Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

Възгън И Разпад На Империите-1

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Това произведение отваря нова поредица от произведения: под общото заглавие "Възходът и падението на империите". Най-новият научнофантастичен роман, написан в жанра на супер екшън филм, разкриващ темата за бъдещите отношения на хората с представители на други цивилизации. Какво очаква среща с извънземни: мир, приятелство, звездно братство или безмилостни космически войни.

  ВЪЗГЪН И РАЗПАД НА ИМПЕРИИТЕ-1
  КНИГА ПЪРВА
  АРМАГЕДОН НА ЛУЦИФЕР!
  Въведение
  Това произведение отваря нова поредица от произведения: под общото заглавие "Възходът и падението на империите". Най-новият научнофантастичен роман, написан в жанра на супер екшън филм, разкриващ темата за бъдещите отношения на хората с представители на други цивилизации. Какво очаква среща с извънземни: мир, приятелство, звездно братство или безмилостни космически войни.
  АНОТАЦИЯ
  Близко бъдеще...
  Планетата Земя е претърпяла ужасно нашествие. Чудовищната империя Сталзан отприщи огромната си мощ върху крехката синя топка и тежките вериги на робството сякаш оковаха цялото човечество завинаги. Но партизанското движение, въпреки тоталния терор, няма да сложи оръжие. Новата надежда за съпротива беше Лео Ераскандар и малка група хора, развиващи паранормални способности в себе си. Предизвикателството към космическата тирания е отправено. Пътят към победата е труден и дълъг. Сталзаните имат общ произход с хората и са отишли много по-далеч от своето научно и технологично развитие, като са създали империя с помощта на завоевания, чийто размер е трудно да си представим. Те също имат специална сила от бойци със свръхестествени сили. Има много други, не по-малко кръвожадни империи на извънземни, физиологически чужди на хората. Започва мащабна космическа война, вътре в Стелзанат петата колона надига глава. Капризната Палада дава шанс на човечеството, а на Ераскандар и неговите приятели възможността да получат достъп до почти Всемогъществото. Но за да вземете наградата, трябва да отидете: хиляди галактики, да посетите паралелни вселени, да решите стотици трудни задачи.
  ПРОЛОГ
  Когато се приближи такава безбройна армада, това е ужасно, отдалече изглеждаше, че пълзи многоцветна, искряща мъглявина. Освен това всяка искра е демон, причинен от магията на магьосник некромант. Повече от дванадесет и половина милиона военни космически кораби от основните класове и безкрайна малка "яма от комари", като се вземат предвид пристигащите от време на време подкрепления, броят им наближаваше двеста милиона. Предната част се простира на няколко парсека, в такъв мащаб дори флагманските ултрабойни кораби изглеждат като пясъчно зърно в Сахара.
  Наближава обща битка: Сталзанат се изправя срещу многостранната "Коалиция на спасението", която реши вместо постоянната тактика на вечно закъсняла отбрана, да удари самата флота на жесток агресор. Тук има толкова много кораби, невероятни, макар че в повечето случаи само пречат на разнообразието за ефективна битка. Е, например, звезден кораб под формата на клавесин или с дълги муцуни вместо струни на арфа, или дори контрабас с танкова кула от Втората световна война. Това може и наистина впечатлява хората със слаби сърца, но е по-вероятно да предизвика смях, отколкото страх.
  Техните противници са империя, която претендира да бъде универсална сила. Велик Сталзанат, където всичко е в услуга на войната, основният лозунг е ефективност и целесъобразност. За разлика от Коалицията, звездните кораби на Сталзан се различават само по размер. И формата е почти същата - много хищна на вид, дълбоководна риба. Може би с едно изключение: грайфери, които приличат на дебели ками, отличаващи се със стомана.
  Звездите в тази част на Космоса не са твърде гъсто разпръснати по небето, но са цветни, особени в светлинния си диапазон. По някаква причина, гледайки тези светила, има тъжно усещане, сякаш гледате в очите на ангели, че те осъждат живите същества на Вселената за тяхното подло, наистина диво поведение.
  Армията на Стелзанат не бързаше да се срещне, само отделни мобилни части, бързо, възползвайки се от превъзходната си скорост, атакуваха врага, нанасяха щети и се оттегляха. В отговор те се опитаха да ги посрещнат с баражен огън, но по-пъргавите и перфектни отбранителни сталзани действаха много по-ефективно. Взривени като взривени мини, които изглеждаха малки в космически мащаб - крайцери и миноносци. Но тук беше възможно да се изхвърли и голяма игра. Един от огромните бойни кораби на коалицията беше ударен, димеше гъсто, изкриви се и на борда на гигантския звезден кораб избухна паника като пожар в суха гора.
  Извънземните, подобни на тушканчета само с нокти вместо опашка, се разпръсват от страх, докато крещят и подскачат сърцераздирателно. Между тях се сервират по-малки видове, приличащи на хибриди на мечки и патици. Човките от дивия ужас са изкривени, чуват се пукнатини, перата се разпръскват, тук светят. Ето една от патиците мечки, обърната с главата надолу, увила главата си в огнеупорна тръба. Там то беше точно в гърлото и изби пяна, стомахът й мигновено се разтвори и трупът на птицата се пръсна, пръски кръв с останките на излязлото дете на плътта.
  Жербоите се настаняват, стремят се към спасителни модули, но изглежда системата, която дава призрачна надежда за оцеляване, е безнадеждно повредена. Техният генерал Та-ка-та издава истерично писък:
  - О, богове на квадрата на вселенския кръг, от ....
  Не беше възможно да завърши, суперпламъкът покри нещастното му превъзходителство. Месото на интелигентен гризач се разпада на елементарни частици.
  Бойният кораб изгоря, изхвърляйки въздушни мехурчета, предадени във вакуума, и след това избухна, разпръсквайки се на много фрагменти.
  Хипермаршал Стелзанат Голямата тояга нареди:
  - Преместете напред осемстотин и петдесет хиляди супер фрегати, както и стръмни грайфери. Да яздим на гърба на врага.
  Фрегатите се опитаха да запазят строя, подреждайки се в отделни линии. Ракетните крайцери и грайферите, заедно с изтребителите, образуваха нещо като фина мрежа. Първоначално те се опитаха да бомбардират врага на голямо разстояние, използвайки оръжие, което вече не е ново за Вселената, но изключително разрушително: термокваркови ракети. Подобно на боксовата тактика на голям удар, хвърлете дълъг ляв удар и дръжте партньора си на разстояние. Коалиционните кораби се отдръпнаха, ариергардът на звездните кораби се втурна напред, опитвайки се да пробие навреме към бойното поле. Използвайки предимството си в организацията и маневреността си, Сталзаните разбиха като кама по-хлабавата формация на противостоящите им сили. Сред извънземните, които се опитаха да напреднат, загубите се увеличиха.
  Двузвездният генерал на красотата Лира Велимара на своя скоростен грайфер. Това е такъв вид боен звездолет, че за разлика от конвенционалните крайцери, вместо оръдия, има излъчватели на антена, които, когато се използват в битка, корозират бронята на вражеските кораби. Ето гравиоплазмените вълни, през вакуума. Черното пространство от техните космически наводнения е оцветено като вода от разлят бензин. Действието е много разрушително. Оръжията на извънземните, които неуспешно се опитват да им се противопоставят, се усукват, причиняват смущения в компютърното насочване или дори при висока интензивност предизвикват детонация в анихилационните предпазители на термокваркови ракети. Вражеските кораби са като риби под филм от двигателно масло, някои от тях не са направени от метал или керамика, а от биологичен произход и съвсем реалистично се гърчат в най-ужасните конвулсии.
  Тук друг от бойните кораби започва да се разпада, пламтящ, сякаш огромен кораб с диаметър по ширината на Ламанша е направен от домино, залято с бензин. Няма какво да се каже за загубите от по-малките звездни кораби. Коалицията от извънземни явно отстъпва, явно най-новото оръжие на сталзаните - излъчената гравиоплазма, буквално шокира космическите сили на няколкостотин империи.
  Genhir Wolf контролира огъня, като движи пръстите си пред скенера в определен ред. Външно stalzan general на една звезда изглежда като мощна, героична конструкция на мъж с лице на млад мъж, най-подходящ за нацистки плакат - "истински ариец". Агресивен красив мъж, но това е зла красота - Луцифер. Сталзан се усмихва злобно, докато удря. Той усеща объркването на тълпата, събрана от няколко галактики. Е, нека се натрупат още повече, засилете паниката. Когато основните сили на Лилавото съзвездие влязат в битката, ще има победоносен, радостен за едни и тъжен край за други.
  Коалицията действа някак хаотично, вместо организиран отпор, неясни маневри, дори два грандиозни бойни кораба, въпреки космическите разстояния, заслепени, плаваха един към друг, след това с рев, чрез гравитационни вълни, болезнено раздаващи се в ушите от близко разположени бойци, се сблъскаха.
  В тях са счупени прегради, смачкани са бойни отделения, казармени кабини, учебни и развлекателни зали. Всичко се случи със скоростта на прилива, достатъчно бързо, за да убие всяка възможност за бягство, но все пак агонизиращо бавно, давайки шанс на милионите хванати в капан живи същества да изпитат кошмарния страх от неумолимата смърт.
  Ето графинята на състезанието Fee, много подобна на букет от теменужки с розови жабешки крака в златни къдрици, приема болезнена смърт, признавайки ... на своя боен излъчвател. Компютърна холограма чете молитви и опрощава грехове с бързо темпо. Такава е религията на тази бляскава нация, вашето високотехнологично оръжие играе ролята на свещеник, само кибернетичният интелект се счита за такъв, той има достатъчно святост и чистота, за да служи като посредник между живия организъм и Всемогъщия Бог. Последните думи на свещеника-излъчител бяха:
  - Светът не е лишен от чар, но мерзостта не се принася в жертва на Бога!
  Лира Велимара е строен и атлетичен привърженик на отбора в специален режим, компресиран говорен код, който играе двойна роля. Щит, който криптира от евентуално подслушване на командата и ускорява предаването на заповеди, маготелепатичен импулс.
  Крайцери, разрушители, бригантини и дори един космически кораб, това са кораби, повредени или напълно унищожени от нейния звезден кораб. Лира логично отбелязва:
  - Смелостта може да компенсира недостатъчното обучение, но обучението никога не компенсира смелостта!
  Техният грайфер вече е понижил енергията на термокварка почти до предела (все още използването му не е толкова съвършено) на реактора и трепетно чака командата. Стотици хиляди вражески кораби от основните класове вече са унищожени, битката се води на най-широкия фронт.
  Заповедта беше дадена, те побързаха, организираха се да се оттеглят, за да се презаредят на товарните станции - специални контейнери за космически кораби.
  И Hyper-Marshal Big Cudgel хвърли нови сили в битката:
  По-специално неговият личен флагман ултра-боен кораб Bulava
  След това двама други гиганти "Върховно асо" и "Червена дясна ръка" напреднаха. Те разполагат с десетки хиляди големи и малки оръдия и излъчватели. Над тях трептяха няколко защитни слоя: гравиоматрица, магопространствени полета (пропусклива материя само в една посока), рефлектор на силата. Всички кибернетични устройства работеха върху хиперплазма на подниво, което ги правеше устойчиви на смущения. В същото време бяха използвани огромни радари, които сами създаваха йезуитски пречки за електрониката на врага.
  Заваляха смъртоносни изригвания... Трима гиганти се опитаха да се разпръснат по-широко, за да унищожат врага възможно най-ефективно. Те са практически неуязвими, като кълбовидна мълния, летене, изгаря тополов пух, пърхащ в космоса, такъв е техният смъртоносен ефект върху космическите кораби на извънземни. Принуждавайки ги да се оттеглят в паника. Безброй спасителни модули във формата на хапчета се разпръскват във вакуума. Stalzany все още не им обръща внимание, тогава ще бъде възможно да ги довършите. Те обаче понасят незначителни загуби в сравнение с противника.
  Но в същото време на пламтящите звездни кораби няма суматоха и паника. Евакуацията протича много гладко, сякаш това не са живи организми, а биороботи. Освен това, сякаш за подигравка със смъртта, е придружено от смели песни.
  И ето го грайферът на Лира Велимара: такъв специален носител на гравитационна плазма, който се оказа неочакван от гледна точка на силата на анихилация. Зареждането стана мигновено и отново в битка.
  Звездолетът набира максимално ускорение, Лира дори се държи за стабилизатора, за да не падне по гръб. Все още много ярка, дълга и гъста коса, развяваща се от настъпващия въздух.
  Трудно е да се повярва, че това героично момиче вече е ударило двеста цикъла. Колко свежо и чисто е лицето й, движещо се ту с яростно изражение, ту обратното ангелско или игриво. Има много битки зад гърба си, но тя сякаш никога не се изморява от тях. Всяка нова битка е нещо специално, със своята неописуема красота и наситеност.
  И сега те разполагат с най-новото оръжие по отношение на принципа на действие, срещу което врагът едва ли ще успее да намери ефективна защита, поне до окончателната победа на Стелзанат.
  Колко безпомощен е дредноутът на расата Тизт. Заслепен, губещ посока. Въртене с диск, изстрелян от спортист, който след няколко мига съставните му части бяха разпръснати из просторите на галактиката. Или още една нещастна жертва, три разрушителя, загинали в обятията на гравиоплазмата, треперещи като малки лодки като момчета.
  Генерал Владимир Крамар, коригирайки насочването на излъчвателите (и не без успех, от новия изпепелен крайцер останаха само моноблокови пръчки), отбеляза със съжаление:
  - Лесно се убива, трудно се възкресява и изобщо не може да се живее без насилие!
  Лира, управляваща своя звезден кон, изхвърляща още един поток от разрушения и изглеждаща като кораб, преустроен от товарен транспорт, също е оплетена в плазмена мрежа, посочена:
  - Смъртта, като верен приятел, непременно ще дойде, но ако искате да се разходите по-дълго с капризен живот, докажете своята преданост към ума и смелостта си!
  Генгир Вълк излая дрезгаво, продължавайки остроумната си словесна реплика:
  - Законите не се пишат за глупаците, но и те получават санкции за нарушаването им за тези умници, които са написали тези закони!
  Организираната съпротива на разнородната армада е сломена. Бягството в космоса е като дори планински колапс, това е торнадо, което веднага покри училище от мушици, събаряйки и вдигайки всички наведнъж ... Преследването започна. Като глутница вълци, каращи стадо овце. Само сталзаните са много по-зли, по-безмилостни от вълците. За тях това дори не е въпрос на оцеляване, а на демонстриране на непреклонна воля и безпощадна ярост. Преследвайте, мъчете, не пускайте. И въпреки че много деца няма да чакат родителите си (и тук са се събрали същества от един и същи пол до дузина пола), но майки, бащи, неутрални, техните синове, дъщери и кой знае кой още ... Каква доблест в такъв убийство, когато дори стрелбата по яребици изисква повече умения и усилия. Отломките наводняват пространството и падат върху осветителните тела, причинявайки коронарни смущения, изпъкналости и плазмени вихри на повърхността. Индивидуалните звезди дори променят цветовете си, от различни чужди обекти, особено ужасно е, ако същество, което има личност, изгори живо, а личността е цял свят.
  Дори прахосмукачката може да се разплаче от такъв разход...
  Всичко спря внезапно, сякаш изобщо не е започвало. Армадата на Флота на лилавото съзвездие замръзна и противниците й изчезнаха веднага. Изглеждаше като криле, а лапите на космическите лешояди бяха залепени за пространството и не можеха да се движат. И в същото време никой не усети и най-малкия трус или трус. Всичко, което се случи, беше извън рамките на обикновената физика.
  Лира изръмжа яростно.
  - Кой е този, готин, който успя да ни спре?
  Генхир Волф погледна с неприкрита омраза:
  - Нямам представа... По принцип е невъзможно, но... - Генерал-Сталзан понижи гласа си, явно уплашен до шепот, издаде го нервно тичане с ледени очи наоколо, добави. - Но само Зорги може да спре милиони космически кораби наведнъж така.
  Лира отговори спокойно, дори пренебрежително:
  - Това, разбира се, е досадно, но никой не може да забрани на живите индивиди да се бият, а ние, stalzans, можем да спечелим!
  Крамар Разорвиров, предизвикателно се прозявайки и хвърляйки в устата си нещо като охладен сандвич, дъвчейки енергично, но в същото време с напълно разбираем глас, обобщи:
  - Недовършеният враг е като нелекувана болест - очаквайте усложнения!
  
  Глава 1
  Отново тук кръвта тече като река,
  Опонентът ви изглежда твърд.
  Но ти няма да му се поддадеш
  И ще върнете чудовището в тъмнината.
  По черното кадифе на бездънния небесен килим са пръснати искрящи частици от звезди. Светилата, преливащи се с всички цветове на дъгата, изпъстрят небесната сфера толкова плътно, че изглежда, сякаш няколко огромни слънца се сблъскват заедно, експлодират, разпръсквайки се в ослепително блестяща роса.
  Планетата, витаеща между безброй звездни гирлянди, изглежда като малка, незабележима точка. Прилича на зърно от кафява желязна руда сред разсипани диаманти.
  На мястото на гигантски кратер, образуван в резултат на падането на ракета-унищожител, се намира Галактическият колизеум. Високо над него блестят толкова огромни ярки проекции-холограми на протичащи двубои, че ходът на боя може да се проследи с просто око от далечния космос.
  В самия център на грандиозния, богато украсен стадион се проведе безпощадната и вълнуваща битка на гладиаторите, която привлече вниманието на милиарди хора.
  Поразеното, опръскано с кръв тяло на един от тях тръпне безпомощно...
  В главата ви има канонада, сякаш сте обхванати от експлозивна вълна, която разделя плътта на молекули, които продължават да се разпадат, изгаряйки като светкавици на миниатюрни атомни бомби. Усилие на волята, отчаян опит да се стегна - и сега лилавият воал сякаш бавно се слага, но не спира да се върти пред очите ми. Мъглата, сякаш с пипала, се вкопчва в околното пространство ... Боли, брашно във всяка клетка на разкъсаното тяло.
  - Седем осем...
  Чу се приглушен, сякаш през плътен воал, гласът на безстрастен компютър.
  - Девет десет...
  Трябва да станете бързо, да станете рязко, иначе ще дойде краят. Но тялото е парализирано. През гъстата червено-димяща мъгла врагът се вижда смътно. Това огромно трикрако чудовище е диплороид. Той вече беше вдигнал своя гъст и дълъг гребен, готвейки се да събори острието на живата гилотина с колосална сила. Две огромни щипки отстрани се отвориха хищнически, третият крайник е дълъг, бодлив, изтривайки опашката на скорпион, който е отзад, нетърпеливо драска пода на арената. От гадната, неравна муцуна, покрита със зелени брадавици, капеше жълта воняща слюнка - съскаше и димеше във въздуха. Отвратителен изрод тегнеше над мускулесто, окървавено човешко тяло.
  - Единадесет дванадесет...
  Сега думите стават мъчително оглушителни, като удари с чук по тъпанчетата. Компютърът смята малко по-бавно от стандартните земни мерки за време. Тринадесет вече е нокаут.
  Решението се роди за част от секундата. Внезапно, изправяйки рязко десния си крак и използвайки левия като пружина, избягвайки като леопард в бясна ярост, мъжът нанесе най-силния нисък ритник точно в нервния център на извънземното чудовище - силициево-магнезиев хибрид на рак и жаба. Ударът беше силен, остър и точен, освен това съвпадна с идващото движение на звяра. Чудовището от подкосмоса (междинно местообитание, способно да пътува между звездите, подхранвано с енергията на електромагнитните вълни, но в обитаемите светове хищник; не се притеснява да поглъща органични вещества от всякакъв вид) леко потъна, но не падна. Това разнообразие от диплороиди има няколко нервни центъра, което значително ги отличава от другите същества. Удар в най-големия от тях причини само частична парализа.
  Противникът на чудовището, въпреки широките рамене и изваяни мускули, беше много млад, почти момче. Чертите на руменото лице са фини, но изразителни. Ако не са изкривени от болка и ярост, тогава изглеждат наивни и нежни. Когато се появи на арената, рев на разочарование дори премина по трибуните, колко спокоен и безобиден тийнейджър изглежда гладиаторът. Въпреки че сега това вече не е момче, а яростно животинче, очите му бълват такава неистова омраза, че изглежда, че биха го изпепелили не по-лошо от ултралазер. От удара човекът едва не си счупи крака, но продължи да се движи със скоростта на котка, въпреки че леко накуцваше.
  Болката не може да сломи гепарда, тя само мобилизира всички скрити резерви на младия организъм, вкарвайки в нещо като транс!
  В главата на момчето сякаш бият хиляди барабани, по вените и сухожилията тече неукротима енергия. Последваха поредица от мощни акцентирани удари по тялото на мастодонта. В отговор чудовището замахна с щипците си, остри и тежащи половин центнер. Обикновено тези животни имат реакция на жонгльор, но точен удар в нервния възел я забавя. Младият боец, след като направи салто, напусна ужасния гребен и се озова зад чудовището. Подменяйки коляното си и прекарвайки ръката си с нокът, младият мъж го удари с лакът, влагайки цялата си тежест, и направи рязък завой на тялото. Чу се хрущене на счупен крайник. Под грешен ъгъл нокътът се смачка, изпръсквайки малък фонтан от воняща кръв с цвят на жаба. Въпреки че докосването на течността, изригнала от създанието, продължи само миг, младият гладиатор усети силно изгаряне, бледочервени мехури мигновено набъбнаха по гърдите и дясната му ръка. Трябваше да скоча назад и да наруша дистанцията. Болещият вик на звяра е смесица от рев на лъв, квакане на жаба и съскане на усойница. В яростна ярост чудовището се втурна напред - младежът, покрит със смес от кръв и пот, направи каскада от салта и отлетя към бронираната решетка. С бягане, инвестирайки цялата си тежест, чудовището удари с гребен, опитвайки се да пробие гърдите на врага. Младият мъж се отървал от удара, а дебел гребен пробил металната мрежа. Продължавайки да се движи по инерция, създанието от космическия подземен свят потопи крайника си в следващата мрежа с мощен токов заряд. От оградата хвърчаха искри, през тялото на мастодонта минаха разряди, миришеше на пламтящ метал и невъобразимо отвратително горяща органична материя. Всяко сухоземно животно би било мъртво, но този представител на фауната веднага е ясно, че има съвсем различна структура на тялото. Чудовището не можа веднага да извади ствола си - последваха поредица от бързи удари, като въртене на лопатки на витлото. Въпреки това, електростатичният заряд, с леко забавяне, преодолявайки съпротивата на чужда плът, болезнено удари младия боец. Отскочи назад, сдържайки вика си, от разкъсваща болка, пронизваща всяка вена и кост, гладиаторът застина и скръсти ръце на одрасканите си гърди, започна да медитира, докато стоеше. Неподвижността му на фона на приклекналия звяр и бушуващата като буря публика изглеждаше необичайна, като на малък бог, хванат в ада.
  Момчето беше спокойно, като повърхността на замръзнал океан, знаеше... Само едно движение може да нокаутира такова чудовище. Много силен удар.
  Разкъсвайки гребена на парчета окървавено месо, диплороидът скочи с цялата си маса върху нахалната обезкосмена маймуна. Как можете да позволите на някакъв малък примат да ви спечели. Събирайки волята си, концентрирайки всички чакри и енергия в един лъч, младежът нанесе мощен удар в скок. Тази древна техника на Хаар-Марад, достъпна за малцина, е способна да убие този, който я нанася. Ударът падна върху вече победеното нервно ядро на гигантския боец. Собственото му тегло и скорост увеличиха силата на кинетичната енергия и този път нервното окончание не беше просто разбито, а няколко основни нервни стъбла бяха разкъсани от сътресението. Кристално-металният гигант беше напълно парализиран.
  Трупът излетял в едната посока, младежът в другата.
  Кибернетичният съдия отброи с тих глас:
  - Едно две три...
  Той броеше на езика на Сталзан.
  И двамата бойци лежаха неподвижни, с последния удар младежът смаза чудовището, но самият той си счупи крака. Съзнанието обаче нямаше време да увисне напълно на гладиатора и атлетично изграденото момче, преодолявайки болката, се изправи, вдигайки кръстосаните си ръце, стиснати в юмруци (знак за победа на езика на знаците на империята Сталзан).
  - Дванадесет!.. Тринадесет!.. Боецът, родом от планетата Земя, Лео Ераскандар победи. Възрастта му е 20 родни години или 15 стандартна. Това е дебютант на бойната арена. Той загуби от него шампиона на галактическия сектор Ihend-16 според SSK битка без правила, участник с рейтинг 99:1:2 - Askezam verd Asoneta, чиято възраст е 77 стандартни години.
  Някъде горе блесна многоцветна игра на светлина, която се разтваряше в невероятни калейдоскопични нюанси на дъгата, поглъщайки цялата безкрайна гама от пространство.
  Холограмата, която показва битката, нараства на седем хиляди километра над купола на бившия античен театър. Младият мъж беше забавна гледка. Лице в кръв. Счупена челюст подута, нос сплескан. Торсът е насинен, обгорен и одраскан, заедно с потта капе тъмночервена кръв. Гърдите се повдигат от напрежение, всеки дъх причинява силна болка от счупени ребра. Кокалчетата на ръцете са счупени и подути, единият крак е счупен, палецът на другия е избит. Изглежда, че сте прекарани през месомелачка. Изпъкнали мускули, не за възрастта си, играят като живачни топки. Все още им липсва маса, но великолепният релеф и дълбокият рисунък са поразителни. Красив - не казвай нищо. Аполон след битката на титаните!
  Чува се оглушителният рев на стотици милиони гърла, предимно хуманоидни същества с крила, хоботи и други. Те произвеждат безброй звуци - от нискочестотни до ултразвукови диапазони. Адската какофония е внезапно прекъсната от премерени гръмотевични звуци. Звучи химнът на най-великата империя Сталзан. Музиката е дълбока, изразителна, страхотна. Въпреки че Лев не харесваше химна на окупацията, музиката, симулирана от хиперплазмения компютър и изсвирена на хиляди музикални инструменти, потресе въображението.
  Цяла локва воняща, отровно-зелена кръв изтече от победеното, ограничено интелигентно животно. Роботите-чистачи на паякообразни се спуснаха от движещата се пътека (каки), остъргвайки счупената протоплазма. Очевидно сега чудовището беше подходящо само за рециклиране.
  Четирима огромни войници в бойни костюми се затичаха към изтощения младеж. Приличаха на огромни таралежи с ракети и муцуни вместо игли (имаха толкова впечатляващ арсенал).
  Губернатор Крос страхливо се скри зад широките им гърбове. Той явно беше объркан, не очакваше, че "непобедимият" местен шампион ще бъде победен от някой земен човек. Плътните му ръце трепереха от вълнение, когато подаваше на веригата медал под формата на чудовище, наподобяващо приказен триглав змей. Губернаторът, дори за да не докосне представител на незначителна раса примати, използва ръкавици с тънки прибиращи се пипала, когато връчва наградата, без да напуска прикритието на огромните трупове на пазачите. И тогава Крос бързо се оттегли, скачайки в крилат танк, излитайки с бързината на артилерийски снаряд, хвърлен от далекобойно оръдие.
  Насочвайки лазерните си оръдия, страховитите воини на Сталзан поискаха да напуснат арената на звездния Колизеум. Залитайки, младежът напуснал бойното поле. Обезобразени боси крака оставиха кървави следи върху хиперпластичната повърхност на пръстена. Всяка стъпка е като на горещи въглища, избухва от болка, връзките се разтягат, всички кости и вени болезнено болят. Лъвът прошепна тихо:
  - Животът е съсредоточие на страданията, смъртта е избавление от тях, но ще намери наслада в мъките на борбата - ще заслужи безсмъртие!
  Опитвайки се да се държи изправен, той вървеше по дълъг коридор, облицован с черупки, а множество женски, подобни на земни момичета, хвърляха цветни топки и многоцветни луминесцентни цветя в краката му. Жените от расата Сталзан обикновено са много красиви, високи, закръглени, с модни прически, подрязани с фиби под формата на различни извънземни същества, обсипани със скъпоценни камъни. Някои от тях пускаха закачливи комплименти, шегуваха се вулгарно и дори разкъсаха дрехите си, като нагло флиртуваха и демонстрираха изкусителните части на телата си. Без никакво колебание, извършвайки откровено подканващи движения на тялото, те пускаха плашещи холограми от гривни или обеци, оборудвани с електроника. Безсрамни тигрици, напълно лишени от морални принципи, деца на една изключително покварена цивилизация. Ераскандар се мръщи, сякаш в менажерия, нито един човешки поглед. Той дори не трепна, когато виртуални същества го нападнаха и псевдореални зъби в няколко реда се затвориха върху торса или врата му. От холограми отделя озон и само леко бие със слаб електрически разряд. Мъжете и жените от Сталзанат са раздразнени, че човек не обръща внимание на ужасните проекции и използваха заплахи и обиди. Те бяха възпрепятствани само от здрава бариера, за да предпазят обществеността от нападения над гордия младеж. Само едно русо момиче само се усмихна, махайки приветливо с ръка. Лъвът беше изненадан да види нещо човешко в очите на извънземно дете, на душата му стана по-топло.
  Да, имаше дни, когато родителите радваха децата, а те се смееха в отговор, оголвайки зъби, до момента, в който сталзаните (както се наричат империята на лилавото съзвездие - Сталзанат) нагло и йезуитски окупираха Земята. Но силният е свободен дори в затвора; слаб роб на трона!
  На изхода Лео беше посрещнат от Джоувър Хермес, един от асистентите на управителя на слънчевата система, наричан звездата Laker-iv-10001133 PS-3 (PS-3 обозначава кислородно-азотна атмосфера, най-често срещаната и подходящ както за хора, така и за stalzans) . Той се усмихва, неговият роб е надминал всички очаквания. Но друго човече - Фиго Урлик - буквално се тресе от яд. Той пръсна много пари като идиот. Ядосан, той изкомандва:
  - Довършете веднага този плъх с вакуумна глава.
  Отпуснатата му физиономия се разклати, въпреки всички постижения на медицината, след намаляване на теглото Урлик отново стана ужасно дебел поради патологичното си желание за мазни и сладки храни. Въпреки че Йовер Хермес не посмя да сложи пари на роба си, той, разбира се, нямаше да даде младежа на този глиган:
  - Забрави, Урлик, че сега това е моя собственост и зависи от мен да реша - да живея за него или да отида на унищожение!
  Урлик изсумтя, а четири дебели брадички трепереха като желе, уловено от жива муха:
  - Опасен е като хиперлазер с термопреонова помпа. Къде може тази земна буболечка да се научи да се бие толкова добре? Със сигурност той е един от членовете на партизанското подземие. - Hog-stalzan се разпространява хлъзгаво от масло (от и по време на битката той постоянно яде), повиши тон. - И ще го носиш из Вселената?
  Хермес кимна решително, късата му коса леко промени цвета си.
  - Да, това е мое право. Той има отлични качества на велик боец, можете да спечелите много пари от него. Бойните изкуства са такъв бизнес, в който петлите снасят златните яйца! - намигна лукаво собственикът Сталзан и веднага нареди на пазачите. "А сега нека бъде обездвижен!"
  Един от неравните чудовищно развити мускули беше огромен, изстреля облак пяна. Младият мъж моментално се оплете, биопяната се смачка и задави като калмар. Момчето падна задъхано, но веднага беше вдигнато грубо от роботите.
  - Закарайте го в медицинския център и го изправете на крака, без да го вдигате от коленете му! Хермес се изкиска злобно на шегата му.
  Момчето беше грубо хвърлено в капсула, все едно е хвърлено цепеница във фурната. Кибернетичните създания изскърцаха:
  - Зарежда се животно с определена стойност!
  Урлик, тропайки с ботуши, изръмжа дрезгаво:
  - Махай се оттук, примата смърди! Човекът е създание, за което дори му е жал за анихилационния импулс!
  Санитарите-роботи си тръгнаха мълчаливо заедно с медицинската кутия.
  Хермес се ухили, хищна усмивка замръзна на орловото му лице.
  - Винаги съм смятал, че хората са безполезни бойци, но сега съм просто изумен. Дори нашите естествено родени момчета, без хормонална стимулация, не са толкова силни на неговата възраст. Може би изобщо не е човек?
  Урлик оголи зъби, тихо подсвирна и изсумтя от удоволствие, усещайки внезапно трансформираното оръжие в дланта си. Разхлабеният глиган веднага стана жилав глиган; държащ петцевна лъчева пушка в ръцете си:
  - Знаете ли, има закон за чистотата на състезанието. Метисите трябва да бъдат убити, за да не оскверняват рода ни. Кръв се пролива лесно, още по-лесно се разваля, но е почти невъзможно да се спре кръвопролитието, когато е засегната честта на един народ!
  Хермес щракна с пръсти и в тях се появи пура на петна, подобна на кобра. Когато устата на блестяща цигарена змия се отвори, пръстени или дори осмици сив дим излетяха от нея:
  - Фагирам Шам знае какво прави. Можете, разбира се, да проверите генетичния му код, но това е безполезно за нас. Нека разделим печалбата наполовина. Той е прост човек: гладиаторски роб. Така че ще обявим, печелейки големи пари. И никакво количество информация.
  - Контакт до контакт! - Урлик побърза да се съгласи тук, стръмнината беше издухана, като топка под колело. И той вече се беше обърнал, за да изиграе ретирада, и изведнъж замръзна, неволно се наведе от вятъра.
  Точно над главите им летеше флангер на колониалната полиция, направен под формата на шестоъгълна пирамида с леко удължена челна част, светеща с лъчи. Зад него има още три кинетични гравиоциклета под формата на пирани с четири емитерни колела вместо перки. Бяха толкова ниско, че едва не удариха търговците от Империята на лилавото съзвездие. Хермес обаче само изръмжа. - Пулсарна флора. След това се наведе по-близо до ухото на Урлик, стърчащо като локатор:
  - Да, чакай човек, вятърът се срутва по петите ти! Разбира се, има още информация. Предстои да пристигне нова пратка с културни ценности от планетата Земя, така че е време да потърсите клиенти.
  - Ще го намерим. Сред Hymenoptera изкуството на безкосмести примати е много търсено. Изкуството на животните, само животните ценят!
  И двамата злодеи изцвилиха в идиотски смях. Хермес ритна една бързаща за работата си лимонова медуза (хибриден организъм от лимонов плод и сухоземна медуза!) и след полета й с доволен вид извика:
  - Дефектните индивиди са пълни, могат да пият само вино! И кой от тях не е способен на успех? Това подреждане е просто смешно!
  Партньорът хвърли и подаде в устата си торта, която изскочи от уличен синтезатор - автоматизацията работеше по телепатична заявка.
  Тогава комп-гривната на ръката на Урлик издаде триизмерна холограма - крилато чудовище с зъби показа нещо с изразителен жест. Дебелото лице на Сталзан изведнъж се изпъна и като се обърна, богато облеченият дебелак мълчаливо се отдалечи.
  Хермес посочи полуголо мускулесто момиче, съдейки по татуировката (сърце, пронизано от меч с дълъг номер на голото й рамо), тя е служила в антивойските - нещо като наказателен батальон в армията на Стелзанат. Девойката излетя пред него, разкривайки разголените си пищни гърди, с блеснали като гланц алени зърна. Босите й крака все още бяха в мехури от традиционното болезнено въздействие на бягане по нажежена до бяло метална пътека, което е обичайно в Лилавото съзвездие срещу войските. Подчинението беше напълно въведено и външно младо момиче (въпреки че уморените отровнозелени очи издаваха много по-почтена възраст) изглеждаше с предаността на старо куче.
  Ще направя каквото кажете сър. Половин час десет куламана. - дългият й розов език облиза подканящо пълните й сатенени устни.
  - Ако искате да ви покосят, срокът е да го направите. - Хермес, предаван от комп-гривна (плазмен компютър с множество функции: включително способността да убива с мини-лазер и поддържа комуникация между звездни системи) с кратко импулсно съобщение. Оформен като съсирек от хиперплазма, той изчезна като часовник, носен от атлетична проститутка воин.
  - Това е времето на нощта на любовта, ще го отведете до Пентагона Begder rasa hoffi! Върху искрящата холограма трептеше смесица от мечка и носорог със слонски уши. - Това е неговата чаша!
  - Ще бъде направено! - момичето поклати масивните си бедра и излетя във въздуха, контролирайки полета, издърпвайки чорапите си и разпервайки пръсти.
  
  ***
  В този момент парализираният младеж е откаран в медицински център. Въпреки всички щети той беше в пълно съзнание. Мислите на изтощеното момче бяха насочени към родната Земя...
  ...Неговата поробена планета стенеше под кверли (основният метал, от който са направени звездните кораби на нашествениците стотици пъти по-здрави от титан) пети. Малко преди да замине в безкрайните простори на космоса, той става свидетел на варварска чистка, която убива десетки хиляди хора, включително приятелката му Елена. Под управлението на губернатора Фагирам Шам земляните бяха преследвани с безпрецедентна строгост, както никога досега. Всеки от местните жители, който се опита да се приближи без пропуск, поне на пет мили до магистралите, беше безмилостно убит. И е добре, ако е бързо: повечето бяха разпнати на кръстове под формата на свастика, шестлъчеви звезди или набити на кол. Живите роби, независимо от възрастта и пола, са били одирани или окачени за косите, разтворени в киселина и дадени за изяждане от мравки-мутанти. Имаше и по-сложни изтезания с помощта на нанотехнологии и различни виртуални машини. Хората бяха настанени в казарми, експлоатирани като глупави животни. Почти всички големи градове и индустриални центрове са унищожени по време на завладяването на планетата. След третиране с "чисти" анихилационни заряди на Земята не остана нито един военен обект и нито един завод. Под предлог, че всички представители на човечеството трябва да имат работа, те бяха напълно лишени от механизация, принуждавайки почти всичко да се извършва на ръка. Някои от робите са били използвани за изграждане на огромни декоративни конструкции. В редки образователни институции хората са били обучавани само на елементарни знания, на ниво начално училище. В крайна сметка глупостта е по-близо до смирението, а живият ум, като свободна птица, се стреми към свобода. Нищо чудно, че реакцията винаги е била против образованието на обикновените хора. Културните съкровища на земляните бяха безсрамно ограбени, шедьоврите бяха разпръснати из други звездни системи. В същото време самите талантливи майстори останаха в положението на затворници от концентрационните лагери и за тях беше още по-лошо, отколкото за тези, които природата не е надарила с талант. Защо? Тъй като износването се превърна в проклятие, останалите не толкова способни понякога можеха да се измъкнат като ненужни. Затова представители на човечеството предпочитаха да скрият талантите си. Но те все пак бяха открити с помощта на интелигентни скенери и детектори. Планетата се превръщаше в една непрекъсната казарма, в колония на най-голямата космическа империя. Правеха каквото си искат с човечеството. Най-ужасни бяха фабриките на смъртта, където плътта на мъртвите или дори по-лошата от живите хора беше рециклирана.
  Кошмарна памет; нарисувана с лице като сврака, в черен костюм с жълти тъпи шипове на сталцанка, с всичка сила бие неговото тогава още много малко момче с ръкавици в лицето. Разчлененият въздух свири, хлътналите от недохранване бузи горят с огън, искам да отговоря, но тялото е оковано от невидимо, притискащо менгеме поле. Само не плачи, не крещи, не показвай, че те е страх... Най-ужасното тук не е болката, с която си свикнал от ранна детска възраст, нито дори унижението, защото каква гордост може да има един роб имат, но фактът, че ръкавиците са изработени от естествена човешка кожа. Същата кожа, която е одрана жива от твоите другари!
  ... Лъвът се събуди и изстена, обърна се с мъка, роботите се опитаха да го успокоят, държаха го с бодливите си многоставни крайници. В същото време, сякаш за подигравка с ранения гладиатор, като малко момче, те пееха приспивна песен с тънки, механични гласове. Момчето се почувства обидено, той вече беше успял да посети такива изцепки през краткия си живот, че психологически се чувстваше като аксакал. Ераскандар прошепна с подути, разбити устни:
  "Изпитанията са вериги, които не позволяват на твърде леките мисли да избягат. Тежестта на отговорността е тежка, но лекомислието води до още по-тежки последствия!
  В този момент вратата се отвори от само себе си - в стаята пропълзя хищно растение с бодливи пипала. Медкиборгите, сякаш получиха команда, се разделиха. Чудовищно потомство на извънземна флора висеше като зловещ облак, а от половинметровите му игли капеше горяща отрова.
  Преодолявайки болката, Ераскандар скочи навреме: пурпурната лапа на гигантски кактус с неочаквана пъргавина се опита да светне осакатения младеж. Въпреки раните си, Лъвът се ядоса; за него беше очевидно, че заводът убиец изпълнява планираната си програма. Хирургическият инструмент се завъртя като зловещо витло в ръката на робота. Машината се втурна в атака, надявайки се да довърши омразния човек. Ераскандар падна по гръб и използвайки несчупения си крак като лост, треперейки от непоносима болка, хвърли медициборга върху него. Движещият се кактус беше уловен от въртящите се остриета на безмилостна машина. Разпръснатите парчета от месоядното растение се гърчеха, изпускайки жълтеникава течност. Най-добрият начин да неутрализирате киборг е да хвърлите друг робот върху него. Нека глупавите машини се чупят една друга.
  Спомних си думите на Гуру: "Използвайте кинетичната енергия на врага. Болката не пречи. Нека страданието ви даде нова сила!"
  Чу се дрънчене на метал, небойни роботи се разбиха, леко смачкаха тялото и замръзнаха, опитвайки се да се ориентират. Изстрел от лъчева пушка едва не отнесе главата му. Спасен само свръхчовешки инстинкт, принуден да се срути на пода.
  Медкиборг имаше много по-малко късмет - той просто беше разнесен, нагорещените фрагменти добавиха драскотини по лицето и гърдите на младия мъж, но това вече не беше важно. Лъчите изгаряха метал и пластмаса, пробивайки солидна дупка. Изваждайки режещ скалпел от летящ метален крайник и вдигайки друг хирургически инструмент от масата, Лев ги изстреля в стрелящия бандит. Въпреки че хвърлянето беше интуитивно и на сляпо, очевидно попадението се случи, тъй като последва див писък, а след това блесна дебел труп.
  Беше Урлик. Ераскандар обаче очакваше нещо подобно. Дебелата прима не му прости нищо. Грабвайки кибернетичен пулверизатор с форма на диск, Лъвът го стрелна силно след него. Ударът попаднал точно в дупето на прасето, раздрал силно тлъстото месо. Урлик изрева и се блъсна в отворената врата на бронирания планер.
  Като смесица от Мерцедес и Миг колата се издигаше стръмно в розово-изумруденото небе, почти блъскайки четирикракия трицветен небостъргач с форма на диамант с дузина дракони върху куполообразен покрив. Покривът започна да се ускорява, цветна кавалкада от необикновени чудовища се въртяха и блестяха в магическата светлина на четирите светила.
  Ераскандар се въртеше, счупени кости бяха сурови, кръв капеше от пресни рани, останките от отрязан хищен кактус продължаваха да се роят, драскайки с бодли върху здрава оранжева пластмаса със сини орнаменти.
  - Жалко, че удари дупето, а не тила. Тогава на прасето гибон нямаше да помогне дори реконструкцията.
  Полицейски фланери, бойни киборги и лигави аборигенски пазачи вече са пристигнали на мястото. Без да се замислят, те хвърлиха мъжа на пода, галейки го енергично с шокови палки. Еластичната кожа на гладиатора пушеше от поражението на ултратока и болката беше просто непоносима - този вид електричество се втурва през нервните окончания с хиперлуменна скорост, удряйки мозъка, потапяйки съзнанието в адски кошмар.
  Ераскандар издържа, без да издаде ни най-малък стон. Само капка пот се търкулна от високото чело и нечовешкото напрежение проблесна в младите очи, показа какво му струва.
  Нищо друго няма да платят, и крясъци и псувни, само за да се унижат. По-добре веднъж да убиеш, отколкото хиляди пъти да проклинаш! Докато си слаб телом, укрепвай духа си, за да не се сринеш в дъното на смирението. Най-ужасната не е болката, която те е обърнала отвътре навън, а тази, която си намерил под грешната страна на страхливеца.
  Медицината в империята е силно развита: счупените кости ще заздравеят, белезите ще изчезнат без следа след регенерация. Но кой ще успее да заличи невидимото и от това още по-болезнените белези от човешката душа?
  
  . Глава? 2
  Ти, човече, винаги си мечтал
  Намерете брат в дълбините на космоса
  Мислехте, че извънземното е "идеалът"...
  И той е чудовище от ада! ..
  Ситуацията на планетата Земя стана много напрегната ...
  С идването на новия режим в Русия започва бързо възраждане. Страната бързо върна загубените преди това зони на влияние. В противовес на блока SATO беше създаден мощен източен блок, начело с Велика Русия, нейните младши сателитни партньори бяха Ситай, Андия и други страни. Нараства опасността от пряк въоръжен сблъсък между двете военни формирования. Само заплахата от използване на ядрено оръжие възпря армадата, настръхнала от стомана, от фатална стъпка. Нова трета световна война може да доведе до пълното изчезване на човечеството като биологичен вид. Това е като дуел с толкова смъртоносни ракетни пистолети, че при изстрел ще размаже и стрелеца, и жертвата за секунди.
  Кулминацията на конфронтацията беше първият масов тест на ядрено оръжие на Луната. Ситуацията беше като плътно свита пружина.
  ***
  Външно столицата на Велика Русия, Москва, изглеждаше помпозна и в същото време доста мирна. Въздухът беше необичайно свеж за метрополис, електрическите автомобили замениха двигателите с вътрешно горене и произвеждаха много по-малко шум. Има много зеленина, дървета от всички континенти, има дори африкански палми, присадени на умерен климат. Майката се разрасна, много небостъргачи и великолепни сгради с различни композиции, цветни лехи с екзотични цветя, фонтани, автобани. Чист, добре поддържан град; много облечени смеещи се деца, дори неподозиращи, че универсалното вече е вдигнало над тях меч, който е убил безброй много по-могъщи цивилизации.
  Руският астроном Валерий Кривенко беше първият човек, който забеляза движението на необичайни летящи обекти. Обикновено сдържаният професор възкликна няколко пъти:
  - Готово е! Готово е!
  Поради прекомерна радост, когато вече не мислите за нищо друго освен за вашето откритие, бързайки да съобщите за сензационно нещо, вместо да излезете, той излетя в гардероб с женски дрехи. Колко жени могат да съберат различни рокли, че астрономът беше почти смачкан от кожи, проби от различни тъкани. Тук дори няколко големи бутилки френски парфюм се разбиха върху оплешивяващата глава на експерт, превръщайки се почти в сложна модификация на бинарно оръжие.
  За негово щастие, Кривенко успя да изхвърли информация от мобилния си телефон в интернет, преди съпругата му да го удари по главата с пластмасова точилка (сбивайки още едно болезнено ярко разнообразие от звезди от очите му). Информацията се разпространи моментално и скоро НЛО бяха записани от всички станции за проследяване в света.
  Няколко обекта с форма на делфин внезапно се появиха иззад орбитата на Плутон. Съдейки по траекторията, те се движеха от центъра на Галактиката. Скоростта на тяхното движение се доближаваше до скоростта на светлината и, което е интересно, те имаха геометрично правилни форми. Като дълбоководни риби със симетрични перки, които се виждат ясно със съвременните уреди за наблюдение. Това е изключително необичайно за обикновените метеорити или астероиди. Най-логичното предположение беше, че тези обекти са с изкуствен произход.
  Скоро сензационната новина обиколи цялата планета. Данните за бързото приближаване на неидентифицирани летателни апарати скоро бяха потвърдени от почти всички обсерватории на планетата Земя.
  Постепенно забавяйки, обектите достигнаха орбитата на Марс и продължиха приближаването си. Това предизвика много негативни реакции по света...
  В Москва спешно се събра извънреден Съвет за сигурност. В изследването на космоса Русия вече беше значително по-напред от Съединените американски щати. Въпреки че като цяло човечеството ровеше в пясъчника, без дори да овладее Слънчевата система. И появата на братя по ум предизвика двусмислени чувства.
  ***
  Съветът за сигурност отвори след полунощ и беше много емоционално. Горещото кафе с шоколад, поднесено от светлокосите камериерки, изглеждаше почти ледено на фона на кипящите страсти. Пръв се изказа вицепрезидентът маршал Генадий Поликанов.
  - Вражеските военни кораби се приближиха до нашата територия. Трябва незабавно да ги атакуваме с ядрени оръжия. Ако се забавим, те ще ударят първи - последствията ще са катастрофални. Съвременна война срещу двама суперударници, секунда забавяне: дълбок нокаут, от който никога няма да станете! Гласувам: не се колебайте и вградете всички налични термоядрени бомби и експериментални анихилационни заряди.
  Няколко от присъстващите генерали извикаха в един глас. Но руският президент Александър Медведев плавно махна с ръка и всички млъкнаха. Едрият, може би дори плашещ лидер на страната, който възхищава целия свят, говори с известния си необичайно нисък бас:
  - Уважавам мнението на маршала, но защо му хрумна, че това са точно военни кораби? Ние дори не се опитахме да се свържем с тях и тогава изведнъж се появиха такива екстремистки предположения. Не, трябва да сме сдържани и внимателни като хирург по време на операция. Предлагам: да влезем в мирни преговори с тях и да разберем кои са и какво имат нужда от нас.
  - Г-н президент, ако изпуснем момента на изненадата, ще бъде твърде късно. Необходимо е да се бие с пълна мощност, докато врагът е готов! - почти извика маршал Поликанов, изричайки тези думи и разтърсвайки големите си юмруци с остри кокалчета.
  Медведев, чието широко лице оставаше непроницаемо като маска на египетски фараон, без да повишава тон, възрази:
  - Знам по-добре къде и кога да ударя. Под мое ръководство Русия се превърна в най-могъщата държава на земята, измествайки Съединените щати. И това се случи и защото аз съм не просто силен, компетентен, но и търпелив лидер. И ние не знаем истинската сила на извънземните. Щом са успели да летят до нас, значи тяхното технологично ниво е много по-високо от нашето. Все пак само преди четири години нашият руснак Иван Черносливов стъпи на повърхността на Марс. Кой знае, в сравнение с извънземните ние имаме каменна ера и морал на пещерен човек. Изпратете им радио сигнал, че сме готови да се свържем с тях.
  Министърът на съобщенията, крехък мъж със слушалки (той слушаше държавния глава, докато получаваше актуални съобщения от цял свят), с малки хитри очи, покрити с огледални очила, кимна:
  Да, господин президент. Вие сте въплъщение на мъдростта!
  Само агресивният Поликанов се осмели да спори с лидера. Въпреки че тонът му малко смекчи, в него все още имаше зле прикрит гняв:
  - Не мисля, че е разумно. Тези извънземни не просто долетяха, изоравайки разстояние от хиляди светлинни години. Когато ги видите, мисля, че ще ви прониже ужас. Време е да се обяви военно положение.
  - Това е вярно. Военното положение никога не вреди. - Медведев направи половин оборот с масивното си титаново тяло и се обърна към началника на администрацията. - Надявам се, че сте съставили малка драсканица с красиви думи.
  Шефът на апарата, огненочервен с малки, много хитри очи, потвърди:
  - Да, господин президент, имаме готови шаблони. Искате ли агресивен, помирителен или неутрален вариант?
  Лидерът на нацията, след кратка пауза, през която леко смачка ръба на сребърен бокал с длан, широка колкото лопата (явен признак на нервност), отговори:
  - Неутрален.
  - Извинявай, умнико! - включи се червенокосият сановник, за да се поклони още веднъж на държавния глава. После, без да се отпусне в креслото, наведе се и протегна дългите си ръце, почука по клавиатурата с пъргавите си пръсти. Призивът премина през огромен монитор, на който веднага се затичаха, стадо коне се пуснаха в галоп, редове, направени с големи печатни букви.
  А двуметровият с рамене на щангист президент на страната започна да чете текста на призива към нацията. Няколко пъти Медведев спираше и настояваше да се направи тази или онази промяна...
  - Водачът на нацията да не е мед, за да не се лиже, но пелин, от който плюят, не става!
  ***
  Почти цялата галактика беше изчистена от вражески звездни кораби и крепостите на планетите-крепости бяха унищожени. Независимо от това, отделни отряди от вражески звездни кораби продължиха единични полети. Полуразбитата империя Givoram все още яростно се съпротивляваше на космическия флот на могъщата империя stalzan. Няколко хиляди галактики вече напълно или частично са попаднали под магнитния ботуш на тази най-велика империя. Гиворама трябваше да сподели тъжната съдба на покорените и унизени раси.
  И сега група от пет звездни кораба преследва малък кораб, който беше влязъл в хиперскок. Поради малкия си размер той може просто да се скрие на някоя от далечните планети или дори да кацне на някоя от тайните бази на врага. Тази галактика беше една от най-дивите и неизследвани, като черна дупка в тази част на безкрайното пространство. Следователно такава дреболия като планетата Земя дори не беше посочена на звездната карта.
  Свръхчувствителното оборудване за търсене обаче регистрира интензивни радиовълни, остатъчни кванти от ядрени опити, включително изкуствени неутронни потоци. И космическите кораби, разбира се, тръгнаха да се събират. Ярка светкавица на повърхността на Луната допълнително привлече вниманието на бойната група и космическият кораб най-накрая промени курса. Скоро стана ясно, че пред тях е друга, непозната досега цивилизация.
  Командирът на кораба генерал Лира Велимара даде заповед, според която е необходимо да се деактивира антирадарното поле и да се придвижи към Земята. Висока, много красива жена разглеждаше с интерес снимките на живота на синята планета. Двама нейни заместници, също генерали, гледаха внимателно, дори тревожно новия небесен, новооткрит свят. Компютърът създаде триизмерна картина с цвят на дъгата, след което кибернетичното устройство дешифрира множество човешки езици. Най-вече битите генерали бяха поразени от необикновената прилика на хората със сталзаните. Това предизвика объркване как да се справят с тях.
  Звездни кораби вече навлязоха в орбитата на Луната и беше получена радиограма от земляни с учтива покана: да влезем в преговори. Междузвездни войни все още се колебаеха. Разбира се, криптираната гравитационна телеграма вече е изпратена до центъра, но докато стигне до ...
  Лира реши да спре да чака, стисна дългите пръсти на дясната си ръка в юмрук, проблясвайки пръстен с миникомпютър вътре. Гласът й прозвуча мелодично, като изстрел от картечница "Шмайстер":
  - Ще вляза в преговори с нашите по-малки братя. Нека ни види цялата планета и по всички канали. Генхир Вълк!
  Огромният генерал с лице на зъл ангел блесна с очи.
  - Разоръжете човешките ракетни станции на Луната! Фюри изръмжа.
  "Командире, те могат да се съпротивляват, провокирайки конфликт. - Генгир показа холографско изображение на включения плазмен компютър, изглеждаше, че полетът на всеки фотон се вижда в него, колко ясна беше рисунката. Генерал язвително продължи. - Ядрените оръжия са като мишка, която пази тигър в засада!
  Велимара се изкикоти едва доловимо, младото й лице беше толкова изпълнено с разврат и порок, че дори светецът губеше глава, като я гледаше. Звездният генерал заговори бързо:
  - Мишката, разбира се, може да следва резервоара на котката, но само за да може Мурка да играе с него по-дълго. Могъщият воин е такъв музикант, че всички плачат след него, дори и тези, които не искаха да ръкопляскат! Използвайте плана "Отваряне на ампула", стандартна операция.
  - Квазар (отличен)! - Генгир се издигна във въздуха и като хвърчило (само без да размахва крила) се втурна към утробата, където "дремеха" десантни машини в пълна бойна готовност.
  Няколко изтребители от клас Neutrino напуснаха звездния кораб и, криейки се зад камуфлажно поле, се втурнаха към повърхността на Луната.
  ***
  Министър-председателят говори по Първи руски канал. Дебел мъж с космати брадавици, на каквото светът стои, се скара на звездните извънземни. Това беше омразна личност, дори самите руснаци не харесваха крадливия главен финансист и икономист на страната. В САЩ, напротив, извънземните бяха възхвалявани по всякакъв начин, основният мотив - разбира се, по-развитият ум трябва да бъде по-хуманен. Имаше дори теории в смисъл, че най-накрая извънземните ще сложат край на тоталитарните диктаторски режими, предимно в Русия.
  Премиерът Лисомордов знаеше, че Медведев и Поликанов се страхуват от братя по ум, и за да им угоди, той беше разпнат с цялата си раболепна пъргавина, като пъхтеше тежко при всяка дума:
  - Тези въшки, отвратителни охлюви, долетяха тук с цел - да поробят Русия. Ще ги унищожим, ще ги разпръснем на атоми. Те дори външно са толкова мръсни космати миди, че просто са болни. Такива изроди не заслужават да съществуват...
  Изведнъж речта на един наистина истински изрод беше прекъсната ...
  На всички телевизионни екрани се появи образът на красива жена. Съвършено правилното й лице се озари с перлена усмивка, очите й грееха с доброта и достойнство. Тя се различаваше от земните женски модели само с трицветен ирис и ослепително блестяща многоцветна прическа. С мек сребрист глас звездната сирена каза:
  - Радвам се да ви поздравя, нашите добри братя по разум, жители на планетата Земя. Надявам се, че контактът между нас ще бъде от полза и за двете раси. И сега искаме разрешение да кацнем на вашата скъпоценна планета.
  Кибернетичните устройства превеждаха всичко автоматично. Президентът на Съединените щати веднага се съгласи, като се поклони леко и вдигна цилиндъра си:
  - Да, кацнете при нас. Много ще се радваме да ви видим. Америка е свободна страна и ще бъдете посрещнати с искрена радост!
  Медведев поклати глава с приятелска усмивка. След като смекчи до краен предел сочния си бас, лидерът на държавата каза:
  - Ние по принцип нямаме нищо против, но вие, звездните пионери, сте дошли от далечните дълбини на Космоса. Може би околната среда на нашата планета е отровна за вас или има теоретична възможност ние от вашата достойна раса да се заразим със смъртоносни вируси?
  Внушителната Лира се засмя високо;
  - Не се страхувай, човече. Вече проверихме всичко, вашата земя е доста подходяща за нас. Ще разделим група бойни кораби и ще кацнем на територията на двете най-мощни сили на планетата. Пригответе се за голямата среща!
  ***
  На Луната имаше две бойни станции на САЩ и Русия. Всеки от тях има тридесет термоядрени ракети и петдесет служители. Не изглежда много, но четиристотин и петдесетте мегатона заряди, монтирани на ракетите от най-ново поколение, приличаха на наведен пистолет, който се рееше в слепоочието.
  Блокирайки всякаква комуникация с планетарното командване, Генгир установи контакт. Със стоманен глас могъщият, широкоплещест сталзан каза:
  - Войници на планетата Земя, за да избегнете безполезни жертви от ваша страна, сложете оръжията си и издайте кодове, в противен случай, за ваша полза, за слава на нашия ум, ние ще използваме насилие.
  - Няма да се подчиним на извънземен диктат! - единодушно отговориха командващите генерали Лабутин и Рокфелер, които допреди минути се гледаха като Ленин на буржоазията.
  Вълкът хищно блесна с очите на убиеца, гласът му започна да издава метал още по-силно:
  - Не ме карайте да се смея, маймуни, техниката ви е примитивна. Прогресът е като гранули от град, колкото по-висока е скоростта, толкова повече разрушения и само вятърът на благоразумието е в състояние да прогони облаците от омраза, които носят унищожение!
  Генералът включи квантови генератори, дестабилизирайки работата на всички кибернетични и електрически единици. Маскирани в невидимо за окото и най-модерно радарно покритие, бойците приземиха почти целия екип на "Лазерен лъч".
  Бойците летяха като ято диви пчели мутанти, почти невидими, но още по-зловещи за това. След като достигнаха целта, те изкопаха изпъкналите стволове на излъчватели в дебела броня. Ръмжейки заплашително (чувствайки се, че демонични духове са се събудили в лунната пустиня), бойците на междугалактическите специални части, след като разрязаха кожата на бойните станции с лъчеви оръдия, бързо проникнаха вътре. Няколко малки безпилотни танка, сплескани във формата на акула, участваха в атаката. Плъзгаха се безшумно по пясъчната повърхност, настръхнали от дузина къси стволове. Такива машини биха могли лесно да преминат през епицентъра на ядрена експлозия и да летят на къси междузвездни разстояния. Свръхгравитационна вълна идваше от широкото дуло, огъваше пространството и предизвикваше паника сред протеиновите същества във формата на живот. Гингир нареди строго:
  - Вакуум стерилен (без проливане на кръв)!
  Сталзаните успяха да обезвредят почти всички защитници на двете лунни бази с помощта на широкоъгълни зашеметители без загуба. Изглежда, че само един арметикански генерал беше изчезнал, въпреки че гама-скенерите осветяваха цялата станция. Сталзанът оголи зъби.
  - Изглежда, че облъченото шимпанзе в униформа е започнало да пълзи хипер. Сканирайте повърхността.
  На пет мили от базата те намериха изоставен лунен роувър и на една миля от тях отчаяно бягащ генерал от армейската армия. Генхир искаше да покаже своето майсторство и лесно, като хвърчило пиле, изпревари Ян Рокфелер. За да разбере генералът с кого си има работа, Звездният вълк изключи кибер-камуфлажа си - на сребристата лунна повърхност се появи страхотен контур на ядосан гигант. Рокфелер, отчаян, стисна кучето на експерименталния лъчехвъргач до краен предел, дори четката се сви от ужасно напрежение. Неговият човешки лазерен автомат обаче беше твърде слаб и дори не можеше да надраска въздушната броня на извънземния. Гигантът лесно нокаутира оръжието и след като счупи ръцете си, неутрализира неистово пърхащия арметик. Голямата уста се разголи в злобна усмивка, а лакираните зъби на сталцана посиняха.
  - Тичаш лошо, животно. С такива данни ти, слабосърдечен роб, не можеш да спечелиш пари за таз с протеин.
  Задъхване със смесица от страх и gnbsp; Хермес се ухили, хищна усмивка замръзна на орловото му лице.
  Ева, генералът измърмори:
  - Рано се радвай, звезден демон. Точно сега вашият космически кораб ще се разбие на фотони и когато Бог Исус дойде, всички вие космически демони ще бъдете хвърлени в ада на мъченията!
  - Болният делириум на изостанал примат. Вашите ракети са парализирани! Гингир се усмихна злобно.
  "Наредих удара дори преди ти, Сатана, да представиш ултиматум. - Рокфелер неуспешно се опита да разкопчае хватката на гиганта.
  Сталзанският генерал показа кръг с пръсти, подсвирквайки:
  - Ти? Вакуумно задвижване! Без одобрението на правителството? Не вярвам. Вие черните дупки сте като пяна - много слабосърдечни.
  - Щом видях седемглав дракон на корема на вашия кораб, веднага разбрах, че сте слуги на дявола, и поех цялата отговорност. Генералът щракна нервно с челюст, неспособен да сдържи треперенето си.
  - Облъчено копеле!
  Със силен удар на юмрук Генгир счупи бронираните стъкла на шлема си с емблемата на звездите и ивиците. Лицето на генерала посиня, очите му изскочиха от орбитите. Вакуумът изсмука жизнеността и душата със светкавична скорост. За първи път в историята на земята човек беше убит от извънземно чудовище. Гигантът яростно избълва порои от обиди:
  - Той умря твърде лесно! Идиотска безопашата маймуна, с вакуумен мозък, с колапс вместо сърце! Да, те ще го разбият на фотони, а след това ще го съберат и отново ще го разпръснат из вселената! Измъчвайте останалите с помощта на нанотехнологии, оставете ги да умират бавно, молете за смърт като спасител, никой няма да посмее да вдигне крайника си срещу нас! ..
  ***
  Новината за неуспешната арметична атака от лунната база само зарадва Велимара. Усмивката й стана още по-широка (туземците са недоразвити слабички). Гласът й прозвуча уверено, като на родена дама:
  - Земляни! Преди да кацнем, трябва да предадете всички ядрени оръжия и да се разоръжите напълно. Ако не искате доброволно, ние ще ви демилитаризираме насила, както вече беше направено на Луната. Затова ни дайте оръжията си, дебели примати с големи уши!
  Медведев вдигна тежко дебелия си юмрук:
  - Не, само чрез моята бисквитка.
  Лира продължи да се усмихва, но усмивката й вече приличаше на усмивка на пантера:
  - Защо си, труп, против нашия десант?
  През дългите години на власт президентът загуби чувството си за хумор. Той беше твърде свикнал с ласкавите, сладки арии на пресата, така че буквално изрева:
  - Ще ти покажа тялото! Забравихте ли ядрените оръжия!? Това е нашата Земя. Ти звездна фурия и твоите сводници се махайте от тук!
  Един от генералите внезапно се намеси, бойният (наподобяващ пистолета на Батман от космически комикс) излъчвател, подчинявайки се на умствена команда, автоматично се появи в дясната му ръка. В гласа на Сталзан имаше искрено негодувание:
  "Не сме я експлоатирали сексуално, просто си доставяхме удоволствие един на друг и изпращането ни щеше да бъде изпълнено със свръхзначими последици. Вече сме разделили повече от един трилион микроорганизми като вас на кварки!
  Тънкият маршал Поликанов с орлов нос избухна, думите се разляха каскадно:
  - Казах ви, че това е престъпна група! Звездни паразити, които трябва да бъдат изгорени незабавно с ядрени оръжия. Вижте, тези нещастници заплашват да ни разбият на кварки. Вече ни нападнаха на Луната. Все още имат мляко на устните си. Призовавам ви да ги атакувате с ракети Хоук-70!
  Висок и едър като мечка, президентът сложи ръка върху презрамката на прекомерно буйстващия помощник, като с голямо усилие на волята успя да успокои гласа си:
  - Все още съм президент и е мое право дали да използвам ядрено оръжие или не. С пълномощията на Върховния главнокомандващ обещавам да простя на извънземните, които се развълнуваха заради младостта си.
  "Това е мястото, където грешиш, човече. Външният вид е измамен, ние сме много по-стари от вас в жизнените цикли, нещастник! - намигна кокетно Лира и без да променя тона си продължи - Безполезно е да преговарям с теб. Ще освободим такса с минимална мощност в Москва, за да разберете с кого се свързвате. Що се отнася до ракетите ви, можете да опитате отново.
  Женската сталзан помръдна кръста си като кобра под музиката на факир и се засмя с леден смях, като звън на ледени висулки, а косата на главата й почервеня, емоционален индикатор проработи. Чудесата на извънземната козметика: боята променя цвета си в зависимост от настроението. А настроението на звездната тигрица изискваше кръв.
  Ако Медведев се беше втурнал да моли и да иска прошка, тогава може би щеше да успее да смекчи леденото сърце на космическата Кали, но гордостта е извън разума. Въпреки че няма значение, защото богинята на злото Кали не познава съжалението. Може би е по-добре да умреш с високо вдигната глава, отколкото да се проснеш и въпреки това да бъдеш убит от безмилостен враг.
  На глас Медведев каза:
  - Да поговорим човешки. Готови сме на компромиси.
  - Свински примат! Не променям решенията си! Последните секунди от твоя свят изтекоха син Мечо Пух! - Последното проклятие на Велимаре беше подсказано от компютър под формата на гривна. Той изглеждаше стилен на силната жилава, но в същото време грациозна ръка на космическия Amazon.
  Президентът буквално изрева, давайки заповед за ядрена атака. Това ясно се вижда на всички монитори и екрани: термоядрените ракети летят в плътен рояк към могъщи междугалактически звездни кораби. Те са хиляди. Те оставят дълги огнени опашки, допълнителни контейнери дават ускорение на третата космическа скорост!. Достатъчно за всяка армада. Изглеждаше, че могат да пометат всички препятствия по пътя си. Излетя нагоре, ужасна гледка - изглежда, дори от бълващи струи, вакуумът гори. Те се втурнаха в хищно стадо към военните кораби на врага. Какво разочарование... Някои от ракетите бяха свалени от гравитационни лазери, някои останаха в силовото поле.
  Но обратният изстрел дори не се вижда от радарите - скоростта е над скоростта на фотон, излъчен от звезда!
  Медведев нямаше време да научи за атаката. Понякога невежеството е последният акт на Божията милост.
  Хиперплазмената геена погълна върховния главнокомандващ на най-мощната армия на планетата Земя. Милиони хора се изпариха в плазмата, преди да успеят да разберат настъпилата катастрофа.
  Гигантска кафява гъба се издигна на височина над 500 километра, а взривната вълна, обиколила земното кълбо няколко пъти, изби всички прозорци дори в Съединените щати. Гигантски вълни цунами се надигнаха от сътресението. Повече от стометров воден вал покри всички континенти, потопявайки десетки хиляди кораби. Електропроводите бяха спрени, градовете потънаха в мрак, прекъсвани само тук-там от огнени петна от пожари.
  Отсега нататък на планетата Земя започва нова ера. Часът на Дракона настъпи.
  . Глава 3
  Светът е смазан от въплъщението на злобата,
  И се потопи в мрака на небето!
  Адът на подземния свят е достигнал до хората
  Армагедон триумфира.
  Чудовищният удар имаше точно обратния ефект.
  Вместо капитулация, земляните се събраха в един благороден порив; отвърнете на удара срещу звездните нашественици. Дори първоначално заблудените САЩ са обявили тотална война на извънземната намеса.
  В отговор беше взето решение на флагманския звезден кораб да смаже, да сломи съпротивата на непокорната планета. Лирата на Велимар блестеше хищно с луминисцентна усмивка, която заслепяваше очите й.
  "Тези жалки примати отново ще бъдат засадени по дърветата, в клетки от бодлива пластмаса. Ние ще смажем и изтрием от този жалък каменен блок всички дупки на плъхове и земни буболечки.
  - Така да е! Жалостта е слабост! - потвърдиха офицерите в един глас.
  Богинята на смъртта вдигна длан нагоре:
  - Квазар! Торнадо на унищожението!
  ***
  Междувременно САЩ успяха частично да възстановят телекомуникациите. Президентът на все още великата сила (след Русия) Майкъл Кюри прочете обръщение към нацията. Откъснатият му поглед обаче беше обърнат към небето, а не към лист хартия. Лицето на армекитанеца беше изтощено, а по хлътналите му бузи пламна нездрава руменина. В гласа обаче имаше ентусиазъм:
  - Ние, хората на планетата Земя, твърде дълго враждувахме помежду си, убивахме се, мамехме се, ощетявахме се. Но сега е дошъл часът, когато човечеството трябва да забрави своите борби и да се обедини в едно цяло в свещената борба срещу вселената на злото. Силите на ада се събудиха, настъпи времето, предсказано в Апокалипсиса за огнения вихър, свален от Сатана от небето. И това тежко време, времето на тежка присъда и жесток процес вече е дошло. Всемогъщият Господ ще ни помогне да издържим в труден час, ще ни подкрепи в усилията да победим легионите на смъртта, изпратени от дявола на грешната земя!..
  Изображението е прекъснато от плазмена светкавица...
  Когато ослепителното сияние избледня, се надигна гневна звездна ярост. Тя хвърли гръм и светкавица. Дългата й коса беше изправена, променяйки цвета си в бесен калейдоскоп:
  - Как смееш, нещастни аборигене, да сравняваш нас, великите сталзани, с духовете и слугите на твоя епос. Ние сме най-висшата раса в цялата Хипервселена. Именно ние сме видовете, избрани от Бога да завладеят и завладеят всички вселени!!!
  Космическата харпия протегна ръка с дълги нокти с неземни нюанси в заплашителен жест.
  - На колене! Или след минута от черупката ви ще останат само фотони, а нашите дракони ще измъчват душата ви завинаги! Знай, маймуно в смокинг, че дори смъртта ще бъде безкрайно робство за теб.
  Президентът на Съединените щати, за разлика от много от своите предшественици като истински баптист, приема християнската вяра сериозно:
  - Ако Всемогъщият реши, че трябва да умра, тогава това не може да се избегне, но никога няма да коленича пред демоните.
  В гнева си Лира удари с всичка сила юмрук в близкия генерал. Едрият мъж в униформа се олюля. Лисицата на ада, като кобра със свита опашка, изсъска:
  - Превърнете мизерната общност на този роден крал в ядрена пепел. Тези двукраки влечуги трябва да умрат в чудовищна агония. Поръчвам план C, агресивно завладяване.
  Един от генералите малко смутен възрази:
  - Без заповед от центъра е невъзможно да се унищожат напълно живите видове разумни организми.
  И няма да ги унищожим. - Въплъщението на космическата Кали изрева все по-силно и по-силно. - Твърде хуманно е да ги убием всички, да ги оставим да работят под нашето глюконично улавяне милиарди години. Ще оставим няколко, три милиарда за робски труд. И сега поръчвам - хиперплазма !!!
  Високите гърди на Велимара се повдигнаха, а седемглавият дракон, изобразен върху гащеризона й, сякаш оживя. Розови и зелени искри заваляха от отворените му челюсти, когато кибернетичен индикатор изгасна.
  Президентът на Съединените щати скръсти ръце на гърдите си.
  - Ето го, знакът на Антихриста. Господи, дай ми сили да умра достойно. Давам душата си в твоите ръце...
  Ракетите от тактически клас летяха със скорост, близка до светлинен лъч. Лидерът на Armetica изчезна веднага след като завърши изречението си.
  На мястото на Хашингтън блесна ярък, яростен блясък от светлина, след което се появи колосално лилаво-кафяво цвете. Седем хиперплазмени венчелистчета се отделиха от ослепителната пъпка, рееща се в небесни висини. Те блестяха с всички цветове на дъгата в продължение на десет секунди, а след това, мигновено потъмняха, изчезнаха, оставяйки само гигантски пурпурно-червени искри да се носят в стратосферата.
  В едно мигване десетки милиони хора бяха изгорени, разпръсквайки елементарни частици. Тези, които бяха по-далеч, бяха слепи и пламтяха като живи факли. Огънят болезнено поглъщаше човешката плът. Кожата на хората беше одрана, косите се превърнаха в прах, черепите бяха овъглени. Взривната вълна като акордеон сгъваше небостъргачи, погребвайки живи много доскоро такива живи и безгрижни личности в горещи бетонни гробове. Отбор руси, полуголи тексаски ученици гонеха топка и гравитационна вълна премина през тях, оставяйки само пепеляви силуети върху изгорялата трева. Горките момчета, за какво са се сетили в последния момент: може би са се обадили на майка си или на някой от героите на филма, безброй компютърни игри. Момичето, което се връщаше от магазина с кошница, отиде в следващия свят, усмихнато, без дори да има време да изкрещи. Детето просто се разби на фотони и само оцелялата по чудо лента от лъка се въртеше в атмосферен вихър. Хората, които се криеха в метрото, бели и цветни, бяха смачкани като мухи под натиск, онези, които по това време летяха в самолет, бяха изхвърлени от торнадото на Геена отвъд стратосферата и това е още по-лоша и по-бавна смърт ... Когато в смразяващ вакуум, поглъщащ остатъците от въздух от хищна пираня, хората удрят главите си в дуралуминиеви стени и очите им падат от орбитите... Смъртта изравни бедния и милиардера, сенатора и затворника, филмът звезда и чистачът. Изглеждаше, че милиони души извикаха в небето, светът се обърна с главата надолу и може би за първи път хората усетиха колко тънка е нишката на живота и колко много се нуждаят един от друг. Майка и дете се задушиха под развалините, вкопчени един в друг с такава сила, че всички сили на подземния свят не можаха да ги откъснат.
  Последваха удари и на други места на планетата Земя. Основната цел беше да се унищожат всички големи индустриални центрове, градове, да се лиши човечеството от знания, достойнство, да се хвърли в примитивно състояние, да се превърнат хората в треперещо стадо. Човешката технология беше безсилна, най-модерните системи за противовъздушна отбрана дори не можеха да реагират на заряди, които носят смърт на всички живи същества. Битката се превърна в безмилостен, тотален побой, унищожение и даровете от термокварк бяха "щедро" раздадени на всички континенти.
  С помощта на електрониката сталзаните избраха най-населените райони на земната повърхност, прилагайки отдавна изпробваната тактика на бомбардиране на гнезда. Милостта не е по-подходяща във война, отколкото бялата престилка в мина! Най-голямото милосърдие към врага, безпощадност към себе си при изучаване на изкуството на войната!
  Междувременно хиляди леки тактически планетарни изтребители вече се пръскаха над повърхността, довършвайки оцелелите войски и, ако е възможно, се опитваха да спасят цивилното население за по-късна експлоатация.
  ***
  Веднага след като Александър Медведев даде заповед за започване на войната, неговият вицепрезидент Генадий Поликанов напусна Кремъл. В съответствие с инструкциите на Министерството на отбраната, в случай на ядрена война, президентът и неговият заместник не трябва да бъдат в една сграда и на по-малко от сто километра един от друг. Маршал успя да напусне Москва през подземен свръхвисокоскоростен вакуумен тунел и да оцелее след анихилация и термокварков удар. Сега именно той трябваше да ръководи съпротивата срещу космическата агресия, ставайки президент и върховен главнокомандващ. Почетно, но страшно тежко бреме. В дълбините на душата си Поликанов винаги е искал да замени прекалено мекия и непохватен президент, но в момента се чувства като титан Атлант, върху който се е нагърбила цялата тежест на небесния свод. Дори във военната среда маршалът беше наричан ястреб заради своята безпощадност и безкомпромисност, но в тази ситуация цялата му воля и решителност бяха безполезни. Напълно неуязвими звездни кораби на извънземната империя безмилостно унищожиха войските на най-мощната и храбра армия на земята, без да дават и най-малък шанс за достойна съпротива. Техните ракети, малки, дори миниатюрни по размер, неуловими по скорост и грандиозни по разрушителна сила, изпепелиха всичко, което човечеството бе създало в продължение на много векове. Затова съобщението за появата на хиляди малки, но много бързи самолети зарадва "новия" президент.
  - Заповядвам. Контраатакувайте врага, изритайте стоманената камарила от руското въздушно пространство! - опитвайки се да прикрие дрезгавостта в пречупения си глас, нареди той.
  - Да, другарю президент!
  Маршал от авиацията Вадим Валуев се качи в един от експерименталните ударни апарати "Таран" с шест ядрени бойни глави на борда. Машина-звяр кара континентите да треперят. Най-накрая те ще могат да нанесат поне малко щети на врага. Последва редът:
  - Независимо от жертвите, свалете всички извънземни бойци!
  Нисък, но силен Валуев погледна врага с момчешко вълнение. Разбира се, врагът е ужасяващ по сила, дори ултра-устойчивият изтребител "Таран-3" хвърля като перце от поривите на смъртоносни вихри на атмосферата, развълнувана от хиперядрени удари. Но светът трябва да ни уважава и да се страхува, подвизите на войниците са безброй! Руснаците винаги са умеели да се бият - Сатаната ще бъде унищожен!
  - Ще съборим вражеската арогантност! - вика, спомняйки си младостта на маршала.
  - Няма милост за палачите - отговори пилотът, който седеше отдясно. - Да изметем звездните зли духове!
  Пилотите бяха искрени в омразата си. Все пак пейзажът под тях беше толкова зловещ, че ги заболя сърцето. Нито един филм на ужасите, нито един блокбастър в стила на "Войната на световете" не можеше да предаде дори една стотна от болката, сълзите и страданието, случващи се на победената земна повърхност. Никъде не беше толкова страшно, дори в Мечня, когато куршумите свистяха над главите им и ботушите скърцаха от лепкавата пурпурна течност. Не и в по-късните битки в Арфика и Терсицкия залив, където заслужи генералските, а след това и маршалските пагони.
  Разбира се, глупаво е да стреляте с мегатонни заряди по толкова малки цели, но не можете да пробиете слон с гълъб.
  Световно мъдрият Валуев беше поразен от огромната скорост на вражеските самолети. Веднага щом се появиха на хоризонта, след мини-секунда изплуваха близо, почти блъскайки се в челото. Пръстите едва имаха време да натискат бутоните. Маршал изстреля всичките шест ядрени заряда, опасявайки се, че вече няма да има шанс да стреля отново. Без да чакат командата, останалите пилоти направиха същото, излъчвайки хиляди конвенционални и ядрени смъртоносни дарове. Но гравитационно-лазерните лъчи, които вражеските тактически изтребители изляха, лесно свалиха малкото оцелели ракети.
  Опитът за поразяване на врага с помощта на собствените им лъчехвъргачки също беше обречен на провал. Интензивността на лазерния огън не беше достатъчна, за да проникне през малките силови полета, покриващи изтребителите, а самолетните оръдия и компютърно управляваните ракети дори не дърпаха детските петарди. Само директен удар от стратегическа термоядрена ракета може да унищожи такава машина, но компютърно управлявани светлинни лъчи не позволяват на предмети, по-големи от гаечен ключ, да се доближат до изтребителите.
  - Кучета, злобни кучета! Ще се справя с теб! - извика отчаян Валуев.
  Писъкът изпълни собствените му уши. Но очевидно вражеският пилот е чул този вик. С небрежността на бебе, което клати дрънкалка, той събори няколко руски коли, а сталзаните очевидно се подиграваха, садистично разтягайки удоволствието. Техните лазери, сякаш за подигравка, извършиха средновековно "разквартиране" - първо отрязаха носа, после опашката и крилата. Тези, които успели да се катапултират, бяха уловени със силова мрежа, очевидно за по-нататъшни експерименти. А някои пилоти бяха подхвърляни и прехвърляни, сякаш бяха топки за тенис. Сталзаните са като зли деца, обичат да се лутат, наслаждавайки се на мъките. Genhir Wolf пусна холограма със сладкото си лице и каза с отровна усмивка:
  - Какво се е счупило? Надявайки се на бърза смърт?!
  Вадим отърси мократа си от пот коса и натисна контролния панел на ракетния огън с такава ярост, че пластмасата се спука и титаниевата клавиатура се огъна. Маршал въздъхна.
  -Чакал!
  - Отлично! Маймуната се учи да свири на пиано. Аз, Gengir Wolf, ще ви покажа как да играете правилно! - В гласа на сталцана нямаше злоба, по-скоро радостта на ученик, който счупи прозорец в директорския кабинет с добре насочен изстрел от прашка.
  Ужасяващата конструкция се гмурна под дясното крило и се завъртя около самолета на маршала с почти незабележима скорост. Вадим никога не беше виждал такава бързина, той вече не искаше да се бие - не можеше да държи торнадо с ръцете си. Оставаше да зареже всичко и да избяга, да се превърне в молекула и да се разтвори в горещия въздух. След като включи максималната скорост, петнадесет пъти по-висока от звука, прославеният маршал, наречен Лисицата на атмосферата, се втурна ... Накъде? Далеч от тези...
  Бойци със седемцветната емблема (знамето на империята Сталзан) яростно атакуваха всичко, което се движи и диша. Дори свръхтежки ядрени танкове и самолети изгаряха като пеперуди в лазерните каскадни лъчи, излъчвани от относително малки едно- или двуместни превозни средства. Плашещата форма на тези крилати чудовища беше несравнима сред сухоземните хищници. Това беше фокусът на ужаса, кошмара и шизоидната хиперфобия. За да засилят ефекта, сталзаните включиха огромни триизмерни холограми, които увеличават размера на бойците хилядократно, увеличавайки страха и потискайки психиката на защитниците на планетата Земя. Изглеждаше, че такива същества пълзят по небето, че нито един режисьор на филм на ужасите не може да измисли такава мерзост. Някои цветни проекции бяха квазиматериални и буквално разпръснати облаци.
  Маршалът беше задъхан от претоварването. Без аналог чудодейният боец се тресеше от напрежение. Колата пушеше, изстисквайки максимална скорост. За Генгир не беше лесно да се справи, той продължи да реже кръгове, осмици и полигони около руския самолет, разрязвайки атмосферата със субсветлинна скорост и демонстрирайки фантастично технологично превъзходство. От интензивното триене около Purple Constellation Slayer се появи корона от светлина. Вадим затвори очи: огненият пръстен разяждаше очите му.
  По-добре ме убий, копеле. Престани да ми се подиграваш!
  Вълкът се засмя. Чуваше се толкова ясно, сякаш Сталзан говореше през рог директно в ухото му.
  - Смъртта за вас е акт на милост. А милосърдието, както казва най-големият от най-великите, не трябва да надхвърля границите на икономическата печалба!
  Пламтящ преливащ балон се отдели от боеца. Въпреки факта, че маршалът се движеше с първата космическа скорост, колата му веднага излетя в огнения център, витаейки плътно в невидима мрежа.
  Генхир Улф се засмя отново, доволното му лице се изписа като ад на предното стъкло. Валуев искаше да затвори очи, но клепачите му бяха парализирани, искаше да плюе, но слюнката замръзна в гърлото му. Сега, със замръзнали очи, той веднага видя блажената муцуна на външно млад щастлив сталзан и ужасна картина на пълно унищожение (виждаше се във всички подробности: триизмерни холограми го показваха отблизо в най-малките подробности). Прозрачен пашкул измъчваше душата, а токов удар и адски огън изгаряха вътрешностите. Но в този момент маршал Валуев не беше до болката си, защото нямаше по-голямо страдание от това да гледаш ужасяващите зверства, извършени от нашествениците на родната им планета.
  Пред очите ми - първото бойно кръщение, кошмарен новогодишен щурм на Меченската столица. Отчаяна атака по вина на корумпирани генерали се превърна в ад за най-мощната и храбра армия в света. Непонятното унижение на Великия народ, който победи безброй орди, покри с гърдите си народите на цялата планета. Той, тогава още млад лейтенант, се скри под разбит танк. Отгоре капеха горящи капки дизелово гориво, гащеризоните бяха пробити на много места, левият крак, ударен от осколки, се превърна в пурпурно желе. Ушите са глухи и вече не възприемат експлозии от тежки мини, кръвта е изсъхнала, оловен вкус е замръзнал на устните, остатъците от счупени зъби подават в устата с тъпа болка. Иска ти се да ревеш от непоносима болка, но трябва да се измъкнеш изпод стоманения ковчег. А там смъртта движи сатанинската топка, но мръсният виненочервен сняг освежава обсипаното с мехури лице, а поривът на вятъра успокоява обгорените бели дробове. Тогава през непрекъснат воал от страдание проблясва мисълта, че там, под танка, е твоят тежко ранен другар, който умира мъчително, изпържен в ходеща тенджера. И вие отново се гмуркате в този огнен ад, пълзейки метри, станали безкрайни, извивайки се под яростен оловен дъжд, грабвайки с осакатени пръсти жалко подобие на счупена бронежилетка и издърпвайки стотонно тяло, което се е превърнало. Те успяха да извлекат това, което беше останало от Сергей, но неговият приятел никога няма да дойде на себе си, завинаги оставайки мълчалив инвалид ...
  Реката на паметта се разбива, помнят се само отделни фрагменти от трудна военна кариера. Но всичко това избледнява, като свещ в атомна експлозия ...
  Каква ужасна война!
  Чудовищните машини бушуваха неконтролируемо, разрязвайки, изпарявайки живота от малко до голямо по своя разрушителен път. Малко ято самолети убийци атакува секретна руска база в Антарктика, под командването на армейски генерал Николай Валуев, брат на Вадим. Никълъс едва имаше време да даде последните заповеди. Роденият садист, Генгир Волк, съзнателно прожектира образ на руските подземни комунални услуги. Генерал Валуев внезапно видя на екрана изображение на Вадим, горящ жив в седемцветен факел. Горящи парчета падат от разпадащото се тяло, почернели кости се виждат. Картината е по-готина от Дантевия Ад. Очите на братята се срещнаха за миг, образът се рееше близо един до друг.
  - Не се предавай... - прошепна с едва доловим глас руският маршал. Господ ще спаси...
  Твърдо море от огън заля изображението.
  ***
  Мини-термокваркови снаряди (базирани на процеса на сливане на кварки - повече от милион пъти по-силни от водородна бомба с подобно тегло) при удар при удар в многокилометрова ледена черупка предизвикаха земетресение с чудовищна сила, така че целият континент разделени в плътна мрежа от дълбоки пукнатини. Потоци от нажежена лава изтичаха изпод разломите в земната кора, остатъците от счупения лед се изпаряваха, причинявайки силни урагани и торнада. Приближавайки се от южната зона, потоци гореща пара потопиха оцелелите по чудо кораби като кибрит, счупиха дървета, изравниха, изтриха високите планини в пясък и хората, които попаднаха в унищожителни вихри, изчезнаха.
  ***
  В северните региони тактическите галактически изтребители продължиха своето методично обстрелване, правейки малка разлика между военни и цивилни цели. Най-мощните кибер високоговорители, монтирани върху тях, бълваха потоци от ужасяваща музика, която пукаше тъпанчетата. Техногенната какофония разби и най-стабилната душевна структура. Генхир оголи тигровите си зъби, мъркайки оглушително.
  - Жалко, че земляните умират толкова бързо.
  Неговият партньор десетзвезден офицер Ефа Ковалета добави:
  - Нямам време дори да си мръдна пръста, като се появяват планини от обезобразени трупове. Жалко за децата им, нямат време да осъзнаят какво е смъртта. Първо трябва да им отрежете пръстите на ръцете и краката с лазер!
  Генералът-канибал прокара пръст със заострен нокът в гърлото си.
  - Нищо от тези, които оцелеят, ще обуем и ще обуем дъждобрани. Вижте колко излъскана е кожата им, особено на млади жени.
  - Тук можете да организирате приличен санаториум, с хиперсафари на безкосмести примати. - изкрещя силно, емоционално искрящ със зъби Еф.
  - Ще си купя парцел! Ще режа стомасите на местните жени, ще кача децата си върху тях, нека да се возят на червата! Двамата човекоядци с плазмени компове и супероръжия избухнаха в смях.
  "Железният" маршал Генадий Поликанов буквално в истерия, безсилен гняв удуши "новия" руски президент.
  - Мамка му! Наистина ли сме толкова безнадеждно слаби? Те просто ни размазват мозъците. Вероятно, ако вярвах в Бог, със сигурност щях да започна да моля за помощ. Но аз не вярвам в приказки от този вид, като този задграничен клоун Майкъл, и няма да се моля! Вие, звездни чудовища, все още няма да чакате капитулация от мен!
  Изведнъж светлината в дълбокия бункер угасна за миг и тогава в слушалките се чу отвратително познат глас;
  - Руснаци, предайте се! Ще пощадим живота ви на всички, които доброволно оставят оскъдното ви подобие на оръжия! Гарантирам на покорните индивиди живот и три хранения на ден в трудов диспансер!
  Руският маршал направи изразителен жест, пращайки го по дяволите.
  - Руснаците никога не се предават! Ще се борим до края или ще умрем прави с високо вдигнати глави!!!
  Маршалът вече е малко по-спокоен, даде заповед.
  - Ако умрете, тогава с музика! Включете този химн, под чиято мелодия нашите предци са тръгвали в атака и са умирали!
  Междувременно звездната Amazon се пръскаше от радост. Снимки на кланета и разрушения предизвикаха бурен възторг и неописуемо блаженство. Беше особено вълнуващо и предизвика луд шум, че хората умират като две капки, подобни на сталцаните.
  - Кой друг във Вселената може да се похвали с такова щастие - да убие себеподобните си?!
  Явно е имала психически проблеми. Защото гледката на колосални разрушения и архипелази от овъглени трупове вече не харесваше много разумни нашественици. Все пак земляните са като сталцани, като по-малки братя. Това е като ранна младост на собствената им раса. И е страшно да се възрази: тази луда харпия може също да зареди заряд от плазмен пистолет.
  Лира, която вече не усещаше спирачките, повали огромния млад офицер, надавайки писък.
  - Заповядвам на всички да се присъединят към нас! И включете мащабни холограми за цялата покорена планета. Нека всички оцелели примати видят колко сме квазари!.. Ще има Hyperfuck!
  Един от звездните генерали Крамар Разорвиров обаче внезапно отряза думите й.
  - Войната не е публичен дом. Стани, изтупай праха и се облечи!
  Звездата Кали се втурна към лазерния пистолет. Но Крамар се оказа по-бърз: седемцевното оръжие лежеше на челото, а двете муцуни, удължавайки се, пробиха великолепния гръден кош.
  Лира яростно, никоя кобра не би могла да избълва толкова много отрова, изсъска:
  - Така или иначе ще свършиш. Ще бъдете безполезно унищожени!
  Голите гърди се надигаха като айсберги по време на буря. Ако Велимар имаше такава способност, с един поглед щеше да изпепели наглия "моралист". Офицерите замръзнаха. Много рядко има сблъсъци между генерали.
  Ефа Ковалета, намигайки с дясното си око, прошепна:
  Какъв квазар боец, не го е страх от нищо!
  Назряваше дуел, смъртоносен, без шанс за снизхождение. Положението е спасено от съобщение, направено от компютър.
  - В планините, които земляните наричат Урал, е открита подземна атомна електроцентрала, както и цяла мрежа от подземни комуникации. Резултатите от сканирането показват, че тук се намира вражеският команден пункт.
  ***
  Проблесна многоизмерен холографски образ. Мрежата от подземни комуникации с точно изчертаване на най-малките детайли беше ясно видима, не давайки дори най-малката възможност за бягство.
  Генералите и офицерите веднага се оживиха.
  - Точно там трябва да ударите. Нашите ракети са готови.
  - Не, няма да удари. Там водачът на глутницата маймуни е Полкан. Трябва да бъде хванат жив. Ще проведем експерименти върху него, тествайки изотопи на болката, а след това ще изпратим плюшеното му животно в музея. Хей, какво зяпаш? Пригответе се за кацане на повърхността. Тази планета вече е под нас!
  Крамар изтегли страхотното си оръжие и въпреки че обещанието за неминуема смърт ясно блестеше в очите на бясната Лира, той смело произнесе;
  - Не брой! Войната не е - Hyperfuck!
  - След битката ще се ориентираме! Гласът на Велимара леко омекна. - Покажи ми за какво си добър!
  Титаничният, ужасяващ звезден кораб, залял всичко с тотален хиперплазмен огън, се втурна като хищен ястреб към разкъсаната повърхност на планетата.
  Осъществил се е първият контакт на две междузвездни цивилизации.
  
  
  Глава 4
  По-добре е да умреш с меч с достойнство,
  Борейки се яростно за доблест и чест,
  Отколкото да живееш като добитък, вкаран с камшик в обора ...
  В Русия има много славни герои!
  Проблеми, големи и малки, изглеждащи дребни, а други, напротив, с масата си, са готови да сплескат съзнанието и да стъпчат душата, да се търкалят над всеки човек, като вълна от прибой. Тийнейджърите, както знаете, имат психика, подредена по такъв начин, че са много по-склонни да драматизират личните си преживявания, забравяйки за глобалните проблеми. Дори една дреболия понякога, подобно на раков тумор, бързо растящ, заплашва да запълни всички мисли. Така четиринадесетгодишният Владимир Тигров, в момента, когато брадвата на всемирния палач се рееше над планетата, е потопен в себе си; много разстроен от последните събития в училище. Баща му е професионален военен и наскоро се премести в Урал в Свердловска област, като взе семейството си със себе си. И новодошлите, и дори от Москва, не се харесват много тук. Тук в училище му предписаха: както трябва, бият го, късат му дрехите и тъпчат куфарчето му. Не, Тайгърс не е слабичък или шмекер, той знаеше как да се бие добре за възрастта си. Но какво можеш да направиш сам, когато срещу теб има двадесет души. Екатеринбург е град, който традиционно е известен като престъпен, въпреки суровите условия на диктатурата на Медведев. Дори в училищата техните банди съществуваха и активно паразитираха. Целият регион също живееше специален живот, различен от останалата част на Русия. В училищата те почти открито пиеха водка и пушеха, инжектираха се в мазета и тоалетни, камерите за наблюдение никога не работеха, а полицията ... Всички с изключение на бандитите се страхуваха от нея. Владимир се оказа твърде коректен млад активист, атлет на престъпната субкултура, учи добре и това беше достатъчно за дива неистова омраза. Когато те бият, тровят всеки ден, някак си не искаш да живееш спокойно, напротив, искаш да накажеш всички. толкова много искам...
  Като всеки силен характер, момчето Владимир мечтаеше за отмъщение срещу висша и зла сила. Роден е план - да открадне автомат от баща си (очевидно е, че не без причина в него тече кръвта на потомствени военни), който той скоро успява да осъществи. Той успя да хакне, демонстрирайки способността на хакер, кибернетичния код на домашен сейф, където се съхраняват оръжия. Основното, което трябва да запомните тук, е спецификата на изкуствения интелект, подчинен на определени програми и напълно лишен от критично възприемане на реалността. Вземайки със себе си автомат на сгъваемата система "Fox-3" и няколко клипа, Владимир направи решителна крачка към училището. Сред занемарения парк има голяма четириетажна сграда, предназначена за три хиляди души. Няколко гимназисти пушеха джойнт, до тях се влачеше основният му нарушител, неформалният лидер на класа Сергей Понтови. Владимир уверено се придвижи към врага си. Както и очакваха Тигрите, тарторът изкрещя "Шухер! Нашите ги бият!" втурна се. Юмрукът на Володя, благодарение на обучението, не е по детски силен, така че Сергей със сигурност ще получи няколко натъртвания с гаранция. Вярно е, че цялото лице на Тигров е богато украсено със свежи синини и ожулвания - можете да напълните мамут с тълпа. Учениците от горните класове се подсмихнаха и се разделиха, за да се насладят на забавното зрелище.
  Цяло ято момчета се изсипа от входа на училището. Владимир не се поколеба. Изваждайки малка скоростна машина, скрита под якето му, Тигрите откриха огън по тичащите към него нарушители. Те се втурнаха в различни посоки. Може би всичко щеше да бъде ограничено до шум, но наблизо имаше много коли с възрастни истински бандити. Очевидно местните мафиози не са намерили по-добро място за престъпни разправии от училище? 13. Гангстерите отвърнаха на огъня. Автоматични куршуми взривиха асфалта. След като направи салто, Владимир успя да се скрие зад мраморен обелиск. Пияни от наркотици, бандитите се втурнаха към щурма с рев, без да приемат малкия боец на сериозно, което, разбира се, беше напразно. Трескаво сменяйки клипове, младият терминатор уби половината банда и рани около двадесет по-брутални бойци. Оцелелите разбойници се опитаха да разположат преносима минохвъргачка - един изстрел от нея можеше да разруши половин къща. Въпреки че преди това Тигров е стрелял само на стрелбища и в компютърни игри, дивият стрес и лудата ярост придават на изстрелите му свръхчовешка точност. Минохвъргачката избухна, разцепвайки близките бандити. Всичко това смаза съпротивата на останалите. Обезумял, Владимир изстреля всички кламери, донесени в чантата му, и едва след това спря да стреля. Почти всички изстрели се оказаха фатални и ефективни, тридесет и девет души (те бяха предимно местни мафиози) се превърнаха в трупове. Жертви на разправата станаха и няколко измамени ученици. Те се бъркаха и ревеха, като получиха различни по степен наранявания. Сред момчетата нямаше убити, само възрастни бандити намериха заслужена смърт. Но от значимите криминални авторитети беше унищожен един голям наркодилър, по прякор Усойницата.
  Гледайки мъртвите, ранените и кръвта, Владимир дойде на себе си. Той повърна силно, така че от носа му изтече червена лепкава течност. Но гледката на собствената му кръв доведе до изпускане на конска доза адреналин, момчето хвърли автомата и започна да бяга, с такава скорост, че изглеждаше, че не е уплашено момче, а вихрушка прахови спирали. Шокът от такава екзекуция беше толкова голям, че не се опитаха веднага да хванат младия мъж. Когато дойдоха на себе си, те се разминаха със знаци, които твърде преувеличаваха ръста и възрастта му.
  Владимир Тигров успява да се скрие в гориста местност. Заради глобалното затопляне есента беше щедра и гальовна, изобилстваше от гъби и горски плодове. Разбира се, рано или късно най-зелените от тях, или по-скоро народните отмъстители, несъмнено щяха да бъдат заловени от полицията. Но след началото на първата междузвездна война в историята на човечеството нямаше време за такива дреболии.
  И сега, ухапано от комари, гладно, премръзнало през нощта, момчето бавно се промъкна през утринната гора. Видът му беше ужасен. Ученическата униформа беше скъсана на няколко места, една обувка я нямаше (загубих я при бягството). Освен това, от драскотини по клони на дървета, многобройни корени и шишарки, кракът ми беше много болен. И тогава има комари. Ухапванията сърбят непоносимо. "Може би трябва да се откажа?" - мина мисъл в главата ми. "Тогава вероятно ще бъда изпратен в Москва в психиатрична болница, а след това в специална колония.", изглежда като гнило растение. И как мога да живея тогава?Просто ще съществувам...Не...Може би веднага в колония,заобиколена от тийнейджъри престъпници с бръснати глави,където наказателната лапа на мафията неизбежно ще го застигне.Няма да му бъде простено кървава разправа и убийство бандити.И в този случай ще си късметлия,ако просто те съсекат,или може садистично да ги свалят,убивайки всеки час,бавно и мъчително.Без надежда,защото според новия закон въведен от президента от в. на дванадесет, тийнейджърите носят пълната наказателна отговорност до доживотен затвор и в изключителни случаи смъртно наказание.Последното не е толкова страшно (куршум в слепоочието и си на другия свят).Момчето хвана остър удар с бос крак, между пръстите на децата потече кръв. Разстроени тигри, чийто живот Zn вече, всъщност, приключи, не обърна внимание. Какво го очаква в другия свят? Баща му не харесваше свещениците, смятайки ги за грабители и грабители, въпреки че от време на време се кръстеше и ходеше на църква, запалвайки свещи. Владимир уважаваше бащата на воин и войник. Самият той имаше опит от виртуални войни, компютърно оборудване в специален, електронен шлем, създаде почти абсолютна илюзия за битка - незабравимо преживяване за момчето. Но там не могат да ги убият, тук в гората, където се чува воят на вълците, смъртта е съвсем реална.
  Придворните винаги са по-лоши от краля! каза татко. Веднъж Владимир внимателно прочел Библията и попитал свещеника: защо православните се покланят на мощи и икони, противно на Божията забрана? Защо Бог в Библията е само светец, но патриархът е най-святият! Че един прост човек, дори и да е надарен с достойнство, е по-висок от Върховния Създател на Вселената? В отговор свещеникът излая: трябва да се вярва, както е заповядано от предците, а не да се търсят противоречия. Или искате да бъдете анатемосани!
  Остана неприятен послевкус, като пукнатина в бронята на вярата. И заключението, получено чрез логически разсъждения, е елементарно: най-вероятно Бог изобщо няма, на Земята има твърде много зло. Например, Всемогъщият би създал такава мерзост като комарите, а такива големи сибирски са два пъти по-големи от европейските. Защо му е да наранява хората така? Особено обезобразяват жените - превръщайки ги в такива стари жени, че е отвратително за гледане. Какво ще кажете за болестите, болката, умората, които изпитват дори млади и здрави хора? Човек заслужава повече: той създаде компютри и в почти всяка игра вие сте поне малък, но бог. Училището и животът, игрите и филмите учат, че силата управлява света. Може би будистите са прави с идеите за еволюцията на духа. Придвижване по стъпките на самоусъвършенстване чрез преселване на душите от по-ниските светове към по-висшите? Във всеки случай смъртта е по-добра от това вечно да си сред животни с човешки вид. И ако намерите входа на някой бункер и се скриете там? Татко ми каза нещо за тези места... Изглежда, че някъде трябва да има тайни входове. Трябва да се опита!"
  Сърцето на Владимир стана малко по-топло.
  Генералът на Звездния флот Лира Велимара облече усъвършенствания си команден костюм. Тя нямаше търпение лично да ръководи операцията по залавянето на командния състав на противника. И най-важното, воинът на ада искаше да убие, да убие така, лице в лице, без да знае смущение, гледайки право в очите на жертвата си.
  Наистина: победата като жена - привлича с блясък, но плаши на цена!
  Тук е милионерският град Екатеринбург, въпреки че по стандартите на чудовищната империя на сталцаните това е обикновено село. Нито една цяла къща... В центъра на града зейва 20-километров кратер, вътре в който все още кипи и кипи разтопена скала. Дори подземните комуникации не спасяват от такива смазващи удари на термокваркови бомби и нитрозаряди (Заряди, базирани на процеса на разрушаване на глюконовите интерпреонови (кварките са направени от преони) връзки, реакциите са милиони пъти по-силни от гледна точка на разрушителната сила на термоядрените, но за разлика от термокварковия синтез, който не надвишава мощността на един мегатон от нестабилността на процеса при голяма маса. ). Покрайнините на града и съседните села също са разрушени, само на места личат останки от сгради. Между тях се гърчат в непоносима агония осакатени изгорели хора. Останалите живи изглеждат още по-тъжни и нещастни от мъртвите, защото страданието им не може да се опише.
  Сталцаните, облечени в огромните си бойни костюми, изглеждат плашещи. Всеки костюм е оборудван с анти-гравитация, фотонно задвижване, което ви дава възможност да летите с арсенал от лъчеви и принцепс плазмени оръжия. Бронята на бойния костюм е в състояние да задържи противотанкови снаряди, а мощните генератори създават такива силови полета, че, намирайки се под тяхното прикритие, не можете да се страхувате от нищо, дори от термоядрен удар от сто мегатона. Принципът на действие на тази мощна защита е, че частиците, които носят разрушение, удряйки фона с двуизмерното пространство със скоростта на светлината, сякаш спират да се движат, губейки масата си на покой. След това те лесно се изхвърлят от идващото отразяващо лъчение, надвишаващо скоростта на фотон на хиляда. Вярно е, че самият боен костюм не генерира силово поле (оборудването все още е твърде обемисто) и ако се откъснете от фалангата, можете да умрете.
  Въпреки това Stalzan са много самоуверени и лъчите, изстреляни от звездния кораб, изключиха цялата примитивна кибернетика на врага, така че сега безпомощен враг може да бъде превзет с голи ръце.
  Мощни противовъздушни оръдия внезапно изскачат от маскирани ниши на повърхността, опитвайки се да вкарат 150-милиметрови снаряди в извънземните нашественици. Това вече не е електроника, а проста механика.
  Сталзаните реагират много по-бързо: хиперплазмените импулси разпространяват артилерийски и трасиращи високоексплозивни осколъчни дарове, които едва успяха да избягат от цевите. Лира подигравателно заплаши с пръст:
  - Глупави маймуни! Свръхядрено загрети котлети в собствен сок ви очакват!
  Генадий Поликанов се подготви за последната битка. Вече знаеше, че краят е близо. От самото начало това беше неравна битка на различни ресурси и технологии. Планетата Земя беше безсилна, като мравуняк под гъсениците на танк. Какво трябваше да направи маршалът в такава ситуация? Само да умре, но да умре по такъв начин, че потомците с гордост да си спомнят смъртта на последния президент на Русия. Въпреки че може би няма да бъдат запомнени и на кого.
  Дебелата титаниева врата се срути, разрязана от бластерни лъчи. Розова топка влетя в обширната зала на стратегическото командване. Бодигардове и генерали набързо изскочиха зад бронираните щитове. Остана само президентът Поликанов, изправен гордо, готов да приеме смъртта. Смъртта, която сега изглеждаше като лек за всички проблеми, начин за потискане на непоносимата душевна болка, която измъчваше всяка частица от изтощеното тяло. Злата старица с ятагана прие формата на приказка, а леденият й дъх наподобяваше лек ветрец. Но преливащата се преливаща топка продължи да лежи тихо и тогава се чу мелодия, смътно напомняща на детска приспивна песен. Под мелодичните звуци на спокойна и чиста музика се изигра последното действие на космическата трагедия. Извънземните плавно влязоха в залата, грозни, в обемисти бойни костюми. Въоръжени с различни оръжия, Star Invaders хвърлят зловещи сенки като диви демони в светлината на преносими прожектори. В най-яркото огнено оранжево облекло беше вождът на космическите терористи.
  Познат подигравателен смях наруши зловещата тишина:
  - Ето ги, смели, но нещастни воини на изостаналата планета на голи примати! И тази нищожна армия все още се опитва да възрази на неразрушимата ни мощ! В детската стая за маймуни е подготвена клетка за вас.
  Бледият Поликанов се разтресе от гняв.
  - Ти просто...
  Но не можа да завърши - нямаше достатъчно думи, за да изрази цялото си отношение към тези подли звездни чудовища. Началникът на охраната ген.-лейт.
  - Убий ги! Кинжал огън от всички видове оръжия!
  И срещу извънземните беше открит отчаян истеричен огън. Всеки от стрелящите хора беше искрен в омразата си към чудовища, които убиват всичко живо. Те стреляха от картечници, гранатомети, тежки картечници и дори от експериментални лазерни оръдия. Но всичко това беше безполезно, като детски крекер срещу танк Гладиатор. Силовото поле лесно отблъсква бойните човешки заряди. Ответният огън в небрежна вълна изпепели бойците, от които останаха само горящи скелети. Любимото куче на президента Енергия (смес от немска овчарка и мастиф) скочи към бронираните силуети. Зеленикав лъч, излъчващ се на широка вълна, овъгли кучето и почернелата костна рамка на някогашното красиво животно се срути върху покрития с пластмаса стоманобетонен под. Поликанов стреля едновременно с две ръце, изстрелвайки електромагнитни пистолети с 30 изстрела с уранови ядра и плазмено изпомпване. Когато му свършиха амунициите, той захвърли безполезните играчки и скръсти ръце на гърдите си.
  Лира се приближи, все още смеейки се.
  - Е, Полкан, лае ли? Сега ти, последният от руските генерали, ще дойдеш с нас. Очакват ви каишка и купа яхния.
  Маршал-президентът с твърд глас (въпреки че тази твърдост му костваше титанични усилия) отговори:
  - Да, вие сте силни с адската си техника и затова можете да си позволите да се подигравате с тези, които цял живот са служили на Русия, преминавайки горещи точки от Афганистан до арабските пустини. Чудя се какво струваш в честна битка на равни начала с еднакви оръжия? ..
  - Много повече, отколкото ти, примо, мислиш! Нашето дете ще удуши вашия генерал с голи ръце! Велимара направи "козле" с пръсти. - Издънка...
  - Ако беше мъж, щях да те накарам да отговаряш за думите си. Маршалът стисна юмруци с такава сила, че кокалчетата на пръстите му посиняха.
  - Няма значение. Аз съм космически генерал, командир на звездна ударна група. Така че аз съм войн. Е, примате, не те ли е страх да се биеш с мен?
  Женският сталзан се изплъзна от бойния си костюм като светкавица. Тя беше чисто гола. Висока (повече от два метра), широкоплещеста и мускулеста фигура се извисяваше над руския маршал. Строен и малко по-нисък от сталзанката, Поликанов изглеждаше почти кльощав. Въпреки че нямаше капка мазнина върху голия релефен лагер на Лира Велимара, тя тежеше сто двадесет и седем килограма и по отношение на силата можеше напълно да замени повече от един голям колективен кон. Кимна презрително глава назад и издаде пищната си гръд, Лира се приближи към маршала. Поликанов премина през отлична школа по бойни изкуства в специалните части на армията и в различни специални курсове. Имаше черен колан - четвърти дан по карате, а омразата увеличаваше силата. Маршал, влагайки цялата ярост, нанесе удар в слънчевия сплит. Лира леко се размърда. Ударът се стовари върху твърдите плочки на неженствено мощната преса на космическата фурия. Поликанов успя да се измъкне от десния замах, но бързо като мълния и силно като чук коляно го блъсна обратно в петнистите бронирани маси. Ръката само леко смекчи ужасния тласък на бронзовия крайник. Звездната дама скочи, крещейки диво, заби тежък крак в гърдите на воините. Маршалът нямаше време да избягва, така че няколко ребра се счупиха, а блокиращата ръка беше огъната в дъга. Чудовищен удар отгоре смаза ключицата му. Всички движения на космическата тигрица бяха толкова бързи, че собственикът на черния колан нямаше време да реагира. Освен това силата на ударите на Велимара беше като на полудял мастодонт. С лекота, като дете, тя вдигна 90-килограмовото, закрепи Поликанов на протегнатата си ръка и отново избухна в неудържим смях.
  - Е, доблестно животно, как се сби с дамата? Ако искаш да съществуваш, оближи ми тигрица. Тогава ви гарантирам добра храна в зоопарка.
  Луксозните бедра се люлееха в похотливо движение, кораловата уста се отвори, розовият език се движеше, сякаш облизваше сладолед.
  Момчешки, но твърд глас прекъсна звездната хетера.
  - Млъкни, звяр, и пусни маршала!
  Неистовата ярост се обърна. Светлокос дрипав млад мъж насочил към нея тежък автомат Медвед-9. Това мощно оръжие инжектира девет и половина хиляди експлозивни куршума в минута, разпръсквайки ги в шахматен ред. Лира беше изучила всички основни видове земни оръжия и беше ясно, че ако открият огън, тогава тя няма да има шанс за спасение гола и открита, с цялата оцеляване на генетично подобрените сталзани. Придавайки ангелски вид, тя на свой ред се обърна към момчето, без да изпуска президента от неженствената си мускулеста ръка.
  - Скъпо мое момче, ти си толкова умен. Похвално е, че искате да спасите президента си. Но помислете защо имате нужда от него, защото така или иначе времето му е изтекло. Присъединете се към нас по-добре.
  Лира разшири усмивката си до максимум. Зъбите й блестяха като редица малки електрически крушки. Дори за нея, стоманената дама, беше трудно да удържи почти стотежка от тренираните мускули и счупени кости на президента на протегнатата си ръка, затова го притисна към тялото си. Големи високи гърди с алени зърна, притиснати към лицето на Поликанов. Маршалът внезапно почувства в себе си похотливо желание, такъв луксозен воин, силно тяло диша със страстта на интелигентен хищник. Трябваше да потисна коварния зов на плътта с обичайната сила на волята за военен персонал.
  Владимир Тигров трудно държеше щурмовия автомат. Капки пот се стичаха по лицето му. Само страхът да не убие своя маршал предпази младия мъж от изкушението веднага да открие огън.
  - Пусни президента, мръсник!
  Велимара се засмя, но този път по-силно и по-страшно.
  - Не, не съм толкова глупав, че да пусна щита си. И ако си толкова умен, сам ще си хвърлиш оръжието. Смело момче, не се страхуваш да влезеш сам в този подземен бункер. Имаме нужда от такива воини. Все още нямате нищо общо с хората, защото убихте няколко души, макар и незначителни, но принадлежащи към вашия вид. Това ми завъртя очите, видях го по новините. - каза тя и се ухили още по-отвратително Велимара, забелязвайки изненадата на момчето. - Вие станахте враг за вашите земляни на тази планета. Ти си им враг! И ние ценим такива решителни борци като вас. Ще ви включим в родната полиция.
  - Не, няма да предам родината си, дори и да ме разстрелят после! Който не изгуби родината си, никога няма да изгуби живота си!
  Тигрите буквално извикаха това в различна, не толкова трагична ситуация, вероятно смешен патос, който изглеждаше на други вулгарни хора. Ръцете му се поколебаха, усети, че скоро ще изпусне оръжието. Поликанов забеляза това и реши да се притече на помощ.
  Не се бой, никой няма да те застреля. Аз, президентът на Русия, ще обявя, че това е самоотбрана. Направихте всичко правилно, беше много отдавна да се справите с училищните бандити и местните мафиотски кланове. И за това, че унищожихте наркобоса China Viper, ви награждавам с Орден за храброст.
  Момчето дишаше тежко, ръцете и краката му трепереха от усилие. Още малко - и чудовищната машина за унищожение ще се изплъзне от треперещите потни пръсти.
  Лира разбра това и направи крачка към срещата.
  - Е, хайде, бейби, свали внимателно оръжието.
  Младият мъж не изчака, докато "Мечката" се изплъзна от ръцете му и, почти падайки, натисна бутона за стартиране. Залпове от въртящата се цев. Трасиращите куршуми прорязаха въздуха, но бяха изхвърлени назад, когато се удариха в прозрачната стена.
  - Закъсня! Браво, момчета, успяхте да ме покриете с поле.
  Момчето веднага е задържано.
  - Не го убивайте. Доставете до нашия космически кораб! - заповяда жената генерал. Зениците на звездната вещица станаха бездънни като черна дупка.
  Човекът, след като разкъса останките от дрехите си и смачка ребрата си с удар, така че кръвен съсирек излетя от устата му, те го напъхаха в бронирана кутия, специално създадена за особено опасни военнопленници.
  Лицето на Лира грейна. Тя оголи зъби и впери горящи очи в натъртеното лице на руския маршал.
  - Просто бих те изял. Загубихте, трябва да го признаете. Ще умреш дълго и мъчително в клетката на нашия зоопарк, гледайки как останките от твоя вид стават по-малки от животни, по-незначителни от говеда. Аз ще стана кралицата на вашата жалка галактика, а вие всички ще попаднете в подземния свят на антикосмоса!!!
  - Не, това няма да стане! Ти си, космическа фурия, която загуби и след няколко секунди ще умреш. Поликанов хълца при последната дума, а от счупените му кости капеше кръв.
  - Блъфираш, примате! - Лира изпъна устни в неестествено широка усмивка като на Пинокио и леко разклати маршала, което накара смачканите кости да се впият още повече в разкъсаното месо. - Ще те излекувам, като те направя личен роб, ти ще ни галиш. - Погледът на фурията стана още по-мършав, мъжкият роб е играчка в ръцете им, която те ще принудят да изпълни всичките си перверзни сексуални фантазии, колко е страхотно ...
  - Не! Имаме такса за унищожаване! - Маршал едва не припадна от болка.
  - Цялата ти кибернетика е мъртво кученце! - Велимара хвърли снизходително презрителен поглед към Поликанов.
  - Да, мъртъв е, но можете да го взривите, като стартирате програмата ръчно!
  ***
  Руският воин не се страхува от смъртта!
  Злата съдба на бойното поле не плаши!
  С врага за Света Русия ще се борим.
  И дори когато умре, той ще спечели!
  Много ярка светкавица прекъсна думите на руския президент Генадий Поликанов. Най-мощното и разрушително оръжие, създавано някога от човечеството, проработи. Гигатони демонична енергия се освободиха, поглъщайки както хората, така и нахлуващите извънземни нашественици. Взривната вълна удари корема на кацащия вражески кораб. Този път звездният кораб не беше покрит от мощно силово поле (поради желанието да се спести енергия беше включено само минималното защитно излъчване). Изригналите вълни от антиматерия лесно пробиха слабите защити и разбиха звездния кораб на разтопени фрагменти. Някои от анихилационните бомби, които бяха в утробата, успяха да детонират - и избухнаха още няколко ярки светкавици. Вярно е, че по време на детонация зарядите действат в отслабена версия, което донякъде намали и без това огромния брой жертви. Термокварковото оръжие по своя принцип на действие е такова, че е изключително устойчиво на всякакви външни влияния. Такава ракета няма да избухне дори в пламтящия термоядрен ад на слънчевата утроба.
  Генерал Генгир Волк видя действието на заряда по време на претърсването на континента Арфикан. Лира заповяда да изтрие негроидната раса от лицето на планетата като най-нисша (сплесканият нос и черната кожа доведоха до брутализация на яростта). Супергазът Doleroma-99 е използван срещу Arficans. Бързо седем пъти по-бързо от скоростта на звука, този токсин, разпространявайки се по повърхността, бързо завърши почистването на района, само за да изчезне без следа, разлагайки се на безвредни елементи.
  Новината за смъртта на Лира Велимара събуди тежки чувства. От една страна, тази капризна звездна харпия е притеснявала всички, измъчвала ги е с капризите си. От друга страна, загубата на цял звезден кораб от клас крайцер-флагман може да се счита за прекомерна при завладяването на относително слабо развита планета и дори без заповед от центъра.
  Крамар Разорвиров, злобно ухилен, изсъска.
  - Вероятно в паралелна вселена Lyr няма да бъде повишен. Едва ли великият император ще остане доволен! Спешно трябва да се направи нещо. На първо място, за да довършат остатъците от човечеството и да скрият следите от престъплението.
  Генгир Волк изсъска с досада с присвити очи и изкривена уста:
  - Толкова исках да тествам върху тях нова програма за кибернетично мъчение, казват, че дава невероятни резултати. Той използва девет милиона точки върху телата на иногалактите.
  Внезапно на монитора светна надписът: "Поради рязкото изостряне на обстановката и необходимостта от съсредоточаване на сили за решителната битка със силата на Дин, заповедта е да се спрат всички второстепенни операции и да се премине към Амор-976. сектор, точка Дол-45-32-87 възможно най-бързо!"
  Генерал Крамар каза вдъхновено:
  -Войната вечна девица - не може да завърши без кръв! Война с алчна хватка на блудница - никога не дава победа за нищо!
  Генгир дрезгаво (наруши глас) изръмжа:
  - Е, нека отпулсарим (да си разкъсаме ноктите!) От тази клоака!
  Сталзаните са родени войници: не за да обсъждат, а за да изпълнят своето кредо, още повече, че дори тези нашественици са изключително отвратителни в душите си. Оставяйки планетата полумъртва, кървяща от язви, звездолетите преминаха в хиперскок.
  От населението на планетата Земя от почти дванадесет милиарда, остават по-малко от милиард и половина, включително ранените и осакатените. Човешкият вид е върнат векове назад.
  Така се състоя първото запознанство между "разумните" светове.
  Глава 5
  Над нас искри небесната повърхност,
  Примамливите висини ни привличат като магнит.
  Искаме да живеем и да летим до планетите...
  Но какво може да се направи, когато сме разбити?
  След поражението на империята Дин и настъпването на временно затишие, Сталзаните се завръщат отново на Земята. Въпреки че имаше много обитаеми планети в частта на галактиката, където се намираше човешката планета, всички цивилизовани светове можеха да се преброят на пръстите на едната ръка. Нищо чудно, че тази галактика беше наречена първичната зона, считана за вторичен обект на разширяване и развитие, въпреки че имаше не по-малко планети, подходящи за живот и експлоатация, отколкото във всеки друг сектор. Ето защо новината за съществуването на относително напреднала цивилизация и дори обитавана от същества, толкова подобни на сталзаните, привлече сериозно внимание от висшето ръководство на империята. Фактът, че един от големите космически кораби беше изгубен по време на боевете, допълнително увеличи интереса към тази планета. Беше взето решение за мек вариант за колонизация на човечеството, за отказ от стратегията на пълно унищожение.
  Когато още по-многобройни звездни кораби на най-мощната звездна империя в тази част на Вселената отново се появиха от дълбините на космоса, човечеството вече нямаше силата и желанието да се съпротивлява. Яростните удари, нанесени по време на последната атака, парализираха волята на земляните за съпротива. Мнозина искаха само едно - да останат живи.
  Този път сталцаните бяха по-цивилизовани. Имайки абсолютно подобен произход, в същото време, като много по-съвършени, технически по-развити от хората, тези супер-античовеци можеха да проявят гъвкавост и хитрост.
  Скоро на Земята беше установено единно марионетно правителство и банди от местни сепаратисти stalzan войски без усилие пръскаха фотони. И това става вече уж по молба на родните "полицаи". Бяха сключени търговски споразумения между гигантската звездна империя и малката слънчева система. Милиарди и милиарди куламани бяха инвестирани в съсипаната земна икономика.
  Сталзани овладява Венера, Меркурий, Юпитер и други планети от Слънчевата система. Пътищата бяха построени почти със светкавична скорост, построени бяха нови фабрики, внесени бяха нови култури, видове фауна, а гладът и болестите бяха сложени веднъж завинаги. Корумпираните политици и вестници по всякакъв възможен начин възхваляваха семейство Сталзан и техните концепции за доброта, дълг, любов и справедливост. Катастрофалното унищожение от първия контакт беше приписано на луда, възбудена психопатка - Лира Велимара, която посмъртно беше понижена в редовия ред. Вярно, със запазване на ордени (които според вярванията на империята Purple Constellation оставят добри шансове за продължаване на кариера в друга вселена, където мъртвите отиват!). Когато най-накрая стана ясно, че от всички народи, завладени от сталцаните, земляните имат същия произход като нашествениците, между представители на двата свята избухна силна вълна на любов. Започват бракове, раждат се деца. Изглеждаше, че старата вражда ще бъде забравена и пред земляните ще се отвори нов свят.
  "Меденият месец" на междузвездните отношения приключи внезапно. Висшият съвет на висшата мъдрост (както се нарича централното управляващо тяло на Стелзанат) промени закона. Със заповед на императора е въведено военно управление и е назначен генерал-губернатор, който да пази развитието и спестяванията. Потокът от туристи към Земята беше сведен до минимум, а след това беше въведен супер строг визов режим. Всички ползи от сътрудничеството с голямата звездна империя се оказаха едностранчиви.
  Ресурсите на слънчевата система обогатиха само имперската хазна, а след това и олигарсите, които се появиха в Стелзанат. Но същото беше и на всички други планети, поробени от нацията на нашествениците, които се смятаха за единствените местни деца на Всевишния Бог, които трябва да завладеят безкраен брой различни вселени. Сталзаните завладяват общо над три хиляди галактики, побеждавайки и подчинявайки почти пет милиарда големи и малки цивилизации. Stalzan controllnbsp; -Война вечна девица - не може да завърши без кръв! Война с алчна хватка на блудница - никога не дава победа за нищо!
  Паднаха трилиони звездни системи и планети - земляните от самото начало нямаха шанс да устоят на такава армада. И след войната, която според стандартите на лилавите имперци беше малка тактическа схватка, оставаше само да се надяваме на милостта на победителя. Единствената сила в тази част на вселената, с която гордите сталзани трябва да се съобразяват и да се страхуват, е Всеобщият съвет на справедливостта и морала. Това е нещо като гигантска Супер ООН, в която Zorgs доминират и играят основната цигулка. Триполови създания, най-старата цивилизация с милиардна история. Тези високо развити братя по ум не водят войни, не се стремят да завладеят никого, но поддържат реда във Вселената и само в случай на спешност могат да използват сила. Техните оръжия и супер-техники са толкова по-добри от оръжията на сталзаните, че дори те, арогантни и решителни, не рискуват да започнат война срещу зоргите. Дълго време зоргесите мълчаха, без да се намесват, може би твърде дълго. Но когато сталцаните прекрачиха последния ръб на беззаконието, тези принципни пацифисти се намесиха в конфликта и разделиха воюващите страни. Територията, превзета по това време от могъщия Стелзанат, беше толкова обширна, че им трябваше повече от едно поколение, за да овладеят, асимилират и напълно завладеят световете. Затова след няколко неуспешни схватки те приеха без особена съпротива новите правила на междузвездната комуникация. Зоргите не пречат на експлоатацията на други раси, народи, а ги принуждават да се съобразяват с декларацията за правата на всички разумни същества. Те постигнаха хуманно отношение към всяка интелигентна форма на живот, независимо дали е мекотело, гущер, членестоноги или дори кремък, магнезий и други образувания от интелигентна материя. Не всички същества във Вселената имат протеинова структура, включително зоргите, разнообразието от форми на живот е безкрайно голямо, дотолкова, че никой дори не знае приблизителния брой на всички видове жива материя. Те наложиха редица сурови ограничения върху правилата за експлоатация на завладените светове, които дори гордият Сталзан и други колониални империи се страхуваха да нарушат. Сред зоргите бяха техните герои и мисионери, техните свещеници, които се стремяха да предадат доброта, истина, саможертва на представители на други цивилизации. Сред тях Des immer Conoradson, най-благородният от елита на Zorg, стана по-известен от останалите. Той беше богат и приличен, като рицар в средновековните романи, много опитен и изключително интелигентен. Сталзаните се страхуваха от него (по време на скорошна проверка в системата на Сирмус той разкри цял куп злоупотреби, извършени от местните власти и постигна оставката на бившия губернатор и неговите съучастници). Следователно имаше шанс той да успее да облекчи тежкото положение на хората. Но какво ще даде изместването на един губернатор? Минаха вече хиляда години от окупацията на планетата, смениха се 29 управители, като този беше може би най-порочният и жесток, но и другите далеч не бяха добри момчета - меки сталцани няма! Затова тайният съвет на съпротивителното движение реши да изпрати жалба до старшия сенатор за прекомерната експлоатация на населението на планетата Земя. Младият боец от съпротивителното движение Лео Ераскандар трябваше да телеграфира предаването. От повърхността на самата планета Земя това беше почти невъзможно да се направи.
  ***
  Величествена панорама на космоса и гигантска триизмерна холограмна карта на галактиката украсяваха тронната зала на колосалния дворец. Именно в тази огромна структура е останал маршалът-управител на Слънчевата система Фагирам Шам. Съвсем наскоро статутът на губернатора на тази планета беше значително подобрен. Резиденцията на губернатора беше в Тибет, а дворецът беше затворен от всички страни от огромни планини. Галактическата крепост-дворец беше вградена във високопланинско плато и лесно можеше да бъде прикрита, ставайки неразличима за визуално наблюдение както от повърхността на Земята, така и от Космоса. Олигарсите Сталзан обичаха лукса и пищността. Залите на двореца бяха украсени със статуи на различни герои от Стелзанат. Имаше много нарисувани от роботи картини и изображения на всякакви растения, предимно от неземен произход, както и изображения на реални и митични същества от други планети.
  Обикновено изобразени в действие много колоритно, отделните картини бяха съставени от микрочипове и се движеха като във филм. Много стаи приличаха на музеи. Имаше много обекти на планетата Земя и различни видове оръжия от други светове. Наблизо имаше мечове и лазерни пушки, каменни брадви и бластери, плазмени резервоари и прашки, малки звездни кораби и диви пироги. Традиционно е обичайно да се смесват стилове, за да се подчертае силата и всеобхватността на великата империя Stalzan. Самият губернатор обичаше да сменя светове и планети, скачайки като яростна усойница, дебел гибон замени петдесет планети (средно по една на всеки две години). Този дявол не страдаше от наличието на комплекси или предразсъдъци. Още с първия указ той забрани на жителите на Земята да работят във всякакви заводи и фабрики, които не принадлежат на сталзаните, за неподчинение - смърт, както и работници и членове на техните семейства. Тези, които се приближиха до магистрали или военни бази без пропуск в продължение на няколко километра, бяха открити огън за убиване и кратер с диаметър стотина метра остана на мястото на нарушителя. Робите, които работят на Венера, изобщо не са получавали заплащане, а тези, които са се противопоставяли, са били хвърляни в контейнери за боклук, пръскани в отделни атоми. Понякога, заради хора с малко кислород, те ги пускаха в прозрачни торби на Слънцето за смях. Тази смърт беше много бавна и мъчителна, очите бяха първите, които изтекоха, след това кожата и косата бяха овъглени. От момента на освобождаването до смъртта понякога минава седмица или дори повече. Когато се приближихме до Слънцето, топлината постепенно се увеличи, но не толкова бързо, че човек да загуби съзнание, без да изпита цялата гама от негативни преживявания. За разнообразие понякога правеха обратното, като постепенно замразяваха жертвите. Използвани са и по-сложни мъчения, предизвикани от болна фантазия. Повечето хора са били продадени в робство или робски труд срещу дългове. Системата на експлоатация е сурова и агресивна, човекът е унизен до нивото на товарно животно.
  ***
  Командирът на окупационните сухопътни сили, двузвездният генерал Герлок, докладва за последните събития на планетата Уорд. Тук имаше малки сблъсъци с партизани, въпреки че на други планети не е имало партизанска война и не може да има по принцип. Силата на сталзаните беше укрепена и откритата форма на борба беше потисната почти навсякъде. Губернаторът седеше надут, масивната му фигура почти напълно се сливаше с грамадния черен стол. Столът беше украсен със скъпоценни камъни и се извисяваше над залата като кралски трон.
  Герлок Шену докладва с небрежен тон. Дори с доста мързелив тон:
  - Направиха опит да стрелят по охраната на роботите дървосекачи. Огънят им леко повреди един робот. От партизаните петима са убити, двама ранени и двама пленени. Не преследвахме останалите, следвайки вашите инструкции. Всички нападатели са били в камуфлажни костюми, предпазващи от инфрачервен фиксатор, и на самоделни въздушни мотоциклети. Стрелба от бластери, очевидно контрабандни проекти. Всичко щеше да е наред, но един изстрел взриви вагон с разпенено масло. Тя напръска и изгори цял влак с прясно отсечени дървета, включително и свръхценна дървесина, която не може да расте бързо. Загубите надхвърлят 30 милиона куламана. Това ни изкарва извън графика. А в останалите сектори всичко е спокойно.
  Фагирам истерично разклащаше масивната си челюст и изръмжа:
  - Добре, пак допускате значителни щети, това е вакуум до черни дупки! Като цяло, ако проследяваме и най-малките стъпки на незначителни бунтовници с помощта на технологиите, тогава е глупаво да понасяме такива загуби. Кой отговаряше за сектор Л-23?
  - Хеки Уейн! - кратко отговори Герлок.
  Маршал-губернаторът добави с по-спокоен, може би дори мързелив тон:
  - Унищожете всички партизани, участвали в атаката. И още хиляда от тези, които не са участвали, както и да разпнат тридесет хиляди цивилни по дърветата, започвайки от петгодишна възраст.
  - Един за хиляда куламана? - попита леко срамежливият Герлок.
  Фагирам Шам отново ще повиши глас, един от зъбите му дори е нараснал и блести с корона под формата на глава на акула:
  - Едно на хиляда не е достатъчно! Прикован жив към дърветата и оставен да умре шестдесет хиляди заложници. Земните хора са като кучетата, обичат тояги и вериги! Най-добре е да екзекутирате мъжките, те са по-агресивни от местните женски.
  Герлок измърмори с най-любезен тон и показалецът му автоматично натисна бутоните на плазмения компютър:
  - Чудесна идея. Можем ли да тестваме нов печат на метавирус, който ще унищожи мъжкия пол на земята и ще оплождаме робини с помощта на роботи и карти?
  Зъбът на губернатора се върна към предишния си размер, а гласът към бавен тон:
  - Няма нужда! Трябват ни и мъжки за момента, не са толкова дебели и еластични по тяло. По-добре доставете няколко по-хубави местни момчета в апартамента ми! Те все още не могат да оцелеят!
  - А ако някой от робите рискува и махне разпнатия сънародник? - избухна Герлок такава баналност, вече напълно усещайки какъв ще бъде отговорът.
  Подобният на горила Фагирам изпука юмруци, с размерите на дини и покрит с възбудена, тъмносива кожа:
  "Тогава ще разпънем още хиляда за един отстранен роб, не десет хиляди. В допълнение, двадесет хиляди голи примати, набодени на кол. За да видят всички нашата сила и безпощадност. Нека земляните треперят от ужас.
  - В устата ти е океан от мъдрост, с размерите на Вселената! - ласкаво каза генералът-подлизур.
  Фагирам погледна във висок резбован прозорец, покрит със смесица от изумруди и рубини в златна рамка. Очилата му, гледани от различни ъгли, дават многократно увеличение на кралския двор. На него как е извършена екзекуция: дузина момчета от дванадесет до четиринадесет години са били подложени на бичуване. Били са с камшици, напоени с флуорна киселина с примес на циамидин. Това позволи на разкъсаната плът да зарасне по-бързо. По време на бичуването самите момчета трябваше да преброят броя на ударите, ако измъчваният се изгубеше, тогава започваха да го бият отначало.
  - Това са кадети на родната полиция. Явно са били виновни за дреболии, така че са обработени, без осакатяване. - обясни Герлок, примижавайки.
  Фагирам беше много доволен да гледа кафявите мускулести тела на момчетата, бити с камшик. Кръв капе от голи тела, така че едно от момчетата не издържа, извика: това означава, че сега ще бъде бичуван до смърт.
  - Много е хубаво, обичам, когато те нараняват, особено човешките деца. Фактът, че приличат на сталцани, прави процеса на мъчение много по-приятен. С какво удоволствие бих измъчвал сина си, но той е момченце, избяга от мен в отдалечен гарнизон, в покрайнините на безкрайна империя. - изръмжа садистът, надарен с абсолютна власт над човечеството.
  - Децата не са толкова благодарни! Никакво уважение към родителите. - охотно потвърди Герлок, който също имаше негативен опит. Гледайки празно, добави генералът. - Добре, че функциите по отглеждане на потомство бяха поети от казармата, а архаичните семейни ценности останаха в каменната ера!
  Огромна пеперуда долетя до осакатеното момче в безсъзнание и седна на гърба му. Започна да хапе. Губернаторът хареса кръглото лице и релефната фигура
  Фагирам даде заповед на сталзан-палачите, холограмите на комп-гривните светнаха:
  - Заключете го и взривете радара!
  Маскирани главорези с рамене достатъчно големи, за да окачат бельото на голямо семейство, излаяха:
  - Уши отгоре, сър!
  - Колко родни полицаи имаме? - попита маршал-губернаторът с дрезгав тон.
  - Само в столицата петстотин хиляди. - отговориха в един глас палачите.
  - Тогава чуй заповедта ми, карай ги всички през редиците. Нека момчетата бият момчетата! И ще гледам. - Фагирам посочи с пръсти младото, ранено тяло. - А що се отнася до това момче, тогава го вразуми. Той ще бъде подложен на специални кибернетични мъчения. Компютърът и микророботите ще изпълнят всяка клетка с мизерия. Аз лично ще коригирам прага на болка.
  Момчето беше вдигнато, инжектирано със стимулант, то отвори очи, разтърси русата си коса с къса подстрижка. По детски изкрещя отчаяно:
  - Имай милост! Няма да го направя отново!
  - Мълчи, да добавим, сега самият губернатор ще се погрижи за теб. - заканиха се, ухилени като животно и блеснали с алени кокарди, палачите.
  Фагирам беше доволен, погали огромния си корем:
  - Имам някаква представа за ефекта на болката, особено ако микророботите ще измъчват аортата и ще действат директно върху нервните окончания. Въпреки че, от друга страна, няма нищо по-добро от това да победиш такова нищожество като човек със собствената си ръка.
  - Съгласен съм с това! - Герлок изду бузи и придоби вид на карикатура на величие. - Ако искаш, можем да организираме голям лов, с ограждение от хора.
  Муцуната на Фагирам се протегна в най-силното изражение на блаженство:
  - Определено ще го направим. Нанесете на останалите момчета още двеста удари с бодлива верига по босите им пети и намекнете, че искам да чуя писъците им. За мен стонът и плачът са най-добрата музика.
  - Ще стане, но какво да правим с Хеки? - Герлок протегна ръка и полугол, почернял от слънчево изгаряне, но в същото време светлокосата прислужница му подаде чаша прясно сварена местна бира.
  - Hecky Wayne да бъде понижен в ранг и лишен от бонуса за годината. Не съм против играта на война, но нямам намерение да плащам повече за удоволствието. - Маршал-губернаторът направи пауза и каза без никакво изражение. - Надяваме се, че това е единствената лоша новина?
  - Засега да. Но страхотно... - Герлок се поколеба и се задави с бирата си, кафяви пръски удариха носа му, предизвиквайки неприятен гъдел.
  - Отново, но? - Фагимар веднага стана нащрек, дори направи няколко крачки по разноцветните мраморни плочки.
  - Има слухове, че Министерството на любовта и истината готви проверка. Е, този отдел няма важна връзка с вашия роднина, ръководителя на отдела за защита на трона, Гелер Велимара. Те ще изровят мръсотия върху вас. - Герлок беше очевидно притеснен, повече притеснен за собствената си кожа. Законите на Сталзанат са сурови, а антивойските по същество са милитаризиран ад.
  - Това е нищо. Що се отнася до земляните, тук поставят, особено напоследък, по-лош управител. Колкото повече нарушения и злоупотреби с властта, толкова по-малка е вероятността да бъдат отстранени. Да крадем повече! Давате над плана - връщане назад!
  Фагирам спря, облегна юмруци на дебелите си страни, направи театрална пауза, след което изгърмя като гръм:
  - Това е заповед!!! Супер оргазъм!
  Вицекралят на планетата се смееше като луд. Генералът направи гримаса, а ушите го заболяха неприятно от смях, който на Земята се случва само на жестоко луди хора. Смеейки се до свински писък, губернаторът се успокои и заговори по-сериозно.
  - Технически унищожаването на бунтовниците е въпрос на няколко секунди. Ние, воините на непобедимото лилаво съзвездие, можем просто да смажем всички "комари", но няма да го направим. Първо, тази планета е истинска дупка и войната с партизаните е единственото забавление. Второ, това е възможност да се припише всичко на бунтовниците, както загубите, така и липсите. Основното е самият процес. Страхът от смъртта измъчва плъховете дълго време, предизвиквайки вълнение и внимание сред играещите с тях. И хората са като нас, което засилва шума. - stalzan brute широко разпери ръце и започна да прави движения с пръсти, сякаш раздава тесте карти. - Започваме играта, така че отиваме с три аса. Пиките са черни, карите са руски, червеите са китайски. Кои са клубовете? Някои от смесените раси. Време е да победим козовете! Белязани са два аса, въпрос на няколко минути е да ги извадите от играта.
  Фагирам спря - летящ робот, приличащ на ястреб, с помощта на удължени лапи, с лепкави нокти, му даде чаша с тинктура от отровна зелена дрога, изпивайки:
  - Твоята любов Саке! Който пие много - той живее щастливо!
  Маршал, губернаторът, държейки чаша в ръцете си, отново излая, така че изплиска асиметричната си муцуна от глупост:
  - Къде се установиха руснаците и тарторът Горностаев?
  Герлок заекна объркано:
  - Изчисления на компютъра... Е какво да намери - само плюе! Жалко, че все още има планети, които не са водени и не са фиксирани. Следователно агентите на бунтовниците последния път успяха дори да проникнат в банката и да вземат парите. С нашето техническо превъзходство това не е възможно. Значи някой ни предава...
  Фагирам го прекъсна с рев:
  - Следователно, поръчката, изчислете я възможно най-бързо! Стъпка марш! Остават едно, две! С бяла треска!
  Генералът, външно подобен на силно надут огромен жител на планетата Земя, червеникав амбал; обърна се, вдигайки ръка за сбогом. "Все пак този маршал-губернатор със силна промяна, като баба му Лира Велимара (Въпреки че външно беше много по-красива)! Може би затова той беше преместен тук с повишение? .."
  Оглушителен, като рев на бивол, вик прекъсна мислите му:
  - Стани! Давам инструкции за тестване на ново оръжие за вакуумна дегреция. Прахосмукачка на бунтовниците, разбира се, бъдете внимателни. Обявявам награда за главата на Иван Горностаев в размер на един милион куламана. Те ще го предадат, а ние ще се погрижим за него. И все пак, генерале, кубизмът вече е модерен, особено сред Сталзаните. Потърсете кубистични картини на тази космическа дупка. Те струват стотици милиони. Картините от тази планета винаги са били високо ценени. В централната галактика има много клиенти.
  Герлок въздъхна объркано.
  - Да, вашето превъзходство! Но твърде много е ограбено преди нас.
  Фагирам в отговор удари с юмрук близо до носа на своя подчинен:
  - Нека робите рисуват нови платна. За тези, които не могат, режем пръстите с лазер, първо на краката, след това скалпираме. Е, след изтънчено издевателство ще си смачкаме ръцете! Отивам!
  Генералът си тръгна.
  Плъзгащите се врати се затвориха безшумно. Върху тях светеше емблемата на седемглаво подобие на змей с дълги зъби. Супер Драконът беше истинско и ужасно опасно животно, което живееше в рояци астероиди. Според легендата този рядък хиперплазмен звяр в решителната битка за власт е убил първия министър на обединения Стелзанат, който основава сегашната управляваща династия. Вътре във вратата беше скрита компютърна система, малка плазмена лазерна цев, стърчаща от всяка уста, готова да удари всеки опит за убийството на губернатора. Два бойни робота под формата на изправени грифони, осеяни с ракети, проследяваха всички движения близо до трона на губернатора.
  Фагирам си наля смес от алкохол с местен хашиш и, облегнал се с удоволствие, слушаше как момчетата са брутално осакатени. Той отново започна да се смее истерично, след което натисна бутона, в стаята влязоха няколко високи роби. Нещастни момичета трябваше да задоволят мръсната страст на маниак!
  
  Глава 6
  Не само жестокостта царува в небето,
  Има доброта и справедливост!
  Това означава, че пътят за любовта е отворен,
  В него живее благородството, а не милостта!
  Зорги са една от най-великите цивилизации във Вселената. Огромна могъща сила, образуваща вселенски съвет и общност от независими галактики, е възникнала много отдавна, дори преди съществуването на планетата Земя. Когато Слънцето беше протозвезда и светеше в ултравиолетовия диапазон, а сегашните черни дупки бяха ярки звезди, които щедро дадоха светлина. Още тогава зоргите овладяват космическото пространство, търгуват, водят войни със съседите си, като постепенно разширяват своето пространство. Въпреки това, заедно с научно-техническия прогрес се разви моралът и моралът. Пропагандата за война и самата война започнаха да се смятат за мръсно, неморално дело, убийството за грях, нараняването на разумни същества като отвратително престъпление срещу разума.
  Постепенно се формира нова галактическа общност, в която се влиза само на доброволни начала. Други цивилизации биха могли да останат независими. Те все още водят междузвездни войни помежду си от време на време. Дори ако в техния вид има безмилостна конкурентна борба, тогава какво можем да кажем за раси, които дори нямат обща клетъчна структура. Но сега, като правило, конфликтите бяха от локален характер и рядко се стигаше до сериозна космическа война, въпреки че отделните космически империи продължаваха постепенно да се разширяват.
  Внезапното навлизане във универсалната орбита на нова цивилизация от сталзани промени обичайния ход на нещата. Използвайки най-новите видове оръжия, събирайки съюзници в коалиция и след това ги предавайки. Действайки къде с хитрост, къде с хитрост, сталцаните бързо увеличават влиянието си, набъбвайки като снежна топка. Смазвайки под себе си все повече и повече нови светове, империята ставаше все по-огромна и алчна. В хода на звездните битки хуманоидите умираха отначало с милиарди, а с нарастването на мащаба и завоеванията - с трилиони, квадрилиони. Много милиони космически ракети, звездни самолети, междугалактически звездни кораби са били във война помежду си. Цели планети експлодираха и се разпръснаха в космоса, галактиките бяха буквално опустошени от неудържим поток от унищожаващо разширение. С помощта на интриги, шпиони, предатели Сталцаните сеят конфликти и войни в други региони на Вселената. Наемали наемници, формирали коалиции и продължили да се разширяват, поглъщайки все повече и повече светове. Сталцаните се държаха особено жестоко и яростно към звездната република Дин. Дийните, подобно на Зоргите, били триполови същества и не използвали кислород в метаболизма си. Въпреки че атмосферата кислород-азот и кислород-гел е най-често срещаната във Вселената. Такава атмосфера беше твърде активна за зоргите и дините и без скафандри те просто се окисляваха, умирайки болезнено в отровна среда за тях. Сталзаните водят тотална война на изтребление за пълното унищожаване на деканите, като не щадят дори деца и зародиши. Деканите бяха почти напълно унищожени като вид. И тогава се намесиха зоргите. Огромното техническо превъзходство и няколко силни урока от войната върнаха Сталзаните към реалността, спирайки унищожаването на цивилизацията. Зоргите са се събудили от зимния си сън и са се включили по-активно във войни, в кръвно-фотонни сблъсъци между цивилизации. Около осемдесет и пет квадрилиона Дийн бяха унищожени (дива бройка, трудно е да си представим такава цифра), това не взема предвид многотрилионното население на контролираните светове. Несъмнено завладяването на Пурпурното съзвездие е най-бруталната от всички междугалактически звездни войни в историята на Вселената. Боевете постепенно затихнаха, въпреки че експанзията продължи и след това. Сталзаните са окупирали над три и половина хиляди галактики, превръщайки се в най-могъщата от звездните империи, завладявайки около двадесет милиона огромни звездни държави, почти пет милиарда цивилизации, завладявайки повече от четиринадесет трилиона обитаеми светове и още повече необитаеми, но подходящи за експлоатацията на планетите. Колко разумни същества са умрели по едно и също време, не може да се преброи. Империята на сталзаните - Великият Сталзанат - стана най-обширната от всички междугалактически империи. Благодарение на активната намеса на Вселенския съвет на справедливостта, войните практически престанаха, останаха само малките гранични удари. Основният център на междугалактическата борба се измести в сферата на икономиката, силната конкуренция и агресивния индустриален и търговски шпионаж. Новите звездни системи започнаха да завладяват не хиперлазер, а куламан (валута). Новозавоюваните колонии бяха безмилостно експлоатирани, като основната цел беше да се изтръгнат повече пари и ресурси. Въпреки това Вселенският съвет на справедливостта, като буца в гърлото, установи строги правила за експлоатация на завладените планети, ограничение в използването на сила и пропорционалност на правата на хуманоидите. Поради колосалното си техническо превъзходство, Stalzan и други звездни империи се колебаеха да влязат във война с общността от независими галактики и, стискайки зъби, бяха принудени да играят по правилата. Ето защо те се страхуваха от ревизиите на Вселенския събор много повече, отколкото от проверките на собствените си власти. Отношенията между Вселенския съвет на справедливостта и другите светове бяха регулирани от различни договори, които позволяваха относителна стабилност в тази част на Вселената. Дез Имер Конорадсон, старши сенатор и върховен инспектор на Генералния конгрес, беше известен със своя аналитичен ум, феноменална интуиция и упоритост, непонятно благоприличие и гигантска ерудиция. Възрастта на Des imer Conoradson е почти милион земни години. Опитът от много хилядолетия в един ум. За толкова дълъг период от време човек може да се научи да разпознава капани, да вижда коварни лъжи, да разкрива сложни измами. Естествено, това създаде мощна аура на доверие около Conoradson. Те вярваха в него като в месия и се молеха за него като за Бог.
  ***
  След тежка битка и опит за убийство, Лео Ераскандар се възстанови забележително бързо. Разбира се, най-новите технологии за регенерация имаха своя ефект, но дори и за опитни лекари това беше изненада. Момчето стана и с изненадваща лекота заобиколи просторното отделение. Подът под босите подметки беше топъл и много издръжлив и човек можеше да подскача по него като на батут. Стените на самото отделение бяха боядисани като поляна, където се забавляваха малките Лифи, смешни глави на елени, тяло на леопард, лапи и опашки на тушканчета, само с по-великолепен пискюл в края.
  Отделението тук не е затвор, гравитационен фотоапарат с триизмерна холограма в ъгъла, чист въздух с мирис на билки, хидролегло и детегледачка-робот под формата на портокал с крака на паяк. Първата му мисъл беше: "Ами ако избягаме?" Напускането на отделението не е подвиг на Херкулес, точно като изключването на кибернетична медицинска сестра, но как да се отървете от робска яка и още по-трудно от проследяващо устройство, плътно имплантирано в гръбначния стълб. Ако се опитате да избягате, той веднага ще бъде хванат и вероятно елиминиран. Те разбраха опита, не го обвиняват, но и не докоснаха Урлик, показанията на роба в този случай нямат правна сила. Но той още не е изпълнил задачите на своята партизанска група, не е успял да изпрати гравиограмата на Великия зорг. Така той сваля другарите си, подкопавайки и без това крехкото доверие. Но как ще направи това, ако всички предаватели са под контрол, а всяка негова стъпка се следи от неуморен компютър. Момчето подскочи раздразнено, докосна тавана с нарисувано морско чудовище, по-скоро забавно, отколкото страшно. Тогава той каза:
  - Няма безнадеждни ситуации, за тези, чиито мисли не излизат, през задната седалка! Шегата развесели Лео за кратко, но след това настроението отново падна. Имаше от какво да се отчайваме, но Фортуна е капризна богиня и не винаги подкрепя. Тази красива богиня обаче обича младите и силни, които не падат духом!
  Блиндираната врата на отделението се разтвори и в уютната стая, която изведнъж стана ослепително бяла от потоците дезинфектантна радиация, влезе жена с невероятна красота. На младия мъж тя изглеждаше като приказна фея. Висок, атлетичен (два метра е стандартният размер за женските сталзани) и ослепително красив с изненадващо мило и нежно лице. И беше доста необичайно, тъй като stalzans винаги лети с агресия и арогантност. Тя постави меката си нежна ръка върху рамото на момчето, като нежно драскаше кожата с луминисцентните си ярки нокти.
  - Скъпи приятелю, вече си стъпил на крака! И се страхувах, че това чудовище ще те остави осакатен завинаги.
  Седемцветната й преливаща коса докосваше мускулестите гърди на младия мъж като сгънати щитове, а миризмата на най-фин парфюм беше опияняваща, вълнуваща страст. Лъвът не беше глупак и веднага разбра какво има нужда тази нежна Цирцея от него, но въпреки това попита:
  - Извинете, кой сте вие?
  Тя се приближи, облиза гладкото чело на момчето с розовия си език и тихо каза с ясен глас:
  - Аз съм Венер Аламара, дъщеря на местния губернатор, офицер с 9 звезди, отдел за търговско разузнаване. Не се бой, няма да те нараня. Предлагам ви просто да си починете и да се повозите до моя личен дворец. Повярвайте ми, той е луксозен и красив. Ще ви покажа много неща, които никога не сте виждали на вашата забравена Земя. Наричам я планетата на скръбта.
  - Защо? - машинално попита лъвът, докато неволно се изчервяваше от усещането за страст на възхитителна дива от титулярната раса на Голямата звездна империя.
  - Господ пролива сълзи, като гледа как падна човек, бластер изгаря плътта на хората - векът е пълен със страдания! - вдигнато и в рима изрече Венер и внимателно хвана с ръка задния младеж. - Но вие много приличате на нас. Исках да проверя само с груба сила или нещо друго!
  В Лео се бориха тийнейджърското смущение и естествената предпазливост по отношение на всички мразени от човечеството сталзани и естествения призив на младо, здраво тяло. Гласът на момчето издаваше смущение и голямо объркване:
  "Това е много интересно, но аз нося робска яка и тракер за удушаване."
  Венер каза с презрителен тон, сякаш беше обикновена дреболия:
  - Не е проблем. Нашийникът лесно се изключва и сваля, когато познавате всичките му принципи на действие. Що се отнася до вашето проследяващо устройство, вашият номинален собственик Джоувър Хермес няма да ми пречи. - Сталзанка, за по-голяма изразителност, държеше ръба на дланта си във въздуха. - Баща ми магнат може да му създаде много готини проблеми.
  С повелителен жест тя ги покани да я последват. Е, грехота би било да пропусна такъв шанс... И не само за себе си, което успокои съвестта ми...
  ***
  Бронираният автопланер плавно се откъсна от базалтовото покритие и се втурна нагоре. На Земята, където от стари къщи останаха само руини, а от нови сгради имаше само казарми, военни бази и резиденция на губернатора. Лио никога преди не беше виждал такива градове. Гигантски небостъргачи, достигащи километри височина. Те сякаш бяха техните върхове, разкъсващи лилаво-розовите облаци на този свят. Летящи машини се реят във въздуха, от дискови самолети и капковидни форми на сталзани и раси от хуманоиден тип, до изключително сложния дизайн на онези видове живот, които не могат да бъдат намерени на Земята с близка аналогия. Километрични билбордове, гигантски храмове на различни богове и личности. Висящи и подвижни градини около сгради с най-невероятни и диви форми растения, цветя и живи минерали. Почти всички къщи бяха различни по цвят и състав. Сталзаните много обичаха ярките цветове, сложната преливаща се комбинация от цветове и играта на разнообразни пъстри излъчвания. Дори многобройните сгради, издигнати от местното население преди завладяването на тази планета, са боядисани и оцветени, за да отговарят на вкусовете на нашествениците. Ераскандар също обичаше наситените цветове и сложната чудна игра на светлината, този град му се струваше приказно красив. Особено ако си спомняте осакатената и унизена Земя. Междувременно Венера Аламара се притискаше все по-близо до него, масажирайки голото си тяло с ръце. Момчето беше почти голо и против волята си се вълнуваше все повече и повече, искаше буквално да се нахвърли върху седящата до него хетера. Венера също ставаше все по-възбудена, излъчвайки желание.
  Въпреки че Лео нямаше дори 19 цикъла (коментаторът леко надцени възрастта му), той беше висок и силен за възрастта си. Височината е почти деветдесет метра и тежи под деветдесет килограма без ни най-малък намек за мазнини. Тъмният бронзов загар подчертава много изпъкнали и дълбоки мускули, което прави фигурата още по-привлекателна. Той е страшно силен за годините си, което му придава особена уникалност в мъжката красота. Това, което не е изненадващо, на Земята момичетата полудяха по могъщ мъж с телосложението на Аполон, но все още с младо лице, което запазва тийнейджърска закръгленост и гладка кожа без нито един косъм. В същото време косата на главата е гъста, златисто-светла, леко вълниста, която обаче не е толкова забележима поради късата, модерна прическа сред сталцаните. Какво обичат жените? Красота, сила, младост, а ако имате късмет и ум. Трябва да се има предвид, че сред сталзаните жена, която активно снима мъж, е в реда на нещата, тогава тук няма нищо необичайно. Равенството във военните дела също така изключително сближи манталитета в сексуалните отношения, когато и мъжете, и жените от тази агресорска раса еднакво, без да знаят срам, се хвалят с победите си на любовния фронт. Лъвът се усмихна иронично, виждайки във формата на женска, масивна атлетична фигура небостъргач, дузина огромни прозорци от които приличаха на пълни момичешки гърди, зърна, блестящи като звезди в небето. Смешни конструкции на нацията агресор. Безгранична империя с някои елементи на матриархат. Доста изненадващо е, че цяла върволица от похотливи жени не се нареди.
  Отпред се издигаше най-високата сграда в провинцията - Храмът на императора. Беше висока, многокуполна сграда. Куполите бяха с голямо разнообразие от форми и цветове, които блестяха с ослепителна яркост. Вътре в светилището имаше хиперплазмен реактор, така че когато се стъмни, се показваше колосална холограма с изглед на храм или изпъкнал космически "суперцезар". Преминаване покрай централния храм на великия император. Те излетяха на улица Vadkoroz. Ето нейния дворец - луксозен, огромен, просто удивителен за въображението, висок почти километър. Стилът на сградата е много подобен на древния ориенталски стил, само колоритът е твърде пъстър, многоцветен, със светлинни гирлянди и фонтани, бликащи от куполите. А отгоре има холограма под формата на искрящо сияние, в което можете да различите контурите на разделящ се звезден кораб. На входа има няколко робота за сигурност, дузина местни полицаи (смес от изправени котки с буйни норки). Началникът на дворцовата гвардия, офицерът сталзан, се усмихна приветливо, протягайки широка длан.
  - И ти, сине, браво! Истински воин на Великия Сталзанат. Попитайте нашата господарка, тя ще го постигне и вие ще станете войник, а ако се отличите, ще получите гражданство и ще управлявате Вселената с нас ...
  Венер прекъсна офицера с неочаквано строг глас.
  - Не се бъркайте в чуждите работи! Вие, армейците, честно казано, в спокойно време усвоявате протеини за нищо, докато ние, екоизследователите, винаги работим за нашата родина. Възможно е мирно съществуване между световете, но никога между икономиките.
  И отново, усмихната приветливо, тя погали Лъва по мускулестия му загорял гръб, смачка здравите му гърди със здрави пръсти, с остри нокти. Мускулите са здрави, сърцето бие равномерно.
  - Каква гладка кожа имаш, като черупка на Самадоров.
  Когато влязоха в луксозната зала, обсипана със скъпоценни камъни, Венер вече не можеше да се контролира. Като хвърли дрехите си, тя нападна момчето. Нейните луксозни, като пъпки от алени рози, гърдите й се издуха и съблазнително привличаха. Стройни златисто-бронзови крака, кръстосани в съблазнително движение. Беше по-слаба и по-суха от повечето жени на великата империя и въпреки това гореща в леглото. Ераскандар също беше силен отвъд годините си. Той също, честно казано, ужасно искаше да се съвкуплява ...
  Лъвът се почувства като ветроходна яхта, която се втурва напред с пълна скорост и е попаднала в буря. Вятърът се засилва, превръщайки се в силен ураган и вълни от бурна страст заливат цялото могъщо младо тяло като цунами. Нещо повече, всеки нов трус генерира още по-мощен трус, валът расте и във всяка клетка на тялото сякаш приливът на приказно блаженство се излива със скъпоценни пръски щастие. В продължение на няколко часа млад мъж и жена правеха любов, след като изпитаха цяла каскада от чувства. Когато те, наситени и изтощени, легнаха на великолепен килим, те бяха чудесно доволни. Многобройни разноцветни огледала от различни ъгли осветяваха просторната зала, като на добър стадион. Докато влюбените блаженстваха яростно, изплитайки лъскавите си, полирани бронзови тела, огледала от всички точки и диапазони отразяваха вълнообразни движения. Звездната Афродита се обърна със сладострастно пъшкане, лицето й излъчваше щастие, мазолестите ръце на момче гладиатор масажираха изсечения й крак, галеха между дълги изящни пръсти, гъделичкаха розовата й пета, после се издигнаха до пищни бедра. Венера, пърхаща в облаци от удоволствие, каза с ентусиазъм:
  - Несравнима! Ти си просто магьосник! Никога не съм се чувствал толкова добре с никого. Ти си толкова силен и нежен, а нашите мъже не са като мъже ...
  Лео също отговори съвсем искрено. След поредната страстна целувка на Венера по гърдите, от която младото, силно сърце започна да бие по-бързо, страстта в закоравялата плът се събуди с нова сила. В отговор момчето я дръпна за раменете към себе си, облизайки рубинената пъпка на зърното с език, с прекършен от вълнение глас тихо каза:
  - Знаете ли, вие не сте като жените от Великия Стелзанат, имате толкова много нежност и доброта, приличате на приказна принцеса и искате да бъдете спасени. Съжалявам, че питам, но искам да предам гравиограмата на Земята, за да не се тревожат родителите ми. В крайна сметка ние сме в друга галактика, на разстояние от стотици хиляди светлинни цикли-години.
  Воинът на търговското разузнаване наистина искаше да благодари на прекрасното момче от несправедливо потисната раса, така че тя радостно възкликна:
  - Чудесен! Имам силна радиостанция с индивидуален код, привилегия на губернаторите. Кажи ми какво искаш и ще ти помогна. Само за това утре пак ще правим любов...
  Лъвът буквално цъфна в усмивка.
  - Ако е така, съгласен съм. Ти си просто богинята Венера.
  - СЗО?! - Сталцана показа изненада на лицето си, въпреки че беше доволна от сравнението с божество.
  - Това е богинята на любовта и щастието на нашата планета. - простичко и без приказки отговори Ераскандар и неволно сведе очи.
  - Квазарно изражение! Някой ден ще летя до твоята планета. А ти бързай, твърде дългото отсъствие е опасно за теб. - внезапно се охлади Венер, самата тя доста грубо повдигна младежа за рамото, дори леко го откъсна от пода.
  - Квазар? От думата "квазар" ли е? Това е може би най-голямата звезда във вселената, а аз съм още толкова малък - закачливо, сякаш не забелязвайки грубостта, каза Ераскандар.
  - Недей, Лео! Доволен съм от всички ваши размери! - Сталзанка се усмихна по-силно, отново лакомо целуна кадифените устни на любовника си с медените си устни и пусна момчето с въздишка на съжаление.
  Ераскандар беше малко смутен, не знаеше кои са истинските му родители, а да лъже жена, която изглеждаше любима, беше някак подло. Дори и да е воин от лилавото съзвездие, една империя по своята жестокост и безскрупулност засенчва всичките си предшественици във Вселената. Без да губи време за нови празни спорове, младият мъж уверено и бързо изпрати гравиаграмата. Беше доста просто, обикновен набор от ключове. След това, придружен от новия си спътник, той се върна в самолета. На връщане всичко изглеждаше величествено и ефирно. Многобройни групи от необичайни сгради блестяха от радостна светлина, правенето на любов придаваше яркост на цветовете и свежест на впечатленията.
  ***
  В отделението го чакаше цял огромен храст от разкошни цветя с опияняваща миризма и живи пърхащи листенца. Както и невероятно шикозна маса с екзотични, дори по стандартите на звездна империя, ястия. Местният санитар сега се кланяше толкова ниско, че дългите му лъскави уши докосваха пластмасовия под. И суровият Ескулап някак лошо намигна:
  - Късметлия си, момче! Имаш страхотен приятел. Скоро ще бъдете свободни!
  "Да пази Господ!" - тъжно си помисли Лъв. "Но нещо не вярва на такова лесно и приятно щастие!"
  Тогава изведнъж усети някакви не добри вълни от мисли: "За тях аз съм просто роб, екзотично животно."
  Младият мъж се почувства унизен. Проклетите сталцани! Когато се освободи, той ще им покаже, ще напръска, без значение колко квинтилиони от тях има във фотони, цялата тази нация от садистични духове! Тогава си спомних думите на Сенсей: "Когато си силен, изглеждай слаб. Когато си слаб, изглеждай силен. Когато мразиш, усмихни се. Когато си обзет от гняв, забави! Нека ударът бъде като светкавица! вижте го, когато вече е успял да удари до смърт!"
  Още веднъж кибернетичните предаватели изсвириха химна на Сталзанат. Вярно, леко променен. Но все пак това е родствена патосно-войнствена опция. По някаква причина този път не беше толкова отвратително от омразната музика на безмилостните нашественици.
  Глава 7
  Ако искате да спечелите
  Не залагайте на добър чичко!
  Можете да преодолеете собствените си проблеми!
  И накарайте всички да се уважават!
  Ето я - родната планета на Зоргите. Огромна сфера с диаметър над половин милион километра. Поради изключително ниската плътност на ядрото, гравитацията е само 1,2 единици от земната. Вътре в планетата има метален водород. Повърхността съдържа най-много литий, магнезий, калий, алуминий и други метали. Освен познатите на Земята, има мистериозния елемент Esentzum-4, Esentzum-8 и редица други леки метални компоненти, непознати на земната повърхност, а и в съседните галактики. Самите зоргеси нямат протеинова структура, а сложна, метална. Те се състоят от различни леки и много активни метали, отчасти течни, отчасти твърди. Плътността на телата им е приблизително същата като H2O. Панорамата на сградите е съвършена в своя блясък и неповторима. Те не приличат на сгради на Земята или Сталзан. Топки, куполи, цилиндри, овали са свързани цветно в огромни цветни гирлянди. Сферичните и цилиндричните небостъргачи се издигат на десетки и стотици километри височина. Някои сгради са направени под формата на екзотични животни с много крайници, нокти, пипала и кой знае какви други предмети. Например къща под формата на хибрид от четири костенурки и ананаси с глави на ягуар, разположени едновременно в низходящ ред една върху друга. Структурите, построени от Иногалактите, съюзени със Зоргите, са особено разнообразни, понякога са толкова претенциозни, че съвременните авангардни художници са полудели, опитвайки се да предадат невероятна композиция. Ето сграда, във формата на която се смесват пипалата на калмари, редица очи на русалка с дълги мигли, свредла, завършващи с цветни пъпки, детайли на скоби и глави на петроги носорози с рибени люспи. Трудно е дори да си представим такова нещо, но има още по-претенциозни, великолепни и луди за други извънземни. Самолети, предимно кръгли по форма, въпреки че някои приличат на цветни пъпки, бързо прорязват въглеводородна, метан-сероводород-хлороводород атмосфера. Някои от най-модерните машини незабавно се плъзгат през космоса, оставайки невидими. Други неутрализират триенето със специално излъчване за част от наносекунда, разлагайки атомите на ромони (приблизително седмата степен на хиперминичаст след кварките!) и след това материята автоматично се сглобява отново.
  Обикновено такива съвършени конструкции се управляват от самите соргианци, които са усвоили тайната на нулевия преход и природата на кинеспространството (това, което се състои от нещо, което по същество не е материя!) и неговите разновидности. Самата атмосфера би изглеждала малко неясна за землянин, сякаш през километър гъста мъгла в небето пламват цветни съцветия от мълния - възниква безопасно изхвърляне на енергия. Странният свят е светъл и мрачен едновременно, но очите на Зоргите виждат в гама-обхвата и в радиовълните, ултравиолетовия и инфрачервения спектър на цветовете. Е, специални малки кибер-лещи предоставят подобна възможност на обитателите на други светове.
  ***
  В голяма куполна зала с прозрачен покрив старши сенатор Деймер Конорадсън преглеждаше гравиограма, изпратена от Лео Ераскандар. Отгоре се откри величествена гледка към космически структури, различни станции и спътници на могъщата Империя на диамантеното съзвездие. Например имаше гигантски, богато орнаментиран гребен. Звездни кораби летяха около неговите подобни на ледени зъбци, като формата им моментално се променяше, когато се приближаваха. Например, космическият кораб беше хибрид на самовар и пъпка на гладиол, превърна се в смес от таралеж и лайка или трансформация на чинийка с глава на папагал и три опашки на крокодил, и самосвал с лебедови крила и жираф глава. Имаше и различни развлекателни центрове, ресторанти, казина, къщи на щастието, атракции и много други, които не могат да се сравняват. Тук имаше някакъв синкретизъм на културите на милиони цивилизации, което правеше картината на звездното небе изключително пъстра, изпълнена с екзотиката на чудесата, когато желанието за естетическо впечатление надхвърляше рационалното пресмятане.
  Ето защо много звездни кораби не бяха стандартно опростени и техните дизайнери се опитаха да изразят духа на своя вид, вместо да постигнат максимална производителност.
  За зоргите обаче това вече е нещо обичайно. До старшия парламентарист беше неговият помощник, сенатор Бърнард Пангон. Този зорг се извисяваше заплашително с триметровия си труп, почти квадратно тяло с шест крайника. Сенаторът заговори с дълбок, метален глас, като на контрабас.
  - Мисля, че въпреки външната правдоподобност не може напълно да се изключи възможността за стойка. Този губернатор е сменил 56 планети и има лоша репутация. Съмнителният анонимник обаче не се е легитимирал, което винаги е съмнително. А фактът, че съобщението е изпратено от друга галактика, много прилича на странен ход, лишен от логика. Това може да е сблъсък на търговски интереси, лично отмъщение, някакво дългогодишно недоволство. По-добре е да изпратите там комисия от професионални експерти, отколкото сами да летите там и след това да станете притча във всички диапазони на Метагалактиката. Вие, старши сенатор, не трябва да препускате през почти цялата империя по фалшиво повикване. Професионалистите ще направят всичко по-добре и по-надеждно от нас.
  Des immer Conoradson, който също носеше титлата херцог, отговори с мек, плътен глас. В същото време лицето му, всъщност влизащо в раменете му, беше неподвижно като маска:
  - По принцип съм съгласен с теб. Но... Първо, телеграмата беше адресирана лично до мен, а не до космическия патрул. Второ, отдавна исках да погледна тази мистериозна планета Земя.
  Гласът на Бърнард Пангон издаваше отегчение, примесено с презрение. Но в същото време той притежаваше убедителна сила. Дори обсипани с камъчета, които блестят сто пъти по-ярко от диамантите, рибите, летящи във въздуха, сякаш размахваха енергично одобрително дългите си перки, изтъкани от звезди.
  - Това е обикновена стандартна планета с кислород, който е отровен за нас. Има милиони и милиарди такива светове. На Сириус живеят почти същите, само по-изостанали двуполови същества. Като на Земята, подобна растителност. Може би местните жители на тази система са били по-изостанали технически, но по-развити морално. Всички те са един вид безкосмести примати, както хора, така и сталзани.
  Старшият сенатор каза с нежен тон, постепенно разпалващ се в ораторски импулс:
  - Точно така, приятелю, като сталцани. Същият произход, същата единица, много от същата история, включително войни в рамките на планетата. А обитателите на Сириус не са никак агресивни, те са се развили от тревопасен вид шимпанзе. Не е ли интересно да погледнем един рядък аналог - stalzans в миналото. Живеехме твърде затворено, щастливи във физическото, умственото и душевното си съвършенство. Те забравиха за това, което се случва около нас, мислейки, че умът и интелектът преминават квантово в квантово с висок морал. Това, че психологията на дивак с каменна брадва не е съвместима със звездните империи, междугалактическите полети и хищническите инстинкти са просто атавизъм, вдъхновен от спомените за първоначалния глад. О, не, не напразно нашите древни философи са казали, че няма нищо по-страшно от съвършената логика, поставена в услуга на долните страсти и високия интелект, воден от инстинкта за тотално унищожение. Когато сталзаните бяха унищожени, смачквайки нашите братя Дийн и други съзнателни същества като насекоми и обработвайки труповете им във фабриките на смъртта. Това вече не бяха животински инстинкти, това беше логично оправдано унищожаване на ненужни и потенциално опасни видове за тези кървави завоеватели. Параноя от вечен страх и психоза, съчетана със студен садизъм и морална лудост. И всичко това е направено от същества с високо ниво на интелигентност, нация, превърнала се в свръхцивилизация. Това е двоен урок за нас за в бъдеще. Може би някой ден земляните ще постигнат независимост, хвърляйки белезниците на по-големите си братя. И не бих искал те да тръгнат по подъл и в крайна сметка катастрофален път. На първо място, именно те се нуждаят от това пътуване, незрели, духовно слаби, попили отровата на отвратителния мироглед на сталцаните. Същността на тяхната идеология: "ти си нищо, а твоята нация е всичко; пред другите нации ти си всичко, защото те са нищо". Всеки сталзан е елементарна частица пред императора, всеки представител на различна раса е още по-малка частица пред сталзан. Не, земляните трябва да разбират какво е какво. Реших. Отивам! Въпреки че това е равносилно на слизане в подземния свят! Но страхува ли се пратеникът на Всевишната справедливост да стъпи на земя, контролирана от Сатаната!
  Последните думи на великия зорг тракаха страшно заплашително с хеви метъл. Звучеше като сто огромни медни тръби. Огромен, почти кръгъл зорг показваше шест от крайниците си с девет меки подвижни пръста. Три масивни крака поддържаха привидно тромаво, но много издръжливо и променящо се тяло. Конорадсон продължи доста по-спокойно. Домашни летящи риби, които вече бяха там от енергията на високоговорителя от течен метал, се втурнаха наоколо, тъй като молекулите във вряща вода също забавиха движението си, превръщайки се в плавен танц. Друго познато животно под формата на десет нанизани ягодови топки с глава на хамстер мушна благородния зорг в крака и започна да се гали като котка. Можете дори да различите думите: "Аз съм послушен Силф." И гласът на старшия сенатор продължи да звучи:
  - Много ни е отворено и много ни се дава. И наш дълг е да споделяме с тези, които са слепи и лишени от зла участ. Въпреки че не убиваме съзнателни същества, освен ако не е абсолютно необходимо, дори такива свирепи и жестоки видове като stalzan. Но идеологията на Питекантропа, в чиито ръце има термокварк, а по пътя и преонна бомба, трябва морално да осъдим. Самите сталзани трябва да разберат, че все още има други понятия, освен желанието за универсално господство, завладяването на все нови територии, дори и не чрез директни, а по-скрити икономически войни. Същността е една и съща и нямаше да водят непрекъснати войни, ако не беше нашият контрол. Ще взема осем интелигентни индивида с мен и колко приятели ще летят с теб?
  Бернанд Пангон вдигна хамстер с тялото на десет ягоди в ръцете си. Последните, когато ги погалят, променят цветовете си и извличат от себе си тиха, но много нежна мелодия. Една от летящите риби кацна върху дланта на старшия сенатор и между пръстите на Конорадсън се появи сладост. Създанието със скъпоценната люспа изчурулика и започна да ближе сладкото.
  Пангон каза с уверена релаксация:
  "Аз съм едно стъпало под вас по ранг и сто пъти по-млад. Две са ми достатъчни. И ще взема Цемекел от Деканите. Той е голям специалист по Сталзан. Въпреки това, след като беше победен от термокваркова бомба, мозъкът му трябваше да бъде трансплантиран в тялото на киборг. Външно не се различава от роботите, дори мозъкът е електронен (квантово ниво), само паметта и личността са запазени. Той може да ни бъде от голяма полза.
  Старшият сенатор вдигна длан и скъпоценната риба се извиси нагоре по полилея под формата на планетарна система. Топките на даряващите планети променяха формата си, сякаш канеха летеца да кацне. Със зле прикрито съжаление в гласа си Конорадсън изгърмя:
  - Стелзанов, съгласно договора, ще трябва да бъде уведомен. Ясно е, че под всякакъв предлог те ще се опитат да забавят движението на звездолета, което ще им даде време да се подготвят за посещението и да прикрият следите си. Така че ще има тежък обмен на изблици на лъчи. Надявам се да не победи най-силният, а най-честният. Този, който управлява правилното нещо!
  ***
  Сравнително малък космически лайнер, след по-малко от ден в човешки планове, тръгна от орбитата на централната планета на големия зорг. Обикновен звезден кораб без претенциозни форми, с капковидна форма, излъчваща сребрист блясък, изглеждаше незабележим на фона на трупове, демонстриращи дизайнерски и артистични излишъци. Огромната червено-рубинена звезда на зорга Дарамарахадара изпрати прощален лъч. До това светило горя друго, вече изкуствено, метличино синьо-изумрудено светило, поддържащо правилния баланс на планетите, обитавани от зоргите. Седем изобилно населени планети плавно кръжаха около светилата. Плътни звездни купове от невероятно цветни спирали на звездния свят с милиони високоорганизирани планети, плъзгащи се около тях. Няколко милиона звезди бяха изкуствено подредени в причудливи и красиви форми. А на входа на галактиката на великите Зорги, върху черното кадифено платно на безбрежния космос, едри звезди сияещо осветяваха "Добре дошли в Рая!" Буквите в азбуката Зорг наподобяваха силуетите на любезни приказни животни и се виждаха с просто око на стотици светлинни години. Беше наистина поразително. В различни сфери на Вселената, в зависимост от радиацията и състава на атмосферата, са получени милиарди цветове и квинтилиони нюанси. Невъзможно е да се опише великолепието с беден човешки език, но веднъж видите ли го, никога няма да забравите удивителната картина на света на доброто и светлината.
  В общността на свободните и независими галактики такива понятия като болка, скръб, болест, смърт, глад, несправедливост са изчезнали. Това е естествен етап от цивилизованото развитие.
  ***
  Космическата битка беше в разгара си.
  Сто двадесет и седем самолета от звездния флот на Сталзан срещу сто и тридесет, приблизително еднакви по въоръжение, вражески звездни кораби. Обтекаемите, хищнически форми на корабите на Стелзанат изглеждаха по-смъртоносни от огромните, размазани подводници на синхите, обитателите на Златното съзвездие. Първо, беше необходимо да се избере място в космоса за по-успешен старт на битката. Наблизо беше звездата Кищинг, огромна по яркост и маса от двадесет и пет слънца. За да спечелите битката, най-добре е да се опитате да притиснете вражеските звездни кораби срещу него.
  И двата флота маневрират като предпазливи боксьори на ринга, не бързат да си разменят удари, а се опитват да тестват защитата. Вражеските кораби, тежки и масивни, се опитват да ги притиснат към ярката звезда със силови полета. В отраженията на гигантското светило сенки от космически подводници, от време на време изпускащи анихилационни съсиреци, се отразяват на няколко нива на композицията. Ясно е, че синхаите искат да използват предимството в масивността, подобно на крилатите танкове "Тигър", за да покосят подвижен противник. Воините от лилавото съзвездие разбират това много добре. Следователно звездните кораби stalzan се издигат, ако приложите такава концепция в космоса. Командир Уил Дезумер хладнокръвно ръководи битката. Той кимва на заместничката си Селена Белка:
  - Най-краткият път към победата, криволичеща маневра, объркваща изчисленията на врага!
  Искряща с петцветна вълниста прическа, красивата Селена с презрамки на четиризвезден генерал отговори със звънлив глас на типична амазонка:
  - Само навита топка с хаотични нишки при точно изчисление може да обърка врага!
  Враговете на Sinha също, дори с известна истерия, ускоряват, техните звездни кораби дори изглежда танцуват от напрежение. Подобно на дебели жени, танцуващи в светлината на гигантски огън, така изглежда движението на космическите кораби на Златното съзвездие. Тук 5-звездният генерал на космическия флот дава заповед да се прекъсне ускорението и да се издигне по инерция. Селена, движейки дългите си мигли - те се извиват като тънки змии, шепне:
  - Скоростта е добра навсякъде, освен бързането и стареенето!
  Врагът ускорява още повече и печели предимство, като целият заплашително виси отгоре. Предимството расте. Врагът е готов да падне, като хвърчило върху заек. Най-гадното скърцане звучи в гравитационния етер:
  - Хванати примати!
  Белка и Десумер единодушно вдигат средни пръсти... Внезапно, рязък завой - и почти лишени от инерция (компенсация с помощта на геомагнитно излъчване) звездни звездни равнини се втурват в обратна посока, надолу, с движение в кръгова орбита, приближаваща звездата . Врагът се обръща и започва да го преследва. Звездните кораби на Сталзан на косъм пропускат известността, след което прелитат над фотосферата на звездата. Въпреки защитните полета вътрешността на космическите кораби става гореща, потта се стича по напрегнатите бронзови лица. Вражеските кораби също се приближиха до ярко пламтящата звезда, така че в вълнението на преследването не забелязаха, че пилотите на лилавото съзвездие успяха да застанат зад тях. Някои от най-бързите звездни кораби пристигнаха преди останалите, използвайки гравитацията на огромния Kishting, който се оказа много по-бърз, отколкото врагът очакваше. Последваха фокусирани лазерни удари по ариергарда, експлозии на повредени звездни кораби, хванати в концентрирана атака. Врагът се опита да се обърне, но силата на гравитацията играе срещу него. И докато той правеше това, останалите звездни кораби от съзвездието успяха да излетят нагоре, като едновременно с това отприщиха цялата си ударна мощ върху врага. Сега вражеските звездни кораби са принудени да приемат битката в неравностойни условия, притиснати от гравитацията на голяма звезда, губейки скорост и маневреност. В допълнение, силовите полета на врага, свързани с гравитационни инсталации, също притискат противника, принуждавайки го да даде много енергия от силовите си щитове, за да се защити от радиацията на гигантска, смъртоносна горяща звезда. Включвайки силовите полета до краен предел, звездолетите на космическия флот на Лилавото съзвездие смазаха врага, опитвайки се да го избутат върху плазмената повърхност. Имаше яростна размяна на гравио и мега лазерни лъчи. Поради близкото разстояние и сцеплението на полетата беше невъзможно да се използват ракети и бомби, така че бяха използвани различни оръжия от лазерно-импулсен тип. При тези условия компютрите на флагманските космически кораби ръководят битката. Еколазери, вибролъчи, бластери, мазери и други видове лъчехвъргачки започнаха да свирят първата цигулка на траурната симфония. Те изпръскаха енергия и потоци светлина, пораждайки невъобразимо сложни многоцветни фойерверки. Оръжието буквално изхвърляше лъчи под формата на огнени топки, ножици, триъгълници, многоъгълници, очертавайки пространството, унищожавайки материята. Само фотоноплазмен компютър може да осмисли такава какофония от разрушителна светлина. Радиацията и хиперплазмата се стекоха в прегръдка, опитвайки се да се удушат взаимно като луди боа, танцуващи във вакуум. Но за разлика от този вид влечуги, ударите на пламтящото вещество, нагорещено до квинтилиони по градус, унищожиха структури, хиляди пъти по-силни от Титан! Внезапно формацията stalzan промени градуса и те отприщиха пълната сила на плазмения вихър върху вражеския команден кораб. Два от звездните кораби на Сталзан избухнаха, но гигантският вражески флагман също детонира в лъчиста топка като мини-супернова, пламна с горещи пламъци и веднага изгасна. Звездолетите на членестоногия враг, лишени от своя главнокомандващ, се превърнаха в страхливо стадо овце, загубило пастир. По-нататъшната битка се превърна в банален побой. Останките от космическия флот на Сингх просто бяха хвърлени от силови полета върху синьо-виолетова звезда, където те, като парчета попивателна хартия, изгоряха в плазмено лъчение, пръскайки се във фотони и кварки.
  Телевизионното предаване беше прекъснато от бурни аплодисменти от бойците на Stalzan, които гледаха последните новини от звездната граница.
  Чуха се триумфални викове.
  - Да живеят, велики воини! Никой не може да устои на волята на най-великия от най-великите богове Император!
  Изображението, създадено от колосална, блестяща 3D проекция, ясно показва радостните лица на членовете на екипажа на военни кораби. Пуска се химнът на Звездния флот, чуват се възгласи. Чуват се тържествени поздравления от различни членове на командването и лично от императора.
  ***
  Лъвът на Ераскандар, който досега седеше на вяло искряща каишка в робска яка, също се изправи, бурно аплодирайки победителите в тази доста голяма гранична битка. Огромният 6-звезден офицер не пропусна възможността да се закачи.
  - Виж, Джоувър, твоето куче ни лае!
  Момчето беше обидено в не малка степен. За момент той наистина забрави, че сталзаните, свирепите обитатели на Земята, спечелиха битката. Но как изглеждаха като хора, тези смешни момчета в бойни костюми! Да, и генетично сталзаните са много по-близки до хората, отколкото неприятните квазихуманоидни синхронисти мравка-комар.
  - Аплодирах не като куче, а като човек! И звучи гордо! Вашите момчета се биеха смело и доста достойно, а не седяха отзад като някои. - Ераскандар разтърси жилавия си юмрук с корав кокалчета.
  - Кой седеше, макак? Сталзан се ухили.
  - Ти! - безстрашно възкликна младежът.
  Офицерът изрева, дебели ръце стиснаха бойния си бластер.
  - Нека го убия!
  Джоувър Хермес счете за уместно да се намеси.
  - Това не е твоят роб, нямаш право да го пипаш.
  "Позволяваш ли да ме лае виркунска марадога!" За наглост трябва да го бичуват с неутронен камшик, като късат месото от ребрата! - извика като попарен хипопотам огромен сталзан.
  - Моя работа е как да го накажа. - гласът на Хермес беше несигурен.
  Лъвът почувствал да кипи гняв и затова се решил на отчаяна стъпка.
  - Ако си мъж, а не страхливец, бий се с мен честно, с голи ръце!
  Всички офицери пляскаха с ръце и си подсвиркваха. Идеята им хареса. Мнозина видяха предишната битка с чудовището и се чудеха дали ще се справи срещу добре обучен офицер от армията на Сталзан. Самият полицай искаше да каже, че е под него да се бие с домашен любимец, но погледите на колегите му говориха, че ако откаже, ще загуби всякакво уважение. Разбира се, сухоземният макак не му е съперник.
  - Ще се бия с това животно, но ако го убия, ти, Хермес, няма да получиш компенсация.
  - А ако те изпари? - изкикоти се арогантният собственик-сталзан.
  - Тогава ще ти дам хиляда куламана! - изръмжа главорезът, като удари въздуха с юмрук.
  - Ти караш вакуума, освен ако духът ти не ми ги прати от паралелен свят! - Хермес оголи лицето си в усмивка, а останалите войници се засмяха. Чуха се пляскане с ръце и възгласи:
  - Ние ще гарантираме за него!
  Генерал с две звезди с нос като хвърчило и ъгловато лице на есесовец излая:
  - Залагайте, дракони!
  Офицерите веднага започнаха да се обзалагат. В същото време някои дори захвърлиха униформите си, играейки с масивни бицепси.
  Ктар Самаз, така се казваше 6-звездният офицер от космическите специални части, застана в бойна стойка. Повечето от войниците на Сталзанат бяха издигнати до същия стандарт. Мъжките бяха високи 210 сантиметра и тежаха 150 килограма плюс или минус две единици, докато женските бяха високи 200 сантиметра и тежаха 120 килограма плюс или минус две единици. Въпреки това, сред висшия команден състав, подемът може да бъде по-голям. Този боец беше едновременно по-висок и по-тежък от средния стандарт. Хвърляйки униформата си, той показа чудовищни мускули. Търкаляха се като огромни топки под кожата.
  - Ти вече си мъртъв! Ще късам хартия като лазери!
  Младият мъж, който стоеше пред него, беше и по-лек, и по-нисък, макар че за възрастта си също не беше много дребен, около 185 сантиметра и 80 килограма.
  Самаз атакува яростно, използвайки сложна комбинация от удари с ръце и крака. За теглото си той беше изненадващо бърз. Лъвът, едва избягвайки, успя да се измъкне и, правейки салто, удари врага в ухото. Ударът само вбеси великана и той успя да удари момчето в гърдите с ответен удар. На тъмнобронзовите му гърди имаше синина. Хормоналният служител на Стелзанат беше истинска машина за смърт, напомпана до краен предел. Но човешкият боец не му отстъпваше. По-малкото тегло осигурява по-голяма маневреност. А Ераскандар разчиташе на оттегляне и внезапни контраатаки. Тъй като опонентът му не замахна, за да удари "комара" с всичка сила, а удари кратко и рязко, без да забрави да постави блокове, той не можа да нанесе точен удар. Лео отново си спомни думите на Сенсей: "Научете противника на една поредица от движения, преструвайте се, че не сте способни на повече. Когато той се отпусне, започва да пренебрегва защитата, нанася серия от нестандартни удари, удря болковите точки." Съветът беше мъдър и младият мъж се опита да го последва. Ktar полудя пред очите му, той наистина пренебрегна защитата, въпреки това няколко пъти успя да докосне земния боец по допирателна. С обичайно усилие на волята Лео потисна болката и когато врагът отново се отвори, той нанесе неочакван остър контраудар. После още една поредица от акцентирани удари, бързи като остриетата на косачка за трева. Врагът беше шокиран и буквално разбит на органични отломки.
  Един от офицерите постави парализиращ заряд в човека, в противен случай той би унищожил живите тъкани на врага до такава степен, че дори перфектната технология за регенерация не би помогнала. Младежът бил парализиран, а полумъртвият офицер веднага бил откаран от робот санитар. Всички бяха уплашени, защото ако Ктар умре, тогава всички те ще летят за такова нарушение на военните правила. В края на краищата те дадоха приятелски зелена светлина за истинския двубой на офицер с незначителен гладиаторски роб. След като набързо изплатиха тарифите на елитните хуманоиди, те напуснаха залата и бързо изчезнаха в безкрайния дворец на развлеченията.
  Джоувър Хермес взе своя боец, вдигна тялото в безсъзнание на раменете си и също излезе от стаята. Разбира се, случаят ще бъде потулен, но колко "пари" ще се изтърсят за подкупи. Виждайки, че Ераскандар вече е дошъл на себе си, босът го хвърли на пода с рязко движение.
  - Отнесе ли ти се главата? Да не си посмял да биеш така императорски офицер!
  Лъвът отговори безстрашно:
  - Щом е истински мъж, значи трябва да получава истински, мъжки удари.
  Смелият отговор се хареса на сталцана, който си въобрази, че е корав.
  - Вие, разбира се, браво, напълнихте такъв мощен боец. Ако беше мой син или дори от нашата раса, щеше да имаш прекрасно бъдеще. Но ти си роб от рождение. Разбери това! И не се опитвайте да ни превземете. Ако сте послушни, статусът ви ще бъде повишен.
  - На кого му пука! Това ще промени само дължината на каишката! - Изкривил лице, младежът изобрази най-висока степен на презрение.
  - Не, има разлика! Ако искаш да живееш, ще ме разбереш. Скоро ще летим в черния сектор. Моля, дръжте се като смирен роб. Твърде опасно е там! - Хермес размаха пръст към лъва, сякаш не беше страшен войн, а малко момче.
  
  Глава 8
  Ние не знаем нашата цел
  Бийте се с врага или живейте в плен!
  Вярно ли е, че нашето поколение
  Няма да можете да счупите игото на робството?
  Седейки в огромна луксозна кола, която приличаше на акула баракуда, Хермес и неговият роб се втурнаха по най-широкия булевард, летейки със скоростта на добър реактивен изтребител. Високи сгради проблясваха като калейдоскоп.
  Лъвът отново се загледа с интерес в императорския град. Куполообразни билбордове с площ от квадратна миля, ослепително искрящи в най-сложната гама от най-невъобразими цветове, сякаш разбиваха мозъците с информацията, изхвърляна през тях. Много рекламни конструкции излъчваха и в други диапазони, които са далеч отвъд видимостта на човек през специален кибер екран на въздушна кола, способен да предава дори гама и хера вълни и др. Впечатлението беше шокиращо и далеч надхвърляше рамките на адекватното възприятие. Те обичат животни с магически бластери, за да се рекламират!
  Стилът на сградите и огромните небостъргачи е типичен за сталцаните, различни, понякога странни, но геометрично правилни форми, разнообразие от цветове и ъгли. Удивително разнообразие от многокилометрови дворци, небостъргачи и в същото време хармония. Всеки, дори и най-бедният, представител на вида Stalzan имаше роби и роботизирани слуги.
  Напоследък се зародиха колосални кланове от индустриалци и олигарси. Бившата казарма беше опетнена с тлъстия, захаросан дух на капитализма и частната собственост. Имаше публични домове, гетери, казина, фондови борси и много други. Въпреки бруталните репресии почти всички чиновници и приближени на хранилките взимаха подкупи, практикуваха рушвети, тези, които бяха изключение, се превърнаха в изгнаници. А това е знак, че великата империя е на път да изпадне в дълбока криза. Столицата на галактиката Гразинар със сигурност беше по-голяма и по-луксозна, но този метрополис също удиви въображението на човек.
  Лео се възхищаваше на прекрасната гледка, забравил за нараняванията си. Неочаквано преобръщане и той удари болезнено счупения си палец. В последния двубой той направи лека грешка, не уцели точно и счупи пръст на десния крак. Стискайки зъби, той се мъчеше да сдържи болката.
  Изведнъж пейзажът се промени. Колата паркира, сякаш се сплеска до стената, и те моментално се озоваха в просторна хотелска стая. Умерено луксозен и отлична видимост. Младият мъж с искрена изненада вдигна ръце и възкликна:
  - Еха! Е, бързата смяна на обстановката, като монтаж във филм!
  Джоувър не можа да не се ухили.
  - Да, боец, ти едва сега си започнал истински да разпознаваш техническите постижения на Най-великата империя. И той не беше черна дупка в битка, само че сега трябва да работите много повече от преди.
  Въпреки закачливия тон на водещия, в него имаше зловещ и очевидно неприятен тон.
  - Защо? - Ераскандар автоматично сведе глава в раменете му.
  Хермес заговори със спокоен тон, опипвайки ключодържателя с миниатюрен компютър с пръстите на дясната си ръка:
  - Нашите дами са надушили какъв гигант на страхотния секс сте и искат да се позабавляват с вас. И това е сериозно! Нашите жени много обичат секса. Мисля, че и ти искаш да се забавляваш.
  - С всички наведнъж!? - Гласът на Лъва не изразяваше ентусиазъм, от креватна работа.
  - На свой ред. Няколко женски наведнъж и само по тяхно желание. Много обичаше Венера, нали? Джоувър потърка пръста си по ключодържателя и голямо холографско изображение проблесна. Това беше осмоъгълна крепост, щурмувана от боси воини с къси поли и закачени мечове. Защитниците приличаха на сапунени мехури с дузина тънки крака.
  - Не бях мъжка проститутка, но той я искаше! - каза ядосано Лев и добави остроумно. - Любовта е такава игра, в която третият няма да бъде наречен!
  И трябва да искате тези. Хермес повдигна заплашително вежди, самият магьосник насочи дузина дула към младия роб. Собственикът добави рязко, но логично. - Жената е най-желаната от всички плячки и най-омразна, когато плячката поглъща ловеца!
  - Ще ти платят ли като собственик на роб? Младежът се усмихна иронично.
  - Ами представете си, че това е просто развлечение за лично удоволствие. - Хермес присви очи, холограмното кино се промени и сега изумрудени океански вълни с перлена пяна се плискаха в голяма хотелска стая, три ветроходни кораба влязоха в абордажна битка. - добави робовладелецът Сталзан. - Не разбираш щастието си - човешките момчета, особено младите като теб, могат само да мечтаят за такова зашеметяващо приключение.
  - За пари? Това не е развлечение, а проституция. Без срамно финансиране, може цял харем да съм искал, ама впрягай се за парите! - Лъвът беше едновременно обиден и засрамен, той разбра, че подобно предложение е по-скоро унизително, отколкото ласкателно.
  Джоверът изрева и от дулото на магьосника заваля гъст дъжд от искри. Сталзан се подготви с порой от думи.
  - Е, човешка рожба, ще те предам на Министерството на любовта и живота, тогава ще разбереш какво е наказанието за неподчинение! Да, за един Урлик трябва да те разглобят на части! Милостта към робите е неуместна като бяла престилка в мина! Дървото на имперския просперитет, трябва да се полива с пот, тор с трупове и пестициди от кръв и сълзи!
  Лъвът Ераскандар завъртя пръст на слепоочието си, но като видя доволната усмивка на Хермес, разбра, че Сталзан прие този жест като хвалба с остроумието и интелекта си. Младият мъж спокойно отбеляза:
  - Болката не е толкова страшна, тя е естествен спътник на всичко живо. - Момчето безуспешно се опита да хване с длан една от лодките, тръгващи от пиратската бригантина. Проекцията - холограмата даде прозрачен образ, че Хермес и околната среда около него бяха идеално видими, но в същото време, благодарение на спектралното наслояване, беше реалистично, когато всеки детайл от битката беше видим. По-специално колко привлекателни са възхитителните голи женски флибусти (вероятно stalzanki) и erdifikas, които се бият с тях: същества с крокодилски глави, лапи, лъвски опашки и фигури на горили със златиста къдрава козина. Но разбира се, вниманието беше приковано от момичетата stalzan. По време на битката мускулестите им тела блестяха от пот, а прелестите им в движение бяха толкова съблазнителни, че физически силният младеж усети желанието, естествения зов на плътта. Лео добави бързо. - Твърдо казах, че няма да бъда жиголо, но ако искате, ще говоря с вашите дами. Това дори е интересно, особено след като на Земята се носят слухове, че Сталзаните изобщо не остаряват. - Ераскандар погледна плискащия се мед в ъгъла, хлебарка в черупка на костенурка и гъша глава. Преглътна жадно. - Няма лошо, или както вие казвате квазар, но сега трябва да съм с дъщерята на местния управител.
  - Да, знам, тя вече ми плати, сега ще те закарам до нея. - Хермес подсмърча много отвратително и намигна с вид на истински таргаджия. - И ти си сладка играчка!
  Лъвът погледна Джоувър с омраза.
  - Ние се обичаме!
  Майсторът Сталзан направи жест, кибернетичен слуга влетя в стаята. Хермес изръмжа:
  - Нахрани добре роба! Трябва му много сила!
  Направен под формата на делфин с гъвкави перки, летящи отделно (очевидно играещи ролята на ръце в случая), роботът пусна широк зеленикав поток светлина към Ераскандар и каза изненадано:
  - Младият сталзан ще получи пълен набор от хранителни вещества за жизненост ... - Хранителната машина беше объркана. - Това ли е вашата игра на робство?
  Хермес изръмжа ядосано:
  - Да, ама какво не се вижда! Включете пулсарите в принцепсовата плазма и следвайте заповедите на еднозвездния генерал на търговските войски!
  От утробата на робота се появи покровителството на момиче върху танкови вериги вместо долната част на тялото. Холограмата, обръщайки се към Лъва със сладък глас, каза:
  - Какво искаш, славен воин на Непобедимата империя. Каква храна!
  Джоувър размаха тежкия си юмрук към холограмата.
  - Той е наказателно поле и няма право на избор. Дайте му максимум активен протеин, витамини и всичко, което ви позволява да прекарате достойно часа на съдебния процес! Хранете се по-бързо!
  - Подчинявам се, сър! Стълбове люлякова светлина се изстреляха от перките на робота и те разтвориха челюстите си. Нещо с приятна миризма, като кондензирано мляко, се изля в гърлото заедно с поток от радиация.
  Но Лео не усети вкуса, тъй като езикът и устата бяха притиснати от еластично силово поле и младият роб трябваше да преглътне конвулсивно, това е вид желе. Гърлото беше гъделичкащо, но в стомаха се разля приятна топлина и гладните спазми бяха заменени от блажено усещане за ситост. Само едно нещо е лошо, това не е ядене, а всъщност зареждане на древна кола с примитивни двигатели с вътрешно горене.
  През главата на младия мъж мина неуместна мисъл, но защо човешкото тяло все още допълва енергията с такъв тривиален и неефективен процес като окисляването на въглеводороди ...
  "Зареждането" мина бързо и в устата остана неприятен метален вкус, стомахът леко натежа, но енергията течеше по цялото тяло ... Тънка ивица плат на бедрата не успя да скрие вълнението и силата на преливаща младост на Ераскандар.
  Хермес също забеляза това и в ръцете му, сякаш от нищото, се появи неутронен камшик:
  - Ти момче жребец вече виждаш готов! Да тръгваме!
  Подът в хола плува сам и те отново са бутнати в аеромобила. Хермес заповяда на автопилота:
  - Към двореца номер 39-12-4!
  Колата се втурна по улиците на гигантския град на империята. Една от сградите, направена под формата на стара самоходна пушка с три дебели дула, внезапно се сви и почти моментално потъна под земята. Ераскандар внезапно избухна:
  - Венера чака ли ме?
  - Нека да го проверим! - Хермес, направи автоматична заявка, като натисна бутона за потвърждение, в отговор безразличният глас на робота изписка:
  - Господарката Алламара беше извикана с тайна цел, не го очаквайте в следващите 24 часа!
  Майсторът Сталзан удари грубо момчето по твърдия мускул на рамото му.
  - Толкова по-добре! Карайте веднага до All-Planet House of Joy and Bliss!
  Летящата кола мигновено промени посоката си, картините на прекрасния град продължиха да трептят зад прозрачната пластмаса. Отпред се извисяваше двукилометров яркооранжев паяк с двадесет и четири пипала, боядисани с флорални шарки, а на върха блестеше седемцветно подобие на лале с пестик, който се движи нагоре и надолу. Гигантската драконова уста на механичния членестоног плавно се отвори, за да пропусне въздушната машина.
  - Тук сме!
  Джоувър Хермес отново се ухили идиотски и се озова в луксозен костюм. Вътре в сградата трептяха триизмерни холограми, където различни индивиди от сталзани до спиращи дъха разнообразни създания по всевъзможни начини, понякога по най-дивите и перверзни начини в очите на човек, извършваха ритуала на половия акт. Триизмерните проекции се движеха, изглеждаха живи и ярки. Имаше подобия на женски кентавър и радиоактивна медуза. Вътрешността на телата им пламна с миниатюрни ядрени експлозии при чифтосване. Някои индивиди, подобни на наркотични халюцинации на авангарден художник, изобразени под формата на огромни холограми в полов акт с изригване на каскади от светкавици или пръски от хиперплазмена лава, която променя формата си в движение и излъчване на безкраен спектър в разнообразие. Или пръски хиперплазма под формата на триглави орли, след това мигновено, като фигури от пластелин, се превръщат в пеперуди с много крила, тогава това вече е смесица от риба и цветни пъпки, размахващи венчелистчета ... И това е абсолютно невероятно, същества неописуема по форма, извършваща акт на възпроизвеждане, поглъщаща енергия от околната среда, принуждава атмосферата да се кондензира и тя се слива надолу в потоци от дъжд, които, падайки на повърхността, веднага започват да съскат и димят.
  Лъвът изглеждаше онемял и примигваше объркано... Това беше отвъд въображението му, нещо, което нормален човек не можеше да си представи по принцип. От устните на младия мъж се изтръгна думата:
  - Човек може мислено да си представи всичко - освен границата, зад която свършва безграничната човешка глупост!
  Хермес не реагира на това, той нетърпеливо се взря в проекциите, дишането на сталцана се учести и стана по-тежко.
  Иззад холограмата изплува гола висока дива със седемцветна прическа и неутронен камшик с дванадесет опашки. Първоначално сталзанката изглеждаше огромна, но с всяка стъпка намаляваше, докато стана почти стандартен размер малко над два метра. Тя вървеше, енергично въртейки шикозните си бедра с тънка нишка, висяща върху тях, ослепително искрящи с радио камъни. Обувки с висок ток, позлатени с камъчета, дрънчаха силно по полускъпоценното покритие.
  Зад нея се движеше същество, състоящо се от седем фасетирани топки с крака във формата на жаба, но върху меки подложки. Топките блестяха като скъпоценни камъни под струите на няколко осветителни тела, а лицето ... Е, просто Мики Маус в древни времена е култов детски анимационен филм. Сталзанка спря, оголи големите си трицветни зъби като хищна пантера. Шикозните й очи с образа на седемлъчева звезда върху ириса замръзнаха върху красивия Лео Ераскандар.
  - Какъв квазар Юлинг! От какъв кварк си го извлякъл?
  Хермес примижа лукаво, намигайки (това е лош навик на таргаджия!) с дясното си, отровно лилаво око:
  - Търговска тайна! Ще ви кажа срещу заплащане!
  Огромна жена с мускулеста ръка привлече към себе си висок мъж, изтъкан от отлети мускули. Дългите й нокти блестяха със смесица от пръскани сапфири, изумруди и ултраплутоний.
  - Ще ви платя процент, както се разбрахме. Мисля, че е напълно логично да се вдигне заплатата на момчето. Повече от хиляда и триста женски вече са сканирали изображението на това лъвче. Направо го мачкат!
  Хермес месоядно облиза пълните си устни с език:
  Той е по-силен, отколкото си мислите! Ще оцелее! Има ли нещо, за да не скучая тук?
  Домакинята на публичния дом изби сноп оранжева светлина от пръстите си и попита, вкарвайки езиците на пламъка на дрогата с изящния си малък кукист нос:
  - Жени редници ли искате, офицерки или от чужденките? Но сексът с непротеинови представители на други светове е незаконен (и може да бъде опасен!), Това е възможно само срещу допълнителна такса. Да избираш от хермафродити, до свраки...
  Хермес го махна небрежно.
  - По-добре с жени от други галактики и телесни структури, вечните им спаринг партньори вече са уморени.
  Карикатурната муцуна на животно, наподобяващо парче мъниста от роклята на кралицата, се заби в пищяла на младия мъж. Носът се удължи с шпатула и потърка грациозно изпъкналите вени под тъмно шоколадовата кожа на момчето. Ераскандар измърка от приятно гъделичкане и грубата шпатула се премести към розови пети, покрити с ароматен мехлем против прах и мръсотия. Цветът на искрящите топки, прекрасно създание, започна да се променя към изумрудено синята част на спектъра.
  - Желание на клиента - закон. - изкрещя главата на къщата на страстта към смешния си домашен любимец. - Обратно Алавалета, не трябва да мислите, че това момче е най-добрата душа. Пред вас всъщност е чудовищен звяр, способен да се превърне в един от най-добрите воини на Огромната империя в бъдеще. - тогава тонът на примадоната премина от надуто възвишен до най-обикновен и дори отегчен. - А ти, Лъвче, последвай ме!
  - Ако всичко е наред, ще ти покажа императорския дворец в галактическата столица Грейзинаре - прошепна Хермес с едва доловим глас.
  Хванати за ръка, Ераскандар и собственикът на публичния дом отидоха зад мозаечната стена. Оттам кънтеше женски смях и шумолеха дрехите, които се хвърляха. Появата на младия мъж предизвика рев. Няколко голи моми се втурнаха към него, лакомо пиеха гладни пиявици. тяло; бронзово-кафявото на мъж и по-светлите сталзани се преплитаха на кълбо, той усети как в пристъп на страст го ухапаха силно по рамото и веднага три пикантно благоуханни момичешки устни се опитаха да уловят устата на роба. Ръцете се вкопчиха в русата коса на момчето, той беше разкрачен, причинявайки болка, с дълги нокти, впили се в лопатките му. Лъвът работеше бясно като жива машина, но умът му беше далеч...
  Младият мъж си спомни за кратко видимата в къщата на Венера Алламара - проекция на императорската резиденция, разположена в галактическата столица. Колосалната сграда на двореца на императора беше осветена от цветни светлини с най-сложни форми и цветове, изпъкващи като огромна скала на общия фон. Отдалече сградата приличаше на многократно разширена Кьолнска катедрала, само куловете бяха сферични, а искрящите куполи имаха нещо от дворците на китайските богове, само че много по-величествени. Луминисцентно покритие, скъпоценни камъни, множество статуи и форми направиха поразително впечатление. Тъй като земляните не бяха допуснати до други планети, за тях беше трудно да си представят невероятно огромните сгради на императорските дворци, несравнимо по-високи от хималайските планини и с приказен цвят, състоящ се от многоцветни растения и фантастични животни.
  Столицата на галактиката е толкова огромна, че един непрекъснат метрополис заема почти цялата земя на голяма планета. Около него в атмосферата има неразбираемо множество от различни видове звездни кораби. Навсякъде нестихващото движение на милиони цветни, искрящи фигури. Изглежда, че е трудно да се намери гореща точка в столицата на галактиката Грейзинаре. Центърът на галактиката обаче е малък. А другата планета Барадо е само на петдесет милиона километра, но дори и там има мръсно гангстерско отделение. По принцип в столицата има публични домове и пунктове за продажба на наркотици, но службата за сигурност силно натисна всичко това, поддържайки го в прилични граници. И тук е почти свободна престъпна зона. Защо Хермес е бързал толкова много да стигне до там, все още е загадка. Но Лео, царят на животните, знаеше, че неговата задача е да разбере плана на антихуманоидния враг. Чудя се дали го помнят на Земята, помнят ли човек, който носи толкова голямо име - Лео?
  ***
  Губернаторът нервно крачеше из кабинета с широки стъпки, които обаче приличаха на разходка, тъй като размерите на помещението бяха като добър олимпийски комплекс. Генерал Герлок го последва като послушно кученце. Докато вървеше, той прочете доклада си, който не съдържаше нищо ново. В най-висока степен на бойна готовност бяха командирите на секторите, а те бяха общо десет. Много сектори се специализираха в едно нещо: секторът на Меркурий - в добива на ценни метали (планетата беше богата на тези ресурси, а близостта на Слънцето улесняваше преработката на този вид суровина), секторът на Венера - в снабдяването с дървесина (има непрекъснати гори, гъста джунгла), както и снабдяването с въглеводородни суровини, сектора на Юпитер - снабдяването с въглеводородни елементи. Други планети са по-малко благоприятни.
  Луната има гарнизон за прикритие и космодрум. Марс - една по-бедна планета - е част от лунния сектор. Външният пръстен (Плутон и транс-Плутон) е най-големият сектор по отношение на бойна сила. Подчинява се пряко на отдел "Чест и Родина". Има и допълнителен отряд, подчинен на Министерството на войната и победата. Външният сектор е свръхзащитен на нивото на галактическата столица, поради специалния статут на тази планета, безпрецедентен за цялата огромна империя. Командващ защитата е ултрамаршал Еророс. Той. Вярно, той все още наблюдава защитата на най-близките планети, но тук са съсредоточени големи сили на империята. Самият император одобри план за свръхзащита на тази планета.
  ***
  Фагирам спря и заговори бързо, редувайки думи и сумтене:
  - Генералният инспектор Деймер Конорадсън лети към нас от Зоргите. Той е познат на всички. Той е на милион години. Триполовият "метарджия" очевидно е получил донос. Ситуацията е критична обаче, за да ни го пробутат едва ли не през цялата империя. Така че ще бъде възможно да го забавите в полета до максимум. Но, ако пристигне, тогава може да ни струва скъпо, а проблемът е много прост, ще открие ли геноцида на тези примати? Той има право да ни осъди за нарушаване на правилата за работа.
  Маршал-губернаторът замълча, арогантно кръстоса ръце на гърдите си. Триглавият ястреб изстреля искра от клюна си и изкука... Последва жестът на "горилата" и бързо се затича, трескаво преобръщайки думите, генерал Герлок:
  - Но те искат ужасно много, на Земята, казват, не можете да държите повече от хиляда войници, на други им е позволено до десет хиляди. Не сме унищожили земните жители без изключение, иначе всичко би било много по-просто, както на други места, където напълно дематериализирахме хуманоиди и разумни същества в квадрилионни количества. Колко приятен е въздухът на вакуумно стерилните планети. Но, уви, можем да бъдем наказани от най-незначителните и черни дупки zorges. Явно ще трябва да прехвърлим войски в транс-Плутон. И преправете планетата в ефектен рай. Да намерим по-добри партизани и да покажем земляните като добитък, недостоен за съжаление, предизвикващ отвращение. Разчитам на теб, най-трудно е да си тук на Земята.
  Думата взе ултрамаршал Еророс, който пристигна във връзка с такъв необикновен случай. Той щеше да е по-висок по ранг от Фагирам Шам. Еророс беше мощен, с гордо вирнат нос, той изглеждаше почти младеж, атлетично изграден амбал, като почти всички други представители на тази войнствена раса:
  - Основният проблем са нашите мини на Меркурий, въпреки че планетата не е овладяна от земляните, но се намира в тяхната звездна система. Ако излезе лимит, че безвъзмездният износ е надвишен десетократно и надхвърля петдесет процента, тогава ще има проблем. Основното нещо е да се сведе до минимум комуникацията с местните жители. Това е планета с червеното ниво на защита, никой не трябва да знае историята на земляните. И Марс, и Луната трябва да бъдат приведени в ред, има следи от човешко присъствие и те не могат да бъдат заличени без разрешението на Висшия съвет на висшата мъдрост. Тази система е защитена със специален указ на Светия император. А Безкрайният владетел не обича да го безпокоят за подобни дреболии. В мащаба на Вселената подобни разработки са дреболия. Така че следите ще трябва да бъдат скрити във външния пръстен на защита. Ще има тотално почистване. Знайте, че въпреки че зоргите са много напреднала цивилизация, те са склонни към стереотипи и могат да бъдат подмамени да се държат в противоречие с формалната логика. Например, ако фланговата маневра е най-логичната, тогава врагът се подготвя за нея, а ударът по права линия може да бъде неочакван и ефективен. Ирационалните ходове могат да шокират врага. Необходимо е да се минимизират следите от геноцид и да се провокира бунт на земляните. Това ще бъде объркващо.
  Губернаторът го прекъсна грубо и изкрещя, нервно търкайки петите си по кадифеното мегапластмасово покритие. Гласът наистина беше като на лунатик:
  - Разбирам логиката на зоргите, но имам нужда от конкретни средства и средства, за да прикрия следите си. Основната слабост на зоргите е тяхното благоприличие. Нека Съветът на любовта и истината ми помогне да заобиколя закона, без да нарушавам договора за контрол върху развитието на планетата. Звездолетите от външния пръстен ще участват в операция "Регенерация", а разходите са за сметка на Министерството на честта и родината. И даде...
  "Не, разходите ще бъдат поети от Министерството на войната и победата, както и от Министерството на милостта и правосъдието", прекъсна го Фагирама Еророс.
  - Ще действаме по резервен вариант. Всички материални следи ще бъдат заметени, умело прикрити. Основното нещо е да се сведе до минимум запознанството на зоргите с местните жители. Много е възможно тук да се преследват разузнавателни цели. След като са научили слабостите на земляните, те ще познават по-добре нашите слабости и силни страни. Следователно пълномощията върху цялостната координация и настойничеството на резидентния сорг се прехвърлят временно на ултрамаршал Урлик, тоест на мен. Най-добрите специалисти по камуфлаж ще пристигнат от галактическия център. Dez imer Conoradson ще излети, дегазиран пиян, хващайки вакуумен колапс в устата си!
  Ултрамаршалът пусна холограма.Двама боси воини, преследващи бананова коза, бързо се втурнаха през залата и след като ги изпревариха, започнаха да нарязват този плод на апетитни парчета. Семейство Сталзан се изкискаха грубо, особено облечените в червени бикини, заплашително атлетични девици-палачи на стража. Техните маслинови гърди бяха големи като дини, талията им беше сравнително тесна, а бедрата им бяха пищни, мускулите им се търкаляха под кожата на воините, а лицата им бяха класически правилни, много гладки, но зли, косите им бяха изтъкани на коси. Амазонки от космоса! Еророс направо добави:
  - Като начало ще се занимавам с преработката на родни хора, предимно работещи в централната градска част.
  Фагирам най-накрая се овладя, спря и се обърна. Бичият му глас внезапно понижи октавата на тънък шепот. Черният бандит дори се наведе и сложи ръка на устата си:
  - Да обсъдим подробностите по контраоперацията.
  ***
  Час и половина по-късно транспространственият комуникатор започна трескаво да излъчва кванти, докато даваше заповеди.
  ***
  Последното нещо, което Владимир Тигров си спомни, беше ярко проблясване на безумна, пронизваща светлина. Диви цикли на анихилационна плазма изгаряха тялото на млад мъж. Изглеждаше, че всяка клетка гори в многомилионен ад. Това дори не можеше да се нарече слепота. Огнена вихрушка изпълни всичко, заля мисли и съзнание. Цялото тяло било обхванато от пламъци. През главата му мина мисълта защо изпитва болка толкова дълго, защото плазмата изгаря и изпарява телесните частици по-бързо, отколкото сигналът за болка достига до мозъка. - В ада ли съм отишъл? От неописуем страх тялото се гърчеше в неистов ритъм. Изглежда, че стана по-лесно, не изгори толкова много. Очите му се отвориха и той почувства режеща болка от яркия блясък на ослепителното сияние. Владимир отново затвори очи. Стори му се, че лежи, отпускайки цялото си тяло. Болката от изгарянията наистина отшумя, като скоро се превърна в неприятен сърбеж.
  Когато Тигров отново отвори очи, огненото сияние избледня и непознат пейзаж започна да се очертава сред мъглата мъгла. Зрението бързо се върна към нормалното, очите все по-ясно разграничиха детайлите на околната среда. Това, което се разкри на окото, беше успокояващо. Огромни дървета, смътно наподобяващи дебели палми с много буйни върхове, растат до по-малки, но по-цветни скали с цветя и някои екзотични плодове. Растенията бяха с най-странни форми, абсолютно не приличащи на представителите на земната флора.
  Изненадано, момчето направи крачка напред към дърветата. Босите крака докосваха ниската мека трева. Галещата трева беше предимно яркозелена, но имаше туфи лилави, червени, жълти и ярко оранжеви растения. Тук растяха прекрасни цветя, малки, но многоцветни. Някои приличаха на земни букети, други поразиха с оригиналността си. Светът изглеждаше спокоен и магически цветен. Многоцветни пеперуди и сребърни водни кончета, златни буболечки с рубинени петна и нито един досаден кръвопиец.
  Сигурно така изглежда раят! Момчето извика от изненада.
  Въздухът беше изпълнен с цял океан от очарователни аромати, издишани от цветята. От този аромат стана забавно и искаше да се смее. Издигайки се бързо, тигрите се лутаха по тревата. Така че това е раят и ако е така, той скоро ще може да намери други хора.
  Беше много топло, светлината в небето изглеждаше огромна и наводняваше пространството с лъчите си. Но тъй като външните впечатления ставаха все по-познати и чудният пейзаж вече не занимаваше толкова мислите, физическите усещания започнаха да се проявяват все по-ясно. Първо, челюстта много болеше, нокаутирана от силен удар на смелия офицер сталзан. Второ, имаше чувство на глад. Последният път, когато се подсили със сухи дажби в базата на Урал, преди това в продължение на три дни изобщо не е имал троха в устата си, без да броим ядките от борови шишарки.
  Колко пъти голото ходило на момчето беше силно захапано от уж много красивата, многоцветна, но в действителност трева, горяща като коприва. Краката на Его сърбяха като ужилване от оса.
  Странен рай, ако все още изпитва болка. Вярно, че не е специалист по теология, но в рая няма болка. И както чу, всички телесни повреди, получени приживе, изчезват. И тук се виждат синини по тялото, ухапвания от комари сърбят, празен стомах мърмори. Момчето се качи до ручея, пъхна там одрасканите си крака, погледна снимката си.
  В изненадващо чистата вода се виждаше силуетът на русокосо момче, красиво въпреки синините по лицето. Само една странност, той изглежда малко по-малко стоманен и лицето му се закръгля, става по-наивно и детско. Тежестта на зреещите черти забележимо смекчена. Изглеждаше с две-три години по-млад.
  - Чудеса! - каза, пляскайки по водата на тигрите, леко миришеща на йод и море. Кристални капки вода капеха по лицето й. - Не съм мислил, че е възможно да се върна в детството.
  Владимир беше умен млад мъж извън възрастта си и разбираше, че след такава експлозия е невъзможно да се оцелее. Но ако това е друг живот, това означава, че тук не е нито адът, нито Едемът, а друг свят или друга планета.
  Това е добре, честно казано, дори раят не го устройваше. Там, в обителта без грях, е скучно и твърде спокойно, а тъй като е в друг свят, го очакват нови приключения и подвизи. Той може да стане герой и да спаси тази планета, от кого все още не се знае, но в космоса има зли дракони, бълващи плазмени потоци, кървави гоблини с лазерни лъчи вместо ноздри и витла вместо уши. Приказни елфи с бластери, злото се противопоставя на хиперкваркова бомба, терминатори с вакуумен редуктор и, разбира се, въплъщение на универсалното зло - Koschey-Skeleton със сто ръце, всяка от които има светлинен меч и десетцевен бластер , компютърно управлявана анихилационна ракета. Следователно задачата е да се намери ново супероръжие в отговор. Как да се движите в търсенето, потърсете улики и улики. Най-важното е да намерите хора или елфи с добри гноми, които могат да изковат магически фотонен меч, да създадат колан на междуизмерно движение с антигравитационна защита. Решихме, че трябва да намерим интелигентни хуманоиди. Светлината над главата беше много подобна на обикновеното Слънце, но беше по-голяма и светеше много по-ярко. Въпреки че лъчите му бяха по-меки, отколкото в обичайното познато земно светило, прясната слънчева баня беше прекомерна, леко загорялата кожа бързо се зачерви. И не е редно да се разхожда гол. От големи листа можете да опитате да изградите някакво облекло, но за сметка на храната е по-добре да се въздържате засега, защото това е друг свят. Изкачването на голяма палма не беше лесна задача, тигрите паднаха няколко пъти, драскайки се по грапавата повърхност на ствола. След това, използвайки пръстите си и босите си, сръчни крака, той все пак успя да се изкачи до върха на дървото. Очите му буквално бяха наводнени с пот, а гърлото му вече болезнено гъделичкаше от жажда. Листата на палмата бяха изключително здрави и откъсването им не беше лесна работа. Въпреки че Тигров не е слабичък за годините си, той не е и супермен, още повече, че мускулите след "подмладяване" станаха по-малки.
  Няколко фигури на мотоциклети с реактивно задвижване с хищно разголени муцуни проблеснаха между дърветата със светкавична скорост. Владимир успя да забележи страхотните им бойни костюми. Не ги харесваше, беше виждал някъде такова нещо. Точно! Видях го съвсем наскоро, преди експлозията в подземния бункер. Така че този свят се управлява от тези звездни паразити. И той почувства страх, болезнен, обсебващ, смразяващ от прободените пети до краищата на косата. Гоблините с витла не плашеха, това беше страхотна абстракция, а сталзаните - хора отвън и демони вътре - предизвикваха подсъзнателен животински ужас. Тигрите бяха здраво вкоренени на върха на палмата, някак си нямаха силата да се насилят да слязат до пищната трева. Приличаше на котка, жестоко бита от кучета и видяла тигър. Страхът е много труден за справяне.
  Глава 9
  Наоколо цари предателство
  Какъв срам и позор!
  Такова обстоятелство
  Тази измама се превърна в норма!
  Всяка планета от звездната супер империя има своя собствена система за контрол. С общи черти на експлоатация, независимо дали е колония или метрополия. Всяка космическа система има своя собствена категория предатели, мръсници, послушно служещи на нашествениците. Разбира се, на Земята има и родни колаборационисти-полицаи, които активно сътрудничат на окупационния режим. Това, което беше останало от държавите, беше ликвидирано в самото начало на царуването на най-голямата империя. Армиите бяха напълно разоръжени, атомните и всякакви оръжия за масово поразяване бяха изтеглени. Системата на властта беше прочистена и взета под пълен контрол. Въпреки това държавната администрация, макар и в силно осакатен вид, се запази частично. Местни чиновници, министри, генерали, шутове-президенти, общински полицаи все така останаха над земляните. С оглед на междугалактическите колониални ограничения, както и специалния статут на планетата Земя, ролята на самоуправлението е осезаема, а контролът частично се осъществява с помощта на генерали-предатели.
  Голямото име на всички тях, шефът на планетарната общинска полиция и президент на Atlantic Роналд Дъклинтън. Този полунегър-полуиндиец (Или терминът самбо!) се радваше на специалното местоположение на Фагирам Шам, той трябваше да играе ключова роля в операция Деза-3.
  Едър генерал в церемониална униформа като от оперета се изтегна отпред и трепереше пред генерала с Пурпурното око (както се наричаха окупационните части) Герлок. Строгият поглед на Негово превъзходителство на Сталзанат придоби изражението на готова да се хвърли кобра. Генералът колаборационист се сви страхливо под тежкия, скучен поглед.
  Герлок изръмжа като тигър и дори размаха юмруци пред носа на подчинения туземец:
  - Имате указания спешно да съберете общинска полиция и да мобилизирате всички верни на нас хора. Необходимо е да се покаже планетата като весела и щастлива идилия. Основните ни врагове са бунтовниците, подли убийци, които са мразени от цялото мислещо население на планетата Земя. Това са смъртоносни бацили, които заразяват и вредят на щастливия живот на вашата планета. Сталцанският генерал театрално понижи глас, закривайки устата си с ръка. Чиста демонстрация, въпреки че специалното антизвуково поле около кабинета на сатрапа го правеше напълно излишно.
  
  - Най-малкото изтичане на информация се наказва със смърт чрез тежки мъчения. Вашите полицаи се кикотят, всички ще докладват на компютъра на колониалната администрация. Въпреки че не всички хора са пръстеновидни и държани под контрола на колониалния компютър, е време спешно да закрепите яки на всички земляни без изключение, поне в основните райони. Ще бъдете под пълно наблюдение.
  Генерал Роналд се поклони леко, несъразмерно големият му корем му пречеше и освен това се страхуваше да не бъде ударен от тежък мушун.
  - Ще бъде направено, велики маршал - ласкателят съзнателно надцени титлата на генерала. И треперейки от страх, добави куклата.
  - Ще се опитаме да направим всичко както трябва за вас и вашата славна империя, но хората са хора, със сигурност трябва да им се плаща с колониални долари, защото на земляните е забранено да имат вашите свещени куламанти.
  "Ще получите всичко, което сметнем за добре да ви дадем. И за неуспеха ще отговаряте изцяло. Никой няма да се крие зад гърба на никого, дадените ви инструкции трябва да бъдат проучени незабавно. Започнете да изпълнявате тази задача. Всички останали ще получат общи инструкции! - с оглушителен рев изцепи се генерал Сталзанат.
  Когато плъзгащата се врата се отвори, "полицаят" се затича плахо към изхода. Черното му, типично папуаско лице потръпна неволно. Дебела тройна брадичка се движеше като маслена вълна. Без да се сдържам. Генерал Герлок блъсна с всичка сила крака си в дебелия задник на шефа на планетарната полиция. Ударът беше добър, че черната свиня с див писък излетя в коридора, летейки добри двадесет метра. По пътя тежкият труп се блъсна в златна статуя на Воин от лилавото съзвездие. Статуята е формована в традиционен стил: средновековна рицарска броня и ултрамодерен плазмен пистолет, преметнат на рамото. Направо се залива от смях! Вратите се плъзнаха автоматично, оставяйки победения и хленчещ Дъклинтън в ярко осветен коридор, където беше прибран от пазачите.
  Воинът от лилавото съзвездие сдържа смеха си и се усмихна доволно. Той, като повечето Сталцани, не харесваше чернокожите и теснооките хора. Разбира се, този лакей ще се оплаче на Фагирам, а губернаторът, напротив, вярва най-много на тези същества. На пръв поглед това не е логично, защото именно чернокожите и жълтокожите са най-пострадалите от щалзанската агресия. Водена от ненавист към животните, Лира Велимара успява да пусне на Земята особено опасните за южните народи генни вируси "ЗИЛКУЛ". За разлика от бомбите и газовете, тези вируси са заразили планетата за векове напред. В резултат на прилагането им двете най-плодовити човешки раси са сведени до размера на средностатистическа европейска държава. Сталзаните не се бориха с вируси. Първо, расовата теория за бялото превъзходство също ги доминираше, въпреки че като цяло, поради биоинженерните технологии, цялата кръв беше напълно смесена. Да, и генните изследвания показаха абсурдността и заблудата на всякакви теории за расово генетично превъзходство. Друга идея беше, че европейските народи имат лошо размножаване и земляните няма да могат да възстановят числеността си. Но тук те направиха грешка - разрушаването на икономиката и спадът на културното ниво доведоха до увеличаване на раждаемостта. Особено плодовити се оказват най-непокорните славянски народи. А черните бяха много по-послушни и се държаха по-предсказуемо. От друга страна, прекаленото подчинение прави експлоатацията на планетата ненужно скучна и рутинна. И малки партизански атаки забавляват бойците, разведрявайки монотонността на окупационната служба.
  - Фагирам само ще се смее на този земен примат - много е смешно да го биеш! - изкрещя униформен гибон, размахвайки мета-бластер, оръжие, способно да изгори пода на Европа. - Особено когато го ритнаха по задника. Колко е мазно, ако се изпари добре, тогава от мазнина може да се свари значително количество отличен сапун и от кожа могат да се направят великолепни ръкавици или чанти. Истинската човешка кожа е високо ценена на черния пазар на Purple Constellation Empire. Особено жените я обожават. Ако този питекантроп е глупав, той ще се радва да сложи кожата си на абажур ...
  Генералът изтича на перона. Две почти голи прислужнички получиха неутронна напаст върху голите си тънки крака. Загорялата момичешка кожа беше разкъсана от поток от микрочастици, капеше алена кръв, миришеше на изгоряло, нещастните туземци изпищяха и вместо да избягат, паднаха на колене и възкликнаха:
  На ваше разположение сме, сър!
  В смеха на Герлок имаше цял водопад от отрова, последван от подигравателно:
  - А ти го вземи и се обеси... - И после рев на ранен глиган - Не се шегувам! Повече пулсар, отколкото курви, повече пулсар!
  Още едно подигравателно мъчение, вие сами сте сложили телена примка около врата си, но контролирана от кибернетични елементи. Освен това жицата в този случай не е проста, а способна на "творческо" мислене.
  Той дърпа бедните туземци за шията, кара ги да увисват, дърпайки босите си крака. Това ласо действа фино, задушава малко, а след това, когато очите изскочат от орбитите си и езиците на момичетата се изплезват, малко се отпуска. И докато цикълът пее:
  - Луна, луна, цветя цъфтят! Примките на врата не са достатъчни, за да сбъднете една мечта!
  Генерал Герлок пляска с ръце енергично, антигравитационните му ботуши позволяват на сатрапа от другия свят да се издига високо от земната повърхност с всяка крачка. Сталзан се нахвърля по петите на момичето с най-обикновена еластична палка. Споменът за продажбата на голяма пратка прясно разкъсана човешка кожа на търговец от Сингх мига през главата ми.
  Обикновено такива случаи се извършват с посредничеството на космическия престъпен картел Perigee. Но в този случай Сингх искаше да хване солиден джакпот, като изкупи голяма партида коса, кости и кожа наведнъж. Разбира се, Герлок също е по-печеливш, той не споделя със звездната мафия.
  Покрит от силно камуфлажно поле, транспортният разрушител напусна земната атмосфера и се придвижи към накъсаното поле на сенките от астероиди, носещи се близо до съзвездието Алфа Кентавър.
  Не се хареса на бандитите... И сега четири бригантини, водени от фрегата, яхнаха заради черния поток.
  Престъпна банда иска да си разчисти сметки. Звездните кораби са като хищни риби, живеещи на голяма дълбочина, докато звездната светлина е почти невидима в тази част на космоса, което засилва приликата с подводна битка. Къси емитерни дула, разположени почти от всички страни - прословутата система "Таралеж".
  Десетзвезден офицер Вира Сколопендра, пърхаща като безкрила пеперуда от дясната ръка на Герлок, каза:
  - Ние разбихме мафията на извънземните с нашата доброта! Когато сърцето е изпълнено с милост, по някаква причина портфейлът е празен!
  Генералът беше спокоен, подчинявайки се на телепатичната заповед на собственика, хиперплазменият стартер показа дъгова картина на бойното търсене на холограмата. Като цяло генералът пое подобен трик на космическата мафия.
  Петте кораба се приближават все повече и повече... Те са уверени в силата си и вече не се крият, фрегатата дори изхвърля ракета, разминаваща се с ултраплазмени петна, след това друга.
  Вира, обръщайки се във въздуха, искрящи с ботуши от течен метал, саркастично, но без признак на страх, пита Герлок:
  "Да се предадем веднага или да оставим първо да ни застрелят?"
  Генералът нареди строго и много уверено:
  - Следвайте предварително определен курс, игнорирайте врага, като нулев вакуум!
  Сталзанка се изкикоти нервно, галейки нежно реещия се хиперплазмен стартер като любимо куче. Оръжието раздвижи антените си и изчурулика:
  - Бойната ми мощност е 30 мега тока, пълен заряд! - И подобно на десетцевен хибрид от хладнокръвен пистолет и гранатомет Град, техническо чудовище пееше:
  - Има много врагове, но нашият шанс е да завършим трудния! Голям път, покоси нещо клето - със свръхмощната си ръка!
  Герлок раздвижи пръста си и хиперплазменият пусков апарат скочи в ръката му. Генералът изстреля лъч безобидна светлина в небоен режим. Появи се изображение на голи жени от няколко раси, изпълняващи еротичен танц. Той отново стреля, принуждавайки различните момичета да се бият помежду си и заяви с вид на победител:
  - И какво си мислят, че наистина имам антифотонна глава?
  Сталзан прокара ръка по скенера, чу се скърцане - черният вакуум в рамките на няколко милиона мили внезапно стана лилав като оттенък на черни очи. Вражеските звездолети замръзнаха, протегнаха се и след миг всичките пет кораба изчезнаха наведнъж. Все едно е изтрит кадър от филм. И виолетовият цвят на вакуума избледня, после се разтвори като мастило, погълнато от влажна почва. Стоножката изсвирна пронизително и примигна с недоумение:
  - Как ти се случи? - Колко майсторски чисто унищожен!
  Герлок, с усмивка на американски бизнесмен, спояващ безполезни стоки на нещастници, отговори:
  - Зона на срутено дере в пространството. Те, мафиотите от черните дупки, сега са в друга част на Вселената.
  Офицерът с десет звезди все още не разбираше, извъртя глава и примижа, сякаш по този начин можеше да разшири погледа си. Гласът на мускулестото момиче трепереше.
  - Как така? Защо го няма на звездната карта?
  Герлок, като понижи гласа си до шепот, каза:
  - Може да бъде затворен или отворен. Когато е затворено, не се вижда.- Уловил погледа на подчинения си, припряно добави генералът. - Не, може да се използва само като оръжие на това място. В противен случай щяхме да имаме начин да неутрализираме дори зоргите...
  Спомените са прекъснати. Герлок беше повикан отново от отвратения губернатор Фагирам.
  ***
  Могъщата империя Сталзан разполага с милиарди космически кораби от различни видове. От миниатюрни, с размерите на лястовица, но способни да летят между звездите, безпилотни разузнавателни самолети с малък обсег до гигантски супербойни флагмани, с размерите на добър астероид. Видът оръжия също е изключително многоброен. Това са лъчехвъргачи от всички модели и ракети с различни конструкции, вакуумни анализатори, зашеметяващи устройства, вихрови полета, плазмени излъчватели, магически бластери и много други. Колко неусетно разрушителна може да бъде фантазията за други светове понякога, чудите се на броя на смъртоносните открития. Безброй видове оръжия са заимствани от завладените светове, но има и много собствени открития. Армията, която е завладяла милиарди планети, поразява с разнообразието на своя арсенал, но въпреки това е абсолютно безсилна срещу единствения звезден кораб на Общността на свободните галактики.
  Но логиката на войниците от Стелзанат: Ще има причина да убиеш, но винаги слагай дулото!
  Звездният флот на Пурпурното съзвездие, наброяващ неизброимо повече кораби, отколкото песъчинки в пустинята Сахара, трябва да се примири с този мрачен факт. За да прекосят безкрайните простори на безграничното пространство, да летят от край до край на гигантска империя, корабите от флота на Сталзан се нуждаеха от значително време. За зоргите този период беше сравнително кратък - един хиперскок, което е по-малко от ден и здравейте на вас, по-малки земни братя. Не беше трудно обаче да се предвиди, защото сталцаните разтеглиха времето максимално. Множество проверки и заявки, гъста бюрокрация, очевидно пресилена бюрокрация и постоянни забавяния в почти всеки сектор на мегаимперията. Всичко с ясното намерение да унижат империята Зорг.
  Des Immer Conoradson издържа на всички провокации и опити за унижение, стоически демонстрирайки спокойствието на спартанец (В древна Спарта е било обичайно да се усмихва по време на бичуване!). Когато непознати, все още доста диви деца са палави, не подобава на аксакала да си изпуска нервите. Бърнард Пангор беше много нервен и открито изрази недоволството си от имперската бюрокрация. С гръмотевичен глас, подобен на дрънкане на метален нож, младият сорг прочете нотния запис, опитвайки се да излее емоциите си.
  - Това е нагла подигравка с мислещите индивиди и здравия разум. Какво искат да покажат сами. Народът, който преди десет хиляди цикъла разрохква земята с мотики, си въобразява, че е господар на Вселената!
  Старшият сенатор винаги беше подчертано спокоен. Дълбокият му глас беше като океански прибой:
  - Това е съвсем разбираемо, млади приятелю. Някой иска да се надигне, като унижи другите, а също и да покаже, че е задържал главния инспектор. Мутра, която лае срещу динозавър, се чувства като тигър. Задачата на другите според мен е да ни задържат колкото е възможно по-дълго, за да скрием всички следи от техните гнусни престъпления срещу разума. Логиката е доста характерна за двуполовите същества.
  Вече познатият ягодов хамстер изписка тънко: "Силф не обича, Силф иска мир."
  Като удължи крайника и внимателно погали ограничено интелигентното домашно животно, Бернар попита малко по-спокойно:
  - Странно защо лудостта и култът към грубата сила са толкова разпространени сред тях? В края на краищата не само сталзаните, но и други биполярни същества са склонни да желаят агресия, залавяне и война. Същите членестоноги на Синхи не са много по-добри от своите хордови колеги. Ние, трисексуалните, нямаме такава жестокост.
  Конорадсън погледна тридесет и двуизмерната проекция на хипервизора. Имаше излъчване на новини от две хиляди и половина места наведнъж. Въпреки припокриването на информационните потоци, поради използването на частични измервания, изображенията не се смесват и могат да се възприемат както поотделно, така и всички наведнъж. Старшият сенатор, хвърляйки красив бонбон, подобен на коледна елха, на животното, отговори:
  - Те имат различна структура и абсолютно неидентичен ход на еволюция, който се различава от нашето развитие повече, отколкото вакуум от плазма на принцепс. Бисексуалността е оставила своя отпечатък върху поведението и естествения подбор. Вземете например връзката между мъж и жена. Първоначално мъжът лесно можеше да изнасили женската и колкото по-силно и агресивно беше това животно, толкова повече шансове имаше да възпроизведе собствения си вид. Това доведе до факта, че най-агресивните и жестоки гени взеха власт в потомството, което означава, че еволюцията следва милитаристичен път. Силата, арогантността, агресията нарастваха от поколение на поколение. Семейство Сталзан, с помощта на Съвета и по-късно на Суперминистерството на евгениката, поставят този процес на научно-промишлена основа. Да, и бисексуалните примати се размножават твърде бързо, със сравнително кратък живот. Освен това намалява стойността на живота на всеки отделен човек.
  Докато приказната форма на живот животно се бореше с набъбналия, порест, захарен бонбон, Бърнард прелиства програмата за хипервайзор, очевидно зает с търсене.
  - Но нима Сталзаните не са успели да удължат живота? Вече не са толкова жълти. - Басирал контрабас Zorg.
  Конорадсън стреля от нещо, което приличаше на луксозна писалка, в пеперуда с шест крила с малка крокодилска глава, искряща от цветни кристали. От шестоъгълната златиста камъчеста точка излетя капчица, която промени формата си и заблестя с преливащи се нюанси в движение. Фигурката, като Капитошка от детски анимационен филм, пееше: "Яж ме, аз съм ястие за теб!" Крокодилската пеперуда измърка в отговор: "здравейте твърдо, пикантно". Гласът на по-възрастния зорг стана по-остър:
  - Изглежда, че приматите са успели в мечтата си, те са успели да дешифрират механизма на стареене, те също са успели да препрограмират генетичната структура. Но в същото време те драстично ускориха растежа на своите бойни войници, отглеждани в инкубатори. Унищожаването на населението става с все по-бързи темпове и се появяват голям брой живи машини за смърт. Тези войници растат толкова бързо заради ускорителите, че нямат детство. Всъщност те вече не са интелигентни личности. Сталзаните поеха по пътя на насочената от разума анти-еволюция. Напредъкът ги прави още по-лоши, силата увеличава гнева, пораждайки допълнително страдание.
  Бърнард разгледа отблизо изложбата на военна техника на Златното съзвездие - империята Син. Танк и триъгълен атакуващ самолет, ходещи под формата на скорпион с три жила, демонстрираха своята маневреност ... Не това! Ето няколко гъсеници, размахващи бухалки, щурмуващи крепостта. Те са посрещнати от роботи с плътни залпове от излъчватели. Косматите създания избухват, спукват се като зрели домати. Ето едно точно попадение и разпространява динозавъра. Бърнард изръмжава възмутено, превключва отново и възкликва:
  - А защо успяхме да избегнем такова беззаконие?
  Крокодил на пеперуда отхапва парчета от многоцветна "Капитошка". След всяка хапка тя приема различна форма и пищи: "дори зъбите да падат, нека изчезне апетитът, но никой няма да ни забрани да изядем буркан мед с шоколад". Старейшината Зорг отговаря:
  - При нас всичко беше различно. Първо, и трите пола бяха приблизително еднакви по сила. И един индивид не можеше да принуди други да имат сексуален контакт, дори и с чиста груба сила. Да, дори ако двама се съгласиха да изнасилят трети, тогава в този случай беше невъзможно да се зачене дете без смислена хармония. Не можем да имаме деца, противно на нашето желание или желанието на поне един от троицата. Трябваше логично да преговарям, да мисля, да мисля. Да се докажат ползите от този съюз на генетично ниво, в полза на бъдещите поколения. - Докато Конорадсън говореше, друго същество, гущер с тяло на банан и украсено с три реда алени листенца от лалета, се навря в луксозните ботуши на Zorg. От обувките излязоха три течни метални крайника, които галеха нежно животното по муцуната и венчелистчетата. Старшият сенатор продължи да говори. - Винаги сме живели много дълго, а децата ни се появяваха и растяха изключително бавно. Значителната продължителност на живота позволи да се натрупат повече знания, опит и логика. Малката раждаемост дава по-малко поводи за войни или неестествен канибализъм. Научихме се да уважаваме и разбираме живота, признавайки неговата безкрайна стойност за всеки мислещ индивид. Върху тази солидна основа: доброто и справедливостта почиват и на нея завинаги ще се основава нашият морал. Сила без добро, повдига цивилизацията като провесена примка!
  Глава 10
  Пространството се тресе и гори -
  В дивите битки няма почивка!
  Множество чудовища атакуват и стрелят
  Отвръщате яростно на враговете си!
  Двама хипермаршали Генгир Волк и Крамар Разорвиров се биеха яростно, използвайки седемстранни ултрастабилни хиперплазмени стълбове - тренировъчно оръжие, което може да стане бойно за части от секундата. Движенията и на двата хиляда и двестагодишни "дядовци" бяха бързи, искри се сипеха като бурен водопад. Огледалните стени на спаринг стаята многократно отразяваха движенията на хипермаршалите. Гигантите с голи гърди изпънаха големите си мускули, търкалящи се като вълни цунами, под бледа шоколадова кожа. Те бяха титани, от които се излъчваха вълни на агресия и мълнии, сякаш от тризъбците на разярения бог на моретата Посейдон.
  - Ти загуби, Генгир, пропусна девет удара, а ти самият удари само шест! - по момчешки безразсъдно и гръмко възкликна Крамар.
  Огромният, русокос Генхир отговори със смях:
  - Не, аз те разпаднах, моят лазер те докосна първи. В истинска битка вече ще си мъртъв.
  Крамар се ухили снизходително.
  - Би било просто изгаряне. - Сталзан подскочи, като се изви няколко пъти в салта назад напред, бумтейки в движение. - Най-добрият начин да спреш старостта е постоянното движение на тялото и кипенето на мислите! Може пак да загреем, предлагам спаринг с холограми.
  - Не! Генхир решително поклати глава. И ритна парче лед. Кристални фрагменти се разпаднаха като кристал - предпочитам живи мишени!
  - И аз също! - възкликна хипермаршалът (няколко милиона бойни кораба с милиарди войници в подчинение!) Разорвиров.
  Генхир, с глас, ревящ като стадо тигри, прочете импровизираното:
  Няма нищо по-скучно от света;
  Където царува мир и благодат!
  Колко жалко спокойствието
  По-добре е да дадеш живота си в битки!
  Крамар Разорвиров извади осемцевен магически бластер, хвърли го с лявата си ръка и добави:
  - Разбийте копелетата на парчета!
  - Докато не започне войната, най-добри впечатления можем да добием само в мръсния сектор. - забелязах аз, леко смекчавайки танца на Генгир Вълк.
  Оръжия: в бластера е вграден специален чип, който позволява да се говори, изпя в потвърждение на думите си.
  - Само страхът ни дава приятели! Само болката те мотивира да работиш. Затова все повече искам да се разтоварвам с хиперплазма в тълпата!
  Крамар погали бластера си.
  - Имате прекрасни мисли. Без да отблъснеш чуждо лице, не можеш да изядеш своето!
  Gengir Wolf, оголвайки зъбите си, потвърди:
  - Ако имах решение, щях да унищожа всички извънземни. Направи услуга на вселената!
  - И ни остави без роби и забавления! Крамар поклати глава. - Магарето винаги го бият, но убиват само когато престане да бъде полезно! Храбрият убива врага, страхливият - роба!
  - Вселената е голяма и процесът на унищожаване на дефектното е вечен! Голямата война е на път да започне. Генхир завъртя смразяващите си очи замечтано.
  - По-добре да се забавляваме сега! Крамар блесна с естествените си, но метални зъби.
  Двама гърди приятели изтичаха от залата и се качиха в подсилен самолет. Направена под формата на цикличен резервоар, машината може да извършва вътрешногалактически полети. Гигантският звезден кораб беше изоставен. Отдалече многомилионната ескадрила на Пурпурното съзвездие изглеждаше като разпръсната многосрична геометрично правилна мозайка. Отделните звездни кораби се открояваха с изключително зловещия си външен вид и астероиден размер.
  А ето и самия мръсен сектор между двете планети Гюрз и Фортка. Множество зърнени заведения висят като причудливи гирлянди навсякъде. Те се рееха точно във вакуума, един от тях, много подобен на огромен калмар, от време на време изхвърляше холограми - в тях представители на други галактически раси и форми на живот правеха неприлични жестове.
  - Публичен дом, казино, дискотека - всичко, от което имат нужда двама стари ветерани! - каза с младежко вълнение Генгир Волф.
  - Хайде да се забавляваме, завъртете пространството в рог! - добави Крамар Разорвиров, размахвайки лъчева пушка.
  Сталзаните паркираха планера на охраняем военен паркинг и, като включиха антигравитацията, се втурнаха по въздушния коридор. Техните най-нови, нововъведени бойни костюми можеха да достигнат подсветлинна скорост и когато бяха ударени, те лесно издържаха на атомна бомба, анихилационни куршуми и повечето видове лазери. В полет Генгир Волк изпълни най-трудните пируети. Той беше обхванат от вълнение, защото на това място често ставаха непозволени убийства. Право към него летеше хипопотам с осем уши и крокодилска опашка. Генхир го блъсна, нагло го събори със силово поле. От силен удар извънземното излетя с главата надолу, пропилявайки с всичка сила гигантски билборд. От удара последвала ярка светкавица, а на мястото на падането се отворили пукнатини. Част от рекламния екран изгасна. Малки като стоножки, роботите се втурнаха към повърхността, набързо поправяха екрана, изчетквайки разпръснатите останки на нещастния хипопотам.
  Генхир се засмя. Поемайки щафетата, Крамар Разорвиров направи мъртъв лупинг и се блъсна с всичка сила в образа на голяма мечка с четири змийски глави. От ужасен удар едно разумно животно излетя на стотина метра, събаряйки още двама представители на извънземната фауна. Един от тях се състоеше от радиоактивни елементи, ударът предизвика верижна реакция. Няколко секунди по-късно имаше малка експлозия, свръхярка светкавица, след това премина вълна, разпръсквайки няколкостотин летящи мотоциклети и иногалакти, които се рееха върху антиграви.
  - Да, ти си просто снайперист! Генгир Волф намигна на Крамар.
  Разорвиров твърдо отблъсна летящ в негова посока отломък и отговори:
  - Време е да се махаме, сега полицията ще долети тук. И, което е най-лошото, може да се появи единицата "Любов и живот".
  Въпреки че двамата хипермаршали със сигурност биха могли да се разминат с варварското убийство на извънземни, защо да губите време да обяснявате на Министерството на любовта, чудовищната разузнавателна агенция на Лилавото съзвездие.
  Обръщайки се, сталзаните се втурнаха в странен лабиринт с много проходи и коридори. По пътя Gengir Wolf не можеше да си откаже удоволствието да застреля няколко хуманоидни издънки в движение. Беше му приятно да гледа разпръснатите парчета месо и потоци кръв, които, търкаляйки се като мъниста, се издигаха във вакуум. Минавайки покрай сбора от богато украсени конструкции, Сталзаните се втурнаха към сградата на калмарите. Сградата беше широка цели двадесет мили. На всеки вход стоеше мощна охрана, обесена с оръжие. Генгир и Крамар обаче само се подсмихнаха презрително. "Плашилата" на иногалактите са страшни само на външен вид, всъщност оръжията им са остарели. Тези модели са безсилни срещу съвременните бойни костюми. Като извадиха оръжията си, масивни като слонове, стражите изпищяха с миши гласове:
  - Входът е сто куламана.
  Хипермаршалите се спогледаха.
  - Според мен да ни плащаш - тъпо е във вакуум... - прозя се Генгир.
  Крамар кимна снизходително.
  - Много чест - зли новини! Слабият плаща в злато, силният плаща с дамаска стомана!
  nbsp; ***
  Такива високопоставени Сталзани имат силен военен арсенал на върха на пръстите си. Дори не е нужно да изваждат оръжията си, достатъчно е да поставят ръката в бойна позиция, тъй като тя изскача сама почти със скоростта на светлината. Мигване на око - и защитата е парализирана. След това с помощта на киберпрограми сталцаните лесно разбиват покритата от силовото поле врата и незаконно проникват в подземното заведение. Бягането през широките криволичещи коридори беше забавно.
  Двама гърди приятели ги следваха все по-далеч. Скоро влязоха в гигантска зала, широка добра миля. Тук ядяха, пиеха и играеха едновременно. Какво да кажа, различни форми на живот, други имат кашалоти, а ушите им са като платна на главната мачта. Имаше и много сталцани. Представителите на основната раса бяха най-арогантни, безцеремонно пренебрегвайки всички приличия. Крамар Разорвиров огледа игралните маси с месояден поглед.
  - Беше хубаво да се намери богата батерия и да се изцеди целият заряд от нея.
  Генхир намигна.
  - Мисля, че знам кой може да бъде изстискан от Куламан ...
  Стройно като змия, крупието безшумно скочи към хипермаршалите. Две от петте очи промениха цвета си от зелено на червено. Активистът на казиното се усмихна със смърчов глас:
  - Valiant warriors of the Great Stalzanath, ако искате да играете, тогава ви препоръчвам милиардера Vichihini Kal. Той е много хазартен, но, предупреждавам ви, не обича измамниците. Той държи квазарната част на планетата...
  Генгир го прекъсна страстно:
  - Напълно! Обичам силните противници!
  Някъде наблизо на сцената започна поредният стрийптийз маратон. Мъжете и жените захвърлиха камуфлажа си, изпълняваха екзотични танци и се въртяха като кукли с часовников механизъм. На тавана показаха друг екшън филм, където се биеха и стреляха през цялото време, унищожаваха цели планети, измъчваха раси от всякакъв вид.
  - Когато се карахме. Имахме ултразвезда! Много по-здраво. Крамар посочи презрително тавана.
  - Пак ще се бием. Получаваме много обнадеждаващи новини. - каза Генгир Волф. - Мегапулсар конфликт!
  Милиардерът гангстер Wichihini Kala беше съчетан с гигантски кашалот с десет крака. Брутът също беше един от галактическите мафиози. Ракетна установка се извисяваше на масивно рамо (от такъв голям глупак е време да стреляте по звезден крайцер).
  - Какво сте унили, сладководни влечуги? Нека играем големи! - пламенно ухилен, сякаш видял тлъсти кокошки лисици, предложи Генгир Волк.
  Уичини вдигна лапа.
  - Имате ли реактиви?
  - От само себе си!
  Крамар показа седемцветна карта. В ръката на Генхир проблесна пачка преливащи се банкноти.
  Кашалотът изсвири:
  - Тогава, stalzans, бой! Можем да се обзаложим!
  - Можеш да си свалиш гащите!
  Вулгарната шега на Генхир предизвика истеричен смях от страна на кашалота.
  "Глупако, какво ще вземеш", помисли си Крамар.
  Играта започна с холографски ултра-радиоактивни карти. Този вид изпълнение на сто карти се наричаше "Империя", изискваше не само късмет, но и силна памет заедно с интелигентност. Опитните Хипермаршали успешно се противопоставиха на битите космически бандити. Постепенно упоен от Wichihini Kala, той се развълнува и, като постоянно вдигаше залозите, доведе загубата си до няколко милиарда куламана. Сталзаните в сърцата си се смееха на по-низшите извънземни. Тези недоразвити същества са обречени да бъдат дойни крави. Звездната мафия обаче имала свои съображения. Уичини направи таен знак и кашалотът извика:
  - Изневерил е! Виждал съм!
  Ревът на такова чудовище вдигна звукова вълна в цялата зала. Стотици бандити незабавно извадиха лъчи и лазерни мечове, обграждайки масивната игрална маса от всички страни.
  Генхир се засмя.
  "Знаех си, че няма да можеш да се справиш. Всички вие, Дикелес, сте такива.
  Крамар излая:
  - Платете каквото сте загубили или умрете!
  Гангстерите мъркаха, беше им смешно. В тази зала бяха останали само двама Стелзани, останалите, след като се наситиха, се преместиха в други стаи. Въпреки това хипермаршалите бяха спокойни. Техните ултрамодерни оръжия по отношение на качеството бяха забележимо по-добри от всичко, което беше в ръцете на цялата тази тълпа.
  - Е, Крамар, мечтата ни се сбъдна. Ще има събаряне!
  Стелцани изстреля приятелски залп и покоси петдесет бандити наведнъж. В този момент обаче преливаща полупрозрачна шапка покриваше хипермаршалите. Генхир трепна трескаво и застина като мъртъв бръмбар в силовото поле. Крамар също не можеше да помръдне. Гангстерите бяха изпълнени с гадни сумтения. Танк с двадесет дула бавно влетя в залата. Ужасяваща конструкция витаеше пред Сталзаните. Тогава кулата се отвори и дузина външно крехки Сингхи излетяха от нея. Оформиха полукръг, вперили поглед в окованите бойци от Лилавото съзвездие.
  - Грозните сталцани са пашкули!
  Дългият хобот на Синх се напрегна. Уичини протегна възлестен крайник.
  - Ултрамаршал Визира, поръчката ви е изпълнена! Двама хипермаршали са заловени. Сега можете да ги изкормите от всички тайни дизайни и тайни.
  Ултрамаршалката беше много доволна, хоботчето й беше зачервено и подуто. Гласът на комара измъчваше ушите му.
  - Добре си се справил, Виши! Когато Пурпурната империя бъде победена, вашата раса ще получи привилегии.
  Гангстерският крал изсъска:
  - А правото на търговия с наркотици?
  - Ако плащате данъка, тогава ще получите такава възможност ... - Артроподът нервно пляска с уши.
  Водачът радостно плясна с широките си лапи. Десеткракият кашалот на Кинг Конг издуха фонтан от ноздрите си, бълбукайки "Сладурче". Ултрамаршалът направи знак.
  - Сега ще ги замразим, а след това ще ги изпратим в нанокамерата, където ще ги подложим на кибер мъчения.
  Жената-сингх вдигна лъчево оръжие с дълга цев, тънка фаланга посегна към синия бутон ...
  Точно в този момент се случи най-малко очакваното. Две малки чудовища с оранжево-лилави лица откриха огън с лазерни пистолети. Главата на ултрамаршала беше отсечена с огнена бръснач. След като отлетя, тя се приземи в широка чаша, пълна с алкохолна помия. Масивният звяр чукна чашата в устата си, без да дъвче, поглъщайки "купе" на нещастния членестоног. Останалите гангстери виеха ужасно, чудовищата също ги удариха с унищожително изригване. Катастрофата започна. Някой хвърли унищожителна граната, металът се изпари. Разтопени маси и столове валяха като градушка. Внезапно Крамар усети, че силовият пашкул, който ги блокира, изчезва.
  - Свободни сме! Пълно отключване!
  Изваждайки своите десетцевни лъчехвъргачки, Сталзаните отприщиха истинска хиперплазмена вълна върху пъстрите врагове. Двадесет-цевният резервоар на Сингх, паднал под лъчите, трепереше и се разпадаше на молекули, очевидно членестоногите не мислеха да активират защитното поле. Ответният огън беше частично потушен от силовата защита, но въпреки това интензитетът му беше твърде висок, че хипермаршалите се разгорещиха. Затова Gengier и Kramar започнаха активно да се движат, скачайки и нарушавайки траекторията, използвайки масивни ултрапластмасови маси като покритие. Вестителите на смъртта прорязват атмосферата, убивайки стотици бандити. Хиляди пушки изгърмяха едновременно, много гангстери мълчаливо удряха шамари на собствените си съучастници. С точни изстрели Генгир унищожи Вичихини. Кашалотът издържа още малко, докато Крамар Разорвиров заобиколи колоната на келвир в искрящи радиоактивни камъчета и заложи заряд, който разпори масивния труп. Потоци бълбукаща кръв течаха през коридора на залата. Крамар погледна към бойците, които ги бяха спасили от кошмарния им плен. Движеха се като образцови войници, ясно запознати с тактиката на воините от Лилавото съзвездие.
  "Чудовищата се бият прочуто като мини-войници", каза Генгир, изстрелвайки заряд от плазмен пистолет.
  Изглежда, че са били обучени. Може би е спецотряд на родната полиция. Какви същества, познавате ли? - недоумяващо попита Разорвиров.
  - За първи път ги виждам. - Gengir Wolf неуспешно се опита да извлече информация от файловете на мозъка си подобно на агресивен компютър.
  В този момент лъчът улови едно от чудовищата. Странната муцуна веднага се изду. Главата беше оголена и пред смаяните хипермаршали се появи зачервеното лице на светлокосо момче. Крамар веднага разпозна момченцето и бързо избухна, продължавайки да изпраща смъртоносни подаръци. Така кашалотът беше откъснат от главата му, толкова голям, че върху него можете да поставите цял оперен оркестър.
  - Това е моят правнук в седмо коляно - Лихо Разорвиров. Той има точно седем цикъла днес. Свещена дата на нашата империя! Изпратих му подарък - робот с оръдие, трошащо космическите размери.
  - А кой тогава вторият? - изкрещя вълкът Генгир.
  Hyper-Marshal of the Purple Constellation не се притесни, а просто стреля с изпарител по екзотичната физиономия на мистериозното животно. Маската се разпадна на атоми. Момичето със седемцветната прическа закри лицето си, но Генхир успя да я види с упорития си поглед.
  - Как смееш, Ласка Марсом! Мини войниците, особено момичетата, нямат право да посещават подобни заведения! Ще бъдеш наказан.
  Невестулката отговори обидено:
  - Ако не бяхме нарушили забраната, тогава щяхте да бъдете изядени от синхите!
  - Все още трябва да учим - стреляйки така, няколко иногалакти се блъснаха в бутилки със запалима напитка, от която пламнаха създанията, поставени в Лихо. - Живите чудовища са по-интересни и практични от холограмите.
  Крамар, засилвайки огъня с хиперплазмен поток, от който противниците им ужасно крещяха (както се оказа, войниците на Сингх се маскираха под прикритието на сталзани и имаше само няколко сънародници, умножени по нула!) Подкрепи сина си:
  - Мини-войникът е прав!
  Генхир се усмихна, докато използваше отскачаща граната. Не избухна, а разрез от извънземни раси, които се натъкнаха по пътя:
  "Мисля, че нашите деца ще се възползват от малък военен излет.
  Хипермаршалите продължиха да помитат множество космически гангстери. Понякога пъстри проститутки, стриптизьорки, просто придружители попадаха под атака.
  Крамар разряза с лазер змиевидното крупие, като по този начин отмъсти на стрелеца на Сингх. Бандитите постепенно консолидираха огъня си, изстрелите им все по-често удряха целта, смъртта на няколко хиляди другари предизвика ярост и гняв. Но ако Генгир и Крамар бяха покрити от силови полета, тогава мини-войниците Лихо и Ласка бяха само в камуфлаж и в леки детски бойни костюми без индивидуални силови полета. Въпреки че тези момчета не показаха особена изобретателност и смелост, ударите им бяха точни, движенията им бяха бързи, но всеки късмет има край.
  Един добре насочен изстрел разби ръката на Лихо на парчета. От болка и шок момчето едва не изпусна лъчевия пистолет, само нечовешко усилие на волята му помогна да се събере и да продължи битката. От отрязания крайник започнаха да падат капки кръв. Улучиха и Ласка, само че в крака. Момичето падна и извика от болка. Изпитваше силна болка, но с известно усилие на волята тя потисна болката и продължи отчаяната си стрелба.
  Нашите правнуци са в опасност!
  Крамар Разорвиров изтича и покри момчето Лихо със силово поле.
  - Ще спасим нашето потомство!
  Генхир се завъртя, стреляйки в отговор с двете си ръце. Той разшири силовото поле, покривайки осакатената Невестулка. Момичето, въпреки ужасната болка, отчаяно крещеше.
  - Дядо, недей! Мога да се справя с тях сам!
  Лихо на свой ред се появи изпод силовото поле, зареждайки друго чудовище.
  - Мой славен предшественик, нямам нужда от твоята защита! Мога сам да разпръсна чудовища в междузвезден прах.
  Крамар каза с патос:
  - Ето ги, нашите деца! Не се страхувайте от космическия боклук!
  Генхирът замахна, изпращайки смъртоносни лъчи.
  Трябва спешно да се преместим. Имам мощен термокварков заряд. Нека ги покрием всички!
  - Логично!
  И двамата хипермаршали, взели своите правнуци, отидоха до зейналия проход. Извънземните гангстери засилиха огъня си, силовото поле вибрираше, потта се стичаше по лицата на сталзаните. Измъквайки се трудно, Крамар блокира входа и Генгир Улф извади полупрозрачна ракета от чантата си. Включих програмата за самонасочване и я пуснах в залата, пълна с чудовища.
  - Сега е време да тръгваме.
  Генхир скри Ласка в мощен пашкул, Крамар също скри Лихо. Децата оказали съпротива и се опитали да се включат в боя.
  - Ние сме войници на велика империя, искаме да се бием.
  Лихо успя да се измъкне от силовата хватка и да разсече с каскаден лъч шестимата пазачи, представители на расата на рогатите бабуши.
  - Е, имаш го страхотно!
  В гласа на Генхир Волф се долавяше завист. В отговор Невестулката потрепна, очевидно опитвайки се да разбие силовото поле, въпреки че това изисква силата на един милиард слона.
  - И моето момиче не е по-лошо!
  Хипермаршалът премахна силовото си прикритие, позволявайки на неговата правнучка да удари мини-лодката на местната полиция. Да убиеш представител на различна раса, особено ако се е продал на мафията, е доблест и подвиг за сталзан.
  "Гингир, просто не се увличай твърде много!
  Крамар взе Лихо и го опакова сигурно в невидима поща.
  - Направо ще се взриви, вижте, колкото и да ни боли!
  С пълното си силово поле хипермаршалите се плъзнаха по коридорите с невероятна скорост. Дори малък заряд на мини-кварк може да причини огромни щети.
  ***
  Чудовищна експлозия разцепи тежката метална конструкция. Хиперплазмени вихрушки се втурнаха през криволичещите коридори със свръхсветлинна скорост, изравнявайки ъглите и пръскайки непокрити индивиди върху елементарни частици. Всепоглъщащата вълна достигна сталзаните, удряйки силовото поле, ускорявайки и без това безумната скорост. Хипермаршали. Като тапа от шампанско, заедно с децата излетяха от полуразрушен "калмар". Гигантската сграда се пропука и започна бавно да се цепи, в пукнатината избухна малък пожар. Във вакуума коварно светеха сиво-виолетово-жълти светлини, изглеждаше, че тлее метал.
  Хиляди полицейски коли, дори няколко десетки армейски атакуващи лодки под формата на пирани с оръдия от лодки долетяха до полуразрушената конструкция. Пожарните коли във формата на скорпион трескаво се опитваха да потушат студените пламъци със стиропор.
  - Много се забавлявахме! - Генгир Вълк плесна устни от удоволствие, правейки вяли очи, сякаш пред него беше гола принцеса.
  - За такова забавление можете да попаднете под трибунала. И след това в камерата за ултра болка. Там с помощта на нанотехнологиите бързо ще изчистят мозъците.
  Крамар многозначително завъртя пръст по слепоочието си.
  Генхир се засмя.
  - Надявам се, че скоро ще започне мега-универсална война и всички загуби ще бъдат отписани!
  - Преди да започне, ще бъдем унищожени милион пъти!
  Крамар прокара ръка по гърлото си. Лихо се усмихна.
  - Как ще знаят?
  - Все още си глупав мини-войник! - излая Генгир Вълк. - Проследяващи устройства, кибер-записи, плазмени компютри са навсякъде!
  Ласкачката намигна лукаво.
  - И пуснахме боен кибервирус, той деактивира всички устройства за проследяване в тази сграда.
  - И освен това той изяде цялата памет на локалните компютри! Вкара Лихо.
  - Квазар! Кога ти остана време? - в гласа на Крамар прозвуча изненада.
  Как иначе щяхме да влезем в тази сграда? Мини-войниците не се допускат в такива къщи. Но ние можем да стреляме не по-зле от възрастните, но те ни оковаха и не ни дават да се забавляваме!
  В гласа на момчето се долавяше раздразнение.
  - Всичко ще бъде навреме! Телата ви все още не са узрели, твърде рано е да гледате на това. Освен това куламаните или парите трябва да се пазят и умножават, но тук има много хитри измамници. За 1200 години сме се научили да разпознаваме много капани, а вие имате само седем цикъла и един удар на сърцето.
  Генхир махна вирнатия нос на Невестулката. Момичето потрепна, после се изкикоти и изплези език.
  - Дядо, когато станем над хиляда, ние, тоест аз ще стана Super Hyper Ultra Marshal!
  - Мечтането не е вредно! Но ако пълзиш навсякъде като бугер, ще умреш в паралелна вселена и ще служиш в антивойските! - изръмжа ветеранът бандит.
  Невестулката извика капризно.
  - Не искам да влизам в антивойските! Там е много болезнено, всяка минута ги мъчат токове и гама лъчи.
  - Така че, слушайте по-възрастните! Да, и откъде взехте бойния вирус?
  Лихо отговори вместо Ласки:
  - На полигона! Бяхме обучени по специални програми за виртуални войни и проникване в структурата на бойните роботи.
  Хипермаршалът размаха пръста си във въздуха и няколко гадни малки насекоми се изпариха наведнъж. Ниският глас продължи:
  - Хубаво е, че прилагат заложеното по време на ученията. Лошото е, че нарушавате правилата. Не искам да имам проблеми със Суперотдела за любов и живот. Следователно или сега давате дума, че няма да бродите никъде, или веднага ще бъдете хвърлени на звезда.
  Първоначално Лихо искаше да превърне всичко в шега, но лазерно пронизващият поглед на прадядо му каза, че той не се шегува. Генхир също погледна строго момичето.
  - И вие положете клетва, че никога повече няма да нарушавате военния устав.
  Невестулката погледна настрани.
  Децата тихо си шепнеха.
  - Кълна се...
  Изведнъж лицето на Крамар се промени. На младо гладкото чело се изряза остра бръчка:
  - Но ако не беше нарушението на хартата, вече щяхме да сме разпаднали! Оттеглям клетвата си, но поставям едно условие. Ако искате да насапунисвате някъде или да извадите кварки, информирайте ме.
  - И аз! - изрева партньорът.
  Гингир също промени решението си:
  - Инициативата във войната е скъпа, особено за враг, свикнал на евтини шаблони! Просто ни предупредете предварително, ако искате да се заблуждавате!
  Отново проблеснаха стрелби, няколко гангстери-лешояди, очевидно решени да спечелят от заблудена двойка сталзани с деца. Ответният огън беше безмилостно точен. Само един бандит беше парализиран, останалите просто бяха разпръснати в кварки. Главата на най-големия "динозавър" с пет реда извити зъби излетя и закачи зъбите си за антената. Изглеждаше, че дори след смъртта й се искаше да прегризе пръчката от гравиотитан.
  Лихо възкликна:
  - Шокът не е нашият път! Хипершок - това е нашият начин!
  - И така, деца чудовища... - Гингир посочи затворника: - Може би е обикновен разбойник. Или може би шпионин. Ще го вземем с нас. Тогава ще ви покажа как се разпитват такива копелета.
  - Вече сме измъчвали електронен киборг! - похвали се с усмивка Ласка.
  - Животът в крайна сметка може да бъде сплашен! - каза авторитетно свръхмаршал Крамар.
  - Практиката е всичко!
  Гингир нежно потупа Ласка по бузите. Розовото лице почервеня.
  Децата се смееха весело.
  Двама гърди приятели се ръкуваха и умело, изпълнявайки озадачаващо салто, изчезнаха зад огромно светлозелено ябълково светило.
  В необятността на мръсния сектор те продължиха да стрелят от време на време.
  Глава 11
  Колко различни същества
  Толкова много мнения!
  Искам да кажа на всички
  Тайната на безкрайните небеса!
  Това е мечта и предизвикателство
  Всички поколения...
  В търсене на същността, демонът се втурва.
  Той иска да наложи своя план.
  Но в търсене на истината от всички клонове
  Само Бог може да ви даде отговор!
  Двамата доблестни мъже продължиха своя философски разговор. Спокойната реч на улегналите Зорги се лееше като сребърен поток и сякаш нежно обгръщаше звездите. Ботушът (изпълняващ много функции благодарение на кибернетичния принцепс-плазмен чип) на Conoradson удължи още няколко крайника, тънки като кибрит, и започна да приготвя коктейл от хибриди на риба и плодове за животните. По пътя добавяне на смес от зеленчуци и миди, с различни видове мед, гъби и кремове. От което се разнесе чудно благоухание из цялата зала.
  Бърнард включи режима на телепатично превключване и тридесет и двуизмерната холограма се превърна в искряща мъгла. В същото време многостепенният мозък продължи да мисли в различни диапазони. Явно му беше интересно да разговаря с космическия аксакал:
  - Чудя се дали има раси по-стари от нас и по-развити? Все пак ние сме само на тридесет милиарда години. И в сравнение с възрастта на Вселената, това е много незначително време. От друга страна, вече сме на толкова много милиарди години и не е ясно защо познаваме Вселената толкова сравнително малко? Като диви деца в космически пясъчник! И защо все още има толкова много неясно и неразбираемо в теорията за Вселената?
  Конорадсън отговори спокойно, докато вторият му ботуш също помогна в приготвянето на храна за по-малките братя от мисионерската нация. Малки ръчички, излизащи от обувки с много пръсти, бяха натрошени и омесени без суетене. Забавна картина, ботуши, без да стават от краката си, подготвяйки истински празник, беше съчетана с доста сериозен, макар и донякъде абстрактен разговор:
  - О, тази тема отдавна вълнува и не само нас. От ранната зора на цивилизацията. В онези далечни времена много изследователи бяха изненадани от невъзможността да се фиксират много звездни обекти, което доведе до разделянето на Вселената на видими и невидими части. Както знаете, видимата и невидимата светлина имат маса на покой и тегло. Същото важи и за други елементарни частици, които формират основата на макрокосмоса. Според добре известната теория за Вселената фотоните и електромагнитните вълни се излъчват от звездите не по съвършено права линия, а по леко отклоняваща се траектория. Гравитацията действа върху фотони, всеки от които има маса, и в резултат на това траекторията става хиперболична. Един фотон, изминал дълъг път, правейки гигантски кръг с дължина няколко милиарда светлинни години, ще се върне обратно в същата точка, от която е тръгнал. Следователно ние виждаме само малка част от Вселената, останалите части просто не се виждат. На свой ред фотоните и електромагнитните вълни отдават енергията си на множество полета, които пробиват вакуума и кинеспространството. В резултат на това енергията се събира в многоизмерни колапси.
  Бърнард беше разсеян от превключването, учителят-робот, в допълнение към Силф и банановия гущер, изведе още няколко различни същества, съответстващи на различни галактики. Всички те бяха мили и нежни. По-младият сорг хвърли фразата:
  - Да, всеки ученик знае това, но Вселената функционира безкрайно дълго време и в продължение на дълги мегаквинтилиони години е трябвало да възникнат по-съвършени форми на високоразвити цивилизации от нашата.
  Конорадсън повдигна един от крайниците си, летяща риба със сини, много дълги и великолепни перки седна на него.
  - О! Знаете ли, една от причините за това е, че звездите са вечни, но планетите не са! В една паралелна вселена има малко по-различни закони, други измерения, има много повече от трите стандартни. По извитите спирали енергията навлиза в колапси, където се натрупва, готова да изпръска отново. Цялата енергия, която е била излъчвана в безкрайното пространство в продължение на милиарди години, се връща обратно през паралелната вселена и други измерения. Ето един пример, звездата внезапно се охлади, превърна се в зависимост от размера си в неутронна звезда или в нещо като черна дупка, а може би дори в бяло джудже. Неутроните на свръхплътна звезда преминават на по-ниско енергийно ниво. Тогава енергията от паралелната мегавселена променя енергийното ниво на елементарните частици, които изграждат тези привидно изчезнали звезди завинаги. И малко плътно джудже избухва в свръхнова и старите планети изгарят. Прясно изпечени светове се оформят в нова форма. Охладете, цикълът продължава, повтаряйки се до безкрайност.
  Между трите ботуша на Великия Зорг се появи боклук. Те се бориха за правото да приготвят многослойна бисквитена торта. Тънките крайници се блъскаха един друг и дори се преплитаха на топка. Третият ботуш от течен метал настоя: "Сега е мой ред да направя тортата, толкова честно." Други се инатиха: "това е комбинирано производство". Имаше все повече и повече крайници, които изпълзяха навън и докато се преплитаха, излизаха на вълни, които причиняваха изкривяването на въздуха. Учителят-робот, показвайки това на останалите домашни любимци, изписка: "тук в този случай виждаме пример как не трябва да се решават подобни проблеми".
  Полуинтелигентните животни изпискаха одобрително:
  - Спорът се решава с компромис, само дивак се втурва!
  Бърнард все още не се намеси в това (за същества от по-нисък порядък понякога собственият им негативен опит е по-полезен от всяка положителна инструкция!), Той поведе разговора:
  - Но ако можем да знаем предварително кога ще угасне звездата и кога ще стреля със свръхярка светкавица, то това не е фатално. А къде е цивилизацията с история от квинтилиони години? Трябва да са, тъй като космосът е вечен!
  Зорг потвърди това с много уверен, но без намек за нарцисизъм тон:
  - Рухва се, както знаете. Движете се по спирала или спираловидна пътека през хиперпространството и вакуума на принцепса. Те могат да влизат един в друг и да се засилват или, обратно, да се разделят. Дори кривините на колапса не са вечни, както и самите звезди. Поотделно нито една звезда не може да съществува безкрайно в ограничено пространство. Вечен е само техният безкраен набор. А животът на цивилизациите е много по-сложен. Това е по-крехко образувание от природните явления. Може да има безкрайно много версии и ние не претендираме за абсолютно знание. Вие сами разбирате много. Отбелязвам, че ние не се стремим към войни и завладяване на цялата вселена. Цивилизациите са разпределени много неравномерно и много от тях просто не могат да се издигнат над определено ниво. Зад нашите светове се крие рядко населен район, който изглежда очертава мегагалактиката. И различни опити за проникване в тази зона водят до пълна смърт, която унищожава целия живот. Някой говори за абсолютно супероръжие, създадено от суперцивилизация, която се е самоунищожила. Не вярвам в това! Има вечни закони на Вселената и разума. Всеки човек иска да стане БОГ. И не е възможно да достигнете нивото на боговете, абсолютно щастливи и просветени. Животът и вселената са борба за безкрайно съвършенство. Следователно всяка свръхцивилизация се натъква на неопределена бариера и се разпада. Той расте като снежна топка върху повърхността на звезда, за да се образува отново. Като цикъл в природата: кристална утайка изпадна, стопи се, изпари се, изпадна отново. Очевидно има ограничение за Zorgs. По някаква причина растежът на свръхцивилизованата сила е блокиран. И това е голяма загадка дори за нас. Но в едно съм убеден със сигурност, че научно-техническият прогрес трябва да бъде придружен от морален растеж, в противен случай ще доведе до катастрофа.
  Сякаш в потвърждение на думите му, борбата между ботушите, за правото да приготвят храна, приключи и крайниците започнаха да се движат в синхрон. Тавите, върху които се приготвяха салати, гулаши и кулинарни изделия, междувременно смениха цветовете и формите си, питайки любимците:
  - Кое от външния ни вид ви харесва най-много?
  Те изскърцаха в отговор, нещо не съвсем четливо. Силф, като самата най-умна, попита:
  - Нека под формата на короната на силата на Науф.
  Подносът се превърна в нещо напълно приказно. Своеобразно наслагване на няколко разновидности на бижута, в цветна комбинация.
  Бърнард каза раздразнен:
  - Аз съм вакуумна глава! - Продължете темата без преход. - И все пак в генната индустрия сме постигнали истинско съвършенство. Всички небесни движения са вече известни, изчислени предварително и катастрофите не могат да дойдат изведнъж.
  Конорадсън се съгласи и изражението на лицето му стана някак смутено, като на планински старец, който не може да отговори на прост въпрос:
  - Да, не могат. Но фактът остава. По-древните цивилизации не са ни познати. Може би генетични повреди, може би неконтролируеми неразбираеми мутации, външни влияния. Може би основната мистерия на Вселената се крие именно в това. Може би Върховният Създател съществува и дори на нас не ни е дадено да разберем мислите Му.
  Домашните любимци се държаха учтиво, роботът-учител, променяйки формата на по-ярка, започна да ги пита:
  "Блажени са миротворците, защото те..." Машината спря.
  Силф избухна първа:
  - Наследете вселената!
  Роботът отговори с висок глас:
  - Близо и все пак неточно! Нека да.
  Животно под формата на пъпеш с глава на тушканче и лапи-венчелистчета отговори:
  Защото винаги са прави!
  Роботът промени своя преобладаващ жълт цвят на червен и възрази:
  - Всъщност вярно, но не съвсем същото!
  Пренебрегвайки уроците за домашни любимци, Бърнард заяви:
  - Това е безсмислен разговор, непонятна мистерия на Вселената. Освен това вярата в Създателя на Вселената вече предполага наличието на несъвършенство в него, тъй като творението страда. По-добре е да помислим как да изпълним мисията си на планетата и в системата Laker-IV-10001133PS-3, или, както казват местните, на планетата Земя и в Слънчевата система. В крайна сметка те ще сложат тъмни очила, покривайки ни с димна обвивка.
  Конорадсън направи жест, десният ботуш, оставяйки приготовленията, пусна светеща мрежа, крилати риби седнаха върху нея и прясно приготвени понички с цветя изтичаха през клетките.
  - Имам богат опит и колосални телепатични способности, така че няма да е възможно да ни измамят, въпреки всичките им изобретения. Освен това винаги има много независими източници. - Старшият зорг направи пауза в украсата на понички, промени цветовата структура и добави. "Сталзаните дори не знаят за някои от нашите способности.
  - Кой ход е по-вероятен, имитация на благополучие или елиминиране чрез физически средства?
  Конорадсон отговори логично:
  - Последното е изключено! Семейство Сталзан са достатъчно умни, за да разберат, че смъртта на старшия сенатор ще доведе до такова разследване, че губернаторът и неговите съучастници не само ще бъдат отстранени, но и ще бъдат наказани криминално, което го превръща в крайна точка. Така че няма да рискуват...
  Неочаквана тревога прекъсна фразата на мъдрия сорг. Два много големи космически кораба с неизвестен дизайн се появиха на тридесет и триизмерната холограма. Те са на границата (дори е изненадващо, че nbsp; Крамар вдигна Лихо и го опакова сигурно в невидима верижна поща.
  така че сталзаните вече се бяха научили как да ускоряват извън хиперпространството) скоростите се доближаваха до много малък експедиционен звезден кораб на Зорг. Корабът на диамантеното съзвездие обаче е несравнимо по-просторен отвътре, отколкото изглежда отвън, има цял дворец, където можете свободно да настаните населението на уважавано село. Дори и забавен от щателна проверка, той все още щеше да има време, ако господарят му имаше такова желание, да премине в хиперскок. В хиперзадвижването звездният кораб пронизва други измерения, правейки почти всяка субстанция квазиматериална с нейното множество, защото военните операции не могат да се провеждат в хиперпространството. Всички космически битки се провеждат след излизане от хиперскока. Близо до яката, традиционно хищническа форма на звездни кораби, се завъртя рояк от по-малки изтребители от класовете Eaglet и Photon. Изведнъж всички малки лешояди изчезнаха в корпусите на огромните космически подводници, космическите грандиозни бойни кораби, настръхнали от силови полета. Разбира се, космическият кораб с малък капацитет на старшия сенатор изглеждаше само беззащитен. Zorgs могат без усилие да свалят вражески кораби или да преминат в принудителен хиперскок. Малките животни, усещайки опасност, изпищяха, а крилата риба, напуснала храната, се втурна към великолепния, чисто декоративен полилей, прилепнал към йероглифите на електрически крушки, обсипани със скъпоценни камъни.
  - Не реагирай! Нека врагът да удари пръв! - изкомандва Деймер Конорадсън.
  Звездните кораби влязоха в пряк обсег и отприщиха яростна каскада от хиперплазмени изблици на енергия. Хотелите, носещи експлозивната енергия на милиарди атомни бомби, пламнаха и веднага изгаснаха, удряйки се в транстемпорално (способно да промени хода на периода) силово поле. Многомегатонните заряди изглеждаха като безобидни петарди, изглеждащи не толкова заплашителни, колкото красиви. Дузина Убийци изскочиха от корема им като джак в кутията и се присъединиха към безсмислената стрелба. Това дори леко изненада старшия сенатор.
  Наистина ли опонентите ни са толкова глупави? Имат ли вакуум в главата си?
  Внезапно вражеските звездолети направиха завой и двеста метрови летящи машини, подобни на акули, излетяха от хищните утроби. Бързо ускорявайки се, така че дори вакуумът зад тях да блести в оранжева мъгла, мегаракетите се втурват в синхрон, почти достигайки непроницаемото силово поле. Експлозията е била толкова силна, че звездолетът zorg е получил силно сътресение. Множество животни бяха съборени, някои се блъснаха в стената, която за тяхно щастие автоматично стана еластична и мека като батут. Но как тези животни крещяха от страх и чифт ананасови медузи дори избухнаха в три потока. Чуха се писъците на безобидни същества:
  "Това е супер разрушение, дойдоха адски дракони!"
  Каскади от елементарни частици, разбити преони и кварки, отразени от полето, породиха светкавица, подобна на свръхнова. По отношение на своята бойна мощ, ракетата може да пръсне във фотони и да разпръсне звездно тяло с размерите на планетата Нептун в цялата галактика. Отразеният поток от елементарни частици достига до врага, удряйки атакуващите звездни кораби. Един от тях загуби контрол и започна да се върти около оста си, летейки като футболна топка от силен удар. Ако беше дори малко по-близо, от него щяха да останат само кварки. Изтребителите бяха много по-зле защитени, а пилотите им имаха късмет само че умряха, преди дори да се изплашат, хиперплазмата се движи милиони пъти по-бързо от импулса на болката, оставяйки само душата от тялото. Другият кораб успя да се премести на безопасно място, избягвайки цвъртящия удар на кумулативната вълна.
  Ir ymer Midel, капитанът на звездния кораб Zorg, отправи молба до главния инспектор.
  - Да вземем контрамерки?
  - Не си струва, така или иначе ще си получат своето... - Старшият сенатор каза това без ентусиазъм, като мил родител, наказващ игриво дете.
  - Отлично!
  Великият сорг беше прав. Звездният кораб, който загуби контрол, нямаше късмет. Веднъж попаднал във вакуумен тирбушон, той така и не успя да установи контрол и беше погълнат от огромна голяма звезда. Във виолетовия блясък на гигантското светило пламна изумрудена точка и веднага изгасна, грандиозният боен кораб се гмурна в пламтящите дълбини.
  Оцелелият звезден кораб отново се приближи до бойно разстояние и откри силен огън от лъчеви оръдия и животоунищожаващи инсталации, сякаш изпитвайки търпението на екипажа на инспектора. Виждаха се въртящите се кръгли кули, гъсто осеяни с оръдия и излъчватели. Изкривена хиперплазмена осмица излетя от най-голямата муцуна, движеше се по прекъсната линия. След като прелетя до невидима бариера, съсирек от енергия избухна, разпадайки се на малки искри. След като се увери, че соргианците не реагират на стрелбата му, корабът промени разстоянието и, след като се ускори, отиде в хиперскок, скривайки се зад ослепително ярките клъстери от звезди.
  - Нещо не като действията на галактическите флибустии. Чудовищно мощни оръжия и големи бойни подводници от клас флагман-боен кораб. Това е сериозно! Изглежда като провокация от Флота на лилавото съзвездие. - отбеляза капитанът със зле прикрито вълнение. - Да, и те скочиха някак бързо, като последните разработки на андрогините.
  - Точно така, Ir imer Midel. Въпреки че Stalzan имат изтребители с марка за екологични войни, те обикновено са по-малки и по-маневрени космически кораби. В тези сектори няма диви пирати. Човек все още трябва да може да се натъкне на неконтролирано безплатно пиратство. Най-важното е оръжието, защото са използвали абсолютно най-новото. Това е кумулативен термопреонов заряд. Това е нова стъпка във военната технология. Тук беше изпробвано средство, което все още не е използвано в практиката на съвременните войни. Врагът в същото време искаше да тества силата на силовото поле на нашия космически кораб. Можеше да им се даде заслуженото, но няма да докосвам дори незрели, но все още мислещи форми на живот. - с твърд тон завърши патетичната си реч старшият сенатор.
  Капитанът отговори спокойно, но ако се заслушате, в стоманения глас на закоравения зорг се долавяха нотки на потиснато раздразнение:
  - Разбира се, по-добре е да избягвате злото и причиняването на страдание на други мислещи същества! Докога обаче човек може да търпи злото, жестокостта и измамата на двуполовите същества! Ние, от друга страна, имаме силата да нокаутираме агресивната арогантност от протеиновите паразити със страхотен отговор. Злото трябва...
  Конорадсън прекъсна войнствената тирада на капитана:
  - Напускай! Злото не може да бъде унищожено със зло. Те ще станат още по-горчиви, ако използваме техните собствени методи срещу тях.
  - Ами новите оръжия? Ако продължават да напредват в създаването на нови средства за унищожение, това е изключително опасно. Някой ден тяхната технология ще достигне хипер ниво и дори ние ще станем безпомощни и няма да можем не само да ги спрем, но дори и да защитим живота си! Дори не предполагах, че нашите кораби могат да бъдат разтърсени от техните петарди! - почти извика Мидел на повишена нота.
  - И мен това ме притеснява. Надявам се мъдростта да ни покаже изхода. - тихо добави старшият сенатор. - И сега моите домашни любимци няма да ви наранят малко забавление.
  Космическият кораб отново премина в хиперскок. Пространството зад кожата моментално избледня. Плътната чернота пламна с неописуеми с човешки думи цветове и се разпръсна с необикновено сияние.
  ***
  И в други части на необятното пространство животът течеше по свой, както винаги, неподражаем път.
  ***
  - Да, ти, Лъвче, разбира се, браво, красиво положен един от най-добрите офицери на галактическия корпус. Но трябва да разберете, че с това сте подписали собствената си смъртна присъда. В Министерството на "Истината и любовта" или "Любовта и живота" подобни въпроси се решават просто и без забавяне.
  Джоувър Хермес се засмя безрадостно. Той не искаше да загуби толкова ценен роб. Лъвът Ераскандар седеше тихо, навел светлоруса глава. Видът му беше най-изтощен, под очите му се появиха тъмни кръгове, бузите му бяха хлътнали, краката, ръцете, страните и мускулестите му гърди бяха покрити с драскотини, изгаряния и натъртвания. Той прекара цяла седмица в сладострастния ад, угаждайки на омразното племе, без да може да си почине дори за минута. През него са минали стотици мускулести, темпераментни жени с големи сексуални фантазии. Жената на един готин генерал дори изгори голите пети на момчето с горящия край на лазера. Останалите земеровки харесаха това и те опитаха върху него лъчите на студа, други видове бойна радиация. Сега мехурите по подметките сърбяха непоносимо и младежът, за да облекчи сърбежа, ги притискаше по-силно към студения метал. Сексът беше естествена нужда на младо, героично тяло, но след това се превърна в вид мъчение и слабините сякаш бяха пълни с разтопен метал. В момента момчето искаше само едно нещо: по-скоро да падне на всеки шезлонг, дори и да е осеян с пирони, и да се удави в сън.
  Хермес беше много доволен както от внушителната печалба за продаденото тяло на бързо набиращия популярност гладиатор, така и от унижението на роба, който стана твърде корав.
  - И аз се ръководя от вашите чувства. Нашите оранжеви дами от публичния дом ви одраскаха като женски тигри. Добре, значи ни подразнихте. Човек не само бие нашите офицери, но и ако ни превъзхожда в секса, то това точно ви побърква.
  Сталзан намигна лукаво.
  - Добре, сега да се заемем с работата. Не можем да останем повече на тази планета. Особено за вас той стана твърде известен. Ще летим до центъра на Галактиката, до така наречения мръсен звезден сектор.
  Лъвът се оживи и веднага вдигна глава:
  - Чудя се какво ще правим там?
  Хермес избегна директен отговор:
  "Тази област е пълна с несталзаноидни видове, живи същества. Много от тях са полудиви и все още не са напълно асимилирани от космическата империя.
  - Няма да е безопасно! Гласът на Ераскандар прозвуча повече като надежда, отколкото като тревога.
  Ще имаме оръжия. Въпреки че не ти трябва, защото си не само роб, но и държавен престъпник. Можете ли да се биете само с голи ръце! - Хермес протегна ръка и чаша с миризлива и пенлива помия полетя в дланта му, тихо писукайки: допинг индекс сто и седем.
  Лео само поклати глава, погледна няколко ескортни бойни робота и като се изгледа най-смирено, каза:
  - Мога ли да се сбогувам с Венера Алламара?
  Хермес изпи добра половина, бутна чашата, левитирайки върху гравитационна възглавница. Той висеше във въздуха chiknuv: "бъдете здрави за цяла вечност, сър." После потърка хищно ръце и избълбука:
  - Разбира се! Тя те е чакала. Имате точно час, не повече. Тогава ще излитаме! Този път ще летим с военен космически кораб, ако тя е доволна. Ще ви позволя да инспектирате кораба в законните граници. Ако не, тогава ще прекарате целия полет на верига.
  - Благодаря ти за доверието.
  Сталзан долови иронията в думите на роба.
  - Не куцайте, все още ще имате възможност да покажете зъби!
  И Хермес приятелски плесна мускулестото, дрипаво и ухапано рамо на Ераскандар.
  Глава 12
  Лъчът на смъртта искри в мрака,
  Тълпа от космически чудовища се е събрала!
  Безмилостен враг ви атакува
  Но, вярвам, ръката на героя няма да трепне!
  Джовер не удържа на думата си. Подозрителен млад роб беше затворен в електрическа клетка, окован на верига.
  В самия каземат на кораба беше доста хладно. Стандартните дванадесет градуса на земята, недостатъчни за землянин, свикнал с вечното лято. Сталзаните обаче използвали почти сходна десетична система на измерване, което значително улеснявало ориентацията в комуникацията между двете раси. Както и преди, Лео беше гол, в една превръзка, но беше толкова привързан към голотата, че дори не й обърна внимание. Но сталцаните, много от които никога не бяха виждали хора, го гледаха с хищните си нахални очи.
  В килията беше тъмно и лежеше на голо метално легло, Лев беше студен, остри шипове в наказателната килия на кораба прободоха мускулестия гръб на момчето. Беше невъзможно да скочи, тъй като ръцете и краката бяха оковани със стегнати скоби, силови полета. Младият мъж страдаше, мяташе се и за да се разсее, се опитваше да се съсредоточи върху спомените от детството си.
  Къде е роден и кои са родителите му, никой не знаеше. Според разказите на осиновителите му неочаквано е намерен в дъбова люлка празен до този момент. Където лежеше бъдещият воин, или по-скоро се въртеше като лоуч, като беше много пъргаво бебе. По ирония на съдбата се озовава в колибата на единствения партизанин в цялото село Иван Ераскандар. По време на раждането му на гърдите на бебето блестеше рисунка на много красив хищен звяр, подобен на човешки лъв с крила и саблезъби зъби. Тогава светлинната скица изчезна безследно, но из селото тръгна слух, че той е избраният, месията, роден от Светия Дух, който трябва да спаси планетата. Известно време никой не го приемаше сериозно. Момчето, наречено Лео, живееше спокойно, растеше, играеше и тайно изучаваше древните забранени изкуства на ръкопашния бой. Трябва да кажа, че сталзаните сериозно промениха климата на планетата. Използвайки гравивакуумната инсталация Trekotor, един от най-новите модели космически деформатори, те изместиха орбитата на Земята, довеждайки я доста близо до Слънцето. Това промени климата към значително затопляне. Всички ледници са се стопили. За да избегнат наводняването на огромни площи, учени и инженери от лилавото съзвездие, използвайки микроанихилационни експлозии, разшириха и задълбочиха падини и ровове в световните океани. Това беше направено и изчислено с помощта на най-мощните компютри толкова прецизно и точно, че беше възможно не само да се избегне наводняването на огромни територии, но дори да се промени циркулацията на водата. Водният цикъл в природата се е променил толкова много, че всички пустини са изчезнали, превръщайки се в джунгли. Освен това хидросферата циркулира по такъв начин, че горещата от екватора се слива с полюсите, а хладната от полюсите се придвижва към екватора. По цялата планета се установи климат, подобен на африканския екваториален пояс, а добивът на дървен материал се превърна в най-печелившия бизнес. Поради промени в селекцията на редица породи, растенията дават ценни и питателни плодове почти през цялата година, което изглежда решава проблема с глада завинаги. В тези условия имаше много свободно време и много малко забавления, нямаше компютри с телевизори, които се превърнаха в универсалния интернет в началото на двадесет и първи век. Само окупационно радио, което излъчва изключително пропаганда и глупави песни, някои музикални инструменти. Е, най-простите физически игри. Накратко, хората бяха доведени до нивото на местните варвари. Ранното му босо детство е щастливо, без проблеми и главоболия. Пъргав, изключително силен и изобретателен в ранна възраст, Лео, приел фамилията на осиновителя си Ераскандар, бил тартор и тартор на местните деца. Лесно е да си щастлив, когато не познаваш най-доброто. Но скоро имаше събития, които прекъснаха идилията ...
  Какви са тези събития, Лео нямаше време да превърти в паметта си. В камерата беше инжектиран мощен приспивателен газ и момчето потъна в бездна от дълбок сън.
  ***
  Когато космическият кораб пристигна на мястото, той се събуди. Беше замъглено в главата ми. Светът наоколо изглеждаше сив и зловещ. Беше хладно, изкуствената трева на космодрума беше покрита със скреж и мокър сняг. След дрямка в метална ложа трепереше, а гърбът, надупчен от наказателно поле, го болеше неприятно. Вярно е, че драскотините, синини и изгаряния, причинени от жените на роб Алфонсо, имаха време да изчезнат, тялото на батира се възстанови бързо, без да остави дори най-малката следа. За да се стопли, Лео добави стъпка, за първи път видя снеговалеж и беше изумен: колко отвратителни могат да бъдат естествените валежи. На планетата Земя топлите дъждове, падащи върху загорялата кожа, винаги са радост, особено след като никога не причиняват наводнения или се задържат. Бързо шляпайки с босите си крака по студените локви, покрити с тънка ледена кора, момчето почти тичаше, танцувайки като гопак. Колкото и да е странно, но усещането за счупване на лед под грубата подметка на момчето беше приятно вълнуващо и Лео се опита да удари кристалната кора възможно най-силно. Пръските пръснаха един не много приятен обект със свинска муцуна, слонски уши и зеленикава крокодилска кожа. Мръсната вода изцапа неудобно облечената униформа на работник от космическото летище. Звярът, разперил ципестите си лапи, започна да подсвирква нещо. Някакво проклятие на лошо разбития език на Пурпурното съзвездие.
  Джовер излая заплашително, сочейки презрамките на икономическия генерал.
  - Подло влечуго, не смей да обиждаш сталцана и неговия верен слуга!
  Тежък юмрук падна върху гадната зелена муцуна. Ударът беше добър, създанието се олюля, но нямаше време да падне. Стремителният лугкиг на изключително развълнувания Ераскандар, та дори и с обръщане, смачка физиономията на прасето-слон-крокодил. Трупът падна в локва, а стражите, стоящи в далечината, се засмяха весело, сочейки с пръст падналия образ със сплескана чаша. Пурпурнокафява кръв капеше в локва, разнасяйки остра миризма на терпентин. Без да спират, Хермес и Лео седнаха в приготвения фланьор. След това бързо излетяха, изплашвайки забелязаните насекоми.
  Имаше нещо особено неуредено в сектора. Рибни гущери с пера летяха през атмосферата. Имаше и същества, които приличаха на вълци с крила на прилеп. Рееха се едни големи триглави орли с размерите на звезден боец. Гигантски водни кончета пърхаха с бодли на големи таралежи. Доминираха предимно полудиви нехуманоидни същества. Звуците, издавани от тях, приличаха на нещо средно между вой на вълк и тропот на цикади. Някои от тях летяха твърде близо до фланьора, заплашвайки да се сблъскат.
  Джоувър завъртя лоста и вълна от ултразвук разпръсна побеснялите създания. Тези с истеричен писък и по-разумните, бълващи сочни псувни, се разпръснаха в различни посоки. Хермес изръмжа в отговор:
  - Долни иногалакти, ще ви пулсарираме!
  Любопитен, Лео попита на партизански жаргон:
  - И откъде да вземем тук?
  Джоувър посочи с пръст, от ринга излетя холограма с показалец и надпис: "В публичен дом".
  Ераскандар, без много ентусиазъм, погледна в далечината и се успокои - това не прилича на публичен дом. Колосалната многокилометрова сграда със сурови базалтово-мраморни стени се открояваше ясно на негостоприемния фон. Сградата е била оформена като средновековен замък с дебели бойници. В далечината също се виждаше огромна, подобна на скала, правоъгълна сграда. Казарми за нехуманоидни роби. Този гигантски небостъргач достигна стратосферата. На покрива беше стартовата площадка за бойни космически кораби. Дори мръсният сектор беше натъпкан с войски на Purple Constellation като кифличка със стафиди. Лъвът каза изненадан:
  - Изглежда толкова архаично!
  Монтиран в пръстена на Хермес, имащ достъп до междугалактическия Princeps-Internet (функциониращ в хиперпространството и векторите на кинеспространството), издава информация чрез холограма.
  Тази сграда е легендарният Черен замък. Известното място, вдъхновило местните кинематографисти да заснемат десетки филми и да напишат стотици криминални трилъри и детективски истории. Той също така беше домакин на битки на рицари-иногалакти на коне и в броня, тези стени трябваше да оцелеят от набезите на пирати, нашествието на отровни насекоми, които се хранят с атмосферата. Модерността не е толкова романтична; в древния Черен замък бяха прикрепени цяла мрежа от зърнени заведения и леговището на най-големия гангстер в галактиката Lucera, наречен Quasar Dragon. Символът на подземния свят се вкопаваше в земята на повече от двадесет и пет мили и беше над шест мили висок, дванадесет мили широк. Тя е издигната в продължение на много хилядолетия, а може би и милиони години, до момента, в който сталзаните "зарадваха" тази галактика с окупацията си. Стените бяха изградени според тайните рецепти на изчезнали видове и бяха здрави, почти като най-новите сплави, бойни, космически кораби.
  Хермес извика към холограмата:
  - Изключи! Не ни трябва!
  Фланьорът кацна върху огромна площ, буквално натъпкана с летателни машини с най-разнообразни, понякога диви и луди фантастични дизайни. Същества, предимно от нехуманоиден тип, гъмжаха край начупените многоцветни конфигурации. Съществата бяха разноцветни, пъстри, с люспи, пера, шипове, броня с игли и бръснарски ножчета, със смукала, растения, живи минерали и дори невъобразимо с каквото няма аналог на Земята. Лъвът никога не е виждал такова разнообразие от космическа фауна. Събуди любопитство и подсъзнателна тревога. Имаше представители от различни видове, структура и форми. Прозрачни и под формата на най-тънките червеи, малки и огромни, повече от слонове. Имаше дори аморфни същества. Хибридни видове от всички ивици. Милиарди оригинални планети... Трилиони години еволюция, вървяща на вълни, са довели до неизчислимо разнообразие от видове.
  Черният замък беше специално адаптиран за много междугалактически видове.
  Въпреки че самолетът леко се приземи върху тъмно лилавото покритие на парковата зона, той беше леко шокиран, сякаш плененият от Зевс Титан се опитваше да избяга отдолу. Джовер и Ераскандар, без да обръщат внимание на това, излязоха (или по-скоро младежът изскочи като гепард, а сталзан се спусна здраво в стила на древен принц) и се насочиха към един от страничните входове на този междугалактически " хотел".
  Пътят внезапно беше блокиран от двама слоновидни носачи с дузина рога, те буквално затрупаха прохода с петтонните си трупове.
  - Какво състезание? Преглед? Личности? Има ли покани? Каква е целта на посещението ви?
  В един глас, като претоварени скринове, скърцаха биячите. Труповете на "слоновете" бяха облечени в черен камуфлаж с бели люспи. В лапите си те държаха десетцевни лъчехвъргачки тип оръдия.
  - Аз съм Урлик, на жаргонен прякор Чермет. Това е моят личен роб Лео Ераскандер, Лео на жаргон. Ето дискетата с поканата.
  Пазачът несръчно взе дискетата. Беше трудно да се държи такава малка дискета в мощна лапа с половинметрови пръсти, но пазачът имаше умението да я пъхне ловко в кибернетичния наблюдател. Той разгледа цялата информация за физически лица. Лилавата габаритна светлина мига. Стражите тромаво, дори вратовете им изпукаха, кимнаха, оставяйки сталцана с роба да върви напред. Вратата от тежка метална сплав се отвори безшумно. Лъвът направи няколко крачки вътре, покритието вътре беше топло и меко като женско тяло. Внезапно водено от палава мисъл, момчето се обърна и намигна на пазачите:
  - Защитата на собственото ви добро е скъпа, а чуждото е обезпокоително, ако нямате нужда от пазачи, тогава сте напълно съсипани!
  Рогатите мастодонти, само пляскаха с големите си очи като черупки. Хермес хвана мускулестото момче за ръката и го дръпна:
  - По-бързи крака!
  От коридорите на най-старата бърлога се носеше дъх на сероводород и нещо още по-вонящо. Повърхността на покритието стана по-твърда и по-студена, по стените се виждаха изрисуваните лица на различни видове духове. Усещане, сякаш авангардни художници се състезават чия рисунка скоро ще ви накара да заеквате. И за капак боята светна.
  Изведнъж се чуха мощни експлозии, започна безразборна стрелба. Най-сложните форми на живот се обсипваха взаимно със залпове от най-разнообразни системи и видове. Чуваше се ревящият глас на смъртоносни мегаватови снаряди. Звездни кораби пламнаха и се разпаднаха, труповете на пъстри интелигентни животни моментално се овъглиха, падайки под смъртоносните лъчи на бластери, еко-лазери и други видове оръжия. Лъвът видя космическата битка благодарение на пет холограмни проекции, мигащи едновременно в коридора на замъка. Бойните кораби на Сталзанат, въпреки изненадата от атаката, бяха автоматично вградени в системата за "гъвкава верига". Оръдия с огромен калибър изхвърляха съсиреци от унищожителни дарове, които, бързайки по счупени траектории, вкопаваха в най-близките космически подводници на менажерията. Ето, например, един от най-големите космически кораби на извънземните започна да се разпръсква като изгорял картон. На лъва му се стори, че вижда двукраки пилета с маймунски крака, тичащи в паника по коридорите на разбития космически крайцер, опитвайки се безуспешно да избегнат болезнената "целувка", неумолимия пламък. Спасителните капсули изскочиха като цветни бебешки хапчета от повредените, извън контрол, хаотично въртящи се кораби. Толкова бърза беше плазмената мелница за всички бойни модели. Гледайки това, Йовер-Урлик беше зашеметен от страх, защото не беше безстрашен обикновен военен. След поредното разклащане, което вдигна бодлив прах от пода, икономическият генерал най-накрая се измъкна дълбоко в тесния черен коридор, осветен от мътна червена светлина.
  На самата платформа прогърмяха няколко експлозии, парчета месо и метални парчета полетяха към входа на коридора. Ераскандар успя да легне, но въпреки това един от фрагментите проряза бронзовата му кожа, минавайки по допирателна, а другият отряза къс кичур снежнобяла коса. В същия миг на входа се появиха дузина внушителни фигури. Носачите Heffalump отскочиха настрани.
  Подобни на горили халигари с шест ръце се притискаха към входа. Главорези, въоръжени с най-мощните лъчехвъргачки. Звездни чудовища в бронирани костюми с отличителните знаци на общинската родна полиция бяха гъсто опръскани с разноцветна бълбукаща кръв.
  Хермес нямаше време да стигне далеч. Подът беше твърде хлъзгав и той се строполи с труп от половин центнер. Тук, в тесен коридор, нямаше ни най-малка възможност да се избегне смъртоносните лъчи. Джоувър пребледня и вдигна ръце. Изглеждаше доста човешки. Най-безмилостен и отвратително агресивен обаче беше видът на Халигарите.
  Само Лео не изпадна в паника. Една подробност го интересуваше. В ръцете на "горилите" бяха мощни бойни гравио-лазерни установки от тежък армейски калибър. Междувременно на служителите на общинската полиция бяха раздадени електрошокови пистолети или гама пистолети, а изключително рядко и маломощен среден калибър бластер. Носенето на гравио-лазерни лъчехвъргачки от клас Byrd и други тежки военни оръжия беше забранено под страх от мъчителна смърт. На халигарите, като подчинена раса, са поверени само по-слаби оръжия, въпреки че те са най-масовата помощна сила на империята. Следователно формата им беше фалшива. И те са били или космически гангстери, или шпиони.
  Хермес се отдръпна по коридора, треперещ от страх.
  - Стига, членестоноги копелета, иначе сте заплашени от пълно унищожение!
  Гласът на командира изведнъж се оказа тънък и писклив. Това насърчи Лео. Младежът, опитвайки се да придаде на гласа си раболепен тон.
  "Господарят ми е на път да припадне. Трябва да го вразумя!
  Хващайки Джоувър за кръста, Ераскандар дискретно извади плазмена стрелба от колана си. И, без да обръща глава, той стреля по зловещите силуети на противниците. На шестръките "горили" им се стори , че смешното, дивашко изглеждащо момче само подкрепя господаря си, и те се закикотиха. Със свръхчовешка сила Лъвът успя да хвърли господаря си в тясна пролука, почти невидима в полумрака на коридора. Той успя да го направи синхронно, едновременно с изстрела.
  Плазменият изстрелвач беше зареден с миниатюрна унищожителна ракета и въпреки че успяха да се скрият в пукнатината, огнено-плазменият ураган повали и стрелците. Тъй като Лео скочи малко по-късно и беше чисто гол, той страдаше много повече. Пламъците са обгорели лицето, раменете, значителна част от кожата, частично са увредени косите. Най-ярката светкавица заслепи тези, които яростно демонтираха на мястото на космодрума. Някои са убити, други са повалени от ударната вълна. За мнозина органите на зрението просто се провалиха. Стрелбата спря.
  От силен удар Хермес изгубил съзнание. Лъвът пък кацна като котка. Използваните адски оръжия бяха забранени за носене от цивилните на Лилавото съзвездие. Можеше да се използва само от официалните въоръжени сили и то с редица ограничения. За носене на такива оръжия може да бъде арестуван. Ераскандар се изнерви ужасно, разбра, че е преминал всички граници на закона. Скоро тук ще стане непоносимо пренаселено от патрулите на Лилавото съзвездие. Отчаянието подсказа изход, поставяйки на раменете собственика (така че да бъде приготвен в хиперплазма за милиарди векове), младият мъж се втурна по криволичещия коридор, който или се стеснява, или разширява. Бягаше около 60-70 метра. За да избяга, трябваше да намери асансьор. Бягането с такъв труп беше изключително трудно за човек, изгорен от всепоглъщащо вещество. Лъвът беше облян в пот, която разяждаше и без това болезнените изгаряния, краката му трепереха. Той се държеше с чиста сила на волята. Вече почти губейки съзнание, Ераскандар се затича към отворената врата на асансьора, откъдето току-що беше излязъл човечец, подобен на лисица. Той отстъпи встрани, пускайки бегълците в пилотската кабина с вид на безразличие. Вероятно подобен спектакъл беше познат.
  Лъвът започнал трескаво да натиска неразбираемите надписи, отпечатани върху бутоните. На стената на мобилната кабина, в която се качи измъченото момче, блестеше екранът на монитора и беше възможно да се избере произволна посока в безкрайния асансьорен лабиринт. Един от старите анекдоти проблесна в съзнанието ми. Престъпниците се качили в асансьора и избягали в неизвестна посока.
  Но в този случай това вече не е шега, а реалността на световните технологии с история от много милиони години. С този асансьор беше възможно да се пътуват десетки, дори стотици мили в дълбините на почвата на тази необичайна планета. Чрез подземни лабиринти те преминаваха между градове и дори континенти. Повечето от тях са построени много преди окупацията на Сталзан. Най-старите пасажи са далеч от един милион години. Цяла подземна мрежа излизаше от черния замък. Самата планета е известна от древни времена като убежище за звездни бандити от всички ивици и раси. Тази планета беше гнездо за злодеи, където всички закони бяха условни. В този подземен свят с хиляди хиляди заплетени по-прекрасни заешки пътеки имаше едно от най-големите леговища на космическата мафия в тази част на Вселената. Планетата Королора е по-стара от Земята и много по-голяма. Охладил се е много по-дълбоко от Земята. Много сектори и проходи дори не са отбелязани на картите на тайните служби на империята.
  Асансьорът беше много бърз. На загуба Лео превключваше параметрите твърде често. Скоро се озоваха в непознат сектор. Тази област изглеждаше празна и зловеща. Но може ли раненият да бъде обвиняван за това? Асансьорът непрекъснато се въртеше на зигзаг настрани, движейки се или хоризонтално, или вертикално, или диагонално, обърквайки всички посоки. Трябва да спрете, в противен случай можете да се обадите в подземния свят. Но как да спрем тази кутия? Може би да натиснете червения бутон? Асансьорът не е от стара рядкост, а сталзаните също имат алена кръв и определено няма да стане по-лошо от това.
  Лео Ераскандар, успокоявайки треперенето на обраслите си пръсти, бързо натисна червения бутон...
  Глава 13
  Как може да има такъв прогрес
  Даде на земята друга посока
  Пещерно-каменна регресия
  Поразихте земляните в един миг?
  Отговорът на това е много прост!
  Не е трудно да избереш глупак
  В крайна сметка дивакът не е дораснал до бунт -
  Глупаците се контролират по-лесно!
  Пълзейки в короната на дърво, Владимир Тигров приличаше на маймуна, уплашена от лъвове. Ролята на лъвовете, разбира се, бяха войниците от лилавото съзвездие. След като направиха кръг, те се настаниха точно под дървото, където се криеше уплашеното момче. Някъде в далечината звучеше величествена музика, в същото време се появиха няколко робота гъсеници. В горната част на всеки робот имаше фиксиран пилон с голямо знаме на велика империя. Беше ярко седемцветно платно от червено-оранжево-жълто-зелено-изумрудено-синьо-виолетово. Всяка група имаше четиридесет и девет искрящи звезди. В края на краищата Сталзаните вярвали, че три кратни на седемте символизират безкрайността. Да, и според религията на Пурпурното съзвездие има седем паралелни мега-вселени, от които тази е най-малката и най-неорганизираната. Преходът към други вселени се извършва след смъртта, отбелязвайки нов, още по-славен живот и безкрайна, жестока война. Освен това в този случай седем също не се счита за крайното математическо число, а по-скоро за символ на голямото множество.
  Химнът успокои Владимир, той изведнъж си спомни, че не се страхува от вещицата, космическата Кали, Лира Велимара и че е срамно човек да се страхува от нечовеци с бластери. Освен това президентът Поликанов доказа, че сталзаните са смъртни, което означава, че могат да бъдат победени. Надеждата не е вредна, но загубата на надежда е най-пагубното нещо! Когато химнът спря, се чуха несъгласуваните звуци на песента.
  На ярката светлина маршируващата колона се виждаше ясно. Съдейки по ръста и кръглите им усмихнати лица, бяха деца. Много загорели до черно, като африкански черни, практически голи, само с тънко парче сив плат около бедрата. Нито дай, нито вземи, диваци от племето Туба-Юба. Те обаче не бяха изостанали деца. Местните момчета, както внезапно разбра Владимир Тигров с някакво седмо чувство, знаеха географията доста добре, обичаха да изучават историята на древните страни и континентите, загинали по време на тоталната война. Дори под земята, буквално ходене по ръба на бръснача (разобличаването на местните полицаи и забранените знания ще ви опънат копчета и чанти!), Теглене на карти с пирон върху разкъсаната кора. Повечето от тях имаха прави руси коси, отчасти естествени, отчасти избелени от слънцето. Гъста коса, но наистина твърде занемарена, рошава като селските момчета от средновековните фрески. Да, и физиономиите са доста европейски, без негроидни черти, приятни и весели. Но най-важното е, че пеят на руски.
  
  Велика светлина на империята
  Дарява щастие на всички хора!
  В една неизмерена вселена,
  Няма да намерите по-красива!
  
  ценни четки,
  От край до край!
  Империята се разпространи
  Могъщ светец!
  
  лъчезарна звезда,
  Осветява пътя на хората!
  Притежава основната сила,
  Защита на планетата!
  
  Децата пееха и маршируваха като пионери по строя, опитвайки се с босите си крака, покрити с малки охлузвания и натъртвания, да избият точна стъпка, без да губят темпото на марш. Приликата с пионерите беше добавена от бъглери и барабанисти. Барабани биеха армейски изстрели, от време на време свиреха гърмежи. Нямаше вратовръзки, но те бяха успешно заменени с червени яки. В ръцете на момчетата бяха брадви, въжета, триони и други устройства за изсичане на дървета. Разбира се, те идваха тук не само да пеят, но и да работят.
  Дърветата се изсичаха и влачеха на ръка, от оборудването имаше само каруци и конски гъсеници. Също продукт на генното инженерство, като космати, многокраки коне, но много по-бързи и с естествени слънчеви панели вместо вълна. От гледна точка на семейство Сталзан механизацията на труда е не само ненужна, но дори и вредна. Хората много се размножиха, дори са повече, отколкото преди началото на агресията, а работа не стига за всички. Тук мнозинството се занимава с дърводобив и дори пее в същото време. Горите обаче вече са толкова изсечени, че всички складове в непосредствена близост са пълни. Поради това много дървосекачи са принудени да отидат десетки километри по-далеч. Децата работят тихо, дори с известен ентусиазъм. Външният вид на момчетата също е доста здрав, мускулите са развити, такива атлетични фигури на тяхната възраст са рядкост сред съвременното поколение. Сякаш това са най-добрите кадри от школата на олимпийския резерв, носейки големи трупи по двойки и стремглаво, нанасяйки съкрушителни удари с брадви по дебели стволове. Балансираната храна, чистият въздух, физическата активност дадоха такива невероятни резултати. Явно други съвременници на Тигров биха завидяли на такъв живот. Достатъчно е да можете да четете, да знаете таблицата за умножение и да можете да се подписвате. Всичко извън това е строго забранено, изключения се правят само за някои от най-видните съучастници на окупационния режим. Владимир обаче се ядосваше все повече. Как можете така спокойно да работите за окупаторите, да пеете химни, прославящи тези зверове? Беше го срам и горчивина за собствения си народ, но му липсваше смелост да падне. Беше знойно, младите работници се потяха и черните им тела блестяха като намазани. Четирима войници с емблемата на лилавото око (окупационни сили) явно скучаеха. Обикновено те не патрулираха дървосекачи в тихи райони, доверявайки това на полицията или охранителните роботи. Наистина не беше горещо, така че специалната униформа, в допълнение към защитните функции на леката броня, регулираше и температурата на околната среда, непосредствено около плътта на нашествениците. Трябва да се забавлявам. Но как? Разбира се, те имат компютърни игри в гривни или в самите греди, но това изобщо не е толкова шик! Да се подиграваш с момчетата е много по-интересно!
  Старшият боец от караула изкомандва на руски:
  - Всички, почивка! Да играем футбол!
  Момчетата се зарадваха, разбира се. Внимателно (опитайте, бъдете невнимателни с такива жестоки стопани!), Те сгънаха инструментите по степен, след това трептящи, боси, зеленикаво-лилави пети от тревата, се втурнаха да събират клонки. Младите трудолюбиви работници вече са започнали да изграждат множество порти от клони и буйни големи листа. Тъй като имаше много момчета, би трябвало да има поне десетина отбора. Старшият крадец-обитател спрял момчетата:
  - Ще играем друг футбол, футболът на нашата велика империя. Ние сме четирима срещу всички вас. И имаме само една топка. Ето ви портата, ето и нашата. Задачата е да вкарате топката на всяка цена. Да започваме!
  Всеки означава всеки. И сталцаните започнаха да бият децата. Под прикритието на игра е хубаво да победиш някой, който е по-слаб. Особено славно е, ако победиш някой като теб. Стонт и половина бандити осакатиха децата, счупиха им ръцете, краката, ребрата и дори разбиха главите им. И когато момчетата, обединени в стадо, като диваци на мамут, победиха един от окупационните надзиратели, злодеите използваха оръжията си. Телата на децата бяха раздробени от леко извити, ту по-ярки, ту напротив, лъчи на бластери, затъмняващи по траекторията им. Въздухът миришеше на изгоряло месо, виеше се дим, стенанията на умиращи момчета бяха изпълнени със страдание...
  - Фашисти! Варвари! садисти! - чу се истеричен глас отгоре.
  Забравил за собствената си безопасност, загубил инстинкта за самосъхранение, тигрите бързо слязоха от дървото. Той искаше да пръска безмилостните палачи и целия този суперфашистки Стелзанат в кварки, разпръсквайки го из цялата вселена. Изпреварвайки го, космическите зверове забиха лазерите си в гъстата корона. Владимир падна от отсечения ствол. Паднал от двайсет метра височина, той бил тежко ранен. Когато Владимир се събуди, той вече беше закрепен с тел за палма и го разглеждаха с любопитство. Старшият надзирател вече беше доста опитен воин, така че гледаше с особен интерес падналия пленник като сняг на главата. Със спокоен тон, в който се долавяше само леко любопитство, Сталзан заговори, прокарвайки нокът по пробитата подметка на момчето.
  - Забележка. Има светла кожа, видимо потъмняла и дори леко изгоряла на родното слънце. Доскоро имаше обувки на краката си, а ноктите му бяха спретнато подстригани. Косата също не е обръсната до нула, вижда се работата на фризьор. Казвам, че не е местен абориген. Не бива да бъде убиван или измъчван, по-добре да бъде предаден на отдел "Любов и истина". Не е наша работа да решаваме гатанки.
  Разбойникът в окървавения с детска кръв боен костюм все пак се осмели да възрази:
  - Няма ли да го измъчваме и да се лишим от такова удоволствие?
  - Ако той е важна птица, тогава ще долетим за неразрешено мъчение. По-добре да хванем и изтезаваме някой от местните...
  Водачът щракна контролния панел и гравитационните велосипеди stalzan полетяха към собствениците, наклониха кормилата, сякаш канеха stalzans да оседлаят "конете". Старшият надзирател се канеше да скочи на механичния кон, но не издържа и все пак извади камшик.
  - Нека съживим съзнанието на затворника и ще го надуем малко.
  Ударът бързо върна цялата пълнота на усещанията в съзнанието на Владимир, което все още беше замъглено от трудно възприемане на думите на други хора.
  Страхотният сталзан удари силно, момчето се разтресе и дори изкрещя от някои от ударите, които прорязаха кожата. При тридесетия удар Владимир изгуби съзнание. Плискаха студена вода от някакъв сифон в лицето...
  Когато младият затворник с мъка отворил очи, срещу него вече било вързано мургаво момче с руса коса и сини очи. Измъчван е доста примитивно, жестоко с огън от самоделна факла. Местното хлапе се гърчеше, викаше нецензурно, вече доста здравата му мускулатура се опъваше в неистов напън, че чак въжето се спука. Когато припадна от болковия шок, чудовищата се развеселиха. Синовете на една кошмарна империя бяха плешиви в своето чудовищно подло, радостно вълнение.
  - Садисти, гадове! - едва чуто прошепна Тигрите.
  Накрая палачите обърнали внимание на него.
  - Моли се, бяла маймуно! Да видим дали можеш да мълчиш, когато са ти изпържени петите!
  Дивакът мушнал горящата цепеница в голия крак на младежа. Пламъкът хищно облиза петата на нещастния тийнейджър, мехури моментално набъбнаха.
  Болката беше ужасяваща, само още по-силно чувство на омраза позволи този път да сдържи вика.
  Това обаче вече надхвърли всички граници на издръжливостта на човешкото тяло и този път Тигрите за дълго време загубиха способността да усещат заобикалящата кошмарна реалност.
  ***
  Всяко, дори и най-краткото пътуване, някога ще свърши. С кратки, според мащабите на Вселената, и колосални, според човешките представи, хиперскокове космическият кораб "Свобода и справедливост" неумолимо се приближаваше към Земята. Бюрокрацията на империята е загубила остатъците от приличие, създавайки все повече и повече бариери пред движението на звездната инспекция.
  ***
  Мащабните приготовления бяха в разгара си на планетата Земя. Важна роля изиграха местните общински сили. Най-големите градове и села бяха приведени в ред. Достойни одежди бяха раздадени безплатно на населението, поне в големите селища хората не трябваше да приличат на изостанали диваци. Това наистина беше проблемът. Има твърде малко фабрики за производство на дрехи, а наличностите в складовете са нищожни. Можете, разбира се, да се позовавате на факта, че хората са полудели, но тогава те могат да обвинят имперските власти за това. Никога не съм имал проблем с храната. Благодарение на изменението на климата, инсталирането на фокусери и огледала, на Земята практически нямаше нощ, а генетично подобрените растения дадоха реколта 6-8 пъти в годината, а плодовете обикновено падаха от дърветата през цялата година. Поради това населението на Земята стана твърде плодовито, но културното му ниво рязко спадна. Свикнаха да се справят без дрехи, храната сама скача в устата, като в народна приказка, забравиха за интернет (неговата междугалактическа, космическа модификация е замърсена с различни унищожителни програми и вируси, така че пътуването в кинопространството е като бягане през минно поле), а само съучастници на режима гледат телевизия и родна олигархия. И едва отскоро им е позволено да носят добри дрехи. Останалите бяха научени да мислят, че са просто впрегатни животни.
  ***
  Полковник Игор Родионов, командир на елитния специален отряд на съвместните специални сили "Алфа-стелт", вървеше по площад Анж-Катуна с бърза, пружинираща стъпка. Някога на това място се е намирал Червеният площад на Москва. Столицата на най-могъщата, обширна, мощна и най-богата Руска империя на земята беше изтрита от лицето на Земята с първия удар на унищожителни ракети. Сега на негово място имаше порутено огромно село. В старите времена целият свят трепереше, гледайки страхотните стени на Кремъл. Силата е най-силната от най-силните - Великата империя доминираше на планетата, смазвайки Съединените щати на Арметики и Ситай със своята мощ, изхвърляйки тези страни от позициите на световни лидери. А сега... Къде е тази бивша сила, полузабравена история? На мястото на столицата - само колиби и не повече от дузина многоетажни порутени къщи. Човечеството все още не беше обединено, но ролята на Русия като световен лидер и суперсила се очертаваше все по-ясно по нарастващата синусоида. Преживявайки многобройни възходи и падения, Руската империя си възвръща контрола над цялата територия на СССР. Тежката енергийна криза, която обхвана планетата Земя, направи възможно натрупването на пари и ресурси за по-нататъшно разширяване. Възползвайки се от факта, че американската армия беше затънала в продължителна война с ислямския свят, войските на укрепналата Руска империя помогнаха на арабите първо да изгонят арметиканците от Терсидския залив, а след това под претекст за борба с тероризма руската армия пое контрола над всички нефтени полета в този регион. В резултат на това всички държави - от Илгира до Андия - бяха държани заедно под строгия патронаж на новата велика империя. Ситай беше принуден да приеме ролята на младши военен партньор на Русия. Икономиката на САЩ е изпаднала в състояние на колапс. Хитро успяха да си възвърнат контрола над Аляска, да смажат овехтялата и не много необходима Веропа. Вярно е, че през последните години, преди звездната агресия, арметиканците частично възстановиха мощта си, разчитайки на нови технологии. Нещата стигнаха до война, но последните военни разработки дадоха всички шансове за победа на Русия и Източния блок. Световното господство беше наблизо. Но сега е стъпкано от брониран ботуш с магнитни подметки.
  Полковникът беше руснак по националност и познаваше много добре историята на своята планета. Сталзан имаше трилиони светове под свой контрол, технологичното им превъзходство правеше всеки бунт безсмислен и самоубийствен. Ако имаше дори най-малък шанс за победа, тогава Родионов без колебание ще започне да се бори за независимостта и свободата на своята планета. Но комарът не може да пробие бронята на танка и, стискайки зъби, се подчинява на омразните нашественици. Така че поне може да направи нещо за хората си.
  Сталзаните решават да възстановят Кремъл. Без да знае как е изглеждала тази цитадела преди космическата инвазия, губернаторът задал напълно абсурдни параметри за строящата се структура. Тъй като Москва беше град номер 1, по-добре е да възстановим този легендарен символ. След космическия удар в Москва не остана нито една непокътната сграда, а подземните конструкции бяха смачкани от взривна вълна, подобна на земетресение с мощност от дванадесет бала. Въз основа на силно преувеличени легенди, Кремъл е построен почти десет пъти по-голям.
  Първоначално Фагирам Шам дори искаше да построи кули с размерите на хималайските планини и съветниците едва успяха да го разубедят, като се позоваха на факта, че просто няма да имат време да се справят с пристигането на опасен гост. В строителството са участвали както работници, така и многобройна техника. Хората бяха закръглени в милиони долари. Казармите не стигаха за всички. Повечето прекараха нощта на открито. За щастие климатът позволяваше да се спи на тревата, а около оградите на стабилни хиперплазмени лъчи.
  Въздушни фланери летяха да посрещнат. Те бяха пълни с новобранци. Поради изместването на Слънцето и промените в климата, кожата на веропеанците потъмняла. Земляните станаха много по-тъмни от Сталзаните, станаха черни или по-рядко тъмнокафяви. Някои от набързо набраните наборници маршируваха в строя (те знаеха как да правят това от деца), но само много от тях куцаха с двата крака. Прясно изпечени воини за първи път в живота си обуха ботуши и униформи. И сега вчерашните тийнейджъри се хилят, опитвайки се да изиграят яки момчета от себе си, арогантно покривайки с глупави ругатни обикновените работници. Само ако сега бяха единствените на расата на господарите, а другите хора са просто най-незначителният боклук, който можете да пипнете в копеле. Те разклащат оръжията си, възпроизвеждайки обидни жестове. "Трябва да им дадем правилното предложение!" - помисли началникът на специалните части.
  - Господин подофицер, разрешете да кандидатствам!
  Игор обърна глава към познатия глас.
  - О, това си ти, братко! Отдавна не съм те виждал... Ти като лисица замиташ всичките си следи, бягайки от нас!..
  - А ти, клето полицейско куче, пак не издири вълчата дупка! - последва весел отговор.
  Братята се прегърнаха силно. След това бавно и двамата, както бяха в полицейски униформи, тръгнаха по базалтовия път, гладък като полирано огледало. Четири животни-пазачи - бронирани носорог с лапи на гепард, и вместо да пасат мрежа от космати пипала, тичаха от дясната страна на маршируващата колона, този път женски местен отряд. Момичетата бяха с къси поли с издути бюстове, едва прикрити от подобие на туника. Босите крака маршируваха почти в синхрон с изпънати пръсти. Самите момичета изглеждаха много привлекателни, предимно пухкави блондинки, с правилни черти, почти идеални пропорции на фигурите (резултат от генетични чистки, извършени от окупационните власти!). Краката им, които не познаваха обувки, бяха изящни и не се деформираха ни най-малко от босите крака, а специален мехлем отблъскваше праха, правеше петите на момичетата розови, издълбани, изглаждащи и правещи грапавата повърхност на женската подметка да блести като корали. Само кожата в продължение на няколко десетки поколения под непрекъснато излъчващите лъчи на осветителните тела придоби цвета на ебонит, който при естествените блондинки с арийски или славянски черти на лицето изглеждаше неестествен, дори малко плашещ. Игор, без да откъсва очи от тънките момичешки крака, едва чути, така че само тренираните им уши да улавят, продуктът на селекцията на окупационните родни спецчасти каза:
  - Нямам време за нежност, братко! При нас, и този слух е достоверен, идва главният инспектор от Съвета на правосъдието. Легендарният Des imer Conoradson. Чували ли сте за него?
  Иван "Крушило", така се казваше брат му - "Крушило" - караше, също тихо отговори;
  - О, това е! Ето защо има такъв шум и глъчка. Какво можете да кажете за всичко това?
  "Сега Фейдж се преструва на любезен, но това е ужасен звяр, жизнена плазмена въшка, която е унищожила стотици милиони наши сънародници. Веднага щом проверката приключи, той ще убие с тройна сила. Той трябва да бъде спрян и вие трябва да ни помогнете!
  Началникът на специалните сили на Алфа Стелт поклати мрачно глава. Гласът на Игор беше пълен с болка:
  - Имаме хубава поговорка. Добре сте разбили стената, но какво ще правите в съседната клетка? Всички са еднакви, ние за тях сме просто безкосмести маймуни и нищо повече. В тази битка можете да разчитате само на себе си!
  - Тогава хвърли омразната си форма и тръгни с нас в горите! - прошепна високо Иван, забравил за момент предпазливостта.
  - А защо да водим театрална война с тях? Вашите картечници наистина ли орат ... Срещу бластери, лазери, лъчехвъргачки, мазери, бойни роботи? Да, това е като топче за хипермастодонт ! Дори водородните бомби, които нямате, са безобидни крекери срещу техните силови полета. - Елитен полковник, разпери ръце.
  - Основната сила е духът и хората! Материята може да бъде силна, но само духът има истинско всемогъщество! - патос, подавайки широките си гърди, каза Иван.
  Животно с опашка, наподобяваща ветрило, украсено с най-красивите скъпоценни камъни, но с тяло на тигър, пасещ мирно, поглъщащ портокалова трева. Устата му беше беззъба, но много успешно поглъщаше генетично модифицирана флора. В същото време това животно изхвърли кръгли топки от утробата си. И децата роби ги взеха, спретнато ги поставиха в прозрачни торби.
  Игор Родионов тъжно произнесе цяла реч:
  - Красиво казано, но това са само думи, които силно разтърсват въздуха! Ами хората? Имаше такъв Керчи Кер - кралят на специалните сили, и Иван Козловски - ръководителят на наемниците. Те се опитаха да водят партизанска война, използвайки обучени войски. Зелени барети... Кестеняви барети... Сталцаните ги бият като яребици дори в ръкопашен бой. Войниците на Лилавото съзвездие превъзхождаха числено Специалните сили. Реакция, бързина, техника, сила, габарити... Всеки от тях заложи по сто местни "Рембо". Генерал Мокили Велр ги уби с голи ръце, и двамата лидери на партизанската война едновременно. Както им каза: "Дайте ми шанс! Защитете се!" и като за подигравка им подаде в ръцете стоманени брадви! Всяка ваша стъпка се знае предварително, дори камуфлажни дрехи са ви продадени с негово пряко знание, за да е интересна войната. Просто им е забавно.
  В отговор Иван Родионов стисна здраво юмруци, дори кокалчетата на пръстите побеляха, гласът на руския партизанин прозвуча с голяма мъка сдържана ярост:
  - Няма какво да напомня отново за безсилието ни. По-добре помогни да помете поне Фагирам Шам. Тогава ще разгледаме ситуацията, ще съберем привърженици. Трябва да ни помогнете, защото Alpha Stealth е най-добрият специален отряд на Ronald Ducklinton.
  Игор изпита най-голямо смущение. Дори се срамуваше да погледне брат си в очите. По някакъв начин Родионов си напомни този тревопасен тигър с опашката на бляскав паун. Така той изхвърля питки с медено мляко, които се прибират от окупационните чудовища. Но от друга страна, трябва по някакъв начин да се оправдаете:
  - Какво всъщност можем да направим? Рон е мърша и копеле. Той ще унищожи всеки, който окаже поне някаква достойна съпротива. Целият колаборационистки елит под капака. Дори ни е страх да си помислим лошо за тях. Това е в истинския смисъл на думата. В крайна сметка те могат да четат мислите ни с помощта на устройства и да го правят зад кулисите. Когато ги включат, в устата остава само метален вкус. Поемаме голям риск. Ако попадна под съмнение, тогава проверката ще ни съсипе и цялата информация ще бъде изцедена като сок от лимон.
  Иван кимна разбиращо, сянка премина по лицето на едър млад мъж, но изглежда, че като по-млад, той все още не е загубил вяра във възможностите на човечеството да се противопостави на нашествениците. В края на краищата, например, нежната вода може да шлайфа диамант, а човек ....
  - Трябва да използваме и най-малката възможност. Да, и за сметка на трупове. Дерат кожата от хората, а от костите правят фигурки, сувенири, чинии и други боклуци... тук има цял подземен бизнес. Възможно ли е да се правят ръкавици, якета, чанти и така нататък от разумни същества. Сапунът се прави от човешка мазнина, прясното месо се преработва в протеини, консерви, добавя се към многопластови пайове, продава се на други раси. В крайна сметка това е чудовищно, дори косата и ноктите се рециклират. Човек е разглобен на елементарни частици, печелейки от всеки орган. Не знаехте ли, че тези копелета създадоха цяла фабрика, в която извършват тайни експерименти с хора. Това, което правят, е мистерия. Но Третият райх в сравнение с техните дела и мащаба на процеса е просто малко кофти в сравнение с опитен палач. И този бизнес е пуснат на голям поток. Дори хазната и централните власти на империята печелят от това... - Владимир млъкна, извади от джоба си бонбон, който миришеше силно на мента, и го хвърли в устата си. После продължи. - Вярвам, че зоргите ще им нанесат толкова конкретен и силен удар за това, че няма да се разминат с един губернатор. Дес Имер Коно... По дяволите името му... Той трябва да получи доказателства и когато говори с местните, трябва да има гневни разкрития, а не само смели възгласи за просперитет под примката на империята. Милиарди хора са с нас. Всички сексоти работят от страх или от професионални долари. Сталзаните не са толкова готини! Подсмихват се, подценяват ни, смятат ни за по-лоши от глупави животни. Но ние сме хора! И ние можем да им отвърнем, те не могат да предвидят всяка ситуация. Можем да ги унищожим с внезапни движения и удари.
  Игор поклати енергично глава в отговор.
  - Така е, и те не са богове! Но аз няма да се кача под лъчите! Всичко, което мога, ще се опитам да направя. Вие формално сте част от общинската полиция. И говорим много дълго време. Какво ще им кажеш, как ще обясниш разговора ни?
  Иван, което е съвсем разбираемо, се обърка тук:
  - Тоест, като? Едва започнахме!
  Игор спокойно и с иронична усмивка обясни:
  - С помощта на едно ноу-хау отрязах опашките. Факт е, че при тотално наблюдение само шефът на спецчастите може да намери начин да се измъкне. Нека Горностаев се свърже с мен. Ще му помогна да предостави компрометиращи доказателства за Фага. Но предупреждавам, не се доверявайте на обкръжението си, има поне две къртици, които докладват на окупаторите. Дори местоположението му се знае отдавна, не го убиват, защото е перфектната изкупителна жертва. На него се отписват всички излишъци и непланирани разходи.
  Иван с рязък удар на хвърлен на слънце ботуш изхвърли бодливата дума кактусов охлюв и отговори с не съвсем подходящо веселие:
  - Това не е толкова лесно! Аз самият не знам къде се крие Горностаев. Никой не знае и не е виждал точното му местоположение, но той постоянно поддържа връзка и някои дори смятат, че дух ги води. Ще осигурите местна охрана, сигурност и преводачи, нали? - с надежда каза подземният работник.
  В този случай Игор не беше съвсем сигурен, влажен вятър духаше в лицето му, поради което можеше да се помисли, че сините очи на гигантските специални сили се насълзяват:
  - Преводачи под денонощно наблюдение, те изолирани от всички, без изключение, земляни. Но във всяка система има дупка. Надявам се, че такъв опитен инспектор ще успее да разбие изкуствено изплетената мрежа. Съгласна ли си, Ваня?
  Боецът от невидимия фронт, с твърд глас, истински революционер, отговори:
  - Вярвам на леля си, братко. Затова в името на нашата майка Земя ще се опитаме да победим врага с общи усилия. Ако умрем, децата ни ще продължат да се бият. Надеждата умира последна, човек без надежда е мъртъв от самото начало!
  Двамата братя се ръкуваха, поздравиха и си тръгнаха.
  Срещу Иван-Крушило друга колона от прясно повикани юноши пишеше стъпка. Автоматично поздравявайки младите мъже, което е съвсем разбираемо, без да вдигат поглед, погледнаха силните, тънки момичешки крака, успоредни на ходещите амазонки. Покрай колоната прелетя фланер с офицер от лилавото съзвездие. Фланьорът имаше формата на орел, с обърнати назад крила и три хобота вместо клюн. Сталзан заплашваше с десетцевна лъчева пушка от прозрачната пилотска кабина. А отгоре на колата витаеше холограма, същества като дракон, но в същото време толкова отвратителни и ужасни, които, когато обърнаха страховитите си глави, момичетата и момчетата неволно крещяха. Фалшивият местен полицай Иван трябваше заедно с останалите да му отдадат почит с жест, много подобен на нацисткия поздрав. Работниците поздравяваха малко по-различно, кръстосваха ръце пред себе си и здраво стискаха юмруци (това беше знак за готовност за работа до последното количество енергия).
  
  Глава 14
  Колко самотен в мрака -
  Студени звезди блестят!
  И защо, по дяволите
  Не можете да намерите истината?
  Изглежда нашият свят е мъртъв
  Сякаш пътят свърши...
  Но не тъгувай, брат-джигит!
  Не можеш да се удавиш в небето...
  След като Лео натисна червения бутон, асансьорът спря и, движейки се надясно, спря. Неприятен глас на езика на Сталзаните напрегнато изпищя: "Системата за самоунищожение е включена". И Лъвът чу началото на обратното броене:
  - Десет... Девет... Осем...
  Ераскандар отлично разбираше какво означава това, затова вдигна, като торба с картофи, тялото на партньор или по-скоро отвратен собственик и се опита да излезе от асансьора. Вратата се заклещи по закона на подлостта, но стресът даде допълнителни сили на младия мъж. С цялата си момчешка ярост той дръпна упоритите врати, деформирайки твърдия материал, почти го изтръгна от металните скоби.
  Ужасното усилие предизвика спазми в мускулите, широките гърди се надигнаха от усилието. Младият мъж, борейки се с коварното изтощение, скочи напред, влачейки безполезен придатък на рамото си.
  Все пак не беше възможно да се измъкнем от взривната вълна ...
  Нагорещена експлозивна шахта застигна Лъва. След като прелетя петнадесет метра, Ераскандар се блъсна в колона и загуби съзнание. Вярно, той не беше покрит с тъмнина. Външно човекът напълно се изключи, но в мислите си се потопи в някакъв сън...
  ... Както винаги, в една обикновена слънчева сутрин, той и приятелите му се втурнаха през гората. Те обичаха да си играят на война. Войната между хората и сталзаните беше особено популярна. Оръжията са направени предимно от дърво, понякога от шперплат. Те все още се смятаха за твърде малки за физическа работа, но работната сила беше достатъчна дори и без тях ...
  Бъдещият гладиатор Лео наскоро навърши осем години-цикли, а годината на Земята, поради приближаването на орбитата към Слънцето, стана по-къса с 50 дни. По същество той все още е дете, което никой не приема на сериозно, но Той беше силно и съобразително дете извън възрастта си. В компанията на момчета Лео несъмнено беше признат лидер и в битка можеше да победи боец, много по-възрастен и по-голям от него. Да, и към изкуството на ръкопашен бой Ераскандер е пропит с недетска любов и фанатизъм. Искаше да бъде по-силен от всички, по-умен от всички, по-добър от всички. Той не се страхуваше да каже направо, че когато порасне, ще изгони всички сталзани от планетата Земя и след това ще построи звезден кораб или по-скоро дори цяла флотилия и ще освободи други поробени светове. Всичко това затвърди мита за него като небесен пратеник и месия. Въпреки че в селото имаше служители на Пурпурното съзвездие, дори те не бързаха да докладват на висшите власти. Още като малко дете Лео твърдо вярваше в своята изключителност. Затова неочакваната поява на няколко високопоставени лица в селото не го впечатли особено. Те дойдоха с потомството си. Децата на управляващите режима привлякоха оживено внимание. Носеха пластмасови оръжия в ръцете си, като играчки, но въпреки това интересни. При изстрел изхвърчаха искри, които при удар шокираха кожата и дълго светеха върху нея. Облечени в къси панталони, ярки тениски и елегантни сандали, те рязко се открояваха от почти голата селска мизерия. Това им даде прекомерна арогантност, особено след като на цялата планета Земя имаше само две малки фабрики за производство на детски дрехи и играчки и дори много от децата на високопоставени съучастници на нашествениците бяха принудени да ходят голи и боси. Това дразнеше лъва, той не обичаше нахалните хора и тези момчета се държаха като малки барчуци. Един от тях се развика, имитирайки баща си, генерала от родната полиция.
  -Хей, ти! Жалки селски мръсници, на колене! Вижте ботушите ми, нека вашият лидер ги оближе със собствения си език.
  Ярките алени ботуши блестяха на слънцето, те струваха цяло състояние на тази планета. Ераскандар не издържа повече, въпреки че ги предупреди, че ако докоснат някое от елита на децата, няма да избегнат изпращането им във фабриката за рециклиране. Страшни легенди се носят за тази фабрика, никой не се е върнал оттам. Казаха, че правят миди, дрехи, консерви и т.н. Наистина, нямаше малко търсене на човешка кожа, заедно с продукти, направени от косми и кости, те бяха предприемчиво продавани на междугалактическите черни пазари. Но Лео все още не можеше да се сдържи.
  - Ти си малък чакал. Баща ти ближе задниците на приматите сталзан, а ти ближеш моите пети. - Момчето посочи зелените си от тревата и мазолести крака, надупчени от тръни. Ръцете и краката, коленете, лактите, пищялите и юмруците на детето били покрити с охлузвания и натъртвания. Всеки ден от ранна сутрин, ако има понятие за утро във вечна светлина, той тренираше по дърветата, събаряйки кората и чупейки клоните. От това крайниците му бяха препарирани, наподобяващи стоманени пръти. Външно одрасканият Ераскандер обаче приличаше на непълнолетен бандит, синьо-зелените очи на момчето блестяха като на гладна пантера.
  В отговор прозвуча изстрел, Лев успя да се измъкне и, ловко гмуркайки се, избягвайки следващите изстрели, удари опонента си в скок. След това, със салто, той продължи да се движи, като Майкъл Тайсън в непреодолимия си натиск. Това е прост, но ефективен удар с глава в брадичката. Ударът отблъсна много по-голямото, по-тежко и може би дори закръглено момче с подпухнало коремче. Синът на генерала падна и точно там други деца, приятели нападнаха барчуците. Онези, изненадани от тази непонятна ярост, стреляха от своите "плашила" и почти веднага попаднаха под жестоки удари. Те бяха бити с цялата детска непосредственост и ярост. Когато панчетата припаднаха, съблякоха дрехите им, взеха им часовниците, малките мобилни телефони и най-важното - оръжията. Всички се забавляваха, децата се смееха с глас, пляскаха с ръце, имаше и момичета с венци от чудни цветя, предимно внесени от други планети, имаше и доста деца. Имаше само възрастни, които обаче с присъствието си само разваляха идилията на свободата и всепозволеността. Момчетата включиха обширни холограми на малки телефони.
  Едно от момчетата, одраскани на тръните, каза:
  -Лесно е, можете дори да им давате гласови команди.
  Чернокожа, но с бяла коса на главата и една скъсана туника, момичето се изненада:
  - Да, колко интересно! Искам да видя синята фея!
  В отговор холограмата блесна и се появи изображение на красиво момиче със сребърни крила на водно конче.
  - Готов съм да изпълня трите ти желания.
  - Класа! - каза момичето, поклащайки глава, увенчана с венец, искрящ на слънцето като скъпоценни камъни. - Искам торта със сладолед и шоколад под формата на рицарски замък.
  - Като стария крал Артур. - подкани голо момче с изображение на лилав вълк на гърдите.
  - Тази секунда! - Феята проблесна, примигна образа и веднага се появи, държейки в ръцете си бляскав и в същото време величествен замък.
  - Предай ми го. - попита момичето. Холограмата хвърли към нея цветна, покрита със знамена конструкция. Момичето го хвана с ръце, разминаха се. Момичето опита отново. Не се получи. Тя избухна в сълзи, триейки горчиви сълзи с юмруци:
  - Отново измама. Лъжливи сталкери! Имат само истинска жестокост, а всичко хубаво е здрав фалшификат!
  Като я погали нежно по главата, Лео я успокои:
  - Това е илюзия! Те се наричат холограми. Те могат да покажат всичко, сякаш в приказка. Не е нужно да плачеш за тях. Може би е по-добре да гледаме филм, брато?
  - Покажете го на кино! Децата извикаха в един глас.
  Холограмата във формата на фея стана още по-голяма и по-цветна, а гласът издрънча като звън на сребърни камбанки:
  - Какво ти е необходимо? Защото имам милион двеста и петдесет хиляди колониални филма за различни раси.
  - Някои по-готини и по-смешни! - попитаха момчетата, енергично тропайки с боси крака.
  - Трябва да има игри! - каза той, придобивайки строг, вече доста възрастен вид Ераскандар.- Искам да се забавлявам малко и да ви покажа колко привлекателен може да бъде прогресът!
  - И каква игра! - попита друга холограма, която прие формата на украсена с роза жаба със златна стрела.
  - Такива да се бият и да стрелят! - възкликна високо Лео, а останалите деца бурно ръкопляскаха в подкрепа!
  "Тогава предлагам Star Patrol. И двете холограми разтегнаха лицата си в неестествено широки усмивки.
  - Блесна многостранен образ. Лео Ераскандар бързо, с хватката на роден воин, задаваше въпроси как да използва това или оръжие, да преминава от ниво на ниво, игровите роботи му отговаряха чрез холограми.
  Скоро детето беше потопено във вълна от игри. Други деца гледаха цветни фантастични екшън филми или се присъединиха към своя лидер. Беше забавно, особено за Лео, който с лекота мина първото ниво и прочуто се поряза на второто. За другите беше по-трудно, те нямаха нито опита, нито хватката на истинския терминатор, характерен за Erascander.
  Един от убитите врагове, държейки в ръцете си отсечена глава, пееше:
  - Напразна ми е юнашката радост - все пак скоро ще е о-йо-йо-й!
  Ераскандар пръв се съвзе от еуфорията, може би под влиянието на тези двусмислени думи: какво ще стане, когато хулиганството им бъде разкрито? Изглеждаше напълно забравил за жестоката реалност... Отговорът дойде по-бързо, отколкото имаше време да мисли.
  -Хора макаци, уморихте се да живеете! Сега ще играя рулетка за изпаряване с вас!
  Гласът, който каза това, беше детски, но неестествено силен. Момчетата веднага спряха да говорят. Този, който каза тези думи, не беше страшно чудовище. Пред тях стоеше момче, което изглеждаше на десет или единадесет години. Видимо по-лек, и несравнимо по-мускулест от останалите родни момчета. Не се открояваше много дори с дрехи, също по къси панталони, бос, но със седемцветна шапка и златни гривни, обковани с камъчета на ръцете. В ръката на момчето има малък лъчев пистолет, много подобен на играчка, и не по детски строг поглед на скучни отровни зелени очи. В очите на диво желание за стрелба, убиване, омраза и бързане от всички пукнатини. "Това е тяхно дете! Децата на нашите окупатори", предположи Лео. Никога не беше виждал жив Сталзан близо до себе си, а децата им, дори и на окупирана планета, затворена за контакт, бяха рядкост. Момчето от расата на господарите не беше ужасно, дори изглеждаше комично в гнева си, но за първи път в младия водач на младите бунтовници той засмука толкова неприятно в стомаха.
  - Кой от вас да разкъса най-напред! Изберете безполезните хора! - Сталзаненок хвърли толкова пълен с презрение поглед, че сякаш невидим юмрук те удари в лицето.
  Едно от момичетата изкрещя уплашено:
  -Той е! Окупатор мини есе.
  Лазерен изстрел преполови идиличното босо бебе с бели като овча вълна къдрици. Лицето на момичето беше изкривено от болка и веднага изгладено, невинната скъпа си тръгна, разкъсано малко телце, бързащо към небето при Исус. Децата надигнаха вик, някои от тях започнаха да стрелят с пистолети играчки, други се втурнаха в атака, опитвайки се да повалят хлапето Сталзан. Малкият воин наряза момчетата с греда, беше лесно, по-лесно, отколкото да изгори тънък слой масло с нажежена игла. Гравиолазерът покоси децата на десетки, а ответните изстрели само леко искряха кожата, увеличавайки яростта на наказващото момче. Лъвът се стовари на земята, избягвайки смъртоносните пламъци на джобния лъч. Той се претърколи назад и като напипа тежък камък, го хвърли към врага. По-скоро младият боец веднага хвърли два смазващи предмета, първият в ръката, другият в главата, интуицията подсказа, че един камък може да не е достатъчен. И разбира се, малкият стрелец успя да свали летящия към главата "подарък" с лазерен лъч, но вторият, летящ по прекъсната траектория, уцели точно в ръката, нокаутирайки лъчевия пистолет. Малкият наказател се втурна към джобния лазер и почти успя да го грабне, тъй като мощен ритник отхвърли оръжието настрани. Ераскандар зае бойна стойка, малките му, но много изваяни мускули течаха като морски вълни, търкаляйки се под шоколадова кожа, която беше съвсем малко по-лека от тези на другарите му. Гъвкавото тяло на Лео искаше контракции, сухожилията на детето стърчаха като тел. Противникът му избухна в смях, звучният му смях прозвуча подигравателно.
  - Ти, малко човече, искаш да се биеш с мен с голи ръце. Аз съм сталзан, великият воин от най-могъщата империя в безкрайната вселена. Ще те разкъсам с празни ръце, ще отбия всички органи с краката си, ще разбия тялото ти на милиарди фрагменти, разпръсквайки го из цялата галактика. Аз, такива кокошки като вас, ще посека сто, не, хиляда! И това без никакво супероръжие, за адската мощ на което вие приматите не подозирате! - изрева момчето, като също си играеше с мускулите си, по-едри и не отстъпващи по релеф на землянин.
  -Кажи ми името си, за да знаеш гроба си. - каза смело Ераскандар и спокойно стъпи с босо детско, но силно краче върху пламтящите въглени, изникнали на мястото на обгорял пън от спорадично попадение с гравиолазер.
  - Няма да имате гроб. Виждате ли тези гривни, те само отвън блестят като злато, но отвътре са направени от вашите кости. От черепа ви ще бъде изрязана топка за крокет, а костите ще се използват за бухалки! - Насадено е изчадие на нацията-поробител, която се е вбесила от леденото спокойствие на някакъв си примат.
  Лъвът, загубил търпение (Или може би решавайки - по-добре е да удариш веднъж, отколкото да проклинаш сто пъти!), Той рязко ритна целта в слънчевия сплит. Врагът блокира удара и се опита да забие разбивача в доста широкия и мускулест врат на землянин за такава крехка възраст. Сталзан беше по-висок, по-тежък и може би по-стар. Усетих прекрасно училище за ръкопашен бой, бойна подготовка от раждането в киберутробата. Врагът беше бърз като светкавица, силен като тигър, техничен. Ако имаше просто дете пред себе си, щеше да го убие като муха, но Лъвът явно също не е роден като овца. Двамата бойци си размениха поредица от яростни удари, удряха се, налагаха блокове, насичаха с ръце, крака, глава. Използваха се и лакът, и коляно, все трикове и измами. Лъвът се сблъска с Тигъра, като цяло само две деца се биеха, но изглеждаше, че се бият две стихии. Лед и огън, ангел и демон, Брахма и Кали, Луцифер и Михаил. И двамата противници се движеха толкова бързо, че оцелелите момчета не можеха да следват движенията им, толкова бурна беше битката. След това скоростта на малките бойци леко падна, умората започна да се отразява. Въпреки че бойната техника на Stalzan беше необичайна, предвид опита от хиляди години войни и с милиарди цивилизации, Лев я възприемаше на интуитивно ниво, сякаш бойните движения бяха заложени в самата кръв. Неговият противник също беше изумен от такава твърда съпротива. В края на краищата, Leeser Varnos беше името на момче от лилавото съзвездие, той беше победител в галактиката сред момчетата под десет години. И ето нов звезден враг, роб от низша раса, но се бие наравно с по-тежък и по-сложен противник.
  Кой те научи да се биеш така? - възкликна Лизър, трудно си поемайки дъх.
  - Човекът ме научи. Какво е ударено? Мислех, че хората не са пълноценни животни, които не могат да ти отвърнат. - Лъвът също беше много твърд, но момчето се опита да не губи темпото.
  - Ще те убия маймуно. Това е въпрос на принцип и чест на моята раса!
  Лийзър ускори рязко, а вече нараненото му лице почервеня от усилие. Той изля цялата си ярост. Ераскандар запази хладнокръвие "Гневът е твой враг, нека яростта изгори противника ти". Малкият сталзан също го удари десетина пъти по лицето, счупи му няколко ребра, по мургавото тяло на момчето се разляха синини, потече кръв.
  - Защо плуваш примат! - засмя се младият син на подземния свят. Той увеличи натиска и сега всички се опитваха да намерят решаващ удар, леко отслабвайки защитата. Преструвайки се, че вече е напълно изтощен, Лео отвори.
  Варнос нахлу с невероятна сила, изхвърляйки цялото си телесно тегло и мускулна група. Ераскандар се гмурна и удари с лакът основата на врата. Ударът беше силен, освен това той отиде на срещата, удряйки сънната артерия. "Великият воин" рухна мъртъв, сърцето му спря от шок от болка. Момчетата, стоящи наблизо, аплодираха в унисон. Нашият руснак напълни омразния окупатор. Омразното седемцветно знаме на нашествениците беше изобразено върху шортите на победения враг. Лъвът, като излъга шорти, ги разкъса на малки парчета, разпръсквайки ги настрани. Цялата умора изчезна, радостта буквално кипеше във всяка клетка на тялото:
  -Ето я мерзката слава на империята! Стъпчете отломките му, скоро всички сталзани ще се превърнат в същите гнили трупове като този! - И той заби крака си в окървавеното тяло на врага, без да обръща внимание на болката в счупените пръсти (Противникът беше достоен за сталзан!). Какво се случи след това, Лев си спомни смътно, главата му внезапно потъмня, мускулите му бяха схванати от крампи, той беше изкривен, хвърляйки го върху смачкана трева. Зашеметяващият лъч го покри заедно с момчетата. В следващите спомени имаше болка, много силна болка, много по-силна от сегашната. Професионалните палачи брутално измъчваха тялото на детето, не питаха нищо, не задаваха въпроси, не се нуждаеха от информация, измъчваха го единствено от чувство за отмъщение. Той беше отмъстен преди всичко за това, че беше човек, който се осмели да вдигне ръка и най-важното - да я вдигне успешно срещу господаря си. Затова палачите се опитаха със сила. Усещането за болка беше толкова истинско и изразително, че Лъвът се събуди от страх, трепереше силно. След това се успокои, да беше наранен, но болката от раните не е много силна. Поемайки непосилно бреме, той е потопен в Усещането за страдание, физическо и морално. Един живот, пълен с мъки, се усети. От този спомен за първото му бойно кръщение; Лъвът се събуди, трепереше силно. Да, наранен е, но болката може да се изтърпи. Момчето се успокои, взе комплект за първа помощ, защото собственикът му винаги го носеше на колана си. Ераскандар лекува раните, които вече зарастват, а също така взема няколко хранителни хапчета за увеличаване на мускулите. Тялото отново се изпълни със сила, младежът почувства бодрост в тялото си. Инстинктът ми подсказваше, че е напълно възможно да се изгубя в подземния лабиринт. След като постави Хермес на раменете си, Лео премина през тунела, опитвайки се да стигне до гарата. Мрежата под краката беше студена и драскаща. За щастие кожата на краката е толкова груба, че дори не обръщате внимание на такива дреболии, но само трупът на враг на раменете ви е сериозна тежест. Но по някаква причина Ераскандар не можа да се накара да хвърли омразния си господар в ада или, още по-добре, да го остави в асансьора, обречен на самоунищожение.
  Гарата, към която отиде младежът, не беше съвсем пуста. Няколко разноцветни прожектора осветяваха сиво-лилавата зона. И тук имаше живот. Зловонна купчина боклук с различни деформирани и смачкани контейнери. Насекомите пълзяха по него с тяло под формата на обикновена свиреща хармоника и две дузини крака на хлебарки. Имаше буболечки и по-отвратителни, с размерите на котка, блещукащи от тор и много дебели космати крайници в язви.
  Ераскандар, в стила на ренесансов философ, го каза:
  - Лошото винаги е близо, но перфектното е завинаги недостижимо! Който създава позор е негодникът, който създава подлото, онзи престъпник ... Така че в крайна сметка кой тогава е Бог Създателят?
  Един от бръмбарите внезапно изписка в отговор:
  - Светът е създаден от сътворението!
  Лъвът се усмихна и любезно помаха на полусъзнателното същество. След това той направи няколко крачки, мрежата под краката му стана още по-бодлива, много остри игли стърчаха от нея, момчетата го боляха мазолести подметки. Това беше добър стимул за добавяне на стъпка, особено след като натискът върху иглите увеличи допълнителното тегло на Hermes. Няколко коридора водеха от площадката. От единия се чуваха дори приглушени звуци на музика - някаква смесица от хард рок и звън на танкови вериги. Отекваше и от чукове и кучешки лай. Може би имаше някаква дискотека от несталзаноидни същества. Перспективата да се срещнеш с тълпа от не съвсем интелигентни млади хора, различни по цвят и тип, и освен това вероятно напомпани с наркотици за удоволствие, не беше приятна. Освен това те гледаха на сталзаните като на източник на всички проблеми и страдания. Други раси се страхуваха и мразеха звездните паразити, безмилостни нашественици. И тази планета беше колекция от злодеи от всички краища на мегагалактиката. Не че Лео се страхуваше, но в случай на разглобяване трябваше да убие отново, което не искаше. Тук, в подземието, императорските власти си затварят очите за всичко, чиято помийна яма също използвам за свои цели. И все пак младият мъж реши да провери всичко и да изследва... Дори се скара, че е твърде сантиментален, защото убийството, особено на диви видове, не предизвиква угризения. За да не се смущавате, по-добре е да скриете официалния си собственик. Все още беше в безсъзнание, така че нека спи по-добре. Сталзаните се регенерират по-бързо, докато спят, а раните му не са фатални. Идеалното място беше куха пирамида с отрязан връх, до нея стоеше статуя на невъобразимо чудовищно чудовище, може би дори местен бог. Лъвът хвърли Хермес, този високомерен генерал, без церемонии като торба с боклук в кофа.
  Веднага мрежата под беззащитните крака на момчето почти спря да боде. Опитвайки се да стъпва безшумно, Лъвът се придвижи с пружинираща походка към звука ...
  Планът беше прост. Намерете транспорт и се махайте от тук. Може би ще успеете да прикриете следите си. Фланьорът беше нает под фалшиво име, а мини-роботите вече бяха измили кабината. Вероятно това не е първият път, в който Министерството на криминалната сигурност вижда подобна разправа, така че всички записи могат да изчезнат "по чудо". Ето още нещо интересно. С крайчеца на ухото си чу за секретни ракети. Защо собственикът се нуждае от него? Може би появата на "Горилите" не е случайност?
  Момчето, разбира се, взе със себе си оръжие, аптечка, синтетична храна. Но кибернетичната невидимка, принадлежаща на собственика, за съжаление се провали, превръщайки се в безполезен парцал. Лъвът се движеше много внимателно, като лисица. И коридорът от време на време дава клонове. Осветлението беше много слабо и понякога напълно изчезна, така че в много отношения беше необходимо да се съсредоточите върху слуха. И той е наточен от природата и укрепен от обучение в млад воин. Едва доловими стъпки и спокойно дишане привлякоха вниманието. Ераскандар замръзва...
  Не се наложи да чакаме дълго. Неясна, неразличима фигура проблесна като призрак. Лео напрегна очи, опитвайки се да види непознат тип не само в частта от спектъра, видима за човешкото око, но и в други диапазони. Вече е по-добре... Хуманоиден субект беше. Ходи като лисица, крадешком, сякаш се крие от някого. Ако е сталзан, тогава се чудя какво прави тук? Обикновено този жесток и арогантен вид ходи прав и не се страхува от никого. Трябва да знаем: в случая това е смесица от любопитство и прагматизъм... На дълбочина от десетки километри, когато наоколо има милиони извънземни и враждебни видове, дори един сталзан изглежда почти човек. Обектът на наблюдение се превърна в много тесен коридор, дори трябваше да се обърне настрани. Лео го последва безмилостно, интуицията го подсказа - ще бъде много горещо ...
  ***
  Властта над планетата всъщност е преминала под контрола на ултрамаршал Еророс. Фагирам Шам всъщност беше отстранен от контрола на планетата. Освен това ръководителят на външния сектор го упрекна конкретно за реконструкцията на Кремъл.
  - Вашите мозъци са по-лоши от маймуните! - изкрещя с цяло гърло (не толкова от факта, че наистина беше ядосан, а в името на това колкото се може повече живи хора да гледат унижението на най-отвратителния губернатор!) Еророс. От къде имаш информация за тези размери? Още по време на първите удари беше сканирана почти цялата територия на планетата. Имаме кибернетични записи как е изглеждала почти цялата планета преди войната с нашата непобедима империя!
  Подобният на горила Фагирам се прегърби и изпъшка:
  "Това е информация за Звездния флот от Супер отдела за война и победа. Тя не е достъпна за нас.
  Еророс грубо заби дълъг пръст с прибиращ се нокът в гърдите на губернатора и, поддържайки гръмовен тон назидателно, каза:
  - Все пак е в компютърния архив. Освен това имате в устройствата цялата информация, отписана от човешката компютърна мрежа. Така че цялата информация за тази сграда е налична. Ти си истински идиот! Трудно ли беше да познаете да влезете в диска? Нищо чудно, че казват, че сплескан нос и черна кожа са признак на кретинизъм! Имбецил, черна дупка глава, като баба ти Велимара!
  Фагирам се изправи и размахвайки юмруци, почти се втурна в битката. Той изписка в отговор като прасе на клане.
  - Може би вие и чичо ми, ръководителят на отдела за защита на трона, записвате в креатини?
  Еророс изрева в отговор като топовен огън.
  - Той е причината вие, влюбените момчета, още да не сте изгонени от поста. Сякаш не знам колко си пъхаш в джоба, търгувайки с човешка кожа и кости!..
  И двамата сталзани бяха готови да се разкъсат един друг на парчета. Фагирам Шам блесна с очи, но Еророс беше по-висок по ранг, така че той се примири за момента.
  Властите май трябва малко да си остържат редиците. Системата за управление на колаборационистите беше опростена десетична система. Тя е корумпирана и бюрократична до краен предел, което означава, че трябва и тя да се изчисти малко, например да се разклатят добре местните съучастници....
  Роналд Дъклинтън беше принуден страхливо да поздрави и да се поклони дори на обикновен войник от армията на Великия Сталзанат. Той се страхуваше от сталцаните, както заек от гладен вълк. Но той имаше възможността да вземе душата си върху по-малките съучастници от Purple Constellation. В очите на дребните тревни двуноги той беше като президент на Земята и най-висшият полицейски служител. Въпреки че се страхуваше от окупаторите, самата мисъл, че те могат да напуснат, накара него и редица други сътрудници в страхлива тръпка. Бунтовниците мразеха местните полицаи дори повече от извънземните от други галактики. Чакалът, събиращ остатъците, оставени от тигъра, е жалък и му липсва очарованието на силата и смъртоносното уважение, което се дава на един голям хищник. Полицаите бяха лоялни към империята, въпреки че обичаха да крадат. Няколко бяха арестувани за назидание и екзекутирани след мъчения. И дори не започнаха да го пускат на звездите, решавайки, че е твърде голяма чест. Предпочитаха грубо издялан кол, което беше допълнително унижение.
  Чрез такава екзекуция, като че ли, съучастниците-крадци бяха свалени. Други получиха строго предложение, подкрепено с добри изблици на статично електричество. Всичко се промени, тъпият страх от марионетките беше заменен от трескаво вълнение. Тъй като градът, превърнал се в окупационна столица на империята, не е пропорционално огромен, те решават да го съчетаят с грандиозен туристически комплекс. Този комплекс е проектиран да приема множество туристи от почти цялата империя, имаше много хора, които искаха да видят единствената планета , на която живеят биологично подобни земляни. След затварянето на планетата комплексът от великолепни сгради и ослепителни дворци започва да се руши. Сега той е актуализиран с бързи темпове. Сградите придобиха брилянтен вид от иглата. Колосалните хотели бяха украсени с многобройни архитектурни ансамбли, които лесно се привеждаха в движение с помощта на механика.
  Част от родния персонал беше настанен в причудливо извитите къщи на центъра за космически туризъм. Започна да плаща редовно. Преди това те не плащаха абсолютно нищо, което ги принуждаваше да работят като роби под надзора на безмилостни надзиратели: роботи или, още по-лошо, местни полицаи. Всички местни трудовици бяха облечени в ярки празнични костюми. Градинари и градински роботи набързо, като тесто с мая, отглеждаха цветя и дървета с необичайни размери и цветове. Имаше повече от пет хиляди многоцветни и различни фонтанни комплекси и нито един дизайн не беше повторен. Тук изкуството на различни планети и светове беше комбинирано по необикновен начин. Други фонтани изобразяваха бойни сцени, различни видове бойни кораби, приказно разнообразни представители на флората и фауната от цялата вселена. Сред тях имало място за местните богове - Зевс, Нептун, Тор, Перун, Херкулес. Всичко буквално блестеше и блестеше без преувеличение. Осветените и тонирани дюзи създадоха необичаен ефект. Светлините на сградите блестяха като полирани скъпоценни камъни. Вярно беше: Синтетичните скъпоценни камъни бяха осветени отвътре, създавайки неописуемо впечатление. За да се засили ефектът, имаше отразяващи огледала и на тъмно беше толкова красиво (техническите възможности позволиха да се обърнат рефлекторите по такъв начин, че да настъпи изкуствена нощ!), че дори светският ултрамаршал Еророс беше изненадан :
  - Може дори да е грешно. Всяка вакуумна глава ще разбере, че това е оформяне на витрини.
  - Ти сама даде такава заповед, черноглаво! - лукаво ухилен, отвърна Фагирам.
  Ултрамаршалът отговори със студен тон:
  - От центъра получиха заповед всичко да се актуализира. Да направим планетата образцова, един вид витрина. Еророс изведнъж рязко повиши глас. - Мотивите за заповедта не ви касаят! И Кремъл, тъй като са започнали да строят мастодонт, тогава ще трябва да бъде завършен точно така. Все пак соргите знаят, че отдавна го унищожихме заедно с родния президент!
  - За съжаление тези триполови "метали" знаят твърде много. Ако беше моята воля, щях да ги имам! - Фагирам рефлексивно стисна юмрук, смачквайки ягодовата жаба. Тънки (два цвята оранжево и зелено) струйки кръв течаха между дебелите, космати пръсти на губернатора.
  ***
  Силни, насилствени заповеди прозвучаха по цялата планета. В хода се движеха роботи-строители. Кибер работниците се движеха като мравки. На живите същества са давани мощни стимуланти, за да не се изморяват. Реставрационните работи кипяха във всички големи градове. Планетата получи проспериращ вид. Започна ловът за партизани, които се изкачваха все по-дълбоко в горите. Буйни гъсталаци с многоцветна зеленина покриваха почти цялата планета, много от дърветата бяха многократно по-големи от баобабите, достигайки стотици метри височина. Партизаните обичаха да се крият в такива дървета, където беше кухо, като планинска пещера. Въпреки това, когато стелтовете искаха да ги намерят, те винаги ги намираха, защото дори специалните костюми бяха безсилни за гама радиатори или търсещи магорадари. Много партизани бяха принудени да спрат войната. Те се разтвориха сред цивилното население, което беше силно филтрирано с помощта на най-новите полицейски технологии. Доста рехавата колониална система се подреждаше.
  ***
  . ГЛАВА? петнадесет
  Клетката ще си остане клетка
  Дори и в луксозни цветове!
  Куклен дял -
  Само унижение и страх!
  
  Владимир Тигров - в миналото прост руски ученик, после убиец на бунтовници, след това герой, простен и награден от президента на Русия, а в момента пленник на Империята на суперзвездите. Килията не беше самотна, с него седяха дузина други момчета. Вярно, че беше достатъчно просторен, от непознат материал, но нещо като пластмаса, сгъваеми легла като във влак, с тънка мека покривка отгоре. Както обясниха затворниците тук, има напълно модерен фекален анихилатор. Тоест тоалетна, където след натискане на бутон специална радиация раздробява атоми и след това изсмуква всички отпадъци от червата.
  Съвсем модерен затвор, с денонощно видеонаблюдение и дори триизмерна прожекция, която дава различни изображения. Еволюцията на телевизията. Има какво да се изнесе от покрива. Особено ако първо си бил набит добре, след това изпържен с примитивен пламък, а преди това, във вече сякаш безкрайно далечното минало, изпарен в анихилационна плазма. По-нататък, когато се събуди, момчето отново беше изгорено, използвайки квазибластерен инструмент за мъчения, но отново не изчислиха интензитета, малкото сърце почти веднага спря. За щастие екзекуторите се заинтересуваха от него и те професионално върнаха момчето от другия свят, като извикаха медицинска капсула. След силен болков шок той беше лекуван (в края на краищата Стелцаните имат отлично лекарство), така че бързо оживя и нямаше следи от изгаряния от втора степен. Изглежда (онези няколко часа, в които Владимир беше припаднал), те внимателно го прегледаха и стигнаха до заключението, че все още е рано да убият странно момче, не като другите местни жители.
  Междувременно Владимир е настанен в затворническа килия на централния планетарен затвор. Това, разбира се, е по-добре, отколкото да отидете в затвора някъде в провинцията. Нямаше обичайните процедури за новодошлите: шмон и други неща, тъй като Тигров вече беше изследван и сканиран буквално до всяка молекула и атом в медицинския център. В същото време и изработване на картотека. Затова момчето се събудило още в килията. Около врата му имаше лека яка, мека като шал.
  Владимир, ставайки от леглото си, се огледа... Килията изглеждаше строго служебна, стените, таванът и пода бяха бели с надпис сняг, прозорци изобщо нямаше. Тази лъскава белота е дори депресираща, нито петънце, нито най-малка пукнатина, твърде безжизнено. Не се виждат крушки, но свети като ден, макар и не толкова, че да боли очите. А самите легла също са почти лилави с лек лимонов оттенък, а черните тела на местните мъже затворници изглеждат много контрастни и плашещи на този фон.
  Момчетата очевидно са били прибрани във всяка килия на приблизително еднаква възраст. Виждайки, че тигрите се събудиха, те се приближиха предпазливо на пръсти. Момчето-попаданец почувства неприятно смучене в долната част на стомаха си. Той е нов в клетките за младежка престъпност. Да , и външният вид на момчетата е страшен, мускулести, черни, само бръснати глави, малко по-светли и дори някои от тях имат изгаряния и белези по телата си. В същото време всички дрехи са само лилави бански с жълт номер - както успя да забележи наблюдателното момче, те са еднакви и отпред, и отзад и ... Все така на предмишницата на дясната му ръка.
  Най-големият от момчетата изведнъж се усмихна и протегна ръка:
  - Моят караше Роки. Можете да знаете това. И ти имаш новак klihuha как?
  Владимир отговори честно, не без гордост:
  - Училище - тигър, но все още няма крадци, нямах време да скоча на леглата.
  Роки и другите момчета се усмихнаха по-широко, лицата им не бяха страшни, славянски или тевтонски, с правилни черти. Не изродени, както е често срещано сред непълнолетните затворници, а напротив, детските лица биха били много красиви, ако не беше черна кожа и бръснати глави.
  Владимир веднага отбеляза за себе си, че никога не е срещал момчета с физически недостатъци или грозни, неправилни фигури, черти на лицето. Това, разбира се, е интересно... Може би сталцаните са прочистили генофонда на земляните, направили са това, за което са мечтали нацистите - елиминирането на хора с физически увреждания?
  Роки наруши мълчанието и попита с преувеличено нежен глас:
  - Вие човек ли сте по кръв?
  Тигров се учуди на въпроса, но отговори честно:
  - Разбира се, човече!
  Момчетата се спогледаха ... Роки потърка крака си по снежнобялото покритие, потупа пръст по крака на стол, прикрепен към пода ... Той сви рамене, широки извън възрастта си (момчето-герой! ) И отговори със звучен глас:
  - Е, добре ... Подсвиркваш ли ... Болезнено светла кожа ... И по някаква причина не оплешивяваха, противно на неумолимите правила. През ден ни бръснат, сякаш във всеки косъм се крие ракета SS-50... - Кръстникът присви дясното си око и свъси вежди, големите му юмруци свиха рефлексивно - Марката на дясната му ръка е също липсва...
  Тук момчето, което стоеше до него, малко по-сухо, но няколко пъти по-високо (най-високото в килията), закривайки устата си с длан, отбеляза:
  - Мислиш ли, че е сталзан? Малкото момче се засмя. - Но е малко вероятно да поставите хора в килия ...
  Роки прекъсна партньора си с нетърпелив жест. Даже почти му пъхна юмрук в носа:
  - Достатъчно! Те ни виждат перфектно и всеки жест и всяка дума се записват. Може би просто са я изсветлили и са направили косата по-модерна... Това не ни засяга.
  Високият кимна и, опитвайки се да не поглежда към новодошлия, прошепна с едва доловим глас:
  - Играчката на Фейдж...
  Последните думи се сториха на Тигров много зловещи и той попита:
  - Какво означава играчката на Phage?
  Роки се огледа наоколо, доста голямата му глава с доста високо чело бавно се обърна на почти бичи врат. Да, масивно, дебело момче над годините, въпреки че не е по-високо от Тигров, който е намалял след телепортация. Приличаше на бандит, с обръснат череп, черна кожа, много белези и изгаряния, както от мъчения, така и от бой, но чистите сини очи на момчето бяха мили и гледаха със съчувствие. Навеждайки глава към ухото си, той прошепна почти неясно:
  - Той използва момчета като жени...
  Владимир потръпна и се хвърли на леглото като повален... Е, добре... Ето това е възможно, ужасна подлост... Брр... Как да се измъкнем от ситуацията? Бягство от затвора?
  Но нямаше време за развитие на мисли, чу се механичен глас, съдейки по отделното произношение на срички, принадлежащ на не много модерен робот:
  - Земляни, марширайте от клетката към изхода ...
  В стената се отвори широк проход, момчетата се преместиха в него и рефлексивно отпечатаха стъпка, без напомняния, подредени в редица според височината им. Тигрите останаха да седят. Затворените момчета не вдигаха шум, изглеждаха като дисциплинирани войници. Странно...
  И тогава Владимир видя причината за подчинението. Момчето, което случайно бутна другаря си в гърба, внезапно примижа, яката блесна, причинявайки силна болка. Младият каторжник падна на колене...
  - Достатъчно! - прозвуча студена команда. - Стъпка марш!
  Изведнъж на входа се появи висока жена с прическа в седем цвята и къса пръчка в ръцете. - извика тя, сочейки с пръст Тигров.
  - Защо седиш, маймуно... Отивай да работиш в мината, ти си много здраво момче... И наведи глава, робе, защо не си остриган...
  Владимир се поклони рефлекторно. Жената изглеждаше огромна и всъщност над два метра, с рамене на щангист. И вид на роден убиец. Да работи така, да работи... Все пак никога не е бил мързелив, мускулите му са здрави, ходил е на състезания в миналия си живот, така че ще издържи...
  Въпреки че беше трудно да се очаква, роботът неочаквано отвърна:
  - Още не е разпитан, съдбата му е под въпрос... Нека чака в килията.
  Сталзанка излая:
  - Нямаме достатъчно робска сила ... Иначе тези заловени младежи щяха да бъдат изключително болезнено изхвърлени за подпомагане на партизаните. И така ги поддържаме живи. Надзирателката се нахвърли с хиперплазмения си камшик и множество счупени мълнии се изстреляха от тръбата, разсичайки всички млади пленници едновременно по гърбовете. - Бягай марш!
  Okhnuv, момчетата веднага излетяха от местата си, светнаха светлина, на фона на черни тела, токчета, те тичаха бързо, но все пак се опитаха да запазят предната част в крака, а във въздуха имаше лека миризма на изгоряло и гъделичкащи ноздри от озон. Надзирателят се усмихна злобно.
  - Добри момчета... Изглеждат безобидни, но всички са от партизански банди, пратеници, разузнавачи, диверсанти, опълченци... Имат късмета да ни попаднат в лапите точно сега...
  Сталзанка се нахвърли отново, въпреки че непълнолетните затворници вече бяха завили в страничен коридор, светещите пипала все още ги настигнаха всички наведнъж, карайки отряда отново да крещи от болка. Удивените тигри избухнаха:
  Ето техниката...
  Надзирателят се усмихна и направи няколко крачки към него, като го хвана за косата. Истината не е твърде сурова, гука като врана:
  - И ти си красив ... Такъв светлокос, но напротив черни вежди ... Не просто момче от примат ...
  Тигър се опита да отблъсне ръката й, но само го направи още по-болезнено за себе си. Сталзанка погали бузата на детето с върха на камшика си. Щекотливо и неприятно е. Владимир изпитваше страх, агресивно красива жена го гледаше като гладен канибал, това е ужасно ... Особено ако си беззащитен, в свят, в който хората са просто товарни животни. Въпреки това момчето изведнъж избухна:
  Какво прави Роки?
  Сталзанка, която се наслаждаваше на страха и вече мислено си представяше различните видове мъчения, на които искаше да подложи красивото момче, изненадана от неочаквания въпрос, изтърси машинално:
  - Той уби сталцана!
  Очите на Владимир светнаха от радост.
  - Значи можете да бъдете убит! И аз...
  Силен шамар по лицето прекъсна думите му. Надзирателят се възстанови:
  - Не, разбира се, той лично не е убивал, иначе нямаше да живее. Но той ръководеше част от млади партизани, които успяха да нападнат и убият един от нашите. Ранените не се броят, бързо се възстановиха. За един сталзан убиваме поне милион души ... Роки е още жив, но Зорг ще си тръгне и те ще го измъчват толкова много, че дори ще забрави името си от болка ...
  Гласът на робота (и защо колата, има такава власт в затвора) прекъсна stalzanka:
  - Време е да нахраним примата...
  Надзирателят грубо бутна Тигров на койката и се обърна. Показа юмрук нагоре
  - Ще ти взема калай... - Тя хвърли презрителен поглед към момчето. - Хранете електронните му глупаци като другите затворници.
  Чу се скърцане. Като усойница, нещо като маркуч изпълзя от пода, друг тънък глас каза:
  - Седнете изправени и приемайте калории.
  Тигрите послушно седнаха и протегнаха ръце към този гофриран ствол. Той внезапно скочи, краят му се разшири като качулка на кобра и напълно покри лицето на момчето. Ноздрите стиснати, нямаше какво да се диша. Владимир се изкашля конвулсивно, в устата му влезе твърда тръба, опряна в небето. Напразно момчето се опитвало да я откъсне, материалът на изкуствената змия бил по-здрав от титан. Изля се в устата ми, нещо като желе, но ужасно безвкусно, почти отвратително... За да не се задавя, трябваше да преглътна. Гърлото ме гъделичкаше неприятно, но в празния ми стомах имаше усещане за пълнота. Храненето обаче беше кратко, маската я нямаше, а самият маркуч бързо беше изваден под пода.
  Тигрите паднаха изтощени на леглото, той беше зареден с гориво като кола, изпълвайки стомаха на резервоара, но накрая опустошавайки душата. Сега е пленник... Планетата е окупирана... И ти можеш само да лежиш така, безсилен, изпънал крака. Може ли да заспи, за да забрави от кошмар насън?
  Но и това не му се даде. Вече се бяха появили две дами, една стара позната и друга, по-малко масивна и външно по-млада с пухкаво момичешко лице. Младата жена намигна на Тигров:
  - Имаш късмет... Може би няма да те мъчат.
  След тези думи на Владимир едва не му прилоша. Момчето пребледня, но все пак намери сили да стане и да тръгне с треперещи от страх крака след тъмничарите. Но къде ще отиде, защото главният надзирател метна истинско ласо на врата му. Но stalzanki се държаха съвсем правилно, те просто казаха:
  - Последвайте ни и ще бъде квазар!
  Поведоха ги, стъпката на повече от два метра затворници беше широка. Владимир трябваше буквално да бяга, за да ги изпревари. Но нищо, тялото се подчинява, няма слабост. Подът е гладък с крака, малко топъл, бос по него изобщо не е трудно. Но все пак, когато трябваше да изкачва стръмните стъпала, Тигров натъртваше два пъти пръстите на краката си. Дори се учуди момчето защо толкова високо развита в техническо отношение цивилизация в тази сграда не използва асансьори. И тогава тичаш така по стотици стръмни стъпала със заострени ъгли, дори лекото му и силно тяло започва да преодолява умората. Прасците са особено болезнени. И изкачването е продължително, stalzanki тичат все по-бързо и по-бързо и момчето изостава, примката около врата му се затяга ... Отново хващате палеца на крака си, алената роса на кръвта, разпръсквайки се, остават червени боровинки на тъмно стоманено поле .... По-младият тъмничар спира за момент, вдига Владимир и го хвърля през рамото му. Формата му е мека като кадифе, но все пак е неудобно да се опира в корема. Тигър усеща ръка на гърба си и дълги остри нокти. За щастие, момичето явно не е садистка, държи нежно, дори гали...
  Владимир вече беше тийнейджър, преди да се премести, разбира се, мислеше за момичета, дори се опита да върти леки романси. Красив, атлетичен, отличен ученик и активист, той не беше пренебрегнат от слабата половина на човечеството. Но сега биологичният часовник е пренавит и тялото все още не е изпитало физическа нужда и чисто емоционално не му беше до него. Перспективата за разпит на нацията на суперсадистите от сталцаните вероятно е уплашила и Малчиш-Кибалчиш. Особено в известния филм, че след изтезанията дори не са нарисували синина на лицето му .... Но защо, те наистина се издигат по толкова архаичен начин ... Обучават ли се или какво? Или може би саботажът на партизаните е съсипал всички асансьори? При тази мисъл Тигров се почувства по-добре. Сталзанка също, явно уморена от тичане, започна да гъделичка с нокти все още доста нежната пета на Владимир, не загрубяла от ходенето бос.
  Първоначално това предизвика смях, а след това се превърна в своеобразно мъчение, дори очите на момчето започнаха да насълзяват. Но накрая се озоваха в горното отделение, където обичайните бели стени на затворническия сектор бяха заменени от бонищенски лукс. Всичко е красиво, като в Ермитажа, има и много огледала. Младата сталцанка хвърли Тигров и започна да оправя косата си и да прави физиономии в огледалото. При падането Владимир леко натъртва коляното си, а лявото му стъпало, одраскано с остър нокът, го сърба зверски. Въпреки това изведнъж усети силата на душата си да се изправи и да вдигне глава по-високо. - Необходимо е и той ще покаже твърдостта на младата гвардия по време на фашисткия разпит. Освен това ще докаже, че момчето от двадесет и първи век не отстъпва по нищо на връстниците си от двадесети! Старшият надзирател ядосано го бутна в гърба и веднага го задържа, за да не полети напред младата затворничка, ноктите й се впиха в кожата, потече кръв. Владимир, нестабилен на краката си, се опита да се изсмее:
  - Въжето около врата също е надеждна опора и то без никакви условности!
  Надзирателят хвана Тигров за брадичката и го повдигна на протегнатата му ръка, като лесно го откъсна от пода. Челюстта беше стисната с щипци, а вратът беше изкривен, главата беше готова да се отдели, а краката висяха безпомощно. Владимир конвулсивно сграбчи ръката на сталзанката, опитвайки се да разхлаби пръстите си. Тя се засмя:
  - Човешко дете... Глупава жаба...
  Младата дама прошепна:
  - Стига, следователят вече чакаше.
  Главният тъмничар внимателно постави момчето на крака и нареди:
  - Зад мен и нито звук! Нищо не съкращава живота така, както дългият език!
  Скоро той беше доведен в офиса. Вратите на леговището бяха дебели, изработени от позлатен метал, украсени с бягащи издънки, само вместо цветни пъпки стърчаха опростени танкови кули с хищни изпъкнали дула. Владимир автоматично се прекръсти: "те нямат вкус".
  Самият кабинет изобщо не приличаше на средновековен каземат за мъчения. Няколко богато изрисувани вази с цветя, няколко богато оцветени картини в ренесансов стил, доста успокояващи с ястията на кралския празник и едва покрити прислужници. Явно ръчна изработка, въпреки че щрихите почти не се забелязват - майстори. И огромен стол, украсен като трона на персийския шах. На него седеше много учтив, интелигентен мъж в снежнобял халат със златни звезди. Той беше красив, висок и широкоплещест, както наистина, и целият stalzan. Той говореше, може би, дори на твърде правилен руски, точно като в речник, поставяйки ударения и полирайки окончанията, което най-добре издаваше в него чужденец или по-скоро чужденец.
  Стандартните въпроси бяха последвани от по-подробни въпроси. Сензори бяха свързани към главата, ръцете и краката. Последните събития толкова шокираха Тигров, че той не скри нищо. Особено когато един чичо по халат учтиво предупреди, че за всяка лъжа киборгът ще даде електрически разряд, който е безопасен за живота, но много болезнен.
  Разпитващият, след няколко честни отговора, изглеждаше сериозно изненадан. Очите му се разшириха.
  - Ами ти караш козата вакуум. Никой не може да се придвижи хиляда години напред и дори да оцелее от вълните на анихилационна радиация!
  Владимир свали крак и потърка килима, все още сърбящ от гъделичкането, мек като пух. неохотно отговори:
  - Вероятно да... Но това вече се е случило, може би има някакви специални, неоткрити досега измерения в космоса, които позволяват при определени условия да се промъкнат през времевите бариери.
  Следователят не спори или че би било много по-естествено сталзан да псува или да се втурне да бие беззащитно момче. Чу се изсвирване:
  - Ще заповядате ли да изтезават пленения велик палач?
  Вместо отговор, следователят стана и отиде при Тигров, вдигайки момчето за брадичката:
  - Кажи истината откъде идваш или познай невижданата болка...
  Владимир, който се потеше и заекваше от страх, измърмори:
  - Кълна ти се, вече казах всичко ...
  Тогава следователят беззвучно се засмя и пусна момчето. Накратко наредено:
  - В апартамента - сам! Бъдете учтиви!
  Разпитът приключи неочаквано бързо и без телесни терзания, а момчето беше отведено от двамата бивши надзиратели. Този път те не бяха толкова груби и поставиха младия затворник в специална капсула, а самите те седяха отстрани. И те караха по коридорите, като коли в атракция ... Само много по-бързо, че не можете да видите нищо, мига и тялото се притиска силно в меко кресло ...
  Владимир нямаше време да се уплаши правилно, те спряха до вратата с номер, светещ като електронен циферблат, който веднага се промени, когато надзирателката обърна красивото си свирепо лице към него и мигновено се отвори широк вход. Тайгърс обаче беше изненадан не заради това, а поради факта, че не усети разклащане поради такова рязко спиране.
  Надзирателките измъкнаха момчето и като хванаха затворника за лактите, го въведоха в килията...
  Единичният апартамент наистина беше като истинска всекидневна; няколко големи стаи и баня с езерце като детски басейн. Висящи килими, картини и дори аквариум с такива приказни риби зад прозрачна броня... красота. Да, наистина, хотел, само легла без бельо, очевидно сред сталзаните се смяташе за излишно. Главният надзирател каза строго:
  - Не разваляйте нищо на малолетен осъден... Това не е курорт за вас, а награда за лоялност. Няма да ви позволим да включите гравитометъра. В килията, където го следваш, текат само възпитателни уроци и нашата агитация. Затова просто си почивайте тук, скоро ще има какво да правите.
  Семейство Сталзанк се оттеглиха, а Тигрите внимателно седнаха на ръба на широк, като надуваем дюшек, висящ на нищо, с образа на платноходни кораби, матрак на леглото. Мислех...
  Във фантастичните произведения на Г.Г. в положението си той обикновено или бяга, или силни съюзници му идват на помощ. Както се казва, пиано изскача от храстите ... Със собствения си ум, разбира се, би било по-готино да избягате, но трябва да сте няколко порядъка по-умни и по-силни от тъмничарите. И ето я космическата империя, срещу която "Междузвездни войни" е като детска украса...
  Въпреки това, ако тигрите влязоха в средновековен затвор, тогава не е факт, че биха успели да излязат, въпреки всички познания на електронния двадесети век. Момчето се облегна назад, леглото беше меко, топло и можете да спите един час ...
  Момчето било събудено от пристигането на прислужница с поднос със "затворническа" храна. Робинята беше плътнокоса, руса жена с тъмна шоколадова кожа в бикини, украсени с искрящо стъкло. Много фигурна, учтива, сякаш пред нея не беше затворник, а султан. А самата прислужница беше придружена от два робота. Бяха малки като жерави, но крилати и с по десетина хобота.
  Владимир каза:
  - Техниката компенсира липсата на интелект, само при наличието на разум, който ръководи погребението на невежите!
  Робинята повдигна изненадано дебелите си пурпурни вежди, Тигрите, доволни от получения ефект, отдадоха почит на храната. Тук го хранеха доста добре. С изключение на ананаси и банани, останалите плодове, странни форми, бяха напълно непознати за него, но въпреки това много вкусни. Непознато и много оригинално на вкус, имаше дори месо, което беше лукс за човек в ерата на окупацията.
  През това време робът коленичил, намазал краката на момчето с благовонна сметана и ги целунал по три пъти. Владимир много се смути и се изчерви. Друго момиче влезе в килията и започна да мие краката на младия затворник с розова вода до коленете. Тогава роботът даде заповед:
  - Заведи го до басейна. Измийте го до блясък, нека бъде красиво. Самият губернатор ще проведе разговор с него.
  Лицата на робите потрепваха, едва сдържаха усмивката си.
  И сега новината е толкова новина, самият губернатор иска лично да разговаря с него, затворника Тигров.
  Измиването на няколко многоцветни течности беше краткотрайно, момичетата дори не докоснаха момчетата, а използваха кутии, подобни на училищен молив. Самият Владимир изпитваше страх преди предстоящия разговор с чудовището, самовластно командващо цялата планета.
  После лечение с облъчване, което прочиства вътрешностите и момчето отново почувства празнота и притъпен глад в стомаха. След това му дадоха официални дрехи и го отведоха до "краля" от планетарен мащаб.
  Владимир никога през целия си живот, дори и във фантастични блокбъстъри, не е виждал толкова великолепни и огромни дворци. Туристическият комплекс шокира с лукса и размерите си. Всичко беше много красиво, разнообразно и ефектно. Семейство Сталзан обичаше лукса. Те обичаха да строят, създават (особено с ръцете на покорените народи!), Както и да разрушават. Те искаха да надминат всички раси във вселената, не само във военна сила, но и в култура.
  Въпреки че понякога се изразяваха много диво и изключително подло!
  "Когато покорените народи от Вселената съзерцават нашите градове, те трябва да бъдат шокирани от величието и красотата на тези паметници. На фона на нашата мощ незначителността на другите ще бъде по-видима." Нещо подобно е казал един от първите императори на Стелзанат.
  Централният дворец е реконструиран и блести с прекрасен многоцветен ореол. Огромни цветя размърдаха венчелистчетата и листата си, излъчвайки силен аромат. Някои от венчелистчетата на генетично модифицираната флора бяха със строги геометрични форми или назъбени линии, докато други блестяха с дизайни, които, подобно на ваденки, се променяха в зависимост от ъгъла, под който се гледат. Гигантски ръчни пеперуди се издигаха, движеха се в определен ред, създавайки уникален орнамент, сякаш течащ в ослепителна пъстра река. Самият маршал-губернатор седеше в тронната зала. Външно - типична горила, лицето е черно, като негър. Обикновена канибалска чаша със сплескан нос. Направо казано, изрод, особено на фона на класически правилните фигури и физиономии на други сталцани. Огънят в очите му не предвещаваше нищо добро.
  - Не бой се, пиле! Не хапя. Приближете го!
  Фагирам говореше подчертано нежно, но очите му горяха от нездрав интерес.
  Владимир беше разочарован. Фагирам слезе от трона, той беше дори по-висок от обичайния стандарт и тежеше поне двеста килограма:
  - Извънземно от миналото. Леле, какъв интересен пример! Момчето трябва да е горещо, защо го зави така?
  Гардовете искали да скъсат служебния костюм, специално облечен за среща с губернатора. Владимир се измъкна:
  - Няма нужда! себе си!
  Маршал-губернаторът изпусна нервите си и дори се лигави по шестте си брадички, треперещи като тези на отпуснат булдог:
  - Каква хубава маймуна, тя прави всичко доброволно. Дайте му виликьор. Да пием за чистата мъжка любов.
  Пазачът учтиво донесе гарафа със синя течност и две елегантни чаши, издълбани от естествен естествен диамант. Четирима боси крака местни слуги започнаха да изпълняват сложен танц на музиката. Под здравите им крака с цвят на кафе пламтяха като в горелка пламъци, които едва докосваха розовите момичешки токчета. Е, просто златокоси индийки от храма Кама Сутра. А синята течност миришеше на ацетон и нещо още по-отвратително.
  В главата на Тигров внезапно прозвучаха военни тръби и във вените му потече гореща лава от омраза, но колко можеш да издържиш! Веднага щом таблата беше наблизо, Владимир грабна гарафа и пусна перверзник в главата. Фагирам успя да парира внезапния удар, но разсеян пропусна най-силния ритник в слабините. Ударът беше точен, освен това преди посещението при губернатора Тигров не можаха да намерят подходящи детски ботуши, затова му сложиха войнишки метален камуфлаж за мини-войниците на Стелзанат, което добави твърдост и сила на удара. Носът на бойните обувки на мини-войници (деца на stalzans, от зачеването в инкубатори, изброени в редиците, но все още ученици и деца в детски градини, преминаващи през цялостно обучение, преди да бъдат включени в редовни бойни части) е проектиран по такъв начин, че бърз контакт, разрушителният ефект се увеличава многократно. Сякаш ударната повърхност е изстреляна, за да пробие стоманобетон. Губернаторът падна, губейки съзнание от болковия шок. Охраната откри огън с бластери. Как Тигров успя да избегне смъртоносния лъч светлина, самият той не помни. Някак си, като в транс, той се измъкна, търкаляйки се по огледалния под. Но слугата, който донесе виликура, беше нарязан на парчета. Разбира се, момчето, което посегна на живота, несъмнено щеше да бъде убито (може би Владимир беше спасен от незабавно унищожение само от желанието, присъщо на сталзаните, да не направят смъртта на врага твърде лесна), но немислимото се случи .. .
  Няколко партизани успяха да проникнат в строго охранявания дворец. Отначало те си пробиват път сред многобройни работници, а след това отиват в главното леговище на нашествениците като техни помощници. Самият Фагирам улесни задачата на диверсантите, като изключи вътрешното наблюдение на двореца. Защо ще гледат излишни свидетели извращенията на губернатора. Партизаните убиха телохранителите с добре насочени изстрели, след което се опитаха да убият главния мъчител на планетата Земя. Този път обаче късметът се отвърна от тях. Дори в безсъзнание Фагирам успя да натисне бутона за спешна евакуация и спасителният робот, вдигна отпуснатото тяло с мощна хватка, закара трупа през подземния коридор. Партизаните бяха обречени. Ето защо, когато се чу съскането на газ, триото отмъстители едновременно, без да каже дума, вдигна термодетонатора.
  Владимир скочи до тях.
  - Искаш ли да умреш?
  "По-добре да умреш с меч с достойнство, отколкото да живееш като добитък, вкаран с камшик в кошара", е единодушният отговор на борците.
  - Да, така каза нашият президент.
  - Но ние не сме руснаци, а китайци със зулуси. Въпреки че по този въпрос те са обединени с руснаците. Ще се видим в един нов по-добър свят!..
  Хиперплазмен проблясък отряза думите на патриотите. Отвътре дворецът беше беззащитен. Силовите полета го защитаваха само от външни въздействия, а крадецът Фагирам изкара част от оборудването за сигурност и кибернетиката на черния пазар. Половината от грандиозната структура се срути, убивайки повече от няколко от Сталзаните и много други, които работеха за тях. Това бяха най-значимите загуби на Сталзаните в цялата история на окупацията на планетата. Големи загуби вероятно са само от подобен акт, извършен от действащия президент маршал Поликанов.
  Глава 16
  С могъщата си звездна флота -
  Световете на Вселената са страхотно победители!
  И всичко, което беше свободно в космоса
  Само грубата сила газиш!
  Коридорът се стеснява, после се разширява, въздухът все повече мирише на тежък озон. Хуманоидният тип внезапно изчезна, изчезна във въздуха. Отпред имаше задънена улица и полупрозрачен субект в камуфлажен костюм скочи в нея. Ераскандар прошепна:
  - Има две неща на "С", от които не можете да се скриете: съвест и смърт! Вярно е, че последният, за разлика от първия, може да бъде воден за носа дълго време!
  Младежът се поколеба за момент. Загадката вероятно беше, че задънената улица блокира входа към някакво тайно скривалище или убежище. Може би ключът, който отваряше вратите, беше насочен към биотоковете на мозъка или поне към физическите параметри на индивида, тогава нямаше смисъл да се опитваме да проникнем в подземната цитадела. Да се промъкнеш там означава да светнеш, което е много опасно и е изпълнено с прекомерен риск за живота. Лъвът разбираше това, но не можеше и не искаше да спре на половината път. Освен това животът му не е ли вечен танц над бездната?
  Не се страхувайте от силата - можете да станете по-силен от силния, не се страхувайте от ума - можете да надхитрите и най-умния, но се страхувайте от страхливостта - защото тя не ви позволява да използвате най-голямата сила и интелект!
  Повърхността беше хлъзгава, без пукнатини и копчета, тежък метал, затворена от силово поле. Ераскандар искаше да се оттегли, но какво, по дяволите, не се шегува, защото шефът му имаше малко мощно свръхчувствително устройство. И Лео също го взе със себе си. Това беше най-новото шпионско устройство, което можеше да подслушва дори през охранителни екрани. Младежът направи опит да се свърже, натисна по-силно, опита се да намери по-тънка стена, но безуспешно. Подслушвателната защита била най-мощна, а самата зала, която покривала, се намирала на стотина метра от това място. Самият факт на инсталиране на най-мощната защита показва изключителната важност на това, което правят в подземното помещение. Когато си още толкова млад, това буди непреодолимо любопитство. Една напълно логична мисъл мина през главата ми. Малко вероятно е само един човек да влезе в този вход. Остава да изчакаме другите. Лъвът стоеше настрани, опря голия си мускулест гръб като скат на гладка, леко полирана стена, и внимателно се заслуша...
  Скоро наистина се чуха едва доловими тихи стъпки. Някой внимателно се промъкна през тесния коридор. Ераскандар осъзна, че може просто да се натъкне на този субсуб. Възможно е, разбира се, просто да поставите заряд от бластер, но сега е по-добре да оставите врага да премине. Нека първо сам отвори прохода. Възможно е да се включи аларма от изстрел с лъч. Подскачайки, сръчно като професионален акробат, момчето се рееше, опряло ръце и крака на стената на тесен коридор. Черната фигура външно беше човек, с причудлива маска с четири рога. Сигурно е сталзановец. Лео мислеше така. Черният субект започна да прави сложни движения с дясната си ръка, след което добави подавания с лявата. Стената се раздели като врата на асансьор. Още един момент - и врагът щеше да се гмурне в отвора, но Лео успя да го изпревари. Скок отгоре и точен удар с лакът върху шлема на противника. От шока шлемът излетя, разкривайки главата на врага. Момчето очакваше да види нещо гадно, но все пак човешко лице на Воин от лилавото съзвездие. Но вместо това фосфоресциращите очи на влечугото проблеснаха. Три очи блестяха зловещо в полумрака на коридора. Хищната уста се отвори, разкривайки големи зъби. Дългата шия внезапно се удължи, а самият звяр подскочи като хищна горила. Ераскандар се измъкна и контрира с ритник в челюстта. Втвърденият пищял проби добре - няколко зъба излетяха от огромната уста на условно разумно влечуго. Въпреки това сместа от змия/примати продължи да атакува. Лъвът лесно отблъсна опитите на съществото да замахне от ръцете и краката, но пропусна парещ шамар с опашка, покрита с метални игли. Капки кръв се появиха на гърдите му, мускулести като сгънати щитове. В отговор Ераскандар рязко го удари в лицето няколко пъти с юмруци, провеждайки бърза боксова серия. Въпреки че подвижният врат успя да смекчи ударите, въпреки това звярът се олюля. Младежът си спомни съвета на Сенсей: "Когато се биете с кобра, направете следното: с едната ръка измамно движение, което отвлича вниманието на змията, а с другата нанесете светкавичен удар в очите." Така и направи, усети как въздухът около него става по-плътен и звънът в ушите му се засилва. Пръсти като заровени в горящи въглени. Зенките на отблъскващото влечуго, сякаш избягали от Тартара, бяха нажежени до червено. Тогава те буквално избухнаха с огнен трясък и безмилостната опашка отново се удари по ребрата. Влечугото цвили като стадо прасета. Фонтани от мастиленосиня кръв се лееха от пробитите очни кухини. Друг прецизен тласък с ръка довърши последното око на странното чудовище. Изгорените пръсти болят, но не губят подвижност. По едно време младежът се научи да изважда светещи парчета въглища от огъня, тук веществото е наистина по-горещо, но има опит. Яростен кръгъл ритник, след това режещо движение в скок - и главата на противника отпусна. Ераскандар, просто стискайки врата, започна да върти главата на извънземното влечуго. Камбаните изпукаха. Със свръхчовешки усилия, напрягайки всички мускули на ръцете, гърба, пресата, човекът откъсна ужасяващата глава от тялото. Вените бяха издути от напрежение, потта се стичаше по тялото му, ръцете му трепереха. Тази битка с безпрецедентно чудовище силно изтощи момчето. Отне му немалко усилие да си поеме въздух и да претърси чудовището. Тъй като опашката може да е отровна, трябваше да се инжектирам с противоотрова. От разкъсаната артерия на чудовището продължаваше да блика струя кръв, разнасяйки миризмата на керосин. Ръцете и частично лицето бяха изцапани с лепкава субстанция. Въпреки факта, че беше много отвратително, трябваше да прегледам победеното влечуго. Врагът имаше оръжие, висящо на колана му (това беше лъчева пушка с подсилена каскада и нещо модифицирано на принципа на магически бластер) и цял арсенал от малко известни устройства. От всичко това особено се открояваше ярка седемцветна карта. Цветовете му постоянно се променяха, а звездите се движеха по кибернетичната повърхност. Възможно е тази карта да е служила като вид пропуск. Лъвът беше умен човек и разбра, че в този си вид никой няма да го пусне да отиде накъдето се е запътил този подъл тип. Беше необходимо, въпреки че беше невероятно мръсно, да се извади люспестото тяло от бронирания костюм и да се сложи отвратителна черна маска на главата. Бронираният костюм беше твърде голям, а маската висеше от главата му като празна тенджера. Ераскандар знаеше, че изглежда най-глупав, но все пак разчиташе, че всички тук са свикнали с различни видове интелигентен живот и със странностите в облеклото и поведението си.
  Когато Лео влезе в коридора, той автоматично се затвори. Въпреки проблемите с пропорционалността на бронирания костюм и предишните рани, младият мъж се опита да остане прав и да ходи уверено. Входът беше строго охраняван. Бяха яки бойци в черни камуфлажни кибернетични гащеризони. На каишка те държаха драконови с отровни шипове и дълги игли, усукани като шомпол, осемкраки същества. Един от маскираните пазачи направи знак, в отговор Лъв протегна карта с преливащи се цветове. Охранителят го пъхна в сканиращото устройство. Паузата неочаквано се проточи, или комбинацията от светлинни сигнали беше твърде сложна, което изискваше време за дешифриране, или по този начин се опитаха да създадат вид на психологически натиск. Младият мъж отбеляза за себе си: "Онзи пазач, който остава верен само на златното теле, е същата екстравагантност като коза в градина, пълна със зеленина!" С небрежно подмятане пропускът беше върнат, а мълчалива табела ни подсказа да продължим.
  - Ето, моля! - изписука някакъв размазан тип, неопределен от време на време променящ формата си. Съдейки по тона на речта му, това беше робот-служител.
  "Сигурността е осигурена, можете да седнете." Мултидроидът (кибернетичен организъм с постоянно променяща се структура) посочи голям черешов стол.
  Имаше цял куп различни видове космическа фауна. В същото време самата стая не се отличаваше с особена помпозност, въпреки че предварително подготвените легла, с различни размери, имаха "Може би това е заговор или някакво междугалактическо събиране на крадци", помисли Лев. Усещаше се някаква нервност, но не толкова, че младият гладиатор да се държи неестествено. Напротив, лъвът Ераскандар излая на робота-слуга:
  - Чаша медено-гъсеница с подъл сироп!
  Крилатите калмари почти мигновено обърнаха чашата с изумрудена и пенлива течност. Всъщност младият мъж не искаше да излива тази помия в себе си, изцепи се той, надявайки се, че машина, която буквално разбира заповедите, няма да може да изпълни такава абсурдна поръчка. Но по дяволите две! Тук можете да видите отлично обслужване, предназначено за различни видове извънземни, включително сироп от усойница ... Лъвът погледна предпазливо към чашата, но за щастие на младия мъж започна следващото изпълнение и, преструвайки се, че слуша внимателно, постави отровната напитка на плота, прикрепен към стола. Но защо точно като се появи, наистина имаше какво да слушате внимателно. Момчето дори завъртя очи от изненада: "Е, това може да се случи, отвори вратата и се озова на такова място, че Пинокио със златно ключе ще се обеси от завист!"
  Маскираният говорител най-вероятно е бил председател на таен междугалактически съвет. Дълбокият му глас прогърмя като Йерихонска тръба.
  - Дава се думата на представителя на великата републиканска империя на синовете, Голямото златно съзвездие!
  На подиума, изскочило внезапно като дявол от батериите си, се появи насекомо в униформа, натрупана с дрънкулки, която изглеждаше твърде просторна и торбеста за такова крехко тяло.
  Младият мъж отбеляза в паметта си: членестоногият Синхи създаде огромно пространство, колониална империя с помощта на завоевания и подкупи. В тази част на галактическия суперклъстер те са основните съперници на сталзаните в борбата за универсално господство.
  - Братя! Моите нежни братя крилати и безкрили! Отдавна исках да ти кажа... - започна да пищи с тънък глас и да маха с лапи, напомняйки смесица от комар и мравка (и още повече от досаден кръвопиец) в синхрон. - ние отдавна и отдавна сме във враждебни отношения с нашите братя по ум. Това е грешка. Крайно време е да осъзнаем нашата цялост като единна общност от интелигентни раси и нации. Време е да се обединим и да работим заедно за решаване на общите ни проблеми. Всички сме възпрепятствани от нашите общи врагове - коварните зорги. Империята Син е почти толкова могъща и голяма, колкото империята Сталзан. Затова трябва, обединени, да разбием нашите общи врагове - тези триполови металисти, които са обвили цялата вселена в лепкава мрежа от тотално наблюдение. Трябва да разрешим проблемите, които са възникнали своевременно ... - Сановникът sinh прекъсна енергичните си жестове, направи пауза, прекъсвайки аплодисментите, тракайки, подсвирквайки, пляскайки с устни и дори пускайки пламъци и фонтани (всяка раса има свои собствени начини за изразяване на одобрение). - Проблеми, които се отразяват негативно на сключването на съюз между нас, в тоталитарно-авторитарното управление на съседната империя. Няма парламент, няма сенат. Абсолютна, наследствена монархия с приложен консултативен и надзорен орган, хиперкомпютър, гръмко наречен Съвет на мъдростта. А останалите велики и важни хора на империята всъщност са отстранени от властта и вземането на глобални решения. Един вид винт, от задвижващия механизъм в лицето на императора. Ние нямаме деспотизъм, от древни времена, във всеки случай, от изобретяването на барута винаги е имало република и избор на най-добрите от най-добрите синки. И наистина ли е така, че всички проблеми се решават от един сталзан и огромна купчина метал - набор от супермикросхеми и фотонни излъчватели.
  Този път сталцаните аплодираха особено ревностно. Техните темпераментни женски дори подскачаха от възторг:
  - Да живее Републиката! Републиката е - това е ефективна форма на управление!
  - Време е да хвърлим оковите на робството и да започнем да управляваме методите на цивилизована държава! - крещяха най-невъздържаните представители на Лилавото съзвездие. И една от жените в знак на пълна свобода захвърли дрехите си, а останалите космически феминистки се присъединиха към нея. Беше готино, Лео усети силна възбуда в себе си при вида на голите, атлетични и в същото време много секси тела на жените от Лилавото съзвездие.
  - Днес ние стоим на прага на нова ера на приятелство, надежда и просперитет. Ще стигнем до най-далечната звезда в космоса!
  Скърцането свърши и външно крехката фигура отлетя.
  Следващата масивна черна персона изглежда беше тази на сталзан. Въпреки че може би не на него, така че лицето не се вижда. Между другото, при жените в екстаза на свободата гърдите им се отваряха, с изключение на зърната, завързани с тънък скъпоценен конец, по същия начин, бедрата им само с мъниста, направени от малки осветени камъчета. А голите крака с лъскави нокти дори танцуваха на бодливия под, като апликатор. Почти всички са в крещяща демонстрация; с изключение на лицата, покрити с движещи се, променящи се изражения на всеки тридесет секунди, течнокристални маски. Гласът на следващия говорител беше бас като този на основното пеене на древния църковен хор:
  - Да, време е за смяна на структурата на властта. Имаме много съюзници в империята и извън нея. Въпреки всички репресии и провокации, тотално следене и изобличаване успяхме да съберем мощна опозиция на управляващия режим. Императорът трябва да изпълни нашата воля, волята на най-богатите членове и най-достойните олигарси на великата империя. Иначе не е император, а узурпатор! Министерството на любовта и истината, както и тайните служби, които се конкурират с тях, имат наши поддръжници, така че можем да унищожим императора. Този път конспирацията ще успее, защото ние имаме контрол над централния репресивно-следствен апарат от наша страна. Подкрепа има и в други военни ведомства. Врагът ще бъде обкръжен като див Вимур. - Бурни изрази на възторг от живи същества от всякакъв вид, едното пламна с огън толкова силно, заплашвайки да изгори останалите, че роботът, който наблюдаваше пазача, веднага включи пламъкогасителното излъчване, поради което духаше студено и дори моментално утаен скреж в диаметъра на тенис корта. Говорителят побърза да успокои прекалените оптимисти, тонът му стана по-тих и много по-натрапчив. - Но отделът за охрана на трона и личната гвардия на императора са твърде добре заредени. Началникът на тронната стража е враг на Авериций. Не знаем позицията му, но е много хитър (не напразно го наричат Сет Велимара) и е от императорското семейство. Ако искаме да унищожим врага, ще се нуждаем от помощта на ненадминатите бойци на Сингхите и други империи и раси.
  Последва змийско движение и оттам изпълзя подобно на гущер същество с муцуна на свински плъх и пет клещи със седем пръста на гърба. Това беше представител на Брадвата - най-затвореният и оригинален от народите на мегагалактическия клъстер. Когато той изрече думите, от носа му във въздуха излезе малък електрически разряд и миниатюрна светкавица, в зависимост от емоционалната окраска на обекта, промени цветовете:
  "Внимателно проучихме разположението на вашата майка планета и имперския контролен център. Системата може да бъде обезвредена и унищожена, има такава възможност. Ново оръжие, създадено от космическата лига, е способно да удря вражески звездни кораби отвътре. Имам нужда от пълен план за пълна защита на врага, за да победя флота и да унищожа надпланетните цели. - Цветът, излъчван от брадвата на светкавицата, започна да се променя от оранжево към жълто и след това към зелено. И гласът на смесица от влечуго, бозайник и мекотело стана много по-дрезгав. - Имате ли точни координати за атака на имперския център? Има ли войници, способни да атакуват системата Princeps Peron? Имаме нужда и от нови ракети за пълно унищожение! Имаме нужда от технологичните параметри на всички ваши бойни кораби. Тогава ще можем да свалим омразната от цялата вселена диктатура!
  Нехуманоидите направиха бурни знаци на одобрение. Във въздуха, въпреки оперативната намеса на охранителните роботи, миризмата на изгоряло и въздухът, разлагащ се от различни лъчения, ставаше все по-силен. Реакцията на Сталцани беше повече от сдържана. Това искаше тази свиня с увреждания. Предайте му всички военни тайни, така че по-късно той и други същества да превземат империята, превръщайки сталзаните в нещастни роби. О, не! Сталзаните започнаха тази среща не за това, за да изложат всички тайни веднага, като по този начин се излагат на гама лъчи. Чуждият ум може да е по-добър от твоя, чуждите земи по-привлекателни от твоите, парите на някой друг са по-желани от доходите ти, но силата на някой друг никога не изглежда по-примамлива от твоята! Въпреки че чуждата власт в такъв случай е по-добра от тяхната собствена, ако тяхната изобщо не е тяхна, а само за шуреите им!
  Думата беше взета от статуя със златна маска, воин от лилавото съзвездие, той говореше, жестикулирайки изразително, но плавно, като древногръцки оратор:
  - Днес основната ни задача е да свалим тоталната диктатура на триполовите хора, оплели цялата Вселена в хипергравитационна мрежа. И за това трябва да сме единни, а не да хабим сили и средства за сблъсъци помежду си. Ние сме единни... - гърмящият му глас внезапно прекъсна.
  Дивият вой на сирена заглуши думите. От бронирания таван валеше тапицерия от пластмаса и скъпоценни камъни. Нещо изръмжа и зеленикаво-оранжевата светлина угасна, потапяйки събранието в бездънна тъмнина...
  ***
  След безпрецедентен терористичен акт в сърцето на окупационната столица на Земята, Фагирам дава заповед да бъдат унищожени всички партизани, включително водача Иван Горностаев. Само близостта на междугалактически тест предпази сталзаните от обичайното клане в такива случаи срещу мирното население на планетата. Обикновено за всеки убит Сталзан са убити сто хиляди души или повече, достигайки до милиони. И се опитва да причини повече мъки на екзекутираните. Някои методи за масово изтезание бяха прости и евтини (например биологични оръжия, когато хората умираха от подобие на проказа, покривайки строго определени зони, оставайки непокътнати за период, предварително определен от технически оборудван екзекутор). Отчасти това е причината бунтовниците да предпочетат да унищожат местни предатели, бойни роботи и складове със суровини. Сега механизмът на партизанската война беше задействан максимално. В резултат на експлозията загинаха 97 Stalzans и повече от две хиляди местни служители.
  "След като проверката приключи, ще наредя унищожаването на милиард безкосмести примати. Всемогъщият ще получи щедра жертва! - извика животното в позицията на маршал-губернатор
  Изглежда обаче, че Игор Родионов е бил прав само отчасти, когато е казал, че всяка стъпка на Горностаев е известна на спецслужбите. В момента никой от многобройните информатори не знае нищо за местоположението на въстаника Љ1. Нито неговите сътрудници знаеха за това. Докато войските, използвайки най-модерните скенери за гама-неутрино, сканираха горите и планините, филтрираха местното население, ръководителят на бунтовниците спокойно и дори удобно си почиваше на място в империята, където най-малко се очакваше да бъде намерен. Без да се крие, той живее в луксозния и модерен туристически център на окупационната столица. В този грандиозен комплекс човек можеше да се скрие като мравка в купа сено, а в случай на сканиране имаше подготвени фалшиви документи за ветерана от междугалактическата война Геруа Ълстър. За бунтовниците беше подарък от съдбата, че знаменитият ветеран, попаднал под изхвърлянето на гиродови частици, полудя. От уважение към минали заслуги той не беше изпратен предсрочно в паралелна вселена. По някаква причина лудият не искаше да възвърне ума си в един по-добър, задгробен свят. Вместо това той, като генерал от шест звезди, избра тази конкретна провинциална планета. И тъй като беше луд, той избягваше контакт с братята си, но много обичаше човешките женски, така че не беше трудно да се направи замяна. Освен това Геруа, дори в лудо състояние, знаеше как да изключи охранителните камери и силна отрова или бластерен лъч също биха свалили много упорит сталзан. Главата на партизаните промени лицето си с помощта на елементарна операция, а героичният растеж и мощната физика му позволиха да изглежда като сталзан. Така неуловимият Горностаев намери надежден покрив. Имаше риск да го сканират напълно, за всеки случай, или да направят прозрачност на плътта, но нямаше друг избор. В края на краищата сталзаните, дори сред мъртвите, са в състояние за известно време да четат информация от мозъка с помощта на кибер-енцефалограма. Лошото е обаче, че сега той е напълно блокиран в града, в който е обявено обсадно положение, така че нямаше как да се свърже с другарите си. Стана скучно и обезпокоително, особено след като триизмерният проектор и хранилището на cyboron бяха изключени. Сега над града висеше мощно силово поле.
  Появата на познат силует в сиво наметало го накара да потръпне. Мъж със среден ръст в проста туника с обръсната глава изглеждаше като скромен будистки монах. Но изразителните му очи с пронизителен поглед и мускулести жилави ръце говореха за изключителен ум и сила на външно много скромен субект. Високият Горностаев беше с повече от една глава по-висок от гуруто, който влезе, затова побърза да стане, за да не се почувства поне в това недостатък пред почти приказния Сенсей. Главата на бунтовниците, оглеждайки се нервно наоколо, почти шепнешком попита гуруто:
  - Радвам се да те видя, другарю, но ти не спираш да ме учудваш... Как успя да проникнеш през тоталните бариери на полицията на Лилавото око, натъпкана със силови полета и гама-неутрино сканиране.
  Сенсей спокойно отвърна с усмивка и без да понижава гласа си.
  - Има нещо, което не може да се разбере от човек, който живее по критериите на чисто физическия свят. Има нещо, което не се подчинява на прости материални закони, нещо, което е по-силно от термопреонови или дори термокреонови бомби.
  Горностаев кимна уморено.
  - Имате предвид магическа сила?
  Гуруто пусна яйце от показалеца си, което моментално се превърна в пиле. Жълтеникава, пухкава буца размаха крилата си и сега гордият Gyrfalcon се издигна до високия таван, в цветни фрески. Мощна птица, като изтребител прехващач, възпроизведе кръг и внезапно падна рязко на дъното, превръщайки се в бивш тестис, който беше уловен във въздуха.
  Сенсей духна върху него и тогава пищен букет от богат комплект цветя избяга и остана да виси във въздуха. Горностаев гледаше това чудо, без да може да каже дума. Гуруто не повиши тон, а отговори малко по-бързо:
  - Не магически, а духовен. Защото духовното разумно начало е основата, сърцевината на Вселената. Материята е само второстепенно проявление на този свят. Духът наистина е безсмъртен и животворящ, материята е тленна и смъртоносна!
  Главата на бунтовниците се приближи до букета и нежно докосна нежното листенце, бяла роза. Вдишвайки приятния аромат, той попита:
  Защо тогава духовното не доминира над материалното?
  Кама излетя от дланта на гуруто, оръжието падна, разпадна се на малки, почти веднага разпадащи се топки:
  - Защото греховната физическа обвивка тегли надолу. Плътта е глупава, тя иска лакомия, блудство, удоволствия и удоволствия, често за сметка на другите, а това поражда войни и съперничество. Има подмяна на понятията, човек се превръща в паразит, живеещ за сметка на другите.
  Горностаев изсумтя презрително, рефлекторно стисна пъпката:
  Е, все още не сме паразити. Сталзаните са тези, които паразитират, а нашата цел е да свалим извънземната диктатура. Къде ти е силата? Използвайте го срещу врага!
  Букетът изведнъж изчезна, а от юмрука на главата на бунтовниците паднаха няколко прозрачни капки. - отвърна надуто Сенсей.
  - За да станете свободни, трябва да пречистите душата си. Човек трябва да се издигне духом, за да бъде достоен да се наслаждава на получената свобода. Дайте ви възможност - и ще поемете по пътя на империята, която ви е завладяла. - След като прихвана откровената прозявка на Горностаев, ораторът в туника смени тона си на по-делови. - Но стига! Все още си твърде малък, за да разбереш напълно всичко това. Изглежда се интересувате от новини за кораба на Конорадсън. Така той е задържан по най-безсрамен начин. Що се отнася до нашия малък приятел, Лео е на прага на значителни промени в съдбата си.
  Лидерът на бунтовниците направи няколко бързи крачки из стаята, армейските обувки бяха настроени на безшумен режим и изглеждаше, че това е безплътен знак, блуждаещ:
  - По някаква причина не мога да се отърва от мисълта, че този човек е наш враг. Вярваш ли изобщо в легендата, че това звездно момче ще спаси Земята?
  Гуру погледна към пода, черни и бели мишки тичаха по ултрапластмасовия килим. Гласът на магьосника беше уверен:
  - Усещам и виждам хората. Това дете има голяма сила, има потенциал, но има и някаква неизвестна опасност в него. В кармата му има борба между две начала - доброто и злото. Освен това в него има нещо непознато. Затова не съм му преподавал висшето училище за духовно изкуство и влияние. В него има много гняв, но няма търпение. Освен това в него има жажда за отмъщение. Само онези, които са достигнали високо духовно ниво на развитие, трябва да получат ключовете на властта.
  Горностаев сопна, очите му станаха още по-ядосани:
  - Доколкото разбирам, този човек е силен. Може би, ако отворите пътя към властта за него, това ще ни направи свободни? Каква е границата на вашата сила?
  Сенсей говореше малко по-тихо от обикновено.
  - Никое от съществата, живеещи на тази планета, не знае това. Нашият велик учител Буда каза, че във всеки човек има частица Бог и всеки човек е способен да развие тази частица в себе си до Всемогъщество. Но ако в същото време той е морална мизерия, тази сила създава демон. Демоничният принцип води до унищожение и безброй бедствия.
  Горностаев, напротив, повиши тона на речта си:
  Все пак не те разбирам. Можете да се телепортирате. Така че научете нашите войници, тогава Земята ще се запали под краката на нашествениците.
  Гуруто махна с ръка и мишките изчезнаха на мястото си, сякаш за подигравка имаше голямо парче сирене с дупки:
  - Не искам нашата планета да изгори. Да, имам причини да мразя, както всеки от вас. Преди повече от хиляда години бях тийнейджър и видях това ужасно нашествие. Когато светкавица блесна милион пъти по-ярко от слънцето, лицето ми пламна, а очите ми сякаш избухнаха. Бях сляп, но с времето зрението ми се върна. И съжалявах, че не бях сляп. Картина на надигащ се ад... Зрелището, което се разкри пред очите ми, беше непонятно страшно. Хора с обгорена кожа. Полумъртви скелети. Видях купчини пепел от деца, мъже и жени, крещящи по начин, който изпълни ушите им. Видях горящи къщи. Всичко наоколо беше покрито с хитинов прах. Над земята се е издигнала буря. Облаци от задушлива мъгла покриваха слънцето. Видях нещо, което никога не бях виждал, дори в кошмар. Ядрената зима започна. Времето беше лудо, когато почти надникнах от студа. Беше невъзможно да се облекчи нуждата, струйката замръзна като ледена висулка. Но сега прахът се разчисти. По-горещо е, отколкото на екватора. Труповете се разложиха и вонеха ужасно. Добре, че все пак успях да намеря респиратор. След това отново имаше снежна буря. Инстинктивно исках да се приближа на юг. За щастие на човечеството вражеските ракети не дават дългосрочно радиоактивно замърсяване и ядрената зима не продължи твърде дълго. Успях, след като преминах смъртоносните и болезнено горчиви изпитания, да оцелея и да стигна до Тибет. Повече от хиляда години имах много възможности да убия този или онзи сталзан и ми беше много трудно да се справя с това. Исках да смачкам, да изпаря, да режа и само училището на любовта и смирението ми помогна да сдържа емоциите си. Не можете да убивате само от отмъщение, дори и справедливо. Убийството може да бъде оправдано само ако спасява други от смърт.
  Горностаев скочи до масата и удари ядосан с юмрук. Чаша с попски подскочи и изскърца тънко: "извинете господството си" (технологични излишъци, а в приборите имаше електроника). Водачът на бунтовниците, забравил за предпазливостта, изрева:
  - Това е високопарно оправдание за малодушие! Живяхте твърде дълго, за да се разделите с обичайния си живот! Отдайте се на Сатана!
  Гуруто протегна ръка към него, премести парче сирене в нея:
  - Не, не ме е страх от смъртта! Смъртта ще ме направи още по-силен. И силата, ако се използва твърде често за унищожаване, ще стане противоположност на доброто. Вие сте зрели според стандартите на хората, но сте твърде млади, за да разберете кога можете да използвате сила и кога не. - Сенсей пъхна малка поничка в ръката на водача на бунтовниците, в която по чудо се превърна магическо сирене. - Не се притеснявайте за вашата безопасност! Виждам, че през следващите дни и седмици сенките на злите демони няма да ви докоснат. Тази поничка ще ви помогне в критичен момент. Нека разумната, добра сила бъде с нас!
  И този, когото наричаха великия Сенсей, изчезна, незабавно се разтвори във въздуха.
  - Ако имах такива способности, щях да се отплатя хладнокръвно с Фагирам и Еророс. Отвличах ги и след това бавно ги пекох на малък огън, като отрязвах парчета месо от все още живите сталзани. Може би точно в този момент Фагирам Шам яде от чинии, направени от костите на родителите му, а курвите от лилавото съзвездие се веят с ветрила, изтъкани от човешка коса. Те ми бутнаха, сякаш подигравателно, захарна поничка от магии ...
  Изроди, как ги мрази! И stalzanov и помпозни пацифистки моралисти ...
  Иван Горностаев удари с всичка сила юмрук в сандаловата стена. Дебелата, еластична стена устоя на свирепите замахвания. В ярост бунтовническият лидер продължи да нанася тежки удари. Стори му се, че юмрукът блъска черната, грозна физиономия на Фагирам, омразното чудовище-управител на планетата Земя...
  Тогава Горностаев поиска под краката си да се опита да стъпче снежнобялата поничка, дарена от гуруто. Но изглеждаше обикновено кулинарен продукт, който убягваше на непробиваемия армейски ботуш. Това странно успокои главата на бунтовниците и той протегна длан, опитвайки се да направи гласа си мек, каза:
  - Не се страхувайте, но... Да видиш цели села да умират наведнъж от супер-шегата изпратена от хиперфашистите е... Не! Този Гуру също ми даде пример с Исус Христос, Създателят на Вселената, който издържа на кръста и побоите. Отговорих му: човек, който е извадил остър пробождащ пирон от стол, заслужава много повече уважение от този, който проявява глупавото търпение на килера!
  Глава 17
  Те сякаш горят в космоса
  Очи на диво чудовище
  Все едно ни е казано
  Каква буря се разрази над света!
  Странни и обезпокоителни съобщения идваха от различни части на великата империя. В покрайнините започнаха да се наблюдават големи клъстери от звездни армади от бойни звездни кораби от държавите, агресивно враждебни към лилавото съзвездие. Вътре нещата също не вървяха гладко. Имаше неясни съобщения за бунтовнически заговори и все повече и повече корупция нарастваше. Зачестиха случаите на изтегляне на капитали в офшорни компании, укриване на данъци от икономически генерали и маршали на олигарси. Продължителното мирно съществуване доведе до постепенното разпадане на хипертоталитарната държава, до вечния антагонизъм на жадната за свобода и парламентаризъм, либерализация и пазар буржоазия и абсолютна автократична монархия с репресивен полицейски апарат. Теоретично само военният комунизъм може да бъде хармоничен при тоталитарен деспотизъм, чиста командна и административна система. Но епохата на икономическите войни не може да не породи пазарни отношения и нова класа капиталисти с пари, които искат да повлияят на държавната политика на империята. Вече има деспот-император, способен да пръска всеки от тях във фотони и не е необходим. Да не говорим, че олигарсите не бяха собственици, а се смятаха само за наематели, без право да наследяват каквото и да било. Да, и в сталзаните няма семейство като такова. Целият народ е едно семейство, начело с бащата, императора. Строга военна пирамида... Мечтата на Карл Марс и Троцки се сбъдна в мегагалактически мащаб. Освен това марксизмът в най-радикалната си форма е смесен с нацизма. Икономически и военни армии, равни права на жените и мъжете, обикновени съпрузи и съпруги, зародиши се отглеждат в инкубатори, които се раждат от отдела по евгенетика. От най-ранна възраст се учи да се бори или по-точно да убива! Целта на нацията е власт над всички вселени, които могат да бъдат достигнати. Всички останали нации не са нищо повече от гориво и жива сила на военната машина. Отношение - нормалното животно към говедата е много по-привързано.
  Но Зорги с намесата си дадоха повод за известна либерализация, която вече се отразява негативно на стабилността на политическата система като цяло. И враговете не спят!
  Ръководителят на отдела за защита на трона прегледа най-новите данни от покрайнините на империята. Странни движения и дори дръзки атаки от врага.
  Министърът на Министерството на любовта и правосъдието също получи тревожна информация, но мистериозна усмивка играеше на устните на амазонския дявол. Такива странни движения я смущаваха, но космическата тигрица с коса с цвят на хиперплазмен огън изпита повече наслада, отколкото тревога. Корабите на най-големите враждебни империи се държаха агресивно, опитвайки се да се доближат възможно най-близо до центъра на мегагалактичната сила. Неразбираема арогантност, особено като се има предвид, че във военно отношение Stelzanat стана още по-силен през последните години. Носеха се упорити слухове, че императорът готви нова война. Кой не иска да остане в историята като най-великият от най-великите!
  Многоръкият робот-слуга прекъсна мислите му.
  - О, велик супер министър Гелара Битер! Обаждат ви се по специални комуникации.
  Министърката на любовта и правосъдието с лек натиск на дългите си нокти пръсти пусна шестизмерно изображение, където кибернетичен механизъм събра съобщение от хаотично подредени преони и пръскаше гравитационни вълни. Такива шифрограми бяха почти невъзможни за четене без най-сложния шифров ключ. Преди да започне да слуша гравишифрограмата, Гелара с едва забележимо натискане на клавиша създаде тиха зона, особено непроницаема за всяко слушане. Сега дори техните конкурентни разузнавателни служби не можеха да поправят дявола, защото почти всяка модерна технология беше безсилна срещу абсолютно тиха зона. Тих глас предаде съобщение.
  "Нашият корабен флот не може да проникне в сърцето на империята. Скоростта на движение е недостатъчна за достигане на ключови позиции в рамките на предварително определен период от време. Нещата могат да стигнат до преждевременни сблъсъци с бойния флот на империята. Молим ви да изчистите главните магистрали от вражеските войски!
  Гелара Битер отметна назад голямата си рошава глава, горяща като стотина факли, прие мрачен вид и големите й зъби блеснаха. А членестоногото продължи да пищи.
  - Моля, дайте ни всички кодове и шифри на вашите космически кораби и бойни станции. Цялата система за кибернетично командване, предупреждение и контрол.
  Началникът на главния отдел, суперминистърът, стисна юмруци така, че те изпукаха и от ноктите й изхвръкнаха искри. Девата демон измърмори:
  - Синхиите и Лигата са тези, които искат да се разоръжим напълно. ДОБРЕ! Тепърва ще ги препращаме и сплескваме. Но наистина ли не разбират, че това не може да стане без шефа на Министерството на войната и мира. Такава традиция. Силите за сигурност се карат помежду си, а всички нишки са в ръцете на императора. Има Министерство на честта и закона, Министерство на спокойствието и сигурността и Отдел за защита на трона. Повече любов и нежност, също и добра кучка го води. И никой на никого не вярва. Всички се гледат. Унищожаването на императора чрез сваляне на династията е добро нещо, но империята може да се разпадне и да попадне под окупация. Не молете зоргите за помощ! Предстои трудно решение! Основното обаче е да унищожите императора и след това можете да се справите с външния враг. какво ще направи тя Само най-ограничените мерки. Но след елиминацията би било много хубаво да избутате Sinh и Space League със Zorgs. Как да постигнете това? Тя има огнен звяр и има свой собствен план за това. Междувременно е необходимо да се убеди императорът да покани огромен звезден флот на Зорг в сърцето на империята, уж за съвместно отблъскване на атаката на Междугалактическата коалиция. В крайна сметка хипергалактическата война е много сериозно нещо. А обединените гранични империи, републиките, гигантската империя на Сингх и много хиляди цивилизации имат числено превъзходство. Ако добавите вътрешни врагове и завладени светове, тогава крайният изход от войната става още по-съмнителен. Министерството на честта и правото също трябва да се включи.
  Гелара Битер започна да диктува отговора с нисък, но истеричен тон... След като приключи, тя премахна зоната и натисна розовия бутон. Тя беше много отвратена и се страхуваше да предаде императора, който можеше да чете мисли от разстояние и като цяло личност, толкова мистериозна, че дори тя никога не беше виждала лицето му ... Гола, супер министърката легна на леглото, нейната големи алени зърна искряха като ягоди, увенчаващи златни топки шоколадов сладолед гърди. Ако много редки мъжки екземпляри от тази раса можеха да си позволят да изглеждат грозни, тогава всички жени се отличаваха с безупречно телосложение и излята мускулатура. В Stalzanate има двадесет и пет процента повече женски, отколкото мъжки (изкуствено генерирана електронно генерирана пропорция в инкубатора), което кара женските да бъдат по-активни в намирането на партньори. Гелара внезапно почувства срам, да предаде династията, да постави самодържеца, да извърши цареубийство... А четиримата красиви млади адютанти вече масажираха краката й, започвайки със съблазнителни токчета и пръсти, блещукащи като седефена раковина. , издигайки се по-високо, за да успокои лисицата, защото зад външната, сатанинска красота на момичето се криеше един от най-важните палачи на хипертоталитарната империя. Вече едно от тези момчета сталзани, заровило ангелското си лице, самоотвержено галеше лоното на Венера, очарователна мъчителка, учудвайки се на неочакваната студенина на такова обикновено темпераментно и ненаситно момиче. Миризмата на благоуханен мед, тропически билки и аромати на наистина кралска парфюмерия, излъчвани от божествено красивата плът на Гелара, завъртяха главите на младите мъже, страстта ги завладя, заплашвайки да ги разкъса, сякаш хиляди горещи жребци препускаха във вените и трепереха вени...
  ***
  В резултат на мощна експлозия стаята беше изпълнена с безнадежден мрак. Фактът, че стаята беше дълбоко под почвата на планетата, само засили страха. Изглеждаше, че мракът се смазва със стохиляден товар. Многобройни гласове с различни нюанси от плътния слонски, басов рев на бик до пронизителното тънко скърцане на комара изпълниха стаята, създавайки какофония от звуци. Бяха разграничени само няколко реплики.
  Скривалището ни е намерено!
  - Заплашително срутване!
  - Пълен килдик!
  - Спасявай се, който може!
  Последваха още пукания и експлозии отгоре. Едно от мрежестите създания бутна Ераскандар под лакътя, след което удари силно крилото си в корпуса му. Лъвът се олюля, но остана на краката си. Врагът се опита да развие атака, проклятие избяга от зъбния клюн:
  - Безмозъчен, черна дупка пулсар!
  Ядосан, грабнал ципестото крило, покрито с хлъзгава, като жабешка кожа, младежът, като се обърна, хвърли това влечуго върху себе си. Крайникът на чужденеца изпука от треперенето, изпускайки фонтан мътна жълта кръв. Съществото припадна от шока от болката. Един от партньорите на тази кръстоска между прилеп и птеродактил откри огън, застъпвайки се за партньор. Младежът също взе заловеното оръжие и като направи ветрилообразно завъртане, прехвърляйки плюнка разрушителна хиперплазма върху дясното си рамо, отговори с добре насочен изстрел, като по този начин отряза летеца, който беше полудял с главата на крокодилът.
  Беше трудно да се види точно в тъмното, а многолазерният лъч уби още няколко разновидности на същества, засилвайки паниката. Останките от извънземни, разпръснати в различни посоки, някои от тях се спукаха като гранати по време на сблъсъци, фрагменти от хитинови покрития, различни черупки и дори различни бойни доспехи, непрекъснато нарастващи щети и осакатявания. Ответни залпове валяха от лъчеви оръдия от всякакъв дизайн, предимно виолетови и зелени лъчи пронизваха огромното мрачно помещение. Още малко - и току-що присъстващите на срещата "приятели" и "братя" щяха да се застрелят.
  Лъвът също хвърля разряд след изхвърляне. Той беше обзет от вълнение, желание да убие тези влечуги, мекотели, гъбести, членестоноги и други видове неизвестна земна зоология. Включително същества, направени от радиоактивни елементи. Всички те бяха врагове на човешката раса. Те трябваше да бъдат убити като упорити буболечки, жилещи насекоми, бесни кучета. Всяко напрежение изчезва и човек усеща възторга на битката, желанието да разреже, изгори, изпари. С покой, гледайки как останките на грозни чудовища се роят в здрача, осветени от лъчите на бластери и други подобни средства за унищожение. Но в такъв смут самият Лео можеше да се натъкне на луд светлинен поток със смъртоносна интензивност. Въпреки че това беше последното нещо, за което момчето мислеше, то се чувстваше безсмъртно, способно да нарани себе си, в този жесток, наистина безмилостен, изграден на принципа на най-силния оцелява, най-подлият и най-подлият... свят, създаден от Всевишния садист!
  Гръмовен глас, заплашващ да счупи тъпанчетата, върна жестоките бойци в реалността.
  - Прекратете огъня! Това е нашата обща смърт! Всички, незабавно се качете на Starship Kuverotez!
  Колкото и странно да изглежда, в този глас имаше толкова много тон на създание, родено да командва. Различни същества се втурнаха във всички посоки. Бяха около триста от тях. Приблизително толкова или дори малко повече остава да се нареже и разтопи.
  Лъвът ги последва. Той е бил леко обгорен от лазерния лъч. Тази болка не е Бог знае колко, но все пак охлади момчешкия плам. Младият гладиатор инстинктивно се придържа към група хуманоидни същества. С тях той успя да се набута в голяма модификация на асансьора. С огромна скорост, тъй като това беше вакуумна линия с геомагнитна писта, група хуманоиди се втурнаха през безкрайните коридори на подземния лабиринт. Сбирката не беше много голяма - двайсетина души, но уморително шумна. Лъвът дори се изправи и отбеляза:
  - Въпреки че лаят на Моска може само да разсмива слоновете, не осмивайте армейските тренировки!
  Скоростта на подземния вагон многократно надвишава скоростта на звука. В обикновен асансьор това би било фатално, но тук бойците бяха спасени от гравитрансформатор. В този лабиринт имаше цяла мрежа от такива вакуумни коридори, че през тях беше възможно да се пътува цялата планета до противоположната страна. Спътниците на Ераскандар носеха черен камуфлаж и странни маски с рога. Те си шепнеха, езиците им лаеха като чакали и съскаха като стадо кобри. Тогава подземният транспорт се втурна ясно нагоре по хипер-небостъргача, разположен в друга точка на планетата, но Лео не знаеше това. Ръцете на младия мъж го сърбяха да сложи лъчехвъргачи в това сборище от някакви същества, извънземните са добри, ако сталзаните са още по-добри - тези чудовища-окупатори са мразени от цялата човешка раса. И те вече се втурваха нагоре през гигантската структура, от времето, когато дядото на първия владетел на Египет все още не беше роден на земята.
  Такъв гигантски небостъргач можеше да излезе в стратосферата и оттам звездните кораби почти веднага преминаха в бърз хиперскок. Това е полезно, ако искате да избягате от преследване, както и от практическа гледна точка. В подобна сграда имаше магазини, медицински центрове и цяла развлекателна индустрия. Кабината, като обезумяла, се плъзна на повърхността на гигантски покрив от трийсет квадратни километра, който също служеше като космодрум. Със скоростта на светкавицата малките рогати човечета скочиха в кораба, готов за излитане, смътно наподобяващ симбиоза от моркови и лампи.
  В момента на джогинг усетих студа на вакуума и рязко стиснах дъх. За щастие, Лъвовете не са непознати за екстремните спортове и средите на голяма надморска височина. Въпреки че е мъчение без респиратор, все пак успяхме да скочим в корема на космическия кораб и освен това да не паднем в такъв обемист костюм. Двукраката усойница замълча. Без да говорят, всички седнаха на аеродинамични столове. В космолинг и в превода на Сталзан думите звучаха:
  - Преди заминаване облечете специални костюми и преминете през идентификация. Вашите домакини Ви очакват!
  Съществото, което изрече тези думи, приличаше много малко на сталзан. Най-вероятно това беше балон или сферичен паяк с тънки крака. Съществото беше облечено в прозрачен, леко потъмен костюм. Гласът е подъл, като скърцане на ръждясала врата. Фигурите на други същества, в никакъв случай не красиви, също се оказаха далеч от човешките. Те бяха същества от хуманоиден тип, които можеха да бъдат сбъркани с хора само в разгара на смут. Единственото общо между тях са рогатите шлемове и мастилените наметала.
  Лъвът чул с крайчеца на ухото си, че тези дрехи са на така наречените ловци на бандити, един вид космическа мафия. Сред тях се открояваше един странен тип, който бързо движеше лапите си и се въртеше като топ. Звездният кораб се разклати леко, чу се виещ рев на реактивен самолет.
  - Всички легнете на корицата! Да отидем на аварийния хиперскок! - изкрещя животното.
  Ускорението бързо се увеличи и въпреки че антигравитацията неутрализира почти всичко, усещанията не бяха приятни. Преодолявайки съпротивата на увеличената гравитация, Лев се втурна към люка. Движението му приличаше на пърхане на муха в лепило. Междувременно на външната стена проблесна екранизирано изображение.
  Десетки звездни кораби с различен дизайн стреляха безразборно един срещу друг. Многобройни гирлянди от звезди блестяха с многоцветни фойерверки, каскада от лазерни лъчи направи уникално впечатление. Имаше истинска космическа битка. Пламнаха най-мощните ракети. Няколко космически кораба вече бяха взривени на парчета, ударени от смъртоносни заряди. Очевидно онези военни кораби, които атакуват в единна формация и действат съгласувано, са звездните кораби на Лилавото съзвездие.
  В това време корпусът на кораба потръпна от близката експлозия. Звездният кораб очевидно се опитваше да напусне сектора на огъня, за да избяга от обръча на воюващите отряди. Задръстванията се увеличиха рязко. Корабът маневрира, ускорявайки до максимума, който можеше да бъде постигнат.
  И двете фракции, водещи битката, представляваха цяла армия. Боевете продължиха почти по целия периметър на тази звездна система. Случайността в действията на коалиционните сили, противопоставящи се на сталцаните, привлече вниманието. Противниците не бяха събрани, явно им липсваше единно командване. Очевидно, очевидно неосъзнавайки сериозността на битката с армията на Стелзанат, ескадрони от различни видове се стичат тук. Пъстри цивилизации бяха концентрирани за чисто тактически цели. Те удряха повече с количество, отколкото с бойни умения.
  Тук например се сблъскаха челно два остарели крайцера и транспорт, превърнат в броненосец, въртящи се в плазмен вихър. Подобни на баракудите, само че много по-ужасни, бойните кораби на звездните кораби Stalzan извършваха помитане. Те много умело разпределиха ролите, мелейки кайма от друга галактика. Съотношението на загубите беше просто катастрофално за нехуманоидите (тридесет към едно в полза на сталзаните). Вярно е, че в численост извънземните имаха значително превъзходство. Многобройни разнообразни ескадрили бяха просто невероятни. Човек би си помислил, че е започнала универсална война. Изумрудените огърлици на съзвездията светнаха с рубинени пламъци от анихилационни и термокваркови ракети. Разделени на три групи, звездните кораби Purple Constellation умело смазаха смесената армада от вражески подводници. Младият гладиатор внезапно открои битката пълна и цветна, въпреки че за останалите скачащи холограми от скенерите за проучване дадоха изключително неясна картина. На момчето му се стори, че открива нови измерения за себе си и мозъкът се превърна в гигантски приемник на информация.
  Корабът, на който Ераскандар отлетя, нямаше желание да се присъедини към битката. Остана само да наблюдаваме приказно красивия спектакъл. Някои от нехуманоидните кораби са били с необичаен дизайн и са използвали нестандартни оръжия. Отделни залпове от стрелци с лъчи, извити в триъгълници, синусоиди, спирали, осмици и т.н., удрящи собствените си звездни кораби. Акробатичните пируети на корабите изглеждаха немислими. В случай на сблъсък фрагментите се разпръскват на милиони километри.
  - Не е адска техника за унищожение. За първи път виждам това! - Лео наблюдаваше канонадата както през триизмерни холограми, така и през панорамен изглед на пространството, което отваряше прозорците на възприятието. Привидно малки мини можеха да се видят как се рушат, антиразрушители влязоха в битката, използвайки мрежи от стабилна хиперплазма, способна да прогори както през броня, така и през силово поле. Новата техника на stalzan, когато хиперплазмата (шестото, седмото състояние на материята, което включва повече от три измерения, с частици, движещи се много пъти по-високи от скоростта на светлината.), се смесва с все още мънички (те все още не са се научили да генерират по-голямо количество) принцепсова плазма.
  Тази суперматерия (princeps - в превод първи, висш) има ограничен разум и е в състояние да прави разлика между своите и чуждите кораби.
  Въпреки това изходът от битката все още не е ясен, така че преодолявайки ивицата от гравитационни дерета и плазмени ями, изскачат все повече и повече нови звездни кораби на Сингх. Пиратският кораб, въпреки отчаяните опити на пилотите, не можа да набере скорост и да влезе в безопасния сектор на космоса. Имаше значителен риск да попаднат под удара на чудовищна сила, пръскаща материята в кварки.
  Наемниците се разпръснаха по повърхността на долния етаж, вкопчени в грапавата повърхност. Те се дръпнаха от една страна на друга, антигравитацията само частично потуши инерцията.
  - Умираме! Ултрапулсарно унищожение! - Забравили за достойнството, викаха, доскоро бяха такива нахални скитници на космоса.
  Събра се цяла армада Сини, изглеждаше, че везните ще се люлеят в тяхната посока. Лъвът дори прошепна иронично:
  - Никога не са ме хапали насекоми, но хора със сърца на крокодили, инстинкт на пирани, ме нараняват болезнено! Можете лесно да пролеете крокодилски сълзи, да виете като вълк, да разбиете сврака, но смелостта на лъва може да бъде възпитана само с усърдна работа!
  От десния фланг се появиха две синьо-виолетови остроъгълни пирамиди от звездни кораби на флота Пурпурно сърце, както се наричаха елитните гвардейски части на Пурпурното съзвездие. Те буквално разкъсаха безформената маса от космически кораби на нехуманоидния враг. Един от гвардейските флагмани изстреля заряд, който прозвуча в хиператомния диапазон. Ударът и светкавицата изгориха и разпръснаха много десетки хиляди звездни кораби от други светове, разпръсквайки ги в различни точки на космоса. Дори гигантски флагмани на Singh, близки до размера на луната, с милиарди войници, предимно бойни роботи, бяха пометени като боклук от хиперплазмена метла и незабавно изпепелени. Как моментално всичко се промени, смъртта затанцува между звездите на хопака. Може да се види, че е детониран или особено мощен термокварк, или дори най-новият термопреонов заряд. Светлинни вълни и ултра-движения на свръхсветлинни частици разрязаха корпуса на звездния кораб. Слабо защитно поле спасява само от незабавно изпарение. Осветлението мигновено угасна и звездолетът се завъртя в яростна необичайна вихрушка. Пространството беше компресирано от стегната пружина и удари Лъва в мозъка. Тогава дойде провалът, сякаш в чудовищен колапс с хипергравитация...
  За миг през главата ми проблесна видение, раздвояващо се от чудовищно претоварване... Пронизващ студ до костите, сняг, червеникав от сажди, метален вкус в устата и кръв, течаща от ухото ми. Ръцете му са здраво вързани отзад, а върху измършавения му врат е преметната жица.
  Той и няколко други изкривени пионери маршируват под ескорт до върха на хълма. Отстрани са високи нацисти в зеленикаво-сиви палта, в далечината се вижда бесилка, която като факла развява кървавочервено нацистко знаме с бял кръг и мрежа в средата. Сред водените на екзекуция тийнейджъри има и две момичета. Не по-малко от момчета бяха бити, нежните лица бяха подпухнали от побои, роклите на гърба им бяха разпорени и напоени с кръв от твърди пороци с камшици. Самият лъв усеща колко болезнено остъргва пребития му гръб и силно парене на голите му подметки от мразовити снежни преспи. Всички пионери, въпреки тежкия студ (дори нацистите се увиват с вълнени шалове и завързват краката си в одеяла), са напълно боси, оставят след себе си красиви отпечатъци върху сребристия прах, покриващ кристално-ледената, замръзнала кора. И ги водят няколко километра, пръстите им посинели от студ, а зъбите им бият барабани. Бесилото е все по-близо и по-близо, кучета-людоеди са истерично набучени на кол. Докарани до бесилото хора, някак си сбръчкани, грозни и жалки, истерично крещят и се прекръстват.
  Сега те вече се катерят по стъпалата на ешафода, стъпват с боси крака, вдървени от леда, Лев изведнъж усети блажена топлина с вдървените си подметки. След това около шията му беше омършав от последните гладни дни, закрепиха вратовръзка от бодлива тел. Острите краища се впиха в кожата, екзекуторът, висок два метра, издърпа примката нагоре, остра болка и задушаване ...
  Визията не е прекъсната докрай, можете да видите как бавно нацистите удушават своите другари, едва покрити с парцали, но с яркочервени връзки ... И в същото време вие също възприемате реалността около вас.
  Прозвуча режещо цвърчене. Чудовищна сила откъсна телата от пода и се блъсна в тавана с всичка сила. Въпреки замъгленото съзнание, Ераскандар инстинктивно успя да се групира и да поеме удара. Други от четата паднаха на пода като грах за гладене. Пространството изпълни писък. След това отново последваха шутове от страна на страна, от тавана до пода и обратно. Телата на различни видове индивиди, като камъчета в дрънкалка, разклатена от ядосано малко дете, подскачаха напред-назад. Звездният кораб беше хвърлен от едната страна на другата, преградата вътре в подводницата се счупи. Задушливата миризма на серен диоксид и хлор довела Лев на себе си. Визията за екзекуцията по време на Великата отечествена война окончателно изчезна. Беше толкова зловещо! Никога не забравяйте как момичетата, притиснати в примката, дърпаха малките си изсечени крака, посинели и подути от скреж, но зрелището в аварийната червено-оранжева светлина също приличаше на кошмар. Цялата стая беше опръскана с многоцветната кръв на многобройни наемници, вербувани от целия междугалактически клъстер.
  "Всички облечете отворени бойни костюми!" - прозвуча леко отслабналият глас на компютъра на автопилота.
  Може би аварийната верига е работила. Интересна идея, но как смятат да влязат в бойни костюми в такава скока. Когато таванът и подът непрекъснато си разменят местата... Или слаба светлина, после тъмнина, прекъсвана от искри от сблъсъци... А подът е хлъзгав и миришещ на полепнала кръв...
  Избягвайки, Ераскандар успя да се измъкне през аварийния изход, губейки маската си в процеса. Въздухът внезапно се сгъсти, а след това стана напълно гъст, като вода. Лъвът не можеше да диша, всяко движение изисква титанични усилия, вече на автопилот, успя да "седла" бутоните. Никога не беше обличал тежък армейски боен костюм, но пръстите му работеха офлайн, усещайки пространство със съзнанието си. В следващия миг тялото му беше увито в боен костюм с пълен арсенал от авангардни оръжия. Младият мъж застина в неподвижна поза. Нови невиждани досега усещания изпълниха всяка частица от тялото. Не беше като нищо друго, усещане за сила, велика и непонятна.
  Междувременно последва нов удар...
  Черното пространство беше разбито от ярък коронен разряд на ослепителна мълния. Мощна експлозия заля целия фон от чувства и емоции, потушавайки съзнанието...
  Глава 18
  Злодеите отново заплашват война,
  Както виждате, насилниците ги сърбят!
  Врагът иска да те тества за сила,
  Но той няма да постигне целта си!
  Звездолетът с неофициалното име "Звездата на живота" (такова просто име му е дадено от потиснатите същества на Вселената) отново беше задържан, а след това под претекст за секретност беше превърнат в друг второстепенен звезден сектор.
  Междувременно старшият сенатор внимателно разглеждаше картата на земното кълбо, показана в 3D, с възможност за автоматично приближаване на части от планетата. Моделът на континентите се е променил значително поради "култивирането" на служителите на Purple Constellation, планиращи асимилация, придобивайки спираловидни океански течения, които улесняват циркулацията за чисто практическа употреба.
  - Когато тези същества са били независими и свободни, те са създали културно уникален пейзаж. Доста дълго време те се развиват независимо, извън други планети и цивилизации, давайки началото на оригинална култура, необичайна и уникална.
  Дълбокият глас на големия сорг беше спокоен като вълна на море в ясен ден. Крилати риби със златни перки кръжаха много бавно над него, докато се опитваха да възпроизведат в полет подобието на шестстранна водна лилия.
  Юлини имер Сид, помощник генерален инспектор, хвърляйки питателна чиния на домашните любимци, хванати по време на полет, избухна:
  - Какво й е специалното? Познавам много други оригинални и далеч по-странни цивилизации. Преди още сто хиляди цикъла, спомням си, се вдигна шум заради кавалините, дишащите флуор същества, казаха, че чупят рекорди по отношение на темповете на научно и технологично развитие, скоро ще поробят и изпреварят всички. - Огромно създание от течен метал направи "слънце" с трите си горни крайника И какво от това? Те се самоунищожиха, унищожиха живота на своята планета.
  Плочката, хвърлена неочаквано, разделена на много десетки части под формата на хибриди от понички и зайчета, шимпанзета и лимони, катерици и банани, такива цветни ядливи играчки. Силф изписка тънко и запя, останалите животни подхванаха:
  - Колко е хубаво да легнеш на тревата и да ядеш нещо вкусно. Организирайте пренареждане в банята и повикайте младите жени! Яжте здравословни чийзкейкове и свирете на акордеон! О, шоколадови и медени играчки! Преминахте отговора на пет пет!
  Тънки ръце, протегнати от ботушите на Старейшина Зорг, по чудо се появи деветструнна балалайка под формата на седемстранна звезда и самият сенатор каза:
  - Не си съвсем точен. Те може да не са най-агресивните във Вселената и кислородно-азотната атмосфера е доста обикновена, въпреки че кислородно-хелийната атмосфера е по-често срещана. Просто уникално е тяхното разнообразие от култури и религии. За една планета и един вид това е доста необичаен феномен. Въпреки че конкретна информация на планетата е класифицирана, това, което знаем, вече е достатъчно. Изключително рядко е да има такова уникално разнообразие от раси и култури в рамките на един вид, ограничено до малка топка, плаваща върху елипса във вакуум. Много различни държави, нации и народи със силно национално и религиозно чувство. И историята на войните с различни причини! Религиозни конфликти! Междувидовата, расова конкуренция е невероятна! Къде на друга планета можеш да срещнеш толкова много нации и религии, и то толкова фанатично убедени в своята правота?
  Юлиний намигна към украшението си. Шапката, разделена на части според броя на домашните любимци, започна да им показва цветни, нарисувани карикатури с помощта на холограма и всяко животно имаше различен филм. Така представители на друга галактическа фауна можеха и да ядат, и да се забавляват. Но Юлиний имер Сид, въпреки дузината усмивки на стомаха си наведнъж, отговори с доста строг тон:
  - Geriphora-plutonics също са двуполови същества, дишащи само плутониев газ. Почти се изтребиха във войни. Те също вярваха в собствената си уникалност, докато не бяха взривени на атоми от още по-изключителни Сталзани.
  Конорадсън поклащаше от време на време главата си, макар и без да променя прибързано формата си:
  - Не е съвсем правилно. Имаха две или три държави. И сред земляните, дори в космическата ера, цареше фрагментация, характерна само за прединдустриалните планети. Те не са имали нито една религия, а и сега я няма. Разнообразието от култове е удивително, а някои от вярванията са уникално уникални.
  Юлиний леко се отпусна във въздуха и ръкавицата му започна да изстрелва многоизмерни проекции, опитвайки се да забавлява не само крилати риби, но и летящи домати с глави на анимационна мишка. Те се кикотеха и пищяха от възторг, а речта продължи сама:
  - Сред сталзаните, първият им император, Буйният огън Велики, основателят на съвременната династия, въвежда единна и централна религия. Той, разбира се, е изключителна личност, много ефективен командир, изпреварил времето си, универсална изобретателност в общуването със своите сътрудници. Върхът на демагогията и прелъстяването. Те "стадо звездни дракони" завзеха пълната власт и моделираха нов монотеизъм, поробвайки не само плътта, но и душата.
  Старшият сенатор изглежда се съгласи, но далеч не напълно, Силф, тъй като най-умният изписка: "телесното робство води до загуба на живот, духовно безсмъртие", докато соргът на дългия отговори:
  - Така е, но преди това са имали много сходна и предимно доминираща религия. Предишните им възгледи не променят същността, само леко се развиват и моделират в съответствие с изискванията на времето. А всичко останало беше обявено за сатанинска ерес. По-конкретно, еволюцията е съдба за низшите раси, а самите сталзани са създадени по образ и подобие на Всемогъщия Бог, следователно им се дават всички безкрайни седем небеса, включително безброй много хипервселени. Земните хора не го правят. Те тълкуват едно и също откровение по различни начини. Много земляни вярваха и все още вярват, че получаването на спасение и вечен живот зависи от една запетая. Една сричка решава къде си предназначен за вечността в безкрайни мъки или блаженство в рая. Три основни религии, разделени на течения, много по-малки вярвания се биеха на тази малка топка. За хората "три" е магическо число, както и за нас триполовите, макар че това изглежда не съвсем логично.
  Юлиний, без много ентусиазъм, възрази:
  - В много светове това число е и култово число. Три измерения, три лица, три основни състояния в обикновените условия на живот на примитивните планети. Има и три основни сегмента на Вселената - време, материя и пространство. Бисексуалността е неестествена мутация и деформация. Какво намирате за по-привлекателно в религията на земляните?
  Старшият сенатор също се издигна във въздуха до височината на стол, крилати анимационни домати се лееха като гъсеници на градински трактори, искрящи с многоцветни крила като тези на приказни пеперуди. Гласът на металния аксакал стана още по-нисък:
  - Знам нещо за тази планета. Те, по мое мнение, имат най-добрия ранен клон - будизма, въпреки факта, че тази вяра е възникнала през тъмните векове и е изпълнена с разумно начало. От тях най-прогресивният клон на Конфуций. Той правилно каза: "Ако не сме се научили да разпознаваме живота, как можем да се научим да разбираме смъртта." Тук е скрита мъдростта на Буда: "Не правете Бог от мен, но усъвършенствайте себе си! Живейте в доброта и мир, култивирайте волята си, трупайте мъдрост и знание, защото знанието може да ви даде безсмъртие и щастие. Не разчитайте на боговете Всеки човек трябва сам да култивира качествата на Бога в себе си. Беше прогресивно и всички слаби хора и неразвити светове вярваха в свръхестествените сили, че ги защитават и могат да разрешат всички проблеми. Ето защо много светове се предават толкова лесно на нашествениците, бъркайки ги с ангели. В древността хората са имали мъдри личности - Буда, Платон, Конфуций.
  Конорадсън спря, когато крилати златни перки и пеперудени домати започнаха да хващат музикални инструменти, изхвърлени от ръкавиците и шапките на Зорг. Тогава летящата менажерия започна да свири няколко мелодии наведнъж. Освен това музиката лежеше по такъв начин, че в никакъв случай не се смесваше, а дори беше хармонична. Старшият сенатор отбеляза:
  - Колко са смешни във вечното си детско разбиране за света, но да се върна на нашия разговор. Другата концесия е най-младата от големите религии, но и най-динамичната за края на ХХ и началото на ХХІ век. До нашествието на адската армия на Стелзанат. Това е ислямът, което означава подчинение. Монотеизъм. Единственият бог е Аллах. Един пророк - Мохамед. Верните с дела завладяват рая с красиви хури, а нечестивите, тоест останалите, отиват завинаги в ада, на вечни мъки. Като цяло страхът от смъртта е този, който създава всички тези илюзии. Индивидите имат бащи и правят баща в рая, те се страхуват от смъртта и измислят безсмъртни души, ад и рай.
  Този път Юлиний не скри презрението в тона си:
  - Характерно за други цивилизации. Нищо необичайно. Сталзан имат свой собствен Върховен господар и близка представа за седем високоенергийни мегавселени, където отиват велики воини и тези, които служат на императора. Те сериозно твърдят, че им е дадена власт над всички паралелни светове и вселени. Че само те, сталзаните, са създадени по образ и подобие на Всемогъщия Създател на Вселената, докато други типове и раси са изникнали от слуз или хиперплазмени потоци. В най-добрия случай те трябва да бъдат роби или да паднат под пълно унищожение. Да, всеки с мозък може да се усъмни в религията си.
  Старшият сенатор, възхитен от играта на летящите във въздуха оркестри, кимна:
  - Очевидно върховният и единен разум, създал хипервселената, не може да бъде нито жесток, нито несправедлив. Всички богове са създадени по образ и подобие на самите индивиди. Те са същества от различни светове и приписват свои собствени черти на характера на своите богове. Гняв, жестокост, своеволие, непостоянство, както и нелогични действия. Много от тях по същество са езичници и гледат на всичко от позицията на силата. Като възнаграждават боговете си с мощни мускули, но им дават глупавите си мозъци.
  Джулини замени бутонния акордеон на Силфидата, който прилича на скъпоценни мъниста, и пухкавата арфа, а тоналността на звука стана по-мелодична. Интересна мисъл се зароди в опитния Зорг и той побърза да я сподели с колега:
  - Това е добра гледна точка, Дес, но ето какво си мислех. Чух разговора ви с нашия младши колега Бърнард Пейтън. Имам една мисъл. Може би легендите за боговете са супер-суперцивилизации с история от много квинтилиони години? И те все още съществуват, въпреки че външно почти не се проявяват. Въпреки че, ако мислите да се проявите като хиперинтелигентност, ще го забележим ли?
  - Тоест не смятате, че краят на всяка цивилизация е несъществуването. - попита старшият сенатор, като леко сплеска гъвкавото си като пластилин тяло.
  Няколко малки енергийни съсиреци излетяха от ботуша на Юлини, в движение внезапно пораснаха, превръщайки се в умни коли, с които малките, пъргави деца обикновено обичат да си играят. Е, ограничено интелигентните животни веднага се нахвърлиха върху подаръците и започнаха да се забавляват с вълнението на по-младото поколение. Извънземните животни натискаха най-простите контролни кормила с лапите си и се въртяха на възхитителни екстравагантни коли. Те наподобяваха хаотичното движение на удивително пъстрото оцветяване на топките в лотарийния барабан. Помощникът на старшия сенатор каза яростно:
  - Разбира се, че не - несъществуването е принципно немислимо! Просто наследниците на хиперцивилизациите и аз съм съгласен с теорията за stalzan живеят в други мегавселени с по-високо енергийно ниво и повече измерения. Може би дори те са се развили толкова много, че са в състояние да създават други светове, вселени, измерения. А нашата вселена е сянка, слаб облак в безкрайната структура на безбрежния макрокосмос. Възможно е нашата вселена, в сравнение с безбройното множество други вселени, да е безкрайно по-малка от Ромокол (десетата най-фундаментална частица след кварка, а също и не границата в съответствие с теорията за "безкрайната матрьошка").
  Conoradson гледаше с нежност на игрите на толкова сладки и забавни създания... Безгрижни, наивни, живеещи в цялата вселена с най-милите стопани, весели. Правата Силф е най-умната от тях, тя е гледала много различни филми и нейните цикли вече са осемстотин (Zorgs имат цикъл един път и половина по-дълъг от земната година!). Така че тази красавица вече знае много, може да играе във виртуална машина, доста сложни изпълнения до стратегии. Темата, засегната само двойно по-млад, който несъмнено също е видял всичко и ерудиран колега, не е много оригинална, но представлява особен интерес, тъй като съдържа тайна, която все още не е разгадана дори от мъдрите зорги.
  - Не е нова теория идеята, че достигайки свръхнивото, суперцивилизациите са се преместили в други хипервселени и дори са създали нови светове и сфери, най-необичайните и невъобразими за нас структури. Защото тук, в тази новосъздадена вселена, трябва да се даде известна свобода на светове и индивиди. Има теория, че соргианците могат да узреят и да се преместят в хипермегавселената, където техните възможности ще нараснат неизмеримо, но предишната вселена вече няма да се интересува. - Старейшината сви шест от ръцете си на кръст за няколко секунди (Символ на съжаление за непреодолима сила!) - Тя ще продължи да ражда други цивилизации, кръвта ще тече и болката ще царува. Уви, боговете обикновено са зли или безразлични. Но хиперреволюцията, въпреки цялата си безпощадност, е отличен наставник. Но това вече е толкова абстрактен разговор, пълен с чиста фантазия, че предлагам да го отложим. Междувременно нека помислим за нашите по-малки братя от планетата Земя.
  Юлини отговори разумно:
  - Четох информация за индуизма и прераждането, за подобни философии с помощта на метода на телепатичното сканиране. Нищо необичайно. Всичко това се е повтаряло многократно на милиарди други планети. Вече имам половин милион цикъла и съм видял твърде много. Земните хора едва ли ще ни изненадат, защото е трудно да се намери нещо ново.
  Conoradson, след като изпрати телепатичен импулс, който промени дизайна на колите, на които малките животни се возеха и се забавляваха, продължи:
  - Но не. Има още една странна и необикновена отстъпка. Това е основната планетарна религия на Земята. Християнството е най-тайнствената и необикновена религия във Вселената. Това е масова религия, която още преди бруталната агресия на флота под командването на Лира Велимара е била изповядвана от най-високо развитите и цивилизовани държавни образувания на тази планета. Тази религия учи на любов дори към враговете.
  Старшият сенатор направи многозначителна пауза. Силф долетя до него, тя се пързаляше и играеше едновременно, показа числата на резултата от мисията, която току-що бе изпълнила. "Нов рекорд", изписка луксозното животно. Конорадсън й хвърли драпирана чаша сладолед, украсен с цветя и горски плодове, дошли от нищото. Юлини имер Сид даде думата си.
  - Добре, но и това не е ново... Според мен и ти си привърженик на такава доктрина.
  Старшият сенатор, този път по-емоционално от обикновено, възкликна:
  И те умряха за това! Без страх и съжаление те отиваха на най-жестоки мъчения.
  - прекъсна го Юлини.
  - което също не е уникално. Имаше достатъчно фанатици навсякъде и по всяко време.
  Дез се престори, че не забелязва грешката.
  - Но има един уникален. Техният символ на вярата е кръстът!
  Първият помощник на старшия сенатор отвърна в стила на професионален тенисист:
  - Кръстът като обект на поклонение е много разпространен сред топлокръвните, защото от триенето на две кръстосани пръчки се получава огън!
  Конорадсън промени тона на речта си към по-спокоен, може би дори намекан:
  - Не, имат го различно ... Кръстът е ...
  Аларма проряза пространството, слагайки край на философския спор. Опасност тип X-сто! Звездният кораб е заобиколен от всички страни от хиляди военни кораби на неизвестни врагове!
  - Как е системата за предупреждение? - попита безстрастно старшият сенатор.
  Капитанът изтърси телепатично:
  Вече знаехме! Бяхме изпратени тук с причина, без съмнение примитивно измислен капан, но това не е флота на Сталзан. Това са бойните звездни кораби на Сингхите и стотици други цивилизации. Тази конфигурация на космическите подводници е извън съмнение. Те са хиляди, десетки хиляди... Движат се синхронно от всички посоки. Такава армада се намира в рамките на империята, но далеч от външните граници. Със сигурност сталцаните са едновременно с тях. Тогава това обяснява всичко.
  Старшият сенатор съвсем основателно се усъмни:
  - Изключено е да са успели да се съберат специално за нас, и то за толкова кратко време. Мирише на промяна. Тези момчета, очевидно, не зависят от нас.
  Капитанът на инспекционния звезден кораб на Diamond Constellation, поставяйки бойните системи в готовност, не без ирония предложи:
  Защо не им дадете шанс? Може би искат да получат нашата технология или за първи път в историята да свалят дори един от нашите космически кораби. Броят е преброен.
  - Напразно! Въпреки че незначителен вирус може да преодолее хипермастодонд, размножавайки се до квинтилиони. - Conoradson изпрати телеимпулс на домашните любимци (без паника, няма да допуснем ново разтърсване!), те започнаха да се въртят като пръстени на боа, опитвайки се да ги вкарат в хипнотичен транс.
  Капитан Мидел, без ни най-малка следа от вълнение, каза:
  - Пуснаха залп, защото има много хиляди ракети. Все още сме твърде далеч от обхвата на техните лъчи.
  Крилатите риби и пеперудите-домати започнаха да показват нервност. Те все повече се сблъсквали и отскачали един от друг като газови молекули. Но те не причиниха вреда, така че автоматичната система ги покри със защитен пашкул. Освен това летящите животни дори бяха доволни от сблъсъците и с ентусиазъм се потопиха в това забавление. Силф, като най-умната, изчурулика в рима:
  Пред вас е легион от врагове,
  Различни създания тъмнина големи набори!
  Но повече неприятности идват от глупаците
  Глупави съвети, нищожества всякакви!
  Конорадсон се стовари на пода и направо нареди:
  "Нашето силово поле ще издържи на всичките им най-модерни оръжия. Запазете хладнокръвие и сканирайте, за всеки случай, таксите.
  В ръцете на Юлиний възникнаха три магически бластера наведнъж (свещеното оръжие на зоргите, други цивилизации досега безуспешно са се опитвали да създадат подобни, но досега са постигнали само частични успехи. Все пак имаше системи с това име , но това е просто жалка пародия на магическия бластер), опитният инспектор предложи:
  - Всичко ще бъде направено спретнато, както винаги, но може би е по-добре да преминете към хиперскок.
  Старшият сенатор в този случай отговори с причината на аксакала:
  - Не, нека разберат безполезността на атаката си. Защо да бягат, дайте им повод да се пръснат от гордост. Транстемпоралните защитни полета издържат на всякакви атаки.
  Излитайки от съседната зала, Бърнард възкликна:
  - И без излишен пацифизъм!
  ***
  Хиляди, десетки хиляди ракети и снаряди летяха от всички точки на космоса. Изглежда, че африканските пчели са побеснели и са се втурнали с цялата си глутница към самотния пътник, който е нарушил спокойствието им. Някои от ракетите имаха система за самонасочване, но значителна част летяха прави и неконтролируеми. Някои се движеха по спирали или по по-сложни траектории, отделяйки се по време на полета, което затрудняваше използването на противоракети. Звездолетът Зорг сякаш се уви в сребристо-прозрачен пашкул и смело се втурна към врага. Силовото защитно поле приема и лесно отблъсква удари. Повечето от ракетите дори не избухнаха, някои бяха изхвърлени назад, а други избухнаха отвън, разпръсквайки красиви фойерверки. Светкавици от трилиони фотоблясъци и отразени частици изпълниха пространството. Няколкостотин ракети, отклонени или пропуснати, се втурнаха към атакуващия звезден флот. Хвъргачите на лъчи ги посрещнаха с плазмени маршрути, но някои от ракетите пробиха, удряйки и събаряйки огнената геена на космическите кораби на извънземните. Имаше толкова много звездни кораби, че те едва избегнаха сблъсъка, опитвайки се да навлязат в сектор в обсега на ефективен лазерен огън. Някои от най-големите кораби, клас боен кораб и големия боен кораб, въпреки това изстреляха втори залп. Този път щетите и загубите от сближаването на космическите армади бяха много по-значителни. Последваха експлозии и сериозни разрушения, дори на големи подводници. В един от космическите дредноути на Лигата на световете той детонира с боеприпаси... Хиперплазмената топка мигновено се изду, разпръсквайки няколко ескортни лодки във фотони... При такава плътност на унищожение дори силните полета не осигуряват сто процента защита. Разгневени, звездолетите се отвориха яростно с лъчеви и плазмени оръдия, но не достигнаха зоната на ефективно унищожение. Многоцветни лъчи, пресичащи се и сблъскващи се, изхвърляха потоци от частици, създавайки уникална гама от чудна игра на светлина. Когато фрагменти от звездни кораби удариха плазмата и още по-разрушителните хиперплазмени струи, потоци от гигантски фойерверки пламнаха, разпръсквайки пламъци във вакуума.
  - Те се йонизират взаимно. Тези типове са загубили контрол над умовете си и сега няма да спрат, докато не се взривят във фотони. По-добре е да прескочиш - каза старшият сенатор с осезаемо съжаление в плътния си басов глас.
  Бернар спокойно, с престорено безразличие отговори:
  - Не, нека получат строг урок като предупреждение към потомството, но ако Ваше Височество иска, ние сме готови да отидем в хиперпространството всеки момент.
  Капитанът на космическия кораб Gur ymer Midel беше все още твърде млад и дълбоко в себе си самият той нямаше да има нищо против да използва могъщото оръжие на космическия кораб.
  Вълна като течна стомана премина по лицето на Дез Имер.
  - Колко уроци не им давайте, няма да има смисъл! Но няма да се оставя да бъда унищожен от тези микроорганизми.
  Космическият кораб отиде в друго хиперпространство, изчезвайки внезапно от екраните. Но няколко мегалазера с голям калибър успяха да ударят защитното му транс-времево поле и, отразени, удариха най-близките кораби на коалицията. Когато стотици различни и морално полудиви цивилизации се натрупат на едно място, готови да разкъсат враг, който внезапно изчезва, тогава най-естествената им реакция е да си излеят неосъзнатата ярост една върху друга. Като глутница вълци, пропуснали бизона, те се хванаха за гушите. Един от флагманските звездни кораби, които стреляха, принадлежеше на службата за борба с каперите на Сингх и лазерно отразен супер лъч разряза звездния кораб на пиратския император Гар Фариджеджарамал, който беше дръпнал силно напред. Това беше авангардно експериментално оръжие, така че звездният кораб на пират изгоря мигновено в хиперплазмен пламък. Разгневените другари отвърнаха на огъня. Космически кораби на звездни флибустии и наемници започнаха да стрелят по полицейски и армейски звездни кораби. Започна необуздана вакханалия и страшна междугалактическа месомелачка.
  Расите и видовете започнаха да подреждат нещата помежду си, помнейки всички възможни и невъобразими оплаквания. Звездни кораби експлодираха със стотици и хиляди. Отначало битката се води от отделни групи, след което се оформят две основни групи - Синхас и техните два сателита, както и стотици други цивилизации, присъединени заедно с наемници и корсари.
  Много цивилизации бяха недоволни от експанзията на сингхите, тяхната алчност и непреодолим жажда за печалба. Безграничната продажност и любовта към парите са станали част от много поговорки и анекдоти, които са разбираеми без превод към каквато и да е форма на живот. Те също така си спомниха, че по време на активната война самите синхи тайно превзеха и окупираха много светове.
  И двете групи се биеха толкова яростно, че можеше да има само една спирка на битката - окончателното унищожаване на една от страните. Звездни кораби буквално се разбиваха един в друг, блъскайки се със скорост под светлината. Синхите бяха по-добре въоръжени и организирани, за разлика от противниците им, бяха повече. Количественото предимство компенсира качествения недостатък. Все повече и повече сили се изтегляха към бойната зона. Десетки, стотици хиляди машини се кълцаха и претопяваха една друга. В битката бяха използвани ракети, торпеда, виброракети, огнени топки, лазери, мазери, вакуумни бомби, космически дестабилизатори, вихрови бомби, слепи газове, коронни плазмени разряди и лъчехвъргачки от различни видове. На места са използвани мрежи, метални топки и облаци от предмети, неутронно лъчение и други най-екзотични видове извънземни оръжия.
  И двете страни изглеждаха бесни. Пиратите тръгнаха да таран, опитвайки се да се качат на борда, въпреки подсветлинната скорост. В близък бой качественото превъзходство на "кутиите против комари" беше рязко намалено. Точно както каратеката губи поразителна сила в лепкава битка. Тук, в стазиса, пет гигантски големи бойни кораба пламнаха, разпаднаха се и още три, въпреки смъртния риск, бяха качени на абордаж.
  Звездните корсари нахлуха в отделенията, заливайки врага със силен огън. Синхас отговори, като се опита да устрои засади и да разбие врага парче по парче. В битките участваха роботи, много от тях избухнаха, блокирайки коридорите.
  Лидерът на пиратите, Zherra Sinja, проби до командния пункт и организира безмилостна битка.
  - Какви насекоми! Не подушвайте горящия вакуум и пеещата плазма, така че се насладете!
  Изпадналият извън контрол звездолет откри огън по корабите на Златното съзвездие.
  Няколко крайцера наблизо се разпаднаха като стъкло под удара на лост. Изглеждаше, че сингхите са свършили, те бяха все по-тъпкани, опитвайки се да ги карат назад към горящите звезди, без да им позволяват да нарушат разстоянието.
  Друг атаман на космическите пирати, вечният съперник на Zherra Sinzha, Cass Fan пропълзя като полутечна медуза в боен костюм, наподобяващ ракетен мини-крайцер.
  - Чуйте ме, влечуги! Маневреността на членестоногите е паднала! На борда!
  Космическият галеон на пълна мощност включи силовото лепкаво, самоделно привличащо поле. В продължение на няколко секунди корабът на частника гореше с непроницаем ореол. С голяма скорост корсарският кораб се блъсна във флагманския боен кораб на Златното съзвездие, раздалечавайки силовото поле. Мощни лазери изгаряха дебелата броня. Хиляди флибустии нахлуват в пробитите дупки с едно хвърляне. Кас ужасно бързаше, след половин минута претоварените реактори щяха да избухнат и пиратите имаха само един шанс - да заловят бойния кораб или да умрат. Корсарите секат и стрелят с яростта на обречените. Синкхите, неподготвени за близък бой, се оттеглиха, наводнявайки тесните коридори с отровна тревиста кръв. Един от спомагателните реактори на огромния звездолет избухна... Дишащ флуор пират хвърли миникваркова граната в плазмата. Галеонът флибустър също детонира, усилвайки опустошителния ефект. Бойният кораб на Златното съзвездие започна да се разпада на парчета, като къща от карти, витаеща в безтегловност.
  Zherra Sinja, огромен гущер с десет крака, изръмжа:
  - Беше необходимо да се купи по-нов космически кораб от същия Singhs, а не да се сваля цялата плячка! Сега бъдещето е мое!
  Корсарските кораби увеличиха натиска си, отчаяно смазвайки обрасла камарила. Изведнъж картината на битката се промени драматично. Звездни кораби на друга огромна ескадрила се появиха отзад, състояща се изцяло от Сингх. Започва безпощадно разбиване на разнородна коалиция. В този съюз имаше дори светове с вътрешна структура, много подобна на феодализма, дори на робството и първобитните общини. Дори беше невъзможно да се намерят земни аналози за други форми на управление. По-добре въоръжени и под обединено командване, синхите завзеха инициативата и методично започнаха да изпаряват опонентите си. Десетки хиляди звездни кораби продължиха да експлодират, много от фрагментите продължиха да се бъркат с бойците на новосформираната лига. Zherra Sinja беше плах: огромният му боен костюм вече пушеше от пренапрежение.
  - Навиваме плазмените момчета! - изкрещял недоумяващият лидер. Той се опита да отнеме пленения боен кораб Сингх. Други космически флибусти, осъзнавайки какво ги очаква, тръгнаха на отчаян пробив и, като загубиха повечето от корабите, се разпръснаха в безкрайната звездна бездна. Дори огромният gross licor Zherra Sinja обаче беше свален (десетина кораба от подобен клас го удариха) и едва успя да скочи на спасителна лодка. При това той загуби почти всички свои другари.
  - Има много братя, но един живот! - измърмори пиратът. Част от флота на Сингх направи неуспешен опит за преследване. Останалата част от разнообразната армада беше постепенно унищожена, разпадайки се на отделни фрагменти, топящи се като разтопен сняг под яркото лятно слънце. Грандиозната битка с много огньове с цвят на изумруди, рубини, сапфири, диаманти постепенно избледня, свивайки се до фокусна съпротива и фокусно преследване.
  Близкият флот на Сталзан наблюдаваше битката неподвижно, сякаш беше чужда територия.
  ***
  Капитанът на зорг наблюдаваше отблизо от хиперскенера. Той направи възможно да се вижда добре от хиперпространството.
  - Понякога тези създания надминават себе си в шизоизма, но тази битка е шедьовър на лудостта. Кой и за какво събра племената на псевдоразумните? - Бърнард пое дъх от тръба със свръхтоково разреждане (хипертокът е с порядък по-високо ниво на електричество, при което суперелектронните потоци се движат милиони пъти по-бързо от скоростта на светлината и много по-силен импулс и се движат в много други измерения), мощен разряд даде сила на зорга, той беше преизпълнен с енергия и повърхността на плътта блестеше като ботуши, излъскани с восък.
  Старшият сенатор, изхвърляйки цветна броеница от два показалеца, малки животни от всички ивици започнаха да хващат прекрасни подаръци. Чуваха се скърцания и силни писъци. Само Силф замръзна на място, нейната летяща машина се рееше като НЛО, а животното, тъй като беше полиморфно, промени формата си и стана като танкета от Втората световна война. Да, тя изписка: "Назрява голяма война! Виждам отново вихри от яростни атаки над вселената!" Конорадсън й направи знак, казват, че всичко ще бъде наред, сериозно и разумно каза:
  "Очевидно това е следствието от заговора срещу Лилавата корона!" Или може би те подготвят съвместна всеобща война? Напълно възможно е дори срещу нашата раса! Вариантите са много и ние сме длъжни да информираме Висшия Висш политически съвет. И все пак, въпреки че транстемпоралното поле не е уязвимо за техните видове оръжия, трябва да се вземе предвид, че тези андрогинни хора не измислят някакво фундаментално ново оръжие. Трябва да бъдем бдителни и за предпочитане да имаме няколко космически кораба за безопасност. Изпратете заявка до Commonwealth of Free Galaxies. Междувременно продължаваме пътуването си към Земята. Тук има предимно звезди, излъчващи рентгенови лъчи и гама, така че е по-добре бързо да навлезете в гъсто населените райони на мегагалактиката. Още по-добре, до галактиката, където е нашата дестинация. Трябва да побързаме, преди да е избухнала междугалактическата война!
  - Да, Ваше Височество! Останалите соргианци излаяха в унисон.
  Невидим за окото, но с колосален изблик на енергия, светкавица - и космическият кораб моментално се премести в космоса.
  Глава 19
  Чужда планета... Чужда земя...
  И какво, човече, си забравил на този свят?
  Не можете да излезете от този ад
  Изметете боклука като в апартамент!
  Но ако ви бъде дадена причина и натиск,
  Няма да се страхувате от чудовища
  Вземете плазмена разбиваща брадва,
  С врага смело да се разчита!
  Нещо проблесна в главата му, сякаш светкавици избухнаха. Голяма тежест притискаше гърдите, изглеждаше, че тялото е на голяма дълбочина. Лъвът се размърда, после рязко събра всичките си сили, скочи и отвори очи. Това не трябваше да се прави...
  Той беше погребан под гъста смес от пясък и отломки от звезден кораб. Пламъци пламнаха в очите му и Ераскандар отново се изключи...
  Младият мъж дойде на себе си след няколко часа. Той успя да се измъкне от развалините много трудно.
  - Еха!
  Момчето не можа да устои на човешката изненада, изразена във формата, възприета от сталцаните. Пейзажът наистина приличаше на делириум на болен от шизофрения.
  Джунгла с повърхност от правоъгълни форми от движещ се пясък, растителността е червено-виолетова, слънцето е огромно зелено, а небето, напротив, е жълто. Атмосферата очевидно е кислородно-хелиева. Беше наистина горещо. Въпреки колосалните си размери, той не светеше по-ярко от земната луна (Ераскандер го видя в подземна кино зала и няколко пъти по време на превантивен ремонт на светлоотражатели).
  Техният звезден кораб се разби в доста висока планина. Гледката можеше да е добра, въпреки че дърветата са толкова огромни, че на техния фон дори баобабите изглеждаха като растения джуджета. Странно, планетата е доста подходяща за живот, но къде са хуманоидите или техните градове? Навсякъде има пустинен див пейзаж и дървета с височина повече от километър, подвижни пясъчни дюни, растения с кристални форми. Короната на дърветата е гъста, с лози, с огромни цветя и огледално блестящи листа, подходящи за изстрелване на бойци. Едно от колосалните растения блесна цветно, движейки многопластово осмоъгълно цвете, цялата палитра от много дъги премина през листата на което. И е много странно! Абсолютна тишина, тежка тишина, зловеща. Няма птици, няма животни, няма насекоми.
  Ераскандар се разклати.
  - Който има седем петъка в седмицата е най-засегнат от околната среда!
  Стига философия, време е за действие! Основното нещо сега е да се намери оръжие, защото бойният костюм буквално се разпадна от удара, въпреки че вероятно това е спасило живота му. Звездният кораб е частично непокътнат, трябва да има оръжия и, вероятно, живи партньори. Тези, които летят в звезден кораб, не могат да бъдат много далеч от планетарната система на столицата на галактиката, така че изпращането на сигнал или гравиаграма не би било трудно. Ако курсът на звездния кораб беше локализиран, военните експерти лесно ще разберат, че това е враждебен частен кораб и тогава животът на едно момче-беглец ще завърши в ужасна агония. Вярно, той носеше робска яка, но можете да измислите история с насилствено отвличане ... Но дали ще повярват в това или дори ще искат да прекарат време в анализиране на съдбата на незначителен човешки роб. И той също знае за заговора, това е съществено, но какъв е смисълът - ще изтръгнат от него вярна информация, а след това ще го ликвидират. Кой има нужда от допълнителен свидетел и дори от човек. Ситуацията беше много трудна, както казват хората: не можете да разберете без бутилка. Впечатляваща част от космическия кораб все още дими, струйките по някаква причина предизвикват асоциация с лампата на Аладин.
  - Само ако можех да намеря вълшебен джин! - каза Ераскандар. - В противен случай ще трябва да запомните приказка за приятел: за Робинзон Крузо. Само островът е твърде голям като амбициите на императора и горещ, като устните на Венера.
  Лъвът решително влезе в повредената част на кораба. Всичко е унищожено и претопено. Разтопен метал, пластмаса, ужасна смрад, пълно с овъглени като фасове трупове. Металният под е все още много горещ и изгаря босите, без косми, с чиста кожа и равни пръсти като на дете, но здрави, с красива цепка от телени сухожилия, крака на робско момче. Трябва да скочите, за да вземете разпръснати оръжия. Да, трябва да намерите амуниции. Предавателите, предвид тяхната важност, бяха оборудвани със специални стабилизатори и имаха подсилено защитно покритие, така че имаше шанс оборудването, което беше особено важно в бойни условия, да успее да оцелее.
  Ераскандар по едно време проучи добре инструкциите, така че лесно отвори кутията с бутони и започна да въвежда кода.
  Тогава глас в смесица от космолинга и езика на сталзан изчурулика заплаха:
  - Вдигни крайниците, копеле!
  Тип с кръгло тяло, в скафандър, същият водач на глутницата наемници насочи четири ръце с лъчехвъргачки към Лео, а друга се държеше за преградата, шестата ръка беше счупена, висяща с отпуснат камшик. Костюмът, очевидно, леко я смрази.
  - Хвърлете оръжията, малко копеле Сталзан! Сега се обърнете и се отдалечете от предавателя.
  Младият мъж се отдалечи, стъпвайки внимателно върху горещия пясък, гледайки накриво този паяк, чиито очи, изненадващо големи и широки, бяха разположени отстрани. Вероятно, като насекомо, вижда в многостепенни картини. Това не е sinh, но също така и гадно същество, най-вероятно "флуор". Синхите са много по-тънки и дишат кислородно-хелиева атмосфера, а в азотна среда умират от повреда на кесон без апаратура. И тези видове живеят и влизат в метаболизма на флуор. Те са самотни и враждебни. Флуорът е изключително рядък и агресивен елемент, поради което на по-голямата част от планетите такива субекти трябва да ходят в издръжливи скафандри.
  Паякът написа нещо, после пискливо и в същото време изписка на собствения си език.
  Ераскандар реши, че е най-добре да го изключи. Откъсвайки парче с крак, без да обръща внимание на силното изгаряне на горещия метал, момчето го стрелна в главата си и с ръце хвърли две плоски ками от чакра, които се залепиха за мокрите му от пот ръце (флуорът не забележете ги). Врагът реагира като филмов каубой, но младежът бързо отскочи встрани, успя да избегне удара от лъчите. Врагът частично отблъсква атаката, но най-острата чакра удари шипа на скафандъра, повреждайки повърхността. Лъчи от задвижвани бластери изпариха преградата, пробивайки гигантски дупки в корпуса. След като направи салто, Лев хвърли тежко парче метал от пода, като в същото време вдигна един от лъчевите пистолети. Снимайки в движение, младият терминатор успя да унищожи и петте здрави крайника и дори, за всеки случай, счупен шести крак. Врагът все пак успя леко да изгори кожата по допирателната. Сигурно костюмът, когато се повреди, сам, в съответствие със спасителната програма, отряза увредените крайници, осигурявайки стегнатост. Флуорът, изтичащ от дупките, буквално дими в атмосферата, влизайки в екзотермична реакция с кислорода. Тук го има много, а налягането е два пъти по-голямо от земното.
  Лъвът извика заплашително, опитвайки се да имитира виковете на офицерите от Лилавото съзвездие.
  - И не мисли, членестоного, да се движиш, иначе главата ще се разлети!
  Паякът в скафандъра изпъкна с очи.
  - Току-що се обадих на приятелите си чрез dirfocode. Не смей да ме докосваш или ще те разпаднат.
  Лъвът беше малко изненадан. Мисълта изглежда здрава, но е съмнително, че той е успял да предаде в толкова кратко съобщение точните координати на сектора и планетата и дори да е настигнал опашката на бързото кометно време, то след такова битка е малко вероятно неговите съучастници да искат да търсят тази планета.
  "Въобще знаеш ли къде сме?" - Лео заплашително мърдаше вежди и си играеше със заострения бицепс на дясната си ръка.
  "Те знаят, ще проследят и ще намерят. И той ще изпробва експериментални инструменти за мъчение върху вас - Флуорното създание беше злобно.
  - Да, по дяволите, имат нужда от теб! - младежът завъртя пръсти на слепоочието си. - Баласт до дъното, капитана не му пука!
  Артроподът изкриви лицето си в гримаса:
  - Напразно, има нещо интересно за всички нас на този звезден кораб и синхиите го знаят.
  - Какво имаш? - задавайки въпрос, Лев в същото време огледа стаята, основателно вярвайки, че дивите лешояди на космоса ще имат от какво да живеят.
  - Глупав сталзан, ти си още толкова малък! - Снизхождението в тона на "флуорик" изглеждаше очевидно фалшиво.
  Младият мъж автоматично се изправи на пръсти и изправи вече доста широките си атлетични рамене. Изявен изкуствен бас:
  - Достатъчно голям съм, за да те убия! Ще загубиш живота си! А крайниците са дреболия, защото могат да бъдат регенерирани или имплантирани с клонирани части от тялото.
  Чужденецът започна да мами:
  Ако ме убиеш, няма да знаеш нищо. И ако се държите добре, момчето ще гарантира телесно съществуване.
  - Не е твое, насекомо, да ми диктуваш условия!
  Вече сериозно ядосан, Лео в яда си скочи до врага, възнамерявайки да изпръска муцуната му, подобна на трепетлика. Той не трябваше да прави това. В корема на паякообразното беше скрита изненада - електронна нишка с разряд, който парализира врага, стреляйки без помощта на крайниците. Излитайки със скорост, близка до светлинната, кибернетичната кобра прониза младия мъж докрай.
  - Ти си победен, жалък примо! Сега си мой!
  Мускули се свиха диво, но сковано от живота, момчето не изгуби съзнание. Действието на изхвърлянето беше подобно на поражението на древната отрова кураре.
  Spider Head успя да прехвърли предавателя на звуков контрол, като получи възможността да дава команди с глас.
  - Сега ще те разглобят, жестоко ще те измъчват, а ти сам ще молиш за бърза смърт!
  Паякът замръзна и се залепи за преградата. На него също му беше много трудно и той изпадна в полусън.
  ***
  Времето минаваше... Спомени проблясваха в съзнанието на Ераскандар. Ето го, новодошъл, избягал по чудо от подземни мини, провеждайки първия си спаринг. Сенсей, чието истинско име е мистерия, но помежду си го наричат още Йода, според един от любимите партизански ъндърграунд филми. Гуруто се усмихва, зъбите му са здрави, големи, бели, а очите му не се виждат. Във всеки случай Ераскандар никога не е виждал горната част на лицето на този магьосник. И Сенсей изобщо не е толкова мил, колкото смятат някои, преди да приеме в кръга на избрани привърженици, той тества избягалото робско момче за сила. Лъвът преминава през много вълнения, първият противник е много по-възрастен и два пъти по-голям, а този адепт премина през отлична школа по бойни изкуства, която не познава отстъпки. Ето го, бръсната глава, тесноок, със завидна мускулатура под черна кожа и червен пояс с бял орнамент, който съставлява всички дрехи на начинаещия монах. Ераскандар винаги лесно побеждаваше връстниците си, не се поддаваше на по-възрастните момчета. Бойците от младшата група в същите бели колани, без да вдигат поглед, ги гледат и правят залог. Сред тях имаше слух, че Лео е провалил Сталзан и затова, въпреки малкия си ръст и възраст, Звездното момче е фаворит.
  Но гологлавият, който премина през ада, не очакваше такава скорост от човек, той веднага пропусна бърз и силен удар по брадичката, зъбите му изскърцаха, но съзнанието му не се изключи, напротив, Лео рефлексивно ритна крака си в срещата, закачвайки коляното си.
  Въпреки че врагът не задържа професионално гравитацията на предния крайник, той почувства хапещия отговор зашеметяващ. Робът беше изпълнен с гняв и се втурна към двойника си. Той се опита да хване аматьора, но Лео, без да обръща внимание на болката в скулата си, натовари младия новак с пищял в черния дроб. Той стене, кръвни съсиреци излитат зад устата му, пада и следва завършващ удар в главата. Челюстта се пука, като счупено просо от скъсан чувал, падат избити зъби. Други новаци ахват, един от най-силните бойци сред учениците е победен от момче, което също е тийнейджър. Звуци на клаксон - краят на битката. Но Ераскандар е на ръба, той ще продължи да нанася поредица от удари, докато гръбнакът на противника се разпадне на кърваво брашно. Невидима ръка го изхвърля и се чува гласът на Сенсей; рядък случай на Йода е емоционален:
  - Красиво лъвче. Вие знаете как да се борите, да контролирате тялото, но се научете да управлявате и емоциите! Не превръщайте гнева в свой съюзник, не черпете сила от омразата. Защото Бог е любов! Злото е по-агресивно, но несравнимо по-слабо от доброто!
  Лъвът не повярвал
  - И защо е това! Диктатурата на Сталцаните не доказва ли обратното?
  Сенсей отговори логично.
  - Не! Самият факт, че Вселената буквално гъмжи от интелигентен живот, свидетелства за силата на сътворението. Това означава, че животворящият принцип доминира във всички вселени!
  Имаше пареща болка по цялото тяло, разбира се брашнеста, но говореше за постепенно отслабване на парализата. Какво да прави сега?.. Момчето се опита да си спомни думите на великия гуру. Да, Гуру и Сенсей притежаваха магическа сила, те можеха да движат мислено предмети, въздействайки върху материята. Това умение би било полезно за него, но никой не го научи на техниките на висшата духовна сила, позовавайки се на младостта му. Или може би от самото начало Лео му изглеждаше твърде агресивен, перфектно владеещ най-сложните бойни изкуства, но не твърде ревностен с всичките си способности в познаването на философията - просветление!
  Междувременно паякът оживя. Той въвежда кода отново и отново, изпращайки гравитационни вълни в етера.
  Неочакван вой и тропане прекъсна действията на паяка. Звуците бяха силни и странни. Тупване, някакъв вой, стържене на огромни кости в метал. Температурата започна да се повишава и смилането се засили. Паякът изкрещя неистово. В този момент един от окървавените пирати успя да се съвземе и да стане. Може да се види, че това е порода с повишена жизненост и феноменална регенерация. - заповяда паякът.
  - Гледайте примата!
  После се втурна към изхода и отново скочи назад.
  Изглежда, че сме готови! Избавете го от мизерията му! Не, чакай...
  Космат като мечка гризли, с глава на крокодил, звездният корсар извади як сатър и като зае позиция, вдигна ножа над Ераскандар.
  - Отрежете първо ръцете, а след това органа, който най-много ценят глупавите сталцани!
  Какъв механизъм е работил тук не е известно, само младият мъж изпита безпрецедентно усещане. Струваше му се, че е в състояние да държи смъртоносно оръжие не с ръцете си, а с цялото си тяло. Пиратът беше на загуба, тъй като огромен сатър, изкован от археалест (материал осемнадесет пъти по-твърд от диаманта), замръзна във въздуха, сякаш замръзнал в течен метал. В отчаянието си наемникът сграбчи ножа с две ръце и натисна силно дръжката. Лъвът усети цялата ярост на пирата и в същото време силата му. Рязко променяйки ъгъла на наклона, той пусна острието на противника напред, правейки измамен кръг и острието проряза врага. Разделяйки се на две половини, грозното чудовище се строполи на пода. Ераскандар почувства най-голямото приповдигане.
  "Се случи!"
  Лео осъзнал, че може да владее феноменална духовна сила.
  Парализата изчезна и той лесно закачи противника си, а лъчевият пистолет, под въздействието на само една негова мисъл, се озова в ръцете му.
  Дишащото флуор насекомо изпищя:
  - Не стреляй! Няма къде да отидеш примат! Моите приятели скоро ще летят тук! Проклет сталзан!..
  Лъчът на бластера прекъсна писъците му, разрязвайки черепа на паяка. Въздухът в стаята започна да пуши, превръщайки се в задушлив флуорен оксид. Лъвът побърза да изскочи от купето, превърнало се в газова камера.
  Отвън се чуха странни викове.
  На улицата цареше див хаос, подобен на нашествието на демони от подземния свят. Гигантски, подобни на дракони тиранозаври се спускаха наоколо. Но земните влечуги, преди тях, о, колко далеч, тези са били няколкостотин метра високи. Освен тях трескаво се втурнаха насекоми с муцуни, като nbsp; кофи от багери, петнисти разноцветни змии дълги половин километър с огнен дъх. Във въздуха пърхаха гигантски пеперуди, очевидно не с хитинова структура. За щастие, тези чудовища очевидно не са до смачкан метален фрагмент. Крилата на пеперудата блестяха и блестяха ослепително на слънцето. Светилото стана много по-ярко и лъчите му изгориха голата мургаво-бронзова кожа на младия мъж. Лъвът, въпреки болката в очите си, все пак успя да забележи, че има две светила. Може би това обяснява драматичните промени в околната среда. Новата звезда беше три пъти по-голяма от диаметъра на земното слънце и изригна с ужасяващо интензивна изумрудена светлина. Температурата на въздуха беше доста над сто градуса, капчици пот съскаха заплашително, докато падаха на земята. Вероятно тези същества изпълзяват от подземията с появата на второто светило.
  Ераскандар наблюдаваше зрелище, невиждано досега за човек. Гигантски същества изпълзяха направо от земята, изплуваха, вдигнаха вълна от зелено-лилав пясък, разкъсвайки почвата. Може би така слънцето грее на Меркурий. Възможно е това светило да стане още по-ярко. Добре е, че зелената светлина смекчава атаката върху органите на зрението. Лео беше объркан: в такава среда той е като в капан. Една надежда за "доставителите", които лесно могат да станат палачи.
  Температурата продължава да се повишава, причинявайки страдания...
  Силно момче, обляно в пот, изтича обратно в стаята. Там продължаваше да се върти задушливият дим от флуорен оксид. На пода лежеше продупчен труп. По-добре е да се отървете от него, като отпишете, в който случай, на външни същества.
  Ераскандар бързо зарови трупа в пясъка и в този момент едно от странните чудовища го забеляза. Фонтан от пламък изригна от гигантския му кавернозен отвор. След като направи приличен скок за такава гравитация, Лео напусна зоната на огнения вал. След това обръщане и тройно салто с излизане изпод огнената струя, пусната от преследваното чудовище. Огънят гореше много силно, разтопявайки пясъка. Обръщайки се, младежът стреля по врага от лъчева пушка точно по ухиленото дуло. Лазерният лъч частично разряза хищната уста на врага. Звярът скочи и се втурна нагоре. Въпреки че лъчевият пистолет рязко посягаше, разрязаната плът на звяра веднага заздравя, сякаш беше направена от магнетизиран течен метал.
  Температурата на въздуха вече беше достигнала двеста градуса и чудовищата ставаха все по-активни. Лъвът скочи вътре в кораба в търсене на по-мощно и ефективно оръжие. Босите крака на момчето танцуваха в толкова горещ тиган, че сякаш отдолу изригва вулкан. Грави пистолет с плазмен заряд падна в мазолестите му потни ръце. Обемно оръжие, но разрушителната сила е колосална, плазмените заряди експлодират като бомба. Червено петно за самонасочване се вижда през обхвата. Изстрел - плазмата просто удари оголеното дуло, последвано от мощна експлозия, ослепителна светкавица, като от малка водородна бомба. Звярът беше пръскан в кварки. Вълнуван, младежът започна да стреля по други гигантски чудовища. За какво? Просто беше твърде горещо и мозъкът не можеше да потисне агресията. Гигантски чудовища пламнаха и избухнаха, останките им паднаха на повърхността на планетата, разпространявайки се като живачни топки. Гравитационното плазмено оръжие стреля като картечница. Повечето от чудовищата загинаха под изхвърлянията.
  Но тогава започна да се случва нещо неразумно ...
  Точно пред очите ни малки топки започнаха да се търкалят на парчета, от които отново бяха създадени гигантски чудовища, като две капки, подобни на предишния им вид, само че с още по-страшен вид. Гигантските пеперуди отново се издигнаха в атмосферата, догонвайки горещата вълна с крилата си. Без значение колко глупави или странни бяха тези същества, те все пак разбраха откъде идва стрелбата, така че се втурнаха да щурмуват смачкания корпус. Зарядите от гравио-плазмения пистолет задържаха чудовищата за известно време, но всичко си има граници. И да, епизодите свършиха.
  Разярени същества заобиколиха боеца от всички страни
  Наоколо се носят яростни усмивки, диви крясъци, луди викове, включително и такива в ултра-обхвата, които измъчват ушите. Най-ужасното нещо са потоците от бълващ огън, който наводни цялото пространство. Трябваше отново да се скрия в корпуса на кораба. Удивително е, че човекът не е изгорял жив. Но очевидно в този ден силата му придоби нечовешка издръжливост. Съществата също притежаваха феноменална сила. Те разкъсаха тежкия корпус на космическия кораб, бронираната му обшивка, като картонена кутия.
  Температурата вече беше над 300 градуса. Плътта започна да се овъглява, а съзнанието започна да възприема всичко в прекъсната екранна форма. Оголени челюсти... Пренаситена с кислород атмосфера... От всичко това един обикновен човек отдавна щеше да умре. Лъвът просто имаше късмет, че внезапно откритите способности поддържаха живота и съзнанието в измъчено тяло. Младият мъж беше неспокоен. Виждайки нагорещените уста, бълващи пламъци, момчето проблясва мисли за смъртта - мистериозно и необичайно ярки ..
  - Не искам да умра! Само като остана жив мога да помогна на човечеството! - извика Ераскандар и се задави от пареща въздушна вълна. Езикът му имаше мехури, дробовете му бяха свити.
  Смърт... Какво стои зад нея? За първи път се сети за нея, когато се измъчваше в мазето на Министерството на любовта и истината, но тогава беше твърде малък. Религията на Сталзан учи, че след смъртта индивид, роден като воин от лилавото съзвездие, се премества и се преражда в друга вселена. Там той продължава да се бори и да служи на империята, неговата личност и памет са запазени, а други типове стават роби на империята след смъртта. Младежът не помнеше точно, а и не беше толкова запознат с тяхната култура. А къде трябва да е, защото е мъж? Вероятно роб, следователно винаги под игото.
  Това обаче е детска глупост, да разчиташ на сталцаните за всичко! Може би хората са прави, особено християните...
  Последните прегради се срутват, топлината, като хищен звяр, поглъща плътта. Тук е адът, където всяка частица от тялото гори и страда. И все пак, мъдрото учение и словото на вярата сред земляните, макар и лишени дори от незначителна част от привлекателността.
  Вече с крайчеца на окото си Лев видя как небето потъмнява и от въздуха се изливат бели и сини топки, които, падайки надолу, избухнаха и се спукаха. Звънът на камбаните прозвуча в главата ми... Тогава нажеженото желязо се заби в тялото, потапяйки пространството в пълен мрак на лъчезарно ослепителен пламък...
  Глава 20
  Подъл, жесток наказател
  Ревностно служещ на империята!
  Е, всъщност предател -
  Долен и жалък слуга!
  В друга точка на безбрежния космос, на далечната Земя, завършваха последните приготовления за посещението на инспектора. Според слуховете до пристигането на звездния кораб остават само няколко дни. Работната сила и колониалният апарат се тресеха като неизлечимо болен с треска.
  ***
  На планетата (и това стана сензация) пристигнаха лично: държавен съветник деветнадесети клас, уредник на сектора, заместник-хипергубернатор и галактически хипергубернатор двадесети клас. Тези съветници бяха по-високи по ранг от Фагирам Шам. Следователно те бяха посрещнати като изтъкнати гости, сякаш репетираха посещението на старши сенатор от неразбираемо древна, ако може би замряла цивилизация.
  Изглеждаше, че цялата планета беше измита със супер почистващ препарат. Всичко буквално блестеше и блестеше под вечно греещото слънце. През нощта Земята беше осветена от огледала, направени от тънък отразяващ хиберфан. Слънцето сякаш изобщо не залязваше. Много от хората са забравили как изглежда звездното небе. Пътната настилка е сменена, повърхността е изпълнена с тежък лак, а ландшафтът е дори ретуширан с флуоресцентна боя, дърветата са изравнени и измазани. Дори по селските пътища бяха поставени цветни лехи и фонтани близо до тях. Всичко беше с гигантски размери, чудни форми и цветове. Семейство Сталзан, като пеперудите, обичаха всичко ярко и голямо. Огромни цветя изглеждаха красиви заедно с комплекти от скулптури. Те блестяха от изумруди, зачервени от рубини, сини сапфири, позлатени по-ярко от най-чистото злато.
  Подлизурките слуги на суперимперията прекалиха, облизвайки и украсявайки планетата до невероятност.
  Летището, където трябваше да кацне високият гост, беше изпратено с килими, толкова пищни - дългите крака са заровени до коленете, а тъканите и рисунките, които не могат да бъдат казани в приказка или описани с писалка, също бяха твърде много . Според етикета само самият хипергубернатор и служители от по-висок клас са достойни за такава привилегия. Фагирам се опита не напразно. Освен всичко друго, това направи възможно отписването на многомилиардни откраднати суми.
  Ултрамаршал Еророс, който ръководи реставрационните работи, първоначално възрази. Но намеците за липса на усърдие и финансови измами го повалиха. В края на краищата той също имаше огромни доходи от подземната търговия с човешка кожа, кости и други части от тялото. Синх плаща особено големи суми, може би защото човешката кожа е толкова подобна на тази на сталцана. Човек може да излъже жената, която я е отстранила от най-свирепата поява във вселената.
  Веднага от двете ведомства "Война и победа" и "Любов и справедливост" пристигнаха директиви, засилващи властта на губернатора и разширяващи правомощията му, напълно объркващи обстановката.
  Формално ултрамаршал Еророс беше подчинен на Отдела за защита на трона, въпреки факта, че Земята беше ужасно далеч от родината. Поради това възникнаха правни конфликти и дублиране на функции.
  Но че е необходимо да се проведе празничен парад по случай пристигането на високи гости, консенсусът беше постигнат доста бързо, макар и не без кавги. Фагирам самохвално заяви:
  - Има с какво да впечатлим уважаемите гости! Парадът ще бъде...
  Троицата наистина се беше появила на огромен космически кораб, ужасяваща форма, като двойна косатка с глави на остри ками. Вярно, в последния момент се оказа, че хипергубернаторът и чаровната му заместничка са отложили посещението си поради спешни дела в друга част на галактиката. За това със съветника пристигнаха двама негови секретари. Високи жени в лилави кожени костюми, богато украсени със сребърни и рубинени тръни с плашеща шарка ...
  Заедно като съветник те ревеха във въздуха, движейки се по невидимата за окото стълба. Самият съветник беше атлетично сложен, но за разлика от други сталзани, много масивен. Мускулите му бяха хипертрофирали като карикатура от списание за културист. Костюмът на благородника е прозрачен до кръста, явно висок сан е искал да впечатли туземците с демонстрация на мускули.
  И по специална въздушна пътека премина парад. Първи излетяха едноместните изтребители на ударния флот. Най-популярният модел под формата на хищнически полупрозрачен с изходящи тънки цевчета на излъчватели на скат, тогава дизайнът е като ястреб с размахани крила. Зад тях има двуместни и триместни автомобили, също подобни по дизайн, но по-големи.
  Но танковете, които се рееха над повърхността, изглеждаха по-екзотични. Те бяха подобни на подобни наземни машини от началото на двадесет и първи век, но още по-сплеснати с перки на акула отстрани. Естествено летене, тъй като всички бойни структури на Stelzanath бяха адаптирани да водят бойни операции в различни самолети.
  Танковете обаче се различават донякъде по размер и дизайн. Въоръжението също беше разделено, включително най-новите хиперлазерни щурмови оръдия.
  Техниката потече във въздуха като няколко много дълги боа. Големи машини се рееха в отделна колона, опитвайки се да съпоставят видовете, по-малки около тях, летяха наоколо, така че дори изглеждаше, че създадени от човека, механични растения от вейка сплитат по-дебели, но също и движещи се стволове.
  Гравиоциклите също изглеждаха странни, на които сталзаните изпълняваха висш пилотаж, движейки се назад, демонстрирайки в движение траектории под формата на многоъгълници или дори по-сложни фигури. Скоро към този "танц" се присъединиха и други коли. По-специално, десантните лодки изглеждат като кофа на багер, извита като крило на чайка, но вместо зъби, цевите на различни оръдия носят унищожение. Смъртоносни превозни средства, боядисани под земен камуфлаж и променящи цвета си в автоматичен режим, което допълнително засили впечатлението на местните жители. Въпреки външната тромавост, тези мощни машини в полет извършваха маневри "акордеон", "ветрило", а след това движенията им станаха напълно непредвидими и бързи, като топки, подхвърляни от виртуозни жонгльори.
  Имаше и огромни ходещи роботи... Поради ниската им бойна ефективност, те бяха на служба с армията на Великия Сталзанат, но бяха показани като трофейни оръжия, заловени от други цивилизации, разбити от Лилавото съзвездие.
  Кибернетичните чудовища с височина до километър и половина са впечатляващи, дори изглеждат прилепнали към леки купести облаци. На външен вид ходещият робот е типичен кърлеж с пускови устройства, земята трепери от лапите му. Камъчета подскачат... Дърветата се тресят като четина в храст, а цветята по клоните дрънчат с тежки, бронзови камбанки...
  И тук има дискотеки, също богати на класификация и се движат по различни начини, или се хвърлят настрани, или се въртят във въздуха като топ. Пускачи на миниатюрни ракети също се реят във въздуха ... Приличат на тави под формата на риба, а отзад изскачат от време на време, а след това ракетните игли се скриват.
  На този фон маршируващите родни пехотинци изглеждат почти жалко. Вярно, шият им елегантна униформа, лачените ботуши блестят на слънце. Войниците са силни, стройни, млади. Напред вече е доста момчета барабанисти и тромпетисти. Те са по шорти, чорапи до коляното, бродирани под формата на снимки на животни, и сандали, току-що произведени във фабрики, също с лъскава, лъскава кожа. Ризите са бели като дреха, но през тях е седемцветната ивица на знамето Пурпурно съзвездие.
  Момчетата много се гордеят с облеклото си и особено с шапки с козирки, шапки, покриващи избелелите им от слънцето коси. Вече са облечени като господа, а други родни момчета - ревнува ги голокоремното босо. Въпреки че по навик не им е толкова удобно в пълна рокля, тъй като те бяха голи и боси, скачаха с втвърдени подметки върху горещи бодливи камъчета или меки гъделичкащи пети от генетично модифицирана трева.
  Женската полиция е още по-елегантна, все едно родните момичета отиват на бал. Повечето от тях избраха да изсветлят кожата си до светъл бронз, което прави стиловете им още по-красиви. Освен това черната кожа не е хармонична за славянски или арийски черти на лицето, със сини, изумрудени очи, предимно снежнобяла или златиста коса.
  Момичетата от родните войски получиха прекрасни обувки на висок ток, но маршовата стъпка се превърна в елементарно брашно. Поради това обувките бяха леко модифицирани, а петата промени размерите, което улесни стъпването, а тъканта, която докосваше кожата, беше мека, поддържайки комфортен температурен баланс.
  Пехотата на Сталзан, разбира се, летеше, тяхната униформа, до определена интензивност, позволяваше да поддържа различни увреждащи ефекти. Дори директно попадение от крилата ракета тип "Томахоук" би могло в най-добрия случай само леко да разклати такъв лек окупационен воин.
  Най-интересните участници в парада бяха кавалеристите. Не на коне, разбира се: стоножки-лификаки, нещо като хибрид на гъсеница и камила. Много бърз, състезателен автомобил ще бъде изпреварен. Ездачи и конници със знамена, включително хладни оръжия.
  Но има войски на коне... Тези коне са много красиви, също генетично подобрени и на тях ездачите са украсени с панделки и цветя. Костюми като древните руски принцеси на лов, някои момичета и в кожени палта от луксозни кожи. Дори лицата им се потяха от пот, но амазонките не се оплакват, въпреки че температурата е като на екватора по обяд, а те са в такива одежди, че е топло за Сибир от далечния ХХ век в разгара на зимата.
  Големи обучени мечки, боядисани във всички цветове на дъгата, вървят на две лапи в строй и почти точно в крачка. В същото време те свирят на различни музикални инструменти: балалайки, контрабаси, барабани, виолончела и дори цигулки. Още повече, че е много спретнато... Момчета и момичета от прислугата са обути в подскачащи маратонки, хвърлят им лакомства и сервират напитки. Мечките са особено нетърпеливи да накисват водка, приготвена по стари руски рецепти. Детските маратонки не са прости, те неутрализират по-голямата част от силата на гравитацията, позволявайки им да скачат високо и дори да се реят във въздуха за няколко секунди.
  Показани са различни числа и други животни, както сред формите на фауната, традиционни за планетата Земя, така и от други екзотични светове. Например, каква е стойността на животно с плоча броня и летене с помощта на контролирана гравитация и богато изрисувани крила, които просто коригират полета ...
  Парадът беше достоен и държавният съветник Роуг Кидал, с очевидно нежелание, все пак беше принуден да одобри:
  - Има какво да се види! Това не е най-вакуумната дупка във Вселената...
  ***
  Заседателната зала беше препълнена. Там се събраха много официални лица от различни части на галактиката. Те са облечени в богато украсени униформи, в ръцете им треперят лъчеметки с различен дизайн. Здрави, масивни, с мускули, готови да нарушат формата си, мъже и жени със свирепите погледи на скорпиони в човешки образ крещяха одобрително и съвсем човешки пляскаха с ръце.
  Говореше държавният съветник. Той говореше с патос, ту надувайки се, ту обратното, леко издухвайки гърдите си:
  - Ние имаме отговорност към държавата. Честно казано, не ни интересува това чудовище Дез Конорадсън. Основното е, че нито една тайна не трябва да напуска тази планета. разбираш ли какво имам предвид Има претенции към местните власти. На всички, подчертавам, на всички планети лидерите на бунтовническите бунтовници са известни и унищожени или работят под капака на специални служби от дълго време. И тук главният лидер на терористите Горностаев и Принцът-звезда (чиято самоличност дори не е установена!) все още не са разкрити. Това е позор за цялата галактика! Цялата планета знае тартора, но Службата за сигурност не знае за него. И това е с подсилен местен гарнизон, чието оръжие току-що видяхме, с мощна шпионска мрежа, колосална армия за прикритие. Някои от нашите спътници от далечна орбита са в състояние да заснемат цялата площ на планетата наведнъж, виждайки най-малките детайли, до микроб.
  Семейство Сталзан слушаха мълчаливо, някои от тях нервно местеха очи, страхувайки се да уловят погледа им върху високата платформа, украсена със статуи на грациозни, но в същото време страховити, неземни на вид животни. Въпреки целия патос, съветникът говореше със спокоен тон, но изведнъж избухна с мечешки рев:
  - Срам! Няма да търпя това! Давам ти три дни да издириш и заловиш злодея, лидера на микробите! Аз лично давам награда за главата му! В случай на провал, ще унищожа всички, ще ги унищожа, ще ги напръскам в преони!
  С всичка сила тарикатът заби килограмова лапа на подиума. Чашата с вигород, издълбана от масивен изумруд, скочи и, падайки настрани, се разля върху униформата на сановник от деветнадесети клас.
  - Е, и трик! - измърмори недоволно Еророс. "Това обикновено не се прави от служители от такъв калибър!" Издръжливостта на силния, най-добре сдържа вълнението на безсилната ярост на врага!
  Съветникът на Кидал продължи да се натрапва:
  - Примати с изпражнения в главите, мислите, че не е срамно, когато централния дворец в самия център на колониалната столица се взриви. Нито една от тези маймуни не трябва да се доближава до резиденцията. Къде са скенерите за сигурност, които откриват наличието на заряди на миникварк, защитните полета на всички туземци, които си проправят път към специално защитени или просто важни обекти. В металната медуза ще има хиперплазмено унищожение за вас, за такава небрежност, и смъртта на индивиди от най-висшата раса във Вселената!
  Самият Еророс се засрами. Да, техническите възможности на такава колосална империя направиха възможно, по-рязко от всяка рентгенова снимка, да се осветят наведнъж телата на работниците на огромна площ, елиминирайки възможността да се пренесе дори маково зърно в зъб до двореца. , но ... Fagiram караше на черния пазар, повечето от дефицитните части на хиперскенерите, в резултат на това не видяха почти нищо. Губернаторът арогантно заяви, че елементарното осветление е достатъчно, но все пак тези диваци са твърде примитивни за високотехнологични подривни подаръци. Но се оказа, че не всичко е тривиално; диверсантите носеха термичния детонатор в стомаха ... Също така най-новата разработка за терористите, когато полиморфен обект лесно пълзи вътре в саботьора и също бързо се отстранява ... Модерно нещо, малко вероятно е самите партизани да го направят по занаятчийски начин, като мини-термокварков заряд. Това означава, че или черният пазар - мафията е безсмъртна, или дори синхите и други като тях са се опитали да снабдяват земляните, за да отслабят основния си конкурент.
  Чу се пронизителен писък на свекърва, попарена във вряща вода, трепка на зов...
  - Какво друго?! - диво излая съветникът.
  - Важно съобщение от хиперултрамаршала. - Обявен с нисък глас охранителен робот с петнадесет пистолета.
  Секретарката агресивно размаха юмрук в залата и възкликна високо:
  - Не се ласкайте, не можете да избегнете организационни заключения!
  - Аз ще ти дам отговора! - Кидала смачка изумруден бокал в широката си лапа. - Но ви очаква пулсарно измиване!
  Висок, но някак едър тип се обърна и започна да крещи нещо ядосано в полупрозрачен апарат, подаван от робот. Сталцановският сановник ръмжеше и виеше. Беше като цвилене на прасе. След това победоносно погледна околните - видът му изразяваше дива радост.
  - Този живачен плужек Дез не идва при нас или по-скоро е задържан. Той ще седи дълго, докато тече делото. Хахаха!
  Той вдигна ръце, дебели като две цепеници, и ги кръстоса. Това беше знак, обозначаващ победа или "победа" в лилавото съзвездие.
  - Сега планетата може да бъде изпарена, унищожена и изгорена. Ограничителят е счупен и всичко е позволено!
  Еророс не можа да устои:
  - Това е нашата планета и тя се охранява от личната заповед на императора. Но по въпросите на извънредните мерки аз съм господарят. И само самият император може да даде заповед за унищожаването на Земята!
  - Арестувайте ултрамаршал Еророс! Арестувайте този обикновен наказател, не се колебайте! Кидала барабанеше яростно по пода с петите си.
  Ултрамаршалът грабна своя Ултрабластър. Губернаторът Фагирам небрежно кимна на пазачите, като каза спокойно, а самият той каза с любезен тон:
  - Възможно е да бъде арестуван, но само началникът на Отдела за защита на трона има право да понижи ултрамаршал. А планетата наистина не може да бъде унищожена без разрешението на императора. Всички знаем много добре, че императорът не обича, когато инструкциите му се нарушават.
  Човек би си помислил, че губернаторът на местната планета е по-авторитетен от галактическия хипергубернатор, но яростното писък спря.
  - Явно много съм се развълнувал. Докато планетата не бъде унищожена. И този Ерос в ареста!
  - Вашето високо издигане, всичко е дреболия! Други гости ни чакат, ако бъдете така любезен да ги приемете. - изкиска се подигравателно ухилен Фагирам.
  Изглеждаше, че този звяр щеше да избухне, но и той машинално, сякаш с странен глас, отговори:
  - Ще ги взема! Срещата се обявява за закрита!
  Съветникът се обърна и, преувеличено шумно тропайки с ботушите си по мраморно-кораловата облицовка, гордо издувайки гърди, тръгна към изхода.
  - Ботушите му са изковани с хиперзлато (метал, който струва двадесет и пет хиляди пъти повече от чистото злато!), мога да се обзаложа!
  Ултрамаршал Урлик Еророс мислено се изплю в гърба на сановника.
  - Ще докладвам на центъра, че такива неуравновесени типове опозоряват властта. Този високопоставен задник трябва да е наркоман.
  Това е Purple Constellation Warrior си каза.
  Когато съветникът си тръгна, започна да свири химнът на Империята на великия Сталзанат.
  На изхода вицехипергубернаторът беше посрещнат от войници и бойни роботи, подредени в колони. Лас-пушките и плазмените лъчи блестяха на слънцето. Съветникът, с изключителна ловкост за своя двеста и петдесет килограмов труп, скочи в брониран затворен фланер и полетя към звездния си кораб. И двете секретарки предпочетоха да използват гравитационни велосипеди. Огромен космически кораб, без излишни прощални сълзи, отпътува в неизвестна посока. Еророс го каза:
  - Можете да съсипете всичко в живота, не можете просто да живеете като гъба!
  Изглеждаше, че е възможно да се отпуснете, но след няколко часа ултрамаршалът получи съобщение. Това беше сигнал за най-висока степен на опасност.
  - Записана е появата на огромна флотилия от неизвестни бойни звездолети от външния сектор от междугалактическото пространство. Сред тях са дори водещите хипервръзки. В целия сектор е включена автоматична аларма. Врагът се придвижва към нашата планета. Той има огромно превъзходство на своя страна. Ако врагът не се забави, тогава сблъсъкът ще настъпи след два часа и половина.
  - А къде са силите на външния сектор на защитата на галактиката? - намръщено, усещайки фалшификация, попита Орлик Еророс.
  Няколко секунди по-късно последва пронизителен отговор:
  "Те продължават да казват, че силите им не виждат нищо. Като цяло всички военни космически кораби са премахнати от тази спирална част на галактиката.
  Ами съседните планети? Уведомени ли са техните гарнизони? Ултрамаршалът се чувстваше така, сякаш вътрешностите му се срутваха от гравитацията.
  Тук познатият женски глас на генерал Сима вече отговори, девойката избухна като от картечен изстрел:
  Нямат достатъчно здраво покритие. И имаме нова информация, още по-смущаваща информация. Броят на космическите кораби вече достига стотици хиляди, а разнообразният тонаж и дизайн ясно показват техния извънземен произход. Има дори бойни кораби с диаметър, почти равен на луната, която познаваме толкова добре, с като памучни тампони. А някои модели са страшно претенциозни, дори гравитационните радари предават само накъсани снопове от светещи линии.
  Еророс подсвирна неудържимо:
  - Прилича на звездните кораби на Сингхите и хиляди други звездни цивилизации. Това е много сериозно! Това нова междугалактическа война ли е?
  Друго момиче генерал каза:
  - Това е абсолютно невъзможно без цяло котило гризачи във военния елит, защото нашата галактика далеч не е гранична.
  Ултрамаршалът излая отчаяно.
  - Ето това е чисто предателство! Имахте предвид Fai Ambulance? Тези въшки не биха могли да пропуснат толкова големи сили без предателство и подкупи!
  Генералите потвърдиха в хор:
  - Предателство към Стелзанат! Спешно трябва да изпратим спешно шифровано съобщение до Отдела за защита на трона. Бяхме нагло предадени от предатели в сърцето на империята.
  Орлик забързано набра клавиатурата, на екрана на киборга светна код и - стоп! Широкият монитор изведнъж се изключи...
  - Външен хиперкомуникационен сателит е унищожен от залпове от планетата транс-Плутон.
  Компютърът отчете безстрастно.
  - Въведете резервна система!
  - Системата е изведена от подчинение на външния сектор. То е пряко подчинено на губернатора Фагирам Шам. Междувременно ти се обаждаш от самия Фагирам Шам. - изтрака автоматът.
  Светна 3D проекция на копеле, дебело черно лице.
  - Здравей приятелю! Виждам, че сте шокирани! Разтъркайте очите си и се разклатете. Сега властта принадлежи на силните. А ти си слаб, като медуза, хвърлена върху пламтящия пясък на пустинята. Пълни аплодисменти за вас, но аз съм любезна и отзивчива. Фагирам е готов да спаси нещастния ви живот, ако вие и вашите космически кораби сложите оръжие и мирно посрещнете гостите. Ще се закълнете във вярност на новото правителство и вероятно ще запазите поста си. Избирам! Живот или смърт...
  Главата на ултрамаршала започна да работи усилено. Службата в специалните части ме научи да бъда хладнокръвен и прагматичен.
  Какво да направите в такава ситуация? Глупаво ли е да умреш просто така, без ползата от каузата? Хитростта е майка на победата, ако има и щастлив повод!
  - Готов съм да се подчинявам и изпълнявам заповедите на висшето ръководство. Нека заповедта е от най-висшия орган! Еророс изръмжа, осъзнавайки, че е невъзможно веднага да дръпне лапите си към върха.
  - Не изразявайте нелогизми. По-добре издайте заповед да предадете оръжията си и да поздравите победителите! - с мъка сдържайки смеха си каза маршал-губернаторът.
  - Невъзможно за посрещане. Офицерите не разбират. Максимално, почтено предаване. С оглед на... Ултрамаршалът погледна към монитора и подсвирна. - Да, тук има цели милиони, дори много милиони бойни звездолети от всякакъв вид!
  - Добре, нека капитулират и нашите гости да кацнат на планетите. Това ще ни подхожда! Фагирам се прозя лениво.
  - Има! Аз ще заповядам! Еророс се поколеба за секунда.
  - "Фотонова" молекула! - като че ли губернаторът-питекантроп извика на сънено момче-роб.
  ***
  След като излъска поздрава, Орлик се обърна и започна да издава заповед. По принцип беше възможно да се даде команда с жест чрез скенера, но системата от пароли и ключалки се променяше толкова често, че се смяташе за по-икономически целесъобразно да се използва древният метод за предаване на информация. Освен това е възможен вариант на тежко нараняване, когато заповедта трябва да се даде от различни части на тялото или чрез звук, а още по-добре чрез телепатичен импулс.
  - Знаех си, че си умен човек!
  Идиотска усмивка пробяга по мастиленото лице на чичо Фаг. По стандартите на семейство Сталзан губернаторът беше истински изрод, при това човек - горилата беше още по-фотогенична. А гласът е по-лош от съскането на усойница в блато.
  - Знаех си, че ще се разберем. Сега ескадрили ще влязат във вашия сектор.
  - По-добре в устата на дракона! - измърмори Еророс.
  ***
  След известно време в пространството на Слънчевата система се появиха множество групи извънземни звездни кораби. Ескадра кораби от Пурпурното съзвездие се раздели почтително пред безбройните извънземни армади.
  И сега "почетните гости" от различни цветове се спускат на земята. Тъй като има твърде много звездни кораби, по-голямата част от тях просто висят в космоса, в противен случай ще извадят планетата от орбита. И малка част от универсалната фауна каца на Земята на най-леките кораби и десантни капсули. Някои чудовища изскачат направо от орбита. Хиперчудовищата кацат в индивидуални бойни костюми, специално пригодени за битки в открития космос. Пълно е с различни същества: членестоноги, медузи, влечуги, червеи, метал, силиций, калций, флуор. Дори радиоактивни видове, базирани на уран, Плутон, радий и много други елементи. Разнообразието от форми беше невероятно. Вярно е, че съществата, направени от радиоактивни елементи, са били, така да се каже, условно интелигентни. Всички тези живи организми обаче са били способни да се бият.
  nbsp; И тук има дискотеки, също богати на класификация и се движат по различни начини, или се хвърлят настрани, или се въртят във въздуха като топ. Пускачи на миниатюрни ракети също се реят във въздуха ... Приличат на тави под формата на риба, а отзад изскачат от време на време, а след това ракетните игли се скриват.
  Те бяха посрещнати от множество местни полицаи и аборигени трудовици, събрани на групи. Както и да е, нямаше достатъчно дрехи за всички стотици милиони, така че по-голямата част от местните все още ходеха голи, често без превръзки, което правеше земляните да изглеждат като истински диваци.
  Извънземни същества кацаха в различни, предварително планирани точки на Земята. Следователно те могат да бъдат видени от милиарди хора. Зрелището беше наистина невероятно. Особено като вземете предвид, че много земляни дори не са виждали сталзани живи. Тези хора, които са имали честта да видят други светове, могат да се преброят на пръсти. Многоцветни същества, покрити с пера, люспи, шипове, игли, куки, остриета, слуз, черупки, гола кожа, броня, огнена плазма и други странни мерзости. Някои от извънземните бяха в херметични скафандри, други бяха окачени с оръжия толкова плътно, че самите те не можеха да се видят зад тези купчини стрелци с мислими и невъобразими дизайни. Повечето хора, особено децата, изразиха голямо удоволствие, забавляваха се, смееха се и танцуваха. Трябва да се отбележи, че на Земята имаше дори повече деца и юноши, отколкото възрастни. Последствие от високата раждаемост и генетичните вируси, унищожаващи по-старото поколение. Старите хора са по-умни от младите, но работят по-зле. Не е рационално да имаш такива роби. С помощта на контролирани биологични оръжия генотипът на почти цялото човечество е променен по такъв начин, че принудителното население е спряло да остарява и дори брадите по лицата им са се превърнали в рядка аномалия (например преди окупацията те бяха шест пръста или сиамски близнаци!). Но хората не получиха дълъг живот, защото колкото по-възрастен си, толкова повече знания придобиваш с опит, разбира се... А умният роб е лош. Още римляните са казали - глупостта е по-близо до смирението, умствената будност до подлия!
  Така възрастните умираха между шестдесет и седемдесет години без болка в съня си. И разбира се, това е късмет. Някои хора от местните служители биха могли, като насърчение, да удължат нищожното си земно съществуване. Но имаше технологии, които направиха смъртта на местните жители изключително болезнена, като по този начин наказваха за прекомерна упоритост и помагаха на партизаните!
  Извънземни същества за нещо мърмореха помежду си. Други отвърнаха с поздравителни жестове. Огромен брой аборигени бяха откарани до Централния космодрум, където трябваше да поздравят "почетните гости" в унисон.
  Няколко извънземни се откроиха в отделна група. Съдейки по регалиите, това бяха лидерите на междугалактическата тълпа. Викаха си, цвърчейки мръсно за нещо.
  Ултрамаршал Еророс не можа да не изплюе колко отвратително е всичко това.
  Държавният съветник и неговите крадци излязоха като дявол от табакера. Сякаш заминаването на звезден кораб беше някакво сложно представление, но всъщност те не напуснаха Земята.
  Орлик обаче съвсем разумно разсъждаваше, че това може да се направи от двойници, още повече, че момичетата по някаква причина се забавиха и настигнаха високопоставеното лице на гравитационни велосипеди, въпреки че пасаха заедно с шефа. Може да има и друг вариант, използвайки прекъсването на планетарната защита, за да се върне на невидим разузнавателен модул. И още много различни начини да го обиколите около пръста си.
  Както и да е, благородният благородник и маршал-губернаторът излязоха да посрещнат скъпи гости.
  По повърхността на космодрума бяха постлани луксозни килими, украсени със скъпоценни камъни, като дори се добави броят им. Стотици хиляди боси мургави деца с шарени знамена в ръце, подредени на площади. Издигайки едно по едно едно или друго знаме, те показваха поздравителни надписи. Това действие, разбира се, беше предварително репетирано.
  Следните надписи могат да бъдат прочетени на езика на сталзан: "Добре дошли при нас!", "Ние принадлежим на вас!", "Собствен господар на нас, о, най-великият!", "Слава на императора - владетеля на цялата Вселена!"
  Един от галактическите командири беше толкова огромен, че с деветфаланговия си засукан крайник лесно хвана колана и вдигна съветника, поздравявайки го по толкова особен начин. Задушеният съветник, крещейки с нечовешки глас, започна да рита назад.
  Сред бодигардовете, сред сталзаните, имаше движение, блеснаха лъчеви пушки. Фагирам спря пазачите с жест.
  - Спокойно, ситуацията е под контрол!
  Гигант, два пъти по-голям от голям слон, внимателно постави сановника на мястото му. Той започна да се киска и, заеквайки от страх, изпищя:
  - Поздравявам ви, мои доблестни съюзници и великолепни приятели. Да отидем в нашата тронна зала.
  Чуха се одобрително сумтене и грачене. След това шествие от различни видове се придвижи напред след предателския управител.
  Ултрамаршал Еророс се взря в стъпалото с едва прикрит гняв. Стадо псевдоинтелигентни същества пишеше стъпките си толкова яростно, че успяха да разкъсат издръжливата полуметална тъкан на килима. И тези паразити трябваше да поздравяват?
  ***
  Резервната тронна зала (старата все още не е реставрирана) беше огромна.
  Въпреки това включваше все повече и повече командири на звездни кораби. Значителен брой от тях приличаха на динозаври по размер и лица. Въпреки че имаше такива, които наподобяваха размера на малка котка, както и много хибридни форми, които няма да намерите дори далечна аналогия сред земните същества.
  Залата беше пълна до краен предел. Star Warriors се блъскаха един в друг, скърцайки и драскайки се. По някакъв начин, с големи трудности, беше възможно да се възстанови някакво подобие на ред.
  Първи проговори Фагирам. Отвън може да изглежда, че той изведнъж стана лидер на Галактиката.
  Речта като цяло беше объркана и банална. Долната линия беше необходимостта от водене на свещена война до унищожаването и свалянето на омразния режим на сталзан. Тази нация от космически паразити, звездни духове, вкопчени в задушаваща хватка за артериите на интелигентния галактически живот. Демагогските изявления предизвикаха бурни викове, писъци и рев от голяма публика. Повечето дори не разбраха за какво става дума, но викаха и тропаха само за компания.
  След това на подиума се качи инсектоиден представител на сингхите. Потрепвайки неразвитите си криле, Сингх се опита да изскърца в микрофона, блокирайки глъчката, вдигната наум от братята му. Няколко чудовища се втурнаха бясно към подиума, опитвайки се първи да вземат думата. Войници от Сингхи се опитаха да ги задържат, но бяха стъпкани от многотонни трупове. Опитът за издърпване на "комара" от подиума беше неуспешен. Стражите включиха силовото поле, избутвайки мастодонтите назад. Труповете излетяха с голямо ускорение, разпръсквайки и събаряйки други условно интелигентни субекти. Започна блъсканица, блеснаха остриета за меле, светкавиците настръхнаха. Изглеждаше, че ще започне клане.
  Гръмовен глас, усилен от високоговорители, блокира какофоничния глъч. На няколко галактически езика с различни звукови вълни гласът започна да призовава за спокойствие.
  - Не е време да устройваме смут между братята, когато сме се събрали в общ всеобщ поход. Пазете силите си за решителна война. Да дадем думата на командира на Синхас, представителя на Златното съзвездие. Той има най-голямата ескадра бойни кораби. Тогава други ще излязат напред.
  Шумът леко утихна. Настъпи относителна тишина. Чудовищата си шепнеха за нещо. Шепотът им приличаше на скърцане на стъкло, когато кучешка лапа го разкъса.
  Сингх започна да сърба нещо в микрофона, беше притеснен, от което тънкият глас на насекомото изглеждаше още по-отвратителен. След това други субекти на водни кончета започнаха да говорят. Като цяло спорът се разгръщаше дали да атакува центъра на Галактиката или веднага, без да губи време, да отиде в сърцето на империята. Някои започнаха да настояват за грабежа и унищожаването на планетите, които ще се срещнат по пътя. Космическите пирати бяха особено ревностни. Те настойчиво крещяха хиляди гърла, искайки своя дял. Ситуацията отново започна да излиза извън контрол. Освен това в една зала са събрани милиони различни форми на живот. Никой от тях не беше кротък. Един от командирите със сигурност щеше да започне да стреля, защото имаше достатъчно демони. Тогава клането може да се търкаля като планински срутище. Един от нарушителите натисна бутона на бластера, но лазерният лъч, изпратен от компютъра, моментално го изпари. Няколко прожектора отвърнаха на стрелбата. Тогава парализатор удари отгоре, поваляйки няколкостотин чудовища. Колкото и да е странно, тази употреба на насилие донякъде успокои тълпата.
  "Тъй като всички ние изпълняваме предварително съгласуван план, засега няма да ограбваме и убиваме", каза атаманът на Сингхите, който отново излезе на подиума.
  - Тази територия ни прие доброволно. Трябва да спазваме правилата.
  В отговор отново се разнесе див вой и рев на безброй гърла.
  - Правилата са си правила! Много от вас сами са подписвали подобни декларации. Бъдете цивилизовани същества, а не шайка микроорганизми.
  - Достатъчно! - излая Фагирам и се завъртя над главата му, чадър, който блестеше на заден план, отразявайки лъчите. Няма да позволим на всички да говорят. В противен случай ще трябва да си чешете езиците с месеци. Сто от най-големите командири ще говорят в продължение на три стандартни минути. Тогава всички на почивка!
  Шумът от протеста се усили, стигайки до урагана. Парализатори отново зарязаха отгоре. Част от менажерията се срути мъртва, но останалата част вдигна още по-силен шум...
  Глава 21
  Трудно ни е да изберем...
  Но все пак трябва да решите!
  Можете да отидете на подлост
  И с това продайте честта си!
  Войските и разузнавателните служби на Лилавото съзвездие успяха да унищожат почти всички партизански отряди. Старите времена на игра на котка и мишка с партизаните отминаха. Сега ги притискат навсякъде.
  Известният командир Сергей Сусанин (наричан още Черната пантера), с останките от бойния отряд, все пак успя да избяга от преследвачите си. Мястото, където той и другарите му легнаха на дъното, беше избрано много хитро. Това беше централният склад за дървен материал. Тук има натрупани много милиарди кубични метри гори. Твърде голяма част от тази ценна и постоянно възпроизводима суровина беше изсечена на Земята, за да поддържа непрекъснато нарастващото население заето с работа. Милиарди хора бяха регистрирани като дървосекачи. Самите гори растат много бързо. Нови генетично подобрени видове и климат направиха възможно добиването на дървесина с ускорени темпове. Въпреки че складът е добре защитен от атаки отвън и саботаж, партизаните успяват да проникнат заедно с множество продукти и дървосекачи. Тъй като в този огромен тайник не е имало терористични атаки от много години, на никого не му хрумна да го сканира. Затова партизаните седяха в дупки на дървета, като корояди, без да смеят да подадат носа си. Самата стая обаче беше толкова голяма, че наистина можеше да се изгубиш в нея и да се скиташ до края на света. Кората на някои дървета беше годна за консумация, което поне гарантираше спасение от гладна смърт. Но бойците бяха заплашени от смърт от скука и безделие. За щастие Марат Родионов, офицер за свръзка, тясно свързан със съпротивителното движение, отново беше на пост. Това беше един от братята на ръководителя на групата Alpha Stealth. И за радост той донесе добри новини. Наложи се да направят нова операция.
  - Имаме уникалната възможност да въведем наш човек в редиците на армията на Лилавото съзвездие. - Светлокос с лек червеникав оттенък на неравна коса, жилав тийнейджър Марат автоматично понижи гласа си толкова много, че главата на партизаните трябваше да доближи ухото си почти до тънките му устни. - Един от младите представители на окупационната армия ще дойде тук, за да изучава видовете дървета, растящи на нашата планета. Научен интерес, така да се каже. Така че трябва внимателно да се смени. Момичето, което ще влезе вместо нея, е много подобно. Тя вече е пристигнала при вас по добре установен канал. Просто смени дрехите на момичето.
  Командирът не издържа, сдържайки разкъсания си гняв с усилие на волята, измърмори:
  - Не е толкова просто. Какво ще кажете за идентификационните кристали? Те веднага ще сканират замяната.
  Момчето направи лукава физиономия и се изкиска:
  - И тук всичко е много по-елементарно, отколкото изглежда! Идентификационните кристали са достъпни за военната и икономическата армия, което ги прави много по-достъпни за закупуване на черния пазар. Тук всичко вече е подготвено предварително. И езикът няма да предаде, момичето владее стила на нашествениците. Вярно е, че има риск от пълно индивидуално сканиране, но този риск е оправдан, не ни трябва много време. Изпълнете заповедта на Горностаев!
  - С удоволствие! Брадатият командир се ухили нелюбезно.
  - Тогава днес след два часа. Междувременно се запознайте с нейния двойник. Тя е много силна и се бие добре. Е, дръж се. Ще се видим скоро! - Холограмният образ на малкото черно момче по къси панталонки е избледнял. Във въздуха остана само лека миризма на озон.
  Внезапно кората на дебел дънер се спука и с лекотата на милувка изпърха полуголо маслинено-бронзово момиче. Тя беше много слаба, мускулеста и висока над годините си. Косата й блестеше с модната за жените лилаво съзвездие, седемцветна преливаща скала. След като направи тройно салто, момичето разпери ръце, след което ги кръстоса.
  - Браво! Готино! Квазар! - викаха млади партизани.
  Лидерът се намръщи.
  - Хитро, но знай, скъпа, това е смъртоносна игра.
  - Ще го направя перфектен! - момичето се усмихна и скочи още по-високо, тялото й се завъртя няколко пъти с витло във въздуха, а самата акробатка много ловко хвана дънера с боси крака, като по този начин се рееше в хоризонтално положение. Мускулите й се напрегнаха и поради това рязък релеф се появи още по-ясно.
  Всички заемат бойни позиции.
  "Какви красиви мускулести крака има и идеално правилни гърди ..." - водачът потисна внезапно желание, въпреки че нравите на земята станаха по-прости, останките от предишната култура все още се усещаха. Но те не бяха виждали жени толкова отдавна... Сред хората все още имаше консервативно мнение, че момичетата не трябва да рискуват да се бият в партизански отряди, а войната е чисто мъжка работа.
  Командирът отбеляза още:
  - Е, доколко мускулите й са рязко изпънати, дори и при най-яките момчета рядко се среща такъв релеф.
  Наистина, въпреки че хората са станали генетично по-добри, така че робът трябва да е достатъчно силен, издръжлив и достатъчно упорит, за да върши тежка работа, но поради причини за сигурност и гордост, човекът не е равен по сила на сталцана. Расата на лилавото съзвездие в огромното си мнозинство се отличаваше, сякаш без кожа, с отлята стомана от мускулен релеф.
  Всички заеха местата си...
  ***
  Два часа по-късно се появи друго момиче...
  Да, те са много сходни, дори в облеклото, или по-скоро, почти пълното му отсъствие. За Лабидо Карамада, който наскоро беше пристигнал тук, тази неподредена планета беше твърде дива и гореща. Затова тя дойде тук почти гола, боса, накичена с гривни от скъпоценни и неземни камъни. Но колко е хубаво, когато слънцето гали голата кожа, а голите момичешки крака леко изтръпват, гъделичкат стръкчета трева, клонки, неравности. Само на колана й висеше лек дамски бластер, а на ръката й - смесица от часовник, компютър, скенер и телефон.
  - Брр! Колко много дървета! Можете да построите дворец, по-квазарен от този на губернатора! - каза агресивната хищна красавица, разпери широко ръце и закръгли кораловата си уста.
  Партизанското момиче, усмихнато, плавно излезе да я посрещне. Вдигайки ръка нагоре, тя я поздрави със салюта, характерен за движението на имперските пионери Юлинг, завоеватели на мегагалактиката.
  - Радвам се да те видя, сестро моя. Виждам, че се интересувате от тези местни растения?
  - Както виждате, откакто сте тук. - Точно като теб, откакто си тук! - Лабидо подхвърли с крака си парче кора и ловко го улови с устни, започвайки енергично да дъвче.
  - Не съм дошъл заради неравностите, просто обичам да се разхождам сам, правейки се на дивак. Писна ми от тези глупави туземци. - размърда нос като слонски хобот партизанката.
  - Въпреки че са глупави, те са много забавни и все още не са имали време да ме притесняват. Странно... Не мога да разбера, струва ми се, че вече съм те виждал някъде. Сталзан примигна, докато търсеше в компютърния си мозък за файла, който търсеше.
  Младият партизанин почти без бягане направи четворно салто във въздуха и се приземи почти близо до Лабидо.
  - Да, видяхте ме на нашата централна планета Сталц.
  Тя изсумтя презрително.
  - Не! И нашата централна планета се нарича различно. Роден ли си?
  "Местните жени имат ли толкова красива коса с толкова прекрасна миризма?" Миризма!
  Карамада машинално потопи лицето си в седемцветните вълни на косите на землянката и веднага получи удар с коляно в слънчевия сплит. В следващия момент партизанинът откъсва колана с оръжието и го хвърля настрани, застанал в бойна стойка. Явно искаше да се бият при равни условия. Командирът обаче не одобри театралните ефекти и с точен изстрел от бластер счупи гривната на киберчасовника.
  - Ръцете горе! Едно движение и стрелям!
  Това, което се случи след това, беше лесно. Трябваше да се смени само гривната на часовника. Един от войниците дари трофей. Когато аналогът на либидото на Карамада изчезна, с оригинала можеше да се работи.
  Жена от армията на омразните нашественици беше здраво вързана с трофейна тел...
  Чудя се колко цикъла има? Тринадесет или дванадесет? Но тъй като Stalzans растат по-бързо и повече хора, тя беше много по-висока от средната възрастна жена. Да, и фигурата е доста развита и атлетична, с мускули, суха и все още не прекомерна.
  Жалко, че толкова красиво момиче ще трябва да бъде ликвидирано, но нищо не може да се направи. Няма друг изход! Войната е най-вълнуващата игра, броят на участниците е неограничен, но постоянно намалява!
  
  
  Един от високите млади партизани не издържа да докосне изящния светлокафяв крак на момичето. Мазолестата ръка на дървосекача се изкачи по глезена, надолу към розовия, леко прашен крак, опипа пръстите. Момичето му намигна.
  - Е, защо така плахо, толкова си красива, черна с руса коса.
  Момчето се усмихна искрено в отговор.
  - И ти също си чудо, ноктите на пръстите са излети като перли.
  Друг младеж протегна ръка към гърдите си, от докосването тя моментално се поду. Пищният бюст на красавицата приличаше на сладолед от мед и пломбир, изложен на пързалка със зърна, поляти с череши. Момичето промърмори:
  - Смели момчета, искам да усетя вашата ласка.
  Млади мъже, почти тийнейджъри, хвърляха гладни погледи към нея, здрави организми искаха секс. Дори самият командир Пантер усети топлината в слабините си. Заради гъстата си и вече прошарена брада, която е доста рядка в съвременния свят, той изглежда почти старец на фона на тези младежи (въпреки че някои са само външно момчета). И момичето е толкова привлекателно, особено по-леко от местните, лъскава, като позлатена кожа, големи перлени зъби на приканващо отворена уста. Гласът на Лабидо стана вял, задъхан.
  - Хайде да се забавляваме с мен, тогава ме пусни, няма да казвам нищо за теб.
  Момичето измяука от наслада, когато ръцете й стиснаха мускулестите й бедра, а най-големият двуметров партизан с още рядка брада, или по-скоро с пух, започна да сваля тъканта, която едва покриваше примамливата плът.
  - Ще ви доставя бездна от удоволствие и аз самият ще получа приказно удоволствие. В гласа на Сталзанката нямаше и капка преструвка. Да бъдеш изнасилен от партизански зверове е толкова романтично, а ароматът на черни като смоли, мускулести, немити мъжки тела е много вълнуващ. Нейните бивши партньори не вонеха толкова много, благодарение на биоинженерството сталзаните са почти напълно без миризма, на война това е излишно.
  - По-бързо можете дори само два наведнъж. - Лабидо намигна подканващо, облиза котешки устни.
  Пантерата избухна, презрението победи животинския импулс:
  - Обратно! Нека не губим човешкото си достойнство с тази курва. Не виждате ли каква развратна раса, лишена от остатъци от чест и съвест. Животински инстинкти и похот в толкова млада глава, но каква ще бъде тя като порасне?
  Момичето не беше страхливка. Тя излая с гласа на много ядосана любовница:
  - Вече съм възрастен унищожител и пълноценен воин - разбра плужекът! Когато се освободя, ще ти изскубя брадата за косъмчетата, после ще сложа гнилото месо на кучета в консерви! Сталзанка изрева още по-силно, а мускулите под кожата й се търкаляха като топки, опитвайки се да пробият телта, здрава като котвена верига. - А ти какво струват момчетата, завърти го, дай го на нас и моите приятели и аз ще ти донеса океан от блаженство, без да броим пари, земя и роби с роби като награда!
  Командирът каза с мъка, придавайки строг глас със студенина:
  - Не виждам нито грам разкаяние. Само смъртта може да я очаква. И няма да е лесно. Първо ще прострелям ръцете й, а след това краката.
  Момчетата отстъпиха назад. В очите им се четеше съжаление, че са били лишени от такова удоволствие. Но никой не посмя да спори с горещата и бърза Пантера за репресия. Сталзанката беше разкъсана толкова отчаяно, че под жицата, изработена от суперздрава сплав, кожата беше разкъсана и изби много ярка, алена кръв. А дънерът, дебел с диаметър един метър, за който беше вързана, вече се пропукваше, покрит с малки пукнатини. Партизаните се напрегнаха, извадиха оръжията си, страхувайки се, че извънземна вещица, много по-силна от човека, ще се освободи и ще се втурне като гепард към тях.
  Главарят, превключвайки на минимална мощност, насочи бластера...
  Изведнъж на рамото му бе поставена ръка.
  - Спокойно, Виктор Ведиамидович!
  Страхотният командир беше объркан. Истинското му име беше тайна, която той криеше дори от Горностаев. И оръжието му, макар че никой не му се стори, моментално удари фитила. Дори разярената тигрица Лабидо се успокои, замръзнала, изпъкнала с напрегнати мускули.
  - Кой си ти? - Излюпена пантера.
  Фигурата в сивата туника беше странно позната.
  - Можеш да ме наричаш Гуру или Сенсей... - Гласът беше като океански прибой в тихо време, съчетаваше сила и мекота.
  - Да, познах го - той е великият Сенсей - прошепна с треперене вторият от отряда Антонов.
  "Добре, Сенсей, можеш да си вършиш работата..." Пантера неохотно направи лек поклон и се опита да освободи предпазителя на бластера.
  Не, няма да я убиеш! - гласът на гуруто с невидим поглед и волева, гладко обръсната брадичка стана по-твърд.
  Командирът, продължавайки да се бие с бластера, който внезапно стана палав, изхвърли цял ред думи:
  Ти луд ли си, старче? Сталзаните са родени убийци. Брат ми беше брутално измъчван, одран жив и поръсен с радиоактивна сол, окачен под палещите лъчи на слънцето, принуждавайки цялото село да го гледа. Той се гърчи и умира в страшни мъки. И войниците се смееха на него и на другите обесени, а те бяха повече от сто. Когато се успокоиха, дори им забраниха да ги погребват. Онези, които се осмелиха да не се подчинят, бяха окачени наблизо, освен това закачиха ребрата с кука. И майка ми и пет деца бяха разтворени живи в киселина или по-скоро това, което беше останало от тях след мъчения. И моята...
  Сенсей се усмихна тъжно, зъбите му бяха изненадващо бели и свежи, без нито петънце, въпреки повече от хиляда години възраст на собственика им. И гласът на гуруто внезапно се подмлади:
  "Стига, все още не мога да те убедя, но по свой собствен начин си прав. Но нашата планета е застрашена не само от силите на Лилавото съзвездие. Нашественици от всички ивици са се стичали от много хиляди галактики. Вулкан от злото се е освободил и заплашва да наводни и погълне цялата вселена. Всички ние ще трябва да се обединим, дори със Сталзаните, за да се борим заедно срещу общото универсално зло. А това момиче е само малко, но важно камъче в звездната мозайка. Всеки човек е като песъчинка в пустинята, но за разлика от най-голямата пустиня с ръбове, тази песъчинка няма граници за самоусъвършенстване! Гуру поклати небрежно глава. - Съжалявам Виктор, ще говорим по-късно!
  Грациозен жест с ръка и тежката жица се скъса и след секунда Сенсей и момичето изчезнаха.
  С риск да се издаде, командирът постави заряд на мястото, където току-що лежеше сталзанката. Прекръствайки се, той изруга пикантно:
  - Предпочитам да свържа врата си с примка, отколкото да се обединя със сталзаните, дори срещу самия Сатана!
  ***
  В момента, в който изглеждаше, че всичко вътре кипи, а белите дробове буквално изгаряха, поглъщайки жив пламък, когато горещи потоци от прегрят въздух бяха издухани, печейки всяка частица от изтощеното тяло, парализирайки конвулсивните движения на пренапрегнатите мускули. Усещане, напомнящо намирането на смес от лава и вряща вода на голяма дълбочина в зоната на вулканично изригване. После изведнъж стана по-лесно. Болката започна да изчезва, имаше невероятна лекота. Да, точно това почувства Лев Ераскандар, когато духът му започна да напуска овъгленото му тяло...
  ... Тук той се откъсва от повърхността и започва да съзерцава събитията, сякаш отвън. Виждат се останките от счупен, разтопен космически кораб. Огромни различни видове чудовища гъмжат от безброй ята. В светлината на колосална лилаво-изумрудена звезда те са толкова специални ярки с лъчист преливник. Никак не са страшни, напротив, приказно красиви в цветовете си. Подчинявайки се на непонятно неустоима сила, душата продължи да се издига нагоре. Цветните чудовища на повърхността се свиваха бързо. Духът навлиза в стратосферата. Тук можете да видите цялата планета, розово-жълта, първоначално огромна, след това бързо намаляваща по обем. Тук е с размерите на кръгла маса, тук е с размерите на колело на пендофона, тук е с размерите на футболна топка, после с размерите на топка за тенис, а след това - по-малко от маково зърно. Все повече и повече нови галактики проблясват, немислими клъстери от звездни фрагменти и разсипи. Душата се всмуква в тунела и лети, ярки седемцветни ивици мигат по коридора на черен фон.
  "Къде отивам? - помисли си объркано момчето. - Гатанка ... вероятно в друга мегавселена, в хиперсвета."
  Пред тунела се появи все по-голям интензитет на най-ярката светлина. Според държавно-имперската единна и непоклатима религия на лилавото съзвездие, след смъртта, stalzan отива на съд, където, в съответствие с делата или военната доблест, той се озовава в първото небе или по-скоро в следващата хипервселена. Там той се превъплъщава в плътта, получавайки ранг в зависимост от това колко ревностно и вярно е служил на Стелзанат, императора и народа. Религията казва, че Великият и Всевишен Бог е дал на сталзаните цялата вселена във вечно владение, а останалите раси да поробят. Всичко, което допринася за завладяването на Вселената, е оправдано. Подвизи отпред и отзад. Героизмът допринася за по-висок статус в новата мегавселена и това е най-важното. Смятало се е за голяма доблест да умреш в битка, особено като покажеш саможертва, отнемайки хиляди животи на врагове в живота си. Има други, още по-високо организирани вселени с голям брой измерения и безкрайни размери, така че амбициозният сталзан може да разчита на вечно издигане в кариерата. Къде отиват императорите? Има ли подготвена Мегавселена за всеки от тях? Но Лео е мъж, следователно не е длъжен да вярва в такива глупости.
  - Къде ще отида? - объркано си помисли Ераскандар.
  Като човек и роб, той трябва да остане роб и в следващия живот и това е в най-добрия случай. Ако те не искат да го имат като оръдие за говорене, тогава той е заплашен от огнена яма и място за вечни мъчения за низши същества.
  Тръпки обхващат кожата, въпреки че кожата вече я няма. Но Сенсей каза, че сталзаните и хората са произлезли от общ прародител на този, който е родил шумни, рошави маймуни. Имаше и велик Гуру, който можеше да се види само от малцина избрани. Твърди се, че той е открил тайната на безсмъртието и голямата сила. Тогава защо, ако е толкова всемогъщ, не може да изгони тези кръвопийци от планетата?
  В края на тунела Лъвът изплува в предградие, изпълнено с най-ярката светлина. Наблизо имаше колосален дворец, очевидно храм на небесната справедливост. Двама главорези с ослепително искрящи крила, явно ангели, извиха ръцете му зад гърба му и го въведоха в съдебната зала.
  Залата беше огромна, таванът се губеше в облаците. Страховитият глас на съдията, огромен като връх Еверест и искрящ като много слънца, прогърмя с хиляди гръмове.
  - Ти не си войник! Ти не си боец! Ти не си сталзан! Ти си мъж, подло същество, подла пародия на велика раса. Вие сте подъл бунтовник, който мрази законните си господари и иска да ги унищожи всички. Няма да бъдеш роб, дори не искат да те имат за роб. Върви в ада и гори там завинаги в ужасна агония заедно с всички врагове на Лилавото съзвездие. Воини от най-великата нация във всички безкрайни хипервселени, бойци от идеална раса, избрана от Всемогъщия, ще завладеят безграничната вселена!
  Под краката се появиха пламъци. Те изгориха ужасно болезнено босите крака на момчето.
  - Наистина, пак огън! Не мога повече!
  Лъвът се разтресе. Беше готов да падне на колене и да заплаче като дете.
  В този момент образът на съдията изчезна...
  ***
  ... Някой силно разтърси младежа за рамото. Когато отвори очи, бившият гладиатор видя мръсното лице на синкха с хобот на комар. След огнената геена неговата сплескана чаша с редки косми изглеждаше като лице на добра фея. Кошмарният делириум беше толкова реален, че краката все още ме боляха и ръцете ми трепереха.
  - Ставай! Вашият процес на регенерация е завършен!
  Все още беше болезнено да се гледа, дори не много ярката светлина боли очите. Образът се размазва, както когато плачеш горчиво. Лъвът премигна няколко пъти, стана по-ясно. Стаята, съдейки по ситуацията, е камера за регенерация. Устройства с неразбираема цел, пипала, които хвърлят сини стени. Няколко кутии с архаично изглеждащи антени. До облечения в жълто Синх имаше още няколко вида насекоми с готови прожектори и двама яки груиди от една от най-гадните цивилизации. Явно и те са били в беда. Големи и тежки груиди държаха многоцевни лъчи в сплесканите си лапи, хващайки подозрителното момче на мушка. Нямаше страх, защо тогава регенерира, след това веднага убие. Създанието с хоботчето изскърца.
  - Как попадна в този космически кораб, Лео? Какво правехте на планетата Firebog? Пред тунела се появи все по-голям интензитет на най-ярката светлина. Според държавно-имперската единна и непоклатима религия на лилавото съзвездие, след смъртта, stalzan отива на съд, където, в съответствие с делата или военната доблест, той се озовава в първото небе или по-скоро в следващата хипервселена. Там той се превъплъщава в плътта, получавайки ранг в зависимост от това колко ревностно и вярно е служил на Стелзанат, императора и народа. Религията казва, че Великият и Всевишен Бог е дал на сталзаните цялата вселена във вечно владение, а останалите раси да поробят. Всичко, което допринася за завладяването на Вселената, е оправдано. Подвизи отпред и отзад. Героизмът допринася за по-висок статус в новата мегавселена и това е най-важното. Смятало се е за голяма доблест да умреш в битка, особено като покажеш саможертва, отнемайки хиляди животи на врагове в живота си. Има други, още по-високо организирани вселени с голям брой измерения и безкрайни размери, така че амбициозният сталзан може да разчита на вечно издигане в кариерата. Къде отиват императорите? Има ли подготвена Мегавселена за всеки от тях? Но Лео е мъж, следователно не е длъжен да вярва в такива глупости.
  с?
  Гледката на синха в жълта роба беше леко комична. Чудя се откъде знае името му?
  "Озовах се там случайно, на мисия. Така той неочаквано и неочаквано се забърка в тази проклета каша. - Ераскандар едва ли е излъгал.
  - Ако имате предвид онзи микрофилм, то той е такава дреболия, че не трябваше да се бърза с хиляди парсеци заради него. Ако не беше инцидент, още две или три единици време, тогава щеше да станеш негоден за регенерация.
  Пауза... Младият мъж си помисли: "какъв вид микрофилм, може би собственикът му Хермес е искал да изтече нещо от тайните на империята?".
  "Къде е флуорът?", неочаквано попита представителят на членестоногите.
  - Той загина героично. Чудовищата го погълнаха, потапяйки го в утробата на ада. - Лео чисто човешки вдигна рамене, сякаш бяха вързани със снопове тел.
  Сингх нервно подръпна останките от ципестите крила, които бяха атрофирали в процеса на еволюцията.
  - Ти си просто роб и ние не се нуждаем от примат сега. Можем да ви елиминираме. Въпреки това можем да ви дадем шанс за оцеляване и дори за награда, много солидна награда за беден, лишен от права роб.
  Лъвът внезапно разбра, че членестоногото не се шегува. Те не се нуждаят от допълнителен свидетел и няма смисъл да флиртуват преди унищожението - Синхас, с редки изключения, не са садисти, въпреки че са безпощадни в постигането. Но предложението може да е интересно. Мравещ комар се приближи до маса до стената, осеяна с клавиатура и лостове. Той изпрати няколко шифровани съобщения и след това получи отговори.
  Вратата се отвори и влезе друго членестоного. Униформата му блестеше от златни и лилави скъпоценни камъни, а на гърдите му грееше пурпурен шестоъгълник. Вижда се, че това беше висок ранг, подобен на ултрамаршала.
  "Колко време е минало? Изглежда, че имат шпиони навсякъде и има много от тях. Вероятно лесно са разбрали и моята самоличност?"
  Ераскандар потръпна, след изгарянията усети лек студ.
  "Следи от престой в залата може да няма, но можете логично да изчислите всичко."
  Сингх сложи очилата си и се облегна назад в прекалено големия стол за такова крехко тяло. Сигурно е гледал новините. После ги свали и се обърна към пленения роб с подчертана учтивост.
  - И така, ето ни, нашия малък приятел, даваме ти задача. Първо се върнете при своя господар Хермес. Той ще трябва да предаде нещо, а ние ще ви кажем къде да получите повече информация. Това обаче не е толкова важно. - Гласът на насекомото смени тона, издавайки неприкрито презрение. - За куламаните вече имаме много доносници, само валута не стига за всички. Освен с пари, трябва да ги храните и с обещания, което не винаги дава резултат, но е по-изгодно. Нашата основна задача е да се свържем и да се свържем с вашия приятел и наш общ познат Des immer Konoradson, този страхотен сорг.
  "Уау! Откъде знае това?" - проблесна през главата на Лъва.
  Очевидно Сингх забеляза изненада.
  - Да, познаваме малкото. - Скърцането стана по-силно и по-отвратително. "Наистина ли си мислеше, че е толкова лесно да съблазниш сталзан и след това да изпратиш гравиаграма? Вашата служба за сигурност напълно блокира всички сигнали, отиващи към този сектор на Вселената, дори нашите специалисти не могат да направят всичко, което могат. Съобщението беше блокирано и проследено. Тогава самият Фагирам Шам изпрати съобщение от ваше име. Той има силна лапа в отдела за охрана на трона. Изчислихме всичко предварително, защото това беше негова идея, не ваша.
  - Значи ти ме използва от началото до края? Завъртайки очи, Лео подсвирна тихо.
  "Не, не пълно наблюдение, иначе нямаше да се впуснем в ненужна битка с флота на Лилавото съзвездие." Сингх смекчи тона си и заговори по-откровено. Расата на членестоногите смяташе празните лъжи за глупави. Да, можете да скриете информация, да организирате обширна и хитра дезинформация. Но лъжата без крайна нужда е недостойна за жител на огромната империя на Златното съзвездие. Емоционалната реч продължи:
  - Фагирам е просто празна кукла. Ти си враг на сталцаните! И голям мъж с изключителни данни за вашата раса. Спомняте ли си, когато бяхте момче и убихте чудовище в Колизеума. Помним и другите ти подвизи. Хлапето уби "флуорика", без съмнение го разбрахме. Един изрод по-малко, защото не е син. Лео изпрати съобщение до великия Зорг и той ще ти се довери.
  - Съмнявам се, че едно малко съобщение ще бъде достатъчно за доверие. - Ераскандар стана, сините стени вече сякаш смазаха младежа.
  - Ако не, толкова по-зле за вас! Тогава ще елиминираме примата. - каза Сингх с нарастващ натиск. - Трябва да докладвате за всяка стъпка на старшия сенатор, да бъдете негов слуга и сянка. Ние ще ви наблюдаваме.
  - Е, планът е добър, но твърде прибързан. Лъвът поклати гневно глава.
  - Не много, но оптимално. Ти си роб и господарят ти ще те даде на Дез като добър преводач, ти си способно момче. Хермес и Фагирам са говорили високо за вас. Сингх бръкна в горната част с лапа. - Те са вакуумни глупаци, те не виждат тигър в котето! Преструвайте се на лоялни към тях и работете за нас. Все още има микрочип в костния ви мозък, но вече е препрограмиран. Те не могат да ви убият, но ние можем да ви убием и да проследим всяко ваше движение. И когато Сталзанат изчезне, погълнат от нашата империя, ние ще деактивираме чипа. Станете фрийлансър! Прозрачно!?
  - Много по-прозрачен! Лъвът се усмихна като че ли.
  - Тогава го направи. Ние ще ви прехвърлим на вашия господар. В бъдеще ще получавате инструкции чрез него и чрез нашия пратеник. - Робот долетя до Синху и подаде на насекомото чаша желе. Съществото спусна хоботчето си там.
  Лъвът беше любопитен:
  - Свързан? И коя е тя?
  - Едно красиво момиче. - след като прихвана изненадания поглед на младежа, веднага добави Сингх. Тъй като хоботчето беше потопено в желе, гласът прозвуча бълбукащо. - Не, не е Венера. Разбира се, този богат сталзан може да ни снабди с полезна информация срещу пари, но прехвърлянето й на Земята ще предизвика ненужни слухове. Момичето ще бъде от юлингите (млад войник и офицери не са по-високи от една звезда!). Усещам, че искате да попитате за наградата. Отговарям, че робът не се нуждае от пари сега, а вие ще получите свобода след поражението на империята. Златното съзвездие, както ни наричат, цени полезните агенти. Тогава ще дойдат парите! Или може би дори имение с роби, над които можете да се подигравате, както искате! Всички, махнете го! Той вече знае достатъчно.
  Към селото мълчаливият ултрамаршал на Сингхите изписка сухо:
  - Сложи му отново робската яка!
  Четирръките грюиди свиха ръце, събраха лакти, след което ги избутаха безцеремонно през вратата.
  Когато младежът беше отведен, синхронът иззвъня с тънко изскърцване.
  - Той е толкова интересен, че просто бих го изял! Жалко, че кръвта им е толкова опасна, всички сталцани са отвратителни, а тази е най-отровната. Мислите му не са сканирани, добре, няма къде да избяга, той е на примка с нас.
  Глава 22
  Човекът иска чистота
  Искам мъдри и светли идеи!
  Светът (в идеалния случай) е венецът на красотата,
  Само, разбира се, за добрите хора!
  Не се получи... Жесток, зъл рок...
  Някакъв мръсник управлява топката си!
  Бъди милостив, Всемогъщи Боже,
  Не позволявайте на човек да падне в бездната!
  Скърцане, рев, тракане изпълниха стаята. Част от менажерията очевидно беше извън контрол. Маршал Синха беше объркан. Фагирам, подъл тип, който обикновено се ядосва за всяка дреболия, напротив, продължи да запазва спокойствие. В най-лошия случай зашеметителите на оръдия ще покрият цялата стая и ще изключат всички, дори радиоактивни обекти, не без причина най-добрите инженери са построили тази зала.
  Шумът отново започна да утихва, но въпреки това здравият разум надделя или пиратите осъзнаха, че в този случай те могат да бъдат елиминирани. Но речта вече не беше възможна и мнозина се радваха да излязат от стаята с капани възможно най-скоро, за да се отпуснат на разходка преди тежки решителни битки. Когато "мамутите" се изсипаха от залата, динозавъроподобният, застанал на стримера с басов глас, свирепо кривейки езика на сталцаните, успя да попита.
  - А какъв е този "Велик император", дето така го хвалят малките роби?
  Постоянният пазач, въпреки че изглеждаше като сталзан, всъщност беше клонинг, който току-що беше излязъл от инкубатор, отглеждан с изкуствени хормони. Той е планина от мускули, а умът на петмесечно бебе отговори с гробовен глас:
  - Това е нашият Велик император, цялата вселена му принадлежи.
  - Тогава, микроорганизми, вземете плазма! - От челюстите на зверския чужденец излетяха няколко отровнозелени облака дим, оставяйки силна смрад.
  Многоцевните лъчехвъргачки и плазмохвъргачки на извънземните веднага отприщиха потоци от смъртоносна енергия. Те се потопиха в многоцветен площад, където умни деца с цветя и панделки, сплетени в косите им, продължаваха да развяват знамена. Взривове - а на мястото, където децата играха, имаше само фунии с купища димящи трупове. Хвърляйки знамената, момчетата и момичетата се втурнаха във всички посоки, много от тях бяха ранени и обгорени. Никой не успя да забележи откъде дойде обратният изстрел. Зарядът е изстрелян много прецизно, улучвайки контролния регулатор, който регулира скоростта на разреждане в плазмения генератор - устройството, което захранва арсенала на чудовищното чудовище. Генераторът премина в принудителен режим, превръщайки се в анихилираща бомба. Десетметровият тиранодроид успя да откъсне адската машина и да я хвърли в тълпата, но това не го спаси. Генераторът избухна, унищожавайки чудовището и в същото време изгаряйки и разпръсквайки в елементарни частици хиляди разнообразни, условно разумни същества. Нервите на междугалактическите бойци вече бяха на ръба и тази експлозия откъсна последните спирачки.
  Започва взаимен насилствен побой.
  Извънземни създания се режат взаимно, топят се и горят, от всички видове оръжия. Като се има предвид, че битката се е състояла на открито, е ясно, че всеки изстрел е намерил много жертви. За секунди повечето от скъпите "гости" са избити и значителна част от комплекса е разрушена. От ударите на най-мощните заряди огромни и малки тела се разбиха на димящи фрагменти. Пламъци пламнаха, поглъщайки прекрасни цветя и дървета. Някои от осакатените чудовища се втурнаха наоколо, някои отрязани крайници продължиха да пърхат и да се гърчат. Разноцветни фонтани от кръв се разливат по килима и тревата. При някои същества кръвта лесно се запалва в кислородна среда, така че много от тях пламват с многоцветен огън. Други същества се втурнаха да бягат, разпространявайки яростни пламъци около себе си. Чудовища, състоящи се от радиоактивни елементи, изгаряха през килими и дори натрошен гранитен камък, а ментоплазмен огън поглъщаше тежък метал. Пламъкът от лъчите и плазмата със сигурност ще продължи до пълното унищожаване на всички противници, а след това космическите кораби ще се включат, разрязвайки цялото пространство в Слънчевата система и около нея с лошата енергия на пълното унищожение.
  За щастие сталцаните успяха да се обърнат на парализиращото поле. Еророс беше първият, който даде заповед за затваряне на пространството със силов щит едновременно. Това беше прагматична стъпка, ако започне голяма касапница близо до планетата Земя, тогава няма да останат стабилни атомни ядра от цялата слънчева система. И за това, дори и да избяга, императорът може да екзекутира, и то по такъв див начин, че е по-добре веднага да нокаутира мозъка му.
  Земята трябва да съществува! Нека ултрамаршалът и безкрайно отвратен от тази дупка!
  Граби, но не и убивай! Голямо количество изпепелени и нарязани обаче е достатъчно, за да взриви ситуацията! На площ от няколко квадратни километра непрекъснато унищожаване на острова от пожар, безброй мъртви индивиди, повечето от които дори нямаха трупове, в най-добрия случай вонящ прах и димящи парчета. Ултрамаршалът беше външно спокоен, но таралежите-слонове се разтъркаха в сърцето. Той беше между каскадата на лъча и рефлектора. От една страна, съучастници в предателството на империята, а от друга, Фагирам и многобройните му съучастници. Ясно е, че предателството е заразило висшите измерения на властта и ситуацията не може да бъде разрешена просто с предупреждение. Може също да се окаже, че основният жител на врага събира цялата информация от самия връх. Беше отвлечен от мислите си от тежка въздишка на младия адютант, който стоеше зад него.
  Урлик Еророс се обърна рязко и се обърна към младия мъж с неочаквано мек тон.
  - Ти, виждам, въздишаш. Може би се страхувате от гледката на трупове и кръв?
  Махвайки с ръка отрицателно, адютантът отговори:
  - Не, напротив, съжалявам, че не мога без ваша заповед да сложа заряд с максимална мощност в тази усойница. Малко, фотон малко трупове... - неистово възкликна Стелзан. - Как бих искал да накълцам цялата менажерия!
  - Да, но лицето ти беше някак натъжено. Другите ни войници се радват на клането. Еророс автоматично се почувства подозрителен и се напрегна. Хиперплазменият пистолет на ултрамаршала дори удължи цевите, показа холограма под формата на поток от многоцветни удивителни знаци.
  - Друго ме натъжава ужасно. Сега ли сме предатели на Великата ни империя? Това е ужасно! Онези, които предадат Пурпурното съзвездие и Императора, след наказание и екзекуция, ги чака затвор в свръхвселената в хиперплазмен реактор. Там предателите са подложени на непрекъснато бомбардиране на болезнени кванти. Там ще изпитаме ниво на болка, което не е налично в тази вселена. Болката ще прониже всички клетки на тялото, без да остави нито една свободна молекула. И най-лошото е, че няма да има сън, почивка, няма къде да си поемат въздух.
  Еророс изтръгна презрителна усмивка (въпреки че самият той беше ужасно нервен, дори си обърна червата от страх!), хвърляйки с умишлена небрежност:
  Страхувате ли се от страданието? Срамно е, срамно е за краха на воина от лилавото съзвездие да се страхуваш от болка. И ако бъдеш измъчван от врагове, ще се счупиш ли?
  Младият сталзан изду гърдите си с патос и каза:
  - Не, не ме е страх от болка. Но едно е да търпиш мъките на враговете за ден, месец, знаейки, че рано или късно те ще свършат. Друго нещо е да страдаш за предателство, да получиш наказанието на Всевишния, Всемогъщия Бог и да страдаш милиарди милиарди години. В тази вселена хиперплазмата пламва веднага, а там, в болезнения архиватор, гори до безкрайност. Само една надежда за милостта на Великия император.
  Ултрамаршалът ритна настрани покрития с пъпки гущер и неговият хиперплазмен излъчвател дори изхвърли цвъртящ лъч, унищожавайки отвратителното същество. Тогава Еророс, прикривайки иронията, каза:
  Да, Императорът е добър. Сигурен съм, че той ще вземе предвид обстоятелствата на нашето предаване. Не се бойте, тепърва ще намерим начин да нанесем смъртоносния удар на врага.
  "По-добре да умреш, отколкото да бъдеш предаден от бездействие." Може би ще ги нападнем, докато е суматоха. - предложи мигащи очи млад офицер.
  - Нереално е, всички комуникации са ни блокирани. Стига обяснения, само изпълнявайте заповедите на командирите! - извика строго Еророс.
  - Абсолютно! - отдаде чест офицерът, обърна се и се вздетел.
  - Ако искате да оцелеете и да спасите хора, повярвайте ми! Винаги ще бъда верен на моята имперска родина.
  Ултрамаршалът отново започна да издава заповеди, ако имаше звездна битка, беше необходимо поне да се спаси столицата. И земните тепърва ще се размножават. По време на инвазията 90% от човечеството е унищожено и сега има повече от тях, отколкото по време на атаката. Ако от 40 милиарда оцелеят хиляда, то пак 40 милиарда ще бъдат след 300-400 години. На тази сравнително млада възраст за Сталзан той със сигурност щеше да има безброй любовни връзки. При условието за оцеляване човек не вярва особено в съществуването на задгробния живот в друга вселена. И всичко разрушено се строи още по-бързо. Самият той искаше война, вече бяха изминали хиляда години отсъствие на широкомащабни военни действия, имаше малко ветерани от онези славни години на бързото разширяване на космическата империя. Дори и без да остареят, много от тях, защо са спрели жизнения си път, извънземните прошепнаха злобно - карма, развалена от убийства. Но Еророс няма да се смути от подобни неща. Толкова е интересно и романтично да унищожиш хиляди, милиони, милиарди интелигентни паразити, които изпълват вселената с едно натискане на бутон. Необходимо е на всяка цена да се стигне до самия император , тогава може би ще му бъде поверена наказателна експедиция срещу синхите, въпреки че това вече ще бъде мащабна война.
  И ето го Фагирам. Черното му, потно лице леко трепери.
  - Някак си смешен. Може би това е провокация на вашите хора?
  - Квазар, няма да го глътнеш! Никой от моите хора няма да ходатайства за местните. - каза Еророс с уверен тон и блеснали очи.
  - Да! И си спомням как спасихте от смъртното наказание така нареченото звездно момче, което осакати завинаги сина на държавен съветник. Не беше при мен, иначе щях да наруша заповедта ти. Каква е тази странна мекота? - Фагирам придаде подозрителен израз на най-отвратителната си физиономия.
  - Имаше причини за това. - просто прекъсна, уведомявайки хората си, че няма да говори по тази тема Eroros. - И въобще защо ги закачахте тези негодници, събрани от всички вселенски бунища!
  - Тази тъпа местна власт прекали. Те репетираха среща с императора. Само ако знаеше колко са вакуумни глави тези земляни. - губернаторът изду бузи, въртейки пръст на слепоочието си.
  Ултрамаршалът отговори логично:
  - Глупостта на роба е плюс, но умът е минус! Поглеждайки назад, добави той. - Герлок къде? Взел ли е спешни мерки за защита?
  "Дадох и необходимите заповеди, доколкото ресурсите позволяват. Готови сме да защитаваме. Инструктирам ви, маршал, да влезете в преговори. - Неочаквано Фагирам се подобри.
  - Първо, ултрамаршал, и второ, по-добре е ти да го направиш. Вие ги поканихте тук, те ви познават по-добре, особено Синхис. От колко време ги програмирахте? Еророс присви очи подозрително.
  - Добре! Тъй като си такъв страхливец, ще се оправя сам с тях.
  Оставяйки въпроса без отговор, маршал-губернаторът излетя като плъх от горяща къща и се втурна към космическия кораб. Въпреки това, докато синхите все още запазваха подобие на дисциплина, останалите звездни лешояди изпаднаха в състояние на истеричен транс. Звездният кораб на Фагирам беше атакуван веднага щом напусна атмосферата на планетата Земя. За щастие или може би за съжаление (би било по-добре копелето да умре!), Това бяха само малки бойци. След като получи повреда, корабът премина под защитата на флота на Сингх. Насилствените космически флибусти, загубили няколко от основните си вождове, бяха решени да атакуват планетата. Но звездните кораби на Златното съзвездие блокираха пътя към законната им територия. Синхас бяха много по-силни от група пирати и наемници от всички ивици. Техният флот беше много по-добре въоръжен, що се отнася до ескадрилите от други светове, те се колебаеха. Редници и бандити крещяха, заплашваха на всички езици, сипеха зли думи един срещу друг във всички граници. Но те не посмяха да влязат в битка. Беше ясно, че всяко сметище ще унищожи по-голямата част от космическите кораби заедно с техните пътници.
  И двете страни замръзнаха в напрежение, милиони звездни кораби, готови да отприщят квинтилиони вата смъртоносна енергия всеки момент.
  Стремителни животни замръзнаха в небето на космоса,
  Въпреки че изглежда има някакъв ум!
  Но технологичната сила води до зли цели,
  Измамата ще вземе връх, а не честта!
  ***
  Пространството е залято от преливащи се пламъци, които променят цветовете си всяка секунда...
  Адски огън, проблясващ и поглъщащ всички вътрешности, смазващ плътта. Вулкан, който изгаря всичко живо вътре. Колко познато е всичко! Но този път може би адът е истински?! Търпение - и сега болката отшумява. Владимир отвори клепачи. Стори му се, че вижда звездното небе. Той затвори очи от изненада и после с усилие ги отвори отново. Да, наистина, той вижда необикновен звезден килим. От неземен произход, изключително плътно обсипани със скъпоценни гирлянди на небесните светила. Десетки хиляди от най-ярките звезди заслепяват и поразяват въображението. Самото тяло сякаш се носеше във вакуум, без да усеща опора. Невижданата гледка толкова шокира момчето, че то губи съзнание, откъснато от реалността.
  Когато способността да мисли отново се върна при него, той вече можеше да контролира емоциите си. Земята отново беше твърда и той се изправи с мъка.
  Гледката пред него не беше за хора със слаби сърца. Първоначално момчето помислило, че полудява. Величественият град, столицата на галактиката Диназакура се появи в цялата си дива красота. Луксозни многокилометрови небостъргачи, гигантски храмове, невъобразимо гигантски статуи, каскади от градини и фонтани, светещи устройства, колосални билбордове, които могат да се поберат на петдесет олимпийски стадиона и много повече. Ако добавите милиони различни видове цветни екстравагантни самолети, тогава за едно четиринадесетгодишно момче в началото на 21 век това вече е отвъд всякакви граници.
  И все пак нямаше страх. Имаше изключително вълнение и дори неописуема наслада при вида на такова невъобразимо цветно великолепие, създадено от ръцете на разумни същества. Всичко в този метрополис беше грандиозно и очарователно. Няколко звезди блестяха на небето. Най-ярката розово-жълта звезда, две зелени, една синя и две почти невидими черешово-сапфирени, което е естествено при такава интензивна светлина. Но въпреки силната светлина очите не ме боляха и не беше горещо. Температурата е много приятна, подухва лек хладен ветрец.
  Момчето тръгна по седемцветната настилка, обрамчена с цветя, статуи, многоцветни мигащи светлини, кристално полирани плочки. Боси, подметките на децата бяха много гладки, дори може би хлъзгави като лед, даващи луминесценция, но за щастие не прекалено горещи.
  Всичко в този футуристичен мегаполис беше огледално искрящо и ослепително красиво, дори кофите за боклук бяха направени под формата на екзотични животни и птици. Отваряли уста и учтиво им благодарили, когато ги хвърляли боклуци. Когато Владимир изрита разтопения и изкривен ботуш на мини-войника, птица-чистач изскочи от тротоара, сякаш беше вода. Беше с глава на орел, но с пропорционално голям клюн, тяло на раиран патладжан, рамкирано в три реда буйни венчелистчета. Всеки ред се различаваше по цвят и форма на издънките, а крилата имаха оцветяване, което се движеше като видео. Пернатият и същевременно цветист чистач погълна обувките, станали негодни за носене, изчуруликайки мелодично:
  - Нямаме причина да се измъчваме в съмнения! Няма повече отчаяни момчета в цялата вселена! Истинските мъже хвърлят боклук - убий чужд сталзан! Сталзан убийте някой друг!
  Владимир озадачено махна с ръка на "чистачката-примадона" и каза:
  - Най-удивителното в човек е, че не се учудва на омагьосващото, а се поразява от баналното!
  Странно е обаче, че тежките военни обувки са се разтопили, а самият той не е получил дори малки изгаряния. Дрехите обаче не изглеждаха много пострадали, въпреки че луксозният гащеризон беше изгубен. Но нещо е оцеляло и той не се срамува да се разхожда из града в елегантна тениска и шорти, нормални дрехи за момче в горещо време.
  Въпреки че Владимир беше смутен от босите си крака, които са изключително неподходящи в столицата, където всяка статуя, кола, фонтан, композиция, тази или онази структура блестеше с оглушителен крещящ лукс. Подобно на просяк в правителствения квартал на Санкт Петербург, вие неволно се изчервявате, когато някой се приближи до вас.
  В момента по улиците има малко пешеходци, предимно деца. Тъй като това е един от централните сектори на метрополията, тук се заселват видни сталзани. Просто имаше период, когато на мини-войниците се дават кратки отпуски, за да опознаят поне малко живота без изтощителна тренировка, за да усетят радостите на детството. Освен това тази кратка почивка в сравнение с казармата беше своеобразен стимул за успехи в обучението и бойната подготовка.
  Поне малко възможност да управлявате времето по свое усмотрение е щастие! Точно затова гледката на безобидни смеещи се момчета, много от които, весело играещи, дори летяха във въздуха, правеха салта, въртяха се, изпускайки калейдоскопични холограми, придаваха на вълшебния град прекрасен идиличен вид.
  Тигров искаше да се приближи до тях и да зададе няколко въпроса, но се страхуваше. Боеше се, че миролюбивите, красиви като елфи момчета и момичета в искрящите си костюми може да не са толкова мирни, колкото изглеждат на пръв поглед. Освен това обикновено не е типично за хората; дори момичетата играеха очевидно военни игри. Вярно, изглежда, че се разгръщат приказни и аниме-фантастични типове, а не създадени от човека битки. Индивидуалните холографски проекции бяха големи и толкова ярки, правдоподобно възпроизвеждащи детайли. Това, което наистина изглеждаше, а в действителност, отнякъде във въздуха се появяват приказни замъци, крепости и къщи, които след това изчезват.
  Момчето, онемяло от видяното, вървяло и вървяло, продължавайки да разглежда града. Какви невероятни дървета и гигантски десетки и стотици метри цветя с фонтани и летящи животни висят на кристални балкони, блещукащи на слънце с многобройна приказна гама. На венчелистчетата на цветята се появяват постоянно променящи се различни движещи се картини, най-често бойни изкуства на различни извънземни или битки в ретро стил.
  "Може би това са силови полета!" - помисли си момчето, разтривайки слепоочията си, мозъкът му беше готов да закипи от изобилие от впечатления. "Тук има няколко светила, такава игра на светлина и цветове е невъзпроизводима на нашата планета! Какво странно форми, които творенията на ума поемат върху тях!"
  Ето една от сферичните сгради, висящи на седем крака, оградени с листа, обрамчени със скъпоценни камъни, всеки боядисан в цвета на знамето на Сталзан. Друга структура е направена под формата на седемлъчева звезда и бавно се върти около оста си. Други сгради приличаха на коледни елхи, торти с огнени факли и бурни многоцветни водопади, гигантски потоци, достигащи до стратосферата. Някои гигантски фонтани, под формата на различни извънземни чудовища със скъпоценни камъни, бълваха разтопен метал и странни газове, осветени от лазерни лъчи.
  Долните етажи на луксозните сгради бяха пълни с цветни входове и изходи с имена, показани на екрани. И което е странно, всички имена са абсолютно ясни, ресторанти, магазини, развлекателни центрове от всички нива и видове, различни услуги. Напомняше многократно разширената и несравнимо по-луксозна Централна президентска алея на Москва. Тогава Тигрите бяха още много малки, спомняше си той смътно, а сега буквално поглъщаше с очите си ослепителното имперско великолепие. Разбира се, много неща тук нямаха аналози на земята. Е, какъв човек-конструктор ще подреди кули, куполи и басейни с цветни същества и неописуемо страховити чудовища с главата надолу. Дори е страшно да се гледа, изглежда, че всичко е на път да се срути върху главата ви.
  Едно от момичетата на елфите прелетя над него, като го удари леко с лъскава обувка. Владимир леко се олюля, вече беше уморен, измина няколко мили пеша.
  "Вероятно не си ял от дълго време, звезден воин", извика ангелското момиче със сребърна камбанка.
  Подвижни пътеки, ако ги е имало, явно са били изключени. Явно в ултраметрополиса на далечното бъдеще са държали твърде много на физическата форма. Повърхността стана по-груба и босите крака започнаха да сърбят и сърбят. Владимир наистина искаше да яде, защото имаше чувството, че е гладен повече от ден, освен това ...
  Но кой знае колко време е прекарал в затъмнението...
  Улицата е пълна с цветни машини, които викат: "Време е за ядене!".
  Владимир решава:
  - Две смъртни случаи не могат да станат, а с празен корем живот няма!
  Човек трябваше само да се приближи до машината, когато веднага се появи триизмерна проекция на красиво седемцветно момиче с крила. На език, който изглеждаше руски, чудната нимфа каза:
  - Какво иска един малък, но смел покорител на Вселената?
  - Яжте! - честно каза Тигрите в сините очи на момчето, се четеше гладен блясък.
  - Комплект от сто и петнадесет милиона продукта на вашите услуги. - изчурулика приказката, добавяйки размер на крилете.
  - След това кремълски сладолед, лимонада, сок, торта и шоколад. - измърмори възхитеното момченце.
  - И какви видове? Уточнявайте поръчката! - имаше две момичета и се ухилиха неестествено широко.
  - Без значение какво, стига да е вкусно. - измърмори объркано Тигрите, разперил безпомощно ръце.
  - Най-вкусната? Според най-масовия стандарт? - Явно на кибернетичните слуги неведнъж им се е налагало да се изправят срещу клиенти, които не разбират какво искат.
  - Да! - изпадна с облекчение Владимир.
  - Вдигнете ръцете си, гледайте право напред. Или извади личната си карта за самоличност, мини-войник. - казаха в един глас холографски нимфетки.
  Момчето вдигна двете си ръце. Мътна жълта светлина мигаше, очевидно сканирана.
  - Вашата самоличност не фигурира в картотеката, нямате лична военна книжка, така че не можете да бъдете обслужен. - изпискаха момичетата и веднага почервеняха, скръстиха ръце в забранителен жест на сталцани.
  Владимир бързо се отдалечи от автомата, петите му горяха в буквалния смисъл на думата. Прилича на технотронен идентификационен комунизъм. Тигров седна на претенциозен будоар, прегърбен и подпрял брадичка на дланите си. Мисъл... Бъдещето беше начертано в най-мрачни цветове. Той е съвсем сам в друга галактика, заобиколен от извънземни, създания, които са по-лоши от най-хищните, диви животни. И никаква спасителна идея не може да дойде на ум. Оливър Туист беше още по-добър в Лондон, където поне същите хора като самия бездомен беглец. И къде ще отиде? Може ли сам да се предаде, разчитайки на милост в затвора? Там поне ще хранят, макар и по този унизителен начин, през маркуч.
  - Защо си депресиран, фотон? Това, което виждам, е да облизваш устните ти. Изглежда, че искате да закарате принцепс-плазмата в стомаха?
  Непознато момче в искрящи дрехи протегна ръка, усмихвайки се. Колко човешко! Лицето на сталзаненката е кръгло, детско, никак злобно, снима се в реклама за правилно хранене, само че натиска прекалено силно дланта си. Челото е високо, косата е светла, сините очи са широко раздалечени. Вярно, загоряла жилава ръка, сякаш от стомана, способна да счупи кост. Владимир се сдържа с мъка, без да показва, че изпитва силна болка, ръката му беше стисната като в менгеме за мъчение.
  - Да, искам да ям!
  - Вие, очевидно, от далечни колонии, бяхте силно обгорени и външният ви вид е парцалив, странен. - каза младият сталзан с доза съчувствие в гласа си.
  Владимир хвърли недоумяващоnbsp; За щастие сталцаните успяха да се обърнат на парализиращото поле. Еророс беше първият, който даде заповед за затваряне на пространството със силов щит едновременно. Това беше прагматична стъпка, ако започне голяма касапница близо до планетата Земя, тогава няма да останат стабилни атомни ядра от цялата слънчева система. И за това, дори и да избяга, императорът може да екзекутира, и то по такъв див начин, че е по-добре веднага да нокаутира мозъка му.
  виж себе си. Самите дрехи вече бяха започнали да тлеят на места, а кожата, почервеняла, се отлепяше. Покривни филцове от локална радиация или закъсняла реакция на експлозия. Тигърс усети леден студ в стомаха си и заговори с треперещ глас.
  - Познахте, бях в епицентъра на топлинния заряд.
  - Ще взема храната с най-голяма скорост, тогава ще кажеш. - Момчето тичаше като на забързан филм, без да докосва с ботушите си изкусно изработената настилка на алеята.
  Трудно е да се обясни защо Владимир се довери на това дете Стелзан. Може би юношеството и стресът са взели своето. Когато нов приятел се върна, той му хвърли няколко розови, приятно миришещи пъпки. Володка започна да разказва, без да крие нищо, той кипеше, искаше да излее душата си.
  Момчето сталзан слушаше внимателно. Беше висок като тигър, а може би дори още по-млад. По време на разговора върху красивото му лице през цялото време играеше чиста усмивка. Вярно е, че зъбите на детето на расата на войните вече са много големи, по-бели от сняг, лъчите на няколко светила се отразяват от тях като слънчеви лъчи. Храната, взета от автомата, се оказва изключително вкусна, превъзбужда рецепторите и вместо засищане предизвиква апетита.
  Когато Владимир, като проговори, млъкна, младият сталзан каза разумно:
  - Да, изглежда като чудо, но тук не можеш да оцелееш. Бързо ще бъдете разбрани, особено след като всеки ден има компютърна проверка на всички личности. Преди няколко дни, съвсем наблизо, имаше такава "плазмена мелница", звездолети бяха разкъсани, сякаш по време на супер фойерверк. Дори от повърхността се виждаше как разкъсаните кораби осветяват небето. Добре, че основният "чайник" излезе отвъд линията.
  Детето сталзан посочи централната звезда Вимуру.
  - Сега всичко стана много по-строго, тотален режим на проверка. Да, и преди контролът беше сериозен. Със сигурност дори тази машина, както и другите, е свързана с Министерството на любовта и правосъдието.
  Това ли наричате тайна полиция? - скриви се в усмивка Владимир, колко нелепо звучи понятието любов сред нацията, на фона на което фашистите са негодници в детската градина.
  - Да, отделите са няколко и всички говорят за любов. - Момчето събра вежди и очите му станаха по-строги. - Като подигравка със здравия разум. Дори баща ми, икономически генерал от четвърти ранг, се страхува от тези отдели. Хайде побързай. Аз ще те напътствам.
  - Късен! Ето ви, милички! - гърмяха гласове като рев на стадо хиени.
  Няколко бронирани фигури сякаш се материализираха във въздуха като призраци.
  - На колене и горе ръце!
  Тигрите, беше, потрепнаха и веднага получиха заряд със зашеметител. Съзнанието е изключено.
  ***
  Събудил се едва в кабинета на следователя. Въпросите се оказаха стандартни, не твърде подробни, макар и без излишни заплахи, детективът говореше с неизменно гальовен тон, но за сметка на това по тялото на разпитвания имаше сензори, подобни на скорпиони. Ако момчето се опиташе да излъже, се включваше болезнено зареждане и много по-болезнено от обикновен ток. Ужилвайки нервните окончания "скорпиони", в същото време те издават процент на истинност с помощта на холограма.
  Въпреки ужасното впечатление от разкъсването на клетките на тялото (силните писъци бяха потиснати от силово поле, заглушаващо звуковите вълни), Владимир все пак стана любопитен как се получава процентът на истината и как може да има различни дялове на лъжа и истина. Въпреки че защо не? В крайна сметка има човешка концепция; свещените лъжи и полуистините са по-лоши от всяка лъжа.
  След разпит той е заключен в кибернетично контролирана херметична килия. Началникът на специалния отдел на отдел "Любов и истина" Вили Бокра нямаше горещо желание да се задълбочи или да изследва любопитния феномен на изместването. Промоцията за това не блести и дори изглеждате изпратени в командировка до такава дупка като планетата Земя. Имаше основателни причини да се смята, че ще е по-добре да се отърве от нежелания свидетел. как? Убийте и разглобете трупа за части. Продаването на кожа и кости на "черния" пазар като човешките, но за сметка на вътрешните органи е проблем. Те са еднакви, но всички части на тялото на Stalzan са биоинженерни. Не, тези органи няма да работят напълно, освен да намерят идиоти, но в този случай металът не си струва да се обработва. Освен това при stalzans всичко расте от само себе си, поради хиперактивността на стволовите клетки. Асистентът излезе с идеята:
  - Защо да губим печалба, допълнителни куламанти няма да навредят. Има един вид, който отдавна иска да купи сталцанка от нас.
  - СЗО? - Бюрократът присви брадичка настрани, гласът му се сниши до змийски шепот. Може би Джайлс?
  - Да, той! - Момичето пусна искра изпод боядисаните си с радиоактивни изотопи нокти.
  Сталзан изплю презрително, обръщайки настрана скенера на гривната.
  - Отвратителна смесица от бръмбар и примат.
  - Но той е толкова богат, че си купи почетното гражданство на Лилавото съзвездие. Асистентът се засмя тихо. - Дори нашите горещи жени скачат при него в леглото.
  - Добре, но като се има предвид риска, ние ще разбием цената многократно. - Бюрократът направи много значителна пауза, добави. - Ако се съгласи, това ще е само началото.
  - Изнудване? Разбира се, ще направим квантови записи. - Сталзанка пусна от ринга мъничка мушица, по-малка от маково зърно, тя направи безмълвна осмица във въздуха, скърцайки: "Всички системи за сканиране, запис и подслушване са готови за работа.
  - Мога да позная защо му трябва. Можете доста да "напомпате мускулите" по този въпрос. - Чиновникът хвърли в устата си бонбон с дрога.
  Така бързо се реши съдбата на човешкото дете.
  ***
  Всъщност, въпреки любовните успехи сред жените stalzan, косматият двурък бръмбар с маймунско лице Джайлс направи отблъскващо впечатление. Дори луксозната униформа изглеждаше абсурдно опъната върху отвратително космато чучело. Когато Владимир бил завлечен в опаковъчен плик до отдалечена вила, момчето буквално треперело от страх. Джайлс го наблюдаваше със спокоен интерес. Усещаше, че детето се страхува от него и се страхува именно от насилие. Над ухото му прозвуча лепкав и гаден глас.
  "Виждам, че трепериш, малък сталзан. Не бой се! Ще запазя най-големия ти страх за накрая. Проклето копеле от копелето на нашествениците! Трябва да отговаряте за всичките си грехове и за греховете на вашите роднини, излъчващи плазмата на смъртта.
  Тигър потръпна.
  - Но аз не съм сталзан, а човек ...
  Раздразителен рев прекъсна изречението.
  - Ти, stalzan, лъжлив плъх! Предупредиха ме, че обичаш да досаждаш на собствениците на макака и имаш проблеми с психиката. Това е всичко, ти си мой и аз ще те върна за унищожените си роднини. Първо ще усетиш какво е да си роб, после ще увеличим страданието ти. Извадете го и му сложете яка.
  Тигров беше отведен и след това изпратен в бутафорна робска казарма. Там, под палещите лъчи на слънцето, те са били принудени да чупят и влачат камъни на носилки или колички, докато секат с болезнени секрети. Вижда се, че Джайлс не е имал много въображение или е бил твърде запален по бизнеса, но не е имало достатъчно въображение за повече от това да го накара да върши тежка, почти безсмислена работа за такова високо техногенно ниво. Въпреки че беше доста болезнено да размахваш кирка 12 часа или да удряш камъни с чук в такава жега.
  След това отидете до празна казарма по остри нагорещени камъни, които измъчват босите крака на децата. През първия час босите подметки кървяха, а болката беше като притиснат мангал на въглища. Кожата не се отлепи само защото един от партньорите-роби милостиво позволи да я намажат със защитен крем. Дори му прошепна:
  - Твърде слаб си за сталзан, твоята раса вероятно е също толкова покорена, колкото нашата. А външната прилика с подлия нашественик е подигравка с капризната майка-еволюция.
  Владимир кимна тъжно.
  - Да, природата ни се пошегува или Бог, ако, разбира се, Всевишният все още не се е самоубил от угризения на съвестта, за толкова кошмарно контролирана вселена.
  Трябваше да спя на голи легла, когато цялото ми тяло жужеше след електрически удари, нанесени от бездушен робот, а наблизо дремеха същества, подобни на орки, познати от компютърните игри. Само че вместо вълна младите пришълци на робите имат хлъзгави рибени люспи, от докосването на които мехурите на момчетата приятно се охлаждат. Въпреки хленченето на празен стомах: цялата диета е една таблетка аминокиселина, попадате в царството на мечтите почти мигновено. Но мечтата след тежък ден е кратка, че нямате време да възстановите силите си, събуждайки се от усуканите пет различни цвята светкавица, излъчвана от камшика на киборга.
  Всичко това е ужасно! Искам да убия, да хвърля членестонога маймуна в корема на най-горящия квазар!
  ***
  След акта на покупко-продажбата полицейският генерал от четвърти "Х" клас беше в отлично настроение. И все пак изпита безпричинно облекчение.
  Буквално няколко часа по-късно групата за залавяне нахлула в офиса, изкривявайки двуличния слуга на закона. След скорошна битка бяха заловени ценни трофеи, които ясно показват връзката на генерал Вили Бокра с разузнаването на Сингхите. И бившият палач се превърна в жертва, след като напълно изпита за себе си това, което този мъчител беше опитвал с такава наслада върху други живи същества в продължение на векове.
  Глава 23
  Наистина ли е чест
  не се намира в небето
  Сърцето копнее за отмъщение
  да спаси света!
  След като трябваше да се съгласи да работи за Златното съзвездие, настроението на Лъва от Ераскандар беше откачено. Въпреки че, от друга страна, идеята да играете шпиони е много примамлива. Трябваше да гледа филми, направени на Земята преди инвазията. Сред тях поредицата за Щирлиц също се оказа доста завладяваща, въпреки липсата на битки, битки или анимирани специални ефекти. Има нещо забавно в такива интелектуални игри, когато носиш маска, се преструвай, че не си такъв.
  Друго нещо е лошо, сега е свързано с предпазителя за унищожаване от всички страни. Всяко небрежно движение и...
  По-добре е да не мислите за това. Да, и неговият Гуру правилно каза: който не рискува, в никакъв случай не е факт, че ще избягва да пие кръв, докато не повърне, но няма да пие шампанско с гаранция!
  Въпреки че гангстерската планета е заобиколена от всички страни от звездни кораби, винаги има начин да влезете дори по време на обсадно състояние. За такъв трансфер пратеникът на Сингх нареди използването на тежкотоварно ремарке. Обикновено това са гигантски подводници, управлявани от роботи. Те летят в хиперпространството по пресечен 1,5-векторен колапс, което пести енергия, но убива органични форми на живот. Тук обаче хиперскокът ще отнеме малко време. На къси разстояния има шанс за оцеляване, макар и с риск от тежко нараняване.
  Офицерът-инсектоид продължи натрапчиво да бръмчи над ухото му:
  - Ще бъдете в специален камуфлажен костюм, той ще ви помогне при сканиране на повърхността и няма да ви позволи да замръзнете при температурата на вакуума на товарното отделение. След това, след разтоварване, ще се преместите на място, известно като големия розов замък. Там ще се скриете тайно, чакайки Хермес. След това ще се върнете законно на Земята.
  - А ако космодрумът е строго охраняван? - Ераскандар, погледна замислено холограмата, показваща космически състезания.
  Тези въпроси трябва да разрешите сами. - ухили се той, извивайки хоботчето си. - И розовият замък ще има своя собствена отразяваща стена. И нежни, страстни дами нащрек.
  Лъвът леко се напрегна, не много искрено каза:
  - Няма да играя ролята на жиголо. Стига, виждате ли, може би Хермес ще дойде, изпитвайки жажда за момчета?
  Насекомото бръмчи с нотка на хлад и явна досада:
  - Знаете ли, вие, приматите, имате свои обичаи. Тук имаме по-силен пол от жена, а вие имате - често чисто формално - мъже. А зоргесите са генетични изроди.
  Беше безсмислено да се спори повече. Товаренето премина без инциденти. Транспортираният товар в този случай не е особено ценен. Така че можете да се заровите в тях и да се отпуснете. Момчето направи точно това, в специален скафандър е удобно да се маскира върху метални кутии с натоварени суровини. Всемогъщият бог на съня, Морфей, хвърли булото, изключвайки плътно усещанията.
  Междувременно, веднага щом товарният транспорт напусна базата, въздухът миришеше на хиперплазма. Звездните кораби на Имперския флот започнаха да се появяват от различни точки. Синха надцени ролята на подкупите. Те сериозно вярваха, че подкупването на редица генерали ще гарантира безопасно закотвяне близо до центъра на галактиката. Системата на многократно дублиране на системите за сигурност обаче, наличието на паралелни структури, както и подлостта и безпринципността на вече подкупени служители обезсмислиха цялата система на маскировка.
  Много от подкупените генерали са участвали в атаката срещу системата. Една дума, дадена на интелигентни насекоми, струва ли нещо? Вземете депозит и го хвърлете и кажете на вашата тайна полиция, че има капан, добре настроен за вечен съперник.
  Това са военните кораби от Пурпурното съзвездие, чиято хищническа визия кара трилиони обитаеми системи във Вселената да треперят.
  Ударната атака беше командвана от ултрамаршал Копач Виолето. Този жесток, хитър сановник, след като получи голям подкуп, незабавно предаде информацията на суперминистъра на "войната и победата", както и на отдела за защита на трона. Това е добър начин да се измиете и в същото време да се обогатите за сметка на членестоноги "смукачи". Флотът на Синха е огромен, а централната база е от времето на Великата война. Необходима е много работа, за да се извади този втвърден тумор. Притъпявайки бдителността на насекомите, Дигър изпрати приветстваща гравиограма.
  Братя, радвайте се! Нашите звездни кораби пристигнаха, за да се борим заедно с вас за свята кауза, за светлите идеали на демокрацията!
  Този трик направи възможно приближаването на силите и откриването на тежък всеунищожителен огън. Десетки хиляди военни кораби бяха пометени още в първите секунди на битката. Сталцани твърдо овладя инициативата. И все пак изходът от битката не беше решен веднага, въпреки че централният флагман-суперлинкор беше унищожен, изстрелян почти от упор със синхронизирани залпове, командирът не беше на него.
  Използвайки численото си превъзходство, синхите се опитаха да установят отбрана, като същевременно не пренебрегнаха контраатаките. Загубите и от двете страни бяха взаимно огромни. Резултатът от битката може да предизвика сериозни съмнения. Но хитрият ултрамаршал винаги имаше шегаджии в ръцете си. Тъй като товарните звездни кораби се управляват от коригиращи импулси в допълнение към роботите, радиоинженерите на Purple Constellation разгърнаха претоварен лайнер. Минералите, които синхиите се опитаха да изпратят, не бяха толкова прости. От тази суровина, когато се слее с друга съставка, възниква подобие на подобрена модификация на антиматерията. Предвид колосалните размери на двете транспортни подводници, катастрофа от такъв мащаб би трябвало да доведе до експлозия, еквивалентна по мощност на термопроенова бомба. Ракетите Preon току-що започнаха да влизат на въоръжение в армията на Purple Constellation. И единственият заряд, базиран на принципа на преонния синтез (който освобождава неразбираемо мощен интерпреонов импулс, компактно затворен в хиперструни), заряд, за по-голямо съжаление на стратезите на Purple Constellation, вече е бил използван в предишната битка. Следователно в случая се наложи да се използва техен заместител. Плъзгащите се силови полета работеха по такъв начин, че превозните средства преминаваха автоматично. И в бъркотията на битката никой не си направи труда да препрограмира щитовете, покриващи огромния космодрум. И ето последствието, два гиганта се сблъскаха, освобождавайки енергията на стотици милиарди Хирошима. Базата беше буквално пометена, почти разцепвайки планетата. Провалът на мощна крепост, смъртта на командира, унищожаването на кибернетичния контрол свършиха работата си. Паника избухна в редица оцелели звездни кораби от Златното съзвездие. На Синхам изглеждаше, че чудовищните заряди на Преон отново са използвани, което означава, че те трябва да бягат от неминуемо унищожение. Освен това от планетата падна твърд фрагмент с четвърт маса. Вече стана прекомерно да видим огромен свят с диаметър един и половина Сатурн да се разцепва. На повърхността на фрагмента, като живак, разпространяващ се от счупен термометър, избягаха уплашени извънземни. Много от тях бяха обърнати от взрива или се завъртяха в пламтяща вихрушка.
  Споменът за това как работят такива бойни глави беше твърде пресен. Затова те се втурнаха в космоса и избягаха от звездните кораби на Сингхите. Паниката ги направи невъзможно да се бият достойно.
  Ето три уплашени насекоми на бойния кораб вместо спасителна капсула с вик:
  Нека принцепс плазмата бъде с нас! - Те отлетяха в камерата за рециклиране, където моментално се разложиха на отделни елементарни, изпращайки потока към обработката на хиперядрен реактор.
  Сред умиращите имаше отделни и по-хубави. Например офицер от расата Affek, наподобяващ глава с опашка на хермелин и торс като три пъпки на Astra, събрани заедно. Така тя, бягайки от топлината, се натъкна на остър щифт от счупена кожа. Тя беше пробита и красотата, като пеперуда на игла, умираше болезнено, неспособна да се измъкне от специалния огън, генериран от хиперплазмата. Този пламък в процеса на екзотермична реакция използва частично енергията на вътрешноядрените и вътрешнокварковите връзки, поради което дори това, което по принцип не може да гори, изгаря, особено във вакуум.
  Триполова женска помни своето семейство - мъжко и неутрално, както и съвместно възпроизведено потомство. Какво стана с тях - триадата рухна, мъка, страдание, смърт! Цветето хермелин шепне със сила:
  - Прости Всевишния Триумвират... Не спазих целия набор от ритуали. Но се казва, че падналият в битка е обичан от Всемогъщите богове ...
  Плътта гори и вече няма сила да крещи, да шепне, съзнанието бавно напуска, душата, оставяйки пепелта, останала от тялото, кима за сбогом с нещо като невидима глава:
  - Вярвам, че в друга Вселена всичко ще бъде много по-справедливо и по-добре!
  Извънземните, обхванати от животински ужас, загинаха под неумолимите удари на корабите на безмилостния враг. Звездни кораби се изстрелваха във въздуха като спукващи се метални мехурчета, заливайки пространството с огнени пръски. Отделни разтопени топки от метал, привлечени една от друга, бяха сгънати в оригинални, блестящи мъниста и след това се развяха в пространството.
  Жената генерал от Пурпурното съзвездие отровно обобщи:
  - Обожаваме красотата, превръщаме синовете в мъниста! Бижута при нас - запулсарим най-висок клас!
  Същества от всички ивици се втурнаха около звездните кораби, например Мукивики, приличащи на паяжини мамути, тъпчейки недостатъчно пъргави Синчове в хипертитани. Те им отговориха със залпове от гравиолазери. Металът изгаряше все повече и повече, огнени вълни преминаваха през него на потоци, карайки жертвите да пищят и да подскачат.
  Малцина, много много успяха да избягат. Някои успяха, след като преминаха в хиперскок, да летят в центровете на гъсто разпръснати небесни тела. Веднъж попаднали в бушуващата плазма, корабите се изпариха, преди господарите им да имат време да разберат, че са направили фатална грешка.
  ***
  По време на тези бурни събития Ераскандар спеше дълбоко, без да знае, че транспортът му се втурва неумолимо към смъртоносен колапс. Изтощителните преживявания от последните дни оставиха своя отпечатък върху съня. Той имаше кошмар...
  Тук той отново е затворен в мрачното подземие на подземен бункер за особено опасни престъпници. Първо се заеха с работата родните палачи. Мъчат и измъчват несръчно. Традиционен, древен стелаж, където с тежък товар, вързан за краката, го издърпват нагоре, усукват ръцете и раменете си, дърпат го, счупват ставите. След това запалват огън, изпичат грубите пети на момчето, обгарят краката до костите, изгарят болезнените точки по тялото с нажежен камшик. Много е болезнено, миризмата на изгоряло месо изпълва стаята и на този фон ударите на заострена тел, режеща кожата, са едва забележими. След това екзекуторите се опитват да се разтегнат на стелажа, усуквайки връзките. Да, разбира се, че го боли, но освен болка, той е обхванат от омраза и гняв. Когато мъчителите промениха ъгъла на наклона на стелажа, Лев, избягвайки, успя, без да щади осакатения си, червен крак с мехури, да намушка един от мъчителите в челюстта. Ударът беше добър и дузина зъби излетяха от тъпа квадратна уста. В ярост палачите го набили с нажежени пръчки отвсякъде, счупили и изкривили всички ребра. Друго момче отдавна щеше да умре, но той остана жив. Палачите продължиха да го измъчват, сипваха сол и черен пипер върху раните и изгарянията му, прокарваха електрически разряди през тялото му, пушеше дим от силно течение, забиваха нажежени игли под ноктите му. Те се потопиха в разтопено масло и ледена вода, инжектираха психотропни лекарства, които не позволяваха да загубят съзнание, и серум за болка и използваха други видове мъчения, добре познати на Земята. Да, те нараняваха, но не можеха да пречупят, не можеха да изтръгнат правилните думи от момчето. Когато през непрекъсната болезнена искряща мъгла се чуха думи.
  - Човек казва, че си по-малък от микроб. Кажете, че сте роб на сталзаните, те са вашите богове. Кажете, че сте готови да целунете унищожаващия орган на вашите господари и тогава цялото това мъчение веднага ще спре.
  В отговор на това седемгодишният Лъв Ераскандар се изплю в лицето на палачите и получи контраудари. Това, разбира се, не можеше да угоди на колониалните власти на Великия Сталзанат. Синът на високопоставен служител, генерал от клас 4x, беше толкова тежко осакатен, че можеше да води само вегетативно съществуване и не е достатъчно само да убиеш човек, трябва и да го счупиш. Селото, в което живееше Лео, вече беше унищожено, всички жители на селото, независимо от възраст и пол, бяха подложени на мъчения и болезнена екзекуция. Те обичали да разпъват хора на седемлъчеви звезди, където те умирали бавно и мъчително. Някои измислиха по-сложно изпълнение чрез пускане в прозрачна торбичка върху Слънцето. След това човекът бавно изгаря от прегряване в продължение на няколко дни. Бяха използвани и други методи за отмъщение, като бавното ни преместване във вакуума на космоса в специални асансьори ... Тактиката на терор, типична за Стелзанат, за сплашване и управление, довеждайки завладените раси до животински ужас. Този роб трябва да бъде прекъснат на всяка цена. Ето го и бащата на сакато момче с началника на катедрата на родната катедра Любов и истина. Строен, едър генерал със злобно орлово лице, придружен от здрава и още по-дебела глава на наказателите. Сталзан се засмя снизходително на разкъсаното тяло на детето.
  -Използвали сте всякакви човешки мъчения?
  Главата на местните палачи, пъпчив, дебел индианец, оправи шапката на неандерталеца с няколко червеникави смачкани пера, които бяха мръднали от главата му, и уморено изгърмя:
  -Мисля, че всички майстори..
  - Проби ли си зъбите до венеца? Генералът изсумтя насмешливо.
  -Не, забравиха, но го набиха и му счупиха челюстта. Можем да пробием това, което е останало. - Палачите се забиваха с нагарени от пламъка клещи, ревяха механични бормашини.
  -Млъкни, лоботомизиран примат. Вие свършихте своята част. - дърпайки въздуха с булдошкия си нос и усещайки силната миризма на изгоряло, избухна учудено мъчителя-палач. Как още не е мъртъв?
  - Жизнено копеле. И той има гумено тяло и раните се възстановяват пред очите ни.
  - Тялото може да бъде разкъсано на парчета от всеки примитивен дивак, основното е да се унищожи душата да се изгори. И това не ти се отдава. Ето, вижте генералския убиец на сина ви, но моля ви, не го удряйте повече. Все пак вече не можеш да му добавиш болка, а тежкият ти удар може да го спре напълно. - Главата на мъчителите гледаше с такъв доброжелателен поглед, сякаш ставаше въпрос за печене на торта.
  - И аз няма да се забърквам с тази медуза, но когато го хвърлим в кибернетичния ад, бих искал да го ударя пръв. - Виж Генерал Сталзанат буквално излъчваше отрова.
  -Отлично, вярвам ти, пулсирай го! - подигравателно намигна мъчителят като урка, готов да забие щука в жертвата. - Така че, скъпа, радвай се, ще познаеш най-съкровените дълбини на кошмара и болката.
  Като вдигнаха осакатеното момче, палачите го влачиха по коридора. По пътя те няколко пъти стъпваха върху обгорените, осакатени крака и счупени пръсти, опитвайки се да им причинят допълнителни страдания. Слизайки с асансьора, те влизат в специално охранявано помещение. Така че го облечете в скафандър, като прикрепите специални сензори към главата му.
  Професионалният мъчител от Лилавото съзвездие намигна на генерала.
  -Сега ходът е на твоя колега, удари го.
  - Аз не съм ваш колега, моята задача е да се бия с въоръжен враг, рискувайки смъртта си, а не да измъчвам безпомощни жертви. Този плужек е изключение от правилото.
  Ще му причиня специална болка.
  Отначало Ераскандар не можеше да види нищо, цареше пълна, потискаща тъмнина, а после... Нещо изгърмя като смесица от симфония на Вагнер и погребален марш. Момчето видя армада от звездни кораби Purple Constellation. Изглеждайки като продукти на халюцинациите на народния комисар по време на периода на изтегляне, ужасяващите кораби отприщиха ужасен удар на планетата. Той видя въплъщението на подземния свят и веднага в различни проекции как многоетажни сгради се срутват, как деца изгарят живи. Как крещяха и беснееха ослепените изгорели майки, останките на едва живи хора, полупревърнати в скелети, се рояха. След това родното му село, онези момчета и момичета, с които наскоро беше играл своите детски игри. Войници разбиват главите на децата с ботушите си, а на по-големите разкъсват дрехите и започват да изнасилват перверзно и жестоко. Бременните жени били ритани, за да им разбият коремите, или мачкани с пирани и танкове с дула под формата на глави на кобра. И Лео не само видя и чу, миризмата на изгоряло месо, кървава пот буквално запуши ноздрите му. В устата имаше кърваво-метален вкус и когато един от наказателите удари ботуша си в лицето, главата му се отметна нагоре от пронизваща болка. Неспособен да устои на такъв лъв, той изпищя и се втурна към безобразно свирепите врагове. Искаше да убие сам, да ги убие всички, да намери и убие всички трилиони и квинтилиони от тези двукраки паразити, които оскверниха вселената. Убивайте, удряйте, хвърляйте се, замахвайте, изгаряйте всички, изгаряйте!
  -Мразя ги! Мразя те! Искам смъртта ти! умри! умри! Унищожи!!!
  
  ***
  В съня Лео потрепваше крайниците си толкова конвулсивно, че успя да излети и, потрепвайки, да излети от вратите на аварийното изхвърляне на опасни предмети. Костюмът му автоматично премина в режим на космическа разходка. Как изобщо може да се случи това, защо кибернетичната програма за сигурност не работи? Полузаспал, младежът машинално набра проста комбинация за отваряне на вратата. Намирайки се в такова състояние, той сам без колебание изскочи в прохода. То, разбира се, дори и с ускорение, като тапа от шампанско, беше хвърлено в странно и студено пространство. Малка песъчинка, момче, отнесено от космически течения в безкрайната бездна на звездния океан.
  Безтегловността е странно непонятно състояние. Изживяваш нещо подобно само насън, когато се рееш под въображаеми облаци. А около вас е вакуум и огромни огърлици от огнени пламтящи светила. Ярката светлина на десетки хиляди звезди, неразредена от атмосферата. Въпреки че костюмът е оборудван със светлинни филтри, гъсто осеяните сияещи кълба заслепяват очите, причинявайки силни отблясъци. Костюмът обаче е едно от автоматичните оръжия, управлявани по време на полет в открит космос.
  Обръщайки се, момчето видя картина на грандиозна битка. Въпреки че без оптичен усилвател дори големите космически кораби изглеждат като малки светещи мушици, картината на грандиозна космическа битка все още е очарователна. Привидно малки поради голямото разстояние, звездните кораби изсипват един върху друг смъртоносни заряди, способни да изпепелят цели градове и дори планети. Те мигат с милиони разноцветни светлини с различна яркост и големина, непрекъснато скачащи и препускащи през пространството. След това последва експлозия, удариха се два транспорта. Самата експлозия предстои да бъде видяна. Светлинните вълни не са имали време да достигнат и въздействието на гравитационната вълна вече се усеща. Той разпръсква бойни кораби. Човек дори усеща как тялото се сплесква в скафандъра, сякаш истински кашалот го удари с опашката си.
  Лъвът почувства, че е изхвърлен настрани като тежка тояга, тъй като нещо го удари по главата. Преживя силен шок, подобен на състояние на пълно "извън", но въпреки това съзнанието му не изгасна напълно. С голямо, постоянно нарастващо ускорение, момчето се втурна в срутващо се хвърляне. Смазана плът, Ераскандар едва дишаше, почти смазан от ускорението на много стотици G. Съзнанието беше разтревожено, но упорито не се изключваше, като въжеиграч, който се държеше с една ръка и не си позволяваше да пробие в тъмнината на несъществуването.
  Постепенно до него започват да достигат светлинните вълни на настъпилата планетарна катастрофа. Блестяща светлина засенчи звездите за няколко секунди, наводнявайки вакуума с мегаплазмени разряди. Слабото защитно покритие на костюма само частично смекчи удара. Кожата веднага се появи на мехури и изгоря, причинявайки осезаема болка при всяко движение. Във вакуум можете да летите почти безкрайно в една посока, рискувайки с течение на времето да се претърколите в гравитационното поле на една от многото звезди.
  Ераскандар отчаяно се опитваше с помощта на миниатюрните двигатели Gvivio-Photon на костюма да се гмурне в гмуркане и да се обърне към някоя обитаема планета, тъй като те са тук като гъби след дъжд. Оборудването на костюма обаче изглежда е било повредено при епидемията и той не може да се освободи от здравата хватка на вакуума. Можете безпомощно да дръпнете ръцете и краката си, да се обърнете от една страна на друга, но тук, в безвъздушно пространство, дори най-силният човек изглежда като безпомощно бебе.
  Мина час, после още няколко часа.
  Вече исках да ям и да пия.
  Ясно е, че ако никой не го вземе, тогава той може да се рее в космоса в продължение на векове, превръщайки се в леден блок. Друг вариант е да попаднете в орбитата на звезда, а това е полет от милиони години. Предавателят също не работи. Е, трябва да умреш! Не, не може просто да го вземе и да умре така, посредствено замръзнал в леден вакуум. Спомних си съвета на Сенсей: "Когато сте в безпомощно състояние, силата трябва да ви дойде на помощ. Запомнете, не силните емоции или гняв, не омразата, а спокойствието, мирът и медитацията трябва да отворят чакрите, да изпълнят тялото с магическа енергия. правете много добри дела, а гневът, омразата, похотта превръщат енергията в разрушение и смърт.
  Гуру е прав както винаги. Да, би било хубаво да се отпуснете и да медитирате. Но как да го направи, ако е изпълнен с омраза и гняв. Може би яростта ще помогне да се събуди свръхкосмическата сила.
  В края на краищата, когато за първи път изпита ужасен гняв и прилив на непозната преди това бясна енергия, се случи чудо: кибернетичната триизмерна реалност се срина, разпадайки се на фрагменти. Чудовищни виртуални чудовища се свиваха пред очите ни и угасваха. Покриваше го вълна от мрак, от време на време прорязвана от огнени искри. Тогава той се събуди. Лицата на екзекуторите бяха объркани, многократно дублираният компютър напълно се провали, сякаш вътре е избухнал малък термичен заряд или бушува супермощен вирус. Но Ераскандер вече разбра, че именно неговият гняв е изгорил всички микросхеми и фотонни каскадни рефлектори на виртуалния ад, което означава, че е възможно да се убива не само с тялото. Изглежда, че Сенсей е знаел това и всъщност не е искал да го учи на магически умствени изкуства.
  Сега той ще съсредоточи гнева си, омразата ще тече във вените му - и всички чакри ще се отворят. Тъй като Сенсей можеше да се движи чрез телепортиране в космоса, значи и той може да го направи!
  Лъвът Ераскандар концентрира яростта си. Той си представи целия този космос, палачи, сталцани, колаборационисти-предатели, грозни хищни извънземни чудовища. Опитах се да усетя ултра фината материя на космоса, да усетя вакуума, да усетя други измерения. Когато се концентрира, човек трябва да забрави за тялото, да си представи, че няма тяло. Някои от учениците на Сенсей и Гуру вече са пробвали движещи се обекти. Самият той е чувал, че има могъща сила и че няма да може целенасочено да я контролира. лъжа! Порой от дива ярост го погълна, тялото му потръпна рязко. Се случи! Той е в състояние да контролира психически полета. А сега да развиете скорост - и по-бързо до най-близката планета. Момчето обаче забрави, че това все пак е космос, че разстоянията тук са огромни, несравними със земните мащаби. Не е на Земята да летиш сто метра, поразявайки въображението на простотиите! Дори най-опитните от гурутата разбират опасностите от неподготвено ускорение и още повече неконтролираното използване на паранормална сила. Ускорението беше слабо компенсирано от минигравицата. Този костюм не е предназначен за междузвездни пътувания. Ускорявайки и ускорявайки, Лео превиши лимита на здравина на тялото си и почти разхерметизира костюма. Ускорението надхвърли три хиляди G и парализира дишането, прекъсвайки притока на кръв към мозъка. Този път мисли и чувства прекъснаха бързия им бяг. Изглеждаше, че многотонен танк се срути върху главата му, смазвайки умственото възприятие.
  Когато имаш силата
  Чувствайте се свободни да го държите в ръцете си!
  За да не те завладее
  Тъмнината, която сее смърт и страх!
  Глава 24
  Силните винаги обвиняват безсилните,
  Следователно, ако искате да живеете свободно,
  Укрепи мускулите си, братко,
  Докато правите правилното нещо!
  В пределите на Слънчевата система и в нейните околности десетки милиони бойни звездолети бяха замръзнали в пълна бойна готовност. Висящи в пространството, те чакаха само повод да се хванат и да се втурнат в кипящата битка.
  Но нямаше причина.
  Никой не беше толкова луд, че просто да рискува самоубийствена схватка. Всички замръзнаха. Изглежда, че ситуацията постепенно се разтоварва. Пиратите обаче, загубили много от вождовете си, не искаха да си тръгнат с празни ръце. Някои от частниците по едно време са били в служба на империята от лилавото съзвездие, участвайки активно в икономическите войни. Тези пирати знаеха колко богат е центърът на галактиката със своите плътни планетарни образувания, много от които доскоро бяха диви, а сега станаха активни доставчици на ресурси. Въпреки че това е лакомство, но тъй като могъщата звездна флота на Стелзанат пази тук, няма споразумение кой ще пусне пиратите в сърцето на галактиката и е смъртоносно опасно да се намесва. В противоречие пиратите поискаха Фагирам да остави корабите им да преминат, сякаш управителят на Земята управляваше цялата галактика. Да, дори хипергубернаторът нямаше право самостоятелно да изтегли войските на цялата галактика - такива решения бяха съгласувани с отдела "Война и победа". Караницата ставаше все по-агресивна, някои от частните командири влязоха в преговори с военни подводници от други светове. Там също беше най-разнообразният състав от бойни групи и командири. Много от тях са били местни абсолютни крале и са били дори под достойнството в преговорите с неблагородни лица. Други сами изгаряха от жажда за отмъщение, особено онези, чиито роднини бяха загинали, и почти всички имаха желание да забогатеят и да ограбят. Е, разбира се, най-агресивните представители на цивилизациите в тази част на Вселената тръгнаха на кампания. Здравомислещите същества не се поддадоха на подобно приключение. Синха очевидно се поколеба. Без подкрепата на други светове, войната със Стелзанат е изпълнена с неизбежно поражение, дори предателството и подкупването на върха не гарантират победа. И е почти невъзможно да се държат под контрол тези различни племена.
  Постепенно все повече и повече лидери на други галактически армади се стремяха да ударят центъра на галактиката. Да, осуети първоначалния план за синхронизиран удар по столицата на Пурпурното съзвездие, но все пак беше по-добър вариант от друга месомелачка. Централният командващ на Сингхите, супер гранд адмирал Либарадор Вир, издаде заповедта.
  - Във връзка с единодушното мнение на нашите братя и нас лично, първият удар ще бъде нанесен върху местния център на обитаване на тези подли примати.
  Милиони ликуващи гравиограми показаха, че това решение е по вкуса на всеки:
  - Ние ще летим напред, а центърът на галактиката ще ви бъде даден за пълно разграбване.
  Отново единодушно одобрение.
  - Веднага тръгваме!
  Това устройваше абсолютно всички, дори Фагирам, който, вече доста уплашен, взе доза допинг.
  Supergrossadmiral беше доволен. Разбира се, може да има непланирани сблъсъци с армията на Сталзан, но има много повече от тях и, разбира се, те ще смелят тези паразити на прах. Някога сталзаните можеха да се бият, без да могат да търгуват. Така че те могат да бъдат смачкани икономически. Реално се оказа, че и в икономиките са по-силни, адски хитри примати. И единственият реален начин е да ги довършим със силата на оръжието. Следователно армадата от военни кораби, след кратко преструктуриране, премина в хиперскок.
  Няколко пиратски космически кораба бяха забавени, флибустиите бяха ядосани и искаха да извадят поне нечий гняв. Беззащитните и слаби жители на планетата Земя бяха най-подходящи за тази роля. Когато няма пастир, гневът се излива върху овцете. Няколко десетки малки ракети бяха изстреляни от Тибет по най-отдалечените села на земното кълбо. Някои от ракетите бяха свалени от повърхността с лазери, а някои все пак достигнаха гъсто населени райони, пламнали от гигантски огнени топки. Не едни десетки милиони невинни хора, за сетен път бяха унищожени или осакатени. Изглеждаше, че във вакуума на космоса стенеха души, повръщани от адска каскада. Сенките на хората не могат да намерят покой.
  ***
  Но все пак напразно корсарите вярваха, че лесно могат да се разминат с всичко.
  Оборудването за проследяване записва група стрелци, записва данните и ги изпраща на устройството. Въпреки строгия ред, наземните бойни съоръжения отвърнаха на огъня. Два кораба бяха унищожени на място, а един от звездолетите, въпреки че се измъкна от пряко попадение, се отклони от курса. След като премина в хиперскок, той полетя в центъра на Слънцето, където, след като удари многомилионната основна температура, се разпръсна на отделни фотони. Останалите космически нападатели успяха да избягат в хиперпространството, безопасно за конвенционалните заряди.
  Полетът на пъстра армада до центъра на галактиката трябва да отнеме само няколко дни.
  ***
  Докато ордите от нашественици се насочват към сърцето на галактиката, младият разузнавач не губи време да изучава внимателно военната технология на Пурпурното съзвездие. Все още е достатъчно млада, за да изглежда любопитството й прекалено подозрително, но все пак трябва да се внимава. Звездните кораби отвътре са скромно обзаведени като казарма, но тук има много ярки изображения. Особено stalzans обичат да рисуват картини на звездни или митични битки. Това е техният стил. Видовете оръжия са много разнообразни. Основният принцип на действие е радиационен и хиперплазмен. Разбира се, невъзможно е да се установи производството на такива оръжия по занаятчийски начин. Различни видове оръжия, ракети-носители, излъчватели на екрана, силови полета, вакуумна основа...
  Момичето също много искаше да научи повече за своите обитатели, без да буди излишни подозрения с непознаване на елементарни неща. Така тя се луташе по дългите тесни коридори на флагманския боен крайцер. Спомних си сериала за такива кораби, гледан от партизаните, заснет в началото на двадесет и първи век. Тук изглежда някак по-богато и футуристично. Безброй снимки на нашите стени от коридори се движат като видео изображение, бойни роботи се забавляват с холограмни игри. Красиви, интересни и страшни, можете да видите колко далече е напреднала тяхната цивилизация технически. Флагманът беше огромен, екипажът беше като населението на малък град. Могъщият звезден кораб е с размерите на топка с диаметър повече от три километра. Има почти всички удобства и развлечения. Но рискът да се провалите посредствено е много голям, ако пълзите из кораба като букс.
  - Хей, ти! Как сте! Защо говориш празно? - рязък и дрезгав глас прекъсна смущаващи мисли.
  Момичето се обърна. Не, съдейки по презрамките, беше икономически специалист, все още доста млад мъж. Няма нужда да се страхувате, но можете да завъртите разговора.
  - Аз съм Лабидо Карамада.
  - Виждам, че го пишеш на холограмата на гривната на компа. Но какво те кара да изглеждаш толкова изгубен? Момчето изглеждаше по-скоро съчувствено, отколкото подозрително.
  - Имах проблеми, по време на последната битка на тази проклета планета, попаднах под непознато поле, губейки твърде много от паметта си. - каза Елена със страдален тон, скръстявайки ръце на гърдите си за убедителност.
  - Така че нека нашите биоренактори да ви реабилитират. - предложи, усмихнат младеж.
  - Много е трудно да се направи. Радиацията се създава от далечни извънземни светове. Отнема много време, за да се възстанови такава травма. Лабидо въздъхна тежко и наведе глава.
  Сталзан се засмя. Погледът му беше мил и интелигентен.
  - Ела при мен, ще поговорим. Казвате, неизвестни лъчения, вълни от други раси? В момента работя върху това.
  Стаята, в която влязоха, изглеждаше като смесица от триизмерна кино зала и свръхмодерна лаборатория. Седалките и подът са покрити с огледална пластмаса, а триизмерна проекция на звездната империя свети отгоре в традиционната седемцветна рамка.
  - Да, интересно е. Били ли сте обхванати от силово поле в този момент? - попита светлокос, атлетично изграден мъж.
  - Не, не беше. И това има ли значение? Лабидото неволно се напрегна.
  - Разбира се, това, което се нарича силово поле, е променило стратегията на войните в цялата вселена. Имало едно време в древността е имало два начина за защита, броня и прихващане на насрещен удар. Не помня последователността, но създадените термоядрени ракети смазаха всичко. Те доведоха до създаването на единна планетарна империя. Силовите полета са създадени успоредно с първите анихилационни заряди. Ние обаче наследихме част от знанията от други раси, включително термокварковата бомба. За защита от снаряди, базирани на процеса на сливане на кварки, тоест милиони пъти по-силни от ядрените, беше необходимо да се създадат принципно нови видове защита. - изтърси Сталзан и хвърли в устата си дъвка, направена под формата на състезателна кола.
  - Как работят? - разузнавачът стана наистина любопитен.
  - Казано по-просто, във вакуума има много полета, някои са в пасивно състояние, други са активни, в зависимост от състоянието на вакуума. Естествено, полетата пробиват материята и реакцията влияе върху свойствата на тези полета. Когато са бомбардирани от определени видове радиация, редица пасивни полета стават активни, променяйки свойството на материята. След поредица от изследвания беше възможно да се изберат относително оптималните пропорции на силовото въздействие. Но, разбира се, защитата на мощността не е перфектна. По-специално, колкото по-активен е потокът от енергия, толкова по-трудно е да се неутрализира. Гравиолазерът се превърна в особено труден проблем. Самият му принцип, комбинацията от разрушителност и вездесъщност на гравитацията с много по-голяма сила от десет и четиридесет пъти степента на електромагнитни взаимодействия, направи такова оръжие... - Момчето се задави с дъвката си и млъкна.
  - Да, разбира се, защото звездните кораби се свалят. Лабидо, за неин срам, не разбираше какво точно й обяснява електронният червей.
  - Разбира се, черупките също се подобряват, ние, по-специално, работихме върху ракети, които сами изпращат противорадиация, която пробива защитата. Ние сме stalzans по космически стандарти, все още сме твърде млади, затова не всичко се получава - Младият мъж вече е станал по-спокоен, очевидно е трябвало да говори за това повече от веднъж.
  - Да Разбрах. Но все пак победихме други раси и империи с тяхната многомилионна история. - Елена се усмихна невинно, сякаш основната заслуга за победите на Стелзанат принадлежеше на нея.
  - да Спечелихме. Но Зоргите притежават тайната на непроницаемото силово поле, дори се нарича транстемпорално. Неговите принципи са мистерия за нашите учени, но аз имам собствено предположение. Вместо стандартните шест или дори дванадесет в най-новите ни дизайни, соргианците използват всичките тридесет и шест измерения. Чух, че дори са успели да проникнат в паралелни вселени. Техникът разпери ръце.
  - Те все още са глупави същества, неспособни да използват правилно опита от милиарди години еволюция. Но ние, сталзаните, имаме велик император и той ще ги унищожи! Лабидо се изгледа свирепо и размаха юмруци.
  - Да, императоре, ще и много скоро чудодейна техника. Нашите кибернетични устройства са изчислили, че в рамките на 100 до 1000 години ще изпреварим технологично тези триполови металообработващи машини, ще ги напръскаме в преони и ще нахраним цялата вселена. Младият мъж също размаха юмрук. Двойка роботи, нарязващи се на звездни стратегии, бяха прекъснати и след като изгасиха холограмите, се разтегнаха на внимание.
  - Дълго чакане! - дори предизвикателно се прозя Скаут.
  - Защо толкова дълго? Дори в тази вселена ще бъдем млади и силни и ако умрем, следващата сфера ще бъде много по-интересна. Аз лично трудно мога да си представя ежедневието в 12 или 36 измерения, а там те ще стават все по-сложни. Зелените очи на техника от Сталзан блестяха от вълнение.
  - Но можем да се объркаме, да се изгубим в такъв многоизмерен свят. Лабидо-Елена въздъхна.
  - Не се страхувайте, едно време имахме глупаци с вакуумни глави, които не вярваха в способността ни да летим и да завладяваме други светове. Имаше първобитно време, ужасно, плътно време, когато живеехме на една и съща планета. Борба помежду си с бухалки и стрели. Този кошмар никога няма да се повтори, всички безкрайни вселени ще бъдат наши! - възкликна младежът с ентусиазъм, кръстосвайки ръце над главата си с отворени длани.
  - А какво ще кажете за настоящето? - студено попита Лабидо.
  Докато разговаряха, интересна двойка се приближи до необичайна статуя, човекът направи странен жест и две отдалечено наподобяващи мотоциклетни каски се извиха във въздуха.
  - А в настоящето ще ви покажа една малка новост, нещо, което не всяко двуного може да види. Нека се облечем в "плазмен комп", да сложим виртуални каски и да се потопим в един нов свят.
  Гледайки момичето с плам, младият мъж каза.
  - Каски? Те само си покриват лицата! - възкликна скаутът, осъзнавайки със закъснение, че е изрекла глупостта.
  - Не, виждам, че си доста облъчен, мозъкът и тялото няма да усетят разликата. Хайде на сигнал. Едно две три!
  Слагайки шлема си, Лабидо усети, че потъва в лилавата мъгла на бездънен кладенец. Тялото стана безтегловно и се носеше в огледалното пространство, наоколо блестяха плътни букети от разноцветни звезди. Изглеждаше, че всяка клетка на тялото се разтваря в безкрайното виртуално пространство. Тя, сякаш от разстояние, наблюдаваше телесната си черупка, а тялото й се разпадаше. Всяка част се изду като гигантски балон и избухна с хиляди разноцветни ракети. Безумният блясък се смесваше с гъсти гирлянди от звезди, пречещи на видимостта. Изглеждаше, че цялото тяло се трансформира, субатомните връзки се сринаха, нарушавайки границите на реалността. Калейдоскопичното разместване на спектъра се сля в непрекъснат блясък и вместо звезди и огнени светкавици се спуснаха планини от горящи и избухващи банкноти, куламанти, диринари, грокове и други. Тогава сметките се превърнаха в подли отвратителни змии. Цял океан от лигави и задушаващи вонящи влечуги изпълни междузвездното пространство. Затрупвайки всички страни на гледката, притискайки с вискозна маса, задушавайки дъха. Момичето наистина се изплаши, какви грозни създания с отвратителни криви зъби, пищяха и съскаха от всички страни. Капналата отрова изгори нежната кожа, а вонята буквално разкъса вътрешностите. Внезапен лъч светлина проряза пространството, огнена топка се появи близо до лицето й. Мелодичен женски глас каза:
  - Трябва да направите избор на оръжие!
  Появата на топката помогна на Falsecaramada да дойде на себе си и тя изкрещя от гняв.
  Не играя тези глупави игри. Може би ще намерите клиенти от детската стая, нека пълзят тук да играят с червеите!
  - Еха! Какви странни условия имате! Използвате ли оригинален жаргон? Това е само първият етап от играта, опция за самообучение за бойци с шок гард. На всяко ниво има битка и смяна на противниците. Болката не е истинска, не се страхувайте. - весело като гласа на сутрешното радио прозвуча от балона.
  - Имате ли изградени всички игри за смъртта? пожар? експлодиране? Разтваряне? Вакуум? Направи снимка! - Скаутът беше толкова развълнуван, че забрави за предпазливостта.
  - Искате ли невоенна тема? След това изберете: икономика, логика, наука. - Гласът на безстрастния робот стана още по-нежен.
  - Искам обещания многоизмерен свят. Къде са вашите дванадесет измерения? Елена изръмжа, разклащайки юмруци.
  - Има, но само в най-високите нива. - Този път топката, променяйки формата си на триъгълник, проговори с гласа на млад мъж. - Нямаш представа как се движиш в триизмерно виртуално пространство, а многоизмерната вселена е като хиляди сложни лабиринти, свързани в една точка.
  - Ако сте джентълмен, тогава хванете ръката ми и ме преведете през многоизмерния свят. - настояваше обърканото и в същото време водено от любопитство момиче.
  - Ще опитам, но ще се разкъсаш при най-малкото отклонение. Тук, освен това, не е реално многоизмерно пространство, а само отражение на нашите теоретични идеи за това как трябва да изглежда в една дванадесетизмерна вселена. - Триъгълникът се е удължил, за да изглежда като изтребител от края на ХХ век.
  - Напълно съм готов. - Елена дори вдигна ръка в пионерски поздрав.
  - Добре! Започнете!
  Змиите се разпаднаха на малки сребристи топки, които внезапно се изпариха като снежинки в горещ тиган. И тя се озова на прозрачна платформа с квадрати, които приличаха на клетки на шахматна дъска. Смешно пухкаво животно, подобно на смесица от катерица и жълта чебурашка, възникна буквално от нищото. От красивата му муцунка хоботчето или стърчеше, или се прибираше. Опашатият Чебурашка нежно докосна нежното лице на момичето с хоботчето си. Докосването беше невинно и приятно. Лабидо прокара ръка по меката козина на бебето.
  - Колко си забавна, сладурче! Вие сте много по-хубави от тези човекоядци и влечуги, които напълниха пространството.
  - Аз съм съгласен да! Наистина, аз съм по-красив от производния боклук на вселената, който изпълва цялата вселена.
  Гласът беше малко по-тънък, но безспорно беше същият сталзан изследовател. Лабидо дори не знаеше името си.
  Трудно се сдържала, момичето отблъснало животното.
  "Знаех си, че си перверзник, но дори...
  Думи, заседнали на езика.
  - Какво може да е тук перверзия? Ние сме лица от противоположния пол. А естественото не е престъпно! - изръмжа животното и добави. - Сексът е факлата на живота, на когото любовта не е до фенера!
  - Спри да правиш това! Успокойте виртуалния си интерес! - якнула Лабидо и се опита да отблъсне животното с дланта си.
  - Добре, това, което виждате, е просто илюзия, създадена от вашия мозък. Образът е много характерен, наподобява древен детски герой. Но защо е напълно жълто с бял връх на опашката? Обикновено това животно е седемцветно. - учуди се младият мъж в образа на Чебурашка.
  - Може би този цвят е най-яркият? - несигурно предложи Лабидо-Елена.
  -Може би, но нямам право да ви показвам многоизмерно пространство. Нямате разрешение. - Муцуната на животното стана сериозна.
  - Не мисля, че някой ще разбере. Момичето безпомощно разпери ръце. Нещо като портокалов живовляк летеше във виртуалния въздух и миришеше на гора.
  - Ще разберат, ако не го изтрия от паметта на устройството. Но при по-щателна проверка следите ще бъдат отворени. Рискувам много. - Животното постави рошав пръст на дебели кремави устни.
  - Да, разбирам, че искате да платите. Елена сви рамене. Съвсем естествено е, че в тази вселена нищо не се дава безплатно.
  - Независимо от емоциите, ще се насладите. Чебурашка се изкиска. Сякаш в потвърждение на думите му по пода започнаха да никнат рози. "Това се разбира от само себе си, но има още. Трябва да отвориш ума си, дай ми го да сканирам информация.
  - Никога няма да стане. - разтърси буйната си коса Елена.
  - Тогава няма да виждаш други измерения! - говореше младежът с такъв тон, сякаш убеждаваше малко момиченце да изяде една лъжица каша.
  Не ми оставяш избор. Момичето скаут наведе глава.
  - Винаги има избор!
  Момичето се замисли малко. Явно този сталзан е заподозрял нещо, след като проявява такъв интерес към нейните мисли и памет. И ако тя информира командването, тогава тя ще бъде тотално проверена. Излизането от играта е повече от подозрително, може би си струва да опитате?
  - Казахте ми, че сте научен интелектуалец? Или ми се стори? - подло попита скаут.
  - Да, но не само говори. Аз съм офицер от научно-техническия фронт. Моите параметри на техноинтелект са страхотни. - пред младия партизанин изникна виртуален образ, приличащ на митично чудовище на Минотавъра. В същото време чудовището явно се стреми да надмине древногръцкия си прототип.
  Така че нека влезем в играта. Аз например много харесвах човешкия шах. Нека играем и победителят ще вземе всичко и ще изпълни всяко желание на партньора. - каза Елена, докато скачаше цветен лист, който моментално се издигна във въздуха.
  "Искаш ли да играеш на жалките игри на дребните туземци?" Това примитивно? 64 клетки и 32 фигури? - Минотавърът отново промени формата си, носеше големи очила и растат уши във формата на алебарда. - Предлагам ви нашата игра, древна и интелектуална. Съгласен ли сте, момиче, играйте или излезте от въображаемата реалност?
  - Съгласен съм, просто обяснете правилата! Елена се чувстваше все по-неудобно.
  - Да започваме!
  Виртуалното пространство се завихри в бясна, многоперна вихрушка.
  ***
  Изходът до центъра на галактиката отне много по-малко време от очакваното според предварителните изчисления. Според някои все още неразбираеми закони на физиката движението на едни и същи космически кораби на едно и също разстояние понякога отнема различно време, понякога разликата между изчисленото и реалното е повече от значителна. Този необясним досега ефект от космическата конвергенция може да окаже решаващо влияние върху изхода от космическа война.
  Командирът на ударната ескадрила на Сингх, Гилер Забана, дори се радваше, че плячкосването на централните планети ще отнеме по-малко време и в този случай ще имат време да нанесат предварително планиран удар срещу родината. Тези протеинови примати са подигравка с интелигентна форма на живот. Ще бъде интересно да опустошавате, да унищожавате планети, обитавани от безкосмести маймуни, които си въобразяват, че са богове. Официалната религия на Сингхите - атеизъм с примес на мистицизъм - вярва, че вярата в боговете е много умствено изостанали хора.
  Наскоро получена гравиграма съобщава, че хитрите стелтове, въпреки че са получили пари, все още са атакували, унищожавайки повече от два милиона космически кораба и над пет милиарда войници от Златното съзвездие.
  Точно пред тях се намира най-близката обитаема планета. Време е да изпробвате ударната мощ на бойните подводници върху него. Центърът на галактиката е доста богат на обитаеми планети, но в него почти нямаше интелигентни форми на живот. Следователно централните планети са почти изцяло обитавани от заселници, сталзани и най-експлоатационните поробени раси.
  Огромна зеленикава звезда с големи червени петна, оградена от дузина планети с различни размери, благодарение на отличния модел на гравитационно сканиране на изследването, се вижда много ясно. Възпроизведена в триизмерен кибернетичен образ, системата изглежда крехка и беззащитна. Това е първата цел, трябва да загреете добре. Най-бързите пирати се втурнаха, опитвайки се първи да пробият плячката, за да ограбят и убият.
  Забана, с цялата си ярост, изписка:
  - Ракети с голям обсег за битка! Ударете най-голямата планета! Нека сталцаните се задавят в хиперплазмено повръщано! - И напъвайки се още повече, добави тя. - Ще разпръсне фотони из галактиката.
  Плах глас все пак се опита да възрази.
  - Може би е по-добре да се удари избирателно, да се конфискува богата плячка?
  - Не, изрод! Вие, мъже, обичате само парите. Искам да пия кръвта на тези умствено изостанали маймуни. Писъкът на ултрамаршала стана толкова пронизителен, че кристалната чаша за вино, която статуята на героя-насекомо държеше в ръката си, се напука и се пръсна като парче чело, разбито с чук. Единият и адютантите дори паднаха по гръб от страх. Маршал Кух обаче отговори на истеричната жена:
  - Това е планетата Лимаксер, местните жители живеят тук, Лимас. Сталзаните са разпръснати сред сателитите.
  - Квазар в гърлата им. Намерих кого да съжалявам. Следващи копелета! - ултрамаршал изписука като грамофонна плоча, надраскана с ръждясала игла. Крилата все още пърхаха. - Крайно време е да отделим вселената от по-низшите видове. Стреляйте от голямо разстояние. Може би там горе има прикритие!
  От космическите кораби излетяха няколко хиляди безпилотни самонасочващи се бойни глави с кибернетична програма за проследяване на целите. Веднага щом бойните глави достигнаха орбитата на най-отдалечената планета, върху тях падна гъста мрежа от лазерни лъчи. В движение ракетите потрепваха, нарушавайки траекторията си на полет, опитвайки се да съборят насочването и концентрацията на светлинните потоци. На свой ред Сталзаните изстреляха мини-ракети и плътни облаци от метални топки, целящи да повредят механизмите на летящите пирани. Почти всички заряди бяха унищожени преди да достигнат планетата. Само няколко от двете хиляди ракети успяха да излязат на повърхността.
  Много жители на този гъсто населен свят дори нямаха време да се уплашат. Нагрятият до милиарди градуси плазмен вихър разпръсква телата на елементарни частици. Тези, които са били далеч от епицентъра на експлозията, са загинали много по-мъчително. Външно безобидни същества, наподобяващи пилета с ръце и торсове на шестопръстите маймуни на Лима, когато бяха изложени на смъртоносна радиация, пламнаха като свещички на торта. Зеленикавите пламъци поглъщаха перата, меки като тополов пух, карайки туземците да се гърчат и да подскачат като топки за пинг-понг в мъчителна агония. Когато армадата на Пурпурното съзвездие нахлула, местните жители не устояли и следователно избегнали сериозни разрушения.
  Много високи многоетажни сгради с особена архитектура останаха изправени. Самите местни жители окачиха седемцветните знамена на нашествениците и се опитаха да се държат възможно най-покорно. Но дори и такова поведение не ги спасява от убийства и тормоз от страна на нашествениците. И въпреки това едва сега денят на страшния съд наистина дойде на планетата. Цветни многоъгълни небостъргачи първо блеснаха като снопове слама, напоени с бензин, след което се сгънаха в ударна вълна, разпръсквайки гигантски огнени топки на стотици километри. Военните бази на Сталзан, затворени от мощни силови полета, практически не пострадаха, но стотици милиони пухкави интелигентни животни никога няма да видят прекрасната зора с уникалната гама от зеленикаво-червено "Слънце". И все пак първият удар не успя да унищожи всички селища, така че полуделият командир на мръсните членестоноги изисква повторен удар.
  През компютъра обаче е предадена гравиограма. Супергубернаторът на галактиката изисква незабавно да се измъкне от сектора, контролиран от Сталзаните, в противен случай ще бъде използвана цялата разрушителна сила на звездния флот.
  Гилър Забана оголи зъби, хоботът й се повдигна и гласът й стана пронизително висок.
  - Манги примат се осмелява да ни заплашва! Те имат по-малко интелигентност от ларвите. Нека почистим централната им планета с прахосмукачка с този парнокопитен гибон. Принудително хвърляне право в центъра! Атака на административната планета Tsukarim! Ще довършим тези "пухчета", ще се разпаднем малко по-късно, имаме десетки милиони кораби, ще изтрием цялата галактика от облака до ядрото в преони!
  Многоликата армада се втурна напред с безбройните си сили. Имаше толкова много звездни кораби, че се разпръснаха във фронт, висок и широк няколко парсека. Част от подводниците, водени от пирати, след като счупиха системата, се втурнаха към най-близките системи. Гилър и нейният заместник Комалос гледаха безучастно към монитора. Мъжкият беше малко по-нисък и по-дебел с късо хоботче, той внимателно следваше увеличеното триизмерно изображение. Да, жените бяха малко по-добри в битките от мъжете, но интелигентността все още е по-висока при мъжете. И финансовата власт им принадлежи, а жените знаят само да стрелят. И сега Гилър е разкъсана в битка, но има ли план за битка? В крайна сметка, в случай на сериозна битка, можете да разчитате само на флота на Златното съзвездие и двама или трима верни съюзници, останалите ще се бият хаотично.
  На екрана мигат зеленикави алармени точки. Вражеските кораби излитат от космоса. Stalzans се преместват в бойни позиции едновременно, сякаш в космическа стратегическа игра. Има много, твърде много! Чудовищни армади с ужасяващи форми. Толкова много светещи точки! Компютърът генерира числа. Уау, отиде в милиони. Не го очакваха, никой не го очакваше! Забана потрепна нервно дясното си крило, докато хвърляше поглед към триизмерния изглед на космоса.
  - Гръбначните животни изпълзяват от черните дупки. Сега нашите мухобойки ще разчистят пространството.
  - Не бързай. Врагът изглежда е по-силен, отколкото си мислехме. Необходимо е спешно да се възстанови, ако той удари слабите разнородни корени се сринаха, разпадайки се на фрагменти. Чудовищни виртуални чудовища се свиваха пред очите ни и угасваха. Покриваше го вълна от мрак, от време на време прорязвана от огнени искри. Тогава той се събуди. Лицата на екзекуторите бяха объркани, многократно дублираният компютър напълно се провали, сякаш вътре е избухнал малък термичен заряд или бушува супермощен вирус. Но Ераскандер вече разбра, че именно неговият гняв е изгорил всички микросхеми и фотонни каскадни рефлектори на виртуалния ад, което означава, че е възможно да се убива не само с тялото. Изглежда, че Сенсей е знаел това и всъщност не е искал да го учи на магически умствени изкуства.
  ablyam други цивилизации, можем да попаднем в капан за мехурчета. - каза Върховният маршал Комалос с преднамерен мързел в гласа.
  - Все още сме повече! И ние трябва да атакуваме незабавно! - Не исках да слушам Giler.
  - Не, ако броим само нашите звездни кораби, тогава не повече, а оръжията на приматите са по-съвършени от нашите. - В тона на Комалос вече започнаха да се долавят нотки на безпокойство.
  - Ако ударим първи, тогава останалите пълзящи сателити ще се присъединят към атаката. - възрази капризната жена-сингх.
  - Това не е 100% действие. Напротив, ще висят и ще гледат. Как се унищожаваме взаимно. Нека сталцаните да ударят първи. Те ще паднат по фланговете, състоящи се от извънземни единици, като по този начин ще принудят други империи да се бият. - Супермаршалът е логичен както обикновено, а тембърът на гласа му е спокоен. Малък молец с размер на папагал на петна, кацнал на рамото на Комалос, чуруликайки: "Седем черни дупки се борят, чувстващият пулсар се радва!"
  "Тогава може би е по-добре да се оттеглим, да оставим интелигентните протоплазми да се самоубият. - Ултрамаршал завъртя хоботчето си с волан.
  "По-добре да изостанем малко, иначе те ще избягат при първия удар на голите горили. По някакъв начин има много от тях, нашите експерти неправилно са изчислили оценката на бойния потенциал. - Главният маршал погали молеца с магарешка глава. Той отново издаде: "Който много брои и малко удря в мутрата, доходите му винаги са подценени"
  - Не плаши! Гилър се оригна.
  Всъщност, дори в този второстепенен клон на империята, подготовката за всеобхватна междузвездна война не спира. По време на огромната мултигалактическа мощ се строяха и строяха военни кораби, подобряваха се технологиите, формираха се дивизии и корпуси. На практика на всяка планета имаше индустрии, фабрики, работещи за войната.
  Звездните кораби на Пурпурното съзвездие се изместиха в движение, подсилвайки фланговете си, възнамерявайки да преобърнат врага и да притиснат флотата на Син в менгеме. Част от подводниците, особено пиратските, очевидно се забавиха. Беше очевидно, че войнственият дух на космическите флибустии беше изчерпан при вида на такава страховита армада. Десетки милиони космически кораби с милиарди бойци неумолимо се приближават. Оръжията и зарядите са готови да раздробят и унищожат целия живот. Сталцаните са първите, които откриват огън, за да убиват, няколко хиляди светлинни кораба с ослепителни светкавици и разминаване на гравитационни вълни, удрящи ушите, се пръскат в кварки. Всеки залп от безброй звездни рояци бълва енергия, способна да взриви Слънцето. Както винаги, звездните кораби на Purple Constellation са бързи и решителни, движенията им са прецизни, внимателно отработени в множество вариации. Срещу тях е многобройна, но зле организирана тълпа, събрана от всички части на галактическия свръхкуп.
  Битката още не беше започнала и те вече бяха объркани, разрушавайки координацията, пречейки един на друг да стрелят ефективно. А сега класиката на космическите битки! Едновременно излизане на почти всички кораби на разстоянието на унищожение и максимално възможно изригване на частици с неукротима енергия, напълно изпаряваща материя. Още секунда - и милиарди разумни същества ще престанат да съществуват в тази вселена.
  Хоботът на ултрамаршал Гилър Забана изпъкна от вълнение и капеше токсична розова слюнка. Кръв... Колко сладко, колко вълнуващо! Неописуемо усещане, когато празнотата е залята от кръвни потоци и ослепителния пламък на мултиквинтилионна хиперплазма. Някога техните предци са били по-леки и дребни. Те летяха без помощта на антигравитационни колани. Ядяха месо и обичаха кръвта, без нея не можеха да се раждат деца. Жив, вечно крилат синх! Нека умрат всички останали паразитни животни, нека изчезнат всички по-низши живи същества.
  - Какво чакаш, изгори всичко без следа! - Разпръснати в милиони космически кораби.
  Но не! Светкавици не се виждат и вихри от фотони не летят през вакуума. Всички космически кораби замръзнаха, замръзнаха в космоса. Сякаш самото време беше спряло.
  Гилър издаде (гласът й забележимо отслабна) истерично изпискване:
  - Какво спиране? Вакуум, пълен с велкро!
  По-хладнокръвните Комалос не спряха да следят показанията на всички навигационни инструменти.
  - Невероятно е, но и ние сме замръзнали във вакуум! Нашият космически кораб и всички други космически кораби изглеждат смачкани от мощно силово поле. Ние не сме в състояние да преместим дори ширината на хоботчето.
  - Включете абсолютното хиперниво за овърклок! Разбийте полето! - вече не изкрещя, а по-скоро хриптеше Гилър.
  - Да, безполезно е. Вече съм изучавал подобно явление, така че можете да сплеснете само звезден кораб. Комалос трескаво размаха хоботчето си.
  - Ами ти? Знаете ли всички нови stalzans? Ултрамаршалът извика невярващо.
  Петнистият молец пееше: "всичко е невъзможно, може би знам със сигурност и Синхас спешно ще стане Всемогъщият Бог". И той получи болезнено щракване в носа, започна да плаче тихо. Пренебрегвайки тази въображаема истерия, супермаршалът каза:
  - Не! Това улавяне не е прилагано от примати. Тези Малпи са груби и жестоки, отдавна щяха да ни смачкат всички. Виж, те вече ни изпратиха съобщение. Ако искате, познайте кой!
  Гилър махна пренебрежително с ръка.
  - Вече го разбрах! Проклетите соргианци! По-добре е да бъдете евакуирани или да се изпарите в плазма, отколкото да се занимавате с тях. Да бъдеш победен е по-лошо от смъртта!
  Гръмогласен глас прекъсна антимона:
  - Казва Деймер Конорадсън. Вашата война свърши. Спрете да се държите като анихилационни канибали. Никой друг живот няма да бъде насилствено прекъснат в тази галактика отново. Покрийте вашите лъчи, спазвайте междугалактическите споразумения.
  - Никога!
  Синхасите изпищяха в унисон. Гилър едва чуто бръмчи.
  - Рано се радвай, калай! Веднага щом си тръгнете, ние ще се върнем!
  После добави високо:
  - Свържете всички резерви, двигатели на пълна мощност. Цялата ескадрила, а ние сме милиони, трябва да разкъсаме вакуумната мрежа!
  Квинтилиони кубова енергия влязоха в една невидима, но от тази още по-ожесточена борба в осеяното със звезди пространство. През вакуума се разпространяват едва забележими светлинни вълни.
  Глава 25
  Ако стане претъпкано или няма достатъчно място,
  Нека плазменият огън бушува като вихрушка.
  Бъдете възможно най-жестоки
  Просто никога не докосвайте невъоръжени!
  Тигрите страдаха ужасно. Първите дни бяха особено трудни...
  Не се отличава с голямо въображение, членестоногите горили Джайлс действат по методите на най-примитивните цивилизации. Битве и много часове работа до изтощение, до загуба на съзнание. След това кофа с ледена вода с примес на преохладен уран. Тогава, по заповед на маймуната водно конче, те решиха да опитат багажника с искра. Мъчението е примитивно, но способно да доведе измъчвания до безумен писък. Той се пръскаше от удоволствие, отвратителният му корем се издуваше като балон, докато малкият безкосмест плъх крещеше като обладан, а след това млъкна в пълно затъмнение.
  Всичко би било наред, но след такова мъчение способността за ходене и работа се губи за дълго време.
  Момчето беше поставено на носилка, летейки във въздуха, предаде жертвата на маниак. Беше толкова опяло, че обичайният регенериращ мехлем не беше достатъчен, дори трябваше да се обадя на лекар.
  Розов лекар с десет смукателни ръце, облечен в червен гащеризон, страдаше от гореща вълна. Горещият въздух с излишък на кислород изгори влажната, деликатна кожа на интелигентно мекотело. За да не гори толкова много, докторът облякъл предпазни гащеризони.
  - Вижте, това животинче дълго време не може да дойде на себе си.
  Джайлс дори изсумтя от ярост.
  Представителят на цивилизацията от Осмия генезис веднага обърна внимание на ужасяващите изгаряния, които покриваха цялото разкъсано тяло на момчето. Пляскайки устни, той каза на морално и физически грозния Джайлс:
  - Какво искаш! Пожарът е най-страшното нещо в цялата вселена. Той има изгаряния от седмо ниво, близо до критично поражение. Освен това дори силно изтощение от глад и прекомерно физическо натоварване.
  - Е, тази отрепка трябва по мое желание да мине през всякакви мъчения и терзания. Само ако можехте да ми помогнете да разнообразя арсенала си. Просто забравих как да измъчвам приматите възможно най-болезнено. - членестоногите маймуни започнаха да драскат лакираната повърхност на масата с лапите си.
  - Аз съм лекар, а не палач. По-добре иди в полицията - там ще те научат. - След като се нагледа на разни ексцентрици за дълъг живот, докторът разбра, че най-безполезното тук е да се чете морал. И не само безполезен, но и опасен.
  - Има информация, но тя касае само изтезанията на други раси и народи. Джайлс потрепна мигли.
  - Смятате ли, че те нямат врагове в своята раса? Добре, трябва да отидете при гангстерите. Аз лично мога само да лекувам. - Докторът-мида даде да се разбере с целия си вид, че не одобрява подобни методи на отмъщение.
  - Така че го излекувайте, възстановете, направете пълна регенерация. За предпочитане възможно най-скоро. Джайлс започна да потупва опашката си. В главата ми вече се зародиха идеи как той измъчва този близък, мил доктор.
  - Ще трябва да платите много за принудителна регенерация. - Мидата не искаше да пропусне ползите.
  - Ще платя. Дайте ми друго лекарство, за да не изчезне толкова бързо, но да пърха по-дълго в пламъка. - бръмбарът-маймуна Джайлс подви опашка.
  - Намалете огъня, защото не пържите дракона. - Докторът започна да сканира многобройните наранявания на момчето на плазмения компютър. Инжектиран със стимулант на стволови клетки и лекарство против шок. От куфара на доктора изскочи робот, който пръскаше синьо-изумрудена пяна.
  - Нито един умен съвет! - Джайлс започна да набира номера, викайки приятелките си - дами с лекота. Между другото, колкото и да е странно, но stalzanks са най-евтините за портфейла. Очевидно уморени от техните безупречно красиви мъже, всички като селекция от актьори, те искат страхотен секс със садистичен изрод.
  ***
  Когато Тайгър се събуди, главата му беше ясна, болката изчезна. По времето, когато беше отгледан, тялото му беше толкова изтощено, че болката беше навсякъде. Не беше останала нито кръв, нито вена, недокосната от пълното брашно. Кожата беше безмилостно изгорена от слънцето, дори защитният крем помогна само частично, краката бяха окървавени. Раните бяха разядени от луминесцентната сол, която ветровете издигаха в изобилие в гъсти облаци. Всичко вече беше толкова наситено с болка и страдание, че когато бурен пламък го обхвана, той само се радваше, чакайки края на мъчението. Не за първи път огънят го галеше, пронизваше го до костите и всеки път това водеше до някакви промени ...
  Но какво е това? Без болка, без изгаряния. Той лежи в чисто бяло легло под меко одеяло. Може би това е раят? Или е вкъщи? Дали всичко, което се случи, беше просто кошмар? Колко е хубаво, когато нищо не те боли!.. Лесно можеш да скочиш на крака и да избягаш от тази просторна светла стая. Тя е твърде умна: цялата в ярки цветове. И по някаква причина е смущаващо...
  Володя се измъкна през вратата с бързината на милувка. Потоци огнена светлина заслепяваха очите. Мръщейки се, момчето започна да бяга. Горещ, искрящ като счупено стъкло, зеленикаво-лилав пясък опали босите пети, карайки ги да подскачат. Без да обръщат внимание на това, тигрите галопират през пустинята. Той разбра какво го тревожи. Отново тази натрапчива седемцветна схема, когато цветята повтарят модела на императорското знаме. Никога преди Володя не беше препускал с такова бясно темпо. "Какъв горящ пясък има тук, дори в кариерата не беше толкова болезнено ..."
  Електрошоковият пистолет е ударил момчето. Той се строполи по корем върху горящата повърхност. Кожата незабавно избухна в мехури, въпреки че агонията от действието на парализиращите лъчи беше едва забележима. Неравен блок с уста на акула, наведена над него.
  - Какво, животинче, искаше да се измъкне? - изсъска чудовището, ужасно изкривявайки думите.
  Тогава чудовището, вдигайки полу-безчувственото момче, го завлече до бившата преносима камера-камера. Дългата му опашка, дебела като дънер, оставяше след себе си криволичеща следа. Вижда се, че частиците сол реагират на контакт с мазната кожа на чудовищния скитник и розови петна се появяват върху зеленикаво-лилавия пясък. Изродът тежеше поне един тон. Подхвърли момчето безцеремонно като коте, след което заключи вратата.
  Тигрите дори не можеха да се движат, той лежеше право с лице към стената. Освен цветя, тук е изобразена и странна тема за болница.
  Красиви като херувими, в най-ярки дрехи, деца, момчета и момичета, които безмилостно удряха извънземни същества от лъчеви пушки. Нещо повече, половината от съществата или коленичиха, или се поклониха. Стелзаните се усмихваха с такива мили, весели усмивки, че лицата им грееха от щастие, сякаш изпитваха най-голямо блаженство. Многоцветната кръв, изтичаща от мъртвите извънземни същества, се сля в дъговиден поток, течащ по посока на лилаво-оранжевото "Слънце".
  Момчето почувства мъчителни спазми, които пълзят по стомаха му. Ако стомахът му не беше празен като сърцето на заложна къща или на автора на тази демонична картина, целият под щеше да е повръщано. Как трябва да кривиш, за да нарисуваш такова безобразие. Въпреки парализата Владимир продължи да се гърчи, потрепвайки осакатените си, обгорени крайници.
  Чу се тропот на слонове. Главорезът шумно се вмъкна в стаята, остри шипове одраскаха огледалния таван.
  - Успокои ли се вече, баритова мида? Вземете подарък!
  Такъв удар може да строши гранит. За щастие животното се разминало леко, а момчето пострадало мимоходом. Металният под леко се огъна и човекът припадна, избледнявайки в сладък мрак.
  ***
  Събуждането беше като кошмар. Отвратителната членестонога маймуна отново оголи муцуна, а новият й гигантски опашат помощник изви ставите си, изправяйки се на задните си крака. Хрущящи кости, изтръгнати ръце от раменете.
  - Какво, маймуно, плавници гори? Ще знаете как да играете наваксване.
  Многоцветен огън опали кожата, миришеше на изгоряло месо. Многострадални детски нозе, пак ги облизват жестоки пламъци. Джайлс дори облиза устните си, раздвоеният му змийски език докосна покритата с мъниста кожа на момчето.
  - Добре! Ще направите фин котлет. Били ли сте някога изядени живи? Ще те изям парче по парче, без да позволявам на ума си да се изключи ...
  От гърдите му се изтръгна див вик. По някакво чудо, може би благодарение на омразата, човекът успя да го спре. Челюстите се свиха така, че емайлът на зъбите почти се напука. "Защо всички мъчители обичат огъня толкова много? .."
  Липсата на писъци докара маймуната-насекомо до лудост. Издаде див писък, той грабна нажежен прът, намушка Владимир между кльощавите му, остри като брадва плешки. Тигрите усетиха силно ужилване и с отчаянието на обречените се изплюха в отговор. Пръчката се запали още по-интензивно, изгаряйки още по-горещо. И тогава, сякаш в хубав, каубойски уестърн, блесна мълния. Точен изстрел от лъчева пушка разпръсна оранжево-зелените мозъци на космат-хита звяр. Друг изстрел повали неравен динозавър. Вече падайки, поради инерция, Джайлс успя да ходи с нажежен електрически прът по ребрата, оставяйки бразда върху кожата.
  В очите на Володя помръкнаха от болка. Всичко беше като в жълта мъгла, но тигрите успяха да разпознаят избавителя. Светлокосо момче с ангелски черти, в искрящ като злато костюм, приличаше на ядосан Купидон. Малкият му лъчев пистолет изглеждаше играчка и безвреден. Той изстреля няколко кратки изблика светлина от лъчевото си оръжие, прогаряйки дебелата тел. Владимир падна назад върху голям пламък, но, като се претърколи над главата си, веднага излетя от него.
  Момчето, което се притекло на помощ, помогнало да се освободи от скобите, които оковавали крайниците. Въпреки агонията, охлузеният роб Тигър разпозна своя спасител. Да, колкото и да е странно, беше същото момче Сталзан, което бяха срещнали в Галактическата столица.
  - Проклет ангел, направо съм изумен, ти си като "Белия нос". - изрази Владимир.
  Херувим с лъчева пушка извика със сребрист смях.
  - Имате предвид Гудри, героят-спасител, победителят от злите духове на антиматерията? Така че той не ме устройва за подкови. Време е да отидете в камуфлаж, в противен случай цял куп космати мравки ще тичат тук!
  Тигри скочиха на крака, нечовешка болка прониза цялото му тяло. Само гордостта и нежеланието да покаже слабост в лицето на представител на окупационната раса го накараха да остане на крака. Понякога стресът побеждава най-лошата болка. След като направи няколко крачки и като по чудо запази равновесие, спасеното момче протегна ръка към подобния на елф спасител. Разклати го и го направи естествено, като обикновен земен човек.
  - Странно... И вие ли се ръкувате в знак на приятелство и доверие? - попита Владимир, като с най-голяма мъка запази равновесие
  Младият сталзан отговорил:
  - Да, човече. Ако ръката е отворена, тя не е въоръжена. А две ръце са знак за голямо доверие. Покрити сте с мехури, а не скимтите от болка, значи сте истински войн!
  Момчето от воинската раса пееше:
  Star Wars не стене от болка
  Дори мъченията не го плашат!
  Няма да се удави в черна дупка,
  В плазмата от звезди духът му няма да изгори!
  Момчето протегна двете си ръце, кръстосвайки кръста. Те съединиха дланите си в знак на вечно приятелство и вярност.
  В този момент неравната скала, която лежеше неподвижно, изведнъж оживя. Изстреляното с лазер чудовище се изви лудо. Още в движение устата му се отвори, разкривайки не само няколко реда остри зъби, но и четири зъба (внезапно пораснали саби с цвят на кръв). Огромният труп събори приятелите от крака, разпръсквайки ги настрани, както чугунена топка разпръсква кегли. Условно интелигентно чудовище се втурна да довърши детето Сталзан, смятайки го за най-опасното.
  Воинът от Малкото лилаво съзвездие успя да скочи настрани. Зъбите на чудовището пробиха здравата пластмасова обвивка и лапата му с нокти леко докосна ребрата. Въпреки че това били само драскотини, коланът на оръжието се спукал и бързо бил вдигнат от бияча. Обръщайки се, звярът с неразбираема за такъв труп сръчност отново наряза зъби (те вече бяха нараснали до размера на бивните на императорски мастодонт). Сталзан беше пъргав като маймуна и избягваше ударите, но късметът се обърна срещу него и най-острите полудиамантени бивни пронизаха крака на детето, приковавайки го здраво към пода. Чудовището удари с лапа с нокти, почти разкъсвайки стомаха на момчето, само рязък рязък настрани му позволи да избегне смъртта. Още един костотрошащ удар! Сега устата вече се е отворила ... Тя е огромна ... Този хипопотам може да погълне цялото момче. От огромната уста тече воняща слюнка...
  Внезапно се пръсва като попивателна плоча и бластерен изстрел го разполовява. Чудовището беше толкова увлечено от битката със сталзана, смятайки, че човекът не заслужава вниманието му, за което плати скъпо. Тигрите вдигнаха изпуснатото оръжие и като дръпнаха спусъка на джобния лъчев пистолет, спретнато разрязаха извънземното чудовище. Кръвта бликна като фонтан, после пламна в искрящ огън и веднага отново угасна.
  Окървавеното дете скочи на крака и се олюля, въпреки раната все още запази равновесие. Сега, когато от малкия войник капеше червена кръв, а по лицето му имаше синина, снежнобялата му усмивка изглеждаше още по-ярка и искрена. Избити са чифт здрави и големи зъби. И така това страхотно момче изглеждаше просто палав първокласник. Отново, въпреки че се огледа, той протегна ръка.
  - Ти ме спаси от смъртта, както и аз теб. Отсега нататък се смятаме за братя по оръжие. Моята плячка е твоя плячка. Моят трофей е ваш трофей.
  - Добре. Тогава моята плячка е твоя плячка, моят трофей е твой трофей. - отговори в стила на Маугли Владимир.
  - Сега ще си поставим инжекции от универсалната аптечка, ще се регенерираме и ще излезем от тази дупка.
  Инжекциите, направени от гравиолазерен лъч от малък пистолет със сгъваемо дуло, облекчаваха болката и даваха сила. Вървейки с изгорени крака по горещия пясък, Тигърът не усети нищо, сякаш имаше протези. Но силата и скоростта се увеличиха много забележимо. Когато се приближи до миниатюрния боец, той не можа да не зададе въпрос.
  Защо спасяването на живот е толкова важно за вас? Не е ли по-добре в паралелна вселена?
  - Това е мой личен избор. Основното нещо е честта, а не животът. Освен това в битките трябва да се грижим за стойността на живота, тогава ще имаме пълноценно съществуване в новата сфера. В крайна сметка, когато спасите живота си, вие запазвате възможността да унищожите повече врагове от вашата раса. - съвсем логично обясни на Владимир нов приятел от безнадеждно враждебна раса.
  - Виж! Нови противници! Но ние имаме прожектори! - показа сияещо от щастие момче, освободено от плен.
  - Така е, човече, но не хаби твърде много такси. Това е детско оръжие, има малко енергия за истински битки. - каза Сталзан без особен ентусиазъм.
  - Играхте ли с тях? - изненада се Владимир.
  - Да, това е от образователни игри. Всеки сталзан трябва да владее оръжия от ранна детска възраст. Въпреки това, не се страхувайте, невъзможно е да убиете сталзан с него. Пет мини цикъла и ще скочим в изтребителя Photon. - Малкият обаче още с първия изстрел, който разби нападателя, показа, че оръжието му удря не по-зле от най-модерното пневматично оръжие на ХХІ век.
  Тигров беше толкова развълнуван и ядосан, че със садистична горчивина стреля по гнусните влечуги. Оправдавайки фамилното име, духът на бенгалския тигър човекоядец се събуди в него. Пъстрите туземци обаче отвърнаха на огъня. Вярно, само пет чудовища бяха уволнени, на останалите очевидно не беше позволено да имат оръжия. Владимир закова много добре и точно, засегнат е най-богатият опит от компютърни игри с електронни пистолети. Стелзан стреля още по-добре, но родните дори не достигнаха нивото на боец на строителния батальон. Оставяйки мъртвите, останалата част от стадото избяга. Вият и реват като чакали, опърлени от огнехвъргачка.
  Пречуканите приятели скочиха в тактически мини-звезден кораб. Изтребителят Neutrino-Photon беше невидим на фона на пустинята (камуфлажното покритие се сливаше със зеленикаво-виолетовия пясък). Едва на борда след излитането Владимир се сети да попита:
  "Бяхме заедно от толкова време, спасяваме се един друг, бием се с врага, раняваме се заедно, а аз все още не знам името ти.
  Да, прав си брат. Сталзан отново протегна ръка. - Казвам се Лихо Разорвиров. А ти?
  - Владимир Тигров, а по баща Александров.
  - Владимир е собственикът на света, а Тигърът е символ на войната. Това е нашият начин. - фамозно тупна новия си приятел по рамото.
  Тигърът се строполи на столове, но веднага беше върнат обратно от антигравитационното поле. Почесвайки натъртеното си тънко рамо, момчето отговори.
  - И вие също. Бърз да се счупи ... Бърз разкъсач ...
  - Е, разкъсването е дивачество. По-добре е да се реже, изпарява. Най-висшата добродетел и цел в живота е да убиваш безмилостно враговете на своята раса, да служиш на империята вярно и честно. - каза Разорвиров с патоса на плакатен съветски пионер.
  - Аз съм съгласен да. Но вашата империя е наш враг, нали? - Тигрите примижаха, опитвайки се да гледат без страх.
  - Не, ние сме вашите по-големи братя по ум. Старейшини, но братя... И ако беше моята воля, щях да ви изравня в правата. Вие сте способни на подвиг. Идея обаче има! Нека оръжието говори!
  - възкликна момчето терминатор. Владимир хвърли предпазлив поглед към излъчвателя, който беше от детски въздушен пистолет, зарядът, съдейки по дълбоките фунии, оставен след това в пустинята, можеше да пробие като попивателна машина и най-новия руски танк Т-100.
  - Как? Не каза ли? - попита той объркано.
  - Не. То ви послуша, но има едно предупреждение. Тези оръжия не могат да причинят сериозна вреда на нашата раса. Ако сте воин, значи не се страхувате, проверете го на ръката си. - фамозно блесна със зъби в боен ентусиазъм.
  - Не, по главата! - Бившият млад пленник беше обладан от демон.
  Тигри опряха лъчева пушка в слепоочието му и стреляха. Известно потрепна, но нямаше време да пресече ръката на Владимир. Светлината леко опали кожата на почти плешивата глава, появи се червеникаво изгаряне. Разорвиров грабна лъчевия пистолет, след което внимателно го върна. Оръжието, освобождавайки малка холограма с черен рицар, въоръжен с брадва, тихо изскърца: "Удари ъгъл 87 ...". Младият землянин бил изненадан от това. Той вече беше виждал бойци, където пистолетите говорят, и не само бойци.
  - Луд ли си наклонена парабола, започнала в хипер скок. Можеше да си пръснеш главата. Пошегувах се.
  - Не се шегувах. Сега сме равни. - възкликна момчето и добави. - Ако искаш да бъдеш равен с Бога по сила, надмини Всевишния по смелост!
  - Да, наравно, ето ги двете ми ръце. Въпреки това, Всемогъщият по своята природа по принцип не може да умре и да изчезне, така че аналогията ви не е подходяща. - Известно управление на колата с помощта на малък джойстик на антената, каза той. - Сега ще кацнем на крайцера. А мислихте ли, че летите с детската кола "Фотон" до друга галактика? Малкото момченце се засмя весело. Не, не е. - Напоследък тук се водят битки, така че ще те маскираме като наш брат.
  - Добра идея, но какво ще стане, ако проверят отново ретината? Тигрите се изплашиха. Отново това, че го сервираха на някакъв извънземен маниак, не му се усмихна по никакъв начин.
  - И можете да сте от много далечен сектор, защото имаме трилиони планети под контрол. Бих говорил с баща си или дори с прадядо Хипермаршал и той щеше да ти направи необходимите документи за абсолютна сигурност. Гласът на Лихо беше уверен, а очите му бяха ясни.
  - Как искам да ти вярвам... - въздъхна Владимир.
  Защо да рискувам живота си? След това да предадат? Не виждам никаква логика в това. Кълна ти се, братя сме завинаги! - Известно, за убедителност той удари юмрук в прозрачната броня.
  След това с небрежно хвърляне подаде на Тигров голям бонбон под формата на кукла, но в пънкарски дрехи. Самата тя попита в устата. Гладното момче го изяде с удоволствие. Вкусът беше по-сладък от мед и по-приятен от газиран шоколад. Чудно нещо, което не му се е налагало да яде на земята. Владимир обаче погълна кулинарния продукт твърде бързо, без да има време да се наслади правилно на вкуса. Вижда се, че бонбоните бяха много калорични, тъй като свитите мускули веднага станаха по-големи и лицето вече не приличаше на затворник от фашистки концентрационен лагер.
  Миниатюрен изтребител прелетя като лека пеперуда в корема на гигантски флагмански крайцер.
  ***
  Когато Лео Ераскандар се събуди, му се стори, че е загубил ума си. Болезнено абсурдно създание се наведе над него. Морковен нос, три ветрилообразни уши, плавници, зелена кожа с червени и жълти петна, които образуват сложни шарки. Беше като герой от детски комикси. Разбира се, нищо няма да го изненада, но имаше нещо особено глупаво в изражението на муцуната на един странен звяр. И когато съществото проговори, речта му се оказа напълно странна.
  - И така, безкосменото влечуго се събуди. Колко глупави са членовете на вашата раса - без мозък, без сила на мускулите. Хора с увреждания на една осакатена вселена, вирусна форма на осакатена материя. Какво може да се каже за отпадъците от протоплазма - разлагащият се интелект.
  Лъвът буквално излая:
  - Да, кой си ти, маскиран клоун, че позориш нашата раса?
  Съществото скочи и оголи кривите си лилави зъби.
  - Аз съм най-големият гений във Вселената, познаващ всички тайни на Вселената и силата на духа, който контролира материята.
  - Ти си луд с хипертрофираното съмнение на надута жаба. - изръмжа младежът.
  Лъвът се опита да скочи, но здравата тел здраво окова глезените и ръцете му.
  Животното се изкикоти с най-отвратителния, като квакане на пустинна жаба, смях.
  - Дзе, дзе, дзе! Виждате ли, нямате нито мускулна сила, нито мозък, след като попаднахте толкова посредствено в нашите мрежи.
  Момчето напрегна всичките си мускули, тънката тел се вряза болезнено в кожата. Многоцветните ветрилни уши на неразбираемо създание трептяха като крилете на пеперуда.
  - Е, човече, недоразвит примат, не можеш ли да разкъсаш и такава тънка паяжина? Празната ти глава нищо ли не ти говори?
  Вълна от гняв заля Ераскандар, мускулите се свиха рязко и след това, като пружина, се отпуснаха рязко - той разкъса телта, която стегна здраво крайниците му. Въпреки че телта беше тънка, беше възможно безопасно да се окачи слон на нея. Изпод кожата бликна кръв, а самите силни мускули, не по-ниски по твърдост от жицата, почти се спукаха. Вбесен, Лъвът скочил към младото животно, което било толкова изумено, че нямало време да реагира. С коляно младият терминатор го събори на пода и хвана бодливото му гърло с ръце. Тръните не можаха да защитят съществото, защото с тренирано движение младият боец смачка защитата и затвори пръстите си в мъртва ключалка. Единственото нещо, което спаси ветрилоухия от незабавна смърт, беше уплашен, умоляващ поглед. Това същество изглеждаше толкова нелепо, толкова смешно и безобидно, че желанието да убива изчезна. Задъхано, животното изписка:
  "О, велик воин на брилянтната човешка раса!" Дадох ти грешна оценка. Толкова си умна, силна... И като цяло си най-красивата и секси!
  Лъвът продължи да го държи за гушата. Опитът го беше научил да не вярва на ласкателни фрази. Ако го пуснете, не е ясно как ще свърши всичко.
  - Кажи ми, копеле, къде съм сега?
  - Имайте позитивни приятели. - изкрещя създанието.
  За идиот ли ме взимаш? Позитивните приятели не се връзват с тел.
  Ераскандар стисна гърлото му с пръсти, животното се блъскаше, плавниците му се опитваха да разкопчат пръстите му. Вижда се, че пространството "Fan-Cheburashka" не е имало достатъчно сила, муцуната е придобила люляков оттенък. Лъвът малко разхлаби хватката си.
  - Кълна се, че сме положителни. Тук на космическия кораб е вашият приятел Венера.
  - Какво? Венера тук ли е? - никак не се изненада Ераскандар, вече свикнал с чудеса.
  - Да, тук и мисля, че тя ни вижда.
  - Защо тогава ме прецакаха с тел?
  Животното бърбори като уплашена карикатура:
  Защото тя не е сама. Шефът й все още е там. Тя също е четиризвезден генерал от търговското разузнаване. Това е Дина Розаланда.
  - Още една похотлива жена? Или се страхува от мен? - усмихна се Лео, изпитвайки нарастващо желание за млад, физически съвършен организъм.
  - Дръж си езика!
  Гръмовен глас, усилен от кибернетика и акустика, заля залата, удряйки ушите с вълна. Лъвът едва имаше време да отвори устата си, като по този начин избегне разкъсване на тъпанчетата. Но "Fan-Cheburashka" нямаше късмет, очевидно слухът му беше твърде тънък и не беше предназначен за такива звукови бумове. Животното се изключи, припаднало плътно, само цветни уши трепнаха рефлексивно, точно като крилата на пеперуда, набодена на игла, потрепват.
  Стените се превърнаха в огледала, блесна ослепителна светкавица и веднага три същества изскочиха изпод пода. Започна да свири химнът на Purple Constellation и многоцветните прожектори възпроизведоха традиционната седемцветна светлинна схема. Цветовете бяха смесени, след което възпроизвеждаха сложни фигури, пируети, бойни сцени.
  - Е, какъв е човекът? Ако видите тези бойци, това е вашата смърт. Всичко можеше да стане, щеше да си мълчиш, а сега първо ще те осакатят. - изръмжа гласът.
  Тримата биячи започнаха да танцуват лудо. Един от тях силно наподобяваше карикатурно мускулест сталзан-амбала, пренаситен с анаболи. Другият приличаше на огромен рак с осем нокти, с червена черупка с шипове и отвратителната муцуна на вълк. Третият е смес от стоножка и скорпион, главата на крокодил капе зловонна киселина от устата си. Дори бронираният под започна да пуши от нея. Лъвът отбеляза за себе си, че може би скорпионът-крокодил-стоножка е по-опасен от всички други влечуги. Когато сте само на осемнадесет цикъла (Цикълът е много по-малко от годините на старата Майка Земя) и големи псевдо-интелигентни чудовища са пред вас, тогава не е грях да се страхувате. Но в своя условно кратък живот младежът вече беше виждал такова нещо, че не виждаше причина за страх. Скочи, той зае бойна стойка, релефните мускули се напрегнаха; - Не, ние сме вашите по-големи братя по ум. Старейшини, но братя... И ако беше моята воля, щях да ви изравня в правата. Вие сте способни на подвиг. Идея обаче има! Нека оръжието говори!
  лисици. Под обезмаслената кожа се виждаше всяка вена, мускулите се търкаляха като разтопена стомана, изливаща се в желаната форма. Лъвът се ядоса. Накарайте гнева и страха да работят за вас, изгорете враговете си в адската купа на омразата. Ераскандар беше готов за битка и когато и тримата противници едновременно се втурнаха към него, той леко скочи зад тях. Лъвът, вече в полет, удари с пета тила на гладиатора сталзан. Той очевидно просто не очакваше такава скорост и арогантност, точен удар хвърли трупа на пода. Другите двама бяха силни и бързи, но все пак малко закъсняха в атака. С обрат Лев даде силна "дажба" на осемръкия рак с крака си. Ударът беше добър, хитиновото покритие се пропука, но шиповете на снаряда се забиха в голата пета на младежа. От постоянното ходене бос краката на момчето заякнали и се втвърдили като титанови пръти, но дори и него го болеше. Затова Лео реши да промени тактиката и просто да счупи ноктите. Ако имаше само един враг, нямаше да отнеме повече от минута. Стоножката се оказала по-пъргава. Бърз скок и тя удари Ераскандар, няколко розови киселинни капки изгаряха кожата й. Лъвът се измъкна и изпълни характерен ритник в челюстта. Дузина зъби излетяха и се разпръснаха по пода. Стоножката на скорпиона отпусна и Ераскандар се нахвърли върху рака. Въпреки че това чудовище успя да одраска кожата си няколко пъти, три нокътя бяха счупени, закоравените юмруци биеха не по-слабо от крайниците. Тогава Лео успя сръчно да се гмурне под корема на боеца и просто да хвърли мекотелото върху себе си. В резултат на хвърлянето и двете чудовища се сблъскаха. След като скочи, Лъвът удари рака в шипа на черупката, интуитивно избирайки най-уязвимото място и счупи гръбнака. В този момент лъч кинезопрепарат го покрива. Воинът от Лилавото съзвездие, чиято глава беше подута от удара, дойде на себе си и стреля от миниатюрен, изкусно скрит излъчвател, който изхвърли гравиоток, специален вид електричество, от което се изключват всички електромагнитни импулси във всяко тяло. Дори кибернетични организми, покрити със защита. Младият боец престана да усеща тялото си, блъсна се върху хлъзгавия, многоцветен, вонящ на кръв под. Стоножката скорпион го стисна в смъртоносна хватка, разкъсвайки гърдите на Ераскандар, парчета кървава кожа полетяха. Сталзан на свой ред рита в слабините и ребрата. Лъвът изпитваше силна болка и нямаше начин да отвърне на удара или дори да помръдне. Избутвайки многокракия си партньор настрани, садистичният сталзан бавно извади нож иззад пластмасов колан, който пламна с ярък лъч при натискане на бутона.
  - Сега ще ти покажа! - пълна с презрение танинова усмивка. - Ще пеете сопрано в църковния хор!
  Лъвът потръпна, спазъм премина през тялото му, камата беше лека и можеше да разреже всеки метал. И изведнъж го осени една мисъл. Когато няма тяло, използвай ума. Можете да го направите, повторете го отново - можете! Освободете се като куче от верига, изхвърлете омразата, преместете пространството, представете си острие светлина в стомаха му. Камата промени посоката си и се заби в стомаха на боеца толкова бързо, че той дори нямаше време да реагира. След това острието премина покрай тялото, разрязвайки противника на две димящи половини. Въздухът миришеше на изгоряло месо. Друго атакуващо грозно многокрако същество първо замръзна, а след това се втурна, опитвайки се да избяга. Лазерното острие прониза и крокодилската стоножка. От артериите на чудовището биеха няколко потока кръв наведнъж, поради по-сложен метаболизъм кръвта имаше няколко цвята в зависимост от артерията. Осемръкият рак вече беше полумъртъв и ударът, който го довърши, беше по-скоро акт на милост.
  - Готово е!
  - тихо прошепна Ераскандар. Агонизиращият спазъм, който разкъса вените, отново премина през тялото и въпреки това му стана по-лесно, той дори успя леко да помръдне ръцете си. Парализата премина учудващо бързо и след минута, напръскано със странни многоцветни бои, момчето спортист рязко скочи на крака.
  - Ти си просто красива, мой велик воин. Ти си достоен за любовта ми!
  Веднага изпод подовата настилка, сякаш с магия, се появи легло, богато под стила на гротескна пародия на бароковия стил. Ужасният генерал Дина Розаланда изтича в залата. Тя беше чисто гола. На външен вид млада гладка жена, с красиви правилни черти и безупречна фигура. Въпреки това, всички жени от Лилавото съзвездие нямаха физически дефекти и изглеждаха млади, на външен вид не повече от двадесет и пет години. Но Дина вече беше над четиристотин, луда възраст за жена. Беше дори по-едра и висока от средния стандарт на Стелзанат. По човешки стандарти мускулите й изглеждаха прекомерно развити и изпъкнали, не съвсем подходящи за жена, еластични гърди с алени зърна изненадаха с безупречна форма. И ръцете с топки-бияли, издути като планина, дебели като човешко бедро, мускулите се търкалят като гюлета под тъмната бронзова кожа. Повечето мъжки сталзани бяха свикнали да виждат женските или като партньори в оръжие, или като работни коне, широките им атлетични рамене с мускулите на Херкулес не притесняваха никого. Вълнуваща топлина се излъчваше от тялото й, луксозните бедра, широки като бирено буре, се извиха в примамливо движение. Тя направи крачка, скочи върху него и веднага удари коляно в слънчевия сплит, Ераскандар я удари силно, влагайки целия си гняв. Но мускулите все още не са се възстановили напълно от действието на зашеметителя и следователно ударът не е бил фатален. Той обаче напълно изключи крава с тегло няколко центнера, съзнанието е топло, но тялото не може да се движи.
  - Какво, харесваш обвързани момчета, обичаш да се подиграваш, опитай сам.
  Като хвърли тежката Розаленда на леглото, той я закрепи много грубо с тел.
  - Намерете си стоножка скорпион, това е точно за вас.
  Едва ли на мястото на Лео някой би постъпил по различен начин, болезнено екзотичен и подъл партньор го тормозеше. Въпреки че тийнейджърските болезнено неспокойни хормони играят. Напускайки бойната зала, Ераскандар махна с ръка и извика за сбогом на "Цирцея":
  - Хиляда бездни тона от теб в похотлив кладенец!
  Въпреки факта, че плъзгащите се врати бяха затворени с цифров код и сложни комбинации, Ераскандар го разби, действайки на подсъзнателно ниво, и продължи напред по дългия коридор. Външният му вид беше повече от странен, но явно бойците на този звездолет са били добре запознати с морала на своя вожд, който обичал садомазохисткия секс. Имаше го, може би дори на ръба на лудостта, така че само от време на време пускаше остри шеги. Съдейки по размерите му, това беше флагмански космически кораб с диаметър около десет километра. Може би щеше да стигне до самия ръб, но нечий нежен глас извика младежа.
  - Лео, вече успя да ме забравиш!
  Ераскандар се обърна рязко. Погледът на момчето беше студен, а в гласа му прозвуча укор.
  - Не, не съм забравил. Мислите ли, че постъпихте достойно и честно?
  Офицерът от търговското разузнаване с десет звезди сведе очи от срам и заговори тихо. В гласа има толкова много тъга, че неволно се доверяваш:
  - Нямах друг избор. Всичко е твърде объркано, но повярвай ми, искрено те обичах и все още те обичам.
  - Затова ли ни нагласихте така? Лев изсумтя ядосано и повдигна вежди.
  Венер отговори без излишна хитрост, с ясен, преливащ глас, прост в тон, завладяващ:
  - Не аз, щяха да намерят друг изпълнител. Но сега имате реална възможност да помогнете на вашата планета. В крайна сметка, старши сенатор Зорг ще облекчи съдбата на вашата раса.
  Изумрудено-виолетовите очи на Венера бяха навлажнени, перлена сълза стъклена на миглите.
  "Скъпоценно мое момче, липсваше ми толкова много. Виж, намерих начин да те спася от...
  Тя не довърши да говори и прегърна Лео силно, нежно галейки, устните им се срещнаха в целувка. Колко е красива, косата й толкова многоцветна мека, като коприна приятно гъделичка лицето й и пространството наоколо изчезна, падайки в бездната на една сладострастна хипервселена!
  Глава 26
  Ще дойде времето и лъчът на свободата
  С нейната светлинна сила Земята ще бъде осветена!
  Въздишка, свободно изхвърляне на хората от веригата,
  Знай, че човекът ще завладее простора на Вселената!
  И ще има внуци, които не вярват да си спомнят ...
  Със сигурност бяхме под петата на ада!
  В страх хората носеха знаците на зъл звяр,
  Ходете по-добре в чиста и свята вяра!
  
  Иван Горностаев изпита известен смут и объркване. Неочакваното нахлуване на многоплеменни космически троглотитари и странните неразбираеми маневри на звездните флоти биха могли да озадачат всеки. От една страна, това изглежда добре. Дори добре; в лилавата империя има криза и граждански борби, но от друга страна човек не би се забъркал в каша. Въпреки че изглежда, че не може да бъде по-лошо, но си струва да погледнете тези муцуни, ужасни нокти, зъби и перки, а обитателите на сталзаните вече изглеждат като семейство. От скаута засега няма нова информация. Изглежда, че доброто момиче е изключително силно дори за мъж, смело, решително, дори жестоко, но няма малки съмнения за нея. Последният удар, вече от извънземното стадо, струва повече от десетки милиони жертви. Човешкият живот е обезценен, ужасно е да се чувстваш безпомощен и слаб. В такъв момент предстоящата среща със Сенсей е спасителен изход от тревожната самота. Освен това Гуруто няма да дойде сам.
  Както винаги, телепортирането на сенсей или гуру беше внезапно. Около половин секунда слабо сияние и тогава във въздуха се появиха познати силуети. Единият със сиво наметало, другият с прошарена глава и дълга къдрава брада, което е рядкост на днешната Земя. И облечен в бели дрехи. Горностаев се поклони почтително пред главата на забранената обединена православна и католическа църква. Вече само за носене на древното сребро в камъчета, кръстът трябваше да бъде болезнено смъртно наказание на място с всички роднини до седмо коляно. От всички религии на планетата Земя Сталцаните се страхували най-много от християнството. На други планети кръстът като рунически или култов символ е много разпространен и никой не го забранява. Земята е изключение от правилото. Въпреки че горностаевците не харесваха тези пацифисти, но щом сталцаните ги мразят толкова много, тогава космическите фашисти се страхуват от нещо?
  - Радвам се да ви поздравя, Свети отец Петър Андрей II. Какво те доведе тук, за да си сложиш главата в пастта на тигъра. - каза учтиво главата на въстаниците.
  - В устата, не точната забележка. Космическият дракон погълна цялата планета и една трета от звездите в допълнение, което означава, че всички сме били в утробата му от дълго време. Дойдох да ви кажа, че часът на нашето изкупление и освобождение от страданието е близо. - каза Негово Светейшество със сочен смърчов бас.
  -Как да се отърва от него? Дори веднага да се вдигнем, ще бъдем унищожени като вид, ако другите отрепки не са сталзани! - каза Горностаев с топлина и в същото време с отчаяние.
  Петър Андрей учтиво каза:
  -Кажи ми брат коя е най-забранената от всички книги, писани някога на нашата планета?
  - Номер едно е Библията. - кратко отговори ръководителят на съпротивата.
  Тогава защо е забранено!?
  - Мисля, защото имаше най-голям тираж преди окупацията. Семейство Сталзан мислеха директно, като киборги, на първо място, да забранят най-масовите литературни произведения. Това е логично и правилно. - каза Горностаев с уверен тон на всезнайко.
  - Логично е, но не е правилно. Те забраниха Библията, защото тя е Словото и откровението на Всемогъщия Бог, унищожаващо фалшивите еретични измислици на религията на Сталзанат. Това е техният срамен пост. - свещеникът дори се прекръсти пред него във въздуха. Сенсей кимна в потвърждение, но засега запази мълчание.
  Горностаев естествено не можеше да се съгласи толкова просто:
  - Познаваш гуруто. Прочетох тази книга. Може би съм глупав, но изглежда повече като фантазия, отколкото като научна картина на Вселената. Хората, както се казва, се леят от глина и слънцето се спира от дума.
  Негово Светейшество говори спокойно и без патос, ненужен в такава публика:
  Не, братко, грешиш фундаментално. Невъзможно е, първо, всичко да се разбира буквално, и второ, това е най-научната книга, особено за времето си. Библията учи на много, от факта, че Земята е кръгла и се върти около оста си, завършвайки с това как да спечелим безсмъртие, като станем равни на царете. Дълго могат да се изброяват божествените истини, разкрити от свещената книга.
  Сега Горностаев беше любопитен:
  - В момента съм доста самотен. Мога да слушам, не съм го чел целия, само няколко страници, за които тези лилави дяволи можеха да затрият цялото село в прах. Какво казва тази книга за бъдещето?
  Андрей Петър, ококорен вече шепнешком, сякаш съобщаваше изключително важна военна тайна, каза:
  - Че човекът на греха ще бъде унищожен.
  Горностаев избухна разочаровано:
  - Хората вече са почти унищожени. Това, което казахте, не е необходимо да се чете в най-стария ръкопис, просто направете две крачки до магистралата!
  Светият отец търпеливо започна да обяснява:
  -Не просто човек, значи тук си моето непокорно дете. - Патриархът се опита да погали Горностаев по главата, но той се отдръпна и погледна с омраза. Тогава служителят на църквата продължи с доста сериозен тон. - Преди хиляди години дори балонът се смяташе за чудо, но Библията казва. Дори да се издигнеш като орел над планините и да свиеш гнездото си сред звездите, тогава оттам ще те сваля.
  Горностаев се интересуваше от това:
  -Точно? Къде пише брат?
  - Ето виж!
  Петър Андрей протегна стара Библия, разгъна я върху отметка. Стихът беше подчертан с червен молив и дори беше поставен удивителен знак.
  Горностаев подсвирна:
  -Да виждам. Удивително е, разбира се, но тук не става дума за сталцани.
  Патриархът се ухили лукаво и каза назидателно:
  - И знаете ли, на един от нашите езици, а именно немски: Stalz означава звезда. Това не е просто съвпадение.
  Горностаев не спори. Погледна внимателно голямата Книга, корицата, украсена с перли и позлата. Страниците са леко прашни и вече тлеят. Шрифтът се оказа голям, не точно като на съвременен език, но с ятс, твърди знаци в края. Явно това е една от първите книги със синодален превод. Древността на произведението създава впечатлението, изглежда, че отговорите на всички въпроси могат да бъдат намерени в Светото писание.
  - Още не разбирам какво ни очаква? - каза, поглаждайки златните, почти не потъмнели с времето, поправяйки подвързията на книжните плочи на Хермелин.
  Светият отец със снизходителен поглед каза на мъдрия старец, който разговаряше с момчето:
  -Ето, братко, прочети Откровението на Йоан и книгата с пророчествата на Даниил. Прочетете замислено, бавно и сами ще разберете какво е какво, след което прочетете молитвата. - Тук патриархът оздравя. - Няма по-добро да почетете молитвата и преди да прочетете Светото писание, направете кръстен знак върху себе си четири пъти.
  Горностаев каза внезапно рязко:
  -Не знам как да се моля и не вярвам в Бог. Както каза Плеханов, Бог е измислица, вредна илюзия, която оковава ума. А Ленин е религия за хората на дрога, само разбиването просветлява ума!
  Светият отец пламенно започна да произнася реч, завършвайки като свещеник, увещаващ бойците преди битката:
  -Плеханов, Ленин и други нехристи създадоха най-кървавия режим на Земята. Защото Бог не е оковавал ума, а животинските им инстинкти, страстта към похотта и унищожението за садистични мъчения. До какво е довел жалкият опит на хората да се справят без Върховния Господ, само до увеличаване на страданието. Илюзията е липсата на Бог и животът по дяволски сценарий. Ето ги и сталцаните, случайно ли мислите, че толкова приличат на нас? Стигнали са до границата на злото и ереста. Нито една истинска религия не е издигнала убийството до нивото на най-висша добродетел. Дори на Земята почти всички религии са се стремили към доброто. И тук, в техния Стелзанат, основното е да убиват повече, да измъчват, изтезават и ревностно да служат на империята. Всички вселени под тях, останалите същества са създадени за унищожение или в най-добрия случай за унизително робство. - Андрей Петър ставаше все по-силен и вече размахваше юмруци като професионален боксьор, излязъл да се бие. - Това им е гордостта, такава безмерна сатанинска гордост, която погуби Дявола! Тук е техният герб, седемглавият дракон от Апокалипсиса. Седем цвята на дъгата, седемлъчева звезда, седем пъти по седем. Те обичат този символ, помнят емблемата им, а именно седем богохулни глави и десет лапи и крила. Можем да се спрем на тълкуването на откровението на Йоан, нито книгата на Даниил, а дори и вие да сте обладани от дух на бунт, ще се убедите, че всичко, което се случва сега, е предсказано преди хилядолетия!
  Свещеникът тук се задави и се закашля... Той наистина изглеждаше стар и грохнал, което направи неприятно впечатление на Горностаев, воин, свикнал да вижда хората млади, здрави, пълни със сила. Дори леко прегърбената фигура на светия отец и гъстата мрежа от бръчки донякъде разтърсиха главата на бунтовниците. Интересно е как главата на християнската църква успя да избегне въздействието на бойните вируси и радиацията, които даряват подмладяване. Ето го Горностаев, той знае, че му остават още десет-петнадесет години, за да умре после внезапно в разцвета на силите си. Освен ако, разбира се, въздействието на биологичните оръжия не се промени по някакъв начин - което по принцип е възможно .... Индивидуалните предатели понякога са живели векове, но трябва да имате съответните знания.
  Тук Горностаев отдавна се беше уморил да остане в дворец, който превъзхожда петербургския Ермитаж по лукс и блясък. Някои скъпоценни камъни, макар и синтезирани, блестят по-ярко от истинските и дават по-естествени нюанси на светлината. И какви забавни рисунки са издълбани с камъни, смесица от аниме, космически битки, красиви растения, средновековни битки и много други. Сталзаните безсрамно се намесваха във всички стилове от различни битки, еротиката и често садистичната порнография с много извънземни беше неизменен спътник на бойни сцени, облицовани със скъпоценни камъни. Въпреки това е уморително и понякога гадно от такова великолепие. Исках екшън, истинска битка с раса, която може да се нарече хиперживотни, а не свръхчовеци ... Въпреки че, разбира се, понякога има възможност да се води война във виртуална машина или дори местни роби могат да организират битка.
  Гуруто, който преди това седеше неподвижно, се изправи, надвиснал леко над пода, покланяйки се любезно:
  -Аз също уважавам Светото писание. За съжаление нямам много време. Старши сенатор Зорг и нашият приятел Дез вече са на път да се присъединят към нас. Би било по-добре, ако го срещна лично. Според моята съвест моят другар няма да може да извърши телепортация без мен.
  Прочиствайки гърлото си, гласът на Светия отец възвърна силата си:
  -Наистина ли гори? Отдавна не съм изразявал мнението си. Малко хора са чели Писанието, а още по-малко са знаели и разбирали.
  Гуруто тъжно наведе глава и се съгласи:
  -Лошо е, дори много лошо, когато няма вяра. Християнството е най-светлото учение на Земята. Основното в него е принципът да обичаш врага си. Всичко, което е изградено върху любовта, е уникално. При Буда има нещо подобно, но при него то е човешко, а в християнството е божествено.
  Горностаев повиши тон, прекъсвайки ораторите.
  - Не разбрах много, вярно, но чух какво каза вашият Бог: удари по дясната буза, обърни лявата.
  Главата на бунтовниците, като видя кой е смутен патриархът, започна да говори сам:
  -Ние сме повече от хиляда години, подменяме гърбовете и бузите си, но какъв е смисълът? Солиден Толстой. Тук идва или лети сталзан, това е обикновена история. Ударил мъжа в лицето, той не отговорил. Наказателят удари отново, заби го в корема, извади камшик и започна да бие с неутрони. Той го измъчва, но човекът не отговаря. На колене и моли за милост. И какъв е смисъла, ще го бият до смърт, а това направи ли някой по-добър! Като не е получил отпор, злото е нагло! Какъв е смисълът от несъпротивата на злото срещу насилието, ако коравият човек тълкува всяка отстъпка и угодничество към себе си като слабост!
  Андрей Петър яростно възрази:
  - Между другото, човек не връща на Сталзан не заради учението на Толстой или Исус Христос, а защото го е страх. Така че той може просто да бие и да пусне, а ако отговорите, мъчителна смърт на място с роднини. И ако имаше възможност, той щеше да хвърли преонна ракета върху тях, без да пощади дори децата на Стелзанат. Това е задънена улица, кръв за кръв, зло за зло. Защото по този начин расте само негативното, злото не се самоунищожава, а само генерира ново. Кой знае, ако всички хора се държаха по християнски, тогава сталзаните може би, гледайки ни, биха придобили духовна чистота. И тогава цялата разлика, всички се държат като диваци, само хората имат томахавка, а сталцаните използват най-модерната бомба.
  Гуруто прокара ръката си във въздуха и се появи цветен светещ диамант. Сенсей заяви с вид на спокойно съжаление, гласът му стана по-нисък.
  Да поговорим малко по-късно братя. Когато космическият кораб Zorga и неговите бойни ескортни кораби навлизат в слънчевата система. Тъй като транс-времевите полета ще променят конгруентността на пространството. Може да има сериозни проблеми с телепортацията, остават ни минути.
  Горностаев измърмори нетърпеливо:
  -Добре, бих искал да прочета тази книга до края, оставете я на мен.
  Светият отец поклати отрицателно глава.
  - Това копие е твърде ценно. Той е една от най-древните Библии, притежаваща свръхестествена сила. - Патриархът извади от пояса си нещо като миниатюрен калкулатор. Вземете съвременната версия. Ето тази джобна електронна книжка - съдържа не само Библията, но и църковната традиция, както и апокрифите на православни, католици и дори протестанти. Молитвени книги от различни деноминации, писанията на дълга поредица от теолози от всички времена, включително тези, които твърдят, че са пророци: Ръсел, Елън Уайт. Тогава свещеникът сложи пръст на устните си и кимна. - По-добре да не ги четем тези - ерес, макар че и това е интересно за общото развитие. След това ще ви запозная по-подробно с великата и чиста християнска вяра, както правилно я разбира Църквата, съхранила първоапостолското приемство от Петър, Павел, Андрей и Яков. Нека Бог, който е създал всичко, бъде с нас.
  Шефът на бунтовниците заговори автоматично. - Амин! - и не на място грубо добави. - Майната му!
  Светият отец явно не разбра и добави с нежен тон:
  - И за слава на Пречистата Богородица во веки веков!
  Преди пратениците да изчезнат, Горностаев също каза с висок тон:
  -Ако Purple Imperials забраниха тази книга като номер 1, не е за нищо. Така че тя може да проповядва истината. Но как мога да обичам врага си, е немислимо!
  Но може би това е истинската сила? - казаха в един глас Гуруто и Светият отец.
  
  Междувременно корабите на Зорг бяха извън хиперскок. Трудно е да се повярва, но противно на всички закони на физиката, те успяха да донесат със себе си няколкостотин милиона космически кораби от различни цивилизации, а отделните летящи чудовища имаха повече войници и бойни роботи на борда, отколкото всички армии на света на планетата Земята комбинирана! Малката ескадрила на Zorgs този път се състоеше от бойни ултрамодерни звездни кораби, чиято обща бойна мощ даде несравнимо техническо и военно превъзходство. Опитът да се разбият силовите полета със сила доведе до факта, че няколко десетки хиляди космически подводници, пълни с пъстри изтребители, бяха смачкани в безформени маси. Останалите трябваше да се примирят с невидим и чудовищно твърд екип. В тази част на пространството е настъпила временна стабилност, подкрепена от превъзходна сила. Дългоочакваната среща със Земята най-накрая се състоя. Дори външно невъзмутимите зорги бяха леко развълнувани. Старшият сенатор огледа планетата с интерес.
  - Очевидно сталцаните са се опитали да почистят прозореца. Но колко са глупави, дори и бебе разбира, че повечето сгради са съвсем наскоро построени. Мисля, че ни очаква голям сблъсък.
  - И ние така мислим.
  Почти едновременно асистентите отговориха и космическият кораб Star of Life се приземи.
  
  Владимир Тигров изненадващо бързо намери общ език с много момчета, които се разхождат в елегантния детски сектор на звездния кораб. Може би всичко беше, защото бяха деца. По-скоро не всичко е толкова просто. Външно, въпреки генетично присъщата агресивност, мини-сталзаните се държаха учтиво и коректно. Според легендата Тигрите изгубили паметта си, след като бил покрит от вибриращото поле на Синкхите. Това беше приемливо обяснение, особено след като Владимир много бързо усвои военните и страхотните стелт игри в жанра на бойната фантазия. Всяко момче или момиче от момента на раждането беше записано в армията, само сферите на военните действия се различаваха, областите на приложение на талантите: военният фронт, икономическият и най-престижният научен. Проблемът на земното момче беше физическото превъзходство на мини-воините от лилавото съзвездие. Благодарение на чудесата на биоинженерството и авангардната фармакология, най-обикновените деца показаха такива резултати, че можеха да участват в олимпиадата за възрастни хора, като взеха медали във всички форми и във всички спортове. Разбира се, тук тормозът е неизбежен.
  Тигри ентусиазирано стреляха от играчка лъчева пушка по виртуални звездни кораби, те се втурнаха през космоса, всъщност гасейки инерцията, когато изведнъж усетиха силен удар по рамото. Когато се обърна, пред него стояха двама момчета горе-долу на неговия ръст, но по-млади. Те приличаха на зли купидони, с идеално правилни външно приятелски лица, в искрящо бели дрехи със седем мълнии на гърдите. Последва удар в слънчевия сплит и Владимир падна, хващайки въздух с уста.
  - Да, вижте го, воин ли е. Това е мекотело, без черупка, по-нисък дегенеративен тип. - звъннаха сталкерите.
  Малък "воин", стоящ отдясно, без колебание го ритна в корема. Боецът, стоящ отляво, добави приклад с лъчева пушка.
  -Това е позор, дори трийсет пъти не успях да се изправя с една малка тежест. Моят едногодишен брат е дори по-силен от него. Подлежи на ликвидация.
  Те искаха да продължат побоя, Тигрите успяха да се измъкнат и да ритнат в слабините, прекалено унесени от мини-наказателя. Той падна, ударът беше точен и нанесен към врага. Вторият се изплашил и открил огън от лъчева пушка. Вярно, само леко горяща светлина изхвърча от него като детска модификация. В този момент някой го ударил силно по ръката. Лилавото момче се изненада и изпусна оръжието си, каза объркано, когато видя неофициалния водач на четата:
  -Личо, моля те, махни се, ще се разберем сами.
  Разорвиров хванал хулиганското момче за ухото и го дръпнал надясно, карайки го да ахне от болка. Ако окажете натиск върху нервните окончания правилно, тогава ставате безпомощни като новородено дете:
  - Не, аз ще се оправя с теб. Защо биеш брат си, когато сме заобиколени от всички страни от враждебни извънземни чудовища.
  - Това не е нашият брат. Твърде слаб. - изписука младият сталзан, опитвайки се безуспешно да се освободи от хватката на Лихо с отслабналите си мускули. Той обясни съвсем логично, със спокоен тон:
  - Попадна на облъчването и още е болен. Трябва да подкрепите приятеля си.
  Екшън момчето обаче също не е копеле:
  Сигурен ли си, че ни е приятел? Обърнете внимание, виждате лека драскотина, той я получи преди два дни.
  - И какво? - Лихо веднага разбра какво има предвид приятелят му, но се направи на "килер", с цел по-пълна интелигентност на индивида.
  - Още не е изчезнала. Ние, след няколко часа, не бихме оставили следа от такава дреболия или дори много по-дълбок разрез. - каза спокойно приятелят. Лихо го пусна, а холограмата на детския лъчев пистолет показа жест в стила на "носа на Пинокио".
  - Казвам ви, той е болен и ранен.
  - Така че нека, докторът ще го прегледа и ще се излекува от дистрофия. - Момчето, изправяйки се, придоби сериозен вид и стана ясен глас, имитирайки интонацията на роботи-инструктори за обяснение. Мислиш, че не знам основните правила. Ако е подозрително, информирайте командирите, ако е престъпно, спрете го сами или уведомете властите. Тук има ултрапулсарни глупости. Ако той има потисната функция на стволови клетки, той се нуждае от истинско стационарно лечение.
  Нека решим този проблем умнико. - мрачно отговори Лихо.
  - Вече е решено.
  След като се издигнаха, тигрите направиха измамно движение и, като хванаха противника си върху него, го измамиха със сгънати с копие пръсти, голи до кръста, сталзан-момче, в слънчевия сплит. Ударът падна върху дупето на плочките, които са свързани с активната броня на резервоара за преса. Мини-боецът падна, задъхан конвулсивно.
  - А къде е твоята сила. Не е лошо да сте силни, разбира се, но трябва и да сварите топките. - каза гордо Владимир, плюейки кръв от разбитите си устни, няколко от зъбите му бяха избити, синини по пода на лицето му, но въпреки това изглеждаше доволен.
  - Какви топки? Това ново оръжие ли е или мускулен бустер? - изненадано попита Лихо и добави объркано. - Странно, че го нокаутирахте, не трябва да е така. Той е много по-бърз от вас с несравнимо по-добра реакция.
  - Главата трябва да работи! Тигър изръмжа. Човешкото момче също беше изненадано от напредъка си. Наистина, в спаринга сталзаните се движеха по-бързо от земните гепарди и техните деца можеха да нокаутират Тайсън дори в най-добрите години на този легендарен боец, който стана символ на световните бойни изкуства. Наистина, откъде ръцете му станаха толкова бързи, дори пръстите му бяха подути от удари.
  - Да не си го ударил в главата? Не го разбирайте буквално, аз просто произнасям думите. - подкрепи и закачливия тон на Лихо.
  - Ти се шегуваш с мен. - намигна весело Владимир.
  Момчето направи няколко крачки и се олюля, не по-малко от осем ребра успяха да счупят младото потомство на расата на жестоките, космически нашественици. И коляното ме болеше, беше много подуто. А устата му е солена от кръв, езикът му неусетно напипва парчета от избити зъби, челюстта му е спукана. И от носа тече юшка - искате да кихате, но е страшно. Мм-да, довършиха го основно, в не толкова напредналото му време щяха да осигурят поне няколко месеца болнични. И изглежда, че и бъбрекът е отбит, черният дроб се разкъсва като вакуумна бомба. И като цяло такава ужасна болка е навсякъде, че е трудно да се диша, краката се поддават.
  Известен боец, добре обучен от кибернетични програми да оценява визуално състоянието както на врага, така и на другарите си, веднага разбра всичко:
  -Между другото, не ви пречи да помпате чрез увеличаване на параметрите. Да отидем в лабораторията, нашият брат воин не трябва да бъде по-нисък от другите по физическа сила. - И като видя колко е трудно да издържиш жестоко бития Тигров, добави той. - И в същото време лекува щетите.
  Достъпът до лабораторията, особено на военен звезден кораб, не беше толкова лесен, но тук старите връзки влязоха в действие. В края на краищата равенството между мини-войниците е чисто формално, особено след като те имат свои млади командири, макар и не толкова мощни, колкото тези на по-възрастните другари.
  Владимир беше посрещнат от лекар в синьо палто, заобиколен от мини санитари и мини медицински сестри от стажантите. Благодарение на селекцията и хормоналните препарати, дори децата практически не се разболяват от инфекции и други заболявания, обичайни за хората. Основната задача на болниците беше принудителното връщане на войници в бойна формация. Естествено, съществуваше широка фармакология за изкуствено стимулиране на физическите и умствените способности. Офертата за излекуване на изтощен брат не беше изненада, а само плащане, защото това не е изцеление, предизвикано от битка, причинено от поражение в битки.
  Тигров беше поставен в специална камера-сфера и свързан с капкомери, жици и скенери. Процесът на възстановяване е започнал. Те включиха електрическата стимулация на влакната и освобождаването на ултраанаболи в кръвта. Използвани са най-новите лекарства и постиженията на генното инженерство. Всичко това трябваше да повиши възможностите на Тигров до нивото, характерно за сталзаните на неговата предполагаема възраст. (Трябва да кажа, че след всички движения момчето се сви и изглеждаше на не повече от единадесет или дванадесет години - защо е мистерия, самият Владимир дори си помисли, че може би времето е откраднало две или три години физическо развитие от него като компенсация за такъв страхотен трансфер?). Разбира се, човек трябва да попита откъде Лихо е взел парите и защо е довел своя подопечен в лабораторията, по отношение на ранг, старшите в ранг трябва да направят това. Но бащата на Лихо беше не само генерал, той беше и олигарх, приказно богат човек и затова на малкото момче беше простено много. Нещо повече, те не направиха нищо лошо, те просто напомпаха мини-войник на империята. Владимир се потопи в състояние на транс, процесът на усилване отне време.
  Разбира се, изкушаващо е да се издигнат до нивото на техния физически потенциал, активирайки действието на стволовите клетки на генетично ниво, това вече е възможност за бърза и пълна саморегенерация. Минаха часове в такъв сладък полусън. Съзнанието потъна в дълбок сън. Освен това, в условията на пълно клетъчно и свръхклетъчно обновяване, това бяха много приятни сънища. Мечтаех за моята родна планета, толкова цветни, снежнобели планини, изумрудени полета. И той лети над нейните чудни простори. Около него са малки приказни елфи, с многоцветни крила, под него е родният му град, столицата Москва. Величественият Кремъл с кули и искрящи звезди. Какво щастливо време беше, там е неговият роден клас, където учи, преди баща му да бъде прехвърлен в Урал. Приятели, приятелки, той е кацнал и те размахват ръце приветливо. Идва Олимпийската мечка, а до него върви познатият вече маршал Поликанов, който много прилича на вълк от най-новите сто часа от сериала "Чакай ти!" с екшън герои в космоса. Пълно с цветя и всички са щастливи. Приятелят му Лихо Разорвиров каца до него, той се ръкува с всички и казва:
  - Обичаме ви - наши братя по ум, ние винаги сме били и ще бъдем и ще бъдем наши приятели. Да ядем сладкиши и да пием квас. Погледнете небето.
  Всички свалиха погледи. По небето се носеше огромен цветен бонбон, опакован в сложна комбинация от цветове и орнаменти. По-малки лакомства се плъзгаха по небето до нея, те се сливаха в седемцветна гама.
  Владимир чува неприятно познат глас, въпреки цялата мелодичност: "Простете ми хора!"
  Момчето свежда поглед и почти се задавя от учудване. На колене по същите бански е до болка познатата адска Лира Велимара. Тя наведе глава, седемцветната й коса беше вързана на плитка, изражението на красивото женско лице придоби удивителна кротост. Свирепата завоевателка многократно извива мускулестия си гръб в дълбок поклон и се моли:
  - Господи, помогни ми и ми прости грешния.
  Маршал Поликанов бие блудницата с камшик, като казва:
  - Истината говориш, дъще на подземния свят, но късно се разкайваш!
  Владимир се уморява да гледа това и той отново обръща поглед към небето. Там и всъщност всичко е по-интересно.
  Например огромни планини са по-големи от сладоледените Еверестове, пълнени с горски плодове, шоколадови бонбони, пъпки от ядливи цветя. Или раирана паста, кондензирано мляко, шоколадови коктейли със захаросани плодове, блестящи като скъпоценни камъни, се стичат от облака. И какви торти - под формата на приказни платноходки, на които плуват принцеси и султани. А ето и тортите, украсени със зверчета, къдрици, флагчета, ярко пенливи и апетитни рибки. Някои кулинарни продукти дори излъчват струи фонтани, блещукащи на няколко слънца, или изхвърлят фойерверки от многоцветни искри. А също и герои от различни анимационни филми летят във въздуха - момичета с панделки от различни американски и японски аниме. Други сладки бляскави карикатури. Например Понка от "Патешки истории", на едно място с приятеля си мамутът нинджа от руския многосериален сериал. Отчупват парчета торти и ги хвърлят като жонгльори.
  Всичко е толкова страхотно в същото време, сякаш сте в рая - както си го представят малките деца, живеещи в добре охранена страна. Там, където всички са щастливи и мечтите се сбъдват, никой дори не може да си представи, че по принцип съществуването на проблеми и скръб е възможно.
  Той не забеляза как изведнъж светлината помръкна и страшен рев разтърси звездния кораб. Мечтата мигновено се трансформира, сладките се превърнаха в ракети, тортите във военни кораби, тортите в средновековни затворнически крепости, а добрите елфи в зли бебета вампири. Приятелят Лихо впи зъби в гърлото си, очите му горяха от пламъците на подземния свят. Олимпийската мечка се превърна в огромен гоблин с уста на акула и опашка на тиранозавър рекс. Устата на диво чудовище се отвори, зъби, по-скоро като ядрени бойни глави, израснаха точно пред очите ни. Лира Велимара скочи от коленете си, в ръцете на харпия легендарните магически бластери, тя открива огън и страховитият маршал Поликанов се превръща в ... амеба с шапка, глупаво стърчаща върху димящата тиня.
  Хиперядрени експлозии гърмяха, нагряваха пространството, светлината отново издълба горяща лава в мозъците. Тигри се втурнаха и паднаха от камерата. Връщането към реалността беше кошмар.
  Оглушителни експлозии продължиха да звучат дори в реалността, имаше сериозна космическа битка и мощни ракети удариха корпуса на флагмана. Взривната вълна се претърколи над звездния кораб и той се разклати силно. Вижда се, че зарядите са детонирали, в стаята е избухнал ултраплазмен облак. Горящи частици изгориха кожата. Тигърът скочи и се блъсна в нещо меко, огнен ад отново пламна. Напоследък огънят вече не плаши Тигров и той не прави опити да се измъкне или да избяга. Щом попаднах във вихъра на неистовото, значи пак се движа, тиганът няма да ме убие. Хиперплазменият поток премина още веднъж и намаля. Никаква болка, нито дори сурова кожа, нещо топло духаше в лицето ми, миришеше силно на тропически растения.
  Тигри, които преди това бяха затворили очите му, смело ги отвориха. Пред него беше гъста жълто-златиста джунгла. Това е малко вероятно, той се премести отново, така че работи, ефект, непонятен за ума. Някой изстена под краката, Владимир явно стоеше върху живо тяло. Стонът изглеждаше познат, изглежда имаше късмет и сега няма да бъде сам в този непознат свят.
  ГЛАВА? 27
  
  Деликатно цветно листенце
  Ние сме едва в началото на пътуването...
  Нека този свят е жесток
  Трябва да продължите направо.
  Джунглата не беше твърде гъста и двойна звезда блестеше през златните и оранжевите листенца. Едната звезда е червена като мак, втората е синя метличина. Осветителните тела бяха големи, но не горяха особено силно, светлината, излъчвана от тях, беше мека и приятна. Победеният, силно обгорен приятел се изправи не без затруднения, краката му се подкосиха и той беше принуден да се хване за лианата. Косата й била леко обгорена, а лицето й било покрито с мехури и синини. Известно е, че той мигаше често, очевидно гравитационната вълна беше силно шокирала мини-войника. Най-после момчето успя да спре треперенето си и проговори.
  - И ти си тук. - три пъти бързо превъртя Разорвиров, сякаш беше на винтове около врата си. - Радвайте се, ние умряхме и бяхме пренесени в паралелна мега-вселена! Нашият космически кораб е разкъсан и ние сме на ново ниво на съществуване. Скоро ще прозвучи сигналът за митинга, мини-бойците ще бъдат формирани в отряди.
  - Виждам те, нямаш търпение отново да получиш добър заряд от хиперплазма? - Тигрите, въпреки сегашните си перспективи, които не са твърде ясни, не можаха да сдържат усмивката.
  - Какво си, тук във Вселената всичко е наше, други раси ще бъдат унищожени. - решително каза мини-войник. - Тъй като ти си наш брат с нас, вземи оръжията си и се приготви за битка.
  Разорвиров протегна играчка лъчева пушка. Тигри го взеха, усещайки колко удобно лежи дръжката. Оръжията са важен елемент, макар и понякога прекалено разговорлив. Но колкото и да е странно, детските бластери от всякакъв вид най-често са безшумни, освен в специални случаи. Е, това е разбираемо, няма какво да глезим бъдещите войници. Климатът тук не е лош, тялото изглежда пълно с енергия. Просто това е проблемът - къде да отида? Момчето озадачено каза:
  -Така мисля. Най-вероятно сме били хвърлени в пустинна зона, възможно е дивият свят, така че е по-добре да се изкачите до върха и да изследвате района.
  -Добра идея. Гъбата се оказа еластична и вместо да се пръсне, тя отскочи като топка.
  Изкачването до върха не беше толкова лесно, колкото изглеждаше в началото. Известно е, че той не се отдръпна от шока, мускулите бяха отслабени от въздействието на радиацията, а Тигров все още не усети реалните последици от мускулното напомпване, извършено в биокамерата. Изглежда, че има много сила в себе си, но в действителност ... Това е като смелостта на пиян човек, той е готов да обърне планини и да се препъне на хълм. По някакъв начин успях да преодолея около осемдесет метра до върха на дървото. Породата е неизвестна, но нещо като хибрид от бор, палма и кората на ствола с редки клони, като керемиден покрив.
  Отгоре се открива интересна гледка. Зад него шумолеше дърво-планина, колосално и разклонено като по-големия брат на баобаба. Някъде в далечината имаше поляна и на нея пасяха пълнички създания с тяло на слон и глава на динозаври. Това обаче няма да изненада мини-воините, но каква изненада, едва забележими куполи на кулите се виждаха на самата линия на хоризонта.
  Владимир почти падна от короната:
  - Виждате ли, този свят е населен, има разумен живот. - възкликна възхитено момчето.
  Младият щалзан, който вече не крие ликуването си, отговори!
  -Виждам - Ултраквазар! И Хиперзвезда! Най-вероятно това е една от местните колонии под наш контрол в паралелната Гига-вселена.
  -Едва ли. По-скоро обаче е различно, ние не сме умрели и това е бившата ни вселена. - не съвсем уверено предложи Владимир.
  Как не умряха. Невъзможно е да се оцелее при такава експлозия, това противоречи на физическите закони. Тъй като сме тук, вече сме мъртви. Смърт в битка, чест и слава, обичам те Стелт - Суперсила! - запя Лихо, развълнуван от предстоящите приключения.
  Между другото, забравихте нещо. В новата вселена трябва да има шест или дванадесет измерения, а засега има само три от тях. - Владимир дори бръкна с пръсти в небето, сякаш беше по-убедително.
  -Това е само на нашето ниво на възприятие, просто не усещаме разликата. Мозъкът и тялото смятат, че са три, въпреки че вече са шест. Вижте какви възможности ще ни даде това. - знаменито сбръчка чело, опита се да стегне мускулите си. Недоволен, тъй като тигърчето, което беше пропуснало плячката си, изръмжа. - Архидемон от сълза, нещо да се движи боли.
  - Би било толкова горещо! - Самият Владимир усещаше постепенно отслабващ сърбеж в тялото си. Подобно на това, което се получава, когато тренирате интензивно след дълга почивка. Момчето внезапно ще извика силно, енергично сочейки с ръка и сочейки с показалец - Виж, има овчар!
  -Където? - фамозно присви очи, острото му зрение още не се е възстановило след такъв хиперскок от Геената.
  Наистина, върху животно, отдалечено подобно на еднорог, седеше овчарче, млад мъж на около петнадесет години. Най-интересното е, че той учудващо приличаше на сталзан и беше облечен доста прилично за овчар. Нещо в него беше познато. Тигър се опита да си спомни.
  - Да, това е каубой - янки. Вижте, сякаш сме попаднали във времева дупка. - Издадено човешко момче-слуга.
  - Не говори глупости. Това е нашият човек, можете да видите различна мода тук. - възрази му сталзан.
  -Къде му е прожекторът? Владимир се ухили.
  - Синха яде. - Мини-войникът се разклати рязко, поигра с коремните си мускули, докосна голите си мехури, покрити с пастел, и саждите си по тила. - Добре, отидох при него.
  Чувствайки се много по-весел от Razorvirs, той ловко скочи, размахвайки ръце по такъв начин, че падането беше малко по-бавно. Той се приземи по-ловко от парашутист и хукна към стадото. - повтори Тигър след него, без почти да усети треперенето, когато той се приземи. Силата му растеше бързо, удареното момче не остана по-назад, беше и любопитно. Когато изтичаха на поляната, овчарчето отначало не им обърна особено внимание. И когато Лихо хвана еднорога за юздите, той дори извика арогантно.
  -Отдръпнете се, дрипаци, идете в града за милостиня, може да има празник, какъвто и да е, ще го отслужат.
  Мини воинът от лилавото съзвездие не беше известен с кроткия си нрав, фразата го обиди. Вярно, и двете момчета наистина приличаха на скитници и от неизмитите сажди бяха мръсни, като че ли бяха дяволи. Яростта даде сила и Лихо буквално хвърли младия мъж на земята. Той катастрофира, но явно с боен опит не се изгуби и скочи и се опита да вземе кама. Известно е, че на пръв поглед пръстът му леко го удари по моста на носа и Тигров изви ръката му. Човекът беше отпуснат, капеше кръв и нещо заекваше.
  - Говорете по-ясно. Какъв слабак, скапани мускули. Не, ти не си наш войник! - излая Разорвиров и направи ужасна физиономия.
  -Не ме убивай. Ще ти дам няколко стотинки. - запъхтян казал плененият овчар.
  -Нямаме нужда от вашите пари, пък дори и от такива дребни. Кажи кой си! - Разорвиров направи вилица с пръсти и едва не я бръкна в очите.
  -Аз съм елитен пастир и моята танк-тигрица тича тук. Пусни ме или тя ще те разкъса.
  Полулегендарният танк тигрица изскочи на поляната. Беше звяр с размерите на тиранозавър рекс. Огромен тигър в раирана люспеста броня, с двуметрови зъби с шест лапи гребе. А устата със седем реда зъби е просто сухоземен кашалот.
  И Лихо, и Тигрите стреляха едновременно, чисто инстинктивно. Вече стреляйки, и двете момчета насочиха лъчевите си оръдия почти на максимална мощност. Раираният динозавър рухна с предсмъртен рев. Ревът бил такъв, че от дърветата падали шишарки и плодове. Младият пастир скочи и се отнесе в ураганен галоп.
  Министалзанът спря, като хвана ръката на бързащия, преследваше Тигров.
  -Няма нужда. Това е примитивно племе. Сега ще бъде като във видео-кибер ще ни вземат за богове и ще дойдат в тържествена процесия. - уверено заговори Лихо. Освен това той вече трябваше да види във виртуалната машина, дори и в компресирана форма, поведението сред примитивните раси. Станете бог и тогава ще победите.
  - Или може би ще ги смятат за демони и ще ги завлекат в огъня. По-добре е да ми кажете колко имаме достатъчно такси? - сериозно се притесни Владимир.
  - Не знам, отдавна не сме ги презареждали. Ориентировъчно мисля за среден бой от двайсетина кила, за максимум мощност битката е наполовина по-малко. - каза Лихо, нервно завъртя излъчвателя си.
  - Въпреки че е повече от час, ако преведем на земно време, определено сме закъсали! Тигри изрази себе си. - Да изглеждаш слаб хитър, да си слаб е истинско - идиотизъм!
  Лихо автоматично вдигна първо единия, после другия крак и, не разбирайки алегорията, възрази:
  - Още не, грешите, земята идеално ни държи на повърхността.
  - В преносен смисъл е. - Владимир понякога се чудеше колко са глупави тези същества, извличайки корена на двайсетцифрено число за част от секундата.
  - Разбирам човешкия ти жаргон. Имаме и подобни, своеобразни жаргони, особено в периферията. - не устоя момчето сталзан да се похвали, но не преувеличи дори с фотон - Представете си каква огромна сила имаме, от единия край до другия, светлината минава милион цикъла.
  -Да! Това е в сравнение със Земята, той я обикаля 8 пъти за секунда. - без сянка на завист отговори Владимир.
  - Имаме почти еднакви секунди, изчислението също се основава на удара на спокойно сърце, но останалите цикли са подобни на вашите часове, десетични минути. Земляни, защо усложнявате нещата? Преминахме към броя на пръстите на ръцете и краката, толкова е естествено! - Лихо хвърли на Владимир извадена от колана му хранителна ампула, оформена като кубче, колкото гръцки орех. - Вземи го, наистина ти трябва!
  -Защото сме имали много държави и народи. Мисля, че е по-добре да отидем да ги посрещнем, ако избягаме, това само ще вдъхнови преследвачите. - Ампулата се засмука в дланта с леко гъделичкане. Топло и приятно започна да се разпространява по ръката, постепенно преминавайки към тялото. Известно като улови погледа на Владимир, той обясни:
  - Смес от аминокиселини и биоанаболи, след скорошен ъпгрейд, имате нужда от него. Изглежда, че сте успели напълно да преработите преди атаката на неизвестен враг. Така че във всеки случай - трансформацията на сто процента обяви медицински хиперплазмен компютър.
  Момчето се огледа отново, вратът му се завъртя и наклони под всякакъв ъгъл, като гутаперча кукла. Явно е взел решение:
  -Разбира се, да отидем на срещата. Да ударим копелетата, които пародират нашата раса.
  Те излязоха на пътеката и закрачиха бързо в посоката, откъдето се виждаха куполите. Скоро, както се очакваше, и двамата излязоха на широкия път. Чу се тропот на копита и звук на боен рог. Цяла кавалкада от страховити конници излетя да ги посрещне. Имаше цяла армия от тях, много на коне, други на елени, но имаше само два еднорога и, съдейки по богатата украса, бяха благородни благородници. Елените бяха много големи с три клона рога и шест копита, върху тях бяха струпани тежко бронирани рицари. Някои имаха лъскави доспехи, други бяха черни, други доспехи бяха напълно черни като въглен, зловещи на фона на рогати шлемове и хищнически емблеми. Но конете бяха доста земни, красиви, стройни, по тях галопират воини с леки оръжия, повечето от тях имаха арбалети и лъкове. Разбира се, леките воини съставляваха четири пети от отряда. И тук имаше повече от петстотин конници. Освен тях в самата опашка се влачеха трима дебели мъже в пищни червени дрехи, върху прехранени гълъбовосиви кози. Конниците не обърнаха внимание на момчетата, добре, какво са им боси рагами. Магнитните космически сандали на Likho се изпариха в хиперплазма, а Tigers беше почти гол след барокамерата. Ездачите можеха просто да ги стъпчат без дори предупреждение. Мини-Сталзан, обучен първо да стреля и едва след това да мисли, удари рицарите със светлинен лъч. Елените бяха нарязани на парчета, животните се свиха в конвулсии. Някои рицари паднаха, някои бяха с подрязани или счупени крака. Владимир също откри огън, воден повече от нервна възбуда, отколкото от студени сметки. Отрядът се разпръсна, леките воини скочиха от конете си, много, дори хвърлиха оръжията си, избягаха.
  - Оказа се, че тези диваци се страхуват от нас. Всеки сталзан е бог за друг свят.
  Той скочи известно време и, скачайки върху крупата на победения кон, изкрещя с пълно гърло.
  - На колене. Ние, боговете, дойдохме тук, за да управляваме този свят! Който не е с нас е против нас!
  Висок и едър мъж в червена роба величествено се качи в трирога коза. В допълнение към кадифената червена роба, на гърдите му имаше избродирана със злато свастика в перлена рамка, символ на висша мъдрост и сила.
  -Ти не си бог, ти си просто малък демон, жалък малък вампир, безсилен срещу култа към Соло.
  -И ти с паяк на гърдите получаваш божествена светкавица.
  Лихо стреля със заряд от лъчева пушка, чакайки побелелия човечец да се пръсне на димящи парчета. Но лъчът, удряйки се в гърдите, само породи искрящ облак, характерен за детските игри. Лихо яростно продължи да стреля.
  - Какво малко дяволче. Вашите мълнии са безсилни срещу божествената сила на Първосвещеника Соло.
  Няколко стрелци изстреляха залп, дълги стрели пропуснаха на косъм минивойника, а една леко одраска кожата. Тайгърс пръв разбра, че нещата няма да са благоприятни, той хвана партньора си за ръката и го дръпна с рязко рязко движение. Той се опита да отвърне на удара.
  - Какъв срам да избягаш?
  - Това не е полет, това е тактическа маневра. Промяна на бойния пейзаж. - пошегува се сериозно Тигрите.
  - На открито те се изпаряват по-лесно. - изръмжа младият сталзан.
  - Все още не разбираш. Защо греда ти не го отряза. - обясни на бегом Владимир.
  -Може би магия или дефект с оръжия? - предложи Лихо.
  "Това е първият път, когато виждам, че магията ще защити срещу лазерен лъч. А за сметка на дефекта може да провериш на моя.
  В движение, обръщайки се, удареното момче изпрати заряд към най-близкия стрелец. Светлинният поток удари право в лицето, очевидно заслепявайки боеца, принуждавайки го да изпусне арбалета, но това беше всичко. Черепът не се пръсна, изпържените мозъци не се разляха.
  - Виж, сега разбираш. Те сте вие или ние, така че мини-компютърът в нашите бойни играчки ги разпознава, издава поздравителен поздрав. Тигрите обясниха.
  -Демони на антисвета. Явно това са вашите, нашите не са толкова примитивни диваци. - отвърна Лихо.
  Или може би обратното е вашето. Техният език е вашата лилава империя. - отбеляза Владимир.
  -Къде си научил толкова добре нашия език? Говорите го така, естествено, без малко да броите, сякаш сте родени в метрополията. - примижа подозрително мини-войникът, прескачащ неравностите.
  -Не знам, може би е свързано с феномена движение. - Самият Тигър не разбра всичко.
  Момчетата тичаха бързо (въпреки че в 100% форма можеха да бъдат дори по-бързи) и имаха прилични шансове да се откъснат дори от добродушни преследвачи, но непознатата извънземна гора е богата на изненади. Изглеждаше под краката ти мека жълто-червена трева, пухкава като мъх, а върху теб трън, остър като жило на викудра, се забива в голата ти пета. Известно осакатено, очевидно хищно растение произведе най-силния зашеметител. Краката бяха напълно инвалидизирани, само ръцете леко потрепваха в конвулсивни движения. Тигров трябваше да постави другаря си на раменете си. Скоростта веднага падна, преследвачите отчасти - повечето на добри коне, отчасти пеша, последните обаче изостанаха, започнаха да изпреварват бегълците. Владимир стреля точно, лъчите се справиха добре с конете и дори можеха да отрежат ездача, ако беше достатъчно умен да се скрие зад коня. По принцип системата за разпознаване приятел-враг виждаше в различни диапазони, но експлозията на термокварк с изместване намали чувствителността й. Ако стрелецът изпрати стрела към целта, скривайки се зад дърво, тогава обратен изстрел може да унищожи както дървото, така и стрелеца. Човекът заложи заряди, те отрязаха стволовете, големи дървета паднаха с рев, понякога смазвайки бойците. Посечените от лъча представляват ужасна гледка, изгорелите фрагменти от тялото димят леко. Тигрова беше бомбардиран със стрели, докато имаше късмет, той се размина с драскотини, кожата стана по-здрава и върхът често рикошира, освен това спасиха дебели стволове на дървета, които пречеха на зрението.
  Лихо изстена, синът на агресивна империя имаше благородно сърце и чувство за другарство:
  - Пусни ме, Владимир. Аз съм просто бреме, без мен можеш да си тръгнеш!
  Не, ние сме братя по оръжие. Заклехме се да живеем и да се борим на мястото, така че заедно ще приемем смъртта. - каза с патос човешкото момче.
  - Не е логично. Ако и двамата умрем, няма да има кой да отмъсти на враговете. - каза Лихо искрено страдащ, лицето на мини-войника стана лилаво от действието на растителната отрова.
  - Вярвам, че имаме шанс.
  Скоро стрелците разбраха, че е най-безопасно да стрелят от открито, а не да се крият. Скоро една от дългите подобрени закалени стрели прониза бицепса на ръката. Освен това зарядът на хиперплазмената батерия се изчерпва много по-бързо, отколкото ниската интензивност на изригващите анихилационни потоци позволяваше да се надяваме. Дори пехотните оръжия на Стелзанат могат да се използват в битка, с пълна мощност, способна да потопи най-големия и най-напреднал боен кораб на двадесет и първи век. Сега стрелите летяха в облаци. Нямаше смисъл да се избягва и тигрите просто започнаха да бягат. Трудно е да тичаш с приятел на раменете си. Конни стрелци се приближаваха.Две стрели все още уцелваха, улучвайки полубезчувствения Лихо. След това друга стрела удари Владимир между ребрата (удариха го със специални арбалети с четири тетиви, предназначени да пробиват тежки рицарски доспехи, разбира се, скорострелността на такова оръжие е по-слаба, поради плътното издърпване на крана, но смъртоносна сила). Това е краят, залитна от болка момчето, спирайки. Няколко големи остри стрели веднага го удариха и безпомощния другар. Стоенето неподвижно означава сигурна смърт, тигрите, преодолявайки болката, се втурнаха към огромно дърво, като планина, издигаща се над останалите. Може би в това дърво има хралупа и той ще може да се скрие от преследвачите си по този начин. Пред това чудовище от растителния свят се простираше чиста морава с красиви, невиждани цветове и форми цветя. И каква необикновена опияняваща миризма издаваха тези неземни растения.
  Но прикритието им не е важно, трябва да бягате през почти открита площ. Стрелците се целят, улучват със сигурност. И двете момчета са ранени, ако бяха хора, отдавна да са умрели, спестява силата и жизнеността на свръхчовешките тела. Но всичко има граница, Тигрите чувстват, че губят съзнание, а наоколо е красива природа, в такава красота човек иска да живее, а не да умре.
  През кървавата мъгла, която замъгляваше очите, през бумтещия шум като прибоя, когато тежките вълни удряха право в темето, гласът на първосвещеника беше гаден и тънък като писък на комар.
  - Спрете да стреляте. Демонските деца не трябва да умират толкова лесно, очаква ги жестока ритуална екзекуция.
  Владимир се затичва към багажника и пада напред, струва му се, че падането продължава вечно.
  
  Потопен във вълна на сладострастие, Лео се откъсна от реалността. Колко хубаво и приятно беше и на двамата, меката коприна на косата гъделичка лицето, а мъжкото желание завладява плътта. След като се оттеглиха в затворена огледална стая, те правеха това, за което отдавна са мечтали. В сладострастния океан от опиянен мед изригваха вулкани, издигайки изумрудено-сапфирени вълни към небето. Хвърлиха се на брега със златист пясък, където върховете на женските гърди блестяха с алени, седефени миди. Торнадо, повдигнато от вулкани, бушува, бушува с нарастваща скорост. И изведнъж, сякаш торнадо долетя от север, вулканите заспаха, а вълните бяха сковани от студ, давайки коварно отражение на лед. След като първите емоции преминаха, Ераскандар изведнъж изпита ужасна неприязън и грубо отблъсна Венера.
  -Какво е Алламара, какво е Велимара. Две крила на един клон! Защо ме предаде, използва ме като играчка? Вие сами измислихте, изтъкахте мрежа от капан за мишки за Великия Зорг.
  От тласъка Венера падна, но не се ядоса, а се хвърли на колене и започна да гали мускулестия крак на младежа, с бронзова чиста кожа като на мраморна статуя:
  -Не, не аз. Бях просто фотон в многостепенен рефлектор. Това дори не е идея на губернатора. Ти не си лъвче за ума на чернолик дегенерат.
  - Това не те извинява. - Ераскандар погледна студено, но не дръпна крака си. Венера, като незначителна робиня, започнала да целува краката на ангелското момче. И тя го направи страстно, забравяйки за всякаква гордост, не представител на най-голямата нация във вселената, а пленник под петата на узурпатор.
  -Не оправдавам любовта и вярността си. Още повече ще кажа, че ако не искаха да те използват, отдавна да са ликвидирани.
  -Кой е основният клиент, центърът на мозъчните кванти? Лев се намръщи.
  -Ръководителят на отдела за защита на трона е брат на Велимара. Венера се усмихна иронично. - Кое е страшното? На вашата планета плашат децата.
  - Това е пресилено. Не можем да се срещнем отново. Разделяме се и прекратяваме връзката. Младежът изсумтя презрително.
  Не, не, Лео, искрено те обичам. Целувките станаха по-горещи.
  Ти не ме обичаш, а удоволствие. - Въпреки това, самият млад войн ги обичаше, без да иска да отблъсне красотата.
  Не, не е вярно, Лео. Не е това, много по-високо е. - Венер го впи с пиявица
  -Може ли копието да стане по-високо! Махай се, вече си доказал любовта си. - Лео намери сили в себе си да изхвърли любящата лепкава.
  Гордият сталзан заплака без преструвки.
  - Лео, обичам те и имам най-силното доказателство за любовта ти.
  -Да, нашата Земя обикновено има голям корем. - подразни го Ераскандар.
  Венер чисто по женски се хвана.
  - Възлюбени мои, ако имате предвид възпроизводството на потомство, тогава сте прави. - С добавен театрален стремеж. - Заченах от теб момче и момиче, които скоро трябва да се родят.
  -Къде са те под сърцето ти? - погледна лъвът шоколадовия, релефен като стоманена мрежа корем на момичето-воин.
  - В кувьоз, както всички наши деца. - започна бързо да обяснява Венер. - Детето е забранено и твърде опасно за носене, травма стрес, война. Да, и раждането е болезнено. Там, в биокомпютър, специална кибернетична утроба, е оптимално и безопасно. Оптимално развитие на ембриона и с по-бързи темпове, отколкото природата би направила. Гласът на офицера от търговското разузнаване стана още по-горещ. - Спомняте ли си последната ни среща, тогава вие сам казахте, че се чувствате като атентатор самоубиец и че бихте искали да имате продължители на вашето дело вече в тази вселена.
  -Как успяхте да оставите плода в кувьоз, след като нашите раси не могат да имат деца заедно? - Като цяло Ераскандар не беше много смаян от такава новина. Той интуитивно усети, че ще има нещо подобно. Той дори подозираше, че не само красивата Венера е придобила потомство от него.
  - Отначало просто исках да дам подкуп, но изведнъж не се наложи. - Алламара се усмихна широко и тихо. - По време на анализа и сканирането на ембрионите се оказа, че ние с вас имаме отлична генетика и изключителни способности... Особено с вас - свръхчовек! Тези деца ще бъдат гении в бойните изкуства и стратегията. Имаме отлична съвместимост, дори хипердокторът беше изненадан, той много се интересуваше от личността на баща си. Разбираме, че основното е генетичната съвместимост и качеството на децата, а браковете са условност само за разпределение на имуществото и тогава всичко е относително. Жена, която зачева от герой, самата тя е героиня! Излъгах, че това е твърде известен воин и за да избегна излишни въпроси, дарих на техния фонд, без документация, разбира се.
  -Много по-бързо ли се развиват в кувьоз? - Лео отдавна знае, че сталзаните дори не се раждат като хората, но разбира се, подробностите за земляните са мистерия зад седем печата и звездни системи.
  -Да, ще се раждат много по-бързо и скоро. - Добавена е блестяща ерудиция на Венера. - На земята, преди пристигането ни, щеше да отнеме цял цикъл, а сега, след подобряването на вашето семейство, ще отнеме една трета от цикъла.
  - И така, какво следва? - Ераскандар го каза със студен тон. Той изобщо не смяташе, че окупаторите подобриха хората. Въпреки че, разбира се, периодът на бременност и бременност е намалял - робите със стомах работят по-зле, чисто прагматичен подход, като победа в напреднала възраст.
  Венер започна да обяснява нетърпеливо.
  -Лъвче, сами знаете, че едно дете, щом излезе от кувьоз, много скоро става мини-войник. Те ще бъдат възпитани, отгледани, обучени в съответствие с генетичните наклонности. Самите родители по правило не участват в процеса на възпитание и повечето от нас изобщо не се интересуват от потомството, понякога дори без да гледат децата. Приблизително два процента от времето на целия казармен цикъл се пада на отпуск, но тук е различно. Потомците на олигарси, герои и много други понякога могат, ако родителите им желаят, да получат привилегии. Е, а тези, които са от плебеите, а те са мнозинство - общо взето не виждат нищо друго освен казармата. - прехващайки гневния поглед на Лео добави Венер. - Но те също имат свои собствени развлекателни програми и отлично многостранно образование с физическо развитие. - каза пламенно воинът сталзан. - Вярвам, че те ще станат велики сталзани - вашите деца ще завладеят и управляват Вселената.
  - Нямах предвид това, говорейки за продължението на случая... - постепенно размразявайки се каза Ераскандар. - Като цяло, в хуманния двадесет и първи век на нашата планета, казаха философите, сталзаните ще бъдат чудовища, които лишават децата от детството, карайки ги от люлката до казармата ...
  Венер искаше да протестира, когато бронираната врата се разби на парчета, разрязана от гравиолазера. Харпията на Дийн и дузина натоварени с оръжия главорези се появиха на вратата. И отзад, няколко безпилотни борда, корабни танкове все още пълзяха енергично. Лъвът се засмя иронично.
  - Не съм и очаквал друго. Какво искаш обич?
  Злобното лице на Розаленда веднага се проясни и се разля в широка усмивка. Костюмът моментално излетя, разкривайки плашещи прелести.
  Да, моят малък воин. Ти си страхотен истински Танко-тигър.
  -Тигър или лъв е по-добре да не дърпате мустаците или ...
  Лъвът усети, че въздухът се сгъстява и чисто инстинктивно отблъсна преградата, мислено си представяйки, че избутва силовото поле. Проработи и горилите на Сталзан паднаха като дървета под торнадо, два големи резервоара, покрити от мощно силово поле, се обърнаха, а третият плътно залепен за тавана ...
  .Ераскандар скочи до жената на генерала. Въпреки два килограма тегло, талията й е сравнително тънка, коремът й е изпъкнал от батерии, а релефът на професионалните високи културисти е в своя пик. Тежка, но атлетична физика, по свой начин много красива жена, която е разменила петия си век. Разбира се, той не я обичаше, дори беше страшно да докоснеш такова чудовище, но искаше да отмъсти на Аламара по свой начин. Това е, за да накара един офицер с две сърца да ревнува и да се измъчва да се влюби в Дина пред очите й. Тя естествено не само не се съпротивляваше, но и алчно се вкопчи в него. Когато блудството приключи, Венер беше много развълнуван и радостно се изкиска:
  - Квазар! Ти си прекрасен суперхипермен, нашето бебе. Сега прави страхотна любов с мен.
  Младият мъж се изплю и като се обърна, си тръгна.
  С тези сталзани можеш да се побъркаш, колкото и груби да са хората, но едва ли биха сметнали подобно поведение за норма. Особено пуритански времена преди войната.
  - Трябва да махнеш яката на роба от него. Такъв прекрасен млад човек заслужава да бъде записан в нашата непобедима армия. - извика четиризвездният генерал.
  Дина, буйна с биволски мускули, искрящи под бронзова кожа, му беше отвратителна. Лео искаше да я отпрати, но възможно ли е да оцелееш, воден само от голи емоции. Не можете да пропуснете такъв шанс.
  - Отдавна съм доказал готовността и способността си за война! - възкликна с патос Ераскандар.
  - Прекрасен, ултразвезден, великолепен, квазар! - Дина кимна на слугата с пръст. - Поплавъкът ще ви освободи.
  Вече познатото триухо същество плахо се приближи до Ераскандар. Чувстваше се, че универсалният гений ужасно се страхува от него.
  С треперещи плавници Фломантер набра код, завъртя нещо и свали нашийника.
  -Това е всичко. - И саркастично добави. Вероятно не сте предполагали, че ще бъде толкова лесно!
  Какво ще кажете за проследяващото устройство? - Лео се престори, че е пропуснал шнолата.
  Ушите на звяра трепнаха. Уплашеното скърцане на чудодейния Ераскандар е ужасяващо, дори в присъствието на генерал.
  - Тогава може би. Много е сложно...
  Дина го прекъсва с гръмотевичен глас:
  -Сега вие сте воин на лилавото съзвездие на изпитание, до пълна асимилация!
  Тъй като Лев все още беше много малък, той беше назначен в основната подготвителна група на ударните специални части. В подготвителното училище бойците бяха обучавани усилено по най-съвременни методи и трудни за преминаване писти с препятствия, спаринги, кибертренировки в различни среди. Въпреки че Ераскандар беше представен като родом от империята Сталзан, слухът, че той е само бивш роб, се разпространи с шокираща скорост. Вярно, младите сталзани, които тренираха с него, се страхуваха да обидят Лео. Твърде заплашителна беше репутацията на могъщия земен терминатор. Освен това във всички спаринги всъщност той демонстрира бойни умения от най-висок клас. Наред с интелигентността и чара, това създава толкова ярка аура на доверие и авторитет около него, че Лев скоро става неформален лидер на подготвителната бригада. Разбира се, не всички го харесаха. Беше особено дразнещо, че той побеждаваше във всяка брутална битка, във всяка среда, и то толкова лесно, колкото Котенцето Тигър. Бившият младежки лидер Гирим Фиша със своите съучастници и някои по-възрастни войници решават да поставят новодошлия на мястото му. Подредете "тъмното" по начина на Стелзан: бийте и унижавайте. Всичко беше направено изключително просто, тридесет и пет бойци с меле и лъчеви оръжия се събраха в стая за спаринг. Там с нетърпение очакваха младия отличник по бойна подготовка. Когато Лео влезе, те веднага го нападнаха, опитвайки се да го осакатят. Въпреки численото превъзходство на противниците, Ераскандар успешно отвърна на удара и дори нанесе контраудари. По пътя той постоянно се движеше, използвайки щанги, дискове, дъмбели, хвърлящи ками, пружинни кокалчета. В същото време той се опита да избегне убийството, въпреки че наистина искаше да накаже тези идиоти. Опитът да се удари Лъв със зашеметител първоначално беше неуспешен, напротив, изстрелите отблъснаха онези, които го нападнаха. И въпреки това не могат да продължават вечно, след като са завладели милиарди от населените сталзани по света, те със сигурност не са лоши войници. След като младежът се покрил с течение, те се натрупали и започнали да го бият. Биеха ме с какво ли не, включително и с тежки метални предмети. Лео се опита да използва умствена сила, но този път не успя. Телекинетичната светлина избледня и ударите станаха по-силни. По някое време Ераскандар изгубил съзнание. Струваше му се, че душата му напуска тялото му и той вижда тази битка сякаш отвън. Тук лежи окървавен и неподвижен, ритат го, бият го с щанги. Зрелище, познато дори на Земята, когато тълпа бие един неподвижен лежащ човек. Лъвът иска да удари или убие един от тях, но новата му същност е безплътна и юмруците му преминават през сталзаните като холограма във въздуха. Лео напряга остатъците от съзнание и чува познатия глас на Дина.
  Да, г-н ултрамаршал. Цялата хипер ескадрила трябва да се подреди в бойна формация и да е готова за хипер скок до района на галактиката Дилигаридо, но това е толкова голямо разстояние.
  - Вашата работа не е да спорите, а да изпълнявате заповедта, аз командвам тази хиперескадрила. - следва сух отговор. Втора пауза и продължаване на автоматното извиване на езика - А що се отнася до разстоянието, дойде ефектът на вакуумен вихър от девет порядъка. Това променя конгруентността на пространството, което прави възможно движението в един хиперскок. Няма нужда да обяснявам предимството на такъв недостатък!
  - Ще дам заповед да приведа моята мощна ескадрила под контрол в бойна готовност. - излая могъщият генерал:
  Ултрамаршалът продължи със сух тон:
  "Уведомих всички останали генерали. Вижте, вярно е, че имате избягал роб, Ераскандар, който се крие.
  - Да, включихме го в десантно-щурмовата група, отличен боец е... Хипер! - при последната дума Дина повиши тон и добави по-тихо. - Хермес разклаща сметката за продажба и иска да я вземе.
  - Той е твърде малък. Кажете, че е твърде късно, влязохме в хиперскок и вече не сме достъпни, но като цяло самият път следи своето свойство. Гласът на ултрамаршала стана по-суров.
  - Той твърде нагло разклаща закона. Адвокатски вакуум! - трака със зъби жената на генерала.
  - Обявяване на пълна бойна готовност с мобилизиране дори на мини-войници. И се опитайте да не убиете този роб. А Хермес, ако стане нагъл, тогава му напомни: при военно положение са възможни инциденти.
  -Разбрах заповедта, този прекрасен младеж няма да бъде убит. Хермес понякога арестуван или ...
  Ултрамаршалът го прекъсна с лаещ тон:
  -Извършете движението, време е да нанесете ответен удар. Още не пипай Хермес, той има влиятелни роднини.
  - Правилно е казал императорът: родствените чувства са като ръждясала верига, оковават смелостта, тровят честта, мръсния дълг! - Една жена хипопотам издаде афоризъм.
  Когато връзката беше прекъсната, Лъвът увисна учуден. Защо дори ултра-грубият маршал се заинтересува от него като от дребен роб. И какво, ако слушате мислите му. Колко приятно е да летиш, той знаеше, че само най-висшите гурута (от които практически не са останали на Земята) могат да се движат толкова лесно и свободно в духовна черупка. При преминаване през корпуса на флагмана момчето усети само лека искра, сякаш леко ударено от статично електричество. Каква величествена гледка се откри след излизане на открито. Милиони космически кораби с най-разнообразен дизайн и страхотни форми плаваха величествено през космоса. Наоколо блестеше многоцветна мозайка от звезди, на всички се струваше, че има небе в диаманти, рубини, сапфири, изумруди, топази и ахати. Но няма време да се възхищаваме и той прелетя в най-големия флагман-grosslinkor. Звезден кораб Титан. Таралежът келвир е с диаметър най-малко 300 километра. Военен космически кораб, оборудван с хиляди чудовищни оръжия, способни да изгорят цели планети за част от секундата. В централната пилотска кабина на кораба ултра-грандмаршалът преговаряше в режим на хипергравитация.
  - Да, страхотно. Всичко ще бъде направено.
  - Виж, много си вързан в тази работа, ще се опиташ да избягаш и ще свършиш. - като кобра изсъска непознат глас, напълно лишен от човечност.
  - Готов съм на всичко. - каза с нервен тон сановникът.
  -Сега чуйте допълнителната инструкция...
  Каква инструкция Лев не чу. Стаята внезапно потъмня и почти мигновено, сякаш най-мощната прахосмукачка изсмука душата му, той отново се озова в доста осакатено тяло. Главата се разцепваше, някои от ребрата бяха счупени.
  Когато Дина натисна бутона за прехода към режим на максимален марш, в стаите светнаха розови светлини. Бойците автоматично прекратиха побоя. Тогава най-големият от тях отиде при старшия офицер с пет звезди в екипа за изтезания.
  -Продължете образователния процес или...
  Стига, той получи своето. - прекъсна го командирът.
  Гирим Фаша също реши да каже думата си.
  - Вече сме му дали урок, старателно otpulsariv. Като цяло, той е страхотен човек, само твърде арогантен, той е отличен войник. Той ще бъде страхотен боец. Освен ако, разбира се, не си извие врата при гравитационен колапс.
  -Да!
  Офицерът леко намигна.
  -Той има потенциал да бъде велик боец. Само за роб той вдигна брадичката си твърде високо. И помнете сталзаните помежду си, те никога няма да потрепнат. Имаме или тренировъчен спаринг, или учебен процес. Дайте му стимулант, тези момчета ще се върнат много бързо.
  Когато Лев дойде на себе си, той внезапно почувства, че материалните обекти отново започват да му се подчиняват, тежка метална палачинка се откъсна от пода и Ераскандар почти намаза главата на Гирим с нея. Въпреки това мускулистият тийнейджър Сталзан се усмихна любезно и протегна ръка.
  Нека забравим миналото, защото сме в един отбор.
  Как Лео искаше да изпрати целия им екип в недрата на квазара и да го покрие с палачинка, но изведнъж осъзна, че не може да промени правилото така. Да удариш тайно протегната ръка означава да унижиш планетата си, като покажеш подла същност. Ераскандар гордо запази мълчание и не продължи своето. Палачинката падна на пода с трясък.
  Фаша се усмихна.
  -Как правиш това. Е, ще говорим по-късно, когато всички се охладят, трябваше да заведем пет бойци в отделението за регенерация. Ти си просто дракон на антивселената.
  Гирим напусна залата тичайки, той усети гнева на Лъва с всяка клетка от тъмно-бронзова кожа.
  
  ГЛАВА? 28
  
  Пронизан през пространството
  Няма да се уморите от любов!
  Заради нея ще преместиш планини.
  Ще намерите много прекрасни места.
  
  След като аварийната аларма прекъсна играта в кулминационния момент, Лабидо никога повече не срещна своя случаен учен. Очевидно командването е решило, че тя има твърде много свободно време и е прехвърлена на интензивни курсове по бойна подготовка. Подготовката за война изобщо не е спирала, защото военният труд може би е най-важната и единствената цел на съществуването на всеки Сталзан. Войната ражда герои, но мирът ражда само подкупници и предатели. На курсове за подобряване на бойните способности те бяха принудени да преминат през всички възможни бойни ситуации. Води битки във вакуум, безтегловност, в желеобразна среда, в течности с различна плътност. Трябваше да се бия в условия на постоянно променящи се гравитационни флуктуации, светлинни и радио потоци, космически самолети и т.н. Разнообразието е твърде досадно, за да се изброява подробно. Имаше опции за битка в многоизмерно пространство, в гореща лава и черна дупка. Ограничителят беше само в цената на обучението, така че се предпочитаха най-евтините форми на бойна подготовка. Естествено виртуалните игри със стрелба и твърдите спаринги са най-евтините. Спарингите бяха странни, те бяха принудени да се съблекат (макар че от практическа гледна точка - глупост, никой няма да влезе в истинска битка без военен специален костюм!), И абсолютно голи девици да се бият помежду си. Битките бяха или тематични, или обратното за победа без правила. Само едно условие, не убивайте докрай. Когато Елена избила огорчена окото на едно момиче, жертвата й само се усмихнала щастливо. А след това, след бързо възстановяване, дори се похвали с това. След всеки спаринг с оръжия или само с ръце имаше натъртвания, драскотини, а понякога и фрактури. По някакъв начин Елена дори отряза четка. Пънът сякаш беше във вряща вода, но когато го поставиха обратно, медицинският робот включи специално поле, което сякаш залепи клетки и кости, след което пръстите започнаха да се движат отново почти веднага и след половин час нямаше най-малката следа от нараняване. Дори кожата остана гладка, със среден бронзов цвят, без бели ивици или белези, както беше при хората. Леките наранявания дори не са прегледани, отшумяват сами. Хубаво е, че Сталзаните имат такива феноменални способности за регенерация.
  Сега пак си спретнаха спаринг, ще се бият един с друг на горещ тиган. Температурата в хода на битката ще се повишава все повече и повече. Влязоха на ринга, това е нещо като аквариум, през прозрачните стени се виждат други момчета и момичета, които бяха изведени да се пекат. Партньорът й е приблизително еднакъв на ръст, близки по тегло и сила, двойките са умело напаснати, а някои от двойките са смесени, момчета срещу момичета. Сирената издава сигнал за битка. Повърхността е гореща, но все пак поносима. Двете момичета почти веднага влизат в пълен контакт. Те се познават твърде добре и затова не скачат в глупава размяна на удари, а скачат, маневрират, опитвайки се на разстояние да се хванат един друг. Покритието на пръстена бързо се нагрява, елегантните голи момичешки пети са горещи. Дивите скокове стават все по-високи, а ударите все по-остри и ожесточени. Капките пот съскат зловещо, докато падат върху бързо зачервяващата се повърхност. И двете млади жени се бият като богини на смъртта. Сякаш лава и лед, плазма и течен азот се сляха. Отчаяни да се пробият един друг с директни удари, те се сграбчиха в конвулсивно потрепваща топка, използвайки ноктите и зъбите си.
  За първи път Елена вкуси кожата на омразните нашественици, кръвта на свиреп сталзан на езика си. Изглежда сладко-кисел, като сок от зряла слива. Самата кожа е здрава, като люспеста броня, но челюстите и зъбите на Елена са по-здрави от акулите. Партньорът й отговаря остро. Момичетата падат настрани. Нажежено до много хиляди градуса, покритието буквално изгаря плътта. Докато бедните момичета крещят гневно, подът, който вече беше започнал да се размеква от непознатия за Елена метал, обгори и войниците, и бедрата, и страните, и гърдите. Дори въздухът започна да се осветява бързо йонизиран от чудовищната жега. В Лабидо-Елена проблесна луда мисъл: "Какво става в другите аквариуми?" Добре е, че са звукоизолирани, иначе тътенът щеше да е като този в устата на вулкан, милиони менажерии бяха натъпкани наведнъж. Ултрамаршал Еророс, който наблюдава упражненията, дава команда с безразличен тон.
  - Спри, стига за днес. Последна проверка!
  Течен хелий се изля в аквариума, супер шок, нокаутиращ съзнанието за прехода на брутална топлина към чудовищен студ. Изпаренията от изпаренията, като тапа от шампанско, изхвърлят осакатени полуизпържени тела. Дори на него му стана ясно, че е прекалил. Гневът е това, до което води, искам да го разстроя, провеждайки дивашки упражнения. По други въпроси това е навсякъде, всички сталзани са обучени във варварска жестокост, на ръба на смъртта. Къде е този Дес Имер сега? За да бъде името му завинаги прокълнато от поробените потомци, соргианците все още ще стенат под сталзани. Този "метален тип" вече е на Земята и безмилостно възстановява реда. Очевидно не е могъл да избегне смъртното наказание, как се е забъркал, въпреки че няма какво да го обвиняваме, все пак той предупреди Великия император. Да, най-големият е мъдър, правилно казано.
  -Империята умира, светът я разлага, за да спасите нацията, трябва да започнете нова универсална война.
  Или както казваше първият император.
  -Мирът, който трае повече от една година, е лош за армията, мирът, който трае повече от едно поколение, е лош за нацията. Мир, който продължава повече от век, е смъртоносен за цивилизацията!
  Гравитационното поле осцилира, леко огъвайки светлината. Пистолетът Eroros с къси светлини, приличащ на ужасно изискан пистолет с осем дула, изпълзя от хиперпластичния си кобур. "Навита" от невидим прилив и писва като песен:
  - Хубаво е да живееш сред огън и плазма, когато вакуумът се тресе от експлозията! Преживяваме ужасни оргазми, хвърляме смъртоносен скок напред!
  Ултрамаршалът погали оръжието.
  - И викаш, правилно е, че си бил оборудван с хиперплазмен процесор. Скъпо, но спестяване на клоуни.
  - Ако искаш, мога да ти изсвиря някоя от двеста двадесет и пет милиона мелодии от седем хиляди сили. - Или игри Имам сто и десет милиона и шестстотин хиляди "шутъри", "стратегии", еротични куестове.
  Ултрамаршалът го прекъсна:
  -Стига толкова засега, понеже сме на властова шега, по-добре да се отпуснем. Утре обявяваме XXX сезон, момчетата заслужават радост и почивка. И с теб, скъпа, ти си моята машина, ще играем.
  Лентовата установка се вдигна във въздуха с помощта на миниатюрна антигравитация и пусна огромна холограма. Еророс се потопи във виртуална битка, това помогна да се отвлече вниманието от тревожните мисли. Освен това в него можете да натоварите не само мозъка, но и мощно тяло. По-специално, част от холограмите и тази новост излъчват гравитационна вълна, симулираща силен удар. Те също могат да се борят, мачкат и галят. Вярно, това увеличава консумацията на енергия, но винаги можете да презаредите.
  След регенерация и необичайно дълъг сън на Фалшивото Лабидо, Карамада беше свеж и пълен с енергия както винаги. Просто имаше нещо необичайно в чувствата й. Нещо гореше отвътре, усещаше се вече забравеният глас на плътта. А когато се наредиха в традиционна колона, вътрешният сърбеж стана почти непоносим. Много момичета изпитаха същото чувство и само дисциплината не им позволи да отпуснат ръцете си. Както винаги, те бяха изведени голи, така че да се вижда всеки мускул и всяка травма беше причинна по време на бойни учения. Вярно е, че имаше битки в бойни костюми от различни модификации, но това вече е много по-рядко, въпреки голямата практическа стойност на този конкретен вид военно упражнение.
  Двама командири с ранг на офицери с десет звезди, едър мъж и масивна биволска жена, излязоха да прочетат инструкции:
  - Вече сте възрастни момичета и не мисля, че трябва да обяснявате какво е секс. Сега трябва да се биете на сексуалния фронт. Защо сте подгизнали, а бойните глави вече ви сърбят!? Спокойно военната служба е истинско удоволствие, първо се наслаждавате на биенето, а сега и на телесната ангажираност. Сега нека ви разделим на двойки. Ще се чифтосвате за величието на Супер империята.
  Почти всички момичета бяха във възторг, разбира се, много по-приятно е да обичаш момчета, отколкото да месиш и дори на нажежени тенджери под налягане. Освен това лекарствата, които потискат сексуалността, престават да навлизат в кръвта, а излъчването на специален диапазон потиска желанието. В края на краищата сексуалната студенина не е разбираема концепция за stalzans или по-скоро болест. Първите двойки трябваше да вървят в произволен ред, както посочи командирът, след това бяха възможни и комбинации. Секс инструкторът избра двойки за първото действие примитивно просто по височина ...
  Елена беше толкова отвратена и засрамена, че дори затвори очи, опитвайки се да си представи, че всичко това е само лош сън. Не, това никога няма да се случи. В края на краищата не можете да го направите пред очите на всички с цял полк и при ярко осветление ... Какво е интимно, романтично нещо, за което поетите композират стихове, пеят красиви песни. Така че вулгаризирайте любовта, превърнете я в нещо, което... Дори дивите животни не се държат толкова безсрамно, грубо, но това е раса, която контролира повече от три и половина хиляди галактики, сложила е край на всички болести (може би с изключение на умствени!), в буквалния смисъл на думата свръхцивилизация.
  Силен вик прекъсва мислите, изгарящото докосване на груби ръце по тялото, срам и мъка, събуждане на внезапно желание. Елена вече нищо не разбираше, загуби чувството си за реалност. Нейното генетично съвършено тяло реагира от само себе си, потопено в подло блаженство, а умът... Умът не можеше да устои, защото иначе означаваше да се раздадеш и да обречеш не само душата и тялото си на непонятно чудовищни страдания в ръцете на палачите. , но също така ви погребва с вашия провал, вие можете само призрачен шанс да освободите планетата от нашествениците.
  Така че оставете торнадото да бушува от експлодиращи хиперядрени бомби, вдигайки гигантски цунамита в океана от страсти и емоции. И тя ще се носи по вълните, излитайки на деветата вълна на сладострастието, бори се и блажено, и всеки път, душевна болка дава насладата на коварната плът. Сякаш милиони пулсари се втурват и носят през вените, трептят в ритъма на много сърца, потоци от астероиди хаотично се сблъскват, избухват със светкавици на свръхнови в артерии и вени. екип:
  - А сега смяната на партньорите! Е, вие сте като термопреонови бомби! - Вече дори не се чува, зад глъчката на "зоопарка" това се досеща от само себе си. И в главата ми има песен;
  Човекът във Вселената е само скитник -
  Защити ни от беди, о, свети херувиме!
  Духът страда сега, аз съм изгнаник....
  Ние вярваме в Исус в сърцата си, ние ще спасим!
  
  Ако адът е на земята, няма блаженство,
  Защото знайте хората - една плът.
  Искате ли да постигнете съвършенство?
  Има само един начин да помогнем на страдащите!
  
  Звездни кораби разрязват пространството -
  Седемглав дракон дойде на Земята!
  Тук страхотен химн гърми на планетата,
  Руската къща беше изгорена от хиперядрен торнадо!
  
  Пепел, трупове - няма живо място,
  Кой не е умрял от страшни болки, реве!
  Булката тръгна по пътеката с любимия си,
  Но в никакъв случай година на инвазия на мед!
  
  Оцелелите са роби - незначителен червей,
  Човешкото унижение няма край!
  Но знайте, че ножът се чупи стремглаво от ножницата -
  Отмъщението гори, води боеца в битка!
  
  Враговете имат хипербластери, бомби,
  Термокварк пламна от напалм...
  Майко Мария, която роди Бог,
  Помогнете ми да понеса този удар!
  
  Ние ще спечелим, твърдо вярваме в това,
  Ще вдигнем Русия от прахта, от коленете!
  Няма по-силна родина на войник -
  Време е за големи промени!
  
  Тогава злото ще изчезне завинаги,
  И Господ ще даде благодат на добрите -
  Млечният път ще стане лесен път,
  Щастие, мир и любов на всеки час!
  Когато сладострастният кошмар приключи, като миг мина цял ден, бясна оргия. Безразличният глас на машината заспа всички. Момичето беше тъжно и ядосано, чувствайки се като пълна курва. Може да отнеме лъчевия пистолет и да постави заряд от ултраплазма върху началниците, но по този начин ще се разкрие, след като е провалил задачата на партизанския център. Въпреки че, между другото, защо трябва да бъде екзекутирана, тялото е осквернено, но душата не е поробена.
  Не може да се нарече грях да се жертва плътта в името на целта - спасението на цялото човечество. Преди въздаването Негово Светейшество Патриарх на цялата земя Андрей Петър, изповядвайки се, заяви след причастие, осенявайки се с кръста: Господ, Бог и нашият Спасител ви прощава всички волни или неволни грехове, извършени в името на Родината и победата над ордите на дявола!
  Целта оправдава средствата, както е казал вождът на световния пролетариат Владимир Илич Ленин!
  На планети, носещи се във вечността
  Предразсъдъците на хората са жалки,
  Какво можеш да направиш, човечество
  Глупаците управляват, а не боговете!
  
  Въпреки че на Тигров му се струваше, че пропада в бездната за безкрайно дълго време, всъщност това продължи няколко секунди. Момчето бързо дойде на себе си, усещайки убождане. Изобщо не като стърчащия болт на арбалета в ключицата. Той успя, след като се срина над ръба на хралупата, да изпадне от полезрението на вражеските стрелци, а болката от инжекцията беше различна, топлината се разпространи, но не болезнена, но този път приятна. Пурпурната мъгла пред очите ми се разсея бързо, сякаш бяха натъркали потно стъкло. Пред тях седеше дребно, широкоплещесто момиче със спринцовка в ръка и медицинска кутия. Ето кого най-малко очакваше да види. Зад раменете на мини-амазонката имаше малка многоцевна лъчева пушка, косата й беше в седем цвята. Виждал ли я е някъде?
  - Ти си Лихо! - Момичето инжектира лилаво вещество с лъчева спринцовка и със силна ръка доста сръчно извади стрели и болтове на арбалет.
  - Бъди внимателна малка сестричке. Можеше да умре от такъв натиск. - предупреди Владимир.
  Сладурът се обърна, хитро, като малък хулиган, който вече е успял да обърка, усмихнат, непропорционално големи зъби:
  -А, ти си тигър от непозната галактика. Извадете стрелите от себе си, не се страхувайте, инжектирах ви "Ridegainer", който ви дава светкавична регенерация, вече сте като нов.
  Тигрите не спориха и неочаквано много лесно извадиха стрели, болтове, с триъгълни и квадратни върхове. Лихо също стана много бързо, учудващо не останаха следи.
  Изглежда, че дори малкият Сталзан е бил удивен от толкова бързо възстановяване:
  - Какво чудо, Невестулко, ти малка магьоснице?
  - Не, Likho е просто експериментално лекарство "Ridegainer" за моментална регенерация. - ухили се младата войничка, разтърси буйните си коси, от които лъхаше на скъп парфюм.
  Защо не се използва масово? - учуди се Разорвиров. Дори се подразни, че старата му приятелка знае нещо, за което любопитният Лихо още не е чувал.
  Момичето без излишен, безполезен антимон отговори:
  - Има странични ефекти, само в такава спешна ситуация като тази можете да поемете риска.
  -Чудесен! Мини медицинска сестра. Имате ли още оръжия? - Момчето сталзан се завъртя в хралупата, взе стрела в ръката си и започна да гризе върха като дете.
  - Има нещо. - каза го воинът с такъв тон, сякаш всъщност нямаше нищо съществено и нищо.
  -Дай ни! - възкликна ядосаният Лихо, захапвайки със зъби дръжката на една стрела.
  -Не! Аз лично ще го използвам в общите ни интереси. - вече много по-уверено каза седемцветното момиче.
  -Ами ако го вземем насила? - фамозно стисна юмруци и извика на приятеля си. - Хвани я за краката тигър!
  Момичето веднага извади малък пистолет с малки копчета.
  -Не мърдай, това е гама излъчвател. Универсален е, не е като детските бластери! По-конкретно, убива всички живи същества.
  Лихо се успокои, особено след като стана видим и стрелата, изстреляна от стрелеца, почти удари главата му. Воден от вълнение, мини-войникът изскочи от хралупата, изкрещявайки със страшен глас:
  "Жалки смъртни същества, осмелявате се да вдигнете ръка срещу Божиите деца!"
  Тигрите също скочиха, с голям скок над главата на своя другар, се присъединиха към гласа му, който също стана много силен след биоинженерната модификация:
  - Нечестив, ще се изправиш пред болезнена смърт в реактора, осмели се да атакуваш боговете!
  Почти всички воини паднаха на колене. Гледката на абсолютно невредими, почти непокрити, зловещо мускулести момчета, които, заклещени със стрели и арбалети, разкъсват сала. Само върховният жрец на култа Соло остана прав. Облечен в червена роба със свастика, той приличаше повече на нацистки палач, отколкото на свещеник.
  - Демони, искате да ни сплашите с вашите илюзии. Вие нямате силата да убивате, така че не сте Божии деца!
  - Искаш ли да умреш? - изръмжа Лихо, стискайки здраво юмруци.
  - Да, ако сте деца на върховния бог Равар, нека баща ви ме убие. - поклащайки тройната си брадичка, пронизително възкликна понтификът.
  Тигри вдигна ръка, разпервайки пръсти, каза.
  - Велики Татко, накажи злодея.
  Лихо добави, като се опитваше да крещи по-силно и вдигаше вертикално десния си крак с четири стрели между пръстите:
  -Нека душата му отиде в антисвета заедно с повръщаното. nbsp;
  Ироничната усмивка на езическия жрец веднага се смени с недоумение и след секунда той започна да повръща неудържимо. Свещеникът се изчерви, очите му изскочиха от орбитите, кожата му стана отпусната, улегна се като кора на гнил пън, буквално пред очите на очукана, но увеличена чета. Още няколкостотин воини успяха да се доближат до тях. След като изплю вътрешностите си със синкава кръв и кафява жлъчка, главата на култа издъхна. Всички воини и благородни благородници, падайки на колене, викаха в един глас, молейки за милост.
  Доскоро гордите и арогантните лазеха смирено по корем, опитвайки се да им целунат краката. Известно е, че той просто ритна в лицето с крак, Тигрите също не станаха либерални.
  - Не смейте да ни докосвате, презрени смъртни.
  Презреният се оттегли, богато облеченият благородник взе думата. Гласът му беше мелодичен, имаше зле прикрит страх:
  -О! Велики деца на върховния бог Равар, да се свети името му. Бихте ли оказали честта да бъдете гост в двореца на великия херцог Дизон дьо Падие? Ще бъдете приети като крале или по-скоро като богове.
  Лихо изръмжа с естествено високомерие:
  "Твърде много ли искаш, звездно игнориран червей. Нека самият войвода дойде при нас с поклон, но ние засега само разглеждаме града. - Гласът на младия воин стана гневен. - А защо не се поклониш?
  Благородникът започна да се покланя с пламът на Иван Грозни по време на покаяние:
  - Добре, страхотни. Най-великият от най-великите! Сега ще ви дадат носилка.
  - Ще отидем сами. - неочаквано заяви Тигрите. Момчето обаче изрече това не поради скромност, а поради енергията, която завладя тялото, когато седенето на отмъщение беше агония.
  - Да - добави тихо Лихо. И тогава добави оглушително високо.
  - Само кралската носилка ще ни подхожда. Невестулката, излез, да се разходим малко. Хей, смъртни, посрещнете нашата пресвета сестра.
  Излезе щалзан момиче Ласка.
  Красивият воин изглеждаше на около единадесет или дванадесет години, всъщност само на седем. При движение формата й практически не беше засегната и предизвикателно блестеше на "Слънцата". Нейната седемцветна прическа с буйна коса, падаща на вълни (Марс разпусна плитките с преплетени едноатомни игли, по-практични за битка) изглеждаше ефектно, малка фея с играчка лъчева пушка и гама пушка. Драконът със седем глави и десет крила блестеше на повърхността на медицинския дипломат, в зависимост от гледната точка драконът променяше цветовете си от червено до лилаво и също отваряше и затваряше устата си. Може да се види елегантно облечена пред Уизъл, по-подходяща за ролята на дъщерята на Бог, отколкото нейните братя по оръжие, все още мръсна като ад. Затова забързаните слуги хвърляха под краката й големи и малки току-що набрани листенца. Така че в този свят беше обичайно да се срещат богове и крале.
  -Правиш ритуала погрешно!
  Звънкият и също много силен глас на "богинята" отново накара всички да паднат на колене. И момичето, усещайки опияняващия вкус на властта, се нави над хора като вас:
  - Венчелистчетата трябва да са от седем различни цвята и да се сипят под краката не само на мен, но и на братята ми. В противен случай куполът на небето ще се пропука и всепоглъщащата лава ще ви погълне! Пожарът от метеори, ураганите на седем мега-галактики, изригването на квинтилион суперантисветове ще превърнат всичко в ултра-особен хиперколапс!
  Известно е, че той неочаквано показа етика, която между другото не беше характерна за воините на Стелзанат:
  -Невестулка, не ги плаши така, те вече се прецакаха. Богините са украсени със скромност.
  Не мислите ли, че е богохулство да се правите на богове. - предложи Владимир, като предпазливо стъпи на цветни листенца със силен аромат.
  Razorvirov от люлката (Това е метафора, всъщност, биологично и физиологично подобрените бебета stalzan не се нуждаят от пелени, пелени, гърнета!) Със запаметен патос той каза:
  - Това е съвсем според нас, защото на други планети stalzan - има бог на този свят. Там, където е стъпил кракът на нашия воин, остава място за вечно преклонение. Така че Тигърът все пак ще ни повиши в ранг и ще даде офицерски звезди за придобиване на нова колония. Виж, кралската носилка вече е донесена.
  От внушителната порта се появиха наистина огромни носилки-колесници, впрегнати от вече познатите зъбати мастодонти. Градът беше заобиколен от дълга стена, централния вход беше ограден от четири кули. Разбира се, украсени с нещо като грифони, само че вместо предните лапи, кърлежи с три пръста и рога на главите им. С тях като второ лице на двойки, русалките с позлатени крила на пеперуда изглеждаха доста органично.
  Градът не е зле защитен. Стената беше достатъчно широка, чифт камиони КАМАЗ, както отбеляза Тигров, лесно можеха да минат през нея. Средновековното селище обаче изглежда се е разраснало твърде много и половината от сградите са лишени от защита. Къщите са построени повече в стила на реверанс или късен барок, само малка част от задачите приличат на класически средновековни сгради. Градът се оказа голям и видимо богат. Хиляди леки войници и рицари в блестящи доспехи и пищно украсени шлемове вече са се подредили, тържествено приветствайки новите богове. Дори музикантите бяха прогонени, музиката напомняше на британския химн. В същото време обикновените хора също се дръпнаха.
  - По-добре седни на носилка, до мен, иначе хич не изглеждаш божествено. - предложи шепнешком младият воин.
  Лихо, неспособен да устои, дръпна момичето за косата. Невестулката ловко грабна излъчвателя и проблесна с изумрудено-сапфирени очи. Усмихната, след като се справи с пристъпа на гняв, тя бързо се скри.
  - Вие, момчета, сте напълно отвратителни и нелогични. В крайна сметка ме е грижа за нашата обща безопасност.
  -Хайде по-добре да седнем, приятелю, вече се натъкнахме на днешния ден, по-добре е да караме комфортно. - предположи Володя, на него също не му хареса, че му хвърлят погледи, лишени от всякаква доза уважение, вероятно го бъркат с роб. Наистина, по едни почернели бански гащета и сажди, боси, със сухи мускули, момчетата бяха като роби или в най-добрия случай най-долните демонични слуги на почитаните богове. Щом обаче едно от момчетата пресрещна заплашителния поглед, последваха поклони и благословии. Очевидно робите не могат да изглеждат така...
  Когато "божествените" деца седнаха, под звуците на приветствен марш, мастодонтите отново тръгнаха по непрекъснато разширяващия се път. Тротоарът беше гладко пометен, къщите са красиви в цветни шарки. Хората са повече или по-малко прилично облечени, за една прединдустриална епоха, доста просперираща среда. Ако за арогантния Лихо този град изглеждаше като дива дупка. Че за Владимир това е интересен и особен свят. Най-вече този град приличаше на старата част на Санкт Петербург. Прекрасен град-музей, дал на Русия толкова много изключителни таланти: имперски и либерални едновременно. Сълзи бликнаха от очите на тигрите, той си спомни своята разрушена планета. Няма връщане към старото време, а бъдещето е мъгливо: празен стомах, оръфан джоб. Спомних си една старинна песен: Дай Боже да бъдеш малко бог, но не можеш да бъдеш малко разпнат! Или още по-добре: човек е разпъван толкова пъти, че не е грях да бъде поне малко Бог! Какво можете да кажете за вашите партньори? Новите му приятели са деца на враг номер едно на човечеството, наивни и жестоки в същото време.
  Всяко дете има ангел и демон. Те съвсем и съвсем мирно съжителстват в една глава. Ето го той: душата се втурва и няма почивка в нея. Владимир се чувстваше доста зрял, изобилието от преживявания морално състарено. Но за да се разсее, той каза:
  -Страхотен възрожденски град.
  - Примитивен, нито един самолет. Имат ли оръжия на лъчев, хиперядрен, магнетичен или дори ядрен принцип? - язвително каза Лихо.
  -Надявам се не. - искрено каза Тигрите. Да обяснява защо се надява е излишно.
  - Тогава ще ги научим да правят нови оръжия и да летят до звездите. - Разорвиров спокойно чоплеше с арбалетен болт, в много силните си зъби, способни да захапят титан.
  - За да преподаваш, трябва да можеш сам. - каза Тигрите с нескрит скептицизъм. - По-добре нека Ласка да ти каже какъв страничен ефект има този суперрегенератор "Ridegainer".
  Младият воин направи умна физиономия и започна да бърбори:
  - Ами, както знаете, всеки вид оръжие има своите плюсове и минуси. Например, гама излъчвателят ви позволява физически да унищожите врага, като същевременно запазите материалните ценности. Има и проблем: колкото по-висока е проникващата способност на лъчите, толкова по-малко щети причиняват в живите тъкани. При това оръжие радиацията е много по-неутрална към неорганичните вещества и в същото време е по-агресивна към живите органики. - Ето момичето ще тръгне и да стреляме с усукване на езика. - Преоните, които изграждат кварките, имат определена структура на връзка помежду си, която структурира техните колосални моменти. От своя страна такава хиперструна не позволява на ядрото да се разпадне и е ядрото на електромагнитните връзки в атома. Инерцията на преона и връзките между тях е изключително висока, както и скоростта на тази частица. Само той е скрит в специално десетизмерно пространство, такава мини-хиперструна. В него тази фантастична свръхмалка частица с колосален импулс, който многократно надвишава скоростта на светлината, е толкова забележима. Първо, ако една струна бъде прехвърлена от десетизмерно състояние в триизмерно състояние, малка преонна частица ще придобие хиперскорост, толкова по-висока от тази на светлината, че това ще доведе до мигновено разпадане на свръхвисокоскоростна топка. Ще има много други частици, с по-ниска скорост, но по-голяма маса. Ще се роди своеобразна хиперплазма, способна да проявява най-разнообразни свойства. Както по отношение на скоростта на разпространение, така и по отношение на масата на специалното шесто агрегатно състояние.
  Разбирам, че искаш да изглеждаш умно момиче, но бъди по-проста. - прекъсна го Владимир. Момчето само външно изглеждаше връстник на сталцаните, но всъщност беше два пъти по-голямо и се дразнеше от маниера на истинските "първокласници" да изграждат от себе си велики гении.
  - Добре, нека накратко да кажа, че това регенериращо лекарство влияе на генетиката и драматично забавя и дори спира процеса на физическо съзряване, пубертет и растеж. Тоест, ако постоянно го прилагате, никога няма да пораснете. - Вече без обида довърших воина
  -А ако това лекарство се дава на възрастни? - полюбопитства Володя.
  -Тогава възрастните намаляват по размер, ставайки външно подобни на децата. Те ще растат отрицателно.
  - Ясно е, че затова не се използва във войските. - Тигрите, които вече имат опит в намаляването, изобщо не бяха ентусиазирани от това
  -И аз не съм съгласен с такава политика, защо мини-войниците са по-лоши от възрастните. В ръкопашния бой те печелят по тегло, а в стрелбата ние печелим по размер.
  - След като направи, както му се стори, открития от универсален мащаб, Лихо, много доволен от себе си, се засмя.
  Правилно ли е забелязано, за да останем завинаги деца? - притесни се Владимир.
  - Не, само за година-две и тогава, ако... - смути се Невестулката
  -Какво ако? Момчетата наостриха уши.
  - Постиженията на нашата наука са големи... - заекна воинът и хвърли несигурен поглед наоколо. Има твърде много непознати, хиляди воини, способни всеки момент да се превърнат в безмилостен враг, техни покорни преклонени роби.
  Да, какво знаем? - Владимир прекъсна мислите на момичето
  -Знам двадесет и една хиляди триста двадесет и пет начина да унищожа жив индивид, това е рекорд за моята възраст. - похвали се воин, цялата нагла увереност се върна веднага към нея.
  -Би било по-добре, ако знаете поне един начин да съживите все пак кандидат за боговете. - Резонно отбеляза Володя.
  - Спомняте ли си легендата, нашият Всемогъщ Бог първо убил, а едва след това възкресил грешната душа. - Марсов удари ботуша си по ръката на един от твърде ревностните богати жители на града, които се опитаха да докоснат богинята. Ръката от удара веднага посиняла, подула се и жителят на града паднал на колене с вик: Богове да ме простят грешника.
  Тигър въздъхна.
  - Винаги така! Искаш хляб в устата, но получаваш кама в сърцето!
  - Философ! - отговори Невестулката и добави. - Който не иска сам да нареже плячката си, няма да пропусне да бъде заклан от друг!
  Междувременно носилката се приближи до двореца-замък на херцога. Това беше огромна сграда, впечатляваща по размери, с високи стометрови кули, покриващи подходите към структурата. В допълнение към обичайните конници и рицари, замъкът беше охраняван от няколко познати вида танкови тигри и слонове-гущери със стрелци. Имаше и бойни колесници, катапулти, дори пускови установки като катюши с игли на пружини. Това не беше, така че това са огнестрелни оръжия. Свастиката е била изписана върху кулите на замъка, а също така е била в изобилие върху куполите на храмовете. Тигрите не се чувстваха комфортно, особено след като кадифеният килим, който беше постлан за скъпи гости, също се перчеше с трицветни свастики. Известно саркастично иронично:
  -Явно се молят на членестоноги, вижте как изглежда символът им като четирипръст паяк.
  - Според мен този символ би бил много по-подходящ за вашата империя. - логично отговори Владимир.
  -Нашите, по-правилно би било да се каже... Все пак вече сте сталзан мини-войник. Запомнете веднъж завинаги - паякът не е наш символ. Седемглавият дракон, който бълва многомилионна плазма, е основната версия на нашия герб. И общо има седем варианта на герба и тайния герб на Пурпурната корона, Великият император. - добави от въртене на очи Лихо
  - Какъв герб? - стана любопитно Тигъра.
  - Казах тайно, дори моят славен прадядо не го познава! Разорвиров му махна с ръка.
  - И моята също! - Добавен кривогледа невестулка.
  Междувременно архикардиналът и херцогът наблюдаваха внимателно процесията. Явно децата на главния бог не са ги впечатлили.
  -Ако едно момиче в искрящи дрехи е глупаво и може да бъде сбъркано с богиня, то това са просто боси драги. - сопна се херцогът.
  -Въпреки това, те хвърляха светкавици и се оказаха неуязвими за стрели, дори пробиващи най-масивната броня. - възрази князът на църквата и тихо добави. - А що се отнася до дрехите, боговете обикновено ходят полуголи, например Витра, или Адстрата. Небесните не дават и пет пари за нашите предразсъдъци.
  След кратка пауза архикардиналът добави с едва доловим глас.
  "Демоните също имат сила. Те не са обикновени хора. Нека се правим на приятели. И аз лично ще уведомя архипапа - главния свещеник на нашия свят. Тогава на празника ще ги поръсим с отрова. Тогава ще обвиним заговорниците, ако все пак боговете не ги нараняват, а самозванците трябва да бъдат убити.
  Не, това е моят замък. Не бързайте да ги убивате, дори и да са врагове, те са просто деца. Може би те ще ни бъдат полезни. Младостта е наивна, старостта е коварна! - логично забеляза сановникът.
  - Силният глупак може да направи повече добро от слабия умник, но краят е един и същ. Архикардиналът замълча. Бяха подготвили друга истина, напълно неусложнен капан.
  Момчетата уверено вървяха по пухкавия килим, когато Tanko-Tigers се втурнаха към тях.
  Единият от лъчехвъргачите вече беше разреден, а другите двама работеха, прорязвайки в движение саблезъбите хищници. Само един успя да скочи до децата, като одраска с лапа ръката на малък сталзан. По кожата се появи капка кръв, мъничка дреболия, която никой не забеляза. Само един архикадинал, внимателно обмисляйки кандидатите за богове в тайния далекоглед, обърна внимание на това. Значи те не са богове. Той обаче никога не е вярвал в богове. Ще дойде време и те няма да избягат от огъня!
  
  ГЛАВА? 29
  
  Искате да донесете нещо светло на света...
  Но е трудно да се пробие през мрачния студен лед!
  Изпълнен с кошмарен вселенски ефир
  И само любовта ще спаси душите ни!
  
  По случай появата на тримата богове се устройвал тържествен празник. Около две хиляди гости се събраха в огромна зала. Въпреки че не беше минало много време, новината се разпространи толкова бързо, че много благородници и рицари имаха време да пристигнат. За новите почетни гости бяха поставени специални кралски кутии на самия връх на дълга маса, която се спускаше отгоре надолу. Най-близо до децата на върховния бог седеше архикардиналът в трицветна роба, малко по-нисък от него, херцогът, едър като носорог, варварски луксозно облечен. Масата се раздели по такъв начин, че точно в средата имаше сцена и можете да пирувате, наслаждавайки се на необикновения спектакъл. Звучеше музика и от време на време отгоре падаха цветя с опияняваща миризма.
  На гостите бяха предложени най-изящните златни чаши, обковани със скъпоценни камъни, пълни със странно ухаещ лилав ейл.
  - Празникът е добър, но можем да се отровим. - проговори с нисък глас Известно, докато внимателно наблюдаваше слугите и прислужниците, носещи чинии.
  Невестулката поклати отрицателно многоцветната си глава.
  -Не, няма да ме отровят, имам анализатор. Сега ни сервират подсилена напитка с 37% концентрация на етилов алкохол.
  - Това е реактив! Лихо се разтревожи.
  - Слабо токсичен, предизвиква лека еуфория, слабо наркотична напитка. - отговори неестествено ерудирано момиче. Лихо щастливо отбеляза:
  -Искам да се координирам леко, да летя извън ядрото, без значителна вреда за здравето.
  -Какви щети! Тук от храната им, може би щети, тя не е балансирана, голямо количество тежки мазнини, без комбинация от витамини. А какво да кажем за неизбежните бацили в кулинарията, не е стерилно. - Малък анализатор в компютърната гривна на момичето, изтегляше информация чрез метода на безконтактно сканиране и я предаваше телепатично.
  Владимир се усмихна и каза:
  -За тяхното ниво на развитие е достатъчно чисто, ръцете са измити със сапун и има златни прибори. В средновековните романи рицарите изобщо не се миеха и се хранеха с мръсни лапи, там бяха нехигиеничните условия. И в същото време те огънаха подкови и живяха до сто години, запазвайки всичките си зъби до старост.
  - Всички ни гледат, ще изпием чашите до дъно! - прошепна Лихо.
  Тайгър се опита да протестира.
  Все още сме твърде малки, за да пием алкохол в такава голяма концентрация.
  - Отново глупост. Сталзан никога няма да каже, че е малък. За великия император!
  Фамозно изпразни чашата, като първокласен пияница, с половинвековен опит.
  Владимир с учудване видя, че и Ласка е източила нейния. Освен това трябваше да пие приятно сладка течност, странно, но алкохолът абсолютно не се усеща. Следващият бокал беше направен под формата на дуло на тигров танк с рубини вместо очи. Златистожълтата течност в него леко се разпени.
  -Нека тази чаша се изпие в чест на жълтия бог Киричули.
  Жълтата бира потече лесно в гърлото му. Друг бокал беше във формата на дракон, обрамчен с рубини. Течността се оказа горяща червена.
  Тостът вече беше в чест на червения бог Соло. Самият архикардинал провъзгласи ритуала и червените парчета стъкло се раздвижиха върху полилея, осветявайки стаята с необичайно червено.
  Течност, почти равна по сила на водка, имаше зашеметяващ ефект. Самият архикадинал беше изненадан да наблюдава наистина божествената жажда на мини-извънземните. Известно е, че първият долетя до пулсара, скочи на масата и, размахвайки лъчевия пистолет, извика.
  -Защо да пием за Соло, този измамник.
  Очите на пируващите благородници изскочиха от орбитите. Мнозина вече бяха пияни и видяха всичко, но какво би нарекъл един бог измамник на друг. Типичен стих за пиянска врява. Архикардиналът се опита да разсее ситуацията.
  -Соло, богът на червената светлина, е дясната ръка на баща ти. Пиеш за тях като равен за равен.
  - Равен ли съм на Соло? Кой може да бъде като мен!?! - Младият сталзан пострада.
  - Но ти самият предложи да пиеш за императора, а той е малко по-нисък от Соло. - Архикардиналът беше извън стихията си.
  - За какъв император? - Той изпъкна очи, не съвсем вече мислейки упоения Лихо.
  -За нашия Filigree 4.
  "А аз съм за нашия император на Голямото лилаво съзвездие." Чиято империя опасва и тъпче цялата вселена! - Умът на момчето терминтор се обърка и спирачките отказаха.
  -За какво говорим. Вселената е сфера, заобиколена от въртящо се около нея небе. - В пълно съответствие с догмите, изцепи се архикардиналът.
  За Лихо това вече беше прекалено и разяреното момче насочи лъчевия пистолет към умствено недъгавия еретик в трикольорната роба. Тайгърс беше толкова вцепенен, че се взря в тавана и погледна полилея, който правеше обороти. Никога не беше виждал толкова големи лампи и дори под формата на свастика. Струваше му се, че не горят свещите, а върви колона от факлоносци-щурмоваци. Врагове! Рефлексните пръсти натиснаха бутона. Изстрел от лъчева пушка събори полилей, падна, проби през масата и маслото, пръскайки, пламна по-ярко от бензина. Започна сбиване и паника: много суеверни господа приеха това за гнева на боговете. Междувременно Мини Войникът на Лилавото Съзвездие сграбчи Архикандинала за врата и с рязко разклащане го издърпа до средата на масата.
  -Кажи на копелето кой е главният бог, иначе ще те убия.
  Силата в пръстите на момчето беше ужасна.
  "Разбира се, ти си велик и мъдър.
  - Да, аз и моите приятели Тигри и Невестулка! - Известно е, че с една ръка той вдигна над себе си труп, тежащ цайтнер.
  Тигрите рязко скочиха на масата и успяха да нанесат ритник в главата на един от личните бодигардове на вицекраля на папата, архикардинал. Вижда се, че фармакологията не е била напразно, силата се е увеличила ужасно, прешленът на врата се счупи. Херцог Дизон дьо Пардийо дори плясна с възторг.
  - Божествено, това е боец.
  Защо го каза, ясно е, че нещо телепатично е забило мозъците. Невестулката, чиито нитове също бяха омекнали значително, изчурулика.
  -Аз съм господарка на всички вселени и висши светове, заповядвам на всички да се бият. Точно до нас.
  Подобно изказване беше шокиращо. Въпреки че волята на боговете е закон. Смеейки се, херцогът заповяда, поканете гетерите. Отпуснете се велики богове. От тройната бира, взривоопасна смес от наркотици и алкохол, на Тигров му прилоша и на излизане от залата за пиршества той повърна в златен поднос. Когато се върнах, там вече беше адът. Известно е, че може да се види, че той все още не е достигнал нивото на развитие, когато похотливо се втурва към жените и просто изрита онези, които се появиха под гореща ръка. Жените бяха измъчвани, въглени бяха изсипани върху босите им крака, пръстите им бяха счупени с клещи. Много се забавляваше.
  -Виж, Тигре, как се измъчват животните. Ха ха ха супер балдеж, или както казват възрастните Hyperfuck!
  Голяма едрогърда уличница се пльосна пред живо превъплъщение на божество. Разтреперан от смях, Лихо скочи на тортата, смачка я с боси крака, намаза се с крем, изтича до жената.
  - Искаш малко забавление. Знаете каква е магическата биоплазма на владетеля на Вселената. Разпери широко ръце. - Аз съм най-силният! Аз съм най-умният! Аз съм най-висшият бог!
  - Най-съгласен съм! Ръцете й преминаха към краката й, шарени от напитки и кулинарни изделия. Известен удар с камшик по главата. Съблазнително движещият й се език напомняше жилото на змия с очила. Той докосна петите на живия бог, дебело намазани с блат и крем. Известно е, че той продължи да я бие, като разкъса туниката й с камшик, тя целуна краката, всеки пръст на момчето и каза:
  - Божията благодат да бъде върху мен! Вълшебната плът ще ме направи по-млада.
  Невестулката, изглежда, също е готова да играе ролята на малък палач. Тя биеше и жени, и мъже, като ги гонеше с факла. Всички зацапани със сметана, мазнина, сосове, сосове. Известно започна да хвърля, вилиците се опитваха да причинят колкото се може повече болка.
  - Воинът на Стелзанат тръби страховит марш, брутално възмездие, човешка кайма! - изпя младият сталзан, блъскайки момичето с лицето надолу в чиния с кафяв хайвер. Трезвият Владимир изведнъж се почувства отвратителен и уплашен. Ами не бива така, по-лошо е от добитъка, дори животните не се държат така. Говоренето е безполезно, само един изход.
  Стига хора, минахте всякакви граници. Благочестието е интимно и свято чувство, спрете да се биете бавно!
  Изстрел от лъчева пушка прониза тавана, паднаха мраморни павета. Тигрите стреляха с пълна сила, ужасен лазерен лъч издълба огромни дупки, стоварвайки тонове плочи върху уплашените хора. Оргията беше прекъсната, мнозина бяха погребани точно на банкетната маса. Красива смърт, точно сега си на върха на блаженството, улавяш вихри на колективна лудост и внезапно тежък гранит разпада черепа. Позлатените статуи на богове, нимфи, воини, голи девойки, стоящи на покрива, пропаднаха, паднаха, смачкаха желязо и плът. Някои от рицарите избягаха, някои паднаха на колене и помолиха за милост. Много бяха ранени, но не много бяха убити. Лихо и Ласка успяха да отскочат настрани, камъните разбиха съдовете с вино, разлятото масло пламна, абаносовите маси се запалиха. Мини-войниците от Purple Constellation бяха онемели и стояха, гледайки надолу, очевидно не разбирайки как да реагират на такъв обрат на събитията. Известно, че целият блести от разлято масло, той очевидно успя да се сблъска с варел, където се съхраняваше прозрачна течност, символизираща Върховния Бог Раввара. Херцогът запази спартанско спокойствие.
  - Разбирам, че моралната култура е ваше право...
  - Вече ме разбрахте, моралът е измислен от враговете на нацията, за да ни отслабват и оковават. Презрян смъртен, примитивен червей-примат!
  Лихо скочи към войводата и без да пресметне силата си, падна в огнен поток. Огънят обхвана момчето, превръщайки го в жива факла. Един дребен бог сграбчи херцога за гърлото и очевидно, въпреки врата на мечката, щеше да удуши сановника, но тигрите успяха да засадят приспиващ заряд от шпиц-пистолет. За щастие медицинският дипломат може да се отвори без код, ако изглеждате като сталзан. Известно изпусна войводата и се срина в дълбок сън. Невестулката не се е съпротивлявала, ясно е, че организмът на детето вече е бил претоварен. Сомнамбулната тъпота зае мястото на крайната възбуда.
  - Боговете са уморени, къде е нашата спалня?
  Двама уплашени слуги се надигнаха от земята.
  - Ще ви покажем най-луксозното легло от всички възможни, о, най-великото!
  Вече на автопилот, тигрите, влачейки другаря му, и залитащата мини-сестра го завлякоха към стаите. После паднаха като от удар с тояга, въпреки че Владимир успя да бутне резето на тежката врата. Но ако вратата е преграда, те могат да бъдат взети с голи ръце.
  Архикардиналът предложи на херцога да направи точно това:
  -Твоето светло сияние се увери какви богове и деца на Всевишния. Не виждате ли, че лудите демони, време е да ги изкривите, докато са безпомощни като въшки.
  - Аз самият съм склонен към такава идея. Дяволче, какво зверско възпалено гърло, но кой смъртен би рискувал да ги арестува? Херцогът се изкашля, плюейки кръв.
  - Необходимо е тайно да намушкаме тези чудовища, имаме необходимите престъпници, те ще се изкачат през тайна дупка и край. - За убедителност архикарадиналът прокара острието на ръката си по гърлото си.
  - Значи решавате техния проблем и ако все още са безсмъртни богове? - Херцогът наистина се съмняваше, че толкова малки пръсти могат да жънат толкова от простосмъртните.
  -Бяха пияни и видях мехури по кожата, как може огънят да изгори децата на Равара. Съжалявам, херцог. Князът на църквата се обърна в обратната посока. - Какво стана, какви знаци даваш?
  Мъжът в черната роба показа сложен символ, авариен сигнал.
  -Говори бързо, трябва да довърша демоните на ада.
  - Спешно сте извикан от архитата. Не правете нищо за боговете, това е заповед. - изтърси часовият монах.
  -Какво не трябва да се пипа, деца на подземния свят? - След като получи потвърждение, архикардиналът се съгласи. - Е, аз се подчинявам на баща си. Кога ще бъде безкрайната яркост?
  -Утре. За вас великият понтифекс изпрати летящ плъх. На него бързо ще се втурнете към целта.
  Пратеникът в черно изясни.
  - Да, архипапа както винаги е добър към мен и към всички нас! - добави с известно съжаление князът на църквата. Всички операции са отменени. Докато аз съм с великия понтифекс, тези измамници ще живеят. Продължавай да им отдаваш божествени почести!
  Архикардиналът взе лекия си багаж и забърза към двора на двореца. Там вече махаше с крила плъх летец. Животно, което прилича на прилеп с орлов клюн и тридесетметров размах на крилете.
  Кардиналът се закле на себе си.
  - Известно е, че татко е много хитър. Защо му трябват демони, иска още повече власт или има по-добри причини. Носят се упорити слухове, че върховният понтифекс сериозно търси нещо, което да му помогне да стане бог, истински Бог с главна буква!
  ................................................. . ................................................ .. .............................
  Въпреки че е невъзможно да станеш инвалид в резултат на телесна повреда, Лев Ераскандар беше ужасно ядосан. Всяка клетка, всеки мускул на тялото му кипеше от силата на плазмения дракон принцепс и копнееше за отмъщение. Междувременно милиони бойни кораби се подреждаха в последователност за удари и съхраняваха енергия за безпрецедентно огромен хиперскок. На междугалактическите подводници близостта на битките цареше радостно оживление, вдъхновяваше бойците. За първи път от почти хиляда години сталзаните трябва да проведат мащабна военна операция на територията на врага, което означава, че не напразно са били натоварени с непосилно обучение от ранна детска възраст. Ераскандар реши да не отмъщава на акумулатора, който знае, че след звездна кампания или вие, или опонентът ви можете да прекратите телесното си съществуване. Гирим Фиша тъкмо завършваше подготовката, по принцип всичко вече беше готово, когато на прага се появи ядосан Лео.
  - Хей, мида чакала, обърни се, по-бързо, не е хубаво да те удрям по билото.
  Фиша се усмихна и протегна ръка.
  - Край - млъкна Лев. Идва война, а в битката всички сме братя и не трябва да помним стари конфликти.
  Ераскандар плесна протегнатия крайник с тропот.
  - Първо ще те ударя, а после ще забравим и ще станем братя по оръжие.
  От остър удар ръката беше изтръпнала и Гирим се втурна в ръкопашен бой с ярост. Той беше по-възрастен и по-тежък от Ераскандар, добър боец, бърз като тигър и свиреп като глиган. Но каленият в битки млад воин от планетата Земя явно беше над класата. Движеше се като светкавица, поразявайки с ефективността на лъчева пушка. Няколко точни удара и Рибата лежеше върху метално покритие. Младежът - сталзан потрепваше в болезнени конвулсии, улавяйки с устата си хелиево-кислородната атмосфера на стаята на звездолета. Всички ребра са счупени, което означава, че бойната част е обезвредена поне за няколко часа. Приятелите на Гирим, разбира се, не остават длъжници, но този път Лъвът вече беше толкова заловен от буря от див гняв, че стана невъзможно да се ограничи този елемент. Той заби крака си в брадичката, врагът дори няма време да реагира, такава е скоростта на урагана. Другият крак удря капачката на коляното. След това ръка към врата, лакът към слепоочието, коляно към слабините. И всичко това с изключително бързи темпове. Това вече не е просто техника, тук идват на ум думите на Гуру и разказите на учениците от тибетското военно училище. Влизате в състояние на хипертранс, магическа сила и вече сте извън този физически свят, в състояние на марадака-вис е достъпно само за велики майстори. Когато скоростта на движение на тялото ви е извън човешките възможности. И не само за несъвършените човешки рефлекси, дори генетично перфектните сталзани нямат време да реагират и всичките двадесет напомпани млади мъже са победени от супертерминатора. Големите момчета лежат неподвижни, парализирани в полусмъртна кома. Лъвът спря, какво непознато досега чувство на сила завладя тялото.
  Той става все повече и повече велик майстор на бойните изкуства, откривайки силата на непознатата енергия. Изстрел от гравитационен зашеметител прекъсна всички усещания, спускайки Гуру на повърхността. Мускули, изкривени в непоносими спазми, разкъсващи връзки, притискайки дъха му със стоманен обръч. Няколко офицери се затичаха към победения младеж и бързо се движеха по ребрата, завлякоха го в наказателната килия. С останалото набързо се справиха лекарите. Воините бяха сериозно ранени, но никой не беше убит, за щастие на Лео. В такъв случай, според законите на военно време, не може да се избегне болезнена екзекуция. След като му инжектирали стимулант, за да засили болката в пъти, дисциплинарите започнали да го мъчат. По повърхността на камерата минаваха искри, ударени с електростатика, зарядът беше силен, миришеше на изгоряло. Когато електричеството преминава през нервните окончания, със сигурност боли. Обаче деветзвездният офицер Лоуг, командващ мъчителите, не беше доволен.
  - Необходимо е да се разнообразят мъченията. Давайте редуващи се гореща смес, след това студена.
  Помощникът на палача се опитва да възрази.
  - Какво ще даде, те вече са свикнали с големи температурни разлики по време на упражненията и няма да ги изненадате с течение. Всички го опитаха, дори фазово редуващо се радиоактивно излъчване на болка.
  - Когато подготвяте екстремни спортисти, особено тяхната група, трябва по-внимателно да подбирате арсенала от изтезания. Може би опитайте филм, безконтактно въздействие върху психиката. Самият Лога беше озадачен.
  - Този човек не е много опитен, може би нещо, което ще нокаутираме по отношение на ударното въздействие. Но все още има кафяв лъч. Той потапя всеки в неговия индивидуален ад. - бърбори асистент.
  След четири дни в мозъка настъпват необратими процеси и дори най-упоритият войник се превръща в страхлив идиот.
  - По-добре е да направите редуването засега, но не е нужно да ставате идиот! - тросна се мъчителят.
  Струята на огнехвъргачката обгори кожата, изпичайки цялото тяло с микровълнови лъчи. Обикновеният огън не е в състояние да предизвика толкова силни и ярки усещания. Изглеждаше, че дори костите се нагряват и мозъкът се стопява, кожата се отлепва, кръвта кипи и от устата излиза дим. Всяка клетка в огъня беше бомбардирана с кванти и болката нарастваше, температурата на пламъка продължаваше да се повишава. Когато интензивността на въздействието на нажежаемата жичка върху тъканите надхвърли нивото на съзнателно възприятие, след изчерпване на потенциала за страдание, смразяващ студ веднага прониза всички частици на тялото. Мрежата обкова всички вътрешности, кръвта бързо се сгуши, превръщайки се в лед. Сърцето замръзна, втечнен въздух наводни белите дробове, прекъсвайки дишането, сатанинският студ беше по-лош от урагана на смъртта. След това отново повторение на огън, лед, плазма, течен хелий. Всичко е на ниво вълново излъчване. Свикваш и вече не е толкова страшно. Тогава той си спомни трудното детство, когато счупи наказателния компютър, палачите бяха в шок. Извикаха цяла рота бойци, вързаха ги и ги хвърлиха в една килия. Той не е бил измъчван от известно време, така че той просто изпадна в дълбок сън до нивото на хибернация. Когато се събудих, раните зараснаха и не ме боляха, счупените кости зараснаха. Повредата се затвори и след това просто изчезна безследно, само болезнено гладен. Палачите били толкова удивени от изцелението, че изпълнили молбата му, като нахранили малкия затворник. Какво се случи след това изобщо не беше ясно, те вече не бяха изтезавани, а за толкова тежко престъпление бяха заточени да работят в кариера. И това е дреболия, мнозина са работили там без никаква грешка. В крайна сметка те бяха изпратени да работят не в уранови мини, където затворниците не виждат слънцето до най-болезнената смърт, а в открита гранитна кариера. Разбира се, там беше по-зле, отколкото в гората, работа за износване до 18 часа на ден, храна, за да не умреш от глад, и побоят е обичайният ред на нещата. Дори и да сте послушни, пак ще получите своята порция мигли. Глупави кибернетични надзиратели, още по-лоши местни садистични туземци. Много хора, особено деца, загинаха в такава тежка работа, разбира се, той оцеля и дори успя да избяга. Не е магаре да търпи игото.
  Спомените бяха прекъснати, в килията светна розова светлина. Чу се тиха музика. Приятен женски глас каза:
  - Колко чудесно държи този малък воин от допинг кърлил. Спри да учиш сладкото момче на издръжливост, махни го.
  Доведоха лъва, той веднага позна гласа, Дина Росаленда се усмихна нежно:
  -Лъвче мое, ти си истински герой. Един се занимаваше с двадесет от най-добрите момчета. Какви сте идиоти? Защо да облъчвате така момчето Супер войник!
  Служителят по изтезанията се опита да протестира.
  - Ние сме професионалисти с опит. Изтезанието с вълна е абсолютно безопасно за потентността. По-скоро може да има стимулиращ ефект.
  -Доминантен! Може да те тества, да повиши възможностите ви. Генералът се изкиска.
  - Както намериш за добре! - излаяха палачите, протегнаха се.
  -Часов престой във вана с контрастни лъчи! Не оспорвайте, иначе ще добавя срок. - Дина стана строга, усмивката се превърна в усмивка.
  - И дори може да е хубаво.
  Едрият мъчител не можа да устои на плоска остроумие.
  - Утроете времето за удоволствие. Може би дори да ви лекува с кафяв лъч.
  Палачът толкова искаше да избухне и да поиска седемцветна радиация, че дори пъхна два тежки юмрука в устата си.
  Кой не иска да се надрусва супер! - чух неясно мучене.
  - Добре, млъкни! И вие също!
  И тя, оставяйки щатните палачи, намигна любезно на Ераскандар:
  - Ти си герой, знаем как да ценим силните и смели войници. Имате толкова много енергия, силата на паранормалните способности, че решихме да ги използваме правилно.
  -Да си играя на плъх-тигри с теб. - пошегува се яко младежът.
  - Фу, какъв груб варварин си. Реших да ви назнача за командир на разузнавателния отряд. Вие сте роден лидер и вашите способности ще служат в полза на империята! - с патос възкликна генералът.
  -Сериозно? Това е голяма чест за мен!
  Иронията се прокрадна в думите на Лев, но Дина се престори, че приема всичко буквално.
  - Но вие трябва да оправдаете тази чест и статута на временен офицер. На тази възраст малко хора са били удостоявани с него, особено като се има предвид, че не си сталзан.
  - Точно така, всички твои закони... - Лио не намери ярка метафора и замълча. Дина, напротив, изнесе цяла реч.
  -Сега вече летим в посока на империята Сингх. Ще има сериозни битки и с вашата енергия ще извършите славни подвизи, които ще ви осигурят нови възможности. Освен това имам план, можем да те регистрираме като собствен син. Ще станете пълнокръвен сталзан и в бъдеще ще можете да кандидатствате за всякакви позиции. Мислете, че сте били роб, и ще станете Ултра-Хипер-Грос-Супер-Маршал. Всеки, който е нокаутирал само двадесет неслаби бойци, е напълно способен на това. Като цяло за първи път виждам боец от такава класа. Кой знае, може би ще ме запомнят като майката на най-великия воин на Стелзанат.
  Перспективата е примамлива, Лео не беше глупак да отхвърли категорично такова предложение. Трябва да го хванете със смъртна хватка. В крайна сметка може и да не е човек, всички знаят, че е звездно момче, паднало като комета от небето.
  Мъдрият човек трябва да предвиди всичко.
  - Аз съм роб, имам проследяващо устройство в гръбначния стълб. Ако това, собственикът просто ще ме убие.
  Дина се ухили, но вече любезно с ирония:
  -Какво устройство, може ли системата Gili-vastor? Помните ли онази, която нарекохте пеперудата-чебурашка. Този друг галактически чудак, майстор на технотрониката. Гений с изместена психика и слаба воля. Докато бяхте в безсъзнание, той внимателно отстрани всичко. В този случай вашият господар и тази хаплива уличница от торното съзвездие на Синх ще получат само няколко постелки на седем нива. Може би да изпратите флумастер на вашата група? Не, опасен си като термопреонова бомба и ще убиеш ценен работник.
  - Не съм такъв садист, терорист. Мисля, че ще работим. - равнодушно каза Лев. Който наистина вече не го интересуваше.
  -Имаш ли любов? Ти си толкова красива и студена, истинска кукла под хелий. - Погледът на Дина стана много вял и тя дръпна ръцете си към момчето. Ераскандар грубо отблъсна месестите крайници.
  - Засрами се сега, майко, какво ще ни помислят борците.
  - От гледна точка на генетиката не е желателно, но се предпазваме от ненужни генни комбинации. Добре, Венера ще стане майка. - Дина неволно започна да се изчервява, загубила ентусиазма на командира си.
  - Тя също ме обича. А аз лично предпочитам по-млади момичета. Сбогом дама на Балзакова възраст! - изтърси младият мъж една фраза, която му се стори красива, но не съвсем ясна.
  - Отново човешки жаргон. Лудо момче, а лудостта е заразна, тя ще полудее. - Дина дори се отдръпна.
  Междувременно многомилионната армада набираше скорост и беше готова да пробие дупка в триизмерния свят, след като отиде в обичайното хиперпространство, когато голяма вражеска бойна ескадрила излетя да я посрещне. По-скоро беше зле организирана кавалкада от различни видове космически кораби. Имаше над девет милиона от тях, но в същото време гръбнакът беше съставен от кораби от явно остарели типове и очевидно появата на такъв огромен брой звездни кораби от лилавото съзвездие беше пълна изненада за тях. Сякаш глутница вълци вместо овце се натъкнаха на танкова дивизия. Звездните кораби Stalzan лесно преминават в режим на атака. Междувременно вражеските кораби явно се опитваха да се обърнат и да напуснат, без да приемат битката. По време на началото на битката Ераскандар все още беше до Росаленда. Познатият глас на ултравеликия маршал, чут за кратък период извън телесното съществуване, даде странна заповед.
  -Спрете да ги преследвате, не си губете времето, следвайте първоначалния ред.
  Лъвът не издържа и излая в киберпредавателя:
  - Ти си луд. Ако оставим тези буболечки, те ще ограбят галактиката. Не удряйте бавно формата на двойните щипки. Ще отнеме около двадесет минути, без сериозни загуби, а ако взривите с термопреонова ракета, тогава половин минута е достатъчна. Освобождаване, истината не струва целта.
  Ultragrossmarshal "superpulsar" беше зашеметен:
  -Кой е това?
  Аз съм Лео и ти ме познаваш. Като офицер от Великата империя трябва да изпълня дълга си и да атакувам врага. Съгласен! - Ераскандар говореше високо и уверено, без истерични нотки.
  Ултра великият маршал отговори автоматично.
  -Съгласен съм.
  Очите на ултрамаршал Гурса се разшириха.
  -Ти луд ли си, къде е субординацията.
  -Атака, според плана, двойни клещи. Лудост е, но той е прав, не можете да оставите сектора да бъде разкъсан от разбойници, просто ще ни екзекутират. - заповяда главният сановник.
  -Отлично! Войната е най-интересната игра, в която не трябва да пропускате ходове и да оставите партньора си да мисли! - Застреля фразата Лео.
  -По-добре изчеткайте фигурите от дъската! - yaknuli далеч отзад.
  Далеч числено превъзхождани (в по-малка степен) и технологично (вече в по-голяма степен), силите на Пурпурното съзвездие атакуваха плътен рояк от вражески звездни кораби. Започна страшно космическо клане. Корабите избухнаха, разбиха се на парчета, пръскайки се на кварки. Очевидно беше, че пъстрата глутница не е в състояние да окаже организирана съпротива. Опитът на глутницата да се втурне в свободата този път беше неуспешен, огромната флота на Стелзанат блокира всички пътища за бягство. Ето един гигантски боен кораб, покрит с много дупки, напукване се разпадна. Под синхронния удар на сталзани, крайцери, бойни кораби, миноносци, разрушители, бяха покосени с хиляди. Оставаше да отиде на пробив или да умре в неравна битка. Но нямаше възможност да се предаде, поради ограниченото време битката стигна до пълно унищожение. Грандиозен спектакъл, сияещо красив, най-ярък и ужасен едновременно. Човешкият език е твърде беден и няма земни аналози, за да опише адекватно и подробно чудната игра на светлини, звездни цветове, гравитационни спирали, огъващи пространството в светлинни потоци.
  - Това е толкова копелета! Разберете какво е грабеж! - извика Лев Ераскандар. - Сега се измийте с хиперплазма. - Младият мъж прелетя покрай бойните роботи костенурка, лично скочи до тежкото оръжие. В ярост той изпрати заряд и удари реактора на броненосеца, карайки го да се разцепи. Тогава суперменът Лев, закачен на термокварков кон, свали поне още две дузини кораби. Когато бяха покрити от ударна вълна, полетата, наричащи вакуума от различно физическо естество, се разклатиха и на развълнувания младеж му се стори, че в тила му духа течение.
  При всеки удар момчето възкликваше:
  - Шокът е нашият път, в ковчега е вашият път!
  Очите на свръхчовека не бяха заслепени от светкавици, но въпреки това, поради прекомерното изобилие от милиарди големи, малки и средни отблясъци, когато всяка секунда се изхвърляше енергия, еквивалентна на трилиони атомни бомби, пуснати над Хирошима, това е малко бъги. Но в състояние на хипертранс, което изобщо не пречи на осъзнаването на реалността, Лео не лекува с очите си, с някакво осмо чувство, все още неизвестно на човешката наука.
  А над екипажа на оръдието лети корабна оранжева пеперуда (живо същество като добър папагал), малко по-голяма от врана и пееща не без красота:
  Могъщият сталзан чака в засада,
  Насочване на радара към небето!
  И ако врагът идва срещу нас,
  Той получава удар!
  Очарована от битката, Дина намери време да изтича до младия воин. Сложи тежките си ръце на раменете му, тя каза ентусиазирано:
  - Удряш по-добре от компютър. Имате чувството, че виждате право през врага. Как успяваш да изгориш през силови полета?
  - Виждам пукнатини в защитата на матрицата и ги флашвам. И дори не трябва да се прицелвам. - отговори, продължавайки с точността на Робин Худ да изпраща анихилационни съсиреци Ераскандар.
  - Ти си ми гадже! - Дина целуна Лео страстно, вкопчи се в мощното й тяло. Той я отблъсна.
  - Няма нужда от целувки, спираш ме да снимам!
  Младежът постави парчета хиперплазма и специални видове ракети, и то толкова успешно, че разбитият звезден кораб, този път масивен разрушител, превърнат от транспортен, се обърна, сблъсквайки се с крайцера. От удара крайцерът губи курса си и е по-скоро разрушен, а миноносецът накрая се разпада.
  - Продължавай така! Момчето терминатор вдигна пръст.
  След двадесет минути беше напълно възможно да се срещнем, отне малко време, за да унищожи тези индивиди. И като цяло космическите битки по своята същност са мимолетни. Само един, най-напредналият вражески звезден кораб, беше качен на борда, след като беше заловен, невидим за мрежата на силовото поле.
  Младият воин нямаше време лично да участва в залавянето на бойния кораб. Но гледайки телевизионните холограми, се възхищавах на яснотата и безупречната координация на действията на щурмовите отряди на Лилавото съзвездие. Рационалността обаче не попречи на проявата на инициатива и военна изобретателност.
  Взетият трофей се изследва внимателно, учените на великия Сталзанат ще изстискат максимума от заловената награда.
  Лъвът на Ераскандар никога не престава да се учудва на бързината, с която Сталзаните поправят повредените кораби. Някои изглеждаха наистина зле, приличаха на осакатени топки и триъгълници, формите им бяха деформирани и някогашните страховити машини предизвикваха само съжаление. Останалите запазиха заплашителни конфигурации, но бяха надупчени със стотици дупки с разкъсани, разтопени ръбове. Десетки хиляди ремонтни роботи под формата на крилати октоподи се придържаха към няколкостотин разрушени кораба. Трицветно ултраплазмено заваряване разпръсна, гъвкави пипала изхвърлиха разтопен метал, моментално втвърдяващ се под ледената радиация. Буквално пред очите ни осакатените звездни кораби възвърнаха предишния си вид: блестяха с агресивна новост. Общо, като се вземе предвид бойното преструктуриране и изчистването на пространството, забавянето с хиперскока беше малко повече от час. Изглеждаше дреболия, но в космоса няма дреболии. Всичко, което не се случва, влияе върху хода на универсалната история. Когато междугалактическото клане приключи, Дайна извика Ераскандар обратно на командния пост. Тя каза с умолителен тон:
  - Разбира се, ти си дракон на антисвета, но не можеш да говориш толкова нахално с върховния главнокомандващ. Как не те изпари, капризно чудовище. Сега вие сте офицер, опитайте се да поддържате дисциплина, моля ви, не убивайте никого без причините, предвидени в устава. Поделението е малко, бойците са новодошли, много млади, но с много добри данни. Ще бъдем в странен непознат сектор, всяко небрежно движение е смъртоносно.
  "Разбрах всичко, но аз лично не смятам, че такава голяма армия може да проникне случайно почти в центъра на империята. Освен това забелязахте, че сред тези звездни кораби няма кораби на Сингх. - Лео подчерта особено последните думи с притеснена интонация на гласа си.
  -Какво от това? - големите, но не лишени от елегантност уши на Дина започнаха да се движат тревожно.
  - Ние ще си тръгнем и тяхната флота ще удари открития сектор - направи логично предположение Лео.
  -Но ние ще ударим тяхното съзвездие. - Голям воин, наду топки-биялки с футболни мечове и се търкаля под кожата.
  - Сигурни ли сте, че не сме подготвили капан? Защо ултра-грандмаршалът не искаше веднага да удари вражеските звездни кораби. Може би защото вече ни чакат, а засадата се изчислява с часове и секунди. Мисли за себе си. - предложи Ераскандар.
  - Той е наш командир и това обвинение лъха на предателство. - Уловила зла светлина в очите на Лео, добави тя. - Въпреки че може би ще ви информирам, когато е необходимо.
  -Само не в Отдела за защита на трона, неговият началник е главният предател. По-надежден в Министерството на войната и победата, въпреки че има много предатели. - говореше Ераскандар с вдъхновение.
  - Говориш ужасни неща. - Дина потръпна, но не спори.
  -Как иначе да си обясним такова безконтролно движение на врага, почти в центъра на империята. - Такива и такива колосални масовки не могат да се извършат без предателство! - Млад воин, ще мръдна вежди и ще погледна изпод челото си.
  -Напълно вярно! Само ако можехме да стигнем до Великия император. Той все пак - Супер - Сталзан.
  Лъвът намигна, какъв суперсталзан беше той, ако не можеше да види как империята му пада по дяволите. Вярно, защо изведнъж започна да се тревожи, сякаш за собствената си родина. Странно е...
  Междувременно армадата беше в движение, ускорявайки се в междугалактически хиперскок.
  ГЛАВА? тридесет
  
  Искате ли да получите предимство пред всички?
  За властта е нужна твърда ръка,
  Да покаже силата на галактиките
  И останете да управлявате векове!
  
  Хубаво е, когато се събудиш след бурен запой и не те боли. Още по-добре, когато няма махмурлук, ако сте бодри и свежи, тогава това вече е отлично. Модифицираният организъм неутрализира всички отрови на проклетия алкохол. Човек не би се измъкнал толкова лесно: водката е най-опасният убиец, но, за съжаление, тя убива не само клиента. Въпреки това, морално Владимир Тигров не се чувстваше добре, силно разкаяние измъчваше душата му. Той отново се счупи и по негова вина загинаха хора. Когато убивате всякакви чудовища, дори интелигентни, не чувствате никакви мисли или мъки, а тук, поне плътни, но същества като вас. Трябва да се движите по-бързо, когато сте в движение, мислите не са толкова належащи. Лихо също беше външно весел и свеж, в душата му беше радостен, беше приятно да се чувстваш като бог. Слугите вече услужливо са обсипани пред вас с разноцветни листенца, тихо шумолят под краката ви, дори гордите рицари се покланят ниско. Колко е славно, когато другите се унижават пред теб, а раболепието на себеподобните е особено приятно.
  -Хей, ти! Калай!
  Рицарят в скъпи дрехи и излъскани доспехи потръпна и падна на колене. Явно се страхуваше, че малкият бог наистина ще му обърне тенекията. Момчето вирна нос и изсумтя:
  - Кой е най-важният човек тук?
  -Архикардинал, последван от херцога. - страхливо заекна рицарят.
  Известно, че без затруднения той вдигна рицаря за желязната яка и извика
  -Извикай ми Арчи!
  - Сигурно не е летял при архипапа. - Краката на рицаря се подкосиха от страх, но момчето-терминатор лесно държеше бронирания едър мъж на протегнатата му ръка.
  -Кой е това! - презрително небрежно като мелез попита младият воин.
  -Върховният понтифекс на целия свят! - изтръгна един воин.
  -Тогава нека самият понтифекс дойде тук! - прочуто тропна с бос, загорял крак.
  -Мисля, че с радост ще приеме поканата ти, страхотна и лъчезарна! Лицето на рицаря се разля в усмивка.
  Разорвиров извади кама от пояса на воина и с кеф захапа острието. Той почти загуби съзнание, след което гледаше как самопровъзгласилият се бог на думата наденица дъвче закалено острие. Но по-младият скуайър напълно припадна.
  Архикардиналът всъщност беше с архипапа. От височината на полета на летец най-големият град на планетата беше величествена гледка. Огромни сгради, дворци, храмове и преди всичко на хълма Върховният планетарен храм, до личния дворец на върховния понтифекс. Сградата на храма се извисяваше на километър, което е колосално за такава епоха. При ясно време, а времето тук почти винаги е слънчево, така че огнените кули със свастиката се виждат на двеста мили. Четири основни купола, всеки в чест на различен бог, бяха обрамчени от дузина статуи на крилати титани. Всичко е зашеметяващо луксозно, богато и с вкус. Самият архипапа беше висок, едър, възрастен мъж, облечен в разкошна трицветна роба, обсипана със скъпоценни свастики. Папската корона е украсена с масивни диаманти. Диамантът е камъкът на върховния бог Равара. С величествен жест папата посочи един стол. Архикардиналът седна, след като първо целуна ръка на Негово Светло Светейшество.
  -Виждал ли си децата на върховния бог, сине мой?
  Архипапата не обичал церемониите и предпочел веднага да хване дракона за тръните.
  -Точна информация Пресвети, видях ги във всяка подробност. Архикардиналът се поклони още по-ниско.
  -А какви са като божии деца? - Върховният понтифекс беше много заинтересован.
  - Външно изглеждат като деца на единадесет, дванадесет години. Момчетата са полуголи маслинено-бронзови, невероятно мускулести, агресивни, накратко диваци от диваци. Момичето е облечено необичайно, като приказна фея в искрящи дрехи. В ръцете й е кутия с картина на седемглав дракон, а косата на седемте светлини е като дъга. - с делови тон изброи князът на църквата.
  -Казвате, че змеят е седемглав, но колко крила? - Архипапата взе от масата чаши със златни рамки, украсени с изумруди, и започна да прелиства дебела книга.
  - Десет о страхотно. - кратко отговори архикандиналът.
  -Много е интересно. Какви способности показаха?
  - Излъчиха смазващ огън и светкавици от тръбите в ръцете си. Те разрушиха част от двореца, убиха повече от сто души, включително главния жрец на култа Соло. Истински демони. - Тонът на архикардиналът беше такъв, че не можете да разберете дали е възхитен, или, напротив, пълен с възмущение.
  -Вярна ли е информацията за тяхното безсмъртие? - явно се притесни архипапата.
  -Когато бяха поразени от стрели, те не умряха, кожата им беше покрита с шипове, но оживяха, без да оставят следи от поражение. Те обаче изглеждат мъртви. От тях се лее кръв, а кожата изгаря огън.
  Не съвсем уверено и леко заеквайки, каза князът на църквата.
  - Знаете ли, според легендите дори боговете плачат и проливат кръв. Основното е, че няма белези. - архипапата дръпна очилата си към върха на дългия си нос. - Казвате или мислите, че са демони?
  - Определено не хората от нашия свят! Този път тонът беше уверен.
  Архипапа нави палачинката и сръчно я потопи в мед. Той небрежно махна с ръка, хвърляйки лъжица на тигърчето. Той отвори уста, хващайки сладка топка в движение.
  -Дори демоните и чудовищата могат да бъдат изкушени, измамени, съблазнени. - вече добави по-тихо понтификът. - Какво казва златната легенда?
  -Фактът, че нашите предци са живели на небето и са били изгонени от зли демони на този свят. - машинално каза архикандиналът.
  -Така е и всяка легенда се основава на реални събития. - с категоричен тон, разлиствайки бавно книгата, каза архипапът.
  -Съгласете се, че ясната святост не е като цяло, а до каква степен легендите със сигурност могат да отразяват реалността. - Архикардиналът вече искаше да прекъсне разговора и да се освежи с чаша сладък ейл. Вчера също мина, пука му главата, зле е, въпреки че преди полета изпи една чаша тинктура от фурми. Обикновено принцът на църквата знаеше границите си, но пристигането на децата-богове му обърка всички карти и изнерви нервите му. В крайна сметка никой не знаеше и не можеше да предвиди това.
  -Нашата линия на съществуване на тази планета е ограничена до малко над 1450 цикъла. Този град Гидиема беше първият. И така, имало е време, когато нашите предци са живели в друг свят. Всичко е логично. Тук те са боговете на светилото, изглеждат своенравни и капризни, но в действителност също имат сложни цикли на своето движение. - каза архитатко с нежен тон и дръпна лоста. Придружаващ роб с къса пола и голи крака изтича в залата. Тя бързо остави подноса с храна, напитки, подправки и се поклони ниско. След това светлокосото момиче, подчинявайки се на заплашителния поглед на понтифа, си тръгна. Стройна с идеална фигура, тя изглеждаше като ангел, когато монахинята избяга, съблазнително, трептяйки чисто измити крака, загрубели от честите наказания с камшик. Невинното лице беше мършаво и тъжно.
  Монахините на този свят също водели тежък трудов живот, но за разлика от предишните земни, те се обличали като древни робини - едва покривали гърдите и бедрата си. Освен това много често духовниците били принуждавани да проституират в храмовете, като по този начин попълвали църковната хазна и угаждали на един или друг бог.
  - Да, чудесно, светилата са подчинени. Архикардиналът каза това, за да запълни празнината около себе си. В златната чаша вече беше налято вино и църковният благородник внимателно започна да попива миришещата на мед и подправки напитка.
  И гласът на архипапа стана по-суров:
  - И хората. Това е непокорно и арогантно племе. Тук е популярният напоследък Император Чиризхан. Нагъл тип, не иска да плаща девета част от приходите на върховния бог. И ако бъде отлъчен от църквата, той може да хвърли войски в атаката. Той търси причина за война, дори вашият херцог е хитър и флиртува с този бунтовник. И представете си какво ще стане, ако тези деца бъдат убити, Чиризхан и други ще ни се противопоставят. Чудесен повод да станеш майстор не само по име!
  - А ако тези самозвани богове сами вдигнат бунт, арогантни ли са, много капризни ли са? - изказа архикандиналът своята скрита мисъл, отбелязвайки със задоволство, че тежестта и болката в главата отшумяват, а настроението се повишава.
  -Деца, какво да вземете от тях, играйте с тях, не се сърдете без причина. Възползвайте се от тяхната неопитност и негодуванието и самочувствието, характерни за крехката възраст. Ласкайте ги повече, хвалете ги по-често. Ще им хареса. Владетелят, който обича сладките ласкателства, има интелекта на муха, както и духачите, интелектът не е много по-висок. Накратко, угаждане на самопровъзгласилите се богове и това ще бъде за вас, или по-скоро нашия култ, само за добро! Архипапата изведнъж смени темата. Той взе чашата в ръце, но отпи на малки глътки, което изобщо не му пречеше да говори. - Всичко това, колкото и да е странно, е дреболия, друго ме притеснява. Как напредва търсенето на ключа на Върховните богове.
  "О, велики, много е трудно да търсим нещо, за което дори нямаме представа. Мнозина дори се съмняват... - Архикардиналът се зае с обсъждането на този проблем без особен ентусиазъм.
  -В какво, кой оспорва авторитета на св. Църква? - размърда побелелите вежди на понтифа.
  - Страхуват се от слуха, но в моите мисли, вярвам, има раздор. - Князът на църквата, който се чувства спокоен след махмурлук, изтърси кратка реч. - Да, и смятам, че си струва да губите време за нещо, което е приказка. Особено сега, когато опозицията срещу църквата е по-силна от всякога и Чиризхан, ние трябва да му отдадем дължимото сред великите владетели. Той има реален шанс за първи път в историята на нашия свят да свали духовниците!
  - Ако искате слуга, ще ви покажа чудо и ще разберете, че скептицизмът тук е абсолютно неуместен. - прозвуча спокоен глас на понтифика.
  Архипапата се качи до олтара и с незабележимо движение натисна няколко точки.
  Блесна ярка триизмерна проекция. Възклицание на учудване излезе от устните на архикаринала. Холографското изображение беше толкова реално, че изглеждаше, че можете да го докоснете. Първо доплуваха гъсти звездни купове, след което се появи изображение на светеща топка. Тази топка също се вижда отвътре, въпреки че е много трудно да се видят детайлите. И тогава се появява странно създание, подобно на силуета на човек, но искрящо с толкова ярка седемцветна гама, че лицата му не могат да се видят. Непознатият, който се обръщаше и искряше все по-ярко и по-ярко с потоци светлина, буквално изгарящи очите му, говореше с пълен глас.
  - С безгранична огромна сила ...
  Този, който е скрит в бездънната бездна,
  Само той може да го овладее!
  Кой през пространството и времето
  Ще стане, без да примижава да гледа!
  Тогава той блесна като хиляда мълнии и изчезна! Колко е впечатляващо, всички легенди бледнеят пред реалността. Колко ослепителен е силуетът в седемцветната гама, по-ярък от искрящите небесни светила. Архикардиналът изглеждаше изумен, мигаше често от блясъка на очите си (не виждаше почти нищо), нервно си играеше със свастиката, оградена с диамантени листа.
  -Какво е? - изтръгна хриптене.
  -Падна от небето като огнена топка или звезда. Намериха далечните ми предци, кутия и символа, който нося на врата си. Имаше варел от безпрецедентен метал и плоча с тайни знаци. - каза архипапата с напевен тон.
  - Къде е тази дъска? Архикардиналът се отърси от сълзите, които неволно се лееха от зачервените му от светлината очи.
  - Изчезна заедно с варела, никой друг не я видя. - каза това папата с тон, пълен с тъга и искрено съжаление. Той отпи внимателно няколко глътки от чашата.
  -Не става ли дума за нея, носеха се слухове, че сякаш император Децибел имал искрящи плочи с невиждани знаци? - без много надежда каза архикандиналът.
  -Може би! Всичко може да бъде на този свят, но Великият Децибел, завоевателят на северните и южните езичници, искаше да придобие сила и безсмъртие. Какво се случи - той умря, без да придобие власт, не всеки има възможност да прочете написаното от боговете и още повече да сравни с тях. - архипапата дори заплаши своя съратник с показалеца. Той се престори, че го приема като шега. Да, и любопитство nbsp; той предизвика нещо съвсем различно:
  - Всичко това е странно, дори и да има власт, защо някой просто ще я даде на някого. Боговете не дават нищо безплатно.
  - Не смятам, че той е бог според нашето разбиране, въпреки че легендите, съставени от моите предшественици, казват, че този съпруг е казал, че дори е в състояние да създаде други светове. Може би просто лъжат, нямаме по-категорични данни. Моето мнение е, че имат почти божествена сила. - Архипапата върна чашата обратно и вдигна вафла, покрита с подобие на шоколад.
  - Тези две момчета имат къси панталони, също в цвят на дъгата, където саждите не са покрили тези жълтоусти мръсници и ...
  -Да, виждате ли, драконът е изобразен на кутията, само че има десет глави. - прекъсна го архидата.
  - Значи тези деца и това пенливото са от един народ! - Не е ясно защо архикардиналът беше във възторг.
  -Не, едва ли не сте забелязали, че този бог има шест крайника и много по-дълга глава. Не, това е друго нечовешко вино; - Какво ще даде, те вече са свикнали с големи температурни разлики по време на упражненията и няма да ги изненадате с течение. Всички го опитаха, дори фазово редуващо се радиоактивно излъчване на болка.
  и т.н., но тези момчета също идват от друг свят и могат да ни помогнат да намерим ключа към овладяването на неограничената сила. Има документи, достъпни само за нас, знам, че хората могат да се движат между световете и с едно движение на ръката да превръщат градове и планини в пепел. - архипапата дори се надигна от ентусиазъм.
  - И аз се досетих за това, о, велики пресвети отче! Архикардиналът стана на крака, покланяйки се на своя суверен. Изражението на очите на понтифека изведнъж започна да става студено, това е ясен знак, че аудиенцията е приключила и не трябва да злоупотребявате с времето, най-влиятелният и почетен владетел на планетата.
  - Аз лично ще ги приема, ще им окажа честта на боговете. Повярвайте ми, провидението съществува!
  Като се поклони със задължителното докосване на пода с юмрук за пореден път, архикардиналът напусна огледално луксозната зала, а седемцветните отблясъци все още болезнено искряха пред очите му.
  ________________________________________________
  Междувременно командирът на родния отряд Алфа-Щалц Игор Родионов получи и предаде друг шифър, получен от разузнавач на име "Катерица".
  Игор смята този псевдоним за неуспешен.
  - По-добре да я наричам котка, отдавна подозирам, че е пълна курва. - каза той грубо, разглеждайки накратко шифрограмата, войникът от специалните части, който току-що беше получил еполетите на колониалния генерал.
  Стоящият наблизо полицай Иван погледна укорително брат си.
  - Лесно ти е да говориш. И вие знаете, че ако момиче от тези котешки примати откаже да прави секс, това се счита за отклонение от нормата. Така че или розов, или болен, невъзможно е поради пещерни предразсъдъци да се провали толкова ценен агент.
  - И какъв е смисълът, в този скаут. Тя не съобщава нищо конкретно, не е получила оръжие и дори е изпратила шифрован текст след пристигането си в орбита. Игор трепна.
  - Винаги е необходим скаут. Ние, например, благодарение на тайни разузнавачи, успяхме да взривим двореца на Фагирам и да оцелеем сами. Рано или късно тя ще получи достъп до най-новите технологии и тогава... - направи жест Иван, който означаваше - полудяваш!
  -Какво тогава, все още нищо не осъзнаваме. - махна безнадеждно с ръка командирът на елитните специални части. Този триполов Konoradson ще отлети и всичко ще се върне към нормалното, ще бъдат издадени максимум сто милиона, последното предупреждение на Zorg. Ще има Phag, Krag ще пристигне. Като килия в затвора, колкото и да пренареждате леглата, килията няма да стане по-широка.
  - Но мисля, че няма да пропуснете да поставите леглото далеч от кофата! - ще блесна с остроумие външно едно селско момче Иван.
  - Ако не ми беше брат, щях да те имам... - Огромният Игор наистина изглеждаше страшно, особено ако наблизо нямаше сталзани.
  -Какво аз. Иван се усмихна широко. В момента, когато на планета с инспекцията на Великия Зорг и дори малка, но технологично преобладаваща ескортна ескадрила, всяко наблюдение над тях стана абсолютно невъзможно и братята уверено говореха с пълен глас. - Между другото, ние сме по-близо от всякога до независимостта. Мислите, че безброй милиони други галактически кораби просто са долетели тук за пикник, за да се забавляват. Империята е пред разпад, пред крах е. Тогава никой няма да има нужда от нашата отдалечена планета. Докато тигрите ще си отхапят опашките, заекът ще направи крака. В продължение на хиляди години сме се развивали сами, без по-големи братя по лудост. Ще станем отново независими и свободни, нека всичко се нормализира.
  - Мечтането е загуба на време. И все пак, дори и да получим независимост, кой ще управлява планетата - незначителният президент Дъклинтън? - направи гримаса Игор.
  -Не! Бунтовници, водени от Горностаев. - каза уверено Иван.
  - Проклет парсек! Дъклинтън има колониална армия и планини от оръжия, а Горностаев има само шепа поддръжници, ще бъде смачкан като торта с тор. Погледът на командира стана наистина свиреп.
  -Ако преминете на страната на бунтовниците, тогава други части ще ви последват! Иван погледна брат си с увереност.
  -Точно така, имам най-силната част от местната армия и трябва да бъда новият лидер на планетата! - твърдо каза началникът на специалните части. Като улови погледа на брат си, той добави упрек. - Не, няма да бъда узурпатор, нито да създавам монархия. Ще направим Централен комитет под мой контрол и там ще влязат най-добрите хора, включително и Горностаев - те ще управляват колективно. Заедно ще преместим планини и ще навием небето в тръба.
  -Забавен. Сетих се за една стара песен. - Иван пееше прекрасно по фолклорен стил.
  Всичко в света се случва
  По нареждане на ЦК.
  Слънцето изгрява и залязва
  По нареждане на ЦК.
  Всичко расте наоколо
  По нареждане на ЦК.
  Корабите летят в космоса
  По нареждане на ЦК.
  Войниците отиват на война
  По нареждане на ЦК.
  На всички ни дават заплати,
  По нареждане на ЦК.
  Падат бомби, ракети
  По нареждане на ЦК.
  Повдигнете опашката на комета
  По нареждане на ЦК.
  Гръмотевици тътнят, земята се тресе
  По нареждане на ЦК
  Дори жената... се смее
  По заповед на ЦК!
  За първи път от много време суровият командир на Алфа-Стелт се засмя искрено.
  Да, смешно е, но сериозно. Също така по някакъв начин имахме упражнения по сдвояване на бойни части. Те също разделиха нашите войници и жени и ги принудиха да се съвкупляват, всички наведнъж на едно място. Който не е съгласен, лазерно разполовява. Те също така са търсили аномалии, измервали са съотношенията на оргазъм, след което са обявили абсолютното си генетично превъзходство над човечеството.
  Иван завъртя пръст на слепоочието си:
  - Всекиму своето, но правил ли си секс с техните женски?
  Игор отговори с жар в гласа:
  - Няколко пъти, разбира се. Разбира се, те са дяволски привлекателни жени и много горещи, но ... Те наистина обичат да се подиграват на хората, могат да пържат, чупят, хапят, отрязват. Те се карат на хората веднага щом фантазията позволява. Добре е, че според ранга на службата ми е забранено да се чифтосвам с тях, иначе няма да избегна нараняване или смърт ... Но в сънищата е хубаво и най-важното е честно, особено ако вратовръзка stalzanka, всъщност, хубава "Mulpa" и вземете неутронен камшик ... - Тогава командирът на специалните сили забеляза: красива мелодия свири тихо. Той погледна гривната си, която носеше като стар часовник. - Вероятно ни викат, сигналът мига, говорете бързо, какво ни каза това момиче?
  - Фактът, че нейният звезден кораб се прехвърля в друга галактика и това е последното й съобщение, тя ще бъде извън обхвата на приемане. Тя също вярва, че нейното звездно момче-месия е живо и се надява да го намери. - предупреди Иван, изхвърляйки пастата от тубичката, която във въздуха се превърна във фигурки на забавни животни.
  - Вие самият вярвате ли в това? Игор се намръщи.
  - Мисля, че се пазите от конкурент в борбата за земния трон. Дано се изгуби в космоса. Сърцата на влюбените са най-добрият компас. - говореше братът и шеговито, и сериозно. Като цяло, ако се случи нещо добро, месията може да обедини човечеството... Въпреки че повечето хора изобщо не знаят за него. Освен това изобщо не се вярва в способността на един човек да промени радикално всичко.
  Иван скръсти два пръста.
  -Знаете колко пъти тяхната империя е по-голяма от планетата Земя.
  -Не! - честно отговори Игор.
  Иван показа нула с пръсти. Двамата братя се смееха оглушително като слонове, които тръбят с хоботите си.
  
  "Фалшивият Джелабидо" също се подсмихваше весело, когато му казаха, че трябва да се бият. Едно скромно момиче, което е получило религиозно възпитание, вече е доста уморено както от садомазохистични учения, така и от сексуални експерименти. По-скоро, напротив, физически (какъв безсрамен предател биоинженерно модифицирана плът) дори ми харесваше все повече и повече. Когато партньорите са различни или са няколко наведнъж, това е необичайно и създава уникална палитра от оргазъм. Това е само съвестта, не можете да се присмивате на светите чувства като животно. Чувството за грях, чудовищно и болезнено, я преследва. По време на кратки сънища сънува подземният свят, където Елена, получавайки жестоко наказание, носи покаяние пред Всемогъщия Бог. За щастие на stalzans, трябва да отдадем почит, на отлично организираните и обучени войници са забранени всякакви действия, които намаляват боеспособността на армията, което означава, че по време на военните действия ще бъде много по-спокойно. Поне що се отнася до проклетата съвест!
  
  Архипапата още не знаеше, че огромната армия на Чиризхан вече е на поход. Дълго страховитият император натрупваше сили, а причината за речта беше коварното залавяне на правнука и пряк наследник на друг велик император - Децибел. Децибел беше истинска легенда и по право неговите наследници можеха да претендират за значителна част от огромните църковни земи. Ерцхерцог Дулупула де Грант, чудовищно богат потомък на свещеници, явно искаше да угоди на архипапа. Той вярваше, че заплахата от отказ ще спре нашествието, но Chirizkhan вече не се страхуваше, той беше готов да оспори угоения трон на Gideem. Многобройните му войски трябваше да бъдат разделени на двадесет части, в противен случай пътищата щяха да бъдат напълно задръстени. В допълнение, "танковете от Средновековието" Tyranno-mammoths, тежащи до осемдесет тона, с четири въртящи се бойни кули на люспести гърбове, пробиха пътищата по специален начин. Кошмарни същества с пет заоблени рога, способни да разбиват порти като таран. Армията беше изпъстрена с множество дивизии. В очите буквално се развяваха от безброй знамена и гербове. Местните жители или избягаха, или приветстваха маршируващите колони. Първото сериозно препятствие по пътя им беше сивият замък на барон Тухкар. Това беше истинска крепост, почти непревземаема с високи кули и дебели стени, разположена на хълм, което допълнително затрудняваше щурмуването на цитаделата. Вероятно е било по-рационално да се заобиколи структурата, но командирът, граф Друвам дьо Сир, разсъждава, че съкровищата на барона си заслужават жертвата. Крепостта започна да се обстрелва от преносими катапулти. По-тежките балисти с часовников механизъм влязоха в битката малко по-късно. Огнени заряди влетяха в замъка, изгаряйки жителите живи. Тежки камъни се разбиваха в базалтовите стени, драскайки леко повърхността. Въпреки това беше възможно да се свалят няколко зъба на стената. Някои от защитниците на замъка вече бяха убити, други бяха лошо осакатени. С помощта на тирано-мамути и алозаври те успяха да изтеглят толкова мощни машини за унищожение, че ефектът им не беше много по-нисък от най-модерната артилерия. Отделни камъни тежаха до половин тон, ревът от падането им разтърси стените на сивия замък. Ответният огън на защитниците, включително арбалети, падна главно върху леки пехотни отряди. Остри, въртящи се болтове в полет разкъсаха телата на нещастните войници. Дори металният щит не беше достатъчно надеждна защита. Въпреки това, необходимостта от затягане на четири или дори осем тетиви на арбалети наведнъж се отрази негативно на скоростта на огън, но увеличи обхвата с проникващата сила на заряда. Оставяйки купчина трупове, пехотинците се оттеглиха под прикритието на здрави и плътни щитове. Междувременно безмилостният обстрел продължава. Очевидно графът Дуван е таял надежда да изтощи врага докрай, преди решителния щурм. Вероятно тази сметка можеше да бъде оправдана, но защитниците хвърлиха неочакван жокер. Летящ плъх със солиден запас от горими вещества се издигна високо над замъка. След това рязко се гмурна и седнал върху чудовището, малък, но силен, без съмнение много опитен боец със синя маска, изпусна саксиите с огнена смес. Ударът, което, разбира се, е логично, беше нанесен върху натрупвания от горими материали. Конвоите се запалиха, мощно се втурнаха, детонирайки с многократен вулкан. Огнени смеси изгаряха както войници, така и тирано-мамути с алозаври. Чудовищни животни се втурнаха като огнен вихър, тъпчейки всеки, който се изпречи на пътя им. Много от воините бяха изгорени живи, овъглени в нажежени брони. Най-много пострада тежкобронираната конница. Непохватни рицари паднаха от разярени животни, бяха залети с силен огън и обемисти черупки не им позволиха да се издигнат. Кошмарна, болезнена смърт в стоманен тиган очакваше прославения боен елит. Виновникът за бедствието също не избяга от възмездието. Летецът беше като таралеж, осеян със стрели и някои от тях бяха отровени. Падането на ципеста птица, чудовище с размерите на добър бомбардировач, беше цветно. Оставяйки димна опашка, чудовището се блъсна в каменен хребет с рев. Водородът, намиращ се в гърдите и стомаха на летеца - птеродактил избухна. Изглеждаше, че дирижабълът се спука, остатъците от димящо месо паднаха в редиците на стрелците, увеличавайки жертвите. Самият ездач обаче успя да скочи и дори, възползвайки се от суматохата, се гмурна в гъстотата на палатките. Междувременно портите на замъка се отвориха и елитната кавалерия се нахвърли върху паникьосаните войници. Отпред, на огромен еднорог, беше самият барон Тухкара. Огромен в искряща позлатена броня, той беше величествен и ужасен. Закаленият му меч режеше желязото като картон. Явно беше, че този воин бърза да се разплати с граф Дуван. Баронът беше в дива ярост, фрагмент от камък уби дъщеря му, разцепвайки главата на седемгодишно момиче. Окървавеният труп на детето стоеше пред очите на Тухкар, увеличавайки силата на и без това тежките удари. Нарязвайки стоманената гора, графът беше заобиколен от избрани рицари, той все пак успя да пробие до основния враг.
  - Ти си черен граф, за всичко ще отговаряш!
  - Ти си бял труп, седни на кол!
  Те бяха достойни един за друг. Мечовете им се кръстосаха. Баронът беше по-тежък и по-силен, графът по-сръчен и по-бърз. Още с първия удар обаче баронът разсича умело изкования щит с емблемата на танка-тигър. Дуван все пак успя да удари еднорога в главата. Рогът малко смекчи удара и все пак чудният звяр се олюля и започна да рухва. В ярост, отмъщавайки за болката, причинена на любимата си, баронът сграбчил графа с една ръка и го хвърлил на земята. Пешата битка не остави шанс, а безмилостният меч разряза шлема и главата на врага. Разпръснати мозъци опръскаха потното лице на Тухкар. Виждайки, че водачът им е победен, останалите воини изгубиха вече разклатения си дух и избягаха. Малък, но страховит отряд, настръхнал от стомана, следваше по петите бегълците. Радостта на смелите мъже обаче беше преждевременна, могъщият тирано-мамут се втурна да ги посрещне. Баронът беше първият свален, един от шестте крака на чудовището го смаза заедно с бронята. Някои от останалите войници бяха смазани или изпратени в бягство. Стрелците от кулите стреляха смъртоносен огън и някои от бягащите войници, като видяха, че везните се люшнаха назад, обърнаха конете и елените си. Свежи сили влязоха в битката и всичко се реши не от доблестта на войниците, а от техния брой. Армията на графа беше несравнимо по-голяма и скоро всички рицари, участвали в нападението, бяха убити. След смъртта на графа неговият син, виконт Бор дьо Сир, поема командването. Този младеж без да губи време даде сигнал за незабавно нападение. Тирано-мамутите отидоха при овена. Бронираните порти трепереха от супер тежки удари и воини от всички ивици се изкачиха към атаката. Нападателите били толкова развълнувани, че не обърнали внимание на разтопената смола, камъните и стрелите. Загубите бяха огромни и всички се катереха и катереха. Смазани по численост, бойците превзеха кула след кула. Стените станаха хлъзгави от катран и кръв. Накрая портите, свързани с легирана стомана, се срутиха, мародери се втурнаха в замъка. Битката ескалира в клане, оцелелите защитници се опитват да се отдръпнат. Особено яростна съпротива била оказана на входа на храма на върховния бог Равар. Едри, атлетично сложени свещеници се бореха отчаяно, покривайки входа на сградата. Поради тясността на коридора нападателите не можеха да използват численото си предимство и купчината насечени тела се увеличи. Виждайки отчаяното упорство на защитниците, Бор нареди с прекъснат глас.
  -Запалителни заряди! Огън!
  Опитният губернатор Азур се опита да възрази.
  - В храма има големи съкровища, огънят ще ги повреди.
  -Тогава удряйте точно по пътеката и ако се запали повече, ще загасим. - Младият воин вече имаше опит от атаки и лицето му грееше от щастие, зелените очи горяха от вълнение. Това е романтичният възторг от битката.
  Изстрелите влязоха в сила, хвърли брадви, изгорени и ослепени свещеници и монаси, избягаха. Някои от тях се надяваха да се изгубят в необятните лабиринти на подземието на храма. В най-огромния замък започна всеобщо грабеж и принуда. Воините се нахвърлиха върху жени, брутално изнасилвани, наситени, разпорени коремите им, отрязани гърдите и ушите им. Считало се е за добродетел да имаш колекция от изсъхнали уши. Много хора избягаха под защитата на тази цитадела. Бебетата били отнемани от майките им и хвърляни в огъня, а по-големите не били пощадени.
  Виконт Борд Сир изпадна в ярост; - извика и размаха юмруци.
  -Убийте ги всички, не щадете никого, нека душата на баща ми да пие кръв, преди да полети към небето. Унищожете всички съседни села, без да щадите васалите на копелето барон. Цялата област ще бъде залята с огън и кръв, дори животните няма да получат милост.
  Междувременно войниците повлякоха най-голямата дъщеря на барона Елвира, зашеметена в битката. Бор наблюдаваше с интерес как войниците късаха нейните скъпи, бродирани със злато дрехи, обувки с камъчета, обеци, бижута, поставяйки всичко на обща купчина.
  -Каква безупречна фигура има, а гърдите й са като сладолед с аметист.
  Младият виконт скочи от коня си, гледката на красиво жертвоприношение беше по-вълнуваща от пролятата кръв.
  -Да излеем една кофа вода върху главата й. Жертвата е особено красива, когато трепери и се съпротивлява. Каква мека и гладка кожа има, сатен в злато!
  Похотлива ръка мина по стомаха, погали още чувствителните алени зърна на кадифена, златисто-бронзова гръд, след което грубо сграбчи най-интимното място!
  След като леденият водопад падна върху главата й, момичето се събуди и рязко скочи, се втурна да бяга. Един опитен воин направи удар, тя падна. Изглеждаше, че на земята лежи сърна, върху която озаглавеният сатирски вълк скочи отгоре. Дъщерята на барона и синът на графа се бориха като котка с куче, биеха се яростно, баронесата дори използваше зъби, но виконтът се оказа по-силен. Пред очите на няколко хиляди бойци се разигра отвратително действие, войниците се смееха и насърчаваха със съвети. Когато виконтът стана, потното му лице беше издраскано, но в същото време нежно доволно. След тежка борба езикът се обърна с мъка.
  - Добре, малка тигрица. И какво зяпаш! Долу ръцете!
  Последният вик беше пронизителен и силен.
  Няколко хиляди офицери припряно дръпнаха ръцете си от съблазнителната, трепереща плячка.
  - Скъпа моя, няма да го получиш, поне не сега. Изпратете в личната ми палатка! И има задача за вас да изградите палисада около замъка и да поставите отсечена глава на всеки кол. Нека целият свят разбере с кого си имат работа.
  -И какво да прави господарят с падналите ни воини? - с мъка да си поеме дъх, попита асистентът, обилно изцапан с кръв със сажди по черупката.
  - Както обикновено, изгорете труповете, като отдадете достойни почести. Семействата ще бъдат компенсирани. Какво друго, къде е синът на онзи маниак барон? Погледът на младия мъж стана още по-гневен.
  -Търсят! - Помощникът разклати блесналата от кръв брадва.
  - Намери, не убивай веднага! - Воинът гневно мушка умиращ боец, чужда армия с кованата си, закалена в сребро обувка. Карам нещастника да мълчи. - Баща ми наскоро купи много рядък марийски палач, нека тестваме уменията му.
  Воините се втурнаха да изпълнят заповедта на своя нов господар. На най-високия залог беше обърната главата на победения барон, голяма като тиква.
  Виконтът се изплю встрани и извика зловещо с нестабилен, пречупващ се глас:
  -Този замък е твърде малък, затова не убихме достатъчно. Следващият половин милионен град ще се разпръснем там както трябва. Татко, ще бъдеш доволен, семейството ти ще остане в историята като най-кървавото и гордо. Кълна се, че никога няма да кажа такава жалка дума: скъпи!
  
  ГЛАВА? 31
  
  В този мистериозен свят на опасност,
  Скрити в мрака, ключовете към щастието.
  Ако не искаш да живееш така напразно
  Намерете меча от мощта!
  
  Звездните кораби преминаха в хиперзадвижване. Тук става дума за скок в легендарното хиперпространство, непонятно за древната човешка физика. Представете си мишка, която се скита с часове по маркуч, усукан в спирала, струва си да дъвчете черупката и пътят се прекъсва стотици пъти. Подобен процес се случва в момента на излизане от стандартните три измерения в други измерения с други физични закони. И защо свойствата на хиперпространството понякога се променят, скоростта на движение се увеличава или намалява многократно, докато, поне за сталзаните, това е неразгадана мистерия на Вселената. Когато милиарди обучени и закалени бойци, от мини-войници, които са се научили как да натискат лъчевия пистолет, преди да могат да ходят, до ветерани от първата супервойна, изминават разстояния от светлинни години за част от секундата. По време на хипердрифт, особено по време на срутващо ускорение и забавяне, животът вътре в корабите замръзва, замръзвайки в ледена маса. Преди да влезе в ударопоглъщащите легла, Лев Ераскандар прочете стандартния брифинг. Бойците неотдавна бяха повикани от мини -войници, дори по-млади от Лео на възраст, но двама от тях наистина имаха ясно изразени паранормални способности. Други имат само много слаби наклонности. Колкото и да е странно, дори при такова високо ниво на наука и технологии природата на свръхчовешките способности е изключително малко проучена. Може би в техногенната епоха ролята им в авангардната война е била подценявана или е била нещо, което не може да се претегли на кантар и да се измери с инструменти.
  Във всеки случай сталзаните с такива способности са много редки и Лео не без причина смяташе, че в бъдещата операция в никакъв случай не им е отредена задна роля. Никога досега флотът на Purple Constellation не е стигал толкова далеч в най-големия си хиперскок. Златното съзвездие от синх ще бъде пулверизирано на кварки. Не, няма да се превърне във фотон и още повече в неутрино в радиацията на квазар, предстоят нови битки извън всякаква фантазия и свежи спиращи дъха супер приключения!
  _______________________________________________________________
  След завръщането си архикардиналът не открива "боговете". Тигрите успяха да убедят Лихо и Ласка да напуснат двореца, за да разгледат околностите. Предлагали им свещени трироги кози като транспортно средство. Въпреки че козите бяха големи, като добри коне и много по-красиви от земните си събратя, тази опция беше отхвърлена и единодушно бяха избрани красиви и бързи еднорози като форма на транспорт.
  Планетата не беше съвсем обикновена - палми и папрати, широколистни и иглолистни дървета бяха боядисани в жълто-червена светла гама и само от време на време в синьо-синьо. Градът беше голям и богат дори по съвременните стандарти, с повече от половин милион жители. Изглеждаше, че вътре в стените на града изобщо нямаше бедни хора, дори децата бяха елегантни и спретнати, в ботуши и сандали, въпреки топлото време.
  След като градските стени изчезнаха зад хоризонта, пейзажът се промени. Вместо гладки павирани пътища, павета и прах, много дървени къщи и зле облечени хора. Специфичната, сравнително слаба миризма на тор, смесена с приятната миризма на прясно изпечени сладкиши и пържено месо. Типично голямо село, наскоро е валяло и боси, полуоблечени деца цопват из локвите и вдигат кални пръски. В далечината, през тучна поляна, десетина едри, сферични, синьо-червени животни премерено плуват. Всяко животно е на десет космати крака, високи пет метра: очевидно местен аналог на крава. И очевидно това са много леки същества, свеж бриз леко люлее труповете им. В средата на селото се издига храм със златен купол и свастика, искряща върху две "слънца". Владимир и приятелите му, които си тръгнаха без ескорт, успяха да изминат доста голямо разстояние, така че свещеникът, който естествено не познаваше "боговете" в лицето, ги гледаше с недоумение. Въпреки това Тигрите искаха да разгледат храма отвътре. Имаше лек здрач, много големи разноцветни свещи и четири главни статуи, според броя на боговете.
  Лихо беше безразличен, този свят е примитивен и няма с какво да го изненада, Владимир и Ласка, напротив, погледнаха църквата с искрен интерес. Още по-изненадващ беше фактът, че той изкрещя.
  - Вижте, това сме ние!
  И е вярно, че една от езическите икони изобразява четириръкия върховен бог Равара и неговите три деца. Две момчета и едно момиче, много приличащи на човешки малки, само че косите и на тримата блестяха в преливаща се гама.
  - Да, момчета. Виждам се, а вие май сте измамници! - възкликна Ласка. Момичетата Щалзан до навършване на пълнолетие нямаха право да носят друга прическа, освен боядисана в цвета на дъгата и знамето на Стелцанат, а на момчетата беше забранено, освен когато беше необходимо да се прикрие. След посвещение в юлинги, правилата стават по-свободни, в зависимост от статуса на сталцана. Вярно, по време на празниците може да има временни глезотии, но със задължително връщане след края им към стандарта.
  Отзад нещо изгърмя. Момчетата се огледаха, дебелият свещеник припадна, блъсна се от амвона, счупи три съда с упойващо вещество. Не беше толкова лошо, няколко свещи паднаха върху разлятата много миризлива смес. Очевидно тази дрога по състав приличаше на одеколон, всичко пламна с ярък пламък. Децата набързо избягаха от храма, пламна пожар. Еднорозите препуснаха много по-бързо от състезателните коне, този път дори Лихо не искаше да се върне в града. Спряхме, след като летяхме двадесет мили, и това не е просто страх. Да се возиш на кон и още повече на еднорог е рядко щастие и то плени децата. Освен това Лихо искаше да се състезава в този екзотичен спорт. Състезанието се проточи, едва когато еднорозите бяха изключително изтощени, състезанията приключиха и Невестулката падна първа, тя беше по-тежка в не само красивите си, но практически непроницаеми дрехи, както и медицински калъф. Решихме да оставим подгонените животни и след това да отидем пеша. Пътят беше прав и каменист. Младите удари напляскаха, а остри камъчета приятно гъделичкаха еластичните подметки. Владимир дори умишлено избра възможно най-остра повърхност, за да масажира краката си, с непроницаема кожа. Момчетата имаха празен разговор, а след това в движение дори размениха военно-икономически стратегии за седящи многочипови излъчватели. След около няколко часа или може би малко повече, голямо село се появи отново. Нещо като огромно село, на жълта поляна с окосена буйна трева, голяма, голокрака банда почти черни от слънчево изгаряне, но белоглави момчета гонеха топката, играейки нещо подобно на футбол. Все още беше много светло и като че ли стана още по-горещо.
  - Тук вероятно климатът е друг, когато тръгнахме, там беше двадесет и пет градуса, а тук всичко е тридесет. - Забелязах, Владимир, който вече беше успял да свикне с малко по-ниската температура на корабите на Стелзанат.
  -Така е, става все по-горещо. Лихо вдигна пръсти. - Погледнете към небето, сякаш се появи нова светла точка.
  - НЛО в този свят? - Бях изненадан, въпреки че Владимир няма на какво да се учудва особено.
  -Всичко е възможно. Да отидем да вземем вода и да играем с първобитните им деца. Нека покажем свръхнов двигател. - предложи ухилени зъби Лихо.
  Играта беше различна от обикновения футбол, с изтласквания, борби и последващи битки. Подобно на ръгбито, американския футбол, на една средновековна планета те ритат само домашни врати. Чудя се как местните хора наричат своята планета?
  Невестулката изостана малко, събирайки местни луксозни цветя в изящен венец и когато наближиха полето, никой не им обърна внимание. Те не се различаваха много от местните, също бяха с мургаво-бронзов тен. Тук местните жители не са толкова черни, колкото на Земята, температурата на въздуха обикновено е по-ниска, въпреки че яркожълтият фон на полето, подобно на бижутерско злато, води до факта, че отдалеч ги възприемате много по-тъмни, отколкото са в действителност.
  - Хей, вие, играчи, искаме да запазим опашка. - извика Лихо
  Момчетата спряха да играят. Не харесваха непознатите.
  -Какво ти е необходимо! Вече имаме пълен комплект! Излез!
  -Искаме да убием козата!
  Вкара тигрите и размаха юмрук.
  Чу се зло писък. Козата е свещено животно, за което, разбира се, приятелите не знаеха.
  - Те богохулстват!
  Известно се изкачи в амбиция.
  - Аз самият съм бог и това сте вие, богохулници, на колене презрени!
  На кого приличаха Лихо и приятелят му, може би на плашило, но определено не на бог. Мръсни, почти голи момчета, дори седемцветните шорти бяха покрити с прах. Не е изненадващо, че на фона на селските деца те изглеждат като малки скитници. И тук не става въпрос за гъстото Средновековие, а по-скоро за ретрограден кръг на развитие на нацията, която някога е обикаляла космическите простори. И така, дори селската беднота, според обичая и закона, трябва да пази чистота.
  Бяха около петдесетина момчета, силите бяха повече от неравни. Въпреки това, вече нанасяйки първия удар на тигрите, той усети животинска сила. Престоят в биокамерата не беше напразен, генните препарати и биологичните модификатори добавиха сила и скорост. Разбира се, децата, които ги нападнаха, не знаеха нищо за биоинженерството, мини-войниците, междугалактическото изкуство на ръкопашен бой. Битката се превърна в клане. Движейки се, маневрирайки, момчетата терминатори победиха. Напомняше на филмов екшън - "Карате, срещу макивара". Дори костите са станали по-здрави и ударите са по-ефективни. Ръка, крак, лакът, глава, всичко, което се преподаваше, беше полезно. Владимир скочи от пакост, две момчета се сблъскаха челно, така че паднаха мъртви.
  - Все още трябва да играете дрънкалки. - присмя се Тигъра.
  Лихо одобри:
  - Готин ход!
  Когато половината деца вече бяха получили своето, останалите се втурнаха във всички посоки. Остана само едно десетгодишно или малко по-голямо момче. Тигрите с мъка задържаха Разорвиров, явно Лихо все още не се беше сбил до пълно удовлетворение.
  - Той вече се отказа. Не бъди дивак!
  -Оставете го да ми целува краката и да ми ближе юмруците. Аз съм Бог! - извика младият сталзан.
  - Вече си тръгнал, лудница, плаче за теб. Скъпа, ставай от коленете си, никой няма да те нарани!
  Детето се изправи, под окото му се появи внушителна синина.
  - Вие сте великите, децата на върховния бог Равар. - с трепет в гласа каза момчето.
  - Позна смъртен, ние сме пратениците на небето! Лихо се нацупи и изду гърди.
  - Извинете ни. Просто много приличате на избягали роби. - измърмори малкият.
  Владимир се засмя, оголвайки много по-големите си и здрави зъби.
  -Аз самият разбирам, че външният ни вид не е божествен, а юмруци на демони.
  -Не, юмруците на боговете, но появата на демони. Казвам се Лихо, по-добре не ме събуждай! Смърт за тези, които се осмеляват да се ядосват! - Млад сталзан извърши седемкратно салто без скок от място. Беше впечатляващо, още по-синхронно момчето хвърли няколко павета и се приземи, цепейки камъните в движение, ритайки.
  -Съгласен съм с теб. Момчето се наведе на колене.
  - Може би имате ценна информация.
  Разорвиров се изви, симулирайки мъчителен разпит. Момчето изпищя от страх:
  - Вероятно сте дошли да прочетете свещената трапеза. Така гласи древната легенда!
  Въпреки че Лихо за първи път чу за масата, той не я показа:
  - Така е, търсим я, къде е.
  -Не знам! - детето беше готово да избухне в плач от страх.
  -Кой знае!? - присви очи, като дори промени цвета на ириса на Разорвир с умствената си команда.
  - Говори се, че принц Алимар, правнукът на великия Децибел, знае това. - с готовност отговори момчето.
  - Води ни при него! - излая Лихо.
  - Страхувам се, че е пленник на нашия ерцхерцог, казват ми да одера, че съм предал сановник.
  Невестулката се прокрадна неусетно, лицето й грееше от лукавство.
  -Твоят "Архи" иска да дразни боговете, след като Алимар е в негов плен?
  - Но, казват, че войната вече е започнала. - не съвсем на място изтърси младият затворник.
  -Така е, но писмата могат да се четат или от главните богове, или от децата на Равар. Не се дава на обикновените смъртни. - заяви уверено Невестулката.
  - Четете мислите на великата богиня? Момчето се успокои.
  - По дяволите, аз съм просто дяволски умно момиче! - изръмжа сладката и същевременно ужасна Невестулка. - Сега остава да прочета мислите на Алимар.
  - Да го прочетем. Заведете ни до замъка, не се страхувайте, ние ще ви защитим. - нареди Разорвиров с толкова уверен тон, че плененото момче безпрепятствено тръгна напред. Той трябваше да бяга, тъй като новите собственици силно натискаха младия водач. Въпреки крехката си възраст, босите подметки на селското момче, навярно сковани от суровия живот, вече бяха ороговели и той безстрашно летеше върху натрупаните наскоро бодливи графики, които още не бяха успели да бъдат излъскани, с колела от каруца и крайници на местни влечуги.
  Замъкът и градът на ерцхерцог Дулупул де Грант е бил огромно имение. А най-високата кула в града, "Гнездото на летеца", се вдигна на повече от километър в небето и огромната й златиста петнадесетметрова свастика приличаше на зловещо, паякообразно "Слънце". Цари мравка оживление и това е естествено, разбира се, новината за началото на войната вече успя да раздвижи масите. Портите бяха затворени, всички влизащи и влизащи бяха внимателно проверявани. Част от стената обаче била недовършена, затова решили да влязат в града по този начин.
  Момчето, чието име беше Семик, намери за добре да предупреди новите си другари. След дълъг и интензивен джогинг за нормален човек, гласът му прозвуча неясен поради тежко дишане.
  - Тук има много охрана, отцепиха недовършените стени, но има шанс да влезете в града почти незабелязано.
  -Как да приспим пазача? - попита Лихо.
  - Погледнете внимателно стената!
  Наистина по него пълзяха почти голи хора. Те бяха подтиквани от надзиратели във верижни ризници с безпощадни удари на дълги камшици. Очевидно робите набързо са завършили изграждането на висока и дебела стена, млад град.
  -Ето там, където работят децата, е по-големият ми брат. - посочи Семик.
  - грубо го прекъсна Лихо.
  Какво забрави. Мислите ли, че ще го освободим?
  - Не, не искам това, още четири години и ще го подведат. За дългове той беше продаден в робство от родителите си, както мнозина правят. Отдавна няма война, всеки има много деца със специален данък за всяко, така че го дава под наем, за да се изплати. - обясни момчето.
  - Какво ни интересува това! Разорвиров изкриви презрително устни.
  - Ние сме още деца, но силни, а те имат спешна работа, няма достатъчно хора, защото войната започна. Един от вас и аз ще работим една смяна, а останалите пазачи ще пуснат пазача в града. Ако през това време останалите се върнат, тогава временно работещите ще бъдат освободени у дома. - Семик погледна умолително Разорвиров, когото смяташе за главния, въпреки цялата интелигентност и представителност на Ласки.
  Лихо се ухили.
  - Изглежда, че ни третират като малоумници. По-добре да пробием с бой, няма ли друг начин да прескочим стената.
  - Спрете да убивате. Ще работя с него, докато проникнеш в града. Вече сме разрушили този свят, трябва поне да направим нещо полезно. - намеси се Владимир.
  -Ето как, върви и работи, алтруист, мокър нос светец. Ясно е защо вие сте наши роби. - Известно дори размаха юмрук почти докосвайки лицето на приятел.
  Тигрите искаха да го ударят, но се сдържаха:
  - Слабостта на хората е моя слабост!
  "Може би можеш да се биеш с мен, сега си силен!" - Известно отново изви юмрук близо до носа Владимир.
  - Не! - твърдо беше момчето от Земята. - Приключих с насилието!
  Наистина, където не минават през проблеми навсякъде, човек трябва поне по някакъв начин да успокои съвестта си. Решено е изключително тривиално. Началникът на стражата не се измами, оставяйки двама, пусна Лихо и Ласка в града, въпреки че последният изглеждаше много закачлив. Грубо опипвайки релефните мускули на Тигров, богато облеченият едър мъж подуши доволно:
  -Като камък, видимо силен, кален човек. Ако вършите добра работа, няма да ви победим.
  Въпреки че Семик също беше силен мъж, в сравнение със скулптурно-релефния Владимир, той изглеждаше почти неравен. Тигрите работеха с ентусиазъм, може би дори с прекомерно усърдие. Заради него камшиците се паднаха и на други роби, защото май бяха лежанки. Когато ме заведоха на вечеря, ме накараха да се измия обилно на поток, хигиената е преди всичко. Храната беше сравнително добра, климатът беше почти екваториално мек, земята беше като пух. Можете да събирате реколтата през цялата година, може би дори свръхпроизводство на селскостопански продукти.
  - Това е и моят брат. - прошепна Самик.
  Мускулесто четиринадесетгодишно момче, с уморено, тъжно лице, не за възрастта си, с голяма синина под окото, вдигна късо подстриганата си глава. изненадан:
  -Какво правиш тук?
  - Наемете брат на непълен работен ден. Самик се усмихна.
  - Вие сте тъпаци, ще ви дамгосат и ще ви пазят до пълнолетие, а после ако не ви сърби нуждата от роби. На юг се появи ново кралство, където са готови да ни купят. - сниши глас момчето и почти прошепна. - Изключително рядко е временните роби да се върнат след изтичане. Обикновено те се обвиняват, че не работят достатъчно, или се държат нахално със собствениците, или дори не изпълняват трудовата норма, която се определя по желание на собствениците. И срокът се натрупва на нов или дори завинаги в игото.
  Друго момче потвърди, показвайки следи от пляскане по широкия си гръб:
  - Ето какво ви очаква.
  -Не се притеснявай, ако има нещо, ще избягаме и ще ви освободим всички. - тихо каза Владимир.
  - Бебешки приказки, виждате триъгълника на рамото, това е марката на временен роб. Начертай още един ред и си роб завинаги. - тихо добави момчето. - Все още не е ад, чист въздух, нормална храна и въпреки че работата е тежка, сме свикнали почти от раждането. Издържаме и можем да живеем дълго. - Нотка на страх се появи в гласа на момчето - И ако те бъдат прехвърлени в мините, където има ужасна воня от факли и изпражнения, а отровните изпарения са по-дълбоки на места, тогава най-силният и най-упоритият роб никога няма да издържи повече повече от две години, повечето умират още през първите седмици и месеци, така че за попълване на пенсионираните, непокорните роби са изпратени в мините. И между другото, децата там имат по-голям шанс да бъдат там, отколкото възрастните, така че за малките е по-лесно да се движат или да бутат количка през тесни мини и щолни.
  Въпреки че Тигърс разбираше, че това момче е право, той беше напълно спокоен. За садистичната артроподна маймуна робството беше по-трудно, отколкото на повърхността, а в мините и мините с техните лабиринти от различни проходи и дупки той винаги ще може да се освободи от оковите и да си тръгне. Къде е увереността? Хиперплазменият компютър, сякаш на твърд диск, записа в мозъка му програма за ориентиране в различни подземия и най-хитри лабиринти.
  Когато марките бяха изгорени, болката се усети, отслабна, сякаш при замръзване, Владимир дори не трепна, но прясно изпеченият роб Семик изкрещя, беше неприятно, когато кожата беше погалена с нажежено желязо. За него смяната явно се забави, той беше принуден да работи в следващия завой, при това в най-трудния участък. Награда за трудов ентусиазъм, право на извънреден труд и смесица от безвъзмездни, гнили зеленчуци и плодове бонбони, които в такъв щедър климат и така няма къде да отидат. И едва когато за кратко време всички светила изчезнаха над хоризонта, им беше позволено да поспят малко. Останалите деца-роби злорадстваха, къде другаде да намерят такъв глупак, той се изкачи в тежък ярем. Тигрите обаче, напротив, се чувстваха щастливи, дори миглите бяха радост за него. Работейки усилено, той извърши ритуал на изкупление за многобройни убийства; И ако мускулите леко трепереха от умора, съветът се чувстваше много по-спокоен.
  Междувременно Лихо и Ласка обмисляха нападението над раирания черно-червен дворец на ерцхерцога. Фронталната атака беше твърде рискована, само тук има няколко хиляди бойци. А в самия град има повече от сто хиляди войници, без да се броят бойните чудовища.
  -Един боец и всички в антисвета. Марс се изкиска.
  Лили свиваше и отпускаше юмруци.
  -Може да използва своя божествен авторитет.
  Как да им го докажем? Нека отново се оставим да ни боцкат със стрели. Тук няма телевизия и няма да ти повярват, дивако! Невестулката изплези езика си не на място.
  - Вече си толкова готин. Ако имахме силово поле и тежки лъчехвъргачки, щяхме да отсечем всичките дванадесет кули с греди. Обаче пак имаме заряд, с рев на лупан и ще се пръснат. - Лихо беше настроен много бойно.
  - Ти си йонизиран. Това е голям град, ако ефектът на дивия страх и паника не действа, ще ни преследват като плъхове. - логично отбеляза момичето.
  - Какво съветвате, отстъпление и предаване? - Известно е, че с целия си външен вид той демонстрира изключителна степен на презрение.
  - Не. Изследвайте и намерете уязвими точки.
  Улиците на големия град бяха пълни с хора. Тук можете да видите повече бедност и мръсотия, отколкото в първия град. Гледаш, виждаш просяци, недъгави, болни, но това го има във всяко населено място, само тук е много по-силно, хваща окото. Въпреки че в този свят стареенето не е така забележимо и биещо на очи, както в земното средновековие. Казва влиянието на древните човешки генетични модификации. Но тя отслабва от поколение на поколение и за съжаление плачевните резултати от деградацията са видими. Посочвайки сбръчканите, прегърбени старици, Лихо не се сдържа и каза високо:
  -Каква мерзост. Смачканите плашила са жалка пародия на велика раса. Ами вижте сами нашите жени позволяват ли си да изглеждат толкова грозни.
  - Известно е, че това е атавизъм, примитивно ниво на израждане. - Самата Ласка беше много отвратена да гледа тази гадост.
  -Какво казваш? - Той направи гримаса, без да разбира Лихо.
  -Той няма нашата подобрена генетика, със супер-регенерация. Следователно приматите без косми са осакатени и назъбени. Симпатизирайте на старите диваци. - снизходително заяви stelznak.
  -Такива изроди, нямат право да бъдат като най-голямата ни нация. Когато пробием при нашите братя, тази изостанала планета ще бъде изчистена! - Лихо отново започна да седи на коня, говорейки непростимо високо.
  Неясните им възгласи привлякоха вниманието на хората. Чуха се гласове на възмущение. Някой извика.
  - Луди глупаци!
  - Защо привлече вниманието! По-добре да унищожим. Отидете на нивото на камуфлаж. - изкрещя Невестулката, забравяйки, че може само да се маскира.
  Лихо обаче не намери нищо по-добро от това да изрита най-близкия пазач от кръгла къща. Ударът попаднал в гърдите и леко зашеметил хлапето. Но мини-войникът нямаше късмет, голата му пета удари остър шип, стърчащ от бронята. Болката отрезви малко Разорвиров и той успя да се втурне като щука в тълпата. Тъй като пазачът не надал веднага вик, децата успели да се отдалечат на безопасно разстояние. Невестулката леко се заби в ухото на приятеля си.
  -Непрекъснато се катериш на буйство, трябва да те предадат в робство. Искаш да умрем безславно.
  -От тези примитивни същества все още трябва да внимаваме! - Момчето беше много ядосано.
  -По-добре помислете как да влезете в замъка и подземния затвор. За нас е известно, ще трябва да слезем в тъмницата, няма да държат затворниците в кралските покои. Невестулката посочи надолу. И тихо, не съвсем на място, с нежен тон добави:
  Ще вземем малко дрехи и документи. Нека минем като слуги или гости. След това се губим в коридорите и надолу, за нашите умения е истинско. Имам мини-компютър, нося го в комплекта за първа помощ, вие сами знаете стандартния набор, ние ще изчислим правилата на войната и трикове върху него ...
  Миниатюрното кибернетично устройство обаче не давало признаци на живот. Гледохвъргачите също са на нула, някак закачени, харчат ултраток за ненужни игри. Ах, безгрижно детство!
  -Плазмодракон в челюстта ми, ще трябва да действам на собствена опасност и риск.
  Първият опит беше изключително примитивен в изпълнението, няколко удара в слабо населено място по главата и деца с подходящ размер бяха неутрализирани. По всичко личи обаче, че са били слуги от най-нисък ранг и мрънкащата Невестулка поискала да дезинфекцират дрехите. Известно е, че накрая той се изплю и заяви, че този план не е добър и е по-добре да се влезе в замъка незаконно. Задачата се усложняваше от факта, че освен многобройна охрана, подходите към двореца бяха охранявани от Танко-тигри и по-малки бикове-лемури.
  -Srezhem няколко влечуги с лазер, ще започне паника и под прикритието ще пропълзим в замъка.
  - Имаме само един зареден лъчев пистолет и оставането тук може да се забави, харчейки последния коз върху създанията. - възрази Невестулката.
  - Не, все още имате гама пистолет. И колко изстрела има заряд? Лихо се намръщи.
  -Този може да драска много дълго време. Не знам със сигурност, може би няколко часа най-форсиран огън и десет пъти повече от спокойния. От гледна точка на енергийните разходи гама оръжията са в пъти по-икономични от лазерните и леко гравиолазерните оръжия. - каза Ласка.
  -Дай ми го! Ще изсечем караулни животни и не е задача да заблуждаваме хората! - предложи на Разорвиров
  Невестулката не възрази. Решено е, че най-добрият вариант е да се стреля от покривите. Трябваше да се избере позиция, невидима от почти стометровите стени на замъка и още по-високите кули. Разорвиров изрази идеята.
  - Би било хубаво да вземем въжета. Владимир разказа, че в древността по този начин са удряли врагове с ласо.
  - Знам, брифингът, зареден в мозъка, е воденето на бойни действия с импровизирани средства при липса на съвременни редовни оръжия. - механично каза Невестулката.
  -И хвърлете примка, знаете ли как? Лихо направи гримаса.
  - Не са ме учили! - честно отговори момичето.
  - И аз, каква грешка! Момчето се намръщи.
  Имаме само седем цикъла. Не е нужно да можем да правим всичко в примитивните бойни действия. Невестулката се разтърси.
  -Добре, съгласен съм, не наведнъж. Мога да хвърля халките, без съществена разлика. - Известно с един скок, откъсна въжето на покрива.
  - И аз мога да го направя, може би можем да хвърлим стени върху зъба? - предложи воинът, без хитри трикове, да си вземе ласо.
  Нека първо елиминираме чудовищата.
  След като зае позиция, Лихо откри огън, за да убие. Гама радиацията накара танковете Тигър да полудеят. Обикновено послушните зверове се разпръснаха из града. От устата течеше кървава слюнка, красивата петцветна раирана кожа беше покрита с мехурчета и падаше на парчета от огромни мускулести тела. В града започна страшна паника, големи и малки животни разкъсаха стотици хора. Хиляди рицари, облечени в тежки доспехи, бяха хвърлени да потиснат разярените създания. Огромни животни със саблени зъби се втурнаха към рицарите, разкъсвайки и измъчвайки както хора, така и лосове и елени. Обикновено тежко бронираните воини предпочитаха по-мощни лосове. В битка рогата не са лоша помощ. Двама рицари в позлатени доспехи бяха по-малки от останалите, но върху еднорози. Очевидно това са били много благородни благородници.
  -Виж Лихо. Колко са малки, явно принцове. И бронята е точния размер за нас. Дайте ми ласото, ще ги сложим с ласо. - предложи невестулката, възхитена от неочакван късмет.
  - Сияйна! Нека изберем момента, в който се губят от поглед. - Лиха се промъкна като индианец.
  Не се наложи да чакаме дълго. Един от ранените Булдо-лемури успя да отчупи копието и да захапе предните крака на еднорога. Малък позлатен воин падна и неговият другар слезе от коня и се опита да издърпа другаря си. Останалите бяха твърде запалени по битката. Огромният Танко-Тигър, въпреки факта, че няколко копия пробиха трупа му, скочи и, счупвайки копията си, повали най-близките рицари. Останалите единодушно нападнаха разяреното чудовище. По това време дори незасегнатите Танко-тигри се втурнаха в битка, привлечени от опияняващата миризма на кръв, така че моментът беше подходящ. Самоувереният Лихо успя да хвърли ласо едва на третия опит, а Ласка се справи с втория. Рицарите бяха доста тежки и въжетата се напукаха и нарязаха кожата, но за щастие успяха да извлекат затворниците на покрива. Разорвиров рязко удари дебелия рицар в лицето, великолепният накъдрен шлем излетя, разкривайки плешива глава.
  -Вижте, това не са принцове, а възрастни шорти и дори с грозни метли по лицата! Мини-войникът изръмжа разочаровано.
  -Типични джуджета, изучавахме това в раздела за клиничните аномалии. - изплю с отвращение момичето към пленниците.
  Вторият нисък рицар се втурна в атака. Невестулката с не момичешка сила ритна в слабините. Въпреки че там имаше метална пластина, нападателят спря и се прегърби, прекалено чувствително място и силен удар. Опонентът на Разорвиров само леко се слиса и на автопилот се опита да намушка нахалното момче с кама. Удар с пръсти в очите парализира атакуващия рицар. Тогава точен удар във врата окончателно го извади от строя. Невестулката изпищя силно.
  - Не ми помагайте, това е моят симулатор.
  Шорти изви пискливо като ненастроена цигулка.
  - Малко копеле, моят меч ще те убие!
  Момичето пърхаше като пеперуда по покрива, избягвайки ловко късия рицарски меч. След това боецът с мини пола контраатакува. Ударите й бяха като скокове на пантера. Шлемът на джуджето излетя и се чу хрущене на счупени шийни прешлени.
  -Съгласен съм прекрасно!
  Младият воин пееше;
  Лилавото съзвездие на Вселената дава щастие,
  в необятната вселена по-красива няма да намериш!
  Известно прекъсна приятелката си;
  -Ние обличаме брони и еднорози. Имат герб, което означава, че тези маломерни кози са титулувани!
  Половин час по-късно мини-войниците, облечени в шикозни доспехи, вече бяха в луксозния дворец. Тук цареше необикновено оживление, рицари, воини, въоръжени слуги тичаха навсякъде. Главната тронна зала също беше пълна с хора - предимно благородници. А ето го и самият ерцхерцог дьо Грант, помпозен тип с дълга огненочервена брада, покрита със скъпоценности като в кралски магазин за бижута.
  -Брой ляво Ками и дясно Цами. Радвам се да те видя! Надявам се, че сте довели войските си? Чиризхан заплашва всички ни.
  Имитирайки пискливия глас на бившия собственик на бронята, Невестулката отговори:
  -Разбира се. Обявили сме тотална покана. Какви са последните новини от бойния фронт?
  -Графе, откъде взе такива учени думи. Не е много добре, вече има първите значителни загуби, много феодали се колебаят. - откровено заяви ерцхерцогът.
  И ние също се съмняваме. - заяви, имитирайки гадния тембър на гласа на Лихо. - Защо започна войната?
  - Ами залавянето на Алимар де Децибела е само извинение. Знаете го, Чиризхан иска власт над целия свят. - уверено заяви ерцхерцогът.
  Предполагам, че няма голяма разлика между вас. Покажете ни този, който започна войната. - Известно, както е типично за яките момчета, той веднага хвана бика за рогата.
  -Защо ви трябва? Ерцхерцогът се оживи.
  Невестулката се намеси в разговора, като изтърси по детски простодушен начин:
  - Елементарно любопитен. Кой е този индивид, превърнал се в антипозитрон на раздора?
  Херцогът погледна подозрително гостите. Той не обичаше такова любопитство и много учени думи. Може би искат да намерят и таблетките? Те говорят със зъби, косят като глупаци или луди мъдреци. И ако е така, без архипапа няма да могат да прочетат нищо.
  - Ако искаш, ще те заведа на гости. Трябва да внимаваме с молбите, но господа, дайте ми рицарска дума и клетва върху свастика - вашата армия да се присъедини към моята армия. - Дьо Гран не показа, че подозира гостите в нещо.
  - Тогава думата на един рицар е твърде скъпа, за да бъде разпръсната. Мога само да гарантирам, че мобилните биоплазмени единици на Ками и Цами няма да ви нападнат! - спомняйки си за кибернетичното видео, изтърси Лихо.
  Колко чудесно изразено. Може би каските им са задръстени. Толкова по-добре, защото лудите не са толкова опасни.
  В подземието на лилавия замък ерцхерцогът палач изрази откровено недоволство. Дебелите му ръце трепереха, а юмруците му се свиваха и отпускаха:
  - На какво основание го отведохте, господин кардинал?
  -Има заповед от най-великия и най-светия архипапа на Гидем. Виждате свещения бик. - Кардиналът за трети път пъхна свитък пергамент с печат под носа на тъповидния мъчител.
  - Това е моята жертва, наше право... - Месестото лице на горилата-палач, с наклонено чело на горила, се тресеше недоволно. Малките очи показваха раздразнение.
  -Какво говориш, ти си само инструмент за разследване, знай си мястото, ако не искаш сам да станеш жертва. - изсъска отровно кардиналът, слаб и висок като бурния Дон Кихот, и направи страшна физиономия.
  - Поне уведомихте де Грант. - Масовият бандит избледняваше.
  -Няма нужда, тъй като има бик и право на реда на огнената свастика. Каква ступа дими в ръцете ти? - смръщи се кардиналът отвратено, от гадната миризма на изгоряло.
  - Аз бях този, който подготви подарък за Али, горещи въглени. - Брякнул Кингпин със сериозен тон.
  - Изрод, умствено изостанал примат, Алимар е принцът на кръвта, а въглените оставят мехури. Кардиналът беше бесен. - Явно искате всички да видят следите от вашите разпити, да ни създавате нови проблеми?
  Аз съм експерт в своята област, въпреки че не мога нито да чета, нито да пиша. - каза гордо великан с корем, в който можеше да се напъха цял овен. В допълнение към традиционните методи и безследните мъчения, аз изобретих такава машина. Красотата!
  Грубо почукване на дебелата врата прекъсна лафовете на професионалния мъчител. Ерцхерцогът, двама фалшиви графове и дузина стражи влязоха в задушната мраморна зала. Кардинал, приличащ на богомолка в трицветна роба на върховно божество и свастика на верига, изглеждаше на Лихо много комичен. Все пак възрастните трябва да са големи и мускулести, а козята брада е атавизъм на дивак. Дебел, огромен палач с пет треперещи, настръхнали бради приличаше на сумоист. Коремът на мъчителя беше покрит с червена кожена престилка, а ръцете му бяха по-дебели от биволски бутове и в никакъв случай не бяха направени само от тлъстина.
  -Къде е затворникът? - извика Лихо нахално без повече предисловия.
  Глупавото лице на мъчителя се изкриви, въпреки че по принцип няма къде да се изкриви повече такава изродена физиономия.
  - Яде! - последва глупав отговор.
  Улови заплашителния жест, палачът набързо се поправи:
  - Взето от светите отци! Заведоха го при архипапа в Гидем.
  -Настигни и спри, върни се! - Известно наредени, сякаш те самите са истинският владетел на планетата.
  Кардиналът изсумтя презрително.
  -Късен. Той беше изведен през подземен проход и поставен на плъх-летец. Никой не може да лети по-бързо от него.
  - Глупости, всеки имперски боец е милион пъти по-бърз от вашия птеродактил. - излая Невестулката и направи крачка напред.
  Разтърсвайки стомаха си, палачът сбърчи най-милото си лице:
  - Виждам, че сте учени хора и ще можете да оцените моето изобретение на машината за разпит.
  - Едва ли ни изненадва, но е любопитно. Да, херцог, ще отидем при вашия архипапа, бедният нещастен град Хидем ще го вземе. - Той оголи зъби на леопарда, който обаче под козирката е напълно незабележим и следователно безсмислен Лихо.
  В съседната стая миришеше на кръв, черен пипер и изгоряло месо. Набити асистенти в червени роби прошепнаха зловещо. Нещо средно между стан и вретено заемаше центъра на стаята.
  -Това е просто тук, вълната се търка и пергаментът е запоен върху тези топки. И тогава, свързвайки се с игли, и се изсипват искри. Ако забиете две игли в езика си и още две в ушите си и завъртите дръжката, тогава очите ще изскочат и ще светнат като електрически крушки. Светят особено красиво в тъмното, капят сълзи, искрят, невероятни усещания и никакви следи. Хахаха! - изкиска се палачът, сякаш всъщност нищо не може да бъде по-смешно.
  - Примитивен електрошоков пистолет, на електростатичен принцип. Триенето натрупва заряд върху най-простия кондензатор под формата на топки. - вмъкна се научена Невестулка.
  Мъчителят каза нежно с отрова в гласа си:
  - Може би свалете шлемовете си, милордове. Тук е задушно, стелажа беше затоплен наскоро
  - Не, не сме горещи. - изръмжа Лихо, макар че всъщност наистина беше така, в бронята пареше като в сауна.
  Ерцхерцогът се приближи до палача, а тъпото му обръснато лице беше подозрително лукаво и любезно.
  -Какво криеш палач?
  Той спокойно и много плавно завъртя лоста на шпиндела.
  Лихо и Ласка изведнъж усетиха, че под тях няма под. Силата на гравитацията ги отнесе надолу. Чисто рефлекторно министалзанът успя да хвърли късия си меч към дебелия корем на палача. Мечът прониза огромен корем точно на мястото, където под престилката (веднага се спука) имаше татуировка на десеторък рак - семейния герб на ерцхерцога. Фонтан гъста кръв оплиска костюма и лицето на благородника. Мъчителят хриптеше, изстисквайки с мъка думи и лилави мехурчета. Гласът се разгадаваше много трудно:
  -Разпознах ги, отгатнах от инстинкта на опитен следовател. Това са демоничните деца, за които сте чували. Жалко, че няма да се налага да гледам в светещи и блеснали от болка и течение очи, измъчващи такива сладки мацки.
  Dulupula de Grad old, викайки възможно най-силно, заповяда:
  -Взривете алармата, пазачи в подземния тунел. Боговете и демоните не умират от падане върху гранит!
  Над замъка зазвучаха големи медни рогове и се чу тропотът на много тичащи рицари и по-прости воини. Палачът бързо отслабна. Кардиналът измърмори нещо, изпуснатата факла подпали брокатената тога на ерцхерцога, карайки благородника да изпищи сърцераздирателно от дива болка. Под звуците на нестройна песен редиците на бойците се спуснаха в подземието. Беше очевидно, че пееха повече от страх, все още страхувайки се от непознати демони, отколкото от излишък на боен ентусиазъм;
  Вятърът ще разсее сивата мъгла,
  Ангелът ще разцепи крепостта на злите облаци!
  В полето могила е пълна с военна кръв,
  Ругатнята осветява розов лъч.
  
  Скъпата плаче в скръбно чело,
  Пръстите механично тъкат корона.
  Ще бъдем, заедно ще стане светло,
  Страданията ни скоро ще свършат!
  
  Светлина озари родината ни,
  Падналите се бориха заедно - живи,
  Господ да ни даде ярост, сила.
  Ще победим, ще защитим родната земя!
  
  Вярваме, че братята ще се върнат от войната,
  Въпреки че ни струваше много.
  В крайна сметка пред боговете всички сме равни,
  Дълг за изпълнение - пред велика държава!
  Следва продължение....
  Коментари, които могат да бъдат пропуснати или осмеяни, над един вид хумор;
  -В Super Fighter с всяка серия, колкото по-нататък, толкова по-готино!
  - А кога ще ме убият?
  - Ти си безсмъртен! Ще живееш, докато таксите паднат!
  "Последният герой" Арнолд Шварценегер.
  ___________________________________________________________
  Защо се разпадна СССР?
  - Нямаше секс!
  "Така лилавото съзвездие има бъдеще!"
  
  Каква е разликата между литературната звезда и тази в небето?
  -Тази, че една литературна звезда може да се угаси с обикновен калдъръм!
  
  Каква е разликата между амбициозен писател и известен?
  -Начинаещият иска да създаде най-доброто творение в света, а този със слава, това, за което се плащат пари!
  От сайта за рецензии на романи Lucifer's Armageddon!
  Работата все още започва, тя само набира скорост, стръмността на динамиката, предстоят нови невероятни приключения, фантастични дори за научната фантастика. Внезапни непредсказуеми обрати в сюжета. Епичната битка ще се проведе в цялата вселена и в други безкрайни хипер-мега-вселени. В мащаб безпрецедентен в човешката фантастика! Побързайте да закупите продължението на поредицата - новият роман "Главният ключ на подземния свят!" Очаква ви уникално изживяване!
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"