для російської віри!
  Наташа, заливаючи японців вогнем, сердито зауважила:
  - Імперська релігія не має бути пацифістською. Хіба можна стати великою країною, якщо жити по заповіді: вдарили тебе правою щокою - підстав ліву!
  Крута Оленка з цим охоче погодилася, руйнуючи японців:
  - Звісно! Пацифізм нам нема до чого! Полюби свого ворога! Хіба це заповідь?
  Маргарита заспівала з натхненням:
  Будь-хто, хто людина, той воїном народжений,
  Так повелося - горила взяла камінь.
  Коли на лайку, той, хто жив приречений,
  А в серці палко палахкотить полум'я!
  
  Хлопчик бачить у мріях автомат,
  Йому ж танк миліший за лімузин.
  Хто хоче гріш звернути в п'ятак -
  З народження розуміє - править сила!
  Наташа вигукнула, з люттю вулкана, що клекотить, заливаючи японців вогнем:
  - Так, автомат! І сила-це головне! Ми повинні перемогти!
  Голонога Оленка у несамовитості та люті прошипіла, вибиваючи японців:
  - Я є те, що народжене перемагати! І анітрохи не менше. Наша перемога буде за нами!
  Наташа погодилася, натискаючи босими пальцями м'язистих ніжок на кнопки джойстика:
  - Так буде найкраще! Ми правили, і правитимемо завжди! Я маю на увазі, Росію!
  Голонога Оленка, вибиваючи японців, пропиляла:
  - Не лукавитиму, мені хочеться правити! Але не машиною іржавою, а цілою державою!
  І дівчина сміла вже останню батарею країни Сонця, що сходить. Вона ж така красуня, що бути їй чемпіонкою світу. І ніколи не піддатися слабкості та боязкості.
  Наташа, стріляючи, пробурмотіла:
  - Стану королевою! Або, ще краще, імператрицею!
  Голонога Оленка продовжила:
  - А що війна, а що війна, погана тітка та стерво вона! Зате гарних плодить хлопців, велить - ти боягуза в собі убий!
  Маргарита відповідно кивнула:
  - Правильно, убий у собі труса! Я думаю, якщо Микола другий і зрікся престолу, то зовсім не через боягузтво!
  Напівгола Оленка рішуче заявила:
  - Тепер уже не зречеться! Ми зміцнимо царський престол, так що він стоятиме віками!
  Наташа вигукнула:
  - Будь великим царем Миколай другий! Ми тебе підтримуємо! Не буде революції - буде Велика Росія!
  Ось, нарешті, войовниці закінчили із винищенням армії країни Вранішнього Сонця. Знищили понад двісті п'ятдесят тисяч солдатів і офіцерів. Таким чином, майже всі сухопутні війська Японії виявилися знищеними. Так само, як і військово-морський флот припинив існування.
  Голонога Оленка з усмішкою помітила:
  - І варто було так поратися? Тобто я хотіла сказати психовати? Не надто довго чинячи опір армія, яка примудрилася здолати Росію!
  Наталя впевнено заявила:
  - Росія програла виключно через п'яту колону. В іншому випадку, все одно ми б перемогли!
  Маргарита запитала виконуючого обов'язки президента:
  - А ми що робитимемо? Повернемося, чи продовжимо?
  Медведєв, що втрачає владу, включив комп'ютер і повідомив:
  - Нині нам видадуть прогноз подальшого розвитку царської Росії. Якщо все буде гаразд, то повернемося.
  Почувся приємний жіночий голос;
  Після повного знищення сухопутних японських сил та флоту, мікадо запропонував світ. США та Британія висловилися бути посередниками.
  Умови були вигідними для Росії. Країна отримала Курильську гряду та Тайвань.
  А також контроль над Манчжурією, Кореєю, Монголією. Крім того, Японія ще й виплатила контрибуцію двісті п'ятдесят мільйонів золотих російських рублів.
  Авторитет царя Миколи другого виріс, і стався спад революційних настроїв. У країні почалося бурхливе економічне піднесення. Виникла Жовторосія. Частина Китаю добровільно увійшла до складу Росії, а також Кореї та Монголії. Царська імперія стала більшою, виросло її населення. Економічне зростання почалося раніше, ніж у реальній історії, і було сильнішим.
  Держдуми був, і царський уряд міг краще підготуватися до Першої світової війни. У Росії з'явилися перші у світі легкі танки "Місяць"-2 у серійному виробництві та чотиримоторні бомбардувальники "Ілля Муромець" та "Святогор". Перша світова війна все одно почалася, але проходила успішніше для Росії.
  Так як населення, економіка та армія у царя було більше. Та й внутрішнє становище міцніше. Немає Держдуми - розсадника бунту та військового перевороту.
  Зі змінним успіхом, але, загалом, з ініціативи Росії та виграшу більшості битв, війна закінчила 7 листопада 1915 капітуляцією Німеччини. Австро-Угорщина розпалася, і її поділили. Галичина та Буковина стали російськими губерніями. Краків та найближчі землі увійшли до царства Польського, як і Познань, Данциг, частина Східної Пруссії. А Клайпеда приєдналася до прибалтійської губернії. Виникла Чехословаччина - королівство у складі Росії.
  Румунія приєднала до себе Трансільванію. Угорщина стала самостійним королівством, але під заступництвом Росії, а цар Микола співправителем. Австрія стала дуже маленькою країною. Виникла Югославія, теж під покровительством Росії і за співправителя Миколи другого.
  Туреччина зникла з політичної карти світу. Ірак та Палестина увійшли до складу Британії, Сирія до складу Франції, Мала Азія та Стамбул стали російськими губерніями. Таким чином, Росія знову збільшила собі території. Але це все не закінчилося. Потім був завойований разом із французами та англійцями Саудівський півострів. А далі Росія та Британія поділили Іран та Афганістан. Північ та центр стали російськими губерніями, а південь Британською колонією.
  Світ здавалося, набув стійкості. Війна тривала лише у Китаї. Але в 1929 році вибухнула серйозна економічна криза, що призвела до великої депресії.
  У Росії знову зростали революційні настрої. Спалахували страйки, акції протесту. Але криза виявилася не надто сильною. Тим паче 1931 року знову спалахнула війна з Японією.
  Самураї хотіли реваншу. Але на це російська армія була сильнішою за всіма статтями. А адмірал Колчак - геніальний флотоводець.
  Японію не лише розгромили, а й захопили. Цар Микола другий у лютому 1932 року був коронований офіційно, як японський імператор мікадо. Таким чином Росія ще більше розширилася. І приєднала майже весь Китай.
  І з населення, і з території Росії був рівних. Тим більше, що Британська імперія слабшала. Гітлер прийшов до влади в Німеччині в 1933 році, але міг зробити проти Росії. Да нічого. Цар Микола другий помер у 1937 році, показавши дуже успішне правління, друге за тривалістю після Івана Грозного. І з рекордними за площею та населення завоюваннями.
  Однак у особистому житті царя в повному обсязі склалося. Спадкоємець Олексій помер молодим. Молодший брат Михайло через нерівний шлюб був позбавлений права на престол Росії.
  Корону успадкував Кирила Романов, який не прожив і року помер у 1938 році. І новим царем став його син Володимир Третій. Його коронували, і монарх правив довго та щасливо, до 1992 року. І Росія спочатку забрала колонії у Франції та Британії разом із Німеччиною. Потім виборола і Німеччину. А потім увесь світ. Коротше кажучи, новий цар Георгій Перший у 1992 р. став всесвітнім імператором.
  Медведєв закінчив огляд і повідомив:
  - Мабуть, для цього всесвіту достатньо! Повертаємось!
  І всі четверо крикнули:
  - Слава цареві Миколі Другому!
  . ПРОМІЖНИЙ ЕПІЛОГ
  Медведєв прокинувся від дзвінка... Йому повідомили, що вже йде інавгурація Зеленського на пост президента Росії та України. І що, мовляв, Дмитро Анатолійович настав час залишати кабінет.
  Медведєв неохоче підкорився. Перш ніж вийти поголився і прийняв ванну.
  Потім покинув кабінет. Його відвезли спецмашиною. Дорогою повідомили, що найкраще Медведєву полетіти на Канари, щоб там відпочити.
  А Зеленський із своєї інавгурації влаштував чергове шоу. Як завжди барвисте з феєрверками, та підскоками. У день інавгурації Віталій Кличко на стадіоні в Києві провів бій із Майклом Тайсоном. Іменитий американський боксер погодився на поєдинок через великі проблеми з грошима. Кличко домінував усі дванадцять раундів, але до нокауту Тайсона дипломатично не відправив.
  Формально розігрувалась одна з другорядних версій чемпіона світу.
  Після цього Віталію Кличку вручили діамантовий пояс.
  Володимир Зеленський отримав вітання від усіх країн світу, включаючи і Китай. Причому у Піднебесній імперії народні заворушення посилилися. Не хлібом єдиним жива людина. Людям хотілося демократії та свободи. Деспотія комуністичної партії Китаю набридла, всім хотілося волі.
  Зеленський став саме таким ось символом. Символом демократичної сили після падіння диктатури спецслужб при Путіні.
  Зеленський багато говорив про зміни, економіку та нові звершення. У Росії вже проходив конкурс на посаду прем"єр-міністра. Декілька тисяч було претендентів. Дуже напружений проходив відбір. І це виглядало чудово.
  Поки що все йшло досить гладко. Зеленський навіть зробив сальто на своїй інавгурації. Зірвав оплески. Згодом продемонстрував свої знання іноземних мов. Діяв дуже активно і жваво.
  Нарешті, Зеленський взяв і промовив ще кілька промов.
  Далі після інавгурації були кадрові рішення. Безліч перестановок та нових осіб в уряді.
  Ішов реальний відбір залізних наркомів. У Росії її відбувалася кадрова революція.
  Зеленський у перші дні видав багато указів. Дозволив продаж алкоголю в нічний час та роз'їзних точках. Запровадив нові податки на багатих. Зняв недоторканність із депутатів та суддів. Збільшив випуск продукції. Ввів мита на торгівлю з Китаєм.
  У Білорусі відбувся референдум про об'єднання з Росією. І це теж пішло у заслугу Зеленському. Більшість білорусів підтримали об'єднання із Росією.
  Зеленський нарік, що Медведєв надто задер латки, але пообіцяв, що інфляція заспокоїться. І що нічого страшного не станеться.
  Справді незабаром зростання цін припинилося. А економіка Росії пішла у зростання. І на Кавказі виступи бойовиків якось затихли. Стало набагато спокійніше.
  Зеленський нарешті запропонував і кандидатуру на посаду прем'єра Росії. Нею став тридцятидворічний доктор наук Олексій Большаков. Він впевнено переміг на конкурсі. І став прем'єром, наймолодшим історія Росії.
  Медведєв полетів у відпустку на Канари і отримував пенсію колишнього президента, просто розважаючись. Поки що у нього не було проблем. А ось Шойгу заарештували, звинувативши у спробі державного перевороту. А що він хотів?
  В Америці перемогла сорока однорічна жінка-демократ. Таким чином, змінилася влада. І прийшла до влади і жінка та наймолодший кандидат за всю історію США. Закінчилася епоха Трампа. Але дружба з Росією тільки почала розквітати. Природно проти диктаторського Китаю тепер дружили США і нова Російська імперія.
  Зеленський навіть провів референдум, і ввів іншу назву: натомість Росія - Київська Русь. Що теж говорила багато про що. Білорусь увійшла до федерації. І почалося відродження імперії... На демократичних засадах.
  Нова жінка - президент США, успадкувала від Трампа неприязнь до Китаю, і створення коаліції присвятила себе. Київська Русь економічно розвивалася за Зеленського успішно. Росія дещо стримувала Китай. Потім вступила до НАТО. Незабаром у Казахстані прийшов до влади проросійський уряд та утворилася союзна держава. Середню Азію росіяни віджимали від Китаю. Протиборство все наростало.
  Зеленський провів антисталінську та антипутінівську кампанію. Позбавив Сталіна та Путіна всіх нагород, що дав їм Медведєв.
  Але нічого все обійшлося мирно. Хоча комуністи й протестували. Ходили на мітинги.
  А там і Леніна нарешті винесли з Мавзолею. Така собі радість, для багатьох. А Православна церква зарахувала до лику святих Олександра Другого та Івана Грозного - російських царів. Зросла кількість пам'ятників Миколі Другому.
  Став якось модний царизм і західництво. З Європою зблизилися, багато постів почали отримувати іноземці. Росія стала частиною західного світу, а після відходу Трамп процес глобалізації посилився. А Китай потрапив в ізоляцію і зіткнувся з внутрішньою смутою.
  Одночасно Зеленський у слов'янській імперії збільшив народжуваність. Відбувся нарешті давно обіцяний політ на Місяць. І все виходило якось чудово.
  Між Росією та США встановилися союзницькі відносини, точніше між Київською Руссю та Америкою.
  І конфронтація пішла у минуле. Світ став дедалі більше ставати глобальним і безпечним. Хоча були війни. Київська Русь разом із США провели операцію в Лівії, де покінчили з ісламістами. Далі розібралися і з Близьким сходом, створивши там разом із Америкою бази. Київська Русь та США разом стали нахиляти світ і витісняти Китай з Африки. А тут без воєн не обійтись. І сухопутних операцій теж.
  І авіаудари Київська Русь та США наносили спільно.
  Поступово китайців витіснили з усіх куточків світу. І піднебесна імперія впала у глибоку економічну та політичну кризу.
  А Київська Русь дедалі більше процвітала.
  Таких темпів економічного зростання Росія ще ніколи не знала. А що Китай впав - Київська Русь піднялася. І стрімко зростала.
  У рекордні терміни було збудовано залізницю до Чукотки. Що саме собою дуже круто.
  І рився тунель під Аляску. Американці теж почали будувати залізницю, що зв'язатиметься з Росією. Будувалася і залізниця до Делі... Одночасно рилися канали із Сибіру, щоб зрошувати Середню Азію.
  Проти Ірану було проведено США та Київською Руссю спільну операцію. І був поставлений осудний світський режим. Після чого почали рити канал від Каспійського моря до Перської затоки.
  НАТО розширювалося, включаючи арабські країни. У Саудівській Аравії виник парламент. Жінки почали знімати паранджу. Почалося будівництво світської держави.
  У Російських ЗМІ всі лаяли Путіна за екстремізм і поливали брудом, що мало зробив Росію колонією Китаю та слава Богу вчасно помер. Говорили й порізче слова. А на Медведєва таки порушили кримінальну справу. І не одне.
  Сталіна винесли із Кремлівської стіни. Леніна набагато раніше з мавзолею.
  Багато змінилося і державній символіці. З'явилося кілька нових видів прапорів. У Російський прапор додав жовтого кольору і синій колір замінив блакитний.
  Це також було цікаво. Герб змінився... Відбулася й фінансова реформа. Обміняли гроші за співвідношенням: до тисячі. З'явився золотий стандарт карбованця Київської Русі. Заодно з'явилися й нові, старі гроші - гріш - півкопійки, і півшка - чверть копійки.
  Все чин чином...
  Почали відроджуватися і титули... З'явилися князі, барони, графи, маркізи, і навіть герцоги. Зокрема, герцогом став Зеленський. Молдавія також увійшла до складу Київської Русі. Ось уже пішла розмова про виборність царя.
  Але Зеленський повідомив, що президента Київської Русі обиратиме лише народ. І не більше ніж на два терміни.
  Причому Зеленський скоротив термін повноважень російського президента із шести років до п'яти. Щоправда, свій перший термін Зеленський пробув шість років.
  На той час він завершив приєднання Середню Азію до Росії. І відновив кордони СРСР. Залишилася тільки незайманою Прибалтика.
  Але її поки що не хотіли віддавати американці. А так Середню Азію та Кавказ віддали.
  На Кавказі спалахнула нова війна між Вірменією та Азербайджаном. І вона йшла дуже жорстоко. Отже, Росія змогли зайняти ці республіки і провести в них референдуми щодо приєднання.
  Отже, Зеленський повернув собі Кавказ, розширивши Київську Русь. Великий скажемо прямо він завойовник. Причому й демократ... Його імперія розширювалася й надалі...
  Ось і Афганістан вже під час другого терміну правління і частина Ірану стали частинами Росії.
  У США жінка-президент пройшла на другий термін. Вона поки що була успішною в економіці, і головне зуміла нокаутувати Китай. Що більша перемога. Та й Київська Русь тепер союзник на чолі із Зеленським.
  Але, звичайно ж, міць Росії надто швидко зростає. Вона вже й північ Іраку до себе приєднала.
  Борзо поводиться. Київська Русь за темпами зростання, перша країна світу! І населенням вона випередила США. І вже в Америці з тривогою дивляться - чи не надто посилилася Росія?
  Тим паче імперія Київської Русі розширюється. Ось уже й Прибалтика опинилася під її контролем. Так це справді велика проблема для американців. Зеленський зібрав уже всі колишні території СРСР.
  І продовжує подібно до російського царя експансію на південь. Ось уже Іран та Ірак повністю увійшли до складу Київської Русі. А на другий термін Зеленський обрався легко і в першому ж турі.
  Хоча кандидатів у президенти було багато, а вибори відбулися демократично.
  Зеленський повідомив, що він не збирається брати приклад із Лукашенком і правити довічно. Причому обставини зникнення Лукашенка так і були нез'ясовані. Можливо, він просто став не потрібним і Росії та Заходу. І зник... А от Зеленський тільки набирає сили. І справді його правління за успішністю затьмарює попередників, і Петра Першого.
  Справді - відновити територію СРСР плюс Афганістан, Іран, Ірак не кожен здатний.
  Адже Зеленський на це не зупиняється. Ось уже і Польща, і Фінляндія під прицілом - теж колись входили в царську імперію. І справді проходять у цих країнах референдуми, і вони добровільно входять до Київської Русі.
  Є успіхи на науковому фронті. Пройшов давно очікуваний політ на Марс. Російські космонавти висадилися там. Взяли ґрунт і залишили прапор, що стало великим тріумфом.
  Одночасно Київська Русь забрала у Китаю споконвічний Порт-Артур. І скориставшись тим, що в Китаї розпочалася громадянська війна, взяли під участь і Манчжурію.
  Заодно Київська Русь приєднала до себе частину Туреччини. Ті землі, що відійшли Росії за Версальським договором. Що також було дуже сильним ходом. Зеленський ще більше розширив Київську Русь як імперію. А з економіки вона вийшла на перше місце - обігнавши США.
  Ну, а Китай занурений у жах громадянської війни, і його вже почали ділити.
  Київська Русь стала наймогутнішою країною. А популярність Зеленського всередині країни настільки зросла, що люди стали на колінах благати Володимира, щоб він не йшов. Збиралися сотні тисяч людей.
  Зеленський як виняток провів референдум, що дозволяє йому балотуватися ще на один третій термін голови Київської Русі.
  У США змінився лідер. Ним став уже республіканець. І вже не такий уже й молодий - старший за Зеленського. Отже, відносини між Київською Руссю та США знову стали погіршуватися. Вже дуже Росія при Зеленському посилилася. Пригадали, що разом із українським правлінням, це вже четвертий термін Зеленського.
  Що, мовляв, повноваження Російського президента не були зменшені. Єдине, що Зеленський зробив: це вніс поправку до конституції, згідно з якою Держдума має право двома третинами голосів відправити окремого міністра у відставку, або простим більшість двічі винесла вотум недовіри.
  І то це поправка не така істотна, оскільки президент зберігав за собою право призначати всіх міністрів і визначати структуру уряду. Та й Держдумі у прихильників Зеленського конституційна більшість.
  Найбільш суттєвим стало запровадження прямих виборів до Ради Федерації, і навіть дозвіл ув'язненим голосувати.
  Але загалом на цьому обмеження повноважень президента і скінчилося. Право знімати губернаторів збереглося. А у законодавчій сфері навіть розширилося.
  У США стали звинувачувати Зеленського в Авторитаризмі і про те, що партія - "Слуга народу", контролює практично всі посади в державі. ЛДПР та КПРФ, припинили своє існування. Виникла партія - "Справедливий світ" із лівих. Замість ЛДПР з'явилися Патріоти Росії. Але партія "Слуга народу" тотально домінувала.
  Певні реформи торкнулися церкви. Православ'я узаконило право мати чотири дружини, зблизившись із Ісламом. Дещо змінився підхід до ікон, зближення з протестантизмом. Почали більше говорити: що Бог є Один, і що прості смертні Божого поклоніння не варті.
  Заодно було скасовано Трійця, як і біблійний символ, і незрозумілий простим смертним.
  А запровадили: що Бог є Один, Бог-Батько. А терміна Бог-Син немає у Біблії. Тим більше немає терміну: Бог - Святий Дух. Тож чому б релігію не спростити.
  Тим більше, бог, який висить на хресті - довіри не викликає. Якщо Він захистити себе не міг, то як Він захистить людей. Коротше кажучи, перейшли до монотеїзму. А саму Біблію змішали із давніми слов'янськими міфами. Виникло Євангеліє від Велеса.
  Посилився і атеїзм - мовляв, вистачить захоплюватися казками людськими. У нас одна планета, і їй не потрібно, щоб люди вірили в диво і особливо в кінець світу.
  Жодного кінця світу не буде і не повинно бути. А людству слід стати космічною імперією і дійти до краю галактики. А що галактики? Скоріше всесвіту. А дійшовши до краю всесвіту перейти в іншу частину світобудови. Адже всесвітів безліч. І так можна перелітати і одного всесвіту в інший. І згодом навчитися творити самим! І будуть нові, незмірні всесвіти, по всьому практично просторі.
  І планета Земля лише колиска людства. І буде в майбутньому імперія на секстильйон у секстильйоній мірі всесвітів, і не припиняючи далі розширюватися і завойовувати простір.
  А голова та президент Київської Русі Володимир Зеленський, наче яскраве сонце надії над планетою встає!
  І його майбутнє та майбутнє Київської Русі - нехай буде світлим!
  
  ФОРС-МАЖОР КОЛИ СРСР воював без союзників
  Так і настав непереборний вплив, який відключив союзні сили з 1 січня 1943 року. Пошарпаний корпус Роммеля зупинився на кордоні з Лівією. І всі бомбардування фашистської Німеччини припинилися. Спроби летіти у бік Лондона також оберталися провалами. Німецькі літаки не розбивалися, але відкидалися. Сталося раніше небачене диво, розподіл світу теомагічною силою.
  Однак спочатку німцям це не надто допомагало. Сталінград, точніше угруповання Паулюса у ньому, мабуть, вже не врятувати. І радянські війська впевнено просувалися вперед. Успішно пройшов наступ Воронежем та інших напрямах. Майже як у реальний термін Червона армія звільнила Курськ, Білгород, Харків.
  Однак після перекидання загартованих дивізій Роммеля з Африки і тих сил, які в реальній історії були теж без жодної користі кинуті в Алжирські та Туніські пустелі знаменитий контрудар Майнштейна помітно виграв у силі. Оскільки в ньому взяло участь значно більше німецьких сил, особливо авіації.
  Та й тридцять новеньких "Тигрів", що без толку загрузли в Сахарі, виявилися зовсім не зайвими.
  Тут і відбулася перша істотна розбіжність із реальною історією. Майнштейн завдав контрудару на чотири дні раніше і маючи набагато більше сил, просувався швидше. Харків було відбито на дев'ять днів раніше, Білгород на дванадцять, причому з ходу, а головне було взято Курськ, який у реальній історії фрицям не піддався.
  Кількість німецьких сил виявилася задіяною значною. Німці використовували і перекинуті резерви з Франції, практичні всі боєздатні танкові частини та головна авіація. Як не крути, але майже половину Люфтваффе відволікав Західний фронт, тож значні сили у повітрі у ворога додалися. І це сказав на ході німецького схожого на удар серпа контрнаступу.
  Та й Майнштейн у реальній історії переграв радянських генералів, а тут у нього на двадцять дивізій більше сухопутних сил і з урахуванням концентрації ресурсів утричі більше за літаки. І Фокке-Вульф зовсім непоганий при грамотному використанні: швидкість велика, потужне озброєння. Що значно Ф-190 найефективніший за чисельної переваги. Так як його потужне озброєння дозволяє збити літак з одного заходу, а він може піти за рахунок високої швидкості пікірування.
  Радянські війська зазнали тактичної поразки, і залишили Курськ, багато солдатів і офіцерів потрапило в оточення. Частково одні загинули, інші, щоправда, меншість потрапили в полон, багато хто й вирвався, втративши правда техніку.
  Втрати радянські війська зазнали колосального і настання їх виявилося зупинено. Але й німецькі танки не могли розвинути успіх через весняне бездоріжжя.
  Виникла тимчасово рівновага сил.
  Однак у війну могла вступити і нова сила Японія. У самураїв теж руки розв'язані. Америка не доступна, але не атакує. Щоправда, поки сильна сухопутна армія Японії тисне на Китай. Тут у Чан Кайші дуже складне становище. Чи намагатися домовитися з японцями, чи воювати, але вже не отримуючи підтримки грошима та зброєю зі США, Британії та інших країн.
  Природно, німці прагнули відкриття другого фронту, щоб відволікти частину сил противника зі сходу. Все ж таки в них втрати були зазнані відчутні. Особливо багато сил забрав Сталінград. Радянські війська теж втратили дуже багато, і частина й військ опинилась у Харківському та Курському котлі.
  Фашисти збільшували випуск озброєнь. Завдяки відсутності бомбардувань, фриці змогли збільшити випуск танків на більш значну цифру, як і авіації. Бомбардування сильніше заважали фашистам, ніж прийнято вважати. Тим більше в реальній історії Німеччина збільшувала випуск техніки багато в чому завдяки перебудові економіки на воєнний лад і все більш активному використанню рабської праці, а не тому, що їх бомбили слабо.
  Німці поки що вичікували та будували нові танки, навчали екіпажі, роблячи ставку на сучасну техніку. Заодно залишалося відкритим питання, де розпочинати наступ? Курського виступу вже не було. А це природна зачіпка. А так і самі німці, і Гітлер вагалися. Була думка взяти штурмом Ленінград. Хоча в цьому випадку довелося б прориватися через потужні зміцнення.
  Повторно йти на Сталінград німецьким генералам не хотілося. Але вибір прямо скажемо, не широкий. Хіба що наступати на саму Москву. Серед фашистських ватажків виникли серйозні розбіжності. Майнштейн, Гудеріан і Роммель навіть висловилися в тому сенсі, що краще взагалі не наступати, а нехай росіяни поткнутися самі і залучимо їх у пастку.
  Альтернативний план передбачав розпочати наступ з Таманського півострова та з Ростова-на-Дону, це добре укріплене місто фриці змогли відстояти, перекинувши підкріплення з Балканського угруповання, замінивши свої окупаційні війська на болгарські та італійські.
  Фюрер, якому подобалися операції, коли війська прориваються за напрямами, що сходяться, все більше і більше схилявся до цього плану, але зволікав з його реалізацією. Зокрема танк "Пантера" виявився примхливим і часто ламався, тож були потрібні його доопрацювання. Нехай додаткове навчання екіпажів. І "Тигрів" фюреру хотілося наштампувати якомога більше.
  Сталін зрештою це набридло. Побоюючись, що другий фронт відкриє Японія, що досягла великих успіхів Південного Китаю, чия чисельність сухопутної армії вже перевищила сім мільйонів солдатів і даних про зростаючий військовий потенціал Третього Рейху, він сам наказав почати наступ на Курському та Донбаському напрямку. Коливання Гітлера, прагнення фюрера сформувати дивізії із сотнями "Тигрів" та "Пантер" призвели до попередження.
  Втім, радянські війська, розпочавши настання 7 липня 1943 року, самі не мали вирішальної переваги в силах. Проти 6600000 радянських солдатів і офіцерів діяло 5560000 німецьких військ, близько мільйона двохсот п'ятдесяти тисяч воїнів сателітів. Муссоліні після зникнення загроза наступу із заходу та півдня значно збільшила кількість італійських військ на сході. Зросла і чисельність іспанських підрозділів. Надіслав дивізію "добровольців" і Салазар. Воювали і французькі легіони, румуни, більш активно угорці, албанці, і з усієї Європи іноземні дивізії до СС.
  Таким чином, радянська армія не мала переваги в чисельності, але розмаїтість коаліції, знижувала якість сил противника. У танках та артилерії у Червоної Армії деяка чисельна перевага. Але поки, мабуть "Тигри" та "Пантери", поки що не мають собі рівного по вогневій потужності та бронюванню опонента. Та й Т-4 отримав перевагу у вогневій силі зброї над Т-34-76. Зате в СРСР є реактивна артилерія, а в німців, незважаючи на наявність розробок зокрема газометів, це розвинуте слабко.
  У авіації приблизний чисельний паритет. Німецькі винищувачі МЕ-109 "Г", Фокке-Вульф сильніші, правда, ніж радянські машини у озброєнні та швидкості, але трохи слабші у маневреності. А досвідчених та результативних асів у Німеччини, на жаль, більше. Бомбардувальник Ю-188, мабуть, краще в льотних характеристиках, ніж ПЕ-2 та ТУ-3. І на озброєння став надходити Ю-288. Щоправда тільки він почав впроваджуватися, як і МЕ-309.
  Але в будь-якому разі не маючи переваги в силі, Червона Армія розгорнула наступ на заздалегідь підготовлену оборону супротивника. І зіткнулася з наполегливим опором. Але радянські війська наполегливі в наступі, не зважаючи на втрати, вони лізли вперед. Хоча в середньому темп просування виявився і невисоким один-два кілометри на день. Противник огризався і встигав окопуватися знову. Проте героїчне просування тривало. До середини серпня ціною великих втрат радянські війська просунулися до ста кілометрів, підійшли до Курська розгорнули запеклі бої за саме місто, підійшовши ще й до Бєлгорода.
  19 серпня 1943 року Японія, подолавши коливання, відкрила фронт Далекому Сході. До цього часу зазнавши ряду поразок, режим Чан Кайші пішов на вигідний для самураїв світ. Японці отримували контроль над важливими комунікаціями, і позбавлялися необхідності вести важку партизанську війну в погано організованими, але дуже численними китайськими військами. Натомість Чан Кайші була обіцяна підтримка у війні з Червоною Армією Мао Дзедуна. У Японії вже з'явилися всі засоби для ведення війни з СРСР. І вони вирішили не чекати дощової осені і суворої сибірської зими. Не кажучи про те, що Гітлер війну США ще 1941 року оголосив, а самураї його не підтримали. Відкриття другого фронту в 1942 році могло б врятувати гітлерівців від нищівного розгрому під Сталінградом.
  Рішення Японії було цілком очікуваним. Тим не менш, у нападі на Владивосток самураї досягли тактичної раптовості, і завдали серйозної шкоди радянському Тихоокеанському флоту.
  Німці наприкінці серпня спробували контратакувати, використовуючи масу нових танків. Але їхній південний контрудар зміг досягти лише відносних успіхів. Радянське командування вже передбачало подібну нагоду, відвело війська на вихідні рубежі. Лише загальновійськова 31-армія потрапила в котел і здебільшого виявилася знищена.
  Проте радянські війська не досягли своєї мети і зазнали дуже значної шкоди, не зумівши відвоювати території. Особливо багато було втрачено понад шість з половиною тисяч танків, проти близько восьмисот німецьких. У танковому парку чисельна перевага перейшла до гітлерівців. У вересні німці змогли зрівнятися з СРСР у випуску літаків по сотні на день, а в листопаді приблизно в машинах, нарощуючи випуск "Пантери" до 650-700 танків на місяць. Тут велику роль зіграло використання ресурсів окупованих країн насамперед Франції, і навіть Бельгії та Голландії, де запровадили трудову повинность.
  Німці з деяким запізненням у вересні розпочали давно запланований наступ з Ростова-на-Дону та з Таманського півострова. І натрапили на запеклу радянську оборону. А Японія вела наступ на Монголію, захопивши Улан-Батор та Примор'я. Але там просунувшись трохи.
  Це відвернуло значні резерви і після півтора місяця найзапекліших боїв, німецькі угруповання з'єдналися. Але втрати фриців теж виявилися дуже суттєвими, і вони змушені були зупинитися. Але цей тактичний успіх спровокував вступ у війну Туреччини та відкриття третього фронту в Закавказзі.
  Тепер доводилося відбивати й у цьому напрямі.
  До зими лінія фронту Далекому Сході стабілізувати. Японці просунулися в районі Примор'я від п'ятдесяти до ста двадцяти кілометрів, захопили більшу половину Монголії разом з Улан-Батором, але їхній наступ зупинився. Турки підійшли до Єревану та атакували Батумі, останнє місто їм вдалося захопити на дві третини. Самі німці просунуся за осінь не дуже. І поки що не опанували ініціативу.
  Війна ставала все більшою мірою позиційною, і затяжною. На виснаження і на технологічну перевагу. За 1943 рік СРСР збільшив випуск літаків у півтора рази з 25 тисяч до 37 тисяч. Фашистська Німеччина від понад 15 тисяч до 32 тисяч, більш ніж вдвічі. В останні місяці року німці зрівняли свої показники із радянськими виробничими результатами в літаках. І в танках і САУ теж - за якісної переваги. Адже СРСР треба ще відбиватися і від Японії. Крім того, деяка кількість літаків і танків виробляється в Італії, і в інших країнах сателітів Третього Рейху. Нехай і не надто багато. Плюс ще німці, користуючись відсутністю війни, стали добувати і постачати для своїх потреб нафту з Лівії.
  Так що поступово дефіцит енергоносіїв у Третьому Рейху слабшав. Крім того, непоганим джерелом сировини обіцяли стати Африканські Французькі володіння.
  Тож гітлерівці могли себе постачати непогано. У відповідь червоні конструктори Сталіну приготували нові типи танків з 85-міліметровими та 122-міліметровими гарматами. Німці дещо пригальмували роботи над "Пантерою"-2. Нелегко отримати танк з потужним озброєнням, сильним бронюванням та відносно рухливий. А "Королівський тигр" вийшов надто важким у 68 тонн. Щодо успішної обіцяла бути лише модернізація "Пантери". А танк Т-4, судячи з усього, свої можливості вичерпав. Поступово з нового 1944 випуск цієї машини став знижуватися. Щоб повністю припинитися у квітні.
  Радянське командування здійснило кілька наступальних операцій взимку. І на Таманському півострові, і в центрі, і на Ленінградському напрямку, і під Курськом. Але ніде не вдалося досягти суттєвого успіху. Противник уже мав чисельну перевагу у живій силі і в танках, і в авіації. Тільки страх погоди змушувала фриців дотримуватися оборонної тактики.
  Негативну роль відігравала й зросла дезертирів і зрадників, і навіть те, що німці розвинули висотну авіацію, що ефективніше займалася розвідкою з повітря.
  Крім того, радянське командування дещо неправильно підходило до процесу концентрації сил. Зокрема сама тактика розпочинати наступну операцію на іншій ділянці ще до завершення попередньої, мала сенс за чисельної переваги. Як у першу світову війну розсмикуючи німців. Але якщо ворог тебе числом перевершує, то це заважало на окремій ділянці здобути перевагу в силах.
  Якщо Сталіну вдалося б створити перевагу на окремій ділянці фронту приблизно при співвідношенні три до одного, то може і був би, досягнутий тактичний успіх.
  А так на одній ділянці йде наступ, на іншій готуються, а реально німцям та їхнім союзникам легше відбивати. Тим більше вже з'явилися у фриців висотні, швидкісні розвідники з чудовою оптикою, які дозволяли відстежувати пересування військ. А взимку маскуватися складніше, а ніч не панацея, то у німецьких розвідників з'явилися непогані прилади нічного бачення.
  "Королівський тигр" як запланований танк прориву затримався із серійним виробництвом і виявився не зовсім вдалим. "Пантера" -2, яку Гітлер наказав посилити бронюванням до непробивності ІС-2, і встановити двигун в 900 кінських сил, важила в 51 тонну, навіть з урахуванням установки алюмінієвого кожуха, що заощадив 800 кілограм. Проте бортову броню з'явилася можливість посилити до 82 міліметрів під раціональним нахилом. Це зробило німецький танк не таким уразливим з бортів, як колишні моделі. Але знову "Пантера"-2 і "Лев"-2 у більш досконалій компоновочній схемі поки що лише в процесі розробки.
  Проте за зиму німці повністю взяли під контроль французькі володіння в Африці, включаючи і "Петлю Нігера". А там і нафта, і газ і боксити, і ще більші запаси урану, особливо в Конго. Де Голля спіймали - без допомоги союзників він нічого не коштував, а Скоррелі спрацював чисто та вміло.
  Таким чином, до травня 1944 проблеми з нафтою були в основному вирішені. З Лівії вже всю йшли поставки, і залишалося тільки бурити все нові й нові свердловини.
  Але у травні німці ще наступати були не готові. Окрім застарілого за своєю конструкцією "Тигра" у них не було серйозного танка прориву. Правда "Тигр" вже вироблявся масового і завдяки високій якості броні і товщині бортів, а також скорострільній, точній гарматі міг відігравати роль нехай і не ідеального, але більш-менш стерпного танка, що зламує оборот військ СРСР.
  Німецьке командування після серії суперечок повернулося до колишнього плану 1942 року. А саме розпочати наступ на флангах. Взяти в подвійне кільце Ленінград і прориватися до Сталінграда. Тим більше, після того, як Вермахт залишив Ржевсько-В'яземський виступ, було втрачено зручний плацдарм для наступу на Москву. Тож до столиці відносно далеко.
  План гітлерівців теж не оптимальний, але... У Швеції відбулися дострокові вибори до парламенту, де вражаючою перемогою здобули нацисти. Країна з населенням у вісім мільйонів чоловік, і з розвиненою економікою виявилася готовою вступити у війну проти СРСР. Найпопулярнішою фігурою став Карл Дванадцятий. Шведи жадали реваншу за колишні поразки та приниження в ході програної Петру першому та Олександру першому воєн. Таким чином проти СРСР уже воювала вся Європа. Причому Франко та Салазар вирішили вступити у війну офіційно, що претендувати на свою частину видобутку. Лише одна Швейцарія залишилася формально нейтральною, але вона вислала дивізію добровольців.
  Чисельна перевага виявилася на боці нацистської коаліції. Крім того, до середини травня 1944 року німці вже мали в строю близько тисячі реактивних літаків МЕ-262. Машини самої по собі є досить вдалою, але з недоробленими двигунами. Але поступово мотори підтягувалися, ставали потужнішими, надійними знижувалась витрата палива.
  Наступ почався на півдні. Фріци намагалися повторити план, розроблений ОКВ ще для операції "Блау" в січні 1942 року, але потім самовільно змінений Гітлером. Коли ведеш наступ на Сталінград і з півдня і з півночі, за напрямками, що сходяться. Але спочатку тут німцям слід прорватися до Дону. Фашистські "Тигри" перейшли в атаку, але зіткнулися із міцною лінією оборони. Просування фриців виявилося повільним, вони загрузли в глибокоешелонованій обороні радянських військ. Пройшовши за перші десять днів лише 35-40 кілометрів у напрямку Воронежа.
  Потім фашисти за два тижні завзятих боїв просунулися всього на десяток кілометрів і через великі втрати були змушені зупинитися.
  Більш успішно розвивався наступ Півдні. Там військ радянських менше, і обороняться складніше. Численні "Пантери", "Тигри", "Фердинанди" (ця САУ виявилася більш масовою через відсутність стратегічних бомбардувань!) та перші моделі "Ягдтигр" та особливо ефективної "Штурмтигр". Німці вдалося прорвати перші лінії оборони та вийти на оперативний простір.
  Одночасно наступ перейшла і японська армія. Самураї збільшили чисельність свого танкового парку та їх нові середньої ваги машини, практично не поступалися у озброєнні та ходових якостях Т-34-76, а лобовій броні навіть перевершували, поступаючись втім, у захисті з бортів.
  Наступ Японія вела в Монголії, де важче витримувати оборону. Радянське командування зіткнулося з дефіцитом резервів, відбиваючись попри всі три фронти. Та й втрати особового складу під час зимового настання були чималі.
  Наступ німців на Тихвін, а фінів та шведів з боку Біломорканалу відбивався насилу. Просувалися фашисти повільно, але майже безперервно. У середині червня на півдні війська Майнштейна увірвалися до Сталінграда. Почалася друга Сталінградська битва. А на початку липня після падіння Тихвіна та Волхова, фіни, шведи та німці з'єдналися - утворивши друге кільце навколо міста Леніна.
  Таким чином, склалася вкрай важка ситуація для радянських військових сил.
  Але Сталінград Майнштейну не піддавався. І це завадило німцям розвинути наступ у інших напрямках. На півдні вони як у 1942 році дійшли лише до Терської брами: загрузнувши під Грозним і Орджонікідзе. Тяжкі бої тривали і на Воронезькому напрямку. До вересня радянські війська змушені були відійти за Доном. Ось іронія долі до кінця жовтня лінія фронту на півдні повторила 1942 в момент найбільшого просування фашистів.
  Гірше було на півночі, де Ленінград опинився у тотальному кільці блокади. Крім того німці, фіни та шведи змогли розрізати оборону Червоної Армії на Карельському півострові, відрізавши по суші Мурманськ від основної частини СРСР.
  Близько сорока радянських дивізій опинилися в ізоляції. Втім, їх чисельність була далекою до штатної. Швеція виставила близько двадцяти п'яти досить добре оснащених дивізій. Разом із загартованими фінами та німецькими військами вони отримали чисельну перевагу. А перекидати резерви на Карельський півострів дуже складно.
  Взагалі Червона Армія не могла отримати потрібних поповнень, так японці виявилися несподівано сильними, їхня кількість разом із маріонетковими військами перевищила п'ять мільйонів, і це фактично повноважний другий фронт. Тож проти німців та їхніх союзників доводилося лише відбиватися.
  Поступово зона контролю радянських військ у Карелії скорочувалася, і Мурманськ виявився повністю блокованим і фактично приреченим. Так у морі панував ворожий флот і особливо підводні човни, так що налагодити постачання не було чим.
  На жаль, але в листопаді 1944 СРСР не мав резервів, щоб повторити перелом 1942 року. Майже всі витратили, щоб не допустити втрати Кавказу. Крім того, німці більш професійно вели штурм Сталінграда, і туди ніби у вирву Тартара доводилося постійно перекидати резерви. Сталін наказав утримувати місто на Волзі за всяку ціну. Але в умовах панування авіації противника в повітрі ціна виявилася неймовірно високою.
  Тим більше, що Майнштейн, на відміну від Паулюса, не поспішав і берег солдатів. Внаслідок чого співвідношення втрат склалося не на користь Червоної Армії.
  Гітлер квапив Майнштейна, але хитрий фельдмаршал умів ухилятися і витримувати тиск.
  Одні із сильних видів озброєнь стали "Штурмтігри". Вони мали надзвичайно потужні бомбомети снаряди вагою триста двадцять кілограм. Причому снаряди реактивні і куди потужніші, ніж гаубічні. Можна їх назвати гідною відповіддю на "Катюші", хай і на гусеницях. Крім того, деякі бомбомети встановлювалися і на вантажівках, з більшою дальністю стрілянини.
  Використовували німці та газомети. І, зрозуміло, реактивні бомбардувальники.
  У грудні японці захопили практично всю Монголію і впритул підійшли до Владивостока, частково захопивши Примор'я та Хабаровськ. Але генерал мороз змусив їх зупинитись.
  Користуючись цим, Червона Армія організувала серію контрударів на німецьких флангах, що намагалися захопити те, що залишилося від Сталінграда. Яка хоч і мала частина міста утримувалась і на початку 1945 року. Німці досягли у 1944 році певних успіхів, але навіть не змогли підкорити Кавказ і отримати Бакинську нафту. Щоправда для потреб їм вистачало поки що і Румунської, Угорської, Лівійської, і Камерунської і Нігерійської.
  Ленінград поки що тримався у блокаді. У ньому були заздалегідь створені великі запаси продовольства та боєприпасів, так що місто могло пережити і цю зиму, продовжуючи сковувати значні сили Вермахту та його союзників.
  Радянське керівництво встигло зробити і стратегічні запаси сировини у місті Леніна для виробництва зброї. Тож поки що фашистам це не надто багато дало.
  А ось Мурманськ виявився повністю заблокованим. З десяти транспортів фриці, що йшли до міста, допили дев'ять.
  У січні радянське командування намагалося перевірити на міцність німців у центрі. Однак побити дуже потужну та розвинену в інженерному відношенні оборону не вдалося. Максимальний поступ становив п'ять-шість, у кращому випадку не більше восьми кілометрів. А втрати радянських дивізій виявилися дуже відчутними. Здебільшого частин до половини складу.
  Але частина німецьких сил відвернула увагу, дозволяючи утримувати Сталінград... У березні німці самі почали наступ на Терських воротах. Їм удалося прорвати лінію радянської оборони та оточити Грозний та Орджонікідзе, але у фриці вперлися у лінію Ведено, Шалі і далі містами.
  Саме місто Грозний ще у повній блокаді протрималося до травня. У травні остаточно впав Сталінград. Від міста та його передмість, а також танкового заводу, навіть практично не залишилося руїн.
  Німецька коаліція теж видихалася, але фюрер хотів перемоги. У січні пройшли перші успішні випробування дисколету, що розвинув швидкість до двох звукових і піднявся до 18 кілометрів у висоту. У травні дисколет вже розвинув чотири звукові швидкості і підскочив на висоту 30 кілометрів.
  Але нова машина при всіх своїх сильних і навіть унікальних льотних характеристиках виявилася вразливою для стрілецького вогню і дорогою. Проблема вразливості незабаром була вирішена пуском ламінарної струги, але це збільшило витрату палива та знизило польотний час машини. Та й сам дисколет у ламінарній "шубі" не міг вести ефективного вогню.
  Але початок епохи "літаючих тарілок" було покладено. Крім того, німці обзавелися сильним козирем: танками нового покоління класу "Е". Вони відрізнялися при подібному з "Королівським тигром" і "Пантерою" вагою набагато щільнішою і досконалішою схемою компонування, низьким силуетом і товстою бронею.
  У серійному виробництві та на полях битв себе показали пристойно "Пантера-2" і "Тигр"-2, а потім і "Тигр"-3. Остання машина з більш щільним компонуванням і маленькою вежею мала сильне бронювання і двигун в 1080 кінських сил. "Мауси" так і не прижилися. Але пристойно показала себе модифікація "Пантер" - "Ф".
  Через брак легуючих елементів радянські танки мали не надто якісну броню і поки що "Пантера" і з 75-міліметровою гарматою цілком справлялася зі своєю роллю. А 120-міліметрова під нахилом лобова броня захищала від 85-міліметрової радянської гармати Т-34-85 досить надійно. Але, мабуть, СУ-100 радянська самохідка виявилася гідним опонентом "Пантери", що посилила бронювання. Т-4 вже знято з виробництва. І з серійних танків "Пантера" виявилася найлегшою.
  Першою передовою за своєю схемою компонування став серійний танк "Лев". Башта цього танка була зміщена назад, а трансмісія, двигун та коробка передач розташувалися одним блоком спереду. В результаті силует у машини вийшов низький, і бронювання при потужній 105 міліметровій гарматі можна порівняти з "Королівським тигром", а чоло вежі ще потужніше.
  Зміщення вежі назад давало "Леву" ще й ту перевагу, що при пересуванні лісом дуло його довгоствольної зброї не так чіплялося за стовбури дерев.
  Гітлерівці пробували також інші схеми, а також бомбардували радянські позиції сильною авіацією.
  Японія теж намагалася наступати та остаточно відрізати Владивосток від Великої землі.
  Німці у червні та липні намагалися прорватися до Москви. Але радянська лінія оборони видалася дуже міцною, і фашисти зазнавали колосальної шкоди. Навіть танк "Лев" не цілком адекватний у наступі, насамперед через недостатнє прикриття бортів.
  Радянське командування все активніше і активніше використовувало калібр гармати 100 міліметрів. Зрозуміло, що СРСР не має ресурсів, щоб побити ворожі танки, такими ж танками, але можна масовано використовувати протитанкову артилерію.
  Е-100 у початковій моделі виявився надто важким у 140 тонн, і бортовим бронюванням у 120-міліметрів (чоло 240 міліметрів!), хай навіть і під нахилом. Цього вже було замало. Не кажучи про те, що і "Мауси" безнадійно відстали у своєму компонуванні.
  Реально танк "Лев" та САУ - Е-10, Е-25 були передовими німецькими машинами, де розташування двигуна, трансмісії та коробки передач поєдналося. Однак німці випускали масу техніки, що відставала. Наприклад "Пантери", "Тигри", "Ягдтигри", "Ягдпантери" з досить високими силуетами, що відстають у розробці.
  Не цілком вдало виявилася і "Е"-70. Машина вийшла з потужною гарматою в 128-міліметрів і передовою схемою компонування, але через прагнення зберегти бойовий комплект не менше 80 пострілів і не виходячи за рамки 70 тонн, її броньовий захист виявився порівнянний з "Королівським тигром" - зразка 1944 року для прориву. "Тигр"-3 і то захищений краще. Зате на Е-70 був успішно випробуваний двигун з турбонагнеталем потужністю 1200 кінських сил, що дозволяло розвивати танку на шосе швидкість 60 кілометрів на годину.
  У будь-якому разі німецькі танки зазнавали великих втрат, як і піхота. Багато втрачали й іноземні дивізії та сателіти Третього Рейху.
  До середини серпня німці просунулися в центрі лише на 40-50 кілометрів і не змогли вийти на оперативний простір. А втрати виявилися величезними. У вересні гітлерівці розпочали новий наступ на півдні... За півтора місяці найважчих боїв противник прорвався до Каспійського моря, відрізавши Кавказ суходолом.
  Але радянське командування зуміло налагодити постачання морем, щоправда, ціною величезної шкоди. У листопаді фриця ціною величезних зусиль і великої шкоди вийшли до дельти Волги. У грудні лінія фронту стабілізувала. Розрив між фронтами Кавказу та основною радянською територією зріс. Крім того, японці зуміли відрізати Владивосток, взявши радянське місто в облогу.
  Мурманськ зумів, незважаючи на блокаду, героїчно протриматися до грудня 1945 року. Але все одно впав...
  1946 року бойові дії продовжилися... Становище радянської групи армій на Кавказі виявилося надзвичайно важким. Вони відрізані суходолом, і є загроза остаточної втрати Баку.
  Сталін відчував у собі надзвичайне нервове та фізичне виснаження. Жорстокі бої розгорнулися у напрямі Тихвіна. Була спроба врятувати оточений Ленінград. У самому місті запасів їжі залишилося менше, ніж на півроку і продуктові картки знову урізали.
  Спочатку радянські війська прорвали лінію фронту, але потім переважаючий кількістю танків ворог, зумів провести контрудар і навіть відрізати частину радянських військ. Лютий пройшов у запеклих боях як на півночі, так і на півдні, де радянські війська пробували противника, і намагалися відбити Сталінград. І останнє частково вдалось. Радянські танки увірвалися до міста, але, на жаль, не змогли звідти вибити фашистів.
  Натомість спалахнула третя Сталінградська битва. Досягнули радянські війська щодо великих успіхів і під Воронежем. Але і там фриці, використовуючи велику кількість танкових підрозділів та свою технологічну перевагу, змогли відновити становище. У березні в бойових діях почали брати масову участь дископодібні вертольоти та дисколети. Німці дещо вдосконалили літаючі тарілки і змогли завдавати ними ракетних ударів по радянських позиціях. Але на практиці дисколет не виправдовував сподівань, як чудо-зброю.
  Подібно до того, як балістична ракета фон Брауна виявилася надто дорогою та низькою точності, щоб її активне використання в бойових діях себе виправдало.
  Натомість у німців з'явилися безхвості реактивні бомбардувальники, здатні нести до десяти тонн вантажів, пролітати відстань до 16 тисяч кілометрів (!).
  Радянська реактивна авіація поки що, на жаль, відставала, і в повітрі ворог панував майже тотально. У всякому разі, не може гвинтова авіація в принципі перевершити в льотних характеристиках реактивну. А власні розробки надто запізнилися. Та й перехід з гвинтової авіації на реактивну надто болісний.
  І льотчиків переучувати треба і злітно-посадкові смуги подовжувати, і спеціального типу паливо готувати. Ну і самі двигуни ще випробовувати та налагоджувати!
  Німці виявилися відволіканими на Сталінград... Як не дивно, але Третій Рейх і вся коаліція видихалися, а Червона армія була подібна до птаха Фенікс. І квітень, і травень пройшов у запеклих боях під Сталінградом. І навіть у червні Червона армія все ще намагалася наступати, сковуючи супротивника. Але в липні, незважаючи на спеку, гітлерівці все ж таки рушили вздовж узбережжя Каспійського моря в напрямку до Баку. Просування йшло надто повільно. У середньому щодня по 1,5 кілометра. Дагестан огризався... Радянські війська давили фриців та його союзників за всі азимутам.
  Били ворога і в центрі, і на півночі. Не пускали до Архангельська... Але у вересні темп німецького поступу на Кавказі прискорився. Сили Кавказького угруповання сильно виснажені, а морем із десяти транспортів припливала за умов панування авіації противника повітря від сили два-три. Наприкінці жовтня фашисти все ж таки вступили до Азербайджану. А в листопаді просунулися до Бака. А на початку грудня фриці поєдналися з турками, у Грузії...
  Ще до березня точилися бої на Кавказі, а Єреван узагалі протримався до червня 1947 року.
  Усю зиму Червона армія невтомно намагалася наступати. Сильно вони пошматували коаліцію. Хоча японці, зрештою, у квітні і взяли Владивосток, але це лише дозволило СРСР міцніше осісти за Амуром.
  Хоча Червона Армія і взимку і в березні не досягла своїх наскоків відчутних успіхів, але урок коаліції завдавала неабиякого. Усередині країн Німецьких сателітів все сильніше загострювалася ситуація. Людські ресурси виснажувалися, а втрати були величезні. Економічний тягар і зовсім ставав нестерпним. Навіть успіхи на фронтах радували європейського обивателя дедалі менше. Бажання світу зростало все сильніше та сильніше.
  Але Гітлер уперто хотів добити СРСР. Хоча розрахунки те що, Червона армія втратить боєздатність після втрати Баку і виправдалися. За 1946 рік СРСР виробив рекордну кількість озброєнь близько 60 тисяч літаків та 40 тисяч танків та САУ, 250 тисяч гармат та мінометів. Так радянська авіація в основному це винищувач ЯК-9, все ще не знятий з виробництва штурмовик ІЛ-2. ЯК-3 та ЛА-7 випущені у невеликих кількостях. Все ще у виробництві ПЕ-2 та ТУ-3. Так авіація можна вважати застаріла проти реактивних монстрів супротивника, але є. Як і Т-34-85, ІС-3 та СУ-100, інші машини в малих кількостях.
  А в 1947 році на озброєння став надходити Т-54, який мав би покінчити з якісною перевагою німецької техніки. Звичайно, Т-54 з вагою в 36 тонн, не міг бути сильнішим за всі танки противника, але він цілком міг змагатися "Пантерами" та "Тиграми".
  Основним німецьким танком став "Е"-50, який отримав назву "Лев"-3. Машина подібна до "Лева", але з більш потужним двигуном в 1200 кінських сил, і товстою бронею. При вазі в 75 тонн, товщина бортової броні у німецького танка зросла до 140 міліметрів, а лоба склала 240 міліметрів зі знаряддям в 105 міліметрів і довжиною стовбура в 100 ель. Нова німецька машина має стати основною. Вона перевершує радянську в озброєнні та бронюванні, але більш ніж у два рази важче.
  Втім, Т-54 ще тільки починає надходити у виробництво.
  Але літо 1947 року видається ще спекотнішим. Німці намагаються знову наступати на Москву. Вони також прориваються до Саратова. Бої затягуються до пізньої осені. Саратов фрицям таки вдається взяти. Але в районі Москви їм вдалося просунутися на максимум на шістдесят-сімдесят кілометрів. І Ржев та Вязьма, щоправда, останню наполовину оточили, залишилися за СРСР.
  Москва не підкорена, і зиму гітлерівцям та їхній озвірілій коаліції доводиться зустрічати в окопах. Цього разу радянське командування береже людей і збирає сили. Зокрема, танк Т-54. А 31 грудня 1947 року пройшло успішне випробування МІГ-15, яке має покінчити з німецькою монополією на реактивну авіацію в повітрі.
  Щоправда, у лютому 1948 року впав після багаторічної облоги Ленінград. Дуже важкий удар по престижу радянської влади.
  Становище СРСР травні 1948 року переставляється безнадійним. У німців та їхньої коаліції під контролем Кавказ, далі Волга до Саратова, і Тамбова з Воронежем. Потім на схід від Орла, майже поряд з Тулою, потім у Вязьмі та під Самим Ржевом, аж до самого Архангельська.
  Ну, що в такій ситуації можна ще зробити? Плюс у японців під контролем все Примор'я на річку Амур і захоплений єдиний союзник: Монголія.
  І за сім років війни втрачено земель, на яких до окупації жило не менше половини населення СРСР, а може й більше. Червона армія за сім років війни втратила безповоротно щонайменше двадцять мільйонів солдатів і офіцерів. Крім тих, хто став пораненим або калікою. Крім великих втрат від масованих бомбардувань, артобстрілів і голоду.
  Навіть з урахуванням евакуйованих сімей у Сталіна під контролем залишилося не більше ста мільйонів живої сили, мабуть, може й менше. З них кожен п'ятий призваний до армії. Близько двадцяти мільйонів різних військ. До верстатів дозволили ставити дітей з п'яти років і пенсіонерів, і інвалідів першої, другої групи.
  Країна гранично мобілізована. Випуск озброєнь в 1947 році лише трохи знизився ... Так що поки ставити хрест на країні Рад дуже рано!
  Сам Сталін у всякому разі так не рахував. Та й Гітлер теж хотів дотиснути Росію - отримати одразу все! Тож компромісом і не пахло.
  Влітку німці розпочали новий наступ на Москву. Вони все ще розраховували, що зможуть зламати столицю та покінчити з СРСР. З боку Червоної армії Москву прикривало понад три мільйони солдатів та ополченців. У них на озброєнні було дванадцять тисяч танків та САУ. Щоправда Т-54 всього близько п'ятисот, переважно билися Т-34-85 і СУ-100. ІС-3 до цього часу вже знято з виробництва. Танків ІС-4 випущено через технологічну ненадійність даного мастодонту, дуже мало. Було випущено шість танків ІС-7, але до серійного виробництва ця машина не пішла. Хоча, мабуть, дарма. Вона могла пробивати своєю 130-міліметровою гарматою 240-міліметрову броню 75-тонного "Лев"-3. Правда у німців з'явився досконаліший танк "Королівський Лев" вагою в 100 тонн з двигуном в 1800 кінських сил, і 128-міліметровою з дуже довгоствольною гарматою з початковою швидкістю снаряда в 1260 метрів за секунду.
  Але Сталін якось охолодів до важкої техніки, і вважав за краще: нехай краще маленький, але далеко.
  Натомість четвірка войовниць: Зоя, Вікторія, Олена, Надія так не рахували. І вони якраз отримали під своє керування танк ІС-7. Причому і під номером сім. Так четвірка цю машину виготовили власним коштом. Дівчата знайшли в Сибіру золоті зливки і подарували їх у фонд міністерства оборони. А тепер їм захотілося самі постріляти з цієї чудової машини.
  І саме наставав знаменний день 22 червня 1948 року. Гітлерівські війська саме вели населення, прагнучи обійти і оточити радянське місто Ржев.
  І четвірка дочок російських Богів-деміургів як завжди у критичний для Росії момент вирішила втрутитися! Адже вони завжди рятують у потрібний час і місце свою Батьківщину - Русь!
  
  
  
  
  ЯКБИ НЕ БУЛО СТАЛЬНОЇ СКРІПКИ
  Взагалі, як не дивно, але в більшості паралельних всесвітів хід Другої світової та Великої Вітчизняної війни був для Росії ще гіршим, ніж реальності. Можливо тому, що фашистський режим, який узяв під контроль Європу, мав куди більший потенціал, ніж зумів реалізувати. Поєднання жорстокого тоталітаризму та ринкових елементів економіки - це ефективніше, ніж ліберальний капіталізм Заходу, і централізована, бюрократична Сталінська модель. На щастя з низки причин, як об'єктивного, і суб'єктивного характеру. У тому числі й великого везіння фашисти не змогли використати своїх козирів.
  Ось скільки німецьких шпигунів було провалено лише тому, що німці використовували в документах скребку з нержавіючої сталі, а росіяни з простого заліза? І як така дрібниця вплинула вирішальним чином на хід війни?
  У всякому разі, існував паралельний всесвіт, де вже в жовтні 1941 року, один дуже в'їдливий розвідник випадково виявив цей факт. Справжні радянські документи та фальшиві німецькі промокли та... На радянських документах скріпка заіржавіла і це помітно, а на німецьких немає.
  Ось дрібниця, а її вплив на хід Великої Вітчизняної Війни виявився дуже суттєвим.
  Уникнувши провалів та роботи під контролем німецька агентура, виявила суттєві докази підготовки радянськими військами наступу під Сталінградом. Настільки переконливі, що впертий Адольф Гітлер з цим погодився і наказав перегрупувати нацистські війська, що стоять на Волзі. А це мало значення.
  Якщо під час Ржевсько-Сичовської операції, Червона армія маючи більш ніж удвічі більше сил, ніж Вермахт не змогла прорвати німецьку оборону, то під Сталінградом співвідношення сил було для гітлерівців сприятливішим.
  Та й погода на 19 листопада 1942 року не сприяла наступальним діям. Авіація, особливо штурмова не змогла злетіти, а артпідготовка мала лише вкрай обмежений вплив на розвинену оборону противника. Радянські війська, перейшовши в наступ, ув'язнули. Навіть введення в дію танкових корпусів не змогло проламати пролом у гітлерівській обороні.
  Запеклі бої розгорнулися і на Ржевсько-Сичівському напрямі. Вони продовжувалися Нового року. Лише тоді зазнавши серйозних втрат, радянські війська на обох напрямках призупинили свій наступ. Гітлер утримався на Волзі, натомість німців почали бити в Африці. Черчілль назвав наступ Монтгомері в Єгипті: кінцем початку. А також заявив, що тепер союзники лише перемагатимуть.
  Дійсно Роммелю, незважаючи на продовження перекидання в Африку великих сил не щастило і його армія зазнала поразки за поразкою. Щоб забезпечити ведення війни на два фронти, Третьому Рейху довелося у лютому 1943 року оголосити тотальну мобілізацію.
  Тим більше, що основні цілі операції "Блау" виявилися не виконаними. Проте взимку 1942-1943 року Вермахт на відміну реальної історії, зумів уникнути серйозного поразки Сході. Наприкінці січня радянські війська відновили наступ у центрі: третя Ржевсько-Сичівська операція та під Сталінградом. Але пробити противника, що сидить у міцній обороні, не вдалою. Бої нагадували тепер першу світову війну. Затяжні, позиційні. Коли більше втрачав той, що наступав, ніж той, хто оборонявся.
  Операцію "Іскра" по деблокаді Ленінграда було відкладено. Сталін хотів якнайшвидше зрізати Ржевський виступ, і розбити супротивника під Сталінградом. Німці, пам'ятаючи уроки минулої зими, активно боронилися. І їм поки що вдавалося відобразити натиск радянських військ. Як з'ясувалося, коли фриці готові, їхню оборону пробити непросто. Та й якість німецьких збройних сил все ще на висоті.
  Наступ радянських військ тривав до кінця лютого, але так і не досяг успіху.
  На початку березня радянське командування зробило спробу наступу на Воронезькому напрямку. Після початкових успіхів Червона армія потрапила під контруадар Майнштейна. Великі радянські сили опинилися в оточенні і були змушені прориватися з боєм. Втрати особливо у техніці виявилися великі, і німці зі своїми союзниками, змогли зміцнитися цьому напрямі і повністю захопили Воронеж та її передмістя.
  Під час контрудара Майнштейна у бою вперше взяли участь "Пантери" та масово "Тигри". Нові танки частково виправдали покладені він надії. За грамотного використання вони перевершували радянські машини у зустрічному бою.
  Настала весняна бездоріжжя і на східному фронті запанував затишшя. Запеклі бої лунали в Тунісі.
  Фюрер намагався за всяку ціну утримати плацдарм в Африці. Для цього фашисти навіть зважилися на безпрецедентний крок. Поставили Франко ультиматум: або він пропускає німецькі війська до Гібралтару, або його скидають, як уряд Віші. Генераліссимус злякався і дав згоду. При цьому він звернувся до урядів Британії та США зі слізною благанням: не оголошувати Іспанії війну, так це сталося не з його волі!
  15 квітня 1943 року німці приступили до штурму Гібралтару, кинувши туди й нові "Тигри" з "Пантерами". Фортеця впала під ударами сотень танків за два дні. Командував штурмом відкликаний зі східного фронту Паулюс. За іронією долі німці змогли захопити останні квартали, будинки Сталінграда та Сталінградських заводів лише до 1 квітня 1943 року. Таким чином Паулюс частково реабілітував себе і отримав звання фельдмаршала та мечі до дубового листя лицарського хреста на додачу.
  Взяття Гібралтару заблокувало доступ англійцям та американцям із заходу до Середземного моря. І крім того, самі фашисти змогли вторгнутися по найкоротшій відстані до Марокко, відволікаючи частину сил союзників від Тунісу.
  Натиск на Туніський плацдарм ослаб, і знову перекинули Роммеля. Гітлер вирішив поки що заморозити військові дії на Сході, і спробувати взяти під контроль Середземне море.
  Радянське командування теж почало дотримуватися вичікувальної тактики. Так Сталін вчинив і в реальній історії, так вирішив діяти й досі. Нехай капіталісти стікають самі дурниці кров'ю. Нехай молотять один одного, а ми підкопаємо сили і вдаримо, коли остаточно видихнуться.
  Німці поки що утримували північ Тунісу, а війська під командуванням нового фельдмаршала Паулюса наступали на Касабланку. Американці зіткнулися з "Тиграми" та "Пантера". Виявилося, що їхній "Шерман" проти таких танків, а також модернізованого Т-4 слабкий.
  А Черчілль після трьох місяців вагань все ж таки оголосив Іспанії Війну. Проте на той час німці вже захопили цілком Марокко і вторглися до Алжиру. Тому для Франка це не стало шоком. Двадцять п'ятого липня німецькі війська захопили столицю Алжиру і завдали нищівної поразки англійцям. Успіху сприяв контрудар з боку Роммеля, і раптовий розгром і висадка Кіссильрінга на Мальті.
  Східний фронт був стабільний та спокійний. Сталін, чиї війська зазнали у попередніх боях великих втрат, поповнював Червону Армію. Німці теж формували нові дивізії і перекидали їх через Гібралтарську протоку з Середземне море.
  Активність німецьких підводних човнів призвела до того, що тоннаж американського та англійського флоту став скорочуватися. І це теж не сприяло успіху у боях за найбільше південне море у Європі.
  Погрозливе становище у Середземному морі призвело до того, що 6 серпня Черчілль зважився на висадку у Франції. Але операція пройшла за несприятливих погодних умов та була погано підготовлена.
  10 серпня Роммель і Паулюс з'єдналися, утворивши на сході Алжиру величезний котел. А 19 серпня вже Майнштейн, підступний майстер пасток відтяв війська союзників від узбережжя.
  Успіху фриців сприяла нерішучість американців, які вважали висадку у Франції в 1943 передчасною, гостра нестача десантних засобів. Затишшя на східному фронті. Крім того, випуск авіації в 1943 році в Німеччині більше, ніж подвоївся, перевищивши тридцять дві тисячі літаків за рік - благо німці мали більше робочої сили і підконтрольно території, ніж реальності. І нові машини Фокке-Вульф із сильною бронею та озброєнням, а також 30-мілімеровими гарматами завдавали надто великої шкоди союзній авіації.
  Катастрофа в Алжирі та Франції зробили для союзників воістину чорним серпень 1943 року.
  Сталіна навіть потішили такі успіхи. Але терпець Черчілля урвався. На Сході навіть повітряні бої практично припинилися, і знизилася активність партизанів. Німці формували все нові й нові корпуси з колишніх радянських громадян і навіть створювали подобу маріонеткових місцевих урядів. Так що окремі бригади з місцевих націоналістів зі сходу вже билися в Африці.
  Болгарський цар Борис теж направив три найкращі дивізії до Тунісу, розраховуючи мабуть отримати собі деякі колонії на чорному континенті.
  У вересні Роммель почав великий наступ у Єгипті. Йому вдалося, використовуючи кількісну та якісну перевагу сил уже через тиждень після сигналу до атаки захопити Тріполі.
  Англійці та американці зазнавали у Лівії поразки за поразкою. У цих умовах Черчілль оголосив про припинення поставок до більшовицького СРСР будь-якої допомоги і зажадав негайної активізації бойових дій. Сталін вдав, що ігнорує ультиматуми. Хоча, звичайно, підготовка до наступальних дій і велася. Але Коба хитрував і навіть намагався промацати ґрунт для сепаратного світу. Одна до кінця вересня німці захопили Лівію ціликів, у тому числі й Толбука, і навіть прорвалися до Єгипту до Олександрії.
  Паулюсу вдалося обійти найголовніший англійський укріплений пункт і вийти південніше на Ніл. Фактично це означало катастрофу для Британії у Єгипті. Далі німці могли вийти до Суецького каналу та йти на Ірак, а там і до Баку недалеко.
  Зволікання ставало небезпечним, і Сталін наказав відновити наступати на Ржев, а як і відбити Сталінград, і водночас тиснути ворога на Північному Кавказі.
  Тобто у жовтні бойові дії відновилися одразу ж на трьох напрямках. А в листопаді ще й на Ленінградському.
  Однак прорвати противника, що добре окопався і має потужні важкі танки "Пантера" і "Тигр", було непросто. Радянські війська зіткнулися із глибокою позиційною обороною. А в обороні нові німецькі танки та САУ діяли добре.
  Тож суттєвих поступів у жовтні та листопаді не було. Хіба що наступ німців вдалося призупинити на Суецькому каналі. І то лише тимчасово... Втім, Паулюс та Роммель повернули свої війська на Судан. І почали захоплювати Африку.
  Вермахт поки що не готовий наступати взимку.
  Крім того, фриці великі надії пов'язували з "Пантерою"-2 як більш досконалою машиною і "Тигром"-2 і "Левом".
  Зима пройшла у спробах Червоної армії прорвати оборону фриців. Але ніде не вдавалося досягти великих успіхів. Якщо навіть відбувався прорив, то ворог відновлював становище контрударом.
  А ситуація все загострювалася. У Британії на тлі військових поразок виникла політична криза. Кабінету міністрів Черчілля було винесено вотум недовіри. А як інакше, якщо порозумнілий Паулюс, вибив Англію з Судану та Ефіопії.
  Новий уряд запропонував Німеччині сепаратний світ. Враховуючи більше втрат США від німецького підводного флоту, не заперечував і Рузвельт. Тим більше, його становище в Америці похитнулося. Та й японцям вдалося здобути пару-трійку невеликих перемог, уповільнивши американський поступ. Тож думка - наша хата з краю перемогла.
  Втім, Гітлер висунув спочатку надмірні умови. Потім компромісом стали французькі Землі та Єгипет, а також раніше належить Італії повертається. Судан теж відходить у володіння Третього Рейху, проте Суецький канал експлуатується спільно.
  Таким чином, розв'язавши руки на Заході, фюрер кинув усі сили на Схід. Наступ фашисти розпочали у травні на Москву. Нафти завдяки французьким та англійським колоніям, і Лівії вже вистачало, а Гітлер хотів перемогти якнайшвидше.
  Плюс ще другий фронт відкрила й Туреччина.
  Проте вже Червона армія виявила у битвах за радянську столицю неймовірну стійкість та героїзм. У середньому темп німецького поступу не перевищував одного кілометра на день. До кінця серпня гітлерівці змогли просунутися щонайбільше на сто кілометрів шириною прориву трохи більше трьохсот.
  Вони наблизилися до Москви, але вперлися до Можайської лінії оборони. То були скромні результати. Крім того, радянські війська постійно контратакували противника. У битвах брали участь нові радянські танки Т-34-85 та ІС-2. Не можна сказати, щоби німці повністю втратили свої переваги, але й Червона армія не стояла на місці, як і наука!
  З'явилися нові радянські винищувачі ЯК-3 та ЛА-7, здатні конкурувати з німецькою гвинтовою авіацією. Щоправда, у ворога натомість дуже сильні реактивні козирі. МЕ-262 та НЕ-162 не мали собі аналогів у світі. Гітлер також прийняв рішення заборонити виробництво та розробку танків легше за п'ятдесят тонн. В результаті на Т-4 та "Пантері" було поставлено хрест. "Пантера"-2 вийшла вагою 50,2 тонни і потужною гарматою при двигуні 900 кінських сил. "Королівський тигр" і "Лев" вимахали монстрам під 70 тонн. Радянські ж машини за вагою не перевищували за партійною постановою 47 тонн.
  Не зумівши взяти Москву, фашисти переключили основну увагу на Ленінград. Дуже вже їм це місто діставало. У вересні почалися масовані артобстріли. У них брали участі та знаряддя калібру у 1000-мілімерів та крилаті роботи-снаряди.
  Гітлер наказав взяти Ленінград за всяку ціну.
  Місту вдалося відбити у вересні жовтні три штурми. Однак німці змогли просунутися від 10 до 20 кілометрів, а також захопить Петергофський плацдарм. Місцями їх частини увійшли до міста, погіршивши оперативне становище угруповання. У листопаді 1944 року після перемоги на парламентських виборах фашистів Швеція теж вступила у війну проти СРСР.
  У ній активно рекламували гасло: реванш за поразки від Петра Першого та Олександра. Нові шведські дивізії прибули на фронт і разом з фінами почали наступ на місто з півночі. А гітлерівці відновили атаки, використовуючи в тому числі "Штурмтигр" і ще потужніший "Штурмаус", а також танк Е-100 перший у світі серійний монстр, що перевищує вагу в сто тонн.
  Незважаючи на масовий героїзм і стійкість радянських солдатів і ополченців, а також відчайдушний контрнаступ, що відволікає на Новгород, врятувати місто не вдалося. Проте останній квартал упав лише 27 січня 1945 року, показавши приклад безмежної стійкості. А саме місто протрималося у блоку цілих: 1270 днів! Напевно, рекордна за тривалістю блокада міста у сучасних війнах.
  Хоча німці та їхні союзники зазнали величезних втрат, проте мета частково виявилася досягнута. Друге за величиною і значимістю радянське місто впала, і виявилися розв'язані руки у найпотужнішого угруповання противника.
  Взимку бої мали запеклий характер. Німці використовували на повну серійну, реактивну авіацію. Проти них у СРСР був паритетної сили. Це заважало досягти переваги у повітрі. Навпаки, ворог там домінувала. Так само як поки що німецькі танки зберігали свої переваги. І навіть збільшили їх із появою серії "Е".
  У порівнянні з "Тиграми" та "Пантерами" танки серії "Е" мали більш щільне компонування, низький силует, і внаслідок цього набагато товстішу під нахилом броню.
  Відповідь радянської науки поки що була лише ІС-3, сильнішим захистом чола вежі. Т-54 ще тільки розроблявся, а Т-44 вийшов не повнішим вдалим.
  Втім, у травні 1945 року змінив плани. І, обмежившись окремими випадами, основний наступ провів на Кавказі. Там вести бої було зручніше. Так після взяття Сталінграда постачання радянського угруповання виявилося утрудненим. Крім того, в лютому радянські війська завдали османам у Закавказзі сильну поразку, змусивши турків тікати від Єревана і звільнивши Карську область.
  Німці прорвали оборону і, пройшовши вздовж Волги, вийшли до Каспійського моря. Грозний упав 15 червня, після завзятих боїв, Сухумі 23 червня, Зугдіді в 29 того ж місяця. Тбілісі було взято наприкінці липня разом із Кутаїсі. У серпні остаточно захопили фашистські стерв'ятники Дагестану, а також Поті і вийшли з півночі до Вірменії. У вересні вони поєдналися з турками, і почався штурм Баку. Ключове місто протрималося до 6 листопада 1945 року. Окремі бої в горах, особливо в Єревані тяглися до кінця грудня.
  Запеклі битви йшли й у центі. Німця змогли впритул підійти до Тулі і навіть узяти Калінін, але далі виявилися зупинені. Тим не менш, лінія фронту наблизилась, і вже залишилося місцям не більше вісімдесяти кілометрів від столиці.
  1946 почався зі спекотної зими. Радянське командування, бажаючи запобігти німецькому наступу, відчайдушно кидалося на ворога.
  На жаль, у повітрі перевага супротивника тільки зростала. Реактивна авіація Люфтваффе, на жаль, все вдосконалювалася. З'явилися нові модифікації МЕ-262, у тому числі надшвидкісна. Також сильний реактивний винищувач ТА-183, досконаліший зі стрілоподібними крилами НЕ-262, і справжній шедевр літакобудування МЕ-1010 з крилами стріловидності, що керується.
  А СРСР основним винищувачем залишався ЯК-9. Колись нова, але зараз уже явно морально застаріла машина.
  А в Люфтваффе є ще й Ю-287, і проявився реактивний бомбардувальник Ю-387, ТА-400, ТА-500. І штурмовики реактивні. І НЕ-377 реактивний та НЕ-477, теж реактивний та багатоцільовий.
  І серія Е-70 з танками вагою як "Королівський тигр", але з набагато сильнішим захистом.
  А справжнім шедевром став показаний у металі до дня народження фюрера 20 квітня 1946 пірамідальний танк. Йому Гітлер особисто надав ім'я "Імператорський лев".
  Машина була форми подовженої плескатої піраміди, з маленькими катками, що закривали все дно танка. Таким чином, він не мав піддону, що значно підвищувало прохідність. Крім того танк не мав даху, а його броня з усіх ракурсів мала високий кут раціонального нахилу. При вазі в 99 тонн, машина була озброєна 128-міліметровою зенітною гарматою довжиною ствола в 100 ЕЛ, мав двигун у 1800 - кінських сил і лобову бронею в 300 міліметрів. Причому плити під великими кутами раціонального нахилу, у першій лобовій половині та 250 - міліметрів у другій похилій половині. Таким чином, це вийшов найпотужніший танк у світі, непробивний з усіх точок стрілянини та при атаці бомбами зверху.
  Фюрер негайно наказав, якнайшвидше запустити його в серію і в той же час створити ще штурмову модифікацію з гаубицею та бомбометом.
  Так що фашисти затарилися їх слід розбити. Але, на жаль, дуже впертий і технічно сильний ворог попався. І наприкінці травня за традицією, коли підсихають дороги, почався наступ.
  Фріци намагалися обійти Москву та Тулу. Бої кипіли небачені за напругою та розмахом. Але радянські війська були гідні називатися непереможними. За три місяці безперервних битв гітлерівці змогли лише оточити Тулу та вийти до Кашини та підійти до Москви з півночі, частково перерізавши комунікації. Бої точилися вже на вулицях самого міста.
  Сталін залишив столицю та евакуювався до Куйбишева. Але гітлерівці розпочали у липні наступ на Саратов. Це місто впало 8 серпня. Оскільки Куйбишев опинився тепер у небезпечній близькості до фронту, той Верховний головнокомандувач переніс свою ставку до Свердловська. Бої у Москві тривали і у вересні. 18 числа впала Кашира. На початку жовтня столиця СРСР виявилася майже оточена, а 29 після завзятих боїв упав і Куйбишев. Крім того, німці захопили Гур'єв і Уральськ.
  Листопад йшов у страшних боях. 7 Листопада фриці прорвалися до Кремля, але відчайдушною контратакою виявилися відкинуті. І в ході цього бою загинув виконувач обов'язків коменданта Москви маршал Рокоссовський!
  А знаменитий радянський льотчик Кожедуб збив сотий німецький літак, став першою радянською людиною - удостоєним звання чотири рази героя СРСР. І також на 7 листопада 1946 року.
  4 грудня кільце блокади навколо Москви остаточно замкнулося. Але столиця та залишки її героїчного гарнізону боролися до Православного Різдва 7 січня 1947 року.
  Штурмом столиці керував Майнштейн. За це його нагородили другим після Германа Герінга орденом Великого Хреста Залізного Хреста.
  Але війну ще закінчено. Сталін із Свердловська обіцяв продовжити боротьбу. Німці теж добряче вимоталися. На півдні їхні війська підійшли до Пензи та Ульяновська та зупинилися. У березні радянські робили контратаки. Але у квітні все ж таки змушені були залишити Рязань. А у травні гітлерівці оточили місто Горьке, а півдня прорвалися до Казані. У червні фриці захопили і Оренбург і підійшли до Уфи. Опір Червоної армії ослаб, бойовий дух впав і пішли масові дезертирства. Вони втім були завжди, але після падіння столиці посилилися багаторазово. Вже ні в кого не лишилося бажання вмирати за Сталіна. Але люди билися проти фашизму за свою Батьківщину.
  Авторитет радянської влади також упав. У липні німці увірвалися до Свердловська. Сталін та його оточення подалися до Новосибірська. На Уралі вирували бої до серпня... Німцям заважала розтягнутість комунікацій та активні дії партизанів. Але подальша війна вже втратила сенс.
  Втім, Сталін ще на щось сподівався. Німці у вересні увірвалися до Тобольська. Але опинилися затримані зливами осінніми дощами. Близькість зими призупинило наступ у Сибіру, проте фашистам вдалося захопити всю Середню Азію. Взимку вони не ризикнули йти на Новосибірськ. Але й Сталіну захворіло, і він переселився до теплішого Владивостока.
  Настав 1948 року. На озброєнні у фашистів були дисколети. Крім того, з'явилися більш компактні танки на турбореактивних двигунах. Фактично їм після того, як потеплішає, залишилося рухатися переможним маршем і займати міста.
  Але Берія доторкнувся вже й так важко хворого Сталіна і, запропонував Третьому Рейху капітуляцію, за умови збереження радянської влади у Сибіру.
  Гітлер, який сам страшенно втомився від війни, майже погодився, але для початку все-таки в травні 1948 захопив Новосибірськ. А капітуляцію підписали 22 червня 1948 року в символічну дату - рівно сім років з моменту нападу на СРСР. Так і закінчилася Друга світова війна. США ще 1945 року розгромили Японію та провели випробування атомної бомби. Так що за океан фюреру потикатися нема чого.
  Втім, Берія правил недовго. Найславетніший радянський ас, маршал авіації, семиразовий герой СРСР Кожедуб зможу здійснити військовий переворот і повалити непопулярного голову ДКО. Берію та низку його спільників розстріляли. У самому Третьому Рейху у березні 1953 року патріоти закінчили Гітлера. А Герінг помер від зловживання наркотиками трохи раніше, Гіммлера ж розстріляли через підозри в змові.
  Розгорнулася жорстока боротьба між СС на чолі з Шелленбергом і збройними силами з генералісимусом Майнштейном. Це все вилилося у громадянську війну. У результаті Третій Рейх розпався. А урізаний СРСР став потроху відновлювати свій вплив. Історія знову пройшла спіраллю. Фантастичне піднесення Німеччини, що набухало крутіше, ніж імперія Чингісхана, потім смерть головного лідера - хаос і згасання.
  І поступове збирання князівств тільки столицею стало місто Байкальськ. СРСР, поділений на безліч губерній з маріонетковими поставленими німцями провінціями, об'єднувався знову. Найбільшою перемогою стало, приєднайте Москви, що скинула нацистське ярмо. Щоправда Україна, Білорусь та Прибалтика, а також Грузія, Вірменія, Азербайджан зберегли свій суверенітет. Після розпаду Третього Рейху світовим гегемоном стала США. У Китаї теж встановився проамериканський уряд.
  Але поступово піднебесна імперія ставала все більш самостійною. У СРСР після фактичної диктатури Кожедуба встановилася по суті президентська, але з обмеженням на два терміни при владі конституція. Вибори проходили на альтернативній основі, а пост президента називався інакше: народний голова.
  Країна мала змішану економіку, що бурхливо розвивалася.
  Але як змінилася історія від однієї скріпки. Другу світову війну програли, хоча билися й доблесно. І результат виявився плачевним. Причому і Німеччина змогла лише на якийсь час отримати велич.
  Та й США поступово втрачали вплив, світ ставав багатополярним, а значить і бардаку в ньому все більше й більше. А порядку навпаки менше. І приблизно як у теперішньому двадцять першому столітті.
  Ну, чому людство так і тягне до роздробленості та хаосу?
  
  
  ТРОЦЬКИЙ ЗАМІСТЬ СТАЛІНА
  Похід Тухачевського на Варшаву виявився невдалим в першу чергу з вини Сталіна - який замість того, щоб прикрити південний фланг Червоних військ, наступає на Варшаву. повернув Першу Кінну армію на Галичину. Причому, незважаючи на великі сили, що були під керівництвом Йосипа, він примудрився зазнати поразки від поляків. Програла Червона Армія та битву під Варшавою. Поляки перейшли в контрнаступ, зайняли територію, включаючи і Слуцьк і навіть, на кілька днів зайняли Мінськ.
  Втім, Захід тоді не наважився фінансувати подальшу криваву лайку з більшовиками. Варшава уклала мир, а громадянська війна швидко завершилася.
  Але є і альтернативний перебіг історії та одному з численних паралельних світобудов. Там Ленін наказав усунути не надто обдарованого у ратній справі і примхливого Сталіна від командування південним флангом, а встановив єдиноначальність Тухачевського, за збереження над Першою кінною Будьонного.
  У цьому випадку спроба контрудара з боку на південь від Варшави не пройшла, і натхненна Червона армія в жорстокій битві здобула перемогу. Столиця Польщі впала. Трохи простоявши в ній і повчивши додаткові підкріплення, Тухачевський рушив на Львів та Краків.
  Якийсь час бої ще йшли проти Врангеля, і з подальшим наступом на Крим. Потім Червона армія північ від зайняла Прибалтику, але в півдні звільнила Азербайджан, Вірменію, Грузію. Настав тимчасовий затишок. Радянська Росія потребувала відпочинку та тимчасового перепочинку, чим і став НЕП. Але Троцький усе ще наполягав повернення всіх земель царської Росії. В результаті літо 1921 року Червона Армія зайняла і Фінляндію, за потурання Заходу.
  1922 року було відвойовано і Примор'я, потім північний Сахалін. Троцький, чий авторитет як Голови Військової Революційної Ради значно зміцнився, зумів зайняти місце Леніна та потіснити відсунутого на другі ролі Сталіна.
  Як не дивно, але в міру зміцнення особистої влади, в економіці дедалі більше посилювалися елементи капіталізму.
  Сам Троцький став леваком багато в чому через бажання стати святішим за Папу Римського чи радикальніше за Сталіна. Однак, отримавши владу, надзвичайно талановитий єврей продовжив зважену зовнішню політику. Не відмовляючись від комуністичних ідей, він також намагався прищепити і ринкові елементи і забезпечити хороші відносини з іншими капіталістичними країнами світу.
  Прихід Гітлера до влади Німеччини не зробив фундаментальних змін у світовій політиці. Фюреру швидко вказали на місце - заборонивши будь-які скасування Версальських обмежень або відновлення загальної військової повинності та військової могутності. Так само як нацистам заборонили вводити антисемітські закони та багато іншого.
  Єдине, що за Гітлера економіка Німеччини вийшла із кризи, але фашизм не прийняв радикальних форм, залишившись поміркованим націоналізмом з деякими авторитарними рисами загальними молодіжними організаціями типу Гітлер-югент.
  СРСР під керівництвом Льва Троцького став у економічному відношенні багатою державою та з розвиненою важкою індустрією.
  Економіка СРСР була більш ринковою, ніж сталінська, але містила у собі елементи планування як п'ятирічок. Народжуваність висока, тим більше, що Троцький теж заборонив аборти - мовляв у Росії і так багато порожніх земель і нема чого їм сяяти як дірки.
  Оскільки, чисельність Німецької армії залишалася обмеженою 100 тисячами, а Польща вже перетворилася на радянську, соціалістичну республіку, то воювати особливо не було б з ким. Молдавію повернули до складу Росії ще 1921 року - збираючи царські землі назад.
  Сам Троцький трохи підтримував світовий інтернаціонал, але мету всесвітньої революції почали замовчувати. Почасти, як і за Сталіна.
  Але війна все ж таки прийшла зі Сходу. Японія розпочала військові дії проти Монголії. Країна Вранішнього Сонця, поряд і Італією стали головними світовими загарбниками. Щоправда, Муссоліні був змушений обмежити амбіції захопленням Ефіопії - єдиної країни в Африці, яка не була чиєюсь колонією. Японія, теж поки що не наважуючись воювати поодинці з Британією і тим більше США, лізла до Китаю. І влазила тут дедалі більше.
  Китайців багато, і вони, незважаючи на всю свою роздробленість, серйозний противник. А тут ще самураї влізли до Монголії... Там розгорнулися з весни 1941 серйозні бої.
  Троцький вирішив, що СРСР вже досить сильний, щоб вести повномасштабну війну із самураями. Крім того, радянський диктатор хотів взяти реванш за поразку 1904-1905 року. На суші Червона Армія явно сильніша за японську, особливо в танках. Але на морі, Тихоокеанський флот, ще не досяг паритету. Але Лев Давидович було віддати Монголію.
  Червона армія спочатку зупинила просування самураїв. 20 серпня 1941 року на Халхін-Гол пройшов наступ, який завершився перемогою Червоної Армії. Після чого Троцький зажадав від Японії віддати назад Південний Сахалін та Курили.
  Природно була відмова, і почалася масштабна війна. Тільки на відміну Великої Вітчизняної вона велася на чужій території. Хоча не можна сказати, що малою кров'ю.
  Бої велися повномасштабні, і японці чинили опір жорстко, в полон не здавалися. Але майже всі операції радянських військ були успішними. Оборона після потужної артпідготовки проривалася, а танки зокрема нові потужні Т-34, ЛТ( важкі Лев Троцький!), долали запеклу канаву з трупів і металу.
  Спочатку воїни Країни Вранішнього Сонця виявилися вибиті з Манчжурії. Було проведено кілька послідовних операцій, які зайняли дев'ять місяців із Листопада 1941 року, до серпня 1942 року. Радянські війська вступили до Північної Кореї... На Сахаліні теж йшли бої. Японці навіть намагалися наступати - просунулися на тридцять кілометрів, але були зупинені та захлинулися кров'ю.
  У вересні 1942 року був штурм Порт-Артура. Японці, використовуючи підтримку з моря, намагалися утримати оборону. Радянські війська прорвали фронт, але супротивник зумів призупинити поступ, скинувши десант.
  Але самураї не змогли надовго затягнути опір. Радянська авіація брала вгору і бомбила кораблі. Крім того, японці надто зневажливо ставляться до свого життя - навіть не брали парашутів у бій. Через що після загибелі основних повітряних еліт опір самураїв у небі помітно послабшав. І радянська авіація стала куди впевненіше перемагати.
  Крім того, нові розробки радянських конструкторів поступово зводили нанівець, перевага японських винищувачів у маневреності. У грудні 1942 року, після чергового запеклого штурму Порт-Артур було взято, цього ж місяця впав і Сеул.
  Наступний місяць 1943 почав з січневого наступу в Південній Кореї і взяття порту Пусан.
  Японія програвала сухопутні битви і несла все більшу і більшу шкоду в небесах і на морі. У лютому 1943 року був взятий радянськими військами Пекін. А у березні після запеклих боїв звільнено Південного Сахаліну. Квітень і травень ознаменувалися новими перемогами радянської зброї на морі... Особливо ефективно діяв підводний флот, що зріс, авіація і кораблі, що підійшли з Балтики.
  У червні 1943 року радянські війська вибили японців і з Шанхаю. Тим самим утворивши свою власну зону окупації.
  У липні, серпні десантники та моряки звільнили від противника і Курильську гряду. Японія опинилася у винятково важкому становищі. Радянська авіація нарощувала свою ударну міць, і бомбардував все сильніше і сильніше, а морський флот Країни Вранішнього Сонця танув. У жовтні 1943 року Троцький вирішив: атакувати Окінаву - генеральну репетицію перед битвою за саму Японську Метрополію. Бої проходили запеклі, і самураї масово застосували зброю: льотчиків-камікадзе.
  Два місяці та тиждень тривала епічна битва, яка завершилася, нарешті, падінням Окінава. А в січні 1944 року було звільнено і Тайвань.
  Японія тепер була на межі повної військової катастрофи. Хірохіто міг розраховувати, тільки на вступ у війну на своєму боці США та Британії, фашистська Німеччина на той момент у військовому плані ще надто слабка, а Муссоліні так просто Троцького в Тихому океані не дістати.
  Але США та Британія робили натяки, але вступати у війну не поспішали. Тим більше, що в Індії спалахнуло масове антибританське повстання. Поміркованого Ганді відтіснили радикальніші націоналісти і ліві. У результаті там розпочалася справжня війна. Черчилль, який замінив Чемберлена, виявив упертість і намагався за всяку ціну утримати Пакистан та Індію під своїм контролем. Що призвело до затяжної та запеклої війни, яка скувала британські сили.
  Американці взагалі у зовнішній політиці діяли пасивно: моя хата з краю!
  У березні 1944 року радянські війська, незважаючи на те, що ще не надто сприяла погода, здійснили висадку в Хоккайдо. Три тижні тривали бої та завершили поразкою японців. Цей успіх похитнув упевненість імператора у неприступності метрополії.
  Бої на суші та на морі тривали до 11 травня 1944 року, коли нарешті виснажена Японія капітулювала.
  Бойові дії за участю радянських військ тривали з 10 квітня 1941 року по 11 травня 1944 року і зайняли три роки і трохи більше місяця. Втрати радянської армії вбитими та померлими від ран склали 960 тисяч солдатів та офіцерів. Ще загинуло трохи більше шістдесяти тисяч мирних радянських громадян. Від бомбардувань артобстрілів, боїв на Сахаліні та на кордоні у Примор'ї. І близько трьох мільйонів людей зазнали поранень, з них чотириста тисяч стали інвалідами.
  Загалом СРСР здобув велику перемогу і зумів поставити в Китаї та Кореї прорадянські режими та зайняв своїми військами усі володіння країни Вранішнього Сонця.
  Авторитет Товариша Троцького ще більше зміцнився і всередині країни, і на міжнародній арені.
  1946 року в СРСР пройшов перший запуск штучного супутника. А в 1950 році відправили навколо Земної кулі та першого радянського космонавта. У Румунії король Міхей пішов на укладання військового та економічного союзу з СРСР. Незабаром змінилася влада і в Угорщині. А у Чехословаччині вже давно правили, хай і не зовсім комуністи, але ліві прорадянські сили.
  У 1951 році між Туреччиною та СРСР відбулася війна. До цього моменту ні в США, ні в Британії ще не було атомної бомби, а розпочинати справжню бійню з таким могутнім противником як СРСР та його союзники було самогубством для Заходу.
  Радянська армія менш ніж за місяць розгромила Туреччину. Бачачи, що реакція Заходу вкрай млява... Брита довго воювала з індусами, але зрештою втратила сотні тисяч солдатів, втратила контроль над своєю найбільшою колонією. У США економічна криза і бунтують негри.
  Троцький ухвалює рішення: і протягом двох місяців Червона армія бере під контроль весь Близький Схід та Іран, а в Єгипті приходить до влади прорадянський уряд. Англійці та Французи отримують по зубах. А Гітлер стає на бік СРСР і за це отримує можливість Аншлюса Австрії.
  У Франції приходить до влади Де Голль. Він дуже незадоволений радянською експансією і говорить про хрестовий похід на Схід проти більшовизму. Троцький навпаки мріє про експансію до Європи, ситуація розжарюється.
  Адольф Гітлер користуючись тим, що тепер СРСР у союзі, починає мілітаризацію Німеччини. А в Алжирі та Марокко проти Франції спалахує велике повстання.
  Де Голль лютує, він вимагає від Німеччини припинити військові приготування. У відповідь фюрер вимагає відновити межі 1914 року і погрожує кинути на противника народне ополчення.
  Обидві сторони накручують погрози та стягують війська до кордонів. Хитрий Троцький не вступає у війну, але продає Німеччині в кредит танки та авіацію. Розгортається битва між фашистами та французами. У війну вступає Бельгія, але це лише погіршує становище Франції, яку сковує заколот у колоніях та активність комуністів на різних фронтах. Німці, втім, не домагаються швидкої перемоги, а пов'язують на лінії Манжіо, зате окупують Бельгію. Після півтора роки війни фашисти підійшли впритул до Парижа.
  Де Голль йде на підписання миру, і віддає німцям назад Ельзарц та Лотарингію. Бельгія теж розлучається із частиною своєї території. А фюрер зміцнює вплив. 1955 року в СРСР проходить випробування ядерної бомби. Троцький включає Чехословаччину до складу СРСР. Німцям правда відходить частина Судетської області, але набагато менше етнічних кордонів. Але їм рипатися нема чого...
  Гітлер змушений упокорити амбіції, і радіти, що вдалося розшитися на Заході та за рахунок Австрії. Також фашисти вторгаються до Данії і також відновлюють рубежі 1914 року і північ своєї імперії.
  Троцький помер 1960 року, відсвяткувавши своє вісімдесятирічні. Без шкідливих звичок, що підтримує фізичну форму, голова СРСР до останніх справ зберігав ясність мислення.
  Посаду голови передав своєму синові Давиду, і тим самим заснувавши першу у світі комуністичну династію. СРСР до цього моменту пережив посилення централізації та поправки до конституції, що забороняли з нього вихід. Гітлер теж передав владу одному зі своїх синів, отриманим в результаті штучного запліднення, але на конкурсній основі.
  Однак син ще надто юний, і після смерті Гітлера, нацисти розкололися, і незабаром до влади прийшло ліве крило. Світ став безпечнішим, але розпад колоніальної системи породив нову війну нестабільності. Виходом стало створення комуністичної коаліції. У ній здійснювалася взаємодопомога і робилися спроби побудови соціалізму за умов чорного континенту.
  Але світовий комунізм відзначався великою кількістю ринкових елементів і був комбінованою системою.
  Усередині СРСР тим часом зростали протиріччя. Політичне панування однієї партії не влаштовувало зростаючу олігархію. Бізнесмени червоної хвилі хотіли змін і політичної влади. Почасти поки що успіхи планової економіки та політичні придбання компенсували опозиційний настрій. Але у США відбулися зміни. З'явився новий лідер, який порушивши монополію двох партій: демократичну та республіканську, створив третю - патріотичну.
  І, прийшовши до влади, встановив автократію. Заодно розпочавши хрестовий похід проти комунізму. Давид помер, і після цього почалася ціла серія змов і між фракційною боротьбою. В результаті країну захитало. Але боротьба між фракціями завершилася захопленням посади голови СРСР і на цьому народ заспокоївся.
  Ішла активна космічна експансія. У 2015 році Плутон став останньою планетою, на яку вступив чоловік-космонавт. На короткий час люди змогли побувати на поверхні Юпітера. Щоправда, їм довелося лежати у спеціальних ароматизуючих ванних кімнатах.
  Усередині ще більше посилилися капіталістичні елементи. Ішло розшарування на бідних та багатих. З'явилися справжні мільярдери і водночас члени політбюро. Комунізм все більше і більше зливався з олігархією фінансів і все менше і менше ставало відмінностей від капіталізму. Навіть податку доходи став у СРСР лінійним і запроваджено єдиний відсоток. Це, зрозуміло, вело до невиразного невдоволення, і призводило до дрібних бунтів.
  Але поки що ситуація з-під контролю не виходила. Але реально при зовнішніх атрибутах комунізму все більше і більше урізалися соціальні гарантії. Зокрема медицина та освіта стали частково платними, і з'явилися безробітні та біржі праці.
  Вікторія досягла Вільно та припинила спогади про паралельний світ. Їй належало тепер продовжити керівництво російськими арміями.
  Столиця Великого князівства Литовського Вільно впала, але попереду був похід далі на Гродно та до Бреста.
  Білоруси охоче приєднувалися до російського війська. Повалили, щоправда, снігу і рухатися середньовічним армія стало важче. Проте великий князь Василь наказав зайняти Гродно і там зимувати. Вікторія бігала по навколишніх замках у пошуках - кого б ще порубати чи винищити.
  У ній кипіла дика спрага винищування, але все частіше супротивники здавалися без бою.
  
  
  ОРАКУЛИ З ПОМОЖНОГО ПЕКЛА
  Бувають, звичайно ж, різні провісники, корисні та небезпечні.
  Але в одній із альтернативних реальностей знайшовся чаклун, який підказав нацисту номер як повернути силу переказувати дзеркалу Диявола. На поверхню, що відбиває, впали крапельки червоної крові невинної дитини. І вони миттєво всоталися, а саме дзеркало засвітилося, знову знайшовши свої дари. І фюрер дізнався тоді багато чого.
  Але навіть знаючи майбутнє не завжди його можна виправити. В Африці втім, німці перегрупували свої війська і зуміли відобразити розпочате Монтгомері 23 жовтня наступ.
  Хоча і з великими труднощами, зупинили війська, що перевершували кількість живої сили і техніки. Втім, знання місця та часу завдання удару допомогло Роммелю раціонально розподілити свої нечисленні частини, і відбити наступ. Англійці зазнали значних втрат і після двох тижнів боїв були змушені зупинитися.
  А німецький підводний флот, зміг завдати великої шкоди, потопивши з десяток кораблів з десантом, які планували висадитися в Касабланці та на узбережжі Марокко. Американці, бачачи відсутність успіху в Єгипті, та активність "німецьких вовчих зграй" - відмовилися від операції "Смолоскип".
  Німці у свою чергу постаралися перегрупувати війська під Сталінградом, щоб відбити флангові удари радянських військ, і приготувалися, зарившись в оборону у центрі.
  Через погану погоду 19 листопада 1942 року радянські війська не змогли ефективно використовувати авіацію, у тому числі й штурмову, а артпідготовка досягла вкрай обмежених успіхів. Отже, перегрупувавши сили, німці та їхні союзники змогли відобразити наступ радянських військ. Щоправда, це відвернуло фашистів від самого Сталінграда, давши радянським воїнам, які героїчували у місті перепочинок. Хоча будинків під контролем Червоної Армії залишилося зовсім небагато.
  Фріці встояли і в центрі... Бій під Сталінградом продовжувався до кінця грудня. Не досягши прориву фронту, Червона армія зупинилася. Але й німцям було нелегко. Вони надто багато втратили під час штурму міста, і хоча в обороні співвідношення втрат начебто на їхню користь, але війська все одно вимотуються.
  У січні, незважаючи на передбачення оракула, німці не змогли встояти на півночі під час операції "Іскра". Щоправда, бої підлилися більше трьох тижнів і коштували Червоній армії великих жертв, але по суші вдалося пробитися до Сталінграда.
  Однак попереджені дзеркалом Ібліса німці змогли відобразити наступ під Воронежем, посиливши своїх слабких союзників: італійців та румунів. Інакше там оборона виявилася б прорваною.
  І третя Ржевсько-Сичівська операція виявилася невдалою. Німці знову хай і не без зусиль відбили радянський наступ. У самому Сталінграді - спекотно, у січні точилися бої. Паулюса змінив Майнштейн і цього більш досвідченого фельдмаршала, вдалося до 12 лютого опанувати містом-цитаделлю. Але знову німці за це заплатили величезну ціну. У лютому 1943 року довелося зібрати рейхстаг та оголосити тотальну війну. Продовжити робочий день і активніше, ніж раніше використовувати рабську працю.
  Оголошення тотальної війни дозволило збільшити випуск озброєнь та сформувати нові дивізії. У тому числі й іноземні та хіві.
  Знаючи коли англійці та американці планують поткнутися до Марокко, німці використовуючи свій численний підводний флот наносили по десантних кораблях болісні удари - зриваючи одну висадку за іншою. Це дозволяло фашистам локалізувати бойові дії проти Заходу та зосередити всі основні сили Сході.
  Становище корпусу Роммеля залишалося важким, але завдяки дзеркалу фашистська авіація почала діяти ефективніше, а конвої покращили постачання африканської угруповання.
  Новий наступ Монтгомері в березень 1943 обернувся провалом. Цього разу, вже Роммель отримавши за допомогою диявольської магії точні дані, заманив англійців у пастку і зумів завдати їм нищівної поразки! Правда через чисельну перевагу і панування противника в повітрі повністю Монтгомері розгромити не вдалося, але поразка Британії виявилася відчутною. Особливо багато було втрачено танків, а значна кількість машин виявилася захопленою як трофеї.
  Англійці відійшли на пару оборонних ліній і стали ближчими до Олександрії. Роммелю були потрібні нові резерви, а фашисти планували продовження наступ на південному напрямку. Сталінград упав і далі можна було наступати вже вздовж Волги.
  У травні 1943 року фриці перейшли до операції "Дельфін". Їхні війська, незважаючи на допомогу оракула, зіткнулися з дуже сильною протидією Червоної Армії. Просування йшло повільно ціною великих втрат. Правда допомога провісника впливала на перебіг війни. Вермахт передбачав контрудари і віддавав нові й нові котли. У середині червня гітлерівці вже підійшли до дельти Волги і вийшли до Каспійського моря.
  Становище радянських військ на Кавказі посилило вступ 22 червня 1943 року у війну Туреччини. І це фактично визначало результат битви за Бакинську нафту.
  Союзники не відрізнялися рішучістю. Монтгомері перейшов до активної оборони і вже не думав про настання, а висадка в Марокко залишалася нереальною.
  У 10 липня 1943 року Черчілль щоб відволікти частину німецьких сил зі сходу зробив спробу висадки у Франції. Однак недостатньо підготовлена висадка, поряд з нерішучістю американців і тим фактом, що завдяки оракулу німці знали всі подробиці, призвела лише до найбільшої за всю історію поразки англійців та американців на суші.
  Лише полонених було захоплено, понад шістсот п'ятдесят тисяч чоловік і безліч техніки. А наступ фашистів на півдні це, на жаль, не завадило. У серпні німці захопили весь Дагестан, турки майже всю Вірменію разом із Єреваном, а 27 числа гітлерівці та османи з'єдналися, розірвавши Закавказький фронт на дві частини.
  І знову спроби настання радянських сил на інших ділянках фронтів закінчувалися невдачами. Надто вже добре виявлявся обізнаний супротивник про плани радянського командування.
  Особливий відділ у Червоній Армії лютував, проводилися репресії, масові чищення. Розстріляли навіть кілька десятків генералів і маршала артилерії Кулика.
  Але поки що в противника диявольська зброя, то нічого проти неї не допомагало.
  Вересень місяць пройшов у важких боях, фашисти та османи підійшли впритул до Бака. А у жовтні бої розгорнулися у самому місті.
  Через море здійснювалося постачання прибережного міста, і відчайдушно намагалися його утримати. Бої затяглися і до 7 листопада, як планувалося, фрицям взяти не вдалося. Але всі інші міста на Кавказі вже на той час виявилися втраченими. І в грудні ціною колосальних втрат легендарне місто впало.
  Кавказ виявився повністю втраченим, як і найбільше, на той момент розроблене нафтове родовище в СРСР. Правда, оскільки всі нафтові свердловини виявилися підірваними і зруйнованими, самі фашисти цією перевагою скористатися могли ще не скоро.
  На східному фронті настало затишшя. Великі німецькі сухопутні сили рушили до Іраку і далі на Палестину та до Суецького каналу на допомогу Роммелю. Радянське керівництво, проте, вирішило скористатися паузою. Вже розроблялися родовища нафти інших місцях, зокрема і Сибіру. А радянські конструктори працювали над новими танками. ІС-2 та Т-34-85 мали стати відповіддю на німецькі "Пантери" та "Тигри".
  Випуск озброєнь у фашистській Німеччині був вищим, ніж у реальній історії. Зрозуміло, що в гітлерівців і рабів більше ресурсів, і бомбардування з боку деморалізованих союзників слабше. Отже, вони могли випускати заліза більше, і краще якістю металу, ніж у реальності. Тому план випуску 600 "Пантер" на місяць був досягнутий і навіть перевиконаний. Але існували інші обмеження: час підготовки нових екіпажів. Тим більше, що "Пантера" при всіх своїх безперечних перевагах: гармата високої бронебійності та скорострільності, відмінний огляд та оптика, а також хороший лобовий захист, і непогані ходові якості - мала слабкий бортовий захист та шахове розташування ковзанок.
  Більш досконалою та перспективною розробкою виявилася "Пантера"-2. Завдяки набагато сильнішій щільній компоновочній схемі при трохи більшій вазі в 47 тонн, "Пантера"-2 мала сильну гармату в 88-міліметрів в 71 ЕЛ довжина стовбура і броню в 120 міліметрів лоб корпусу, борти 60 під нахилом, і 150 лба баш двигуні в 900 кінських сил у алюмінієвому кожусі.
  Така машина стала випускатися з листопада 1943 року, разом із "Тигром"-2. Втім, німці ще тільки розкручували свою машину. І наступали на Близький Схід.
  У березні 1944 року німці захопили і Кувейт і вийшли до Суецького каналу.
  Потрібно було розбити оракула, щоб фашисти не мали переваг. У дівчат у цьому випадку було бажання зробити це раніше, але обмеження у впливі давались взнаки.
  Наприклад, зараз, замість повних магії дівчат, 1 квітня 1944 року рухалися по фронту дві симпатичні красуні. На жаль, з вельми пересічними здібностями - давався взнаки обмежувач стрибка. Навіть босим ногам було холоднувато йти весною, що ледве оголилася від снігу. Ліворуч від дівчат повноводна Волга, північніше Камишин, а якщо йди далі, то вийдеш на німецькі позиції біля Сталінграда. А завдання у войовниць ставши майже звичайними дівчатами, і втративши надлюдські здібності нейтралізувати ненависного оракула... Втім, навіть цього тепер може виявитися замало. Адже СРСР втратив території, де до війни жила половина населення, і значної частини промислового потенціалу, включаючи насамперед зручну видобутку нафту.
  Інших родовищ, зрозуміло, багато, але щоб вони запрацювали на повну силу - потрібні час і кошти. Тобто ситуація така, що навіть якщо Гітлера і позбавити сили дзеркала Ібліса, цього може виявитися мало. Тим більше, у союзників посилилися сепаратистські настрої. Особливо американці. Рузвельт хворий, Галлен явно схильний до лівацького пацифізму, а перспективи нових виборів не надто веселі.
  Підводна війна для союзників розвивається не найкращим чином. Чисельність німецьких субмарин постійно збільшується, які бойові якості підвищуються. Вже з'явилися торпети, що наводяться на тепло і підводні човни на перекисі водню. І флот у союзників рідшає і слабшає, тим більше, що технотронні акули фриців навчилися не спливати, і не виявляти себе.
  Крім того, активність підводного флоту у фашистів вища, ніж у реальній історії: з пальним легше стало, навіть з Лівійських родовищ прибувають танкери. Крім того, бомбардування Румунії набагато слабше. І виробництво синтетичного пального вище.
  Союзники шоковані, і в них розклад несприятливих. Особливо внутрішній політичний.
  Співвідношення сил на східному фронті на 1 квітня 1944 року: СРСР 6,3 мільйона солдатів і офіцерів, і близько 5,3 тисяч танків та САУ, 95 тисяч гармат та мінометів 7,7 тисяч літаків. Великі втрати у зимових боях при спробі розбити супротивника. У німців з урахуванням сателітів, іноземних дивізій, хіві піхоти зібралося понад 7,2 мільйонів, танків та САУ вже 8,8 тисяч, знарядь та мінометів близько 100 тисяч, авіації 16,5 тисяч машин. Враховуючи, що нові танки ІС-2 і Т-34-85 ще тільки почали надходити на озброєння Червоної армії, то перевага противника в якості техніки значна. Так виробництво "Пантер" та "Тигрів" вже розкрутили, і вони складають більше половини танкового парку Німеччини.
  В авіації якісні оцінки менш однозначні. Німецькі машини перевершують радянські в швидкості і озброєнні, але поступаються горизонтальною маневреності, в той же час, перевершуючи у вертикальній. Але найголовніше у фриців з'явилася реактивна авіація насамперед МЕ-262. З гвинтових винищувачів дуже ефективними виявилися потужні по озброєнню та швидкості: МЕ-309 та ТА-152. У серійне виробництво надійшов Ю-488 і раніше Ю-288. Дані бомбардувальники не мали собі рівних за льотними характеристиками, за високого навантаження.
  У всякому разі, якщо вести облік співвідношення сил, то супротивник треба визнати сильніший. Крім того, у разі завершення операції на Близькому Сході фашисти ще більше посиляться. А до їхньої остаточної перемоги там залишилося не більше місяця. Так що...
  Технічно підкована Олена важко зітхнула, і заспівала:
  - Нема сили, нема сил... Лісовик явно перепив! Лише кору ревя пиляв, мат волав!
  Зою яка і в скромному селянському платті зберегла культуру, погрозила пальчиком подрузі:
  - Давай без вульгарностей... Дайко краще складемо план дій!
  Олена знизала плечима. Вона стала худшою, ніж раніше і не такою атлетичною. Хоча можливо, багато чоловіків визнали б її ще більш симпатичною, ніж раніше. Сукня на дівчинці проста, лляна, біла і чиста. Трохи коротше, ніж прийнято у селянок оголивши, засмаглі ноги вищі за коліна. У дівчат не залишилося жодної зброї чи прикрас. Немає навіть годинника.
  Вони тепер такі сільські, надто засмаглі для квітня місяця, але вже не такі швидкі та сильні. Ніжки крокують усеяною камінчиками глиняній дорозі. Босі підошви, як у селянок грубі, і почуваються, наступаючи на колко комфортно. Коли йдеш, не так дме холодом. Ранковий після заморозків іній підтає, і ступні не так дубіють і садять.
  У своєму колишньому тілі войовниці взагалі, навіть у Антарктиді без проблем. А зараз ніжки від холоду червоні, і зігріваючись під ранковим сонечком, гидко ниють.
  Олена, яка вже встигла забути, що людське тіло може відчувати неприємні відчуття від холоду та втоми з досадою вимовила:
  - Я чесно кажучи не бачу сенсу у подібній експедиції. Нас кинули в цей пекло, позбавивши сильної магії... Залишивши босоніж і в простій селянській сукні і при цьому зобов'язавши врятувати людство від фашизму!
  Зоя логічно відповіла, на подібний пасаж:
  - Але в цьому вся й принада! Щоб не було надто легко, коли ми, використовуючи чудові здібності, брали Вільно та інші міста Литви. Набагато цікавіше і головне вимагає уяви перемогти ворога у простих тілах і без надздібностей!
  Олена звично вдарила босою ногою у крупний камінь, що стирчать із глини по середині дороги. Але замість того, щоб вилетіти від удару, камінь залишився на місці, а Премудра дівчинка закричала про біль. Ще довгі, витончені пальці відразу опухли і посиніли. А Зої довелося кілька із них навіть вправити. Фаланги, що налилися фіолетовим кольором, стали на місце, а Олена струсив сльозинку, що проступила на щоці. Треба ж зробити так безглуздо.
  Дочка Білобога відчула у собі приплив співчуття, її захлеснула хвиля співпереживання. І в той же час виникло і відчуття власної слабкості та вразливості. Нігтик під посинілим тілом Олени тріснув, а ще ніжка, стала по-справжньому зворушливо пошкодженою та вразливою.
  Премудра співчуття сама собі, помітила:
  - Ось що означає плоть без надздібностей... Ти просто стаєш ніким!
  Зоя в досаді помітила:
  - Заживуть твої ножі... Проживеш якось!
  Дівчата знову рушили дорогою. У них тепер уже не було колишньої шаленої веселості. Крім того, чим довше вони йшли, чим сильніше давав знати про себе голод. Ось з'явилися колгоспні поля... На них уже кипіла робота.
  Чоловіків, правда не видно, одні тільки жінки та діти впрягалися, хто в плуг, хто мотижив. Люди тут дуже худі, з змученими обличчями. Правда хлопчаки, побачивши гарних дівчат, посміхнулися і замахали їм, вітаючи мозолистими, розчепіреними руками.
  Зоя запропонувала Олені допомогти у селянській праці. Дочка Сварога неохоче погодилася. Їй особисто хотілося ратних подвигів, а не тяжкої колгоспної частки. Але після того як вона забила об камінь ноги войовничий настрій разом згинув. Крім того, слід подумати про власну легалізацію. Адже вони як не крути, опинилися в одних сукнях і без пасторів.
  Та їх НКВС будь-якої миті може оголосити шпигунами і скрутити. А так виявляться лише біженками, які втратили все, включаючи й документи. Сукні у них не надто нові, і фасон із більш короткою спідницею характерний для більшовицького села. Можна наїдуться, що повірять!
  Зоя народилася в селі та її руки і тіло дуже спритні у страді. Олена міська дама, мало того москвичка. Щоправда, вона має досвід орної роботи в Рідновірській громаді. Але все одно рухи не такі легкі і звичні як у Зої. Та й биті пальці на холодній землі гидко ниють.
  Втім, молоді жінки, хлопчаки та дівчата всі босі, хай навіть уночі був заморозок і ти ризикуєш остудити собі майже. Тільки літні жінки та старенькі в постолах. Чоловіків не видно, а старший над усіма вихорстий, рудуватий підліток, на вигляд не старший за п'ятнадцять, у високо замовлених штанях, але з дуже виразним поглядом і мужнім підборіддям. Цей пацан із комсомольським значком, серед хлопчаків старший і віддає всім накази.
  Те, що дві красуні приєдналися до них, молодий командир ніяк не прокоментував. Немов це й так, зрозуміло. Клімат Поволжя м'який і сівши в самому розпалі, тут зайва пара рук не завадить.
  У Олени незабаром занила спина, і вона попросилася за плуг. Так воно для досить міцного дівочого тіла легше, але потрібно лише акуратно вп'ятися п'ятами в пухку землю, щоб пальчики не так саднили. Але тиск на груди йде під іншим ухилом, і спина розвантажившись не відчуває болю.
  Дівча подумала тут, а скільки ж їй насправді років? Вже давно перевалило за сто! Смішно! Вона одна з найстаріших жінок сучасної Росії і водночас сповнена сил і здорова. Адже після позбавлення магічних здібностей, вони могли стати такими потворами!
  Від цієї думки у Олени ходок по шкірі...
  Працювали всі з ентузіазмом і без обідньої перерви. Або тільки коли стало зовсім темно, підійшли до багаття для того, щоб підкріпитись. Поруч річка Волга та рибка в казані була. А ось хліба обмаль, і він якийсь не зовсім чистий, з домішками. Ще присмак цибулі.
  Їжа нехитра, і її не дуже, для голодних шлунків здається делікатесом. Дівчата-рейнджери вже багато років не відчували такої втоми. Ні, все-таки бути людиною, без надздібностей дуже боляче. І втомлюєшся, як... ішак!
  Але добре ще, що організми молоді та здорові. Дівчата заснули разом з іншими баба в сараї на собі. Один із хлопчиків поклав свою голову на високі груди Зої. Дівчина-рейнджер погладила його русяві вихори... І відчула сильну тугу. Вони отримали від життя і від своїх покровителів Богів-деміургів все: вічну молодість, могутність, можливість мати багатство, владу, шану та повагу, але... Щоб зачати, вони мають переспати з людиною-чоловіком, рівним їм за можливостями. А таке знайти зовсім непросто.
  І якщо і є такі хлопці, то вже на іншому рівні та в іншому світобудові. Олені згадалася пісня про Гагаріна і від цього вона засумувала ще сильніше;
  Знаєте, яким він був...
  На руках його весь світ носив!
  РІШУЛЬНІСТЬ БРАТА ЦАРЯ РЯТУЄ ІМПЕРІЮ
  Брат царя Миколи Другого Михайло на відміну реальної історії діяв рішуче. Імператорська гвардія відкрила вогонь по бунтівникам, які намагаються штурмувати Зимовий палац. Потім у бій вступили обласкані государем козаки та дворянські полки.
  Кілька сотень повстанців було вбито, а інші розбіглися. Поліція активно вистачала бунтівників та їхніх ватажків. Представники Держдуми, князівські прізвища, купецтво та члени фінансової еліти поспішили присягнути на вірність цареві Миколі, і присягалися у лояльності. У ході битви було вбито понад шістсот бунтівників, і півтори тисячі поранено. Гвардійці втратили загиблими людей двадцять, козаки ще півсотні.
  Неабияке зіткнення, але самодержавство встояло. Змовники у верхах не мали жодної думки, жодного лідера. Та й взагалі багато хто з них вважав, що не можна під час війни змінювати форму правління.
  Невдоволених царем Миколою Другим дуже багато, але альтернативу імператорському режиму запропонувати важко. Тим більше багатії всерйоз побоюються, що республіканська форма правління виявиться надто слабкою і рихлою, щоб захистити капіталістів від голодного та бунтівного пролетаріату, а поміщиків від селян.
  А сам собою народ серйозну революцію не влаштує. Більшовики ще дуже слабкі і нечисленні, есери здебільшого вважають - революція добре, але краще спочатку виграти світову війну.
  Коротше був бунт і вийшов! Повторилося якесь подібність кривавого воскресіння ... І тиша!
  Микола Другий нагородив свого брата за виявлену ним рішучість орденом Георгія першого ступеня і підвищив у званні до генерал-аншефа, призначивши командувати Михайла західним фронтом. А південний та Румунський фронти були підпорядковані Брусилову.
  Чисельність Російської армії зросла майже десяти мільйонів, і її зміст лягало важким тягарем на імперію. Треба було наступати.
  Щойно посохли дороги, царська армія завдала удару в Галичині. Чисельна перевага була за російських військ. Австрійці ослабли бойовим духом, а полки, які з слов'ян, масово дезертували чи здавались у полон. Німецьких частин для стримування противника не вистачало.
  На додачу до всього, у війну проти центральних держав у квітні вступила США. І цим результат конфлікту було вже вирішено. Німці намагалися збільшити свої сили на Заході, щоб завдати поразки союзникам, і не могли надати значної допомоги Австро-Угорщині.
  Російські війська зайняли Львів і ряд міст у Галичині. Утворилося кілька невеликих котлів. Австрійський, клаптевий, розбитий фронт надто вже швидко руйнувався, так що німцям довелося перейти на заході до глухого захисту, і кинути війська в проломи, що утворилися.
  Розвиваючи успіх, російська підійшла до Перемишля, і навіть оточила місто. Але проблеми з постачанням, і введення у бій більш боєздатних німецьких елементів сповільнило поступ. Натомість у наступ перейшов Румунський фронт і згодом і Західний. Перед останнім стояло важке завдання: пробити потужну, глибокоешелоновану німецьку оборону.
  Брат царя Михайло не вважав соромним, повчиться у Брусилова і застосував подібну тактику. Почав готувати наступ одразу у дванадцяти різних місцях, щоб німці не могли визначити напрямок головного удару. Крім того, активно застосували димову завісу та наступ у нічний час.
  Російські війська Півдні звільнили Бухарест, а удар у центрі завершився проривів південніше Вільно.
  Німцям довелося знову посилювати свій південний фланг. Під загрозою оточення опинилися німецькі війська, що блокують Ригу. У цих умовах кайзер вирішив залишити Прибалтику і відвести війська на Прусський оборонний рубіж.
  Не склалися, справи союзні та Туреччини. Росіяни та англійці наступали в Малій Азії, французи тиснули в Сирії в Палестині. Османи слабшали, і їхнє падіння було не за горами. Крім того, змінили Болгари. Зрозумівши, що вже прусаки програли війну, а російські війська, звільнивши більшу частину Румунії, вийшли до кордону, слов'янський цар оголосив війну Австрії, Туреччині та Німеччині.
  Зрозуміло, німцям це додало головного болю. Утримати лінію фронту Сході, вони вже не могли і були змушені відступити до Вісли. Вважаючи, що природна водна перешкода затримає російські війська.
  Союзника на заході досягли лише приватних успіхів, хоча вже більш активно застосовували танки. Але поки що Німеччина тримала фронт, хоч і була змушена трохи відійти назад. Багато сил забирав південну ділянку.
  Ну, а царська Росія восени та взимку основний тягар боїв перенесла на Османську імперію.
  Штурм Константинополя і з суші, і з моря завершився тріумфом російської зброї. Туреччина впала, і разом з нею Росія отримала великі території, Царгород та протоки з виходом у Середземне море.
  Щоправда, закінчити війни 1917 року вдалося, але вже подих перемоги відчувалося всіма, значно більше, ніж 1916.
  Зима пройшла в Росії з дрібними страйками та виступами, але жодних серйозних зіткнень, незважаючи на військові труднощі не було. Хіба що рубль надто вже знецінився, але про голод говорити передчасно.
  Проте з війною настав час кінчати, і все це розуміли. Вироблений у фельдмаршали Брусилов запропонував основний удар завдати на півдні, де супротивник слабший, а потім повернути на північ.
  У німців уже з'явилися перші танки. Але їх кількість надто мала, щоб істотно вплинути на перебіг війни. Росія теж має власні машини зокрема танки Менделєєва. Але знов-таки царська промисловість поки що серійне виробництво потягнути не може.
  Натомість масове виробництво танків налагодили англійці, американці та французи. Отже, з'явився новий, потужний засіб прориву оборони, який має проламати німецькі позиції.
  Союзники теж хочуть якнайшвидше закінчити руйнівну війну. І з кінця березня з їхнього боку розпочалися спроби прориву глибокоешелонованої німецької оборони.
  Наступ російських військ почався, як тільки на півдні підсохли дороги. Російські війська після колишніх перемог підбадьорилися, а австрійці ледве трималися. Будапешт виявився, оточений вже на початку травня. Потім рух намітився до Відня і в обхід річки Вісла.
  У наступ перейшли і італійці. Навіть Японія надіслала до Європи експедиційний корпус. Німці тиснули з усіх боків.
  Коли російські війська вже підійшли до Відня, Австро-Угорщина капітулювала. Остаточно впав останній союзник Німеччини. На Заході використовуючи тактику ударів різних частинах фронту, союзники повільно, але чітко просувалися. А російські війська зайшли з півдня в тил німецькому фронту Віслу, що прикриває.
  У умовах канцлер Вільгельм усвідомивши повну, безнадійної становища Німеччини оголосив про припинення 22 червня 1918 року всіх бойових дій. Фактично німці капітулювали.
  Австро-Угорщина припинила своє існування. Росія отримала Галичину, Краківську область, Буковинця, частину східної Словенії та Угорщини. Румунія Трансільванію. Від Австро-Угорщини залишилася лише маленька Австрія і сильно урізана Угорщина. Виникла Чехословаччина під заступництвом Росії.
  Царська імперія отримала від Німеччини Клайпеду, Познань та вихід до морів, через Данциг відрізавши Східну Пруссію від самої метрополії.
  Німеччині довелося віддати раніше завойоване ще 19 столітті Данії та Франції. Її засудили виплачувати щороку величезні репарації, і обмежив військовий потенціал сотнею тисяч людей.
  І, зрозуміло, як у реальній історії демілітаризована зона.
  Царська Росія розширила свої володіння на півдні. Османська імперія, як і Австрійська держава, припинила своє існування. Британія забрала Ірак, Франція Сирію та разом з англійцями Палестину. Росії дісталася Вірменія, Мала Азія та Константинополь.
  Близький Схід та Іран також поділили на сфери впливу. Таким чином, царська Росія вимагала істотних матеріальних надбань.
  Але війна коштувала життів більше двох із половиною мільйонів солдатів, крім загиблого мирного населення, великих витрат. Фінанси розладналися, а країна влізла в борги.
  Щоправда, союзники поблажливо погодилися списати відсотки за кредитами, але борг виявився зовсім немаленьким - близько десяти мільярдів золотих рублів.
  Зате можна було націоналізувати підприємства, які раніше належали німцям.
  Політична ситуація у царській Росії стабілізувалася, а авторитет імператора зріс.
  Цим і скористався Микола Другий, скасувавши свій власний маніфест про Держдуму. Знову відновлювалося самодержавство, і законодавча влада переходила повному обсязі до царя.
  Це викликало лише боязкі спроби протесту. Країна надто втомилася від війни, і не хотіла нових потрясінь.
  А економіці почалося бурхливе, післявоєнне піднесення! У середньому зростання становило близько дев'яти відсотків на рік і було вищим, ніж у США.
  Створювалися нові передові галузі промисловості, розвивалося машинобудування. Зростала зарплата.
  Тривалість робочого дня скоротилася за законом царя з 11,5 до 10,5 годин. А передсвяткові дні та перед вихідними до 9 години. Також робочий день було скорочено до дев'ятої години, якщо хоча б частина його припадала на нічний час.
  Після обміну грошей цілісний золотий баланс рубля було відновлено. Заробітна плата робітника до 1929 досягла 50 рублів на місяць при ціні горілки в 25 копійок пляшка. Тобто по 200 пляшок на місяць. А якщо брати в золотому еквіваленті, це цілих 37 грамів чистого золота.
  Країна вийшла друге місце, за рівнем промислового виробництва поступаючись лише США. Перспективи імперії виглядали вельми райдужні, але... гримнула, велика депресія.
  Обвал спіткав увесь світ і Росію в тому числі. Щоправда найбільше втратило Німеччину та США. Але й царська Росія надто залежала від зовнішніх запозичень і тому не могла уникнути потрясінь та спаду.
  Партія більшовиків у двадцяті голи переживала кризу. Ленін фактично відійшов про практичну, революційну боротьбу занурившись у теорію...і, написання фантастичних творів.
  Володимир Ілліч познайомився у Британії та Гербертом Уельсом, відчув у собі смак до фантастики. Зокрема з-під пера Володимира Ілліча вийшов великий, футуристичний роман: "Комунізм - шлях щастя"! І низку інших творів. Ленін уже непогано заробляв на фантастичних творах.
  Більшовики розкололося на троцькістів та сталіністів. Сталін вирішив повернутись до тактики індивідуально терору характерного для народовольців. Троцький дотримувався помірнішої позиції.
  Досі активні есери, хоча у двадцяті роки вже не було гучних політичних убивств. Позиції республіканців та кадетів поступово посилювалися. Справді, абсолютна монархія здавалася всім застарілим пережитком. Отже знову почалися хвилювання, страйки, маніфестації і захитався царський престол.
  Багато чого могли пригадати монарху...
  Уряд Миколи Другого знайшов вихід ... у війні! Тим більше, генерали жадали реваншу за поразку від Японії. І це зрозуміло...
  Після Першої світової війни царська Росія провела кілька невеликих військових компаній. На Близькому Сході, де вони із союзниками доділили арабський світ. В Афганістані... Там війна пройшла разом із Британією. Росія забрала собі північні райони Афганістану заселені переважно узбеками та таджиками, а також Герат. Англійці після жорстоких воєн все ж таки підкорили собі південь. У центрі Афганістану залишилося самоврядування.
  Іран поки що зберігав видимість суверенітету, але його поділ теж був не за горами.
  Але головне зіткнення інтересів довелося Японію. Тим більше в 1931 японці створили маріонетковий уряд в Манчжурії, і почали наступ у Китаї.
  Що стало приводом для нової війни.
  Російська армія до цього часу зуміла оновити свій танковий парк і створити дуже сильну авіацію. У повітрі Японія помітно поступалася, та й сухопутна армія в Росії набагато численніша і, мабуть, боєздатна.
  Тихоокеанський флот командував легендарний адмірал Колчак. Кавалер ордена Андрія Первозванного Брусилов на той час вже помер, але залишилися його здібні учні.
  Війна від початку склалася Японії невдало. Російські генерали: Денікін, Врангель, Калейдін під загальним командуванням брата царя Михайла Романова - діяли енергійно і вміло. Давався взнаки досвід першої світової війни, були враховані помилки в конфлікті 1904-1905 року.
  Непоганими виявилися і легкі танки Прохорова, які у маневреній війні просто незамінні. У будь-якому разі це була інша російська армія, і зовсім інша війна.
  Втім, і в ході першої битви з самураями якби замість Куропаткіна був більш талановитий і рішучий полководець, то результат війни був би, зрозуміло, абсолютно іншим.
  У будь-якому разі вже через два місяці Порт-Артур виявився обложений російськими військами, а японці биті. Ще через два місяці було звільнено і всю Корею, а місто-цитадель взяли штурмом.
  На морі теж вирували бої зі змінним успіхом. Поки не підійшли ескадри з Балтійського та Чорного моря. Країну Вранішнього Сонця розгромили повністю, і навіть висадили десант на Хоккайдо. Японія змушена була підписати принизливий собі світ. Віддати назад Манчжурію, Порт-Артур, деякі завойовані у німців володіння, південний Сахалін та Курильську гряду. І одночасно виплатити контрибуцію, у кругленьку суму - мільярд золотих рублів.
  Перемога тимчасово зміцнила позиція Самодержавства, та був і Велика депресія змінилася бурхливим економічним підйомам.
  У Німеччині, як і в реальній історії, прийшов до влади Гітлер, але йому не надто давали розгулятись. Зокрема спроба відновити загальний військовий обов'язок зіткнулася з жорстоким опором з боку Росії та Франції. Хоча невеликі послаблення щодо військового потенціалу було зроблено. Чисельність армії дозволили збільшити із ста тисяч до двохсот п'ятдесяти. Крім того, Гітлер повернув контроль Німеччини за демілітаризованою зоною.
  А царській Росії назрівали династичні проблеми. Спадкоємець престолу цесаревич Олексій помер... Брат царя Михайло Романов був позбавлений прав наслідування. І реально спадкоємцем став Кирило Володимирович Романов. Але цей тип загруз у пияцтві та розпусті. Цілком деградував...
  То хто буде наслідувати царя Миколу Другого? Брат царя Михайло після перемоги над Японією отримав чин генералісімуса і мав величезну популярність. Він став першим в історії Імператорської Росії членом царського прізвища, який отримав такий високий чин. І багато хто хотів бачити на царському престолі саме його.
  Правда сам Микола Другий - непитущий, без шкідливих звичок, що робить регулярно гімнастику був ще міцний і здавалося, його правління буде найтривалішим у російській історії. Але Сталін задумав найграндіозніший замах, з часів Олександра Другого. Хоча здавалося, який у цьому сенс?
  У всякому разі, 1937 виявився зловісним. Цар Микола другий був убитий, причому разом з ним, загинуло ще й два міністри, так само три десятки придворних, і обвалилася частина Зимового палацу.
  Терористи використовували для мінування систему каналізацій та заклали більше тонни амінолону.
  Таким чином, у хід історії втрутився агресивний випадок. Так і закінчилося царство царя Миколи Другого. Монарха не став прозиватися, великим, чи грізним. Хто не любив імператора, називав його кривавим, бо в його царство пролилося багато крові. Хто ставився з повагою - Завойовником. Так кількість земель при ньому на Русі зросла. З'явилася навіть велика губернія у Китаї: Жовторосія.
  А всього царство тривало 43 роки. Довше правив лише, причому номінально Іван Грозний. Але з огляду на те, що він зайняв престол три роки, то реально термін управління виявився коротшим.
  А на престол все ж зійшов узаконений спадкоємець Кирило Володимирович Романов. Правив він недовго - близько року, але зумів деякий вплив на хід історії надати. Зокрема, він дозволить Адольфу Гітлеру провести аншлюс Австрії. Нібито посилаючись на право народів на самовизначення і, мовляв, так буде більше за порядок. Погодився на Аншлюс Австрії та Муссоліні.
  Таким чином Німеччина розширилася, і її населення перевищило вісімдесят мільйонів. Не кажучи про те, що Гітлер заохочував народжуваність. Він при Адольфі Бесноватом виріс у півтора рази.
  В Іспанії спалахнула громадянська війна, але закінчилася вона набагато швидше, так не було Радянського Союзу, який надавав допомогу лівій коаліції в Мадриді.
  Але Франко став союзником фюрера. А новий цар Володимир Третій зіштовхнувся із Британією.
  Ситуація справді склалася заплутана. Головоломка може призвести до другої світової війни. І новим витком конфронтації. Іран не поділений, і ця фактично остання ісламська країна формально незалежна. І в Росії її види, і в Британії. На Близькому Сході все дуже заплутано. Території Росії, Франції, Британії перемішані та ними нелегко керувати.
  Англія економічно все більше відстає і від Росії і від Німеччини, що набирає могутність. А колонії найбільші таки Британські. Але влада левової корони слабшає, Канада вже майже незалежна. ПАР також є домініоном, як і Австралія. В Індії англійські позиції слабшають. Звичайно ж, бажання підштовхнути лева є.
  Гітлер намагається грати на два фронти. Або заручиться підтримкою Франції, Британії, Італії та Японії. Щоб усім разом навалити на царську Росію та поділити її великі володіння.
  Або шукати територіальні придбання на Заході, але вже у союзі з Росією.
  Гітлер людина підла і безпринципна, і йому, загалом, все одно з ким укладати коаліцію аби це було йому вигідно.
  Новий молодий цар Володимир теж мріє увійти до історії великим, завойовником і хоче забрати у Британії та Франції колонії. У німців же брати, власне, вже нічого. Тож коаліція з Німеччиною цілком логічна.
  Італія захопила Ефіопію і також хоче нових подвигів. Муссоліні вкрай амбітний. Йому байдуже, куди йти на схід чи Захід. Але у Франції немає великого бажання народ воювати. Там панує пацифізм, а влада виборна. Так обзавестися таким сильним союзником не доводиться. А царська Росія з її традиційно високою народжуваністю і смертністю, що постійно знижується, дуже вже сильний противник. Населення царської Росії зростає приблизно по три відсотки на рік. Дитяча смертність знизилася, але поки що мода на багатодітні сім'ї не пройшла, і навіть сім'ї робітників плідні. З урахуванням територіальних придбань, у тому числі і в густонаселеному Китаї, і малонаселеній Монголії, і в Європі та Туреччині, населення царської Росії 1940 перевищило 400 мільйонів порівняно з 1913, коли було 180 мільйонів. І це континентальна держава... Британія та Франція у самих метрополіях мають менше 50 мільйонів, плюс ще колонії. Але колоніальні війська слабкі бойовим духом і мало боєздатні. Тож сухопутні сили Заходу набагато слабші.
  Фюрер обирає союз із Росією проти Заходу.
  1939 року пройшов розділ Чехословаччини. Німеччина включила до свого складу Судетську область. Німці посилювали армію, формували танкові колони. Царська Росія теж не стояла на місці, маючи п'ятимільйонну армію мирного часу та п'ятсот кадрових дивізій.
  У царській Росії вже давно у виробництві важкі танки, і стратегічна авіація, у тому числі літаки у восьми моторах. У Франції важких танків лише тридцять і ті застарілі. Британія не має важких машин. Ну, у Німеччини теж, жодній важчі за двадцять тонн. У США зовсім трохи більше чотирьохсот танків.
  Гітлер вирішив, що не варто зволікати і вдарив 15 травня 1940 року. Саме погода сприятлива і вже все готове. Або більш-менш готове.
  Царська Росія почала наступ на Індію та інші колоніальні володіння. Удар російської армії припав погано захищеним позиціям. Військ, що складаються з самих етнічних англійців і французів, порівняно мало, а колоніальні підрозділи не надто й хочуть помирати за чужу їм ідею чи імперію. Справді, хто їм англійці? Експлуататори, поневолювачі, грабіжники чи невірні. Навряд чи росіяни їх набагато гірші, щоб заради імперії Лева чи Півня вмирати.
  Так що просуваються царські війська, долаючи млявий, осередковий опір. Але й німці змогли розгромити Французькі, англійські, бельгійські та голландські війська за півтора місяці.
  Таким чином, Черчілль втратив підтримку своїх основних союзників. Розрахунок, що США вступлять у війну, не справдився. Рузвельт взагалі не відрізнявся рішучістю Стеньки Разіна. А тут проти Америки пішли б такі сили.
  Російські війська просувалися Африкою та Азії маршами, більше проблеми діставалося від рельєфу місцевості та розтягнутості комунікацій, ніж від ворожих військ. Давалася взнаки і відсутність доріг особливо в Африці. Але невибагливий російський солдат героїчно та стоїчно долає всі труднощі.
  Німці ж до Африки війська перекидати можуть лише важко. Наступ на Гібралтар через впертий спротив Франка затримався. І доводилося перекидати сили морем. Росіяни ж прорвалися до Африки, через Єгипет та їм набагато простіше. Італія теж вистачає все, що може прихопити і в цьому питанні у Муссоліні хвата удава.
  Висадка на саму метрополію 1940 року не відбулася. У повітряній битві через насамперед пасивність Росії Британія встояла. Але треба сказати, що мудрий цар Володимир Кирилович не хотів, щоб Британія капітулювала раніше часу, а цілком раціонально збирався захопити всі її азіатські та африканські колонії.
  А куди Британія подінеться? Адже у неї немає резервів, без колоній і сировини - падіння питання часу.
  Взимку й у березні 1941 року російські війська нарешті досягли ПАР і розгромили останній Африканський Домініон. Спроба англійців відсидітися в Мадагаскарі теж провалилася і в травні 1941 року, було здійснено висадження десанту з наступною перемогою.
  Японія виступали у війні за Росії, і дещо встигла в Тихому Океані прихопити. Літо 1941 стало періодом великого повітряного наступу на Британську метрополію.
  Російська та німецька авіація прасувала Лондон, та інші міста англійської імперії. А 8 листопада в день річниці мюнхенського путчу відбулася, нарешті, і висадка десанту.
  Бої тривали шістнадцять день і закінчилися перемогою російських та німецьких військ.
  На цьому, власне, і завершилася друга світова війна. Вона виявилася менш кривавою та тривалою, ніж у реальній історії. І дуже помітно посилила та розширила російські володіння. Особливо в Африці та Азії.
  Настав відносно мирний період. Росія та Німеччина перетравлювали свої власні територіальні придбання. Третій Рейха включив до свого складу: Бельгію, Голландію, майже половину Франції, а також Марокко, частину Алжиру та центральних володінь. Щоправда, через позицію Франка і деяку нерішучість Гітлера, німці не встигли просунутися в Екваторіальні володіння Франції, і вони дісталися російським військам.
  Тим не менш, Німеччина все ж таки отримала непоганий шматок і Африканської Землі, що перевищує площею її власну територію. Площа земель Третього Рейху з урахуванням Європейських придбань зросла більш ніж утричі. А якщо рахувати від кордонів з 1937, з урахуванням Австрії, Судетської області та Чехії в особі протекторату, то й у чотири рази.
  Тож німцям загалом вистачало чогось перетравлювати і освоювати та асимілювати. Росія тим більше розширила свої колоніальні володіння, і важко могла все це контролювати.
  І Італії дісталося чимало: наприклад, більшість Судану, Сомалі, Уганда і ще деякі придбання зокрема Туніс.
  Таким чином, переділ світу був поки що завершений. Але як кажуть з часом амбіції починають виявлятися.
  У США не почали серйозно працювати над атомним проектом. У фашистській Німеччині та Росії теж ставлення виявилося прохолодним. Японія ще настільки розвинена, щоб його потягнути, а Британія і Франція перетворилися на країни-васали Третього Рейху та Росії.
  Тож поява ядерної зброї виявилася відстроченою на деякий час.
  Але прогрес, зрозуміло, невблаганний. Фізики працюють, теорія розвивається, як і лабораторні досліди. Але атомного проекту потрібна воля держави. У царської Росії турбот і так понад голову і витрати зв'язку з розширенням своєї території. А Гітлер чомусь мав зуб на подібні ідеї ядерної програми і вважав, що атомний проект лише задарма поглине величезні гроші.
  Крім того Російська сухопутна армія, і авіація були найсильнішими і численнішими у світі, та й флот теж, тим більше від економічного зростання, підтягувався.
  Царські генерали та маршали воліли розвивати танкобудування, будувати літаки, авіаносці та лінкори. А нащо їм якісь казки - про ядерні бомби? Тобто і німці та росіяни до цієї проблеми поставилися байдуже.
  Крім того, і сировинних ресурсів цілком вистачало, щоб не дбати принаймні найближчим часом про енергоносії.
  Тож, незважаючи на всю холодку Пентагону, та Білого Дому, ініціатива мимоволі переходила до США. Причому тут не тільки в побоювання, що російські чи німці підуть далі і пресуватимуть Нове Світло, а й в економіці.
  Втративши можливість отримувати нафту з Азії, Африки, Близького Сходу, США поки що мали свої свердловини в Техасі, Флориді, і розпочали розробки на Алясці.
  Але населення США зростало. У Росії її не заважали імміграції, а населення продовжувало швидко збільшуватися. Особливо охоче дозволяли виїхати до США неграм та арабам.
  Підростала й американська економіка, дедалі більше ставало автомобілів.
  І почалися пошуки ядерного палива та атомної реакції, яка могла забезпечити колосальну енергію.
  Минуло десять років після закінчення Другої світової війни. У гітлерівської Німеччини з'явилася нова зброя: дисколети здатні не лише років із величезною швидкістю, а й практично залишатися невразливими від стрілецької зброї.
  Крім того, німцям вдалося запустити над орбітою штучний супутник, і що найважливіше в червні 1951 року першу людину в космос.
  Царська Росія трохи запізнилася, і зробив повний хід лише у серпні місяці цього року. У фашистській Італії цього ж року відбулися зміни. Помер Бенедіто Муссоліні: претендент звання Юлія Цезаря. Загалом італійський диктатор виявився успішним в управлінні. З урахуванням завоювань в Африці, зокрема й Ефіопії, територія підконтрольна Італії зросла за час його правління майже втричі з половиною рази. Крім того, Бенедіто в Європі зумів відтяпати частину Франції разом з Тулоном.
  А ось до Албанії та Греції йому поткнутися не дали - це території, що входять до сфери впливу Російської імперії.
  Бенедіто звичайно міг називатися великим і завойовником, хоча італійська армія не дуже блищала своїми подвигами. А ось його син і спадкоємець вважав себе не гіршим за батька.
  І взяв осінь 1951 року і вторгся до Албанії та Греції... Недарма кажуть, що всі великі війни починаються раптом.
  Володимир Третій навіть зрадів такому приводу. Володіння Італії в Африці більші, навіть ширші за німецькі. То чому б їх раз є чудовий привід і не забрати?
  Російські війська розпочали бойові дії 7 листопада 1951 року, атакуючи Ефіопію, Лівію та Судан. Російські частини сильніші, численніші і боєздатніші за італійські.
  Тож громити армію макаронників стали швидко... Але ніхто не очікував, що без жодного попередження на боці Муссоліні-молодшого виступить Адольф Гітлер.
  Хоча якщо розібратися в цьому нічого несподіваного не було.
  Німеччина програла першу світову війну Росії і найбільше втратила території Росії. І якщо німці зуміли повернути на Заході втрачене з лишком, то на сході, чесно кажучи, тривіально залишилися з носом.
  Так що Гітлер дуже навіть розраховував, на свою нову зброю, особливо дисколети та літаючі тарілки. Крім того, фюрер вважав, що цього разу з Росією воювати буде простіше, ніж у першу світову війну, так Німеччина та Італія будуть вести компанію не маючи другого фронту.
  Розрахунок також будувався, що скривджена російськими Японія теж вступить у війну Далекому Сході і зв'яже там противника. Може, й Португалія з Іспанією приєднаються до коаліції, як і Британія з Францією? Вони до Німеччини набагато ближче, ніж до Росії. І зі США пов'язувалися деякі надії!
  Тим більше Америка побудувала значний військово-морський флот, безліч авіаносців і модернізувала свій танковий парк - хоча він, як і раніше, поступався кількістю і якістю машин армії Старого Світу.
  Суспільний устрій у царській Росії залишався Самодержавним та абсолютною монархією. Цар та імператор Усієї Русі мав усю повноту влади: виконавчої, законодавчої та судової. Парламенту не було. Була Державна рада з осіб, що призначалися імператором, але мала лише дорадче право. Закони видавав сам цар, як і укази. Він же мав право - страчувати і милувати, хоча, звичайно ж, залишався і суд. Суди присяжних після вбивства Миколи Другого було ліквідовано, тож суддівський корпус призначався і знімався також царем чи чиновника призначеними імператором.
  Така система мала і свої переваги та недоліки. З одного боку імператор міг швидко вирішити ту чи іншу проблему без будь-яких суперечок та погоджень, але з іншого надмірна концентрація влади в одних руках - пригнічувала ініціативу і давала великі можливості бюрократії. Народжувало різних фаворитів і фавориток. Володимир не відрізнявся надмірним святенництвом і подружньою вірністю. Хоча жінки й не мали великого впливу на його політику.
  У сфері танкобудування царська Росія мала багато сильних і важких машин. Однак досвід бойових дій в Африці показав, що ходові якості танка є вкрай важливими. Внаслідок чого основний Російський танк не вийшов за межі сорока п'яти тонн. Так як більша вага народжувала, навіть при широких гусеницях проблеми з прохідністю.
  Тяжкі танки цар любив, але радники відмов імператора пускати їх у масову серію. Але шістдесятитонна машина, була у двох тисячах примірниках. А наймасовіший танк "Микола" - 3, загалом був виготовлений у шістдесяти трьох тисяч.
  А машинка то - вага сорок п'ять тонн, а гармата калібру в 122 міліметри. Лобова броня у двісті міліметрів, корми та бортів 120-міліметрів, компонувальна схема класична.
  Гітлер серйозно захоплювався важкими машинами. І хотів мати у серійному танку перевагу над "Миколаєм". Німецька машина розбухнула у вазі до 75 тонн і, це вже було межею, через те, що велику масу надзвичайно важко перевозити залізничними коліями.
  Німецька машина була озброєна 128-міліметровою зброєю, мала лобову броню в 250-міліметрів, а бортову та кормову в 180. Компонувальна схема теж близька до класичної.
  Чисельно німецький танковий танк поступався радянському втричі. Не кажучи про труднощі у використанні надто важких машин.
  Проте Російська техніка розкидана широкими просторами, але в Європейському ділянці фронту зразкову рівність і чисельності машин і піхоти. Хоча загалом Російська армія набагато численніша за німецьку. І населення в Росії велике: до її складу входять Індія, Китай, більшість Африки, Близький Схід, Персія, Індокитай і багато чого ще.
  Звичайно, рішення Гітлера напасти на царську Росію, навіть з урахуванням, що на його боці Японія та Італія, і, можливо, Франція з Британією колосальна авантюра. Але ж фюрер величезний авантюрист.
  Треба відзначити, що дисколети з якими Третій Рейх пов'язував такі великі надії, не надто на практиці ефективні. Створення сильного ламінарного струменя вело до величезних витрат палива, і політний час у літаючих тарілок виявився порівняно невеликим. Тож і діяти вони могли, навіть з урахуванням величезної швидкості на не дуже значних дистанціях. Крім того, ламінарний струмінь захищав дисколет від стрілецької зброї, але у свою чергу заважав вести вогонь з літаючої тарілки.
  Тож німці могли лише скидати зі своїх дисколетів радіокеровані ракети, і то під вузьким кутом, або, відключаючи ламінарний струмінь, але стаючи на цей час уразливими.
  Але, принаймні, Гітлер вирішив наступати на Росію, і кинув у хід карти. Крім того, фашист побоювався, що у разі розгрому Італії, візьмуться і за нього. Він вусатий нікому не довіряв.
  Спочатку фашисти за рахунок раптовості удару і кращої організованості своїх військ досягли успіхів. Але час для наступу вибрано невдало. Повалив сніжок і танки пробуксували. Фріци могли захопити частину Польщі, включаючи Краків, але загрузли під Варшавою.
  Російська військова машина розкручувалась... Японія, як і очікував фюрер вступила у війну, та її флот у відсутності переваги над Тихоокеанським Російським флотом, і бої йшли приблизно рівних. А сухопутних сил Японія майже від західного театру бойових дій не відволікала. Крім того, самураї поступалися російським у повітрі, як числом так і якістю. І Країна Вранішнього Сонця змогла захопити лише кілька невеликих островів.
  Обережні Франко та Салазар не поспішали вступати у війну. Дуже сильний противник Росія. Треба подивитись і почекати. У реальній історії Франко обмежився під час Другої світової війни відправкою блакитної дивізії із фашистів-добровольців.
  Тепер і зовсім розклад сил виглядав особливо в Африці нерівним.
  Італія швидко втратила на чорному континенті свої володіння.
  Навесні 1952 року царська армія розпочала наступ у Східній Пруссії і змогла прорвати глибокоешелоновану оборону противника. Гітлерівці насилу залишили просування царської армії у Кенігсберга, зате в імператорські війська почали наступати на Судетську область і Краків.
  З'ясувалося, що крутіші російські танки цілком здатні боротися з важким, але менш поворотливим ворогом. Непогано показали себе і китайські дивізії під командуванням російських генералів.
  Німці змушені були залишити Краків... А потім через загрозу оточення стали відходити від Вісли до Одера.
  Ні, не такого ходу війни чекав біснуватий фюрер. Але сам винний. Тим паче французи та англійці, нанюхавшись фашистської окупації, зовсім не прагнули вмирати за фюрера. Тож поповнення зривалося, і країни-васали хотіли тривіально відсидітися.
  І чим гірше йшли у німців справи на фронті.
  До зими німці втратили всі свої володіння в Африці. А за зиму до весни взагалі відкотилися до Одера. Російські війська звільнили Прагу та Судетську область, підійшли до Відня. Крім того, розгромили Італію і зайняли Рим, Неаполь, Сицилію. Тож і весна 1953 року не обіцяла фашистом нічого доброго. Однак у 8 квітня 1953 року раптово вмирає Гітлер. Нове керівництво Німеччини відчайдушно просить про мир.
  Володимир Кирилович Романов щедро погодився. Але німці заплатили за це дорого. Новий кордон пройшов тепер Одером: Бельгія, Голландія, Данія отримали суверенітет, але в рамках васала Російської імперії. Франція повернула свої раніше втрачені володіння, але стала ще більш залежною від Росії.
  Італія та Німеччини втратили всі свої колонії, які стали тепер власністю царської корони. Сама Італія теж набула статусу Російського васала, а Сицилія та Сардинія безпосередньо увійшли до складу імперії Володимира Третього.
  Німеччина також втратила значну частину своєї незалежності та виплачувала великі репарації.
  Японія теж втратила всі свої володіння, окрім власне своєї території, і була змушена стати васальною державою. А цар Володимир Кирилович Романов отримав ще й титул імператора Японського.
  Вочевидь під контроль Росії відійшла та частина Австралії, яка належала раніше Японії.
  Торішнього серпня 1953 року у США, нарешті, відбулися випробування атомної бомби. На вісім років пізніше, але ядерний джин вийшов з пляшки. У жодному разі прогрес не зупинити. І поява атомної бомби неминуча. За крайнього розкладу, ядерна зброя могла з'явитися максимум на двадцять років пізніше, ніж у реальності.
  З деяким запізненням і царський уряд почав розробляти свою відповідь.
  Поки що США не могли зважитися на війну з такою потужною імперією. Тим більше, не так просто і дістати через океан основні російські промислові та економічні центри.
  Та й виробництво ядерних зарядів вимагало часу та коштів! Кошти в США були, а час стискав. Царська Росія зі своїми ресурсами та потужним інтелектуальним потенціалом дуже швидко заповнила відставання в цій сфері. І 1956 року у Володимира Третього теж з'явилася атомна бомба.
  Значно поступаючись Росії у населенні та ресурсах, капіталістичні та демократичні США поступово втрачали свої козирі.
  Єдине, що вони могли, то це використовувати ядерну зброю як фактор стримування і намагатись розхитати царську Росію зсередини. Але поки що у них нічого не виходило.
  Від першої дружини у Володимира Кириловича не залишилося нащадком чоловічої статі, і він одружився вдруге. І відтворив спадкоємця, назвавши його Георгієм.
  Царська Росія проводила космічну експансію. У 1959 році відбувся приблизно на рік раніше за американців політ людини на Місяць. Потім 1971 року на Марс. В альтернативному світі стало безпечніше, ніж у реальності.
  1975 року людина приземлилася на Венері. У 1980 році на Меркурії. У 1981 році на одному з супутників Юпітера. А 1992 року, якраз на рік смерті Володимира Кириловича Романова, російський космонавт гордо вступив на Плутон.
  Наслідував корону Георгій перший у віці вісімнадцяти років. І загалом можна сказати Володимир Третій - Великий своє 54-річне царство провів дуже успішно. А далі продовжилася династія Романових.
  
  
  
  МИКОЛА ДРУГИЙ НАЙСЛАВНІШИЙ З ЦАРІВ!
  Допустимо цар Олександр Третій навпаки загинув раніше: 1987 року від замаху організованого старшим братом Леніна: Олександром.
  Здавалося б ще гірше. Але не зовсім. Микола Другий раніше став царем і раніше одружився: щоб у разі чого посадити на престол сина. А дружина в нього вже інша, і спадкоємець здоровий, і Распутіна точно немає. А так спочатку загалом, як і в реальній історії: будується ТРАНСИБ, економіка переживає підйом - експансія до Китаю. Щоправда, роком раніше будуються кораблі в Балтійському морі. І трохи більше підйому, за рахунок більш раннього піднесення фінансового генія Вітте.
  Війна з Японією розпочалася не надто вдало, але "Варяг" зумів вирватися, а адмірал Макаров не загинув. Трохи змістилася історія, і дещо йде по-іншому. А в реальній історії і справді "Варягу" залишилося трохи врятуватися, а загибель адмірала Макарова взагалі була випадково і малоймовірною.
  Російський флот на чолі з адміралом Макаровим діяв досить вправно, і топив японські кораблі. А потім, коли два японські броненосці підірвалися на зв'язці світ, Макаров атакував самураїв і затопив ще півтора десятки кораблів.
  Тобто, все пройшло добре. І Японія втратила перевагу на морі.
  А на суші виявилися самураї слабшими. Куропаткін відбив усі спроби японців наступати і завдав їм великої шкоди. Втім, не надто він рішуче діяв. Але незабаром прийшли російські кораблі з Балтійського моря, і Макаров остаточно взяв усі води під контроль.
  Росіяни навіть стали висаджувати десанти у Тайвані, та був і Курильской гряді.
  Поки Теодор Рузвельт не втрутився і запропонував посередництво. Росія отримала собі Манчжурію, Корею, Монголію, Курильську гряду та Тайвань.
  З'явилася і Жовторосія. Так утворилася нова імперія.
  Втім, поки цар не сильно нахабнів. 1914 року спалахнула друга світова війна. Росія до цієї війни готова краще: і економіка сильніша, і території і населення більше і дума не заважає. Тим більше не було спаду, спричиненого бунтами і так званою революцією.
  Перша світова війна протікала зі змінним успіхом. Помилки були і російські генерали і успіхи. Але в 1915 році німцям вдалося досягти менших успіхів, так царська армія була чисельнішою і краще забезпечувалася. Але все одно Росія втратила половину Польщі та Галичини. Але німці не змогли вступити до Білорусії та Прибалтики - лінія фронту пройшла Вісле.
  А в шістнадцятому році, вже царська армія досягла великих успіхів проти Австрії та Туреччини. Османів загалом майже повністю розгромили. Як і австрійців захопивши Перемишль та Краків. Німеччини стало стрімко. Весною сімнадцятого року, росіяни взяли Стамбул. Царська Росія досягла істотних успіхів і в ході літнього наступу проти Австрії та Німеччини. А осінь колись царські війська вже вийшли до Одера Німеччина капітулювала. Послідував розділ Австро-Угорщини, Туреччини. Росія одержала малу Азію, північ Іраку, Стамбул. Галичину, Буковину, Чехословацьке та Угорське королівство та Краків. Плюс Данциг, частина Східної Пруссії, Клайпедська область. Росія, таким чином, посилилася багаторазово. А Німеччина ще й сплачувала величезні репарації.
  Цар Микола Другий поки що не поспішав забрати все і вся. Але росіяни, англійці та французи поділили Саудівський півострів. Потім англійці та росіяни поділили і Іран, і Афганістан. Завершувала переділ світу.
  До 1929 року весь світ був на підйомі, поки не спалахнула Велика депресія. У 1931 році Японія почала війну проти Росії. І була швидко переможена і разом із усіма Тихоокеанськими володіннями окупована. А потім був референдум і включення до складу Росії.
  Користуючись ослабленням Британії, Франції та США, охоплених великою депресією, цар Микола Другий повів війни із захоплення Китаю. І це стало його великим завоюванням.
  Для того, щоб дещо прискорити русифікацію, Микола Другий прийняв безпретендентне рішення - ввів офіційно в Росії багатоженство - змінивши богослов'я та догмати Православної церкви. Так було ухвалено реформування.
  І цар узяв собі другу жінку. Росіяни заохочували одружуватися з іноземками і мати багато дітей. Потрібно русифікувати і величезний Китай. А як найкраще це зробити? Одружитися з китаянками!
  У Німеччині Гітлер не прийшов до влади. У цій історії трохи йому не вистачило. Аж надто екстреміст. Головним подразником став фашист Муссоліні, який захопив Ефіопію. І який мріє стати новим Цезарем і Трояном в одній особі.
  У 1937 році у травні між Росією та Італією спалахнула війна. Як з'ясувалося, Муссоліні виявився самогубцем. Російські війська за два місяці захопили всю Італію, а ще за три всі колонії держави. Царська Росія також остаточно включила до свого складу Румунію та Югославію, і трохи пізніше Болгарію. Завершивши анексію територій. 1939 року восени Микола Другий помер. І його спадкоємець цілком здоровий Олексій Другий став новим царем.
  У цьому випадку Микола Другий проправив п'ятдесят два роки - перевершивши результат Івана Грозного. І його правління виявилося найуспішнішим в історії Росії, а завоювання просто рекордні. Жоден цар стільки не захоплював. Росія остаточно осіла в Китаї, і посилилася в усіх напрямках.
  Однак потім при Олексію Другому настав довгий період світу. Франція, Британія, США не хотіли війни. А Німеччина була обеззброєною і не мала сил. Тож виникла така ситуація, що спокійно стало.
  Колоніальні імперії продовжували існувати. Найбільшою країною залишалася Росія, але Британія формально друга держава і небагатьом площею поступалася царській імперії. Однак Австралія, ПАР та Канада були майже незалежними домініонами. А в Індії... У 1968 році в Індії спалахнуло велике повстання і після двох років війни англійці вигнали. Але царська армія увійшла територію Індії, придушила виступи. Після чого Британія втратила цю колонію і її придбала Росія. Незабаром Росія забрала південь Ірану.
  Після Олексій Другого 1969 року трон успадкував Микола Третій. Царська імперія була підйомі. Ось і Франція 1979 року втратила контроль над Індокитаєм та Таїландом. І там також прийшли царські війська.
  А у вісімдесяті та дев'яності роки, Африка перейшла під контроль царської Росії. Після 2001 року на російський престол зійшов Петро четвертий син Олексія Другого.
  Царська Росія поглинула на той час майже всю Африку, Азію, і підібрала колонії інших країн, зокрема й Індонезію. Але, звичайно ж, проти Австралії не йшла.
  Настав період світу. США, Британія та Франція мали ядерну зброю, Німеччину економічну міць. Росія і економічну міць, і ядерну зброю, і армію найбільшу у світі та населення. І досі абсолютну самодержавну монархію без парламенту. Американці, будучи другою державою, або навіть наддержавою, ставили це в претензію Росії.
  Однак відсутність демократії зовсім не заважала розвитку прогресу. Зокрема, ще в 1943 році в царській Росії перша людина полетіла в космос. А 1961 року на Місяць. Політ на Марс відбувся 1974 року. А до 2000 року були відвідані майже всі планети Сонячної Системи. Готувалася велика експедиція до зірок. Вона стартувала у 2018 році, і оговталася до Альфа-Центавру.
  Отже, царизм взагалі не заважав науці рухатися. Петро Четвертий із династії Романових навіть заявив, що освічений абсолютизм кращий.
  Особливо на тлі тих скандалів, які постійно трусили адміністрацію Дональда Трампа.
  Найбільшим царем усіх часів і народів, як і раніше, вважали Миколу Другого. Царська Росія на коні та світовий гегемон. Околиці та колонії поступово русифікуються. Імперія набирає обертів. І весь світ став кращим.
  А чому? Завдяки страченому за царевбивство Олександру Ульянову - братові Леніна. Сам Ленін залишився за кордоном. Познайомився з Уельсом і теж захопився написанням наукової фантастики, чим сильно розбагатів і зробив ім'я. І так прославився, ставши відомим і знаменитим, і був перекладений багатьма мовами. Сталін же помер у в'язниці за туберкульозом і загалом залишився відомим лише фахівцям. Троцький незабаром зав'язав і революційною діяльністю, і зробив непогану кар'єру чиновника, діставшися до справжнього таємного радника та заступника міністра. Вознесенський став міністром за царя і багато чого досяг. Хрущов залишився дрібним крамарем, і не отримав популярності. Брежнєв дослужився до полковника. Андропов служив у поліції, і також став полковником. Горбачов став великим бізнесменом та шоуменом. Єльцин залишився крамарем. Путін дістався полковника в таємній поліції і пішов з пошаною на пенсію. Медведєв дрібний чиновник. Жириновський, засновник газети, та шоумен. Зюганов намагався працювати у підпіллі проти царя. Отримав термін, потім став інформатором охоронки. У чині капітана пішов на пенсію. Жуков дістався лише майора. Василевський став генерал-лейтенантом, Шапошников генерал-лейтенантом. Колчак грос-адміралом та кавалером багатьох орденів. Макаров теж став грос-адміралом, встигнувши повоювати першу світову війну. Втім, не в першу, а єдину світову війну, оскільки другої світової не було. Прославився... Брусилов став, фельдмаршалом та кавалером ордена Андрія Первозванного. Фельдмаршала стали і Денікін, і Врангель, і Корнілов, і Куропаткін.
  І за царів жилося добре. І ціни вже понад сто років не зростали. А карбованець мав стабільне золоте забезпечення, 0,77 грама. І добре жилося за царя багатьом народам.
  Усі мали рівні права і багато хто називав себе росіянами, навіть африканці. Добре ставало за царя всім. Тільки для євреїв не Православного віросповідання залишався ценз осілості. Але таких ставало дедалі менше.
  За царя, правда були й деякі проблеми. Одна з них висока народжуваність за низької смертності вела до перенаселення. Але це мали намір вирішити шляхом космічної експансії. Крім того, розвиток науки і сільського господарства дозволяв вирішувати проблему голоду. Їди вистачало всім. Але приріст населення в імперії більше трьох відсотків на рік. І це загрожувало у майбутньому неприємностями.
  Вихід царський уряд знаходило у космічній експансії. І це здавалося розумним. І будувалися нові зорельоти та проводилися дослідження надсвітлових швидкостей.
  
  
  
  П'ЯТЬДЕСЯТ РОКІВ ОЛЕКСАНДРА ТРЕТЬОГО - ВЕЛИКОГО!
  Замах на Олександра Другого в 1866 виявився успішним. Внаслідок цього загинув цар визволитель. І на престол зійшов Олександр Третій. Плюсом стало те, що Аляску не встигли продати, а новий російський імператор, не схильний був віддавати хоч якісь землі. Нехай навіть віддалені і поки що не надто цінні.
  Мало того будівництво дороги до Сибіру до Владивостока почалося ще раніше. І мало дійти до Чукотки!
  Цар Олександр Третій був сильним, рішучим, вольовим, здоровим і фізично дуже сильним. Він правив твердою рукою, і Росія при ньому вступила в смугу, найбільшого розквіту та звершень!
  Так що й добре, що великий імператор став правити на п'ятнадцять років раніше, ніж у реальній історії!
  Для початку він жорстко придушив усі виступи революціонерів та народовольців. Потім почав реформувати армію та флот. Із наведенням порядку.
  Цар досяг багато. Будувалися дороги, мости, заводи, країна швидко розвивала капіталізм. За збереження самодержавства. Царський уряд вело невеликі війни, просуваючись Середньою Азією, і розширюючи там вплив.
  Велика війна спалахнула з Туреччиною 1977 року. Вона йшла навіть краще, швидше, переможніше з меншими втратами, ніж у реальній історії. У ній засяяв у повному світлі - геній Скобелєва!
  Російські війська розбили турків у меншою собі втратою. І відразу встигли взяти Стамбул. Бо прийшли туди раніше за англійську ескадру. Ця війна була такою успішною, що царя-батюшки нарекли Переможним Олександром! А Скобелєв став наймолодшим фельдмаршалом історія Росії.
  Туреччина була поділена. Англійці окупували Єгипет та Судан. Росія взяла собі Ірак, Палестину, Сирію, і частину Саудівської Аравії, Малу Азію, всю Вірменію та Балкани!
  Таким чином, досить швидко, і порівняно легко Олександр Третій захопив велику територію. І продовжив експансію на південь. Рухаючись Іраном, Туркменістаном, і далі на Афганістан!
  Царська армія націлилася на Індію! Англійці були готові воювати. Виник союз Росії, Німеччини, Австро-Угорщини проти Франції та Британії.
  Німеччина 1992 року перейшла у наступ проти республіки півня. Британія оголосила війну німця та Росії. Австро-Угорщина отримала Боснію та Герцеговину і напала на Італію.
  Росія розпочала похід на Індію, і французькі володіння та Індокитаї. Так розпочалася фактично перша світова війна. Але вже Росія та німці разом!
  Росія також наступали і Єгипет.
  Царські війська за підтримки місцевого населення займають Індію та Іран. Входять далі до Індокитаю. А пруссаки знову перемагають французів та оточують Париж.
  Далі республіканці відмовляються здатися. І Париж атакують, сильно зруйнувавши. Німці також захоплюють і Бельгію, і Голландію.
  Великобританія продовжує деякий час війну. Російські війська займають Єгипет та Судан. Йде війна на море. Російська армія рухається Африкою. Аж до ПАР. І збирає собі колонії. Дещо прихоплюють і німці.
  А ось Австро-Угорщина ув'язує у війні з Італією. Щоправда, у 1894 році німці приходять на допомогу австрійцям. І завершують завоювання Італії.
  Після цього країну апельсинів ділять між собою.
  Війна переходить на море. І тут виявляє геній флотоводця адмірала Макарова. Який, досягає низки блискучих перемог. Змусивши володарку морів капітулювати.
  Росії взяла під контроль Індію, Індокитай, Більшу частину Африки, та ще й Австралію, вибивши звідти англійців. Вибули російські війська Британію та з Канади. Також заснувавши там колонію. Таким чином, Британія втратила практично всі свої колонії, а Росія їх набула. Захоплення Канади сприяло збереження Росією контролю над Аляською. І наявність дуже потужного флоту. І геній адмірала Макарова та Різдвяного.
  Ну це ще не все. Росія вирушила на Китай. Теж дуже успішно. А 1904 року розпочалася війна з Японією.
  Але на відміну від реальної історії, ця війна виявилася неважкою, а досить швидкою. Тим більше флот у Японії був слабенький, а російський навпаки дуже сильний. Розбивши японців російські війська, захопили Токіо. І ось пройшов референдум, і переважна більшість японців проголосувала за приєднання до Росії.
  Цар Олександр Третій нову переміг. Потім йшло добровільно-примусове приєднання й Китаю. Так область за область, губернія за губернією. Царська імперія досягла величезних розмірів. Від США вся Канада та Аляска, вся Азія, Австрія, Тихоокеанський регіон. До ПАР та володіння Німеччини на заході Африки.
  Плюс ще й Австро-Угорщина. Така ось велика держава.
  Але, зрозуміло німці та австрійці хотіли більшого. Франція все ще окупована Німеччиною. Ображена Росією Британія також хоче війни.
  Кайзеру вдалося зібрати коаліцію: Іспанія, Португалія, Німеччина, Австро-Угорщина та Швеція проти гігантської Росії. Німці раніше під час війни з Британією ще встигли захопити і Данію з Норвегією. Утворилася потужна коаліція.
  І війна розпочала 1 серпня 1917 року. Саме в той момент, коли Олександр Третій помер і на престол вступив Микола Другий. Розрахунок будувався, що без такого великого монарха як Олександр Третій, який поправив п'ятдесят один рік - Росія безумовно програє.
  Але Микола Другий мав міцну та сильну державу. Без Распутіна та хворого спадкоємця. Тож міг битися і з коаліцією.
  І почалася війна... Німці попрели, мов тайфун. Російські війська їх зустріли сильними контрударами. Пішла велика та запекла бійка.
  Микола Другий загалом спираючись на ланцюг фортець добре вимотав німецькі та австрійські частини. А потім перейшов у контрнаступ. А в Африці російські війська, застосувавши перші у світі, легкі танки-всюдиходи розгромили австрійців та німців повністю. І очистили Чорний континент.
  Досить швидко було завойовано і Швецію, і Норвегію.
  Війна тривала півтора року і закінчилася тим, що численніша, і сильними танками російська армія захопила всю Європу. Потім упала і Британія. Росія остаточно встановила панування над східною півкулею.
  А цар Микола Другий також став великим завойовником. Світ панував до 1929 року, поки не спалахнула Велика депресія. Загальна криза економіки призвела до того, що в 1931 році якраз 1 травня почалася війна між Росією та останньою великою наддержавою США!
  Царська армія Миколи Другого вступила до кордонів Америки. Сили були нерівні. Американська майже мала танків, і була погано навчена. Та й числом Росія перевершувала США багаторазово. Краще були й полководці царської імперії. Так що війна від самого початку пішла в одні ворота. Росія перемагала та наступала. І ось уже 30 вересня після взяття Нью-Йорка та Вашингтона США капітулювали. Так виявилася перегорнена ще одна сторінка в історії. У 1934 році Микола Другий почав вторгнення до Мексики, а далі вгору до Латинської Америки, завойовуючи Латинські держави. Поки що у грудні 1936 не впала остання незалежна республіка Чилі.
  Таким чином, Микола Другий остаточно завершив історію. Царська Росія об'єднала всі країни та народи планети Земля.
  7 листопада 1937 року імператор всієї планети Земля Микола Великий розбився в літаку. І завершилося його правління. Царем став Олексій Другий. Здоровий, молодий спадкоємець років тридцяти трьох. За нього пішла космічна експансія. Нові рубежі та нові польоти. Монархія була непорушною. Людство єдине та підкорює космос.
  ГЕНЕРАЛІСИМУС КОНДРАТЕНКО
  Комендант Порт-Артура загинув, його справді в реальній історії, поранило на думку, але трохи кілька міліметрів уламок пройшов ближче до мозку. Коротше кажучи, зрадник цитадель помер і його місце зайняв герой оборони Порт-Артура Кондратенко.
  Новий командувач для посилення оборони фортеці списав на берег всіх моряків та суднову артилерію, і обеззброїв ескадру, але зміцнив Порт-Артур.
  В результаті цитадель було захищено капітально, плюс ще вмілі дії командувача Кондратенка. Оборона успішно трималася. Кондратенко вчасно посилив оборону фортеці Висока та японці її не змогли взяти.
  До кінця грудня самураї виснажилися у штурмах. У січні було затишшя викликане спробою Куропаткіна деблокувати, але не надто вдалою.
  У лютому знову штурм і знову відбитий з великими втратами для японців.
  Під час оборони героїчно поводився хлопчик Олег Рибаченко. На момент початку облоги, цьому юнге було лише десять років. Дитина билася нарівні з дорослими і ходила у розвідку.
  Він показав себе дуже хоробрим і бойовим. І оборона трималася. Ось уже й березень настав... Японці знову відхлинули. У Росії не сталося Кривавої Неділі, так як у царя Миколи, оскільки Порт-Артур тримався був гарний настрій і він вийшов до народу. Російська армія поповнювалася, і ставала дедалі більше. Наприкінці березня японці спробували наступати, але сили Куропаткіна мали надто велику чисельну перевагу і відбили всі атаки.
  А краще за частину генерала Ноги були скуті облогою Порт-Артуру. Зазнавши великих втрат, японці відступили. Але знову Куропаткін зволікав.
  Наприкінці квітня був новий штурм, який, втім, теж був відбитий.
  А Олег Рибаченко, цей хоробрий хлопчик навіть узяв у полон японського полковника за допомогою пастки, зрозуміло.
  На початку травня відбувайся лише дрібні сутички, а 25 увійшла, нарешті, до Порт-Артуру ескадра Різдвяного. Відомий адмірал навів п'ятдесят один корабель, пройшовши одразу три океани!
  Після чого захист отримав підкріплення. А на початку червня був останній штурм Порт-Артура. Штурм запеклий і запеклий. І знову він був відбитий із величезними втратами для японців. Цар нарешті зняв Куропаткіна і призначив Ліневича. У середині липня 1905 року японцям було завдано поразки. І завершилася героїчна оборона Порт-Артура, що триває більше року.
  Кондратенка було нагороджено орденом Андрія Первозванного. І отримав звання фельдмаршала. Потім ескадра Різдвяного разом і з Порт-Артурською завдала поразки японцям у морі. Причому у бою загинув і сам адмірал Того.
  Японія була змушена піти на мир з Росією, за посередництва США.
  Довелося поступитися Курильськими островами, і Тайвань. Росія закріпила протекторат над Кореєю, Маньчжурією, контроль Порт-Артуром. Крім того, Японія виплатила величезну мільярд золотих ієн контрибуцію царської Росії.
  Перемога зміцнила позиції царя Миколи Другого. Росія розширила свої території, І стала формуватися Жовторосія за рахунок китайських областей, що добровільно приєднуються. Жодної Держдуми - Росія залишалася абсолютною монархією, без парламенту.
  Зрозуміло, через перемогу та політичну стабільність, економічне зростання продовжилося раніше, ніж у реальній історії і було сильнішим.
  Перша світова війна почалася як у реальній історії. Але протікала успішніше для Росії. У якої і армія була більшою і кращою, в тому числі завдяки реформам фельдмаршала Кондратенка, і економіка сильніша, і авторитет царя вищий.
  Війна тривала трохи більше року і закінчилася розпадом Австро-Угорщини та капітуляцією Османської Імперії та Німеччини. А Болгарія, бачачи, чим це пахне, виступила на боці Сербії та Росії, як, до речі, і Італія та Японія.
  Фельдмаршал Кондратенко отримав найвище звання - генералісимус. І став кавалером майже всіх орденів, як і Суворов. Фельдмаршалом став Брусилов. Зробив кар'єру адмірал Колчак, і Корнілов, Денікін. Царська Росія приєднала собі Галичину, Буковину, Краківське воєводство, Познанську область, Клайпеду. Також до складу Російської імперії увійшла Чехословаччина. І Мала Азія з Константинополем. І північ Іраку.
  Все загалом виявилося добре. Поділили німецькі колонії японці з Росією у Тихому океані.
  Потім було поділено і Саудівську Аравію між Росією, Францією та Британією. Далі поділили після короткої війни Росія та Британія Іран.
  А потім і Афганістан. Щоправда, там довелося трохи повоювати. І англійцям спочатку не надто щастило.
  Світ набув стабільності і процвітання. Поки 1929 року не спалахнула Велика депресія. Росія після бурхливого зростання теж впала у кризу.
  В 1931 Японія напала на Росію, прагнучи взяти реванш за колишні поразки.
  Але цього разу це було самогубством. Царські війська розбили японців. Адмірал Колчак ще зовсім не старий, показав свій геній, який можна порівняти з Ушаковим. Країну Вранішнього Сонця повністю розбили на морі, а потім окупували. Далі був референдум, у якому більшість японців висловилося за приєднання до Росії.
  Так цар Микола Другий зміцнив свою могутність і на Тихому океані. Росія продовжила рух Китаєм. Ослаблені кризою, Британія, Франція та США не заважали брати Піднебесну імперію під контроль.
  1933 року в Німеччині прийшов до влади Гітлер. Він став відновлювати колишню міць колишньої імперії. І звичайно ж, намагався не сваритися з Росією.
  Муссоліні в Італії мав дружбу з Росією. І під галас захопив Ефіопію, розширивши свої колонії. Йшлося про створення Потрійного союзу.
  Царська Росія хотіла приєднати до себе всі колонії Англії та Франції, що слабшає. Ну, німця та італійці зрозуміло теж. США мали свої плани.
  У 1937 Німеччина з'єдналася з Австрією, зробивши аншлюс. А в листопаді 1937 року розбився літак із Миколаїв другим. Перервалося дуже успішно царство. Микола другий за сорок три роки правління досяг колосальних завоювань.
  Його називали Миколаїв Великим! І навіть найбільшим, стали вищими за Петра Першого.
  За Миколи Другого робочий день скоротився до десяти годин, стала обов'язковою та безкоштовною семирічна освіта. Зарплата в середньому по країні досягла 75 рублів на місяць за нульової інфляції та золотого забезпечення рубля. Царська валюта була найтвердішою і найконвертованішою у світі.
  Росія мала найбільшу за чисельністю сухопутну армію у світі, а за чисельністю флоту обігнала і Британію та США.
  Російські танки були найкращими у світі, як і літаки. А вертольоти на той момент взагалі практично єдині на планеті Земля. Найчисленніший і якісніший підводний флот. Найкраща артилерія. Передові технології в телебаченні та відео. Перше у світі кольорове кіно теж почало зніматися в царській Росії. У тому числі завдяки захопленню царя Миколи Другого фотографією.
  Після приєднання себе Китаю Росія вийшла перше місце світі за чисельністю населення, обігнавши Британію з її колоніями.
  Цар Микола другий реформував Православ'я та узаконив багатоженство. Багато чого зумів зробити мудрий государ. І пішов із життя не обпльованим, не гнаним, не втративши Росію, а великим. І всього кілька міліметрів зсуву осколка вплинуло так на історію Росії. А ще кажуть, історія випадковостей не буває! Ще як бувають. І Микола Другий та феномен генералісімуса Кондратенка це показав.
  Але після смерті царя Миколи настала тимчасова чехарда. Спочатку помер не встиг коронуватися монархом Олексієм Другим. Потім помер інший спадкоємець Кирило Володимирович Романов. І на престол 1938 року зійшов Володимир Третій. Цар молодий, але загалом безглуздий і досить вольовий і честолюбний.
  Ну і взявся він до справи! Росія, Італія, Німеччина проти Британії, Франції і може в перспективі і США. Тут звичайно ж Троїстий союз значно сильніший.
  У травні 1940 року Німеччина напала на Францію, Бельгію, Голландію та Британію. Росія атакувала французькі, англійські та голландські колонії. Почалося безцеремонне захоплення територій.
  Протистояти російській армії англійці та французи не могли. А німці за півтора місяці розгромили та змусили капітулювати Францію, Бельгію та Голландію.
  Потім фюрер окупував Іспанію з Португалією, і захопив Данію та Норвегію. Росія зайняла Швецію.
  Війна йшла практично в одні ворота. За підтримки місцевого населення Росія захопила Індію, Індокитай, південний Афганістан, південний Іран, Близький Схід і увійшла до Єгипту.
  Звичайно, протистояти царській армії не могли колоніальні війська, та не дуже й хотіли. Захоплення Африки дещо затяглося через бездоріжжя та розтягнутість комунікацій. Німці рухалися Африкою через Гібралтар і Марокко, росіяни через Єгипет, і далі Судан.
  Втім, більше заважав рельєф місцевості, ніж опір британських чи французьких військ. Їх було і мало, і вони погано озброєні, і переважно з місцевих аборигенів. Які й не вміли, і не хотіли битися.
  1940 року Гітлер не наважився на висадку піти до Британії. Він почав повітряний наступ, спочатку не надто вдалий. Але навесні 1941 року в бій вступили російські літаки і Британію почали пресувати смертельно.
  А у серпні пішла висадка спільних німецько-російських військ, і після двох тижнів завзятих боїв - взяття Лондона.
  Після чого вся східна півкуля, включаючи Австралію з Новою Зеландією, стали Російськими, німецькими та італійськими.
  Але ще залишалися США.
  Цар Володимир прийняв рішення наступати проти Америки. Гітлер та Муссоліні підтримали його у цьому рішенні. Третій Рейхі рушив війська на Ісландію, і далі на Гренландію та Канаду, а царська Росія рушила на Аляску. Сили очевидно нерівні. У США слабкий танковий парк, і набагато менше населення, ніж у Росії разом з усіма її колоніями. Хоча економіка і розвинена. Але такому монстрові не протистояти.
  Почавши наступ 1943 року, російська армія досить швидко зайняла за два зимові місяці Аляску. А навесні й захопила разом із німцями майже всю Канаду.
  Війну США оголосили Бразилія, Венесуела, Мексика та інші країни.
  Почалося рух російських військ північними штатами Америки. Сили очевидно нерівні. Росія та Німеччина краще і якістю та кількістю.
  Дівчата Наташа, Зоя, Аврора та Світлана борються на найкращому у світі танку "Кондратенко"-3, машина рухлива, з довгоствольною та скорострільною гарматою. Дуже крута, з низьким силуетом.
  За вагою танк "Кондратенка"-3 близько сорока тонн і добре захищений. І знаряддя незважаючи на невеликий 76-міліметрів калібр з великою початковою швидкістю снаряда.
  "Шермани", цей танк не можуть пробити з жодного ракурсу. Так що...
  Дівчата, борючись босоніж і в бікіні, просто винищують американців і багато сміються.
  Особливо Наташа ... І босими пальчиками вона натискає на джойстик, промовляючи:
  - Славитись Русь моя!
  Зоя також стріляє. Робить це за допомогою босих пальців ніг, натискаючи на кнопки джойстика і кричить:
  - І вся наша рідна земля!
  Далі веде вогонь і Аврора. Вона вражає ворога, і вимовляє, скелячи зубки:
  - І найвищі сили за нами!
  І теж дівчинка дуже огнезарно підморгує! Босими пальцями ніг натискає як кнопки джойстика.
  А далі веде вогонь Світлана. Таке влучне й іскрометне дівчисько. Випускає із вуст сонячні зайчики. І теж співає:
  - Я світова зірка! Бігаю швидше, ніж Сатана!
  За таких дівчат і сам чорт не страшний. Молотять американців, щільно оточивши Чикаго.
  І не випускаючи звідти нікого. Громлять, скажімо, тривіально. Ось такі дівчата.
  І ось гарнізон Чикаго капітулює. Знай наших!
  І російські танки вже підходять до Нью-Йорка. Цар Володимир досить потирає руки. Так далеко хіба росіяни колись заходили?
  Дівчата та в повітрі борються відважно. Наприклад, мила пара: Марія та Мірабела.
  Набирають собі рахунки, босоногі та в бікіні красуні. Їм буквально нема чого протиставити. Такі ось дівчата тут гарні та сліпуче агресивні та влучні.
  Марія постріла, збила десяток літаків, однією чергою і заспівала:
  - Славься ти наша рідна земля! В ім'я Росії!
  Мірабела теж пальнула і проревела:
  - Але є ватажок у великій силі,
  Він покличе слов'ян на лайку...
  Не можуть впоратися з Росією -
  Коли Володимир править цар!
  
  Від твердий, сильний, із залізною волею,
  А погляд як ріжучий метал.
  Не треба росіянам кращої частки -
  Лише про таке народ мріяв!
  Та ці дівчата і битися, і співати майстрині.
  До речі, у розпал штурму Нью-Йорка перший російський космонавт вилетів у космос, облетів навколо планети Земля. І це чергове досягнення царської Росії династії Романових.
  А потім і капітулював і гарнізон Нью-Йорка, незабаром упав Вашингтон. А 3 вересня 1943 року США взагалі капітулювали. Так закінчилася 15 травня 1940 року друга світова війна. Війна славна для Росії та переможна.
  Зрозуміло, і Гітлер і Муссоліні багато придбали від цієї війни. Обидва диктатори отримали володіння в Африці, дещо в Європі та США. Європа остаточно була розділена між країнами. А Болгарія після референдуму стала болгарським царством у складі Росії.
  Здавалося б, світ знову переділений і можна перетравлювати колонії. Але Гітлер, зрозуміло, не був би Гітлером, якби не хотів більшого. Зокрема, перемогти Росію. І захопити її територію.
  І зрозуміло німці сильно розраховували на нову, потужнішу зброю. Танки серії "Е" та ракети балістичні та особливо на літаючі тарілки.
  Втім, царська Росія з балістичних ракет значно обігнала Третій рейх і в 1951 12 квітня навіть злітала на Місяць.
  Та й танки серії "Е" не мали якісної переваги над російськими.
  І лише літаючі тарілки були загадкою. Вони завдяки ламінарному струменю виявилися абсолютно невразливими для будь-яких видів стрілецької зброї. Але при цьому самі не могли вести вогонь.
  Муссоліні помер і його престол успадковував сина. Гітлер натиснув на нього і юнак погодився воювати з Росією. 20 квітня 1955 року розпочалася нова, третя світова війна. На боці Гітлера виступили Італія, Бразилія, Аргентина, Чилі, Мексика, коротше кажучи, вся Латинська Америка, крім Куби, яка підтримала Росію. А більше за інших країн у світі вже й не було! Почалася 20 квітня 1955 року третя світова війна. І цар Володимир зіткнувся із найсерйознішим викликом у своєму правлінні.
  Єдине, що могло б його втішити, що дана війна буде вже останньою в історії воєн на планеті Земля. Бо в ній беруть участь усі країни світу!
  Ну, що коли війна почалася, то її слід вести! Особливою несподіванкою напад Гітлера був. Угорщина, Югославія, у складі Росії за обмеженої автономії, їхній цар Володимир Третій. Албанія захоплена Італією. Все чин чином. Німці намагаються наступати зі Східної Пруссії, Австрії, Італія з півдня. І бої точаться в Африці. А коаліція Латинських країн США. Але там вони не надто активні. Тільки ось війну оголосили.
  А Гітлер тим часом головні сили посунув у Європі.
  І розлетілася пекельна війна. Остання масштабна війна історія людства.
  Німці основного удару завдавав в Угорщині у напрямку Будапешта. Там боровся Олег Рибаченко. Він усе залишався хлопчиком років з десяти на вигляд. Правда дуже фізично сильним, мускулистим, швидким, і головне немовби горець безсмертним. Та письменник і поет Олег Рибаченко отримав безсмертя, але за умови, що він стане хлопчиком років десяти, і послужить Росії у дитячому, але дуже сильному та швидкому тілі. І вона дитина з 1 січня 1904 року. Коли влаштувався в Порт-Артурі юнгою. Ну, він і хлопчик не найдрібніший, а від початку сильний і швидкий і його взяли на корабель.
  Причому, коли засумнівалися, чи не дуже малий, то Олег Рибаченко на суперечку зігнув пальцями мідний п'ятак. Після чого без розмови було взято на корабель.
  Хлопчик заслужив безліч нагород, беручи участь у всіх війнах. Став офіцером. Але залишався на вигляд дитиною. Тому йому хоч і давали нагороди, за численні подвиги, але вище за капітана вічного хлопчика не присвоювали. І ось Олег Рибаченко більше півстоліття в армії. Давно вже заслужив на пенсію офіцера, але якщо в тебе здоров'я залізне, то чого службу залишати.
  Тим більше, без комп'ютерів, ігрових приставок, телебачення якось нудно. А в армії ти капітан хоч солдатів поганяєш. Та час таки йде собі.
  Помер генералісимус Кондратенко. Помер і грос-адмірал Колчак, який перевершив Ушакова. Багато вже з ким починав Олег Рибаченко, службу вже немає.
  Точніше сказати з облоги Порт-Артура майже всі ветерани померли. Тільки Вовка лишився. Він теж був тоді хлопчиськом-юнгою, а зараз уже сивий дід. Щоправда, все ще служить. І дивується, що Олег залишається незмінним хлопчиком, який має на тілі не єдиного шраму. Такий ось феномен відомий на всю Російську, царську армію. Правда бореться дуже класно.
  Хлопчик Олег босоніж, так йому приємніше і спритніше. Він наводить зброю за зброєю, і стріляє німецькими танками серії "Е". Машини гітлерівців просто величезні. І їх здається нічим не зупинити.
  Але вічний хлопчик так влучно влучно, що пробиває метал. Розмальовує фриців, зриває башти та співає.
  - Царю Володимиру, Російському царю...
  Православний пане!
  Світ ми скоро підкоримо,
  Адже над нами херувімо!
  Гітлеру прийде кінець,
  А хто слухав - молодець!
  І хлопчик як метне, босий, дитячою ніжкою гранату. Сівобороди Вовка тільки головою хитає.
  Понад п'ятдесят років, залишаючись дитиною, провів письменник і поет Олег Рибаченко в ХХ столітті. І зізнатися багато надивився. Будучи безсмертним, він давно втратив почуття страху. І війна нагадувала йому комп'ютерну стратегію.
  Гралося легко та весело. І воювалося також приємно. Ось добре коли під босими ногами ранкова роса, і ти вічний хлопчик купаєш, і одягнений не за статутом у шортах!
  Олег Рибаченко дозволяють бігати в одних шортиках та босому. Пацан ще у Порт-Артурі привчив ходити без взуття навіть у мороз. Адже безсмертне тіло не може застудіти чи захворіти, а до холоду, який не причин шкоди швидко звикаєш. Прямо як Пітер Пен. А по сніжку босому бігати майже приємно. У русі холод практично не відчувається, тільки коли нерухомо сидиш, босі ніжки трохи дубіють! Але для хлопця це дрібниця.
  Але є ще й дівчата-відьми Наташа, Зоя, Аврора, Світлана! Вони також беруть участь у війні. Але не весь час, а епізодами. Допомогли втримати високу гору, коли був найважче. Билися там босоногі красуні, й у бікіні. Метали босими пальчиками ніжок, гостро відточені диски.
  І рубали мечами. А Олег Рибаченко тоді довбав із кулемета - старших товаришів убили. І в результаті штурм самураїв захлинувся, і гора Висока виявилася непохитною!
  А дівчата показали свій найвищий клас та пілотаж валькірій.
  А зараз німці пруть на оборону. Царська армія до війни готова. Фюреру не вдалося досягти тактичної раптовості.
  І російські війська борються мужньо. Здається, Гітлер не раз прокляне ще сам себе, що затіяв таку ось війну. Причому, незважаючи на те, що фюрер має дві третини Європи і третину Африки під рушницею, але все одно
  він Росії не суперник.
  І за кількістю солдатів теж. А італійські війська слабкі. Країни ж Латинської Америки у війні беруть участь мляво. Та й армії у них і технічному та організаційному плані - не дуже.
  Тож Росія поки що у глибокоешелонованій обороні тримає ворога.
  Танк "Кондратенко"-6 цілком може битися з цією серією. Та й "Микола"-4 важчий, показує себе дуже сильною машиною.
  Можуть росіяни битися з важчими німецькими монтрами.
  Особливо на "Миколаї"-4 де екіпаж Оленки, дівчини дуже гарної та у бікіні.
  Гармата 130-міліметрів калібр. Як по фашистах б'є. На царську Росію даремно Гітлер попер. Тут йому не легка прогулянка світить, а побиття.
  Анюта босими пальцями ніжок натиснула на кнопку джойстика і заспівала:
  - За Росію та свободу до кінця!
  І як красуня розсміється!
  І тут ще Августина припустить снарядом по супротивнику. Розколе метал, і проспіває:
  - Примусимо в унісон стукати серця!
  І теж босими пальцями ніжок на кнопки джойстика натисне. Ось це справді - крута дівка!
  А тут і Марія як лупе. І фашистів розколе. І винищить ворога.
  При цьому використовуючи босі пальчики ніжок. І теж заспіває:
  - В ім'я нашої Батьківщини святий! Боєць нехай буде просто крутий!
  І розреготається, і покаже зубки!
  А потім і Олімпіада снарядом важким лупає. Вона ж дівчата те що треба - найсоковитіший яблука сік!
  І знову дівчата пробили Е-50, вибили вежу і сміються.
  Оленка послала снаряд, ламаючи Е-100, прошиваючи його наскрізь. І використовуючи при цьому босі пальчики ніг. Чому дівчина заспівала:
  - Зламай ворога!
  І Анюта як лупне, використовуючи босі ніжки і, пискне:
  - Фріц капут!
  А далі вріже Августина. Теж дуже влучно і використовуючи босі пальчики ніжок, проворкуючи:
  - Гітлеру кінець!
  А тут і Марія дуже агресивно додасть. Розкришить фашистів і пискне:
  - А хто слухав, той молодець!
  І покаже мову!
  А далі Олімпіада вже снаряд посилає, вбиваючи супротивників.
  І теж босі ніжки в хід пускаючи і наспівуючи:
  - Тотальний аншлаг!
  І знову мову дівчина візьме та покаже.
  Так вони рубаються.
  Німці після місяця боїв з початку наступу просунулися від п'ятдесяти до ста кілометрів і зазнали великих, навіть величезних втрат. А італійці в Африці взагалі опинилися в котлі та оточенні. Їхні війська тривіально розбиті.
  Ось 21 травня Адольф Гітлер наказав покликати до армії, всіх здатних носити зброю з п'ятнадцяти років, до шістдесяти п'яти. Царська армія підтягувала резерви.
  Як з'ясувалося німецькі дисколети, на практиці не такі вже й страшні. Щоправда, можуть атакувати тараном російські літаки. Але від цього можна йти, завдяки високій маневреності машин царської армії.
  І розрахунок Гітлера на невразливе диво-зброю не виправдався.
  Царська армія поки що оборонялася. Потужні лінії оборони, заздалегідь нариті, сильний захист. Нехай Гітлер видихається. А ось в Африці можна на слабшого, італійського союзника і давянути.
  Не зважись фюрер на війну з царською Росією, то безсумнівно увійшов би в історію, як великий, і навіть найбільший вождь Німеччини. А так біс захотів правити світом, і що від цього вийшло?
  Російські дівчата найкрутіші таки у світі.
  Олег Рибаченко як завжди на вістрі битви. Його ні куля, ні уламки не беруть. Він відчайдушний та класний малий.
  Хлопчик у шортах і босоніж проти фашистів. І кидає в них гранати і бігає під свинцевим дощем.
  Та шкода, що немає геніального Кондратенка, але є молоді та здібні командувачі. Зокрема, фельдмаршал Василевський, який уже в ході першої світової війни виділився. І командує енергійно та вміло.
  А фриці, натикаючись на тверду оборону, безнадійно в ній ув'язують. Але все одно намагаються прорватися.
  Олег Рибаченко, цей вічний хлопчик сміється, скеля зубки і співає:
  - Батьківщина моя! Свята Батьківщина моя!
  І теж як метне босими ніжками гранату.
  А ось і Наташа, Зоя, Аврора та Світлана вступили у бій. Вони вічні дівчата-відьми слуги священного Бога Роду. Не завжди борються, інакше Росія б весь світ завоювала. Але завжди ефективно, і разюче.
  Дівчата люблять вбивати: ось це дівки!
  І як пройдуться фашистами, і як вріжуть...
  І босими пальцями ніг кинуть диски, вбиваючи фріців.
  Гітлерівці пов'язують і зазнають втрат дедалі більше. Василівський великий стратег пропонує розбити фашистів та італійців у Африку. Так там крутіші, і з кращою прохідністю російські танки матимуть перевагу. А в Європі дозволити фашистам вимахатись. Щоб вони повністю виснажили свої ресурси.
  Цар Володимир ухвалив такий план. І нові сили було перекинуто до Африки.
  Єлизавета та її екіпаж воювали у Лівії, відсікаючи італійські частини. Там спекотно та дівчина добре в бікіні. У них найновіший танк "Кондратенка"-6, на якому воїнки обходять позиції італійців та фриців, і впевнено їх громять.
  Єлизавета стріляє по танку з імперії Муссоліні-молодшого і вимовляє:
  - Морями, хвилями, ходить шуба і каптан!
  І використовує очевидно, босі пальчики ніжок.
  Далі стріляє Катерина. Пробує німецьку машину і реве:
  - У Росії цар Володимир герой!
  За нею б'є Олена, побиває самохідку фриців і щебече:
  - За Батьківщину ти Гітлера урою!
  І насамкінець уже Олімпіада випустить снаряд. Розкришить фриців, придушить їх і пискне:
  - Чудовий буде результат!
  І також використовує босі пальчики дитячих ніжок.
  В Африці наприкінці травня і на початку червня російські війська досягли значних успіхів. Бої перейшли на територію Лівії та Ефіопії. У 12 червня впало Тріполі. А 15 червня була взята з ходу і столиця Ефіопії. Тож посипалися воїни Муссоліні-молодшого. На жаль, батька підтримати йому не вдалося.
  І його славу завойовника також. А Муссоліні прихопивши частину англійських і французьких колоній, вважав себе Цезарем. Але перевершити Цезаря, схоже не під силу.
  Олег Рибаченко бився, командуючи батареєю. І так доблесно, що німці щодня втрачали від його вогню десятки танків. Його хлопця навіть нагородили черговим золотим хрестом. І навіть, нарешті, таки привласнили давно заслужене звання майора.
  Раніше не надавали тому, що виглядає як дитина. Але героїзм хлопчика показував видатний. І вміння битися того.
  22 червня 1955 року російські війська в Африці остаточно захопили італійські Сомалі. А 25 червня 1955 року капітулювали залишки італійських військ в Ефіопії.
  Царська Армія впевнено перемагала. Майнштейн який вважався найкращим полководцем Третього Рейху - написав у щоденнику:
  - Ми розбудили пекельного ведмедя! Тепер нас рвуть!
  До кінця червня німці зазнали таких великих втрат, що змушені були призупинити наступ у Європі.
  Цар Володимир наказав посилити тиск у Африці. Спочатку Чорний континент потім решта - повідомив видатний монарх! 1 липня 1955 року німці спробували наступати у Скандинавії. І рвонули до Стокгольма, але натрапили на дуже щільний захист. І зазнали колосальної шкоди.
  Ось на початку липня 1955 року російські війська увійшли до німецького Алжиру.
  Лівія була під контролем царської Росії. Велось настання і петлі Нігера.
  Танковий екіпаж Єлизавети бореться з гітлерівцями. Дуже жарко і дівчата навіть зняли ліфчики і тепер в одних трусиках у танку Кондратенку-6. Вони влучно стріляють по фашистах.
  І їм хочеться великих подвигів.
  Царська Росія все ще є самодержавною країною. І в неї, як і раніше, немає парламенту. А що революції не сталося, і думу не започаткували. Самі царі не хочуть обмежувати себе у владі. А фюрер і дуче є диктатори. Тобто йде війна двох систем із авторитарними режимами.
  Але для царської Росії це природніше. І відбувається завзята, і не вщухла битва.
  Єлизавета натискає босими пальчиками ніг на кнопку джойстика та випускає снаряд. Муркає собі:
  - Рознесемо фашистів у тріски!
  Катерина теж босими пальчиками ніжок натиснула на кнопку джойстика і випустила забійне, промуркотіла:
  - Звалимо Гітлера!
  І Олена теж б'є, виб'є фашистів і пискне:
  - На частини розірвемо!
  І теж як вишкіриться! І голим ніжками натисне на кнопки джойстика.
  А тут і Олімпіада як виверне, і як лупаєн. Всіх розкришить, і булькне:
  - Пекельний пасаж та екіпаж!
  Не забувши босими пальчиками ніжок натиснути на кнопки джойстика. І вразити ворога.
  Войовниці і справді дуже хоробри і блискучі характером.
  Олег Рибаченко тим часом відбив чергову атаку фриців і заспівав:
  - За Батьківщину та Володимира царя - ура!
  Та в реальній історії був такий самопроголошений імператор Росії Володимир Третій, голова Романового дому. І він справді став формально правити у 1938 році. А тут Володимир вийшло - справжній цар та ще великий! Володимир Кирилович Романов - цар, який має всі шанси стати імператором усієї Землі!
  Після перемоги, точніше відбиття атаки Олег Рибаченко, перекинувся з підлеглими до карт. Хлопчик у шортах, білий, дуже м'язистий, і рельєфний грав із сивими бійцями. Навіть дивно, але Олег старший за них усіх. Але ріжеться собі цей хлопчик.
  Згадуючи Порт-Артур, героїчну оборону, від якої пішла слава Росії. Велика при цьому слава...
  Хлопчик безсмертний помітив:
  - Ось так ми вирішимо всі свої проблеми! Скоро буде момент, коли люди ніколи не вбиватимуть один одного!
  Солдати та офіцери погодилися:
  - Звичайно, пане майоре! Не вбиватимуть!
  Олег подивився на стрічку із його численними медалями. Та стільки вже орденів, мало якийсь генерал має. І добре б собі ще й титул здобути. Князя, графа, герцога!
  Герцог Рибаченка - гарно звучить!
  І хлопчисько підскочив вище, і прокрутився у вертушці.
  Німці намагалися атакувати, але знову були відбиті і зазнали колосальної непоправної шкоди.
  За липень російська армія досягла нових, великих успіхів в Африці. Поки вага наступу царської армії була там. В Алжирі маса найкращої з російської зброї. І до кінця місяця німці оточені та знищуються у казані.
  Торішнього серпня російські війська прорвалися і Марокко. Відчайдушно билися, дівчата на танку "Кондратенко"-6, прориваючись у пекло.
  Раз у раз виникали повідомлення про німців, що здаються, про взяті міста.
  Бої точилися і в Нігерії, і в різних місцях. Росіяни брали і числом, і більш рухливих техніків, і підтримкою місцевого населення, яке налаштували проти себе фашисти-расисти.
  Африка і справді виявилася слабкою ланкою у стратегії Гітлера та Муссоліні-молодшого.
  Росія там долала ... А у вересні підтягнувши не поспішаючи сили рушили і в Норвегії. Гітлерівці зазнавали колосальної шкоди. А на танку їхала Оленка з її екіпажем. Новий танк "Микола"-5 важкий, показував себе досконалішим за серію Е.
  Навіть такий потужний танк, як Е-200, пробивався знаряддям царської машини.
  Оленка, що натискає босими пальчиками ніг кнопки джойстика, досить потирала руки.
  - Я є те, що здатне зламати Вермахт!
  Анюта теж натиснула босими пальчиками ніг на кнопку, пробила німецьку машину та підтвердила:
  - Ми Вермахт в пилюку зітремо! За владу царату!
  Крута Августина вистрілила і пропиляла:
  - І житимемо за комунізму!
  Марія з цим охоче погодилася:
  - Та за царського комунізму!
  І босими пальчиками ніг натиснула на кнопки джойстика. І при цьому як лупне, і розчавить противника.
  А ось і Маруся пропище:
  - За повного градусу!
  І теж босими пальцями ніг натисне кнопку джойстика.
  Російські війська вже оточили Осло. Бої йдуть за кожен кущик та будинок.
  У центрі царська армія знову відбиває німецький наступ. Олег Рибаченко як завжди на передовій та впевнено бореться. Російська артилерія працює як годинник.
  Все точно і правильно.
  У жовтні російські війська остаточно відрізали Африку від постачання суходолом, звільнивши Марокко. Фашисти опинилися у своєрідному казані.
  Нехай навіть чорному континенті. Гітлер тремтів від люті, але нічого не міг пообідати.
  Та сунувся на Русь... Наближалася зима. Олег Рибаченко, незважаючи на те, що пішов мокрий сніг, все ще босоніж і в шортах бігає. Ну, хлопчику - що візьмеш! І зовсім навіть безстрашний пацан.
  І босими пальцями ніг гранати кидає.
  І співає:
  - Нехай біжать незграбно,
  Бронетанки по калюжах.
  А на даху стоїть кулемет -
  Чебурашка навідник,
  Крокодив кулеметник!
  Шакокляк ось в атаку йде!
  Хлопчик-термінатор підкинула босими пальцями ніг гранату, розриваючи фашистів і заспівав:
  - А я граю з динамітом,
  У перехожих на очах!
  Як шарахне фриці биті!
  Усі лежать, а й іду!
  А хлопчик і справді такий кумедний! Адже вже в армії понад півсотні років. І просто чортеня! Хоч і білобрисий!
  Олег Рибаченко знову жбурляє босою ніжкою гранату і реве:
  - Слава цареві та Миколі та Володимиру Третьому!
  І подумав, що нехай не плутають Володимира Кириловича Романова із Володимиром Путіним! Романові великі царі - приголомшливий рід! Ті, що зробили Росію найбільшою імперією!
  І не так розпещені успіхом як Путін!
  Але російські війська відбивають чергову атаку.
  Настає листопад. Гітлерівці видихаються. Але кидають у бій нові резерви. Їх уже добивають у Африці. Несолодко фашистам.
  Ось і злість вони зганяють на полонених. Ось трапилася їм красуня Ніколетта. Вони її розділили до трусів, і повели по свіжому листопадовому снігу.
  Дівчина зі зв'язаними руками, майже гола йде по кучугурах, залишаючи босі, витончені сліди. Вона така красива. А німці йдуть за нею плескають батогами. І б'ють собі красуню, б'ють. Зі змуженої спини стікає кров.
  Ніколетта лише стиснула собі міцніше зуби. І гордо тримає скинуту голову. А волосся її мідно-червоне майорить, мов пролетарський прапор.
  А босі ніжки також червоні стали, але дівчина навіть бровою собі не веде.
  Ось яка у неї феноменальна мужність.
  Хоча фашисти вже взяли і смолоскипом у голих грудях сунули. Але й тоді дівчисько тільки здригнулося, але не скрикнуло.
  Ось така в неї велика віра.
  Дівчину здригають на дибу, вивертають суглоби. Потім розпалюють під босими ногами багаття. Він лиже красуні голі ступні. А розпеченими ланцюгами, хльостають оголене тіло красуні.
  Ніколетта у відповідь заспівала;
  Я Чорнобога, злого Бога дочка,
  Творю і хаос, сію руйнування...
  Не можна мою велич перемогти,
  У душі горить лише запекла помста!
  
  Хотіла в дитинстві дівчинка добра,
  Вірші писала і котів годувала...
  Стала раніше самого ранку,
  Над нею пурхали, крила херувимів!
  
  Але ось пізнала що таке зло,
  Що у цьому світі робить нещасним...
  А що таке ти скажи добро?
  Ось руйнування полюбила пристрасно!
  
  І показала свій дівочий запал,
  Що блискучою стала Бога донькою...
  Простори світобудови підкоримо,
  Покажемо силу, дуже потужно!
  
  Батько Великий цей Чорнобог,
  Він вносить хаос, війни у всесвіті...
  Ти молишся Сварогу щоб допоміг,
  На ділі отримуєш відплату!
  
  Ось я сказала, Господа бережи,
  Нехай клекоче в твоєму серці злість...
  Збудуємо щастя вірю на крові,
  Наповнитись нехай до країв утробу!
  
  Люблю я хитрість, підлість та обман,
  Як провести і Сталіна-тирана.
  Не вийде виставити на сором,
  А скільки багато у світі том туману!
  
  Ось запропонувала зробити сильний хід,
  Одними ударом знищити злісних...
  Але полюбився дуже чорний Бог,
  У всіх справах і цих, і потойбічних!
  
  Як виявилася я звична злу,
  І в серці лють, шалено живила ...
  Зникла потяг до радості, добра,
  Як тільки злість проникла з п'єдесталу!
  
  А що ж Сталін - адже він теж злий,
  Про Гітлера, так тут уже немає мови.
  Був Чингісхан бандит такий крутий,
  І скільки душ зумів він покалічити!
  
  Так говорю до чого зберігати добро,
  Якщо в ньому найменшої немає і користі.
  Коли ти дятел - ум твій долото,
  І зникли колись дурні, думки!
  
  Так говорю себе та іншим,
  Служіть силі як чорнило чорною.
  Тоді простір всесвіту підкоримо,
  Світлою розлетяться хвилі!
  
  Ми зробимо таке сильним зло,
  Воно подарує люті безсмертя,
  Хто слабких духом, тих уже рознесло,
  А ми найсильніше в це люди вірте!
  
  Коротше станемо всіх скрізь сильнішими,
  Піднімемо меч крові над світобудовою.
  А наша лють буде теж з нею,
  Отримаємо повне долі покликання!
  
  Коротше Чорнобогу я вірна,
  Служу всім серцем цій темній силі.
  Моя душа як крила у орла,
  Хто з Чорним Богом - ті непереможні!
  Війна між Росією та Гітлерівською коаліцією тривала. Російські війська до грудня остаточно добили італійців, примусивши капітулювати в Африці, і майже закінчили там німців. Було очищено від фриців і норвегії.
  Тепер царська армія рушила 25 грудня наступ. Розгорнулися запеклі бої. Взимку російські танки були явно сильнішими. І пробивав наскрізь захист супротивника.
  Олег Рибаченко цей вічним хлопчиком біг босоніж і в шортах по снігу, співаючи:
  - Це наш останній і рішучий бій! Помремо за Вітчизну - солдати за мною!
  Російські танки дуже спритні на газотурбінних двигунах. І їх так просто фашистам не зупинити.
  Ось попереду мчить "Микола"-5. На ньому п'ять дівчат, які задерикувато співають:
  - Нас ніхто не зупинить, російських світ не перемогти!
  І з гармати як увалить! Це взагалі виходить просто супер! Дівчата не дивлячись на мороз, бікіні і босоніж. І стріляють собі і не думають зупинятися.
  У них просто дика, несамовита сила.
  Оленка любить не тільки стріляти, хоча натиснула босими пальчиками ніг на кнопку джойстика і вразила німця, але ще й складати розповіді.
  Ось, наприклад, вона написала, як дівчина пішла за тридев'ять земель рятувати, кошеня. Тридцять три дні йшла босоніж кам'янистою дорогою, збивши ніжні ноги в кров.
  І все-таки змогла знайти тварину. За це фея виконала її бажання, і дівчина вийшла заміж за принца.
  Оленка втім, думала, а навіщо їй офіцеру Російської армії чоловік? Краще мати купу коханцем. І грошей більше та задоволення. Адже чоловіки вони такі різні. І з ними зрозуміло і задоволення відчуваєш по-різному. А що чоловік? З ним швидко скучиш і набридне!
  А ось юнаків, який ще тільки починає відкривати для себе дорослий світ набагато цікавіше.
  І Оленка знову стріляє, вразивши німецьку Е-100.
  І ворушить своїми дуже гарними, немов у давньої грецької богині ніжками.
  А тут і Анюта стріляє. Теж босими пальчиками. І розбиває німецьку гармату.
  Після чого дівчина вимовляє:
  - У Росії багато розумних є людей, але цар Володимир найкращий із царів!
  Августина помітила:
  - І Микола Другий був непоганий! Ех, ми не вміли цінувати царів!
  Марія заспівала, вистріливши за допомогою босих пальчиків ніг по фашистам, і скалячись:
  - Потрібно російським підкорятися, серцем чистим і мудрішим! І на славу Миколи він великий цар царів!
  І Маруся щось та заспівала... І теж ніжками босими грає...
  Російські війська наступають. Олег Рибаченко теж бореться. Він досі десятирічний хлопчик. Така плата за безсмертя. Так, зате як добре і бадьоро він почувається! У ньому стільки енергії, і вируючого потоку сили.
  Хлопчик жбурляє босою ніжкою гранату, і пищить:
  - Я тигр, а не кіт, у мене зараз живе, не Леопольд, а Леопард!
  Хлопчисько-майор як завжди в блискучому ударі. Чи не зупинити його фашистам.
  Ось російські війська 1 січня вже повністю очистили свою територію від військ Німеччини та Італії, і вступили у володіння Третього Рейху.
  Водночас російські частини увійшли до Мексики. Настав новий 1956 рік.
  Для росіян він починався з нових перемог. 7 січня капітулювали залишки німецьких військ в Африці. І весь Чорний континент став російським.
  Тепер уже й фюрер біснуватий зрозумів, що капітально влип. І запропонував Росії переговори.
  На що цар Володимир відповів:
  - Ми говоритимемо лише про беззастережну капітуляцію Третього Рейху та Італії!
  Що ж мудрі слова! І війна продовжується. Олег Рибаченко розуміється на вістрі атаки. Російські війська вступили у Східну Пруссію. Лінії оборони тут сильні. Проривати доводиться з боями, і швидко не просунешся.
  Одним із засобів прориву стала САУ із бомбометом "Олександр"-4. Дуже потужний і забійний засіб.
  І теж красиві дівчата тут справляють. Запускають снаряди, використовуючи босі пальчики ніжок при натисканні на кнопки джойстика. І руйнують дзоти та доти ворога.
  Дівчата сміливо бігають снігом - на те й російські баби. А її в бій кидають індусів та китайців. Ці вже буквально завалюють підступи до траншеїв своїми трупами. Але все-таки встигають узяти.
  Російська армія вклинюється.
  Втім, стратег Василевський основний удар переносить на Італію - яка набагато слабша. І ось російські воїни здобувають одну перемогу за іншою.
  Січень виявився дуже успішним. Російські війська перекинули італійців, і осідлали Альпи. А у лютому зайняли Венецію. І ввійшли Лорбандінію. Взяли й Познань. Німці відступали. 2 березня впала Клайпеда. Російські війська просувалися Східною Пруссією повільною, надто вже щільна оборона. Доводилося буквально випалювати шлях снарядами.
  Зате в Італії, фронт макаронників звалився. І російські війська рушили до Риму. 30 березня 1956 року розпочався штурм столиці Італії. Так народ розплачувався за амбіції сімейства Муссоліні.
  Столиця Італії Рим зазнає штурму. Бої запеклі. Хоча італійці дедалі частіше здаються. Тут дівчата борються дуже красиві і в бікіні та босоніж. Воїтельки кидають гранати ніжками і вибивають воїнів Муссоліні.
  Красиві дівчата, і зрозуміло дуже сексуальні. І з м'язами титанів. А як метають босоніж гранати, то просто дивно.
  Наташка йде вперед і стріляє, при цьому гарчить:
  - За Вітчизну прекрасну в серці, мій вогонь променистий горить!
  Зоя, ведучи вогонь, підспівує:
  - Відкриємо до звершень дверцята! Наша віра та цар моноліт!
  А тут ще й Аврора як босими пальчиками ніжок, руда стерва випустить диски. І падають розрубані італійці.
  А далі Світлана агресивно співає, скелячи зубки:
  - Всіх розб'ємо! Всіх розб'ємо!
  Босими ніжками метають диски і розмолочують фашистів. Так потрапив Муссоліні під розбирання дівчат. Квітневий штурм 1956 був запеклим, і навіть образним.
  А тут і танки їдуть, з їхніх стволів викидаються пекельні стовпи вогню.
  Дівчата наступають і як жбурнуть босими ніжками гранатами. І як плюнуть чимось криваво забійним.
  І розсміяються...
  Наташа завзято заспівала:
  - Царю Володимире, дай по морді Гітлеру!
  І підморгне своїми сапфіровими очима. Така чудова дівка.
  Дівчата мчати з дикою люттю. Луплять із автоматів. Викошують противника, розкидали фашистів. І тут ще й Олімпіада біжить. І в руках могутніх жінка-богатир тримає вогнемет. І візьме і вріже, а як лупне.
  Від фашистів на всі боки тріски летять. А войовниці ще й як схоче.
  Після чого заспіває:
  - Муссоліні буде битий! Наша дружба є моноліт!
  І знову сапфіровими очима як підморгне! І вріже по фашистам.
  А що хотіли? Рим брали свого часу слов'яни під проводом Атілли. Нині ж беруть росіяни.
  Олімпіада, жарячи живцем супротивників із променемета, проспівала:
  - Яскраве сонце надії,
  Знову над країною встає.
  Русь перемагає як і раніше -
  Воїнів вермахту б'є!
  
  Російський орел над планетою,
  Крила, розправивши, злетить...
  Ворог буде покликаний до відповіді -
  Буде повалений - розбитий!
  Після падіння Риму італійські війська почали масово здаватися в полон. Імперія Муссоліні, молодший військовий партнер Третього Рейху догорала.
  Російські війська взяли майже без опору Неаполь і висадилися в Сицилії. Там також майже не зустрічали опору. А Гітлер бився в істериці.
  До кінця травня з Італією виявилося покінчено. Сотні тисяч полонених вели.
  Російські дівчата ставили їх навколішки і змушували собі цілувати босі ніжки. Ті покірно цмокали. Деякі, особливо юнаки, робили це з ентузіазмом.
  Дівчата досить бурчали.
  Вічний хлопчик Олег Рибаченко змушував цілувати свої босі, дитячі ніжки полонянкам.
  Ті це робили доволі охоче. Хлопчики був дуже гарний, м'язистий та білобрисий. Щоправда, ще надто маленький, і йому не хотілося робити з дамами щось серйозніше. Але коли п'ятки огрубілі лоскочуть язичком - це приємно!
  Олег Рибаченко взяв у полон генерала і отримав черговий орден. Чим дуже пишався.
  Муссоліні-молодший був виданий власним оточенням, і царська Росія здобула чергову перемогу. А Бенедіто Муссоліні-старший не дожив до своєї ганьби і краху фашизму в Італії. Втім, і фашистів у Німеччині чекала та сама доля. Російські війська рушили на початку червня 1956 року у наступ. Основним напрямом удару стала Австрія.
  Єлизавета та її екіпаж на "Миколаї"-5 рухалися проти німців. Російські війська прагнули оточити Відень.
  Фюрер очевидно опинився у складній ситуації. Володіння німців в Африці, Скандинавії, і більшість у США втрачено. І тепер бої вже відбуваються виключно на території Третього Рейху. Що, зрозуміло, червоніше неприємно для німців. Російські війська також вступили до Мексики. Леді Грей де Монка командує танковим екіпажем у цій країні.
  А Єлизавета веде "Микола"-5 в обхід Відня. Головний її противник це Е-50, які царська машина пробиває немов промокашку.
  Єлизавета вистрілила за допомогою босих пальців ніг, натискаючи на кнопки джойстика.
  Потрапила в німецький танк і прочирикала:
  - За Русь святу Миколая ми серце віддамо!
  Катерина теж пальнула за допомогою босих пальчиків ніжок і поправила свою напарницю:
  - Напевно, таки правильніше говорити Володимира!
  Єлизавета знову вистрілила за допомогою босих пальців ніг і прочирикала:
  - Але все-таки саме імператор Микола, давши нам населення Китаю, зробив Росію непереможною!
  Справді, в піхоті, що посилали на штурм німецьких позицій, попереду були китайці. Вони буквально закидали трупами. Але проривалися.
  Зазвичай росіяни билися в авіації та танках. Піхота з китайців, індусів, азіатів. Китайців багато. Крім того, світла голова Микола Другий ввів реформуючи Православ'я багатоженство, і зайвих китайських чоловіків посилають у бій. А росіяни беруть у дружин вдів та незаміжніх китаянок.
  Хитра стратегія.
  І китайці лізуть на штурм, гинуть і проривають оборону німців.
  Олена за допомогою босих пальців ніг натискає на кнопки джойстика і знову вражає фриців.
  І співає:
  - За Русь святу, хоробро битимемося!
  Після чого дівчина як візьме та підморгне. І вишкірить свої білі зуби! А така вона агресивна.
  А ось і Олімпіада як огризнеться. І теж босими пальчиками ніг б'ється, і задавить.
  Після чого прокриче:
  - Я смертельна кобра!
  Слід зазначити, що танк Е-50 може бути небезпечним. Його гармата в 88-міліметрів і довжиною ствола в 100ЕЛ скорострільна, дванадцять пострілів за хвилину, і дуже точна. Часто потрапляє в броню і може завдати пошкоджень.
  Тож дівчата намагаються основний німецький танк і не підпускати. Тим більше поблизу його пробивна здатність різко зростає. А сердечник у снаряд у німців чи з урану, чи з вольфраму. Щоправда після втрати Африки та родовищ урану в Конго, сила німецьких військ почали вичерпуватися.
  А дівчата такі вродливі і босі, і круті.
  Ось співають собі з ентузіазмом:
  - Сяє зіркою над усім світом,
  Крізь темряву безпросвітного мороку ...
  Великий герой цар Володимир,
  Не знає ні болю, ні страху!
  
  Вороги перед тобою відступають,
  Радує народ натовп ...
  Росія тебе приймає
  Могутня править рука!
  Бойові дівчата, нічого проти них і не скажеш. А ніжки у них такі босі та точені. Коли полонені німці їх цілують, то видно, що це подобається дівчатам і чоловікам. І войовнички досить повискують.
  І скалять свої перлинні зубки.
  Такі ось класні дівчата. І босими пальчиками ніг чергового фашиста підбиває Єлизавета.
  Після чого як проорет:
  - Слава Великої Вітчизні!
  А так і Катерина вистрілить. Протаранить танк противника, замочить фриців і пискне:
  - Смерть ворогам!
  А там і Олена теж б'ється, використовуючи босі пальчики ніг, натискаючи ними на кнопки джойстика. І прочіркає:
  - За Батьківщину у величі!
  І далі запустить снаряд і видатну Олімпіаду - теж білявка. І як прочіркає:
  - За велику Росію!
  І дівчата сповнені тотального ентузіазму.
  Ось іде танк Е-75. Його гармата потужніша: 128-міліметрів, і він може завдати великих ушкоджень. Крім того, у цього танка найкращий захист і товщі броня.
  Але Єлизавета як лупе. І випустить щось забійне, що пробиває і з дистанції. І від німця залишаються лише шматки розірваного металу.
  І заспіває дівчина:
  - Свята краса та велика мрія!
  Після чого й покаже язичок.
  Німецькі танки Е-75 останнім часом стали масовішими. У них з'явилася довгоствольна гармата, яка дозволяє боротися з російськими танками, особливо тими, що легше. І це робить фриців небезпечнішими.
  Але радянських дівчат подібне не бентежить. І вони трощать фриців.
  А самі войовниці тим більше у спеку в бікіні, та босоніж. І борються дуже впевнено.
  Перемагають поголовно.
  Катерина вистрілила у фашистів і заспівала:
  - Але якщо чесно казати! Крушу всіх фриців поголовно!
  Олена теж пальнула за допомогою босих пальців ніг і прочирикала:
  - Усіх переможемо і, безперечно!
  Олімпіада теж лупила без жалості гітлерівців. Така ось вона непереможна стерва.
  І теж за допомогою босих пальчиків ніжок.
  Наташа та її команда на танку "Кондратенка"-6 борються. Ця машина трохи легша, але зате рухливіша за "Миколу". Звичайно, з меншою вагою і калібр дрібніший, і броня трохи тонша. А значить, і ризик загинути набагато більше.
  Але дівчата треба сказати, зовсім не бентежаться. А б'ються наче гіганти лайки.
  Наташа співає, активно стріляючи:
  - Буде наша перемога!
  І натискає босими пальчиками ніжок на кнопки джойстика.
  Зоя теж стріляє, за допомогою голих ніг і пищить:
  - Царю Володимир вперед!
  І всі хором дівчини як гаркнув:
  - Слава полеглим героям!
  Після чого пальнула Аврора, перевернула німецький танк і видала:
  - Нас ніхто не зупинить! Нас ніхто не переможе!
  І теж босими ніжками труснула.
  А далі вже піддала Світлана, використовуючи босі пальчики ніжок, і прогарчала на всю горлянку:
  - Росіяни люто б'ються!
  І всі дівчата хором вигукнули:
  - Міцний солдатський кулак!
  І знову красуні мчати у бій. Стріляють собі влучно та точно!
  А ось екіпажі Джейн вражає мексиканців. Теж леді дуже розумна та красива.
  І дівчата в її екіпажі - босоніж та у бікіні. Б'ються собі з дикою і спокійною люттю.
  Тут пальнула Гертруда, використовуючи босі пальчики ніжок, і прочирикала:
  - Я дівка яка всіх винищить у частки секунди!
  І тут Маланья як лупець. І зламає латинський танк із дистанції.
  А там і Матильда за допомогою босих пальчиків ніжок уріже.
  І розсміяється:
  - Я є дівка взагалі супер!
  А войовниці найвищого та найзапеклішого порядку. Не відчувають у собі ні слабкості, ні гніву.
  Як довбануть, так і довбануть.
  І Оленка теж дуже впевнено бореться.
  До кінця червня Відень оточений. По Німеччині та її престижу завдано нищівного удару. Одночасно російські війська просуваються у напрямку Одеру. Кидають у бій китайців, індусів, арабів. І проривають оборону фриців.
  Гітлер, зрозуміло, вже у паніці. Як його запресували дівчата на танках та літаках.
  Ось Альбіна та Альвіна дві російські льотчиці. Теж босі й у бікіні збивають фашистів, наче груші палицею з гілки. І на пару буквально такі дива творять.
  Альбіна збила однією чергою п'ять літаків зі свого винищувача "Петро Перший" і заспівала:
  - Ми ведмедиці неба!
  Альвіна збила однією чергою шість літаків зі свого бойового орла, і прочирикала:
  - І всіх розмажемо!
  У небі ця пара була вже легендарною!
  Дівчата нагороджені сімома ступенями Георгіївського хреста: срібний хрест, срібний хрест із бантом, золотий хрест, золотий хрест із банком. А також золотий хрест із діамантами, і золотий хрест із діамантами та бантом. І найвищий ступінь - зірка золотого хреста, з діамантами бантом. Більш високу нагороду - велика зірка золотого хреста, з діамантами та бантом, започаткували зовсім недавно.
  Отже, дівчата могли по праву пишатися своїми досягненнями. А завжди навіть у мороз вони боролися тільки в бікіні та виключно босоніж.
  Такі чудові дівчата.
  Альбіна вистрілила і заспівала:
  - За найкращі наші перемоги!
  Альвіна продовжила:
  - Нехай нами пишаються і онуки та діди!
  Войовниці й справді - дівки колосального класу!
  Б'ють собі фашистів у небі та співають:
  - Слава Росії, Слава! Цар наш Володимир герой! Буде на світанку держава! Гітлера в землю зарою!
  Звісно, Володимир Кирилович Романов може бути дуже задоволений своїми войовницями.
  Вони якщо вже й б'ються, то так, що проти них не піднімеш списом!
  Володимир Кирилович Романов - це цар, який має всі шанси покінчити з війнами раз і назавжди!
  І фашисти під ударами царської армії здригаються.
  Оточений Відень швидко впав. Війська царської імперії на середину липня вийшли широким фронтом до Одеру. А Кенігсберг виявився повністю блокованим.
  А німці відступили за Одер. І спробували там утворити лінію оборони. Капітально захиститись. Але в другій половині липня російські війська почали наступ на Гамбург ... Гітлерівці повільно, але правильно піддавалися.
  Бої кипіли дуже запеклі. Деякі селища по кілька разів переходили з рук до рук. У битвах брали участь і нові німецькі танки досконалішої серії АГ - пірамідальні. Вони відрізнялися добрим захистом з усіх ракурсів. Але царська армія перевищувала кількість.
  І велика кількість азіатських піхотинців загинула на фронтах. Але вони дозволяли рухатися.
  У німців людські ресурси теж виснажувалися. До кінця серпня Гамбург був оточений, потрапив у блокаду та Мюнхен.
  Німці втратили значну територію. І не було чим їм утримувати свої позиції.
  Олег Рибаченко бився у перших рядах на території самої Німеччини. І вічний хлопчик постійно усміхався і скалив перлинні зубки.
  А там жбурляв босими, дитячими ніжками гранати. Добре бути дитиною - як природно бути в спеку в одних шортах. А оскільки ти безсмертний, то й узимку теж можна бути напівголим, не ризикуючи застудитися.
  Так що хлопчик заспівав:
  - Босоніж, тільки босоніж,
  Під липневий грім та під шум прибою!
  Босоніж, тільки босоніж,
  Хлопчику легко бути крутим ковбоєм!
  І продовжує дитина-майор цих фашистів трощити собі. А ті відчайдушно контратакують.
  Ось уже й вересень... Починають капати дощі... Царські війська завалюючи трупами китайців взяли Мюнхен і Гамбург і просуваються в напрямку Рурського району. Найголовнішого у промисловості Німеччини.
  А німці відчайдушно відбиваються.
  Наташа бореться на своєму танку, і гарчить:
  - Фашистам буде дуже туго!
  І босими пальцями ніг як натисне на кнопки джойстика. І випустить снаряди гітлерівцями.
  А тут ще Зоя як ліпить. І теж за допомогою босих пальчиків ніжок.
  Та ще й заспіває:
  - Русь це те, що проти Гітлера!
  А далі ось Аврора, агресивну зробить замашку. І теж за допомогою босих пальців ніжок:
  - За Російський шлях!
  А за ними і Світлана теж випустить забійний снаряд. Проколе німецький танк і пискне:
  - За царя Володимира Кириловича!
  І теж покаже мову.
  Дівчата тут розійшлися не на жарт.
  Оленка на тяжкому танку також тисне фашистів. І побиває їх із великої дистанції.
  Войовниця заспівала:
  - Я підкорила півсвіту своїми грудьми!
  А груди Оленки з червоними сосками.
  А далі Анюта як довбане за допомогою босих пальців ніг. Протаранить фашистський танк і в'якне:
  - Я дівка суперстар! У підручниках історій!
  І вишкіриться ...
  А далі Августина випустить убивчий снаряд. Розкришить гітлерівців і шикне:
  - Хай буде наша армія найсильніша!
  І теж ніжками рушить...
  А за ними і Марія візьме, і довбає по фашистам. Закрутить собі, агресивно в'якаючи:
  - Ми великої агресії дівки!
  А потім і Маруся випустить по гітлерівцях своє і вкрай вбивче, руйнівне. І за допомогою босих, дівочих ніжок.
  А потім заспіває:
  - Ми тотальний розгром ворогів!
  Вересень проходив у дуже запеклих боях. Німця відчайдушно контратакували. Але в жовтні, коли дощі сильніше полилися, царська армія знову отримала перевагу. І почала просувати до Рура. Після запеклого штурму впав Кенігсберг. Фашисти отримали чергову ляпас.
  На півдні Франції царські війська оточили Тулон. Так що гітлерівцям довелося на диво погано.
  Гітлер біснувався, але поки що перебував у Берліні. Його позиції виявилися слабкими.
  Зрозуміло про переговори ніхто й слухати не хотів. Але фашисти влипли наче мухи.
  У листопаді війська царської армії з боями зайняли більшу частину Рурського району, тим самим фактичні позбавивши Німеччину основної виробничої бази.
  А в грудні, царська армія зайняла і весь південь Франції, і вступила до Іспанії. На німецькому фронті, остаточно опанувала Руром. Мало того, були захоплені й інші землі Німеччини. А царська армія ще й у Данії висадилася.
  Гітлер біснувався як чорт у клітці, але нічого не міг вдіяти.
  На католицьке Різдво царські війська рушили до Парижа. Незважаючи на сніг, морозець екіпаж Наташі був босоногим і в бікіні.
  Німці дедалі частіше здавались у полон. А французи взагалі не хотіли з росіянами битися.
  Розбиваючи німецьку батарею, Наташка зауважила:
  - Ось справді, на що розраховував біснуватий Адольф, починаючи з нами війну?
  Золотоволоса Зоя логічно помітила:
  - Напевно, на те, що ми, потрапивши під пресинг, посиплемося як монети з дірявої кишені!
  Аврора розчавила босими пальцями ніг волоський горіх. Потім кинула собі в рот і раціонально відзначила:
  - Історія вчить, що нічого не вчить!
  Світлана натиснула босими пальцями ніг на кнопку джойстика. Підбила чергову німецьку гармату та відповіла:
  - Будемо великими бійцями!
  Війниці, як видно, справді сповнені рішучості битися і перемагати.
  Олег Рибаченко босоногий хлопчик мчить у шортиках та з голеньким, мускулистим торсом. Він навіть розгойдується, і реве:
  - Будемо фриців бити! Будемо фриців бити! І бити байдики!
  І такі у хлопчика білі, перлинні зуби! Просто юний і непохитний термінатор.
  Олег Рибаченко стріляє на бігу. Вбиває фашистів і співає:
  - Російський дух сила царів, фриців розбий!
  Хлопчик жбурнув босою ногою гранату і заспівав:
  - Російський вальс, встає зоря - у славі царя!
  Дійсно дуже бойовий вийшов пацан. І довбає фашистів по перше число.
  І дівчата борються активно. Ось Мірабела... Теж льотчиця найвищого класу. Ніхто її не може зупинити. Вона збиває фриців і співає, скелячи зубки:
  - Шалена дівко! Ось її мітка!
  І візьме та випустить ракету!
  Такі вже тут баби! Коли російські дівчата б'ються, то проти них ніяка сила встояти не може.
  Мірабела збила однією чергою з п'яти авіагармат сім німецьких літаків, і прочирикала:
  - Царю Володимиру Кириловичу - наш Бог!
  І дівчина як шльопне босими ніжками по склу.
  А також у небі борються Альбіна та Альвіна.
  Вони такі чудові кралі. Усі нові та нові рахунки набирають. І при цьому співають:
  - У небі ми досконалість! Аси ми досконалість! Від посмішки до жесту - вище за всякі похвали!
  Альбіна збила однією чергою чотири німецькі літаки і прочирикала:
  - Ах, яке блаженство! Що в бою досконалість!
  Альвіна зрізала п'ять німецьких літаків і продовжила:
  - Знати у бою досконалість! І круто ідеал!
  Воїнки хором заспівали, зрубуючи фашистів:
  - Дівчата! Крутіше дівки! Дівчата! Крутіше дівки!
  Вони демонстрували свій агресивний запал. Не тиснули спуску насправді нікому з гітлерівських асів.
  А ось фашисти, звичайно, під диким пресингом.
  Гітлер у бункері Берліна і його там бомбять наче таргана. А що він хотів? Дограв фашист номер один! Пішов на царську Росію, і його самого давлять тепер як таргана.
  Цар Володимир Кирилович зараз відпочиває від зими на березі Індійського океану. Перед ним танцюють гарні дівчата різних рас та народностей.
  Втім, цар не проти подивитися і гладіаторські бої. Ось, наприклад, дві дівчини проти двох красунь.
  Воюють вони на пластмасових мечах, щоб один одного не покалічити. Проте б'ються відчайдушно.
  Ось такі ось войовниці. Йде лютий обмін ударами. Дві блондинки та дві руді...
  Цар Володимир спитав у фельдмаршала Василевського:
  - Що найважче у війні з німцями?
  Фельдмаршал відповів:
  - Здобути впевненість! Тільки на самому початку, коли супротивник почав просуватися, я відчув себе незатишно. А зараз ми почали перемагати і ворогами все ясно! - Фельдмаршал Васильович, цей найбільший стратег, випив вина.
  Володимир Кирилович логічно зауважив:
  - Увесь час перемагати вкрай важко! Але ми показали себе здатними багато на що! А тепер буде час і весь світ стане мирним!
  Фельдмаршал Василевський підтвердив:
  - Я вірю в це!
  Дівчата набили собі на оголені тіла синці і виглядали вкрай нервовими.
  Вони билися, зрозуміло, не так як за часів Стародавнього Риму - намагалися не завдати особливої шкоди собі. Але діяли активно.
  Бої тим часом продовжувалися. У січні царські війська відразу захопили Париж. Було взято і столицю Данії Копенгаген. Німецькі війська слабшали. Росіяни продовжували просуватися і по самій Німеччині. Фріці билися відчайдушно, але їхні сили були надламані.
  Олег Рибаченко, це безсмертний хлопчик стрибав босоніж снігом і мчав в атаку попереду всіх, зовсім не побоюючись вогню. І при цьому насвистуючи:
  - Хто звик за перемогу боротися,
  Неодмінно ворогів переможе...
  Він весело сміється, і багато доб'ється,
  А Гітлер буде міцно битий!
  І босою ніжкою хлопчика як метне гранату! І вишкірить свої перлинні, не по роках великі зубки. Та в нього вже впасти, як у вовка. Перегризе будь-яку горлянку.
  А дівчата на танках рухаються з півдня північ Німеччини. От-от і вийдуть до моря. І залишаться у фриців лише землі біля Берліна та Померанія.
  Наташка, підбиваючи фашистські танки, помітила:
  - А на війні весело!
  Зоя, довбавши по гітлерівцям, погодилася:
  - Краще не буває! Особливо коли ми перемагаємо!
  Аврора, пальнувши за допомогою босих пальців ніг, видала:
  - Все неможливе можливе у всесвіті, не треба аби трохи....
  І дівка руда як розсміється!
  Войовниці сіпаються у несамовитій радості та люті. І давлять собі німців.
  Одночасно царські війська просувають Іспанією і вже підходять до Севільї.
  Ольга на бронетранспортері веде вогонь по німцях та поліцейських військах.
  Місцеві іспанці майже не пручаються. Падає чергова країна під сокирою Росії.
  Олега вистрілила та заспівала:
  - Вищий пілотаж, буде баш на баш!
  А її напарниця Аліса прочирикала:
  - Велич росіян визнала планета,
  Ударом меча розтрощили фашизм...
  Нас люблять і цінують усі нації світу,
  Постоїмо великий священний царизм!
  І дівчата як шльопнуть і натиснуть босими пальцями ніжок на джойстик.
  Війна між царською імперією Володимира Кириловича Романова та фашисткою Німеччиною триває.
  Російські війська майже повністю звільнили від гітлерівських орд Францію. Лютий 1957... Царська армія звільняє Португалію.
  23 лютого з'єдналися російські частини з Данії та самої Німеччини.
  Олег Рибаченко цей вічний хлопчик, босими ніжками плескає по бруді. Дитина-майор кричить собі на всю горлянку:
  - Слава російському цареві Володимиру Третьому! Гітлера я зарубаю, батогом відміряю!
  І хлопчика знову як закричає, і босими пальчиками метне гостро відточений диск. І вразить фашиста у горло. А потім голою, дитячою ніжкою метне бумеранг, і одразу п'ятьом фрицям переріже горлянки.
  Та невдала ідея Гітлера напасти на таку імперію.
  Наталя та її команда добивають останніх німців у Португалії. Їхній танк невблаганний у знищенні.
  І теж босими пальцями ніг натискають на кнопки джойстика, здійснюючи запекле знищення.
  Зоя пальнула, розбила німецьку гармату і заспівала:
  - За Росію та свободу до кінця!
  Аврора за допомогою босих пальців ніг, довбала гітлерівця і прочирикала з апломбом:
  - Боже, Царя храни!
  Світлана також довбанула, натиснувши пальчиками голих ніжок на кнопки джойстика і, пискнула:
  - Сильний державний!
  Дівчата розбивають фашистів. Але з'явився новий гітлерівський танк "Маус"-4. Дуже потужна модель - триста тонн вагою, і знаряддям 310 міліметрів. Він може на великій дистанції пробити, а саму таку товсту броню має, що танк "Кондратенко"-6 його під жодним ракурсом не візьме.
  Наталя командує:
  - Дівчата, треба підійти впритул і всадити в нижню частину борту, між ковзанками - це наш єдиний шанс!
  Зоя лупнула за допомогою босих пальчиків ніжок по німецькій гарматі і заспівала:
  - Останній шанс доля тобі дає, а ну скоріше вперед! У дощ і град і сніг!
  Августина теж лупнула і прочирикала:
  - Останній шанс, дає тобі доля! Хай живе ходьба, і щоденний біг!
  І теж босими пальчиками ніжок та як закрутить. І рознесе фашистів.
  Світлана проревела:
  - За нові рубежі та лихі перемоги!
  Російський танк рвонув, набираючи швидкість. А дівчата як візьмуть і заспівають:
  - Сильний державний, самий вік славний, царе Православний, царюй на славу, на славу нам!
  І знову прискорилися, йдучи від важкого снаряда, посланого зі зброї, що мав німецький "Маус"-4. Дівчата провизжали:
  - Не зігнемося в баранячий ріг! Щоб ти Гітлер - здох!
  І їхній танк усе прискорюється. Наче маленький боксер атакує великого. Але шанси очевидно тут п'ятдесят на п'ятдесят.
  Наташа, стежачи за рухом танка, згадала, як боксувала з чоловіком на рингу. Пропускала удари і її били, але вона трималася. І потім впевнено огризалася. І впіймала зустрінений рух супротивника, і в підборіддя. Нокаутувала!
  Отримала тисячу золотих карбованців. Таке ось бойове дівчисько. Якщо вже дасть, то дасть!
  Наташа труснула голою ніжкою і заспівала:
  - Це бій не останній, але рішучий є! На славу Батьківщини, за Батьківщину та честь!
  І ось їхній танк прослизає повз борт, і посилає снаряд... Теж Зоя застосувала босі пальчики ніжок, така дівчина золотоволоса, і моторна як мавпочка. І "Маус"-4 став розриватися. Він явно детонував снаряди. І потім як відірве вежі, і вона злетить високо у повітря!
  Дівчата хором кричать:
  - Перемога! Класна перемога!
  І черговий танк у їхньому списку!
  1 березня 1957 р. російські війська приступили до форсування Ельби. Схоже, Гітлеру наступали на горло.
  Хлопчик Олег Рибаченко, кинув босою, дитячою ніжкою гранату, потопив фашистський танк і крикнув:
  - За нові, незламні рубежі!
  Танковий екіпаж Оленки загортає на схід. Західна Німеччина та Франція вже звільнені. Залишилися під контролем фашистів лише землі між Одером та Ельбою. Ну ще й Британія з Ірландією. Там останні сили гітлерівців.
  Оленка, ведучи вогонь фашистськими батареями, вимовляє:
  - Цесаревич Микола,
  Якщо царювати доведеться...
  Ніколи не забувай -
  Лихо армія б'ється!
  І ось знову посланий босими ніжками ще один снаряд. І влучив у зброю фриців.
  Стріляє за допомогою босих пальців ніг та Анюта. Попадає у фашиста, і реве на всю горлянку:
  - Я таке ось дівчисько - що Гітлера рве!
  Далі цвяхить вогняна Августина. Теж влучна чортівка, і реве:
  - До пекельних воріт!
  І використовує босі ніжки.
  За нею стріляє Марія. Так само як візьме й потрапить, і провізить:
  - Ніхто мене тигрицю не зупинить, ніхто босу дівку, ніде не переможе і буде битий!
  А далі як рубанет Олімпіада. І виб'є німецький танк, зриваючи наче капелюшок гриба з нього вежу.
  І прокудахче:
  - За нові, круті рубежі!
  І знову покаже мови!
  Дівчата так і пруть собі і відчайдушно наступають. І фашисти тонуть під їхніми ударами.
  2 березня 1957 року капітулювали останні сили гітлерівців у Португалії. Стало ясно, що зоря фашизму заходить. Точніше чи зоря? Жахливий захід сонця!
  А російські війська настають. Німці все частіше кидають зброю та здаються.
  Падають навколішки. І дівчатам російським та китайським цілують босі ніжки.
  Це виглядає так круто та здорово. А фашистів все шматують і шматують.
  Екіпаж Наташі вже поїздом їде битися на північ, з фрицями.
  Дівчата сидять собі у купе. Грають у карти, тримаючи їх босими пальчиками ніжок.
  Наташа помітила:
  - Ось цікаво, коли візьмемо Берлін, що далі?
  Зоя впевнено відповіла:
  - Далі буде Лондон!
  Вогняна Аврора хихикнула і перепитала:
  - А потім?
  Зоя рішуче заявила:
  - Латинська Америка буде наша! Ми ж не будемо з гітлерівцями церемонитись!
  Світлана із цим погодилася:
  - Звичайно ж, не будемо! Завоюємо весь світ!
  Наташа захоплено підтвердила:
  - І буде тоді мир, у всьому світі!
  Дівчата хором, заспівали, пишучи на ходу;
  Слава Великої Росії царату,
  Там де на троні Володимир сидить.
  Ми зламаємо орди злого фашизму.
  Армія слава та нас моноліт!
  
  У вірі великого серця гартували,
  Наша Рідна всім серцем Земля...
  Ми сини є царя Миколи,
  І за нього гинули не дарма!
  
  Батьківщина наша всього ти дорожча,
  Піднімемо крилатий, небесний салют.
  Ти Батьківщину воюєш теж,
  Ну, а фашисти хай усі помруть!
  
  Гітлер хотів, отримає наші Землі,
  І замахувався злий пес на царя...
  Але ми лихі, того не сприймаємо,
  Тож фашизм налетів на нас даремно!
  
  Цар це добрий і мудрий правитель,
  Гірським орлом над планетою ширяє...
  Буде Володимир орди король,
  Дружба у нас - що сталевий моноліт!
  
  Виб'ємо у фриців з ніг ми опору,
  Гітлер нехай задихнеться в петлі.
  Ми стратимо лютим, ганьбі,
  Хто постає як зло на Землі!
  
  Царська сила, і царська мудрість,
  Буде фашистів, без міри трощити...
  Гітлер повір, зробив круто дурість,
  І ось тепер його життя наче нитка!
  
  Так що великих царів поважайте,
  Круче Романових немає на Землі.
  У битві нацистів у серця вражайте,
  Щоб відкрити шлях до звершень, мрій!
  
  
  Петро Перший підняв нас на море,
  Олександр Париж підкорив...
  Та траплялося часом і горе,
  Але ж Росію зберігав херувим!
  
  Все у нас гарно,
  І дівчата та хлопці повір...
  Править цар, знайте ви справедливо-
  Хоч гарчить біля порога злий звір!
  
  Немає межі, повір досконалості,
  Незабаром буде царів комунізм...
  Відчинимо ми двері до блаженства,
  Знищено проклятий фашизм!
  
  Для Росії кордон не поставлено,
  Ми, повірте, ворогом переможемо...
  Дівчата босі, ніби в Спарті,
  Ну, а цар наш Володимир один!
  
  Віримо в Рода - Великого Бога,
  Що створив досконалих слов'ян...
  Ми б'ємося за честь і свободу,
  По нацизму завдаємо удару!
  
  Ви Романов рід найбільший,
  Правитиме Росією завжди...
  Цар великий, політ найвищий,
  Чи не зламає орла Сатана!
  
  За любов для Росії великої,
  Ми бійців посилаємо у боротьбу...
  Святі з ікон славимо лики,
  Адже будь-який воїн також є цар!
  
  За Вітчизну горить наше серце,
  Ми дівчата круті у бою...
  У космос ми відкриємо, знай дверцята,
  А Адольфа як суку вб'ю!
  
  До Берліна лише залишилося,
  Ми увійдемо, несучи славу царів.
  Не загрожує нам дівчаткам старість,
  Нас, повірте, водою не розлий!
  
  Закопаємо хто злісний і підлий,
  Буде хвацько повалений дракон.
  І у нас золоті ікони,
  Рідновіри - вічний закон!
  
  
  
  
  ТУРЕЧЧИНА ВСТУПИЛА У ДРУГУ СВІТОВУ ВІЙНУ
  1 вересня 1942 року Туреччина вступила у війну проти СРСР. Причина зрозуміла - жага до реваншу за попередні поразки, і прагнення захопити Баку. Крім того, зіграла роль і німецька дипломатія, яка обіцяла османам золоті гори. У всякому разі, турки вирішили, що більше чекати нема рації, і що вони не падальщики, а також можуть встигнути повоювати.
  В результаті тридцять турецьких дивізій ударили по радянському Закавказзі.
  Протягом кількох днів вони взяли Батумі і змогли оточити Єреван.
  У відповідь Сталін був змушений зняти частину резервів, що формуються, і перекинути їх у Закавказзі.
  Радянське командування змушене було відкласти наступ під Сталінградом. Німці в свою чергу змогли домогтися більшого на Кавказькому напрямку та взяти Орджонікідзе та Грозний. І тільки-но відступивши в гори, радянські війська змогли зупинити фашистів.
  Одночасно англійці відклали операцію "Смолоскип", побоюючись залучити Туреччину до бойових дій проти Британії.
  Гітлерівці до кінця грудня 1942 року таки оволоділи Сталінградом. Там і закріпились. Радянські війська наступали, але без успіху в центрі - Ржевсько-Сичовська операція виявилася надто затратною. Тим не менш, фюрер все-таки оголосив тотальну війну, тому ресурсів у Третього Рейху не вистачало.
  У лютому Червона армія підкопила сили і спробувала атакувати німців з флангів Сталінграда. Але фашисти вже встигли перегрупувати сили і виявилися готовими відбити удари.
  У лютому розпочалася й операція "Смолоскип". Німці теж виявилися готовими, і після двох тижнів запеклих боїв зупинили англійців.
  Американці поки що не висаджувалися в Касабланці та Тунісі. Бої в Африці знову припинилися.
  Гітлер поки що накопичував сили... У березні Червона армія втретє проводила Ржевсько-Сичовську операцію бої тривали цілий місяць, без особливих успіхів.
  У червні фашисти підкопили сили і рушили вздовж Волги, прагнучи відрізати радянські сили на Кавказі і вийти до Каспійського моря.
  У боях взяли участь нові німецькі танки: "Тигр", "Пантера", "Лев".
  А також САУ "Фердінанд".
  Німці були сильнішими, ніж реальні історії, не биті, і зі свіжими військами.
  США практично не бомбили Третій Рейх, що дозволило збільшити випуск танків та самохідок. А також запустити до серії "Лев". Втім, танк вийшов занадто дорогим і важким, часто ламався і застрявав. Але його товста 100-міліметрів по нахилу броня бортів робила машину непоганим засобом прориву. Плюсом танк "Лев" була і потужна гармата, але мінусом вага в дев'яносто. Що знижувало мобільність машини.
  Бої показали, що цей танк на рівній місцевості все ще може щось зробити.
  Слабкуватою виявилася бортова броня "Пантери", що збільшило втрати. Найбільш ефективним танком прориву показав "Тигр". Його борти прикривала броня за 82-міліметри, що робило сорокап'ятку безсилою.
  Німці просувалися порівняно повільно. Радянське керівництво загалом очікувало саме на такий варіант, і підготувалося, підтягнуло війська.
  Щоправда на відміну від курскої дуги фашисти куди сильніші й упевненіші.
  Та й місцевість зручніша для наступу, ніж оборони. І фриці ще й літаки мають більше і танків, і піхоти. Та й нелегко постачати радянські війська через Волгу.
  Тож фашисти, прориваючи лінії оборони, просувалися. Домагалися успіху за успіхом.
  Через три місяці наполегливих боїв - вийшли до Каспійського моря.
  Сталін, опинившись у скрутному становищі, захотів розпочати переговори про мир. Оскільки стало очевидно - Кавказ не втримати. Але домовитись із Гітлером вкрай складно. Фашисти вимагають надто багато. А якщо їм поступитись - самого злопають. А перемир'я? Тут Гітлер не хоче. І, звичайно, союзники пасивні. Бояться зайву дивізію відтягнути.
  Фріци ось та ось просувалися вздовж узбережжя Каспійського моря. І ось нарешті поєдналися з турками. Радість, то була якась!
  Вродливі німецькі дівчата змушували цілувати свої босі ноги радянським полоненим. Ті покірно це робили. І цмокали в голі п'ята.
  Так було здійснено захоплення. А німці роззброювали радянські частини.
  Тоді Сталін запропонував фюреру світ - погоджуючись віддати весь Кавказ, і навіть Ленінград із Карелією. Плюс ще платитимуть сто років репарації.
  Фюрер, трохи подумавши, прийняв пропозицію і 7 грудня 1943 був укладений мир.
  Союзники сприйняли це як зраду! І ввели санкції проти Сталіна та СРСР!
  А радянська пропаганда подала фактичну капітуляцію як велику перемогу. Мовляв, будучи покинутими союзниками, зберегли радянську державу та Москва, так і не було взято.
  А фашисти, зрозуміло, розпочали наступ із Кавказу на Близький Схід і посилили угруповання Роммеля. Вже до кінця березня 1943 року весь Близький Схід та Єгипет були захоплені переважаючими силами фашистів. Крім того, бої показали, що "Пантера" успішно бореться на англійськими "Черчиллями" та "Кромвелями", а ось останні її в лоба пробити не можуть.
  Крім того, німці загартувалися в боях з росіянами, і легко били колоніальні англійські війська.
  У квітні гітлерівці рушили на Судан. І взяли нарешті Гібралтар, приступивши до окупації Марокко. Черчілль теж спробував промацати ґрунт для світу. Але Гітлер, розв'язавши собі руки на сході - сказав - ні!
  І фашисти рушили Африкою. Їх більше затримувало розтягнутість комунікацій, погані дороги або їхня повна відсутність, важкий клімат і величезні відстані.
  Проте німці наступали. І просувалися Чорним континентом. Хоча, звичайно, їхні танки, особливо "Тигр"-2 і "Лев", у джунглях дуже пробуксовували. До речі, у німців з'явилася в серії і легка "Пантера" вагою двадцять шість тонн, яка дуже потрібна для війни саме в Африці.
  Як показали бойові дії, такий танк втім, не мав принципових переваг на Т-4, крім потужнішого двигуна, а й похилих листів броні.
  Під кінець 1944 року, у німців з'явилася САУ Е-10, яка була вагою дванадцять тонн, з дуже низьким силуетом, і дуже нахиленою бронею. Така машина справді для Африки незамінна.
  Особливо якщо на ній борються дівчата. А дівчата це взагалі супер та клас.
  Герда і Шарлота джунглями їдуть і англійців з американцями винищують. Ось це справді дівчата що треба! Найкраще їх навіть не знайти в найближчих ста милях території. Дівчата люблять вбивати - ось класні дівки!
  Ось упіймали чорношкірих бійців і змусили їх цілувати красуням босі ніжки. Теж видно одразу - серйозні кралі! А б'ються собі, пробиваючи англійські машини з великої дистанції.
  Їхня самохідка вже походить до Преторії - столиці ПАР. Дівчата стріляють собі, пробивають снарядом у вольфрамовим осердям "Черчілль" і співають:
  - В Африці акули, в Африці горили, в Африці більше крокодили! Будуть вас кусати, бити і ображати! Не ходіть діти до Африки гуляти! В Африці розбійник, в Африці лиходій, в Африці жахливий Бармалей! Буде вас кусати, бити та ображати! І його дівчата треба розірвати!
  Ось у лютому 1945 року впала остання оплот англійців в Африці на острові Мадагаскар.
  Отже, тепер Британія втратила і там опору. Одночасно німці захопили й Іран та Індію. Виявили свою феноменальну силу.
  А у травні 1945 року фашисти здійснили і висадку у Британії. Після трьох тижнів завзятих боїв, Лондон упав. А за місяць була захоплена й Ірландія.
  Настав тимчасово затишшя на суші, але на морі війна тривала. США залишилися на самоті, проти Третього Рейху, його союзників, та Японії. Але поки що Америка за океаном, і її так просто не візьмеш.
  У Третьому Рейху було введено загальну трудову службу, і став нарощувати випуск літаків, і кораблів.
  Будувалися і лінкори та авіаносці. І, зрозуміло, йшла підводна війна. І тут пощади вже не було нікому з американських кораблів.
  Восени, точніше, у листопаді сорок п'ятого року німці зухвало захопили Ісландії, а потім створили плацдарми в Аргентині. Проте війна на морі тривала довго. Потрібно було багато десантних судів, щоб дістати Америку. А кораблі будуються не так вже й швидко. Проте Третій Рейх набирав сили. Сорок шостий рік пройшов в обміні ударами на море. А у сорок сьомому році німцю вже перевели бойові дії на Гренландію, захопили її. А звідти до Канади недалеко!
  Фашисти намітили собі величезні захоплення. І ось у 1948 році розпочався наступ на Канаду, і з Бразилії на Венесуелу разом із японцями. Бої розгорнулися дуже запеклі.
  Німці просувалися повільно, але правильно. Їхні танки серії "Е" були досконаліші, ніж американські і показували свою перевагу на полі бою. Але втім, і американці не такі прості, і чинили опір дуже вперто. І не намагалися здатися.
  Хоча, звичайно ж, трапились і казани. До них потрапляли американці. Потім здавались. І полонені цілували дівчатам-арійкам їхні босі, курні ніжки.
  Ось невдовзі впали Квебек і Торонто, потім інші міста. Німці з травня по грудень 1948 захопили майже всю Канаду, а також Венесуелу, Нікарагуа, і більшу частину Мексики. Ось так склалася вкрай складна ситуація. Німці до початку 1949 року взяли США у сталеві кліщі. Тоді 11 січня американці спробували вперше в історії застосувати ядерну зброю. І це їм не зовсім удалося. З п'ять бомб чотири загинули в збитих німецькою авіацією літаках, а одна вибухнула, не завдала серйозних збитків німецьким військам.
  У відповідь фриці посилили бомбардування американських міст та військових об'єктів.
  Так що битва протікає з постійним успіхом на користь вермахту. У якого була краща і техніка та підготовка військ. Та й велика чисельність. Бої йшли дуже запеклі. На початку 1949 року німецькі, іноземні та японські дивізії зайняли залишки Мексики та увійшли до США з півночі. Затиснули Америку капітально. І стало зрозуміло, що справи США погані. А до кінця літа була захоплена вже половина території імперії орлана, а також Аляска.
  Вашингтон та Нью-Йорк німці взяли до 8 листопада 1949 року. А 7 грудня 1949 року залишки армії США капітулювали. Так і закінчилася Друга світова війна. Найкривавіша з усіх воєн і тривала вона понад десять років!
  Здавалося, настав довгоочікуваний світ. Але Гітлер не хотів миритися з тим, що гегемонію доводилося поділяти з Японією. І 20 квітня 1953 року Третій Рейх напав на країну Вранішнього Сонця. Почалася нова війна. За світову гегемонію.
  Кількісна перевага на стороні Третього Рейху, якісна також. Але японці борються з величезним запеклістю та масовим героїзмом.
  Втім, гітлерівці все одно долають. Тим не менш, війна триває майже рік. СРСР зберігає нейтралітет. Там помер Сталін і триває неабияка боротьба за владу.
  Зрештою Японія окупована вермахтом. За кілька місяців гітлерівці захоплюють і Латиноамериканські країни. Вони встановлюють всесвітню гегемонію.
  У самому Третьому Рейху відбуваються реформи. Запроваджується нова релігія замість Християнства. У ній немає Трійці, лише один Бог Всесвіта та його посланець - Адольф Гітлер. Єдина валюта - марка, єдина освіта. А також освячене релігією багатоженство. І ще активно відбувається генетична селекція. Йде покращення людської породи.
  СРСР поки що у усіченому вигляді існує і платить гітлерівцям данину. Там править Микита Хрущов, який намагається не задирати звіра. Проте Гітлер вже весь світ собі підкорив. І на Росію дивиться як на червону пляму. Але людина припускає, а Бог має в своєму розпорядженні 20 квітня 1957 року, фюрер якраз на день Народження став жертвою замаху. І рівно у шістдесят вісім років перервалося правління дикого тирана. Який завоював майже весь світ і хотів 22 червня знову напасти на СРСР.
  Але як бачимо в нього, це не вийшло.
  Гітлеру успадкував Шелленберг. Герман Герінг від зловживання наркотиками та обжерливості помер. Гіммлер впав у опалу, і Гітлер перестав йому довіряти, а потім прибрав. Шелленберг успадкував Гіммлеру, і отримав посаду наступника. Крім того, у Гітлера були діти отримані шляхом штучного запліднення. Але старшому з них ще не було й чотирнадцяти.
  Тож успадкувати нащадки фюрера не встигли. Гітлер таким чином став імператором, але без династії. Шелленберг не наважився вбивати дітей фюрера, але усунув їх від влади. А сам став фюрером та диктатором.
  Декілька років тривала боротьба за владу.
  І на 1 травня 1961 року фашистська Німеччина таки напала на СРСР. Була спроба досягти: одна планета - одна імперія!
  І війська Шелленберга змогли таки захопити Москву. Радянська армія надто поступалася кількістю і якістю бойової техніки. Захоплення великих міст СРСР через великі відстані затягнулося на півроку. А потім ще десять років тривала партизанська війна.
  Проте незабаром усе заспокоїлося. Шелленберг вів щодо ліберальну політику, й у 1981 року всі росіяни отримали громадянство Третього Рейху. Поступово точилася лібералізація. Шелленберг невдовзі помер. І спалахнула неабияка боротьба за владу. Потім як компроміс була відновлена монархія і, на престол зійшов прямий нащадок кайзера Фрідріх четвертий. 2001 року пройшов референдум, на якому громадянство та формально рівні права отримали всі жителі планети Земля. А 2017 року було скасовано останні обмеження для євреїв та циган.
  Епоха націонал-соціалізму добігла кінця. Тим не менш, людство в єдиній імперії, федеративного, та монархічного штибу. Освоює космічний простір.
  У ній усі формально рівні, і є сенат та бундестаг, куди обирають депутатів все населення Третього Рейху. А над ними Кайзер, імператор, вся планета Земля.
  Жити загалом у матеріальному плані вже непогано. Жорстка дисципліна, розвиток науки та технологій із чудовою німецькою організованістю дали результати. Сільське господарство на висоті, немає голоду, і достатку продуктів навіть у злиденних регіонах Африки. У всіх робота, усі отримують зарплату та пенсії. Освіта та медицина безкоштовні. Так само безкоштовні ясла та дитячі садки. Їжа коштує копійки, а ціни на всі продукти заморожені багато років. Усюди, навіть в Африці дороги, практично кожен або окрема квартира або будинок. Всім молодятам відразу ж дають не менше трьох кімнат квартиру з усіма зручностями. Машину і будь-що можна взяти в кредит. У багатьох навіть особисті гелікоптери є.
  Діє інтернет, у всіх телевізори та комп'ютери, робочий день лише чотири години. Всі спортивні секції безкоштовні, і навіть платять за їхнє відвідування.
  На кожну дитину дають неабияку допомогу. Комунальні послуги та проїзд у громадському транспорті безкоштовний. Все таке акуратне, доглянуте стало. Вулиці чисті, з'явилося безліч роботів та автоматики. Зразковий порядок. Цигарки заборонені, алкоголь, щоправда, ще продається, а пиво різних сортів майже безкоштовне. Дітей у громадському харчуванні теж годують безкоштовно.
  Багато безкоштовних атракціонів та комп'ютерних залів.
  Людські поселення вже є на Місяці, Марсі, Венері, Меркурії та супутниках Юпітера.
  Люди готуються до стрибка до зірок. Багато чого вже не винаходили.
  Коротше кажучи, вийшло загалом непогано. І не варто було так і заводитися.
  ЯКЩО Б ЗЮГАНОВ ПРОЯВИВ Б БІЛЬШЕ СМІЛОСТІ ДАЛЕНОВИДНОСТІ
  У травні 1999 року Зюганов вирішив не затверджувати кандидатуру Степашина, а йти на дострокові вибори на думу. Комуністи та їхні союзники ухвалили консолідоване рішення голосувати проти Степашина. Тим більше, їх образили і позбавили постів в уряді. Таке рішення якраз і було б найвірогіднішим в історії, якби не був Зюганів Троянським конем, у стані комуністів, який підривав і компрометував ліві ідеї.
  Дострокові вибори до парламенту обіцяли комуністам чимало вигод, у тому числі через меншу кількість конкурентів та іміджу мучеників.
  Та й показало це те, що комуністи за свої крісла зовсім не чіпляються, а важливіші.
  Вдруге Єльцин знову вніс Степашина, а потім узяв і Аксененка втретє. Дума знову не затвердила, і її взяли та розпустили. Нові вибори було призначено на вересень.
  Впертість парламенту дещо змінила перебіг історії. Бомбардування Югославії тривали довше - оскільки Мілошевич сподівався на допомогу з боку Росії. А розпуск парламенту давав шанси на перемогу опозиції.
  Комуністи встигли знову поставити на голосування імпічмент Єльцину.
  І знову не вистачив зовсім трохи, цього разу лише двох голосів. Депутатів турбувала близькість виборів до парламенту, і небезпека в них не пройти.
  Думу було розпущено, а прем'єром затвердив Єльцин своїм указом маловідомого Аксененка.
  Загалом надії Зюганова, що вибори відбудуться, справдилися. Хворий та ослаблий президент не пішов проти конституції. І не ризикнув, маючи два відсотки рейтингу перевищувати повноваження. Примаков бачачи, що його коаліція не встигає сформуватися та пройти реєстрацію, пішов на союз із комуністами. "Яблуко" та ЛДПР йшли на вибори. Блок "Єдність" не встигав сформуватися, а НДР ослабла.
  Тут ще вторгнення бойовиків до Дагестану, і нерішучість силовиків під час виборів.
  Комуністи разом із Примаковим та Лужковим здобули колосальну перемогу. Набрали понад п'ятдесят п'ять відсотків голосів. Другим був блок "Яблуко", який теж виступив гідно взявши відсотків п'ятнадцять. Несподівано непогано виступила і, ЛДПР зібравши понад дванадцять відсотків. ПДР не взяв п'ятивідсотковий бар'єр - повний розгром! Жириновський став єдиним прокремлівським лідером у думі. Щоправда, конкуренція була слабкою. За новим законом партії не пізніше, ніж за рік до виборів мають пройти перереєстрацію, і багато хто не встиг.
  У парламенті знову домінувала ліва опозиція і "Яблуко" з одномандатниками, і в меншості ЛДПР.
  І звичайно ж виник конфлікт... Відразу після обрання спікера Держдуми, вив винесений вотум недовіри уряду. І знову пішла розмова про імпічмент. Цього разу дві третини зібрати було б легко!
  Єльцин після вагань вирішив повернути на крісло прем'єра Примакова і першого віце-прем'єра Маслюкова.
  Ліва коаліція погодилася на це, але повноваження президента були тимчасово урізані. А до нових виборів майже нічого. Після переговорів усередині коаліції у президенти було вирішено висувати Примакова. Прем'єром ставав Лужков. А Зюганов отримував посаду голови законодавчої влади! Тобто Суперскіпера! Щодо нової мали навіть прийняті поправки до конституції.
  Бойовиків вибили із Дагестану. Але до Чечні не пішли. Там запалала громадянська війна. Росія підтримувала Масхадова та Кадирова, проти Басаєва та Радуєва.
  Примаков вибори президента Росії зумів виграти у першому ж турі. Уряд, втім, отримав додаткові повноваження. Як і законодавча влада під контролем комуністів.
  У Росії продовжувалося економічне піднесення, зростали ціни на нафту і газ, відроджувалася промисловість.
  Американці, як і в реальності, після теракт 11 вересня влізли в Афганістан і загрузли в Іраку. Примаков був легко обраний і другий термін. Але у 2008 році поступився кріслом дуже успішному прем'єру Юрію Лужкову.
  Новий президент продовжив колишню політику спілки з комуністами. Зюганов став прем'єром.
  Деякий час у зовнішній політиці було партнерство із Заходом та дружба з Китаєм. В Україні зміцнився режим Януковича. Так Лужков, на відміну від Путіна, проводив більш проукраїнську політику і дорожив союзом слов'янських держав. Україна навіть 2016 року увійшла до складу Євроазіатського Союзу. Лужков відбув два терміни та пішов у відставку. Зюганов нарешті став президентом, теж досить легко вигрававши вибори. Жириновський брали участь уже всьоме, у всіх з 1991 року і знову програв.
  Восени 2015 року Росія влізла у війну в Сирії і бомбила там. До влади у США прийшов Трамп. Зюганов, незважаючи на формальний комунізм, продовжував в економіці колишній курс. Росія, незважаючи на формальне панування КПРФ, залишалася ринковою, демократичною та помірно-авторитарною країною.
  Із Заходом партнерство, та помірна конкуренція. З Україною та Білорусією, і Казахстаном союз, але теж не надто тісний. 2020 року Зюганов вибрався на другий термін. Загалом трохи знизивши результат на межі другого туру. А в Україні після відходу Януковича, несподівано переміг несистемний Зеленський. Пішов і Назарбаєв.
  Зюганов повідомив, що він не змінюватиме конституцію, і піде після другого терміну.
  Таким чином, лідер КПРФ все ж таки встиг покерувати Росією, виявивши трохи більше сміливості. А світ виявився безпечнішим і спокійнішим, ніж у реальності.
  А хто такий Путін? Як склалась його кар'єра? Після того як Примаков став прем'єром, Путіна як надто близького до Єльцина відправили у відставку. Звинувативши зокрема в тому, що ФСБ пройшло вторгнення бойовиків до Дагестану. Путін ще деякий час крутився у політиці. Балотувався безуспішно до Держдуми. Потім і до мерів Санкт-Петербурга.
  Але потім пішов із політики, і влаштувався у службі охорони однієї приватної фірми. Тож його вже мало хто пам'ятав.
  Жириновський у 2020 році вже восьмий раз пішов на вибори президента і знову програв зі скромним результатом. Але все ще має фракцію в Держдумі. І навіть Зюганов після виборів 2020 року надав йому звання генерал-майора. Дональд Трамп несподівано програв вибори молодому конкуренту з-поміж демократів. Меркель пішла достроково у відставку. А Лукашенку різко погіршило здоров'я.
  2021 року, нарешті, російські космонавти злітали на Місяць. І там встановили червоний прапор! Зюганов оголосив своїм офіційним наступником Афоніна. Ну, загалом життя прокрутилося ще раз по колу.
  Як бачимо, і без Путіна розвалу Росії не сталося. І світло не перекинулося.
  
  
  
  
  
  
  ЯКЩО Б МЕНШИКОВА ЧАСІВ МИКОЛИ ВБИЛИ Б
  . У якому царська Росія виграла Кримську війну. Загинув від шаленої кулі Меньшиков, і його місце зайняв більш здатний полководець. Тобто сталася випадковість і змінила хід історії.
  Зворотний той, щоб з Макаровим. Французи та англійці виявилися розбиті частинами. І Росія, захопивши величезну кількість полонених та трофеїв, відбила Крим.
  Туреччина зазнала поразки у Закавказзі. Віддала Росії Карс, Ерзерум, і майже всю Вірменію. Російські війська зайняли Румунію. Однак вести наступ далі не довелося. Султан попросив світу. Одночасно Австрія окупувала Боснію та Герцеговину.
  Турки погодилися надати автономію Сербії, Болгарії, Чорногорії, а Румунія стала російським васалом. Водночас Росія забрала собі і Вірменію: Карс, Ерзерум, Танрог розширивши свої володіння Півдні.
  У Франції спалахнули бунти, і почалася громадянська війна, і вона могла більше посилати війська. Британія вийшла також із конфлікту. Ослабло й Сардинське королівство. Посилилася Австрія. Невдовзі австрійці здобули Сардинське королівство, зміцнивши своє панування над Італією.
  Невдовзі піймали і Шаміля, закінчивши війну на Кавказі. Росія уклала вигідний мир із Китаєм, відібравши навіть більше території, ніж у реальній історії, так авторитет російської зброї був вищим.
  Микола Перший не підтримав північ у війні проти півдня. Навіть навпаки вирішив допомагати жителям півдня разом із Британією, щоб зміцнити свої позиції на Алясці.
  На території Америки Росія стала будувати міста та фортеці. Навіть з'явилися проекти залізниці до Чукотки. Цар Микола багато намітив. Російські війська завойовували Середню Азію. Помер цей монарх у 1867 році. Залишивши Росію могутньою та процвітаючою. Його син Олександр не став скасовувати Кріпацтво, а продовжив рух на південь. Зокрема, провів переможну війну з Туреччиною, приєднав Константинополь до Росії. Потім і Месопотамію.
  Знову війна з Британією та розгром англійців в Азії. Олександр другий трохи довше проправив, не роблячи суттєвих реформ, крім судової, та дещо вдосконалюючи систему управління.
  Скасування кріпацтва так і не було. Проте Росія приєднала до себе Іран. Помер цар рівно за двадцять років після Миколи Першого в 1887 році. Олександр Третій правил зовсім недовго, до 1894 але встиг приєднати до Росії практично цілком Індію. А Микола Другий продовжив рух до Індокитаю, і до самого Китаю.
  Була війна із Японією. Загалом переможна. І повне підкорення Китаю та Індокитаю. І проникнення до Австралії. А ось у Європі дещо інший вийшов розклад.
  Австрійська імперія приєднала себе південь Франції. А потім розбила Пруссію, захопивши південь Німеччини. Саме Австрія стала світовим гегемоном. Франція була сильно ослаблена громадянською війною. Пруссія не могла поєднатися. Зрештою австрійці взяли і захопили всю Пруссію, а також частину східної Франції. Утворилася велика імперія, що лізла до Африки. Невдовзі австрійці завоювали ще й Бельгію, Голландію та масу земель в Африці. Потім була війна Австрії та Росії проти Британії. Вона завершилася розділом Африки між австрійцями та росіянами.
  Імператор Франц воістину став найбільшим монархом перевершивши Наполеона Бонапарта підкоривши майже половину Африки і більшість Європи. Франція теж виявилася незабаром цілком захопленою, разом з Іспанією та Португалією. Так успішно все пройшло, але...
  Спадкоємець імператора Франца захотів приєднати до себе і Сербію! І почалася 1920 року велика війна між Росією Миколи Другого та Австрійською Великою Імперією.
  На боці Австрії вся Європа. Крім Британії, яка не така сильна як у реальній історії, і ще майже половина Африки. Плюс проти Росії виступила Швеція. А Норвегія та Данія були ще за імператора Франца захоплені.
  Це було ще й половина лиха. США залишилися розколоті і другорядною державою. А ось Британія все ще контролювала Канаду та Австрію. І після перших двох місяців коливання теж вступила в лайку на боці Австрії.
  Тож запалала велика війна. Австрія та Англія проти Росії.
  Зрозуміло, Олег Рибаченко тут як тут. І бореться немов реальний, і незламний герой.
  Хлопчик строчить по іноземній раті з кулемета і співає:
  - Гімн Батьківщини у серцях у нас співає,
  У всьому всесвіті немає її гарнішої...
  Стисни міцніше витязь лучемет -
  Помри за Богом цю Росію!
  І лупить собі, трощить кулеметом рать з усієї Європи та частково з Африки.
  І не піддається собі хлопчик. Ось босими пальцями ніг жбурляє гранату і пищить:
  - Не поступимось і не здамося!
  І знову пацан випускає забійну і разючу чергу. Не хоче він супостату піддаватися.
  І співає собі:
  - Нас ніхто не зупинить! Навіть лев не переможе!
  Хлопчик справжній витязь. Не згинається і непереможний. Лицар віри! Хай і не християнської!
  І ось австрійську атаку відбито.
  У австрійців та англійців є танки, але Росія теж має мастодонти.
  У Миколи Другого таки набагато більше населення з урахуванням колоній. Вважай вся Азія, схід Європи, частково Балкани, більш як половина Африки.
  Отже, Росія перевершує кількістю піхоти. А солдати борються дуже хоробро.
  І не втрималися австрійці, відкинуті від Варшави. Потім російські війська просунулися до Одера, захопили Східну Пруссію. Пала та Галичина, зі Львовом. Обложили Перемишль. Звільнили Краків.
  Тут з'ясувалося, що слов'яни з росіянами не хочуть воювати і масово здаються в полон.
  Бої також показали, що легші і моторні російські танки ефективніші за важчі і незграбні німецькі. А в авіації царська Росія взагалі на порядок сильніша за якість англійців та австрійців.
  Російські війська після паузи відновили наступ. Вони брали і числом, і вмінням.
  Ось був оточений і взятий у Будапешт. На морі адмірал Колчак розбив англійців і захопила Австралію. На суші російські війська оточили та взяли Берлін. А потім і Відень.
  Австрійська імперія програвала битву й у Африці. Зазнав поразки та англійського корпусу. Неприємно складалися справи в імператора Адольфа.
  Сунувся він зовсім не туди, і став тотально програвати. Де вже йому встояти проти такої сили.
  Після падіння Відня опір австрійців став носити осередковий характер. І незабаром росіяни зайняли всю Європу та Африку. Одночасно з Аляски розпочався і наступ на Канаду. Англійці також програвали.
  Британія опинилася в ізоляції та намагалася відсидітися на острові.
  Але зрозуміло, що Росія здолає, почавши повітряний наступ.
  І розбомбила майже все, що було на поверхні. А потім і на суші був висаджений десант, що привів Британію до покірності.
  Таким чином, вся східна півкуля, а також Аляска та Канада стали росіянами.
  Це, загалом чудово! Микола другий зробив тимчасову паузу, перетравлюючи володіння. США поки що розділені і не надто сильні, як і інші держави, що залежні від Росії.
  1937 року цар Микола Другий розбився в літаку. Престол успадкував Олексій Другий. На відміну від реальної історії спадкоємець був цілком здоровим і бадьорим. І в 1941 вирішив завоювати все, що не встигли захопити предки.
  Нехай на планеті Земля вже буде одна імперія. І рушила російська армія спочатку північні штати Америки, та був на південні. США були несильні, швидко виявилися захопленими. А Мексику підкорити виявилося її простіше. Потім рух нагору. Поодинці захоплюючи одну країну за іншою. Найбільша та найсильніша Бразилія. Але й вона протрималася менше ніж місяць.
  І ось завоювали Латинську Америку та Нову Зеландію. Алесей Другий увійшов до історії як завершувач усіх завоювань Росії. А вже 1947 року російські космонавти вступили на Місяць. А 1958 року на Марс! 1961 року на Венеру. У 1972 на Меркурій, а 1973 на супутники Юпітера. 1975 року у віці 71 року помер Олексій Другий. Прозваний Завершитель. І царем став його син Микола Третій. У 1980 році людина вступила на останню, найдальшу планету Сонячної Системи - Плутон. Правил Микола Третій не надто довгою. Помер 1985 року. І на престол зійшов його син Олександр четвертий. Молодий цар років двадцяти семи. І наказав цар готуватися до стрибка за межі Сонячної Системи. І почали будувати зорельоти, і фотонову ракету. І ось, нарешті, 2017 року стартувала перша, міжзоряна експедиція.
  
  У ЦАРЯ МИКОЛИ ДРУГОГО УДАЧУ ПРЕЗИДЕНТА ПУТІНА
  Знаменитий письменник та поет Олег Рибаченко відчував, що у світі щось не так. Людство було так залишається роздробленим. Кількість країн планети Земля лише збільшується. А якщо хтось і додає у впливі, то лише тоталітарний, диктаторський Китай. А Росія після закінчення правління Володимира Путіна поринула в глибоку кризу. Знову палає війна на Кавказі, бунтують ліві та націоналісти. Знову економіка на спаді, зростає злочинність. І Росія починає розпадатися.
  Незважаючи на феноменальне везіння - Володимир Путін так і не зміг створити міцної, стійкої політичної системи, і економіки, що стабільно й швидко зростає. Не вирішено виявилося і багато соціальних і міжнаціональних проблем. Рідкісне везіння дозволяло Путіну підтримувати видимість благополуччя. Але як тільки він пішов, то всі так і не зцілені гнійники разом розкрилися.
  Та ще й загроза ядерної війни нависла! Світ у хаосі, Росія котиться у масштабній громадянській війні! Це треба терміново виправляти.
  Хлопчик у книзі прочитав, що можна змінити долю людей, та поміняти її місцями! І є одна могутня циганка, що може це зробити з будь-якою людиною.
  То чому не поміняти місцями удачу та везіння Путіна та Миколи Другого?
  Тим більше, якщо Микола Другий буде таким феноменально щасливим як Путін, то хід історії зміниться. І в двадцять першому столітті в Росії правитимуть Романови. А значить Путіну везіння і не знадобиться. Або принаймні Росії везіння Путіна.
  А в ХХ столітті успіх царської Росії дуже потрібна.
  Знаменитий письменник вирішив вирушити до циганки. Благо в Інтернеті була її адреса, а розвинена інтуїція підказувала письменнику та поетові, що це зовсім не шарлатанка.
  Справді циганка не простоя. Живе в особняку в Москві, і виглядає років на двадцять, хоча гадає ще з радянських часів. Відразу видно вічна дівчина з чорним кучерявим волоссям - є непересічна!
  Олег Рибаченко попросив її:
  - Зроби добре діло! Поміняй удачу Володимира Путіна та Миколи Другого!
  Вічно юна дівчина-циганка подивилася на Олега Рибаченка та відповіла:
  - Це добре, що ти не егоїст і кинеш не за себе, а за Росію! І ще краще, що в тебе багата енергетика та небувала, неймовірна надлюдська фантазія!
  Циганка підморгнула і продовжила:
  - Так сильно змінити історію навіть мені нелегко! Але ти володар найсильнішої та найбагатшої у світі фантазії мені можеш допомогти!
  Олег Рибаченко згідно кивнув:
  - Я готовий на все! І виконаю будь-яке прохання!
  Юна циганка кивнула і повідомила:
  -Я перетворю тебе на хлопчика років дванадцяти, і ти будеш рости вкрай повільно і старше чотирнадцяти тілом ніколи не станеш. Я тебе відправлю до паралельного світу, де ти спочатку станеш рабом!
  Олег Рибаченко згідно кинув:
  - Я готовий!
  Циганка кивнула і продовжила:
  - Ти мені повинен дістати дев'ять каменів-артефактів: чорний, білий, червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий. І крім цього, десятий артефакт - корону Кощія!
  Це складно, але в тебе буде вічно юне, швидке, сильне, витривале тіло хлопчика-воїна. А плюс ще й неабиякий інтелект, і феноменальний дар уяви. Рано чи пізно, ти збереш артефакти та повернешся назад у свій світ. І вже назавжди ти будеш у тілі феноменально сильного та швидкого хлопчика років чотирнадцяти, і тебе неможливо буде вбити. Тобто отримаєш нагороду ще й безсмертя!
  Олег Рибаченко згідно кивнув:
  - Про це можна лише мріяти!
  Вічно юна відьма помітила:
  - Але ж десять артефактів мої, і тільки мої! Вони дадуть мені таку силу, що ти заслужиш з лишком безсмертя! А поки що я зануру тебе в сон, і ти прокинешся вже хлопчиком-рабом у каменоломнях. А далі вже твоя кмітливість підкаже, як із цього вибратися!
  Коли ти перемістишся, то я зможу поміняти долю, удачу і везіння президента Путіна та царя Миколи Другого. Ти збиратимеш по різних світах артефакти для мене, а тим часом з початку двадцятого століття історія Росії піде вже по-іншому. Тобто навіть якщо ти не збереш артефакти - дев'ять каменів та корону Кощія, все одно цар Росії Микола Другий отримає удачу, долю, та везіння президента Росії Володимира Володимировича Путіна!
  Олег Рибаченко широко посміхнувся і відповів:
  -Це добре! У новому світі я буду спокійний, що нарешті ходи історії змінився на краще! І що Росія зможе навести у всьому світі лад і стати країною-гегемоном! І гегемоном-абсолютним!
  Вічно юна циганка наказала:
  - Лягай на диван!
  Олег Рибаченко ліг.
  Дівчина-чарівниця забурчала:
  - А тепер спи! Ти прокинешся в іншому світі.
  Очі у Олега Рибаченка зімкнулися, і він практично моментально поринув у сон.
  Циганка ж витягала з шуфлядок заздалегідь припасовані інгредієнти і почала готувати зілля. Включила газ під заздалегідь приготовленим для магії казаном. І почала туди кидати різне, вимовляючи заклинання. Одночасно вічна дівчина витягала і кишені колоду карт і заспівала:
  - Ой, доля, доля Миколі допоможи! Від Путіна удача, до царя Романова прийди!
  Нехай Романов перемагає,
  Править немов Чингісхан...
  Нехай у успіху прибиває,
  Путіна викрав дар!
  
  Для Росії це краще,
  Микола великий цар...
  Чи стане Чингісхана крутіше,
  Як Володимир Путін стань!
  Котел закипів, і в ньому завирувало зілля. Циганка зробила розклад карт, вимовила заклинання і жбурнула колоду в кипляче марево... Повхнув надяскравий спалах, наче від тисячі фотоблиць. Спальний Олег Рибаченко зник... А потім, засвітившись, згинув і казан.
  У просторій залі, де чаклувала велика чарівниця, стало порожньо і тихо!
  Вічно молода відьма сказала:
  - Ну що! Я змінила хід історії, і це круто! А якщо цьому ідеалісту пощастить і він збере артефакти, то я стану настільки могутньою, що Сам Сатана мені позаздрить!
  І циганка-чарівниця блиснула смарагдовими очима!
  І сталося диво!
  Що й справді очікувало на Миколу Другого... Дійсно дуже багато чого змінилося. Не було кривавої колотнечі під час коронації. І успішно йшла експансія до Китаю. Війна з Японією, зрозуміло, сталося. Це взагалі було історично неминуче. Зрозуміло, що слід було роззброїти і знищити монстра в особі самураїв. І від цього нікуди не подітися. Не можна залишати небезпеку на рубежах.
  Війну першою розпочала Японія, але її спроба нападу на російські кораблі виявилася невдалою. Росіяни не отримали суттєвих пошкоджень, а десяток міноносців Країни Вранішнього Сонця виявилися потоплені.
  "Варягу" теж вдалося вирватися з оточення. Що виявилося великим успіхом. Та й на море швидше прибув адмірал Макаров і давай трощити японців. І генерал Куропаткін розбив самураїв на суші і повністю зайняв весь Корейський острів.
  І ось навіть цар Микола Другий ухвалив рішення: треба від Японії убезпечитися назавжди! А як? Так висадити десант і цілком приєднати до Росії, як губернію.
  І ось на морі відбулася вирішальна битва, де японський флот остаточно був добитий адміралом Макаровим.
  У бою брала участь і четвірка дівчат! Голоногих та у бікіні!
  Наталя, Зоя, Аврора, Світлана. Чотири красуні, які, розмахуючи шаблями, беруть на абордаж найбільший корабель самураїв.
  Наташа розтинає японця і кричить:
  - Будеш розмазаний вузькоокий!
  Зоя розрубала, іншого самурая, і помітила:
  - А в тебе очі сапфірові!
  Наташа, провівши млин, підтвердила:
  - Звісно так! Звісно так!
  А тут Аврора ще взяла і голою п'ятою рушила японцю в підборіддя. Зламала йому щелепу, і ревела:
  - За Батьківщину Ура!
  Світлана взяла, знесла голову самураю і в'янула:
  - За царя Миколу Другого!
  Так зрозуміло від успіху багато залежить. Зокрема адмірал Макаров залишився живим. І виявився другим Ушаковим. Як спритно командує. Сам на рухомому крейсері, скрізь встигає. І японців, у яких, до речі, великої переваги в гарматах не було, б'ють вроздріб і тактично.
  Мистецтво полководця чи флотоводця бере нагору над невеликою чисельною перевагою.
  Тим більше на цей час і японці кількістю слабші. Так що Макаров громить їх. Нав'язує ближній бій, де російські кораблі, що мають бронебійні снаряди, куди сильніші.
  І японці зазнають поразки. А дівчата захоплюють черговий, самурайський корабель. І на ньому прапор царської імперії здіймається!
  Що ж японці? Не дуже у вас з фартом? Микола Другий отримав успіх Володимира Путіна і так добре у нього все пішло!
  А дівчата? Четвірка красунь у бікіні - це відьми-рідновірки які вирішили боротися за царя, хоча зазвичай їм немає жодного діла до цього світу.
  Але в цьому випадку допомогти російському народові треба. І це внаслідок везіння Путіна. Ніколи б він не захопив би Криму без пострілу, якби ні ті ж чотири дівчини-відьми. Вони допомогли здійснити диво. Але чи потрібно було відбирати Росії у братського народу Крим, це ще питання. А ось приєднати Китай до Російської імперії чудова ідея! Уявіть собі, скільки підданих виявиться у Російського царя - та можна весь світ задавити!
  Коротше кажучи, дівчата тут задарма час не втрачають. І вже новий броненосець штурмують.
  І знову його захоплюють. А шаблі в руках красунь так і миготять, та ще й такі гострі. І стільки японців змішали.
  Битва на морі закінчилася остаточним потопленням японської ескадри та полоненням адмірала Того.
  І почалася висадка десанту. Пароплавів та транспортів не вистачало. І в хід йшли і баркаси, і на крейсерах та броненосці перевозили, і багато чого іншого робили. Цар наказав використовувати під час десантування і торговий флот.
  Російські війська обивали тиск самураїв, які намагалися їх скинути з плацдарму. Але царська армія трималася мужньо. І масована атака виявилася відбитою з великими втратами.
  Дівчата відьми під час штурму рубали шаблями, і кидали у противника босими ногами гранати.
  Вони звичайно на найнебезпечніших місцях. А як із кулеметів почали палити. Кожна куля в ціль.
  Наташа вела вогонь, жбурнула босими пальчиками ніжок гранату і прочирикала:
  - Немає мене крутіше!
  Зоя, б'ючи з кулемета, кинула босими пальчиками ніжок подарунок смерті і пискнула:
  - За царя Миколу Другого!
  Аврора, продовжуючи палити з кулеметів, і підскакувати, як огризнеться і видасть:
  - За велику Русь!
  Світлана, продовжуючи тріпати ворога, агресивно видала, скелячи зубки, кидаючи голою п'ятою гранату:
  - За царську імперію!
  Воїтельки продовжували бити, і молотити. У них такий запал енергії. Вони стріляють собі і трощать наступаючих самураїв.
  Вбитих ним японців уже тисячі, десятки тисяч.
  І розбиті самураї біжать... Дуже вже забійні проти них дівчата.
  А російські багнетами, шматують самураїв ...
  Штурм відбито. І нові російські війська висаджуються на узбережжя. Плацдарм розширюється. Та непогано, звичайно, для царської імперії. Одна перемога за іншою. І адмірал Макаров теж з гармат допоможе. Кошторис японців.
  І ось російські війська вже рухаються Японією. І їхню лавину не зупинити. Вони шматують противника, і колють багнетами.
  Наташа, атакуючи самураїв, і рубаючи їх шаблями, співає:
  - Білі вовки збиваються у зграю! Тільки тоді виживе рід!
  І як метне босими пальцями ніг гранату!
  Зоя підспівує, з лютою агресією. І теж метаючи босими ніжками, щось неповторне, забійне:
  -Слабкі гинуть, їх вбивають! Захищаючи священне тіло!
  Августина стріляючи по супротивнику, і рубаючи шаблями, і кидаючи босими пальчиками ніжок гранати, верещить:
  - У буйному лісі йде війна, звідусіль, виходять погрози!
  Світлана, ведучи вогонь, і кидала босими ніжками презенти смерті, взяла і провизжала:
  - Але ж перемагаємо завжди ворога! Білі вовки салют героям!
  І дівчата хором, винищуючи супротивника, співають, метаючи босими ніжками смертельне:
  - На священній війні! Буде наша перемога! Прапор імперський уперед! Слава полеглим героєм!
  І знову дівчата стріляють і оглушливо завиваючи співають:
  - Нас ніхто не зупинить! Нас ніхто не переможе! Білі вовки давлять ворога! Білі вовки - салют героям!
  Дівчата йдуть і біжать... І армія Росії рухається до Токіо. І японці гинуть, і їх викошують. Рухається російська армія. І одна перемога за іншою.
  Цар Миколай справді витяг щасливий квиток. Ось уже російські війська приступають до штурму японської столиці. І це все так чудово.
  Дівчата тут, звичайно, попереду всіх і на великій висоті їхній натиск і подвиги.
  Особливо, коли босими ногами гранати метають. Це взагалі викликає шок та трепет у самураїв.
  А ось вони піднімаються на стіну японської столиці. І рубають собі в капусту людей та коней. Розкришили супротивників у тріски. Наступають, з криками та реготом дівчата! І голими п'ятами як довбануть у підборіддя. Японці летять догори дригом. І падають собі на кілки.
  А войовниці ще дужче шаблями махають.
  А самураї зазнають поразки за поразкою. Ось російські війська та Токіо взяли.
  Мікадо в страху біжить, але йому нікуди не втекти. І ось дівчата беруть його в полон і пов'язують!
  Чудова перемога! Японський імператор підписує зречення на користь Миколи Другого. Титул російського царя значно подовжується. Корея, Монголія, Маньчжурія, Курили, Тайвань і Японія стають російськими губерніями. Хоча Японія має невелику, обмежену автономію. Але її російський імператор, самодержавний цар!
  Микола Другий залишається абсолютним монархом, нічим не обмеженим. Він є самодержавний цар!
  І тепер ще й імператор Японії, Жовторосії, Богдихан, Хан, Каган, та інше, інше, інше...
  Та більше везіння. Ось зауважте успіх, Путіна дозволила скільки завоювати! Двадцять перше століття, на жаль, не надто підходить для захоплень!
  А яка користь Росії від того, що ворог Путіна Маккейн помер від раку головного мозку? Везіння, звичайно ж, колосальне, тут навіть навмисне не вигадаєш - щоб твій ворог такою поганою і неприємною смертю помер!
  Але віддача Росії конкретна нуль.
  А ось для Миколи Другого, такий успіх і везіння Путіна обернулися великими територіальними придбаннями. А насправді навіщо фортуні давати подарунки Путіну. Ну, від того, що Собчак так вчасно помер і не довелося давати йому посаду голови конституційного суду, як користь Росії?
  А цар Усія Русі Микола другий особистість непересічна. Звичайно після такої великої перемоги, його влада і авторитет зміцнилися. А отже, можна деякі реформи провести. Зокрема у Православ'ї! Дозволити дворянам мати по чотири дружини, як в Ісламі. А також давати право на другу дружину солдатам нагороду за подвиги та вірну службу.
  Гарна реформа! Якщо кількість іновірців та іноземців в імперії зросла, то треба російським числом прирости. А як це зробити? За рахунок жінок інших народів. Адже якщо російська візьме собі за дружину трьох китаянок, то в нього будуть від них діти, а ці діти хто будуть за національністю?
  Звичайно, росіяни по батькові! І це чудово! Микола Другий маючи прогресивний розум, був більш релігійний для виду, ніж у душі. І, зрозуміло, поставив релігію на службу державі, а не навпаки!
  Микола Другий у такий спосіб зміцнив свій авторитет в еліті. Тож чоловікам цього давно хотілося. І прискорив русифікацію околиць.
  Ну, а попи теж уже не заперечували. Тим більше, що віра у ХХ столітті ослабла. І релігія служила цареві, не дуже вірячи в Бога!
  А військові перемоги зробили Миколу популярним у народі, і той, хто звик до авторитаризму, не хотів особливо змін. Іншої влади росіяни і не знали!
  А в економіці зростання, зарплата зростає. Щороку по десять відсотків приросту. Насправді, до чого зміни.
  У 1913 році цар Микола на трисотліття Романових, ще раз скоротив робочий день до 10,5 години, а в суботу і передсвяткові дні, ще до 8 години. Зросла і кількість вихідних та свят. Стала відзначатись як вихідний день і дата капітуляції Японії. І день народження царя, і день народження цариці, і день коронації.
  Після того як з'ясувалося, що спадкоємець престолу хворий на гемофілію, цар Микола взяв собі другу дружину. Таким чином, вирішувалося питання престолонаслідування.
  Але насувалася велика війна. Німеччина мріяла переділити світ. Однак царська Росія до війни була готова.
  У 1910 року російські приєднали собі Пекін, і розширили імперію. Британія погодилася на це в обмін на союз проти Німеччини.
  Царська армія була найчисленнішою і найсильнішою. Її чисельність у мирний час досягла трьох мільйонів та тисячі полків. Німеччина у мирний час мала всього шістсот тисяч. Плюс ще Австро-Угорщина, та її війська небоєздатні!
  Адже німці ще планують воювати з Францією та Британією. А де їм потягти два фронти?
  У росіян перші у світі легкі танки "Місяць"-2 у серійному виробництві. І бомбардувальники чотиримоторні "Ілля Муромець" та винищувачі з кулеметами "Олександр" та багато іншого. І, звичайно ж, потужний флот.
  Немає Німеччини рівних сил.
  А німці ще надумали наступати, на Бельгію і в обхід Парижа. Тут їм зовсім нічого не світило.
  Але війна все одно розпочалася. Німеччина зробила свій фатальний хід. І її війська рушили до Бельгії. Тільки ось сили нерівні. Російські війська Пруссією і Австро-Угорщиною вже рухаються. І танка "Місяць"-2 зі швидкістю 40 кілометрів це вже колосальна сила.
  Причому, зауважте, везіння царя Миколи в тому, що почалася війна. Сам би цар на Німеччину не напав би. А так на боці російських великий, переважна перевага в силах, танки, перевага в артилерії, і найкраща в кількості та якості авіація. І сильніша економіка, як вдалося уникнути спаду, викликаного революцією та поразкою у війні. А так весь час підйом та успіхи за успіхами.
  Очевидно, німці потрапили під удар. А тут ще й самі полізли основними силами проти Франції та Британії. А куди вже їм!
  А Італія візьми і війну Австро-Угорщини оголоси! Єдиний плюс, що Туреччина у війну проти Росії вступила. Але це цареві навіть краще, можна нарешті забрати собі Константинополь і протоки! Так що...
  А ще й чотири відьми, вічно юні рідновірки Наташа, Зоя, Аврора, Світлана у битві! А вони вже вріжуть! Так і вріжуть і німцям, і туркам!
  Письменник та поет Олег Рибаченко прийшов до тями. Вічно, юна відьма-чарівниця виконала свою обіцянку, давши Миколі Другому удачу Володимира Путіна і тепер Олег Рибаченко має виконати своє. Пробудження було нелегке. Хлоп'яче тіло обігріло жорсткий батіг. Пацан підскочив. Та Олег Рибаченко тепер м'язистий хлопчик скований ланцюгами за руки та ноги. Видно засмагле до чорноти, сухе та жилисте тіло, з рельєфними м'язами. Дійсно сильний і витривалий раб, з міцною шкірою, яка настільки вже задубіла, що її не може розсікти бити наглядача. Ти біжиш разом з іншими хлопчиками снідати, вставши з гравію, де юні невільники сплять зовсім голі і без ковдр. Щоправда, тут тепло, клімат на кшталт Єгипту. І хлопчисько всі голі, тільки одні ланцюги. Втім, досить довгі та ходити практично не заважають, як і працювати. Але широкий крок у них не зробиш.
  Перед їжею сполашуєш руки в струмку. Отримуєш, пайку: махаю з рису, і шматочки риби, що підгнили. Втім, голодному хлопчику-рабу це здається делікатесом. А потім ідеш на копальню. Вранці ще сонце не зійшло і досить приємно.
  Босі ноги хлопчаки огрубіли, ороговіли настільки, що гострі камінці зовсім не боляче, навіть приємно лоскочуть.
  Каменоломні, де діти працюють до шістнадцяти. Звичайно у них менші тачки, і знаряддя праці. Але працювати треба п'ятнадцять, шістнадцять годин як і дорослим.
  Смердить, то потребу справляють прямо біля вибоїв. Робота нехитра, рубати кирками каміння, потім їх відносити у кошиках, або на ношах. Іноді треба штовхати й вагонетку. Зазвичай хлопчаки штовхають її по двоє та троє. Але Олега Рибаченка ставлять одного, так він дуже сильний. І кирка в його руках як у дорослого. Йому потрібно виконати значно більше завдання, ніж іншим.
  Правда і дають більше і частіше. Тричі на день, а не два.
  Хлопчик-раб у чиє тіло вселився Олег Рибаченко тут уже не перший рік. Слухняний, працьовитий, всі рухи відпрацьовані до автоматизму. Дійсно біса сильний, витривалий і практично не знає втоми. Але при цьому хлопчик майже не росте, і йому зараз на вигляд не більше дванадцяти за середнього для цього віку зростання.
  Але сили натомість... На кілька дорослих. Малолітній богатир. Який втім, мабуть, ніколи не стане дорослим, і у нього не буде рости борода.
  І слава Богу! Як письменник та поет Олег Рибаченко не любив голитися. Працюєш собі і ламаєш каміння, кришить їх. І в кошик. Потім несеш її у вагонетку. Пхати її важко, і це роблять діти по черзі.
  Хлопчики тут майже чорні, але риси обличчя або європейські, або індусів чи арабів. Причому європейських набагато більше.
  Олег придивляється до них. Розмовляти рабам не можна, луплять батогом.
  Олег Рибаченко поки що теж мовчить. А вивчає. Тут крім чоловіків-наглядачів є ще й жінки. Вони теж жорстокі і б'ють батогом.
  Причому не у всіх хлопчиків шкіра така міцна, як Олег. У багатьох лопається, тече кров. І можуть наглядачі забити на смерть. Робота дуже важка, і хлопчаки, особливо коли сонце піднімається, начитають сильно потіти.
  А тут сонце не одне, а цілих два. І день від цього дуже довгий. І багато роботи. Хлопчаки не встигають виспатися та відпочити. Для них це велика мука.
  Олег Рибаченко працював собі, машинально рубав та грузив. Перемішував собі...
  І уявив собі картину, що діялося після того, як Микола Другий отримав успіх президента Росії Володимир Путіна.
  Наташа, Зоя, Аврора та Світлана атакують австрійців у Перемишлі. Російське війська відразу взяли Львів. І атакують найсильнішу фортецю.
  Дівчата голоногі й у бікіні стрімко мчать вулицями міста.
  Вони рубають австрійців та кидають маленькі диски босими ніжками.
  Одночасно дівчата співають:
  - Царю Миколою наша месія,
  Грізний правитель - могутньої Росії...
  Світ весь трясе - де він пройде -
  За Миколу з піснею вперед!
  Наташа рубає австрійців, і кидає босими пальцями ноги гранату і співає:
  - За Русь!
  Зоя теж трощить ворогів, і підспівує з апломбом:
  - За царську імперію!
  І летить кинута її босою ногою граната! Ось це дівка забійна. Може скрушити щелепу і випити море!
  І Аврора теж босими пальцями ніг метне диск, розкидає австрійців і пискне:
  - За велич Росії!
  І вишкірить свої дуже гострі зубки! Які сяють наче ікла.
  Світлана теж піддавати не забуває, і реве:
  - Русь Святого та Непереможного Миколи Другого!
  Дівчина показує колосальний азарт. І босими ніжками все підкидає, і підкидає подарунки!
  Наташа, ведучи вогонь і рубаючи, і метаючи босими ногами забійне, пищить:
  - Я Русь свою люблю! Я люблю Русь! І всіх вас розпилю!
  А Зоя теж стріляє і завиває, жбурляючи босими пальцями ніг, щось розривне:
  - Великого Миколи царя! Нехай належать йому гори і моря!
  Аврора, покрикуючи з дикою, лютою люттю, і метаючи босими пальцями ніг презенти, виє:
  - Нас ніхто не зупинить! Нас ніхто не переможе! Дівки лихі тиснуть ворогів, босими ніжками, голими п'ятами!
  І знову дівчата у дикому натиску. Захоплюють Перемишль з ходу та співають, пишучи на ходу;
  Славиться Русь наша свята,
  У ній багато майбутніх перемог.
  Дівчина біжить боса,
  І її красивішої у світі немає!
  
  Ми лихі Родновірки,
  Відьми, що завжди боси...
  Дуже люблять хлопців дівки,
  Своєї лютої краси!
  
  Ніколи ми не поступимося,
  Не прогнемося під ворогів...
  Хоч у нас босі ступні,
  Буде багато синців!
  
  Дівчатам миліше мчати,
  По морозу босоніж...
  Ми воістину вовченята,
  Можемо врізати кулаком!
  
  Нас зупинити не в змозі,
  Фріцев грізна орда...
  І не носимо ми черевиків,
  Нас боїться Сатана!
  
  Служать дівки Богові Роду,
  Що, звичайно, великий...
  Ми за славу та свободу,
  Буде кайзер бридкий біт!
  
  За Росію, що всіх красивіше,
  Піднімаються бійці.
  Ми поїли жирної каші,
  Чи не згинаються бійці!
  
  Нас ніхто не зупинить,
  Сила дівчат гігант...
  І сльозинки не впустить,
  Тому що ми талант!
  
  Ні дівчата не зігнутися,
  Вони міцні завжди...
  За Вітчизну яро б'ються,
  Нехай здійсниться мрія!
  
  Буде щастя у всесвіті,
  Буде Сонце над Землею...
  Своєю мудрістю нетлінною,
  Кайзера багнетом зарой!
  
  Вічно Сонце людям світить,
  Над найширшою країною,
  У щастя дорослі та діти,
  І будь-який боєць герой!
  
  Не буває багато щастя,
  Бути вдачі вірю нам...
  Нехай розвіється негода -
  А ворогам ганьба та сором!
  
  Рід наш Бог такий Всевишній,
  Немає прекраснішого за Його...
  Станемо ми душею вищою,
  Щоб злий всіх рвало!
  
  Переможемо ворогів, я вірю,
  З нами Білий, Російських Бог...
  Буде в радості задум,
  Не пускай зло на поріг!
  
  Ну, коротше за Ісуса,
  Будемо вірними завжди...
  Він же російський Бог послухай,
  Бреше що Він жид Сатана!
  
  Немає на ділі Бог Всевишній,
  Нас Найсвятіший головний Рід...
  Як надійний Він дах,
  І його Син-Бог Сварог!
  
  Ну, коротше за Росію,
  Не соромно померти ...
  А дівчата всіх гарніших,
  Силої баби, як ведмідь!
  
  
  Плани не змінилися
  Гітлер всього-на-всього не став змінювати план ОКВ, і наступ на Сталінград велося і з півночі і півдня, групами армій А і Б. А штурм був доручений Майнштейну. В результаті Сталінград упав за десять днів штурму з усіх боків. А радянські війська опинилися у повному оточенні. Після чого вермахт рушив уздовж узбережжя Волги до Каспійського моря. А чим відповіла Червона армія? Наступ у центрі виявився не надто успішним.
  Плюс ще й Японія виграла битву під Мідвей, щоправда відкривати другого фронту не стала, проте захопила Гавайські острови. І водночас сухопутні частини самураїв рушили на Індію. Щоб утримати цю колонію Британії, довелося зняти частину військ з Єгипту, відмовившись від операції "Смолоскип".
  Німці володіли ініціативою на східному фронті. Швидке взяття Сталінграда обвалило південний фланг. Фріці проскочили до Каспійського моря і відрізали Кавказ суходолом. А тут ще й Туреччина вступила у війну. Її армія хоч і не надто сильна, але досить численна і здатна битися сміливо.
  Вже в перші дні турки взяли Батумі, і оточили Єреван. Та їх досягнення пристойні, бо Червона армія скута німецьким фронтом.
  Слід зазначити, що гітлерівці користувалися тим, що радянські війська вступали в бій прямо з ешелонів і били їх частинами. Це, зрозуміло, перебіг війни впливало негативно.
  Сталін теж нервував і психовав - вимагав утримати Кавказ за всяку ціну.
  Коротше не вийшло героїчної оборони Сталінграда, і все посипалося. І навіть відсутність японських дивізій Далекому сході не допомогло.
  Німці рухалися вздовж узбережжя Каспійського моря до Дагестану. Зупинити їх пилися - проте, сили нерівні, крім того Червона армія зазнавала великих труднощів із постачанням. І прогиналася. І бомбили фриці активно.
  США майже не чіпали Третій Рейх абстрактні перемогами Японії. Британія трохи послабшала, і теж не лізла на рожен! Тепер німці мали надто багато літаків і могли пресувати реально.
  Сталін же показав свої гірші якості і дуже часто зривався і репетував, але приймав не найкращі рішення.
  Тож втрата Кавказу ставала неминучою.
  Ось уже на кордоні з Азербайджаном триває бій.
  Радянські дівчата відчайдушно борються. Ось б'ються красуні відчайдушно.
  І не відступають і не здаються. І повзають собі тилами.
  Наташка, Зоя, Августина та Світлана притягли з тилу німецького генерала. Це здорово. Дівчата поставили його на коліна та змусили собі цілувати босі ніжки. Той цмокав їх з великим ентузіазмом! І облизував дівчатам п'ятки.
  Воїтельки взагалі такі сексуальні та чарівні. Потім дали фрицям бій.
  Наталка полоснула чергою, зрізала фашистів. Шпурнула босою ногою гранату і прочирикала:
  - За велику славу!
  Зоя теж вистрілила і пискнула:
  - За Батьківщину та Сталіна!
  Взяла босими пальцями ніг жбурнула гранату. Розкидала гітлерівців і пропищала:
  - За СРСР!
  Дівчата такі прекрасні та чудові.
  Августина теж кинула босою ногою гранату, і скелячи зубки, взяла і прошипіла:
  - Я така бойова! Як термінатор!
  І Світлана, теж запустить босими пальчиками ніжок таке забійне та руйнівне. І знову заспіває:
  - Наша дружба моноліт, і на тому вона стоїть!
  Четвірка, та так б'ється - ось це дівки! Смішні красуні і показують у відповідь свої довгі мови.
  Воїтельки найвищого розряду. І як лупнуть, і як прокричать.
  Давлять собі німців, наче ягоди пресом.
  Наташа вистрілила, кинула босою ногою гранату і заспівала:
  - Ми воїни світла і червоного прапора!
  Зоя теж босими пальцями ніг запустила забійне і в'янула:
  - І за Леніна битимемося!
  А далі полоснула Августина, вискалившись:
  - В ім'я великої радості!
  А потім стрільнула і Світлана, і босими ніжками запустила гранати, проревівши:
  - За таке ми візьмемося та перевернемо!
  Четвірка активно працює та стріляє. Ну, це все-таки дівки які знаються на винищенні. І б'ються не так собі.
  А як треба реальним термінаторам... Воїтельки високого польоту. І у них азарт руйнування.
  Наташа знову босою ногою кинула гранату і прошипіла:
  - Я світ чудово цей розумію, як загострення класової боротьби!
  Зоя теж прошипіла, кидаючи босими пальцями ніг забійну гранату, що розриває тіло.
  - У якому будинку буде червоний прапор!
  А потім Августина дала чергу. Викосила гітлерівців, і голою ногою кинула гранату - прошипівши:
  - Великий космос, це наша земля, і все це ми!
  Війниці справді здатні порвати навіть грілку.
  А тут і Світлана як шугане босою ніжкою гранату, дасть чергу і видасть з люттю:
  - В сказі вогонь, і брикливий кінь!
  Дівчата очевидно як заведуть. І бадьять.
  А з боку німців екіпаж Герда бореться на Т-4. Знову як заведеться, то не розминешся і не придушиш такий натиск. В очах у дівчат таке пекельне полум'я.
  Вони стріляють собі і не дають шансів на порятунок. І не встояти проти їхніх білих, перлинних зубів.
  Воїтельки агресивні та завивають:
  - Дикий аромат! Усіх ворогів відправимо до пекла!
  Герда пальне, підіб'є тридцятьчетвірку і пискне:
  - Майбутні перемоги!
  Шарлота пальцями босих ніг натисне на гашетку і булькне:
  - На частини розірвемо!
  Магда теж пальнула, розбила Т-26 і видала:
  - Розкриємо.
  І босими пальчиками струсила.
  І Христина теж як натисне босими ніжками на педалі і прошипить:
  - За нашу партію ура!
  Дівчата зрозуміло і майже голі в бікіні та босі. І при цьому вкрай сексуальні.
  І ведуть наступи на своєму не надто досконалому, але ефективному Т-4. І куляють собі по ворогові. Не поступитися таким дівчатам ні в чому! А як вони вишкіряться. А як скривлять пику!
  Герда реве собі, стріляючи за допомогою босих пальців ніг:
  - Герда любить вбивати, ось цього Герда!
  І знову випускає снаряди.
  А далі стріляє по черзі Шарлота і реве, підбивши тридцятьчетвірку:
  - Я їм розпорю животи!
  І босими ніжками знову запустить.
  А тут ще й Христина вбивча додасть. Також за допомогою босих пальців ніжок.
  І прореве:
  - Я втілення агресивності!
  А талія в неї якась, а рельєфний прес!
  А тут і Магда візьме і влучить, і прореве:
  - Банзай!
  І теж у неї ніжки босі, і точені!
  Четвірка німкеня лізе собі і реально перемагає. У ній стільки агресії та життєвої енергії.
  Войовниці пруть собі та стріляють. Не дають узвозу Червоної армії.
  А в небі теж льотчиці борються і таке показують. Що їхній дух незмірний.
  Ось найновіший німецький Фокке-Вульф. На ньому Гертруда. І це дівчина показує, що вона крутіша за чоловіків. Так фашистів молотить. Не дає їм не найменшої пощади. Справжній бій затіяла Гертруда.
  І збиває радянський Як і верещить:
  - Я є дівка супер!
  Після чого візьме та покаже мову. І знову візьметься за тотальне винищення. Ось це дівчисько. І теж боса й у бікіні. А потім ЛАДГ збила, і знову проревела:
  - Летчиця навідниця!
  І захоче на всю горлянку. А потім візьме і ПЕ-2 зіб'є. Таке ось дівчисько, найкрутішого розмаху та класу. Далі знову провела маневр і з авіагармат потрощила Як. І пробоїть.
  - Я вовчиця неба!
  А зубки як вишкірить! І як визвіритися! Та й баба! Всім бабам баба!
  Але, зрозуміло, ще фашисти і на півдні намагаються наступати.
  Там, зокрема, льотчиця Хельга б'ється на МЕ-109. І так успішно, що від англійців відлітають уламки.
  Збила дівчина "Мустанг" і заспівала:
  - Бузковий туман над нами пропливає!
  Взагалі, як добре битися босий і в бікіні. До чого це практично! І дуже зручно.
  Хельга льотчиця. Досить розуму фюреру послухати порад і допустити дівчат на танки літаки, і в армію. І як набагато краще пішли у фриців справи.
  Вони й самі не очікували, що жіночі тіла такі ефективні. Ось Хельга лихо набирає собі обороти та рахунки.
  Дівчина босоніжками натискає собі на педалі і реве:
  - Я така чудова - буря!
  Хельга збиває ще два англійські літаки і харчує:
  - За мною Німеччини воїни в ряд!
  І ще збила бомбардувальник! Ось це дівка! Всім дівкам велика та крута воителька. Якщо вже винищує, теж без жодних церемоній та жалю.
  Дівчата взагалі тут такі сексуальні!
  А війська Роммеля рвуть пустелею, не чекаючи підходу додаткових сил. Треба перемогти, отже, треба. Легендарний полководець "Лис пустелі" звик уже битися з переважаючими силами. І солдати його також такі. Ось, наприклад, добірна рота воїнок з СС. Їх перекинули на початку грудня, коли фронт тріщав, німці відступали, а англійці, навпаки, проривалися, деблокувавши Толбук, і погрожували скинути вермахт з африканської землі.
  Тоді біснуватий фюрер і запропонував: перекинути жіночий батальйон тигриць. Не тому, що дами змінять баланс сил, але щоб чоловікам особливо італійським стало соромно і вони б куди агресивніше і вміло билися. Адже якщо загартовані суворими тренуваннями, елітні дівчата попереду, то мужикам буде дуже навіть соромно.
  Воювали в одному бікіні, використовуючи для захисту спеціальні креми. За півроку їх босі, дівочі ніжки настільки ороговіли, що не боялися розпечених як сковорідка пісків, а від засмаги шкіра набула темно-шоколадного кольору. І у багатьох уже не один десяток трупів за плечима.
  Марго і Шелла, - дві зовсім ще юні, але вже загартовані в боях арійки. Вони наймолодші в роті, але за півроку вже встигли заробити залізним хрестом Першого Класу (другий клас, вже мали все в батальйоні), безжальні й добрі.
  Марго мала волосся кольору вогню, а Шелла біла з домішкою меду білявка. Ось вони борються, відбиваючи натиск британських танків, що контратакують. "Матільди" з їх потужним бронюванням рухаються попереду. Далі прохідні "Кромвелі" з фугасними снарядами та легші машини. Дівчата закопали в пісок. Стріляти в лоба по таких танках марно. Треба, щоб їх не помітили, а потім...
  "Матільда" і "Кромвель" важать близько тридцяти тонн, і коли вони проїжджають над викопаними в глинистому піску окопами, ставати страшно. Зверху сипле на голі, засмаглі шиї, відчуваєш на собі моторошний тягар, машини викидів. Ось та сама "Кромвель", типова праска з похилою бронею в 70 - міліметрів, яку навіть 88-міліметрова гармата не завжди може взяти. Пахне британським, дуже різким запахом бензином і машинним маслом. У дівчат є свої сюрпризи, легкі безвідкатки. Найперші моделі Фаустпатронів. Так чоловіки як це прийнято пропускають жінок вперед, так їм випробування нового і як очікується перспективної зброї.
  Але й виставили дівчат, попри лицемірне гасло нацизму: "війна чоловіча справа, жінкам мир!", у пекло.
  Втім, піхота відстала, а отже є шанс відсидітися в окопах і перемогти.
  Шелла вимовляє пошепки, боячись чхнути від піску, що забиває ніздрі, що обсипається з окоп.
  - Тільки витримка на полі бою, дозволить уникнути бродіння протухлого від пропущених термінів шампанського перемоги!
  Марго погодилася:
  - Хто не має витримки, то буде кисле вино поразок і гірке пійло втрат!
  Але "Матільди", "Кромвелі", і дюжина легких "Мангустів" уже позаду них. Тепер настав час збирання врожаю.
  Шелла, чиє колись перлове волосся посіріло від пилу, і впирається босими п'ятами в гарячий пісок, подумки звертається в діві Марії та іншим святим, мовляв, не підведіть. Палець натискає на собачку плавно, щоб кумулятивний заряд потрапив у бензобак.
  Марго натискає на курок разом із нею, теж неквапливо. Після чого обидві дівчата плескають одна одною в долоні. Заряди вражають у корму, після чого бензобаки підриває. Помаранчеве полум'я розбризкується як піна хвиль повітрям, чути чиїсь прокляття.
  Потім короткі дула британських танків згортаються від поштовхів до своєрідних трубок.
  А дівчата-тигриці відважно кидають на ворогів із гранатами. І летять на всі боки уламки, рве, немов лапа вогняної кішки промокашку броню руйнівний потік кумулятивних частинок.
  Ось вона жіноча лють, що говорить, що німкем аж ніяк не властива холоднокровність. І вони вміють битися... І нехай захлинеться атака.
  Відбити натиск піхоти, що складається, як правило, з набраних шляхом облав або різних обіцянок, арабів і негрів набагато простіше. Бачачи, що танки підбиті, а попереду серйозний опір вони вже за перших втрат задкують.
  Ну, а потім і зовсім звертаються в повальну втечу. Раз такий стиль - ображай слабких, нехай буде і так нелюдам!
  Коли атака остаточно видихнулася і дівчата вже надвечір продовжили свій біг пустелею, на ходу у них виникла розмова. Шелла запитала Марго:
  - Думаєш, все ж таки ми будемо в Олександрії?
  Вогняна войовниця впевнено відповіла:
  - Думаю, що не пізніше, листопада, а може, у жовтні, ми займемо, нарешті, Єгипет.
  Шелла логічно і не звертаючи уваги на свербіж у мозолистих, від розпечених пісків підошвах, запропонувала:
  - Коли розгромлять цей цвях у нашому черевці, базу на Мальті, постачання стане кращим, як підійдуть нові частини, у ворога вже не буде шансів.
  Марго озирнулася, скільки там лишилося сонцю до заходу. Щоб нарешті лягти і гарненько виспатися. Близькість червоного світила до лінії горизонту заспокоїла войовницю. Вона ліниво помітила:
  - Я думаю, фюрер не пропустить після Перу-Хабор і Мідуея повторити чудове десантування на Криті. Тільки цього разу й справді знесуть Мальту.
  Шелла з прокляттям крикнула в небо:
  - Та обрати Всевишній усі бази англійців у пекло.
  Сонце остаточно сховалося за обрій, найкрутіший день років 21 жовтня добіг кінця. А разом із ним розпочалася операція "Білий ведмідь". Чому саме білий? Хитра дезінформація, щоб подумали, що йдеться про північ, а насправді нищівний свінг боксера на півдні.
  Найбільша Британська база справді нагадувала пекло. На неї обрушилося понад тисячу зібраних з усього східного фронту і бойових досвідів, які отримали пристойний бойовий досвід, бомбардувальників, разом із винищувачами супроводу. Англійці звичайно вже воюють давно, але такого потужного масованого удару не очікували. Справді, хто повірить, що фриці наважуватиметься оголити фронт, нехай навіть противник і тимчасово притих. Але британських вояків тепер безжально б'ють. Наприклад, їхні кораблі атаковані Ю-87, знаменитою "штукою". Не дуже швидкісні, але зате володіють найвищою (для свого часу) точністю бомбометання вони терзають британський флот, що причаївся в бухтах. Більш сучасні Фокке-Вульф не відстають, серед них навіть самий легендарний фон Рудель, король штурмової авіації. Відомий потоплення найпотужнішого радянського лінійного корабля - лінкора "Марат".
  Ось, наприклад, капрал Річард бачить, як немов санки з гірки скочуються стерв'ятники. Як хижі риби з ополонки виринають численні німецькі бомбардувальники. Вже віковий англієць кидає у страху трубку. Такого страшного видовища він ніколи не бачив. Сирени виють із великим запізненням, вже після розриву бомб. Вибухова хвиля підкидає британських солдатів, летять у різні боки відірвані руки та ноги. Ось одна із залізних касок розжарилася і потрапила офіцеру в морду. А той як завищить:
  - Черчілль капут! Гітлер крутий!
  Зенітки англійців почали стріляти не відразу, а лише коли посипалися тисячі бомб. Противник все правильно розрахував: жодна бомба не повинна зникнути задарма. Так що круши ворога та бий. Усі сектори заздалегідь позначені на карті. Причому нахабні англійці, навіть як слід, не замаскувалися. Багато їх зенітні знаряддя стоять як на долоні та їх змітають насамперед.
  Ось ствол 85-міліметрової довжиною в тридцять два фути зенітки підкинуло і зігнуло в повітрі наче бублик. Після чого вона впала, придавивши п'ятьох англійців. Оце черево одному з негрів розпороло і вивалися кишки.
  А бомби сипалися, і все палало, грюкнув склад із пальним, почали рватися, розкидаючись мало не по всьому кістяку снаряди, потім довбав ще один склад. На додачу по всьому наполегливо вили встановлені в обтічниках Ю-87 і Фокке-Вульф сирени, викликаючи жах у негрів і арабів з числа колоніальних військ. Але схоже й білі лякаються не менше.
  Ось, наприклад, два британські фрегати зіткнулися, та так, що гримнули котли. І навіть уламки фрегатів, що злетіли, рвалися в повітрі, наче заміновані поля, а крейсер елементарно підсів на дно.
  Англійський танк "Кромвель" з коротким дулом, зате з пристойною швидкістю і досить потужним лобовим бронюванням у паніці розігнався і таранив свій власний склад, навіть ще шляхом розчавив десяток своїх же божевільних солдатів. Хаос наростав. Ось ще й англійський авіаносець став просідати, а потужний дредноут відкрив вогонь... узбережжям, де копошилися власні солдати.
  І в цій пекла дві людини залишалися абсолютно незворушними. Один із них індіанець, розмірено розкурював трубку, а іншим була жінка, явно арабського походження, але воєнної форми. Удвох вони не звертаючи уваги на проносну в смерть. Точніше цілу орду вершників анігіляції, різалися в зовсім звичайну карткову гру. Це була гра п'ятдесяти двома картами з джокерами, та ще й за правилами, придуманими самим червоношкірим.
  Жінка-арабка заявила:
  - Шуму однак багато! І що так паніку влаштовувати.
  Один із солдатів зі спиною посіченою осколками мало не налетів на індіанця, але його недбало відкинув немов кошеня. Крапельки крові потрапили на обличчя червоношкірого, і вони, посміхаючись, злизав. Після чого помітив:
  - Створювати шум доля слабких блідолицих. Ми ж апачі вважаємо так - немає ворога добре, з'явився супротивник - ще краще!
  Смаглява жінка помітила:
  - Це типова слабкість тих, хто сповідує віру Христову. Люблять поговорити про жертву, але не приносять у жертву себе.
  Індіанець швидко кивнув:
  - Порядок будується на фундаменті, де цемент віра, а пісок воля! Віра - золоте серце, а воля - залізний кулак! Тільки у блідолицих немає ні того, ні іншого.
  . РОЗДІЛ Љ 5
  А на бомбардувальнику німецькою теж дівчина. У цьому випадку Віола. Дуже гарна блондинка, а в парі Ніколетта. І обидві дівчата дуже сексуальні. Скидають із висоти бомба. І теж войовниці босі й у бікіні.
  Ревуть собі дівки:
  - Ми є такі кралі, що супермени!
  Ніколетта теж випльовує з фюзеляжу бомби. І трощить ворога. Англійцям так дістається.
  Віола теж як запустить забійну бомбу згори. І заб'є бійців імперії Лева.
  І теж як провоє:
  - Я страх вселяю Британії!
  І босою ніжкою трусить. І спів:
  - Черчілля порвемо!
  Дівчата з Ю-188 дуже непогано кидають бомби. Машина у них нова досконала. Дуже скорострільна у неї конструкція гармат.
  Ось дівчата та англійський винищувач збили.
  Їхній літак досить швидкісний. Воїтельки знову за допомогою босих ніг куляють руйнування.
  Віола реве:
  - Я в труну ворогів усіх заганяю!
  Ніколетта підвиває:
  - І противника закидаю!
  І босими ніжками як візьме та струсить!
  Ось це дівки і як ворогів молотять. І не зупинитись. Справжні арійки.
  А коли крутять і трясуть голими цицьками.
  І знову скидають бомби.
  А ще тут дівчата на інших літаках. Ось Єва бомби скидає. Крушить англійців і співає:
  - Я є така що супер!
  І Єва теж босими ніжками крутить педалі.
  А ось Віола знову бомбу скине і прореве:
  - Я дика дівчина, хочу відразу десять чоловіків за годину, що дуже круто і чудово!
  Декілька палаючих британських солдатів кинулися у воду, щоб змити з себе полум'я. Навіть кипіло від входження у воду, чулися крики, дикі стогін. А по морській піні поповзли криваві кола, спочатку густі, потім розходилися поступово блідими. А воїни колись найбільшої і найбільшої імперії Землі втрачали людську подобу. Арабка зневажливо пирхнула:
  - І ці чоловіки змушують нас носити паранджу!
  Червоношкірий хитро мружись, помітив:
  - Мабуть, їх лякає, твій грізний погляд!
  Арабка єхидно скелячи зуби, заявила:
  - М'якість жінки подібна до в'язкості броні, тільки куди більш смертоносна і універсальна в захисті!
  Німці вважали за краще відразу всадити всіма силами, тактика боксера, який, розраховуючи на неготовність противника, відразу ж кидається всіма силами на ворога. Коли десятки ворожих літаків горять на аеродромах не в змозі злетіти. Коли всередині "Ланкастерів" рвуться їхні власні бомби, руйнуючи все навколо і вся. Жорстка, але ефективна тактика. Ось і симфонія пекла досягла піку своєї сили, а потім почала спадати.
  Але цим, звичайно, справа не скінчилася, в хід вступили десантна дивізія. Поки англійці після подібної обробки, ніякі їх можна брати тепленькими. Благо вже виготовлені в необхідних кількостях планери десантування та налагоджені методи їхнього буксирування. Мабуть, на сьогодні найкращі у світі.
  Ось вони й летять, не як шуліки - повільніше, але досить швидко, та ще й у супроводі музики Вагнера - улюбленого шедевра Гітлера. Хто ще з тих, що живуть, пам'ятав фільм "Апокаліпсис", де американці саме цю музику використовували, атакуючи в'єтнамців. Як їх це лякало. Так і тут Вагнер, і гуркітливі мотиви через підсилювачі. Десантники намазали собі обличчя фосфором, і розмалювалися, вони виглядають страшенно ніби демони їх пекла. Теж розрахунок на психологічний ефект. Плюс ще у фосфор додали деякі реактиви, і трохи магнієвої крихти, щоб хоча б на короткий час викликати свічення. Такі моторошні, особливо на тлі димової заграви, численних пожеж. Вони навіть кулемети є, теж закамуфльовані як пащ драконів. Далі вже луплять співучі німецькі та трофейні пістолет-кулемети. І викошені, рвані шеренги падають до чобіт переможців. А багато хто просто воліє здатися, незважаючи на те, що англійців набагато більше, ніж німців.
  Індіанець і арабка сховалися в невелику ретельно замасковану нору. Червоношкірий зазначив:
  - Добре ми їх проорали!
  Чорновола жінка здивувалася:
  - Ти кажеш ми? Може, маєш на увазі нас?
  Індіанець заперечливо мотнув головою:
  - Ні! Блідоликі б'ють англійців і це хороша ознака! А буде час, то настане і наше свято! Коли індіанці звільнять свій континент!
  Арабка зневажливо пирхнула:
  - А на владу над світом, ви випадково не претендуєте?
  Індіанець ласкаво, ніби пояснюючи розумово відсталій дитині, посміхнувся:
  - Хто хоче отримати надто багато - зазвичай залишається з ні чим! Так що велика ложка - рот дере!
  Фюрер, звичайно ж, не бачив, що витворяють його соколи та яструби, але в принципі здогадувався, що німецька військова машина відпрацює все чітко. Взагалі німецькі військові наступальні операції до Курської дуги виконувались високому професійному рівні. Деякі навіть називають еталонними. Навіть дивно, що подібна машинка забуксувала, а потім і зовсім розвалилася.
  І дівчата бачать подібний сон, свого роду пророче бачення, перерване жорсткою командою - підйом!
  
  
  ЦАР МИХАЙЛО ДРУГИЙ
  Микола Другий став жертвою замаху у Японії. Ще тоді загинув, коли був спадкоємцем престолу. Відомий замах, який був у реальній історії. Цесаревич Микола був поранений, але дивом залишився живим.
  А ось не сталося дива. Цього везіння, для самого невдачливого царя у всіх історії Росії. Загинув Микола... І разом з ним помер і великий невдаха, який звичайно мимоволі, але все ж таки занапастив царську імперію та династію.
  І ось 1894 року у віці п'ятнадцяти років на престол зійшов Михайло Другий. Брат царя Миколи. Людина загалом недурна, досить жорстка і хоробрий. Михайло Олександрович Романов командував під час першої світової війни дикою дивізією, відзначився у боях. Був, загалом, людина жорсткіша за Миколу, вище зростанням, більш виразною особою. Чи був він розумнішим? Микола Друга не дурна, талановита людина. І все-таки мало жорсткий, вольовий, і народжений бути царем. Плюс ще звичайно проблеми Миколи Другого особливо з дружиною.
  Михайло не дурніший за брата, і головне - щасливіше... Ну Микола, все ж таки ім'я якесь погане для царів. І Микола перший був невдахою. Із самого початку заколот декабристів. Потім невдалий початок війни з Іраном. Перемогу було здобуто, але завоювань не так і багато. Та й Іран Росії апріорі не суперник. Війна із Туреччиною. Теж не дуже вдала спочатку. І коштували перемоги великої крові. І завоювань небагато.
  А потім війна на Кавказі майже сорок років із Шамілем. А це погано, заморозилася експансія. І, нарешті, поразка в Кримській війні. І за чутками цар Микола перший наклав на себе руки.
  Та невдалим був той цар. Михайло Перший... Запанував у Смутні часи. Росію зберіг. Небагато, у Польщі міст відвоював. У Сибіру просунувся. Прожив, щоправда, обмаль. Але цар був, загалом нормальний. І без серйозних проколів.
  Політика Михайла Романова була як і Миколи Другого: експансія до Китаю та Сходу. Будівництво Порт-Артура. Дипломатія з Німеччиною, підготовка війни із Японією. Звичайно, було очевидно, що без війни з Країною Вранішнього Сонця не обійтися. Аж надто вона активно озброювалася. А молодий цар хотів слави, хотів завоювань, хотів створити Жовторосію. Крім того, очевидно було, що Китай у майбутньому обіцяв стати колосальною силою, і його краще поділити зараз. Поки що він роздроблений.
  Японія напала на російську ескадру у Порт-Артурі.
  Потім був спрямований адмірал Макаров. Цього разу загибель не відбулася. Почасти й тому, що Михайло не допустив заважати Макарову цесаревича Кирила і не було на кораблі. А це трохи змінило маршрут.
  Адмірал Макаров навчав ескадру. Потім, коли японців підловили на міни, зміг атакувати флот Того.
  Морський бій закінчився переконливою перемогою російського флоту. Щоправда, потім, японці все ж таки осадили Порт-Артур. Але не надовго. Михайло відсторонив Куропаткіна, призначивши полководця молодшого і здібнішого. І знову здобули перемоги і на суші.
  Японія загалом була розбита на морі. А потім був висаджений десант.
  Самураї здалися. Росія повернула собі Курили, захопила Тайвань і Корею.
  Надалі, добровільно до складу імперії увійшла низка китайських провінцій, утворивши Жовторосію. Царська імперія розширилася та розцвіла.
  Жодної думи, жодної зайвої демократії. Не життя, а благодать! Бурхливий розвиток країни. Але природно перша світова війна була неминучим. І ось настав час дракона.
  Але Росія до цього часу вже мала легкі танки "Місяць"-2, важкі: "Петро Перший", сконструйовані сином Менделєєва та найпотужніші у світі бомбардувальники: "Святогор" та "Ілля Муромець". Така була вже міць!
  І Російська армія з перших днів почала перемагати. Та й кількість царських військ через фактор вже наполовину приєднаного Китаю була великою.
  Російські війська розбили німців у східній Пруссії і оточили Кенігсберг. Взяли відразу і Львів і Перемишль. Росія мала дуже багато солдатів, і багато легких, рухливих танків. Які не мали собі рівних та показали грізною силою. Падала одна армія за іншою.
  Ось уже російські раті захопили Будапешт.
  Німеччина опинилася у скрутному становищі. Російські війська вже наближалися до Одеру. Війну Австрії оголосила й Італія. Щоправда, османська імперія вступила у війну, проти Росії. Але це тільки обернулося розгромом і поразкою на всіх фронтах.
  Російські війська вже форсували Одер. І взимку розпочали штурм Берліна. Утримувати місто виявилося нічим. Так у німців все ще багато сил скута на Заході.
  І Вільгельм зі штабом оголосив спішно мир, а точніше капітуляцію.
  Війна тривала лише півроку. Російські війська взяли Стамбул. І Туреччина була зайнята армією царя Михайла Другого.
  Після чого було укладено у Петергофі світ. Австро-Угорщина розпалася та припинила своє існування. Галичина та Буковина стали російськими губерніями. Чехія та Словаччина стали королівствами на чолі з царем Михайлом Другим. Угорщина визнала монархом своїм також російського царя.
  Краків та інші землі увійшов у царство Польське. Східна Пруссія виявилася відрізаною, Данциг став російським містом. Мала Азія, і більшість Іраку з Багдадом стала російською. Англійці отримали лише провінцію Басра та Палестину, а Франція південь Сирії.
  Утворилося ще й королівство Югославія, де співправителем став Михайло Другий. Трохи урвала, собі та Італія. Таким чином, Росія спромоглася стати великим завойовником. І зазнала невеликих втрат при незначних витратах. А ось Німеччині ще довелося, і виплачувати Росії більшу частину репарацій. Вражаюча перемога!
  . РОЗДІЛ Љ 2.
  Після цього було ще кілька малих воєн. Росія захопила більшу частину Афганістану - південь дістався Британії, і дві третини Ірану - південь теж Британський. Потім царські, французькі та англійські війська остаточно поділили Саудівський Острів. Виникла гегемонія. Японія теж встигла прихопити собі трохи німецьких володінь.
  Аж до 1929 року у світі спостерігався економічне зростання - найсильніший у Росії. Але була Велика депресія. Це й призвело до Німеччини до влади Гітлера.
  У Росії також спостерігалося зростання революційних та страйкових настроїв. Але в 1931 році сталася нова війна з Японією через Китаю. Росія була сильнішою, і командував флотом гідний наступник адмірала Макарова - адмірал Колчак.
  Перемоги, висадка десанту, та Японія з усіма її Тихоокеанськими володіннями став губернією Росії. А цар Михайло Другий та ще імператором Японським. Так добре виходило. Але боротьба за світове панування не закінчувалася.
  Гітлер нарощував сили. І виникла коаліція: Німеччина, Італія, Росія проти Британії, Франції, Голландії, Бельгії та США.
  Царська армія в 1940 фактично завершила підкорення Китаю і вперлася у французькі, Голландські та англійські володіння.
  Гітлер 22 червня 1941 року розпочав війну із вторгнення до Франції. У фюрера був чудовий план і геній Майнштейна. Росія почала наступ на англійські та французькі колонії в Азії та в Африці. Така жорстока війна.
  Росія по населенню займала вже перше місце у світі, її армія оснащувалась кращими та найбільш досконалими танками та авіацією. Вже в серійному виробництві гелікоптери, винищувачі, штурмовики, бомбардувальники, у тому числі реактивні! Взагалі, якось усе йде чудово.
  Гітлер за півтора місяці окупував Францію, Бельгію, Голландію та Данію! Царська Росія зайняла Норвегію та Швецію. А також Індію, Індокитай, Півдня Ірану, Саудівський півострів і увійшла до Єгипту.
  Колоніальні англійські та французькі війська відрізнялися малою бойовою здатністю, і мали дуже низький ратний дух - здаючись практично без опору.
  Гітлер хотів сам рушити на Африку, але Іспанія виступила проти Німеччини. Тоді фашисти атакували режим Франка та розгромили його. А потім і Португалію. Після запеклого штурму взяли Гібралтар!
  Далі Росія та Німеччина захоплювали Африку. Тут більше заважали більші простори, джунглі, пустелі, відсутність доріг, ніж опір слабких і розгублених колоніальних військ Британії, Франції, Португалії.
  Ішло захоплення територій. Епізодичні бої, осередковий опір. Російські танки, як і раніше, найкращі і з гарною прохідністю особливо середній: "Микола", який був названий на честь вбитого японцями цесаревича Миколи.
  Однак знай, від якої злої долі врятував самурай Цуди Сандзо , Росію йому пам'ятник з Ейфелеву вежу в Пітері відгрохали б. А може, назвали ти танк його ім'ям.
  Принаймні "Микола"-3 був відносно легким - під тридцять тонн, рухомим з дизельним двигуном танком. У нього швидкість була вищою, ніж у легендарно тридцятьчетвірки і товщі і під великим нахилом лобова броня і нижче силует, і більш довгоствольна гармата, щоправда подібного до 76-міліметрів калібру.
  Як ти не було, Росія захопила понад дві третини Африки, решту дісталося Німеччині та Італії. А після масованих бомбардувань у травні 1942 року відбулася спільна Росія та Німеччина висадка військ у Британії. Бої тривали лише два тижні і Англія, і Ірландія виявилися окупованими.
  А за місяць зайняли й Ірландію.
  Америка поводилася, досить пасивно побоюючись вступати в таку небезпечну війну, але Британії все ж таки допомагала ресурсами. Тож Гітлер, Муссоліні та Микола Другий прийняли рішення добити наймогутнішу в економічному плані державу.
  Тим у Росії є спільний кордон з Америкою щодо Аляски. А ще вже збудували і залізницю до Чукотки - що дуже корисно для війни!
  І ось Російська, царська армія як рушить... І увійде до Аляски. А американські танки проти росіян і не котять. Така ось вийшла нагода.
  Російські війська стали висаджуватися на Алясці з 1 вересня 1942 року ... І просувалися дуже успішно.
  Швидко розширюючи плацдарм. І в боях, як завжди, беруть участь красиві російські дівчата.
  Вони на новому танку "Микола"-4. Войки босоногі, в одному бікіні. І у них потужніша 85-міліметрова довгоствольна гармата: гроза "Шерманів".
  Вже листопад, випав сніг, але гарні дівчата: Наталя, Марія, Аврора та Світлана, не визнають нікого одягу та борються майже голяка.
  Ось войовниці стріляють та розбивають точним попаданням снаряда "Шерман". Скалять собі зубки. Наташа пальнула і ревла:
  - Я за царя всіх б'ю!
  І як ще пальне!
  Потім Марія вистрілить і так влучно, що відірвала "Шерману" вежу.
  Взяла і прочірікала:
  - Я дівка що зрізає метал!
  А після Аврора запустить снаряд. І теж точно та чітко.
  Войовниця пищить:
  - Найвищий пілотаж!
  А далі вже як Світлана довбає, з усією своєю шаленою силою. Блондинка дівчина руйнівник. І провізить:
  - Я демон пекла!
  І вся четвірка як візьметься, рухаючись півднем Аляски.
  А ось танк "Олександр"-4, також нова модель з прекрасними дівчатами. Потужна 130-міліметрова довгоствольна гармата, і цілих вісім кулеметів та екіпаж із п'яти красивих дівчат у бікіні.
  Теж їдуть собі та стріляють, вирубують американців, пробивають "Шермани".
  Оленка випустила за допомогою босих пальців ніг снаряд і заспівала:
  - На славу царя Михайла!
  Ведучи вогонь, Анюта підтримала, викошуючи американців:
  - Великого царя!
  Врізала і Августина, проламала "Шерман", прошипівши:
  - За мир, працю, імперію!
  Наступною відкрила вогонь і Мірабела. Теж зламала броню супротивникові і прошипіла:
  - За новий російський порядок!
  А потім і випустила снаряд Олімпіада, як лупне і прореве:
  - Я така міць і біль для супротивника!
  Дівчата добре йдуть собі та ведуть вогонь. У їхніх смарагдових і сапфірових очах полум'я пекла.
  І новий, непробивний з усіх ракурсів танк "Олександр"-4, йде собі і молотить американців. Таке ось уявлення та безумовне знищення.
  А дівки те, які, мороз, а вони в одному бікіні та майже голі - краса! Ми веземо із собою кота!
  Оленка як випустить снаряд американською машиною. Як протаранить її і заспіває:
  - Я світова зірка!
  А тут ще й Анюта візьме і випустить, зріже супротивника, і прошипить:
  - І слава імперії!
  А далі й Августина довбане снарядом, викосить противника, зламає броню ворогові і пискне:
  - Я руда та безсоромна дівка!
  І далі вже Мірабела як засандалити. І випустить по ворогові снарядом забійним. Відірве вежу і провізить:
  - Таран із тарана!
  А потім візьме красуня-богатир Олімпіада. Випустить найзабіжнішим із снарядів. Розкришить танк противника і прокриче:
  - Усіх кошторис!
  Ось танк вагою сімдесят тонн йде, і ламає ворожі редути. І легко при цьому рухається снігом - двигун найновіший - газотурбінний! Таку машину так просто не зупиниш.
  Оленка співає:
  - Нас ніхто не зупинить! Нас ніхто не переможе! Російські вовки рвуть ворога! Російські вовки - салют героям!
  І знову за допомогою босих пальців ніг натискаючи на курок, вражає ворога. Ось це дівка!
  Анюта теж впали використовуючи голі ноги і, верещить:
  - А я супер!
  А далі Августина як запустить снаряд і провоє:
  - Дика дівка я!
  І Мірабела випустить щось зовсім забійне і прореве:
  - До нових, незламних рубежів!
  І покаже язик свій такий рожевий і довгий.
  А далі Олімпіада лупне, і рознесе американців, і зробить це дуже здорово.
  Ну, загалом очевидна перемога. Ця битва виграно і російські, царські війська просуваються далі.
  До кінця грудня 1942 року вся Аляска вже захоплена царською армією, і бої йдуть у Канаді.
  Крім танків, борються і льотчиці на реактивних літаках. Авіації у США багато, але якість її дуже слабка. Не порівняти із російськими реактивними машинами. Які трощать ворога з інтенсивністю термінаторів.
  І дівчата Анастасія та Маргарита на своїх літаках "Катерина"-6 як ефективно набирають рахунки.
  Анастасія однієї черги з п'яти авіаційних гармат збиває вісім американських літаків і верещить:
  - Я просто войовниця суперкласу!
  І босими ніжками натисне на педалі.
  Маргарита одна черга збиває десять американських літаків і харчує:
  - А я ще класом вищий!
  Анастасія босими пальцями ніг, як натисне на гашетки, і спалахне по ворогу. Зіб'є сім машин армії США і пискне:
  - Я така войовниця, що цар у захопленні!
  Маргарита теж випустить забійного і пропище:
  - І не лише цар! Дуже ми красиві!
  Дівчата борються та збивають різні машини. Викидають супротивника, немов здохлих мишей у смітник. І трощать авіацію США.
  Анастасія збила ще кілька літаків і прогарчала:
  - За двоголового царського орла!
  Маргарита, вискакувавши зубки-клики, перевіряла:
  - За таке та круте!
  І теж збила ще дюжину американських машин. Ось такі дівки. Дівчата люблять вбивати. І розривати на частини!
  І ця пара працює...
  Переходить на наземні цілі. І давай із "Шерманів", пробиваючи їх наскрізь. Немов голка метал. І розколюючи найміцніше залізо та сталь. Ось так узяла їхня круша.
  Анастасія пробиває кілька "Шерманів" і верещить собі:
  - Я дівка яка здатна на багато чого!
  Маргарита теж молотить американців на суші і пищить:
  - А мене ніщо не зупинить і ніколи не зупиняло!
  Анастасія трощить ворога, збиває танки і верещить:
  - За царя, якого немає мудрішого і крутішого!
  Дівчата очевидно чудові! І головне лише в одному бікіні! І непереможні!
  Ніхто дівчат перемогти і зупинити не може!
  Анастасія стріляючи, верещать на всю горлянку:
  - Я є дівка, що ламає сталь!
  Маргарита, продовжуючи стрілянину, додає:
  - І будь-який метал!
  Дівчата летять собі та стріляють... Хоч мороз та зима, але їх це не зупиняє. У Канаді бої вирують.
  Анастасія знову палить, і реве:
  - Я як пацан!
  Маргарит активно підтверджує і молотить з люттю пантери:
  - Я є така, що веселіше за всіх і крутіше!
  Дівчата як видно дійсно розрахунку великого та удачі невимовної!
  Набирають собі напівголі рахунки! І горя не знають, жодних сумнівів! У них багато видно різних думок!
  Але, коротше кажучи, пощастило красуням. Взяли та накрили ударом з повітря генерала із чотирма зірками. Чудова красуня. Як довбануть, так і довбануть!
  І знову рухаються Канадою російські та німецькі танки.
  Ось екіпаж Герди, німецькою Т-4. Машина відверто слабка на тлі радянських машин. Зате дівчата непрості - босоніж і в бікіні в мороз борються. А це про щось та каже!
  Такі войовниці скажемо прямо - круті! Не знають сумнівів та слабкості! У їхніх очах сапфіри та алмази горять! Не поступляться такі красуні ворогові ні п'яді землі! Вони святі та порочні одночасно.
  Рухають собі із колосальною енергією.
  І так собі руйнують американців.
  Герда вистрілила, за допомогою босих пальців ніг і прочирикала:
  - Буйна я дівка! І зовсім не цілка!
  І після цього як сміється.
  Шарлота теж пальнула з гармати. Нехай не надто потужною, зате скорострільною:
  - Я як розпечена і кусача бджола!
  Після чого красуня візьме та покаже свій довгий язичок!
  А тут і Христина як ліпить і пискне:
  - А мій вокал! Іклів удар!
  І теж зубки вовчі вишкірить і прореве:
  - Буде нова перемога!
  Воїтельки й справді такі жорсткі та агресивні. І їх стільки м'язової сили та шаленої люті.
  І Магда теж по ворогу вліпить. Розіб'є з дистанції "Шерман", потрапивши дуже точно встик і прореве:
  - Я така, німця крута!
  Четвірка, незважаючи на те, що машина не найкраща, бореться успішно.
  А чому? Бо на них майже немає одягу! І войовниці дуже красиво ворога винищує.
  Герда з гордістю зауважує:
  - Ми такі гідні і фюрера!
  Після чого красуня знову вистрілить і вискачить свою милу мордочка.
  Війниці тут духу арійського. І холоди не бояться. Хоча взимку на Заході Канади ще дуже холодно.
  Але нічого - тільки босоніж, і майже голими. Тоді буде й удачі та перемога!
  Це войовниці сповнені гордого духу.
  Ось і зараз арійкам немає рівних у завзятості. Якщо не рахувати російських дівок.
  А ось Наташа на "Миколаї"-3 теж у бікіні та боса вистрілив, виверне і пройдеться. Її танк втім, краще за німецький Т-4. Бої тут жорсткі та дуже агресивно протікають.
  Янки намагаються огризатися. Але Наташка підбила "Відьму", і прошипіла з оскалом перлинних зубів:
  - Я така дівка, що ніхто не підступиться!
  І Марія влучно по американських танках вистрілив. Проб'є їх і прошипить із оскалом зубів:
  - Жодні сили нас не візьмуть!
  І ось Аврора теж по черзі вистрілить. "Шермана" знищено. Та дівка що треба.
  І потім Світлана свій внесок внесе ... Як дасть по американцях боляче.
  На морі також бої протікають. Російський флот захоплює Філіппіни.
  І тут теж команда: босоногі дівчата-морячки. Також майже голенькі красуні, у бікіні. Щоправда на Філіппінах погода та взимку чудова - тепла, адже це майже екватор.
  І дівчатам приємно боротися та стріляти. І гасати босими, круглими п'яточками. Такі тут дівчата просто принадність. Найкращі - супер!
  Полонених до речі люблять ґвалтувати! Прив'язують собі, а потім катаються на них. Та ще так, що бранці непритомніють! І винищення собі влаштовують тотальне - точніше не собі, а ворогам.
  Такі вже класні екіпажі із напівголих дівчат. І їх уже нічим не зупинити та не придавити!
  Воїтельки беруть на абордаж американський крейсер. Заскакують собі майже голі, босі, з м'язами, що перекочуються під засмаглою шкірою. І люто рубають американців. І не дають жодного шансу на виживання.
  І ось видно красуню Стелла та її напарницю Машу. Обидві дівчата - високі м'язові блондинки, як усіх рубають. Що не удар, то розрубування і розпарювання тіл!
  Дівчата йдуть собі американським кораблем. Махнуть праворуч - вулиця, махнуть ліворуч - провулок!
  І не зупиниться дівчаткам! Чи не залишають противникам шансу! А якщо заревуть, і почнуть м'язами трясти!
  І знову махають собі мечами, і виють:
  - Ми дівки що є за царя, Батьківщину та Михайла Романова!
  І рубають наче капусту самураїв. Ось Стелла взяла і босою ногою рушить офіцеру США в пах. Той підлетить вище і вискочить за борт.
  Блондинка-термінатор як видасть:
  - За мої удари, платять гонорари!
  І знову вишкіриться, і перлинними зубками блисне! Ось це дівка! Самий сік та аромат!
  І мчать собі дівчата. І проходять, наче приплив торнадо. Не дають шансів ворогові. Вони колосальна сила. Темряви тим чортів і тисячі тисяч ангелів.
  А ось і Маша як рубанет, і одразу двома шаблями три голови знесе! Ось це дівка - всім дівкам дівка!
  Обидві красуні рубають наче цвяхи мечами забивають. І немає в їхніх діях слабкості та сумнівів. Рушаються собі, не відступаючи і не здаючись. Справедливість вимагає поєднати людство. Одна імперія, одна корона, одна мета та експансія до космосу.
  Саме в цей час проходить виведення на орбіту першого штучного супутника Землі. Ось він летить навколо земної кулі.
  А російські дівчата у бікіні борються собі. І не поступаються противнику. І падають розрубані красунями американці. Все-таки дівчата вищого класу та майстерності.
  Вони свого часу встигли повоювати у Японії. Теж боролися на висоті. Самого імператора полонили. Показали свою колосальну майстерність. У них такий азарт і стільки м'язової сили. Звичайно, такі дівчата - це диво із чудес!
  Рубали самураїв у палаці. І теж були майже голі та босі. Дівчата, які могли робити таке, що дивувало ворогів.
  І рубали будь-яке м'ясо і демонстрували свій артистизм. Войовниці не знаючи сумнівів, настають.
  Ось американському адміралу зрубали шаблею голову. І як захочуть красуні, вискалив свої ікла.
  І знову в наступ і рубають собі. Такі войовниці справжні монстри. А на престолі цар Михайло. Син Олександра Третього, та не той. Удачливіший , більш рішучий, більш вольовий, і теж талановитий правитель.
  Але, звичайно ж, удача має значення, плюс ще більша жорсткість - Михайло вів непримиренну боротьбу з корупцією, що вплинуло на армію. А ось найефективніше ноу-хау - це використовувати дівчат у бікіні для ратних цілей. А дівчата дуже гарні, коли майже голі та босі.
  Ось і протікають бої зі змінним успіхом. А гарні войовниці стріляють дуже влучно, краще за чоловіків. І головне, коли дівчата майже голі, вони практичні невразливі. Їх не беруть кулі та снаряди. Дуже сильна рать войовниць. Оце круто. Така ідея царя Михайла - використовувати дівчат майже голих та босих, і це приносило перемогу.
  А дівчата в боях ще й босими пальцями ніг кидали гранати та кинджали. І демонстрували свою дику лють.
  Дівчата дуже лихі. І дуже красиві, швидкі, та швидконогі. Їх ніхто не міг утримати.
  Войовниці дуже хорти ... Босі дівочі ніжки - дуже ефективна зброя. Що вони можуть? Дуже багато. Самі голі підошви отримували енергію від землі та воїнки красуні жваві.
  Треба сказати, що дівчата найкрасивіше у світі, що є і чудове, і з люттю кобр!
  Крейсера американців захоплено. Полонені чоловіки падали ниць. Після чого воїнкам ніжки свої їм сунули в обличчя. І змушували цілувати. І дівчата воркували, а їхні голі підошви, коли лижуть мови приємно та лоскітно.
  Але красуні насолодилися тим, що їхні босі ноги обсипають поцілунками, і п'ята цілували.
  Після цього дівчата як розсміються. А скалять зуби!
  Але стало краще, дівчата трохи позасмагали голі і купувалися. Такі ось чудові войовниці. А як таку ніжку взяти та поцілувати. І кожний пальчик лизнути.
  Дівчата супер.
  Ось знову танк "Олександр"-4 у бою. Преть собі і вже лютий іде. Війська рухаються далі. Все ближче та ближче до території США. Дівчата такі класні.
  Ось Наташка стріляє влучно. І пробиває дуже точно.
  Дівчина надзвичайно стріляє влучно і кричить:
  - Ми зламаємо ворога!
  Далі стріляє Марія. Взяла та перемогла супротивника:
  - Я є супер!
  Марія дуже гарна дівка і дуже активна.
  І босі її ніжки її дуже гарні та витончені своєї еротичності:
  - Ми рознесемо ворога!
  І Аврора така дівка, і супер у ній і голі животи та груди, а такі червоні соски надулися:
  - Спробую ворогів і зроблю супер!
  І рудим волоссям як трусить!
  І знову довбане і своїми босими, точеними ніжками. Такі войовниці дуже круто!
  А потім і Світлана візьме і довбає ворога:
  - Я люблю царя і повішу ворогам на шию петлю!
  Ось дівчата й розсміяються. Як вони стали хортами та крутими.
  Американці від дівчат біжать. Або здаються. Або гинуть. Війниці такі красиві, і дуже босонігі, і дівчата такі чудові. І в одному бікіні боротися приємно та ефективно. Войовниці такі чудові.
  Наташа знову стріляє по американцях і шипить:
  - Ти мій брат та я твій брат! А точніше, сестра!
  І знову язиком довгим як ворухне. Агресивна скажімо войовниця та краса!
  А тут Анюта як трусить оголеними грудьми. І закричить, і вишкіриться. І снаряд в американців надішле. І візьме і довбає.
  - Рознесла красуня! І пискне:
  - Я така ось і дівка супер!
  Красива дівчина і любить секс. А це приємно!
  І взяла дівчина і лупнула - загарчала:
  - Ми переможемо і рознесемо супротивника!
  А ось і Аврора довбане і лупне:
  - Я є цар і крута дівка!
  Войовниця може бути й дуже хорт.
  Дівчата регочуть собі.
  А ось Світлана взяла і дуже круто. І це давала за знищення противника такі гонорари, і цілувала чортів:
  - Це такий тоталітарний пілотаж!
  Танк дуже спритний і забійний. Він б'є слабкий та високий "Шерман". Ось і бої тут на користь царської Росії.
  Наташа знову як пальне. І проворкує:
  - За твого кумира!
  Марія почала стріляти. Дівчина дуже гарна, і в неї золоте волосся. На вигляд.
  Дівчина довбала, і босими пальцями ніг націлить і пискне:
  - Це вбивство за царя!
  А ось і Аврора довбала американця. І дівчина така скажемо реально украй агресивна і пискнула:
  - На реальний абордаж!
  І ось дівчина показала собі реально сильну.
  І Світлана агресивна та бойова. Довбанула голою ніжкою, і розірвала ворога.
  І прочирикала, скелячи зуби:
  - Я є жінка, що літає орлицею!
  Ось дівчата й почали довбати з дикою силою. І не зупинити таку агресію красунь. Не відступаючи і не прогинаючись.
  Наташа знову вистрілила і прошипіла:
  - До повного знищення!
  І Марія без будь-яких цвяхів, куди більше знищенням ворогів досягла успіху, і стала ламати супротивників.
  А далі Аврора взяла і як довбає по ворогові з гармати. І навіть дуже вдало, з колосальним апломбом. І розчавити, роздробити ворога. І від "Шермана" летять на всі боки оплавлені уламки.
  І Світлана теж вистрілить і як заспіває:
  - Я дівчина великої мрії та великої краси!
  Воїтельки справді чудову волю до перемоги демонструють.
  Адже недарма імперія стала крутою і великою. Могла перевершити досягнення Чингісхана.
  Войовниці рухаються собі... І стріляють, стріляють, і лопають ворожі позиції, наче розпоровуючи ножем. А точніше дуже гострим та загартованим кинджалом. І ось російські війська вже реально непереможні. І царство великої імперії.
  Якщо розібратися, то в Росії багато було воєн і важких періодів. Але Миколі Другому здебільшого просто не щастило! Він виявився невдахою. А ось тактика має велике значення. Що показав великий російський шахіст Альохін. Коли він починав грати замість свого супротивника, перевертаючи дошку та перемагаючи. Геніальність і є геніальністю.
  При всіх проблемах царської Росії, лише чинник оголених дівчат багато що вирішував.
  Ось у боях беруть участь і гелікоптери. Бойові машини, також екіпажі з дівчатами в бікіні, і босими. Яка якість армії, що складається з дівчат? Найвидатніше. Таку армію ніщо не може зупинити та перемогти.
  Так у цій армії босі та майже голі дівки. Екіпаж на вертольоті капітана Варвари. Чи це не диво! Море здувається бурхливо! І як авіаційні гармати вдарять. А потім ще й ракети. Ось це дівки - справжні урагани на кшталт торнадо.
  Не поступаються вони ворогові ні в чому. Російська армія готова до битв і величезних звершень.
  Варвара це красива дівчина з русявим волоссям і майже гола. Як прореве на всю горлянку:
  - Вороги не пройдуть! І не втечуть!
  І візьме, випустить забійний розряд із усіх струменів своєї крутої машини. І пронесеться над противником. І візьме, повикає з руйнівним загином.
  А ось скромна Ольга взяла і випустила по позиціях американців ракету і прошипить:
  - Я воював, не з лаптем, а боса!
  І підморгне своїми сапфіровими очима. Та це дівки - такого неймовірно чудового пілотажу. З ним можна і в гору пиятики, і голі дракону знести.
  А ніжки настільки витончені та неповторні! А талії тонкі, і тіла дуже мускулисті.
  Варвара довбає, і провоє:
  - Я за царя можу дірку в глобусі зробити!
  І мордашку вискалить, і підморгне очима.
  Войовниці тут на висоті. Ось Тетяна теж дівчина в бікіні, як візьме та провізить:
  - Хай буде цар над усією землею!
  І своїми перлинними зубками блисне. І з вертольота забійним як цвях. І вбивчо пройдеться. І реально підсмажить метал. І викличе руйнування дзоту.
  Ось це дівки - всі дівки дівки! І потім коли полонених наводять, ті дівчата потім босі ніжки цілують і лижуть. Це взагалі найвитонченіший спосіб і принизити та заохотити.
  
  НЕПЕРЕМОЖНИЙ РОММЕЛЬ
  У ній армія Роммеля у листопаді, грудні 1941 року, змогла здобути перемогу в Африці. Це сталося ще й тому, що напарник геніального Роммеля не припустився тих грубих помилок, що сталися в реальній історії.
  Внаслідок чого німці розбили англійців, що наступають, і втримали свою територію. Спочатку під час боїв це позначалося, тож на східному фронті німці зазнали поразки під Москвою.
  Однак надалі плани фюрера змінилися. Роммель до цього моменту зміг взяти Толбук і рушив до Єгипту. Гітлер вирішив перейти до тимчасової оборони на східному фронті, і поки що зосередити зусилля в Африці та на Близькому Сході.
  Тим не менш, оскільки наступ в Африці вимагав менше сил, гітлерівці провели кілька операцій і на сході. Розбили радянські війська у Керчі. Оточили під Харковом. Вирвали скалку і на смоленському напрямку. Поразкою закінчилося і наступ другої ударної армії генерала Власова під Ленінградом.
  Впав після облоги та штурму Севастополь. І фриці зміцнилися. Бої розгорнулися на Ржевському виступі. Тут гітлерівцям удалося встояти.
  Натомість у Єгипті Роммель отримавши підкріплення здобув переконливу перемогу. Розвиваючи успіх, німці пройшли Палестину, захопили Ірак та Кувейт. А потім і весь Близький Схід отримав доступ до нафти.
  Після чого фашисти повернули на Судан, і спробували захопити Африку.
  Одночасно відбувся штурм Гібралтару і проникнення німецьких військ у Марокко і далі в Африканські простори.
  Але успіхам німців сприяла енергійна робота у тилу. Де Гітлер теж, що робив вправніше, ніж у реальній історії.
  Прокинувшись Гітлер-термінатор разом із дівчатами прийняв ванну, поснідав салатом, кашею з цвітної капусти та ще деякими овочами, додавши знежиреного багатошарового козячого сиру та ікри. Після чого викликав Шпеєра, офіційно вручивши новому імперському міністру документ із підписаним законом про надзвичайні повноваження. Адольф біснуватий, був дуже в'їдливий:
  - Випуск озброєнь у Третьому Рейху вкрай низький! Ми відстаємо не лише від Британії, що воює, а й від тоталітарного СРСР. А нам потрібне панування у повітрі, причому нарощуючи випуск старих озброєнь, переходити на нові. Особливо перспективні реактивні бомбардувальники. Адже їх величезна швидкість і висока верхня стеля, дозволяють майже безкарно трощити британські міста!
  Шпеєр випромінював оптимізм:
  - У Німеччині та Польщі з надлишком вугілля, у Франції залізняку, а обладнання у нас вистачить на випуск безлічі машин. Адже ми виготовляємо алюмінію та дюралю більше, ніж усі країни світу разом узяті!
  Біснуватий Адольф кивнув:
  - До пори до часу! Британія та США також розкручують виробництво, а нам потрібно берегти кожен грам металу. Нехай школярі та інші діти з п'яти років ще й металом збирають. Крім того, навіщо робити крила та фюзеляж цілком з дюралю. Можна використовувати дерево і полотно. Наприклад, робити моноблочні крила. А що? Нам потрібен новий реактивний винищувач вагою не більше двох тонн, легкий у пілотуванні, простий у виробництві та дешевий! Число складальних деталей повинно бути скорочено до мінімуму, так само знайти можливості максимально зменшити вагу літака і поліпшити його аеродинамічні властивості. Зараз до речі авіаконструктори прийдуть, ми будемо їх навчати.
  Шпеєр посміхнувся:
  - Звичайно, мій фюрер. Наскільки я зрозумів, чи ви збираєтеся повернути з армії всіх висококваліфікованих робітників?
  Біснуватий Адольф підтвердив:
  - Тільки з високою кваліфікацією, простих роботяг наберемо з-поміж іноземців. Так воно краще менше нероб, а значить і партизанів. Чисельність сухопутних військ звичайно скоротимо, якщо війни з СРСР не буде, то нам не потрібно стільки піхоти, але ... Не радикально, так я планую в найближчі місяці розгромивши Гібралтар і Мальту, зайняти всю північ Африки і далі на ближній схід. Нам ще знадобляться сухопутні частини. Крім того, необхідно побудувати додаткові суднобудівні верфі як у самій Німеччині, так і у Франції, Бельгії, Голландії, Норвегії. Нам потрібні авіаносці, лінкори та транспорти. А Середземне море перетворитися ніби на внутрішньонімецьке озеро. Тобі зрозуміло?
  Шпеєр вклонився:
  - Так мій фюрер! Я вже доручив розробити програму будівництва.
  Хитрий Адольф доповнив:
  - Тривалість робочого дня може продовжуватися до 16 години, якщо цього вимагають наші екстрені плани. Випуск літаків має бути доведений, до ста машин на добу всього за дев'ять місяців... Більш ніж у троє порівняно з нинішнім, і то аж ніяк не факт, що цього буде достатньо!
  Шпеєр поспішив підбадьорити фюрера:
  - Наші льотчики вищі за клас британських, тож далеко не все вирішує кількість. А ми знайдемо нові способи перекувати репетування на мечі. Наскільки я зрозумів, що є пріоритетом, для нас це авіація?
  Фюрер стиснув кулак міцніше:
  - Пріоритет для нас реактивна, бомбардувальна авіація, а далі винищувальна, плюс випуск нової техніки, та розробка чудо-зброї! Втім, не лише в галузі авіації, а й танків, артилерії насамперед реактивної... Про це ми поговоримо докладніше.
  Почувся дзвінок і до помешкання увійшли провідні авіаконструктори Третього Рейху.
  Мессершміт, відносно молодий з високим чолом, Хейнкель уже літній, але дуже рухливий, атлетично складений Танк, Ліппіш, і ще кілька менш відомих.
  Адольф вказав їм на крісла і наказав розкласти креслення на стіл:
  - Ваше завдання це створення нової, дуже потужної та сучасної зброї. У Німеччині аеротруби більше, ніж у будь-якій іншій країні світу, а технології багатьох літаків дуже відсталі. Адже тільки в Ю-88, можна помітно збільшити швидкість за рахунок надання машині більш обтічних форм. Зокрема кабіні надати краплеподібну, опуклу форму, що і огляд покращить, і просторіше льотчику буде, і ще додасть швидкість, за рахунок покращення аеродинаміки на добрих п'ять кілометрів. Плюс ще обтічну форму потрібно надати вогненним точкам, як бомбардувальника, так і винищувачам, бомбоутримувачам, повітряним гальмам у неробочому положенні.
  Ви записуєте, що я вам говорю!
  Конструктора дружно закивали:
  - Так точно великий фюрер!
  Адольф продовжив:
  - ХЕ-129 - повинен бути перероблений для того, щоб обтічна форма була надана і самій коробці зброї і була встановлена рухома авіаційна гармата для захисту від атак з задньої і нижньої півсфери. Крім того, цей штурмовик слід забезпечити системою форсування двигуна. Одночасно разом із перебудовою, потрібно збільшити випуск подібних штурмовиків. Їхні разючі удари з повітря, паралізують активність англійців. Крім того і бомбардувальник Ю-87, що пікірує, повинен бути використаний у Британії. Застарілі машини пустимо в бойку.
  Адольф зробив паузу. Конструктори мовчали. Фюрер зауважив:
  - На рахунок F - 190 у мене великі сумніви виникли. Машина вийшла важкою і недостатньо маневреною, крім того, у неї відсутня система заповнення баків інертними газами, що заміняють вироблене паливо. Через що цю машину можна навіть підбити однією запальною кулею. Що скаже із цього приводу Танк.
  Знаменитий конструктор есесовець, витягнувшись у струнку, помітив:
  - Це наша недоробка великий фюрер. Хоча розміщення баків треба визнати досить вдало, вони менш вразливі від вогню противника, і одночасно захищають пілота. Що ж до маневреності, то... Одна броня важить 120 кілограм, і нам не так просто, його полегшити...
  Біснуватий Адольф запропонував:
  - Намагайтеся підняти аеродинамічні якості Фоккен-Вульфа. Насамперед за рахунок зменшення ваги, і необхідно загнути кінцівки крила, для підвищення керованості та маневреності машини. Крім того, встановить захист задньої півсфери... Що стосується розташування мотора попереду кабіни пілота, то це захищає льотчика, але потребує оснащення машини катапультувальним пристроєм. До речі саму форму двигуна, можна зробити більш обтічною, що слід обов'язково врахувати нашим промисловцям. До речі, як щодо робіт над МЕ-309?
  Мессершміт дещо сконтузився:
  - Ми над цим працюємо великий фюрер. Розрахункові характеристики обіцяють підняти швидкість машини, до 740 кілометрів на годину, при озброєнні у вигляді семи вогняних точок! Це буде наймогутніша смерть для англійців.
  Адольф перервав:
  - Доведення слід робити швидше. А ви Шпеєр прискоріть освоєння нової скорострільної авіаційної гармати в 30 міліметрів. Ще можна буде успішно використовувати і для стрільби по наземних цілях і проти ворожої авіації! Новий МЕ-309 повинен прийти на зміну МЕ-109. Що ж до вашої реактивної машини МЕ-262, то, на жаль, у неї багато недоліків: велика вага, низька експлуатаційна надійність, надмірна аварійність.... Я сам зроблю нарис того реактивного літака, що нам потрібен.
  Адольф Гітлер почав креслити машину, використовуючи свої знання про сучасних реактивних винищувачів. Втім, не найсучасніших, а приблизно п'ятдесятих років, щоб адаптувати під нинішній рівень виробництва та технології. Особливу увагу він приділив технології зміни стрілоподібності крила. Роз'яснюючи всю перевагу такої конструкції:
  - Під час посадки та старту стріловидність зменшуватиметься, а під час польоту збільшуватиметься. Тільки за рахунок цього винищувач з мотором сучасно МЕ-262 зможе розганятися до 1100 кілометрів на годину. Та й вага у нього буде суттєво меншою.
  Мессершміт подивився на схему, поморщив свій високий із залисинами лоб і видавив:
  - Геніально! Але мій фюрер, звідки у вас такі глибокі знання в аеродинаміці?
  Біснуватий Адольф хитро примружився:
  - А що хіба тільки в аеродинаміці? Обдарована людина, як правило, обдарована у всьому! А бездарність та в Африці бездарність! Що до речі з бомбардувальником Арадо? Покажіть схему?
  Фюрер-попаданець бігло подивився, заперечливо мотнув головою:
  - Ні, так не піде! Ідея з візком нікуди не годиться, через неї літак не розгорнеться і розбиватиметься. Потрібні звичайні шасі, що забираються. Передбачте деякі зміни конструкції, для кращої аеродинаміки. Без зайвої вигадки, але зі кмітливістю.
  Адольф з дахом зробив ще кілька зауважень:
  - Літак "Грифон" Хе-177 має вкрай ненадійну силову установку. Її необхідно негайно замінити, нові поршневі мотори, спочатку по чотири стоять окремо. Потім на найсучасніші двигуни потужністю 2950 кінських сил. Що стосується можливості завдавати ударів з великої висоти і в пікіруванні, то... Починайте розробку Хе-277, ця машина також стане знаряддям немезиди. Але головне це реактивні бомбардувальники. Це завдання пріоритетне. Ось, наприклад, таким має бути Ю-287.
  Фюрер знову зробив малюнок із крилами зворотною стріловидністю, роз'яснюючи ті чи інші нюанси конструкторам. Адольф захопився, показуючи ті чи інші схеми. Особливо бомбардувальник безхвостік. А що схема реактивної машини літаюче крило більш ніж перспективна. І при цьому машина здатна бомбардувати навіть територію США. Прямо вказав, що до робіт треба залучити конструкторів з усієї Європи та навіть євреїв. Нарешті зрозумівши, що конструктори вже досить завантажилися, милостиво відпустив їх, залишивши Липпіша. Фюрер прокричав:
  - А вас Олександр я прошу залишитись! Вам буде доручено створення нової, надзвичайно ефективної зброї.
  Ліппіш здивувався:
  - Я вам вдячний фюрер!
  Гітлер-термінатор почав пояснювати:
  - Вам, звичайно ж, відома теорія Візельсбергера, який свого часу був асистентом професора Прандтля в Геттінгені. Він був першим, хто розробив теорію впливу екрану на поверхню, що підстилає.
  Ліппіш посміхаючись, кивнув:
  - Ви чудово знаєте мій фюрер! Та я знаю цю теорію!
  Біснуватий Адольф продовжив:
  - Потрібно створити екраноплан - такий собі гібрид торпедного катера та гідролітака. Він летить правда набагато нижче, за якихось 20-40 сантиметрів від води. У цьому випадку маса повітря, що підтримує човен-екраноплан, складається з двох частин. Одна - заморожений потік під крилом; інша - досить незначна - виходить з-під крила в районі задньої кромки і постійно поповнюється повітрям, що надходить зверху, від шкарпетки крила.
  Ліппіш охоче підтвердив:
  - Воістину так мій фюрер!
  Біснуватий Адольф продовжив:
  - Однак головна маса повітря залишається під несучою поверхнею і створює там тиск, що дорівнює швидкісному натиску. Вона грає роль своєрідної повітряної ковзанки, за якою човен-екраноплан "котитися" як по маслу! Першим, хто на практиці використав подібне, був фінський інженер Кааріо, він розробив просто прямокутне крило-сані, що ковзає над снігом за допомогою екрана і навіть отримав на це патент. На жаль, військові не вчасно оцінили подібне відкриття. Кажуть, що і російський професор Левков проводив подібні експерименти... Тобто це може стати новою чудо-зброєю, здатною доставляти бомби, торпеди, десант до узбережжя Британії, зі швидкістю літака, і при цьому невидимі для радарів. Плюс ще разючі удари по англійських кораблях! Згоден?
  Ліппіш пошарив рукою, послужливі офіціантки налили йому соку.
  - Та це ідея багата, хоч будуть деякі проблеми технічного плану. Наприклад, стійкість.
  Біснуватий Адольф дружньо кивнув:
  - Я тобі накидаю зразкову схему це краще зробити, а дрібні технічні деталі ви самі відшліфуєте. Корпус повинен бути довгим, що скидається на фюзеляж авіалайнера, що переходить у дельфіновий ніс кабіни, вітрові опуклі стекла і турбореактивні двигуни. Хоча, можливо, в перших моделях зійдуть і поршневі. І коли цю махину відбуксують на чисту воду, оглушливо заревуть мотори і вузький хижий тулуб рвоне, як кит піднявши хмару бризок. Зауваж ця махіна здатна нестися, наче винищувач за кілька метрів від поверхні води.
  Ліппіш свиснув у непідробному захопленні:
  - Багата уява у вас фюрер!
  Лихий Адольф ще більше надихнувся:
  - Звичайно, це б чудо-зброя. Адже екраноплани не бояться жодних штормів. Їм не страшні криги - вони летять над ними. Їм не загрожують болотисті гирла річок і прибережні камені, про які можуть розбитися звичайні кораблі, а мілини взагалі як дитячий ставок. Висаджувати десанти вони здатні скрізь: від африканського берега Скелетов з його диявольськими рифами, до обох узбереж США, арктичних земель Канади та Аляски. Ось таких машин би кілька сотень, і Британія впала б у два місяці.
  Ліппіш несміливо зауважив:
  - А міни?
  Фюрер засміявся:
  - Ось саме міни! Вони не загрожують ні під поверхнею вод, ні на мілинах! Як і торпеди з підводних човнів. А сам він ідеальна зброя для боротьби з найдосконалішими підводними човнами, луплячи їх глибинними бомбами. Крім того, екраноплани можуть лупити по ворожих кораблях ракета і мінами. Так я, звичайно ж, ознайомлю конструкцією керованих бомб. Ну і звичайно десанти... Ідеальний засіб доставки десантури, причому не лише з піхотою, а й танками! Тоді весь характер війни відразу зміниться! Чи зрозумів Ліппіш, яку тобі справу довіряє фюрер?
  Конструктор вже меркантильніше запитав:
  - А нагороди?
  Серйозний Адольф підтвердив:
  - Звичайно найщедріші, залізний хрест із діамантами, землі, колонії, піддані! Якщо ми підкоримо Африку, то землі вистачить на всіх!
  Ліппіш заявив:
  - Якщо будуть дані гроші та кошти екраноплан буде готовий, але... У мене ще є проекти винищувача безхвості.
  Фюрер-термінатор поспішив заспокоїти винахідника:
  - Реактивний бомбардувальник безхвостік, я вже накидав, їм займуться інші. Як до речі і винищувач! Екраноплани важливіші, так це принципово нова зброя... Крім того, фірма "Гота" має дуже талановитих конструкторів, які цим займуться. А ти поки що на екранопланах попрацюй. Взагалі, зараз у мене багато невідкладних справ, треба ще з танковими генералами поговорити... Розпорядження буде віддано...
  Ліппіш залишив фюрера дуже окриленим. Адольф подумав, що, може, краще було б спочатку поговорити з фізиками-ядерниками, з приводу створення атомної, а в перспективі й водневої бомби, але вирішив не надто багато, вантажити себе та інших людей за раз.
  Конструкторів було кілька, у тому числі найвідоміші: Порше та Адерс. Взагалі якщо в авіації, і підводному флоті німці мали над порадами якісну перевагу (хоча це і не всі визнають!), то танковий парк у панцвалі помітно відставав. Зокрема радянські машини КВ, Т-28, Т-34, перевершували німецькі у бронюванні та озброєнні, а Т-34 ще й у ходових якостях. Втім, гармати німецьких танків недостатньо сильні і для англійських "Матільд" і "Кромвелей", а тим більше конструкторами, що вже розробляються, "Черчіллей" і "Челленджерів". Не кажучи вже про слабкість броні німецьких конструкцій.
  Запросивши гостей сісти, фюрер почав читати мораль:
  - На жаль, у Німеччини на даний момент немає надійної протитанкової гармати... Оснащені 50-міліметровою зброєю Т-3 можуть лише погладжувати броню "Матільд" або КВ.... Адже "Матільда" надійшла на озброєння Британії ще до початку Другої світової війни. У нас самих є трофейні "Матільди", чию лобову броню не пробити. Ну, а у Радянських КВ не пробити навіть борт чи корпус. Максимум, що наша машина може зробити це розбити гусеницю! Тобто ви конструктори поставили нас у таке становище, що у противника танки набагато сильніші за нас у бронюванні, а нові американські "Гранти" і вже готові до запуску в масове виробництво "Шермани", перевершує і озброєння. Не говорячи про російські машини з гарматою 76-міліметрів. І як ви виконуєте завдання щодо створення нових танків, зокрема з 88-міліметровою зброєю.
  Порше розгублено відповів:
  - Звичайно, ми ведемо такі розробки великий фюрер. Нам 26 травня управління озброєнь дало замовлення на 45-тонний танк ViK -4501. Він має бути саме таким, з 88-міліметровою зеніткою, переробленою під танкову вежу. Ми вже маємо попередні креслення. Можете з ними ознайомитись найбільший.
  Фюрер запитав:
  - А ти Адерс?
  Ервін кивнув:
  - Ще у сороковому році пройшли успішні випробування vk -3001. Нової важкої машини з гарматою 75-міліметрів. У нас є подібна зброя у протитанковій моделі, але поки що не запущена у масове виробництво. Крім того, проводилися роботи зі створення Т-6, з масою до 65 тонн. І легші моделі в 36 тонн. Ми намагаємося великий фюрер.
  Адольф, який уявив себе всезнайкою, почав швидко оглядати креслення. Ось вони перші нариси грізного "Тигра" найвідомішого танка Німеччини Другої світової війни. Ця машина стала знаменитою під час курски дуги. У радянські часи "Тигри" як правило, охаювали, потім ставлення до цієї машини стало більш об'єктивним. Для свого часу цей танк, звичайно, був непоганий. Під час першої великої сутички з нашими КВ - три "Тигри" підбили десять радянських машин, а самі пішли без ушкоджень. Головна перевага це машини, була потужна 88-міліметрова гармата, у якої довгий час не було гідного опонента. Втім, на курскій дузі, незважаючи на якісну перевагу в техніці гітлерівці, все одно були розбиті... Статистика бойового використання цієї машини, а також співвідношення втрат, загалом говорять, про неї як одну з найкращих машин Другої світової війни. Але й недоліки видно не озброєним оком. Велика вага в 56 тонн, при бронюванні всього в 100 - міліметрів (бортів лише 80!), велика висота, відсутність кутів раціонального нахилу броні та погані ходові якості. Взагалі танк ІС-2 за вагою на десять тонн менше перевершував тигр і в бронюванні, і в озброєнні... Але з'явився цей танк лише у лютому 1944 року. "Королівський тигр" взагалі важив 68 тонн, при лобовому бронюванні в 180 - міліметрів... Звичайно такий танк не годився для війни в Африці, в пустелі, для десантури, це просто машина, як колос на глиняних ногах. Немає звичайно для свого часу і "Королівський тигр" був дуже ефективний, він міг знищити за бій кілька танків противника, а один раз підбив двадцять п'ять "Шерманів" протягом години. Начебто була інформація про знищених "Тигром" у ході однієї битви двадцяти трьох танків Т-34. Але в будь-якому випадку, цей танк просто втілення нераціонального використання потужності та маси. А ось, наприклад, радянський танк Т-54... Свого роду втілення вдалого раціонального застосування фактично колишніх технологій Другої світової війни.
  Фюрер рішуче заявив:
  - Ні панове! Такий проект годиться! Робити машину в п'ятдесят шість тонн за всього лише 100 міліметрів броні... Де ж наша хвалька німецька економічність і раціональність.
  Адерс несміливо зауважив:
  - Французький С-2, при вазі 70 тонн мав броню 45 - міліметрів...
  Фюрер-термінатор зло перебив:
  - Це танк ще з часів першої світової війни. А ось у російських КВ-2 мав 152-міліметрову гаубицю при вазі 52 тонни. Але ж це 152 - міліметри, а не 88.
  Тому я даю вам завдання 88-міліметрова гармата калібру 71, на танк з вагою не більше сорока тонн і лобової броні не менше 180 міліметрів, бортів і корпусу 150 міліметрів, двигун у шістсот, сімсот кінських сил. І цей танк має бути запущений у масове виробництво крайнього терміну, через півроку.
  Німецькі конструктори зблідли і в них затремтіли руки. Олександр знущально глянув на них. Завдання справді було найскладніше; озброєння та бронювання характерне для "Королівського тигра" зразка 1944 року, а потрібно вкластися в меншу на 28 тонн вагу! Втім, Адольф вважав це цілком реальним, і навіть дружньо ляснув Порше по плечу:
  - Не засмучуйтесь, я вам сам намалюю оптимальну схему, за якої можна обійтися і такою порівняно невеликою вагою. Адже я не самодур, а раціоналіст. Тільки перебудувати вам доведеться багато. Зокрема розташовувати трансмісію та двигун разом.
  Адерс сумно помітив:
  - Це створить нам певні проблеми. Зокрема в такому розташуванні будуть такі недоліки.
  Жорсткий Адольф перебив:
  - Звичайно, деякі проблеми будуть, але вони в принципі легко усунуті. Зокрема у технічному плані. Зате можна куди компактніше розмістити мотор, змістити підвіску і ... Висоту танк необхідно знизити до двох метрів, а екіпаж розмістити, напівлежачи, тоді все буде куди раціональніше.
  Фюрер почав робити малюнок, свого роду креслення, на кшталт наймасовішого радянського танка післявоєнного часу Т-54. Ця машина була настільки вдалою, що ще почала випускатися ще в 1947 році використовували і під час боїв в Афганістані з талібами, іракські війська билися на них з армією США в ході "Бурі в пустелі" та операції "Шок і трепет" або "Свобода Іраку" ". Загалом цих танків було випущено понад 70 тисяч штук. А машина була дуже успішна. При вазі 36 тонн, лобова броня - 200 міліметрів, а гармата калібру - 100 міліметрів. Цей типаж успішно бився й американськими "Патонами" та "Першингами" ще під час корейської війни. Так що для даного технологічного рівня модель дуже підходяща та реальна для втілення. І досить проста у виробництві - дешева... Що стосується німецької гармати 88-міліметрів 71 ель, то вона була досить пробивною, для всіх танків Другої світової війни (за винятком лобової броні ІС-3, що надійшов на озброєння в травні 1945 року). Що ж ІВ-3? Чудовий танк у плані бронювання, і вежі, якій надали щучу форму. Щоправда, ходові якості були погані, і його незабаром зняли з виробництва. Потім було ще кілька моделей ІС-4 і так далі поки не зупинилися на ІС-10, перейменованим після смерті Сталіна в Т-10. І це виявився останній важкий радянський танк. Хрущов заборонив усі розробки важких машин, а його наступники не стали це переглядати!
  А чи взагалі потрібен німцям танк важчий за сорок тонн, якщо і на середньому танку можна встановити гармату, яка пробиває на дистанції в 1000 метрів 193 - міліметра броні?
  Американці швидко відмовилися від важких танків, і вага "Першингу" не перевищувала 42 тонн, а "Шермана" взагалі 32. Але після того, як стало очевидно, що ось-ось може спалахнути війна з СРСР, з'явився монстр з гарматою калібру в 120 міліметрів. та початковою швидкістю снаряда майже 1000 метрів за секунду. Однак невдовзі американці розчарувалися й у цьому танку. До появи ІС-10, наймасовішим післявоєнним танком був ІС-4, з лобовою бронею 250 міліметрів, і бортовий 170... Надійна машина, хоч і важила більше 60 тонн. У будь-якому випадку потрібно доручити виробництво для Німеччини та важкого танка, але не більше 50 тонн. Наприклад ІС-10 якраз і важив 50 тонн маючи лобове бронювання у 290 - міліметрів та гармату у 125 - міліметрів... До речі який калібр найвдаліший? У ході війни наймасовіші моделі "Шерман" та "Черчілль" мали броню в 100 та 152 міліметри (лобову). Ну, що ж "Королівські тигри" з нею цілком справлялися... А ось "Пантера" стала трохи відставати калібр 75 - міліметрів навіть з високою початковою швидкістю снаряда ставав недостатнім. Тому з'явилися "Пантери" у 88-міліметровими гарматами, правда тільки наприкінці війни, та й було їх небагато. Але той факт, що у вермахті не було планів, переозброїти танки та протитанкові гармати великим калібром каже, що цей стан справ усіх влаштовував. Була правда САУ "Ягдтигр" з гарматою 128 міліметрів, і лобовою бронею 250 міліметрів, але їх випустили всього 71 штуку і в такій мізерній кількості вплинути на хід війни вони не могли. До речі, цікаво, до моменту капітуляції "Ягдтигрів" ще 43 штуки залишалося в строю, що говорить про надзвичайну живучість подібної машини.
  Сталін до речі наказав, щоб ІС-2 відразу ж озброювався 122-міліметровою гарматою, хоча її пробивна міць була надмірною для німецьких танків (крім "Королівського тигра", але таких танків було випущено лише 458). Багато хто радив диктатору обмежитися стволом у 100-міліметрів. САУ Т-100 виявилася найкращою за сукупністю бойових характеристик. Адже чим більше калібр, тим менший запас снарядів, нижча скорострільність, початкова швидкість снаряда, дальність і точність стрільби... А у німців наймасовіший танк Т-4 і САУ на його базі важили всього 22-24 тонни. САУ "Панцер" втім, була дуже вдала: озброєння "Пантери" та лобова броня майже як у неї, за такої малої ваги та висоти. Треба буде наказати запустити у виробництво якнайбільше простих і дешевих "Панцерів".
  А що калібру зброї, то що ж? Для протитанкових гармат калібр в 128 міліметрів занадто великий, це краще використовувати як штурмову зброю, а обрати проміжний в 105 міліметрів.
  Адольф показав німецьким конструкторам схему:
  - Це наша нова секретна зброя! Найближчими місяцями танк має пройти випробування. Його бойове застосування буде 1943 рік. А поки що вам проект створення важкого танка зі 105-міліметровою гарматою. А також легких САУ. Тож за роботу панове.
  Адерс несміливо заперечив:
  - Конструкція, запропонована вами, виглядає привабливо, але ось у чому проблема цей танк не в дусі наших традицій... Та й екіпажу буде незатишно...
  Адольф замість відповіді випив соку і запропонував:
  - Може, пообідаємо пани-товариші. Взагалі цей танк можна буде штампувати у великих кількостях, і я не думаю, що американців та англійців до кінця війни з'явиться щось краще. Та й сьогодні можна буде з'їсти трохи м'ясного...
  Дівчата швидко накрили стіл. Олександр розуміючи, що шлунок фюрера, який відвик від м'яса може захворіти, вважав за краще залишитися вірним собі, і лише трохи з'їв осетра, згадавши при цьому Собакевича їх "мертвих душ". Мда, начебто поки що все робить правильно. Перекладає економіку на військові рейки, оголошує тотальну війну, приймає закони, які слід було прийняти ще в 1939 році. штука, у чомусь навіть краще за перші моделі "Калашнікова". Тільки важкувата ... Може й справді взяти за основу автомат АКМ? Ех, добре б створити зброю, що поєднує точність американської М-16, зі скорострільністю і надійністю АКМ. Загалом прогрес розвиває нерівномірно. Наприклад, мотори в танках не особливо додали мощі, а ось комп'ютер став взагалі недосяжним. Але він має знання майбутнього, але що може запропонувати в плані, наприклад замінника нафти. Досі ефективно виробляти бензин з вугілля не навчилися навіть в Америці! Не дивлячись на зростаючі ціни на нафту. Ну, що він може запропонувати. Динамічний захист, турбогенераторні двигуни... І це буде, але трохи згодом, щоб не поспішати викладати козирі. За сімдесят років прогрес пішов далеко вперед, але доки старість не переможена, хвороби теж, і людина не Бог! Мало того, в чомусь навіть спостерігається регрес... Наприклад, зростання релігійності, особливо в Росії та пострадянському просторі, а також ісламських країнах. Адже великі мислителі епохи відродження та нового часу передбачали, що релігія поступово відмиратиме!
  Але хоч як дивно релігійний екстремізм наростає... А попи дедалі більше втручаються у політику держави. І в цій ситуації політика влади незрозуміла, невже вона всерйоз вважає, що істина в Православ'ї чи Ісламі? Всі ці освічені та вульгарні люди? Якщо ні, то який сенс відмовлятися від світської моделі державності? Заради ефективності управління масами? Але саме Православ'я і довело свою неефективність у ролі державної релігії... Справа в тому, що маючи формально основою Християнство і в першу чергу Новий Завіт, Православ'я має як базис пацифістське вчення: не противься злому і полюби ворога свого! Але при цьому фактична політика імперії агресивна і потребує насильства та захоплень. Від чого народжує протиріччя між формою і сутністю. Навіть якщо багато людей цього свідомо не розуміють, підсвідомо це відчувають!
  Через що Православне вчення і неефективне, позбавлене логіки, намагаючись бути, імперським і християнським одночасно. А християнським - значить юдейським та пацифістським! Адже Біблія майже повністю написана євреями, а може навіть і повністю, тому що апостол Павло говорить велику перевагу юдеям тому, що їм довірено слово боже! Значить, російській вірити Біблії не личить! Значить, потрібна інша віра, але вже не заснована на юдейському писанні... Яка? Її мають розробити досвідчені професіонали та психологи під керівництвом ФСБ! Тоді багато протиріч буде успішно вирішено...
  Треба сказати, що дитина, яка читає Євангеліє: ніколи не стане сильним, сміливим, жорстоким воїном, що любить Росію! І яка країна славиться у Біблії? Ізраїлю!
  Правда він сам Адольф біснуватий, цей гравець, опинившись на місці Гітлера, зовсім не збирається посилювати переслідування євреїв. Навпаки , корисні юдеї користуватимуться пільгами і працюватимуть на Третій Рейх. Таких дурниць, щоби розстрілювати єврейських учених чи людей мистецтва не буде! Але поки що скасовувати антисемітські закони передчасно. По-перше, народ може не так зрозуміти, а по-друге, це джерело багатства і джерело солідніший! Але пом'якшити антисемітську політику, в обмін на підтримку іудеїв, звичайно ж, можна.
  А як вчинити і з папою римським? Відносини з Ватиканом далекі від ідеальних, але відкрита війна завдасть на даному етапі лише шкоди. Значить, потрібно шукати підтримки Ватикану, але при цьому наполягати на своїх інтересах... В ідеалі поставити на престол Петра свою маріонетку і поступово реформувати релігію...
  Порше перервав роздуми Адольфа:
  - Ми дуже задоволені вашим обідом фюрером!
  Біснуватий Адольф милостиво посміхнувся:
  - Ну що ж, поки я зустрінуся з Гімлером, а потім нехай прибуде Гейнзеберг. А ви хлопці дивіться: терміни вам поставлені дуже тверді!
  Армія фюрера рухалася собі Африкою. А проти СРСР тримала оборону.
  Взимку Червона армія розпочала наступ на Ржевському виступі, але гітлерівці там чекали і змогли відбити удар. На півдні німці теж устояли, утримавшись на орлівському та харківському напрямку. І лише під Ленінградом радянські війська змогли провести операцію "Іскра", але бої тривали майже місяць і перемога була куплена надзвичайно дорогою ціною.
  Зиму сорок другого - сорок третього року, фриці абияк пережили.
  Але навесні вже більшість Африки ними підкорена. І фюрер промацує ґрунт світу з Британією.
  Черчілль трохи холодно до цього ставиться. Хоча Британія і зазнає поразки за поразкою.
  З Японією теж не однозначно - битва при Мідвей Америкою програна, і поки самураї б'ють численний флот американців частинами. І Америка не може отримати вигоду від своєї кількісної переваги на морі та в повітрі.
  Гітлер же хоче наступати проти СРСР, але навіть після оголошення загальної, тотальної мобілізації в нього занадто мало для цього сил. Оскільки фриці розкидані Африкою.
  Влітку Червона Армія готова до просування. Фашисти, щоправда, підкоривши Африку, утворюють колоніальні війська. І одержують додаткові ресурси.
  Використовують їх для танків "Лев", "Тигр", "Пантера". Втім, дані монстру вийшли не зовсім вдалі. Надто вже дорогі, надто важкі. Щоправда, для оборони "Пантера", гарний винищувач танків зі скорострільною гарматою.
  А ось найневдалішим виявився "Лев", важкий, дорогий, але не дуже ефективний. Гармата надто потужна, проти радянських тридцятьчетвірок і легких танків, а скорострільність значно нижча, ніж у "Пантери" та "Тигра". А броня, щоправда, краща, ніж у "Тигра", і ще під раціональними нахилами. "Лев", вийшов як велика "Пантера" вагою дев'яносто тонн і двигуном у вісімсот кінських сил. Втім, дещо швидше, ніж у реальній історії до серії надійшов "Тигр"-2 на двадцять дві тонни легше. Близький за рівнем захисту до "Леву", але рухливіший, легший. Зброя, щоправда, калібру 88-міліметрів - проти 105, але цілком достатня для поразки всіх радянських танків. І що суттєво - більш скорострільне - вісім пострілів проти п'яти.
  Тож "Лев" це дитя німецького, похмурого генія не прижилося.
  Німці захопили за літо всю Африку, включаючи Мадагаскар. Сталін надто довго вичікував.
  Може, він сам сподівався, що німці почнуть наступ. Особливо бачачи, як прибувають танки "Лев", "Тигр", "Пантера". Але фриці поки що вирішували проблеми на чорному континенті.
  Сталін змарнував момент. Наступ радянських військ почався у напрямку Орла та Харкова. Саме де німці були добре готові. Та й досягти тактичної раптовості не вдалося. Перші ж бої показали, що "Пантера" чудово показує себе в обороні. Непогані та "Фердинанди". Вони теж добрі.
  Та й "Тигр", танк результативний. І добре набирає рахунки. Німці активно обороняються. І тримають удари супротивника. Червона армія за три місяці дуже завзятих боїв, просунулась лише на п'ятнадцять кілометрів. І втрати у неї були відчутні.
  Над замаскованими дівчатами пролетіло два десятки англійських літаків, вони, напевно, нічого не помітили, і вже почали розчинятися за лінією горизонту, як раптом почулися нові підозрілі звуки. Мадлен скомандувала:
  - Усім лежати і не рухатися!
  Дівчата завмерли, вони чогось чекали. І ось з'явилися через бархан легкі транспортери та вантажівки. Судячи з конструкції, англійського та американського виробництва. Вони неквапливо рухалися у бік столиці Тунісу. Мадлен трохи розгубилася. Він вважала, що до лінії фронту ще далеко, отже англійці ще встигнуть з'явитися. Точніше не повинні з'являтися. А тут пре ціла колона. Хоча, мабуть, менший за батальйон... Хто це такі, якась бойова група, обійшовши пустелями аж ніяк не суцільний фронт, хоче пошарити по тилах. Начебто логічно, хоча з технікою їх легко помітити у пустелі. Принаймні потрібно передати своїм по рації, а вогню не відкривати. Тим більше, що їх лише сто чоловік, а англійців понад три сотні!
  Герда прошепотіла Шарлоті:
  - Ось вони англійці! Вперше їх так близько бачу!
  Рудоволоса подруга, теж дуже нервуючи, відповіла:
  - Та нічого особливого! І серед них стільки негрів!
  Справді, не менше половини англійців, були чорношкірі. І колона рухалася неквапливо, причому негри ще щось завивали... Вони все ближчі й ближчі...
  Тут нерви однієї з дівчат не витримали, і вона вдарила з пістолет-кулемета. В ту ж мить відкрили вогонь та інші войовниці, а Мадлен запізно гаркнула:
  - Плі!
  Кілька десятків англійців виявились разом скошені, одна з вантажівок запалала. Інші англійці відкрили безладну стрілянину. Мадлен вловивши момент, прокричала:
  - Наступальні гранати дружно кидати!
  Дівчата з елітного батальйону СС "Вовчиці" кидають гранати далеко і влучно. А що з дитинства натреновані, та ще спецметодику проходили. Це коли тренуєшся зі струмом, трохи зволікала з кидком і тебе розрядом. Шпурнули свої гостинці і Герда з Шарлотою. А англійці шкереберть і шкереберть ... Забавно так. Стріляють безладно, а негри ще, що кричать незрозумілою мовою. Ось точно відморозки.
  А Герда стріляє та кидає, при цьому ще й співає:
  - У зіницях СС нічний жах! Один стрибок - один удар! Вовчиці ми - наш метод простий! Не любимо ми тягнути кота за хвіст!
  Шарлота у відповідь також порикує. Кулі, випущені нею, розбивають на уламки черепа. Бо ще вибивають очі. Ось один переляканий негр, як всадить багнетом білобрисого напарника в бік. Той кров'ю у відповідь плюне. Шарлота підспівує:
  - Ангели зоряного похмурого пекла! Здається, все у всесвіті зруйнують! У небо злетіти швидким соколом треба! Щоб уберегти від смерті душі!
  Англійці діють неорганізовано, більшість із них колоніальні солдати: негри та індуси, араби. Вони: то падають, завмираючи, то навпаки різко схоплюються й починають гасати, як пригорелі зайці. Втім, дівчата стріляють влучно, та й гранати хоч уламки і недалеко летять, зате густо! Ось уже й ворогів лишилося небагато. Мадлен кричить по-англійськи, у неї голосок такий приголомшливий, що не треба навіть рупора:
  - Здавайтесь і ми пощадимо ваші життя! У полоні у вас буде, гарна їжа, вино та секс!
  Подіяло миттєво і раз вже здаються... Руки вгору та ...
  Зібрали півсотні полонених, їх половина поранених. Мадлен скомандувала:
  - Поранених добити!
  "Вовчиці" без церемоній пустили кулі у скроню, тим хто не міг стояти на ногах, а решту занурили в машини та погнали на них у найближчу базу.
  Після розпеченого піску пустелі босим ножачкам Герди дуже приємно відчувати м'яку гуму. Вона навіть блаженно постає... Американські вантажівки дуже зручні, і під час поїздки не тремтять. Здобувши перемогу дівчата веселі. Шарлота запитала Герду:
  - Скільки ти вбила?
  Дівчина здивовано знизала плечима:
  - Не знаю? Не я одна стріляла... Але гадаю, що багато!
  Шарлота підрахувала:
  - Нас сто, убив близько трьохсот, отже, по три на брата, тобто на сестру! Вражаючий початок війни!
  Герда байдуже махнула рукою:
  - Це для мене не має значення! Головне, що жодна подруга не загинула. Хоча це, звичайно, статистика, ворогів знищено триста, а з нашого боку лише дві войовниці-вовчиці легко поранені. Я навіть дивуюся, як ми ще Африку цілком не захопили з такими вояками.
  Шарлота відразу зіпсувала настрій:
  - Так цим горе-воякам ми у вісімнадцятому програли!
  Герда сердито труснула світленькою, наче обсипаною новорічним снігом головою:
  - Це через зраду! А насправді ми були як ніколи близькі до перемоги і це було очевидно кожному, хто не сліпий! На жаль, нам завадили!
  Шарлота погодилася, спритно почухавши пальчиками босої ноги за своїм лівим вушком:
  - Так зрада, диверсії, бездарність військових. А росіян ми таки зламали, змусивши їх у вісімнадцятому році здатися! Ех добре б прогулятися просторами Росії, там прохолодно, а тут спека!
  Герда весело хихикнула:
  - Зате в Росії такі суворі морози... А от коли босоніж бігала снігом у горах, знаю яке це борошно.
  Шарлота вишкірила зубки:
  - Маленька Герда босоніж біжить по пекучому снігу... Це символічно немов у казці... Казки про чисту, ще дитячу і зовсім не егоїстичну...
  Герда задерикувато підморгнула подрузі:
  - Це як у нас до фюрера?
  Шарлота підтвердила:
  - Майже! Ми просто їдемо, а не біжимо босоногі розпеченим піском пустелі. Та ще після перемоги.
  Пов'язаний негр пробурмотів німецькою:
  - Грізні ангели я ладен вам служити! Ви богиня, я ваш раб!
  Шарлота погладила своєю злегка огрубілою ступнею чорношкірого бранця по коричневому кучерявому волоссю.
  - Ви негри вже за своєю природою раби! Це, звичайно, з одного боку добре, повинен же хтось і працювати від зорі до зорі, виконувати чорну роботу... Але раб за своєю натурою, мерзенною природою зрадник і йому не можна довіряти зброю. Ми ж німці, у свою чергу, найбільш культурна і високо організована нація на Землі. Велика нація воїнів, і недарма ж у всіх Європейських армія і навіть у Росії служили найманці-німці, причому найчастіше на командних посадах!
  Герда люто кинула:
  - Та ти будеш служити нам як раб. У нас є спеціальні звіринці для чорношкірих. А тобі залишається поки що...
  Шарлота запропонувала:
  - Нехай він цілує нам ноги. Адже це буде для нас приємно, а нігер принизиться.
  Герда енергійно замотала головою:
  - Не знаю як тобі, а гидко, якщо чистої шкіри істиною арійки стосуватимуться губи смердючого нігера. Так що...
  Шарлота не погодилася:
  - Та ні! А мені навпаки сподобалося. Ну дивись...
  Вогненно-руда красуня сунула чорношкірому свою ноженьку. Той з ентузіазмом почав цілувати довгі, рівні, точені пальчики богині. А дівчина у відповідь лише ніжно посміхалася, товсті губи негра лоскочуть засмаглу шкіру. Ось язик бранця пройшовся пружною, злегка запиленою ступнею дівчинки. Приємно таки, коли принижуєш сильного, майже двометрового чоловіка.
  Герда здивувалася:
  - Дивно, а тобі що, чи не гидко?
  Шарлота посміхнулася:
  - Та ні! А з чого мені має бути гидко?
  Герда вважала за краще промовчати: ну що її втручатися у справи подруги. Взагалі-то їх виховували, що німецька жінка має бути не лише воїном, а й люблячою, ніжною дружиною та здоровою матір'ю. Але сама вона поки не думала про хлопців, може внаслідок важких фізичних навантажень, або просто поки що не знайшла своєї пари. Втім, і Шарлоті, схоже, це набридло. Вона вдарила негра кісточкою по носі, та так, що потекла юшка і запропонувала Герді:
  - А може заспіваємо?
  Герда кивнула:
  - Звичайно, заспіваємо! Інакше стає сумно!
  Дівчата заспівали, а їхні подруги дружно підхопили, тож пісня полилася як водоспад:
  Ідемо ми з миленькою з хащі,
  Сум неземний затаївши!
  А холод, пекучий льодовий,
  Пронизав надламаний мотив!
  
  По снігу ножі босі,
  Дівчата біленькою йдуть!
  Ревуть як вовки завірюхи злі,
  Зриваючи зграї птахів-пічуг!
  
  Але дівчина не знає страху,
  Вона боєць могутніх сил!
  Ледве прикрила плоть сорочка,
  Ми обов'язково переможемо!
  
  Наш воїн найзагартованіший,
  Його кувалдою не зігнути!
  Ось ворушаться ніжно клени,
  Сніжинки падають на груди!
  
  Боятися то не наш звичай,
  Тремтіти від холоду не смій!
  Супротивник жирний з шиєю бичачою,
  Він липкий, бридкий наче клей!
  
  Така сила у народу,
  Що створив святий обряд!
  За нас і віра, і природа,
  Переможним буде результат!
  
  Христос Вітчизну надихає,
  Наказує нам битися до кінця!
  Щоб планеті стала раєм,
  Відважні будуть усі серця!
  
  Щасливими стануть незабаром люди,
  Нехай життя часом тяжкий хрест!
  Жорстоко смертоносні кулі,
  Але той, хто впав - уже воскрес!
  
  Наука дарує нам безсмертя,
  А розум загиблих поверне!
  Але якщо злякаємося, ви повірте,
  Противник одразу вкрутить рахунок!
  
  Тому молись хоч Богу,
  Плохати не треба, лінощі геть!
  Суддя Всевишній дуже строгий,
  Хоч може й часом допомогти!
  
  Мені Батьківщина найдорожче,
  Свята, мудра країна!
  Тримай наш вождь міцніше віжки,
  Цвісті Вітчизна народжена!
  Дівчата з елітного батальйону СС "Вовчиці" співали настільки гарно, і слова були задушевні. Загалом склався стереотип, що есесовець - значить кат! Але це не так. Існували, звичайно, особливі каральні підрозділи, найчастіше у складі охоронних дивізій, що проводили спецоперації, але більшість дивізій СС були просто елітною гвардією Вермахту. Взагалі треба сказати, що червона, тоталітарна пропагандистська не найнадійніше джерело відомостей про Другу світову війну. Адже зрозуміло, що комуністичні керівники Агітпропа не могли не бути неупередженими та об'єктивно висвітлювати події. Тож достовірно важко судити, де була реальна правда, про звірства фашистів, а де вигадка. У всякому разі, те, що не кожен воїн СС - кат і нелюд, змушені визнати ті, хто серйозно займається історичними дослідженнями. Крім того до нападу на СРСР; гітлерівці загалом на окупованих територіях поводилися терпимо, західні джерела не свідчить про якісь масові звірства і розправи.
  Ось і зараз дівчата допомогли бранцям вибратися з машин; дружньо поплескували по широких плечах остогидлих чоловіків. Після чого дівчат запросили підкріпитися.
  Обід був скромним, зате в пустелі пристрелили зебру і кожній дівчинці дістався приготований арабською шашлик. Взагалі араби принаймні зовні були налаштовані доброзичливо і ті, хто знав німецьку, навіть пробували жартувати, або обережно погладити ніжки дівчатам.
  Герда відштовхнула липкого араба і заявила:
  - Не тобі я!
  Шарлота наслідувала її приклад:
  - Заведи собі гарем!
  Герда посміхаючись, запропонувала:
  - А ось скажи Шарлота, щоб ти робила, якби стала султановою дружиною?
  Рудоволоса подруга із сумнівом помітила:
  - Це взагалі спірне щастя ... Хоча дивлячись ще дружиною якогось султана. Якщо великої Османської імперії періоду розквіту, то... Було б навіть дуже непогано... Я реформувала б турецьку армію, удосконалила зброю... І напевно спочатку звернула б свій погляд на схід.
  Герда погодилася:
  - Правильно! Але ганьба для Туреччини, що вона навіть у період розквіту не змогла підкорити Іран. Ось це було цілком реально, тим більше що армія персів була відсталою. Ось цікаво, великий фюрер, яке ухвалить рішення, завоювати Туреччину, чи все-таки включити до своєї коаліції, кинувши османам кістку, зокрема й деяких не надто цінних земель Ірану?
  Шарлота здивовано знизала плечима:
  - Не знаю! Загалом останнім часом ходили чутки, що ми нападемо на СРСР... Кажуть, що Російські багатства та опасисті землі України, на дуже потрібні!
  Герда підхопила пальчиками босоніжки кружечку чаю і, досить спритно підняла її до підборіддя, вливаючи в себе коричневу рідину. При цьому дівчина примудрялася розмовляти:
  - В Україні дуже багаті, огрядні землі. Під мудрим німецьким керівництвом, і з нашою високою культурою землеробства, вони даватимуть рекордні врожаї. І тоді у нас хліб буде дешевше води. Та й самі українцям це буде на благо, адже радянська влада просто грабує їх, змушуючи голодувати!
  Шарлота кивнула:
  - Ми цих слов'ян навчимо нашій великій німецькій культурі! Просвітимо їх!
  Тут розмова перервалася грубими окриками, час відпочинку закінчився.
  Але після обіду дівчат знову побудували і змусили робити марш-кидок пустелею. Після їжі бігти було важко і дівчата навіть злегка стогнали, поки їх тіла не розігрілися. І так і помчали як тушканчики.
  Оце віртуальний бій... І Африка стає німецькою... А радянсько-німецькому фронті...
  Взимку Червона армія знову перейшла у наступ. Ідуть запеклі бої.
  Крістіна, Магда, Маргарет та Шелла, борються у "Пантері". Машина, хай і не ідеальна, зате зі скорострільною, далекобійною гарматою, в міру спритна, і непоганою лобовою бронею.
  Німецькі дівчата босоніж і в бікіні, незважаючи на мороз. І ведуть маневрений бій.
  Ось Христина робить постріл... Снаряд потрапляє до вежі Т-34-76 і пробиває її. Радянський танк зупиняється підбитим.
  Дівчата кричать у всі ковтки:
  - Наша взяла!
  Потім стріляє Магда. Теж лупнула красуня з золотистим волоссям.
  Так що у тридцятьчетвірки вежу зірвало.
  Дівчата-тигриці стріляють по черзі. І дуже влучно. Ось вони вразили ще один радянський танк.
  Далі вліпила Маргарет. І вразила САУ СУ-76. Спритно довбала. І заспівала:
  - Наша пекельна Німеччина сильна, охороняє світ вона!
  І як покаже мову!
  Потім довбала з гармати Шелла. Вразила радянський танк КВ-1С. Теж непогано дівчина спрацювала.
  Та четвірка воїнок у бікіні бойова та холоду не боїться. Після того, як жінки стали битися, справи у Третього Рейху пішли значно успішніше.
  Ось і в небі льотчиці Альбіна та Альвіна. Обидві красуні в бікіні і босоніж. Воюють собі на Фокке-Вульфах. А це машина дуже серйозна.
  Альбіна, стріляючи з авіагармат, вимовляє:
  - Активний крокет! Від слова круші не шкодуй!
  І як блисне сліпучою усмішкою! І зб'є одразу два радянські літаки.
  Альвіна теж зрубала авіагарматами цілих три і прочирикала:
  - Мій захід, буде смертельним та матовим!
  Після чого дівчина вишкірилася і показала зуби! Вона сама чарівність і повна феноменальної чарівності.
  Альбіна зрізає ще літак ЯК-9 і харчує:
  - А навіщо потрібні радянські льотчики?
  Альвіна збиває ЛАГГ-5 і впевнено вимовляє:
  - Щоб ми німкені набирали рахунки!
  Чудова пара дівчат. Як вони взялися за набір собі нагород. Ось уже справді проти таких красунь не попреш. Вони збивають літаки і скалять собі зубки.
  А головний секрет, це в холод, дівкам треба бути босими й у бікіні. Тоді рахунки самі прийдуть.
  І ніколи не одягайся. А тряси оголеними грудьми, і буде завжди в пошані!
  Альбіна зрізала черговий літак Червоної армії та проспівала:
  - У великій висоті та зоряній чистоті!
  І підморгнула, підстрибуючи, і смикаючи босими ніжками, ревучи:
  - У морській хвилі та лютому вогні! І в лютому і лютому вогні!
  І знову дівчисько енергійним заходом збиває літак.
  А тут Альвіна атакує супротивника. Робить це з розвороту, скеля собі зубки і пищить:
  - Я буду суперчемпіоном світу!
  І знову падає збита дівчиськом машина. І Червоної армії неабияк дістається.
  А Альбіна з диким екстазом реве:
  - Я тепер кат, а не пілот!
  Збиває черговий радянський літак, і шипить:
  - Нагинаюся над прицілом і, ракети мчать до мети, попереду ще один захід!
  Воїтелька діє гранично агресивно.
  Ось обидві дівчата атакують і наземні цілі. Альбіна пробиває тридцятьчетвірку і верещить:
  - Оце буде кінець!
  Альвіна вражає СУ-76 і шепоче:
  - До повного розгрому!
  І босою ніжкою як трусить!
  Взимку Червона армія не змогла досягти істотних успіхів. Лише в районі Ржева вдалося трохи вклинитися, але ввівши резерви, німці відновили становище. Фріци справді сильні.
  А в травні 1944 року поповнивши свої війська новими танками, у тому числі й досконалішою і краще захищеною "Пантерою"-2 перейшли в наступ, в районі Курська, і Ростова-на-Дону.
  Все було б не так уже й погано, якби в наступі не взяла б участь велика кількість арабів, і чорношкірих. А найголовніше у війну вступила ще й Туреччина. Тож ситуація склалася вкрай тривожна.
  І Червона армія, несучи великі втрати, відступала перед вищими силами Вермахту.
  Але відважна шістка дівчат на чолі з Оленкою люто билася з фрицями. І сили явно були нерівними.
  Оленка боролася за Курськ, який штурмували гітлерівці. Відчайдушна красуня кинула босими пальчиками ніжок гранату і прочирикала:
  - Слава за Русь та партію рідну!
  Потім Наташка запустила босими пальчиками ніжок гранату і прошипіла:
  - Дівчину бережемо босу!
  Після Анюта теж пальчиками голих ніжок подарунок смерті послала, і пров'якала:
  - Чудовий удар!
  Руда Августина взяла і надіслала босою нижньою кінцівкою подарунок анігіляції і пискнула:
  - Направивши в небо радар!
  А потім і златоволоса Марія голими ніжками смерть подарувала фашистам.
  І заспівала:
  - У Мадагаскарі, у пустелі та Сахарі! Скрізь була, бачила біле світло!
  А тут уже й Маруся босими підошвами ніг цілу зв'язку, жбурне і заспіває:
  - У Фінляндії, Греції, і в Австралії, Швеції, вам скажуть, що прекрасніших дівчат цих немає!
  Та шістка дівчат боролася дуже здорово. Але Курськ все одно фриці взяли...
  Ні, не встояти проти таких переважаючих сил. Прут собі фашисти і пруть.
  А що дається взнаки підготовка нелюдів.
  Адольф Гітлер просто балдел: відчуваючи себе справжнім деспотом, якому всі підкоряються і тремтять. Та якщо хочеш сталінських успіхів, то треба й бути начебто Сталіна, без жалості і вимогливим до інших і собі( ось саме так і в такій послідовності й думав Йосип Віссаріонович!). Тепер же шерех пристойний і машина почне рухатися. Взагалі у Німеччини з урахуванням сателітів величезну перевагу над СРСР у кількості промислового обладнання, у кваліфікованій робочій силі та числу інженерів усіх рівнів. Це факт, а випуск озброєнь таки не на висоті! Відставала Німеччина від СРСР всю війну, незважаючи на всі руйнування в Росії. А чого? Звичайно, внаслідок певного бардака, що панував у різних відомствах і, особливо у військовій промисловості. Крім того, негативну роль відігравала нестача сировини, а також недооцінка потенціалу противника. Зокрема у 1940 році випуск озброєнь у Німеччині були нижчими, ніж у 1939 (якщо вважати валом з урахуванням боєприпасів), і це незважаючи на те, що вже йшла війна, і Третій Рейх взяв під контроль великі території з величезними запасами виробничих потужностей. Ну що можна сказати про організаторські здібності Гітлера? Не надто, то він блиснув у сфері військової індустрії.
  Фюрер заявив у довгій промові:
  - У справі курування авіації, надзвичайні повноваження надаються Зауеру. Він уважно стежитиме і за кількістю техніки, що випускається, і що не менш важливо за якістю. Крім того багато твоїх друзів Герінг, нехай і були колись хорошими асами, але до керівної роботи не здатні. Не кожен добрий солдат, ще й видатний генерал, тож технічною сферою замість повішеного Еріка керуватиме людина з-поміж професійних підприємців, здатна здійснити реформування та переозброєння авіаційних сил. Адже Британія не спить, вона нарощує як кількість, так і якість своїх збройних сил, і особливо авіації. Нам треба випереджати супротивника на дві голови, на дюжину кроків інакше ми повністю втратимо перевагу над ворогом. А тому потрібні якісні кроки.
  Герінг несміливо заперечив:
  - Мої друзі, перевірені люди, які довели свою бойову ефективність та професіоналізм.
  Біснуватий диктатор розлютився:
  - А може я, на твою думку, забув, хто битву за Британію програв? Або хтось провалив чотирирічний план розвитку народного господарства. Або ти теж хочеш, щоб тобі врізали різками, та ще й публічно. Так що заткни собі пащу і мовчи, доки не посадили на кілок!
  Герінг навіть сів від страху. На жаль, з фюрером жарти погані. Потім знову почувся гомін, у небо злетів черговий реактивний літак МЕ-262. Машина була масивною і мала цілих два мотори. Крила трохи стрілоподібні, сам винищувач має досить грізний вигляд. Його швидкісні характеристики, для 1941 року загалом пристойні, і навіть за світовими поняттями рекордні. Щоправда, сама машина ще не цілком надійна і потребує налагодження. Втім, фашистський диктатор вже дав характеристики нових, більш досконалих винищувачів... МЕ-262 важить понад шість тонн, що є деяке перевантаження. Реактивний винищувач повинен бути маленьким, дешевим і швидким. Щодо цього МЕ-163 міг би бути непоганим, але його ракетний двигун надто вже форсований і працює лише шість хвилин (вірніше ще працюватиме!), а значить дальність дії лише в радіусі ста кілометрів. Як бомбардувальник у стилі "бліц" або винищувач прикриття для ударів армад по Англії, він, звичайно, не годиться.
  А ось МЕ-262 може нести тонну бомб, тобто стільки, як і Пе-2 радянський фронтовий літак. Тобто відмінне рішення і для винищувальної зачистки та підтримки військ. Втім, чому не створити винищувач у стилі "Комета" МЕ-163, але вже без ракетного, а з турбореактивним двигуном? "Комету" намагалися покращити і начебто довели польотний час до 15 хвилин ( це радіус дії до 300 кілометрів), що Битві за Британію загалом прийнятно. Лондон ще можна з Нормандії дістати... Хоча не все так очевидно, треба ще й відбомбити і повернутися назад, та й п'ятнадцять хвилин були не в такому форсованому режимі. У майбутньому ракетні, реактивні винищувачі були визнані глухим напрямом в авіації. Але конструкція "Комети" дуже навіть цікава, своїми маленькими розмірами і легкістю, а значить дешевизною і маневреністю.
  Крім того, є ще досить перспективні винищувачі вагою взагалі в 800 кілограм, такі планери, що можна їх використовувати в повітряних битвах. Щоправда, через малу дальність польоти на них можна вести лише оборонні бої, або доставляти до Лондона на... Транспортах, а потім чіпляти назад льотчиків. Тут треба буде подумати. У реальній історії планери так і не встигли повоювати, а Кореї чомусь радянські генерали від авіації не наважилися випробувати цю ідею. Взагалі як це не сумно, але в ході Корейської війни рахунок перемог першим відкрив американський пілот. Тож янкі не варто недооцінювати.
  Після того як політ закінчився з кабіни, вискочила юна світловолоса дівчина і на всіх парах підбігла до фюрера.
  Біснуватий наці номер один простяг їй руку для поцілунку. Що ж приємно коли дівчата тебе люблять, а фюрера, схоже, цілком щиро обожнюють усі німці, чи вірніше майже всі, крім небагатьох в'язнів концтаборів. Летчиця вимовила з натхненням:
  - Це просто чудовий літак, у ньому така швидкість та міць. Порвемо всіх левенят як грілку з сурогату!
  Фюрер схвалив порив дівчинки:
  - Звичайно ж, порвемо, але ... Налагодження машини слід вести швидшими темпами і особливо це стосується моторів. Тут вже звичайно потрібні будуть радикальні заходи, для їх поліпшення, але якщо допоможе вождь-конструктор!
  Всі хором гаркнули:
  - Слава великому фюреру! Хай допоможе нам провидіння!
  Заграв гімн Третього Рейху та рушила колона юних бійців із Гітлер-югента. Хлопчаки від чотирнадцяти до сімнадцяти років пройшли під барабан особливою побудовою. А далі було найцікавіше: марширували дівчата-підлітки із жіночого союзу Німеччини. Вони були в коротеньких спідничках, голенькі, босоніжки ніжок красунь притягували до себе погляди чоловіків. Дівчата намагалися задирати ноги вище, але при цьому відтягували шкарпетку, акуратно ставили п'яту. Цікаве видовище красунь з бездоганними фігурками... Обличчя правда були різні і в деяких юних фашисток дещо грубуваті, майже чоловічі, та ще вони кривили їх. Особливо коли зводили разом брови.
  Естет Адольф зазначив:
  - Потрібно, що хлопці та дівчата більш масово отримували фізичне загартування. А знаю, що з цього приводу багато робиться зокрема в Юнгфольку, але потрібна всеосяжність і переймання спартанських методів. Звичайно, крім заохочення крадіжок... Наші юнаки та дівчата повинні рости порядними і водночас безжальними людьми.
  Верховний головнокомандувач зробив паузу. Генерали мовчали, мабуть, боятись заперечувати, а підтверджувати очевидне не хотілося. Фюрер продовжив:
  - Війна не жарт, але безжалісність до ворогів, має поєднуватися із взаємодопомогою та почуттям братства по відношенню до товаришів. Ось це ми й повинні всім вселяти... Нова надлюдина, нещадна до інших, але ще більшою мірою вона має бути нещадною до себе. Бо неповноцінність треба в першу чергу викоренити у своїй душі, ну а тоді й немічне людське тіло підбадьориться!
  Знову пауза ... Генерали і конструктори раптом зрозуміли і почали бурхливо аплодувати. Фюрер, схоже, був задоволений:
  - Це вже краще, а зараз мені хотілося б побачити імітацію повітряного бою. Таку ось грізну і всесокрушуючу...
  Хейнкель несміливо поцікавився:
  - З бойовими патронами чи снарядами мій фюрер?
  Наці номер один кивнув:
  - Звичайно, з бойовими. Крім того мені хотілося б розглянути дію катапультуючого пристрою. Адже ви працюєте над ним... - Фюрер труснув кулаками. - Коли, нарешті, воно буде готове та запущене у масове виробництво. Адже досвідчений льотчик, це і є досвідчений льотчик, якого треба берегти для майбутніх битв!
  Фюрер-термінатор все ж таки вирішив показати конструкторам більш сучасну схему катапультуючого пристрою. Ця система має бути менш громіздкою, більш простою та легкою. Що ж недорогий і вже освоєний німецькою промисловістю, піропатрон цілком підходить для цієї мети.
  Схему доводилося малювати на ходу, але Гітлер був справді непоганим художником, і малював чітко, швидко, лінії схем та повороти були рівними та чіткими без жодних лінійок та циркулів. Термінатор-попаданець подумав, що дивно звичайно, що німці, маючи, загалом, таку сильну і певною мірою передову ідеологію як націонал-соціалізм та тоталітарну систему злили російською війну. Можливо, це пов'язано з тим, що російські воїни були міцнішими і витривалішими за німецькі і швидше вчилися воювати.
  Взагалі якщо подивитися на хід війни в цілому, то так російські, вірніше радянські військові вчилися воювати, а німці як би розучилися ... Їх командування приймало рішення на рівні першокласників, а може навіть і нижче, якщо першокласник має досвід ведення військових дій у стратегіях реального часу . А що іноді діти років шести вже так спритно керують віртуальними арміями, то їм і Жукову з Майнштейном немає гріха повчитися. Втім, деякі дослідники вважають Жукова і Майнштейна бездарностями. Є також протиріччя щодо чисельності техніки, зокрема трофейної, французької. Пам'ять Гітлера (хороша пам'ять, особливо коли він ще здоровий!), підказувала, що трофейних танків захоплених у французів було 3600, дуже велика цифра ... Деякі моделі такі як SiS -35 за своїм бронюванням, правда тільки лобового бронювання перевершували Т-34. Так що цей танк цілком можна виробляти і на французьких заводах, хіба що замінивши 47-міліметрову зброю, на довжину 75-міліметрів. Загалом і цього може виявитися мало. Британія та США загалом у своїх танках завжди найбільше цінували броню. Ось, наприклад, сорока тонний "Черчілль" мав бронювання в 152 - міліметри проти 120 - біля важкого танка ІС-2.
  Фюрер ще дещо повідомив конструкторам:
  - У нас цілком вистачає аеродинамічних труб, так що займайтеся пошуком більш оптимальної моделі літака та створенням обтічних форм, не доводячи справу до дорогих випробувань, де ще й гинуть найкращі наші аси. Наприклад, модель літака на кшталт літаюче крило дуже ефективно, особливо якщо товщину і кут нахилу можна було б міняти. Я вже дав вам креслення, так що безхвостка має бути готова. Її розрахункова швидкість становитиме навіть за двигуна Юмо до 1100 кілометрів на годину. Так що дерзайте, але не дерзіте!
  Адольф-попаданець ще порадив, як слід збільшити швидкість продування труби. Він уловив погано приховану іронію у поглядах конструкторів: звідки, мовляв, простий єфрейтор стільки знає. Вони що у геніальність фюрера не вірять? Що ж ми розберемося... чи ні не розбиратимемося, а доведемо їм свою освіченість.
  Після пролунав обід на свіжому повітрі, дівчата-прислужниці розставили столи та стільці. Гарно... Але що ж які реформи в націонал-соціалізмі зробити? Такі, щоб максимально зменшити кількість ворогів та знайти друзів. Ось, наприклад, не звеличувати німецьку расу на кожному кроці і може навіть перестати ділити народи на класи. Втім, формально ще поділ націй на неповноцінні та арійські ще не узаконено. Це спрощує справу. Загалом Гітлер взявся за масове знищення євреїв саме після нападу на СРСР. Навіщо б це в нього з'явилися заскоки? Може розраховував, що всесвітній сіонізм благословить його на війну з більшовизмом, а Захід підтримає. А потім, коли Британія та США сказали рішуче, немає вермахту, фюрер розлютився? Чи помстився тим євреям, до яких зміг дотягнутися? Гітлер звичайно ідіот що влаштував Голокост і тим самим дискредитував ідеї націонал-соціалізму. Тепер слово нацист та кат стали синонімами. Багато хто також плутає націоналізм і фашизм, можливо через співзвучність слова наці. Але це взагалі негаразд. Фашизм у принципі до націонал-соціалізму прямого відношення не має. За своєю суттю поняття фашизму виникло у Франції в дев'ятнадцятому столітті і мало зовсім інше значення.
  Свого роду суть вчення фашизму в початковому варіанті зводилося до встановлення корпоративного духу, почуття товариства серед капіталістів. Потім Муссоліні запровадив вчення фашизму для своїх чорносорочників. Ну, а нацистів фашистами насамперед стали називати їхні вороги та політичні конкуренти. Чого гріха таїти гітлерівці діяли жорстоко, тому фашист набуло лайливого, негативного сенсу. У Росії свого часу націоналісти переживали певний підйом, особливо на початку дев'яностих років, досягнувши максимуму в 93-94 роках. Потім війна в Чечні призвела до зростання пацифістських настроїв у суспільстві та тимчасового спаду націоналізму. Війна в Югославії та бомбардування Сербії призвели до тимчасового стрибка патріотизму, але потім настав розкол у національному русі. У Росії націоналісти мали проблему з лідерами... Свого фюрера не виявилося... Правда Жириновського порівнювали з Гітлером, і він навіть дещо перевершив Адольфа. Наприклад, у швидкості політичного зльоту, за чотири роки після заснування партії посісти перше місце на парламентських виборах. Але Жириновський повівся нерозумно і зумів не те що розвинути успіху, і навіть утримати досягнуте. Тут треба сказати насамперед була його особиста вина. Недостатня дисципліна в партії, скандали, в які він влазив. Але реальний Гітлер взагалі жодного разу не засідав у Рейхстагу і його кіношні істерики ніхто не показував по телебаченню. Та й самого телебачення не було. Хоча успіх Жириновського на виборах 1993 року це заслуга саме вдалої роботи з телеаудиторією.
  Красива дівчина з-поміж прислуги, присіла до фюрера і поклала собі його руку на голе коліно. Проворкувала:
  - Ви про щось замислилися мій фюрер?
  Нацистський диктатор і водночас віртуальний гравець стрепенувся. Він помітив, що так і не доїв овочевий суп та фруктовий салат. Фюрер поцілував дівчину в губи, відчувши її юний, солодкий аромат і заявив:
  - Поїдеш у машині зі мною. А ви все за роботу, час їсти закінчився.
  І знову шестерні державного, не цілком, щоправда, налагодженого механізму закрутилися. На шляху фюрер зайнявся любов'ю з красунею, і навіть здивувався, звідки в нього стільки енергії і сил. Адже казали, що фюрер - імпотент і взагалі нібито інвалід, який перехворів на сифіліс (брехня) і скупчений (загалом вигадка!). Правда обзавестися потомством Гітлеру не вдавалося ... Що ж завтра, він сам займеться цією справою ... Або ні доведеться все ж таки запросити Гімлера. Загалом у реальній історії фюрер різко посилив роль СС. Мабуть, і йому в цій альтернативці доведеться піти таким шляхом. А що підпорядкування кримінальної поліції структурі СС загалом розумно, тепер усі дані та картотеки зливатимуться в одне джерело. Крім того застосування проти карних злочинців, і тих передових методів дізнання, що характерні для Гестапо та інших структур таємної поліції значно підніме розкриття.
  Щоправда, може зрости і кількість постраждалих невинно, але... Переважна більшість есесівців порядні люди, а досвідчений слідчий, як правило, одразу бачить: бреше людина чи говорить правду, і помиляється рідко. Що про це можна судити за багатьма кримінальними хроніками.
  Вирішивши ще кілька поточних справ і запросивши для зігрівання ліжка двох новеньких дівчат фюрер, поклавши голову на оголені пишні груди красуні, заснув.
  Цього разу він повернувся до перерваного раніше сну, про грандіозну космічну битву. Знову у своєму прозорому винищувачі, а противник при цьому намагається атакувати лави армії Великої Росії. А влучник у фюрера гри Гіпернета, та його напарниця, пишнотіла, але при цьому м'язова блондинка намагаються діяти, синхронно допомагаючи один одному. Потворні ворожі винищувачі, намагаються взяти числом, використовуючи свою чисельну перевагу. Дисгармонія бойових армад Дермостана впадає у вічі дедалі більше. Їхні кораблі здаються дедалі більш огидними. Капітан Владислав, застосувавши прийом "відро", цілком вдало зрізав машину у вигляді скривленого черевика і висловився:
  - Що ж недарма і Гітлер, і Сталін батько був шевцем!
  У відповідь його напарниця-блондинка блиснула голими, рожевими п'яточками:
  - А мені чоботи чи інше взуття не потрібне. Я босоніж куди краще відчуваю найменші викривлення вакууму, або вібрації простору! О мій фюрер хотілося б тобі стати дівчиною?
  Владислав хихикнув у відповідь:
  - На короткий час було б цікаво. Всі кажуть, що у жінок оргазм набагато сильніший і триваліший, ніж у чоловіків, так дуже хотілося перевірити чи це так насправді?
  Блондинка хихикнула:
  - Прогрес може подарувати тобі можливість випробувати і це... Якщо, звичайно ж, ми не програємо грандіозну космічну битву. Ворогів дуже багато. Може загинути і сам, що ще не народився, але вже командувач нами імператор Алмазтигр 13.
  Влучник у фюрера зауважив:
  - Великий полководець, на війні як голова, тим більше розмір тим важче втрата!
  Блондинка замість відповіді почала вивертати свій винищувач. Він виписала крендель, ледве відійшовши від тарана, а потім дуже точно пальнула у відповідь. Машина противника запалала і почала розколюватися, причому на дуже дрібні, як макове зернятко палаючі шматочки. Дівчисько, підхопивши пальчиками босої ноги жувальну гумку і кинувши її так спритно, що вона потрапила прямо її у висунутий язичок:
  - Чудово! Коли жуєш, тоді співаєш!
  А ось крутому воїнові пощастило не так сильно, в нього знову потрапили, нехай навіть по дотичній і воїн-капітан рикнув:
  - Як мене дістали ці бабські погладжування!
  Блондиночка блиснула очима:
  - Тебе не влаштовують погладжування? Хочеш, мабуть, чогось серйознішого? Ось які ви всі чоловіки нетерплячі, схильні до зради!
  Владислав засміявся і мало не проковтнув жорстку відповідь з-поміж винищувачів Дермостану. Картина бою дещо змінилася. Ворог здавався невичерпним, вводячи у бій дедалі нові сили. Особливо небезпечними були ультра-лінкори, величезні немов астероїди вони повільно немов намальовані симпатичними чорнилом (які проступали, коли на них світиш лампою) проступали з вакууму. Дермостан намагався насамперед прогнути фланги, зробити маневр обхвату, ймовірно, щоб створити котел у космосі.
  Війська Великої Росії билися мужньо, і навіть не цуралися маневрів. Так використовувався метод, рухливої оборони, а так зухвалих маневрів та пірків. Наприклад, бойові крейсери та грейфери космічної армії Великої Росії, то зникали, то навпаки з'являлися в тилу жахливого супостата. Це нагадувало полювання риби в ополонці - виринули, схопив видобуток (якась зимова комаха, а якщо мисливець сом, то й птицю!) і знову в ополонку. Кораблі Дермостана в цьому випадку одразу ж губилися, починали збиватися в купу, а то й відкривали один по одному вогонь. Кумедне плазмовиверження з спопеленням зорельотів. Ось, наприклад, навіть ультра-лінкор отримавши кілька попадань термопреоннових ракет, спалахнув блакитним і зеленим полум'ям. Тут великий воїн (продовжуючи трощити байдужих листя лайнов, що липнули!) друг побачив картину всередині палаючого ультра-лінкора. А що велика махина, екіпаж на цілих два мільйони солдатів і п'ятдесят мільйонів роботів!
  Бойовики всередині корабля різнотипні відморозки: тролі, гобліни та кілька гібридних типів, наприклад наймасовіша: суміш кліщів та сигарет, вірніше навіть недопалків! Ну і страшні тварюки, немов із жахів намальованого наркоманом.
  Тварини відчайдушно хочуть втекти, але при цьому стикаються одна з одною, колють, ріжуть, кусають. Ось з'явилася фехтувальна машина, спеціально створена для абордажного бою. І озброєна вона: квазиплазмовими мечами, причому не прямими, а вигнутими на найрізноманітніші маневри. Ось перша фехтувальна машина включилася в живе місиво величезного корабля, що витікають з палаючого вогнем. Відразу ж полетіли на всі боки шматки розрубаного м'яса, і тіл, що обгоріли. За нею з'явилася друга, вона скидалася на павука, тільки кінцівку було не менше тридцяти, і вони були у вигляді анігіляційних потоків, здатних перерізати навпіл навіть динозавра.
  Один із офіцерів Дермостана заволав:
  - Ой, не ріжте мене! Пішак з'їла ферзя!
  Але йому не пощастило, недопалок з лапами кліща, тільки ще більш огидними наткнувся на антену і повис на ній проткнутий. Втім, як він верещить, уже не було чути в тій дикій, все наростаючій какофонії. Мови принцепс-плазмового полум'я переважно блакитного та помаранчевого кольору наздоганяли переляканих бійців Дермостана, змушуючи їх смажитися. А фехтувальні машини лютували всередині ультралінкору. Мабуть у їхній програмі чітко надрукувалося: убий, убий, і ще раз убий! А кого їм, по суті, не важливо. І в коридорах шуміла жахлива гіперрубка.
  Втім, ось ультраполум'я вже досягло і фехтувальних машин, а також багато гоблінів, і клешні - недопалки вже розсипалися на фотони. Ось і ультралінкор став поступово розпадатися на кілька частин. Хоча розкол і відбувався повільно, але від цього не здавався менш зловісним. Особливо на тлі великої безлічі інших, то спалахують мініатюрними надновими зірками, то навпаки зорелітами, що зморщуються. На жаль не тільки Дермостана, а й Великої Росії.
  Наприклад, крейсер з емблемою серпа і молота не втримав управління і таранився у вороже дредноут. Коли стикаються дві маси із субсвітловою швидкістю, то це рівносильно тарану анігіляційної ракети. Рве з переважною силою (якщо звичайно можна так висловитися). Вибух розцвів тюльпаном у різнокольоровими пелюстками раптово поглинувши все, що існує навколо десятка іншого кілометрів. Владислав-Адольф висловився:
  - А наші хлопці схожі вже на небеса!
  Блондинка філософськи помітила:
  - Небеса це єдине гарне місце, куди ніхто не поспішає потрапити, навіть якщо знаходиться в пеклі!
  Влучник у Гітлера погодився:
  - Такі парадокси світобудови. До гарного місця не хочемо потрапляти, а погане саме затягує! Тож навіть не ясно, що краще, життя чи смерть.
  Дівча філософськи помітила:
  - Життя завжди краще за смерть. Недарма майже всі люди саме так і вважають. Втім, думка людей, як і все у нашому світі, відносно.
  Фюрер виконавши черговий досить хитрий віраж, що дозволив йому збити двомісний, а значить куди дорожчий і багато озброєний винищувач (як гарно він вибухнув, немов феєрверк зі складних поєднань піротехнічних матеріалів спалахнув), розсипалися по вакууму перлини розколотою. Владислав-Адольф зауважив:
  - Уявлення людей як про природу, так і про Бога дуже суперечливі. Взагалі навіть є поняття реактивного, тобто навіть деструктивного розуму, який змушує вести людину зовсім не так, як повинні повелівати прагматичні інстинкти та міркування доцільності.
  Блондинка насилу вийшовши з жорстокого піку (а ще робити, коли на тебе кидається відразу сім винищувачів), сказала:
  - Та кинь ти прагматику - увімкни математику!
  - Не смішно! - парирував Владислав.
  Раптом перед капітаном-попаданцем із морської авіації, випливло зображення командного пункту армії Великої Росії. Справді це, звичайно ж, дар вміння проникати у святу святих і навіть розпізнавати нехай навіть задуми не чужого, а свого командування.
  Ось він флагманський лінкор, значний діаметром у сто кілометрів флагман космічної армії Великої Росії. І це корабель природно теж бореться, бо не можна прирікати на бездіяльність десятки тисяч стволів могутньої артилерії. Тим не менш, флагманський ультралінкор намагається діяти синхронно, з іншими великими кораблями. Не можна противнику дати найменшого шансу на знищення флагмана, де знаходиться головне командування ескадри космічної армії Великої Росії.
  Навіть дивно, але генеральний полководець і монарх лише зародок, що лежить в утробі матері. Сама мати занурена в стан сну типу анабіозного, тому що в іншому випадку виконання її обов'язків було б занадто болісно. А функціонування вже досить розвиненого, що має кінцівки і головне великий головний мозок зародка-монарха забезпечують численні кібернетичні агрегати. Сам зародок, що царює над Великою Російською імперією, почувається цілком комфортно.
  Так звичайно і його обтяжує необхідність, перебуває вже, який рік усередині матері. Про те, щоб пробігтися, пересунути якусь річ можна лише мріяти. А це мрії болючі, бо народження означає негайне зникнення. Зародок спілкується із зовнішнім світом за допомогою сканерів. Звичайно ж, вони показують не справжній вид командувача ембріона, а зображення більшою мірою здатне навіяти довіру. Зокрема у вигляді царя, що не народився, виступає гарний юнак. Він чітким, командирським голосом віддає накази військам:
  - Використовуйте принцип еластичної оборони. Як ще тисячі років тому, слабкі сили, поступаючись кількістю, використовували той безперечний факт, менша маса куди рухливіша за велику. Так як мізерній масі властива і незначна інертність!
  Дівчина-маршал підтвердила:
  - Звісно... Здатність армії до маневру запорука перемоги. Тільки звичайно, при цьому потрібно уникати крайнощів. Зрештою, адже не мураха цар звірів!
  Ембріон-полководець посміхнувся:
  - Найсмертоносніші істоти це бактерії. Хоча ні, мабуть, навіть віруси! Хоч примітивний організм, але ефективний! Тут противник зібрав сили величезні, з усього практично всесвіту, отже, оголив інші ділянки.
  Маршал ельф Фего з ліловими та помаранчевими кісками помітив:
  - Іноді для перемоги достатньо, начебто б і незначної переваги, на обмеженій ділянці фронту. Така дивна аксіома багатьох битв, різних цивілізацій!
  Зародок-імператор хихикнув через сканери:
  - У цьому випадку ти дивишся в корінь.
  Тим часом армади Дермостана на ходу намагалися перешикуватися. З тилу їм підійшов дуже суттєвий резерв. Тисячі великих зорельотів і мільйони кораблів менше вийшли, використовуючи побудову дзвін. В результаті вогненна міць паразитів помітно зросла. Дівчина-маршал з хвилюванням вимовила:
  - Ось ще одна козирна карта викинута супротивником. Все ж таки наша розвідка була не зовсім на висоті, можливість введення такої величезної кількості сил не була передбачена.
  Голограма імператора у вигляді хлопчика завдала удару ногою по мечу. Мітальний заряд врізався у ворота. Майже відразу рвонуло. Спочатку спалах виїдає очі, а потім виростання фіолетового гриба, що винищує все в межах пострілу зброї лінкора. Хлопчик-голограма заявив:
  - Ось воно феноменальне забивання м'ячів! Що ж хай противники викладеться. У мене для нього готовий сюрприз.
  Ельф Фего подивився на картину бою з певним сумнівом. Аж надто грізною виглядала армада Дермостана. Особливо ультралінкори, чиї діаметри доходили до двохсот п'ятдесяти кілометрів. Ельф раптом згадав свою рідну планету... Ідилічна там природа, навіть комах-кровососів немає. А леви... Ну не зовсім таки леви, а так гібриди з волошки. А взагалі це гарний звір: тулуб квітка-василька, а золота грива розвивається на вітрі. Причому волошки змінюють відтінок... Тут же відверта потворність спрямована як проти людей, так і проти ельфів.
  Маршал-блондинка заявила:
  - Скільки у противника резервів, ми не знаємо, але мені здається, настав час рушити свій засадний полк.
  Імператор-зародок заперечив:
  - Зараз не час розкривати карти!
  Дівча-маршал спробувала оскаржити:
  - Якщо наші люди загинуть, то не буде кому битися!
  І тут полководець-ембріон знайшовся:
  - На війні без жертв не можна виграти. У шахах можна, а в реальній битві не можна! Безжальний закон війни - втрати як дощ, що зрошує сходи перемоги, тільки необхідно стежити, щоб втрати не переросли в зливу, що змиває пагони! - Потім голограма, що посилається з утроби, раптом стала добрішою за обличчя. - Але ти не думай, щоб знизити втрати особливо від вогню ультралінкорів, нехай зіркольоти Великої Росії відходять по спіралі.
  Ельф-маршал підтримав головнокомандувача-ембріона:
  - Саме так, тільки так. Ще не відомо, скільки сил противник зможе викинути з пекла.
  Справді зорельоти Дермостана намагалися йти густою зграєю. При цьому вони зовсім не економили боєприпасів, викидаючи ракети мільйонам, навіть не дбаючи про точність влучення. Здавалося, мільярди сірників чиркають по вакууму, щоб спалахнути гіперплазмою, спалити все живе і рухоме, а потім згаснути. Російські воїни стріляють куди точніше, ось грос-дредноут супротивника гримнув, подібно до хлопушки розсипавши уламки немов конфетті. Конфетті смертоносне, що збило кілька катерів Дермостана. А число знищених фрегатів ублюдочної цивілізації зовсім не піддається обчисленню. Щоправда, і російські кораблі гинуть. Ось пошкоджений крейсер у розпачі рвонув наче російський танк на Курській Дузі і таранив ультралінкор противника. Сотні тисяч життів разом перервалися, а палахкотіло, при цьому наче підірвали велетенську трубу газопроводом.
  Маршал-гном похмуро помітив:
  - Нас прогинають, але ми не здається! - Помітив квадратний командувач (вірніше його голографічне зображення, сам гном знаходився на іншому кораблі класу Гросс-дредноут!). - Треба було б хоч якісь контрудари наносити за ворожими комунікаціями та лініями постачання.
  Імператор-зародок посеред своєї хлоп'ячої голограм посміхнувся:
  - А що я, на твою думку, лох!
  Маршал-гном крякнув і розвів лапами:
  - Але вони зовсім не заощаджують боєприпасів. Це означає, що їм вистачає. Хіба не так, мій королю?
  Імператор-ембріон заперечив:
  - Ні, не так! Великий полководець цінніший за голову, тож каска обережності та камуфляж хитрощі йому не завадить! Коротше кажучи, противник поки що перебуває в солодкій ілюзії, ніби в нього все добре, а насправді наша перемога вже близька! Вдарити несподівано, рівносильно заміні кулака, на меч із легованої сталі!
  
  
  Віттман залишився живим
  Невелика зміна історії пов'язана з великим успіхом гітлерівців у ході при Арденнах. Фашисти просунулися швидше, змогли перетнути мости та захопити склади зі зброєю, боєприпасами та пальним. Успіху сприяла і участь в ударі Віттмана, який, на відміну від реальної історії, не загинув! А що? Справжні герої не гинуть та безсмертні! Віттман продовжував боротися і набирати рахунки. Після знищення двохсотого танка, він став першим і поки що єдиним танкістом, нагородженим лицарським хрестом залізного хреста з дубовим листям, мечами та діамантами.
  Геній Віттмана трохи змістив перебіг історії. І німці трохи виявилися щасливішими, швидше, ефективнішими. І вдалося їм те, що майже вийшло і в реальній історії, але не вистачило буквально кількох годин. А так захоплені склади, і німецька армія набула руйнівної сили. Внаслідок чого взято Брюссель, а в полоні опинилися сотні тисяч англійських та американських солдатів.
  Сталін поки не поспішав наступати, бажаючи, щоби союзників сильніше розгромили на Заході.
  Бої показали, що "Тигр"-2 дуже ефективна зброя і озброєнням і лобовою бронею. Німці, бачачи, що Червона армія пасивна на сході перекинули до бою додаткові частини, і почали розвивати успіх. У фриців з'явилася і новітня САУ Е-25, яка мала малими розмірами і вагою, зате сильним озброєнням і непоганою бронею, а головне рухливістю.
  В результаті нові перемоги... Ось уже фриці й у Парижі. Знову беруть французьку столицю.
  А Сталін цього й хоче - щоби союзників перебили, і потім вся Європа СРСР дістанеться.
  Хитра лисиця Сталін... Але й Черчілль не ідіот. Коли Рузвельт помер, вони разом із Труменом взяли і уклали перемир'я з Третім Рейхом. Заодно виводячи залишки розбитих військ із Франції. І зрозуміло з повним обміном військовополоненими, і навіть з поставками до Третого Рейху пального та запасів.
  У відповідь Німеччина скасовувала антисемітські закони. Втім, євреї залишилися у таборах, але їх не спалювали, а лише змушували працювати, а американці посилали консерви та крупу до таборів.
  Німці розв'язали собі руки у Франції та Італії. Тепер Сталін звернувся з пропозицією сепаратного світу. Але Гітлер відхилив. У червні почався наступ фриців. До серії надійшли перші танки "Е"-50. Але, як з'ясувалося, машина не зовсім виявилася вдалою. Її вага залишалася високою майже 65 тонн, при нижчому правда силуеті ніж у "Тигра"-2, але броня однакової товщини, явно недостатня особливо по бортах. Дещо краще виявилася гармата 88-міліметрів і довжиною ствола в 100 ЕЛ. Вона робила дванадцять пострілів за хвилину.
  Ходові якості додав потужніший двигун, що розганяється до 1200 кінських сил. Загалом танк, звичайно ж, додав у порівнянні з "Тигра"-2 і мав трохи більший раціональний нахил броні, але залишався вразливим з бортів.
  Краще захищеним був Е-100, але його велика вага ускладнювала перевезення та бойове використання. Найвдалішою виявилася САУ Е-25, з дуже низьким силуетом лобовою бронею у 120-міліметрів великим нахилом, і бортовою у 82, і гарматою для "Тигра"-2, вона була найкращою машиною САУ Вермахта та Другої світової війни. Розганялася до сімдесяти кілометрів на годину - двигун у 700 кінських сил, і рикошетила в лоб снаряди навіть ІС-2.
  Німці завдали головного удару з боку Угорщини, намагаючись врятувати все ще оточений Будапешт. Бої кипіли вкрай запеклі.
  Наступ почався 22 червня, і дуже потужна у Червоної армії була споруджена оборона. Танків серії "Е" у німців ще мало, лише САУ Е-25 у досить великій кількості - вона досить проста у виробництві та дешева. Ось у ній і лежать дві дівчини у бікіні. Машина нижче, ніж півтора метри і завдяки цьому так добре захищена і озброєна при порівняно невеликій вазі.
  Дві дівчини Шарлота та Герда розташувавшись лежачи, вели вогонь по радянських гарматах. Перед ними рухалися крихітні машинки, керовані радіо і розчищали мінні поля.
  Руда Шарлота вистрілила зі зброї. Завалила радянську зброю, і труснула ледь прикритою тоненькою смужкою тканини грудьми. І проворкувала:
  - Шалений вогонь гіперплазми!
  А потім і Герда як ліпить, використовуючи босі пальці ніг. І прочіркає:
  - Я дівка дуже крута і не погана.
  Самохідка рухається собі. І іноді зупиняється. Її лобова броня сильно нахилена, і це дає добрий захист. У радянських гармат снаряди чутливі до рикошету. І в лоба такій самохідці нічого не загрожує. Ось у борт ще можуть пробити. Але дівчата не поспішають. Ефективна самохідка у бронебійності перевершує СУ-100, а також краще захищена, рухливіша і при цьому легша.
  Та й сушок у Червоної Армії мало. В основному танк Т-34-85, який знаряддям недостатньо потужний, і бронею слабенький. І німецька самохідка Е-25, до речі, легша, куди його сильніше бронею та знаряддям.
  Дівчина борються... Дуже красиві та юні. І їх САУ бомбить і кидає.
  Фріцам зрештою вдалося прорватися до Будапешта. Переконлива перемога оточили радянські частини. Багатьох взяли в полон та вбили.
  Щоправда, й втрати у гітлерівців відчутні. А сил не так уже й багато. Ну, якщо ще техніку виробляється, то людських ресурсів обмаль.
  А армію закликають дітей та жінок. Або іноземців, але ті недостатньо надійні.
  Тим не менш, бої йдуть собі... Червона армія дуже вперто чинить опір, ім'я багато оборонних рубежів. Німці просуваються ще сотню кілометрів та зупиняються. Бракує сил. І Червона армія сама переходить у наступ. Але теж не надто процвітає і злегка відтісняє німців.
  Поки що не настає зима... Лінія фронту стабілізується. Червона армія у січні 1946 року наступатиме у Східній Пруссії та Польщі, але просувається незначно.
  Німці взимку не рипаються. Бої проходять кровопролитні. Але лінія фронту малорухлива.
  І настає період, характерний для першої світової. Лінія фронту стає малорухливою. Німці та іноземні дивізії наступають влітку, а Червона армія взимку. І ніхто не може досягти істотних успіхів.
  Йде рік за роком війни. Німці дещо випереджають СРСР розробках реактивної авіації. У СРСР лише 1949 року у серійному виробництві утворюється МІГ-15. Але натомість у німців до цього часу МЕ-462 та ХЕ-362. І найголовніше дисколети, які збити з потужного ламінарного струменя стрілецькою зброєю неможливо.
  У танках німецька серія "Е"... На противагу з'явилися Т-54 та ІС-7. Але й німці розгорнув потім серію АГ - досконалішу пірамідальну.
  Але ніхто не мав переваги. Лінія фронту стоїть собі дома.
  Поки що у березні 1953 не помер Сталін...
  І тут скориставшись деяким сум'яттям у партійному керівництві та боротьбою за владу, німці змогли досягти успіху. Але потім після арешту та розстрілу Берії, призначення Верховним головнокомандувачем Василевського, великого стратега та зміцненням Глави ДКО Маленкова. Лінія фронту стабілізувалася у межах Європи.
  Німці поки що була періодом боротьби за владу в СРСР, змогли вийти до Німану, і відбити назад Балкани, Румунію, Болгарію, Словаччину, Грецію, Албанію і повернули повний контроль над Європою.
  Але лінія фронту знову стабілізувалася вже на кордонах СРСР 1941 року.
  І ось грудень 1955 року ... Червона армія взимку за традицією знову настає. Вже скільки років триває війна? Жах чотирнадцять з половиною! І кінця краю не видно!
  Поки Гітлер живий, війні не скінчиться. Маленков схиляється до світу у колишніх кордонах до 22 червня 1941 року. Але Гітлер упертий і хоче за всяку ціну перемогти!
  Червона армія настає. У бій іде новий танк ИС-12. Машина зі знаряддям 203 - міліметра калібр. Велика така, із десятьма кулеметами. І шісткою дівчат - членів екіпажу. Вони пробують найпершу модель танка. Чи не дуже він великий і важкий. Чи ефективна машина? Дівчата, незважаючи на Різдво 25 грудня та мороз, в одному бікіні. Щоправда, в танку новий газотурбінний двигун, і в ньому тепло. Крім того сама шістка дівчат - не проста.
  Вони із сорок першого року воюють. І звикли бути майже голими за будь-якої погоди. Справді, коли ти весь час у бікіні, то вже перестаєш мерзнути. І шкіра стає еластичною та міцною.
  Дівчата голими ніжками керують забійною машиною. Вони і справді милі та красиві.
  Оленка тут головна і командир екіпажу. Чого тільки дівчина не побачила за чотирнадцять із половиною років війни. Де вона тільки не побувала. Пройшла фронт від Бреста, до Сталінграда, від Сталінграда до Вісли, а зараз вони настає біля Білостока. Сам Білосток поки що утримують німці. Лінія фронту утворилася стабільна. І нарили траншей пристойно.
  Ось і справді, війна нескінченна... І може йти ще не один рік. І чого хоче цей упертий Гітлер?
  Тут ще й США та Британія не хочуть миру між СРСР та Третім Рейхом. Вони бажають, щоб обидві сторони один одного повністю анігілювали.
  Дівчата на ІС-12 рухаються вперед. Броня лобова біля танка 450 міліметрів під нахилом. Снаряди відскакують. А дівчата палять у відповідь.
  Але такий танк у СРСР поки лише один. ІС-10 вже в серії, але вагою 50 тонн. ІС-7 досі випускається, як Т-54. Серед масових з'явився і Т-55, але поки що він тільки вступає в серію. У німців танки пірамідальні. Також дуже сильні та досконалі. І гармати високого тиску з короткими стволами.
  Так що боротьба має бути найсерйозніша. Наташа та Анюта стріляють із потужної, корабельної зброї, і пищать:
  - Буде наш прапор над Берліном!
  І скалять собі білі, перлинні зубки. І не зупинити дівчат мінами.
  У лобову броню потрапляють два снаряди... Ідуть у рикошет. Ні ІС-12 машина серйозна, і її так просто не взяти.
  А ось ІС-7 що рухається праворуч від дівчат, схоже, отримав від гармати високого тиску, потрапляння і зупинився. Пошкодила красеня.
  Оленка, граючи м'язами преса, співає:
  - Все неможливе можливе в нашому світі, Ньютон відкрив, що двічі по два чотири!
  Бої все ще йдуть не слабшаючи. Радянська гармата б'є по німцях. Велика Маруся вставляє снаряди до казенної частини. Ось така у дівчат життя і доля. І вони співають:
  - Нас ніхто не зупинить, нас ніхто не переможе! Російські вовки давлять ворога, російські вовки - салют героям!
  Августина строча з кулеметів, вимовляє:
  - На священній війні! Буде наша перемога! Прапор Росії вперед, слава полеглим героям!
  І знову гуркоче забійна гармата, і звучить:
  - Нас ніхто не зупинить, нас ніхто не переможе! Російські вовки давлять ворога, у них крута знайте рука!
  Марія ця дівчина із золотим волоссям спрямовує танк і пищить:
  - Давимо круто фашистів!
  Німцям доводиться несолодко, у небі теж вирують бої. Але поки що МІГ-15 поступається у швидкості та озброєнні німецьким маркам. Бій іде поетом нерівний.
  Хаффман цей чудовий льотчик-ас зробив за роки війни непогану кар'єру. Точніше чудову та фантастичну. Після досягнення трьохсот літаків отримав лицарський хрест залізного хреста зі срібним дубовим листям мечами та діамантами. Після досягнення чотирьохсот збитих літаків - отримав лицарський хрест залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами. За п'ятсот літаків отримав орден німецького орла з діамантами, і після тисячі лицарський хрест залізного хреста з платиновим дубовим листям мечами та діамантами. А досягнувши двох тисяч літаків, здобув і Великий хрест Лицарського хреста.
  Унікальний льотчик зміг зробити безліч повітряних перемог. І поки що був живий. Нещодавно Хаффману було надано звання генерала. Але він все ще літав, як рядовий льотчик.
  Як то кажуть і у вогні не горить і у воді не тоне. За багато років війни Хаффман набув інстинкту мисливця. Став льотчиком надлегендарним і дуже популярним. Але в нього з'явився сильний конкурент - Агава, яка теж перевищила цифру дві тисячі збитих машин. І наздоганяла Хаффмана. Адже вона ще зовсім юна, і поки що не втратила жодного свого винищувача.
  Дівчина натиснула на педалі босими, точеними ніжками, дала чергу з авіагармат. І ось чотири радянські машини МІГ-15 збиті.
  Агава хихикає і вимовляє:
  - Якоюсь мірою всі ми стерви! Але в мене сталеві нерви!
  І знову дівчина вивертається. Збиває однією чергою сім літаків СРСР - шість Мигів та один ТУ-4, і пищить:
  - Я взагалі якщо й не супер, то гіпер!
  Агава, звичайно ж, стерво. Летчиця від Люцифера. Дуже красива медова блондинка.
  Ось дає ще чергу і збиває одразу вісім радянських літаків МІГ-15 і харчує:
  - Я найкреативніша і найреактивніша!
  Дівка й справді не тупа. Все може і все вміє. Не назвеш її рядовий.
  І ніжки такі засмаглі, такі витончені...
  А ось проти неї бореться Мірабела... Довгий час найкращим радянським асом був Кожедуб. Він зібрав шість золотих зірок героя СРСР, збивши сто шістдесят сім літаків. Але згодом загинув. Потім його рекорд ніхто не міг перекрити. І лише недавно Мірабела перевершила Кожедуба. І збивши понад сто вісімдесят літаків, стала семиразовим героєм СРСР.
  Ось це дівчина-термінатор! Така як вона і коня на скаку зупинить, і в хату, що горить, увійде.
  А то й ще крутіше.
  Мірабела мала складну долю. Потрапила до дитячої, трудової колонії. Боса та сірою робе, рубала ліс та пилила стовбури. Вона така сильна та здорова була. У люті морози ходила боса і в тюремній піжамі. І хоч раз чхнула б.
  Звісно, такий феномен і на фронтах відзначився. Довгий час Мірабела воювала у піхоті, а потім стала льотчицею. Мірабела перше бойове хрещення отримала у битві під Москвою, куди вона вирушила одразу після колонії. І там показав собі крутий.
  Билася боса і майже гола у лютий мороз Вермахт, що буквально паралізував. Таке чортове, і непереможне дівчисько було. І досягла успіху капітально.
  Мірабела вірила у швидку перемогу СРСР. Але час іде. Жертв стає дедалі більше, а перемога не приходить. І стає реально стрімко.
  Мірабела мріє про перемоги та досягнення. Вона має сім зірок СРСР - це більше, ніж будь-хто! І чорт забирай, вона гідна своїх нагород! І нестиме ратний хрест і далі. Нехай навіть Сталін помер, але справа його живе!
  Дівчина заходить і зависає... Збиває німецький ХЕ-362 і харчує:
  - Вищий пілотаж! І новий із чортом екіпаж!
  Справді, класне дівчисько. На багато здатна і справжня кобра.
  Мірабела це нова зірка....
  Бої тривають кілька діб, доки не настає новий рік... Радянський ІС-12 отримав, пошкодження ковзанок та гусениць - ремонтується. Та така жорстока і нещадна війна. І скільки вона ще триватиме?
  А все через те, що Віттман уцілів у боях на Заході.
  Сам Віттман ще якийсь час бився в танковому екіпажі. Довівши рахунки до трьохсот машин, крім знарядь, мінометів, вантажівок, мотоциклів та іншого - був нагороджений: Лицарським хрестом Залізного хреста із золотим дубовим листям, мечами та діамантами, і був зроблений у генерали.
  Після чого вже сам не бився. Зате командував шостою, есесовською танковою армією.
  Курт Кніпсель став найрезультативнішим танковим асом Вермахту. Але лише після п'ятисот знищених танків отримав лицарський хрест залізного хреста.
  Якось обділений виявився нагородами. Щоправда, досягнувши тисячі танків отримав, нарешті: лицарський хрест залізного хреста зі срібним дубовим листям мечами та діамантами.
  Курт Кніпсель дуже ефективна бойова машина. Бився на різних танках. Був і навідником та командиром. Довгий час йшов без конкуренції попереду всіх.
  Але красуня Герда, його вже змогла наздогнати. Дівчата билися добре. Але потім вони мали паузу. Усі чотири красуні завагітніли та народили по парі: син та донька. Але після перерви швидко надолужили.
  І тепер Герда обійшла Книселя.
  А як їм не оминути? Вони ж борються босоніж і в одному бікіні. Дівчата зробили ще одну паузу, знову народивши дітей. А тепер наближалися до двох тисяч підбитих танків. І могли розраховувати на небувалу нагороду: зірку лицарського хреста залізного хреста зі срібним дубовим листям, мечами та діамантами.
  Ось це дівки!
  Герда стріляє радянською машиною. Зриває з не вежу і верещить:
  - Я бісова тварюка!
  І знову стріляє. Пробиває Т-54. І пищить:
  - Батьківщина Німеччина!
  Смикається собі дівчисько. І дуже вона активна... Така стратегічна у неї жилка. Ось уже 1956 рік ... Війна триватиме і триватиме ... Не бажаючи припинятися. Червона армія намагається наступати у різних місцях. Але досить обережно, так людських ресурсів залишилося небагато.
  І спливає Росія кров'ю.
  Червона армія намагається просунутися у напрямку Румунії. І тут потужна артпідготовка, стрілянина та вбивства.
  Але противник чекає. У німців наймасовіший танк АГ-50. Він перевершує Т-54 у захисті, особливо бортів і, мабуть, у бронебійності гармати, але важче. Щоправда, швидкість у німця за рахунок газотурбінного двигуна вища.
  Німецький танк стріляє та набирає рахунки.
  Б'ється екіпаж Маргарет. Холоднокровно б'ється. Дівчата-німкені збивають радянський танк. І пищать від насолоди.
  Та й тут не пройти.
  У небі паморочиться дисколет керований Альбіною та Альвіною. Дві блондинки дівчата збивають радянські машини. І роблять це віртуозно. Дисколет абсолютно невразливий тараніт Міги та Ту. Забійна машина. А войовниці натискають собі босими пальчиками ніг. І не дають Червоній армії у небі шансу.
  Дисколет це те, що не можуть скопіювати вчені СРСР. Це те, чому не знайдено протиотрути. І німці в повітрі почуваються дуже впевнено. І б'ються собі як чаклуни з чарівною паличкою.
  Альбіна, наводячи свій дисколет на супротивника, пропищала:
  - Ось якщо Бог і є, то він німець!
  Альвіна трощачи супротивника, підтвердила:
  - Точно німець!
  І дівчина засміялася... Вона загалом теж втомилася від нескінченної війни. Ну вбивають один одного німці та росіяни. Точніше Червона армія та Вермахт. А лінія фронту поки що нерухома... І не видно цьому ні кінця, ні краю.
  Війна. Це вже реальність. Воюють у небі і землі вже воїни, народжені після початку війни.
  Наприклад, Ганс Фойєр. Наймолодший нагороджений орденом Залізний хрест першого класу. А потім і наймолодшим нагородженим за полон радянського генерала орденом Лицарський хрест Залізного хреста.
  Та це й справді дуже круто.
  Ганс Фойєр запеклий боєць. Хлопчик б'ється як велетень, і мороз, взимку в одних лише шортах.
  Це дійсно дуже круто!
  Ганс прославився на віки!
  І взагалі така війна тут йде неймовірна і напружена... Будь-яка АІ меркне.
  І в Румунії Червона Армія не може пробити німецької оборони. Обидві сторони зазнали втрат. Січень іде собі... І з кожним днем все нові й нові вбиті та поранені.
  Нема ні початку, ні кінця маразму.
  Агава знову на небі і збиває радянські машини. Вона мисливець та хижачка. Вражає ворога.
  Падають збиті нею машини. А потім дівчина обстрілює й сухопутні війська. Підбиває ІВ-7. І регоче:
  - Я краще всіх! Я дівчина, що вбиває ворогів!
  І знову на повітряні цілі переноситься. Ось це винищувачка танків та всіх машин що літають та стріляють.
  Ну, це на фронтах вирує таке. А тилу намагаються вчені щось створити забійне. Хоча виходить не найкращим чином.
  Але маленький танк АГ-5. Машина вагою сім тонн. Проходить бойові випробування. І гризе і гризе супротивника.
  І в пору співати - нас ніхто не зупинить і не переможе!
  АГ-5 мчить собі, і стріляє на ходу. І не зупинити такий танк. І в рикошет йдуть снаряди.
  А всередині машинки сидить хлопчик десяти років Фрідріх, і пищить:
  - А я буду реально бійцем супер!
  І знову як вистрілив... І потрапить у центр вежі. І забійна сила в нього хоч і малий калібр величезна.
  А в небі Хельга бореться. Рахунки набирає босонога дівчина у бікіні. І радіє своїм фантастичним успіхам.
  А Агава виривається вперед... І теж б'ється.
  Ось уже й лютий 1956 року. Червона армія не змогла ніде досягти успіху. Але й німці теж не можуть просунутися. Ось у бій ідуть грізні підземні танки. Але вони суто тактичної якості.
  Дівчата промчали під землею, перебили батарею радянських гармат і повернулися назад.
  Захопили при цьому кілька піонерів. Спійманих хлопчиків дівчата розділили, і почали катувати. Побили піонерів дротом, потім засмажили їм босі п'яти вогнем. Потім стали ламати пальці ніг, розпеченими щипцями. Хлопчаки вили від дикого болю. Під кінець дівча випалили їм розпеченим залізом зірки на грудях, і розчавили чоботями чоловічі досконалості. Останнє піонерів доконало і вони загнулися від болючого шоку.
  Дівчата, коротше кажучи, показали екстра-клас. Але знову німці нічого суттєвого не досягли.
  Потужні самохідки: Штурммаус, обстріляли радянські позиції. Провели масу руйнувань та знищень. Але радянський штурмовик підбив одну із машин, і фриці повернулися назад.
  Гітлерівці пробували дисколетами, давити радянські батареї. Проти них застосовували їжаки та вибухівку. Ішов тотальний обмін ударами.
  Ось знову Альбіна та Альвіна на своїй літаючій тарілці. Наводять за допомогою босих пальців ніг, що натискають на кнопки джойстика і роблять це надзвичайно спритно.
  Дівчата, звичайно ж, демонструють найвищий пілотаж. Ось смикнули свій дисколет, і дюжина радянських літаючих машин збита.
  Альбіна щебече:
  - Затятий будзагін! Буде зорепад!
  І знову розгортає свою машину. І трощать дівчата Червону армію. Причому капітально...
  Альвіна теж збиває десяток радянських літаків і пищить:
  - Шалені дівки, і зовсім не цілки!
  Щодо останнього правильно. Їхня пара вдосталь погуляла з чоловіками. І чого тільки не витворювала. Любили чоловіки - це їм приємно! І особливо якщо язичком працювати.
  Дівча вищого розряду... Ось піонера помучили... Спочатку роздягли, і залили йому в горлянку пару відер води. Потім до розпухлого живота піднесли гарячу праску. І як припалили! Піонер заволав від дикого болю... Запахло паленим.
  Альвіна його вдарила розпеченим дротом по боці. І як захоче... Це дуже смішно.
  Після чого заспівала:
  - Набридло тили боронити - хочу щастя своє подразнити!
  І як розсміяється! І перлинні зубки вишкірить! Дівчина любить вбивати, ось це дівка!
  І ніжки у дівчини всі босі та витончені. Вона дуже любить ходити босими підошвами вугіллям. І ще ганяти полонених піонерів. Ті так верещать, коли їм смажать п'яти. Дуже навіть Альвін смішно. А Альбіна теж дівчина прямо скажемо - супер! Як рушить супротивника ліктем у підборіддя. І пропишіть:
  - Я дівка найвищий клас!
  І вишкірить перлинні зубки. Які сяють наче надраєні. А войовниця вражає! Таке може, що й у казці не сказати, ні пером описати!
  Обидві воїнки радянські Миги збивають у небі. Активно діють красуні. Немає в них ні тіні найменшого сумніву. І така дика і несамовита краса.
  Війниці пальцями босих ніг керують джойстиком, і нападають на російські машини. Як давлять, то задавлять винищувачі, немов палицею по кришталю. Дівчата безжальні та нещадні. У них сила гніву та полум'я пристрасті. І впевненість у перемозі. Нехай навіть війна триває вже п'ятнадцятий рік. Але й закінчуватись не хоче. Альбіна та Альвіна на самому піку своєї популярності. І не хочуть ні мить відступити чи зупиниться. І рухаються собі, і таранять противника.
  Альбіна, збиваючи радянські літаки - верещить:
  - Набридло дівчині плакати, краще втоплю я лапоть!
  І як вишкіриться, і блисне перлинними зубками. А як їй зараз хочеться мужика. Вона любить ґвалтувати чоловіків. Це їй дуже приємно. Ось візьме та зґвалтує.
  Альбіна реве:
  Секс дівчата це секс,
  За великою співаю прогрес!
  І войовниця розреготається... І давай знову вбивати всіх своїх ворогів. У ній енергії чимало. І повні м'язи сили.
  А Альвіна як прореве:
  - Рознесемо противника на пагорби!
  І войовниця активно реготатиме! І уявила собі як її хлопці лапають. Але ж це так скажемо прямо приємно.
  Ось уже й березень на носі... Сонце світить усе більше й більше. У перший день весни біжать російські хлопчики босоніж по підтанув снігу. Сміються собі, скалять пику, і показують німцям фіги.
  Піонери з червоними краватками, з короткими стрижками, деякі зовсім під нуль. Біжуть собі підскакуючи. Їхні босі ноги майже не мерзнуть. Дуже огрубіли. Біжуть і дівчатка, також без взуття. З рожеві, круглі п'ятки виблискують на сонці. Чудові радянські дівчата. Стрункі, спортивні, які звикли обходитися малим.
  І зубці собі все скалять і скалять... Перший день весни - справжня радість і спрага світла та творення!
  А у небі повітряний бій. Мірабела, це радянська льотчиця номер один, збиває черговий німецький літак. І як завжди, в одному бікіні дівчина. Вічно юна і не в'яне. Така ось у ній прихована душевна сила.
  Втім, Мірабела теж любить, коли її стосуються чоловіки. Це їй дуже подобається. На те вона і льотчиця... Коли голе, м'язисте тіло дівчини мнуть чоловічі руки - це справжній смак. І велике задоволення!
  Мірабела збиває чергову гітлерівську машину і шипить:
  - Я броньована стерва!
  Дівчина б'є навіть своїми босими, круглими п'ятами по панелі управління. Вона чудова. І неповторна.
  Мірабела викручується. І їй назустріч летить Агава. Ось, нарешті, дві найрезультативніші войовниці-льотчиці зустрілися. Куляють один одного з розвороту. Намагаються дістати з дистанції. Але не надто виходить. Обидві красуні злітають із лінії стрілянини. І агресивно скалять зуби. Та й баби-стерви. Жорстко дивляться один одному у вічі. Точніше лоба в лоба і стріляють знову. Німецький МЕ-562 все ж таки озброєний краще, ніж МІГ-15, і радянська машина збита...
  Але Мірабела встигає катапультуватись, уперше в льотній кар'єрі втрачаючи літак. Найгірше, що вона опинилася на території ворога. А це погано. Такі ось неповторні повороти долі. І 1 березня 1956 року світ змінюється, а правління фюрера в кібернетичній грі залишається.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"