Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ŞƏr İlahasi Kaliya QarŞi SariŞ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Adi, çox gözəl olsa da, sarışın tələbə Yelizaveta Şukina gözlənilmədən özünü müasir dünyadan seçilmiş və qaçırılmış vəziyyətdə tapır. Və o, özünü pis ilahə Kali səltənətində tapır. Orada bir tələbə qız həbsdədir. Lakin onlar ona dəhşətli ilahənin qara sarayından qaçmağa kömək edirlər . Və Elizabeth elf şahzadəsi ilə tanış olur və onu yeni, çox maraqlı sərgüzəştlər gözləyir.

  ŞƏR İLAHASI KALIYA QARŞI SARIŞ
  ANNOTASİYA
  Adi, çox gözəl olsa da, sarışın tələbə Yelizaveta Şukina gözlənilmədən özünü müasir dünyadan seçilmiş və qaçırılmış vəziyyətdə tapır. Və o, özünü pis ilahə Kali səltənətində tapır. Orada bir tələbə qız həbsdədir. Lakin onlar ona dəhşətli ilahənin qara sarayından qaçmağa kömək edirlər . Və Elizabeth elf şahzadəsi ilə tanış olur və onu yeni, çox maraqlı sərgüzəştlər gözləyir.
  PROLOQ
  Yelizaveta kurs işini internetdən yüklədi və bundan məmnun qaldı. Qız çox gözəl olduğu üçün çox həvəssiz oxuyurdu. Saçları günəşdə kilsələrin günbəzləri kimi parlaq, parıldayandır və fiquru, üzü və dərisi, hər şey mükəmməldir.
  Və təbii ki, belə bir görünüşlə pul qazanmaq problem deyil. Xüsusilə, hətta müxtəlif jurnallar üçün fotoşəkil çəkdirməyə icazə verin. Yaxşı, və təkcə bu deyil.
  Yelizaveta Moskvadakı Rəssamlar Xiyabanına getməyi və münasib ödəniş müqabilində portretlər çəkdirməyi də çox sevirdi. Bəzən o, hətta özü də eskizlər çəkirdi.
  Ancaq belə oldu ki, məsələn, rəssam Narcissus bir qızın yalın ayağını boyaya batırmaq və zərif izini buraxmaq üçün on min rubl istədi.
  Elizabeth bunu üç dəfə etdi: qırmızı, sarı və mavi, belə sadə bir şəkildə otuz min rubl qazandı. Düzdür, sonra boya asetonla yuyulmalı idi, bu o qədər də xoş deyil.
  Bəli, o, çox gözəl qızdır. Və o, kiçik rollarda da olsa, artıq bir neçə dəfə çəkilib.
  İndi o, Moskvanı hündürdaban ayaqqabılarla gəzir və yenidən Rəssamlar Xiyabanına getmək, yoxsa əyləncə parkında əylənmək barədə düşünür. Hər şey pulla bağlı deyil.
  Özün üçün yaşamalısan və gənc ikən əylənməlisən. Baxmayaraq ki, bakirəliyinizi qorumağı unutmayın. İlk görüşdüyünüz insana bunu verməyin. Ən yaxşısı özünüzə səksən yaşında milyarder ər tapmaq olardı. Və bu seçim optimal görünürdü. O, zəngin bir dul qadın olaraq qala bilsin.
  Və sonra ərinizin şirkətini menecerə həvalə edərək, öz zövqünüz üçün yaşayın.
  Qız oxudu:
  Zəngin olmaq istəyirsənsə,
  Xoşbəxt olmaq istəyirsənsə...
  O zaman donqar doğulma,
  Və çox gözəl doğul!
  Birdən dəbdəbəli Cadillac qızın yanında dayandı. Və oradan baxdı ... Xeyr , qocanın başı yox, zümrüdlərlə bəzədilmiş çalmalı gözəl bir gənc. O, çox yaraşıqlı və çox gənc və təzə idi.
  Təbəssümlə dedi:
  - Şahzadəm, mənimlə Moskvanın ən bahalı restoranına minmək istərdin?
  Elizabet cavab olaraq başını tərpətdi, mirvari dişlərini tərpətdi və cingildədi:
  - Böyük məmnuniyyətlə! Çox gözəl !
  Gənc əllərinə iri brilyantdan üzüklər vurub cavab verdi:
  - Mən də çox varlıyam və bu sizin üçün daha vacibdir.
  Sarışın qız başını tərpətdi və cavab verdi:
  Zəngin olmaq istəyirsənsə,
  Xoşbəxt olmaq istəyirsənsə...
  Mənə brilyant verin
  Dəyərli padşahımız!
  Və o, qızıl yarpaqla örtülmüş Cadillac-a tərəf tullandı. Və səssizcə açılan qapıya atıldı.
  Cazibədar gənc onu qucaqlayıb dodaqlarından ləzzətlə öpdü. Elizabetin başı fırlanmağa başladı və o, çamasının altından insan qulaqları əvəzinə vaşaq kimi qulaqların çıxdığını gördü .
  Amma gözəl sarışın təəccüblənməyə vaxtı olmayıb. Baş daha çox fırlanmağa başladı və məftunedici başdakı şüur söndü.
  . FƏSİL Љ 1.
  Elizabeth yarı şüurlu vəziyyətdə bir görmə qabiliyyətinə sahib idi. Qız xəyal etdi ...
  , göy qurşağının bütün rənglərində parıldayan qanadları olan nəhəng bir kəpənəyin üstündə oturaraq səmada uçur .
  Və onun ətrafında tüklü, rəngli buludlar var. Qız ayaqları hündürdaban ayaqqabıda buğumayaqlı həşəratın arxasına söykənir.
  Sarışın qız sağ əlində sehrli çubuq tutur və təbii ki, zarafat kimi oxuyur:
  Təəccüblənməməyinizi xahiş edirəm
  İndi boks varsa, sumo yox!
  Varsa, varsa, boks varsa, sumo yox!
  Buluddan bir əjdaha ona tərəf uçdu. Çox böyük deyil , təxminən bir albatros ölçüsündə və üç kiçik başlı. Və bu heyvan gözlənilmədən nazik bir səslə cıvıldadı:
  -Mehribansan, xala?
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Bəli , mehriban!
  Əjdaha balası sızladı:
  - Dondurma istəyirəm.
  Sarışın qız təbəssümlə soruşdu:
  - Hansı dondurma?
  Üçbaşlı balaca canavar hönkürdü:
  - Alma tortu qaydasında!
  Elizabet onu götürdü və sehrli çubuğunu silkələyib qışqırdı:
  - Üç paket şokoladlı dondurma!
  Dondurma və qəhvəyi kütlə lopaları əjdahanın üzərinə düşdü. Balaca canavar dilini yaladı və cingildədi:
  - Çox dadlıdır, xala!
  Sarışın qız güldü. Və gözəl əjdaha dadlı və şirin maddəni yaladı.
  Elizabeth çubuqunu yenidən yellədi və qaymaqlı dadlı pomidor sevimli canavarın başına dəydi . Və əjdahanı ləkələdi.
  Yanında bir yeniyetmə qız göründü. O, ayaqyalın idi, amma əynində dəbdəbəli tunika və qiymətli daşlardan hazırlanmış zinət əşyaları vardı.
  Qızın da əlində sehrli çubuq var. O, onu bükdü və krem və şokolad yoxa çıxdı. Balaca əjdaha inciyərək dedi:
  - Niyə xalasınız, hə?
  Qız təzim edib cavab verdi:
  - Mən qrafinya pəri Draxmayam. Bəs sən kimsən?
  Sarışın əminliklə cavab verdi:
  - Yelizaveta Şukina. Tələbə və model.
  Hər iki gözəl bir-birinə göz vurdu. Çılpaq ayaqlarında qiymətli üzüklər parıldayan pəri qeyd etdi:
  -Sən daha çox şahzadəyə oxşayırsan.
  Əslində, Elizabeth çox müxtəlif bəzəklər və parlaq daşlar taxır.
  Sarışın cavab verdi:
  - Sən də ... Ay ay, belə alicənab insan niyə ayaqyalındır?
  Draxma təbəssümlə cavab verdi:
  - Mən pəriyəm - təbiətin ən yüksək Tanrılarının qohumuyam. Cadu zamanı, ayaqqabı olmadıqda, çılpaq ayaq barmaqlarından istifadə etmək daha rahatdır.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Aydındır! Siz çox gözəlsiniz, amma saçlarınız təbiidir yoxsa boyalı?
  Ayaqyalın pəri qız güldü, yeddi rəngli saçlarını tərpətdi və cavab verdi:
  - Bəli və xeyr! Bu boya deyil və eyni zamanda yeddi rəng mənim çox yüksək səviyyəli sehrbaz olduğumu simvollaşdırır!
  Və gözəllik çılpaq barmaqlarını döydü və yaxşı bir tank ölçüsündə bir tort göründü. Eyni zamanda krem çiçəklərlə, müxtəlif çalarlarda o qədər zəngin bəzədilmişdi ki, çox iştahaaçan iyi gəlirdi . Tort çox zəngin görünürdü.
  Elizabet şirin təbəssümlə qeyd etdi:
  - Bunlardan birini yesək, mədəmiz partlayar.
  Draxma başını tərpətdi və cavab verdi:
  - Bu tortu ac uşaqlara verərdik!
  Pəri qız isə sehrli çubuğunu silkələdi. Və onlar, iki gözəl, özlərini toyuq ayaqları üzərində olduqca böyük bir daxmanın yanında tapdılar. Yanında otuz yaşına yaxın görünən, uzun, qırmızı saçlı bir qadın uçurdu. O, bir minaatan idi, bir əlində zərli sapı olan dəbdəbəli süpürgə, digər solda isə sehrli çubuq var idi.
  Onun qarşısında tarlada on yaşından on dörd yaşına qədər uşaqlar işləyirdi. Uşaqlar cırıq cır-cındır, ayaqyalın və arıq idilər. Onlar tarla becərdilər, çaparlar, şum çəkdilər və xərəyələr daşıyırdılar.
  başlarında dəbilqə olan çox çirkin ayılar qamçılayırdılar .
  Və hərdənbir qamçı fit çalırdı.
  Elizabet qışqırdı:
  - Uşaqlarla necə davranırsan!
  Sarışın qız isə sehrli çubuğu ilə səkkizlik düzəltdi. Və zirehli orkların üzərinə şokoladlar, şirniyyatlar, şəkərli meyvələr, drajelər, lolipoplar və dondurma paketləri düşdü. Tüylü ayıları səpdilər və hətta qəzaya uğradılar.
  Ayaqyalın, ac uşaqlar isə belə var-dövləti görəndə yeməyə hücum etdilər.
  Orklar onları dayandırmağa çalışdılar, qamçı və dəyənəkləri yellədilər. Baba Yaga süpürgəsi ilə havaya qalxdı. Bir dalğa yüksəldi və sunami kimi idi. Elizabeth və onun kəpənəyi atıldı və kiçik əjdaha fırlandı.
  Pəri Draxma sehrli çubuğunu fırladı. Və qasırğa sakitləşdi, dalğalar düşdü.
  Arıq, yarıçılpaq, ağır işdən yorulmuş uşaqlar ağızlarına şirniyyat və başqa yeməklər doldururdular. Ork nəzarətçiləri qamçılarını yelləyərək onları döyməyə çalışdılar.
  Elizabet sehrli çubuğunu yenidən yellədi. Və qaymaqlı tortlar tüklü və iyli orklara doğru uçdu. Pəri də artefakt üzükləri ilə bəzədilmiş çılpaq ayaq barmaqlarını vuraraq əlavə etdi. Və nəticədə bir enerji axını alovlandı. Və orkların dəriləri alovlandı və zirehləri əriməyə başladı.
  Olduqca gözəl və qırmızı saçlı bir qadın olan Baba Yaga dişlərini açıb ağzından təsirli pələng dişlərini çıxararaq qışqırdı:
  - Niyə narahat edirsən, Draxma? Biz təsir dairələrimizi çoxdan bölmüşük!
  Elizabet qışqırdı:
  -Uşaqları ələ salırsan! Və buna dözmək olmaz!
  Baba Yaga aqressiv şəkildə mızıldadı:
  Bu başqa kimdir ? Bəs niyə başqasının işinə qarışırsan?
  Sarışın qız gülümsəyərək cavab verdi:
  - Mən kiməm? Bunu bir mahnı ilə deyə bilərsiniz!
  Draxma başını tərpətdi:
  - Bəli, mənim yeni dostum çox musiqilidir! Bəlkə ona qulaq asarsan?
  Yarı əridilmiş zirehlərdə olan orklar büküldü, qışqırdı və uladı. Onların çox əziyyət çəkdikləri aydın idi.
  Baba Yaga güldü. Görünür, o, tüklü partnyorlarına heç yazığı gəlmir. Və o hönkürdü:
  - Bir çiçək oxu, utanma!
  Elizabet onu götürdü və hiss və həvəslə oxudu:
  Mən bundan heç bezmirəm
  İç, çölə çıx, oğlanlara aşiq ol !
  Və cəsarətlə faşistləri öldürün,
  Mən Adolfla rəqabət apara bilərəm!
  Mən Adolfla rəqabət apara bilərəm!
  
  Təbii sarışın,
  Və sevgidə rezin bant lazım deyil!
  Dünyanın yarısı mənimlədir,
  Təbii sarışın!
  
  Yenə faşistləri cəsarətlə döydüm,
  Yeni rekordlar qoyuram!
  Mən düşməni səbəb üçün əzdim,
  Hamının üzünü qıra bilərəm !
  Hamının üzünü qıra bilərəm !
  
  Təbii sarışın,
  Mənə sevgidə rezin lazım deyil!
  Dünyanın yarısı ayağımın altındadır,
  Təbii sarışın!
  
  Soyuqluğuma kim inanmaz,
  Bir az qızın dabanı olacaq...
  Bil ki, qorxaqlıq axmaqlıqdır,
  Krautları yıxıram!
  Krautları yıxıram!
  
  Təbii sarışın,
  Mənə sevgidə rezin lazım deyil,
  Ərim mənimlə titrəyir,
  Təbii sarışın!
  
  Fuhrerdən daha soyuq olmaq istəyirsiniz?
  Və faşistlərin götünü döyün...
  Krautlara güllə əsirgəməyin,
  Penelope oynayın!
  
  Yaxşı, döyüş qanlı,
  canım yanır...
  Bütün bunlar şöhrət üçün deyil
  Sirr və həll buradadır!
  Sirr və həll buradadır!
  
  Təbii sarışın,
  Mənə sevgidə rezin lazım deyil!
  Və mənim bir polad arxam var,
  Təbii sarışın!
  Təbii sarışın!
  Baba Yaga güldü. O, sehrli çubuğunu silkələdi. Yarı yanmış orklar sakitləşdi. Yağış selləri onların üstünə töküldü. Uşaqlar oturdular.
  Nəhəng tort oğlan və qızlardan ibarət ayaqyalın komandaya doğru üzdü.
  Pəri sehri oxudu. Və nəhəng torus parçalara ayrıldı . Və hər bir uşağın qarşısında qızıl boşqab, bıçaq və çəngəl çıxdı.
  Baba Yaga əmr etdi:
  - Hamınıza dincəlməyə və yemək yeməyə icazə verirəm!
  Uşaqlar, əsasən, parlaq başları ilə başlarını tərpətdilər və yeməyə başladılar.
  Elizabet təəccüblə soruşdu:
  -Bu bədbəxtlərin valideynləri haradadır?
  Baba Yaga təbəssümlə cavab verdi:
  - Bunlar əslində uşaq deyil. Bunlar böyüklərin ruhlarıdır, öldükdən sonra uşaq bədənlərini aldılar və yenidən təhsil üçün dünyamıza göndərildilər. Və etiraf etməlisiniz, peşə terapiyası daha humanist idi!
  Elizabet ətrafa baxdı. Ətrafda yamyaşıl, dəbdəbəli çiçəklər olan ağaclar böyüyür, xoş ətir yayılırdı. Hətta Baba Yaqanın qalası da çox qonaqpərvər görünürdü.
  Qız razılıqla başını tərpətdi:
  - Bu Cəhənnəmə oxşamır!
  Draxma qeyd etdi:
  - İnsanların ibtidai anlayışında Cənnət və Cəhənnəm yoxdur. Öz xassələri və parametrləri olan paralel və çoxvektorlu dünyalar var . Və burada bu uşaqların günəşdə ən yaxşı yer əldə etmək şansı var!
  Baba Yaga başını tərpətdi və dedi:
  - Bəli, kim sağlığında yaxşı işlərdə böyük idisə, bədən qabığı öləndən sonra paralel dünyada padşah və ya şahzadə ola bilər! Beləliklə, kainatda hər şey nisbidir. Mən də keçmiş həyatda kraliça olmuşam.
  Pəri qrafinya başını tərpətdi:
  "Əvvəlcə o, özünü qul kimi təcəssüm etdirdi və plantasiyalarda işləyirdi. Lakin sonra o, tələbə kimi bir sehrbaza satıldı və bu dünyada Baba Yaga səviyyəsinə yüksəldi. Və bu heç də zəif karyera deyil!
  Elizabeth fit çaldı və qeyd etdi:
  - Heyrət! Vay! Onda mən kiməm?
  Draxma qışqırdı:
  Kövrək rəngli ləçək,
  Sən yalnız səyahətin başlanğıcındasan...
  Ətrafdakı dünya qəddar olsa da,
  Sadəcə irəli getmək lazımdır!
  Oğlanlardan biri şort və cırıq köynəkdə, çılpaq, qaralmış və cızıqlanmış ayaqları parıldayan, tortu bitirdikdən sonra havada üzən üç xalanın yanına qaçdı və qışqırdı:
  - Mən, Markiz de Sad! Məşhur insan.
  Baba Yaga hədə-qorxu ilə qışqırdı:
  - Deyəsən, markizin çılpaq dabanlarına dəyənəklə vurmaq istəyirsən?
  Oğlan baş əydi və təbəssümlə cavab verdi:
  "Mən artıq bir neçə əsrdir ki, qul olmuşam." Niyə məni əsgərliyə aparmırlar? Mən həm skvayder, həm də nağaraçı ola bilərəm. Əks halda, düzünü desəm, işdən axmaq oluram!
  Draxma qeyd etdi:
  - Bəlkə, əslində, ona şans verməliyik. Məsələn, işə getmək?
  Baba Yaga qeyd etdi:
  - Kim götürsə! Bilirsiniz, burada fərqli ola bilər. Markizə birtəhər keçmiş həyatda təhsilli bir insan kimi bir məmurun köməkçisi olmaq təklif edildi. Bunu belə uydurdu. Bundan sonra oğlanı çılpaq dabanlarında çubuqlarla döyüblər. Və necə qışqırdı.
  Təxminən on iki yaşında görünən gənc markiz qeyd etdi:
  "İki yüz ildən çoxdur ki, ayaqqabı geyinmirəm." Dabanlarım isə dəvə dırnaqları kimi sərtdir. Və bəzən doldurulmuş kalluslar qaşınmağa başlayır . Və sonra dabanlarınızdakı çubuqlar çox zərər verməyəcək!
  Elizabet güldü və qeyd etdi:
  - Cazibədar. Beləliklə, iki yüz ildən çox vaxt keçsə də, hələ də uşaq olaraq qalmısınız?
  Oğlan başını tərpətdi:
  - Yalnız xaricdən! Kölə olduğumuz müddətdə bədənimiz dəyişmir. Əsgərliyə getsəm, onda yavaş-yavaş da olsa, artıq orada böyüyəcəm. Ancaq burada yalnız paltarlar işdən köhnəlir və bizə hər beş ildən bir yeniləri verilir . Ayaqqabılar ... Burada dörd günəş var - çox istidir. Çox vaxt köynəksiz də işləyirəm, bu, daha xoşdur!
  Baba Yaga qeyd etdi:
  - Markiz de Sad sadəcə ləzzətlidir! Bəlkə dabanlarını dəvəquşu lələyi ilə qıdıqlayacağam, o da mənə nağıl danışacaq.
  Bir vaxtlar rütbəli zadəgan və bədnam yazıçı olan oğlan qeyd edirdi:
  Bəzən yaxşı yazıram
  Bəzən cəfəngiyyat olduğu ortaya çıxır!
  Bu dünyada hər şey fırlanır,
  Və bu, həqiqətən, boş boş şeydir!
  Elizabet başını tərpətdi və soruşdu:
  - Bəlkə böyük şokoladlı konfet istəyirsən?
  Oğlan ciddi cavab verdi:
  - Böyük bir fincan yaxşı ispan şərabına və ya Yamayka romuna üstünlük verərdim!
  Baba Yaga güldü və qeyd etdi:
  - Uşaqlara spirtli içki qəbul etmək qadağandır!
  Markiz oğlan etiraz etdi:
  - Mən uşaq deyiləm! Orduda isə mağaranın bir hissəsi var.
  Draxma ehtiyatsızlıqla çubuğunu silkələyərək qeyd etdi:
  - Likör ilə daha yaxşı konfet cəhd edin!
  Və gənc qulun əlində şokolad çəlləkləri peyda oldu. Oğlan onları dişlədi və oxudu:
  Sevgi və ölüm, yaxşı və pis,
  Nəyin müqəddəs, nəyin günah olduğunu başa düşmək yazılmayıb!
  Sevgi və ölüm, yaxşı və pis,
  Biz ölə bilmərik, yalnız bir varlıq var!
  Bir qız çılpaq, kiçik, yuvarlaq dabanlarını göstərərək onlara tərəf qaçdı. O, açıq saçlı və çox şirin idi. O, təzim etdi və cikkirdi:
  - Mən Xanım Qışam! Xanım kimi tanınır. Mən də yüksəliş istəyirəm.
  Qızın əynində qısa, cırıq, iri deşikli tunika vardı. Onun kiçik ayaqları zərif idi, lakin ayaqları artıq buynuzlu və cızıqlı idi. Görünür ki, o, bir əsrdən çoxdur şumlayır.
  Elizabet gülümsədi və cavab verdi:
  - Elədirmi? Amma qoca qadın olmaqdan yaxşıdır.
  Qız qeyd etdi:
  - İyirmi altı yaşımda edam olundum və yaşlı qadın deyildim. Markiz de Sad yetmiş dörd yaşında öldü, deməli, heç olmasa yaşadı!
  Şortikli oğlan başını tərpətdi, yalın ayağı ilə çəmənliyə daş basdı və oxudu:
  İlləri qaytarmaq olmaz desələr də,
  Və sanki bədən sadəcə köhnəlib...
  Yeni bir dünyada səyahətimizə başlayırıq,
  yeni bir fikir hazırlayırıq !
  Markiz oğlan isə köhnəlmiş köynəyini cırıb kirəmitli qarnını göstərdi. Əzələli oğlan köynəksiz daha yaraşıqlı görünürdü. Şortda, həm də cırıq olsa da , gənc idmançıya bənzəyirdi.
  Və o, qollarında və ayaqlarında heykəllənmiş əzələlərini nümayiş etdirərək rəqs etməyə başladı.
  Sonra markiz oğlan çılpaq barmaqları ilə bir çınqıl götürdü və daha yüksəklərə atdı. Sonra onu məharətlə ayağı ilə tutdu və yenidən iki çınqıl atdı. Və onları yenidən tutdu.
  Elizabeth qışqırdı:
  - Gözəl! Necə də gözəl görünür !
  Balaca əjdaha oğlanın yanına uçdu. O, yumru, cızıqlı dabanını yaladı və cik-cik dedi:
  - Qardaş?
  Oğlan çılpaq ayaqlarını otların üzərinə sildi və hirslə mızıldandı:
  - Bacı!
  Balaca əjdaha qışqırdı:
  - Mənim dostum!
  Draxma güldü və oxudu:
  Uşaqlar nədənsə zəncir kimi zəncirlənir,
  Çətin anlarda kiməsə lazım olmaq...
  Su tökməyin, ətrafda hamı zarafat edir,
  Həqiqi, sadiq dost budur!
  Kiçik əjdaha bir parça tort gördü, ona tərəf qaçdı və yumşaq, şirin kütləni üç dillə yalamağa başladı.
  Qız-miledi qışqırdı:
  - Cazibədar heyvan. Mən belə bir itə sahib olmaq istərdim!
  Elizabeth susdu:
  Anna de Bayle Konstansa zəhər verdin ? Bonacieux ?
  Qız yalın ayağı ilə likör konfetinin üstünə basdı. Onu əzdi, inlədi və cavab verdi:
  - Qısqanclıq üzündən. Mən Dartanyanı çox sevirdim !
  Baba Yaga gülümsədi:
  "Buna görə də bu pis qıza hər cümə günü şillə vurulur." O, günahsız bir ruhu öldürdü.
  Elizabet gülümsəyərək soruşdu:
  - Bəs başqa cinayətlərə görə?
  Draxma burada danışdı:
  Bekingen hersoqu olduqca əclaf idi. Bəli və o, vətəni Fransaya xidmət etdi. Bununla belə, onu tələbəm kimi qəbul etməyi düşünürəm!
  Qız-miledi qışqırdı:
  - Əlbəttə, götür. Çünki mən axmaqcasına plantasiyada çapan gəzdirməkdən, xərəyə daşımaqdan və ya məhsul daşımaqdan yoruldum. Karxanalarda müxtəliflik var. Mən dörd əsrə yaxındır ki, buradayam. Kefim yoxdur !
  Elizabeth fit çaldı və qeyd etdi:
  - Bəli, çoxdur. Hətta ABŞ-da iyirmi il həbsdən sonra ömürlük həbsə məhkum edilmiş şəxs əfv edilə bilər!
  Baba Yaga qeyd etdi:
  "O, çoxdan quldan orduya, cadugərliyə və ya hətta bir qız keşişə köçürüləcəkdi, amma Miladinin çox şöhrəti var. Ona sehr öyrətməkdən qorxurlar - o, xain qızdır!
  Markiz de Sad, o oynaq oğlan başını tərpətdi:
  - Ara-sıra tamaşalar və əyləncələr bir yana, məşğuliyyət terapiyası cansıxıcı olur . Həqiqətən, karxanalarda ən azı əzələlərinizi inkişaf etdirə bilərsiniz.
  Baba Yaga başını tərpətdi:
  - Nəzərə alacam! Beləliklə, karxanalara gedəcəksiniz!
  Markiz oğlan qışqırdı:
  - Xahiş edirəm məni satışa çıxarın! Kimsə məni hərracda mütləq alacaq.
  Draxma güldü və qeyd etdi:
  - Heyrət! Vay! Özü, keçmiş titulu zadəgan, satmaq istəyir, bir növ şey kimi!
  Markiz de Sad oxudu:
  Qəlbimiz dəyişiklik tələb edir
  Gözlərimiz dəyişikliyə ehtiyac duyur...
  Ürəyimizdə və göz yaşlarımızda,
  Və damarların nəbzləri...
  Dəyişiklik, dəyişiklik gözləyirik!
  Qul isə yalın ayaqlarını möhürlədi. Bu, həqiqətən canlı oğlandır.
  Balaca əjdaha təqlid edərək cingildədi:
  -Dəyişikliklər, dəyişiklikləri gözləyirik!
  Və o, fırlanan top kimi fırlandı , sürünən çox yaraşıqlı və yaraşıqlıdır.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Və o, çox şirin bir balaca əjdahadır.
  Göydə parlaq bir nöqtə görünəndə Draxma nəsə demək istədi. Kimsə onlara tərəf uçurdu.
  Pəri qız qışqırdı:
  - Bu əladı ! Görünür, su pərisi kəpənək yarışır.
  Sarışın qız təəccübləndi:
  - Necədir, su pərisi kəpənək?
  Baba Yaga gülərək cavab verdi:
  - Bu, eyni anda həm su pərisi, həm də kəpənək olduğunuz zamandır. Sizi nə təəccübləndirir?
  Elizabet çiyinlərini çəkdi və qeyd etdi:
  - Mən belə inanılmaz canlılar haqqında eşitməmişəm!
  Qırmızı saçlı cadugər qadın cavab verdi:
  - O zaman özünüz görürsünüz. O, suyun altında yaşaya və havada uça bilər! Və bu əladır .
  Həqiqətən, dörd günəşdə qızıl yarpaqdan daha parlaq və daha gözəl parıldayan gümüş quyruğu və qanadlı bir qız göründü.
  Pəri qışqırdı:
  - Baronessa de Dashing, sizi salamlayıram!
  Su pərisi kəpənək güldü və cavab verdi:
  - Mən də sizi salamlayıram, qrafinya! Qoy dünyada işıq olsun.
  Markiz oğlan sızıldadı:
  - Bəlkə məni ala bilərsən? Mən dəniz krallığını ziyarət etmək istəyirəm.
  Su pərisi kəpənək oxudu:
  Mavi dənizdə, ağ köpükdə,
  Qasırğaların tüğyan etdiyi yerdə...
  Dənizin yelləndiyi və gəmilərin titrədiyi yerdə !
  Pəri və Baba Yaga onu götürdü və oxudu:
  Gəmilər lövbər və yelkənlərlə dibinə batır,
  Və sonra qızıl sandıqlar sənin olacaq,
  Qızıl sandıqlar!
  Gəmilər sınmış vəziyyətdə
  Sinələr açıqdır...
  Zümrüdlər, yaqutlar yağış kimi axır...
  Zəngin olmaq istəyirsənsə,
  Xoşbəxt olmaq istəyirsənsə,
  Bizimlə qal oğlan
  Sən bizim padşahımız olacaqsan!
  Sən bizim padşahımız olacaqsan!
  Xanım qız gülümsədi. O, tortdan bir dişlədi və həvəslə götürdü və oxudu:
  İnsanlar kraliçaya heyran qaldılar
  Həyətdəki oğlanların hamısı aşiq oldu...
  Onunla mən görünməz bir kölgə idim,
  Sevgi əvəzinə səbri öyrəndim!
  Su pərisi kəpənək qanadlarını silkələdi və qızıl rənglər günəş şüaları ilə parıldamağa başladı. Və qızın qəşəng olduğu ortaya çıxdı.
  Baronessa de Likhaya sehrli çubuqunu silkələdi və Elizabethin əlində bir buket çiçək göründü.
  Sarışın qız gülərək cavab verdi:
  - Bu, çox gözəl buketdir!
  Və o, partnyorlarına göz vurdu. Markiz oğlan onu götürüb üst kimi fırlandı. Və yalın ayağı havada fırlandı. Beləliklə, oğlan qanadından gümüş bir cırcırama götürdü və tutdu. Sonra dabanına kiçik bir qığılcım dəydi və qışqırdı.
  Baba Yaga dişlərini açaraq dedi:
  - Təcavüzkar olma, balaca qız !
  Markiz de Sad incidi:
  - Mənəm, balaca ? Bəli, mən bunu gördüm...
  Və yenə ildırım oğlanın çılpaq dabanına düşür.
  Və qışqırdı. Və gülməli.
  Su pərisi kəpənək güldü və qeyd etdi:
  - Körpə sadəcə cazibədardır.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - On iki yaş, bu körpə deyil. Bu, demək olar ki, yetkin bir oğlandır. Əgər onun artıq üç yüz yaşında olduğunu nəzərə alsanız, bu artıq...
  Markiz de Sad qışqırdı:
  - Gənc qoca!
  Və o, həmkarlarına göz qırpdı.
  Başqa bir oğlan onlara tərəf qaçdı. O, gülümsədi və kədərli baxışla cavab verdi:
  - Tezliklə beş min yaşım tamam olacaq. Amma mən hələ də qul oğluyam və mənə şəxsi qadağa qoyulub. Baba Yaga hələ doğulmayanda mən burada idim.
  Qırmızı saçlı qadın cavab verdi:
  - Bu, keçmiş firon Xeopsdur. Piramidanın tikintisinə görə iki yüz əlli mindən çox qul öldü. Buna görə də onu əsarətdən azad etmirlər.
  Oğlan başını tərpətdi. Qısa bir ekipaj kəsildi və keçmiş fironun özü yalnız üzgüçülük mayoları geymişdi. Çiyninə yanmış bir qul markası var idi və dərisi afrikalı kimi qara idi. Bu, həqiqətən də gözlənilməzdir. Saçlar isə əksinə, qaşlar kimi yüngüldür. Oğlan yaraşıqlı, simli, əzələli və zahirən şən idi.
  Elizabet ah çəkərək soruşdu:
  - Beş min ilə yaxın qul olmaq necədir?
  Firon oğlan cavab verdi:
  - Əslində yox, amma öyrəşmişəm. Üstəlik, bizdə həm əyləncə, həm də həftə sonları var. Qulların öz hüquqları var. - Təxminən on üç yaşında bir gənc oğlan qeyd etdi. - Ən maraqlısı isə oğlanın sağlam bədənidir. Siz heç yorğunluq hiss etmirsiniz. Hər zaman şən . İşləyib torpağı qazanda isə nəsə yaradırsan!
  Baba Yaga başını tərpətdi:
  - Bəli, bəzən fantaziyalar sizi həqiqətən xilas edir! Və əyləncəli və sərindir! Misal üçün...
  Markiz oğlan güldü və qeyd etdi:
  - Bəli doğrudur! Fantaziyalar, bu əladır ! Belə bir şey yaza bilərsiniz.
  Hər iki oğlan onu götürüb yumruq vurdular. Hətta oynaqlardan qığılcımlar düşürdü.
  Bir-birlərinə göz vurub oxudular:
  Köləlik zülmətində kim idi, qılınc götür,
  Şərəf və azadlıq sizin əlinizdədir!
  Qoy cəsarət tam sürətlə axsın - çağırış qandadır,
  Şübhələri, alçaq, rəzil qorxuları unut!
  
  Torpağın içində zəlil qul olma,
  Ucalara uçan qüdrətli qartal !
  Qanlı döyüşdə tanrıları çağırın,
  İşıqlandırma iradəsi üçün sona qədər mübarizə aparın!
  
  Qoy döyüşçünün bıçağı titrəməsin,
  Yaralı döyüşçü inilti ilə yıxıldı!
  Qoy əbədiyyət yatsın, çələng qaranlıqda yansın,
  Qüdrətli bir qorxunc ildırımla göydən salamlar!
  Qızlar gülümsədi. Milady hazırcavab dedi:
  - Azadlıq cənnətdir!
  Və o, çılpaq, zərif ayağını möhürlədi.
  Bu baronessa, qrafinya və lordun arvadı olan qızdır.
  Onlar belə danışırdılar.
  Su pərisi kəpənək onu götürdü və cıvıldadı:
  - Özünüzü tapacaqsınız, fikirləşin, həmişə gəncsiniz və bu, əladır !
  Qız-miledi başını tərpətdi və səsləndi:
  - Bəli, əbədi gəncliyin olması gözəldir . Hələ uşaq ikən qocalıq məni qorxudurdu və qocalıb bərbad olmaqdan qorxurdum.
  Onlara tərəf qaçan başqa bir qız başını tərpətdi:
  - Bəli bilirəm! Yaşlı bir qadına çevrilməyə başlayanda bu barədə çoxlu komplekslərim var idi. Baxmayaraq ki, mən kraliça idim və hər şeyim var idi. Ancaq bu da kömək etmədi, hətta ən yaxşı həkimlər və hətta Qraf de Kaliostronun özü !
  Milady başını tərpətdi:
  - Bu, keçmiş rus çarı II Yekaterinadır. O, bir vaxtlar böyük hökmdar idi və dəbdəbəli paltarlar geyinirdi, amma indi ayaqyalın və cırıq tunikada qaçır.
  Qız kraliça qeyd etdi:
  - Amma indi gəncəm və sağlamam! Və bu çox dəyərlidir.
  Markiz de Sad başını tərpətdi:
  - Bəli, əlbəttə ki, buna dəyər. Mən bunu qiymətləndirə bilərəm.
  Firon oğlan başını tərpətdi:
  - Süleymanın dediyi kimi: - Köpək bala qoca şirdən yaxşıdır!
  Və bütün dörd uşaq: iki oğlan və iki böyük yaşda qız oxudu:
  İnsanlıq böyük dərd içində,
  Yəqin ki, hamı onun haqqında düşünür!
  Bu dənizin üstündə göz yaşı töküldü,
  İnsanın qorxusu odla yanır!
  
  İllər bir karvanda sürünür,
  Nənə yanaqlarına xına sürtür!
  Qızın zərif fiquruna bir şey oldu ,
  Qırışların haradan gəldiyini başa düşmürəm!
  
  Təbiətin tacı niyə parlaqdır?
  Maşınların yaradıcısı birdən quruyub getməlidir!
  Küləyin gücünü arabaya bağlayan,
  , qocalmanın şərinə dözə bilməz !
  
  Gözəllik qəribə olur
  Qəhrəman isə gözümüzün qabağında quruyur!
  İndi hər hansı pis hava,
  Gecələr isə vəhşi qorxudan əzab çəkirəm!
  
  Amma inanmıram ki, xilas yoxdur,
  İnsan Allahla mübahisə edə bilər!
  Dost bir ailənin əbədi olması üçün,
  Beləliklə, yol asanlıqla və sıldırımla yoxuşa qalxsın!
  
  Yaşlı qadınların qırışları olmayacaq,
  Qocalığı utanc içində geri çəkək!
  Və insan, tərəqqinin qüdrətli oğlu,
  Həyatın zirvəsinə parlaq gözlərlə baxır!
  
  Və sonsuz gözəllik olacaq
  Günlər axan çay kimi axacaq!
  İnsan mehribanlığı ortaya çıxacaq
  Axı, ürək təmiz və nəcib olacaq!
  
  İnanın, yeni zövq gələcək,
  İllər keçdikcə hikmət artacaq!
  Axı, buz gənc bir bədəndə yerləşmir,
  Beş oxumağa can atan məktəbli kimi!
  
  Nişan daha yüksəkdir, gəl, axtar,
  Ən azı yüz dəfə imtahan verəcəksiniz!
  Pasxa tortlarını bal ilə yeyə bilərsiniz ,
  Yaxşı, indi qoca qız ol!
  Və bütün komanda güldü.
  Baba Yaga kədərlə dedi:
  - Çox əsəbiləşdin. Bəlkə səni işə göndərsinlər? Peşə terapiyası günahkarlar üçün ən yaxşı dərmandır.
  Kəpənək su pərisi qeyd etdi:
  - Mən insan deyiləm. Və bu, bizim su pərisi kəpənəklər üçün əlçatmazdır. Biz qocalmadan çox uzun müddət yaşayırıq. Və sonra başqa bir dünyaya keçirik.
  Uşaqlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Yeni sərhədlər və cənnət üçün!
  Uzaqdan bir cüt atlı göründü. Biri narıncı atda, digəri mavi atda idi. Onlar sürətlə yaxınlaşırdılar. Bu bir cüt idi - bir oğlan və bir qız. Çox gözəl. Qız zinət əşyaları ilə bəzənmiş qısa paltar və ayaqyalın geyinmişdi. Gənc dəbdəbəli kostyumda və parıldayan çəkmələrdə idi.
  Hər ikisi geyinmişdi, əllərində qılınc, kürəyində yay vardı. Və əla görünürdü.
  Onların arxasında isə bütün qızlar dəstəsi danışdı. Qısa, parlaq tunikalarda, qılınc və qalxan gəzdirdilər. Gözəllər də ayaqyalın idilər. Və üzüklər ayaq barmaqlarında parıldayırdı. Müxtəlif rəngli saçlar küləkdə dalğalanırdı.
  Qulaqları isə vaşaq kimidir. Gözəldir, amma qulaqlar insan deyil.
  Baba Yaga baş əydi:
  - Salam, knyaz Dolqorukov və onun birinci həyat yoldaşı. Siz tam vaxtındasınız.
  Gənc elf baş əydi və cavab verdi:
  - Bəli, sərindir . Burada sizinlə yeni və çox gözəl bir qızdır. O öldü?
  Nymph de Drachma qeyd etdi:
  - Yox! Adətən insanlar ölümdən sonra uşaqların cəsədlərini alırlar. Və burada o, böyükdür! "Qız çılpaq ayaq barmaqlarını tıqqıldadıb cik-ciklədi. "Görünür, sağlığında o, o biri dünyaya daşınıb."
  Gənc şahzadə başını tərpətdi və cavab verdi:
  - Ayağından öpmək istəyirəm!
  Elizabet çaşqınlıqla mızıldandı:
  - Mənim ayağım?
  De Dolqorukov başını tərpətdi:
  - Bəli, sənin , ey sarışın ilahə!
  Markiz oğlan qışqırdı:
  - Nə xoşdur!
  Qız kraliça gülərək qeyd etdi :
  - Bəli , bu, həqiqətən gözəldir! Gənc olanda ayaqlarımı həvəslə öpərdilər. Mən böyüyəndə kişilər bundan iyrəndilər!
  Elizabet hündürdaban ayaqqabıda alt əzasını uzadıb cik-cik dedi:
  - Siz cəhd edə bilərsiniz.
  Gənc şahzadə mızıldandı:
  - Ayaqqabını çıxar!
  Firon oğlan qeyd etdi:
  - Misirdə qızlar hər zaman ayaqyalın olur. Onlar sandalet, xüsusən də hündürdaban ayaqqabı geyinəndə çox seksual görünürdü!
  Sarışın qız qışqırdı:
  - Hə, bəlkə gələn dəfə ayaqqabımı çıxararam. Və beləliklə, dabanını öp!
  Göydə nəhəng bir əjdaha görünəndə gənc şahzadə nəsə demək istədi. Onun on iki başı var idi və çox parlaq və rəngarəng idi.
  Balaca əjdaha ayağa qalxdı və cingildədi:
  - Ana!
  Markiz oğlan oxudu:
  Ana gəlsin, ana gəlsin,
  Anam məni mütləq tapsın...
  Axı bu dünyada olmur,
  Uşaqlar itkin olsun!
  Axı bu dünyada olmur,
  Uşaqlar itkin olsun!
  Nəhəng dişi əjdaha gurladı:
  - Görürəm, balaca oğlum səninlə oynayır. Yaxşı, sən Draxma yaxşı qızsan və düşünürəm ki, uşağa baxacaqsan!
  Pəri qrafinya güldü və oxudu:
  Uşağın düşüncələri qar kimidir
  İşıqlar parlaq şəkildə parıldayır ...
  Heç olmasa bəzən günah kimi
  Çox pis ola bilərlər !
  Dost gülüşləri eşidildi. Və həqiqətən çox əyləncəli və ekstravaqant görünürdü.
  Soylu uşaqlar çox sevinib, atılıb-düşürdülər.
  Baba Yaga aqressiv şəkildə qışqırdı:
  - Budur, balacalar! Əylənməyi dayandırın. İndi işə başlayaq!
  Draxma başını tərpətdi:
  - Bəli , uşaqlar! Günahlarınızı peşə terapiyası ilə yuyun! İş, xoşbəxtlik və həyatda layiqli yer sizə gələcək!
  Baba Yaga gurladı və hətta ildırım vurdu :
  - Yerlərdə!
  Uşaqlar qaçmağa başladılar. Və onların çılpaq, yuvarlaq dabanları parıldayırdı. Çəhrayı və gözəl idilər.
  Elizabet qəzəbli bir baxışla qeyd etdi:
  - Onları niyə işləməyə məcbur edirsiniz? Bəlkə sehrin köməyi ilə hər şeyi belə edə bilərsiniz?
  Baba Yaga qışqırdı:
  - Günah cəzalandırılmalıdır! Uca Allahın Oğlunun, Şər Çernoboqun Atasının iradəsi belədir!
  Sarışın qız qorxudan hıçqırdı:
  - Nə üçün pislik lazımdır?
  Pəri qız cavab verdi:
  - Seçim azadlığına sahib olmaq. Və təkcə bu deyil.
  Gənc şahzadə başını tərpətdi:
  - Bəli, dəqiq! Bədxahlar olmadan qəhrəmanlar olmayacaq. Necə deyərlər, həm bibər, həm də şəkər lazımdır!
  Baba Yaga başını tərpətdi və hiss və ifadə ilə oxudu:
  İndi kainatda problemlər varsa,
  Heç bir bahasına olmur...
  Artıq dəyişiklik istəmirsiniz
  Kişi nə istədiyini bilmir!
  
  Və güclü gücə malik Çernoboq var,
  Böyük Olan universal gücə malikdir ...
  Adama düz alnına verir,
  Bəşər övladı tam vəhşiləşməsin deyə!
  
  Bəli, Uca irq Onu yaratdı,
  İnsanların inkişaf üçün bir səbəbi olsun deyə...
  Belə ki, insan hər şeyi bir anda istəyir,
  Və insanlar çox mübarizə aparmağı öyrəndilər!
  
  Bir döyüşçü pisliyə qalib gəldiyi kimi,
  O Çubuq insanın rifahı üçün yaradılmışdır...
  Və canlar və bədənlər üçün yaxşılıq tökdü,
  Döyüşməyi öyrənmək heç vaxt gec deyil!
  
  Uca Allah nə istəyir?
  Elfi diz çökdürməyə cəsarət etməmək üçün...
  Pis tale hökm sürməsin,
  Beləliklə, yüzlərlə nəsil inkişaf etsin!
  
  Bəli, Chernobog insanlar üçün bir stimuldur,
  Tənbəllik, durğunluq olmasın deyə...
  Belə ki, faşistləri darmadağın edirsən ,
  Dost formada Orklin ətrafında gəzin!
  
  Odur ki, çətin olsa itirmə,
  Vətənin başına bəla gəlsə...
  Rod bunu gözəl və asanlıqla edəcək,
  Sadəcə insanları hərəkətə gətirmək üçün!
  
  Çernoboq isə sənin böyük qardaşındır,
  sərt olsa da , səni sonsuz sevir...
  Ən böyük xalı vuracaqsınız
  Nə vaxt Elfə əbədi xidmət edəcəksən!
  Qul uşaqları bu sözlərə əl çalaraq alqışladılar.
  Bundan sonra Baba Yaga dodaqlarını yaladı və soruşdu:
  -İndi başa düşdün?
  Elizabet çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Bəli, başa düşmək mümkün deyil!
  Gənc şahzadə başını tərpətdi və dedi:
  - İndi icazə ver ayağını öpüm!
  Sarışın qız gülərək oxudu:
  Mən oğlanları sevirəm
  Onları yalın ayağımla öldürəcəyəm!
  Lazım olsa, səni bərk vuraram,
  Kimsə xətti keçdi!
  Bundan sonra sarışın ayaqqabısını çıxarıb. Onun zərif ayağı üzə çıxdı, ahəngdar və kəsikli barmaqları görünürdü.
  Gənc elf Elizabetin əvvəlcə baldırından, sonra çəhrayı dabanından tutdu və ləzzətlə öpdü və dedi:
  - Yaşasın qadın gözəlliyi!
  Baba Yaga acı bir baxışla qeyd etdi:
  - Bəli, gülməlidir. Amma sən onu arvad kimi qəbul etmək istəmirsən, Şahzadə?
  Dolqorukov həvəslə cavab verdi:
  - Mən bunu ancaq xəyal edə bilərəm! Razısan?
  Elizabet güldü və cik-cik dedi:
  - Vəziyyətiniz necədir?
  Elf Şahzadə gülümsədi və cavab verdi:
  - Və siz işgüzar qadınsınız. Mən praktik görürəm.
  Draxma qeyd etdi:
  - Bu haqda danışmaq üçün hələ tezdir. Bu dünyada hər ikinizin böyük və maraqlı bir missiyası olacaq. Buna görə gedin!
  Dişi əjdaha və bala əjdaha göyə uçdu. Digər uşaqlar işləyirdilər və yenidən ork nəzarətçiləri tərəfindən təkid olundu. Sanki dünyada heç nə dəyişməyib.
  Elizabet gənc şahzadənin də əmr verdiyini gördü. Elf ailəsindən olan döyüşçü qızlar düzülüb. Və onların çılpaq, qaralmış, zərif ayaqları titrəyirdi.
  Sarışın qız cansıxıcı hiss etdi və ah çəkərək dedi:
  Hər şey keçəcək, həm kədər, həm də sevinc,
  Hər şey keçəcək, dünya belə işləyir...
  Hər şey keçəcək, sadəcə inanmaq lazımdır,
  O sevgi keçmir, yox!
  Sonra elf qızlar arxaya döndülər. Sonra şahzadə və şahzadə qaçdılar. Yalnız gümüş dırnaqlar parıldadı. Qız isə çox gözəl idi, lakin çox zərif və ləzzətli qulaqları ilə seçilirdi.
  Baba Yaga qeyd etdi:
  - Mən belə bir bəyi sadəcə yeyərdim!
  Draxma başını tərpətdi:
  - Şahzadə yaxşı və həqiqətən çox zəngindir. Ancaq o, sizin ilk növbədə özü ilə deyil, pulu ilə maraqlanmağınızı bəyənmədi!
  Elizabeth kədərli bir baxışla qeyd etdi:
  - Pul olmadan xoşbəxtlik qura bilməzsən! Eyni şəkildə, mənəvi əsas olsa da, maddi olmadan heç bir dəyəri yoxdur.
  Pəri qrafinya başını tərpətdi:
  - Ruhsuz bədən bədən olmasa da, bədənsiz ruh nə qədər zəifdir!
  Baba Yaga qeyd etdi:
  - Bəli, bu qızı çətin, lakin maraqlı tale gözləyir.
  Elizabet qəzəblə oxudu:
  Amma taleyə küsməməlisən,
  Və mübarizədə çıxış yolları olacaq!
  . FƏSİL Љ 2.
  Qız yuxusundan oyandı. Və dərhal belimdə soyuq daşlar hiss etdim. Gözlərini açanda hər tərəf zindanın alaqaranlığı idi. Elizabet özünü silkələdi və boynunda onu sıxan polad yaxası hiss etdi. Qızın əllərində və yalın ayaqlarında da qandal var idi . O, indi paltar əvəzinə sinəsində nömrə olan zolaqlı xalat geyinmişdi. Və onun yanında zəncirlənmiş başqa bir qız var idi. Və o, yeddi rəngli saç düzümü ilə çox tanış görünürdü, ayaqyalın.
  Bəli, bu Draxmadır, yalnız amuletsiz və zərgərliksiz, qısa zolaqlı həbsxana paltarında, həm də sinə üzərində bir nömrə ilə işlənmişdir. Və onun boynu, ayaqları və qolları sərtdir. Qiymətli daşlar olmadan onun yalın ayaqları uşaq və müdafiəsiz görünür.
  Elizabet fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! - sarışın qız zəncirlərini cingildətdi.
  Draxma, yeddi rəngli saç düzümü istisna olmaqla, çox gözəl bir yeniyetmə qıza bənzəyir. Bu zolaqlı paltarda o, Yapon qəhrəmanı kimidir anime O, məsum və çaşqın görünür.
  Sarışın qız qışqırdı:
  - Salam! Bəlkə görüşə bilərik?
  Pəri ona baxdı, amma görünür, onu tanımırdı və axmaq üçün rusca görünən bir dildə cik-cik dedi:
  - Salam! Sən insansan?
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Bəli, mən insanam. Və sən, yəqin, pərisən?
  Drachma təsdiqlədi:
  - Bəli, mən qrafinyayam! Və nə?
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Eybi yoxdur. Bəlkə bizi kim və nə üçün qaçırdığını bilirsiniz?
  Pəri qız ah çəkərək cavab verdi:
  "Bizi pis ilahə Kalinin xidmətçiləri qaçırdılar. Əgər bununla maraqlanırsınızsa.
  Elizabeth titrədi və qeyd etdi:
  - Siz şər ilahəsi Kalini nəzərdə tutursunuz? Hinduizmdən?
  Drachma cavab verdi:
  - Yox! Bu, əslində Hinduizm deyil. Bu, kainatımızın reallığıdır. Və siz, görünür, nəcib bir insansınız, çünki hər hansı bir sehri zərərsizləşdirən xüsusi bir metal ilə örtülmüş döşəməsi olan bir kameraya yerləşdirildiniz.
  Sarışın qız çiyinlərini çəkərək cavab verdi:
  - Göründüyü kimi, bədəndə təcəssüm olunmuş İblis dedi ki, bəlkə də ulu nənəniz kraliça nəvəsini Moskvada görəndə çox təəccüblənər!
  Pəri qız gülərək cavab verdi:
  - Bəli, elə olur ki, zindanda oturursan, amma bu vəziyyətdə də sevinc var, xüsusən də maraqlı kamera yoldaşı!
  Elizabet onun yalın ayağını ovuşdurdu və dedi:
  - Deyəsən soyuq deyil, amma ayaqlarım üşüməyə başlayır.
  Draxma gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Deyəsən, ayaqyalın gəzmək vərdişiniz yoxdur. Və bu, ya nəcib mənşədən, ya da dünyanızın çox da mülayim olmayan iqlimindən danışır!
  Sarışın qız ah çəkərək cavab verdi:
  - Bəli, iqlim bizi qane etmir. Üstəlik, son vaxtlar normal qış yox idi - sulu və sulu qar. Hətta iyrəncdir!
  Pəri qız qaşınan böcəyi zərif, balaca ayağının çılpaq barmaqları ilə tutdu və onu elə məharətlə atdı ki, Elizabethin yanağına qonmaq istəyən milçəyi yerə yıxdı.
  Sarışın qız təəccüblə qışqırdı:
  - Heyrət! Vay! Nə qədər ağıllı etdin.
  Draxma qeyd etdi:
  - Böyük təcrübə, təcrübə və sehr! Nə qədər gözəl ola bilərsən?
  Elizabet ah çəkərək cavab verdi:
  - Təəssüf ki, bacarmıram. Daha doğrusu, ayaqlarımla həşərat tutmağa çalışmamışam.
  Pəri qız gülərək cavab verdi:
  Uzun müddət əziyyət çəkirsinizsə, bir şey düzələcək,
  Sən qız imtahandan keçəcəksən, inan mənə, A ilə,
  Və nəticə vermirsə, yenidən cəhd edin!
  Sarışın qız cəsarətlə soruşdu:
  - Zəncirləri kəsməyə cəhd etmisiniz?
  Draxma dərin ah çəkərək cavab verdi:
  - Əlbəttə, cəhd etdim, amma onlar xüsusi sehrlə ittiham olunurlar. İçimdə İlahi güc olsa da, metalı yandırıb, əridib parçalaya bilmirəm!
  Elizabet zənciri əlinə aldı və bir halqasını digərinə sürtməyə çalışdı. O , hansısa kitabda yaxalanmaq haqqında oxumuşdu ki, qızlar buxovlardan belə xilas olurlar. Düzdür, kifayət qədər vaxt apardı. Həm də saç ilə bir polad keçiddən keçməyin bir yolu var.
  Pəri qız gülümsədi:
  - Məharətlə - poladdan polad!
  Sarışın qız gülümsəyərək cavab verdi:
  - Səbir və bir az səy!
  Qız isə onu götürüb saçı ilə sınadı. Ancaq sonuncu, bəlkə də gülməli görünürdü. Pəri qızın qoxusu çox gözəl idi. Sanki insan bədəni deyil, dəbdəbəli və sulu çiçəklərdən ibarət bütöv bir çiçək yatağı idi.
  Eliza Veta yenidən linki linkə sürtməyə başladı. Partnyoru da bunu əlləri ilə deyil, çılpaq ayaq barmaqları ilə etməyə başladı. Və həm gözəl, həm də cəlbedici idi. Ümumiyyətlə, Draxma çox gözəl qız idi və bir növ xüsusi, kifayət qədər insani deyil, eyni zamanda xoş və cəlbedici idi.
  Elizabet həbsdə olarkən həqiqətən danışmaq istədiyini gördü:
  - Dünyamızda bir az sehr ola bilər, amma texnologiya çox inkişaf edib. Hətta termonüvə yüklü raketlər var və onlardan biri böyük və sıx məskunlaşan şəhəri dərin, radioaktiv kraterə çevirməyə qadirdir.
  Draxma qara qaşlarını çatdı və soruşdu:
  - Bizi qorxutmaq istəyirsən?
  Sarışın qız başını mənfi tərzdə buladı:
  - Yox! Mən sadəcə öz dünyamdan danışıram. Bizim Yer planetimiz var və onun üzərində iki yüzdən çox ölkə var.
  Pəri qız güldü və dedi:
  - Bir planetdə iki yüzdən çox ölkə? Siz nəsiniz, vəhşilər? Bu necə ola bilər, zahirən adi insan irqindən!
  Elizabeth çiyinlərini çəkdi və daha güclü şəkildə ovuşdurmağa başladı və qeyd etdi:
  - Özümü bilmirəm. Amma insanlar özlərini həqiqətən vəhşi kimi aparırlar. Müharibələr, dini mübahisələr, terror hücumları və xəstəliklər və daha çox şey - Yer üzündə cənnət yoxdur!
  Draxma yeddi rəngli başını tərpətərək ah çəkərək cavab verdi:
  - Cənnət haradadır? Dünyamızda bu, Şər ilahəsi Kali'nin cinləri işğal olunana qədər hələ də az və ya çox idi. Bundan sonra hər şey əvvəlkindən daha qorxulu oldu!
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Və Kali olmasa belə, Yer kürəsində kifayət qədər problemimiz var. Belə görünürdü ki, elm inkişaf edir, insanlar getdikcə intellektli olurlar. Bu o deməkdir ki, müharibələr, münaqişələr və döyüşlər keçmişdə qalacaq. Amma yox, nədənsə daha da pisləşir. Elmin inkişafı ilə dini fanatiklər də az deyil. "Elizabet onun zərif, yalın ayağını tapdaladı və zənciri cingildətdi və davam etdi. - Elə buna görə də insanlar axmaq olurlar və xırda şeylərə görə tapança, bıçaq, mis düyünlər və hətta nüvə başlıqlarından istifadə edirlər!
  Pəri qız razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli bilirəm! Mən dünyada bir əsrdən artıq yaşamışam və çox şey görmüşəm. Doğrudan da, tərəqqi və elm heç də həmişə əxlaq və humanizmlə yanaşı getmir. Elmin inkişafı isə sehr kimi dərdin dərmanı deyil. Çox inkişaf etmiş sehrbazlar və sehrbazlar var, lakin onlar o qədər pisdirlər ki, sadəcə heyrətlənirsən. Bəs savadlı kişilər? Onların arasında o qədər dəli var ki, onlar üçün ruhi xəstəxana ağlayır!
  Elizabet özünü şadlandırmaq üçün zəncirin bir halqasını digərinə sürtməyə davam edərək qeyd etdi:
  - Amma müsbət tərəfləri də var. Məsələn, ruhu daha əyləncəli edən smartfonlar, noutbuklar və kompüter oyunları var. Yaxşı, təkcə ruh deyil, həm də bədən.
  Pəri qız maraqla və zəncirin bir halqasını digərinə sürtərək soruşdu:
  - Smartfonlar və noutbuklar nədir?
  Sarışın qız tərəddüd etdi və dərhal cavab vermədi:
  - Bax, görürsən, bunlar elə cihazlardır ki, onların vasitəsilə məsafədən informasiya ötürə, müxtəlif növ şəkilləri və şəkilləri hərəkətdə göstərə bilərsən.
  Draxma gülümsədi:
  - Bunlar bir növ sehrli artefaktlardır?
  Elizabeth təsdiqlədi:
  - Bəli, belə bir şey! Lakin onların tərkibində sehr yox, mikrosxemlər və insan elminin müxtəlif nailiyyətləri var.
  Pəri qız başını tərpətdi və bilə-bilə göz qırpdı:
  - Bəli, eşitmişəm ki, elə dünyalar var ki, orada sehr əvəzinə yüksək texnologiya var. Ancaq bu tamamilə praktik deyil.
  Sarışın qız çiyinlərini çəkərək cavab verdi:
  - Necə deyim! İnternet vasitəsilə məlumat ala, filmlərə baxa və daha çox şey edə bilərik. Burada sadəcə bir ton imkan var.
  Draxma başqa nəsə demək istəyirdi ki, bir səs eşidildi. Qızlar isə zəncirləri mişarlamağı dayandırıb oturdular.
  Zirehli qapılar açıldı. Yalnız qara mayo geyinmiş və üzərində nömrə olan bir oğlan göründü. Təxminən on üç yaşında görünürdü, arıq, lakin ip kimi və qaralmışdı. O, yalın ayaqlarına şillə vuraraq qadın dustaqların qarşısına bir qab su, çörək və bir kasa sıyıq qoydu.
  Elizabet ondan soruşdu:
  - Sən kimsən?
  Oğlan qısaca cavab verdi:
  - Mən qulam!
  nökər çılpaq daban ayaqqabısı ilə uzaqlaşdı. Sarışın qız qeyd etdi:
  - Bəs burada köləlik var?
  Draxma yeddi rəngli başını tərpətdi:
  - Bəli, təəssüf ki, var. Nə , sizdə yoxdur?
  Elizabet əminliklə cavab verdi:
  - Rəsmi olaraq, yox! Dünyanın demək olar ki, bütün ölkələrində köləlik qadağandır. Amma təbii ki, bizdə də yeraltı var.
  Pəri qız əminliklə dedi:
  - Və burada qanuniləşdirilib. Doğrudan da, işgəncə kimi. Və bunu özünüz təcrübədən keçirməli ola bilərsiniz.
  Sarışın qız titrədi. Təsəvvür edib ki, onu çılpaq stenddə çəkirlər və iki ucaboy cəllad onu var gücü ilə tikanlı, qaynar məftillərlə döyürdülər . Cəlladların cəsədləri belinə qədər çılpaq və tərlə parıldayır, onların relyef abs nahiyələri kirəmitlə örtülüb dəniz dalğası kimi yellənir.
  Və Elizabet onun dodaqlarını yaladı.
  Draxma təbəssümlə soruşdu:
  - Deyəsən oğlanları düşünürsən? Gözlərin şəhvətlə necə parıldadığını görürəm!
  Sarışın utandı və qızardı. O, əslində erotik fantaziyalarından bir az utanırdı. Xüsusilə sadomazoşist xarakterli.
  Və cəsarətlə cavab verdi:
  Mən oğlanları sevirəm
  Mən onları bir yerə yığacağam...
  Meyxanaya gedən xətt boyunca,
  Səni özümlə aparacağam!
  Bundan sonra qızlar susdular. Zəncirlərini ovuşdurdular və sakit, monoton bir səs eşidildi.
  Elizabet fikrini yayındırmaq üçün maraqlı bir şey haqqında düşünməyə başladı.
  Məsələn, Xarkov yaxınlığında dəmir yolunda kral qatarının qəzaya uğraması zamanı Üçüncü İsgəndər əziyyət çəkməsəydi, nə baş verərdi . Güclü və nüfuzlu monarx öz hakimiyyətini davam etdirir. Təbii ki, Çar Rusiyası ekspansiyasını davam etdirir. Bu halda Çinə. Və Uzaq Şərq Dəmiryolunun tikintisi həm Vladivostok, həm də Port Artur üçün planlarla İmperator Aleksandrın dövründə başladı. Əvvəlcə II Nikolayın dövründə olduğu kimi, daha yaxşı idi, çünki nəhəng Çar İskəndərdən qorxaraq daha az oğurladılar.
  Yaxşı, Yaponiya ilə müharibə haqqında nə demək olar? Üçüncü İskəndər niyə müharibədən qaçmaq qərarına gəldi? Çar Rusiyasının əhalisi sürətlə artdı. Ölüm, o cümlədən uşaqlar arasında azaldı, peyvəndlər tətbiq edildi, daha çox antibiotik istehsal edildi və daha az insan soyuqdəymədən öldü və doğum nisbəti çox yüksək olaraq qaldı. Çar Rusiyası isə həddindən artıq əhali ilə hədələndi . Bəs kişilərə niyə yazığı gəlir? Qadınlar hələ də doğum edirlər ! İskəndər də hərbi şöhrət istəyirdi. Sülhməramlı ləqəbi kifayət deyil. Böyük İskəndər olmaq monarxın həqiqətən istədiyi şeydir. Yaponiya ilə müharibə başlayanda Üçüncü İsgəndərin artıq demək olar ki, əlli doqquz yaşı var idi və təbii ki, ahıl çağında o, hərbi şücaətlərini nümayiş etdirmək və böyük ambisiyalarını təmin etmək istəyirdi.
  Bir sözlə, çar Yaponiyaya güzəştə getmədi. Və müharibə başladı. Yalnız II Nikolayın olduğu kimi deyil .
  Sakit okean eskadronuna admiral Makarov komandirlik edirdi və rus donanması hazır vəziyyətdə idi. Baltik eskadronu daha əvvəl qurulmuşdu və Port Artur və bəzi digər şəhərlər də daha yaxşı möhkəmləndirilmişdi. Artıq ilk günlərdə yaponlar ağır itkilər verməyə başladılar.
  Döyüşçü qız və pəri qızı Elizabet və Draxma on dörd Yapon gəmisinin dayandığı Varyaq kreyserində tapdılar: altı kreyser və səkkiz döyüş gəmisi. Lakin kreyser Varyaq inamla döyüşə girdi.
  Və onun bütün komandası Elizabeth və Drachma tərəfindən idarə olunan qızlardan ibarətdir.
  Budur, qızlar göyərtə boyu qaçırlar və çılpaq altlıqları parıldayır, çəhrayı, yuvarlaq, çılpaq dabanları parıldayır. Və döyüşçülər cəsarətlə altı düymlük silahlar yerləşdirirlər. Onlar isə çılpaq, əzələli ayaqlarını gəminin zirehinə söykəyirlər. Onlar atəş açır. Və eyni zamanda, Varyaq manevr edir ki, Yapon mərmiləri uçsun.
  Heyət yalnız qızlardan ibarət olduqda əladır. Üstəlik, hamısı fit və əzələlidir. Əzələlər çox qabarıqdır və geyindiyim tək şey bikinidir. Və bunlar sinə üzərində nazik külotlar və dar parça zolaqlarıdır. Ancaq qızların əzələləri şokolad çubuğunun əzələləri kimi qarın əzələləri də daxil olmaqla mükəmməl görünür.
  Buradakı qızlar çox gözəldir - sadəcə super. Və hələ də canavar dişləri kimi gülüb iri dişlərini göstərirlər.
  Draxma, bu qrafinya pəri, çılpaq ayaq barmaqlarını döydü və əlində sehrli çubuq göründü. Sehrbaz qız onu silkələdi və Yapon eskadronunun böyük kreyserinə doğru sehrli enerji pulsarı göndərdi. Və həqiqətən də, mən çox razı qaldım. Doğan Günəş ölkəsinin gəmisi atıldı və o, parçalanmağa başladı. Və metal şirin qaymağa çevrildi və dəniz səthinə yayıldı.
  Elizabet partnyoruna göz vurdu və çılpaq, zərif ayaqlarını döyəclədi və ölümcül güc pulsarı buraxdı:
  - Mən ən güclü qadınam! Yaponlar isə zəif olmayacaq.
  Və məhv edən onun pulsarından əziyyət çəkdi. Hətta yan tərəfi də yanmışdı. Və kifayət qədər su içdi. Və heeled və batmağa başladı.
  Qızlar sıçrayaraq çılpaq, əzələli, güclü ayaqlarını silkələyərək qışqırdılar:
  Şöhrət! Rusiyaya şöhrət!
  Gözəllər irəli gedir!
  Bikinili qadınların bölmələri -
  Rus xalqına salamlar!
  Və qızların yalın dabanları zirehli göyərtəyə dəydi. Və bu çox erotik və cəlbedici görünür.
  Yaxşı, Varyagdakı ekipaj yalnız zərif cinsin nümayəndələrindən ibarətdir - hər bir kişinin arzusu.
  Draxma yenə sehrli çubuğunu götürüb silkələdi. Onun çılpaq, zərif ayaqlarında, daha doğrusu, barmaqlarında ən parlaq daşlarla bəzədilmiş qiymətli üzüklər parıldayırdı. Və çox gözəl görünürdü .
  Və eyni zamanda sehrli çubuqdan və qızın yalın ayaqlarındakı üzüklərdən atəş pulsarları uçdu. Uçuş zamanı ölçüləri artdı. Və onlar krem, qızılgül, kəpənəklər və digər bəzəklərlə bir neçə iri tortlara çevrildilər. Və beləliklə, onu götürüb Yapon kreyserinə və esminesinə çırpıldılar. Onlara güclə hücum etdilər.
  Və hər iki gəmi şirin və ətirli ilə bulaşmış, biskvit və kremə batırılmışdır. Bundan sonra onlar batmağa başladılar və zirehləri sözün əsl mənasında əridi, korroziyaya uğradı və əridi.
  Kreyser isə esmineslə birlikdə əriyib əridi. Yapon dənizçiləri isə gözümüzün qabağında şokoladlara, şirniyyatlara və lolipoplara çevrildilər. Və əla görünürdü .
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Bu kulinariya sehridir!
  Draxma düzəldildi:
  - Şirniyyat! Pis dənizçilər var idi və indi böyük yeməklər var.
  Yaponlar, həqiqətən, güclü və cazibədar döyüşçülərlə qarşılaşmalı idilər.
  İndi Elizabeth qaralı və çox cazibədar ayaqlarının çılpaq barmaqlarını sıxdı. Və sonra onun çılpaq, yuvarlaq dabanından bir cheesecake uçdu. Əvvəlcə kiçik idi, lakin uçuş zamanı böyüdü. Və o, artıq əsl təyyarə kimi böyüyüb. Və bir kreyser necə aparır və sürür. Və o , bal və qatılaşdırılmış süddə isladılmış nəhəng cheesecake-nin güclü itələməsindən çevrildi . Və gözümüzün qabağında böyük, dadlı, kremli torta çevrilməyə başladı. Və ondan çox güclü və iyrənc bir qoxu gəlirdi.
  Yapon dənizçiləri isə iri kişmişə, ya da qaymaqdan hazırlanmış xaşxaş başlarına, ya da içərisində içki sıçrayan şokolad çəlləklərinə çevrildilər. Və sadəcə gözəldir.
  Elizabeth tweet etdi:
  - Bunlar elə dadlı yeməklərdir! Əsl cizgi filmləri !
  Draxma qrafinya pəri təsdiqlə başını tərpətdi:
  - Tez öyrənirsən.
  Bundan sonra o, zərif ayaqlarının çılpaq barmaqlarını ağzına qoyub fit çaldı.
  Şərbət dalğası və ləzzətli bir şeyin geyzeri yarandı. Və bu dalğa sunami kimi Yapon kreyserini alt-üst etdi. Və onun yerində qaymaqlı yelkənli orta əsr karaveli şəklində çox zəngin bir tort peyda oldu. Və yenə hər şey belə rənglənmişdir. Bəs hansı şokolad və digər qənnadı məmulatları içlikləri var?
  Yapon dənizçiləri yenidən şirniyyatlara, o cümlədən qızardılmış ətlərə çevrildilər. Həm də şokolad qabığı və çoxlu zəngin və dadlı, həyat və ətirlə dolu hər şeylə örtülmüşdür.
  Elizabet cığal çəkdi. Və qızarmış, qızarmış ayağından qəzəbli enerjinin alovlu axını buraxdı. Və təsvirolunmaz, çox qalın, yapışqan bir şey qaçmağa başladı. Və bir neçə Yapon esminesi moruq mürəbbəsi və şokolad jeli içində dondu. Bundan sonra, gözümüzün qabağında onlar daha bir qənnadı şedevrinə çevrildi və dənizçilər və dənizçilər çox şən, qaymaqlı bəzəklərə çevrildi.
  Draxma yoldaşına göz vurdu:
  - Pis deyil! Çox dadlı şeylər hazırladıq .
  Elizabet güldü və cik-cik dedi:
  Ah, pəhriz, bunu-filan yemə,
  Və ayaqlarınız gəzməkdən yorulmasın ...
  Oh, pəhriz, mən bununla dəli olacağam,
  Cupcakes sizi kökəltmir və mahnı oxumağa vadar edir!
  Pəri qız qeyd etdi:
  - Bizə nə çatmır?
  Sarışın terminator mızıldandı:
  - Dəqiq, nə?
  Draxma qışqırdı:
  - Dondurma! Budur, sizə başqa nə lazımdır.
  Elizabet qışqırdı:
  - Tamamilə yanlış bir şey etmək
  Hətta dondurmadan da şirindir!
  Və hər iki sehrbaz qız əl-ələ tutdu. Bundan sonra onlar çılpaq, əzələli, aşılanmış ayaqlarını uzadıb çarpazladılar və çılpaq barmaqları ilə sehrli hiperplazma axınlarını götürüb buraxdılar. Uçub sağ qalan yapon gəmilərini dalğa kimi vurdu. Bir, iki, üç ... İndi isə samuray qablarının əvəzinə gözəl və şirin içlikləri olan hər cür dondurma ilə şüşələr peyda oldu. Və yapon dənizçiləri çiyələk, albalı, banan dilimləri və manqoya çevrildi. Və çıxan günəş ölkəsinin on dörd gəmisi hər cür çox dadlı və iştahaaçan şeylərə çevrildi.
  Dondurma, gingerbreads, tortlar, xəmirlər, konfetlər, şokoladlar, cheesecakes və lolipoplar var idi. Çox dadlı şeylər.
  Elizabet bu sərvətə baxdı və qeyd etdi:
  - Bəs nə, bütün bunlar yox olmalıdır?
  Draxma başını tərpətdi:
  - Əlbəttə yox!
  Sarışın qız təəccüblə soruşdu:
  - Dənizdə bu kimə lazımdır?
  Pəri qrafinya təklif etdi:
  - Onu köçürüb uşaqlara verək.
  Elizabet güldü və oxudu:
  Böyük planetdəki bütün insanlar,
  Həmişə dost olmaq lazımdır...
  Uşaqlar həmişə gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın...
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir
  Uşaqlar gülməlidir
  Və dinc bir dünyada yaşayın!
  Draxma razılaşaraq göy qurşağı rəngli başını tərpətdi:
  - Bəli, uşaqlar gülməli, dinc dünyada yaşamalıdırlar! İndi biz onu irəli aparacağıq və gənclərə hədiyyə verəcəyik!
  Sarışın qız gözlərini zilləyib inamsızcasına soruşdu:
  - Edə bilərik? Burada o qədər çox şey var ki, bu qədər ləzzətli yeməkləri və bu qədər qənnadı sərvətini necə böyüdə bilərsiniz ?
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - Şübhəsiz ki, biz bunu edə bilərik. Mən buna əminəm. Bu arada enerjimizi doldurmaq üçün nəsə oxumalıyıq.
  Elena razılıqla başını tərpətdi:
  - Oxumaq? Yaxşı, bu bizim zövqümüzdür!
  Və hər iki qız onu götürdü və həvəs və enerji ilə oxudu:
  Saçların qar kimi ağ,
  Qızıl atlaz dəri!
  Hədsiz yanır ehtirasım,
  Gənclik şövqü heç sönmədi!
  
  Qızım, sən gözəlsən,
  Qumda ayaqyalın!
  Sən və mən çox xoşbəxtik
  Mən sənsiz yaşaya bilmərəm!
  
  Və cavab olaraq gözəllik mənə deyəcək:
  Oğlan, sən layiqli bəysən!
  İnan ki, mən də səni çox sevirəm,
  Sevginin ruhu solmuş deyil!
  
  Amma həyat xain bir şeydir,
  Pul dünyanı idarə edir, inanın!
  Və mamon kökdür , əsas odur,
  İnsan insan üçün heyvandır!
  
  Gözümü gizlətmədən cavab olaraq dedim;
  Bilirəm ki, yoxsulluq bizim pis yoldaşımızdır!
  Biz sizinleyik ayaqyalın ,
  James Smith hekayəsi kimi!
  
  Amma sevgi sərhəd tanımır
  Bunun içində heç bir maneə və ya sərhəd yoxdur!
  Müqəddəs Rəbbin bizə əmr etdiyi kimi,
  Və mübarək işıqlı üzlərin nişanları!
  
  Beləliklə, gəlin evlənək,
  Uşaqlar xoşbəxtlik içində böyüyəcəklər!
  Və sonra həyatımız dönəcək,
  Dünyanın ən geniş yolunda!
  
  Xidmətçi dərhal soyudu,
  Gözlərimdə buz göründü!
  Nəcib ehtiras soyudu,
  Və onun cizgilərində acılıq var!
  
  Xeyr, mən avara qalmayacağam
  Mən isə, bilirsən, saray alacağam!
  Və sənə, ac oğlan,
  Yalnız arıq bir inək ilə bir tac!
  
  Yaxşı, sevgilimlə mübahisə etdim,
  Fikirləşdim ki, qəmdən ilgəyə gir!
  Bu qədər vicdanını itirməlisən
  pisliyə yaxalansan , səni öldürərəm!
  
  Amma xoşbəxtlikdən müharibə başladı,
  Dərhal cəbhəyə könüllü olun!
  Yol iynə ilə deşilmiş olsa da,
  Mən mannam sayını yazmağa başladım!
  
  Beləliklə, bu bir döyüşdür, döyüşdür,
  Lənət olsun biz döyüşdə və aşiqik!
  Və müharibə başa çatır,
  Hesabdakı sıfırlar daha da böyüyür!
  
  Ancaq sonra bir faciə oldu,
  Sahibsiz, pis bir mərmi uçdu!
  Mən bunu istəmirdim, inanın
  Ancaq dominolar ard-arda düşdü!
  
  Burada ruhum səmada üzür,
  Qız məzarın başında dayanır!
  Və kristal gözlər ağlayır,
  O, aşağı baxır, əziyyət çəkir!
  
  -Nəhayət, başa düşdüm, axmaq
  İnsanların pisliyi pul üzərində böyüyür!
  İbtidai həyat azaddır,
  Yaxşı, indi qorxu hökm sürür!
  
  Mənim üçün cənnətdə bağışlanma yoxdur,
  Dünyanın uçurumuna, monastıra gedirəm!
  Hər gün nəğmələr oxuyun,
  İsa Ata mənim bələdçimdir!
  
  Mən onu götürüb ayaqqabılarımı çıxardım,
  Qar yığınları arasında ayaqyalın gəzmək!
  Məsihi xarabalıqda izzətləndirərək,
  Yüksək səslə Allah haqqında mahnılar oxuyur!
  Qızlar onu böyük həvəslə oxudular. Belə görünür ki, hətta sehrli dünyada da onlar İsa Məsihi Rəbb, Allah və Xilaskar kimi tanıyır və tanıyırlar.
  Bu, həqiqətən çox sərin və sərindir.
  Bundan sonra, görünür, gözəlliklər kifayət qədər enerji ilə yüklənmişdir. Elizabetin sağ əlində sehrli çubuq da peyda oldu. Və hər iki sehrbaz qız sehrli çubuqlarını və barmaqlarında üzük olan çılpaq, kəsikli ayaqlarını götürüb çarpazladılar. Və qışqırdılar:
  - Abra , Mop, Kadabra !
  Və onlar saysız-hesabsız yeməklə birlikdə qasırğaya tutuldular. Qızlar özlərinə gəlməzdən əvvəl özlərini xüsusi bir yerdə tapdılar. Ətrafda alçaq qayalar var idi. Onlar üçün saysız-hesabsız uşaq izdihamı işləyirdi.
  Yeddi yaşından on dörd yaşına kimi həm oğlanlar, həm də qızlar var idi. Yarıçılpaq və ayaqyalın işləyirdilər. Daş doğradılar, xərəyə çınqıl qoydular, arabaları yüklədilər, kürək və lomla işləyirdilər. Uşaqlar yarıçılpaq idilər, yalın ayaqları yerə yıxılmış, cızılmış, hamısı sıyrıq və qançırlarla örtülmüşdü.
  Uşaqların cəsədləri nazik, lakin iplidir. Onlar tərlə parıldayır, tozlu, yorğundurlar.
  Bəzi oğlanların başları keçəl qırxılır və çiyinlərində marka yandırılır. Bu o deməkdir ki, onlar qaçmağa çalışıblar. Və zəncirlər də onların qollarından və ayaqlarından asılaraq əzabı artırır.
  Bəzi qızların da zəncirləri və markaları var. Düzdür, heç olmasa saçlarını keçəl kəsmirlər.
  Ətrafda qamçılı nəzarətçilər var və bunlar adam deyil. Onların bədənləri həqiqətən insanlara bənzəyir, yalnız qalın və kütləlidir, lakin başları yırtıcı qabanlarınkinə bənzəyir.
  Və uşaqları vəhşi qəzəb və çılğınlıqla döyürdülər ki, qul uşaqların dərisi partlayıb qan axsın.
  Elizabet qışqırdı:
  - O əclaflar ! Biz oğlanları və qızları azad etməliyik!
  Draxma şiddətlə başını tərpətdi:
  - Mən bununla razıyam ! Ancaq köməyə ehtiyacımız var!
  Sarışın döyüşçü təəccüblə soruşdu:
  - Başqa nə kömək?
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - Mənəvi və sehrli yardım.
  Qız çılpaq ayaq barmaqlarını tıqqıldadıb böyüdü, sanki kimsə kino kadrını böyüdüb. Bundan sonra o, gurultulu səslə qışqırdı:
  - Əziz uşaq kölələr! Azad olmaq istəyirsənsə, oxu! Və Rəbb Allah və Xilaskar İsa Məsih haqqında tərənnüm edin.
  Elizabeth çılpaq ayaq barmaqlarını da vuraraq təsdiqlədi:
  - Mahnı və gözəl səslər, qurtuluş yolu!
  Qul uşaqları qamçıların şaqqıltısına və nəzarətçilərin insanabənzər qabanlarının hədələyici çığırtılarına məhəl qoymayaraq, bülbül səsi kimi aydın səsləri ilə oxudular:
  Biz bədbəxt Vətənimizin övladlarıyıq,
  Valideynlər günah etdi, cəzası da bizim üzərimizdədir!
  Böyük Xilaskar hamını kədərdən xilas etsin,
  Biz indi qəlbimizi Allaha çevirməliyik!
  
   Ey əziz Böyük Rəbb İsa,
  Mən səni sevirəm, həmd olsun Xilaskar!
  Böyüklərə xidmət edən oğlan qorxaq deyil,
  Biz inanırıq ki, şirnikləndirici ölülər diyarında məhv olacaq !
  
  Beləliklə, uşaqlar Həcc ziyarətinə getdilər,
  Yol çətin olsa da, ruh yüksəkdir!
  Qalib Məsih xəyallarınızda olsun,
  yaradan isə əbədi olaraq zəlil olar!
  
  Biz oruc tuturuq və uzun müddət gəzirik,
  Və çılpaq ayaqlarım artıq qanaxır!
  Ancaq planetimiz Uca Tanrının evidir,
  Və tutqun gecələr parlaq görünür!
  
  Təbii ki, zəngin adam güləcək,
  O deyəcək: Səmavi səltənət kimeradır!
  Ancaq Keruv salam göndərir,
  Və təkəbbürlü ağalıq Cəhənnəmdə bitəcək!
  
  Amma duamızda hər kəsi bağışlayırıq,
  Hər bir simvolun müqəddəs adı var!
  İnsanlar bir az daha mehriban olsunlar,
  Qoy yaramazlar ruhda fərqli olsunlar!
  
  Niyə gedirik, yolda çox əziyyət çəkirik,
  Bu günahsız uşaqlara niyə lazımdır?
  Allahın yaşadığı şəhərə girmək istəyirik,
  Məsihin boş itlərin arasından qaçdığı yer!
  
  Və ən əsası, imanın güclü olduğunu görüb,
  Cəsur pis diz çökdü!
  Qurtuluş yolu çətin və uzundur,
  Ancaq tənbəllikdən daha cinayətkar bir cinayət yoxdur !
  
  Müqəddəs İsa, bizim üçün kədər istəmədi,
  Onun düşüncələri parlaq, hüzurla doludur!
  Axı o, qədim tanrılar kimi deyil,
  Şüar, insandan kumir yaratma!
  
  Bəs necə olur ki, dünyamız qəddardır,
  O cəhənnəm yeraltı dünyanı idarə edir!
  Nə sevinc, bir saatlıq xoşbəxtlik,
  O Habil öldü, şər Qabil taxtdadır?!
  
  Rəbb cavab verir: bu, xalqın iradəsidir,
  Qonşusunu daha da pisləşdirmək üçün nə seçimləri var !
  Əsas hökmdar, qəddar yaramaz,
  Əsas büt prinsipsiz Yəhudadır!
  
  Amma sən həyatın övladlarısan, təmiz ruhlu,
  Biz qayaların və tikanların üzərindən yüzlərlə mil getdik!
  Böyük Məsihlə hökmranlıq etmək istəyirsən,
  Ki, şirnikləndirici ilanı bataqlığa aparmasın!
  
  İnanın ki, Xilaskarın qüdrəti üzərinizdə olacaq,
  O, lütf tökdü, kiçiklərin yaralarını sağaltdı!
  Ruhda tövbənin hərarəti sönməsin,
  Ölkənin Sadiq Allahının ailəsində olsunlar!
  Bundan sonra hər iki qız çılpaq, aşılanmış, əzələli ayaqlarını və sehrli çubuqlarını götürdü və yenidən çarpazladı və sehrli enerji və sözlər axını buraxdı.
  Və yaxşılıqlar yuxarıdan düşməyə başladı. İkiayaqlı qabanlar arasından çoxsaylı nəzarətçilər tortlara və ya dondurma ilə qızıl stəkanlara çevrilməyə başladılar. Və gənc qulların əl və ayaqlarındakı zəncirlər çox rəngli və dadlı drajelərə səpələnməyə başladı. Və çox gözəl idi.
  Qul uşaqları buxovlarından qurtulub sevinclə qollarını və yalın ayaqlarını yuxarı atdılar. Bundan sonra alqışlamağa başladılar. Böyük həvəs və enerji ilə əl çaldılar.
  Və yalnız bundan sonra, göydən onlara nazil olan çoxsaylı qənnadı möcüzələrini götürdülər və üzərinə atdılar. Təbii ki, qul uşaqları ac, arıq, daş karxanalarında ağır işdən taqətdən düşmüşdülər.
  Amma eyni zamanda, indi gülür, dişlərini göstərirdilər. Və çox əyləndilər. Və zəncirdən qurtulan oğlanların sevinci həddi-büluğa çatırdı...
  Onlar yəqin ki, həyatlarında belə dadlı və bu qədər miqdarda görməyiblər.
  Oğlanlar da, qızlar da əl-ələ tutub yuxarı-aşağı tullanırdılar. Və sevinc içində böyük hiss və ifadə ilə oxudular:
  Elfiyadan uca imperiya yoxdur,
  Müqəddəs ölkə, gözəl ölkə!
  Biz dünyanı daha xoşbəxt bir yerə çevirmək istəyirik,
  Sən Rəbb tərəfindən sonsuz olaraq verilmişsən!
  
  Ağcaqayınlarınız parıldayan mirvarilər kimidir,
  Və payız qovaqlarının qızılı!
  Biz hamıdan daha zəngin olacağıq, inanın,
  Övladlarımızın keçdiyi şərəfli yolu görək!
  
  Böyük sevinc vaxtı gələcək,
  Elm ölüləri nə vaxt dirildəcək?
  Bununla belə, qayaları dəf etməliyik,
  Axı eqoizm qəddar parazitdir!
  
  Birlik yoxdur, insanlar ixtilafdadır ,
  Müharibə davam edir - sonunu bilmirik!
   Qanlı tər göz qapaqlarını örtür,
  Tikanlı kolun tacı!
  
  yaşayanların taleyi belədir ,
  Əzab çək, yaxınlarını vur və öldür!
  Buludlar al-qırmızı işıqlandı,
  Ordu yeraltı dünyadan qovuldu!
  
  Amma bu nədir - qaçılmazdır,
  Qanunu əclaf Çarlz Darvin kəşf edib !
  Yaşayanların bircə ümidi var ,
  Uğur qazanmaq üçün hər şeyə əzab verin və onu tutun!
  
  İnsan eqoizminin belə bir təbəssümü,
  Cəmiyyətə deyil, yalnız özünə xidmət etmək üçün!
  Bundan orkshizm kultu yarandı.
  İndi isə nə şərəf, nə ruh var!
  
  Ancaq müqəddəs Allahımız İsa bizim qəyyumumuzdur,
  Dedi ki, sən öz günahına qalib gələ bilərsən!
  Beləliklə, Rəbb müəllim buyurdu:
  Fədakarlıq sizin qızınız olsun!
  
  Amma unutma,
  Qardaş, bütün gücünüzlə elflərə xidmət edin!
  Vətən oğulları artıq dovşan deyil,
  Şahin isə pis sərçə deyil!
  
  Pravoslav Vətəninin bayrağı altında,
  Biz bir əsgər alayını hücuma aparacağıq!
  Uğur parlaq, şanlı olsun,
  Gəlin bir sıra çılpaq dişləri qıraq!
  
  Yaxşı, döyüşün tozu çökəndə,
   Doğma Elfimizi xarabalıqlardan dirildəcəyik!
  Bu da əsgərlərin ürəyinin arzusudur,
  Gəlin hamımız birlikdə xoşbəxt bir dünya yaradaq!
  Uşaqların mahnısı şövq və məhəbbət, canlılıq və döyüşmək, həm də qurmaq arzusu ilə dolu idi.
  Ulduzlardan toxunmuş paltarda gözəl bir qız göründü və qar kimi ağ təkbuynuzla yarışırdı. Və əlində qıvrımlarla örtülmüş sehrli bir çubuq tutdu. Və qız şirin səsi ilə cik-pələng etdi:
  - Mən pəri Malvinayam! Mən sizin övladlarınıza baxacağam ki, xoşbəxt olasınız, heç kim boyunduruğunuza asmasın!
  Draxma Elizabetə başını tərpətdi:
  - Yaxşı, getməyimizin vaxtıdır! Biz burada missiyamızın bir hissəsini tamamladıq. İndi T -nin donanmasını bitirməyin vaxtıdır .
  Sarışın etiraz etdi:
  - İndi yaponlar hücumda iyirmi esmines və bizimlə döyüşdə daha on dörd gəmi itirəndən sonra rus eskadronu indi daha güclüdür. Bəs niyə admiral Makarova özünü sübut etməyə imkan vermir? Eyni zamanda, orijinal qapaqları ilə döyüşdə möcüzə mərmilərini sınaqdan keçirin?
  Pəri qız gülümsədi və başını tərpətdi:
  - Bəli, Makarovu şöhrətdən və Uşakov və Naximovla bir sırada durmaq imkanından məhrum etmək olmaz. Lakin döyüşdə ayaqyalın qızlardan ibarət ekipajımız olan "Varyaq" kreyserimiz də iştirak etməlidir.
  Elizabeth başını tərpətdi:
  - Böyük məmnuniyyətlə!
  Qızlar Yapon donanması ilə tez mübarizə aparmaq üçün özlərinə qaçdılar .
  Doğrudan da, admiral Makarov eskadronu dənizə çıxardı. O, qabaqcadan güclü çar III Aleksandra komandanlıq etmək üçün təyin edilmişdi. Və təbii ki, mahir dəniz komandiri eskadrona manevr etməyi öyrədirdi. Özünə sadiq qalaraq, döyüşə ən böyük gəmidə deyil, ən sürətli gəmi olan Kometa kreyserində qaçdı.
  Və mahir admiral Makarov güman edirdi ki, T. döyüşdən qaçmayacaq. Həqiqətən də, samurayların şərəfi ondan rusların çağırışını qəbul etməyi tələb edirdi. Və düşmənlə qarşılaşmağa çıxın.
  Hər iki eskadron döyüş formasında yaxınlaşdı. Və gözlənildiyi kimi, onların arasında artilleriya dueli olacaqdı. Toqo İkinci Frederik üslubunda xətti taktikalara hazırlaşırdı. Lakin admiral Makarov başqa cür hərəkət etdi.
  O, gəmiləri ilə T -nin flaqman gəmisinə hücum etdi. Və dərhal bütün yeddi eskadron döyüş gəmisi öldürücü atəşini Mikasa üzərində cəmlədi .
  Bu zaman kreyser Varyaq da döyüşə girdi. Və burada bikinili ayaqyalın qızlardan ibarət aqressiv və gözəl komanda var. Və qaçırlar, təlaşa düşürlər, alətləri sürükləyirlər və parıldayan, çılpaq, yuvarlaq, ayağın zərif əyrisi, dabanları ilə.
  Elizabet və Draxma qızlara əmr verirlər. Onlar yapon donanmasına qarşı öz sehrli güclərindən istifadə etməyin əleyhinə deyillər , lakin admiral Makarovu şöhrətdən məhrum etməməlidirlər.
  Bununla belə, sehrbaz qızlar şəxsən səkkiz düymlük silahı hədəfə alır və ölümcül mərmi atırlar. O, əyri trayektoriya ilə uçur və samuray kreyserini böyük dəqiqliklə vurur. O, zirehlərə nüfuz edir və birbaşa sursat anbarında partlayır. Onlar partlayır və partlayış baş verir. Böyük dağıntılar törədilir.
  Və Doğan Günəş ölkəsinin kreyseri yarıya bölünərək batmağa başladı.
  Mikaso da böyük ziyan gördü . Və Yapon donanmasının ən böyük gəmisi alovlandı və batmağa başladı. Və bu, öldürücü mənzərə idi.
  Admiral Makarov hətta zarafatla oxuyurdu:
  Və vəzifədə olarkən içdi,
  Və leytenantı vurdu ...
  Bir sunami hiss etdi,
  Və bu sularda boğuldu!
  Elizabeth və Drachma başqa bir öldürmə mərmisi göndərdi və o, eskadron döyüş gəmisindən bir qədər aşağı olan başqa, bir qədər böyük, zirehli kreyserə dəydi. Və yenə tərəfi qırıldı və o, shimozanın saxlandığı anbara düşdü. Və elə güclü partlayış ki, belə böyük gəmi belə parçalanır. Və yenə yapon dənizçiləri suya atılaraq boğulurlar. Çoxları da böyük, batan metal kütləsindən burulğan tərəfindən sürüklənir.
  Sehrbaz qızlar çılpaq, çox valehedici ayaqları ilə durur və yenidən silahı doğrulturlar. Yapon döyüş gəmisi " Mikaso " alovlara büründü, öz admiralı Toqo ilə birlikdə batdı və dibinə batır . Bu hekayədə əfsanəvi dəniz komandirinin məşhur və böyük olmayacaq. Amma bəlkə də, dəqiq desək, Toqo Yaponiya tarixindəki ən yaxşı admiraldır. İkinci Dünya Müharibəsi zamanı Doğan Günəş ölkəsində artıq bu səviyyədə dəniz komandiri yox idi.
  Və bu, təbii ki, hərbi əməliyyatların gedişinə təsir etdi.
  Qızlar bir atışla eskadron döyüş gəmisini batırdılar. O dövrdə təsnifatda ən böyük gəmi növü idi. Döyüş gəmiləri hələ görünməyib.
  Elena qışqırdı:
  - Bu, həqiqətən bizə lazım olan döyüşdür.
  Draxma qeyd etdi:
  - Amma insanlar da ölür.
  Sarışın terminator onu götürüb oxudu:
  İnsanlar metal üçün ölürlər
  Metal üçün!
  İnsanlar metal üçün ölürlər
  Metal üçün!
  Şeytan oradakı yuvanı idarə edir
  Orada bütün qəzəb var!
  Və yeddi rus eskadrilya döyüş gəmisi atəşi başqa bir Yapon gəmisinə cəmlədi. Beləliklə, tam bir döyülmə oldu. Və hər şey uçan mərmilərdən və ölümcül silahlardan böyük enerji ilə hərəkət edirdi.
  Elizabeth və Drachma daha bir neçə gəmini batırdılar, bundan sonra admirallarını itirərək əhəmiyyətli itkilər verdikdən sonra yaponlar qaçmağın daha yaxşı olduğuna qərar verdilər.
  Bundan sonra mütəşəkkil müqavimət başa çatıb. Və sonra hər şey düşmən təqibinə çevrildi.
  "Varyaq" kreyserindəki matros qızlar atəş açır, öldürücü qüvvə ilə mərmilər atırdılar, onların çılpaq, zeytun, hamar, təmiz dərisi, əzələli ayaqları parıldayırdı. Və bu, bir tamaşa idi - sadəcə sevimli.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Bizim qlamur heyətimiz var. İrəli boarda gedirik.
  Draxma təbəssümlə təsdiqlədi:
  - Bəli, həm məftunedici, həm də döyüşkən !
  Qızlar, əslində, çılpaq, kəsikli, cazibədar ayaqları, hündür döşləri, nazik belləri və dəbdəbəli ombaları ilə çox yaxşıdır. Və eyni zamanda, onlar çox seksual və ifadəli bir bikini ilə çətinliklə örtülürlər. Onların əzələləri isə elə gözəllik, harmoniya və simmetriyaya malikdir ki, sözün əsl mənasında kişiləri valeh edir.
  Və onların çəhrayı, çılpaq dabanları yanıb-sönür və tabanı çox zərif şəkildə əyilir və heyranedici görünür və daha güclü seks sadəcə dəli olur .
  Və qızların qoxusu nə qədər iştahaaçan və xoşdur. O, Tanrıların yeməyi kimidir, bənzərsiz və çılğındır, təxəyyülü alovlandırır !
  Beləliklə, qızlar başqa bir Yapon eskadrilya döyüş gəmisini batırırlar.
  Varyaqdan uzaqlaşa bilmir.
  Elizabet dodaqlarını yalayaraq qeyd etdi:
  Gəmilər sınmış vəziyyətdə
  Sinələr açıqdır...
  Zümrüdlər, yaqutlar yağış kimi axır...
  Draxma həvəslə əks-səda verdi:
  Zəngin olmaq istəyirsənsə,
  Xoşbəxt olmaq istəyirsənsə,
  Bizimlə qal, qız
  Yaponlara ağır zərbə vururuq!
  Samurayları möhkəm döydük!
  Və sairə. Həqiqətən, T -nin eskadronunun bütün böyük gəmiləri artıq batdı. İndi isə düşmənin şansı qalmayıb. Və son gəmilər təqib zamanı məhv olur.
  Və Varyaqdakı qızlar tamamilə dəli oldular. Görünür, onlar həqiqətən kişi istəyirlər. Onlar temperamentli qadınlardır. Və hətta çox aqressiv.
  Və eyni zamanda çox gözəl və cəlbedicidir.
  Onların aşılanmış dəriləri altındakı əzələləri civə topları kimi yuvarlanır.
  Yaponlar belə insanlara necə müqavimət göstərə bilər? Qızlar onları heç bir problem olmadan döyüb məhv edirlər.
  Bunlar çox böyük və zərif formalı buttları olan, nazik qısa külotlarla çətinliklə örtülmüş qızlardır. Güclü cinsin nümayəndələri bu barədə dəli olurlar.
  Draxma güldü, onu götürdü və sehrli çubuqundan pulsarı buraxdı.
  Son Yapon kreyseri demək olar ki, dərhal nəhəng, ətirli bir torta çevrildi. Və göyərtədə çoxsaylı dənizçilər qənnadı bəzəkləri, hətta çox parlaq olanlar taxdılar və qaymaq, qatılaşdırılmış süd, bal və digər delikateslərlə boyandılar .
  Elizabeth cooed:
  - Super!
  Və klikləməklə zərif, qaralmış, çox cazibədar ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə o, yapon qırıcısını çox iştahaaçan, şokoladlı kremlə doldurulmuş və çiyələklərlə dolu nəhəng tortu xatırladan bir şeyə çevirdi.
  Sehrbaz qızlar xorla oxudular:
  Onların arxasında Gascony ,
  Uğurları qeyd edəcəyik...
  Yaponiya yaxşı ölkədir
  Ancaq Elfia ən yaxşısıdır!
  Və eyni vaxtda çılpaq ayaqların barmaqlarını tıklayarak və sehrli çubuqları silkələdikdən sonra samuray donanmasının son gəmiləri çox rəngli dondurma dağı olan qızıl, platin və gümüş şərab şüşələrinə çevrildi. Və dənizçilər ekzotik giləmeyvə və ya dilimlərə kəsilmiş meyvələr oldu!
  . FƏSİL Љ 3
  Təvazökar yeməyin başqa bir hissəsi Elizabet və Draxmaya gətirildi. Bu dəfə onlara çörək, sıyıq və süd bir gözəl kəniz tərəfindən çatdırılıb. O, demək olar ki, çılpaq idi, nazik qısa tuman və elastik, cazibədar döşlərindəki lent döşlərini çətinliklə örtmüşdü. Qızın üç hörükləri var idi, üçü də müxtəlif rəngli idi və çiynində lotus çiçəyi şəklində yapışqan yandırılmışdı. Gənc qulun yalın ayaqları səssizcə yeriyirdi, özü də bir söz demədi. Sadəcə vidalaşmaq üçün o, gözlənilmədən diz çökərək Elizabetin əvvəlcə sağ, sonra isə sol ayağının çılpaq dabanından öpdü.
  Sarışın qız təəccüblə soruşdu:
  - Bu başqa niyə?
  Gənc və gözəl nökər cavab vermədi, həm də səssizcə çəhrayı, təmiz yuyulmuş dabanlarını parıldadaraq getdi.
  Draxma qeyd etdi:
  - Görünür, sizi nəcib adam kimi qəbul edirlər. Hətta bizi daha yaxşı yedizdirməyə başladılar. Yaxşı, bəlkə qarşıda əyləncəli bir şey var.
  Sıyıq, həqiqətən də, yağlı idi, tərkibində yağlı ət, süd isə isti və təzə idi.
  Yeyib-içdikdən sonra Elizabet ağırlıq hiss etdi. Yaxşı, bu, adətən yeməkdən sonra olur. Onun sapfir gözləri bağlandı və yuxuya getdi.
  Və belə bir şey xəyal etdi ...
  Yelizaveta epauletli hərbi geyimli, üstəlik çox gənc, on altı yaşından iyirmi yaşına qədər olan zabitlər komandasının qarşısında mahnı oxudu və o, bütün şeiri böyük həvəslə ifa etdi:
  Kainatda yorğun gəzirəm,
  Onun içində o qədər qəddarlıq və pislik var!
  Ancaq Rəbbdən yalnız bir şey istəyirəm,
  Sevdiklərinizin dünyasını qorumaq üçün !
  
  Müharibə fərqi bilmədən gəldi mənə,
  O, amansız qanadı ilə məni örtdü!
  Qılınc itilənir, qınından xəbərsiz,
  Burada pis əjdaha burnunu soxdu!
  
  Lakin Prussiya cəngavər, güclü qəhrəman,
  Onu sındıra bilməz, bu, cəhənnəmdir!
  Oğrulara dedi ki, sizin vicdanınız oğurluq deyil,
  Dürüstlük bizimdir, bil ki, ümid var!
  
  Oğru qorxdu, dəhşətli bir qılınc gördü,
  Qanunsuzluğun sərt cəzası var!
  Biz bir anda tamahkarlıqla yanarıq,
  Və Vətən üçün yüksək mükafat!
  
  sevməyənlər bilməz,
  Fərqli bir həll nə gətirəcək!
  Ancaq atəşimiz, inanın, sönmədi,
  İkimiz bir yerdə olsaq, kifayət qədər sayıq!
  
  Geri sayım, əlbəttə ki, sərt Tanrı gəlir,
  O, zəif və qorxaqdır və heç bir müdafiəçi deyil!
  İnsanlara bu cür xal verilirdi,
  dirilərin ordusu darmadağın edilib!
  Amma insan cücərti kimidir,
  O iman edəndə bilirsən ki, o, solmaz!
  Tərəqqi tumurcuqları, bilirsiniz, qurumayıb,
  Biz göydə boşluq görürük!
  
  Bu dünyada bizə nə lazımdır, uğur lazımdır,
  İnsanlığın təbiəti belədir!
  Şən, gənc gülüş eşidilir,
  Və yeni bir mədəniyyət böyüyür!
  
  Mühafizəkarlıq bizim qəddar cəlladımızdır,
  İnsanların düşüncəsi daş kimi zəncirlənib!
  Amma çətin olsa, əsgər ağlama,
  İnanın, biz vuruşan döyüşçülər olacağıq!
  
  Çoxdan gözlənilən qələbə gəldi,
  Və başqa kim şübhə edə bilər!
  Düşüncə insandır, iti iynədir,
  Kim qəhrəmandırsa, təlxək oyunu deyil!
  
  İnanıram ki, planet xoşbəxtlik tapacaq,
  Bilirəm, hamımız şirin və gözəl olacağıq!
  Və qəzəb bizə ədalətli hesabı ödəyəcək,
  Onlar səxavətlə qarğıdalı tarlaları ilə doldurulacaq!
  
  Biz sülhü bilmirik, bu bizim payımızdır,
  Təkamül nə qədər qəddardır!
   Kainatda sonsuz xaos var ,
  İçindəki hər canlı tənhadır!
  
  Ən yaxşısına ümid edirik
  Ki, xoşbəxtlik olacaq və qorxu yox olacaq!
  Və bütün oğullar ailə kimi olacaq,
  Və yeni yolu ayədə təsvir edəcəyik!
  Uniformalı və uniformalı gənclər alqışladılar:
  - Əla, Puşkin və ya Lermontov kimi. Eyni zamanda vətən sevgisi də göz qabağındadır.
  Elizabet təvazökarlıqla gözlərini aşağı saldı:
  - Mən sadəcə böyük şairlərin tələbəsiyəm. Ümumiyyətlə, bu mənim çağırışımın yalnız bir hissəsidir.
  Onun ortağı, yeddi rəngli saç düzümü olan pəri Drachma razılaşdı:
  - Bəli, öyrənməli olduğunuz çox şey var. Bu arada yeyib-içək.
  Yavaş-yavaş yemək yedilər və adət üzrə siyasətə toxundular, gələcək müharibələrin perspektivlərini müzakirə etdilər.
  Sağ tərəfdə oturan gənc mühafizəçi çox ziyalı ailədən olan zadəgan idi.
  Diqqət etdi:
  - Bəşəriyyət tarixində ən dağıdıcı silahları yaradaraq CSA-da nə qədər insan, əsasən də məhbuslar həlak oldu. İnsanlar şüalanır, dəriləri soyulur, saçları tökülür, əvəzində isə ancaq döyülmə və ersat çörəyi alırdılar.
  Stalinist rejim qeyri-insanidir, bir vaxtlar ən azad və demokratik hakimiyyət əvəzinə şər imperiyasına çevrilib.
  Draxma başını tərpətdi:
  Qərb yarımkürəsinin ən azadlıqsevər ölkəsində kommunizm ideyalarını həyata keçirmək üçün terror olmadan etmək olmaz . Hitler totalitarizminin Almaniyanı nəyə gətirdiyini xatırlayaq. Böyük mədəniyyətə malik bir xalq quldur dəstəsinə çevrilib.
  Gənc etiraz etdi:
  -Hitler, əlbəttə, antisemitdir, amma onun dövründə Amerikanın kommunist ştatlarında olduğu kimi terror yox idi. Yəhudilər hüquqlarından məhrum edildi, KSA-da isə praktiki olaraq heç bir azadlıq qalmadı. Xüsusilə, danonsasiya və işgəncələr çiçəklənir. Məhkumların sayının planları və edam siyahıları şəhərlərə göndərilir. Elə olur ki, bir gündə bütöv bir diviziya dəyərində adam güllələnir. Cinayət məsuliyyəti beş yaşından tətbiq edilib. Bənzər bir şey Almaniyada baş verdi?
  əvvəlki qədər qanlı əməllər edə bilməyib. onların . Axı mahiyyət etibarilə nasistlər Sovet İttifaqına hücumdan sonra yəhudilər də daxil olmaqla, kütləvi terror həyata keçirdilər. Burada Almaniya çox tez məğlub oldu və sərhəd döyüşləri qısamüddətli oldu. Faşizm təbəssümünü bütün şöhrəti ilə göstərə bilmədi. Kommunizmə gəlincə, vəhşi, demək olar ki, ağlasığmaz bir şey baş verdi : Stalin dünyanın ən zəngin dövlətinin başçısı oldu. İndi dünya başqa cür olub. Və bunu nəzərə almaq lazım idi.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Ola bilsin ki, bu, Birləşmiş Ştatlar üçün cəzadır ki, onlar özlərini yüksəltməyə çalışırlar və başqa insanların ac və yoxsul xalqları üçün heç nə etmədilər. İncil, Həvari Yəhyanın Vəhyi, yerdən çıxan quzu kimi iki buynuzlu bir heyvandan bəhs edir. Bu, əjdaha kimi danışan, dünyanı heyvana tabe edən yalançı peyğəmbərdir. Çox güman ki, söhbət ABŞ-dan gedir. Keçmiş heyvanlar dənizdən çıxdılar, ölkələri və xalqları, daha doğrusu onların yığılmasını simvolizə edirdilər, yer isə seyrək məskunlaşmış ərazi deməkdir.
  Draxma soruşdu:
  - Heyvan, bu kommunizmdir?
  - Xristian əxlaqı olmadan kommunizmin təhrif olunmuş anlayışı. Allahsız cənnət qurmaq cəhdi uğursuzluğa məhkumdur. Allahsız xoşbəxtlik ürəksiz sevgi kimidir! - Elizabeth bitirdi.
  Gənc mühafizəçi qeyd etdi:
  - Bu, çox düzgün qeyddir. Məsih xeyirxahlıq nümunəsidir. İnsanların xatirinə o, çarmıxda ikinci ölümü qəbul edərək dözülməz əzablardan keçdi.
  Draxma soruşdu:
  - Bəs ikincisi?
  - Atadan ayrılıq yaşamaq. Üçlüyün bölünməsi. O, bizim bütün günahlarımızı, o cümlədən ən iyrənc və dəhşətli günahlarımızı yaşadı. Bu dəhşətli idi. - gənc dedi.
  - Bu zaman şeytana tabe olmayan, Allaha sadiq qalan mələklər və batmamış aləmlərin nümayəndələri ona baxırdılar. Qələbə himni hər şeyin yaradıcısının əzab çəkdiyi xaçlar arasında səsləndi.
  - Düşmüş dünyalar deyil! Görünür, siz tamamilə pravoslav deyilsiniz? - Draxma soruşdu.
  - Rusiya Konstitusiyası vicdan azadlığını təmin edir. Valideynlərim pravoslav idilər, lakin sonradan mən yeni Yeddinci Gün Adventist Kilsəsi kəşf etdim. Onlar mənə müqəddəs ayələrə əsaslanaraq düzgün inanmağı öyrətdilər. Xüsusilə, hətta pravoslav kahinlər də inkar etməyəcəklər ki, əvvəlcə xristianlar yalnız şənbə gününə riayət edirdilər və onların nişanları yox idi.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Bu, yəhudiliyin irsidir. Hər hansı bir görüntü və ya rəsm çəkmək qorxusu ilə xarakterizə olunur . Buna görə də yəhudilər arasında praktiki olaraq heç bir sənətkar yoxdur. Lakin Əhdi-Cədiddə nişanlara qadağa yoxdur.
  Drachma cavab verdi:
  - Necə deyim, ikinci əmr qalıb. Özünüzü kumirə çevirməyin.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Deməli, ikonalar bütlər deyil, yalnız insanla Məsih arasında vasitəçilərdir.
  Draxma qeyd etdi:
  - Müqəddəs Yazıda deyilir: - Bizim bir Allahımız var, Allahla insanlar arasında bir və bir vasitəçi var: insan İsa Məsih.
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Bu heç nə demək deyil. Allah da bir hakimdir, lakin eyni zamanda deyilir: "Müqəddəslər dünyanı mühakimə edəcəklər". Beləliklə, Müqəddəs Kitabdakı hər şeyi hərfi mənada qəbul etmək lazım deyil.
  Sarışın qız qışqırdı:
  - Amma müqəddəslərin sırf məsləhət səsi var. Bundan əlavə, hakim sözü yalnız istintaq məhkəməsi deməkdir.
  Draxma söhbəti kəsdi:
  - Mən teoloji sxolastikaya qulaq asmaq istəmirəm. Gəlin daha dünyəvi bir şey haqqında danışaq . Və ümumiyyətlə, xüsusilə də günahlardan danışanda iştah dərhal yox olur.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Mən də özümü günahkar kimi hiss edirəm. O qədər adam öldürdü. Dəhşət.
  Draxma onu yellədi:
  - Dedim ki, İncildə "öldürmə" əmri "pis adam öldürmə" deməkdir.
  Vətən naminə adam öldürmək isə yaxşıdır. Xüsusən də vətəniniz müqəddəsdirsə. Dünyada Rusiyadan başqa heç bir ölkə özünü müqəddəs adlandırmağa cürət etmədi. Bu, Tanrının ölkəmizi seçməsinin göstəricisi deyilmi ?
  Elizabeth istehza ilə qeyd etdi:
  - Bunu da bir ateist deyir.
  Pəri qrafinya məntiqlə cavab verdi:
  - Mən İncil Tanrısına, xüsusən də yəhudilərin Allahın xalqı olduğuna inanmıram, lakin Rusiyanın xüsusi məqsədi olduğuna şübhə yoxdur. İnanca gəlincə, bu mənim fikrimdir. Bir vaxtlar bizim sivilizasiyaya bənzər bir sivilizasiya var idi. O, daş baltalar və taxta yaylarla başladı. Ancaq illər keçdi, minilliklər keçdi və ilk avtomobillər meydana çıxdı. Əvvəlcə yöndəmsiz və çətin, sonra getdikcə daha sürətli, kosmosdan keçir. Və təbii ki , kompüter hər hansı bir xalqın zəkada, sivilizasiya üçün ən vacib şeydə, düşüncə proseslərində köməkçisidir. Əlbəttə
  Canlıların özləri də biomühəndislik sayəsində dəyişdi. Yaxşı reaksiyalarla daha sürətli, daha ağıllı oldular və əvvəlki kimi yavaş olmadılar. Hər şey yaxşılığa doğru dəyişirdi. Canlılar meteoritləri və asteroidləri vurmağa qadir olan güclü silahlar hazırlayıblar. Biz havaya nəzarət etməyi, təbii fəlakətlərin qarşısını almağı, uçmağı və teleport etməyi öyrəndik. Ən əsası isə ulduz imperiyası yaratdılar. Hansı ki , bütün qalaktikaya, sonra isə kainatı əhatə edən bir çox qalaktikaya yayıldı.
  Elizabeth dedi:
  - Gözəl səslənir. Onların imanı var idimi?
  Draxma davam etdi:
  - Yer üzündə olduğu kimi, çoxlu dinlər var idi, lakin onlar getdikcə yox oldular. Onlar tədricən ağılın gücünə inamla əvəz olundu. Nəhayət, alimlər milyonlarla planetin gücündən istifadə edərək, varlığı kəşf etdilər və maddənin necə yaradılacağını öyrəndilər. Bu, kainatda böyük bir sıçrayış idi. İndi ağıl öz kainatlarını yaratmağa başladı. Böyük və çox real. Beləliklə, kainatımız yarandı. Bu olduqca məntiqlidir! - qrafinya pəri dedi.
  Gənc gözləri parıldayaraq ona baxdı:
  - Çox qeyri-adidir! Yaxşı, mən heyranam. Başqa kainatların yaradılması.
  - Sonuncu tamamilə mümkündür. - pəri qız dedi. - Bunun üçün sadəcə atomun strukturunu genişləndirmək lazımdır. Xüsusilə, ölçülər nisbi anlayışdır, məsələn, üç ölçülü bir kub dördölçülü olarsa, onun həcmi səkkiz dəfə artacaqdır. Eyni şey atom üçün də keçərlidir , altı ölçüsü olan atom üç ölçüdən beş yüz iyirmi iki dəfə böyükdür. Doqquz ölçü ilə bu, artıq beş yüz iyirmi iki dəfə beş yüz iyirmi ikidir. Və s. Bir milyonun qatı olan bir sıra ölçülərlə bir atom qalaktikadan daha böyük olardı. Sonra onu üçölçülü vəziyyətə qaytarmaq lazımdır və indi artıq qalaktika ilə bağlı məsələmiz var. Bunu strukturlaşdırmaq daha çətindir, amma düşünürəm ki, bizim nəsillərimiz bunu başa düşəcək.
  "Tanrının vəsvəsəsi" romanında bu problem multi-hiperplazma kompüter tərəfindən həll edilmişdir. Onun sürəti heyranedici idi.
  - Kompüter nədir? - gənc soruşdu.
  - Elektron maşın. İlk tam hüquqlu kompüter SSRİ-də yaradılmışdır. Düzdür, daha əvvəl ABŞ-da meydana çıxdı və prototipi Nasist Almaniyasında yaradıldı. O, hətta Avropadakı bütün yəhudilərin fiziki varlığına son qoymağın nə qədər vaxt aparacağını hesablayıb. Bu bizim dünyamızda oldu, sizin dünyanızda , bəlkə də nasistlərin vaxtı yox idi. Ümumiyyətlə, Allahın seçilmiş xalqına nifrət etmək iyrənc bir patologiyadır. - Dostum Elizabet üçün bitirdim.
  Gənc başını tərpətdi:
  - Müasir Rusiyada yəhudilərə də məhdudiyyət qoyulub. Xüsusilə, pravoslavlığı qəbul etməyənlər. Onu deyim ki, mənə də xəbərdarlıq etmişdilər: əgər adventist olsan, ordudan qovulacaqsan. Xalq bu cür yevangelist təriqətləri sevmir və seçilmiş hakimiyyət bunu nəzərə alır. Əlbəttə, bu pisdir, amma hamı xatırlayır ki, bolşeviklər arasında nə qədər yəhudi var, partiyanın mərkəzi komitəsinin əksəriyyətini nəzərə alın. Bu səbəbdən yəhudiliyə çətinliklə dözür. Bəzən, xüsusən də Kiçik Rusiya vilayətində qırğınlar baş verir.
  Qızlar bir ağızdan qışqırdılar:
  - Poqromlar!?
  - Bəli, polis də göz yumur!
  Draxma dişlərini göstərdi:
  - Çar dövründə də belə idi, indi də belə olacaq. Yəhudilər assimilyasiya etməlidirlər. Mən ateist olsam da, tək bir inancın o qədər də pis olmadığını düşünürəm. Yalnız o, xristian kimi pasifist olmamalıdır.
  Gənc zabit təsdiqlədi:
  - Və bu artıq baş verir. Xüsusilə, kafedral döyüş meydanında həlak olmuş bir əsgərin bütün günahlarının silinməsi və ruhunun sınaqdan qaçaraq birbaşa cənnətə uçması barədə bir qərar qəbul etdi. Bundan əlavə, hər bir şücaət və dövlət mükafatı müəyyən sayda günahları silir. Şücaət nə qədər yüksəkdirsə, bir o qədər böyük, yaralanma, qanla günahın kəffarəsi üçün müəyyən güzəştlər verilir. Müqəddəslərin siyahısı genişləndi: bunlara Suvorov, Brusilov, Uşakov, Makarov, Naximov, Kutuzov və başqaları daxildir. Çarlar arasında İkinci İskəndər, Böyük Pyotr, İvan Dəhşətli, Knyazlar Dmitri Donskoy, Üçüncü Vasili, Üçüncü İvan və bir çox başqaları var idi. Bunun üçün əsas meyar Vətənə xidmətdir. Beləliklə, əminəm ki, Jukov, xüsusilə dindar bir şəxs deyil, kanonlaşdırılacaq.
  Elizabeth dedi:
  - Və nə! O, buna layiq idi! Ümumiyyətlə, xristian inancı yaxşı olanı müdafiə etmək üçün təkcə xaç deyil, həm də qılınc tələb edir.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Qılıncla din xalq üçün tiryək, ruhları sağaldan cərrah neştər deyil!
  Yüz salehin yasını tutmaqdansa, bir bədxah öldürmək yaxşıdır!
  Elizabeth tamamilə razılaşmadı:
  - Ən təhlükəli silah pislərin əlində olan İncildir! Həddindən artıq zorakılıq yaxşılıq anlayışını dəyişə bilər.
  İndiyə qədər səssiz qalan mühafizəçi qeyd etdi:
  - Belə cazibədar qızların yanında hər şey haqqında danışmaq xoşdur. Amma dindən danışmaq çox yorucudur. Bəlkə daha sivil bir şey haqqında danışaq. Xüsusilə, "İradənin zəfəri" filmini necə bəyəndiniz? İgid ordumuz Almaniyanı məğlub etdi. Əslində, Mein Kapfı oxudum .
  - Faşist ədəbiyyatını oxuya bilirsinizmi? - Elizabet təəccübləndi. - Axı bu, ekstremizmdir.
  Zabit əminliklə cavab verdi:
  - Bəs niyə! Axı, Napoleonun xatirələrini oxumaq dəbdədir və Hitler demək olar ki, Bismarka bərabər bir şəxsiyyətdir. O, depressiya nəticəsində dağılmış Almaniya iqtisadiyyatını bərpa etdi, Avstriya və Sudet ərazisini könüllü olaraq ilhaq etdi və Çexoslovakiyanın himayədarlığına nail oldu. Və qeyd edin, Napoleondan fərqli olaraq, müharibəsiz. Və almanlar onun altında daha yaxşı yaşamağa başladılar. İşsizlik aradan qalxdı, hər bir alman ayda cəmi beş marka ödəməklə kreditlə maşın ala bilirdi. Atlantik okeanına və Afrikaya pulsuz turlar. Yəni, Üçüncü Reyx yüksəlir, çiçəklənən bir gücə çevrilirdi. Amma o, bizim üzərimizə gəldi və vəhşicəsinə döyüldü. Belə görünür ki, bu, Stalinin təxribatları olmadan baş verə bilməzdi. Hər halda, almanların atom bombası yaratmağa vaxtı olmaması yaxşıdır, əks halda fəlakət daha əvvəl baş verərdi.
  - Amma ABŞ-ın lideri olan Stalin bunu bacardı! O, Rusiyaya atom zərbəsi endirdi. - Elizabet cavab verdi. - Və təbii ki, bunun əvəzini ödəyəcək! Onu öldürmək kifayət etməyəcək, ancaq onu dəmir qəfəsdə Moskva küçələri ilə aparmaq lazımdır. Və camaatın əylənməsi üçün onu heyvanxanada, meymunlar bağçasında buraxın.
  Draxma başını tərpətdi:
  - Mən Stalinə öz aləmimdə, bu kainatda hörmət etmədiyim kimi, o, sadəcə olaraq ölkəyə düşmən olan canavardır.
  Cavanlar bir az şampan qurtumlayıb qu quşunun ayağını yedikdən sonra qızlara tərəf əyildilər.
  - Bizə öz dünyanızdan danışın. Niyə o, bu qədər anlaşılmaz və sirlidir?
  Elizabet başını tərpətdi.
  - Uzun hekayədir!
  - Biz zadəganlarıq və tez yemək bizim üçün adət deyil.
  Sarışın qız təsdiqlədi:
  - Onda sizə qısaca deyim. Vətəndaş müharibəmizdə bolşeviklər qalib gəldi. Bu, bəlkə də Kolçakın vaxtında kəndlilərə torpaqların əbədi istifadəyə verilməsi haqqında fərman vermədiyi üçün baş verdi. Onun arxasında kəndli üsyanları başladı . Burada admiral da səhv etdi, barışıq razılaşması əvəzinə , üsyanı yatırmaq, xüsusən də cənub cinahını ifşa etmək üçün qoşunlarını geri çəkdi. Qırmızıların vurduğu yer budur. Bundan sonra təşəbbüs itirildi. Bundan sonra müharibə müxtəlif uğurlarla daha bir neçə il davam etdi, lakin ümumilikdə qırmızıların üstünlüyü var idi. Polşanı, Finlandiyanı və Ukraynanın və Belarusun qərb bölgələrini itirən bolşeviklər hakimiyyəti qoruyub saxladılar.
  - Dəhşətli! Dəccal planetin demək olar ki, altıda birini fəth etdi. - ucaboy gənc mühafizəçi dedi.
  - Bəli, oldu! Düzdür, Lenin axmaq deyildi , NEP-i təqdim etdi və iqtisadiyyatı qismən bərpa edə bildi.
  - Lenin heç vaxt axmaq olmayıb . Ən yüksək dərəcəli demaqoq. - cavan oğlan sözünü kəsdi. - Əsərlərini oxudum, çox məntiqlidir. Yeri gəlmişkən, üslubda və arqumentasiyada Hitlerlə müəyyən oxşarlıq var.
  - Bəli , yalnız biri Almaniyanı məhv etdi, digəri isə yaşaya bilən dövlət yaratdı. - Elizabet bildirdi. - Yalnız Allahsız. Lenin bizim kainatda çox yaşamadı. Ona vuruşa səbəb olan xüsusi bir dərman verildi, buna görə də onun ölümü təbii idi . Şübhəlilər arasında ilk növbədə Stalin və ətrafı var.
  Məmur təsdiqlədi:
  - Məkrli oğlan. Deyəsən səninlə qaldı.
  Sarışın təsdiqlədi:
  - Bəli! Baxmayaraq ki, deməliyəm ki, bu görkəmli ağıl sahibidir. Siz hətta dahi deyə bilərsiniz.
  - Dahilik və yaramazlıq bir araya sığmayan şeylərdir! - Gənc oğlan fərq etdi.
  Elizabet parlaq başını tərpətdi:
  - Puşkin belə düşünürdü, amma böyük hökmdarların çoxu qəddar idi. Eyni Jukov düşmənlə mərasimdə dayanmadı.
  Məmur tamamilə razılaşmadı:
  - Amma insan haqlarına hörmət edirdi. Goering tutulanda bu ası dəvət etdi və onlar birlikdə bir stəkan araq içdilər. Jukov ona bir döyüşçü və əsgər kimi hörmət etdi. Ümumiyyətlə, Hermann Goering Rusiya ilə müharibənin əleyhinə idi. İndi o, Soçi şəhərində yaşayır və uçuş məktəbində dərs deyir. Qeyd edək ki, dünyanın ilk reaktiv qırıcıları məhz Almaniyada peyda olub. Mənə daha çox danış, Elizabeth.
  Sarışın davam etdi:
  - Leninin ölümündən sonra bir neçə il vahid lider yox idi. Trotski, Zinovyev, Kamenev, Buxarin, Rıkov və Stalin arasında mübarizə gedirdi. Sonuncu rəqibləri arasındakı fikir ayrılığından istifadə edərək, onu hissə-hissə parçaladı. Hakimiyyətə gəldikdən sonra sənayeləşmə və kollektivləşməyə başladı . O, çox qan tökdü, inanılmaz sayda canı öldürdü, lakin kolxozlar və güclü hərbi sənaye yaratmağı bacardı.
  - Bizim də güclü hərbi sənayemiz var və qan axını yoxdur. - Gənc oğlan fərq etdi.
  - Burada hər şey qaydasında deyildi. Xüsusilə, sənayeləşmə ilə bağlı bir çox planlar pozuldu. - Elizabet fərq etdi. - Amma ümumiyyətlə, 1941-ci ildə SSRİ müharibəyə hazır idi, amma Üçüncü Reyx hazır deyildi. Hitler iqtisadiyyatı müharibə vəziyyətinə gətirməkdə yavaş idi.
  Məmur razılaşdı:
  - Bəli və bizdə olan bu müharibədə Almaniya müharibəyə hazır deyildi. Xüsusilə, almanlar cəmi bir ay yarım sursat, on gün isə bomba yığırdılar.
  Elizabet hekayəni davam etdirdi:
  "Lakin rəhbərliyin səhv hesablamaları və hücumun sürprizi ucbatından almanlar ərazimizə daha dərindən nüfuz edə bildilər. Onlar hətta Moskvaya, onun ən kənarına keçə bildilər, Krasnaya Polyana ətrafını yandırdılar və paraşütçülər hətta Kremlin şəklini çəkdilər.
  Gənc inamsızlıqla cavab verdi:
  - Moskvanın özünə doğru? İnanmaq çətindir. Baxmayaraq ki, bolşeviklər, təbii ki, orduya kifayət qədər ziyan vurmuşdular.
  Sarışın razılaşdı:
  - Və sən anlayışlısan. Həqiqətən, Stalin, demək olar ki, bütün komanda heyətini biçdi, on altı bölgə komandirindən on beşini güllələdi.
  Gənc zabit qışqırdı:
  - Heyrət! Vay! Nə axmaq! Gürcü axmaq ! Bununla belə, KSA-da işlər daha yaxşı deyil. Bütün əvvəlki kompozisiya üyüdülmüşdür. Və ümumiyyətlə, Yankilər orta səviyyəli əsgərlərdir.
  - Mən belə deməzdim! Onların çatışmazlıqları çoxdur, lakin tez öyrənirlər. Xüsusilə qüdrətli yapon ordusu ilə döyüşərək vəziyyəti tez bir zamanda döndərə bildilər. Ümumiyyətlə, onların arasında kifayət qədər qəhrəmanlar, hiyləgər təxribatçılar var idi. Amerika dünyanın bütün xalqlarından yaranıb. Burada bir çox genlərin, o cümlədən rusların keçidi var idi. Beləliklə, bu, əlverişli bir məkandır.
  - Elizabet fərq etdi.
  Başqa bir gənc qışqırdı:
  - Yaxşı, bilmirəm! Bəs sizin dünyanızda hansı müharibələrdə qalib gəldilər?
  Sarışın qız danışmağa başladı:
  - Məsələn, 1991-ci ildə İraqa qarşı. - Ay yarımda beş min yarım tankı olan milyondan çox ordu məğlub oldu. Amerikalıların özləri , qəzaları nəzərə alsaq, cəmi iki yüz adamı itirdilər.
  Oğlan leytenant fit çaldı:
  - Heyrət! Vay! Hətta Jukov belə bir uğurun arzusunda da olmayıb. Sizin dünyanızda bu necə oldu?
  Elizabeth nəşr etdi:
  - Aviasiya və pilotsuz raketlərin aktiv istifadəsi.
  Gənc qeyd etdi:
  Dua doktrinasına üstünlük verirlər !
  Sarışın qız başını tərpətdi:
  - Bəli! Onlar bombalamağı və qorxutmağı sevirlər.
  Oğlan zabit güldü:
  - Bu dünyada olduğu kimi! Tam terrorizm.
  Draxma qeyd etdi:
  - ABŞ-ı məğlub edən Rusiya dünyanın yeganə super gücünə çevriləcək. Bu halda insanlıq birləşəcək. Bu, şübhəsiz ki, yaxşı bir şeydir. Nəhayət, kosmik genişlənməyə başlaya bilərik.
  Elizabet gözlərini qıydı:
  - Rəbbin əzabından qorxmursan?
  Gənc döyüşçü titrədi:
  - Nəyi nəzərdə tutursan?
  Sarışın qız hıçqırdı:
  - Bütün millətlər və xalqlar heyvana sitayiş edəndə Allahın hökmləri başlayacaq. Bu barədə Müqəddəs Yəhyanın Vəhyində yazılıb .
  Drachma cavab verdi:
  - Conun yazdığı hər şeyi kifayət qədər elmi izah etmək olar.
  - Bu necədir? - Elizabet başa düşmədi.
  Pəri qrafinya izah etdi:
  - Məsələn, meteorit düşməsi, yovşan ulduzları. Hansı ki, suyu acı edəcək. Meteoritlər və asteroidlər həmişə Yerə düşüb. Və bitmə tarixi göstərilmədiyi üçün gec-tez payız baş verməlidir. Təbii ki, insanlar asteroidi yandıracaq silah yaratmasalar. Xüsusilə, məhv bombası.
  Biz antimaddə hazırlamaq yollarını işləyib hazırlamışıq. Bu barədə eşitmisiniz ?
  Gənc başını tərpətdi:
  - Belyaevi oxudum. Bu, rus elmi fantastikasının lideridir. Bəli, antimaddə eyni çəki üçün hidrogen bombasından min dəfə çox enerji istehsal etməlidir. Üstəlik, antimaddə mənfi cazibə qüvvəsinə malik olmalıdır . Beləliklə, raket sistemləri həddindən artıq yüklənməyəcək. Prinsipcə , belə bir silah KSA-ya yaxşı cavab olardı.
  - Yer üzündə istifadə edilə bilməz. Çox dağıdıcı , lakin kosmosda. Üstəlik, hidrogen bombasından fərqli olaraq təmiz olacaq və asteroidi heç bir problem olmadan partladacağıq. O, hətta toz buraxmadan fotonlara parçalanacaq. - Draxma dedi. - Ümumiyyətlə, insanlıq elmi inkişaf etdirsə, Yəhyanın peyğəmbərlikləri gerçəkləşməyəcək. Xüsusilə, edamlardan hər hansı biri prinsipcə mümkündür, lakin müdafiə təkrar edilə bilər. Xüsusilə yeni texnologiyalar bizi günəş istiliyindən və qlobal istiləşmədən xilas edəcək. Yerin su altında qalmaması üçün dünya okeanlarını dərinləşdirmək olar.
  Leytenant təəccüblə soruşdu:
  - Necə dərinləşdirmək olar? Ekskavator?
  Pəri qrafinya etiraz etdi:
  - Xeyr, bir sıra idarə olunan, saf məhv və atomaltı partlayışlar. Yavaş-yavaş, yavaş-yavaş edin ki, fəlakət olmasın. Okean xəndəkləri yavaş-yavaş aşağı düşərsə, deyək ki, gündə bir düym, sunami və ya böyük dağıntıya səbəb olmayacaq. Əksinə, planet daha da istiləşəcək və yaşamaq üçün daha əlverişli olacaqdır. Hava dövranı da dəyişəcək. Soyuq cərəyanlar insanların istədiyi kimi qütblərdən ekvatora, isti cərəyanlar isə ekvatordan qütblərə keçəcək. Bütün planetin iqlimi Kanar adalarının iqliminə bənzəyəcək və torpaq sahəsi daha da artacaq. Planet, İncildə deyildiyi kimi, yalnız elmin gücü ilə cənnətə çevriləcək. Və gələcəkdə bəlkə də Yeri Günəşə doğru çəkəcəyik, əksinə, Veneranı uzaqlaşdıracağıq.
  Elizabeth yüngülcə qızıl yarpaq səpilmiş qar kimi ağ başını silkələdi:
  - Bunlar nağıllardı!
  Ağıllı Draxma gülümsəyərək etiraz etdi:
  - Bəs niyə! İki yüz il əvvəl yaşamış birini götür və onu dünyamıza gətir. O, sadəcə olaraq, möcüzələrin çoxluğuna heyran olardı. Eyni təyyarə, avtomobil, sualtı qayıq, radioteleskop, televiziya. Xüsusilə robotlar, kompüterlər, internet, holoqramlar. Bütün bunlar nağılları üstələyən möcüzədir. Müqəddəs Kitab bu cür inkişafı qabaqcadan görə bilməzdi; o, kompüterlərdən, yoxsa İnternetdən bəhs edir?
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Şeytan bir göz qırpımında Məsihə bütün ölkələri, səltənətləri və onların izzətini göstərəndə buna bənzər bir şey var! İnternetdən daha sərin idi.
  Pəri qrafinya güldü:
  - Bir göz qırpımında bunu necə göstərmək olar?
  Sarışın qışqırdı:
  - Bu möcüzədir! İnsanların təkrar etməyə çalışdıqları bir şey.
  Draxma onu götürdü və gülərək cavab verdi:
  - Sizcə, bu, ciddi söhbət deyil? İnternet reallıqdır və biz bunu görürük və İncildə yazılanlar Şəhrizadənin nağıllarının həqiqiliyinə malikdir .
  Elizabet ehtirasla ayağını zərif çəkmədə möhürləyərək qeyd etdi:
  "İnsanlar nağıllar üçün ölməzlər." İnsanlar nağıl dediyin şey üçün ölümə getdilər. Çarmıxa çəkildilər, öldürüldülər və inandılar. Əgər həvarilərin Məsihin dirilməsinə dair canlı dəlilləri olmasaydı, onda heç kim kimera naminə ölümə getməzdi. Fırıldaqçılar və şəhidlər hər cür olur.
  Gənc təsdiqlədi:
  - İnandırıcı danışır.
  Draxma razılaşmadı.
  - İslamda onlar da ölümə gedirlər, baxmayaraq ki, onlarda Məsihin şəhadəti yoxdur. Bəli, hətta kommunistlər və fanatiklər belə öldü, işgəncələrə məruz qaldılar və səxavətli vədlərlə başa çatdılar. Yəni bu hələ bir göstərici deyil. Təəssübkeşliyin təbiəti mürəkkəbdir, amma mən, inanan ateist olsam da, vətən naminə istənilən işgəncəyə gedəcəyəm. Niyə, mən özüm bilmirəm.
  - Cənnətə belə inanmadan? - gənc soruşdu.
  Pəri qız büzüldü və cavab verdi:
  -Uzaq gələcəyin hiperelminin bəxş etdiyi ateist ölümsüzlüyə inana bilərsiniz .
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Təmiz fantaziya!
  Draxma qışqırdı:
  - Təyyarə haqqında, Aya uçmaq, klonlaşdırma haqqında, reallığa çevrilənə qədər eyni şeylər deyilirdi. Hətta siz və mən fantaziyayıq, sınaq borusunda doğulmuş və super güclərə sahib olan qızlar .
  Sarışın qız mızıldandı:
  - Amma bu hələ heç nə demək deyil!
  Pəri qız dedi:
  - Deyəsən, bəli! Bundan başqa, tərəqqi imkanları sonsuzdur.
  Elizabeth cavab olaraq tweet etdi:
  - Amma məsələn, bir çox xəstəliklər hələ də müalicə olunmur. Eyni QİÇS, ya da Ebolla virusu , Qarayara, quş qripi.
  Draxma dişlərini açaraq cavab verdi:
  - Bəşəriyyətin dörddə birini məhv edən vəbanı nəzərdə tutursunuz. Ancaq əvvəllər yüz milyonlarla insanın ölümünə səbəb olan pandemiyalar, vəba, çiçək xəstəliyi də var idi , amma məğlub oldular. Bu dəhşətli viruslar da unudulmağa göndəriləcək. Bu, sadəcə zaman məsələsidir və çox da uzun deyil. Yeri gəlmişkən, QİÇS, Ebolla və bəzi digər pis şeylər bədənimizdə inkişaf etmir . - qrafinya pəri dedi. - Onu deyim ki, ən ölümcül xəstəlik olan qocalıq bədənimizə toxunmaya bilər.
  Elizabet bir tikə ət çeynədi. O, gözlərini qırpdı. Fikirlərimi bir yumruğa yığdım.
  - Hətta tərəqqi yalnız Allahı razı saldığı üçün inkişaf edə bilər. Kosmosa uçuşa gəlincə, proqnozu özünüz bilirsiniz.
  Draxma gülümsədi.
  - Bu, çox güman ki, qədim metaforadır. Yuva məcazi ifadədirsə, ulduzlar arasında, niyə hərfi mənada qəbul edilməlidir.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Ümumiyyətlə, məntiqli səslənir.
  Bu vaxta qədər uşaqlar qu quşunun çoxunu bitirdilər və desertə başladılar.
  - Bilirsən sənə nə deyəcəyəm? - cavan cavab verdi. - Fikirləriniz kifayət qədər əsaslı və orijinaldır. Ancaq sual budur ki, biz hazırkı müharibədə necə qalib gələ bilərik?
  Draxma geniş mirvari dişləri parıldayaraq gülümsədi:
  - Hazırda qoşunlarımız strateji təşəbbüs əldə edib. Üç yüz min öldürülən, heç də az olmayan yaralı və şikəst olanlar qüvvələr balansını əhəmiyyətli dərəcədə dəyişir. Düşmən tərəfindən xeyli miqdarda yanacaq itkisini demirəm. Hansı ki, bu, özlüyündə ciddi bir sillədir. Onu da qeyd edək ki, kommunistlərdən narazı olanlar həddən artıq çoxdur. Beləliklə, Fransa ətrafında hərəkət edərkən, bizi yerli əhali dəstəkləyəcək. Beləliklə, qələbə qaçılmazdır.
  - Onda buna görə içək! - cavan oğlan təklif etdi.
  Onlardan altısı stəkanları döydü. Ümumilikdə, hər şey olduqca dolğun görünürdü. Draxma öz fikrini bildirdi.
  - Qoşunlarımızın döyüş potensialını artırmaq və yaraların sağalmasını sürətləndirmək barədə bəzi fikirlərim var.
  Elizabet soruşdu:
  - Nə cür parlaq fikirlər?
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - Ümumi təsir. Bir tərəfdən, bədənin müəyyən nöqtələrinə iynələr vurursunuz, sinir uclarını və əzələ liflərini stimullaşdırırsınız.
  Sarışın cavab verdi:
  - Bu çoxdan məlum texnikadır. Akupunktur min illərdir tətbiq olunur.
  Drachma buraxıldı:
  - Düzdür! Ancaq eyni zamanda, həmişə kifayət qədər təsirli deyil.
  Elizabet qışqırdı:
  - Nöqtələri bilmək lazımdır! Onların bir yarım minə yaxını var.
  Pəri qrafinya əlavə etdi:
  - Təkcə yox. İğnəyə az miqdarda faydalı minerallar və otlar əlavə etmək faydalıdır, həmçinin elektrik boşalmalarına yüngül təsir göstərir . Cari aşağı gərginlikdir və dəhşətli təsir olacaq.
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Belə bir texnikanı sınaqdan keçirmək lazım gələcək.
  - Bəli, FSB-də, deyəsən, bizə belə bir şey öyrətməyiblər.
  - Biz öyrədirdik, amma hamısı ayrı-ayrılıqda. Kompleks təsir yoxdur.
  - Bu, əhəmiyyətli bir çatışmazlıqdır.
  Qızlar bir-birinə baxdılar. Gənc soruşdu:
  - Bu necə işləyəcək?
  Döyüşçülər bir ağızdan cavab verdilər:
  - Çox təsirli! Yalnız metodologiyanı ətraflı təsvir etməlisiniz. Rusiya ordusunun döyüş effektivliyi dəfələrlə artacaq.
  Cavanlardan biri cığal çəkdi:
  - Heyrət! Vay!
  Drachma əlavə etdi:
  - Həm də təkcə fiziki güc, reaksiya, tutuş artacaq.
  Gənc zabit dedi:
  - Bu, düşmənləri heyran edəcək.
  Pəri qrafinya hıçqırdı:
  - Biz də! Əvvəlcə özünüzü təəccübləndirin. Ümumiyyətlə, hələ vaxtımız var, gəlin yemək yeyib bitirək və yeni gücləndirmə sistemini öz üzərinizdə sınaqdan keçirək.
  - Bundan əlavə, mən sizə meditasiya öyrədəcəyəm, bu, atıcılıq qabiliyyətinizi gücləndirəcək. - Elizabet bildirdi.
  Qızlar deserti demək olar ki, dərhal yedilər. Draxma ləng adamları irəli getməyə çağırdı.
  - Yaxşı, niyə bu qədər uzun müddət pişi ilə məşğulsan?
  Gənclər qışqırdılar :
  - Bəli, problemlər yarandı.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Belə olur, amma biz onları tez həll edəcəyik.
  Cavanlar güldülər, ən ucaboyları dedi:
  - Yenə də biz zadəganlarıq. Qida istehlakı mədəniyyətinə riayət etməlidir.
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Bəs artıq döyüşdürsə? Və hər saniyə önəmlidir. Deyəsən çox qorxaqsan.
  Drachma əlavə etdi:
  - Uzun yeyənlər qısa yaşayır!
  - Yaxşı, bunu deməyin başqa yoludur! - gənc etiraz etdi. - Qidaları yaxşıca çeynəmək lazımdır.
  - Vətənin ziyanına deyil. - Elizabet bildirdi. - Üstəlik , mədəmiz ağac qabığını belə həzm edə bilir.
  - Bəli, səninlə, sadəcə qorxudur! - uşaqlar yarızarafat dedilər.
  Yemək bitdikdən sonra qızlar birlikdə duş qəbul etməyi təklif etdilər.
  - İdman etməzdən əvvəl bədənlər təmiz və nəfəs ala bilən olmalıdır.
  Təbii ki, onlar asanlıqla razılaşdılar. Yalnız inanan oğlan utandı:
  - Axı biz çılpaq qalacağıq!
  Draxma əminliklə dedi:
  - Nə olsun! Çılpaqlıq təbiidir və buna görə də cinayət deyil.
  Gənc qeyd etdi:
  - Siz də çılpaqsınız.
  Draxma əminliklə dedi:
  - Qədim Rusiyada kişilər və qadınlar birlikdə hamamda yuyunmurlarmı? Bunda qınanılası heç nə yoxdur .
  Gənclər qışqırdılar:
  - Sadəcə bizi aldatma.
  - Biz xalis elmlə məşğuluq. Azğınlıq naminə yox, namus və Vətən naminə. - Elizabet dedi.
  Generalın mehmanxanasının içindəki duş yarı qiymətli daşlarla zərlənmiş, təsirli görünürdü. Ancaq ən vacib xəzinə qızların özləri idi, o qədər xüsusi və havadar idi. Onların görünüşü eyni zamanda cazibədar və sehrli, iltihablı və titrəyirdi. Ancaq gənclər özlərini təmkinlə apardılar, baxmayaraq ki, Drachma özü uşaqların kürəyini ovuşdurdu və onlardan bunu ona etmələrini istədi. Elizabet də oğlana ecazkar, lakin sərt ayaqlarını yuyucu parça ilə ovuşdurmağa icazə verdi. O, məmnuniyyətlə razılaşdı.
  Yuyunub quruyandan sonra uşaqlar idman zalına yollandılar. Onlar yalnız qısa tuman geyinirdilər. Qızlar onları kresloya oturdub, iynələri çıxarıb yağ və spirtlə ovuşduraraq bişirməyə başladılar.
  - Əvvəlcə maksimum nəticənizi göstərək! - Elizabet təklif etdi.
  Gənclər qışqırdılar:
  - Nə üçün!
  Metodumuzun nə dərəcədə effektiv olduğunu bilmək istəyirik . - Draxma dedi. - Bu çox vacibdir. Bundan əlavə, yaxınlıqda atıcılıq poliqonu var, ona görə də özünüzü orada sınamaq yaxşı fikirdir. Razısan?
  Gənc başını tərpətdi:
  - Çox yaxşı çəkirik!
  - Yaxşı, hansı standartlardan asılıdır. - Elizabet fərq etdi. - Məqsədimiz sizdən əsl aslar etməkdir .
  Gənclər qışqırdılar:
  - Amma Goering kimi deyil .
  - Əlbəttə! O çox kökdür, sən isə çox arıqsan. - Qız dili ilə ağzının kənarını yaladı.
  - Geyinməliyik? - adventist soruşdu.
  - Yox! Buna dəyməz. Hər bir əzələnizin hərəkətini, ən kiçik damarın necə döyündüyünü görməliyik. - Elizabet dedi. - Bu, elm və bədən tərbiyəsidir , pozğunluq deyil.
  - Elm naminə biz dözməyə hazırıq! -Uşaqlar razılaşdılar.
  Draxma həvəslə onların ən şirinini dodaqlarından öpdü. O, qızardı və utandı:
  -Yaxşı, niyə belə edirsən!
  Döyüşçü pəri əminliklə cavab verdi:
  - Heç nə, mən rütbədə böyükəm! Ona görə də məsuliyyət mənim üzərimə düşəcək.
  Uşaqlar isinməyə başladılar. Onlar çömbəlmə, bench press, deadlift, abs, biceps, trap və s. Ümumiyyətlə, uşaqlar CMS nəticələrini göstərdilər, bu heç də pis deyil, xüsusən də dopinqdən xəbərsiz olduqlarını nəzərə alsaq. Qəribədir ki, Yeddinci Günün Adventistlərinə rəğbət bəsləyən ən kiçiyi idman ustasına çox yaxınlaşaraq birinci yeri tutdu.
  -Sən pis deyilsən! - Draxma dedi.
  Gənc zabit cavab verdi:
  -Bu ona görədir ki, mən daim məşq edirəm və ət yemirəm. Yalnız balıq, tərəvəz, meyvə. Ümumiyyətlə, Yeddinci Günün Adventistləri donuz əti və İncildə qadağan olunmuş digər qidaların istehlakını qadağan edən bir kilsədir.
  - Bəs Peterin görmə qabiliyyəti? - Elizabet soruşdu.
  Leytenant cavab verdi:
  - Deməli, nəhayət, söhbət bütpərəstlərdən gedir . Bir pravoslav yəhudi üçün bütpərəstlərə təbliğ etmək qeyri-koşer yemək yemək kimidir. İyrənc və iyrənc, elə deyilmi?
  Rəbb ona peyindən hazırlanmış tortlar yeməyi təklif edəndə Yezekellə də oxşar hadisə baş verdi . Və ya Con ilə, o, acı bir kitabı uddu, amma bu, kitab yemək əmri deyildi. Yəni təsirin metaforik forması.
  - Maraqlı ifa? - Elizabet fərq etdi.
  Gənc davam etdi:
  Yəhyanın Vəhyində deyilir ki, Babil müxtəlif murdar və rəzil quşların, murdar və rəzil heyvanların sığınacağına çevrildi.
  Sarışın terminator soruşdu:
  - Məntiqli səslənir! Başqa arqumentlər varmı?
  Dindar döyüşçü cavab verdi:
  - İşayada , sonuncu fəsildə Məsihin ikinci gəlişi kontekstində deyilir ki, donuz, siçan və digər iyrənc şeyləri yeyənlər həlak olacaq. Deməli, bu kifayət qədər ciddi xəbərdarlıqdır.
  Draxma qeyd etdi:
  - Pavel romalılara məktubunda dedi ki, murdar hesab etdiyi hər kəs üçün murdardır.
  Gənc cavab verdi:
  bütlərə qurban kəsmə kontekstindədir . Və ümumiyyətlə, İncil özü ilə ziddiyyət təşkil edə bilməz.
  Elizabeth tweet etdi:
  - Necə deyim! Axı Məsihin ölümündən sonra bütün qurbanlar iyrəncliyə çevrildi və həvari Pavel qurban verdi.
  Leytenant cavab verdi:
  - Bu, sadəcə bir simvol idi.
  Draxma onların sözünü kəsdi:
  - Narahat olmayın. İndi çəkiliş!
  Oğlanlar da çox pis təsir bağışlamasalar da, heç də pis vurmadılar. Hədəflər yerindən tərpənəndə isə daha da pis oldu.
  - Döyüşdə, düşmən qaçanda, ciddi problemləriniz ola bilər. - Elizabet dedi.
  -Və bunun necə lazım olduğunu özünüz göstərirsiniz! - mühafizəçilərin ən ucası dedi.
  Elizabeth gülümsədi. Ən uzaq hədəfi seçərək, maksimum sürəti işə saldı. Sonra o, məcburi rejimdə atəş açıb.
  O, çılpaq ayağını mərmər plitələrin üzərində gəzdirərək cıvıldadı:
  - İndi bax.
  Hədəf onlara yaxınlaşanda güllələr Buratinonun üzünü yerə yıxıb.
  - Yaxşı, necə?
  Gənclər qışqırdılar:
  - Vay, heç nişan almamısan, bəs dostun?
  - Mən daha yaxşısını edə bilərəm! - Draxma hədəfi yandırdı və klipi boşaltdı. Aparıcı hədiyyələr sadəcə kliklədi. Nəhayət, üzərində yazısı olan lövhə çıxdı:
  - Güllə axmaqdır , süngü əladır!
  Pəri qrafinya hıçqırdı:
  - Yaxşı, necə?
  Gənclər qışqırdılar:
  - Sinif! Güc və texnika modeli.
  Başqa bir mühafizəçi soruşdu:
  - Niyə ilk onluğa düz vurmursan?
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər:
  - Bacarmaq! Amma olduqca darıxdırıcı və rutindir.
  - Aydındır, bəzən monoton xidmətdən yoruluruq. - gənc dedi.
  - Mən sizə güc qabiliyyətlərimizi göstərə bilərəmmi? - Elizabet soruşdu.
  Gənc döyüşçülər qışqırdılar:
  - Ehtiyac yoxdur! Biz sizə inanırıq. Nəticələrin heyrətamiz olacağını bilirik.
  Elizabet gəncin burnuna yüngülcə vurdu:
  - Oldu! Daha yaxşı. İndi emalınıza başlayaq.
  Qız ağrı hissini söndürmək üçün üzünü masaj etməyə başlayıb. Sonra gənc donub qalanda iynəni diqqətlə onun sağ burun dəliyinə sancdı.
  - Bu, mətləbə təsir edir D yu ! - Dedi.
  Qız çox diqqətlə işlədi, əvvəlcə alnından ayağına qədər özünü iyirmi xalla məhdudlaşdırmağa qərar verdi. Gənclər demək olar ki, ağrı hiss etmirdilər. Elizabet yaxınlıqda işləyirdi. O, Drachma-dan bir az fərqli şəkildə dikildi. Bir növ təcrübə aparıldı. Eyni zamanda, qızlar iynələrə müxtəlif minerallarla bulaşdılar. Eyni zamanda, oğlanları mehribanlıqla sığalladılar. Oğlanların sekslə bağlı hədsiz həyəcanlı olduqları aydın idi. Xayaya qısa bir inyeksiya çılğın gərginliyi aradan qaldırdı.
  - Buyurunuz! - Draxma dedi. - İndi cərəyanın təsiri, ən məqbul gərginliyi seçməyə çalışacağam.
  Gənclər, görünür, yaxşı vaxt keçiriblər. Hətta gülümsədilər. Qızlar ən güclü gərginlikdən istifadə edərək onları əsirgəmədilər.
  Heykəlləşdirilmiş əzələlərin seğirdiyini görə bilərsiniz; təsirlər daha da dərinləşdi və dəri yağsız oldu. Ümumiyyətlə, əla görünürdü, oğlanlar sanki çiçək açdılar.
  Elizabet gəncin sinəsini sığalladı və dedi:
  - Mən təsirini artırıram. Özünüzü ağ atlı kimi hiss edəcəksiniz.
  Draxma da əzələli, təmiz yuyulmuş bədənləri sığallayırdı. O, çılğın ehtirasını söndürməmək üçün özünü çətinliklə saxlaya bildi.
  Burada Elizabet onun sözünü kəsdi:
  - Sessiya çox uzanır və vaxtımız qiymətlidir.
  Qızlar müalicəni bitirib, kəskin hərəkətlərlə iynələri çıxarıblar.
  Draxma əllərini çırpdı:
  - İndi göstəriciləri ölçməyə başlayaq.
  Gənc oğlanlar ayağa qalxdılar, olduqca şən görünürdülər:
  - Biz hazırıq!
  - Onda başlayaq. Başlanğıcda güc məşqləri.
  Uşaqlar ştanqlarla çömbəlməyə başladılar. Həqiqətən, nəticələr otuz kiloqram, dəzgah pressində iyirmi beş, ölü qaldırmada isə əlli qədər artdı.
  - Brendinizi belə inamla saxlayırsınız. - Elizabet dedi.
  Uzanmağı yoxladıqdan sonra qızlar bir az sıçrayaraq çiyinlərində oturdular. Yaxşılığa doğru dəyişikliklər də nəzərə çarpırdı. Plastiklik artdı.
  Draxma qeyd etdi:
  - Bu əladır, uşaqlar.
  Elizabeth təklif etdi:
  -Bəlkə onları atıcılıqda sınaqdan keçirək?
  Pəri qrafinya susdu:
  -Olmalıdır!
  Qızlar növbə ilə bizə rəhbərlik edərək bunu etdilər. Əvvəlcə nəticələr gözlənilmədən daha da pis oldu, uşaqlar çox narahat idilər. Axı əslində eksperiment risklidir, başqa necə bitə bilər. Amma sonra öyrəşdik, dadını aldıq və çox sürətlə hərəkət etməyə və vurmağa başladıq. Vuruşların faizi kəskin şəkildə artdı və irəliləyiş hərəkətli hədəflərə münasibətdə xüsusilə nəzərə çarpırdı.
  Elizabeth dedi:
  - Gözəl! Deyəsən düzgün yoldayıq.
  Drachma əlavə etdi:
  - Əks halda, fərqli kombinasiya seçməli olardıq. Ümumiyyətlə, iynələr və minerallarla cərəyan təsirini çox artırır. Hətta xəstəliklərin müalicəsində də istifadə edə bilərsiniz. Nə düşünürsən, Elizabeth?
  Sarışın döyüşçü, çılpaq ayaqlarını möhürləyərək cik-ciklə:
  - Ən pis fikir deyil!
  Draxma qarın əzələlərini əyərək hürdü :
  - Bunu öz üzərimizdə sınayacağıq.
  Qızlar zarafatla bir-birinin təmiz alınlarına iynələr vururdular.
  . 4-cü FƏSİL
  Bundan sonra onlar şən gülümsədilər.
  - Yorğunluğu mükəmməl şəkildə aradan qaldırır! - Draxma fərq etdi. - Baxmayaraq ki, çəkiləcək heç nəyimiz yoxdur.
  Elizabeth təsdiqlədi:
  "Deyəsən, bu oğlanlar nəticə əldə etdilər." Tezliklə metodologiyanı yazıb qoşunlara paylayaq .
  Pəri qrafinya əminliklə cavab verdi:
  - Bunu yalnız başda, xüsusən də gözlərdə və beyində daha az nöqtə ilə edəcəyik. Beləliklə, siz də əsgərləri yaralaya bilərsiniz.
  Sarışın döyüşçü başını tərpətdi:
  - Əlbəttə ki Hə! Belə bir risk var.
  - Xüsusilə bunu edən incə qadın əlləri deyilsə. - Bir neçə saniyədən sonra gördüm ki, pəri susur, Elizabet.
  Draxma qışqırdı:
  - İndi bizim biliklərimizi mərkəzdə bölüşmək vaxtıdır.
  Uşaqlar məyus görünürdülər; dərindən fiziki sevgi istəyirdilər. Lakin Draxma başa düşürdü ki, hələ də kifayət qədər mühafizəkar olan bu ölkədə fahişənin nüfuzu zirvəyə yüksəlmək üçün böyük maneə olacaq. Buna görə seks yalnız xəyallarında qaldı. Yaxşı, bu yuxuda Elizabeth, əsl mömin kimi ( əslində, o, xristiandan daha çox aqnostikdir, baxmayaraq ki, İsa Məsih haqqında mahnılar oxumağı sevir!) özünü məhdudlaşdırmağa öyrəşmişdir.
  Qızlar maşını tərk edərək qaçmağa qərar verdilər. Onlar çox sürətlə yarışırdılar, yarış avtomobilindən çox deyil. Möcüzə zonasından götürülmüş artefaktları taxaraq əvvəlkindən daha sürətli qaçdılar.
  - Zona, zona mövsümün hədəfidir, mərhələ mərhələni izləyir! - Elizabet dedi.
  Onların çılpaq, qaralmış ayaqlarının parıltısını izləmək demək olar ki, mümkün deyildi. Qızlar çətin yolda onları xilas etmək üçün ayaqqabılarını çıxarıblar. Üstəlik, belə sürətlə qaçmaq onu köhnəlir.
  Yayın təravətini, bu düşmən, eyni zamanda mehriban dünyanın ətirli havasını nəfəs alan yaşıl ağaclar. Yuxarıda uçan bir təyyarə görünür. Bu , qanadları və təyyarə topları olan bir hücum təyyarəsidir . Bundan əlavə, bir tüstü sütunu görünür, haradasa meşə yanır. Qızlar rahat nəfəs alırlar, lakin sonra qarşıdakı yolda şübhəli hərəkət görürlər. Sürəti artırın.
  - Deyəsən orada təxribat qrupu pusqudadır . - Draxma deyir.
  - Görürəm, eşidirəm. Görünür, düşmən nəyin bahasına olursa olsun, təxribatçıları bu əraziyə atırsa, küləyi tutub. - Elizabet fərq etdi.
  Pəri qrafinya hıçqırdı:
  - Bu, şübhəsizdir.
  Təxribat dəstəsinin komandiri polkovnik-leytenant Harri Qriffindin böyük bir qəhvəyi oğlana ehtiyacı var idi. Üstəlik, bunun üçün bir qarışqa yuvasının yanında səhv yeri seçdi. Amerikalının Lenin və Stalin ordenləri ilə təltif edilməsi və zabitin həssas yerindən deşilməsi pis həşəratları xüsusilə heyran etmədi. O, heç bir təmkin nümayiş etdirmədən nalayiq sözlər söylədi. Onun tabeliyində olan kapitan Corc Kruz qarışqaları tapdalamağa başlayıb.
  Hər ikisi çirkin and içdilər. Yalnız leytenant List, üzünə görə, yarımcins idi və qeyd etdi:
  - Pusu belə poza bilərik!
  Cavab olaraq gurultu:
  - Amma hələ heç kim yoxdur!
  Və sonra xışıltı gəlir:
  - General qəzəblənir, deyirlər ki, Ulu Öndər özü ali komandanlığın iyirmi beş üzvünə təxribat üçün güllələnmə əmri verib.
  Qorxudan qışqıraraq:
  - O, həqiqətən də poladdan tutmaq qabiliyyətinə malikdir. Bəli və bu onlara uyğundur!
  Cavabında gurultu ilə:
  - Və bizim vəzifəmiz tapmaq və kəşfiyyat etməkdir.
  Afrikalı amerikalı yenə söyüş söydü, şalvarını çəkdi və qılınc kəmərini bağladı.
  - Daha yaxşı bilsəm. İndi mənim əmrimə qulaq asın. Düşmən görünən kimi qumbaraatanlardan atəş edin.
  - Biz itaət edirik, yoldaş!
  Və yenə qaban çayları:
  - Mənə bax! Yumurtaları vuracağam!
  Və itaətkar:
  - Bəli ser! Rəhbər, yoldaş!
  Qızlar pusquda yatan qrupun arxasına keçməyə çalışaraq meşənin içindən keçiblər. Prinsipcə, onların silahları və "zireh" artefaktları ilə baş-başa hücum etmək mümkün idi, lakin bu, əks nəticə verir. Beləliklə, daşlar möcüzəvi güclərini itirdiyi təqdirdə çox risklidir.
  Draxma bu barədə danışdı:
  - Başqa bir kainat proqnozlaşdırıla bilməz.
  Elizabeth təsdiqlədi:
  - Burada ikimiz də oxşarıq. Beləliklə, biz döyüş sənətinin bütün qaydalarına uyğun hərəkət edəcəyik.
  Güclü döyüşçü üçün meşə müttəfiqdir. Və yüzə yaxın paraşütçü olsa da, bu bölmənin yaxşı hazırlanmadığı aydın idi. Çoxları siqaret çəkirdi, digərləri kolbalardan viski qurtumlayırdı. CSA ordusunda denonsasiya çiçəkləndi . Burada hər şey absurd həddinə çatıb. Əgər komandir əsgəri incidibsə, o, danonsasiya, demək olar ki, qarşısıalınmaz bir arqument yazdı. Bir çox hərbi qulluqçular özləri seksotlar idi və onlar od kimi qorxurdular. Yaxşı, nə nizam-intizam ola bilər ki, əsgərləri bir az itələyirsən, səni casus, diversant kimi danlayırlar. Qəribədir ki, repressiya və casus maniası heç də ordunu keçilməz bir falanksa çevirmədi, ancaq təlim səviyyəsini aşağı saldı.
  Elizabet Draxmadan soruşdu:
  - Bəlkə onları sadə "Obolenski"lərdən qovura bilərik?
  O cavab verdi:
  - Çox məntiqli! Bu, hazırlığımızın səviyyəsini yüksəldəcək.
  Qızlar məsafəyə getdilər, gözlərini qıyaraq nişan aldılar. İndi hər klipdə qırx səkkiz raundun mümkün qədər çox əsgəri götürməsi üçün növbəni paylamaq vacibdir. Burada dispersiya səviyyəsi də rol oynayır. İndi klipdə baxış vaxtı düz altı saniyədir. Qızlar dondular və cəmləşdilər, silahlarını nişan aldılar, "kaskad" döyüş vəziyyətinə girməyə çalışdılar. Zaman yavaşladıqda və şəxsi sürətiniz artdıqda, onlar bunu özləri etdilər və mümkün qədər çox əsgər çıxara bilərsiniz. Hər bir güllə bir fraqment kimi ayrıca qəbul ediləcək.
  - Barmağın yuxarı qalxmasına atəş açırıq. - Draxma xəbərdarlıq etdi. Qızlar bir-iki saniyə tərəddüd edib atəş açıblar.
  İndi düşmən "xorultu" alıb. Onlarla əsgər kəsildi, həm ayaqda duranlar, həm də yöndəmsiz pusquya düşənlər. Ancaq çoxları oturmuşdu, bu da işi asanlaşdırdı.
  Atəş səslərini eşidən düşmən gec reaksiya verdi. Bəziləri qaçdı, bəziləri atəşə cavab verdi. Hər halda, klipi boşaldan qızlar düşmənin yarıdan çoxunu biçdilər.
  Draxma əmr etdi:
  - İndi də F-1 qumbaraları.
  Düşmən özünü atmağa çalışdı . Ancaq burada çox da uğur qazana bilmədi. Qız qumbaraları tez bir zamanda vurdu. İki əllə vurdular. Nəticədə parçaları atanlara dəydi .
  - Bizə kömək et, kömək et! - Yeddi rəngli Draxma istehza ilə ingiliscə qışqırdı.
  Elizabeth, cazibədar ayaqlarının iki əlləri və çılpaq barmaqları ilə işləyən, qeyd etdi:
  - Tez bir qumbara atmaq, əla taktika.
  Tezliklə yalnız bir neçə və yalnız yaralı əsgərlər sağ qaldı. Qızlar onlara tərəf qaçdılar. Onların arasında gözlənilmədən polkovnik-leytenant Harri Qriffind də var idi . O, iy verirdi, qəribə də olsa, bədəni özünü çox pisləşdirmək üçün ehtiyat tapdı.
  - Təslim oluram! - deyə mızıldandı. - Stalin qapalıdır!
  - Tanış mahnı. - Elizabet dedi.
  Qoxunu özünüzə daşımayın ! - Draxma onun ayaqlarına atəş açıb, oynaqlarını sındırdı. - İndi heç yerə getməyəcəksiniz.
  Harri mızıldandı:
  - Rus fahişələr ! - Və huşunu itirdi .
  - Budur, hələlik bu oğlanla işimiz bitdi. Heyəti çağıracağıq və onlar bağlanacaqlar. Qalanını isə özümüz bağlayacağıq. - Elizabet dedi.
  Qızlar işi peşəkarcasına və tez yerinə yetirdilər. Onu bağlayıb, polkovnik-leytenantı özünə gətirdilər. Qorxusundan bildiyini onlara danışdı. Məlum olur ki, daha üç desant qrupu yerə enib və qərargahda general-mayordan aşağı olmayan rütbəli bir casus var.
  Qızlar onun ifadəsini maqnitofona yazdırıb onu tərk etdilər, qruplardan biri yolda idi, şəhərin yaxınlığında pusquya düşdülər, qalanları ilə xüsusi təyinatlılar məşğul olacaqdı. Yenə də onların çılpaq qıza bənzər dabanlarının getdikcə daha sürətli yanıb-söndüyünü görmək olardı .
  Göyə ildırım çaxdı, yağış damcıları yağdı. Draxma tempi bir az aşağı salıb qulaq asdı:
  - Yay təzə başlasa da, payız iyi gəlir.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Bəli! Yağış axınları o qədər istidir ki, yalın ayaqlarınızla gölməçədən sıçramaq xoşdur.
  Pəri qız qışqırdı:
  " Sənin və mənim ayaqlarım dünyanın bütün kişilərini dəli edə bilər." Onun bizə necə baxdığını gördün.
  Sarışın döyüşçü çılpaq, çəhrayı dabanını gölməçəyə vuraraq qışqırdı:
  - Düzünü desəm, yaraşıqlı gənclər, həvəsi çətinliklə boğurdum.
  "Bir ateist olaraq belə bir şey etmək mənim üçün daha çətin idi." - Draxma dedi ( nədənsə yuxuda ateist oldu, baxmayaraq ki, əslində bütpərəst tanrıların qohumu idi!). - Bununla belə, mən ən çox ziyalı kişiləri sevirəm. Xüsusən də klassiklərə hörmət edənlər. Bəli, Elizabet, uğur qazanmaq istəyirsənsə, təkcə vətənpərvər şeirlər yazmamalısan. Sonra bir sözdən Rusiya qulağımda cingildəməyə başlayır.
  Sarışın döyüşçü etiraz etdi:
  - Yaxşı, düşünməyin ki, mən bu qədər dar mütəxəssisəm. Burada, məsələn, payız haqqında şeirlər var.
  Draxma qışqırdı:
  - Onların necə səsləndiyini eşitmək istəyirəm.
  Elizabet öz ecazkar, çox güclü səsi ilə oxuyurdu ki, bu səs istənilən opera müğənnisinə, hətta böyüklər arasında da bahis edə bilərdi .
   Bütün padşahların paxıllığını geyinib ,
  Qırmızı, qızıl, yaqutda yarpaqlar!
  Axşam kəpənəkləri uçan kimi,
  Küləklərin səsi, kerubların orqanları!
  
  Ən dəbdəbəli dinclik payızda genişdir,
  Ağaclar, müqəddəs kilsələrin günbəzləri!
  Oyma oymaları olan istənilən budaq,
  Şeh damcısı mirvarilər və qiymətsiz daşlar!
  
  Gölməçə nazik gümüşlə örtülmüşdü,
  Atın dırnaqlarının altından qığılcımlar parıldayır!
  Bir-birinizə mehriban davranırsınız,
  Aydın səma altında xoşbəxt yaşayın!
  
  Parlaq günəşdə, paltarım boş,
  Ağcaqayınlar və qovaqlar sevgi valsını rəqs edir!
  Uçurumlara qərq olmuş günlərə kədərlənirik,
  Mənimlə görüşlərin xatirələrini saxla!
  
  Qış gələcək, gənclik əbədidir,
  Boz saç deyil - saçda almaz!
  Bayram üçün bütün dostlarımızı toplayacağıq,
  Gəlin xəyalı cəsarətli misralarla ifadə edək!
  Draxma, həmişə olduğu kimi, narazılığını bildirdi:
  - Nədənsə çox köhnədir. Səs, qızıl və sevimli kerublar kimi ifadələr. Siz çox dinlə məşğulsunuz.
  Elizabet çılpaq ayaq barmaqları ilə dişləyən ağcaqanadları əzdi və qışqırdı:
  - Biz titulların və bir çox qədim ifadələrin qorunub saxlandığı teokratik pravoslav ölkədə yaşayırıq. Baxın, uşaqlar necə xoşlayırlar.
  Magistral yolun kənarında dayanıb maraqla sütunlara baxan, ayaqyalından tutmuş, kifayət qədər mədəni geyinmiş müxtəlif tipli oğlanlar alqışladılar . Kimsə qışqırdı:
  - Bethoven yubkada.
  Bir oğlan əlavə etdi:
  - Və çılpaq dabanlarla!
  Qızlar oxuyarkən tempi aşağı salırdılar və onları görmək olduqca mümkün idi. İlk diqqət çəkən şey döyüş bayrağı kimi dalğalanan saçlar idi. Qızıl Elizabeth və Drachmanın yeddi rəngli alovu kimi.
  - Bremeni yandırmağa qaçırlar! - ağ saçlı oğlanlardan biri qışqırdı.
  Draxma bir göz qırpımında onun yanına sıçradı, oğlan döyüşmək üçün təzəcə üz döndərdi.
  O, hədələyərək qışqırdı:
  - Adın nədir, ağıl?
  Oğlan qışqırdı:
  - Friedrich, ya da sadəcə dostcasına, Rich .
  Yeddi rəngli qız qışqırdı:
  - Amerika şokoladı istərdinizmi?
  Oğlan başını tərpətdi:
  - Əslində yox, deyirlər ki, sadəcə ersatzdır.
  Pəri qrafinya güldü:
  - Xeyr, təbii ki , Latın Amerikası hələ də CSA-nın nəzarəti altındadır. Beləliklə, onlar qiymətli məhsul istehsal etmək üçün, xüsusən eniş üçün kifayət qədər bacarıqlıdırlar.
  - Onda ver! - oğlan cavab verdi.
  Draxma on rublluq əskinata bükülmüş şokoladı vurdu. Oğlan gülümsədi:
  - Bu hamı üçün puldur. - Dedi. Çılpaq qaralmış ayaqlarını parıldadaraq öz ayağına qaçdı .
  Uşağın köynəyi hələ təzə idi, sağlam və baxımlı görünürdü, müharibə təzə başlayırdı və uşaqların onun çətinliklərini hiss etməyə vaxtı yox idi. Oğlanlar isə xüsusilə bu istidə ayaqyalın qaçmağı sevirlər. Bununla belə, yəqin ki, Rusiya ərazisində və Almaniya supergüc əyalətlərindən biridir, hərbi kartlar artıq tətbiq edilməlidir. Adətən, uşaqlar bunu ən çox qəbul edirlər, çünki onların yaşında onlar hər zaman yemək istəyirlər. Bununla belə, SSRİ-dən fərqli olaraq, kolxoz sistemi ilə, hətta çiçəklənən Brejnev dövründə də kifayət qədər ərzaq olmadığı halda, müasir Rusiya ərzaqla dolub-daşır. Güclü sahib və fermer ölkəni təzyiq altında və zəhmətdən daha yaxşı doyurur. Elizabeth, ölkənin əsasən dindar olmasının iqlimə faydalı təsir göstərdiyini düşünürdü. Demək lazımdır ki, müasir Rusiyada pravoslav xristianların əksəriyyəti ateistlərdən az fərqlənir: içki içir, söyüş çəkir, siqaret çəkir, aldadır, abort edir və həbsdədir. Ən azı həftədə bir dəfə müntəzəm olaraq kilsəyə getmək çoxları üçün fantastikdir. Burada məmur bazar günü ibadətini üzrlü səbəb olmadan buraxırsa, o, vəzifəsində çox qalmamalıdır. Məktəblərdə Allahın qanunu məcburidir. O cümlədən müsəlmanlar.
  Bu, insanlar onlar üçün nəyin ən yaxşı olduğunu anlamağa başlayanda güclü bir hərəkətdir, dini assimilyasiyadır. Elizabeth, bir vaxtlar, Müqəddəs Kitabı ucaldan protestantların ədəbiyyatını oxudu. Ancaq ürəyi ilə pravoslav ənənəsini daha çox sevirdi, bunun Müqəddəs Kitaba zidd olub-olmadığını düşünmədən. Müqəddəs Yazılar demək olar ki, tamamilə yəhudilər tərəfindən yazılmışdır və ənənənin əksəriyyəti slavyan-yunandır. Məsihi slavyanların gücünün, gücünün və seçilmişliyinin simvolu halına gətirərək, öz rus İncilimizi yazmaq daha yaxşı olardı. Əks halda, Əhdi-Ətiqi oxuyanda sadəcə üşüyürsən: Yəhudilər Allahın xalqıdır! Slavlar, bu kainatda vahid dövlətdə birləşsələr də, Allahın xalqıdır və Uca Allaha izzətdir. Və onların aləmində Rusiya ilə qardaş Ukraynanın münasibətləri ABŞ-dan da pisdir.
  İndi yenə dəli sürət yığdılar, amma bu, məni düşünməyə mane olmur. Əgər öz dünyanıza qayıtmaq taleyindədirsə, Ukraynanı necə qaytarmaq olar? Burada kobudluq etmədən, ağıllı davranmaq lazımdır. Əsas odur ki, cinayətkarlara yox, gənc, vicdanlı siyasətçilərə arxalanaq. Ümumiyyətlə, Rusiyada yeni elitanın formalaşması son dərəcə vacibdir. Sovuq oliqarxlar və ya Sov.İKP kimi partiya rəhbərləri deyil , ölkəni irəli aparmağa qadir olan real qüvvədir. Yeni elita özünə deyil, böyük imperiyaya və onun qüdrətli xalqına xidmət etməlidir. Eyni şey bu ölkəyə də aiddir, böyük bir imperiyanın dağılmasından necə qorunmaq olar. Ağ Qvardiyaçılardan bəri Rusiyanın əsas xüsusiyyəti monarxiya əvəzinə seçkili hökumətdir. Kolçak güclü prezident gücünə arxalanan güclü və uzaqgörən bir hökmdar oldu. Prezidentin böyük səlahiyyətləri milləti və dövləti birləşdirməyə, əylənməyə, qanunsuzluğa qalib gəlməyə imkan verdi . Əbəs yerə deyil ki, Birləşmiş Ştatlar bütün demokratiyasına baxmayaraq, böyük prezident hakimiyyəti ilə seçilirdi. Lakin monarxiyanın sırf nominallaşdığı və baş nazirin öz partiyasından həddən artıq asılı olduğu Böyük Britaniya dünya dövləti mövqeyini itirdi. Fikir verin, müasir tarixdə onun ərazisi yüz əlli dəfə azalıb.
  Bu kainatda Britaniya da kommunistləşərək dağıldı, şəhərlər qarışıqlıq və xaos içindədir. Məhz Dumanlı Albiona üz tutmalı olacaqlar.
  Oradakı insanlar üçün vəziyyət necədir?
  Səmada hələ də eşidilən səs-küy var idi və kəşfiyyat təyyarəsi peyda oldu. Yarışəffaf qanadlarla səmaya uyğun rənglənmiş, dumanı uçurdu. Ancaq belə qızların iti gözləri üçün bu heç də problem deyil. Qızlar sıçrayış tüfənglərini qaldırıb yekdil yaylım atəşi açdılar. Yüngül zirehli kəşfiyyatçı üçün iki güllə hətta çox şeydir. O, əyilib yıxılmağa başladı.
  - Zəif zireh! - Elizabet dedi.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Xüsusən də şüşəyə dəysəniz.
  - Belə bir avtomobilin çəkisi çox olmamalıdır. Bu, monoplan kimidir, səkkiz yüz kiloqramdan çox deyil. - Qız Draxmadan soruşdu:
  - Sizcə, pilot sağ qalacaq?
  Yeddi rəngli qız çox da inamsız cavab verdi:
  - Çətinliklə! Biz onun bütün parametrlərini pozmuşuq.
  Elizabet hazırcavab cavab verdi:
  - Nə qədər yaxşıdırsa, əsirlik əzabı azdır.
  Qaçış qızların əhval-ruhiyyəsini qaldırdı və onlar bir nəfəsdə mərkəzə qaçdılar.
  Pusu ləğv etmək üçün yeganə gecikmə tələb olundu. Qızlar pusqu ətrafında qaçdılar, səssiz danışıqları eşitdilər.
  Paraşütçü komandiri, Xüsusi Qüvvələrin mayoru Bob Dowell əsəbi halda burnunu qaşıdı. Bu pis bir əlamət idi, yəni bir nikel alacaqsınız.
  O, burada qışqırdı:
  - Şafranik, bu növlər hansılardır, qarışqalar necə sürünür?
  - Hə, bunlar velosiped sürən uşaqlardır, bəy. - mulat fransız cavab verdi.
  Ardınca nida gəldi:
  - Gəlin atəş açaq!
  Mulat məntiqlə qeyd etdi:
  - Belə əhəmiyyətsiz məqsədlə pusqu açmaq?
  Uniformalı heyvan hönkürdü:
  - Amma çox yüngüldürlər. Sadəcə saf şeytanlar. Gəlin əylənmək üçün onları belə vuraq.
  Şafranik qeyd etdi:
  - Belə bir hədəf xüsusilə maraqlı deyil.
  Təvazökar cavab:
  - Bəlkə, amma cazibədar.
  Məcburi nərilti:
  - Bizə iki ağ balası olan bənövşəyi Mercedes lazımdır.
  Aydınlaşdırma sualı:
  - İki bala ilə?
  Sevincli nida:
  - Rus qızları!
  Və vulqar bir söz:
  - İki, çox az! Bütün şirkət üçün. Bizə xidmət etsələr, öləcəklər.
  Yenə vulqar və nalayiq bir ifadə:
  - Onları hər iki tərəfdən də ala bilərik.
  Cavab olaraq gülümsəyin:
  - Gülməli görünür.
  Və yenə estrus zamanı qaban xortusu:
  - Və bir şey üçün praktikdir!
  - Sonuncuya gəlincə, mənim heç bir şübhəm yoxdur. - mayor dodaqlarını yaladı. - Yəqin ki, burada hansısa psixoloji tədbirlər var.
  - Başa düşmədin? - Şafranik təəccübləndi.
  Zabit qışqırdı:
  - Görünür, ruslar demişkən, sən kələmin başı ilə dost deyilsən?
  Şafranik heç nə başa düşmədi:
  qarnir kimi, məsələn, toyuq ilə kələmdən istifadənin əleyhinə deyiləm .
  Zabit hönkürdü:
  - Dolları doldurursan? Onları Türkiyəyə qoyursan.
  Şafranik başının üstünü qaşıdı:
  - Bu nə üçündür, komandir?
  - Rus jarqonunu başa düşmədim. Kələm bizim dollarımız və ya dollarımızdır , kələm isə başdır. - mayor izah etdi.
  Cavab olaraq gülümsəyin:
  - Və baş! Nə jarqon !
  Zabit qışqırdı:
  - Belə çıxdı. Yaxşı, bir litr rus arağı içmək olar?
  Şafranik qorxdu:
  - Rus arağı? Bəli, bu yaşayan ölümdür.
  Mayor güldü və içindən bir litrlik şüşə butulka çıxardı. Bir neçə paraşütçü gözlərini qırparaq onlara baxdı:
  - Vay, nə bomba!
  Bob Dowell onu əlində çəkib təklif etdi:
  - Seçiminiz var. Ya boğazından içirsən, ya da başına vurursan.
  Cavabında qorxulu cığıltı:
  - Aralıq variant varmı?
  Aşağıdakı hırıltıdır:
  - Sadəcə şalvarını çıxarıb şüşənin üstündə otur. Bir sözlə , seçin.
  Bir ah ilə məhkum səs eşidilir :
  -Yaxşı, içəri aparacam. Çoxdandır ki, sınamaq istəyirdim. Rus arağı, nə zəhərdir .
  Cavabında pis niyyətli kişnəmə:
  - Ən vəhşi şey.
  Drachma və Elizabeth bu söhbəti eşitdilər, qulaqları çox iti idi, artefaktların təsiri. Onlar isə bu vaxt arxa tərəfə süründülər. Elizabet təəccüblə soruşdu:
  - Pusuda oturub belə axmaq mərc edirlər!
  Pəri qrafinya cik-cik dedi:
  - Sən nə edə bilərsən! Bu, Amerika mədəniyyətinin cinayətkar bolşevizmlə çoxaldılmış səviyyəsidir.
  - Kommunizm parlaq ideyadır, lakin çox vaxt qaranlıqda həyata keçirilir! - Elizabet fərq etdi.
  olan pis insanlardan qat-qat çox qan tökürlər ! - Draxma yekunlaşdırdı.
  - Bu, edam və ip arasında seçimdir. Mən edama üstünlük verirəm! - Elizabet sapfir gözlərini parıldatdı. Onlar ninjalar kimi səssizcə hərəkət edirdilər və təxribat və pusquda onların tayı-bərabəri yox idi.
  Bu vaxt kapitan Şafranik şüşənin tıxacını açıb onun boğazından bir qurtum aldı.
  - Şirin ! - paraşütçü mızıldandı.
  Araq cırıldadı və mulat fransızın geniş boğazına axdı.
  O, hətta məmnuniyyətlə hönkürdü.
  - Nə donuz! - Elizabet bildirdi. - Qəribədir, hətta onların hamısını öldürmək istəyirəm.
  Draxma gülümsədi:
  - Və donuz əti yeyin!
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Yeddinci Günün Adventistlərinin sözlərində rasional bir taxıl var. Donuz gəzən zibillikdir. Ancaq bir yəhudi üçün bu koşer deyil, yemək deyil və İncil ilk növbədə yəhudilərin başa düşə bilməsi üçün yazılmışdır.
  Ayaqyalın pəri qrafinya cingildədi:
  - Yaxşı, görün Amerika kommunist döyüşçüsü adi rus sərxoşunun öhdəsindən gələ bilirmi?
  Şüşənin təxminən yarısına qalib gələn Şafranik birdən titrədi və şüşəni əlindən buraxaraq geğirməyə başladı . Bob Dowell onun kürəyinə yumruq vurdu.
  - Yaxşı , zəif!
  Qusdu. Üz təhrif olunub .
  Bob güldü.
  - Yaxşı, indi kələm başınızı güc üçün sınayacağıq. Rus butulkasına müqavimət göstərəcək qədər güclüdür?
  Şafranik hönkür-hönkür nəfəsini sıxaraq çətinliklə çəkdi:
  - Başıma kərpic sındırdım.
  Cavab olaraq ulama:
  - Deməli, sən də şüşəni sındıracaqsan. Əlinizə götürün.
  Şafranik onu götürməyə çalışsa da, demək olar ki, dərhal atdı.
  - Yaxşı, sən, necə deyərlər, keçisən! Daha doğrusu qoç! - Al onu, fahişə yumurtaları kimi bərk-bərk tut.
  Kapitan qışqırdı:
  - Mən dəliyəm!
  Geniş yellənərək başına vurdu, zəng səsi eşidildi, şüşə toxunulmaz qaldı.
  - Ruslarda hər şey palıd ağacından hazırlanır, Rusiyanın simvolunun palıd olması heç də əbəs yerə deyil.
  Cavabında zəhlətökən bir hırıltı:
  - Palıd, bu, çox güman ki, başınızın məzmunudur. Nə, özünüzə düzgün zərbə vurmaq istəmirsiniz. Qorxaq, ağrıdan qorxur!
  Cavabında qorxulu bir qışqırıq :
  - Olmaz, yoldaş mayor! Ağrı yaxşıdır!
  Və yenə yaralı mamontu xatırladan nərilti:
  - Şərəf və Hüquq Nazirliyinin əlinə düşəndə ağrının nə olduğunu öyrənəcəksən: iki elektrod götdə , biri dildə. Şüşəni mənə ver.
  Şafranik qorxa-qorxa çəkdi:
  - Sadəcə məni öldürmə!
  Bob Dowell onu iki əli ilə tutdu və bədənindən istifadə edərək tam yelləncək edərək onun başına vurdu. Şüşə parça-parça oldu. Şafranik yaxşı nalayiq sözlərlə qışqırdı:
  - Çuxurda min şeytan!
  Sınıq başdan qan töküldü, parçaları kəsdi.
  Draxma öz gülüşünü çətinliklə saxlaya bildi.
  - Bu çox gülməli!
  Elizabet ciddi idi:
  - Ya vurmağı bilmir, ya da daha çox ağrı vermək üçün bilərəkdən belə bir zərbə vurub. Hər halda bu, Amerika Qırmızı Ordusunun səviyyəsini göstərir.
  Qrafinya pəri razılaşdı:
  - Bir qayda olaraq, yüksək deyil .
  Qızlar gülümsəyərək silahlarını nişan aldılar. Bu vaxt Şafranik inildəyib qanı sildi. Aydındır ki, o, yarımcins olduğundan , mayorun altında zarafatcıl rolunu oynayır.
  Və qadın kimi qışqırır:
  - Yaxşı, niyə belə kobud!
  Və yenə cavab olaraq gurultu:
  - Kəs səsini! Baxın, qadın velosiped sürür. Bir güllə ilə onu yerə sərəcəm, ayağının ətini vuracam. Sonra onu bütün şirkətlə aparırıq.
  Yalvarış çığlığı :
  - Alacağam?!
  Və ulama da aqressiv və dikdir:
  - Belə zəif başla qadına güvən...
  Cavab vulqardır :
  - Əsas odur ki, ayaqların arasındadır.
  Mayor qışqırdı:
  "Onda davam et, ləyaqətini bir şüşəyə qoy, yoxsa ağzına qoyaram."
  - Brr! - Kapitan fit çaldı! - Bu cür edə bilməzsən.
  Şirkət pusqudan başlarını qaldırdı. Elizabeth fikrini cəmləməyə çalışaraq dua oxumağa başladı. Draxma da susdu, boynunu yüngülcə masaj etdi, iki əli ilə atəş etmək çox çətindir, dəqiq koordinasiya lazımdır. Hər birinin əlində avtomat tutan qızlar dörd lülədən atəş açıblar.
  - Bunu götürün, kommunist faşistləri. - gözəllər pıçıldadı .
  Güllələr onlarla döyüşçünü məhv etdi. Onlar öz heyvani instinktlərini təmin etməyə çalışaraq tamam başqa istiqamətə baxırdılar . Ancaq həmişə olduğu kimi, borcunu unudanlar üçün qisas gəlir.
  axmaqları öldürürük ! - Draxma dedi.
  Eniş partiyasının çoxunu biçən qızlar sağ qalanları vurmağa başladılar . Onlar üçün bədənin ən kiçik hissəciyini görmək və ora bir yük daxil etmək kifayət idi.
  - Gördüyünüz kimi, daha asandır! - Elizabet dedi.
  Və sonra qumbaraatanları vurmağa cəhdlər oldu. Ancaq iki yüz metr məsafədə kəpənəkləri vuran və milçəkləri etiketləyən qızlar üçün bu, o qədər də qorxunc hədəf deyil. Yeganə odur ki, bir anda çoxlu hədəfi vurmaq lazımdır.
  - Allah rəhmət eləsin ruhları şad olsun. - Elizabetin dodaqları pıçıldadı. - Onların yer üzündəki günah yolu kəsildi. Nə qədər yaxşı, daha az cəhənnəm əzabı.
  Draxma çox sentimentallıq olmadan atəş açaraq qeyd etdi:
  - Düşmən düşməndir və onu məhv etmək lazımdır.
  Elizabet qaralmış, cazibədar ayaqlarının çılpaq altını ovuşduraraq soruşdu:
  - Amansız?
  Pəri qrafinya susdu:
  - Bəli!
  - Mən bunu edə bilmərəm! Əgər öldürsəm, mütləq peşman olacağam, mən belə bir insanam. "İnci kimi göz yaşı kəşfiyyatçının yanağından aşağı axdı.
  - Atlamağınız tufandır, sözləriniz isə zərbədir! Yalnız ulduzlardan bir göz yaşı Allahın hədiyyəsini qiymətləndirəcək! - Draxma oxudu.
  Elizabeth bir anda beş qumbaranı vurdu və onların partlamasına səbəb oldu. Partlayanlar arasında iynə formalı olanlar da var idi, yayılma sahəsi iki yüz metr qədər olmasa da, dağıntının sıxlığı daha böyük idi. İğnə dəydikdə fırlanır və toxumanı qoparır, dəhşətli yaralanmalara səbəb olur. İndi paraşütçülər bunu öz üzərlərində sınaqdan keçirirdilər. Ölməyənlər dərhal dəhşətli əzab çəkdilər. Xüsusən də gözə girəndə əslində onu sındırır, şikəst edir.
  - Yaxşı yaxşı! - Elizabet yalın ayaq barmaqları ilə iyrənc tarakanı əzərək bəyan etdi.- Deyəsən, düşmən zəngli saatları susdu.
  Draxma inamlı bir tonda təsdiqlədi:
  - Bəli əzizim! Ölüm orqanları tərəfindən susdurulur.
  Mayor sağ qaldı, lakin Şafranik asan ölüm tapdı. Qızlar inləyən zabitin yanına qaçdılar. Draxma çılpaq dabanı ilə Bob Douelin çarpayılı ayağına basdı .
  Pəri qrafinya hönkürdü:
  - Yaxşı , nə bildiyini de! Əks halda qarışıqlıq olacaq!
  Və cavab olaraq yaralı donuz balasının qışqırtısı:
  - Mən hər şeyi bilirəm! Mən sənə hər şeyi danışacağam!
  Burada düzgün suallar vermək lazımdır. İstədiyiniz dəsti seçin. Eyni zamanda, düşməni danışdırmaq üçün məhlulla yağlanmış bir neçə stimullaşdırıcı inyeksiya verin. Mayor təəccüblü dərəcədə az şey bilirdi və qızlar tüpürərək fiziki təsirini dayandırdılar.
  - Axmağı sorğu-sual et , minaatanla su vur, işgəncə ver, eşşəyə qamçı! - Draxma dedi.
  - Sən burdasan, dostum! - Elizabet razılaşdı. - Elə isə gəlin daha faydalı bir şey edək.
  Qızlar sərf etdikləri vaxtı kompensasiya etmək üçün çılpaq, güzgüyə bənzər altlıqlarını çılpaq dabanlarının zərif əyrisi ilə işıqlandıraraq bacardıqca sürətlə qaçırdılar.
  Yalnız yaxınlaşanda bir az yavaşladılar ki, mühafizəçilərdən biri qorxusundan atəş açmasın.
  Qızları sevinclə qarşıladılar və onlar öz biliklərini bölüşməyə tələsirdilər. Akademik Kurçatovun onlara verdiyi məlumata görə, ilk kompüter çipi artıq yığılıb və tranzistorlu kompüter artıq hazırdır.
   - Möhtəşəm! - Çox gözəl yeddirəngli Draxma dedi. - Görürəm, vaxt itirmirsən.
  - Əlbəttə! - Kurçatov qıza bir siqar uzatdı. O, rədd etdi:
  - Siqaret çəkmək beynin damarlarını daraldır, yəni düşüncə proseslərinə zərər verir.
  O, hıçqırdı:
  - Əksinə, mənə kömək edir.
  Draxma enerjili, zümrüd gözlərindəki ifadə ilə etiraz etdi:
  - Bu, nikotindən ilhamlanan illüziya və özünü hipnozdur. Mən sizə aşağıdakıları təklif edirəm. Elektroterapiya seansları, akupunktur, kimyəvi maddələrlə birlikdə. Bu, xüsusilə sizə kömək etməlidir. Bu, təkcə sizin deyil, tələbələrinizin də düşüncə proseslərini təkmilləşdirəcək.
  Məmur soruşdu:
  - Nə, artıq üsullarınız var?
  Draxma əminliklə cavab verdi:
  - Bəzi şeylər planlaşdırılır, amma hələlik bu, başlanğıcdır. Gələcəkdə tədqiqatların miqyası daha da artacaqdır. Biz yeni üsullar yaradacağıq, çünki hələlik yolun ən başlanğıcındayıq. Ümumiyyətlə, insan orqanizmi ehtiyatlarla doludur. İnsan beynin imkanlarının yalnız yüz mində birini, fiziki imkanlarının isə yüzdə birindən ikisini istifadə edir. Hətta biz Terminator qızlardan çox uzaqdayıq qabiliyyətlərinizdən yüz faiz istifadə edin.
  Cavab olaraq heyrət nidası:
  - Vay, bu, geniş perspektivlər açır!
  Çox iri və qəşəng bir qız çılpaq ayağını digər ayağına sürtdü və cik-cik dedi:
  - Nə olduğunu təsəvvür belə edə bilməzsən! Sadece fikirleş. Daha doğrusu, düşünməyin, amma hərəkət edin!
  Professorlar gözəllərin yazdıqlarını həvəslə oxudular , belə gənc görünən canlıların dərinliyinə və vasvasına heyran qaldılar.
  - Parlaq! - Abrikosov dedi. - Bədənləriniz yüz faiz işləyir?
  - Təəssüf ki, heç bir! Amma biz öz potensialımızı artıracağıq. - Draxma dedi. - Allah insanı gildən heykəl qoyub, amma bu, qazan qalmaq üçün səbəb deyil.
  Abrikosov həvəsləndirdi:
  - Çox hazırcavab! Amma ümumiyyətlə. - səsini aşağı saldı. - Bizim imperiyada bu qəbul olunmasa da, mən Allaha inanmıram.
  Pəri qrafinya cıvıldadı:
  - Qarşılıqlı olaraq! Dostum isə dinə aludə olub. Bundan əlavə , o, adventizmə meyl etməyə başladı .
  - Draxma, yalan danışma! - Elizabeth partladı. - Mən bunu heç vaxt deməmişəm.
  
  Pəri qrafinya dedi:
  - Amma düşündüm! Bununla belə, bu heç nə deyil. AM-200 qumbarasının geniş yayılmasını və iynə formalı Amerika modifikasiyalarının məhv edilməsinin sıxlığını necə birləşdirmək barədə fikirlərim var.
  Professor soruşdu:
  - Bu mürəkkəbdir?
  - Yox, çox sadədir. İstehsal xətlərinin dəyişdirilməsinə ehtiyac olmayacaq. - möhtəşəm Draxma qaralmış əzələli ayaqları üzərində sıçrayaraq dedi.
  Elizabeth borclu qalmadı:
  - Obolensky hücum tüfənginin gülləsinin ilkin sürətini necə artırmaq, hədəfi artırmaq və pozulmaq üçün bədən zirehlərini necə götürmək barədə fikirlərim var.
  Professor mızıldandı:
  - Yaxşı, bu da pis deyil. Dəyişikliklər əhəmiyyətlidirmi?
  Sarışın terminator susdu:
  - Minimal!
  Məntiqi cavab:
  - Onda çox da baha olmayacaq.
  - Dinamitin partlayıcı gücünü əhəmiyyətli dərəcədə artırmağın yolları da var. Kiçik əlavələr. - Qızlar başladı.
  - Alaşımlı poladın və zirehləri gücləndirməyin yeni yolları. Gələcək texnologiyalar. - Elizabet bildirdi.
  Qızlar professorlara iş tapşırdılar. Onların başları hər şeyi ən xırda təfərrüatı ilə xatırlayırdı, lakin adi insanlar arasında da heç nəyi yaddan çıxarmayan və məlumatları tez yadda saxlayan hadisələr varsa, genetik cəhətdən təkmilləşdirilmişlər buna daha çox qadirdirlər.
  Abrikosov qeyd etdi:
  - Mən yaddaşımı uzun müddət məşq etmişəm. Ümumiyyətlə, insan, xüsusən də hipnoz altında olanda, ana bətnində olsa belə, hər şeyi yadda saxlamağı bacarır. Və ya bir sıra xüsusi məşqlərdən sonra, amma belə yüksəkliklərə çatmadım. Deyəsən uzun yol qət etmisən.
  - Bizə kömək etdilər! Ümumiyyətlə, FSB çox böyük intellektual potensial toplayıb. Xüsusi təyinatlıların və alimlərin hazırlanması üçün müxtəlif üsullar, eləcə də inkişaf etmiş farmakologiya mövcuddur. Onlar təkcə bədəni deyil, zehni də yeniləməyi bacarırlar. - Draxma dedi.
  Abrikosov dəftərində nəyisə qeyd etdi. Elizabeth qeyd etdi:
  - Mənim vaxtımda sadəcə kompüterə qoyardınız.
  Professor ah çəkdi:
  - Çox həcmlidir.
  - Mənim vaxtımda bütöv bir elektron eşelonun gücü saat qutusuna sığardı.
  - Elizabet əlindəki kompüter qolbağını göstərdi. Və o, çılpaq ayaq barmaqlarını tıkladı.
  Drachma təsdiqlədi:
  bunları da alacaqsınız . Biz kömək edəcəyik. Mikrosxemləri başa düşürsən?
  Professor ah çəkərək cavab verdi:
  - Çalışırıq! Belə bir şeyi istehsala qoymaq o qədər də asan deyil. Yəqin ki, sizin dünyanızda bu nöqtəyə gəlmək çox vaxt aparıb!
  Elizabet pafosla cavab verdi:
  - Düzdür! Düzünü desəm, texnologiyanın çoxunu amerikalılar hazırlayıb. Düzdür, biz də son illərdə daha çox neft dollarlarının hesabına artmışıq.
  Draxma əlavə etməyə tələsdi və çevik ayaqlarının çılpaq barmaqları əsl möcüzələr yaratdı:
  -Alimlər xaricə qaçmağı dayandırıb. Halbuki biz ölkə hələ nisbətən kasıb olanda inkişaf etmişik. Amma çətinliklərdən qorxmayan vətənpərvər alimlər var idi.
  Abrikosov maraqla soruşdu:
  -Dəqiq kim idi?
  - Bu məlumat bizdən gizlədilib. Səbəbi bilinmir. - Draxma dedi. "Ancaq ola bilər ki, buradakı sirr bizə etibar etmək üçün çox vacibdir."
  Professor bir az ağarmış başını tərpətdi:
  - Yaxşı, qızlar, icad edin və cəsarət edin! Təcrübələr üçün insan materialına ehtiyacınız varmı?
  - Qarşısını alma. - Elizabet dedi.
  Qızlar təkcə əlləri ilə deyil, ayaqları ilə də çox tez yazıblar və iki saat ərzində texnologiyaları və texnikaları paylaşıblar. Ümumiyyətlə, ağıllı Draxma qeyd etdi:
  - Qəribədir ki, bütün bu inkişaflardan, o cümlədən vətənimizdə belə ləng istifadə olunur. Axı biz bütün ordumuzun səviyyəsini xeyli yüksəldə bilərik. Və insanların intellektual olaraq böyüməsi zərər verməzdi. - Pəri qız ayağını qaldırıb çevik çılpaq barmaqlarını laklanmış dırnaqları ilə məbədində fırladı. Əks halda, bir çox tələbələr Buz üzərində döyüşün Rusiya - Kanada matçı olduğuna inanırlar.
  - Kanada! İndi ABŞ-ın bir əyaləti. Bədbəxt insanlar, əhalinin ən azı yarısı, daha doğrusu, altmış faizi həbs düşərgələrində həbsdədir. - professor Abrikosov dedi. - Bununla belə, sizin aləminizdə bu, yəqin ki, tam sivil ölkədir.
  - Və olduqca zəngin! Olimpiadada hətta bizi kənara çəkə bildilər. - Elizabet dilini sıxdı. - Amma bunun səbəbi məmurların həddən artıq oğurluq etməsidir. Böhran dövründə oğurluqlar daha da artmağa başladı. Xristian olsam da, hesab edirəm ki, oğurluq edən dövlət məmurları dirəyə sancılmalıdır.
  Qız isə çılpaq ayaq barmaqları ilə yenidən çıqqıldadı ki, ağcaqanad ölüb yerə yıxıldı.
  - Yaxşı fikirdir, baxmayaraq ki, tək qorxu kifayət deyil! - professor fikir verdi. Xüsusən də məmur yaxşı təmin olunmalıdır, onda oğurluğa ehtiyac qalmayacaq.
  Draxma əlləri ilə yazmağa davam etdi və eyni zamanda təəssürat yaratdı, meymunun pəncələri kimi zərif, çevik ayaqları ilə:
  - Hipnozun ən son üsullarını bilirəm.
  - Bu, elmi bir hadisədir, lakin müəyyən bir hədiyyə tələb edir. - Abrikosov dedi. - Amma sizin psixikanız qızları transa sala bilməyəcək qədər stabildir. Bununla belə, mən öz-özünə hipnoz etməyi məsləhət görürəm, bu, sizdə əlavə qabiliyyətlər oyandıracaq.
  - Əla fikir, mütləq sınayacağıq. - Elizabet dedi. - Bacarıqlarımız artacaq.
  Qızlar bəzi detalları, həm mikrosxemləri, həm də təyyarə texnologiyasını izah etməli idilər. Xüsusilə, ultra reaktiv mühərriklər nədir, zirehdəki aşqarların nisbətləri. Dinamik qoruma necə işləyir və daha çox. Şeytan təfərrüatlardadır, çünki fantastika yazıçıları bir vaxtlar zaman maşınının iş prinsiplərini təsvir etməyə çalışarkən, ən vacib detallar barədə susurlar. Marksizm nəzəriyyəsini də xatırlamaq olar, burada ən əsası, əmək avanqardının elitasının seçilmə meyarı açıqlanmamışdı. Lenin əlli beş cild yazdı, amma əsas şey haqqında susur. Stalin yöndəmsiz hərəkət etdi, baxmayaraq ki, ümumiyyətlə, özü üçün düzgün vəzifələr qoydu. Ümumiyyətlə, bazar iqtisadiyyatı tükənib, planlı iqtisadiyyat daha effektivdir. İkinci Dünya Müharibəsi tam olmasa da, bunu sübut etdi. Eyni amerikalılar SSRİ-dən təxminən üç dəfə çox, daha bahalı təyyarələr istehsal etdilər. Özüyeriyən silahları hesablasaq, ABŞ-da hələ də tanklarda bir neçə dəfə az döyüş sursatı var, SSRİ isə artilleriya və minaatanlarda üstünlüyə malikdir, lakin pulemyotların təxminən yarısıdır.
  Drachma bir diaqram çəkdi:
  - Belə monoplanlar polistirol köpükdən hazırlana bilər. Ucuz və sadə bir joystick ilə idarə olunur. Çox mütərəqqi idarəetmə sistemi, bunun sayəsində təyyarələr və tanklar əlavə səmərəlilik əldə edirlər. Xüsusilə, cavab sürəti, qolu çəkmək lazım deyil, sadəcə bir düyməyə basmaq kifayətdir. Bunu artıq mənimsəmisiniz.
  Professor şiddətlə başını tərpətdi:
  - Bəli, mütərəqqi görünür.
  - Bundan əlavə, Xruşşovun Arktika Dairəsində qarğıdalı yetişdirmək arzusu, suiti geni koçaya köçürüldükdən sonra gerçəkləşdi. Mən onun formulunu və necə sintez olunduğunu bilirəm. "Draxma çevik ayaqlarının çılpaq barmaqları ilə, ayaqlarının dərisi qaralmadan parıldayaraq saqqızı ağzına atdı; ağlı ilə parıldamaq və eyni zamanda elastik bir şey hiss etmək onun üçün ikiqat xoş idi. və dili ilə şirin.
  - Bu insan orqanizmi üçün təhlükəli deyilmi? - professor soruşdu.
  Bu dəfə Elizabet cavab verdi:
  - Yox! Üstəlik , donuz geni qarğıdalıya daxil edildi ki, bu da onu daha sürətli böyütməyə və daha çox qida ehtiva etməyə imkan verdi.
  Ağıllı bilikli ər Abrikosov soruşdu:
  - Bəs məhsuldarlıq üçün siçovul geni?
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Bu halda çəyirtkələr daha yaxşıdır. Daha təsirli olacaq. Ümumiyyətlə, genlərin qarışması böyük irəliləyişdir. Hətta öz üzərimdə işləməyi də düşünürdüm.
  Professor bir az təəccübləndi:
  - Xüsusilə yaxşılaşdırmaq üçün bir şey varmı? Sən artıq mükəmməlsən. Xüsusilə xaricdən!
  Elizabeth izah etdi:
  - Zülal strukturunun özünü dəyişdirin. Qeyri-adi bir zülalımız var, dəyişdirilmiş, lakin hələ də olduqca həssas bir quruluşa sahibdir.
  Abrikosov ayağa qalxdı :
  -Yaxşı qızlar. Məni cavanlaşdıra bilərsən?
  Sarışın qız başı ilə razılaşdı.
  - Nəzəri cəhətdən bu, elm üçün tamamilə mümkündür.
  - Elmi darıxmaq İliçin keçəlliyini bəzəyə bilməz! - Draxma zarafat kimi dedi, antisovet deyimi .
  Professor təəccübləndi:
  - Lenin?
  Pəri qrafinya təbəssümlə cıvıldadı:
  - Bəli, hətta onun şərəfinə Petroqradın adını da qoyublar. Hətta pislik də var.
  Lenin qəbirdən yazır, Leninqradı demə, onu quran Böyük Pyotr idi, mən yox, keçəl piç !
  Elizabeth əlavə etdi:
  - Hətta İncildə də Lenin haqqında belə deyilir: - Keçəl dəli deyəcək ki, Allah yoxdur.
  Və sonra sarışın fikirləşdi ki, bəlkə biz başqasından danışırıq, həm də keçəl və qanlı!
  Qızlar bir az rahatlaşıb rəqs etməyə başladılar, lakin idil gözlənilməz bir zənglə kəsildi.
  - Marşal Vasilevski sizinlə danışmaq istəyir.
  Elizabet və Draxma başlarını tərpətdilər:
  - Biz bunu edə bilərik! Düşünürəm ki, sizi kifayət qədər məşğul etdik?
  Abrikosov təsdiqlədi:
  - Bütün ölçülərdən kənarda. Başlar döyünür. Belə ağıllı qızlar. Xüsusilə heyvan genlərinin bitkilərə köçürülməsini çox bəyəndim. Yalnız insanın özündə genetik qüsurların yaranması mümkündür.
  - Hər şeyi düzəldəcəyik. - Draxma ifadəli jest etdi. - Təbiət əyridir, amma insan ağlı düzləndiricidir!
  - Bu, Allaha qarşıdır! - Elizabet qorxulu görünürdü.
  Pəri qrafinya məntiqlə etiraz etdi:
  - Bu axmaqlığa qarşıdır! Halbuki, artıq dediyim kimi, bizim varlığımızın özü Allaha ziddir. Tərəqqi insanı yüksəltmək qabiliyyətinə malikdir, bu da onu Uca Yaradana yaxınlaşdırmaq deməkdir!
  Sarışın qız aydınlıq gətirdi:
  - Bunu da hərfi qəbul edirsiniz.
  Abrikosov onları çağırdı:
  - Özünüzü yüksək rütbədə uzun müddət gözləməyə məcbur etmək yaxşı deyil. Mən sizə ən yeni altı yüzüncü Mersedes verəcəyəm.
  - Ehtiyac yoxdur, evə qaçarıq. - Elizabet dedi.
  Professor təəccübləndi:
  -Maşını ötmək olar?
  Buna cavab olaraq Draxma oynaq oxudu:
  - Yaxşı, niyə, niyə, niyə,
  Svetofor yaşıl idi?
  Hamısı ona görə, çünki, çünki,
  O nə sevgili idi!
  Sürət əsrində elektron işıqlar,
  Özü yandırdı,
  Ən isti sevgim üçün,
  Yaşıl işıq yanır!
  Və hər iki qız çılpaq, zərif, əzələli ayaqlarını möhürləyib oxudular:
  Və hamı qaçır, qaçır, qaçır, qaçır,
  Və parlayır!
  Və hamı qaçır, qaçır, qaçır, qaçır,
  Və o, yanır!
  Döyüşçülər isə çılpaq dabanları ilə bir-birlərini vurdular və bundan sanki göy qurşağının bütün rəngləri ilə qığılcımlar yağdı.
  Draxma tez dedi:
  Dürüstlük seçmə anlayışdır, aldatma universaldır!
  Şahmat siyasətdən nə ilə fərqlənir?
  Şahmatda oyun bərabərdir, amma siyasətdə hakimiyyət həmişə bir başlanğıc var!
  Şahmatda oyunun sonunda zaman təzyiqi var, siyasətdə isə həmişə var!
  Şahmatda qurbanlar könüllüdür, siyasətdə isə həmişə məcburdur!
  Şahmatda fiqurlar bir-bir düzülür, siyasətdə isə hakimiyyət nə vaxt istəsə!
  Şahmatda hərəkətləri geri ala bilmirsən, siyasətdə bunu hər addımda edirlər!
  bərbad çərçivədə olan daşa bənzəyir ; onun dəyəri düşəcək və qaçılmaz olaraq solacaq.
  zəiflər tərəfindən paylaşılır !
  . FƏSİL Љ 5.
  Şər ilahəsi Kalinin nəhəng sarayı çoxsaylı kişi və qadın qullarla, eləcə də döyüşçülərlə dolu idi. Qullar, bir qayda olaraq, çox gözəl, cavan, qıvrımlı idilər və geyimləri statuslarından asılı idi. Qızların çoxu ayaqyalındır, sinəsi və ombası nazik parça zolaqlarla güclə örtülür. Lakin yüksək statuslu qullar qollarına və topuqlarına zinət əşyaları, broşlar, sırğalar, muncuqlar və bilərziklər taxırlar. Ayaqlarında isə mirvarilərlə bəzədilmiş sandallar, ən nəcib qulların isə hətta ləl-cəvahiratla örtülmüş və hündürdaban ayaqqabıları var.
  Onlar hətta nəcib insanlara bənzəyirlər. Tipik olaraq, elflərdən və ya qadın trollardan olan qullar yüksək statusa malikdirlər. Elflər insanlardan yalnız qulaqlarının forması ilə fərqlənir; onlar vaşaq kimi gözəldirlər, dişi trolların isə daha böyük, qartal formalı burunları var. Fiqurları və başqa şeyləri ilə siz onları əzələli, insan qızlardan ayıra bilməzsiniz.
  İnsan qızlarının isə demək olar ki, hamısı çılpaq, çəhrayı dabanlı, demək olar ki, çılpaq, həm də çox gözəl, gənc, təravətli və əzələli olan aşağı statusa malikdir.
  Nəhəng sarayda qadın qullar kişi qullardan təxminən on dəfə çoxdur. Sonuncular isə on iki yaşından on beş yaşa qədər olan yeniyetmələrdir, yalnız üzgüçülük paltarları geyinmiş və ayaqyalındırlar. Onlar həmçinin gözəl , əzələli, müəyyən əzələləri və qarın əzələləri və sevimli üzləri olan, səliqəli şəkildə kəsilmiş saçları, adətən açıq rəngdədirlər.
  Oğlanlar arasında yalnız bir neçəsinin daha yüksək statusu var. Onlar şort, muncuq və zinət əşyaları taxırlar, daşlı sandalları var. Həm də bunlar trolların və elflərin nümayəndələridir.
  Bu yaraşıqlı kişi və qadın qullardan əlavə, mühafizəçilər də var. Qaban başlı vəhşilər, ayıya çox bənzəyən orklar, yalnız daha çirkin. Qanadlı siçanların qanadları kimi böyük qulaqları olan demək olar ki, üç metr hündürlüyə malik qoblinlər. Yaylı elf döyüşçüləri və çarpaz yaylı gözəl qadın trolları da var. Və ən təhlükəli döyüşçülər: qırmızı zirehli vampirlər - Tanrıça Kalinin mühafizəçisi.
  Üstəlik, həm kişi, həm də dişi vampirlər, xüsusi hazırlanmış çarxlar və ucunda qarmaqlı qılınc daşıyırlar.
  Şər ilahəsi özü brilyant və digər daş-qaşlarla bəzədilmiş qızıl taxtda oturur.
  Zahirən onu gözəl adlandırmaq olar. Yalnız əzələlər çox inkişaf etmiş və bir qadın üçün çox kütləvidir. Və kifayət qədər uzun və kəskin dişlər ağızdan çıxır. Bəli, Tanrıça təəssürat yaradır. Və onun başında ulduzlardan toxunmuş tac kimi bir tac parlayır.
  Onun ətrafında bir neçə gözəl qız və bir neçə qul oğlan yelləyən pərəstişkarları var.
  Musiqi də çalınır. Və tamaşalar böyük və eyni zamanda dəhşətli ilahəni əyləndirmək üçün keçirilir.
  İncə parça zolaqları ilə güclə örtülmüş bir elf qızı üzgüçülük mayolarında iki oğlana qarşı döyüşür. Yeniyetmələr ona hücum etməyə çalışırlar. Qız iki əli ilə qılınc tutaraq onların hücumlarını dəf edir.
  Döyüşçülərin artıq bədənlərində yaralar var və qan damcılayır.
  Tanrıça bir jest edir. From Kafelin altından çıxan yanğın həm qızların, həm də oğlanların yalın ayaqlarını yandırır. İstər-istəməz qışqırırlar.
  Gülüş eşidilir.
  İlahə yanında oturan trol kralına müraciət edir. Bu, ermin geyinmiş və daş-qaşlarla asılmış bir gəncdir.
  - Sizcə, ordunuz elflər səltənətini fəth etməyə hazırdır?
  O, təbəssümlə cavab verdi:
  - Ordumuz hər zaman hazırdır, ey böyük. Amma problem ondadır ki, elflər də buna hazırdır. Necə deyərlər burda...
  Kali trol kralının sözünü kəsdi:
  - Bizə boş-boş danışmağa dəyməz! Mən anlayıram ki, qüvvələr həmişə bərabərdir və siz məndən kömək istəmək istəyirsiniz.
  Troll Kralı başını tərpətdi:
  - Bəli, əla. Və mən qızılla ödəməyə hazıram.
  ilahə güldü. Onun gülüşü bir tərəfdən cingiltili və gözəl idi, sanki yüz gümüş zəngdən gələn kimi, digər tərəfdən isə dəhşətli idi. Təhlükəli trolun da titrədiyi aydındır.
  Şərin təcəssümü cavab verdi:
  - Mənə qızıl nə lazımdır? Mənim bu metaldan dağlarım var. Mənə daha faydalı bir şey verə bilərsinizmi?
  Cavab olaraq bir cığıltı eşidildi:
  - Əlahəzrət buyurduğunuz kimi!
  İlahə Kali başını tərpətdi:
  - Elfləri məğlub edəndə bu irqdən on min qulu və min qul göndərəcəksən. Uca Tanrılar dünyamızda insanlar, trollar və elflər arasında zərif cinsin nümayəndələrinin güclülərdən on dəfə çox olduğunu yaradanda müdrik davrandılar.
  Troll Kralı gülümsəyərək başını tərpətdi:
  - Bəli, Tanrılar ağıllı davrandılar. Əbədi gənc qızdan gözəl bir şey yoxdur. Biz, trollar və elflər, qocalmırıq!
  İlahə Kali gurladı:
  - Amma insanlar qocalır, ancaq biz onları özümüzə qul etməsək. Bir çox qadın eybəcər, donqar, qırışlı yaşlı qadınlara çevrilmək perspektivindən o qədər qorxur ki, könüllü olaraq köləliyə gedir və xaşxaş işarəsi ilə damğalanmağa razılaşırlar. Onlar indi azadlıqlarını itiriblər, lakin bir neçə əsrdir ki, gənc, sağlam və şəndirlər. Ancaq bir qadının yaşlı qadın olması böyük bir kədərdir, bundan pis ola bilməz!
  Üzgüçülük belində olan iki oğlan daha da enerjili şəkildə ilahənin ayaqlarını masaj etməyə başladılar. Bunlar da qullar arasından olan insanlar idi. Yaraşıqlı, çox əzələli yeniyetmələr. Demək olar ki, çılpaq, lakin biləklərdə və topuqlarda daşlarla bəzədilmiş qızıl və platin bilərziklər var.
  Onlar da saqqalsız, sağlam, güclü və şən gənclər olaraq bir neçə əsr yaşamaq imkanı qazandılar. Düzdür, bu o demək deyil ki, könüllüdür.
  Ancaq yenə də gözəl qadınların bədənlərini masaj etmək daha yaxşıdır. Və təkcə Kali deyil, həm də elflər və qadın trollar və ya hətta pərilər, məsələn, karxanalarda işləməkdən daha çox.
  Troll Kralı təsdiqlədi:
  - Həm kişi, həm də qadın qul sənin ixtiyarında olacaq, ey xanım!
  Kali əlavə etdi:
  əlavə olaraq qızıl və qiymətli daşlar yüklənmiş iyirmi beş araba göndərəcəksiniz . Hər şeyi ödəməlisən!
  Şər ilahəsi isə yalın ayaq barmaqları ilə qulamın burnundan tutub tutdu. O, ağrıdan qışqırdı. Ancaq təbii ki, o, tweet atdı:
  - Sağ olun, xanım!
  Kali əmr etdi:
  "Uşağı indi qamçılayın." Üstəlik, onu rafa asın. Bu bizi əyləndirəcək.
  Həqiqətən də, havada bir çarx göründü. Qiymətli daşların ipləri ilə çətinliklə örtülmüş iki elf qızı oğlanı edama sürüklədilər. Yeniyetmə, demək olar ki, çox yaraşıqlı idi, mükəmməl əzələ quruluşuna sahib bir bədənə sahib idi, amma kimisə belə şallaqlamaq xüsusilə xoş idi.
  Eyni zamanda, döyməkdən başqa, başqa bir şəkildə də açıla bilərsiniz. Qladiator qız qılınc dişli ayıya qarşı döyüşür. Daha doğrusu, hətta iki qız. Birində tor və trident, digərində isə qılınc və xəncər. Gözəl elf isə yarıçılpaq qul oğlanı qamçı ilə döyür. O, onu yelləyir və yaraşıqlı yeniyetmənin torlu, aşılanmış bədəninə bir zərbə dəyir. Və tər və qan damcıları müxtəlif istiqamətlərə uçur.
  Bu şou. Və yaraşıqlı oğlana şallaq vurulur, qızlar isə az qala bir ton ağırlığında olan ekzotik bir heyvanla döyüşür və onun yöndəmsiz olduğunu söyləməmək üçün. Ancaq qızlar adi insanlardan daha sürətli və güclü olan elflərdir. Və çox təcrübəli. Və onlar çox məharətlə tullanır, ayı üzərlərinə tullananda qaçır , qılınc və ya tridentlə bıçaqlayırlar.
  Qızlar çox gözəl və demək olar ki, çılpaq, çox cazibədardırlar.
  Qulam isə amansızcasına qamçılanır. Ancaq bu tanrıça Kali üçün kifayət deyil və o, əmr edir:
  - Bu oğlanın dabanlarını qızardın!
  Trol qız yeniyetmənin yalın ayaqlarına məşəl gətirib. Və onu götürüb fəryad edəcək. Od çılpaq dabanlarınızı yalayanda ağrıyır.
  Və çox gözəl qoxu gəlir, quzu ətinin qovrulması kimi. Bu təqdirəlayiqdir.
  Şər ilahəsi Kali gülümsəyir , o, çox məmnundur.
  Amma nökər oğlanlar arasında xüsusi biri var. O, ayaqyalın və üzgüçülük paltarındadır, lakin başında zəngli papaq var. Bu oğlan zarafatçı rolunu oynayır. Onun on iki yaşı var kimi görünür, amma əslində o qədər qocadır ki, min illərlə hesablanır. Hətta İlahə Kalinin özü də bəzən onunla məsləhətləşir, gah da şəxsən bu oğlan uşağı şallaqlayır, hətta çılpaq dabanlarını da yandırır. Ancaq bu oğlanda bir neçə dəqiqədən sonra hər hansı bir yara iz qoymadan sağalır. Və o qədər macəraları olub ki, nə nağıl danışa, nə də qələmlə təsvir edə bilməyib.
  Bu, çox əzələli və güclü bir oğlanın sapfir gözləri qarşısında sanki yanıb-sönən bir şeydir.
  SATO komandanlığı qərargahı və Arnold Schwarzkoff döyüş əməliyyatının inkişafı haqqında getdikcə daha çox məlumat aldı. Fəhlə və Kəndli Qırmızı Ordusunun bir neçə aparıcı komandiri öz liderinə və bolşevik ideyasına xəyanət edərək, ordularına silahı yerə qoymağı əmr etdi.
  Ekraynanın qərbində yerli əhali SATO qoşunlarını azadçılar kimi alqışlayır və bolşevik diktaturasına son qoymağa çalışırdı. Bu, onları həyəcanlandırdı və onları yeni irəliləyişlərə hazırladı.
  Kompüter mərkəzinə yeni məlumatlar daxil olub. Üç ölçülü proyeksiya Ekrainanı çoxrəngli və rəngarəng bir sıra kartlar şəklində göstərdi. Əsas monitorun özündə bütün bölmələrin ətraflı yeri, şəxsi heyətin sayı, silah-sursat, texniki göstəricilər, o cümlədən materialın aşınması, eləcə də əsgərlərin sağlamlığı göstərilir.
  Sonra kompüter öz itkilərini və düşmənin zərərini təhlil etdi. İndiyədək qüvvələr nisbəti böyük əksəriyyəti SATO-nun xeyrinə idi. Üstəlik, Vladimir Stalyeviçə qarşı xəyanətlərin sayı artırdı. Dünyanın heç bir ölkəsi, tanınmamış İslam Dövləti istisna olmaqla, Sovet Bolşevik Respublikası Yeni Qrossiyaya dəstək vermədi . Kremldə münasibət soyuq və gizli düşmənçiliklə davam etdi və media Leninstalı Ata Maxno ilə müqayisə etdi.
  Və ümumiyyətlə, pul və hər hansı şəxsi və şəxsi mülkiyyət olmadan hakimiyyət ideyası elitanın bunu qəbul etməsi üçün çox ekzotik görünürdü.
  Satov ordusu ilə ilk toqquşmalardakı uğursuzluqlar da öz təsirini göstərdi. Düşmən güclüdür və öz gedişlərini elektron şəkildə hesablayır, peyk müşahidəsi isə cəbhə xəttini, gecə-gündüz bütün hərəkətləri görməyə imkan verirdi. Və nailiyyətlər üçün imkanlar sürətlə azalırdı.
  Lakin, məsələn , oğlan Vladimir Terkin ( bu, missiyalardan birində indiki zarafatcıl oğlanın adı idi!) tamam başqa fikirdə idi. Uşaq motorlu skuterdə Tiqrovun yanına getdi. Fanderitlər artıq bu şəhərdə hökmranlıq ediblər və Satov ordusundan ilk kolonnalar gəlib. Bir növ keçmiş ərazilərin yenidən işğalı baş verdi.
   Kəşfiyyatçı oğlan başa düşürdü ki, onun gəncliyi əslində yerli polislərin sayıqlığını səngitməyə kömək etməyəcək. Qırmızı Orduda çoxlu oğlan alayları var və bəlkə də onlar romantik əhval-ruhiyyəni itirmiş tacir yetkinlərdən qat-qat israrlı və bolşevizmin işinə sadiqdirlər.
  uşaq olanda sizin üçün pul demək olar ki, mücərrəd bir şeydir. Ancaq böyüklər onlara ehtiramla yanaşırlar, çox vaxt həyatdan, xüsusən də başqasının həyatından daha əzizdirlər. Vladimir romantika, ticarət maraqlarının, alçaqlığın və zorakılığın hökm sürməyəcəyi bir dünya qurmaq istəyi ilə heyran idi. Yalnız muzdlu işçi və ya acgöz, ətyeyən qaniçən olmaqdan daha əhəmiyyətli bir şey əldə etmək istəyi . Baxmayaraq ki, oğlan skaut cəmi on bir yaşındadır və bir aydan sonra on iki yaşı olacaq, o, uşaq vunderkindinin bacarıqlarına malikdir. Və onun əsl adı və soyadı açıq şəkildə qeyd olunmayacaq qədər yaxşı məlumdur .
  Belə ki, gözəl tanınmış Terkinin obrazı sözlü və yaddaqalandır. Beləliklə, oğlan oxşar model rolunu oynasın .
  Ümumiyyətlə, insan pis məxluqdur. Nədənsə, bir çox diviziya komandirləri SATO qüllələrinin ilk hava hücumlarında təslim olmağa tələsdilər və ya dollar pulu alaraq özlərinə xəyanət etdilər. Amma, hər halda, indi Qırmızı Ordu ağır itkilər verir və geri çəkilir. Belə şəraitdə partizan müharibəsi ən təsirli üsulları təmin edir.
  Yalnız Qərbi Ekraynada xalq maraqlarını və bolşevik intifadasını dəstəkləyə biləcək yerli qüvvələr tapmaq çətindir . Amma baxsan, yeraltını taparsan. Axı sovet dövründə partizanlar sovet rejimi üçün ümidsiz görünən ərazilərdə döyüşürdülər.
  Vasili skuterini ağacın altında gizlədib dəbli paltar və idman ayaqqabısı geyindi. Şəhərə ayaqyalın girə bilməzsiniz - bu, şübhə doğuracaq, xüsusən də hələ mart ayı və olduqca soyuqdur. Qırmızı Ordunun oğlanları ayaqqabılara laqeyd yanaşır və sağlam olduqları müddətcə ayaqyalın gəzməyə və qaçmağa çalışırlar.
  Ancaq ümumiyyətlə , temperatur sıfırdan yuxarı olduqda, ayaqqabı olmadan, bəzi vərdişlərlə, məhdudiyyətsiz qaça bilərsiniz. Əlbəttə ki, qarda daha çətindir, lakin təcrübəli gənc döyüşçü bir neçə saat ərzində buna tab gətirə bilir.
  Vladimir yaxşı sərtləşmişdi, əlavə olaraq atası ona qan dövranını yaxşılaşdıran gizli üsulları öyrətdi ki, ayaqları və digər əzaları praktiki olaraq donmasın. Sadəcə müəyyən nöqtələri iynələrlə vurmaq və ya bəzi otlar götürmək lazımdır. Yeri gəlmişkən, orta əsrlərdə bir çox oğlanlar şiddətli şaxtalarda heç bir hiyləgərlik etmədən etdi və hətta öskürmürdülər, qar yağışları arasında yarıçılpaq qaçırlar. Soyuqdan maviləşən dabanları, saqqal görünməyə başlayana qədər təbii olanlardan başqa heç nə bilmirdilər.
  Vladimir hətta düşünürdü ki, bəlkə motorlu skuter götürməyə dəyər, amma... Maşın onun seriyalı deyil, öz yığılması idi. Onu haradan və niyə əldə etdiyinə dair lazımsız şübhələr yarana bilər. Bundan əlavə, skuter həqiqətən xüsusi və qatlana bilən, yığcamdır və saatda iki yüz otuz kilometrə qədər sürətlənə bilər və hətta sıçrayır. Xeyr, belə bir maşın çox nəzərə çarpır.
  Bundan əlavə, gəzmək və insanların nə düşündüklərini dinləmək istədim.
   Bütün romantizminə baxmayaraq, o, çox ağıllı oğlandır və uzun dolların xəyalının niyə belə inadkar və cazibədar olduğunu düşünür.
  Həqiqətən başqa, daha maraqlı dəyərlər varmı? Baxmayaraq ki, insan təbiətini və mamonunu ən çox sevindirir.
   Oğlan amerikalı, cəsur marşı fit çalaraq yeridi. Beləliklə, şübhə yoxdur. Kifayət qədər iri oğlan olduğu üçün yaşından daha yaşlı görünürdü və asanlıqla yerli qərbyönlü gənclər təşkilatından bir yeniyetməyə keçə bilərdi.
  Hətta onun qolunda ilan başı olan uyğun sarğı var idi. Yəni, Ophiuchus!
  Necə belə gözəl görünürdü! Yarım qutu saç düzümü və sarışın saç, bir poster üçün özünüz sifariş edə bilərsiniz - Hitler Jugent !
  İrəlidə, qırıq kənd yolunda bir yaşlı qadın mahnı oxuyur . O, sanki onu əzmək üzrə olan nəhəng kürək çantasını sürükləyir. Maraqlıdır, qarı ora nə əlavə etdi? Bəlkə o, Pələnglər şəhərinə satılmaq üçün yeməli bir şey aparır? Ziyarət etmək və kəşfiyyat aparmaq lazım gələcək.
  Son söz o qədər absurd oldu ki, oğlan qeyri-ixtiyari kıkırdadı və addımlarını sürətləndirdi. Dəbli idman ayaqqabılarında ayaqlar isti olmağa öyrəşmir və bu xoşagəlməzdir. Baxmayaraq ki, təbii ki, o, bu şəkildə daha zəngin görünür . Sonra onların dəstəsi heç də kasıb olmayan Sloveniyaya girəndə ayaqyalın tomboy dəstəsinə rəğbət və qorxu ilə baxdılar. Sanki dəli olublar, ya da tamamilə yoxsullaşıblar. Oğlanlar sürətli bir addım atdılar ki, qar uçqunu xırtıldadı. Qar yığınlarından qırmızı dabanlarına və mavi ayaq barmaqlarına fikir verməyərək gülümsədilər . Və gülməyə hazır olan sərt baxışlarına və bərk-bərk sıxılmış yumruqlarına baxaraq, qorxudan ağızlarını burulub, qorxudan baxıb uzaqlaşdılar.
  Amma bu nənə deyəsən tamam tükənib. Vladimir ürkdü, niyə yaş qadınları belə vəhşicəsinə eybəcərləşdirir. Axı qızlar gözəldir, yaşlı xanımlar isə qorxunc olur.
  Sanki qırışmış dəri, donqar və ya buna bənzər bir şey estetik baxımdan xoş gəlmir. Bəs bu halda Allah hara baxır? Niyə o, belə tamamilə çirkinliyi xoşlayır? Bəs estetika hissi?!
  Yaxşı, yaxşı, vaxt gələcək və bunu Allahla həll edəcəklər, insanlığın bütün istehzalarına cavab verəcəklər. Bu arada qoca xanıma kömək edək, onun günahı yoxdu ki, belə çirkin adam olub.
  Vladimir nənənin yanına sıçrayıb ukraynaca nəzakətli bir tonda soruşdu:
  - Görürəm ki, sizin üçün çətindir, kömək edə bilərəmmi?
  Yaşlı qadın oğlandan geri çəkildi və hirslə fısıldadı:
  açmağa cəsarət etmə , ey qəddar! Düşünürsən ki, mənim yaşıllığıma yelləndiyini bilmirəm.
  Nənə dəyənəyi yelləməyə başladı və həddindən artıq dolu bel çantası açıldı. Vladimir uzaqdan kəskin boya qoxusunu hiss etdi və indi onun gözləri iriləşdi. Qurudulmuş kələm yarpaqları, yöndəmsiz yaşıl rəngə boyanmış, tutumlu kürək çantasından yapışdırılmışdır. Və hansısa axmaq bu çürük yeri boyadı . Sırt çantasının özü ləkələrlə örtülmüşdü və murdar və səs-küylü nənə bir az ləkələnmişdi.
  Yaşlı qadın çubuqla uşağın başına vurmaq istəsə də, o, asanlıqla qaçaraq başqa bir yelləncəyin qarşısını aldı.
  Və nənə ağciyərinin üstündə qışqırır:
  - Oh, məni soyurlar! Yaramaz göyərti qapmağa çalışır ! Hey, kələmimi qoru!
  Terkin istehza ilə qeyd etdi:
  - Həmişə belədir! - Və kəşfiyyatçı oğlan oxudu. - İnsanlara kömək edən, vaxtını boşa xərcləyir! Yaxşı əməllər məşhurlaşa bilməz!
  Yaşlı qadın, əslində, Şapoklyaka bənzəyirdi, yalnız o, hətta bir donqarla belə daha gözəl və iyrənc idi. O, bel çantasını götürüb sinəsinə elə sıxdı ki, donqar burnu rəngli kələm göyərtilərinə girdi və çox aydın olmasa da, qışqırdı:
  - Oh, sən mənim pulumsan ! Pul qazan ! Quldurlardan, dəhşətli moskvalılardan qorunma!
  Vladimir birdən özünü uğursuzluq ərəfəsində olan Ştirlitz kimi hiss etdi. Oğlan refleksiv şəkildə büzüldü və barmağını ilan başı ilə sarğıya işarə etdi və krayna sözlərini ingilis dili ilə bədii şəkildə dəyişərək dedi:
  - Biz bütün dünyada yaşlı insanları qoruyan bir təşkilatıq! Onlara kömək edən, ev tikən, şokoladlı yağlı ağ çörək verən də bizik!
  Nənə bir az sakitləşdi və pıçıltı ilə soruşdu:
  - Təsadüfən amerikalısınız?
  Vladimir dodaqlarını ən şirin təbəssümlə uzadaraq ingiliscə təsdiqlədi:
  - Bəli, əlbəttə, yüz faiz ! - Və dərhal görüb ki, nənə, dünyada ən çox yayılmış dildə desək, yalama toxunmur, ekraincə əlavə etdi. - Mən amerikalı yeniyetmə və oğlan skautuyam!
  Yaşlı qadın nəhayət sakitləşdi və daha yaxşı tonda soruşdu:
  - Bəs göyərtilərimlə neçə villa və Mersedes ala bilərəm?
  Kəşfiyyatçı oğlan dəlilərlə mübahisə etməməyin daha yaxşı olduğunu anlayaraq sakitcə cavab verdi:
  - Çoxlu! Çox!
  Ancaq nənə israrlı idi və yaşından sonra əzələli və ağıllı oğlandan soruşmağa davam etdi:
  - Bu neçəyədir?
  Terkin ciddi tonda cavab verdi:
  - Yaxşı, Mercedes müxtəlif modifikasiyalarla gəlir. Brend nə qədər yeni və daha dəbdəbəli olsa, bir o qədər baha başa gəlir, yəni daha çox yaşıllığa ehtiyacı var!
  Ağır nəfəs alan yaşlı qadın bel çantasını yerə qoydu və rəngli kələmi göstərərək inlədi:
  - Burada altmış kiloqramdan az deyil! Şəhərə bu qədər yaşıllıq gətirsəm, ölməkdən qorxuram !
  Vladimir yüksək səslə gülməyə hazır idi, amma murdar yaşlı qadının üzünün necə əsəbi olduğunu görüb cavab verdi:
  - Onu daşımaq niyə lazımdır? Bir motosikletçi tapın və sizi meh və rahatlıqla Tiqrova aparacaqsınız!
  Bükülmüş nənə ağır-ağır ah çəkdi və birdən çətin başa düşülən pıçıltı ilə qışqırdı:
  - Oh , sən mənim nəvəmsən... Traktorçu Fyodoru evə dəvət etdim. O, Hiroddan soruşdu ki, niyə axmaqcasına çürük kələmi boya ilə bulamışam? Ona görə də axmaq adama başa salıram ki, kələm və göyərti dünyanın ən yüksək dəyərləridir! Yaşıllıq, Mersedes və saraylar üçün hər şeyi ala bilərsiniz!
   İstedadlı bir casus olduğu üçün mənasını dərk etməyi, ən natamam və dilli mızıldanmağı başa düşməyi bilən Terkin fərasətlə təklif etdi:
  - Traktorçu sizi kəndə pulsuz çatdıracağına söz veribmi ?
  Yaşlı qadın üzünü buraraq hirslə yellədi:
  - Demək olar ki, belə! Sadəcə pulsuz deyil, cibinizi daha geniş saxlayın , ancaq bir litr püre üçün ! Yaxşı, mən onu axmaqla göndərdim !
  Oğlan buna dözməyib bərkdən güldü. Doğrudan da, gülməli olduğu ortaya çıxdı. Nənə, deyəsən, göyərti və kələmin ən yüksək dəyər olduğunu kifayət qədər eşitmişdi, lakin yumoru başa düşməyərək, jarqonu hərfi mənada qəbul etdi. Yaxşı, yaza qədər bu tərəvəz sarıya çevrildiyi üçün təşəbbüskar nənə onu yaşıl boya ilə boyadı.
  nağd şəkildə gizlətməyə vaxt tapmayan bütün əskinasların kütləvi şəkildə yandırılmasından sonra xeyli kəsir yaranıb, onda dolların niyə ən yüksək dəyər qazandığı aydın olur.
  Yaşlı qadın isə açıq danışmağa davam etdi:
  - Yaxşı, əvvəllər internet vasitəsilə taksi çağırardım, amma bolşeviklər Şeytanın şəbəkəsini sıxışdırmaq üçün bütün teleqraf dirəklərini çevirdilər. Hətta sadə bir telefon belə səs siqnalı vermir ! Oh, bədbəxtəm, burada otururam və yalnız şayiələrlə qidalanıram. Borisovun yanına getmək istəyirdim, lakin onun atı Qırmızı Ordunun ehtiyacları üçün aparılıb. Orekin belə sərin və gözəl "Mersedes"i var idi, ona görə də bolşeviklər onu balyozla düzəldirdilər. Necə ki, çox dəbdəbəlidir və proletar maşını deyil! Beləliklə, onlar, Dəccallar, hər şeyi məhv etdilər. Buna görə də yaşıl kələmi özüm bazara sürməli oldum!
  Vladimir nənəsinin boşboğazlığını dayandırmağı lazım bildi. Baxmayaraq ki, belə bir qoca xanıma rast gəldim, barmaqlıqlı psixiatriya xəstəxanası onun üçün acgözlüklə ağlayır !
  - Yaşıllıqlarınız təbii deyil, xanım...
  Nənə dərhal həyəcanlandı:
  - Nə olsun?
  Kəşfiyyatçı oğlan sinəsindən qaçan buynuzun qarşısını almaqda çətinlik çəkərək izah etdi:
  - Bir də ki... Boyanmış yaşıllığa görə cinayət məsuliyyətinə cəlb oluna bilərsiniz!
  Yaşlı qadın qorxdu və üzü bənövşəyi oldu, nənə geri çəkiləndə onun arıq ayaqları bir növ bast ayaqqabıda dolaşmağa başladı. Və mavi dodaqlar dedi:
  - Nə üçün? Mən nəyə görə cavabdeh olacağam?
  Terkin məntiqli cavab verdi:
  - Siz təbii kələm deyil, solğun kələm daşıyırsınız. Deməli, ucuz boya ilə saxta yaşıllıq satmağa çalışırsınız! Və bu saxtakarlıqdır!
  Kəşfiyyatçı oğlan isə özünə qorxulu gözlər düzəltdi.
  Yaşlı qadın kəkələməyə və danışmağa başladı:
  - Məni hesaba çəkmə. Boya hələ də çox təzə və təbiidir. Nəvəsi gətirdi!
  Vladimir heyrətə gəldi, özünü əsl Ostap Bender kimi hiss etdi :
  - Deməli, biz də nəvəmizi saxta əskinasların hazırlanmasında iştirak etdiyinə görə məsuliyyətə cəlb edəcəyik. Ailə həbsxananız olacaq .
  Nənə gözlənilmədən reaksiya verdi, çantasını atdı və cəld qaçaraq qışqırdı:
  - Bu mənim deyil! Bu heç mənim deyil! O, heç mənim də deyil!
  Boya ilə ləkələnmiş bel çantası yolda qalıb. Bir-iki yeniyetmə oğlan ağızlarını açaraq tamaşaya baxırdılar. Kələmdən təkcə ən ucuz zəhərli yaşıl boya deyil, həm də çürük iyi gəlirdi. Ona görə də ağır zibilləri toplayıb kürəyimə qoymaq zərrə qədər istəyim yox idi .
  Üstəlik dəli yaşlı qadına vaxt itirmək. Lakin yerli yeniyetmələrin çılğın gülüşü diqqəti cəlb etməyə bilməzdi. Oğlanların təxminən on dörd yaşı var idi və onlar Vladimirdən daha uzun və daha kök oldular. Baxmayaraq ki, təbii ki, döyüş sənətini yaxşı öyrənmiş Terkin onlardan heç qorxmurdu. Qoy başlarını soxsunlar!
  Ancaq görünürdülər ki, tamamilə sevindilər! Daha qalın olanı hönkürdü:
  - Yaxşı, sən onu uçurdun! Koqan kimi!
  Terkin cavab olaraq tullandı və dönər masanı havada fırladı. Bundan sonra eniş, terminator təbəssümü ilə cavab verdi:
  - Bu nəhəng resler belə bir şey edə bilərmi?
  Yeniyetmələr geri gülümsəyərək hürdülər :
  - Ürkütücü zarafat deyil! Gəlin bizimlə əyləşin !
  əylənməkdə maraqlı oldu həmyaşıdları ilə , onlarla cari problemləri müzakirə edin. Baxmayaraq ki, o, çox yaxşı hərəkət etmir, savadsız bir yaşlı qadını tutuquşu etdi, pisi cəzalandırmadı!
  Nənəyə bu şirin kələm ideyasını verənin üzünü yaşıl boya ilə sabunlasanız yaxşı olardı.
  Vladimir isə donqar nənəyə qarşı ikrah hissi keçirdi və buna görə də təklif etdi:
  - Yaxşı, gəlin düzgün alovlanaq! Çox sərin bir istiləşmə olacaq !
   Mopedlərə minən uşaqlar şəhərə yollandılar. Vladimir ən arıq oğlanın arxasında oturub başqa bir melodiyanı fit çaldı. Bununla belə, əhval-ruhiyyə az idi və özünüzü tam bir piç kimi hiss edirsiniz .
  Tiqrovun girişində satovitlər artıq öz keçid məntəqəsini qurub sənədləri yoxlayırdılar. Kiçik bir maşın növbəsi yarandı. Oğlanlar dərhal bütün nümayişlərini itirdilər və kök kişi kədərlə dedi:
  - Yanımızda heç bir sənədimiz yoxdur. Səni həbsxanaya göndərəcəklər !
  Terkin təvazökarlıqla dedi:
  - Hər şey yaxşıdır! Sonra həbsxana kamerasında onlar üçün Maydan təşkil edəcəyəm!
  Sonra bir neçə gənc Fanderovit qışqırdı:
  - Moskvanı qanla doldurub Urala çatacağıq!
  Sonra mopedlər, görünür, dolama yol axtarırdılar. Terkin gənc köpüyü yaxşıca döymək istəyində idi , amma hələlik özünü üzə çıxarmamaq daha yaxşıdır. Düşüncələr başqa istiqamətə getdi.
  Həqiqətən də məlum oldu ki, ABŞ İkinci Dünya Müharibəsində SSRİ-nin tərəfini tutdu və bununla da Yaponiyanı özünə qarşı müharibəyə təhrik etdi. Fərqli güc balansı olsaydı nə olardı?
  Belə bir ölkə üçün yəqin ki, daha təbii olan Amerika Hitlerlə birləşsə?
  Belə olan halda, müharibənin elə ilk aylarında tarixin gerçəkdən kənara çıxması çətin ki . Yaxşı, ən azı əhəmiyyətli dərəcədə. Birləşmiş Ştatlar, çox güman ki, Üçüncü Reyxə ən çox iqtisadi və bomba hücumları ilə kömək edəcəkdi. Təbii ki, Yaponiyanın Uzaq Şərqdə müharibəyə girməsi müəyyən problemlər yarada bilər. Onda Sovet diviziyaları samuraylarla müharibədə qandallanmış və Moskvanın müdafiəsində iştirak edə bilməyəcəkdi.
  Ancaq bu, yəqin ki, ilk baxışdan göründüyü qədər qorxulu deyil. Oktyabrın sonunda Sovet qoşunları Uzaq Şərqdən qoşunların hələ gəlməməsinə və əsas qüvvələrin mühasirəyə alınaraq məhv edilməsinə baxmayaraq, almanların hücumunu dayandırdılar. Qeyd etmək lazımdır ki, sovet qoşunlarının müəyyən təhlükəsizlik marjası var idi və onlar yəqin ki, paytaxtı daha çətin şəraitdə saxlaya bilərdilər. Baxmayaraq ki, bu halda Qırmızı Ordunun əks-hücum üçün kifayət qədər qüvvəsi olmayacaqdı.
   Oğlanlar, deyəsən, həssas bir yer tapdılar; yolu millətçilərin yerli qolu qoruyurdu. Terkinin yeni dostlarından bir az yaşlı yeniyetmələr keşik çəkirdilər. Onlar mopedlərini qışqırıq və qışqırıqlarla qarşıladılar.
  Keçi saqqallı yaşlısı mırıldandı:
  - Bu necə körpədir? Bəlkə döyüşməyə gəliblər?
  Vladimir Terkin qəzəblə danışdı:
  - Təsəvvür edin , bəli!
  Rəhbər əmr etdi:
  - Bu halda mopeddən düş ! Biz bazara cavabdeh olmalıyıq!
  Kəşfiyyatçı cəld yerindən atıldı və dərhal mövqe tutdu. Ona elə gəldi ki, o, indi öz uşaq, lakin daha az təhlükəli versiyasında Bruce L- in təcəssümünə çevrilib !
  - Yaxşı, çıxaq sənin gücünü ölçək!
  Lider isə öz-özünə döyüşmədi, başını tərəfə yellədi:
  - Demon, onunla məşğul ol!
  Saltoda fırlanan kimonolu oğlan tullanıb. Həm də, görünür, bir spartalı kimi yetişdirilən , sərin havada ayaqyalın və sürətli bir döyüşçü . Vladimirdən bir qədər yaşlı və hündür, həm də çox gənc, qara kəmərli döyüşçü.
  Kəşfiyyatçı oğlan bir az utandı. Düşündü ki, o, növbəti çanta ilə məşğul olacaq və buna görə də ona qarşı, əsl peşəkar, çevik və axmaq əzələlərin bir dağını deyil.
  Vladimir "cin"in hərəkətlərindən bunun çox güclü rəqib olduğunu başa düşdü və hər ehtimala qarşı yerin səthini hiss etməyə mane olan idman ayaqqabısını çıxardı.
  Bu yolla o, çevik düşmənin hər hərəkətini daha yaxşı tuta biləcək.
  Oğlanların hər ikisi qarşı-qarşıya dayanıb baş əydi. Digər gənc Fanderovitlər duel üçün boş yer buraxaraq onları halqada əhatə etdilər.
  Döyüş siqnal olmadan başladı, Vladimirin rəqibi bədənində rəqibinə kəskin hücum etdi. Kəşfiyyatçı bir blok qoydu və zərbənin əhəmiyyətli gücünü hiss etdi. Hətta mənim doldurulmuş dırnağım da sızıldayırdı. Xeyr, bu, həqiqətən də qara kəmər və görkəmli döyüşçüdür və sən onu məğlub etmək üçün bütün gücünü toplamalısan.
  Cin hücuma keçdi, lakin Tyorkin də kifayət qədər təcrübəli, qismən dəf edildi və zərbələri qaçırmamağa çalışaraq düşməndən qismən geri çəkildi.
  Ətrafdakı silahlı dəstə yüksək səslə qışqırdı:
  - Budur, belədir! Sarışını öldürün!
  - O qorxaqdır! Öldür onu!
  Vladimir buna cavab olaraq qəzəbləndi və əks hücuma keçdi. Düşmənin yumruğu təsadüfən sağ yanaq sümüyünün yanından keçdi, lakin Terkin də rəqibinin sinəsinə dəydi və onu geri çəkilməyə məcbur etdi.
  Zərbə qarşıdan gələn nəqliyyat vasitələrinə dəydi, Vladimirin oynaqları çılpaq, qaralmış, əzələli sinəsinə həkk olundu.
  Cin ilk dəfə rəqibinə hörmətlə baxıb mızıldandı:
  - Və heç də pis deyilsən!
  Terkin dinamik blok qoyaraq cavab verdi:
  - Və düşündüyünüzdən də təhlükəli!
  Cin yenidən hücuma keçdi. O, çılpaq, oğlansayağı ayaqları ilə daha çox zərbə endirməyə çalışdı, Vladimir bir neçə dəfə yastıqlı baldırı ilə bloklar yerləşdirdi və rəqibini ört-basdır etməyə çalışdı. Amma o, birdən əlindən qaçırdı və dərhal cavab verdi.
  Hər iki oğlanda döyüş irəlilədikcə daha çox qançırlar, sıyrıqlar və qabarlar var idi. Yeri gəlmişkən, peşəkar döyüşdə bəzi zərbələr lazım olduğu kimi oldu. Lakin tərəzi dalğalanaraq bu və ya digər istiqamətə əyilə bilmirdi.
  Terkin hiyləgərliklə düşməni tutmağa çalışsa da, peşəkar usta heç də sadə deyildi və təkbaşına tələlər yaratdı. Və hər yeni hücum ya ötüb keçdi, ya da üzdə çürüklərə çevrildi. Ancaq kəşfiyyatçı oğlan aldığını maraqla geri qaytardı . Və yenə hücum etdi! Cavab olaraq, itkin ağrılı pokes .
  Hər iki oğlanın burnu sınmışdı və ağır nəfəs alırdı. Döyüş getdikcə daha çox qladiator döyüşünə və ya güləşçilərin döyüşünə bənzəyirdi . Oğlanlar getdikcə daha tez-tez anbara girir və güləş texnikaları ilə bir-birlərini silkələməyə çalışırdılar. Başlarını aşağı saldılar, amma heç biri digərinə təslim olmadı. Bu çətin duel bərabər və inadkarlar arasında rəqabət idi .
  Tədricən təkcə gənc döyüşçülər deyil, onları əhatə edən izdiham da yorulmağa başladı. Hərəkətlər və tətillər getdikcə ləngləşdi. Deməli, cin çətinliklə nəfəs alıb, Tərkini çiyinlərinə qaldırıb aşağı atdı. Lakin karateçinin ayaqları boşaldı və o, başını kəşfiyyatçı oğlanın güclü mətbuatına basdıraraq yıxıldı . Vladimir dərhal rəqibinin səhvindən istifadə etdi və ayaqları ilə "cin"in güclü boynundan möhkəm yapışdı.
  Bu, boğucu və çox təsirli bir vasitədir. Düşmən cavab olaraq onu çimdikləməyə və ya hətta kişinin ən həssas yerini sıxmağa çalışdı, lakin boyun fəqərələrinə təzyiq o qədər güclü oldu ki, "cin" əlləri avtomatik olaraq onu boğan oğlanın dizlərini qucaqladı . .
  Terkin təzyiqi artırdı, bədəni ayaqlara birləşdirdi və boyun qolunu gücləndirdi. O, ümidsizcəsinə döyüşdü. Onun yaraşıqlı, göyərmiş olsa da, sifəti albalı rəngi almağa başladı və görmə qabiliyyəti son dərəcə bulanıq oldu.
  Vladimir qışqırdı:
  - Ovucunuzla döyün ki, imtina edirsiniz!
  "Cin" yox cavabını vermək istədi, ancaq onun sıxılmış boğazından gurultu eşidildi. Deyəsən, tamamilə əzilmişdi. Belə bir texnika ümumiyyətlə ölümcül ola bilər və müharibədə Vladimir böyükləri və heç bir halda kiçik kişiləri öldürməli idi. Beləliklə, karateçi oğlanın inadkar olması əbəs yerə idi. Terkin yaşıdını öldürdüyünə görə təəssüflənsə də, demək olar ki, eyni yaşdadır, bu hələ də düşməndir - Fanderit. Ancaq düşmənlərə aman verilmir!
  "Cin" üzü göyərdi və susdu. Vasili tutuşunu boşaltdı. Rəqibi hələ də sağ idi, lakin bir az daha huşunu itirmişdi və hətta təlim keçmiş fəqərələri də sınıb. Terkin də yorğun idi və həddindən artıq yorğunluqdan ayağa qalxa bilmirdi. Oğlan ayağını şikəst rəqibinin kürəyinə qoyaraq ağır-ağır nəfəs alaraq orada uzanmışdı. Döyüş hələ bitməmişdi. Döyüşün qaydaları əvvəlcədən razılaşdırılmasa da, Fanderitlərin ən böyüyü qışqırdı:
  - Buyurun, sərbəst güləşdə qələbəni qeyd edin !
  Vasili gücünü topladı və ümidsiz bir səylə rəqibini döyülmüş, yalın ayaqları ilə itələdi. Yalnız yarı yolda çevrildi. Yenidən nəfəsimi tutub yenidən itələməli oldum ki, karateçi oğlan nəhayət arxası üstə uzansın. Bundan sonra ayağınızı sinənizin üstünə qoyursunuz və hakimin yavaş-yavaş sizə yaxınlaşmasını gözləyirsiniz. Və ya yeniyetmə, hakim rolunu oynamağı seçir. Sonra onu götürüb geri sayacaq.
   Başında kazak alnını olan bir oğlan yavaş-yavaş və yüksək səslə döyür. Vasili özünü səbirsiz hiss edir. Ququ səsi ilə bağlılıq niyə başımda yarandı? Amma sonra Zaporojye kazak oğlanına oxşayan dırnaqları boyalı əl havada asılıb düşməyə başlayır. Və birdən, üçüncü zərbədə karateçi ləngcəsinə silkələdi və Vasilinin yalın ayağını sinəsindən atdı.
  oğlan və gənclərin cərgələri arasında gurultu qopdu. Məlum oldu ki, gülməli tamaşa davam edəcək. Narahatlıq hissi Terkinin özünü yığışdırmasına kömək etdi və o, naəlacıqcasına çılpaq, yumru dabanı ilə həmkarının çənəsinə təpik vurdu.
  O, arxaya söykəndi və arxası üstə uzanaraq yenidən sakitləşdi. İndi isə onun ayağa qalxması çətindir . Vladimir də qalan gücünü zərbəyə qoyaraq düşmənə yaxınlaşa bilmədi.
  Hər iki döyüşçü: tatar və rus nizələrlə çıxılmaz bir toqquşma nəticəsində həlak olanda Çelubey və Peresvet arasındakı duel xatırladırdı .
  Düzdür, Peresvet hələ də yəhərdə qaldı və Çelubey uçdu. Beləliklə, rus ordusu böyük itkilər bahasına monqol-tatarları məğlub etdi. Və bu, sərt boyunduruqdan qurtulmağa imkan verdi .
  Amma indi özümü toparlayıb fikrimi cəmləyib bu sayğacı sürünməli idim. Mən bacara bilmirəm və həddindən artıq yorğunluqdan.
  Ümumiyyətlə, 3014-cü ilin aprelindən bəri Fonbassda ən ağır döyüşlərdə iştirak edən Vladimirə ağır fiziki gərginlik yad deyil. Bəs o niyə bu qədər rahat və axsayır? Yox, faşistlərə dedik, xalqımız gürcü ətirli çörəyinin ford sözü adlandırılmasına dözməz!
  Vladimir sinəsini şişirdi və rəqibinə yaxınlaşaraq kəskin şəkildə sıçradı. O, yuvarlanmağı bacardı və bu dəfə ovucunu cızılmış qalxan əzələlərinin üzərinə qoydu.
  Həvəskar sızma hakimi yenidən onlara yaxınlaşdı. O, qətiyyətsiz bir müddət orada dayandı, sonra yenidən çox yavaş saymağa və gənc döyüşçünün qulağına mümkün qədər bərk çalmağa başladı.
  O, üçüncü əl çalanda yenə də silkələdi və dayaq qorunmadı . Amma əl qatlanmadı və baş hakimə baxan hakim yenidən saymağa başladı.
  Həm də əvvəlkindən daha yavaş. Karateçi oğlan yenidən qıvrıldı.
  Vladimir yumruğu ilə rəqibinin məbədini soxmağa çalışdı, lakin onun yorğun və zəifləmiş əli yalnız rəqibinin tərli başından sürüşdü. Terkin qarnında tapdı və yenidən ağır-ağır nəfəs alırdı. Sonra əllərinin köməyi ilə qalxmağa başladı.
  Rəis gözlənilmədən duelə müdaxilə etdi və barışıq görünüşü ilə dedi:
  - Yaxşı, heç-heçə! - Və geniş ovucunu Terkinə uzatdı . - Siz özünüzü güclü döyüşçü kimi göstərdiniz və dəstəmizdə layiqli yerə layiqsiniz!
  Terkin buna yorğun baxışla və ayaq üstə qalmaqda çətinlik çəkərək cavab verdi:
  - Səninlə bir az əylənmək , mən şəxsən etiraz etmirəm , amma... Gələcəkdə gözləyək və görəcəyik!
  Vladimir özünü ciddi mübarizə apara bilməyəcəyini hiss etdiyindən ehtiyatla danışdı. Ancaq dərhal yox demək ciddi çapaq almaq riskidir.
  Baxmayaraq ki, ümumiyyətlə, Terkin imtahandan keçdiyini hesab edə bilərdi. O, karatedə əsl qara kəmər uğrunda döyüşüb və əslində qalib gəlib. Çünki o, ayaq üstə qalmışdı, rəqibi isə hələ də uzanmışdı. Formal qələbə olsa belə, gözləmə ilə qeydə alınmır. Bəs onun yaşında başqa kim belə döyüşə qadirdir?
  Vladimir yemək istəyi hiss etdi və bu, yenilənmiş gücün əlamətidir. Bir neçə qız "cin"ə tərəf qaçdı və karateçi oğlanın mavi üzünü ovuşdurmağa başladılar.
   Mübarizə təbii ki, uğurlu alındı və hamı sevinərək ayrıldı. Tyorkinə bir stəkan şəffaf maye gətirin . Kəşfiyyatçı oğlan o qədər yorulmuşdu ki, maşının bütün içindəkiləri bir qurtumla uddu və yalnız son damlasına qədər onu boşaldandan sonra birdən bunun araq olduğunu anladı.
  İki yüz əlli qram spirt ölümcül yorğun bir uşaq üçün çox şeydir və dozaya dözə bilməyən oğlan əsl, dərin spirtli nokata düşdü.
  Dəri gödəkçəli və tatuajlı qızlar onu qollarından və ayaqlarından tutub çadıra apardılar. Digər Fanderitlər fit çalıb qışqırdılar.
  Terkin ağır və eyni zamanda çox əyləncəli bir yuxuya getdi.
  Ümumiyyətlə, tez-tez olduğu kimi, tavadan atəşə düşürsən!
  İndi o, çox əzələli bir uşaqdır, çox dərindən çəkilmiş uşaq əzələləri var, lakin tökmə polad bədəni xatırladır. Və çox şeyə qadirdir.
  Terkin, əlbəttə ki, məhəbbət ilahəsi Ladanın xüsusi tapşırığını yerinə yetirməsəydi, Şər ilahəsi Kali zarafatçısının taleyini heç vaxt qəbul etməzdi. Hələlik o, bu Cəhənnəm İlahi ilə zarafatcıl roluna dözməli idi.
  Budur, işgəncə ilə öldürülən bir quldur. Qamçıdan sonra onun qadın trolları və elfləri isti məftillə döyüldü. Və sonra istidən qırmızı olan sancaqlar ilə bütün qabırğaları sındırdılar. Bu nə qədər qəddar və vəhşidir.
  Bir neçə yüngül yara alan hər iki elf qızı da qılınc dişli ayı ilə döyüşü bitirdi. Və işgəncə ilə öldürülən qısa tumanlı kəniz qızı qarmaqla qabırğasından tutub sürüyərək vəhşi heyvanlar yedirdilər.
  Vladimir ah çəkdi, həmişəki kimi qəddarlıq və zorakılıq hökm sürürdü.
  Qladiator qızlar getdi. Onlardan sonra oğlanlar öz aralarında döyüşməyə başladılar. Beş oğlan qırmızı mayoda, daha beşi isə qara paltarda idi. On iki-on üç yaşlı oğlanların başqa paltarı yox idi. Onlar qılınc və xəncərlərlə silahlanmışdılar. Və on gənc qladiator döyüşdə vuruşdu.
  Dərhal qan töküldü və aşılanmış, əzələli bədənlərdə yaralar göründü.
  Bundan əlavə, qul qızlar oğlanların ayaqyalın ayaqları altına gümüş kürəklərlə tunc səbətlərdən qaynar kömürlər atmağa başladılar. Gənc qladiatorların ayaqları yandı və qışqırdılar.
  İlahə Kali gülümsədi, oğlanlara əzab verməyi, onlara işgəncə verməyi, onlara istehza etməyi çox sevirdi. Və bu, həqiqətən onu işə saldı. Əslində, hələ saqqal çıxmayan yaşda oğlanlar çox gözəldirlər və dəriləri o qədər hamar, zərifdir və onu yandırmaq və ya qamçı ilə kəsmək və ya sancaqla sıxmaq çox xoşdur , və ya iynə ilə deşmək. Balaca bir adam isə cingiltili səsində ağrıdan qışqıranda o qədər şirin səs və ətirdir ki, onu nağılda demək, qələmlə təsvir etmək mümkün deyil.
  Başqasının dərdi çox şirindir. Xüsusilə yaraşıqlı, yaraşıqlı, əzələli və sağlam bir oğlana işgəncə verirsinizsə. Bir qıza işgəncə vermək də pis deyil. Ancaq kiçik bir kişiyə belə əzab vermək qadın üçün həmişə daha xoşdur.
  Amma indi oğlanlar bir-birini kəsib öldürürlər, necə ki, Şər ilahəsi Kalinin xoşuna gəlir.
  Balaca kişinin çılpaq dabanı kömür parçasının üstündə dayananda. İncə yaşda oğlanların ayaqları zərif formada olur və yetkin kişilər qədər kobud deyil, dəri hamar, təmiz və pis tüklərlə örtülmür.
  Buna görə də Kali sevimli oğlanlara işgəncə verməyi çox sevir, bu, daha estetik və xoşdur.
  Ancaq görürsən ki, döyüş olduqca tezdir. Oğlanlara döyüşü uzatmağa imkan verən qalxan belə verilmədi. İndi isə qalib ayaq üstədir, qırmızı üzgüçülükdə yalnız bir oğlan qalır. Və sonra o qədər yaralanır ki, əzələli bədənində yaşayış yeri yoxdur.
  Tanrıça Kali əmr etdi:
  - Qalibə həyat verirəm - qalanını bitir!
  Qul qızlar məğlub olan oğlanların yalın ayaqlarına məşəl gətirməyə başladılar. Hərəkətsiz qalanları qarmaqlarla qabırğalarından tutub sürüyərək heyvandarlığı qidalandırırdılar. Qışqıranları isə elf yayları və ya arbalet boltları olan qadın trolları bitirdi. Bəli, bu amansız qarşıdurmadır.
  Alov ölümcül yaralanmış qul oğlanların cızıqlı ayaqlarını yalayırdı, lakin döyüşdən əvvəl yuyulurdu.
  Pis ilahənin lütfü ilə yeganə canlı oğlana şokoladlı tort verildi və bədbəxt uşaq qladiator ondan bir dişlədi. Və özümü daha yaxşı hiss etdim və qonaqlara və Cəhənnəm İmperatoruna baş əydim.
  Bundan sonra kifayət qədər möhkəm yerişlə evə getdi.
  Tanrıça Kali qeyd etdi:
  Dünya bu qədər narahatdır,
  Tale elə amansız qanundur ki...
  Oğlanlar üçün həyatın heç bir dəyəri yoxdur,
  Və sadəcə qələmə girməyə icazə verilir!
  Bundan sonra daha bir duel ... Bu dəfə üç qılınclı bir elf qızı iki insan oğlana qarşı döyüşür. Təxminən on-on bir yaşlı oğlanlara silah olaraq taxta çubuqlar verirdilər. Üzgüçülük mayolarında və incə, onlar qurbanlara bənzəyirlər. Elf qızı çox əzələli, gözəl və çevikdir. Onun saçları Olimpiya məşəlinin alovu kimi küləkdə dalğalanır. Cəmi üç qul oğlan olsa da, onların şansları önəmli görünmür. Daha doğrusu , bir qıza qarşı üçü var. Amma onun təcrübəli və güclü olduğu aydındır. O, çılpaq barmaqları ilə çınqıl atıb onu tutdu. Sonra onu əzdi, alt əzalarının barmaqlarını sıxaraq böyük güc nümayiş etdirdi.
  Tanrıça Kali qeyd etdi:
  - Rəqibləriniz çox zəif deyilmi, Artemida?
  Elf üçün kifayət qədər uzun boylu qız razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, oğlanlar balacadır. Bunlar hələ sadəcə uşaqlardır və arıqdırlar. Bəlkə heç olmasa yeniyetmələri mənə qarşı qoymaq daha yaxşı olardı?
  Cəhənnəm imperatriçası güldü və gurultulu səslə cavab verdi:
  - Bu hələ sizin üçün asan isinmədir. Onları götürüb yaxşı məşq edə bilərsiniz! Və sonra, Artemis, həyatınızı riskə ataraq ciddi bir döyüşə getməli olacaqsınız!
  Elf qız baş əydi və cavab verdi:
  - Və bu döyüş baş verəcək, əminəm!
  Siqnal səsləndi və oğlanlar buynuzlarını çaldılar. Və döyüş başladı. Üç oğlan çubuqlarını yelləyərək kiçik, çılpaq dabanlarını yelləyərək elfə tərəf qaçdılar. O, qılıncları ilə dəyirmanı qaçırdı, oğlanlar isə ayaqlarından uçurdular. Düzdür, dərhal ayağa qalxdılar. Qız qladiator oğlanlardan birinin sinəsinə çılpaq dabanı ilə təpik vuraraq onu yenidən yerə yıxıb. Üstəlik, çılpaq, aşılanmış və sümüklü sinəsinə qançır qoyub.
  Tamaşaçılar əl çaldı...
  Terkin pıçıldadı:
  - Bu, həqiqətən qaydalara görə bir oyun deyil!
  Elf qızı çapmağa davam etdi. O, salto etdi və əlləri üzərində yeridi. Sonra onun çılpaq ayaq barmaqları oğlanın burnundan tutdu və onu qabağa atdı və bu, onun rəngli plitələrə çırpılmasına səbəb oldu.
  Artemis oxudu:
  - Kosmik sfera və Lüsiferin hiylələri!
  İlahə Kali gurladı:
  - Lüsiferi xatırlama!
  Həqiqətən, o, onun rəqibidir. Növlərarası mübarizə bəlkə də ən qəddar və amansızdır. Və elf qız fırlanmağa davam etdi və sanki dolama zirvəsi idi. Və eyni zamanda oğlanları doğramağa tələsmirdi. Tamaşaçılar üçün oynadı. O, həm enerji ilə, həm də müəyyən bir çevikliklə hərəkət edirdi.
  Artemis hətta oxudu:
  Başqa bir kainatda nə qədər uzaqdır bizim doğma yurdumuz,
  Bülbülün sırf və zərif tərpəndiyi yerdə!
  Oradakı düzənlik dağa bitişikdir!
  Və göydən qar kimi ağ tük düşür!
  
  Axı hamının sevinci günün rəngindədir,
  Gözü oxşayan qarğıdalı çiçəyini görmək!
  Axı, hər bir Elfaslav bizim qohumumuzdur,
  Tanrı Elfi mükafatlandırdı və onu cənnət etdi!
  
  Kilsə günbəzlərinin günbəzinin üstündə,
  Elfst xaçı hər şeydən əvvəl parıldayır !
  Bu əylənmək vaxtı deyil, cəngavər,
  Mən kifayət qədər hərəkət görmürəm!
  
  Niyə bizim elf ruhumuz,
  Problemdə sadəcə oyanmalısan!
  Sakit ruh sönəndə,
  Pislik tənbəllikdə və sərxoşluqda çiçəklənir!
  
  Və imanımızı gücləndirməliyik,
  Və ürəkdən Rəbbə dua edin!
  Çox çalışın və içməyin
  Onlar hər müqəddəs üzü seyr edirlər!
  
  Çarəsiz illər,
  Onlar qəzəbli bir qaçışla yola düşdülər!
  Və zaman dalğa kimi süzülür,
  Anlar vəhşicəsinə yağdı!
  
  Sən bir elf qəhrəmansan,
  Unutma, sənin taleyinin döyüşməkdir!
  Kainatın genişliyini fəth edin,
  Bütün varlıqlara qardaşlıq imanı gətir!
  
  Və qaranlıqda hərəkət edən,
  Qırılmış çəmən səsi kimi!
  Elfada milyardlarla insan var,
  bu dünyada tək !
  
  Gələk başqa bir kainata,
  Hər kəs ağlabatan şəkildə bizdən soruşdu!
  Sərhədsiz dünyalar çağırışdır,
  Sevginizə xidmət edin - Elfia!
  Atlanan elf qız öldürücü ayaqları ilə oğlanların başının arxasına vurdu. Və yıxıldılar və bayıldılar. Qul qızlar məşəlləri götürüb oğlanların çılpaq dibinə gətirdilər. Və onlar qışqıraraq özlərinə gəldilər. Qorxu içində ətrafa baxaraq ayağa qalxdılar.
  Oğlanların ağrıdığı aydın görünürdü. Onların çılpaq ayaqları kobudlaşsa da, hələ də sağdırlar və gözəl qulların istifadə etdiyi məşəllərdən alov çox istidir.
  Artemis Kalidən soruşdu:
  - Bəlkə onların həyatını xilas edə bilərik?
  Şər İlah güldü və cavab verdi:
  - TAMAM! Onlara min şallaq vurun! Əgər sağ qalsalar, dəri sağlam olanda yenidən qladiator rinqində döyüşəcəklər. Və dözməzlərsə, onda...
  Kölələr kəniz oğlanlara hücum edərək onları cəza dirəyinə bağladılar. Və sütunlar böyük taxt otağında, bir mexanizmdən istifadə edərək birbaşa plitələrin altından çıxdı.
  Erkən uşaqlıqdan ancaq döyülməyi və zəhməti bilən bədbəxt oğlanları isə xüsusi uşaq qandallarına bağladılar.
  İlahə Kali fısıldadı:
  - Amma sizin üçün Artemis indi asan döyüş yox, çətin döyüş gözləyir!
  Elf qız təzim edib oxudu:
  Cəsarətlə döyüşə girəcəyik,
  Dünyanın işi üçün...
  Bütün düşmənləri məğlub edəcəyik,
  Bunun üçün mübarizədə!
  . FƏSİL Љ 6
  Fırtınalı yuxudan sonra Elizabet həbsxanada oyandı. Və daha da kədərləndi. Bundan əlavə, daş plitə üzərində uzandıqdan sonra belim çox ağrıdı və qız kifayət qədər uzun müddət yatdı.
  Draxma təbəssümlə yoldaşına göz vurdu və soruşdu:
  - Snila , nəsə döyüş?
  Elizabeth gülümsədi və cavab verdi:
  - Hətta çox döyüşkən!
  Elf qrafinyası qeyd etdi:
  - Amma reallıq daha acınacaqlı və rəzildir !
  Sarışın qız başını tərpətdi və oxudu:
  Pis lənətlənmiş reallıq
  Bu səni dəli edə bilər...
  Nəhəng bir atomun bütün gücü,
  Şeytan yer üzünə sürdü!
  Bundan sonra zindan qapısı cırıltı ilə açıldı. Ayaqyalın, arıq bir oğlan gözəl dustaqlara bir küp süd, sıyıq və xörək verdi. Elizabet soruşdu:
  - Adın nədir?
  Oğlan cavab vermədi və üstündə təzə qabarcıqların izləri olan dabanlarını parıldadaraq tələsik uzaqlaşdı. Deyəsən nökər oğlanın yalın ayaqları yanır.
  Qız qəlyanaltı yedi. Bundan sonra onlar yenidən zəncirlərini görməyə başladılar, bir halqa digərinə qarşı. İş çox ləng gedirdi.
  Elizabet başını tərpətdi və yenidən fantastik və inanılmaz yuxusuna daldı;
  Bu maraqlı sualdır, burada səmimi ola bilərik.
  - Yaxşı, artefaktların köməyi ilə edə bilərik. Və öz gücümüzlə istənilən olimpiya çempionunu keçəcəyik. Baxmayaraq ki, kim bilir, onların təsiri bitə bilər. - Draxma ah çəkdi.
  Professor şübhə ilə soruşdu:
  - Bəs artefaktların tez-tez istifadədən enerji sərf edəcəyi ortaya çıxmazmı?
  - Mən belə düşünmürəm. - Elizabet dedi. - Bəli və çılpaq, gənc ayaqlarınızla qaçmaq faydalıdır. Axı biz qızlarıq. Və qaçış avtomobildə olduğundan daha təhlükəsizdir.
  Abrikosov etiraz etdi:
  - Marşalın mühafizəsi bunu belə başa düşməyə bilər. Bundan əlavə, tələssəniz, çox nəzərə çarpacaq. Marşal isə görüşün gizli olmasını istəyirdi.
  Draxma başını tərpətdi:
  - Bizi razı saldı. Doğrudan da, yarışlarımız həddindən artıq çox lazımsız söz-söhbətlərə səbəb olur və düşmən yuxuda deyil.
  Elizabet təbəssümlə təklif etdi:
  - Meşə ilə tələsmək olar, onda heç kim bizi görməyəcək!
  Pəri qrafinya yeddi rəngli başını tərpətdi:
  - Bu da çox çətindir. Filiallar qırılır. Və hər halda, niyə minməyəsiniz.
  Sarışın qız hirslə çılpaq, kəsikli, çox cazibədar ayağını möhürlədi və hönkürdü:
  - Qərar verildi, altı yüzüncü Mersedesdə!
  qızlar çıxışa tərəf yönəldilər. Deyəsən gün yaxşı gedirdi.
  Bununla belə, artıq nahara yaxınlaşırdı. Gözəllər gəzinti zamanı qəlyanaltı yedilər.
  adi Mercedes-dən çox böyük avtomobildə başqa bir sürpriz gözləyirdi . Keçmiş zombi zabiti Dmitri Polevoy qayıdıb. Onlar yola düşəndə gənc sual verdi:
  - Yaxşı, deyəsən mənim üçün darıxırsan? - deyə soruşdu.
  Elizabet qışqırdı:
  - Darıxmağa və xəstələnməyə vaxt yoxdur!
  Gənc döyüşçü təkidlə dedi:
  - Sizdə magistrlərin çiyin qayışları var. Görünür, zabit rütbəsində xeyli artım var.
  Draxma sərt şəkildə dedi:
  - Bəli, biz elə bakirə deyilik ki, ləngisin! Necə irəlilədiniz?
  Leytenant qürurla sinəsini şişirdi:
  - Mənə kapitan verəcəklərini söz vermişdilər! Tənqid üçün yaxşı şanslar. Unutma, bu bizim keçmişimizdir. Şanlı olsun, amma yenə də keçmişdir. Və biz gələcəkdən daha çox şeyə nail ola bilərik. Fərqli miqdarda bilik, daha müasir təlim metodları. Bundan əlavə, mən Alpha Pioneer-də xidmət etdim və bu bir göstəricidir.
  - Əlbəttə! - Draxma maraqdan kemirildi. - Hansı dünyanı daha çox sevirsən? Bizimki yoxsa bu? Gənc leytenant əminliklə cavab verdi:
  - Nəzərə alsaq ki, bu dünya yetmiş illik bolşevik hökmranlığı olmadan keçib, ölkə daha çox şeyə nail olub. Ümumiyyətlə, Rusiya burada nəhəng gücdür, bizimki kimi cüzi federasiya deyil.
  Elizabet onu götürdü və çığırdı:
  - Bəli və ölkəmiz kiçik deyil.
  Gənc döyüşçü və keçmiş zombi əminliklə cavab verdi:
  - Amma daha çox adam var! Stalin və kommunist rejimi ümumiyyətlə əhaliyə mənfi təsir göstərirdi. Və burada ildə üç faiz artım var, bu göstərici deyilmi?
  Draxma onu götürdü və gülümsədi:
  - Demoqrafik baxımdan hər şey qaydasındadır. Bəs praktiki?
  Və pəri qız yalın ayağını möhürlədi.
  Leytenant əminliklə cavab verdi:
  - Eyni! Düzünü desəm, indiki prezidentdən daha çox Jukovu bəyənirəm. Georgi Konstantinoviç təcrübəli hərbçidir, liderimiz isə professor və yəhudi qadının oğludur! Ondan heç kim qorxmur.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Prezidentdən qorxmalıdırlar!
  Drachma əlavə etdi:
  - Bunun üçün isə güc nümayişi lazımdır. Ümumiyyətlə, Stalin zahirən qorxunc olmasa da, möhtəşəm bir tiran idi. Fiziki cəhətdən də o qədər də güclü deyildi, lakin iradəsi ilə heyran idi.
  Dmitri razılaşdı:
  - Mən həmişə Stalinə hörmət etmişəm, amma bu dünyada o, belə vəhşi olub. Ümumiyyətlə, mənim dədə-babam polisdə xidmət edib, ulu babamı güllələyiblər. Amma mən Stalindən incimirəm.
  Dmitri çəhrayı yanağındakı göz yaşını sildi və əlavə etdi. -
  Bu, qaçılmaz olan yeni dünyanın ödənişidir.
  Pəri qız qışqırdı:
  - Düz deyirsiniz, amma indi bu gürcü manyakına son qoymaq lazımdır. Gürcülərin ən zəif yerinin nə olduğunu bilirsinizmi?
  - Stalin ata tərəfdən rusdur, ona görə də müxtəlif qabiliyyətləri özündə birləşdirir. - Elizabet fərq etdi. - Əslində, mən aşağıdakı variantı təklif edirəm. Vaşinqtona sızın və orada böyük bir cinayətkarı yıxın.
  - Çox çətindir! - Draxma başladı - Yadımdadır, almanlar Stalinə sui-qəsd planlaşdırırdılar, amma bu lider heç kimə inanmırdı. Onun hansı maşına minəcəyini, hansı otaqda olacağını heç kim bilmirdi. Hətta təhlükəsizlik işçiləri də qorxu içində idi. Məsələn, cangüdənlərdən biri səssizcə hərəkət etdi. Stalin onu yalın əlləri ilə boğmağa qadir olduğuna qərar verdi. Və mühafizəçi çətin tapdı!
  Sarışın terminator qeyd etdi:
  - Heyrət! Vay! Bir çox xüsusi təyinatlılar buna qadirdir. Beləliklə, xüsusi təlim keçmiş hər hansı bir döyüşçüdən şübhələnə bilərsiniz .
  Pəri qrafinya dişlərini göstərərək təsdiqlədi:
  - Deməli, bu adamda günah tapıb. Gözlərimin içinə baxdı. Nəyisə bəyənmədim və onu həbs etməyi əmr etdim. Yaxşı, təbii ki, sui-qəsd, işgəncə və edam var idi! Mühafizəçi başının arxasına güllə dəyməzdən əvvəl qışqırdı: "Yaşasın Stalin!"
  - Görürsünüz, o, partiya işinə necə fədakar insandır. - Elizabet kədərlə gülümsədi.
  Draxma öz dostunu incitməyə bilməzdi:
  - Siz də, xristian dindarları, eynisiniz.
  Sarışın terminator yanaqlarını şişirdi:
  - Niyə?
  - Allah sizi qorumur. Ölüm, işgəncə, qohumların və dostların ölümü. Sən də dua et, Onu təriflə. Düşünün, məsələn, adi insanlar həyatda neçə dəfə ağrı çəkirlər. Yaxşı, qocalıq təsəvvür edə biləcəyiniz ən yavaş və ən vəhşi işgəncədir . Biz bunu sırf nəzəri olaraq başa düşürük, lakin Allah insanı yaradaraq və qocalmaqla dünyanın ən böyük vəhşiliyini etdi. Qalan hər şey, aclıq, viruslar, epidemiyalar, zəlzələlər, təbii fəlakətlər, bədəndə yaşa bağlı dəyişikliklər fonunda sadəcə bir xırda şeydir. Hətta bu dəhşətli koronavirus ! - Draxmanın gözləri parıldadı.
  Dmitri Polevoy onu dəstəklədi:
  - Allah özünü Stalindən də pis aparır. O, əsasən narazı azlığa qarşı məcburi repressiyalar həyata keçirir və Allah hamını ölümcül, hətta illər keçdikcə eybəcər və bərbad etdi, xüsusən də belə cadugər və insanlardan qorxan qadınları . Ən əsası isə nə özünün, nə başqasının, nə fiziki, nə mənəvi ağrısını hiss etməyən insan tapmaq mümkün deyil.
  Drachma əlavə etdi:
  - Məhz bunu uşaqlarınıza belə edə bilərsiniz. Dəhşətli əzaba məhkum. Uşağı vurmaq belə günahdır, amma burada belə qəribə bir fanatizm var, yüksək zehnə uyğun gəlməyən bir şey.
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Sevən valideyn övladlarını, o cümlədən cəzalandırma yolu ilə böyüdür.
  Draxma şübhə ilə yanaşdı:
  - Biz cəza görürük, mütənasib deyil, amma təhsil hardadır. Üç min xristian təriqətinin və ya məzhəbinin olmasının özü təhsil və tərbiyənin nə qədər diqqətdən kənarda qalmasından xəbər verir. Bundan əlavə, valideynlər övladlarını buraxıb onlardan gizlənməməlidirlər. Niyə Allah Özünü nəslinə göstərmir? Məntiq haradadır?
  Elizabet kahinlərin adətən etdiyi kimi cavab vermək istədi: Deyirlər ki, günahkarlar üçün Allahın kəşfi ölümə bərabər olacaq, lakin o bunu etmədi. İnandırıcı səslənmir, valideynlərin olması uşaqlara inam və cəsarət qatmalı, onları qorumalı, öldürməməli deyilmi? Uşaqlar itaətkar olmasalar belə, böyük və güclü valideynin dizinə söykənmək onlar üçün nə qədər gözəldir. Güclü bir əlin saça toxunmasını hiss etmək, günahkarların özündən daha pis olan vasitəçilərdən deyil, Ulu Atadan şəxsən tərbiyə dinləmək. Axı, əksər pravoslav kahinləri təbliğ etdikləri dünya qədər günahkardırlar. Protestantlar bu məsələdə daha sərtdirlər, lakin müqəddəslərdən də uzaqdırlar. Beləliklə, Elizabet söhbətin mövzusunu dəyişməyi seçdi. O, uçarkən yalın ayağı ilə milçəyi tutdu, onu əzmək istədi, amma düşündü ki, bir canlını, hətta infeksiya və mikrob daşıyan milçək kimi bir məxluqu öldürüb onu buraxmaq yaxşı deyil.
  Bundan sonra qız dedi:
  - Rəbb böyük və müdrikdir, əgər özünü göstərmirsə, deməli, siz günahkar insanlar üçün anlaşılmaz səbəblər var. Bunun əvəzinə silahlardan danışaq. Xüsusilə, Obolensky bir çox cəhətdən Kalaşnikova bənzəyir, lakin bir qədər kiçik çapa, bir qədər yüksək ilkin atəş sürətinə və oxşar uzunluğa malikdir.
  - Bəs niyə? - Draxma soruşdu.
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Kanal daha hamardır və partlayıcıları hərəkət etdirərkən əlavə sürətləndirici var. Yəni, ilkin Kalaş modellərindən bir qədər yaxşıdır və demək olar ki, sonrakı modellər qədər yaxşıdır.
  Qrafinya pəri onu götürdü və qeyd etdi:
  - Mən onların faydalı keyfiyyətlərini birləşdirməyi təklif etdim. - Elizabet bulaqda sallanan prizmaya baxdı. - Mən "Kalaşnikov" və "Abakan"ı, eləcə də M-16-nı nəzərdə tuturam, görkəmli tüfəng yaradır. - Və bir şeyə nail oldum. Ümumiyyətlə, Rusiya ordusu pulemyotların atəş sürətini artırmaq yolunu tutmuşdur, bu halda böyük müharibəyə gedərsə, sadəcə olaraq fəlakətli təchizat problemləri yaranacaq .
  Elizabet onun sözünü kəsdi:
  "Ancaq siz məhvedici pulse lazerindən daha yaxşı bir şey düşünə bilməzsiniz." Bəlkə qravilazer.
  - Bu nədir? - Draxma təəccübləndi.
  Saçları qar kimi ağ, yüngülcə qızıl tozu səpilmiş gözəl cavab verdi:
  - Hərbi düşüncənin nou-hau! Təsəvvür edin, fotonların enerjisi cazibə qüvvəsindən on ilə qırxıncı gücə malikdir. İnsanlar üçün daha məqbul olan dəyərlərə çevirsək, cazibə təbiətindən on sekstilyon kvintilyon dəfə. Və eyni zamanda cazibə qüvvəsi hər yerə nüfuz edir , bütün kainat onunla bir yerdədir və qara dəliklərdə fotonlar buna qarşı gücsüzdür. Bu sabitlərin hər ikisini birləşdirsəniz, şüanın sürəti işıqla müqayisədə təxminən on trilyon dəfədən beş yüz trilyon dəfə artacaq . Gücü isə... Təsəvvür edirsinizmi, qraviolator adi bir obyekt üzərində necə dəhşətli təzyiq yaradacaq. Atomlararası bağlar inanılmaz qravitasiya təsirinə məruz qalacaq və ulduz gəmisinin zirehləri sadəcə çatlayacaq. Hətta nisbətən kiçik tapança ilə ən güclü gəmiləri, hava və ya dənizi məhv etmək mümkün olacaq. Bundan əlavə, bütün ulduz armadalarını böyük güclə kəsən geniş şüa ilə seçmə məruz qalma istisna edilmir.
  Draxma Elizabetin sözünü kəsdi.
  -Sən elə danışırsan ki, biz artıq kosmik müharibələr aparırıq.
  Sarışın qız cavab verdi:
  - Kosmosda müharibənin qaçılmaz olduğuna inanıram.
  Pəri qrafinya şübhə ilə gülümsədi:
  - Bu Müqəddəs Kitaba necə uyğun gəlir?
  Elizabet şirin təbəssümlə dedi:
  Conun vəhyi böyük kosmik döyüşdən danışır. Bəlkə də bunlar gələcək ulduz döyüşlərinin görüntüləridir. Necə ki, ulduzların üçdə biri qaraldı, yəni şeytanın gücünə tutuldu.
  Çılpaq, əzələli buzovları ilə oynayan Draxma qeyd etdi:
  - Bu cür şərh edirsinizsə, mən razıyam. Ulduz müharibələri olacaq, insanın təbiəti belədir, təkcə o deyil. Ümumiyyətlə, başqa dünyalara baş çəkmək istərdim, əks halda bura bir az darıxdırıcıdır.
  Dmitri Polevoy yola baxdı. Yaxınlıqda krater var idi və ağac yolu bağlayaraq yolu bağlamışdı. Zirehli Mercedes dayandı.
  Leytenant qışqırdı:
  - Deyəsən, gəlmişik!
  Elizabet gözlərini qıydı:
  - Mən iki snayperi pusquda görürəm. Daha doğrusu, üç!
  Draxma qeyd etdi:
  - Bu da tək təxribatçılardan biridir. Üstəlik, ağac minalanmışdı ki, kimsə onu çıxarmaq istəsə partlasın.
  Dmitri soruşdu:
  - Bəs sən nə edəcəksən?
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - İki snayper öldürəcəyik. Bir əsir götürüb minanı tərksilah edəcəyik.
  Gənc təsdiqlədi:
  - Əla fikir.
  Elizabet onu götürüb aydınlaşdırdı:
  - İkisi kifayət qədər peşəkar deyil, optik nişangahlar parıltı verir, üçüncüsü isə kölgədədir, yəqin mütəxəssisdir.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Deməli, onu əsir götürəcəyik.
  Qızlar nəvaziş sürəti ilə zirehli maşından sıçradılar, eyni vaxtda özlərinə atəş açdılar. Onlar reaksiya verməmiş həmkarlarını vurmağı bacarıblar. Gözəllər ilan kimi çox sürətlə kolların arasından sürünərək üçüncüsünü tutmağa çalışırdılar. O, ağıllı çıxdı və demək olar ki, əlçatmaz hədəfi vurmadı. Gizli.
  Lakin Dmitri atlanmaq qərarına gəldi və az qala öldü, o, yalnız Elizabethin düşməndən saniyənin yüzdə biri qabaqda olması, tüfəngə dəyməsi, mənzərəni yıxması ilə xilas oldu.
  Sonra yalın ayağı ilə bir şüşə parçası atdı, ağcaqanadları iki yerə böldü və dedi:
  - Mən dəqiq vururam! Onu qiyabi keçir!
  Qızlar sürətini artırdılar. Paraşütçü qaçmaq qərarına gəldi, geri sürünməyə başladı, lakin qızlar onu qabaqladılar. Üstəlik, eyni zamanda. Biri onun ayaqlarından, digəri boğazından tutdu.
  - Yaxşı, harada! - Draxma gülümsədi. - Boğazını qıdıqlamaq istəyirsən?
  Məhbus, görünür, yarı asiyalı, yarı avropalı idi, kifayət qədər xoş cizgiləri vardı.
  - Sən çox gözəlsən! - Dedi. - Sevinirəm ki, məni belə ləzzətli qızlar əsir götürdü.
  - Biz də səninlə əylənməkdən çəkinmirik , a kişi. - Draxma onun burnuna vurdu. - Həqiqətən ağlıma gəlmir, amma vaxtım yoxdur. Bizimlə maşına min və bildiklərinizi bizə deyin. Deyəsən baş leytenantsınız.
  O, mızıldandı:
  - Bəli, möhtəşəm.
  - Mən gözəl deyiləm? - Elizabet qəzəbləndi.
  Zabit kəkələdi:
  - Sən daha pis deyilsən! Mən sarışınları sevirəm.
  Mirvari saçlı döyüşçü şişirdi :
  - Mən nəyi itirmişəm?
  Məhbus qışqırdı:
  - Vicdanla?
  Elizabeth susdu:
  - Bəli!
  Məmur inlədi:
  - Çox aşılanmış, şokolad. Çox dadlı olsa da.
  Pəri qrafinya mızıldandı:
  Döşə öyrətməliyik !
  Elizabet ovucu ilə onun alnına bir şillə vurdu.
  Draxma həmkarını çiyninə alıb qaçdı. Çox sürətlidir, qızlar maşına tullandılar. Elizabet minanı zərərsizləşdirərkən bir az dayandı və şam ağacını kənara atdı. Sonra çılpaq dabanından aldığı zərbə ilə kibrit kimi kifayət qədər qalın gövdəsini sındırdı.
  - İndi bununla işimiz bitdi.
  "Mercedes" havanı kəsərək yola düşüb. Elizabet silaha baxdı. Tüfəng qeyri-adi idi, menteşələrdə idi, yəni qapaqdan atəş açmaq olardı, ağız əyri idi. Gecə görmə cihazı ilə layiqli optika. Görünür, böyük dayandırma gücü. Və güllələr xüsusi, lələkdir, bir çox metal təbəqədən hazırlanmışdır. Əlbəttə ki, onlar olduqca bahalıdır, lakin demək olar ki, hər hansı bir bədən zirehinə nüfuz etməyə qadirdirlər. Prinsipcə, onlar avtomobilin zirehli şüşəsini də sınaqdan keçirə bilərdilər. Düzdür, mükəmməl rəngləmə bizi kor-koranə çəkməyə məcbur etdi.
  - Çox yaxşı silah! - Elizabet fərq etdi.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Bəli, görünür, bahadır və Amerika ordusunda onların sayı çox deyil.
  Sarışın terminator cavab verdi:
  - Bunun xüsusi olaraq bizim üçün ov olub-olmadığını öyrənməliyik.
  Pəri qrafinya onu götürdü və qeyd etdi:
  - Mən belə bir şeyi istisna etmirəm!
  Elizabet başını tərpətdi:
  - Yoxlama zərər verməz!
  Draxma məhbusu dindirmək qərarına gəldi. Eyni zamanda, onun başına bir neçə iynə vurdu, beynin bəzi loblarını bağladı və hesabat zonası yaratdı.
  Elizabet əsnədi:
  -Zombiləri dindirmək olduqca darıxdırıcıdır.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Eybi yox, bir şey öyrənərəm.
  Draxma bir şey öyrənə bildi. Düzdür, əsas odur ki, leytenant sanki Qırmızı Yanki komandanlığının onların varlığından xəbəri olub-olmadığını bilmirdi. Baxmayaraq ki, o, CSA ordusunda kosmos yadplanetlilərinin ruslara kömək etdiyi barədə şayiələr olduğunu söylədi.
  Bir gurultu səsi eşidildi:
  - Şərəf və Hüquqlar Nazirliyi tüğyan edir! Bir çox məmurlar, o cümlədən mənim birbaşa rəisim həbs olundu. Rus alimlərinin hazırladığı yeni silahlarla bağlı da söz-söhbətlər var.
  Draxma mızıldandı:
  - Ordunun yanacaq təminatı ilə bağlı hansı məlumatlar var?
  Həmçinin cavab olaraq hönkürür:
  - Son dərəcə ziddiyyətli. Amma bilirəm ki, bəzi tanklar, xüsusən də super ağır İS-7 öküzlərin üstündə sürüklənib.
  Elizabet soruşdu:
  - İS-7 hansı tankdır?
  O, həvəslə cavab verdi:
  - Yeddi qülləli , çəkisi üç yüz əlli ton, səkkiz top və on altı pulemyot.
  Draxma qışqırdı:
  - Vay, təkərlərdə akkumulyator!
  Həmçinin cavab olaraq mızıldanır:
  - Deyirlər ki, ruslar sadəcə onu görməkdən qorxurlar.
  Elizabeth məntiqlə qeyd etdi:
  - Amma heç bir körpü dayanmayacaq.
  Zombi döyüşçüsü səsini kəsdi:
  - Suyun altındadır!
  Draxma məmnun baxışla qeyd etdi:
  - Yaxşı, bu bir az şans verir.
  Zabit daha çox faydalı şeylər dedi. Xüsusilə, düşmənin bir neçə desant qrupunu tərk etməsi və Yankilərin itkilərə baxmayaraq, bu dəfə möhkəmləndirilmiş Zidriq xəttinin tərəfdən olsa da, hələ də əks hücuma keçmək istəməsi .
  Pəri qız soruşdu:
  - Bu ağlabatandır? Bəlkə də bu dezinformasiyadır. Möhkəmlənmiş zolağa hücum intihardır.
  Elizabeth məntiqlə qeyd etdi:
  - Bu, Stalin üçün xarakterikdir. Baraj dəstələri isə arxadan gəlir və düşmənə doğru kifayət qədər sürətlə qaçmayanları arxadan atəşə tutur.
  Draxma leytenantın yarı yapon, yarı fransız olduğunu və kommunist ideologiyasını çox sevmədiyini öyrəndi. Fransada həyat xüsusilə ağ dəri olanlar üçün daha da pisləşib. İnsanlar ən xırda qınaqla, çox vaxt isə heç danmadan həbs edilirdilər, repressiyaya məruz qalanın qohumu olmaq kifayət edirdi. Düşərgələr kifayət qədər deyildi, stadionlar və portativ mərkəzlər onlar üçün uyğunlaşdırılmışdı. İşgəncə və vəhşi qorxu çiçəkləndi.
  Bir yalvarış səsi eşidildi:
  - Çoxları rus ordusunun gəlişini qurtuluş kimi qəbul edəcək. Sonra bir çox fransız bölmələri silahlarını yerə atacaqlar.
  Draxma eyhamla soruşdu:
  - Qida təminatınız necədir?
  Zabit boğuq cavab verdi:
  - Aclıq! Kartlarda çörək. Hər şey ciddi şəkildə məhduddur.
  Pəri qrafinya qəzəblə qışqırdı:
  - Camaatı buna gətirib çıxarıblar!
  Qarşılarında Hamburq binaları görünəndə qızlar uzun müddət ağlaya bilərdilər. Onları girişdə keçid məntəqəsinin əsgərləri qarşılayıb. Sənədləri yoxladılar və bizi buraxdılar. Qızları görə bilmədilər, çünki sürücünün istəyi ilə üzlərini tünd şüşə ilə örtüblər.
  Draxma müraciət etmədən dedi:
  - Onların səni görməyə heç bir səbəbi yoxdur.
  Təhlükəsizlik sıxdır. Hətta yüz otuz millimetr çaplı silahı olan ağır tank da görünür.
  - Bu İS-7-ni əzəcək. - Elizabet bildirdi.
  Pəri qrafinya əlavə etdi:
  - Qüllələr çoxdursa, deməli, rezervasiya ilə bağlı problemlər var.
  Qızlar şəhərdə dağıntı olduğunu gördülər. Bu yaxınlarda bombalanıb. Bəzi binalar hələ də tüstülənirdi. Yanğında çoxu yeniyetmələrdən ibarət müxtəlif komandalar iştirak edib. Sərinliyə baxmayaraq, uşaqların bəziləri ayaqyalın, şortik geyinmişdilər.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Burada yaxşı təşkil olunub!
  - Ehtiyatlı olun, minalar ola bilər. - Dmitri Polevoy xəbərdarlıq etdi.
  - Biz nəyik, xəbəri olmayan şıltaqlar? - Draxma qəzəbləndi. "Biz özümüz nəyin olduğunu bilirik, amma artıq məlumdur ki, düşmən kim bilir nəyi səpələyə bilər."
  Elizabeth qışqırdı:
  - Bax!
  Kiçik bir qız əlini sevimli zürafə şəklində tərk edilmiş oyuncağa uzatdı. Bu zaman heç nədən xəbəri olmayan uşağın əlində nə isə partladı. Qəlpə bir qızı kəsdi və yaxınlıqda qaçan yeddi yaşlı iki oğlan uşağı ağır yaraladı və on altı yaşından bir az da böyük bir qıza dəydi.
  - O əclaflar ! - Elizabeth qışqırdı. "Balaca uşaqlara bunu yalnız iblisli məxluqlar edə bilər."
  Draxma qeyd etdi:
  - Birdən çox belə oyuncaq var. - Qırqaburunlu sarı saçlı oğlan ayıya uzananda qızlar başıaşağı güllə atdılar . Deyəsən, o, detonatoru atmağı bacarıb, uşaq güllə basmış ayını əli ilə sığallayaraq qorxaq olmadığı ortaya çıxdı.
  - Yaxşısan, mənim odunlu! - Oğlan dedi və qızlara göründüyü kimi gözünü zillədi.
  Elizabet Mersedesdən əyilib gurultulu, xüsusi təlim keçmiş səslə qışqırdı:
  - Uşaqlar, tanış olmayan oyuncaqlara toxunmayın. Böyüklər, uşaqlarınıza diqqətlə baxın.
  Cavab olaraq təsdiq gurultusu və xəbərdarlıq qışqırıqları eşidildi. Polis tələləri yoxlayaraq qaçıb. Elizabet göz yaşlarına boğuldu:
  "Qızın öldüyünə görə özümü heç vaxt bağışlamayacağam." Yaxşı, belə bir xaosa necə gələ bilərsiniz ?
  - Deyirlər, bunu nasistlər edib! - Draxma hirslə dişlərini qıcırtaraq dedi . - Baxmayaraq ki, bunun praktiki mənası yoxdur. Axı öldürülən uşaqlar böyüyəndə müharibə bitəcək.
  - Amma uşaq şikəst olarsa, bu, döyüşən dövlətə böyük yük olacaq. Özünüz fikirləşin ki, baxım və qoltuqaltı nə qədərdir. - Elizabet fərq etdi və ah çəkdi.
  Pəri qrafinya razılaşdı:
  - Bəli, bunda bir rasional taxıl var. Yadımdadır, bizə öyrədirdilər ki, bəzən öldürməkdənsə, yaralamaq daha yaxşıdır, xüsusən də sümükləri sındırsan. Bu da komandanın bir hissəsini təqibdən yayındırır. Eyni yaralının xəstəxanaya çatdırılması lazımdır.
  Sarışın terminator razılaşdı:
  - Bu arifmetikdir. O, altısını yaraladı, on iki nəfər xərəkdə aparıldı.
  Draxma həyəcanlanaraq qeyd etdi:
  - Bəli! Amma bu, indiki müharibələr üçün xarakterikdir. Gələcək kosmik münaqişələr üçün kompüterlər tərəfindən idarə olunan xüsusi tibbi kapsullardan istifadə ediləcək. Bundan əlavə, yaralıların sağalması çox tez baş verəcək ki, əmr daha tez veriləcək: öldürün!
  Elizabeth razılaşdı:
  - Bəli, çox güman ki, tərəqqi yalnız personajları sərtləşdirəcək. Bu şeytanın varlığını sübut edir. Qaranlıq varsa, işıq da var!
  Pəri qrafinya güldü və qeyd etdi:
  - Yaxud çox güman ki, amansız təkamül nəzəriyyəsi. Yeri gəlmişkən, tək cisimlər deyil, həm də bioplazma təkamülə məruz qalırsa, niyə ölməz bir ruh meydana çıxmasın. Yeri gəlmişkən, hələ o gənclə mübahisə etməyə vaxtınız olmayıb. Axı adventistlər ruhun ölməzliyinə inanmırlar.
  Sarışın döyüşçü gülümsədi:
  - Və tamamilə boş yerə! Mən ruhun bədəni tərk edib dünyaları gəzdiyi nümunələr bilirəm. Bu faktlar elm tərəfindən müəyyən edilmiş və sübut edilmiş, FSB laboratoriyaları tərəfindən qeydə alınmışdır. Burada örtüləcək heç nə qalmayıb.
  Draxma məntiqlə qeyd etdi:
  - Necə deyim! Bəlkə də bu, kilsənin düşündüyü ruh deyil.
  Elizabeth mübahisə etmədi:
  - Ola bilər! Üstəlik, hər kilsənin axirət həyatı haqqında bir az fərqli təsəvvürü var.
  Maşın az qala digəri ilə toqquşub , sürücü çətinliklə geri dönüb.
  - Nə əclaf ! - sürücü dişlərinin arasından söyüş söydü.
  Draxma buna dözmədi, yeriyərkən yerindən sıçradı və bir-iki atlama ilə həyasız adamı ötdü . Məlum olub ki, generalın özü maşını idarə edib. Bu, qızın barmağı ilə qapını sındıraraq üzünə ağır bir sillə vurmasına mane olmadı. Üstəlik, görkəmli sürücünün tüstü qoxusu gəlirdi. Qışqırdı:
  - Qancığı götür!
  Adyutantlar sürüşdülər və batdılar. Draxma maşını saxladı və generalı boynundan tutub çölə çıxartdı.
  - Deyəsən, nəzakətli olmağı tamamilə unutmusunuz. Gəl, ayaqlarımdan öp!
  Qız sürətlə qaçmaqdan yüngül tozla örtülmüş çılpaq, qaralmış ayağını ona uzatdı.
  - Siksin sənə! - General and içdi. Və sonra oynaqdakı dözülməz ağrıdan inlədi. Draxma nə etdiyini bilirdi.
  Yeddi rəngli saç düzümü olan qız qışqırdı:
  - Yaxşı, indi məni öpəcəksən! Yoxsa şikəst olacaqsan.
  General hıçqırdı:
  - Will!
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Onda qoy!
  Draxma qızının ayaqları kimi gözəl, qüsursuz formada olan ayaqları kişi üçün öpmək üçün hətta xoşdur. Şiddətli ağrılara dözmək kimi deyil. O, əlindən gələni etdi.
  - Hər barmaq ayrı-ayrılıqda, süngərlərlə. İndi daban! - O, əmr etdi.
  Elizabet ona yaxınlaşdı:
  - Onu belə alçaltmağa dəyərmi? Axı bu generaldır!
  Yeddi rəngli saç düzümü olan qız qışqırdı:
  - Əvvəla, o, kişidir, deməli, əməlinə görə məsuliyyət daşımalıdır. Və ümumiyyətlə, Lizonka da sizi öpməsinə icazə verin.
  General donub qaldı və Draxma biləyini bükdü:
  - Buyurun.
  Bürokrat, kifayət qədər təmiz olsa da, gölməçədə yuyulmuş Elizabetin yalın ayaqlarına əyilmək məcburiyyətində qaldı. Onlar isti, toxunuşa xoş, yalnız bir qədər sərt idilər. Çoxlu zərbələrə və məşq zamanı barmaqlara sərtlik vermək üçün çəkiclə vurulmasına baxmayaraq, onlar şahzadəninki kimi kəsilmişdir. General hətta hədsiz şövqlə öpüşdü.
  Ətrafındakı oğlanlar fit çalır, hamı mötəbərin özünü aşağılamasına tamaşa edərək əylənirdi.
  - Yetər! - Draxma dedi. "Bizdə yaxşıdır, üstəlik, ağzınız o qədər də təmiz deyil." gedə bilərsən.
  Bundan sonra qızlar nümayişkaranə şəkildə ayaqlarını gölməçədə yuyublar. Oturub tələsmədən və rahatlıqla geri qayıtdıq.
  Gənc zabit soruşdu:
  General-leytenantın timsalında özünüzü ölümcül düşmən etdiyinizi düşünmürsünüzmü ?
  - Yox, mən belə düşünmürəm. General-leytenant sonuncu quş olmasa da, qartal da deyil. - Draxma fərq etdi.
  - Qaza nə qədər yem versən də, girfalcon boğulmaz! - Elizabet razılaşdı. - Xüsusilə də biz iki nəfər olanda! Və hər biri bütöv bir orduya dəyər.
  - Bilmirəm! Ancaq vacib bir işdən əvvəl heç bir quyruq buraxmamaq daha yaxşıdır. - Dmitri fərq etdi. - Xüsusilə də generallar.
  Şəhər böyük idi, əslində milyonçu idi. Bəzi müasir binalar göydələnlər qədər böyük idi. Görünür, cəbhənin yaxınlığı səbəbindən küçələrdə çox maşın yoxdur. Əsgərlər də çox rəngarəng deyil, əksəriyyəti cəbhədə, hücuma hazırlaşır. Hökumət məhəlləsi orta dərəcədə dəbdəbəlidir, qədim tikililərlə doludur. Görünür, qərargah hardasa buradadır.
  Radio vasitəsilə sürücüyə əmr verildi:
  - Yerin altına düş!
  Qarajın qapısı açıldı və maşın aşağı getdi.
  Özünü yarı qaranlıqda tapan Elizabet dedi:
  "Nədənsə, bütün qərargahlar daha dərində gizlənməyə çalışır , baxmayaraq ki, səthdə manevr qabiliyyəti daha yaxşıdır.
  Pəri qız aydınlıq gətirdi:
  - Hansı planla?
  Sarışın döyüşçü cavab verdi:
  - Səddam Hüseyn bunu necə etdi: mülki əhali arasında dağılmaq və eyni zamanda müdafiəyə rəhbərlik etmək.
  - Bu, güclü siyasi gediş idi. - Draxma fərq etdi.
  Qızlar tez ayaqqabılarını geyindilər, maşından düşüb dəhlizə getdilər. Hamar bir şəkildə aşağı düşdü və bir az spiral şəklində büküldü. Zahirən metro stansiyasına, sirli şamdana, heyvanların və cinlərin maskalarına bənzəyirdi. Hər şey çox maraqlı görünürdü, sanki adamyeyənin zindanında sirli bir alacakaranlıq hökm sürürdü.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Burada cəngavər döyüşlərinin şəkilləri var. Çox gözəl, xüsusən də döyüşçülər nizələrini bir anda qıranda.
  Drachma razılaşdı:
  - Alman cəngavərləri kifayət qədər güclü uşaqlardır. Onların arasında kifayət qədər qəhrəman var idi, baxmayaraq ki, ümumiyyətlə, slavyanlar daha güclü hesab olunurdu.
  Sarışın terminator qeyd etdi:
  - Görün zireh nə qədər ağırdır, onu gəzdirmək üçün çox sağlamlıq lazımdır.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Razıyam, Lizonka. Çox az deyil! Ancaq bu, döyüşdə çevikliyi yaxşılaşdırmır.
  Elizabeth qeyd etdi:
  Qrunvald döyüşündə alman cəngavərləri döyülürdü .
  Draxma gülümsədi və cavab verdi:
  - Bilirəm! Ancaq itkilərlə bağlı fikir ayrılıqları var idi, bütün qaydada beş yüz cəngavər yox idi və iki yüzdən çox deyildi. Amma demək lazımdır ki, Avropanın Batunun işğalına məruz qaldığı bir vaxtda Rusiyaya qarşı kampaniyaya başlamaq tam dəlilikdir.
  Bir çoban iti qızların yanından qaçaraq onları iyləyib quyruğunu yellədi. Səbəb isə qızların demək olar ki, qoxusunun olmaması olub. Əlavə bir qoxu sizi təxribatçı kimi aldadır və təxribat törətmək daha çətindir. Güclü ayaqları ilə səssizcə addımlayan qızlar iti yalnız başlarını yelləməklə tərifləyərək keçdilər. Mühafizəçilər onları salamladılar.
  - Budur! Marşal sizi orada gözləyir!
  - Qoşunlar əmr gözləyir, marşal isə bizi gözləyir! Bu universal balansdır. - Draxma dedi.
  Elizabeth əlavə etdi:
  - Yağış gözləyən səhra kimi!
  Onlar dəhlizlə əlli metr getdilər, mühafizəçiləri salamladılar və nəhayət, marşalın geniş, lakin heç bir yersiz kabinetinə daxil oldular. Böyük Pyotr at belində və qopağı brilyantlarla bəzədilmiş qılıncla, teleskopla Suvorov və təyyarənin idarəetməsində olan marşal Jukov divardan baxdılar. Fosfor qatqılı yağda ən pis olmayan rəssamların portretləri; ofisin alaqaranlığında parıldayırdı. Özü də kifayət qədər şən, yaşından cavan görünən Vasilevski qızları təbəssümlə qarşıladı.
  Məşhur komandirin səsi yumşaq idi və səsində himayədar qeydlər var idi:
  - Bununla belə, siz vaxt itirmirsiniz! Və rus elmini inkişaf etdirdin və dili tutdun!
  Elizabet ifadəli jest etdi:
  - Başqa necə. Vətən, bu, bizim üçün də, hamı üçün də çox önəmlidir. Başqa cür edə bilməzdik.
  Vasilevski təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! - İki şirkət biçildi. Necə belə çəkə biləcəyiniz heyrətamizdir.
  Draxma dedi:
  - Yaxşı, dərhal yox, əlbəttə, amma zaman keçdikcə çoxları bu səviyyəyə çata bilər. Hətta çox düşünürəm. Bizə texnika lazımdır. Üstəlik, biz özümüz həddimizi çatmamışıq. Hələ çox gənc qızlar.
  Marşal ah çəkərək təsdiqlədi:
  - Bilirəm! Ümumiyyətlə, bu, asan qərar deyil, amma dedilər ki, Stalin dəhşətli silah, min meqatonluq hidrogen bombası olan gəmi hazırlayıb.
  Elizabet qızıl başı ilə başını tərpətdi:
  - Bəli! Onun belə bir işi var.
  Komandir qeyd etdi:
  - Böyük, daha doğrusu, faciəli. Burada sizə həqiqətən ehtiyacımız var, amma belə bir tapşırığı səndən daha yaxşı kimin yerinə yetirə biləcəyini bilmirəm.
  Draxma qışqırdı:
  - İstəyirsiniz ki, bombanı tapıb zərərsizləşdirək?
  Vasilevski təsdiqlədi:
  - Bu belədir! Tez tutmaq.
  - Möcüzəni - qızları öz yerinə çağıranda bizə aydın oldu. - qrafinya pəri dedi.
  - Əlbəttə! Bu halda söhbət Avropanın və Rusiyanın Avropa hissəsinin taleyindən gedir. - marşal dedi.
  Elizabeth cooed:
  - Sonuncu bizə artıq aydındır. Gəlin işə başlayaq. Əvvəlcə İngiltərəyə getməliyik.
  Marşal başını tərpətdi:
  - Sizi daşımaq üçün eksperimental yüksək hündürlükdə kəşfiyyat təyyarəsindən istifadə edəcəyik. Ümid edirəm ki, nadir şəraitdə tullanışı yaxşı idarə edə bilərsiniz, yoxsa aşağı düşmək daha yaxşıdır?
  - İyirmi kilometrə qədər heç bir problem yoxdur. Daha yüksək olarsa, başgicəllənmə hiss edə bilərsiniz. - Elizabet dedi.
  Vasilevski məmnun görünürdü:
  - Yaxşı, əgər belədirsə , gözəldir. Ümumiyyətlə, bədəninizin xüsusiyyətlərini öyrənmək unikaldır. Bəli, düşmənlə başa çatsanız və işgəncə görsəniz? Məsələn, çılpaq altını qızarmış elektrik sobası ilə yandıracaqlar?
  - Ağrı hiss edirik, amma onu lokallaşdırmağa kifayət qədər qadirik! - Draxma tam əminliklə bildirdi. - Biz ayrılmayacağıq!
  Marşal şübhə ilə dedi:
  - Bəs ölüm qorxusu?
  Elizabet də çox əminliklə dedi:
  - Şəxsən bu məni qorxutmur. Ruhu tutmaq və ya əsarət altına almaq olmaz!
  Elizabet pafosla dedi:
  - Mən də! Baxmayaraq ki, bu din məsələsi deyil, qisas məsələsidir!
  Məşhur komandir başını tərpətdi:
  - Yaxşı, sənə inanıram. Düşmən qoşunlarının yerləşdiyi yerə hansı pərdə altında nüfuz edəcəksiniz?
  Elizabet yavaşca dedi:
  - Bu, konkret vəziyyətdən asılı olacaq. Hər dəfə yeni bir şey və improvizasiya olacaq.
  - Rutin zəkada dağıdıcıdır. - Draxma əlavə etdi.
  Rusiya Qəhrəmanı məmnun baxışla soruşdu:
  - Deməli, əladır! Makiyaj lazımdır?
  - Gəl bir şey götürək. - Draxma dedi. - Ümumiyyətlə, düşünürəm ki, əvvəlcə qaradərili qızların xarici görünüşünü almaq lazımdır.
  Marşal Vasilevski öz gülüşünü çətinliklə saxlaya bildi:
  - Qara qadın olmaq istəyirsiniz?
  Pəri-qrafinya şişirdi :
  - Bəli! Və bu sizi niyə təəccübləndirir?
  Komandir qeyd etdi:
  - Çox ekzotik olsa da, yox.
  -Tom dayının kulübesini oxumusan? - Draxma soruşdu.
  - Bəli! - marşal cavab verdi. - Mükəmməl bir əsər, müxtəlif personajların təcrübələrini, ağalar və qullar arasındakı uçurumu kifayət qədər incə göstərir. Adi insanların və uşaqların əziyyəti.
  Elizabet məmnuniyyətlə cavab verdi:
  - Düzdür! Amma təsəvvür edin, afrikalılar çoxdan məzlum xalq olublar, qulların nəslindən olublar və indi azadlıq əldə ediblər. Və təkcə azadlıq deyil, əslində ağlardan daha çox hüquqlar. Formal olaraq, CSA irqlər arasında bərabər hüquqlara malikdir, lakin əslində afro-amerikalılara bütün liderlik vəzifələrində etibar edilir.
  Marşal qeyd etdi:
  - Qaralar bəzilərinin düşündüyü kimi axmaq deyillər. Bu, yer üzündəki ən qədim insan irqidir və kifayət qədər yaxşı qabiliyyətlərə malikdir. Xüsusən də Moskvada oxuyan qaradərililərimiz çoxdur.
  Drachma cavab verdi:
  axmaq hesab etmirəm , amma hər hansı digər irq güclü şübhələr yaradır. Bundan əlavə, Stalin qadınları rəhbər vəzifələrə qaldırmağa çalışır. Ali Sovetin rəyasət heyətində çoxlu sayda südçü və toxucunun oturduğu sovet dövründə də bu xarakterik idi.
  Vasilevski təsdiqlədi:
  - Bəli, CSA-da deputatlar arasında qaradərili qadınlar çoxdur. Onlar hərbçilər arasında da var. Düzdür, Qırmızı Yankilər qadınları qoruyur və onları işin qalınlığına buraxmırlar, lakin həbs düşərgələrindəki nəzarətçilər arasında onların sayı az deyil. Bəli, həm də kəşfiyyatda.
  - Deməli, qara qadın rolunu oynayacağıq, hər şey aydın olacaq. - Draxma dedi - Sən, Lizonka, ümid edirəm ki, bizi ruhdan salmayacaqsan?
  - Heç bir halda! - sarışın qız dedi.
  -Bizimlə necə əlaqə saxlayacaqsınız? - deyə marşal soruşdu.
  Draxma əminliklə cavab verdi:
  - Bizim miniatür ötürücülərimiz var. Biz müasir, qüsursuz texnologiyadan istifadə etməklə belə, siqnalları kəsməyə imkan verən xüsusi lövhələr istehsal etmişik.
  Vasilevski təbəssümlə dedi:
  - Bu yaxşıdır! Görürəm ki, hər şeyi düşünmüsən.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Əlbəttə! Əbəs yerə deyil ki, biz sərin qızlarıq, kənarda durmağa öyrəşməmişik!
  Marşal daha soyuq bir tonda dedi:
  - Yaxşı! Sadəcə bunu minimum vaxtda etməyə çalışın. Biz kommunist Çindən çox narahatıq. Belə güclü ölkə ikinci cəbhə açsa, çox pis günlər keçirəcəyik. Hər halda, Alyaskada hücum qeyri-mümkün olacaq, bu da müharibənin uzanacağı deməkdir. Düşmən ballistik raketləri inkişaf etdirə biləcək, aviasiyadan fərqli olaraq, onlardan xilas olmaq mümkün olmayacaq. Nüvə qasırğasında şəhərlərin ölümü.
  - Bütün əməliyyat üçün üç gün, maksimum beş gün ayırırıq. - Elizabet itaətkar bir tonda dedi. "Əgər bunu etməsək, barmaqlarımızın birini kəsəcəyik."
  - Buyurun, bu cəfəngiyatdır! - marşal dedi. - Pərilərinki kimi gözəl əlləri eybəcərləşdirmək.
  Sarışın qız təbəssümlə cavab verdi:
  - Necə deyim! Yakuza nümunəsi! Həmçinin, narahat olmayın, barmaqlarınız əvvəlki kimi yaxşılaşacaq .
  Komandir etiraz edərək yumruğunu masaya çırpdı:
  - Hər halda, məsələ bu deyil!
  - Lizonkanın özünəməxsus yumor hissi var. - Draxma sözünü kəsdi. - Bu, iddialı ifadələr təklif edir. Əslində məncə üç gün kifayətdir. Axı biz kəşfiyyatda böyük aces-terminatorlarıq.
  Vasilevski qışqırdı:
  - Onda enerjili hərəkət edin!
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - İnanın, qlobal tərəqqi arzunuz həyata keçməyə həmişəki kimi yaxındır.
  Elizabet bir qədər cəsarətlə soruşdu:
  - Yola çıxmazdan əvvəl keşişdən xeyir-dua almaq istərdim. Metropolitendən ən yaxşısı.
  Marşal qaşlarını çatdı:
  təşəbbüskarların dairəsini artırmaq istəməzdim .
  Sarışın qeyri-müəyyən bir şəkildə dedi:
  - Amma pravoslav keşiş onu verməyəcək.
  Vasilevski daha soyuq bir tonda dedi:
  - Necə deyim! Bir vaxtlar bir çox keşişlər Batu Xana xeyir-dua verdilər - və Stalin özü seminariyada oxudu. "Ancaq məşhur komandirin tonu yumşaldı. - Yaxşı, yaxşı, Metropolitan Aleksey Hamburqa səfər etməlidir, bəlkə də o, artıq böyük bir pravoslav kilsəsinin təqdis edilməsinə gəlmişdir. Yaxşı insan, uzun müddətdir bizimlə əməkdaşlıq edir, qızğın anti-kommunist, Stalini lənətləyir. O, müqəddəs işinə görə sənə xeyir-dua verəcək.
  Draxma onu yellədi:
  - Mənə lazım deyil! inanmıram. İnanmış ateist.
  Və pəri qız ( yuxusunda bütpərəst tanrıların qohumu olduğunu unutmuşdu!) hirslə ayağını möhürlədi, mükəmməlliyi və cizgilərin harmoniyası ilə cazibədar oldu.
  Elizabeth etiraz etdi:
  - Bunun heç bir zərəri olmayacaq. Yalnız fayda.
  Draxma dedi:
  - Bizə nə tapşırdığınız barədə danışma. Zərərdən kənar. Və kim bilir, bu kahinlər, həvari yalnız otuz gümüş pul üçün Məsihin özünə xəyanət etdi. Bizə sərvət təklif etsələr, bizi də təslim edərlər.
  Vasilevski sakitcə dedi:
  - Missiyanızın təfərrüatlarını məndən və Jukovdan başqa heç kim bilmir. Qalan hər kəs sadəcə ifaçıdır. Bizə tapşırıblar , yerinə yetirəcəklər. Sizi yerə atacaq pilot da daxil olmaqla. Nemətə gəlincə, mən sizə bir saatdan artıq vaxt verə bilmərəm. Vaxt çox məhduddur. Və hər ikisinin onu alması arzu edilir.
  - Mən əmin ateistəm, olmuşam və olacağam! - Draxma sərt tonda dedi.
  Marşal təbəssümlə cavab verdi:
  - Bilirsiniz, müasir Rusiyada ateizm karyera qurmaqdır. Düzünü desəm, mən də pravoslavlığa şübhə edirəm.
  - Siz seminariyanı bitirməmisiniz? - Elizabet soruşdu. - Bioqrafiyanızı, xatirələrinizi oxudum.
  Vasilevski səsini qaldıraraq təsdiqlədi:
  - Bəli, bitirdim! Amma o, bunu həddindən artıq dindarlığa görə yox, mülki karyera xatirinə edib. Ümumiyyətlə, iyirminci əsrin əvvəllərində Darvinin təkamül nəzəriyyəsi və ateizm gənclər arasında dəbdə idi. Bu, azadlıq ruhuna uyğun olaraq olduqca müasir hesab olunurdu.
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Və bu, inqilaba səbəb oldu!
  Marşal məntiqlə təsdiqlədi:
  - Bəli, indi dəbdə deyil. Baxmayaraq ki, təkamül nəzəriyyəsi orda-burda öyrədilir. Bir çox keşiş buna riayət edir. Bir qopma və əlaqə nəzəriyyəsi də var. İstənilən halda kreasionistlərin yer üzündəki təbəqələrlə bağlı problemləri var. Bununla belə, artıq burada elə cəngəllik gedir ki, onun mənasını tapmaq çətindir.
  - Şüşəsiz! - Draxma zarafat etdi.
  Marşal səsləndi, üzü təbəssümlə işıqlandı:
  - Metropoliten Aleksey artıq gəlib. Beləliklə, Lizonka onun yanına gedin və siz Drachma, vaxt itirməmək üçün kəşflər və inkişaflar mövzusunda başqa bir şey yazın. Əsas odur ki, təfərrüatları qaçırmayın, alimlər bunu anlayacaqlar.
  Elizabeth telefonda Metropolitenin səsinə qulaq asdı. Xoş bir bas idi, keşişin gücü hiss olunurdu.
  - Yaxşı, təqdis mərasimini keçirəcəm. - Dedi. - Bəs niyə belə təcili?
  - Hərbi sirr! - marşal Vasilevski ciddi cavab verdi.
  Metropoliten yumşaq cavab verdi:
  - Belədirsə, etiraz etməyə cəsarət etmirəm.
  Elizabet baş əydi.
  - Mən gedirəm!
  Komandir təmkinlə dedi:
  - Sizi müşayiət edəcəklər.
  Onu xüsusi təyinatlıların zabiti müşayiət edib . Onlar tazı kimi yarışdılar; təbii ki, Elizabet həmkarını əsirgəmədi. Lakin o, idman ustası idi və dayanmaqda çətinlik çəkirdi. Onlar sürətlə kilsəyə getdilər və Yelizaveta özü sükan arxasına keçdi. Qarşıdan gələn maşınlar az idi və qız az qala pedalı qopardı. Ona çox təzyiq etdi. Məbəd böyük idi, lakin hava hücumu nəticəsində günbəzlərdən biri zədələnmişdi.
  Düzdür, çox deyil, çünki çox güman ki, bu, qırıcının qanadına asılan tipli bir bomba idi. Elizabet üç dəfə çarpaz keçdi və "Atamız" duasını pıçıldadı.
  Sonra məbədə tərəf getdi.
  Xidmət yox idi və o, tək idi. Metropoliten onu mehriban baxışlarla qarşılamadı.
  Əlbəttə ki, qeyri-adi parlaq saç rəngi ilə, hərbi formada, cinsəlliklə nəfəs alan gözəl gözəl bir qız. O, təvazökar görünürdü, amma eyni zamanda böyük mirvari dişlərinin parıldadığı ağzının bütün genişliyindən gülümsədi. Daha doğrusu, ən saf mirvarilər belə parlaya bilməz. Rəbb çaşqın oldu:
  - Cavan balam, nə istəyirsən?
  Bal sarışın qız baş əyib cik-cik dedi:
  - Məni müqəddəs et, ata, Vətən naminə şücaətlərə görə mənə xeyir-dua ver.
  - Yaxşı, yaxşı xahişdir. - Metropoliten mayorun çiyin qayışlarına baxdı; Elizabeth təvazökarlıqla əmri gizlətdi. -Sizi marşal Vasilevskinin özü göndərib?
  Bədəndəki mələk təvazökarlıqla cavab verdi:
  - Bəli ser.
  Kilsənin Şahzadəsi yumşaq bir tonda dedi:
  - Yaxşı, yaxşı, diz çök və dua et. Mərasimi mən həyata keçirəcəyəm.
  . FƏSİL Љ 7.
  Elizabet gözlərini yarı yumdu; kilsədə sirli bir alaqaranlıq hökm sürdü. Metropoliten dualar oxudu və müqəddəs su səpdi. Qız onlara qulaq asdı və sevinc hiss etdi. Ona elə gəldi ki, dağları yerindən tərpətmək, göyləri əritmək tamamilə mümkündür. Fikirlər Məsihə və Vətənə yönəlsə.
  - Ya Rəbb, bizə qalib gəlmək üçün güc ver! - Diz çökərək pıçıldadı və çılpaq, təmiz, yumru dabanları şam alovunda güzgü kimi parıldayırdı.
  Sarışın çətinliklə səsləndi:
  Rəbbim sizə uğur versin
  Bütün ruslar üçün bir!
  Düşmənlərimizi məğlub edəcəyik
  Daha çox söz itirmədən!
  Dodaqları pıçıldadı. Siqnal səsləndi. Sirenlər ulayırdı, bu da şəhərə növbəti basqın olduğunu bildirirdi. Təqdis mərasimi çox da uzun deyil və Metropoliten onu bitirməyə tələsirdi.
  "Ya Rəbb, mən sənin duanı eşitdim və qız çətin bir hərbi tapşırığın öhdəsindən gələcək." - Vladyka gurultulu, şirəli bas ilə bitirdi.
  Bu zaman az qala yaxınlıqda bomba partladı. Pravoslav kilsəsinin günbəzləri titrədi və bir neçə ikona düşdü. Elizabet ayağa qalxdı.
  Və ucadan qışqırdı:
  - Bağışla ata. Düşmənlərinizi əzmək vaxtıdır.
  Metropoliten təəccübləndi:
  - Bunu necə edəcəksən, balam?
  - Pulemyotdan!
  Həqiqətən, girişdə Elizabeth məbədi qoruyan pulemyotlu bir zirehli personal daşıyıcısını gördü.
  Ümumiyyətlə, Elizabet başa düşürdü ki, sadə bir pulemyot böyük strateji bombardmançının öhdəsindən gələ bilməyəcək. Xüsusilə "Uçan Qala" kimi, xüsusən də "LIS" təyyarəsi ilə - 6. LIS - Uçan İosif Stalin üçün dayanır. Ancaq zenit ağır pulemyotu çox dəqiq vurarsa, kifayət qədər bacarıqlıdır. Zirehli birləşmələrdə, şüşədə, gövdənin sonunda, təkərlərin altında. Burada, hər halda, böyük bir şans var.
  Onlar bombardmançıları atəşə tutublar. Gah vururdular, gah da qaçırdılar. Ancaq ümumilikdə, hava hücumundan müdafiənin babası idi. Müasir raket sistemləri yox idi. Beləliklə, Elizabeth rebound və fenomenal intuisiyasına güvənərək vurmalı oldu.
  - Düzgün vurmaq üçün güllə mənim ürəyimdə olmalıdır! Daha doğrusu, tam bir bütövlük hissi. - Elizabet pıçıldadı.
  Qız isə babun pəncələri kimi möhkəm ayaqları ilə səki plitələrində möhkəm dayandı.
  Təəccüblüdür ki, o, bacardı. İlk saniyələrdə iki FOX-5 vuruldu . Növbəti "LİS" idi - 4. Ağır zirehli "LIS" ilə daha çətin idi - 6. Bu təyyarə yaxşı qorunurdu, lakin artıq çəki səbəbindən manevr qabiliyyətini itirdi. Bununla belə, Elizabet səkdirmə prinsipindən istifadə edərək nozulu vurdu.
  - Biri var! - tüstünü görəndə dedi.
  O, dönüb yenidən itələdi:
  - İkincisi də var!
  Güllələr reaksiya qarışığındakı mühərrikləri sıradan çıxararaq partlamağa səbəb olub.
   - Və üçüncü! - Elizabet sevindi. Təyyarə hündürlüyünü itirərək çökməyə başlayıb. Sonuncu partlayış bütün dörd mühərriki sıradan çıxardı. Eyni zamanda qızın barmaqları gərginlikdən titrəyirdi . "LIS" 6 - yetmiş tondan çox ağırlığa malikdir və iyirmi tona qədər bomba yükünü daşıya bilirdi. Məhz belə bir təyyarədən Ruhr bölgəsinə hidrogen bombası atıldı.
  Qız eyni sinifdən olan başqa bir təyyarəni nişan aldı. Daha doğrusu, o, məqsəd qoymadı, ancaq şıltaqlıqla vurdu. Bu dəfə "FOX" - 6 daha sürətlə məhv edildi. Sonrakı FIS - 5, daha sonra iki FIS -4 və oktyabr bombardmançısı - 7. zenit silahları ilə vurulanlar da var idi. Ümumiyyətlə, pulemyotun 17 mm olduğunu nəzərə alsaq belə, vurmaq inanılmaz dərəcədə çətindir, çünki təyyarələr yüksəklikdə yerləşir və inanılmaz sürətlə tələsir.
  Digərləri məsafədən kənara çəkilərkən qız daha üç avtomobilə dəyib.
  - Yaxşı, " komilər " başa düşdülər! - Elizabet yekunlaşdırdı. - Yenə də Draxma nə axmaq idi, belə əyləncələri əldən verdi. Düz deyirlər , dua və müalicəni əsirgəməyin.
  Bu dünyada belə oldu: Stalin ABŞ-da sürgündən qaçandan və artıq orada Böyük Depressiya zamanı inqilab, daha dəqiq desək, silahlı üsyan edib hakimiyyətə gəldikdən sonra o, artıq SSRİ-də deyildi. Və Ağ Qvardiyaçılar vətəndaş müharibəsində çox tez qalib gəldilər. Lakin Jukov və Vasilevski karyeralarını burjua Rusiyasında qurublar.
  Bu, ABŞ-da kommunist rejiminin nəyə görə çox qanlı və repressiv olduğunu, Rusiyada isə avtoritar olsa da, demokratiyanın burjua olduğunu izah edir.
  Qız kilsəyə tərəf getdi. Metropoliten Müqəddəs Generalissimo Suvorovun ikonasını geri asmağa çalışdı. Elizabeti görüb dedi:
  -Qorxmamışdın qızım?
  Sarışın döyüşçü əminliklə cavab verdi:
  - Yox! Əksinə, hətta xoşdur. Tanrının rifahı üçün məbədləri dağıdan barbarları öldürmək.
  Yepiskop Aleksey qeyd etdi:
  - Düzdü, qızım! Siz geri dönüş yaradırsınız.
  Qızıl saçlı gözəl başını tərpətdi:
  - Çalışıram!
  Metropoliten qətiyyətlə yumşaq dedi:
  - Mənə xəbərdarlıq etdilər, vaxtınız çox azdır. Ona görə də bir-iki sualdan artıq cavab verə bilmərəm.
  Elizabet müqavimət göstərə bilməyib dilləndi:
  - Ata, Yeddinci Günün Adventistləri kimlərdir?
  Rəbb gözlərini yumdu:
  - Bidətçilər və məzhəbçilər!
  Sarışın döyüşçü yalvararaq dedi:
  - Amma gələcəyi dəqiq proqnozlaşdırmışdılar. Xüsusən də mənim dünyamda və sizin dünyanızda da.
  Metropoliten qaşlarını çatdı:
  - Görünür, Ellen Uaytı nəzərdə tutursunuz?
  Elizabet başını tərpətdi və ehtirasla dedi:
  - Onun olsa belə! Xüsusilə zəlzələləri və təbii fəlakətləri proqnozlaşdırdı. ABŞ hələ kiçik bir ölkə olanda, fövqəldövlətin gələcəyi və onun bəşəriyyət üçün ölümcül rolu. Onun televiziya və internetlə bağlı proqnozları da daxil olmaqla çox gözəl şeyləri var idi.
  Vladyka Aleksey başını tərpətdi:
  - Əlbəttə, o, güclü peyğəmbər idi, amma Şeytan da gələcəyi proqnozlaşdıra bilir. Bir çox müdrikləri, o cümlədən Şərq müdriklərini və ya gurusu və ya hətta Nostradamusu xatırlayın - bibliya peyğəmbəri deyil. Və Ellen Uayt bir çox pravoslav kanonlarını və nişanlarını tanımırdı.
  - İncil də qalıqlara və ikonalara sitayişi tanımır. Bu bütpərəstlik, hətta mis ilanın surəti, ibadət nümunəsi halına gələndə Allah məhv edilməsini əmr etmişdir. - Elizabet dedi.
  Metropolitenin səsi sərtləşdi:
  - Bəli, siz protestant bidətini götürdünüz, güman edirəm ki , ikona və reliktlərə qarşı baptist ədəbiyyatını oxumusunuz.
  Sarışın qız ehtirasla dedi:
  - Hər şeyi oxudum! Mən bütün dinləri bilirəm. Mən çox tez oxuyuram, bir dəqiqə ərzində Üç Müşketyor və İyirmi İl Sonrası böyüklüyündə bir kitabı yeyə bilirəm !
  Vladyka Aleksey başını tərpətdi:
  - Bu sizin bilik probleminizdir. Bəli, ola bilsin ki, bu nişanlar İncilə uyğun deyil, amma təcrübə və möcüzələr həqiqəti və onlara ibadət etməyin zəruriliyini təsdiqləyir. Ümumiyyətlə, qızım, tələsirsən və tapşırığı yerinə yetirəndə hər şeyi ətraflı və ətraflı danışacağıq. Sizin yaşınızda mayor çox hörmətli rütbədir və belə mühüm missiyanı yerinə yetirmək üçün siz ən azı polkovnik və Birinci Çağırılan Müqəddəs Endryu ordeni olacaqsınız.
  Sarışın qız təzim etdi və az qala məbəddən qaçdı. Gördü ki, Metropoliten ondan razı deyil. Bununla belə, Elizabeth xüsusilə üzülmədi. Pulemyotların hətta hava qüvvələrinə qarşı da güclü silah olduğunu göstərməsi onu daha çox sevindirdi. İndi cəbhə xəttinə uçmaq üçün geri qayıtmalı idik.
  nurçuların axşam gün batımı qıza öz dünyasını çox xatırlatdı. Gözəl idi, elə bil ruhumda unutqanlar çiçəklənirdi. Və şüalar qılınc kimi parıldayır, qan tökür. Belə bir məqamda düşünürsən ki, həyat yaxşıdır və bu lənətə gəlmiş müharibə nəyə lazımdır? Stalinə torpaq kifayət deyilmi? Ümumiyyətlə, Rusiya müharibələrinin çoxunu iki nömrəli kimi apardı, bu, istədiyi kimi deyildi, lakin buna məcbur edildi. Bununla belə, qələbələr də olub. dan dövr min altı yüz on səkkizdən min səkkiz yüz əlli üçə qədər. Minilliyin dörddə biri ərzində Rusiya birdən çox müharibə uduzmayıb və yalnız bəzən fərdi döyüşlərdə məğlub olub. Və ən əsası, hansı müharibələrdə qalib gəldi. Onlar Napoleonu, Böyük Fridrixi və İngiltərədən başqa, demək olar ki, bütün dünya xalqlarını məğlub etdilər. Ümumiyyətlə, bu, uçacağınız ölkədir. Rusiyanın heç vaxt müharibədə qalib gəlmədiyi yeganə imperiya. Baxmayaraq ki, ümumiyyətlə, ABŞ-la birbaşa hərbi münaqişələr olmayıb, yalnız dolayı münaqişələr olub. Bununla belə, ümumiyyətlə, etiraf etməliyik ki, ruslar soyuq müharibəni uduzdular.
  - Bəli, indi qarşıda bizi həlledici revanş gözləyir. - Elizabet maşını həddinə qədər sürətləndirərək dedi.
  Yenidən ayaqqabılarını çıxardı. Onun çılpaq, ideal, müntəzəm formalı ayaqları həm pedalları, həm də qolları çox məharətlə basırdı.
  Drachma ilə görüşən Elizabet hava hücumu və vurduğu təyyarələr haqqında danışmağı da unutmadı.
  Sarışın terminator ehtirasla dedi:
  - Çox şey itirmisən! Bu, pulemyotdan atəş açdığınız zaman hiss etdiyiniz hissdir. Siz toxunulmaz görünən düşmən maşınlarını vurursunuz. "FOX" -6, bu dəyərdir.
  Drachma razılaşdı:
  - Əlbəttə, əladır . Buna görə pulemyotlar, öldürmək üçün yaradılmışdır. Bu, döyüş xəyalının həm məqsədi, həm də dizaynıdır. Ümumiyyətlə, qız, yeni silah növləri haqqında danışmaqla mən Vətənimə səndən çox şeylər gətirmişəm. Axı mən çox şey bilirəm.
  Elizabet əminliklə cavab verdi:
  - Mən heç də az deyiləm! Bəs gravio lazer!? Olimpiya tanrılarının silahları?
  - Əla! Biz də ondan müqəddəs məqsədlərimiz üçün istifadə edəcəyik. - Draxma əylənərək dedi.
  İki məmur qızlara yaxınlaşdı:
  - Biz sizi yeraltı aerodromuna qədər müşayiət etməliyik.
  Elizabet sevinclə cavab verdi:
  - Son fikir pis deyil! Qartallar kimi vuruşacağıq, qoşunun qüdrətini məğlub edəcəyik!
  - Bizi izlə. - Məmurlar dedilər.
  Qızlar koridorlarda hərəkət edərək səssizcə çılpaq addımlayır, çita kimi möhkəm ayaq barmaqları ilə qaralırdılar. Onlar aydın şəkildə əks istiqamətdə hərəkət edirdilər. Burada metro stansiyası var idi. Qızlar ayaqlarının ucunda fırlanıb balaca zərif vaqona girdilər. Bundan sonra qaçdı.
  Yolda Elizabeth və Drachma diplomatı onlara təhvil verilən makiyajla açdılar. İndi qızlar sadəcə makiyaj etməli idilər. Ancaq onlar bunu yalnız enişdən sonra edəcəklər. Siz hətta pilota lazımsız məlumat verməməlisiniz.
  - Gəlin Neqritos olaq ! - göy qurşağı saçlı şən pəri, Draxma gülümsəyərək dedi.
  - Biz artıq qara adamlar idik. İndi gəlin görək qadın olmaq necə bir şeydir. - Elizabet bildirdi.
  Tunel bir müddət aşağı düşdü, sonra qalxmağa başladı. Elizabeth bir fantastik hekayəni xatırladı. Orada səyahətçilər özlərini yeraltı dünyasında tapana qədər aşağıya doğru hərəkət etdilər. Günahkarlar üçün müxtəlif işgəncələr və əzablarla kifayət qədər əyləncəli və bəlkə də bir az qorxulu idi. Nəhayət, bir ağıllı oğlan hər şeyi "Mən buna inanmıram!" sözləri ilə məhv edənə qədər. Ümumiyyətlə, bir çox yazıçılar icad ediblər ki, cəhənnəm yoxdur, amma cənnət var! Sadəlövh fikir. Bundan əlavə, yaramazlar və manyaklar salehlərin həyatını dözülməz edə bilər. Xüsusilə, o və Drachma, belə qızları Viriyə buraxmaq olarmı ? Ancaq niyə olmasın, onlar olduqca balanslı və bəlkə də mehribandırlar. Və hər halda, heç kimi səbəbsiz döyməyəcəklər. Yalnız bəzən səbəblər çox asan və sadə şəkildə yaranır. Məsələn, bir qanqster bir adamı təsadüfən asqırdığı üçün vurdu.
  Elizabet isə Draxmaya sual verdi:
  - Mən ilk dəfə Moskva metrosunu görəndə möhtəşəm mənzərə idi. Bu, xüsusilə köhnə stansiyalarda olduqca təəssürat yaratdı . Bəs siz?
  Pəri qrafinya başını tərpətdi:
  - Eyni! Xüsusilə də Stalin dövründə bəzədilmiş mərkəzi stansiyalar. Ancaq Moskva-2 yeraltı şəhərinin özü olduqca tutqun və sərtdir. O, üzlüyünün gözəlliyi və zərifliyindən daha çox ölçüsü ilə heyran edir.
  Sarışın qız soruşdu:
  - Bəs yerli metro?
  - Sadəcə, günahkarların endirildiyi tunel. Onların ruhları üçün olduqca çətindir. - Draxma Elizabetin dodaqlarından öpdü və pıçıldadı:
  - Bilirsiniz , bədən sevgi istəyir.
  Sarışın qız hətta yerindən tərpəndi:
  - Biz lezbiyan deyilik.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Xeyr, amma onlar çox gözəldirlər ! Sən istədiyin kimi et, mən də məmuru öpərəm.
  Bu sözlərdən sonra Elizabet indi bütün bədənində istilik hiss etdi. O, impulsunu saxlaya bilməyib zabitə tərəf əyildi və acgözlüklə onu öpərək pıçıldadı:
  - Sinəmi sığalla!
  Drachma da belə etdi, zabitlər seçildi, qan və süd, nəcib cins aydın hiss edildi. Bəli və ətir, kişiyə xas olsa da, yenə də çox həyəcanlıdır. Şişmiş məmələrdə əllərin və xüsusən də dodaqların toxunuşunu hiss etmək xoşdur. Qızlar hətta həyəcandan bir az da inildəyir. Zabitlər də işə salındı, belə qadınlar sadəcə qarşısıalınmazdır. Hər biri ehtiraslı və qəzəbli Afroditanın təcəssümüdür.
  Lakin qız və oğlanların ləzzət almasına icazə verilməyib. Vaqon həmin yerə çatdı. Elizabet və Draxma dərhal geyinib utanmış zabitləri vaqonda qoyub getdilər. Tez özlərini qaydaya saldılar.
  Gözəllər xorla qışqırdılar:
  - Rahat olun uşaqlar, sizinlə əylənəcəyik!
  Qızlar həyəcanlandı və şən güldülər. Ancaq bədənlər yanırdı, sevgi istəyirdilər və gözəllər hətta rəqs etməyə başladılar. Onların vəhşi sıçrayışları mühafizəçiləri qorxutdu.
  Bir az da asanlaşdı və ayaqyalın, çəhrayı dabanları zərif qıvrımlarla parıldayan gözəllər kəşfiyyat təyyarəsinə tullandılar. Bu maşın kağızdan hazırlanmış uşaq oyuncağına bənzəyirdi. Belə təyyarələri adətən məktəblilər düzəldir. Düzdür, Elizabet və Draxma heç vaxt məktəbə getmirdilər. Onlar üçün bu, olimpiya çempionunu "avarçəkmə hovuzunda" bişirmək kimi idi.
  Hər halda, yuxuda onların xatirəsi belə idi. Xəyallarda isə əvvəlki yuxuların xatirəsi tez-tez görünür, bu, reallıqda və reallıqda unudulub, lakin Morfeyin qucağında yenidən ortaya çıxa bilər. Və sonra siz artıq bir az fərqli bir insansınız.
  Xüsusilə, böyüklər bəzən özlərini yenidən uşaq kimi hiss edir , hətta uşaqlığın artıq unudulmuş detallarını xatırlayırlar. Və yuxu anında həqiqətən gənc və kiçik olduqlarına inanırlar.
  Bir sözlə, Elizabeth yuxuda yaddaşını dəyişdi və keçmiş haqqında alternativ fikirləşdi. Necə ki, Demiurj Tanrılarının nəvəsi, pəri Draxma birdən-birə inanmış ateist və materialist oldu!
  Burada inanılmaz və fantastik xatirələr gəlir.
  Ancaq bir dəfə məktəbə baş çəkdilər; tezliklə Elizabethin yaxınlığında bir izdiham toplandı, qız moizə oxudu. Drachma fəal şəkildə yandı və hətta əmr etməyə başladı. Ümumiyyətlə, qızlar "ən yaxşı" tərəflərini göstərdilər.
  Ancaq kəşfiyyat təyyarəsində qızlar özlərini olduqca düzgün apardılar. Arxa oturacaqlarda oturduq, artefaktları geyindik və nəhayət yola düşdük.
  Sürüşən qapılar möcüzəli balıq-balinanın ağzı kimi açıldı və ulduzlar yuxarıda parıldadı.
  "Gözəl!" dedi Elizabet. - Yüksək uçuruq! Ulduzların üzərində sərbəst və asanlıqla uçmaq!
  Təyyarə hündürlük qazandı, reaktiv helikopter və qırıcının keyfiyyətlərini birləşdirərək demək olar ki, şaquli uçdu. Hamburqda demək olar ki, işıqlar yox idi, işıqların kəsilməsi rol oynadı.
  Stratosferin astanasına yaxınlaşdıqca hava daha da soyuqlaşdı. Təyyarə çox yüksəkdə uçurdu. Qəzaya uğramamaq üçün oksigensiz, flüoridli xüsusi yanacaqdan istifadə edib . Bu bizə otuz kilometrə yaxınlaşmağa imkan verdi.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Bizim dünyamızda ABŞ və Rusiya xüsusi kosmik təyyarələr hazırlayıblar. Vakuumda qaçış sürəti ilə uçmağı və sonra yüksək qövsdə vurmağı bacarır .
  - Bilirəm! Hətta bu məsələ ilə bağlı bəzi məsləhətlər verdi. Ümumiyyətlə, rus alimləri silahda bəzi xırda şeyləri əldən vermək, əla modeli orta səviyyəli modelə çevirmək , məsələn, bir neçə toxunuşu əldən verdikləri Kinzhal hipersəs raketi ilə bağlı zəifliyə malikdirlər. - Draxma dedi. - Bundan başqa, sərxoşluq kifayət qədər yaygındır. Şüuru daraldır və nəticədə inkişaflarda çox şey çatışmır. Məhz buna görə Amerika silahları tez-tez müharibələrdə qalib gəlir.
  Sarışın döyüşçü hirslə qeyd etdi:
  - Stalin dövrünün irsi. Sovet tanklarında və təyyarələrində nə qədər çatışmazlıqlar olduğunu xatırlayaq. Nəticədə ağır itkilər və demək olar ki, itirilən müharibə. Yeri gəlmişkən, CSA-dakı kommunist sistemi də ona gətirib çıxarmalıdır ki, qırmızı amerikalıların silahlarının bir çox mənfi cəhətləri var.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Təbii ki, bu, müharibədə məğlubiyyətə gətirib çıxaracaq.
  Elizabet dişlərini açaraq soruşdu:
  - Bəs keyfiyyəti olan qardaşlarımız necə?
  Draxma çiyinlərini çəkdi:
  - Bilmirəm! Yenə də kapitalizm keyfiyyəti sosializmdən daha çox artırır. Beləliklə, hər şey mümkündür. İraq müharibəsi zamanı Sədam ordusunun istifadə etdiyi Sovet Skad raketləri keyfiyyətsiz idi, əsasən hədəfi aça bildi və çatmadı. Sovet sistemi tənəzzülə və mentalitetin dəyişməsinə töhfə verdi.
  Sarışın qız ah çəkərək qeyd etdi:
  - Bəli, Rusiya yenidən kapitalistləşib, amma keçmişin mirası mənfi təsir göstərir. Stalinin dövründə təxribat məqaləsindən istifadə edərək malların keyfiyyəti üçün mübarizə aparırdılarsa. Sonra onun xələflərinin dövründə qorxu yox oldu və qamçısını itirən insanlar dağıldı. Beləliklə, texnologiya ilə bağlı ciddi problemlər var.
  Qızlar susdular, yalnız çılpaq barmaqlarını və sevimli ayaqlarını hərəkət etdirdilər. İndi təyyarə yüksək idi, lakin qızların kəskin eşitmə qabiliyyəti cəbhənin toplarında müəyyən silah növlərini aşkar etdi. Katyuşalar və onların uşaqları var idi, Grad kimi bir şey. Düzdür, bu orduda onlara "şahzadələr" deyirdilər. Zenit silahları və ilk yer-hava raketləri də atıldı. Bununla birlikdə, kompüterlərdən məhrum olan çox nəhəng bir silah istiliyə yönəldilmişdir. Ancaq bu, onların kəşfiyyatçısını təhdid etmədi. Bir vaxtlar, inqilabdan əvvəl rus təyyarələri sürət, faydalı yük və silahlanmada dünya rekordları qoydular. Dünyanın ilk iki mühərrikli təyyarəsi, dünyanın ilk dörd mühərrikli təyyarəsi. Demək lazımdır ki, Çar Rusiyasında ümumbəşəri orta təhsil olmasa da, aşağı sosial təbəqələrin ən istedadlı nümayəndələri üçün yuxarıların qapıları açıq idi. Xüsusilə, hətta təsərrüfat fəhləsinin oğlunun imkanı varsa, müxtəlif fondlar vasitəsilə pulsuz təhsil alırdı. Kommunistlərin dövründə isə hər şey fərqli idi. Sonuncu sıradanlıq on sinifdən sürükləndi. Sonra elmi dərəcələri çox vaxt orta adamlar alırdı .
  Ümumiyyətlə, Andropov parlaq baş idi. O, nizam-intizamı bərpa etməyə, korrupsiyaya qarşı mübarizə aparmağa, alimlərin sıralarını təmizləməyə başladı. Elmi-tədqiqat institutunda yoxlamalar tez-tez baş verdi və alimlər həvəsləndirilməyə başladılar. Baş katib və DTK sədri dəyişikliklərə ehtiyac olduğunu, həmçinin sovet xalqının demokratiyaya yetişmədiyini başa düşürdü. Andropov ən yaxşısı kimi Çin versiyasını təklif etdi. Güclü sənaye potensialını qoruyarkən bazarda təkamül artımını yavaşlatın. Bu fikir, xüsusən də Rusiyanın mentalitetini, xalqın və ən əsası elitanın demokratiyanın ləzzətlərini dəyərləndirə bilməməsini nəzərə alsaq, bəlkə də ən ağlabatan fikir idi. Andropov daha çox yaşasaydı və ya daha tez hakimiyyətə gəlsəydi, bəlkə də Sovet İttifaqı sağ qala bilərdi. Qorbaçov demokratikləşməyə başladı və iqtisadi böhran, neftin qiymətinin aşağı düşməsi, nizam-intizamın azalması və alkoqoldan əldə edilən gəlirlər fəlakətə gətirib çıxardı. Dövlət Fövqəladə Hallar Komitəsi imperiyanı xilas etmək üçün son cəhd idi. İradə və güclü, qətiyyətli liderin olmaması komitənin hakimiyyəti saxlamasına mane olurdu.
  Draxma qeyd etdi:
  - Fövqəladə Hallar Dövlət Komitəsi hərbi çevriliş etmək iqtidarında olmayan bir dəstə kretindir . Mən vitse-prezident olsaydım, ilk növbədə Yeltsini və onun ətrafını öldürərdim. Xüsusi təyinatlılar qrupu bunu edəcəkdi. Qorbaçova isə onu iflic etmək üçün iynə vurulacaqdı.
  Elizabet yumruqlarını bərk-bərk sıxaraq qətiyyətlə cavab verdi:
  - Və daha yaxşı olardı!
  Pəri qrafinya yanaqlarını şişirdib dedi:
  - Qaydaların yerində olsaydım, daha yaxşı olardı! Ümumiyyətlə, dəmir zəncir və polad qandal birliyi ən yaxşı şəkildə təmin edir. Bundan əlavə, zehni beşikdən sözün həqiqi mənasında idarə etmək üçün təbliğata tam nəzarət lazımdır.
  Elizabeth razılaşdı:
  - Təbliğat böyük qüvvədir. Amma deməliyəm ki, Stalindən sonrakı dövrlərdə o, nəzərəçarpacaq dərəcədə axsayırdı. Üstəlik, Leninlə bağlı nağıllar o qədər sadəlövh, axmaq və uşaq idi ki, heç kim onları inandırıcı adlandırmazdı. Ən əsası əskik idi: liderin böyüklüyü!
  - Mən Məsih haqqında nağıllarda da böyüklük görmürəm. Xüsusilə qamçılananda və döyüləndə. - Draxma sataşdı.
  Sarışın döyüşçü qətiyyətlə etiraz etdi:
  -Əsl böyüklüyü başa düşmürsən. İsa Allah Oğul dünyanı nə dərəcədə sevirdi ki, insanlar naminə dəhşətli rüsvayçılığa, amansız ölümə getdi. Diqqət yetirin ki, kainatın yaradıcısı, onu öz qüdrəti ilə saxlayan - padşahlıq edənlərin padşahı və hökmranların Rəbbi - özünü alçaltdı.
  - Gəl, Lizonka! Kainatın qüdrətli yaradıcısı çarmıxın altına, bəlkə də kündənin altına düşdü. - Draxma uzun, çəhrayı, hərəkətli dilini göstərir.
  - Küfr etmə! - Elizabet yumruğunu göstərdi. - Ağrıları, zəiflikləri ilə tamamilə insana oxşadı. Ümumiyyətlə, mən sizinlə müqəddəslik haqqında danışmaq istəmirəm, mirvarilər donuzların qabağına atılmır.
  Pəri qrafinya sərt şəkildə qışqırdı:
  "Mən də sizinlə müzakirə etmək istəmirəm, bu məni yuxuya aparır və növbəti gecə bizi fırtınalı gözləyir."
  Sarışın terminator başını tərpətdi:
  - Hələ də olardı! Ola bilsin ki, ümumiyyətlə yatmağa məcbur olmayaq.
  Draxma dedi:
  - Ona görə də sizə Lizonka təklif edirəm. Sadəcə mahnı oxuyaq.
  Döyüşçü ayağa qalxdı:
  - Yaxşı fikirdir! Duet oxuyaq?
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Əlbəttə, amma başqa necə!
  Qızlar öskürdülər və Elizabet mahnı oxumağa başladı, getdikcə bəstələyib və Draxma ecazkar bir səslə onun ardınca getdi:
  Doğma Rusiyaya verəcəm,
  Sevginin müqəddəs ilhamı!
  Göz yaşları axır axır kimi,
  Rəbb bizə duamızı qəbul edəcək!
  
  Məsih göyləri yaydı,
  Və ruhun gücü ilə dünyanı yaratdı!
  Bədəndəki zəiflər üçün möcüzələr,
  Onun əlində sonsuz səlahiyyətlər var!
  
  Pravoslav Rus mənimlədir,
  Cəsarətlə vuruşun, şanlı döyüşçü!
  Uca Allah üçün canınla çalış,
  şərəf kimi qəbul etməyə layiqsən !
  
  Taleyi qaşqabaqlı - məzəmmət,
  Siz Vətəninizə qayğısızcasına xidmət etdiniz!
  Pişiklər bundan sonra cızırlar,
  Ancaq ümid kədərə qalib gəlir!
  
  Və Vətən əsrin qəlbində,
  O an gözlərim önündən necə də keçdi!
  Hələlik himnimi oxuyacağam,
  Vətən bizimlə xoşbəxt olacaq!
  Drachma, Məsih haqqında danışarkən, qaşlarını çatdı və qaşqabaqlandı, amma buna baxmayaraq, mahnı oxudu. Qızların səsləri davamlı olaraq ritmi dəyişdi, sonra dondu, sonra isə əksinə, alovlandı. Onlar hətta öz düşüncələrinə heyranlıqla özlərinə qulaq asmağı xoşlayırdılar.
  Elizabet qəfildən mahnını kəsdi:
  - Bilirsiniz, mən düz altımızda hərəkət görürəm.
  Drachma razılaşdı:
  - Mən də hiss edirəm.
  Qızlar pilota üz tutdular.
  - Hücum altındayıq.
  O, çaşqınlıqla cavab verdi:
  - Nə olsun! - Təyyarənin çəkisini azaltmaq üçün yalnız bir pulemyotumuz var, çəkisi minimaldır.
  - Onda bunu etməlisən! - Draxma silaha tərəf cumdu və nişan aldı. - Düşmən zərər görməyəcək!
  Pəri qız atəş açıb. Pulemyot qurğuşun güllələrinə dəydi. Elizabet düşmən qırıcısının quyruğunun necə alov aldığını gördü.
  - Və bura çatmağı bacardı. Belə bir əlçatmaz yüksəkliyə. - Pilot fərq etdi. - Əgər xoşunuza gəlmirsə.
  Drachma cavab verdi:
  - Məndə halüsinasiyalar yoxdur.
  - Amma əyriliklər var! - Elizabet gülərək dedi.
  - Bax gör kim danışır! - Draxma rəfiqəsinin burnuna çırpmaq istəsə də, onun əlindən tutdu.
  Sarışın qışqırdı:
  - buraxma!
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Pəncələrinizi boş yerə qoymayın!
  Qızlar kimin güclü olduğunu öyrənmək üçün bir az daha döyüşdülər. Döyüş qüvvələrin təxmini bərabərliyini ortaya qoydu. Sakitləşən dostlar yenidən avadanlıqlarına, xüsusən də artefakt muncuqlarına baxdılar.
  Elizabet Uca Yaradanı inandıraraq dua etdi:
  - Qoy Sizin iradənizlə yaradılmış bu çınqıllar bütün bəşəriyyətin rifahı naminə apardığımız müqəddəs mübarizədə bizləri əskik etməsin. Və ilk növbədə, Vətənimiz naminə.
  Təyyarə Kanalı keçdi və bir qədər aşağı düşdü. Pilot əmr verdi:
  - İndi də seçiminiz var. Avadanlıqlarınıza arxayınsınızsa, o zaman indi tullana bilərsiniz, yoxsa, daha da aşağı enəcəyəm.
  - Kifayət qədər! - Elizabet çəkmələrini çəkərək dedi, amma rəfiqəsinin ayaqqabısını geyinmədiyini görüb, lazım gələrsə, çılpaq barmaqlarından istifadə etmək üçün onları yenidən çıxardı. - Biz sağ qalacağıq!
  Drachma əlavə etdi:
  - Niyə risk etmək lazımdır? Burada yüksək hündürlükdə döyüşçülər ola bilər və bu, bizim vurulmayacağımız həqiqət deyil. Ancaq oksigen aclığı bizim üçün qətiyyən qorxulu deyil, fiziologiyamız demək olar ki, mükəmməldir!
  Pilot əmr verdi:
  - Onda atla!
  Qızlar həmişəkindən daha kiçik paraşütləri olan yüngül kürək çantalarını çəkdilər.
  Onlar itələdilər və çölə atıldılar. Payızın ilk hissəsi sərbəst uçuş rejimində baş tutmalı idi. Qızlar özlərini nadir, dondurucu soyuq bir mühitdə tapdılar. Hiss olunurdu ki, ciyərlərim partlayır və gözlərim başımdan çıxır . Və ilgək boynumu sıxdı. Qızlar daha az hava sərf edərək, mümkün qədər az hərəkət etməyə çalışdılar. Sonra bronxların yuxarı hissəsindən istifadə edərək, dağ kərtənkələləri kimi nəfəs almağa çalışdıq.
  Atmosfer sıxlaşanda və şaxta yavaşlayanda Draxma boğuq səslə dedi:
  "Vakuumun bu qədər ağrılı ola biləcəyini bilmirdim."
  Elizabet təəccüblə cavab verdi:
  - Sizi vakuum kamerasında yoxlamayıblar?
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Bəli, belə bir şey olub. Ancaq bu, nədənsə sünidir və əvvəlcə qorxdum.
  Sarışın terminator təsdiqlədi:
  - Mən də həmçinin! Mən indiyədək belə hündürlükdən tullanmamışam. Axı, iyirmi beş kilometr.
  Draxma qəsdən ehtiyatsızlıqla dedi:
  - Heç bir şey deyil.
  Qızlar daha aktiv şəkildə hərəkət etməyə başladılar, birbaşa meşəyə enməyə çalışdılar. Onlar heç vaxt paraşütlərdən istifadə etmirdilər, görünür, uğurlu eniş üçün sadə bir yağış paltarının kifayət etdiyinə inanırdılar. Elizabet qışqırdı:
  - Ümumiyyətlə, paraşüt sadəcə əlavə çəkidir.
  Draxma mızıldandı:
  - Yerə düşən kimi dəfn edəcəyik.
  Meşəyə eniş kobud idi, Elizabet yalın ayağını iti budağa vurdu, amma buna əhəmiyyət vermədi.
  Sarışın qışqırdı:
  - Əhəmiyyətli deyil, kəşfiyyatçı ağrıya dözməlidir.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Dözümlü olun, amma qəsdən axtarmayın. Halbuki, siz möminlər üçün şiddətli imtahana düşməyiniz xarakterikdir.
  
  Elizabet olduqca məntiqli cavab verdi:
  - Hər şeyə hazır olmaq lazımdır. İndi isə kamuflyajı dəyişməyi təklif edirəm. Məzlum qara qadının ayaqqabılarını geyinməyin vaxtıdır.
  Qızlar dəri rəngini dəyişdirərək qüsursuz makiyaj edirlər. İndi onlar göz rəngini belə dəyişən ləzzətli qara qadınlara çevriliblər.
  Bununla belə, sonuncu, kimyəvi maddələr olmadan, iradə səyi ilə həyata keçirilə bilər.
  Bundan sonra meşə ilə qaçmağa başladıq. Qızlar tələsirdilər. Budur, yola çıxdılar. İndi bizə nəqliyyat lazım idi.
  "Cəbhə xəttinə hələ uzun bir yol var və mən onların çox da sayıq olduqlarını düşünmürəm." - Draxma dedi.
  Yol xüsusilə geniş olmasa da, hamar idi. Səma buludlu, tipik Britaniya havasıdır.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Aslan Ürəkli Riçard və Şerlok Holmsun ölkəsində olmaq maraqlıdır. Dünyanın ən mütərəqqi və paradoksal olaraq eyni zamanda mühafizəkar ölkəsi.
  Draxma dedi:
  - Böyük Britaniya nəhəng imperiyadır. Öz zirvəsində Rusiya imperiyasından da böyük idi. Ümumiyyətlə, müasir tarixdə Rusiya ən güclü Stalinin son illərində və Birinci Dünya Müharibəsi ərəfəsində idi.
  Elizabeth məntiqlə qeyd etdi:
  - Birinci Dünya Müharibəsi güclü hökumətin olmaması səbəbindən uduzdu. Çarın Stalin olması şərt deyil. İkinci Yekaterina da kifayət qədər mülayim bir hökmdar idi, lakin o, iki türk müharibəsini qazandı və Polşanı parçaladı. Komandanın özü də təbii ki, öz rolunu oynamadı.
  Qrafinya pəri razılaşdı:
  - Bəli, Qanlı Nikolaya komanda kifayət etmədi. Ketrinin bütün komandirlər və dövlət xadimləri qalaktikası var idi, lakin Nikolayın yalnız Stolypin var idi və o, öldürüldü.
  Sarışın döyüşçü əlavə etdi:
  - Brusilov güclü komandirdir. Təəssüf ki, bütün generallar belə deyildi. Xüsusilə Kuropatkin. Üstəlik, o qorxaq idi və müasir müharibədən çox az anlayışı var idi. Yaponiyaya qarşı məğlubiyyətdən sonra İvan Dəhşətli belə bir komandiri dirəyəcəkdi.
  Draxma rasional olaraq qeyd etdi:
  - Jukov həmişə sərt olub. O, iyirminci əsrin ən məşhur siyasətçisidir. Baxmayaraq ki, böyük qanla qalib gəldiyini deyirdilər.
  Elizabet, çılpaq ayaqlarını gölməçələrin arasından sıçrayan, sıçrayan bulaqları qaldıraraq, aydınlaşdırmağı zəruri hesab etdi:
  - Almanların etibarlı, yaxşı inkişaf etmiş müdafiədə olduğunu nəzərə alsaq, hələ də az qanla onu yarmaq mümkün deyildi. Və ümumiyyətlə, arxa planda ağıllı olmaq asandır. Ancaq fikirləşin ki, Berlində ən güclü müdafiəni keçərək Jukov iki həftə ərzində bunu bacardı. Bu, nailiyyət deyilmi?
  Pəri qrafinya onun dodaqlarını yaladı:
  - Razılaşmaq! Hücum geciksəydi, itkilər daha çox olardı.
  Sarışın döyüşçü fısıldadı:
  - Əclaflar Jukova böhtan atmağa çalışırlar . Xüsusilə satqın və casus Suvorov- Rezun onun haqqında böhtanlar yazdı.
  Draxma qışqırdı:
  - Rezun ! Qayıdıb əməliyyat edəcəyik, Rezunu İngiltərədən qaçırıb Rusiyaya çatdıracağıq. Həbsxanada vaxt keçirəcək və daha müdrik olacaq.
  Elizabet fısıldadı:
  - Bəli və belə pisliklər doğulur. Məsələn, biz satqınları başa düşə bilmərik. SSRİ-də KQB mayorunun nə günahı var .
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Məncə, əksinə.
  Sarışın casus təsdiqlədi:
  - Əlbəttə! Britaniyada həyat SSRİ-dən yaxşı deyil.
  Draxma hönkürdü:
  - Daha yaxşı olsa belə, satqınlar üçün deyil. Axı, hətta sahibləri belə insanları, əldə etdikləri bütün faydalara baxmayaraq, sevmirlər.
  Qızlar qaranlığa baxırdılar. Magistral yol o qədər də sıx deyildi. Heç kim gəlmirdi, qızlar darıxırdılar.
  Draxma soruşdu:
  - Yaxşı, nə edəcəyik?
  - Gəlin daha aktiv magistral yol axtaraq. - Elizabet təklif etdi.
  Külək əsdi, ağacların kölgələri yerindən tərpəndi, sanki bu təklifi dəstəkləmək üçün bir az əyildi.
  - Bu vəziyyətdə Şerlok Holms nə təklif edərdi? - Draxma zarafatla soruşdu.
  - Çıxarma üsuluna müraciət edin! - Elizabet cavab verdi.
  Qızlar magistralın mərkəzinə çıxıb burnunu çəkdilər. Təbii ki, çox zərif, qız kimi ayaqlarını nümayiş etdirməmək üçün ayaqqabı geyinirlər. Qoxuya baxsaq, gün ərzində buradan maşın karvanı keçirdi. Piyada döyüş maşınları və zirehli personal daşıyıcıları, bir neçə avtomobil və izlərə görə yüngül tank.
  - Bəli, burada da artım olub. - Draxma dedi. - Yüngül izlərə görə tankın çəkisi qırx iki ton idi və üç izi var idi. Bu konkret bir şeydir.
  - Həqiqətən yox! Yarım orta tank, altmış yeddi ton ağırlığında və yüz iyirmi millimetrlik silahı olan Red Cromwell-dən fərqli olaraq, doxsan kalibrlə silahlanmışdır. - Elizabet bildirdi. - Yeri gəlmişkən, bu tankın sürücüsü Mobil siqaret çəkir və həm də solaxaydır.
  Pəri qrafinya şübhələndi:
  - Son açıqlama mübahisəlidir.
  Sarışın kəşfiyyatçı etiraz etdi:
  - Niyə! Hazırkı tanklar hələ joystiklərdə deyil, buna görə də daha güclü əllə daha aktiv olmaq vərdişi hərəkətin keyfiyyətinə təsir göstərir.
  - Bəli, hələ də qolu çəkmək istəyirəm. - Draxma amerikan çəkməsinin ucu ilə siqaret kötüyünü götürüb ağzına atdı. - Uh! Bu iyrəncdir. Bu siqaretlər sadəcə şoka salır.
  Elizabeth asanlıqla razılaşdı:
  - Ola bilər! Ümumiyyətlə, dünyamız boş şeylərlə doludur , ona görə də ağzınızı bununla doldurmayın.
  Qızlar yavaş-yavaş yol boyu getdilər, sonra yavaşladılar. İndi onlar özlərini yol ayrıcında tapırlar. Yaxınlıqda nəzarət-buraxılış məntəqəsi var idi, ona görə də onun ətrafından keçməli olduq.
  Təhlükəsizlik çox böyük deyildi, təxminən iyirmi nəfər idi, amma çox səs-küy salmaq istəmirdim.
  Qızlar xeyli məsafəyə qalxdılar. Və gələcək fəaliyyət planını müzakirə etməyə başladılar.
  - Biz sütuna hücum etməliyik. - Elizabet təklif etdi.
  Draxma birdən etiraz etdi:
  - Çox kobud və qaniçən!
  Sarışın təəccübləndi:
  - Bəs başqa nə!? Bəs ateist nə vaxtdan pasifist oldu?
  Pəri qrafinya hücuma məhəl qoymadan dedi:
  - Səs vermənizi təklif edirəm!
  Elizabet qışqırdı:
  - Sahibsiz güllədən qorxmursunuz?
  Draxma sakitcə etiraz etdi:
  - Qızları, hətta qaraları da incitməyə cəsarət etməzlər.
  Sarışın kəşfiyyatçı onun nəfəsi altında mızıldandı:
  - Yaxşı, gəlin risk edək!
  Fənərlə özlərini işıqlandıran və saçlarını yaxşıca darayan qızlar yolda dayandılar. Onlar özlərini çox inamlı hiss edirdilər.
  - Missiyamız yerinə yetiriləcək! - Elizabet dedi.
  Qəribədir ki, bir-iki sütun səs verən qara qızlara əhəmiyyət vermədən yanlarından keçdi.
  Draxma hətta əsəbiləşdi:
  - Onlar nələrdir, bütün xədimlər?
  - Ola bilsin ki, stress keçiriblər! - Elizabet bildirdi.
  Pəri qrafinya hıçqırdı:
  -Yaxşı, baxaq.
  Qızlar gözləməyə başladılar və sakitlik yarandı. Artıq gecə saat iki idi, nəqliyyatın dayandığı vaxt.
  Şəhərə doğru piyada gedə bilər . - Elizabet təklif etdi.
  Draxma tərəddüdlə cavab verdi:
  - Axmaq fikir! Odur ki, həllimiz çətin olacaq.
  Sarışın casus əsaslı arqumentlər gətirdi:
  - Və məncə, əksinə, London kimi nəhəng bir şəhərdə itmək asandır. Xüsusən də bizim kimi qaradərililər.
  - Şeytan cəhənnəmdə gizlənir, keşiş isə bir parishionerin cibindədir! - Draxma zarafat etdi.
  Elizabet məzəmmətlə başını tərpətdi.
  "Başın pis şeylərlə doludur, sən həqiqətən şeytansan!"
  - Necə deyim. Şeytanın qara tükü var - keşişin ruhu var! - Draxma fərq etdi.
  Sarışın etiraz etdi:
  - Amma hər kəsin mələk ruhlu möhtəşəm keşişləri olmur.
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - İstisna yalnız qaydanı təsdiq edir.
  Qızlar barmaqlarında bir az güləşdilər, əvvəlcə orta barmaqları, şəhadət barmaqları ilə, sonra çarpazlaşmaq üçün çarpazlaşdılar .
  Barmaqlar istiləşdi, lakin faydaları müəyyən edilə bilmədi. Elizabet şahmat oynamağı təklif etdi.
  Cibimiz var , döyüşə bilərik.
  Qızlar oynamağa qərar verdilər və parçaları düzdülər. Elizabeth qara ilə Siciliya müdafiəsini seçdi. Oyun kəskin və bol hücumlarla keçdi, lakin sonda hamısı qırıq, heç-heçə ilə bitdi.
  Drachma Karpov və ya Karleson üslubunda nəsə tapmağa çalışaraq uzun müddət heç-heçəni tanımaqdan imtina etdi. Ümumiyyətlə, bu qız nəyin bahasına olursa olsun qalib gəlmək arzusu ilə xarakterizə olunur.
  Oyun yeni konvoyun görünməsi ilə kəsildi. Hər iki gözəl oyunu dayandıraraq səs verməyə başlayıb.
  Birdən iki yük maşını dayandı və xüsusi təyinatlıların əsgərləri tullandılar. Onlar silahlarını Elizabet və Draxmaya doğrultdular.
  Bir gurultu eşidildi:
  - Onlar kimlərdir və sizə nə lazımdır?
  Qızlar bir ağızdan cavab verdilər :
  - Biz xüsusi təyinatlılar Gili və Meriyik, partizanlara qarşı əməliyyat keçirdik və özümüzdən bir az geri qaldıq .
  Onların kabinəsindən xüsusi təyinatlı polkovnikinin apoletlərində olan qadın sifəti çıxdı.
  İnanılmaz bir səs eşidildi:
  -Hansı partizanlara qarşı vuruşmusunuz?
  - Dəhşətli əclaflar ! Lev qrupundan. - Elizabet dedi. "Əlbəttə ki, o, dəqiq bilmirdi, amma Britaniyada belə bir qrupun ola biləcəyini gözləyirdi."
  Qadın polkovnik qışqırdı:
  - Ağ Aslan. Bu ciddidir! Qorxulu uşaqlar. Amma siz təzə görünürsünüz.
  Niyə döyülməliyik ? - Draxma etiraz etdi.
  Qütbdən dirəyə,
  Bundan güclü ordu yoxdur
  Biz qəzəblə mübarizə aparırıq
  İnsanlar üçün xoşbəxtlik üçün!
  
  Stalin isə şahin qanadıdır,
  İşıq ümid verir!
  Polad çəkic zərbəsi,
  Sübh bizi işıqlandıracaq!
  
  Qaranlığın yaramaz qüvvəsi,
  İman qalxanı nüfuz edə bilməz!
  Amerika azad,
  Biz qoruya biləcəyik!
  Drachma və Elizabet birlikdə oxudular. Onların gözəl opera səsləri orkestr kimi görünürdü. Xüsusi təyinatlıların döyüşçüləri ayağa qalxdılar.
  İki qadın əyildi. Onlar otuzdan çox deyildi, qara, daha doğrusu qəhvəyi, ABŞ-da, xüsusən Nyu-Yorkda qaralar daha açıqdır. Və saçlarını narıncıya boyadılar.
  Polkovnik və podpolkovnik olduqca yaraşıqlıdırlar, dolğun olsalar da, güclü döyüşçü olduqları aydındır. Demək lazımdır ki, Elizabeth və Drachma da geniş çiyinlərinə görə möhkəm görünürdülər.
  Qadın zabitlər hönkürdü:
  - Yaxşı, aydındır ki, sən bizimsən. Sənədiniz varmı?
  - Əlbəttə! - Elizabet cavab verdi və kağız parçası uzadıb.
  ksivu vurdu .
  - Hər şey tam sürətlə gedir!
  O, cırıq sənədlərə qısaca nəzər saldı. Onlar əsl idilər, ölmüş qızların arasından alınmışdılar və şübhə doğurmamaq üçün bir az cırıq-cırıq idilər.
  Məmnun bir səs dedi:
  - Yaxşı, otura bilərsiniz, siz tipik Amerika qadınlarısınız.
  Draxma barmağı ilə komandoya işarə etdi, yanağına şillə vurdu.
  - Yaxşı oğlan.
  Qızlar asanlıqla maşına mindilər.
  Yanlarında iki pulemyot olan zirehli zirehli maşın idi. Piyadaların daşınması üçün olduqca əlverişli vasitədir. Qızlar kişilərin əllərinin bədənlərinə toxunduğunu hiss edəndə ləzzətlə pırıldayırdılar. İçəridə həm kişi, həm də qadınlar var idi. Onlar bir-birlərini sığallamaqdan çəkinmirdilər.
  Elizabet hətta nəsə fit çaldı. Ümumiyyətlə, qaradərililərin xüsusi seksuallığı var. Bunlar xüsusi qüvvələrdir və güclü, təmiz yuyulmuş bədənlərdən pişik yırtıcılarının qoxusuna bənzər xüsusi bir qoxu gəlir. O, həvəsləndirir və istək oyadır. Qız əllərini itələməyə çalışır, amma uşaqlar bunu yalnız sevgi oyununun elementi kimi qəbul edirlər. Burada qara kişi acgözlüklə onun dodaqlarından öpür, başqasının əlləri məmə uclarını həyəcanlandırır. Draxma daha çox şey istəyir. Daha böyük oğlanı seçərək , onun üstünə getdi. Şəhvətli iniltilər eşidilir.
  Polkovnik onların əlaqəsini kəsdi:
  - Bu nədir, fahişəxana? Daha dözə bilmirsən? Londona çatacağıq və orada dincələcəyik. Bir partlayış edək .
  Elizabet başını yelləyir:
  - Düzdü, burada nalayiqdir!
  Qadın polkovnik hönkürdü:
  - Ədəb burjua anlayışıdır!
  - Əlbəttə! Amma proletar ədəb-ərkanı da var. - Elizabet fərq etdi. - Kommunistin əxlaq kodeksi.
  - Bəli, belə bir şey var. Ancaq sıradakı bir qadın layiqli oğlanlardan imtina etməməlidir. Xüsusilə müharibə qəhrəmanları. - Polkovnik sinəsində qızıl ulduz göstərdi.
  - Yaxşı, ədalətlidir! - Elizabet razılaşdı. - Amma seçim hüququ yenə də qadına məxsusdur.
  - Bir neçə qəhrəmandan hansını seçəcəyimə özüm qərar verəcəm. - Draxma razılaşdı. - Və ya bəlkə birdən üçü. Bu mənim üçün daha əyləncəlidir və uşaqlardan heç biri incimir!
  Qadın polkovnik mızıldandı:
  - Görürəm, qızmar qızlarsan, amma döyüşdə necəsən! Ümumiyyətlə, bizim dəstə Londona gedən yolda bir kənddə dayanmalıdır. Ağ Şir qrupunun komandirlərindən biri ordadır, onu götürmək lazımdır.
  Elizabeth razılaşdı:
  - Sözsüz!
  Draxma hürdü :
  - Mən döyüşdə bir heyvanam.
  Qadın polkovnik dərin səslə dedi:
  - Çox güman ki, döyüş olmayacaq. Yerli kommunistlər bizə kömək etdilər.
  - Yerli qüvvələrə arxalanmaq, Leninin dediyi kimi, inqilabın uğurudur. - Elizabet fərq etdi. - Ancaq bu, bizi məyus edəcək.
  Qara qadın qeyd etdi:
  - Necə deyim. Döyüşdən başqa, xoş bir şey də var.
  Sarışın soruşdu:
  - Misal üçün?
  Qadın polkovnik onun dolğun dodaqlarını yaladı:
  - Eyni işgəncə.
  - Vay, bu maraqlıdır! - Draxma dedi.
  Şəhvət dolu qara qadın inlədi:
  - Hələ belə bir şey eşitməyəcəksiniz. Bir qadının fəryadına qulaq asmağın necə gözəl olduğunu bilirsən. Yaxud sağlam bir gənc inildəyir.
  Pəri qrafinya cik-cik dedi:
  - Təsəvvür edə bilərik.
  Və o, dodaqlarını yaladı, sarı saçlı, cəsarətli çənəsi olan yaraşıqlı, əzələli bir gəncin - Apollon kimi - necə əzab və işgəncələrə məruz qaldığını təsəvvür etdi.
  Və hər iki qız onu götürüb xorla oxudu:
  Dünyanın döyüşçüləri - komsomol döyüşçüləri,
  Biz müqəddəs Vətənin şöhrəti uğrunda vuruşuruq...
  piçini AWOL tərk edə bilməzsən ,
  Əbədi Rusiya biz səninlə olacağıq!
  
  Üstümüzdə müqəddəs bayraq parlayır,
  Böyük Stalin isə bizim üçün yolu işıqlandırdı...
  Qoy Vətən həmişə bizimlə olsun,
  Məsih bu şücaəti əldə etmək üçün komsomolu ruhlandırdı!
  
  Əbədi Vətən, güclü, azad...
  əsrlərin dayağıdır ...
  Hüquqi güc, insanların inamı -
  Axı sadə insan birliyə dayanır!
  
  Lenin yoxdur, inan mənə, dünyada daha müdrik insan var,
  Stalin isə böyük, gözəl qartaldır...
  Atalarımızla birlikdə güclənəcəyik,
  Qırmızı Millətlər Birliyi böyüklük qazandı!
  
  Biz əclaf faşizmlə cəsarətlə döyüşürük,
  başı kəsildi, inanın...
  Və ölkədə kommunizmlə sülh qurulacaq,
  Çox qaniçən bir heyvan məğlub oldu!
  
  Xalq adına, komsomol döyüşçüləri,
  Ayaqyalın qarda cəsarətlə qaçırlar...
  Faşizmi hiylə, hiylə xilas etmir,
  Rus Tanrısı onu yumruğu ilə əzəcək!
  
  Biz Berlində parıldayanda
  Qızların çəkmələri günəşdə parıldayır...
  Bayraq odla alovlanacaq Vətən üzərində,
  Düşmənlərimiz isə heç vaxt bizi güllələyə bilməyəcəklər!
  
  İnanın, Vətəni iki sahilə böləcəyik,
  Gəlin sonsuz sevgi okeanı verək -
  Böyük, müqəddəs Amerikanın bayrağı altında,
  Sən Şimşon kimi düşmən cəngavərsən, onu parçala!
  . FƏSİL Љ 8.
  Şər ilahəsi Kali sarayında əyləncə və eyni zamanda, dəhşətli əyləncə davam edirdi.
  Bu dəfə Artemis çox daha ciddi və rəqabətli döyüş aparmalı oldu. Təcrübəli elfin kiçik, yarıçılpaq və ayaqyalın oğlanları yerə atması kimi deyil .
  Tanrıça Kali hələlik oğlanları əsirgəmədi. Lakin o, onlara hərtərəfli qamçılanmağı əmr etdi. Gənc kölələr rahatlamasın deyə. Oğlanlar isə arxa ayaqları üstə dartılmış, əlləri arxadan bağlanmışdı. Gözəl kənizlər isə bədbəxt uşaq qulları söyüd budaqları ilə vururdular. Və bu ağrıyır və siz onu ölümə qədər vida edə bilərsiniz.
  Ancaq elf Artemida dəhşətli bir şeylə mübarizə aparmaq taleyinə sahib idi.
  Şər ilahəsi Kali sözünü tutdu.
  Və körpə Tyrannosaurus rex Arenaya atladı. Onun hündürlüyü yaxşı dörd metr idi, baxmayaraq ki, o, hələ dinozavr cinsindən olan bir oğlan idi. Yetkin bir tiranozavr yaxşı iyirmi metrə çata bilər.
  İlahə Kali əllərini sıçradı və qışqırdı:
  - Yaxşı, Artemis? İndi həyatınız üçün mübarizə aparın!
  Markiz titulu da daşıyan elf təzim edib cavab verdi :
  - İki ölüm baş verə bilməz, amma birindən qaça bilməzsən!
  İlahə Kali çılpaq ayaq barmaqlarını sındırdı və bir cüt qladiator döyüşçünün ətrafında günbəz göründü. Belə ki, bir şey olarsa , tiranozavr balası qonaqların heç birini əzməsin və ya parçalamasın.
  Günbəz şəffaf idi və döyüş aydın görünürdü. Nəhəng və aqressiv bir kərtənkələ sürətlə elf markizinə hücum etdi. Ancaq Artemida iki iti qılıncla tullanan xəttdən çıxdı və hətta tiranozavrın dərisini cızmağı bacardı. Düzdür, tiranozavrın pulcuqları qalındır və siz onu asanlıqla keçə bilməzsiniz. Amma heç olmasa qırmızı-qəhvəyi fonda işıq zolağı qaldı.
  Tanrıça Kali qeyd etdi:
  - İntriqa var və məni ən çox maraqlandıran da budur. Gəl, döyüş, vəhşi, əlbəttə, qıza aman verməz, amma qız heyvana aman verməz.
  Troll Kralı qeyd etdi:
  "Marquise Artemis kimi yüksək səviyyəli bir qladiator ölsə, ayıb olar!"
  Buna cavab olaraq pis İlah gülərək cavab verdi:
  - Və kart belə düşür! Amma hər halda, yaxşı döyüş olacaq və biz onu bir daha xatırlayacağıq.
  Doğrudan da, döyüş çox maraqlı keçdi. Körpə dinozavr hücum etdi və Artemis manevr etdi və cavab olaraq qılıncları ilə incə cızıqlar etdi. O, bir döyüşçü, möhtəşəm demək olar. Və belə sürətli.
  Zarafatcıl oğlan və eyni zamanda kəşfiyyatçı Vladimir Terkin buna böyük həvəs və təəccüblə baxdılar. Deyəsən, onun cəmi on iki yaşı var, amma əslində bir neçə min yaşı var. Və nəyi görmədi?
  Amma bu halda tamaşa dəyərli idi və qız çox maraqlı saltolar, dönmələr, tullanmalar və tullanmalar göstərdi.
  Elf markizinin qladiatorlar və döyüşçülər arasında bir ulduz olması boş yerə deyil. Və zirvədə döyüşür. Yalnız düşmən Tyrannosaurus çox güclüdür. Aslanla, hətta kərgədanla mübarizə aparmaq daha asandır. Və bu realdır, bir canavar var. Hündürlüyü, çəkisi və nüfuz etməsi çox çətin olan çox davamlı dəri.
  Və onu məğlub etmək son dərəcə çətindir. Amma tamaşa yüksək səviyyədədir. Və qonaqlar sevinirlər. Qul oğlanlar da ayıldılar, uşaqlarının gözləri belə bir mənzərənin sevincindən parıldayırdı.
  Terkin bu tamaşaya maraqla baxdı və eyni zamanda, özü üçün hiss olunmadan, öz şücaətləri ilə bağlı xatirələrə daldı.
  Kəşfiyyatçı oğlan özünü eskalatorda hiss etdi. Yavaş-yavaş, hətta çox yavaş-yavaş deyil, aşağı enirsiniz. Beləliklə, qəzəbli bir vulkanın qəzəbli alovu aşağıda köpüklənir. Sizi son dərəcə ağrılı şəkildə yandıracaq ki, hətta dəriniz də soyulacaq və ona heç bir nicat tapılmayacaq.
  Və eskalatorun hərəkəti sürətlənir və alovun qırmızı dilləri artıq acgözlüklə və çox ağrılı şəkildə uşağın çılpaq, kobud dabanlarını yalayır. Dabanının qalın dərisi qırmızıya çevrilir və kiçik, bənövşəyi və çox ağrılı qabarcıqlarla örtülür.
  Vladimir bütün gücünü işə salır, o, ətyeyən odlu Cəhənnəmə düşmək istəmir. Ancaq əksinə, ruhun hər bir lifi mümkün qədər tez zirvəyə çatmağa və orada qurulmağa çalışır .... Kommunizm?
  Birdən eskalator donur və kəşfiyyatçı oğlan raket kimi yuxarıya doğru tələsmək imkanı qazanır. Nəhayət, o, odlu Cəhənnəmdən cənnətə və hurilərə çatacaq!
  Zirvəyə gedən yol Terkinin düşündüyündən də qısa oldu. Oğlan səthə atladı və özünü təəccüblü dəbdəbəli otaqlarda gördü.
  Vladimir Terkin, gənc olmasına baxmayaraq, Ermitaj və Peterhof da daxil olmaqla bir çox yerləri ziyarət etməyi bacardı, oğlan heç yerdə belə inanılmaz sərvət görməmişdi. O qədər heyrətamiz mənzərə idi ki, onu nağılda izah edə və qələmlə təsvir edə bilmirəm.
  Hər şey qiymətli daşlarla, o qədər parlaq rənglərlə və dizayn zərifliyi ilə örtülmüşdür ki, onların yer üzündə tayı-bərabəri yoxdur və belə bir şeyi təsəvvür etmək belə çətindir. Belə bir möhtəşəmliyi təsəvvür etmək üçün Leonardo Da Vinçi və ya Rafael kimi olmalısan .
  Amma sarayda ən gözəli parlaq gözəlliyə malik, saçları günəşdən daha parlaq bir qız idi. Gözləri göy qurşağının bütün rənglərində parıldayan yarıçılpaq oğlana baxdı və ləng səslə dedi:
  - Görürəm, cəsarətli, mərd oğlansan! Bunlara həqiqətən ehtiyacımız var !
  Vladimir qeyri-müəyyən şəkildə yalın ayaqlarını qarışdırdı. Alovdan alınan yanıqlardan sonra qiymətli döşəmə çılpaq altlıqlardakı blisterləri xoş bir şəkildə soyudu və şən birləşmələr doğurdu. Kəşfiyyatçı oğlan aydın sualı verdi:
  - Haradadır, buradır?
  Gözəl üzündə ən məsum ifadə ilə cavab verdi:
  - Harada? Cəhənnəmdə!
  Terkin fit çalıb əllərini açıb:
  - Cəhənnəmdə də zarafat üçün yer var!
  Yazılı kraliça daha da parladı və ciddi tonda cavab verdi:
  sırf əzab yeri olduğunu düşünürsən ? Əslində, cəhənnəm alternativ cənnətdir, burada hər şey Yerdəki kimi realdır və çox vaxt daha maraqlı və daha yaxşıdır!
  Vladimir gülümsədi, gözəlin zarafatı özünəməxsus şəkildə çox gülməli və sevimli görünürdü. Baxmayaraq ki, digər tərəfdən, kainatdakı hər şey yeraltı dünya da daxil olmaqla tamamilə əks ola bilər. Buna görə insanlar cəhənnəmi hər zaman eyni qara və qırmızı boya ilə çəkirlər? Faktiki olaraq...
  Qız oğlanın gülümsədiyini görüb mehribancasına başını ona tərəf yellədi və davam etdi:
  - Mənim yeraltı dünyamda çoxlu müxtəlif, çox gözəl kosmik aləmlər var. Amma bəzilərində məxluqlar üsyan edib mənə məbud kimi ibadət etməkdən imtina etdilər.
  Vladimir qəzəbli və məharətlə təklif etdi:
  - Elə isə cəzanızı onlara göndərin! Bunu edə bilərsən - Şeytan!
  Göz qamaşdıran gözəllik buna məntiqlə etiraz etdi:
  - Bilirsiniz, biz müxtəlif aləmlərin yaradıcısıyıq, bir qayda olaraq, yaradılış işlərinə açıq şəkildə qarışmırıq. Beləliklə, sən, oğlan, özün çox şey etməli olacaqsan!
  Vladimir geniş təbəssümlə dodaqlarını döydü:
  - Və bilirsən, gözəldir!
  Oğlan sözünü bitirməmiş, özünü başqa yerdə və dünyada tapdı. Transfer dərhal baş verdi. Və yeni dünya həqiqətən heyrətamiz oldu. Beləliklə, gözlərimi qeyri-ixtiyari olaraq gözlərimi bağlamağa məcbur edən qəddar bir sancaq var idi.
  İndi o, kosmik döyüşün ortasındadır. Bir nəfərlik döyüşçünün sükanı arxasında kəşfiyyatçı oğlan dayanır və onun ətrafında ciddi döyüş gedir. Hər iki tərəfdən bir neçə yüz döyüş ulduz gəmisi hiperplazmik yaylım atəşi ilə mübadilə edir və Terkinin özü də rəqibinin hücumuna məruz qalır.
  Onun döyüşçü rəqibi vatoz kimi yastı və şəffafdır. Burun dəliklərindən rəng axınları uçur. Vladimirin maşını vurulan yerdə fırlanır. Xoşbəxtlikdən, qırıcının qarşısındakı güc sahəsi şəlaləli və qızdırılan zərbənin ətalətini söndürür, lakin oğlan üzündə tropik səhranın isti öpüşünü hiss etməyi bacardı.
  O, cavab atəşi ilə cavab verib. Üstəlik, bədən öz üzərində işləyirdi və şüurdan çox əvvəllər.
  Düşmən öz payını alnında aldı və Vladimirin arxasına keçmək üçün açıq-aydın bir cəhdlə qaçmağa başladı.
  piranha balığına bənzəyən Tsarinat döyüş gəmisi üç Kaqanat kreyserinin hücumuna məruz qalıb. (Rəqiblər haqqında məlumat kəşfiyyatçı oğlanın beynini deşən telepatik impulsda meydana çıxdı!).
  O qədər isti oldu ki, ağır gəminin gövdəsindən fırlanan hücum qülləsini qopardı və qırılmış və ərimiş zireh parçaları düşməyə başladı.
  Onlarla döyüş robotu və bir neçə insana bənzər kosmonavt qırıcı atmosfer və vakuumun partlayıcı qarışığında fırlanırdı. Hava özü partladı və isti parıldadı, əsl alov məşəlləri püskürtdü. Budur, saç əvəzinə sulu, məxmər ləçəkləri olan bir qız, nazik bir şəkildə cırıldadı və donub qaldı , şam küpünə çevrildi.
  Terkin az qala quyruğa çıxışını əldən verdi, lakin instinktiv şəkildə reaksiya verərək, onun üzərinə ölümcül məhv ittihamı göndərməyi bacardı.
  Və hətta gənc döyüşçü də dilini çıxardı:
  - Canavarlar, bunlar cəfəngiyatdır! İtlər kimi pis!
  Bundan sonra oğlan israrlı düşmənin hücumu altından çıxmağa çalışıb. Vladimirin kosmos döyüşlərində təcrübəsinin olmaması aydın idi. Fərqli hərəkət etmək lazım idi, amma necə... Hər halda Terkin intuitiv olaraq düşməni hədəfdən uzaqlaşdırmağa çalışdı. Kəşfiyyatçı oğlan 3014-cü ilin aprelindən bəri silahlı böyüklər tərəfindən necə təqib edildiyini xatırladı. Sonra da ən yaxınına daş yükləyib güllələrdən yayınaraq qaçdı.
  Sonra əsl taktiki bacarıq ortaya çıxdı - ölümü bığından çəkmək və yaşlı qadını burnu ilə dərrakla buraxmaq.
  İndi o, hələ də israrlı düşməndən qurtula və özünü qopara bilmədi, baxmayaraq ki, Vladimir titanik səylər göstərdi və kosmik qırıcının kokpitində getdikcə daha qızğın oldu.
  Sonra Terkin fərqli bir texnikaya, yəni taktiki aldatma üsuluna müraciət etmək qərarına gəldi. Kəşfiyyatçı oğlan isə ümidsizcəsinə qoçu təqlid edərək maşını fırladı. Hesablama ona əsaslanırdı ki, düşmən qorxuya düşəcək və sonra yerləşdirilmə anında onu kəsmək mümkün olacaq!
  Vladimirin başında bir mahnı səsləndi:
  "Düşündüm ki, sanki tam deliriumda, gedəcəm, yaralardan yoruldum!" Amma içimdə oturan yəqin ki, məni döymək qərarına gəlib!
  Qatil hiperplazma axını göndərdi,
  Və məbədini dəhşətli pulsarla dolduracaq!
  Amma bu an həmkarı cəsarət göstərdi, ya da bəlkə o da ümid etdi ki, düşmən blöflərə dözməyib, qoça fırlandı.
  Ardınca toqquşma oldu və sonra super parlaq bir parıltı oğlanın bədəninin hər bir molekulunu və hər kvantını su basdı. Və özünüzü kiçik, lakin dəhşətli dərəcədə yanan bir ulduzun bağırsaqlarının alovlandığı uçurumda tapdınız!
  Terkin göz qapaqlarını çətinliklə açdı, daha doğrusu, açdı. Ona elə gəldi ki, sanki ulduzlu səma görür, lakin o qədər parlaq və rəngarəngdir ki, ona bərabər olanı təsəvvür etmək mümkün deyil. Qılınclı iri və gözqamaşdırıcı mələklər cənnətdə tullanır. Üstəlik, qılıncın ucunda və qulplarında parıldayan ulduzlar gözləri yeyir.
  Təəccüblə gənc döyüşçü gözlərini yumdu, sonra Titan Herkulesin səyi ilə yenidən gözlərini açdı. Bəli, həqiqətən, o, qiymətli işıqlandırma çələngləri ilə həddindən artıq sıx səpələnmiş, qeyri-adi mənşəli qəribə bir ulduzlu xalça görür. On minlərlə ən parlaq ulduz göz qamaşdırır və təxəyyülü heyran edir. Bədənin özü heç bir dəstək hiss etmədən vakuumda üzürdü. Görünməmiş mənzərə kəşfiyyatçı oğlanı o qədər şoka saldı ki, o, bir neçə saniyəlik huşunu itirdi, reallıqdan qopdu.
  Düşünmək qabiliyyəti ona yenidən qayıdanda o, artıq emosiyalarına hakim ola bilirdi. Yenə altında sərt bir səth var idi, uşaq cızılmış və əzilmiş ayaqları üzərində dayanmağa çətinlik çəkirdi.
  Onun qarşısında görünən mənzərə nə zəif ürəklər, nə də gücü titandan az olmayan uşaqlar üçün deyildi. Oğlan kəşfiyyatçı əvvəlcə onun dəli olduğunu düşünüb. Qalaktikanın paytaxtı olan əzəmətli şəhər, - qulağımda bir səs cingildədi, - Kaqanlıq imperiyası bütün vəhşi və parlaq şöhrəti ilə göründü.
  Vladimir mexaniki olaraq Ostap Benderin ifadəsini təkrarladı:
  - Çox qəşəng - bir axmaq təxəyyülü!
  Çox kilometrlik dəbdəbəli göydələnlər, qiymətli daşlarla bəzədilmiş çoxsaylı günbəzləri və simvolları olan nəhəng məbədlər, ağlasığmaz nəhəng heykəllər, şəlalə bağları və fəvvarələr, işıq saçan qurğular, əlli Olimpiya stadionuna sığdıra bilən nəhəng reklam lövhələri və s. Məsələn, inanılmaz çalarları ilə forma və rəng dəyişən maye metal konstruksiyalar! Milyonlarla müxtəlif növ rəngli və ekstravaqant təyyarələri əlavə etsək, 21-ci əsrin əvvəllərində on bir yaşlı bir oğlan üçün bu, heç bir məhdudiyyətdən kənarda idi.
  uşağın əsl vunderkind olduğunu düşünsəniz belə !
  Və yenə də qorxu yox idi. Ağıllı varlıqların əlləri ilə yaradılan belə ağlasığmaz rəngarəng əzəməti görəndə hədsiz həyəcan, hətta təsvirolunmaz həzz var idi. Bu metropolda hər şey möhtəşəm və sehrli oldu. Göydə bir neçə günəş ulduzu parlayırdı. Topaz rəngli ən parlaq çəhrayı-sarı, parlaq bir göy cismidir, iki yaşıl, bir mavi və iki demək olar ki, görünməz albalı-safir, belə sıx işıqlandırmada təbiidir. Lakin, güclü işığa baxmayaraq , gözlərimi incitmədi və o qədər də isti deyildi. Temperatur çox xoşdur, yüngül sərin meh əsir.
  yeddibaşlı zürafəyə bənzəyən, müxtəlif rəngli, müxtəlif formalı ləkələri olan uçan məxluqa nəzər salıb fit çaldı. Məxluqun qulaqları, kəpənəyin parlaq qanadları kimi, cavab olaraq bülbülün səsini eşitdi.
  Gənc kəşfiyyatçı çıxış etdi:
  - Bəs şeytan nə yarada bilər? Tanrı ilə eyni, lakin daha çox əyləncəli!
  Oğlan skaut artıq daha şən yeriyir, az qala çapırdı,
  sayrışan işıqlar və kristal cilalanmış plitələr ilə örtülmüş yeddi rəngli səki boyunca . Çılpaq altlıqlar çox hamar, hətta, bəlkə də, sürüşkən, buz kimi, luminescent verir, amma xoşbəxtlikdən çox isti səth deyildi. Bu isə əhval-ruhiyyəni qaldırdı və bizi fit çalmağa vadar etdi. Qulaqları kəpənəyin qanadlarına bənzəyən yeddibaşlı zürafə artıq havaya qalxmağa müvəffəq olmuş və cır dırnaqları ilə orda hərəkət edirdi.
  Bir neçə ekzotik quş uçdu. Bədəndə bir tısbağa qabığını təsəvvür edin və quyruqları tovuz quşlarına bənzəyir , daşları brilyantdan daha gözəl və parlaqdır.
  Vladimir ovucunu və onu yelləyərək deyərək:
  - Şən gülür, səsi günəşə çatar! Axtaran həmişə tapacaq!
  Bu futuristik, həqiqətən kosmik metropolda hər şey güzgü kimi parıldayan və göz qamaşdıran dərəcədə möhtəşəm idi, hətta zibil qutuları ekzotik heyvanlar, həşəratlar, balıqlar və quşlar şəklində hazırlanmışdır. Üstlərinə zibil atılanda ağızlarını açıb nəzakətlə təşəkkür edirdilər. Vasili mini-əsgərin ərimiş və əyilmiş ayaqqabısını atanda, zibilçi quşu sanki su səthi kimi səkidən tullandı. Qartalın başı var idi, lakin mütənasib olaraq böyük dimdiyi və üç sıra sulu ləçəklərlə haşiyələnmiş zolaqlı bir badımcanın gövdəsi var idi. Hər bir sıra tumurcuqların rəngi və forması ilə fərqlənirdi və qanadlar hətta videoklip kimi hərəkətli bir rəngə sahib idi. Lələkli və eyni zamanda, çiçəkli zibilçi köhnəlmiş, köhnəlmiş ayaqqabıları uddu, melodik cingilti ilə:
  özümüzə əzab vermək üçün heç bir səbəbimiz yoxdur ! Bütün kainatda daha ümidsiz oğlanlar yoxdur! Əsl kişilər zibil atır - başqasının poladı öldürürlər ! Sap başqasını öldürün!
  Vladimir çaşqın halda əlini "diva zibilçisinə " yellədi və hazırcavabcasına dedi:
  - İnsanın ən heyrətamiz cəhəti odur ki, ovsunluya təəccüblənmir, bayağılığa heyran qalır!
  Ancaq qəribədir ki, ağır hərbi ayaqqabılar əriyib, özü də yüngül yanıqlardan başqa ciddi xəsarət almayıb. Bununla belə, dəbdəbəli kombinezonlar itirilsə də, paltar çox da xarab görünmürdü. Amma nəsə qorunub saxlanıb və o, isti havada ağıllı köynək və şortda, oğlan üçün normal paltarda şəhərdə gəzməyə o qədər də utanmır.
  Hər heykəli, maşını, fəvvarəsi, kompozisiyasının olduğu paytaxtda son dərəcə yersiz olan yalın ayaqları Terkinə utansa da, bu və ya digər tikililər qulaqbatıran çılğın dəbdəbə ilə parıldayırdı. Sankt-Peterburqun hökumət məhəlləsində cır-cırıq dilənçi kimi , zadəganlardan biri sənə yaxınlaşanda qeyri-ixtiyari qızarırsan.
   Hazırda küçələrdə çoxlu piyada yox idi, əsasən də insana oxşayan uşaqlar. Bu, metropolun mərkəzi sektorlarından biri olduğundan, burada məşhur Stalik rəngli elflər məskunlaşıb. Sadəcə bir dövr var idi ki, qəribə Kaqanat adı altında məftunedici imperiyanın mini-əsgərlərinə yorucu məşq etmədən az da olsa həyat yaşamaq, uşaqlıq sevincini yaşatmaq üçün qısa tətillər verilirdi. Bundan əlavə, kazarma dövrü ilə müqayisədə bu qısa tətil müddəti dərslərdə və döyüş hazırlığında uğur qazanmaq üçün bir növ stimul idi.
  Vaxtınızı istədiyiniz kimi idarə etmək üçün ən azı kiçik bir fürsətin olması xoşbəxtlikdir! Məhz buna görə də bir çoxu sevinclə oynayan, hətta havaya uçan, salto vuran, zirvə kimi fırlanan, kaleydoskopik holoqramlar buraxan zərərsiz gülən uşaqların mənzərəsi sehrli şəhərə ecazkar ecazkar görünüş verirdi.
  Terkin onlara yaxınlaşıb bir-iki sual vermək istədi, amma qorxdu. Mən qorxurdum ki, parıldayan geyimlərində güllər içində elflər kimi dinc, gözəl oğlan və qızlar ilk baxışdan göründüyü qədər dinc olmaya bilərlər. Üstəlik , bu, adətən insanlar üçün xarakterik deyil, hətta ləçək saçlı qızlar da açıq şəkildə döyüş oyunları oynayırdılar. Düzdür, görünür, nağıl və anime-fantaziya növləri inkişaf edirdi , süni döyüşlər deyil. Fərdi holoqrafik proyeksiyalar böyük və o qədər parlaq idi ki, detalları sədaqətlə təkrarlayırdı. Göründüyü kimi və əslində, birdən nağıl qalaları, qalalar və evlər havanın bir yerindən göründü və sonra yox oldu.
  Gördüklərindən məəttəl qalmış oğlan kəşfiyyatçı şəhəri tədqiq etməyə davam edərək yeridi və getdi. Nə heyrətamiz ağaclar və onlarla və yüzlərlə metr uzunluğunda nəhəng çiçəklər, fəvvarələr və büllur eyvanlarda asılmış, çoxlu nağıl palitrası ilə günəşdə parıldayan uçan heyvanlar . Çiçəklərin ləçəklərində daim dəyişən müxtəlif hərəkətli şəkillər görünür, əksər hallarda müxtəlif yadplanetlilərin döyüş sənətləri və ya retro üslubda döyüşlər.
  "Bəlkə bunlar güc meydançalarıdır!" - deyə oğlan kəşfiyyatçı məbədlərini sığallayaraq fikirləşdi, beyni çoxlu təəssüratlardan qaynamağa hazır idi."Burada bir neçə nurçu var, bizim planetdə belə işıq və rəng oyunu təkrarolunmazdır! onların ağıl yaratdıqları qəribə formalar alır!"
  Budur, yeddi ayaqdan asılmış, yarpaqlarla haşiyələnmiş, qiymətli daşlarla haşiyələnmiş, hər biri Stalik rəngli elflərin bayrağının rənginə uyğun olaraq boyanmış sferik binalardan biridir. Başqa bir quruluş yeddiguşəli ulduz şəklində hazırlanmış və yavaş-yavaş öz oxu ətrafında fırlanmışdır. Üçüncüsü, quyruqları svastika-beşbucaqlıya bənzəyən kəsişən beş timsah və ağızlarından hiperplazmatik sıçrayış və ləkələrdən ibarət fəvvarələr düşdü. Hər bir belə ləkə xüsusi, unikal parıltı verirdi.
  Digər binalar Yeni il ağaclarını, alovlu məşəlləri olan tortları və fırtınalı çoxrəngli şəlalələri, stratosferə daxil olan nəhəng axınları xatırladırdı. Qiymətli daşlarda müxtəlif ekstraqalaktik canavarlar şəklində olan bəzi nəhəng fəvvarələr lazer və magolazer şüaları ilə işıqlandırılan ərimiş metal və qəribə qazları səpdi .
  Dəbdəbəli binaların aşağı mərtəbələri adları ekranlarda işıq saçan rəngli giriş-çıxışlarla dolu idi. Və qəribəsi odur ki, bütün adlar tamamilə aydındır: restoranlar, mağazalar, gözəllik salonları, çəkiliş qalereyaları, hər səviyyə və növdə əyləncə mərkəzləri, müxtəlif xidmətlər.
  O, Moskvanın dəfələrlə böyüdülmüş və müqayisə olunmayacaq dərəcədə dəbdəbəli Mərkəzi Prezident prospektini xatırladırdı. Terkin o vaxt hələ çox balaca idi, qeyri-müəyyən xatırladı və indi sözün əsl mənasında, gözləri ilə qamaşdıran imperiya əzəmətini uddu. Təbii ki, burada çox şeylərin yer üzündə analoqu yox idi. Bəs, hansı insan dizayneri su pəriləri kimi rəngarəng canlılar, çoxlu çiçək quyruğu və təsvirolunmaz nəhəng canavarlar olan baş aşağı qüllələr, qübbələr və hovuzlar yerləşdirə bilər. Qılınc dişli sperma balinaları və ya buynuzlu mamont və damalı köpəkbalığının hibridi kimi! Baxmaq hətta qorxuncdur, deyəsən hər şey başınıza çökmək və sizi bütövlükdə udmaq üzrədir.
  Elf qızlarından biri onun üzərindən uçaraq parlaq uzundaban ayaqqabısı ilə yüngülcə ona toxundu. Terkin zərbədən azacıq yelləndi, artıq yorulmuşdu, bir neçə mil getmişdi.
  - Yəqin ki, uzun müddətdir yemək yemisiniz, ulduz döyüşçü? - balaca mələk gümüş zəng kimi çaldı.
  Hərəkət edən izlər varsa, onlar açıq-aydın söndürülürdü. Görünür, uzaq gələcəyin ultra-metropolisində fiziki hazırlıqla həddindən artıq maraqlanırdılar. Səth sərt metal sünbülləri ilə daha kobud oldu. Dünya gülümsədi, yalın ayaqlarım qaşınmağa başladı.
  Hətta məşhur yazıçı və şair Oleq Rıbakovun məşhur aforizmi də yadıma düşdü: "Sərbəstlər üçün bütün dünya tikanlarla səpələnib, bizim şüurumuzun çəkilməsi səbəbindən bizə zərif görünür!"
  Terkin həqiqətən yemək istəyirdi , çünki bir neçə gündür acmış kimi hiss edirdi, bir başqa...
  Amma kim bilə bilər ki, nə qədər vaxt keçirib huşunu itirib .
  Küçə rəngarəng, cəlbedici, çox cazibədar formalı maşınlarla doludur. Gənc kəşfiyyatçının sarışın başında bir fikir hakim olmağa başlayır: "Yemək vaxtıdır!"
  Gənc döyüşçü-kəşfiyyatçı olduqca məntiqli qərar verir:
  - İki ölüm ola bilməz, birindən qaça bilməzsən! Və boş bir qarınla həyat yoxdur, yıxılmaq yaxşıdır!
  Maşına yaxınlaşan kimi qanadları olan yeddi rəngli gözəl qızın üçölçülü proyeksiyası dərhal peyda oldu. Möcüzəli pəri rusca görünən bir dildə dedi:
  - Kainatın kiçik, lakin cəsur qalibi nə istəyir?
  - Ye! - Terkin düzünü dedi, oğlanın mavi gözlərində ac bir parıltı göründü.
  - Yüz min bioloji və kimyəvi elementdən ibarət yüz on beş milyonluq məhsul dəsti xidmətinizdədir. - Pəri pəri qanadlara böyüklük və parlaqlıq əlavə edərək cıvıldadı.
  - Sonra Kreml dondurması, limonad, şirə, tort və şokolad. - Sevinmiş oğlan boşboğazlıq etdi.
  - Hansı növlər? Sifarişinizi dəqiqləşdirin! - İki kəpənək qızı var idi və onlar qeyri-təbii dərəcədə iri gülümsədilər.
  - Fərqi yoxdur, yetər ki, dadlı olsun. - Terkin çaşqın halda mızıldandı.
  Həyəcandan tez-tez gözlərini qırpır və çarəsizcə qollarını açır.
  - Mümkün qədər dadlıdır? Ən məşhur standarta uyğun olaraq? - incə, qadın səsi eyhamla soruşdu. Görünür kibernetik xidmətçi nə istədiklərini başa düşməyən müştərilərlə bir neçə dəfə məşğul olmalı olub.
  - Bəli! - Kəşfiyyatçı oğlan Terkin rahatlıqdan yerə yıxıldı.
  - Əllərinizi qaldırın, düz baxın. Və ya şəxsi vəsiqənizi, mini-əsgərinizi çıxarın. - xoloqrafik nimfetlər xorla dedilər.
  Boy Skaut hər iki əlini qaldırdı. Tutqun sarı işıq yanıb-söndü, görünür, skan edilib.
  - Şəxsiyyətiniz kartotekada görünmür, şəxsi hərbi biletiniz yoxdur, ona görə də sizə xidmət göstərilə bilməz. - Ləçək saç düzümü olan qızlar cızıltı ilə dərhal qırmızı rəngə çevrildilər, Sapların rəngli elflərinin qadağanedici jesti ilə qollarını çarpazladılar.
  Terkin tələsik pulemyotdan uzaqlaşdı, dabanları sözün əsl mənasında yanırdı. Bu, kommunizmin texnotronik identifikasiyası kimi görünür. Yalnız bu kəşf başımı yüngülləşdirməsə də, mədəm daha da boşalır.
  Terkin donmuş, əyilmiş, çənəsini ovuclarına söykəmiş, mürəkkəb bordürdə oturdu. Düşünürdüm... Gələcək ən tünd rənglərlə təsvir olunurdu. O, başqa bir qalaktikada tamamilə təkdir, başqa dünya məxluqları , ən yırtıcı, vəhşi heyvanlardan daha pis olan canlılarla əhatə olunmuşdur. Və heç bir qənaət fikri ağlına gələ bilməz. Oliver Tvist Londonda daha yaxşı vəziyyətdə idi, heç olmasa orada evsiz qaçağın özü kimi insanlar var idi. İndi o hara gedəcək? Həbsxanada mərhəmətə arxalanaraq özünü təslim etməlidir? Orada şlanq vasitəsilə belə alçaldıcı şəkildə də olsa, heç olmasa səni yedizdirəcəklər.
  Burada Vladimir həqiqətən də Oliver Tvistin yerində özünü tapdı. Arıq və ac oğlanın artıq heç yerə getməyə gücü yox idi, ayaqları London yollarının daş daşlarında və qaba çınqıllarında amansızcasına qana bulanmışdı.
  Həm də soyuqdur, günəş buludların arxasında gizlənir və şimal küləyi Londonda əsir. Və siz sadəcə arıq uşaqsınız və heç də doqquz yaşında ilk yetkin qurbanını öldürən supermen deyilsiniz. Yoxsa yox, bəlkə də o, Oliver Tvist deyil, ləyaqətli bir insanın oğludur və yad aləmlərdə belə çox şeyə qadirdir. Axı , burada isti və o qədər də pis deyil.
  Oğlanı fikrindən Vladimirə elə bil rus dilinə aid olan cingiltili səs çıxardı.
  - Niyə depressiyadasan, foton? Gördüyüm odur ki, dodaqlarını yalayırsan. Deyəsən, mədəyə princeps -plazma sürmək istəyirsən ?
  Parıldayan paltar geyinmiş tanımadığı oğlan gülümsəyərək əlini uzatdı. Necə də insandır! Rəngli elfin üzü yuvarlaq, uşaqdır, heç də pis deyil, düzgün bəslənmə ilə bağlı reklamlarda görünməlidir, amma ovucunu çox sıxır. Alın hündür, saçları üç rənglidir - narıncı, yaşıl, ləçəklər şəklində bənövşəyi, geniş aralıqlı mavi və zümrüd iris gözləri. Düzdür, sümüyünü sındırmağa qadir olan, sanki poladdan olan aşılanmış, damarlı əl. Vladimir çətinliklə özünü saxlaya bildi, çox ağrılı olduğunu göstərmədi, uşağın ovucu sanki işgəncədə sıxılmışdı .
  Kəşfiyyatçı oğlanın səsində ciddi iztirab var idi:
  - Bəli, mən acam!
  - Deyəsən, uzaq koloniyalardansınız, çox yanıblar, cırıq-cırıq və qəribə görünürsünüz. - gənc gül elf səsində bir qədər rəğbətlə dedi .
  Vladimir nə cavab verəcəyini bilməyib çaşqın halda özünə baxdı. Paltarlar, əslində , artıq yerlərdə yanmağa başlamışdı və dəri qırmızı və soyulmuşdu. Ya yerli radiasiyadan, ya da partlayışa gecikmiş reaksiyadan. Terkin qarnında buzlu üşütmə hiss etdi və titrək səslə dedi:
  - Təxmin etdim, mən termal yükün episentrində idim.
  - Yeməyi yüksək sürətlə aparacağam, sonra mənə deyəcəksən. - Oğlan çəkmələri ilə prospektin məharətlə işlənmiş səthinə toxunmadan, elə bil sürətli hərəkətlə qaçdı.
  Vladimirin nə üçün bu aqressiv, olduqca gözəl bir irqin balasına güvəndiyini izah etmək çətindir. Ola bilsin ki, gəncliyim və stressim öz təsirini göstərib. Geri, yeni dostu ona bir neçə çəhrayı, ləzzətli qoxulu qönçələr atdı. Gənc kəşfiyyatçı heç nəyi saxlamadan hekayəsini danışmağa başladı, qaynayırdı, canını tökmək istəyirdi.
  Çiçək elf oğlan diqqətlə qulaq asdı. Boyu Tərkin kimi idi, bəlkə ondan da cavan idi. Söhbət əsnasında onun yaraşıqlı üzündə həmişə saf təbəssüm çalırdı. Düzdür, döyüşçü övladının dişləri artıq çox böyükdür, qardan da ağdır və onlardan bir neçə nurçuların şüaları günəş şüaları kimi əks olunurdu. Avtomatdan götürülmüş yemək həddən artıq dadlı çıxdı, reseptorları həddən artıq stimullaşdırdı və doyurmaq əvəzinə iştahı açdı.
  Vladimir nəhayət danışdıqdan sonra susdu, gənc çiçək elfi və polad ağıllıca dedi:
  - Bəli, möcüzə kimi görünür, amma burada sağ qalmayacaqsan. Xüsusilə hər gün bütün şəxsiyyətlərin kompüter yoxlanışı aparıldığı üçün sizi tez bir zamanda tanıyacaqsınız . Bir neçə gün əvvəl, çox yaxında belə bir " plazma dəyirmanı " var idi; ulduz gəmiləri super atəşfəşanlıq kimi partladılar . Hətta səthdən də cırıq gəmilərin səmanı necə rəngləndirdiyini görmək olardı. Əsas " sviter " xəttin üstündən keçməsi yaxşıdır .
  Çiçək elfi mərkəzi ulduz Rifumuru göstərdi .
  - İndi hər şey çox sərtləşib, total yoxlama rejimi. - Oğlan narahat görünürdü. - Bəli, əvvəllər də nəzarət ciddi idi. Şübhəsiz ki, hətta bu maşın da başqaları kimi Sevgi və Ədalət İdarəsi ilə bağlıdır.
  - Yəni gizli polisinizi çağırırlar? - Vladimir nadinc oynayır, təbəssümlə buruşdururdu, xalqda sevgi anlayışı nə qədər gülməli səslənirdi, bunun fonunda faşistlər uşaq bağçasının yaramaz qızları idi.
  - Bəli, bir neçə şöbə var və hamı sevgidən danışır. - Çiçək elf oğlan qaşlarını bir-birinə yaxınlaşdırdı və baxışları sərtləşdi. - Bu, sağlam düşüncəni ələ salmaq kimidir. Hətta dördüncü rütbəli iqtisadi general olan atam da bu idarələrdən qorxur. Gəl, tez get . səni ora aparacağam.
  Vladimir qaçmağa başladı və onun yeni tərəfdaşı daha yüksəklərə uçdu və kəşfiyyatçı oğlanın yaxasından tutaraq dedi:
  zibillə doludur !
  Deyəsən bu rəngli elf oğlan çox şey bilirdi, çünki cibindən Rubik kubunu çıxarıb çevirəndə yolun ortasında nəhəng bir balıq peyda oldu, tutqun gözləri ilə baxdı və təəccüblə uşaqlara göz vurdu. . Düzdür, qiymətli daşlardan düzəldilmiş səkkiz sıra dişlər heç də zərərsiz görünmürdü, amma gözlər Vladimir İliç Leninin posterdəki kimi mehriban idi.
  Tərəfdaş Vasilini itələdi və hönkürdü:
  - Ardımca tullan! Onda sənin üçün çox asan olacaq, balaca !
  Və cavab istəmədən Terkini də özü ilə çəkdi....
  Onlar özlərini saysız-hesabsız dəhlizlərdən və zallardan ibarət əsl labirintdə tapdılar. Çox gözəl şeylərin olduğu əsl, xüsusi sualtı dünya. Terkin həmkarının arxasınca qaçdı.
  Dəhlizlərdə müxtəlif formalı və kompozisiyalı lampalar və bəzək əşyalarının çoxarvadlılığı parıldadı. Üstəlik, onlar Moskva metrosunda olduğu kimi çox rəngarəng görünürdülər və bəlkə də daha gözəl görünürdülər. Eyni zamanda , oğlanlar sürətlə hərəkət etdilər. Terkin özünü kifayət qədər güclü hiss etdi və bacardığı qədər tez qaçdı, amma yenə də partnyorları ilə ayaqlaşa bilmədi. Onların ətrafındakı mühit daim dəyişirdi. Ya hündür tavanlı böyük salonlar peyda oldu, ya da son dərəcə mürəkkəb maşınların yuvarlandığı prospektlər dağıldı və diplodocus daraqlı tırtıllarda samovar heç də ən mürəkkəb sənət əsəri deyildi.
  Vladimir çətinliklə geri tullanmağa vaxt tapdı, ayağı az qala əzilmişdi. Dərhal bir tacir peyda oldu, rozet burnu olan bir tabureyə bənzəyirdi. O, mehribanlıqla qışqırdı:
  - Dəbli uçan idman ayaqqabısı almaq istərdinizmi?
   Kəşfiyyatçı gülümsədi:
  ayaqqabısız qaçmaq daha asandır !
  Çiçək elf oğlan gözlənilmədən təsdiqlədi:
  - Ehtiyat cütüm var, amma indilik qaçsın , daha çox qulluqçuma oxşayacaq!
  Vladimir incidi və yüksək səslə dedi:
  - Mən heç vaxt qul olmayacağam!
  Gül elfi cavab olaraq güldü və xəbərdarlıq etdi:
  - Mənsiz burada bir addım atmazsan. Mübahisə yoxdur!
  Oğlanlar sürəti bir az azaldıb hərəkət edən yolda dayandılar. O, onları axan bir çay kimi aparırdı və oğlanlar da ayaqlarını möhürləyirdilər. Qonşu otaqda şəffaf üzgüçülük sandıqlarında olduqca dünyəvi oğlanlar nasosların üzərində işləyirdilər. Çiçək elfi yoldan çıxdı və tərləyən, qaralı oğlanları Vladimirə işarə etdi.
  - Görürsünüz, bunlar antropoid primatlardır - tam sizinlə eynidir. Bizim imperiyada onlar quldurlar, ona görə də həyasızlıq etməyin. - Rəngli elfin görünüşü Vladimirə deyirdi ki, sən bəxtsiz adamsan. Sən yıxılmaq üzrəsən.
  Əslində, gənc qullar yorğun görünürdülər və bədənləri orta dərəcədə qidalanmadan və ağır işdən qurumuşdu. Düzdür, gül elf oğlan onların qarşısına çıxıb əlini yelləyəndə qul oğlanlar sağlam dişlərini nümayiş etdirərək gülümsəməyə başladılar. Sonra Vladimir də onlara əl yellədi.
  Bundan sonra onlar yenidən qaçış zolağında dayandılar və sürətlərini artıraraq sürətlərini artırdılar. Çiçək elfi olduqca ehtiyatla dedi:
  - Madam ki, insansan, o zaman bizim imperiyada ancaq qul kimi ola bilərsən. - Vladimirin qəzəbli baxışını tutaraq, centlmen oğlan utancla izah etdi. - Amma qullar fərqlidir. Onların bəzilərinin öz qulları, hətta qulları var!
  Generalın oğlu isə uzun barmağını növbəti zalı göstərdi. Artıq orada çılpaq qullar işləyirdi. Qızlar bir-birindən üz cizgiləri və ya saç rəngi ilə fərqlənirdilər, lakin eyni zamanda, istisnasız olaraq, hamısı gözəl və gənc idi. Köləlik və zəhmət onların fiqurlarının nisbətlərini heç də korlamadı.
  Vladimir istər-istəməz kölə qızlara aşiq oldu. Gözəlliyi və elastik dəriləri, atletizmi ilə seçilirdilər, lakin heç də ətli deyildilər. Yer planetində siz tez-tez qızların bədəninin bu qədər mükəmməlliyini və bu qədər miqdarda görmürsünüz. Piy yoxdur , sallanan dəri yoxdur, hər şey o qədər ahəngdar və mükəmməldir və ən əsası burada minlərlə qız var.
  Terkin həvəslə dedi:
  - Bir yerdə bu qədər gözəllik!
  Çiçək elf oğlana xəbərdarlıq etdi:
  - Çox yaxşı deyilsən! Burada bəzi qızların beş min yaşı var.
  Terkin avtomatik cavab verdi:
  - Fısıltı!
   Nəzarətçi altı ayaqlı və başında papaqlı, üzgəcləri üzgəcin altından çıxan köpəkbalığı şəklində peyda oldu. Nəzarətçi kiçik mis düyünlərini fırladı və onun içindən gözqamaşdırıcı bir axın çıxdı və qızların kürəyinə, ayaqlarına və sinəsinə dəydi və onların ürəklərini sındıraraq sıçramasına səbəb oldu.
  Terkin buna daha dözə bilmədi. Kəşfiyyatçı oğlan pələng balasının qəzəbi ilə nəzarətçi köpəkbalığına hücum etdi. O, cəsarətli basqınçıya atəş etdi, lakin Vladimir yayına bildi və bütün gücü ilə quru barrakudasını bağırsağına vurdu . İri kişi hırıldadı və dörd pəncəsinin yelləncəkləri ilə uşağı atıb atmağa çalışdı. Buna cavab olaraq Vladimir düşmənin çənəsinə atəş açdı, baldırı kəskin ağrıya yol versə də, düşmənin xitin örtüyü də partladı və onun qırmızı qan tökməsinə səbəb oldu.
  Köpəkbalığı müvazinətini itirəndə Terkin çırpıldı və qarşıdan gələn hərəkətdə məbədə bir diz əlavə etdi. Yırtıcı məxluq susdu və çoxsaylı qızlar sevinclə sevinməyə başladılar.
  Ancaq gül elfi, bu şən oğlan ən çox sevindi, o, Vladimirin çiyninə vurdu:
  - Özünü ləyaqətlə aparırsan! Cəsarətli və sərin!
  Terkin gözlənilmədən təvazökarlıqla dedi:
  - Əslində mən düşündüyüm qədər havalı deyiləm. İndi bir az da qorxuram.
  Çiçək elf oğlan ucadan başını tərpətdi:
  -Bir köləni şikəst etdin. İmperiyamızda rəngli elflərdən başqa bütün vətəndaşlar qul statusuna malikdirlər. - centlmen oğlan gurultu ilə güldü. - Amma təbii ki, qulların özləri də müxtəlif dərəcələrdədirlər! Siz isə, gözəllər, mənim döyüşçü qulamın ayaqlarından öpün.
  Qızlar baş əyib bir-bir Tərkinə yaxınlaşdılar. Oğlan məmnuniyyətlə onların aşağı ətraflarını öpməyə icazə verdi. Bir-birini dəyişən, növbə ilə yanaşan belə gözəl kənizlərin dizlərinizə qədər öpüşlər yağdırması çox gözəldir . Hansı ki, onu daha da cazibədar və bir az qıdıq edir.
  Vladimir ayıldı ki, əslində qızlar tərəfindən öpülür. Düzdür, yuxudakı kimi gözəl deyil və üzlərində döymələr var, lakin yaxşı qurulmuş və tam inkişaf etmişdir. Onlardan altısı var idi, yalnız ayaqlarına deyil, üzünə də öpüşlər yağdırırdılar.
  Terkin dözülməz dərəcədə utandı və eyni zamanda onun içində balaca, lakin israrlı bir adam danışdı. Sonra zəlzələlər okeanları silkələdikdə və dibində alovlu vulkanlar püskürəndə hər şey Erosun qəzəbli pantomimasında irəli getdi. Hər şey həm dünya, həm fiziki, həm də kosmikdir.
  Bir neçə saatlıq tornadodan sonra Vladimir yenidən huşunu itirdi və demək olar ki, dərhal serial yuxusuna qayıtdı.
  Bu vaxt Artemida hələ də düşmənə hədəfli zərbə endirə və tiranozavrın beynini deşə bildi. Və əzab içində döyünən, iri və əyri caynaqları ilə kafel qaşıyan nəhəng heyvan donub qaldı.
  Artemis çılpaq, kəsilmiş ayağını qırmızı-qəhvəyi gölməçəyə batırdı, bir neçə gözəl, zərif iz buraxdı və hər iki qanlı qılıncını qaldıraraq qışqırdı:
  - Qələbə!
  Tamaşaçılar alqışladılar...
  Tanrıça Kali, biz ona kredit verməliyik, götürüb səxavətli bir jest etməliyik. O, sağ əlinin barmaqlarını sındırdı. Artemidanın ovucunda isə qoz ölçüsündə iri almazlı qızıl üzük peyda oldu.
  Tanrıça Kali məmnuniyyətlə dedi:
  - Səxavətli hədiyyəmi qəbul et, ey layiqlilərə layiq !
  Artemida ona baş əydi. Və sonra salona. Bundan sonra əsl qadın mələyin çılpaq, zərif, çox gözəl və cazibədar ayaqları ilə şillə vuraraq dincəlməyə getdi. Onun üçün döyüş qalib gəldi.
  Uzun sürən döyüş zamanı büstqalteri partladığından və qırmızı məmələri olan tam döşləri açıq qaldığından o, yalnız qısa tuman geyinərək qürurla getdi.
  Belə gözəl, gəlin etiraf edək ki, qladiator qız bir canavar və dəhşətli bir canavarla döyüşdü.
  Artıq bir az unudulmuş şahzadə elf oxatanlarının müşayiəti ilə salona daxil oldu. Elizabeti aldadan və onu fırtınalı bir macəraya cəlb edən eyni. Ancaq indiyə qədər bu macəra həbslə və çox ekzotik, hətta maraqlı yuxularla məhdudlaşıb.
  Elf Prince çox yaraşıqlı idi. Bütün elflər kimi, o, yaraşıqlı bir yeniyetmə kimi hamar, tüksüz, qırmızı üzü vardı, lakin cəsarətli bir çənə ilə.
  Başında iri zümrüdlərlə bəzədilmiş çalma vardı.
  O, götürüb Şər ilahəsi Kalinin qarşısında baş əydi. O, gülümsəyərək başını ona tərəf tərpətdi və səsləndi:
  - Salam, Şahzadə Süleyman! Düşünürəm ki, mənə hədiyyə gətirdin?
  Çalmalı elf əminliklə cavab verdi:
  - Əlbəttə, ilahi ! Və hədiyyəmdən məmnun qalacağınızı düşünürəm.
  Oxatan qızlar Kaliyə içində olduqca ağır bir şey olan bir sandıq gətirdilər.
  Qul oğlanlar bu sandığı elflərin əlindən alıb məşuqəyə yaxınlaşdırdılar. Və qapağı olduqca məharətlə açdılar.
  Orada həqiqətən qızıl və qiymətli zinət əşyaları parıldadı.
  Zahirən çox məmnun görünən ilahə Kali dedi:
  - Çox yaxşı hədiyyədir. Yaxşı, Süleyman, sən mənim yanımda otura bilərsən.
  Şahzadə təzim etdi və əslində böyük ilahəyə yaxınlaşdı.
  Beləliklə, pələngin təbəssümü ilə dedi:
  - Qonağımız necədir?
  Elf Şahzadə aydınlaşdırdı:
  - Elizabeti nəzərdə tutursunuz?
  İlahə Kali razılıqla başını tərpətdi:
  - Məhz odur!
  Süleyman şirin-şirin gülümsəyərək dedi:
  - Xüsusi heçnə! O, qrafinya pəri Draxma ilə eyni kamerada həbsxanada oturur. Yeganə odur ki, o, bəzi inanılmaz və vəhşi yuxular görür.
  İlahə Kali ayağa qalxdı:
  - Başqa hansı xəyallar var?
  Elf Şahzadə əminliklə cavab verdi:
  - Sehrli adlandırıla bilməyən, daha doğrusu, texniki, yalnız kosmik deyil, daha çox atom səviyyəsində olan xüsusi bir dünyadan. Yəni, artıq nüvə silahı var, amma hələ kosmosa uçuşlar yoxdur.
  İlahə Kali qaşlarını çatdı və soruşdu:
  - O, Yer tarixinin iyirmi birinci əsrindən deyilmi? Onlar smartfon istehsal edir, amma kosmosa uçmurlar?
  Süleyman gülərək cavab verdi:
  - Uçmağa çalışırlar, amma zəif. Onlar Aya belə qalxa bilmirlər. Nə edə bilərsən , primitiv!
  İlahi qeyd etdi:
  - Bəs onların kompüterləri yüksək səviyyədədir?
  Elf Şahzadə başını tərpətdi:
  - Pis deyil! Xüsusilə iPhone-ları bəyəndim . Onlara sehr əlavə etsəniz, bəlkə bir məna olacaq.
  Troll Kralı qeyd etdi:
  - Texnomagikdən daha yaxşıdır ! Bu, texnologiya və sehr bir araya gələrək heyrətamiz effektlər yaratdıqda olur.
  Süleyman çiyinlərini çəkdi və cavab verdi:
  - Sehrdən xəbərim yoxdur, amma texnologiya bizdə o qədər də populyar deyil. Ancaq əslində, yuxuda o, elektronika baxımından hələ də zəif inkişaf etmiş bir dünyadadır. Bununla belə, insanların ulduzlar arasında uçduğu, hətta kosmik imperiyalar yaratdığı dünyalar var. Və bu da şübhəsiz bir amildir!
  İlahi Kali gülümsədi və cavab verdi, bu qeyri-adi gözəl qadın:
  - Əlbəttə, belə bir şey var! Və texnologiya, sehr və ulduz gəmilərinin layiqli asteroid ölçüsündə qurulduğu dünyalar. Nə olsun?
  Troll Kralı qeyd etdi:
  - Mən belə texnologiyalar istərdim. Məsələn, bir atom bombası yaradın və onu bir anda bütün orduya atın!
  Süleyman hönkürdü:
  - Yaxşı, Allah eləməsin!
  Şər ilahəsi Kali dişlərini açaraq güldü:
  - Bəli, bu daha sərin olardı. Baxmayaraq ki, belə bir şeyin son dərəcə qəddar olacağını nəzərə almalıyıq. Baxmayaraq ki, mən qəddaram!
  Və sonra o əmr etdi:
  - Gəlin yeni dava edək, əylənmək istəyirik!
  əylənmək istəməyən ilahəni dəstəklədilər . Və sonra yenidən siqnal səslənir. Bu dəfə ən təbii cırtdan döyüşə çıxdı. O, hündür deyil , təxminən bir yarım metrdir, amma şkaf kimi çiyinləri və uzun saqqalı var. Özü zireh və çəkmələrdə. Görünür, təcrübəli döyüşçüdür, əlində silah, sağında balta, solunda xəncər. Və görünüşü çox inamlıdır.
  Tanrıça Kali gülümsəyərək qeyd edir:
  - Qanlı döyüş olacaq! Bu vəziyyətdə cırtdan pisdir və Artemisdən fərqli olaraq o, mərhəmət göstərməyəcək!
  Təxminən on iki-on üç yaşlarında dörd oğlan o biri tərəfdən arenaya qaçdı. Qulların adət-ənənəsinə görə, onlar yalnız mavi üzgüçülük paltarı geyinirdilər. Qaralmış, ayaqyalın və arıq. Oğlanlar sağ əllərində qılınc, sollarında isə qalxan tuturdular. Olduqca şirin qullar.
  İlahə Kalinin yanında oturan Elf Düşesi qeyd etdi:
  ölümə göndərmək heyf !
  Şər imperatriçası mızıldandı:
  - Arıya yazıq, amma arı Milad ağacındadır!
  Sonra əlavə etdi:
  - Cırtdan da ölə bilər - bunlardan dördü var və onlar artıq duellərdə vuruşublar!
  Doğrudan da, nökər oğlanlar pıçıldayıb yan-yana baxmağa başladılar ki, onlardan hündür olmayan cırtdandı və orada yalnız bir idi.
  Kalinin yoldaşları mərc etməyə başladılar. Onlar gnomu artıq hərəkətdə görmüşdülər. Daha tez-tez bir aslan və ya canavar, bir neçə dəfə isə oğlanları öldürürdü. Və mərclərin çoxu onun üzərində idi.
  Tanrıça Kali qeyd etdi:
  - Döyüş çox maraqlı olacaq. Tez ol, gedək!
  Gong səslənir. Cırtdan isə baltasını yelləyib düşmənlərinin üstünə atılır. Oğlanlar dağılışıb yarımdairə şəklində dayandılar. Və oğlanlar, görünür, belə bir döyüşə hazırlaşırdılar. Cırtdan birbaşa zərbədən yayınaraq baltasını yelləmək istəyəndə onlar kifayət qədər məharətlə hərəkət etdilər. Və balta fırlanmağa davam etdi.
  Cırtdan, təbii ki, fiziki cəhətdən çox güclüdür və yöndəmsiz görünüşünə baxmayaraq, sürətlidir. Beləliklə, onun baltası gənc qladiatorlardan birini tutdu ki, zərbədən qalxan partladı və uşaq yaralandı.
  Budur, zarafatcıl oğlan, qırğına göndərilən bədbəxt oğlanları sevindirmək üçün oxumağa başladı:
   Mən hələ oğlan olsam da, hit və darıxıram,
  Hər zaman orklarla döyüşməyə hazırsınız...
  Baxmayaraq ki, bəxt bəzən axmaq kimidir,
  Ancaq gənc illər kömək edir!
  
  Harada nadinc uşaq var idisə,
  Tale bəzən bizi Marsa atırdı...
  Vətəndə hər uşaq bezi döyüşçüdür,
  Qarabas isə onu torda tutmayacaq!
  
  Mən cəsur və çox bacarıqlı bir oğlanam,
  Çətinliklərə təslim olma şüarı...
  Bu gün uşaqlar, sabah zabitlər,
  Gəlin tezliklə sərin bir elfinizm quraq !
  
  Elfiyada çoxlu böyük döyüşçülər var,
  Hər birimiz mübariz və pionerik...
  Vəhşi orkların hücumunu dayandıracağıq,
  Gəlin dünyaya cəsarət nümunəsi göstərək!
  
  Bizim üçün bir söz yoxdur - zəiflik və yorğunluq,
  Uşaqlar-cəngavərlər hər şeyə qadirdirlər...
  Və gəlməyəcək, inanıram, qocalıq,
  Baxmayaraq ki, bəzən sıfırlar var!
  
  Qanlı döyüşdə öncül oldum,
  Bütün çöllər keçdi, qəzəbli bir qasırğa...
  Və ork düşmənləri məhv olur,
  Füreri vuracağıq!
  
  Tülkü və danışanlara inanmayın,
  Əslində mənfur hiyləgər tülküdür...
  Bu gün balam, sabah cəlladlarla,
  Amma pionerin vicdanı o qədər təmizdir!
  
  İnanıram ki, işıqdan daha parlaq bir zaman olacaq,
  Hansı ki, əbədi elfinizm hökm sürür...
  Cəngavərlərin şeirlərində yuxu oxunur,
  Qəzəbli orkshizm uçuruma atıldı !
  
  Beləliklə, insanlar, inanın, gözəl bir tale gözləyir ,
  Biz gnomları həqiqətən məğlub edəcəyik...
  Dağılacağıq, bilirəm, biz göydə buludlarıq,
  İmtahanı vicdanla və A ilə verək!
  
  Elfiyada bir döyüşçü var, bir də axurdan bir uşaq,
  Biz daha güclü deyilik, bizdən daha soyuq ola bilməz...
  Və oğlanın səsi çox cingildəyir,
  Bilin ki, öncülümüz yoldan dönməyəcək!
  
  Oğlanın böyük taleyinə nail olun,
  Demiurj ol və yaxşılıq et...
  Nişanlardakı üzlər mübarəkdir,
  Xoşbəxtliyi qan üzərində qura bilməzsən!
  
  Biz daha yüksək və bütün kainatın üstündə olacağıq,
  Elfia güclü ölkədir...
  Döyüşdə Ailənin gücü dəyişməzdir,
  Orkler Şeytan tərəfindən məhv olun!
  
  Tezliklə Orklin boyunca yürüyəcəyik,
  Və mən əbədi olaraq pioner olacağam...
  Baxmayaraq ki, biz çox böyük uşaqlar olduq,
  Ancaq hələ də yarım ölçülərə ehtiyac yoxdur!
  
  Vətənimizi böyük etmək istəyirik,
  Parlaq əsrlərdən şöhrət qazanın...
  Min üzlü ən yüksək ailə üçün,
  Yumruğumuza güc qatacaq!
  
  Bir sözlə, cəsarətlə mübarizə aparacağıq,
  Orkşistləri qətiyyətlə məğlub edəcəyimizə inanıram...
  Ürəyimizdə vacib olanı saxladıq,
  Üstümüzdə Ailə və Allahın Keruvudur!
  Üstümüzdə Ailə və Allahın Keruvudur!
  . FƏSİL Љ 9.
  Sarışın qız oyandı. Və zəncirlər cingildədi, onun kürəyi yalandan ağrıyırdı. Düzdür, gözəllər üçün daha yumşaq olsun deyə bir az saman atdılar.
  Hüceyrə təmiz idi, siçovullar yox idi, hətta barmaqlıqların arasından üfürülən isti, lakin təmiz havanı görmək olardı.
  Draxma təbəssümlə cavab verdi:
  - Yuxunuz azdır, amma bir az süd iç. Bizi sevməyə başladılar!
  Həqiqətən də bir qab təzə süd və tortlar var idi. Qız bir az içdi və pendirli bir xörək yedi. Və qeyd etdi:
  - Bəs biz niyə burada oturmuşuq? Bəlkə bizi dindirməyə çağırmağın vaxtı çatıb?
  Pəri qız qeyd etdi:
  - Çox parlaq xəyallarınız var. Tanrıça Kali'nin yoldaşlarından olan sehrbazlar onlara baxır.
  Elizabet təəccübləndi:
  -Bunu hardan bilirsen?
  Draxma təbəssümlə cavab verdi:
  - Almaz Morfunu qaldırdılar . Mən onun varlığını hiss edirəm. Və onun köməyi ilə onlar sizin arzularınızı yükləyərək onu kinoya bənzədirlər.
  Sarışın qız çılpaq ayaqlarına şillə vurdu və ucadan dedi:
  - Heyrət! Vay! Və bu gözəldir! Xəyallarımdan filmlər çəkirlər! Və bu mənə böyük zövq verir!
  Pəri qrafinya başını tərpətdi:
  - Bəli, bu sizin üçün xoşdur, amma ... Şər ilahəsi Kalinin bunu yaxşı məqsədlə etməsi çətin ki. Şübhəsiz ki, bu, insanlara müəyyən ziyan vuracaq . Və yalnız, əlbəttə, insanlar. Amma digər canlılara da.
  Elizabet sərt şəkildə oxudu:
  Şər öz gücü ilə fəxr edir,
  Tanrıça Kali qılıncını çəkdi...
  Ancaq sarışın bir qızla mən kerubam,
  Onun arxasında Ailə Tanrısının gücü olacaq!
  Və o, pendir və darçın ilə kifayət qədər təzə və dadlı bir çörək qəlyanaltı edərək, ləzzətlə süd içdi. Amma görünür, süddə nəsə qarışıb.
  Sarışın qızın sapfir gözləri bağlanmağa başladı və qışqırdı:
  - Bu ne cefengiyatdir!
  Draxma başını tərpətdi:
  - Bəli, filmi yenidən oynamaq istəyirlər. Amma hər halda zərər vermir.
  Elizabet cavab olaraq nəsə demək istədi, amma nəhayət gözləri yumuldu və dərin yuxuya getdi.
  Ancaq yuxular həqiqətən çox canlı idi və hisslər reallıqdan çox az fərqlənirdi.
  Bir burun səsi xırıldadı:
  - Məşq etmək lazımdır.
  - Biz dünən doğulmamışıq və partizanlara işgəncə verilməyib. "Elizabet özünü incimiş kimi göstərdi, qara üzü hətta buruşdu, sanki panteranın dişi ağrıyırdı. - Fiziki və mənəvi təsir, çox təbiidir.
  İki zirehli yük maşını kənd yoluna çıxdı. Maşınlar qeyri-bərabər səthlərlə hərəkət edərkən silkələnib. Ümumiyyətlə, artıq o qədər də rahat deyildi. Güclü əsgərlərdən biri arabir dirsəyini Elizabetə dayamağa çalışırdı. Qız xarakterini göstərmək qərarına gəldi və onun üzünə güclü bir sillə vurdu.
  O, güclü zərbədən uzaqlaşdı. Düzdür, söndürmədi. O, qəzəblə Elizabetin üstünə qaçdı:
  - Kıçına girəcəksən, fahişə! - O, ağciyərinin üstündə qışqırdı . Qalan əsgərlər gülüb qışqırdılar.
  - Harada, amma daha çox şeyə ehtiyacınız yoxdur! - Qız kobra cəldliyi ilə ovucunun kənarı ilə onun boğazına vurdu. Döyüşçü çuval kimi yıxılaraq axsadı. - Bəli, boksçu üçün qalın dərili deyilsiniz.
  Polkovnik kupeyə baxdı.
  - Bu nədir? - o, sərt şəkildə soruşdu. Daha doğrusu, onun səsi ac pələngin gurultusuna bənzəyirdi.
  - Gəlin seçim hüququmuzdan istifadə edək! - Elizabet cavab verdi.
  İndi qadın polkovnikin gurultusu təsdiq edirdi:
  Heyni nokaut etdiniz ? Nə gözəl qızdır. Hər əsgər buna qadir deyil, bu oğlanın karate üzrə qara kəməri var.
  - Və bir qrup beyin! - Sarışın qız tamamladı.
  Cavab olaraq gurultu:
  - Nə qrup?
  Elizabeth susdu:
  - Əlillik!
  Qadın polkovnik onun dolğun dodaqlarını yaladı və qoşa çənəsini silkələdi:
  - Yaxşı, sən ağıllısan. Yaxşı, səni və dostunu dindirməyə aparacağam. Əyləncəli olacaq.
  İki zirehli maşın kəndə çatdı. Əsgərlər ətrafa səpələndilər. Onlardan altmış nəfər, əlli kişi və on qadın idi. Üstəlik daha iki qız. Xüsusi təyinatlılar konsertdə hərəkət etdilər, lakin buna baxmayaraq, təcrübəli döyüşçülər Yelizaveta və Draxma hazırlıq zamanı səhv hesablamaların olduğunu qeyd etdilər. Görünür, hərbçilər arasında kütləvi repressiyalar öz təsirini göstərib. Bir vaxtlar, yeri gəlmişkən, qaralar ümumiyyətlə yaşıl beretlərə qəbul edilmirdi, amma indi hamısı qaradərilidir. Stalinin siyasəti öz bəhrəsini verir. Düşmüş yarpaqlar ayaqlar altında xışıltı ilə səslənir, səma hələ də qara və tutqundur, çatmayan tək şey canavarların ahlamasıdır. Şapel görünür, lakin xaç əvəzinə daha böyük yuxarı quyruğu olan beşguşəli bir ulduz var.
  Qızlar həqiqətən çəkmələrini çıxarıb ayaqyalın qaçmaq istəyirlər, xüsusən də çılpaq altlıqlarla torpağın pürüzlülüyünü və qeyri-bərabərliyini hiss etmək o qədər gözəldir ki, hər qabar, hər budaq və qabar hiss olunur.
  Burada sarı təbaşirlə xaç yazılmış evə yaxınlaşırlar.
  Elizabet pıçıldayır:
  - Rəmzi olaraq sarı xəyanətin rəngidir.
  Drachma cavab verdi:
  - Bu, Əli baba və qırx oğru haqqında nağıl kimidir. Topçuların eyni sadəlövhliyi. Bu necə axmaqlıqdır, kim bu yolu hədəfləyir?
  Budkadakı it hürməyə başlayır.
  - Budur , birdən-birə cəhənnəmə başqa bir ponksiyon. İndi tam uğursuzluq olacaq.
  Təxminən on yaşında bir oğlan astanada görünür. Açıq saçlı, əksər uşaqlar kimi, yüngül bir qaralma ilə, İngilis günəşi altında bürünc olmayacaqsınız. Cındırların arasından nazik bir bədən görünür. Balaca, yalın ayaqları ilə yanıb-sönür, yıxılıb cızılır, itə tərəf qaçır və deyir:
  - Tufi , burda yad adamlar var?
  - Zərərsizləşdir, amma öldürmə! - polkovnik əmr edir.
  Xüsusi təyinatlılar oğlana tərəf tələsirlər. Uşaq qışqırır:
  - Ana! Kömək üçün! - Və çılpaq, çirkli dabanlarını örtərək qaçır.
  Onun arxasınca qaçırlar, kəmənd uçur, topuğunu udur. Oğlan yıxılır, seğirilir, boş yerə qaçmağa çalışır.
  Polkovnik onun yanına qaçdı və ayağı ilə kobudcasına onu itələdi:
  - Sus, bala. Düşes buradadır?
  Oğlan başını mənfi tərzdə buladı:
  - Belədir! Yalan danışırsınız!
  Uşaq qorxudan qışqırdı:
  - Olmaz, yox! Mən həqiqəti deyirəm!
  - Burada sarı xaç çəkilib. - polkovnik dedi. - Ancaq bax.
  Ərəfədə yaşlı bir qadın göründü. Üzü iyrənc və qırışmışdı , qızıl diş parıldadı. O, xırıltılı səslə dedi:
  Valensiya hersoginyası yatır.
  Qadın polkovnik hönkürdü:
  - Güclüdür?
  Çirkin qoca satqın qadın hıçqırdı:
  - Mən ona odun dəmləməsi ilə qarışdırdım.
  Qara xanım qışqırdı:
  - Uşağı bağla, biz onunla yerindəcə danışarıq.
  Əsgərlər evə soxulublar. Oradakı atmosfer sadə, köntöy idi. Soylu xanımın özü çarpayıda soyunmadan yuxuya getdi. Düşes adi hərbi kamuflyajda idi, İngiltərənin solğun və ağ saçlı qızı idi.
  Gözəllik xüsusi aristokratiya qoxuyan orta əsr şahzadəsi kimi xüsusidir.
  Qara qadın polkovnik dişlərini göstərdi:
  - Mən sarışınları çox sevirəm. - Və qara pəncəsi ilə hersoginyanın qar kimi ağ saçlarından tutdu.
  Onun tərəfdaşı polkovnik-leytenant qeyd etdi:
  - Onu çəkmək hələ tezdir. O , log kimidir . Biz Snow White'ı ağlına gətirməliyik.
  - Razılaşmaq! - polkovnik dedi.
  O, kəmərindən kiçik bir şpris və bir ampul çıxardı. O, barmaqlarını şıklatmaqla onu açıb bir kub götürdü.
  dissidentlərlə belə davranırıq . - dedi və köynəyinin qolunu cırıb venasına iynə vurdu.
  Düşesin üzü çəhrayı oldu və gözləri açıldı.
  - Oyanışınız mübarək! - Polkovnik əlini yanağına vurdu, dərhal qızardı. - Yaxşı, necə yatmısan, gözəlim ?
  Düşes ətrafa baxdı. Onun ətrafında qəribə bir heyvan kimi ona maraqla baxan Amerika xüsusi təyinatlılarının sırf qara üzləri görünürdü.
  Polkovnik silahı göstərdi:
  - İndi bizə hər şeyi danışacaqsan.
  - Druidlərin sığınacağını açsın. - korrupsioner və çox murdar yaşlı qadın təklif etdi.
  Polkovnik dişlərini göstərdi:
  - Bu belədir! Onlar hazırkı hakimiyyət üçün təhlükəli olan gizli bir qurum yaradıblar. Və təcili olaraq ifşa edilməlidir.
  Polkovnik-leytenant əlavə etdi:
  - Danış, de Valenska , əks halda səni çox incidəcəm.
  Düşes dodaqlarını büzərək onlara nifrətlə baxdı.
  - Mən sizə heç nə deməyəcəyəm, qırmızı yankilər.
  Qadın polkovnik qışqırdı:
  - Belədir! Sonra onu soyundur!
  Hersoginyanın köynəyi bir anda cırıldı, xüsusi təyinatlıların qüdrətli əlləri onun kəmərini qopardı, şalvarını çıxartdı, nazik ayaqlarını açıb göstərdi. Çəkmələr cırılıb, ardınca alt paltarı. Döyüşçülər hərəkətlərinin nə qədər sürətli olması ilə sanki qoz soyurdular. Britaniyanın ən sayılıb-seçilən xanımlarından biri olan məğrur hersoginya ona açıq-aşkar maraqla baxan və duzlu zarafatlar edən kobud qaradərili əsgərlərin qarşısında özünü çılpaq görüb.
  Bir qışqırıq eşidildi:
  - Vay, onun nə ağ bədəni var!
  Vəhşi gülüş və istehzalı sözlər:
  - Deyəsən qarda yıxılıb!
  Yenə gülüş:
  - Yox, təbaşirdə!
  Şəhvət dolu donuzun hırıltısı:
  - Bu dəri yanıqlarla örtülsə, necə olacaq?
  - Və ağız! Haşhaş rəngli dodaqlar sanki bizə xidmət etmək üçün yaradılmışdır! - ən böyük qaradərili dedi.
  Düşesin iffəti çılpaq şahzadə kimi aşağı doğulmuş kişilər qarşısında çox əziyyət çəkirdi. Üzü qəzəbdən və utancdan qızardı.
  Soylu qız qışqırdı:
  - Yox, paltarımı geri ver və mənə belə baxma!
  Polkovnik qadına yaraşmayan tüklü əlini sinəsinə qoyub, yetişmiş çiyələk rəngində olan qırmızı məməsini çimdiklədi.
  - Yox, o, nə qədər yaxşıdır ! Bilirsən, mən sifariş verə bilərəm və əlli kişi səni müxtəlif üsullarla zorlayacaq.
  - Bunu etməyə cəsarət etmirsən. - pıçıldadı, hər tərəf titrəyərək, hersoginya de Valenna .
  Zalım qadın hönkürdü:
  - Bəs niyə belədir!
  Çılpaq gözəl qız hıçqırdı:
  - Kommunist əxlaq kodeksinə ziddir.
  hersoginyanın ürəyinin necə vəhşicəsinə döyündüyünü qeyd edərək sağ döşünün məmə ucunu çəkdi . Sonra əlini qarnında gəzdirdi, dırnaqları ilə qaşıdı və aşağı düşdü. Düşes bükülmüşdü, ancaq çarpayıya bağlandığından heç nə edə bilmədi və hətta quldurlar onu qollarından və ayaqlarından tutdular.
  Qadın zabitin səsi yapışqan kimi iyrənc idi:
  - Bunun kimi! Royalti alçaltmaq gözəldir. Stalinin ingilis kralının ölümünü necə əmr etdiyini bilirsinizmi?
  Düşes qorxudan hönkürdü:
  - Mən eşitdim ! Bu Asiya barbarıdır.
  Bu sözlərin dadına baxan qadın polkovnik məmnuniyyətlə dolğun dodaqlarını yalayaraq dedi:
  eşşəyinə bir aurochs buynuz ilişib və ona qaynar qurğuşun tökülmüşdü. Hətta onu lentə yazıb bizə göstərdilər. Hər kəs görsün ki, bizim şanlı orqanlarımız inadkarları və məğrurları necə qırır. Heç bir rütbə sizi "CHIP" və ya "Şərəf və Hüquq"un cəza şöbəsindən qoruya bilməz.
  Soylu qız qışqırdı:
  - Bəli , çox güman ki, siz sadəcə yazıq cəlladlarsınız. Özünüzü əhəmiyyətsiz insanlar kimi hiss edərək, başqalarının əzabları hesabına ayağa qalxmağa çalışırsınız.
  Polkovnik gülümsədi:
  - Bu şirin qisasdır!
  Draxma qeyd etdi:
  - Kənd zəng qülləsi göydələnlər arasında əhəmiyyətsizdir, amma daxmalar arasında əzəmətli!
  Və sonra üzünü gülümsəyərək əlavə etdi:
  Padşahı xar edən qul bir saatlıq tanrı, əbədiyyət üçün şeytandır!
  Polkovnik əlini onun çiyninə qoydu:
  - Əla. Çox gözəl danışırsınız. Mən hətta sizə inadkar hersoginyanı qamçılamaq hüququ verməyi düşünürəm.
  Pəri qrafinya etiraz etdi:
  - Məncə, buna dəyməz. Əlim çox ağırdır. Bu vəziyyətdə onun bədəni həssaslığını tez itirəcək.
  - Mən bununla razıyam. İlk on iki vuruş mənimdir. - Polkovnik onun qoynundan rezin qamçı çıxardı .
  Draxma Elizabetin nə qədər gərgin və narahat olduğunu, ədalətli qəzəblə dolu olduğunu gördü. Qulağına pıçıldamaqla onu sakitləşdirməyə çalışdı:
  - Təmkinli olun.
  O, çətinliklə eşidilən səslə cavab verdi:
  - Mən bacarmıram. Qadına işgəncə verilir.
  Draxma məntiqlə arxayınlaşdı:
  - Bizim qarşımızda icra vəzifəsi var. Müqayisə üçün, bir hersoginyanın həyatı nədir. Üstəlik , başqasının qanıdır.
  Elizabet susdu. Polkovnik əmr etdi:
  - Döndürün!
  Başkəsənlər şahzadəni qarnının üstünə qoyaraq bunu etdilər. Qamçı fit çaldı, hamar ağ kürəyinə düşdü.
  - Bir dəfə! - polkovnik öz-özünə əmr etdi. O, qamçıları uzataraq sərt və məharətlə vurdu. Özünə kömək edə bilməyən hersoginya kürəyində bir neçə zolaq buraxaraq qışqırdı.
  - İki! Üç! Dörd! - Polkovnik demək olar ki, yellənmədən vurdu, ağrıya səbəb oldu, lakin ciddi kəsiklərdən qaçdı. - İndi, ruslar demişkən, isti vanna, süpürgə ilə.
  -De Sade ilə oxumusan. - hersoginya de Valensiya qışqırdı.
  Qadın məmur onun dodaqlarını yaladı və başını tərpətdi:
  - Ola bilər! Hörmət etdiyim azsaylı ağdərililərdən biridir .
  Polkovnik onun kürəyinə əzab verməkdə davam edir, onu ombasından çiyinlərinə qədər bərabər şəkildə örtməyə çalışırdı. Müvəffəq oldu, yalnız bir neçə damcı qan çıxdı.
  Qara saçlı vixe gurladı:
  - Yaxşı, prosedurun birinci hissəsi başa çatdı. danışacaqsan? Druidlərin harada gizləndiyini bizə deyin ?
  - Heç vaxt yox! Sən mənim canımı ala bilərsən! - hersoginya dedi.
  Qadın polkovnik-leytenant təklif etdi:
  - Bəlkə onun sıyrıqlarına qırmızı bibər səpmək olar? Bu, onun vəhşicəsinə fəryad etməsinə səbəb olacaq.
  Polkovnik sözünü kəsdi:
  - Buna dəyməz! Ağrılı şokdan huşunu itirəcək. Uzun müddət əlaqə kəsilə bilər.
  Sadist qadın təklif etdi:
  - Onda cari! Bu işgəncənin ən təmiz formalarından biridir.
  - Yaxşı, cəhd edək, Braun və Kim elektrodlar və dinamo gətirsinlər. - polkovnik dedi. - Əslində bu, ən çox sevdiyim işgəncə növlərindən biridir.
  Onlar hersoginya ilə məşğul olarkən, lütf etməyə çalışan yaşlı qadın, işğal altında artıq arıqlamış, bağlı, ayaqyalın bir oğlanı sorğu-sual etdi.
  - Yaxşı, istəyirsən sənə bal verim? Druidlərin harada olduğunu deyin. Onda qırmızı komandirlərdən çoxlu pul alacaqsınız.
  Oğlan pıçıldadı:
  - Zəhmət olmasa, başımı sığallayın.
  - Yalnız! Əlbəttə! - yaşlı qadın ona əl uzatdı. Bu zaman uşaq uydurma şəkildə onun barmağını yırtıcı canavar balasının dişləri ilə tutdu . O, dərinin bir parçasını dişləməyi bacarıb.
  -Sənə xidmət edir, satqın. - oğlan dedi.
  Yaşlı qadın diqqəti özünə çəkərək qışqırdı.
  Polkovnik onun yanına atıldı!
  - Niyə hönkürürsən, qoca cadugər ?
  Cadugər kimi nənə fısıldadı:
  - Bəli, bu it dişləyir.
  Qadın polkovnik-leytenant hönkürdü:
  - Onda bəlkə onu assınlar?
  Yaşlı qadın bic sifətlə dedi:
  - Buna dəyməz! Bu oğlan Druidlərin elçisidir. Onların harada olduğunu sizə deyə bilər.
  Qadın polkovnik hönkürdü:
  - Elədirmi? - Deməli, onu dindirmək lazımdır.
  Oğlanı aparıb polkovnikin qarşısına qoydular. Sarışın oğlan qorxdu, amma balaca qaşlarını toxuyaraq özünü cəsarətli ifadə etməyə çalışdı.
  Polkovnik gülümsədi:
  - Gözəl oğlan, amma eyni zamanda düşmənimiz. Bəlkə bizə hər şeyi özünüz danışa bilərsiniz? Sonra şokoladlı konfet alacaqsınız.
  Oğlan enerjili şəkildə sarışın, qutu kimi kəsilmiş başını tərpətdi:
  - Yox!
  - Elədirmi? Onda onu bir az da qamçı ilə sevindirməliyik. - polkovnik başını əsgərlərə işarə etdi. Çıxan iti çiyin bıçaqları ilə nazik kürəyini üzə çıxararaq, uşağın köhnəlmiş cır-cındırlarını asanlıqla qopardılar.
  Qadın zabit qışqırdı:
  - Görünür, burada dadlı yemək yemirlər.
  - Sizin hakimiyyətiniz varlıları yoxsulluğa düçar etdi. - oğlan cavab verdi. - İnsanlar acından ölür.
  - Amma partiyanın işığı isinir. - Polkovnik qamçısını qaldırdı. - Burada hersoginya yalvardı:
  - Onu vurma!
  Qara qadın qışqırdı:
  - Ah! Bəli, sən mərhəmətlisən! Beləliklə, bizə hər şeyi danışacaqsınız.
  Gözəl qız yalvardı:
  - Yox! Məni vursa yaxşı olar.
  Qadın polkovnik güldü:
  - Bunun üçün həmişə vaxtımız olacaq.
  Polkovnik-leytenant qeyd etdi:
  - Oğlan Druidlər üçün elçi işləyirdi. Görün ayaqları necə qırılıb.
  Həqiqətən də, uşağın çılpaq ayaqları sıyrıqlarla, qançırlar ilə örtülmüş və tikanlarla deşilmişdir. Onun yüzlərlə mil qaçdığı aydın görünürdü, topuqlarının damarları isə ağır yükdən xəbər verirdi. Polkovnik-leytenant barmaqları ilə uşağın əzilmiş ayağına toxundu:
  - Çətin , bəlkə qışın soyuğunda da ayaqyalın gəzir.
  Polkovnik qeyd etdi:
  "Deməli, o ağrıya yad deyil." - Və qamçı uşağın çiyninə endirdi.
  Oğlan titrədi, yumru üzü qırışdı, amma susdu.
  - Əvvəllər də döyülüb. - polkovnik-leytenant fikir verdi.
  Qadın polkovnik hönkürdü:
  - Biz başa düşəcəyik!
  Başqa bir kirpik. Reaksiya yoxdur. İndi çiyin bıçaqları arasında. Oğlan ancaq susdu, nəfəsi ağırlaşdı, qan damcıları düşdü.
  Polkovnik on iki zərbə endirib dayandı, görünür, oğlanın dözümü onu həzzdən məhrum edirdi.
  - O da dəmirdəndir, belə zərbələrə tab gətirə bilir.
  Polkovnik-leytenant qeyd etdi:
  - Ağ proletarın təzə sağlam qanı.
  - Sizə elə gəlmir ki, oğlanın siması bir az da hersoginyaya bənzəyir? "Qadın polkovnik üzünü əydi.
  Qadın polkovnik-leytenant məntiqlə etiraz etdi:
  - Həqiqətən yox! Yalnız belə görünür. Onlar qohum ola bilməz. Sarı saçlar Britaniyada çox yayılmışdır.
  Qara sadist güldü:
  - Ola bilər, amma bu da şübhəlidir.
  Onun tərəfdaşı olduqca məntiqli cavab verdi:
  - Buyurun! Soylu oğul tikanların üstündə ayaqyalın qaçmaz. Hər halda, elektrik şoku işgəncəsinə başlamağın vaxtı gəldi.
  İki hündür komando dinamonu otağa apardı.
  - Yaxşı, kəsici prosessor gəldi. Yaxşı, kimdən başlamalıyıq? - polkovnik-leytenant soruşdu.
  - Düşeslə daha yaxşı. Çox gözəl qışqırır. - sərin qadın polkovnik cavab verdi.
  - Onda elektrodları birləşdirək. - pis qadın dedi.
  Polkovnik cibindən iri bir kibrit çıxarıb yandırdı və oğlanın çılpaq dabanına gətirdi. Kiçik bir alov uşağın balaca ayağının yığılmış kalluslarını yaladı. O, qıvrıldı, amma dodağını dişlədi və qışqırıqlarını saxladı; ondan yanmış ət iyi gəlirdi.
  Qadın polkovnik gülümsədi:
  - Yox! Bu oğlan mütləq o qədər də sadə deyil. Buna görə də ilk olaraq hersoginya.
  Elektrodları birləşdirdikdən sonra qadın cəlladlar cərəyanı işə saldılar. Hersoginyanın ağ bədənindən qığılcımlar keçdi, o, qövsləndi və qadın vəhşi bir qışqırıq buraxdı.
  Burada o, pulemyot atəşləri ilə kəsildi, güllələr qadın polkovnik və podpolkovniki deşdi, digər əsgərlərə çilədi.
  Draxma gözünün ucu ilə Elizabetin atəş açdığını gördü. Döyüşçü qrafinya dedi:
  - Hələ dözə bilmədim.
  Elizabet qışqırdı:
  - Niyə, belə işgəncələrə dözməliyəm. Axı bunlar sadəcə yeraltı dünyasının degenerasiyalarıdır .
  - Razılaşmaq! - Draxma da öz növbəsində qəzəbli atəş açaraq onu dəstəklədi.
  Sarışın döyüşçü oxudu:
  - Onları əsirgəməyin, pis sürünənləri balqabaq böcəkləri kimi məhv edin, tarakanlar kimi yandırın!
  Klipləri çəkdikdən sonra qızlar güllələrdən yayındılar, yenidən doldurdular və sağ qalanlara hücum etdilər . Xüsusi təyinatlıların əksəriyyəti geniş bir otağa yığılmışdı və onları öldürmək daha çətin idi. Yaşlı satqın qadın qaçdı, amma öz partnyorunun süngü bıçağına çırpıldı.
  - Bunun kimi! - Əclaf bunu öz adamlarından alıb . - Draxma yekunlaşdırdı və tüpürcəyi tarakanı yastılaşdırdı ki, tüpürdü.
  Elizabeth sonuncu ikini tamamladı. Onlardan biri qumbara atmağa müvəffəq olub və qız onu çəkməli ayağı ilə havada tutub pəncərədən atıb.
  Sarışın terminator mızıldandı:
  - İnsanları incitməyin.
  Pəncərədən kənarda yüksək səs-küy, qışqırıq səsləri eşidildi. Bəzi insanların bəxti gətirmədi və dərhal öldürülmədi, indi əzab gözləyirdi.
  Təxminən qırx adamı, daha doğrusu, heyvanı evdə bitirdikdən sonra Elizabet və Draxma qalanları bitirmək üçün atladılar. Eyni zamanda , qızlar xəncər və təpik vurmaqdan çəkinmirdilər.
  Xüsusilə, inanılmaz bir sıçrayış edən Drachma, dabanı ilə rəqibinin burnuna vurdu, eyni zamanda sümük toxumasını beyninə vurdu. Ölüm ani oldu. Elizabeth dizi ilə çənəsini əzdi, eyni zamanda Adəmin almasını əzdi. Eyni zamanda o , qana bulaşmamağı bacarıb.
  Sarışın döyüşçü dedi:
  - Xrizostoma oxşayırsan, qan içində ölmüsən.
  Qız artefaktları ilə qorxulu olmayan xəttdən yayındı və düşməni işıqla vurdu.
  Elizabet qışqırdı:
  - Piç paltarını növbədən çıxarın.
  Drachma da geri qalmırdı:
  - Hər kəsə haqq-hesab verməyin vaxtıdır.
  Xüsusi təyinatlıların əsgərləri az idi və onlar komandirlərini itirərək çaşqın idilər. Sağ qalanları öldürməyin zəhlətökən dərəcədə asan olduğu ortaya çıxdı . Qızların etdikləri budur. Draxma sonuncunu elə hündürə atdı ki, qarnındakı pay onu deşdi.
  Pəri qrafinya dedi:
  vampir kimi davranıram ! Dua edin ki, tapir sizi əzməsin !
  Qız zəhərli bir gülüş buraxdı. Elizabet ona yaxınlaşdı:
  - Ətrafımızda canlı əsgər qoxusu yoxdur. Yalnız təzə cəsədlər iyi gəlir.
  - Bu əsgər isə qoyun dərisi geyinmiş meyitdir! - Draxma zarafat etdi. - Yaxşı, indi nə edəcəyik?
  Sarışın terminator təklif etdi:
  - Gəlin məhbuslarımıza baxaq.
  Elizabet evə tərəf yönəldi, Draxma onun arxasında. Yaşlı qadın astanada ölürdü.
  Elizabet ona tərəf əyildi:
  - Səni evtaniya etməliyəm?
  Xain nənə dedi:
  - Mən bilmirəm necə nasist !
  Sarışın terminator dedi:
  - Ağrılı ölüm olmadan !
  Çirkin yaşlı qadın cavab verdi:
  - Hey! Bu! Pis yaşadım, pis ölürəm. Sonda deyim ki, məni xəyanətə hazırlayan druidlərin əbədi rəqibləri olan vampirlər idi.
  Elizabet təəccübləndi:
  - Nə, vampirlər varmı?
  Xain nənə xırıltı ilə təsdiqlədi:
  - Bəli əminəm. Ancaq onlar azdır və gizli yaşayırlar! Onlardan biri ilə tanış olmaq istəyirsinizsə, o zaman iyirmi nömrəli Trapmlilirov küçəsi ünvanına gedin . Parol "Cross and Grave"dir.
  Nənə guruldadı və huşunu itirərək susdu.
  Sarışın terminator çaşqın halda qeyd etdi:
  - O öldü! Bu, vampirlə görüşün bizə verə biləcəyi şeydir.
  Drachma cavab verdi:
  - Çox, Lizonka. Birincisi, vampirlər arasında yəqin ki, yeni qırmızı rejimdən narazı olanlar var, ikincisi, əgər onlar varsa, bu, dəyərli kəşf olacaq.
  Elizabet maraqla soruşdu:
  - Bəs elm onların varlığını necə inkar edir?
  Pəri qrafinya gülümsəyərək təsdiqlədi:
  - Heç olmasa bu tərəfə! Lakin, hamısı deyil. Bir çox tanınmış elm adamları qansoran insanların mövcudluğuna əmindirlər. Üstəlik, hətta bu mövzuda dissertasiyalar da yazıblar.
  Sarışın terminator qışqırdı:
  - Bəli, bundan xəbərim var. Mən hətta Ölümsüz Koşchey mifinin əsaslandırmasını oxumalı oldum.
  Draxma mirvari dişləri parıldayan təbəssümlə cavab verdi:
  - Nə olursa olsun, ehtimalı nəzərə alacağıq.
  Qızlar qaçaraq evə girdilər.
  Oğlan artıq kəndirləri kəsməyə müvəffəq olmuşdu və hersoginyanı özünə gətirmişdi. Cırıq köynəyini çəkməyə çalışdı. Elizabet və Draxmanın içəri daxil olduğunu görən o, tələsik özünü örtdü, gözlərində həyəcan verici işıqlar yandı. Qızlar CSA-nın Qırmızı Ordusunun geyimində idilər.
  Qara dəri və qıvrım saçlı makiyajda.
  Elizabet əlini uzadıb:
  - Qorxma! - mehribanlıqla dedi.
  - Mən də! - Draxma təsdiqlədi. - Biz ancaq Böyük Rusiyanın düşmənlərini və bizi güllələmək istəyənləri dişləyirik.
  Oğlan gülümsədi.
  - Valensiya, bunlar bizim dostlarımızdır! Yaxşı şeylərlə gəldilər.
  Düşes soruşdu:
  -Rus agentlərisiniz?
  - Bəli, bizə inana bilərsiniz! - Elizabet dedi.
  Qız çılpaq, ağ ayağını silkələdi və təəccüblə dedi:
  - Amma eyni zamanda qara!
  - Bu bizim böyük sirrimizdir. - Draxma cavab verdi. - Prinsipcə, heç kimə cavab vermək məcburiyyətində deyilik.
  - Yaxşı, mən bununla razıyam. - Düşes ayağa qalxmağa cəhd etdi, oğlan onu dəstəklədi. Draxma uşağın arıq, lakin zərif və yaşından daha güclü olduğunu gördü:
  -Druidsən? - deyə soruşdu.
  Oğlan cavab verdi:
  - Mən sadəcə bir elçiyəm Artur. Düzdür, bəzi rituallarda iştirak edirdi. Mən gücü hiss edirəm.
  - Bəs siz bizdən nə hiss edirsiniz? - Elizabet soruşdu.
  Bacarıqlı uşaq əminliklə cavab verdi:
  - Siz qeyri-adi dərəcədə böyük qabiliyyətlərə malik başqa bir dünyadan olan canlılarsınız. Bundan əlavə, paltarınızın altında olan bu muncuqlar hiss edilə bilən bir enerji axını verir, ətrafınızda bir sahə yaradır.
  Draxma şübhə ilə soruşdu:
  - Bəli, həqiqətən druidsən, amma niyə cır-cındırda gəzirsən?
  Oğlan valehedici səmimiyyətlə cavab verdi:
  - Bu, asket təhsilidir. Ruhun ətrafında saf aura əmələ gətirir, bədəni gücləndirir və qoruyur. Cisminiz nə qədər çətin olsa, ruhunuz bir o qədər güclü olar.
  Elizabeth həvəslə təsdiqlədi:
  - Onda başa düşürəm! Bu, daha yüksək enerji formalarına çıxış əldə etmək üçün çılpaq şəkildə dağların buzlu zirvəsinə qalxan hind yogilərinə bənzəyir .
  - Bəli, biz yoqa təcrübəsini öyrəndik. - oğlan dedi. - Bu olduqca maraqlıdır. Başqa xalqların təcrübəsi öyrənilməyə layiqdir, laqeyd yanaşmağa deyil. Siz rusların da cadu təşkilatları var. Pravoslav Kilsəsinin təqiblərinə görə onlar gizlənirlər, buna görə də dində hər şey xoşbəxt deyil.
  Draxma başını tərpətdi:
  - Əslində, ateist olmasaydım, əcdadlarımın inancına üstünlük verərdim: Köhnə kilsə slavyan. Xristianlıq ən güclü və azad xalqı qoyun sürüsünə çevirən qulların dinidir. Axı Rusiyada təhkimçilik pravoslavlığın sayəsində yarandı. Kahin öyrətdi: Allah dözdü və bizə əmr etdi!
  Elizabeth, tam əmin deyil, dedi:
  - Orta əsrlərdə çoxlu səhvlər olub, amma indi kahinlər tərəqqinin əleyhinə deyillər.
  əleyhinə deyillər , lakin insan qabiliyyətlərinin inkişafına mane olurlar . İnsan övladı ya hər şeyə qadir olacaq, ya da yox olacaq! İnsana ya tanrı kimi yaşamaq, ya da qurd kimi ölmək yazılıb! - Draxma heç bir şübhə etmədən bildirdi.
  - Bu, həqiqətə çox bənzəyir. - Elizabet çox da şən olmayan baxışla razılaşdı. - Amma Allahsız tanrı olmaq mümkün deyil!
  Draxma yumruqları ilə böyrünə söykəyib:
  - Və ya bəlkə də əksinədir!
  Oğlan onların sözünü kəsdi:
  - Biz druidlər Allahı tanıyırıq, lakin İncilin səhv yazıldığını və tərcümə olunduğuna inanırıq.
  - Yaxşı, Artur! - Tərcümə məsələsi deyil. Yalnız daş daşı üyütməyin, o mirvari olmayacaq. - Draxma dedi.
  Bir filosofun düşüncələri olan bir uşaq ağzını açıb:
  - Yaxşı danışırsan. Qırmızı. Yalnız qırmızı nitqlərə görə çoxlu qan töküləcək.
  - Həm də parlaq ideyalar və xoş niyyətlər. - Draxma fərq etdi.
  - İdeya nə qədər safdırsa, həyata keçirərkən ona bir o qədər çox kir yapışır! - Artur oğlan fərq etdi. - Siz ruslar da bütün dünyanı qardaş xalqlar ailəsində birləşdirmək istəyirsiniz.
  - Necə deyim! - Elizabet tərəddüd etdi. - Formal olaraq yalnız SSRİ dövründə konstitusiyada qeyd olunurdu ki, sonuncu respublikanın daxil olması ilə Sovet İttifaqının yaradılması prosesi başa çatacaq. Müasir Rusiyada hətta qanun dünya müharibəsi üçün birbaşa kampaniya aparmağı qadağan edir.
  Draxma qeyd etdi:
  - Rusiya həmişə Britaniya və istənilən ölkə kimi genişlənməyə çalışıb. Ümumi hökumətin hakimiyyəti altında birləşmiş bəşəriyyət isə bizim gələcəyimizdir. Yaxşı olar ki, Rusiya nümayəndələri üstünlük təşkil etsin. Ən azından bizim üçün. Yeri gəlmişkən, dünyamızda yalnız iki ölkə planeti az-çox adekvat idarə edə bilər: Rusiya və ABŞ.
  - Bəs Çin? - Elizabet soruşdu.
  - Kommunist Partiyasının rəhbərliyi altında deqradasiyaya məhkumdur. Və ümumilikdə Çinin iqtisadi artımının doxsan faizi Qərb investisiyalarıdır. Prinsipcə, Kommunist Partiyası burjua oldu! - Draxma qəzəbli səslə dedi.
  Sarışın qız sakit bir tonda dedi:
  müasir siyasətdən az fərqlənərdi .
  Pəri qız asanlıqla təsdiqlədi:
  kapitalizm olardı . Ümumiyyətlə, rus kommunistlərinin rəhbərliyi ilə bəxti gətirmədi. Kommunist Partiyasını ancaq gənc, enerjili kadrlar xilas edə bilər.
  Oğlan dedi:
  - Rusiya Kommunist Partiyası sizə lazım deyil. Burda artıq hakimiyyətə gəliblər, əhalinin çoxu rasion kartı ilə yaşayır, normal paltar almaq mümkün deyil. Və bir çox insan ətin nə olduğunu unudub. Məsələn, mən bunu Milad bayramında yalnız bir dəfə sınadım.
  Elizabet qışqırdı:
  - Və necə?
  Gənc druid cavab verdi:
  - Dadlı! Baxmayaraq ki, şokolad daha yaxşıdır. Mən birtəhər bir kafel oğurlaya bildim. Törətdiyim oğurluq əməlinə görə mən astral kəffarədən əziyyət çəkməli oldum: otuz üç qamçı zərbəsi. Kürəyi qan içində idi, şallaqdan sonra müəllimlərə elmlərinə görə təşəkkür etdi.
  Sarışın qız Tvitter hesabında bunları yazıb:
  - Bu, ümumiyyətlə yaxşıdır. Yaxşı, oğlan, bizi Druidlərlə tanış et.
  Oğlan çılpaq, kiçik, sınıq ayağını möhürlədi və cavab verdi :
  - Mənim bunu etməyə səlahiyyətim yoxdur. Qardaşlarıma sənin haqqında danışacağam. Sonra lazım bilsələr, sizinlə əlaqə saxlayacaqlar. Gizlətməyəcəyəm ki, pravoslavlığın məngənəsi də möhkəmdir, biz İngiltərə əyalətinin yox, Britaniyanın müstəqilliyini istərdik .
  - Ola bilsin ki, Britaniyada sadəcə olaraq rusiyayönlü hökumət hakimiyyətə gələcək. - Draxma dedi. - Bundan əlavə, Jukovla danışacam ki, o, pravoslav kilsəsinin təsirini zəiflətsin. Bu, elmin və tərəqqinin həddindən artıq qorunmasına gətirib çıxarır.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Tərəqqinin səngidiyi aydın deyil.
  Pəri qrafinya qeyd etdi:
  - Bu, incə bir prosesdir, lakin xristianlığın lazımi canlılığa malik olub-olmadığını özünüz qərar verin.
  Elizabet dişlərini açaraq qeyd etdi:
  - Bütün ateist rejimlər dağılıb və ya Çində olduğu kimi xristianlığın dirçəliş prosesi gedir. Ümumiyyətlə, ortodoksal kommunistlər yalnız yoxsul Şimali Koreyada qaldılar, hətta Fidel Kastro da Papaya baş əydi. Xristianlıq bizim kainatda heç bir şəkildə yerini itirməmişdir. Bəzi yerlərdə aşağı olsa da, ateizmdən deyil, İslamdandır. Etiraf edin, nə qədər 100% ateist var?
  Draxma istehza ilə cavab verdi:
  - Güman edirəm ki, 100%-dən çox xristiandır.
  Düşes onların sözünü kəsdi:
  - Mən katolikəm! Düzdür, fanatik deyil. Etiraf edirəm ki, Roma Papalığının çoxlu günahları və səhvləri olub. Amma eyni zamanda katoliklərlə pravoslav kilsələri bacıdırlar. Rusiyada pravoslav olmayanlara həddindən artıq təzyiq var . Əgər katoliklər və lüteranlar o qədər də çox deyilsə, məsələn, baptistlər demək olar ki, qanundan kənar sayılırlar. Düşünürəm ki, burada daha çox azadlıq olmalıdır.
  Elizabet başını tərpətdi:
  - İngiltərədə bir vaxtlar baptistləri odda yandırırdılar. Yeri gəlmişkən, hətta Rusiyada da başıma vurmadılar. İndi əxlaq daha azad olub. Amma əslində bütün inanclar doğru ola bilməz. Məsih Özü dedi: Bir iman, bir çoban, bir vəftiz! Ona görə də biz vahid din vasitəsilə bütün xalqları çoxmillətli imperiyada birləşdirməyə çalışırıq. Bu, son nəticədə milli harmoniyanı gücləndirməlidir.
  Oğlan etiraz etdi:
  - Məcburiyyət sevgini məhv edir, qamçı ilə öpüşmək olar, amma dişlərini dişləmək daha asandır.
  - Yaxşı danışırsan, gənc filosof! Ümid edirəm yenidən görüşəcəyik, amma indi Londona gedək. Bəli və sizi xəbərdar edirəm, şəxsiyyətimizi dəyişəcəyik . - Draxma dedi.
  Oğlan onlara şabalıdı uzatdı:
  - Götür! Bu axtarış artefaktıdır, lazım gələrsə, onun köməyi ilə sizi həmişə tapacağıq .
  Elizabet gülümsədi:
  - Uşaqcasına görünür, amma nədənsə inanıram.
  - Ağzına alıb pıçıldamaq lazımdır: - Kömək lazımdır.- Biz də eşidəcəyik! - Artur dedi.
  - Möhtəşəm! Biz belə edəcəyik. Ancaq sual budur ki, biz çox uzağa düşsək nə olacaq? - Elizabet soruşdu.
  Ayaqyalın, yaraşıqlı oğlan əminliklə cavab verdi:
  "Onda mən tək gəlib kömək edəcəm."
  Draxma şübhələndi:
  -Bəli, ona necə kömək edə bilərsən! Səni çox aciz gördük.
  Artur şirin təbəssümlə cavab verdi:
  -İnanmaq və ya inanmamaq hüququnuz.
  - Sonra getdik və çox vaxt itirdik. - Elizabet dedi.
  Qızlar məzuniyyətə çıxdılar, polkovnik və podpolkovnikdən sənədləri götürdülər və praktiki olaraq heç bir zərər görmədən yoluna davam etdilər. Onların planı bir qədər dəyişdi. Yeni bir şəxsiyyət almaq lazım idi . Polkovnik və polkovnik-leytenant buna çox uyğun idi. Onların cəsədlərinə benzin tökülərək yandırılıb. Bəli, hər halda. Digər cəsədlər zibilxanaya atılıb. Bu qəddar, lakin zəruridir. Partizanlarla döyüşün olması əfsanəsi uyğun gəlmirdi. Çox şübhəli, altmış adam öldürüldü və yalnız iki komandir sağ qala bildi. Məhkəmə qoxusu gəlirdi.
  Əsgərlərin mühüm bir missiya üçün geri çağırıldığını bildirmək lazım gələcək. Bir neçə gün işləyə bilər, amma daha çoxuna ehtiyac yoxdur.
  Draxma qəzəblə cavab verdi:
  - Əslində, biz özümüzü çətinliyə saldıq , Elizabeth. Həqiqətən problemə düşdük ! Sən atmamalıydın.
  Sarışın döyüşçü etiraz etdi:
  - Niyə? İki gözəl insanı ölümdən və fanatizmdən xilas etdik. Düşes və o qədər də sadə olmayan oğlan. Bundan əlavə, CSA ordusunun son döyüşçüsü olmayan altmış ikisi öldürüldü. Bu ciddi bir artıdır!
  Pəri qrafinya mızıldandı:
  - Bəs mənfi cəhətləri?
  - Mənfi cəhətləri nələrdir? Artıq bütün ölkəyə təhlükəsiz səyahət edə bilərik. Sənədləri oxuyun. Xüsusi səlahiyyətli xüsusi təyinatlılar "Komando". İndi ən zirvəyə çıxışımız var. - Elizabet gözlərini qıydı. "Sadə bir baxışla bütün üstünlüklərimizi görə bilmirsiniz?"
  Draxma qaralmış qalın başını qaşıdı. Sonra o, böyük şübhə ilə qeyd etdi:
  - Maruz qalma riski artır. Onlar haqqında heç nə bilmirik, amma başqaları bilər.
  Sarışın döyüşçü əminliklə cavab verdi:
  - Bütün Yankilər təxminən eynidir. Sadəcə, tabeliyində olanlarla təkəbbürlü olmaq və rəhbərlərin qarşısında qul olmaq lazımdır.
  Pəri qrafinya gülümsədi:
  - Bəlkə də haqlısan.
  Polkovnik və podpolkovnik qızlarla təxminən bərabər idilər. Onların soyadı yoldaş Ditrix və Zitrich idi? Qadınlar qızlardan bir az qalın idi, amma bu problem deyildi. Üzləri dəyişdirmək, prinsipcə, çətin deyil. Ümumiyyətlə, onların kamuflyaj sənəti ilə problemlər yalnız dəyişdirilmə obyekti çox hündür və ya əksinə, çox kiçik olduqda yarana bilər. Səsə gəlincə, adi insanlar belə təqlid sənətinə yiyələnirlər. Qızlar maşınlara oturaraq Londona getdilər.
   Onlar müxtəlif zirehli maşınlarda olduqları üçün heç bir müzakirəyə başlamadan sükutla yola düşdülər. Ümumiyyətlə, ən çətini içki düşkünü butulkasından, dindar fanatikdən isə öz baxışlarından imtina etməkdir!
  Yolda onlar beş dəfə maneələrə rast gəliblər. Üçü gecikmədən keçdi, ikisində sənədlər tələb etmək istədilər, lakin polkovnik Ditrix və podpolkovnik Zitriçə icazə verildiyini öyrəndikdən sonra.
  - Vəzifənizi yerinə yetirin, uşaqlar! - Elizabet qışqırdı.
  - Sadəcə başını çölə salma! Yediyiniz hər şeylə onları qoparacaqlar! - Draxma zarafat etdi.
  "Bəli, yeməklərimizlə" dedi zabit. -
  Draxma qışqırdı:
  lehimləmədən razı deyilsən ?!
  Tez cavab verdi:
  - Yox, mən hər şeydən razıyam, yoldaş Stalinə həmd olsun!
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Elə isə sus!
  Altıncı keçid məntəqəsi Britaniya paytaxtının tam girişində idi. Temza sola axırdı, məşhur qala Korfe isə sağa qalxdı. Ondan zenit silahlarının uzun ağızları çıxdı. Onlar həm tanklara, həm də təyyarələrə qarşı istifadə edilə bilər.
  Divarlar qalındır və deyəsən, xüsusi möhürlənmişdir. Ümumiyyətlə, Londonu əhatə edən güclü bir qala. Elizabeth xatırladı ki, İngiltərə üçün hava döyüşü zamanı Hitler Korfunu məhv etmək üçün dörd yüz təyyarə ayıracaq . Ancaq şəhərin divarları dayandı. Düzdür, nasistlər Koventri şəhərini yandırdılar. Hitler hətta bundan sonra belə bir ifadə təqdim etdi: coventrify !
  Qızlardan sənədlər tələb olunub. İşığa baxdıq. Və yəqin ki, bunu tanıyıb gülümsəməyə başladılar.
  - Xanım Zitriç. - zabit Elizabetə tərəf döndü. - İşlər necə gedir?
  Gizlənmiş sarışın qışqırdı:
  - Biz partizanları və digər pis ruhları əzdik . Partizanlar zəifdir, daxili düşmən isə daha güclüdür. Bəlkə səni yoxlamalıyam?
  Zabit üzünü çevirib mızıldandı:
  - Mən etibarlıyam!
  Qatil qız dəli oldu:
  - Ağzınıza elektrodlar qoysanız necə olacaq? Sonra etiraf edəcəksən?
  Cavabında qorxaraq dedi:
  - Ehtiyac yoxdur! Yoldaş Zitriç.
  Sarışın qız həyasız olmağa davam etdi:
  - Və mənə xanım dedin. Bu cəza ilə doludur.
  Zabit qorxudan sözün əsl mənasında boğulurdu:
  - Səhv danışmışam! Bir növ bükülmə!
  - TAMAM! Sus, heç nə demə, ürəyində qış var. - Elizabet sürdü.
  Drachma ünsiyyətdə daha təmkinli oldu, başını bir az silkələdi, lakin heç bir cavab vermədi:
  - Pasportum yanımdadır. - Dedi.
  Gecələr London demək olar ki, boş idi. Küçələrdə buldoqlu polislər dolaşırdılar. Komendant saatı qüvvədə idi. Qızları şəhərin özündə bir neçə dəfə saxlayıblar. Onlar Red Fist Hotelə çatana qədər. Burada yavaşlaya bilərik. Evin özündə 24 saat işləyən zabit restoranı yerləşirdi.
  - Yatmaq istəmirsən, yoldaş Zitriç? - Draxma Elizabetdən istehza ilə soruşdu .
  -Bu, kimdən asılıdır, yoldaş Ditrix! - sarışın terminator cavab verdi. - Günlüklə deyil.
  - Böyükdürsə, bunu bir günlüklə edə bilərsiniz. - Draxma vulqar eyhamla bildirdi. - Sizə deyim ki, bunu şərəf saymadan, sözümü götürmədən, fahişəxanalar bizim şöhrətimizdir, yaltaqlığımızdır, kürkünü güvələr yeyib!
  Sarışın döyüşçü qeyd etdi:
  - Nə danışırsan, Ditrix? - Tamamilə cəfəngiyyata oxşayır.
  Pəri qrafinya mızıldandı:
  - Lizonkaya demə! Düzdü, yumoristik.
  Elizabeth aydınlıq gətirdi:
  - Və olduqca düz.
  Qızlar restorana tərəf getdilər. Onlar yemək yemək, eyni zamanda sərxoş məmurların söhbətlərinə qulaq asmaq istəyirdilər . Hətta totalitar Stalin rejimi dövründə də zabitlər üçün müəyyən güzəştlər var idi. Xüsusilə, bir restoranda birbaşa xəyanətdən başqa, danışdıqlarına görə həbs oluna bilməzlər. Beləliklə, öyrənilməli bir şey var idi.
  Elizabet demək olar ki, eşidilməz şəkildə yeriyirdi, Draxma isə əksinə ayaq basdı - yaxşı, iki yüksək rütbəli zabit istədikləri kimi, yəni ayaqyalın gəzə bilmirdilər. Rahatlıqdan uzaq çəkmələr geyinməyə dözməli oldum. Girişdə mühafizəçilər var idi, iki olduqca sərt bouncer, lakin onlar daha çox uzatmadan qızları içəri buraxdılar.
  - Buyurun, yoldaş polkovniklər. - Onlar dedilər.
  Döyüşçülər qara üzlərini gülümsədi:
  - Əlbəttə! Əks halda bu, doludur!
  Restoranın üstündə çilçıraqlar və divardan asılmış fil dərisi otağa doğma görkəm verirdi.
  Qızlar piştaxtaya yaxınlaşıb pizza martini, həmçinin bir parça yağlı donuz əti sifariş etdilər. Bir tərəfdən, bu pis dadda hesab edilə bilər, lakin qırmızı amerikalılar yeməyi sevirlər , eynilə belə. Bundan əlavə, donuz əti sizin ateizminizi vurğulayır.
  Axı, hətta bir çox xristianlar onu murdar hesab edirlər.
  Elizabeth yalnız martinidən bir qurtum içdi və Drachma, əlbəttə ki, heç tərpənmədən bütün bir stəkanı yerə yıxdı. Amma məmurlar daha sakit danışmağa başladılar. Bir az pizza yedim.
  şirin spirt ilə pendirin dadı qeyri-adi idi. Olduqca xoş. Təcrübə üçün Elizabeth donuz ətinin üzərinə şokolad yağı sürdü. Ümumiyyətlə, CSA-da hər hansı bir malın, xüsusən də ərzaq çatışmazlığı var idi, lakin Amerika zabitləri, xüsusən də elit birliklər fərqli bir dünyada yaşayırdılar. Beləliklə, onlar , xüsusən də pulları olsaydı, özlərini göstərə bilərdilər. Yaxşı, Drachma və Elizabeth kifayət qədər dollara sahib idilər. Ditrix və Zitrixin özləri varlı idilər, ətrafdakıların da nə isə var idi. Drachma həmçinin yağlı təbəqədə yağları sınadı və qeyd etdi:
  - Dadlı.
  Elizabet qışqırdı:
  - Elə isə yeyin-için!
  Zabitlər söhbətlərini davam etdirdilər. Cəbhələrdəki hadisələri və partizan hücumlarını müzakirə etdik.
  Sonuncu isə yan mövzu idi:
  - "Ağ Şir" qrupunun yaraqlıları qatarı partladıblar. Otuz əsgər və altı zabit həlak olub. Yüzdən çox yaralı var.
  - O əclaflar ! Bizimkilər döyülür. - mayor geyimində olan zabit dedi. - Girovların edamını tətbiq etməliyik. Hər birimiz üçün yüz ingilis.
  - Artıq daxil oldunuz! Edamlar həyata keçirilib. Beş yüzə yaxın qadın və uşaq yandırıldı. - o biri cavab verdi. İndi partizanlara sərt cavab veriləcək. Stalin özü deyirdi: "Terrorçulara və quldurlara qarşı bütün üsullardan, hətta ən sərt üsullardan istifadə edin". Xüsusilə, ailələr partizanlara görə məsuliyyət daşımalıdırlar.
  - Dünən ağ quldurlara işgəncə verdik. Bizə ortaqlarını verdilər.
  - Bəli, hələ də partizanlarla əlaqəli olan tanışları və başqalarını edam etməliyik.
  Söhbətin tonu sakitləşdi:
  "Şərq cəbhəsindəki qoşunlarımız ağır itki verib. Ruslar bizim qoşunların cəmləşməsinə qarşı atom bombalarından istifadə etdilər. Yüz minlərlə ölü və yaralı.
  Cavabında qorxulu bir inilti:
  - Bəli, mən özüm yanmış zabitlərin nəqliyyat təyyarələrinə boşaldılmasını görmüşəm. Onların çoxu sadəcə kor oldu və gözləri qanadı. Kimin saçı çıxdı?
  Və axmaq bir gurultu:
  - Bu ruslar nə barbardır! Onların düz küçələrdə gəzən ayıları var.
  Və başqa bir qorxulu xırıltı:
  - Pələnglər də danışır.
  Sonrakı nida daha şübhəli idi:
  - Belə soyuq havada pələng yoxdur.
  Məmurlardan biri barmağını onun dodaqlarına aparıb dedi:
  - Və onların xüsusi, qılınc dişli canavarları var!
  . FƏSİL Љ 10
  Elizabet gülüşünü çətinliklə saxlaya bildi:
  - Bazarları ilə səni öldürə bilərlər.
  Draxma onun sözünü kəsdi:
  - Daha diqqətlə qulaq asın, bəlkə dəyərli bir şeylə qarşılaşacaqsınız.
  - Polkovnik özü mənə dedi ki, Rusiya laboratoriyalarında insan və pələnglərin genomunu birləşdiriblər. Onların dəhşətli döyüşçülər olduğu ortaya çıxdı. Demək olar ki, toxunulmazdır, yüksəkdən tullanmağı bacarır. Sanki aslan yallı qadınlara bənzəyirlər. - gənc mulat kapitanı sözə başladı.
  Mayor onun sözünü kəsdi:
  - Bunların hamısı şayiədir! Amma eşitdim ki, biz siçovulların, insanların və qorillaların genomlarını ciddi şəkildə birləşdirmişik. Bu, belə döyüşçülərə səbəb olur; başlarına dəysəniz belə, heç bir güllə sizi öldürə bilməz. Qorxunc mutantlar. Bizə ruslar üzərində şanlı qələbə bəxş edəcəklər ! Ən güclü gəmilər artıq buna hazırdır, uşaq bağçasını daşıyacaqlar.
  - Bu uydurma deyil? - Səslər eşidildi.
  Zabit qışqırdı:
  - Yox! Hər şey tam olaraq düzdür!
  Səs bir az azaldı. Təxminən qırx yaşlı polkovnik qızlara yaxınlaşdı. Əlini uzatdı.
  Dərin bir səs eşidildi:
  - Siz, görürəm, mənim həmkarlarımsınız. Sən nə edirsən?
  - Heç nə, yeyib yatmırıq! - Draxma zarafatla cavab verdi.
  Polkovnik nəzakətlə təklif etdi:
  - Mənimlə rəqs etmək istəmirsən?
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Birincisi, şampan!
  - Ofisiant, bizə Texas köpüklü şərab ver! - polkovnik qışqırdı.
  Draxma gözlərini sıxdı. Yüngül paltarlı bir gənc qız onlara tərəf qaçdı və stəkanı tökdü.
  Gözəl tvit yazıb:
  - Zəhmət olmasa, cənablar!
  - Qarşılıqlı olaraq! - Polkovnik yaşı on altıdan çox olmayan çox gənc məxluqu dibindən çimdiklədi. - Mənimlə ol, mahnı oxu! Stalin-Cola köpüklənsin.
  Elizabet təlaşlandı:
  - Bəli, bizə Stalin-Cola və viski sifariş edin.
  Böyük zabit mehribanlıqla gülümsədi:
  - Əla! Özəl zövqünüz var.
  Stalin-Cola yüngül zümrüd dadı olan mavi maye idi. Tarragon kimi bir şey, yalnız daha güclü və dadı daha şirindir. Bəlkə də çox şirin, hətta ləzzətli.
  Sarışın qız mızıldandı:
  - Bəli, bu çox şeydir!
  Polkovnik dişlərini göstərdi:
  - Surroqat şəkər əvəzediciləri həddən artıq çoxdur. Utanmayın, daha çox viski əlavə edin və bir kokteyl alacaqsınız.
  - Məsləhət üçün təşəkkürlər! - Draxma dedi.
  Qızlar çox içdilər, amma təzə baş saxladılar. Müxtəlif cəfəngiyyatlara qarışsalar da.
  Sarışın döyüşçü dedi:
  - Bəli, bu sadəcə superdir!
  Sonra rəqs etməyə başladılar, lakin polkovnikdə begemot lütfü var idi. Elizabet və Draxma kəpənəklər kimi uçurdular. Ola bilsin ki, onlar hətta özlərinə də çəkiliblər. Gözlənilməz bir ifadə az qala onların rəqsini yarımçıq qoymuşdu.
  - Ditrix və Zitrich, bu qədər yaxşı rəqs etməyi haradan öyrənmisiniz? - Şərəf və Hüquqlar Nazirliyinin kapitan geyimində olan oğlan mızıldandı.
  - Oh, salam oğlan! - Draxma ondan soruşdu. - Bəlkə bizə qoşulmaq istərdiniz.
  Elizabetin başından saqqallı sovet zarafatı keçdi.
  Müller SS polkovnikindən soruşur:
  - Ştirlitzin uzun illər yad ölkədə, yad ad altında, əcnəbi dildə yaşaması necədir? Etiraf et, aliment ödəməkdən gizlənirsən?
  Səhnə arxasında səs:
  - Stirlitz heç vaxt uğursuzluğa bu qədər yaxın olmamışdı.
  axmaqlıq oyunu işə yaramadı.
  Təhlükəsizlik əməkdaşı cavab vermək əvəzinə silahını çıxarıb nişan alıb.
  - Yaxşı, əllər başınızın arxasında. Mənimlə gəzin və şəxsiyyət yoxlanışı olacaq! - kapitan dedi.
  - Və ya bəlkə nağd pul! - Draxma kapitana iynə atdı, demək olar ki, görünmürdü və onun alnına dəydi. Qız qaçaraq yanına gəlib iynəni çıxarıb barmağını onun boynuna basdı. Bundan sonra bəxtsiz kəşfiyyatçının yaddaşı tamamilə itdi və bir gün sonra o, zərbədən ölməli idi.
  - Baxırsan, deyəsən, bu inəklər burjua rəqslərini bilmirmiş. - o, çətinliklə eşidiləcək şəkildə pıçıldadı.
  - Bəli! - Elizabet dedi, - Yanlış başlanğıclar və tanqo onlar üçün deyil.
  - Hələlik nəticələrimiz sıfırdır, heç nə tapmamışıq. - Draxma dodaqlarını tərpətmədən danışdı, ona görə də kənardan görünürdü ki, qızlar sadəcə gülümsəyir.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Bilirsən nə düşünürəm!?
  Pəri qrafinya az qala səssizcə dedi:
  - Danış, parlaq balaca baş!
  Sarışın qız təklif etdi:
  - Biz Londonun, yaxud Britaniyanın Şərəf və Hüquq Departamentinin rəhbərini dindirməliyik. O, şübhəsiz ki, xəbərdar olmalıdır ki, heç bir absurd olmasın. Bir koordinator olmadan hərəkətin nəyə səbəb ola biləcəyini bilirsiniz.
  Drachma mübahisə etmədi:
  - Mən başa düşürəm! Amma onun adını hələ bilmirik.
  Elizabet gülümsəyərək dedi:
  - Gəlin öyrənək! Bizim bilavasitə rəisimiz yoldaş general-leytenant Brumer. Bu xəbərdar olmalıdır.
  Döyüşçü pəri razılaşdı:
  - Onun yanına nə vaxt gedəcəyik? İndi gecə?
  Gözəl sarışın mübahisə etmədi:
  - Niyə də yox! Adətən onun kimilər bütün gecəni Stalin üslubunda işləyirlər və yay səhəri olan saat beşdə yatırlar.
  Draxma təbəssümlə qeyd etdi:
  - Yaxşı, məntiqlidir!
  Elizabet güclü ombalarını silkələdi, əzələli çiyinlərini çəkdi və qətiyyətlə təklif etdi:
  - Beləliklə, yedik, içdik və indi müdirə baş çəkməyin vaxtı gəldi.
  Pəri qrafinya çətinliklə səslənərək soruşdu:
  - Zitriçin yerişini yaxşı xatırlayırsınız? Baxın, bizdə güclü şübhələr yarana bilər.
  Sarışın döyüşçü arxayınlaşdı:
  - Əlbəttə, heç nəyi unutmuruq.
  Draxma polkovniki qaldırdı və onun toxunuşu ilə yatmağa məcbur edərək zabiti stulda oturtdu. Digər əsgərlər danışmağa davam etdilər.
  Onlardan biri dərin səslə dedi:
  - Bir dəfə sərin bir rus balasını tutduq. Çox böyük, iki metr hündürlükdə.
  İnanılmaz nidalar eşidildi:
  - Yaxşı, tökürsən! Belə şeylər yoxdur !
  Cavabında hazırcavab bir gülüş:
  - Bu, rus qadınıdır, zəhmətkeşdir. Beləliklə, altımız ona qoşulub doyunca kolbasa doldurduq.
  Buynuzlar eşidildi:
  Götünü təpiklədilər !
  Sonrakı vulqardır:
  - Əlbəttə! O, çox məmnun idi!
  Və yenə gülün:
  yaxınlıq etməyə cəhd etmisiniz !?
  Və məmnun bir qışqırıq:
  - Mən mütləq cəhd edəcəm! Bu kuken-huken olacaq !
  Əsasən qaradərili amerikalılar güldülər. Elizabet Draxmaya pıçıldadı:
  - Bəlkə öldürsünlər!? Nə pisliklər !
  Pəri qrafinya məntiqlə etiraz etdi:
  - Niyə parıltı? Üstəlik, onlar artıq məhvə məhkumdurlar. Onları öldürməklə biz ancaq öz kartlarımızı ortaya qoyacağıq.
  Sarışın terminator təklif etdi:
  - FSB-də bizə öyrədilən tətili, gecikmiş ölümü həyata keçirərək, bunu yumşaq və hiss olunmadan edə bilərsiniz.
  Gizlənmiş pəri maraqlandı:
  - Vay, maraqlı təklifdir.
  Elizabet və Draxma zabitlərə yaxınlaşdılar.
  Demək olar ki, bir ağızdan qışqırdılar:
  - Yaxşı, uşaqlar, bəlkə siz əsl qadın istəyirsiniz, nəinki ölüm kimi solğun ruslar.
  - Nə, siz sərin balalarsınız. - Oğlanların gözləri parladı.
  Elizabet və Draxma bir-bir gəlib oğlanları qucaqladılar. Hamıya belə etdi, sonra üz çevirdilər. Sarışın qız sakitcə telsizi işə saldı və o, siqnal verdi.
  - Əslində, hələlik bizə zəng edirlər.
  Yalançı qara qadınlar çaşqın oğlanları tərk etdilər. Elizabeth yalnız bir açıq dərili zabiti əsirgəmədi; o, çox gənc və yaraşıqlı idi. İndi uşaqlar iki gün ərzində insult və infarktdan ölümlə üzləşdilər. Beləliklə, gözəllər zərif təmizlik işləri apardılar. Bu gözəl yuxuda onlar sadəcə olaraq fantastik bacarıqlara malik olan və istənilən ölkənin elit xüsusi təyinatlılarının həsəd aparacağı işlər görə bilən super döyüşçülər rolunu oynayırdılar .
  - Yaxşı, indiyə qədər hər şey plan üzrə gedir. - Draxma dedi.
  Elizabeth aydınlıq gətirdi:
  - Siz improvizasiyanı nəzərdə tutursunuz.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - General Brumaire yəqin ki, bizi gözləyir.
  Şərəf və Hüquqlar Nazirliyinin mərkəzinin yerləşdiyi yerdə qızlar öldürdükləri cəlladların əlindən alınan xəritələrdən aşkarlanıb. Oradan bilavasitə rəislərinin adını bilirdilər. Ancaq ümumilikdə xəritə, xüsusilə mürəkkəb olmayan şifrələməyə baxmayaraq, London haqqında bir fikir verdi.
  - Şəhər çox zəif müdafiə olunmur. - Elizabet öz-özünə dedi.
  Draxma bunu təbəssümlə təsdiqlədi:
  - Siz orada əlli minə yaxın amerikalı və nizami ordunun təxminən eyni sayda ingilis əsgərini görə bilərsiniz. Üstəlik muzdluların üçdə birindən çoxu yüz otuz beş min polis əməkdaşıdır.
  Sarışın kəşfiyyatçı qeyd etdi:
  - Şəhərin özündə dağıntı olubsa, onu götürüblər. Yaxşı, o, çox yaxşı görünür.
  Restorandan çıxan qızlar yüngül sərxoşluğu təqlid edərək, səndələyərək təhlükəsizlik işçiləri ilə flört ediblər. Sonra rahatlaşıb yaylı yerişlə yeridilər.
  Başlamaq üçün qərara gəldilər ki, polkovnikin xidməti avtomobili səfər üçün daha uyğun olacaq.
  Sürücü etiraz etmək istəsə də, boynuna iynə vurub və donub qalıb. Draxma onu oturdub ünvanı dedi.
  Kommunistlərin öz nizam-intizamı ilə öyünməsinə baxmayaraq, fənərlər yenidən yanıb- söndü, bir-iki çıraq əyilib, yanmırdı. Küçələrdə çəkic və oraq olan çoxlu qırmızı və dəyişdirilmiş Britaniya bayraqları var. Stalinin portretləri isə nəhəngdir, nəhəng abidələr ucaldılıb. Onlardan biri Londonun mərkəzində, nə az, nə çox düz iki yüz iyirmi beş metrdir. Stalin sağ əlinin barmağını şərqə göstərir və sol əlində qumbara tutur.
  Draxma dedi:
  - Olduqca dadsız bir parça!
  Elizabeth razılaşdı:
  - Bəlkə də müəllifi insanların pulunu köçürdüyünə görə həbs etməli idi. Bu abidə üçün bir təyyarə gəmisi və ya iki döyüş gəmisi inşa edə bilərsiniz.
  Drachma, gülməli oldu:
  - Kim bilir! Bəlkə də artıq oturub.
  - Amerika nəhəng avtobusa bənzəyir, bir yarısı oturur, digəri titrəyir, yalnız bir nəzarətçi var, amma qalanların hamısı dovşandır! - Elizabet zarafat etdi.
  - Xeyr, bu, daha çox fırtınada olan gəmiyə bənzəyir, yarısı xəstədir, digəri ətrafa tələsir! - Draxma onun qulağını ovuşdurdu. - Nəsə qaşınır. Bəlkə tuşla qarışdırılmış makiyajdır?
  Sarışın casus qeyd etdi:
  - Keyfiyyət ən pis görünmür və suda geri qalmamalıdır və burada tuş yoxdur.
  Qızlar avtomobillə abidənin ətrafında gəzərək nazirliyin nəhəng binasının və ya əvvəllər Xalq Şərəf və Hüquqlar Komissarlığının yaxınlığında tapdılar.
  - Qəribə olsa da! Niyə Qüllədə məskunlaşmadılar? - Elizabet soruşdu.
  Draxma fikrini belə ifadə etdi:
  - Bəlkə də xoşagəlməz assosiasiyalardan qaçmaq üçün. Bura siyasi həbsxanadır!
  Sarışın şübhə ilə qeyd etdi:
  - Amma Rusiya hökuməti Ağ Evdə məskunlaşmaqdan çəkinmirdi.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Bəlkə də ona görə belə asanlıqla partladıldı.
  Bina alçaq idi və yerə on mərtəbə yaxşı getdi.
  Elizabet və Draxma maşından sürüşüb düşdülər. Qəzəb sanki onları istismara ruhlandırırdı. Və onlar həqiqətən də ayaqqabılarından qurtulmaq və çılpaq, elastik altlıqları ilə səthi hiss etmək istəyirdilər ki, bu da əbədi gənc qızlar üçün həm daha çevik, həm də çox xoşdur.
  Ancaq girişdə qızlar iradə səyi ilə özlərini saxladılar, yerişlərinə Ditrix və Zitrixə xas olan tənbəlliyi verməyə çalışırdılar.
  Onlardan sənədlər istənilib və diqqətlə araşdırılıb. Ancaq görünür, Ditrix və Zitrich yeni gələnlər deyildilər və dərhal tanındılar.
  - Yaxşı, ov necə keçdi?! - Girişdə soruşdular. Şən mayor sualı verdi.
  - Əla, böyük oyun keçirməyi bacardıq. - Draxma cavab verdi.
  Gənc qəhvəyi gözləri ilə göz qırpdı:
  - Bəli, gülməli!
  Elizabet sözünü kəsdi:
  "Bizim təcili məlumatımız var və biz general Brumaire-ə hesabat verməliyik."
  Draxma başını tərpətdi:
  - Çox vacib məlumatdır və məncə, onu qeyri-müəyyən müddətə təxirə salmamaq daha yaxşı olardı.
  Məmur cavab verdi:
  - General hazırda məşğuldur, amma sizi onun yanına aparacağıq. Bundan əlavə, dindirmə zamanı sizinlə danışmaq istəyə bilər.
  - Bu, ən pis fikir deyil. - Draxma razılaşdı.
  Elizabeth əlavə etdi:
  - Biz özümüz sevirik və işgəncə etməyi də bilirik.
  Məmur gözünü qırpıb:
  - Bilirsiniz, ən çətin və eyni zamanda, ustalıqla iş ortağı fiziki güc metodlarına əl atmadan parçalamaqdır.
  Draxma gülümsədi:
  - Kobud gücə əl atmadan istənilən kişini oxuyub güldürə bilərəm. Bəlkə bunu səndə sınaya bilərəm?
  Zabit zarafatla dedi:
  - Etmə, məni əzəcəksən! Buyurun içəri!
  Qızlar dəhlizə girdilər. Prinsipcə, müasir bir kəşfiyyat xidmətində onların barmaq izləri və tor qişası götürülərdi. Lakin burada hələ də daş dövrü hökm sürürdü. Bununla belə, qızlar ovuclarının dizaynını dəyişməyə hazır idilər. Bunu etmək üçün, qurbanlarınızın dərisini kəsmək, onları xüsusi bir həllə batırmaq və bu özünəməxsus əlcəkləri əllərinizə qoymaq lazımdır. Ümumiyyətlə , qızlar bunu etdilər, bu tərəfdən qorxacaq bir şey yox idi . Lakin onlar hələ də torlu qişa haqqında düşünməyiblər.
  Bəs niyə kimləri tanıdığını daim yoxlayın və onların da tamamilə orijinal sənədləri var.
  - Ştirlitsi xatırlayırsan? - Elizabet ağzını açmadan dedi. (Həssas eşitmələri üçün linqvistik artikulyasiya kifayətdir) - Əfsanəyə görə, o, göydən düşmədi, çox real bir insanı əvəz etdi.
  Yuxuda Yer planeti haqqında bilikləri daha da genişlənən Draxma asanlıqla cavab verdi:
  - Von Stirlitz! Bəli, bu, əlbəttə ki, fantastikadır, amma yüz faiz alman olduğu üçün çox pula işə götürülən əsl prototip var idi.
  Sarışın casus həvəslə cavab verdi:
  - Ən yaxşı agentlər yenə də ideologiya üçün işləyənlərdir. Fədakarcasına və səmərəli kömək edirlər.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Onların sayı çox deyil. Baxmayaraq ki, Böyük Vətən Müharibəsi illərində bütün dünyada, o cümlədən faşist Almaniyasında milyonlarla insan kommunizmə inanırdı.
  Elizabet təbəssümlə qeyd etdi:
  - Müasir Rusiyanın problemi var. Potensial xaini necə cəlb etmək olar? Yalnız pul üçünsə, o zaman yanlış məlumatlara sızan tam bir pislik olacaqlar .
  Qızlar pilləkənlərlə aşağı düşdülər. Koridorlar parlaq işıqlandırılmışdı. Divarlarda plakatlar var idi. Çoxlu işçilər var, çoxu qadınlar. Əsrin müxtəlif proyeksiyalarında və tikinti layihələrində. İşçilər, bir qayda olaraq, kişilər və qaralar, kolxozçular, əksinə, qadınlar və ağlar. Çoxlu əsgər var, onların arasında təxminən bərabər sayda ağ və qaradərili var. Həm də uşaqlar! Qəribədir ki, onların əksəriyyəti artıq ağ rəngdədir və buna görə də ağılsızdır.
  Draxma özünü qəzəbli kimi göstərdi.
  uşaqları çəkirlər ?
  Öndə gedən mayor cavab verdi:
  - Bu, ənənədir. Yeni nəslin dini və milli təəssübkeşliklərdən uzaq olacağına inanılır. Ümumiyyətlə, KSA-da konstitusiyada təsbit olunmuş hüquq bərabərliyi var. Nə, bu sənə yaraşmır?
  - Bizim irqimiz kommunizmin əsas dayağıdır! - Elizabet dedi.
  - General Brumaire də ağdır! - zabit dedi. - Və mən Samboyam!
  - Bu da cüdo deməkdir! - Draxma zarafat etdi.
  Qızlar metronun yeddinci mərtəbəsində dayanıblar. Sürüşən qapılar açıldı və onlar özlərini girişdə on nəfərə yaxın adamın dayandığı bir otaqda gördülər . Hamısı iki metr hündürlükdə və kvadrat çiyinli, çox böyük uşaqlar . Onlar polkovnikləri görəndə salam verdilər.
  - Gəlin! xanım.
  Qızlar içəri girdilər.
  Qara eynək taxan və burnu qarmaqlı general Brumaire avropalıdan daha çox yapon görünürdü.
  General-mayor Vişi onun yanında sürüşdü. Bu dəfə klassik qara adam.
  Qəribədir ki, otaqda təmiz hava və gül qoxusu var idi.
  Elizabeth və Drachma köhnə hava və inləyən məhbuslarla qarşılaşacaqlarını gözləyirdilər, lakin bir az çaşqın idilər. General Brumaire yaşı on altıdan çox olmayan gənc qızı nəyəsə inandırmağa çalışırdı.
  Möhtərəm kəkələdi:
  - Zəhmət olmasa, şahzadə Diana, məntiqli ol. Özünüz üçün deyilsə, xalqınız üçün.
  Şahzadə mızıldandı:
  - Nə mənada!
  Brumaire qışqırdı:
  - Əgər siz çürümüş və əsas etibarilə bizim məhv etdiyimiz Vindzor sülaləsindən açıq şəkildə imtina edib Kommunist Partiyasına qoşulsanız, o zaman təkcə özünüzün deyil, yaxınlarınızın da həyatını xilas etmiş olarsınız.
  Qız hirsləndi:
  - Xain olmaq?
  General inandırmağa davam etdi:
  - Yox, məntiqli ol. Çoxlarının həyatını xilas edin və bunun üçün qürurunuzu azaldın.
  Şahzadə qəzəbləndi:
  - Yəhuda inanırdı ki, Məsihə xəyanət etməklə xalqına azadlıq gətirəcək. Mənə oxşar bir şey təklif edirsiniz?
  Brumaire və Vişi bir ağızdan başlarını tərpətdilər:
  - Biz sizi Allaha xəyanət etməyə çağırmırıq!
  Qız qışqırdı:
  - Kommunist olmaq xəyanət deyilmi? Axı bu apriori ateizmi nəzərdə tutur.
  Təhlükəsizlik xidmətinin generalı məntiqlə özünəməxsus şəkildə qeyd etdi:
  - Yox! Siz formal olaraq kommunist ola bilərsiniz, amma qəlbinizin dərinliklərində mömin olaraq qalırsınız. Axı biz hələ düşüncələrə baxa bilmirik.
  Şahzadə qışqırdı:
  - Uca Allaha həmd olsun.
  Brumaire nəsihətlərinə davam etdi:
  - Əslində , diqqət yetirin. Biz sizə hələ fiziki işgəncə verməmişik. Dırnaqlarının altına isti iynələr basmadılar, şoka salmadılar, turşuya batırmadılar. Heç bilirsinizmi ki, qaynar suda batırdığınız zaman hansı ağrıları yaşayırsınız?
  Artıq solğun olan qız meyit kimi oldu. O, səndələdi, amma möhkəm dayandı. Dodaqlar hələ də səsli şəkildə pıçıldayırdı:
  - Məsih naminə mən dözməyə hazıram!
  Vişi gülümsədi, gözləri yırtıcı bir ifadə aldı:
  - Yaxşı onda! Sizə əzab verməyə başlamazdan əvvəl başqalarına da işgəncə verəcəyik. Daha gözəldir. Hardan başlayaq, patron?
  - Mən qızdan düşünürəm. Yüzlərlə uşaq girovumuz var. - General diş kreslosunu göstərdi. "Onu bura qoyacağıq və huşunu itirənə qədər sağlam dişlərini qazacağıq." Sonra başqa bir qız və ya oğlan gətirəcəyik və onların qışqırıqlarından həzz alacağıq.
  - Səni qadın doğdu, ya canavar! - şahzadə pıçıldadı.
  Brumaire yanaqlarını şişirdib qışqırdı:
  - Bizi partiya və yoldaş Stalin doğuldu. Və dedi ki, uşaqlığın ədalətli qisasdan və xalq ədalətindən qoruduğuna inanmaq axmaqlıq və məsuliyyətsizlikdir!
  Göz yaşları şahzadənin yanaqlarından aşağı yuvarlandı. O, razılıq verə bilməzdi, amma başqalarının işgəncəyə məruz qalmasını izləmək onun gücündən kənarda idi.
  - Bəlkə fikirləşim. - Vaxt qazanmaq üçün dedi.
  Vişi iyrənc şəkildə gülümsədi və burun səsi ilə dedi:
  - Düşünə bilərsən, amma çox da uzun müddət deyil. Yoldaş Stalinin dediyi kimi: "Müharibədə bir saniyə min mərmidən daha dəyərlidir!"
  Sorğu davam edərkən Elizabet və Draxma səkkiz gözətçi əsgərə yaxınlaşdılar. Bu sayda nəhəng və öyrədilmiş ət parçaları zəif, kövrək, az qala uşağı silah gücü ilə qorumaq və saxlamaq üçün kifayət idi. Ancaq iki yaraşıqlı amerikalı qadın flört etməyə başlayanda və fahişəlik edərək, ləyaqətləri üçün kişiləri tutduqda , əvəzində birlikdə oynamağa başlayırlar. Bir sözlə, qızlar sinir mərkəzlərinə basaraq onları tamamilə iflic edib, sonra otağı lentə alan kameraya baxıblar. Draxma şirin bir baxışla dedi:
  - Bəli, indi ayıracağıq! Sadəcə kameranın söndürülməsini əmr edin.
  - Nə üçün? - general-leytenant Brumer soruşdu.
  - Bildiyimiz bəzi məlumatlar hətta yaxın dostlara da məlum deyil. - Draxma bəlağətli bir baxışla baxdı, sanki eyham vurdu, axmaq olma , cibinizi şəxsən doldurmaq şansınız var.
  - Belədir! - Sifariş: kameranı söndürün.
  Keşikçi əsgərlər donmuş bütlər kimi dayanıb çox da şübhə doğurmurdular.
  Elizabet hətta onları bir az sığalladı!
  Draxma şahzadə qıza tərəf döndü.
  Pəri qrafinya mehribanlıqla dedi:
  - Sakit ol, balam! Biz sizə işgəncə verməyəcəyik. Bəs siz bilmirsiniz ki, biz kommunistlər bütün insanlar üçün xoşbəxtlik istəyirik? Övladlarımız pulsuz qidalansın, təhsil alsınlar və gələcəkdə elmin köməyi ilə ölməzliyə nail olsunlar.
  Qız Diana cavab verdi:
  - Bunun üçün də uşaqlara işgəncə verirsən!
  Draxma ehtirasla davam etdi:
  - Bu məcburi qurbandır. Lakin gələcəkdə onların hamısı kommunist elminin gücü ilə diriləcək və kommunizm, xeyirxahlıq və xoşbəxtlik naminə yenidən tərbiyə olunacaqlar!
  Şahzadə ah çəkərək cavab verdi:
  - Yalnız Rəbb Allah ölüləri dirildə bilər.
  Pəri qrafinya gülümsəyərək soruşdu:
  - Necə düşünürsən, elm gücsüzdür?
  Diana çox da arxayın olmayan cavab verdi:
  - Bunlar qırmızı nağıllardır.
  Draxma ehtirasla dedi:
  - Bir vaxtlar təyyarə də, televiziya da, xüsusən də atom bombası nağıl sayılırdı, amma hər şey gerçəkləşib. Eynilə, kommunist ideyaları sizin ən vəhşi xəyallarınızı üstələyir. Siz hətta bizi gözləyən gücü təsəvvür edə bilərsiniz!
  Qız daha diqqətlə ona baxdı:
  - Və sən ağıllısan! Amma sən yenə də düşünürsən ki, cənnət Allahsız tikilə bilər.
  Qrafinya pəri acınacaqlı cavab verdi:
  - Cənnəti ancaq insan qura bilər. Qalan hər şey həqiqətən yaxşı sehrbazlar və səxavətli tanrılar haqqında bir nağıldır.
  General Brumaire onun sözünü kəsdi:
  - Bütün bunlar maraqlıdır, amma düşünürəm ki, siz mənim tapşırığımı tamamladınız və Druidlərin harada gizləndiyini, ən əsası isə onların xəzinələrini tapdınız.
  Elizabet generala yaxınlaşdı və məbədini sıxaraq qulağına pıçıldadı:
  - İndi siz Stalinin özünə hesab verəcəksiniz.
   Draxma da Vişi ilə eyni şeyi etdi və dedi:
  - İndi mən İosif Stalinəm!
  Elizabeth davam etdi:
  - Mən isə Şərəf və Hüquqlar Nazirliyinin rəhbəri Lavrenti Kissencerəm . Qızlar generallara iynə vurub, onların iradəsini tamamilə söndürüblər. Bundan sonra sərt tonda dedilər:
  - İndi bütün son əməliyyatlar barədə bizə yekun hesabat verəcəksiniz.
  Brumaire solğun oldu:
  - Saraydan xəzinələrin oğurlanmasında mən günahkar deyiləm, Fritz Game şəxsən mənə icazə verib.
  Stalin Draxmanın qarşısında qaşlarını burnunun körpüsünə çəkdi:
  - Bu kimdir, Fritz Oyunu?
  Qorxudan boğulan general cavab verdi:
  - Britaniya və Şimali Avropa Departamentinin rəisi, ordu generalı. Siz onu tanıyırsınız, yoldaş Stalin.
  Pəri qız Stalinin ləhcəsini təqlid edərək dedi:
  - Mən hər şeyi bilirəm, amma rəhbər soruşanda cavab verməlisən. Min meqatonluq döyüş başlığı olan superbombanın daşınması planları haqqında nə bildiyinizi söyləyin.
  Brumaire hıçqırdı:
  - Çox az, yoldaş Stalin. Orada hidrogen bombasının olub-olmayacağını belə bilmirdim. Sadəcə mənə dedilər ki, çox qiymətli bir yük sabah günortadan sonra Qırmızı Aristonun gizli limanına çatmalıdır. Niyə böyük miqdarda təhlükəsizlik var?
  Draxma basdı:
  - Yəni orada bomba var!?
  Yenə generalın xırıltısı:
  - Mənim bu haqda heç bir fikrim yoxdur, yoldaş Böyük Stalin. Yalnız Fritz Geim hər şeyi bilir, onun bütün ipləri və əlaqələri var.
  Pəri qız inamlı tonda və Stalinin səsinə xas olan yumşaq qafqaz ləhcəsi ilə dedi:
  - Deməli, indi ona zəng et, de ki, elə məxfi məlumat var ki, telefonlara etibar etmək olmaz, onun yanına gedək.
  Brumaire mızıldandı:
  - Yaxşı, yoldaş Stalin. - Deməliyəm ki, mənimlə gəlirsən?
  Draxma qətiyyətlə dedi:
  - Heç bir halda! Bu bir az sürpriz olmalıdır. Üstəlik, məni görmək böyük zövq deyilmi?
  General qışqırdı:
  - Əlbəttə, yoldaş Stalin.
  Elizabet Britaniya adalarının hərbi potensialı, yeni silah növləri haqqında da daxil olmaqla, Vişiyə bir sıra digər suallar verdi və müəyyən məlumatlar aldı.
  Sarışın qız Tvitter hesabında bunları yazıb:
  - Bəli, onlar da nüvə silahını sualtı qayıqlara yerləşdirib Petroqrada göndərmək istəyirlər. Düzdür, o, nə vaxt və ya onların dəqiq sayını bilmir!
  Draxma şiddətlə başını tərpətdi:
  - Dostlarımıza mütləq xəbər verəcəyik. Başqa!
  Elizabeth məlumat verdi:
  - Çox şey, amma ən çox İngiltərədə. Lakin güman edilir ki, ruslar Fransadakı qruplaşma ilə mübarizə aparmadan Britaniya adalarına enməyə başlamayacaqlar.
  Pəri qız dedi:
  -Deyəsən şanslarına o qədər də nikbin baxmırlar?
  Sarışın casus başını tərpətdi.
  - Düzdür! Lakin bu, yalnız təcavüz və nüvə terrorizmi ehtimalını artırır.
  Şahzadə onlara yaxınlaşdı:
  - Sən kimsən?
  Elizabet əminliklə dedi:
  - Dostlarınız, hazırda biz bütün dünyanı olmasa da, Avropanı xilas edəcəyik.
  Diana aydınlıq gətirdi:
  -Rus agentlərisiniz?
  Draxma qətiyyətlə dedi:
  - Biz səni buradan çıxaracağıq, amma unutmalısan ki, bizi gördün.
  Qız qışqırdı:
  - Belə parlaq şəxsiyyətlər, mümkün deyil!
  - Narahat olma, kömək edəcəyik. - Elizabet əlini onun alnına qoyub Diananı sığalladı. - Özünüzü bundan daha yaxşı və asan hiss edəcəksiniz. İndi bizi izləyəcəksiniz.
  General Brumaire təcili yardım nömrəsini yığdı və mızıldandı:
  - Şərəf və Hüquqlar Nazirliyinin general-leytenantı Maykl Brumer deyir.
  Soyuq bir səs cavab verdi:
  - Katib dinləyir!
  General əminliklə dedi:
  - Fritz Geim üçün son dərəcə vacib və gizli məlumatım var. Onu şəxsən ona təhvil vermək və üz-üzə danışmaq məsləhətdir.
  Katib cavab verdi:
  -Yaxşı, general-leytenant, mən ordu generalına müraciət edəcəm.
  Brumaire üzünü çevirdi:
  - Görürsən, məni tanıyır, qiymətləndirirlər.
  - Əsas odur ki, səni qiymətləndirirəm! - Draxma dedi.
  Hörmətli şəxs diqqət çəkdi:
  - Düzdü, yoldaş Stalin.
  Tıkıltı eşidildi və o biri tərəfdən boğuq bariton səsi eşidildi:
  - Fritz dinləyir!
  Brumaire kəkələdi:
  - Yoldaş ordu generalı. Mən sizinlə təcili görüşməliyəm. Bu o qədər vacibdir ki, telefonlara etibar edə bilməzsiniz.
  Xəttin o tərəfindəki səs həvəs ifadə etmirdi:
  - Yalan demirsən, Mayk? Məni boş yerə bezdirdinsə, mahnın bitdi. Anladın?
  General qışqırdı:
  - Mən nəyəm, heç fikrim yoxdur! - Vişi və iki mühüm şəxs mənimlə olacaq.
  Fritz nəşr etdi:
  - Yaxşı, görüşəcəklər. Yarım saatdan sonra aslan yuvasında görüşəcəm.
  Brumaire açıq şəkildə məmnun idi:
  - Əla! Bir dəqiqəyə orada olacam.
  Draxma onun burnuna vurdu və dedi:
  - Hammer, indi bu qızla birlikdə gəzəcəyik. Şəhəri tərk etmək üçün ona təcili, universal bilet yazın və sürücüsü ilə bir avtomobil verin.
  General şiddətlə başını tərpətdi:
  - Məmnuniyyətlə, yoldaş Stalin.
  Onlardan beşi çıxdı və Diana həbsxana işçisi kimi deyil, sosialist kimi geyinmişdi. Bəli, cır-cındır geymiş ayaqyalın qız deyil, üstündə dəbdəbəli paltar və hündürdaban ayaqqabılar, hətta daş-qaşlı zinət əşyaları.
  Onun görünüşü bəziləri arasında şübhə doğursa da, heç kim iki generala etiraz etməyə cürət etmirdi.
  "Buyurun, böyük yoldaşlar." Əsgərlər salam verdilər.
  Elizabet qızı maşına tərəf apardı. Brumaire sürücüyə əmr verdi.
  - Sifariş verdiyi yerə aparın.
  O, çəkmələrinin dabanlarını sıxdı:
  - Mən tabe oluram, yoldaş general.
  Diana baş əydi. O, özünü əmin hiss edirdi, sanki vəziyyətə nəzarət edirdi.
  Elizabeth başını tərpətdi:
  - Əlvida, Diana! İkinci dəfə tutulmamaq üçün diqqətli olun, tanrılar özlərini təkrarlamağı sevmirlər.
  Şahzadə aydınlıq gətirdi:
  - Həm də insanlar!
   Qızlar axmaq generallarla birlikdə canavar yuvasına doğru irəlilədilər. Onlar yüksək görünürdülər . Dəbdəbəli, zirehli, tank və Cadillac qarışığı olan xüsusi avtomobilə mindik.
  Onun səkkiz təkəri var idi və onlar yarış avtomobili kimi geniş idi, bu da ona böyük sürət və yaxşı manevr imkanı verirdi. Bununla belə, xüsusi tələsmədən maşın sürdülər. Dryad yol boyu bir-iki sual verdi.
  - Kimyəvi silahdan istifadə etməyi planlaşdırırsınız?
  Brumaire asanlıqla cavab verdi:
  - Bəli! Bu sözsüz gedir. Rusların yaxşı qaz maskaları olduğundan, biz bir neçə zəhərli maddə və hava turşusunun qarışığı olan Coffin gas -3 istifadə edirik. Dəriyə nüfuz edir və dəhşətli çibanlar əmələ gətirir. Ümumiyyətlə, dəhşətli bir maddə, yalnız rus barbarlarına qarşı.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - "Tabut" simvolik addır.
  Vişu təsdiqlədi:
  - Bunu Stalin özü icad edib. Yaxud elm adamları e- məhbuslar. Onlara işgəncə verilir, əzab çəkməmək üçün ixtiralar ortaya atırlar.
  Draxma güldü:
  - Mükəmməl sistem.
  Brumaire vəhyi paylaşdı:
  - Amma biz təklif etdik ki, Vasilevski bizim tərəfə keçsin. Bunun müqabilində bütün Polşanı verəcəyik, amma o, imtina etdi.
  Pəri qız mızıldandı:
  "Yəqin ki, anladım ki, əks halda işgəncə və ölümlə üzləşəcək".
  General hıçqırdı:
  - Mümkündür! Daha doğrusu, ruslar demişkən, əmzik emal etmək və diri yemlə balıq tutmaqdır. Və onu tutandan sonra qamçı götürürsən.
  Elizabet ona sual verdi:
  - Və bakterioloji silahlar! Hələ hazırdır?
  Vişu boğularaq deməyə başladı:
  - İnkişaf gedir! Burada çoxlu çöplərin sporları aşkar edilmişdir. Biz virusları və bakteriyaları keçirik, onları müxtəlif izotoplarla şüalandırırıq, onlara kimyəvi, üzvi və qeyri-üzvi maddələr əlavə edirik. Yəni artıq nəsə var. Belə dəhşətli viruslar yaradılır. Onlar bədən hüceyrələrinin və hemoglobinin parçalanmasına səbəb olur. Onlar məhsuldardırlar və ətraf mühitdə uzun müddət davam edirlər.Və son inkişaf "Soyuz" adlanırdı, belə bir dəhşətli basil və virus qarışığı. Siz bütün insanlığı məhv edə bilərsiniz. Ancaq qaranlıqda yaşamaqdansa, işıqda ölmək daha yaxşıdır!
  - Cərrahi diqqət mərkəzi deyil! - Draxma zarafat etdi. Soyuz nə vaxt gələcək?
  General kəkələdi:
  - Hələ hazır deyil, amma düşünürəm ki, çox yaxında istifadəyə veriləcək. Doğrudur, bu ultravirus asanlıqla nəzarətdən çıxır və qaliblər və ya məğlublar qalmaya bilər!
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Mənasız silah!
  Brumaire məntiqlə qeyd etdi:
  - Hidrogen bombasının mənası varmı? Bu sadəcə insanlığı məhv etmək üçün bir vasitədir. Qəddar bir vasitə, başına dəyənək kimi.
  Qızlar qaşlarını çatdı, Elizabet qeyd etdi:
  - Bəşəriyyət əvvəldən birləşməli, yalnız bundan sonra belə dağıdıcı silahlar yaratmalı idi.
  - Kommunizm ideyaları həmişə olduğu kimi möhkəm birləşir! - General fikir verdi. - Onların beynəlxalq mahiyyəti və ateist komponenti var ki, bu da bütün dinləri bərabər şəkildə aradan qaldırır.
  Drachma razılaşdı:
  - Düzdür! Müsəlmandan və ya yəhudidən ateist etmək xristiandan daha asandır. Bütün tanrıların varlığına şübhə etmək ehtiyacı insanın ali "mən"inə xasdır.
  - Bu, atanızın varlığına şübhə ilə yanaşmaqla eynidir. - Elizabet fərq etdi.
  Pəri qrafinya tamamilə məntiqlə etiraz etdi:
  - Əgər uşaqdan gizlənib onu taleyin rəhmətinə buraxarsa, ondan şübhələnmək günah deyil. Əgər uşaqlar kibrit və ya hidrogen bombası ilə oynayırlarsa və ata bunu görür, amma ona xəbərdarlıq belə etmək istəmirsə, belə bir ata haqqında nə demək olar.
  Sarışın terminator dedi:
  - Bəlkə o, bizə daha çox azadlıq verdi!
  Draxma məharətlə dedi:
  - Deməzdim, çünki hələ də cəhənnəm əzabı var. Ümumiyyətlə, uşaq boş bir vərəqdir, çirklənirsə, bir qayda olaraq, böyüklər günahkardır. Necə ki, insan öz pak nəfsini çirkləndirmiş, günahsızı şər mənbəyinə çevirmiş Allah övladıdır. Tanrının özü deyilsə, deməli, onun ən mükəmməl yaradılışı Lüsifer. Bəs Uca Yaradan Şərin Atasını yaratmağa cavabdeh deyilmi? Bundan əlavə, övladlarının nə qədər zəif və iradəsiz olduğunu bildiyi üçün onları pis təsirlərdən qorumalı idi. Axı, bu, valideynlər tərəfindən uşaqla zorakılıq arasında əlaqənin qarşısını almaq üçün tamamilə məntiqli bir reaksiyadır. Axı, hətta dövlət cizgi filmlərinə müsbət cəhətlər təqdim edir. Burada isə söhbət Şeytan kimi hiylə ustası - kamillik möhürü, hikmətin dolğunluğu, gözəllik tacı ilə təmasdan gedir!
  Elizabet bu söhbətdən məmnun deyildi. Onun məntiqli və eyni zamanda, demək olar ki, uşaq ağlı inandırıcılıq baxımından müqayisə edilə bilən arqumentlər tapa bilmədi. Ən axmaqlığı odur ki, o, ciddi teoloji traktatlar oxumayıb və kilsənin bu hücumlara etirazını bilmirdi. Ümumiyyətlə, o, əvvəllər xilas edilənlərdən daha çox ölənlərin olmasından utanırdı. Bunun əksi olmalıdır. Axı Yaradanın sonsuz ağlı öz meydanında şeytandan üstün olmağı mümkün etdi. Və burada bir paradoks ortaya çıxdı: ruhlar uğrunda mübarizədə Şeytan tez-tez qalib gəlir! Və bu məntiqə ziddir. Allah ancaq qəsdən itirə bilər. Bəs Uca Allah ruhlar uğrunda döyüşdə məğlub olmaq istəyirmi? Hətta Müqəddəs Kitabda deyilir ki, Allah hamını xilas etmək istəyir!
  Draxma generala daha bir neçə sual verdi və onlar Londonu tərk etdilər.
  Yan tərəfdə topları olan bir neçə güclü qala qaldı; silahlardan biri min millimetr kalibrli həqiqətən möhtəşəm idi. Aşağı dəqiqliklə baxmayaraq, iki yüz kilometrə qədər məsafədən vurdu. Elizabeth xatırladı ki, almanlarda da ruslar Böyük Fedora və ya axmaq ləqəbli oxşar "Dora" var .
  Yeddi ton mərmi atdı. Bu bahalı bir şeydir və özünü tam doğrultmayıb. Ağır bombardmançı, yəqin ki, daha yaxşıdır. Ruslar Doranı ələ keçirəndə Beriya Stalinin göstərişi ilə Britaniya adalarını və Uralın o tayından ABŞ ərazisini atəşə tuta bilən topun çoxaldılmasını əmr etdi. Bu real hekayədən bir faktdır. Düzdür, sonradan şəraşkanın alimləri hələ də onları belə bahalı layihənin faydasızlığına inandıra bildilər. Əsas problemlərdən biri partlayıcı maddələrin genişlənmə sürətinin məhdud olmasıdır. Buna görə, hətta daha uzun bir barel uzunluğu xüsusilə faydalı deyil. Və dəqiqlik zəifdir. Raketin tənzimlənməsi çox asandır. Real tarixdə Stalin, bəlkə də Hitlerə kin salmaq üçün raket texnologiyasına şübhə ilə yanaşırdı. Əgər Böyük Vətən Müharibəsindən əvvəl Stalin ağır, iri ölçülü tankları sevirdisə, Hitler isə əksinə, kiçik, lakin çevik tanklara üstünlük verirdisə, münaqişə inkişaf etdikcə zövqlər də dəyişirdi. Əgər otuz səkkizinci ildə on yeddi ton ağırlığında T-4 ağır kimi təsnif edilirdisə, qırx dördüncü ildə T-5 "B" Royal Panther artıq əlli ton ağırlığında idi və orta tank hesab olunurdu. Stalin qırx yeddi tondan daha ağır tankların istehsalını qadağan etdi . Düzdür, müharibədən sonra IS-4 altmış iki ton ağırlığında, əla qoruma ilə bir tank meydana çıxdı.
  Elizabet taleyin özünəməxsus spesifikliyi haqqında düşündü. Görkəmli ağlı ilə Rusiyanın xeyrinə xidmət etməli olan və SSRİ-ni yer üzündə ən güclü dövlətə çevirən Stalin indi düşməndir. Və dünyanın bütün ölkələrində kommunizm dağılıb, qırmızı kapitalizm Çində, Şimali Koreya isə son nəfəsini verir, Kubada qara bazar və fahişəlik çiçəklənib.
  Brr! Yenə də Amerikada sosializm kommunizmin sosial bazasının daha dar olduğu SSRİ-dən daha qanlı olmaya bilməz.
  Zirehli maşın uçuruma doğru sürüb. Meşə ilə örtülmüş, o, göründüyü kimi, kor və hamı tərəfindən tərk edilmiş dayandı. Yan tərəfdən qapı açıldı və generalın maşını içəri girdi. Orada onu xüsusi təyinatlıların əsgərləri qarşılayıblar. Sənədləri tələb etdilər. Onları diqqətlə araşdırdılar və bir neçə sual verdilər. Silahlarımı təhvil verməyə məcbur etdilər, lakin muncuqları qoyub getdilər.
  Onların qarşısında iki zabit, lakin tanınmış şəxsiyyətlərin müşayiəti ilə generallar olduğuna əmin olduqdan sonra onlara icazə verildi.
  - Sən bizə rəhbərlik edirsən!
  çatmaq üçün mühafizəçilərlə birlikdə bir neçə dəhlizdən keçməli oldu. Daxili dekorasiya demək olar ki, orta əsrlərə aiddir. Orda-burda köhnə rəsmlər, dərilər asılmışdı. Bir sıra əsərlər kifayət qədər dəyərli idi.
  - Ən yaxşı əsərlər elə burada toplanır. - Draxma dedi. - Sonra öz donuz bankına aparırlar.
  Elizabet ah çəkərək cavab verdi:
  - Hətta Jukov kubokları gizlətməklə ortaya çıxdı, adi yanki generalları haqqında nə deyə bilərik.
  Xüsusi bir otağa girdilər. Yan tərəflərdə onlarla əsgər dayanmışdı, Fritz özü isə qalın zirehli şüşə ilə örtülmüş kresloda oturmuşdu. Ordu generalının milliyyəti mübahisəli idi. Onun içində hindli, zənci və asiyalı kimi bir şey var idi. Burun uzun, demək olar ki, aquiline, gözləri hiyləgərdir. O, qaşlarının altından tabeçiliyində olanlara baxdı.
  Lakin onun baxışları daha gənc və daha yaraşıqlı qara qadını oynayan Elizabetə düşəndə o, yumşaldı.
  - Qısa saxlayın, vaxtım çox azdır.
  Draxma əvvəlcə başladı:
  - Ruslar xəbər tutdular ki, Britaniyaya hidrogen superbombası gəlmək üzrədir.
   Məqsəd Rusiya Avropasını məhv etmək və yoluxdurmaqdır.
  Fritz yaralı öküz kimi nərə çəkdi:
  -Dəlisən? Bu doğru ola bilməz!
  - Necə deyim! - Elizabet dostunu dəstəklədi. - Onda biz bunu hardan bilirik?
  Vitse-marşal qışqırdı:
  - Bu belədir! Bunu hardan bilirsiniz?
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Druidlər! Onlar qədim sehrlərə yiyələnir, fikirləri uzaqdan oxuya bilirdilər. Hər an ruslar bunu öyrənə bilər. Sonra bomba gəmisini vuracaqlar.
  - Yaxşı, o qədər də sadə deyil! Bu gəmi sualtı qayıq kimi dibinə batmağa qadirdir! - Fritz dedi. -Sənə daha çox danışmayacağam.
  Draxma gurultu ilə:
  - Port Krasnıy Ariston ciddi mühafizə altındadır.
  Fritz Heimin qara gözləri parıldadı:
  - Druidlər səhv etdilər, gəmi ümumiyyətlə bu limana gəlməməlidir. Ümumiyyətlə, onlar hər şeyə qadir deyillər. Onların izindəsən?
  Elizabeth susdu:
  - Bəli, yoldaş Oyun!
  Vitse-marşal , daha doğrusu ordu generalı qışqırdı:
  - Hamısını dərhal həbs edin!
  -Onlar teleportasiya sənətinə yiyələnirlər. - Draxma ağzını açıb güclü əzələlərini silkələdi.
  Fritz qışqırdı:
  - Nə cəfəngiyatdır!
  Elizabet əyilib:
  - Əsgərləri çıxarın və video nəzarəti söndürün. Sizə vacib bir şey demək istəyirik.
  Fritz gərginləşdi, üzündə şübhə yarandı:
  - Sən belə deyilsən?
  Sarışın qız qışqırdı:
  "Mən iyirmi ildir ki, hakimiyyət üçün işləyirəm, ilk danışımı on yaşımda yazmışam və əlavə şahidlərin nə qədər təhlükəli ola biləcəyini başa düşürəm".
  Fritz fikirləşdi ki, onsuz da buradan getmək yoxdur, dağ mühafizəçilərlə doludur. Bundan əlavə, o, həmişə həyəcan siqnalı göndərmək üçün vaxt tapacaq, məsələn, bir üzük ilə. Və niyə qorxmalıdır? Generallar, zabitlər qorxaqdırlar və girişdə silahlarını təhvil verirlər. Və ümumiyyətlə burda hamı özümüzükdür, görək qızlar nə deyir.
  Ardınca güclü bir uğultu gəldi:
  - Bütün videomüşahidələr silindi! Bizdə hər şey sadədir. Və konvoy pulsuzdur. Addım yürüşü!
  12 yaraqlı binanı tərk edib. Onlar mexaniki şəkildə hərəkət etdilər və o qədər dəhşətli şəkildə pompalandılar ki, güclü anabolik steroidlər haqqında düşüncələrə səbəb oldular.
  Draxma şüşəyə tərəf əyildi. Elizabet ona yaxınlaşdı, vaxt itirmədi. Zirehli şüşənin yapışmalarını dərhal ayırmaq üçün bir yol tapmalıyıq ki, bir-birindən ayrılsın və sonra iynəni atsın. Ümumiyyətlə, həyəcan təbili çalmamaq üçün burada hər şey dəqiqliklə edilməli idi. Fritzin vəhşicəsinə öldürülməsi gəminin hərəkətində düzəlişlərə səbəb ola bilər, bu halda hər şey yenidən başlamalı olacaq:
  Ordu generalı mızıldandı:
  - Mənə gizli məlumat deyin!
  Draxma iyrənc bir səslə başladı:
  - Druidlər Britaniya krallarının ehtiyat fondunun harada gizləndiyini bilirlər.
  - Nə? - Fritzin gözləri çıxdı. - Bu əladı .
  - Bəli, dəqiq! Orada dünyanın hər yerindən əsrlər boyu toplanmış nəhəng xəzinələr var. Müxtəlif ölkələrdən: Hindistan, Avstraliya, Kanada, Pakistan, Cənubi Afrika və Misir. - Draxma eyhamla dedi. - Fironların və Napoleon Bonapartın, türk sultanlarının, Afrika liderlərinin, Çin tanrılarının xəzinələri. İngiltərənin nə qədər ölkə və xalqı qarət etdiyini təsəvvür etmək gücündə deyil.
  Fritz onun sözünü kəsdi:
  - Bəli, bunu bilirik. Buna görə də Stalin koloniyaların istismarına və talanına son qoymaq üçün üsyan qaldırdı. Bu, ümumiyyətlə, bütün ölkələri və xalqları bərabərləşdirmək üçün onun tərəfindən gözəl bir addımdır!
  (Yoxsulluq içində) - Elizabet düşündü.
  Draxma qışqırdı:
  - İndi isə bu xəzinələri yenidən dövriyyəyə buraxmaq olar. Hətta qədim Kral Arturun tacı da var.
  Ordu generalı təəccübləndi:
  - Dəyirmi masanın cəngavərləri nağıl deyilmi!?
  - Yox! Bu reallıqdır! Biz belə gözəl bir kəşf etdik. - Draxma nəfəsini kəsərək dedi. - Bəs niyə elektrik cərəyanı və dırnaqların altındakı isti iynələr kimi sadə, mürəkkəb olmayan vasitələr sayəsində.
  Elizabet həvəslə cavab verdi:
  - Oynaqların dartılması və burulması da pis deyil. Xüsusilə bunu oğlanlar edirsə. İncə yaşda onlar o qədər çevik və hərəkətlidirlər ki, bədənlərindən fiqurları bükərək onlara işgəncə vermək xoşdur. - Elizabet danışdı, amma əlləri işləyirdi.
  - Bəli , oğlanlara işgəncə vermək də gözəldir! - Fritz qeyd etdi. "Kaş ki, indi onlara işgəncə verə bildim, amma vaxt yoxdur." Buyurun, xəzinələrin harada gizləndiyini bizə daha ətraflı deyin.
  - Sən isə bizimlə birlikdə qızlara işgəncə verəcəksən. Onların barmaqlarını isti maşa ilə qırmaq gözəldir!
  - Əlbəttə, dediyiniz kimi! - Fritz ağzını bükdü .
  - Arxaya əyil, iki generalın buna qulaq asmasını istəmirəm:
  - Bəli, hər an onlar üçün qəza təşkil edəcəm. - Fritz hədələdi. Arxamda paslanmaz.
  - Nə! Və səni dodaqlarından öp! Qəhrəmanın dodaqlarını hiss edin. - Draxma dedi.
  - Tez danış, sonra səni öpərəm!
  - Şotlandiya dağlarındadır.
  - Bəli, ünvan, daha dəqiqi heç yerdə!
  adlı dağ var . Ancaq niyə əziyyət çəkməliyik, sizə bir xəritə çəkməyi üstün tuturam.
  Draxma nəsə çəkməyə başladı və o, bunu qəsdən kiçik çapda etdi. Fritz səbirsizliyə qapıldı, ayaqları hətta tap rəqsi etdi.
  - Yaxşı, daha sürətli hərəkət edə bilməzsən!
  - Ən kiçik qeyri-dəqiqlik rəsmdən kənara çıxa bilər. - Draxma cavab verdi. - Rəsmdə hər bir detalın nə qədər vacib olduğunu bilirsiniz.
  - Yaxşı, yaxşı, çox da uzağa götürmə!
  Draxma işarə etməyə davam edərək dedi:
  - Hazır!
  Fritz rəsmə qaçdı və şəffaf zirehlərlə qarşılaşdı. O, məyus halda qolu basdı. Zireh ayrıldı və əl kağızı tutdu. Sonra qızlar Fritsi dərhal iflic edərək onun üzərində işlədilər.
  - Səninlə işimiz belə oldu! - Elizabet dedi. - Yaxşı, indi suallarımıza cavab verəcəksən!
  - Ondan soruş, yoldaş Stalin! - Brumaire gözlərini iri açaraq dedi.
  Qızlar onun başına nazik iynələrlə bir neçə iynə vurub, nəhayət, onu özünə tabe ediblər.
  - İndi sən bizimsən! Bizə hesabat verin!
  Elizabet gözlərini yumdu və soruşdu:
  - Mənə deyin, yük hansı gəmi ilə gəlməlidir min meqaton hidrogen bombası?
  - Daha doğrusu, min iki yüz meqaton var və gəmi uşaqcasına "Günəş" adlanır.
  Draxma ağır nəfəs aldı:
  - Yuxuya belə gülürlər!
  Fritz zümzümə etdi:
  - Vay, həyat belədir!
  - Hara gəlməlidir?
  - Şotlandiyanın şimalında Red Harvard limanına qədər. Bu kifayət qədər ciddi tələbdir. Oradan Danimarka sahillərinə aparılacaq. Gəmi suya batır və sualtı qayıq kimi üzməyi bacarır. Son hədəf Petroqraddır. Partlayış Rusiyanın Avropanın mərkəzindəki ən mühüm sənaye obyektlərini məhv etməlidir.
  - Yaxşı, fikir çox aydındır!
  - Bəli, yoldaş Stalin. Bu Kissincerin superbomba partlatmaq və super sunamiyə səbəb olmaq fikridir !
  - Bu, çox maraqlı fikirdir! - Draxma fərq etdi.
  Qızlar suallarını davam etdirdilər.
  - Konvoyun təhlükəsizliyi necədir?
  - Çox layiqli , iyirmi sualtı qayıq, on gəmi, onlardan yeddisi esmines, iki kreyser və bir döyüş gəmisi. Bütöv bir eskadron. Bundan əlavə, təxminən yüz qırıcı təyyarədaşıyıcıdan qorunaraq dövrə vuracaq.
  - Vay, bu kifayət qədər gücdür.
  düşmənin həddindən artıq diqqətinə səbəb ola biləcəyi düşünülürdü . Buna görə də bununla məhdudlaşmaq qərarına gəldik.
  - "Solnışko" universal gəmisi su altında gedir!
  . FƏSİL Љ 11
  Cəhənnəm imperatriçasının və şər ilahəsi Kalinin sarayında əyləncə və qladiator döyüşləri davam edirdi.
  Kral oğlan zarafatcıl Vladimir Terkin soruşmadan oxumağa başladığından, bununla da ictimaiyyətin qəzəbinə səbəb oldu.
  Troll Kralı qışqırdı:
  - Bax , oxuyursan! Onu rinqə çıxarın! Üzükə!
  İlahə Kali razılıqla başını tərpətdi:
  - Bəli, tam olaraq rinqə! Qoy mənim əziz zarafatcım gnomla özü mübarizə aparsın. Və qladiator oğlanları döyün!
  Qul qızlar çılpaq, çəhrayı dabanlarını parıldadaraq oğlanlara tərəf qaçdılar. Əllərini buruyub şallaqlamaq üçün keçilərin yanına sürüyürdülər. Gənc qullar zəif müqavimət göstərdilər.
  Keçilərə bərk-bərk bağlanmışdılar. Kölə qızlar əllərinə qamçı alıb, yeniyetmə qulların çılpaq, əzələli kürəklərinə güclə vurmağa başladılar. Qul oğlanlar dişlərini sıxıb susdular, ləyaqətlərini qorumağa çalışdılar.
  Və Vladimir Terkin gnome qarşı çıxdı. Təxminən on iki yaşında bir oğlana bənzəyirdi , yalnız üzgüçülük paltarı geyinir, başından zəngli papağı çıxarır.
  Çəkməli cırtdan bir az hündür idi, amma çəkmələrə görə idi, özü də qısa idi, çiyinləri isə sadəcə bir blok idi. Oğlanın qarşısında dayandı.
  Vladimir ətrafa baxıb soruşdu:
  - Bəlkə mənə silah verəsən?
  Tanrıça Kali gülümsədi və cavab verdi:
  - Xeyr, mənim canavarım! Bu dəfə yalın əllərinizlə döyüşəcəksiniz! Silahınız olmayacaq.
  Üzgüçülükdə olan oğlan dedi:
  - Bəs sizi kim əyləndirəcək, xanım?
  İmperator Ada əminliklə cavab verdi:
  - Düşünürəm ki, sənin ruhun məni bədənindən pis əyləndirməyəcək. Üstəlik, bilirəm ki, sizin sadə bir ruhunuz yoxdur!
  Cırtdan qışqırdı:
  - Ona qılınc ver! Silahsız uşağı öldürməkdən bezmişəm!
  Tanrıça Kali gülümsəyərək cavab verdi:
  -Ona qladiator oğlanlarından birinin qılıncını ver.
  Qul qaçdı və qul oğlanlarından birinin qılıncını Vladimirin əlinə sancdı.
  Gənc döyüşçü silahı götürdü və özünü əmin hiss etdi.
  Tanrıça Kali əmr etdi:
  - İndi mərcimizi edək, cənablar!
  Və sonra hər cür padşahlar və şahzadələr mərc etməyə başladılar. Müxtəlif növ mərclər edildi.
  Cırtdan təbəssümlə qeyd etdi:
  - Yazıq oğlan! Yaxşı, mən də səndən kiçik insanları öldürmüşəm! Var olduğunu gördüyünüz tanrılara dua edin!
  Vovka kıkırdadı və qışqırdı:
  Veda oğlanlarının tanrıları güclüdür,
  zəiflərə kömək etmirlər ...
  Müdrik gücə sadiq olsan,
  Onda şərəf və izzət üçün mübarizə aparın!
  İlahə Kali aqressiv şəkildə parlaq saçları və ağır tacı ilə başını tərpətdi:
  - Başlamaq!
  Ənənəvi qonq səsləndi - döyüş üçün siqnal. Cırtdan təbəssümlə ilk addımı atdı. Sonra belə sıx bir bədən üçün gözlənilmədən kəskin şəkildə sürətləndi. Və baltası oğlanın başına çaxdı. Vovka az nəzərə çarpan bir hərəkətlə qaçdı. Sonra onun qılıncı cırtdanın yanağına dəyib, qırmızı çuxur buraxdı. Balta yenə çaxdı, amma oğlan problemsiz yenə getdi. Və çox çevik olduğu ortaya çıxdı.
  Tamaşaçılar bəyənərək qışqırdılar.
  Troll Kralı məmnun təbəssümlə qeyd etdi:
  - Və o, sizin çox ağıllı zarafatçınızdır!
  Tanrıça Kali gülümsədi və qeyd etdi:
  - Ona görə də bu mənim zarafatımdır!
  Cırtdan baltasını yelləyərək yenidən hücuma keçməyə çalışdı. Onun hərəkətləri sürətli idi, lakin zarafatcıl oğlan daha sürətli idi. Burada uşağın çılpaq dabanı birbaşa gnomun burnuna vurdu. Zərbə hətta qanın sıçramasına və dərinin axmasına səbəb oldu.
  Cırtdan döyüşçü çirkin bir lənət söylədi. Tamaşaçılardan gülüş və cızıltı eşidildi. Bəli, bir qədər komik görünürdü. Oğlan gnomun ətrafında dolandı, ancaq onu vura bilmədi. Vladimir Terkin oxudu:
  Ölü göz -
  Əyilmiş əllər...
  Ağzına alacaqsan
  Miyopik!
  Və qılıncı lehimlənmiş metala dəydi, cırtdanı çiynindən yaraladı. Və baltasını yenidən yellədi və yenə qaçdı. Ucu uçdu...
  Tamaşaçılar sadəcə sevindilər. O, kifayət qədər səs-küy saldı.
  Bir cüt nökər oğlan İlahə Kalinin yalın ayaqlarını şiddətlə masaj etdi və bu döyüşçü sözün əsl mənasında məmnuniyyətlə qucaqladı.
  Və döyüş davam etdi. Cırtdan döyüşçü qılıncını yelləməyə davam etdi. Və aqressiv yelləncəklər edin. Və onun silahı havaya dəyməyə davam edirdi.
  Elf Şahzadə şirin bir təbəssümlə dedi:
  - Bəli, həqiqətən də doqquz dəyişənli döyüşdür.
  Elf Düşes etiraz etdi:
  - Və ya bəlkə daha çox doqquz daimi kimi. Burada birinci sinif şagirdi kimi gnomu döydülər!
  Troll Kralı razılaşaraq başını tərpətdi:
  - Bəli, belə bir şey var. Amma bu, hətta əladır !
  Vladimir Terkin həqiqətən cırtdandan daha sürətli hərəkət etdi. Və onun fonunda yöndəmsiz görünürdü. Gənc döyüşçü şövqlə dolu olduğunu hiss etdi. Vovka isə onu sevdiyi kimi götürüb böyük həvəslə oxudu:
  Mən müasir oğlanam,
  Mənim üçün kompüter ən yüksək sinifdir.
  Dəniz şiddətlə qabarsa belə,
  Faşist kirpisi bizi udmayacaq!
  
  Mən uşaq bezindən həyasızcasına döyüşçüyəm,
  O, qazanın üstündə oturmuş, lazerdən atəş edirdi...
  Çoxlu oğlanlar və qızlar var,
  kimin üçün idealdır!
  
  Uyğun bir zarafatla hər şeyi edə bilərəm
  başlarına vurun .
  Biz dünyanı son dərəcə maraqlı edəcəyik,
  Ruslar hər yerdə qalib gəlməyə öyrəşiblər!
  
  dünya müharibəsində bir uşaq oldum ,
  Canlı müharibədə çox oğlanlar ...
  Faşistlərdən bir parça edə bilərəm,
  Axı avaralıq heç də xoşuma gəlmir!
  
  Oğlan üçün , inanın, heç bir maneə yoxdur ,
  O, Krautları məğlub edə biləcək...
  Tezliklə Yer üzündə paradlar olacaq,
  Ayı qəzəbləndi və nərə çəkdi!
  
  Mən çox gözəl oğlanam ,
  Döyüşlərdə öncül oldu...
  Mənim üçün müharibə heç də çox deyil,
  Və boş yerə Fuhrer ədəbsizliyi qışqırdı!
  
  Qışdır, soyuqda ayaqyalınam,
  Dişlərimi açıb tez qaçıram.
  Qızımın qırmızı hörükləri var,
  Və düşmənə ən ölümcül hədiyyə!
  
  Faşistləri cəsarətlə döy , oğlan,
  Stalin şəxsən mənə orda əmr verdi...
  Barmaq tətiyə basır,
  qüdrətli Pələngi məhv etdim !
  
  Krautlar nə istədilər, aldılar,
  Oğlanlar məndən tam bir tabutdur .
  Oğlan çılğın millər qət etdi ,
  Nasistləri düz alnından vurmaq!
  
  İnanın heç nə bizə mane olmayacaq
  Faşist heç vaxt qalib gəlməyəcək.
  Hətta taxtda bir dəli padşah
  Hətta pis xain-parazit!
  
  Biz oğlanlar cəsur oğlanlarıq,
  Biz isə Krautları məğlub etməyə öyrəşmişik...
  Axı, hətta məktəbəqədər uşaqlar da döyüşdə cəsarətlidirlər,
  Biz həmişə imtahanlarımızı A ilə veririk!
  
  Slavlar təhqirə dözə bilməz,
  Hamımız Krautlara qarşı dağ olacağıq...
  Axı intiqam alovu qəlbimizdə yanır -
  Gəlin düşmənlərimizi polad əllə əzək!
  
  Rus tayfası nəhənglər tayfasıdır,
  pisləri parçalamağa qadirik .
  Axı xalqla ordu birdir ,
  Faşistlərə beyin vermək üçün!
  
  Biz məğlub ola bilməyəcəyik
  Yaxşı, onda özümüz də dəyərsizik.
  Qonşunuzdan bağışlanma diləyin -
  Dizindən qalx, ölkəm!
  
  Bizim raketlərimiz, təyyarələrimiz,
  Ancaq Fritsin arxasında güclü Sam dayı dayanır.
  Gələcəkdə biz ulduz gəmiləri inşa edəcəyik -
  Gəlin cəsarətlə kompüter quraq!
  
  Gücümüz asanlıqla ölçülə bilməz,
  O, qəzəbli vulkan kimidir...
  Biri boşluqda darı əkir,
  Yaxşı, qasırğa qaldıracağıq!
  
  Yer üzündə Vətəndən uca yer yoxdur,
  Bu o deməkdir ki, hər kəs döyüşçü və döyüşçüdür.
  Uşaqlar sevincdə, xoşbəxtlikdə gülürlər,
  Kədər və kədər yox olacaq - son!
  
  Berlini gəzəndə,
  Səki, oğlanların addımını təqib edir .
  Kərublar yolumuzu işıqlandırır,
  Hər kəs sehrbazdır, güclü sehrbazdır!
  Vladimir son sözündə qılıncının ucunu götürdü və onu cırtdanın gözünə dayadı. Və bu döyüşün son toxunuşu oldu. Cırtdan yıxıldı və susdu.
  Tamaşaçılar bir saniyə donub qaldılar. Və sonra onu götürdü və gurultulu alqışlara boğuldu. Həqiqətən, sərin idi. Bu əyilməz münasibət coşğuya çevrildi.
  Troll Kralı çox məmnun bir görünüşlə qeyd etdi:
  - Yaxşı, ölümcül nəticə ilə yaxşı döyüş oldu!
  İlahə Kali başını tərpətdi:
  - Yaxşı zarafatcıl, məyus etmədi! Bunun üçün ona dabanımı öpməsinə icazə verirəm. Bundan əlavə, o da yaxşı oxuduğuna görə, başa düşmədiyim bir şey haqqında, mən ona papağı üçün platin zəngi verirəm. Və ümid edirəm ki, o, məmnun olacaq!
  Və o, çılpaq, qaralmış, əzələli, zərif ayağını uzatdı.
  Zarafatcıl oğlan diz çöküb çox gözəl və eyni zamanda qanlı qadının çılpaq dabanını öpməli idi.
  Elə etdi, yaxşı, qulun aqibəti belədir. Bundan sonra onu sərt şəkildə fəxri kürsüyə göndərdilər. Və kəniz əslində ona platin zəngi verdi.
  Bu vaxt orgiya davam edirdi. Daha doğrusu, tamaşaçılar artıq çox uzun oturmuşdular və ilahə Kali onun çılpaq ayaq barmaqlarını tıkladı. Ətrafda tünd qırmızı duman peyda oldu və məhbuslar örtüldü.
  Onlar birlikdə qırmızı lotus yuxusuna düşdülər. Vladimir də özündə bir ağırlıq hiss etdi.
  Zarafatcıl oğlan lotus mövqeyində oturdu və çoxlu missiyalarından birinin qeyri-adi qanlı və eyni zamanda heyrətamiz istismarı haqqında çox canlı xatirələrə qərq oldu.
  Holoqram nəhəng, üçölçülü idi; onun üzərində qiymətli səpələnmədə parıldayan saysız-hesabsız ulduz çələngləri ilə boşluq yarandı. Və dəniz yırtıcıları şəklində sadələşdirilmiş rus ulduz gəmilərinin bərabər xətti. Vakuum aerodinamikası demək olar ki, optimal idi, lakin buna baxmayaraq, hər bir gəmi öz formalarının zərifliyi ilə diqqəti çəkən özünəməxsus şəkildə möhtəşəm idi.
  - Çıxış üçün sıraya düzün. - Kompüterin sərt, qadın səsi eşidildi. Vasilisa, Antonina və Vladimir Terkinin yerləşdiyi şirkət ilk yerə enməli idi. Əsgərlər sıraya düzülüb, desant döyüş geyimləri , silahlar, o cümlədən qraviofoton sürətləndiricisi olan hücum qumbaraları və məhvedici qumbaraatalar verilib və kapsula atılıb. Bu kiçik çınqıllar, öz növbəsində, meteorit sürüsü kimi maskalanmalı olan desant gəmilərində gizlənmişdi.
  Dzudduk planetinə enməyə qərar verildi . Qoşunlarla doymuş bu nəhəng dünya dəhşətli bir təəssürat yaratdı; altı ulduz bir anda səthi qızdırdı, əsasən səhralardan ibarət idi və yırtıcı bitkilərin olduğu narıncı cəngəlliklərdə yalnız təcrid olunmuş vahələri görmək olardı.
  - Bu planet həqiqətən də yeraltı dünyanı xatırladır. - fikirli qız Antonina dedi.
  - Cəhənnəmdən cəhənnəmə getmirlər. - Qəribədir ki, döyüş ərəfəsində Vladimir şən oldu. - Cəhənnəmlə yeraltı dünyasının fərqi ondadır ki, birinci həmişə səninlədir, ikincisi isə qala bilər!
  Cəngəllikdən əlavə, dənizlər aşağıda sıçradı; qəribə də olsa, belə yüksək temperaturda onlar qaynamadı, əksinə, dondu. Zidigir elementi suda qalınca qarışdırılır , isti olanda kristallaşmaya səbəb olur, soyuduqda isə əriyir. İsti buz, eyni zamanda, davamlı idi və qoşunlar onun üzərində asanlıqla hərəkət edə bilərdi.
  Şilo sinfinə aid desant gəmiləri bir-birinin ardınca Mars kreyserinin içindən düşdü. Onlar həqiqətən böyük atəş toplarına bənzəyirdilər. Qamma- neytrino minaaxtaran gəmiləri qabağa keçdi , onlar kosmosda və subkosmosda minaların partlamasına səbəb olan xüsusi mərmilər atdılar . Beləliklə, onlar " desant tərəf " in yolunu təmizlədilər .
  - Bu planetdə müharibə üçün lazım olan çoxlu qiymətli minerallar var, ona görə də bombardman etmək mümkün deyil. Biz bunu fırtına ilə qəbul etməli olacağıq. - Təlimatda belə izah etdilər. Hücumda insanlarla yanaşı, döyüş robotları da iştirak etməli idi, lakin top yemi bahalı kibernetik sistemlərdən daha ucuz idi. Ona görə də yad torpağı bol-bol suvararaq əsas rolu əsgərlər oynamalı idilər. Nə düşünürdülər, bəlkə də çoxları üçün bu son gün idi və sevdikləri, həyat yoldaşı, əgər varsa, uşaqları haqqında. Bəzi insanlar rütbələr və mükafatlar arzusunda idi, lakin belə insanlar, bir qayda olaraq, azlıq təşkil edir.
  Desant gəmiləri çox sıx atmosferə daxil olarkən onlara raketlər atılır və lazer şüaları səmanı işıqlandırırdı. Gərək bu maska dərəqləri aldatmayıb , yoxsa hər ehtimala qarşı atəş açıblar. Gəmi kometa kimi sürətlənərək sürətlə səthə çıxmağa çalışaraq sürət yığmağa başladı . Onun yıxılması o qədər sürətli idi ki, soyuq generatoru işə salmalı oldu, əks halda üzlük əriyəcək və bütün əsgərlər həlak olacaqdı. Belə görünürdü ki, meteorit isti plazmanın alov topunda uçur. Belə bir manevr çox riskli idi, eniş maşınının dizaynında ən kiçik bir qüsur bütün ekipajı öldürə bilər. Yanğın gücləndi, hiperplazmik burulğanlar yaxınlıqda fırlandı, sonra onlardan biri qonşu gəmini tutdu, partladı və yüzlərlə insanın necə nüvə tozuna çevrildiyi görünürdü. Keçirənlər onlara doğru uçmağa çalışsalar da, hündürlüyə çatanda artıq gec idi. Eniş etməzdən əvvəl mini-ulduz gəmiləri buz dalğasını buraxaraq, dondurulmuş raketlərdən bir yaylım atəşi açdılar. Okean dərhal əridi və desant gəmiləri kapsulları buraxdı.
  Əyləc əvvəlcə anti-qravitasiya sahələri, sonra isə su ilə bir qədər yumşaldıldı. Paraşütçülər, güclü sarsıntılara baxmayaraq, xarici sakitliyi qorudular, meqamaqnit sıxaclar formalaşmalarını etibarlı şəkildə saxladılar.
  Vladimir Terkin ağılla qravitasiya ötürücü vasitəsilə dedi.
  - Görürsünüz, keçdik, bir dənə də olsun raket bizə dəymədi.
  - Üstəlik, birinci yerə endik. - Vasilisa zəif gizli qürurla cavab verdi.
  Göy gurultulu bir səs əsaslandırmanı dayandırdı:
  - Hamınız çıxın, hücuma başlayın.
  Hər kapsulda bir şirkət var idi və həmişə olduğu kimi, klutzelər var idi . Bir əsgər üzünü aşağı sala bilmədi, ona görə də üzü açıq halda çölə atıldı. Əvvəlcə buzlu suya düşdü, sonra zəhərli kükürd atmosferinə atıldı.
  Qalan döyüşçülər və döyüşçülər insidentsiz olaraq kapsuldan uçdular. Rota komandiri, baş leytenant Stanislav Lapot heç nə hiss etmirdi, o, artıq döyüşdə kifayət qədər təcrübəli idi və bir az daha hiyləgər olsaydı və rəislərinə qarşı o qədər də təkəbbür göstərməsəydi, ən azı bir nəfərin çiyin qayışlarını taxardı. polkovnik. Beləliklə, o, bir robot kimi, alovlu kompüter qolbaqından istifadə edərək vaxtı izlədi, gəminin pilotuna sorğu göndərdi və paraşütçülərini izlədi.
  Bununla belə, komandir gözünün ucu və şüurunun bir hissəsi ilə qeyd edə bildi ki, Semeon Markov yerə enməzdən əvvəl tələsik dəniz yosundan daha güclü bir şey götürdü və onun yanında oturan Maksim Poltaranin cazibədar bir şey gizlətdi. zirehli boşqabın altında uzaq Minotavr qalaktikasından gətirilən amulet.
  Lapotun boynunda kiçik , onsuz da çox ləkələnmiş, gümüş xaç var idi; İsanın surəti bir neçə uzun əsrlər ərzində artıq tamamilə silinmişdi.
  Buradakı əsgərlər cavan idi, bəzilərinin bığları güclə idi, qızlar çox idi, biri əsəbi halda titrəyir, biri namaz qılıb özünü ötürdü. Üçüncü oğlan isə ona güldü.
  -Yaxşı, sən qaranlıqçısan, əlinlə şeytan qovursan.
  Cavabında o, pis bir söz dedi :
  - Və cin artıq səni qovub! Görün necə qabardır!
  Qarşıdan gələn dəhşətin bu ağrılı uzun anında naməlumun kənarında dayanan insanların bütün həyatı uyğun gəlir.
  Yalnız bu kiçik meymun Vladimir Terkin şən gülür və gülümsəyir , sanki döyüşə yox, tətilə gedir. Yaxşı, az qala uşaq olan kəşfiyyatçıdan nə götürmək olar. Və onun yanında oturan bu iki savadlı gənc qız , bunu göstərməsələr də, ciddidirlər, açıq-aydın qorxurlar. Döyüşçülərin nazik, bucaqlı, lakin zərif, çox sürətli olması yaxşıdır, çox güman ki, on altı dövrə çağırmaq üçün minimum tələblərə sahib deyillər.
  Əvvəllər on səkkiz yaşında hərbi xidmətə çağırılırdılar, lakin bəzi ağıllı oğlan kəşf etdi ki, daha erkən yaşda əsgərlər hərbi savadı daha tez və daha yaxşı öyrənirlər. On altıda onlar hələ uşaqdırlar, qadınlar da xidmət edir, xüsusi qadın şirkətləri və hətta bölmələri olan korpuslar var, onlar oğlanlardan daha yazıqdırlar . Burada hələ də oğlanlar qızlardan üç dəfə çoxdur.
  O, Laptya qadın şirkətinə komandanlıq etməli idi, yox, qadınlarla məşğul olmaq kişilərdən daha çətindir, baxmayaraq ki, onlar layiqli döyüşürlər, onlar olduqca şıltaqdırlar. Əgər onun iradəsi olsaydı, o, köhnə günlərdə olduğu kimi, qadınlara döyüşməyi qadağan edərdi, bu, onların əlinə və çiyinlərinə aid deyil.
  Yuxarıdan başqa bir göy gurultusu gəldi, başqa bir eniş gəmisi partladı, Stanislav Lapot son dərəcə sərt şəkildə əmr etdi:
  "Hamı buzun altında üzün, səthə tullanmayın, biz ancaq sahilə yaxın çıxacağıq."
  Kapsul elə açıldı ki, bütün şirkət dərhal özünü suyun içində tapdı.
  Vladimir Terkin özünü yavaş çəkiliş filmində hiss edirdi, hər şey ona qeyri-real görünürdü. Antonina və Vasilisa heç də yaxşı hiss etmirdi, gözəl qızlar əsəbiləşirdilər . Onlar sanki kənardan hiss edirdilər, sanki bütün bunlar onlara deyil, başqasına baş verir. Ürəkləri bir ağızdan güclü döyünür, deyəsən, bir-birlərinin fikirlərini oxuya bilirlər.
  - Saxla! - Skaut Vladimir təcrübəli ulduz gözətçisi kimi qışqırdı. - Döyüş zamanı biz uçan üçlük yaradaraq, arxamızı örtəcəyik.
  Suyun altında əsgərlər rəvan hərəkət etdilər, sonra çevik döyüş geyimləri rasional forma aldı, foton -qravitasiya mühərrikləri tam gücü ilə işə salındı və desant şirkəti fırtınaya qaçdı.
  Komandirin səsi anlaşılmaz idi; görünür, su axınları güclü səslər yaradırdı və ya ola bilsin ki, daraqlar qravitasiya müdaxiləsini yaradan cihazları işə salıb .
  - Cazibə mayakına diqqət yetirin , geri qalmayın və mövqeyinizi pozmayın; qalxmaq lazım olanda əlavə siqnal göndərəcəyəm.
  - Dalğıc. - Vladimir Terkin dişlərini açaraq dedi - Kapitan Nemonunki kimidir.
  - Bu çox qədim kitabdır. - Antonina ah çəkdi. - Keçmişə uçmaq yaxşı olardı, Yer hələ bütöv və çiçəklənən bir planet idi. Orada nə qədər gözəl təbiət var idi, amma indi hər şey məhv edilib, yalnız kraterlər və radioaktiv səhralar qalıb.
  Mavi saçlı gözəl Vasilisa ağır ah çəkərək dedi:
  - Bir dəfə bir veriliş gördüm, Yer kürəsində hələ də o qədər yüksək radiasiya var ki, xüsusi kostyumsuz olmaq mümkün deyil . Düzdür, onlar planeti bərpa etməyə söz verirlər, texnologiyalar artıq işlənib hazırlanıb.
  - Yaxşı, bu müharibədən sonradır. Bütün bunlar çox bahadır və belə ümumi qarışıqlıq zamanı hər qəpik sayılır. - Antonina fikrini tamamladı.
  - Kədərlənməyin qızlar, biz hələ də ana torpağımızda gəzəcəyik. Belə də olacaq, qızlar. - Zarafatla, elə bil özü də xeyli yaşlı idi, Vladimir partnyorlarına sataşdı.
  - Qarşıda minalar var. - Lapot əmr etdi. - Pyrr-6 radiasiyasını yandırın və kömək etməsi üçün dua edin.
  Pyrrhusun radiasiyası mini-məhv ittihamları ilə əksər kiçik piyada əleyhinə minaların parametrlərini pozdu, lakin hamısı deyil və həmişə deyil, buna görə də burada da şansa güvənməli oldunuz.
  Onların şirkətindən iki oğlanın bəxti gətirmədi, sanki yırtıcı piranhalar toyuq yumurtası boyda kiçik ittihamlarla onlara hücum edərək oğlanları partladıblar. Hətta uzaqdan belə sarsıntı hiss olunurdu.
  - Cəmi iki, o qədər də pis deyil, ən pisini gözləyirdim. - Lapot mızıldandı.
  Vladimirin arxasınca bir anda üç mina gəldi, amma oğlan ikisini vurdu və Vasilisa digərini kəsdi; isti şüalardan dərhal ox formalı buz parçaları əmələ gəldi.
   Döyüşçü qız söydü:
  - Özünüzə bəla cəlb edirsiniz.
  - Ancaq hər şey düzəldi, üzməkdən yoruldum, döyüşə getməyi üstün tuturam. - Vladimir Terkin hətta səbirsizlikdən titrədi.
  Qız əlinin kənarını boğazında gəzdirdi:
  - Xəstələnənə qədər çəkəcəyik.
  Nəhayət, sahilə çatdılar, qranitdən, kvarsdan və Qrustira , Meffoblok , Tikikaka , Scatarra kimi daha sərt və davamlı elementlərdən ibarət möhkəm, möhkəm qayalar idi .
  - Gəlin səthə çıxaq! - Lapot qışqırdı.
  Donmuş qumbaralar buzun içinə uçdu, qalın sərt səthi dişlədi, sonra ilan kimi qıvrılaraq paraşütçülər atılmağa başladılar.
  Vladimir Terkin ilk yarılanlardan biri oldu və demək olar ki, dərhal onları plazma duşu qarşıladı. Oğlan cavab olaraq iki əli ilə eyni anda atəş açıb. Gözünün ucu ilə bir neçə zərbə alan əsgərlərdən birinin necə yıxıldığını, başı, qolları və sinəsinin bir hissəsinin geri uçduğunu, ayaqlarının yerdə dayandığını görüb.
   Bir məhvedici qumbara Vladimirə dəydi , cazibə dalğası onu ayağa yıxdı, lakin oğlan dərhal yerindən sıçrayaraq öz zərbəsini atdı. Nə isə qışqırdı və iki Dərəg ayrıldı. Sonra Vladimir yenidən vuruldu, amma yəqin yaxşı bucaq altında idi və terminator oğlan müqavimət göstərməyi bacardı.
  Daha ehtiyatlı, yubkalı gürzə, Antonina yerə əyildi, onlar artıq buzdan ayrıldılar və ətrafa baxdılar. Çox işıq var idi, dözülməz dərəcədə parlaq, rəngarəng idi və sanki bütün səthi su basdı.
  Rus zirehli əsgərləri üç böyük anqar arasında qaçan dəraqalara və bir neçə böyük robota şiddətli atəş açıblar.
  Aydın idi ki, rus döyüşçüləri taktiki sürprizə nail ola bildilər, düşmənin müdafiəsi tələsik, yəni çox zəif təşkil edildi. Cavab atəşi olduqca xaotik idi, lakin yaşından artıq ağıllı olan ağıllı gənc Daragasın uyuşmasının tezliklə keçəcəyini və sonra ağcaqayın kimi tanrıların cəzalandırıcı qılıncının öhdəsindən gəlməli olacağını başa düşdü .
  Yaxşı ki, yaxınlaşdılar və buna görə də ağır hiperplazma artilleriyası səssizdir, əks halda onlar üçün bir rus hamamı olardı.
  Yanmış buzun altından kapsul qalxdı, hərarət elə idi ki, qəribə suyun üzərində bir anda tor yarandı və onu qırmaq lazım idi. Pilot tir və iynəli pulemyotlardan atəş açaraq, çoxsaylı daraqları məhv edib. Robotlardan biri ağır hiperplazmik qurğudan - ultrafoton yanğınsöndürmə sistemindən kəsilib. İki məhvedici raket gurultu ilə partladı və güc sahəsini qismən vurdu, demək olar ki, sağ mühərriki əhatə etdi.
  Təcrübəli pilot dərhal hücum xəttini tərk edib. Bununla belə , mexaniki canavarlar atəş açmağa davam etdi, rus paraşütçülərinin zərbəsi yuxarıya doğru atıldı və partlayışın episentrinə daha yaxın olanlar noxud kimi yerlə yuvarlanaraq, ümidsizcə tutmağa çalışırdılar .
  məşqdə yaxşı məşq olmuşdular , məharətlə sürəti azaldırlar və dərhal təbii örtük taparaq mövqelərini tuturlar.
  Bir-birinin ardınca yeni kapsullar meydana çıxdı, onlar hücum təyyarəsi rolunu oynadılar, yer örtüyü və gələn bütün Dagları məhv etdilər .
  Tezliklə onlardan biri ciddi ziyan gördü və mavi alovla yanaraq oturmağa məcbur oldu.
  Antonina yeni qumbara ataraq atəşi artırdı, Vasilisa isə qumbaraatana tuş gələn əsgərin ayağa qalxmasına kömək etdi. Qəribədir ki, bu, Sultanın üç dostundan biri idi, lakin gənc döyüşçü buna əhəmiyyət vermədi. İri oğlan özünə stimullaşdırıcı iynə vurduqdan sonra tez özünə gəldi, pıçıldadı.
  - Xalqımız irəliləyir, basmaq vaxtıdır!
  zəncirləri öldürərək irəli getdilər.
  Zirehli kolossi arxasında gizlənən on bölmə bir anda düşmənə hücum etdi. İtkiləri nisbətən az olsa da, düşməni darmadağın edə bildilər, bəzi yerlərdə isə əlbəyaxa döyüşə keçdilər, üç ön anqar təmizləndi.
  Tezliklə ən yaxın anqara yaxınlaşmalar tamamilə desant qüvvələrinin nəzarətinə keçdi . İçərisində xeyli miqdarda hərbi texnika, robotlar və uçan tanklar var idi. Tələsik içəri daxil olan rus əsgərləri yerindən tərpənənlərə və atəş açmağa cəhd edənlərə məhvedici qumbaralar atdılar və quruluşun havalandırma dəliklərindən qırmızı-bənövşəyi ağır kükürd-oksigen tüstüsü töküldü.
  Anqarı aşaraq desantçılar bazanın mərkəzi hissəsinə qaçdılar. Uğur üzərində dayanmaq lazım idi, xüsusən də düşmənin hücum təyyarələri bu dəfə yenidən havada peyda oldu və onlar ciddi problemlər yarada bilərdi.
  cazibə yastığı üzərində uçdu , döyüş davam edərsə, cazibə radiosundan istifadə edərək yalnız bir əsgər tərəfindən idarə olunurdu . Əsas qüvvələr yanan anqarla hələ də toxunulmamış anqar arasında dayandı. Düşmən rus ordusunun gözlənilməz sualtı manevrindən yaranan çaşqınlıqdan qurtulmuş kimi görünürdü və iki sıra anqar arasında olan xətt boyu güclü atəşə tutdu.
   Nəticədə Vladimir, Antonina, Vasilisa və anbarların üçüncü sırasına çatmağı bacaran dəstənin əhəmiyyətli bir hissəsi özlərini kəsdilər. Əsgər xəncər atəşini yerə basdı. Yalnız çılğın Vladimir özünü sehrə məruz qoyduğuna inanırmış kimi şeytan kimi yerindən sıçradı və qumbara atdı. Güclü robot məhv edildi və başı yüz metr uçdu.
  Əsgərlər bu cür cəsarətdən təəccübləndilər, güldülər, lakin bu anda onların üstünə hədəf raketləri düşdü. Bu, artıq gülməli məsələ deyildi; biz pozucu radiasiyanı tam gücdə işə salmalı və silahın kor-koranə atəş açacağını gözləməli idik. Hücumun ağır yükünü on üçüncü şirkət öz üzərinə götürdü. Onun əsgərləri davamlı olaraq raketlərlə vurulurdu, lakin dərhal öldürülməyənlər ayağa qalxıb yaxınlaşmaları əhatə edərək atəş açmağı bacardılar.
  Stanislav Lapot başa düşürdü ki, belə bir şəraitdə özünün ölümü və bütün şirkətin məhvi zaman məsələsidir və son dərəcə qısadır.
  "Biz məhv edilməmişdən əvvəl təcili olaraq çıxış yolu axtarmalıyıq."
  - Nə edəcəyimi bilirəm. - Antonina qravitasiya ötürücüsünə qışqırdı .
  Bunlardan heç xoşu gəlməyən Lapot, öz fikrincə, bacı, vunderkind qızlar, narazılıqla qışqırdı:
  - Bu sizsiniz, professor? Yaxşı, öyrənilmiş beyninizin sizə dediklərini tez deyin, əks halda hamımız batırılacağıq.
  barium qabığının partlaması nəticəsində ayağından uçub . Qızın yalın ayaqları partlayışdan və həddindən artıq temperaturdan qızarmışdı, çoxlu kəsiklərlə örtülmüşdü. Əzilmiş əzalarını ovuşduran qız hönkürdü:
  - Biz anqarın qalın divarını partlatmalıyıq və bütün şirkət onun içinə enməlidir.
  Lapot səndələ şübhə ilə cavab verdi:
  - Bəs orada dərələr olsa?
  Dabanında şişmiş blisterə bərpaedici məhlul damcılayan qız qışqırdı:
  - Onları öldürəcəyik, dolama dəhlizlərdə daha davamlı xəncər atəşi apara bilməyəcəklər və şansımız olacaq.
  Səsini yumşaldan komandir razılaşdı:
  - Deyəsən, sövdələşmə təklif edirsiniz, ona görə də bunu edəcəyik.
  məhv bombası yerləşdirdikdən sonra şirkət istehkamçıları uzaq məsafəyə çəkildilər; güc sahəsi titrədiyi üçün kifayət qədər partlayıcı olmaya bilərdi. Lakin girişə keçmək intihar idi.
  Partlayış gurlayanda divar aralandı və geniş otağın konturları göründü. Qabaqcıl paraşütçülər hiperplazma başlatma qurğusundan atəş açdılar , bir neçə robot partladı.
  "Qumbara atın!" Lapot əmr etdi.
  Döşəmədə qutu yığınları arasında dalğa qumbaraları tullanır və zirvə kimi fırlanır, avadanlıqları kor edir və robotların işini sabitləşdirirdi. Lakin maşınların əksəriyyəti döyüş vəziyyətində deyildi. Əsgərlər dumanda kirpi kimi hərəkət etdilər, lakin buna baxmayaraq robotları sıradan çıxara bildilər. Otaq tüstü ilə dolu idi və naviqasiya etmək üçün matris bələdçisini işə salmalı olduq. Bizim siluetlərimiz kompüter, düşmənlər və nəfəs alan və hərəkət edən hər şey tərəfindən dərhal yaşıl rəngə boyandı .
  Vladimir Terkin barmaqlarından məharətlə istifadə edərək, şimpanze kimi zirehli qutu yığınlarının başına çıxdı; yuxarıdan hər şey mükəmməl görünürdü və koordinasiyalı atəş açmaq mümkün idi.
  Qarşıda altı plazma topu sürünən bir canavar var, onun atəş açdığı, güc sahəsini bir az açdığı anı təxmin etməli və ona qumbara atmalısan. Burada saniyənin yüzdə biri qərar verir.
  Və sanki Allah günahsız uşağı qoruyur, ya da oğlanda yüksək inkişaf etmiş intuisiya var, amma o, mütləq kibernetik mərkəzə dəyir və on beş metr uzunluğundakı koloss parça-parça olur.
  İndi paraşütçüləri saxlamaq mümkün deyil, onlar darağaları və robotları əzərək döyən qoç kimi hərəkət edirlər.
  - Onu necə vurduğumu gördün! - Vladimir qışqırır. - Mən əsl super döyüşçüyəm !
  Ayaqyalın, ayaqları sınıq qız cavab verdi:
  - Yaxşı, balaca dostumuz, amma hələlik sağ qalmalıyıq.
   Qeyri-adi böyük bir dağ Antoninanı qarşılamağa qaçdı ; o, ağcaqayın qollarını açdı, sanki onu tutmaq və ya bəlkə də əsir götürmək istəyirdi.
  Hər iki qız onu tirli silahlarla vurdu, düşmən tərəfə uçdu və pulemyotu qravito -titan döşəməyə atladı. Onlar yaxından atəş açdıqları üçün döyüş paltarı deşildi və darag daha yerindən tərpənmədi.
  Paraşütçülər və paraşütçülər girişi yarıblar.
  - Davam et, indi siçan tələsindən çıxacağıq. - Oral Lapot.
  "Düşünürəm ki, orada bizi pusqu gözləyir, döyüşçülərin ətrafa getməsinə icazə vermək daha yaxşıdır." - Vasilisa təklif etdi.
  - Komandir mənəm, qərar verirəm. - Lapot çırtıldadı.
  Ancaq bu anda qalın, enli şüalar vurdu və dörd rus qırıcısı dərhal parçalandı; ən azı meqa məhvedici nasosu olan ağır lazer toplarının işə salındığı aydın idi.
  -Siz bizim hamımızın məhv olmasını istəyirsiniz. Odur ki, ora özünüz çatın . - ayaqyalın Antonina qışqırdı.
  -Yaxşı, gedək. - Lapot könülsüz razılaşdı.
  Əsgərlər ya düşməni aldatmaq, ya da onun arxasına keçmək ümidi ilə yığınların arasından anqarın o biri tərəfinə getməyə başladılar.
  Sonra ayaqyalın və ayağı sınmış Antonina təcili çıxışın gizli qapısını hiss etdi.
  "Hamımızın çıxa biləcəyimiz yer budur." Kiber kodu sındırmağa çalışacağam.
  Naəlaclıqla cavab atəşi açan Lapot mızıldandı:
  ilişib qalacağıq .
  Daroq İmperiyasının əsgərləri artıq qapıdan içəri girirdilər , içəri girdilər, lakin rus əsgərləri onları atəşlə qarşıladı və qan içində boğulmağa məcbur etdi.
  Gənclərdən biri çarəsizcə qışqırdı:
  - Daha tez, daha sürətli, birdən top çəkib bomba atırlar.
  Vasilisa sakitcə cavab verdi:
  - Darağalar acgözdür və burada çoxlu yaxşı şeylər saxlanılır. Onu qollarından itələməmək daha yaxşıdır və Antoninaya kömək etsinlər.
  İkisi arasında işlər daha sürətlə getdi və bir dəqiqə sonra qapı açıldı.
  - Bu, daha yaxşıdır. İndi çıxaq.
  Onların qabağında əsgərlər bir cazibə qülləsi ilə qarşılaşdılar . Yuxarı qalxdıqdan sonra onlar boş yerə atəş açmağa davam edən raket adamlarının ən arxa tərəfində tapdılar.
  Heyətin digər hissəsi qutulardan istifadə edərək qonşu damın üstünə çıxıb. Stanislav Lapot əmr etdi:
  - Öldürmək üçün maksimum atəş.
  Onların altından bütöv bir dəniz, yüzlərlə düşmən darağı sıçradı. Ayağa qalxaraq şüa atıcılarını hədəfə alan əsgərlər bütün nifrətlərini düşmənin üzərinə atdılar.
  Düşmən məəttəl qalmış və məyus olmuşdu, atəşin haradan gəldiyini dərhal anlamadıqları üçün havada bombardmanlarını gücləndirdilər. Qəribədir ki, robotlar bunu ilk anladılar və gec-tez atəş açmağa başladılar. Lakin onlara birdən-birə üç tərəfdən hücum edilib və üstəlik, ruslar anbarda ələ keçirdiyi "Dərəğa" reaktiv yaylım atəşi sistemlərindən istifadə ediblər.
  Onların istifadəsinin təsiri güclü oldu, o cümlədən Daragasın güc sahələri belə bir intensivliyin atəşinə uyğunlaşdırılmadığı üçün, əlavə olaraq, öz silahlarından müdafiə etmək həmişə daha çətindir.
  Vladimir Terkin xüsusilə cəsarətlə seçildi, oğlan öz toxunulmazlığına inanırdı .
  - Gizlən, balaca şeytan! - Antonina qışqırdı. Bəs haradadır?
  - Rus döyüşçüsü ölümdən qorxmamalıdır! - çarəsiz qalan döyüşçü uşaq cavab verdi.
  Ayaqlı şeytan məntiqlə cavab verdi:
  - Yalnız şıltaqlar heç nədən qorxmamalıdır, amma əsgər sağ qalmağı bacarmalıdır.
  Vladimir əziyyət çəkdi:
  - Əsgər, ilk növbədə, cəsur olmalıdır, amma şalvarını sikirsən.
  Qız sərt cavab verdi:
  - Bax, incisən, səni müalicə etməyəcəyik.
  Terkin gülərək dilini çıxarıb:
  - Məni öldürə bilərlər, amma mən şikəst olmayacağam, tibb çox irəli getdi.
   Daha bir dəqiqədən sonra Daragasın bütöv bir alayı öldürüldü və əsgərlər yeri şumlayaraq növbəti anqara keçdilər və burada sadəcə müdafiəçilərin arxasına keçdilər.
  Anqarın içərisində bir neçə tank var idi, ona görə də onları sökmək üçün əlimizdən gələni etməli olduq. Yeni anqar məhv edildi, əsgərlər yerdən yerə qaçdılar və kosmosda eyni dərəcədə şiddətli döyüş getdi.
  Bazanın digər sektorunda atəş xəttini keçə bilməyən və dəstənin bir hissəsi ilə əlaqə saxlaya bilməyən üç taqım ilkin mövqelərinə çəkilərək yenidən toplanmağa başladı.
  Sonra onlar anbarları dağıtmaq məqsədi ilə növbəti anqarlar xətti ilə hərəkət etdilər. Onlara kömək edilməli idi və tez qaçaraq bir-birini örtərək paraşütçülər köməyə qaçdılar. Ancaq birdən onları böyük bir Daragas briqadası və Chembur irqinin muzdluları cinahda vurdular; bunlar beş metr hündürlüyə qədər həqiqi canavarlar idi, robotların müşayiəti ilə hərəkət etdilər.
  - Təəccüblüdür ki, əvvəllər belə nəhəngi görməmişik. - Vladimir Terkin dedi.
  - Görünür, onları pusquda saxlayıblar. - Antonina əsaslandırdı.
  Onlar qorxulu şəkildə Daragların sıralarından yuxarı qalxdılar və plazma toplarının uzun lülələrini uzadaraq qaçan paraşütçüləri kifayət qədər dəqiqliklə vurdular . Mərmilər güclü idi və bir zərbə əsgəri buxarlamaq üçün kifayət idi, baxmayaraq ki, atəş sürəti şüa silahlarından daha zəif idi, lakin kompüter onlara nişan almağa kömək etdi.
  Rus qoşunları ikiyə, sonra üçə bölünərək bir-birindən qoparaq üstün düşmən qüvvələri ilə vuruşdular.
  Љ-li şirkətin manevrini təkrarladı. Amma məsələ burasındadır ki, əvvəldən onların sayı daha çox idi və onlar dəymiş ziyanı ödəyə bilərdilər, lakin özlərindən ayrılan ruslar bunu bacarmadılar .
  Üçüncü anqarlar xəttində vəziyyət tamamilə kritikləşib . Ölən əsgərlərin sayı artdı və robotlar Chemburs ilə birlikdə arxa tərəfə keçdilər.
  Vladimir Terkin belə ağır şəraitdə belə ruhdan düşmədi, super robotlardan birini qumbaraatanla partlatmaqla yaxalaya bildi, digər uşaqlar isə geri qalmayıblar. Bu zaman Stanislav Lapot ağır yaralandı, hiperplazma mərmisi döyüş geyiminə dəydi , qolunu çiyinlərinə qədər qopardı. Baş leytenant ağrı şokundan huşunu itirib.
  Və yalnız döyüş kostyumunun fərdi hissələri vaxtında sıxışdıra bilməsi bizə depressurizasiyadan ölümdən qaçmağa imkan verdi.
   Darağalar, ümumiyyətlə, çox cəsarətli oldular və yaxınlaşaraq əlbəyaxa döyüşə gəldilər. Onlar bərk mexaniki lazerlərdən hazırlanmış süngülərdən istifadə edirdilər, onlar döyüş kostyumunu deşməyə və hücumçunu parçalamağa qadirdirlər . Zahirən, çox böyük olmayan oğlanlar və kiçik Vladimir Terkin çox məharətlə döyüşürdülər və digər əsgərlər onlardan heç də aşağı deyildilər. Bununla belə, Daraglar sayca götürüldü, onların yoldaşları oğlanların yanına düşdü, dirəyə vuruldu və məhv edildi; dəstənin ancaq üçdə biri sağ qaldı.
  Bu vəziyyətdə olan robotlar öz əsgərlərini vurmaqdan qorxaraq atəşi dayandırdılar və Çemburlar həm özlərinə, həm də başqalarına atəş açıblar . Daraqların komandiri Niduraşkov belə düşünülməmiş hərəkətin qurbanı oldu . Maple , bundan sonra əsəbiləşdi və cavab atəşi açdı, tezliklə zibillik başladı. Bundan istifadə edən ruslar hücuma keçdilər, bunun sağ qalmaq üçün yeganə şans olduğunu qəzəblə anlayaraq döyüşdülər. Darağalar əlbəyaxa döyüş sənətində daha az təlim görmüşdülər və üstəlik, diqqətlərini Çemburlara vermişdilər .
  Tezliklə bütün sahə Dərağa cəsədləri ilə səpələndi.
  - Robotlar məhv edilə bilər. - Komandirin ölümü qarşısında komandanı Antonina öz üzərinə götürdü. - Yaxın məsafəyə qədər qaçın və dost atəşinizi bir avtomobildə cəmləyin. Aşağı nöqtəni birlikdə vursanız, heç bir canavar sağ qalmayacaq.
  - Bunu sənə ilk göstərən mən olacağam! - Vladimir Terkin qışqırdı.
  Konsentrat atəş rol oynadı, bir-birinin ardınca qatil robotlar uğursuz oldu. Onlardan biri onu plazma ilə vurmağa müvəffəq olub, az qala Terkinə dəyəcək, amma şanslı oğlan yenə sağ qalıb.
  - Karabas Barabası tuta bilməzsən ! - Və burnunu düzəltdi, eyni zamanda indi həssas qarnına qumbara atdı.
  Darağalar nəhayət məğlub olduqdan sonra dəstənin qalıqları qalan rus dəstələrinə hücum edən əsas qüvvələrin arxasına keçdi.
  Daha da güclü Skelet - 10 robot Daragas tərəfdən döyüşə çıxdı.Onlar yaxşı qurulmuş sxem üzrə hərəkət edərək, xaos gətirən böyük raketləri atəşə tutdular, böyük kraterləri sıradan çıxardılar, sonra yaxınlaşdılar, plazma toplarından istifadə etdilər və şüa atıcılar .
  - Vay, nə nəhənglər. - Vladimir qeyd etdi . "Onları hətta cəmlənmiş atəşlə məhv etmək çətin olacaq."
  Yanmış, çılpaq ayaqlarını təpikləyən Antonina arxayınlıqla etiraz etdi:
  qarnının altına bir dəstə məhvedici qumbara atacaq .
  Terkin həmişə olduğu kimi hamıdan öndədir:
  - Mən olacam.
  Sandallı qız hirsləndi:
  - Niyə edirsən?
  Vladimir Terkin əsaslı şəkildə qeyd etdi:
  - Mən ən kiçikəm və gözə dəymədən gizlicə girmək mənim üçün daha asan olacaq.
  Qız çılpaq ayağı ilə oğlanı dürtdü:
  - Onda hərəkətə keç.
  Vladimir Terkin böyük kraterlərdən və çoxlu cəsədlərdən, eləcə də torpağın yanmasından istifadə edərək, həqiqətən də gözə dəymədən keçə bilib. Güc sahəsinin həddindən artıq yüklənmədən qığılcım aldığı andan istifadə edərək, o, bütün dəstə atdı. Nəhəng "İblisin Skeletləri" partladı, parçalandı, bəziləri tam dağılmadan çirkin heykəllər kimi dondu.
  Belə bir əməliyyatla, bir dəstəni dəqiq atmaq üçün kifayət qədər bacarıq, eləcə də təhlükə hissi olmalıdır. Əvvəlcə nəhəng nəhənglərin dağılmasına əhəmiyyət verməyən dərəqalar, sonra nəyinsə səhv olduğunu anlayıb arxadan atəş açmağa başladılar. Ancaq Vladimirin qəyyum mələyi həyəcanlı idi, o, qraviotitan nəhənglərini məhv etməyə davam etdi. Lakin on üçüncü şirkət zəifləməyə davam etdi.
  Və Daraqlılar döyüşə yeni əlavələr göndərdilər. Bu zaman bəxt birdən Vladimir Terkindən üz döndərdi, oğlan çoxdan onunla oynayır və risk edirdi. Robotun buraxdığı hiperplazmatik simin yanar sancması igid oğlana dəyib, ayağından atəş açıb.
  uşağa hücum edərək güclə yük atdı , " Azazelin skeleti " yarı çürümüş cəsəd kimi parçalandı.
  Oğlan buna dözə bilməyib qanlı göz yaşları tökdü:
  - yaraladım. Mən şikəst idim, ayağım yoxdur.
  - Ümidsiz olma Vovka, sağ qalsaq, sənə daha bir ayaq verəcəklər və bir gün sonra yenə qaçacaqsan. Sağ qalmaq üçün Allaha dua edin. - xoşxasiyyətli Vasilisa sakitləşdi.
  Hər tərəfdən, hörümçəklər, darağalar və döyüş robotları sürünən kimi, minlərlə var idi.
  Sağ qalan üçlüyün praktiki olaraq sağ qalma şansı yox idi, düşmənin üstünlüyü çox böyük idi, amma heç kim mərhəmət diləmək üçün təslim olmağı düşünmürdü.
   Qızlar Antonina, Vasilisa və kəşfiyyatçı oğlan Vladimir Terkin Termopilada tələyə düşmüş spartalılar kimi döyüşürdülər. Amma hər kəsə aydındır ki, düşmənin qəzəbinə tuş gələn minlərlə insana, onların çoxu silahlarını dəhşətli şəkildə cingildədən nəhəng, dəhşətli yadplanetli qalaktikalara qarşı durmaq şansı yoxdur. üz, Vladimir Terkin tələsik bəstələnmiş bir melodiya oxudu.
  Deyən alçaq yalançı
  Sanki Vətən sadəcə tozdur!
  Hər şeydə əsas şey rubl üçün ovdur,
  Və taleyin axını ilə getmək lazımdır!
  
  Ancaq Müqəddəs Rus ölkəsinin belə bir əsgəri deyil,
  Axı onun üçün müharibə onun əsas çağırışıdır!
  Kralın əmri sadədir: döyüş və qorxma,
  Buzlu nəfəs ölümü qorxutmayacaq!
  
  Kosmos insanın bildiyi şeydir,
  Uçmaq və kosmosu fəth etmək ona verilir!
  Əvvəlcə qorxaq bir başlanğıc, sonra dik qaçış,
   IN milyonlarla qalaktikanın krallığı olacaq !
  
  Qan çay kimi axsa da, dayanmaq mümkün deyil,
  İnsanlar arasında müharibə, pis dəliliklə!
  İstirahət etmək, aspic piroqu yemək istəyirəm,
  Və şirin bir arı pətəyi altında otda uzan!
  
  Ancaq xoşbəxtlik cənnətdə və cəhənnəmdə deyil,
  Həmişə səninlədir, amma uzaqdadır!
  Səmada seçdiyiniz ulduzu axtarırsınız,
  Qəlbi müqəddəs hissədə saxlamaq üçün!
  
  Amma Vətən ordadır, günəş də, ay da,
  O, sənin ecazkar gözün, himayədarın kimidir!
  Lazım gələrsə, göbəyinə qədər də yırtın,
  Oh, həyatın sapları necə də incə və cırıqdır!
  
  Rusiya əbədi olaraq, bütün millətlər üçün,
  Xoşbəxtliyin sıçradığı bir okean kimi!
  Gözəlliyin böyüklüyü, cəsarət və xəyallar,
  Və sönməyəcək o sevgi atəşi!
  Zarafatcıl oğlanın xatirələri əbədi uşağı yeni istismarlara ruhlandırdı. Və səssizcə zalı tərk etdi. Və yeni bir tapşırığı yerinə yetirmək üçün yola düşdü.
  Xüsusən də zarafatcıl oğlan elf şahzadənin tələyə saldığı sarışın qızla çox maraqlanırdı. Maraqlıdır, amma nə məqsədlə? Və sonra bir şey etmək lazımdır.
  Zarafatcıl oğlan heç düşünmədən çılpaq, yumru dabanlarını yelləyərək həbsxanaya tərəf getdi.
  Ork mühafizəçiləri ona səsləndi:
  -Hara gedirsən, ey cahil?
  Vladimir Terkin ölçülü bir tonda cavab verdi:
  "Cəhənnəmin Böyük İmperatoru mənə cəza olaraq adi bir həbsxana qulu kimi yemək verməyi əmr etdi."
  Mühafizəçi güldü və hönkür-hönkür dedi:
  - Hər şey yaxşıdır! Tez gəl, balaca bit!
  Zarafatcıl oğlan mahnı oxumağa başladı:
  Mən okeandakı aysberq kimiyəm
  Hər şey tam sis içində üzür...
  Qarşıda böyük döyüşlər var
  Dualar da kömək etməyəcək!
  . EPİLOQ
  Elizabet ən maraqlı yerdə oyandı. Oyananda isə zənciri tıqqıldadaraq özünü silkələdi.
  Draxma şirin təbəssümlə qeyd etdi:
  - Yaxşı, yatmışdın, gözəllik! Danışacaq heç kimim də yoxdur.
  Sarışın qız təbəssümlə cavab verdi:
  - Elə isə nəyisə xəyal edin! Bəzi rəngli rəsmləri və ya epik döyüşləri təsəvvür edin.
  Pəri qrafinya güldü və dedi:
  - Yaxşı, bunda bir şey var! Epik bir şeyi xatırlayın.
  Kilidin cingiltisi eşidildi. Və yenə zindanın qapıları açıldı. Və bir qul oğlan göründü. Düzdür, bu dəfə fərqlidir. Həm də yalnız üzgüçülük mayolarında, lakin daha çox əzələli , tökmə polad kimi çox görkəmli əzələlərlə.
  Onlara süd, sıyıq, tortlar gətirdi və əlavə olaraq çantası da vardı. Qul isə açarları çıxartdı. Qızlar gözlərini böyütdülər.
  Vladimir Terkin şəhadət barmağını dodaqlarına qoyub fısıldadı:
  - Sakitləş! Qaçmaq şansınız var!
  Bundan sonra zarafatcıl oğlan cəld zəncirlərin qıfıllarını açıb pıçıldadı:
  - Süd içmə, qarışıqdır!
  Zəncirlər düşdü və Elizabet xoşbəxtliklə ayaqlarını uzadaraq ayağa qalxdı. O, indi nisbətən azad idi. Zarafatcıl oğlan çantasından bir neçə üzük və talisman çıxarıb pıçıldadı:
  - Xanım Draxma, burada sizin sehrli artefaktlarınız var. İndi o qədər də aciz olmayacaqsan!
  Qız üzüklərin bir qismini çılpaq ayaq barmaqlarına, bəzilərini isə əllərinə, eləcə də boynuna talisman taxıb. Bundan sonra o, özündə bir güc artımı hiss etdi və oxudu:
  Oğlum, balam,
  Bu saat yatmırsan...
  Böyük naməlum ölkənin şahzadəsi,
  Şeytanın qulları hücum edir!
  Vladimir Terkin ah çəkərək dedi:
  - O da şahzadə idi. Mənim uzun bioqrafiyam var. Ancaq ən yaxşı seçiminiz mühafizəçilər yatarkən qaçmaqdır. Və təhlükəsiz yerdə gizlənmək məsləhətdir.
  Pəri qrafinya qeyd etdi:
  - Evdəki kimi istənilən meşədəyəm. Düşünürəm ki, Elizabeth və mən gizlənə bilərik, amma bu, əlbəttə ki, kifayət deyil.
  Qul oğlan təbəssümlə soruşdu:
  - Pis ilahə Kalini məğlub etmək istəyirsən?
  Elizabeth gülümsədi və cavab verdi:
  - Bu yaxınlarda deyərdim ki, burada piylənməyə vaxt yoxdur, kaş yaşaya bilsəm! Amma yuxumda elə şeylər etdim ki, indi özümü tamam başqa insan kimi hiss edirəm. İlahi görüntülərdən sonra içimdə bir şey Joan of Arc kimi oldu! Ürək intiqam tələb edir, intiqam qurban tələb edir!
  Vladimir Terkin başını tərpətdi və çantasından göy qurşağının bütün rənglərində əks olunan kifayət qədər böyük bir almaz çıxardı:
  - Arzunuz belə yaranır və xüsusi sehrli filmə yazılır. Məncə, Şər ilahəsi Kali atom nüvələrinin birləşmə gücünü və sehri birləşdirərək hidrogen bombası yaratmaq istəyir. Və bu, görünməmiş güc enerjisi yarada bilər. Hansı ki, ətraf aləmlər üçün son dərəcə təhlükəlidir. Pis və yaxşı nisbi anlayışlardır; İlahi Kali çox şey iddia etməyə başladı. Ona görə də onu dayandırmaq lazımdır!
  Pəri qrafinya həvəslə cavab verdi:
  "Ancaq ən böyük arzum bu həbsxananı mümkün qədər tez tərk etməkdir." Mən dəmir barmaqlıqlar arxasında olmaqdan bezmişəm!
  Zarafatcıl oğlan başını tərpətdi:
  - Yaxşı! Mən də səninlə qaçmalı olacam. Pis Kali məni etdiklərimə görə bağışlamaz. Amma bir şey olarsa, ona sürprizim var.
  Elizabet mızıldandı:
  - Bu arada, zindandan çıx!
  İki qız və bir oğlan olmaqla üç cüt çılpaq altlıq keçdi. Qızın da, oğlanın da ayaqları gözəl, nizamlı, zərif idi, toz-toz onlara yapışmırdı. İndi onlar artıq dəhlizlərlə qaçırlar. Oğlan bir az dayandı və başqa kameranı açdı. Ağ cır-cındır geyinmiş iki gözəl, ayaqyalın elf var idi.
  Zarafatcıl oğlan tez qızları zəncirlərindən azad etdi. İndi isə beş cüt yalın ayaq şallaqlayırdı. Başqa məhbuslar da var idi, amma oğlan xəbərdarlıq etdi:
  - Əjdaha cəmi beş götürəcək. Və onsuz ayrılmaq şansımız çox azdır .
  Elizabet təəccüblə soruşdu:
  - Əjdaha?
  Vovka Terkin başını tərpətdi:
  - Əlbəttə! Əks halda, qaçmaq şansımız çox az olardı ; Kalinin bizi təqib etmək üçün göndərilə bilən başqa əjdahaları var. Ancaq bu çox sürətlidir.
  Drachma razılaşdı:
  - Gəlin seçici olmayaq! Həqiqətən özümüzü xilas etməliyik, vaxt gələcək və qayıdacaq!
  Mühafizəçilər doğrudan da yatmışdılar. Dörd qız və bir oğlan yatmış gəmilərin, qoblinlərin, trolların və hətta yaylı elflərin yanından qaçdılar. Bundan sonra komanda yarışa davam etdi.
  Və doğrudan da, qalanın enli divarında sarı-qırmızı əjdaha var idi. Ölçüsü kiçik idi və yalnız üç başı var idi. Beləliklə, beş nəfərin ona uyğunlaşması həqiqətən çətin idi.
  Vovka Tvitter hesabında yazıb:
  - Tac pərisinin meşəsinə! Bizi ora aparmayacaqlar!
  Əjdaha razılıqla başını tərpətdi:
  - Əgər Elizabet seçilmişdirsə, mən onu da, səni də onunla birlikdə mütləq çatdıracağam!
  Zarafatcıl oğlan başını tərpətdi:
  - Bunu Hipnoz Tanrısının almazına baxaraq yoxlaya bilərsiniz. O, həqiqətən çox şeyə qadirdir. İndi qızlar, öz arzunuzun davamını izləyə bilərsiniz!
  Elizabet təəccübləndi və gözünü qırparaq soruşdu:
  - Bu necə öz arzunuzun davamıdır?
  Vovka təsdiqlədi:
  - Uçuşda görəcəksən! Bu arada, başlayaq!
  Əjdaha praktiki olaraq qanadlarını çırpmadan havaya qalxdı. Qızlar və oğlan əlləri və yalın ayaqları ilə tərəzidən möhkəm yapışdılar. Bundan sonra canlı üç başlı maşın sürət yığmağa başladı.
  Zarafatcıl oğlan, əjdaha düzlənəndə Hipnoz Tanrısının almazını çıxarıb Elizabetin qarşısına qoyub dedi:
  - İndi hamımız sizin gözəl xəyalınızı düşünə bilərik!
  Sarışın başını tərpətdi:
  - Bu əladır !
  Və camaatın qarşısına üçölçülü rəngli holoqram çıxdı və əsl film nümayiş olunmağa başladı;
  Dindirilən hörmətli şəxs mızıldandı:
  - Yox, bitdi! - Suyun altında onun sürəti çox aşağı olardı. Vaxt itirmiş olardıq.
  Qara qadın qiyafəsində olan qız dindirməyə davam etdi:
  - Görürəm, bəs gəminin konturları necədir?
  Ordu generalı mızıldandı:
  - Bir az uzadılmış məhvedici, yalnız tərəflər yuvarlaq və rasionaldır. Sualtı qayıqdan bir şey var.
  Polkovnik-leytenant geyimində olan Elizabet ciyildəyərək dedi:
  - Əla, bizə marşrut ver.
  - Hər an dəyişə bilər. Mən yalnız Red Harvard kimi bəzi məqamları bilirəm.
  - Qalanlarını da eyni şəkildə adlandırın. - Draxma qara qadın polkovnik kimi geyinərək dedi.
  Hörmətli şəxs güldü:
  - Brest limanı Danimarkadadır, amma ora getməyəcək. Suyun altında dolanacaq.
  - Əla, bu artıq bir şeydir! Hadi, vurmağa davam et! - pəri qız dedi. - Və canavar dişləri kimi ağ, iri dişləri məşum şəkildə parıldadı.
  - Mən sizə bütün məlumatları verəcəm.
  - Dəyər haqqında başqa nə bilirsiniz?
  Ordu generalı pıçıldadı :
  - Siçovulların, meymunların və insanların qarışığından ibarət yeni əsgərlər meydana çıxdı. Onlar düşmən xəttinin arxasında təxribatla məşğul olurlar. Güclü döyüşçülər və çox davamlı. Beyin məhv olsa belə ölmürlər.
  - Yaxşı, məntiqlidir. Əsgərə beyin niyə lazımdır? - Draxma dedi. - Bəlkə də AWOL haqqında daha yaxşı düşünmək üçün.
  Möhtərəm mızıldandı:
  - Tezliklə yeni əsgərlər çoxalmağı öyrənəcəklər. Onlar sosializm və kommunizm qurmağa qadir olan yeni bəşəriyyətə çevriləcəklər.
  Pəri qrafinya güldü:
  - Çox gözəl olacaq. Siçovul cənnəti, insanlar üçün qalan budur.
  Sinir uclarına təsirindən sərxoş olan ordu generalı mişarla dedi:
  - Siz daha yaxşı bilirsiniz, yoldaş Stalin.
  Drachma ciddi şəkildə əmr etdi:
  - Bizim üçün komandanlığın yaxın strateji planları olan bir seyf açın.
  Fritz itaət etdi:
  - Mən tabe oluram, yoldaş Stalin.
  Seyf Stalinin yox, yarıçılpaq su pərisinin rəsminin arxasında yerləşirdi. Görünür, hesablama aparılıb ki, onu heç kim qoparmayacaq.
  Elizabeth və Drachma zehni olaraq bütün məlumatları skan etdilər, xoşbəxtlikdən yaddaş imkan verir, eləcə də bütün sakinlərin adları. Onların arasında hətta bir neçə general, o cümlədən Vasilevskinin ətrafı və baş qərargah rəisi, maliyyə nazirinin müavini və dünya kommunizminə qarşı mübarizə komitəsinin sədr müavini də var idi.
  Ümumiyyətlə, skautlar əla iş gördülər. Stalinin Çin rəhbərliyinə fəal şəkildə təzyiq göstərdiyini, onu Rusiyaya qarşı fəaliyyətə sövq etməyə çalışdığını da öyrənmək mümkün idi. Və Çin gücdür! Məlum olduğu kimi, böyük ölkənin rəhbəri üç gün ərzində yekun cavabı verəcəyinə söz verib. Beləliklə, son tarixlər sıx idi. Artıq Çində səfərbərlik elan edilib və otuz milyonluq ordu yerləşdirilməyə hazırlaşır. Düzdür, orada bir neçə tank və təyyarə var, hətta köhnəlmişdir . Çin lideri isə Stalindən ən azı iki min İD sinifli ən son tank və onlarla atom bombası almaq istəyir.
  Elizabet mızıldandı:
  - Bəli, onların əlləri dırnaqlanır.
  Ordu generalı təsdiqlədi:
  - Stalin tədarük edəcəyinə söz verdi. Yalnız o, Çinə o qədər də etibar etmir. Rəhbəri turp adlandırdı: çölü qırmızı, içi ağ.
  Draxma təbəssümlə dedi:
  "Yəqin ki, onu edam etməkdən çəkinməzdi ."
  Fritz qışqırdı:
  - Mümkün olmayan hər şey mümkündür! CHIP üçün bu mümkündür.
  Elizabeth tweet etdi:
  - Canavar əsgərlərin inkişafı hansı mərhələdədir?
  Ordu generalı çaşqınlıqla mızıldandı:
  - Bilmirəm! Məlumdur ki, şüalanmada kobalt, radium və plutonium istifadə olunurdu. Müxtəlif izotoplar, o cümlədən meteoritlərdən çıxarılanlar. Beləliklə, həqiqətən qorxulu bir şey çıxdı. Düzdür, deyirlər ki, bu döyüşçülər beyinsizdirlər və onları idarə etmək üçün "böcəklər" istifadə olunur.
  - Amma onlar tərk etməyəcəklər! - Draxma yekunlaşdırdı.
  Fritz hesabat sahəsində dedi:
  - Bundan əlavə, vampirlərlə əlaqə qurulub. Burada da maraqlı perspektivlər var.
  Pəri qız təəccübləndi:
  - Vampirlərlə?
  Ordu generalı təsdiqlədi:
  - Onlar adi insandan üç dəfə güclüdürlər və çox mətanətlidirlər. Belə bir əli kəsin, yenidən böyüyəcək. Yalnız günəşdən qorxurlar, amma qaranlıqda pişik kimi görürlər, daha yaxşı olmasa da, bəziləri hətta uçmağı da bilirlər.
  Draxma aydınlıq istədi:
  - Bəs sarımsaq? Və ya gümüş.
  Fritz səmimi cavab verdi:
  - Onlar gümüşü sevmirlər, onları yandırır, sarımsaq yanıq yaradır.
  Elizabet soruşdu:
  - Bəs çarmıxa və ya müqəddəs su?
  Hörmətli adam ağzını kəsdi:
  - Faydasız!
  Sarışın qız çaşqınlıqla soruşdu:
  -Niyə?
  Ordu generalı geyzer kimi gurladı:
  - Onlar üçün xaç sadəcə taxta və ya metal parçasıdır. Və əfsanədə çarmıx yalnız müqəddəs bir insanın əlində işləyirdi.
  Draxma qeyd etdi:
  - Bizim müqəddəslərimiz yoxdur, yalnız bir terminator rahibəmiz var. Düzdür, bilmirəm, bu sayılıb, yoxsa əksinə.
  Fritz gözlərini qırpdı:
  - Böyük Stalin monastırları qadağan etdi. İndi onun əsas şüarı daha çox övlad, məhsuldar ol, çoxalmaqdır. Hər kəs, həm ağ, həm də qara. Ağ proletarlar və kolxozçular. Stalinə əbədi izzət olsun!
  Elizabeth gülərək cavab verdi:
  - Məncə, o, heç vaxt unudulmayacaq! Parlaq xarizmatik şəxsiyyət. O, öz qəddarlığında dəlilik həddinə indicə çatmışdır!
  Sevincdən boğulan möhtərəm dedi:
  - Xortdanlar Stalini öz sıralarına qəbul edəcəklərinə söz verdilər, bu o deməkdir ki, lider min ilə yaxın yaşaya biləcək. Təsəvvür edin, böyük bir lider və eyni zamanda bir vampir.
  Draxma gülümsədi:
  - Stalin vampir, ya da gülməli. Və çox sərin. Bəs günəş günəşsiz necə yaşayacaq?
  Ordu generalı əminliklə dedi:
  - Alimlər Stalini sarımsaqdan, gümüşdən və hətta günəş işığından qoruyacaq düstur hazırlayacaqlar.
  Elizabet dişlərini açaraq dedi:
  - Amma bir də ağcaqovaq payı var! Drakulanın günlərini bitirdiyi yer. Yəhuda özünü aspen ağacında asdı.
  Fritz mızıldandı:
  - Zamanı gələndə bu haqda düşünəcəyik.
  Elizabet daha bir neçə sual verdi. O, mehribanlıqla gülümsədi, amma rəqibini boğmaqdan özünü güclə saxlaya bildi. Nəhayət, qızlar suallarını tükətdilər, sonunculardan biri nou-hau haqqında mesaj oldu. Məlum olub ki, yeni silah yaradılıb. Portal kimi. Düzdür, nədən danışdığımız bəlli deyil, amma çox hiyləgər və xüsusidir.
  Draxma aydınlaşdırmağa çalışdı, lakin Fritz özü heç nə bilmirdi. Prinsipcə, o, gizli polisin rəhbəridir, amma alim deyil.
  Çox uzun müddət söndürülə bilməzsiniz, xüsusən də əsas şey artıq məlum olduğu üçün. İndi əsas odur ki, Fritsin yaddaşını silmək və alibi yaratmaqdır ki, heç bir xüsusi problem olmasın. Qızlar ordu generalına aşağıdakı proqramı açdılar.
  Onlara xüsusi mühüm vəzifə həvalə edilib və onlara böyük səlahiyyətlər verilib. O cümlədən limanların yoxlanılması.
  Bu birincidir. İkincisi , qızlara xüsusi nömrələr verildi. Onlar CSA-nın xüsusi agentləri oldular və böyük qüvvələr onlara tabe ola bildilər. Və ən əsası, onlara Druidlərin döyüş sehrini tapmaq tapşırığı verildi və onlar bunu gəmilərdə axtarmalı oldular.
  Ümumiyyətlə, qızlar əsas şeyi anladılar və indi heç bir problem olmadan Böyük Britaniyada hərəkət edə bildilər.
  Generallarla birlikdə canavar yuvasını tərk etdilər. Fritz onların əllərindən öpərək sağollaşdı:
  - Çox yumşaq və sərtdirlər. - Dedi.
  - Üstəlik, ölümcüldürlər ! - Draxma dedi.
  Qızlar generalın maşınına mindilər, əllərində fövqəladə səlahiyyətləri olan sənədlər, o cümlədən istənilən avadanlıqa nəzarət etmək hüququ var idi.
  Elizabet düşmən mövqelərinə ikinci gedişin uğurlu olduğunu məmnunluqla qeyd etdi.
  Sarışın döyüşçü soruşdu:
  - İndi Drahmaçka , nə edəcəyik!?
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - Gəlin gəmiyə nüfuz edək və içindəkiləri zərərsizləşdirək. Bu, ən məntiqlidir.
  Elizabeth təsdiqlədi:
  - Bəli, əlbəttə ki, biz bunu edəcəyik.
  Qızlar fikirləşdilər. Hidrogen bombası üçün çoxlu miqdarda neyterium və deuterium, iki və üç atom hidrogen, həmçinin bir neçə nüvə yükü lazımdır. Əgər bombanın nəhəng olduğunu düşünsəniz, onlar müxtəlif tərəfdən əkiləcəklər. Başqa bir problem, Solnyshko gəmisinə necə minmək olar?
  Burada fərqli fikirlər ola bilər. Bunun ən asan yolu, sanki sehrdən qorunmanı yoxlamaq üçün obyekti qanuni yoxlamaqdır. Onlar artıq belə bir sənədi Fritz Geimdən qoparmağa nail olmuşdular.
  - Beləliklə, qanuni yol ən asan və sürətlidir. - Draxma yekunlaşdırdı.
  Elizabet hətta şübhələndi:
  - Çox asan deyil? Son vaxtlar heç çəkilmirik.
  Pəri qrafinya qeyd etdi:
  - Deyirsən, axırıncı gecə. Ancaq kəşfiyyat sənəti bundan ibarətdir: ən mürəkkəb əməliyyatı itkisiz, tercihen atəş açmadan həyata keçirmək. Müəllimlərimizi təbrik edə bilərsiniz, əla hazırlığımız var.
  Sarışın terminator qeyd etdi:
  - Yəni çox iş görmüşük.
  Draxma gurultu ilə:
  - Bəli və hələ bir az vaxtımız var, otelə gedib yarım saat yatacağıq.
  Elizabeth razılaşdı:
  - Qarşıda hələ ağır iş var.
  Qızlar çarpayılarına çatanda artıq səhər olmuşdu. Yolda qapıçı onlara gecələmək üçün bir-iki qız və oğlan təklif etdi, lakin onlar imtina etdilər.
  - Hələ çox işimiz var! Bu arada istirahət edin.
  Qızlar eyni otaqda, demək olar ki, səssizcə yatırdılar. Vərdiş və bacarıq onlara dərhal və yuxusuz yuxuya getməyə kömək etdi. Bu, əlbəttə ki, daha yaxşı idi. Qızlar tam bir saat yatdılar və şən və şən şəkildə çarpayılarından sıçradılar. Bütün yol boyu əyilib əyilərək məşqlər etməyə başladılar. Ümumiyyətlə, biz kifayət qədər isindik, əllərimizlə yeridik, hətta atladıq.
  - Biz şimal ölkəsinin güclü döyüşçüləriyik! - Oxudular.
  Qızlar bir az fırlandılar, duş qəbul etdilər, sonra bayıra çıxdılar. İndi onların başqa işi var idi. Xüsusilə, öz daha inkişaf etmiş silahlarınızı əldə edin. Əgər ciddi mübarizə aparmaq lazımdırsa.
  - Biz dinc insanlarıq, amma zirehli qatarımız bütün sürətlə hücuma keçdi! Hücum edin, heç bir şübhə yaratmayın! - Draxma dedi.
  - Şübhə buraxın! - Elizabet qaldırdı.
  Qızlar çivili çəkmələri ilə addımlarını qeyd edərək sürətlə yeriyirdilər. Komendant saatı bitdi. Küçədə insanlar göründü. Addımlarını ölçüb-biçib formada getdilər. Ciddi şəkildə xətt boyunca getməyə çalışır. Yalnız ayaqyalın və cırıq uşaqlar bir az daha sərbəst idilər . Bununla belə, Elizabet və Draxma tezliklə bir sıra pionerlərin yürüşünü gördü. Qarşıdan gedənlər, oğlanlar və qızlar ağ formada, qırmızı qalstukda, az qala təzə ayaqqabıda idilər. Sütunda onların arxasında qırmızı qalstuk taxan, lakin cırıq və ayaqyalın olan yeni gələnlər var idi. Buna baxmayaraq, onlar bir ağızdan zabitləri salamlayaraq, bacardıqca ayağa qalxmağa çalışırdılar.
  Qızlar ayaq barmaqlarının üstündə dayanaraq, daha uzun görünməyə çalışırdılar. Elizabet ağ dişləri ilə gülümsəyərək onların ardınca yelləndi.
  Bundan sonra qızlar hazırlanmış pulemyotları tutmaq üçün öz eniş sahəsinə getdilər. "Məhv edənlər " öz istifadələrini gözləyən cansıxıcı ola bilər.
  Gündüz London gecədən daha şən və parlaq görünürdü. Hətta musiqi eşidə bilərdin və hansısa general Bukingem sarayında toy edirdi. Ümumiyyətlə, Qırmızı Yankilər özlərini yaxşı hiss etdilər, Marsel, beynəlxalq musiqi və rep və klassik musiqinin qarışığı səsləndirdilər. Qızlar bir dəqiqəlik içəri girib gənclərin sağlamlığı üçün bir stəkan şampan qurtumladılar.
  - Ümid edirəm ki, biz bir xoşbəxt dünyada yaşayacağıq. - Draxma dedi.
  Qızlar toydan yüngül ürəklə ayrıldılar. General öz yaşının yarısından çox olan xanımla evlənib. Və bu artıq çoxdur.
  Draxma qeyd etdi:
  - Nədənsə kişilər bir qayda olaraq gənc xanımlara üstünlük verirlər. Belə bir tendensiya var.
  Elizabeth öz versiyasını belə ifadə etdi:
  - Bəlkə özləri də cavanlaşmaq istəyirlər? Axı, qızılgüllərlə əhatə olunmuş halda uzansanız, özünüz ətirli qoxu almağa başlayırsınız və gənc qızların bədənləri şirindir.
  Pəri qrafinya qışqırdı:
  - Razılaşmaq! Tezliklə elm qocalığa son qoyacaq, sonra isə yeni dünya açılacaq. Yaxşı , gənc və parlaqlığı ilə qeyri-adi.
  - Ümid! - Elizabet dedi. - Təbii ki, insanlar özlərini məhv etməsələr.
  Draxma təbəssümlə qışqırdı:
  - Sonuncu çox güman ki! Eləcə də təbii fəlakətlərdə ölmə ehtimalı.
  Stalinin və bəzən Leninin, eləcə də digər liderlərin portretləri olan London çox ekzotik görünürdü. Ətrafda çoxlu qırmızı bayraqlar var və getdikcə daha çox qaldırılır.
  Keçid məntəqələrində ümumi mandatı görən qızlar gecikmədən buraxılıblar. Əksinə, hətta salam verdilər.
  Nəhayət, böyük şəhər geridə qaldı. Girişdə isə kifayət qədər ekzotik bir abidə görünürdü. Bir tərəfdən tanka oxşayır, o biri tərəfdə qüllənin əvəzinə ağzında böyük tütək tutan Stalinin başı var. Bəli, abidənin özü kiçik deyil, hündürlüyü otuz səkkiz metrdir.
  - Hansı sürrealizm? - Elizabet soruşdu.
  - Bu, görünür, qırmızı postmodernizmdir. - Draxma fərq etdi. - Ekzotik üslub, lakin maraqlıdır.
  Sarışın dilləndi:
  - Lideri təhqir edirlər!
  - Amma Stalinin özü, deyəsən, özünü belə görmürdü! - Draxma özünü xoşbəxt hiss etdi. "Hərçənd, eşşəyin bədəni ona tankdan daha çox yaraşar."
  Qızlar güldü:
  - Və ya bəlkə, əksinə, Stalinin cəsədi və eşşək başı.
  Londonu tərk edəndən sonra gözəllər dillərini boşaldıblar:
  "Biz bu şəhəri gəzdik, amma yenə də vampirlərlə danışmadıq."
  Draxma qışqırdı:
  - Bəlkə hələ də məcburuq.
  Elizabeth təklif etdi:
  - Maraqlıdır, Şerlok Holms vampirləri ovlayıb?
  Qrafinya qız qışqırdı:
  - Sonrakı bəzi postmodern romanlarında ovlamışdı. Hətta Şerlok və Uotsonun kosmosa nüfuz etməsi variantı da var idi. Çox maraqlıdır.
  Sarışın döyüşçü mızıldandı:
  - Yaxşı, bəlkə onlarla görüşərik.
  Draxma təəccübləndi:
  - Bu necədir?
  Elizabet əminliklə cavab verdi:
  - Bir dəfə başqa bir kainatda. Keçmişə doğru bir az irəliləyiş. Sonra məşhur detektivlə tütək çəkə bilərsiniz.
  Pəri qrafinya güldü:
  - Bu, ciyərlərinizi zəhərləmək üçün ən xoş yol olardı, amma başınızı və ürəyinizi işıqlandırın.
  Sarışın qışqırdı:
  - Şerlok Holms Konan Doyl tərəfindən icad edilmiş personajdır. Professor Çellencer də belə etdi. Onun haqqında oxumusan.
  Draxma biliyini göstərdi:
  - Bədii cəhətdən parlaq şəxsiyyətdir. Hətta Hollivudda da çəkilib.
  Qızıl saçlı döyüşçü qeyd etdi:
  - Nə vaxtsa bizim haqqımızda filmlər çəkəcəklər. Yaxşı mələk Elizabeth və pis şeytan Drachma. Hər ikimiz bir-birimizi tamamlayırıq və bir-birimizi tarazlayırıq.
  Pəri qrafinya dedi:
  - Allah və İblis kimi!
  Sarışın terminator davam etdi:
  - Əlbəttə! Əgər Lüsifer olmasaydı və dünya günahsız olsaydı, o zaman Uca Yaradanın döyüşəcək heç kəsi olmazdı. Təsəvvür edin ki , məqsədi olmayan, rəqibləri olmayan super zəka üçün nə qədər çətindir . Sonsuz sayda Uca Tanrı ola bilsə də, onların hər biri sadəcə olaraq öz kainatını idarə edir.
  Draxma onu götürüb aydınlaşdırdı:
  - Konan Doyl ateist idi və buna baxmayaraq, insanın nə qədər kövrək olduğunu göstərdi. Unutmayın, bir dəfə hiperkosmos sahəsində Yerdəki bütün həyat demək olar ki, yox oldu.
  - Ancaq belə bir şey tamamilə mümkündür! - Elizabet fərq etdi.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Bəli, mümkündür! Əyri boşluğa düşmə ehtimalı o qədər də böyük olmasa da.
  Sarışın qız qeyd etdi:
  - Başımıza gələnlər elmi fantastika çərçivəsindən kənar deyil. Bundan başqa, KSA prezidenti Stalin çox ekzotik görünür.
  Draxma qeyd etdi:
  - Kim bilir, maraqlı fəlsəfədir. Kommunizm hər hansı bir xalqa xoşbəxtlik gətirə bilərmi?
  Elizabeth fikri belə ifadə etdi:
  - Belə bir fikir var ki, yaxşı ideyaların həyata keçirilməsini pis adamlar öz üzərinə götürüb.
  Pəri qrafinya qeyd etdi:
  -Başqalarını haradan ala bilərəm? Bundan əlavə, məsələn, Dzerjinski o qədər də amansız cəllad deyildi. Onun mehriban ürəyi var idi və ölüm hökmlərinə imza atmaq çətin idi, hətta ürəyini parçaladı və qırx səkkiz yaşında öldü.
  Sarışın döyüşçü qeyd etdi:
  - Deyirlər ki, Hitler Remi uzaqlaşdıranda çox narahat olub.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Tamamilə mümkündür. Hitler ümumiyyətlə əsəbi idi. Kaş onu tuta biləydim. Onun necə bir insan olduğunu danışın. Niyə o, yəhudilərə bu qədər nifrət edirdi?
  Elizabeth cooed:
  - Yəhudilər çox ağıllı, istedadlı insanlardır. Onlar deyirlər ki, hətta Kalaşnikov avtomatını yaradanlar arasında on iki yəhudi və yalnız bir rus, Kalaşnikovun özü var idi. Ona görə də yüksəldi.
  Pəri qız kədərlə dedi:
  "Biz dünyamızda öldük; varlığımızın nə vaxtsa məxfilikdən çıxarılacağına şübhə edirəm." Rusiya mütləq hegemonluğa çatmasa.
  Sarışın casus hıçqırdı:
  - Bu da vacibdir.
  Qızlar ağızlarına yerli saqqız atıblar. Keyfiyyət olduqca məqbul idi, kifayət qədər təbii məhsullar var idi.
  Elizabeth cooed:
  - Maraqlıdır ki, Hitler, bildiyiniz kimi, portağalları sevirdi, görünür, Afrikadan ona sualtı qayıqlarla gətirilib.
  Draxma fısıldadı:
  - Bir fürer masa ilə təmin oluna bilər. Amma, məsələn, şokolad yağı və mürəbbə ilə donuz əti yedik. Və bu əladır .
  Sarışın döyüşçü məntiqlə qeyd etdi:
  - İnsanda bundan həzmsizlik yarana bilər.
  Qızları dayandırdılar nəzarət məntəqəsindən sənədlər tələb etdilər. Çingiz xanın qızıl pələng paise təsirinə bərabər fövqəladə mandat görmək . Onlar ayağa qalxıb mızıldandılar:
  - Gedin, yoldaş polkovniklər. Unutmayın ki, irəli getmək təhlükəsiz deyil, partizanlar oyun oynayırlar.
  Elizabet dişlərini göstərdi:
  - Və siz elə bilirsiniz ki, biz atəş açmağı bilmirik! SWAT zabitləri!
  Cavabında qorxulu cığıltı:
  - Yox, mən belə düşünmürəm!
  - Hər halda, bax! - Draxma beş sentlik, böyük bir mis sikkə atdı. O, tapançanı özbaşına atəşə tutub. Sonra onu tez tutdu və dəliyi tam olaraq mərkəzdə göstərdi.
  - Yaxşı, necə?
  Zabit qışqırdı:
  - Möhtəşəm zərbə! Mən bunu ancaq kovboylar haqqında filmlərdə görmüşəm. Yalnız Stalin daha yaxşı vurur.
  Pəri qrafinya hönkürdü:
  - Bəli, Stalin rəqabətdən kənardır.
  Sarışın casus dedi:
  - Biz döyüşə tələsməyə hazırıq. Buna görə də partizanların başına gələnlərə baxın.
  Qızlar əl sıxıb irəli getdilər.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Ümumiyyətlə, Britaniyada partizanların olması yaxşıdır, terrora baxmayaraq, ingilislər despotizmdən əl çəkmədilər.
  Draxma dedi:
  - Ümumiyyətlə, Britaniya min il əvvəl fəth edilib. Fateh Vilyamın başçılıq etdiyi normanlar anqlo-saksonları məğlub etdilər. Və bundan sonra heç kim Britaniyanı fəth etmədi.
  Sarışın kəşfiyyatçı qeyd etdi:
  - Bütün bunlar çox maraqlıdır. Lakin Stalin İngiltərəni də əzdi, onu qırmızı-qəhvəyi rəngə çevirdi.
  Pəri qrafinya hıçqırdı:
  - Gülməli deyil!
  Zirehli maşın yavaş hərəkət edirdi. Üstündən böyük bir vertolyot reaktiv deyil, olduqca yavaş uçdu.
  - Ətrafda heç kim yoxdur. - Elizabet bildirdi.
  - Partizanlar gün ərzində nadir hallarda hücuma keçirlər. Bundan əlavə, KSA ordusu hələ də gecə görmə cihazları ilə kifayət qədər təchiz olunmayıb.
  Daha bir neçə vertolyot uçdu. Böyük, lakin çox yöndəmsiz.
  Elizabeth başqa bir vertolyotun diqqətini çəkdi. O, tək idi və əvvəlki həmkarlarından fərqli olaraq öldürmək üçün atəş açırdı.
  Draxma soruşdu:
  - Bəs o, harada çəkir?
  Sarışın casus qeyd etdi:
  - Düşünürəm ki, uşaqlar göbələk və giləmeyvə yığmaq üçün çıxıblar.
  Elizabeth partlayıcı güllə ilə sıçrayış tüfəngindən atəş açıb. Mİ-24-dən təxminən iki dəfə böyük olan nəhəng helikopter alovlandı və çökməyə başladı.
  - Arxamdan bir Junkers gəldi, amma siqaret çəkməyə başladı, pərvanələr zəhlətökən bir şəkildə qışqırdı, məzarlarında xaçlara belə ehtiyac yoxdur, qanadlardakı xaçlar edəcək! - Elizabet oxudu.
  Draxma şən idi:
  - Axır ki, vurdum!
  Helikopter partlayaraq parçalara ayrılıb.
  - Zərbə nokautdur!
  Qız arxaya söykənib başını buladı:
  - Bəlkə bir atəş daha?
  Qızlar bir az sürdülər. Daha iki helikopter peyda olub geri qayıdırdı.
  - İndi onları dərhal çıxaraq.
  Qızlar dərhal nişan aldılar və silahlarını nişan aldılar. Və yaylım atəşi açdılar və gurultu eşidildi.
  Elizabet qışqırdı:
  - Bu Krakatoa vulkanıdır! Miniatürdə!
  Draxma qışqırdı:
  - Bu güclü zərbə olacaq.
  İki vertolyot koordinasiya olunmadı və arxada uzun qəhvəyi tüstü quyruqları qaldı. Yavaş-yavaş sürətini itirdilər və həm də partladılar, görünür, yayılan benzin sursat yükünə çatdı.
  - Yaxşı, gedirik! Bir fırıldaq... və ya bəlkə! - Draxma bir qədər bayağı dilləndi.
  Elizabet sərt şəkildə dedi:
  - Özünüzü çox sərt ifadə edirsiniz. Mədəniyyətsiz, yoldaş polkovnik.
  Pəri qrafinya qeyd etdi:
  - Mat, bu, rus folklorunun ayrılmaz hissəsidir. Milli mədəniyyətin çox mühüm hissəsidir.
  - Mən bununla razıyam. - Elizabet başını tərpətdi. Düzdür, söyüşlərin çoxu monqol-tatarlardan gəlirdi.
  Qızlar yoluna davam etdilər, düşmən qoşunlarının əlavə konsentrasiyasına ehtiyac yox idi.
  Mütləq yaddaş eniş yerini dəqiq hesablamağa imkan verdi. Qızlar kənd zolağına çıxdılar.
  - Beləliklə, biz partizan olduq! - Elizabet fərq etdi.
  - Çox güman ki, hətta mobil qırıcılar da. - Draxma dedi.- Taktika: vurdu və dərhal geri çəkildi.
  Sıx kolluqlara çatdıq və maşını gizlətdik. Sonra qaçmağa başladılar. Hətta maşın sürməkdən də sürətli idi.
  Elizabeth qeyd etdi:
  - Əgər bütün insanlar bizim kimidirsə, o zaman ümumiyyətlə maşınlar bizə niyə lazımdır?
  Draxma fəlsəfi şəkildə etiraz etdi:
  - Yeni iş yerləri ilə təmin etmək. Ümumiyyətlə, işsizlərin faizi artır və biz bununla mübarizə aparmalıyıq.
  Sarışın casus xatırladıb:
  - Kommunistlərin dövründə işsizlik yox idi. Əksinə, işlərə daim ehtiyac var idi.
  Pəri qrafinya ehtirasla dedi:
  - Yaxşı, bu da sosializmin üstünlüyünü verir. İndiki kimi deyil, iş tapa bilmirsən, amma imtiyazlara görə ayaqlarını uzadacaqsan. Bu qədər pul və neft dolları ilə insanlara xoşbəxtlik bəxş etmək doğrudanmı mümkünsüzdür? Neftin qiyməti xeyli aşağı olsa da, SSRİ dövründə işsizlik yox idi.
  Elizabeth aydınlıq gətirdi:
  - SSRİ dövründə işsizlik kefirlə beton kimi seyreltilirdi, Trudoviklərin çoxu bacardıqları qədər çalışırdılar.
  Draxma güldü:
  - Yarım, bu heç nə deyil, çoxları ondadır.
  Sarışın kəşfiyyatçı qeyd etdi:
  - Amma Stalinin dövründə insanların bütün damarları çəkildi. Beləliklə, onlar davamlı olaraq çox çalışacaqlar.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Min illərin təcrübəsi göstərir ki, qul əməyi ən ucuz olsa da, ən səmərəli deyil.
  Elizabet fısıldadı:
  - Təbii ki, qul zərrə qədər həvəssiz işləyir, nəzarətçi üz döndərən kimi dərhal yavaş işləyir. Və ümumiyyətlə, uzağa baxmağa çalışır.
  Draxma aydınlıq gətirdi:
  - Mən hələ də üsyan etməyə hazıram. Deyirlər ki, bəzi xalqlar texnika icad edib. Xüsusilə, balıq və tısbağaların zəhərindən beynin müəyyən hissələrini öldürən, insanları zombilərə çevirən dərmanlar hazırlanırdı.
  Sarışın casus əlavə etdi:
  - Ya manqurtlar! Həm də deyirlər ki, insan genetik olaraq dəyişdirilə bilər, onu daha itaətkar edir.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Olduqca real desək, oxşar işlər hətta Hitlerin dövründə də aparılıb.
  Elizabeth təklif etdi:
  - Yevgeniya üzrə şura yaratmaq heç də pis olmaz. Belə ki, nikahlar elə bağlansın ki, genlərin optimal birləşməsi olsun. Belə olan halda insanlarımız fərqli, sağlam, ağıllı, güclü olardı.
  Tanrıların irqindən olan gözəllik çığırdı:
  - Onlar belə olacaqlar, yalnız seçim kor, heyvani yox, sırf elmi xarakter daşımalıdır.
  Sarışın dedi:
  - Bizsiz necədir?
  - Biz də bu işdə iştirak edəcəyik. - Draxma dedi.
  Qızlar qaçıb danışırdılar. Qarşılarında bir palıd ağacı göründü. Əşyalarını gizlətdikləri boşluq kəşfiyyatçılar onu nə qədər ehtiyatla divarla örtsələr də, demək olar ki, görünmürdü.
  - Yaxşı, indi silahlana bilərik.
  Qızlar içəri baxdılar, Məhv edən -2 pulemyotları dərhal səslərini verdi, Draxmaya məxsus olan:
  - Nə qədər qaralmısan, qız. Qara sizə yaraşır, amma qırmızı saç daha gözəldir.
  Elizabeth cavab verdi:
  afro-amerikalılara münasibətiniz necədir ?
  Pəri qrafinya soyuqqanlılıqla cavab verdi:
  - Potensial hədəfə necə. Dərinin rəngi və ya irqi fərq etməz.
  - Və siz əslində diplomatsınız.
  Elizabeth öz pulemyotunu soruşdu.
  - Sən niyə susursan?
  Silahdakı kompüter proqramı ironik bir giriş çıxardı:
  - Söhbət etmək yaxşı deyil. İnsanlar nədənsə yer üzündə ayaqlarını tapdalayaraq gəzirlər, bu həm axmaqlıqdır, həm də dəhşətli dərəcədə çirkindir.
  Sarışın qışqırdı:
  - Bəs ayaqlarım?
  Kompüter çipi cavab verdi:
  - Hörmətlə, olduqca estetik cəhətdən xoşdur! Bəlkə solitaire oynayaq? Şəxsən nəyə üstünlük verirsiniz, göyərti və ya azarkeşlər?
  - Üç qılınc! Halbuki bizim oynamağa vaxtımız yoxdur , danışan həmkarlarım , bir az çəkməliyik !
  Buraxılan mini-kompüterlər:
  - Super patronlar , yoxsa standart kalibrli?
  Elizabeth təsdiqlədi:
  - Fərqli yollar. Axı siz kalibr ölçüsündən asılı olmayaraq məcburi atəş aparmağa uyğunlaşdırılmısınız.
  Gələcəyin elektronikası cavab verdi:
  - Ümumiyyətlə, bəli! Eyni zamanda, musiqini yandırın. Kiminlə istəyirsənsə, kosmosda hit obrazı olan Maykl Cekson necə?
  - Oh, bu maraqlıdır! Üçölçülü proyeksiyada.
  İki maşının üstündə imperiyaların möhtəşəm döyüşünü göstərən kiçik holoqramlar parıldadı. Və bu fonda Maykl və Madonna mahnı oxudular. Bütövlükdə, ona sataşdılar, Madonna Ceksonun üstünə çıxdı və kədərdən qara oldu.
  - Bəli, çox gülməli! - Elizabet dedi. Amma bizim bu uşaq sirkinə baxmağa vaxtımız yoxdur.
  Drachma əlavə etdi:
  - Biz yalnız yolda hiper şahmat oynaya bilərik , bu bizi məşq edəcək.
  - Yalnız blits tempində. - O, pulemyot təklif etdi.
  - Süpürüldü! - Draxma razılaşdı.
  Hiper şahmat növbəyə əsaslanan ulduz strategiyasının xüsusi bir növü idi. Müxtəlif növ ulduz gəmiləri dörd yüz kvadratdan ibarət böyük bir lövhə boyunca hərəkət etdi. Yüz fiqur bir-birini məhv etməyə çalışırdı. Bəzilərinin xassələri sahənin əks kənarına çatdıqda artırıldı. Bundan əlavə, bu oyunda hər on növbədən bir əlavə ulduz gəmiləri almaq mümkün idi. Ümumiyyətlə, oyun maraqlıdır, lakin uzundur. Blitsin tempi isə tamamilə intihardır. Ancaq məhv etməkdən əlavə, başqa bir məqsəd var idi: mat etmək! Bu, şahmatla bağlı idi və əlavə maraq doğururdu.
  Qızlar yavaş-yavaş yeriyirdilər və Draxma yolda oynaya bilirdi. Genetik cəhətdən təkmilləşdirilmiş insan beyni ilə mübarizə aparan bir çox terahertsə sürətləndirə bilən miniatür prosessor gərginlik altında çatladı.
  Bununla belə, Draxmanın da qərar verməyə vaxtı çox az idi. Maşınla döyüşərək qaçaraq ağaca çırpılıb. Güclü zərbə onun üzündə bir-iki cızıq buraxdı.
  - Uf, nə qədər diqqətli deyiləm, Hiper şahmat məni valeh edir!
  Elizabeth tweet etdi:
  - Amma sadəcə şahmat, pis deyilmi!
  Draxma öyündü:
  - Onlarda Kasparovanı döydüm!
  Sarışın qışqırdı:
  - Özünə çox güvənirsən! Harri artıq qocalıb.
  Pəri qrafinya fısıldadı:
  - Ananda qazandı! Və Carleson!
  Elizabeth aydınlıq gətirdi:
  - Sinxron oyun sessiyası zamanı.
  Draxma onu götürdü və dedi :
  - Belə də. Amma çox inamla, ona şans vermədən. Ancaq ümumi oyuna gəlincə, mən onu məğlub edəcəm, qorxma. Mən kompüterləri ELO 3000 ilə döydüm. Bu, Anand və Qarik Kasparovdan, hətta Karlesondan da yüksəkdir.
  Sarışın kəşfiyyatçı qeyd etdi:
  - Kompüter yalnız insanın əlində yaradılmışdır. Məxluq öz yaradanından yüksəkdə ola bilərmi?
  Pəri qrafinya fısıldadı:
  - Çox çətin sualdır. Axı, insan dünya çempionları kompüterlərə məğlub oldular. Bu proqramda hər şey mükəmməl olmasa da. Doqquz hərəkətdə mat olursunuz.
  "Məhv edən" pulemyotu incidi:
  - Görərik. Mən proton döyüş gəmisi alıram .
  Draxma əminliklə cavab verdi:
  - Faydası yoxdur, balam. Sadəcə onu cəbhə xəttinə çəkməyə vaxtınız olmayacaq.
  Mini-kompüter razılaşmadı:
  - Və ya bəlkə, tam əksinə, kvant kvantına gələcək!
  - Həqiqətən yox! Nə qədər gecikdiyini görəcəksiniz. - Draxma qətiyyətlə dedi.
  Qız daha bir neçə hərəkət etdi. Düşmən gileylənib təslim oldu. Sonra mahnı oxudu:
  - Yaxşı, sən pələngsən, tullanışın tufan, sözlərin isə zərbədir, Allahın hədiyyəsini yalnız mənim göz yaşlarım qiymətləndirəcək.
  Draxma barmağı ilə maşını reflektorun üzərinə vurdu.
  -Sən gözəl oğlansan.
  Elizabet onun sözünü kəsdi:
  - Bilirsən, sağa atışma eşidirəm. Səslərin birləşməsinə görə, orada üsyançıları, yəqin ki, cəza qüvvələrini təmizləyirlər!
  Pəri qrafinya dedi:
  - Heyrət! Vay! Həmişə olduğu kimi, donuz kir tapacaq.
  Sarışın terminator qeyd etdi:
  "Burada tapdıqları şey kir deyil, qan idi."
  Tanrıların qohumu soruşdu:
  - Bu halda mən nə etməliyəm?
  Elizabet fısıldadı:
  - Yaxşı, nə düşünürsən, Draxma, ədalət bizdən nə tələb edir?
  - Təbii ki, üsyançılara kömək etmək üçün. Onlara qarşı üstün qüvvələr atıldı və onların dəhşətli təzyiqi dəf edilməlidir.
  Draxma sevinclə mızıldandı:
  - İndi biz sənin ruhunu yaxşı qan tökməklə alacağıq!
  Qızlar talelərinə doğru qaçdılar. Eyni zamanda , kamuflyaj paltarları geyinməyi də unutmadılar. Draxma və Elizabet çox tez qaçdılar və çəkmələrini cırmamaq üçün ayaqyalın qaçdılar. Ancaq qara makiyaj sürətlə qaçmaqdan və otlara toxunmaqdan dağılmağa başladı, qızılı-zeytun dərisini ortaya qoydu. Hansı ki, o qədər də qorxulu deyil. Qaçarkən qızlar ayaqlarını ağac köklərinə, şam qozalarına və budaqlarına vururlar. Lakin bu, onların sürətli atışlarını ləngitmədi.
  Gözəllər bir ağaca uçub yuxarıdan ətrafa baxıb pulemyotlarını silkələdilər.
  - Biz Redskins- ə oxşayırıq ! - Elizabet bildirdi.
  Draxma həzzdən boğularaq gec-tez dedi:
  - Özünü pələng kimi hiss etməyin nə olduğunu bilirsən, kraliçadan yaxşıdır.
  Qızlar aşağı düşdülər, lazımsız səs-küy yaratmamaq üçün tez, lakin eyni zamanda diqqətlə tələsməyə çalışdılar. Düşmən yaxınlaşırdı, müharibə səsləri və mühərriklərin səsi eşidilirdi, lakin atəş səsləri tək-tək oldu. Yanğın iyi, o cümlədən meyitlər və canlı insan əti getdikcə güclənirdi.
  Döyüşçü bir ağızdan dedi:
  - Bu, çox gözəldir, yaxşı bir ordu süpürgəsinə bənzəyir.
  Qızlar daha da yaxınlaşıb hündür qovaqın başına çıxdılar və onların baxışlarına bir boşluq açıldı. Meşənin kənarında kiçik bir kənd görünürdü. Evlər yanırdı.
  Amma əsas olan bu deyil. Onlar mülki insanları evlərdən, əsasən səliqəli, köhnə kərpicdən tikilmiş binalardan çıxarırdılar. Əsasən qadınlar, uşaqlar, qocalar. Onları bir yığın halına saldılar. Kənarda beş dar ağacı görünürdü, onların üstündə keşişə oxşayan iki qadın, iki yeniyetmə və bir qoca asılmışdı. Daha üç nəfəri dirəklərdə çarmıxa çəkilmiş və başı aşağı salmışdılar. Üstəlik , onlardan biri hələ uşaq idi. Kəndliləri tüfəngin qundağı ilə itələdilər, döydülər, bəzilərini isə ayaqlarından güllələdilər. Ümumiyyətlə, vəziyyət barbar idi.
  Elizabeth dedi:
  - Və bu partizanlarla döyüşdür!
  Drachma dəstəklənir:
  - Belə bir rejimdə mən özüm partizanların yanına gedərdim.
  İki yeniyetmə qarmaqlı idi və qaldırılmağa, yellənərək daha çox ağrıya səbəb olmağa çalışdılar. Eyni zamanda, digər bədbəxtləri tövləyə sürüklədilər. Yaxınlıqda benzin qutuları var idi.
  Elizabet pıçıldadı:
  - Onlar nasist canavarları kimidirlər.
  Drachma təsdiqlədi:
  - Daha yaxşı deyil. Düzdür, İngiltərə sivil bir ölkə kimi görünür, amma kütləvi vəhşilikləri ilə də məşhurlaşıb.
  Sarışın qışqırdı:
  - Nə vaxt?
  Pəri qrafinya cavab verdi:
  - Məsələn, Bur müharibəsi. Bu zaman işgəncədən istifadə olunub. Lakin amerikalılar, xüsusən də hindlilərlə müharibədə heç kimə aman vermirdilər. Qadınları və uşaqları parçaladılar.
  Elizabet qışqırdı:
  - Danışmaq kifayətdir! Gəlin hücum edək! Sən sağda, mən solda!
  Draxma qeyd etdi:
  - Burada dörd tank var!
  - Nə qədər yaxşıdır, gəlin onları tutaq.
  Qızlar tanklara tərəf qaçdılar. Onlardan ikisi aktiv zirehləri olmayan, lakin yüksək keyfiyyətə malik iri İS-7-lər idi. Hər qumbara belə banduraları götürməyəcək. Digər ikisi bir qədər kiçikdir , onlardan başqa onlarla zirehli personal daşıyıcısı da var.
  Elizabeth hətta güldü:
  - Biz bunu hüquqi cəhətdən zərərsizləşdirəcəyik.
  Qızlar çəkmələrini geyinib sürətini azaltdılar!
  Əsgərlər onlara yaxınlaşanda mandatlarını göstərdilər.
  - Təcili yoxlama, polkovnik? - Onlar dedilər.
  Komandir ayağa qalxdı:
  - Hər şey komissarlığın baş planına uyğun aparılır.
  Draxma mırıldandı:
  - Əla! İndi tankların içərisinə nəzər salaq. Məncə, qüllələr bir az tıxaclıdır .
  Əsgərlər köməkliklə lyukları açdılar:
  - Bax, bizdə hər şey yaxşıdır.
  Qızlar maşınlara mindilər. Yeddi ekipaj üzvü var idi. Amma bu qızlar kimi cəsur döyüşçülər üçün bu problem deyil. Elizaveta sakitcə, lazımsız səs-küy olmadan sürücünün çiyninə vurdu.
  - Yaxşı, necə görürsən, dostum?
  O, sadəcə yıxıldı. Qız güldü, ikisini birdən məbədlərə vurdu. Sonra qalanını bitirdi. Dörd ekipaj üzvünün yalnız soruşmağa vaxtı var idi:
  - Bu nədir, imtahandır?
  - Bəli! Autogen təlim üsulları. - Elizabet dedi.
  Draxma öpüş metodundan istifadə edərək üçlüyü bitirdi. Qalanları ilə daha asan idi, amma dəyişiklik üçün birini vurdum:
  - Kobud olsa da, belə ölüm daha cəsarətlidir.
  Qızlar heç nə demədən tankların lülələrini düzəltdi. Yeri gəlmişkən , onlar üçün şarj kəmər üsulu ilə həyata keçirilirdi. Beləliklə, mərmi atmağa ehtiyac yoxdur. Bununla belə, onlar hələ joystikləri düşünməyiblər. Və bu mürəkkəb məsələlərdir. Qızlar isə 50-ci illərdən bəri tankları, xüsusən də T-54, T-55-i idarə etmək təcrübəsinə malik idilər. Bunlar hələ də bəzi ərəb ölkələrində istifadə olunurdu. Və qadın kəşfiyyatçılar, məsələn, İraq, Suriya, Liviya, İranda təlimatçı olmaq üçün hazırlanmışdır. Hər ehtimala qarşı.
  Burada heyrətamiz və inanılmaz yuxunun yayımı kəsildi. Sarı-qırmızı əjdaha qeyd etdi:
  - İndi biz tanrıça Kali qoşunlarının nimflərin və driadların yaşadığı əraziyə daxil olmasına mane olan hipermagik qoruyucu sahəyə uçuruq. Bu o deməkdir ki, onu aradan qaldırmaq üçün bizim də gücləndirilmiş müdafiəyə ehtiyacımız olacaq!
  Draxma ortaqlarına və oğlana başını tərpətdi:
  - Narahat olma! Bu, bizim üçün kiçik bir problemdir. Talisman bununla məşğul olacaq. Mənə sizdən bir az sehrli kömək lazımdır.
  Vovka Terkin başını tərpətdi:
  - Bilirəm! Biz oxumalıyıq. Bu ən yaxşı seçimdir.
  Pəri qrafinya təsdiqlədi:
  - Budur, oxu! Sadəcə gözəl və lirik bir şey.
  Zarafatcıl oğlan oxumağa başladı və qalan qızlar da sözə qoşuldular:
  Kainat parçalandı
  Ulduzlar söndü, fəlakət-ölüm!
  Onlar cəhənnəm uzaqlarının əzabında hönkür-hönkür ağlayırlar,
  Sağ qalanlar üçün: dözmək sadəcə ayıbdır!
  
  Bütün qanunları idarə edən Allah kimi,
  Vicdanı unudaraq, şərəfi rədd etmək!
  Yadplanetli irq yeni bir dünya yaradır,
  Bizə çağırış göndərdi - pis xəbər!
  
  Rusiyamın ordusu olsa da ,
  O, cəsarətlə döyüşdü və kosmosu fəth etdi!
  Amma bu dəfə düşmən hər şeyə qadirdir,
  Onun dəhşətli melodiyasını ifa edir!
  
  O, həm vaxtı, həm də məkanı parçalayır,
  Kiçik barmağı ilə kvazarı yıxmağa qadirdir!
  Allahın qüdrəti olsun, amma ruhda hiylə var,
  Amansız zərbə!
  
  Kosmos göz yaşları ilə ləng axır,
  Kometalar kədərli matəm oxuyur!
  Ey bütün insanlar üçün müqəddəs Vətən,
   Tapdalanmış , indi sığınacaq haradan tapılacaq!
  
  Ancaq pisliyin hər şeyə qadir olmadığına inanmıram,
  Və vaxt gələcək, Rus yenidən doğulacaq!
  Rayonumuz daha da çiçəklənir,
  Mən bu xeyir üçün cəsarətlə mübarizə aparıram!
  
  Əlbəttə ki, yalnız güclə uğur yoxdur,
  Ancaq iman, hikmət və sevgi bizimlədir!
  Və xoşbəxtlik qatarı getməməsi üçün,
  Ağıl gözə dəyməlidir, qaşı yox!
  
  İnanıram ki, oğlan bir qızla tanış olacaq,
  Alov ağzında soba kimi yanır...
  Mən beynimdə yetkin adamam, hətta həddən artıq
  Od, bilirsən, sevgini alovlandıra bilər!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"