Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Levio Kaj Falso De Imperioj-1

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Tiu ĉi verko malfermas novan serion de verkoj: sub la ĝenerala titolo "La Pliiĝo kaj Falo de Imperioj". La plej nova sciencfikcia romano, verkita en la ĝenro de superaga filmo, malkaŝante la temon de la estontaj rilatoj de homoj kun reprezentantoj de aliaj civilizacioj. Kio atendas de renkontiĝo kun eksterteranoj: paco, amikeco, stelfrateco aŭ senkompataj spacaj militoj.

  LEVIO KAJ FALSO DE IMPERIOJ-1
  UNUA LIBRO
  ARMAGEDON DE LUCIFERO!
  Enkonduko
  Tiu ĉi verko malfermas novan serion de verkoj: sub la ĝenerala titolo "La Pliiĝo kaj Falo de Imperioj". La plej nova sciencfikcia romano, verkita en la ĝenro de superaga filmo, malkaŝante la temon de la estontaj rilatoj de homoj kun reprezentantoj de aliaj civilizacioj. Kio atendas de renkontiĝo kun eksterteranoj: paco, amikeco, stelfrateco aŭ senkompataj spacaj militoj.
  KONOTACIO
  Proksima estonteco...
  Planedo Tero spertis teruran invadon. La monstra Stalzan Imperio liberigis sian superfortan potencon sur la delikata blua pilko, kaj la pezaj ĉenoj de sklaveco ŝajnis kateni la tutan homaron por ĉiam. Sed la partia movado, malgraŭ la tuta teruro, ne tuj demetos la armilojn. La nova espero de rezisto estis Leo Eraskandar, kaj grupeto de homoj evoluigantaj paranormalajn kapablojn en si mem. La defio al kosma tiraneco estis eligita. La vojo al venko estas malfacila kaj longa. La Stalzanoj havas komunan originon kun homoj kaj iris multe pli for ol sia scienca kaj teknologia evoluo, kreinte imperion helpe de konkeroj, kies grandeco estas malfacile imagi. Ili ankaŭ havas specialan forton de batalantoj kun supernaturaj potencoj. Estas multaj aliaj, ne malpli sangavidaj imperioj de eksterteranoj, fiziologie fremdaj al homoj. Grandskala spacmilito komenciĝas, ene de Stelzanath la kvina kolumno levas sian kapon. Kaprica Palaso donas al la homaro ŝancon, kaj Eraskandar kaj liaj amikoj la ŝancon akiri aliron al preskaŭ Ĉiopotenco. Sed por preni la premion vi devas iri: miloj da galaksioj, viziti paralelajn universojn, solvi centojn da malfacilaj taskoj.
  PROLOGO
  Kiam alproksimiĝas tia sennombra armado, estas terure, de malproksime ŝajnis, ke rampas multkolora, brilanta nebulozo. Krome, ĉiu sparko estas demono kaŭzita de la magio de nekromancisto-sorĉisto. Pli ol dek du milionoj kaj duono militaj kosmoŝipoj de la ĉefaj klasoj, kaj senfina malgranda "moskitofosaĵo", konsiderante la plifortikigojn alvenantaj de tempo al tempo, ĝia nombro alproksimiĝis al ducent milionoj. La fronto etendiĝis por paro da parsekoj, sur tia skalo, eĉ la flagŝipoj ultra-batalŝipoj aspektas kiel sablograjno en Saharo.
  Alproksimiĝas ĝenerala batalo: Stalzanat estas kontraŭ la multflanka "Koalicio de Savo", kiu decidis anstataŭ la konstantaj taktikoj de eterne malfrua defendo, bati la ŝiparon de kruela agresanto mem. Estas tiom da ŝipoj ĉi tie, mirindaj, kvankam plejofte nur malhelpas la varion por efike batali. Nu, ekzemple, stelŝipo en formo de klaviceno aŭ kun longaj muzeloj anstataŭ harpkordoj, aŭ eĉ kontrabaso kun tanka gvattureto el la Dua Mondmilito. Ĉi tio povas kaj impresas la malfortulojn, sed ĝi pli verŝajne kaŭzas ridon ol timon.
  Iliaj kontraŭuloj estas imperio, kiu asertas esti universala potenco. Granda Stalzanat, kie ĉio estas je la servo de milito, la ĉefa slogano estas efikeco kaj oportuneco. Male al la Koalicio, Stalzan-kosmoŝipoj malsamas nur laŭ grandeco. Kaj la formo estas preskaŭ la sama - tre rabema en aspekto, altamara fiŝo. Eble kun unu escepto: barakloj, kiuj aspektas kiel dikaj ponardoj distingitaj per ŝtalo.
  La steloj en ĉi tiu parto de la kosmo ne estas tro dense disigitaj tra la ĉielo, sed ili estas buntaj, apartaj en sia lumgamo. Ial, rigardante ĉi tiujn lumaĵojn, estas malĝoja sento, kvazaŭ vi rigardus en la okulojn de anĝeloj, ke ili kondamnas la vivantajn estaĵojn de la universo pro sia malnobla, vere sovaĝa konduto.
  La armeo de Stelzanath ne hastis renkontiĝi, nur apartaj movaj unuoj, rapide, profitante sian superan rapidecon, atakis la malamikon, kaŭzis damaĝon kaj retiriĝis. En respondo, ili provis renkonti ilin per bombarda fajro, sed la pli lertaj kaj perfektaj defendaj stalzanoj agis multe pli efike. Eksplodis kvazaŭ eksplodigitaj, minoj kiuj ŝajnis malgrandaj en kosma skalo - krozŝipoj kaj destrojeroj. Sed ĉi tie eblis forĵeti kaj grandĉasaĵon. Unu el la grandegaj batalŝipoj de la koalicio estis trafita, ĝi fumis dense, deformiĝis, kaj paniko eksplodis sur la giganta stelŝipo kiel fajro en seka arbaro.
  Eksterteranoj, similaj al jerbooj nur kun ungegoj anstataŭ vosto, disiĝas pro timo, dum kriegas kaj korŝire resaltas. Pli malgrandaj tipoj estas servataj inter ili, aspektante kiel hibridoj de ursoj kaj anasoj. Bekoj pro sovaĝa teruro kurbiĝas, aŭdiĝas krakoj, disflugas plumoj, ĉi tie lumiĝantaj. Jen unu el la ursanasoj renversita, envolvanta sian kapon en fajrotubo. Tie ĝi estis ĝuste en la gorĝo kaj ŝaŭmo vipita, ŝia stomako tuj malfermiĝis kaj la kadavro de la birdo krevis, ŝprucigante sangon per la restaĵoj de la eliranta infano de karno.
  La jerbooj ekloĝas, strebante al savmoduloj, sed ŝajnas ke la sistemo, kiu donas fantoman esperon por supervivo, estas senespere difektita. Ilia generalo Ta-ka-ta elsendas histerian grincon:
  - Ho, la dioj de la kvadraturo de la universala cirklo, per ....
  Ne eblis fini, la superflamo kovris lian malbonŝancan ekscelencon. La karno de inteligenta ronĝulo diseriĝis en elementajn partiklojn.
  La batalŝipo forbrulis, forpelante aervezikojn transdonitajn en la vakuon, kaj tiam eksplodis, disiĝante en multajn fragmentojn.
  Hipermarŝalo Stelzanath Big Cudgel ordonis:
  - Antaŭeniru okcent kvindek mil superfregatojn, same kiel krutajn baraktojn. Ni rajdu sur malamikaj dorsoj.
  La fregatoj provis konservi la formacion, viciĝante en apartaj linioj. Raketkrozŝipoj kaj barakiloj, kune kun batalantoj, formis specon de fajna maŝreto. Komence ili provis bombardi la malamikon je granda distanco, uzante armilon, kiu ne plu estas nova en la universo, sed ege detrua: termokvark-misiloj. Kiel la boksa taktiko de granda punisto, ĵetu longan maldekstran pikon kaj tenu vian partneron ĉe golfeto. La koaliciaj ŝipoj malantaŭeniris, la ariergardoparto de la stelŝipoj rapidis antaŭen, provante trarompi al la batalkampo ĝustatempe. Uzante ilian avantaĝon en organizo kaj manovra kapableco, la Stalzans hakis ĉe la pli loza formado de la fortoj kontraŭbatalantaj ilin kiel ponardo. Inter la eksterteranoj kiuj provis avanci, la perdoj pliiĝis.
  Du-stela beleca generalo Lira Velimara sur ŝia rapida barakto. Ĉi tiu estas tia speco de batala stelŝipo, ke, male al konvenciaj krozŝipoj, anstataŭ pafiloj, ĝi havas anten-elsendilojn, kiuj, uzataj en batalo, korodas la kirason de malamikaj ŝipoj. Jen la gravioplasmaj ondoj, tra la vakuo. Nigra spaco de iliaj spac-inundaj movoj estas kolorigita kiel akvo de disverŝita benzino. La ago estas tre detrua. La pafiloj de la eksterteranoj malsukcese provante kontraŭstari ilin tordas, kaŭzas enmiksiĝon en komputila gvidado, aŭ eĉ ĉe alta intenseco kaŭzas detonacion en la neniigfuzeoj de termokvarkmisiloj. Malamikaj stelŝipoj estas kiel fiŝoj sub filmo de motoroleo, kelkaj el ili ne el metalo aŭ ceramiko, sed de biologia origino kaj sufiĉe realisme tordiĝas en la plej teruraj konvulsioj.
  Ĉi tie alia batalŝipo komencas diseriĝi, flamanta, kvazaŭ grandega ŝipo kun diametro trans la larĝo de la Kanalo estas farita el domenoj ŝprucitaj per benzino. Estas nenio por diri pri la perdoj de inter la pli malgrandaj stelŝipoj. La koalicio de eksterteranoj klare cedas, ŝajne la plej nova armilo de la stalzanoj - la elsendita gravioplasmo, laŭvorte ŝokis la kosmofortojn de kelkcent imperioj.
  Genhir Wolf kontrolas la fajron movante la fingrojn antaŭ la skanilo en certa sinsekvo. Ekstere, la stalzan generalo de unu stelo aspektas kiel potenca, heroa konstruo de viro kun vizaĝo de juna viro, plej taŭga por nazia afiŝo - "vera arjo". Agreseme bela ulo, sed ĉi tio estas malbona beleco - Lucifero. Stalzan ridas brutale dum li batas. Li sentas la konfuzon de la homamaso kolektita el pluraj galaksioj. Nu, lasu ilin amasiĝi eĉ pli, pliigu la panikon. Kiam la ĉefaj fortoj de la Purpura Konstelacio eniros la batalon, estos venka, ĝoja por iuj kaj malĝoja fino por aliaj.
  La koalicio agas iom ĥaose, anstataŭ organizita repuŝo, obskuraj manovroj, eĉ du grandiozaj batalŝipoj, malgraŭ la kosmaj distancoj, blindiĝis, velis unu al la alia, poste kun muĝado, pere de gravitondoj, dolore eldonante en la oreloj. de proksime lokitaj batalantoj, koliziis.
  Vandoj rompiĝis ene de ili, batalaj kupeoj, kazernkabanoj, trejnaj kaj distraj haloj estis disbatitaj. Ĉio okazis kun la rapideco de la tajdo, sufiĉe rapida por mortigi ajnan eblecon de fuĝo, sed ankoraŭ agonige malrapida, donante al la milionoj da kaptitaj vivestaĵoj ŝancon senti la koŝmaran timon de neplaĉa morto.
  Jen la Grafino de la Fee-raso, tre simila al bukedo da violoj kun rozkoloraj rankruroj en oraj bukloj, akceptas doloran morton, konfesante... al sia batalemiganto. Komputila hologramo legas preĝojn kaj absolvas pekojn je rapida ritmo. Tia estas la religio de ĉi tiu glamoura nacio, via altteknologia armilo ludas la rolon de pastro, nur cibernetika inteligenteco estas konsiderata tiel, ĝi havas sufiĉan sanktecon kaj purecon por servi kiel peranto inter vivanta organismo kaj la Ĉiopova Dio. La lastaj vortoj de la pastro-elsendinto estis:
  - La mondo ne estas senĉa de ĉarmo, sed abomenaĵo ne estas oferata al Dio!
  Lira Velimara estas svelta kaj atletika dungo de la teamo en speciala reĝimo, kunpremita parolkodo, kiu ludas duoblan rolon. Ŝildo kiu ĉifras de ebla subaŭskultado de la komando, kaj akcelas la transdonon de ordoj, magotelepatian impulson.
  Krozŝipoj, destrojeroj, brigantinoj, kaj eĉ unu kosmoŝipo, ĉi tiuj estas ŝipoj difektitaj aŭ tute detruitaj de ŝia stelŝipo. Lyra logike notas:
  - Kuraĝo povas kompensi por nesufiĉa trejnado, sed trejnado neniam kompensas por kuraĝo!
  Ilia barilo jam malaltigis la termokvarkan energion preskaŭ ĝis la limo (tamen ĝia uzo ne estas tiel perfekta) de la reaktoro kaj maltrankvile atendas la komandon. Multaj centoj da miloj da malamikaj ŝipoj de la ĉefaj klasoj jam estas detruitaj, la batalo okazas sur la plej larĝa fronto.
  La ordono estis donita, ili rapidis, organizis retiriĝi por reŝarĝi ĉe la kargostacioj - specialaj stelŝipoj.
  Kaj Hyper-Marshal Big Cudgel ĵetis novajn fortojn en la batalon:
  Aparte, lia persona flagŝipo ultra-batalŝipo Bulava
  Tiam du aliaj gigantoj "Supera Aso" kaj "Red Right Hand" progresis. Ili deplojiĝis en dekoj de miloj da grandaj kaj malgrandaj pafiloj kaj emisiiloj. Super ili flagris pluraj protektaj tavoloj: la graviomatrico, magospacaj kampoj (trapenetrebla materio en nur unu direkto), fortoreflektanto. Ĉiuj cibernetikaj aparatoj funkciis sur subnivela hiperplasmo, kiu igis ilin rezistemaj al interfero. Samtempe estis uzataj grandegaj radaroj, kiuj mem kreis jezuitajn ĉagrenojn por la elektronika malamiko.
  Pluvis mort-portantaj erupcioj... Tri gigantoj provis disvastigi pli larĝe por ekstermi la malamikon kiel eble plej efike. Ili estas preskaŭ nevundeblaj, kiel pilko fulmo, flugado, brulvundoj poplanugo flirtanta en la spaco, tia estas ilia mortiga efiko sur kosmoŝipoj de eksterteranoj. Devigante ilin retiriĝi en paniko. Sennombraj pilolformaj savmoduloj disiĝas tra la vakuo. Stalzany ankoraŭ ne atentu ilin, tiam eblos fini ilin. Ili ankaŭ suferas, tamen, nekonsiderindaj perdoj kompare kun la malamiko.
  Sed samtempe, sur flamantaj stelŝipoj, ne estas tumulto kaj paniko. La evakuado okazas tre glate, kvazaŭ tiuj ne estas vivantaj organismoj, sed biorobotoj. Cetere, kvazaŭ en moko de morto, ĝi estas akompanata de kuraĝaj kantoj.
  Kaj jen la barakto de Lyra Velimara: tia speciala portanto de gravita plasmo, kiu montriĝis neatendita laŭ neniiga potenco. Ŝargado okazis tuj kaj denove en batalon.
  La stelŝipo akiras maksimuman akcelon, Lyra eĉ tenas la stabiligilon por ne fali sur la dorson. Ankoraŭ tre helaj, longaj kaj densaj haroj flirtantaj de la aliranta aero.
  Estas malfacile kredi, ke ĉi tiu heroa knabino jam trafis ducent ciklojn. Kiel freŝa kaj pura estas ŝia vizaĝo, moviĝanta nun kun furioza mieno, tiam inverse anĝela aŭ ludema. Estas multaj bataloj malantaŭ ŝi, sed ŝi neniam ŝajnis laciĝi je ili. Ĉiu nova batalo estas io speciala, kun sia nepriskribebla beleco kaj saturiĝa ŝablono.
  Kaj nun ili havas la plej novan armilon laŭ la principo de ago, kontraŭ kiu la malamiko verŝajne ne povos trovi efikan protekton, almenaŭ ĝis la fina venko de Stelzanath.
  Kiel senhelpa estas la drednought de la Tizt-raso. Blindigita, perdante direkton. Turniĝanta per disko lanĉita de atleto, ke post kelkaj momentoj ĝiaj konsistigaj partoj estis ŝprucitaj trans la etendaĵojn de la galaksio. Aŭ alia malfeliĉa viktimo, tri destrojeroj pereantaj en la brakoj de gravioplasmo, tremante kiel malgrandaj boatoj kiel knaboj.
  Generalo Vladimir Kramar, korektante la celon de la elsendiloj (kaj ne sen sukceso, nur unublokaj bastonoj restis de la nova forbruligita krozŝipo), rimarkis kun bedaŭro:
  - Estas facile mortigi, estas malfacile resurekti, kaj ĝenerale estas neeble vivi sen perforto!
  Liro, stiranta sian stelan rajdĉevalon, eligante alian fluon de detruo, kaj aspektante kiel ŝipo transformita de kargotransporto, ankaŭ estas implikita en plasmoreto, indikis:
  - La morto, kiel fidela amiko, nepre venos, sed se vi volas pli longan promenadon kun kaprica vivo, pruvu vian sindediĉon al la menso kaj kuraĝon!
  Gengir Wolf bojis raŭke, daŭrigante sian sprita vortan linion:
  - Leĝoj ne estas skribitaj por malsaĝuloj, sed ili ankaŭ ricevas sankciojn pro sia malobservo por tiuj inteligentaj homoj, kiuj skribis ĉi tiujn leĝojn!
  La organizita rezisto de la diversa flotego rompiĝis. Fuĝo en la kosmo estas kiel eĉ montkolapso, ĝi estas tornado kiu tuj kovris lernejon de muskoj, terenbatante kaj reprenante ĉiujn samtempe ... La postkuro komenciĝis. Kiel aro da lupoj pelantaj gregon da ŝafoj. Nur stalzanoj estas multe pli malbonaj, pli senkompataj ol lupoj. Por ili, tio eĉ ne estas afero de postvivado, sed de pruvo de nefleksebla volo kaj senkompata furiozo. Ĉasu, turmenti, ne lasu. Kaj kvankam multaj infanoj ne atendos siajn gepatrojn (kaj ĉi tie kolektiĝis estaĵoj de samseksaj ĝis deko da seksoj), sed patrinoj, patroj, neŭtraloj, iliaj filoj, filinoj kaj kiu scias kiu alia... Kia braveco en tia murdo, kiam eĉ pafi al perdrikoj postulas pli da lerteco kaj peno. La derompaĵoj inundis spacon kaj falis sur la lumaĵojn, kaŭzante koronajn tumultojn, elstarigojn, kaj plasmovorticojn sur la surfaco. Individuaj steloj eĉ ŝanĝas kolorojn, el diversaj fremdaj objektoj, estas precipe terure, se estaĵo, kiu havas personecon, brulas viva, kaj personeco estas tuta mondo.
  Eĉ vakuo povas plori, pro tia fiasko...
  Ĉio ĉesis subite, kvazaŭ ĝi neniam komenciĝis. La flotego de la Purpura Konstelacia Floto frostiĝis, kaj ĝiaj kontraŭuloj tuj malaperis. Ĝi ŝajnis flugiloj, kaj la piedoj de kosmovulturoj estis gluitaj al la spaco kaj ne povis moviĝi. Kaj samtempe neniu sentis la plej etan tremon aŭ skuiĝon. Ĉio, kio okazis, estis ekster la amplekso de ordinara fiziko.
  Lira furioze grumblis.
  - Kiu estas ĉi tiu, mojosa, kiu sukcesis haltigi nin?
  Genhir Wolf rigardis kun nekaŝita malamo:
  - Mi tute ne scias... Estas tamen principe neeble... - Generalo-stalzan mallaŭtis la voĉon, evidente timigita ĝis flustro, lin perfidis nervoza ĉirkaŭkurado kun glaciaj okuloj ĉirkaŭe, aldonis. - Sed nur Zorgi povas haltigi milionojn da kosmoŝipoj samtempe tiel.
  Lira respondis trankvile, eĉ malakcepteme:
  - Ĉi tio, kompreneble, estas ĝena, sed neniu povas malpermesi al vivantaj individuoj batali, kaj ni stalzanoj povas venki!
  Kramar Razorvirov, defie oscedante kaj ĵetante en la buŝon ian malvarme spicitan sandviĉon, vigle maĉante, sed samtempe per tute komprenebla voĉo, resumis:
  - Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  
  Ĉapitro 1
  Denove ĉi tie la sango fluas kiel rivero,
  Via kontraŭulo aspektas malmola.
  Sed vi ne cedos al li
  Kaj vi resendos la monstron al mallumo.
  Brilantaj fragmentoj de steloj disiĝas trans la nigra veluro de la senfunda ĉiela tapiŝo. La lumaĵoj, irizecaj de ĉiuj koloroj de la ĉielarko, punktas la ĉielan sferon tiel dense, ke ŝajnas, kvazaŭ pluraj grandegaj sunoj koliziis, eksplodis, disĵetante en blindige brilanta roso.
  La planedo, ŝvebanta inter sennombraj stelgirlandoj, aspektas kiel malgranda, nerimarkebla punkto. Ĝi aspektas kiel grajno de bruna fererco inter diamantlokiloj.
  Sur la loko de giganta kratero formita kiel rezulto de la falo de neniiga raketo, situas la Galaksia Koloseo. Alte super ĝi ekbrilas tiel grandegaj helaj projekcioj-hologramoj de daŭrantaj dueloj, ke la kurso de batalo povas esti sekvita per la nuda okulo el malproksima spaco.
  En la centro mem de la grandioza, riĉe ornamita stadiono, okazis la senkompata kaj ekscita batalo de gladiatoroj, kiu altiris la atenton de miliardoj da individuoj.
  La venkita, sangoŝprucita korpo de unu el ili tremas senhelpe...
  Estas kanonado en via kapo, kvazaŭ vin kovris eksploda ondo, kiu disfendis la karnon en molekulojn, kiuj daŭre rompiĝas, brulantaj kiel ekbriloj de miniaturaj atombomboj. Peno de volo, senespera provo kuntiri min - kaj nun la purpura vualo ŝajnas malrapide instali sin, sed ne ĉesas turniĝi antaŭ miaj okuloj. La nebulo, kvazaŭ per tentakloj, alkroĉiĝas al la ĉirkaŭa spaco... Doloras, faruno en ĉiu ĉelo de la ŝirita korpo.
  - Sep ok...
  Aŭdis, obtuza, kvazaŭ tra densa vualo, la voĉon de senpasia komputilo.
  - Naŭ dek...
  Oni devas rapide ellitiĝi, akre leviĝi, alie venos la fino. Sed la korpo estas paralizita. Tra la densa ruĝfuma nebulo, la malamiko estas malklare videbla. Ĉi tiu grandega trikrura monstro estas diploroido. Li jam levis sian dikan kaj longan kombilon, pretiĝante por faligi la klingon de la vivanta gilotino kun kolosa forto. Du grandegaj pinĉiloj ĉe la flankoj malfermiĝis predanta, la tria membro estas longa, pika, forbrosanta la voston de skorpio, estante malantaŭe, senpacience gratante la plankon de la areno. El aĉa, ŝvelinta muzelo kovrita de verdaj verukoj gutis flava, malbonodora salivo - siblante kaj fumanta en la aero. Abomena idioto minacis super muskola, sanga homa korpo.
  - Dek unu dek du...
  Nun la vortoj fariĝas terure surdigaj, kiel martelbatoj sur la timpanoj. La komputilo konsideras iom pli malrapida ol la normaj teraj mezuroj de tempo. Dek tri jam estas knokaŭto.
  La decido naskiĝis en sekundo. Subite, akre rektigante sian dekstran kruron, kaj uzante sian maldekstran kiel risorton, evitante kiel leopardo en freneza furiozo, la viro faris la plej fortan malaltan piedbaton ĝuste sur la nervcentro de la eksterterana monstro - silicio-magnezia hibrido de krabo kaj bufo. La bato estis forta, akra kaj preciza, krome ĝi koincidis kun la venanta movo de la besto. La monstro de la subkosmo (meza vivmedio kapabla vojaĝi inter la steloj replenigita per la energio de elektromagnetaj ondoj, sed en la loĝataj mondoj predanto; ne grima pri manĝado de ĉiuspecaj organikaĵoj) iomete subakviĝis, sed ne falis. Ĉi tiu vario de diploroidoj havas plurajn nervcentrojn, kiuj tre distingas ilin de aliaj estaĵoj. Bato al la plej granda el ili kaŭzis nur partan paralizon.
  La kontraŭulo de la monstro, malgraŭ la larĝaj ŝultroj kaj skulptitaj muskoloj, estis tre juna, preskaŭ knabo. La trajtoj de la ruĝeca vizaĝo estas subtilaj, sed esprimplenaj. Se ili ne estas distorditaj de doloro kaj kolero, tiam ili ŝajnas naivaj kaj mildaj. Kiam li aperis en la areno, bruego de seniluziiĝo eĉ trairis la standojn, kiel paca kaj sendanĝera adoleskanto aspektis la gladiatoro. Kvankam nun, ĉi tio ne plu estas knabo, sed furioza besteto, liaj okuloj ŝprucas tiel frenezan malamon, ke ŝajnis, ke ili forbruligos lin ne pli malbone ol ultralasero. De la bato, la ulo preskaŭ rompis sian kruron, sed daŭre moviĝis kun la rapideco de kato, kvankam li lamis iomete.
  Doloro ne povas rompi la gepardon, ĝi nur mobilizas ĉiujn kaŝitajn rezervojn de la juna organismo, enkondukante en ian trancon!
  En la kapo de la knabo, miloj da tamburoj ŝajnas bati, neregebla energio fluas tra la vejnoj kaj tendenoj. Sekvis serio de potencaj akcentitaj batoj al la korpo de la mastodoto. Responde, la monstro svingis sian pinĉilon, akran kaj duoncentneran pezon. Kutime ĉi tiuj bestoj havas ĵonglisman reagon, sed preciza bato al la nerva nodo malrapidigis ĝin. La juna batalanto, farinte kapriolon, forlasis la teruran kreston kaj finiĝis malantaŭ la monstro. Anstataŭigante la genuon kaj preterpasante la manon per ungego, la junulo batis ĝin per la kubuto, metinte sian tutan pezon, kaj akre turnis la korpon. Estis krakado de rompita membro. En malĝusta angulo, la ungego dispremis, ŝprucigante malgrandan fontanon de fetora, bufkolora sango. Kvankam la tuŝo de la likvaĵo erupcianta el la estaĵo daŭris nur momenton, la juna gladiatoro sentis fortan brulvundon, palaj purpuraj vezikoj tuj ŝveliĝis sur lia brusto kaj dekstra brako. Mi devis retrosalti kaj rompi la distancon. La dolorkrio de la besta fiulo estas miksaĵo de leona muĝado, rano-krako kaj vipura siblo. En furioza kolerego, la monstro alkuris antaŭen - la junulo, kovrita per miksaĵo de sango kaj ŝvito, faris kaskadon de kaprioloj kaj forflugis al la kirasa krado. Kun kuranta ekkuro, investante sian tutan pezon, la monstro batis per kresto, provante trapiki la bruston de la malamiko. La junulo eskapis la baton, kaj dika kombilo trapikis la metalan maŝon. Daŭrigante moviĝi per inercio, la estaĵo de la kosma submondo enigis sian membron en la sekvan reton kun potenca nuna ŝargo. Fajreroj flugis de la barilo, elfluoj trairis la korpon de la mastodonto, ĝi odoris je flamanta metalo, kaj neimageble malnobla brulanta organika materio. Ajna tera besto estus morta, sed tiu ĉi reprezentanto de la faŭno tuj klaras, ke ĝi havas tute alian korpan strukturon. La monstro ne povis tuj eltiri sian trunkon - kaj sekvis serio da rapidaj batoj, kiel la rotacio de helicklingoj. Tamen, la elektrostatika ŝargo, kun iometa prokrasto, venkante la reziston de fremda karno, dolore trafis la junan batalanton. Resaltante, retenante krion, de ŝira doloro traboranta ĉiun vejnon kaj oston, la gladiatoro frostiĝis kaj, krucante la brakojn sur la gratiĝinta brusto, ekmeditis starante. Lia senmoveco sur la fono de la kaŭranta besto kaj la publiko furiozanta kiel ŝtormo ŝajnis nekutima, kiel tiu de malgranda dio kaptita en infero.
  La knabo estis trankvila, kiel la surfaco de frosta oceano, li sciis... Nur unu movo povas bati tian monstron. Tre potenca bato.
  Disŝirante la kombilon en pecetojn da sanga viando, la diploroido saltis kun sia tuta maso sur la insolentan senharan simion. Kiel vi povas lasi iun malgrandan primaton venki vin. Kolektante sian volon, koncentrante ĉiujn ĉakrojn kaj energion en ununuran trabon, la junulo faris potencan baton per salto. Ĉi tiu antikva tekniko de Haar-Marad, disponebla por kelkaj, kapablas mortigi tiun, kiu kaŭzas ĝin. La bato falis sur la jam venkitan nervan kernon de la giganta batalanto. Lia propra pezo kaj rapideco pliigis la forton de la kineta energio, kaj ĉi-foje, la nervofinaĵo ne estis nur frakasita, pluraj gravaj nervaj tigoj estis ŝiritaj de la cerbokomocio. La kristal-metala giganto estis tute paralizita.
  La kadavro forflugis en unu direkto, la junulo en la alia.
  La cibernetika juĝisto elkalkulis mallaŭte:
  - Unu du tri...
  Li kalkulis en la stalzana lingvo.
  Ambaŭ batalantoj kuŝis senmove, per la lasta bato la junulo dispremis la monstron, sed li mem rompis sian kruron. Tamen la konscio ne havis tempon por tute faligi la gladiatoron, kaj la atletike konstruita knabo, venkante doloron, ekstaris, levante la krucitajn brakojn kunpremitajn en pugnojn (signo de venko en la signolingvo de la Stalzana Imperio).
  - Dek du!.. Dek tri!.. La batalanto, denaska de la planedo Tero, venkis Leo Eraskandar. Lia aĝo estas 20 indiĝenaj jaroj aŭ 15 normo. Ĉi tio estas debutanto en la batala areno. Li perdis al li la ĉampionon de la galaksia sektoro Ihend-16 laŭ SSK batalanta sen reguloj, partoprenanto kun takso de 99:1:2 - Askezam verd Asoneta, kies aĝo estas 77 normaj jaroj.
  Ie supre, multkolora lumludo ekbrilis, dissolviĝante en nekredeblajn kalejdoskopajn nuancojn de la ĉielarko, absorbante la tutan senfinan gamon de spaco.
  La hologramo, kiu montris la batalon, kreskis ĝis sep mil kilometroj super la kupolo de la iama antikva teatro. La junulo estis distra vidaĵo. Vizaĝo kovrita de sango. Rompita makzelo ŝvelinta, nazo platigita. La torso estas kontuzita, bruligita kaj gratita, purpura sango gutas kune kun ŝvito. Brusto leviĝas pro streĉo, ĉiu spiro donas fortan doloron de rompitaj ripoj. La fingroartikoj de la manoj estas rompitaj kaj ŝvelitaj, unu kruro estas rompita, la dikfingro de la alia estas batita. Ŝajnas, ke vi estas metita tra viandomuelilo. Bulantaj muskoloj, ne por sia aĝo, ludas kiel pilkoj de hidrargo. Al ili ankoraŭ mankas maso, sed la grandioza reliefo kaj profunda desegnaĵo estas okulfrapaj. Bela - diru nenion. Apolono post la batalo de la titanoj!
  Sonas la surda muĝado de centoj da milionoj da gorĝoj, plejparte humanoidaj estaĵoj kun flugiloj, trunkoj kaj aliaj. Ili produktas sennombrajn sonojn - de malaltfrekvencaj ĝis ultrasonaj gamoj. La infera kakofonio estas subite interrompita de mezuritaj tondraj sonoj. Sonas la himno de la plej granda Stalzan Empire. La muziko estas profunda, esprimplena, timinda. Kvankam Lev ne ŝatis la okupacian himnon, la muziko simulita de la hiperplasma komputilo kaj ludita per miloj da muzikiloj ŝanceligis la imagon.
  Tuta flako da feta, venena verda sango fluis el la venkita, lime inteligenta besto. Arachnidaj kadavrobotoj svingis malsupren de la moviĝanta piedvojo (kakia), skrapante la rompitan protoplasmon. Ŝajne, nun la monstro taŭgis nur por reciklado.
  Kvar grandegaj soldatoj en batalkostumoj alkuris al la elĉerpita junulo. Ili aspektis kiel grandegaj erinacoj kun raketoj kaj muzeloj anstataŭ kudriloj (ili havis tian imponan arsenalon).
  Guberniestro Kruco malkuraĝe kaŝis sin malantaŭ iliaj larĝaj dorsoj. Li estis evidente konfuzita, li ne atendis, ke la "nevenkebla" loka ĉampiono estos batata de iu tera homo. Liaj dikaj manoj tremis pro ekscito, kiam li donacis al la ĉeno medalon en formo de monstro simila al fabela trikapa drako. La guberniestro, eĉ por ne tuŝi reprezentanton de sensignifa raso de primatoj, uzis gantojn kun maldikaj retireblaj tentakloj dum la prezentado de la premio, sen forlasi la kovrilon de la grandegaj kadavroj de la gardistoj. Kaj tiam Kruco rapide retiriĝis, saltante en flugilhavan tankon, ekflugante kun la rapideco de artileria obuso ĵetita de longdistanca kanono.
  Montrante siajn laserpafilojn, la timindaj Stalzan-militistoj postulis forlasi la arenon de la stelo Koloseo. Ŝanceliĝe, la junulo forlasis la batalkampon. Mutilitaj nudaj piedoj lasis sangajn spurojn sur la hiperplasta surfaco de la ringo. Ĉiu paŝo estas kiel sur varmaj karboj, ĝi eksplodas pro doloro, la ligamentoj streĉiĝas, ĉiuj ostoj kaj vejnoj dolore doloras. La leono flustris mallaŭte:
  - La vivo estas la koncentriĝo de la sufero, la morto estas savo de ili, sed ĝi trovos plezuron en la turmento de la lukto - ĝi meritos senmortecon!
  Penante resti vertikala, li marŝis laŭ longa koridoro kovrita per konkoj, kaj multenombraj inoj, similaj al terknabinoj, ĵetis kolorajn bulojn kaj multkolorajn lumineskantajn florojn al siaj piedoj. Virinoj de la Stalzan-raso estas kutime tre belaj, altaj, kurbecaj, kun modaj hararanĝoj, tajlitaj per harpingloj en la formo de diversaj eksterteraj estaĵoj ŝtopitaj per valoraj ŝtonoj. Kelkaj el ili eligis ludajn komplimentojn, ŝercis vulgare kaj eĉ deŝiris siajn vestojn, senĝene flirtante kaj elmontrante la allogajn partojn de siaj korpoj. Sen ajna hezito, plenumante sincere invitajn korpaj movojn aŭ, ili liberigis timigajn hologramojn el kompaktaj braceletoj aŭ orelringoj ekipitaj per elektroniko. Senhontaj tigrinoj, tute sen moralaj principoj, infanoj de ege deprava civilizacio. Eraskandar sulkigas la brovojn, kvazaŭ en menaĝerio, eĉ ne unu homan rigardon. Li eĉ ne ekmovis, kiam virtualaj estaĵoj atakis lin, kaj pseŭdorealaj dentegoj en pluraj vicoj fermiĝis sur lia torso aŭ kolo. El hologramoj ĝi eligas ozonon kaj nur iomete batas kun malforta elektra malŝarĝo. Maskloj kaj inoj de Stalzanath ĝenas, ke homo ne atentas terurajn projekciojn, kaj ili uzis minacojn kaj insultojn. Ili estis nur konservitaj de atakado de la fiera junulo per forta baro por konservi la publikon sekura. Nur unu blonda knabino simple ridetis, afable svingante la manon. La leono surpriziĝis vidante ion homan en la okuloj de fremda infano, lia animo fariĝis pli varma.
  Jes, estis tagoj, kiam gepatroj donis ĝojon al infanoj, kaj ili ridis responde, nudigante la dentojn, ĝis la momento, kiam la stalzanoj (kiel ili nomas sin la imperio de la Purpura konstelacio - Stalzanat) senĝene kaj jezuita stilo okupis la Tero. Tamen la fortulo estas libera eĉ en malliberejo; malforta sklavo sur la trono!
  Ĉe la elirejo, Leono estis renkontita fare de Jover Hermes, unu el la asistantoj de la guberniestro de la sunsistemo, referita kiel la stelo Laker-iv-10001133 PS-3 (PS-3 indikas oksigen-nitrogenan atmosferon, la plej oftan. kaj taŭga por kaj homoj kaj stalzanoj). Li ridetas, lia sklavo superis ĉiujn atendojn. Sed alia vireto - Figo Urlik - laŭvorte tremas pro kolero. Li malŝparis multe da mono kiel idioto. Kolerega, li ordonis:
  - Finu ĉi tiun vakukapan raton tuj.
  Lia flaska fizionomio skuiĝis, malgraŭ ĉiuj atingoj de medicino, post tranĉado de pezo, Urlik denove fariĝis terure dika, pro sia patologia avido al grasaj kaj dolĉaj manĝaĵoj. Kvankam Jover Hermeso ne kuraĝis meti monon sur sian sklavon, li kompreneble ne donus la junulon al ĉi tiu apro:
  - Vi forgesis, Urlik, ke nun ĉi tio estas mia posedaĵo, kaj estas al mi decidi - vivi por li aŭ iri neniigo!
  Urlik gruntis, kvar dikaj mentonoj tremante kiel ĵeleo, kiun kaptis vigla muŝo:
  - Ĝi estas same danĝera kiel termopreon-pumpita hiperlasero. Kie ĉi tiu terinsekto povus lerni tiel bone batali? Verŝajne li estas unu el la membroj de la partia subtera. - Hog-stalzan disvastigis glitigan el oleo (de kaj dum la batalo li konstante manĝis), levis sian tonon. - Kaj vi portos ĝin ĉirkaŭ la universo?
  Hermeso decide kapjesis, lia mallonga hararo iomete ŝanĝiĝis.
  - Jes, tio estas mia rajto. Li havas bonegajn kreaĵojn de bonega batalanto, vi povas gajni multe da mono de li. Lukto-artoj estas tia komerco, kie estas la kokoj, kiuj demetas la orajn ovojn! - Ruze palpebrumis la posedanto Stalzan kaj tuj ordonis al la gardistoj. "Nun lasu lin senmovigi!"
  Unu el la ŝvelaĵoj de monstre evoluintaj muskoloj estis grandega, pafis nubon de ŝaŭmo. La junulo estis tuj implikita, la bioŝaŭmo dispremita kaj sufokita kiel kalmaro. La knabo falis, anhelante, sed tuj estis prenita malglate de la robotoj.
  - Konduku lin al la medicina centro kaj surpiedu lin sen levi lin de la genuoj! Hermeso malnoble ridis pro sia ŝerco.
  La knabo estis malĝentile ĵetita en kapsulon, kvazaŭ ŝtipo estus ĵetita en la fornon. Cibernetikaj estaĵoj grincis:
  - Besto de certa valoro estas ŝarĝita!
  Urlik, frapante siajn botojn, raŭke grumblis:
  - Foriru de ĉi tie, la primato malbonodoras! Homo estas estaĵo, pro kiu oni eĉ kompatas la neniigan impulson!
  La robotaj ordonistoj silente foriris kune kun la medicina skatolo.
  Hermeso rikanis, predanta rideto frostiĝis sur lia akvilina vizaĝo.
  - Mi ĉiam pensis, ke homoj estas senutilaj batalantoj, sed nun mi nur miras. Eĉ niaj nature naskitaj knaboj, sen hormona stimulo, ne estas tiel fortaj en lia aĝo. Eble li tute ne estas homo?
  Urlik malkovris la dentojn, li fajfis mallaŭte kaj gruntis pro plezuro, palpante la subite transformitan armilon en la manplato. La loza apro tuj fariĝis malmola apro; tenante kvintuban radiopafilon en siaj manoj:
  - Vi scias, ekzistas leĝo pri la pureco de la raso. duonrasoj devas esti mortigitaj por ne profanigi nian specon. Sango estas facile verŝebla, eĉ pli facile difektebla, sed estas preskaŭ neeble ĉesigi sangoverŝadon kiam la honoro de nacio estas tuŝita!
  Hermeso klakis per siaj fingroj, kaj makulita, kobrosimila cigaro aperis en ili. Kiam la buŝo de brila cigaredserpento malfermiĝis, el ĝi elflugis ringoj aŭ eĉ okoj da griza fumo:
  - Fagiram Sham scias, kion li faras. Vi povas, kompreneble, kontroli ĝian genetikan kodon, sed ĉi tio ne utilas al ni. Ni dividu la profiton en duono. Li estas simpla viro: gladiatorsklavo. Do ni anoncos, gajnante grandan monon. Kaj neniu kvanto de informoj.
  - Kontaktu por kontakti! - Urlik rapidis konsenti ĉi tie, la kruteco estis forblovita, kiel pilko sub rado. Kaj li jam turnis sin por ludi retiriĝon, kaj subite li frostiĝis, nevole kliniĝante de la vento.
  Rekte super la kapo flugis flankisto de la kolonia polico, farita en formo de sesangula piramido kun iom longforma fronta parto, brilanta per lumiloj. Malantaŭ li estas tri pli kinetaj graviocikloj en la formo de piranoj kun kvar elsendiloj-radoj anstataŭe de naĝiloj. Ili rapidis tiel malalte ke ili preskaŭ trafis la komercistojn de la Purpura Konstelacia Imperio. Hermeso tamen nur grumblis. - Pulsa flaŭro. Poste li klinis sin pli proksimen al la orelo de Urlik elstaranta kiel lokalizilo:
  - Jes, atendu ulo, vento kolapsas sur viaj kalkanoj! Kompreneble, estas pli da informoj. Nova sendo de kultura posedaĵo estas alvenonta de la planedo Tero, do estas tempo serĉi klientojn.
  - Ni trovos ĝin. Inter Himenopteroj, la arto de senharaj primatoj estas tre postulata. Arto de bestoj, nur bestoj aprezas!
  Kaj la du fiuloj ĝemis pro idiota ridado. Hermeso piedbatis citronan meduzon rapidantan pri sia afero (hibrida organismo de citronfrukto kaj tera meduzo!), kaj post sia flugo kun kontenta mieno hurlis:
  - Difektitaj individuoj estas plenaj, ili povas trinki nur vinon! Kaj kiu el ili ne kapablas sukcesi? Ĉi tiu vicigo estas nur ridinda!
  La partnero ĵetis kaj pasis en lian buŝon kukon, kiu saltis el stratsintezilo - la aŭtomatigo funkciis laŭ telepatia peto.
  Tiam la komp-brakringo sur la mano de Urlik eligis tridimensian hologramon - dentegflugila monstro montris ion per esprimplena gesto. La dika vizaĝo de Stalzan subite etendiĝis kaj, turninte sin, la riĉe vestita dikulo silente foriris.
  Hermeso gestis por duonnuda muskolforta knabino, juĝante laŭ la tatuo (koro trapikita de glavo kun longa numero sur la nuda ŝultro), ŝi servis en la kontraŭtrupoj - io kiel punbataliono en la armeo de Stelzanath. La fraŭlino alflugis antaŭ li, elmontrante siajn nudajn grandiozajn mamojn, kun skarlataj cicoj brilantaj kiel brilo. Ŝiaj nudaj piedoj daŭre estis veziketoj pro la tradicia dolora efiko de kurado laŭ blankarda metala trako, kio estas kutima en la Purpura konstelacio kontraŭ-trupoj. Submetiĝo estis plene pelita kaj, ekstere, juna knabino (kvankam lacaj venenaj verdaj okuloj perfidis multe pli estimindan aĝon) rigardis kun la sindonemo de maljuna hundo.
  Mi faros kion ajn vi diros sinjoro. Duonhoro dek kulamanoj. - Ŝia longa, rozkolora lango invite lekis ŝiajn plenajn, satenajn lipojn.
  - Se vi volas esti falĉita, la limdato estas fari tion. - Hermeso transdonita de komp-brakringo (plasmokomputilo kun multaj funkcioj: inkluzive de la kapablo mortigi per mini-lasero kaj konservado de komunikado inter stelsistemoj) kun mallonga pulsmesaĝo. Formita kiel embolo de hiperplasmo, ĝi malaperis kiel horloĝo portita fare de atletika malĉasta militisto.
  - Jen la tempo de la nokto de amo, vi portos ĝin al la Pentagono Begder rasa hoffi! Miksaĵo de urso kaj rinocero kun elefantaj oreloj flagris sur la brilanta hologramo. - Estas lia taso!
  - Estos farita! - La knabino skuis siajn masivajn koksojn kaj ekflugis en la aeron, regante la flugon, tirante siajn ŝtrumpetojn kaj etendante la fingrojn.
  
  ***
  Tiutempe, la paralizita junulo estis kondukita al medicina centro. Malgraŭ ĉiuj damaĝoj, li estis plene konscia. La pensoj de la elĉerpita knabo estis turnitaj al lia naskiĝa Tero...
  ...Lia sklavigita planedo ĝemis sub la querly (la ĉefa metalo el kiu la stelŝipoj de la invadintoj fariĝas centoble pli fortaj ol titanio) kvina. Baldaŭ antaŭ lia foriro al la senfinaj vastaĵoj de spaco, li atestis barbaran elpurigon, kiu mortigis dekojn de miloj da homoj, inkluzive de lia amatino Elena. Sub la regado de guberniestro Fagiram Sham, teranoj estis persekutitaj kun senprecedenca severeco, kiel neniam antaŭe. Ĉiu el la indiĝenoj kiuj provis alproksimiĝi sen enirpermesilo, almenaŭ kvin mejlojn al la aŭtovojoj, estis senkompate mortigita. Kaj estas bone, se ĝi estas rapida: la plej multaj estis krucumitaj sur krucoj en formo de svastiko, sespintaj steloj aŭ palisumitaj. Vivantaj sklavoj, sendepende de aĝo kaj sekso, estis senhaŭtigitaj, aŭ pendigitaj per la hararo, dissolvitaj en acido, kaj donitaj por esti manĝitaj de mutaciantaj formikoj. Estis ankaŭ pli kompleksaj torturoj kun la helpo de nanoteknologio kaj diversaj virtualaj maŝinoj. Homoj estis loĝigitaj en kazernoj, ekspluatataj kiel stultaj bestoj. Preskaŭ ĉiuj ĉefaj urboj kaj industriaj centroj estis detruitaj dum la konkero de la planedo. Post traktado kun "puraj" neniigaj akuzoj, eĉ ne unu armea instalaĵo kaj eĉ ne unu planto restis sur la Tero. Sub la preteksto, ke ĉiuj reprezentantoj de la homaro havu laboron, ili estis tute senigitaj de mekanizado, devigante preskaŭ ĉion fari mane. Kelkaj el la sklavoj kutimis konstrui enormajn dekoraciajn strukturojn. En maloftaj edukaj institucioj oni instruis al homoj nur elementan scion, je la bazlerneja nivelo. Ja stulteco estas pli proksima al humileco, kaj vivanta menso, kiel libera birdo, strebas al libereco. Ne mirinde, ke la reago ĉiam estis kontraŭ edukado de la pleboj. La kulturaj trezoroj de teranoj estis senhonte prirabitaj, ĉefverkoj estis disigitaj trans aliaj stelsistemoj. Samtempe, la talentaj majstroj mem restis en la pozicio de kaptitoj de koncentrejoj, kaj estis eĉ pli malbona por ili ol por tiuj, kiujn la naturo ne dotis per talento. Kial? Ĉar eluziĝo fariĝis malbeno, la ceteraj ne tiom kapablaj foje povis eviti kiel nenecesaj. Tial reprezentantoj de la homaro preferis kaŝi siajn talentojn. Sed ili ankoraŭ estis trovitaj uzante inteligentajn skaniloj kaj detektiloj. La planedo fariĝis unu kontinua kazerno, en kolonion de la plej vasta spaca imperio. Ili faris ĉion, kion ili volis kun la homaro. La plej teruraj estis la fabrikoj de la morto, kie la karno de la mortintoj, aŭ eĉ pli malbona ol la vivantaj homoj, estis recikligita.
  Koŝmara memoro; pentrita kun vizaĝo kiel pigo, en nigra kostumo kun flavaj malakraj pikiloj de stalzanka, per sia tuta forto ŝi batas lian tiam ankoraŭ tre malgrandan knabon kun gantoj en la vizaĝo. Dissekcita aero fajfas, vangoj enprofundigitaj pro subnutrado brulas per fajro, mi volas respondi, sed la korpo estas katenita de nevidebla, premanta vizkampo. Nur ne ploru, ne kriu, ne montru, ke vi timas... La plej terura afero ĉi tie ne estas la doloro, al kiu vi alkutimiĝas de infanaĝo, eĉ ne humiliĝo, ĉar kia fiero povas sklavo; havas, sed la fakto, ke gantoj estas faritaj el natura homa haŭto. La sama haŭto, kiu estis senhaŭtigita viva de viaj kamaradoj!
  ... La leono vekiĝis kaj ĝemis, pene turniĝis, la robotoj provis trankviligi lin, tenante lin per siaj pikantaj, multartikaj membroj. Samtempe, kvazaŭ mokante la vunditan gladiatoron, kiel knabeto, ili kantis lulkanton per maldikaj, mekanikaj voĉoj. La knabo sentis sin ofendita, li jam sukcesis viziti tiajn skrapojn en sia mallonga vivo, ke li psikologie sentis sin kiel aksakal. Eraskandar flustris kun ŝvelintaj, rompitaj lipoj:
  "Provoj estas ĉenoj, kiuj malhelpas tro malpezajn pensojn eskapi. La ŝarĝo de respondeco estas peza, sed frivolemo kondukas al eĉ pli gravaj sekvoj!
  En tiu momento, la pordo malfermiĝis memstare - raboplanto kun dornaj tentakloj rampis en la ĉambron. La medkiborgoj, kvazaŭ ricevinte ordonon, disiĝis. Monstra ido de fremda flaŭro pendis kiel malbonaŭgura nubo, brulanta veneno gutis el ĝiaj duonmetraj pingloj.
  Venkante la doloron, Eraskandar eksaltis ĝustatempe: la purpura piedo de giganta kakto kun neatendita lerteco provis fulmi la kriplan junulon. Malgraŭ liaj vundoj, la Leono ekkoleris; estis evidente al li, ke la murdisto efektivigas sian celitan programon. La kirurgia instrumento turniĝis kiel sinistra helico en la mano de la roboto. La maŝino rapidis al la atako, esperante fini la malamatan viron. Eraskandar falis sur la dorson kaj, uzante sian nerompitan kruron kiel levilon, kaj tremante pro neeltenebla doloro, ĵetis la medicinciborgon super lin. La moviĝanta kakto estis kaptita en la turniĝantaj klingoj de senkompata maŝino. Disaj pecoj de la karnovora planto tordiĝis, elŝuante flavecan likvaĵon. La plej bona maniero neŭtraligi ciborgon estas ĵeti alian roboton al li. Lasu stultajn maŝinojn rompi unu la alian.
  Mi rememoris la vortojn de la Guruo: "Uzu la kinetan energion de la malamiko. Doloro ne malhelpas. Ke sufero donu al vi novan forton!"
  Estis bruo de metalo, nebatalaj robotoj frakasis, iomete dispremis la korpon kaj frostiĝis, penante orientiĝi. Pafo de radiopafilo preskaŭ deprenis lian kapon. Savita nur superhoma instinkto, devigita kolapsi sur la planko.
  Medkiborg estis multe malpli bonŝanca - li simple disblovis, la ruĝvarmaj fragmentoj aldonis grataĵojn al la vizaĝo kaj brusto de la junulo, sed tio ne plu estis signifa. La traboj bruligis metalon kaj plaston, truante solidan truon. Eltirinte tranĉan skalpelon de fluganta metalmembro kaj prenante alian kirurgian instrumenton de la tablo, Lev lanĉis ilin en la pafantan banditon. Kvankam la ĵeto estis intuicia kaj blinda, ŝajne, la trafo okazis, kiam sekvis sovaĝa kriego, kaj tiam ekbrilis dika kadavro.
  Estis Urlik. Eraskandar tamen atendis ion similan. La dika primato nenion pardonis al li. Kaptante diskoforman cibernetikan pulverigilon, Lion lanĉis ĝin forte post li. La bato trafis precize sur la fundon de la porko, severe disŝirante la grasan viandon. Urlik muĝis kaj frapis la malfermitan pordon de la kirasa glisaviadilo.
  Kiel miksaĵo de Mercedes kaj Mig, la aŭto ŝvebis krute en la roz-smeraldan ĉielon, preskaŭ ramante diamantforman, kvarpiedan, trikoloran nubskrapulon kun deko da drakoj sur kupola tegmento. La tegmento komencis akceli, bunta kavalkado de eksterordinaraj monstroj turniĝantaj kaj brilantaj en la magia lumo de la kvar lumaĵoj.
  Eraskandar turniĝis, rompitaj ostoj krudaj, sango gutas el freŝaj vundoj, daŭre svarmis la restaĵoj de tranĉita rabanta kakto, gratante per dornoj sur daŭra oranĝa plasto kun bluaj ornamaĵoj.
  - Domaĝe, ke li trafis la azenon, kaj ne la nuan kapon. Tiam la porkgibono ne estus helpata eĉ per rekonstruo.
  Policflanistoj, batalciborgoj kaj ŝlimaj indiĝenaj gardistoj jam alvenis sur la scenon. Ne pensinte dufoje, ili ĵetis la viron sur la plankon, energie karesante lin per ŝokbastoj. La elasta haŭto de la gladiatoro fumis pro la malvenko de la ultrafluo, kaj la doloro estis simple neeltenebla - ĉi tia elektro rapidas tra la nervofinaĵoj kun hiperluma rapideco, trafante la cerbon, plonĝante la konscion en infera koŝmaro.
  Eraskandar eltenis sen eligi la plej etan ĝemon. Nur guto da ŝvito ruliĝis malsupren de alta frunto, kaj malhoma streĉo ekbrilis en junaj okuloj, montris, kion ĝi kostas al li.
  Nenion alian ili pagos, kaj kriante kaj malbenante, nur por humiligi sin. Pli bone mortigi unu fojon ol milfoje malbeni! Dum vi estas malforta en korpo, fortigu vian spiriton por ne kolapsi en la fundon de humileco. La plej terura ne estas la doloro, kiu renversis vin, sed tiu, kiun vi trovis sub la malĝusta flanko de la malkuraĝulo.
  Medicino en la imperio estas tre evoluinta: rompitaj ostoj resaniĝos, cikatroj malaperos sen spuro post regenerado. Sed kiu povos forviŝi la nevideblajn kaj el tio eĉ pli dolorajn cikatrojn de la homa animo?
  
  . Ĉu kapo? 2
  Vi, viro, ĉiam revis
  Trovu fraton en la profundo de la spaco
  Vi pensis, ke la eksterterano estas la "idealo"...
  Kaj li estas monstro el infero! ..
  La situacio sur la planedo Tero fariĝis tre streĉa ...
  Kun la apero de la nova reĝimo en Rusio, rapida reviviĝo komenciĝis. La lando rapide resendis siajn antaŭe perditajn influzonojn. En opozicio al la SATO-bloko, potenca orienta bloko estis kreita, gvidita fare de Granda Rusio, ĝiaj junioraj satelitpartneroj estis Sitai, Andia kaj aliaj landoj. La danĝero de rekta armita konflikto inter la du armeaj formacioj kreskis. Nur la minaco de la uzo de nukleaj armiloj retenis la flotegon, hirtitan de ŝtalo, de fatala paŝo. Nova tria mondmilito povus kaŭzi la kompletan malaperon de la homaro kiel biologia specio. Ĝi estas kiel duelo kun tiaj mortigaj raketpistoloj, ke kiam ĝi estas pafita, ĝi frakasos kaj la pafanton kaj la viktimon per sekundoj.
  La konfrontiĝo kulminis per la unua amastesto de nuklea armilo sur la Luno. La situacio estis kiel forte kunpremita fonto.
  ***
  Ekstere, la ĉefurbo de Granda Rusio, Moskvo, aspektis pompa, kaj samtempe sufiĉe paca. La aero estis nekutime freŝa por metropolo, elektraj aŭtoj anstataŭigis internajn brulmotorojn kaj produktis multe malpli da bruo. Estas multe da verdaĵoj, arboj el ĉiuj kontinentoj, estas eĉ afrikaj palmoj greftitaj al temperita klimato. La Patrino Seĝo kreskis, multaj ĉielskrapantoj kaj grandiozaj konstruaĵoj de diversaj komponaĵoj, florbedoj kun ekzotikaj floroj, fontanoj, aŭtovojoj. Pura, bone prizorgita urbo; multe da vestitaj ridantaj infanoj, eĉ nekonsciaj, ke la universalo jam levis super ilin glavon, kiu mortigis sennombrajn multe pli potencajn civilizaciojn.
  Rusa astronomo Valery Krivenko estis la unua persono kiu rimarkis la movadon de nekutimaj flugantaj objektoj. La normale rezerva profesoro ekkriis plurfoje:
  - Ĝi estas farita! Ĝi estas farita!
  Pro troa ĝojo, kiam oni ne plu pensas pri io alia ol via malkovro, haste raporti pri sensacia afero, anstataŭ eliri, li flugis en ŝrankon kun virinaj vestaĵoj. Kiom da inoj povas kolekti malsamajn vestojn, ke la astronomo estis preskaŭ disbatita de peltoj, specimenoj de diversaj ŝtofoj. Ĉi tie eĉ paro da grandaj boteloj da franca parfumo kraŝis sur la kalviĝan kapon de eksperto, preskaŭ fariĝante sofistika modifo de binara armilo.
  Feliĉe por si mem, Krivenko sukcesis forĵeti informojn de sia poŝtelefono en Interreton antaŭ ol lia edzino batis lin sur la kapon per plasta rulpinto (frapasante alian dolore helan varion de steloj el liaj okuloj). La informoj disvastiĝis tuj kaj baldaŭ nifoj estis registritaj de ĉiuj spurstacioj de la mondo.
  Pluraj delfenformaj objektoj subite aperis de malantaŭ la orbito de Plutono. Juĝante laŭ la trajektorio, ili moviĝis de la centro de la Galaksio. La rapideco de ilia movado alproksimiĝis al la lumrapido, kaj, interese, ili havis geometrie regulajn formojn. Kiel altamaraj fiŝoj kun simetriaj naĝiloj, kio estas klare videbla per modernaj observaj aparatoj. Ĉi tio estas ege nekutima por ordinaraj meteoritoj aŭ asteroidoj. La plej logika supozo estis ke tiuj objektoj estas de artefarita origino.
  La sensacia novaĵo baldaŭ disvastiĝis tra la tuta planedo. Datenoj pri la rapida alproksimiĝo de neidentigitaj flugveturiloj baldaŭ estis konfirmitaj de preskaŭ ĉiuj observatorioj sur la planedo Tero.
  Iom post iom malrapidiĝis, la objektoj atingis la orbiton de Marso kaj daŭrigis sian alproksimiĝon. Ĝi kaŭzis multe da kontraŭreago ĉirkaŭ la mondo...
  Urĝa Sekureca Konsilio urĝe kunvenis en Moskvo. En kosmoesploro, Rusio jam rimarkeble antaŭis Usonon de Ameriko. Kvankam, ĝenerale, la homaro fosis en la sablokesto eĉ sen regi la sunsistemon. Kaj la apero de fratoj en menso kaŭzis ambiguajn sentojn.
  ***
  La Sekureca Konsilio malfermiĝis post noktomezo kaj estis tre emocia. La varma kafo kun ĉokolado servata de la blondaj servistinoj ŝajnis preskaŭ glacia sur la fono de bulantaj pasioj. La unua parolinta estis vicprezidanto marŝalo Gennady Polikanov.
  - Al nia teritorio alproksimiĝis malamikaj batalŝipoj. Ni devas tuj ataki ilin per nukleaj armiloj. Se ni prokrastos, ili unue batos - la sekvoj estos katastrofaj. Moderna milito kontraŭ du superpunistoj, sekundo de prokrasto: profunda knokaŭto, el kiu vi neniam leviĝos! Mi voĉdonas: ne hezitu kaj enkonstruu kun ĉiuj disponeblaj termonukleaj bomboj kaj eksperimentaj neniigŝarĝoj.
  Pluraj el la ĉeestantaj generaloj unuvoĉe ĝojkriis. Sed rusa prezidento Aleksandr Medvedev glate svingis la manon, kaj ĉiuj kvietiĝis. La forta, eble eĉ timiga gvidanto de la lando, kiu timigas la tutan mondon, parolis per sia fama nekutime malalta baso:
  - Mi respektas la opinion de la marŝalo, sed kial li ekhavis la ideon, ke tio estas ĝuste militaj stelŝipoj? Ni eĉ ne provis kontakti ilin, kaj tiam subite estis tiaj ekstremismaj supozoj. Ne, ni devas esti retenitaj kaj singardaj kiel kirurgo dum operacio. Mi proponas: eniri pacan intertraktadon kun ili kaj ekscii, kiuj ili estas kaj kion ili bezonas de ni.
  - Sinjoro prezidanto, se ni perdos la momenton de surprizo, estos tro malfrue. Necesas bati plenforte ĝis la malamiko estas preta! - preskaŭ kriis marŝalo Polikanov, elparolante ĉi tiujn vortojn kaj skuante siajn grandajn pugnojn per akraj fingroartikoj.
  Medvedev, kies larĝa vizaĝo restis same nepenetrebla kiel masko de egipta faraono, sen levi la tonon, kontraŭis:
  - Mi scias pli bone kie kaj kiam bati. Sub mia gvidado, Rusio fariĝis la plej potenca ŝtato sur la tero, delokigante Usonon. Kaj tio okazis ankaŭ ĉar mi estas ne nur forta, kompetenta, sed ankaŭ pacienca gvidanto. Kaj ni ne konas la realan forton de la eksterteranoj. Se ili povis flugi al ni, tiam ilia teknologia nivelo estas multe pli alta ol la nia. Post ĉio, antaŭ nur kvar jaroj, nia rusa ulo Ivan Ĉernoslivov paŝis sur la surfacon de Marso. Kiu scias, kompare kun eksterteranoj, ni havas ŝtonepokon kaj kavernhoman moralon. Sendu al ili radiosignalon, ke ni pretas kontakti ilin.
  La ministro pri komunikado, malfortika viro en aŭdiloj (li aŭskultis la ŝtatestron, ricevante aktualajn mesaĝojn el la tuta mondo), kun malgrandaj ruzaj okuloj kovritaj per spegulaj okulvitroj, kapjesis:
  Jes, sinjoro prezidanto. Vi estas la formado de saĝo!
  Nur la agresema Polikanov kuraĝis disputi kun la gvidanto. Kvankam lia tono iom mildiĝis, ankoraŭ estis malbone kaŝita kolero en li:
  - Mi ne opinias, ke ĝi estas racia. Ĉi tiuj eksterteranoj ne nur enflugis, plugante distancon de miloj da lumjaroj. Kiam vi vidos ilin, mi pensas, ke teruro trapikos vin. Tempo por deklari militjuron.
  - Tio ĝustas. Militleĝo neniam doloras. - Medvedev, faris duonan turnon per sia masiva titania korpo kaj turnis sin al la estro de administrado. - Mi esperas, ke vi kompilis skribaĉon kun belaj vortoj.
  La kapo de la aparato, fajroruĝa kun malgrandaj, tre ruzaj okuloj, konfirmis:
  - Jes, sinjoro prezidanto, ni havas ŝablonojn pretajn. Ĉu vi volas agreseman, akordigan aŭ neŭtralan eblon?
  La estro de la nacio, post momenta paŭzo, dum kiu li iomete ĉifis la randon de arĝenta pokalo kun manplato larĝa kiel ŝovelilo (klara signo de nervozeco), respondis:
  - Neŭtrale.
  - Pardonu, saĝulo! - La ruĝhara eminentulo turniĝis por denove riverenci antaŭ la ŝtatestro. Poste, sen sinki en fotelon, kliniĝante kaj etendante la longajn brakojn, li frapis la klavaron per siaj lertaj fingroj. La alvoko trapasis grandegan monitoron, sur kiu ili tuj kuris, grego da ĉevaloj ekgalopo, linioj faritaj per grandaj blokliteroj.
  Kaj la du metrojn alta kun la ŝultroj de pezlevisto, la prezidanto de la lando komencis laŭtlegi la tekston de la alvoko al la nacio. Plurfoje Medvedev haltis kaj postulis fari tian aŭ alian ŝanĝon...
  - La estro de la nacio estu ne mielo, por ne esti lekita, sed absinto, el kiu oni kraĉas, ĝi ne fariĝas!
  ***
  Preskaŭ la tuta galaksio estis malplenigita de malamikaj stelŝipoj, kaj la fortikaĵoj de fortikaĵplanedoj estis detruitaj. Tamen, apartaj taĉmentoj de malamikaj kosmoŝipoj daŭrigis ununurajn flugatakojn. La duonrompita imperio de Givoram ankoraŭ furioze rezistis la kosmofloton de la potenca stalzan-imperio. Plurmil galaksioj jam tute aŭ parte falis sub la magnetan boton de ĉi tiu plej granda imperio. Givorama devis dividi la malgajan sorton de la venkitaj kaj humiligitaj rasoj.
  Kaj nun grupo de kvin stelŝipoj persekutis malgrandan ŝipon kiu iris en hipersalto. Pro sia eta grandeco, ĝi povus simple kaŝi sin sur unu el la malproksimaj planedoj aŭ eĉ surteriĝi sur unu el la sekretaj bazoj de la malamiko. Ĉi tiu galaksio estis unu el la plej sovaĝaj kaj plej neesploritaj, kiel nigra truo en ĉi tiu parto de la senfina spaco. Tial tia bagatelo kiel la planedo Tero eĉ ne estis indikita sur la stelmapo.
  Tamen, ultra-sentema serĉekipaĵo registris intensajn radioondojn, restajn kvantojn de nukleaj testoj, inkluzive de artefaritaj neŭtronfluoj. Kaj la kosmoŝipoj, kompreneble, iris al konverĝi. Brila ekbrilo sur la surfaco de la luno plu altiris la atenton de la batalgrupo, kaj la kosmoŝipo finfine ŝanĝis direkton. Baldaŭ evidentiĝis, ke antaŭ ili estis alia, antaŭe nekonata civilizacio.
  La komandanto de la stelŝipo, generalo Lyra Velimara, donis la ordonon, laŭ kiu estis necese malŝalti la kontraŭradaran kampon kaj movi al la Tero. Alta, tre bela virino rigardis kun intereso la bildojn de vivo sur la blua planedo. Paro da ŝiaj deputitoj, ankaŭ generaloj, rigardis atente, eĉ maltrankvile la novan ĉielan, nove malkovritan mondon. La komputilo produktis ĉielarkkoloran tridimensian bildon, tiam la kibernetika aparato deĉifris multajn homajn lingvojn. Plejparte, la batitaj generaloj estis frapitaj de la eksterordinara simileco de homoj al stalzanoj. Ĉi tio kaŭzis konfuzon kiel trakti ilin.
  Stelŝipoj jam eniris la orbiton de la luno, kaj radiogramo estis ricevita de teranoj kun ĝentila invito: eniri intertraktadon. La Stelmilito ankoraŭ hezitis. Kompreneble, la ĉifrita gravita telegramo jam estis sendita al la centro, sed ĝis ĝi atingos ...
  Lira decidis ĉesi atendi, kunpremante la longajn fingrojn de sia dekstra mano en pugnon, fulmigante ringon kun minikomputilo interne. Ŝia voĉo sonis melodie, kiel la eksplodo de maŝinpafilo Schmeister:
  - Mi eniros intertraktadon kun niaj pli malgrandaj fratoj. Lasu la tutan planedon vidi nin kaj tra ĉiuj kanaloj. Genhir Wolf!
  La grandega generalo kun vizaĝo de malbona anĝelo ekbrilis siajn okulojn.
  - Senarmu la homajn raketstaciojn sur la luno! Kolerego grumblis.
  "Komandanto, ili povas rezisti, provokante konflikton. - Gengir montris holografian bildon de la inkluzivita plasma komputilo, ŝajnis, ke la flugo de ĉiu fotono estis videbla en ĝi, kiom klara estis la desegnaĵo. Generalo kaŭste daŭrigu. - Nukleaj armiloj estas kiel muso gardanta tigron en embusko!
  Velimara subtile ridis, ŝia juna vizaĝo estis tiel plena de malvirteco kaj malvirto, ke eĉ la sanktulo perdis la kapon rigardante ŝin. La Stela Generalo rapide parolis:
  - La muso, kompreneble, povas sekvi la kattankon, sed nur por ke Murka povu ludi kun li pli longe. Potenca militisto estas tia muzikisto, ke ĉiuj ploras post li, eĉ tiuj, kiuj ne volis aplaŭdi! Uzu la planon "Ampoule Opening", norma operacio.
  - Kvazaro (Bonege)! - Gengir leviĝis en la aero kaj, kiel milvo (nur sen svingado de flugiloj), kuregis al la utero, kie alteriĝantaj veturiloj "dormetis" en plena batalpreteco.
  Pluraj batalantoj de la klaso Neŭtrino forlasis la stelŝipon kaj, kaŝinte malantaŭ kamuflaĵkampo, kuregis al la surfaco de la luno.
  ***
  La Ĉefministro parolis en la Unua Rusa Kanalo. Dika viro kun harplenaj verukoj, sur kio staras la mondo, riproĉis la stelaj eksterteranoj. Estis abomeninda personeco, eĉ la rusoj mem ne ŝatis la ŝtelistan ĉeffinanciston kaj ekonomiiston de la lando. En Usono, male, la eksterteranoj estis laŭditaj en ĉiuj eblaj manieroj, la ĉefa motivo - kompreneble, pli evoluinta menso devus esti pli humana. Ekzistis eĉ teorioj en la senco ke, finfine, la eksterteranoj ĉesigos la totalismajn diktatorajn reĝimojn, ĉefe en Rusio.
  Ĉefministro Lisomordov sciis, ke Medvedev kaj Polikanov timas fratojn en menso, kaj por plaĉi al ili, li estis krucumita kun sia tuta serva lerteco, dum forte pufante je ĉiu vorto:
  - Ĉi tien flugis ĉi lignopedikoj, abomenaj limakoj kun la celo - sklavigi Rusion. Ni detruos ilin, disĵetos ilin en atomojn. Ili estas, eĉ ekstere, tiel malpuraj harplenaj konkoj, ke ili estas nur malsanaj. Tiaj frenezuloj ne meritas ekzisti...
  Subite, la parolado de vere vera frenezulo estis interrompita ...
  Sur ĉiuj televidaj ekranoj aperis la bildo de bela virino. Ŝia tute ĝusta vizaĝo lumiĝis per perla rideto, ŝiaj okuloj brilis pro afableco kaj digno. Ŝi diferencis de surteraj inaj modeloj nur per trikolora iriso kaj brile brilanta multkolora hararanĝo. Per milda arĝenta voĉo, la stela sireno diris:
  - Mi ĝojas saluti vin, niajn afablajn fratojn en menso, loĝantoj de la planedo Tero. Mi esperas, ke kontakto inter ni utilos al ambaŭ rasoj. Kaj nun ni petas permeson surteriĝi sur vian altvaloran planedon.
  Cibernetikaj aparatoj tradukis ĉion aŭtomate. La Prezidanto de Usono tuj konsentis, iomete riverencante kaj levante la cilindran ĉapelon:
  - Jes, surteriĝi kun ni. Ni tre ĝojos vidi vin. Ameriko estas libera lando, kaj vi estos salutata kun sincera ĝojo!
  Medvedev balancis la kapon kun amika rideto. Efektive mildigis sian sukan bason, la gvidanto de la lando diris:
  - Ni principe ne ĝenas, sed vi, la stelaj pioniroj, venis el la foraj profundoj de la Kosmo. Eble la medio de nia planedo estas venena por vi, aŭ ĉu ekzistas teoria ebleco por ni de via inda raso infektiĝi per mortigaj virusoj?
  La impona Liro laŭte ridis;
  - Ne timu, viro. Ni jam kontrolis ĉion, via tero tute taŭgas por ni. Ni dividos grupon de batalaj stelŝipoj kaj surteriĝos sur la teritorion de la du plej potencaj potencoj sur la planedo. Preparu por la granda kunveno!
  ***
  Ekzistis du batalstacioj de Usono kaj Rusio sur la Luno. Ĉiu el ili havas tridek termonukleajn misilojn kaj kvindek dungitojn. Ŝajnas ne multe, sed la kvarcent kvindek megatonaj ŝargoj muntitaj sur la raketoj de la lasta generacio similis al pistolo ŝvebanta ĉe la tempio.
  Blokante ĉian komunikadon kun planeda komando, Gengir faris kontakton. Per ŝtala voĉo, la potenca, larĝŝultra stalzano diris:
  - Soldatoj de la planedo Tero, por eviti senutilajn oferojn de via flanko, demetu viajn armilojn kaj eligu kodojn, alie, por via profito, por la gloro de nia menso, ni uzos perforton.
  - Ni ne submetiĝos al fremda diktato! - unuanime respondis la komandantaj generaloj Labutin kaj Rockefeller, kiuj antaŭ kelkaj minutoj rigardis unu la alian kiel Lenin al la burĝaro.
  La lupo karnovore ekbrilis la okulojn de la murdinto, lia voĉo komencis eligi metalon eĉ pli forte:
  - Ne ridigu min, simioj, via tekniko estas primitiva. La progreso estas kiel grajnetoj de hajlo, ju pli alta estas la rapido, des pli da detruo, kaj nur la vento de prudento kapablas forpeli la nubojn de malamo, kiuj alportas neniigon!
  La Generalo ŝaltis kvantumgeneratorojn, malstabiligante la funkciadon de ĉiuj cibernetikaj kaj elektraj unuoj. Alivestitaj en nevidebla al la okulo kaj la plej altnivela radarkovrado, la batalantoj alterigis preskaŭ la tutan teamon de la "Laser Beam".
  La batalantoj flugis kiel aro da sovaĝaj mutaciantaj abeloj, preskaŭ nevideblaj, sed eĉ pli timigaj pro tio. Atinginte la celon, ili fosis la elstarajn trunkojn de elsendiloj en dikan kirason. Grumblante minace (sentante kvazaŭ demonaj spiritoj vekiĝis en la luna dezerto), la batalantoj de la intergalaksiaj specialaj fortoj, tranĉinte la haŭton de la batalstacioj per radiopafiloj, rapide enpenetris. Pluraj malgrandaj senpilotaj tankoj, platigitaj ŝarkformaj, partoprenis en la atako. Ili glitis senbrue super la sabla surfaco, harpita per deko da mallongaj trunkoj. Tiaj maŝinoj povus facile preterpasi la epicentron de nuklea eksplodo kaj flugi mallongajn interstelajn distancojn. Ultra-gravita ondo venis el larĝa muzelo, fleksante spacon kaj kaŭzante panikon inter la proteinaj vivoformaj estaĵoj. Gingir severe ordonis:
  - Vakuo sterila (sen verŝado de sango)!
  La Stalzans sukcesis malfunkciigi preskaŭ ĉiujn defendantojn de ambaŭ lunbazoj helpe de larĝangulaj miregiloj sen perdo. Nur unu armetika generalo ŝajnis esti malaperinta, kvankam la gama-skaniloj prilumis la tutan stacion. La stalzana brutulo nudigis la dentojn.
  - Ŝajnas, ke la surradiita ĉimpanzo en uniformo hiperrampis. Skanu la surfacon.
  Kvin mejlojn de la bazo, ili trovis forlasitan lunan esplorveturilon, kaj mejlon for, urĝe fuĝantan generalon de la armea armeo. Genhir volis montri sian lertecon kaj facile, kiel milvo de kokido, venkis Jan Rockefeller. Por ke la generalo komprenu, kun kiu li traktas, la Stela Lupo malŝaltis sian ciberkamuflaĵon - sur la arĝenteca luna surfaco aperis terura konturo de kolera giganto. Rockefeller, en malespero, premis la hundon de la eksperimenta trabĵetilo ĝis la limo, eĉ la broso malvasta pro terura streĉo. Tamen, lia homa laseraŭtomato estis tro malforta kaj ne povis eĉ grati la aeran kiraskostumon de la eksterterano. La giganto facile elfrapis la armilon kaj, rompinte siajn brakojn, neŭtraligis la freneze flirtantan Armetikanon. La granda buŝo nudiĝis en venena rido, kaj la patentaj dentoj de la stalzano bluiĝis.
  - Vi malbone kuras, besto. Kun tiaj datumoj, vi, malforta sklavo, ne povas gajni monon por pelvo kun proteino.
  Anhelante kun miksaĵo de timo kaj gnbsp; Hermeso rikanis, predanta rideto frostiĝis sur lia akvilina vizaĝo.
  &eva, la generalo murmuris:
  - Frue ĝoju, steldemono. Ĝuste nun via kosmoŝipo frakasiĝos en fotonojn, kaj kiam venos Dio Jesuo, vi ĉiuj kosmaj demonoj estos ĵetitaj en inferon de turmento!
  - La malsana deliro de postiĝinta primato. Viaj misiloj estas paralizitaj! Gingir venene ridetis.
  "Mi ordonis la strikon eĉ antaŭ ol vi, Satano, prezentis ultimaton. - Rockefeller malsukcese provis malfermi la strangolan tenon de la giganto.
  La stalzangeneralo montris rondon per siaj fingroj, fajfante:
  - Vi? Malplena veturado! Sen registara aprobo? Mi ne kredas. Vi nigraj truoj estas kiel ŝaŭmo - tre malfortkoraj.
  - Tuj kiam mi vidis sepkapan drakon sur la ventro de via ŝipo, mi tuj komprenis, ke vi estas la servistoj de la diablo, kaj prenis plenan respondecon. La generalo nervoze klakis sian makzelon, ne povante reteni sian tremon.
  - Surradiita bastardo!
  Per forta bato de sia pugno, Gengir frakasis la kuglorezistan vitron de sia kasko kun la Steloj kaj Strioj emblemo. La vizaĝo de la generalo bluiĝis, liaj okuloj eliris el siaj kavoj. La vakuo suĉis la vivecon kaj animon kun fulmorapido. Por la unua fojo en la historio de la tero, viro estis mortigita de eksterterana monstro. La giganto furioze elŝutis torentojn da misuzo:
  - Li mortis tro facile! Stulta senvosta simio, kun vakua cerbo, kun kolapso anstataŭ koro! Jes, ili frakasos ĝin en fotonojn, kaj tiam ili kolektos ĝin, kaj denove ŝprucos ĝin tra la universo! Tortu la ceterajn per la uzo de nanoteknologio, ili mortu malrapide, petu morton kiel savanton, neniu kuraĝos levi sian membron kontraŭ ni! ..
  ***
  La novaĵo pri la malsukcesa armetika atako de la lunbazo nur feliĉigis Velimara. Ŝia rideto iĝis eĉ pli larĝa (indiĝenoj estas subevoluintaj maĉuloj). Ŝia voĉo sonis memcerta, kiel tiu de naskita sinjorino:
  - Teranoj! Antaŭ ol ni surteriĝos, vi devas transcedi ĉiujn nukleajn armilojn kaj tute senarmigi. Se vi ne volas memvole, ni perforte senmilitarigos vin, kiel oni jam faris sur la Luno. Donu al ni viajn armilojn, grandorelajn, grasajn primatojn!
  Medvedev levis sian dikan pugnon iom peze:
  - Ne, nur per mia kuketo.
  Lira daŭre ridetis, sed ŝia rideto nun similis al la rido de pantero:
  - Kial vi, kadavro, estas kontraŭ nia surteriĝo?
  Dum la longaj jaroj de povo, la prezidanto perdis sian senton de humuro. Li estis tro alkutimiĝinta al ĉasaj, dolĉaj arioj de la gazetaro, do li laŭvorte muĝis:
  - Mi montros al vi la korpon! Ĉu vi forgesis pri nukleaj armiloj!? Ĉi tio estas nia Tero. Vi stela furiozo kaj viaj prostituistoj foriru de ĉi tie!
  Unu el la generaloj abrupte intervenis, la batala (simila al la pafilo de Batman de kosmobildstrio) elsendilo, obeante mensan komandon, aŭtomate aperis en lia dekstra mano. Estis vera rankoro en la voĉo de Stalzan:
  "Ni ne sekse ekspluatis ŝin, ni nur donis al unu la alian plezuron, kaj sendi nin estus plena de hiper-signifaj sekvoj. Ni jam dividis pli ol unu duilionon da mikroorganismoj kiel vi en kvarkojn!
  La maldika, akvilinaza marŝalo Polikanov eksplodis, la vortoj kaskadis:
  - Mi diris al vi, ke tio estas krima bando! Stelaj parazitoj, kiujn oni devas tuj forbruligi per nukleaj armiloj. Vidu, ĉi tiuj suĉuloj minacas frakasi nin en kvarkojn. Ili jam atakis nin sur la luno. Ili ankoraŭ havas lakton sur la lipoj. Mi instigas vin ataki ilin per raketoj Hawk-70!
  Alta kaj peza kiel urso, la prezidanto metis la manon sur la ŝultrorimenon de la tro furioza asistanto, kun granda peno de volo li sukcesis trankviligi sian voĉon:
  - Mi estas ankoraŭ la prezidanto kaj estas mia prerogativo ĉu uzi nukleajn armilojn aŭ ne. Laŭ la aŭtoritato de la Ĉefkomandanto, mi promesas pardoni la eksterterulojn, kiuj ekscitiĝis pro sia juneco.
  "Tie vi eraras, viro. Ŝajnoj trompas, ni estas multe pli aĝaj ol vi en vivocikloj, suĉulo! - Kokete palpebrumis Lyra kaj, ne ŝanĝante sian tonon, daŭrigis - Senutile estas intertrakti kun vi. Ni liberigos ŝarĝon de minimuma potenco en Moskvo, por ke vi komprenu, kiun vi kontaktas. Koncerne viajn krakajn raketojn, vi povas provi denove.
  La stalzanino movis sian talion kiel kobro laŭ la muziko de fakiro kaj ridis kun glacia rido, kiel sonoro de glaciaĵoj, kaj la haroj sur ŝia kapo ruĝiĝis, emocia indikilo funkciis. Mirakloj de eksterteraj kosmetikaĵoj: la farbo ŝanĝas koloron depende de la humoro. Kaj la humoro de la steltigrino postulis sangon.
  Se Medvedev rapidus almozpeti kaj peti pardonon, tiam eble li sukcesus mildigi la glacian koron de kosma Kali, sed fiero estas preter racio. Kvankam ne gravas, ĉar la diino de malbono Kali ne konas kompaton. Eble estas pli bone morti kun la kapo alte ol kliniĝi kaj ankoraŭ esti mortigita de senkompata malamiko.
  Laŭte, Medvedev diris:
  - Ni parolu home. Ni estas pretaj por kompromisoj.
  - Porka primato! Mi ne ŝanĝas miajn decidojn! La lastaj sekundoj de via mondo eksvalidiĝis blua Winnie the Pooh! - La lasta malbeno de Velimare estis instigita de komputilo en formo de braceleto. Li aspektis eleganta sur la forta nerva, sed samtempe gracia mano de la spaca Amazono.
  La Prezidanto laŭvorte muĝis, donante la ordonon por nuklea atako. Ĉi tio estas klare videbla sur ĉiuj ekranoj kaj ekranoj: termonukleaj raketoj flugas en densa svarmo al potencaj intergalaksiaj stelŝipoj. Estas miloj da ili. Ili lasas longajn fajrajn vostojn, pliaj ujoj donas akcelon al la tria spaca rapideco!. Sufiĉe por iu ajn flotemo. Ŝajnis, ke ili povas forbalai ĉiujn obstaklojn sur sia vojo. Ĝi suprenflugis, terura vidaĵo - ŝajnas, eĉ pro ĵetfluoj, la vakuo brulas. Ili rapidis en predanta aro al la batalŝipoj de la malamiko. Kia seniluziiĝo... Kelkaj el la raketoj estis pafitaj per grav-laseroj, kelkaj restis blokitaj en la fortokampo.
  Sed la revenpafo eĉ ne videblas por radaroj - la rapideco superas la rapidon de fotono elsendita de stelo!
  Medvedev ne havis tempon por lerni pri la atako. Kelkfoje nescio estas la lasta ago de la kompato de Dio.
  Hiperplasma Geheno englutis la Superan Komandanton de la plej potenca armeo sur la planedo Tero. Milionoj da homoj vaporiĝis en plasmon antaŭ ol ili povis kompreni la katastrofon kiu okazis.
  Giganta bruna fungo leviĝis al alteco de pli ol 500 kilometroj, kaj la eksplodondo, plurfoje ĉirkaŭirinte la terglobon, elfrapis ĉiujn fenestrojn eĉ en Usono. Gigantaj cunamondoj leviĝis de la cerbokomocio. Pli ol cent-metra akva ŝakto kovris ĉiujn kontinentojn, mallevigante dekojn da miloj da ŝipoj. Elektraj linioj estis elŝaltitaj, urboj plonĝis en mallumon, nur interrompitaj jen kaj jen per fajraj pecetoj de fajro.
  De nun, nova epoko komenciĝis sur la planedo Tero. La horo de la Drako alvenis.
  . Ĉapitro 3
  La mondo estas disbatita de la formado de malico,
  Kaj plonĝis en la mallumon de la ĉielo!
  Infero de la submondo venis al homoj al
  Armagedono triumfis.
  La monstra bato havis ĝuste la kontraŭan efikon.
  Anstataŭ kapitulaco, teranoj kolektiĝis en ununura nobla impulso; batali reen kontraŭ la stelaj invadantoj. Eĉ la komence delira Usono deklaris plenan militon kontraŭ eksterterana interveno.
  En respondo, la decido estis farita sur la ĉefŝipo stelŝipo disbati, rompi la reziston de la ribelema planedo. La liro de Velimar ekbrilis rabema, kun lumineska rido, kiu blindigis ŝiajn okulojn.
  "Tiuj kompatindaj primatoj denove estos plantitaj en arboj, en kaĝoj faritaj el pika plasto. Ni dispremos kaj forviŝos el ĉi tiu patosa ŝtonbloko ĉiujn rattruojn de teraj cimoj.
  - Estu tiel! Kompato estas malforteco! la oficiroj unuvoĉe konfirmis.
  La diino de la morto ĵetis sian manplaton supren:
  - Kvazaro! Tornado de neniigo!
  ***
  Intertempe Usono sukcesis parte restarigi telekomunikadojn. La Prezidanto de la ankoraŭ granda potenco (post Rusio) Michael Curie laŭtlegis adreson al la nacio. Tamen lia dekroĉita rigardo estis turnita al la ĉielo, ne al papero. La vizaĝo de la Armekitanano estis magra, kaj nesana ruĝiĝo brulis sur liaj enprofundiĝintaj vangoj. Tamen, estis entuziasmo en la voĉo:
  - Ni, homoj de la planedo Tero, estas malamikaj unu kun la alia de tro longe, mortigis, trompis, difektis unu la alian. Sed nun venis la horo, kiam la homaro devas forgesi sian malpacon kaj kuniĝi en ununuran tuton en la sankta lukto kontraŭ la universo de malbono. La fortoj de la infero vekiĝis, venis la tempo, antaŭdirita en la Apokalipso pri la fajra ventego deĵetita de Satano el la ĉielo. Kaj ĉi tiu malfacila tempo, la tempo de severa juĝo kaj kruela proceso jam venis. La Ĉiopova Sinjoro helpos nin elteni en malfacila horo, Li subtenos nin por venki la legiojn de morto senditaj de la diablo al la peka tero!..
  La bildo estis interrompita de plasmo-fulmo...
  Dum la blindiga brilo forvelkis, ekestis kolera stela furiozo. Ŝi ĵetis tondrojn kaj fulmojn. Ŝiaj longaj haroj staris rekte, ŝanĝante sian koloron en freneza kalejdoskopo:
  - Kiel vi kuraĝas, mizera aborigeno, kompari nin, la grandaj stalzanoj, kun la spiritoj kaj servistoj de via epopeo. Ni estas la plej alta raso en la tuta Hiperverso. Estas ni, kiuj estas la specio elektita de Dio por konkeri kaj konkeri ĉiujn universojn!!!
  La spacharpio etendis manon kun longaj, alimonde nuancitaj ungoj en minaca gesto.
  - Surgenue! Aŭ post minuto nur fotonoj restos el via ŝelo, kaj niaj drakistoj torturos vian animon por ĉiam! Sciu, simio en smokingo, ke eĉ la morto estos por vi senfina sklaveco.
  La Prezidanto de Usono, male al multaj el siaj antaŭuloj kiel vera baptisto, prenis la kristanan kredon grave:
  - Se la Ĉiopova decidas, ke mi devas morti, tiam tion oni ne povas eviti, sed mi neniam genuiĝos antaŭ la demonoj.
  En kolero, Lyra pugnobatis la proksiman generalon per sia tuta forto. La grandulo en uniformo ŝanceliĝis. La vulpino de la infero, kiel kobro kun pinĉita vosto, siblis:
  - Turnu la mizeran komunumon de ĉi tiu indiĝena reĝo en nuklean cindron. Ĉi tiuj dukruraj reptilioj devas morti en monstra agonio. Mi mendas Planon C, agreseman konkeron.
  Unu el la generaloj iom embarasita obĵetis:
  - Sen ordono de la centro, estas neeble tute ekstermi la vivantajn speciojn de inteligentaj organismoj.
  Kaj ni ne ekstermos ilin. - La enkorpiĝo de kosma Kali muĝis pli kaj pli laŭte. - Estas tro humane mortigi ilin ĉiujn, lasu ilin labori sub nia glukona kapto dum miliardoj da jaroj. Ni lasos paron, tri miliardojn por sklava laboro. Kaj nun mi mendas - hiperplasmo !!!
  La alta brusto de Velimara leviĝis, kaj la sepkapa drako prezentita sur ŝia tutvesto ŝajnis reviviĝi. Rozkoloraj kaj verdaj fajreroj pluvis el ĝiaj malfermitaj makzeloj kiam cibernetika indikilo eksplodis.
  La Prezidanto de Usono kunmetis la brakojn trans sian bruston.
  - Jen ĝi estas, la signo de la Antikristo. Sinjoro, donu al mi la forton por morti digne. Mi transdonas mian animon en viajn manojn...
  Taktik-gradaj misiloj flugis kun rapideco proksima al lumradio. La gvidanto de Armetica malaperis tuj kiam li finis sian punon.
  En la loko de Haŝingtono ekbrilis hela, perforta lumo, poste aperis kolosa purpurbruna floro. Sep hiperplasmaj petaloj disiĝis de la blindiga burĝono, ŝvebante en ĉielaltajn altaĵojn. Ili brilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko dum dek sekundoj, kaj poste, tuj mallumiĝis, defalis, lasante nur gigantajn purpurruĝajn fajrerojn flosantaj en la stratosfero.
  En unu palpebrumo, dekoj da milionoj da homoj estis bruligitaj, disĵetante elementajn partiklojn. Tiuj, kiuj estis pli malproksime, estis blindaj kaj flamis kiel vivantaj torĉoj. Fajro dolore formanĝis homan karnon. La haŭto de homoj senŝeliĝis, haroj fariĝis polvo, kranioj karbiĝis. La eksplodondo, kvazaŭ kiel akordiono, faldis nubskrapulojn, enterigante vivajn multajn, ĝis antaŭ nelonge, tiajn vivantajn kaj senzorgajn individuojn en varmaj betonaj tomboj. Teamo de blondaj, duonnudaj Teksasaj lernejanoj estis postkuranta pilkon, kaj gravitondo trapasis ilin, lasante nur cindrojn siluetojn sur la bruligita herbo. Kompatindaj knaboj, pri kio ili pensis lastmomente: eble ili nomis sian patrinon, aŭ unu el la herooj de la filmo, sennombraj komputilaj ludoj. La knabino, revenante el la vendejo kun korbo, iris en la venontan mondon, ridetante, eĉ sen havi tempon por krii. La infano simple frakasiĝis en fotonojn, kaj nur mirakle pluviva rubando de la arko turniĝis en atmosfera vortico. Homoj kaŝantaj en la metroo, blankaj kaj koloraj, estis disbatitaj kiel muŝoj sub premo, tiuj, kiuj en tiu tempo flugis en aviadilo, estis ĵetitaj de la tornadoj de Gehena preter la stratosfero, kaj ĉi tio estas eĉ pli malbona kaj malrapida morto... Kiam en malvarmiga vakuo formanĝante la restaĵojn de aero de predanta piranjo, homoj batas siajn kapojn kontraŭ duraluminaj muroj, kaj iliaj okuloj falas el siaj kavoj.. La morto egaligis la malriĉulojn kaj la miliardulojn, la senatanon kaj la kaptiton, la filmo. stelo kaj la kadavromanĝanto. Ŝajnis, ke milionoj da animoj hurlis en la ĉielon, la mondo renversiĝis kaj eble unuafoje homoj sentis, kiel maldika estas la fadeno de la vivo kaj kiom ili bezonas unu la alian. Patrino kaj infano sufokiĝis sub la rubo, alkroĉiĝante unu al la alia kun tia forto, ke ĉiuj fortoj de la submondo ne povis deŝiri ilin.
  Sekvis batoj kaj en aliaj lokoj de la planedo Tero. La ĉefa celo estis detrui ĉiujn ĉefajn industriajn centrojn, urbojn, senigi la homaron je scioj, dignon, ĵeti ĝin en primitivan ŝtaton, igi homojn treman gregon. Homa teknologio estis senpova, la plej modernaj aerdefendaj sistemoj eĉ ne povis reagi al ŝargoj, kiuj alportas morton al ĉiuj vivaĵoj. La batalo fariĝis senkompata, totala batado, neniigo kaj termokvarkaj donacoj estis "malavaraj" disdonitaj al ĉiuj kontinentoj.
  Helpe de elektroniko, la stalzanoj elektis la plej loĝatajn areojn de la tera surfaco, efektivigante la longe provitajn taktikojn de nestobombado. Kompato ne pli taŭgas en milito ol blanka mantelo en minejo! La plej granda kompato al la malamiko, senkompateco al si mem, kiam oni lernas la arton de milito!
  Dume, miloj da malpezaj taktikaj planedaj batalantoj jam ŝprucis super la surfaco, finante la pluvivajn trupojn, kaj, se eble, provis savi la civilan loĝantaron por posta ekspluatado.
  ***
  Tuj kiam Aleksandro Medvedev donis la ordonon komenci la militon, lia vicprezidanto Gennady Polikanov forlasis Kremlon. Konforme al la instrukcioj de la Ministerio pri Defendo, en la okazo de nuklea milito, la prezidanto kaj lia deputito ne estu en la sama konstruaĵo kaj pli proksime ol cent kilometrojn unu de la alia. Marŝalo sukcesis forlasi Moskvon tra subtera ultrarapida vakua tunelo kaj pluvivi post neniigo kaj termokvarka efiko. Nun estis li, kiu gvidos la reziston al kosma agreso, fariĝante Prezidanto kaj Ĉefkomandanto. Honorinda, sed terure peza ŝarĝo. En la profundo de sia animo Polikanov volis ĉiam anstataŭigi la tro molan kaj mallertan prezidenton, sed en la momento li sentis sin kiel titano Atlanto, sur kiun la tuta pezo de la firmamento estis surŝultrigita. Eĉ en la armea medio, la marŝalo estis referita kiel akcipitro pro sia senkompatemo kaj senkompromiso, sed en ĉi tiu situacio, lia tuta volo kaj persistemo estis senutilaj. Tute nevundeblaj stelŝipoj de la fremda imperio senkompate ekstermis la trupojn de la plej potenca kaj kuraĝa armeo sur la tero, ne donante la plej malgrandan ŝancon por inda rezisto. Iliaj raketoj, malgrandaj, eĉ etaj laŭ grandeco, evitemaj en rapideco kaj grandiozaj en detrua potenco, forbruligis ĉion, kion la homaro kreis dum multaj jarcentoj. Tial, la mesaĝo pri la apero de miloj da malgrandaj, sed tre rapidaj aviadiloj, ĝojigis la "novan" prezidanton.
  - Mi ordonas. Kontraŭataku la malamikon, piedbati la ŝtalan kamarilon el rusa aerspaco! - Penante kaŝi la raŭkecon en sia rompita voĉo, li ordonis.
  - Jes, kamarado prezidanto!
  Aermarŝalo Vadim Valuev grimpis en unu el la eksperimentaj strikaparatoj "Taran" kun ses nukleaj eksplodiloj surŝipe. Maŝino-besto tremigas la kontinentojn. Fine, ili povos kaŭzi almenaŭ iom da damaĝo al la malamiko. La ordo sekvis:
  - Sendepende de la viktimoj, pafu ĉiujn eksterterajn batalantojn!
  Mallonga sed forta Valuev rigardis la malamikon kun knaba ekscito. Kompreneble, la malamiko estas terura en forto, eĉ la ultrarezistema batalanto "Taran-3" ĵetas kiel plumo de la ekblovoj de mortigaj kirlventoj de la atmosfero agitita de hipernukleaj strikoj. Sed la mondo respektu nin kaj timu, la heroaĵoj de soldatoj estas sennombraj! Rusoj ĉiam povis batali - Satano estos detruita!
  - Ni faligos la malamikan arogantecon! - Krioj, memorante la junecon de la marŝalo.
  - Ne estas kompato por la ekzekutistoj, - respondis la piloto sidanta dekstre. - Ni forbalau la stelajn malbonajn spiritojn!
  La pilotoj estis sinceraj en sia malamo. Tamen, la pejzaĝo sub ili estis tiel timiga, ke ĝi doloris ĉe la koro. Eĉ ne unu horora filmo, nek eĉ unu sukceso en la stilo de "Milito de la Mondoj" ne povis transdoni eĉ centonon de la doloro, larmoj kaj sufero okazantaj sur la venkita tera surfaco. Nenie estis tiel timigaj, eĉ en Meĉnjo, kiam kugloj fajfis superkape, kaj botoj ŝvelis el la glueca purpura likvaĵo. Eĉ ne tiel en la postaj bataloj en Arfika kaj Tersickij-golfo, kie li meritis la generalon, kaj poste la epoletojn de la marŝalo.
  Kompreneble, estas stulte pafi megatonajn ŝargojn al tiaj malgrandaj celoj, sed vi ne povas trapiki elefanton per kolombopafo.
  La tutmonde saĝa Valuev estis frapita de la grandego de la rapideco de malamikaj aviadiloj. Tuj kiam ili aperis ĉe la horizonto, post minisekundo ili aperis proksime, preskaŭ ramante en la frunto. Fingroj apenaŭ havis tempon por premi la butonojn. Marŝalo pafis ĉiujn ses atomŝargojn, timante ke li jam ne havus ŝancon pafi denove. Sen atendi la komandon, la ceteraj pilotoj faris la samon, elsendante milojn da konvenciaj kaj atommortdonacoj. Tamen, la grav-laseraj radioj kiujn la malamikaj taktikaj batalantoj elverŝis facile pafis la malmultajn pluvivajn misilojn.
  Provo frapi la malamikon kun la helpo de siaj propraj trabĵetistoj ankaŭ estis kondamnita al fiasko. La intenseco de la las-fajro ne sufiĉis por penetri la malgrandajn fortokampojn kovrantajn la batalantojn, kaj la aviadilkanonoj kaj komputil-gviditaj misiloj eĉ ne tiris infanajn petardojn. Nur rekta trafo de strategia termonuklea misilo povis detrui tian maŝinon, sed komputil-gviditaj lumtraboj konservis objektojn pli grandajn ol ŝlosilo de proksimiĝo al la batalantoj.
  - Hundoj, malbonaj hundoj! Mi traktos vin! - malespere kriis Valuev.
  La kriado plenigis liajn proprajn orelojn. Sed, ŝajne, la malamika piloto aŭdis ĉi tiun krion. Kun la neglektemo de bebo skuanta sonilon, li faligis plurajn rusajn aŭtojn, kaj la stalzanoj, evidente, mokis, sadisme etendante la plezuron. Iliaj laseroj, kvazaŭ mokante, faris mezepokan "kvaronadon" - unue ili detranĉis la nazon, poste la voston kaj flugilojn. Tiuj kiuj sukcesis elĵeti estis kaptitaj per fortreto, ŝajne por pliaj eksperimentoj. Kaj iuj pilotoj estis ĵetitaj kaj ĵetitaj trans, kvazaŭ ili estus tenispilkoj. La Stalzanoj estas kiel malbonaj infanoj, ili amas petoliĝi, ĝuante la turmenton. Genhir Wolf liberigis hologramon kun sia bela vizaĝo kaj diris kun venena rido:
  - Kio estas rompita? Esperante je rapida morto?!
  Vadim forskuis siajn ŝvitajn harojn kaj premis malsupren sur la raketfajran regpanelon kun tia furiozo, ke la plasto krakis kaj la titana klavaro kliniĝis. Marŝalo ĝemis.
  -Ŝakalo!
  - Bonege! La simio lernas ludi pianon. Mi, Gengir Wolf, montros al vi kiel ludi ĝuste! - En la voĉo de la stalzano estis neniu malico, pli ĝuste la ĝojo de lernejano, kiu rompis fenestron en la oficejo de la direktoro per bone celita pafo el ĵetlanco.
  La terura strukturo plonĝis sub la dekstran alon kaj turniĝis ĉirkaŭ la aviadilon de la marŝalo kun preskaŭ nerimarkebla rapideco. Vadim neniam vidis tian rapidecon, li ne plu volis batali - li ne povis teni tornadon per siaj manoj. Restis faligi ĉion kaj kuri, fariĝi molekulo kaj dissolviĝi en la varma aero. Enŝaltinte la maksimuman rapidon, dekkvin fojojn pli altan ol la sono, la glora marŝalo, moknomita la Vulpo de la atmosfero, rapidis... Kien? For de ĉi tiuj...
  Batalantoj kun la sep-kolora emblemo (la flago de la Stalzan Imperio) furioze atakis ĉion, kio moviĝis kaj spiris. Eĉ superpezaj nukleaj tankoj kaj aviadiloj brulis kiel papilioj en la laseraj kaskadaj radioj elsenditaj de relative malgrandaj unu- aŭ dulokaj veturiloj. La timiga formo de ĉi tiuj flugilhavaj monstroj estis senekzempla inter surteraj predantoj. Ĝi estis la fokuso de hororo, koŝmaro kaj skizoida hiperfobio. Por plibonigi la efikon, la stalzanoj ŝaltis grandegajn tridimensiajn hologramojn, kiuj miloble pliigas la grandecon de la batalantoj, pliigante la timon kaj subpremante la psikon de la defendantoj de la planedo Tero. Ŝajnis, ke tiaj estaĵoj rampas tra la ĉielo, ke eĉ unu reĝisoro de horora filmo povus elpensi tian abomenon. Kelkaj kolorprojekcioj estis kvazaŭ-materialaj kaj laŭvorte disigitaj nuboj.
  La marŝalo estis senspira pro la troŝarĝo. Senekzempla, la mirakla batalanto tremis pro streĉo. La aŭto fumis, elpremante la maksimuman rapidon. Ne estis facile por Gengir daŭrigi, li daŭre tranĉis cirklojn, okojn kaj plurangulojn ĉirkaŭ la rusa aviadilo, tranĉante la atmosferon je sublumrapideco kaj pruvante fantazian teknologian superecon. El la intensa frotado ĉirkaŭ la Purpura Konstelacio-Murdinto, lumkrono aperis. Vadim fermis la okulojn: la fajra ringo formanĝis liajn okulojn.
  Pli bone mortigu min vi bastardo. Ĉesu moki min!
  La lupo ridis. Estis tiel klare aŭdebla, kvazaŭ Stalzan parolus per korno rekte en lian orelon.
  - Morto por vi estas ago de kompato. Kaj kompato, kiel diras la plej granda el la plej grandaj, ne superu la limojn de la ekonomia profito!
  Flamanta iriza veziko apartiĝis de la batalanto. Malgraŭ tio, ke la marŝalo moviĝis je la unua kosma rapido, lia aŭto tuj flugis en la fajran centron, forte ŝvebante en nevidebla reto.
  Genhir Wolf denove ridis, lia kontenta vizaĝo projekciita kiel infero sur la glaco. Valuev volis fermi la okulojn, sed liaj palpebroj estis paralizitaj, li volis kraĉi, sed salivo frostiĝis en lia gorĝo. Nun, kun glaciiĝintaj okuloj, li tuj vidis la feliĉegan muzelon de ekstere juna feliĉa stalzano kaj teruran bildon de totala detruo (ĝi estis videbla en ĉiuj detaloj: tridimensiaj hologramoj montris ĝin proksime en la plej malgrandaj detaloj). Travidebla kokono turmentis la animon, kaj elektra ŝoko kaj infera fajro bruligis la internojn. Tamen, en tiu momento, marŝalo Valuev ne estis ĝis sia doloro, ĉar ne estis pli granda sufero ol rigardi la terurajn abomenaĵojn faritajn de la invadantoj sur ilia naskiĝa planedo.
  Antaŭ miaj okuloj - la unua fajrobapto, koŝmara novjara sturmo kontraŭ la Meĉenska ĉefurbo. Malespera atako pro kulpo de koruptaj generaloj fariĝis infero por la plej potenca kaj kuraĝa armeo en la mondo. La nekomprenebla humiligo de la Granda Nacio, kiu venkis sennombrajn hordojn, kovris per sia brusto la popolojn de la tuta planedo. Li, tiam ankoraŭ juna leŭtenanto, kaŝis sin sub ruinita tanko. De supre gutis brulantaj gutoj da dizeloleo, la supertutoj estis trapikitaj en multaj lokoj, la maldekstra kruro, frapita de fragmentoj, transformiĝis en purpuran ĵeleon. La oreloj surdiĝis kaj ne plu perceptas eksplodojn de pezaj minoj, la sango sekiĝis, plumba gusto frostiĝis sur la lipoj, la restaĵoj de rompitaj dentoj donas en la buŝo kun obtuza dolora doloro. Vi volas muĝi pro neeltenebla doloro, sed vi devas eliri el sub la ŝtala ĉerko. Kaj tie eksteren, la morto kuras la satanan pilkon, sed la malpura burgonja neĝo refreŝigas forte vezikiĝintan vizaĝon, kaj ventoblovo trankviligas bruligitajn pulmojn. Tiam, tra daŭra vualo de sufero, flagras la penso, ke tie, sub la tanko, estas via grave vundita kamarado, kiu dolore mortas, fritita en marŝanta kaserolo. Kaj vi denove plonĝas en ĉi tiun fajran inferon, rampantajn metrojn, kiuj fariĝis senfinaj, svingiĝas sub furioza plumba pluvego, kaptante per kripligitaj fingroj por kompatinda similaĵo de rompita kuglorezista veŝto, kaj eltirante cent-tunan korpon, kiu fariĝis. Ili sukcesis eltiri tion, kio restis de Sergej, sed lia amiko neniam rekonsciiĝos, por ĉiam restante silenta kriplulo ...
  La rivero de memoro krevas, nur apartaj fragmentoj de malfacila milita kariero estas memoritaj. Sed ĉio ĉi forvelkas, kiel kandelo en atomeksplodo ...
  Kia terura milito!
  La monstraj maŝinoj furiozis neregeble, tranĉante, vaporigante vivon de malgranda ĝis granda sur sia detrua vojo. Malgranda grupo de murdaviadiloj atakis sekretan rusan bazon en Antarkto, sub la ordonrajto pri armegeneralo Nikolai Valuev, la frato de Vadim. Nikolao apenaŭ havis tempon por doni la lastajn ordonojn. Denaska sadisto, Gengir Volk, intence projekciis bildon de la subteraj servaĵoj de Rusio. Generalo Valuev subite vidis sur la ekrano bildon de Vadim brulanta viva en sepkolora torĉo. Brulantaj pecoj falas de la diseriĝanta korpo, nigrigitaj ostoj trairas. La bildo estas pli malvarmeta ol la Infero de Dante. La okuloj de la fratoj renkontiĝis por momento, la bildo ŝvebis proksime unu al la alia.
  "Ne rezignu..." flustris la rusa marŝalo per apenaŭ aŭdebla voĉo. La Sinjoro savos...
  Solida fajra maro inundis la bildon.
  ***
  Mini-termokvarkaj kugloj (surbaze de la procezo de kunfandado de kvarkoj - pli ol milionoble pli fortaj ol hidrogena bombo kun simila pezo) trafitaj sur plurkilometra glaciŝelo kaŭzis tertremon de monstra forto, tiel ke la tuta kontinento. disiĝis en densa reto de profundaj fendoj. El sub la faŭltoj en la terkrusto fluis fluoj da ruĝvarma lafo, la restaĵoj de la rompita glacio vaporiĝis, kaŭzante severajn uraganojn kaj tornadojn. Proksimante de la suda zono, fluoj de varma vaporo mallevis la mirakle pluvivantajn ŝipojn kiel alumetoj, rompis arbojn, ebenigis, forviŝis altajn montojn en sablon, kaj homoj, kiuj falis en neniigajn ventegojn, malaperis.
  ***
  En la nordaj regionoj, taktikaj galaksiaj batalantoj daŭrigis sian metodan svingadon, farante nur malmulte da distingo inter armeaj kaj civilaj celoj. La plej potencaj ciber-laŭtparoliloj muntitaj sur ili ŝprucis fluojn de terura muziko, kiuj krevis timpanojn. Teknogena kakofonio rompis eĉ la plej stabilan mensan strukturon. Genhir nudigis siajn tigrodentojn, ronronante surde.
  - Domaĝe, ke teranoj mortas tiel rapide.
  Lia partnera dekstela oficiro Efa Kovaleta aldonis:
  - Mi eĉ ne havas tempon por movi fingron, ĉar aperas montoj da malbeligitaj kadavroj. Estas domaĝe por iliaj infanoj, ili ne havas tempon por kompreni, kio estas morto. Vi devas unue tranĉi iliajn fingrojn kaj piedfingrojn per lasero!
  La kanibala generalo kuris fingron kun pinta najlo laŭ lia gorĝo.
  - Nenio de tiuj, kiuj postvivas, ni surmetos ŝuojn kaj pluvmantelojn. Rigardu kiel polurita ilia haŭto estas, precipe ĉe junaj virinoj.
  - Ĉi tie vi povas aranĝi decan sanatorion, kun hipersafaro sur senharaj primatoj. - Ÿi laûte jeligis, emocie briletante per la dentoj de Ef.
  - Mi aĉetos al mi terenon! Mi tranĉos la stomakojn de lokaj inoj, metos miajn infanojn sur ilin, lasos ilin rajdi sur la intestoj! La du kanibaloj kun plasmokompoj kaj superarmiloj eksplodis ridante.
  "Fera" marŝalo Gennady Polikanov laŭvorte histeria, impotenta kolero strangolis la "novan" rusan prezidenton.
  - Damnu ĝin! Ĉu ni vere estas tiel senespere malfortaj? Ili simple elbuŝigas nian cerbon. Verŝajne, se mi kredus je Dio, mi certe komencus peti helpon. Sed mi ne kredas je tiaspecaj fabeloj, kiel ĉi tiu transmara klaŭno Mikaelo, kaj mi ne preĝos! Vi stelmonstroj ankoraŭ ne atendos kapitulacon de mi!
  Subite, la lumo en la profunda bunkro estingiĝis por momento, kaj tiam abomene konata voĉo aŭdiĝis en la aŭdiloj;
  - Rusoj, rezignu! Ni ŝparos viajn vivojn al ĉiuj, kiuj memvole demetas vian magran ŝajnaĵon de armiloj! Mi garantias al submetiĝemaj individuoj vivon kaj tri manĝojn tage en labordispensario!
  La rusa marŝalo faris esprimman geston, sendinte lin al la infero.
  - Rusoj neniam kapitulacas! Ni batalos ĝis la amara fino aŭ mortos starante kun la kapo alte!!!
  Marŝalo nun estas iom pli trankvila, ordonis.
  - Se vi mortos, do kun muziko! Ŝaltu tiun himnon, al kies melodio niaj prapatroj atakis kaj mortis!
  Dume, la stela Amazono krevis de ĝojo. Bildoj de masakroj kaj detruo kaŭzis ŝtorman ĝojon kaj nepriskribeblan feliĉon. Estis aparte ekscite kaj kaŭzis frenezan zumon, ke homoj mortas, kiel du gutoj similaj al stalzanoj.
  - Kiu alia en la universo povas fanfaroni pri tia feliĉo - mortigi sian propran specon?!
  Ŝi evidente havis mensajn problemojn. Ĉar la vido de kolosa detruo kaj arkipelagoj de karbigitaj kadavroj ne plu plaĉis al multaj prudentaj invadantoj. Ja teranoj estas kiel stalzanoj, kiel pli malgrandaj fratoj. Ĝi estas kiel la frua juneco de sia propra raso. Kaj estas timige kontraŭi: ĉi tiu freneza harpio ankaŭ povas planti ŝargon de plasmoradia pafilo.
  Lira, ne plu sentante la bremsojn, terenbatis la grandegan junan oficiron, eligante krion.
  - Mi ordonas al ĉiuj aliĝi al ni! Kaj ŝaltu grandskalajn hologramojn por la tuta konkerita planedo. Ĉiuj postvivantaj primatoj vidu kiel kvazaŭ ni estas! .. Estos Hyperfuck!
  Tamen unu el la stelgeneraloj Kramar Razorvirov abrupte fortranĉis ŝiajn vortojn.
  - Milito ne estas bordelo. Leviĝu, senpolvigu vin kaj vestu vin!
  Stelo Kali rapidis al la laserpafilo. Sed Kramar montriĝis pli rapida: la septuba armilo ripozis sur la frunto, kaj la du muzeloj, plilongiĝantaj, trapikis la grandiozan bruston.
  Lira furioze, neniu kobro povus elŝuti tiom da veneno, siblis:
  - Vi ĉiuokaze finos. Vi estos senutile neniigita!
  Nudaj mamoj leviĝis kiel glacimontoj en ŝtormo. Se Velimar havus tian kapablon, ŝi per unu rigardo forbruligus la senprudentan "moraliston". La oficiroj frostiĝis. Tre malofte okazas kolizioj inter generaloj.
  Efa Kovaleta, palpebrumante per la dekstra okulo, flustris:
  Kia kvazarbatalanto, li nenion timas!
  Duelo estis kreviĝanta, mortiga sen ŝanco de mildeco. La situacion saviĝis per mesaĝo farita de komputilo.
  - En la montoj, kiujn teranoj nomas Uralo, estis malkovrita subtera nuklea centralo, kaj ankaŭ tuta reto de subteraj komunikadoj. La skanaj rezultoj indikas, ke la malamika komandejo troviĝas ĉi tie.
  ***
  Plurdimensia holografia bildo ekbrilis. La reto de subteraj komunikadoj kun preciza desegnado de la plej malgrandaj detaloj estis klare videbla, ne donante eĉ la plej malgrandan ŝancon eskapi.
  Generaloj kaj oficiroj tuj vigliĝis.
  - Tie oni devas bati. Niaj raketoj estas pretaj.
  - Ne, ĝi ne trafos. Tie la gvidanto de la simia pako estas Polkan. Li devas esti prenita viva. Ni faros eksperimentojn pri ĝi, provante dolorajn izotopojn, kaj poste ni sendos ĝian plenigan beston al la muzeo. Hej, kion vi rigardas? Preparu alteriĝi sur la surfacon. Ĉi tiu planedo jam estas sub ni!
  Kramar retiris sian teruran armilon kaj, kvankam la promeso de baldaŭa morto klare ekbrilis en la okuloj de la rabia Liro, li kuraĝe elparolis;
  - Ne kalkulu! Milito ne estas - Hyperfuck!
  - Post la batalo, ni orientiĝos! La voĉo de Velimara iomete mildiĝis. - Montru al mi por kio vi estas bona!
  La titana, terura stelŝipo, inundante ĉion per totala hiperplasma fajro, rapidis kiel rabanta akcipitro al la ŝirita surfaco de la planedo.
  La unua kontakto de du interstelaj civilizacioj okazis.
  
  
  Ĉapitro 4
  Pli bone estas morti per glavo digne,
  Batalante feroce por braveco kaj honoro,
  Ol vivi kiel brutoj pelataj de vipo en budon...
  Estas multaj gloraj herooj en Rusio!
  Problemoj, grandaj kaj malgrandaj, ŝajnantaj bagatelaj, kaj aliaj, male, kun sia maso, estas pretaj platigi la konscion kaj piedpremi la animon, ruliĝi super ĉiu homo, kiel ondo de surfo. Adoleskaj knaboj, kiel vi scias, havas psikon aranĝitan tiel, ke ili multe pli emas dramatigi siajn personajn spertojn, forgesante pri tutmondaj problemoj. Eĉ bagatelo foje, kiel kancera tumoro, rapide kreskanta, minacas plenigi ĉiujn pensojn. Do la dekkvarjara Vladimir Tigrov, en la momento, kiam la hakilo de la universala ekzekutisto ŝvebis super la planedo, estas enprofundigita en si; tre ĉagrenita pro la plej novaj eventoj en la lernejo. Lia patro estas profesia militisto kaj lastatempe translokiĝis al Uralo en la regiono Sverdlovsk, kunportante sian familion. Kaj novuloj, kaj eĉ el Moskvo, ne estas tre ŝatataj ĉi tie. Ĉi tie en la lernejo oni preskribis lin: kiel devus, bati lin, disŝiri liajn vestaĵojn kaj piedtreti lian tekon. Ne, Tigroj ne estas malfortulo aŭ fripono, li sciis bone batali por sia aĝo. Sed kion vi povas fari sola, kiam estas dudek homoj kontraŭ vi. Jekaterinburg estas urbo kiu estis tradicie konata kiel krima urbo, malgraŭ la severaj kondiĉoj de la Medvedev-diktaturo. Eĉ en lernejoj, iliaj bandoj ekzistis kaj aktive parazitis. La tuta regiono ankaŭ vivis specialan vivon, malsama al la cetera Rusio. En lernejoj, ili preskaŭ malkaŝe trinkis vodkon kaj fumis, injektis sin en keloj kaj necesejoj, gvatkameraoj neniam funkciis, kaj la polico ... Ĉiuj krom la banditoj timis ŝin. Vladimiro montriĝis tro ĝusta juna aktivulo, atleto por la krima subkulturo, li bone studis, kaj tio sufiĉis por sovaĝa freneza malamo. Kiam vi estas batata, venenita ĉiutage, iel vi ne vere volas vivi pace, male, vi volas puni ĉiujn. Mi tiel forte volas...
  Kiel ĉiu forta karaktero, la knabo Vladimir revis pri venĝo kontraŭ supera kaj malbona forto. Naskiĝis plano - ŝteli maŝinpafilon de sia patro (evidente, ke ne senkaŭze fluis en ĝi la sango de heredaj militistoj), kiun li baldaŭ sukcesis efektivigi. Li sukcesis haki, montrante la kapablon de retpirato, la cibernetikan kodon de hejma monŝranko kie armiloj estis stokitaj. La ĉefa afero por memori ĉi tie estas la specifaĵoj de artefarita inteligenteco, submetita al iuj programoj, kaj tute sen kritika percepto de la realo. Kunportante sturmpafilon de la faldsistemo "Fox-3" kaj plurajn klipoj, Vladimir faris decidan paŝon al la lernejo. Inter la neglektita parko troviĝas granda kvaretaĝa konstruaĵo destinita por tri mil homoj. Pluraj gimnazianoj fumis artikon, apud ili trenis lia ĉefa krimulo, la neformala gvidanto de la klaso, Sergey Pontovy. Vladimiro memfide moviĝis al sia malamiko. Kiel Tigroj atendis, la estro kriis "Shuher! Niaj estas batitaj!" forkuris. La pugno de Volodja, danke al trejnado, ne estas infanece forta, do Sergey certe ricevos kelkajn kontuziĝojn kun garantio. Vere, la tuta vizaĝo de Tigrov estas riĉe ornamita per freŝaj kontuziĝoj kaj abrazioj - vi povas plenigi mamuton kun homamaso. La superklasanoj ridetis kaj disiĝis, volante ĝui la amuzan spektaklon.
  Tuta aro da knaboj elverŝis el la enirejo de la lernejo. Vladimiro ne hezitis. Tirante malgrandan rapidpafan maŝinon kaŝitan sub lia jako, Tigroj malfermis fajron sur la leĝrompintoj kurantaj al li. Ili rapidis en malsamaj direktoj. Eble ĉio estus limigita al bruo, sed estis multaj aŭtoj proksime kun plenkreskaj veraj banditoj. Ŝajne, la lokaj mafioj ne trovis pli bonan lokon por krima konflikto ol lernejo? 13. Gangsteroj pafis. Aŭtomataj kugloj krevigis la asfalton. Farinte kapriolon, Vladimiro sukcesis kaŝi sin malantaŭ marmora obelisko. Ebriaj pro drogoj, la banditoj rapidis al la sturmo kun muĝado, ne prenante serioze la batalanton, kio, kompreneble, estis vana. Febre ŝanĝante klipoj, la juna terminatoro mortigis duonon de la bando kaj vundis proksimume dudek pliajn brutalajn ekstremistojn. La pluvivaj rabistoj provis deploji porteblan morteron - unu pafo el ĝi povus malkonstrui duonan domon. Kvankam Tigrov antaŭe nur pafis ĉe pafejoj kaj en komputilludoj, sovaĝa streso kaj freneza kolerego donis al liaj pafoj superhoman precizecon. La mortero eksplodis, pecetigante proksimajn banditojn. Ĉio ĉi disbatis la reziston de la ceteraj. En frenezo, Vladimiro eligis ĉiujn klipoj alportitajn en sia valizo, kaj nur post tio li ĉesis pafi. Preskaŭ ĉiuj pafoj montriĝis por mortigaj kaj efikaj, tridek naŭ homoj (ili estis plejparte lokaj mafiistoj) igitaj kadavroj. Pluraj trompitaj lernejinfanoj ankaŭ iĝis viktimoj de la konflikto. Ili palpumis kaj muĝis, ricevinte diversajn gradojn da vundo. Ne estis mortigitaj inter la knaboj, nur plenkreskaj banditoj trovis merititan morton. Sed de la signifaj krimaj aŭtoritatoj, unu granda drogkomercisto, moknomita la Vipuro, estis detruita.
  Rigardante la mortintojn, la vunditojn kaj la sangon, Vladimiro rekonsciiĝis. Li forte vomis, tiom ke el lia nazo elverŝis ruĝa, glueca likvaĵo. Sed estis la vido de sia propra sango kiu kondukis al eligo de ĉevaldozo da adrenalino, la knabo ĵetis la maŝinpafilon kaj ekkuris, kun tia rapideco, ke ŝajnis, ke ne estas timigita knabo, sed ventego veturanta. polvo spiraloj. La ŝoko de tia ekzekuto estis tiel granda, ke ili ne tuj provis kapti la junulon. Kiam ili rekonsciiĝis, ili preterpasis signojn, kiuj tro troigis lian altecon kaj aĝon.
  Vladimir Tigrov sukcesis kaŝi sin en arbarkovrita areo. Pro mondvarmiĝo, aŭtuno estis malavara kaj karesa, ĝi estis plena de fungoj kaj beroj. Kompreneble, pli aŭ malpli frue, la plej verda el la nombro, aŭ pli ĝuste la popolaj venĝantoj, sendube estus kaptitaj de la polico. Sed post la komenco de la unua interstela milito en la historio de la homaro, ne estis tempo por tiaj bagateloj.
  Kaj nun, mordita de moskitoj, malsata, frosta dum la nokto, la knabo malrapide marŝis tra la matena arbaro. Lia aspekto estis terura. La lerneja uniformo estis plurloke ŝirita, unu ŝuo mankis (mi perdis ĝin dum fuĝo). Krome, pro gratoj sur arbobranĉoj, multnombraj radikoj kaj konusoj, mia kruro tre doloris. Kaj poste estas la moskitoj. La mordoj jukas neelteneble. "Eble mi devus rezigni?" penso ekbrilis tra mia kapo. "Tiam mi verŝajne estos sendita al Moskvo al psikiatria hospitalo, kaj poste al speciala kolonio. ", aspektas kiel putra planto. Kaj kiel mi povas vivi tiam?Mi simple ekzistos... Ne... Eble tuj al kolonio, irkaita de razkapaj adoleskaj krimuloj, kie la puna piedo de la mafio neeviteble atingos lin.Li ne estos pardonita pro sanga konflikto kaj murdo. banditoj.Kaj ĉi-kaze vi havos bonŝancon, se ili nur dehakis vin, aŭ ili povos sadisme malaltigi ilin, mortigante ĉiun horon, malrapide kaj dolore.Sen espero, ĉar laŭ la nova leĝo enkondukita de la prezidanto de la aĝo. de dek du, adoleskantoj portas la tutan amplekson de krima respondeco ĝis ĝismorta malliberejo kaj, en esceptaj kazoj, la mortpuno.Tiu lasta ne estas tiel terura (kuglo en la templo kaj vi estas en la venonta mondo).La knabo kaptis akra krako per la nuda piedo, sango elfluis inter la fingroj de la infanoj.Maltrankvilaj Tigroj, kies vivo; Zn jam, fakte, finiĝis, ne atentis. Kio atendas lin en la venonta mondo? Lia patro ne ŝatis pastrojn, konsiderante ilin kiel kaptantoj kaj kaptantoj, kvankam foje li estis baptita kaj iris al preĝejo, ŝaltante kandelojn. Vladimir respektis la patron de militisto kaj soldato. Li mem havis sperton pri virtualaj militoj, komputila ekipaĵo en speciala elektronika kasko, kreis preskaŭ absolutan iluzion de batalo - neforgesebla sperto por la knabo. Sed ili ne povas mortigi ilin tie, ĉi tie en la arbaro, kie aŭdiĝas la hurlado de lupoj, la morto estas tute reala.
  Korteganoj ĉiam estas pli malbonaj ol la reĝo! diris paĉjo. Vladimiro iam zorge legis la Biblion kaj demandis la pastron: kial la ortodoksuloj adoras relikvojn kaj ikonojn, kontraŭe al la malpermeso de Dio? Kial Dio en la Biblio estas nur sanktulo, sed la patriarko estas la plej sankta! Ke simpla homo, eĉ se dotita per digno, estas pli alta ol la Supera Kreinto de la Universo? Responde, la pastro bojis: oni devas kredi, kiel ordonis la prauloj, kaj ne serĉi kontraŭdirojn. Aŭ ĉu vi volas esti anatemita!
  Restis malagrabla postgusto, kiel fendo en la kiraso de la kredo. Kaj la konkludo akirita per logika rezonado estas elementa: plej verŝajne, tute ne ekzistas Dio, estas tro da malbono sur la Tero. Ekzemple, la Ĉiopova kreus tian abomenaĵon kiel moskitoj, kaj tiaj grandaj siberiaj estas duoble pli grandaj ol eŭropaj. Kial li devas vundi homojn tiel? Precipe malbeligi virinojn - igante ilin tiaj maljunulinoj, ke estas abomeninda rigardi. Kio pri malsanoj, kaj doloro, laceco, kiujn eĉ junaj kaj sanaj homoj spertas? Viro meritas pli bonan: li kreis komputilojn kaj en preskaŭ ajna ludo vi estas almenaŭ malgranda, sed dio. Lernejo kaj vivo, ludoj kaj filmoj instruas, ke forto regas la mondon. Eble la budhanoj pravas kun la ideoj pri la evoluo de la spirito. Ĉu moviĝi laŭ la ŝtupoj de mem-plibonigo per transmigrado de animoj de la malsuperaj mondoj al la superaj? Ĉiukaze, morto estas pli bona ol eterne esti inter bestoj kun homa aspekto. Kaj se vi trovos la enirejon al iu bunkro kaj kaŝos vin tie? Paĉjo diris al mi ion pri ĉi tiuj lokoj... Ŝajnas, ke ie devas esti sekretaj enirejoj. Necesas provi!"
  La koro de Vladimir sentis iom pli varma.
  Generalo de la Stelŝiparo Lyra Velimara surmetis sian plifortigitan komandan vestokompleton. Ŝi estis senpacienca por propre gvidi la operacion por kapti la komandan stabon de la malamiko. Kaj plej grave, la militisto de la infero volis mortigi, mortigi tiel, vizaĝo kontraŭ vizaĝo, ne konante embarason, rigardante rekte en la okulojn de sia viktimo.
  Vere: venko kiel virino - altiras per brilo, sed fortimigas je prezo!
  Jen la milionula urbo Jekaterinburg, kvankam, laŭ la normoj de la monstra stalzana imperio, ĉi tio estas simpla vilaĝo. Eĉ ne unu tuta domo... En la centro de la urbo gapiĝas 20-kilometra kratero, en kiu ankoraŭ bobelas kaj bobelas fandita roko. Eĉ subteraj komunikadoj ne savas de tiaj disbataj batoj de termokvarkaj bomboj kaj nitroŝargiloj (Ŝargoj bazitaj sur la procezo de rompado de glukona interpreon (kvarkoj estas faritaj el preon) ligiloj, reagoj estas milionoj da fojoj pli fortaj laŭ la detrua potenco de termonuklea, sed male al termokvarkfuzio, ne superante la potencon de unu megatono de la malstabileco de la procezo ĉe granda maso. ). Ankaŭ la periferio de la urbo kaj najbaraj vilaĝoj estas detruitaj, nur kelkloke videblas restaĵoj de konstruaĵoj. Inter ili tordiĝantaj en neeltenebla agonio, kriplaj bruligitaj homoj. Tiuj, kiuj restas vivantaj, aspektas eĉ pli malĝojaj kaj mizeraj ol la mortintoj, ĉar ilia sufero ne estas priskribita.
  Stalzanoj vestitaj en siaj grandegaj batalkostumoj aspektas timigaj. Ĉiu vestokompleto estas ekipita per anti-grav, fotona veturado, kiu donas al vi la kapablon flugi per arsenalo de trabo kaj princeps-plasmo-armiloj. La kiraso de la batalkostumo kapablas teni kontraŭtankaj obusoj, kaj potencaj generatoroj kreas tiajn fortokampojn, ke, estante sub ilia kovrilo, vi ne povas timi ion ajn, eĉ cent megatonan termonuklean baton. La principo de funkciado de ĉi tiu potenca defendo estas, ke la partikloj, kiuj portas detruon, trafante la fonon kun dudimensia spaco kun la rapido de la lumo, ŝajnas ĉesi moviĝi, perdante sian ripozan mason. Post tio, ili estas facile forĵetitaj de la aliranta reflekta radiado superanta la rapidecon de fotono en milo. Vere, la batalkostumo mem ne generas fortokampon (la ekipaĵo ankoraŭ estas tro dika), kaj se vi foriĝas de la falangio, vi povas morti.
  Tamen, la Stalzan estas tre memfida, kaj la traboj lanĉitaj de la stelŝipo estingis la tutan primitivan kibernetikon de la malamiko, do nun senhelpa malamiko povas esti prenita per nudaj manoj.
  Potencaj kontraŭaviadilaj kanonoj subite saltas el kamuflitaj niĉoj al la surfaco, provante meti 150-milimetrajn kuglojn en la eksterterajn invadantojn. Ĉi tio ne plu estas elektroniko, sed simpla mekaniko.
  Stalzanoj reagas multe pli rapide: hiperplasmaj pulsoj disvastigas artilerion kaj spuras alt-eksplodemajn fragmentajn donacojn, kiuj apenaŭ sukcesis eskapi el la bareloj. Lira moke minacis per sia fingro:
  - Malsaĝaj simioj! Hipernukleaj varmigitaj kotletoj en sia propra suko atendas vin!
  Gennady Polikanov prepariĝis por la lasta batalo. Li jam sciis, ke la fino estas proksima. De la komenco mem ĝi estis neegala batalo de malsimilaj rimedoj kaj teknologioj. Planedo Tero estis senpova, kiel formikejo sub la raŭpoj de tanko. Kion la marŝalo devis fari en tia situacio? Nur morti, sed morti tiel, ke posteuloj fiere rememoru la morton de la lasta prezidento de Rusio. Kvankam, eble, ili ne estos memoritaj kaj al kiu.
  La dika titania pordo kolapsis, tranĉita de blastertraboj. Rozkolora pilko flugis en la vastan Strategic Command Hall. Korpogardistoj kaj generaloj haste saltis malantaŭ kirasaj ŝildoj. Restis nur prezidento Polikanov, fiere staranta, preta akcepti morton. Morto, kiu nun ŝajnis kiel kuracilo por ĉiuj problemoj, maniero subpremi la neelteneblan mensan doloron, kiu turmentis ĉiun partiklon de la elĉerpita korpo. La malbona maljunulino kun la falĉilo prenis la formon de fabelo, kaj ŝia glacia spiro similis al milda venteto. Sed la iriza iriza bulo daŭre kuŝis trankvile, kaj tiam aŭdiĝis melodio, malklare memoriganta pri infana lulkanto. Sub la melodiaj sonoj de trankvila kaj pura muziko estis farita la lasta akto de la kosma tragedio. La eksterteranoj glate eniris la halon, malbele, en dikaj batalkostumoj. Armitaj per diversaj armiloj, la Stelaj Invadantoj ĵetis sinistrajn ombrojn kiel sovaĝaj demonoj en la lumo de porteblaj serĉlumoj. En la plej hele fajra oranĝa vestaĵo estis la ĉefo de spacteroristoj.
  Konata moka ridado rompis la malbonaŭguran silenton:
  - Jen ili, kuraĝaj, sed mizeraj militistoj de la malantaŭa planedo de nudaj primatoj! Kaj ĉi tiu magra armeo ankoraŭ provas kontraŭi nian nedetrueblan potencon! Kaĝo estas pretigita por vi en la simija infanvartejo.
  Pala Polikanov ektremis pro kolero.
  - Vi ĵus...
  Sed li ne povis fini - mankis sufiĉe da vortoj por esprimi lian tutan sintenon al ĉi tiuj malnoblaj stelmonstroj. La estro de sekureco, generalleŭtenanto, reagis pli rapide.
  - Mortigu ilin! Ponarpafado de ĉiaj pafiloj!
  Kaj malespera histeria fajro estis malfermita sur la eksterteranoj. Ĉiu el la pafantaj homoj estis sincera en sia malamo al monstroj kiuj mortigas ĉiun vivon. Ili pafis de maŝinpafiloj, ĵetgrenadoj, pezaj maŝinpafiloj, kaj eĉ de eksperimentaj laserpafiloj. Sed ĉio ĉi estis senutila, kiel infana krakaĵo kontraŭ la Gladiator-tanko. La fortokampo facile repuŝis la batalhomajn ŝargojn. La revena fajro en senzorga ondo forbruligis la batalantojn, el kiuj restis nur brulantaj skeletoj. La plej ŝatata hundo de la Prezidanto Energia (miksaĵo de German Shepherd/Mastiff) saltis direkte al la kirasaj siluetoj. Verdeta trabo radianta en larĝa ondo karbigis la hundon, kaj la nigrigita osta kadro de la iam bela besto kolapsis sur la plaste kovritan ferbetonan plankon. Polikanov pafis samtempe per ambaŭ manoj, eligante 30-pafitajn elektromagnetajn pistolojn kun uraniaj kernoj kaj plasma pumpado. Kiam li elĉerpigis municion, li flankenĵetis la senutilajn ludilojn kaj kunmetis la brakojn trans sian bruston.
  Lyra alproksimiĝis, ankoraŭ ridante.
  - Nu, Polkan, bojante? Nun vi, la lasta el la rusaj generaloj, venos kun ni. Atendas vin kondukŝnuro kaj bovlo da kuiraĵo.
  Marŝalo-Prezidanto per firma voĉo (kvankam ĉi tiu firmeco kostis al li titanan penon) respondis:
  - Jes, vi estas forta kun via infera tekniko, kaj tial vi povas permesi al vi moki tiujn, kiuj dum sia tuta vivo servis Rusion, pasante varmajn punktojn de Afganio al la arabaj dezertoj. Mi scivolas, kion vi valoras en justa batalo sur egala bazo kun egalaj armiloj? ..
  - Multe pli ol vi, primato, pensu! Nia infano strangolos vian generalon per siaj nudaj manoj! Velimara faris per siaj fingroj "kapron". - Suĉulo...
  - Se vi estus viro, mi igus vin respondi pro viaj vortoj. La marŝalo kunpremis siajn pugnojn kun tia forto, ke liaj fingroartikoj bluiĝis.
  - Ne gravas. Mi estas kosma generalo, komandanto de stelstrika grupo. Do mi estas militisto. Nu, primato, ĉu vi ne timas kontraŭbatali min?
  La ina stalzano glitis el sia batalkostumo kiel fulmo. Ŝi estis tute nuda. Alta (pli ol du metrojn alta), larĝŝultra kaj muskolforta figuro alteris super la rusa marŝalo. Gracila kaj iomete pli mallonga ol la stalzanka, Polikanov ŝajnis preskaŭ svinga. Kvankam sur la nuda helptendaro de Lira Velimara ne estis eĉ guto da graso, ŝi pezis cent dudek sep kilogramojn kaj, laŭ forto, povis tute anstataŭigi pli ol unu grandan kolektivan ĉevalon. Kapjesante malestime la kapon malantaŭen kaj elsendante sian luksan bruston, Lyra moviĝis al la marŝalo. Polikanov trapasis bonegan lernejon de luktosporto en la specialaj fortoj de la armeo kaj en diversaj specialaj kursoj. Li havis nigran zonon - la kvaran dan en karateo, kaj malamo pliigis forton. Marŝalo, metinte la tutan koleron, frapis la sunplekson. Lyra iomete moviĝis. La bato alteriĝis sur la malmolajn kahelojn de la nevirineca potenca gazetaro de la spaca furiozo. Polikanov sukcesis foriri de la ĝusta svingo, sed rapida kiel fulmo kaj malmola kiel martela genuo repuŝis lin kontraŭ la makulaj kirasaj tabloj. La mano nur iomete mildigis la teruran puŝon de la bronza membro. La stelsinjorino saltis, sovaĝe jelmante, metis pezan kruron en la bruston de la militistoj. La marŝalo ne havis tempon por eviti, do paro da ripoj rompiĝis, kaj la blokanta brako estis fleksita en arko. Monstra bato de supre dispremis lian klavikon. Ĉiuj movoj de la spaca tigrino estis tiel rapidaj, ke la posedanto de la nigra zono ne havis tempon por reagi. Krome, la forto de la batoj de Velimara estis kiel tiu de freneza mastodoto. Facile, kiel infano, ŝi levis la 90-kilogramon, senmovigis Polikanov sur sian etendita brako kaj denove eksplodis en neregeblan ridon.
  - Nu, brava besto, kiel vi batalis kun la sinjorino? Se vi volas ekzisti, leku min tigrinon. Tiam mi garantias al vi bonan manĝaĵon en la zoo.
  Luksaj koksoj balanciĝis en volupta movo, la korala buŝo malfermiĝis, la rozkolora lango moviĝis, kvazaŭ lekante glaciaĵon.
  Knabeca sed firma voĉo interrompis la stelhetajron.
  - Silentu, besto, kaj lasu la marŝalon!
  La freneza furiozo turniĝis. Helhara, ĉifona junulo direktis al ŝi pezan sturmpafilon Medved-9. Ĉi tiu potenca armilo injektis naŭ kaj duonon mil eksplodajn kuglojn je minuto, disigante ilin en damtabulo. Lyra studis ĉiujn ĉefajn specojn de teraj armiloj, kaj estis klare, ke se ili malfermos fajron, tiam ŝi ne havus ŝancon de savo nuda kaj malfermita, kun la tuta travivebleco de genetike plibonigitaj stalzanoj. Surmetinte anĝelan rigardon, ŝi turnis sin al la knabo, siavice, ne lasante la prezidanton de sia nevirina muskola mano.
  - Mia kara knabo, vi estas tiel lerta. Estas laŭdinde, ke vi volas savi vian prezidanton. Sed pripensu, kial vi bezonas lin, ĉar ĉiuokaze lia tempo finiĝis. Aliĝu al ni pli bone.
  Lyra larĝigis sian rideton al la maksimumo. Ŝiaj dentoj brilis kiel vico da ampoloj. Eĉ por ŝi, la ŝtala sinjorino, estis malfacile teni preskaŭ centpezojn de la trejnitaj muskoloj kaj rompitaj ostoj de la prezidanto sur sia etendita brako, do ŝi premis lin al sia korpo. Grandaj altaj mamoj kun skarlataj cicoj premitaj kontraŭ la vizaĝo de Polikanov. La marŝalo subite sentis voluptan deziron en si, tia luksa militisto, forta korpo spiras kun la pasio de inteligenta predanto. Mi devis subpremi la perfidan vokon de la karno kun la kutima volforto por militistaro.
  Vladimir Tigrov havis malfacilecon teni la atakmitraleton. Ŝvitoj fluis laŭ lia vizaĝo. Nur la timo mortigi sian marŝalon konservis la junulon de la tento tuj malfermi fajron.
  - Lasu la prezidanton, fripono!
  Velimara ridis, sed ĉi-foje pli laŭte kaj timiga.
  - Ne, mi ne estas sufiĉe stulta por ellasi mian ŝildon. Kaj se vi estas tiel saĝa, vi mem faligos vian armilon. Kuraĝa knabo, vi ne timis eniri ĉi tiun subteran bunkron sola. Ni bezonas tiajn militistojn. Vi ankoraŭ havas nenion komunan kun homoj, ĉar vi mortigis plurajn homojn, kvankam sensignifajn, sed apartenantajn al via specio. Tio ruligis miajn okulojn, mi vidis ĝin en la novaĵoj. - Ŝi diris, ridetante eĉ pli abomene Velimara, rimarkante la surprizon de la knabo. - Vi fariĝis malamiko por viaj teranoj sur ĉi tiu planedo. Vi estas ilia malamiko! Kaj ni aprezas tiajn deciditajn batalantojn kiel vi. Ni inkludos vin en la indiĝena polico.
  - Ne, mi ne perfidos mian patrujon, eĉ se oni pafos min poste! Kiu ne perdas sian patrujon, tiu neniam perdos sian vivon!
  Tigroj laŭvorte kriis tion en malsama, ne tiom tragika situacio, verŝajne ridinda patoso, kiu ŝajnis al aliaj vulgaraj homoj. Liaj manoj hezitis, li sentis, ke li baldau faligos la armilon. Polikanov rimarkis tion kaj decidis veni al la savo.
  Ne timu, neniu pafos vin. Mi, la Prezidanto de Rusio, anoncos, ke ĝi estis memdefendo. Vi faris ĉion bone, estis antaŭ longa tempo por trakti lernejajn banditojn kaj lokajn mafiajn klanojn. Kaj pro tio, ke vi detruis la drogestron Ĉina Vipuro, mi donas al vi la Ordonon de Kuraĝo.
  La knabo peze spiris, liaj brakoj kaj kruroj tremis pro peno. Nur iom pli - kaj la monstra maŝino de detruo elglitos el tremantaj ŝvitaj fingroj.
  Lyra komprenis tion kaj faris paŝon al la renkontiĝo.
  - Nu, venu, bebo, zorge mallevu la armilon.
  La junulo ne atendis ĝis la "Urso" forglitis el liaj manoj, kaj, preskaŭ falante, premis la startbutonon. Eksplodoj pafitaj el la rotacianta barelo. La spurkugloj tratranĉis la aero, sed estis ĵetitaj reen kiam ili trafis la travideblan muron.
  - Vi malfruas! Bone farite, infanoj, sukcesis kovri min per kampo.
  La knabo tuj estis arestita.
  - Ne mortigu lin. Liveru al nia stelŝipo! - ordonis la ina generalo. La pupiloj de la stelsorĉistino fariĝis senfundaj kiel nigra truo.
  La ulo, deŝirante la restaĵojn de siaj vestaĵoj, kaj dispreminte liajn ripojn per bato, tiel ke sangokoagulaĵo elflugis el lia buŝo, ili ŝtopis lin en kirasan keston, speciale faritan por speciale danĝeraj militkaptitoj.
  La vizaĝo de Lyra lumiĝis. Ŝi nudigis la dentojn kaj fiksis siajn brulantajn okulojn sur la kontuzitan vizaĝon de la rusa marŝalo.
  - Mi nur manĝus vin. Vi perdis, vi devas konfesi ĝin. Vi mortos longe kaj dolore en la kaĝo de nia zoo, rigardante kiel la restaĵoj de via specio fariĝas pli malgrandaj ol bestoj, pli sensignifaj ol brutoj. Mi fariĝos la reĝino de via patosa galaksio, kaj vi ĉiuj falos en la submondon de kontraŭspaco!!!
  - Ne, ĉi tio ne okazos! Estas vi, spaca furiozo, kiu perdis kaj post kelkaj sekundoj vi mortos. Polikanov singultis ĉe la lasta vorto, sango gutis el liaj rompitaj ostoj.
  - Vi blufas, primato! - Lira etendis la lipojn en nenature larĝa rideto, kiel tiu de Pinokjo, kaj iomete skuis la marŝalon, kio kaŭzis, ke la dispremitaj ostoj eĉ pli mordis la disŝirita viandon. - Mi resanigos vin, farante vin persona sklavo, vi karesos nin. - La aspekto de la furiozo fariĝis eĉ pli languida, la vira sklavo estas ludilo en iliaj manoj, kiun ili devigos plenumi ĉiujn siajn perversajn seksajn fantaziojn, kiel bonega ĝi estas ...
  - Ne! Ni havas neniigokuzon! - Marŝalo preskaŭ svenis pro la doloro.
  - Ĉiuj viaj cibernetiko estas morta hundido! - Velimara ĵetis kondescenden malestiman rigardon al Polikanov.
  - Jes, ĝi estas mortinta, sed vi povas eksplodigi ĝin mane rulante la programon!
  ***
  La rusa militisto ne timas la morton!
  Malica sorto sur la batalkampo ne timigas!
  Kun la malamiko por Sankta Rusio batalos.
  Kaj eĉ mortante, li venkos!
  Tre hela ekbrilo interrompis la vortojn de rusa prezidento Gennadij Polikanov. La plej potenca kaj detrua armilo iam ajn farita de la homaro funkciis. Gigatonoj da demona energio liberiĝis, englutante kaj la homojn kaj la invadajn eksterterajn invadantojn. La eksplodondo trafis la ventron de la alteriĝanta malamika stelŝipo. Ĉi-foje, la stelŝipo ne estis kovrita de potenca fortokampo (pro la deziro ŝpari energion, nur la minimuma protekta radiado estis ŝaltita). La erupciitaj ondoj de antimaterio facile trapikis la malfortajn defendojn kaj frakasis la stelŝipon en degelintajn fragmentojn. Kelkaj el la neniigbomboj kiuj estis en la utero sukcesis detonacii - kaj pluraj pliaj helaj ekbriloj eksplodis. Vere, dum detonacio, la ŝarĝoj agas en malfortigita versio, kio iom reduktis la jam grandegan nombron da viktimoj. Termokvarka armilo, laŭ sia principo de funkciado, estas tia, ke ĝi estas ekstreme imuna al iuj eksteraj influoj. Tia raketo ne eksplodos, eĉ en la flamanta termonuklea infero de la suna utero.
  Generalo Gengir Volk vidis la agon de la pagendaĵo dum la balaado de la Arfican-kontinento. Liro ordonis forviŝi la Negroidan rason de la vizaĝo de la planedo kiel la plej malsupera.(Platigita nazo kaj nigra haŭto kaŭzis furiozon brutaliĝi). La Doleroma-99-supergaso estis uzita kontraŭ la Arficans. Rapide sep fojojn pli rapide ol la rapido de sono, ĉi tiu toksino, disvastiĝanta tra la surfaco, rapide kompletigis la purigadon de la areo, nur por malaperi sen spuro, putriĝante en sendanĝerajn elementojn.
  La novaĵo pri la morto de Lyra Velimara vekis malfacilajn sentojn. Unuflanke, ĉi tiu kaprica stelharpio ĝenis ĉiujn, turmentis ilin per siaj kapricoj. Aliflanke, la perdo de tuta krozŝipo-flagŝipklasa stelŝipo povus esti konsiderita troa en konkerado de relative subevoluinta planedo, kaj eĉ sen ordono de la centro.
  Kramar Razorvirov, malice rikanante, siblis.
  - Verŝajne, en paralela universo, Lyr ne estos promociita. Estas malverŝajne, ke la granda imperiestro ĝojos! Io devas esti farita urĝe. Antaŭ ĉio, fini la restaĵojn de la homaro kaj kaŝi la spurojn de la krimo.
  Gengir Volk siblis pro ĉagreno, liaj okuloj mallarĝiĝis, lia buŝo tordita:
  - Mi tiom volis testi novan programon de cibernetika torturo sur ili, oni diras, ke ĝi donas mirindajn rezultojn. Ĝi uzas naŭ milionojn da poentoj sur la korpoj de inogalaktoj.
  Subite, la surskribo sur la ekrano lumiĝis: "Pro la akra plimalboniĝo de la situacio kaj la bezono koncentri fortojn por la decida batalo kun la potenco de Ding, la ordo estas ĉesigi ĉiujn sekundarajn operaciojn kaj iri al la Amor-976. sektoro, indiku Dol-45-32-87 kiel eble plej rapide!"
  Generalo Kramar inspire diris:
  -Milito eterna virgulino - ne povas fini sen sango! Milito kun avida teno de malĉastulino - neniam donas venkon por nenio!
  Gengir raŭke (rompis sian voĉon) grumblis:
  - Nu, ni otpulsarim (ni ŝiru niajn ungegojn!) El ĉi tiu kloako!
  Stalzanoj naskiĝas soldatoj: ne por diskuti, sed por plenumi sian kredon, des pli, eĉ tiuj invadantoj estas ege abomenaj en sia animo. Lasinte la planedon duonmorta, sanganta pro ulceroj, la stelŝipoj iris en hipersalto.
  El la populacio de la planedo Tero de preskaŭ dek du miliardoj, restas malpli ol unu miliardo kaj duono, inkluzive de la vunditoj kaj kripluloj. La homa specio estis reĵetita jarcentojn reen.
  Do okazis la unua konatiĝo inter la "raciaj" mondoj.
  Ĉapitro 5
  La ĉiela surfaco brilas super ni,
  Allogaj altaĵoj altiras nin kiel magneto.
  Ni volas vivi kaj flugi al la planedoj...
  Sed kion oni povas fari kiam ni estas rompitaj?
  Post la malvenko de la Din Imperio kaj la komenco de provizora paŭzo, la Stalzans revenis al la Tero denove. Kvankam estis multaj loĝeblaj planedoj en la parto de la galaksio, kie troviĝis la homa planedo, ĉiuj civilizitaj mondoj povus esti kalkulitaj per la fingroj de unu mano. Ne mirinde, ke ĉi tiu galaksio estis nomita la praa zono, konsiderata sekundara objekto de ekspansio kaj evoluo, kvankam ekzistis ne malpli da planedoj taŭgaj por vivo kaj ekspluatado ol en iu ajn alia sektoro. Tial, la novaĵo pri la ekzisto de relative progresinta civilizacio, kaj eĉ loĝata de estaĵoj tiel similaj al la stalzanoj, altiris seriozan atenton de la plej alta gvidado de la imperio. La fakto, ke unu el la plej gravaj stelŝipoj estis perdita dum la batalado, plue pliigis intereson pri ĉi tiu planedo. Oni faris decidon pri mola opcio por la koloniigo de la homaro, pri la forlaso de la strategio de totala detruo.
  Kiam eĉ pli multnombraj stelŝipoj de la plej potenca stela imperio en ĉi tiu parto de la Universo reaperis el la profundo de la spaco, la homaro ne plu havis la forton aŭ deziron rezisti. La furiozaj batoj faritaj dum la lasta atako paralizis la volon de la teranoj rezisti. Multaj volis nur unu aferon - resti vivaj.
  Ĉi-foje, la stalzanoj estis pli civilizitaj. Havante absolute similan originon, samtempe, estante multe pli perfektaj, teknike pli evoluintaj ol homoj, ĉi tiuj superkontraŭhomoj povus montri flekseblecon kaj ruzon.
  Baldaŭ unuigita marioneta registaro estis establita sur la Tero, kaj bandoj de lokaj separistoj stalzan trupoj senpene ŝprucis sur fotonojn. Kaj tio estis farita jam supozeble laŭ peto de la denaskaj "policistoj". Komercaj interkonsentoj estis faritaj inter la giganta stela imperio kaj la eta sunsistemo. Miliardoj kaj miliardoj da Kulamanoj estis investitaj en la ruinigitan Teran ekonomion.
  Stalzany regis Venuson, Merkuro, Jupitero'n kaj aliajn planedojn de la sunsistemo. Vojoj estis konstruitaj preskaŭ fulmrapide, novaj fabrikoj estis konstruitaj, novaj kultivaĵoj, specioj de faŭno estis importitaj, kaj malsato kaj malsano estis ĉesigitaj unufoje por ĉiam. Koruptaj politikistoj kaj gazetistoj ĉiel ajn laŭdis la Stalzanojn kaj iliajn konceptojn de bonkoreco, devo, amo kaj justeco. La katastrofa detruo de la unua kontakto estis atribuita al freneza, korneca psikopato - Lira Velimara, kiu estis postmorte degradita al la rango kaj dosiero. Vere, kun la konservado de ordoj (kiuj, laŭ la kredoj de la imperio de Purpura Konstelacio, lasis bonajn ŝancojn por daŭrigi karieron en alia universo, kie iras la mortintoj!). Kiam finfine evidentiĝis, ke el ĉiuj popoloj konkeritaj de la stalzanoj, estis la teranoj, kiuj havis la saman originon kiel la invadantoj, eksplodis forta ondo de amo inter reprezentantoj de la du mondoj. Geedziĝoj komenciĝis, infanoj naskiĝis. Ŝajnis, ke la malnova malamikeco estos forgesita kaj nova mondo malfermiĝos antaŭ la teranoj.
  La "mielmonato" de interstelaj rilatoj finiĝis abrupte. La Alta Konsilio de Higher Wisdom (kiel la centra reganta korpo de Stelzanath estis nomita) ŝanĝis la leĝon. Laŭ ordono de la imperiestro, armea regado estis lanĉita, kaj generalgubernatoro estis nomumita por gardi la evoluon kaj ŝparaĵojn. La fluo de turistoj al la Tero estis reduktita al minimumo, kaj tiam super-strikta vizoreĝimo estis enkondukita. Ĉiuj avantaĝoj de kunlaboro kun la granda stelimperio montriĝis unuflanka.
  La rimedoj de la sunsistemo riĉigis nur la imperian trezorejon, kaj poste la oligarkojn kiuj generis en Stelzanath. Tamen estis same sur ĉiuj aliaj planedoj, sklavigitaj de la nacio de invadantoj, kiuj konsideris sin la solaj denaskaj infanoj de la Plejalta Dio, kiuj devas konkeri senliman nombron da diversaj universoj. La Stalzans konkeris entute pli ol tri mil galaksiojn, venkante kaj subigante preskaŭ kvin miliardojn da grandaj kaj malgrandaj civilizacioj. Stalzan controllnbsp; -Milito eterna virgulino - ne povas fini sen sango! Milito kun avida teno de malĉastulino - neniam donas venkon por nenio!
  Triilionoj da stelsistemoj kaj planedoj falis - la teranoj de la komenco ne havis ŝancon rezisti tian armadon. Kaj post la milito, kiu estis laŭ la normoj de la purpuraj imperioj malgranda taktika bataleto, restis nur esperi pri la kompato de la venkinto. La sola forto en ĉi tiu parto de la universo, kiun fieraj stalzanoj devas kalkuli kaj timi, estas la Universala Konsilio de Justeco kaj Moralo. Ĝi estas io kiel giganta Super UN, en kiu la Zorg regas kaj ludas la ĉefviolonon. Triseksaj estaĵoj, la plej malnova civilizo kun miliardjara historio. Ĉi tiuj tre evoluintaj fratoj en menso ne faras militojn, ne serĉas konkeri iun ajn, sed konservas ordon en la universo, kaj nur en okazo de krizo ili povas uzi forton. Iliaj armiloj kaj superteknikoj estas tiel superaj ol la armiloj de la stalzanoj, ke eĉ ili, arogantaj kaj deciditaj, ne riskas komenci militon kontraŭ la Zorgoj. Longe la zorgoj silentis, ne enmiksiĝante, eble tro longe. Sed kiam la stalzanoj transiris la lastan randon de senleĝeco, tiuj principaj pacifistoj intervenis en la konflikto kaj apartigis la militantajn partiojn. La teritorio kaptita antaŭ ĉi tiu tempo fare de la potenca Stelzanath estis tiel vasta ke ili bezonis pli ol unu generacion por regi, asimili, kaj tute konkeri la mondojn. Tial, post pluraj malsukcesaj bataletoj, ili akceptis la novajn regulojn de interstela komunikado sen multe da rezisto. La Zorgoj ne malhelpis la ekspluaton de aliaj rasoj, popoloj, sed devigis ilin plenumi la deklaron de la rajtoj de ĉiuj raciaj estaĵoj. Ili atingis humanan sintenon al iu ajn inteligenta vivoformo, sendepende ĉu ĝi estas molusko, lacerto, artropodoj aŭ eĉ siliko, magnezio kaj aliaj formacioj de inteligenta materio. Ne ĉiuj estaĵoj en la universo havas proteinan strukturon, inkluzive de la Zorgoj, la vario de vivoformoj estas senlime granda, tiel ke neniu eĉ scias la proksimuman nombron de ĉiuj specoj de vivanta materio. Ili trudis kelkajn severajn limigojn al la reguloj por la ekspluatado de la konkeritaj mondoj, kiujn eĉ la fiera Stalzan kaj aliaj koloniaj imperioj timis malobservi. Inter la Zorg estis iliaj herooj kaj misiistoj, iliaj pastroj, kiuj serĉis transdoni bonkorecon, veron, oferon al reprezentantoj de aliaj civilizoj. Inter ili, Des immer Conoradson, la plej nobla el la Zorg-elito, iĝis pli fama ol aliaj. Li estis riĉa kaj deca, kiel kavaliro en mezepokaj romanoj, tre sperta kaj ege inteligenta. La stalzanoj timis lin (dum lastatempa inspektado en la Sirmus-sistemo, li malkaŝis tutan aron da misuzoj faritaj de lokaj aŭtoritatoj kaj atingis la eksiĝon de la antaŭa guberniestro kaj liaj komplicoj). Tial, estis ŝanco ke li povos mildigi la malfacilaĵojn de homoj. Kvankam, kion donos la delokiĝo de unu guberniestro? Jam pasis mil jaroj de la okupado de la planedo, 29 regantoj ŝanĝiĝis, kaj ĉi tiu eble estis la plej malvirta kaj kruela, sed ankaŭ la aliaj estis malproksime de bonuloj - ne ekzistas molaj stalzanoj! Tial la sekreta konsilio de la rezista movado decidis sendi plendon al la altranga senatano pri la troa ekspluatado de la loĝantaro de la planedo Tero. La juna batalanto de la rezista movado Leo Eraskandar laŭsupoze telegrafis la dissendon. De la surfaco de la planedo Tero mem, tio estis preskaŭ neeble fari.
  ***
  Majesta panoramo de spaco kaj giganta tridimensia holograma mapo de la galaksio ornamis la tronĉambron de la kolosa palaco. Estis en ĉi tiu grandega strukturo ke la marŝalo-guberniestro de la sunsistemo, Fagiram Sham, restis. Pli lastatempe, la statuso de la guberniestro sur ĉi tiu planedo estis signife ĝisdatigita. La loĝejo de la guberniestro estis en Tibeto, kaj la palaco estis fermita ĉiuflanke de grandegaj montoj. La galaksia fortikaĵo-palaco estis enigita en alta montara altebenaĵo kaj povus facile esti kaŝvestita, iĝante nedistingebla por vida observado, kaj de la surfaco de la Tero kaj de Spaco. La stalzanaj oligarkoj amis lukson kaj pompon. La haloj de la palaco estis ornamitaj kun statuoj de diversaj herooj de Stelzanath. Estis multaj robotdesegnitaj pentraĵoj kaj bildoj de ĉiuj specoj de plantoj, plejparte de netera origino, same kiel bildigoj de realaj kaj mitaj estaĵoj de aliaj planedoj.
  Tipe prezentitaj en ago tre bunte, la individuaj pentraĵoj konsistis el mikro-blatoj kaj moviĝis kiel en filmo. Multaj ĉambroj similis muzeojn. Estis multaj objektoj de la planedo Tero kaj diversaj specoj de armiloj el aliaj mondoj. Proksime estis glavoj kaj laserpafiloj, ŝtonaj hakiloj kaj eksplodiloj, plasmotankoj kaj ĵetiloj, malgrandaj kosmoŝipoj kaj sovaĝaj pirogoj. Tradicie estis kutime miksi stilojn por emfazi la potencon kaj inkluzivecon de la granda Stalzan-imperio. La guberniestro mem ŝatis ŝanĝi mondojn kaj planedojn, saltante kiel furioza vipuro, dika gibono anstataŭigis kvindek planedojn (averaĝe, unu ĉiun duan jaron). Ĉi tiu bumpkin ne suferis pro la ĉeesto de kompleksoj aŭ antaŭjuĝoj. Per la unua dekreto, li malpermesis al la loĝantoj de la Tero labori en iuj plantoj kaj fabrikoj, kiuj ne apartenas al la stalzanoj, por malobeo - morto, kaj laboristoj kaj membroj de iliaj familioj. Tiuj kiuj alproksimiĝis al aŭtovojoj aŭ armeaj bazoj sen pasejo dum pluraj kilometroj estis malfermitaj fajro por mortigi, kaj kratero cent metrojn en diametro restis anstataŭ la entrudiĝinto. Sklavoj kiuj laboras sur Venuso tute ne estis pagitaj, kaj tiuj, kiuj kontraŭis, estis ĵetitaj en rubujojn, ŝprucigitaj en individuajn atomojn. Foje, pro homoj kun malgranda provizo da oksigeno, ili faligis ilin en travideblajn sakojn sur la Sunon por ridado. Tiu morto estis tre malrapida kaj dolora, la okuloj elfluis la unuaj, tiam la haŭto kaj haroj karbiĝis. De la momento de liberigo ĝis morto, foje pasis semajno aŭ eĉ pli. Kiam ni alproksimiĝis al la Suno, la varmo iom post iom pliiĝis, sed ne tiel rapide, ke homo perdis la konscion sen sperti la tutan gamon da negativaj spertoj. Por ŝanĝi, foje ili faris la malon, iom post iom frostigante la viktimojn. Pli sofistika torturo, instigita per malsana fantazio, ankaŭ estis uzita. La plej multaj homoj estis venditaj en sklavecon aŭ sklavlaboron por ŝuldoj. La sistemo de ekspluatado estas severa kaj agresema, la homo estas humiligita ĝis la nivelo de ŝarĝobesto.
  ***
  La komandanto de la okupaciaj terarmeoj, du-stela generalo Gerlock, raportis pri la lastaj okazintaĵoj sur la hospitala planedo. Ĉi tie estis malgrandaj bataletoj kun partizanoj, kvankam sur aliaj planedoj ne estis gerila milito kaj ne povis esti principe. La potenco de la stalzanoj estis fortigita, kaj la malfermita formo de lukto estis subpremita preskaŭ ĉie. La guberniestro sidis pufigita, lia masiva figuro preskaŭ tute kunfandiĝis kun la grandega nigra seĝo. La seĝo estis ornamita per multekostaj ŝtonoj kaj turis super la halo kiel reĝa trono.
  Gerlock Shenu raportis per neformala tono. Eĉ en iom maldiligenta tono:
  - Ili provis pafi sur la sekurecan unuon de la arbohakisto-robotoj. Ilia fajro iomete difektis unu roboton. De la partizanoj, kvin estis mortigitaj, du estis pafvunditaj kaj du estis kaptitaj. Ni ne sekvis la ceterajn, sekvante viajn instrukciojn. Ĉiuj atakantoj estis en kamuflaĵkostumoj kiuj protektas kontraŭ infraruĝa fiksilo, kaj sur memfaritaj aermotorcikloj. Pafado de eksplodiloj, ŝajne kontrabandaj dezajnoj. Ĉio estus en ordo, sed unu pafo eksplodigis vagonon kun ŝaŭma oleo. Ŝi ŝprucis kaj bruligis tutan trajnon kun ĵus tranĉitaj arboj, inkluzive de supervalora ligno, kiu ne kapablas rapide kreski. Perdoj superis 30 milionojn da kulamanoj. Ĉi tio malpermesas nin. Kaj en aliaj sektoroj, ĉio estas trankvila.
  Fagiram histerie skuante sian masivan makzelon, grumblis:
  - Nu, vi denove permesas gravan damaĝon, ĉi tio estas vakuo ĝis nigraj truoj! Ĝenerale, se ni spuras la plej etajn paŝojn de sensignifaj ribelantoj helpe de teknologio, tiam estas stulte porti tiajn perdojn. Kiu respondecis pri la sektoro L-23?
  - Hecky Wayne! - Mallonge respondis Gerlok.
  La marŝalo-guberniestro aldonis per pli trankvila, eble eĉ maldiligenta, tono:
  - Neniigu ĉiujn gerilanojn kiuj partoprenis en la atako. Kaj pliajn milojn el tiuj, kiuj ne partoprenis, kaj ankaŭ krucumi tridek mil civilulojn sur arboj, ekde la aĝo de kvin jaroj.
  - Unu por mil kulamanoj? - demandis, iom timema Gerlock.
  Fagiram Sham denove levos sian voĉon, unu el liaj dentegoj eĉ kreskis en grandeco kaj ekbrilis per krono en formo de ŝarka kapo:
  - Unu el mil ne sufiĉas! Najlita vivanta al la arboj kaj lasita por morti sesdek mil ostaĝojn. Teranoj estas kiel hundoj, ili amas bastonojn kaj ĉenojn! Plej bone estas ekzekuti masklojn, ili estas pli agresemaj ol lokaj inoj.
  Gerlock balbukis per la plej afabla tono, kaj lia montrofingro aŭtomate premis la butonojn de la plasma komputilo:
  - Mirinda ideo. Ĉu ni povas testi novan stampon de meta-viruso, kiu detruos la viran sekson sur la tero, kaj ni fekundigos sklavinojn helpe de robotoj kaj kartoj?
  La dentego de la guberniestro revenis al sia antaŭa grandeco, kaj la voĉo al malvigla tono:
  - Ne necesas! Ni ankaŭ bezonas virojn por la momento, ili ne estas tiel grasaj kaj elastaj en la korpo. Pli bone liveru kelkajn pli belajn denaskajn knabojn al mia loĝejo! Ili ankoraŭ ne povas pluvivi!
  - Kaj se iu el la sklavoj riskas kaj forigos la krucumitan samlandanon? - Gerlok eksaltis tian banalecon jam perfekte sentante, kia estos la respondo.
  La gorilsimila Fagiram krakis siajn pugnojn, grandecon de akvomelonoj kaj kovritaj per korneca, malhelgriza haŭto:
  "Tiam ni krucumos alian milon por unu forigita sklavo, ne dek mil. Krome, dudek mil senharaj primatoj palisumis. Por ke ĉiuj povu vidi nian potencon kaj senkompatecon. La teranoj tremu pro teruro.
  - En via buŝo estas oceano de saĝo, la grandeco de la universo! - flate diris la general-sikofanto.
  Fagiram rigardis en altan ĉizitan fenestron kovritan per miksaĵo de smeraldoj kaj rubenoj en ora kadro. Ĝiaj okulvitroj, kiam rigardite de malsamaj anguloj, donis multoblan pliiĝon en la reĝa kortego. Sur ĝi, kiel ekzekuto estis efektivigita: dekduo da knaboj de dek du ĝis dek kvar jaroj estis submetitaj al skurĝo. Ili estis batitaj per vipoj trempitaj en fluora acido kun miksaĵo de ciamidino. Ĉi tio permesis al la ŝirita karno resaniĝi pli rapide. Dum la batado, la knaboj mem devis kalkuli la nombron da batoj, se la turmentita viro perdis la vojon, tiam ili komencis skurĝi lin de la komenco.
  - Ĉi tiuj estas kadetoj de la indiĝena polico. Ŝajne ili estis kulpaj pri bagateloj, do ili estas prilaboritaj, sen kripligo. - klarigis, strabante Gerlok.
  Fagiram tre ĝojis rigardi la brunajn muskolfortajn korpojn de la knaboj batataj per vipo. Sango gutas el nudaj korpoj, do unu el la knaboj tion ne povis elteni, ekkriis: tio signifas, ke nun li estos skurĝita ĝismorte.
  - Ĝi estas tre bona, mi amas kiam ili doloras, precipe homaj infanoj. La fakto, ke ili aspektas kiel stalzanoj, faras la procezon de torturo multe pli agrabla. Kun kia plezuro mi torturus mian filon, sed li estas tombo, li forkuris de mi al malproksima garnizono, ĉe la rando de senfina imperio. grumblis la sadisto dotita per absoluta potenco super la homaro.
  - Infanoj ne tiom dankas! Neniu respekto por gepatroj. - Volonte konfirmis Gerlok, kiu ankaŭ havis negativan sperton. Senrigarde, aldonis la generalo. - Estas bone, ke la funkcioj de bredado de idoj transprenis la kazernoj, kaj arkaikaj familiaj valoroj restis en la Ŝtonepoko!
  Grandega papilio alflugis al la mutilita, senkonscia knabo, sidis surdorse. Komencis mordi. La guberniestro ŝatis la rondan vizaĝon kaj la reliefan figuron
  Fagiram donis la ordonon al la stalzan-ekzekutistoj, hologramoj sur la komp-brakringoj eklumiĝis:
  - Ŝlosu ĝin kaj krevigu la radaron!
  Kuŝitaj brutuloj kun ŝultroj sufiĉe grandaj por pendigi la tolaĵon de granda familio bojis:
  - Oreloj supre, sinjoro!
  - Kiom da denaskaj policaj kadetoj ni havas? la marŝalo-guberniestro demandis per raŭka tono.
  - Nur en la ĉefurbo, kvincent mil. - respondis unuvoĉe la ekzekutistoj.
  - Do aŭskultu mian ordonon, pelu ilin ĉiujn tra la vicoj. Lasu la knabojn bati la knabojn! Kaj mi rigardos. - Fagiram montris la fingrojn al la juna, vundita korpo. - Kaj koncerne tiun ĉi knabon, do rekonsciigu lin. Li estos submetita al speciala cibernetika torturo. La komputilo, kaj la mikrorobotoj, plenigos ĉiun ĉelon per mizero. Mi persone ĝustigos la dolorsojlon.
  La knabo estis levita, injektita per stimulilo, li malfermis la okulojn, skuis siajn blondajn harojn per mallonga skipotondo. Infane kriis malespere:
  - Kompatu! Mi ne faros ĝin denove!
  - Silentu, ni aldonu, la guberniestro mem prizorgos vin nun. - Ili minacis, rikanante kiel besto kaj fulmante per skarlataj kokardoj, la ekzekutistoj.
  Fagiram estis kontenta, karesis sian grandegan ventron:
  - Mi havas ian ideon pri la doloro-efiko, precipe se la mikrorobotoj turmentos la aorton kaj agados rekte sur la nervajn finaĵojn. Kvankam, aliflanke, estas nenio pli bona ol venki tian neestaĵon kiel homon per via propra mano.
  - Mi konsentas pri tio! - Gerlok blovis la vangojn, kaj alprenis la aspekton de karikaturo de grandeco. - Se vi volas, ni povas aranĝi grandan ĉason, kun korto da homoj.
  La muzelo de Fagiram etendiĝis en la plej forta esprimo de feliĉo:
  - Ni certe faros ĝin. Donu al la ceteraj knaboj pliajn ducent pikĉenajn frapojn sur iliaj nudaj kalkanoj kaj sugestu, ke mi volas aŭdi iliajn kriojn. Por mi, ĝemado kaj plorado estas la plej bona muziko.
  - Ĝi estos farita, sed kion fari kun Heki? - Gerlock etendis la manon kaj duonnuda, nigra pro sunbruliĝo, sed samtempe la helhara servistino donis al li glason da freŝe farita loka biero.
  - Hecky Wayne estos degradita en rango kaj senigita de la gratifiko por la jaro. Mi ne estas kontraŭ ludi militon, sed mi ne intencas tropagi por plezuro. - La marŝalo-guberniestro paŭzis, kaj diris sen ia esprimo. - Ĉi tio espereble estas la sola malbona novaĵo?
  - Nuntempe jes. Sed bonege... - Gerlok hezitis kaj sufokiĝis pro sia biero, brunaj ŝprucetoj trafis lian nazon kaŭzante malagrablan tiklon.
  - Denove, sed? - Fagimar tuj vigliĝis, eĉ faris kelkajn paŝojn sur la multkoloraj marmoraj kaheloj.
  - Estas onidiroj, ke la Ministerio de Amo kaj Vero preparas inspektadon. Nu, ĉi tiu departemento ne havas gravan rilaton kun via parenco, la estro de la Trono-Protekta Departemento, Geller Velimara. Ili eltrovos malpuraĵon sur vi. - Gerlock klare maltrankviliĝis, pli maltrankviliĝis pri sia propra haŭto. La leĝoj de Stalzanath estas severaj, kaj la kontraŭtrupoj estas esence militarigita infero.
  - Estas nenio. Se temas pri teranoj, ili metas ĉi tien, precipe lastatempe, pli malbonan guberniestron. Ju pli da malobservoj kaj misuzoj de potenco, des malpli verŝajne estos forigitaj. Ni ŝtelu pli! Vi donas supre la planon - retrovon!
  Fagiram haltis, apogis la pugnojn sur la grasajn flankojn, faris teatran paŭzon, poste bruis kiel tondro:
  - Tio estas ordono!!! Super orgasmo!
  La vicreĝo de la planedo ridis kiel freneza. La Generalo grimacis, liaj oreloj malagrable doloris pro ridado, kio sur la Tero okazas nur al perforte frenezuloj. Ridante ĝis la kriado de porko, la guberniestro trankviliĝis kaj parolis pli serioze.
  - Teknike, la detruo de la ribeluloj estas afero de kelkaj sekundoj. Ni, la militistoj de la nevenkebla Purpura Konstelacio, povas simple disbati ĉiujn "moskitojn", sed ni ne faros tion. Unue, ĉi tiu planedo estas vera truo, kaj la milito kun la gerilanoj estas la sola distro. Due, ĝi estas ŝanco atribui ĉion al la ribelantoj, kaj perdoj kaj malabundoj. La ĉefa afero estas la procezo mem. Timo de morto longatempe turmentas ratojn, vekante eksciton kaj atenton inter tiuj, kiuj ludas kun ili. Kaj homoj estas kiel ni, kio plifortigas la zumon. - La stalzana bruto larĝe etendis siajn brakojn kaj komencis fari movojn per la fingroj kvazaŭ distribuante karton. - Ni komencas la ludon, do ni iras kun tri asoj. Piko estas nigraj, diamantoj estas rusoj, vermoj estas ĉinaj. Kiuj estas kluboj? Kelkaj el la miksrasoj. Estas tempo venki la atutojn! Du asoj estas markitaj, estas demando de kelkaj minutoj por eltiri ilin el la ludo.
  Fagiram paŭzis - fluga roboto simila al akcipitro, kun la helpo de plilongigaj piedoj, kun gluiĝemaj ungegoj, donis al li glason kun tinkturo de venena verda dopo, trinkante:
  - Via amo Sakeke! Kiu trinkas multe - li vivas feliĉe!
  Marŝalo, la guberniestro, tenante glason en la manoj, denove bojis, tiel ke li ŝprucis sian malsimetrian muzelon pro malsaĝeco:
  - Kie ekloĝis la rusoj kaj la estro Gornostaev?
  Gerlock konfuzite balbutis:
  - Kalkuloj en la komputilo... Kion do trovi - nur kraĉu! Estas domaĝe, ke ekzistas ankoraŭ planedoj, kiuj ne estas gviditaj kaj ne fiksitaj. Tial, la ribelaj agentoj la lastan fojon povis eĉ rompi en la bankon kaj preni la kontantmonon. Kun nia teknika supereco, tio ne eblas. Do iu perfidas nin...
  Fagiram interrompis muĝante:
  - Tial, la ordo, kalkulu ĝin kiel eble plej rapide! Paŝa marŝo! Unu, du foriris! Kun blanka febro!
  La generalo, ekstere simila al tre ŝveligita grandega loĝanto de la planedo Tero, ruĝeta ambal; turnis sin, levinte la manon adiaŭe. "Tamen, ĉi tiu marŝalo-guberniestro kun forta ŝanĝo, kiel lia avino, Lira Velimara (Kvankam ŝi estis ekstere multe pli bela)! Eble tial li estis translokigita ĉi tien kun promocio? .."
  Surdiga, kiel muĝado de bubalo, krio interrompis liajn pensojn:
  - Staru! Mi donas instrukciojn por testi novan armilon de vakua degrezia. Vakuu la ribelantojn, kompreneble, estu singarda. Mi metas premion sur la kapon de Ivan Gornostajev en kvanto de unu miliono da kulamanoj. Ili transdonos lin, kaj ni prizorgos lin. Kaj tamen, generalo, kubismo nun estas moda, precipe ĉe la stalzanoj. Serĉu kubismajn pentraĵojn de ĉi tiu spaca truo. Ili valoras centojn da milionoj. Pentraĵoj de ĉi tiu planedo ĉiam estis tre aprezitaj. Estas multaj klientoj en la centra galaksio.
  Gerlock ĝemis konfuzite.
  - Jes, via supereco! Sed tro multe estis prirabita antaŭ ni.
  Fagiram, responde, frapis sian pugnon proksime de la nazo mem de sia subulo:
  - Lasu la sklavojn desegni novajn tolojn. Por tiuj, kiuj ne kapablas, ni tranĉas la fingrojn per lasero, unue sur la kruroj, poste ni skalpas. Nu, post sofistika ĉikanado, ni dispremos niajn manojn! Iru!
  La generalo foriris.
  La glitpordoj silente fermiĝis. La emblemo de sepkapa longdenta bildo de drako lumis sur ilin. La Super Drako estis reala kaj terure danĝera besto, kiu vivis en svarmoj de asteroidoj. Laŭ legendo, tiu rara hiperplasma besto en la decida batalo por potenco mortigis la unuan ministron de la unuiĝinta Stelzanath, kiu fondis la nunan regantan dinastion. Komputilsistemo estis kaŝita ene de la pordo, malgranda plasmolaserbarelo elstaris el ĉiu buŝo, preta trafi ajnan provon kontraŭ la vivo de la guberniestro. Du batalrobotoj en la formo de bredado de grifoj kovritaj per misiloj spuris ĉiujn movojn proksime de la trono de la guberniestro.
  Fagiram verŝis al si miksaĵon de alkoholo kun loka haŝiŝo kaj, klininte sin pro plezuro, aŭskultis, kiel la knaboj estas brutale kripligitaj. Li denove komencis histerie ridi, poste premis la butonon, pluraj altaj sklavoj eniris la ĉambron. Malfeliĉaj knabinoj devis kontentigi la malpuran volupton de maniulo!
  
  Ĉapitro 6
  Ne nur krueleco regas sur la ĉielo,
  Estas bonkoreco kaj justeco!
  Ĝi signifas, ke la vojo por amo estas malfermita,
  Nobelaro loĝas en li, ne kompato!
  La Zorgi estas unu el la plej grandaj civilizoj en la universo. Grandega potenca potenco, formanta universalan konsilion kaj komunumon de sendependaj galaksioj, ekestis antaŭ tre longa tempo, eĉ antaŭ la ekzisto de la planedo Tero. Kiam la Suno estis protostelo kaj brilis en la ultraviola gamo, kaj la nunaj nigraj truoj estis helaj steloj, kiuj malavare donis lumon. Eĉ tiam, la Zorgs regis kosman spacon, komercis, faris militojn kun siaj najbaroj, iom post iom vastigante sian spacon. Tamen, kune kun scienca kaj teknologia progreso, moralo kaj moraleco formiĝis. Propagando por milito kaj milito mem komencis esti konsiderata kiel malpura, malmorala faro, murdo peko, damaĝo al raciaj estaĵoj abomena krimo kontraŭ racio.
  Iom post iom formiĝis nova galaksia komunumo, kiun oni eniris nur libervole. Aliaj civilizoj povus resti sendependaj. Ili ankoraŭ batalis stelmilitojn unu kun la alia de tempo al tempo. Eĉ se ene de ilia specio estas senkompata konkurenciva lukto, do kion ni povas diri pri rasoj, kiuj eĉ ne havas komunan ĉelan strukturon. Sed nun, kiel regulo, konfliktoj estis de loka naturo, kaj ĝi malofte venis al serioza kosmomilito, kvankam individuaj kosmaj imperioj daŭre pligrandiĝis iom post iom.
  La subita eniro en la universalan orbiton de nova civilizacio de stalzanoj ŝanĝis la kutiman kurson de la aferoj. Uzante la plej novajn specojn de armiloj, kolektante aliancanojn en koalicio, kaj poste perfidante ilin. Agado, kie per ruzo, kie per ruzo, la stalzanoj rapide pliigis sian influon, ŝveliĝante kiel neĝbulo. Disbatante sub si pli kaj pli novajn mondojn, la imperio fariĝis pli kaj pli grandega kaj avida. En la kurso de stelaj bataloj, humanoidoj unue mortis je miliardoj, kaj dum la skalo kaj konkeroj kreskis, je duilionoj, kvarilionoj. Multaj milionoj da kosmoraketoj, stelaj aviadiloj, intergalaksiaj stelŝipoj militis unu kun la alia. Tutaj planedoj eksplodis kaj disiĝis en la spacon, galaksioj estis laŭvorte detruitaj de nehaltigebla fluo de neniiga ekspansio. Helpe de intrigoj, spionoj, perfiduloj, la Stalzanoj semis konfliktojn kaj militojn en aliaj regionoj de la universo. Dungis soldulojn, formis koaliciojn kaj daŭre disetendiĝis, absorbante pli kaj pli da mondoj. La stalzanoj kondutis precipe kruele kaj furioze al la stela respubliko Din. Dekanoj, kiel la Zorgs, estis tri-seksaj estaĵoj, kaj ne uzis oksigenon en sia metabolo. Kvankam ĝi estis la oksigeno-nitrogeno kaj oksigen-ĝela atmosfero kiu estis la plej ofta en la universo. Tia etoso estis tro aktiva por la zorgoj kaj bruoj, kaj sen kosmovestoj ili simple oksidiĝis, dolore mortante en venena medio por ili. La Stalzans faris totalan militon de ekstermado por la kompleta detruo de la dekanoj, ne ŝparante eĉ infanojn kaj fetojn. La dekanoj preskaŭ estis tute ekstermitaj kiel specio. Kaj tiam la Zorgoj intervenis. Superforta teknika supereco kaj kelkaj fortaj lecionoj de la milito alportis la Stalzans reen al realeco, ĉesigante la detruon de civilizo. La Zorgs vekiĝis de sia vintrodormo kaj iĝis pli aktive engaĝitaj en militoj, en sango-fotonaj konfliktoj inter civilizoj. Ĉirkaŭ okdek kvin duilionoj da Dekanoj estis detruitaj (sovaĝa nombro, estas malfacile imagi tian nombron), tio ne konsideras la multmilionan loĝantaron de la kontrolataj mondoj. Sendube, la konkero de la Purpura Konstelacio estas la plej brutala el ĉiuj intergalaksiaj stelmilitoj en la historio de la universo. La batalado iom post iom trankviliĝis, kvankam la vastiĝo daŭris post tio. La Stalzanoj okupis pli ol tri mil kaj duonon da galaksioj, fariĝante la plej potencaj el la stelaj imperioj, konkerante ĉirkaŭ dudek milionojn da grandegaj stelŝtatoj, preskaŭ kvin miliardojn da civilizacioj, kaptante pli ol dek kvar duilionojn da loĝeblaj mondoj, kaj eĉ pli ne loĝeblaj, sed taŭgaj. por la ekspluatado de la planedoj. Kiom da inteligentaj estaĵoj mortis samtempe, oni ne povas kalkuli. La imperio de la stalzanoj - la Granda Stalzanath - iĝis la plej vasta el ĉiuj intergalaksiaj imperioj. Pro la aktiva interveno de la Ekumena Konsilio de Justeco, la militoj praktike ĉesis, restis nur malgrandaj landlimaj strikoj. La ĉefa centro de la intergalaksia lukto ŝanĝiĝis al la sfero de la ekonomio, intensa konkurenco kaj agresema industria kaj komerca spionado. Novaj stelsistemoj komencis konkeri ne hiperlaseron, sed kulaman (monero). La lastatempe konkeritaj kolonioj estis senkompate ekspluatitaj, la ĉefa celo estis elpremi pli da mono kaj rimedoj. Tamen, la Ekumena Konsilio de Justeco, kiel bulo en la gorĝo, establis striktajn regulojn por la ekspluatado de la konkeritaj planedoj, limigon en la uzo de forto, kaj la proporciecon de la rajtoj de humanoidoj. Pro sia kolosa teknika supereco, la Stalzan kaj aliaj stelaj imperioj hezitis militi kun la komunumo de sendependaj galaksioj kaj, kunpreminte la dentojn, estis devigitaj ludi laŭ la reguloj. Tial ili timis la reviziojn de la Ekumena Koncilio multe pli ol la inspektadojn de siaj propraj aŭtoritatoj. Rilatoj inter la Ekumena Konsilio de Justeco kaj aliaj mondoj estis reguligitaj per diversaj traktatoj, kiuj permesis relativan stabilecon en tiu ĉi parto de la universo. Des Imer Conoradson, altranga senatano kaj supera inspektisto de la ĝenerala kongreso, estis fama pro sia analiza menso, sia fenomena intuicio kaj tenaceco, nekomprenebla dececo kaj giganta erudicio. La aĝo de Des imer Conoradson estis preskaŭ miliono da Teraj jaroj. La sperto de multaj jarmiloj en unu menso. Dum tia longa tempo, oni povas lerni rekoni kaptilojn, vidi ruzajn mensogojn, malkaŝi kompleksajn trompojn. Nature, tio kreis potencan aŭron de fido ĉirkaŭ Conoradson. Ili kredis al li kiel al la mesio, kaj preĝis por li kiel por Dio.
  ***
  Post malfacila batalo kaj aŭtobombo, Leo Eraskandar renormaliĝis rimarkinde rapide. Kompreneble, la plej novaj regeneraj teknologioj havis sian efikon, sed eĉ por spertaj kuracistoj estis surprizo. La knabo leviĝis kaj ĉirkaŭiris la vastan sekcion kun surpriza facileco. La planko sub la nudaj plandumoj estis varma kaj tre fortika, kaj oni povis salti sur ĝi, kvazaŭ sur trampolino. La muroj de la hospitala sekcio mem estis pentritaj kiel gazono, kie Liffey-idoj petoladis, amuzaj cervokapoj, leopardkorpo, piedoj kaj vostoj de jerbooj, nur kun pli grandioza kvasto ĉe la fino.
  La fako ĉi tie ne estas malliberejo, gravita bildilo kun tridimensia hologramo en la angulo, freŝa aero kun odoro de herboj, hidrobeto kaj infanistino-roboto en formo de oranĝo kun araneaj kruroj. Lia unua penso estis: "Kaj se ni forkuros?" Forlasi la sekcion ne estas heroaĵo de Heraklo por plenumi, same kiel malŝalti cibernetikan flegistinon, sed kiel forigi sklavan kolumon, kaj eĉ pli malfacila, de spura aparato firme enplantita en la spinon. Se vi provos forkuri, li tuj estos kaptita kaj probable forigita. Ili ordigis la provon, ili ne kulpigas lin, sed ili ankaŭ ne tuŝis Urlik, la atesto de la sklavo ĉi-kaze ne havas juran forton. Sed li ankoraŭ ne plenumis la taskojn de sia partia grupo, li ne sukcesis sendi la graviogramon al la Granda Zorg. Tiel, li faligas siajn kamaradojn, subfosante la jam delikatan fidon. Sed kiel li faros tion, se ĉiuj dissendiloj estas sub kontrolo, kaj lia ĉiu paŝo estas spurita de senlaca komputilo. La knabo ĉagrenite saltis, tuŝis la plafonon per desegnita mara monstro, pli amuza ol timinda. Tiam li diris:
  - Ne estas senesperaj situacioj, por tiuj, kies pensoj ne eliras, tra la malantaŭa seĝo! La ŝerco mallonge amuzis Leonon, sed tiam la humoro denove falis. Estis io por malesperi, sed Fortuna estas kaprica diino kaj ne ĉiam subtenas. Tamen ĉi tiu bela diino amas la junajn kaj fortajn, kiuj ne perdas la koron!
  La kirasa pordo de la kvartalo disiĝis kaj virino de mirinda beleco eniris la komfortan ĉambron, kiu subite fariĝis brile blanka pro la fluoj de desinfekta radiado. Al la junulo, ŝi ŝajnis kiel feino. Alta, atletika (du metroj estas la norma grandeco por stalzanaj inoj) kaj brile bela kun surprize dolĉa kaj ameca vizaĝo. Kaj ĝi estis tute nekutima, ĉar la stalzanoj ĉiam flugas kun agreso kaj aroganteco. Ŝi metis sian molan mildan manon sur la ŝultron de la knabo, milde gratante la haŭton per siaj lumineskaj helaj ungoj.
  - Mia kara amiko, vi jam estas surpiede! Kaj mi timis, ke ĉi tiu monstro lasos vin kripla por ĉiam.
  Ŝiaj sep-koloraj irizecaj hararo tuŝis la muskolfortan bruston de la junulo kiel falditaj ŝildoj, kaj la odoro de la plej bona parfumo estis ebriiga, ekscita pasio. La leono ne estis malsaĝulo kaj tuj komprenis, kion bezonis de li tiu ĉi karesa Circe, sed tamen demandis:
  - Pardonu, kiu vi estas?
  Ŝi pliproksimiĝis, lekis la glatan frunton de la knabo per sia rozkolora lango kaj mallaŭte diris per klara voĉo:
  - Mi estas Vener Allamara, filino de la loka guberniestro, 9-stela oficiro, komerca spiona fako. Ne timu, mi ne vundos vin. Mi proponas, ke vi nur ripozu kaj veturu al mia persona palaco. Kredu min, li estas luksa kaj bela. Mi montros al vi multajn aferojn, kiujn vi neniam vidis sur via forgesita Tero. Mi nomas ĝin la planedo de malĝojo.
  - Kial? - La leono demandis mekanike, dum nevole ruĝiĝis pro la sento de pasio de rava diva el la titulara raso de la Granda Stela Imperio.
  - La Sinjoro verŝas larmojn, vidante, kiel viro falis, blaster bruligis la karnon de homoj - la aĝo estas plena de sufero! - Kun aspiro kaj rimo, Vener eldiris kaj singarde tenis la apogan junulon per sia mano. - Sed vi tiom similas al ni. Mi volis kontroli nur per krudforto aŭ io alia!
  En Leono batalis adoleska embaraso kaj natura singardemo rilate al ĉiuj stalzanoj malamataj de la homaro kaj la natura voko de juna, sana korpo. La voĉo de la knabo perfidis embarason kaj grandan konfuzon:
  "Tio estas tre interesa, sed mi portas sklavan kolumon kaj strangolan spurilon."
  Vener diris per malestima tono, kvazaŭ ĝi estus nura bagatelo:
  - Ne estas problemo. La kolumo estas facile malŝaltebla kaj forpreni kiam vi konas ĉiujn ĝiajn principojn de funkciado. Pri via spura aparato, via nominala posedanto Jover Hermes ne malhelpos min. - Stalzanka, por pli granda esprimkapablo, tenis la randon de sia manplato en la aero. - Mia magnato patro povas kaŭzi al li multajn bonegajn problemojn.
  Per ordona gesto, ŝi invitis ilin sekvi ŝin. Nu, estus peko maltrafi tian ŝancon... Kaj ne nur por mi, kio trankviligis mian konsciencon...
  ***
  La kirasa aŭtoglisilo glate disiĝis de la bazalta tegaĵo kaj alkuris. Sur la Tero, kie el malnovaj domoj restis nur ruinoj, kaj el novaj konstruaĵoj estis nur kazernoj, armeaj bazoj kaj la loĝejo de la guberniestro. Leo neniam antaŭe vidis tiajn urbojn. Gigantaj nubskrapuloj atingantaj kilometrojn en alteco. Ili ŝajnis esti iliaj suproj, ŝirantaj la siringajn kaj rozkolorajn nubojn de ĉi tiu mondo. Flugmaŝinoj ŝvebas en la aero, de disko-aviadiloj kaj larmogutaj formoj de stalzan kaj humanoida-specaj vetkuroj, ĝis la ekstreme ellaborita dezajno de tiuj specoj de vivo kiuj ne povas esti trovitaj sur la Tero kun proksima analogio. Kilometraj afiŝtabuloj, gigantaj temploj al diversaj dioj kaj individuoj. Pendu kaj movi ĝardenojn ĉirkaŭ konstruaĵoj kun la plej nekredeblaj kaj sovaĝaj plantoj, floroj kaj vivantaj mineraloj. Preskaŭ ĉiuj domoj estis malsamaj laŭ koloro kaj kunmetaĵo. La Stalzanoj tre ŝatis brilajn kolorojn, kompleksan irizecan kombinaĵon de koloroj, kaj la ludon de diversspecaj radiadoj. Eĉ la multnombraj konstruaĵoj starigitaj de la loka loĝantaro antaŭ la konkero de ĉi tiu planedo estis pentritaj kaj kolorigitaj laŭ la gustoj de la invadantoj. Eraskandar ankaŭ amis saturitajn kolorojn kaj kompleksan mirindan lumludon, ĉi tiu urbo ŝajnis al li fabele bela. Precipe se vi memoras la kripligitan kaj humiligitan Teron. Dume, Venuso Allamara premis pli kaj pli proksimen al li, masaĝante ŝian nudan korpon per siaj manoj. La knabo estis preskaŭ nuda, kaj kontraŭ sia volo, li pli kaj pli ekscitiĝis, li laŭvorte volis salti sur la hetera sidantan apud li. Venuso ankaŭ pli kaj pli ekscitiĝis, elradiante deziron.
  Kvankam Leono ne estis eĉ 19 cikloj (la komentisto iomete supertaksis sian aĝon), li estis alta kaj forta por sia aĝo. Alteco estas preskaŭ naŭdek metroj, kaj pezas malpli ol naŭdek kilogramojn sen la plej eta sugesto de graso. Malhela bronza sunbruno ekigas tre elstarajn kaj profundajn muskolojn, igante la figuron eĉ pli alloga. Li estas terure forta por sia aĝo, kio donas al li specialan unikecon en vira beleco. Kio ne estas surpriza, sur la Tero, knabinoj freneziĝis por potenca ulo kun la konstruo de Apolono, sed ankoraŭ kun juna vizaĝo, kiu konservas adoleskan rondecon kaj glatan haŭton sen unu hararo. Samtempe, la haroj sur la kapo estas dikaj, or-helaj, iomete ondaj, kio tamen ne tiom rimarkeblas pro la mallonga, moda hartondado inter la Stalzanoj. Kion amas virinoj? Beleco, forto, juneco, kaj se vi estas bonŝanca, ankaŭ la menso. Oni devas konsideri, ke inter la stalzanoj virino aktive filmanta viron estas en la ordo de aferoj, tiam estas nenio nekutima ĉi tie. Egaleco en militaj aferoj ankaŭ ege proksimigis la pensmanieron en seksaj rilatoj, kiam kaj la masklo kaj la ino de ĉi tiu agresema raso egale, sen sciante honton, fanfaronas pri siaj venkoj sur la amfronto. La leono ridetis iroze, vidante en formo de ina, masive atleta figuro nubskrapulon, kies deko da grandegaj fenestroj similis plenajn knabinecajn mamojn, cicojn brilantajn kiel steloj sur la ĉielo. Amuzaj konstruoj de la agresema nacio. Senlima imperio kun kelkaj elementoj de matriarkeco. Estas sufiĉe surprize, ke tuta vico da voluptemaj inoj ne viciĝis.
  Antaŭe staris la plej alta konstruaĵo en la provinco - la Templo de la Imperiestro. Ĝi estis alta, plurkupolhava strukturo. La kupoloj estis de plej diversaj formoj kaj koloroj, kiuj ekbrilis pro blindiga brilo. Ene de la sanktejo estis hiperplasma reaktoro, do kiam mallumiĝis, kolosa hologramo estis elmontrita kun vido de templo aŭ elstaranta kosma "supercezaro". Preterpasante la centran Templon de la granda imperiestro. Ili elflugis al strato Vadkoroz. Jen ŝia palaco - luksa, grandega, simple mirinda imago, preskaŭ kilometron alta. La stilo de la konstruaĵo estas tre simila al la antikva orienta stilo, nur la kolorigo estas tro bunta, multkolora, kun helaj girlandoj kaj fontanoj ŝprucantaj el la kupoloj. Kaj supre estas hologramo en formo de brila brilo, en kiu oni povas distingi la konturojn de disiĝanta stelŝipo. Ĉe la enirejo troviĝas pluraj sekurecaj robotoj, deko da policindiĝenoj (miksaĵo de vertikalaj katoj kun abundaj vizonoj). La estro de la palaca gardisto, la stalzana oficiro, afable ridetis, etendante larĝan manplaton.
  - Kaj vi, filo, bone farite! Vera militisto de la Granda Stalzanath. Demandu nian mastrinon, ŝi atingos ĝin, kaj vi fariĝos soldato, kaj se vi elstaras, vi ricevos civitanecon kaj regos la Universon kun ni ...
  Vener interrompis la oficiron per neatendite severa voĉo.
  - Ne enmiksiĝi en la aferojn de aliaj homoj! Vi, armeanoj, sincere, en serena tempo sorbas proteinon por nenio, dum ni, eko-esplorado, ĉiam laboras por nia patrujo. Paca ekzisto inter mondoj eblas, sed neniam inter ekonomioj.
  Kaj denove, afable ridetante, ŝi karesis la Leonon sur lian muskoletan, sunbrunigitan dorson, dispremis lian firman bruston per fortaj fingroj, per akraj ungoj. La muskoloj estas firmaj, la koro batas egale.
  - Kian glatan haŭton vi havas, kiel Samadorov-konko.
  Kiam ili eniris la luksan juvelplenan halon, Vener ne plu povis regi sin. Forĵetante siajn vestaĵojn, ŝi atakis la ulon. Ŝiaj luksaj, kiel burĝonoj de skarlataj rozoj, ŝiaj mamoj ŝveliĝis kaj deloge signis. Gracilaj or-bronzaj kruroj kruciĝis en deloga movo. Ŝi estis pli maldika kaj pli seka ol la plej multaj el la virinoj de la granda imperio, kaj tamen varma en la lito. Eraskandar ankaŭ estis forta preter siaj jaroj. Li ankaŭ, por esti honesta, terure volis kopuli ...
  La leono sentis sin kiel veljakto rapidanta antaŭen kaj kaptita en ŝtormo. La vento plifortiĝas, iĝante perforta uragano, kaj ondoj de perforta pasio balaas tra la tuta potenca juna korpo kiel cunamo. Krome, ĉiu nova ŝoko generas eĉ pli potencan tertremon, la ŝafto kreskas, kaj en ĉiu ĉelo de la korpo, kvazaŭ, la surfo de fabela feliĉo verŝas kun altvaloraj plaŭdoj de feliĉo. Dum kelkaj horoj, junulo kaj virino amoris, travivinte tutan kaskadon da sentoj. Kiam ili, sataj kaj elĉerpitaj, kuŝis sur grandioza tapiŝo, ili estis mirinde kontentaj. Multnombraj multkoloraj speguloj el diversaj anguloj lumigis la vastan halon, kiel bona stadiono. Dum la geamantoj furioze beatis, teksante siajn brilpoluritajn bronzajn korpojn, speguloj el ĉiuj punktoj kaj gamoj reflektis ondulajn movojn. Stela Afrodito turniĝis kun volupta ĝemo, ŝia vizaĝo radiis feliĉon, la kalaj manoj de knaba gladiatoro masaĝis ŝian ĉizitan kruron, karesis inter longaj graciaj fingroj, tiklis ŝian rozkoloran kalkanon, poste leviĝis al luksaj koksoj. Venuso, flirtante en nuboj de plezuro, diris kun entuziasmo:
  - Nekomparebla! Vi estas nur magiisto! Mi neniam sentis min tiel bone kun iu ajn. Vi estas tiel forta kaj milda, kaj niaj viroj ne estas kiel viro ...
  Leo ankaŭ tute sincere respondis. Post alia pasia kiso de Venuso sur la brusto, el kiu la juna, forta koro komencis bati pli rapide, la pasio en la malmoliĝinta karno vekiĝis kun renovigita vigleco. Responde, la knabo tiris ŝin je la ŝultroj al si, lekante la rubenan burĝonon de la cico per sia lango, lia voĉo rompita de ekscito diris trankvile:
  - Vi scias, vi ne similas al la virinoj de la Granda Stelzanath, vi havas tiom da tenero kaj bonkoreco, vi similas al feprincino, kaj vi volas esti savita. Mi bedaŭras demandi, sed mi deziras transdoni la graviogramon al la Tero, por ke miaj gepatroj ne maltrankviliĝu. Ja ni estas en alia galaksio, je distanco de centoj da miloj da lumcikloj-jaroj.
  La militisto de komerca inteligenteco ege volis danki la mirindan knabon de la maljuste subpremata raso, do ŝi ĝoje ekkriis:
  - Mirinde! Mi havas fortan radiostacion kun individua kodo, la privilegio de la guberniestroj. Diru al mi, kion vi volas, kaj mi helpos vin. Nur por ĉi tio morgaŭ ni denove amoros...
  La leono laŭvorte floris en rideton.
  - Se jes, mi konsentas. Vi estas simple la diino Venuso.
  - Monda Organizaĵo pri Sano?! - Stalzana montris surprizon sur sia vizaĝo, kvankam ŝi estis kontenta pri la komparo kun diaĵo.
  - Ĉi tiu estas la diino de amo kaj feliĉo sur nia planedo. - simple kaj senĝene respondis Eraskandar kaj nevole mallevis la okulojn.
  - Kvazara esprimo! Iam mi flugos al via planedo. Kaj vi rapidas, tro longa foresto estas danĝera por vi. - Vener subite malvarmiĝis, ŝi mem sufiĉe malglate levis la junulon je la ŝultro, eĉ iom deŝirante lin de la planko.
  - Kvazaro? Ĉu ĝi estas el la vorto "kvazaro"? Ĉi tiu verŝajne estas la plej granda stelo en la universo, kaj mi estas ankoraŭ tiel malgranda, - lude, kvazaŭ ne rimarkante la malĝentilecon, diris Eraskandar.
  - Ne faru, Leo! Mi estas feliĉa kun ĉiuj viaj grandecoj! - Stalzanka ridetis pli forte, denove avide kisis la velurajn lipojn de sia amanto per siaj mielaj lipoj, kaj ellasis la ulon kun ĝemo de bedaŭro.
  Eraskandar estis iom embarasita, li ne sciis, kiuj estas liaj veraj gepatroj, kaj mensogi al virino, kiu ŝajnis esti amata, estis iel malbona. Eĉ se ŝi estas militisto de la Purpura konstelacio, imperio en ŝia krueleco kaj senskrupuleco superbrilis ĉiujn ŝiajn antaŭulojn en la universo. Sen perdi tempon por pluaj malplenaj argumentoj, la junulo memfide kaj rapide sendis la graviagramon. Ĝi estis sufiĉe simpla, simpla aro de ŝlosiloj. Poste, akompanate de sia nova kunulo, li revenis al la aviadilo. Sur la reveno, ĉio ŝajnis majesta kaj aera. Multnombraj kunigoj de eksterordinaraj konstruaĵoj trembris pro ĝoja lumo, amorado donis brilecon al koloroj kaj freŝecon al impresoj.
  ***
  En la kvartalo atendis lin tuta grandega arbusto da luksaj floroj kun ebriiga odoro kaj viglaj flirtantaj petaloj. Same kiel mirinde ŝika tablo kun ekzotikaj, eĉ laŭ la normoj de stela imperio, pladoj. La indiĝena ordonisto nun kliniĝis tiel mallaŭte, ke liaj longaj, brilaj oreloj tuŝis la plastan plankon. Kaj la severa Eskulapio iel malbone palpebrumis:
  - Vi estas bonŝanca, knabo! Vi havas bonegan amikon. Baldaŭ vi estos libera!
  "Dio gardu!" pensis Lev malgaje." Sed io ne kredas je tia facila kaj agrabla feliĉo!
  Tiam li subite sentis kelkajn ne bonajn ondojn de pensoj: "Por ili, mi estas nur sklavo, ekzotika besto."
  La junulo sentis sin humiligita. Malbenitaj stalzanoj! Kiam li liberiĝos, li montros al ili, ŝpruciĝos, kiom ajn kvintilionoj da ili estas en fotonojn, ĉi tiun tutan nacion de sadismaj ghouls! Tiam mi rememoris la vortojn de Sensei: "Kiam vi estas forta, ŝajnu malforta. Kiam vi estas malforta, ŝajnu forta. Kiam vi malamas, ridetu. Kiam vi estas premata de kolero, malrapidu! La bato estu kiel fulmo! Lasu ilin; vidu lin, kiam li jam sukcesis bati ĝismorte!"
  Denove, la cibernetikaj dissendiloj ludis la himnon de Stalzanath. Vere, iomete ŝanĝita. Sed tute egale, ĉi tio estas parenca patos-miligema opcio. Ial, ĉi-foje ĝi ne estis tiom naŭza pro la malama muziko de la senkompataj invadantoj.
  Ĉapitro 7
  Se vi volas venki
  Ne vetu je bona onklo!
  Vi povas venki viajn proprajn problemojn!
  Kaj igu ĉiujn respekti vin mem!
  Jen ĝi estas - la hejmplanedo de la Zorgoj. Vasta sfero, pli ol duonmiliono da kilometroj en diametro. Pro la ekstreme malalta denseco de la kerno, gravito estas nur 1.2 unuoj de la Tero. Ene de la planedo estas metala hidrogeno. La surfaco enhavas la plej multajn litio, magnezio, kalio, aluminio kaj aliaj metaloj. Krom tiuj konataj sur la Tero, ekzistas la mistera elemento Esentzum-4, Esentzum-8 kaj kelkaj aliaj malpezaj metalaj komponantoj nekonataj sur la tera surfaco, kaj ankaŭ en najbaraj galaksioj. La zorgoj mem ne havas proteinan strukturon, sed kompleksan, metalan. Ili konsistas el diversaj malpezaj kaj tre aktivaj metaloj, parte likvaj, parte solidaj. La denseco de iliaj korpoj estas proksimume la sama kiel H2O. La panoramo de la konstruaĵoj estas perfekta en sia grandiozeco kaj unika. Ili ne aspektas kiel Tero aŭ Stalzan konstruaĵoj. Buloj, kupoloj, cilindroj, ovaloj estas bunte kunligitaj en grandegajn kolorajn girlandojn. Sferaj kaj cilindraj nubskrapuloj iras dekojn kaj centojn da kilometroj en alteco. Kelkaj konstruaĵoj estas faritaj en la formo de ekzotikaj bestoj kun multaj membroj, ungegoj, tentakloj, kaj kiu scias kiajn aliajn aĵojn. Ekzemple, domo en formo de hibrido de kvar testudoj kaj ananasoj kun kapoj de jaguaro, samtempe starigitaj, en malkreskanta ordo unu super la alia. La strukturoj konstruitaj de la Inogalacts, aliancitaj kun la Zorgs, estas precipe diversaj, ili estas foje tiom pretendaj, ke modernaj avangardaj artistoj freneziĝis provante perfidi nekredeblan komponaĵon. Jen konstruaĵo, en kies formo estas miksitaj la tentakloj de kalmarfosiloj, vico de sirenaj okuloj kun longaj okulharoj, boriloj finiĝantaj per florburĝonoj, krampoj detaloj kaj kapoj de kvinkornaj rinoceroj, kun fiŝskvamoj. Estas malfacile eĉ imagi tiaĵon, sed ekzistas eĉ pli pretendaj, grandiozaj kaj frenezaj por aliaj eksterteranoj. Aviadiloj, plejparte rondformaj, kvankam kelkaj similas florburĝonojn, rapide tranĉas tra la hidrokarbido, metano-hidrogena sulfido-hidrogena klorida atmosfero. Kelkaj el la plej altnivelaj maŝinoj tuj glitas tra spaco, restante nevideblaj. Aliaj neŭtraligas frotadon per speciala radiado por frakcio de nanosekundo, malkomponante atomojn en romojn (ĉirkaŭ la sepa potenco de hiper-miniparto post kvarkoj!), kaj tiam la materio estas aŭtomate rekunmetita.
  Kutime tiajn perfektajn konstruojn rajdas la sorgoj mem, kiuj regis la sekreton de la nula transiro, kaj la naturon de kinespaco (tiu el kiu konsistas el io, kio ne estas esence materio!) kaj ĝiaj variaĵoj. La atmosfero mem ŝajnus al terano iom neklara, kvazaŭ tra kilometro da densa nebulo ekflamas sur la ĉielo buntaj infloreskoj de fulmo - sekura elfluo de energio okazas. La stranga mondo estas hela kaj malgaja samtempe, sed la okuloj de la Zorg-oj vidas en la gama-gamo, kaj en la radiondo, ultraviolaj kaj infraruĝaj spektroj de koloroj. Nu, specialaj etaj ciberlensoj donas similan ŝancon al la loĝantoj de aliaj mondoj.
  ***
  En granda kupolhava halo kun travidebla tegmento, altranga senatano Des ymer Conoradson reviziis gravigramon senditan de Leo Eraskandar. De supre malfermiĝis majesta vido de spacaj strukturoj, diversaj stacioj kaj satelitoj de la potenca Imperio de la Diamanta Konstelacio. Ekzemple, estis giganta, riĉe ornamita kombilo. Stelŝipoj flugis ĉirkaŭ ĝiaj glaciosimilaj dentoj, ilia formo tuj ŝanĝiĝis kiam ili alproksimiĝis. Ekzemple, kosmoŝipo estis hibrido de samovaro kaj gladiolo burĝono, ĝi fariĝis miksaĵo de erinaco kaj kamomilo aŭ la transformo de subtaso kun papaga kapo kaj tri krokodilaj vostoj, kaj baskveturilo kun cignaj flugiloj kaj ĝirafo. kapo. Estis ankaŭ diversaj distraj centroj, restoracioj, kazinoj, domoj de feliĉo, altiroj kaj multe pli, kiuj ne estas kompareblaj. Estis ia sinkretismo de la kulturoj de milionoj da civilizacioj ĉi tie, kiu faris la bildon de la stela ĉielo ege bunta, plenigita de la ekzotiko de mirakloj, kiam la deziro fari estetikan impreson superis la racian kalkulon.
  Tial multaj stelŝipoj ne estis norma fluliniaj, kaj iliaj dizajnistoj provis esprimi la spiriton de sia speco prefere ol atingi maksimuman efikecon.
  Por la zorgoj, tamen, tio jam estas ordinara. Apud la altranga parlamentano estis lia asistanto, senatano Bernard Pangon. Tiu ĉi zorgo turis minace kun sia trimetra kadavro, preskaŭ kvadrata korpo kun ses membroj. La senatano parolis per profunda, metala voĉo, kiel kontrabaso ludanta.
  - Mi pensas, ke, malgraŭ la ekstera kredebleco, la ebleco de stariĝo ne povas esti tute forĵetita. Ĉi tiu guberniestro ŝanĝis 56 planedojn kaj havas malbonan reputacion. Tamen la suspektinda anonimulo ne identigis sin, kio ĉiam estas dubinda. Kaj la fakto, ke la mesaĝo estis sendita el alia galaksio, tre similas al stranga movo, sen logiko. Ĝi povas esti kolizio de komercaj interesoj, persona venĝo, ia longdaŭra rankoro. Estas pli bone sendi komisionon de profesiaj fakuloj tien ol mem flugi tien, kaj poste fariĝi parabolo sur ĉiuj gamoj de la Metagalaksio. Vi, altranga senatano, ne devus kuregi tra preskaŭ la tuta imperio per falsa voko. Profesiuloj faros ĉion pli bone kaj pli fidinde ol ni.
  Des immer Conoradson, kiu ankaŭ portis la titolon de duko, respondis per milda, riĉa voĉo. Samtempe, lia vizaĝo, efektive enirante liajn ŝultrojn, estis senmova kiel masko:
  - Esence, mi konsentas kun vi. Sed... Antaŭ ĉio, la telegramo estis adresita al mi persone, kaj ne al la kosma patrolo. Due, mi delonge volas rigardi ĉi tiun misteran planedon Tero.
  La voĉo de Bernard Pangon estis unu el enuo miksita kun malestimo. Sed samtempe, li havis persvadan forton. Eĉ pimitaj per ŝtonetoj, kiuj brilas centoble pli hele ol diamantoj, la fiŝoj flugantaj tra la aero ŝajnis vigle svingi siajn longajn naĝilojn teksitajn el steloj en aprobo.
  - Ĉi tio estas ordinara norma planedo kun oksigeno venena por ni. Estas milionoj kaj miliardoj da tiaj mondoj. Sur Siriuso vivas preskaŭ same, nur pli postiĝintaj ambaŭseksemaj estaĵoj. Kiel sur la Tero, simila vegetaĵaro. Eble la denaskuloj de tiu ĉi sistemo estis pli postiĝintaj teknike, sed pli evoluintaj morale. Ili ĉiuj estas unu specio de senhara primato, kaj homa kaj stalzano.
  La altranga senatano diris per kortuŝa tono, iom post iom ekflamante en oratora impulso:
  - Ĝuste, mia amiko, kiel stalzanoj. La sama origino, la sama unuo, multe da sama historio, inkluzive de militoj ene de la planedo. Kaj la loĝantoj de Siriuso tute ne estas agresemaj, ili disvolviĝis el herbovora specio de ĉimpanzo. Ĉu ne estas interese rigardi maloftan analogon - stalzanojn en la pasinteco. Ni vivis tro fermitaj, estante feliĉaj en nia fizika, mensa kaj mensa perfekteco. Ili forgesis pri tio, kio okazas ĉirkaŭ ni, pensante, ke la menso kaj intelekto iras kvantum en kvantumon kun alta moraleco. Ke la psikologio de sovaĝulo kun ŝtona hakilo ne kongruas kun stelaj imperioj, intergalaksiaj flugoj kaj rabaj instinktoj estas nur atavismo inspirita de memoroj pri la origina malsato. Ho, ne, ne vane niaj antikvaj filozofoj diris, ke ekzistas nenio pli terura ol perfekta logiko, metita je la servo de malnoblaj pasioj, kaj alta inteligenteco, pelita de la instinkto de tuta detruo. Kiam la stalzanoj ekstermis, disbatante niajn Dean-fratojn kaj aliajn sentemajn estaĵojn kiel insektoj, kaj prilaborante siajn kadavrojn en la fabrikoj de morto. Ĉi tiuj ne plu estis bestaj instinktoj, tio estis logike pravigita detruo de nenecesaj kaj eble danĝeraj specioj por ĉi tiuj sangaj konkerintoj. Paranojo de eterna timo kaj psikozo, kombinita kun malvarma sadismo kaj morala frenezo. Kaj ĉio ĉi estis farita de estaĵoj kun alta nivelo de inteligenteco, nacio kiu fariĝis super-civilizacio. Ĉi tio estas duobla leciono por ni por la estonteco. Eble iam la teranoj atingos sendependecon, forĵetante la mankatenojn de siaj pli maljunaj fratoj. Kaj mi ne dezirus, ke ili iru laŭ malnobla kaj, finfine, katastrofa vojo. Antaŭ ĉio, estas ili, kiuj bezonas ĉi tiun vojaĝon, nematuraj, spirite malfortaj, ensorbantaj la venenon de la naŭza mondkoncepto de la stalzanoj. La esenco de ilia ideologio: "vi estas nenio, kaj via nacio estas ĉio; antaŭ aliaj nacioj, vi estas ĉio, ĉar ili estas nenio." Ĉiu stalzano estas elementa partiklo antaŭ la imperiestro, ĉiu reprezentanto de malsama raso estas eĉ pli malgranda partiklo antaŭ la stalzano. Ne, teranoj devas kompreni kio estas kio. Mi decidis. Mi iras! Kvankam tio egalas al malsupreniro en la submondon! Sed ĉu la sendito de la Plej Alta justeco timas meti piedon sur teron regata de Satano!
  La lastaj vortoj de la granda zorgo terure minace bruis per peza metalo. Ĝi sonis kiel cent grandegaj kupraj pipoj. Grandega, preskaŭ ronda, zorgo montris ses el siaj membroj per naŭ molaj moveblaj fingroj. Tri masivaj kruroj subtenis ŝajne mallertan, sed tre rezisteman kaj formo-ŝanĝiĝantan korpon. Conoradson daŭrigis multe pli trankvile. Hejmaj flugfiŝoj, kiuj jam estis tie pro la energio de la likva metala parolanto, ĉirkaŭkuris, ĉar ankaŭ la molekuloj en bolanta akvo malrapidigis sian movon, turniĝante en glatan dancon. Alia konata besto en la formo de dek laĉitaj fragbuloj kun kapo de hamstro pikis la noblan zorgon en la kruron kaj komencis karesi kiel kato. Vi eĉ povis distingi la vortojn: "Mi estas obeema Silfo." Kaj la voĉo de la altranga senatano plu sonis:
  - Multo estas malfermita al ni kaj multe estas donita. Kaj nia devo estas dividi kun tiuj, kiuj estas blindaj kaj senigitaj de malbona sorto. Kvankam ni ne mortigas sentemajn estaĵojn krom se nepre necese, eĉ tiajn ferocajn kaj kruelan speciojn kiel stalzan. Sed la ideologion de Pithecanthropus, en kies manoj termo-kvarko, kaj survoje, preona bombo, ni devas morale kondamni. La stalzanoj mem devas kompreni, ke ekzistas ankoraŭ aliaj konceptoj, krom tiaj kiel la deziro al universala regado, la kapto de ĉiam novaj teritorioj, eĉ se ne per rektaj, sed pli kaŝitaj ekonomiaj militoj. La esenco estas la sama, kaj ili ne farus konstantajn militojn se ne estus nia kontrolo. Mi kunportos ok inteligentajn individuojn, kaj kiom da amikoj flugos kun vi?
  Bernand Pangon prenis hamstron kun la korpo de dek fragoj en siaj brakoj. Tiuj lastaj, karesinte, ŝanĝis kolorojn kaj ĉerpis el si trankvilan, sed tre mildan melodion. Unu el la flugfiŝoj alteriĝis sur la manplaton de la altranga senatano, kaj dolĉeco aperis inter la fingroj de Conoradson. La estaĵo kun la altvalora skvamo pepis kaj komencis leki la dolĉecon.
  Pangon diris kun memcerta malstreĉiĝo:
  "Mi estas unu paŝon sub vi en rango kaj centoble pli juna. Du sufiĉas por mi. Kaj mi prenos Tsemekel de la dekanoj. Li estas granda Stalzan-specialisto. Tamen, post estado venkita per termokvarka bombo, lia cerbo devis esti transplantita en la korpon de ciborgo. Ekstere ĝi ne diferencas de robotoj, eĉ la cerbo estas elektronika (kvantuma nivelo), konserviĝas nur memoro kaj personeco. Li povas esti tre utila al ni.
  La altranga senatano levis sian manplaton, kaj la altvalora fiŝo ŝvebis sur la lustro en formo de planeda sistemo. La globoj de la donantaj planedoj ŝanĝis sian formon, kvazaŭ invitante la flugfolion alteriĝi. Kun malbone kaŝita bedaŭro en sia voĉo, Conoradson bruis:
  - Stelzanov, konforme al la kontrakto, devos esti sciigita. Estas klare, ke sub ajna preteksto ili provos prokrasti la movon de la stelŝipo, kio donos al ili tempon por prepari la viziton kaj kovri siajn spurojn. Do estos peza interŝanĝo de trabo-eksplodoj. Mi esperas, ke venkos ne la plej forta, sed la plej justa. Kiu regas la ĝustan aferon!
  ***
  Relative malgranda kosmoekskursoŝipo, post malpli ol tago en homaj terminoj, ekiris de la orbito de la centra planedo de la granda zorg. Ordinara stelŝipo sen ajnaj pretendaj formoj, gutoforma eliganta arĝentecan brilon, ŝajnis nerimarkebla sur la fono de kolosoj montrantaj dezajnon kaj artajn ekscesojn. La grandega purpura rubena stelo de la zorgo Daramarahadara sendis adiaŭan trabon. Apud ĉi tiu lumaĵo brulis alia, jam artefarita, maizflora blu-smeralda lumaĵo, konservante la ĝustan ekvilibron sur la planedoj loĝataj de la Zorgoj. Sep abunde loĝataj planedoj glate rondiris ĉirkaŭ la lumaĵoj. Densaj stelaj aretoj de nekredeble buntaj spiraloj de la stela mondo kun milionoj da tre organizitaj planedoj glitis ĉirkaŭ ili. Pluraj milionoj da steloj estis artefarite ordigitaj en bizarajn kaj belajn formojn. Kaj ĉe la enirejo al la galaksio de la grandaj Zorgoj, sur la nigra velura tolo de senlima spaco, grandaj steloj radie lumigis "Bonvenon al Paradizo!" La literoj en la Zorg-alfabeto similis al la siluetoj de afablaj fabelbestoj kaj estis videblaj al la nuda okulo centojn da lumjaroj for. Ĝi estis vere mirige. En diversaj sferoj de la universo, depende de la radiado kaj konsisto de la atmosfero, oni akiris miliardojn da koloroj kaj kvinilionojn da nuancoj. Estas neeble priskribi la grandiozecon en malriĉa homa lingvo, sed kiam vi vidos ĝin, vi neniam forgesos la mirindan bildon de la mondo de bono kaj lumo.
  En la komunumo de liberaj kaj sendependaj galaksioj malaperis tiaj konceptoj kiel doloro, ĉagreno, malsano, morto, malsato, maljusto. Ĉi tio estas natura etapo de civilizita evoluo.
  ***
  La spacbatalo estis en plena svingo.
  Cent dudek sep aviadiloj de la stelŝiparo Stalzan kontraŭ cent tridek, proksimume egalaj en armilaro, malamikaj stelŝipoj. La fluliniaj, rabaj formoj de la ŝipoj de Stelzanath aspektis pli mortigaj ol la grandegaj, neklaraj submarŝipoj de la Sinhs, la loĝantoj de la Ora Konstelacio. Unue, necesis elekti lokon en la spaco por pli sukcesa komenco de la batalo. Proksime estis la stelo Kishting, grandega laŭ lumeco kaj maso de dudek kvin sunoj. Por gajni la batalon, plej bone estas provi premi la malamikajn stelŝipojn kontraŭ ĝi.
  Ambaŭ flotoj manovras kiel singardaj boksistoj en la ringo, ne rapidas por interŝanĝi batojn, sed provas testi la defendon. La malamikaj ŝipoj, pezaj kaj masivaj, provas premi ilin kontraŭ la hela stelo kun fortokampoj. En la reflektadoj de la giganta lumaĵo, ombroj de kosmosubmarŝipoj foje faligantaj neniigkoagulaĵoj estas reflektitaj sur pluraj niveloj de la kunmetaĵo. Estas klare, ke la Sinhas volas uzi la avantaĝon en masivo, kiel flugilhavaj tankoj "Tigro" por tranĉi moveblan kontraŭulon. La Militistoj de la Purpura Konstelacio tre bone komprenas tion. Tial, la stalzanaj stelŝipoj supreniras, se vi aplikas tian koncepton en la spaco. Komandanto Wil Desumer malvarmete direktas la batalon. Li kapjesas al sia deputito Selena Belka:
  - La plej mallonga vojo al venko, tortuga manovro konfuzanta la kalkulon de la malamiko!
  Brilante per kvinkolora, ondeta hararanĝo, la bela Selena kun la ŝultrorimenoj de kvarstela generalo, respondis per sonora voĉo de tipa Amazono:
  - Nur pilko vundita kun kaosaj fadenoj laŭ preciza kalkulo povas konfuzi la malamikon!
  Ankaŭ la malamikoj de Sinha, eĉ kun iom da histerio, akcelas, iliaj stelŝipoj eĉ ŝajnas danci kun streĉiteco. Kiel dikaj virinoj dancantaj en la lumo de giganta fajro, tiel aspektas la movado de la kosmoŝipoj de la Ora Konstelacio. Ĉi tie, la 5-stela generalo de la spaca floto donas la ordonon rompi la akcelon kaj supreniri per inercio. Selena, movante siajn longajn okulharojn - ili tordas kiel maldikaj serpentoj, flustras:
  - Rapido estas bona ĉie krom hasto kaj maljuniĝo!
  La malamiko eĉ pli akcelas kaj akiras avantaĝon, ĉio minace pendanta de supre. La avantaĝo kreskas. La malamiko pretas fali, kiel milvo sur leporon. La plej malbona grincado sonas en la gravita etero:
  - Primatoj kaptitaj!
  Belka kaj Desumer unuanime levas la mezajn fingrojn... Subite, akra turniĝo - kaj preskaŭ sen inercio (kompenso helpe de geomagneta radiado) stelaj stelaviadiloj rapidas en la kontraŭa direkto, malsupren, kun kurado en cirkla orbito proksimiĝanta. la stelo. La malamiko turnas sin, komencante persekuti. Stalzan-kosmoŝipoj mallarĝe maltrafas la eminentecon, tiam flugas super la fotosfero de la stelo. Malgraŭ la protektaj kampoj, la interno de stelŝipoj varmiĝas, ŝvito fluas laŭ streĉaj bronzitaj vizaĝoj. La malamikaj ŝipoj ankaŭ alproksimiĝis al la hele flamanta stelo, do en la ekscito de la postkuro ili ne rimarkis, ke la pilotoj de la purpura konstelacio sukcesis veni malantaŭ ili. Kelkaj el la plej rapidaj stelŝipoj alvenis antaŭ la ceteraj, uzante la graviton de la grandega Kishting, kiu montriĝis multe pli rapida ol la malamiko atendis. Sekvis fokusitaj laseraj frapoj sur la ariergardo, eksplodoj de difektitaj stelŝipoj kaptitaj en koncentrita atako. La malamiko provis turni sin, sed la forto de gravito ludas kontraŭ li. Kaj dum li faris tion, la ceteraj stelŝipoj de la konstelacio sukcesis suprenflugi, samtempe liberigante sian tutan frappovon sur la malamikon. Nun la malamikaj stelŝipoj estas devigitaj akcepti la batalon en neegalaj kondiĉoj, estante premataj de la gravito de granda stelo, perdante kaj rapidecon kaj manovreblon. Krome, la fortokampoj de la malamiko, ligitaj al gravitinstalaĵoj, ankaŭ premas la kontraŭulon, devigante ilin doni multe da energio de siaj fortoŝildoj por protekti sin kontraŭ la radiado de giganta, mortiga brulanta stelo. Enŝaltante la fortokampojn al la limo, la kosmoŝipoj de la Purpura Konstelacia Kosmofloto dispremis la malamikon, provante puŝi ilin sur la plasmosurfacon. Okazis furioza interŝanĝo de gravio kaj mega laserradioj. Pro la proksima distanco kaj aliĝo de la kampoj, estis neeble uzi raketojn kaj bombojn, tial oni uzis diversajn armilojn de la tipo de laser-pulso. Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la komputiloj sur la frontmontraj stelŝipoj direktas la batalon. Eko-laseroj, vibro-traboj, eksplodiloj, maseroj kaj aliaj specoj de traboĵetistoj komencis ludi la unuan violonon de la funebra simfonio. Ili ŝprucis energion kaj lumfluojn, kaŭzante neimageble kompleksajn multkolorajn artfajraĵojn. La armilo laŭvorte elĵetis trabojn en la formo de fajrogloboj, tondiloj, trianguloj, pluranguloj, striante spacon, detruante materion. Nur fotono-plasma komputilo povus kompreni tian kakofonion de detrua lumo. Radiado kaj hiperplasmo amasiĝis en brakumon, provante strangoli unu la alian kiel frenezaj boaoj dancantaj en vakuo. Sed male al ĉi tiu speco de reptilioj, la batoj de la flamanta substanco varmigita ĝis kvintilionoj je grado detruis strukturojn miloble pli fortajn ol Titano! Subite, la stalzan-formacio ŝanĝis gradojn, kaj ili liberigis la plenan forton de la plasma ventego sur la malamika komandŝipo. Du el la stelŝipoj de Stalzan eksplodis, sed la giganta malamika flagŝipo ankaŭ eksplodis en radianta pilko kiel mini-supernovao, kaj flamis per varmaj flamoj kaj tuj estingiĝis. La stelŝipoj de la artropoda malamiko, senigitaj de sia ĉefkomandanto, fariĝis malkuraĝa grego da ŝafoj, kiu perdis paŝtiston. Plia batalo fariĝis banala batado. La restaĵoj de la kosmofloto Singh estis simple ĵetitaj per fortokampoj sur blu-viola stelo, kie ili, kiel pecetoj de makulpapero, brulis supren en plasmoradiado, ŝprucante en fotonojn kaj kvarkojn.
  La televidelsendo estis interrompita de tondra aplaŭdo de Stalzan-batalantoj spektantaj la lastajn novaĵojn de la stela limo.
  Aŭdiĝis triumfkrioj.
  - Vivu, grandaj militistoj! Neniu povas rezisti la volon de la plej grandioza el la plej grandioza Dio-Imperiestro!
  La bildo, kreita per kolosa, brilanta 3D-projekcio, klare montras la ĝojajn vizaĝojn de la ŝipanoj de batalŝipoj. La Himno de Stelŝiparo estas ludita, aŭdadoj estas aŭditaj. Solenaj gratuloj aŭdiĝas de diversaj membroj de la komando kaj persone de la imperiestro.
  ***
  La Leono de Eraskandar, kiu ĝis nun sidis sur lange scintila ŝnuro en sklava kolumo, ankaŭ ekstaris, ŝtorme aplaŭdante la venkintojn de ĉi tiu sufiĉe granda landlima batalo. La grandega 6-stela oficiro ne maltrafis la okazon alpingli.
  - Rigardu, Jover, via hundo bojas al ni!
  La knabo ne malgrande ofendiĝis. Dum momento, li vere forgesis, ke la stalzanoj, la ferocaj okupantoj de la Tero, gajnis la batalon. Sed kiel ili aspektis kiel homoj, ĉi tiuj amuzaj uloj en batalkostumoj! Jes, kaj genetike stalzanoj estas multe pli proksimaj al homoj ol la aĉaj formikmoskitaj kvazaŭ-humanoidaj sinkronigoj.
  - Mi aplaŭdis ne kiel hundo, sed kiel homo! Kaj ĝi sonas fiere! Viaj infanoj batalis kuraĝe kaj tute digne, kaj ne sidis malantaŭe, kiel iuj. - Eraskandar skuis sian nervozan, malmolan pugnon.
  - Kiu sidis, makako? Stalzan rikanis.
  - Vi! - Sentime ekkriis la junulo.
  La oficiro muĝis, dikaj manoj tenante sian bataleksplodilon.
  - Lasu min mortigi lin!
  Jover Hermeso opiniis taŭga interveni.
  - Ĉi tiu ne estas via sklavo, vi ne rajtas tuŝi lin.
  "Ĉu vi lasas min boji de Virkun-maradogo!" Por malmodesteco oni devas skurĝi lin per neŭtrona vipo, deŝirante la viandon de la ripoj! - kriis grandega stalzano kiel bruligita hipopotamo.
  - Estas mia afero kiel puni lin. - Hermesa voĉo estis malcerta.
  La leono sentis koleron bolanta, kaj tial decidis pri malespera paŝo.
  - Se vi estas viro, ne malkuraĝulo, do batalu min honeste, per viaj nudaj manoj!
  Ĉiuj oficiroj kunfrapis la manojn kaj fajfis. Ili ŝatis la ideon. Multaj vidis la antaŭan batalon kun la monstro kaj scivolis ĉu ĝi tenus sian propran kontraŭ bone trejnita oficiro de la Stalzan-armeo. La oficiro mem volis diri, ke estas sub li batali kontraŭ dorlotbesto, sed la rigardoj de liaj kolegoj diris, ke se li rifuzos, li perdos ĉian respekton. Kompreneble, la tera makako ne estas lia rivalo.
  - Mi batalos ĉi tiun beston, sed se mi mortigos ĝin, vi Hermeso ne ricevos kompenson.
  - Kaj se li vaporigas vin? - La aroganta posedanto-stalzano ridis.
  - Tiam mi donos al vi mil kulamanojn! - grumblis la brutulo, batante tra la aero per sia pugno.
  - Vi movas la vakuon, krom se via spirito sendas ilin al mi el paralela mondo! - Hermeso nudigis sian vizaĝon en rideto, kaj la aliaj soldatoj ridis. Aŭdiĝis frapado de manoj kaj ekkrioj:
  - Ni garantios por li!
  Dustela generalo kun nazo de milvo kaj la angula vizaĝo de SS-ulo bojis:
  - Metu viajn vetojn, drakoj!
  La oficiroj tuj komencis veti. Samtempe, iuj eĉ forĵetis siajn uniformojn, ludante per masivaj bicepsoj.
  Ktar Samaz, tio estis la nomo de la 6-stela spaca specialtrupa oficiro, iĝis en batalsinteno. La plej multaj el la soldatoj de Stalzanath estis kreskigitaj al la sama normo. La maskloj estis 210 centimetrojn altaj, pezis 150 kilogramojn plus aŭ minus du ekzemplerojn, dum la inoj estis 200 centimetrojn altaj kaj pezis 120 kilogramojn plus aŭ minus du ekzemplerojn. Tamen, inter la ĉefkomandistabo, la intensiĝo povus esti pli granda. Tiu batalanto estis kaj pli alta kaj pli peza ol la meza normo. Forĵetante sian uniformon, li elmontris monstrajn muskolojn. Ili ruliĝis kiel grandegaj buloj sub la haŭto.
  - Vi jam mortis! Mi disŝiros paperon kiel laseroj!
  La junulo staranta antaŭ li estis kaj pli malpeza kaj pli malalta, kvankam por sia aĝo li ankaŭ estis ne tre malgranda, ĉirkaŭ 185 centimetroj kaj 80 kilogramoj.
  Samaz atakis furioze, uzante kompleksan kombinaĵon de stampiloj kaj piedbatoj. Por sia pezo, li estis surprize rapida. La leono, apenaŭ evitante, sukcesis foriri kaj, farante kapriolon, trafis la malamikon en la orelon. La bato nur indignigis la giganton, kaj li sukcesis bati la knabon en la bruston per venĝa bato. Estis kontuzo sur lia malhela bronza brusto. La hormona oficiro de Stelzanath estis vera mortmaŝino, pumpita ĝis la limo. Sed la homa batalanto ne estis malsupera ol li. Malpli pezo disponigis pli grandan manovreblon. Kaj Eraskandar fidis je retiriĝoj kaj subitaj kontraŭatakoj. Ĉar lia kontraŭulo ne svingiĝis por frapi la "moskiton" per sia tuta forto, sed trafis baldaŭ kaj akre, ne forgesante meti blokojn, li ne povis fari precizan baton. Leono denove rememoris la vortojn de Sensei: "Instruu la kontraŭulon pri unu serio da movoj, ŝajnigu, ke vi ne kapablas pli. Kiam li malstreĉiĝas, komencas neglekti protekton, kaŭzi serion da nenormaj frapoj, trafas dolorpunktojn." La konsilo estis saĝa, kaj la junulo provis sekvi ĝin. Ktar sovaĝiĝis tuj antaŭ siaj okuloj, li vere neglektis la defendon, tamen kelkfoje li sukcesis tuŝi la teran batalanton sur tanĝanto. Kun kutima peno de volo, Leono subpremis la doloron, kaj kiam la malamiko denove malfermiĝis, li faris neatenditan akran kontraŭbaton. Poste alia serio da akcentaj batoj, rapidaj kiel la klingoj de gazontondilo. La malamiko estis ŝokita kaj laŭvorte rompita en organikan rubon.
  Unu el la oficiroj metis paralizan ŝargon en la ulon, alie li detruus la vivantajn histojn de la malamiko ĝis tia grado, ke eĉ la perfekta regenera teknologio ne helpus. La junulo estis paralizita, kaj la duonmorta oficiro tuj estis forkondukita de roboto-ordeno. Ĉiuj timis, ĉar se Ktar mortos, tiam ili ĉiuj flugos pro tia malobservo de la militaj regularoj. Post ĉio, ili donis amikan permeson por la fakta duelo de oficiro kun sensignifa gladiatorsklavo. Haste paginte la tarifojn al la elitaj humanoidoj, ili forlasis la halon kaj haste malaperis en la senfinan distran palacon.
  Jover Hermes prenis sian batalanton, levante la senkonscian korpon sur siajn ŝultrojn, kaj ankaŭ forlasis la ĉambron. Kompreneble, la kazo estos silentigita, sed kiom da "mono" estos skuita por subaĉetaĵoj. Vidante, ke Eraskandar jam rekonsciiĝis, la estro ĵetis lin sur la plankon per akra movo.
  - Ĉu via kapo forblovis? Ĉu vi ne kuraĝu tiel bati imperiestran oficiron!
  La leono respondis sentime:
  - Se li estas vera viro, tiam li devus ricevi verajn, virajn batojn.
  La aŭdacan respondon ŝatis la stalzano, kiu imagis sin malmola.
  - Vi, kompreneble, bone farita, plenigis tian potencan batalanton. Se vi estus mia filo, aŭ eĉ el nia raso, vi havus mirindan estontecon. Sed vi estas sklavo de naskiĝo. Komprenu tion! Kaj ne provu transpreni nin. Se vi estas obeema, via statuso estos altigita.
  - Kiu zorgas! Ĉi tio nur ŝanĝos la longon de la ŝnuro! - Tordinte sian vizaĝon, la junulo portretis la plej altan gradon de malestimo.
  - Ne, estas diferenco! Se vi volas vivi, vi komprenos min. Ni baldaŭ flugos al la nigra sektoro. Bonvolu konduti kiel humila sklavo. Estas tro danĝere tie ekstere! - Hermeso skuis sian fingron al la Leono, kvazaŭ ĝi estus ne timinda militisto, sed knabeto.
  
  Ĉapitro 8
  Ni ne konas nian celon
  Batalu la malamikon, aŭ vivu en kaptiteco!
  Ĉu estas vero, ke nia generacio
  Ĉu ne povos rompi la jugon de sklaveco?
  Sidante en grandega luksa aŭto, kiu aspektis kiel barakuda ŝarko, Hermeso kaj lia sklavo rapidis laŭ la plej larĝa avenuo, flugante kun la rapideco de bona ĉasaviadilo. Altaj konstruaĵoj ekbrilis kiel kalejdoskopo.
  La leono denove rigardis kun intereso la imperian urbon. Kupolhavaj afiŝtabuloj kun kvadrata mejlo en areo, blindige brilantaj per la plej kompleksa gamo de la plej neimageblaj koloroj, ŝajnis bati la cerbon per la informoj forĵetitaj tra ili. Multaj reklamaj strukturoj ankaŭ radiis al aliaj gamoj, kiuj estas multe preter la videbleco de persono tra speciala ciberekrano de aeraŭto, kapabla transdoni eĉ gama- kaj herajn ondojn ktp. La impreso estis ŝoka kaj iris multe preter la amplekso de adekvata percepto. Ili ŝatas bestojn kun magiaj eksplodiloj por reklami sin!
  La stilo de konstruaĵoj kaj grandegaj ĉielskrapantoj estas tipa por stalzanoj, diversaj, foje bizaraj, sed geometrie ĝustaj formoj, diversaj koloroj kaj anguloj. Mirinda vario de multkilometraj palacoj, nubskrapuloj kaj, samtempe, harmonio. Ĉiu, eĉ la plej malriĉa, reprezentanto de la Stalzan-speco havis sklavojn kaj robotajn servistojn.
  Lastatempe reproduktiĝis kolosaj klanoj de industriistoj kaj oligarkoj. La iama baraksistemo estis makulita per la grasa, sukera spirito de kapitalismo kaj privata proprieto. Estis bordeloj, getters, kazinoj, borsoj kaj multe pli. Malgraŭ la brutala subpremo, preskaŭ ĉiuj burokratoj kaj tiuj proksimaj al la manĝantoj prenis subaĉetaĵojn, praktikis subaĉetojn, tiuj kiuj estis escepto iĝis forpelitoj. Kaj ĉi tio estas signo, ke la granda imperio estas falonta en profundan krizon. La ĉefurbo de la galaksio Grazinar estis certe pli granda kaj luksa, sed ĉi tiu metropolo ankaŭ mirigis la imagon de homo.
  Leono admiris la mirindan vidon, forgesante pri siaj vundoj. Neatendita ruliĝo, kaj li dolore batis sian rompitan dikfingron. En la lasta batalo, li iomete eraris, ne batante precize, kaj rompis piedfingron sur sia dekstra piedo. Grincante la dentojn, li luktis por reteni la doloron.
  Subite la pejzaĝo ŝanĝiĝis. La flugveturilo parkis, kvazaŭ platigita kontraŭ la muro, kaj ili tuj trovis sin en vasta hotelĉambro. Modere luksa, kaj bonega videbleco. La junulo kun vera surprizo levis la manojn kaj ekkriis:
  - Ŭaŭ! Nu, la rapida ŝanĝo de pejzaĝo, kiel muntado en filmo!
  Jover ne povis ne ridi.
  - Jes, batalanto, vi nur ĵus komencis vere rekoni la teknikajn atingojn de la Plej Granda Imperio. Kaj li ne estis nigra truo en batalo, nur nun vi devas labori multe pli forte ol antaŭe.
  Malgraŭ la ludema tono de la gastiganto, estis malbonaŭgura, kaj klare malagrabla, tono al ĝi.
  - Kial? - Eraskandar aŭtomate mallevis la kapon en siajn ŝultrojn.
  Hermeso parolis per malstreĉita tono, fingrumante la ŝlosilĉenon per miniatura komputilo per la fingroj de sia dekstra mano:
  - Niaj sinjorinoj elflaris kia giganto de bonega sekso vi estas kaj volas iom amuziĝi kun vi. Kaj ĉi tio estas serioza! Niaj virinoj ege ŝatas sekson. Mi pensas, ke ankaŭ vi volas iom amuziĝi.
  - Kun ĉiuj samtempe!? - La voĉo de la Leono ne esprimis entuziasmon, de lita laboro.
  - Siavice. Pluraj inoj samtempe, kaj nur laŭ ilia peto. Vi bone amis Venuson, ĉu ne? Jover frotis sian fingron sur la ŝlosilĉenon, kaj granda holografia bildo ekbrilis. Ĝi estis okangula fortikaĵo, sturmita de nudpiedaj militistoj en mallongaj jupoj kaj hokitaj glavoj. La defendantoj aspektis kiel sapvezikoj kun deko da maldikaj kruroj.
  - Mi ne estis prostituitino, sed li volis ŝin! Lev diris kolere kaj aldonis sprite. - Amo estas tia ludo, kie la tria ne estos nomita!
  Kaj vi devas deziri ĉi tiujn. Hermeso minace levis la brovojn, la sorĉisto mem celis dekon da siaj muzeloj al la juna sklavo. La posedanto aldonis severe, sed logike. - Virino estas la plej dezirinda el ĉiuj predoj, kaj la plej malama kiam la predo formanĝas la ĉasiston!
  - Ĉu ili pagos vin kiel posedanto de sklavo? La junulo ridetis ironie.
  - Nu, imagu, ke tio estas nur distro por persona plezuro. - Hermeso ŝraŭbis la okulojn, la hologramo-kinejo ŝanĝiĝis, kaj nun smeraldaj oceanaj ondoj kun perla ŝaŭmo ŝprucis en granda hotelĉambro, tri velŝipoj eniris en surŝipbatalon. Sklavposedanto Stalzan aldonis. - Vi ne komprenas vian feliĉon - homaj knaboj, precipe junaj kiel vi, povas nur revi pri tia mirinda aventuro.
  - Por mono? Ĉi tio ne estas distro, sed prostituado. Sen hontinda financado, mi eble deziris tutan haremon, sed jungu vin por la mono! - La leono kaj ofendiĝis kaj hontis, li komprenis, ke tia propono estas prefere humiliga ol flata.
  La junulo muĝis, kaj densaj pluvegoj da fajreroj pluvis el la muzelo de la sorĉisto. Stalzan fortigis sin per torento da vortoj.
  - Nu, homa fraŭlo, mi transdonos vin al la Ministerio pri Amo kaj Vivo, tiam vi komprenos, kia estas la puno por malobeo! Jes, por unu Urlik oni devas disigi vin por partoj! Kompato al sklavoj estas tiel eksterloka kiel blanka mantelo en minejo! La arbo de imperia prospero, bezonas esti akvumita per ŝvito, sterko kun kadavroj kaj pesticidoj el sango kaj larmoj!
  La leono Eraskandar tordis sian fingron ĉe sia tempio, sed vidante la kontentan rideton de Hermeso, li komprenis, ke stalzan prenis tian geston kiel fanfaronon pri siaj sprito kaj intelekto. La junulo trankvile rimarkis:
  - Doloro ne estas tiel terura, ĝi estas natura kunulo de ĉiuj vivaĵoj. - La knabo malsukcese provis kapti per sia manplato unu el la enirboatoj forirantaj de la pirata brigantino. La projekcio - la hologramo donis travideblan bildon, ke Hermeso kaj la medio ĉirkaŭ li estis perfekte videblaj, sed samtempe, danke al la spektra tavoliĝo, estis realisma kiam ĉiu detalo de la batalo estis videbla. Precipe, kiel allogaj estas la ravaj nudaj inaj filibusteroj (verŝajne stalzanki) kaj la erdifikaj batalantaj kun ili: estaĵoj kun krokodilaj kapoj, piedoj, leonvostoj kaj figuroj de goriloj kun ora bukla felo. Sed kompreneble, la atenton kaptis la stalzanaj knabinoj. Dum la batalo, iliaj muskolaj korpoj brilis pro ŝvito, kaj iliaj ĉarmoj en moviĝo estis tiel deloga, ke la fizike forta junulo sentis la deziron, la naturan vokon de la karno. Leo rapide aldonis. - Mi firme diris, ke mi ne estus gigolo, sed se vi volas, mi parolos kun viaj sinjorinoj. Ĉi tio estas eĉ interesa, precipe ĉar sur la Tero estas onidiroj, ke Stalzanoj tute ne maljuniĝas. - Eraskandar ĵetis rigardon al la plaganta mielo en la angulo, blato en testuda ŝelo kaj ansera kapo. Englutis malsate. - Ne malbone, aŭ kiel vi diras kvazaŭ, sed nun mi devas esti kun la filino de la loka guberniestro.
  - Jes, mi scias, ŝi jam pagis al mi, do nun mi veturigos vin al ŝi. - Hermeso flaris tre abomene, kaj palpebrumis kun la aero de vera buŝisto. - Kaj vi estas bela ludilo!
  La leono rigardis Jover kun malamo.
  - Ni amas nin reciproke!
  Stalzan la mastro faris geston, en la ĉambron flugis cibernetika servisto. Hermeso grumblis:
  - Bone nutru la sklavon! Li bezonas multan forton!
  Farita en formo de delfeno kun flekseblaj naĝiloj flugantaj aparte (ŝajne ludante la rolon de brakoj ĉi-kaze), la roboto liberigis larĝan, verdecan lumfluon ĉe Eraskandar kaj diris surprizite:
  - Juna stalzano ricevos plenan nutradon por vigleco ... - La manĝmaŝino estis konfuzita. - Ĉi tio estas via sklaveco?
  Hermeso kolere grumblis:
  - Jes, sed kio ne videblas! Enŝovu la pulsarojn en princeps-plasmon kaj sekvu la ordonojn de la unustela generalo de la komercaj trupoj!
  El la utero de la roboto aperis la patroneco de knabino sur tanktrakoj anstataŭ la malsupra korpo. La hologramo, turnante sin al la Leono per dolĉa voĉo, diris:
  - Kion vi volas, glora militisto de la Nevenkebla Imperio. Kia manĝaĵo!
  Jover skuis sian pezan pugnon ĉe la hologramo.
  - Li estas punkesto kaj ne rajtas elekti. Donu al li maksimume aktivajn proteinojn, vitaminojn kaj ĉion, kio ebligas al vi pasigi la horon de la Proceso digne! Nutru pli rapide!
  - Mi obeas, sinjoro! Kolonoj de siringa lumo ekflugis el la naĝiloj de la roboto, kaj ili devigis siajn makzelojn disigi. Io kun agrabla odoro, kiel kondensita lakto, verŝis en la gorĝon kune kun fluo de radiado.
  Sed Leono ne sentis la guston, ĉar la lango kaj buŝo estis premataj de elasta fortokampo, kaj la juna sklavo devis konvulsie gluti, tio estas speco de ĵeleo. La gorĝo estis tikla, sed agrabla varmo disvastiĝis en la stomako, kaj malsataj spasmoj estis anstataŭigitaj per feliĉa sento de sateco. Nur unu afero estas malbona, tio estas ne manĝi, sed fakte benzinumi antikvan aŭton per primitivaj interna brulmotoroj.
  Nekonvena penso ekbrilis tra la kapo de la junulo, sed kial la homa korpo ankoraŭ replenigas energion per tia bagatela kaj malefika procezo kiel la oksigenado de hidrokarbidoj ...
  La "reprovizado" pasis rapide, kaj malagrabla metala gusto restis en la buŝo, la stomako fariĝis iomete peza, sed energio fluis tra la tuta korpo... Maldika strio da ŝtofo sur la koksoj ne povis kaŝi la eksciton kaj potencon de la superflua juneco de Eraskandar.
  Ankaŭ Hermeso rimarkis tion kaj en liaj manoj, kvazaŭ el aero, aperis neŭtrona vipo:
  - Vi knaba virĉevalo jam vidas preta! Ni iru!
  La planko en la salono naĝis per si mem kaj ili denove estis puŝitaj en la Aeromobilen. Hermeso komandis la aŭtomatan piloton:
  - Al la palaco numero 39-12-4!
  La aŭto rapidis tra la stratoj de la giganta urbo de imperio. Unu el la konstruaĵoj, farita en formo de malnova memvetura pafilo kun tri dikaj muzeloj, subite krakiĝis kaj preskaŭ tuj subteriĝis. Eraskandar subite eldiris:
  - Ĉu Venuso atendas min?
  - Ni kontrolu ĝin! - Hermeso, faris aŭtomatan peton premante la konfirman butonon, responde, la indiferenta voĉo de la roboto knaris:
  - Mastrino Allamara estis vokita por sekreta celo, ne atendu tion en la venontaj 24 horoj!
  Stalzan la majstro krude vangofrapis la knabon sur la malmolan muskolon de lia ŝultro.
  - Des pli bone! Vetu tuj al la Tutplaneta Domo de Ĝojo kaj Feliĉo!
  La flugaŭto tuj ŝanĝis direkton, la bildoj de la mirinda urbo daŭre flagris malantaŭ la travidebla plasto. Antaŭe aperis dukilometra hele oranĝa araneo kun dudek kvar tentakloj pentritaj per floraj desegnoj, sepkolora simileco de tulipo kun pistilo skuanta supren kaj malsupren brilis supre. La giganta drakbuŝo de la mekanika artropodo glate malfermiĝis por tralasi la aermaŝinon.
  - Jen ni estas!
  Jover Hermes denove rikanis idiote kaj trovis sin en luksa kostumo. Tridimensiaj hologramoj flagris ene de la konstruaĵo, kie diversaj individuoj de stalzanoj ĝis mirinde diversaj estaĵoj en ĉiaj manieroj, foje laŭ la plej sovaĝaj kaj plej perversaj manieroj en la okuloj de persono, plenumis la riton de sekskuniĝo. Tridimensiaj projekcioj moviĝis, ŝajnis vivaj kaj helaj. Estis similaĵoj de ina centaŭro kaj radioaktivaj meduzoj. La internoj de iliaj korpoj ekflamis kun miniaturaj atomeksplodoj dum sekspariĝo. Iuj individuoj, similaj al narkotaj halucinoj de avangarda artisto, prezentitaj en formo de grandegaj hologramoj interrilatas kun erupcio de kaskadoj de fulmo aŭ ŝprucedoj de hiperplasma lafo kiu ŝanĝas formon sur la muŝo kaj radiado de senfina spektro en diverseco. Aŭ ŝprucetoj de hiperplasmo en formo de trikapaj agloj, tiam tuj, kiel plastilinaj figuroj, transformiĝas en papiliojn kun multaj flugiloj, tiam ĉi tio jam estas miksaĵo de fiŝoj kaj florburĝonoj svingantaj petalojn ... Kaj ĉi tio estas absolute nekredebla, estaĵoj. nepriskribebla laŭ formo, plenumante agon de reproduktado, vorita el la medio energio, devigis la atmosferon kondensiĝi kaj ĝi kunfluis suben en pluvegoj, kiuj, falinte sur la surfacon, tuj komencis sibli kaj fumi.
  La leono aspektis konsternite kaj palpebrumis pro konfuzo... Ĝi estis preter lia imago, io, kion prudenta homo principe ne povis imagi. El la lipoj de la junulo eskapis la diro:
  - Homo povas mense ĉion imagi - krom la limo trans kiu finiĝas la senlima homa stulteco!
  Hermeso ne reagis al tio, li fervore rigardis en la projekciojn, la spirado de la stalzano plirapidiĝis kaj fariĝis pli peza.
  Nuda alta diva kun sep-kolora hararanĝo kaj dekduvosta neŭtrona vipo elŝvebis el malantaŭ la hologramo. Komence, la stalzanka ŝajnis grandega, sed kun ĉiu paŝo, ĝi malpliiĝis ĝis ĝi fariĝis preskaŭ norma grandeco iom pli ol du metroj. Ŝi marŝis, vigle turnante siajn ŝikajn koksojn kun maldika fadeno pendanta sur ili, blindige scintilente per radioŝtonoj. Ŝuoj kun altaj kalkanumoj orumitaj per ŝtonetoj laŭte sonoris sur la duonvalora tegaĵo.
  Malantaŭ ŝi moviĝis estaĵo konsistanta el sep facetaj buloj kun ranformaj kruroj, sed sur molaj kusenetoj. La pilkoj brilis kiel altvaloraj ŝtonoj sub la fluoj de pluraj lumaĵoj, kaj la vizaĝo ... Nu, nur Miĉjo Muso en antikvaj tempoj estas kulta infana karikaturo. Stalzanka haltis, nudigis siajn grandajn, trikolorajn dentojn kiel rabanta pantero. Ŝiaj ŝikaj okuloj kun la bildo de seppinta stelo sur la iriso glaciiĝis sur la bela Leo Eraskandar.
  - Kia kvazaro Yuling! El kiu kvarko vi ĉerpis ĝin?
  Hermeso ruze strabiĝis, palpebrumante (tio estas malbona kutimo de kolportisto!) per sia dekstra, venena purpura okulo:
  - Komerca sekreto! Mi diros al vi kontraŭ pago!
  Grandega virino kun muskola mano tiris altan ulon teksitan de gisitaj muskoloj al ŝi. Ŝiaj longaj ungoj brilis per miksaĵo de ŝprucitaj safiroj, smeraldoj kaj ultra-plutonio.
  - Mi pagos al vi procenton, kiel konsentite. Mi pensas, ke estas tute senco altigi la salajron de la knabo. Pli ol mil tricent inoj jam skanis la bildon de tiu ĉi leonido. Ili nur dispremas lin!
  Hermeso karnovore lekis siajn plenajn lipojn per la lango:
  Li estas pli forta ol vi pensas! Travivos! Ĉu estas io por mi ne enuiĝi ĉi tie?
  La gastigantino de la bordelo elbatis faskon da oranĝa lumo el ŝiaj fingroj kaj demandis, enigante la dope-flamajn langojn per sia gracia eta hokna nazo:
  - Ĉu vi volas inajn soldatojn, oficirojn aŭ el inter eksterlandanoj? Sed sekso kun neproteinaj reprezentantoj de aliaj mondoj estas kontraŭleĝa (kaj povas esti danĝera!), Ĉi tio eblas nur kontraŭ plia kotizo. Por elekti de hermafroditoj, ĝis pigoj...
  Hermeso senĝene svingis ĝin.
  - Pli bone kun inoj de aliaj galaksioj kaj korpaj strukturoj, iliaj eternaj batalpartneroj jam estas lacaj.
  La karikatura muzelo de besto simila al peco de bidoj el la robo de la reĝino sin enterigis en la tibio de la juna viro. La nazo plilongiĝis per spatulo, kaj frotis la gracie elstarantajn vejnojn sub la malhela ĉokolada haŭto de la knabo. Eraskandar ronronis, pro agrabla tiklado, kaj la malglata spatulo moviĝis al rozkoloraj kalkanoj kovritaj per bonodora polvo kaj malpura forpuŝa ŝmiraĵo. La koloro de la brilantaj buloj, mirinda estaĵo, komencis ŝanĝiĝi al la smeralda blua parto de la spektro.
  - Deziro de la kliento - la leĝo. - La estro de la pasiodomo kriis al sia amuza dorlotbesto. - Reen Alavaleta, vi ne pensu, ke tiu ĉi knabo estas la plej afabla animo. Antaŭ vi, fakte, estas monstra besto, kapabla fariĝi unu el la plej bonaj militistoj de la Vasta Imperio en la estonteco. - Tiam la tono de la diva ŝanĝiĝis de pompe sublima al la plej ordinara kaj eĉ enuiga. - Kaj vi, Leonido, sekvu min!
  "Se ĉio iros bone, mi montros al vi la imperiestran palacon en la galaksia ĉefurbo Greizinare", flustris Hermeso per apenaŭ aŭdebla voĉo.
  Man en mano, Eraskandar kaj la posedanto de la bordelo iris malantaŭ la mozaikmuro. Virina ridado eksonis de tie, kaj la vestaĵoj deĵetitaj susuris. La aspekto de la junulo kaŭzis muĝon. Pluraj nudaj junulinoj alkuris al li, avide trinkante malsatajn hirudojn. Korpo; la bronzbruno de viro kaj la pli helaj stalzanoj interplektiĝis en pilkon, li sentis, kiel en pasio ekmordis lin forte la ŝultron, kaj tuj tri pike bonodoraj knabinaj lipoj klopodis kapti la buŝon de la sklavino. Manoj kroĉiĝis al la blonda hararo de la knabo, li estis interkrurigita, kaŭzante doloron, longaj ungoj fositaj en liajn skapolojn. La leono laboris furioze kiel vivanta maŝino, sed lia menso estis malproksime...
  La junulo memoris mallonge videbla en la domo de Venus Allamara - projekcio de la imperia loĝejo, situanta en la galaksia ĉefurbo. La kolosa konstruaĵo de la palaco de la imperiestro estis lumigita per buntaj lumoj de la plej kompleksaj formoj kaj koloroj, elstarante kiel grandega roko kontraŭ la ĝenerala fono. De malproksime, la konstruaĵo aspektis kiel multe pligrandigita Kolonja Katedralo, nur la spajroj estis sferaj, kaj la brilantaj kupoloj havis ion el la palacoj de ĉinaj dioj, nur multe pli majesta. Lumeca tegaĵo, altvaloraj ŝtonoj, multaj statuoj kaj formoj faris okulfrapan impreson. Ĉar teranoj ne estis permesitaj al aliaj planedoj, estis malfacile por ili imagi la nekredeble grandegajn konstruaĵojn de la imperiestraj palacoj nekompareble pli altaj ol la himalajaj montoj, kaj kun fabela kolorigo, konsistanta el multkoloraj plantoj kaj fantaziaj bestoj.
  La ĉefurbo de la galaksio estas tiel grandega, ke kontinua metropolo okupas preskaŭ la tutan teron de granda planedo. Ĉirkaŭ ĝi en la atmosfero estas nekomprenebla amaso da diversaj specoj de stelŝipoj. Ĉie la senĉesa movo de milionoj da buntaj, brilantaj figuroj. Ŝajnas, ke estas malfacile trovi varman punkton en la ĉefurbo de la galaksio Greizinare. Tamen, la centro de la galaksio estas malgranda. Kaj la alia planedo Barado estas nur kvindek milionoj da kilometroj for, sed eĉ tie estas malpura gangstera kupeo. Principe ankaŭ bordeloj kaj vendejo-vendejoj ĉeestas en la ĉefurbo, sed la sekureca servo forte premis ĉion ĉi, tenante ĝin ene de decaj limoj. Kaj ĉi tie estas preskaŭ libera krima zono. Kial Hermeso tiom hastis atingi tie, estas ankoraŭ mistero. Sed Leono, la reĝo de bestoj, sciis, ke lia tasko estis eltrovi la planon de la kontraŭ-humanoida malamiko. Mi scivolas, ĉu ili memoras lin sur la Tero, ĉu ili memoras homon, kiu portas tiel grandan nomon - Leono?
  ***
  La guberniestro nervoze paŝis la oficejon per vastaj paŝoj, kiuj tamen similis promenadon, ĉar la grandeco de la ĉambro estis simila al bona olimpika komplekso. Generalo Gerlock sekvis lin kiel obeema hundeto. Dum li iradis, li legis sian raporton, kiu enhavis nenion novan. La komandantoj de la sektoroj, kaj ekzistis dek sektoroj en totalo, estis en la plej alta grado da batalpreteco. Multaj sektoroj specialiĝis pri unu afero: la sektoro de Merkuro - en la eltiro de valoraj metaloj (la planedo estis riĉa je ĉi tiuj rimedoj, kaj la proksimeco de la Suno faciligis la prilaboradon de ĉi tiu speco de krudmaterialo), la sektoro de Venuso - en la provizo de ligno (estas kontinuaj arbaroj, densa ĝangalo), kaj ankaŭ pri la provizo de hidrokarbonaj krudmaterialoj, la sektoro de Jupitero - pri la provizo de hidrokarbonaj elementoj. Aliaj planedoj estas malpli favoraj.
  La luno havas kovrilon kaj kosmohavenon. Marso - pli malriĉa planedo - estas parto de la luna sektoro. La ekstera ringo (Plutono kaj trans-Plutono) estas la plej granda sektoro laŭ batalforto. Ĝi raportas rekte al la Fako "Honoro kaj Patrujo". Ekzistas ankaŭ plia taĉmento subulo al la Ministerio de "Milito kaj Venko". La ekstera sektoro estas troprotektita je la nivelo de la galaksia ĉefurbo, pro la speciala statuso de ĉi tiu planedo, senprecedenca por la tuta vasta imperio. Komandanta la defendon estas Ultramarshal Eroros. Li. Vere, li ankoraŭ kontrolas la protekton de la plej proksimaj planedoj, sed grandaj fortoj de la imperio koncentriĝas ĉi tie. La imperiestro mem aprobis planon por la troprotekto de ĉi tiu planedo.
  ***
  Fagiram haltis kaj rapide parolis, alternante inter vortoj kaj gruntoj:
  - Generalinspektoro Des ymer Conoradson flugas al ni de la Zorgoj. Li estas konata de ĉiuj. Li aĝas milionon da jaroj. La triseksa "metallaboristo", evidente, ricevis denuncon. La situacio estas kritika, tamen, por ŝovi ĝin al ni preskaŭ tra la tuta imperio. Do, eblos prokrasti ĝin en flugo al la maksimumo. Sed, se li alvenos, tiam ĝi povas kosti nin kare, kaj la problemo estas tre simpla, ĉu li trovos la genocidon de ĉi tiuj primatoj? Li havas la rajton kondamni nin pro malobservo de la reguloj de funkciado.
  La marŝalo-guberniestro paŭzis, arogante krucante la brakojn super la brusto. La trikapa akcipitro pafis fajreron el sia beko kaj kriis... Sekvis la gesto de la "gorilo" kaj rapide skurĝis, febre turnante la vortojn, generalo Gerlock:
  - Sed ili terure multe volas, sur la Tero, oni diras, oni ne povas konservi pli ol mil soldatojn, sur aliaj ili rajtas ĝis dek mil. Teranoj ne senescepte ekstermis, alie ĉio estus multe pli simpla, kiel en aliaj lokoj, kie ni tute malmaterialigis humanoidojn kaj inteligentajn estaĵojn en kvarilionoj. Kiel agrabla estas la aero de vakuaj sterilaj planedoj. Tamen, ve, ni povas esti punitaj de la plej sensignifaj kaj nigratruaj zorgoj. Ŝajne, ni devos translokigi trupojn al trans-Plutono. Kaj refari la planedon en okulfrapan paradizon. Ni trovu pli bonajn partizanojn kaj montru teranoj kiel brutojn, ne kompatindajn, kaŭzantajn abomenon. Mi kalkulas je vi, la plej malfacila estas esti ĉi tie sur la Tero.
  La parolon prenis Ultramarŝalo Eroros, kiu alvenis lige kun tia eksterordinara kazo. Li estus pli alta en rango ol Fagiram Sham. Eroros estis potenca, kun fiere renversita nazo, li ŝajnis preskaŭ junulo, atletike konstruita ambal, kiel preskaŭ ĉiuj aliaj reprezentantoj de tiu ĉi militema raso:
  - La ĉefa problemo estas niaj minejoj sur Merkuro, kvankam la planedo ne estis regata de teranoj, sed ĝi situas en ilia stelsistemo. Se aperos limo, ke senpagaj eksportaĵoj estas superitaj dekoble kaj superas kvindek procentojn, tiam estos problemo. La ĉefa afero estas minimumigi komunikadon kun la indiĝenoj. Ĉi tio estas planedo de la ruĝa nivelo de protekto, neniu devus koni la historion de teranoj. Kaj Marso kaj la luno devas esti ordigitaj, estas spuroj de homa ĉeesto, kaj ili ne povas esti forigitaj sen la sankcio de la Supera Konsilio de Supera Saĝo. Ĉi tiu sistemo estas protektita per speciala dekreto de la Sankta Imperiestro. Kaj la Senlima Reganto ne ŝatas esti ĝenata pri tiaj bagateloj. Sur la skalo de la universo, tiaj evoluoj estas bagatelo. Do la spuroj devos esti kaŝitaj en la ekstera ringo de protekto. Estos totala purigado. Sciu ke kvankam la Zorgs estas tre progresinta civilizo, ili estas emaj al stereotipado kaj povas esti trompitaj en konduti kontraŭe al formala logiko. Ekzemple, se flankmanovro estas la plej logika, tiam la malamiko prepariĝas por ĝi, kaj striko en rekta linio povas esti neatendita kaj efika. Neraciaj movoj povas ŝoki la malamikon. Necesas minimumigi la spurojn de genocido kaj provoki ribelon de teranoj. Ĉi tio estos konfuza.
  La Guberniestro malĝentile interrompis, kaj kriis, nervoze frotante la kalkanojn super la velura megaplasta kovraĵo. La voĉo ja estis kiel tiu de frenezulo:
  - Mi komprenas la logikon de la Zorgoj, sed mi bezonas specifajn monon kaj rimedojn por kovri miajn spurojn. La ĉefa malforto de la Zorg estas ilia dececo. Ke la Konsilio de Amo kaj Vero helpu min ĉirkaŭiri la leĝon sen malobservi la traktaton por kontroli la disvolviĝon de la planedo. La stelŝipoj de la ekstera ringo devas partopreni en Operacio Regenerado, kaj la elspezo estas koste de la Departemento de Honoro kaj Patrujo. Kaj donis...
  "Ne, la kostoj estos portitaj de la Ministerio pri Milito kaj Venko, same kiel la Departemento pri Kompato kaj Justeco," interrompis Fagirama Eroros.
  - Ni agos laŭ rezerva opcio. Ĉiuj materialaj spuroj estos balaitaj, lerte kaŝitaj. La ĉefa afero estas minimumigi la konaton de la Zorgs kun la indiĝenoj. Estas tre eble, ke ĉi tie oni persekutas esplorcelojn. Lernis la malfortojn de teranoj, ili pli bone konos niajn malfortojn kaj fortojn. Tial la aŭtoritato super la ĝenerala kunordigo kaj kuratoreco de la loĝanta sorg estas provizore transdonita al Ultramarŝalo Urlik, tio estas, al mi. La plej bonaj kamuflaj specialistoj alvenos el la galaksia centro. Dez imer Conoradson elflugos, sengasigita ebria, kaptante vakuan kolapson en sia buŝo!
  La ultramarŝalo liberigis hologramon.Du nudkruraj militistoj, postkurante bananan kapron, rapide kuris tra la halo, kaj atinginte, ili komencis haki ĉi tiun frukton en apetite aspektantajn pecojn. La Stalzanoj malĝentile ridis, precipe la ruĝbikinoj vestitaj, minace atletikaj virgulino-ekzekutistoj gardantaj. Iliaj olivecaj mamoj estis grandaj kiel akvomelonoj, iliaj taloj estis relative mallarĝaj, kaj iliaj koksoj estis luksaj, muskoloj ruliĝis sub la haŭto de la militistoj, kaj iliaj vizaĝoj estis klasike ĝustaj, tre glataj, sed malbonaj, iliaj haroj estis teksitaj en porketoj. Amazonoj el kosmo! Eroros malakre aldonis:
  - Mi, por komenci, laboros pri la prilaborado de indiĝenoj, ĉefe de tiuj laborantaj en la centra urbo.
  Fagiram finfine reakiris trankvilon, haltis kaj turnis sin. Lia alcista voĉo subite malaltigis la oktavon de maldika flustro. La nigra brutulo eĉ kliniĝis kaj metis la manon al la buŝo:
  - Ni diskutu la detalojn de la kontraŭoperacio.
  ***
  Horon kaj duonon poste, la transspaca komunikilo komencis freneze elsendi kvantojn dum ĝi ordonis.
  ***
  La lasta afero, kiun Vladimir Tigrov rememoris, estis hela ekbrilo de freneza, trapika lumo. Sovaĝaj cikloj de neniiga plasmo brulis tra la korpo de juna viro. Ŝajnis, ke ĉiu ĉelo brulis en multmiliona infero. Oni eĉ ne povus nomi ĝin blindeco. Fajra ventego plenigis ĉion, inundante pensojn kaj konscion. La tuta korpo estis formangita de flamoj. La penso fulmis tra lia kapo, Kial li sentas doloron tiel longe, ĉar la plasmo brulas kaj vaporigas korpopartiklojn pli rapide ol la dolorsignalo atingas la cerbon. "Ĉu mi iris al la infero?" Pro nepriskribebla timo, la korpo ektremis en freneza ritmo. Ŝajnas, ke ĝi fariĝis pli facila, ĝi brulis ne tiom. Liaj okuloj malfermiĝis, kaj li sentis tranĉan doloron pro la hela brilego de la blindiga radiado. Vladimir denove fermis la okulojn. Ŝajnis al li, ke li kuŝiĝis, malstreĉante la tutan korpon. La doloro de la brulvundoj vere kvietiĝis, baldaŭ turniĝante en malagrablan jukon.
  Kiam Tigrov denove malfermis la okulojn, la fajra brilo malaperis, kaj nekonata pejzaĝo komencis aperi tra malklara nebulo. Vidado rapide revenis al normalo, la okuloj pli kaj pli klare distingis la detalojn de la medio. Kio estis malkaŝita al la okulo estis trankviliga. Grandegaj arboj, malklare similaj al dikaj palmoj kun tre abundaj suproj, kreskantaj apud pli malgrandaj, sed pli buntaj rokoj kun floroj kaj kelkaj ekzotikaj fruktoj. La plantoj estis de la plej bizaraj formoj, absolute ne similaj al la reprezentantoj de la tera flaŭro.
  Surprizita, la knabo faris paŝon antaŭen al la arboj. Nudaj piedoj tuŝis la malaltan, molan herbon. La karesa herbo estis plejparte hele verda, sed estis tufoj de purpuraj, ruĝaj, flavaj kaj hele oranĝaj plantoj. Ĉi tie kreskis mirindaj floroj, malgrandaj sed multkoloraj. Iuj similis terajn bukedojn, aliaj trafis per sia originaleco. La mondo aspektis trankvila kaj magie bunta. Multkoloraj papilioj kaj arĝentaj libeloj, oraj cimoj kun rubenaj makuloj, kaj eĉ ne unu ĝena sangosuĉulo.
  Ĉi tio devas esti kiel la ĉielo aspektas! La knabo eligis krion de surprizo.
  La aero estis plenigita de tuta oceano de sorĉaj odoroj elspiritaj de floroj. De ĉi tiu aromo fariĝis amuza kaj volis ridi. Leviĝante vigle, Tigroj vagis laŭ la herbo. Do ĉi tio estas la ĉielo, kaj se jes, li baldaŭ povos trovi aliajn homojn.
  Estis tre varme, la lumo en la ĉielo ŝajnis grandega kaj inundis la spacon per siaj radioj. Tamen, ĉar eksteraj impresoj iĝis pli kaj pli konataj, kaj la mirinda pejzaĝo ne plu tiom okupis pensojn, fizikaj sentoj komencis manifestiĝi pli kaj pli klare. Unue, la makzelo multe doloris, frapita de potenca bato de la kuraĝa stalzana oficiro. Due, estis sento de malsato. La lastan fojon li fortikigis sin per sekaj porcioj ĉe la urala bazo, antaŭ tio de tri tagoj li tute ne havis paneron en la buŝo, ne kalkulante nuksojn el pinkonusoj.
  Kiom da fojoj la nuda plando de la knabo estis forte mordita de la ŝajne tre bela, multkolora, sed fakte herbo brulanta kiel urtiko. La piedoj de Ego jukis kiel vespopikoj.
  Stranga paradizo, se li ankoraŭ sentas doloron. Vere, li ne estas fakulo pri teologio, sed ne estas doloro en la paradizo. Kaj kiel li aŭdis, ĉiuj korpaj vundoj ricevitaj dum la vivo malaperas. Kaj jen kontuzoj videblas sur la korpo, moskito mordas jukon, malplena stomako grumblas. La knabo supreniris al la rivereto, metis tien siajn gratitajn piedojn, rigardis sian bildon.
  En la surprize klara akvo videblis la silueto de blondhara knabo, bela malgraŭ la kontuzoj sur lia vizaĝo. Nur unu strangaĵo, li ŝajnas esti iom malpli ŝtalo kaj lia vizaĝo estas rondeta, iĝante pli naiva kaj infaneca. La severeco de maturaj trajtoj rimarkeble mildiĝis. Li ŝajnis esti du aŭ tri jarojn pli juna.
  - Mirakloj! - Diris, frapante sur la akvon de la Tigroj, iomete odorante je jodo kaj la maro. Kristalaj gutoj da akvo gutis sur ŝian vizaĝon. - Mi ne pensis, ke eblas reveni al infanaĝo.
  Vladimiro estis saĝa junulo preter sia aĝo kaj komprenis, ke post tia eksplodo estas neeble pluvivi. Sed se ĉi tio estas alia vivo, tio signifas, ke ĉi tie estas nek infero nek Edeno, sed alia mondo aŭ alia planedo.
  Ĉi tio estas bona, sincere, eĉ la ĉielo ne konvenis al li. Estas enue kaj tro trankvile tie, en la loĝejo sen peko, kaj ĉar li estas en alia mondo, novaj aventuroj kaj heroaĵoj atendas lin. Li povas iĝi heroo kaj savi ĉi tiun planedon, de kiu ĝi ankoraŭ estas nekonata, sed en la spaco estas malbonaj drakoj elsputantaj plasmofluojn, sangajn koboldojn kun laseraj radioj anstataŭ nazotruoj kaj helicoj anstataŭ oreloj. Elfoj de fabeloj kun eksplodiloj, malbono defias per hiperkvarka bombo, terminatoroj kun vakua reduktilo kaj, kompreneble, la formado de universala malbono - Koschey-Skeleton kun cent brakoj, ĉiu el kiuj havas lumglavon kaj dek-tuba blaster. , komputil-gvidita neniiga raketo. Tial, la tasko estas trovi novan superarmilon en respondo. Kiel moviĝi en la serĉo, serĉu indicojn kaj indicojn. La plej grava afero estas trovi homojn aŭ elfojn kun bonaj gnomoj, kiuj povas forĝi magian fotonan glavon, elvoki zonon de interdimensia movado kun kontraŭgravita protekto. Decidite, ni devas trovi inteligentajn humanoidojn. La lumo superkape estis tre simila al la kutima Suno, sed ĝi estis pli granda kaj multe pli brilis. Kvankam ĝiaj radioj estis pli mildaj ol en la kutima familiara surtera lumaĵo, la freŝa sunbano estis troa, iomete sunbrunigita haŭto rapide ruĝiĝis. Kaj ne konvenas al li promeni nuda. El grandaj folioj, vi povas provi konstrui ian vestaĵon, sed koste de manĝaĵo estas pli bone abstini nuntempe, ĉar ĉi tio estas malsama mondo. Grimpi sur grandan palmarbon ne estis facila tasko, la Tigroj defalis kelkajn fojojn, gratante sur la malglata surfaco de la trunko. Tiam, uzante siajn fingrojn kaj nudajn, lertajn krurojn, li tamen sukcesis grimpi al la supro de la arbo. Liaj okuloj estis laŭvorte inunditaj de ŝvito, kaj lia gorĝo jam dolore tiklis pro soifo. La folioj de la palmarbo estis ege fortaj, kaj deŝiri ilin ne estis facila tasko. Kvankam Tigrov ne estas malfortulo por sia aĝo, li ankaŭ ne estas superhomo, precipe ĉar la muskoloj iĝis pli malgrandaj post "rejuniĝo".
  Pluraj figuroj sur jetmovitaj motorcikloj kun rabe nuditaj muzeloj fulmis tra la arboj kun fulmorapido. Vladimiro sukcesis rimarki iliajn terurajn batalkostumojn. Li ne ŝatis ilin, ion tian li vidis ie. Ĝuste! Mi vidis ĝin sufiĉe lastatempe, antaŭ la eksplodo en la subtera bunkro. Do ĉi tiu mondo estas regata de ĉi tiuj stelaj parazitoj. Kaj li sentis timon, doloran, obsedan, malvarmiĝantan de siaj trapikitaj kalkanoj ĝis la finoj de siaj haroj. Koboldoj kun helicoj ne timigis, ĝi estis fabela abstraktaĵo, kaj stalzanoj - homoj ekstere kaj demonoj interne - kaŭzis subkonscian bestan hororon. La tigroj estis firme enradikigitaj al la supro de la palmarbo, iel ili ne havis la forton por devigi sin malsupreniri al la luksa herbo. Li aspektis kiel kato, kiu estis malbone batita de hundoj kaj vidis tigron. Timo estas tre malfacile trakti.
  Ĉapitro 9
  Ĉirkaŭe regas perfido
  Kia honto kaj malhonoro!
  Tia cirkonstanco
  Tiu trompo fariĝis la normo!
  Ajna planedo de la stela superimperio havas sian propran kontrolsistemon. Kun komunaj trajtoj de ekspluatado, sendepende ĉu ĝi estas kolonio aŭ metropolo. Ĉiu spacsistemo havas sian propran kategorion da perfiduloj, friponoj, obeeme servantaj la invadantojn. Kompreneble estas ankaŭ denaskaj kunlaborantoj-policistoj sur la Tero, kiuj aktive kunlaboras kun la okupacia reĝimo. Kio restis de la ŝtatoj estis likvidita en la komenco mem de la regado de la plej granda imperio. La armeoj estis tute senarmigitaj, atomaj kaj ĉiuj amasdetruaj armiloj estis retiritaj. La sistemo de potenco estis purigita kaj prenita sub totalan kontrolon. Malgraŭ tio, publika administrado, kvankam en grave kripla formo, estis parte konservita. Super la teranoj restis ankoraŭ lokaj oficistoj, ministroj, generaloj, pafaco-prezidantoj, municipaj policanoj. Konsiderante la intergalaksiajn koloniajn restriktojn, same kiel la specialan statuson de la planedo Tero, la rolo de memregado estis palpebla, kaj kontrolo estis parte ekzercita kun la helpo de perfidaj generaloj.
  La granda nomo de ili ĉiuj, la estro de la planeda municipa polico kaj prezidanto de Atlantiko, Ronald Ducklinton. Tiu duon-negro-duon-indiano (Aŭ alie la esprimo Sambo!) ĝuis la specialan lokon de Fagiram Sham, li devis ludi ŝlosilan rolon en Operacio Deza-3.
  Fortika generalo en ceremonia operet-simila uniformo etendis al la fronto, tremante antaŭ la Purpura Okulo-Generalo (kiel la okupunuoj estis nomitaj) Gerlock. La severa rigardo de Lia Ekscelenco de Stalzanath alprenis la esprimon de kobro preta salti. La generalo kunlaboranto malkuraĝiĝis sub la peza, enuiga rigardo.
  Gerlok grumblis kiel tigro, kaj eĉ svingis la pugnojn antaŭ la nazo de la subulo:
  - Vi estas ordonita urĝe kunvenigi la municipan policanon kaj mobilizi ĉiujn homojn fidelajn al ni. Necesas montri la planedon kiel gajan kaj feliĉan idilion. Niaj ĉefaj malamikoj estas la ribelantoj, malnoblaj murdistoj, kiuj estas malamataj de la tuta pensanta loĝantaro de la planedo Tero. Ĉi tiuj estas mortigaj baciloj, kiuj infektas kaj damaĝas la feliĉan vivon de via planedo. La stalzana generalo teatre mallaŭtis la voĉon, kovrante la buŝon per la mano. Pura pruvo, kvankam la speciala kontraŭsona kampo ĉirkaŭanta la oficejon de la satrapo igis ĝin tute nenecesa.
  
  - La plej eta elfluo de informoj estas puninda per morto per ekstrema turmento. Viaj policanoj mokas, ili ĉiuj raportos al la komputilo de la kolonia administrado. Kvankam ne ĉiuj homoj estas ringitaj kaj tenataj sub la kontrolo de la kolonia komputilo, estas tempo urĝe fiksi kolumojn al ĉiuj teranoj senescepte, almenaŭ en la ĉefaj areoj. Vi estos sub totala gvatado.
  Generalo Ronald iomete riverencis, lia misproporcie granda ventro malhelpas, kaj li ankaŭ timis, ke li estos trafita de peza piko.
  - Ĝi estos farita, granda marŝalo, - la flatulo intence supertaksis la titolon de la generalo. Kaj tremante pro timo, aldonis la marioneto.
  - Ni provos fari ĉion ĝuste por vi kaj via glora imperio, sed homoj estas homoj, ili certe devas esti pagitaj per koloniaj dolaroj, ĉar al teranoj estas malpermesite havi viajn sanktajn kulamanojn.
  "Vi ricevos ĉion, kion ni opinias taŭga doni al vi. Kaj pro la malsukceso vi plene respondos. Neniu kaŝos sin malantaŭ ies dorso, la instrukcioj donitaj al vi devas esti tuj studitaj. Komencu fari ĉi tiun taskon. Ĉiuj aliaj ricevos ĝeneralajn instrukciojn! - Kun surda muĝado klakis generalo Stalzanath.
  Kiam la glitpordo malfermiĝis, la "policano" timeme kuris al la elirejo. Lia nigra, tipe papua vizaĝo nevole skuiĝis. Dika triobla mentono moviĝis kiel nigra oleondo. Ne retenante. Generalo Gerlok frapis per sia tuta forto la dikan azenon de la estro de la planeda polico. La bato estis bona, ke la nigra porko kun sovaĝa kriado elflugis en la koridoron, flugante bone dudek metrojn. Survoje, la forta kadavro trafis en oran statuon de Purpura Konstelacia Militisto. La statuo estis muldita en la tradicia stilo: mezepoka kavalira kiraso kaj ultramoderna plasmopafilo ĵetita super ĝia ŝultro. Nur krevas de ridado! La pordoj aŭtomate glitis fermitaj, lasante venkitan kaj plorantan Ducklinton en hele lumigita koridoro, kie li estis kolektita fare de la gardistoj.
  La Purpura Konstelacia Militisto retenis sian ridon kaj ridetis kontentige. Li, kiel la plej multaj stalzanoj, ne ŝatis nigrulojn kaj mallarĝajn homojn. Kompreneble, ĉi tiu lakeo plendos al Fagiram, kaj la guberniestro, male, fidas ĉi tiujn estaĵojn plej multe. Unuavide, tio ne estas logika, ĉar estis la nigraj kaj flavhaŭtaj homoj, kiuj plej multe suferis pro la Stalzan-agreso. Pelita de besta malamo, Lira Velimara sukcesis faligi la genajn virusojn "ZILKUL", kiuj estas precipe danĝeraj por la sudaj popoloj, sur la Teron. Male al bomboj kaj gasoj, ĉi tiuj virusoj infektis la planedon dum jarcentoj. Kiel rezulto de ilia aplikado, la du plej fekundaj homaj rasoj estis reduktitaj al la grandeco de meza eŭropa lando. La stalzanoj ne batalis kontraŭ virusoj. Unue, ankaŭ la rasa teorio de blanka supereco regis ilin, kvankam, ĝenerale, pro bioinĝenieraj teknologioj, la tuta sango estis tute miksita. Jes, kaj genesplorado montris la absurdecon kaj delira naturon de iuj teorioj de rasa genetika supereco. Alia ideo estis, ke eŭropaj popoloj havas malbonan reproduktadon, kaj teranoj ne povos restarigi sian nombron. Sed ĉi tie ili eraris - la detruo de la ekonomio kaj la malkresko de la kultura nivelo kaŭzis plialtiĝon de la naskoprocento. La plej obstinaj slavaj popoloj montriĝis precipe fekundaj. Kaj la nigruloj estis multe pli obeemaj kaj kondutis pli antaŭvideble. Aliflanke, troa obeo faras la ekspluaton de la planedo nenecese enuiga kaj rutina. Kaj malgrandaj partiaj atakoj amuzas la batalantojn, heligante la monotonecon de la okupacia servo.
  - Fagiram nur ridos pri tiu ĉi tera primato - estas tre amuze bati lin! ekkriis uniformita gibono, svingante meta-eksplodilon, armilon kapabla bruligi la plankon de Eŭropo. - Precipe kiam oni piedbatis lin en la azenon. Kiel grasa ĝi estas, se ĝi estas plene vaporigita, tiam konsiderinda kvanto da bonega sapo povas esti boligita el graso, kaj grandiozaj gantoj aŭ sakoj povas esti faritaj el ledo. Vera homa haŭto estas tre aprezata en la nigra merkato de la Purpura Konstelacia Imperio. Virinoj precipe adoras ŝin. Se ĉi tiu pitkantropo estas malsaĝa, li tre ĝojos meti sian haŭton sur lampŝirmilon ...
  La generalo elkuris sur la kajon. Paro da preskaŭ nudaj servistinoj ricevis neŭtronan plagon sur siaj nudaj, sveltaj kruroj. La sunbruniĝinta knabina haŭto ŝiriĝis per fluo de mikropartikloj, skarlata sango gutis, la odoro de brulado, la malfeliĉaj indiĝenoj kriis kaj, anstataŭ forkuri, falis sur la genuojn kaj ekkriis:
  Ni estas je via servo, sinjoro!
  Estis tuta akvofalo da veneno en la ridado de Gerlock, sekvita de mokado:
  - Kaj vi prenas ĝin kaj pendigas vin... - Kaj tiam muĝado de vundita apro - Mi ne ŝercas! Pli pulsaro ol putinoj, pli pulsaro!
  Alia moka torturo, vi mem metis dratbuklon ĉirkaŭ vian kolon, sed regata de cibernetikaj elementoj. Krome, la drato en ĉi tiu kazo ne estas simpla, sed kapabla je "kreiva" pensado.
  Li tiras la kompatindajn indiĝenojn je la kolo, igante ilin mallevigi, skuante iliajn nudajn krurojn. Tiu ĉi laso agas subtile, ĝi iom sufokiĝas, kaj tiam, kiam la okuloj saltas el siaj kavoj, kaj la langoj de la knabinoj elfalas, ĝi iom ellasas. Kaj dum la buklo kantas:
  - Luno, luno, floroj floras! Bukloj sur la kolo ne sufiĉas por realigi sonĝon!
  Generalo Gerlok vigle aplaŭdas siajn manojn, liaj kontraŭgravitaj botoj permesante al la ekstermonda satrapo levi sin alte de la tera surfaco kun ĉiu paŝo. Stalzan frapas la kalkanojn de la knabino per la plej ordinara elasta bastono. La memoro pri la vendo de granda sendaĵo de ĵus ŝirita homa haŭto al Singh-komercisto ekbrilas tra mia kapo.
  Kutime tiaj kazoj estis aranĝitaj tra la mediacio de la Perigee spackrimkartelo. Sed en ĉi tiu kazo, Singh volis kapti solidan jackpot aĉetante grandan aron da haroj, ostoj kaj haŭto tuj. Kompreneble, Gerlock ankaŭ estas pli profita, li ne dividas kun la stelmafio.
  Kovrite per forta kamuflaĵkampo, la transportdestrojero forlasis la atmosferon de la Tero kaj moviĝis direkte al la rompita ombrokampo de asteroidoj drivantaj proksime de la konstelacio Alpha Centauri.
  La banditoj ne ŝatis tion... Kaj nun kvar brigantinoj gvidataj de fregato veturis pro la nigra rivereto.
  Krima bando volas aranĝi dudekopon. Stelŝipoj estas kiel predfiŝoj vivantaj ĉe grandaj profundoj, dum stellumo estas preskaŭ nevidebla en ĉi tiu parto de spaco, kio plifortigas la similecon al subakva batalo. Mallongaj elsendantaj muzeloj, situantaj preskaŭ ĉiuflanke - la konata sistemo "Erinaco".
  Dek-Stela Oficiro Vira Scolopendra, flirtante kiel senflugila papilio ĉe la dekstra mano de Gerlock, diris:
  - Ni dissolvis la mafion de eksterteranoj per nia bonkoreco! Kiam la koro estas plena de kompato, ial la monujo estas malplena!
  La generalo estis trankvila, obeante la telepatian ordon de la posedanto, la hiperplasma lanĉilo montris ĉielarkan bildon de la batalserĉo sur la hologramo. Ĝenerale, la generalo supozis similan trukon de la spaca mafio.
  La kvin ŝipoj pli kaj pli proksimiĝas... Ili fidas pri sia forto kaj ne plu kaŝas sin, la fregato eĉ elĵetas misilon diverĝantan kun ultraplasmaj bloboj, poste alian.
  Vira, turniĝanta en la aero, briletanta per likvaj metalaj botoj, sarkasme, sed sen signo de timo, demandas Gerlock:
  "Ĉu ni tuj kapitulacu aŭ lasu ilin pafi nin unue?"
  La generalo ordonis severe kaj tre memfide:
  - Sekvu antaŭfiksitan kurson, ignoru la malamikon, kiel nuligita vakuo!
  Stalzanka ridis nervoze, milde karesante sian ŝveban hiperplasman lanĉilon kiel amatan hundon. La armilo movis siajn antenojn kaj pepis:
  - Mia batalpovo estas 30 megafluoj, plena ŝarĝo! - Kaj simile al dek-tuba hibrido de malvarme trompita pistolo kaj Grad-lanĉilo, teknika monstro kantis:
  - Estas multaj malamikoj, sed nia ŝanco estas fini la malmolan! Granda vojo, falĉu ion mizeran - per via superpotenca mano!
  Gerlok movis sian fingron kaj la hiperplasma lanĉilo saltis en lian manon. La generalo pafis trabon de sendanĝera lumo en ne-batala reĝimo. Bildo aperis de nudaj inoj de pluraj rasoj prezentantaj erotikan dancon. Denove li pafis, devigante la diversajn knabinojn batali inter si kaj deklaris kun la aero de venkinto:
  - Kaj kion ili opinias, ke mi vere havas kontraŭfotonan kapon?
  Stalzan pasis la manon sur la skanilon, aŭdiĝis knaro - la nigra vakuo ene de pluraj milionoj da mejloj subite fariĝis purpura kiel nigra okulokoloro. La malamikaj stelŝipoj frostiĝis, etendiĝis, kaj post momento ĉiuj kvin ŝipoj tuj malaperis. Estas kvazaŭ kadro estis forigita de filmo. Kaj la viola koloro de la vakuo paliĝis, poste dissolviĝis kiel inko absorbita de malseka grundo. La centpiedulo fajfis penetrante, kaj palpebrumis pro konfuzo:
  - Kiel okazis al vi? - Kiel majstre pura neniigita!
  Gerlock, kun la rideto de usona komercisto lutante senvalorajn varojn al naivuloj, respondis:
  - Zono de kolapsinta intermonto en la spaco. Ili, nigratruaj mafioj nun estas en alia parto de la universo.
  La dekstela oficiro ankoraŭ ne komprenis, tordante la kapon kaj strabante, kvazaŭ tiamaniere ŝi povus vastigi sian vidon. La voĉo de la muskola knabino tremis.
  - Kiel? Kial ĝi ne estas sur la stelmapo?
  Gerlok, malaltigante sian voĉon al flustro, diris:
  - Ĝi povas esti fermita aŭ malfermita. Kiam i estas fermita, i estas nevidebla.- Kaptante la rigardon de sia subulo, haste aldonis la generalo. - Ne, ĝi povas esti uzata nur kiel armilo en ĉi tiu loko. Alie, ni havus manieron neŭtraligi eĉ la Zorgojn...
  Memoroj estas interrompitaj. Gerlock denove estis vokita de la naŭzita guberniestro Fagiram.
  ***
  La potenca Stalzan-imperio havas miliardojn da kosmoŝipoj de diversaj specoj. De miniaturaj, hirundograndaj, sed kapablaj flugi inter la steloj, mallongdistancaj senpilotaj gvataviadiloj ĝis gigantaj superbatalŝipoj, la grandeco de bona asteroido. La speco de armiloj ankaŭ estas ege multnombra. Ĉi tiuj estas radioĵetiloj de ĉiuj modeloj kaj raketoj de diversaj dezajnoj, vakuanaliziloj, miregiloj, vortickampoj, plasmo-elsendiloj, magiaj eksplodiloj kaj multe pli. Kiel subtile detrua la fantazio de alimondanoj foje povas esti, vi miras pri la nombro da mortigaj malkovroj. Sennombraj specoj de armiloj estas pruntitaj de la konkeritaj mondoj, sed estas ankaŭ multaj propraj malkovroj. La armeo, kiu konkeris miliardojn da planedoj, ŝanceliĝas pro la diverseco de sia arsenalo, sed, tamen, ĝi estas absolute senpova kontraŭ la sola stelŝipo de la Komunumo de Liberaj Galaksioj.
  Tamen, la logiko de la soldatoj de Stelzanath: Estus kialo por mortigi, sed ĉiam surmetu la barelon!
  La Stelŝiparo de la Purpura Konstelacio, nombranta sennombrajn pli da ŝipoj ol sablograjnoj en la Sahara dezerto, devas interkonsenti kun ĉi tiu malgaja fakto. Por transiri la senlimajn vastaĵojn de senlima spaco, por flugi de fino al fino de giganta imperio, la ŝipoj de la Stalzan-floto bezonis konsiderindan tempon. Por la Zorg, ĉi tiu periodo estis relative mallonga - unu hipersalto, kiu estas malpli ol tago, kaj saluton al vi, pli junaj surteraj fratoj en menso. Tamen ne estis malfacile antaŭvidi, ĉar la stalzanoj trenis la tempon ĝis la maksimumo. Multnombraj kontroloj kaj petoj, densa burokratio, evidente malprogresa burokupo kaj konstantaj prokrastoj en preskaŭ ĉiu sektoro de la mega-imperio. Ĉio kun la klara intenco humiligi la Zorg-imperion.
  Des Immer Conoradson eltenis ĉiujn provokojn kaj provojn de humiligo, stoike pruvante la trankvilon de spartano (En antikva Sparto, estis kutimo rideti dum vipado!). Kiam fremduloj, ankoraŭ sufiĉe sovaĝaj infanoj estas malicaj, ne decas al aksakal perdi sian humoron. Bernard Pangor estis tre nervoza kaj malkaŝe esprimis malkontenton kun la imperia burokratio. Per tondra voĉo kiel la sonoro de metaltranĉilo, la juna sorgo legis la notacion, penante deĵeti siajn emociojn.
  - Ĉi tio estas malhonora moko de pensantaj individuoj kaj komuna saĝo. Kion ili volas montri al si. La nacio, kiu antaŭ dek mil cikloj malligis la teron per sarkiloj, imagas sin kiel la regantoj de la universo!
  La altranga senatano ĉiam estis emfaze trankvila. Lia profunda voĉo estis kiel oceana surfo:
  "Tio estas tute komprenebla, mia juna amiko. Iu volas leviĝi humiligante aliajn, kaj ankaŭ montrante, ke li arestis la ĝeneralan inspektiston. Mutbojanta al dinosaŭro sentas sin kiel tigro. La tasko de aliaj, mi kredas, estas konservi nin kiel eble plej longe por kaŝi ĉiujn spurojn de iliaj malnoblaj krimoj kontraŭ la menso. La logiko estas sufiĉe karakteriza por ambaŭseksemaj estaĵoj.
  La jam konata fraga hamstro maldike grincis: "Silfo ne amas, Sylph volas pacon."
  Plilongigante la membron kaj zorge karesante la limigitan inteligentan dombeston, Bernardo demandis iom pli trankvile:
  - Estas strange, kial la frenezo kaj la kulto al krudforto estas tiom disvastigitaj inter ili? Post ĉio, ne nur stalzanoj, sed ankaŭ aliaj dupolusaj estaĵoj emas deziri agreson, kapti kaj militi. La samaj artropodoj de Sinhi ne estas multe pli bonaj ol siaj kordataj ekvivalentoj. Ni triseksuloj ne havas tian kruelecon.
  Conoradson rigardis la tridek du dimensian projekcion de la hiperviziero. Estis elsendo de novaĵoj el du mil lokoj kaj duono samtempe. Malgraŭ la interkovro de informfluoj, pro la uzo de frakciaj mezuradoj, la bildoj ne miksiĝis kaj ili povis esti perceptitaj kaj individue kaj ĉiuj samtempe. La altranga senatano, ĵetante belan kristnaskarban bombonon al la besto, respondis:
  - Ili havas malsaman strukturon kaj absolute ne identan kurson de evoluo, kiu diferencas de nia evoluo pli ol vakuo de princeps-plasmo. Ambeksemo lasis sian markon sur konduto kaj natura selektado. Prenu, ekzemple, la rilaton inter viro kaj ino. Komence, la masklo povis facile seksperforti la inon, kaj ju pli forta kaj pli agresema estis ĉi tiu besto, des pli da ŝancoj li havis reprodukti sian propran specon. Ĉi tio kondukis al la fakto, ke la plej agresemaj kaj kruelaj genoj transprenis en la idoj, kio signifas, ke evoluo sekvis militisman vojon. Forto, aroganteco, agresemo pliiĝis de generacio al generacio. La Stalzans, kun la helpo de la Konsilio kaj poste la Superministerio de Eŭgeniko, metis tiun procezon sur scienc-industrian bazon. Jes, kaj ambaŭseksemaj primatoj reproduktiĝas tro rapide, kun sia relative mallonga vivo. Ĝi ankaŭ reduktas la valoron de la vivo de ĉiu individuo.
  Dum la fea vivoformo besto luktis kun la ŝveliĝanta, pora, sukera sukeraĵo, Bernardo trarigardis la hiperviziran programon, ŝajne okupata serĉante.
  "Sed ĉu la stalzanoj ne sukcesis plilongigi la vivon?" Ili ne plu estas tiel flavaj. - Basis la kontrabaso Zorg.
  Conoradson pafis el kio aspektis kiel luksa fontoplumo en ses-flugilan papilion kun malgranda krokodila kapo brilanta per koloraj kristaloj. El la sesangula ora ŝtoneta pinto elflugis guteto, kiu ŝanĝis formon kaj trembrilis per irizaj nuancoj dumfluge. La statueto, kiel Kapitoŝka el infana karikaturo, kantis: "Manĝu min, mi estas plado por vi!" Krokodila Papilio ronronis responde: "firma bongusta saluto." La voĉo de la pli aĝa zorg fariĝis pli akra:
  - Ŝajnas, ke la primatoj sukcesis en sia revo, ili povis deĉifri la mekanismon de maljuniĝo, ili ankaŭ sukcesis reprogrami la genetikan strukturon. Sed samtempe ili draste akcelis la kreskon de siaj batalsoldatoj, kreskigitaj en koviloj. Populacia stampado okazas ĉiam pli rapida kaj granda nombro da vivantaj mortmaŝinoj aperas. Ĉi tiuj soldatoj kreskas tiel rapide pro la akceliloj, ke ili ne havas infanaĝon. Fakte, ili ne plu estas inteligentaj individuoj. La Stalzans prenis la vojon de menso-direktita kontraŭ-evoluado. Progreso eĉ plimalbonigas ilin, forto pliigas koleron, kaŭzante pliajn suferojn.
  Bernardo rigardis pli detale la ekspozicion de milita ekipaĵo de la Ora Konstelacio - la Sinh Imperio. Tanko kaj triangula atakaviadilo marŝantaj en formo de skorpio kun tri pikiloj pruvis ilian manovreblon... Ne tio! Jen kelkaj raŭpoj, svingantaj klaboj, sturmante la fortikaĵon. Ili estas renkontitaj per robotoj kun densaj salvoj de emisiiloj. La peltaj estaĵoj eksplodas, krevante kiel maturaj tomatoj. Jen ĝusta sukceso kaj disvastigas la dinosaŭron. Bernardo indigne grumblas, denove ŝaltas kaj ekkrias:
  - Kaj kial ni sukcesis eviti tian malleĝecon?
  Krokodilo al papilio mordas pecojn de multkolora "Kapitoŝka". Post ĉiu mordo ŝi prenas alian formon kaj grincas: "eĉ se la dentoj elfalos, la apetito malaperu, sed neniu malpermesos al ni manĝi kruĉon da mielo kun ĉokolado." La pli aĝa Zorg respondas:
  - Ĉio estis malsama por ni. Unue, ĉiuj tri seksoj estis proksimume egalaj en forto. Kaj unu individuo ne povis devigi aliajn havi seksan rilaton, eĉ per pura kruda forto. Jes, eĉ se du konsentis seksperforti trian, tiam en ĉi tiu kazo estis neeble koncipi infanon sen signifoplena harmonio. Ni ne povas havi infanojn, kontraŭe al nia deziro, aŭ al la deziro de almenaŭ unu el la triunuo. Mi devis logike negoci, pensi, pensi. Pruvi la avantaĝojn de ĉi tiu kuniĝo je la genetika nivelo, por la profito de la estontaj generacioj. - Dum Konoradson parolis alia estaĵo, lacerto kun korpo de banano kaj ornamita per tri vicoj da skarlataj tulippetaloj, pikis en la luksajn Zorg-botojn. Tri likvaj metalaj membroj eliris el la ŝuoj, ili ame karesis la beston, sur la muzelon kaj petalojn. La altranga senatano plu parolis. - Ni ĉiam vivis tre longe, kaj niaj infanoj aperis kaj kreskis ege malrapide. Signifa vivdaŭro permesis amasigi pli da scio, sperto kaj logiko. Malgranda naskfrekvenco donis malpli kialon por militoj aŭ nenatura kanibalismo. Ni lernis respekti kaj kompreni la vivon, rekonante ĝian senfinan valoron por ĉiu pensanta individuo. Sur tiu ĉi solida fundamento: bono kaj justeco ripozis, kaj sur ĝi por ĉiam baziĝos nia moralo. Forto sen bono, levas civilizacion kiel pendigita maŝo!
  Ĉapitro 10
  La spaco tremas kaj brulas -
  Ne estas ripozo en sovaĝaj bataloj!
  Gastiganto de monstroj atakas kaj pafas
  Vi furioze pafas al viaj malamikoj!
  Du hipermarŝaloj Gengir Volk kaj Kramar Razorvirov batalis furioze, uzante sepflankajn ultrastabilajn hiperplasmajn polojn - trejnarmilon kiu povas iĝi batalo en frakcio de sekundo. La movoj de ambaŭ mil ducentjaraj "avoj" estis rapidaj, fajreroj falis kiel ŝtorma akvofalo. La spegulitaj muroj de la batalĉambro ree reflektis la movojn de la hipermarŝaloj. La nudbrustaj gigantoj fleksis siajn grandajn muskolojn, ruliĝante kiel cunamaj ondoj, sub pala ĉokolada haŭto. Ili estis titanoj, el kiuj eliris ondoj de agreso, kaj fulmaj malŝarĝoj, kvazaŭ el la tridentoj de la kolerega Dio de la maroj, Pozidono.
  - Vi perdis, Gengir, vi maltrafis naŭ batojn, kaj vi mem batis nur ses! - malzorge kaj laŭte ekkriis Kramar en knabeca maniero.
  Grandega, blondhara Genhir respondis ridante:
  - Ne, mi vin diserigis, mia lasero tuŝis vin unue. En vera batalo, vi jam estus mortinta.
  Kramar indulge ridetis.
  - Estus nur brulvundo. - Stalzan saltis, tordante plurfoje per kaprioloj dorsen antaen, flugante. - La plej bona maniero por ĉesigi maljunecon estas la konstanta movo de la korpo kaj la bolado de pensoj! Eble ni denove varmiĝos, mi proponas bataladon per hologramoj.
  - Ne! Genhir decide balancis la kapon. Kaj piedbatis pecon da glacio. Kristalaj fragmentoj disfalis kiel kristalo - mi preferas vivajn celojn!
  - Kaj ankaŭ mi! - ekkriis la hipermarŝalo (kelkaj milionoj da batalstelŝipoj kun miliardoj da soldatoj en submetiĝo!) Razorvirov.
  Genhir, kun voĉo muĝanta kiel aro da tigroj, legis la senpreparan:
  Estas nenio pli enuiga ol la mondo;
  Kie paco kaj graco regas!
  Kia domaĝo la trankvilo
  Pli bone estas doni vian vivon en bataloj!
  Kramar Razorvirov elprenis ok-tuban magian eksplodilon, ĵetis ĝin supren per la maldekstra mano kaj aldonis:
  - Rompu la bastardojn en pecojn!
  - Ĝis la milito komenciĝos, ni povas ricevi niajn plej bonajn impresojn nur en la malpura sektoro. - Mi rimarkis, iomete moderigante la dancon de Gengir Wolf.
  Armiloj: speciala blato estas konstruita en la blaster, kiu ebligas paroli, kantis en konfirmo de liaj vortoj.
  - Nur timo donas al ni amikojn! Nur doloro instigas vin labori. Tial mi volas pli kaj pli malŝarĝi min per hiperplasmo en la homamason!
  Kramar karesis sian eksplodilon.
  - Vi havas mirindajn pensojn. Sen forpuŝi la vizaĝon de iu alia, vi ne povas manĝi vian propran!
  Gengir Wolf, nudigante siajn dentegojn, konfirmis:
  - Se mi havus mian vojon, mi detruus ĉiujn eksterterulojn. Ĉu la universo favoron!
  - Kaj lasis nin sen sklavoj kaj distro! Kramar balancis la kapon. - Azeno estas ĉiam batata, sed ili mortigas nur kiam li ĉesas esti utila! La kuraĝulo mortigas la malamikon, la malkuraĝulon - la sklavon!
  - La universo estas granda kaj la procezo de neniigo de la difekto estas eterna! Granda milito estas komenconta. Genhir reveme rulis siajn malvarmigajn okulojn.
  - Pli bone ni petolu nun! Kramar ekbrilis siajn naturajn sed metalajn dentojn.
  Du brustaj amikoj elkuris el la halo kaj eniris plifortikigitan aviadilon. Farita en la formo de cikla tanko, la maŝino povis fari intragalaksiajn flugojn. La giganta stelŝipo restis malantaŭe. De malproksime, la multmiliona eskadro de la Purpura Konstelacio aspektis kiel disĵeto de polisilaba geometrie regula mozaiko. Individuaj kosmoŝipoj elstaris pro sia ekstreme timiga aspekto kaj asteroida grandeco.
  Kaj jen la malpura sektoro mem inter la du planedoj Gyurz kaj Fortka. Multnombraj cerealejoj ĉie pendas kiel bizaraj girlandoj. Ili ŝvebis ĝuste en la vakuo, unu el ili, tre simila al grandega kalmaro, elŝutis hologramojn de tempo al tempo - en ili, reprezentantoj de aliaj galaksiaj rasoj kaj vivoformoj faris obscenajn gestojn.
  - Bordelo, kazino, diskoteko - ĉio, kion bezonas du maljunaj veteranoj! - diris Gengir Wolf kun juneca ekscito.
  - Ni amuzu nin, tordu spacon en kornon! - aldonis Kramar Razorvirov, svingante per radiopafilo.
  La Stalzanoj parkumis la glisaviadilon en gardata armea parkejo kaj, turninte la kontraŭgravojn, rapidis laŭ la aerkoridoro. Iliaj plej novaj, lastatempe enkondukitaj batalkostumoj povis atingi sublumrapidecon, kaj kiam trafite, ili facile eltenis atombombon, neniigkuglojn, kaj la plej multajn specojn de lasero. En flugo, Gengir Volk faris la plej malfacilajn piruetojn. Li estis kaptita de ekscito, ĉar nerajtigitaj murdoj ofte okazis en ĉi tiu loko. Hipopotamo kun ok oreloj kaj krokodila vosto flugis rekte al li. Genhir ramis lin, senĝene terenbatante lin per fortokampo. De potenca poke, la eksterterano flugis renverse, malŝparante gigantan afiŝtabulon per sia tuta forto. Hela ekbrilo sekvis el la trafo, kaj fendoj malfermiĝis ĉe la loko de la falo. Parto de la reklama ekrano estingiĝis. Malgrandaj kiel centpieduloj, la robotoj rapidis al la surfaco, haste riparante la ekranon, forbrosante la disajn restaĵojn de la malfeliĉa hipopotamo.
  Genhir ridis. Preninte la bastonon, Kramar Razorvirov faris senvivan buklon kaj trafis per sia tuta forto la bildon de granda urso kun kvar serpentkapoj. De terura bato, racia besto forflugis cent metrojn, faligante du pliajn reprezentantojn de la fremda faŭno. Unu el ili konsistis el radioaktivaj elementoj, la efiko kaŭzis ĉenreakcion. Kelkajn sekundojn poste okazis eta eksplodo, superbrila ekbrilo, poste ondo pasis, disĵetante kelkcent flugantajn motorciklojn kaj inogalaktojn ŝvebantajn sur antigravoj.
  - Jes, vi estas nur kaŝpafisto! Gengir Wolf palpebrumis al Kramar.
  Razorvirov firme forbatis pecon da derompaĵo fluganta en lia direkto kaj respondis:
  - Estas tempo eliri, nun la polico flugos ĉi tien. Kaj, plej malbone, la unuo Amo kaj Vivo povus aperi.
  Kvankam la du hipermarŝaloj certe povus sukcesi kun la barbara murdo de eksterteranoj, kial perdi tempon klarigante al la Departemento de Amo, la monstra spionagentejo de la Purpura Konstelacio.
  Turninte sin, la stalzanoj rapidis en bizaran labirinton kun multaj trairejoj kaj koridoroj. Survoje, Gengir Wolf ne povis nei al si la plezuron pafi surfluge kelkajn humanoidajn navulojn. Li plaĉis rigardi la disĵetitajn pecojn da viando kaj sangofluojn, kiuj, ruliĝante kiel bidoj, ŝvebis en vakuo. Preterpasinte la aron de ornamitaj strukturoj, la Stalzanoj rapidis al la kalmarkonstruaĵo. La strukturo estis larĝa dudek mejlojn. Ĉe ĉiu enirejo staris potencaj gardistoj, pendigitaj per armiloj. Tamen Gengir kaj Kramar nur rikanis malestime. La "birdotimigiloj" de la Inogalacts estas timigaj nur en aspekto, fakte, iliaj armiloj estas malmodernaj. Ĉi tiuj modeloj estas senpovaj kontraŭ modernaj batalkostumoj. Elmetinte siajn armilojn, amasajn kiel elefantoj, la gardistoj grincis per musvoĉoj:
  - La enirkotizo estas cent kulamanoj.
  La Hipermarŝaloj rigardis unu la alian.
  - Miaopinie, por pagi al ni - estas obtuze en vakuo... - Gengir oscedis.
  Kramar kapjesis indulge.
  - Multe da honoro - malbonaj novaĵoj! La malforta pagas per oro, la forta pagas per damaska ŝtalo!
  nbsp; ***
  Tiaj altrangaj Stalzanoj havas fortan armean arsenalon ĉe siaj fingroj. Ili eĉ ne devas eltiri siajn armilojn, sufiĉas meti la manon en batalpozicion, ĉar ĝi elsaltas per si mem preskaŭ kun la rapido de la lumo. Palpebrumo de okulo - kaj protekto estas paralizita. Tiam, helpe de ciberprogramoj, la stalzanoj facile rompis la pordon kovritan de la fortokampo kaj kontraŭleĝe eniris la subteran establon. Trotadi tra la larĝaj, serpentumaj koridoroj estis amuze.
  Du brustaj amikoj sekvis pli kaj pli. Ili baldaŭ eniris gigantan salonon larĝan bonan mejlon. Ĉi tie oni manĝis, trinkis kaj ludis samtempe. Kion mi povas diri, diversaj formoj de vivo, aliaj havas kaĉalotojn, kaj iliaj oreloj estas kiel veloj de la ĉefa masto. Estis ankaŭ multaj stalzanoj. Reprezentantoj de la kernraso estis la plej arogantaj, senceremonie malobeante ĉian dececon. Kramar Razorvirov rigardis la ludtablojn kun karnovora aspekto.
  - Estis agrable trovi riĉan kuirilaron kaj elpremi la tutan ŝargon el ĝi.
  Genhir palpebrumis.
  - Mi pensas, ke mi scias, kiu povas esti elpremita el Kulamanoj...
  Svelta kiel serpento, la krupiero silente saltis al la hipermarŝaloj. Du el la kvin okuloj ŝanĝis koloron de verda al ruĝa. Aktivulo de la kazino svingis per picea voĉo:
  - Kuraĝaj militistoj de la Granda Stalzanath, se vi volas ludi, tiam mi rekomendas al vi la miliardulon Vichihini Kal. Li tre ludas, sed, mi avertas, li ne ŝatas skamulojn. Li tenas la kvazaŭan parton de la planedo...
  Gengir pasie interrompis:
  - Tute! Mi amas fortajn kontraŭulojn!
  Ie proksime sur la scenejo, alia striptizmaratono komenciĝis. Maskloj kaj inoj forĵetis sian kamufladon, faris ekzotikajn dancojn kaj turniĝis kiel horloĝmekanismo pupoj. Sur la plafono ili montris alian agfilmon, kie ili batalis kaj pafis la tutan tempon, detruante tutajn planedojn, turmentante rasojn ĉiaspecajn.
  - Kiam ni batalis. Ni havis ultrastelulon! Multe pli malmola. Kramar montris malestime al la plafono.
  - Ni denove batalos. Ni ricevas kelkajn tre kuraĝigajn novaĵojn. - diris Gengir Wolf. - Megapulsara konflikto!
  Miliardulo-gangstero Wichihini Kala estis parigita kun giganta dekkrura kaĉaloto. La Bruto ankaŭ estis unu el la galaksiaj mafiuloj. Raketlanĉilo turis sur masiva ŝultro (de tia granda malsaĝulo estas tempo pafi al stelkrozŝipo).
  - Kio vi estas senkuraĝaj, dolĉakvaj reptilioj? Ni ludu granda! - Fervore ridetante kvazaŭ li estus vidinta dikajn kokinojn de vulpoj, proponis Gengir Volk.
  Wichihini levis sian piedon.
  - Ĉu vi havas reakcilojn?
  - Per si mem!
  Kramar montris sepkoloran karton. En la mano de Genhir ekbrilis fasko da irizecaj monbiletoj.
  La kaĉaloto fajfis:
  - Do, stalzanoj, batalu! Ni povas veti!
  - Vi povas demeti vian pantalonon!
  La vulgara ŝerco de Genhir kaŭzis histerian ridon de la kaĉaloto.
  "Malsaĝulo, kion vi prenos," pensis Kramar.
  La ludo komenciĝis per holografiaj ultra-radiaktivaj kartoj. Tiu speco de ekzekuto de cent kartoj estis nomita "Imperio", ĝi postulis ne nur bonŝancon, sed ankaŭ fortan memoron kune kun inteligenteco. La tre spertaj Hypermarshals sukcese rezistis la batitajn spacbanditojn. Iom post iom narkotita de Wichihini Kala, li ekscitiĝis kaj, konstante altigante la intereson, alportis sian perdon al pluraj miliardoj da kulamanoj. La Stalzanoj, en siaj koroj, ridis pri la malsuperaj eksterteranoj. Tiuj subevoluintaj estaĵoj estas kondamnitaj esti monbovinoj. Tamen, la stelmafio havis siajn proprajn konsiderojn. Wichihini faris sekretan signon kaj la kaĉaloto kriis:
  - Li trompis! Mi vidis!
  La muĝado de tia monstro levis sonondon tra la salono. Centoj da banditoj tuj tiris radioprojektojn kaj laserajn glavojn, ĉirkaŭante la masivan ludtablon de ĉiuj flankoj.
  Genhir ridis.
  "Mi sciis, ke vi ne povos trakti ĝin. Vi ĉiuj, Dikeles, estas tiaj.
  Kramar bojis:
  - Pagu tion, kion vi perdis, aŭ mortu!
  La gangsteroj ronronis, estis al ili amuze. Restis nur du Stelzanoj en ĉi tiu halo, la ceteraj, satiĝintaj, translokiĝis al aliaj ĉambroj. Tamen, la hipermarŝaloj estis trankvilaj. Iliaj ultramodernaj armiloj laŭ kvalito estis videble superaj ol ĉio, kio estis en la manoj de ĉi tiu tuta amaso.
  - Nu, Kramar, nia revo realiĝis. Estos malkonstruo!
  Stelzany pafis amikan salvon, falĉis kvindek banditojn samtempe. Tamen, en tiu momento, iriza diafana ĉapo kovris la hipermarŝalojn. Genhir ektremis freneze kaj frostiĝis kiel morta skarabo en la fortokampo. Kramar ankaŭ ne povis moviĝi. La gangsteroj estis plenigitaj de aĉaj gruntoj. Dudek-muzelo tanko malrapide flugis en la halon. Terura konstruo ŝvebis antaŭ la Stalzans. Tiam la turo malfermiĝis, kaj dekduo ekstere malfortikaj Singh-oj elflugis el ĝi. Ili formis duoncirklon, fiksrigardante la ĉenitajn batalantojn de Purpura Konstelacio.
  - La malbelaj stalzanoj estas kokonitaj!
  La longa trobo de la Sinhs streĉiĝis. Wichihini etendis nodoplenan membron.
  - Ultramarŝalo Vizira, via mendo estas finita! Du hipermarŝaloj estas kaptitaj. Nun vi povas forigi ilin el ĉiuj sekretaj dezajnoj kaj sekretoj.
  La Ultramarŝalo estis tre kontenta, ŝia trobo ruĝiĝis kaj ŝveliĝis. La voĉo de la moskito turmentis liajn orelojn.
  - Vi faris bonan laboron, Vichy! Kiam la Purpura Imperio estas venkita, via raso ricevos privilegiojn.
  La gangsterreĝo siblis:
  - Kaj la rajton komerci drogojn?
  - Se vi pagos la imposton, tiam vi ricevos tian ŝancon... - La artropodo nervoze frapis la orelojn.
  La ĉefo ĝoje aplaŭdis siajn larĝajn piedojn. La dek-membrokaĉaloto de Kingkongo elblovis fontanon el siaj naztruoj, gluglante, "Cara." La Ultramarŝalo faris signon.
  - Nun ni frostigos ilin, kaj poste ni sendos ilin al la nanokamero, kie ni submetos ilin al ciber-torturo.
  La ino-singh levis longtuban radiopafilon, maldika falangio etendis la manon al la blua butono...
  En tiu sama momento okazis la malplej atendata afero. Du malgrandaj monstroj kun oranĝ-purpuraj vizaĝoj ekpafis per laserpistoloj. La kapo de la ultramarŝalo estis detranĉita per fajra razilo. Forfluginte, ŝi alteriĝis en larĝa glaso plenigita per alkoholenhava ŝaŭmo. La masiva besto frapis la glason en lian buŝon sen maĉi, glutante la "boŭlon" de la malbonŝanca artropodo. La resto de la gangsteroj terure hurlis, la monstroj trafis ilin ankaŭ per neniiga erupcio. La katastrofo komenciĝis. Iu ĵetis neniiggranaton, la metalo vaporiĝis. Fandiĝintaj tabloj kaj seĝoj pluvis en hajlo. Subite, Kramar sentis la potenckokonon blokantan ilin malaperi.
  - Ni estas liberaj! Tuta malŝloso!
  Eltirinte siajn dek-tubajn radioĵetilojn, la Stalzanoj deĉenigis veran hiperplasman ekblovon sur la diversaj malamikoj. La dudek-barela Singh-tanko, falis sub la radiojn, tremis kaj diseriĝis en molekulojn, ŝajne, la artropodoj ne pensis pri aktivigo de la protekta kampo. La revenfajro estis parte estingita per fortprotekto, sed daŭre ĝia intenseco estis tro alta ke la hipermarŝaloj iĝis varmaj. Tial, Gengier kaj Kramar komencis aktive moviĝi, saltante kaj rompante la trajektorion, uzante masivajn ultra-plastajn tablojn kiel kovrilon. Heroldoj de morto tratranĉis la atmosferon, mortigante banditojn je centoj. Miloj da pafiloj tuj bruis, multaj gangsteroj silente vangofrapis siajn proprajn komplicojn. Per bone celitaj pafoj Gengir detruis Vichihini. La kaĉaloto eltenis iom pli longe, ĝis Kramar Razorvirov ĉirkaŭiris la kelviran kolonon en brilantaj radioaktivaj ŝtonetoj kaj plantis ŝargon kiu disŝiris la masivan kadavron. Fluoj da bobelanta sango fluis tra la halo de la halo. Kramar ĵetis rigardon al la batalantoj, kiuj savis ilin el ilia koŝmara kaptiteco. Ili moviĝis kiel modelaj soldatoj, klare konataj kun la taktikoj de la Purpura Konstelacio-militistoj.
  "Monstroj batalas fame kiel mini-soldatoj," Gengir diris, puŝante ŝargon de plasmopafilo.
  Ŝajnas, ke ili estas trejnitaj. Eble ĝi estas speciala taĉmento de indiĝena polico. Kiajn estaĵojn, ĉu vi scias? - Perplekse demandis Razorvirov.
  - Mi vidas ilin unuafoje. - Gengir Wolf malsukcese provis ĉerpi informojn el la dosieroj de sia cerbo simile al agresema komputilo.
  En tiu momento, la trabo kaptis unu el la monstroj. La bizara muzelo tuj ŝveliĝis. La kapo estis nudigita, kaj la ruĝiĝinta vizaĝo de helhara knabo aperis antaŭ la mirigitaj hipermarŝaloj. Kramar tuj rekonis la tombon kaj rapide ekbalbutis, daŭre sendi mortigajn donacojn. Do la kaĉaloto estis deŝirita de lia kapo, tiel granda, ke oni povas meti sur ĝi tutan operan orkestron.
  - Ĉi tiu estas mia pranepo en la sepa generacio - Liĥo Razorvirov. Li estas ĝuste sep cikloj hodiaŭ. Sankta dato de nia imperio! Mi sendis al li donacon - roboto kun kanono disbatanta spacajn dimensiojn.
  - Kaj kiu do la dua? kriis Gengir la Lupo.
  Hiper-Marŝalo de la Purpura Konstelacio ne ĝenis sin, sed simple pafis vaporigilon al la ekzotika fizionomio de la mistera besto. La masko diseriĝis en atomojn. La knabino kun la sepkolora hararanĝo kovris ŝian vizaĝon, sed Genhir sukcesis vidi ŝin per sia tenaca rigardo.
  - Kiel vi kuraĝas, Laska Marsom! Mini-soldatoj, precipe knabinoj, ne rajtas viziti tiajn establaĵojn! Vi estos punita.
  Mustelo respondis ofende:
  - Se ni ne malobservus la malpermeson, tiam vin estus manĝita de la sinhaoj!
  - Ni ankoraŭ bezonas studi, - pafante do, paro da inogalaktoj trafis en botelojn kun brula trinkaĵo, el kiu ekflamis la estaĵoj, enmetis Liĥon. - Vivantaj monstroj estas pli interesaj kaj praktikaj ol hologramoj.
  Kramar, plifortigante la fajron per hiperplasma fluo, el kiu terure kriegis iliaj kontraŭuloj (kiel montriĝis, Singh-soldatoj alivestis sin sub la masko de stalzanoj, kaj estis nur kelkaj samlandanoj multobligitaj per nulo!) subtenis lian filon:
  - La mini-soldato pravas!
  Genhir ridetis dum li uzis blob-saltantan granaton. Ĝi ne eksplodis, sed tranĉo de eksterteraj rasoj kiuj renkontis survoje:
  "Mi pensas, ke niaj infanoj profitos de malgranda milita ekskurso.
  La Hypermarshals daŭre balais for multajn spacgangsterojn. Foje diversaj prostituitinoj, striptizistoj, nur deĵorantoj atakis.
  Kramar tranĉis la serpentecan krupieron per lasero, tiel venĝante sur la artileriisto de la Singhs. La banditoj iom post iom firmigis sian fajron, iliaj pafoj pli kaj pli ofte trafis la celon, la morto de kelkmil kamaradoj donis furiozon kaj koleron. Sed se Gengir kaj Kramar estis kovritaj de fortokampoj, tiam la mini-soldatoj Likho kaj Laska estis nur en kamuflaĵo kaj en malpezaj infanaj batalkostumoj sen individuaj fortokampoj. Kvankam ĉi tiuj uloj montris neniun grandan inĝeniecon kaj kuraĝon, iliaj pafoj estis precizaj, iliaj movoj estis rapidaj, sed ajna sorto venas al fino.
  Unu bone celita pafo frakasis la manon de Likho en fragmentojn. Pro doloro kaj ŝoko, la knabo preskaŭ faligis la radiopafilon, nur nehoma peno de volo helpis lin kolekti sin kaj daŭrigi la batalon. Gutetoj da sango komencis fali de la tranĉita membro. Ili ankaŭ trafis Laska, nur en la kruro. La knabino falis kaj ekkriis pro doloro. Ŝi estis en ekstrema doloro, sed kun ioma peno de volo ŝi subpremis la doloron kaj daŭrigis sian malesperan pafadon.
  Niaj pranepoj estas en danĝero!
  Kramar Razorvirov alkuris kaj kovris la Likho-knabon per fortokampo.
  - Ni savos nian idaron!
  Genhir turniĝis ĉirkaŭe, pafante reen per ambaŭ brakoj. Li vastigis la fortokampon, kovrante la kripla Mustelon. La knabino, malgraŭ la terura doloro, senespere kriegis.
  - Avo, ne! Mi mem povas trakti ilin!
  Likho, siavice, eliris el sub la fortokampo, plantante ŝargon sur alia monstro.
  - Mia glora prapatro, mi ne bezonas vian protekton! Mi mem povas disĵeti monstrojn en interstelan polvon.
  Kramar diris kun patoso:
  - Jen ili estas, niaj infanoj! Ne timu spacajn rubaĵojn!
  La geniro svingiĝis, eligante mortradiojn.
  Ni devas urĝe translokiĝi. Mi havas potencan termokvarkan ŝargon. Ni kovru ilin ĉiujn!
  - Logike!
  Ambaŭ hipermarŝaloj, prenante siajn pranepojn, iris al la gapanta koridoro. La eksterteraj gangsteroj plialtigis sian fajron, la fortokampo vibras, ŝvito fluis sur la vizaĝoj de la stalzanoj. Elglitante malfacile, Kramar baris la enirejon, kaj Gengir Wolf elprenis diafanan raketon el sia sako. Mi ŝaltis la aŭtoveturan programon kaj lanĉis ĝin en la halon plenan de monstroj.
  - Nun estas tempo, ke ni foriru.
  Genhir kaŝis Laska en potenckokono, Kramar ankaŭ kaŝis Likhon. La infanoj rezistis kaj provis implikiĝi en la batalo.
  - Ni estas soldatoj de granda imperio, ni volas batali.
  Liĥo sukcesis elgliti el la fortoteno kaj tratranĉi la ses gardistojn, reprezentantojn de la korna Babuŝ-raso, per kaskada trabo.
  - Nu, vi havas ĝin bonega!
  Estis envio en la voĉo de Genhir Wolf. En respondo, Mustelo ekmoviĝis, ŝajne provante rompi la fortokampon, kvankam tio postulas la forton de miliardo da elefantoj.
  - Kaj mia knabino ne estas pli malbona!
  La Hyper-Marshal forigis sian fortkovron, permesante al sia pranepino marteladi la Native Police-mini-boaton. Mortigi reprezentanton de malsama raso, precipe se li vendiĝis al la mafio, estas braveco kaj heroaĵo por stalzano.
  "Gingir, simple ne tro forportiĝu!
  Kramar prenis Liĥon kaj sekure pakis lin per nevidebla poŝto.
  - Ĝi estas eksplodonta, vidu, kiom ajn ĝi doloras nin!
  Kun sia fortokampo plenforte, la hipermarŝaloj glitis laŭ la koridoroj kun nekredebla rapideco. Eĉ malgranda mini-kvarka ŝargo povas kaŭzi masivan damaĝon.
  ***
  Monstra eksplodo disfendis la pezan metalan strukturon. Hiperplasmaj kirlventoj rapidis tra la kurbiĝemaj koridoroj kun superluma rapideco, egaligante la angulojn kaj ŝprucigante nekovritajn individuojn sur elementajn partiklojn. La ĉiovora ondo atingis la stalzanojn, trafante la fortokampon, vipante la jam frenezan rapidon. Hipermarŝaloj. Kiel ĉampankorko, kune kun la infanoj ili elflugis el kaduka "kalmaro". La giganta konstruaĵo krakis kaj komencis malrapide fendetiĝi, malgranda fajro eksplodis en la fendeto. Griz-viole-flavaj lumoj inside ardis en la vakuo, ŝajnis, ke metalo brulas.
  Miloj da policaj aŭtoj, eĉ kelkdek armeo atakboatoj en la formo de piranoj kun kanonbaterio de boatoj flugis supren al la kaduka strukturo. La skorpioformaj fajromaŝinoj freneze provis estingi la malvarmajn flamojn per stiroŝaŭmo.
  - Ni multe amuziĝis! - Gengir Lupo plezure frapis siajn lipojn, farante langvorajn okulojn, kvazaŭ reĝidino estus nuda antaŭ li.
  - Por tia amuziĝo, vi povas eniri sub la tribunalon. Kaj poste en la ultradoloran ĉambron. Tie, helpe de nanoteknologio, ili rapide purigos la cerbon.
  Kramar akre svingis fingron ĉe sia tempio.
  Genhir ridis.
  - Mi esperas, ke baldaŭ komenciĝos mega-universala milito kaj ĉiuj perdoj estos forigitaj!
  - Antaŭ ol ĝi komenciĝos, ni estos neniigitaj miliono da fojoj!
  Kramar pasigis sian manon sur lian gorĝon. Liho ridetis.
  - Kiel ili scios?
  - Vi ankoraŭ estas stulta mini-soldato! Gengir Lupo bojis. - Spuraj aparatoj, ciber-rekordoj, plasmokomputiloj estas ĉie!
  La Laska knabino ruze palpebrumis.
  - Kaj ni lanĉis batalan ciberviruson, ĝi malfunkciigis ĉiujn spurajn aparatojn en ĉi tiu konstruaĵo.
  - Kaj krome, li manĝis la tutan memoron de lokaj komputiloj! Likho enmetis.
  - Kvazaro! Kiam vi havis tempon? - en la voĉo de Kramar montris surprizon.
  Kiel alie ni enirus ĉi tiun konstruaĵon? Mini-soldatoj ne rajtas eniri tiajn domojn. Sed ni ne povas pafi pli malbone ol plenkreskuloj, sed ili ĉenis nin kaj ne lasas nin amuziĝi!
  Estis ĝeno en la voĉo de la knabo.
  - Ĉio estos ĝustatempe! Viaj korpoj ankoraŭ ne estas maturaj, estas tro frue por ke vi rigardu ĉi tion. Krome, kulamanoj aŭ mono devas esti protektitaj kaj multobligitaj, sed estas multaj ruzaj skamantoj ĉi tie. En 1200 jaroj ni lernis rekoni multajn kaptilojn, kaj vi havas nur sep ciklojn kaj unu korbaton.
  Genhir manbatis la renversitan nazon de Mustelo. La knabino ektiris, poste ridis, eligante sian langon.
  - Avo, kiam ni estos pli ol mil, ni, tio estas, mi fariĝos Super Hyper Ultra Marshal!
  - Sonĝi ne estas malutila! Sed se vi rampos ĉien kiel buĉo, vi mortos en paralela universo kaj vi servos en la kontraŭtrupoj! grumblis la veterana brutulo.
  Mustelo kaprice hurlis.
  - Mi ne volas aliĝi al la kontraŭtrupoj! Tie estas tre dolorige, ĉiuminute ilin turmentas kurentaj kaj gamaradioj.
  - Do, aŭskultu la maljunulojn! Jes, kaj kie vi akiris la batalviruson?
  Liĥo respondis anstataŭ Lasky:
  - Ĉe la ekzercejo! Ni estis trejnitaj en specialaj programoj de virtualaj militoj kaj penetrado en la strukturon de batalrobotoj.
  La Hipermarŝalo tranĉis sian fingron en la aero, kaj pluraj aĉaj, malgrandaj insektoj tuj forvaporiĝis. La mallaŭta voĉo daŭrigis:
  - Estas bone, ke ili praktikas tion, kio estis fiksita dum la ekzercoj. La malavantaĝo estas, ke vi malobeas la regulojn. Mi ne volas havi problemojn kun la Superdepartemento Amo kaj Vivo. Tial, aŭ vi nun donas vian vorton, ke vi nenie vagos, aŭ vi tuj estos ĵetita sur stelon.
  Liĥo komence volis igi ĉion ŝercon, sed la laserpenetra rigardo de lia praavo diris, ke li ne ŝercas. Genhir ankaŭ severe rigardis la knabinon.
  - Kaj ankaŭ vi ĵuru, ke vi neniam plu malobservos la militan regularon.
  Mustelo rigardis for.
  La infanoj flustris mallaŭte.
  - Mi ĵuras...
  Subite, la vizaĝo de Kramar ŝanĝiĝis. Sur junule glata frunto tranĉis akra sulko:
  - Sed se ne estus la malobservo de la ĉarto, ni jam disfaliĝus! Mi retiras mian ĵuron, sed mi metis unu kondiĉon. Se vi volas sapi ie aŭ eltiri kvarkojn, informu min.
  - Kaj mi! - muĝis la kunulo.
  Gingir ankaŭ ŝanĝis opinion:
  - Iniciato en milito estas multekosta, precipe por malamiko alkutimiĝinta al malmultekostaj ŝablonoj! Nur avertu nin anticipe, se vi volas trompi!
  Denove ekbrilis interpafado, kelkaj vulturaj gangsteroj ŝajne decidis profiti el misgvidita paro da stalzanoj kun infanoj. La revenpafado estis senkompate preciza. Nur unu bandito estis paralizita, la ceteraj estis simple dispelitaj en kvarkojn. La kapo de la plej granda "dinosaŭro" kun kvin vicoj da rekurbaj dentoj forflugis kaj alkroĉis siajn dentegojn al la anteno. Ŝajnis, ke eĉ post la morto ŝi volis ronĝi tra la graviotitania bastono.
  Liho ekkriis:
  - Ŝoko ne estas nia maniero! Hypershock - jen nia maniero!
  - Do, monstrinfanoj... - Gingir montris al la kaptito: - Eble ĝi estas simpla rabisto. Aŭ eble spiono. Ni prenos lin kun ni. Tiam mi montros al vi kiel pridemandi tiajn bastardojn.
  - Ni jam turmentis elektronikan ciborgon! - Laska fanfaronis kun rideto.
  - Porvivaĵo ja povas esti timigita! Hiper-marŝalo Kramar diris aŭtoritate.
  - Praktiko estas ĉio!
  Gingir milde frapetis la vangojn de Laska. La rozkolora vizaĝo fariĝis purpura.
  La infanoj gaje ridis.
  Du brustaj amikoj manpremis kaj lerte, farante konfuzigan kapriolon, malaperis malantaŭ grandega helverdpoma lumaĵo.
  En la vasteco de la malpura sektoro, ili daŭre pafis de tempo al tempo.
  Ĉapitro 11
  Kiom da malsamaj estaĵoj
  Tiom da opinioj!
  Mi volas diri al ĉiuj
  La sekreto de la senfinaj ĉieloj!
  Ĝi estas sonĝo kaj defio
  Ĉiuj generacioj...
  Serĉante esencon, la demono rapidas ĉirkaŭe.
  Li volas trudi sian planon.
  Sed serĉante la veron de ĉiuj branĉoj
  Nur Dio povas doni al vi la respondon!
  La du kuraĝuloj daŭrigis sian filozofian interparolon. La trankvila parolo de la trankvilaj Zorgoj fluis kiel arĝenta rivereto kaj ŝajnis milde envolvi la stelojn. La boto (faranta multajn funkciojn danke al la cibernetika princeps-plasma blato) de Conoradson etendis kelkajn pliajn membrojn maldikajn kiel alumetoj kaj komencis prepari koktelon de hibridoj de fiŝoj kaj fruktoj por la bestoj. Survoje, aldonante miksaĵon de legomoj kaj mariskoj, kun diversaj specoj de mielo, fungoj kaj kremoj. El kiu tra la salono disvastiĝis mirinda aromo.
  Bernardo ŝaltis la telepatian ŝanĝreĝimon, kaj la tridekdu-dimensia hologramo fariĝis brilanta nebuleto. Samtempe, la plurnivela cerbo daŭre pensis en malsamaj gamoj. Li ŝajne interesiĝis pri paroli kun la spaco aksakal:
  - Mi scivolas, ĉu ekzistas rasoj pli aĝaj ol ni kaj pli evoluintaj? Ja ni aĝas nur tridek miliardojn da jaroj. Kaj kompare kun la aĝo de la universo, ĉi tio estas tre sensignifa tempo. Aliflanke, ni jam aĝas tiom da miliardoj da jaroj kaj ne estas klare kial ni konas la Universon tiom relative malmulte? Kiel sovaĝaj infanoj en spaca sablokesto! Kaj kial estas ankoraŭ tiom da neklara kaj nekomprenebla en la teorio de la universo?
  Conoradson respondis trankvile, dum lia dua boto ankaŭ helpis en la preparado de manĝo por la pli malgrandaj fratoj de la misiista nacio. Manetoj elirantaj el ŝuoj kun multaj fingroj estis diserigitaj kaj kneditaj sen bruo. Amuza bildo, botoj, sen deiri la piedojn, preparante veran festenon, estis kombinita kun sufiĉe serioza, kvankam iom abstrakta konversacio:
  - Ho, tiu ĉi temo delonge maltrankviligas, kaj ne nur nin. Ekde la frua tagiĝo de civilizacio. Reen en tiuj malproksimaj tempoj, multaj esploristoj estis surprizitaj de la neeblo fiksi multajn stelaj objektoj, kio kondukis al dividado de la Universo en videblajn kaj nevideblajn partojn. Kiel vi scias, videbla kaj nevidebla lumo havas ripozan mason kaj pezon. La sama estas vera por aliaj elementaj partikloj kiuj formas la bazon de la makrokosmo. Laŭ la konata teorio de la universo, fotonoj kaj elektromagnetaj ondoj estas radiataj de steloj ne laŭ perfekte rekta linio, sed laŭ iomete devianta trajektorio. Gravito agas sur fotonoj, ĉiu el kiuj havas mason, kaj la trajektorio, kiel rezulto, iĝas hiperbola. Fotono, vojaĝinte longan vojon, farante gigantan cirklon longan plurajn miliardojn da lumjaroj, revenos al la sama punkto de kiu ĝi originis. Tial ni vidas nur malgrandan parton de la universo, la resto de ĝiaj partoj simple ne estas videblaj. Siavice, fotonoj kaj elektromagnetaj ondoj donas sian energion al multaj kampoj, kiuj trapikas la vakuon kaj kinspacon. Kiel sekvo, la energio estas kolektita en plurdimensiaj kolapsoj.
  Bernardo estis distrita de ŝanĝado, la robotinstruisto, krom Sylph kaj la banana lacerto, eligis plurajn pli diversajn estaĵojn kongruajn kun diversaj galaksioj. Ĉiuj ili estis afablaj kaj mildaj. La pli juna sorgo ĵetis la frazon:
  - Jes, ĉiu lernejano tion scias, sed la universo funkcias senlime longan tempon, kaj dum longaj megakvintilionoj da jaroj, pli perfektaj formoj de alte evoluintaj civilizacioj ol la nia devus esti aperinta.
  Conoradson levis unu el siaj membroj, flugfiŝo kun bluaj, tre longaj kaj grandiozaj naĝiloj sidis sur ĝi.
  - Ho! Vi scias, unu el la kialoj de tio estas, ke la steloj estas eternaj, sed la planedoj ne estas! En paralela universo, estas iomete malsamaj leĝoj, aliaj dimensioj, estas multe pli da ili ol la tri normaj. Laŭ kurbaj spiraloj, energio eniras en kolapsojn, kie ĝi akumuliĝas, preta denove ŝprucigi. La tuta energio, kiu estis radiata en la senfinan spacon dum miliardoj da jaroj, revenas tra la paralela universo kaj aliaj dimensioj. Jen ekzemplo, la stelo subite malvarmiĝis, turniĝis, laŭ sia grandeco, en neŭtronan stelon aŭ en specon de nigra truo, kaj eble eĉ en blankan nanon. La neŭtronoj de superdensa stelo pasas al pli malalta energinivelo. Tiam la energio de la paralela megauniverso ŝanĝas la energinivelon de la elementaj partikloj kiuj konsistigas ĉi tiujn ŝajne formortintajn stelojn por ĉiam. Kaj malgranda densa nano krevas en supernovaon, kaj la malnovaj planedoj brulas. Freŝbakitaj mondoj formiĝas en nova formo. Malvarmiĝi, la ciklo daŭras, ripetante senfine.
  Rubo aperis inter la tri botoj de la Granda Zorg. Ili batalis por la rajto prepari plurtavolan plurbiskvitan kukon. Maldikaj membroj puŝis unu la alian kaj eĉ interplektiĝis en pilkon. La tria Likva Metala Boto insistis: "Nun estas mia vico fari la kukon, tiel justa." Aliaj estis obstinaj: "ĉi tio estas kombinita produktado." Estis pli kaj pli da membroj kiuj elrampis, kaj dum ili interplektiĝis ili eliris en ondoj, kiuj kaŭzis la kurbiĝon de la aero. La robotinstruisto, montrante tion al la ceteraj hejmbestoj, grincis: "ĉi tie ĉi-kaze ni vidas ekzemplon kiel ne solvi tiajn problemojn."
  La duoninteligentaj bestoj knaris aprobe:
  - La disputo estas solvita per kompromiso, nur sovaĝulo trakuras!
  Bernardo ankoraŭ ne enmiksiĝis en tio (por estaĵoj de pli malalta ordo, foje ilia propra negativa sperto estas pli utila ol ajna pozitiva instruo!), Li gvidis la konversacion:
  - Sed se ni povas scii anticipe, kiam la stelo estingiĝos, kaj kiam ĝi pafos per superbrila ekbrilo, tiam ĉi tio ne estas fatala. Kaj kie estas la civilizacio kun historio de kvintilionoj da jaroj? Ili devas esti, ĉar la kosmo estas eterna!
  Zorg konfirmis tion, en tre memfida, sed sen ajna sugesto de narcisisma tono:
  - Kolapsas, kiel vi scias. Movu en spirala aŭ spiral-simila vojo tra hiperspaco kaj la princeps vakuo. Ili povas eniri unu en la alian kaj intensigi aŭ, male, disiĝi. Eĉ la kolapskurbaĵoj ne estas eternaj, same kiel la steloj mem. Individue, neniu stelo povas ekzisti senfine en limigita spaco. Eterna estas nur ilia senfina aro. Kaj la vivo de civilizacioj estas multe pli komplika. Ĉi tio estas pli delikata formacio ol naturaj fenomenoj. Povas ekzisti senlime multaj versioj, kaj ni ne ŝajnigas absolutan scion. Vi mem komprenas multon. Mi rimarkas, ke ni ne strebas al militoj kaj la kapto de la tuta universo. Civilizoj estas distribuitaj tre malegale, kaj multaj el ili simple ne povas leviĝi super certa nivelo. Malantaŭ niaj mondoj kuŝas maldense loĝata areo, ĝi ŝajnas enkadrigi la megagalaksion. Kaj diversaj provoj penetri ĉi tiun zonon kondukas al tuta morto, kiu detruas la tutan vivon. Iu parolas pri absoluta superarmilo kreita de supercivilizacio, kiu detruis sin. Mi ne kredas je tio! Estas eternaj leĝoj de la Universo kaj racio. Ĉiu individuo volas fariĝi DIO. Kaj ne eblas atingi la nivelon de dioj, absolute feliĉaj kaj lumigitaj. La vivo kaj la universo estas lukto por senfina perfekteco. Tial, ajna supercivilizacio stumblas sur nedifinita baro kaj disiĝas. Ĝi kreskas kiel neĝbulo sur la surfaco de stelo por formi denove. Kiel ciklo en la naturo: kristala precipitaĵo elfalis, degelis, forvaporiĝis, denove elfalis. Estas, ŝajne, limo por la Zorgs. Ial, la kresko de super-civilizita potenco estas blokita. Kaj ĉi tio estas granda mistero eĉ por ni. Sed pri unu afero mi estas certa, ke scienca kaj teknologia progreso devas esti akompanata de morala kresko, alie ĝi kondukos al katastrofo.
  Kvazaŭ en konfirmo de liaj vortoj, la lukto inter la botoj, por la rajto prepari manĝaĵon, finiĝis kaj la membroj ekmoviĝis sinkrone. La pletoj, sur kiuj estis preparitaj salatoj, gulaŝo kaj kuirartaj produktoj, dume, ŝanĝis siajn kolorojn kaj formojn, demandante dorlotbestojn:
  - Kiun el nia aspekto vi plej ŝatas?
  Ili knaris responde, io ne tute legebla. Sylph, kiel la plej inteligenta mem, demandis:
  - Ni en la formo de la krono de la potenco de Nauf.
  La pleto fariĝis io tute fabela. Speco de superkovro de pluraj varioj de juvelaĵoj, en bunta kombinaĵo.
  Bernardo diris ĉagrenite:
  - Mi estas malplena kapo! - Daŭrigu la temon sen transiro. - Kaj tamen, en la gena industrio, ni atingis realan perfektecon. Ĉiuj ĉielaj movoj estas jam konataj, antaŭkalkulitaj, kaj katastrofoj ne povas veni subite.
  Conoradson konsentis, kaj la esprimo sur lia vizaĝo iĝis iom embarasita, kiel montara maljunulo, kiu ne povis respondi simplan demandon:
  - Jes, ili ne povas. Sed la fakto restas. Pli antikvaj civilizacioj ne estas konataj al ni. Eble genetikaj fiaskoj, eble eksterregeblaj nekompreneblaj mutacioj, eksteraj influoj. Eble la ĉefa mistero de la universo kuŝas ĝuste en tio. Eble la Supera Kreinto ekzistas, kaj eĉ ni ne estas donita por kompreni Liajn pensojn.
  Dorlotbestoj trankvile kondutis, la robotinstruisto, ŝanĝante la formon al pli hela, komencis demandi ilin:
  "Felicxaj estas la pacistoj, ĉar ili..." La maŝino paŭzis.
  Sylph ekbalegis unua:
  - Heredu la universon!
  La roboto respondis per laŭta voĉo:
  - Proksime kaj tamen malpreciza! Ni.
  Besto en formo de melono kun kapo de jerboo kaj piedpetaloj respondis:
  Ĉar ili ĉiam pravas!
  La roboto ŝanĝis sian superregan flavan koloron al ruĝa kaj oponis:
  - Fakte, vere, sed ne tute same!
  Ignorante la lecionojn por dorlotbestoj, Bernardo deklaris:
  - Jen sencela konversacio, nekomprenebla mistero de la universo. Krome, fido al la Kreinto de la Universo jam implicas la ĉeeston de neperfekteco en li, ĉar la kreado suferas. Pli bone estas pensi pri kiel plenumi nian mision sur la planedo kaj en la sistemo Laker-IV-10001133PS-3, aŭ, kiel diras la indiĝenoj, sur la planedo Tero kaj en la sunsistemo. Post ĉio, ili surmetos malhelajn okulvitrojn, kovrante nin per fumŝelo.
  Conoradson faris geston, la ĝusta boto, lasinte la preparaĵojn, ellasis luman reton, flugilhavaj fiŝoj sidis sur ĝi, kaj freŝe preparitaj floraj benjetoj kuris tra la ĉeloj.
  - Mi havas vastan sperton kaj kolosajn telepatiajn kapablojn, do ne eblos trompi nin, malgraŭ ĉiuj iliaj inventoj. Krome, ĉiam estas multaj sendependaj fontoj. - La altranga zorgo paŭzis en benjaj dekoracioj, ŝanĝis la kolorstrukturon kaj aldonis. "Stalzanoj eĉ ne scias pri iuj niaj kapabloj.
  - Kiu movo estas pli verŝajna, imitado de bonfarto aŭ via forigo per fizikaj rimedoj?
  Conoradson respondis logike:
  - Ĉi-lasta estas ekskludita! La Stalzans estas sufiĉe saĝaj por kompreni ke la morto de la Altranga Senatano kondukos al tia enketo ke la guberniestro kaj liaj komplicoj ne nur estos forigitaj, sed estos krime punitaj, igante ĝin ekstrema punkto. Do ili ne riskos...
  Neatendita alarmo interrompis la frazon de la saĝa sorgo. Du tre grandaj stelŝipoj de nekonata dezajno aperis sur la tridek-tri-dimensia hologramo. Ili estas ĉe la limo, (estas eĉ surprize, ke nbsp; Kramar prenis Likhon kaj sekure pakis lin en nevidebla ĉenpoŝto.
  do la stalzanoj jam lernis kiel akceli ekster hiperspaco) la rapidoj alproksimiĝis al tre malgranda Zorg-ekspedicia stelŝipo. La ŝipo de la diamanta konstelacio tamen estas nekompareble pli vasta ene ol ŝajnas de ekstere, ĝi havas tutan palacon, kie oni povas libere loĝigi la loĝantaron de estiminda vilaĝo. Eĉ prokrastita de zorgema kontrolo, li ankoraŭ havus tempon, se lia mastro havus tian deziron, iri en hipersalto. En hiperveturado, la stelŝipo trapikas aliajn dimensiojn, farante preskaŭ ajnan substancon kvazaŭ-materialon kun sia amaso, ĉar armeaj operacioj ne povas esti faritaj en hiperspaco. Ĉiuj spacbataloj okazas post elirado de la hipersalto. Proksime de la forta, tradicie rabema formo de stelŝipoj, svarmo de pli malgrandaj batalantoj de la Eaglet kaj Photon klasoj turniĝis. Subite, ĉiuj malgrandaj vulturoj malaperis en la karenoj de la grandegaj kosmosubmarŝipoj, la kosmaj grandaj batalŝipoj harizitaj de fortokampoj. Kompreneble, la malgrandkapacita stelŝipo de la Senior Senator nur aspektis sendefenda. Zorgs povis senpene pafi malamikajn ŝipojn aŭ iri en malvolan hipersalto. La bestetoj, sentante danĝeron, ekkriis, kaj la flugilhavaj fiŝoj, forlasinte la manĝon, alkuris al la grandioza, pure dekoracia lustro, alkroĉiĝante al la hieroglifoj de ampoloj pimitaj per valoraj ŝtonoj.
  - Ne reagu! Lasu la malamikon bati unue! ordonis Des ymer Conoradson.
  La stelŝipoj venis en rektan atingon kaj deĉenigis perfortan kaskadon de hiperplasmaj eksplodoj de energio. La hoteloj, portantaj la eksplodan energion de miliardoj da atombomboj, ekflamis kaj tuj estingiĝis, trafante transtempan (kapablan ŝanĝi la kurson de la periodo) fortokampo. La mult-megatonaj ŝargoj aspektis kiel sendanĝeraj petardoj, aspektantaj ne tiom minacaj kiel belaj. Dekduo da Mortigantoj eliris el ilia ventro kiel fanto en la skatolo kaj kuniĝis en la sencela pafo. Ĉi tio eĉ iomete surprizis la altrangan senatanon.
  Ĉu niaj kontraŭuloj vere estas tiel stultaj? Ĉu ili havas vakuon en la kapo?
  Subite, la malamikaj stelŝipoj faris turnon, kaj ducent metrojn ŝarksimilaj flugmaŝinoj elflugis el la predantaj ventroj. Rapide akcelante, tiel ke eĉ la vakuo malantaŭ ili brilis per oranĝa nebulo, la megaraketoj sinkrone rapidis, preskaŭ atingante la nepenetreblan fortokampon. La eksplodo estis tiel forta, ke la zorga stelŝipo spertis fortan cerbokomocion. Multnombraj bestoj estis terenbatitaj, kelkaj trafis en la muron, kiu, feliĉe por ili, aŭtomate fariĝis elasta kaj mola kiel trampolino. Sed kiel ĉi tiuj bestoj ekkriis pro timo, kaj paro da ananasmeduzoj eĉ eksplodis en tri riveretojn. Aŭdiĝis la krioj de sendanĝeraj estaĵoj:
  "Ĉi tio estas superdetruo, venis inferaj drakoj!"
  Kaskadoj de elementaj partikloj, rompitaj preonoj kaj kvarkoj, reflektitaj de la kampo, estigis ekbrilon similan al supernovao. Laŭ sia batalpotenco, la raketo povus ŝprucigi en fotonojn kaj disĵeti stelkorpon la grandecon de la planedo Neptuno tra la galaksio. La reflektita fluo de elementaj partikloj atingis la malamikon, trafante la atakantajn stelŝipojn. Unu el ili perdis kontrolon kaj komencis rotacii ĉirkaŭ sia akso, flugante kiel futbala pilko pro forta bato. Se ĝi estus eĉ iom pli proksime, nur kvarkoj restus de ĝi. La batalantoj estis multe pli malbone protektitaj, kaj iliaj pilotoj estis bonŝancaj nur ke ili mortis antaŭ ol ili eĉ ektimis, la hiperplasmo moviĝas milionojn da fojoj pli rapide ol la dolorimpulso, lasante nur la animon el la korpo. La alia ŝipo sukcesis moviĝi al sekura loko, evitante la bruantan efikon de la akumula ondo.
  Ir ymer Midel, la kapitano de la Zorg-stelŝipo, faris peton al la Ĝenerala Inspektoro.
  - Ĉu preni kontraŭrimedojn?
  - Ne indas, ili ĉiuokaze ricevos la sian... - La altranga senatano diris tion sen entuziasmo, kiel afabla gepatro punanta ludantan infanon.
  - Bonege!
  La granda sorgo pravis. La stelŝipo, kiu perdis kontrolon, estis malfeliĉa. Siatempe en vakua korktirilo, li neniam sukcesis establi kontrolon, kaj estis englutita de grandega granda stelo. En la viola brilo de la giganta lumaĵo, smeralda punkto ekflamis kaj tuj estingiĝis, la grandioza batalŝipo plonĝis en la flamantajn profundon.
  La pluviva stelŝipo denove alproksimiĝis por batali distancon kaj malfermis fortan fajron de radiokanonoj kaj vivdetruantaj instalaĵoj, kvazaŭ provante la paciencon de la inspektisto-skipo. Oni povis vidi la rondajn turojn turniĝantajn, dense kovritajn per kanonoj kaj emisiiloj. Deforma hiperplasma ok elflugis el la plej granda muzelo, ĝi moviĝis laŭ rompita linio. Fluginte al nevidebla baro, eksplodis energia koagulo, diseriĝanta en etajn fajrerojn. Certiginte, ke la sorgoj ne reagas al lia pafado, la ŝipo ŝanĝis la distancon kaj, akcelinte, iris en hipersalto, kaŝante malantaŭ la brile helaj aroj de steloj.
  - Io ne simila al la agoj de galaksiaj filibusteroj. Monstre potencaj armiloj kaj grandaj batalsubmarŝipoj de la flagŝipo-batalŝipa klaso. Ĉi tio estas serioza! Ĝi aspektas kiel provoko de la Purpura Konstelacia Floto. La kapitano komentis kun malbone kaŝita ekscito. - Jes, kaj ili saltis iel rapide, kiel la lastaj evoluoj de androgina.
  - Ĝuste, Ir imer Midel. Kvankam la Stalzan havas batalantojn kun signo por ekomilitoj, ili estas kutime pli malgrandaj kaj pli manoveblaj kosmoŝipoj. Ne estas sovaĝaj piratoj en ĉi tiuj sektoroj. Oni devas ankoraŭ povi renkonti senbridan liberan piratadon. La plej grava afero estas la armilo, ĉar ili uzis absolute la plej lasta. Ĉi tio estas akumula termopreona ŝargo. Ĉi tio estas nova paŝo en milita teknologio. Ĉi tie oni provis rimedon, kiu ankoraŭ ne estis uzata en la praktiko de modernaj militoj. La malamiko samtempe volis provi la forton de la fortokampo de nia stelŝipo. Eblis doni al ili tion, kion ili meritis, sed mi ne tuŝos eĉ nematurajn, sed ankoraŭ pensantajn vivformojn. - Per firma tono, la Ĉefa Senatano finis sian kortuŝan paroladon.
  La kapitano trankvile respondis, sed se vi aŭskultis, estis notoj de subpremita kolero en la ŝtala voĉo de la malmoliĝinta zorgo:
  - Kompreneble, estas pli bone eviti malbonon kaj kaŭzi suferon al aliaj pensantoj! Kiom longe oni tamen povas elteni la malbonon, kruelecon kaj trompon de ambaŭseksemaj estaĵoj! Ni, aliflanke, havas la forton por bati agreseman arogantecon de proteinaj parazitoj kun timinda respondo. La malbono devas...
  Conoradson interrompis la militeman tiradon de la kapitano:
  - Foriru! Malbono ne povas esti detruita per malbono. Ili fariĝos eĉ pli amaraj, se ni uzos siajn proprajn metodojn kontraŭ ili.
  - Kio pri novaj armiloj? Se ili daŭre faras tian progreson en kreado de novaj rimedoj de detruo, tiam ĉi tio estas ekstreme danĝera. Iam ilia teknologio atingos hipernivelon, kaj eĉ ni fariĝos senhelpaj kaj ne povos ne nur haltigi ilin, sed eĉ protekti niajn vivojn! Mi eĉ ne pensis, ke niaj ŝipoj povas esti skuitaj de siaj petardoj! Midel preskaŭ kriegis sur levita noto.
  - Tio ankaŭ maltrankviligas min. Mi esperas, ke saĝo montros al ni la elirejon. - La altranga senatano, mallauxte aldonis. - Kaj nun miaj dorlotbestoj ne difektos vin iomete da amuzado.
  La kosmoŝipo denove iris en hipersalto. La spaco malantaŭ la haŭto tuj paliĝis. La densa nigreco ekflamis per koloroj nepriskribeblaj de homaj vortoj kaj disiĝis kun eksterordinara brilo.
  ***
  Kaj en aliaj partoj de la senlima spaco la vivo fluis laŭ sia propra, kiel ĉiam, neimitebla kurso.
  ***
  - Jes, vi, Leonido, kompreneble, bone farita, bele kuŝigis unu el la plej bonaj oficiroj de la galaksia korpuso. Sed vi devas kompreni, ke tiel farante vi subskribis vian propran mortkondamnon. En la Ministerio de "Vero kaj Amo" aŭ "Amo kaj Vivo" tiaj aferoj estas solvitaj simple kaj senprokraste.
  Jover Hermes ridetis senĝoje. Li ne volis perdi tian valoran sklavon. La leono Eraskandar sidis kviete, lia helblonda kapo klinita. Lia aspekto estis la plej elĉerpita, mallumaj rondoj aperis sub liaj okuloj, liaj vangoj estis enprofundigitaj, liaj kruroj, brakoj, flankoj kaj muskola brusto estis kovritaj de grataĵoj, brulvundoj kaj kontuzoj. Li pasigis tutan semajnon en volupta infero, plaĉante al la malamata tribo, ne povante ripozi eĉ unu minuton. Tra ĝi trapasis centoj da muskolfortaj, temperamentaj virinoj kun grandaj seksaj fantazioj. La edzino de unu malvarmeta generalo eĉ bruligis la nudajn kalkanojn de la knabo per la brulanta fino de la lasero. La ceteraj sorikoj tion ŝatis, kaj ili provis sur ĝi la malvarmajn radiojn, aliajn specojn de batalradiado. Nun la veziketoj sur la plandumoj jukis neelteneble, kaj la junulo, por malpezigi la jukon, pli forte premis ilin kontraŭ la malvarma metalo. Sekso estis natura bezono de juna, heroa korpo, sed tiam ĝi fariĝis ia torturo, kaj la ingveno ŝajnis pleniĝi per fandita metalo. Nuntempe, la knabo deziris nur unu aferon: prefere fali sur ajnan sunlitejon, eĉ se ĝi estis kovrita per najloj, kaj droni en sonĝo.
  Hermeso estis tre kontenta kun kaj la impona profito por la vendita korpo de la rapide akiranta populareco de la gladiatoro, kaj la humiligo de la sklavo kiu fariĝis tro malmola.
  - Ankaŭ viaj sentoj gvidas min. Niaj oranĝaj bordelaj sinjorinoj skrapis vin kiel tigroj. Bone, do vi ĝenis nin. Ne nur homo batas niajn oficirojn, sed se li superas nin en sekso, tiam ĉi tio specife frenezigas vin.
  Stalzan palpebrumis ruze.
  - Bone, nun ni eklaboru. Ni ne plu povas resti sur ĉi tiu planedo. Precipe al vi, li fariĝis tro fama. Ni flugos al la centro de la Galaksio, al la tiel nomata malpura stela sektoro.
  La leono vigliĝis kaj tuj levis la kapon:
  - Mi scivolas, kion ni faros tie?
  Hermeso evitis rektan respondon:
  "Ĉi tiu areo estas plena de ne-stalzanoidaj specoj, vivantaj estaĵoj. Multaj el ili estas duonsovaĝaj, kaj ankoraŭ ne plene asimilitaj de la spaca imperio.
  - Ne estos sekure! La voĉo de Eraskandar sonis pli kiel espero ol maltrankvilo.
  Ni havos armilojn. Kvankam vi ne devas, ĉar vi estas ne nur sklavo, sed ankaŭ ŝtata krimulo. Ĉu vi povas batali nur per viaj nudaj manoj! - Hermeso etendis la manon kaj glaso kun odora kaj ŝaŭma ŝaŭmo flugis en lian manplaton, kviete knarinte: dopa indico cent sep.
  Leono nur skuis la kapon, ĵetis rigardon al paro da eskortaj batalrobotoj, kaj donante al si la plej humilan rigardon, li diris:
  - Ĉu mi povas adiaŭi Venuso Allamara?
  Hermeso trinkis bonan duonon, puŝis la glason levigante sur gravita kuseno. Li pendigis en la aero chiknuv: "estu sana por la tuta eterneco, sinjoro." Poste li froteme frotis la manojn kaj gluglutis:
  - Kompreneble! Ŝi atendis vin. Vi havas ekzakte horon, ne pli. Tiam ni ekflugos! Ĉi-foje, ni flugos en milita stelŝipo, se ŝi estas kontenta. Mi lasos vin inspekti la ŝipon ene de leĝaj limoj. Se ne, tiam vi pasigos la tutan flugon sur ĉeno.
  - Dankon pro via fido.
  Stalzan kaptis la ironion en la vortoj de la sklavo.
  - Ne malfortiĝu, vi ankoraŭ havos la ŝancon montri dentegojn!
  Kaj Hermeso amike frapis la muskolfortan, ĉifonan, morditan ŝultron de Eraskandar.
  Ĉapitro 12
  La radio de morto brilas en la mallumo,
  Amaso da spacaj monstroj kolektiĝis!
  Senkompata malamiko atakas vin
  Sed, mi kredas, la mano de la heroo ne tremos!
  Jover ne plenumis sian vorton. Suspektinda juna sklavo estis ŝlosita en potenca ĉelo, metita sur ĉenon.
  Estis iom malvarme en la kazemato mem de la ŝipo. Norma dek du gradoj surtera mezurado, ne sufiĉas por terulo alkutimiĝinta al eterna somero. Tamen, la stalzanoj uzis preskaŭ similan decimalan sistemon de mezuradoj, kiu multe faciligis la orientiĝon en komunikado inter la du rasoj. Kiel antaŭe, Leono estis nuda, en unu lumbotuko, sed li estis tiom ligita al nudeco, ke li eĉ ne atentis ĝin. Sed la stalzanoj, el kiuj multaj neniam vidis homojn, rigardis lin per siaj rabantaj, malsuperaj okuloj.
  Estis mallume en la ĉelo, kaj kuŝante sur nuda metala lito, Lev estis malvarma, akraj pikiloj en la punĉelo de la ŝipo pikis la muskolan dorson de la knabo. Estis neeble desalti, ĉar la brakoj kaj kruroj estis katenitaj per streĉaj krampoj, fortokampoj. La junulo suferis, ĵetis kaj turniĝis, kaj por distri sin, li provis koncentriĝi sur la memoroj de sia infanaĝo.
  Kie li naskiĝis kaj kiuj estis liaj gepatroj, neniu sciis. Laŭ la rakontoj de liaj adoptitaj gepatroj, li estis neatendite trovita en kverka lulilo malplena ĝis tiu momento. Kie kuŝis la estonta militisto, aŭ pli ĝuste, turniĝis kiel loĉo, estante tre facilmova bebo. Ironie, li alvenis en la kabano de la sola partizano en la tuta vilaĝo, Ivan Eraskandar. En la momento de lia naskiĝo, sur la brusto de la bebo, desegnaĵo ekbrilis kun tre bela rabobesto, kiel homa leono kun flugiloj kaj sabrodentaj dentegoj. Tiam la hela skizo malaperis sen spuro, sed onidiro trairis la vilaĝon, ke li estas la elektita, la mesio naskita de la Sankta Spirito, kiu devis savi la planedon. Dum kelka tempo, neniu prenis ĝin serioze. La knabo, nomata Leo, vivis trankvile, kreskis, ludis kaj sekrete studis la antikvajn malpermesitajn artojn de man-al-mana batalo. Mi devas diri, ke la stalzanoj serioze transformis la klimaton de la planedo. Uzante la Trekotor-gravvakuoinstalaĵon, unu el la plej novaj modeloj de spacvarpiloj, ili ŝanĝis la orbiton de la Tero, alportante ĝin sufiĉe proksime al la Suno. Ĉi tio ŝanĝis la klimaton al signifa varmiĝo. Ĉiuj glaĉeroj degelis. Por eviti inundi vastajn areojn, sciencistoj kaj inĝenieroj de la Purpura konstelacio, uzante mikro-neniigajn eksplodojn, vastigis kaj profundigis depresiojn kaj tranĉeojn en la oceanoj de la mondo. Tio estis farita kaj kalkulita helpe de la plej potencaj komputiloj tiel precize kaj precize, ke eblis ne nur eviti la inundon de vastaj teritorioj, sed eĉ ŝanĝi la cirkuladon de akvo. La akvociklo en la naturo estis tiom modifita, ke ĉiuj dezertoj malaperis, iĝante ĝangaloj. Krome, la hidrosfero cirkulis tiel, ke la varma el la ekvatoro kunfandiĝis al la polusoj, kaj la malvarmeta el la polusoj moviĝis al la ekvatoro. Klimato simila al la afrika ekvatora zono estis establita ĉie en la planedo, kaj ligno-minado fariĝis la plej enspeziga komerco. Pro elektoŝanĝoj en kelkaj rasoj, plantoj produktis valorajn kaj nutrajn fruktojn preskaŭ la tutan jaron, kiuj ŝajnis solvi la problemon de malsato por ĉiam. En ĉi tiuj kondiĉoj estis multe da libera tempo kaj tre malmulte da distro, ne ekzistis komputiloj kun televidiloj, kiuj fariĝis la universala Interreto komence de la dudekunua jarcento. Nur okupa radio dissendanta ekskluzive propagandon kaj stultajn kantojn, kelkajn muzikinstrumentojn. Nu, la plej simplaj fizikaj ludoj. Mallonge, homoj estis alportitaj al la indiĝena barbara nivelo. Lia frua nudpieda infanaĝo estis feliĉa, sen problemoj aŭ kapdoloroj. Lerta, ekstreme forta kaj inventema en frua aĝo, Leono, kiu prenis la familian nomon de sia adoptpatro Eraskandar, estis la gvidanto kaj gvidanto de la lokaj infanoj. Estas facile esti feliĉa kiam vi ne scias la plej bonan. Sed baldaŭ okazis eventoj kiuj interrompis la idilion ...
  Kio ĉi tiuj okazaĵoj, Leono ne havis tempon por rulumi tra en memoro. Potenca dormgaso estis injektita en la ĉambron, kaj la knabo falis en abismon de profunda dormo.
  ***
  Kiam la stelŝipo alvenis al la loko, li vekiĝis. Estis malklara en mia kapo. La mondo ĉirkaŭe aspektis griza kaj malbonaŭgura. Estis malvarme, la artefarita gazono de la kosmohaveno kovrita de prujno kaj malseka neĝo. Post dormeto en metala skatolo, tremanta takto, kaj lia dorso, trapikita de punkesto, doloris malagrable. Vere, la gratvundetoj, kontuziĝoj kaj brulvundoj kaŭzitaj de la inoj al la sklavo Alfonso havis tempon por malaperi, la korpo de la batiro rapide resaniĝis, lasante eĉ la plej etan spuron. Por varmiĝi, Leono aldonis paŝon, unuafoje li vidis neĝadon kaj miris: kiel malnobla natura precipitaĵo povas esti. Sur planedo Tero, varmaj pluvegoj kaskadaj sur sunbrunigita haŭto estas ĉiam ĝojo, precipe ĉar ili neniam kaŭzas inundojn aŭ restadas. Rapide frapante la nudajn piedojn super la malvarmajn flakojn kovritajn per maldika krusto da glacio, la knabo preskaŭ kuris, dancante kiel hopak. Sufiĉe strange, sed la sento de glacio rompiĝo sub la malglata plando de la knabo estis agrable ekscita, kaj Leono provis trafi la kristalan kruston kiel eble plej forte. La ŝprucaĵo ŝprucis super unu ne tre agrabla temo kun porka muzelo, elefantaj oreloj kaj verdeta krokodila haŭto. Malpura akvo makulis la mallerte konvenitan uniformon de kosma flughavena laboristo. La besto, etendante siajn naĝkovritajn piedojn, komencis fajfi ion. Ia malbeno en la malbone rompita lingvo de la Purpura Konstelacio.
  Jover minace bojis, montrante la ŝultrojn de la ekonomia generalo.
  - Vi malnobla reptilio, ne kuraĝu insulti la stalzanon kaj lian fidelan serviston!
  Peza pugno falis sur aĉan verdan muzelon. La bato estis bona, la estaĵo balanciĝis, sed ne havis tempon por fali. La impeta lugkig de la ege ekscitita Eraskandar, kaj eĉ per turno, dispremis la fizionomion de la porko-elefanto-krokodilo. La kadavro falis en flakon, kaj la gardistoj starantaj en la malproksimo gaje ridis, fingromontrante al la falinta bildo, kun platplatigita taso. Purpurbruna sango gutis en flakon, disvastigante akran odoron de terebinto. Sen halti, Hermeso kaj Leono sidiĝis en la preta flaneur. Poste ili ekflugis rapide, fortimigante la makulitajn insektojn.
  Estis io aparte maltrankvila en la sektoro. Plumnaĝilaj fiŝolacertoj flugis tra la atmosfero. Estis ankaŭ estaĵoj kiuj aspektis kiel lupoj kun vespertoflugiloj. Ŝvebis kelkaj grandaj, trikapaj agloj la grandeco de stelbatalanto. Gigantaj libeloj flirtis kun la dornoj de grandaj erinacoj. Plejparte duonsovaĝaj ne-humanoidaj estaĵoj dominis. La sonoj faritaj de ili similis ion inter la hurlado de lupo kaj la klakado de cikadoj. Kelkaj el ili flugis tro proksime al la flaneur, minacante kolizii.
  Jover turnis la levilon, kaj ondo de ultrasono disigis la frenezajn estaĵojn. Tiuj kun histeria kriado, kaj kiuj estas pli raciaj, kraĉas sukajn malbenojn, disĵetitajn en malsamaj direktoj. Hermeso grumblis responde:
  - Malsuperaj inogalaktoj, ni pulsaros vin!
  Scivoleme, Leono demandis en partia slango:
  - Kaj kie ni prenas ĉi tie?
  Jover montris sian fingron, hologramon kun montrilo kaj la surskribo: "En bordelo" elflugis el la ringo.
  Eraskandar, sen multe da entuziasmo, rigardis malproksimen kaj trankviliĝis - tio ne aspektas kiel bordelo. La kolosa plurkilometra konstruaĵo kun severaj bazalt-marmoraj muroj klare elstaris sur la malgastama fono. La strukturo estis formita kiel mezepoka kastelo kun dikaj kreneloj. Malproksime ankaŭ videblis grandega, roksimila, rektangula konstruaĵo. Kazerno por ne-humanoidaj sklavoj. Tiu ĉi giganta ĉielskrapanto atingis la stratosferon. Sur la tegmento estis la lanĉplatformo por batalstelŝipoj. Eĉ la malpura sektoro estis plenigita per trupoj de Purpura Konstelacio kiel sekvinberobulko. La leono diris surprizite:
  - Aspektas tiel arkaika!
  Muntita en la ringo de Hermeso, havante aliron al la intergalaksia Princeps-Interreto (funkcianta en hiperspaco, kaj vektoroj de kinespaco), eldonis informojn per hologramo.
  Ĉi tiu konstruaĵo estas la legenda Nigra Kastelo. La fama loko, kiu inspiris lokajn kinoartistojn filmi dekduojn da filmoj kaj verki centojn da krimaj suspensfilmoj kaj krimaj rakontoj. Ĝi ankaŭ aranĝis batalojn de kavaliroj-inogalaktoj sur ĉevaloj kaj en kiraso, ĉi tiuj muroj devis postvivi la atakojn de piratoj, la invadon de venenaj insektoj kiuj nutras la atmosferon. Moderneco ne estas tiel romantika; en la antikva Nigra Kastelo, tuta reto de cerealestablaĵoj kaj la kaverno de la plej granda gangstero en la galaksio Lucera, moknomita la Kvazara Drako, estis alkroĉita. La simbolo de la submondo fosis en la teron dum pli ol dudek kvin mejloj kaj estis pli ol ses mejlojn alta, dek du mejlojn larĝa. Ĝi estis starigita dum multaj jarmiloj, kaj eble milionoj da jaroj, ĝis la momento, kiam la stalzanoj "feliĉigis" tiun ĉi galaksion per sia okupado. La muroj estis konstruitaj laŭ la sekretaj receptoj de formortintaj specioj kaj estis fortaj, preskaŭ kiel la plej novaj alojoj, bataloj, spacaj stelŝipoj.
  Hermeso vokis al la hologramo:
  - Malŝalti! Ni ne bezonas ĝin!
  La flaneur alteriĝis sur vasta areo laŭvorte plenplena de flugmaŝinoj de la plej diversaj, foje sovaĝaj kaj frenezaj fantaziaj dezajnoj. Estaĵoj, plejparte de ne-humanoida tipo, svarmis proksime de la rompitaj plurkoloraj konfiguracioj. La estaĵoj estis multkoloraj, diverskoloraj, en skvamoj, plumoj, pikiloj, kirasoj kun pingloj kaj razklingoj, kun suĉiloj, plantoj, vivantaj mineraloj kaj eĉ neimageblaj kun tio, kio ne havas analogojn sur la Tero. La leono neniam vidis tian varion de spacfaŭno. Ĝi vekis scivolemon kaj subkonscian maltrankvilon. Estis reprezentantoj de malsamaj tipoj, strukturoj kaj formoj. Travidebla kaj en la formo de la plej maldikaj vermoj, etaj kaj grandegaj, pli ol elefantoj. Ekzistis eĉ amorfaj estaĵoj. Hibridaj specoj de ĉiuj strioj. Miliardoj da originaj planedoj... Bilionoj da jaroj da evoluo iranta en ondoj, estigis nekalkuleblan varion de specioj.
  La nigra kastelo estis speciale adaptita por multaj intergalaksiaj tipoj.
  Kvankam la aviadilo milde alteriĝis sur la malhelpurpuran kovraĵon de la parkregiono, ĝi estis iomete ŝokita, kvazaŭ Titano kaptita de Zeŭso provus eskapi de malsupre. Jover kaj Eraskandar, ne atentante ĉi tion, eliris (aŭ pli ĝuste, la junulo elsaltis kiel gepardo, kaj stalzan malsupreniris solide laŭ la stilo de antikva princo) kaj direktiĝis al unu el la flankaj enirejoj de ĉi tiu intergalaksia ". hotelo".
  La vojo estis subite barita de du elefantsimilaj portistoj kun dekduo da kornoj, ili laŭvorte malordigis la trairejon per siaj kvin-tunaj kadavroj.
  - Kia raso? Ĉu vidi? Personecoj? Ĉu estas invitoj? Kio estas via celo de vizito?
  Per unu voĉo, kiel troŝarĝitaj komodoj, la brutuloj knaris. La kadavroj de la "elefantoj" estis vestitaj per nigra kamuflaĵo kun blankaj flokoj. En siaj piedoj ili tenis dek-tubajn kanon-specajn traboĵetilojn.
  - Mi estas Urlik, laŭ la slanga kromnomo Chermet. Ĉi tiu estas mia persona sklavo Leo Eraskander, Leo en slango. Jen la invitdisketo.
  La gardisto mallerte prenis la disketon. Estis malfacile teni tian malgrandan disketon en potenca piedo per duonmetraj fingroj, sed la gardisto havis la lertecon lerte enmeti ĝin en la kibernetikan observanton. Li konsideris ĉiujn informojn pri individuoj. La purpura libera lumo ekbrilis. La gardistoj mallerte, eĉ la koloj kraketataj, kapjesis, lasante la stalzanon kun la sklavo antaŭeniri. La peza aloja pordo silente malfermiĝis. La leono faris kelkajn paŝojn internen, la kovraĵo interne estis varma kaj mola kiel virina korpo. Subite pelita de petola penso, la knabo turnis sin kaj palpebrumis al la gardistoj:
  - Protekti vian propran bonon estas multekosta, kaj tiu de aliulo estas ĝena, se vi ne bezonas gardistojn, tiam vi estas tute ruinigita!
  Kornaj mastodontoj, nur aplaŭdis siajn grandajn okulojn kiel konkoj. Hermeso kaptis la muskolfortan knabon je la mano kaj tiris:
  - Pli rapidaj kruroj!
  El la koridoroj de la plej malnova kavo, estis spiro de hidrogena sulfido kaj io eĉ pli malbonodora. La surfaco de la tegaĵo iĝis pli malmola kaj pli malvarma, la pentritaj vizaĝoj de diversaj specoj de ghouls estis videblaj sur la muroj. Sentante, kvazaŭ konkurus avangardaj artistoj, kies desegnaĵo baldaŭ balbutigos vin. Kaj por supre, la farbo lumiĝis.
  Subite aŭdiĝis potencaj eksplodoj, komenciĝis sendistinga pafado. La plej kompleksaj formoj de vivo superŝutis unu la alian per salvoj de la plej diversaj sistemoj kaj specioj. Aŭdiĝis la muĝanta voĉo de mortportantaj megavataj ĵetaĵoj. Stelŝipoj ekflamis kaj disiĝis, la kadavroj de diversaj inteligentaj bestoj tuj karbiĝis, falante sub la mortigaj radioj de eksplodiloj, ekolaseroj kaj aliaj specoj de armiloj. La leono vidis la kosman batalon dank' al kvin holografiaj projekcioj tuj fulmantaj en la koridoro de la kastelo. La batalŝipoj de Stalzanath, malgraŭ la surprizo de la atako, estis aŭtomate konstruitaj en la "fleksebla ĉeno-" sistemo. Kanonoj de grandegaj kalibroj elŝutis embolojn de neniigaj donacoj, kiuj, rapidante laŭ rompitaj trajektorioj, fosis en la plej proksimajn spacsubmarŝipojn de la menaĝerio. Ĉi tie, ekzemple, unu el la plej grandaj stelŝipoj de la eksterteranoj komencis disiĝi, kiel bruligita kartono. Al la leono ŝajnis, ke li vidas dupedajn kokidojn kun simiaj kruroj, panike kurantajn laŭ la koridoroj de la difektita kosmoŝipo, provante malsukcese eviti la doloran "kison", la neplaĉeblan flamon. Savkapsoj ŝprucis kiel koloraj bebpiloloj el la difektitaj, neregeblaj, kaose turniĝantaj ŝipoj. Tiel rapida estis la plasma muelilo por ĉiuj batalmodeloj. Rigardante tion, Jover-Urlik estis konsternita de timo, ĉar li ne estis sentima regula militisto. Post alia skuo, kiu levis pikan polvon de la planko, la ekonomia generalo finfine profunde enkuris en la mallarĝan nigran koridoron prilumitan de obtuza ruĝa lumo.
  Pluraj eksplodoj tondris sur la platformo mem, pecoj de viando kaj fragmentoj de metalo flugis supren al la enirejo de la koridoro. Eraskandar sukcesis kuŝi, sed unu el la fragmentoj tamen tratranĉis lian bronzan haŭton, pasante laŭ tanĝanto, kaj la alia detranĉis mallongan fadenon de neĝe blankaj haroj. En la sama momento, deko da imponaj figuroj aperis ĉe la enirejo. La Heffalump Portistoj saltis flanken.
  Gorilsimilaj sesbrakaj haligaroj enpremis en la enirejon. Brutuloj armitaj per la plej potencaj trabĵetistoj. Stelmonstroj en kirasaj kostumoj kun la insigno de la municipa indiĝena polico estis dike ŝprucitaj per multkolora, bobelanta sango.
  Hermeso ne havis tempon por malproksimen. La planko estis tro glitiga, kaj li kraŝis kun duoncenta kadavro. Ĉi tie, en mallarĝa koridoro, ne estis la plej eta ŝanco eviti la mortigajn radiojn. Jover paliĝis kaj levis la manojn. Ĝi aspektis tute homa. Tamen, la aspekto de la Haligaroj estis la plej senkompata kaj abomene agresema.
  Nur Leono ne panikiĝis. Unu detalo interesis lin. En la manoj de la "goriloj" estis potencaj batalaj gravio-lasaj instalaĵoj de peza armea kalibro. Dume, municipaj policsoldatoj estis eldonitaj miregigaj pafiloj aŭ gama-pistoloj kaj, ekstreme malofte, malalt-motora mezkalibra eksplodilo. La portado de Byrd-klaso gravio-laserradioĵetantoj kaj aliaj pezaj militarmiloj estis malpermesita sub doloro de dolora morto. La Haligaroj, kiel subigita vetkuro, estis konfiditaj kun nur pli malfortaj armiloj, kvankam ili estis la plej masiva helpforto de la imperio. Tial ilia formo estis falsa. Kaj ili estis aŭ spacaj gangsteroj aŭ spionoj.
  Hermeso retroiris laŭ la koridoro, tremante pro timo.
  - Ĉesu, artropodaj bastardoj, alie vi minacas plenan pereon!
  La voĉo de la komandanto subite montriĝis maldika kaj grinca. Ĉi tio kuraĝigis Leonon. La junulo, penante doni al sia voĉo obsekian tonon.
  "Mia mastro estas svenonta. Mi devas rekonsciigi lin!
  Kaptante Jover je la talio, Eraskandar diskrete eltiris plasmolanĉilon el sia zono. Kaj, ne turnante la kapon, li pafis al la malbonaŭguraj siluetoj de kontraŭuloj. Al la sesbrakaj "goriloj" ŝajnis , ke la amuza, sovaĝaspekta knabo nur subtenas sian mastron, kaj ili ridis. Kun superhoma forto, la Leono povis ĵeti sian mastron en mallarĝan breĉon, preskaŭ nevideblan en la malforta lumo de la koridoro. Li sukcesis fari ĝin sinkrone, samtempe kun la pafo.
  La plasmolanĉilo estis ŝarĝita per miniatura neniiga misilo, kaj kvankam ili sukcesis kovri sin en la fendeto, la fajro-plasma uragano elprenis ankaŭ la pafistojn. Ĉar Leono saltis iom poste kaj estis tute nuda, li suferis multe pli. La flamoj bruligis la vizaĝon, ŝultrojn, signifan parton de la haŭto, parte damaĝante la hararon. La plej hela ekbrilo blindigis tiujn, kiuj furioze malmuntis ĉe la kosmohavenejo. Kelkaj estis mortigitaj, kelkaj estis terenbatitaj per la ŝokondo. Por multaj, la organoj de vidado simple malsukcesis. La pafado ĉesis.
  Pro forta bato, Hermeso perdis la konscion. La leono, aliflanke, alteriĝis kiel kato. La inferaj armiloj uzitaj estis malpermesitaj esti portitaj fare de la Purple Constellation-civiluloj. Ĝi povus esti uzata nur de la oficialaj armetrupoj, kaj tiam kun kelkaj restriktoj. Por porti tiajn armilojn oni povus aresti. Eraskandar terure nervoziĝis, li rimarkis, ke li transiris ĉiujn limojn de la leĝo. Baldaŭ ĝi fariĝos neelteneble plenplena ĉi tie de la patroloj de la Purpura Konstelacio. Malespero instigis eliron, surmetante la ŝultrojn de la posedanto (por ke li estu kuirita en hiperplasmo dum miliardo da jarcentoj), la junulo kuris laŭ la kurbiĝema koridoro, kiu aŭ mallarĝiĝis aŭ pligrandiĝis. Li kuris ĉirkaŭ 60-70 metrojn. Por eskapi, li devis trovi lifton. Kuri kun tia kadavro estis ege malfacile por unu bruligita de ĉiovora substanco. La leono estis trempita de ŝvito, kiu korodis la jam dolorajn brulvundojn, liaj kruroj tremis. Li tenis per pura volforto. Jam preskaŭ perdinte la konscion, Eraskandar kuris al la malfermita pordo de la lifto, vulpesimila vireto ĵus elpaŝis. Li flankeniris, lasante la fuĝintojn en la kajuton kun indiferenta aero. Verŝajne, tia spektaklo estis konata.
  La leono komencis febre premi la nekompreneblajn surskribojn presitajn sur la butonoj. Sur la muro de la movebla kajuto, en kiun grimpis la turmentita knabo, ekbrilis la monitora ekrano, kaj eblis elekti ajnan direkton en la senfina lifta labirinto. Unu el la malnovaj anekdotoj ekbrilis en mia menso. La krimuloj eniris la lifton kaj fuĝis en nekonata direkto.
  Sed ĉi-kaze tio ne plu estas ŝerco, sed la realo de mondaj teknologioj kun historio de multaj milionoj da jaroj. Sur tiu ĉi lifto eblis veturi dekojn, eĉ centojn da mejloj en la profundo de la grundo de ĉi tiu nekutima planedo. Tra subteraj labirintoj, ili pasis inter urboj kaj eĉ kontinentoj. La plej granda parto de ili estis konstruita long antaŭ la Stalzan-okupo. La plej malnovaj trairejoj estis malproksimaj de unu miliono da jaroj. Tuta subtera reto eliris el la nigra kastelo. La planedo mem estas fama ekde antikvaj tempoj kiel rifuĝejo por stelbanditoj de ĉiuj strioj kaj rasoj. Ĉi tiu planedo estis nesto por fiuloj, kie ĉiuj leĝoj estis kondiĉaj. En ĉi tiu subtera mondo kun miloj da miloj da interplektitaj pli mirindaj leporvojoj, estis unu el la plej grandaj kavernoj de la kosmomafio en ĉi tiu parto de la Universo. La planedo Korolora estas pli malnova ol la Tero kaj multe pli granda. Ĝi malvarmiĝis multe pli profunde ol la Tero. Multaj sektoroj kaj trairejoj eĉ ne estas markitaj sur la mapoj de la sekretaj servoj de la imperio.
  La lifto estis tre rapida. Perdo, Leo ŝanĝis parametrojn tro ofte. Baldaŭ ili troviĝis en nekonata sektoro. Ĉi tiu areo ŝajnis malplena kaj malbonaŭgura. Sed ĉu la vundito povas esti kulpigita pri tio? La lifto konstante zigzagis al la flankoj, moviĝante aŭ horizontale, aŭ vertikale, aŭ diagonale, konfuzante ĉiujn direktojn. Vi devas halti, alie vi povas voki en la submondo. Sed kiel haltigi ĉi tiun skatolon? Eble premu la ruĝan butonon? La lifto ne estas el malnova maloftaĵo, kaj la stalzanoj ankaŭ havas skarlatan sangon, kaj ĝi certe ne plimalboniĝos pro tio.
  Leo Eraskandar, trankviligante la tremon en siaj vezikigitaj fingroj, rapide premis la ruĝan butonon...
  Ĉapitro 13
  Kiel povus esti tiu progreso
  Donis al la tero alian direkton
  Kavern-ŝtona regreso
  Ĉu frapis la teranoj en momento?
  La respondo al ĉi tio estas tre simpla!
  Ne estas malfacile elekti malsaĝulon
  Post ĉio, la sovaĝulo ne kreskis ĝis ribelo -
  Malsaĝuloj estas pli facile administreblaj!
  Enrampinte en la kronon de arbo, Vladimir Tigrov similis al simio, timigita de leonoj. La rolo de la leonoj, kompreneble, estis la soldatoj de la Purpura Konstelacio. Farinte rondon, ili sidiĝis tuj sub la arbo, kie kaŝis la timigita knabo. Ie malproksime sonis majesta muziko, samtempe aperis pluraj raŭpaj robotoj. Ĉe la supro de ĉiu roboto estis fiksa flagstango kun granda flago de granda imperio. Ĝi estis hela sepkolora kanvaso el ruĝa-oranĝa-flava-verda-smeralda-blua-viola. Ĉiu grupo havis kvardek naŭ brilstelulojn. Post ĉio, la Stalzans kredis ke tri multobloj de la sep simbolas senfinecon. Jes, kaj laŭ la religio de la Purpura Konstelacio, ekzistas sep paralelaj mega-universoj, el kiuj ĉi tiu estas la plej malgranda kaj plej neorganizita. La transiro al aliaj universoj okazas post morto, markante novan, eĉ pli gloran vivon, kaj senfinan, kruelan militon. Krome, en ĉi tiu kazo, sep ankaŭ ne estis konsiderita la fina matematika nombro, sed prefere simbolo de la granda amaso.
  La himno trankviligis Vladimiron, li subite rememoris, ke li ne timas la sorĉistinon, la kosman Kali, Lyra Velimara, kaj ke estas domaĝe por homo timi nehomojn kun blasteroj. Cetere, prezidanto Polikanov pruvis, ke stalzanoj estas mortemaj, kio signifas, ke ili povas esti venkitaj. Espero ne estas malutila, sed perdi esperon estas la plej detrua afero! Kiam la himno ĉesis, aŭdiĝis la malkonkordaj sonoj de la kanto.
  En la hela lumo, la marŝkolono estis klare videbla. Juĝante laŭ ilia alteco kaj rondaj, ridetantaj vizaĝoj, ili estis infanoj. Tre sunbruniĝis ĝis nigreco, kiel afrikaj nigruloj, preskaŭ nudaj, kun nur maldika peco da griza ŝtofo ĉirkaŭ la femuroj. Nek donu nek prenu, sovaĝuloj el la tribo Tuba-Yuba. Tamen ili ne estis malfruiĝintaj infanoj. La denaskaj infanoj, kiel Vladimir Tigrov subite komprenis per ia sepa senco, sufiĉe bone konis geografion, amis studi la historion de antikvaj landoj kaj la kontinentoj, kiuj pereis dum la tuta milito. Eĉ subtere, laŭvorte marŝante sur rando (la denunco de lokaj policanoj kaj malpermesita scio metos vin sur butonojn kaj sakojn!), Desegnante kartojn kun najlo sur la ŝirita ŝelo. Plejparto de ili havis rektajn blondajn harojn, parte naturajn, parte sunblankigitajn. Densa hararo, sed vere, tro neglektita, vila kiel la kamparanaj knaboj el mezepokaj freskoj. Jes, kaj fizionomioj estas sufiĉe eŭropaj, sen Negroidaj trajtoj, agrablaj kaj gajaj. Sed plej grave, ili kantis en la rusa.
  
  Granda lumo de la imperio
  Donas feliĉon al ĉiuj homoj!
  En nemezurita universo,
  Vi ne trovos pli belan!
  
  altvaloraj brosoj,
  De fino ĝis fino!
  La imperio disvastiĝis
  Potenca Sanktulo!
  
  radianta stelo,
  Lumas la vojon por homoj!
  Posedas la ĉefan potencon,
  Protektante la planedon!
  
  La infanoj kantis kaj marŝis kiel pioniroj sur la linio, penante per siaj nudaj piedoj, kovritaj de malgrandaj abrazioj kaj kontuziĝoj, precize monfari paŝon, sen perdi la marŝpaŝon. La similecon al la pioniroj aldonis klarionoj kaj tamburistoj. Tamburoj batis armeajn pafojn, klarionoj blovis de tempo al tempo. Ne estis kravatoj, sed ili estis sukcese anstataŭigitaj per ruĝaj kolumoj. En la manoj de la uloj estis hakiloj, ŝnuroj, segiloj kaj aliaj aparatoj por faligado de arboj. Kompreneble ili venis ĉi tien ne nur por kanti, sed ankaŭ por labori.
  Arboj estis dehakitaj kaj trenitaj mane, el la ekipaĵo estis nur ĉaroj kaj ĉevalraŭpoj. Ankaŭ produkto de genetika inĝenierado, kiel peltaj, multkruraj ĉevaloj, sed multe pli rapide kaj kun naturaj sunpaneloj anstataŭ lano. El la vidpunkto de la stalzanoj, mekanizado de laboro estas ne nur nenecesa kaj eĉ malutila. Homoj multe reproduktiĝis, estas eĉ pli da ili ol antaŭ la komenco de agreso, kaj ne sufiĉas laboro por ĉiuj. Ĉi tie la plimulto okupiĝas pri arbohakado, kaj eĉ kantas samtempe. Tamen la arbaroj jam estas tiom forhakitaj, ke ĉiuj magazenoj en la tuja ĉirkaŭaĵo estas plenaj. Tial multaj arbohakistoj estas devigitaj iri dekojn da kilometroj plu. Infanoj laboras trankvile, eĉ kun iom da entuziasmo. La aspekto de la uloj ankaŭ estas sufiĉe sana, la muskoloj estas disvolvitaj, tiaj sportaj figuroj en sia aĝo estas maloftaĵo inter la moderna generacio. Kvazaŭ ĉi tiuj estas la plej bonaj pafoj de la lernejo de la olimpika rezervo, portantaj grandajn ŝtipojn duope kaj impete, kaŭzante frakasajn batojn per hakiloj sur dikaj trunkoj. Ekvilibra manĝaĵo, freŝa aero, fizika aktiveco donis tiajn mirindajn rezultojn. Ŝajne, aliaj samtempuloj de Tigrov envius tian vivon. Sufiĉas povi legi, koni la multiplikan tabelon kaj povi subskribi. Ĉio preter tio estas strikte malpermesita, esceptoj estis faritaj nur por kelkaj el la plej rimarkindaj komplicoj de la okupacia reĝimo. Vladimiro tamen pli kaj pli koleriĝis. Kiel vi povas labori tiel trankvile por la okupantoj, kanti himnojn glorantajn ĉi tiujn bestojn? Li hontis kaj amara por sia propra popolo, sed mankis al li la kuraĝo malsupreniri. Estis sufoke, la junaj laboristoj ŝvitis kaj iliaj nigraj korpoj brilis kvazaŭ oleitaj. Kvar soldatoj kun la emblemo de la purpura okulo (okupaciaj fortoj) estis klare enuigitaj. Kutime ili ne patrolis arbohakistoj en trankvilaj lokoj, fidante tion al la polico aŭ sekurecaj robotoj. Vere ne estis varmege, do la speciala uniformo, krom la protektaj funkcioj de malpeza kiraso, ankaŭ reguligis la temperaturon de la medio rekte ĉirkaŭante la karnon de la invadantoj. Devas iom amuziĝi. Sed kiel? Kompreneble, ili havas komputilajn ludojn en braceletoj aŭ en la trabĵetiloj mem, sed ĉi tio tute ne estas tiel ŝika! Moki la ulojn estas multe pli interese!
  La altranga batalanto de la gardisto komandis en la rusa:
  - Ĉiuj, rompu! Ni ludu piedpilkon!
  La knaboj ĝojis, kompreneble. Zorge (provu ĝin, estu senzorga kun tiaj kruelaj posedantoj!), Ili faldis la ilojn laŭ gradoj, poste flagrantaj, nudpiedaj, verdet-purpuraj kalkanoj de la herbo, kuregis por kolekti branĉetojn. Junaj laborantoj jam komencis konstrui multajn pordegojn el branĉoj kaj abundaj, grandaj folioj. Ĉar estis multaj knaboj, devus esti almenaŭ dekduo da teamoj. La altranga rompŝtelisto maldaŭrigis la ulojn:
  - Ni ludos alian piedpilkon, la piedpilkon de nia granda imperio. Ni estas kvar kontraŭ vi ĉiuj. Kaj ni havas nur unu pilkon. Jen via pordego, jen nia. La tasko estas gajni la pilkon je ajna prezo. Ni komencu!
  Iu ajn signifas iun ajn. Kaj la stalzanoj komencis bati la infanojn. Sub la aspekto de ludo, estas agrable bati iun, kiu estas pli malforta. Estas precipe glore se vi batas iun kiel vi. Unu kaj duono centbruuloj kripligis la infanojn, rompis iliajn brakojn, krurojn, ripojn, kaj eĉ frakasis iliajn kapojn. Kaj kiam la uloj, kuniĝinte en grego, kiel sovaĝuloj de mamuto, superfortis unu el la okupantaj kontrolistoj, la fiuloj uzis siajn armilojn. La korpoj de la infanoj estis pecetigitaj de iomete kurbaj, nun pli helaj, tiam male, traboj de eksplodiloj malheliĝantaj laŭ ilia trajektorio. La aero odoris je bruligita viando, fumo kirlis, la ĝemoj de mortantaj knaboj estis plenaj de sufero....
  - Faŝistoj! Barbaroj! Sadistoj! - De la supro aŭdiĝis histeria voĉo.
  Forgesinte sian propran sekurecon, perdinte la instinkton de memkonservado, la Tigroj haste malsupreniris de la arbo. Li volis ŝprucigi la senkompatajn ekzekutistojn, kaj ĉi tiun superfaŝisman Stelzanat en kvarkojn, dispelante ĝin en la tuta universo. Superkurante lin, la spacbestoj frapis siajn laserojn en la dikan kronon. Vladimiro falis de la hakita trunko. Kraŝante de alteco de dudek metroj, li estis grave vundita. Kiam Vladimiro vekiĝis, li estis jam fiksita per drato al palmarbo kaj ekzamenita kun scivolemo. La altranga kontrolisto jam estis sufiĉe sperta militisto, do li rigardis kun speciala intereso la falintan kaptiton kiel neĝo sur la kapo. Per trankvila tono, en kiu videblis nur eta scivolemo, Stalzan parolis, kurante la ungon laŭ la trapikita plando de la knabo.
  - Notu. Li havas helan haŭton, videble mallumigitan kaj eĉ iomete kantitan en la indiĝena suno. Ĝis antaŭ nelonge, li havis ŝuojn sur la piedoj, kaj liaj ungoj estis bonorde tonditaj. Hararo ankaŭ ne estis razita ĝis nulo, la laboro de frizisto estas videbla. Mi diras, ke ĝi ne estas loka aborigeno. Li ne estu mortigita aŭ torturita, estus pli bone transdoni lin al la fako "Amo kaj Vero". Ne estas nia afero solvi enigmojn.
  La brutulo en la batalkostumo sangigita de infana sango tamen kuraĝis kontraŭbatali:
  "Ĉu ni ne turmentos lin kaj senigos nin de tia plezuro?"
  - Se li estas grava birdo, tiam ni flugos por nerajtigita torturo. Ni prefere kaptu kaj torturu unu el la lokuloj...
  La ringestro klakis la regpanelon, kaj la stalzanaj gravitobicikloj alflugis al la posedantoj, klinis la direktilojn, kvazaŭ invitante la stalzanojn seli la "ĉevalojn". La altranga kontrolisto estis saltonta sur la mekanikan ĉevalon, sed ne povis rezisti kaj tamen elprenis vipon.
  - Ni revivigu konscion de la kaptito kaj ni iom ŝveligos.
  La bato rapide resendis la tutan plenecon de sentoj al la konscio de Vladimiro, kiu ankoraŭ estis nebuligita pro malfacile perceptante aliulajn vortojn.
  La gorilo stalzan forte trafis, la knabo skuis kaj eĉ kriegis pro kelkaj el la batoj kiuj tratranĉis la haŭton. Je la trideka trafo, Vladimiro perdis konscion. Ili ŝprucis malvarman akvon el speco de sifono en lian vizaĝon...
  Kiam la juna malliberulo malfacile malfermis la okulojn, kontraŭ li jam estis ligita malhelhaŭta knabo kun blondaj haroj kaj bluaj okuloj. Li estis torturita sufiĉe primitive, sovaĝe per fajro de memfarita torĉo. La loka infano ektremis, kriis en bona obsceneco, liaj jam sufiĉe bonaj muskoloj streĉiĝis en freneza peno, ke eĉ la ŝnuro krakis. Kiam li svenis pro la dolorŝoko, la monstroj ĝojkriis. La filoj de koŝmara imperio estis kalvaj en sia monstre malnobla, ĝoja ekscito.
  - Sadistoj, aĉuloj! - apenaŭ aŭdeble flustris Tigroj.
  Fine, la ekzekutistoj turnis sian atenton al li.
  - Preĝu, blanka simio! Ni vidu ĉu vi povas silenti kiam viaj kalkanoj estas frititaj!
  La sovaĝulo pikis la brulantan ŝtipon al la nuda kruro de la junulo. La flampredanto lekis la kalkanon de la malfeliĉa adoleskanto, veziketoj tuj ŝveliĝis.
  La doloro estis terura, nur eĉ pli forta malamo permesis ĉi-foje reteni la krion.
  Tamen, ĉi tio jam superis ĉiujn limojn de la pacienco de la homa korpo, kaj ĉi-foje la Tigroj dum longa tempo perdis la kapablon senti la ĉirkaŭan koŝmaran realon.
  ***
  Ajna, eĉ la plej mallonga vojaĝo iam finiĝas. Kun mallongaj, laŭ la skalo de la Universo, kaj kolosaj, laŭ homaj konceptoj, hipersaltos, la kosmoŝipo "Libereco kaj Justeco" neforgeseble alproksimiĝis al la Tero. La burokratio de la imperio perdis la restaĵojn de deco, kreante pli kaj pli da baroj al la movado de stela inspektado.
  ***
  Amasaj preparoj estis en plena svingo sur la Tero. La municipaj indiĝenaj fortoj ludis gravan rolon. La plej grandaj urboj kaj vilaĝoj estis ordigitaj. Indaj vestaĵoj estis disdonitaj senpage al la loĝantaro, almenaŭ en grandaj setlejoj homoj ne devus simili malprogresintajn sovaĝulojn. Ĉi tio ja estis la problemo. Estas tro malmultaj fabrikoj por la produktado de vestaĵoj, kaj stokoj en magazenoj estas nekonsiderindaj. Vi povas, kompreneble, raporti al la fakto, ke homoj sovaĝiĝis, sed tiam ili povas kulpigi la imperiajn aŭtoritatojn pro tio. Neniam havis problemon kun manĝaĵo. Danke al klimata ŝanĝo, la instalado de fokusiloj kaj speguloj, preskaŭ ne estis nokto sur la Tero, kaj genetike plibonigitaj plantoj donis rikoltojn 6-8 fojojn jare, kaj fruktoj ĝenerale falis de la arboj dum la tuta jaro. Pro tio la loĝantaro de la Tero fariĝis tro fekunda, sed ĝia kultura nivelo forte malaltiĝis. Ili alkutimiĝis sen vestaĵoj, manĝaĵo mem saltas en la buŝon, kvazaŭ en popola fabelo, ili forgesis pri Interreto (ĝia intergalaksia, kosma modifo estas poluita per diversaj neniigprogramoj kaj virusoj tiel, ke vojaĝi en kinespaco similas kuri). tra minkampo), kaj nur komplicoj de la reĝimo rigardas televidon kaj denaskan oligarkion. Kaj ili nur lastatempe rajtis porti bonajn vestojn. La ceteraj estis instruitaj pensi ke ili estas nur tirbestoj.
  ***
  Kolonelo Igor Rodionov, komandanto de la elita speciala taĉmento de la kunlabora specialtrupo "Alfa-ŝtelaĵo", iris laŭlonge de la placo Anzh-Katuna kun rapida, elĉerpa paŝo. Iam sur ĉi tiu loko situis la Ruĝa Placo de Moskvo. La ĉefurbo de la plej potenca, ampleksa, potenca kaj plej riĉa rusa Imperio sur la tero estis forviŝita de la vizaĝo de la Tero per la plej unua bato de neniigmisiloj. En ĝia loko nun estis kaduka grandega vilaĝo. En la malnova tempo, la tuta mondo tremis, rigardante la timindajn murojn de Kremlo. Potenco estas la plej forta el la plej fortaj - la Granda Imperio regis la planedon, disbatante la Usonon de Armetiki kaj Sitai per sia potenco, forĵetante ĉi tiujn landojn de la pozicioj de mondaj gvidantoj. Kaj nun... Kie estas ĉi tiu iama potenco, duonforgesita historio? Sur la loko de la ĉefurbo - nur kabanoj kaj ne pli ol deko da pluretaĝaj kadukaj domoj. La homaro ankoraŭ ne estis unuigita, sed la rolo de Rusio kiel mondgvidanto kaj superpotenco minacis pli kaj pli klare laŭ la kreskanta sinusoido. Travivante multajn altiĝojn kaj malsuprojn, la Rusa Imperio reakiris kontrolon de la tuta teritorio de Sovetunio. La severa energikrizo, kiu englutis la planedon Tero, ebligis amasigi monon kaj rimedojn por plua ekspansio. Profitante de la fakto, ke la usona armeo enŝtopiĝis en longedaŭra milito kun la islama mondo, la trupoj de la plifortigita Rusa Imperio helpis la arabojn unue elpeli la armetikanojn el la Tersid-golfo, poste, sub la preteksto de batalo kontraŭ terorismo, la rusa armeo prenis kontrolon de ĉiuj naftokampoj en tiu ĉi regiono. Kiel rezulto, ĉiuj landoj - de Ilgira ĝis Andia - estis tenitaj kune sub la strikta patronado de la nova granda imperio. Sitai estis devigita akcepti la rolon de juniora armea partnero de Rusio. La usona ekonomio falis en staton de kolapso. Sekrete ili sukcesis reakiri Alaskon, disbati la kadukan kaj ne tro bezonatan Veropon. Vere, en la lastaj jaroj, antaŭ la stela agreso, la armetikanoj parte restarigis sian potencon, fidante je novaj teknologioj. Aferoj ekmilitis, sed la lastaj militaj evoluoj donis ĉiun ŝancon por la venko de Rusio kaj la orienta bloko. Mondregado estis ĉe mano. Sed nun ĝin tretas sub la piedoj kirasa boto kun magnetaj plandumoj.
  La kolonelo estis ruso laŭ nacieco kaj tre bone konis la historion de sia planedo. La Stalzan havis duilionojn da mondoj sub sia kontrolo, ilia teknologia supereco igante ajnan ribelon sencela kaj memmortiga. Se estus eĉ la plej eta ŝanco de venko, tiam Rodionov, senhezite, komencus batali por la sendependeco kaj libereco de sia planedo. Sed la moskito ne povas penetri la kirason de la tanko, kaj, kunpreminte la dentojn, li submetiĝis al la malamataj invadantoj. Do almenaŭ li povas fari ion por sia popolo.
  La Stalzans decidis restarigi Kremlon. Ne sciante, kiel aspektis tiu ĉi citadelo antaŭ la kosma invado, la guberniestro starigis tute absurdajn parametrojn por la konstruata strukturo. Ĉar Moskvo estis la urbo numero 1, estas pli bone rekonstrui ĉi tiun legendan simbolon. Post la kosma efiko, eĉ ne unu sendifekta konstruaĵo restis en Moskvo, kaj subteraj strukturoj estis disbatitaj per eksploda ondo simila al tertremo kun potenco de dek du poentoj. Surbaze de tre troigitaj legendoj, Kremlo estis konstruita preskaŭ dekoble pli granda.
  Komence, Fagiram Sham eĉ volis konstrui turojn de la grandeco de la Himalajaj montoj, kaj la konsilistoj apenaŭ sukcesis malpersvadi lin, aludante al tio, ke ili simple ne havos tempon por alfronti la alvenon de danĝera gasto. Kaj laboristoj kaj multaj ekipaĵoj partoprenis en la konstruado. Homoj estis rondigitaj en milionoj da dolaroj. Ne estis sufiĉe da barakoj por ĉiuj. Plej multaj tranoktis ekstere. Feliĉe, la klimato permesis dormi sur la herbo, kaj ĉirkaŭ la bariloj de stabilaj hiperplasmaj radioj.
  Aerflanistoj flugis renkonten. Ili estis plenplenaj de novaj rekrutoj. Pro la movo de la Suno kaj ŝanĝoj en klimato, la haŭto de la Veropeans malheliĝis. La teranoj fariĝis multe pli malhelaj ol la stalzanoj, nigriĝis aŭ, pli malofte, malhelbrunaj. Kelkaj el la haste rekrutitaj soldatoj marŝis en formacio (ili sciis kiel fari tion de infanaĝo), sed nur multaj el ili lamis sur ambaŭ gamboj. Ĵus bakitaj militistoj, unuafoje en sia vivo, surmetis botojn kaj uniformojn. Kaj nun la hieraŭaj adoleskantoj ridas, provas ludi malmolajn el si mem, arogante kovrante per stultaj blasfemoj kontraŭ ordinaraj laboristoj. Se nur ili estus nun la plandumo de la mastra raso, kaj aliaj homoj estas nur la plej sensignifaj rubaĵoj, kiujn vi povas tuŝi en bastardo. Ili skuas siajn pafilojn, reproduktante ofensivajn gestojn. "Ni devas doni al ili la ĝustan sugeston!" - pensis la estro de la specialaj fortoj.
  - Sinjoro suboficiro, permesu al mi kandidatiĝi!
  Igor turnis la kapon al la konata voĉo.
  - Ho, estas vi, mia frato! Mi ne vidis vin de longe... Vi, kiel vulpo, kovris ĉiujn viajn spurojn, eskapinte de ni!..
  - Kaj vi, mizera polichundo, ankoraŭ ne spuris la lupotruon! - Sekvas gaja respondo.
  La fratoj forte brakumis. Poste, malrapide, ambaŭ, ĉar ili estis en polica uniformo, iris laŭ la bazalta vojo, glata kiel polurita spegulo. Kvar gardistaj bestoj - kirasaj rinoceroj kun gepardoj, kaj anstataŭ paŝti reton de vilaj tentakloj, kuris al la dekstra flanko de la marŝkolono, ĉi-foje ina indiĝena unuo. La knabinoj estis en mallongaj jupoj kun pufaj bustoj apenaŭ kovritaj de similaĵo de tuniko. Nudaj piedoj marŝis preskaŭ sinkrone, piedfingroj etenditaj. La knabinoj mem aspektis tre allogaj, plejparte lanugaj blonduloj, kun regulaj trajtoj, preskaŭ idealaj proporcioj de figuroj (rezulto de genetikaj purigoj faritaj de la okupaciaj aŭtoritatoj!). Iliaj piedoj, kiuj ne konis ŝuojn, estis graciaj kaj neniel misformitaj pro nudpiedo, kaj speciala ŝmiraĵo forpuŝis polvon, lasante la kalkanojn de la knabinoj rozkoloraj, ĉizitaj, glatigante kaj igante la malglatan surfacon de la virina plando ekbrili kiel koraloj. Nur la haŭto dum kelkaj dekoj da generacioj sub la senĉese donantaj radioj de la lumaĵoj akiris la koloron de ebonito, kiu en naturaj blonduloj kun arjaj aŭ slavaj vizaĝaj trajtoj aspektis nenatura, eĉ iom timiga. Igor, sen deturni la okulojn de la sveltaj knabinecaj kruroj, apenaŭ aŭdeblaj tiel ke nur iliaj trejnitaj oreloj povis kapti, la produkto de la elekto de la okupantoj denaskaj specialaj fortoj diris:
  - Mi ne havas tempon por tenero, mia frato! Al ni, kaj tiu ĉi famo estas fidinda, venas la ĝenerala inspektoro de la konsilio de justeco. La legenda Des imer Conoradson. Ĉu vi aŭdis pri li?
  Ivano "Krushilo", tia estis la nomo de lia frato - "Krushilo" - veturis, ankaŭ trankvile respondis;
  - Ho, jen! Tial estas tia bruo kaj bruo. Kion vi povas diri pri ĉio ĉi?
  "Nun Phage ŝajnigas sin afabla, sed ĉi tio estas terura besto, vigla plasma pediko, kiu ekstermis centojn da milionoj da niaj samlandanoj. Tuj kiam la inspektado finiĝos, li mortigos per triobla forto. Li devas esti haltigita, kaj vi devas helpi nin!
  La estro de la Alfa Stealth Special Forces malgaje skuis la kapon. La voĉo de Igor estis plena de doloro:
  - Ni havas bonan diron. Vi bone rompis la muron, sed kion vi faros en la sekva ĉelo? Ili ĉiuj estas samaj, ni estas nur senharaj simioj por ili kaj nenio pli. En ĉi tiu batalo, vi nur povas fidi je vi mem!
  - Tiam vi forĵetas vian malamatan formon kaj iru kun ni al la arbaroj! - laŭte flustris Ivano, forgesinte singardemon dum momento.
  - Kaj kial fari teatran militon kun ili? Ĉu viaj maŝinpafiloj vere plugas... Kontraŭ eksplodigiloj, laseroj, radioĵetiloj, maseroj, batalrobotoj? Jes, ĝi estas kiel buleto por hiper-mastodoto ! Eĉ la H-bomboj, kiujn vi ne havas, estas sendanĝeraj krakuloj kontraŭ siaj fortokampoj. - Elita kolonelo, etendi la manojn.
  - La ĉefa forto estas spirito kaj homoj! La materio povas esti forta, sed nur la spirito havas veran ĉiopovon! - Pathos, elsendante sian larĝan bruston, diris Ivano.
  Besto kun vosto simila al ventumilo, ornamita per la plej belaj gemoj, sed kun korpo de tigro, pace paŝtiĝanta, formanta oranĝan herbon. Ĝia buŝo estis sendenta, sed estis tre sukcesa en formado de genetike modifita flaŭro. Samtempe, ĉi tiu besto elĵetis rondajn pilkojn el sia ventro. Kaj la sklavinfanoj prenis ilin, bonorde metante ilin en travideblajn sakojn.
  Igor Rodionov bedaŭrinde faris tutan paroladon:
  - Bele dirite, sed tio estas nur vortoj, kiuj forte skuas la aeron! Kio pri homoj? Estis tia Kerchi Kerr - la reĝo de specialaj fortoj, kaj Ivan Kozlovsky - la estro de la solduloj. Ili provis fari gerilon uzante edukitajn soldatojn. Verdaj biretoj... Maronaj biretoj... Stalzanoj batis ilin kiel perdrikoj, eĉ en mal-al-mana batalo. La Purple Constellation-soldatoj plimultis ol la Fakistaj Rotoj. Reago, rapideco, tekniko, forto, dimensioj... Ĉiu el ili kuŝigis cent lokajn "Rimbaud". Generalo Mokili Velr mortigis ilin per siaj nudaj manoj, ambaŭ gvidantoj de la gerilmilito samtempe. Kiel li diris al ili: "Donu al mi ŝancon! Defendu vin!" kaj, kvazaŭ moke, li transdonis al ili ŝtalaj hakiloj en iliajn manojn! Ĉiu via paŝo estas antaŭsciita, eĉ kamuflaj roboj estis venditaj al vi kun lia rekta scio, por ke la milito estus interesa. Estas nur amuza por ili.
  Responde Ivano Rodionov forte kunpremis la pugnojn, eĉ la fingrobazartikoj blankiĝis, la voĉo de la rusa partizano sonis tre malfacile retenita kolerego:
  - Estas nenio por rememorigi denove pri nia senpoveco. Vi pli bone helpu balai almenaŭ Fagiram Sham. Tiam ni rigardos la situacion, kolektu subtenantojn. Vi devas helpi nin, ĉar Alpha Stealth estas la plej bonaj Specialaj Fortoj de Ronald Ducklinton.
  Igor sentis la plej fortan embarason. Li eĉ hontis rigardi sian fraton en la okulojn. Iel Rodionov rememorigis al si tiun ĉi herbovoran tigron kun la vosto de ŝika pavo. Do li elĵetas miellaktokukojn, kiujn reprenas la okupaj monstroj. Sed aliflanke, vi devas iel pravigi vin:
  - Kion ni vere povas fari? Ron estas kadavro kaj bastardo. Li kuŝiĝos al la ŝtelaĵoj ĉiu, kiu proponas almenaŭ ian indan reziston. La tuta kunlaborista elito sub la kapuĉo. Ni eĉ timas malbone pensi pri ili. Ĉi tio estas en la plej vera signifo de la vorto. Post ĉio, ili povas legi niajn pensojn helpe de aparatoj kaj fari ĝin malantaŭ la scenoj. Kiam ili ŝaltas ilin, nur metala gusto restas en la buŝo. Ni prenas grandan riskon. Se mi falos sub suspekton, tiam la ĉeko ruinigos nin, kaj ĉiuj informoj estos elpremitaj kiel suko el citrono.
  Ivano kapjesis kompreneme, ombro pasis super la vizaĝo de granda junulo, sed ŝajnas, ke estante pli juna, li ankoraŭ ne perdis fidon al la eblecoj de la homaro por rezisti la invadintojn. Post ĉio, ekzemple, milda akvo povas mueli diamanton, kaj persono ....
  - Ni devas uzi la plej etan ŝancon. Jes, kaj koste de kadavroj. Ili forŝiras la haŭton de homoj, kaj faras statuetojn, suvenirojn, telerojn kaj aliajn rubaĵojn el ostoj... ĉi tie estas tuta subtera komerco. Ĉu eblas fari gantojn, jakojn, sakojn kaj tiel plu el inteligentaj estaĵoj. Sapo estas farita el homa graso, freŝa viando estas prilaborita en proteinon, enlatigitan manĝaĵon, aldonita al plurtavolaj kukaĵoj, vendita al aliaj rasoj. Post ĉio, ĝi estas monstra, eĉ hararo kaj ungoj estas reciklitaj. Homo estas malmuntita en elementajn partiklojn, profitante el iu ajn organo. Ĉu vi ne sciis, ke ĉi tiuj aĉuloj kreis tutan fabrikon, kie ili faras sekretajn eksperimentojn sur homoj. Kion ili faras estas mistero. Sed la Tria Reich, kompare kun iliaj faroj kaj la skalo de la procezo, estas nur iom malbonvola kompare kun sperta ekzekutisto. Kaj ĉi tiu komerco estas metita sur grandan rivereton. Eĉ la trezorejo kaj la centraj aŭtoritatoj de la imperio profitas el ĝi... - Vladimiro paŭzis, elprenis el sia poŝo bombonon, kiu forte odoris je mento, kaj ĵetis ĝin en lian buŝon. Tiam li daŭrigis. - Mi kredas, ke la zorgoj donos al ili tiel konkretan kaj fortan baton pro tio, ke ili ne eliros kun unu guberniestro. Des Imer Kono... Al diablo kun lia nomo... Li devas ricevi pruvojn, kaj kiam li parolas kun la indiĝenoj devas esti koleraj revelacioj, kaj ne nur kuraĝaj ekkrioj de prospero sub la maŝo de la imperio. Miliardoj da homoj estas kun ni. Ĉiuj seksuloj funkcias pro timo aŭ okupacia dolaro. Stalzanoj ne estas tiel bonegaj! Ili mokas, ili subtaksas nin, ili konsideras nin pli malbonaj ol stultaj bestoj. Sed ni estas homoj! Kaj ni povas rebati ilin, ili ne povas antaŭvidi ĉiun situacion. Ni povas detrui ilin per subitaj movoj kaj batoj.
  Igor vigle skuis la kapon responde.
  - Ĝuste, ankaŭ ili ne estas dioj! Sed mi ne grimpos sub la radioj! Ĉion, kion mi povas, mi provos fari. Vi estas formale parto de la municipa policunuo. Kaj ni parolas tre longe. Kion vi diros al ili, kiel vi klarigos nian konversacion?
  Ivano, kio estas sufiĉe komprenebla, estis konfuzita ĉi tie:
  - Tio estas, kiel? Ni ĵus komencis!
  Igor trankvile kaj kun ironia rideto klarigis:
  - Helpe de unu scipovo mi dehakis la vostojn. La fakto estas, ke en la ĉeesto de totala gvatado, nur la estro de la specialaj fortoj povas trovi manieron forgliti. Gornostaev kontaktu min. Mi helpos lin liveri kompromisajn pruvojn pri Faga. Sed mi avertas vin, ne fidu vian ĉirkaŭaĵon, estas almenaŭ du talpoj, kiuj raportas al la okupantoj. Eĉ lia loko estas konata delonge, li ne estas mortigita ĉar li estas la perfekta vickulpulo. Ĉiuj plusoj kaj neplanitaj elspezoj estas forigitaj sur ĝi.
  Ivano, per akra botoblovo ĵetita en la sunon, deĵetis la pikan vorton kakto-limako kaj respondis kun ne tute taŭga gajeco:
  - Ĉi tio ne estas tiel facila! Mi mem ne scias, kie kaŝas Gornostaev. Neniu scias kaj ne vidis lian precizan lokon, sed li estas konstante en kontakto kaj iuj eĉ pensas, ke spirito gvidas ilin. Vi provizos lokan sekurecon, sekurecon kaj interpretistojn, ĉu ne? - Kun espero diris la subtera laboristo.
  En ĉi tiu kazo, Igor ne estis tute certa, malseka vento blovis en lian vizaĝon, pro kio oni povis pensi, ke la bluaj okuloj de la gigantaj specialaj fortoj akvumas:
  - Tradukistoj sub çirkaûa superrigardo, ili izolis de çiuj, senescepte, teranoj. Sed en iu ajn sistemo estas truo. Mi esperas, ke tia sperta inspektisto povos rompi la artefarite teksitan reton. Ĉu vi konsentas, Vanja?
  La batalanto de la nevidebla fronto, per firma voĉo, vera revoluciulo, respondis:
  - Mi kredas mian onklinon, frato. Tial, pro nia patrino Tero, ni provos venki la malamikon per komunaj klopodoj. Se ni mortos, niaj infanoj daŭre batalos. Espero mortas lasta, viro sen espero estas mortinta ekde la komenco mem!
  La du fratoj manpremis kaj salutis kaj foriris.
  Al Ivan-Krushilo, alia kolono de freŝe nomitaj adoleskantoj estis tajpanta paŝon. Aŭtomate salutante la junuloj, kio estas tute komprenebla, ne suprenrigardis, rigardis la fortajn, sveltajn knabinetajn krurojn paralele al la irantaj amazonoj. Flaneur kun oficiro de Purpura Konstelacio preterflugis la kolonon. La flaneur estis formita kiel aglo, kun flugiloj turnitaj malantaŭen, kaj tri trunkoj anstataŭe de beko. Stalzan minacis per dektuba trabpafilo el la travidebla kajuto. Kaj supre de la aŭtomobilo ŝvebis hologramo, estaĵoj kiel drako, sed samtempe tiel naŭzaj kaj teruraj, kiuj, turninte siajn timigajn kapojn, knabinoj kaj knaboj nevole kriegis. La falsa loka policisto Ivano devis, kune kun la aliaj, omaĝi al li per gesto tre simila al la nazia saluto. La laboristoj iom alie salutis, krucante la brakojn antaŭ ili kaj forte kunpremante la pugnojn (tio estis signo de preteco labori ĝis la lasta kvanto de energio).
  
  Ĉapitro 14
  Kiel soleca en la mallumo -
  Malvarmaj steloj briletas!
  Kaj kial sur la Tero
  Ĉu vi ne povas trovi la veron?
  Ŝajnas, ke nia mondo estas morta
  Estas kvazaŭ la vojo finiĝis...
  Sed ne malĝoju, frato-jigit!
  Vi ne povas droni en la ĉielo...
  Post kiam Leono premis la ruĝan butonon, la lifto bremsis kaj, moviĝante dekstren, haltis. Aĉa voĉo en la lingvo de la stalzanoj streĉe grincis: "La sistemo de memdetruo funkcias." Kaj la Leono aŭdis, ke la retronombrado komenciĝas:
  - Dek... Naŭ... Ok...
  Eraskandar perfekte komprenis, kion tio signifas, do preni, kiel saketon da terpomoj, la korpon de kunulo, aŭ pli ĝuste de naŭzita posedanto, kaj provis eliri el la lifto. La pordo blokiĝis laŭ la leĝo de malnobleco, sed la streĉo donis al la junulo plian forton. Kun sia tuta knaba furiozo, li malfermis la obstinajn pordojn, misformigante la solidan materialon, preskaŭ elŝirante ĝin el ĝiaj metalaj fermiloj.
  La terura peno kaŭzis spasmojn en la muskoloj, la larĝa brusto leviĝis pro la peno. La junulo, baraktante kun perfida elĉerpiĝo, saltis antaŭen, trenante senutilan alpendaĵon sur la ŝultro.
  Tamen, ne eblis foriri de la eksplodondo ...
  Varma eksplodema ŝakto trafis la Leonon. Post flugado de dek kvin metroj, Eraskandar kraŝis en kolonon kaj perdis konscion. Vere, li ne estis kovrita de mallumo. Ekstere, la ulo tute malŝaltis, sed en siaj pensoj li plonĝis en ian sonĝon...
  ... Kiel ĉiam, en ordinara suna mateno, li kaj liaj amikoj rapidis tra la arbaro. Ili amis militi. La milito inter homoj kaj stalzanoj estis aparte populara. Armiloj estis plejparte faritaj el ligno, foje lamenligno. Ili daŭre estis konsideritaj tro malgrandaj por fizika laboro, aliflanke, la laborforto estis sufiĉe eĉ sen ili ...
  La estonta gladiatoro Leono ĵus faris ok jarojn-ciklojn, kaj la jaro sur la Tero, pro la alproksimiĝo de la orbito al la Suno, iĝis pli mallonga je 50 tagoj. Li ankoraŭ estas esence infano, kiun neniu prenas grave, sed Li estis forta kaj rapidsprita infano preter sia aĝo. En la kompanio de knaboj, Leo estis sendube agnoskita gvidanto, kaj en batalo li povis venki batalanton multe pli maljunan, kaj pli grandan ulon ol li mem. Jes, kaj al la arto de man-al-mana batalo, Eraskander trempita de neinfana amo kaj fanatikeco. Li volis esti pli forta ol ĉiuj, pli inteligenta ol ĉiuj, pli bona ol ĉiuj. Li ne timis rekte diri, ke kiam li plenkreskos, li forpelos ĉiujn stalzanojn de la planedo Tero, kaj poste konstruos Stelŝipon, aŭ pli ĝuste, eĉ tutan floteton kaj liberigos aliajn sklavigitajn mondojn. Ĉio ĉi plifortigis la miton pri li kiel ĉiela mesaĝisto kaj mesio. Kvankam estis servistoj de la Purpura Konstelacio en la vilaĝo, eĉ ili ne hastis raporti al la superaj aŭtoritatoj. Eĉ kiel malgranda infano, Leo, firme kredis je sia ekskluziveco. Tial, la neatendita apero de pluraj altrangaj personoj en la vilaĝo ne multe impresis lin. Ili venis kun siaj idaro. La filoj de la regantaj oficistoj de la reĝimo altiris viglan atenton. Ili portis plastajn armilojn en la manoj, ludilaj sed tamen interesaj. Pafite, elflugis fajreroj, kiuj, trafite, ŝokis la haŭton, kaj ardis sur ĝi dum longa tempo. Vestitaj per pantaloneto, helaj T-ĉemizoj en elegantaj sandaloj, ili akre elstaris el la preskaŭ nuda vilaĝa malbonfaro. Tio donis al ili troan arogantecon, precipe ĉar ekzistis nur du malgrandaj fabrikoj por la produktado de infanaj vestaĵoj kaj ludiloj sur la tuta planedo Tero, kaj eĉ multaj el la infanoj de altrangaj komplicoj de la invadantoj estis devigitaj marŝi nudaj kaj nudpiede. Ĉi tio ĝenis la leonon, li ne ŝatis senprudentajn homojn, kaj ĉi tiuj uloj kondutis kiel malgrandaj barĉukoj. Unu el ili kriis, imitante sian patron, la generalon de la indiĝena polico.
  -Hej vi! Patosaj vilaĝaj friponoj, surgenuiĝu! Vidu miajn botojn, via estro leki ilin per sia propra lango.
  Brilaj skarlataj botoj brilis en la suno, ili kostis riĉaĵon sur ĉi tiu planedo. Eraskandar ne plu prenis ĝin, kvankam li avertis ilin, ke se ili metus fingron sur iu el la elito de la infanoj, ili ne evitus esti senditaj al la recikla fabriko. Teruraj legendoj cirkulis pri tiu ĉi fabriko, neniu iam revenis de tie. Ili diris, ke ili faras pektenojn, vestaĵojn, enlataĵojn, ktp el homoj. Efektive, ne estis malgranda postulo je homa haŭto, kune kun produktoj faritaj el haroj kaj ostoj, ili estis entreprene venditaj sur intergalaksiaj nigraj merkatoj. Sed Leono ankoraŭ ne povis eviti ĝin.
  - Vi estas eta ŝakalo. Via patro lekas la azenojn de stalzanaj primatoj, kaj vi lekas miajn kalkanojn. - La knabo montris sian verdon el la herbo kaj kalaj piedoj trapikitaj de dornoj. La brakoj kaj kruroj, genuoj, kubutoj, tibioj kaj pugnoj de la infano estis kovritaj de abrazioj kaj kontuzoj. Ĉiutage de frua mateno, se ekzistas koncepto de mateno en eterna lumo, li trejniĝis sur la arboj, faligante la ŝelon kaj rompante la branĉojn. De tio, liaj membroj estis ŝtopitaj, similaj al ŝtalaj bastonoj. Tamen la ekstere gratita Eraskander aspektis kiel juna bandito, la bluverdaj okuloj de la knabo brilas kiel tiuj de malsata pantero.
  En respondo, pafo eksonis, Lev sukcesis eviti kaj, lerte plonĝante, evitante la sekvajn pafojn, trafis sian kontraŭulon per salto. Tiam, kun kapriolo, li daŭre moviĝis, kiel Michael Tyson en sia nerezistebla premo. Ĉi tio estas simpla sed efika kapbaĉo al la mentono. La bato estingis la multe pli maljunan, pli pezan kaj, eble, eĉ dikan knabon, kun pufa ventro. La filo de la generalo falis, kaj ĝuste tie aliaj infanoj, amikoj atakis la barĉukojn. Tiuj, surprizitaj de tiu ĉi nekomprenebla kolero, pafis el siaj "birdotimigiloj" kaj preskaŭ tuj falis sub severajn batojn. Ili estis batitaj kun ĉiu infana tujeco kaj furiozo. Kiam la kaseletoj svenis, ili demetis siajn vestojn, forprenis siajn horloĝojn, malgrandajn poŝtelefonojn kaj, plej grave, siajn armilojn. Ĉiuj amuziĝis, la infanoj laŭte ridis, aplaŭdis la manojn, estis ankaŭ knabinoj kun florkronoj de mirindaj floroj, plejparte importitaj el aliaj planedoj, estis ankaŭ sufiĉe da infanoj. Estis nur plenkreskuloj, kiuj tamen per sia ĉeesto nur difektus la idilion de libereco kaj permesemo. La uloj ŝaltis ampleksajn hologramojn de etaj telefonoj.
  Unu el la knaboj gratitaj sur la dornoj diris:
  -Estas facile, vi eĉ povas doni al ili voĉkomandojn.
  Nigrahaŭta, sed kun blanka hararo sur la kapo kaj unu ŝirita tuniko, la knabino surpriziĝis:
  - Jes, kiel interese! Mi volas vidi la bluan feon!
  Responde, la hologramo ekbrilis, kaj aperis bildo de bela knabino kun arĝentaj libelflugiloj.
  - Mi estas preta plenumi viajn tri dezirojn.
  - Klaso! - diris la knabino, skuante la kapon kronitan per florkrono brilantan en la Suno kiel gemoj. - Mi volas kukon kun glaciaĵo kaj ĉokolado en formo de kavalira kastelo.
  - Kiel la maljuna Reĝo Arturo. - Instigis nuda knabo kun bildo de purpura lupo sur la brusto.
  - Ĉi tiu dua! - La feino ekfulmis, palpebrumante la bildon, kaj tuj aperis, tenante en la manoj glamoran kaj samtempe majestan kastelon.
  - Transdonu ĝin al mi. - demandis la knabino. La hologramo ĵetis al ŝi buntan, flagkovritan strukturon. La knabino kaptis lin per la manoj, ili preterpasis. La knabino denove provis. Ne funkciis. Ŝi ekploris, frotante amarajn larmojn per la pugnoj:
  - Denove trompado. Mensogaj kaŝsekvantoj! Ili nur havas veran kruelecon, kaj ĉio bona estas solida falsaĵo!
  Milde karesante ŝian kapon, Leono trankviligis ŝin:
  - Estas iluzio! Ili nomiĝas hologramoj. Ili povas montri ion ajn, kvazaŭ en fabelo. Vi ne devas plori pro ili. Eble ni prefere spektu filmon, frato?
  - Montru ĝin al la kinejo! La infanoj unuvoĉe kriis.
  La hologramo en formo de feino fariĝis eĉ pli granda kaj pli bunta, kaj la voĉo bruis kiel sonoro de arĝentaj sonoriloj:
  - Kion vi bezonas? Ĉar mi havas milionon ducent kvindek mil koloniajn filmojn, por malsamaj rasoj.
  - Iom pli malvarmetaj kaj amuzaj! - demandis la uloj, vigle frapante la nudajn piedojn.
  - Devus esti ludoj! - Li diris, alprenante severan, jam tute plenkreskan aspekton Eraskandar.- Mi volas iom amuziĝi kaj montri al vi, kiel alloga povas esti la progreso!
  - Kaj kia ludo! - demandis alia hologramo, kiu prenis la formon de roz-ornamita rano kun ora sago.
  - Tia batali kaj pafi! - laŭte ekkriis Leo, kaj la ceteraj geknaboj vigle aplaŭdis subtene!
  "Do mi proponas Stelan Patrolon. Ambaŭ hologramoj etendis siajn vizaĝojn nenature larĝe en ridetoj.
  - Ekbrilis multfaceta bildo. Leo Eraskandar rapide, kun la teno de naskita militisto, demandis pri kiel uzi ĉi tion aŭ armilon, moviĝi de nivelo al nivelo, ludrobotoj respondis al li per hologramoj.
  Baldaŭ la infano estis mergita en ondo de ludoj. Aliaj infanoj spektis buntajn fantaziajn agfilmojn aŭ aliĝis al sia gvidanto. Estis amuze, precipe por Leo, kiu facile trapasis la unuan nivelon kaj fame tranĉis sin sur la dua. Estis pli malfacile por la aliaj uloj, ili havis nek la sperton nek la tenon de la vera terminator karakterizaĵo de Erascander.
  Unu el la mortigitaj malamikoj, tenante distranĉitan kapon en la manoj, kantis:
  - La ĝojo de mia heroo estas vana - ja baldaŭ estos ho-yo-yo-y!
  Eraskandar estis la unua, kiu resaniĝis el eŭforio, eble sub la influo de ĉi tiuj ambiguaj vortoj: kio okazos kiam ilia huliganismo estos malkovrita? Li ŝajnis esti tute forgesinta pri la kruela realo... La respondo venis pli rapide ol li havis tempon por pensi.
  -Homaj makakoj, vi estas laca vivi! Nun mi ludos kun vi vaporiĝan ruleton!
  La voĉo kiu diris tion estis infana, sed nenature laŭta. La uloj tuj ĉesis paroli. Tiu, kiu diris tiujn vortojn, ne estis timiga monstro. Antaŭ ili staris knabo, kiu aspektis dek aŭ dekunujara. Rimarkeble pli malpeza, kaj nekompareble pli muskola ol la aliaj indiĝenaj knaboj. Li ne multe elstaris eĉ en vestaĵoj, ankaŭ en pantaloneto, nudpieda, kvankam en sepkolora ĉapo kaj oraj braceletoj metitaj per ŝtonetoj sur la manoj. En la mano de la knabo estas malgranda radiopafilo, tre simila al ludilo, kaj ne infane severa aspekto de enuigaj venenaj verdaj okuloj. En la okuloj de sovaĝa deziro pafi, mortigi, malamo kaj rapidi el ĉiuj fendoj. "Jen ilia infano! La infanoj de niaj okupantoj," Leo divenis. Li neniam vidis vivantan Stalzan proksime al li, kaj iliaj infanoj, kaj eĉ sur okupata planedo fermita al kontakto, estis maloftaĵo. La knabo el la raso de majstroj ne estis terura, eĉ ŝajnis komika en kolero, sed unuafoje en la juna gvidanto de la junaj ribeluloj, li suĉis tiel malagrable en la stomako.
  - Kiun el vi unue disŝiri! Elektu la senvalorajn homojn! - Stalzanenok donis rigardon tiel plena de malestimo, ke ŝajnis, ke nevidebla pugno pugnobatis vin en la vizaĝon.
  Unu el la knabinoj ekkriis pro timo:
  - Estas li! Occupier mini eseo.
  Laserpafo tranĉis en duono la idilian nudpiedan bebon per blankaj, kiel ŝafaj lanaj bukloj. La vizaĝo de la knabino estis distordita pro doloro kaj, tuj glatigita, la senkulpa karulino foriris, pecetigita korpo, kurante al la ĉielo al Jesuo. La infanoj ekkriis, kelkaj el ili komencis pafi per ludilaj pistoloj, aliaj alkuris al la atako, penante terenbati la Stalzanan infanon. La eta militisto tranĉis la ulojn per trabo, estis facile, pli facile ol bruligi maldikan tavolon da oleo per ruĝvarma kudrilo. La graviolaser falĉis la infanojn en dekoj, kaj la revenaj pafoj nur iomete scintilis la haŭton, pliigante la koleregon de la punanta knabo. La leono frapis ebene al la tero, evitante la mortigajn flamlumojn de la poŝradio. Li reruliĝis kaj palpante pezan ŝtonon, lanĉis ĝin kontraŭ la malamikon. Prefere, la juna batalanto tuj ĵetis du frakasajn objektojn, la unuan en lian manon, la alian en lian kapon, intuicio sugestis, ke unu ŝtono eble ne sufiĉas. Kaj certe, la eta pafisto sukcesis fali la "donacon" flugantan ĉe la kapo per lasera radio, sed la dua, flugante laŭ rompita trajektorio, trafis ĝuste la brakon, elbatante la trabpafilon. La eta punisto rapidis al la poŝlasero, kaj preskaŭ sukcesis kapti ĝin, ĉar potenca piedbato ĵetis la armilon flanken. Eraskandar prenis batalan sintenon, liaj malgrandaj sed tre skulptitaj muskoloj kurantaj kiel maraj ondetoj, ruliĝante sub ĉokolada haŭto kiu estis nur iomete pli malpeza ol tiuj de liaj kamaradoj. La fleksebla korpo de Leono deziris kuntiriĝojn, la tendenoj de la infano elstaris kiel drato. Lia kontraŭulo ekridis, lia sonora ridado sonis moke.
  - Vi vireto, vi volas batali min per viaj nudaj manoj. Mi estas stalzan, la granda militisto, de la plej potenca imperio en la senfina universo. Mi disŝiros vin per malplenaj manoj, forbatos ĉiujn organojn per miaj piedoj, disrompos vian korpon en miliardojn da fragmentoj, disĵetante ĝin tra la tuta galaksio. Mi, tiaj kokinoj kiel vi, faligos cent, ne, mil! Kaj ĉi tio estas sen iu ajn superarmilo, kies inferan potencon vi primatoj ne scias! - La knabo muĝis, ankaŭ ludante per siaj muskoloj, pli grandaj kaj ne malsuperaj en reliefo al terano.
  -Diru al mi vian nomon, por ke vi konu vian tombon. - diris Eraskandar kuraĝe kaj trankvile paŝis per nuda infana sed forta piedo sur la flamantajn karbojn, kiuj ekestis sur la loko de bruligita stumpo pro sporada trafo de graviolaser.
  - Vi ne havos tombon. Vi vidas ĉi tiujn braceletojn, ili brilas nur kiel oro ekstere, sed interne ili estas faritaj el viaj ostoj. Kroketa pilko estos eltranĉita el via kranio, kaj la ostoj estos uzataj por vespertoj! - Plantiĝis la idoj de la sklaviga nacio, kiu furioziĝis pro la glacia trankvilo de iu primato.
  La leono, perdinte la paciencon (Aŭ eble decidinte - estas pli bone bati unufoje ol centfoje malbeni!), Li akre piedbatis la celon en la sunplekson. La malamiko baris la baton kaj provis peli la frakasiston en la sufiĉe larĝan kaj muskolfortan kolon de terulo por tia tenera aĝo. Stalzan estis pli alta, pli peza, kaj eble pli maljuna. Mi sentis mirindan lernejon de man-al-mana batalo, bataltrejnado de naskiĝo en ciberutero. La malamiko estis rapida kiel fulmo, forta kiel tigro, teknika. Se li havus simplan infanon antaŭ si, li mortigis lin kiel muŝon, sed la Leono ŝajne ankaŭ naskiĝis ne kiel ŝafo. Ambaŭ batalantoj interŝanĝis serion da furiozaj batoj, trafis unu la alian, metis blokojn, hakis per la manoj, piedoj, kapo. Kaj la kubuto kaj la genuo estis uzataj, ĉiuj ruzoj kaj trompoj. La leono interbatalis kun la Tigro, ĝenerale, nur du infanoj batalis, sed ŝajnis, ke du elementoj batalis. Glacio kaj fajro, anĝelo kaj demono, Bramo kaj Kali, Lucifero kaj Mikaelo. Ambaŭ kontraŭuloj moviĝis tiel rapide, ke la pluvivaj uloj ne povis sekvi siajn movojn, la batalo estis tiel ŝtorma. Tiam la rapideco de la bataletoj iomete malpliiĝis, laceco komencis influi. Kvankam la bataltekniko de la Stalzan estis nekutima, konsiderante la sperton de miloj da jaroj da militoj kaj kun miliardoj da civilizacioj, Lev perceptis ĝin sur intuicia nivelo, kvazaŭ batalmovadoj estus metitaj en la sango mem. Lia kontraŭulo ankaŭ miris pri tia fervora rezisto. Post ĉio, Leeser Varnos estis la nomo de knabo de la Purpura konstelacio, li estis la gajninto de la galaksio inter knaboj malpli ol dek jarojn aĝaj. Kaj jen nova stelmalamiko, sklavo de malsupera raso, sed batalas sur egala bazo kun pli peza kaj pli kompleksa kontraŭulo.
  Kiu instruis vin batali tiel? - Liser ekkriis malfacile respirante.
  - La viro instruis min. Kio estas trafita? Mi pensis, ke homoj ne estas plenrajtaj bestoj, nekapablaj rebati vin. - Ankaŭ la leono estis tre malmola, sed la knabo klopodis ne perdi la paŝon.
  -Mi mortigos vin simion. Ĉi tio estas afero de principo kaj honoro de mia raso!
  Leeser akre akcelis, lia jam kontuzita vizaĝo fariĝis karmezina pro peno. Li elverŝis sian tutan koleron. Eraskandar konservis sian trankvilan "Koleron estas via malamiko, lasu koleron bruligi vian kontraŭulon." Ankaŭ la eta stalzano dekfoje batis lin en la vizaĝon, rompis plurajn ripojn, kontuziĝoj disvastiĝis sur la bruna korpo de la knabo, sango gutis.
  - Kial vi naĝas primato! - ridis la juna filo de la submondo. Li pliigis la premon kaj nun ĉiuj klopodis trovi decidan baton, iomete malfortigante la defendon. Ŝajnigante, ke li jam estas tute elĉerpita, Leo malfermiĝis.
  Varnos enveturis kun nekredebla forto, ĵetante sian tutan korpan pezon kaj muskolgrupon. Eraskandar plonĝis kaj trafis la bazon de la kolo per sia kubuto. La bato estis forta, krome, li iris al la kunveno, trafante la karotidan arterion. La "Granda Militisto" kolapsis senvive, lia koro haltis de la ŝoko de doloro. La uloj starantaj apude aplaŭdis unuvoĉe. Nia rusa ulo plenigis la malamatan okupanton. La malamata sep-kolora flago de la invadantoj estis prezentita sur la pantaloneto de la venkita malamiko. La leono, mensoginte pantalonon, disŝiris ilin en malgrandajn pecetojn, disĵetinte ilin flanken. Ĉiu laceco malaperis, ĝojo laŭvorte boliĝis en ĉiu ĉelo de la korpo:
  -Jen ĝi estas la malnobla gloro de la imperio! Tretu ĝiajn fragmentojn, baldaŭ ĉiuj stalzanoj fariĝos la samaj putraj kadavroj kiel ĉi tiu! - Kaj li pikis per la piedo en la sangan korpon de la malamiko, ne atentante la doloron en la rompitaj fingroj (La kontraŭulo estis inda je stalzano!). Kio okazis poste, Lev memoris malklare, lia kapo subite mallumiĝis, liaj muskoloj kaptitaj de krampo, li estis tordita, ĵetante lin sur ĉifitan herbon. La miregiga trabo kovris lin kune kun la uloj. En pluaj rememoroj estis doloro, tre forta doloro, multe pli forta ol la nuna. Profesiaj ekzekutistoj brutale turmentis la korpon de la infano, ili nenion demandis, ne demandis, ili ne bezonis informojn, ili turmentis lin nur pro venĝosento. Li estis venĝita, antaŭ ĉio, pro tio, ke li estis viro, kiu kuraĝis levi la manon, kaj plej grave, levi ĝin sukcese kontraŭ sia mastro. Tial, la ekzekutistoj provis kun potenco kaj ĉefa. La sento de doloro estis tiel reala kaj esprimplena ke la Leono vekiĝis pro timo, li tremis forte. Tiam li trankviliĝis, jes li estis vundita, sed la doloro de la vundoj ne estas tre forta. Prenante troan ŝarĝon, li estas mergita en la Sento de sufero, kaj fizika kaj morala. Vivo plena de turmento sin sentis. El ĉi tiu memoro pri lia unua fajrobapto; La leono vekiĝis, li tremis forte. Jes, li estas vundita, sed la doloro estas eltenebla. La knabo trankviliĝis, prenis sukurujon, ĉar lia posedanto ĉiam portis ĝin sur la zono. Eraskandar traktis la vundojn, kiuj jam resaniĝis, kaj ankaŭ prenis kelkajn nutrajn muskolfortigajn pilolojn. La korpo denove pleniĝis de forto, la junulo sentis gajecon en sia korpo. Instinkto diris al mi, ke estas tute eble perdiĝi en la subtera labirinto. Metinte Hermeson sur liajn ŝultrojn, Leono iris tra la tunelo, penante atingi la stacidomon. La maŝo sub la piedo estis malvarma kaj grata. Feliĉe, la haŭto sur la kruroj estas tiel malglata, ke vi eĉ ne atentas tiajn bagatelojn, sed nur la kadavro de malamiko sur viaj ŝultroj estas grava ŝarĝo. Sed ial, Eraskandar ne povis sin ĵeti en inferon sian malamatan majstron aŭ, eĉ pli bone, lasi lin en la lifto kondamnita al memdetruo.
  La stacidomo, al kiu iris la junulo, ne estis tute senhoma. Pluraj multkoloraj spotlumoj lumigis la griz-purpuran areon. Ankaŭ ĉi tie estis vivo. Fetiga amaso da rubo kun diversaj misformitaj kaj ĉifitaj ujoj. Insektoj rampis laŭ ĝi kun korpo en formo de ordinara ludanta buŝharmoniko kaj du dekduoj de blatoj. Estis cimoj kaj pli abomenaj, grandeco de kato, trembris pro sterko kaj tre dikaj harplenaj membroj en ulceroj.
  Eraskandar, en la stilo de renesanca filozofo, metis ĝin:
  - La malnobla estas ĉiam proksime, sed la perfekta estas eterne neatingebla! Kiu kreas malhonoron estas la kanajlo, kiu kreas la malnobla, tiu krimulo... Do finfine, kiu do estas Dio la Kreinto?
  Unu el la skaraboj subite knaris responde:
  - La mondo estas kreita per kreado!
  La leono ridetis kaj afable mansvingis al la duonsenta estaĵo. Post tio, li faris kelkajn paŝojn, la reto sub liaj piedoj fariĝis eĉ pli pika, tre akraj pingloj elstaris el ĝi, la nudaj kalaj plandoj de la knaboj komencis dolori. Ĉi tio estis bona instigo aldoni paŝon, precipe ĉar la premo sur la pingloj pliigis la plian pezon de Hermeso. Pluraj koridoroj elkondukis el la loko. El unu aŭdiĝis eĉ obtuzaj muzikoj - ia miksaĵo de malmola roko kaj bruado de tanktrakoj. Ĝi ankaŭ eĥis per pikmarteloj kaj hundbojoj. Eble estis ia diskoteko de ne-stalzanoidaj estaĵoj. La perspektivo renkontiĝi kun amaso da ne tute inteligentaj junuloj, diverskoloraj kaj tipoj, kaj cetere, verŝajne pumpitaj per plezurmedikaĵoj, ne estis agrabla. Krome, ili rigardis la stalzanojn kiel la fonton de ĉiuj problemoj kaj suferoj. Aliaj rasoj timis kaj malamis la stelajn parazitojn, senkompatajn invadantojn. Kaj ĉi tiu planedo estis kolekto de fiuloj el ĉiuj anguloj de la megagalaksio. Ne ke Leono timis, sed okaze de malmuntado, li devus denove mortigi, kion li ne volis. Ĉi tie en la karcero, la imperiestraj aŭtoritatoj blinde okulon al ĉio, kies putejon mi ankaŭ uzas por miaj propraj celoj. Kaj tamen, la junulo decidis ĉion kontroli kaj esplori... Li eĉ riproĉis sin tro sentimentala, ĉar mortigo, precipe de sovaĝaj specioj, ne kaŭzis penton. Por ne embarasi vin, estas pli bone kaŝi vian formalan posedanton. Li ankoraŭ estis senkonscia, do lasu lin pli bone dormi. Stalzans regeneriĝas pli rapide dormante, kaj liaj vundoj ne estas mortigaj. La ideala loko estis kava piramido kun dehakita supro, apud ĝi staris statuo de neimageble monstra monstro, eble eĉ loka dio. La leono ĵetis Hermeson, tiun arogantan generalon, sen ceremonio, kiel saketon da rubo en rubujon.
  Tuj, la maŝo sub la sendefendaj kruroj de la knabo preskaŭ ĉesis piki. Provante paŝi silente, la Leono moviĝis kun risorta paŝado al la sono...
  La plano estis simpla. Trovu transporton kaj foriru de ĉi tie. Eble vi povas kovri viajn spurojn. La flaneur estis luita sub falsa nomo, kaj la minirobotoj jam lavis la pilotejon. Ĉi tio verŝajne ne estas la unua fojo, ke la Ministerio pri Kriminala Sekureco vidas tian konflikton, do ĉiuj rekordoj povas "mirakle" malaperi. Jen io alia interesa. El la angulo de la orelo li aŭdis pri sekretaj misiloj. Kial la posedanto bezonas ĝin? Eble la apero de "Goriloj" ne estas akcidento?
  La knabo, kompreneble, kunportis armilon, sukurilon, sintezan manĝaĵon. Sed la cibernetika nevidebla mantelo apartenanta al la posedanto, bedaŭrinde, malsukcesis, iĝante senutila ĉifono. La leono moviĝis tre singarde, kiel vulpo. Kaj la koridoro de tempo al tempo donis branĉojn. La lumigado estis tre malforta, kaj kelkfoje tute malaperis, do multrilate necesis koncentriĝi pri aŭdado. Kaj li estas akrigita de la naturo kaj fortigita de trejnado en juna militisto. Apenaŭ aŭdeblaj paŝoj kaj trankvila spirado altiris atenton. Eraskandar frostas...
  Ni ne devis longe atendi. Neklara, nedistingebla figuro fulmis kiel fantomo. Leono streĉis la okulojn, penante vidi nekonatan tipon, ne nur en la parto de la spektro videbla por la homa okulo, sed en aliaj gamoj. Jam pli bone... Ĝi estis homsimila temo. Promenas kiel vulpo, ŝtele, kvazaŭ kaŝante de iu. Se ĝi estas stalzano, tiam mi scivolas, kion li faras ĉi tie? Kutime ĉi tiu kruela kaj aroganta specio marŝas rekte kaj neniun timas. Ni bezonas scii: ĉi-kaze temas pri miksaĵo de scivolemo kaj pragmatismo... Je profundo de dekoj da kilometroj, kiam ĉirkaŭe troviĝas milionoj da fremdaj kaj malamikaj specioj, eĉ stalzano ŝajnas preskaŭ homa. La objekto de observo fariĝis tre mallarĝa koridoro, li eĉ devis turni sin flanken. Leono sekvis senindulge, intuicio instigis - estus tre varme ...
  ***
  Potenco super la planedo fakte venis sub la kontrolon de Ultramarshal Eroros. Fagiram Sham estis, fakte, forigita de la kontrolo de la planedo. Cetere, la estro de la ekstera sektoro specife riproĉis lin pri la rekonstruo de Kremlo.
  - Viaj cerboj estas pli malbonaj ol simioj! - kriegis tutpulmo (ne tiom pro tio, ke li vere koleris, sed pro kiel eble plej multaj vivantaj individuoj rigardante la humiligon de la plej abomeninda guberniestro!) Eroros. De kie vi akiris la informojn pri ĉi tiuj grandecoj? Eĉ dum la unuaj strikoj, preskaŭ la tuta teritorio de la planedo estis skanita. Ni havas cibernetikajn registrojn pri kiel aspektis preskaŭ la tuta planedo antaŭ la milito kun nia nevenkebla imperio!
  Gorilsimila Fagiram kliniĝis kaj ĝemis:
  "Ĉi tio estas informo pri Stelŝiparo de la Supersekcio Milito kaj Venko. Ŝi ne estas disponebla por ni.
  Eroros malĝentile enpuŝis longan fingron per retirebla ungo en la bruston de la guberniestro kaj, konservante instrue tondran tonon, diris:
  - Tamen ĝi estas en la komputila arkivo. Krome, vi havas en la diskoj ĉiujn informojn forigitajn de la homa komputila reto. Do ĉiuj informoj pri ĉi tiu konstruaĵo estas haveblaj. Vi estas vera stultulo! Ĉu estis malfacile diveni eniri la veturadon? Ne mirinde, ke ili diras, ke platigita nazo kaj nigra haŭto estas signo de kretinismo! Imbecile, nigratrua kapo, kiel via avino Velimara!
  Fagiram rektiĝis kaj, skuante la pugnojn, preskaŭ rapidis en la batalon. Li rekriis kiel porko buĉata.
  - Eble vi kaj mia onklo, la estro de la Departemento pri protekto de la trono, skribas en kreatinoj?
  Eroro muĝis reen kiel kanona fajro.
  "Li estas la kialo, ke vi geamantoj ankoraŭ ne estis forpelitaj de la oficejo." Estas kvazaŭ mi ne scias kiom vi metas en vian poŝon komercante homajn haŭtojn kaj ostojn!...
  Ambaŭ stalzanoj estis pretaj disŝiri unu la alian. Fagiram Sham ekbrilis per siaj okuloj, sed Eroros estis supera je rango, do li provizore rezignis sin.
  Ŝajnas, ke la aŭtoritatoj bezonas iomete skrapi siajn vicojn. La kolaboracia administradsistemo estis simpligita decimala. Ĝi estas korupta kaj burokratia ĝis la ekstremo, kio signifas, ke oni ankaŭ iomete purigu, ekzemple, por doni bonan skuadon al la lokaj komplicoj....
  Ronald Ducklinton estis devigita malkuraĝe saluti kaj riverenci eĉ antaŭ ordinara soldato el la armeo de la Granda Stalzanath. Li teruris stalzanojn, kiel kuniklo timas malsatan lupon. Sed li havis la ŝancon preni sian animon sur la pli malgrandajn komplicojn de la Purpura Konstelacio. En la okuloj de la etherbaj bipodoj, li estis kiel la Prezidanto de la Tero kaj la plej alta policisto. Kvankam li timis la okupantojn, la nura penso, ke ili eble foriros, ektremis lin kaj kelkajn aliajn kunlaborantojn. La ribelantoj malamis la indiĝenajn policanojn eĉ pli ol la eksterteranoj de aliaj galaksioj. La ŝakalo, kolektanta la pecetojn lasitajn de la tigro, estas kompatinda kaj mankas la ĉarmo de forto kaj mortiga respekto kiun granda predanto ricevas. La policanoj estis lojalaj al la imperio, kvankam ili amis ŝteli. Pluraj estis arestitaj por edifo kaj ekzekutitaj post torturo. Kaj ili eĉ ne komencis faligi ĝin sur la stelojn, decidante, ke ĝi estas tro da honoro. Ili preferis malglate hakitan palison, kio estis plia hontigo.
  Per tia ekzekuto, kvazaŭ, komplicoj-ŝtelistoj estis malaltigitaj. Aliaj ricevis severan sugeston subtenitan de bonaj eksplodoj de senmova elektro. Ĉio ŝanĝiĝis, la obtuza timo de pupoj estis anstataŭita de febra ekscito. Ĉar la urbo, kiu fariĝis la okupacia ĉefurbo de la imperio, ne estis proporcie grandega, ili decidis kombini ĝin kun grandioza turisma komplekso. Ĉi tiu komplekso estis desegnita por ricevi multajn turistojn el preskaŭ la tuta imperio, estis multaj homoj, kiuj volis vidi la solan planedon , kie loĝas biologie similaj teranoj. Post la fermo de la planedo, la komplekso de grandiozaj konstruaĵoj kaj brilaj palacoj komencis kaduki. Nun ĝi estis ĝisdatigita rapide. La konstruaĵoj prenis brilan aspekton de la kudrilo. Kolosaj hoteloj estis ornamitaj per multaj arkitekturaj ensembloj, kiuj facile ekmoviĝis helpe de mekaniko.
  Parto de la denaska personaro estis loĝigita en la bizare kurbaj domoj de la spaca turismocentro. Komencis pagi regule. Antaŭe, ili tute ne pagis ion, devigante ilin labori kiel sklavo sub la superrigardo de senkompataj kontrolistoj: robotoj aŭ, eĉ pli malbone, lokaj policanoj. Ĉiuj indiĝenaj trudovikoj estis vestitaj per helaj festaj kostumoj. Ĝardenistoj kaj ĝardenaj robotoj haste, kiel gistopasto, kreskigis florojn kaj arbojn de eksterordinaraj grandecoj kaj koloroj. Estis pli ol kvin mil multkoloraj kaj diversaj fontankompleksoj sole, kaj eĉ ne unu desegno ripetiĝis. Ĉi tie la arto de malsamaj planedoj kaj mondoj estis kombinita en eksterordinara maniero. Aliaj fontanoj prezentis batalscenojn, diversajn batalajn stelŝipojn, fabele diversajn reprezentantojn de flaŭro kaj faŭno el la tuta universo. Estis loko inter ili por la lokaj dioj - Zeŭso, Neptuno, Toro, Peruno, Heraklo. Ĉio laŭvorte ekbrilis kaj brilis sen troigo. Lumigitaj kaj nuancigitaj jetoj kreis nekutiman efikon. La lumoj de la konstruaĵoj brilis kiel poluritaj gemoj. Estis vere: Sintezaj gemoj estis lumigitaj de interne, kreante nepriskribeblan impreson. Por plifortigi la efikon, estis reflektantaj speguloj, kaj en la mallumo estis tiel bele (teknikaj kapabloj ebligis turni la reflektorojn tiel, ke venos artefarita nokto!), ke eĉ la mondsaĝa ultramarŝalo Eroros surpriziĝis. :
  - Eble eble estos malĝuste. Ajna vakua kapo komprenos, ke tio estas fenestra vestado.
  - Vi mem donis tian ordon, nigrakapa kapo! - Ruze rikanante, respondis Fagiram.
  La Ultramarŝalo respondis per malvarma tono:
  - De la centro ricevis ordonon ĝisdatigi ĉion. Por igi la planedon ekzempla, speco de montrofenestro. Eroros subite levis sian voĉon akre. - La kialoj de la mendo ne koncernas vin! Kaj la Kremlo, ĉar ili komencis konstrui mastodonton, tiam ĝi devos esti kompletigita ĝuste tiel. Tamen la sorgoj scias, ke ni ĝin detruis antaŭ longe kune kun la denaska prezidanto!
  - Bedaŭrinde, ĉi tiuj triseksaj "metaloj" scias tro multe. Se estus mia volo, mi havus ilin! - Fagiram reflekse kunpremis la pugnon, dispremante la fragan ranon. Maldikaj (du koloroj de oranĝa kaj verda) sangofluoj fluis inter la dikaj, harplenaj fingroj de la guberniestro.
  ***
  Laŭtaj, perfortaj ordonoj sonoris tra la planedo. En la kurso iris moviĝantaj robotoj-konstruistoj. La ciberlaboristoj moviĝis kiel formikoj. Vivantaj estaĵoj ricevis potencajn stimulilojn por malhelpi ilin laciĝado. Restaŭraj laboroj estis en plena svingo en ĉiuj gravaj grandurboj. La planedo ricevis prosperan aspekton. Komenciĝis la ĉaso al partizanoj, kiuj grimpis pli kaj pli profunden en la arbarojn. Densaj densejoj kun plurkolora foliaro kovris preskaŭ la tutan planedon, multaj el la arboj estis multoble pli grandaj ol baobaboj, atingante centojn da metroj en alteco. La partizanoj ŝatis kaŝi sin en tiaj arboj, kie ĝi estis kava, kiel monta kaverno. Tamen, kiam la ŝtelistoj volis trovi ilin, ili ĉiam trovis ilin, ĉar eĉ specialaj vestokompletoj estis senpovaj por gama-radiatoroj aŭ serĉmaguradaroj. Multaj partizanoj estis devigitaj limigi la militon. Ili dissolviĝis inter la civila loĝantaro, kiu estis forte filtrita kun la uzo de la plej novaj policaj teknologioj. La sufiĉe loza kolonia sistemo estis enordigiĝanta.
  ***
  . ĈAPITRO? dek kvin
  Ĉelo restos ĉelo
  Eĉ en luksaj koloroj!
  Pupparto -
  Nur humiligo kaj timo!
  
  Vladimir Tigrov - en la pasinteco simpla rusa lernejano, tiam ribela murdisto, post heroo, pardonita kaj premiita de la Prezidanto de Rusio, kaj nuntempe kaptito de la Superstelulo-Imperio. La ĉelo ne estis soleca; deko da aliaj knaboj sidis kun li. Vere, ĝi estis sufiĉe vasta, farita el nekonata materialo, sed io kiel plasto, faldeblaj litoj kiel en trajno, kun maldika mola kovrilo supre. Kiel la ĉi tie klarigis malliberigitoj, ekzistas tute moderna feka neniigilo. Tio estas necesejo, kie, post premado de butono, speciala radiado dispremas atomojn, kaj poste suĉas ĉiujn rubaĵojn el la intestoj.
  Sufiĉe moderna malliberejo, kun 24-a videogvatado kaj eĉ tridimensia projekcio kiu donas diversajn bildojn. La evoluo de televido. Estas io por movi el la tegmento. Precipe se oni unue batus vin bone, poste oni fritis per primitiva flamo, kaj antaŭ tio, en la jam ŝajne senlime malproksima pasinteco, forvaporiĝis en neniiga plasmo. Plue, kiam li vekiĝis, la knabo estis denove bruligita, uzante kvazaŭ-blaster torturo-ilo, sed denove ili ne kalkulis la intensecon, la malgranda koro preskaŭ tuj haltis. Feliĉe, la ekzekutistoj interesiĝis pri li, kaj ili profesie revenigis la knabon el la alia mondo alvokante medicinan kapsulon. Post severa doloro-ŝoko, li estis kuracita (finfine, la Stelzans havas bonegan medikamenton), do li rapide reviviĝis, kaj estis neniuj spuroj de duagradaj brulvundoj. Ŝajnas (tiuj kelkaj horoj, kiam Vladimiro estis sveninta), ili zorge ekzamenis lin kaj venis al la konkludo, ke estas ankoraŭ antaŭtempe mortigi strangan knabon, ne kiel aliaj indiĝenoj.
  Intertempe, Vladimiro estis metita en prizonĉelon de la centra, planeda malliberejo. Ĉi tio, kompreneble, estas pli bona ol iri al malliberejo ie en la provincoj. Ne estis kutimaj proceduroj por alvenantaj novuloj: ŝmon, kaj aliaj aferoj, ĉar Tigrov jam estis ekzamenita kaj skanita al laŭvorte ĉiu molekulo kaj atomo en la medicina centro. Samtempe kaj farante karton dosieron. Tial, la knabo vekiĝis jam en la ĉelo. Ĉirkaŭ lia kolo estis malpeza kolumo, mola kiel koltuko.
  Vladimiro, ekstarinte de sia liteto, ĉirkaŭrigardis... La ĉelo aspektis strikte oficiala, la muroj, plafono kaj planko estis blankaj per la vorto neĝo, tute ne estis fenestroj. Ĉi tiu brila blankeco eĉ deprimas, eĉ ne unu makuleton, nek la plej eta krako, tro senviva. Ampoloj ne estas videblaj, sed ĝi estas hela kiel tago, kvankam ne tiom, ke ĝi doloras la okulojn. Kaj la litoj mem estas ankaŭ preskaŭ siringoj kun malpeza citrona nuanco, kaj la nigraj korpoj de lokaj viraj kaptitoj aspektas tre kontraste kaj timigaj kontraŭ ĉi tiu fono.
  La knaboj estis ŝajne kaptitaj en ĉiu ĉelo de proksimume sama aĝo. Vidante, ke la Tigroj vekiĝas, ili singarde alproksimiĝis al li piedpinte. La knabo-popadanetoj sentis malagrablan suĉon en la stomako. Li estas nova al junulaj deliktaj ĉeloj. Jes , kaj la aspekto de la knaboj estas timiga, muskola, nigrahaŭta, nur razitaj kapoj, iom pli malpezaj, kaj eĉ kelkaj el ili havas brulvundojn kaj cikatrojn sur la korpo. Samtempe ĉiuj vestaĵoj estas nur purpuraj naĝkostumoj kun flava numero - kiel la observanta knabo sukcesis rimarki, ili estas samaj kaj antaŭ kaj malantaŭe kaj... Ankoraŭ la samaj ĉe la antaŭbrakoj de sia dekstra mano.
  La plej granda el la uloj subite ridetis kaj etendis la manon:
  - La mia veturis Rocky. Vi povas scii tion. Kaj vi havas novulon klihuha kiel?
  Vladimiro respondis honeste, ne sen fiero:
  - Lernejo - tigro, sed ankoraŭ ne estas ŝtelistoj, mi ne havis tempon por ŝvebi la litetojn.
  Rocky kaj la aliaj knaboj ridetis pli larĝe, iliaj vizaĝoj ne estis timigaj, slavaj aŭ teŭtonaj, kun regulaj trajtoj. Ne degeneritaj, kiel estas sufiĉe ofta ĉe junaj malliberuloj, sed male, infanaj vizaĝoj estus tre belaj, se ne por nigra haŭto kaj razitaj kapoj.
  Vladimiro tuj rimarkis al si, ke li neniam renkontis knabojn kun ajnaj fizikaj difektoj, aŭ malbelaj, neregulaj figuroj, vizaĝaj trajtoj. Ĉi tio, kompreneble, estas interesa... Eble la stalzanoj purigis la genaron de teranoj, ĉu faris tion, pri kio revis la nazioj - la forigo de korpe handikapitaj individuoj?
  Rocky rompis la silenton kaj demandis per troe milda voĉo:
  - Ĉu vi estas homo laŭsange?
  Tigrov surpriziĝis pro la demando, sed honeste respondis:
  - Kompreneble, viro!
  La knaboj rigardis unu la alian... Rocky frotis sian piedon sur la neĝblankan tegaĵon, frapetis per la fingro sur la kruron de seĝo fiksita al la planko... Li levis siajn larĝajn ŝultrojn preter sia aĝo (la knab-heroo! ) Kaj respondis per sonora voĉo:
  - Nu, nu... Ĉu vi fajfas... Dolore hela haŭto... Kaj ial ili ne kalviĝis, kontraŭe al la neforgeseblaj reguloj. Ĉiun duan tagon oni razas nin, kvazaŭ misilo SS-50 estas kaŝita en ĉiu hararo .... - La baptopatroknabo ŝraŭbis sian dekstran okulon kaj trikis la brovojn, liaj grandaj pugnoj reflekse kunpremitaj - La marko ĉe lia dekstra mano estas ankaŭ mankas...
  Jen la knabo staranta kun li, iom pli seka, sed kelkaj sentoj pli alta (la plej alta en la ĉelo), kovrante la buŝon per la manplato, rimarkis:
  - Ĉu vi pensas, ke ĝi estas stazano? La knabeto subridis. - Sed estas neverŝajne meti homojn en ĉelon ...
  Rocky interrompis sian kunulon per senpacienca gesto. Li eĉ preskaŭ metis sian pugnon en la nazon:
  - Sufiĉe! Ili vidas nin perfekte kaj ĉiu gesto kaj ĉiu vorto estas registritaj. Eble ili nur malpezigis ĝin kaj faris la harojn pli moda... Ĉi tio ne koncernas nin.
  La altkreskulo kapjesis kaj, penante ne rigardi la novulon, flustris per apenaŭ aŭdebla voĉo:
  - La ludilo de Phage...
  La lastaj vortoj ŝajnis al Tigrov tre malbonaŭguraj, kaj li demandis:
  - Kion signifas la ludilo de Phage?
  Rocky ĉirkaŭrigardis, lia sufiĉe granda kapo kun sufiĉe alta frunto, malrapide turniĝanta sur preskaŭ alcista kolon. Jes, masiva, dika knabo preter siaj jaroj, kvankam li ne estas pli alta ol Tigrov, kiu malpliiĝis post teleportado. Li aspektis kiel brutulo, kun razita kranio, sur nigra haŭto, multe da cikatroj kaj brulvundoj, kaj pro torturo kaj batalo, sed la purbluaj okuloj de la knabo estis afablaj kaj aspektis kun simpatio. Apogante la kapon al sia orelo, li flustris preskaŭ malklare:
  - Li uzas knabojn kiel virinojn...
  Vladimiro ektremis kaj falis sur la liton kiel homo, kiu estis faligita... Nu, nu... Jen eblas, terura malnobla... Brr... Kiel eliri el la situacio? Eskapi el malliberejo?
  Sed ne estis tempo por disvolvi pensojn, aŭdiĝis mekanika voĉo, juĝante laŭ aparta prononco de silaboj, apartenanta al ne tre moderna roboto:
  - Teranoj, marŝu de la ĉelo al la elirejo...
  Larĝa trairejo disiĝis en la muro, la knaboj moviĝis en ĝin, kaj reflekse presis paŝon, sen memorigiloj vicigitaj laŭ sia alto. La tigroj restis sidantaj. La malliberigitaj knaboj ne bruis, ili aspektis kiel disciplinitaj soldatoj. Stranga...
  Kaj tiam Vladimiro vidis la kialon de obeo. La knabo, kiu hazarde puŝis sian kamaradon en la dorson, subite strabis, la kolumo ekbrilis, kaŭzante severan doloron. La juna kondamnito falis sur la genuojn...
  - Sufiĉe! - Malvarma komando sonis. - Paŝa marŝo!
  Subite, ĉe la enirejo aperis alta virino kun sepkolora hararanĝo kaj mallonga bastono en la manoj. Ŝi kriis, montrante la fingrojn al Tigrov.
  - Kial vi sidas tie, simio... Iru labori en la minejo, vi estas sufiĉe sana knabo... Kaj metu la kapon, sklavo, kial vi ne estas tondata..
  Vladimir reflekse riverencis. La virino ŝajnis grandega, kaj fakte pli ol du metroj, kun la ŝultroj de pezlevisto. Kaj la aspekto de natura naskita murdinto. Labori tiel, labori... Ja li neniam estis maldiligenta, liaj muskoloj estas fortaj, li iris al konkursoj en sia pasinta vivo, do li eltenos...
  Kvankam estis malfacile atendi, la roboto neatendite respondis:
  - Li ankoraŭ ne estas pridemandita, lia sorto estas pridubita... Li atendu en la ĉelo.
  Stalzanka bojis:
  - Ni ne havas sufiĉe da sklavpovo... Alie, ĉi tiuj kaptitaj junuloj estus ege dolore forigitaj por helpi la partizanojn. Kaj tiel ni tenas ilin vivaj. La inspektisto atakis per sia hiperplasma vipo, kaj amaso da rompitaj fulmoj pafis el la tubo, tranĉante ĉiujn junajn kaptitojn samtempe sur la dorsoj. - Kuru marŝu!
  Oĥnuv, la knaboj tuj deiris de siaj seĝoj, ekbrilis lumon, sur la fono de nigraj korpoj, kalkanoj, ili kuris rapide, sed tamen provis teni la antaŭon en la kruro, kaj en la aero estis eta odoro de brulvundo kaj tiklas naztruojn de ozono. La kontrolisto malbone ridetis.
  - Bonaj knaboj... Ili ŝajnas sendanĝeraj, sed ĉiuj estas el partizanaj bandoj, mesaĝistoj, skoltoj, sabotistoj, militistoj... Ili bonŝancas fali en niajn ungegojn ĝuste nun...
  Stalzanka denove atakis, kvankam la neplenaĝaj kaptitoj jam fariĝis flanka koridoro, la ardaj tentakloj ankoraŭ kaptis ilin ĉiujn samtempe, igante la taĉmenton denove kriegi pro doloro. La mirigitaj Tigroj eksaltis:
  Jen la tekniko...
  La kontrolisto ridetis kaj faris kelkajn paŝojn al li, kaptante liajn harojn. La vero ne estas tro malmola, kulita kiel korvo:
  - Kaj vi estas bela ... Tia helhara, sed male nigraj brovoj ... Ne simpla primatknabo ...
  Tigroj provis forpuŝi ŝian manon, sed nur faris ĝin pli dolora por li mem. Stalzanka karesis la vangon de la infano per la pinto de sia vipo. Ĝi estas tikla kaj malagrabla. Vladimir sentis timon, agreseme bela virino rigardis lin kiel malsata kanibalo, estas terure... Precipe se vi estas sendefenda, en mondo, kie homoj estas nur ŝarĝbestoj. Tamen la knabo subite ekkriis:
  Por kio Rocky faras?
  Stalzanka, kiu ĝuis timon kaj jam mense imagis la diversajn turmentojn, kiujn ŝi volis submeti la belan knabon, surprizita de la neatendita demando, ekbalegis mekanike:
  - Li mortigis la stalzanon!
  La okuloj de Vladimiro eklumis pro ĝojo.
  - Do vi povas esti mortigita! Kaj mi...
  Forta vangofrapo interrompis liajn vortojn. La kontrolisto resaniĝis:
  - Ne, kompreneble, li persone ne mortigis, alie li ne vivus. Sed li gvidis sekcion de junaj partizanoj kiuj povis ataki kaj mortigi unu el niaj. La vunditoj ne kalkulas, ili rapide resaniĝis. Por unu stalzano, ni mortigas almenaŭ milionon da homoj ... Rocky daŭre vivas, sed Zorg foriros kaj ili torturos lin tiel multe ke li eĉ forgesos sian nomon pro doloro ...
  La voĉo de la roboto (kaj kial la aŭto, estas tia aŭtoritato en malliberejo) interrompis la stalzanka:
  - Estas tempo nutri la primaton...
  La kontrolisto malglate puŝis Tigrovon sur la liteton kaj turnis sin. Montris ŝian pugnon supren
  - Mi atingos vin stano ... - Ŝi ĵetis malestiman rigardon al la knabo. - Nutru siajn elektronikajn malsaĝulojn kiel aliajn kaptitojn.
  Knaro aŭdiĝis. Kiel vipuro, ia hoso rampis el la planko, alia maldika voĉo diris:
  - Sidiĝu rekte kaj prenu kaloriojn.
  Tigroj obeeme sidiĝis, kaj etendis la manojn al ĉi tiu ondumita trunko. Li subite saltis, la fino disetendiĝis kiel kobro-kapuĉo kaj tute kovris la vizaĝon de la knabo. Nazoj kunpremitaj, estis nenio por spiri. Vladimir konvulsie tusis, malmola tubo eniris lian buŝon, ripozis kontraŭ la ĉielo. Vane la knabo provis deŝiri ĝin, la materialo de la homfarita serpento estis pli forta ol titanio. Ĝi verŝis en mian buŝon, io kiel ĵeleo, sed terure sengusta, preskaŭ naŭza... Por ne sufoki, mi devis gluti. Mia gorĝo tiklis malagrable, sed estis sento de pleneco en mia malplena stomako. Nutrado, tamen, estis mallonga, la masko malaperis, kaj la hoso mem estis rapide forigita sub la planko.
  Tigroj falis elĉerpitaj sur la liteton, li estis plenigita kiel aŭtomobilo, plenigante la tankon-stomakon, sed fine ruinigante la animon. Li nun estas kaptito... La planedo estas okupata... Kaj oni povas nur tiel mensogi, senpova, etendante la krurojn. Ĉu povas endormiĝi por forgesi de koŝmaro en sonĝo?
  Sed eĉ ĉi tio ne estis donita al li. Jam aperis du sinjorinoj, maljuna konato kaj alia, malpli amasa, kaj ekstera, pli juneca kun diketa knabineca vizaĝo. La juna virino palpebrumis al Tigrov:
  - Vi estas bonŝanca... Eble vi ne estos torturita.
  Post tiuj ĉi vortoj Vladimir preskaŭ sentis sin malsana. La knabo paliĝis, sed ankoraŭ trovis la forton por leviĝi kaj iri sur la kruroj tremante, pro timo, post la prizonestroj. Sed kien li irus, ĉar la ĉefkontrolisto ĵetis veran lason ĉirkaŭ lian kolon. Sed la stalzanki kondutis tute ĝuste, ili simple diris:
  - Sekvu nin, kaj estos kvazaro!
  Ili kondukis ilin, la ŝtupo de pli ol dumetraj prizonestroj estis larĝa. Vladimiro devis laŭvorte kuri por sekvi ilin. Sed nenio, la korpo obeas, ne ekzistas malforteco. La planko estas glata kun piedoj, iom varma, nudpiede sur ĝi tute ne malfacilas. Sed tamen, kiam li devis grimpi la krutajn ŝtupojn, Tigrov dufoje kontuzis la piedfingrojn. Eĉ surprizis la knabon, kial tia teknike alte evoluinta civilizacio en ĉi tiu konstruaĵo ne uzas liftojn. Kaj tiam vi kuras tiel laŭ centoj da krutaj ŝtupoj kun pintaj anguloj, eĉ lia malpeza kaj forta korpo komencas venki lacecon. La bovidoj estas precipe doloraj. Kaj la grimpado longedaŭras, la stalzanki kuras pli kaj pli rapide kaj la knabo falas malantaŭen, la maŝo ĉirkaŭ lia kolo streĉiĝas... Denove vi kaptas vian dikan piedfingron, la skarlataj rosoj de sango, disiĝantaj, restas mirtiloj de malhela ŝtala kampo. .... La pli juna prizonestro haltas momenton, prenas Vladimiron kaj ĵetas ĝin sur lian ŝultron. Ĝia formo estas mola kiel veluro, sed estas ankoraŭ malkomforte ripozi kontraŭ la stomako. Tigro sentas manon sur sia dorso kaj longajn, akrajn ungojn. Feliĉe, la knabino ŝajne ne estas sadisto, tenante milde, eĉ karesante...
  Vladimiro jam estis adoleskanto antaŭ ol moviĝi, kompreneble, li pensis pri knabinoj, li eĉ provis ŝpini malpezajn am-aferojn. Bela, atletika, bonega studento kaj aktivulo, li ne estis ignorita de la malforta duono de la homaro. Sed nun la biologia horloĝo estas rebobenita, kaj la korpo ankoraŭ ne spertis fizikan bezonon, kaj pure emocie ĝi ne estis al ĝi. La perspektivo de pridemandado de la nacio de supersadistoj fare de la stalzanoj timigis, verŝajne, ankaŭ Malkiŝ-Kibalkiŝ. Precipe en la fama filmo, ke post la torturo ili eĉ ne pentris kontuzon sur lia vizaĝo .... Sed kial, ili vere leviĝas en tia arkaika maniero ... Ĉu ili trejnas, aŭ kio? Aŭ eble la sabotado de la partizanoj ruinigis ĉiujn liftojn? Ĉe tiu ĉi penso Tigrov sentis pli bone. Ankaŭ Stalzanka, ŝajne laca de kurado, komencis tikli per siaj ungoj la ankoraŭ sufiĉe teneran kalkanon de Vladimiro, ne malglatan pro nudpieda piedirado.
  Komence ĝi kaŭzis ridon, kaj poste transformiĝis en specon de torturo, eĉ la okuloj de la knabo ekmalsekiĝis. Sed finfine, ili alvenis en la supra kupeo, kie la kutimaj blankaj muroj de la prizonsektoro estis anstataŭigitaj per Bonishche-lukso. Ĉio estas bela, kiel en la Ermitejo, kaj ankaŭ estas multaj speguloj. La juna stalzano forĵetis Tigrovon kaj komencis rektigi ŝiajn harojn kaj fari vizaĝojn en la spegulo. Dum la falo, Vladimiro iomete kontuzis sian genuon, kaj lia maldekstra piedo, gratita per akra ungo, sovaĝe jukis. Tamen, li subite sentis la forton de sia animo stari rekte kaj levi la kapon pli alte. - Necesas kaj li montros la firmecon de la Juna Gvardio dum la faŝisma pridemandado. Ĝi ankaŭ pruvos, ke la knabo de la dudekunua jarcento ne estas malsupera ol siaj samuloj de la dudeka! La altranga kontrolisto kolere puŝis lin en la dorson kaj tuj tenis lin, por ke la juna kaptito ne flugu antaŭen, ŝiaj ungoj fosis en la haŭton, sango eliris. Vladimiro, malfirma sur la piedoj, provis ridi tion:
  - La ŝnuro ĉirkaŭ la kolo ankaŭ estas fidinda subteno, kaj sen iuj konvencioj!
  La kontrolisto kaptis Tigrovon je la mentono kaj levis lin sur la etendita brako, facile deŝirante lin de la planko. La makzelo estis premita per pinĉilo, kaj la kolo estis tordita, la kapo estis preta demeti, kaj la kruroj senhelpe pendis. Vladimir konvulsie kaptis la manon de la stalzanka, penante malpremi la fingrojn. Ŝi ridis:
  - Homa ido... Stulta rano...
  La fraŭlino flustris:
  - Sufiĉe, la esploristo jam atendis.
  La ĉefprizorgisto zorge metis la knabon sur liajn piedojn kaj ordonis:
  - Malantaŭ mi kaj eĉ ne sono! Nenio mallongigas la vivon kiel longa lango!
  Baldaŭ oni venigis lin en la oficejon. La pordoj de la kaverno estis dikaj, faritaj el orumita metalo, ornamitaj per kurantaj ŝosoj, nur anstataŭ florburĝonoj, fluliniaj tankturoj kun rabaj elstarantaj muzeloj elstaris. Vladimir aŭtomate krucsignis sin: "ili ne havas guston."
  La kabineto mem tute ne similis mezepokan torturkazematon. Pluraj riĉe pentritaj florvazoj, paro da riĉe koloraj pentraĵoj en la renesanca stilo, sufiĉe trankviligaj kun la pladoj de la reĝa festeno kaj apenaŭ kovritaj servistinoj. Evidente manfarita, kvankam la strekoj estas preskaŭ nevideblaj - majstroj. Kaj grandega seĝo, ornamita kiel la trono de la persa ŝaho. Sur ĝi sidis tre ĝentila, inteligenta viro en neĝblanka tualeto kun oraj steloj. Li estis bela, alta kaj larĝŝultra, kiel efektive, kaj tute staleca. Li parolis, eble, eĉ en tro ĝusta rusa, same kiel en vortaro, metinte akcentojn kaj polurante la finaĵojn, kio plej bone perfidis en li fremdulon, aŭ pli ĝuste fremdulon.
  La normajn demandojn sekvis pli detalaj demandoj. Sensiloj estis konektitaj al la kapo, brakoj kaj gamboj. La lastaj eventoj tiom ŝokis Tigrovon, ke li nenion kaŝis. Precipe kiam onklo en tualeto ĝentile avertis, ke por ĉiu mensogo la ciborgo donos elektran malŝarĝon, kiu estas sekura por la vivo, sed tre dolora.
  La demandanto, post pluraj honestaj respondoj, ŝajnis serioze surprizita. Liaj okuloj larĝiĝis.
  - Nu, vi veturas la kaprovakuon. Neniu povas antaŭeniri mil jarojn, kaj eĉ pluvivi de la ondoj de neniiga radiado!
  Vladimiro mallevis la piedon kaj frotis la tapiŝon, ankoraŭ jukantan pro la tiklado, mola kiel lanugo. Kontraŭvole respondis:
  - Verŝajne jes... Sed ĝi jam okazis, eble estas iuj specialaj, antaŭe nemalkovritaj dimensioj en la spaco, kiuj ebligas, en certaj kondiĉoj, gliti tra tempaj baroj.
  La esploristo ne argumentis aŭ ke estus multe pli nature por stalzano ĵuri aŭ rapidi por bati sendefendan knabon. Oni aŭdis pepon:
  - Ĉu vi ordonos torturi la kaptitan grandan ekzekutiston?
  Anstataŭ respondi, la esploristo leviĝis kaj iris al Tigrov, levinte la knabon je la mentono:
  - Diru la veron, de kie vi venas, aŭ konu la antaŭe neviditan doloron...
  Vladimiro, abunde ŝvitante kaj balbutante de timo, murmuris:
  - Mi ĵuras al vi, mi jam diris ĉion...
  La esploristo tiam senvoĉe ridis, liberigis la knabon. Mallonge mendita:
  - En la suite-sola ĝi! Estu ĝentila!
  La pridemandado finiĝis neatendite rapide kaj sen korpa turmento, kaj la knabo estis forkondukita de la du iamaj kontrolistoj. Ĉi-foje ili ne estis tiel malĝentilaj kaj metis la junan kaptiton en specialan kapsulon, ili mem sidis flanke. Kaj ili veturis laŭ la koridoroj, kiel aŭtoj en altiro ... Nur multe pli rapide, ke oni nenion vidas, ĝi flagras, kaj la korpo forte premas en seĝon...
  Vladimiro ne havis tempon por ĝuste timi, ili haltis apud la pordo kun numero brilanta kiel elektronika ciferplato, kiu tuj ŝanĝiĝis, kiam la kontrolisto turnis al li sian belan kaj ferocan vizaĝon, kaj tuj malfermiĝis larĝa enirejo. Tigroj tamen surpriziĝis ne pro tio, sed pro tio, ke li ne sentis skuadon pro tiel akra halto.
  La inaj gardistoj eltiris la knabon kaj, tenante la kaptiton je la kubutoj, kondukis lin en la ĉelon...
  La unuopa suite vere estis kiel taŭga salono; paro da grandaj ĉambroj kaj banĉambro, kun lageto kiel vadejo. Pendantaj tapiŝoj, pentraĵoj kaj eĉ akvario kun tiaj fabelaj fiŝoj malantaŭ travidebla kiraso ... beleco. Jes, ja, hotelo, nur litoj sen tolaĵo, ŝajne inter la stalzanoj ĝi estis konsiderata superflua. La ĉefkontrolisto diris severe:
  - Ne difektu ion por junula kondamnito... Ĉi tio ne estas feriejo por vi, sed rekompenco por lojaleco. Ni ne lasos vin ŝalti la gravitometron. En la ĉelo, kie vi sekvas lin, daŭras nur edukaj lecionoj kaj nia agitado. Sekve, nur ripozu ĉi tie, baldaŭ estos io por vi fari.
  La Stalzankoj retiriĝis, kaj la Tigroj zorge sidiĝis sur la rando de larĝa, kiel ŝvelebla matraco pendanta sur nenio, kun la bildo de velŝipoj, la matraco de la lito. Mi pensis...
  En la mirindaj verkoj de GG. en lia pozicio, li kutime aŭ forkuras aŭ fortaj aliancanoj venas al lia helpo. Kiel oni diras, piano saltas el la arbustoj... Kun via propra menso, kompreneble, estus pli malvarme eskapi, sed vi devas esti kelkaj ordoj pli inteligenta kaj pli forta ol la prizonestroj. Kaj jen la spaca imperio, kontraŭ kiu "Star Wars" estas kiel infana ornamado ...
  Tamen, se la Tigroj eniris en mezepokan malliberejon, tiam ne estas fakto, ke ili estus povintaj eliri, malgraŭ la tuta scio pri la elektronika dudeka jarcento. La knabo kliniĝis malantaŭen, la lito estis mola, varma, kaj oni povas dormi unu horon...
  La knabo estis vekita per la alveno de servistino kun pleto da "mallibereja" manĝaĵo. La sklavino estis plenhara, blonda, malhela ĉokoladhaŭta virino en bikino ornamita per brilanta vitro. Tre figura, ĝentila, kvazaŭ antaŭ ŝi ne estus kaptito, sed sultano. Kaj la servistino mem estis akompanata de du robotoj. Ili estis malgrandaj laŭgrandaj, kiel gruoj, sed flugilhavaj kaj kun ĉiu deko da trunkoj.
  Vladimir diris:
  - Tekniko kompensas la mankon de intelekto, nur en la ĉeesto de la racio, kiu direktas la entombigon de la malkleruloj!
  La sklavino surprizite levis siajn densajn, purpurajn hennajn brovojn, la Tigroj, kontentaj pri la produktata efiko, omaĝis la manĝaĵon. Ili sufiĉe bone nutris lin ĉi tie. Krom ananasoj kaj bananoj, la ceteraj fruktoj, bizaraj formoj, estis al li tute nekonataj, sed, tamen, tre bongustaj. Nekonata kaj tre originala en gusto, estis eĉ viando, kio estis lukso por homo en la epoko de okupado.
  La sklavo, dume, genuiĝis, ŝmiris la krurojn de la knabo per bonodora kremo kaj kisis ilin trifoje. Vladimiro estis tre embarasita kaj ruĝiĝis. Alia knabino eniris la ĉelon kaj komencis lavi la krurojn de la juna kaptito per rozakvo ĝis la genuoj. Tiam la roboto ordonis:
  - Prenu lin al la naĝejo. Lavu ĝin al brilo, lasu ĝin esti bela. La guberniestro mem havos konversacion kun li.
  La vizaĝoj de la sklavoj ekmoviĝis, ili apenaŭ povis ne rideti.
  Kaj nun la novaĵo estas tiel novaĵo, la guberniestro mem volas persone paroli kun li, la kaptito Tigrov.
  Lavi plurajn multkolorajn likvaĵojn estis mallongdaŭra, la knabinoj eĉ ne tuŝis la knabojn, sed uzis skatolojn similajn al lerneja krajonujo. Vladimiro mem sentis timon antaŭ la venonta interparolo kun la monstro, aŭtokrate komandante la tutan planedon.
  Poste kuracado per radiado, kiu purigas la internojn, kaj la knabo denove sentis malplenon kaj obtuzan malsaton en la stomako. Tiam li ricevis formalajn vestaĵojn, kaj kondukis al la "reĝo" de planeda skalo.
  Vladimir neniam en sia tuta vivo, eĉ en fantaziaj furoraĵoj, vidis tiajn grandiozajn kaj grandegajn palacojn. La turisma komplekso ŝokis pro sia lukso kaj grandeco. Ĉio estis tre bela, varia kaj sensacia. La stalzanoj amis lukson. Ili ŝatis konstrui, krei (precipe per la manoj de la venkitaj popoloj!), Kaj ankaŭ detrui. Ili volis superi ĉiujn rasojn en la universo, ne nur en armea forto, sed ankaŭ en kulturo.
  Kvankam foje ili esprimis ĝin tre sovaĝe, kaj ege malnoble!
  "Kiam la konkeritaj popoloj de la Universo kontemplas niajn urbojn, ili devus esti ŝokitaj de la grandiozeco kaj beleco de ĉi tiuj monumentoj. Sur la fono de nia potenco, la sensignifeco de aliaj estos pli videbla." Io tia estis dirita de unu el la unuaj imperiestroj de Stelzanath.
  La centra palaco estis rekonstruita kaj ekbrilis per mirinda multkolora aŭreolo. Grandegaj floroj movis siajn petalojn kaj foliojn, eligante fortan aromon. Kelkaj el la petaloj de la genetike modifita flaŭro estis striktaj geometriaj formoj aŭ dentitaj linioj, dum aliaj brilis kun dezajnoj kiuj, kiel glubildoj, ŝanĝiĝis depende de la angulo laŭ kiu ili estis rigarditaj. Gigantaj manaj papilioj ŝvebis, ili moviĝis en certa ordo, kreante unikan ornamaĵon, kvazaŭ fluante en blindiga diverskolora rivero. La marŝalo-guberniestro mem sidis en la tronĉambro. Ekstere - tipa gorilo, la vizaĝo estas nigra, kiel nigrulo. Ordinara kanibaltaso kun platigita nazo. Por diri ĝin malakre, frenezaĵo, precipe sur la fono de la klasike ĝustaj figuroj kaj fizionomioj de aliaj stalzanoj. La fajro en liaj okuloj ne aŭguris bone.
  - Ne timu, kokido! Mi ne mordas. Alproksimigu lin!
  Fagiram parolis emfaze ame, sed liaj okuloj brulis pro malsana intereso.
  Vladimiro estis lasigita. Fagiram moviĝis malsupren de la trono, li estis eĉ pli alta ol la kutima normo kaj pezis almenaŭ ducent kilogramojn:
  - Eksterterano el la pasinteco. Ve, kia interesa ekzemplo! La knabo certe estas varma, kial vi envolvis lin tiel?
  La gardistoj volis forŝiri la oficialan kostumon, speciale vestitan por renkontiĝo kun la guberniestro. Vladimir evitis:
  - Ne necesas! mi mem!
  La marŝalo-guberniestro perdis la humoron kaj eĉ bavis super siaj ses mentonoj, tremante kiel tiuj de malforta buldogo:
  - Kia bela simio, ŝi faras ĉion memvole. Donu al li vilikurojn. Ni trinku al pura vira amo.
  La gardisto ĝentile alportis karafon da blua likvaĵo kaj du elegantajn glasojn ĉizitajn el natura natura diamanto. Kvar nudkruraj indiĝenaj servistoj komencis elfari kompleksan dancon al la muziko. Sub iliaj fortaj, kafkoloraj kruroj, flamoj ekflamis kiel en brulilo, apenaŭ tuŝante la rozkolorajn knabinetajn kalkanojn. Nu, nur orharaj indianaj virinoj el la templo Kama Sutra. Kaj la blua likvaĵo odoris je acetono kaj io eĉ pli naŭza.
  Milittrumpetoj subite sonis en la kapo de Tigrov, kaj varmega lafo de malamo fluis tra liaj vejnoj, sed kiom vi povas elteni! Tuj kiam la pleto estis proksime, Vladimiro kaptis karafon kaj lanĉis perversulon en la kapon. Fagiram sukcesis deteni la subitan baton, sed, distrite, li maltrafis la plej fortan piedbaton en la ingveno. La bato estis preciza, krome, antaŭ la vizito al guberniestro Tigrov, ili ne povis trovi taŭgajn infanbotojn, do ili surmetis al li soldatan metalan kamuflon por la minisoldatoj de Stelzanath, kio aldonis malmolecon kaj potencon al la bato. La piedfingro de batalŝuoj de mini-soldatoj (infanoj de stalzanoj, ekde koncepto en inkubatoroj listigitaj en la rangoj, sed ankoraŭ lernejanoj kaj infanĝardenoj spertas ampleksan trejnadon antaŭ esti inkluzivitaj en regulaj batalunuoj) estas desegnita tiel, ke rapida kontakto, la detrua efiko multfoje pliiĝas. Kvazaŭ la efiksurfaco estas pafita por trarompi ŝtalbetonon. La guberniestro falis, perdante konscion pro la dolorŝoko. La gardistoj malfermis fajron per eksplodiloj. Kiel Tigrov sukcesis eviti la mortigan lumradion, li mem ne memoras. Iel, kvazaŭ en tranco, li evitis, ruliĝante sur la spegula planko. Sed la servisto, kiu alportis la vilikuran, estis tranĉita en pecojn. Kompreneble, la knabo, kiu atakis la vivon, sendube estus mortigita (eble Vladimiro estis savita, de tuja neniigo, nur per la deziro eneca al la stalzanoj ne tro facila la morton de la malamiko), sed la nepensebla okazis. .
  Pluraj partizanoj povis infiltri la tre garditan palacon. Komence ili vermiĝis inter multenombraj laboristoj, poste ili iris al la ĉefa kaverno de la invadantoj kiel siaj helpantoj. Fagiram mem faciligis la taskon de la sabotistoj malŝaltante la internan vigladon de la palaco. Kial kromaj atestantoj rigardus la perversecojn de la guberniestro. La gerilanoj mortigis la korpogardistojn per bone celitaj pafoj, poste provis mortigi la ĉefan turmentiston de la planedo Tero. Tamen ĉi-foje la sorto forturniĝis de ili. Eĉ en senkonscia stato, Fagiram sukcesis premi la urĝan evakuan butonon, kaj la savroboto, reprenante la malfortan korpon per potenca teno, pelis la kadavron tra la subtera koridoro. La partizanoj estis kondamnitaj. Tial, kiam aŭdiĝis la siblo de gaso, la triopo de venĝantoj samtempe, sen diri eĉ vorton, levis la termikan detonaciilon.
  Vladimir saltis al ili.
  - Ĉu vi volas morti?
  "Estas pli bone morti per glavo digne ol vivi kiel brutoj pelataj de vipo en stalon," venis la unuanima respondo de la batalantoj.
  - Jes, tion diris nia Prezidanto.
  - Sed ni ne estas rusoj, sed ĉinoj kun zuluoj. Kvankam en ĉi tiu afero ili kuniĝas kun la rusoj. Ĝis revido en nova pli bona mondo!...
  Hiperplasma ekbrilo fortranĉis la vortojn de la patriotoj. De interne, la palaco estis sendefenda. Fortokampoj protektis lin nur kontraŭ eksteraj influoj, kaj la ŝtelisto Fagiram pelis parton de la sekurecaj ekipaĵoj kaj kibernetiko sur la nigran merkaton. La duono de la grandioza strukturo kolapsis, mortigante pli ol kelkajn el la Stalzans kaj multajn pli kiuj laboris por ili. Ĉi tiuj estis la plej signifaj perdoj de la Stalzans en la tuta historio de la okupado de la planedo. Grandaj perdoj estis, verŝajne, nur de simila ago farita de la deĵoranta prezidanto, marŝalo Polikanov.
  Ĉapitro 16
  Kun ĝia potenca stela floto -
  La mondoj de la universo estas ege venkaj!
  Kaj ĉio, kio estis libera en la spaco
  Vi nur piedpremas krudforton!
  La koridoro mallarĝiĝis, poste disetendiĝis, la aero pli kaj pli odoradis je peza ozono. La humanoida tipo subite malaperis, malaperante en maldika aero. Antaŭe estis sakstrato, kaj diafana temo en kamufla kostumo ensaltis en ĝin. Eraskandar flustris:
  - Estas du aferoj sur la "C" de kiuj vi ne povas kaŝi: konscienco kaj morto! Vere, ĉi-lasta, male al la unua, povas esti gvidata de la nazo dum longa tempo!
  La junulo dum momento hezitis. La mistero estis verŝajne ke la sakstrato blokis la enirejon al iu sekreta kaŝejo aŭ ŝirmejo. Eble la ŝlosilo, kiu malfermis la pordojn, celis la biofluojn de la cerbo, aŭ almenaŭ la fizikajn parametrojn de la individuo, tiam ne servis provi penetri la subteran citadelon. Ŝteliĝi tien signifas lumiĝi, kio estas tre danĝera kaj plena de troa risko de sia vivo. La leono komprenis tion, sed ne povis kaj ne volis halti duonvoje. Cetere, ĉu lia vivo ne estas eterna danco super la abismo?
  Ne timu forton - vi povas fariĝi pli forta ol la forta, ne timu la menson - vi povas superruzi eĉ la plej inteligentan, sed timu malkuraĝon - ĉar ĝi ne permesas al vi uzi la plej grandan forton kaj inteligentecon!
  La surfaco estis glitiga, sen fendoj kaj butonoj, peza metalo, fermita de fortokampo. Eraskandar volis retiriĝi, sed kio diable ne ŝercas, ĉar lia estro havis malgrandan potencan ultra-senteman aparaton. Kaj ankaŭ Leono kunportis ĝin. Ĝi estis la plej nova spiona aparato, kiu povis subaŭskulti eĉ tra sekurecaj ekranoj. La junulo provis konektiĝi, premis pli forte, provis trovi pli maldikan muron, sed ĉio vane. La subaŭskulta protekto estis la plej potenca, kaj la halo mem, kiun ĝi kovris, situis ĉirkaŭ cent metrojn de ĉi tiu loko. La fakto mem instali la plej potencan protekton indikis la ekstreman gravecon de tio, kion ili faris en la subtera ĉambro. Kiam vi estas ankoraŭ tiel juna, ĝi ekscitas nerezisteblan scivolemon. Perfekte logika penso fulmis tra mia kapo. Estas neverŝajne, ke nur unu individuo eniros ĉi tiun enirejon. Ni devas atendi la aliajn. La leono staris flanken, apogis sian nudan muskolfortan dorson kiel daziko kontraŭ glata, iomete polurita muro, kaj atente aŭskultis...
  Baldaŭ, ja, apenaŭ aŭdeblaj mildaj paŝoj aŭdiĝis. Iu singarde premis tra la mallarĝa koridoro. Eraskandar komprenis, ke li eble nur renkontos tiun ĉi malsubulojn. Eblis, kompreneble, simple planti ŝargon el eksplodilo, sed nun estas pli bone lasi la malamikon pasi. Li unue malfermu la trairejon mem. Eblas, ke alarmo eksplodos pro radiopafo. Saltante, lerta kiel profesia akrobato, la knabo ŝvebis, apogante siajn brakojn kaj krurojn kontraŭ la muro de mallarĝa koridoro. La nigra figuro estis ekstere homa, en bizara masko kun kvar kornoj. Ĝi verŝajne estas stalzanovano. Leo pensis tiel. La nigra subjekto komencis fari kompleksajn movojn per sia dekstra mano, poste aldonis pasojn per sia maldekstra. La muro disiĝis kiel pordo de lifto. Alia momento - kaj la malamiko estus plonĝinta en la malfermaĵon, sed Leono sukcesis antaŭi lin. Salto de supre kaj preciza kubutofrapo sur la kaskon de la kontraŭulo. De la ŝoko, la kasko forflugis, rivelante la kapon de la malamiko. La knabo atendis vidi ion malbonan, sed ankoraŭ la homan vizaĝon de Purpura Konstelacia Militisto. Sed anstataŭe ekbrilis la fosforeskaj okuloj de la reptilio. Tri okuloj malbonaŭgure brilis en la duonmallumo de la koridoro. La predanta buŝo malfermiĝis, malkaŝante grandajn dentegojn. La longa kolo subite plilongiĝis, kaj la besto mem saltis kiel karnovora gorilo. Eraskandar evitis kaj rebatis per piedbato al la makzelo. La hardita tibio bone trapikis - pluraj dentoj elflugis el la grandega buŝo de kondiĉe racia reptilio. Tamen, la serpento/primatmiksaĵo daŭre atakis. La leono facile forpuŝis la provojn de la estaĵo gliti de brakoj kaj gamboj, sed maltrafis bruĝan vangofrapon kun vosto kovrita per metalpingloj. Sur lia brusto aperis sangoperdoj, muskolaj kiel falditaj ŝildoj. En respondo, Eraskandar akre pugnobatis lin en la vizaĝo plurajn fojojn per siaj pugnoj, farante rapidan boksan sinsekvon. Kvankam la movebla kolo sukcesis mildigi la batojn, tamen la besto ŝanceliĝis. La junulo rememoris la konsilon de Sensei: "Kiam batalas kontraŭ kobro, faru ĉi tion: per unu mano, trompa movo, kiu distras la serpenton, kaj per la alia, liveru fulmofrapon al la okuloj." Tiel li faris, sentante la aeron ĉirkaŭ si pli densa kaj la sonorado en liaj oreloj kreskanta. Fingroj kiel enterigitaj en ardantaj karboj. La zenkoj de la repuŝa reptilio, kvazaŭ eskapinte el Tartaro, estis ruĝe varmaj. Tiam ili laŭvorte krevis per fajra krakaĵo, kaj la senkompata vosto denove frapis la ripojn. La reptilio kriis kiel grego da porkoj. Fontanoj de inkeblua sango verŝis el trapikitaj okulkavoj. Alia preciza puŝo per la mano finis la lastan okulon de la eksterordinara monstro. La bruligitaj fingroj doloris, sed ne perdis moviĝeblon. Siatempe, la junulo lernis eltiri lumajn karbopecojn el la fajro, ĉi tie la substanco estas vere pli varma, sed estas sperto. Furioza ĉirkaŭpiedbato, poste tranĉa movo en salto - kaj la kapo de la kontraŭulo malrapidiĝis. Eraskandar, simple tenante la kolon, komencis tordi la kapon de la fremda reptilio. La sonoriloj krakis. Kun superhoma peno, streĉante ĉiujn muskolojn de la brakoj, dorso, premo, la ulo deŝiris la teruran kapon de la korpo. La vejnoj ŝveliĝis pro streĉo, ŝvito gutis sur lian korpon, liaj manoj tremis. Ĉi tiu batalo kun senprecedenca monstro multe elĉerpis la knabon. Ne estis malgranda peno por spiri kaj serĉi la monstron. Ĉar la vosto povus esti venena, mi devis injekti min per antidoto. De la disŝirita arterio de la monstro daŭre vipadis sangofluo, disvastigante la odoron de keroseno. Manoj kaj parte vizaĝo estis makulitaj per glueca substanco. Malgraŭ tio, ke ĝi estis tre abomena, mi devintus ekzameni la venkitan reptilion. La malamiko havis armilon pendanta de sia zono (ĝi estis radiopafilo kun plifortigita kaskado kaj io modifita laŭ la principo de magia eksplodilo) kaj tuta arsenalo de malmulte konataj aparatoj. El ĉio ĉi elstaris precipe hela sep-kolora karto. Ĝiaj koloroj konstante ŝanĝiĝis, kaj steloj moviĝis trans la cibernetikan surfacon. Eblas, ke ĉi tiu karto servis kiel speco de enirpermesilo. La leono estis saĝa ulo kaj komprenis, ke en ĉi tiu formo neniu lasos lin iri kien tiu ĉi malnobla tipo direktiĝas. Necesis, kvankam ĝi estis nekredeble malpura, eltiri la skvaman korpon el la kirasa kostumo, kaj surmeti sur la kapon abomenan nigran maskon. La kirasa kostumo estis tro granda, kaj la masko pendis de lia kapo kiel malplena kaserolo. Eraskandar sciis, ke li aspektas la plej stulta, sed li tamen kalkulis pri tio, ke ĉiuj ĉi tie kutimis al diversaj specoj de inteligenta vivo kaj al la strangaĵoj en siaj vestaĵoj kaj konduto.
  Kiam Leono eniris la koridoron, ĝi aŭtomate fermiĝis. Malgraŭ la problemoj kun la proporcio de la kirasa kostumo kaj la antaŭaj vundoj, la junulo provis resti rekta kaj marŝi memfide. La enirejo estis forte gardata. Ili estis fortaj batalantoj en nigra kamuflaĵa cibernetika supertuto. Sur kondukŝnuro, ili konservis drako-similaj kun venenaj pikiloj kaj longaj pingloj torditaj kiel virbago, okkruraj estaĵoj. Unu el la maskitaj gardistoj faris signon, en respondo Lev etendis irizan karton. La gardisto ŝovis ĝin en la skanilon. La paŭzo neatendite treniĝis, aŭ la kombinaĵo de lumsignaloj estis tro kompleksa, kio postulis tempon por deĉifri, aŭ, tiamaniere, ili provis krei aspekton de psikologia premo. La junulo notis al si: "La gardisto, kiu restas fidela nur al la ora bovido, estas la sama ekstravaganco kiel kapro en ĝardeno plena de verdaĵo!" Kun senzorga ĵeto, la pasejo estis resendita, kaj silenta signo sugestis, ke ni daŭrigu.
  - Jen, mi petas! - grincis ia malklara tipo, nedifinita fojfoje ŝanĝanta formon. Juĝante laŭ la tono de lia parolo, ĝi estis dungita roboto.
  "Sekureco sekurigita, vi povas sidiĝi." La plurdroido (kibernetika organismo kun ĉiam ŝanĝiĝanta strukturo) montris al granda ĉerizkolora seĝo.
  Estis tuta aro da diversaj specoj de kosmofaŭno. Samtempe, la ĉambro mem ne diferencis precipe en pompo, kvankam la antaŭpreparitaj litoj, estante malsimilaj laŭ grandeco, havis "Eble ĉi tio estas konspiro aŭ ia intergalaksia renkontiĝo de ŝtelistoj", pensis Lev. Estis sento de ioma nervozeco, sed ne tiom, ke la juna gladiatoro kondutis nenature. Male, la Leono Eraskandar bojis al la servistoroboto:
  - Glaso da miel-raŭpa biero kun malnobla siropo!
  La flugilhava kalmaro preskaŭ tuj estigis la glason da smeraldo kaj ŝaŭmanta likvaĵo. Fakte, la junulo ne volis verŝi en sin ĉi tiun ŝprucaĵon, li ekbalbutis, esperante, ke maŝino, kiu komprenas ordonojn laŭvorte, ne povos plenumi tian absurdan ordon. Sed diable du! Ĉi tie oni povis vidi bonegan servon, desegnita por diversaj specoj de eksterteranoj, inkluzive de vipura siropo... La leono singarde rigardis la glason, sed feliĉe por la junulo komenciĝis la sekva prezentado kaj, ŝajnigante atente aŭskulti, metis la venenan trinkaĵon. sur la vendotablo fiksita al la seĝo. Tamen, kial ĝuste aperante, vere estis io por atente aŭskulti. La knabo eç surprizite ruligis la okulojn: -Nu, tio povas okazi, li malfermis la pordon kaj alvenis en tia loko, ke Pinokjo kun ora ÿlosilo pendigos sin pro envio!
  La maskita parolanto estis plej verŝajne la prezidanto de sekreta intergalaksia konsilio. Lia profunda voĉo sonis kiel Jeriĥa trumpeto.
  - La parolo estas donita al la reprezentanto de la granda respublika imperio de sinhs, la Granda Ora Konstelacio!
  Sur la podio, subite elsaltante kiel la diablo de iliaj piloj, aperis insekto en uniformo peze pendigita per aĵetoj, kiu ŝajnis tro vasta kaj saka por tia malfortika korpo.
  La junulo notis en sia memoro: la artropodo Sinhi kreis grandegan spacon, kolonian imperion helpe de konkero kaj subaĉeto. En ĉi tiu parto de la galaksia superamaso, ili estas la ĉefaj rivaloj de la stalzanoj en la lukto por universala regado.
  - Fratoj! Miaj mildaj kaj senflugilaj fratoj! Mi jam delonge volis diri al vi... - komencis grinci per maldika voĉo kaj svingi la piedojn, rememorigante miksaĵon de moskito kaj formiko (kaj ankoraŭ pli de ĝena sangosuĉulo) sinkronigi. - ni longe kaj longe estas en malamika rilato kun niaj fratoj en menso. Ĉi tio estas eraro. Jam estas tempo por realigi nian integrecon kiel ununura komunumo de inteligentaj rasoj kaj nacioj. Estas tempo kuniĝi kaj kunlabori por solvi niajn komunajn problemojn. Ni ĉiuj estas malhelpitaj de niaj komunaj malamikoj - la insida Zorgs. La Sinh Imperio estas preskaŭ same potenca kaj granda kiel la Stalzan Imperio. Tial ni devas, kunigitaj, frakasi niajn komunajn malamikojn - ĉi tiujn tri-seksajn metallaboristojn, kiuj envolvis la tutan universon en glueca reto de totala gvatado. Ni bezonas ĝustatempe solvi la problemojn aperintajn... - La eminentulo sinh interrompis siajn energiajn gestojn, paŭzis, rompante la aplaŭdojn, klakante, fajfante, frapante la lipojn kaj eĉ liberigante flamojn kaj fontanojn (ĉiu raso havas siajn proprajn). manieroj esprimi aprobon). - Problemoj kiuj negative influas la konkludon de alianco inter ni, en la totalisma-aŭtoritata administrado de la najbara imperio. Ne estas parlamento, nek senato. Absoluta, hereda monarkio kun aplikata konsila kaj kontrola korpo, hiperkomputilo, laŭte nomita la Konsilio de Saĝeco. Kaj la ceteraj grandaj kaj gravaj homoj de la imperio estas efektive forigitaj de potenco kaj tutmonda decidofarado. Speco de ŝraŭbo, de la veturmekanismo en la vizaĝo de la Imperiestro. Ni ne havas despotismon, ekde antikvaj tempoj, ĉiukaze, ekde la invento de pulvo, ĉiam ekzistas respubliko, kaj la elekto de la plej bona el la plej bonaj Sinkhoj. Kaj ĉu vere estas, ke ĉiuj problemoj estas solvitaj per unu stalzano kaj grandega amaso da metalo - aro da supermikrocirkvitoj kaj foton-elsendiloj.
  Ĉi-foje, la stalzanoj aplaŭdis precipe fervore. Iliaj temperamentaj inoj eĉ saltis pro ĝojo:
  - Vivu la Respubliko! Ĝi estas la respubliko - ĉi tio estas efika registaro!
  - Estas tempo forĵeti la katenojn de sklaveco kaj komenci administri la metodojn de civilizita ŝtato! - kriis la plej senbridaj reprezentantoj de la Purpura Konstelacio. Kaj unu el la virinoj, kiel signo de plena libereco, forĵetis siajn vestaĵojn, kaj la ceteraj spacfeministoj aliĝis al ŝi. Estis mojose, Leono sentis en si fortan ekscitiĝon ĉe la vido de la nudaj, atletikaj, kaj samtempe tre seksecaj korpoj de la inoj de la Purpura Konstelacio.
  - Hodiaŭ ni staras ĉe la sojlo de nova epoko de amikeco, espero kaj prospero. Ni atingos la plej malproksiman stelon en la spaco!
  La grincado finiĝis, kaj la ekstere malfortika figuro forflugis.
  La sekva masiva nigra persono ŝajnis esti tiu de stalzano. Kvankam eble ne al li, do la vizaĝo ne videblas. Cetere, ĉe virinoj en ekstazo de libereco, iliaj mamoj fariĝis malfermitaj, krom la cicoj ligitaj per maldika altvalora fadeno, same, iliaj koksoj kun nur bidoj el malgrandaj lumigitaj ŝtonoj. Kaj la nudaj kruroj kun brilaj ungoj eĉ dancis sur la pika planko, kiel aplikilo. Preskaŭ ĉiuj estas en evidenta manifestacio; krom la vizaĝoj kovritaj de moviĝantaj, ŝanĝantaj esprimoj ĉiujn tridek sekundojn, likvaj kristalaj maskoj. La voĉo de la sekva parolanto estis baso kiel tiu de la ĉefa kantado de la antikva preĝeja koruso:
  - Jes, estas tempo ŝanĝi la strukturon de potenco. Ni havas multajn aliancanojn en la imperio kaj pretere. Malgraŭ ĉiuj subpremoj kaj provokoj, totala gvatado kaj denunco, ni sukcesis kolekti potencan opozicion al la reganta reĝimo. La imperiestro devas plenumi nian volon, la volon de la plej riĉaj membroj kaj la plej indaj oligarkoj de la granda imperio. Alie, li ne estas imperiestro, sed uzurpanto! La Ministerio de Amo kaj Vero, same kiel la sekretaj servoj konkurantaj kun ili, havas niajn subtenantojn, do ni povas detrui la imperiestron. Ĉi-foje la konspiro sukcesos, ĉar ni havas kontrolon super la centra subprem-enketa aparato ĉe nia flanko. Ekzistas subteno ankaŭ en aliaj armeaj sekcioj. La malamiko estos ĉirkaŭita kiel sovaĝa Vimur. - Ŝtormaj esprimoj de ĝojo de vivantaj estaĵoj ĉiuspecaj, unu flamis per fajro tiel forte, minacante bruligi la aliajn, ke la roboto rigardanta la gardiston tuj ŝaltis la flamestingantan radiadon, pro kiu ĝi blovis malvarme, kaj eĉ tuj. fiksiĝis frosto en la diametro de la tenisejo. La oratoro rapidis por trankviligi la troajn optimistojn, lia tono fariĝis pli kvieta kaj multe pli insinua. "Sed la Trona Gardisto kaj la persona gvardio de la Imperiestro estas tro bone provizitaj. La kapo de la trongardisto estas malamiko de Avericius. Ni ne konas lian pozicion, sed li estas tre ruza (oni nomas lin Set Velimara por nenio) kaj el la imperiestra familio. Se ni devas detrui la malamikon, ni bezonos la helpon de la nesuperitaj batalantoj de la Singhs kaj aliaj imperioj kaj rasoj.
  Estis serpenta movo, kaj lacertsimila ento kun la muzelo de porkrato kaj kvin sepfingraj pinĉiloj sur la dorso elrampis. Ĝi estis reprezentanto de la Hakilo - la plej fermita kaj originala el la popoloj de la megagalaksia amaso. Kiam li eldiris la vortojn, malgranda elektra malŝarĝo eliris el lia nazo en la aero, kaj miniatura fulmo, depende de la emocia kolorigo de la temo, ŝanĝis kolorojn:
  "Ni zorge studis la aranĝon de via patrina planedo kaj imperiestra kontrolcentro. La sistemo povas esti neŭtraligita kaj detruita, ekzistas tia ebleco. Nova armilo kreita de la spaca ligo kapablas trafi malamikajn stelŝipojn de interne. Mi bezonas kompletan totalan malamikan defendplanon por venki la floton kaj detrui la supraplanedajn celojn. - La koloro elsendita de la fulmohakilo komencis ŝanĝiĝi de oranĝa al flava, kaj poste al verda. Kaj la voĉo de miksaĵo de reptilio, mamulo kaj molusko fariĝis multe pli raŭka. - Ĉu vi havas la ĝustajn koordinatojn por ataki la imperian centron? Ĉu ekzistas soldatoj kapablaj ataki la Princeps Peron-sistemon? Ni ankaŭ bezonas novajn misilojn de totala detruo! Ni bezonas la teknologiajn parametrojn de ĉiuj viaj batalaj stelŝipoj. Tiam ni povos renversi la diktatorecon malamata de la tuta universo!
  La ne-humanoidoj faris bruegajn signojn de aprobo. En la aero, malgraŭ la funkcianta interveno de sekurecaj robotoj, pli kaj pli fortiĝis la odoro de brulanta materio kaj la aero malkomponiĝanta de diversaj radiadoj. La reago de la Stalzans estis pli ol retenita. Tion volis ĉi tiu handikapita porko. Donu al li ĉiujn armeajn sekretojn, por ke poste li kaj aliaj estaĵoj transprenu la imperion, igante la stalzanojn mizeraj sklavoj. Ho ne! La stalzanoj komencis ĉi tiun kunvenon ne pro tio, por tuj elmeti ĉiujn sekretojn, tiel elmetante sin al gamaradioj. La menso de aliulo povas esti pli bona ol via, fremdaj landoj pli allogaj ol via, la mono de aliulo estas pli dezirinda ol via enspezo, sed la potenco de aliulo neniam aspektas pli tenta ol via! Kvankam la potenco de aliulo en tiu kazo estas pli bona ol la propra, se ilia tute ne estas ilia, sed nur por siaj bofratoj!
  La vorton prenis statuisto en ora masko, militisto de la Purpura konstelacio, li parolis, gestante esprime, sed glate, kiel antikva greka oratoro:
  - Hodiaŭ, nia ĉefa tasko estas renversi la tutan diktatorecon de la tri-seksaj homoj, kiuj implikis la tutan universon en hipergravita reto. Kaj por tio ni devas esti unuiĝintaj, kaj ne malŝpari forton kaj rimedojn en konfliktoj unu kun la alia. Ni estas unuigitaj... - lia brua voĉo subite derompiĝis.
  La sovaĝa hurlado de sireno sufokis la vortojn. Plasta kaj gema remburaĵo pluvis malsupren de la kirasa plafono. Io bruis, kaj la verde-oranĝa lumo estingiĝis, plonĝante la kunigon en senfundan mallumon...
  ***
  Post senprecedenca terorista ago en la koro de la okupanta ĉefurbo de la Tero, Fagiram donis la ordonon detrui ĉiujn partizanojn, inkluzive de la gvidanto Ivan Gornostaev. Nur la proksimeco de intergalaksia provo konservis la Stalzanojn de la kutima masakro en tiaj kazoj kontraŭ la paca loĝantaro de la planedo. Kutime, por ĉiu Stalzan mortigita, cent mil homoj aŭ pli estis mortigitaj, atingante ĝis milionoj. Kaj provante kaŭzi pli da turmento al la ekzekutita. Kelkaj metodoj de amasa torturo estis simplaj kaj malmultekostaj (ekzemple, biologiaj armiloj, kiam homoj mortis pro ŝajno de lepro, kovrante strikte difinitajn areojn, restante nerompitaj dum periodo antaŭdeterminita de teknike ekipita ekzekutisto). Pro tio parte la ribelantoj preferis detrui lokajn perfidulojn, batali robotojn kaj magazenojn per krudaĵoj. Nun la mekanismo de gerilo estis lanĉita ĝis sia plena. Kiel rezulto de la eksplodo, 97 Stalzans kaj pli ol du mil indiĝenaj servopersonoj mortis.
  "Kiam la inspektado estos finita, mi ordonos la ekstermon de miliardo senharaj primatoj. La Ĉiopova ricevos sindoneman oferon! - kriis la besto en la pozicio de marŝalo-guberniestro
  Tamen ŝajnas, ke Igor Rodionov nur parte pravis, kiam li diris, ke ĉiu paŝo de Gornostaev estas konata de la specialaj servoj. Nuntempe neniu el la multnombraj informantoj sciis ion pri la loko de ribelanto ?1. Ankaŭ liaj kunuloj ne sciis pri tio. Dum la trupoj, uzante la plej modernajn gama-neŭtrinojn skaniloj, skanis la arbarojn kaj montojn, filtris la lokan loĝantaron, la estro de la ribelantoj trankvile kaj eĉ komforte ripozis en loko en la imperio, kie li malplej atendis esti trovita. Sen kaŝiĝi, li vivis en la luksa kaj moderna turisma centro de la okupacia ĉefurbo. En ĉi tiu grandioza komplekso, oni povis kaŝi sin kiel formiko en fojnamaso, kaj en kazo de skanado, li havis falsajn dokumentojn preparitajn por intergalaksia militveterano Gerua Ulster. Estis donaco de sorto por la ribelantoj, ke la glora veterano, falis sub la elfluon de gyrrodo partikloj, freneziĝis. Pro respekto al pasintaj meritoj, li ne estis sendita antaŭplane al paralela universo. Ial, la frenezulo ne volis reakiri sian menson en pli bona, postviva mondo. Anstataŭe, li, kiel generalo de ses steloj, elektis ĉi tiun apartan provincan planedon. Kaj ĉar li estis freneza, li evitis kontakton kun siaj fratoj, sed li tre ŝatis homajn inojn, do ne estis malfacile fari anstataŭaĵon. Cetere, Gerua, eĉ en freneza stato, sciis malŝalti sekurkameraojn, kaj forta veneno aŭ eksploda trabo ankaŭ faligus tre tenan stalzanon. La estro de la partizanoj ŝanĝis sian vizaĝon helpe de elementa operacio, kaj la heroa kresko kaj potenca fiziko permesis al li aspekti kiel stalzano. Do la evitema Gornostaev trovis fidindan tegmenton. Ekzistis risko, ke ili povus tute skani lin, ĉiaokaze, aŭ fari diafanon de la karno, sed ne estis alia elekto. Finfine, stalzanoj, eĉ inter la mortintoj, kapablas dum iom da tempo legi informojn el la cerbo per ciberencefalogramo. Tamen estas malbone, ke li nun estas tute blokita en la urbo, en kiu la sieĝstato estis deklarita, do li ne havis manieron kontakti siajn kamaradojn. Ĝi iĝis enuiga kaj ĝena, precipe ĉar la tridimensia projekciilo kaj ciboro-stokado estis malŝaltitaj. Nun potenca fortokampo pendis super la urbo.
  La aspekto de konata silueto en griza mantelo ektremis lin. Viro de meza alteco en simpla tuniko kun razita kapo aspektis kiel modesta budhisma monaĥo. Sed liaj esprimplenaj okuloj kun penetra rigardo kaj muskolaj tendencaj manoj parolis pri eksterordinara menso kaj forto de ekstere tre modesta temo. Alta Gornostajev estis pli ol unu kapo pli alta ol la enirinta guruo, do li rapidis leviĝi, por ke almenaŭ en tio li ne sentiĝu misa antaŭ la preskaŭ fabela Sensei. La estro de la ribeluloj, nervoze ĉirkaŭrigardante, demandis la guruon preskaŭ flustre:
  - Mi ĝojas vidi vin, kamarado, sed vi neniam ĉesas miri min... Kiel vi povus penetri la totalajn barojn de la Purpurokula Polico, plenplenaj de fortokampoj kaj gama-neŭtrino-skanado.
  Sensei trankvile respondis ridetante kaj sen malaltigi la voĉon.
  - Estas io, kio ne povas esti komprenebla de homo, kiu vivas laŭ la kriterioj de pure fizika mondo. Estas io, kio ne estas submetita al simplaj materiaj leĝoj, io, kio estas pli forta ol termopreono aŭ eĉ termokreonaj bomboj.
  Gornostaev lace kapjesis.
  - Ĉu vi volas diri magia potenco?
  La Guruo liberigis ovon de sia montrofingro, kiu tuj fariĝis kokido. Flaveta, lanuga bulo svingis siajn flugilojn, kaj nun fiera girfalko ŝvebis ĝis la alta plafono, en buntaj freskoj. Potenca birdo, kiel interkaptisto, reproduktis cirklon kaj subite falis akre al la fundo, iĝante iama testiko kiu estis kaptita en la aero.
  Sensei blovis sur ĝin kaj tiam kuris abunda bukedo el riĉa floraro kaj restis pendanta en la aero. Gornostaev rigardis tiun ĉi miraklon, ne povante eldiri eĉ vorton. La Guruo ne levis sian tonon, sed respondis iom pli rapide:
  - Ne magia, sed spirita. Ĉar la spirita racia komenco estas la bazo, la kerno de la universo. Materio estas nur malĉefa manifestiĝo de ĉi tiu mondo. Spirito estas vere senmorta kaj vivdona, la materio estas mortema kaj mortiga!
  La kapo de la ribeluloj alproksimiĝis al la bukedo kaj milde tuŝis la delikatan petalon, blankan rozon. Enspirinte la agrablan aromon, li demandis:
  Kial do la spirita ne regas la materialon?
  Ponardo elflugis el la manplato de la guruo, la armilo falis, disfalis en malgrandajn, preskaŭ tuj diseriĝantajn pilkojn:
  - Ĉar la peka fizika ŝelo tiras malsupren. La karno estas stulta, ĝi volas glutecon, malĉastecon, plezurojn kaj plezurojn, ofte koste de aliaj, kaj ĉi tio estigas militojn kaj rivalecon. Estas anstataŭigo de konceptoj, homo fariĝas parazito vivanta koste de aliaj.
  Gornostajev malestime snufis, reflekse premis la burĝonon:
  Nu, ni ankoraŭ ne estas parazitoj. Estas la stalzanoj kiuj parazitas, kaj nia celo estas renversi la fremdan diktatorecon. Kie estas via forto? Uzu ĝin kontraŭ la malamiko!
  La bukedo subite malaperis, kaj kelkaj travideblaj gutoj falis el la pugno de la kapo de la ribeluloj. Sensei pompe respondis.
  - Por fariĝi libera, vi devas purigi vian animon. Oni devas leviĝi en spirito por esti inda ĝui la ricevitan liberecon. Donu al vi la ŝancon - kaj vi prenos la vojon de la imperio, kiu konkeris vin. - Kaptinte sinceran oscedon de Gornostaev, la parolanto en tuniko ŝanĝis sian tonon al pli komerca. - Sed tio sufiĉas! Vi estas ankoraŭ tro juna por plene kompreni ĉion ĉi. Vi ŝajnas interesiĝi pri novaĵoj pri la stelŝipo de Conoradson. Do li estas retenata en la plej senhonta maniero. Koncerne nian amiketon, Leono estas sur la rando de gravaj ŝanĝoj en sia destino.
  La ribela gvidanto faris kelkajn rapidajn paŝojn ĉirkaŭ la ĉambro, la armeoŝuoj estis metitaj al silenta reĝimo kaj ŝajnis, ke tio estas senkorpa signo vaganta:
  - Ial mi ne povas forigi la penson, ke tiu ĉi ulo estas nia malamiko. Ĉu vi eĉ kredas je la legendo, ke ĉi tiu stelknabo savos la Teron?
  Guruo rigardis la plankon, nigraj kaj blankaj musoj kuris trans la ultraplastan tapiŝon. La voĉo de la sorĉisto estis memcerta:
  - Mi sentas kaj vidas homojn. Ĉi tiu infano havas grandan potencon, li havas potencialon, sed ankaŭ estas iu nekonata danĝero en li. En lia karmo estas lukto inter du principoj - bono kaj malbono. Krome, estas io nekonata en ĝi. Tial mi ne instruis al li la superan lernejon de spirita arto kaj influo. En li estas multe da kolero, sed neniu pacienco. Krome, estas en li venĝosoifo. Nur tiuj, kiuj atingis altan spiritan evolunivelon, devas ricevi la ŝlosilojn de potenco.
  Gornostajev klakis, liaj okuloj pli koleriĝis:
  - Kiel mi komprenas, ĉi tiu ulo estas forta. Eble se vi malfermus por li la vojon al potenco, ĝi liberigus nin? Kio estas la limo de via potenco?
  Sensei parolis iom pli trankvile ol kutime.
  - Neniu el la estaĵoj vivantaj sur ĉi tiu planedo scias tion. Nia granda instruisto Budho diris, ke en ĉiu homo estas eroj de Dio, kaj ĉiu homo kapablas disvolvi ĉi tiun eron en si al Ĉiopovo. Sed se li samtempe estas morala mizero, tiu ĉi forto kreas demonon. La demona principo kondukas al detruo kaj sennombraj katastrofoj.
  Gornostaev, male, levis la tonon de sia parolo:
  Tamen mi ne komprenas vin. Vi povas teletransporti. Do instruu niajn soldatojn, tiam la Tero ekbrulos sub la piedoj de la invadantoj.
  La Guruo svingis la manon kaj la musoj malaperis en sia loko, kvazaŭ moke estus granda peco da trua fromaĝo:
  - Mi ne volas, ke nia planedo brulu. Jes, mi havas kialojn por malami, same kiel ĉiu el vi. Antaŭ pli ol mil jaroj, mi estis nur adoleskanto kaj vidis ĉi tiun teruran invadon. Kiam fulmo flamis milionoble pli hele ol la suno, mia vizaĝo brulis, kaj miaj okuloj ŝajnis krevi. Mi estis blinda, sed kun la tempo, mia vidpovo revenis al mi. Kaj mi bedaŭris ne esti blinda. Bildo de infero leviĝanta... La spektaklo, kiu aperis antaŭ miaj okuloj, estis nekompreneble terura. Homoj kun bruligita haŭto. Duonmortintaj skeletoj. Mi vidis amasojn da cindro de infanoj, viroj kaj virinoj, kriantaj en maniero kiu plenigis iliajn orelojn. Mi vidis brulantajn domojn. Ĉio ĉirkaŭe pleniĝis de kitina polvo. Ŝtormo leviĝis super la tero. Nuboj de sufoka nebulo kovris la sunon. Mi vidis ion, kion mi neniam antaŭe vidis, eĉ en koŝmaro. La nuklea vintro komenciĝis. La vetero estis freneza, kiam mi preskaŭ elrigardis de la malvarmo. Estis neeble malpezigi la bezonon, la flueto frostiĝis kiel glaciaĵo. Sed nun la polvo puriĝis. Estas pli varme ol ĉe la ekvatoro. La kadavroj putriĝis kaj terure malbonodoris. Estas bone, ke mi ankoraŭ sukcesis trovi spiranton. Tiam denove estis neĝoŝtormo. Instinkte, mi volis proksimiĝi al la sudo. Feliĉe por la homaro, malamikaj misiloj ne donas longdaŭran radioaktivan poluadon, kaj nuklea vintro ne daŭris tro longe. Mi sukcesis, pasinte la mortigajn dolore amarajn provojn, travivi kaj atingi Tibeton. Dum pli ol mil jaroj, mi havis multajn ŝancojn mortigi tian aŭ alian stalzanon, kaj estis al mi tre malfacile trakti ĝin. Mi volis dispremi, vaporigi, tranĉi, kaj nur la lernejo de amo kaj humileco helpis min enhavi miajn emociojn. Vi ne povas mortigi nur pro venĝo, eĉ justa. Mortigo povas esti pravigita nur se ĝi savas aliajn de morto.
  Gornostajev eksaltis al la tablo kaj pugnobatis ĝin kolere. Glaso da paletoj eksaltis kaj maldike grincis: "pardonu vian superregon" (teknologiaj ekscesoj, kaj en la manĝilaro estis elektroniko). La gvidanto de la ribeluloj, forgesinte pri singardemo, muĝis:
  "Tio estas altfluga senkulpigo por malkuraĝo!" Vi vivis tro longe por disiĝi de via kutima vivo! Indulgu Satanon!
  La Guruo etendis sian manon al li, movis pecon da fromaĝo en ĝin:
  - Ne, mi ne timas la morton! La morto faros min eĉ pli forta. Kaj forto, se tro ofte uzata por detrui, fariĝos la malo de bono. Vi estas matura laŭ la normoj de homoj, sed tro juna por kompreni kiam vi povas uzi forton kaj kiam vi ne povas. - Sensei metis malgrandan benkon en la manon de la gvidanto de la ribelantoj, en kiu magia fromaĝo turniĝis mirakle. - Ne zorgu pri via sekureco! Mi vidas, ke en la venontaj tagoj kaj semajnoj, la ombroj de la malbonaj demonoj ne tuŝos vin. Ĉi tiu benko helpos vin en kritika momento. Ke la racia, bona forto estu kun ni!
  Kaj tiu, kiu estis nomita la granda Sensei, malaperis, tuj dissolviĝante en maldika aero.
  - Se mi havus tiajn kapablojn, mi estus paginta malvarme kun Fagiram kaj Eroros. Mi forrabis ilin, kaj poste malrapide rostus ilin sur malgranda fajro, detranĉante pecetojn da viando de la ankoraŭ vivantaj stalzanoj. Eble en ĉi tiu sama momento, Fagiram Sham manĝas el teleroj faritaj el la ostoj de siaj gepatroj, kaj la putinoj de la Purpura konstelacio ventumas sin per ventumiloj teksitaj el homaj haroj. Ili ŝovis min, kvazaŭ moke, sukerbulon el sorĉoj...
  Freaks, kiel li malamas ilin! Kaj stalzanov kaj pompaj pacifistaj moralistoj ...
  Ivan Gornostajev per sia tuta forto pugnobatis la santala muron. La dika, fortika muro eltenis la ferocan svingon. En kolerego, la ribelestro daŭre liveris pezajn batojn. Ŝajnis al li, ke la pugno batas la nigran, malbelan fizionomion de Fagiram, la malamata monstro-reganto de la planedo Tero...
  Tiam Gornostajev petis sub la piedoj provi treti la neĝblankan benkulon donacitan de la guruo. Sed ĝi ŝajnis kutime kuirarta produkto kiu eskapis la nepenetreblan armean boton. Tio strange trankviligis la kapon de la ribelantoj, kaj, li etendis sian manplaton, penante mildigi sian voĉon, diris:
  - Ne timu, sed... Vidi tutajn vilaĝojn tuj mortantaj pro la superpeto sendita de la hiperfaŝistoj estas... Ne! Ĉi tiu Guruo ankaŭ donis al mi la ekzemplon de Jesuo Kristo, la Kreinto de la Universo, kiu eltenas la krucon kaj batojn. Mi respondis al li: homo, kiu eltiris akran trapikan najlon el seĝo, meritas multe pli da respekto ol tiu, kiu montras la stultan paciencon de ŝranko!
  Ĉapitro 17
  Ili ŝajnas bruli en la spaco
  Sovaĝaj monstraj okuloj
  Estas kvazaŭ ni ĉiuj estas rakontitaj
  Kia ventego furiozas super la mondo!
  Strangaj kaj maltrankvilaj raportoj venis el diversaj partoj de la granda imperio. En la periferio, grandaj aretoj de stelaj armadoj de batalstelŝipoj el inter la ŝtatoj agreseme malamikaj al la purpura konstelacio komencis esti observitaj. Interne ankaŭ aferoj ne iris tro glate. Estis neklaraj raportoj pri ribelaj komplotoj, kaj pli kaj pli da korupto pliiĝis. Kazoj de kapitalretiro al eksterlandaj kompanioj, impostfraŭdo de ekonomiaj generaloj kaj oligarkaj marŝaloj fariĝis pli oftaj. La longedaŭra paca ekzistado kondukis al la laŭgrada disfalo de la hipertotalisma ŝtato, al la eterna antagonismo de la burĝaro, soifa je libereco kaj parlamentismo, liberaligo kaj merkato, kaj absoluta aŭtokrateca monarkio kun subprema polica aparato. Teorie, nur militkomunismo povus esti harmonia sub totalisma despotismo, pura komando kaj administra sistemo. Tamen, la epoko de ekonomiaj militoj ne povis ne okazigi merkatajn rilatojn kaj novan klason de monsakaj kapitalistoj, kiuj volis influi la ŝtatan politikon de la imperio. Jam ekzistas despota-imperiestro kapabla ŝpruci iun el ili en fotonojn kaj ne estas bezonata. Sen mencii la fakton, ke la oligarkoj ne estis posedantoj, sed estis konsiderataj nur luantoj, sen rajto heredi ion ajn. Jes, kaj ne estas familio tia en la stalzanoj. La tuta nacio estas ununura familio, gvidata de la patro, la imperiestro. Strikta armea piramido... La revo de Karl Mars kaj Trockij realiĝis sur megagalaksia skalo. Krome, marksismo en sia plej radikala formo estas miksita kun naziismo. Ekonomiaj kaj armeaj armeoj, egalaj rajtoj por virinoj kaj viroj, komunaj edzoj kaj edzinoj, fetoj estas nutritaj en koviloj kiuj estas naskita de la Sekcio de Eŭgenetiko. Ekde infanaĝo, lernante batali aŭ, pli precize, mortigi! La celo de la nacio estas potenco super ĉiuj universoj, kiujn oni povas nur atingi. Ĉiuj aliaj nacioj estas nenio pli ol la brulaĵo kaj laborforto de la militmaŝino. Sinteno - normala besto al brutaro estas multe pli ama.
  Sed Zorgi, per ilia interveno, estigis ian liberaligon, kiu jam havas negativan efikon sur la stabileco de la politika sistemo entute. Kaj la malamikoj ne dormas!
  La estro de la Departemento pri Trona Protekto reviziis la lastajn datumojn de la periferio de la imperio. Strangaj movoj kaj eĉ aŭdacaj atakoj de la malamiko.
  Ankaŭ la Ministro de la Departemento pri Amo kaj Justeco ricevis ĝenajn informojn, sed sur la lipoj de la Amazona Diablo ludis mistera rideto. Tiaj strangaj movoj ĝenis ŝin, sed la spaca tigrino kun haroj la koloro de hiperplasma fajro sentis pli ĝojon ol alarmon. La stelŝipoj de la plej grandaj malamikaj imperioj kondutis agreseme, provante kiel eble plej proksime al la centro de la megagalaksia potenco. Nekomprenebla aroganteco, precipe konsiderante, ke armee Stelzanat eĉ plifortiĝis en la lastaj jaroj. Estis persistaj onidiroj, ke la imperiestro preparas novan militon. Kiu ne volas iri en la historion kiel la plej granda el la plej grandaj!
  La multbraka servistorobo interrompis liajn pensojn.
  - Ho, bonega superministro Gelara Biter! Oni vokas vin per specialaj komunikadoj.
  La Ministro de Amo kaj Justeco, kun malpeza premo de siaj longaj ungegaj fingroj, lanĉis ses-dimensian bildon, kie cibernetika mekanismo kunmetis mesaĝon de ĥaose aranĝitaj preonoj kaj ŝprucis gravitajn ondojn. Tiajn ĉifrogramojn preskaŭ ne estis legeblaj sen la plej kompleksa ĉifroŝlosilo. Antaŭ ol komenci aŭskulti la gravi-ĉifrgramon, Gelara, per apenaŭ perceptebla klavopremo, kreis silentan zonon, precipe nepenetreblan al iu ajn aŭskultado. Nun eĉ iliaj rivalaj spionservoj ne povis ripari la diablon, ĉar preskaŭ ĉiu moderna teknologio estis senpova kontraŭ absolute silenta zono. Voĉo transdonis mesaĝon.
  "Nia stelŝipa floto ne povas penetri la koron de la imperio. La movrapideco estas nesufiĉa por atingi ŝlosilajn poziciojn ene de antaŭfiksita tempokadro. Aferoj povas iri ĝis antaŭtempaj kolizioj kun la batalfloto de la imperio. Ni petas vin forigi la ĉefajn ŝoseojn de malamikaj trupoj!
  Gelara Biter reĵetis sian grandan, vilan kapon, brulantan kiel cent torĉoj, alprenis malbonhumoran rigardon, kaj ŝiaj grandaj dentoj ekbrilis. Kaj la artropodo daŭre grincis.
  - Bonvolu doni al ni ĉiujn kodojn kaj ĉifrojn de viaj stelŝipoj kaj batalstacioj. La tuta sistemo de cibernetika komando, averto kaj kontrolo.
  La Ĉefo de la Ĝenerala Departemento, la Superministro, kunpremis ŝiajn pugnojn tiel ke ili kraketas kaj fajreroj flugis el ŝiaj ungoj. La demona junulino murmuris:
  - Estas la Sinhioj kaj la Ligo, kiuj volas, ke ni tute senarmigu. BONE! Ni ankoraŭ plusendos ilin kaj platigos ilin. Sed ĉu ili ne vere komprenas, ke tio ne povas esti farita sen la estro de la Departemento pri Milito kaj Paco. Tia tradicio. La sekurecaj taĉmentoj kverelas unu kun la alia, kaj ĉiuj fadenoj estas en la manoj de la imperiestro. Estas la Sekcio de Honoro kaj Juro, la Ministerio de Trankvilo kaj Sekureco, kaj la Sekcio de Protekto de la Trono. Pli da Amo kaj tenero, ankaŭ afabla hundino gvidas ĝin. Kaj neniu fidas iun. Ĉiuj rigardas unu la alian. Detrui la imperiestron renversante la dinastion estas bona afero, sed la imperio povas disfali kaj fali sub okupo.Ne petu helpon de la Zorg! Malfacila decido atendas! Tamen, la ĉefa afero estas detrui la imperiestron, kaj tiam vi povas trakti la eksteran malamikon. Kion ŝi faros? Nur la plej limigitaj mezuroj. Sed post la elimino, estus tre bone puŝi la Sinhs kaj la Spacan Ligon kun la Zorgs. Kiel atingi ĉi tion? Ŝi havas fajran bestaĉon kaj havas sian propran planon por tio. Intertempe, necesas persvadi la imperiestron inviti grandegan Zorg-stelfloton al la koro de la imperio, ŝajne por kune forpuŝi la atakon de la Intergalaksia Koalicio. Post ĉio, hipergalaksia milito estas tre serioza afero. Kaj la unuiĝintaj landlimaj imperioj, la respublikoj, la giganta Singh-imperio kaj multaj miloj da civilizacioj havas nombran superecon. Se vi aldonas internajn malamikojn kaj konkeritajn mondojn, tiam la fina rezulto de la milito fariĝas eĉ pli dubinda. La Departemento de Honoro kaj Juro ankaŭ devas esti implikita.
  Gelara Biter komencis dikti la respondon per malaltfrekvenca sed histeria tono... Fininte, ŝi forigis la zonon kaj premis la rozkoloran butonon. Ŝi estis tre naŭzita kaj timis perfidi la imperiestron, kiu povis legi mensojn malproksime kaj ĝenerale personecon tiel misteran, ke eĉ ŝi neniam vidis lian vizaĝon... Nuda, la superministro kuŝiĝis sur la lito, ŝia grandaj skarlataj cicoj ekbrilis kiel fragoj kronantaj orajn bulojn ĉokoladajn glaciajn mamojn. Se tre maloftaj masklaj specimenoj de ĉi tiu raso povis havigi aspekti malbelaj, tiam ĉiuj virinoj distingiĝis per siaj senriprokaj konstruo kaj gisitaj muskoloj. Estas dudek kvin procentoj pli da inoj en Stalzanate ol maskloj (artefarite generita elektronike generita proporcio en la inkubatoro), kiu igas inojn esti pli aktivaj en trovado de amikoj. Gelara subite sentis honton, perfidi la dinastion, starigi la aŭtokraton, fari reĝmortigon... Kaj la kvar belaj junaj adjutantoj jam masaĝis ŝiajn krurojn, komencante per delogaj kalkanoj kaj fingroj brilantaj kiel perlamoto. , plialtiĝante por trankviligi la vulpon, ĉar malantaŭ la ekstera, satana la beleco de la knabino rompis unu el la plej gravaj ekzekutistoj de la hipertotalisma imperio. Jam unu el tiuj stalzanaj knaboj, enteriginte sian anĝelan vizaĝon, sindoneme karesis la sinon de Venuso, ĉarma torturisto, mirante pri la neatendita malvarmeco de tia kutime temperamenta kaj nesatigebla knabino. La odoro de bonodora mielo, tropikaj herboj kaj aromoj de vere reĝa parfumo eliranta el la die bela karno de Gelara turnis la kapojn de la junuloj, pasio superpremis ilin, minacante ilin disŝiri, kvazaŭ miloj da varmegaj virĉevaloj galopus tra la vejnoj kaj tremante. vejnoj...
  ***
  Kiel rezulto de potenca eksplodo, la ĉambro estis plenigita de senespera mallumo. La fakto ke la ĉambro estis profunda sub la grundo de la planedo nur aldonis al la timo. Ŝajnis, ke la mallumo premas per centmila ŝarĝo. Multnombraj voĉoj de diversaj nuancoj de la dika elefantino, basa taŭro muĝado ĝis la penetra maldika knaro de la moskito plenigis la ĉambron, kreante kakofonion de sonoj. Nur kelkaj kopioj povus esti distingitaj.
  Nia kaŝejo estas trovita!
  - Minacante kolapson!
  - Tuta kildyk!
  - Savu vin, kiu povas!
  Pliaj popoj kaj eksplodoj sekvis de supre. Unu el la naĝhavaj estaĵoj puŝis Eraskandar sub la kubuton, poste forte frapis sian flugilon en lian karenon. La leono ŝanceliĝis sed restis sur siaj piedoj. La malamiko provis evoluigi atakon, malbeno eskapis de la denta beko:
  - Sencerba, nigra trua pulsaro!
  Kolera, kaptante la membranecan flugilon, kovritan per glitiga, kiel rana felo, la junulo, turninte sin, ĵetis ĉi tiun reptilion sur sin. La membro de la ekstermondano kraketis pro la skuado, liberigante fonton de nuba flava sango. La estaĵo svenis pro la ŝoko de doloro. Unu el la partneroj de ĉi tiu kruco inter vesperto kaj pterodaktilo malfermis fajron, starante por partnero. La junulo ankaŭ prenis la kaptitan armilon kaj, farante ventumilan turnon, preterpasante kraĉon de detrua hiperplasmo sur sian dekstran ŝultron, respondis per bone celita pafo, detranĉante per tio la flugfolion, kiu freneziĝis kun la kapo de la krokodilo.
  Estis malfacile akiri precizan vidon en la mallumo, kaj la plurlasera fasko mortigis plurajn pliajn variaĵojn de estaĵoj, aldonante la paniko. La restaĵoj de eksterteranoj disĵetitaj en malsamaj direktoj, kelkaj el ili krevis kiel grenadoj dum kolizioj, fragmentoj de kitinaj kovriloj, diversaj konkoj, kaj eĉ diversaj batalkirasoj, ĉiam kreskanta damaĝo kaj kripligo. Revenaj salvoj pluvis el trabo-pafiloj de ĉiuj dezajnoj, plejparte violaj kaj verdaj traboj trapikis la vastan malgajan ĉambron. Iom pli - kaj la "amikoj" kaj "fratoj", kiuj ĵus ĉeestis en la kunveno, estus mortpafintaj unu la alian.
  La leono ankaŭ puŝis senŝargiĝon post elfluo. Li estis kaptita de ekscito, deziro mortigi ĉi tiujn reptiliojn, moluskojn, spongetojn, artropodojn kaj aliajn specojn de nekonata surtera zoologio. Inkluzive de estaĵoj faritaj el radioaktivaj elementoj. Ili ĉiuj estis malamikoj de la homa raso. Ili devis esti mortigitaj kiel obstinaj insektoj, pikantaj insektoj, furiozaj hundoj. Ĉiu streĉiĝo malaperas, kaj oni sentas la ravon de la batalo, la deziron tranĉi, bruligi, forvaporiĝi. Kun ripozo, rigardante kiel la restaĵoj de malbelaj monstroj svarmas en la krepusko, lumigitaj de la radioj de eksplodiloj kaj aliaj similaj rimedoj de detruo. Sed en tia tumulto, Leono mem povus renkonti frenezan malpezan fluon de mortiga intenseco. Kvankam ĉi tio estis la lasta afero, pri kiu la knabo pensis, li sentis sin senmorta, kapabla vundi sin, al ĉi tiu kruela, vere senkompata, konstruita sur la principo de la plej forta postvivas, la plej malbona kaj la plej malbona ... la mondo kreita de la Ĉiopova. Sadisto!
  Tondra voĉo minacanta rompi la timpanojn alportis la brutaligitajn batalantojn reen al realeco.
  - Ĉesu fajron! Jen nia komuna morto! Ĉiuj, suriru al la Stelŝipo Kuverotez tuj!
  Kiel ajn strange, estis tiom multe en tiu voĉo la tono de estaĵo naskita por ordoni. Diversaj estaĵoj rapidis en ĉiuj direktoj. Estis ĉirkaŭ tricent da ili. Proksimume tiom, aŭ eĉ iom pli, restas por tranĉi kaj fandi.
  La leono sekvis ilin. Li estis malpeze bruligita de la lasera radio. Ĉi tiu doloro ne estas Dio scias kiom, sed ankoraŭ malvarmetigis la knaba ardo. La juna gladiatoro instinkte algluiĝis al grupo de humanoidaj estaĵoj. Li sukcesis kunpremi sin en grandan modifon de la lifto kun ili. Kun grandega rapideco, ĉar ĝi estis vakulinio kun geomagneta trako, grupo da humanoidoj rapidis tra la senfinaj koridoroj de la subtera labirinto. La kunveno ne estis tre granda - dudek individuoj, sed lace brua. La leono, eĉ ekstarinte, rimarkis:
  - Kvankam la bojado de Moska povas nur ridi elefantojn, ne ridindu armean trejnadon!
  La rapido de la subtera kaleŝo multfoje superis la sonrapidecon. En ordinara lifto, tio estus mortiga, sed ĉi tie la batalantoj estis savitaj per gravitransformilo. En ĉi tiu labirinto estis tuta reto de tiaj vakuaj koridoroj, ke eblis veturi tra ili la tutan planedon al la kontraŭa flanko. La kunuloj de Eraskandar portis nigran kamuflaĵon kaj bizarajn kornajn maskojn. Ili flustris, iliaj langoj bojis kiel ŝakaloj kaj siblas kiel idaro de kobroj. Tiam la subtera transporto rapide rapidis supren laŭ la hiper-ĉielskrapanto, situanta ĉe alia punkto de la planedo, sed Leono ne sciis tion. La manoj de la junulo jukis meti trabĵetilojn en ĉi tiun kunvenon de iuj estaĵoj, eksterteranoj estas bonaj, se stalzanoj estas eĉ pli bonaj - ĉi tiuj monstroj-okupantoj estas malamataj de la tuta homaro. Kaj ili jam alkuris tra la giganta strukturo, de la tempo, kiam la avo de la unua reganto de Egiptujo ankoraŭ ne naskiĝis sur la tero.
  Tia giganta ĉielskrapanto povis eliri en la stratosferon, kaj de tie stelŝipoj preskaŭ tuj iris en rapidan hipersalton. Ĉi tio estas utila, se vi volas forkuri de persekutado, kaj ankaŭ de praktika vidpunkto. En simila konstruaĵo estis butikoj, medicinaj centroj kaj tuta distra industrio. La kabano, kiel frenezo, elglitis sur la surfacon de giganta tridek-kvadrat-kilometra tegmento kiu ankaŭ servis kiel kosmohaveno. Kun la rapideco de fulmo, la kornecaj viroj saltis en la stelŝipon preta por foriro, malklare similante al simbiozo de karotoj kaj lampoj.
  En la momento de trotado, mi flaris la malvarmon de vakuo, kaj akre premis mian spiron. Feliĉe, Leonoj ne estas fremdaj al ekstremaj sportoj kaj altaj medioj. Kvankam ĝi estas torturo sen spiralo, ni tamen sukcesis salti en la ventron de la kosma ekskursoŝipo, kaj, krome, ne fali en tiel dika kostumo. La dukrura vipuro eksilentis. Sen paroli, ĉiuj sidiĝis en aerdinamikaj seĝoj. En kosmolingo kaj en la traduko de Stalzan sonis la vortoj:
  - Antaŭ foriro, surmetu specialajn kostumojn kaj trairu identigon. Viaj gastigantoj atendas vin!
  La estaĵo kiu parolis tiujn vortojn aspektis tre malmulte kiel stalzano. Plej verŝajne, ĝi estis veziko aŭ maldikkrura sfera araneo. La estaĵo portis travideblan, iomete mallumigitan kostumon. La voĉo estas malnobla, kiel la knaro de rusta pordo. La figuroj de aliaj estaĵoj, neniel belaj, ankaŭ montriĝis malproksime de homaj. Ili estis humanoid-specaj estaĵoj kiuj povus nur esti konfuzitaj kun homoj en la mezo de tumulto. La nura afero, kiun ili havas komune, estas la kornaj kaskoj kaj inkecaj manteloj.
  La leono aŭdis el la angulo de la orelo, ke ĉi tiuj vestaĵoj de la tiel nomataj banditĉasistoj, ia spaca mafio. Inter ili elstaris unu stranga tipo, kiu rapide movis la piedojn kaj turniĝis kiel pinto. La stelŝipo iomete skuiĝis, aŭdiĝis hurla jeta muĝado.
  - Ĉiuj kuŝu sur la kovrilo! Ni iru al la urĝa hipersalto! - kriis la besto.
  Akcelo rapide pliiĝis, kaj kvankam la kontraŭgravo neŭtralis preskaŭ ĉion, la sentoj ne estis agrablaj. Venkante la reziston de la pliigita gravito, Lev rapidis al la luko. Lia movo estis kiel la flirtado de muŝo en gluo. Intertempe sur la ekstera muro ekbrilis ekrano bildo.
  Dekoj da stelŝipoj de diversaj dezajnoj pafis sendistinge unu al la alia. Multnombraj girlandoj de steloj ekbrilis per multkoloraj artfajraĵoj, kaskado de laseraj radioj faris unikan impreson. Okazis vera spacbatalo. La plej potencaj raketoj ekflamis. Pluraj stelŝipoj estis jam disrompitaj, trafitaj de mortigaj ŝargoj. Ŝajne, tiuj batalŝipoj kiuj atakas en ununura formacio kaj agas koncerte estas la Purple Constellation stelŝipoj.
  Ĉe tiu tempo, la kareno de la ŝipo tremis pro la proksima eksplodo. La stelŝipo klare provis forlasi la sektoron de fajro, por eskapi el la ringo de militantaj taĉmentoj. Kongesto akre pliiĝis. La ŝipo manovris, akcelante ĝis la maksimumo nur atingita.
  Ambaŭ frakcioj gvidantaj la batalon reprezentis tutan armeon. La batalado daŭris preskaŭ la tutan perimetron de ĉi tiu stelsistemo. La hazardo en la agoj de la koaliciaj fortoj kontraŭbatalantaj la stalzanojn altiris atenton. La kontraŭuloj ne estis kunvenitaj, al ili evidente mankis unueca komando. Ŝajne, klare nekonsciaj pri la graveco de la batalo kun la armeo de Stelzanath, eskadroj de diversaj specoj amasiĝis ĉi tie. Diversaj civilizoj estis koncentritaj por pure taktikaj celoj. Ili trafis pli per kvanto ol per batalkapablo.
  Ĉi tie, ekzemple, du malnoviĝintaj krozŝipoj kaj transporto konvertita en armadelon koliziis fronte, turniĝante en plasma kirlado. Simile al barakudoj, nur multe pli teruraj, la Stalzan-stelŝipoj batalŝipoj faris balaadon. Ili tre lerte disdonis la rolojn, muelante hakaĵon el alia galaksio. La perdproporcio estis simple katastrofa por ne-humanoidoj (tridek kontraŭ unu en favoro de la stalzanoj). Vere, en nombroj la eksterteranoj havis signifan superecon. Multaj diversaj eskadroj estis simple mirindaj. Oni pensus, ke universala milito komenciĝis. La smeraldaj kolĉenoj de la konstelacioj lumiĝis per rubenaj flamlumoj de neniigo kaj termokvarkaj raketoj. Dividite en tri grupojn, la Purpura Konstelacio-stelŝipoj lerte disbatis la miksitan flotemon de malamikaj submarŝipoj. La juna gladiatoro subite elstarigis la batalon plene kaj bunte, kvankam por la resto de la saltantaj hologramoj de la enketskaniloj donis ege malklaran bildon. Al la knabo ŝajnis, ke li malkovras por si novajn dimensiojn, kaj la cerbo fariĝis giganta ricevilo de informoj.
  La ŝipo sur kiu Eraskandar forflugis havis neniun deziron aliĝi al la batalo. Restis nur rigardi la fabele belan spektaklon. Kelkaj el la ne-humanoidaj kosmoŝipoj estis de nekutimaj dezajnoj kaj uzis ne-normajn armilojn. Apartigu salvojn de radio-pafistoj krispiĝintaj en trianguloj, sinusoidoj, spiraloj, okaj figuroj ktp., trafante siajn proprajn stelŝipojn. La akrobataj piruetoj de la ŝipoj ŝajnis nepenseblaj. Okaze de kolizio, fragmentoj disiĝis sur milionoj da kilometroj.
  - Ne infera tekniko de detruo. La unuan fojon mi vidas ĉi tion! - Leono rigardis la kanonadon kaj per tridimensiaj hologramoj, kaj ankaŭ per panorama vido de la spaco kiu malfermis la fenestrojn de percepto. Ŝajne etaj minoj povus esti viditaj diseriĝantaj, kontraŭ-destrojeroj eniris la batalon, uzante retojn de stabila hiperplasmo, kapabla je brulado tra kaj kiraso kaj fortokampo. La nova stalzan-tekniko, kiam hiperplasmo (la sesa, sepa stato de materio, kiu inkluzivas pli ol tri dimensiojn, kun partikloj moviĝantaj multajn fojojn pli alta ol la lumrapideco.), estas miksita kun ankoraŭ etaj (ili ankoraŭ ne lernis generi). pli granda kvanto) princeps plasmo.
  Tiu ĉi supermaterio (princeps - tradukite unue, supera) havas limigitan menson kaj kapablas distingi inter siaj propraj kaj aliulaj ŝipoj.
  Tamen, la rezulto de la batalo ankoraŭ ne estas klara, do venkante la strion de gravitaj ravinoj, kaj plasmofosaĵoj, pli kaj pli da novaj Singh-stelŝipoj elsaltis. La piratŝipo, malgraŭ la malesperaj provoj de la pilotoj, ne povis rapidigi kaj eniri la sekuran sektoron de la spaco. Estis grava risko fali sub la bato de monstra forto, ŝprucigante materion en kvarkojn.
  La solduloj disiĝis trans la surfaco de la malsupra etaĝo, alkroĉiĝante al la malglata surfaco. Ili skuis de flanko al flanko, kontraŭgrava nur parte estingita inercio.
  - Ni mortas! Ultrapulsa Neniigo! - Forgesinte pri digno, ili kriis, ĝis antaŭ nelonge ili estis tiaj impertinentaj vagantoj de la kosmo.
  Tuta flotego da Sinh-oj kolektiĝis, ŝajnis, ke la pesilo estas svingiĝos en ilia direkto. La leono eĉ flustris ironie:
  - Mi neniam estis mordita de insektoj, sed homoj kun koro de krokodiloj, la instinkto de piranjo dolorigas min! Vi povas facile verŝi krokodilaj larmoj, hurli kiel lupo, kraki pigon, sed la kuraĝon de leono povas kreski nur per peniga laboro!
  De la dekstra flanko aperis du bluviolaj akraj angulaj piramidoj de stelŝipoj de la Floto Purpura Koro, kiel estis nomitaj la elitaj gardistaroj de la Purpura Konstelacio. Ili laŭvorte disŝiris la senforman amason da kosmoŝipoj de la ne-humanoida malamiko. Unu el la gardistoj-flagŝipoj lanĉis pagendaĵon kiu sonoris en la hiperatoma intervalo. La efiko kaj fulmo brulis kaj disigis multajn dekojn da miloj da stelŝipoj de aliaj mondoj, ŝprucigante ilin en malsamajn punktojn de spaco. Eĉ gigantaj Singh-flagŝipoj proksimaj al la grandeco de la luno kun miliardoj da soldatoj, plejparte batalrobotoj, estis balaitaj for kiel rubo per hiperplasma balailo, tuj forbruligita. Kiel tuj ĉio ŝanĝiĝis, la morto dancis inter la steloj de la hopak. Oni povas vidi ke aŭ aparte potenca termokvarko aŭ eĉ la plej nova termopreona ŝargo estis krevigita. Lumaj ondoj kaj ultramovoj de superlumaj partikloj tranĉis la karenon de la stelŝipo. Malforta protekta kampo savis nur de tuja vaporiĝo. La lumigado tuj estingiĝis, kaj la stelŝipo turniĝis en furioza neordinara kirlvento. La spaco estis kunpremita de streĉa risorto kaj trafis la Leonon sur la cerbon. Tiam venis la fiasko, kvazaŭ en monstra kolapso kun hipergravito...
  Dum momento, vizio fulmis tra mia kapo, fendetiĝanta pro monstra troŝarĝo... Trapikanta malvarmo ĝis la ostoj, neĝo ruĝeta pro fulgo, metala gusto en mia buŝo kaj sango fluanta el mia orelo. Liaj manoj estas forte ligitaj malantaŭ li, kaj drato estas ĵetita sur lian malgrasan kolon.
  Li kaj kelkaj aliaj torditaj pioniroj marŝas sub eskorto al la pinto de la monteto. Flank'e alt'a'j nazi'o'j en verd'griz'a'j surtut'o'j, mal'proksim'e pendum'ind'o, kaj kiu, kiel torĉ'o, flirt'as sang'ruĝ'a'n nazi'ist'ar'o'standard'o'n kun blank'a rond'o kaj ret'o en la mez'o. Inter la adoleskantoj gviditaj al ekzekuto estas du knabinoj. Ne malpli ol knaboj estis batitaj, teneraj vizaĝoj ŝveliĝis pro batado, vestoj sur la dorso estis ŝiritaj kaj trempitaj per sango de malmolaj malvirtoj per vipoj. La leono mem sentas, kiel dolore skrapas sian batitan dorson kaj fortan brulan senton de siaj nudaj plandumoj pro frostaj neĝblovoj. Ĉiuj pioniroj, malgraŭ la severa malvarmo (eĉ la nazioj envolvas sin per lanaj koltukoj kaj ligis siajn krurojn per kovriloj), estas tute nudpiedaj, postlasas belajn piedsignojn, sur la arĝenteca pulvoro kovranta la kristalglacian, frostitan kruston. Kaj ili gvidas ilin dum pluraj kilometroj, iliaj piedfingroj bluiĝis pro la malvarmo, kaj iliaj dentoj batas tamburadon. La pendumiloj pli kaj pli proksimiĝas, kanibalaj hundoj histerie palisumiĝas. Homoj pelitaj al la pendumilo, iel ŝrumpintaj, malbelaj kaj mizeraj, histerie krias kaj krucas sin.
  Nun ili jam grimpas la ŝtupojn de la eŝafodo, paŝas per la nudaj piedoj, malmoligitaj de la glacio, Lev subite eksentis feliĉegan varmon per siaj malmoliĝintaj plandumoj. Tiam pikdrata kravato estis fiksita ĉirkaŭ lia kolo, kiu fariĝis magra pro la lastaj malsataj tagoj. La akraj pintoj fosis en la haŭton, la ekzekutisto, du metrojn alta, tiris la maŝon supren, akra doloro kaj sufoko...
  La vizio ne estas interrompita ĝis la fino, oni povas vidi kiel malrapide la nazioj strangolas siajn kamaradojn, apenaŭ kovritajn per ĉifonoj, sed kun brilruĝaj kravatoj... Kaj samtempe oni perceptas ankaŭ la realon ĉirkaŭ vi.
  Tranĉa pepado sonis. Monstra forto deŝiris la korpojn de la planko kaj frapis la plafonon per ĉiuj fortoj. Malgraŭ la nuba konscio, Eraskandar instinkte sukcesis grupiĝi kaj sorbi la baton. Aliaj el la taĉmento falis sur la plankon kiel pizoj por gladi. Kriego plenigis la spacon. Tiam skuoj denove sekvis de flanko al flanko, de la plafono ĝis la planko kaj reen. La korpoj de malsamaj specoj de individuoj, kiel ŝtonetoj en sontalo skuita de kolera infaneto, saltis tien kaj reen. La stelŝipo estis ĵetita de flanko al flanko, la vando ene de la submarŝipo rompiĝis. La sufoka odoro de sulfura dioksido kaj kloro rekonsciigis Lev. La vizio de ekzekuto dum la Granda Patriota Milito finfine malaperis. Estis tiel timige! Neniam forgesu, kiel la knabinoj, kunpremitaj en la maŝo, tiris siajn malgrandajn, ĉizitajn krurojn, bluajn kaj ŝvelintajn pro frosto, sed ankaŭ la spektaklo en la kriz-oranĝa lumo similis al koŝmaro. La tuta ĉambro estis ŝprucita per la multkolora sango de multaj solduloj rekrutitaj el la tuta intergalaksia areto.
  "Ĉiuj surmetu malfermajn batalajn kostumojn!" eksonis la iomete malfortigita voĉo de la aŭtopilota komputilo.
  Eble la kriz-cirkvito funkciis. Interesa ideo, sed kiel ili planas eniri batalkostumojn en tia salto. Kiam la plafono kaj la planko senĉese ŝanĝas lokojn... Aŭ malforta lumo, tiam mallumo, interrompita de fajreroj de kolizioj... Kaj la planko estas glitiga kaj malbonodora pro glueca sango...
  Evitante, Eraskandar sukcesis gliti tra la krizelirejo, perdante sian maskon en la procezo. La aero subite densiĝis, kaj poste fariĝis tute densa, kiel akvo. La leono ne povis spiri, ĉiu movado postulas titanan penadon, jam sur aŭtomata piloto, sukcesis "seli" la butonojn. Li neniam surmetis pezan armean batalkostumon, sed liaj fingroj funkciis eksterrete, sentante spacon kun sia konscio. En la venonta momento, lia korpo estis enpakita en batalkostumo kun plena arsenalo de avangardaj armiloj. La junulo frostiĝis en senmova pozicio. Novaj ĝis nun senprecedencaj sentoj plenigis ĉiun partiklon de la korpo. Ĝi estis kiel nenio alia, sento de potenco, granda kaj nekomprenebla.
  Dume sekvis alia bato...
  La nigra spaco estis frakasita de hela korona senŝargiĝo de blindiga fulmo. Potenca eksplodo inundis la tutan fonon de sentoj kaj emocioj, estingante konscion...
  Ĉapitro 18
  La fiuloj denove minacas militon,
  Kiel vi povas vidi, ĉikanantoj jukas!
  La malamiko volas provi vin pri forto,
  Sed li ne atingos sian celon!
  La stelŝipo kun la neoficiala nomo "Stelo de la Vivo" (tian simplan nomon donis al ĝi la subpremitaj estaĵoj de la Universo) estis denove detenita, kaj poste, sub la preteksto de sekreto, estis igita ia alia duavica stelsektoro.
  La altranga senatano, dume, zorge ekzamenis la mapon de la terglobo, montrita en 3D, kun la kapablo aŭtomate zomi sur partoj de la planedo. La ŝablono de la kontinentoj ŝanĝiĝis signife pro la "kultivado" de la oficialuloj de la Purpura Konstelacio planado de asimilado, akirante spiralformajn oceanajn fluojn kiuj faciligas la cirkuladon de pure praktika uzo.
  - Kiam tiuj estuloj estis sendependaj kaj liberaj, ili kreis kulture unikan pejzaĝon. Dum sufiĉe longa tempo ili evoluis sendepende, ekster aliaj planedoj kaj civilizacioj, naskante originalan kulturon, nekutima kaj unika.
  La profunda voĉo de la granda sorgo estis trankvila, kiel ondo de la maro en klara tago. Flugilaj fiŝoj kun oraj naĝiloj rondiris tre malrapide super li, provante reprodukti dumfluge la similaĵon de sesflanka nimfeo.
  Yuliny imer Sid, helpgenerala inspektoro, ĵetante nutran teleron al la dorlotbestoj prenitaj dumfluge, tondris:
  - Kio estas tiel speciala pri ŝi? Mi konas multajn aliajn originalajn kaj multe pli strangajn civilizaciojn. Antaŭ pliaj cent mil cikloj, mi memoras, aŭdiĝis bruo pro la kavalinoj, fluorspirantaj estaĵoj, ili diris, ke ili batas rekordojn rilate la rapidecon de la scienc-teknologia evoluo, ili baldaŭ sklavigos kaj preterpasos ĉiujn. - Grandega likva metala estaĵo faris "sunon" per siaj tri supraj membroj.Kio do? Ili detruis sin, detruis vivon sur sia planedo.
  La kahelo ĵetita malsupren neatendite dividita en multajn dekojn da partoj en la formo de hibridoj de benkoj kaj kunikletoj, ĉimpanzoj kaj citronoj, sciuroj kaj bananoj, tiaj buntaj manĝeblaj ludiloj. Silfo maldike knaris kaj kantis, la ceteraj bestoj levis:
  - Kiel agrable kuŝi sur la herbo kaj manĝi ion bongustan. Aranĝu rearanĝon en la banejo kaj voku la junajn inojn! Manĝu sanajn fromaĝkukojn kaj ludu la butonan akordionon! Ho ludiloj de ĉokolado kaj mielo! Vi pasigis la respondon sur kvin kvin!
  Maldikaj brakoj etendiĝis el la botoj de la Maljunulo Zorg, mirakle aperis naŭkorda balalajko en formo de sepflanka stelo, kaj la senatano mem diris:
  - Vi ne estas tute preciza. Ili eble ne estas la plej agresemaj en la universo, kaj la oksigen-nitrogena atmosfero estas sufiĉe ordinara, kvankam la oksigen-heliuma atmosfero estas pli ofta. Simple unika estas ilia diverseco de kulturoj kaj religioj. Por unu planedo kaj unu specio, ĉi tio estas sufiĉe nekutima fenomeno. Kvankam specifaj informoj pri la planedo estas klasifikitaj, tio, kion ni scias, jam sufiĉas. Estas ekstreme malofte ke ekzistas tia unika diverseco de rasoj kaj kulturoj ene de unu specio limigita al malgranda pilko flosanta sur elipso en vakuo. Multaj diversaj landoj, nacioj kaj popoloj kun forta nacia kaj religia sento. Kaj la historio de militoj kun diversaj kialoj! Religiaj konfliktoj! Interspecia, rasa konkurado estas mirinda! Kie sur alia planedo vi povas renkonti tiom da nacioj kaj religioj, kaj eĉ tiel fanatike konvinkitaj pri ilia praveco?
  Julien palpebrumis al sia kapvestaĵo. La ĉapelo, dividita en partojn laŭ la nombro da dorlotbestoj, komencis montri al ili buntajn, desegnitajn bildstriojn uzante hologramon, kaj ĉiu besto havis malsaman filmon. Tiel, reprezentantoj de alia galaksia faŭno povis kaj manĝi kaj amuziĝi. Sed Julienius imer Sid, malgraŭ deko da ridetoj sur la stomako samtempe, respondis per iom severa tono:
  - Geriphora-plutonics ankaŭ estas ambaŭseksaj estaĵoj, nur spiras plutonian gason. Ili preskaŭ ekstermis sin en militoj. Ili ankaŭ kredis je sia propra unikeco, ĝis ili estis krevigitaj en atomojn fare de eĉ pli esceptaj Stalzanoj.
  Conoradson skuis de tempo al tempo, kvankam ne haste ŝanĝante formon, kapon:
  - Ĝi ne estas tute ĝusta. Ili havis du aŭ tri ŝtatojn. Kaj inter teranoj, eĉ en la spaca epoko, regis fragmentiĝo, karakteriza por nur antaŭindustriaj planedoj. Ili ne havis eĉ unu religion, kaj eĉ nun ne ekzistas. La vario de kultoj estas mirinda, kaj kelkaj el la kredoj estas unike unikaj.
  Julinius iomete malfiksiĝis en la aero, kaj lia ganto komencis lanĉi plurdimensiajn projekciojn, provante distri ne nur flugilhavajn fiŝojn, sed flugantajn tomatojn kun kapoj de bildstria Muso. Ili ridis kaj kriis pro ĝojo, kaj la parolado daŭris sole:
  - Inter la stalzanoj, ilia unua imperiestro, Muĝanta Fajro la Granda, la fondinto de la moderna dinastio, enkondukis ununuran kaj centran religion. Li, kompreneble, estas elstara personeco, tre efika komandanto antaŭ sia tempo, universala eltrovemo en komunikado kun siaj kunuloj. Pinto de demagogio kaj delogo. Ili "aro de steldrakoj" kaptis tutan potencon kaj modeligis novan monoteismon, sklavigante ne nur la karnon, sed ankaŭ la animon.
  La altranga senatano ŝajnis konsenti, sed tute malproksime, Sylph, kiel la plej inteligenta knaris: "korpa sklaveco kondukas al perdo de vivo, spirita senmorteco", dum la sorg de la longa respondis:
  - Ĝuste, sed antaŭ tio ili havis tre similan kaj plejparte dominan religion. Iliaj antaŭaj opinioj ne ŝanĝis la esencon, nur iomete evoluante kaj modeligante laŭ la postuloj de la tempo. Kaj ĉio alia estis proklamita satana herezo. Aparte, evoluo estas destino por malsuperaj rasoj, kaj la stalzanoj mem estas faritaj laŭ la bildo kaj simileco de la Ĉiopova Dio, tial ili ricevas ĉiujn senfinajn sep ĉielojn, inkluzive de sennombra nombro da hiperuniversoj. Teranoj ne faras. Ili interpretas la saman revelacion en malsamaj manieroj. Multaj teranoj kredis, kaj ankoraŭ kredas, ke la ricevo de savo kaj eterna vivo dependas de unu komo. Unu silabo decidas kie vi estas destinita por eterneco en senfina turmento aŭ feliĉo en paradizo. Tri ĉefaj religioj dividitaj en fluojn, multaj pli malgrandaj kredoj batalis sur ĉi tiu eta pilko. Por homoj, "tri" estas magia nombro, kiel por ni trisekso, kvankam tio ŝajnas ne esti tute logika.
  Julien, sen multe da entuziasmo, kontraŭis:
  - En multaj mondoj, ĉi tiu nombro ankaŭ estas kulta nombro. Tri dimensioj, tri vizaĝoj, tri bazaj statoj en la ordinaraj vivkondiĉoj de primitivaj planedoj. Ekzistas ankaŭ tri ĉefaj segmentoj de la universo - tempo, materio kaj spaco. Ambeksemo estas nenatura mutacio kaj misformiĝo. Kion vi trovis pli alloga en la religio de teranoj?
  La altranga senatano ankaŭ leviĝis en la aero ĝis la alteco de seĝo, flugilhavaj karikaturaj tomatoj fluis kiel raŭpoj de ĝardentraktoroj, brilantaj per multkoloraj flugiloj kiel tiuj de fabelaj papilioj. La voĉo de la metala aksakal iĝis eĉ pli malalta en tono:
  - Mi scias ion pri ĉi tiu planedo. Ili, laŭ mi, havas la plej bonan fruan branĉon - budhismon, malgraŭ tio, ke ĉi tiu kredo originis en la mallumaj epokoj kaj ĝi estas plena de racia komenco. El tiuj, la plej progresema branĉo de Konfuceo. Li ĝuste diris: "Se ni ne lernis rekoni la vivon, kiel ni povas lerni kompreni la morton." La saĝo de la Budho estas kaŝita ĉi tie: "Ne faru Dion el mi, sed plibonigu vin! Vivu en bono kaj paco, kultivu vian volon, akumulu saĝon kaj scion, ĉar scio povas doni al vi senmortecon kaj feliĉon. Ne fidu al vi. la dioj.. Ĉiu homo devas sin kultivi la kvalitojn de Dio en si. Ĝi estis progresema, kaj ĉiuj malfortaj homoj kaj subevoluintaj mondoj kredis je supernaturaj fortoj, ke ili protektas ilin kaj povas solvi ĉiujn problemojn. Tial multaj mondoj kapitulacas tiel facile al la invadantoj, konfuzante ilin kun anĝeloj. En antikvaj tempoj, homoj havis saĝajn individuojn - Buda, Platono, Konfuceo.
  Conoradson paŭzis kiam flugilhavaj ornaĝiloj kaj papiliaj tomatoj komencis kapti muzikinstrumentojn forpelitajn el la gantoj kaj kapvestaĵoj de la Zorg. Tiam la fluganta menaĝerio komencis ludi plurajn melodiojn samtempe. Cetere, la muziko kuŝis tiel, ke ĝi neniel miksiĝis, sed ĝi estis eĉ harmonia. La altranga senatano rimarkis:
  - Kiel amuzaj ili estas en sia eterna infana kompreno de la mondo, sed reen al nia konversacio. La alia koncesio estas la plej juna el la ĉefaj religioj, sed ankaŭ la plej dinamika por la fino de la dudeka kaj komenco de la dudekunua jarcento. Ĝis la invado de la infera armeo de Stelzanath. Ĉi tio estas Islamo, kio signifas submetiĝon. Monoteismo. La sola dio estas Alaho. Unu profeto - Mohamedo. La fideluloj per faroj konkeras la paradizon per belaj houris, kaj la malpiuloj, tio estas la ceteraj, iras al la infero por ĉiam, al la eterna turmento. Ĝenerale, estis la timo de morto kiu kreis ĉiujn ĉi iluziojn. Individuoj havas patrojn kaj faras patron en la ĉielo, ili timas morton kaj inventas senmortajn animojn, inferon kaj ĉielon.
  Ĉi-foje Julinius ne kaŝis la malestimon en sia tono:
  - Tipa por aliaj civilizacioj. Nenio nekutima. Stalzan havas sian propran Superan Sinjoron kaj proksiman ideon pri sep alt-energiaj megaversoj, kie iras grandaj militistoj kaj tiuj, kiuj servas la imperiestron. Ili serioze asertas, ke ili ricevis potencon super ĉiuj paralelaj mondoj kaj universoj. Ke nur ili, la stalzanoj, estis kreitaj laŭ la bildo kaj simileco de la Ĉiopova Kreinto de la Universo, dum aliaj specoj kaj rasoj burĝonis el muko aŭ hiperplasmaj fluoj. En la plej bona kazo, ili devus esti sklavoj aŭ fali sub totala detruo. Jes, ĉiu kun cerbo povas dubi pri sia religio.
  La altranga senatano, admirante la ludadon de la orkestroj flugantaj en la aero, kapjesis:
  - Evidente, la supera kaj unuigita menso kiu kreis la hiperuniverson ne povas esti nek kruela nek maljusta. Ĉiuj dioj estas kreitaj laŭ la bildo kaj simileco de la individuoj mem. Ili estas estaĵoj de malsamaj mondoj kaj atribuas siajn proprajn karakterajn trajtojn al siaj dioj. Kolero, krueleco, volemo, nekonstanco, same kiel nelogikaj agoj. Multaj el ili estas esence paganoj kaj rigardas ĉion el fortopozicio. Rekompencante iliajn diojn per potencaj muskoloj, sed donante al ili iliajn stultajn cerbojn.
  Juliny anstataŭigis la butonakordionon de la Silfo, kiu aspektas kiel altvaloraj bidoj, kaj la lanugan harpon, kaj la nuanco de la sono iĝis pli melodia. Interesa penso ekestis en la sperta Zorg kaj li rapidis kunhavigi ĝin kun kolego:
  - Tio estas bona punkto, Des, sed jen kion mi pensis. Mi aŭdis vian konversacion kun nia juna kolego Bernard Paton. Mi havas unu penson. Eble la legendoj pri la Dioj estas super-supercivilizacioj kun historio de multaj kvinilionoj da jaroj? Kaj ili ankoraŭ ekzistas, kvankam ekstere ili preskaŭ ne manifestiĝas. Kvankam se vi pensas pri manifesti vin kiel hiperinteligenteco, ĉu ni rimarkus ĝin?
  - Tio estas, vi ne pensas, ke la fino de iu civilizacio estas neekzisto. - demandis la Ĉefa Senatano, iomete platigante sian plastilin-flekseblan korpon.
  Pluraj etaj energiaj koagulaĵoj elflugis el la boto de Yuliny, dum la flugo ili subite kreskis, iĝante inteligentaj aŭtoj, tiaj kun kiuj malgrandaj, lertaj infanoj kutime ŝatas ludi. Nu, limige inteligentaj bestoj tuj saltis sur la donacojn kaj komencis amuziĝi kun la ekscito de la pli juna generacio. Eksterteraj bestoj premis la plej simplajn kontroldirelojn per siaj piedoj kaj turnadis sur ravaj ekstravagancaj aŭtoj. Ili similis la kaosan movon de la mirinde bunta kolorigo de la pilkoj en la loteria tamburo. La asistanto de la altranga senatano diris kun impeto:
  - Kompreneble ne - neekzisto estas esence nepensebla! Estas nur ke la heredantoj de hipercivilizacioj, kaj mi konsentas kun la stalzan-teorio, loĝas en aliaj megauniversoj kun pli alta energinivelo kaj pli da dimensioj. Eble eĉ ili tiom evoluis, ke ili kapablas krei aliajn mondojn, universojn, dimensiojn. Kaj nia universo estas ombro, malforta nubo en la senfina strukturo de la senlima makrokosmo. Eblas, ke nia universo, kompare kun la sennombra amaso da aliaj universoj, estas senlime pli malgranda ol Romokol (la deka plej fundamenta partiklo post la kvarko, kaj ankaŭ ne la limo laŭ la teorio de "senfina matrioŝko").
  Conoradson rigardis kun tenero la ludojn de tiaj belaj kaj amuzaj estaĵoj... Senzorga, naiva, vivanta en la tuta universo kun la plej afablaj posedantoj petolas. Rights Sylph estas la plej saĝa el ili, ŝi spektis multajn diversajn filmojn, kaj ŝiaj cikloj estas jam okcent (la Zorg havas ciklon unufoje kaj duonon pli longan ol la tera jaro!). Do ĉi tiu beleco jam scias multon, kapablas ludi en virtuala maŝino, sufiĉe kompleksaj prezentoj ĝis strategioj. La temo, tuŝita nur duoble pli juna, kiu sendube ankaŭ vidis ĉion kaj erudician kolegon, ne estas tre originala, sed aparte interesas, ĉar ĝi enhavas sekreton, kiun ankoraŭ ne solvis eĉ la saĝaj sorgoj.
  - Ne nova teorio estis la ideo, ke, atingante la supernivelon, supercivilizacioj transloĝiĝis al aliaj hiperuniversoj kaj eĉ kreis novajn mondojn kaj sferojn, la plej nekutimajn kaj neimageblajn strukturojn por ni. Ĉar ĉi tie, en ĉi tiu novnaskita universo, certa libereco devas esti donita al mondoj kaj individuoj. Estas teorio, ke la sorgoj povas maturiĝi kaj moviĝi al la hipermegaverso, kie iliaj kapabloj nemezure kreskos, sed la antaŭa universo ne plu zorgos. - La pliaĝulo kunmetis ses el siaj manoj kruce dum kelkaj sekundoj (Simbolo de bedaŭro por forto majoro!) - Ŝi daŭre naskos aliajn civilizaciojn, sango fluos kaj doloro regos. Ve, la dioj estas kutime malbonaj aŭ indiferentaj. Sed Hyperevolution, malgraŭ sia tuta senkompateco, estas bonega mentoro. Sed ĉi tio jam estas tia abstrakta konversacio, plena de pura fantazio, ke mi proponas ĝin prokrasti. Intertempe ni pensu pri niaj pli junaj fratoj el la Tero.
  Julie respondis prudente:
  - Mi legas informojn pri hinduismo kaj reenkarniĝo, pri similaj filozofioj uzante la telepatian skanadmetodon. Nenio nekutima. Ĉio ĉi multfoje ripetiĝis sur miliardoj da aliaj planedoj. Mi jam estas duonmiliono da cikloj kaj mi vidis tro multe. Teranoj verŝajne ne surprizos nin, ĉar estas malfacile trovi ion novan.
  Conoradson, sendinte telepatian impulson, kiu ŝanĝis la dezajnon de la aŭtoj, sur kiuj veturis kaj amuziĝis la bestoj, daŭrigis:
  - Sed ne. Estas alia stranga kaj eksterordinara koncesio. Ĉi tiu estas la ĉefa planeda religio de la Tero. Kristanismo estas la plej mistera kaj eksterordinara religio en la universo. Ĉi tio estas amasa religio, kiu, eĉ antaŭ la brutala agreso de la floto sub la komando de Lyra Velimara, estis praktikita de la plej evoluintaj kaj civilizitaj ŝtataj formacioj de ĉi tiu planedo. Ĉi tiu religio instruis amon eĉ al malamikoj.
  La altranga senatano faris signifan paŭzon. Sylph flugis al li, ŝi glitkuris kaj ludis samtempe, montris la nombrojn de la rezulto de la misio, kiun ŝi ĵus plenumis. "Nova disko," grincis la luksa besto. Conoradson ĵetis al ŝi drapiritan glason da glaciaĵo ornamitan per floroj kaj beroj kiuj venis de nenie. Yuliny imer Sid enmetis sian vorton.
  - Nu, sed ankaŭ ĉi tio ne estas nova... Laŭ mi ankaŭ vi estas subtenanto de tia doktrino.
  La altranga senatano, ĉi-foje pli emocie ol kutime, ekkriis:
  Kaj ili mortis pro tio! Sen timo kaj bedaŭro, ili iris al la plej kruelaj torturoj.
  - interrompis Yuliny.
  - kiu ankaŭ ne estas unika. Ĉie kaj ĉiam estis sufiĉe da fanatikuloj.
  Dez ŝajnigis ne rimarki la falsan paŝon.
  - Sed estas unu unika. Ilia simbolo de fido estas la kruco!
  La Unua Asistanto al la Seniora Senatano, rebatis en la stilo de profesia tenisisto:
  - La kruco, kiel temo de adoro, estas tre ofta ĉe varmsangaj, ĉar la frotado de du krucitaj bastonoj produktas fajron!
  Conoradson ŝanĝis la tonon de sia parolo al pli trankvila, eble eĉ insinuanta:
  - Ne, ili havas ĝin malsama... La kruco estas...
  Alarmo tratranĉis la spacon, finante la filozofian debaton. Danĝera tipo X-cent! La stelŝipo estas ĉirkaŭita ĉiuflanke de miloj da batalŝipoj de nekonataj malamikoj!
  - Kiel fartas la averta sistemo? la Seniora Senatano demandis senpasie.
  La kapitano eksaltis telepatie:
  Ni jam sciis! Ni estis turnitaj ĉi tien pro kialo, sendube primitive elpensita kaptilo, sed ĉi tio ne estas Stalzan-floto. Ĉi tiuj estas la batalaj stelŝipoj de la Singhs kaj centoj da aliaj civilizoj. Ĉi tiu agordo de spacsubmarŝipoj estas ekster dubo. Estas miloj, dekmiloj da ili... Ili moviĝas sinkrone de ĉiuj flankoj. Tia armeo situas ene de la imperio, sed malproksime de la eksteraj limoj. Certe la stalzanoj estas samtempe kun ili. Tiam ĉi tio klarigas ĉion.
  La altranga senatano sufiĉe prudente dubis:
  - Estas ekskludite, ke ili sukcesis kolekti specife por ni, kaj eĉ en tiel mallonga tempo. Ĝi odoras kiel ŝanĝo. Ĉi tiuj uloj, ŝajne, ne dependas de ni.
  La kapitano de la inspekta stelŝipo de la Diamanta Konstelacio, atentigante la batalsistemojn, sugestis, ne sen ironio:
  Kial vi ne donas al ili ŝancon? Eble ili volas akiri nian teknologion aŭ por la unua fojo en la historio pafi eĉ unu el niaj stelŝipoj. La nombro estas kalkulita.
  - Vane! Kvankam sensignifa viruso povas venki hipermastodondon, reproduktiĝante al kvintilionoj. - Conoradson sendis teleimpulson al la hejmbestoj (ne paniku, ni ne permesos alian skuadon!), ili komencis ŝpini kiel ringoj de boao penante meti ilin en hipnotan trancon.
  Kapitano Midel, sen la plej eta spuro de ekscito, diris:
  - Ili pafis salvon, ĉar estas multaj miloj da misiloj. Ni estas ankoraŭ tro malproksime por iliaj radioj.
  Flugantaj fiŝoj kaj papilioj-tomatoj komencis montri nervozecon. Ili ĉiam pli koliziis kaj resaltis unu la alian kiel gasmolekuloj. Sed ili ne damaĝis, do la aŭtomata sistemo kovris ilin per protekta kokono. Krome, la flugantaj bestoj eĉ estis kontentaj pri la kolizioj kaj ili entuziasme plonĝis en ĉi tiun amuzon. Silfo, kiel la plej inteligenta, pepis rime:
  Antaŭ vi estas legio de malamikoj,
  Diversaj estaĵoj mallumaj grandaj aroj!
  Sed pli da problemoj venas de malsaĝuloj
  Stultaj konsiloj, ĉiaj neaĵoj!
  Conoradson alteriĝis sur la plankon kaj malakre ordonis:
  "Nia fortokampo eltenos ĉiujn iliajn plej altnivelajn armilojn. Restu trankvila kaj skanu, ĉiaokaze, la akuzojn.
  En la manoj de Julinius ekestis samtempe tri magiaj eksplodiloj (la sankta armilo de la Zorgoj, aliaj civilizacioj ĝis nun malsukcese provis krei similajn, sed ĝis nun ili atingis nur partajn sukcesojn. Tamen ekzistis sistemoj kun tiu nomo. , sed ĉi tio estas nur mizera parodio de la magia eksplodilo), la sperta inspektisto sugestis:
  - Ĉio estos farita bonorde kiel ĉiam, sed eble estos pli bone iri en hipersalto.
  La altranga senatano en ĉi tiu kazo respondis kun la kialo de la aksakal:
  - Ne, ili komprenu la vanecon de sia atako. Kial forkuri, donu al ili kialon por krevi de fiero. Transtempaj protektaj kampoj eltenas ajnan atakon.
  Elflugante el la apuda halo, Bernardo ekkriis:
  - Kaj sen tro da pacismo!
  ***
  Miloj, dekoj da miloj da raketoj kaj konkoj flugis el ĉiuj punktoj de la spaco. Ŝajnis, ke estis la afrikaj abeloj kiuj freneziĝis kaj kuris en sia tuta aro al la soleca vojaĝanto, kiu ĝenis ilian pacon. Kelkaj el la misiloj havis aŭtoveturan sistemon, sed signifa nombro flugis rekte kaj neregebla. Kelkaj balais en spiraloj aŭ pli kompleksaj trajektorioj, apartigante dum la flugo, malfaciligante uzi kontraŭ-misilojn. La Zorg-stelŝipo ŝajnis envolvi sin en arĝente travidebla kokono, kaj kuraĝe kuris al la malamiko. La fortprotekta kampo ricevis kaj facile forpuŝis batojn. La plej multaj el la raketoj eĉ ne eksplodis, kelkaj estis reĵetitaj, kaj kelkaj eksplodis ekstere, disĵetinte belajn artfajraĵojn. Ekbriloj de duilionoj da fotoblitoj kaj reflektitaj partikloj plenigis spacon. Plurcent misiloj, deviigitaj aŭ maltrafitaj, rapidis al la atakanta stelŝiparo. Radioĵetistoj renkontis ilin kun plasmovojoj, sed kelkaj el la raketoj trarompis, ramante kaj renversante la fajran Gehenon de la kosmoŝipoj de la eksterteranoj. Estis tiom da stelŝipoj ke ili mallarĝe evitis kolizion, serĉante eniri sektoron en la atingo de efika las-fajro. Kelkaj el la plej grandaj ŝipoj, la batalŝipo klaso kaj la grandioza batalŝipo, tamen lanĉis duan salvon. Ĉi-foje, la damaĝo kaj perdoj pro la proksimiĝo de la Spacaj Armadoj estis multe pli signifaj. Sekvis eksplodoj kaj grava detruo, eĉ sur grandaj submarŝipoj. En unu el la kosmaj drednoughts de la Ligo de Mondoj, ĝi detonaciis per municio... La hiperplasma pilko tuj ŝveliĝis, disĵetante plurajn eskortajn boatojn en fotonojn... Kun tia denseco de detruo, eĉ fortaj kampoj ne havigis cent procentojn. protekto. Koleregite, la stelŝipoj furioze malfermiĝis per trabo kaj plasmopafiloj, sed ne atingis la zonon de efika neniigo. Plurkoloraj traboj, intersekciĝantaj kaj koliziantaj, ŝprucis fluojn de partikloj, kreante unikan gamon de mirinda lumludo. Kiam fragmentoj de stelŝipoj trafis la plasmon kaj eĉ pli detruajn hiperplasmajn jetojn, fluoj de gigantaj artfajraĵoj ekflamis, disigante flamojn tra la vakuo.
  - Ili ionizas unu la alian. Ĉi tiuj tipoj perdis kontrolon de siaj mensoj, kaj nun ili ne ĉesos ĝis ili krevigos sin en fotonojn. Pli bone estas hipersalti, - diris la Ĉefa Senatano kun palpebla bedaŭro en sia riĉa basvoĉo.
  Bernardo trankvile, kun ŝajniga indiferenteco, respondis:
  - Ne, ili ricevu striktan lecionon kiel averton al la posteuloj, sed se via Moŝto volas, tiam ni estas pretaj iri en hiperspacon en ajna momento.
  La kapitano de la stelŝipo Gur ymer Midel estis ankoraŭ tro juna, kaj profunde li mem ne ĝenus uzi la potencan armilon de la stelŝipo.
  Ondo kiel likva ŝtalo pasis super la vizaĝo de Des Ymer.
  - Kiom da lecionoj ne donas al ili, ne estos senco! Sed mi ne lasos min esti detruita de ĉi tiuj mikroorganismoj.
  La kosmoŝipo iris en alian hiperspacon, subite malaperante de la ekranoj. Sed pluraj grandkalibraj megalaseroj sukcesis trafi ĝian protektan transtempan kampon kaj, reflektite, trafis la plej proksimajn koaliciajn stelŝipojn. Kiam centoj da diversaj kaj morale duonsovaĝaj civilizacioj amasiĝas en unu loko, pretaj disŝiri malamikon, kiu subite malaperas, tiam ilia plej natura reago estas eligi nerealigitan furiozon unu sur la alian. Kiel aro da lupoj, sopirinte la bubalon, ili kaptis siajn proprajn gorĝojn. Unu el la frontmontraj stelŝipoj kiuj pafis apartenis al la Singh kontraŭ-kapa servo, kaj laser-reflektita superradio tranĉis la stelŝipon de la pirata imperiestro Gar Farizhejaramal, kiu forte tiris antaŭen. Ĝi estis avangarda eksperimenta armilo, do la stelŝipo de la pirato forbrulis tuj en hiperplasma flamlumo. Koleraj kamaradoj pafis. Kosmoŝipoj de stelfilibustuloj kaj solduloj komencis pafi al policaj kaj armeaj stelŝipoj. Komenciĝis senbrida bakanalo kaj terura intergalaksia viandmuelilo.
  Rasoj kaj specioj komencis ordigi aferojn unu kun la alia, memorante ĉiujn imageblajn kaj neimageblajn plendojn. Stelŝipoj eksplodis je centoj kaj miloj. Komence, la batalo estis batalita de apartaj grupoj, tiam du ĉefaj grupoj formiĝis - la Sinhas kaj iliaj du satelitoj, kaj centoj da aliaj civilizoj aliĝis kune kun solduloj kaj korsaroj.
  Multaj civilizoj estis malkontentaj kun la vastiĝo de la Singhs, sia avideco kaj nerezistebla avido por profito. Senlima venaleco kaj amo al mono fariĝis parto de multnombraj proverboj kaj anekdotoj kompreneblaj sen traduko al iu ajn formo de vivo. Ili ankaŭ memoris, ke dum la aktiva milito, la sinhaoj mem rastis kaj okupis multajn mondojn kaŝe.
  Ambaŭ grupoj batalis tiel feroce, ke povis esti nur unu halto al la batalo - la fina ekstermo de unu el la partioj. Kosmoŝipoj laŭvorte frakasis unu la alian, ramante je sublumaj rapidecoj. Sinhas estis pli bone armitaj kaj organizitaj, kontraste al siaj kontraŭuloj, estis pli. La kvanta avantaĝo kompensis la kvalitan malavantaĝon. Pli kaj pli da fortoj estis tiritaj supren al la batalzono. Dekoj, centoj da miloj da maŝinoj hakis kaj fandis unu la alian. Raketoj, torpedoj, vibro-raketoj, fajrogloboj, laseroj, maseroj, vakubomboj, spacmalstabiligiloj, kirlventbomboj, blindaj gasoj, koronaj plasmosenŝargiĝoj, kaj radioĵetantoj de diversaj tipoj estis uzitaj en la batalo. En kelkaj lokoj, retoj, metalaj pilkoj kaj nuboj de objektoj, neŭtrona radiado kaj aliaj plej ekzotikaj specoj de eksterteraj armiloj estis uzitaj.
  Ambaŭ flankoj ŝajnis furiozaj. La piratoj iris rami, provante surŝipiĝi, malgraŭ la sublumrapideco. En proksima batalo, la kvalita supereco de "moskitkestoj" estis akre reduktita. Same kiel karateka perdas frappovon en glueca batalo. Ĉi tie en la stazo, kvin gigantaj grandiozaj batalŝipoj ekflamis, disfalis, kaj tri pliaj, malgraŭ la morta risko, estis surbordigitaj.
  Stelkorsaroj enpenetris en la kupeojn, inundante la malamikon per forta fajro. Sinhas respondis provante starigi embuskojn kaj rompi la malamikon pecon post peco. Robotoj partoprenis en la bataloj, multaj el ili eksplodis, blokante la koridorojn.
  La gvidanto de la piratoj, Zherra Sinja, trarompis al la komandejo kaj enscenigis senkompatan konflikton.
  - Kiaj insektoj! Ne flaru la brulantan vakuon, kaj la kantantan plasmon, do sufiĉe da ĝi!
  La eksterrega stelŝipo ekpafis sur la ŝipoj de la Ora Konstelacio.
  Paro da proksimaj krozŝipoj diseriĝis kiel vitro sub la bato de levstango. Ŝajnis, ke la Singhs finiĝis, ili pli kaj pli amasiĝis, penante veturi ilin malantaŭen al la brulantaj steloj, ne permesante al ili rompi la distancon.
  Alia atamano de kosmopiratoj, la eterna rivalo de Zherra Sinzha, Cass Fan rampis kiel duonlikva meduzo en batalkostumon similan al misila mini-krozŝipo.
  - Aŭskultu min, reptilioj! La manovebleco de artropodoj falis! Surŝipe!
  La spacgaleono je plena potenco ŝaltis la forton glueca, memfarita alloga kampo. Dum kelkaj sekundoj la ŝipo de la korsaro brulis per nepenetrebla aŭreolo. Je granda rapideco, la korsa ŝipo trafis en la ĉefŝipa batalŝipo de la Ora Konstelacio, puŝante la fortokampon dise. Potencaj laseroj brulis tra dika kiraso. Miloj da obstrukculoj eksplodis en la truitajn truojn per unu ĵeto. Cass terure hastis, post duonminuto la troŝarĝitaj reaktoroj eksplodos, kaj la piratoj havis nur unu ŝancon - kapti la ŝirmitan aŭ morti. La korsaroj tranĉis kaj pafis kun la furiozo de la kondamnitoj. La sinkhas, nepreparitaj por proksima batalo, retiriĝis, inundante la mallarĝajn koridorojn per venena herba sango. Unu el la helpreaktoroj de la grandega stelŝipo eksplodis... Fluorspiranta pirato ĵetis minikvarkgranaton en la plasmon. La obstrukcia galeono ankaŭ detonaciis, plifortigante la gigantan efikon. La batalŝipo de la Ora Konstelacio komencis diseriĝi en pecojn, kiel kartdomo ŝvebanta en senpezeco.
  Zherra Sinja, grandega dekkrura lacerto, raspis:
  - Necesis aĉeti pli novan stelŝipon, de la samaj Singhs, kaj ne mallevi la tutan rabaĵon! Nun la estonteco estas mia!
  La korsaraj ŝipoj pliigis sian premon, senespere dispremante la superkreskitan kamarilon. Subite, la bildo de la batalo draste ŝanĝiĝis. Kosmoŝipoj de alia enorma eskadro aperis en la malantaŭo, konsistante tute el Singhs. Komenciĝis senkompata batado de diversa koalicio. En tiu ĉi kuniĝo ekzistis eĉ mondoj kun interna strukturo tre simila al feŭdismo, eĉ al sklaveco kaj primitiva komunuma formado. Estis eĉ neeble trovi terajn analogojn por aliaj formoj de registaro. Pli bone armitaj kaj sub unuigita komando, la Sinhas kaptis la iniciaton kaj metode komencis vaporigi siajn kontraŭulojn. Dekmiloj da kosmoŝipoj daŭre eksplodis, multaj el la fragmentoj daŭre palpumis kun la batalantoj de la lastatempe formita ligo. Zherra Sinja estis timema: lia grandega batalkostumo jam fumis pro trostreĉo.
  - Ni bobenas la plasmajn knabojn! - kriis la konfuzita gvidanto. Li provis preni for la kaptitan Singh-batalŝipon. Aliaj kosmofilibustoj, konsciante, kio atendas ilin, faris malesperan trarompon kaj, perdinte la plej multajn el la ŝipoj, disiĝis en la senfinan stelplenan abismon. Eĉ la grandega malpura likoro Zherra Sinja tamen estis pafita (deko da ŝipoj de simila klaso trafis lin), kaj apenaŭ sukcesis elsalti sur savŝipon. Farante tion, li perdis preskaŭ ĉiujn siajn kamaradojn.
  - Estas multaj fratoj, sed unu vivo! - murmuris la pirato. Parto de la Singh-floto faris malsukcesan okupprovon. La resto de la diversa flotego estis iom post iom detruita, disfalante en apartajn fragmentojn, fandiĝantaj kiel degelinta neĝo sub la hela somera suno. La grandioza batalo kun multaj fajroj de la koloro de smeraldoj, rubenoj, safiroj, diamantoj iom post iom forvelkis, ŝrumpante al fokusa rezisto kaj fokusa persekuto.
  La proksima Stalzan-floto rigardis la batalon senmove kvazaŭ ĝi estus fremda teritorio.
  ***
  La zorga kapitano atente rigardis de la hiperskanilo. Li ebligis bone vidi el hiperspaco.
  - Kelkfoje ĉi tiuj estaĵoj superas sin en skizoismo, sed ĉi tiu batalo estas ĉefverko de frenezo. Kiu kaj por kio kolektis la tribojn de pseŭdo-raciaj? - Bernardo prenis blovon el tubo kun hiperflua malŝarĝo (hiperkurento estas ordo pli alta nivelo de elektro ĉe kiu superelektronaj fluoj moviĝas milionojn da fojoj pli rapide ol lumrapideco, kaj multe pli forta impulso, kaj moviĝas en multaj aliaj dimensioj), potenca elfluo donis al la zorgo forton, li estis superŝutita de energio, kaj la surfaco de la karno brilis kiel botoj poluritaj per vakso.
  La altranga senatano, elĵetante buntan rozarion el du montrofingroj, ĉiaspecaj bestoj komencis kapti mirindajn donacojn. Aŭdiĝis knaroj kaj laŭtaj krioj. Nur Sylph frostiĝis surloke, ŝia flugmaŝino ŝvebis kiel NIFO, kaj la besto, estante polimorfa, ŝanĝis sian formon, iĝante kiel WWII tanketo. Jes, ŝi grincis: "Granda milito kreiĝas! Mi vidas denove kirlojn de perfortaj atakoj super la universo!" Conoradson faris signon al ŝi, oni diras, ĉio estos en ordo, serioze kaj prudente diris:
  "Evidente, ĉi tio estas la sekvo de la komploto kontraŭ la Purpura Krono!" Aŭ eble ili preparas komunan universalan militon? Estas tute eble, ke eĉ kontraŭ nia raso! Estas multaj elektoj, kaj ni estas devigataj informi la Superan Superan Politikan Konsilion. Kaj tamen, kvankam la transtempa kampo ne estas vundebla al iliaj specoj de armiloj, oni devas konsideri, ke ĉi tiuj androginaj homoj ne elpensas ian fundamente novan armilon. Ni devas esti viglaj kaj, prefere, havi kelkajn stelŝipojn por sekureco. Sendu peton al la Komunumo de Liberaj Galaksioj. Intertempe ni daŭrigas nian vojaĝon al la Tero. Ĉi tie estas ĉefe rentgenaj kaj gama-elsendantaj steloj, do estas pli bone rapide eniri dense loĝatajn areojn de la megagalaksio. Pli bone, al la galaksio, kie estas nia celo. Ni devas rapidi antaŭ ol eksplodos la intergalaksia milito!
  - Jes, Via Moŝto! La ceteraj sorgoj bojis unuvoĉe.
  Nevidebla por la okulo, sed kun kolosa eksplodo de energio, ekbrilo - kaj la kosmoŝipo tuj moviĝis en la spaco.
  Ĉapitro 19
  Fremda planedo... Ekstertera tero...
  Kaj kion, homo, vi forgesis en ĉi tiu mondo?
  Vi ne povas eliri el ĉi tiu infero
  Balau la rubaĵojn kvazaŭ en loĝejo!
  Sed se oni donas al vi racion kaj premon,
  Vi ne timos monstrojn
  Prenu plasman frakasantan hakilon,
  Por kuraĝe kalkuli kun la malamiko!
  Io ekbrilis en lia kapo, kvazaŭ lumbriloj eksplodus. Granda pezo premita sur la brusto, ŝajnis, ke la korpo estas en granda profundo. La leono ekmoviĝis, tiam, abrupte kolektinte ĉiujn siajn fortojn, eksaltis kaj malfermis la okulojn. Ĉi tio ne devus esti farita...
  Li estis entombigita sub dika miksaĵo de sablo kaj stelŝipo derompaĵoj. Flamoj ekflamis en liaj okuloj, kaj Eraskandar denove estingiĝis...
  La junulo rekonsciiĝis post kelkaj horoj. Li tre malfacile sukcesis eliri el la rubo.
  - Ŭaŭ!
  La knabo ne povis rezisti la homan surprizon esprimitan en la formo adoptita de la stalzanoj. La pejzaĝo vere similis al la deliro de skizofrenia paciento.
  Ĝangalo kun surfaco de rektangulaj formoj de moviĝanta sablo, la vegetaĵaro estas ruĝa-viola, la suno estas grandega verda, kaj la ĉielo, male, estas flava. La atmosfero estas evidente oksigeno-heliumo. Estis vere varme. Malgraŭ ĝia kolosa grandeco, ĝi ne brilis pli hele ol la tera luno (Eraskander vidis ĝin en subtera kinejo kaj kelkajn fojojn dum preventaj riparoj de lumreflektiloj).
  Ilia stelŝipo trafis en sufiĉe altan monton. Ĝi bone povus esti bona vido, kvankam la arboj estas tiel grandegaj, ke sur sia fono eĉ baobaboj ŝajnis nanaj plantoj. Strange, la planedo estas sufiĉe taŭga por vivo, sed kie estas la humanoidoj aŭ iliaj urboj? Ĉie estas dezerta sovaĝa pejzaĝo kaj arboj pli ol kilometrojn altaj, moviĝantaj dunoj de sablo, plantoj de kristalsimilaj formoj. La krono de la arboj estas densa, kun vitoj, kun grandegaj floroj kaj spegulbrilaj folioj, taŭgaj por lanĉo de batalantoj. Unu el la kolosaj plantoj fulmis bunte, movante plurtavolan okangulan floron, la tuta plurĉielarka paletro balais tra kies folioj. Kaj estas tre strange! Absoluta silento, peza silento, malbonaŭgura. Neniuj birdoj, neniuj bestoj, neniuj insektoj.
  Eraskandar skuis sin.
  - Tiu, kiu havas sep vendredojn en semajno, estas plej tuŝita de la medio!
  Sufiĉas filozofio, tempo por agi! La ĉefa afero nun estas trovi armilon, ĉar la batalkostumo laŭvorte disiĝis de la efiko, kvankam, verŝajne, ĉi tio savis lian vivon. La stelŝipo estas parte sendifekta, devus esti armiloj kaj, eble, vivantaj partneroj. Tiuj flugantaj en stelŝipo ne povus esti tre malproksime de la planeda sistemo de la ĉefurbo de la galaksio, do sendi signalon aŭ graviagramon ne estus malfacila. Se situis la kurso de la stelŝipo, tiam armeaj spertuloj facile komprenos, ke ĝi estis malamika korsaro, kaj tiam la vivo de fuĝinta knabo finiĝos en terura agonio. Vere, li portis sklavan kolumon, sed oni povas elpensi rakonton kun perforta kidnapo .... Sed ĉu ili kredos je ĝi, aŭ eĉ volos pasigi tempon analizante la sorton de sensignifa homa sklavo. Kaj li ankaŭ scias pri la konspiro, tio estas esenca, sed kio estas la signifo - ili elpremos de li verajn informojn, kaj poste likvidos lin. Kiu bezonas kroman atestanton, kaj eĉ personon. La situacio estis tre malfacila, kiel homoj diras: oni ne povas eltrovi ĝin sen botelo. Impona parto de la kosmoŝipo ankoraŭ fumas, la fluaĵoj ial elvokas asocion kun la lampo de Aladino.
  - Se nur mi povus trovi magian feinon! Eraskandar diris. - Alie, vi devos memori fabelon por amiko: pri Robinsono Kruso. Nur la insulo estas tro granda kiel la ambicioj de la imperiestro kaj varma, kiel la lipoj de Venuso.
  La leono decideme eniris la difektitan parton de la ŝipo. Ĉio estas detruita kaj fandita. Fandita metalo, plasto, terura fetoro, plena de kadavroj karbigitaj kiel cigaredstumoj. La metala planko estas ankoraŭ tre varma kaj bruligas la nudajn, senharajn, kun pura haŭto kaj eĉ piedfingroj kiel infanaj, sed fortaj, kun bela fendo de drataj tendenoj, la krurojn de sklava knabo. Vi devas salti por preni disajn armilojn. Jes, vi devas trovi municion. La dissendiloj, pro sia graveco, estis ekipitaj per specialaj stabiligiloj kaj havis plifortigitan protektan tegaĵon, do estis ŝanco, ke ekipaĵo, kiu estis precipe grava en batalkondiĉoj, sukcesis pluvivi.
  Eraskandar siatempe bone studis la instrukciojn, do li facile malfermis la skatolon kun butonoj kaj komencis tajpi la kodon.
  Tiam voĉo en miksaĵo de kosmolingo kaj la lingvo de stalzan pepis minacon:
  - Levu viajn membrojn, aĉulo!
  Tipo kun ronda korpo, en kosmokostumo, la sama gvidanto de la soldulpako direktis kvar manojn per trabo-ĵetantoj al Leono, kaj alia tenis sur la vando, la sesa mano estis rompita, pendanta per lama vipo. La kostumo, ŝajne, frostigis ŝin milde.
  "Forigu viajn armilojn, vi stalzana bastardo!" Nun turnu vin kaj malproksimiĝu de la dissendilo.
  La junulo foriris, singarde paŝante sur la varmegan sablon, flanken rigardante ĉi tiun araneon, kies okuloj, surprize grandaj kaj larĝaj, troviĝis flanke. Li verŝajne, kiel insekto, vidas en plurnivelaj bildoj. Ĉi tio ne estas sinh, sed ankaŭ malbona estaĵo, plej verŝajne "fluoro". Sinhas estas multe pli sveltaj kaj spiras oksigen-heliuman atmosferon, kaj en nitrogena medio ili mortas pro kasondifekto sen aparato. Kaj ĉi tiuj tipoj vivas kaj eniras en metabolon sur fluoro. Ili estas solecaj kaj malamikaj. Fluoro estas ekstreme malofta kaj agresema elemento, tial, sur la granda plimulto de planedoj, tiaj subjektoj devas marŝi en daŭraj kosmovestoj.
  La araneo tajpis ion, poste akre kaj samtempe krietis en sia propra lingvo.
  Eraskandar decidis, ke estus plej bone malŝalti ĝin. Deŝirante peceton per la piedo, ignorante la fortan bruladon de la varma metalo, la knabo lanĉis ĝin en lian kapon, kaj per la manoj li ĵetis du platajn ponardojn de ĉakra, kiuj gluiĝis al liaj ŝvitaj manoj (la fluoro ne faris rimarku ilin). La malamiko reagis kiel filmvakero, sed la junulo rapide saltis flanken, sukcesis eviti esti trafita de la radioj. La malamiko parte repuŝis la atakon, sed la plej akra ĉakro trafis la kosmoveston pikilon, difektante la surfacon. Traboj de elektraj eksplodiloj vaporigis la fakmuron, truante gigantajn truojn en la kareno. Farinte kapriolon, Lev lanĉis pezan metalpecon de la planko, prenante unu el la radiopafiloj samtempe. Pafante en la movado, la juna terminatoro sukcesis detrui ĉiujn kvin sanajn membrojn kaj eĉ, ĉiaokaze, rompitan sesan kruron. La malamiko ankoraŭ sukcesis malpeze bruligi la haŭton sur tanĝanto. Devas esti, ke la kostumo, kiam difektite, mem, obee al la savprogramo, fortranĉis la difektitajn membrojn, certigante firmecon. Fluoro, elfluanta el la truoj, laŭvorte fumis en la atmosfero, enirante en eksterterman reakcion kun oksigeno. Estas multe da ĝi ĉi tie, kaj la premo estas duobla ol tiu de la tero.
  La leono kriegis minace, penante imiti la kriojn de la oficiroj de la Purpura Konstelacio.
  - Kaj ne pensu, artropodo, movi, alie la kapo disflugos!
  La araneo en la kosmovesto ŝvelis la okulojn.
  - Mi ĵus vokis miajn amikojn per dirfokodo. Ne kuraĝu tuŝi min, alie ili vin disfalos.
  La leono estis iom surprizita. La penso ŝajnas esti bona, sed estas dubinde, ke li sukcesis transdoni en tiel mallonga mesaĝo la precizajn koordinatojn de la sektoro kaj la planedo, kaj eĉ se li kaptis la voston de la rapida kometo-tempo, tiam post tia batalo estas malverŝajne, ke liaj komplicoj volos serĉi ĉi tiun planedon.
  "Ĉu vi eĉ scias kie ni estas?" - Leono minace movis la brovojn, kaj ludis per la pinta bicepso de sia dekstra mano.
  "Ili scias, ili spuros kaj trovos. Kaj li provos sur vi eksperimentajn ilojn de torturo - La fluora estaĵo estis malica.
  - Jes, diablo, ili bezonas vin! - La junulo tordis la fingrojn ĉe sia tempio. - Balasto ĝis la fundo, la kapitano ne zorgas!
  La artropoda estaĵo tordis sian vizaĝon en grimaco:
  - Vane estas io interesa por ni ĉiuj sur ĉi tiu stelŝipo, kaj la sinhioj tion scias.
  - Kion vi havas? - Farante demandon, Lev samtempe ekzamenis la ĉambron, prudente kredante, ke la sovaĝaj vulturoj de la kosmo havos ion por vivi.
  - Stulta stalzano, vi estas ankoraŭ tiel malgranda! - Kondescendeco en la tono de "fluora" aspektis klare malvera.
  La junulo aŭtomate leviĝis sur la piedfingroj kaj rektigis siajn jam sufiĉe larĝajn, sportajn ŝultrojn. Prononcita artefarita baso:
  - Mi estas sufiĉe granda por mortigi vin! Vi perdos vian vivon! Kaj la membroj estas bagatelo, ĉar ili povas esti regeneritaj aŭ enplantitaj per klonitaj korpopartoj.
  La fremdulo komencis trompi:
  Se vi mortigos min, vi tute ne scios. Kaj se vi kondutas bone, la knabo garantios korpan ekziston.
  - Ne estas al vi, insekto, dikti al mi terminojn!
  Jam serioze kolera, Leono en kolero saltis al la malamiko, intencante ŝpruci lian tremolo-similan muzelon. Li ne devus fari ĉi tion. Surprizo estis kaŝita en la ventro de la araknido - elektronika fadeno kun malŝarĝo, kiu paralizas la malamikon, pafante sen la helpo de membroj. Ekflugante kun rapideco proksima al lumo, la kibernetika kobro traboris la junulon tra kaj traen.
  - Vi estas venkita, patosa primato! Nun vi estas mia!
  Muskoloj sovaĝe malvastiĝis, sed malmoliĝintaj de la vivo, la knabo ne perdis la konscion. La ago de la senŝargiĝo estis simila al la malvenko de la antikva venena kuraro.
  Araneokapo sukcesis transdoni la dissendilon al sonkontrolo, ricevante la kapablon doni komandojn per voĉo.
  - Nun oni disigos vin, ili brutale torturos vin, kaj vi mem petegos rapidan morton!
  La araneo frostiĝis kaj kroĉiĝis al la vando. Ankaŭ por li estis tre malfacile, kaj li duondormis.
  ***
  La tempo pasis... Tra la menso de Eraskandar ekbrilis memoroj. Jen li, novulo mirakle eskapanta de subteraj minejoj, farante sian unuan bataladon. Sensei, kies vera nomo estas mistero, sed inter si li ankaŭ nomiĝas Yoda, laŭ unu el la plej ŝatataj gerilaj subteraj filmoj. La Guruo ridetas, liaj dentoj estas sanaj, grandaj, blankaj, kaj liaj okuloj neniam estas videblaj. Ĉiukaze, Eraskandar neniam vidis la supran parton de la vizaĝo, ĉi tiun sorĉiston. Kaj Sensei tute ne estas tiel afabla kiel iuj kredas, antaŭ ol akcepti en la rondon de elektitaj adeptoj, li provas la forkurintan sklavan knabon. La leono trairas multe da ekscito, la unua kontraŭulo estas multe pli maljuna kaj duoble pli granda, kaj ĉi tiu adepto trapasis bonegan luktosportlernejon, kiu ne konas koncedojn. Jen li, razkapa, mallarĝ-okula, kun enviinda muskolo sub nigra haŭto, kaj ruĝa zono kun blanka ornamaĵo, kiu konsistigas ĉiujn vestaĵojn de novica monaĥo. Eraskandar ĉiam facile venkis siajn kunulojn, ne cedis al pli maljunaj uloj. La batalantoj de la juniora grupo en la samaj blankaj zonoj, sen rigardi supren, rigardas ilin kaj faras veton. Inter ili estis onidiro, ke Leono malsukcesis stalzan, kaj tial, malgraŭ sia malgranda staturo kaj aĝo, la Stela Knabo estas plej ŝatata.
  Sed la nudkapo, kiu trairis la inferon, ne atendis tian rapidecon de homo, li tuj maltrafis rapidan kaj fortan baton al la mentono, liaj dentoj klakis, sed lia konscio ne estingiĝis, male, Leono reflekse piedfrapis en la piedon. la kunveno, hokante sian genuon.
  Kvankam la malamiko ne profesie tenis graviton sur la antaŭmembro, li sentis la mordan respondon ŝanceliĝi. La sklava knabo pleniĝis de kolero kaj li kuris al sia ekvivalento. Li provis kapti la amatoron, sed Leono, ignorante la doloron en lia vango, ŝarĝis la junan novulon per tibio en la hepato. Li ĝemas, sangokoagulaĵoj elflugas el malantaŭ lia buŝo, falas kaj fina bato sekvas, al la kapo. La makzelo krevas, kiel rompita milio el disŝirita sako, elfrapitaj dentoj falas. Aliaj novuloj spiregas, unu el la plej fortaj batalantoj el inter la studentoj estas venkita fare de knabo kiu ankaŭ estas adoleskanto. Korno sonoj - la fino de la batalo. Sed Eraskandar estas sur rando, li daŭre liverus serion da batoj ĝis la spino de la kontraŭulo diseriĝis en sangan farunon. Nevidebla mano forĵetas lin kaj la voĉo de Sensei estas aŭdita; malofta kazo de Yoda estas emocia:
  - Bela leonido. Vi scias batali, regi la korpon, sed ankaŭ lernu regi emociojn! Ne faru koleron via aliancano, ne ĉerpu forton de malamo. Ĉar Dio estas amo! Malbono estas pli agresema, sed nekompareble pli malforta ol bono!
  La leono ne kredis
  - Kaj kial tio estas! Ĉu la diktaturo de la stalzanoj ne pruvas alie?
  Sensei respondis logike.
  - Ne! La fakto mem, ke la universo laŭvorte plenas de inteligenta vivo atestas la potencon de kreado. Ĉi tio signifas, ke la vivdona principo regas en ĉiuj universoj!
  Estis bruldoloro tra la tuta korpo, kompreneble faruno, sed ĝi parolis pri iom-post-ioma malfortiĝo de paralizo. Kion fari nun?.. La knabo provis rememori la vortojn de la granda guruo. Jes, Guruo kaj Sensei posedis magian potencon, ili povis mense movi objektojn, influante materion. Ĉi tiu kapablo estus utila al li, sed neniu instruis al li la teknikojn de pli alta spirita potenco, rilatante al lia juna aĝo. Aŭ eble de la komenco, Leono ŝajnis al li tro agresema, perfekte reganta la plej kompleksajn luktartojn, sed ne tro fervora kun ĉiuj siaj kapabloj pri filozofio - klerismo!
  La araneo, dume, reviviĝis. Li tajpis la kodon ree kaj ree, sendante gravitajn ondojn en la eteron.
  Neatendita hurlado kaj frapo interrompis la agojn de la araneo. La sonoj estis laŭtaj kaj strangaj. Tumo, ia hurlado, la muelado de grandegaj ostoj kontraŭ metalo. La temperaturo komencis altiĝi, kaj la muelado plifortiĝis. La araneo furioze kriis. En tiu momento, unu el la sangaj piratoj sukcesis resaniĝi kaj ekstari. Oni povas vidi, ke ĝi estis raso kun plifortigita vigleco kaj fenomena regenerado. La araneo ordonis.
  - Konservu viajn vidojn sur la primaton!
  Poste li rapidis al la elirejo kaj denove saltis reen.
  Ŝajnas, ke ni finis! Forigu lin el lia mizero! Ne, atendu...
  Harplena kiel grizurso, kun kapo de krokodilo, la stelkorsaro elprenis fortan tranĉilon kaj, stariĝante, levis la tranĉilon super Eraskandar.
  - Detranĉu unue la brakojn, kaj poste la organon, kiun la stultaj stalzanoj trezoras ĉefe!
  Kia mekanismo funkciis ĉi tie estas nekonata, nur la junulo sentis senprecedencan senton. Ŝajnis al li, ke li kapablas teni mortigan armilon ne per la manoj, sed per sia tuta korpo. La pirato estis en malgajno, ĉar grandega fendigilo forĝita el arkealest (materialo dek ok fojojn pli malmola ol diamanto) frostiĝis en la aero, kvazaŭ frostigita en likva metalo. En malespero, la soldulo kaptis la tranĉilon per ambaŭ manoj kaj forte premis la tenilon. La leono sentis la tutan furiozon de la pirato kaj, samtempe, lian forton. Akre ŝanĝante la angulon de inklino, li lasis la klingon de la kontraŭulo antaŭen, farante trompan cirklon, kaj la klingo tratranĉis la malamikon. Fendite en du duonojn, la malbela monstro kolapsis al la planko. Eraskandar sentis la plej grandan leviĝon.
  "Okazis!"
  Leono ekkomprenis ke li povis uzi fenomenan spiritan potencon.
  La paralizo malaperis, kaj li facile kroĉis sian kontraŭulon, kaj la radiopafilo, sub la influo de nur unu el liaj pensoj, finiĝis en liaj manoj.
  La fluorspira insekto kriis:
  - Ne pafu! Vi ne havas kien iri primato! Miaj amikoj flugos ĉi tien baldaŭ! Malbenita stalzano!...
  La blasterradio interrompis liajn kriojn, tratranĉante la kranion de la araneo. La aero en la ĉambro komencis fumi, transformiĝante en sufokan fluoran oksidon. La leono rapidis por salti el la kupeo, kiu fariĝis gasĉambro.
  Strangaj hurloj venis de ekstere.
  Sovaĝa kaoso regis sur la strato, simile al la invado de demonoj el la submondo. Gigantaj, drakosimilaj tiranosaŭraj estaĵoj svarmis ĉirkaŭe. Sed surteraj reptilioj, antaŭ ili, ho kiom malproksime, ĉi tiuj estis kelkcent metrojn altaj. Aldone al ili, insektoj kun muzeloj freneze kuris ĉirkaŭen, kiel nbsp; siteloj da fosmaŝinoj, makulitaj plurkoloraj serpentoj longaj duonkilometra kun fajra spiro. Gigantaj papilioj flirtis en la aero, evidente ne de kitina strukturo. Feliĉe, ĉi tiuj monstroj klare ne estas ĝis ĉifita metala fragmento. Papiliaj flugiloj trembrilis kaj brile brilis en la suno. La lumaĵo fariĝis multe pli hela, kaj ĝiaj radioj kaŭteris la nudan brunbrunan haŭton de la junulo. La leono, malgraŭ la doloro en la okuloj, tamen sukcesis rimarki, ke estas du lumaĵoj. Eble ĉi tio klarigas la dramajn ŝanĝojn en la medio. La nova stelo estis trioble la diametro de la suno de la Tero kaj erupciis per terure intensa smeralda lumo. La aertemperaturo estis multe pli ol cent gradoj, gutetoj da ŝvito minace siblis dum ili falis sur la teron. Probable, ĉi tiuj estaĵoj elrampas el la kelkarceroj kun la alveno de la dua lumaĵo.
  Eraskandar spektis spektaklon senprecedenca por viro. Gigantaj estaĵoj elrampis tuj el la tero, emerĝante, levante ondon da verd-purpuraj sabloj, disŝirante la grundon. Eble jen kiel la suno brilas sur Merkuro. Eblas, ke ĉi tiu lumaĵo estas eĉ pli hela. Estas bone, ke verda lumo mildigas la atakon sur la vid-organoj. Leono estis konfuzita: en tia medio, li estas kvazaŭ en kaptilo. Unu espero por la "liberintoj", kiuj facile povas fariĝi ekzekutistoj.
  La temperaturo daŭre altiĝis, kaŭzante suferon...
  Fortika knabo, trempita de ŝvito, rekuris en la ĉambron. La sufoka fumo de fluoroksido daŭre kirlis tie. Truita kadavro kuŝis sur la planko. Pli bone estas forigi ĝin, forĵetinte, en tiu kazo, sur eksteraj estaĵoj.
  Eraskandar rapide enterigis la kadavron en la sablo, kaj en tiu momento unu el la eksterordinaraj monstroj rimarkis lin. El ĝia giganta kaverna buŝo erupciis flamfonto. Farinte decan salton por tia gravito, Leono forlasis la zonon de la fajra arbo. Tiam renverso kaj triobla kapriolo kun foriro de sub la fajrofluo lanĉita de la monstro en okupo. La fajro tre forte brulis, fandante la sablon. Turninte sin, la junulo ekpafis al la malamiko per radiopafilo ĝuste sur la rikanta muzelo. La lasera radio parte tranĉis la predan buŝon de la malamiko. La besto saltis, rapidante supren. Kvankam la radipafilo tranĉis maksimume, la tranĉita karno de la besto tuj resaniĝis, kvazaŭ ĝi estus farita el magnetigita likva metalo.
  La aertemperaturo jam atingis ducent gradojn, kaj la monstroj fariĝis pli aktivaj. La leono saltis en la stelŝipon serĉante pli potencan kaj efikan armilon. La nudaj piedoj de la knabo dancis en pato tiel varme, ke aspektis, ke sube erupcias vulkano. Gravi-pafilo kun plasmoŝargo falis en liajn kalozajn, ŝvitajn manojn. Dika armilo, sed la detrua potenco estas kolosa, plasmoŝargoj eksplodas kiel bombo. Ruĝa veturpunkto estas videbla tra la amplekso. Pafo - la plasmo ĵus trafis la nudan muzelon, sekvitan de potenca eksplodo, blindiga ekbrilo, kiel de malgranda hidrogenbombo. La besto estis ŝprucita en kvarkojn. Ekscitita, la junulo komencis pafi al aliaj gigantaj monstroj. Por kio? Simple, estis tro varme, kaj la cerbo ne povis subpremi agreson. Gigantaj monstroj ekflamis kaj eksplodis, iliaj restaĵoj falis sur la surfacon de la planedo, disvastiĝante kiel buloj de hidrargo. La grav-plasma armilo pafis kiel maŝinpafilo. La plej multaj el la monstroj mortis sub la senŝargiĝoj.
  Sed tiam io malracia komencis okazi...
  Ĝuste antaŭ niaj okuloj ekruliĝis etaj buloj en pecetojn, el kiuj denove kreiĝis gigantaj monstroj, kiel du gutoj similaj al siaj antaŭaj aspektoj, nur de eĉ pli timiga aspekto. La gigantaj papilioj denove ŝvebis en la atmosferon, kaptante la varman ondon per siaj flugiloj. Kiom ajn stultaj aŭ strangaj estis tiuj estaĵoj, ili tamen komprenis, de kie venas la pafado, do ili rapidis por sturmi la ĉifitan karenon. La pagendaĵoj de la gravio-plasma pafilo retenis la monstrojn por tempeto, sed ĉio havas limon. Kaj jes, la epizodoj finiĝis.
  Furiozaj estaĵoj ĉirkaŭis la batalanton de ĉiuj flankoj
  Ĉirkaŭe estas furiozaj ridadoj, sovaĝaj Kriegoj, frenezaj hurloj, inkluzive de tiuj en la ultra-gamo, kiu turmentas la orelojn. La plej terura afero estas la fluoj de ŝprucanta fajro, kiuj inundis la tutan spacon. Mi devis denove kaŝi min en la kareno de la ŝipo. Estas mirinde, ke la ulo ne estis bruligita viva. Sed ŝajne en ĉi tiu tago, lia forto akiris nehoman eltenemon. La estaĵoj ankaŭ posedis fenomenan forton. Ili disŝiris la pezan karenon de la stelŝipo, ĝian kirasitan haŭton, kiel kartonan skatolon.
  La temperaturo jam superis 300 gradojn. La karno komencis karbiĝi, kaj la konscio komencis percepti ĉion en intermita ekrana formo. Nudantaj makzeloj... Atmosfero supersaturita de oksigeno... Pro ĉio ĉi, antaŭ longe estus mortinta ordinara homo. La leono estis nur bonŝanca, ke subite malkovritaj kapabloj subtenis vivon kaj konscion en torturita korpo. La junulo estis maltrankvila. Vidante la ruĝvarmajn buŝojn ŝpruci flamojn, la knabo ekbrilis pensojn pri morto - mistere kaj nekutime hele..
  - Mi ne volas morti! Nur vivante mi povas helpi la homaron! - kriis Eraskandar kaj sufokiĝis pro brulanta aera ondo. Lia lango vezikiĝis, liaj pulmoj kunpremitaj.
  Morto... Kio estas malantaŭ ĝi? Li unue pensis pri ŝi, kiam li estis turmentita en la kelo de la Ministerio de Amo kaj Vero, sed tiam li estis tro malgranda. La Stalzan-religio instruas ke post morto, individuo naskita kiel militisto de la Purpura konstelacio moviĝas kaj estas renaskita en alia universo. Tie li daŭre batalas kaj servas la imperion, lia personeco kaj memoro estas konservitaj, kaj aliaj tipoj iĝas sklavoj de la imperio post morto. La junulo ne precize memoris, kaj li ne tiom konis ilian kulturon. Kaj kie li estu, ĉar li estas viro? Verŝajne sklavo do ĉiam sub la jugo.
  Tamen, ĉi tio estas infana stulteco, fidante al la stalzanoj por ĉio! Eble homoj pravas, precipe kristanoj...
  La lastaj vandoj kolapsas, la varmego, kiel predanta besto, formanĝas la karnon. Ĉi tie estas infero, kie ĉiu ero de la korpo brulas kaj suferas. Kaj tamen, la saĝa instruo, kaj la vorto de fido inter teranoj, kvankam sen eĉ sensignifa parto de allogeco.
  Jam per la okulangulo, Lev vidis, kiel la ĉielo mallumiĝas, kaj blankaj kaj bluaj globetoj verŝas el la aero, kiuj, defalante, eksplodis kaj krevis. En mia kapo sonis sonoriloj... Tiam la ruĝvarma fero trapikis en la korpon, plonĝante la spacon en plenan mallumon de radie blindiga flamo...
  Ĉapitro 20
  Malnobla, kruela punisto
  Fervore servante la imperion!
  Nu, fakte, perfidulo -
  Malalta kaj mizera servisto!
  En alia punkto de la senlima kosma spaco, sur la malproksima Tero, estis finitaj la lastaj preparoj por la vizito de la inspektisto. Laŭ onidiroj, nur kelkaj tagoj restis antaŭ la alveno de la stelŝipo. La laboristaro kaj la kolonia aparato tremis kiel fine malsana malsanulo kun febro.
  ***
  Sur la planedo (kaj fariĝis sensacio) alvenis persone: ŝtatkonsilisto deknaŭa klaso, kuratoro de la sektoro, vic-hiper-reganto kaj galaksia hiper-reganto dudeka klaso. Tiuj konsilistoj estis pli alta en rango ol Fagiram Sham. Tial, ili estis bonvenigitaj kiel eminentaj gastoj, kvazaŭ ili provus la viziton de Altranga Senatano el nekompreneble antikva, se eble stagna, civilizacio.
  Ŝajnis, ke la tuta planedo estis lavita per superpurigilo. Ĉio laŭvorte ekbrilis kaj ekbrilis en la ĉiam brilanta suno. Nokte, la Tero estis prilumita per speguloj faritaj el maldika reflekta hiberfan. La suno ŝajnis tute ne subiri. Multaj el la homoj forgesis kiel aspektas la stelplena ĉielo. La vojsurfaco estis ŝanĝita, la surfaco estis plenigita per peza verniso, kaj la pejzaĝo eĉ estis tuŝita per fluoreska farbo, la arboj estis ebenigitaj kaj ŝmiritaj. Eĉ laŭ kamparaj vojoj, florbedoj estis aranĝitaj, kaj fontanoj proksime de ili. Ĉio estis giganta laŭ grandeco, mirindaj formoj kaj koloroj. La Stalzanoj, kiel papilioj, amis ĉion helan kaj grandan. Grandegaj floroj aspektis bele kune kun aroj de skulptaĵoj. Ili ekbrilis per smeraldoj, ruĝigitaj per rubenoj, bluaj safiroj, orumitaj pli hele ol la plej pura oro.
  La sikofaj servistoj de la superimperio troigis ĝin, lekante kaj ornamante la planedon al neverŝajno.
  La flughaveno, kie la eminenta gasto devis surteriĝi, estis sendita kun tapiŝoj, do abundaj - longaj kruroj estas entombigitaj ĝisgenue, kaj ankaŭ la ŝtofo kaj desegnaĵoj, kiuj ne povas esti diritaj en fabelo aŭ priskribitaj per plumo, estis tro multe. . Laŭ etiketo, nur la hiper-reganto mem kaj oficistoj de pli alta klaso estas indaj je tia privilegio. Fagiram provis ne vane. Interalie, ĉi tio ebligis forigi multmiliardojn da dolaroj ŝtelitaj sumoj.
  Ultramarshal Eroros, kiu kontrolas la restaŭrlaboron, komence kontraŭis. Sed sugestoj de manko de fervoro kaj financa fraŭdo terenbatis lin. Post ĉio, li ankaŭ havis grandegan enspezon de la subtera komerco de homaj haŭtoj, ostoj kaj aliaj korpopartoj. Sinh-oj pagis precipe grandajn sumojn, eble ĉar homa haŭto estas tiom simila al tiu de la stalzano. Oni povus mensogi al la ino, kiu forigis ŝin de la plej sovaĝa aspekto en la universo.
  Tuj el la du fakoj "Milito kaj Venko" kaj "Amo kaj Justeco" alvenis direktivoj, plifortigante la potencon de la guberniestro kaj vastigante liajn povojn, tute konfuzante la situacion.
  Formale, Ultramarshal Eroros estis subulo al la Sekcio de Trono-Protekto, malgraŭ la fakto ke la Tero estis terure malproksima de la patrujo. Pro tio estiĝis juraj konfliktoj kaj duobligo de funkcioj.
  Sed ke necesis okazigi festan paradon okaze de la alveno de eminentaj gastoj, la konsento estis atingita sufiĉe rapide, kvankam ne sen kvereloj. Fagiram fanfarone deklaris:
  - Ni havas ion por imponi eminentajn gastojn! La parado estos...
  La triunuo ja aperis sur grandega stelŝipo, terura formo, kiel duobla orco kun kapoj de akraj ponardoj. Vere, lastmomente montriĝis, ke la hiperreganto kaj lia ĉarma deputito prokrastis sian viziton pro urĝaj aferoj en alia parto de la galaksio. Por tio, du el liaj sekretarioj alvenis kun la konsilisto. Altaj inoj en purpuraj ledaj kostumoj riĉe ornamitaj per arĝentaj kaj rubenaj dornoj kun timiga ŝablono ...
  Kune kiel konsilisto, ili muĝis tra la aero, moviĝante laŭ la ŝtupetaro nevidebla por la okulo. La konsilisto mem estis sporte kompleksa, sed male al aliaj stalzanoj, tre masiva. Liaj muskoloj estis hipertrofiitaj kiel karikaturo de la revuo de korpotrejnisto. La kostumo de la nobelo estas travidebla ĝis la talio, ŝajne alta rango volis impresi la indiĝenojn per pruvo de muskoloj.
  Kaj parado pasis laŭ speciala aervojo. La unu-lokaj batalantoj de la strikfloto estis la unuaj se temas pri flugi. La plej populara modelo en formo de preda travidebla kun elirantaj maldikaj bareloj de elsendiloj de daziko, tiam la dezajno estas kiel akcipitro kun svingitaj flugiloj. Malantaŭ ili estas du kaj tri-lokaj aŭtoj, ankaŭ similaj laŭ dezajno, sed pli grandaj.
  Sed tankoj ŝvebantaj super la surfaco aspektis pli ekzotikaj. Ili estis similaj al similaj surteraj maŝinoj de la frua dudekunua jarcento, sed eĉ pli platigitaj kun ŝarkaj naĝiloj ĉe la flankoj. Nature flugante, ĉar ĉiuj Stelzanath-batalstrukturoj estis adaptitaj por havi bataloperaciojn en diversaj aviadiloj.
  Tankoj, aliflanke, iom malsamis en grandeco kaj dezajno. La armilaro ankaŭ estis dividita, inkluzive de la plej malfruaj hiperlaseraj atakpafiloj.
  La tekniko fluis tra la aero kiel pluraj tre longaj boaoj. Grandaj maŝinoj ŝvebis en aparta kolumno, penante kongrui kun la tipoj, pli malgrandaj ĉirkaŭ ili, ĉirkaŭflugante, tiel ke eĉ ŝajnis, ke homfaritaj, mekanikaj lindroplantoj plektas pli dikaj, sed ankaŭ moviĝantajn trunkojn.
  Graviocikloj ankaŭ aspektis strangaj, sur kiuj la stalzanoj faris aerakrobatikon, moviĝante malantaŭen, montrante sur la flugo trajektoriojn en formo de pluranguloj aŭ eĉ pli kompleksaj figuroj. Baldaŭ, aliaj aŭtoj aliĝis al ĉi tiu "danco". Precipe sturmaj boatoj aspektas kiel fosilo-sitelo kurba kiel mevo-flugilo, sed anstataŭ dentoj, la bareloj de diversaj pafiloj portas neniigon. Mortigaj veturiloj pentritaj sub terkamuflaĵo kaj ŝanĝanta kolorigon en aŭtomata reĝimo, kio plue plibonigis la impreson de la indiĝenoj. Malgraŭ la ekstera mallerteco, tiuj potencaj maŝinoj dumfluge faris "akordionon", "fan" manovrojn, kaj tiam iliaj movoj fariĝis tute neantaŭvideblaj kaj rapidaj, kiel pilkoj ĵetitaj de virtuozaj ĵonglistoj.
  Ekzistis ankaŭ grandegaj migrantaj robotoj... Konsiderante ilia malalta batalefikeco, ili estis en servo kun la armeo de la Granda Stalzanath, sed ili estis montritaj kiel trofearmiloj kaptitaj de aliaj civilizoj rompitaj fare de la Purpura Konstelacio.
  Cibernetikaj monstroj ĝis unu kaj duona kilometro altaj estas impresaj, ili eĉ ŝajnas alkroĉiĝi al malpezaj kumulnuboj. En aspekto, la promenanta roboto estas tipa iksodo kun lanĉiloj, la tero tremas de siaj piedoj. Ŝtonetoj saltas... Arboj tremas kiel porkinoj en peniko, kaj floroj sur la branĉoj tintas per pezaj, bronzaj sonoriloj...
  Kaj jen diskotekoj, ankaŭ riĉaj je klasifiko, kaj moviĝas diversmaniere, ĉu ĵetante sin sur sian flankon, ĉu turniĝantaj en la aero kiel pinto. En la aero ŝvebas ankaŭ lanĉiloj de miniaturaj raketoj ... Ili aspektas kiel pletoj en formo de fiŝoj, kaj de malantaŭe ili elsaltas de tempo al tempo, kaj tiam la raketpingloj kaŝiĝas.
  Kontraŭ ĉi tiu fono, la marŝantaj indiĝenaj piedsoldatoj aspektas preskaŭ kompatindaj. Vere, ili kudris elegantan uniformon por ili, patentledaj botoj brilas en la suno. La soldatoj estas fortaj, sveltaj, junaj. Antaŭe estas jam sufiĉe knaboj tamburistoj kaj trumpetistoj. Ili estas en pantaloneto, genuaj ŝtrumpetoj broditaj en formo de bildoj de bestoj, kaj sandaloj, ĵus faritaj en fabrikoj, ankaŭ kun brila, brila haŭto. La ĉemizoj estas blankaj kiel stupo, sed trans ili estas la sepkolora strio de la flago de Purpura Konstelacio.
  La knaboj estas tre fieraj pro sia vesto, kaj precipe ĉapoj kun vizieroj, kapvestaĵoj kovrantaj siajn sunblankigitajn hararon. Ili nun estas en vestaĵoj kiel sinjoroj, kaj aliaj indiĝenaj knaboj - la nudventraj nudpiedoj ĵaluzas pri ili. Kvankam pro kutimo ĝi ne estas tiel komforta en plena robo, ĉar ili estis nudaj kaj nudpiede, saltante kun malmoliĝintaj plandumoj sur varmaj pikŝtonetoj aŭ molaj tiklaj kalkanoj de genetike modifita herbo.
  La virina polico estas eĉ pli eleganta, kvazaŭ la denaskaj knabinoj irus al balo. Plej multaj el ili elektis malpezigi sian haŭton, al malpeza bronzo, kaj tio faras iliajn stilojn eĉ pli belaj. Krome, nigra haŭto ne harmonias por slavaj aŭ arjaj vizaĝaj trajtoj, kun bluaj, smeraldaj okuloj, plejparte neĝblankaj aŭ oraj haroj.
  La knabinoj de la indiĝenaj trupoj ricevis mirindajn altkalkanumajn ŝuojn, sed la marŝpaŝo fariĝis elementa faruno. Tial la ŝuoj estis iomete modifitaj, kaj la kalkano ŝanĝis grandecojn, faciligante paŝi, kaj la ŝtofo, kiu tuŝis la haŭton, estis mola, konservante komfortan temperaturekvilibron.
  La Stalzan-infanterio, kompreneble, flugis, ilia uniformo, ĝis certa intenseco, ebligis teni diversajn damaĝajn efikojn. Eĉ rekta trafo de krozmisilo de tipo Tomahawk povus, en la plej bona kazo, nur iomete skui tian malpezan okupacian militiston.
  La plej interesaj partoprenantoj en la parado estis la kavalerianoj. Ne sur ĉevaloj, kompreneble: centpieduloj-lifikaki, io kiel hibrido de raŭpo kaj kamelo. Tre rapide, konkursaŭto estos preterpasita. Rajdantoj kaj rajdistinoj kun flagoj, inkluzive de malvarmaj armiloj.
  Sed estas trupoj surĉevalaj... Tiuj ĉevaloj estas tre belaj, ankaŭ genetike plibonigitaj, kaj sur ili la rajdantoj estas ornamitaj per rubandoj kaj floroj. Kostumoj kiel la antikvaj rusaj princinoj ĉe la ĉaso, kelkaj knabinoj kaj en peltaj manteloj de luksaj peltoj. Eĉ iliaj vizaĝoj ŝvitis pro ŝvito, sed la amazonoj ne plendas, kvankam la temperaturo estas kiel ĉe la ekvatoro tagmeze, kaj ili estas en tiaj vestaĵoj, ke estas varme por Siberio de la malproksima dudeka jarcento en plena vintro.
  Grandaj edukitaj ursoj, pentritaj en ĉiuj koloroj de la ĉielarko, marŝas sur du piedoj en formado kaj preskaŭ ekzakte en paŝo. Samtempe ili ludas diversajn muzikinstrumentojn: balalajkojn, kontrabasojn, tamburojn, violonĉelojn kaj eĉ violonojn. Plie, ĝi estas tre bonorda... Knaboj kaj knabinoj el la servistoj estas portataj flagrantaj en saltemaj sneutoj, ĵetante al ili bonaĵojn kaj servante trinkaĵojn. Ursoj precipe deziras trempi vodkon preparitan laŭ malnovaj rusaj receptoj. Infanaj sneakers ne estas simplaj, ili neŭtraligas la plej grandan parton de la forto de gravito, permesante al ili salti alte, kaj eĉ ŝvebi en la aero dum kelkaj sekundoj.
  Estas montritaj diversaj nombroj kaj aliaj bestoj, kaj el inter la formoj de faŭno tradiciaj por la planedo Tero, kaj el aliaj ekzotikaj mondoj. Ekzemple, kio estas la valoro de besto kun slaba kiraso kaj fluganta helpe de kontrolita gravito kaj riĉe pentritaj flugiloj, kiuj nur korektas la flugon ...
  La parado estis digna, kaj ŝtatkonsilisto Rogue Kidal, kun evidenta malemo, estis tamen devigita aprobi:
  - Estas io por vidi! Ĝi ne estas la plej malplena truo en la universo...
  ***
  La kunvenejo estis plenplena. Multaj oficialuloj de malsamaj partoj de la galaksio kunvenis tie. Ili surhavas riĉe ornamitajn uniformojn, trabĵetistoj de diversaj desegnoj tremas en la manoj. Sanaj, masivaj, kun muskoloj pretaj rompi sian formon, maskloj kaj inoj kun la ferocaj rigardoj de skorpioj en homa formo, kriegis aprobe, kaj tute humane aplaŭdis la manojn.
  La Ŝtata Konsilanto parolis. Li parolis patoso, jen blovante, poste inverse, iomete blovante sian bruston:
  - Ni havas respondecon al la ŝtato. Ni sincere ne zorgas pri tiu monstro Dez Conoradson. La ĉefa afero estas, ke neniu sekreto devas forlasi ĉi tiun planedon. Ĉu vi komprenas, kion mi volas diri? Estas reklamoj al la lokaj aŭtoritatoj. Sur ĉio, mi emfazas, sur ĉiuj planedoj, la gvidantoj de la ribelaj ribelantoj estas konataj kaj detruitaj aŭ jam delonge laboras sub la kapuĉo de specialaj servoj. Kaj ĉi tie, la ĉefa gvidanto de la teroristoj, Gornostaev, kaj la Princo-Stelo (kies identeco eĉ ne estis establita!) ankoraŭ ne estis malkovritaj. Estas malhonoro por la tuta galaksio! La tuta planedo konas la estron, sed la Sekureca Servo ne scias pri li. Kaj ĉi tio estas kun plifortigita loka garnizono, kies armilojn ni ĵus vidis, kun potenca spiona reto, kolosa kovrilarmeo. Iuj el niaj satelitoj de malproksima orbito kapablas kapti la tutan areon de la planedo samtempe, vidante la plej malgrandajn detalojn, ĝis mikrobo.
  La Stalzanoj aŭskultis silente, kelkaj el ili nervoze movante la okulojn, timante kapti sian rigardon sur la altan platformon, ornamitan per statuoj de graciaj, sed samtempe timigaj, eksterteraj bestoj. Malgraŭ la tuta patoso, la konsilisto parolis per trankvila tono, sed subite eksplodis per bajista muĝado:
  - Domaĝe! Mi ne toleros ĉi tion! Mi donas al vi tri tagojn por serĉi kaj kapti la fiulon, la gvidanton de mikroboj! Mi persone prezentas rekompencon sur lia kapo! Kaze de malsukceso, mi detruos ĉiujn, neniigos, ŝprucos ilin en preonojn!
  Per sia tuta forto, la brutulo plantis funtan piedon sur la podio. La glaso kun vigorod, ĉizita el solida smeraldo, eksaltis kaj, falante sur sian flankon, verŝis sur la uniformon de deknaŭa klaso eminentulo.
  - Nu, kaj ruzo! Eroros malkontente murmuris. "Tio kutime ne faras oficialuloj de ĉi tiu kalibro!" Eltenemo de la forta, plej bone retenas la eksciton de la senpova furiozo de la malamiko!
  La konsilisto de Kidal daŭre puŝis sin:
  - Primatoj kun feko en la kapo, vi pensas, ke ne estas honto, kiam eksplodas la centra palaco en la centro mem de la kolonia ĉefurbo. Neniu el ĉi tiuj simioj proksimiĝu al la loĝejo. Kie estas la sekurecaj skaniloj, kiuj detektas la ĉeeston de minikvarkaj ŝargoj, la protektaj kampoj de ĉiuj indiĝenoj laborantaj en speciale protektitajn aŭ simple gravajn objektojn. En la metala meduzo estos hiperplasma neniigo al vi, pro tia neglektemo, kaj morto de individuoj de la plej alta raso en la Universo!
  Eroro mem hontis. Jes, la teknikaj kapabloj de tia kolosa imperio ebligis, pli abrupte ol iu ajn radiografio, tuj reliefigi la korpojn de laboristoj sur vasta areo, forigante la eblecon porti eĉ papavsemon ene de dento al la palaco. , sed ... Fagiram veturis sur la nigra merkato, la plej multaj el la malabundaj partoj de hiperskaniloj, kiel rezulto de tiuj vidis preskaŭ nenion. La guberniestro arogante deklaris, ke elementa lumigado sufiĉas, tamen, ĉi tiuj sovaĝuloj estas tro primitivaj por altteknikaj subfosaj donacoj. Sed montriĝis, ke ne ĉio estas bagatela; la sabotistoj portis la termikan detonaciilon en la stomako ... Ankaŭ la plej nova evoluo por teroristoj, kiam polimorfa objekto facile rampas ene de la sabotisto kaj ankaŭ estas rapide forigita ... Moderna afero, estas neverŝajne, ke la gerilanoj mem povus fari ĝin. en metia maniero, kiel mini-termokvarka ŝargo. Tio signifas, ke aŭ la nigra merkato - la mafio estas senmorta, aŭ eĉ la Sinhas kaj aliaj kiel ili provis provizi la teranoj por malfortigi sian ĉefan konkuranton.
  Aŭdiĝis trapika kriego de bopatrino bruligita en bolanta akvo, trilo de voko...
  - Kion alian?! - sovaĝe bojis konsilisto.
  - Grava mesaĝo de la hiperultramarŝalo. - Anoncite per mallaŭtvoĉa sekureca roboto kun dek kvin pafiloj.
  La sekretario agreseme skuis sian pugnon en la antaŭĉambron kaj laŭte ekkriis:
  - Ne flatu vin, vi ne povas eviti organizajn konkludojn!
  - Mi donos al vi la respondon! - Kidala, dispremis smeraldan pokalon en sia larĝa piedo. - Sed pulsara lavo atendas vin!
  Alta, sed iom fortika tipo turnis sin kaj ekkriis ion kolere en diafanan aparaton, arkivitan de roboto. La stalzanovita eminentulo grumblis kaj hurlis. Estis kiel la kriado de porko. Tiam li venke rigardis tiujn ĉirkaŭ li - lia aspekto esprimis sovaĝan ĝojon.
  - Ĉi tiu hidrarga limako Dez ne venas al ni, aŭ pli ĝuste li estis arestita. Li longe sidos dum la procedoj daŭras. Ha ha ha!
  Li levis siajn brakojn dikaj kiel du ŝtipoj, krucante ilin kruce. Ĝi estis signo indikanta venkon aŭ "venkon" en la Purpura konstelacio.
  - Nun la planedo povas esti vaporigita, detruita kaj bruligita. La limigilo estas rompita kaj ĉio estas permesita!
  Eroroj ne povis rezisti:
  - Ĉi tiu estas nia planedo, kaj ĝi estas gardata de la persona ordono de la imperiestro. Sed en aferoj de eksterordinaraj mezuroj, mi estas la mastro. Kaj nur la imperiestro mem povas doni la ordonon detrui la Teron!
  - Arestu Ultramarŝalon Eroros! Aresti ĉi tiun ordinaran punon, ne hezitu! Kidala furioze tamburis sur la planko per siaj kalkanoj.
  La Ultramarŝalo kaptis sian Ultrablaster. Guberniestro Fagiram senĝene kapjesis al la gardistoj, dirante trankvile, kaj li mem diris per graciiga tono:
  - Eblas aresti, sed nur la estro de la Trono-Protekta Departemento havas la rajton degradi ultramarŝalon. Kaj la planedo vere ne povas esti detruita sen la sankcio de la imperiestro. Ni ĉiuj scias tre bone, ke la imperiestro ne ŝatas, kiam liaj instrukcioj estas malobservitaj.
  Oni estus pensinta, ke la reganto de la loka planedo estas pli aŭtoritata ol la galaksia hiper-reganto, sed la furioza kriado ĉesis.
  - Ŝajne, mi tro ekscitiĝis. Ĝis la planedo estas detruita. Kaj ĉi tiu Eroso arestita!
  - Via alta alto, ĉio estas bagatelo! Aliaj gastoj atendas nin, se vi bonvolos ricevi ilin. - moke rikanis Fagiram.
  Ŝajnis, ke ĉi tiu besto estas eksplodonta, sed li ankaŭ mekanike, kvazaŭ per stranga voĉo, respondis:
  - Mi prenos ilin! La kunveno estas deklarita fermita!
  La konsilisto turnis sin kaj troige laŭte piedpremante la botojn sur la marmora kaj korala kovraĵo, fiere elblovante sian bruston, iris al la elirejo.
  - Liaj botoj estas forĝitaj per hiperoro (metalo kiu valoras dudek kvin mil fojojn pli ol pura oro!), mi povas veti!
  Ultramarŝalo Urlik Eroros mense kraĉis ĉe la dorso de la eminentulo.
  - Mi raportos al la centro, ke tiaj malekvilibraj tipoj malhonoras la aŭtoritatojn. Ĉi tiu altranga aĉulo devas esti drogulo.
  Jen la Purpura Konstelacia Militisto diris al si.
  Kiam la konsilisto foriris, la himno de la Imperio de la granda Stalzanath komencis soni.
  Ĉe la elirejo, la vic-hiper-guberniestro estis renkontita fare de soldatoj kaj batalrobotoj vicigitaj en kolonoj. Las-pafiloj kaj plasmolumiloj brilis en la suno. La konsilisto, kun eksterordinara lerteco por sia ducent kvindek kilograma kadavro, saltis en kirasan fermitan flanion kaj flugis supren al sia stelŝipo. Ambaŭ sekretarioj preferis uzi gravitajn biciklojn. Grandega kosmoŝipo, sen nenecesaj disaj larmoj, foriris en nekonata direkto. Eroros diris:
  - Vi povas ruinigi ĉion en la vivo, vi ne povas vivi nur kiel fungo!
  Ŝajnis, ke eblas malstreĉiĝi, sed, post kelkaj horoj, la ultramarŝalo ricevis mesaĝon. Ĝi estis alarmo de la plej alta nivelo de danĝero.
  - La apero de grandega floteto de nekonataj batalstelŝipoj de la ekstera sektoro el intergalaksia spaco estis registrita. Inter ili troviĝas eĉ la plej elstaraj hiperlinkors. Aŭtomata alarmo estis aktivigita ĉie en la sektoro. La malamiko moviĝas al nia planedo. Li havas superfortan superecon sur sia flanko. Se la malamiko ne malrapidiĝas, tiam la kolizio okazos post du horoj kaj duono.
  - Kaj kie estas la fortoj de la ekstera sektoro de la protekto de la galaksio? - sulkigante la brovojn, sentante falsaĵon, demandis Orlik Eroros.
  Kelkajn sekundojn poste venis akra respondo:
  "Ili daŭre diras, ke iliaj potencoj povas vidi nenion. Ĝenerale, ĉiuj armeaj stelŝipoj estis forigitaj de ĉi tiu spirala sekcio de la galaksio.
  Kio pri la najbaraj planedoj? Ĉu iliaj garnizonoj estis sciigitaj? La Ultramarŝalo sentis kvazaŭ liaj internoj kolapsus pro gravito.
  Jen la konata virina voĉo de generalo Sima jam respondis, la fraŭlino ekbalbutis kvazaŭ de maŝinpafilo eksplodis per frapado:
  Ili ne havas sufiĉe fortan kovrilon. Kaj ni havas novajn informojn, eĉ pli ĝenajn informojn. La nombro da stelŝipoj jam atingas multajn centojn da miloj, kaj la diversaj tunaroj kaj dezajnoj klare indikas ilian fremdan originon. Estas eĉ batalŝipoj kun diametro preskaŭ egala al la luno, kiun ni tiel bone konas, kun similaj kotonoj. Kaj iuj modeloj estas terure pretendaj, eĉ gravitaj radaroj transdonas nur rompitajn trabojn de helaj linioj.
  Eroro fajfis neregeble:
  - Ĝi aspektas kiel la stelŝipoj de la Singhs kaj miloj da aliaj stelcivilizacioj. Ĉi tio estas tre serioza! Ĉu ĉi tio estas nova intergalaksia milito?
  Alia knabina generalo diris:
  - Ĉi tio estas absolute neebla sen tuta idaro da ronĝuloj en la milita elito, ĉar nia galaksio estas malproksima de limo.
  La Ultramarŝalo bojis senespere.
  - Jen klara perfido! Ĉu vi celis Fai Ambulance? Ĉi tiuj lignaj pedikoj ne povus maltrafi tiajn grandajn fortojn sen perfido kaj subaĉetaĵoj!
  La inaj generaloj konfirmis en refrenkoruso:
  - Perfido al Stelzanath! Ni urĝe devas sendi kriz-ĉifrmesaĝon al la Departemento pri Trona Protekto. Ni estis senprudente perfiditaj de perfiduloj en la koro de la imperio.
  Orlik haste tajpis la klavaron, kodo ekbrilis sur la ciborga ekrano kaj - haltu! Larĝa monitoro subite malŝaltis...
  - Ekstera hiperkomunika satelito estas detruita per salvoj de la planedo trans-Plutono.
  La komputilo raportis senpasie.
  - Enkonduku rezervan sistemon!
  - La sistemo estas forigita de la subordigo de la ekstera sektoro. Ĝi estas rekte subigita al la guberniestro Fagiram Sham. Vi, dume, estas vokita de Fagiram Sham mem. - La aŭtomata maŝino bruis.
  Ekbrilis 3D projekcio de bastarda grasa jetnigra vizaĝo.
  - Saluton mia amiko! Mi vidas, ke vi estas ŝokita! Frotu viajn okulojn kaj skuu. Potenco nun apartenas al la fortulo. Kaj vi estas malforta, kiel meduzo ĵetita sur la flamantan sablon de la dezerto. Plena de aplaŭdo al vi, sed mi estas afabla kaj eksiĝinta. Fagiram pretas savi vian mizeran vivon, se vi kaj viaj stelŝipoj demetos siajn armilojn kaj pace bonvenigas la gastojn. Vi ĵuros fidelecon al la nova registaro kaj eble konservos vian pozicion. Elektu! Vivo aŭ morto...
  La kapo de la ultramarŝalo komencis forte labori. Servo en la specialaj fortoj instruis min esti malvarmeta kaj pragmata.
  Kion fari en tia situacio? Ĉu estas stulte morti ĝuste tiel, sen la avantaĝo de la afero? Ruza estas la patrino de venko, se ŝi ankaŭ havas feliĉan okazon!
  - Mi estas preta obei kaj plenumi la ordonojn de la supera gvidantaro. La ordono estu eldonita de la plej alta aŭtoritato! Eroros grumblis, konsciante, ke estas neeble tuj ektiri la piedojn al la supro.
  - Ne esprimu illogismojn. Pli bone donu la ordonon transcedi viajn armilojn kaj salutu la gajnintojn! - Malfacile retenante ridadojn, diris la marŝalo-guberniestro.
  - Neeble bonvenigi. La oficiroj ne komprenas. Maksimuma, honorinda kapitulaco. Konsiderante..." La Ultramarŝalo ĵetis rigardon al la ekrano kaj fajfis. - Jes, ĉi tie estas tutaj milionoj da ili, eĉ tre multaj milionoj da batalstelŝipoj ĉiuspecaj!
  - Bone, ili kapitulacu kaj lasu niajn gastojn alteriĝi sur la planedojn. Ĉi tio konvenos al ni! Fagiram pigre oscedis.
  - Estas! Mi donos la ordon! Eroros hezitis por sekundo.
  - "Foton" molekulo! - Kvazaŭ la guberniestro-pitkantropo kriis al dormema knabo-sklavo.
  ***
  Polurinte la saluton, Orlik turnis sin kaj komencis doni ordonon. Principe, eblis doni komandon per gesto per la skanilo, sed la sistemo de pasvortoj kaj seruroj ŝanĝiĝis tiel ofte, ke oni konsideris pli ekonomie farebla uzi la antikvan metodon por transdoni informojn. Krome, varianto de severa vundo eblas, kiam la ordon devas esti donita de malsamaj partoj de la korpo aŭ per sono, kaj eĉ pli bone per telepatia impulso.
  - Mi sciis, ke vi estas inteligenta ulo!
  Idiota rideto transiris la inkecan vizaĝon de Onklo Phag. Laŭ la normoj de la Stalzans, la guberniestro estis vera frenezulo, kaj ankaŭ homo - gorilo estis eĉ pli fotogena. Kaj la voĉo estas pli malbona ol la siblo de vipuro en marĉo.
  - Mi sciis, ke ni komprenos unu la alian. Nun eskadroj eniros vian sektoron.
  - Pli bone en la buŝo de la drako! Eroros murmuris.
  ***
  Post iom da tempo, multaj grupoj de eksterteraj stelŝipoj aperis en la spaco de la sunsistemo. Eskadro de ŝipoj de la Purpura Konstelacio respektoplene disiĝis antaŭ la sennombraj eksterteranoj.
  Kaj nun la "honoraj gastoj" diverskoloraj malsupreniras sur la teron. Ĉar estas tro da stelŝipoj, la granda plimulto el ili simple pendas en la spaco, alie ili frapos la planedon el orbito. Kaj malgranda parto de la universala faŭno surteriĝas sur la Teron sur la plej malpezaj ŝipoj kaj alteriĝantaj kapsuloj. Kelkaj monstroj saltas rekte el orbito. Hipermonstroj surteriĝas en individuaj batalkostumoj speciale adaptitaj por bataloj en kosma spaco. Ĝi estas plena de diversaj estaĵoj: artropodoj, meduzoj, reptilioj, vermsimilaj, metalo, silicio, kalcio, fluoro. Eĉ radioaktivaj specioj bazitaj sur uranio, Plutono, radiumo kaj multaj aliaj elementoj. La vario de formoj estis mirinda. Vere, estaĵoj faritaj el radioaktivaj elementoj estis, por tiel diri, kondiĉe inteligentaj. Tamen, ĉiuj tiuj vivantaj organismoj estis kapablaj je batalado.
  nbsp; Kaj ĉi tie estas diskotekoj, ankaŭ riĉaj je klasifiko, kaj moviĝas en malsamaj manieroj, aŭ ĵetante sin sur sian flankon, aŭ turniĝantaj en la aero kiel pinto. En la aero ŝvebas ankaŭ lanĉiloj de miniaturaj raketoj ... Ili aspektas kiel pletoj en formo de fiŝoj, kaj de malantaŭe ili elsaltas de tempo al tempo, kaj tiam la raketpingloj kaŝiĝas.
  Ili estis renkontitaj fare de multaj indiĝenaj policoj kaj indiĝenaj Trudoviks kolektitaj en grupoj. Ĉiuokaze, ne estis sufiĉe da vestaĵoj por ĉiuj centoj da milionoj, do la granda plimulto de la indiĝenoj ankoraŭ iris nuda, ofte sen lumbotukoj, kio igis la teranoj aspekti kiel veraj sovaĝuloj.
  Eksterteranaj estaĵoj alteriĝis en malsamaj, antaŭplanitaj punktoj sur la Teron. Tial ili povus esti viditaj de miliardoj da homoj. La spektaklo estis vere mirinda. Precipe se oni konsideras, ke multaj teranoj eĉ ne vidis vivantajn stalzanojn. Tiuj homoj, kiuj estis honoritaj vidi aliajn mondojn, povas esti kalkulitaj sur la fingroj. Multkoloraj estaĵoj kovritaj per plumoj, skvamoj, pikiloj, pingloj, hokoj, klingoj, ŝlimo, konkoj, nuda haŭto, kiraso, fajra plasmo kaj aliaj eksterordinaraj abomenaĵoj. Kelkaj el la eksterteranoj estis en hermetikaj kosmovestoj, aliaj estis pendigitaj per armiloj tiel dike, ke ili mem ne estis videblaj malantaŭ tiuj amasoj da pafistoj de imageblaj kaj neimageblaj desegnoj. La plej multaj el la homoj, precipe la infanoj, esprimis grandan ĝojon, amuziĝante, ridante kaj dancante. Oni devas rimarki, ke estis eĉ pli da infanoj kaj adoleskantoj sur la Tero ol plenkreskuloj. Sekvo de altaj naskfrekvencoj kaj genetikaj virusoj forviŝantaj la pli maljunan generacion. Maljunuloj estas pli inteligentaj ol junuloj, sed ili laboras pli malbone. Ne estas racie havi tiajn sklavojn. Helpe de kontrolitaj biologiaj armiloj, la genotipo de preskaŭ la tuta homaro estis ŝanĝita tiel, ke la devigita loĝantaro ĉesis maljuniĝi, kaj eĉ barboj sur iliaj vizaĝoj fariĝis malofta anomalio (ekzemple, antaŭ la okupo ili estis ses fingroj aŭ siamaj ĝemeloj!). Sed homoj ne ricevis longan vivon, ĉar ju pli maljuna vi estas, des pli da scio vi akiras per sperto, kompreneble... Kaj inteligenta sklavo estas malbona. Eĉ la romianoj diris - stulteco estas pli proksima al humileco, mensa vigleco al fiulo!
  Do la plenkreskuloj mortis inter sesdek kaj sepdek jaroj sen doloro en sia dormo. Kaj kompreneble estas sorto. Kelkaj homoj el inter la lokaj servistoj povis, kiel kuraĝigo, plilongigi sian sensignifan teran ekziston. Sed estis teknologioj, kiuj ege dolorigis la morton de la indiĝenoj, tiel punante pro troa obstineco kaj helpante la partizanojn!
  Fremdaj estaĵoj pri io murmuris inter si. Aliaj faris revenajn gestojn de saluto. Grandega nombro da indiĝenaj homoj estis veturita al la Centra Kosmohaveno, kie ili laŭsupoze salutis la "honorigitajn gastojn" unisone.
  Pluraj eksterteranoj elstaris en aparta grupo. Juĝante laŭ la regosimboloj, tiuj estis la gvidantoj de la intergalaksia plebo. Ili vokis unu la alian, malpure pepante pri io.
  Ultramarŝalo Eroros ne povis ne kraĉi kiom abomena ĉio estis.
  La ŝtatkonsilisto kaj liaj ŝtelistoj eliris kiel diablo el flarbakujo. Estis kvazaŭ la foriro sur stelŝipo estis ia komplika agado, sed fakte ili ne forlasis la Teron.
  Tamen, Orlik sufiĉe prudente rezonis, ke ĝi povus esti farita per duobloj, precipe ĉar la knabinoj ial prokrastis kaj atingis la eminentulon sur gravitobicikloj, kvankam ili paŝtis kune kun la estro. Povus ekzisti alia opcio, uzante la interrompon de planeda defendo por reveni al nevidebla sciigmodulo. Kaj multaj pli malsamaj manieroj ĉirkaŭiri ĝin ĉirkaŭ via fingro.
  Estu kiel ajn, la nobla nobelo kaj la marŝalo-guberniestro eliris renkonte al karaj gastoj.
  Luksaj juvelitaj tapiŝoj estis sternitaj sur la surfaco de la kosmohaveno, kaj ilia nombro eĉ estis aldonita. Centmiloj da nudpiedaj, brunaj infanoj kun buntaj flagoj en la manoj viciĝis en kvadratoj. Levante unu aŭ alian flagon unu post la alia, ili montris surskribojn de saluto. Ĉi tiu ago, kompreneble, estis ekzercita anticipe.
  En la stalzana lingvo oni povis legi jenajn surskribojn: "Bonvenon al ni!", "Ni apartenas al vi!", "Propra mastro de ni, ho, la plej granda!", "Gloro al la imperiestro - la reganto de la tutaĵo". Universo!"
  Unu el la galaksiaj komandantoj estis tiel grandega, ke per sia naŭ-falanga suĉita membro li facile kaptis la zonon kaj levis la konsiliston, salutante lin tiel stranga. La sufokita konsilisto, kriante per nehoma voĉo, komencis rebati.
  Inter la korpogardistoj, el inter la stalzanoj, estis movo, ekbrilis radiopafiloj. Fagiram haltigis la gardistojn per gesto.
  - Trankviliĝu, la situacio estas regata!
  Giganto, duoble pli granda ol granda elefanto, zorge metis la eminentulon en lian lokon. Li komencis gaki kaj, balbutante pro timo, ekkriis:
  - Mi salutas vin, miaj kuraĝaj aliancanoj kaj grandiozaj amikoj. Ni iru al nia tronĉambro.
  Aprobaj gruntoj kaj kvakoj aŭdiĝis. Tiam diverstipa procesio antaŭeniris en la maldormo de la perfidema guberniestro.
  Ultramarŝalo Eroros gapis la frapantan spektaklon kun apenaŭ kaŝita kolero. Grego da pseŭdointeligentaj estaĵoj tiel furioze tajpis siajn paŝojn, ke ili sukcesis ŝiri la daŭran duonmetalan ŝtofon de la tapiŝo. Kaj ĉi tiuj parazitoj devis saluti?
  ***
  La rezerva tronĉambro (la malnova ankoraŭ ne estis restarigita) estis grandega.
  Tamen, ĝi inkludis pli kaj pli da stelŝipkomandantoj. Konsiderinda nombro da ili aspektis kiel dinosaŭroj laŭ grandeco kaj vizaĝoj. Kvankam estis tiuj, kiuj similis la grandecon de malgranda kato, same kiel multajn hibridajn formojn, kiujn vi ne trovos eĉ malproksiman analogion inter surteraj estaĵoj.
  La halo estis plenplena. Stelaj Militistoj interpuŝiĝis, kriante kaj gratante. Iel, kun granda malfacileco, eblis restarigi ian ŝajnon de ordo.
  Fagiram estis la unua kiu parolis. De ekstere, povus ŝajni, ke li subite fariĝis la gvidanto de la Galaksio.
  La parolado estis ĝenerale konfuza kaj banala. La fundo estis la bezono fari sanktan militon ĝis la detruo kaj renverso de la malamata stalzan reĝimo. Ĉi tiu nacio de kosmaj parazitoj, stelaj ghouls, alkroĉiĝantaj en sufokado al la arterioj de inteligenta galaksia vivo. Demagogiaj deklaroj elvokis ŝtormajn kriojn, kriegojn kaj muĝojn de granda publiko. La plimulto el ili eĉ ne komprenis pri kio temas, sed ili kriis kaj piedpremis nur por la kompanio.
  Tiam insektoida reprezentanto de la Singhs eniris la podion. Svingante siajn neevoluintajn flugilojn, Singh provis knari en la mikrofonon, blokante la tumulton levitan de siaj fratoj en menso. Pluraj monstroj furioze kuris al la podio, provante unue ricevi la vorton. Soldatoj de Singhi provis reteni ilin, sed estis subtretitaj per mult-tunaj kadavroj. Provo tiri la "moskiton" de la podio estis malsukcesa. La gardistoj turnis sin sur la fortokampon, repuŝante la mastodontojn. La kadavroj forflugis kun granda akcelo, disĵetante kaj terenbatante aliajn kondiĉe inteligentajn temojn. Amasfuĝo komenciĝis, manbatalaj fulmaj klingoj ekbrilis, radiolumiloj hardis. Ŝajnis, ke masakro tuj komenciĝos.
  Tondra voĉo, plifortigita per laŭtparoliloj, blokis la kakofonan bruadon. En pluraj galaktikaj lingvoj kun malsamaj sonondoj, la voĉo komencis voki trankvilon.
  - Ne estas la tempo por aranĝi konfuzon inter la fratoj, kiam ni kunvenis en komuna universala kampanjo. Konservu vian forton por decida milito. Ni donu la parolon al la komandanto de la Sinhas, la reprezentanto de la Ora Konstelacio. Li havas la plej grandan eskadron de batalŝipoj. Tiam aliaj venos antaŭen.
  La bruo iomete kvietiĝis. Estis relativa silento. La monstroj flustris pri io. Iliaj flustroj estis kiel la krakado de vitro, kiam la piedo de hundo ŝiras al ĝi.
  Singh komencis juki ion en la mikrofonon, li maltrankviliĝis, el kio la maldika voĉo de la insekto ŝajnis eĉ pli naŭza. Post tio, aliaj libelsubjektoj komencis paroli. Ĝenerale, la polemiko disvolviĝis pri ĉu ataki la centron de la Galaksio aŭ tuj, sen perdi tempon, iri al la koro de la imperio. Iuj komencis insisti pri la rabo kaj detruo de la planedoj, kiuj renkontos survoje. Kosmopiratoj estis precipe fervoraj. Ili insiste kriis al mil gorĝoj, postulante sian parton. La situacio komencis spirali ekstere de kontrolo denove. Krome, milionoj da diversaj vivoformoj kolektiĝis en unu salono. Neniu el ili estis milda. Unu el la komandantoj nepre ekpafis, ĉar estis sufiĉe da demonuloj. Tiam la masakro povus ruliĝi kiel montkolapso. Unu el la konfliktantoj premis la eksplodilbutonon, sed la lasera radio sendita de la komputilo tuj vaporigis lin. Pluraj radioj ekpafis reen. Tiam paralizulo tranĉis de supre, terenbatante ducent monstrojn. Sufiĉe strange, ĉi tiu uzo de perforto iom trankviligis la homamason.
  "Ĉar ni ĉiuj plenumas antaŭinterkonsentitan planon, ni provizore ne rabos kaj mortigos," diris la atamano de la Singhs, kiu denove venis al la podio.
  - Tiu ĉi teritorio memvole akceptis nin. Ni devas sekvi la regulojn.
  Responde, denove aŭdiĝis sovaĝaj hurloj kaj muĝado de sennombra nombro da gorĝoj.
  - Reguloj estas reguloj! Multaj el vi mem subskribis similajn deklarojn. Estu civilizitaj estaĵoj, ne aro da mikroorganismoj.
  - Sufiĉe! - bojis Fagiram kaj turniĝis super lia kapo, pluvombrelo kiu brilis fone reflektante la radiojn. Ni ne lasos ĉiujn paroli. Alie, vi devos grati viajn langojn dum monatoj. Cent el la plej grandaj komandantoj parolos dum tri normaj minutoj. Tiam ĉiuj ripozu!
  La bruo de la protesto plifortiĝis, atingante la uraganon. Paraliziloj denove tranĉis de supre. Parto de la menaĝerio kolapsis senvive, sed la resto levis eĉ pli da tumulto ...
  Ĉapitro 21
  Estas malfacile por ni elekti...
  Sed vi ankoraŭ devas decidi!
  Vi povas iri al malnobleco
  Kaj per ĉi tio, vendu vian honoron!
  La trupoj kaj sekretaj servoj de la Purpura Konstelacio sukcesis detrui preskaŭ ĉiujn partizanajn taĉmentojn. La malnovaj tagoj de ludado de kato kaj muso kun partizanoj finiĝis. Nun ili estas premataj ĉie.
  La konata komandanto Sergej Susanin (li ankaŭ estis nomita la nigra pantero), kun la restaĵoj de la bataltaĉmento, tamen sukcesis eskapi de siaj persekutantoj. La loko, kie li kaj liaj kamaradoj kuŝis sur la fundo, estis elektita tre ruze. Ĝi estis la centra lignostokejo. Estas multaj miliardoj da kubaj metroj da arbaroj akumulitaj ĉi tie. Tro multe da ĉi tiu valora kaj konstante reproduktebla krudaĵo estis tranĉita sur la Tero por teni ĉiam kreskantan loĝantaron okupata de laboro. Miliardoj da homoj estis registritaj kiel arbohakistoj. La arbaroj mem kreskis tre rapide. Novaj genetike plibonigitaj specioj kaj klimato ebligis ĉerpi lignon kun akcelita rapideco. Kvankam la magazeno estis bone protektita kontraŭ atakoj de ekstere kaj sabotado, la partizanoj sukcesis infiltri kune kun multaj produktoj kaj arbohakistoj. Ĉar dum multaj jaroj ne okazis teroraj atakoj en ĉi tiu grandega kaŝmemoro, neniam venis en la kapon al iu ajn skani ĝin. Tial la partizanoj sidis en arbotruoj, kiel ŝelskaraboj, ne kuraĝante elŝovi la nazon. Tamen la ĉambro mem estis tiel grandega, ke oni vere povus perdiĝi en ĝi kaj vagi mem ĝis la fino de la mondo. La ŝelo de kelkaj arboj estis manĝebla, kio almenaŭ garantiis savon de malsato. Sed la batalantoj estis minacataj de morto pro enuo kaj mallaboreco. Feliĉe, Marat Rodionov, kontaktoficiro proksime asociita kun la rezista movado, denove deĵoris. Ĝi estis unu el la fratoj de la estro de la Alpha Stealth-grupo. Kaj, ĝoje, li alportis bonan novaĵon. Ili devis fari novan operacion.
  - Ni havas unikan ŝancon enkonduki nian viron en la vicojn de la armeo de la Purpura Konstelacio. - Helhara kun eta ruĝeca nuanco de neegala hararo, laca adoleskanto Marat aŭtomate mallaŭtigis sian voĉon tiel, ke la kapo de la partizanoj devis preskaŭ proksimigi sian orelon al siaj maldikaj lipoj. - Unu el la junaj reprezentantoj de la okupanta armeo venos ĉi tien por studi la speciojn de arboj kreskantaj sur nia planedo. Scienca intereso, se tiel diri. Do, ĝi devas esti zorge anstataŭigita. La knabino, kiu enpaŝos anstataŭ ŝi, estas tre simila. Ŝi jam alvenis al vi per bone establita kanalo. Nur ŝanĝu la vestaĵojn de la knabino.
  La komandanto ne eltenis tion, retenante sian ŝiriĝintan koleron per peno de volo, murmuris:
  - Ne estas tiel simpla. Kio pri identigaj kristaloj? Ili tuj skanos la anstataŭaĵon.
  La knabo faris ruzan vizaĝon kaj ridis:
  - Kaj ĉi tie ĉio estas multe pli elementa ol ŝajnas! Identigaj kristaloj estas haveblaj al la armea kaj ekonomia armeo, kio igis ilin multe pli alireblaj por aĉeti sur la nigra merkato. Ĉi tie ĉio estas jam antaŭpreparita. Kaj la lingvo ne perfidos, la knabino regas la stilon de la invadantoj. Vere, ekzistas risko de plena individua skanado, sed ĉi tiu risko estas pravigita, ni ne bezonas multan tempon. Sekvu la ordon de Gornostaev!
  - Kun plezuro! La barba komandanto malfale rikanis.
  - Do hodiaŭ post du horoj. Intertempe, renkontu ŝian doppelgänger. Ŝi estas tre forta kaj batalas bone. Nu, tenu tie. Ĝis baldaŭ! - La holografia bildo de la malgranda nigra knabo en pantaloneto paliĝis. Nur malforta odoro de ozono restis en la aero.
  Subite krevis la ŝelo de dika ŝtipo kaj, kun la facileco de kareso, elflugis duonnuda oliv-bronza knabino. Ŝi estis tre svelta, muskolforta kaj alta preter siaj jaroj. Ŝiaj haroj ekbrilis pro la moda por la inoj de la Purpura konstelacio, la sep-kolora iriza skalo. Farinte trioblan kapriolon, la knabino etendis la brakojn, poste krucis ilin.
  - Bravo! Mirinda! Kvazaro! - kriis junaj partizanoj.
  La ĉefo sulkigis la brovojn.
  - Saĝa, sed sciu, bebo, ĉi tio estas mortiga ludo.
  - Mi faros ĝin perfekta! - La knabino ridetis kaj saltis eĉ pli alte, ŝia korpo rotaciis plurfoje kun helico en la aero, kaj la akrobato mem tre lerte kaptis la ŝtipon per la nudaj piedoj, tiel ŝvebante en horizontala pozicio. Ŝiaj muskoloj streĉiĝis kaj pro tio eĉ pli klare aperis akra reliefo.
  Ĉiuj alprenas batalpoziciojn.
  "Kiajn belajn muskolfortajn krurojn ŝi havas kaj perfekte ĝustajn mamojn..." - subpremis la estro subitan deziron, kvankam moroj sur la tero fariĝis pli simplaj, la restaĵoj de la iama kulturo ankoraŭ sentis sin. Sed ili jam tiom longe ne vidis virinojn... Inter homoj ankoraŭ estis konservativa opinio, ke knabinoj ne risku batali en partizanaj taĉmentoj, kaj milito estis pure vira afero.
  La komandanto ankaŭ notis:
  - Nu, kiomgrade ŝiaj muskoloj estas akre tiritaj, eĉ ĉe la plej fortaj uloj oni malofte vidas tian malpeziĝon.
  Efektive, kvankam homoj fariĝis genetike pli bonaj, do la sklavo devas esti sufiĉe forta, hardita kaj tenaca por fari malfacilan laboron, sed pro sekurec- kaj fiereco, la persono ne egaliĝis en forto al la stalzano. La raso de la Purpura konstelacio en sia superforta plimulto, estis distingita, kvazaŭ sen haŭto, per gisita ŝtalo de muskolreliefo.
  Ĉiu prenis siajn asignitajn sidlokojn...
  ***
  Du horojn poste aperis alia knabino...
  Jes, ili estas tre similaj, eĉ en vestaĵo, aŭ pli ĝuste, ĝia preskaŭ kompleta foresto. Por Labido Caramada, kiu ĵus alvenis ĉi tien, ĉi tiu neprizorgita planedo estis tro sovaĝa kaj varma. Tial ŝi venis ĉi tien preskaŭ nuda, nudpieda, ornamita per braceletoj faritaj el altvaloraj kaj neteraj devenaj ŝtonoj. Tamen, kiel agrable estas, kiam la suno karesas la nudan haŭton, kaj la nudaj knabinecaj piedoj leĝere pikilas, tiklas la herbfoliojn, branĉetojn, tuberojn. Nur sur ŝia zono pendis leĝera sinjorino blaster, kaj sur ŝia brako - miksaĵo de horloĝo, komputilo, skanilo kaj telefono.
  - Brr! Kiom da arboj! Vi povas konstrui palacon pli da kvazaro ol tiu de la guberniestro! - diris la agresema predanta belulino, larĝe etendante la brakojn kaj rondigante sian koralan buŝon.
  La partizana knabino, ridetante, glate eliris renkonte al ŝi. Ĵetante la manon supren, ŝi salutis ŝin per la salutkarakterizaĵo de la movado de la Imperiaj Yuling-pioniroj, konkerantoj de la megagalaksio.
  - Mi ĝojas vidi vin, mia fratino. Mi vidas, ke vi interesiĝas pri ĉi tiuj indiĝenaj plantoj?
  - Kiel vi vidas, de kiam vi alvenis ĉi tien. - Same kiel vi, ekde kiam vi alvenis ĉi tien! - Labido ĵetis per la piedo pecon da ŝelo kaj lerte kaptis ĝin per la lipoj, ekmaĉi vigle.
  - Mi ne venis pro la tuberoj, mi nur ŝatas promeni sola, ŝajnigante esti sovaĝulo. Laciĝis de ĉi tiuj stultaj indiĝenoj. - La partizanino movis sian nazon kiel elefanta trunko.
  - Kvankam ili estas stultaj, ili estas tre amuzaj kaj ankoraŭ ne havis tempon ĝeni min. Estas strange... Mi ne povas kompreni, ŝajnas al mi, ke mi jam vidis vin ie. Stalzan palpebrumis dum ŝi serĉis sian komputilan cerbon la dosieron, kiun ŝi serĉis.
  La juna partizano preskaŭ senkure faris kvaroblan kapriolon en la aero kaj surteriĝis preskaŭ proksime al Labido.
  - Jes, vi vidis min sur nia centra planedo Stalz.
  Ŝi malestime snufis.
  - Ne! Kaj nia centra planedo nomiĝas malsame. Ĉu vi estas denaska?
  "Ĉu indiĝenaj virinoj havas tiel belajn harojn kun tia mirinda odoro?" Odoru!
  Karamada mekanike enigis sian vizaĝon en la sepkolorajn ondojn de la harlimo de la fosilo kaj tuj ricevis genuan baton al la suna plekso. En la sekva momento, la partiano deŝiris la zonon per la armilo kaj ĵetis ĝin flanken, starante en batala sinteno. Ŝajne, ŝi volis batali egale. La komandanto tamen ne aprobis la teatrajn efikojn, kaj per preciza pafo de eksplodilo, li rompis la braceleton tenantan la ciberhorloĝon.
  - Levu la manojn! Unu movo kaj mi pafas!
  Kio okazis poste estis simpla. Nur la horloĝa braceleto devis esti ŝanĝita. Unu el la soldatoj donacis trofeon. Kiam la libido-ekvivalento de Caramada malaperis, la originalo povus esti traktita.
  Ino el la armeo de la malamataj invadantoj estis forte ligita per trofeodrato...
  Mi scivolas kiom da cikloj ŝi havas? Dek tri aŭ dek du? Sed ĉar Stalzanoj kreskas pli rapide kaj pli da homoj, ŝi estis multe pli alta ol la averaĝa plenkreska virino. Jes, kaj la figuro estas sufiĉe evoluinta kaj atletika, kun muskoloj, sekaj kaj ankoraŭ ne troaj.
  Estas domaĝe, ke tia bela knabino devos esti likvidita, sed nenio povas esti farita. Ne ekzistas alia elirejo! Milito estas la plej ekscita ludo, la nombro da partoprenantoj estas senlima, sed konstante malpliiĝas!
  
  
  Unu el la altaj junaj partizanoj ne povis rezisti tuŝi la gracian helbrunan kruron de la knabino. La kaloza mano de la hakisto iris supren laŭ la maleolo, malsupren ĝis la rozkolora, iomete polva piedo, palpis la piedfingrojn. La knabino palpebrumis al li.
  - Nu, kial tiel timeme, vi estas tiel bela, nigra kun blondaj haroj.
  La knabo sincere ridetis responde.
  - Kaj ankaŭ vi estas miraklo, la ungoj de la fingroj ĵetitaj kiel perloj.
  Alia junulo etendis sian manon al sia brusto, pro la tuŝo ĝi tuj ŝveliĝis. La grandioza busto de la belulino similis al miel-plombira glaciaĵo kuŝita en glito kun cicoj verŝitaj kun ĉerizoj. La knabino murmuris:
  - Kuraĝaj knaboj, mi volas senti vian kareson.
  Junuloj, preskaŭ adoleskantoj, ĵetis malsatajn rigardojn al ŝi, sanaj organismoj postulis sekson. Eĉ komandanto Panther mem sentis la varmon en siaj lumboj. Pro sia densa kaj jam griziĝinta barbo, kiu estas sufiĉe malofta en la moderna mondo, li ŝajnas preskaŭ maljunulo sur la fono de tiuj junuloj (kvankam kelkaj estas nur ekstere knaboj). Kaj la knabino estas tiel alloga, precipe pli malpeza ol la indiĝenoj, brila, kiel orumita haŭto, grandaj perlaj dentoj de invite malfermita buŝo. La voĉo de Labido fariĝis languida, spira.
  - Ni amuziĝu kun mi, tiam lasu min foriri, mi nenion diros pri vi.
  La knabino miaŭis pro ĝojo, kiam ŝiaj manoj kunpremis ŝiajn muskorajn koksojn, kaj la plej granda dumetra partizano kun eĉ maldensa barbo, aŭ pli ĝuste kun lanugo, komencis detiri la ŝtofon, kiu apenaŭ kovris la allogan karnon.
  - Mi donos al vi abismon de plezuro kaj mi mem ricevos fabelan plezuron. Ne estis eĉ guto de ŝajnigo en la voĉo de la Stalzanka. Esti seksperfortita de gerilbestoj estas tiel romantika, kaj la aromo de jetnigraj, muskolaj, nelavitaj viraj korpoj estas tre ekscita. Ŝiaj iamaj partneroj ne tiom malbonodoris, danke al bioinĝenierado, stalzanoj estas preskaŭ tute senodoraj, en milito tio estas superflua.
  - Pli rapide vi povas eĉ nur du samtempe. - Labido invite palpebrumante, lekis katecajn lipojn.
  La pantero eksplodis, malestimo venkis la bestan impulson:
  - Reen! Ni ne perdu nian homan dignon kun ĉi tiu malĉastulino. Ĉu vi ne vidas, kia malvirta raso, sen restaĵoj de honoro kaj konscienco. Bestaj instinktoj kaj volupto en tia juna kapo, sed kiel ĝi estos kiam ĝi kreskos?
  La knabino ne estis malkuraĝulo. Ŝi bojis per la voĉo de tre kolera mastrino:
  - Mi jam estas plenkreska detruanto kaj plenrajta militisto - komprenis la limako! Kiam mi liberiĝos, mi eltiros vian barbon je la haroj, poste mi metos la putran viandon sur laditajn hundojn! Stalzanka muĝis eĉ pli laŭte, la muskoloj sub ŝia haŭto ruliĝis kiel pilkoj, penante trarompi la draton fortan kiel ankroĉeno. - Kaj vi, kiom valoras la knaboj, tordu ĝin, donu ĝin al ni kaj miaj amikoj kaj mi alportos al vi oceanon de feliĉo, sen kalkuli monon, teron kaj sklavojn kun sklavoj kiel rekompenco!
  La komandanto diris malfacile, donante severan voĉon malvarmon:
  - Vidu eĉ ne uncon da pento. Nur morto povas atendi ŝin. Kaj ne estos facile. Mi pafos unue ŝiajn brakojn kaj poste ŝiajn krurojn.
  La uloj retropaŝis. Estis bedaŭro en iliaj okuloj, esti senigita de tia plezuro. Sed neniu kuraĝis disputi kun la varma kaj rapida Pantero por reprezalio. La stalzanka estis disŝirita tiel senespere, ke sub la drato el superforta alojo, la haŭto estis ŝirita kaj tre hela, skarlata sango eliris. Kaj la ŝtipo, dika kun diametro de metro, al kiu ŝi estis ligita, jam krakis, kovrita de malgrandaj fendoj. La gerilanoj streĉiĝis, tirante siajn armilojn, timante ke multe pli forta ol homa eksterterana sorĉistino liberiĝos, kurante kiel gepardo kontraŭ ili.
  La estro, ŝanĝante al la minimuma potenco, celis la eksplodilon...
  Subite, mano estis metita sur lian ŝultron.
  - Trankviliĝu, Viktor Vediamidoviĉ!
  La timinda komandanto estis konfuzita. Lia vera nomo estis sekreto, kiun li kaŝis eĉ de Gornostaev. Kaj lia armilo, kvankam neniu ŝajnis al li, tuj klakbatis la mezon. Eĉ la furioza tigrino Labido kvietiĝis, glaciiĝinta, ŝvelinta de streĉitaj muskoloj.
  - Kiu vi estas? - Elkovita Pantero.
  La figuro en la griza tuniko estis strange konata.
  - Vi povas nomi min Guruo aŭ Sensei... - La voĉo estis kiel oceana surfo en trankvila vetero, ĝi kombinis forton kaj molecon.
  - Jes, mi rekonis lin - li estas la granda Sensei - flustris la dua persono en la taĉmento Antonov kun tremo en la voĉo.
  "Bone, Sensei, vi povas fari viajn aferojn..." Pantero kontraŭvole faris iomete riverencon kaj provis liberigi la sekurecon de la eksplodilo.
  Ne, vi ne mortigos ŝin! - La voĉo de la guruo kun nevidebla rigardo kaj fortvola, pure razita mentono fariĝis pli malmola.
  La komandanto, daŭre batalante kun la eksplodilo, kiu subite iĝis malbona, eligis tutan vicon da vortoj:
  Ĉu vi estas freneza, maljunulo? Stalzanoj estas denaskaj murdistoj. Mia frato estis brutale torturita, senŝeligita viva kaj, ŝprucita per radioaktiva salo, pendis sub la brulantaj sunaj radioj, devigante la tutan vilaĝon rigardi ĝin. Li tordiĝis kaj mortis en terura agonio. Kaj la soldatoj ridis pri li kaj la aliaj pendigitoj, kaj estis pli ol cent el ili. Kiam ili trankviliĝis, oni eĉ malpermesis ilin enterigi. Tiuj, kiuj kuraĝis malobei, estis pendigitaj apude, krome, hokante la ripojn per hoko. Kaj mia patrino kaj kvin infanoj estis dissolvitaj vivantaj en acido, aŭ pli ĝuste, kio restis el ili post torturo. Kaj la mia...
  Sensei malgaje ridetis, liaj dentoj estis mirinde blankaj kaj freŝaj sen unu makulo, malgraŭ la aĝo de pli ol mil jaroj de sia posedanto. Kaj la voĉo de la guruo subite rejuniĝis:
  "Sufiĉe, mi ankoraŭ ne povas konvinki vin, sed laŭ via maniero vi pravas. Sed nia planedo estas minacata ne nur de la fortoj de la Purpura Konstelacio. Invadantoj de ĉiuj strioj amasiĝis el multaj miloj da galaksioj. Vulkano de malbono liberiĝis kaj minacas inundi kaj formanĝi la tutan universon. Ni ĉiuj devos kuniĝi, eĉ kun la stalzanoj, por batali kune kontraŭ komuna universala malbono. Kaj ĉi tiu knabino estas nur malgranda sed grava ŝtono en la stelmozaiko. Ĉiu homo estas kiel sablograjno en la dezerto, sed male al la plej vasta dezerto kun randoj, ĉi tiu sablograjno ne havas limojn por mem-plibonigo! Guruo senĝene skuis la kapon. - Pardonu Viktoro, ni parolos poste!
  Gracia mangesto kaj la peza drato krevis, kaj post sekundo, Sensei kaj la knabino malaperis.
  Kun risko fordoni sin, la komandanto plantis ŝarĝon en la loko, kie la stalzanka ĵus kuŝis. Signinte sin, li savoure ĵuris:
  - Mi preferas kunligi mian kolon per maŝo ol kuniĝi kun la stalzanoj, eĉ kontraŭ Satano mem!
  ***
  En la momento, kiam ŝajnis, ke ĉio ene estas bolanta, kaj la pulmoj laŭvorte brulis, tirante vivantan flamon, kiam varmegaj fluoj de supervarmigita aero estis blovataj, bakante ĉiun partiklon de la elĉerpita korpo, paralizante la konvulsiajn movojn de trostreĉita. muskoloj. Sento rememoranta trovi miksaĵon de lafo kaj bolanta akvo ĉe grandaj profundoj en la areo de vulkana erupcio. Tiam ĝi subite plifaciliĝis. La doloro komencis malaperi, estis mirinda leĝereco. Jes, ĝuste tion sentis Lev Eraskandar, kiam lia spirito komencis forlasi sian karbigitan korpon...
  ... Ĉi tie li disiĝas de la surfaco kaj komencas kontempli la okazaĵojn, kvazaŭ de ekstere. La restaĵoj de rompita, degelinta stelŝipo estas videblaj. Grandegaj malsamaj specoj de monstroj abundas je sennombraj aroj. En la lumo de kolosa purpur-smeralda stelo, ili estas tiel specialaj helaj kun radianta superfluo. Tute ne timigaj, male, fabele belaj en siaj koloroj. Obeante al nekompreneble nerezistebla forto, la animo daŭre leviĝis supren. La buntaj monstroj sur la surfaco rapide ŝrumpis. Spirito eniras la stratosferon. Ĉi tie vi povas vidi la tutan planedon, roz-flavan, komence grandegan, poste rapide malpliiĝantan en volumeno. Jen ĝi estas la grandeco de ronda tablo, jen la grandeco de pendofona rado, jen la grandeco de futbala pilko, poste la grandeco de tenisa pilko, kaj poste - malpli ol papavo-semo. Pli kaj pli da novaj galaksioj preterpasas, nepenseblaj aretoj de stelaj fragmentoj kaj lokigantoj. La animo estas suĉita en la tunelon, kaj ĝi flugas, helaj sepkoloraj strioj ekbrilas laŭ la koridoro sur nigra fono.
  "Kien mi iras? - pensis la knabo konfuzite. - Enigmo... verŝajne, al alia megauniverso, al la hipermondo."
  Antaŭ la tunelo aperis ĉiam pli granda intenseco de la plej hela lumo. Laŭ la ŝtat-imperia unuopa kaj neŝancelebla religio de la Purpura konstelacio, post morto, la stalzano iras al tribunalo, kie, laŭ faroj aŭ armea lerteco, li alvenas en la unua ĉielo, aŭ pli ĝuste en la sekva hiperuniverso. Tie li enkarniĝas, ricevante rangon depende de kiom fervore kaj fidele li servis Stelzanath, la imperiestron kaj la popolon. La religio diris ke la Granda kaj Plej Alta Dio donis al la stalzanoj la tutan universon en eterna posedo, kaj la ceterajn rasojn por sklavigi. Ĉio, kio kontribuas al la konkero de la universo, estas pravigita. Atingoj ĉe la frontoj kaj en la malantaŭo. Heroismo kontribuas al pli alta statuso en la nova megaverso, kaj ĉi tio estas la plej grava afero. Oni konsideris grandan kuraĝon morti en batalo, precipe montrante sinoferon, prenante milojn da vivoj de malamikoj en via vivo. Ekzistas aliaj, eĉ pli alte organizitaj universoj kun granda nombro da dimensioj kaj senfinaj grandecoj, do la ambicia stalzano povas fidi je eterna kariera progreso. Kien iras la imperiestroj? Ĉu ekzistas Megaverso preta por ĉiu el ili? Sed Leono estas viro, tial li ne estas devigata kredi je tia sensencaĵo.
  "Kien mi iros?" - Konfuzita pensis Eraskandar.
  Kiel viro kaj sklavo, li devas resti sklavo en la venonta vivo, kaj ĉi tio estas en la plej bona kazo. Se ili ne volas havi lin kiel parolantan ilon, tiam li estas minacata per fajra kavo kaj loko de eterna torturo por malsuperaj estaĵoj.
  Tertremoj transprenas la haŭton, kvankam la haŭto jam malaperis. Sed Sensei diris, ke la stalzanoj kaj homoj devenas de komuna praulo de tiu, kiu naskis bruajn, vilajn simiojn. Estis ankaŭ granda Guruo, kiu nur povus esti vidita de elektitaj malmultaj. Li laŭdire malkovris la sekreton de senmorteco kaj granda potenco. Kial do, se li estas tiel ĉiopova, li ne povas forpeli ĉi tiujn sangsuĉulojn el la planedo?
  Ĉe la fino de la tunelo, la Leono flosis eksteren sur antaŭurbon plenan de la plej hela lumo. Proksime estis kolosa palaco, ŝajne templo de ĉiela justeco. Du brutuloj kun brile brilantaj flugiloj, ŝajne anĝeloj, tordis la manojn malantaŭ la dorso kaj kondukis lin en la tribunalejon.
  La halo estis grandega, la plafono perdiĝis en la nuboj. La timinda voĉo de la juĝisto, grandega kiel la monto Everest kaj brilanta kiel multaj sunoj, tondris kun mil tondroj.
  - Vi ne estas soldato! Vi ne estas batalanto! Vi ne estas stalzano! Vi estas homo, malnobla estaĵo, malnobla parodio de granda raso. Vi estas malnobla ribelulo, kiu malamas siajn legitimajn mastrojn kaj volas detrui ilin ĉiujn. Vi ne estos sklavo, ili eĉ ne volas havi vin kiel sklavon. Iru al infero kaj brulu tie por ĉiam en terura agonio kune kun ĉiuj malamikoj de la Purpura Konstelacio. Militistoj de la plej granda nacio en ĉiuj senfinaj hiperuniversoj, batalantoj de ideala raso elektita de la Ĉiopova, konkeros la senliman universon!
  Flamoj aperis sub la piedoj. Ili bruligis la nudajn piedojn de la knabo terure dolore.
  - Vere, fajro denove! Mi ne plu povas fari ĝin!
  La leono skuiĝis. Li estis preta fali sur la genuojn kaj plori kiel infano.
  En tiu momento, la bildo de la juĝisto malaperis...
  ***
  ... Iu perforte skuis la junulon je la ŝultro. Malfermante la okulojn, la iama gladiatoro vidis la malpuran vizaĝon de sinkha kun moskito-probosko. Post la fajra Geheno, lia platigita taso kun maldensaj haroj ŝajnis esti vizaĝo de bona feino. La koŝmara deliro estis tiel reala, ke miaj kruroj ankoraŭ doloris kaj miaj manoj tremis.
  - Ekstaru! Via regenera procezo finiĝis!
  Estis ankoraŭ dolorige rigardi, eĉ la ne tre hela lumo doloris la okulojn. La bildo malklariĝas, kiel kiam oni ploras amare. La leono palpebrumis plurfoje, fariĝis pli klare. La ĉambro, se juĝante laŭ la situacio, estas regenera kamero. Aparatoj de nekomprenebla celo, tentakloj kiuj ĵetas bluajn murojn. Pluraj skatoloj kun arkaikaj aspektantaj antenoj. Apud la flav-roba Sinh estis pluraj pliaj insektoidaj specoj kun radiolumiloj pretaj, kaj paro da fortaj Gruidoj el unu el la plej malbonaj civilizacioj. Ŝajne ili ankaŭ havis problemojn. Grandaj kaj pezaj gruidoj tenis plurtubajn radiolumojn en siaj platigitaj piedoj, prenante la suspektindan knabon per armila forto. Ne estis timo, kial do regeneri, poste tuj mortigi. La estaĵo kun la trobo grincis.
  - Kiel vi eniris tiun stelŝipon, Leo? Kion vi faris sur la planedo Fajrobog? Antaŭ la tunelo aperis ĉiam pli granda intenseco de la plej hela lumo. Laŭ la ŝtat-imperia unuopa kaj neŝancelebla religio de la Purpura konstelacio, post morto, la stalzano iras al tribunalo, kie, laŭ faroj aŭ armea lerteco, li alvenas en la unua ĉielo, aŭ pli ĝuste en la sekva hiperuniverso. Tie li enkarniĝas, ricevante rangon depende de kiom fervore kaj fidele li servis Stelzanath, la imperiestron kaj la popolon. La religio diris ke la Granda kaj Plej Alta Dio donis al la stalzanoj la tutan universon en eterna posedo, kaj la ceterajn rasojn por sklavigi. Ĉio, kio kontribuas al la konkero de la universo, estas pravigita. Atingoj ĉe la frontoj kaj en la malantaŭo. Heroismo kontribuas al pli alta statuso en la nova megaverso, kaj ĉi tio estas la plej grava afero. Oni konsideris grandan kuraĝon morti en batalo, precipe montrante sinoferon, prenante milojn da vivoj de malamikoj en via vivo. Ekzistas aliaj, eĉ pli alte organizitaj universoj kun granda nombro da dimensioj kaj senfinaj grandecoj, do la ambicia stalzano povas fidi je eterna kariera progreso. Kien iras la imperiestroj? Ĉu ekzistas Megaverso preta por ĉiu el ili? Sed Leono estas viro, tial li ne estas devigata kredi je tia sensencaĵo.
  s?
  La vido de sinha en flava robo estis iomete komika. Mi scivolas kiel li scias sian nomon?
  "Mi alvenis tie hazarde, en misio. Do li neatendite kaj neatendite eniris en tiun ĉi malbenitan malordon. - Eraskandar apenaŭ mensogis.
  - Se vi volas diri tiun mikrofilmon, tiam ĝi estas tia bagatelo, ke ĝi ne devus esti rapidinta por miloj da parsekoj pro tio. Se ne pro akcidento, du aŭ tri pliaj tempounuoj, tiam vi fariĝus netaŭga por regenerado.
  Paŭzo... La junulo pensis: "kia mikrofilmo, eble ĝia posedanto Hermeso volis liki ion el la sekretoj de la imperio?".
  "Kie estas la fluoro?" demandis la reprezentanto de la artropodoj neatendite.
  - Li mortis heroa morto. La monstroj glutis lin, plonĝante lin en la uteron de la infero. - Leono pure home levis la ŝultrojn kvazaŭ ili estus ligitaj per faskoj da drato.
  Singh nervoze tiris la restaĵojn de la membranecaj flugiloj kiuj atrofiis en la evoluprocezo.
  - Vi estas nur sklavo, kaj ni nun ne bezonas superecon. Ni povas forigi vin. Tamen ni povas doni al vi ŝancon por pluvivi kaj eĉ por rekompenco, tre solida rekompenco por malriĉa, senrajtigita sklavo.
  La leono subite komprenis, ke la artropodo ne ŝercas. Ili ne bezonas kroman atestanton, kaj ne utilas flirti antaŭ neniigo - Sinhas, kun maloftaj esceptoj, ne estas sadistoj, kvankam ili estas senkompataj en atingado. Sed la oferto povus esti interesa. Formikmoskito alproksimiĝis al tablo apud la muro, kovrita per klavaro kaj leviloj. Li sendis kelkajn ĉifrajn mesaĝojn, kaj poste ricevis respondojn.
  La pordo malfermiĝis kaj alia artropodo eniris. Lia uniformo brilis per oraj kaj purpuraj gemoj, kaj purpura heksagono brilis sur lia brusto. Oni povas vidi, ke tio estis alta rango, simila al la ultramarŝalo.
  "Kiom da tempo pasis? Ŝajne ili havas spionojn ĉie kaj estas multaj. Verŝajne, ili ankaŭ facile eltrovis mian identecon?"
  Eraskandar ektremis, post la brulvundoj li sentis etan malvarmon.
  "Spuroj de esti en la halo eble ne estas, sed vi povas logike kalkuli ion ajn."
  Singh surmetis siajn okulvitrojn kaj klinis sin sur la trogranda seĝo por tia malfortika korpo. Verŝajne rigardis la novaĵojn. Poste li demetis ilin kaj alparolis la kaptitan sklavon kun emfaza ĝentileco.
  - Do jen ni, nia amikino, ni donas al vi taskon. Unue, revenu al via majstro Hermeso. Li devos ion transdoni, kaj ni diros al vi kie akiri pliajn informojn. Ĉi tio tamen ne estas tiel grava. - La voĉo de la insekto ŝanĝis la tonon, perfidante nekaŝitan malestimon. - Por la kulamanoj, ni jam havas multe da informantoj, nur ne sufiĉas valuto por ĉiuj. Krom mono, vi devas nutri ilin per promesoj, kio ne ĉiam funkcias, sed ĝi estas pli profita. Nia ĉefa tasko estas kontakti kaj kontakti vian amikon kaj nian reciprokan konaton Des immer Konoradson, ĉi tiu bonega sorgo.
  "Ve! Kiel li scias tion?" - ekbrilis tra la kapo de la Leono.
  Ŝajne, Singh rimarkis surprizon.
  - Jes, ni konas la idon. - La grincado fariĝis pli laŭta kaj abomena. "Ĉu vi vere pensis, ke estas tiel facile delogi stalzanon kaj poste sendi graviagramon? Via sekureca servo tute blokas ĉiujn signalojn irantajn al ĉi tiu sektoro de la universo, eĉ niaj specialistoj ne povas fari ĉion, kion ili povas. La mesaĝo estis blokita kaj spurita. Tiam Fagiram Sham mem sendis mesaĝon en via nomo. Li havas fortan piedon en la Trono-Gardisto. Ni antaŭkalkulis ĉion, ĉar ĝi estis lia ideo, ne via.
  - Do, ĉu vi uzis min de la komenco ĝis la fino? Rulante la okulojn, Leo mallaŭte fajfis.
  "Ne, ne plena gvatado, alie ni ne estus enirintaj nin en nenecesan batalon kun la floto de Purpura Konstelacio." Singh mildigis sian tonon kaj parolis pli sincere. La raso de artropodoj konsideris malplenajn mensogojn kiel muta. Jes, vi povas kaŝi informojn, aranĝi ampleksan kaj ruzan misinformadon. Sed kuŝi sen ekstrema bezono estas malinda de loĝanto de la vasta imperio de la Ora Konstelacio. La emocia parolado daŭris:
  - Fagiram estas nur malplena pupo. Vi estas la malamiko de la stalzanoj! Kaj granda viro kun elstaraj datumoj por via raso. Ĉu vi memoras, kiam vi estis nur knabo kaj mortigis monstron en la Koloseo. Ni memoras viajn aliajn heroaĵojn. La infano mortigis la "fluoricon", sendube ni eltrovis ĝin. Unu malpli freak, ĉar li ne estas sinh. Leono sendis mesaĝon al la granda Zorg, kaj li fidos vin.
  - Mi dubas, ke unu mesaĝo sufiĉos por konfido. - Eraskandar ekstaris, la bluaj muroj jam ŝajnis dispremi la junulon.
  - Se ne, des pli malbone por vi! Tiam ni eliminos la superecon. - diris Singh kun kreskanta premo. - Vi devas raporti pri ĉiu paŝo de la altranga senatano, estu lia servisto kaj ombro. Ni rigardos vin.
  - Nu, la plano estas bona, sed tro rapida. La leono kolere balancis la kapon.
  - Ne tro, sed optimuma. Vi estas sklavo, kaj via mastro donos vin al Dez kiel bona tradukisto, vi estas kapabla knabo. Hermeso kaj Fagiram alte parolis pri vi. Singh pikis la supron per sia piedo. - Ili estas vakuaj malsaĝuloj, ili ne vidas tigron en katido! Ŝajnigu esti lojala al ili kaj laboru por ni. Estas ankoraŭ mikroĉipo en via osta medolo, sed jam reprogramita. Ili ne povas mortigi vin, sed ni povas mortigi vin kaj spuri ĉiun vian movon. Kaj kiam Stalzanath malaperos, konsumita de nia imperio, ni malŝaltos la blaton. Fariĝu sendependa! Travidebla!?
  - Multe pli travidebla! La leono surmetis ŝajnon de rideto.
  - Tiam faru ĝin. Ni transdonos vin al via majstro. En la estonteco, vi ricevos instrukciojn per li kaj per nia mesaĝisto. - Roboto alflugis al Sinhu kaj donis al la insekto glason da ĵeleo. La estaĵo mallevis tie sian trunkon.
  La leono estis scivolema:
  - Konektis? Kaj kiu ŝi estas?
  - Unu bela knabino. - Kaptinte la surprizitan rigardon de la junulo, tuj aldonis Singh. Ĉar la trondo estis trempita en ĵeleo, la voĉo sonis gorĝlante. - Ne, ĝi ne estas Venuso. Kompreneble, ĉi tiu riĉa stalzano povas provizi al ni utilajn informojn por mono, sed ŝia translokiĝo al la Tero kaŭzos nenecesajn onidirojn. La knabino estos el inter la julingoj (juna soldato kaj oficiroj ne estas pli altaj ol unu stelo!). Mi sentas, ke vi volas demandi pri la rekompenco. Mi respondas, ke la sklavo ne bezonas nun monon, kaj vi ricevos liberecon post la malvenko de la imperio. La ora konstelacio, kiel ni nomiĝas, valoras utilajn agentojn. Jen kiam venos la mono! Aŭ eble eĉ biendomo kun sklavoj, pri kiu vi povas moki kiel vi volas! Ĉiuj, forportu lin! Li jam sufiĉe scias.
  Al la vilaĝo, la silenta ultramarŝalo de la Singhs grincis seke:
  - Remetu sur lin la sklavan kolumon!
  La kvarbrakaj gruidoj tordis siajn manojn, kunigante siajn kubutojn, poste senceremonie puŝis ilin ekster la pordon.
  Kiam la junulo estis forportita, la sinkronigo sonoris per maldika knaro.
  - Li estas tiom interesa, mi nur manĝus lin! Estas domaĝe, ke ilia sango estas tiel danĝera, ĉiuj stalzanoj estas abomenaj, kaj ĉi tiu estas la plej venena. Liaj pensoj ne estas skanitaj, nu, li ne havas kien kuri, li estas sur la maŝo kun ni.
  Ĉapitro 22
  La homo volas purecon
  Mi volas saĝajn kaj brilajn ideojn!
  La mondo (ideale) estas la krono de beleco,
  Nur, kompreneble, por bonaj homoj!
  Ĝi ne funkciis... Kruela, malbona roko...
  Iu ŝaŭmo regas ĝian pilkon!
  Estu kompatema, ĉiopova Dio,
  Ne lasu homon fali en la abismon!
  Kriado, muĝado, klakado plenigis la ĉambron. Parto de la menaĝerio estis klare sen kontrolo. Marŝalo Sinha estis konfuzita. Fagiram, malnobla tipo, kiu kutime koleras pro ĉiu eta afero, kontraŭe, daŭre restis trankvila. Plej malbone, kanonistoj kovros la tutan ĉambron kaj malŝaltos ĉiujn, eĉ radioaktivajn temojn, ne sen kialo, ke la plej bonaj inĝenieroj konstruis ĉi tiun halon.
  La bruo denove komencis trankviliĝi, ŝajne, tamen, la prudento regis aŭ la piratoj rimarkis, ke ili, tiukaze, povus esti forigitaj. Sed la parolo ne plu eblis, kaj multaj ĝojis eliri el la kaptilĉambro kiel eble plej baldaŭ por malstreĉiĝi en diboĉado antaŭ pezaj decidaj bataloj. Kiam la "mamutoj" elverŝis el la halo, la dinosaŭra, staranta sur la streamer per basvoĉo, sovaĝe tuŝante la lingvon de la stalzanoj, sukcesis demandi.
  - Kaj kio estas ĉi tiu "Granda Imperiestro", kiu estas tiel laŭdata de la sklavetoj?
  La staranta gardisto, kvankam li aspektis kiel stalzano, fakte estis klono, kiu ĵus eliris el inkubatoro, kreskinte sur artefaritaj hormonoj. Li estas monto de muskoloj, kaj la menso de kvinmonata bebo respondis per tomba voĉo:
  - Jen nia Granda Imperiestro, la tuta universo apartenas al li.
  - Tiam, mikroorganismoj, akiru plasmon! - El la makzeloj de la bruto ekstermondano elflugis pluraj venenaj verdaj fumnuboj lasantaj fortan fetoron.
  La multtubaj trabĵetistoj kaj plasmoĵetistoj de la eksterteranoj tuj liberigis fluojn de mortiga energio. Ili plonĝis en multkoloran kvadraton, kie inteligentaj infanoj kun floroj kaj rubandoj plektitaj en la haroj daŭre svingis flagojn. Eksplodoj - kaj ĉe la loko, kie la infanoj koncertis, estis nur funeloj kun amasoj da fumantaj kadavroj. Deĵetinte la flagojn, la knaboj kaj knabinoj rapidis en ĉiuj direktoj, multaj el ili estis vunditaj kaj bruligitaj. Neniu havis tempon rimarki de kie venis la revenpafo. La ŝargo estis pafita tre precize, trafante la kontrolreguligilon, kiu reguligas la senŝargiĝrapidecon en la plasmogeneratoro - la aparato kiu funkciigas la arsenalon de la monstra monstro. La generatoro iris en malvolan reĝimon, iĝante neniigbombo. La dekmetra tiranodroido sukcesis deŝiri la inferan maŝinon kaj ĵeti ĝin en la homamason, sed tio ne savis lin. La generatoro eksplodis, detruante la monstron, kaj samtempe bruligante kaj disĵetante en elementajn partiklojn milojn da diversaj, kondiĉe raciaj, estaĵoj. La nervoj de la intergalaksiaj batalantoj jam estis en rando, kaj ĉi tiu eksplodo deŝiris la lastajn bremsojn.
  Komenciĝis reciproka deviga batado.
  Eksterteraj estaĵoj tranĉas unu la alian, degelante kaj brulante, de ĉiuj specoj de armiloj. Konsiderante ke la batalo okazis en la libera aero, estas klare ke iu pafo trovis multajn viktimojn. En kelkaj sekundoj, la plej multaj el la karaj "gastoj" estis mortigitaj kaj signifa parto de la komplekso estis detruita. De la batoj de la plej potencaj ŝargoj, grandegaj kaj malgrandaj korpoj frakasiĝis en fumantajn fragmentojn. Flamoj ekflamis, englutante mirindajn florojn kaj arbojn. Kelkaj el la kriplaj monstroj svarmis ĉirkaŭe, kelkaj distranĉitaj membroj daŭre flirtis kaj konvulsiis. Multkoloraj fontanoj de sango disvastiĝis tra la tapiŝo kaj herbo. Ĉe kelkaj estaĵoj, la sango facile ekbrulis en oksigena medio, tiel multaj ekflamis kun multkolora fajro. Aliaj estaĵoj rapidis por kuri, disvastigante furiozajn flamojn ĉirkaŭ ili. Monstroj, konsistantaj el radioaktivaj elementoj, brulis tra tapiŝoj kaj eĉ diserigita granita ŝtono, kaj mentoplasma fajro formanĝis pezan metalon. La flamo de la radioj kaj plasmo, certe, daŭrus ĝis la kompleta ekstermo de ĉiuj kontraŭuloj, kaj tiam kosmoŝipoj implikiĝus, tranĉante la tutan spacon en la sunsistemo kaj ĉirkaŭ ĝi per la malbona energio de totala detruo.
  Feliĉe, la stalzanoj sukcesis ŝalti la paralizan kampon. Eroros estis la unua se temas pri doni la ordonon fermi la spacon per fortoŝildo samtempe. Estis pragmata paŝo, se granda buĉado komenciĝos proksime de la planedo Tero, tiam ne restos stabilaj atomkernoj de la tuta sunsistemo. Kaj pro tio, eĉ se li eskapos, la imperiestro povas ekzekuti, kaj tiel sovaĝe, ke estas pli bone tuj elbati lian cerbon.
  La tero devas ekzisti! Lasu la ultramarŝalo kaj senfine naŭzita kun ĉi tiu truo!
  Robi sed ne mortigi! Tamen, granda kvanto da forbruligitaj kaj tranĉitaj sufiĉas por krevigi la situacion! Sur areo de pluraj kvadrataj kilometroj, daŭra detruo de la insulo per fajro, sennombraj mortintoj, la plimulto el ili eĉ ne havis kadavrojn, en la plej bona kazo, fetidan polvon kaj fumantajn pecojn. La ultramarŝalo estis ekstere trankvila, sed elefanto-erinacoj frotis en la koro. Li estis inter la radiokaskado kaj la reflektoro. Unuflanke, komplicoj en la perfido de la imperio, kaj aliflanke, Fagiram kaj liaj multaj komplicoj. Estas klare, ke perfido infektis la plej altajn grandecojn de potenco, kaj la situacio ne povas esti solvita simple per averto. Povas ankaŭ rezulti, ke la ĉefa malamika loĝanto kolektas ĉiujn informojn de la supro. Li estis distrita de liaj pensoj per peza ĝemo de la juna adjutanto staranta malantaŭ li.
  Urlik Eroros akre turnis sin kaj alparolis la junulon per neatendite milda tono.
  - Vi, mi vidas, suspiri. Eble vi timas la vido de kadavroj kaj sango?
  Nee svingante la manon, la adjutanto respondis:
  - Ne, male, mi bedaŭras, ke mi ne povas, sen via ordono, meti ŝargon de maksimuma potenco en ĉi tiun vipuron. Malmultaj, fotono malmultaj kadavroj... - freneze ekkriis Stelzan. - Kiel mi ŝatus haki la tutan menaĝerio!
  - Jes, sed via vizaĝo estis iom malĝoja. Niaj aliaj soldatoj ĝojas pri la buĉado. Eroro aŭtomate sentis sin suspektema, kaj streĉiĝis. La hiperplasma pafilo de la ultramarŝalo eĉ plilongigis la barelojn, montris hologramon en formo de fluo de multkoloraj ekkriaj signoj.
  - Io alia terure malĝojigas min. Ĉu ni nun estas perfiduloj al nia Granda Imperio? Ĉi tio estas terura! Tiuj, kiuj perfidas la Purpuran Konstelacion kaj la Imperiestron, post puno kaj ekzekuto, atendas en la ultrauniversa malliberigo en hiperplasma reaktoro. Tie perfiduloj estas submetitaj al daŭra bombado de doloraj kvantoj. Tie ni spertos nivelon de doloro, kiu ne estas disponebla en ĉi tiu universo. Doloro trapikos ĉiujn ĉelojn de la korpo, lasante neniun liberan molekulon. Kaj la plej malbona afero estas, ke ne estos dormo, nek ripozo, nek loko por spiri.
  Eroros elpremis malestiman ridon (kvankam li mem estis terure nervoza, eĉ pro timo turnis la inteston!), Ĵetante kun intenca nezorgemo:
  Ĉu vi timas suferi? Estas hontige, hontige al la kolapso de la militisto de la Purpura konstelacio timi doloron. Kaj se vi estas turmentita de malamikoj, ĉu vi rompiĝos?
  La juna stalzano blovis sian bruston per patoso kaj diris:
  - Ne, mi ne timas doloron. Sed unu afero estas elteni la turmenton de malamikoj dum tago, monato, sciante, ke pli aŭ malpli frue ili finiĝos. Alia afero estas suferi pro perfido, ricevi la punon de la Plejalta, Ĉiopova Dio kaj suferi dum miliardoj da miliardoj da jaroj. En ĉi tiu universo, la hiperplasmo brulas tuj, kaj tie, en la dolora arkivisto, ĝi brulas ĝis senfine. Nur unu espero por la kompato de la Granda Imperiestro.
  La Ultramarŝalo piedbatis flanken la pimplekovritan lacerton, kaj lia hiperplasma emisiilo eĉ elĵetis bruantan radion, neniigante la malbonan estaĵon. Tiam Eroro, kaŝante la ironion, diris:
  Jes, la Imperiestro estas bona. Mi certas, ke li konsideros la cirkonstancojn de nia kapitulaco. Ne timu, ni ankoraŭ trovos manieron doni la mortbaton al la malamiko.
  "Pli bone morti ol esti perfidita per neagado." Eble ni atakos ilin dum estas tumulto. - Ofertis fulmantajn okulojn juna oficiro.
  - Estas nerealisma, ni havas ĉiujn komunikadojn blokitaj. Sufiĉe da klarigoj, nur sekvu la ordonojn de la komandantoj! Eroros severe kriis.
  - Absolute! - La oficiro salutis, turnis sin kaj vzdetel.
  - Se vi volas pluvivi kaj savi individuojn, fidu min! Mi ĉiam estos fidela al mia imperiestra patrujo.
  La ultramarŝalo denove komencis doni ordonojn, se okazis stelbatalo, necesis almenaŭ savi la ĉefurbon. Kaj la teranoj ankoraŭ reproduktiĝos. Dum la invado, 90% de la homaro estis detruita, kaj nun estas pli da ili ol dum la atako. Se mil el 40 miliardoj pluvivos, tiam denove 40 miliardoj estos en 300-400 jaroj. En ĉi tiu relative juna aĝo por Stalzan, li certe havus sennombrajn amrilatojn. Sub la kondiĉo de postvivado, oni ne precipe kredas je postviva ekzisto en alia universo. Kaj ĉio detruita estas konstruita eĉ pli rapide. Li mem volis militon, jam pasis mil jaroj da foresto de grandskalaj malamikecoj, estis malmultaj veteranoj de tiuj gloraj jaroj de la rapida ekspansio de la spaca imperio. Eĉ sen maljuniĝo, multaj el ili, kial ili haltigis sian vivvojon, la eksterteranoj flustris malice - karmo fuŝita de murdoj. Sed eroros ne estos embarasita pro tiaj aferoj. Estas tiel interese kaj romantike neniigi milojn, milionojn, miliardojn da inteligentaj parazitoj, kiuj plenigas la universon per unu klako de butono. Necesas atingi la imperiestron mem je ajna kosto , tiam, eble, li estos konfidita kun puna ekspedicio kontraŭ la Singhs, kvankam tio jam estos grandskala milito.
  Kaj jen Fagiram. Lia nigra, ŝvita vizaĝo tremas iomete.
  - Vi estas iom amuza. Eble ĉi tio estas provoko de via popolo?
  - Kvazaro, vi ne englutos ĝin! Neniu el mia popolo propetos por la indiĝenoj. Eroros diris per memfida tono kun brilantaj okuloj.
  - Ho! Kaj mi memoras, kiel vi savis de la mortpuno tion, kion oni nomis la stelknabo, kiu konstante kripligis la filon de ŝtata konsilisto. Ne estis ĉe mi, alie mi malobservus vian ordonon. Kio estas tiu stranga moleco? - Fagiram donis al sia plej abomeninda fizionomio suspektindan mienon.
  - Estis kialoj por tio. - Nur interrompis, sciigante sian popolon, ke li ne parolos pri tiu ĉi temo Eroros. - Kaj ĝenerale, kial vi incitetis tiujn friponojn, kolektitajn el ĉiuj universalaj rubejoj!
  - Tiu ĉi stulta loka registaro iris tro malproksimen. Ili ekzercis renkontiĝon kun la imperiestro. Se vi scius, kiel malplenaj estas tiuj teranoj. - La guberniestro ŝveligis la vangojn, tordante la fingron ĉe sia tempio.
  La ultramarŝalo respondis logike:
  - La stulteco de sklavo estas pluso, sed la menso estas minuso! Rerigardante, li aldonis. - Gerlok kie? Ĉu li prenis krizdefendajn rimedojn?
  "Mi ankaŭ donis la necesajn ordonojn, kiom permesas rimedoj. Ni estas pretaj defendi. Mi instruas vin, marŝalo, eniri intertraktadon. - Neatendite, Fagiram pliboniĝis.
  - Unue, ultramarŝalo, kaj due, estas pli bone ke vi faru ĝin. Vi invitis ilin ĉi tien, ili pli bone konas vin, precipe sinhioj. Kiom longe vi programas ilin? Eroro mallarĝigis la okulojn suspektinde.
  - Bone! Ĉar vi estas tiel malkuraĝulo, mi mem traktos ilin.
  Lasinte la demandon nerespondita, la marŝalo-guberniestro ekflugis kiel rato el brulanta domo kaj kuregis al la stelŝipo. Tamen, dum la sinhioj daŭre retenis ŝajnon de disciplino, la resto de la Stelaj Vulturoj iris en staton de histeria tranco. La stelŝipo de Fagiram estis atakita tuj kiam ĝi forlasis la atmosferon de la planedo Tero. Feliĉe, aŭ eble bedaŭrinde (estus pli bone, se la bastardo mortus!), Ĉi tiuj estis nur malgrandaj batalantoj. Ricevinte difekton, la ŝipo iris sub la protekton de la Singh-floto. Perfortaj kosmofilibustuloj, perdis kelkajn el siaj ĉefaj ĉefoj, estis celkonsciaj ataki la planedon. Tamen, la stelŝipoj de la Ora Konstelacio baris la vojon al sia legitima teritorio. Sinhas estis multe pli fortaj ol aro da piratoj kaj solduloj de ĉiuj strioj. Ilia floto estis multe pli bone armita, kiel pri la eskadroj de aliaj mondoj, ili hezitis. Korsaroj kaj banditoj kriis, minacataj en ĉiuj lingvoj, verŝante malbonajn vortojn unu sur la alian en ĉiuj gamoj. Sed ili ne kuraĝis iri en batalon. Estis klare, ke iu rubujo detruus la vastan plimulton de kosmoŝipoj kune kun iliaj pasaĝeroj.
  Ambaŭ flankoj frostiĝis en suspenso, milionoj da stelŝipoj pretaj liberigi kvintilionojn da vatoj da mortiga energio en ajna momento.
  Impulsaj bestoj frostiĝis en la ĉielo de la spaco,
  Kvankam ŝajnas esti ia menso!
  Sed teknologia potenco iras al malbonaj finoj,
  Trompo prenos, ne honoron!
  ***
  La spaco estas inundita de irizaj flamoj, kiuj ŝanĝas kolorojn ĉiun sekundon...
  Inferfajro, fulmanta kaj voranta ĉiujn internojn, disbatante la karnon. Vulkano, kiu forbruligas ĉion, kio estas vivanta ene. Kiel konata ĉio estas! Sed ĉi-foje, ĉu eble la infero estas reala?! Pacienco - kaj nun la doloro kvietiĝas. Vladimir malfermis la palpebrojn. Li kredis vidi la stelitan ĉielon. Li fermis la okulojn pro surprizo, kaj poste kun peno malfermis ilin denove. Jes, efektive, li vidas eksterordinaran stelitan tapiŝon. De netera origino, ege dense ŝutita de altvaloraj girlandoj de la lumaĵoj de la ĉielo. Dekmiloj da la plej helaj steloj blindigas kaj ŝanceligas la imagon. La korpo mem ŝajnis flosi en vakuo, sentante neniun subtenon. La senprecedenca vido tiel ŝokis la knabon, ke li perdis la konscion, malkonektita de la realo.
  Kiam la kapablo pensi denove revenis al li, li jam povis regi siajn emociojn. La tero denove estis solida, kaj li pene leviĝis.
  La vido antaŭ li ne estis por malfortuloj. Komence, la knabo opiniis, ke li freneziĝas. La majesta urbo, la ĉefurbo de la Dinazakura galaksio aperis en sia plej sovaĝa beleco. Luksaj multkilometraj ĉielskrapantoj, gigantaj temploj, neimageble gigantaj statuoj, kaskadoj de ĝardenoj kaj fontanoj, helaj aparatoj, kolosaj afiŝtabuloj, kiuj povus konveni kvindek olimpikajn stadionojn kaj multe pli. Se vi aldonas milionojn da diversaj specoj de buntaj ekstravagancaj aviadiloj, tiam por dekkvarjara knabo komence de la 21-a jarcento ĉi tio jam estis preter ajna limo.
  Tamen ne estis timo. Estis ekstrema ekscito, kaj eĉ nepriskribebla ĝojo ĉe la vido de tia neimageble bunta grandiozeco kreita de la manoj de inteligentaj estaĵoj. Ĉio en ĉi tiu metropolo estis grandioza kaj ĉarma. Pluraj steloj brilis sur la ĉielo. La plej hele roz-flava stelo, du verdaj, unu bluaj kaj du preskaŭ nevideblaj ĉeriz-safiroj, kiu estas natura en tia intensa lumo. Tamen, malgraŭ la forta lumo, la okuloj ne doloris kaj ne varmegis. La temperaturo estas tre agrabla, malpeza malvarmeta venteto blovas.
  La knabo iris malsupren sur la sepkolora pavimo, trotuaro enkadrigita de floroj, statuoj, multkoloraj fulmoj, kristalpoluritaj kaheloj. Nudpiedaj, infanaj plandumoj sentis tre glataj, eĉ eble glitigaj kiel glacio, donante lumineskon, sed feliĉe ne tro varmaj.
  Ĉio en ĉi tiu futurisma metropolo estis spegulbrilema kaj brile belega, eĉ la rubforigaĵoj estis faritaj en formo de ekzotikaj bestoj kaj birdoj. Ili malfermis la buŝon kaj ĝentile dankis ilin kiam rubaĵoj estis ĵetitaj al ili. Kiam Vladimiro piedbatis la fanditan kaj deforman boton de la mini-soldato, el la trotuaro saltis kadavrobirdo kvazaŭ ĝi estus akvo. Ĝi estis kun kapo de aglo, sed kun proporcie granda beko, la korpo de striita melongeno enkadrigita en tri ordoj da abundaj petaloj. Ĉiu vico malsamis en koloro kaj formo de la ŝosoj, kaj la flugiloj ja havis kolorigon, kiu moviĝis kiel video. La plumita kaj samtempe flora kadavromanĝanto englutis la ŝuojn, kiuj fariĝis neporteblaj, pepante melodie:
  - Ni ne havas kialon por turmenti nin en dubo! Ne estas pli malesperaj uloj en la tuta universo! Veraj viroj ĵetas rubon - mortigu alies stalzanon! Stalzan mortigu iun alian!
  Vladimir konfuzite svingis la manon al la "kaŝkaptisto-primadono" kaj diris:
  - La plej mirinda afero en homo estas, ke li ne estas surprizita de la sorĉado, sed estas frapita de la banalo!
  Tamen estas strange, ke pezaj armeaj ŝuoj fandiĝis, kaj li mem ne ricevis eĉ malgrandajn brulvundojn. Tamen la vestaĵoj ne ŝajnis tro suferi, kvankam la luksa tutvesto estis perdita. Sed io pluvivis, kaj li ne tiom hontas promeni tra la urbo en inteligenta T-ĉemizo kaj pantaloneto, normalaj vestaĵoj por knabo en varma vetero.
  Kvankam Vladimiro estis embarasita de siaj nudaj piedoj, kiuj estas ege malkonvenaj en la ĉefurbo, kie ĉiu statuo, aŭto, fontano, komponaĵo, tiu aŭ alia strukturo brilis per surdiga okulfrapa lukso. Kiel almozulo ragamufo en la registara kvartalo de Sankt-Peterburgo, vi nevole ruĝiĝas, kiam iu alproksimiĝas al vi.
  Estas malmultaj piedirantoj sur la stratoj nuntempe, plejparte infanoj. Ĉar tio estas unu el la centraj sektoroj de la metropolo, eminentaj stalzanoj ekloĝis ĉi tie. Estis nur periodo kiam mini-soldatoj ricevas mallongajn feriojn por ekkoni almenaŭ iom da vivo sen elĉerpiga borilo, por lasi ilin senti la ĝojojn de infanaĝo. Krome, ĉi tiu mallonga periodo de feriado, kompare kun la kazernoperiodo, estis speco de instigo por sukceso en studoj kaj bataltrejnado.
  Almenaŭ eta ŝanco administri tempon laŭ via bontrovo estas feliĉo! Ĝuste tial la vido de sendanĝeraj ridantaj uloj, multaj el kiuj, feliĉe ludante, eĉ suprenflugis en la aeron, faris kapriolojn, turniĝante eligante kalejdoskopajn hologramojn, donis al la magia urbo mirindan idilian aspekton.
  Tigrov volis alproksimiĝi al ili kaj demandi kelkajn demandojn, sed li timis. Li timis, ke pacaj, belaj kiel elfoj, knaboj kaj knabinoj en siaj brilantaj kostumoj eble ne estas tiel pacaj kiel ŝajnas unuavide. Krome, ĝi kutime ne estas tipa por homoj; eĉ la knabinoj ludis ŝajne militajn ludojn. Vere, ŝajnas, ke fabelaj kaj anime-fantastaj tipoj disvolviĝis, kaj ne homfaritaj bataloj. Individuaj holografiaj projekcioj estis grandaj kaj tiel brilaj, kredeble reproduktantaj detalojn. Kio vere ŝajnis, kaj fakte, de ie en la aero, fabelaj kasteloj, fortikaĵoj kaj domoj aperas, kaj poste malaperas.
  La knabo, surprizita pro tio, kion li vidis, promenis kaj marŝis, daŭre ekzamenante la urbon. Kiaj mirindaj arboj kaj gigantaj dekoj kaj centoj da metroj floroj kun fontanoj kaj flugantaj bestoj pendas sur kristalaj balkonoj, brilantaj en la suno kun multfea gamo. Sur la petaloj de floroj aperas senĉese ŝanĝiĝantaj diversaj kortuŝaj bildoj, plej ofte batalartoj de diversaj eksterteranoj, aŭ bataloj en retroa stilo.
  "Eble ĉi tiuj estas fortokampoj!" La knabo pensis, frotante la tempiojn, lia cerbo estis preta boli pro abundo da impresoj. "Estas ĉi tie pluraj lumaĵoj, tia ludo de lumo kaj koloroj estas nereproduktebla sur nia planedo! Kia strangaĵo! formojn, kiujn la kreaĵoj de la menso prenas sur ilin!"
  Jen unu el la sferaj konstruaĵoj pendantaj sur sep kruroj, randitaj per folioj, enkadrigita per valoraj ŝtonoj, ĉiu pentrita en la koloro de la Stalzan flago. Alia strukturo estis farita en la formo de seppinta stelo kaj malrapide turniĝis ĉirkaŭ sia akso. Aliaj konstruaĵoj aspektis kiel kristnaskaj arboj, kukoj kun fajraj torĉoj kaj ŝtormaj multkoloraj akvofaloj, gigantaj riveretoj etendantaj en la stratosferon. Kelkaj gigantaj fontanoj, en la formo de gamo da eksterteraj gem-senditaj monstroj, ŝprucis fanditan metalon kaj eksterordinarajn gasojn prilumitajn per laserradioj.
  La malsuperaj etaĝoj de la luksaj konstruaĵoj estis plenaj de buntaj enirejoj kaj elirejoj kun nomoj montritaj sur ekranoj. Kaj kio estas stranga, ĉiuj nomoj estas absolute klaraj, restoracioj, butikoj, distraj centroj de ĉiuj niveloj kaj tipoj, diversaj servoj. Ĝi rememoris pri la multfoje pligrandigita kaj nekompareble pli luksa Centra Prezidenta Avenuo de Moskvo. Tigroj estis tiam ankoraŭ tre malgrandaj, li malklare memoris, kaj nun, laŭvorte, li formanĝis per siaj okuloj la blindigan imperian grandiozon. Kompreneble, multe ĉi tie ne havis analogojn sur la tero. Nu, kia homa konstrukciisto aranĝos spajrojn, kupolojn kaj lagetojn kun buntaj estaĵoj kaj nepriskribeble timindaj monstroj kapo malsupren. Eĉ timigas rigardi, ŝajnas, ke ĉio estas disfalonta sur vian kapon.
  Unu el la elfaj knabinoj flugis super lin, batante lin malpeze per brila ŝuo. Vladimiro iomete balanciĝis, li jam estis laca, marŝis plurajn mejlojn piede.
  "Vi verŝajne ne manĝis delonge, stelmilito," la anĝela knabino sonoregis per arĝenta sonorilo.
  Movantaj piedvojoj, se ili estis tie, ili estis evidente malŝaltitaj. Ŝajne, en la ultrametropolo de la malproksima estonteco, ili tro zorgis pri fizika taŭgeco. La surfaco fariĝis pli malglata kaj la nudaj piedoj komencis juki kaj juki. Vladimiro ja volis manĝi, ĉar ĝi sentas, ke li malsatas pli ol unu tagon, krom tio...
  Sed kiu scias kiom da tempo li pasigis en la senkurentiĝo...
  La strato estas plena de buntaj vokmaŝinoj: "Estas tempo por manĝi!".
  Vladimir decidas:
  - Du mortoj ne povas okazi, kaj kun malplena ventro ne ekzistas vivo!
  Oni devis nur alproksimiĝi al la maŝino, kiam tuj aperis tridimensia projekcio de bela sepkolora knabino kun flugiloj. En lingvo, kiu ŝajnis rusa, la mirinda nimfo diris:
  - Kion volas malgranda sed kuraĝa konkerinto de la universo?
  - Manĝu! - Honeste diris la Tigroj en la bluaj okuloj de la knabo, oni legis malsata brileto.
  - Aro de cent dek kvin milionoj da produktoj je via servo. - Pepis la fabelo, aldonante grandecon al la flugiloj.
  - Poste la Kremla glaciaĵo, limonado, suko, kuko kaj ĉokolado. - balbutis la ravita tombo.
  - Kaj kiaj? Indiku la mendon! - Estis du knabinoj kaj ili rikanis nenature grandaj.
  - Kio ajn, kondiĉe ke ĝi bongustas. - Tigroj murmuris konfuzite, senhelpe etendante la brakojn.
  - La plej bongusta? Laŭ la plej masiva normo? - Ŝajne, cibernetikaj servistoj pli ol unufoje devis alfronti klientojn, kiuj ne komprenas, kion ili volas.
  - Jes! - Vladimiro elfalis kun malpeziĝo.
  - Levu la manojn, rigardu rekte antaŭen. Aŭ elprenu vian personan identigan karton, mini-soldato. - Holografiaj nimfetoj diris unuvoĉe.
  La knabo levis ambaŭ manojn. Malklara flava lumo palpebrumis, ŝajne skanita.
  - Via identeco ne aperas en la kartdosiero, vi ne havas personan militkarton, do vi ne povas esti servita. - La knabinoj knaris kaj tuj karmezis, krucis la brakojn per malpermesa gesto de stalzanoj.
  Vladimir haste malproksimiĝis de la maŝinpafilo, liaj kalkanoj brulis en la laŭvorta senco de la vorto. Ĝi aspektas kiel teknotrona identiga komunismo. Tigrov eksidis sur pretendema buduaro, klinite kaj apogante la mentonon sur la manplatoj. Penso... La estonteco estis desegnita en la plej malgajaj koloroj. Li estas tute sola en alia galaksio, ĉirkaŭita de eksterteranoj, estaĵoj kiuj estas pli malbonaj ol la plej predantaj, sovaĝaj bestoj. Kaj neniu sava ideo povas veni al la menso. Oliver Twist estis eĉ pli bona en Londono, kie almenaŭ la samaj homoj kiel la senhejma fuĝanto mem. Kaj kien li iros? Ĉu li povas transdoni sin, kalkulante je kompato en malliberejo? Tie ili almenaŭ manĝos, kvankam tiel humiliga maniero, per hoso.
  - Kial vi estas deprimita, fotono? Kion mi vidas, estas lekado de viaj lipoj. Ŝajnas, ke vi volas ŝovi la princeps-plasmon en la stomakon?
  Nekonata knabo en brilantaj vestoj etendis la manon, ridetante. Kiel homa! La vizaĝo de la stalzanenka estas ronda, infaneca, tute ne malbona, li filmas en reklamo por taŭga nutrado, nur li tro forte premas sian manplaton. La frunto estas alta, la hararo estas hela, la bluaj okuloj estas vaste interspacigitaj. Vere, sunbrunigita tendenca mano, kvazaŭ farita el ŝtalo, kapabla rompi oston. Vladimiro pene retenis sin, ne montrante, ke li tre doloras, lia mano estis kunpremita kvazaŭ en tortura malvirto.
  - Jes, mi volas manĝi!
  - Vi, ŝajne, el foraj kolonioj, vi estis forte bruligata, kaj via aspekto estas ĉifona, stranga. - diris la juna stalzano kun iom da simpatio en la voĉo.
  Vladimiro ĵetis konfuzitannbsp; Feliĉe, la stalzanoj sukcesis ŝalti la paralizan kampon. Eroros estis la unua se temas pri doni la ordonon fermi la spacon per fortoŝildo samtempe. Estis pragmata paŝo, se granda buĉado komenciĝos proksime de la planedo Tero, tiam ne restos stabilaj atomkernoj de la tuta sunsistemo. Kaj pro tio, eĉ se li eskapos, la imperiestro povas ekzekuti, kaj tiel sovaĝe, ke estas pli bone tuj elbati lian cerbon.
  rigardu vin mem. La vestaĵoj mem jam kelkloke ekbrumis, kaj la haŭto, ruĝiĝinta, senŝeliĝis. Tegmentaj sentoj de loka radiado, aŭ malfrua reago al eksplodo. Tigroj sentis glacian froston en sia stomako kaj parolis per tremanta voĉo.
  - Vi divenis, mi estis en la epicentro de la termika ŝargo.
  - Mi prenos la manĝaĵon kun la plej granda rapideco, tiam vi rakontos. - La knabo kuris kvazaŭ en rapida filmado, ne tuŝante per siaj botoj la lerte kreitan pavimon de la aleo.
  Kial Vladimiro sentis konfidon al ĉi tiu Stelzan-ido estas malfacile klarigebla. Eble adoleskeco kaj streso faris sian paspagon. Kiam nova amiko revenis, li ĵetis al li plurajn rozkolorajn, bonguste odorantajn burĝonojn. Volodka komencis rakonti sen kaŝi ion, li bolis, li volis elverŝi sian animon.
  La stalzana knabo atente aŭskultis. Li estis same alta kiel Tigro, kaj li verŝajne estis eĉ pli juna. Dum la konversacio, pura rideto ludis sur lia bela vizaĝo la tutan tempon. Vere, la dentoj de la infano de la militista raso estas jam tre grandaj, pli blankaj ol neĝo, la radioj de pluraj lumaĵoj reflektitaj de ili kiel sunradioj. La manĝaĵo prenita el la vendilo montriĝis ege bongusta, ĝi tro ekscitis la ricevilojn kaj, anstataŭ satiĝo, vekis la apetiton.
  Kiam Vladimiro, parolinte, eksilentis, la juna stalzano diris juĝe:
  - Jes, ĝi aspektas kiel miraklo, sed oni ne povas travivi ĉi tie. Vi estos rapide eltrovita, precipe ĉar ĉiutage estas komputila kontrolo de ĉiuj personecoj. Antaŭ kelkaj tagoj, tre proksime, estis tia "plasma muelilo", stelŝipoj estis disŝiritaj, kvazaŭ dum superfajraĵo. Eĉ de la surfaco, estis klare kiel la ŝiriĝintaj ŝipoj lumigis la ĉielon. Estas bone, ke la ĉefa "chailnik" iris preter la linio.
  La stalzana infano montris al la centra stelo Vimuru.
  - Nun ĉio fariĝis multe pli strikta, totala kontrola reĝimo. Jes, kaj antaŭ ol kontrolo estis serioza. Verŝajne, eĉ ĉi tiu maŝino, kiel la aliaj, estas ligita kun la Departemento de Amo kaj Justeco.
  Ĉu tiel vi nomas la sekreta polico? - ridetante grimacis Vladimiro, kiel ridinde sonis la koncepto de amo inter la nacio, sur kies fono la faŝistoj estas infanĝardenaj friponoj.
  - Jes, estas pluraj fakoj, kaj ĉiuj parolas pri amo. - La knabo kunigis siajn brovojn kaj liaj okuloj fariĝis pli striktaj. - Kiel moko de komuna prudento. Eĉ mia patro, ekonomia generalo de kvara rango, timas tiujn fakojn. Venu, rapidu. Mi gvidos vin.
  - Malfrue! Jen vi estas, karuloj! - Voĉoj bruis kiel muĝado de aro da hienoj.
  Pluraj kirasaj figuroj ŝajnis realiĝi en la aero kiel fantomoj.
  - Sur la genuoj kaj la manoj supren!
  Tigroj, ĝi estis, ektremis, kaj tuj ricevis ŝargon kun miregigilo. Konscio estingiĝis.
  ***
  Li vekiĝis nur en la kabineto de la esploristo. La demandoj montriĝis normaj, ne tro detalaj, kvankam sen nenecesaj minacoj la detektivo parolis per senescepte karesa tono, sed aliflanke troviĝis sensiloj similaj al skorpioj sur la korpo de la pridemandito. Se la knabo provis mensogi, dolora ŝargo estis ŝaltita, kaj multe pli dolora ol ordinara fluo. Pikante ĉe la nervaj finaĵoj "skorpioj", samtempe ili eldonas procenton de vereco helpe de hologramo.
  Malgraŭ la terura impreso de la ĉeloj de la korpo disŝiriĝantaj (laŭtaj krioj estis subpremitaj de fortokampo malseketiganta sonondojn), Vladimiro tamen scivolis, kiel la procento de vereco estas akirita kaj kiel povas esti malsamaj partoj de mensogo kaj vero. Kvankam kial ne? Post ĉio, ekzistas homa koncepto; sanktaj mensogoj kaj duonveroj estas pli malbonaj ol ajna mensogo.
  Post esplordemandado, li estis ŝlosita en cibernetike kontrolita hermetika ĉelo. La estro de la speciala fako de la Departemento de Amo kaj Vero, Vili Bokra, ne havis ardan deziron enprofundiĝi aŭ esplori la kuriozan fenomenon de movo. Promocio por ĉi tio ne brilas, kaj eĉ vi aspektas sendita en komerca vojaĝo al tia truo kiel la planedo Tero. Estis bonaj kialoj por kredi, ke estus pli bone forigi la nedeziratan atestanton. Kiel? Mortigu, kaj malmuntu la kadavron por partoj. Vendado de haŭto kaj ostoj sur la "nigra" merkato, kiel homaj, sed koste de internaj organoj estas problemo. Ili estas la samaj, sed ĉiuj partoj de la korpo de la Stalzan estis bioinĝenieritaj. Ne, ĉi tiuj organoj ne plene funkcios, krom por trovi idiotojn, sed ĉi-kaze la metalo ne indas prilabori. Krome, ĉe stalzanoj, ĉio kreskas per si mem, pro la hiperaktiveco de stamĉeloj. La asistanto elpensis la ideon:
  - Kial ni perdu profiton, kromaj kulamanoj ne malutilos. Estas unu tipo, kiu delonge volas aĉeti stalzankon de ni.
  - Monda Organizaĵo pri Sano? - La burokrato strabis la mentonon flanken, lia voĉo falis al serpenta flustro. Eble Giles?
  - Jes li! - La knabino ellasis fajreron el sub siaj ungoj pentritaj per radioaktivaj izotopoj.
  Stalzan malestime kraĉis, flankenturnante la braceletan skanilon.
  - Abomena miksaĵo de skarabo kaj primato.
  - Sed li estas tiel riĉa, ke li aĉetis la honoran civitanecon de la Purpura Konstelacio. La asistanto mallaŭte ridis. - Eĉ niaj varmaj inoj saltas al li en la lito.
  - Nu, sed konsiderante la riskon, ni rompos la prezon en multobla kvanto. - Burokrato faris multe da signifa paŭzo, aldonis. - Se li konsentos, tio estos nur la komenco.
  - Ĉantaĝo? Kompreneble, ni faros kvantumajn registradojn. - Stalzanka eligis el la ringo etan muŝon, pli malgrandan ol papavsemo, ĝi faris silentan okciferon en la aero, grincante: "Ĉiuj sistemoj de skanado, registrado kaj subaŭskultado estas pretaj por funkcii.
  - Mi povas konjekti kial li bezonas ĝin. Vi povas preskaŭ "ŝveligi la muskolojn" en ĉi tiu afero. - La oficisto ĵetis dop-laĉitan bombonon en lian buŝon.
  Tiel rapide estis decidita la sorto de la homa infano.
  ***
  Fakte, malgraŭ la amoraj sukcesoj inter la stalzanaj virinoj, la harplena dubraka skarabo kun la simia vizaĝo Giles faris forpuŝan impreson. Eĉ la luksa uniformo ŝajnis absurde etendita super abomena vila figuro. Kiam Vladimiro estis trenita en pakkoverto al malproksima vilao, la knabo laŭvorte tremis pro timo. Giles rigardis kun trankvila intereso. Li sentis, ke la infano timas lin kaj timis ĝuste perforton. Glueca aĉa voĉo zumis super lia orelo.
  "Mi vidas vin tremanta, stalzano. Ne timu! Mi konservos vian plej grandan timon por la lasta. Malbenita bastardo de la bastarda raso de invadantoj! Vi devas respondi por ĉiuj viaj pekoj kaj por la pekoj de viaj parencoj, elfluantaj la plasmon de morto.
  Tigro ektremis.
  - Sed mi ne estas stalzano, sed homo...
  Orelfrapa muĝo detranĉis la frazon.
  - Vi, stalzan, mensoga rato! Mi estis avertita, ke vi ŝatas ĝeni la posedantojn de la makako kaj vi havas problemojn kun la psiko. Jen, vi estas mia, kaj mi rekompencos vin pro miaj detruitaj parencoj. Unue vi sentos, kiel estas esti sklavo, poste ni pliigos vian suferon. Elprenu lin kaj surmetu kolumon.
  Tigrov estis prenita for kaj tiam sendita al imita sklavkazerno. Tie, sub la brulantaj sunaj radioj, ili estis devigitaj rompi kaj treni ŝtonojn sur brankardoj aŭ ĉaroj, dum tranĉado per doloraj elfluoj. Videblas, ke Giles ne estis tre imagiva aŭ estis tro pasia pri komerco, sed ne estis sufiĉe da imago por pli ol igi lin plenumi malfacilan, preskaŭ sensignifan, laboron por tiel alta teknogena nivelo. Kvankam estis sufiĉe dolora, svingi pioĉon dum 12 horoj aŭ bati ŝtonojn per sledmartelo en tia varmego.
  Poste iru al malplena kazerno laŭ akraj varmaj ŝtonoj, kiuj turmentas la nudajn piedojn de infanoj. En la unua horo, nudaj plandumoj sangis, kaj la doloro estis kiel karba brazo puŝita proksime. La haŭto ne senŝeliĝis nur ĉar unu el la sklavaj partneroj kompate permesis, ke oni ŝmiris ĝin per protekta kremo. Li eĉ flustris al li:
  - Vi estas tro malforta por stalzano, via raso verŝajne estas same subigita kiel la nia. Kaj la ekstera simileco al la malnobla invadinto estas moko de la kaprica patrino-evoluo.
  Vladimiro kapjesis malgaje.
  - Jes, la naturo ŝercis al ni, aŭ Dio, se, kompreneble, la Ĉiopova ankoraŭ ne memmortigis pro la konsciencdoloroj, por tia koŝmare regata universo.
  Mi devis dormi sur nudaj litetoj, kiam mia tuta korpo zumis post elektroŝoko-senŝargiĝoj kaŭzitaj de senanima roboto, kaj estaĵoj similaj al orkoj konataj el komputilaj ludoj dormetadis proksime. Nur anstataŭ lano, la junaj eksterteranoj de la sklavoj havas glitigajn fiŝskvamojn, de kies tuŝo agrable malvarmiĝas la vezikitaj plandoj de la knaboj. Malgraŭ la plorado en malplena stomako: la tuta dieto estas unu aminoacida tablojdo, vi falas en la regnon de sonĝoj preskaŭ tuj. Sed la sonĝo post malfacila tago estas mallonga, ke vi ne havas tempon por restarigi forton, vekiĝante de la tordita kvin malsamaj koloroj de fulmo eliranta el la vipo de la ciborgo.
  Ĉio ĉi estas terura! Mi volas mortigi, ĵeti artropodan simion en la ventron de la plej brulanta kvazaro!
  ***
  Post la venda ago, la polica generalo de la kvara klaso "X" estis en bonega humoro. Tamen, li senutile estis trankviligita.
  Laŭvorte, kelkajn horojn poste, la kapta grupo eksplodis en la oficejon, tordante la duoblan serviston de la leĝo. Post lastatempa batalo, valoraj trofeoj estis kaptitaj, kiuj klare indikas la ligon de generalo Vili Bokra kun la inteligenteco de la Singhs. Kaj la iama ekzekutisto fariĝis viktimo, plene spertinte por si tion, kion tiu ĉi turmentisto provis kun tia ĝojo ĉe aliaj vivantaj estaĵoj dum jarcentoj.
  Ĉapitro 23
  Ĉu vere estas honoro
  ne trovita en la ĉielo
  Koro sopiras venĝon
  por savi la mondon!
  Post devi konsenti labori por la Ora Konstelacio, la humoro de la Leono de Eraskandar estis malbona. Kvankam aliflanke, la ideo ludi spionojn estas tre tenta. Li devis spekti filmojn faritajn sur la Tero antaŭ la invado. Inter ili, la serio pri Stirlitz ankaŭ montriĝis sufiĉe fascina, malgraŭ la manko de bataloj, bataloj aŭ viglaj specialaj efektoj. Estas io amuza en tiaj intelektaj ludoj, kiam vi portas maskon, ŝajnigu ne esti tia, kia vi vere estas.
  Alia afero estas malbona, nun ĝi estas ligita al la neniiga fuzo de ĉiuj flankoj. Ajna senatenta movo kaj...
  Pli bone ne pensi pri tio. Jes, kaj lia Guruo ĝuste diris: kiu ne riskas tute ne estas fakto, ke li evitos trinki sangon ĝis kiam li vomos, sed li ne trinkos ĉampanon kun garantio!
  Kvankam la gangsterplanedo estas ĉirkaŭita ĉiuflanke de stelŝipoj, ĉiam ekzistas maniero eniri eĉ dum sieĝstato. Por tia translokigo, la Singh-mesaĝisto ordigis la uzon de peza antaŭfilmo. Kutime tiuj estas gigantaj robot-kontrolitaj submarŝipoj. Ili flugas en hiperspaco laŭ detranĉita 1,5-vektora kolapso, kiu ŝparas energion, sed mortigas organikajn vivoformojn. Ĉi tie, tamen, la hipersalto prenos iom da tempo. Je mallongaj distancoj, ekzistas ŝanco pluvivi, kvankam kun la risko de severa vundo.
  La insektoida oficiro daŭre obsede zumis super sia orelo:
  - Vi estos en speciala kamufla kostumo, ĝi helpos kun surfaca skanado kaj ne lasos vin frosti en la vakua temperaturo de la kargejo. Poste, post malŝarĝo, vi translokiĝos al loko konata kiel la granda rozkolora kastelo. Tie vi kaŝos vin kaŝe, atendante Hermeson. Vi tiam laŭleĝe revenos al la Tero.
  - Kaj se la kosmohaveno estas forte gardata? - Eraskandar, penseme rigardis la hologramon montrantan kosmajn vetkurojn.
  Ĉi tiujn demandojn vi devas solvi mem. - Li rikanis, tordante sian troson sinh. - Kaj la rozkolora kastelo havos propran reflektan muron. Kaj mildaj, pasiaj sinjorinoj rigardantaj.
  La leono iomete streĉiĝis, ne tro sincere diris:
  - Mi ne ludos la rolon de gigolo. Sufiĉe, vi vidas, eble venos Hermeso, sentante avidon al knaboj?
  La insekto zumis kun sugesto de malvarmo kaj evidenta enuo:
  - Sciu, vi primatoj havas proprajn kutimojn. Ĉi tie ni havas pli fortan sekson de ino, kaj vi havas - ofte pure formale - masklojn. Kaj zorgoj estas genetikaj frenezuloj.
  Estis sencela argumenti plu. La ŝarĝo iris sen incidento. La transportita kargo en ĉi tiu kazo ne estas precipe valora. Do, vi povas enfosi ilin kaj malstreĉiĝi. La knabo faris ĝuste tion, en speciala kosmovesto estas komforte kamufli sur metalaj skatoloj kun ŝarĝitaj krudaĵoj. La ĉiopova dio de dormo, Morfeo, ĵetis sur la vualon, forte malŝaltante la sentojn.
  Dume, tuj kiam la kargotransporto forlasis la bazon, la aero odoris je hiperplasmo. Kosmoŝipoj de la Imperia Mararmeo komencis ekaperi de diversaj punktoj. Sinha supertaksis la rolon de subaĉetaĵoj. Ili serioze kredis ke subaĉetado de kelkaj generaloj garantius sekuran ankron, proksime de la centro de la galaksio. Tamen, la sistemo de ripeta duobligo de sekurecaj sistemoj, la ĉeesto de paralelaj strukturoj, same kiel la malnobleco kaj manko de principo de jam subaĉetitaj oficialuloj nuligis la tutan sistemon de masko.
  Multaj el la subaĉetitaj generaloj partoprenis la atakon kontraŭ la sistemo. Ĉu vorto donita al inteligentaj insektoj valoras ion? Akiru deponejon kaj ĵetu ĝin, kaj diru al via sekreta polico, ke estis kaptilo fajne agordita por eterna rivalo.
  Ĉi tiuj estas la batalŝipoj de la Purpura Konstelacio, kies unu preda vizio tremigas bilionojn da loĝeblaj sistemoj de la universo.
  La ŝokatako estis ordonita fare de Ultramarshal Digger Violeto. Ĉi tiu kruela, ruza eminentulo, ricevinte grandan subaĉetaĵon, tuj transdonis la informojn al la Superministro de "Milito kaj Venko", same kiel al la Trona Protekto-Departemento. Ĉi tio estas bona maniero forlavi kaj samtempe riĉigi vin koste de artropodaj "suĉuloj". La Sinha-floto estas grandega, kaj la centra bazo estas de la tempo de la granda milito. Necesas multe da laboro por eltiri ĉi tiun harditan tumoron. Senbriligi la atentemon de la insektoj, Digger sendis bonvenan graviogramon.
  Fratoj, ĝoju! Niaj stelŝipoj alvenis por batali kune kun vi por sankta afero, por la helaj idealoj de demokratio!
  Ĉi tiu ruzo ebligis alproksimigi fortojn kaj malfermi fortan tute-detruantan fajron. Dekoj de miloj da batalŝipoj estis balaitaj for en la plej unuaj sekundoj de la batalo. Stalzany firme kaptis la iniciaton. Kaj tamen, la rezulto de la batalo ne estis solvita tuj, kvankam la centra flagŝipo-superlinkor estis detruita, pafita preskaŭ plene kun sinkronigitaj salvoj, la komandanto ne estis sur ĝi.
  Uzante ilian nombran superecon, la Sinhas provis establi defendon, ne neglektante kontraŭatakojn. La perdoj ambaŭflanke estis reciproke grandegaj. La rezulto de la batalo povus levi gravajn dubojn. Sed la ruza ultramarŝalo ĉiam havis ŝercojn en siaj manoj. Ĉar kargostelŝipoj estas kontrolitaj per korektaj impulsoj aldone al robotoj, la radioinĝenieroj de la Purpura Konstelacio deplojis troŝarĝitan ekskursoŝipon. La mineraloj kiujn la sinhioj provis sendi ne estis tiel simplaj. El ĉi tiu krudaĵo, kunfandite kun alia ingredienco, ekestis ŝajno de plifortigita modifo de antimaterio. Surbaze de la kolosa grandeco de la du transportsubmarŝipoj, katastrofo de tiu grandeco devus esti rezultinta en eksplodekvivalento en potenco al termoproenbombo. Preon-misiloj ĵus komencis eniri servon kun la armeo de la Purpura Konstelacio. Kaj la sola ŝargo bazita sur la principo de preonfandado (kiu liberigas nekompreneble potencan interpreon impulson kompakte enfermitan en hiperŝnuroj) ŝargo, al la plej granda bedaŭro de la strategiistoj de la Purpura Konstelacio, jam estis uzata en la antaŭa batalo. Tial, en ĉi tiu kazo, estis necese uzi ilian anstataŭaĵon. Glitaj fortokampoj funkciis tiel ke veturiloj preterpasis aŭtomate. Kaj en la konfuzo de la batalo, neniu ĝenis reprogrami la ŝildojn kovrantajn la grandegan kosmohavenon. Kaj jen la sekvo, du gigantoj koliziis, liberigante la energion de centoj da miliardoj da Hiroŝimo. La bazo estis laŭvorte forbalaita, preskaŭ disigante la planedon. La fiasko de potenca fortikaĵo, la morto de la komandanto, la detruo de cibernetika kontrolo faris sian laboron. Paniko ekis en kelkaj pluvivaj stelŝipoj de la Ora Konstelacio. Al Sinham ŝajnis ke la monstraj Preon-ŝargoj denove estis uzitaj, kio signifas ke ili devas fuĝi de baldaŭa detruo. Krome, solida kvaronamasa fragmento falis de la planedo. Jam fariĝis troe, vidi grandegan mondon kun diametro de unu kaj duono Saturno disfendiĝanta. Sur la surfaco de la fragmento, kiel hidrargo disvastiĝanta de rompita termometro, forkuris timigitaj eksterteranoj. Multaj el ili estis renversitaj de la eksplodo, aŭ kirlitaj en ardanta ventego.
  La memoro pri kiel funkciis tiaj eksplodiloj estis tro freŝa. Tial, ili rapidis ĉirkaŭ la spaco kaj fuĝis de la stelŝipoj de la Singhs. La paniko malebligis al ili batali digne.
  Jen tri timigitaj insektoj sur la batalŝipo anstataŭ eskapo kun krio:
  Ke la princeps-plasmo estu kun ni! - Ili flugis en la reciklan ĉambron, kie ili tuj malkomponiĝis en apartajn elementajn, sendante la fluon al la prilaborado de hipernuklea reaktoro.
  Inter la mortantoj estis individuoj kaj pli belaj. Ekzemple, oficiro de la Afek-raso, simila al ermelvosta kapo, kaj torso kiel tri Astra burĝonoj kunigitaj. Do ŝi, forkurante de la varmego, stumblis sur akran pinglon de rompita haŭto. Ŝi estis trapikita kaj la belulino, kiel papilio sur kudrilo, estis mortanta dolore, ne povante foriri de la speciala fajro generita de hiperplasmo. Tiu ĉi flamo, en la procezo de eksoterma reakcio, parte uzas la energion de ennukleaj kaj intrakvarkaj ligoj, tial eĉ tio, kio principe ne povas bruligi, brulas, precipe en vakuaj kondiĉoj.
  Tri-seksa ino memoras sian familion - masklon kaj neŭtralon, same kiel kune reproduktitajn idojn. Kio okazis al ili - la triado kolapsis, ĉagreno, sufero, morto! La flora ermeno flustras per forto:
  - Pardonu la Plej Altan Triumviraron... Mi ne observis la tutan aron da ritoj. Sed oni diras, ke la falintaj en batalo estas amata de la Ĉiopovaj Dioj ...
  La karno brulas, kaj ne plu ekzistas la forto por krii, flustri, la konscio malrapide foriras, la animo, lasante la cindron restintajn de la korpo, adiaŭas kapjesas per io kiel nevidebla kapo:
  - Mi kredas en alia Universo ĉio estos multe pli justa kaj pli bona!
  La eksterteranoj, kaptitaj de besta teruro, pereis sub la neforgeseblaj batoj de la ŝipoj de la senkompata malamiko. Stelŝipoj ekflugis en la aeron kiel krevantaj metalaj vezikoj, superverŝante la spacon per fajraj ŝprucetoj. Individuaj fanditaj buloj el metalo, altiritaj unu al la alia, estis falditaj en originalajn, brilajn bidojn kaj poste flirtis en la spaco.
  La ina generalo de la Purpura Konstelacio venene resumis:
  - Ni adoras belecon, ni transformas sinhojn en bidojn! Juvelaĵoj kun ni - zapulsarim la plej alta klaso!
  Ĉiaspecaj estaĵoj kuregis ĉirkaŭ la stelŝipoj, ekzemple, Mukivikoj similaj al naĝhavaj mamutoj, tretantaj ne sufiĉe da lertaj Synchs en hipertitanojn. Ili respondis al ili per salvoj de graviolazeroj. La metalo brulis pli kaj pli, fajraj ondoj trairis ĝin en riveretoj, igante la viktimojn krii kaj salti.
  Malmultaj, tre multaj sukcesis eskapi. Kelkaj sukcesis, irinte en hipersalto, flugi en la centrojn de dense disigitaj ĉielaj korpoj. Siatempe ene de la furioza plasmo, la ŝipoj vaporiĝis antaŭ ol iliaj majstroj havis tempon ekkompreni ke ili faris mortigan eraron.
  ***
  Dum tiuj tumultaj okazaĵoj, Eraskandar estis profunde endorme, nekonscia ke lia transporto rapidis neeviteble al mortiga kolapso. La elĉerpaj spertoj de la lastaj tagoj lasis sian spuron sur la sonĝo. Li havis koŝmaron...
  Ĉi tie li denove estas malliberigita en la malgaja kelkarcero de subtera bunkro por speciale danĝeraj krimuloj. Unue, la indiĝenaj ekzekutistoj eklaboris. Ili torturas kaj torturas mallerte. Tradicia, antikva rako, kie, kun peza ŝarĝo ligita al la kruroj, ili tiras ĝin supren, tordante siajn brakojn kaj ŝultrojn, tirante ĝin, rompante la artikojn. Poste ili ekbruligas fajron, rostante la malglatajn kalkanojn de la knabo, bruligante la piedojn ĝis la osto, kaŭterigante dolorpunktojn sur la korpo per ruĝe varma vipo. Ĝi estas tre dolora, la odoro de brulanta viando plenigas la ĉambron, kaj sur ĉi tiu fono, la batoj de pinta drato tranĉanta la haŭton estas apenaŭ percepteblaj. Tiam la ekzekutistoj provas streĉi sur la rako, tordante la ligamentojn. Jes, kompreneble ĝi doloras lin, sed krom doloro, li estas premata de malamo kaj kolero. Kiam la turmentantoj ŝanĝis la angulon de kliniĝo sur la rako, Lev, evitante, sukcesis, sen ŝpari sian kriplan, purpuran vezikigitan kruron, ponardi unu el la turmentantoj en la makzelon. La bato estis bona kaj dekduo da dentoj elflugis el malakra kvadrata buŝo. En kolerego, la ekzekutistoj draŝis lin per ruĝaj bastonoj de ĉie, rompis kaj tordis ĉiujn ripojn. Alia knabo estus mortinta antaŭ longe, sed li restis viva. La ekzekutistoj plu turmentis lin, verŝis salon kaj pipron sur liajn vundojn kaj brulvundojn, trapasis elektrajn malŝarĝojn tra lia korpo, fumo fumiĝis el forta fluo, ŝovis ruĝvarmajn pinglojn sub la ungojn. Ili trempis en fanditan buteron kaj glaciakvon, injektis psikotropajn drogojn, kiuj ne permesis perdi la konscion, kaj dolorserumon, kaj uzis aliajn specojn de torturo konataj sur la Tero. Jes, ili doloris, sed ili ne povis rompi, ili ne povis eltiri la ĝustajn vortojn de la knabo. Kiam tra daŭra dolora brilanta nebulo aŭdiĝis vortoj.
  -Viro diras, ke vi estas pli malgranda ol mikrobo. Diru, ke vi estas sklavo de la stalzanoj, ili estas viaj dioj. Diru, ke vi pretas kisi la neniigan organon de viaj mastroj, kaj tiam ĉi tiu tuta turmento tuj ĉesos.
  Responde al tio, la sepjara Leo Eraskandar kraĉis en la vizaĝon de la ekzekutistoj, kaj ricevis kontraŭbatojn. Ĉi tio, kompreneble, ne povis konveni al la koloniaj aŭtoritatoj de la Granda Stalzanath. La filo de altranga oficisto, generalo klaso-4x, estis tiel severe kripla, ke li povis nur gvidi vegetativan ekziston, kaj ne sufiĉas nur mortigi homon, vi ankaŭ devas rompi ĝin. La vilaĝo kie Leono vivis jam estis detruita, ĉiuj loĝantoj de la vilaĝo, sendepende de aĝo kaj sekso, estis submetitaj al torturo kaj dolora ekzekuto. Ili amis krucumi homojn sur seppintaj steloj, kie ili mortis malrapide kaj dolore. Iuj elpensis pli altnivelan ekzekuton per faligado, en travidebla sako sur la Sunon. Tiam la persono malrapide forbrulis pro trovarmiĝo dum pluraj tagoj. Aliaj metodoj de reprezalio ankaŭ estis uzataj, kiel malrapide movi nin en la vakuon de spaco en specialaj liftoj ... La taktikoj de teruro tipaj por Stelzanath, timigi kaj regi, alportante la konkeritajn rasojn al besta hororo. Ĉi tiu sklavo devas esti derompita je ajna prezo. Jen la patro de la kripla knabo kun la estro de la fako de la indiĝena fako de Amo kaj Vero. Svelta, granda generalo kun brutale agla vizaĝo, akompanata de sana kaj eĉ pli dika kapo de la punistoj. Stalzan indulge ridis pro la disŝirita korpo de la infano.
  -Vi uzis ĉiajn homajn torturojn?
  La kapo de la indiĝenaj ekzekutistoj, pimula, grasega indiano, rektigis la kapvestaĵon de la neandertalo, kun pluraj ruĝete ĉifitaj plumoj, kiuj demoviĝis de lia kapo, kaj lace bruis:
  -Mi pensas, ke ĉio mastro..
  -Ĉu vi boris viajn dentojn ĝis la gingivo? La generalo moke ronkis.
  -Ne, ili forgesis, sed ili batis lin kaj rompis lian makzelon. Ni povas bori tion, kio restas. - La ekzekutistoj estis algluitaj per pinĉiloj fulgaj de la flamo, muĝis mekanikaj boriloj.
  -Silentu, lobotomigita primato. Vi faris vian parton. - Tirante la aeron per sia buldognazo kaj sentinte la fortan odoron de bruligita torturisto-ekzekutisto eksaltis pro surprizo. Kiel li ankoraŭ ne mortis?
  - Vigla bastardo. Kaj li havas kaŭĉukan korpon, kaj vundoj estas restarigitaj antaŭ niaj okuloj.
  - La korpo povas esti disŝirita de iu ajn primitiva sovaĝulo, la ĉefa afero estas detrui la forbruligi la animon. Kaj ĉi tio ne estas donita al vi. Jen, rigardu la murdinton de la generalo de via filo, sed bonvolu ne bati lin denove. Tamen vi ne plu povas aldoni al li doloron, kaj via peza bato povas ĝin tute haltigi. - La kapo de la torturistoj rigardis kun tia bonvolema mieno, kvazaŭ temus pri baki kukon.
  - Kaj mi ne fuŝas kun ĉi tiu meduzo, sed kiam ni ĵetos lin en la kibernetikan inferon, mi ŝatus unue bati lin. - Vidu Generalo Stalzanath laŭvorte eluzis venenon.
  -Bonege, mi fidas vin, premu ĝin! - La torturisto moke, kiel urka, preta enpuŝi ezokon en la viktimon, palpebrumis. - Do bebo ĝoju, vi konos la plej internajn profundojn de koŝmaro kaj doloro.
  Prenante la mutilitan knabon, la ekzekutistoj trenis lin laŭ la koridoro. Survoje ili plurfoje paŝis sur siajn bruligitajn, mutilitajn krurojn kaj rompitajn fingrojn, penante kaŭzi plian suferon. Subprenante la lifton, ili eniris speciale garditan ĉambron. Do metu lin en kosmoveston, alkroĉante specialajn sensilojn al lia kapo.
  La profesia torturisto de Purpura Konstelacio palpebrumis al la generalo.
  -Nun estas la movo de via kolego, batu lin.
  - Mi ne estas via kolego, mia tasko estas batali kontraŭ armita malamiko, riskante morton mem, kaj ne turmentante senhelpajn viktimojn. Ĉi tiu limako estas la escepto al la regulo.
  Mi donos al li specialan doloron.
  Komence, Eraskandar nenion povis vidi, estis totala, prema mallumo, kaj poste... Io bruis kiel miksaĵo de Wagner-simfonio kaj funebra marŝo. La knabo vidis armadon de Purpura Konstelacio-stelŝipoj. Aspektantaj kiel la produktoj de halucinoj de la popola komisaro dum la periodo de retiriĝo, teruraj ŝipoj deĉenigis teruran baton sur la planedo. Li vidis la enkorpiĝon de la submondo, kaj tuj en diversaj projekcioj, kiel pluretaĝaj konstruaĵoj kolapsis, kiel infanoj brulis vivaj. Kiel la blindigitaj bruligitaj patrinoj kriegis kaj furiozis, la restaĵoj de apenaŭ vivantaj homoj, duone transformitaj en skeletojn, svarmis ĉirkaŭe. Tiam lia propra denaska vilaĝo, tiuj uloj kaj knabinoj kun kiuj li ĵus ludis siajn infanajn ludojn. Soldatoj frakasantaj la kapojn de infanoj per siaj botoj, kaj tiuj, kiuj estas pli aĝaj, estas deŝiritaj de siaj vestoj kaj komencas seksperforti perverse kaj kruele. Gravedaj virinoj estis piedbatitaj por rompi siajn stomakojn, aŭ dispremitaj kun kvietbieno de piranoj kaj tankoj kun muzeloj en la formo de kobrokapoj. Kaj Leono ne nur vidis kaj aŭdis, la odoro de brulanta viando, sanga ŝvito laŭvorte ŝtopis liajn naztruojn. Estis sang-metala gusto en la buŝo, kaj kiam unu el la punistoj frapis sian boton en la vizaĝon, lia kapo leviĝis pro penetra doloro. Ne povante elteni tian leonon, li kriegis kaj kuregis al la skandale sovaĝaj malamikoj. Li volis mortigi sole, mortigi ilin ĉiujn, trovi kaj mortigi ĉiujn duilionojn kaj kvinilionojn de ĉi tiuj dukruraj parazitoj kiuj malpurigis la universon. Mortigu, batu, eksaltu, svingu, bruligu ĉiujn, bruligu!
  -Mi malamas ilin! Mi malamas vin! Mi volas vian morton! Mortu! Mortu! Neniigu!!!
  
  ***
  En la sonĝo, Leono tiel konvulsie ekmovis siajn membrojn, ke li sukcesis ekflugi kaj, svingiĝinte, elflugi el la pordoj de la urĝa forĵetado de danĝeraj objektoj. Lia vestokompleto aŭtomate iris en spacpromenan reĝimon. Kiel ĉi tio entute povus okazi, kial la sekureca cibernetika programo ne funkciis? Duondorme, la junulo meĥanike markis simplan kombinaĵon malfermi la pordon. Estante en tia stato, li mem senhezite elsaltis en la koridoron. Ĝi, kompreneble, eĉ kun akcelo, kiel korko da ĉampano, estis ĵetita en strangan kaj malvarman spacon. Greno de sablo, knabo forportita de kosmaj fluoj en la senfinan abismon de la stela oceano.
  Senpezeco estas stranga nekomprenebla stato. Vi spertas ion similan nur en sonĝo, kiam vi ŝvebas sub imagaj nuboj. Kaj ĉirkaŭ vi estas vakuo kaj grandegaj kolĉenoj de fajraj flamantaj lumaĵoj. La hela lumo de dekoj da miloj da steloj, nediluita de la atmosfero. Kvankam la vestokompleto estas ekipita per malpezaj filtriloj, la dense stumitaj radiaj globoj blindigas la okulojn, kaŭzante fortan brilegon. La vestokompleto, aliflanke, estas unu el la aŭtomataj armiloj kontrolitaj dum flugo en libera spaco.
  Turninte, la knabo vidis bildon de grandioza batalo. Kvankam sen optika amplifilo, eĉ grandaj stelŝipoj ŝajnas etaj helaj muŝetoj, la bildo de grandioza spacbatalo estas ankoraŭ fascina. Ŝajne malgrandaj pro la granda distanco, stelŝipoj verŝas mortigajn ŝargojn unu sur la alian, kapablajn forbruligi tutajn urbojn, kaj eĉ planedojn. Ili ekbrilas per milionoj da multkoloraj lumoj de malsama brilo kaj grandeco, konstante saltante kaj rapidante tra la spaco. Tiam eksplodo sekvas, du transportoj koliziis. La eksplodo mem ankoraŭ estas videbla. La malpezaj ondoj ne havis tempon atingi, kaj la efiko de la gravita ondo jam estas sentata. Li disĵetas batalŝipojn. Oni eĉ sentas, kiel la korpo platiĝas en la kosmovesto, kvazaŭ vera kaĉaloto trafus ĝin per la vosto.
  La leono sentis, ke li estas flankenĵetita kiel peza klabo, ĉar io trafis lin sur la kapon. Li spertis fortan ŝokon, similan al stato de kompleta "eksteren", sed, tamen, lia konscio ne tute estingiĝis. Kun granda ĉiam kreskanta akcelo, la knabo rapidis en kolapsa ĵeto. Karno premplatigita, Eraskandar apenaŭ spiris, preskaŭ dispremita de la akcelo de multaj centoj da G-oj. La konscio maltrankviliĝis, sed obstine ne estingiĝis, kiel ŝnurmakulo tenanta sin per unu mano, kaj ne lasante sin enrompi en la mallumon de la neekzisto.
  Iom post iom, la malpezaj ondoj de la okazinta planeda katastrofo komencis atingi lin. Brunta lumo superbrilis la stelojn dum kelkaj sekundoj, inundante la vakuon per megaplasmaj senŝargiĝoj. La malforta protekta tegaĵo de la vestokompleto nur parte malseketigis la efikon. La haŭto tuj vezikiĝis kaj brulis, kaŭzante palpeblan doloron kun ĉiu movo. En vakuo, vi povas flugi preskaŭ senfine en unu direkto, riskante kun la tempo fame ruliĝi en la gravitan kampon de unu el la multaj steloj.
  Eraskandar senespere provis helpe de la Gvivio-Photon miniaturmotoroj de la kostumo plonĝi en plonĝon kaj turni sin al iu loĝata planedo, ĉar ili estis ĉi tie kiel fungoj post pluvo. Tamen, la ekipaĵo de la vestokompleto ŝajnas estinti difektita en la ekapero, kaj li estas nekapabla liberiĝi de la malloza teno de la vakuo. Vi povas senhelpe ektiri viajn brakojn kaj krurojn, turni sin de flanko al flanko, sed ĉi tie, en senaera spaco, eĉ la plej forta homo ŝajnas senhelpa bebo.
  Pasis horo, poste kelkaj pliaj horoj.
  Mi jam volis manĝi kaj trinki.
  Estas klare, ke se neniu prenas lin, tiam li povas ŝvebi en la spaco dum jarcentoj, iĝante glacibloko. Alia eblo estas eniri la orbiton de stelo, kaj ĉi tio estas flugo de milionoj da jaroj. La dissendilo ankaŭ ne funkcias. Nu, vi devas morti! Ne, li ne povas simple preni ĝin kaj morti tiel, mezbone frostiĝi en glacia vakuo. Mi rememoris la konsilon de Sensei: "Kiam vi estas en senhelpa stato, forto devas veni al via helpo. Memoru, ne fortaj emocioj aŭ kolero, ne malamo, sed trankvilo, paco kaj meditado devas malfermi la ĉakrojn, plenigi la korpon per magia energio. faru multajn bonajn agojn, kaj kolero, malamo, volupto turnas energion en detruon kaj morton.
  Guruo pravas kiel ĉiam. Jes, estus bone malstreĉiĝi kaj mediti. Sed kiel fari ĝin se ĝi estas plena de malamo kaj kolero. Eble kolero helpos veki la superkosman potencon.
  Post ĉio, kiam por la unua fojo li spertis teruran koleron kaj pliiĝon de antaŭe nekonata freneza energio, okazis miraklo: la cibernetika tridimensia realo kolapsis, disfalante en fragmentojn. Monstraj virtualaj monstroj ŝrumpis antaŭ niaj okuloj kaj estingiĝis. Ĝi estis kovrita de ondo de mallumo, de tempo al tempo tratranĉita de fajreraj fajreroj. Tiam li vekiĝis. La vizaĝoj de la ekzekutistoj estis konfuzitaj, la multfoje duobligita komputilo tute malsukcesis, kvazaŭ malgranda termika ŝargo eksplodus interne aŭ superpotenca viruso furiozis. Sed Eraskander jam komprenis tiam, ke estis lia kolero, kiu bruligis ĉiujn mikrocirkvitojn kaj foton-kaskadaj reflektoroj de la virtuala infero, kio signifas, ke eblas mortigi ne nur per la korpo. Ŝajnas, ke Sensei tion sciis kaj ne vere volis instrui al li la magiajn mensajn artojn.
  Nun li enfokusigos sian koleron, malamo fluos tra liaj vejnoj - kaj ĉiuj ĉakroj malfermiĝos. Ĉar Sensei povus moviĝi per teletransporto en la spaco, tiam li ankaŭ povas fari ĝin!
  La leono Eraskandar koncentris furiozon. Li imagis ĉi tiun tutan kosmon, ekzekutistojn, stalzanojn, kunlaborantajn perfidulojn, malbelajn rabajn eksterterajn monstrojn. Mi provis senti la ultrafajnan materion de spaco, senti la vakuon, senti aliajn dimensiojn. Koncentrante, oni devas forgesi pri la korpo, imagu, ke ne ekzistas korpo. Kelkaj el la studentoj de Sensei kaj Guru jam provis movi objektojn. Li mem aŭdis, ke li havas potencan forton kaj ke li ne povos intence kontroli ĝin. Mensogu! Torento de sovaĝa furiozo englutis lin, lia korpo akre ektremis. Okazis! Li kapablas mense kontroli flugon. Kaj nun disvolvi rapidecon - kaj pli rapide al la plej proksima planedo. La knabo tamen forgesis, ke tio ankoraŭ estas spaco, ke la distancoj ĉi tie estas grandegaj, ne kompareblaj kun surteraj skvamoj. Ne estas sur la Tero flugi cent metrojn, frapante la imagon de simpluloj! Eĉ la plej spertaj el la guruoj komprenas la danĝerojn de nepreparita akcelo, kaj eĉ pli, la nekontrolitan uzon de paranormala potenco. La akcelado estis malforte kompensita per la minigravulo. Ĉi tiu kostumo ne estas desegnita por interstela vojaĝo. Akcelante kaj akcelante, Leono superis la fortolimon de sia korpo kaj preskaŭ senpremis la vestokompleton. La akcelo superis tri mil G kaj paralizis la spiradon, detranĉante sangofluon al la cerbo. Ĉi-foje pensoj kaj sentoj interrompis ilian rapidan kuradon. Ŝajnis, ke multtuna tanko kolapsis sur sian kapon, disbatante mensan percepton.
  Kiam vi havas la potencon
  Bonvolu teni ĝin en viaj manoj!
  Por ne konkeri vin
  La mallumo, kiu semas morton kaj timon!
  Ĉapitro 24
  La fortuloj ĉiam kulpigas la senpovon,
  Tial, se vi volas vivi libere,
  Plifortigu viajn muskolojn, frato,
  Farante la ĝustan aferon!
  Ene de la limoj de la sunsistemo kaj en ĝia ĉirkaŭaĵo, dekoj da milionoj da batalstelŝipoj estis frostigitaj en plena batalpreteco. Pendante en la kosmo, ili atendis nur pretekston por barakti kaj kuri en la fajran batalon.
  Sed ne estis kialo.
  Neniu estis tiom freneza por riski suicidan bataleton. Ĉiuj frostiĝis. Ŝajnis, ke la situacio estis iom post iom eligita. La piratoj tamen, perdinte multajn el siaj estroj, ne volis foriri kun malplenaj manoj. Kelkaj el la korsaroj, foje, estis en la servo de la imperio de la Purpura konstelacio, aktive partoprenante ekonomiajn militojn. Tiuj ĉi piratoj sciis kiom riĉa estas la centro de la galaksio, kun siaj densaj planedaj formacioj, multaj el kiuj lastatempe estis sovaĝaj, kaj nun fariĝis aktivaj provizantoj de resursoj. Kvankam ĉi tio estas aĵo, sed ĉar la potenca stelfloto de Stelzanath gardas ĉi tie, ekzistas neniu interkonsento pri kiu lasos la piratojn en la koron de la galaksio, kaj estas morte danĝere enmiksiĝi. En malkonkordo, la piratoj postulis ke Fagiram lasu siajn ŝipojn pasi, kvazaŭ la guberniestro de la Tero regis la tutan galaksion. Jes, eĉ la hiper-reganto ne havis la rajton sendepende retiri la trupojn de la tuta galaksio - tiaj decidoj estis kunordigitaj kun la fako "Milito kaj Venko". La kverelo iĝis pli kaj pli agresema, kelkaj el la korsaraj komandantoj eniĝis en intertraktadoj kun armeaj submarŝipoj de aliaj mondoj. Tie ankaŭ estis la plej diversa konsisto de batalteamoj kaj komandantoj. Multaj el ili estis lokaj absolutaj reĝoj, kaj ili estis eĉ sub digno en intertraktadoj kun malnoblaj personoj. Aliaj mem brulis de venĝosoifo, precipe tiuj, kies parencoj mortis, kaj preskaŭ ĉiuj havis deziron riĉiĝi kaj rabi. Nu, kompreneble, la plej agresemaj reprezentantoj de civilizacioj en ĉi tiu parto de la universo faris kampanjon. Sanaj estaĵoj ne enamiĝis al tia aventuro. Sinha evidente hezitis. Sen la subteno de aliaj mondoj, la milito kun Stelzanath estas plena de neevitebla malvenko, eĉ perfido kaj subaĉeto de la supro ne garantias venkon. Kaj estas preskaŭ neeble teni ĉi tiujn diversajn tribojn en kontrolo.
  Iom post iom, pli kaj pli da gvidantoj de aliaj galaksiaj flotegoj emis frapi la centron de la galaksio. Jes, ĝi malsukcesigis la originan planon de sinkronigita striko sur la ĉefurbo de la Purpura Konstelacio, sed ĝi estis ankoraŭ pli bona eblo ol alia interna viandmuelilo. La Centra Komandanto de la Singhs, Super Grand Admiral Libarador Vir, donis la ordon.
  - Lige kun la unuanima opinio de niaj fratoj kaj ni persone, la unua bato estos frapita ĉe la loka loĝcentro de tiuj ĉi malnoblaj primatoj.
  Milionoj da jubilaj graviogramoj montris, ke ĉi tiu solvo estis al ĉies gusto:
  - Ni flugos antaŭen, kaj la centro de la galaksio estos donita al vi por kompleta rabado.
  Denove unuanima aprobo.
  - Ni tuj foriras!
  Tio konvenis absolute al ĉiuj, eĉ Fagiram, kiu, jam sufiĉe timigita, prenis dozon da dopado.
  Supergrossadmiral estis kontenta. Kompreneble, povas esti neplanitaj bataletoj kun la Stalzan-armeo, sed estas multaj pli da ili, kaj, kompreneble, ili muelos ĉi tiujn parazitojn al pulvoro. Iam estis, ke stalzanoj povis batali sen povi komerci. Do, ili povas esti disbatitaj ekonomie. En realeco, montriĝis, ke eĉ en ekonomioj ili estas pli fortaj, diable ruzaj primatoj. Kaj la sola vera maniero estas fini ilin per armila forto. Tial, la armeo de batalŝipoj, post mallonga restrukturado, iris en hipersalto.
  Pluraj pirataj kosmoŝipoj prokrastis, la filibustuloj koleris kaj volis elpreni almenaŭ ies koleron. La sendefendaj kaj malfortaj loĝantoj de la planedo Tero plej taŭgas por ĉi tiu rolo. Kiam paŝtisto ne estas disponebla, kolero estas eligita sur la ŝafoj. Pluraj dekoj da malgrandaj raketoj estis pafitaj al la plej malproksimaj vilaĝoj de la terglobo el Tibeto. Kelkaj el la raketoj estis malflugigitaj de la surfaco per laseroj, kaj kelkaj daŭre atingis dense loĝatajn areojn, flamante kun gigantaj fajrogloboj. Ne unu dekoj da milionoj da senkulpaj homoj, ĉar la enan fojon estis detruitaj aŭ kripligitaj. Ŝajnis, ke en la vakuo de la spaco ĝemas animoj vomitaj de infera kaskado. La ombroj de homoj ne povas trovi pacon.
  ***
  Sed tamen, vane, la korsaroj kredis, ke ili povas facile sukcesi pri ĉio.
  Spura ekipaĵo registris grupon de pafistoj, registrante la datumojn kaj sendante ĝin al la stirado. Malgraŭ la strikta ordo, surteraj batalinstalaĵoj pafis reen. Du ŝipoj estis detruitaj surloke, kaj unu el la stelŝipoj, kvankam ĝi foriris de rekta trafo, malvojiĝis. Enirinte en hipersalto, ĝi flugis en la centron de la Suno, kie, trafinte la multmilionan kernan temperaturon, ĝi disiĝis en individuajn fotonojn. La resto de la kosmorabatakantoj sukcesis eskapi en hiperspacon, sekuraj por konvenciaj pagendaĵoj.
  La flugo de diverskolora armado al la centro de la galaksio devus daŭri nur kelkajn tagojn.
  ***
  Dum la hordoj de invadantoj direktiĝas al la koro de la galaksio, la juna skolto ne malŝparas tempon en zorge studado de la armea teknologio de la Purpura Konstelacio. Ŝi ankoraŭ estas sufiĉe juna, ke ŝia scivolemo ŝajnas tro suspektinda, sed tamen, oni devas zorgi. Stelŝipoj interne estas modeste meblitaj kiel kazerno, sed estas multe da helaj bildoj ĉi tie. Precipe stalzanoj ŝatas desegni bildojn de stelaj aŭ mitaj bataloj. Ĉi tio estas ilia stilo. La specoj de armiloj estas tre diversaj. La baza principo de ago estas radiado kaj hiperplasma. Kompreneble, estas neeble establi la produktadon de tiaj armiloj en metia maniero. Malsamaj specoj de pafiloj, lanĉiloj, ekranelsendiloj, fortokampoj, vakua varpo...
  La knabino ankaŭ vere volis scii pli pri siaj okupantoj, sen veki nenecesajn suspektojn per nescio pri elementaj aferoj. Do ŝi vagis laŭ la longaj mallarĝaj koridoroj de la flagŝipo batalŝipo. Mi rememoris la serion pri tiaj ŝipoj, kiun vidis la partizanoj, filmita komence de la dudekunua jarcento. Ĉi tie ĝi aspektas iel pli riĉa kaj futurisma. Sennombraj bildoj de ni muro de koridoroj moviĝas kiel videobildo, batalrobotoj amuzas sin per hologramaj ludoj. Bela, interesa kaj timiga, vi povas vidi kiom longe ilia civilizacio progresis teknike. La flagŝipo estis grandega, la ŝipanaro, kiel la loĝantaro de urbeto. La potenca stelŝipo estas la grandeco de pilko kun diametro de pli ol tri kilometroj. Estas preskaŭ ĉiuj agrablaĵoj kaj distraĵoj. Sed la risko malsukcesi vin mezbone estas tre granda, rampante ĉirkaŭ la ŝipo kiel muĝo.
  - Hej vi! Kiel vi fartas! Kial vi parolas senlabore? - akra kaj raŭka voĉo interrompis maltrankvilajn pensojn.
  La knabino turnis sin. Ne, se juĝante laŭ la ŝultroj, ĝi estis ekonomia specialisto, ankoraŭ sufiĉe juna viro. Ne necesas timi, sed vi povas turni la konversacion.
  - Mi estas Labido Caramada.
  - Mi vidas, ke vi havas ĝin skribita sur la hologramo de via kompakta braceleto. Sed kio igas vin aspekti tiel perdita? La knabo aspektis pli simpatia ol suspektema.
  - Mi havis problemojn, dum la lasta batalo sur ĉi tiu malbenita planedo, mi falis sub nekonatan kampon, perdante tro da memoro. - diris Elena per sufera tono, krucante la brakojn super la brusto por persvado.
  - Do lasu niajn bioreaktorojn rehabiliti vin. - Proponita, ridetanta junulo.
  - Estas tre malfacile fari ĝin. Radiado estas kreita de malproksimaj eksterteraj mondoj. Necesas longa tempo por resaniĝi post tia vundo. Labido forte suspiris, mallevis la kapon.
  Stalzan ridis. Lia rigardo estis afabla kaj inteligenta.
  - Venu al mi, ni parolos. Vi diras, nekonataj radiadoj, ondoj de aliaj rasoj? Mi mem laboras pri tio nun.
  La ĉambro, kiun ili eniris, aspektis kiel miksaĵo de tridimensia kinejo kaj ultramoderna laboratorio. La sidlokoj kaj planko estas kovritaj per spegula plasto, kaj tridimensia projekcio de la stelimperio brilas de supre en la tradicia sep-kolora kadro.
  - Jes, estas interese. Ĉu vi estis kovrita de fortokampo en tiu momento? - demandis helhara atletike konstruita ulo.
  - Ne, ne estis. Kaj ĉu tio gravas? Labido nevole streĉiĝis.
  - Kompreneble, tio, kion oni nomas fortokampo, ŝanĝis la strategion de militoj en la tuta universo. Iam en la antikveco ekzistis du manieroj de protekto, kiraso kaj venanta strikinterkapto. Mi ne memoras la sinsekvon, sed la kreitaj termonukleaj misiloj disbatis ĉion. Ili kaŭzis la kreadon de ununura planeda imperio. Fortokampoj estis kreitaj paralele kun la unuaj neniigŝargoj. Tamen, ni heredis iom da la scio de aliaj rasoj, inkluzive de la termokvarka bombo. Por protekti kontraŭ ĵetaĵoj bazitaj sur la procezo de kunfandado de kvarkoj, tio estas milionoble pli fortaj ol nukleaj, estis necese krei fundamente novajn specojn de protekto. - Stalzan ekbalbutis kaj ĵetis en sian buŝon pecon da maĉgumo farita en formo de konkursaŭto.
  - Kiel ili funkcias? - La skolto fariĝis vere scivolema.
  - Por diri simple, estas multaj kampoj en la vakuo, kelkaj en pasiva stato, aliaj estas aktivaj, depende de la stato de la vakuo. Nature, kampoj trapikas materion, kaj la reago influas la ecojn de ĉi tiuj kampoj. Kiam estas bombataj de certaj specoj de radiado, kelkaj pasivaj kampoj iĝas aktivaj, ŝanĝante la ecojn de materio. Post serio da studoj, eblis elekti la relative optimumajn proporciojn de la fortotrafo. Sed, kompreneble, potenca protekto ne estas perfekta. Precipe, ju pli aktiva estas la fluo de energio, des pli malfacilas ĝin neŭtraligi. La graviolaser iĝis precipe malfacila problemo. Ĝia principo mem, la kombino de detruemo kaj ĉieesto de gravito kun multe pli granda forto de dek kaj kvardek fojojn la grado de elektromagnetaj interagoj, faris tian armilon... - La knabo sufokiĝis per sia maĉgumo kaj eksilentis.
  - Jes, kompreneble, ĉar stelŝipoj pafas. Labido, je ŝia honto, ne vere komprenis, kion la elektronika vermo klarigas al ŝi.
  - Kompreneble ankaŭ obusoj estas plibonigataj, ni precipe laboris pri raketoj, kiuj mem sendas kontraŭradiadon, kiu trarompas protekton. Ni estas stalzanoj laŭ kosmaj normoj estas ankoraŭ tro junaj, tial ne ĉio funkcias - la Junulo jam fariĝis pli trankvila, ŝajne li devis paroli pri tio pli ol unufoje.
  - Jes, mi komprenis. Sed ni ankoraŭ venkis aliajn rasojn kaj imperiojn kun ilia multmiliona historio. - Elena senkulpe ridetis, kvazaŭ la ĉefa merito en la venkoj de Stelzanath apartenus al ŝi.
  - Jes. Ni venkis. Sed la Zorg havas la sekreton de nepenetrebla fortokampo, ĝi eĉ estas nomita transtempa. Ĝiaj principoj estas mistero por niaj sciencistoj, sed mi havas mian propran divenon. Anstataŭ la normaj ses aŭ eĉ dek du en niaj plej novaj dezajnoj, la sorgoj uzas ĉiujn tridek ses dimensiojn. Mi aŭdis, ke ili eĉ sukcesis enfiltri paralelajn universojn. La teknikisto etendis la manojn.
  - Ili estas ankoraŭ stultaj estaĵoj, nekapablaj ĝuste uzi la sperton de miliardoj da jaroj da evoluo. Sed ni stalzanoj havas grandan imperiestron, kaj li ilin pereigos! Labido surmetis ferocan rigardon kaj skuis la pugnojn.
  - Jes, imperiestro, volo kaj tre baldaŭ mirakla tekniko. Niaj cibernetikaj aparatoj kalkulis, ke ene de 100 ĝis 1000 jaroj ni teknologie preterpasos ĉi tiujn tri-seksajn metallaboristojn, ŝprucos ilin en preonojn kaj nutros la tutan universon. La junulo ankaŭ skuis sian pugnon. Paro da robotoj tranĉantaj en stelaj strategioj estis interrompita kaj, estinginte la hologramojn, etendiĝis al atento.
  - Longa atendo! - Skolto eĉ spite oscedis.
  - Kial tiom longe? Eĉ en ĉi tiu universo, ni estos junaj kaj fortaj, kaj se ni mortos, la sekva sfero estos multe pli interesa. Mi, persone, apenaŭ povas imagi la ĉiutagan vivon en 12 aŭ 36 dimensioj, kaj tie ili daŭrigos kreskantan kompleksecon. La verdaj okuloj de la Stalzan-teknikisto brilis pro ekscito.
  - Sed ni povas konfuziĝi, perdiĝi en tia multdimensia mondo. Labido-Elena suspiris.
  - Ne timu, iam ni havis vakukapajn malsaĝulojn, kiuj ne kredis je nia kapablo flugi kaj konkeri aliajn mondojn. Estis primitiva tempo, terura, densa tempo, kiam ni vivis sur la sama planedo. Batalante unu la alian per bastonoj kaj sagoj. Ĉi tiu koŝmaro neniam plu okazos, ĉiuj senfinaj universoj estos niaj! - La junulo ekkriis kun entuziasmo, krucante la brakojn super la kapo kun malfermitaj manplatoj.
  - Kaj kio pri la nuno? - Malvarme demandis Labido.
  Parolante, interesa paro alproksimiĝis al nekutima statuo, la ulo faris strangan geston kaj du malproksime similaj motorciklaj kaskoj kurbiĝis en la aero.
  - Kaj en la nuntempo mi montros al vi etan novecon, ion, kion ne ĉiuj dupieduloj povas vidi. Ni vestu nin per "plasmo-comp", ni surmetu virtualajn kaskojn kaj plonĝu en novan mondon.
  Rigardante la knabinon fervore, diris la junulo.
  - Kaskoj? Ili nur kovras siajn vizaĝojn! - ekkriis la skolto, malfrue konsciante, ke ŝi elbalbutis stultecon.
  - Ne, mi vidas, ke vi estas sufiĉe surradiita, la cerbo kaj la korpo ne sentos la diferencon. Venu signalon. Unu du tri!
  Surmetinte sian kaskon, Labido sentis sin enprofundiĝi en la purpuran nebulon de senfunda puto. La korpo iĝis senpeza kaj flosis en la spegula spaco, densaj bukedoj da multkoloraj steloj ekbrilis ĉirkaŭe. Ŝajnis, ke ĉiu ĉelo de la korpo dissolviĝas en la senfina virtuala spaco. Ŝi kvazaŭ de malproksime rigardis sian korpan ŝelon, kaj ŝia korpo disfalis. Ĉiu parto ŝveliĝis kiel giganta veziko kaj eksplodis per miloj da multkoloraj raketoj. La freneza brilo miksiĝis kun dikaj girlandoj de steloj, blokante videblecon. Ŝajnis, ke la tuta korpo transformiĝis, subatomaj ligoj kolapsis, rompante la limojn de la realo. La kalejdoskopa movo de la spektro kunfandiĝis en kontinuan brilon, kaj anstataŭ steloj kaj fajraj ekbriloj, montoj da brulantaj kaj eksplodantaj monbiletoj, kulamanoj, dirinaroj, grokoj kaj aliaj falis malsupren. Tiam la biletoj fariĝis malnoblaj abomenaj serpentoj. Tuta oceano de ŝlimaj kaj sufokaj fetoraj reptilioj plenigis interstelan spacon. Malordinte ĉiujn flankojn de la vido, premante malsupren per viskoza maso, sufokante la spiron. La knabino vere ektimis, kiaj aĉaj estaĵoj kun abomenaj kurbaj dentoj, kriis kaj siblis de ĉiuj flankoj. Guta veneno bruligis la delikatan haŭton, kaj la fetoro laŭvorte ŝiris la internojn. Subita lumradio tratranĉis la spacon, fajroglobo aperis proksime de ŝia vizaĝo. Melodia virina voĉo diris:
  - Vi devas fari elekton de armiloj!
  La apero de la pilko helpis al Falsecaramada rekonsciiĝi, kaj ŝi kolere kriegis.
  Mi ne ludas tiujn stultajn ludojn. Eble vi trovos klientojn de la infanvartejo, lasu ilin rampi ĉi tien por ludi kun la vermoj!
  - Ŭaŭ! Kiajn strangajn terminojn vi havas! Ĉu vi uzas originalan slangon? Ĉi tio estas nur la unua etapo de la ludo, memlernada opcio por ŝokgardistaj batalantoj. Je ĉiu nivelo okazas batalo kaj ŝanĝo de kontraŭuloj. La doloro ne estas reala, ne timu. - Goje kiel la voĉo de la matena radio sonis el la balono.
  - Ĉu vi havas ĉiujn ludojn pri morto konstruitaj? Fajro? Eksplodi? Solvi? Vakuo? Prenu foton! - La skolto estis tiel ekscitita, ke ŝi forgesis pri singardemo.
  - Ĉu vi volas nemilitan temon? Tiam elektu: ekonomio, logiko, scienco. - La voĉo de la senpasia roboto fariĝis eĉ pli karesema.
  - Mi volas la promesitan plurdimensian mondon. Kie estas viaj dek du dimensioj? Elena grumblis, skuante la pugnojn.
  - Estas, sed nur en la plej altaj niveloj. - Ĉi-foje la pilko, ŝanĝante sian formon al triangulo, parolis per voĉo de juna viro. - Vi ne havas ideon kiel moviĝi en tridimensia virtuala spaco, kaj plurdimensia universo estas kiel miloj da kompleksaj labirintoj ligitaj je unu punkto.
  - Se vi estas sinjoro, do prenu mian manon kaj gvidu min tra la plurdimensia mondo. - insistis la konfuzita, kaj samtempe, pelata de scivolema knabino.
  - Mi provos, sed vi disŝiros ĉe la plej eta devio. Ĉi tie cetere ne vera plurdimensia spaco, sed nur spegulbildo de niaj teoriaj ideoj pri kiel ĝi devus aspekti en dekdu-dimensia universo. - La triangulo plilongiĝis por aspekti kiel ĉasaviadilo de la fino de la dudeka jarcento.
  - Mi estas tute preta. - Elena eĉ levis la manon en pionira saluto.
  - Bone! Komencu!
  La serpentoj diseriĝis en etajn arĝentecajn bulojn, kiuj subite vaporiĝis kiel neĝeroj en varma pato. Kaj ŝi finiĝis sur travidebla platformo kun kvadratoj, kiuj aspektis kiel ĉeloj sur ŝaktabulo. Amuza lanuga besto, simila al miksaĵo de sciuro kaj flava Ĉeburaŝka, ekestis laŭvorte el nenio. De lia bela muzelo, la trondo estis aŭ elstaranta aŭ retiriĝanta. La vosta Ĉeburaŝka milde tuŝis la teneran vizaĝon de la knabino per sia trobo. La tuŝo estis senkulpa kaj agrabla. Labido pasis la manon sur la mola pelto de la bebo.
  - Kiel amuza vi estas, karulino! Vi estas multe pli agrabla ol ĉi tiuj kanibaloj kaj reptilioj kiuj plenigis la spacon.
  - Jes mi konsentas! Ja mi estas pli bela ol la derivita rubo de la universo, kiu plenigas la tutan universon.
  La voĉo estis iom pli maldika, sed ĝi estis sendube la sama stalzana esploristo. Labido eĉ ne sciis lian nomon.
  Malfacile retenante sin, la knabino forpuŝis la beston.
  "Mi sciis, ke vi estas perversulo, sed eĉ...
  Vortoj fiksiĝis sur la lango.
  - Kio povas esti ĉi tie perversaĵo? Ni estas personoj de kontraŭaj seksoj. Kaj kio estas natura ne estas krima! - La besto grumblis kaj aldonis. - Sekso estas la torĉo de la vivo, al kiu la amo ne estas ĝis la lanterno!
  - Ĉesu fari tion! Trankviligu vian virtualan intereson! - yaknula Labido kaj provis forpuŝi la beston per sia manplato.
  - Bone, tio, kion vi vidas, estas nur iluzio kreita de via cerbo. La bildo estas tre tipa, ĝi similas al antikva infana heroo. Sed kial ĝi estas tute flava kun blanka pinto sur la vosto? Kutime ĉi tiu besto estas sepkolora. - La junulo en la alivestiĝo de Ĉeburaŝka surpriziĝis.
  - Eble ĉi tiu koloro estas la plej hela? - Necerte proponis Labido-Elena.
  -Eble, sed mi ne rajtas montri al vi plurdimensian spacon. Vi ne havas permeson. - La muzelo de la besto serioziĝis.
  - Mi pensas, ke neniu scios. La knabino senhelpe etendis la manojn. Io kiel oranĝa plantago flugis en la virtuala aero, kaj estis odoro de arbaro.
  - Ili ekscios, ĉu mi ne forviŝas ĝin el la memoro de la stirado. Sed kun pli zorgema kontrolo, la spuroj estos malfermitaj. Mi riskas multe. - La besto metis vilan fingron al dikaj kremkoloraj lipoj.
  - Jes, mi komprenas, ke vi volas pagi. Elena levis la ŝultrojn. Estas tute nature, ke en ĉi tiu universo nenio estas donata senpage.
  - Sendepende de la emocioj, vi ĝuos. Ĉeburaŝka ridis. Kvazaŭ por konfirmi liajn vortojn, rozoj komencis ĝermi sur la planko. "Tio sendube, sed estas pli. Vi devas malfermi vian menson, doni ĝin al mi por skani informojn.
  - Ĝi neniam okazos. - Elena skuis siajn abundajn harojn.
  - Tiam vi ne vidos aliajn dimensiojn! - La junulo parolis per tia tono, kvazaŭ li persvadus knabineton manĝi kuleron da kaĉo.
  Vi ne lasas al mi elekton. La skoltino mallevis la kapon.
  - Ĉiam estas elekto!
  La knabino iomete pensis. Ŝajne, ĉi tiu stalzano suspektis ion, ĉar li montras tian intereson pri ŝiaj pensoj kaj memoro. Kaj se ŝi informas la komandon, tiam ŝi estos tute kontrolita. Eliri la ludon estas pli ol suspektinda, ĉu eble indas provi?
  - Vi diris al mi, ke vi estas scienca intelektulo? Aŭ ŝajnis al mi? - Ruze demandis skoltino.
  - Jes, sed ne nur parolis. Mi estas oficiro de la scienca kaj teknika fronto. Miaj parametroj de teknointeligenteco estas bonegaj. - Virtuala bildo ekestis antaŭ la juna partizano, aspektanta kiel mita monstro de la Minotaŭro. Samtempe, la monstro klare serĉis superi sian malnovgrekan prototipon.
  Do ni eniru ludon. Ekzemple, mi tre ŝatis homan ŝakon. Ni ludu, kaj la gajninto prenos ĉion kaj plenumos ajnan deziron de la partnero. - diris Elena, saltante florfolion, kiu tuj leviĝis ĝuste en la aero.
  "Ĉu vi volas ludi la kompatindajn ludojn de malgrandaj indiĝenoj?" Ĉi tiu primitivo? 64 ĉeloj kaj 32 figuroj? - La Minotaŭro denove ŝanĝis formon, portante grandajn okulvitrojn kaj kreskantajn halebardformajn orelojn. -Mi proponas al vi nian ludon, antikvan kaj intelektan. Ĉu konsentas, knabino, ludu aŭ eliri el imaga realo?
  - Mi konsentas, nur klarigu la regulojn! Elena sentis sin pli kaj pli malkomforta.
  - Ni komencu!
  Virtuala spaco kirlis en freneza, multpluma kirlvento.
  ***
  La eliro al la centro de la galaksio prenis multe malpli da tempo ol atendite laŭ antaŭkalkuloj. Laŭ kelkaj ankoraŭ nekompreneblaj leĝoj de fiziko, la movado de la samaj kosmoŝipoj sur la sama distanco foje prenas malsamajn tempojn, foje la diferenco inter la kalkulita kaj la realo estas pli ol signifa. Tiu ĝis nun neklarigita efiko de spackonverĝo povus havi decidan efikon al la rezulto de spacmilito.
  La komandanto de la strikeskadro Singh, Giler Zabanna, eĉ ĝojis, ke la prirabado de la centraj planedoj daŭros malpli da tempo, kaj ĉi-kaze ili havus tempon por lanĉi antaŭplanitan strikon sur la patrujo. Ĉi tiuj proteinaj primatoj estas moko de inteligenta vivoformo. Estos interese detrui, detrui planedojn loĝatajn de senharaj simioj, kiuj imagas sin kiel dioj. La oficiala religio de la Singhs - ateismo kun miksaĵo de mistikismo - kredas ke kredo je dioj estas la sorto de mense malfruiĝintaj individuoj.
  Lastatempe ricevita gravigramo raportis ke la ruzaj ŝtelaĵoj, kvankam ili ricevis monon, ankoraŭ atakis, detruante pli ol du milionojn da stelŝipoj kaj pli ol kvin miliardojn da soldatoj de la Ora Konstelacio.
  Rekte antaŭ ili kuŝas la plej proksima loĝata planedo. Estas tempo provi la frapan potencon de batalsubmarŝipoj sur ĝi. La centro de la galaksio estas sufiĉe riĉa je loĝeblaj planedoj, sed preskaŭ ne estis inteligentaj vivoformoj en ĝi. Tial, la centraj planedoj estas preskaŭ tute loĝataj de setlantoj, stalzanoj kaj la plej ekspluateblaj sklavigitaj rasoj.
  Tre klare videblas grandega verdeta stelo kun grandaj ruĝaj makuloj, enkadrigita de deko da planedoj de diversaj grandecoj, danke al la bonega gravita skanado-modelo de la enketo. Reproduktita en tridimensia cibernetika bildo, la sistemo ŝajnas delikata kaj sendefenda. Ĉi tiu estas la unua celo, vi devas bone varmiĝi. La plej gajemaj piratoj rapidis, penante esti la unuaj, kiuj trarompis la predon por rabi kaj mortigi.
  Zabanna kun sia tuta furiozo knaris:
  - Longdistancaj misiloj por batalo! Frapu la plej grandan planedon! Lasu la stalzanojn sufoki en hiperplasma vomaĵo! - Kaj puŝante sin eĉ pli forte, ŝi aldonis. - Disĵetos fotonojn tra la galaksio.
  Timema voĉo tamen provis kontraŭi.
  - Eble estas pli bone bati selekteme, konfiski riĉan rabaĵon?
  - Ne, frenezulo! Vi viroj nur amas monon. Mi volas trinki la sangon de ĉi tiuj mense malfruiĝintaj simioj. La kriado de la ultramarŝalo fariĝis tiel trapika, ke la kristala vinglaso, kiun la statuo de la insekta heroo tenis en ŝia mano, krakis kaj krevis kiel peco de frunto frakasita de martelo. Unu kaj la adjutantoj eĉ falis sur la dorson pro timo. Marŝalo Kuh tamen respondis al la histeria virino:
  - Jen la planedo Limaxer, ĉi tie loĝas indiĝenoj, Limaso. Stalzanoj estas disigitaj inter la satelitoj.
  - Kvazar malsupren ilian gorĝon. Trovis iun kompati. Sekvaj aĉuloj! - Ultramarŝalo knaris kiel disko skrapita per rusta kudrilo. La flugiloj ankoraŭ flirtadis. - Estas jam tempo por forpreni la universon de malsuperaj specioj. Pafu de longa distanco. Eble estas kovrilo tie supre!
  Plurmil senhomaj aŭtoveturaj eksplodiloj kun cibernetika celspura programo elflugis el la stelŝipoj. Apenaŭ la eksplodiloj atingis la orbiton de la plej malproksima planedo, densa reto de laseraj radioj falis sur ilin. En la flugo, la raketoj ekmoviĝis, rompante siajn flugvojojn, penante terenbati la celadon kaj koncentriĝon de lumfluoj. Siavice, la Stalzans lanĉis mini-raketojn kaj dikajn nubojn de metalaj pilkoj, celante damaĝi la mekanismojn de la flugantaj piranoj. Preskaŭ ĉiuj la pagendaĵoj estis detruitaj antaŭ atingado de la planedo. Nur kelkaj el la du mil raketoj atingis la surfacon.
  Multaj loĝantoj de ĉi tiu dense loĝata mondo eĉ ne havis tempon por timi. La plasma vortico, varmigita ĝis miliardoj da gradoj, disigis la korpojn en elementajn partiklojn. Tiuj, kiuj estis for de la epicentro de la eksplodo, multe pli dolore mortis. Ekstere sendanĝeraj estaĵoj similaj al kokidoj kun brakoj kaj torsoj de la sesfingraj simioj de Lima, kiam elmetitaj al mortiga radiado, ekflamis kiel kandeloj sur kuko. La verdetaj flamoj formanĝis la plumojn, molajn kiel poplanugo, igante la indiĝenojn tordiĝi kaj resalti kiel ping-pongo-pilkoj en terura agonio. Kiam la flotego de la Purpura Konstelacio invadis, la indiĝenoj ne rezistis, kaj tial evitis gravan detruon.
  Multaj altaj plurnivelaj konstruaĵoj kun stranga arkitekturo restis starantaj. La indiĝenoj mem pendigis la sepkolorajn flagojn de la invadantoj kaj provis konduti kiel eble plej obeeme. Tamen, eĉ tia konduto ne savis ilin de murdoj kaj ĉikanado de la invadantoj. Kaj, tamen, nur nun la tago de juĝo vere venis sur la planedon. Buntaj plurlateraj nubskrapuloj unue ekbrilis kiel faskoj da pajlo trempita en benzino, poste faldiĝis en ŝokondo, disĵetante gigantajn fajroglobojn dum centoj da kilometroj. Stalzan-armeaj bazoj, fermitaj de potencaj fortokampoj, praktike ne suferis, sed centoj da milionoj da lanugaj inteligentaj bestoj neniam vidos la mirindan tagiĝon kun la unika gamo de verdet-ruĝa "Suno". Kaj tamen, la unua striko ne sukcesis detrui ĉiujn setlejojn, do la freneza komandanto de la malbonaj artropodoj postulas ripetan baton.
  Tamen, graviogramo estis elsendita tra la komputilo. La superreganto de la galaksio postulas tuj eliri el la sektoro kontrolita de la Stalzans, alie la tuta damaĝa potenco de la stelfloto estos uzata.
  Giler Zabanna nudigis siajn dentojn, ŝia trobo leviĝis, kaj ŝia voĉo fariĝis trapike alta.
  - Mangia primato kuraĝas minaci nin! Ili havas malpli da inteligenteco ol la larvoj. Ni malplenigu ilian centran planedon per ĉi tiu artiodaktil-gibono. Devigita ĵeto rekte al la centro! Atako al la administra planedo Tsukarim! Ni finos ĉi tiujn "lanugojn", iom poste disfalos, ni havas dekojn da milionoj da ŝipoj, ni forviŝos la tutan galaksion de nubo ĝis kerno en preonojn!
  La multvizaĝa flotego rapidis antaŭen kun siaj sennombraj fortoj. Estis tiom da stelŝipoj, ke ili etendiĝis en fronto, kiu estis pluraj parsekoj alta kaj larĝa. Parto de la submarŝipoj gviditaj de piratoj, rompinte la sistemon, rapidis al la plej proksimaj sistemoj. Giler kaj ŝia vickomandanto, Komalos, rigardis senpasie la ekranon. La masklo estis iom pli malalta kaj dika kun mallonga trunko, li atente sekvis la pligrandigitan tridimensian bildon. Jes, inoj estis iom pli bonaj ĉe batalado ol maskloj, sed la inteligenteco estas ankoraŭ pli alta ĉe la masklo. Kaj financa povo apartenas al ili, kaj virinoj nur scias pafi. Kaj nun, Giler estas ŝirita en batalon, sed ĉu ŝi havas batalplanon? Post ĉio, en la okazo de serioza batalo, vi nur povas fidi la floton de la Ora Konstelacio kaj du aŭ tri lojalaj aliancanoj, la ceteraj batalos kaose.
  Verdecaj alarmpunktoj ekbrilas sur la ekrano. Malamikaj ŝipoj flosas el la spaco. Stalzanoj moviĝas en batalpoziciojn samtempe, kvazaŭ en spacstrategiludo. Estas multaj, tro multaj! Monstraj armadoj de teruraj formoj. Tiom da brilaj punktoj! La komputilo generas nombrojn. Ve, ĝi iris en la milionojn. Ili ne atendis ĝin, neniu atendis ĝin! Zabanna nervoze ekmovis sian dekstran flugilon dum ŝi ekrigardis la tridimensian vidaĵon de la kosmo.
  - Vertebruloj rampas el nigraj truoj. Nun niaj muŝkaptuloj liberigos la spacon.
  - Ne rapidu. La malamiko ŝajnas esti pli forta ol ni pensis. Necesas urĝe rekonstrui, se li trafas la malfortajn heterogenajn radikojn kolapsitajn, diseriĝantajn en fragmentojn. Monstraj virtualaj monstroj ŝrumpis antaŭ niaj okuloj kaj estingiĝis. Ĝi estis kovrita de ondo de mallumo, de tempo al tempo tratranĉita de fajreraj fajreroj. Tiam li vekiĝis. La vizaĝoj de la ekzekutistoj estis konfuzitaj, la multfoje duobligita komputilo tute malsukcesis, kvazaŭ malgranda termika ŝargo eksplodus interne aŭ superpotenca viruso furiozis. Sed Eraskander jam komprenis tiam, ke estis lia kolero, kiu bruligis ĉiujn mikrocirkvitojn kaj foton-kaskadaj reflektoroj de la virtuala infero, kio signifas, ke eblas mortigi ne nur per la korpo. Ŝajnas, ke Sensei tion sciis kaj ne vere volis instrui al li la magiajn mensajn artojn.
  ablyam aliaj civilizacioj, ni povas fali en vezikkaptilon. Alta Marŝalo Komalos diris kun intenca maldiligento en sia voĉo.
  - Estas ankoraŭ pli da ni! Kaj ni devas tuj ataki! - Ne volis aŭskulti Giler.
  - Ne, se ni kalkulas nur niajn stelŝipojn, tiam ne pli, kaj la armiloj de la primatoj estas pli perfektaj ol la niaj. - En la tono de Komalos jam komencis montri notojn de maltrankvilo.
  - Se ni unue batos, tiam la ceteraj rampantaj satelitoj aliĝos al la atako. - obĵetis la kaprica ino-singh.
  - Ĝi ne estas 100% ago. Male, ili pendos kaj rigardos. Kiel ni detruas unu la alian. La stalzanoj unue batu. Ili falos sur la flankojn, konsistante el eksterteraj unuoj, tiel devigante aliajn imperiojn batali. - La Supermarŝalo estas logika kiel kutime, kaj la sonkoloro de sia voĉo estas serena. Malgranda, papagogranda, makula tineo sidis sur la ŝultro de Komalos, pepanta, "Sep nigratruoj batalas, pulsar-sente ĝojas!"
  "Do eble estas pli bone retiriĝi, lasu la inteligentajn protoplasmojn mortigi sin. - Ultramarŝalo tordis sian troston per stirilo.
  "Prefere ni iom malfruiĝu, aŭ ili ekkuras ĉe la unua bato de la senharaj goriloj. Iel estas multaj el ili, niaj spertuloj miskalkulis la takson de batalpotencialo. - La supermarŝalo karesis la tineon per kapo de azeno. Li denove eldonis: "Kiu multe kalkulas kaj iomete batas en la vizaĝon, lia enspezo estas ĉiam subtaksita"
  - Ne timu! Giler eruktis.
  Efektive, eĉ en ĉi tiu negrava branĉo de la imperio, preparoj por tuta interstela milito ne ĉesis. Ĉie en la vasta multgalaksia potenco, batalŝipoj estis konstruitaj kaj konstruitaj, teknologioj estis plibonigitaj, sekcioj kaj trupoj estis formitaj. Preskaŭ sur ĉiu planedo estis industrioj, fabrikoj laborantaj por la milito.
  La Kosmoŝipoj de la Purpura Konstelacio moviĝis sur la muŝo, plifortikigante siajn flankojn, intencante renversi la malamikon kaj pinĉi la Sinh-floton en tornilo. Parto de la submarŝipoj, precipe pirataj, evidente malrapidiĝis. Evidentiĝis, ke la militema spirito de kosmofilibustoj elĉerpiĝis ĉe la vido de tia impona flotego. Dekoj da milionoj da stelŝipoj kun miliardoj da batalantoj neeviteble alproksimiĝas. Pafiloj kaj ŝargoj estas pretaj por disrompi kaj ekstermi la tutan vivon. Stalzanoj estas la unuaj se temas pri malfermi fajron por mortigi, pluraj miloj da malpezaj ŝipoj kun blindigaj ekbriloj kaj diverĝo de gravitondoj trafantaj la orelojn estas ŝprucitaj en kvarkojn. Ĉiu salvo de sennombraj stelaj svarmoj elsputantaj energion kapablan eksplodigi la Sunon. Kiel ĉiam, la Purpura Konstelacio-stelŝipoj estas rapidaj kaj deciditaj, iliaj movoj precizaj, zorge ellaboritaj en multaj variantoj. Kio estas kontraŭ ili estas multnombra, sed nebone organizita popolamaso, kolektita el ĉiuj partoj de la galaksia superamaso.
  La batalo ankoraŭ ne komenciĝis, kaj ili jam estis miksitaj, detruante kunordigon, malhelpante unu la alian efike pafi. Kaj nun la klasikaĵoj de spacaj bataloj! Samtempa eliro de preskaŭ ĉiuj ŝipoj al la distanco de detruo kaj la maksimuma ebla erupcio de eroj de neregebla energio, tute vaporiĝanta materio. Alia sekundo - kaj miliardoj da inteligentaj estaĵoj ĉesos ekzisti en ĉi tiu universo.
  La trobo de ultramarŝalo Giler Zabanna ŝvelis pro ekscito, kaj toksa rozkolora salivo gutis. Sango... Kiel dolĉa, kiel ekscita! Nepriskribebla sento, kiam la malpleno estas inundita de sangotorentoj kaj la blindiga flamo de multkvintiliona hiperplasmo. Iam iliaj prapatroj estis pli malpezaj kaj pli malgrandaj. Ili flugis sen la helpo de kontraŭgravitaj zonoj. Ili manĝis viandon kaj amis sangon, sen ĝi infanoj ne povus naskiĝi. Vivu, eterne flugilhava sinh! Ĉiuj aliaj parazitaj bestoj mortu, ĉiuj malsuperaj vivaĵoj pereu.
  - Kion vi atendas, bruligu ĉion sen spuro! - Disvastiĝi tra milionoj da kosmoŝipoj.
  Sed ne! Ekbriloj ne estas videblaj, kaj vorticoj de fotonoj ne flugas tra vakuo. Ĉiuj kosmoŝipoj frostiĝis, frostiĝis en la spaco. Ŝajnis, ke la tempo mem ĉesis.
  Giler eligis (ŝia voĉo videble malfortiĝis) histerian grincon:
  - Kia bremsado? Vakuo plenigita per Velcro!
  Pli trankvila Komalos ne ĉesis monitori la legadojn de ĉiuj navigaciaj instrumentoj.
  - Estas nekredeble, sed ankaŭ ni estas frostigitaj en vakuo! Nia kosmoŝipo kaj ĉiuj aliaj kosmoŝipoj ŝajnas esti disbatitaj de potenca fortokampo. Ni ne kapablas movi eĉ la larĝon de la trondo.
  - Ŝaltu la absolutan overclocking-hipernivelon! Rompu la kampon! - Ne plu kriis, sed prefere sibilis Giler.
  - Jes, estas senutila. Mi jam studis similan fenomenon, do vi povas nur platigi stelŝipon. Komalos freneze svingis sian troston.
  - Kio pri vi? Ĉu vi konas ĉiujn novajn stalzanojn? La ultramarŝalo huŭlis nekredeme.
  La makula tineo kantis: "ĉio estas neebla, eble mi scias certe kaj la Sinhas iĝos la Ĉiopova Dio urĝe." Kaj li ricevis doloran klakon en la nazo, ekploris trankvile. Ignorante ĉi tiun imagan histerion, la Supermarŝalo diris:
  - Ne! Tiu ĉi kapto ne estis aplikita de primatoj. Ĉi tiuj Malpaoj estas malĝentilaj kaj kruelaj, ili jam antaŭ longe dispremus nin. Rigardu, ili jam sendis al ni mesaĝon. Se vi volas, divenu kiu!
  Giller svingis la manon malestime.
  - Mi jam komprenis ĝin! Malbenitaj sorgoj! Estas pli bone esti evakuita aŭ vaporiĝi en plasmon ol trakti ilin. Esti venkita estas pli malbona ol mortinto!
  Tondra voĉo interrompis la antimonion:
  - Diras Des ymer Conoradson. Via milito finiĝis. Ĉesu agi kiel neniigaj kanibaloj. Neniu alia vivo estos denove perforte interrompita en ĉi tiu galaksio. Kovru viajn radiolumojn, observu intergalaksiajn interkonsentojn.
  - Neniam!
  La Sinhas ekkriis unuvoĉe. Giler apenaŭ aŭdebla zumis.
  - Frue ĝoju, stano! Tuj kiam vi foriros, ni revenos!
  Poste ŝi aldonis laŭte:
  - Konektu ĉiujn rezervojn, motorojn ĉe plena potenco. La tuta eskadro, kaj estas milionoj da ni, ni devas rompi la vakuan reton!
  Kvinmilionoj da kuva energio eniris en nevideblan, sed el ĉi tiu eĉ pli furioza lukto en stelplena spaco. Apenaŭ videblaj lum-ondoj disvastiĝis tra la vakuo.
  Ĉapitro 25
  Se ĝi fariĝas plenplena aŭ ne estas sufiĉe da spaco,
  Lasu la plasma fajro furiozi kiel ventego.
  Estu kiel eble plej kruela
  Nur neniam tuŝu la senarmilon!
  Tigroj suferis terure. La unuaj tagoj estis speciale malfacilaj...
  Ne distingita de granda imago, la artropoda gorilo Giles agis per la metodoj de la plej primitivaj civilizacioj. Vipado kaj multaj horoj da laboro ĝis elĉerpiĝo, ĝis la perdo de la konscio. Poste sitelo da glacia akvo kun miksaĵo de supermalvarmigita uranio. Tiam, laŭ la ordono de la libelsimio, ili decidis provi la rakon per fajrero. La torturo estas primitiva, sed kapabla alporti la torturojn al freneza kriado. Li krevis pro plezuro, lia abomena ventro ŝvelis kiel balono dum la senhara rato kriis kiel posedita viro, kaj poste eksilentis en kompleta senkurentiĝo.
  Ĉio estus en ordo, sed post tia torturo, la kapablo marŝi kaj labori longe perdiĝas.
  La knabo estis metita sur brankardon, flugante en la aeron liveris la viktimon de maniulo. Ĝi estis tiel kantita, ke la kutima regenera ŝmiraĵo ne sufiĉis, mi eĉ devis voki kuraciston.
  Rozkolora kuracisto kun dek suĉbrakoj, vestita per ruĝa tutvesto, suferis varmegon. Varma aero kun troa oksigeno bruligis la humidan, delikatan haŭton de inteligenta molusko. Por ne tiom bruligi, la kuracisto surmetis protektan supertuton.
  - Rigardu, tiu ĉi besteto longe ne povas rekonsciiĝi.
  Giles eĉ gruntis pro kolero.
  La reprezentanto de la civilizacio de la Ok Genezo tuj atentigis pri la teruraj brulvundoj, kiuj kovris la tutan ŝiriĝintan korpon de la knabo. Frapante la lipojn, li diris al la morala kaj fizika malbela Giles:
  - Kion vi volas! Fajro estas la plej timiga afero en la tuta universo. Li havas brulvundojn de la sepa nivelo, proksime al kritika malvenko. Plie, eĉ severa elĉerpiĝo pro malsato kaj troa fizika fortostreĉo.
  - Nu, ĉi tiu fridulo devas, laŭ mia peto, travivi ĉiajn turmentojn kaj turmentojn. Se vi nur povus helpi min diversigi mian arsenalon. Mi nur forgesis kiel torturi primatojn kiel eble plej dolore. - La artropoda simio komencis grati la vernisitan surfacon de la tablo per siaj piedoj.
  - Mi estas kuracisto, ne ekzekutisto. Prefere iru al la policejo - ili instruos vin tie. - Vidinte sufiĉe da diversaj ekscentruloj por longa vivo, la kuracisto komprenis, ke la plej senutila afero ĉi tie estas legi moralecon. Kaj ne nur senutila, sed ankaŭ danĝera.
  - Estas informoj, sed temas nur pri torturo de aliaj rasoj kaj popoloj. Giles ekmovis siajn okulharojn.
  - Ĉu vi pensas, ke ili ne havas malamikojn ene de sia raso? Bone, vi devus iri al la gangsteroj. Mi, persone, povas nur resaniĝi. - La konkokuracisto per sia tuta aspekto klarigis, ke li ne aprobas tiajn venĝmetodojn.
  - Do kuracu ĝin, restarigu ĝin, faru plenan regeneradon. Prefere kiel eble plej baldaŭ. Giles komencis frapeti sian voston. Jam ekestis en mia kapo ideoj, kiel li turmentas ĉi tiun proksiman afablan doktoron.
  - Vi devos pagi multe por devigi regeneradon. - La konko ne volis maltrafi la avantaĝojn.
  - Mi pagos. Donu al mi alian drogon, por ke ĝi ne svenu tiel rapide, sed pli longe flirtu en la flamo. - Giles la skarabo-simio ŝovis sian voston.
  - Malgrandigu la fajron, ĉar vi ne fritas la drakon. - La kuracisto komencis skani la multnombrajn vundojn de la knabo sur la plasma komputilo. Injektita kun stamĉela stimulilo, kaj kontraŭŝoka drogo. Roboto ŝprucis el la skatolo de la kuracisto, ŝprucigante blu-smeraldan ŝaŭmon.
  - Ne unu saĝa konsilo! - Giles, komencis marki la numeron, vokante siajn amatinojn - sinjorinoj de facila virto. Cetere, strange, sed la stalzankoj estas la malplej multekostaj por la monujo. Ŝajne lacaj de siaj senriproĉe belaj viroj, ĉiuj kiel elekto de rolantaraj ĵokeroj, ili volas mirindan sekson kun sadisma idioto.
  ***
  Kiam Tigro vekiĝis, lia kapo estis klara, la doloro malaperis. Kiam li estis edukita, lia korpo estis tiel elĉerpita, ke doloro estis ĉie. Ne restis sango, nek vejno restis netuŝita de tuta faruno. La haŭto estis senkompate bruligita de la suno, eĉ la protekta kremo helpis nur parte, la kruroj estis sangigitaj. La vundojn korodis la lumineska salo, kiun la ventoj abunde levis en densaj nuboj. Ĉio estis jam tiom saturita de doloro kaj sufero, ke kiam ŝtorma flamo balais sur lin, li nur ĝojis, atendante la finon de la torturo. Ne estis la unua fojo, ke fajro karesis lin, trapikante lin ĝis la osto, kaj ĉiufoje tio kunportis kelkajn ŝanĝojn...
  Sed kio ĝi estas? Neniu doloro, neniu brulvundo. Li kuŝas en pura blanka lito sub mola kovrilo. Eble ĉi tio estas ĉielo? Aŭ ĉu li estas hejme? Ĉu ĉio, kio okazis, estis nur koŝmaro? Kiel agrable estas, kiam nenio doloras!.. Vi povas facile salti sur la piedojn kaj elkuri el tiu ĉi ampleksa hela ĉambro. Ŝi estas tro saĝa: ĉio en helaj koloroj. Kaj ial ĝi maltrankviligas...
  Volodja elglitis el la pordo kun rapideco de kareso. Fluoj de fajra lumo blindigis la okulojn. Kun sulkiĝo, la knabo ekkuris. Varma, brilanta kiel rompita vitro, verdet-purpura sablo ekbrulis nudaj kalkanoj, igante ilin resalti. Ignorante tion, la Tigroj galopis tra la dezerto. Li komprenis, kio ĝenas lin. Denove tiu trudema sep-kolora skemo, kiam la floroj ripetas la ŝablonon de la imperia flago. Neniam antaŭe Volodja kuregis kun tia freneza rapideco. "Kia brulanta sablo estas ĉi tie, eĉ en la ŝtonminejo ne estis tiel dolora..."
  La miregiga pafilo trafis la knabon. Li kolapsis sur la stomako sur la brulanta surfaco. La haŭto tuj vezikiĝis, kvankam la agonio pro la ago de la paralizantaj radioj estis apenaŭ rimarkebla. Diboĉa bloko kun ŝarka buŝo kliniĝis super li.
  - Kio, besteto, volis ŝteliri for? la monstro siblis, terure tuŝante la vortojn.
  Tiam la monstro, prenante la duonsensentan knabon, trenis lin al la iama portebla kamero. Ĝia longa vosto, dika kiel ŝtipo, postlasis kurbiĝeman spuron. Videblas, ke la salpartikloj reagis al kontakto kun la olea haŭto de la monstra vaganto, kaj sur la verdet-purpura sablo aperis rozkoloraj makuloj. La frenezulo pezis almenaŭ tunon. Li ĵetis la knabon senceremonie kiel katido, poste ŝlosis la pordon.
  Tigroj eĉ ne povis moviĝi, li kuŝis rekte fronte al la muro. Krom floroj ĉi tie estis prezentita stranga temo por hospitalo.
  Belaj kiel keruboj, en la plej helaj vestoj, infanoj, knaboj kaj knabinoj, kiuj senkompate draŝis eksterterajn estaĵojn el radiopafiloj. Krome, duono de la estaĵoj aŭ genuiĝis aŭ kliniĝis. La stelzananoj ridetis tiajn afablajn, gajajn ridetojn, ke iliaj vizaĝoj brilis de feliĉo, kvazaŭ ili spertas la plej grandan feliĉon. La multkolora sango fluanta de la mortaj eksterteraj estaĵoj kunfalis en ĉielarkan rivereton fluantan en la direkto de la purpur-oranĝa "Suno".
  La knabo sentis terurajn spasmojn rampi supren laŭ lia stomako. Se lia stomako ne estus malplena, kiel la koro de lombardisto aŭ la aŭtoro de ĉi tiu demona bildo, la tuta planko estus vomita. Kiel vi devas strabi por desegni tian obscenecon. Malgraŭ la paralizo, Vladimiro daŭre ŝanceliĝis, svingante siajn kripligitajn, bruligitajn membrojn.
  Aŭdiĝis elefanta klakado. La brutulo brue ŝteliris en la ĉambron, akraj pikiloj gratante la spegulan plafonon.
  - Ĉu vi jam trankviliĝis, barita konko? Ricevu donacon!
  Tia bato povus disbati graniton. Feliĉe, la besto iomete maltrafis, kaj la knabo estis vundita preterpase. La metala planko iomete kliniĝis, kaj la ulo svenis, velkanta en dolĉa mallumo.
  ***
  La vekiĝo estis kvazaŭ koŝmaro. La naŭza artropoda simio denove nudigis sian muzelon, kaj ĝia nova giganta vosta asistanto tordis siajn artikojn, leviĝante. Ostoj krakiĝis, brakoj ŝiriĝis de ŝultroj.
  - Kio, simio, naĝiloj brulas? Vi scios ludi kaptiĝon.
  Multkolora fajro ĉagrenis la haŭton, odoris je bruligita viando. Longe suferantaj infanaj piedoj, denove ili estas lekataj de kruelaj flamoj. Giles eĉ lekis liajn lipojn, lia duforma serpenta lango tuŝis la perligitan haŭton de la knabo.
  - Bone! Vi faros bonan tranĉaĵon. Ĉu vi iam estis manĝita viva? Mi manĝos vin peco post peco, ne lasante mian menson malŝalti...
  Sovaĝa krio eskapis el lia brusto. Per ia miraklo, eble dank' al malamo, la ulo sukcesis haltigi ĝin. La makzeloj kunpremiĝis tiel, ke la emajlo de la dentoj preskaŭ krevis. "Kial ĉiuj torturistoj tiom amas fajron? .."
  La manko de kriegoj pelis la insektan simion en frenezon. Eligis sovaĝan kriadon, li kaptis ruĝvarman bastonon, pikis Vladimiron inter siaj maldikaj, hakile akraj skapoloj. Tigroj sentis grandan pikon, kaj kun la malespero de la kondamnitoj, li kraĉis responde. La vergo ekbrulis pli intense, brulante eĉ pli varme. Kaj tiam, kvazaŭ en bona, vakera okcidento, ekbrilis fulmo. Preciza pafo de radiopafilo disĵetis la oranĝverdajn cerbojn de harplena-Khita besto. Alia pafo terenbatis dinosaŭron. Jam falante, pro inercio, Giles sukcesis marŝi kun ruĝeca elektra bastono laŭ la ripoj, lasante sulkon sur la haŭto.
  En la okuloj de Volodja malfortiĝis pro doloro. Ĉio estis kvazaŭ en flava nebulo, sed la Tigroj sukcesis distingi la savanton. Helhara knabo kun anĝelaj trajtoj, en kostumo brilanta kiel oro, similis koleran Kupidon. Lia malgranda radiopafilo ŝajnis ludila kaj sendanĝera. Li pafis plurajn mallongajn lumeksplodojn de sia radioarmilo, bruligante tra la dika drato. Vladimiro falis malantaŭen sur grandan flamon, tamen, falinte super la kapon, li tuj elflugis el ĝi.
  La knabo, kiu venis al la savo, helpis liberigi sin de la krampoj, kiuj katenis la membrojn. Malgraŭ la agonio, la vezikigita sklavo Tigro rekonis sian savanton. Jes, strange, ĝi estis la sama Stalzana knabo, kiun ili renkontis en la Galaksia Ĉefurbo.
  - Malbenita anĝelo, mi nur miras, vi estas kiel "Blanka Kabo". - esprimis Vladimiro.
  Kerubo kun radiopafilo eksonis kun arĝenteca ridado.
  - Ĉu vi volas diri Goodry, la heroo-savanto, la venkinto de la malbonaj spiritoj de antimaterio? Do li ne konvenas al mi por hufumoj. Estas tempo kamufliĝi, alie multe da harplenaj formikoj kuros ĉi tien!
  Tigroj saltis sur liajn piedojn, nehoma doloro trapikis lian tutan korpon. Nur fiero kaj malvolo montri malfortecon antaŭ reprezentanto de la okupanta raso igis lin resti surpiede. Foje streso superfortas la plej malbonan doloron. Farinte kelkajn paŝojn kaj mirakle konservinte sian ekvilibron, la savita knabo etendis sian manon al la elfa savanto. Li skuis ĝin, kaj faris ĝin nature, kiel simpla surtera homo.
  - Strange... Ĉu ankaŭ vi manpremas kiel signo de amikeco kaj fido? -Vladimir demandis, kun la plej granda malfacileco konservi sian ekvilibron
  La juna stalzano respondis:
  - Jes, viro. Se la mano estas malfermita, ĝi estas senarmigita. Kaj du manoj estas signo de granda fido. Vi estas kovrita de veziketoj, kaj ne ĝemas pro doloro, tiam vi estas vera militisto!
  La knabo el la militista raso kantis:
  Stelmilito ne ĝemas pro doloro
  Eĉ torturo ne timigas lin!
  Li ne dronos en nigra truo,
  En la plasmo de steloj, lia spirito ne brulos!
  La knabo etendis ambaŭ manojn, krucante la krucon. Ili kunigis siajn manplatojn kiel signon de eterna amikeco kaj fideleco.
  En tiu momento, la ŝvelaĵa roko, kiu kuŝis senmove, subite ekviviĝis. La laserpafita monstro sovaĝe tordis. Jam surfluge, lia buŝo malfermiĝis, malkaŝante ne nur plurajn vicojn da akraj dentoj, sed ankaŭ kvar dentegojn (subite kreskintajn sangkolorajn sabrojn). La grandega kadavro faligis la amikojn de iliaj piedoj, disĵetante ilin flanken, kiel gisfera pilko disĵetas keglojn. Kondiĉe inteligenta monstro rapidis por fini la Stalzan-infanon, konsiderante lin la plej danĝera.
  La Malgranda Purpura Konstelacia Militisto sukcesis salti flanken. La dentegoj de la monstro trapikis la pezan plastan envolvaĵon, kaj ĝia ungega piedo iomete frotis la ripojn. Kvankam tiuj estis nur grataĵoj, la armilzono krevis kaj estis rapide kolektita fare de la brutulo. Turninte sin, la besto, kun lerteco nekomprenebla por tia kadavro, denove tranĉis per dentegoj (ili jam kreskis ĝis la grandeco de la dentegoj de imperia mastodoto). Stalzan estis lerta kiel simio kaj evitis batojn, sed la sorto turnis sin kontraŭ li, kaj la plej akraj duondiamantaj dentegoj trapikis la kruron de la infano, firme alpinglante lin al la planko. La monstro trafis per ungega piedo, preskaŭ disŝirante la stomakon de la knabo, nur akra skuo flanken permesis al li eviti morton. Alia ostrompa bato! Nun la buŝo jam malfermiĝis... Ĝi estas grandega... Ĉi tiu hipopotamo povas tute engluti la knabon. La grandega buŝo ŝprucas fetigan salivon...
  Subite, ĝi krevas kiel makulilo, kaj blasterpafo tranĉas ĝin en duono. La monstro estis tiel forportita de la batalo kun la stalzano, konsiderante la personon ne inda je lia atento, pro kiu li kare pagis. Tigroj prenis la faligitan armilon kaj, premante la ellasilon de la poŝradiopafilo, bonorde tranĉis la fremdan monstron. La sango ŝprucis kiel fontano, poste ekflamis en briletan fajron kaj tuj denove estingiĝis.
  La sanga infano saltis sur la piedojn kaj ŝanceliĝis, malgraŭ la vundo, li ankoraŭ konservis sian ekvilibron. Nun, kiam ruĝa sango gutis el la soldato, kaj estis kontuzo sur lia vizaĝo, lia neĝblanka rideto ŝajnis eĉ pli hela kaj sincera. Paro da fortaj kaj grandaj dentoj estis batitaj. Kaj do ĉi tiu timinda knabo ŝajnis nur petola lernanto de la unua klaso. Denove, kvankam ĉirkaŭrigardante, li etendis sian manon.
  - Vi savis min de la morto, kiel mi vin savis. De nun ni estas konsiderataj kiel fratoj en armiloj. Mia predo estas via predo. Mia trofeo estas via trofeo.
  - Bone. Tiam mia predo estas via predo, mia trofeo estas via trofeo. - Respondis en la stilo de Mowgli Vladimir.
  - Nun ni donos al ni injektojn el la universala unuahelpilo, regeneros kaj eliros el ĉi tiu truo.
  La injektoj, liveritaj per graviolaser-radio de eta pistolo kun faldebla muzelo, mildigis doloron kaj donis forton. Promenante kun bruligitaj piedoj sur la varma sablo, Tigroj sentis nenion, kvazaŭ li havus protezojn. Sed la forto kaj rapideco pliiĝis tre rimarkeble. Kiam li alproksimiĝis al la miniaturbatalanto, li ne povis ne fari demandon.
  Kial savi vivon tiom gravas por vi? Ĉu ne estas pli bone en paralela universo?
  - Jen mia persona elekto. La ĉefa afero estas honoro, ne vivo. Krome, en bataloj ni devas zorgi pri la valoro de la vivo, tiam ni havos plenan ekzistadon en la nova sfero. Post ĉio, kiam vi savas vian vivon, vi savas la ŝancon detrui pli da malamikoj de via raso. - Sufiĉe logike klarigis al Vladimiro nova amiko el senespere malamika raso.
  - Rigardu! Novaj kontraŭuloj! Sed ni havas radiolumojn! - Montris knabon, radiante de feliĉo, liberigita el kaptiteco.
  - Ĝuste, homo, sed ne malŝparu tro da ŝargoj. Ĉi tio estas infana armilo, ĝi havas malmulte da energio por veraj bataloj. diris Stalzan sen multe da entuziasmo.
  - Ĉu vi ludis kun ili? - Vladimiro estis surprizita.
  - Jes, ĉi tio estas el edukaj ludoj. Ĉiu stalzano devas esti scipova kun armiloj ekde infanaĝo. Tamen, ne timu, estas neeble mortigi stalzanon per ili. Kvin minicikloj kaj ni saltos en la Photon-batalon. - La knabeto tamen per la unua pafo, kiu frakasis la atakanton, montris, ke lia armilo trafas ne pli malbone ol la plej moderna aerpafilo de la dudekunua jarcento.
  Tigrov estis tiel ekscitita kaj kolera, ke li pafis al la abomenaj reptilioj kun sadisma amareco. Pravigante la familian nomon, la spirito de la bengala hommanĝanta tigro vekiĝis en li. Tamen, la diverskoloraj indiĝenoj resendis fajron. Vere, nur kvin monstroj estis pafitaj, la ceteraj, ŝajne, ne rajtis havi armilojn. Vladimir najlis tre bone kaj precize, la plej riĉa sperto de komputilaj ludoj kun elektronikaj pistoloj tuŝita. Stelzan pafis eĉ pli bone, sed la indiĝenoj eĉ ne atingis la nivelon de konstrubataliona batalanto. Forlasante la mortintojn, la resto de la grego forkuris. Urulante kaj muĝante kiel ŝakaloj bruligitaj de flamĵetilo.
  La batitaj amikoj saltis en taktikan mini-stelŝipon. La Neutrino-Photon batalanto estis nevidebla kontraŭ la dezertfono (kamuflaĵa tegaĵo kunfandita kun la verdet-viola sablo). Nur surŝipe post ekflugo Vladimiro pensis demandi:
  "Ni estis kune tiom longe, savante unu la alian, batalante la malamikon, vundiĝante kune, kaj mi ankoraŭ ne konas vian nomon.
  Jes, vi pravas frato. Stalzan denove etendis la manon. - Mi nomiĝas Liĥo Razorvirov. Kaj vi?
  - Vladimir Tigrov, kaj post sia patro Aleksandrov.
  - Vladimiro estas la posedanto de la mondo, kaj la Tigro estas simbolo de milito. Estas nia maniero. - Fame vangofrapis sian novan amikon sur la ŝultron.
  La tigro kolapsis en seĝojn, sed tuj estis alportita reen per la kontraŭ-gravita kampo. Gratante sian kontuzitan, maldikan ŝultron, la knabo respondis.
  - Kaj ankaŭ vi. Rapida por rompi... Impozanta ŝiristo...
  - Nu, ŝirado estas sovaĝa. Pli bone estas tranĉi, vaporiĝi. La plej alta virto kaj celo en la vivo estas senkompate mortigi la malamikojn de via raso, servi la imperion fidele kaj honeste. - diris Razorvirov kun patoso de afiŝo sovetia pioniro.
  - Jes mi konsentas. Sed via imperio estas nia malamiko, ĉu ne? - Tigroj strabis penante rigardi sen timo.
  - Ne, ni estas viaj pli maljunaj fratoj en menso. Pliaĝuloj, sed fratoj... Kaj se estus mia volo, mi egaligus viajn rajtojn. Vi kapablas je heroaĵo. Tamen, estas ideo! Lasu la armilon paroli!
  La terminator knabo ekkriis. Vladimiro ĵetis singardan rigardon al la elsendilo, kiu estis el infana aerpistolo, la ŝargo, se juĝante laŭ la profundaj funeloj, poste lasitaj en la dezerto, povis trarompi kiel bloter kaj la plej nova rusa T-100-tanko.
  - Kiel? Ĉu ĝi ne diris? - li demandis konfuzite.
  - Ne. Ĝi aŭskultis vin, sed estas unu averto. Ĉi tiuj armiloj ne povas kaŭzi gravan damaĝon al nia raso. Se vi estas militisto, tiam vi ne timas, kontrolu ĝin sur via mano. - Fame ekbrilis la dentoj en batala entuziasmo.
  - Ne, sur la kapo! - La iama juna kaptito estis posedata de demono.
  Tigroj metis radiopafilon al lia tempio kaj pafis. Fame ekmovis, sed ne havis tempon por kapti la manon de Vladimiro. La lumo iomete flamigis la haŭton de la preskaŭ kalva kapo, aperis ruĝeta brulvundo. Razorvirov forprenis la radiopafilon, poste zorge redonis ĝin. La armilo, liberigante malgrandan hologramon kun nigra kavaliro armita per hakilo, kviete grincis: "Trafi angulon 87 ...". La juna terano estis surprizita pro tio. Li jam vidis militistojn, kie pistoloj parolis, kaj ne nur militistoj.
  - Ĉu vi freneza oblikva parabolo komencita en hipersalto. Vi povus forblovi vian kapon. Mi ŝercis.
  - Mi ne ŝercis. Nun ni estas egalaj. - la knabo ekkriis kaj aldonis. - Se vi volas esti sur egala bazo kun Dio en forto, superu la Ĉiopova en kuraĝo!
  - Jes, egale, jen miaj du manoj. Tamen, la Ĉiopova, laŭ sia naturo, principe, ne povas morti kaj malaperi, do via analogio ne taŭgas. - Fame stiri la aŭton helpe de malgranda stirstango sur la anteno, li diris. - Nun ni surteriĝos sur la krozŝipo. Kaj ĉu vi pensis, ke vi flugas per la infana aŭto "Photon" al alia galaksio? La knabeto gaje ridis. Ne, ne estas. "Lastatempe oni batalis ĉi tie, do ni alivestigos vin kiel nia frato."
  - Bona ideo, sed kio se ili denove kontrolas la retinon? Tigroj ektimis. Denove, esti servita al iu eksterterana maniulo neniel ridetis al li.
  - Kaj vi povas esti el tre malproksima sektoro, ĉar ni havas duilionojn da planedoj sub kontrolo. Mi parolus kun mia patro, aŭ eĉ praavo Hipermarŝalo, kaj li farus al vi la necesajn dokumentojn por absoluta sekureco. La voĉo de Liĥo estis memcerta, kaj liaj okuloj estis klaraj.
  - Kiel mi volas kredi vin... -Vladimir suspiris.
  Kial mi riskus mian vivon? Por tiam perfidi? Mi ne vidas logikon en ĉi tio. Mi ĵuras al vi, ni estas fratoj por ĉiam! - Fame, pro persvado, li pugnofrapis la travideblan kirason.
  Poste, per senzorga ĵeto, li donis al Tigrov grandan bombonon en formo de nesta pupo, sed en punka vesto. Ŝi mem demandis en la buŝo. La malsata knabo manĝis ĝin kun plezuro. La gusto estis pli dolĉa ol mielo, kaj pli agrabla ol aera ĉokolado. Mirinda afero, kiun li ankoraŭ ne devis manĝi sur la tero. Tamen Vladimiro tro rapide glutis la kuirartan produkton, ne havante tempon por ĝuste ĝui la guston. Videblas, ke la bombono estis tre alta en kalorioj, ĉar la ŝrumpintaj muskoloj tuj fariĝis pli grandaj, kaj la vizaĝo ne plu similis al kaptito de faŝisma koncentrejo.
  Miniatura batalanto flugis kiel malpeza papilio en la ventron de giganta flagŝipo.
  ***
  Kiam Leo Eraskandar vekiĝis, ŝajnis al li, ke li perdis la menson. Dolore absurda estaĵo kliniĝis super lin. Karota nazo, tri ventumilaj oreloj, naĝiloj, verda haŭto kun ruĝaj kaj flavaj makuloj kiuj formas malsimplajn ŝablonojn. Ĝi estis kiel infana komiksoa rolulo. Kompreneble, nenio surprizos lin, sed estis io speciale malsaĝa en la mieno de la muzelo de eksterordinara besto. Kaj kiam la estaĵo parolis, lia parolo montriĝis tute stranga.
  - Do, la senhara reptilio vekiĝis. Kiel stultaj estas la membroj de via raso - neniu cerbo, neniu forto de muskoloj. Handikapuloj de kripla universo, virusformo de mutilita materio. Kion oni povas diri pri la rubo de protoplasmo - la kaduka intelekto.
  La leono laŭvorte bojis:
  - Jes, kiu vi estas, maskita klaŭno, ke vi malhonoras nian rason?
  La estaĵo eksaltis kaj nudigis siajn kurbiĝintajn purpurajn dentojn.
  - Mi estas la plej granda geniulo en la universo, sciante ĉiujn sekretojn de la universo kaj la potencon de la spirito, kiu regas la materion.
  - Vi estas freneza pro la hipertrofiita dubo de ŝvelinta rano. - grumblis la junulo.
  La leono provis salti supren, sed la peza drato forte ligis liajn maleolojn kaj brakojn.
  La besto ridis kun la plej abomena, kiel la kvakado de dezerta rano, rido.
  - Dze, dze, dze! Vidu, vi ankaŭ ne havas muskolforton kaj nek cerbon, ĉar vi tiom mezbona en niajn retojn.
  La knabo streĉis ĉiujn siajn muskolojn, la maldika drato dolore tranĉis en la haŭton. La diverskoloraj ventumilaj oreloj de nekomprenebla estaĵo flirtis kiel flugiloj de papilio.
  - Nu, vireto, subevoluinta primato, ĉu vi ne povas rompi eĉ tian maldikan araneaĵon? Ĉu via malplena kapo nenion diras al vi?
  Ondo de kolero balais super Eraskandar, la muskoloj akre kuntiriĝis, kaj tiam, kiel risorto, malfermiĝis per skuo - li ŝiris la draton, kiu forte streĉis liajn membrojn. Kvankam la drato estis maldika, eblis sekure pendigi elefanton sur ĝi. Sango ŝprucis el sub la haŭto, kaj la fortaj muskoloj mem, ne malsuperaj en malmoleco ol la drato, preskaŭ krevis. En kolerego, la Leono saltis al la juna besto, kiu estis tiel mirigita ke li ne havis tempon por reagi. Kun genuo, la juna terminatoro faligis lin sur la plankon kaj kaptis lian pikan gorĝon per la manoj. La dornoj ne povis protekti la estaĵon, ĉar per ekzercita movo, la juna batalanto dispremis la protekton kaj fermis siajn fingrojn en morta seruro. La nura afero, kiu savis la ventumilan orelon de tuja morto, estis timigita, petega rigardo. Tiu ĉi estaĵo aspektis tiel ridinda, tiel amuza kaj sendanĝera, ke la deziro mortigi malaperis. Anhelante, la besto grincis:
  "Ho, granda militisto de la genia homa raso!" Mi donis al vi la malĝustan takson. Vi estas tiel saĝa, forta... Kaj ĝenerale, vi estas la plej bela kaj seksa!
  La leono plu tenis lin je la gorĝo. La sperto instruis lin ne fidi flatajn frazojn. Se vi forlasos lin, ne estas klare, kiel ĉio finiĝos.
  - Diru al mi, aĉulo, kie mi estas nun?
  - Havu pozitivajn amikojn. - La estaĵo knaris.
  Ĉu vi prenas min por idioto? Pozitivaj amikoj ne ligas per drato.
  Eraskandar premis sian gorĝon per la fingroj, la besto draŝis, liaj naĝiloj provis malpremigi la fingrojn. Oni povas vidi, ke la spaco "Fan-Cheburashka" ne havis sufiĉe da forto, la muzelo akiris siringan nuancon. La leono iom malstreĉis sian tenon.
  - Mi ĵuras, ke ni estas pozitivaj. Ĉi tie sur la stelŝipo estas via amiko Venuso.
  - Kio? Ĉu Venuso estas ĉi tie? - Eraskandar tute ne miris, jam kutimita al mirakloj.
  - Jes, ĉi tie, kaj mi pensas, ke ŝi vidas nin.
  - Kial do mi estis ŝraŭbita per drato?
  La besto balbutis kiel timigita bildstrio:
  Ĉar ŝi ne estas sola. Ŝia estro ankoraŭ estas tie. Ŝi ankaŭ estas kvarstela komerca spiongeneralo. Ĉi tiu estas Dina Rosalanda.
  - Alia volupta ino? Aŭ ĉu ŝi timas min? - Leo ridetis, sentante kreskantan deziron al juna, fizike perfekta organismo.
  - Tenu vian langon suĉilon!
  Tondra voĉo, plifortigita de kibernetiko kaj akustiko, inundis la salonon, frapante la orelojn per ondo. La leono apenaŭ havis tempon por malfermi la buŝon, tiel evitante rompon de la timpanoj. Sed "Fan-Cheburashka" estis malbonŝanca, ŝajne lia aŭdo estis tro maldika kaj ne destinita por tiaj sonaj eksplodoj. La besto estingiĝis, forte sveninte, nur koloraj oreloj flirtis reflekse, same kiel la flugiloj de papilio palisumita sur kudrilo.
  La muroj fariĝis speguloj, blindiga ekbrilo ekflamis kaj tuj tri estaĵoj elsaltis el sub la planko. La himno de la Purpura Konstelacio komencis ludi, kaj la multkoloraj spotlumoj reproduktis la tradician sep-koloran lumspektron. La koloroj estis miksitaj, tiam ili reproduktis kompleksajn figurojn, piruetojn, batalscenojn.
  - Nu, kio estas la viro? Vi vidas ĉi tiujn batalantojn, jen via morto. Ĉio povus esti farita, vi estus kvieta, kaj nun vi unue estos kripla. - bruis la voĉo.
  La tri brutuloj komencis sovaĝe danci. Unu el ili forte similis al karikature muskola stalzan-ambala tronutrita per anabolaj steroidoj. La alia aspektis kiel grandega ok-unga krabo, kun ruĝa, pikita ŝelo kaj la abomena muzelo de lupo. La tria estas miksaĵo de centpiedulo kaj skorpio, la kapo de krokodilo gutas fetidan acidon el sia buŝo. Eĉ la kirasa planko komencis fumi de ŝi. La leono notis al si, ke, eble, la skorpio-krokodilo-centpiedulo estas pli danĝera ol ĉiuj aliaj reptilioj. Kiam vi estas nur dek ok cikloj (Ciklo estas multe malpli ol jaroj sur la malnova Patrino Tero), kaj grandaj pseŭdointeligentaj monstroj estas antaŭ vi, tiam ne estas peko timi. Sed en sia kondiĉe mallonga vivo, la junulo jam vidis tian aferon, ke li ne vidis kialon por timi. Salte leviĝis, li ekbataliĝis, la trankvilaj muskoloj streĉiĝis; - Ne, ni estas viaj pli maljunaj fratoj en menso. Pliaĝuloj, sed fratoj... Kaj se estus mia volo, mi egaligus viajn rajtojn. Vi kapablas je heroaĵo. Tamen, estas ideo! Lasu la armilon paroli!
  vulpoj. Sub la ŝrumita haŭto, ĉiu vejno estis videbla, la muskoloj ruliĝantaj kiel fandita ŝtalo verŝante en la deziratan formon. La leono sentis koleron. Laborigu por vi koleron kaj timon, bruligu viajn malamikojn en la infera pelvo de malamo. Eraskandar estis preta por batalo, kaj kiam ĉiuj tri kontraŭuloj samtempe alkuris lin, li malpeze saltis malantaŭ ili. La leono, jam en flugo, trafis per sia kalkano la dorsan kapon de la stalzana gladiatoro. Li ŝajne simple ne atendis tian rapidecon kaj arogantecon, preciza bato ĵetis la kadavron sur la plankon. La aliaj du batalantoj estis fortaj kaj rapidaj, sed ankoraŭ iom malfrue en atakado. Kun turno, Lev donis fortan "porcion" al la okbraka krabo per sia piedo. La bato estis bona, la kitina kovrilo krakis, sed la pikiloj de la ŝelo trapikis la nudan kalkanon de la junulo. De konstanta marŝado nudpiede, la kruroj de la knabo fortiĝis kaj malmoliĝis kiel titanaj bastonoj, sed eĉ li doloris. Tial, Leono decidis ŝanĝi taktikojn, kaj simple derompi la ungegojn. Se estus nur unu malamiko, ĝi bezonus ne pli ol unu minuton. La centpiedulo montriĝis pli lerta. Rapida salto kaj ŝi trafis Eraskandar, kelkaj rozkoloraj acidgutoj bruligis ŝian haŭton. La leono evitis kaj faris signan piedbaton al la makzelo. Dekduo da dentoj elflugis, disĵetinte la plankon. La skorpia centpiedulo malrapidiĝis, kaj Eraskandar saltis sur la krabon. Kvankam ĉi tiu monstro sukcesis plurfoje grati lian haŭton, tri ungegoj estis rompitaj, malmoliĝintaj pugnoj batis ne pli malfortaj ol membroj. Tiam Leono sukcesis lerte plonĝi sub la ventron de la batalanto kaj simple ĵeti la moluskon sur sin. Kiel rezulto de la ĵeto, ambaŭ monstroj koliziis. Eksaltinte, la Leono trafis la krabon en la pikilo de la ŝelo, intuicie elektante la plej vundeblan lokon kaj rompis la spinon. En tiu momento, kinezopalizradio kovris lin. La Purpura Konstelacio-militisto, kies kapo estis ŝvelinta pro la bato, rekonsciiĝis kaj pafis el miniaturo arte kaŝita elsendilo kiu elĵetis graviotokon, specialan specon de elektro de kiu malfunkciigas ĉiujn elektromagnetajn impulsojn en iu korpo. Eĉ cibernetikaj organismoj kovritaj per protekto. La juna batalanto ĉesis senti sian korpon, frakasante sur la glitigan, multkoloran, fetigan sangoplankon. La skorpia centpiedulo kaptis ĝin per morta teno, ŝirante la bruston de Eraskandar, pecetoj de sanga haŭto flugis. Stalzan siavice piedbatis la ingvenon kaj ripojn. La leono tre doloris, kaj ne estis maniero rebati aŭ eĉ movi. Forpuŝinte sian plurkruran partneron, la sadisma stalzano malrapide elprenis tranĉilon el malantaŭ plasta zono, kiu ekflamis per hela trabo kiam la butono estis premita.
  - Nun mi montros al vi! - Plena de malestimo tanika rideto. - Vi kantos sopranon en la preĝeja koruso!
  La leono ektremis, spasmo trairis lian korpon, la ponardo estis malpeza kaj povis tranĉi ajnan metalon. Kaj subite trafis lin penso. Kiam ne ekzistas korpo, uzu la menson. Vi povas fari ĝin, ripeti ĝin denove - vi povas! Liberigu kiel hundon el ĉeno, forĵetu malamon, movu spacon, imagu klingon de lumo en lia stomako. La ponardo ŝanĝis direkton kaj plonĝis en la stomakon de la batalanto tiel rapide, ke li eĉ ne havis tempon por reagi. La klingo tiam pasis laŭ la korpo, tranĉante la kontraŭulon en du fumantajn duonojn. La aero odoris je bruligita viando. Alia atakanta malbela plurkrura estaĵo unue frostiĝis, kaj poste rapidis, provante eskapi. La laserklingo trapikis ankaŭ la krokodilan centpiedon. El la arterioj de la monstro, pluraj sangofluoj batis samtempe, pro pli kompleksa metabolo, la sango havis plurajn kolorojn depende de la arterio. La okbraka krabo jam estis duonmorta, kaj la bato, kiu finis lin, estis pli kompatema.
  - Ĝi estas farita!
  Eraskandar flustris mallaŭte. La angora spasmo, kiu traŝiriĝis tra la vejnoj denove trairis la korpon, kaj tamen fariĝis pli facile, li eĉ povis iomete movi la brakojn. La paralizo pasis surprize rapide, kaj post unu minuto, ŝprucita per eksterordinara multkolora farbo, la knab-atleto subite ekstaris.
  - Vi estas nur bela, mia granda militisto. Vi estas inda je mia amo!
  Tuj el sub la plankokovraĵo, kvazaŭ per magio, riĉe aperis lito sub la stilo de groteska parodio de la baroka stilo. Terura generalo Dina Rosalanda kuris en la halon. Ŝi estis tute nuda. En aspekto, juna glata virino, kun belaj regulaj trajtoj kaj senriproĉa figuro. Tamen, ĉiuj inoj de la Purpura Konstelacio havis neniujn fizikajn difektojn kaj ŝajnis junaj, en aspekto ne pli ol dudek kvin jarojn aĝaj. Sed Dina jam estis pli ol kvarcent, freneza aĝo por virino. Ŝi estis eĉ pli granda kaj pli alta ol la meza normo de Stelzanath. Laŭ homaj normoj, ŝiaj muskoloj ŝajnis troevoluintaj, kaj ŝvelintaj, ne tute taŭgaj por ino, elastaj mamoj kun skarlataj cicoj surprizitaj per senriproĉa formo. Kaj la brakoj kun bildpilkoj ŝvelintaj kiel monto, tiel dikaj kiel homa femuro, la muskoloj ruliĝas kiel kuglegoj sub la malhela bronza haŭto. La plej multaj viraj stalzanoj kutimis vidi inojn kiel partnerojn en brakoj aŭ laborĉevaloj, iliaj larĝaj atletaj ŝultroj kun la muskoloj de Heraklo ĝenis neniun. Ekscita varmego eliris el ŝia korpo, luksaj bier-barelo larĝaj koksoj kurbiĝis en alloga movado. Ŝi faris paŝon, saltis sur lin kaj tuj ekgenuis en la sunplekso, Eraskandar forte batis ŝin, investante sian tutan koleron. Sed la muskoloj ankoraŭ ne plene resaniĝis de la agado de la miregisto, kaj la bato do ne estis mortiga. Tamen, li tute malŝaltis bovinon pezantan kelkajn cendojn, la konscio estas varma, sed la korpo ne povas moviĝi.
  - Kion, vi ŝatas ligitajn knabojn, vi ŝatas moki, provu mem.
  Ĵetinte la pezan Rozandan sur la liton, li tre malglate fiksis ŝin per drato.
  - Trovu vin centipieda skorpio, ĉi tio estas nur por vi.
  Estas neverŝajne, ke anstataŭ Leono iu agus alimaniere, dolore ekzotika kaj malnobla partnero ĉikanis lin. Kvankam adoleskaj dolore maltrankvilaj hormonoj ludis. Forlasinte la batalhalon, Eraskandar svingis la manon kaj kriis adiaŭ al "Circe":
  - Mil abisaj tunoj da vi en volupta puto!
  Malgraŭ tio, ke la glitpordoj estis fermitaj per cifereca kodo kaj kompleksaj kombinaĵoj, Eraskandar rompis ĝin, agante sur subkonscia nivelo, kaj iris antaŭen laŭ la longa koridoro. Lia aspekto estis pli ol stranga, sed ŝajne la batalantoj de tiu ĉi stelŝipo bone konis la moralon de sia ĉefo, kiu amis sadomasoĥisman sekson. Ŝi havis ĝin, eble eĉ sur la rando de frenezo, do nur foje eligis akrajn ŝercojn. Juĝante laŭ ĝia grandeco, ĝi estis flagŝipo stelŝipo, proksimume dek kilometrojn en diametro. Eble li estus irinta ĝis la rando mem, sed ies milda voĉo vokis la junulon.
  - Leo, vi jam sukcesis forgesi min!
  Eraskandar akre turnis sin. La rigardo de la knabo estis malvarma, kaj riproĉo sonis en lia voĉo.
  - Ne, mi ne forgesis. Ĉu vi opinias, ke vi agis dece kaj honeste?
  La dekstela komerca spionoficiro mallevis la okulojn pro honto kaj parolis mallaŭte. Estas tiom da malĝojo en la voĉo, ke vi nevole fidas:
  - Mi ne havis alian elekton. Ĉio estas tro konfuza, sed kredu min, mi sincere amis vin, kaj mi ankoraŭ amas vin.
  - Ĉu tial vi starigis nin tiel? Lev kolere gruntis, levante la brovojn.
  Vener respondis sen superflua ruzo, per klara, iriza voĉo, simpla laŭ tono, allogema:
  - Ne mi, ili estus trovintaj alian prezentiston. Sed nun vi havas realan ŝancon helpi vian planedon. Post ĉio, altranga senatano Zorg faciligos la sorton de via raso.
  La smerald-violaj okuloj de Venuso estis malsekigitaj, perla larmo vitris sur la okulharoj.
  "Mia karega knabo, mi tiom sopiris vin. Rigardu, mi trovis manieron savi vin de...
  Ŝi ne finis paroli kaj forte brakumis Leonon, milde karesante, iliaj lipoj renkontiĝis en kiso. Kiel bela ŝi estas, ŝiaj haroj tiel multkoloraj molaj, kiel silko agrable tiklis ŝian vizaĝon kaj la spaco ĉirkaŭe malaperis, falante en la abismon de volupta hiperuniverso!
  Ĉapitro 26
  Venos la tempo kaj la radio de libereco
  Per sia lumpotenco, la Tero estos prilumita!
  Suspiro, libere forĵetante la ĉenajn popolojn,
  Sciu, ke homo konkeros la vastaĵon de la universo!
  Kaj estos nepoj, ne kredantaj memori ...
  Certe ni estis sub la kalkano de la infero!
  En timo, homoj portis la signojn de malbona besto,
  Pli bone iru en pura kaj sankta fido!
  
  Ivan Gornostaev spertis certan konfuzon kaj konfuzon. La neatendita invado de multtribaj kosmaj troglotitaroj kaj la strangaj nekompreneblaj manovroj de stelflotoj povus konfuzi iun ajn. Unuflanke, ĉi tio ŝajnas esti bona. Eĉ bone; en la Purpura Imperio, ekzistas krizo kaj civila malpaco, sed aliflanke, oni ne enirus en ĥaoso. Kvankam ŝajnas, ke ĝi ne povas esti pli malbona, sed indas rigardi ĉi tiujn muzelojn, terurajn ungegojn, dentegojn kaj naĝilojn, kaj la okupantoj de la stalzanoj jam ŝajnas familio. De la skolto ĝis nun neniu nova informo. Ŝajnas, ke bona knabino estas ege forta eĉ por viro, kuraĝa, rezoluta, eĉ kruela, sed ne estas malgrandaj duboj pri ŝi. La lasta bato, jam de la fremda grego, kostis pli ol dekojn da milionoj da viktimoj. La homa vivo estis malplivalorigita, estas terure senti sin senhelpa kaj malforta. En tia momento, la venonta renkontiĝo kun Sensei estas savanta elirejo de maltrankvila soleco. Krome, la Guruo ne venos sola.
  Kiel ĉiam, la teletransporta alveno de Sensei aŭ Guruo estis subita. Ĉirkaŭ duonsekundo de malforta brilo, kaj tiam konataj siluetoj aperis en la aero. Unu en griza mantelo, la alia kun griza kapo kaj longa, bukla barbo, kio estas maloftaĵo sur la nuna Tero. Kaj vestita per blankaj vestoj. Gornostaev respekte riverencis antaŭ la estro de la malpermesita unuiĝinta ortodoksa kaj katolika eklezio. Jam nur por porti la antikvan arĝenton en ŝtonetoj, la kruco laŭsupoze estis dolora mortopuno en loko kun ĉiuj parencoj ĝis la sepa generacio. El ĉiuj religioj sur la Tero, la Stalzanoj timis kristanismon plej. Sur aliaj planedoj, la kruco kiel runa aŭ kulta simbolo estas tre ofta, kaj neniu malpermesis ĝin. Tero estas escepto al la regulo. Kvankam la Gornostajevoj ne ŝatis ĉi tiujn pacifistojn, sed se la stalzanoj tiom malamas ilin, tiam la spacfaŝistoj ion timas?
  - Mi ĝojas saluti vin, Sankta Patro Petro Andreo la 2-a. Kio venigis vin ĉi tien por meti vian kapon en la makzelojn de la tigro. - Ĝentile diris la estro de la ribeluloj.
  - En la buŝo, ne la ĝusta rimarko. La spacdrako glutis la tutan planedon kaj trionon de la steloj krome, kio signifas, ke ni ĉiuj estas en lia utero dum longa tempo. Mi venis por diri al vi, ke la horo de nia elaĉeto kaj savo de sufero estas proksima. - diris Lia Moŝto en suka picebaso.
  -Kiel forigi ĝin? Eĉ se ni tuj leviĝos, ni estos detruitaj kiel specio, se aliaj geeks ne estas stalzanoj! - diris Gornostaev kun varmo kaj samtempe kun malespero.
  Peter Andrey ĝentile diris:
  -Diru al mi frato, kio estas la plej malpermesita el ĉiuj libroj iam verkitaj sur nia planedo?
  -La numero unu estas la Biblio. - Mallonge respondis la estro de la rezistado.
  Do kial ĝi estas malpermesita!?
  - Mi pensas, ĉar ĝi havis la plej grandan cirkuladon antaŭ la okupacio. La Stalzanoj pensis rekte, kiel ciborgoj, unue malpermesi la plej amasajn literaturajn verkojn. Ĉi tio estas logika kaj ĝusta. - diris Gornostaev kun memcerta tono de scipovo.
  - Ĝi estas logika, sed ne ĝusta. Ili malpermesis la Biblion ĉar ĝi estas la Vorto kaj revelacio de Ĉiopova Dio, detruante la malverajn herezajn elpensaĵojn de la religio de Stalzanath. Ĉi tio estas ilia hontinda afiŝo. - La pastro eĉ krucsignis sin antaŭ si en la aero. Sensei konfirme kapjesis, sed nun silentis.
  Gornostaev nature ne povis konsenti tiel simple:
  -Vi konas la guruon. Mi legis ĉi tiun libron. Eble mi estas stulta, sed ĝi aspektas pli kiel fantazio ol scienca bildo de la universo. Homoj, kiel oni diras, estas mulditaj el argilo kaj la Suno estas haltigita per vorto.
  Lia Moŝto parolis trankvile kaj sen patoso nenecesa en tia publiko:
  Ne, frato, vi esence eraras. Ne eblas, unue, kompreni ĉion laŭvorte, kaj due, ĉi tiu estas la plej scienca libro, precipe por sia tempo. La Biblio instruas multon, de la fakto ke la Tero estas ronda kaj turniĝas ĉirkaŭ sia akso, finiĝante per kiel akiri senmortecon, iĝante egala al reĝoj. Longe oni povas nombri la diajn verojn malkaŝitajn de la sankta libro.
  Gornostaev nun estis scivolema:
  - Mi estas sufiĉe soleca nun. Mi povas aŭskulti, mi ne legis ĝin tute, nur kelkajn paĝojn, por kiuj ĉi tiuj purpuraj diabloj povus bone forviŝi la tutan vilaĝon en polvon. Kion diras ĉi tiu libro pri la estonteco?
  Andreo Petro, larĝ-okula jam flustre, kvazaŭ komunikante ege gravan militan sekreton, diris:
  -Ke la homo de peko estos detruita.
  Gornostaev seniluziigite balbutis:
  - Homoj jam estis preskaŭ detruitaj. Kion vi diris, ne necesas legi en la plej malnova manuskripto, nur faru du paŝojn al la aŭtovojo!
  La Sankta Patro pacience komencis klarigi:
  -Ne nur homo, tio signifas ĉi tie, ke vi estas mia obstina infano. - La patriarko provis frapeti sur la kapon Gornostaev, sed li retiriĝis kaj rigardis kun malamo. Tiam la ministro de la eklezio daŭrigis per tute serioza tono. - Antaŭ miloj da jaroj, eĉ balono estis konsiderata kiel miraklo, sed la Biblio diras. Eĉ se vi, kiel aglo, ŝvebos super la montoj kaj konstruos vian neston inter la steloj, tiam de tie mi renversos vin.
  Gornostaev interesiĝis pri tio:
  -Ĝuste? Kie oni diras frato?
  -Jen rigardu!
  Peter Andrey etendis malnovan Biblion, disfaldis ĝin sur legosignon. La verso estis substrekita per ruĝa krajono kaj eĉ metis ekkrieton.
  Gornostaev fajfis:
  -Jes mi vidas. Estas mirinde, kompreneble, sed ne temas pri stalzanoj.
  La Patriarko ruze ridetis kaj diris instrue:
  - Kaj vi scias, en unu el niaj lingvoj, nome la germana: Stalz signifas stelon. Ĉi tio ne estas nur koincido.
  Gornostaev ne kverelis. Li zorge rigardis la grandan Libron, la kovrilon ornamitan per perloj kaj orumado. La paĝoj estas iomete polvaj kaj jam brulantaj. La tiparo montriĝis granda, ne ĝuste kiel moderna lingvo, sed kun jatoj, malmolaj signoj ĉe la fino. Ŝajne ĉi tiu estas unu el la plej unuaj libroj kun sinoda traduko. La antikveco de la verko donas la impreson, ŝajnas, ke respondoj al ĉiuj demandoj troviĝas en la Sankta Skribo.
  - Mi ankoraŭ ne komprenas, kio nin atendas? - diris, karesante la oran, preskaŭ ne makulitan kun la tempo, fiksante la bindaĵon de la libroplatoj de Ermenoj.
  La Sankta Patro kun kondescendenta mieno diris al la saĝa maljunulo parolante kun la knabo:
  -Jen, frato, legu la Apokalipso de Johano kaj la libron de la profetaĵoj de Daniel. Legu penseme, malrapide kaj vi mem komprenos kio estas kio, poste legu la preĝon. - Jen la patriarko resaniĝis. - Ne estas pli bone honori la preĝon kaj antaŭ ol legi la Sanktajn Skribojn, faru sur vi la krucsignon kvarfoje.
  Gornostaev diris kun subita severeco:
  -Mi ne scias preĝi kaj mi ne kredas je Dio. Kiel diris Pleĥanov, Dio estas fikcio, malutila iluzio, kiu katenas la menson. Kaj Lenin estas religio por la homoj de drogo, nur rompo lumigas la menson!
  La Sankta Patro fervore komencis fari paroladon, finiĝante kiel pastro admonanta la batalantojn antaŭ la batalo:
  -Pleĥanov, Lenin kaj aliaj nekristanoj kreis la plej sangan reĝimon sur la Tero. Ĉar Dio ne katenis la menson, sed iliajn bestajn instinktojn, la pasio por volupto kaj detruo por sadisma torturo. Kion la mizera provo de homoj fari sen la Supera Sinjoro kaŭzis, nur al pliiĝo de sufero. Iluzio estas la foresto de Dio, kaj vivo laŭ diabla scenaro. Jen la stalzanoj, ĉu vi pensas, ke estas hazardo, ke ili tiel similas al ni? Ili atingis la limon de malbono kaj herezo. Neniu vera religio altigis murdon al la nivelo de la plej alta virto. Eĉ sur la Tero, preskaŭ ĉiuj religioj strebis al bono. Kaj ĉi tie en ilia Stelzanate, la ĉefa afero estas mortigi pli, turmenti, torturi kaj fervore servi la imperion. Ĉiuj universoj sub ili, la ceteraj estaĵoj estas kreitaj por detruo aŭ, en la plej bona kazo, humiliga sklaveco. - Andreo Petro pli kaj pli fortiĝis, jam skuante la pugnojn kiel profesia boksisto, kiu eliris por batali. - Jen ilia fiero, tia nemezura Satana fiero, kiu ruinigis la Diablon! Ĉi tie ĝi estas ilia blazono, la sepkapa drako de la Apokalipso. Sep koloroj de la ĉielarko, sep-pinta stelo, sep oble sep. Ili amas ĉi tiun simbolon, memoru sian emblemon, nome sep blasfemajn kapojn kaj dek piedojn kaj flugilojn. Ni povas resti en la interpreto de la revelacio de Johano, aŭ nek la libro de Daniel kaj eĉ vi estas posedata de spirito de ribelo, vi estos konvinkita, ke ĉio, kio okazas nun, estis antaŭdirita antaŭ jarmiloj!
  La pastro ĉi tie sufokiĝis kaj tusis... Li vere aspektis maljuna kaj kaduka, farante malagrablan impreson al Gornostaev, militisto kutimita vidi homojn junajn, sanajn, plenajn de forto. Eĉ la iomete kurbiĝinta figuro de la sankta patro, kaj la densa reto de sulkoj iom skuis la kapon de la ribeluloj. Estas interese, kiel la estro de la kristana eklezio sukcesis eviti la efikojn de batalvirusoj kaj radiado, kiuj donas rejuniĝon. Jen li estas Gornostaev, li scias, ke restas al li ankoraŭ dek aŭ dek kvin jaroj, por tiam subite morti en la floro de sia vivo. Krom se, kompreneble, la efiko de biologiaj armiloj estas iel ŝanĝita - kio estas, principe, ebla .... Individuaj perfiduloj foje vivis dum jarcentoj, sed necesas havi la taŭgan scion.
  Ĉi tie Gornostajev jam longe tedis resti en palaco, kiu superas la Sankt-Peterburgan Ermitejon en lukso kaj splendo. Iuj valoraj ŝtonoj, kvankam sintezitaj, brilas pli hele ol realaj, kaj donas pli naturajn nuancojn de lumo. Kaj kiaj amuzaj desegnaĵoj estas ĉizitaj per ŝtonoj, miksaĵo de animeo, spacaj bataloj, belaj plantoj, mezepokaj bataloj kaj multe pli. Stalzans senhonte enmiksiĝis kun ĉiuj stiloj de diversaj bataloj, erotiko, kaj ofte sadisma pornografio kun multaj eksterteranoj estis senŝanĝa kunulo de batalscenoj kovritaj per juveloj. Tamen ĝi estas laciga kaj foje malsana de tia grandiozeco. Mi volis agon, veran batalon kun raso, kiun oni povas nomi hiperbestoj prefere ol superhomoj... Kvankam, kompreneble, foje ekzistas ŝanco fari militon en virtuala maŝino, aŭ eĉ indiĝenaj sklavoj povas aranĝi batalon.
  La Guruo, kiu antaŭe sidis senmove, ekstaris, ŝvebante iomete super la planko, ĝentile riverencante:
  -Mi ankaŭ respektas la Sanktajn Skribojn. Bedaŭrinde mi ne havas multe da tempo.Altranga senatano Zorg kaj nia amiko Dez jam estas survoje aliĝi al ni. Estus pli bone, se mi renkontus lin persone. Laŭ mia konscienco, mia kamarado ne povos fari teleportadon sen mi.
  Klariginte sian gorĝon, la voĉo de la Sankta Patro reakiris sian forton:
  -Ĉu vere brulas? Mi delonge ne esprimis miajn opiniojn. Malmultaj homoj legas la Skribojn, kaj eĉ malpli sciis kaj komprenis.
  La Guruo malĝoje klinis la kapon kaj konsentis:
  -Estas malbona, eĉ tre malbona kiam mankas fido. Kristanismo estas la plej brila doktrino sur la Tero. La ĉefa afero en ĝi estas la principo de amo vian malamikon. Ĉio, kio estas konstruita sur amo, estas unika. Estas io simila en Budho, sed en li ĝi estas homa, kaj en kristanismo ĝi estas dia.
  Gornostaev levis la voĉon, interrompante la parolantojn.
  -Mi ne komprenis multon, estas vere, sed mi aŭdis, kion diris via Dio: frapu la dekstran vangon, turnu la maldekstren.
  La estro de la ribeluloj, vidante, kiu embarasas la patriarkon, komencis sin paroli:
  -Ni estas pli ol mil jaroj, ni anstataŭas niajn dorson kaj vangojn, sed kio estas la signifo? Solida Tolstoj. Jen venas aŭ flugas stalzan, ĉi tio estas ordinara rakonto. Li batis la viron en la vizaĝon, li ne respondis. La Punisto denove batis, enpuŝis lin en la stomakon, elprenis vipon kaj komencis bati per neŭtronoj. Li torturas lin, sed la viro ne respondas. Surgenue kaj petegante kompaton. Kaj kio estas la signifo, ili batos lin ĝis ili batos lin ĝis morto, kaj ĉu tio faris iun pli bona! Ne ricevinte repuŝon, malbono estas malprudenta! Kio estas la nerezisto de malbono al perforto, se hardulo interpretas ajnan cedon kaj konivecon al si mem kiel malforteco!
  Andrej Petr impete kontraŭis:
  -Cetere, homo ne redonas al Stalzan ne pro la instruoj de Tolstoj aŭ Jesuo Kristo, sed ĉar li timas. Do li povas simple bati kaj ellasi, kaj se vi respondos, dolora morto en loko kun parencoj. Kaj se estus okazo, li faligus sur ilin preon-misilon, ne ŝparante eĉ la infanojn de Stelzanath. Ĝi estas sakstrato, sango kontraŭ sango, malbono kontraŭ malbono. Ĉar tiel kreskas nur la negativo, la malbono ne detruas sin, sed nur generas novan. Kiu scias, se ĉiuj homoj kondutus en kristana maniero, tiam la stalzanoj eble, rigardante nin, gajnus spiritan purecon. Kaj tiam la tuta diferenco, ĉiuj kondutas kiel sovaĝuloj, nur homoj havas tomahokon, kaj la stalzanoj uzas la plej modernan bombon.
  La Guruo trakuris sian manon tra la aero, kaj bunta brilanta diamanto aperis. Sensei deklaris kun aero de trankvila bedaŭro, lia voĉo iĝis pli malalta.
  Ni parolu iom poste fratoj. Kiam la stelŝipo Zorga kaj ĝiaj batalaj eskortŝipoj eniras la sunsistemon. Ĉar trans-tempaj kampoj ŝanĝos la kongruecon de spaco. Eble estas gravaj problemoj pri teleportado, restas al ni minutoj.
  Gornostaev malpacience murmuris:
  -Bone, mi ŝatus legi ĝis la fino, ĉi tiun libron, lasu ĝin al mi.
  La Sankta Patro negative balancis la kapon.
  - Ĉi tiu kopio estas tro valora. Li estas unu el la plej antikvaj Biblioj, posedante supernaturan potencon. - La Patriarko elprenis el sia zono tion, kio aspektas kiel miniatura kalkulilo. Prenu la modernan version. Jen ĉi tiu poŝelektronika libro - ĝi enhavas ne nur la Biblion, sed ankaŭ eklezian tradicion, kaj ankaŭ la apokrifojn de la ortodoksuloj, katolikoj, eĉ protestantoj. Preĝlibroj de diversaj konfesioj, la skribaĵoj de longa vico da teologoj de ĉiuj tempoj, inkluzive de tiuj kiuj asertis esti profetoj: Russell, Ellen White. La pastro tiam metis sian fingron al siaj lipoj kaj kapjesis. - Estas pli bone ne legi ĉi tiujn - herezo, kvankam ĝi estas ankaŭ interesa por la ĝenerala evoluo. Tiam mi pli detale konigos vin kun la granda kaj pura kristana kredo, kiel ĝin ĝuste komprenas la Eklezio, kiu konservis la Unuan Apostolan sinsekvon de Petro, Paŭlo, Andreo kaj Jakobo. La Dio, kiu kreis ĉion, estu kun ni.
  La estro de la ribeluloj parolis aŭtomate. - Amen! - Kaj eksterloke aldonis malĝentile. - Fiku!
  La Sankta Patro ŝajne ne komprenis kaj aldonis per unkta tono:
  - Kaj al la gloro de la Plej Pura Dipatrino por ĉiam kaj eterne!
  Antaŭ ol la senditoj malaperis, ankaŭ Gornostaev diris per alta tono:
  -Se la Purpuraj Imperiestroj malpermesis ĉi tiun libron kiel numero 1, tio ne estas vane. Do ŝi eble predikas la veron. Sed kiel mi povas ami mian malamikon, estas nepensebla!
  Sed eble tio estas la vera potenco? - La Guruo kaj la Sankta Patro diris unuvoĉe.
  
  La Zorg-stelŝipoj, dume, estis sen hipersalto. Estas malfacile kredi, sed kontraŭe al ĉiuj fizikaj leĝoj, ili sukcesis kunporti kelkcent milionojn da stelŝipoj de diversaj civilizacioj, kaj individuaj flugantaj monstroj havis pli da soldatoj kaj batalrobotoj surŝipe ol ĉiuj armeoj de la mondo sur Planedo. Tero kombinita! La malgranda eskadro de Zorgs ĉi-foje konsistis el batalaj ultramodernaj stelŝipoj, ilia totala batalpotenco donis nekompareblan teknikan kaj armean superecon. Provo rompi la fortokampojn perforte kondukis al la fakto, ke pluraj dekmiloj da spacsubmarŝipoj plenigitaj kun diversaj batalantoj estis disbatitaj en senformajn amasojn. La ceteraj devis toleri nevideblan kaj monstre rigidan teamon. En ĉi tiu parto de la spaco venis provizora stabileco, subtenata de supera forto. La longe atendita rendevuo kun la Tero finfine okazis. Eĉ la ekstere neĝenitaj Zorg'oj estis iomete agititaj. La altranga senatano rigardis la planedon kun intereso.
  - Ŝajne, la stalzanoj provis purigi la fenestron. Sed kiel stultaj ili estas, eĉ bebo komprenas, ke la plej multaj el la konstruaĵoj estas nur ĵus konstruitaj. Mi pensas, ke ni estas en granda konflikto.
  - Ankaŭ ni pensas tiel.
  Preskaŭ samtempe, la asistantoj respondis kaj la kosmoŝipo Star of Life alteriĝis.
  
  Vladimir Tigrov surprize rapide trovis komunan lingvon kun multnombraj uloj ĉagreniĝantaj en la eleganta infana sektoro de la stelŝipo. Eble ĉio estis ĉar ili estis infanoj. Prefere, ne ĉio estas tiel simpla. Ekstere, malgraŭ la genetike eneca agresemo, la mini-stalzanoj kondutis ĝentile kaj ĝuste. Laŭ legendo, Tigroj perdis sian memoron post kiam li estis kovrita per la vibra kampo de la Sinkhs. Ĉi tio estis akceptebla klarigo, precipe ĉar Vladimir tre rapide regis la militajn kaj fabelajn kaŝajn ludojn en la batala fantazia ĝenro. Ĉiu knabo aŭ knabino de la momento de naskiĝo estis enskribitaj en la Armeon, nur la sferoj de malamikecoj diferencis, la kampoj de aplikado de talentoj: la milita fronto, la ekonomia, kaj la plej prestiĝa scienca. La problemo de la terknabo estis la fizika supereco de la mini-militistoj de la Purpura konstelacio. Pro la mirindaĵoj de bioinĝenierado kaj avangarda farmakologio, la plej ordinaraj infanoj montris tiajn rezultojn, ke ili bone povus partopreni en la plenkreskaj homaj Olimpikoj, prenante medalojn en ĉiuj formoj kaj en ĉiuj sportoj. Kompreneble, ĉikanado estas neevitebla ĉi tie.
  Tigroj entuziasme pafis de ludila radiopafilo al virtualaj stelŝipoj, ili kuregis tra la spaco, efektive estingante inercion, kiam ili subite sentis fortan baton sur la ŝultro. Kiam li turnis sin, antaŭ li staris du uloj proksimume lia alteco, sed pli junaj. Ili similis malbonajn Kupidojn, kun ideale ĝustaj ekstere amikaj vizaĝoj, en brilantaj blankaj vestaĵoj kun sep fulmoj sur la brusto. Sekvis bato al la suna plekso kaj Vladimiro falis, kaptante aeron per la buŝo.
  - Jes, rigardu lin, ĉu li estas militisto. Ĉi tio estas molusko, sen ŝelo, malsupera degenera tipo. - La kaŝsekvantoj sonoris.
  Malgranda "militisto" senhezite staranta dekstre piedbatis lin en la stomakon. La batalanto staranta maldekstre aldonis radiopafilpugon.
  -Estas malhonoro, eĉ tridek fojojn mi ne povis tiri min supren per unu malgranda pezo. Mia unujara frato estas eĉ pli forta ol li. Ĝi estas submetita al likvido.
  Ili volis daŭrigi la batadon, Tigroj sukcesis eviti kaj piedbati en la ingveno, tro forportita de la mini-punisto. Li falis, la bato estis preciza kaj liverita al la malamiko. La dua ektimis kaj malfermis fajron de radiopafilo. Vere, nur iomete brulanta lumo elflugis el ĝi kiel modifo de infano. En tiu momento, iu forte batis lin sur la brakon. La purpura knabo estis surprizita kaj faligis sian armilon, diris konfuze kiam li vidis la neformalan gvidanton de la taĉmento:
  -Licho, bonvolu foriri, ni mem eltrovos.
  Razorvirov kaptis la huligan knabon je la orelo kaj tiris lin dekstren, devigante lin anheli pro doloro. Se vi premas ĝuste la nervajn finaĵojn, tiam vi fariĝas senhelpa kiel novnaskita infano:
  - Ne, mi traktos vin. Kial vi batas vian fraton, kiam ni estas ĉirkaŭitaj de ĉiuj flankoj de malamikaj eksterteraj monstroj.
  - Ĉi tiu ne estas nia frato. Tro malforta. - La juna stalzano grincis, malsukcese penante liberigi sin de la teno de Liĥo per siaj malfortigitaj muskoloj. Li klarigis sufiĉe logike, per trankvila tono:
  - Li subiĝis al la radiado kaj ankoraŭ malsanas. Vi devas subteni vian amikon.
  Tamen, la batalknabo ankaŭ ne estas bastardo:
  Ĉu vi certas, ke li estas nia amiko? Atentu, vi vidas etan grataĵon, li ricevis ĝin antaŭ du tagoj.
  -Do kio? - Liĥo tuj komprenis, kion volas diri lia amiko, sed ŝajnigis sin "ŝranko", kun la celo de pli tuta inteligenteco de la individuo.
  - Ŝi ankoraŭ ne malaperis. Ni, post kelkaj horoj, ne lasus spuron de tia bagatelo aŭ eĉ multe pli profundan tranĉon. - diris trankvile amiko. Liĥo lasis lin iri, kaj la hologramo de la infana radiopafilo montris geston en la stilo de "La nazo de Pinokjo".
  - Mi diras al vi, li estas malsana kaj vundita.
  - Do lasu lin, la kuracisto ekzamenos lin, kaj li resaniĝos de distrofio. - La knabo, rektiĝante, prenis seriozan rigardon kaj fariĝis klara voĉo, imitante la intonacion de robotaj instruistoj por klarigi. Vi pensas, ke mi ne konas la bazajn regulojn. Se ĝi estas suspektinda, informu la komandantojn, se ĝi estas krima, ĉesigu ĝin mem aŭ sciigu la aŭtoritatojn. Estas ultrapulsa sensencaĵo ĉi tie. Se li havas deprimitan stamĉelan funkcion, li bezonas realan malsanulan kuracadon.
  Ni solvu ĉi tiun problemon inteligenta ulo. - Malgaja respondis Liĥo.
  - Jam decidis.
  Leviĝinte, la Tigroj faris trompan movon kaj, kaptinte sian kontraŭulon, trompis lin kun la fingroj kunfalditaj per lanco, nuda ĝis la talio, stalzan-knabo, en la sunplekson. La bato falis sur la pugon de kaheloj, kiuj estas asociitaj kun la aktiva kiraso de la gazetara tanko. La mini-batalanto falis malsupren, anhelante por aeron konvulsie.
  - Kaj kie estas via potenco. Ne estas malbone esti forta, certe, sed vi ankaŭ bezonas boligi la bulojn. - fiere diris Vladimiro, kraĉante sangon el siaj rompitaj lipoj, kelkaj el liaj dentoj estis batitaj, kontuziĝoj disvastiĝis sur la planko de lia vizaĝo, sed li ankoraŭ aspektis kontenta.
  - Kiaj pilkoj? Ĉu ĉi tio estas nova armilo aŭ muskola akcelilo? - demandis Liĥo surprizite kaj aldonis konfuzite. - Estas strange, ke vi batis ĝin, ne devus esti tiel. Li estas multe pli rapida ol vi kun nekompareble pli bona reago.
  - La kapo devas funkcii! Tigro grumblis. Ankaŭ la homa knabo surpriziĝis pro sia progreso. Efektive, en batalado, la stalzanoj moviĝis pli rapide ol surteraj gepardoj, kaj iliaj infanoj povis bati Tyson eĉ en la plej bonaj jaroj de ĉi tiu legenda batalanto, kiu fariĝis simbolo de monda luktosporto. Efektive, kie liaj manoj fariĝis tiel rapidaj, eĉ liaj fingroj estis ŝvelintaj pro batoj.
  "Ĉu vi ne batis lin en la kapon?" Ne prenu ĝin laŭlitere, mi nur prononcas la vortojn. - Li ankaŭ subtenis la ludeman tonon de Liĥo.
  - Vi ŝercas min. - gaje palpebrumis Vladimiro.
  La knabo faris kelkajn paŝojn kaj ŝanceliĝis, ne malpli ol ok ripoj sukcesis rompi la junajn idojn de la raso de kruelaj, kosmaj invadantoj. Kaj mia genuo estis vundita, ĝi estis tre ŝvelinta. Kaj lia buŝo estas sala de sango, lia lango nerimarkeble sentas fragmentojn de rompitaj dentoj, lia makzelo estas fendita. Kaj el la nazo fluas juŝka - vi volas terni, sed ĝi estas timiga. Mm-jes, ili finis lin ĝisfunde, en lia ne tiom progresinta tempo, almenaŭ kelkaj monatoj de la hospitalo estus havigita. Kaj ŝajnas, ke ankaŭ la reno estis batita, la hepato disŝiriĝas kiel vakubombo. Kaj ĝenerale, tia terura doloro estas ĉie, ke estas malfacile spiri, la kruroj cedas.
  Fame batalanto bone trejnita per cibernetikaj programoj por taksi la staton de kaj la malamiko kaj liaj kamaradoj vide tuj komprenis ĉion:
  -Cetere, ne ĝenas vin pumpi pliigante la parametrojn. Ni iru al la laboratorio, nia militisto frato ne estu malsupera al aliaj en fizika forto. - Kaj vidante, kiel malfacile estas stari kruele batita Tigrov, li aldonis. - Kaj samtempe resanigi la damaĝon.
  Aliro al la laboratorio, precipe sur milita stelŝipo, ne estis tiel facila, sed ĉi tie ekaperis malnovaj ligoj. Post ĉio, egaleco inter mini-soldatoj estas pure formala, precipe ĉar ili havas siajn proprajn junajn komandantojn, kvankam ne tiel potencaj kiel tiuj de pli maljunaj kamaradoj.
  Vladimiro estis akceptita de kuracisto en blua mantelo, ĉirkaŭita de mini-ordenoj kaj mini-flegistoj el inter la staĝantoj. Danke al elekto kaj hormonaj preparoj, eĉ infanoj preskaŭ ne ricevis infektojn kaj aliajn malsanojn komunajn al homoj. La ĉeftasko de la hospitaloj estis la deviga reveno de soldatoj por kontraŭbatali formacion. Nature, ekzistis ampleksa farmakologio por la artefarita stimulo de fizikaj kaj mensaj kapabloj. La propono por resanigi malgrasan fraton ne surprizis, nur pagu, ĉar tio ne estas batal-induktita resanigo kaŭzita de malvenko en bataloj.
  Tigrov sidis en speciala ĉambra sfero kaj konektita al gutiloj, dratoj kaj skaniloj. La reakira procezo komenciĝis. Ili ŝaltis la elektran stimulon de la fibroj kaj la liberigon de ultra-anabolicaĵoj en la sangon. La plej novaj medikamentoj kaj la atingoj de genetika inĝenierado estis uzataj. Ĉio ĉi laŭsupoze levis la kapablojn de Tigrov al la nivelo karakteriza por la stalzanoj de lia laŭtaksa aĝo. (Mi devas diri, ke post ĉiuj movoj, la knabo ŝrumpis kaj aspektis ne pli aĝa ol dek unu aŭ dek du jaroj - kial estas mistero, Vladimiro mem eĉ pensis, ke eble la tempo ŝtelis de li du aŭ tri jarojn da fizika evoluo kiel kompenso). por tia fabela translokigo?). Kompreneble, oni devus demandi de kie Likho ricevis la monon kaj kial li alportis sian sekcion al la laboratorio, laŭ rango, maljunuloj en rango devus fari tion. Sed la patro de Liĥo estis ne nur generalo, li ankaŭ estis oligarĥo, fabele riĉa viro, kaj tial multe estis pardonita al la knabeto. Krome, ili faris nenion malbonan, ili nur pumpis mini-soldaton de la imperio. Vladimiro plonĝis en trancan staton, la plifortiga procezo prenis tempon.
  Kompreneble, estas tente leviĝi al ilia nivelo de fizika potencialo, aktivigante la agadon de stamĉeloj je la genetika nivelo, ĉi tio jam estas ŝanco por rapida kaj kompleta memregenerado. Horoj pasis en tia dolĉa duondorme. La konscio falis en profundan dormon. Krome, en kondiĉoj de tuta ĉela kaj superĉela renovigo, tiuj estis tre agrablaj sonĝoj. Mi revis pri mia naskiĝa planedo, tiel buntaj, neĝblankaj montoj, smeraldaj kampoj. Kaj li flugas super ŝiaj mirindaj vastaĵoj. Ĉirkaŭ li estas malgrandaj fabelaj elfoj, kun multkoloraj flugiloj, sub li estas lia naskiĝurbo, la ĉefurbo de Moskvo. La majesta Kremlo kun turoj kaj brilantaj steloj. Kia feliĉa tempo estis, tie estas lia denaska klaso, kie li studis antaŭ ol lia patro estis translokigita al la Uralo. Amikoj, amatinoj, li alteriĝis, kaj ili afable svingas la manojn. Jen venas la Olimpika Urso kaj la jam konata marŝalo Polikanov promenas apud li, kiu tre similas al lupo el la lastaj cent horoj de la serio "Nur vi atendu!" kun agaj herooj en la spaco. Plene de floroj kaj ĉiuj estas feliĉaj. Lia amiko Likho Razorvirov surteriĝas apud li, li manpremas al ĉiuj kaj diras:
  - Ni amas vin - niaj fratoj en menso, ni ĉiam estis kaj estos kaj estos niaj amikoj. Ni manĝu dolĉaĵojn kaj trinku kvason. Rigardu la ĉielon.
  Ĉiuj faligis sian rigardon. Grandega bunta bombono, pakita en kompleksa kombinaĵo de koloroj kaj ornamaĵoj, flosis trans la ĉielo. Pli malgrandaj dolĉaĵoj glitis laŭ la ĉielo apud ŝi, ili kunfandiĝis en sep-koloran skalon.
  Vladimir aŭdas malagrable konatan voĉon, malgraŭ la tuta melodieco: "Pardonu al mi homojn!"
  La knabo rigardas malsupren kaj preskaŭ sufokiĝas pro miro. Sur ŝiaj genuoj en la samaj naĝtrunkoj estas la dolore konata infera Lyra Velimara. Ŝi klinis la kapon, ŝiaj sepkoloraj haroj estis ligitaj per plektaĵo, la esprimo de bela virina vizaĝo akiris mirindan mildecon. La furioza konkerinto plurfoje fleksas sian muskolfortan dorson en profunda riverenco kaj preĝas:
  - Sinjoro, helpu min kaj pardonu al mi pekulon.
  Marŝalo Polikanov vipas la putinon per vipo, dirante:
  - Vi diras la veron, filino de la submondo, sed vi pentas tro malfrue!
  Vladimiro laciĝas rigardi ĉi tion, kaj li denove turnas sian rigardon al la ĉielo. Tie kaj fakte ĉio estas pli interesa.
  Ekzemple, grandegaj montoj estas pli grandaj ol glaciaĵaj Everestoj, plenigitaj per beroj, bombonoj, burĝonoj de manĝeblaj floroj. Aŭ striitaj pastoj, kondensita lakto, ĉokoladaj kokteloj kun franditaj fruktoj brilantaj kiel altvaloraj ŝtonoj fluas malsupren de la nubo. Kaj kiaj kukoj - en formo de fabelaj velŝipoj, sur kiuj naĝas princinoj kaj sultanoj. Kaj jen la kukoj ornamitaj per bestoj, bukloj, flagoj, hele brilantaj kaj buŝakvaj fiŝoj. Iuj kuirartaj produktoj eĉ elsendas jetojn de fontanoj brilantaj en pluraj sunoj aŭ elĵetas artfajraĵon de multkoloraj fajreroj. Kaj ankaŭ herooj de diversaj karikaturoj flugas tra la aero - knabinoj kun rubandoj de diversaj usonaj kaj japanaj animeoj. Aliaj sukeraj ŝikaj karikaturoj. Ekzemple, Ponka de "Duck Tales", en loko kun sia amiko la ninja mamuto de la rusa multserio. Ili derompas pecojn da kukoj kaj ĵetas ilin ĉirkaŭen kiel ĵonglistoj.
  Ĉio estas tiel bonega samtempe, kvazaŭ vi estus en la paradizo - kiel ĝi estas imagita de malgrandaj infanoj loĝantaj en bone nutrita lando. Kie ĉiuj estas feliĉaj kaj revoj realiĝas, neniu eĉ povas imagi, ke, principe, la ekzisto de problemoj kaj ĉagreno eblas.
  Li ne rimarkis, kiel subite la lumo malfortiĝis, kaj terura muĝado skuis la stelŝipon. La sonĝo tuj transformiĝis, dolĉaĵoj transformiĝis en raketojn, kukojn en batalŝipojn, kukojn en mezepokajn prizonfortikaĵojn, kaj bonaj elfoj en malbonajn vampirbebojn. Amiko Liĥo fosis siajn dentegojn en lian gorĝon, liaj okuloj brulis pro la flamoj de la submondo. La olimpika urso fariĝis grandega koboldo kun ŝarka buŝo kaj vosto de Tyrannosaurus rex. La buŝo de sovaĝa monstro malfermiĝis, dentegoj pli kiel nukleaj eksplodiloj kreskis ĝuste antaŭ niaj okuloj. Lira Velimara eksaltis de siaj genuoj, en la manoj de harpio la legendaj magiaj eksplodiloj, ŝi malfermas fajron kaj la timinda marŝalo Polikanov transformiĝas en ... amebo kun ĉapo stulte elstaranta sur la fumanta ŝlimo.
  Hipernukleaj eksplodoj bruis, varmigante la spacon, la lumo denove fosis brulantan lafon en la cerbon. Tigroj rapidis kaj falis el la fotilo. La reveno al la realo estis koŝmaro.
  Surdigaj eksplodoj daŭre sonis eĉ en realeco, estis serioza kosmobatalo, kaj potencaj raketoj trafis la karenon de la flagŝipo. La eksplodondo ruliĝis super la stelŝipo, kaj ĝi forte skuiĝis. Oni povas vidi, ke la ŝargoj eksplodis, ultraplasma nubo eksplodis en la ĉambron. Brulantaj partikloj bruligis la haŭton. La tigro saltis kaj trafis en io mola, fajra infero denove ekflamis. Lastatempe, la fajro ne plu timigis Tigrovon kaj li faris nenian provon eskapi aŭ forkuri. Ĉar mi eniris la kirlon de la frenezo, tio signifas, ke mi denove moviĝas, la pato ne mortigos min. La hiperplasma fluo denove pasis kaj trankviliĝis. Neniu doloro, eĉ ne kruda haŭto, io varma blovis en mian vizaĝon, ĝi forte odoris je tropikaj plantoj.
  Tigroj, kiuj antaŭ tio fermis la okulojn, kuraĝe malfermis ilin. Antaŭ li estis densa, flav-ora ĝangalo. Ĉi tio ne verŝajne, li movis denove, do ĝi funkcias, efiko nekomprenebla por la menso. Iu ĝemis sub la piedoj, Vladimiro klare staris sur vivanta korpo. La ĝemo ŝajnis konata, ŝajnas ke li estis bonŝanca kaj nun li ne estos sola en ĉi tiu nekonata mondo.
  ĈAPITRO? 27
  
  Delikata florpetalo
  Ni estas nur ĉe la komenco de la vojaĝo...
  Lasu ĉi tiun mondon esti kruela
  Vi devas iri rekte antaŭen.
  La ĝangalo ne estis tro densa, kaj duobla stelo brilis tra la oraj kaj oranĝaj petaloj. Unu stelo estas ruĝa kiel papavo, la dua estas blua maizbluo. La lumaĵoj estis grandaj, sed ne brulis aparte forte, la lumo elsendita de ili estis mola kaj agrabla. La venkita, malbone bruligita amiko leviĝis ne senmalfacile, liaj kruroj cedis, kaj li estis devigita ekpreni la lianon. Ŝia hararo estis iomete bruligita, kaj ŝia vizaĝo estis kovrita de veziketoj kaj kontuziĝoj. Fame, li palpebrumis ofte, ŝajne la gravitondo multe ŝokis la mini-soldaton. Fine la knabo sukcesis ĉesigi lian tremon, kaj li parolis.
  - Ankaŭ vi estas ĉi tie. - Razorvirov trifoje rapide ruliĝis kvazaŭ ŝi estus sur ŝraŭboj ĉirkaŭ la kolo. - Ĝoju, ni mortis kaj estis transportitaj al paralela mega-universo! Nia stelŝipo estis disŝirita kaj ni estas sur nova nivelo de ekzisto. Baldaŭ sonos la kunveno signalo, la mini-batalantoj estos formitaj en taĉmentojn.
  - Mi vidas vin, ĉu vi ne povas atendi por ricevi bonan ŝargon de hiperplasmo denove? - Tigroj, malgraŭ siaj nunaj perspektivoj ne tro klaraj, ne povis ne rideti.
  - Kio vi estas, ĉi tie en la universo ĉio estas nia, aliaj rasoj estos detruitaj. - Decide diris mini-soldato. - Ĉar vi estas nia frato kun ni, prenu viajn armilojn kaj preparu vin por la batalo.
  Razorvirov etendis ludilan radiopafilon. Tigroj prenis ĝin, sentante kiel komforte kuŝas la tenilo. Armiloj estas grava objekto, kvankam foje tro babilema. Sed strange, estas ĉiaspecaj infanaj blasteroj kiuj plej ofte silentas, krom en specialaj kazoj. Nu, ĉi tio estas komprenebla, estas nenio por dorloti estontajn soldatojn. La klimato ĉi tie ne estas malbona, la korpo ŝajnas esti plena de energio. Tio estas nur la problemo - kien iri? La knabo, konfuzita, diris:
  -Mi pensas ke jes. Plej verŝajne, ni estis ĵetitaj en dezertan areon, eblas la sovaĝa mondo, do estas pli bone grimpi al la supro kaj esplori la areon.
  -Bona ideo. La fungo montriĝis elasta kaj anstataŭ disĵeti ĝin resaltis kiel pilko.
  Grimpi al la supro ne estis tiel facila kiel ŝajnis komence. Fame, li ne malproksimiĝis de la ŝoko, la muskoloj estis malfortigitaj pro la efikoj de radiado, kaj Tigrov ankoraŭ ne sentis la realajn sekvojn de la muskola pumpado farita en la bioĉambro. Ŝajnas, ke en si estas multe da forto, sed en la realo... Estas kiel la kuraĝo de ebriulo, li pretas turni montojn kaj stumbli sur altaĵeto. Iel sukcesis venki ĉirkaŭ okdek metrojn ĝis la supro de la arbo. La raso estas nekonata, sed io kiel hibrido de pino, palmo kaj la ŝelo de la trunko kun maldensaj branĉoj, kiel kahela tegmento.
  Interesa vido malfermiĝas de supre. Malantaŭ li susuris arbomonto, kolosa kaj branĉiĝinta kiel la pli aĝa frato de la baobabo. Ie en la malproksimo estis maldensejo, kaj diketaj estaĵoj kun korpo de elefantoj kaj kapo de dinosaŭroj paŝtis sur ĝi. Ĉi tio tamen ne surprizos la mini-militantojn, sed kia surprizo, apenaŭ videblaj kupoloj de la turoj estis viditaj ĉe la horizontlinio mem.
  Vladimir preskaŭ falis de la krono:
  - Vidu, ĉi tiu mondo estas loĝata, estas inteligenta vivo. - la knabo ekkriis ĝoje.
  La juna stalzano, nun ne kaŝante sian jubilecon, respondis!
  -Mi vidas - Ultrakvazar! Kaj Hyperstar! Plej verŝajne, ĉi tiu estas unu el la indiĝenaj kolonioj sub nia kontrolo en la paralela Giga-universo.
  -Apenaŭ. Prefere, tamen, estas alie, ni ne mortis kaj ĉi tio estas nia iama universo. - Ne tute memfide sugestis Vladimiro.
  Kiel ili ne mortis. Estas neeble travivi tian eksplodon, ĝi estas kontraŭa al fizikaj leĝoj. Ĉar ni estas ĉi tie, ni jam mortis. Morto en batala honoro kaj gloro, mi amas vin Stealth - Superpotenco! - Liĥo, ekscitita de la baldaŭaj aventuroj, kantis.
  Cetere, vi forgesis ion. En la nova universo devus esti ses aŭ dek du dimensioj, kaj estas nur tri el ili ĝis nun. - Vladimir eĉ ŝovis la fingrojn en la ĉielon, kvazaŭ ĝi estus pli konvinka.
  -Estas nur je nia nivelo de percepto, ni simple ne sentas la diferencon. Cerbo kaj korpo, opinias, ke estas tri, kvankam jam estas ses. Vidu kiajn ŝancojn ĉi tio donos al ni. - fame sulkigis sian frunton, provis streĉi siajn muskolojn. Malĝoja, ĉar la tigrido, kiu maltrafis sian predon, grumblis. - Arkidemono de larmo, io por movi doloras.
  -Estus tiel varme! - Vladimiro mem sentis iom post iom malfortiĝantan jukadon en la korpo. Simile al tiu, kiu okazas kiam vi trejnas forte post longa paŭzo. La knabo subite krios laŭte, energie montrante per la mano kaj montrante per la montrofingro - Jen, jen paŝtisto!
  -Kie? - Fame mallarĝigis la okulojn, lia akra vidpovo ankoraŭ ne resaniĝis post tia hipersalto de Gehena.
  Efektive, sur besto malproksime simila al unikorno sidis paŝtistknabo, junulo ĉirkaŭ dekkvinjara. La plej interesa afero estas, ke li surprize similis stalzanon, kaj li estis tute dece vestita por paŝtisto. Io pri li estis konata. Tigro provis memori.
  - Jes, ĝi estas vakero - jankio. Rigardu, ni ŝajnas esti falinta en temptruon. - Eldonis homa knabo-servisto.
  -Ne parolu sensencaĵon. Ĉi tiu estas nia ulo, vi povas vidi malsaman modon ĉi tie. - kontraŭis al li stalzan.
  -Kie estas lia lumilo? Vladimir rikanis.
  - Sinha manĝis. - La mini-soldato akre skuis sin, ludis per siaj abdomenaj muskoloj, tuŝis siajn nudajn krajonkovritajn vezikojn kaj fulgajn kalkanojn al la dorso de la kapo. - Bone, mi iris al li.
  Sentante sin multe pli gaja ol la Razorviroj, li lerte desaltis, svingante la brakojn tiel, ke la falo estis iom pli malrapida. Li alteriĝis pli lerte ol paraŝutsoldato kaj kuris al la grego. Tigroj ripetis post li, preskaŭ ne sentante la skuadon dum li alteriĝis. Lia forto rapide kreskis, la bata knabo ne malproksimiĝis, li ankaŭ estis scivolema. Kiam ili elkuris en la maldensejon, la paŝtistknabo komence ne multe atentis ilin. Kaj kiam Liĥo kaptis la unikornon je la kondukiloj, li eĉ arogante kriis.
  -Reiru, ragamufoj, iru al la urbo por almozo, eble estos ferio, kio ajn ĝi estos, ili servos al ĝi.
  La Purpura Konstelacio Mini Warrior ne estis konata pro sia milda emo, la frazo ofendis lin. Vere, ambaŭ knaboj vere aspektis kiel vagabondo, kaj de la nelavita fulgo ili estis malpuraj, kvazaŭ ili estus diabloj. Kolerego donis forton, kaj Liĥo laŭvorte ĵetis la junulon teren. Li kraŝis, sed ŝajne havante batalsperton, li ne estis ĉe perdo kaj eksaltis kaj provis ricevi ponardon. Fame, unuavide, lia fingro malpeze trafis lin sur la ponton de la nazo, kaj Tigrov tordis sian brakon. La ulo estis lama, sango gutis kaj io balbutis.
  - Parolu pli klare. Kiaj malfortaj, putraj muskoloj. Ne, vi ne estas nia soldato! - bojis Razorvirov kaj faris teruran vizaĝon.
  -Ne mortigu min. Mi donos al vi kelkajn pencojn. - Anhelante, diris la kaptita paŝtisto.
  -Ni ne bezonas vian monon, kaj eĉ tiajn malgrandajn. Diru, kiu vi estas! - Razorvirov faris forkon per la fingroj, kaj preskaŭ pikis ĝin en la okulojn.
  -Mi estas elita paŝtisto, kaj mia tank-tigrino kuras ĉi tie. Lasu min iri aŭ ŝi disŝiros vin.
  La duonlegenda tigrina tanko elsaltis en la maldensejon. Ĝi estis besto la grandeco de Tyrannosaurus rex. Grandega Tigro en striita skvama kiraso, kun dumetraj dentegoj kun ses piedoj ŝoveliloj. Kaj la buŝo kun sep vicoj da dentoj estas nur terkaĉaloto.
  Kaj Likho kaj la Tigroj pafis samtempe, sole instinkte. Jam pafante, ambaŭ knaboj turnis siajn radipafilojn preskaŭ al maksimuma potenco. La striita dinosaŭro kolapsis kun mortmuĝo. La muĝado estis tia, ke konusoj kaj fruktoj falis de la arboj. La juna paŝtisto eksaltis, kaj forportis ĉe uragana galopo.
  La mini-stalzano haltis kaptante la manon de la rapidanta, ĝi estis persekuti Tigrovon.
  -Ne necesas. Ĉi tio estas primitiva tribo. Nun estos kiel en video-cibero ili prenos nin kiel diojn kaj venos en solena procesio. Liĥo memfide parolis. Krome, li jam devis rigardi la virtualan maŝinon, eĉ en kunpremita formo, la konduton inter primitivaj rasoj. Fariĝu dio kaj tiam vi venkos.
  - Aŭ eble ili konsideros ilin kiel demonojn, kaj trenos ilin al la fajro. Estas pli bone diri al mi kiom ni havas sufiĉe da ŝarĝoj? - Vladimir serioze maltrankviliĝis.
  - Mi ne scias, ni delonge ne reŝargis ilin. Proksimume mi pensas por averaĝa batalo de dudek kilogramoj, por maksimuma potenco, la batalo estas duono. - diris Liĥo, nervoze tordante sian emisilon.
  - Kvankam estas pli ol unu horo, se ni tradukas en teran tempon, ni certe estas blokitaj! Tigroj esprimis sin. - Ŝajni malforta ruza, esti malfortulo estas vera - idioteco!
  Liĥo aŭtomate levis unue unu, poste la alian kruron kaj, ne komprenante la alegorion, kontraŭis:
  -Ankoraŭ ne, vi eraras, la grundo perfekte tenas nin sur la surfaco.
  - Ĝi estas en figura senco. - Vladimir foje demandis sin, kiom stultaj estas tiuj estaĵoj, ĉerpante la radikon de dudekcifera nombro en fraŭdo de sekundo.
  - Mi komprenas vian homan slangon. Ni ankaŭ havas similajn, strangajn ĵargonojn, precipe ĉe la periferio. - La stalzana knabo ne povis rezisti fanfaronadon, tamen li ne troigis eĉ per fotono.- Imagu, kian grandegan potencon ni havas, de unu ekstremo al la alia, lumo iras milionon da cikloj.
  -Jes! Ĉi tio estas komparita kun la Tero, li kuras ĉirkaŭ ĝi 8 fojojn en sekundo. - respondis Vladimiro sen ombro de envio.
  - Ni havas preskaŭ la samajn sekundojn, la kalkulo baziĝas ankaŭ sur la bato de trankvila koro, sed la ceteraj cikloj similas al viaj horoj, dekumaj minutoj. Teranoj, kial vi tiel komplikas la aferojn? Ni ŝanĝis al la nombro de fingroj kaj piedfingroj, ĝi estas tiel natura! - Liĥo ĵetis al Vladimiro nutran ampolon eltiritan el sia zono, kun formo de kubo, grandeco de greka nukso. - Prenu ĝin, vi vere bezonas ĝin!
  -Ĉar ni havis multajn landojn kaj popolojn. Mi pensas, ke estas pli bone iri renkonti ilin, se ni forkuros, tio nur inspiros la persekutantojn. - La ampolo suĉis sin en la manplaton per eta tiklado. Varma kaj agrabla komencis disvastiĝi laŭ la brako, iom post iom pasante al la korpo. Fame kaptante la rigardon de Vladimiro, li klarigis:
  - Miksaĵo de aminoacidoj kaj bio-anabolaj, post lastatempa ĝisdatigo, vi bezonas ĝin. Ŝajnas, ke vi sukcesis tute refari antaŭ la atako de nekonata malamiko. Do ĉiukaze - la transformiĝo de cent procento anoncis medicinan hiperplasman komputilon.
  La knabo denove ĉirkaŭrigardis, lia kolo turniĝis kaj kliniĝis laŭ ajna angulo, kiel gutaperĉa pupo. Ŝajne li decidis:
  -Kompreneble, ni iru al la kunveno. Ni batu la bastardojn, kiuj parodias nian rason.
  Ili eliris sur la padon kaj vigle marŝis en la direkto, kie la kupoloj estis videblaj. Baldaŭ, kiel atendite, ambaŭ eliris sur la larĝan vojon. Estis sono de hufoj kaj sono de batalkorno. Tuta kavalkado da timindaj rajdantoj elflugis renkonte al ili. Estis tuta armeo da ili, multaj surĉevale, aliaj sur cervoj, sed estis nur du unikornoj, kaj, se juĝante laŭ la riĉa ornamo, ili estis nobeloj. La cervoj estis tre grandaj kun tri branĉoj de kornaro kaj ses hufoj, tre kirasaj kavaliroj estis amasigitaj sur ili. Iuj havis brilan kirason, kelkaj estis nigraj, aliaj kirasoj estis tute karbonigra sinistra sur la fono de kornaj kaskoj kaj rabaj emblemoj. Sed la ĉevaloj estis tute surteraj, belaj, sveltaj, militistoj kun malpezaj armiloj galopis sur ili, la plimulto havis arbalestojn kaj pafarkojn. Kompreneble, la malpezaj militistoj konsistigis kvar kvinonojn de la taĉmento. Kaj ĉi tie estis pli ol kvincent rajdistoj. Krom ili, en la vosto mem trenis tri dikaj viroj en abundaj ruĝaj roboj, sur tromanĝitaj kolombogrizaj kaproj. La rajdistoj ne atentis la ulojn, nu, kio estas nudpiedaj ragamufoj por ili. La magnetaj spacaj sandaloj de Likho vaporiĝis en hiperplasmo, kaj Tigroj estis preskaŭ nudaj, post la prema ĉambro. La rajdantoj povis simple treti ilin sen eĉ averto. Mini-Stalzan, trejnita por pafi unue, kaj nur poste pensi, trafis la kavalirojn per lumradio. La cervoj estis tranĉitaj en pecojn, la bestoj kunpremitaj en konvulsioj. Kelkaj kavaliroj falis, iuj havis la krurojn tranĉitaj aŭ rompitaj. Ankaŭ Vladimiro ekpafis, pelita pli de nerva ekscito ol de malvarmaj kalkuloj. La taĉmento disiĝis, malpezaj militistoj saltis de siaj ĉevaloj, multaj, eĉ ĵetante siajn armilojn, fuĝis.
  - Montriĝis, ke ĉi tiuj sovaĝuloj timas nin. Ĉiu stalzano estas dio por alia mondo.
  Li fame saltis kaj, saltinte sur la krupon de la venkita ĉevalo, kriis je la supro de siaj pulmoj.
  -Surgenue. Ni dioj venis ĉi tien por regi ĉi tiun mondon! Kiu ne estas kun ni, estas kontraŭ ni!
  Alta kaj granda viro en ruĝa robo majeste grimpis en trikornan kapron. Krom la velura ruĝa robo, sur lia brusto estis svastiko brodita en oro en perla kadro, simbolo de supera saĝo kaj potenco.
  -Vi ne estas dio, vi estas nur eta demono, patosa vampireto, senpova kontraŭ la kulto de Sollo.
  -Kaj vi kun araneo sur la brusto ricevas dian fulmon.
  Liĥo pafis ŝargon de radiopafilo, atendante ke la grizhara vireto frakasiĝos en fumantajn pecojn. Tamen la trabo, trafante la bruston, estigis nur brilantan nubon, karakterizan por infanludoj. Liĥo furioze daŭre pafis.
  - Kia diablo. Viaj fulmoj estas senpovaj kontraŭ la dia potenco de Ĉefpastro Sollo.
  Pluraj pafarkistoj pafis salvon, longaj sagoj mallarĝe maltrafis la mini-soldaton, kaj unu malpeze gratis la haŭton. Tigroj estis la unuaj, kiuj komprenis, ke aferoj ne estos favoraj, li kaptis sian kunulon je la mano kaj tiris lin per akra skuo. Li provis rebati.
  - Kia domaĝo forkuri?
  - Ĉi tio ne estas flugo, tio estas taktika manovro. Ŝanĝo de batalpejzaĝo. - Tigroj ŝercis serioze.
  - En malferma areo, ili estas pli facile vaporiĝi. - grumblis la juna stalzano.
  - Vi ankoraŭ ne komprenas. Kial via trabo ne tranĉis ĝin. - Vladimiro klarigis kurante.
  -Eble magio aŭ difekto per armiloj? Likho sugestis.
  "Ĉi tiu estas la unua fojo, ke mi vidas, ke magio protektus kontraŭ lasera radio. Kaj koste de la difekto, vi povas kontroli la mian.
  En la movo, turninte sin, la batita knabo sendis pagendaĵon ĉe la plej proksima pafarkisto. La lumfluo trafis rekte en la vizaĝon, ŝajne blindigante la batalanton, devigante lin faligi la arbaleston, sed tio estis ĉio. La kranio ne krevis, la fritita cerbo ne disverŝis.
  - Vidu, nun vi komprenas. Ili estas vi aŭ ni, do la minikomputilo, en niaj batalludiloj, rekonas ilin, eldonas salutan saluton. Tigroj klarigis.
  -Demonoj de kontraŭmondo. Evidente, ĉi tiuj estas viaj, niaj ne estas tiom primitivaj sovaĝuloj. - respondis Liĥo.
  Aŭ eble la malo estas via. Ilia lingvo estas via Purpura Imperio. Vladimir notis.
  -Kie vi viro tiel bone lernis nian lingvon? Vi parolas ĝin tiel, nature, ne kalkulante iomete, kvazaŭ vi naskiĝus en la metropolo. - La mini-soldato saltanta super la tuberoj suspekteme strabis.
  -Mi ne scias, eble ĝi rilatas al la movada fenomeno. - Tigro mem ne komprenis ĉion.
  La uloj kuris rapide (kvankam en formo de 100% ili povus esti eĉ pli rapidaj) kaj ili havis decajn ŝancojn liberiĝi de eĉ bonhumora persekutantoj, sed la nekonata fremda arbaro estas riĉa je surprizoj. Ĝi ŝajnis sub viaj piedoj mola flavruĝa herbo, lanuga kiel musko, kaj sur vi dorno, akra kiel pikilo de vikudra, fosas en vian nudan kalkanon. Fame kripla, ŝajne preda planto produktis la plej fortan miregilon. La kruroj estis tute malfunkciigitaj, nur la manoj iomete tiriĝis en konvulsiaj movoj. Tigrov devis meti sian kamaradon sur siajn ŝultrojn. La rapideco tuj falis, la persekutantoj parte - la plej multaj sur bonaj ĉevaloj, parte piede, la lastaj, tamen postrestinte, komencis preterpasi la fuĝintojn. Vladimir pafis precize, la radioj bone traktis la ĉevalojn kaj eĉ povis detranĉi la rajdanton, se li estis sufiĉe lerta por kaŝi sin malantaŭ la ĉevalo. Principe, la sistemo de rekono de amiko-malamiko vidis en malsamaj intervaloj, sed la termo-kvarka eksplodo kun movo reduktis ĝian sentemon. Se la pafanto sendis sagon al la celo, kaŝante malantaŭ arbo, tiam revenpafo povus bone malkonstrui kaj la arbon kaj la pafanton. La ulo plantis ŝargojn, ili tranĉis la trunkojn, grandaj arboj falis kun muĝado, foje disbatante la batalantojn. Tiuj, kiuj estis tranĉitaj de la trabo, prezentis teruran vidon, la bruligitaj fragmentoj de la korpo iomete fumis. Tigrova estis bombadita per sagoj dum li estis bonŝanca, li eltenis per grataĵoj, la haŭto fariĝis pli forta kaj la pinto ofte reboŝiĝis, krome ili savis dikaj arbotrunkoj kiuj malhelpis la vidon.
  Likho ĝemis, la filo de agresema imperio havis noblan koron kaj senton de kamaradeco:
  - Faligu min, Vladimiro. Mi estas nur ŝarĝo, sen mi vi povas foriri!
  Ne, ni estas gefratoj. Ni ĵuris vivi kaj batali en la loko, do kune ni akceptos morton. - La homa knabo diris kun patoso.
  -Ne estas logika. Se ni ambaŭ mortos, neniu venĝos kontraŭ la malamikoj. - Diris Likho vere suferante, la vizaĝo de la mini-soldato fariĝis purpura pro la ago de vegeta veneno.
  -Mi kredas, ke ni havas ŝancon.
  La pafarkistoj baldaŭ komprenis, ke estas plej sekure pafi de la malferma, ne kaŝi sin. Baldaŭ unu el la longaj plibonigitaj malmoliĝantaj sagoj trapikis la bicepson de la brako. Krome, la ŝargo de la hiperplasma baterio elĉerpiĝis multe pli rapide ol la malalta intenseco de la erupciaj neniigfluoj permesis esperi. Eĉ la infanteriarmiloj de Stelzanath povus esti uzitaj en batalo, ĉe plena potenco kapabla je sinkado de la plej granda kaj plej progresinta batalŝipo de la dudekunua jarcento. Nun la sagoj flugis en nuboj. Ne estis senco eviti kaj la Tigroj simple komencis kuri. Estas malfacile kuri kun amiko sur viaj ŝultroj. Surĉevalaj pafarkistoj alproksimiĝis.Due da sagoj ankoraŭ trafis, trafante la duonsensentan Liĥon. Tiam alia sago trafis Vladimiron inter la ripoj (ili batis lin per specialaj arbalestoj kun kvar arkoŝnuroj, dezajnitaj por penetri pezan kavaliran kirason, kompreneble, la pafritmo de tia armilo estas pli malforta, pro la streĉa tirado de la krano, sed mortiga potenco). Jen la fino, la knabo ŝanceliĝis pro doloro, haltante. Pluraj grandaj akraj sagoj tuj trafis lin, kaj la senhelpan kamaradon. Stari senmove signifas certan morton, Tigroj, venkante doloron, kuregis en la direkto de grandega arbo, kiel monto leviĝanta super la ceteraj. Eble estas kavaĵo en ĉi tiu arbo, kaj li povos kaŝi sin de siaj persekutantoj tiamaniere. Antaŭ ĉi tiu monstro de la planta mondo etendiĝis pura gazono kun belaj, nevideblaj koloroj kaj formoj de floroj. Kaj kia eksterordinara ebriiga odoro eligis ĉi tiuj neteraj plantoj.
  Sed la kovrilo de ili ne gravas; vi devas kuri tra preskaŭ malfermita areo. Pafarkistoj celantaj, trafas certe. Ambaŭ knaboj estas vunditaj, se ili estus homoj, ili estus mortintaj antaŭ longe, ŝparas la forton kaj viglecon de superhomaj korpoj. Sed estas limo al ĉio, Tigroj sentas, ke li perdas la konscion, kaj ĉirkaŭe estas bela naturo, en tia beleco oni volas vivi, ne morti.
  Tra la sanga nebulo, kiu nebuligis la okulojn, tra la brueganta bruo kiel la surfo, kiam pezaj ondoj batis ĝuste sur la kronon de la kapo, la voĉo de la ĉefpastro estis aĉa kaj maldika kiel moskito knari.
  - Ĉesu pafi. Demoninfanoj ne devas morti tiel facile, kruela rita ekzekuto atendas ilin.
  Vladimiro kuras al la trunko kaj falas antaŭen, ŝajnas al li, ke la falo daŭras eterne.
  
  Plonĝante en ondon de volupteco, Leono malkonektis de realeco. Kiel bone kaj agrable estis por ili ambaŭ, la mola silko de hararo tiklas la vizaĝon, kaj la vira deziro superfortas la karnon. Retiriĝinte al fermita spegula ĉambro, ili faris tion, pri kio ili longe sonĝis. En la volupta oceano de ebria mielo, vulkanoj erupciis, levante smerald-safirajn ondojn ĉielen. Ili ĵetis sin sur la bordon kun ora sablo, kie la pintoj de virinaj brustoj ekbrilis per skarlataj, perlamovaj konkoj. Tornado levita de vulkanoj, furiozis furiozis je kreskanta rapideco. Kaj subite, kvazaŭ tornado enflugis de la nordo, la vulkanoj ekdormis, kaj la ondoj estis ligitaj de malvarmo, donante insidan reflekton de glacio. Post kiam la unuaj emocioj pasis, Eraskandar subite sentis teruran malŝaton kaj malĝentile forpuŝis Venuson.
  -Kio estas Allamara, kio estas Velimara. Du flugiloj de unu branĉo! Kial vi perfidis min, uzis min kiel ludilon? Vi mem elpensis, teksis reton de muskaptilo por la Granda Zorg.
  De la puŝo, Venuso falis, sed ne koleriĝis, sed prefere ĵetis sin sur la genuojn kaj komencis karesi la muskolfortan kruron de la junulo, kun bronza, pura haŭto kiel tiu de marmora statuo:
  -Ne, ne mi. Mi estis nur fotono en plurŝtupa reflektoro. Eĉ ne estas ideo de la guberniestro. Vi ne estas Leonido por la menso de nigravizaĝa degenerulo.
  -Tio ne senkulpigas vin. - Eraskandar rigardis malvarme, sed ne fortiris sian kruron. Venuso, kiel sensignifa sklavo, komencis kisi la piedojn de la anĝela knabo. Kaj ŝi faris ĝin pasie, forgesante pri ajna fiero, ne reprezentanto de la plej granda nacio en la universo, sed kaptito sub la kalkano de uzurpanto.
  -Mi ne pravigas mian amon kaj lojalecon. Mi diros eĉ pli, se ili ne volus uzi vin, ili estus likviditaj antaŭ longe.
  -Kiu estas la ĉefa kliento, la centro de cerbaj kvantoj? Lev sulkigis la brovojn.
  -La estro de la tronprotekta departemento estas la frato de Velimara. Venuso iroze ridetis. - Kio estas timiga? Sur via planedo ili timigas infanojn.
  -Tio estas troa. Ni ne plu povas renkontiĝi. Ni disiĝas kaj finas la rilaton. La junulo malestime snufis.
  Ne, ne, Leo, mi elkore amas vin. La kisoj iĝis pli varmaj.
  Vi ne amas min, sed plezuron. - Tamen la juna militisto mem amis ilin, ne volante forpuŝi la belecon.
  Ne, ne vere, Leo. Ne estas tio, ĝi estas multe pli alta. - Vener trinkis en lin per hirudo
  -Ĉu la lanco povas pliiĝi! Foriru, vi jam pruvis vian amon. - Leono trovis en si la forton por forĵeti la aman gluiĝeton.
  La fiera stalzano ploris sen ŝajnigo.
  - Leo, mi amas vin kaj mi havas la plej fortan pruvon de via amo.
  -Jes, nia Tero kutime havas grandan ventron. - incitetis Eraskandar.
  Vener, en pure ina maniero, kaptis.
  - Mia amato, se vi celas la reproduktadon de idoj, tiam vi pravas. - Kun teatra aspiro aldonita. - Mi koncipis de vi knabon kaj knabinon, kiuj baldaŭ naskiĝos.
  -Kie ili estas sub via koro? - La leono rigardis la ĉokoladon, reliefon kiel ŝtala maŝo abs de la knabinmilitino.
  - En kovilo, kiel ĉiuj niaj infanoj. - Vener komencis rapide klarigi. - La infano estas malpermesita kaj tro danĝera por porti, traŭmata streso, milito. Jes, kaj naski estas dolora. Tie, en biokomputilo, speciala cibernetika utero, ĝi estas optimuma kaj sekura. Optimuma evoluo de la embrio, kaj kun pli rapida rapideco ol naturo farus. La voĉo de la komerca spionoficiro eĉ pli varmiĝis. - Ĉu vi memoras nian lastan renkontiĝon, tiam vi mem diris, ke vi sentas sin suicidbombisto, kaj ke vi ŝatus havi posteulojn de via laboro jam en ĉi tiu universo.
  -Kiel vi sukcesis lasi la feton en la kovilo, ĉar niaj rasoj ne povas havi infanojn kune? - Ĝenerale Eraskandar ne estis tro konsternita de tiaj novaĵoj. Li intuicie sentis, ke estos io simila. Li eĉ suspektis, ke ne nur la bela Venuso akiris de li idaron.
  - Komence mi volis nur doni subaĉetaĵon, sed poste subite ĝi ne estis bezonata. - Allamara ridetis larĝe kaj tute. - Dum la analizo kaj skanado de la embrioj, montriĝis, ke vi kaj mi havas bonegan genetikon kaj elstarajn kapablojn ... Precipe ĉe vi - superhomo! Ĉi tiuj infanoj estos geniuloj pri luktosporto kaj strategio. Ni havas bonegan kongruon, eĉ la hiperkuracisto estis surprizita, li tre forte interesiĝis pri la personeco de sia patro. Ni komprenas, ke la ĉefa afero estas genetika kongruo kaj la kvalito de infanoj, kaj geedziĝoj estas konvencio nur por disdonado de posedaĵoj, kaj tiam ĉio estas relativa. Virino, kiu gravediĝas de heroo, estas heroino mem! Mi mensogis, ke tio estas tro fama militisto, kaj por eviti nenecesajn demandojn, mi donacis al ilia fonduso, sen dokumentado, kompreneble.
  -Ĉu ili evoluas multe pli rapide en la kovilo? - Leono delonge scias, ke stalzanoj eĉ ne naskiĝas kiel homoj, sed kompreneble, la detaloj por terulo estas mistero malantaŭ sep fokoj kaj stelsistemoj.
  -Jes, ili naskiĝos multe pli rapide kaj baldaŭ. - Venuso brilanta erudicio aldonis. - Sur la tero, antaŭ nia alveno, ĝi bezonus tutan ciklon, kaj nun, post la plibonigo de via familio, ĝi bezonus trionon de la ciklo.
  -Do, kio estas poste? - Eraskandar diris ĝin per malvarma tono. Li tute ne konsideris, ke la okupantoj plibonigis la homojn. Kvankam, kompreneble, la periodo de gravedeco kaj gravedeco malpliiĝis - sklavoj kun stomako funkcias pli malbone, pure pragmata aliro, kiel venko en maljuneco.
  Vener komencis avide klarigi.
  -Leonido, vi mem scias, ke tuj kiam infano eliras el kovilo, li tre baldaŭ fariĝas mini-soldato. Ili estos edukitaj, edukitaj, trejnitaj laŭ genetikaj inklinoj. Gepatroj mem, kutime, ne partoprenas en la edukado, kaj la plimulto el ni tute ne interesiĝas pri idoj, foje eĉ sen rigardi la infanojn. Proksimume du procentoj de la tempo de la tuta barakciklo falas en ferioj, kvankam ĝi estas malsama ĉi tie. La posteuloj de oligarkoj, herooj, kaj pli foje, povas, se iliaj gepatroj deziras, ricevi privilegiojn. Nu, kaj tiuj, kiuj estas el la plebo, kaj ili estas la plimulto - ĝenerale ili vidas nenion krom la kazernoj. - Interkaptante la koleran rigardon de Leo Vener aldonis. - Sed ili ankaŭ havas siajn proprajn distrajn programojn kaj bonegan multflankan edukadon kun fizika disvolviĝo. - La stalzana militisto diris kun fervoro. - Mi kredas, ke ili fariĝos grandaj stalzanoj - viaj infanoj konkeros kaj regos la Universon.
  -Mi ne volis diri, parolante pri la daŭrigo de la kazo... - Iom post iom degelante diris Eraskandar. - Ĝenerale, en la humana dudekunua jarcento de nia planedo, diris filozofoj, stalzanoj estus monstroj senigantaj infanojn de infanaĝo, pelante ilin de la lulilo al la kazerno ...
  Vener volis protesti dum la kirasa pordo frakasiĝis kiam ĝi estis dise segita de la graviolaser. En la pordejo aperis la harpio de Dean kaj dekduo da pafilŝarĝitaj brutuloj. Kaj de malantaŭe, kelkaj senpilotaj enŝipiĝo, ŝipaj tankoj ankoraŭ vigle rampis. La leono ridis ironie.
  -Mi atendis nenion alian. Kion vi volas korinklinon?
  La malbona vizaĝo de Rosalenda tuj heliĝis, krevis en larĝa rideto. La kostumo tuj forflugis, rivelante timigajn ĉarmojn.
  Jes, mia eta militisto. Vi estas bonega vera Tanko-tigro.
  -Tigro aŭ leono estas pli bone ne tiri la lipharojn aŭ ...
  La leono sentis la aeron densiĝi, kaj pure instinkte forpuŝis la baron, mense imagante, ke li puŝas la fortokampon. Ĝi funkciis, kaj la Stalzan-goriloj falis kiel arboj sub tornado, du grandaj tankoj kovritaj de potenca fortokampo renversiĝis, kaj la tria firme algluiĝis al la plafono ...
  .Eraskandar saltis al la edzino de la generalo. Malgraŭ du funtoj da pezo, ŝia talio estas relative svelta, ŝiaj absoj ŝvelis kun baterioj, kaj la krizhelpo de profesiaj altaj korpotrejnistoj estas ĉe sia pinto. Peza, sed atleta fiziko, laŭ sia maniero, tre bela virino, kiu interŝanĝis sian kvinan jarcenton. Kompreneble, li ne amis ŝin, eĉ estis timige tuŝi tian monstron, sed li volis sin venĝi kontraŭ Allamara siamaniere. Tio estas igi dukoran oficiron ĵaluza kaj turmentita per enamiĝo al Dina antaŭ ŝiaj okuloj. Ŝi nature ne nur ne rezistis, sed ŝi avide kroĉiĝis al li. Kiam la malcxasteco finigxis, Vener estis tre ekscitita kaj ridis gxoje:
  - Kvazaro! Vi estas belega superhiperman nia bebo. Nun faru mirindan amon al mi.
  La junulo kraĉis, kaj, turninte sin, foriris.
  Kun ĉi tiuj stalzanoj oni povas freneziĝi, kiom ajn maldelikataj homoj estas, tamen ili apenaŭ konsiderus tian konduton kiel la normo. Precipe puritanaj tempoj antaŭ la milito.
  - Vi devas forigi de li la sklavan kolumon. Tia mirinda junulo meritas esti enskribita en nia nevenkebla armeo. - kriis la kvarstela generalo.
  Dina, abunda kun bubalaj muskoloj brilantaj sub bronza haŭto, estis abomena al li. Leono volis forsendi ŝin, sed ĉu eblas pluvivi, gvidate nur de nudaj emocioj. Vi ne povas maltrafi tian ŝancon.
  - Mi delonge pruvas mian pretecon kaj militkapablecon! - ekkriis Eraskandar kun patoso.
  - Mirinda, ultrastela, grandioza, kvazaro! - Dina mansignis al la servisto per la fingro. - La flosilo liberigos vin.
  La jam konata tri-orela estaĵo timeme alproksimiĝis al Eraskandar. Oni sentis, ke la universala genio terure timas lin.
  Kun tremantaj naĝiloj, Flomanter pugnobatis kodon, tordis ion kaj forigis la kolumon.
  -Tio estas ĉio. - Kaj sarkasme aldonis. Vi verŝajne ne pensis, ke ĝi estos tiel facila!
  Kio pri la spura aparato? - Leono ŝajnigis maltrafi la harpinglon.
  La oreloj de la besto flirtis. La timigita grincado de la mirakla Eraskandar estas terura, eĉ en la ĉeesto de generalo.
  -Do eble. Ĝi estas tre kompleksa...
  Dina fortranĉas lin per tondra voĉo:
  -Nun vi estas militisto de la Purpura Konstelacio en provliberigo, ĝis kompleta asimilado!
  Ĉar Lev estis ankoraŭ junega, li estis asignita al la baza prepara grupo de ŝokaj specialaj fortoj. En la antaŭlernejo, la batalantoj estis trejnitaj forte uzante la plej modernajn metodojn kaj malfacile preterpasi obstaklokurojn, bataladon, ciber-trejnadon en diversaj medioj. Kvankam Eraskandar estis prezentita kiel hejmanto de la Stalzan-imperio, la onidiro ke li estis nur iama sklavo disvastiĝis kun ŝoka rapideco. Vere, la junaj stalzanoj, kiuj trejnis kun li, timis ofendi Leonon. Tro minaca estis la reputacio de la potenca Terterministo. Krome, en tuta batalado, fakte, li pruvis batalkapablojn de la plej alta klaso. Kune kun inteligenteco kaj ĉarmo, tio kreis tiel brilan aŭron de fido kaj aŭtoritato ĉirkaŭ li ke Lev baldaŭ iĝis la neformala gvidanto de la prepara brigado. Kompreneble, ne ĉiuj ŝatis ĝin. Estis aparte agaciĝe ke li venkis en ajna brutala batalkurso, en ajna medio, kaj same facile kiel la Katido-Tigro. La iama junulara gvidanto Girim Fisha, kun siaj komplicoj kaj kelkaj pli maljunaj soldatoj, decidis meti la novulon en lian lokon. Aranĝu la "mallumon" laŭ la maniero de Stelzan: batu kaj humiligu. Ĉio estis farita ege simple, tridek kvin batalantoj kun manbatalo kaj trabaj armiloj kolektiĝis en batalĉambro. Tie ili antaŭĝojis la junan bonegan studenton pri bataltrejnado. Kiam Leono eniris, ili tuj atakis lin, provante kripligi lin. Malgraŭ la nombra supereco de la kontraŭuloj, Eraskandar sukcese rebatis, kaj eĉ efektivigis kontraŭatakojn. Survoje, li senĉese moviĝis, uzante halterojn, diskojn, halterojn, ĵetantajn ponardojn, risortajn latunfingrojn. Samtempe, li provis eviti murdon, kvankam li vere volis puni ĉi tiujn idiotojn. Provo bati Leonon per miregigilo estis komence malsukcesa, male, la pafoj malŝaltis tiujn, kiuj atakis lin. Kaj tamen ili ne povas porti eterne, konkerinte miliardojn da la mondloĝataj stalzanoj, ili certe ne estas malbonaj soldatoj. Post kiam la junulo estis kovrita per elfluo, ili amasiĝis kaj komencis bati lin. Ili batis min per io ajn, inkluzive de pezaj metalaj objektoj. Leono provis uzi mensan forton, sed ĉi-foje li ne sukcesis. La telekineta lumo forvelkis, kaj la batoj fortiĝis. Ĉe iu punkto, Eraskandar perdis konscion. Ŝajnis al li, ke lia animo forlasas lian korpon, kaj li vidas ĉi tiun batalon, kvazaŭ de ekstere. Ĉi tie li kuŝas, sanga kaj senmova, ili piedbatas lin, batas lin per barbeloj. Spektaklo konata eĉ sur la Tero, kiam homamaso batas unu senmovan mensogeman ulon. La leono volas bati aŭ mortigi unu el ili, sed lia nova esenco estas senkorpa kaj liaj pugnoj trapasas la stalzanojn kiel hologramo en la aero. Leono streĉas la restaĵojn de konscio kaj li aŭdas la konatan voĉon de Dina.
  Jes, sinjoro ultramarŝalo. La tuta hipereskadro devus viciĝi en batalformacio, kaj esti preta por hipersalto al la regiono de la Diligarido-galaksio, sed ĉi tio estas tiom longa distanco.
  -Via afero ne estas disputi, sed plenumi la ordonon, mi regas ĉi tiun hipereskadron. - Sekvas seka respondo. Dua paŭzo kaj daŭrigo de maŝinpafila langotordilo - Kaj koncerne la distancon, venis la efiko de naŭorda vakua vortico. Ĉi tio ŝanĝas la kongruecon de spaco, ebligante moviĝi en unu hipersalto. Mi ne bezonas klarigi la avantaĝon de tia handikapo!
  -Mi donos la ordonon regi mian potencan eskadron por batali pretecon. - La potenca generalo bojis:
  La Ultramarŝalo daŭrigis per seka tono:
  "Mi sciigis ĉiujn aliajn generalojn. Rigardu, estas vere, ke vi kaŝas forkurintan sklavon, Eraskandar.
  - Jes, ni inkludis lin en la aera atakgrupo, li estas bonega batalanto ... Hyper! - Je la lasta vorto, Dina levis la tonon kaj aldonis pli trankvile. - Hermeso skuas la vendobileto volas repreni ĝin.
  -Li estas tro malgranda. Diru, ke estas tro malfrue, ni eniris en hipersalto kaj ne plu disponeblas, sed ĝenerale la vojo mem kontrolas ĝian posedaĵon. La voĉo de la ultramarŝalo fariĝis pli severa.
  - Li tro senhezite skuas la leĝon. Advokato vakuo! - La edzino de la generalo klakis per la dentoj.
  -Deklaru batalan totalan pretecon kun la mobilizado de eĉ mini-soldatoj. Kaj provu ne mortigi ĉi tiun sklavon. Kaj Hermeso, se li fariĝos malprudenta, tiam memorigu lin: laŭ militleĝo, akcidentoj estas eblaj.
  -Mi komprenis la ordonon, ĉi tiu mirinda junulo ne estos mortigita. Hermeso foje sub aresto aŭ ...
  La Ultramarŝalo interrompis per bojanta tono:
  -Plevu la movon, estas tempo por bati reprezaliojn. Ne tuŝu ankoraŭ Hermeson, li havas influajn parencojn.
  - La imperiestro diris ĝuste: parencaj sentoj estas kiel rusta ĉeno, kateno kuraĝo, venena honoro, malpura devo! - Hipopotamistino eligis aforismon.
  Kiam la konekto estis interrompita, la Leono pendis pro miro. Kial eĉ la ultra-malpura marŝalo interesiĝis pri li kiel eta sklavo. Kaj kio se vi aŭskultas liajn pensojn. Kiel agrable estas flugi, li sciis, ke nur la plej altaj el la guruoj (el kiuj preskaŭ ne restas sur la Tero) kapablas tiel facile kaj libere moviĝi en spirita ŝelo. Trapasinte la karenon de la flagŝipo, la knabo sentis nur etan fajreron, kvazaŭ malpeze trafitan de statika elektro. Kia majesta vido malfermiĝis post eliro en liberan spacon. Milionoj da stelŝipoj de la plej diversaj dezajnoj kaj timindaj formoj velis majeste tra la spaco. Ĉirkaŭe brilis multkolora mozaiko de steloj, ŝajnis al ĉiuj, estis ĉielo en diamantoj, rubenoj, safiroj, smeraldoj, topazoj kaj agatoj. Sed ne estas tempo por admiri kaj li flugis en la plej grandan flagŝipon-groslinkor. Kosmoŝipo Titano. La kelvir-erinaco estas almenaŭ 300 kilometrojn en diametro. Milita kosmoŝipo ekipita per miloj da monstraj armiloj kapablaj bruligi tutajn planedojn en fraŭdo de sekundo. En la centra pilotejo de la ŝipo, la ultra-grandmarŝalo negocis en hipergravitagramreĝimo.
  -Jes, bonega. Ĉio estos farita.
  - Rigardu, vi estas tre ligita en ĉi tiu afero, vi provos eskapi kaj vi finos. - Kiel kobro, siblis nekonata voĉo, tute senhoma.
  -Mi estas preta por io ajn. - Nerva tono diris la eminentulo.
  -Nun aŭskultu la aldonan instrukcion...
  Kian instrukcion Lev ne aŭdis. La ĉambro subite mallumiĝis, kaj preskaŭ tuj, kvazaŭ la plej potenca polvosuĉilo suĉis lian animon, li denove trovis sin en sufiĉe kripla korpo. La kapo estis fendetiĝanta, kelkaj el la ripoj estis rompitaj.
  Kiam Dina premis la butonon, pri la transiro al la maksimuma marŝreĝimo, en la ĉambroj eklumiĝis rozkoloraj lumoj. La batalantoj aŭtomate ĉesigis la batadon. Tiam la plej granda el ili iris al la altranga kvin-stela oficiro en la torturteamo.
  -Daŭrigu la edukan procezon, aŭ...
  Sufiĉas, li ricevis sian. - Interrompita de la komandanto.
  Girim Faŝa ankaŭ decidis enmeti sian vorton.
  - Ni jam instruis al li lecionon, ĝisfunde otpulsariv. Ĝenerale, li estas bonega ulo, nur tro aroganta, li estas bonega soldato. Li estos granda batalanto. Krom se, kompreneble, li tordas sian kolon en gravita kolapso.
  -Jes!
  La oficiro iomete palpebrumis.
  -Li havas la potencialon esti bonega batalanto. Nur por sklavo, li levis la mentonon tro alte. Kaj memoru la stalzanojn inter si, ili neniam skuiĝos. Ni havas aŭ trejnan bataladon aŭ edukan procezon. Donu al li stimulilon, ĉi tiuj infanoj tre rapide reiras sur la vojon.
  Kiam Lev rekonsciiĝis, li subite sentis, ke materiaj objektoj denove komencas obei lin, forta metala patkuko eliĝis de la planko, kaj Eraskandar preskaŭ ŝmiris per ĝi la kapon de Girim. Tamen, la fortika adoleskanto Stalzan ridetis afable kaj etendis la manon.
  Ni forgesu la pasintecon ĉar ni estas en la sama teamo.
  Kiel Leono volis sendi sian tutan teamon en la intestojn de la kvazaro kaj kovri ĝin per patkuko, sed subite li komprenis, ke li ne povas ŝanĝi la regulon tiel. Frapi etenditan manon kaŝe signifas humiligi vian planedon montrante malnoblan esencon. Eraskandar fiere silentis kaj ne etendis sian. La patkuko falis sur la plankon kun kraketo.
  Faŝa ridetis.
  -Kiel vi faras ĉi tion. Nu, ni parolos poste, kiam ĉiuj malvarmiĝos, ni devis preni kvin batalantojn al la regeneradkvartalo. Vi estas nur drako de la kontraŭuniverso.
  Girim eliris el la halo kurante, li sentis la koleron de la Leono kun ĉiu ĉelo de malhel-bronza haŭto.
  
  ĈAPITRO? 28
  
  Trapikita tra spaco
  Vi ne laciĝos de amo!
  Vi movos montojn pro ŝi.
  Vi trovos multajn mirindajn lokojn.
  
  Post kiam la akutalarmo interrompis la ludon ĉe la kulmino, Labido neniam renkontis sian hazardan scienciston denove. Ŝajne la komando decidis, ke ŝi havas tro da libera tempo, kaj ŝi estis translokigita al intensaj bataltrejnaj kursoj. Preparoj por milito neniam ĉesis entute, ĉar armea laboro povas esti la plej grava kaj la sola celo de la ekzisto de ĉiu Stalzan. Milito naskas heroojn, sed paco naskas nur subaĉetantojn kaj perfidulojn. Sur kursoj por plibonigi batalkapablecon, ili estis devigitaj ekzameni ĉiujn eblajn batalsituaciojn. Batalas en vakuo, senpezeco, en ĵelea medio, en likvaĵoj de malsamaj densecoj. Mi devis batali en kondiĉoj de konstante ŝanĝiĝantaj gravitfluktuoj, lum- kaj radiofluoj, kosmoaviadiloj, ktp. La diverseco estas tro teda por detale listigi. Estis ebloj por batali en multdimensia spaco, en varma lafo kaj nigra truo. La limigilo estis nur en la kosto de trejnado, do la plej malmultekostaj formoj de bataltrejnado estis preferitaj. Nature virtualaj pafado kaj malmola batalado estas la plej malmultekostaj. Sparrings estis strangaj, ili estis devigitaj senvestiĝi (kvankam el praktika vidpunkto - stulteco, neniu iros en veran batalon sen armea speciala kostumo!), Kaj absolute nudaj virgulinoj batali unu kun la alia. La bataloj estis aŭ temaj en naturo, aŭ inverse por venki sen reguloj. Nur unu kondiĉo, ne mortigu ĝis la fino. Kiam Elena eligis la okulon de unu knabino pro amareco, ŝia viktimo nur ĝoje ridetis. Kaj tiam, post rapida resaniĝo, ŝi eĉ fanfaronis pri tio. Post ia batalado per armiloj aŭ nur manoj, estis kontuzoj, grataĵoj kaj foje frakturoj. Iel Elena eĉ detranĉis penikon. La stumpeto ŝajnis esti en bolanta akvo, sed kiam ili remetis ĝin, la medicina roboto turniĝis sur specialan kampon, kiu ŝajnis glui ĉelojn kaj ostojn, tiam la fingroj komencis denove moviĝi preskaŭ tuj, kaj post duonhoro ne estis la plej eta spuro de vundo. Eĉ la haŭto restis glata, meza bronza koloro, sen blankaj strioj aŭ cikatroj, kiel ĝi estis ĉe homoj. Negravaj vundoj eĉ ne estis ekzamenitaj, ili foriris memstare. Estas bone, ke la Stalzanoj havas tiajn fenomenajn regenerajn kapablojn.
  Nun ili denove aranĝis bataladon, ili batalos unu kun la alia en varma pato. La temperaturo dum la batalo pliiĝos pli kaj pli. Ili eniris la ringon, ĝi estas io kiel akvario, tra la travideblaj muroj oni povas vidi aliajn infanojn kaj knabinojn, kiujn oni elportis por rosti. Ŝia partnero estas proksimume la sama alteco, proksima je pezo kaj forto, la paroj estas lerte egalitaj, kaj kelkaj el la paroj estas miksitaj, uloj kontraŭ knabinoj. La sireno vekas la signalon por batalo. La surfaco estas varma, sed ankoraŭ tolerebla. Ambaŭ knabinoj preskaŭ tuj venas en plenan kontakton. Ili tro bone konas unu la alian kaj tial ili ne saltas en stultan interŝanĝon de batoj, sed saltas, manovras, provante malproksime ricevi unu la alian. La tegaĵo de la ringo rapide varmiĝas, la elegantaj nudaj knabinecaj kalkanoj estas varmaj. Sovaĝaj saltoj pliiĝas, kaj la batoj pli akriĝas kaj furiozaj. Ŝvitoj siblas malbonaŭgure dum ili falas sur la rapide ruĝiĝantan surfacon. Ambaŭ junaj inoj batalas kiel diinoj de morto. Estis kvazaŭ lafo kaj glacio, plasmo kaj likva nitrogeno konverĝis. Senesperaj trapiki unu la alian per rektaj batoj, ili baraktis en konvulsie svingiĝanta pilko, uzante siajn ungojn kaj dentojn.
  Por la unua fojo, Elena gustumis la haŭton de la malamataj invadantoj, la sangon de feroca stalzano sur sia lango. Ĝi ŝajnas dolĉa kaj acida, kiel la suko de matura pruno. La haŭto mem estas forta, kiel skvama poŝto, sed la makzeloj kaj dentoj de Elena estas pli fortaj ol ŝarkoj. La partnero respondas severe al ŝi. Knabinoj falas flanken. Inkandeska ĝis multaj miloj da gradoj, la tegaĵo laŭvorte bruligas la karnon. Dum la kompatindaj knabinoj kolere krias, la planko, kiu jam komencis moliĝi de la metalo nekonata de Elena, bruligis kaj militistojn kaj koksojn kaj flankojn kaj bruston. Eĉ la aero komencis lumiĝi rapide jonigita de la monstra varmego. Tra Labido-Elena ekfulmis freneza penso: "Kio okazas en aliaj akvarioj?" Estas bone, ke ili estas sonrezistaj, alie la bruado estus tia en la buŝo de vulkano, milionoj da menaĝoj estis plenigitaj samtempe. Ultramarŝalo Eroros, rigardante la ekzercojn, donas la komandon per indiferenta tono.
  - Ĉesu, sufiĉas por hodiaŭ. Lasta kontrolo!
  Likva heliumo verŝis en la akvarion, superŝoko batante la konscion pri la transiro de brutala varmo al monstra malvarmo. La fumoj el la fumoj, kiel korko de ĉampano, elĵetas mutilitajn duonfritajn korpojn. Evidentiĝis eĉ al li, ke li iris tro malproksimen. Kolero estas tio, kion ĝi alportas, mi volas ĝin interrompi, farante sovaĝajn ekzercojn. En aliaj aferoj, ĉi tio ĉeestas ĉie, ĉiuj stalzanoj estas trejnitaj en barbara krueleco, sur la rando de morto. Kie estas ĉi tiu Des Ymer nun? Por igi lian nomon eterne malbenita de sklavigitaj posteuloj, la sorgoj ankoraŭ ĝemos sub stalzanoj. Ĉi tiu "metalulo" jam estas sur la Tero, kaj senkompate restarigas ordon. Ŝajne, li ne povis eskapi de la mortopuno, kiel li ekhavis problemojn, kvankam estis nenio por kulpigi lin pro, post ĉio, li avertis la Grandan Imperiestron. Jes, la plej granda estas saĝa, ĝuste dirite.
  -La imperio mortas, la mondo malkomponas ĝin, por savi la nacion, necesas komenci novan universalan militon.
  Aŭ kiel la plej unua Imperiestro kutimis diri.
  -Paco kiu daŭras pli ol unu jaron estas malbona por la armeo, paco kiu daŭras pli ol unu generacio estas malbona por la nacio. Paco, kiu daŭras pli ol jarcenton, estas mortiga por la civilizacio!
  La gravita kampo oscilas, iomete fleksante la lumon. La Eroros-malluma pafilo, simila al terure ŝika pistolo kun ok muzeloj, elrampis el sia hiperplasta pistolujo. "Volvita" de nevidebla tajdo kaj knaras kiel kanto:
  - Estas agrable vivi inter fajro kaj plasmo, kiam la vakuo tremas pro la eksplodo! Ni spertas terurajn orgasmojn, ĵetas mortigan antaŭenpuŝon!
  La Ultramarŝalo karesis la armilon.
  - Kaj vi krias, estas prave, ke vi estis ekipita per hiperplasma procesoro. Multekosta sed ŝparas pri klaŭnoj.
  - Se vi volas, mi povas ludi al vi iun ajn el la ducent dudek kvin milionoj da melodioj el sep mil potencoj. - Aŭ ludojn mi havas cent dek milionojn sescent mil "pafistoj", "strategioj", erotikaj serĉoj.
  La Ultramarŝalo interrompis:
  -Sufiĉas nun, ĉar ni estas en potenca ŝerco, estas pli bone malstreĉiĝi. Morgaŭ ni anoncas la XXX-sezonon, la infanoj meritas ĝojon kaj ripozon. Kaj kun vi, kara, vi estas mia maŝino, ni ludos.
  La radiolanĉilo leviĝis en la aeron helpe de miniatura kontraŭgravaĵo, kaj liberigis grandegan hologramon. Eroroj plonĝis en virtualan batalon, ĝi helpis distri de maltrankvilaj pensoj. Krome, en ĝi vi povas streĉi ne nur la cerbon, sed ankaŭ potencan korpon. Aparte, parto de la hologramoj kaj ĉi tiu noveco elsendas gravitan ondon, simulante fortan baton. Ili ankaŭ povas lukti, dispremi kaj karesi. Vere, ĉi tio pliigas energikonsumon, sed vi ĉiam povas reŝargi.
  Post regenerado kaj nekutime longa dormo de la Falsa Labido, Karamada estis tiel freŝa kaj plena de energio kiel ĉiam. Estis nur io nenormala en ŝiaj sentoj. Ene brulis io, sentis la jam forgesita voĉo de la karno. Kaj kiam ili viciĝis en tradicia kolono, la interna jukado fariĝis preskaŭ neeltenebla. Multaj knabinoj sentis la saman senton, kaj nur disciplino ne lasis ilin malligi la manojn. Kiel ĉiam, ili estis elportitaj nudaj, tiel ke ĉiu muskolo estis videbla, kaj ĉiu vundo estis kaŭza dum batalekzercoj. Vere, estis bataloj en batalkostumoj de diversaj modifoj, sed ĉi tio jam estas multe malpli ofta, malgraŭ la granda praktika valoro de ĉi tiu aparta speco de milita ekzercado.
  Du komandantoj en la rango de dek-stelaj oficiroj, forta masklo kaj masiva bubalsimila ino, eliris por legi instrukciojn:
  - Vi jam estas plenkreskaj knabinoj kaj mi pensas, ke vi ne bezonas klarigi kio estas sekso. Nun vi devas batali sur la seksa fronto. Kial vi estas trempita, kaj viaj eksplodiloj jam jukas!? Malstreĉiĝu la militservo estas vera plezuro, unue vi ĝuas bati unu la alian, kaj nun korpan sindevontigon. Nun ni dividu vin en parojn. Vi pariĝos por la grandeco de la Supera Imperio.
  Preskaŭ ĉiuj knabinoj ĝojis, kompreneble, estas multe pli agrable ami ulojn ol knedi, kaj eĉ sur brule varmaj premaj kuiriloj. Krome, drogoj, kiuj subpremas seksecon, ĉesis eniri la sangan fluon, kaj la radiado de speciala gamo subpremis deziron. Ja seksa malvarmo ne estas komprenebla koncepto por stalzanoj, aŭ pli ĝuste malsano. La unuaj paroj devis iri en hazarda ordo, kiel la komandanto indikis, tiam ankaŭ kombinaĵoj estis eblaj. La seksinstruisto elektis parojn por la unua akto primitive simple laŭ alteco ...
  Elena estis tiel naŭzita kaj honta, ke ŝi eĉ firme fermis la okulojn, provis imagi, ke ĉio ĉi estas nur malbona sonĝo. Ne, ĉi tio neniam okazos. Ja oni ne povas fari ĝin ĝuste antaŭ ĉies okuloj kun tuta regimento kaj sub hela lumo... Kio estas intima, romantika afero, pri kiu poetoj verkas poemojn, kantas belajn kantojn. Do vulgarigu la amon, transformu ĝin en ion, kio... Eĉ sovaĝaj bestoj ne kondutas tiel senhonte, malĝentile, sed ĉi tiu estas raso, kiu regas pli ol tri mil kaj duonon da galaksioj, ĉesigis ĉiujn malsanojn (eble krom por mensaj!), en la laŭvorta senco de la vorto supercivilizacio.
  Laŭta krio interrompas pensojn, la brulanta tuŝo de malglataj manoj sur la korpo, honto kaj turmento, la vekiĝo de subita deziro. Elena jam nenion komprenis, ŝi perdis sian senton de realeco. Ŝia genetike perfekta korpo reagis per si mem, mergita en malnobla feliĉo, kaj la menso... La menso ne povis rezisti, ĉar alie ĝi signifis fordoni sin kaj kondamni ne nur vian animon kaj korpon al nekompreneble monstra sufero en la manoj de la ekzekutistoj. , sed ankaŭ enterigante vin per via fiasko, vi povas nur fantoman ŝancon liberigi la planedon de la invadantoj.
  Do lasu la tornadon furiozi pro eksplodado de hipernukleaj bomboj, levante gigantajn cunamojn en la oceano de pasioj kaj emocioj. Kaj ŝi rajdos sur la ondoj, ekflugante sur la naŭan ondon de volupteco, baraktante kaj, feliĉe, kaj ĉiufoje, mensan doloron donas la plezuro de la perfida karno. Kvazaŭ milionoj da pulsaroj rapidas kaj portas tra la vejnoj, flirtas laŭ la bato de multaj koroj, fluoj da asteroidoj ĥaose kolizias, krevas per ekbriloj de supernovaoj en arterioj kaj vejnoj. Teamo:
  - Kaj nun la ŝanĝo de partneroj! Nu, vi estas kiel termopreonaj bomboj! - Vi eĉ ne plu aŭdas ĝin, malantaŭ la bruo de la "zoo", ĉi tio estas divenata per si mem. Kaj en mia kapo estas kanto;
  Homo en la universo estas nur vaganto -
  Gardu nin kontraŭ mizeroj, ho sankta kerubo!
  La spirito suferas nun mi estas ekzilo....
  Ni kredas Jesuon en niaj koroj, ni savos!
  
  Se infero estas sur la tero, ne ekzistas feliĉo,
  Ĉar konas homojn - unu karno.
  Ĉu vi volas atingi perfektecon?
  Estas nur unu maniero helpi tiujn, kiuj suferas!
  
  Kosmoŝipoj tranĉas spacon -
  Sepkapa drako venis sur la Teron!
  Jen terura himno tondras sur la planedo,
  La rusa domo estis bruligita de hipernuklea tornado!
  
  Cindroj, kadavroj - ne ekzistas loĝloko,
  Kiu ne mortis pro terura doloro, muĝas!
  La novedzino iris laŭ la koridoro kun sia amato,
  Sed neniel miel-invada jaro!
  
  Tiuj, kiuj pluvivis, estas sklavoj - sensignifa vermo,
  Homa humiligo ne havas finon en la vido!
  Sed sciu, ke la tranĉilo rapide rompas de la ingo -
  Venĝo brulas, kondukas la batalanton en batalon!
  
  Malamikoj havas hipereksplodilojn, bombojn,
  Thermoquark ekflamis napalmo...
  Patrino Maria, kiu naskis Dion,
  Helpu min preni ĉi tiun baton!
  
  Ni venkos, ni firme kredas je ĝi,
  Ni levos Rusujon el la polvo, el ĝiaj genuoj!
  Ne ekzistas pli forta patrujo de soldato -
  Estas tempo por grandaj ŝanĝoj!
  
  Jen kiam malbono malaperos por ĉiam,
  Kaj la Sinjoro donos gracon al la bonuloj -
  La lakta vojo fariĝos facila vojo,
  Feliĉo, paco kaj amo ĉiuhore!
  Kiam finiĝis la volupta koŝmaro, kiel momento, pasis tuta tago, freneza orgio. La indiferenta voĉo de la maŝino sendis ĉiujn dormi. La knabino estis malgaja kaj kolera, sentante sin kiel kompleta malĉastulino. Ĝi povas forpreni la radiopafilon kaj planti ŝargon de ultraplasmo sur la ĉefojn, sed tiamaniere ĝi malkaŝos sin, malsukcesinte la taskon de la partia centro. Kvankam, cetere, kial ŝi estu ekzekutita, la korpo estas malpurigita, sed la animo ne estas sklavigita.
  Ne povas esti nomata peko oferi la karnon pro la celo - la savo de la tuta homaro. Antaŭ la tasko, Lia Sankteco Patriarko de la tuta Tero Andreo Petro, konfesante, deklaris, post la komuneco, ombrinte per la kruco: la Sinjoro, Dio kaj Nia Savanto pardonas al vi ĉiujn libervolajn aŭ nevolajn pekojn faritajn en la nomo de la Patrujo kaj venko super la hordoj de la Diablo!
  La celo pravigas la rimedojn, kiel diris Vladimir Iljiĉ Lenin, la estro de la monda proletaro!
  Sur planedoj flosantaj en eterneco
  La antaŭjuĝoj de homoj estas mizeraj,
  Kion vi povas fari, homaro
  Malsaĝuloj regas, ne la dioj!
  
  Kvankam al Tigrov ŝajnis, ke li falas en la abismon senlime longe, ĝi efektive daŭris kelkajn sekundojn. La knabo rapide rekonsciiĝis, sentante pikon. Tute ne kiel la elstara arbalesto en la klaviko. Li sukcesis, kolapsinte super la rando de la kavo, fali el la vidkampo de malamikaj pafistoj, kaj la doloro de la injekto estis alia, la varmo disvastiĝis, sed ne dolora, sed ĉi-foje agrabla. La purpura nebulo antaŭ miaj okuloj disiĝis rapide, kvazaŭ ili frotis ŝvitan vitron. Antaŭ ili sidis malgranda, larĝŝultra knabino kun injektilo en la mano kaj kurac-kazo. Jen kiun li malplej atendis vidi. Malantaŭ la ŝultroj de la mini-Amazono estis malgranda plurtuba radiopafilo, ŝia hararo estis sep-kolora. Ĉu li vidis ŝin ie?
  - Estas vi Likho! - La knabino injektis purpuran substancon per trabo-injektilo, kaj per forta mano ŝi sufiĉe lerte eltiris sagojn kaj arbalestajn riglilojn.
  -Atentu fratineto. Li povus morti pro tia premo. Vladimiro avertis.
  La karulino turnis sin, ruze, kiel eta huligano, kiu jam sukcesis fuŝi, ridetis, misproporcie grandajn dentojn:
  -Ha, vi estas Tigro el nekonata galaksio. Eltiru la sagojn el vi, ne timu, mi injektis al vi "Ridegainer", kiu donas al vi fulmrapidan regeneradon, vi estas jam kiel nova.
  Tigroj ne kverelis, kaj neatendite tre facile eltiris sagojn, riglilojn, kun triangulaj kaj kvadrataj pintoj. Likho ankaŭ tre rapide leviĝis, surprize restis neniuj spuroj.
  Ŝajnas, ke eĉ la malgranda Stalzan miris pri tia rapida resaniĝo:
  - Kia miraklo, Mustelo, vi sorcistino?
  - Ne, Likho estas nur "Ridegainer" eksperimenta drogo por tuja regenerado. - La juna militisto rikanis, skuis siajn abundajn harojn, kun la odoro de multekosta parfumo eliranta el ili.
  Kial ĝi ne estas vaste uzata? - Surprizite Razorvirov. Li eĉ ĝenis, ke lia maljuna amatino sciis ion pri kio la scivolema Liĥo ankoraŭ ne aŭdis.
  La knabino sen superflua, senutila antimono respondis:
  -Ĝi havas kromefikojn, nur en tia krizo kiel ĉi tiu situacio vi povas riski.
  -Mirinde! Mini flegistino. Ĉu vi ankoraŭ havas armilojn? - La stalzana knabo turniĝis en la kavo, prenante sagon en la mano, kaj komencis ronĝi la pinton kiel infano.
  - Estas io. - La militisto diris tion per tia tono, kvazaŭ fakte ŝi havus nenion signifan kaj nenion.
  -Donu al ni! - ekkriis kolera Liĥo, mordante la sagon per la dentoj.
  -Ne! Mi mem uzos ĝin en niaj komunaj interesoj. - Jam multe pli memfide diris la sepkolora knabino.
  -Kaj se ni prenos ĝin perforte? - Fame kunpremis la pugnojn kaj kriis al sia amiko. - Kaptu ŝin je la kruroj tigro!
  La knabino tuj eltiris pistolon kun malgrandaj butonoj.
  -Ne moviĝu, ĝi estas gama-eldilo. Ĝi estas universala, ne kiel infanaj eksplodiloj! Specife, ĝi mortigas ĉiujn vivaĵojn.
  Liĥo trankviliĝis, precipe ĉar li fariĝis videbla kaj la sago pafita de la pafarkisto preskaŭ trafis lian kapon. Pelita de ekscito, la mini-soldato elsaltis el la kavo, kriante per terura voĉo:
  "Kompatemaj mortuloj, vi kuraĝas levi vian manon kontraŭ la infanojn de Dio!"
  Tigroj ankaŭ saltis, per granda salto super la kapo de sia kamarado, kunigis lian voĉon, kiu ankaŭ fariĝis tre laŭta post la bioinĝenieristiko modifo:
  - Fia vi alfrontos doloran morton en la reaktoro, vi kuraĝis ataki la diojn!
  Preskaŭ ĉiuj militistoj falis sur la genuojn. La vido de absolute nedifektitaj, preskaŭ nekovritaj, terure muskolaj knaboj, kiuj, estante batitaj per sagoj kaj arbalestaj rigliloj ŝiris la floson. Nur la Ĉefpastro de la Sollo-kulto restis staranta. Portante ruĝan robon kun svastiko, li aspektis pli kiel nazia ekzekutisto ol pastro.
  - Demonoj, vi volas timigi nin per viaj iluzioj. Vi ne havas la potencon mortigi, do vi ne estas la infanoj de Dio!
  - Ĉu vi volas morti? - li bruis, forte kunpremante la pugnojn Likho.
  - Jes, se vi estas la infanoj de la supera dio Ravarr, via patro mortigu min. - Skuante sian trioblan mentonon, la papo ekkriis.
  Tigroj levis lian manon, etendante la fingrojn, diris.
  - Granda Patro, punu la fiulon.
  Likho aldonis, provante krii pli laŭte kaj suprenĵetinte sian dekstran kruron vertikale kun kvar sagoj inter la piedfingroj:
  -Lasu lian animon iri al la kontraŭmondo kune kun vomaĵo. nbsp;
  La ironia rideto de la pagana pastro tuj estis anstataŭita de konfuzo, kaj post sekundo li komencis vomi neregeble. La pastro ruĝiĝis, liaj okuloj elfalis el siaj kavoj, lia haŭto fariĝis flaska, fiksiĝanta kiel ŝelo de putra stumpeto, laŭvorte antaŭ la okuloj de batita sed pligrandigita taĉmento. Kelkaj centoj da pliaj militistoj sukcesis alproksimiĝi al ili. Kraĉinte siajn internaĵojn per blueta sango kaj bruna galo, la kapo de la sekto eksvalidiĝis. Ĉiuj militistoj kaj noblaj nobeloj, falante sur la genuojn, unuvoĉe kriis, petante kompaton.
  Ĝis antaŭ nelonge, la fieraj kaj arogantaj rampis humile sur sian ventron, provante kisi siajn piedojn. Fame, li simple piedbatis en la vizaĝon per sia piedo, Tigroj ankaŭ ne iĝis liberalaj.
  -Ĉu vi ne kuraĝu tuŝi nin, malestimindaj mortemuloj.
  La malestimanto retiriĝis, la riĉe vestita nobelo prenis la parolon. Lia voĉo estis melodia, estis malbone kaŝita timo:
  -Ho! Grandaj infanoj de la supera dio Ravarr, estu sanktigita lia nomo. Ĉu vi farus la honoron esti gasto ĉe la palaco de la grandduko Dizon de Padier. Vi estos akceptitaj kiel reĝoj, aŭ pli ĝuste kiel dioj.
  Likho grumblis kun natura aroganteco:
  "Ĉu vi petas tro multe, stel-ignorita vermo. La duko mem venu al ni kun riverenco, sed nun ni nur ĉirkaŭrigardas la urbon. - La voĉo de la juna militisto ekkoleris. - Kaj kial vi ne riverencas?
  La nobelo komencis kliniĝi, kun la fervoro de Ivano la Terura dum pento:
  - Bone, bonegaj. La plej granda el la plej granda! Nun oni donos al vi portilon.
  - Ni mem iros. - Neatendite deklaris Tigroj. Tamen, la knabo eldiris ĉi tion ne pro modesteco, sed pro la energio, kiu superŝutis la korpon, kiam sidi sur venĝo, estis agonio.
  "Jes," Liĥo enmetis kviete. Kaj poste li aldonis surde laŭte.
  - Nur la reĝa brankardo konvenos al ni. Mustelo, eliru, ni iom promenu. Hej, mortuloj, bonvenigu nian plej sanktan fratinon.
  Stalzan knabino Laska eliris.
  La bela militisto aspektis esti ĉirkaŭ dek unu aŭ dek du jaroj, fakte nur sep. Moviĝante, ŝia formo estis preskaŭ ne tuŝita, kaj spite ekbrilis sur la "Sunoj". Ŝia sepkolora hararanĝo kun abundaj haroj falantaj en ondoj (Marso dissolvis la plektaĵojn per interplektitaj monoatomaj nadloj pli praktikaj por batalo) aspektis sensacia, eta feino kun ludila radiopafilo kaj gama-pafilo. La sepkapa, dekflugila drako brilis sur la surfaco de la medicina diplomato, laŭ la vidpunkto, la drako ŝanĝis kolorojn, de ruĝa al purpura, kaj ankaŭ malfermis kaj fermis sian buŝon. Oni povas vidi ĝin lerte vestita antaŭ Mustelo pli taŭga por la rolo de la filino de Dio ol ŝiaj fratoj en brakoj, ankoraŭ malpuraj kiel infero. Tial la haste kurantaj servistoj ĵetis sub ŝiajn piedojn grandajn kaj malgrandajn freŝe plukitajn florpetalojn. Do estis kutimo en ĉi tiu mondo renkonti la diojn kaj reĝojn.
  -Vi malbone faras la riton!
  La sonora kaj ankaŭ tre forta voĉo de la "diino" igis ĉiujn denove fali sur la genuojn. Kaj la knabino, sentante la ebrian guston de potenco, finiĝis super individuoj kiel vi:
  - Petaloj estu de sep malsamaj koloroj kaj ili estu verŝitaj sub la piedojn ne nur de mi, sed ankaŭ de miaj fratoj. Alie, la kupolo de la ĉielo krevos, kaj la ĉiovora lafo englutos vin! La fajro de meteoroj, la uraganoj de sep mega-galaksioj, la erupcio de kvintiliono da superantimondoj transformos ĉion en ultra-specialan hiperkolapso!
  Fame, li neatendite montris etikon, kiu, cetere, ne estis karakteriza por la militistoj de Stelzanath:
  -Mustelo, ne timigu ilin tiel, ili jam fuŝis. Diinoj estas ornamitaj per modesteco.
  Ĉu vi ne opinias, ke estas blasfeme ŝajnigi sin dioj. - sugestis Vladimiro, singarde tretante sur florpetalojn kun forta aromo.
  Razorvirov el la lulilo (Ĉi tio estas metaforo, fakte, biologie kaj fiziologie plibonigitaj stalzanaj beboj ne bezonas vindotukojn, vindotukojn, potojn!) Kun parkerigita patoso, li diris:
  - Ĉi tio estas tute laŭ nia opinio, ĉar sur aliaj planedoj stalzan - estas dio de ĉi tiu mondo. Kie piedo de nia militisto metis piedon, restas loko por eterna adoro. Por ke la Tigro ankoraŭ altigos nin en rango kaj donos al oficiraj steloj por akiri novan kolonion. Rigardu, la reĝa brankardo jam estas alportita.
  Vere grandegaj brankardoĉaroj jungitaj de jam konataj dentecaj mastodontoj aperis de la impona pordego. La urbo estis ĉirkaŭita de longa muro, la centra enirejo estis enkadrigita per kvar turoj. Kompreneble, ornamitaj per io simila al grifoj, nur anstataŭ la antaŭaj piedoj, trifingraj iksodoj kaj kornoj sur iliaj kapoj. Kun ili kiel la dua persono de paroj, sirenoj kun orumitaj papilioflugiloj aspektis sufiĉe organike.
  La urbo ne estas malbone defendata. La muro estis sufiĉe larĝa, paro da KAMAZ-kamionoj, kiel notis Tigrov, povis facile veturi super ĝi. Tamen, la mezepoka vilaĝo ŝajnas esti kreskinta tro multe, kaj duono de la konstruaĵoj estis senigitaj je protekto. La domoj estis konstruitaj pli en la stilo de riverenco aŭ malfrua baroko, nur malgranda parto de la taskoj similis klasikajn mezepokajn konstruaĵojn. La urbo montriĝis granda, kaj ŝajne riĉa. Miloj da malpezaj soldatoj kaj kavaliroj en brila kiraso kaj abunde ornamitaj kaskoj jam viciĝis, solene bonvenigante la novajn diojn. Eĉ la muzikistoj estis forpelitaj, la muziko rememorigis la britan himnon. Samtempe ankaŭ ordinaraj homoj tiris supren.
  - Prefere vi sidu sur brankardo, apud mi, alie vi tute ne aspektas dia. - la juna militisto sugestis flustre.
  Liĥo, ne povante rezisti, tiris la hararon de la knabino. Mustelo lerte kaptis la emisilon, ekbrilis smerald-safiraj okuloj. Ridetante, elteninte koleron, ŝi rapide kaŝis sin.
  -Vi, knaboj, estas tute abomenaj kaj mallogikaj. Post ĉio, mi zorgas pri nia komuna sekureco.
  -Ni sidiĝu pli bone, amiko, ni jam renkontis hodiaŭ, estas pli bone veturi komforte. - proponis Volodja, ankaŭ al li ne plaĉis, ke ili ĵetas al li rigardojn sen ajna parto de respekto, verŝajne konfuzante lin kun sklavo. Efektive, en iuj nigrigitaj naĝkostumoj, kaj fulgo, nudpiede, kun sekaj muskoloj, la knaboj estis kiel sklavoj aŭ, plej bone, la plej malaltaj demonaj servistoj de la respektitaj dioj. Tamen, tuj kiam unu el la knaboj kaptis la minacan rigardon, sekvis riverenco kaj beno. Evidente sklavoj ne povas aspekti tiel...
  Kiam la "diaj" infanoj sidiĝis, je la sonoj de bonveniga marŝo, la mastodontoj denove moviĝis laŭ la ĉiam plivastiĝanta vojo. La pavimo estis glate balaita, la domoj estas belaj en buntaj ŝablonoj. Homoj estas pli-malpli dece vestitaj, por antaŭindustria epoko, sufiĉe prospera medio. Se por la aroganta Liĥo, ĉi tiu urbo ŝajnis kiel sovaĝa truo. Ke por Vladimiro ĝi estis interesa kaj stranga mondo. Plejparte ĉi tiu urbo similis al la malnova parto de Peterburgo. Mirinda urbomuzeo, kiu donis al Rusio tiom da elstaraj talentoj: imperia kaj liberala samtempe. Larmoj eliris el la okuloj de la Tigroj, li rememoris sian ruiniĝintan planedon. Ne estas reveno al la malnova tempo, kaj la estonteco estas nebula: malplena stomako, ĉifona poŝo. Mi rememoris antikvan kanton: Dio malpermesu esti dio eĉ iomete, sed oni ne povas esti iomete krucumita! Aŭ eĉ pli bone: homo estas krucumita tiom da fojoj, ke ne estas peko por li esti almenaŭ eta Dio! Kion vi povas diri pri viaj partneroj? Liaj novaj amikoj estas la infanoj de la unua malamiko de la homaro, naivaj kaj kruelaj samtempe.
  Ĉiu infano havas anĝelon kaj demonon. Ili tute kaj tute pace kunvivas en unu kapo. Jen li, kiu: la animo iras ĉirkaŭen, kaj ne estas en ĝi paco. Vladimir sentis sin sufiĉe matura, la abundo de spertoj morale maljuniĝis. Tamen, por distri sin, li diris:
  -Bonega renesanca urbo.
  - Primitiva, ne unu aviadilo. Ĉu ili havas armilojn de trabo, hipernuklea, mag-nuklea aŭ eĉ nuklea principo? - Liĥo diris kaŭste.
  -Mi esperas, ke ne. - Sincere diris Tigroj. Klarigi kial li tiel esperas estas superflua.
  -Tiam ni instruos ilin fari novajn armilojn kaj flugi al la steloj. - Razorvirov trankvile plukis per arbalesto-riglilo, en siaj tre fortaj dentoj kapablaj mordi tra titanio.
  - Por instrui, vi devas mem povi fari ĝin. - Tigroj diris kun nekaŝita skeptiko. - Estas pli bone lasi Laska diri al vi, kian kromefikon havas ĉi tiu superregeneratoro "Ridegainer".
  La juna militisto faris saĝan vizaĝon kaj komencis babili:
  - Nu, kiel vi scias, ĉiu tipo de armilo havas siajn avantaĝojn kaj malavantaĝojn. Ekzemple, gama-elsendilo permesas vin fizike detrui la malamikon, konservante materialajn valorojn. Ankaŭ ekzistas problemo: ju pli alta estas la penetra potenco de la radioj, des malpli da damaĝo ili produktas en vivantaj histoj. En ĉi tiu armilo, la radiado estas multe pli neŭtrala al neorganikoj, kaj samtempe pli agresema al vivantaj organikoj. - Jen la knabino ekstariĝos kaj ni pafu per langorompilo. - La preonoj kiuj konsistigas kvarkojn havas certan strukturon de ligo inter si, kiu strukturas iliajn kolosajn momentojn. Siavice, tia hiperŝnuro ne permesas al la nukleo disfali, kaj estas la kerno de elektromagnetaj ligoj en la atomo. La impeto de la preono kaj la ligoj inter ili estas ekstreme alta, same kiel la rapideco de ĉi tiu partiklo. Nur ĝi estas kaŝita en speciala dekdimensia spaco, tia mini-hiperŝnuro. En ĝi tiel rimarkeblas ĉi tiu fantazia supereta partiklo kun kolosa impeto, kiu multfoje superas la lumrapidecon. Unu, se ŝnuro estas transdonita de dek-dimensia stato al tridimensia stato, eta preona partiklo akiros hiperrapidecon tiom pli altan ol tiu de lumo ke tio kondukos al la tuja disrompiĝo de super-alta rapideco. pilko. Estos multaj aliaj partikloj, kun pli malalta rapido, sed pli granda maso. Naskiĝos speco de hiperplasmo, kapabla elmontri la plej diversajn ecojn. Kaj laŭ disvastigrapideco kaj laŭ la maso de la speciala sesa stato de materio.
  Mi komprenas, ke vi volas ŝajni kiel saĝa knabino, sed esti pli simpla. - interrompis Vladimiro. La knabo, nur ekstere ŝajnis havi la saman aĝon kiel la stalzanoj, sed fakte li estis duoble pli maljuna kaj lin ĝenis la maniero de efektive "unua klaso" konstrui grandajn geniulojn el si mem.
  - Nu, mi mallonge diru, ke ĉi tiu regenera drogo influas genetikon kaj draste malrapidigas kaj eĉ haltigas la procezon de fizika maturiĝo, pubereco kaj kresko. Tio estas, se vi konstante aplikas ĝin, vi neniam kreskos. - Jam sen ofendo mi finis la militiston
  -Kaj se ĉi tiu drogo estas donita al plenkreskuloj? - Volodja fariĝis scivolema.
  -Tiam plenkreskuloj malpliiĝas en grandeco, fariĝante ekstere similaj al infanoj. Ili kreskos negative.
  - Estas klare, ke tial ĝi ne estas uzata en la trupoj. - Tigroj, jam havantaj sperton pri redukto, tute ne entuziasmis pri tio
  -Kaj mi ne konsentas kun tia politiko, kial mini-soldatoj estas pli malbonaj ol plenkreskuloj. En man-al-mana batalo, ili venkas laŭ pezo, kaj en pafado ni venkas laŭ grandeco.
  - Farinte, kiel ŝajnis al li, malkovrojn de universala skalo, Liĥo, tre kontenta pri si mem, ekridis.
  Ĉu tio prave rimarkas, por ke ni por ĉiam restos infanoj? - maltrankviliĝis Vladimiro.
  - Ne, nur dum unu aŭ du jaroj, kaj poste se... - Mustelo embarasiĝis
  -Kaj se? La knaboj pikis la orelojn.
  - Atingoj de nia scienco estas bonegaj... - La militisto balbutis kaj ĵetis necertan rigardon ĉirkaŭ ŝi. Estas tro da fremduloj, miloj da militistoj kapablaj iĝi senkompata malamiko ĉiumomente, iliaj obeemaj klinitaj sklavoj.
  Jes, kion ni scias? - Vladimiro interrompis la pensojn de la knabino
  -Mi konas dudek unu mil tricent dudek kvin manierojn detrui vivantan individuon, ĉi tio estas rekordo por mia aĝo. - Fanfaronis militisto, ĉiu senprudenta konfido tuj revenis al ŝi.
  -Estus pli bone, se vi scius almenaŭ unu manieron revivigi, finfine, kandidaton por la dioj. - Racie notis Volodja.
  - Ĉu vi memoras la legendon, nia ĉiopova Dio unue mortigis, kaj nur tiam revivigis la pekan animon. - Marsov batis sian boton sur la manon de unu el la tro fervoraj riĉaj urbanoj, kiuj provis tuŝi la diinon. La mano de la bato tuj bluiĝis, ŝveliĝis kaj la urbano falis sur la genuojn kriante: Dioj pardonu min pekulon.
  Tigro suspiris.
  - Ĉiam tiel! Vi volas panon en via buŝo, sed vi ricevas ponardon en via koro!
  - Filozofo! - respondis Mustelo kaj aldonis. - Kiu ne volas mem tranĉi sian predon, tiam li ne malsukcesos esti buĉita de alia!
  La brankardo, dume, proksimiĝis al la palaco-kastelo de la duko. Ĝi estis grandega konstruaĵo, okulfrapa laŭ grandeco, kun altaj centmetraj turoj kovrantaj la alirojn al la strukturo. Aldone al la kutimaj rajdantoj kaj kavaliroj, la kastelo estis gardita fare de pluraj konataj specoj de tanktigroj, kaj lacertelefantoj kun pafarkistoj. Estis ankaŭ militĉaroj, katapultoj, eĉ lanĉiloj kiel Katyushas kun pingloj sur risortoj. Tio estas kio ne estis tiel ĝi estas pafiloj. La svastiko estis blazonita sur la turoj de la kastelo, kaj ĝi estis ankaŭ en abundo sur la kupoloj de la temploj. Tigroj ne sentis sin komfortaj, precipe ĉar la velura tapiŝo, kiu estis aranĝita por karaj gastoj, ankaŭ elmontris trikolorajn svastikojn. Fame sarkasme ŝercis:
  -Sxajne ili pregxas al artropodoj, vidu kiel ilia simbolo aspektas kiel kvarfingra araneo.
  - Miaopinie, tiu ĉi simbolo estus multe pli taŭga por via imperio. - logike respondis Vladimiro.
  -Nia, estus pli ĝuste diri... Ja vi jam estas stalzana mini-soldato. Memoru unufoje por ĉiam - la araneo ne estas nia simbolo. La sepkapa drako, elsputanta multmilionan dolaran plasmon, estas la ĉefa versio de nia blazono. Kaj entute estas sep variantoj de la blazono, kaj la sekreta blazono de la Purpura Krono, la Granda Imperiestro. - Aldonis rulante la okulojn Likho
  - Kia blazono? - Tigro fariĝis scivolema.
  - Mi diris sekrete, eĉ mia glora praavo ne konas lin! Razorvirov svingis lin for.
  - Kaj ankaŭ la mia! - Aldonita straba Mustelo.
  La arkikardinalo kaj la duko, dume, atente observis la procesion. Ŝajne la infanoj de la ĉefa dio ne impresis ilin.
  -Se knabino en brilantaj vestoj estas stulta kaj povas esti konfuzita kun diino, tiam ĉi tiuj estas nur nudpiedaj ragamufoj. - klakis la duko.
  -Tamen ili ĵetis fulmon, kaj montriĝis nevundeblaj kontraŭ sagoj, eĉ penetrante la plej masivan kirason. - La princo de la preĝejo kontraŭstaris kaj kviete aldonis. - Kaj pri vestaĵoj, la dioj kutime iras duonnudaj, ekzemple Vitra, aŭ Adstrata. La Ĉieloj tute ne zorgas pri niaj antaŭjuĝoj.
  Post paŭzo, la arkikardinalo aldonis per apenaŭ aŭdebla voĉo.
  "Ankaŭ demonoj havas potencon. Ili ne estas ordinaraj homoj. Ni ŝajnigu nin amikoj. Kaj mi persone sciigos la Ĉefpapon - la ĉefpastro de nia mondo. Tiam ĉe la festeno ni aspergos venenon sur ilin. Tiam ni kulpigos la konspirantojn, se estas la dioj, kiuj ne vundas ilin, kaj la trompantoj devas esti mortigitaj.
  Ne, ĉi tio estas mia kastelo. Ne rapidu mortigi ilin, eĉ se ili estas malamikoj, ili estas nur infanoj. Eble ili estos utilaj por ni. Junularo estas naiva, maljuneco estas insida! - La eminentulo rimarkis logike.
  - Forta malsaĝulo povas fari pli da bono ol malforta inteligenta ulo, sed la fino estas la sama ĉiuokaze. La arkikardinalo eksilentis. Ili preparis alian veron, tute nekomplikan kaptilon.
  La uloj memfide marŝis laŭ la lanuga tapiŝo kiam Tanko-Tigroj alkuris ilin.
  Unu el la trabĵetiloj jam estis eligita, kaj la aliaj du laboris, tratranĉante la sabrodentajn predantojn surfluge. Nur unu sukcesis salti al la infanoj, gratante per la piedo la manon de malgranda stalzano. Sur la haŭto aperis guto da sango, eta bagatelo, kiun neniu rimarkis. Nur unu Ĉefkardinalo, zorge konsiderante la kandidatojn por la dioj en la sekreta spegulo, atentis pri tio. Do ili ne estas dioj. Tamen, li neniam kredis je dioj. Venos la tempo kaj ili ne eskapos la fajron!
  
  ĈAPITRO? 29
  
  Vi volas alporti ion helan al la mondo...
  Sed estas malfacile trarompi la malgajan malvarman glacion!
  Plenigita de koŝmara universala etero
  Kaj nur amo savos niajn animojn!
  
  Okaze de la apero de la tri dioj okazis solena festeno. Ĉirkaŭ du mil gastoj kolektiĝis en grandega salono. Kvankam ne pasis multe da tempo, la novaĵo disvastiĝis tiel rapide, ke multaj nobelaj nobeloj kaj kavaliroj havis tempon por alveni. Por novaj honoraj gastoj, specialaj reĝaj kestoj estis flankenmetitaj ĉe la supro de longa tablo kiu malsupreniris de supre ĝis malsupre. Plej proksime al la infanoj de la supera dio sidis la Ĉefkardinalo en trikolora robo, iom pli malalta ol li, la duko, fortika kiel rinocero, barbare lukse vestita. La tablo disiĝis tiel, ke estis scenejo ĝuste en la mezo, kaj oni povis festeni, ĝuante la eksterordinaran spektaklon. Muziko sonis, kaj de tempo al tempo floroj kun ebriiga odoro falis de supre.
  Al la gastoj estis ofertitaj la plej delikataj oraj pokaloj metitaj en altvaloraj ŝtonoj, plenigitaj per eksterordinara odora purpura biero.
  -La festeno estas bona, sed oni povas venenigi nin. - Fame parolis mallaŭte, dum atente observante la servistojn kaj servistinojn portantajn pladojn.
  Mustelo negative skuis sian multkoloran kapon.
  -Ne, ili ne venenos min, mi havas analizilon. Nun ili servas al ni fortikigitan trinkaĵon kun 37% koncentriĝo de etila alkoholo.
  - Ĝi estas reakciilo! Liĥo estis maltrankvila.
  - Ĝi estas iomete venena, kaŭzas mildan eŭforion, malfortan narkotan trinkaĵon. - Nenature erudicia knabino respondis. Likho ĝoje rimarkis:
  -Mi volas iomete kunordigi, forflugi de la kerno, sen grava damaĝo al la sano.
  -Kia damaĝo! Ĉi tie de ilia manĝaĵo, eble damaĝo, ĝi ne estas ekvilibra, granda kvanto da pezaj grasoj, sen kombinaĵo de vitaminoj. Kaj kio pri la neeviteblaj baciloj en kuirado, ĝi ne estas sterila. - Malgranda analizilo en la komputila braceleto de la knabino, elŝutis informojn per la senkontakta skanada metodo, kaj elsendis ĝin telepatie.
  Vladimir ridetis kaj diris:
  -Por ilia evolunivelo, ĝi estas sufiĉe pura, manoj lavitaj per sapo kaj estas oraj manĝiloj. En mezepokaj romanoj, la kavaliroj tute ne lavis kaj manĝis per malpuraj piedoj, tie estis la malsanaj kondiĉoj. Kaj samtempe ili fleksis hufumojn kaj vivis ĝis cent jaroj, konservante ĉiujn siajn dentojn ĝis maljuneco.
  - Ĉiuj rigardas nin, ni elfluos la tasojn ĝis la fundo! Likho flustris.
  Tigro provis protesti.
  Ni estas ankoraŭ tro junaj por trinki alkoholon en tiom granda koncentriĝo.
  - Denove stulteco. Stalzan neniam diros, ke li estas malgranda. Por la granda imperiestro!
  Fame malplenigis la tason, kiel unuaklasa ebriulo, kun duonjarcenta sperto.
  Vladimiro ekvidis kun miro, ke ankaŭ Laska malplenigis la ŝian. Li ankaŭ devis trinki agrable dolĉan likvaĵon, strange, sed alkoholo absolute ne sentiĝas. La sekva pokalo estis farita en la formo de muzelo de tigrotanko kun rubenoj anstataŭe de okuloj. La ora flava likvaĵo en ĝi iomete ŝaŭmis.
  -Lasu tiun ĉi tason trinki honore al la flava dio Kirichuli.
  La flava biero facile kuris laŭ lia gorĝo. Alia kaliko estis en formo de drako, enkadrigita per rubenoj. La likvaĵo montriĝis brula ruĝa.
  La tosto estis jam honore al la ruĝa dio Sollo. La arkikardinalo mem proklamis la riton, kaj la ruĝaj vitropecoj moviĝis sur la lustro, lumigante la ĉambron per eksterordinara ruĝo.
  Likvaĵo preskaŭ egala en forto al vodko havis surprizan efikon. La arkikardinalo mem estis surprizita observi la vere dian soifon de la mini-eksterteranoj. Fame la unua flugis supren al la pulsaro, saltis sur la tablon kaj, svingante la radiopafilon, kriis.
  -Kial ni trinku al Sollo, tiu trompanto.
  La okuloj de la festenantaj nobeloj elŝprucis el iliaj kavoj. Multaj jam estis ebriaj, kaj ili vidis ĉion, sed kion unu dio nomus trompanto de alia. Tipa ebria kria verso. La arkikardinalo provis kvietigi la situacion.
  -Sollo, la dio de la ruĝa lumo, estas la dekstra mano de via patro. Vi trinkas al ili kiel egalulo por egalulo.
  - Ĉu mi egalas al Sollo? Kiu povas esti kiel mi!?! - La juna stalzano suferis.
  - Sed vi mem proponis trinki por la imperiestro, kaj li estas iom pli malalta ol Sollo. - La Ĉefkardinalo estis ekster sia elemento.
  - Por kiu imperiestro? - Li ŝvelis la okulojn, ne tute jam pensante drogita Liĥo.
  -Por nia Filigrano 4.
  "Kaj mi estas por nia Imperiestro de la Granda Purpura Konstelacio." Kies imperio ĉirkaŭas kaj tretas la tutan universon! - La menso de la fintorknabo estis konfuzita kaj la bremsoj malsukcesis.
  - Pri kio ni parolas. La universo estas sfero ĉirkaŭita de ĉielo turnanta ĉirkaŭ ĝi. - Plene konforme al la dogmoj, la arkikardinalo ekbalbutis.
  Por Liĥo, tio jam estis tro multe, kaj la kolerega knabo celis la radiopafilon al la menshandikapulo herezulo en la trikolora robo. Tigroj estis tiel sensentaj, ke li rigardis supren al la plafono kaj rigardis la lustron farantan revoluciojn. Li neniam vidis tiajn grandajn lampojn, kaj eĉ en formo de svastiko. Ŝajnis al li, ke ne la kandeloj brulas, sed marŝas kolono de torĉportistoj-ŝtormsoldatoj. Malamikoj! Refleksaj fingroj premis la butonon. Pafo de radiopafilo terenbatis lustron, falis malsupren, ĝi trarompis la tablon, kaj la oleo, plaŭdante, ekflamis pli hele ol benzino. Komenciĝis tumulto, kaj paniko: multaj superstiĉaj sinjoroj konfuzis tion kun la kolero de la dioj. La Purpura Konstelacio Mini-Soldato, dume, kaptis la Ĉefkardinalon je la kolo, kaj kun akra skuo, trenis lin al la mezo de la tablo.
  -Diru al la bastardo, kiu estas la ĉefa dio, alie mi mortigos vin.
  La forto en la fingroj de la knabo estis terura.
  "Kompreneble, vi estas bonega kaj saĝa.
  - Jes, mi kaj miaj amikoj Tigroj kaj Mustelo! - Fame, per unu mano, li levis super si kadavron pezantan zeitner.
  Tigroj subite saltis sur la tablon kaj sukcesis piedbati la kapon de unu el la personaj korpogardistoj de la vicreĝo de la papo, la arkikardinalo. Oni povas vidi, ke la farmakologio ne estis vana, la forto terure kreskis, kaj la vertebro de la kolo rompiĝis. Duko Dizon de Pardieu eĉ frapis siajn lipojn pro ĝojo.
  - Die, ĉi tiu estas batalanto.
  Kial li diris tion, estas klare, ke io telepatia blokis la cerbon. Mustelo, kies nitoj ankaŭ konsiderinde moliĝis, pepis.
  -Mi estas la mastrino de ĉiuj universoj kaj superaj mondoj, mi ordonas al ĉiuj bati unu la alian. Tute apud ni.
  Tia deklaro estis ŝoko. Kvankam la volo de la dioj estas la leĝo. Ridante, ordonis la duko, invitu la ricevantojn. Malstreĉu grandajn diojn. De la triobla biero, eksplodema miksaĵo de drogoj kaj alkoholo, Tigrov estis malsana kaj, elirante la festenhalon, li vomis en oran pleton. Kiam mi revenis, jam okazis infero. Fame, oni povas vidi, ke li ankoraŭ ne atingis la nivelon de evoluo, kiam li volupte alkuras virinojn, kaj simple piedbatis tiujn, kiuj aperis sub varma mano. Virinoj estis turmentitaj, karboj estis verŝitaj sur iliajn nudajn krurojn, iliaj fingroj estis rompitaj per tenilo. Li multe amuziĝis.
  -Rigardu, Tigro, kiel oni turmentas bestojn. Ha ha ha super baldezh, aŭ kiel diras la plenkreskuloj Hyperfuck!
  Granda bustina slutulo falis antaŭ vivanta enkarniĝo de diaĵo. Tremante pro rido, Liĥo saltis sur la kukon, dispremis ĝin per la nudaj piedoj, ŝmirante sin per kremo, alkuris al la virino.
  - Vi volas iom da amuzo. Vi scias, kio estas la magia bioplasmo de la reganto de la universo. Li larĝe etendis siajn brakojn. - Mi estas la plej forta! Mi estas la plej inteligenta! Mi estas la plej alta dio!
  - Mi konsentas plej bone! Ŝiaj manoj iris al ŝiaj kruroj, stelstriitaj kun trinkaĵoj kaj kuirartaj produktoj. Fame batis per vipo sur la kapon. Ŝia deloge moviĝanta lango similis la pikon de okulvitra serpento. Li tuŝis la kalkanojn de la vivanta dio, dense ŝmiritaj per marĉo kaj kremo. Fame li daŭre batis ŝin, ŝirante ŝian tunikon per vipo, ŝi kisis la krurojn, ĉiun fingron de la knabo kaj diris:
  - La graco de Dio estu sur mi! Magia karno igos min pli juna.
  Mustelo, ŝajnas, ankaŭ pretas ludi la rolon de eta ekzekutisto. Ŝi batis kaj virinojn kaj virojn, postkurante ilin per torĉo. Ĉio malpurigita en kremo, graso, saŭco, saŭcoj. Fame komencis ĵeti, forkoj klopodante kaŭzi kiel eble plej multe da doloro.
  - La militisto de Stelzanath trumpetas teruran marŝon, brutalan venĝon, homan hakitan viandon! kantis la juna stalzano, frapante la knabinon vizaĝmalsupren en pladon da bruna kaviaro. Sobra Vladimiro subite eksentis naŭzon kaj timon. Nu, ne devus esti tiel, ĝi estas pli malbona ol bovoj, eĉ bestoj ne tiel kondutas. Paroli estas senutila, nur unu elirejo.
  Sufiĉe da homoj, vi transiris ĉiujn limojn. Pieco estas intima kaj sankta sento, ĉesu ne malrapide bati unu la alian!
  Pafo de radiopafilo trapikis la plafonon, marmoraj pavimoj falis malsupren. La tigroj pafis plenforte, terura laserradio ĉizis grandegajn truojn, faligante tunojn da slaboj sur la maltrankviligitaj homoj. La orgio estis interrompita, multaj estis enterigitaj ĝuste ĉe la bankedotablo. Bela morto, ĝuste nun vi estas ĉe la pinto de feliĉo, kaptante kirlventojn de kolektiva frenezo, kaj subite peza granito diserigas la kranion. La orumitaj statuoj de dioj, nimfoj, militistoj, nudaj junulinoj starantaj sur la tegmento trafalis, falante, dispremante feron kaj karnon. Kelkaj el la kavaliroj fuĝis, kelkaj falis sur la genuojn kaj petis kompaton. Multaj estis vunditaj, sed ne multaj estis mortigitaj. Liĥo kaj Laska sukcesis salti flanken, la ŝtonoj frakasis la vazojn per vino, la disverŝita oleo ekflamis, la ebonaj tabloj ekbrulis. La mini-soldatoj de Purpura Konstelacio estis surprizitaj kaj staris rigardante malsupren, evidente ne komprenante kiel reagi al tia turno de la eventoj. Fame ĉio brilis de disverŝita oleo, li ŝajne sukcesis kolizii kun barelo kie travidebla likvaĵo estis stokita, simbolante la Superan Dion Ravvara. La duko konservis spartanan trankvilon.
  -Mi komprenas, ke morala kulturo estas via rajto...
  - Vi jam ricevis min, moralon inventis la malamikoj de la nacio, por malfortigi kaj kateni nin. Malestiminda mortemulo, primitiva primata vermo!
  Liĥo saltis al la duko kaj, ne kalkulante sian forton, falis en fajran rivereton. La fajro englutis la knabon, igante lin vivanta torĉo. Malgranda dio kaptis la dukon je la gorĝo, kaj ŝajne, malgraŭ la kolo de la urso, li sufokus la eminentulon, sed la Tigroj sukcesis planti dormŝargon el kraĉpistolo. Feliĉe, la medicina diplomato povas esti malfermita sen kodo, se vi aspektas kiel stalzano. Fame faligis la dukon kaj kolapsis en profunda dormo. Mustelo ne rezistis, estas klare, ke la korpo de la infano jam estis troŝarĝita. Somnambula obtuzeco prenis la lokon de ekstrema ekscito.
  - La dioj estas lacaj, kie estas nia dormĉambro?
  Paro da timigitaj servistoj leviĝis de la tero.
  - Ni montros al vi la plej luksan liton el ĉiuj eblaj, ho la plej granda!
  Jam sur aŭtomata piloto, la Tigroj, trenante sian kamaradon, kaj la ŝanceliĝantan minifratinon, trenis lin al la ĉambroj. Tiam ili falis, kvazaŭ pro bato per klabo, kvankam Vladimiro sukcesis puŝi la riglilon sur la pezan pordon. Sed ĉu la pordo estas baro, ili povus esti prenitaj per nudaj manoj.
  La arkikardinalo sugestis, ke la duko faru ĝuste tion:
  -Via hela brilo certigis kiajn diojn kaj infanojn de la Plejaltulo. Ĉu vi ne vidas, ke frenezaj demonoj, estas tempo tordi ilin dum ili estas senpovaj kiel ligno pedikoj.
  - Mi mem emas al tia ideo. Diablo, kia brutala gorĝodoloro, sed kia mortemulo riskus aresti ilin? La duko tusis, kraĉante sangon.
  - Necesas sekrete piki ĉi tiujn monstrojn, ni havas la necesajn krimulojn, ili grimpos tra sekreta truo kaj la fino. - Por konvinko, la Ĉefkardinalo trakuris la randon de sia mano sur lian gorĝon.
  - Vi do solvas ilian problemon, kaj ĉu ili estas ankoraŭ senmortaj dioj? - La duko vere dubis, ke tiaj malgrandaj fingroj povas rikolti tiel de nuraj mortemuloj.
  -Ili estis ebriaj, kaj mi vidis vezikojn sur la haŭto, kiel fajro bruligas la infanojn de Ravarra. Pardonu, doko. La princo de la preĝejo turniĝis en la kontraŭa direkto. - Kio okazis, kiajn signojn vi donas?
  La viro en la nigra robo montris komplikan simbolon, krizsignalon.
  -Parolu rapide, mi bezonas fini la demonojn de la Infero.
  - Vi estas urĝe vokita de la arĥdado. Ne faru ion pri la dioj, tio estas ordono. - ekbalbutis la gardostaranta monaĥo.
  -Kion oni ne tuŝu, infanoj de la submondo? - Ricevinte konfirmon, la arkikardinalo konsentis. - Nu, mi obeas mian patron. Kiam estos la senfina Brilo?
  -Morgaŭ. Por vi, la granda pontifiko sendis flugantan raton. Sur ĝi vi rapide rapidos al la celo.
  La sendito nigre klarigis.
  - Jes, Archpapa estas kiel ĉiam afabla al mi kaj al ni ĉiuj! - aldonis la princo de la preĝejo kun iom da bedaŭro. Ĉiuj operacioj estas nuligitaj. Tiel longe kiel mi estos kun la granda pontifiko, ĉi tiuj trompantoj vivos. Daŭre donu al ili diajn honorojn!
  La arkikardinalo prenis sian malpezan pakaĵon kaj elkuris al la palaca korto. Ratflugisto jam svingis tie. Besto, kiu aspektas kiel vesperto kun agla beko kaj tridek-metra enverguro.
  La Kardinalo ĵuris al si.
  - Oni scias, ke paĉjo estas tre ruza. Kial li bezonas demonojn, volas eĉ pli da potenco, aŭ ĉu li havas pli bonajn kialojn. Estas persistaj onidiroj, ke la supera pontifiko serioze serĉas ion, kio helpos lin fariĝi dio, vera Dio kun majusklo!
  ................................................. . ................................................ .. .............................
  Kvankam estas neeble fariĝi kriplulo kiel rezulto de korpa damaĝo, Lev Eraskandar estis terure kolera. Ĉiu ĉelo, ĉiu muskolo de lia korpo bobelis per la potenco de la plasma drako princeps kaj sopiris venĝon. Dume, milionoj da batalŝipoj viciĝis en frapa ordo kaj stokis energion por senprecedenca grandega hipersalto. Sur la intergalaksiaj submarŝipoj, la proksimeco de la bataloj regis ĝoja animacio, inspiris la batalantojn. Por la unua fojo en preskaŭ mil jaroj, la stalzanoj devas fari grandskalan militan operacion sur la teritorio de la malamiko, kio signifas, ke ne vane ili estis ŝarĝitaj per malpermesa trejnado de frua infanaĝo. Eraskandar decidis ne venĝi la akumulilon, kiu scias post stela kampanjo aŭ vi aŭ via kontraŭulo povas ĉesi korpan ekzistadon. Girim Fisha ĵus finis la preparadon, principe, ĉio jam estis preta, kiam kolera Leono aperis sur la sojlo.
  - Hej, vi ŝakalkonko, turnu vin, pli rapide, ne estas bone por mi bati vin sur la kresto.
  Fiŝa ridetis kaj etendis sian manon.
  -Estas finite, silentis Lev. Venas milito, kaj en batalo ni ĉiuj estas fratoj kaj ne memoru malnovajn konfliktojn.
  Eraskandar frapis la etenditan membron.
  - Unue mi batos vin, kaj poste ni forgesos kaj fariĝos gefratoj.
  De akra bato, la mano estis sensenta kaj Girim rapidis en mal-al-mana batalon kun furiozo. Li estis pli maljuna kaj pli peza ol Eraskandar, bona batalanto, rapida kiel Tigro kaj feroca kiel Apro. Sed la batal-hardita juna militisto de la planedo Tero estis klare super la klaso. Ĝi moviĝis kiel fulmo, frapante per la efikeco de radiopafilo. Paro da precizaj batoj kaj Fiŝo kuŝis sur metala tegaĵo. La juna viro - stalzan ekmoviĝis en doloraj konvulsioj, kaptante per la buŝo la helium-oksigenan atmosferon de la ĉambro de la stelŝipo. Ĉiuj ripoj estas rompitaj, kio signifas, ke la batalunuo estas malfunkciigita dum almenaŭ kelkaj horoj. La amikoj de Girim, kompreneble, ne restas en ŝuldo, sed ĉi-foje, la Leono jam estis tiom kaptita de ŝtormo de sovaĝa kolero, ke fariĝis neeble bridi ĉi tiun elementon. Li plantis la piedon en la mentonon, la malamiko eĉ ne havas tempon por reagi, tia estas la rapideco de la uragano. La alia kruro trafas la genuon. Poste mano al la kolo, kubuto al la tempio, genuo al la ingveno. Kaj ĉio ĉi je ege rapida ritmo. Ĉi tio ne plu estas nur tekniko, ĉi tie venas en menso la vortoj de la Guruo kaj la rakontoj de la studentoj de la tibeta armea lernejo. Vi eniras staton de hipertranco, magia potenco, kaj vi jam estas ekster ĉi tiu fizika mondo, en stato de maradaka-vis estas disponebla nur por grandaj majstroj. Kiam la rapideco de movado de via korpo superas homajn kapablojn. Kaj ne nur por neperfektaj homaj refleksoj, eĉ genetike perfektaj stalzanoj ne havas tempon por reagi, kaj ĉiuj dudek pumpitaj junuloj estas venkitaj de la superterministo. La grandaj knaboj kuŝas senmovaj, paralizitaj en duonmorta komato. La leono haltis, kia antaŭe nekonata sento de forto superfortis la korpon.
  Li iĝas pli kaj pli granda majstro de luktosporto, malkovrante la potencon de nekonata energio. Pafo de grav-miregisto interrompis ĉiujn sentojn, malaltigante la Guruon sur la surfacon. Muskoloj tordiĝis en neelteneblaj spasmoj disŝirante ligamentojn, premante lian spiron per ŝtala ringo. Pluraj oficiroj alkuris al la venkita junulo, kaj haste moviĝante laŭ la ripoj, trenis lin al la punĉelo. La resto estis haste pritraktita de la kuracistoj. La militistoj estis grave vunditaj, sed neniu estis mortigita, feliĉe por Leono. En tiu kazo, laŭ la leĝoj de la milito, dolora ekzekuto ne povas esti evitita. Post injekto de stimulilo por ke la doloro sentiĝu multfoje pli akuta, la disciplinaj oficiroj komencis torturi lin. Fajreroj pasis super la surfaco de la kamero, trafis per elektrostatiko, la ŝargo estis forta, ĝi odoris je brulado. Kiam elektro pasas tra la nervaj finaĵoj, ĝi certe doloras. Tamen, la naŭ-stela oficiro Logue en komando de la torturistoj ne estis kontenta.
  - Necesas diversigi la torturon. Donu alternan varman miksaĵon, tiam malvarman.
  La asistanto de la ekzekutisto provas kontraŭi.
  - Kion ĝi donos, ili jam kutimas al ekstremaj temperaturdiferencoj dum la ekzercoj, kaj vi ne surprizos ilin per kurento. Ili ĉiuj provis ĝin, eĉ faz-alterna radioaktiva dolorradiado.
  - Kiam vi preparas ekstremajn sportistojn, precipe ilian grupon, necesas pli zorge elekti la arsenalon de torturoj. Eble provu filmon, senkontaktan efikon al la psiko. Loga mem estis konfuzita.
  - Ĉi tiu ulo ne estas tre sperta, eble io, ni batos laŭ ŝoka efiko. Sed ankoraŭ restas bruna trabo. Li plonĝas ĉiun en sian individuan inferon. - Babilita asistanto.
  Post kvar tagoj, neinversigeblaj procezoj okazas en la cerbo, kaj eĉ la plej persista soldato iĝas malkuraĝa idioto.
  - Pli bone nun faru la alternon, sed vi ne bezonas fariĝi idioto! - La torturisto klakis.
  La flamĵetila jeto bruligis la haŭton, rostante la tutan korpon per mikroondaj radioj. Ordinara fajro ne kapablas kaŭzi tiajn fortajn kaj viglajn sentojn. Ŝajnis, ke eĉ la ostoj varmiĝis, kaj la cerbo fandiĝis, la haŭto senŝeliĝis, la sango bolas, kaj fumo elverŝis el la buŝo. Ĉiu ĉelo en la fajro estis bombardita per kvantoj, kaj la doloro kreskis, la temperaturo de la flamo daŭre altiĝis. Kiam la intenseco de la inkandeska efiko sur la histoj superis la nivelon de konscia percepto, elĉerpinte la potencialon por sufero, malvarma malvarmo tuj trapikis ĉiujn partiklojn de la korpo. Frosto ligis ĉiujn internojn, la sango rapide frostiĝis, iĝante glacio. La koro frostiĝis, likvigita aero inundis la pulmojn, interrompante la spiradon, la satana malvarmo estis pli malbona ol la uragano de la morto. Tiam denove la ripeto de fajro, glacio, plasmo, likva heliumo. Ĉio estas je la nivelo de onda radiado. Vi alkutimiĝas kaj ŝajnas ne plu tiom timiga. Tiam li rememoris la malfacilan infanaĝon, kiam li rompis la puniston komputilon, la ekzekutistoj estis en ŝoko. Ili alvokis tutan aron da batalantoj, ligis ilin kaj ĵetis ilin en ĉelon. Li ne estis torturita dum kelka tempo, do li nur falis en profundan dormon ĝis la nivelo de vintrodormo. Kiam mi vekiĝis, la vundoj saniĝis kaj ne doloris, la rompitaj ostoj saniĝis. La damaĝo fermiĝis, kaj poste simple malaperis sen spuro, nur dolore malsata. La ekzekutistoj tiom miris pri la resaniĝo, ke ili plenumis lian peton nutrigante la malliberulon. Kio okazis poste, tute ne estis klara, oni ne plu turmentis ilin, kaj pro tia grava krimo oni ekzilis ilin nur por labori en ŝtonminejo. Kaj ĉi tio estas bagatelo, multaj laboris tie sen ia kulpo. Ja ili estis senditaj labori ne en uraniajn minejojn, kie kaptitoj ne vidas la sunon ĝis la plej dolora morto, sed en malfermita granita ŝtonminejo. Kompreneble, estis pli malbone tie ol en la arbaro, laboro por eluziĝo ĝis 18 horoj tage, manĝaĵo nur por ne malsatmorti, kaj batado estas la kutima ordo de la aferoj. Eĉ se vi estas obeema, vi ankoraŭ ricevos vian porcion de okulharoj. Stultaj cibernetikaj kontrolintoj, eĉ pli malbonaj lokaj sadismaj indiĝenoj. Multaj homoj, precipe infanoj, mortis en tia malfacila laboro, kompreneble, li pluvivis kaj eĉ sukcesis eskapi. Ne azeno por toleri la jugon.
  La memoroj estis interrompitaj, rozkolora lumo ekbrulis en la ĉelo. Kvieta muziko aŭdiĝis. Agrabla virina voĉo diris:
  - Kiel mirinde li tenas ĉi tiun militeton de dopa kverlilo. Ĉesu instrui eltenemon al la bela knabo, eligu lin.
  Ili alportis la leonon, li tuj rekonis la voĉon, Dina Rosalenda ame ridetis:
  -Mia Leonido, vi estas vera heroo. Unu traktis dudek el la plej bonaj uloj. Kio vi estas idiotoj? Kial surradii la knabon de Super Soldier tiel!
  La torturisto provis kontraŭi.
  - Ni estas spertaj profesiuloj. Onda torturo estas absolute sekura por potenco. Prefere, ĝi povas havi stimulan efikon.
  -Reganta! Povas testi vin, altigi viajn kapablojn. La Generalo ridis.
  - Kiel vi opinias! - La ekzekutistoj bojis, etendiĝis.
  -Hora restado en kontrasta traba bano! Ne disputu, alie mi aldonos limdaton. - Dina fariĝis severa, la rideto fariĝis rido.
  -Kaj eble eĉ estus agrable.
  La granda turmentisto ne povis rezisti platan spritaĵon.
  - Triobligi la plezurtempon. Eble eĉ regalu vin per bruna trabo.
  La ekzekutisto tiel volis balegi kaj peti sepkoloran radiadon, ke li eĉ enŝovis du pezajn pugnojn en sian buŝon.
  Kiu ne volas altiĝi! - Mi aŭdis malklaran muĝon.
  - Bone, silentu! Kaj ankaŭ vi!
  Kaj ŝi, lasinte la plentempajn ekzekutistojn, amike palpebrumis al Eraskandar:
  - Vi estas heroo, ni scias aprezi fortajn kaj kuraĝajn soldatojn. Vi havas tiom da energio, la potencoj de paranormalaj kapabloj, ke ni decidis uzi ilin ĝuste.
  -Ludi rat-tigrojn kun vi. - La juna viro forte ŝercis.
  - Fu, kia malĝentila barbaro vi estas. Mi decidis nomumi vin kiel la komandanton de la sciiga taĉmento. Vi estas naskita gvidanto, kaj viaj kapabloj servos al la avantaĝo de la imperio! - ekkriis la generalo kun patoso.
  -Serioze? Ĉi tio estas granda honoro por mi!
  Ironio glitis tra la vortoj de Lev, sed Dina ŝajnigis preni ĉion laŭlitere.
  - Sed vi devas pravigi ĉi tiun honoron kaj la statuson de provizora oficisto. En tiu aĝo, ne multaj homoj estis honoritaj per ĝi, precipe konsiderante ke vi ne estas stalzano.
  - Ĝuste, ĉiuj viaj leĝoj... - Leono ne trovis helan metaforon kaj eksilentis. Dina, male, faris tutan paroladon.
  -Nun ni jam flugas en la direkto de la Singh-imperio. Estos seriozaj bataloj, kaj per via energio vi faros glorajn heroaĵojn, kiuj provizos novajn ŝancojn. Krome, mi havas planon, ni povas registri vin kiel mia propra filo. Vi fariĝos plensanga stalzano kaj estonte vi povos kandidatiĝi por ajnaj postenoj. Pensu, ke vi estis sklavo, kaj vi fariĝos Ultra-Hiper-Malneta-Super-Marŝalo. Ĉiu, kiu elbatis dudek ne malfortajn batalantojn sole, estas sufiĉe kapabla je tio. Ĝenerale mi unuafoje vidas batalanton de tia alta klaso. Kiu scias, eble oni memoros min kiel la patrinon de la plej granda militisto de Stelzanath.
  La perspektivo estas tenta, Leono ne estis malsaĝulo rifuzi tian proponon rekte. Vi devas kapti ĝin per morta teno. Fine, li eble ne estas homo, ĉiuj scias, ke li estas stelknabo, kiu falis kiel kometo de la ĉielo.
  Saĝulo devas ĉion antaŭvidi.
  - Mi estas sklavo, mi havas spuraparaton en mia spino. Se tio la posedanto simple mortigos min.
  Dina ridetis, sed jam afable kun ironio:
  -Kiu aparato, povas la Gili-vastor sistemo? Ĉu vi memoras tiun, kiun vi nomis la papilio-ĉeburaŝka. Ĉi tiu ali-galaksia strangulo, majstro de teknotroniko. Geniulo kun ŝanĝita psiko kaj malforta volo. Dum vi estis senkonscia, li zorge forigis ĉion. En tiu kazo, via mastro kaj tiu mordanta slutulo el la sterko-konstelacio de Sinhs nur ricevos paron da sep-nivelaj matoj. Eble sendi penton al via grupo? Ne, vi estas tiel danĝera kiel termopreona bombo, kaj vi mortigos valoran laboriston.
  - Mi ne estas tia sadisto, teroristo. Mi pensas, ke ni laboros. Lev diris indiferente. Kiu vere ne plu zorgis.
  -Ĉu vi havas amon? Vi estas tiel bela kaj malvarma vera kverlo sub heliumo. - La rigardo de Dina fariĝis tre languida kaj ŝi tiris la manojn al la knabo. Eraskandar malglate forpuŝis la karnajn membrojn.
  - Hontu vin nun, mia patrino, kion la batalantoj pensos pri ni.
  - El la vidpunkto de genetiko, ĝi ne estas dezirinda, sed ni estas protektitaj kontraŭ nenecesaj genkombinaĵoj. Bone, Venuso fariĝos la patrino. - Dina nevole ekruĝiĝis, perdinte la entuziasmon de sia komandanto.
  - Ankaŭ ŝi amas min. Kaj mi persone preferas pli junajn knabinojn. Adiaŭ estas sinjorino de Balzac-aĝo! - La junulo elbuŝis frazon, kiu ŝajnis al li bela, sed ne tute klara.
  - Denove homa slango. Freneza knabo, kaj frenezo estas kontaĝa, ŝi freneziĝas. - Dina eĉ retiriĝis.
  Dume, la multmilion-forta flotego plirapidiĝis kaj estis preta trui en la tridimensia mondo, irinte en la kutiman hiperspacon, kiam granda malamika bataleskadro elflugis renkonte al ĝi. Prefere, ĝi estis malbone organizita kavalkado de diversaj specoj de stelŝipoj. Ekzistis pli ol naŭ milionoj da ili, sed samtempe, la spino konsistis el ŝipoj de klare malnoviĝintaj tipoj, kaj, ŝajne, la apero de tia grandega nombro da Purpuraj konstelaciaj stelŝipoj estis kompleta surprizo por ili. Estis kvazaŭ aro da lupoj anstataŭ ŝafoj stumblis sur tanka divizio. La Stalzan-kosmoŝipoj facile ŝanĝiĝis al atakreĝimo. Dume, la malamikaj ŝipoj klare provis turniĝi kaj foriri sen akcepti la batalon. Dum la komenco de la batalo, Eraskandar daŭre estis plej proksime al Rosalenda. La konata voĉo de la ultragranda marŝalo, aŭdita en mallonga periodo ekster la korpa ekzisto, donis strangan ordon.
  -Ĉesu persekuti ilin, ne malŝparu vian tempon, sekvu la originalan ordon.
  La leono ne povis elteni ĝin, bojis en la ciber-sendilon:
  - Vi estas freneza. Se ni forlasos ĉi tiujn cimojn, ili prirabos la galaksion. Ne malrapide frapu la formon de la duoblaj teniloj. Ĝi daŭros ĉirkaŭ dudek minutojn, sen gravaj perdoj, kaj se vi eksplodas per termopreona raketo, tiam duonminuto sufiĉas. Malŝarĝo, la vero ne valoras la celon.
  Ultragrossmarshal "superpulsar" estis miregigita:
  -Kiu estas tiu?
  Mi estas Leono kaj vi konas min. Kiel oficiro de la Granda Imperio, mi devas plenumi mian devon kaj ataki la malamikon. Konsentu! - Eraskandar parolis laŭte kaj memfide, sen histeriaj notoj.
  La Ultra Grandioza Marŝalo respondis aŭtomate.
  -Mi konsentas.
  La okuloj de ultramarŝalo Gursa larĝiĝis.
  -Ĉu vi estas freneza, kie estas la subiĝo.
  -Ataku, laŭ la plano, duoblajn pinĉilojn. Estas freneze, sed li pravas, oni ne povas forlasi la sektoron por esti disŝirita de rabistoj, ni nur estos ekzekutitaj. - ordonis la ĉefeminentulo.
  -Bonege! Milito estas la plej interesa ludo, en kiu vi ne devas salti movojn kaj lasi vian partneron pensi! - Pafis la frazon Leono.
  -Pli bone forbrosu la pecojn de la tabulo! - yaknuli malproksime de malantaŭe.
  Multe plimultitaj (laŭ pli malgranda mezuro) kaj teknologie (jam en pli granda mezuro) la fortoj de la Purpura Konstelacio atakis densan svarmon de malamikaj stelŝipoj. Terura kosma masakro komenciĝis. La ŝipoj eksplodis, frakasiĝis en fragmentojn, ŝpruciĝante en kvarkojn. Evidentiĝis, ke la varita aro ne kapablas oferti organizitan reziston. Provo de la tornistro rapidi en la lozaĵon ĉi-foje estis malsukcesa, la enorma aro de Stelzanath blokis ĉiujn eskapitinerojn. Jen giganta batalŝipo kovrita per multaj truoj, krakado disfalis. Sub la sinkrona bato de stalzanoj, krozŝipoj, batalŝipoj, destrojeroj, destrojeroj, estis falĉitaj per miloj. Restis trapasi aŭ morti en neegala batalo. Sed ne estis ŝanco kapitulaci, pro la limigita tempo, la batalo iris al kompleta detruo. Grandioza spektaklo, radie bela, plej hela kaj terura samtempe. La homa lingvo estas tro malriĉa kaj ne havas surterajn analogojn por adekvate kaj detale priskribi la mirindan ludon de lumoj, stelkoloroj, gravitospiraloj fleksantaj spacon en malpezajn fluojn.
  - Tio estas tiel aĉuloj! Komprenu, kio estas rabo! - kriis Lev Eraskandar. - Nun lavu vin per hiperplasmo. - La junulo preterflugis la batalajn testudrobotojn, persone saltis al la peza armilo. En kolerego, li sendis pagendaĵon, kaj trafis la reaktoron de la armadelo, igante ĝin fendetiĝi. Tiam superhomo Lev, hokita sur termokvarka ĉevalo, pafis almenaŭ du dekduojn da ŝipoj. Kiam ili estis kovritaj de frapanta ondo, tremis la kampoj, vokantaj la vakuon de malsama fizika naturo, kaj al la ekscitita junulo ŝajnis, ke trablovo blovas sur la dorso de lia kapo.
  Kun ĉiu bato, la knabo ekkriis:
  - Ŝoko estas nia vojo, en la ĉerko estas via vojo!
  La okuloj de la superhomo ne estis blindigitaj de ekbriloj, sed tute egale, pro la troa abundo de miliardoj da grandaj, malgrandaj kaj mezaj briloj, kiam ĉiusekundo la energio ekvivalenta al duilionoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon estis eligita, ĝi estas eta kaleŝo. Tamen, en stato de hipertranco, kiu tute ne malhelpas la realigon de la realo, Leono ne resaniĝas per la okuloj, kun ia oka senco ankoraŭ nekonata de la homa scienco.
  Kaj super la pafilistaro flugas oranĝa papilio de ŝipo (vivaĵo kiel bona papago), iom pli granda ol korvo kaj kantanta ne sen beleco:
  La potenca stalzano atendas en embusko,
  Montrante la radaron al la ĉielo!
  Kaj se la malamiko venas al ni,
  Li estas batita!
  Fascinita de la batalo, Dina trovis tempon por kuri al la juna militisto. Metante siajn pezajn manojn sur liajn ŝultrojn, ŝi diris entuziasme:
  - Vi trafas pli bone ol komputilo. Ĝi sentas, ke vi povas vidi ĝuste tra la malamiko. Kiel vi sukcesas bruligi tra fortokampoj?
  - Mi vidas fendojn en la matrica protekto kaj ekbrilas ilin. Kaj mi eĉ ne devas celi. - Respondis, daŭrigante kun la precizeco de Robin Hood sendi neniigajn koagulaĵojn Eraskandar.
  - Vi estas mia koramiko! - Dina pasie kisis Leonon, kroĉiĝis al sia potenca korpo. Li forpuŝis ŝin.
  - Ne necesas kisi, vi malhelpas min pafi!
  La junulo plantis pecojn de hiperplasmo, kaj specialajn specojn de misiloj, kaj tiel sukcese ke la ruinita stelŝipo, ĉi-foje, masiva destrojero konvertita de transporto, turniĝis, koliziante kun la krozŝipo. De la efiko, la krozŝipo perdis sian kurson, kaj estis sufiĉe detruita, kaj la destrojero finfine disfalis.
  - Daŭrigu ĝin! La terminatora knabo levis la fingron.
  Post dudek minutoj eblis renkontiĝi, necesis iom da tempo por detrui ĉi tiujn individuojn. Kaj ĝenerale, kosmaj bataloj estas esence pasemaj. Nur unu, la plej progresinta malamika stelŝipo, estis enŝipigita post esti kaptita, nevidebla al la reto de la fortokampo.
  La juna militisto ne havis tempon por persone partopreni en la kapto de la batalŝipo. Sed trarigardante la televidajn hologramojn, mi admiris la klarecon kaj senriproĉan kunordigon de la agoj de la ataktaĉmentoj de la Purpura Konstelacio. Tamen, racieco ne malhelpis la manifestiĝon de iniciato kaj armea eltrovemo.
  La prenita trofeo estas zorge ekzamenita, la sciencistoj de la granda Stalzanath elpremos la maksimumon el la kaptita premio.
  La Leono de Eraskandar neniam ĉesis miri pri la rapideco kun kiu la stalzanoj riparas difektitajn ŝipojn. Kelkaj aspektis vere malbone, similaj al kripligitaj pilkoj kaj trianguloj, iliaj formoj estis misformitaj kaj la iam timindaj maŝinoj kaŭzis nur kompaton. La resto retenis minacajn konfiguraciojn, sed estis truitaj per centoj da truoj kun ŝiritaj, degelintaj randoj. Dekoj da miloj da riparrobotoj en formo de flugilhavaj polpoj alkroĉiĝis al plurcent ruinitaj ŝipoj. Trikolora ultraplasma veldado ŝprucis, flekseblaj tentakloj elĵetis fanditan metalon, tuj solidiĝante sub la glacia radiado. Laŭvorte antaŭ niaj okuloj, la kriplaj stelŝipoj reakiris sian antaŭan aspekton: brilante pro agresema noveco. Entute, konsiderante la batalan restrukturadon kaj purigadon de la spaco, la prokrasto kun la hipersalto estis iom pli ol unu horo. Ŝajnis bagatelo, sed ne estas bagateloj en la spaco. Ĉio, kio ne okazas, influas la kurson de la universala historio. Kiam la intergalaksia buĉado finiĝis, Dinah alvokis Eraskandar reen al la komandejo. Ŝi diris per petega tono:
  - Kompreneble, vi estas drako de la kontraŭmondo, sed vi ne povas paroli tiel senprudente kun la supera komandanto. Kiel li ne vaporigis vin, kaprica monstro. Nun vi estas oficiro, provu konservi disciplinon, mi petas vin, ne mortigu neniun, sen la kialoj kondiĉitaj de la ĉarto. La unuo estas malgranda, la batalantoj estas novuloj, tre junaj, sed kun tre bonaj datumoj. Ni estos en stranga nekonata sektoro, ĉiu senatenta movo estas mortiga.
  "Mi ĉion komprenis, sed mi persone ne pensas, ke tia granda armeo povus hazarde penetri preskaŭ en la centron de la imperio. Krome, vi rimarkis, ke ne estas Singh-ŝipoj inter tiuj ĉi stelŝipoj. - Leo precipe emfazis la lastajn vortojn kun maltrankvila intonacio de sia voĉo.
  -Kio pri tio? - La oreloj de Dina grandaj, sed ne mankaj de eleganteco, ekmoviĝis alarme.
  - Ni foriros, kaj ilia floto trafos la elmontritan sektoron.- Leono faris logikan supozon.
  -Sed ni batos ilian konstelacion. - Granda militisto, ŝveligis bildpilkojn per piedpilkaj glavoj, kaj ruliĝis sub la haŭto.
  -Ĉu vi certas, ke ni ne preparis kaptilon. Kial la ultragrandmarŝalo ne volis tuj trafi la malamikajn stelŝipojn. Eble ĉar ili jam atendas nin, kaj la embusko estas kalkulita per horoj kaj sekundoj. Pensu mem. Eraskandar sugestis.
  - Li estas nia komandanto kaj ĉi tiu akuzo eligas perfidon. - Kaptante malbonan lumon en la okuloj de Leono, ŝi aldonis. - Kvankam mi, eble, informos kie estas necese.
  -Nur ne en la Tronprotekta Departemento, ĝia kapo estas la ĉefa perfidulo. Pli fidinda en la Ministerio de Milito kaj Venko, kvankam estas multaj perfiduloj. - Eraskandar parolis kun inspiro.
  - Vi diras terurajn aferojn. - Dina ektremis, sed ne kverelis.
  -Kiel alie klarigi tian nekontrolitan movon de la malamiko, preskaux en la centro de la imperio. - Tiaj kaj tiaj kolosaj amasoj ne povas esti farataj sen perfido! - Juna militisto, mi movos miajn brovojn kaj rigardos de sub mia frunto.
  -Tute vera! Se nur ni povus atingi la Grandan Imperiestron. Li finfine - Super - Stalzan.
  La Leono palpebrumis, kia Super-stalzano li estis, se li ne povus vidi sian imperion fali en inferon. Vere, kial li subite komencis maltrankviliĝi, kvazaŭ temus pri sia propra patrujo. Estas strange...
  La flotego, dume, estis en moviĝo, akcelante en intergalaksian hipersalto.
  ĈAPITRO? tridek
  
  Ĉu vi volas akiri avantaĝon super ĉiuj?
  Kio necesas por potenco estas firma mano,
  Montri la potencon al la galaksioj
  Kaj restu regi dum aĝoj!
  
  Estas bone, kiam oni vekiĝas post ŝtorma eksceso kaj oni ne havas doloron. Eĉ pli bone, kiam ne estas postebrio, se vi estas vigla kaj freŝa, tiam ĉi tio jam estas bonega. La modifita organismo neŭtralis ĉiujn venenojn de la malbenita alkoholo. Homo ne tiel facile elfalus: vodko estas la plej danĝera murdinto, sed, bedaŭrinde, ĝi mortigas ne nur la klienton. Tamen, morale, Vladimir Tigrov ne sentis bone, forta pento turmentis lian animon. Denove li rompis, kaj pro lia kulpo homoj mortis. Kiam vi mortigas ĉiajn monstrojn, eĉ inteligentajn, vi sentas nenian penson aŭ turmenton, kaj ĉi tie, almenaŭ densaj, sed estaĵoj kiel vi. Vi devas movi pli rapide kiam vi moviĝas, pensoj ne tiom premas. Liĥo ankaŭ ekstere estis gaja kaj freŝa, en sia animo li estis ĝoja, estis agrable senti sin kiel dio. Jam la servistoj estas helpeme ŝutitaj antaŭ vi per multkoloraj petaloj, mallaŭte susurantaj sub viaj piedoj, eĉ la fieraj kavaliroj kliniĝas malalte. Kiel glore estas, kiam aliaj humiligas sin antaŭ vi, kaj la servileco de la propra speco estas precipe agrabla.
  -Hej vi! Stano!
  La kavaliro en multekostaj vestoj kaj polurita kiraso ektremis kaj falis sur la genuojn. Ŝajne li timis, ke la eta dio vere turnos sian ladskatolon. La knabo suprenturnis la nazon kaj snufis:
  -Kiu estas la plej grava persono ĉi tie?
  -Arkikardinalo, sekvas la duko. - Malkuraĝe balbutis la kavaliro.
  Fame, sen malfacileco, li levis la kavaliron je la fera kolumo kaj kriis
  -Voku Archi al mi!
  - Li certe ne flugis al la Ĉefpapo. - La kruroj de la kavaliro kliniĝis pro timo, sed la terminatorknabo facile tenis la kirasitan grandulon ĉe sia etendita brako.
  -Kiu estas ĉi tiu! - Malestime senĝene kvazaŭ ĝi estus mistulo demandis la juna militisto.
  -La supera pontifiko de la tuta mondo! - elpremis militisto.
  -Do la papo mem venu ĉi tien! - Fame stampis sian nudan, sunbrunigitan piedon.
  -Mi pensas, ke li volonte akceptos vian inviton, bonegan kaj radian! La vizaĝo de la kavaliro ridetis.
  Razorvirov elprenis ponardon el la zono de la militisto kaj formordis la pinton kun ĝojo. Li preskaŭ perdis la konscion, tiam rigardante kiel la memproklamita dio de la vorto kolbaso maĉas sur malmoliĝinta klingo. Sed la pli juna varleto tute svenis.
  La arkikardinalo estis fakte kun la Ĉefpapo. De la alteco de flugo de flugfolio, la plej granda urbo sur la planedo estis majesta vidaĵo. Grandegaj konstruaĵoj, palacoj, temploj, kaj ĉefe sur la monteto la Supera Planeda Templo, apud la persona palaco de la supera pontifiko. La konstruaĵo de la templo turis kilometron, kio estas kolosa por tia epoko. En klara vetero, kaj la vetero ĉi tie estas preskaŭ ĉiam suna, do la fajrospajroj kun la svastiko estas videblaj dum ducent mejloj. Kvar ĉefaj kupoloj, ĉiu en honoro de malsama dio, estis enkadrigitaj per dekduo statuoj de flugilhavaj titanoj. Ĉio estas mirinde luksa, riĉa kaj bongusta. La Ĉefpapo mem estis alta, dika, maljuna viro, en pompa trikolora robo kovrita per altvaloraj svastikoj. La papa krono estas metita kun solidaj diamantoj. Diamanto estas la ŝtono de la supera dio Ravarra. Per majesta gesto, la papo montris al seĝo. La Ĉefkardinalo sidiĝis post la unua kiso de la mano de sia Brila Sankteco.
  -Ĉu vi vidis la infanojn de la supera dio, mia filo?
  La ĉefpapo ne ŝatis ceremoniojn kaj preferis tuj kapti la drakon per la dornoj.
  -Precizaj informoj Plej Sanktulo, mi vidis ilin ĉiu detale. La arkikardinalo riverencis malsupre.
  -Kaj kiel ili estas kiel infanoj de Dio? - La Plejsupera Pontifiko estis tre interesita.
  - Ekstere ili aspektas kiel infanoj de dek unu, dek du jaroj. La knaboj estas duonnudaj oliv-bronzaj, nekredeble muskolaj, agresemaj, mallonge, sovaĝuloj de sovaĝuloj. La knabino estas vestita nekutime, kiel feino en brilantaj vestoj. En ŝiaj manoj estas skatolo kun pentraĵo de sepkapa drako, kaj la hararo de la sep lumoj estas kiel ĉielarko. - En afereca tono listigis la princo de la eklezio.
  -Vi diras, ke la drako estas sepkapa, sed kiom da flugiloj? - La arkipapo prenis de la tablo orrandaj glasoj ornamitaj per smeraldoj kaj komencis foliumi dikan libron.
  - Dek bonege. - Mallonge respondis la arkikardinalo.
  - Estas tre interese. Kiajn kapablojn ili montris?
  - Ili eligis frakasan fajron kaj fulmon el la tuboj en siaj manoj. Ili detruis parton de la palaco, mortigis pli ol cent homojn, inkluzive de la ĉefpastro de la Sollo-kulto. Veraj demonoj. - La tono de la arkikardinalo estis tia, ke vi ne komprenus, ĉu li admiras, aŭ, male, plena de indigno.
  -Ĉu la informoj pri ilia senmorteco estas ĝustaj? - La ĉefpapo klare maltrankviliĝis.
  -Kiam ili estis trafitaj de sagoj, ili ne mortis, ilia haŭto estis kovrita de histrikaj dornoj, sed ili reviviĝis sen lasi spurojn de malvenko. Tamen, ili ŝajnas esti mortaj. Sango elverŝas el ili, kaj fajro bruligas la haŭton.
  Ne tute memfide kaj iomete balbutante, diris la princo de la eklezio.
  - Vi scias, laŭ la legendoj, eĉ la dioj ploras kaj verŝas sangon. La ĉefa afero estas, ke ne estas cikatroj. - La ĉefpapo tiris siajn okulvitrojn al la pinto de sia longa nazo. - Vi diras aŭ pensas, ke ĝi estas demonoj?
  - Certe ne la homoj de nia mondo! Ĉi-foje la tono estis memcerta.
  La arĥpaĉjo kunvolvis la patkukon kaj lerte trempis ĝin en mielo. Li hazarde svingis la manon, ĵetante sopon al la tigrotanko-ido. Li malfermis la buŝon, kaptante dolĉan pilkon sur la muŝo.
  -Eĉ demonoj kaj monstroj povas esti tentataj, trompitaj, delogitaj. - La papo jam aldonis pli trankvile. - Kion diras la ora legendo?
  -La fakto, ke niaj prapatroj vivis en la ĉielo kaj estis forpelitaj de malbonaj demonoj en ĉi tiun mondon. - Meĥanike diris la Ĉefkardinalo.
  -Ĝuste, kaj ĉiu legendo baziĝas sur realaj eventoj. - Per kategoria tono, malrapide foliumante la libron, diris la Ĉefpapo.
  -Konsenti klaran sanktecon ne ĝenerale, sed ĝis kia grado legendoj certe kapablas reflekti la realon. - La arkikardinalo jam volis interrompi la interparolon kaj refreŝigi sin per glaso da dolĉa biero. Hieraŭ li ankaŭ transiris, lia kapo krakas, li estas en malbona stato, malgraŭ trinki tason da dattinkturo antaŭ la flugo. Kutime la princo de la eklezio konis liajn limojn, sed la alveno de la infandioj konfuzis al li ĉiujn kartojn kaj reviziis liajn nervojn. Post ĉio, neniu sciis kaj ne povis antaŭvidi ĉi tion.
  -Nia kasto de esti sur ĉi tiu planedo estas limigita al iom pli ol 1450 cikloj. Ĉi tiu urbo de Gidiemma estis la plej unua. Do, estis tempo, kiam niaj prauloj vivis en alia mondo. Ĉio estas logika. Ĉi tie ili estas la dioj de la lumaĵo, ili ŝajnas kapricaj kaj kapricaj, sed fakte ili ankaŭ havas kompleksajn ciklojn de sia movado. - diris arĥpaĉjo per unkta tono, tiris la levilon. Deĵoranto sklavo en mallonga jupo kaj nudkrura kuris en la halon. Ŝi rapide demetis la pleton kun manĝaĵoj, trinkaĵoj, spicoj kaj kliniĝis profunde. Post tio, la helhara knabino, obeante la minacan rigardon de la pontifiko, foriris. Svelta kun perfekta figuro, ŝi ŝajnis anĝelo, kiam la monaĥino forkuris, alloge, flagrante pure lavitajn piedojn, kiuj malglatiĝis pro oftaj punoj per vipo. La senkulpa vizaĝo estis malgrasa kaj malĝoja.
  Ankaŭ la monaĥinoj de ĉi tiu mondo vivis malfacilan laboran vivon, sed male al la antaŭaj surteraj, ili vestis sin kiel antikvaj sklavoj - apenaŭ kovrante la mamojn kaj koksojn. Krome, tre ofte klerikoj estis devigitaj okupiĝi pri prostituado ĉe temploj, tiel replenigante la preĝejan trezorejon kaj plaĉante unu aŭ alian dion.
  - Jes, bonege, la lumuloj estas subuloj. La Ĉefkardinalo diris tion por plenigi la malplenon ĉirkaŭ li. Vino jam estis verŝita en la oran pokalon, kaj la preĝeja nobelo zorge eksorbis la trinkaĵon odorantan je mielo kaj spicoj.
  Kaj la voĉo de la Ĉefpapo fariĝis pli severa:
  -Kaj la homoj. Ĉi tio estas tribo ribelema kaj aroganta. Jen la lastatempe populara imperiestro Chirizkhan. Impuda tipo, ne volas pagi naŭan parton de la enspezo al la supera dio. Kaj se li estas ekskomunikita el la eklezio, li povas ĵeti trupojn en la atakon. Li serĉas kialon por milito, eĉ via duko estas ruza, kaj flirtas kun ĉi tiu ribelulo. Kaj imagu, kio okazos, se ĉi tiuj infanoj estos mortigitaj, Ĉirizkhan kaj aliaj kontraŭos nin. Bonega okazo fariĝi majstro, ne nur nome!
  - Kaj se ĉi tiuj memproklamitaj dioj mem levas ribelon, ĉu ili estas arogantaj, tre kapricaj? - La arkikardinalo esprimis sian propran kaŝitan penson, rimarkante kun kontento, ke la pezeco kaj doloro en la kapo retiriĝas, kaj la humoro altiĝas.
  -Infanoj, kion vi povas preni de ili, ludu kune kun ili, ne koleru sen kialo. Profitu ilian malsperton kaj la rankoron kaj memgravecon karakterizajn de tenera aĝo. Pli flatu ilin, laŭdu pli ofte. Ili ŝatos ĝin. La reganto, kiu amas dolĉan flatadon, havas la intelekton de muŝo, kaj do la blovintoj, la intelekto ne estas multe pli alta. Resume, indulgi la memproklamatajn diojn kaj, estos por vi, pli ĝuste nia kulto, nur por la bono! La arkipapo subite ŝanĝis la temon. Li prenis la pokalon en la manoj, sed trinkis per etaj glutoj, kio tute ne malhelpis lin paroli. - Ĉio ĉi, kiel ajn strange, estas bagatelo, io alia maltrankviligas min. Kiel la serĉo de la ŝlosilo de la Superaj Dioj progresas.
  "Ho granda, estas tre malfacile serĉi ion pri kio ni eĉ ne havas ideon. Multaj eĉ dubas... - La arkikardinalo prenis la diskuton pri tiu ĉi problemo sen multe da entuziasmo.
  -En kio, kiu kontestas la aŭtoritaton de la Sankta Eklezio? - Movis la griziĝintajn brovojn de la pontifiko.
  - Ili timas aŭdi, sed en miaj pensoj, mi kredas, estas malkonkordo. - La princo de la eklezio sentante sin malstreĉita post postebrio eksaltis, mallonga parolado. - Jes, kaj mi opinias, ke indas perdi tempon pri io, kio estas fabelo. Precipe nun, kiam la opozicio al la eklezio estas pli forta ol iam, kaj Ĉirizĥan, ni devas doni al li sian ŝuldon el inter la grandaj regantoj. Li havas veran ŝancon por la unua fojo en la historio, nia mondo renversi la klerikojn!
  - Se vi volas serviston, mi montros al vi miraklon, kaj vi komprenos, ke ĉi tie absolute ne taŭgas skeptiko. - Sonis trankvila voĉo de la pontifiko.
  La ĉefpapo supreniris al la altaro kaj per nerimarkebla movo premis plurajn punktojn.
  Brila tridimensia projekcio ekbrilis. Ekkrio de miro venis el la lipoj de la Ĉefkardinalo. La holografia bildo estis tiel reala, ke ŝajnis, ke vi povas tuŝi ĝin. Unue, dikaj amasoj da steloj flosis, poste aperis bildo de hela pilko. Ĉi tiu pilko estas videbla ankaŭ de interne, kvankam estas tre malfacile vidi la detalojn. Kaj tiam aperas stranga estaĵo, simila en silueto al viro, sed brilanta per tia hela sepkolora skalo, ke ĝiaj vizaĝoj ne videblas. La fremdulo, turniĝante kaj scintilis pli kaj pli hele per lumfluoj, laŭvorte bruligante la okulojn, parolis per plensona voĉo.
  - Per senlime grandega forto...
  Tiu, kiu estas kaŝita en la senfunda abismo,
  Nur li povas regi ĝin!
  Kiu tra spaco kaj tempo
  Fariĝos, sen strabi rigardi!
  Tiam li ekbrilis kiel mil fulmoj kaj malaperis! Kiel impona ĝi estas, ĉiuj legendoj paliĝas antaŭ la realo. Kiel blindiga estas la silueto en la sepkolora gamo, pli hela ol la lumaĵoj de la ĉielo briletas. La arkikardinalo aspektis mirigita, palpebrumante ofte pro la brilego en liaj okuloj (li povis vidi preskaŭ nenion), nervoze ludante per la svastiko randita per diamantaj folioj.
  -Kio estas tio? - Elpremis sibilon.
  -Ĝi falis de la ĉielo kiel fajroglobo aŭ stelo. Ili trovis miajn forajn prapatrojn, skatolon kaj la simbolon, kiun mi havas sur mia kolo. Estis barelo el senprecedenca metalo kaj plakedo kun sekretaj signoj. - diris la ĉefpapo per kantotono.
  -Kie estas tiu tabulo? La Ĉefkardinalo forskuis la larmojn nevole verŝantajn el siaj ruĝigitaj okuloj pro la lumo.
  - Malaperis kune kun la barelo, neniu alia vidis ŝin. - La papo diris tion per tono plena de malĝojo kaj sincera bedaŭro. Li prenis kelkajn zorgajn glutojn el la pokalo.
  -Ĉu ne temas pri ŝi, estis onidiroj, ke kvazaŭ imperiestro Decibelo havus brilantajn tabuletojn kun signoj nevideblaj? - Kun ne tro da espero diris la arkikardinalo.
  -Eble! Ĉio povas esti en ĉi tiu mondo, sed la Granda Decibelo, la konkerinto de la nordaj kaj sudaj paganoj, volis akiri forton kaj senmortecon. Kio okazis - li mortis sen akiri potencon, ne ĉiuj ricevas la ŝancon legi tion, kio estis skribita de la dioj, kaj eĉ pli kompari kun ili. - La ĉefpapo eĉ minacis sian kunbatalanon per la montrofingro. Li ŝajnigis preni ĝin kiel ŝercon. Jes, kaj scivolemo nbsp; li kaŭzis ion tute alian:
  - Ĉio ĉi estas stranga, eĉ se li havas potencon, kial iu simple donus ĝin al iu. La dioj donas nenion senpage.
  - Mi ne pensas, ke li estas dio laŭ nia kompreno, kvankam la legendoj verkitaj de miaj antaŭuloj diras, ke tiu ĉi edzo diris, ke li eĉ povis krei aliajn mondojn. Eble ili nur mensogas, ni ne havas pli difinitajn datumojn. Mia opinio estas, ke ili havas kvazaŭ dian potencon. - La ĉefpapo remetis la pokalon kaj prenis vafon kovritan per ŝajno de ĉokolado.
  - Ĉi tiuj du knaboj havas mallongajn pantalonojn, ankaŭ ĉielarkkolorajn, kie la fulgo ne kovris ĉi tiujn flavbuŝajn skalulojn, kaj...
  -Jes, vi vidas, la drako estas bildigita sur la skatolo, nur ĝi havas dek kapojn. - Interrompita de la arĥdad.
  - Do ĉi tiuj infanoj kaj ĉi tiu brilanta estas el la sama popolo! - Ne estas klare, kial la Ĉefkardinalo ĝojis.
  -Ne, estas malverŝajne, ke vi ne rimarkis, ke tiu ĉi dio havas ses membrojn, kaj multe pli longan kapon. Ne, ĉi tio estas alia nehoma vino; - Kion ĝi donos, ili jam kutimas al ekstremaj temperaturdiferencoj dum la ekzercoj, kaj vi ne surprizos ilin per kurento. Ili ĉiuj provis ĝin, eĉ faz-alterna radioaktiva dolorradiado.
  ktp, sed ĉi tiuj uloj ankaŭ venis el alia mondo, kaj povas helpi nin trovi la ŝlosilon por regi la senliman potencon. Estas dokumentoj disponeblaj nur por ni, mi scias, ke homoj povas moviĝi inter mondoj kaj per unu movo de la mano igi urbojn kaj montojn en cindro. - La ĉefpapo eĉ ekstaris pro entuziasmo.
  - Ankaŭ mi divenis pri tio, ho Granda Plej Sankta Patro! La arkikardinalo ekstaris, riverencante al sia suvereno. La esprimo de la okuloj de la papo subite komencis malvarmiĝi, ĉi tio estas klara signo, ke la spektantaro estas finita kaj vi ne devas misuzi la tempon, la plej influa kaj honora reganto de la planedo.
  - Mi mem ilin akceptos persone, montros al ili la honoron de la dioj. Kredu min, providenco ekzistas!
  Reveninte kun la deviga tuŝado de la planko per la pugno denove, la Ĉefkardinalo forlasis la spegulan luksan salonon, la sepkoloraj brilaĵoj ankoraŭ dolorige briletas antaŭ liaj okuloj.
  ________________________________________________
  La komandanto de la indiĝena Alpha-Stalz-taĉmento, Igor Rodionov, dume ricevis kaj transdonis alian ĉifron ricevitan de skolto nomita "Squirrel".
  Igor konsideris tiun ĉi kromnomon malsukcesa.
  - Pli bone nomi ŝin kato, mi jam delonge suspektis, ke ŝi estas kompleta malĉastino. - Li diris malĝentile, mallonge ekzamenante la ĉifrogramon, la soldato de la specialtrupo, kiu ĵus ricevis la epoletojn de la kolonia generalo.
  Oficiro Ivano staranta apude rigardis sian fraton riproĉe.
  - Estas facile por vi paroli. Kaj vi scias, ke se knabino en ĉi tiuj katecaj primatoj rifuzas havi sekson, tio estas konsiderata kiel devio de la normo. Do aŭ rozkolora aŭ malsana, estas neeble pro kavernaj antaŭjuĝoj malsukcesi tian valoran agenton.
  - Kaj kio estas, en ĉi tiu skolto. Ŝi ne transdonas ion konkretan, ŝi ne ricevis armilon, kaj ŝi eĉ sendis ĉifrtekston post alveno en orbito. Igor ektimis.
  - Ĉiam necesas skolto. Ni, ekzemple, dank' al sekretaj skoltoj, povis eksplodigi la palacon de Fagiram kaj pluvivi memstare. Pli aŭ malpli frue, ŝi ricevos aliron al la plej novaj teknologioj, kaj tiam ... - Ivan faris geston signifante - vi freneziĝas!
  -Kio do, ni ankoraŭ nenion rimarkas. - La komandanto de la elitaj specialaj fortoj senespere svingis la manon. Ĉi tiu triseksa Konoradson forflugos, kaj ĉio revenos al normalo, maksimume cent milionoj estos elsendita, la lasta Zorg-averto. Estos Phag, Krag alvenos. Kiel ĉelo en malliberejo, kiom ajn vi reordigas la litojn, la ĉelo ne fariĝos pli larĝa.
  - Sed mi pensas, ke vi ne malsukcesos meti la liton for de la sitelo! - Mi ekbrilos kun spriteco ekstere vilaĝan knabon Ivano.
  - Se vi ne estus mia frato, mi havus vin... - Grandega Igor vere aspektis timige, precipe se ne estis stalzanoj proksime.
  -Kio mi. Ivano ridetis vaste. En la momento, kiam sur planedo kun la inspektado de la Granda Zorg, kaj eĉ malgranda, sed teknologie superforta eskorta eskadro, ajna gvatado de ili fariĝis absolute neebla, kaj la fratoj memfide parolis plenvoĉe. - Cetere, ni estas pli proksime ol iam al la sendependeco. Vi pensas, ke sennombraj milionoj da aliaj galaksiaj ŝipoj ĵus flugis ĉi tien por pikniko, por amuziĝi. La imperio estas proksima al disfalo, ĝi estas disfalonta. Tiam neniu bezonos nian eksteran planedon. Dum la tigroj mordos la vostojn unu de la alia, la leporo faros krurojn. Dum miloj da jaroj ni evoluis memstare, sen pli maljunaj fratoj en frenezo. Ni denove fariĝos sendependaj kaj liberaj, ĉio revenu al normalo.
  - Sonĝi estas tempoperdo. Kaj tamen, eĉ se ni akiros sendependecon, kiu regos la planedon - la sensignifan prezidenton Ducklinton? - grimacis Igor.
  -Ne! Ribeluloj gviditaj fare de Gornostaev. - diris Ivano memfide.
  -Malbenita Parsec! Ducklinton havas kolonian armeon kaj montojn da armiloj, kaj Gornostaev havas nur manplenon da subtenantoj, li estos dispremita kiel sterkokuko. La rigardo de la komandanto fariĝis vere feroca.
  -Se vi iros al la flanko de la ribelantoj, tiam aliaj trupoj sekvos vin! Ivano rigardis sian fraton kun konfido.
  -Ĝuste, mi havas la plej fortan parton de la Indiĝena armeo, kaj mi devas esti la nova gvidanto de la planedo! - Firme diris la estro de specialaj fortoj. Kaptante la rigardon de sia frato, li aldonis riproĉon. - Ne, mi ne estos uzurpanto, nek kreos monarĥion. Ni formos Centran Komitaton sub mia kontrolo kaj tien eniros la plej bonaj homoj, inkluzive de Gornostaev - ili regos kolektive. Kune ni movos montojn kaj rulos la ĉielon en tubon.
  - Amuza. Mi ĵus memoris malnovan kanzonaĵon. - Ivano bele kantis en popolstilo.
  Ĉio en la mondo okazas
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  La suno leviĝas kaj subiras
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Ĉio kreskas ĉirkaŭe
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Ŝipoj flugas en la spacon
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Soldatoj iras al milito
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Ili donas al ni ĉiujn salajrojn,
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Bomboj falas, raketoj
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Levu la voston de kometo
  Laŭ ordono de la Centra Komitato.
  Tondro bruas, la tero tremas
  Laŭ ordono de la Centra Komitato
  Eĉ la virino... ridas
  Laŭ ordono de la Centra Komitato!
  Por la unua fojo post longa tempo, la severa komandanto de Alfa-Stelo ridis kore.
  Jes, ĝi estas amuza, sed serioze. Ni ankaŭ iel havis ekzercojn pri la parigo de batalunuoj. Ili ankaŭ apartigis niajn soldatojn kaj virinojn, kaj devigis ilin kopulacii, ĉiuj samtempe en unu loko. Kiu ne konsentas, laseron tranĉita en duono. Ili ankaŭ serĉis anomaliojn, mezuris orgasmajn proporciojn, poste deklaris sian absolutan genetikan superecon super la homaro.
  Ivan tordis sian fingron ĉe sia tempio:
  - Al ĉiu sia propra, sed ĉu vi iam seksumis kun iliaj inoj?
  Igor respondis kun fervoro en sia voĉo:
  - Kelkajn fojojn, kompreneble. Kompreneble, ili estas damne allogaj virinoj kaj tre varmaj, sed... Ili vere amas moki homojn, ili povas friti, rompi, mordi, detranĉi. Ili riproĉas homojn tuj kiam fantazio permesas. Estas bone, ke, laŭ la rango de mia servo, estas malpermesite al mi pariĝi kun ili, alie mi ne evitos vundon aŭ morton... Sed en sonĝoj estas agrable, kaj plej grave, estas juste, precipe se oni ligas. stalzanka, fakte, bela "Mulpa" kaj prenu neŭtronan vipon... - Tiam la komandanto de la specialaj fortoj rimarkis: bela melodio ludas mallaŭte. Li ĵetis rigardon al sia kom-brakringo, kiun li portis kiel malnovan horloĝon. - Verŝajne, oni vokas nin, la signalo ekbrilas, parolu rapide, kion diris al ni ĉi tiu knabino?
  -La fakto, ke ŝia stelŝipo estas translokigita al alia galaksio, kaj ĉi tiu estas ŝia lasta mesaĝo, ŝi estos ekster la atingopovo. Ŝi ankaŭ kredas ke ŝia stelmesia knabo estas vivanta kaj esperas trovi lin. - avertis Ivano, elĵetante la paston el la tubo, kiu en la aero fariĝis figuroj de amuzaj bestoj.
  -Ĉu vi mem kredas je ĝi? Igor sulkigis la brovojn.
  - Mi pensas, ke vi singardas kontraŭ konkuranto en la lukto por la tera trono. Espereble ĝi perdiĝas en la spaco. La koroj de amantoj estas la plej bona kompaso. - Frato parolis kaj, ŝerce kaj serioze. Ĝenerale, se okazos io bona, la mesio povus unuigi la homaron... Kvankam la plej multaj homoj tute ne scias pri li. Krome, ĝi tute ne kredas je la kapablo de unu persono por radikale ŝanĝi ĉion.
  Ivano krucis du fingrojn.
  -Vi scias kiomfoje ilia imperio estas pli granda ol la planedo Tero.
  -Ne! - honeste respondis Igor.
  Ivano montris nulon per la fingroj. La du fratoj surdige ridis kiel elefantoj trumpetantaj siajn trunkojn.
  
  "Malvera Jelabido" ankaŭ rikanis gaje, kiam oni diris, ke ili devas batali. Modesta knabino, kiu ricevis religian edukadon, estas jam sufiĉe laca de kaj sadomasoĥistaj instruoj kaj seksaj eksperimentoj. Prefere, male, fizike (kia senhonta perfidulo bioinĝenieris modifitan karnon) mi eĉ pli kaj pli ŝatis ĝin. Kiam partneroj estas malsamaj aŭ estas pluraj da ili samtempe, ĝi estas nekutima kaj kreas unikan paletron de orgasmo. Tio estas nur la konscienco turmentas, oni ne povas moki la sanktajn sentojn kiel besto. La sento de peko, monstra kaj dolora, hantas ŝin. Dum mallongaj sonĝoj, la submondo sonĝas, kie Elena, ricevante kruelan punon, alportas penton al la Ĉiopova Dio. Feliĉe, la stalzanoj, ni devas pagi omaĝon, bonege organizitaj kaj trejnitaj soldatoj estas malpermesitaj de ajnaj agoj kiuj reduktas la batalkapablon de la armeo, kio signifas, ke dum la malamikecoj ĝi estos multe pli trankvila. Almenaŭ laŭ malbenita konscienco!
  
  La ĉefpapo ankoraŭ ne sciis, ke la grandega armeo de Ĉirizĥan jam marŝas. La longe timinda Imperiestro akumulis forton, kaj la kialo de la parolado estis la insida kapto de la pranepo kaj rekta heredanto de alia granda Imperiestro, Decibelo. Decibelo estis vera legendo, kaj ĝuste liaj heredantoj povis postuli signifan parton de la vastaj preĝejaj teroj. Ĉefduko Dulupula de Grant, monstre riĉa posteulo de pastroj, klare volis plezurigi la Ĉefpapon. Li kredis, ke la minaco de rezigno ĉesigos la invadon, sed Ĉirizĥan ne plu timis, li estis preta defii la grasigitan tronon de Gideem. Liaj multnombraj trupoj devis esti dividitaj en dudek partojn, alie la vojoj estus tute ŝtopitaj. Krome, la "tankoj de la Mezepoko" Tirano-mamutoj, pezaj ĝis okdek tunoj, kun kvar turniĝantaj batalturoj sur skvamaj dorsoj, rompis la vojojn en speciala maniero. Koŝmaraj estaĵoj kun kvin rondetaj kornoj kapablaj rompi pordegojn kiel virŝafo. La armeo estis diversspeca kun multaj sekcioj. En la okuloj laŭvorte ondetis de sennombraj flagoj kaj blazonoj. Lokaj loĝantoj aŭ fuĝis aŭ salutis la marŝantajn kolonojn. La unua grava malhelpo sur ilia vojo estis la griza kastelo de barono Tukhkar. Ĝi estis vera fortikaĵo, preskaŭ nepenetrebla kun altaj turoj kaj dikaj muroj, situanta sur monteto, kio malfaciligis eĉ pli sturmi la citadelon. Estis verŝajne pli racie preteriri la strukturon, sed la komandanto, grafo Druvam de Cyr, argumentis ke la trezoroj de la barono estis valora je la ofero. La fortikaĵo komencis pafi de porteblaj katapultoj. Pli pezaj horloĝmekanismoj balistoj eniris la batalon iom poste. Fajraj ŝargoj flugis en la kastelon, bruligante la loĝantojn vivantaj. Pezaj ŝtonoj frakasis la bazaltmurojn, gratante la surfacon nur iomete. Tamen eblis faligi kelkajn murdentojn. Kelkaj el la defendantoj de la kastelo jam estis mortigitaj, aliaj estis malbone mutilitaj. Kun la helpo de Tirano-Mamutoj kaj Alosaŭroj, ili sukcesis eltiri tiel potencajn detruajn maŝinojn, ke ilia efiko ne estis multe pli malalta ol la plej altnivela artilerio. Individuaj ŝtonegoj pezis ĝis duontuno, la muĝado de ilia falo skuis la murojn de la griza kastelo. La revenpafado de la defendantoj, inkluzive de arbalestoj, falis plejparte sur malpezaj infanteriotaĉmentoj. Akraj, turniĝantaj rigliloj dumfluge disŝiris la korpojn de la malfeliĉaj soldatoj. Eĉ metala ŝildo ne sufiĉis fidinda protekto. Tamen, la bezono streĉi kvar aŭ eĉ ok arbalkordojn de arbalestoj samtempe negative influis la pafrapidecon, sed pliigis la intervalon kun la penetra potenco de la ŝargo. Forlasante amason da kadavroj, la piedsoldatoj retiriĝis sub la kovrilo de solidaj ĉiuj dikaj ŝildoj. Dume, la senĉesa senŝeligado daŭris. Ŝajne la grafo, Duvan enhavis la esperon elĉerpi la malamikon ĝis la maksimumo, antaŭ la decida atako. Verŝajne, tiu ĉi kalkulo povus esti pravigita, sed la defendantoj enĵetis neatenditan ŝercon. Fluganta rato kun solida provizo da bruligeblaj substancoj leviĝis alte super la kastelo. Tiam li akre plonĝis, kaj sidante sur la monstro, malgranda sed forta, sendube tre sperta batalanto en blua masko, faligis la potojn kun fajra miksaĵo. La bato, kiu kompreneble estas logika, estis farita al amasiĝoj de brulaĵoj. La konvojoj ekbrulis, potence rapidis, krevigante kun plurkratera vulkano. Fajraj miksaĵoj bruligis kaj soldatojn kaj Tirano-mamutojn kun Alosaŭroj. Monstraj bestoj ĉirkaŭkuregis kiel fajra ventego, piedpremante ĉiujn, kiuj malhelpas ilin. Multaj el la militistoj estis forbruligitaj vivaj, karbiĝantaj en arda kiraso. Plej multe suferis la tre kirasa kavalerio. De furiozaj bestoj falis mallertaj kavaliroj, ili estis inunditaj de perforta fajro, kaj dikaj konkoj ne permesis al ili leviĝi. Koŝmara, dolora morto en ŝtala pato atendis la gloritan batalan eliton. La kulpulo de la katastrofo ankaŭ ne evitis venĝon. La flugfolio estis kiel erinaco kovrita per sagoj, kaj kelkaj el ili estis venenitaj. La falo de la retforma birdo, monstro la grandeco de bona bombisto, estis bunta. Forlasante fumvoston, la monstro kraŝis en ŝtonan kreston kun muĝado. Hidrogeno, situanta en la brusto kaj stomako de la flugfolio - pterodaktilo eksplodis. Ŝajnis, ke la aerŝipo krevis, la restaĵoj de fumanta viando falis en la vicojn de la pafarkistoj, pliigante la viktimojn. Tamen la rajdanto mem sukcesis forsalti kaj eĉ, profitante la tumulton, plonĝi en la dikon de la tendoj. Dume, la pordegoj de la kastelo malfermiĝis, kaj la elita kavalerio svingis malsupren sur la panikitajn soldatojn. Antaŭe, sur grandega unikorno, estis barono Tuĥkara mem. Grandega en brilanta orumita kiraso, li estis majesta kaj terura. Lia hardita glavo tranĉis feron kiel kartonon. Evidentiĝis, ke tiu ĉi militisto hastis kompensi kun grafo Duvan. La barono estis en sovaĝa kolerego, fragmento de roko mortigis lian filinon, fendis la kapon de sepjara knabino. La kadavro de la infano sangmalsekita staris antaŭ la okuloj de Tuĥkar, pligrandigante la forton de la jam pezaj batoj. Hakante la ŝtalarbaron, la grafo estis ĉirkaŭita de elektitaj kavaliroj, li ankoraŭ sukcesis trarompi la ĉefan malamikon.
  - Vi estas nigra grafo, vi respondos pri ĉio!
  - Vi estas blanka kadavro, sidu sur paliso!
  Ili estis indaj unu je la alia. Iliaj glavoj kruciĝis. La barono estis pli peza kaj pli forta, la grafo pli lerta kaj pli rapida. Tamen, kun la unua bato, la barono tratranĉis la lerte forĝitan ŝildon kun la emblemo de la tanko-tigro. Duvan ankoraŭ sukcesis bati la unikornon en la kapon. La korno iom mildigis la baton, kaj tamen la mirinda besto ŝanceliĝis kaj ekfalis. En kolerego, venĝante la doloron kaŭzitan al sia favorato, la barono kaptis la grafon per unu mano kaj ĵetis lin teren. La batalo surpiede lasis neniun ŝancon, kaj la senkompata glavo tranĉis la kaskon kaj kapon de la malamiko. Disaj cerboj ŝprucis la ŝvitan vizaĝon de Tuĥkar. Vidante, ke ilia gvidanto estas venkita, la ceteraj militistoj perdis sian jam skuitan spiriton kaj forkuris. Malgranda sed timinda taĉmento, hirtita de ŝtalo, sekvis sur la kalkanoj de la fuĝintoj. Tamen, la ĝojo de la kuraĝuloj estis antaŭtempa, la potenca Tirano-mamuto kuris renkonte al ili. La barono estis la unua se temas pri esti pafita, unu el la ses gamboj de la monstro dispremis lin kune kun kiraso. Kelkaj el la ceteraj soldatoj estis dispremitaj, aŭ ekflugis. La pafarkistoj el la turoj pafis mortigan fajron, kaj kelkaj el la fuĝantaj soldatoj, vidante, ke la pesilo svingiĝas malantaŭen, turnis siajn ĉevalojn kaj cervojn. Freŝaj fortoj eniris la batalon, kaj ĉio estis decidita ne de la braveco de la soldatoj, sed de ilia nombro. La armeo de la grafo estis nekompareble pli granda, kaj baldaŭ ĉiuj kavaliroj kiuj partoprenis en la atakmisio estis mortigitaj. Post la morto de la grafo, lia filo, vicgrafo Bor de Cyr, prenis komandon. Ĉi tiu junulo ne perdis tempon por doni la signalon por tuja atako. Tirano-mamutoj iris al la virŝafo. Kirasaj pordegoj tremis pro superfortaj batoj, kaj ĉiaspecaj militistoj grimpis al la sturmo. La atakantoj estis tiel ekscititaj, ke ili ne atentis la fanditan rezinon, ŝtonojn kaj sagojn. La perdoj estis grandegaj, kaj ili ĉiuj grimpis kaj grimpis. Dispremitaj per nombroj, la batalantoj prenis turon post turon. La muroj fariĝis glitigaj pro gudro kaj sango. Fine, la pordegoj ligitaj en alojita ŝtalo kolapsis, maroduloj rapidis en la kastelon. La batalo eskaladis en masakron, la pluvivaj defendantoj provas klaki reen. Precipe furioza rezisto estis ofertita ĉe la enirejo al la templo de la supera dio Ravarr. Grandaj, atletike konstruitaj pastroj batalis senespere, kovrante la enirejon al la strukturo. Pro la malvasteco de la koridoro, la atakantoj ne povis uzi sian nombran avantaĝon, kaj la amaso da hakitaj korpoj pliiĝis. Vidante la malesperan obstinecon de la defendantoj, Bor ordonis per rompita voĉo.
  -Incendiaj ŝarĝoj! Fajro!
  Sperta guberniestro Azur provis kontraŭi.
  - Estas grandaj trezoroj en la templo, la fajro difektos ilin.
  -Do trafu ĝuste laŭ la koridoro, kaj se ĝi ekbrulas pli, ni estingos ĝin. - La juna militisto jam havis la sperton de atakoj, kaj lia vizaĝo brilis de feliĉo, verdaj okuloj brulis de ekscito. Ĉi tio estas la romantika ravo de batalo.
  La pafoj ekvalidis, ĵetante hakiloj, bruligis kaj blindigis pastrojn kaj monaĥojn, fuĝis. Kelkaj el ili esperis perdiĝi en la vastaj labirintoj de la templa karcero. En la plej grandega kastelo komenciĝis ĝenerala rabado kaj devigo. Militistoj saltis sur virinojn, brutale seksperfortis, satigis, disŝiris siajn stomakojn, detranĉis iliajn mamojn kaj orelojn. Estis konsiderata virto havi kolekton de velkitaj oreloj. Multaj homoj fuĝis al la protekto de ĉi tiu citadelo. Beboj estis forprenitaj de siaj patrinoj kaj ĵetitaj en la fajron, kaj tiuj kiuj estis pli maljunaj ne estis ŝparitaj.
  Vicgrafo Borde Cyr, ekkoleris; kriis kaj skuis la pugnojn.
  -Mortigu ilin ĉiujn, indulgu neniun, lasu la animon de mia patro trinki sangon antaŭ ol ĝi flugos al la ĉielo. Detruu ĉiujn najbarajn vilaĝojn, sen ŝpari la vasalojn de la bastarda barono. La tuta areo estos inundita de fajro kaj sango, eĉ bestoj ne ricevos kompaton.
  Dume, la soldatoj trenis la plej aĝan filinon de la barono Elvira, miregigitan en la batalo. Bor rigardis kun intereso, kiel la soldatoj deŝiris ŝiajn multekostajn, or-broditajn vestaĵojn, ŝuojn kun ŝtonetoj, orelringojn, juvelaĵojn, metante ĉion en komunan amason.
  -Kian senriproĉan figuron ŝi havas, kaj ŝiaj mamoj estas kiel glaciaĵo kun ametisto.
  La juna vicgrafo saltis de sia ĉevalo, la vido de bela ofero pli ekscita ol verŝita sango.
  -Ni verŝu sitelon da akvo sur ŝian kapon. La viktimo estas precipe bela kiam li tremas kaj rezistas. Kian molan kaj glatan haŭton ŝi havas, satenon en oro!
  Volupta mano pasis super la stomako, plu karesante la sentemajn skarlatajn cicojn de velura, or-bronza kesto, post kio ĝi krude kaptis la plej intiman lokon!
  Post kiam la glacia akvofalo falis sur ŝian kapon, la knabino vekiĝis, kaj abrupte eksaltante, kuris. Lerta militisto faris svingon, ŝi falis. Ŝajnis, ke cervino kuŝas sur la tero, sur kiu de supre saltis la titolita satirlupo. La filino de la barono kaj la filo de la grafo baraktis kiel kato kun hundo, batalante furioze, la baronino eĉ uzis siajn dentojn, sed la vicgrafo montriĝis pli forta. Antaŭ la okuloj de kelkmil batalantoj okazis abomena ago, la soldatoj ridis kaj kuraĝigis per konsiloj. Kiam la vicgrafo leviĝis, lia ŝvita vizaĝo estis gratita, sed samtempe tenere kontenta. Post malfacila lukto, la lango malfacile turniĝis.
  - Bone, tigrineto. Kaj kion vi rigardas! Manoj for!
  La lasta krio estis trapika kaj laŭta.
  Pluraj milhomaj oficiroj haste tiris siajn manojn for de la deloga, tremante predo.
  - Karulino mia, vi ne ricevos ĝin, almenaŭ ne nun. Sendu al mia persona tendo! Kaj estas tasko por vi konstrui palisaĵon ĉirkaŭ la kastelo, kaj meti tranĉitan kapon sur ĉiun palison. Lasu la tutan mondon scii kun kiu ili traktas.
  -Kaj kion faru la sinjoro kun niaj falintaj militistoj? - Malfacile respirante, demandis la asistanto, abunde makulita per sango kun fulgomakuloj sur la ŝelo.
  - Kiel kutime, bruligu la kadavrojn, montrante indajn honorojn. Familioj estos kompensitaj. Kio alia, kie estas la filo de tiu geekbarono? La rigardo de la junulo iĝis eĉ pli kolera.
  -Serĉas! - La asistanto skuis la hakilon brilantan de sango.
  - Trovu, ne mortigu tuj! - La Militisto kolere pikis mortantan batalanton, fremdan armeon per sia forĝita, arĝente hardita boto. Kvietigante la mizerulon. - Mia patro lastatempe aĉetis tre maloftan Mari ekzekutiston, ni provu liajn kapablojn.
  La militistoj rapidis por plenumi la ordon de sia nova reganto. Sur la plej alta paliso, la kapo de la venkita barono, granda kiel kukurbo, estis renversita.
  La vicgrafo kraĉis flanken kaj kriegis malbonaŭgure per malstabila, rompa voĉo:
  -Ĉi tiu kastelo estas tro malgranda, tial ni ne sufiĉe mortigis. La venonta duonmiliona urbo, ni disiĝos tie ĝuste. Patro, vi estos kontenta, via familio eniros en la historion kiel la plej sanga kaj fiera. Mi ĵuras, ke mi neniam diros tian patosa vorto: kara!
  
  ĈAPITRO? 31
  
  En ĉi tiu mistera mondo de danĝero,
  Kaŝitaj en la mallumo, la ŝlosiloj al feliĉo.
  Se vi ne volas vivi tiel vane
  Trovu la glavon de potenco!
  
  La stelŝipoj iris en hiperveturadon. Ĉi tie ĝi estas salto en la legenda hiperspaco, nekomprenebla por antikva homa fiziko. Imagu, ke muso vagas dum horoj laŭ hoso tordita en spiralon, indas maĉi tra la ŝelo, kaj la vojo estas fortranĉita centojn da fojoj. Simila procezo okazas en la momento de eliro de la normaj tri dimensioj en aliajn dimensiojn kun aliaj fizikaj leĝoj. Kaj kial la propraĵoj de hiperspaco foje ŝanĝiĝas, la rapido de moviĝo pliiĝas aŭ malpliiĝas multfoje, dum, almenaŭ por la stalzanoj, tio estas nesolvita mistero de la universo. Kiam miliardoj da trejnitaj kaj harditaj batalantoj, de mini-soldatoj kiuj lernis kiel premi la radiopafilon antaŭ ol ili povis marŝi, ĝis veteranoj de la unua supermilito, kovras distancojn de lumjaroj en sekundo. Dum hiperdrivo, precipe dum kolapsa akcelado kaj malakceliĝo, vivo ene de la ŝipoj frostiĝas, frostiĝante en glacimaso. Antaŭ ol eniri la ŝoksorbajn lokojn, Lev Eraskandar legis la norman informkunvenon. La batalantoj antaŭ nelonge estis alvokitaj de minisoldatoj , eĉ pli junaj ol Leono en aĝo, sed du el ili vere havis prononcitajn paranormalajn kapablojn. Aliaj havas nur tre malfortajn inklinojn. Sufiĉe strange, eĉ kun tiel alta nivelo de scienco kaj teknologio, la naturo de superhomaj kapabloj estis ege malmulte studita. Eble en la teknogena epoko, ilia rolo en avangarda militado estis subtaksita, aŭ ĝi estis io kiu ne povas esti pesita sur pesilo kaj mezurita per instrumentoj.
  Ĉiukaze, stalzanoj kun tiaj kapabloj estas tre maloftaj, kaj Leono, ne senkaŭze, opiniis, ke en la estonta operacio ili neniel ricevis malantaŭan rolon. Neniam antaŭe la floto de Purpura Konstelacio iris tiel malproksimen en sia plej granda hipersalto. La ora konstelacio de sinhs estos pulverigita en kvarkojn. Ne, ĝi ne fariĝos fotono, kaj eĉ pli neŭtrino en la radiado de Kvazaro, estas novaj bataloj preter ajna fantazio kaj freŝaj impresaj Super Adventures antaŭen!
  ________________________________________________________________
  Post lia reveno, la arkikardinalo ne trovis la "diojn". Tigroj sukcesis persvadi Liĥon kaj Laska forlasi la palacon por esplori la ĉirkaŭaĵon. Ili estis ofertitaj sanktaj trikornaj kaproj kiel transportrimedo. Kvankam la kaproj estis grandaj, kiel bonaj ĉevaloj kaj multe pli belaj ol iliaj surteraj ekvivalentoj, ĉi tiu opcio estis malakceptita, kaj belaj kaj rapidaj unikornoj estis unuanime elektitaj kiel formo de transportado.
  La planedo ne estis tute ordinara - palmarboj kaj filikoj, foliarboj kaj pingloarboj estis pentritaj en flavruĝa hela gamo kaj nur foje blu-blue. La urbo estis granda kaj riĉa eĉ laŭ modernaj normoj, kun pli ol duonmiliono da loĝantoj. Ŝajnis, ke interne de la urbaj muroj, tute ne troviĝis malriĉuloj, eĉ la infanoj estis glataj kaj bonordaj, en botoj kaj sandaloj, malgraŭ la varma vetero.
  Post kiam la urbomuroj malaperis super la horizonto, la pejzaĝo ŝanĝiĝis. Anstataŭ glataj pavimitaj vojoj, pavimŝtonoj kaj polvo, multe da lignaj domoj kaj malbone vestitaj homoj. La specifa, relative malforta odoro de sterko miksita kun la agrabla odoro de freŝbakitaj kukoj kaj fritita viando. Tipa granda vilaĝo, lastatempe pluvis, kaj nudpiedaj, duonvestitaj infanoj ŝprucas tra la flakoj, levante ŝliman ŝprucaĵon. Malproksime, trans abunda herbejo, mezure naĝas deko da grandaj, sferaj, blu-ruĝaj bestoj. Ĉiu besto estas sur dek harplenaj kruroj, kvin metrojn alta: ŝajne loka analogo de bovino. Kaj ŝajne, ĉi tiuj estas tre malpezaj estaĵoj, freŝa venteto iomete svingas iliajn kadavrojn. Meze de la vilaĝo staras templo kun ora kupolo kaj svastiko brilanta sur du "sunoj". Vladimiro kaj liaj amikoj, kiuj foriris sen eskortoj, sukcesis trairi bonan distancon, do la pastro, kiu nature ne konis la "diojn" en la vizaĝo, rigardis ilin konsternite. Tamen, Tigroj volis rigardi la templon de interne. Estis hela krepusko, multaj grandaj multkoloraj kandeloj kaj kvar ĉefaj statuoj, laŭ la nombro de dioj.
  Liĥo estis indiferenta, ĉi tiu mondo estas primitiva kaj estas nenio por surprizi lin, Vladimiro kaj Laska, male, rigardis la preĝejon kun vera intereso. Des pli surpriza estis la fakto, ke li kriegis.
  -Rigardu, estas ni!
  Kaj estas vere, ke unu el la paganaj ikonoj prezentis la kvarbrakan superan dion Ravarra kaj liajn tri infanojn. Du knaboj kaj knabino, tre similaj al homaj idoj, nur la haroj de ĉiuj tri brilis per iriza gamo.
  - Jes, knaboj. Mi vidas min, kaj vi ŝajnas trompantoj! Laska ekkriis. Stalzanaj knabinoj, ĝis kiam ili pleniĝis, ne havis la rajton porti alian hararanĝon krom pentritaj en la koloro de la ĉielarko kaj la Stelzanat-flago, kaj la knaboj estis malpermesitaj, krom kiam estis necese kaŝvesti ĝin. Post inico en julings, la reguloj fariĝas pli malstriktaj, depende de la statuso de la stalzan. Vere, dum la ferioj povus esti iuj provizoraj indulgoj, sed kun deviga reveno post ilia fino al la normo.
  Malantaŭ io bruis. La uloj ĉirkaŭrigardis, la dika pastro svenis, frakasante de la predikejo, rompante tri vazojn kun ebriiga substanco. Ne estis tiel malbone, kelkaj kandeloj falis sur la verŝitan tre bonodoran miksaĵon. Ŝajne ĉi tiu drogo en komponado aspektis kiel kolonio, ĉio flamis per hela flamo. La infanoj haste elkuris el la templo, ekbrulis fajro. La unikornoj galopis multe pli rapide ol la kurĉevaloj, ĉi-foje eĉ Liĥo ne volis reveni al la urbo. Ni haltis post flugado dudek mejlojn, kaj ne temas nur pri timo. Promenado sur ĉevalo, kaj eĉ pli sur unikorno, estas malofta feliĉo, kaj ĝi allogis la infanojn. Plie Likho volis konkuri en ĉi tiu ekzotika sporto. La konkuro treniĝis, nur kiam la unikornoj estis ege elĉerpitaj, la vetkuroj finiĝis, kaj Mustelo falis unua, ŝi estis pli peza en siaj ne nur belaj, sed praktike nepenetreblaj vestaĵoj, kaj ankaŭ medicina kazo. Ni decidis forlasi la pelatajn bestojn, kaj poste iri piede. La vojo estis rekta kaj ŝtona. Junaj batoj frapis, kaj akraj ŝtonetoj agrable tiklis elastajn plandojn. Vladimir eĉ intence elektis kiel eble plej akran surfacon por masaĝi siajn piedojn, kun nepenetrebla haŭto. La uloj havis malplenan konversacion, kaj tiam dum la irado ili eĉ interŝanĝis milit-ekonomiajn strategiojn por sidantaj multi-blataj emisiiloj. Post proksimume kelkaj horoj aŭ eble iom pli longe, granda vilaĝo reaperis. Io kiel grandega vilaĝo, sur flava herbejo kun falĉita abunda herbo, granda, nudkrura bando de preskaŭ nigra pro sunbruliĝo, sed blankkapaj uloj postkuris la pilkon, ludante ion similan al piedpilko. Ĝi estis ankoraŭ tre malpeza kaj ŝajnis eĉ pli varma.
  -Jen, verŝajne, la klimato estas alia, kiam ni foriris, tie estis dudek kvin gradoj, kaj ĉi tie ĉio estas tridek. - Mi rimarkis, Vladimiro, kiu jam sukcesis alkutimiĝi al la iom pli malvarmeta temperaturo de Stelzanath-stelŝipoj.
  -Ĝuste, pli varmiĝas. Liho suprenŝovis la fingrojn. - Rigardu la ĉielon, kvazaŭ nova hela punkto aperis.
  - NIFO en ĉi tiu mondo? - Mi estis surprizita, kvankam Vladimiro havas nenion, pri kio aparte miri.
  -Ĉio eblas. Ni iru preni akvon kaj ludi kun iliaj primitivaj infanoj. Ni montru supernova hipermotoro. - Ofertis rikantajn dentojn Liĥo.
  La ludo estis diferenca de regula piedpilko, kun puŝoj, ilaroj, kaj rezultaj tumultoj. Kiel rugbeo, amerika piedpilko, sur mezepoka planedo ili nur piedbatas ĉe memfaritaj goloj. Mi scivolas, kiel la indiĝenoj nomas sian planedon?
  Mustelo iom postrestis, kolektante lokajn luksajn florojn en ellaborita florkrono, kaj kiam ili alproksimiĝis al la kampo, neniu atentis ilin. Ili ne estis multe diferencaj de la lokuloj, ili ankaŭ estis sunbrunigitaj-bronze. Ĉi tie, la indiĝenoj ne estas tiel nigraj kiel sur la Tero, la aertemperaturo estas kutime pli malalta, kvankam la hele flava fono de la kampo, kiel juvelarto, kondukas al tio, ke de malproksime oni perceptas ilin multe pli malhelaj ol ili vere estas.
  - He, vi ludantoj, ni volas rezervi vicon. - kriis Liho
  La knaboj ĉesis ludi. Ili ne ŝatis la fremdulojn.
  -Kion vi bezonas! Ni jam havas kompletan aron! Eliri!
  -Ni volas mortigi la kapron!
  Enmetis la Tigrojn, kaj svingis sian pugnon.
  Aŭdiĝis malbona kriado. La kapro estas sankta besto, pri kiu la samideanoj kompreneble ne sciis.
  -Ili blasfemas!
  Fame grimpis en ambicion.
  - Mi mem estas dio kaj estas vi blasfemuloj, surgenue malestimaj!
  Kiun aspektis Liĥo kaj lia amiko, eble birdotimigilo, sed certe ne dio. Malpuraj, preskaŭ nudaj knaboj, eĉ la sepkoloraj pantaloneto estis kovritaj de polvo. Ne surprize, sur la fono de vilaĝaninfanoj, ili ŝajnas malgrandaj vazuloj. Kaj ĉi tie ne estas tute la densa mezepoko, sed pli ĝuste retroira disvolvado de la nacio, kiu siatempe trafis la kosmajn vastaĵojn. Do, eĉ la kamparaj malriĉuloj, laŭ kutimo kaj leĝo, devas konservi purecon.
  Estis ĉirkaŭ kvindek knaboj, la fortoj estis pli ol neegalaj. Tamen, jam farante la unuan baton de la Tigroj, li sentis bestan forton. Resti en la bioĉambro ne estis vana, genaj preparoj kaj biologiaj modifiloj aldonis forton kaj rapidecon. Kompreneble, la infanoj, kiuj atakis ilin, sciis nenion pri bioinĝenierado, mini-soldatoj, la intergalaksia arto de man-al-mana batalo. La batalo fariĝis masakro. Moviĝante, manovrante, venkis la terminator-knaboj. Ĝi rememoris pri filma agfilmo - "Karate, kontraŭ la makiwara." Eĉ la ostoj fariĝis pli fortaj, kaj la batoj estas pli efikaj. Brako, kruro, kubuto, kapo, ĉio, kio estis instruita, estis utila. Vladimiro saltis pro petolo, du knaboj koliziis kun la fruntoj, tiel ke ili falis senvive.
  - Vi ankoraŭ devas ludi rasladojn. - La Tigro mokis.
  Likho aprobis:
  - Bonega movo!
  Kiam duono de la infanoj jam ricevis la sian, la ceteraj kuris ĉiudirekten. Restis nur unu dekjara aŭ iom pli maljuna knabo. Tigroj kun malfacileco konservis Razorvirov, ŝajne Liĥo ankoraŭ ne batalis ĝis plena kontento.
  - Li jam rezignis. Ne estu sovaĝulo!
  -Li kisu miajn piedojn kaj leku miajn pugnojn. Mi estas Dio! - kriis la juna stalzano.
  - Vi jam ekiris, frenezulejo, plorante por vi. Bebo, leviĝu de la genuoj, neniu vundos vin!
  La infano ekstaris, impona kontuzo elmontris sub lia okulo.
  - Vi estas la grandaj, la infanoj de la supera dio Ravarr. - Kun tremo en la voĉo diris la knabo.
  - Divenis mortemulo, ni estas la senditoj de la ĉielo! Liĥo paŭcis kaj ŝveligis sian bruston.
  - Pardonu nin. Nur vi tiom aspektas kiel forkurintaj sklavoj. - murmuris la etulo.
  Vladimiro ridis, elmontrante siajn multe pli grandajn kaj fortajn dentojn.
  -Mi mem komprenas, ke nia aspekto ne estas dia, sed pugnoj de demonoj.
  -Ne, la pugnoj de la dioj, sed la aspekto de demonoj. Mi nomiĝas Liĥo, estas pli bone ne veki min! Morto al tiuj, kiuj kuraĝas koleri! - Juna stalzano faris sepoblan kapan salton sen subsalto de loko. Estis des pli sinkrone impona la knabo suprenĵetis plurajn pavimojn kaj surteriĝis, disfendinte la ŝtonojn sur la muŝo, piedbatante.
  -Mi konsentas kun vi. La knabo kliniĝis sur la genuoj.
  - Eble vi havas valorajn informojn.
  Razorvirov tordiĝis, simulante doloran pridemandadon. La knabo ekkriis pro timo:
  - Vi verŝajne venis por legi la sanktan tablon. Tiel diras la antikva legendo!
  Kvankam Likho unue aŭdis pri la tablo, li ne montris ĝin:
  - Ĝuste, ni serĉas ŝin, kie ŝi estas.
  -Mi ne scias! - La infano estis preta ekplori pro timo.
  -Kiu scias!? - Mallarĝigis la okulojn, eĉ ŝanĝante la koloron de la iriso de la Razorvir per sia mensa ordono.
  - Onidiro diras, ke princo Alimar, la pranepo de la granda Decibelo, scias tion. - La knabo volonte respondis.
  - Konduku nin al li! - bojis Liĥo.
  - Mi timas, ke li estas kaptito de nia arkiduko, oni diras al mi senŝeligi pro perfido de eminentulo.
  Mustelo nerimarkeble ŝteliris, ŝia vizaĝo brilis pro ruzo.
  -Via "Arĥio" volas ĝeni la diojn, ĉar Alimar estas en sia kaptiteco?
  - Sed, oni diras, ke la milito jam komenciĝis. - Ne tute malloke ekbalbutis la juna kaptito.
  -Ĝuste, sed la leterojn povas legi aŭ la ĉefaj dioj aŭ la infanoj de Ravarr. Ne donita al nuraj mortontoj. - Fide deklaris Mustelo.
  - Ĉu vi legis la menson de la granda diino? La knabo trankviliĝis.
  - Damne, mi estas nur diable saĝa knabino! - Grumblis la bela kaj samtempe terura Mustelo. - Nun restas legi la pensojn de Alimar.
  -Ni legu ĝin. Konduku nin al la kastelo, ne timu, ni protektos vin. - ordonis Razorvirov per tia memfida tono, ke la kaptita knabo sendispute antaŭeniris. Li devis kuri, ĉar la novaj posedantoj forte puŝis la junan gvidiston. Malgraŭ sia tenera aĝo, la nudaj plandoj de la vilaĝa knabo, verŝajne harditaj de la severa vivo, jam estis keratinigitaj, kaj li sentime flugis super la ĵus amasiĝintajn pikajn grafikaĵojn, kiuj ankoraŭ ne havis tempon por poluri, kun ĉarradoj kaj la membroj de lokaj reptilioj.
  La kastelo kaj grandurbo de la arkiduko Dulupul de Grant estis enorma biendomo. Kaj la plej alta turo en la urbo, "La Nesto de la Flugisto", iris pli ol kilometron en la ĉielon kaj ĝia grandega ora dekkvinmetra svastiko similis malbonaŭguran, araĥnidan "Suno". Formika reviviĝo regis kaj tio estas nature, kompreneble, la novaĵo pri la komenco de la milito jam sukcesis ekmovigi la amasojn. La pordegoj estis fermitaj, ĉiuj enirantaj kaj enirantaj estis zorge kontrolitaj. Tamen parto de la muro estis nefinita, do ili decidis eniri la urbon tiamaniere.
  La knabo, kies nomo estis Semik, opiniis konvene averti siajn novajn kamaradojn. Post longa kaj intensa trotado por normala homo, lia voĉo sonis malklara pro peza spirado.
  -Estas ĉi tie multe da gardistoj, ili baris la nefinitajn murojn, sed estas ŝanco eniri la urbon preskaŭ nerimarkite.
  -Kiel dormigi la gardiston? - demandis Liĥo.
  -Rigardu atente la muron!
  Ja preskaŭ nudaj homoj rampis sur ĝi. Ili estis instigitaj de kontrolistoj en ĉenmaŝto, kun senkompataj batoj de longaj vipoj. Ŝajne la sklavoj haste finis la konstruadon de alta kaj dika muro, juna urbo.
  -Tie, kie la infanoj laboras, estas mia pli aĝa frato. Semik atentigis.
  Liĥo malĝentile interrompis.
  Kion li forgesis. Ĉu vi pensas, ke ni liberigos lin?
  - Ne, mi ne petas ĉi tion, ankoraŭ kvar jarojn kaj ili lasos lin. Por ŝuldoj, li estis vendita en sklavecon de liaj gepatroj, kiel multaj faras. Delonge ne estas milito, ĉiuj havas multajn infanojn kun speciala imposto por ĉiu, do ili luas ĝin por pagi. - klarigis la knabo.
  -Kion ni zorgas pri tio! Razorvirov malestime tordis la lipojn.
  - Ni estas ankoraŭ infanoj, sed fortaj, kaj ili havas urĝan laboron, ne estas sufiĉe da homoj, ĉar la milito komenciĝis. Unu el vi kaj mi laboros unu deĵoron, kaj la ceteraj gardistoj enlasos la gardiston en la urbon. Se dum ĉi tiu tempo revenos la ceteraj, tiam portempaj laborantoj estos liberigitaj hejmen. - Semik rigardis peteme al Razorvirov, kiun li konsideris la ĉefa, malgraŭ la tuta saĝeco kaj reprezentanteco de Laskij.
  Likho rikanis.
  - Ŝajnas, ke ni estas traktataj kiel malsaĝuloj. Ni prefere trarompu per batalo, ĉu ne ekzistas alia maniero por salti trans la muron.
  - Ĉesu mortigi. Mi laboros kun li dum vi infiltras la urbon. Ni jam detruis la inferon de ĉi tiu mondo, ni devas almenaŭ fari ion utilan. - intervenis Vladimiro.
  -Tiel, iru kaj laboru, altruisma, malseknaza sanktulo. Estas klare kial vi homoj estas niaj sklavoj. - Fame eĉ svingis sian pugnon preskaŭ tuŝante la vizaĝon de amiko.
  Tigroj volis bati lin, sed retenis sin:
  - La malforteco de homoj estas mia malforteco!
  "Eble vi povas kontraŭbatali min, vi estas forta nun!" - Fame denove tordis sian pugnon apud la nazo Vladimiro.
  - Ne! - La knabo el la Tero estis firma. - Mi finis per perforto!
  Ja, kie ili ne ĉie trapasas problemojn, oni devas almenaŭ iel trankviligi sian konsciencon. Ĝi estis solvita ege bagatele. La estro de la gardisto ne trompis, lasinte du, enlasis Liĥon kaj Laska en la urbon, kvankam ĉi-lasta aspektis tre alloga. Malglate sentante la malpezajn muskolojn de Tigrov, la riĉe vestita grandulo kontente flaris:
  -Kiel ŝtono, ŝajne forta, hardita ulo. Se vi faros bonan laboron, ni ne venkos vin.
  Kvankam Semik estis ankaŭ forta viro, kompare kun la skulpta-reliefo Vladimiro, li ŝajnis preskaŭ bubulo. Tigroj laboris kun entuziasmo, eble eĉ kun troa fervoro. Pro li ankaŭ la vipoj falis al aliaj sklavoj, ĉar ili ŝajnis esti terpomoj. Kiam ili prenis min vespermanĝi, ili devigis min ĝisfunde lavi en rivereto, higieno estas antaŭ ĉio. La manĝaĵo estis relative bona, la klimato estis preskaŭ ekvatore milda, la tero estis kiel lanugo. Vi povas rikolti la rikolton dum la tuta jaro, eble eĉ superproduktado de agrikulturaj produktoj.
  -Tio ankaŭ estas mia frato. - flustris Samik.
  Muskolforta dekkvarjara knabo, kun laca, malgaja vizaĝo preter sia aĝo, kun granda kontuzo sub la okulo, levis sian mallongtontan kapon. Surprizite:
  -Kion vi faras ĉi tie?
  - Dungu partatempan fraton. Samik ridetis.
  - Vi estas idiotoj, vi estos markitaj kaj konservataj ĝis plenaĝeco, kaj tiam se la bezono de sklavoj ne jukas. Nova regno aperis en la sudo, kie ili volas aĉeti nin. - La knabo mallaŭtis la voĉon kaj preskaŭ flustris. - Estas ege malofte, ke provizoraj sklavoj revenas post eksvalidiĝo. Kutime oni riproĉas ilin ne sufiĉe labori, aŭ impertinentaj kun la posedantoj, aŭ eĉ ne plenumi la labornormon, kiu estas determinita laŭ la peto de la posedantoj. Kaj la termino estas akumulita sur nova, aŭ eĉ por ĉiam en la jugo.
  Alia knabo konfirmis, montrante spurojn de batado sur sia larĝa dorso:
  - Jen kio atendas vin.
  -Ne zorgu, se io ajn, ni forkuros kaj liberigos vin ĉiujn. Vladimiro diris mallaŭte.
  -Bebo parolu, vi vidas la triangulon sur la ŝultro, jen la marko de provizora sklavo. Desegnu ankoraŭ unu linion kaj vi estos sklavo por ĉiam. - La knabo kviete aldonis. - Ankoraŭ ne estas infero, freŝa aero, normala manĝaĵo, kaj kvankam la laboro estas malfacila, ni al ĝi kutimas preskaŭ ekde la naskiĝo. Ni eltenas kaj ni povas vivi longe. - Noto de timo aperis en la voĉo de la knabo - Kaj se ili estos translokigitaj al la minoj, kie estas terura fetoro de torĉoj kaj feko, kaj venenaj fumoj estas pli profunda en lokoj, tiam la plej forta kaj tenaca sklavo neniam plu daŭros. ol du jaroj, plej multaj mortas en la unuaj semajnoj kaj monatoj, tiel ke por replenigi la emeritajn, malobeemajn sklavojn estas senditaj al la minejoj. Kaj cetere, infanoj tie havas pli altan ŝancon esti tie ol plenkreskuloj, do estas pli facile por etuloj moviĝi aŭ puŝi ĉaron tra mallarĝaj minejoj kaj truoj.
  Kvankam Tigroj komprenis, ke ĉi tiu knabo pravas, li estis tute trankvila. Por la sadisma artropoda simio, sklaveco estis pli malfacila ol sur la surfaco, kaj en la minoj kaj minejoj kun siaj labirintoj de diversaj trairejoj kaj truoj, li ĉiam povos liberigi sin de la katenoj kaj foriri. Kie estas la konfido? La hiperplasma komputilo, kvazaŭ sur malmola disko, registris en sia cerbo orientigan programon en diversaj kelkarceroj kaj la plej ruzaj labirintoj.
  Kiam la markoj forbrulis, la doloro sentiĝis, malfortiĝis, kvazaŭ en frosto, Vladimiro eĉ ne ektrinkis, sed la freŝbakita sklavo Semik kriegis, estis malagrable, kiam la haŭto estis karesata per ruĝe varma fero. Por li, la deĵoro estis klare prokrastita, li estis devigita labori en la sekva vico, krome, en la plej malfacila sekcio. Premio por laborentuziasmo, rajto labori kromlaboron kaj miksaĵo de senpagaj, putraj legomaj kaj fruktaj dolĉaĵoj, kiuj en tiel malavara klimato, kaj do ne estas kie iri. Kaj nur kiam dum mallonga tempo ĉiuj lumaĵoj malaperis super la horizonto, ili rajtis dormi iomete. La ceteraj infansklavoj jubiladis, kie alie trovi tian malsaĝulon, li grimpis en pezan jugon. Tigroj tamen male sentis sin feliĉaj, eĉ okulharoj estis ĝojo por li. Laborante, li elfaris riton de pekliberigo por multaj murdoj; Kaj se la muskoloj iomete tremis pro laco, la konsilio sentis sin multe pli trankvila.
  Liĥo kaj Laska dume pripensis la atakon kontraŭ la striita nigra-ruĝa palaco de la arkiduko. La fronta atako estis tro riska, nur ĉi tie estas kelkmil batalantoj. Kaj en la urbo mem, estas pli ol cent mil soldatoj, sen kalkuli la batalantajn monstrojn.
  -Unu batalanto, kaj ĉiuj en la kontraŭmondo. Marso ridis.
  Lilio kunpremis kaj malfermis siajn pugnojn.
  -Povas uzi sian dian aŭtoritaton.
  Kiel ni povas pruvi ĝin al ili? Ni denove lasu nin piki per sagoj. Ĉi tie ne estas televido, kaj ili ne kredos vin, sovaĝulo! Mustelo elŝovis sian langon eksterloke.
  - Vi jam estas tiel mojosa. Se ni havus fortokampon kaj pezajn trabĵetilojn, ni fortranĉus ĉiujn dek du turojn per traboj. Tamen ni ankoraŭ havas ŝarĝon, kun muĝo de lupano, kaj ili disiĝos. - Likho estis starigita en tre batalema maniero.
  -Vi estas jonigita. Ĉi tio estas granda urbo, se la efiko de sovaĝa timo kaj paniko ne funkcios, ni estos ĉasitaj kiel ratoj. - La knabino logike rimarkis.
  - Kion vi konsilas, retiriĝas kaj kapitulacas? - Fame, kun sia tuta aspekto, li montris ekstreman gradon de malestimo.
  - Ne. Esploru kaj trovu vundeblajn punktojn.
  La stratoj de la granda urbo estis plenaj de homoj. Ĉi tie oni povas vidi pli da malriĉeco kaj malpuraĵo ol en la unua urbo. Vi rigardas, vi vidas la almozulojn, la kriplulojn, la malsanulojn, tamen ĉi tio estas en iu ajn loĝloko, nur ĉi tie ĝi estas multe pli forta, ĝi kaptas la okulon. Kvankam en ĉi tiu mondo, maljuniĝo ne estas tiel rimarkinda kaj okulfrapa kiel en la surtera Mezepoko. Diras la influo de antikvaj homaj genetikaj modifoj. Sed ĝi malfortiĝas de generacio al generacio, kaj bedaŭrinde videblas la bedaŭrindaj rezultoj de degradado. Montrante la ŝrumpitajn, kurbigitajn maljunulinojn, Liĥo ne povis deteni sin kaj diris laŭte:
  -Kia abomenaĵo. Ĉifitaj birdotimigiloj estas patosa parodio de granda vetkuro. Nu, serĉu vin, ĉu niaj virinoj permesas al si aspekti tiel malbelaj.
  - Fame, ĉi tio estas atavismo, primitiva nivelo de degenero. - Laska mem estis tre naŭzita rigardi ĉi tiun fakon.
  -Kion vi diras? - Li grimacis, ne komprenante Liĥon.
  -Li ne havas nian plibonigitan genetikon, kun superregenerado. Tial senharaj primatoj estas kriplaj kaj difektitaj. Simpati kun la maljunaj sovaĝuloj. - Kondescende deklaris stelznak.
  -Tiaj frenezuloj, ne rajtas esti kiel nia plej granda nacio. Kiam ni trarompos niajn fratojn, ĉi tiu malantaŭa planedo estos purigita! - Liĥo denove komencis sidi sur la ĉevalo, parolante nepardoneble laŭte.
  Iliaj obskuraj ekkrioj altiris la atenton de homoj. Aŭdiĝis voĉoj de indigno. Iu kriis.
  - Frenezaj malsaĝuloj!
  - Kial vi altiris atenton! Ni pli bone neniigu. Iru al la nivelo de kamuflaĵo. - kriis Mustelo, forgesante, ke ŝi povas nur maski sin.
  Liĥo tamen trovis nenion pli bonan ol piedbati la plej proksiman gardiston de ĉirkaŭvojo. La bato alteriĝis en la bruston kaj iomete miregigis la infanon. Sed la mini-soldato estis malbonŝanca, lia nuda kalkano trafis akran pikilon elstarantan el la brustokiraso. La doloro iom sobrigis Razorvirov, kaj li sukcesis kuri en la homamason kiel ezoko. Ĉar la gardisto ne tuj ekkriis, la infanoj sukcesis atingi sekuran distancon. Mustelo iomete veturis en la orelon de sia amiko.
  -Vi konstante grimpas sur la furiozadon, vi devas esti transdonita en sklavecon. Vi volas, ke ni mortu malglore.
  -Ĉi tiuj primitivaj estaĵoj, ni ankoraŭ devas esti singarda! - La knabo estis tre kolera.
  -Pli bone pripensu kiel eniri la kastelon kaj la subteran malliberejon. Estas fame por ni, ni devos malsupreniri al la karcero, ili ne konservos la kaptitojn en la reĝaj ĉambroj. Mustelo montris malsupren. Kaj kviete, ne tute malloke, per kortuŝa tono, ŝi aldonis:
  Ni ricevos kelkajn vestojn kaj paperojn. Ni pasu kiel servistoj aŭ gastoj. Tiam ni perdiĝas en la koridoroj kaj malsupren, por niaj kapabloj ĝi estas reala. Mi havas minikomputilon, mi portas ĝin en la unuahelpilo, vi mem konas la norman aron, ni kalkulos la regulojn de milito kaj lertaĵojn pri ĝi ...
  Tamen, la miniatura cibernetika aparato montris neniujn vivsignojn. Raboĵetistoj ankaŭ estas ĉe nulo, ia hokitaj, elspezantaj ultra-fluon por nenecesaj ludoj. Ha, senzorga infaneco!
  -Plasmodracon en mia makzelo, mi devos agi je mia propra risko kaj risko.
  La unua provo estis ekstreme primitiva en ekzekuto, kelkaj batoj en maldense loĝata loko sur la kapo kaj infanoj de taŭga grandeco estis neŭtraligitaj. Tamen ŝajnas, ke ili estis servistoj de la plej malalta rango, kaj la skerma Mustelo postulis desinfekti la vestaĵojn. Fame, finfine, li kraĉis kaj deklaris, ke tiu ĉi plano ne estas bona kaj estas pli bone eniri la kastelon kontraŭleĝe. La tasko estis malfaciligita pro la fakto ke, krom multaj gardistoj, la aliroj al la palaco estis garditaj fare de Tanko-Tigroj kaj pli malgrandaj Bulld-lemuroj.
  -Srezhem kelkajn reptiliojn per lasero, paniko komenciĝos kaj sub la alivestiĝo ni rampos en la kastelon.
  - Ni havas nur unu ŝargitan radiopafilon, kaj resti ĉi tie povas esti prokrastita, elspezante la lastan atuton por la estaĵoj. - kontraŭis Mustelo.
  - Ne, vi ankoraŭ havas gama-pafilon. Kaj kiom da pafoj li havas ŝarĝon? Liĥo sulkigis la brovojn.
  -Ĉi tiu povas skribi dum tre longa tempo. Mi ne scias certe, eble plurajn horojn de la plej devigita fajro kaj dekoble pli ol la trankvila. El la vidpunkto de energikostoj, gama-armiloj estas multoble pli ekonomiaj ol laseraj kaj iomete gravio-laseraj armiloj. Laska diris.
  -Donu ĝin al mi! Ni dehakos gardostarajn bestojn, kaj ne estas tasko trompi homojn! - Sugestis al Razorvirov
  Mustelo ne kontraŭis. Estis decidite ke la plej bona elekto estus pafi de la tegmentoj. Necesis elekti pozicion nevideblan el la preskaŭ centmetraj altaj kastelmuroj kaj eĉ pli altaj turoj. Razorvirov esprimis la ideon.
  - Estus bone ricevi kelkajn ŝnurojn. Vladimiro diris, ke en antikvaj tempoj malamikoj estis laso tiel.
  - Mi scias, la informkunveno ŝarĝita en la cerbon estas la konduto de malamikecoj uzante improvizitajn rimedojn en foresto de modernaj regulaj armiloj. - Meĥanike diris Mustelo.
  -Kaj ĵetu maŝon, ĉu vi scias kiel? Liĥo grimacis.
  - Mi ne estis instruita! - honeste respondis la knabino.
  - Ankaŭ mi, kia eraro! La knabo sulkigis la brovojn.
  Ni havas nur sep ciklojn. Ni ne devas povi fari ĉion en primitivaj bataloperacioj. Mustelo skuis sin.
  -Bone, mi konsentas, ne tute samtempe. Mi povas ĵeti sur la ringojn, ne grava diferenco. - Fame per unu salto, deŝiris la tegmentan ŝnuron.
  - Ankaŭ mi povas fari ĝin, eble ni povas ĵeti murojn sur la denton? - La militisto proponis, sen ruzaj ruzoj, havigi al si lazon.
  Ni unue forigu la monstrojn.
  Preninte pozicion, Likho malfermis fajron por mortigi. La gama-radiado sendis la Tigro-Tankojn en frenezon. La kutime obeemaj bestoj disiĝis ĉirkaŭ la urbo. Sanga salivo fluis el la buŝoj, bela kvinkolora striita haŭto estis kovrita de vezikoj, kaj falis en pecojn el grandegaj muskolaj korpoj. Terura paniko komenciĝis en la urbo, grandaj kaj malgrandaj bestoj ŝiris centojn da homoj. Miloj da kavaliroj vestitaj per peza kiraso estis ĵetitaj por subpremi la koleregajn estaĵojn. Grandegaj bestoj kun sabrodentegoj kuregis al la kavaliroj, ŝirante kaj turmentante kaj homojn kaj alkojn kaj cervojn. Kutime tre kirasaj militistoj preferis pli potencajn alkon. En batalo, la kornoj ne estas malbona helpo. Du kavaliroj en orumita kiraso estis pli malgrandaj ol la ceteraj, sed sur unikornoj. Ŝajne, tiuj estis tre noblaj nobeloj.
  -Rigardu. Kiel malgrandaj ili estas, ŝajne princoj. Kaj la kiraso estas ĝuste la ĝusta grandeco por ni. Donu al mi la lason, ni laso ilin. - Mustelo, ravita de neatendita sorto, proponis.
  - Radianta! Ni elektu la momenton, kiam ili estas perditaj de vido. - Liĥa ŝteliris kiel indiano.
  Ni ne devis longe atendi. Unu el la vunditaj Buldolemuroj sukcesis derompi la lancon kaj mordi la antaŭajn krurojn de la unikorno. Malgranda orumita militisto falis malsupren, kaj lia kamarado deĉevaliĝis kaj provis eltiri sian kamaradon. La ceteraj estis tro fervoraj pri la batalo. La grandega Tanko-Tigro, malgraŭ tio, ke pluraj lancoj trapikis lian kadavron, eksaltis, kaj derompante siajn lancojn, faligis la plej proksimajn kavalirojn. La ceteraj unuanime atakis la koleregan monstron. En ĉi tiu tempo, eĉ la netuŝitaj Tanko-Tigroj rapidis en batalon, altiritaj de la ebriiga odoro de sango, do la momento estis ĝusta. Memfida Likho sukcesis ĵeti lazon nur ĉe la tria provo, kaj Laska traktis la duan. La kavaliroj estis sufiĉe pezaj kaj la ŝnuroj krakis kaj tranĉis la haŭton, sed feliĉe ili sukcesis treni la kaptitojn al la tegmento. Razorvirov akre trafis la dikan kavaliron en la vizaĝon, la grandioza frila kasko forflugis, malkaŝante kalviĝan kapon.
  -Rigardu, ĉi tiuj ne estas princoj, sed plenkreskaj baŝuloj, kaj eĉ kun malbelaj balailoj sur la vizaĝo! La mini-soldato grumblis seniluziigita.
  -Tipaj nanoj, tion ni studis en la sekcio pri klinikaj anomalioj. - La knabino abomene kraĉis al la kaptitoj.
  La dua mallonga kavaliro rapidis al la atako. Mustelo kun ne knabineca forto piedbatis en la ingvenon. Kvankam tie estis metala plato, la atakanto haltis kaj kliniĝis, tro sentema loko kaj forta bato. La kontraŭulo de Razorvirov estis nur iomete miregigita kaj sur aŭtomata piloto provis ponardi la senprudentan knabon per ponardo. Bato kun fingroj en la okulojn, paralizis la atakantan kavaliron. Tiam preciza trafo en la kolo finfine malfunkciigis lin. Mustelo laŭte kriegis.
  - Ne helpu min, ĉi tiu estas mia simulilo.
  Shorty hurlis knare kiel neagordita violono.
  "Malgranda bastardo, mia glavo mortigos vin!"
  La knabino flirtis kiel papilio trans la tegmenton, lerte evitante la glavon de la mallonga kavaliro. La minijupbatalanto tiam repuŝatakis. Ŝiaj batoj estis kiel saltoj de pantero. La kasko de la nano forflugis kaj eksonis krakado de rompitaj cervikaj vertebroj.
  - Belege konsentu!
  La juna militisto kantis;
  La purpura konstelacio de la universo donas feliĉon,
  en la senlima universo vi ne trovos pli belan!
  Fame interrompis lia amatino;
  -Ni vestas kirason kaj unikornojn. Ili havas blazonon, kio signifas, ke ĉi tiuj subgrandaj kaproj estas titolitaj!
  Post duonhoro, la mini-soldatoj, vestitaj per ŝika kiraso, jam estis en la luksa palaco. Ĉi tie regis eksterordinara reviviĝo, ĉie kuris kavaliroj, militistoj, armitaj servistoj. La ĉefa tronĉambro estis ankaŭ plena de homoj - plejparte nobeloj. Kaj jen la arkiduko de Grant mem, pompa ulo kun longa fajreruĝa barbo, kovrita per juveloj kiel reĝa juvelejo.
  -Grafo Maldekstra Kami kaj Dekstra Caro. Mi ĝojas vidi vin! Mi esperas, ke vi alportis viajn trupojn? Ĉirizkhan minacas nin ĉiujn.
  Imitante la knaran voĉon de la iama posedanto de la kiraso, Mustelo respondis:
  -Kompreneble. Ni deklaris totalan vokon. Kio estas la plej novaj novaĵoj de la batalfronto?
  -Grafo, kie vi prenis tiajn lernitajn vortojn. Ne tre bona, jam estas la unuaj gravaj perdoj, multaj feŭdaj sinjoroj hezitas. - Sincere deklaris la arkiduko.
  Kaj ni ankaŭ dubas. - Deklaris imitante la nanan aĉan sonoron de la voĉo de Liĥo. - Kial komenciĝis la milito?
  - Nu, la kapto de Alimar de Decibela estas nur ekskuzo. Vi scias, Chirizkhan volas potencon super la tuta mondo. - Fide deklaris la arkiduko.
  Mi supozas, ke ne estas multe da diferenco inter vi. Montru al ni tiun, kiu komencis la militon. - Fame, kiel estas tipe por malmolaj knaboj, li tuj prenis la virbovon per la kornoj.
  -Kial Vi Bezonas Ĝin? La arkiduko vigliĝis.
  Mustelo intervenis en la konversacion, balbetante infane naiva maniero:
  - Elementa scivolema. Kiu estas ĉi tiu individuo, kiu fariĝis la kontraŭpozitrono de malkonkordo?
  La duko suspekteme rigardis la gastojn. Li ne ŝatis tian scivolemon, kaj tre klerajn vortojn. Eble ili ankaŭ volas trovi la tabuletojn? Ili parolas siajn dentojn, ili falĉas kiel malsaĝuloj, aŭ frenezaj saĝuloj. Kaj se jes, sen la Ĉefpapo ili nenion povos legi.
  - Se vi volas, mi kondukos vin al la gasto. Ni devas esti singardaj pri petoj, sed sinjoroj, donu al mi kavaliran vorton kaj ĵuron sur svastiko - ke via armeo aliĝos al mia armeo. - De Grand ne montris, ke li suspektis la gastojn pri io.
  -Do, la vorto de kavaliro estas tro multekosta por esti disĵetita. Mi povas nur garantii, ke la moveblaj bioplasmaj unuoj de Kami kaj Tsami ne atakos vin! - Memorante la cibernetikan filmeton ekbalegis Likho.
  Kiel mirinde esprimite. Eble iliaj kaskoj estas blokitaj. Des pli bone, ĉar frenezuloj ne estas tiel danĝeraj.
  En la karcero de la purpura Kastelo, la arkiduka ekzekutisto esprimis sinceran malkontenton. Liaj dikaj manoj tremis, kaj liaj pugnoj kunpremiĝis kaj malfermiĝis:
  - Sur kia bazo vi, sinjoro kardinalo, forportis lin?
  -Estas ordono de la Plej Granda kaj Plej Sankta Ĉefpapo de Gideemm. Vi vidas la sanktan virbovon. - La kardinalo la trian fojon ŝovis pergamenon kun sigelo sub la nazon de obtuzaspekta torturisto.
  - Jen mia viktimo, nia rajto... - La karna vizaĝo de la gorilo-ekzekutisto, kun dekliva frunto de gorilo, tremis malkontente. La okuletoj montris ĉagrenon.
  -Pri kio vi parolas, vi estas nur ilo de esploro, konu vian lokon, se vi mem ne volas fariĝi viktimo. - La kardinalo, maldika kaj alta kiel la batalema Don Quijote, siblis venene, kaj konstruis teruran vizaĝon.
  - Almenaŭ vi sciigis de Grant. - La masiva brutulo forvelkis.
  -Ne necesas, ĉar estas taŭro kaj la dekstro de la ordo de la fajra svastiko. Kia stupao fumas en viaj manoj? - La kardinalo sulkigis la brovojn abomene, pro la aĉa odoro de brulado.
  - Estis mi, kiu preparis donacon por Ali, varmajn karbojn. - Bryaknul Kingpin, kun serioza tono.
  - Freakulo, mense malrapida primato, Alimar estas la princo de sango, kaj la karboj lasas veziketojn. La kardinalo estis kolerega. - Vi evidente volas, ke ĉiuj vidu la spurojn de viaj pridemandadoj, por krei novajn problemojn al ni?
  Mi estas fakulo pri mia fako, kvankam mi scipovas nek legi nek skribi. - Fiere diris giganto kun ventro, al kiu oni povis ŝtopi tutan virŝafon. Krom tradiciaj metodoj kaj senspura torturo, mi inventis tian maŝinon. La beleco!
  Malglata frapo sur la dika pordo interrompis la ĉagrenojn de la profesia torturisto. La arkiduko, du falsaj grafoj kaj dekduo da gardistoj eniris la sufokan marmoran kameron. Kardinalo simila al manto en trikolora robo de supera diaĵo kaj svastiko sur ĉeno ŝajnis al Liĥo tre komika. Tamen plenkreskuloj estu grandaj kaj muskolfortaj, kaj kapra barbo estas atavismo de sovaĝulo. Dika, grandega ekzekutisto kun kvin tremantaj, hirtaj mentonoj similis al sumoisto. La ventro de la torturisto estis kovrita per ruĝa leda antaŭtuko, kaj liaj manoj estis pli dikaj ol bubalaj hankoj kaj neniel faritaj el graso sole.
  -Kie estas la kaptito? - Insolente kriis Liĥo sen plia preambulo.
  La stulta vizaĝo de la turmentisto tordis, kvankam principe nenie estas por tordi plu tian degeneritan fizionomion.
  - Manĝis! - Sekvas stulta respondo.
  Kaptante la minacan geston, la ekzekutisto haste korektis sin:
  - Prenite de la sanktaj patroj! Ili prenis lin al la Ĉefpapo en Gideemm.
  -Kaptu kaj haltu, revenu! - Fame ordonita kvazaŭ ili mem estas la vera reganto de la planedo.
  La Kardinalo malestime snufis.
  -Malfrue. Li estis elkondukita tra subtera pasejo, kaj surmetis ratflugfolion. Neniu povas flugi pli rapide ol li.
  - Sensencaĵo ĉiu imperia batalanto estas milionoble pli rapida ol via pterodaktilo. - bojis Mustelo kaj faris paŝon antaŭen.
  Skuante sian stomakon, la ekzekutisto sulkis sian plej dolĉan vizaĝon:
  - Mi vidas, ke vi estas kleraj homoj, kaj vi povos aprezi mian inventon de la pridemandadmaŝino.
  - Apenaŭ surprizas nin, sed estas kurioze. Jes, duko, ni iros al via Ĉefpapo, la kompatinda malfeliĉa urbo Hideem prenos lin. - Li nudigis la dentojn ĉe la leopardo, kiu tamen sub la viziero estas tute nerimarkebla, do sensignifa Liĥo.
  La apuda ĉambro odoris je sango, pipro kaj bruligita viando. Dikaj helpantoj en ruĝaj roboj flustris malbonaŭgure. Io inter teksilo kaj spindelo okupis la centron de la ĉambro.
  -Ĝi estas ĉi tie, la lano estas frotita, kaj la pergameno estas lutita sur ĉi tiuj buloj. Kaj tiam, konektante kun pingloj, kaj fajreroj verŝas. Se vi metas du pinglojn en vian langon, kaj du pliajn en viajn orelojn kaj tordas la tenilon, tiam la okuloj elkreskos kaj eklumiĝos kiel ampoloj. Ili brilas precipe bele en la mallumo, larmoj gutas, brilas, mirindaj sentoj kaj neniuj spuroj. Ha-ha-ha! - La ekzekutisto gakis, kvazaŭ, fakte, nenio povus esti pli amuza.
  - Primitiva miregiga pafilo, laŭ la elektrostatika principo. Frikcio akumulas ŝargon sur la plej simpla kondensilo en formo de pilkoj. - Enmetis lernitan Mustelon.
  La turmentanto diris ame kun veneno en la voĉo:
  "Eble demetu viajn kaskojn, miaj sinjoroj riverenci. Ĉi tie estas sufoke, la rako estis lastatempe varmigita
  - Ne, ni ne estas varmaj. - grumblis Liĥo, kvankam fakte vere estis, en la kiraso ĝi vaporis kiel en saŭno.
  La arkiduko alproksimiĝis al la ekzekutisto, lia obtuza, razita vizaĝo suspektinde ruza kaj afabla.
  -Kion vi kaŝas ekzekutisto?
  Li trankvile kaj tre glate turnis la levilon sur la spindelo.
  Liĥo kaj Laska subite sentis, ke sub ili ne estas planko. La forto de gravito portis ilin malsupren. Nur reflekse, la mini-stalzano sukcesis ĵeti sian mallongan glavon al la dika ventro de la ekzekutisto. La glavo trapikis fortan ventron en la loko mem, kie sub la antaŭtuko (ĝi tuj krevis) estis tatuo de dekbraka krabo - la familia blazono de la arkiduko. Fontano de densa sango ŝprucis la kostumon kaj vizaĝon de la nobelo. La torturisto sibilis, elpremante vortojn kaj purpurajn vezikojn malfacile. La voĉo eblis distingiĝi tre malfacile:
  -Mi rekonis ilin, divenitaj de la instinkto de sperta pridemandanto. Ĉi tiuj estas la demoninfanoj pri kiuj vi aŭdis. Domaĝe, ke mi ne devos rigardi en okulojn brilantajn kaj brilantajn pro doloro kaj fluo, turmentantaj tiajn dolĉajn idojn.
  Dulupula de Grad maljuna kriado kiel eble plej laŭte ordonis:
  -Blovu la alarmon, gardistoj en la subtera tunelo. Dioj kaj demonoj ne mortas pro falado sur graniton!
  Grandaj kupraj kornoj sonis super la kastelo kaj aŭdiĝis la klakado de multaj kurantaj kavaliroj kaj pli simplaj militistoj. La ekzekutisto rapide malfortiĝis. La kardinalo ion murmuris, la faligita torĉo ekbrulis la brokaĵan togon de la Ĉefduko, igante la nobelon korŝire kriegi pro sovaĝa doloro. Al la sonoj de malkonkorda kanto, la vicoj da batalantoj malsupreniris en la karceron. Evidentiĝis, ke ili kantis pli pro timo, ankoraŭ timante nekonatajn demonojn, ol pro troo de batala entuziasmo;
  La vento dispelos la grizan nebulon,
  La anĝelo disigos la fortikaĵon de malbonaj nuboj!
  Sur la kampo, tumulo estas plena de armea sango,
  Ĵurado lumigas rozkoloran trabon.
  
  Amatino ploras en malĝoja brovo,
  Fingroj teksas mekanike kronon.
  Ni estos, kune ĝi fariĝos lumo,
  Nia sufero baldaŭ finiĝos!
  
  Lumo lumigis nian patrujon,
  La falintaj batalis kune - vivantaj,
  Dio donu al ni koleron, forton.
  Ni venkos, ni defendos nian naskiĝlandon!
  
  Ni kredas, ke la fratoj revenos de la milito,
  Kvankam ĝi kostis al ni multe.
  Ja antaŭ la dioj ni ĉiuj estas egalaj,
  Devo plenumi - antaŭ granda lando!
  Daŭrigota....
  Komentoj, kiujn oni povas preterlasi aŭ priridi, super ia humuro;
  -En la Super Fighter kun ĉiu serio, des pli, des pli malvarmeta!
  - Kaj kiam ili mortigos min?
  - Vi estas senmorta! Vi vivos ĝis la kotizoj malaltiĝos!
  "La Lasta Heroo" Arnold Schwarzenegger.
  ________________________________________________________________
  Kial Sovetunio kolapsis?
  - Ne estis sekso!
  "Do la Purpura Konstelacio havas estontecon!"
  
  Kio estas la diferenco inter literatura stelo kaj tiu sur la ĉielo?
  -Tiu, ke literatura stelo povas estingi per simpla pavimo!
  
  Kio estas la diferenco inter aspiranta verkisto kaj fama?
  -La komencanto volas krei la plej bonan kreaĵon en la mondo, kaj tiu kun famo, tiu por kiu mono estas pagita!
  El la romanrevizia retejo Lucifer's Armageddon!
  La laboro ankoraŭ ĵus komenciĝas, ĝi nur akiras impeton, krutecon de dinamiko, novaj nekredeblaj aventuroj antaŭeniras, fantaziaj eĉ por sciencfikcio. Subitaj neantaŭvideblaj intrigtordaĵoj. La eposa batalo okazos en la tuta universo kaj en aliaj senfinaj hiper-mega-universoj. Sur skalo senprecedenca en homa fikcio! Rapidu aĉeti la daŭrigon de la serio - la novan romanon "La Majstra Ŝlosilo de la Submondo!" Unika sperto atendas vin!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"