Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

An T-Soisgeil Agus An T-Eileanach Phaite

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Bidh am balach cabin Eduard Osetrov, còmhla ris na spùinneadairean, a 'glacadh a' bhaile agus a 'saoradh an ìmpire spùinneadair. A-nis tha na robairean a 'tòiseachadh air strì mòr airson cumhachd thairis air an ìmpireachd. Fìor, gu dearbh, tha na planaichean aige fhèin aig a "bhalach, eadhon ged a tha tiotal Diùc air a ghealltainn dha.

  AN T-SOISGEIL AGUS AN T-EILEANACH PHAITE
  GNIOMHARA
  Bidh am balach cabin Eduard Osetrov, còmhla ris na spùinneadairean, a 'glacadh a' bhaile agus a 'saoradh an ìmpire spùinneadair. A-nis tha na robairean a 'tòiseachadh air strì mòr airson cumhachd thairis air an ìmpireachd. Fìor, gu dearbh, tha na planaichean aige fhèin aig a "bhalach, eadhon ged a tha tiotal Diùc air a ghealltainn dha.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Lean blàr fiadhaich eadar spùinneadairean de gach strì, a 'gabhail a-steach nigheanan a bha a' sabaid an dara cuid ann am post slabhraidh tana no eadhon leth-rùisgte.
  Agus thilg iad pògan-spreadhaidh len òrdagan rùisgte, no gheàrr iad le claidheamhan iad.
  Rinn an spreadhadh bodhar milleadh mòr air a" gheata thiugh, ach cha do leag e gu tur e. Ach, tha an trannsa cha mhòr deiseil. Bha am milleadh a rinn na bàlaichean canain fìor mhòr, agus is gann gun robh an doras iarann-obraichte a" cumail suas.
  Thilg grunn nigheanan tràillean clachan, leacan briste, glainne, agus cuid eadhon biodagan air na saighdearan gearastan. Cha robh mòran aodaich air na caileagan, ach bha iad fèitheach agus caol. Cha mhòr nach robh boireannaich nas sine san t-saoghal seo, agus bha sin sgoinneil. Tha a h-uile riochdaire den ghnè cothromach nan nigheanan òga is ùr agus tha tòrr a bharrachd dhiubh na fir nas sine. Agus bha cuid de na tràillean nam balaich a dh'fhaodadh a bhith beò gu saor-thoileach airson deicheadan no dhà mar dheugairean, agus an uairsin a 'bàsachadh nan cadal.
  Cha b'e sealladh ro-fhàbharach a bh' ann, agus cha do dh'aontaich daoine saora ris. Ach cò a dh'iarras na tràillean!
  An seo chuir an sàr ghaisgeach Sturgeon, a 'call foighidinn, an dearc mòr aige gu ionnsaigh. Le rughadh eagalach, chaidh fuigheall a' gheata sgèith as. Leig na saoranaich spùinneadair a-mach glaodh dealasach, a" ruith chun ionnsaigh. An seo bha casan cas nigheanan spùinneadair a" lasadh. Agus an toiseach, am boireannach dubh gaisgeach Oblomov. Uill, cuideachd bòtannan fir, agus làmhan làidir riochdairean bho chinne neo-dhaonna. Agus fiù 's fliobairean, mar an fheadhainn aig geòidh, anns an t-saoghal seo de dhaoine eile.
  Thòisich murt agus caos, bha barrachd spùinneadairean ann, bha iad air bhioran le fuil agus call, bhàsaich còrr is dusan dhiubh fo bhallachan a 'phrìosain meadhan-aoiseil.
  Bha na caileagan spùinneadair a" beucaich aig mullach an sgamhanan:
  Theid sinn gu treun air an ionnsaigh,
  Bidh am blàr le nàimhdean marbhtach ...
  A' toirt buaidh air creutairean aingidh le claidheamh,
  Leig leinn teine thairis air a 'chruinne-cè!
  Agus loisg na caileagan gaisgeil bho bhogha, a" cleachdadh òrdagan rùisgte nan casan tana, fèitheach, glè lùthmhor.
  Mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach, neach-crìochnachaidh Komsomol aig nach robh eòlas air eagal (tha, gu ìre bha Eduard cuideachd na bhall de Komsomol. Ann an aon de na h-iomairtean a rinn e roimhe, fhuair e air sabaid san Dàrna Cogadh agus a dhol còmhla ris an Komsomol!) Knight-spirate , agus mar sin chaidh e an sàs ann an còirneal a' phrìosain. Is e fear eagallach sia-armachd a tha seo, bidh e a" feuchainn ris a" ghaisgeach òg a mharbhadh gu sgiobalta mus tig a charaidean gu a chuideachadh. Cha tug na gluasadan fiadhaich aige buaidh sam bith air a" bhalach.
  Agus an àiteigin a-muigh an sin, tha nigheanan bho dhiofar shoithichean spùinneadair a" sabaid agus a" sgoltadh nàimhdean mar càl. Agus tha sin sgoinneil cuideachd. Mar sin bhreab Oblomov an t-oifigear gorilla san aodann le a shàilean rùisgte cho mòr is gun do thuit e thairis, a" leagail trì geàrdan eile.
  Dh'èigh an gaisgeach boireann:
  - Saryn air an kitchka!
  An toiseach, chuir am balach Sturgeon air ais a h-uile ionnsaigh gu socair, agus an uairsin bhreab e san stamag e. Bha an nàmhaid air a thoinneamh, a 'gabhail brath air a' mhionaid, gheàrr an trodaiche òg dheth a cheann - dòigh-obrach a tha ag obair gun sgur.
  "Tha do chridhe mòr, ach a rèir choltais falamh, mar chridhe neach-iasaid."
  Agus rinn Eideard gàire. Agus bha a chas rùisgte, luath mar dhealanach, a" reubadh an fhreiceadain mhòir anns an fhaiche.
  Chaidh an clogaid adhairceach far a cheann, agus bhuail a bàrr saighdear eile na thaobh.
  Bhiodh strì luchd-grèim uaireannan a" slaodadh air adhart, gu sònraichte nuair a bha sabaidean a" tachairt anns na trannsaichean agus a" gabhail ri caractar ambushes.
  Chaidh grunn nigheanan spùinneadair eadhon a ghoirteachadh. Agus chaidh an glacadh air an casan rùisgte, fèitheach.
  B" e an tèarmann mu dheireadh aig na geàrdan meadhan-aoiseil an làr ìseal. B" e aon den chiad fheadhainn a leum an sin an tìgear feargach Sturgeon, chunnaic a shùilean gu foirfe anns an dorchadas, agus a chlaidheamh air a ghearradh dheth, a" leantainn air adhart a" cruinneachadh foghar fialaidh bàis.
  "Cha tèid thu a dh" àite sam bith, fuadaichidh mi a-mach às a h-uile sgàineadh thu. " - Dh'èigh an gaisgeach òg gòrach.
  Gu h-obann chualas ràmh uabhasach tàirneanach air thoiseach, agus an uair sin lasadh lasair.
  - An e dràgon a th' ann dha-rìribh? - Smaoinich am balach spùinnteach spùinneadair, a" tachdadh bho na ceò.
  Leum an gaisgeach òg gu taobh, agus an nighean a bha a 'ruith às a dhèidh air a ghluasad le eagal, agus bha i beagan air a losgadh. Chrath am balach e fhèin, mas e dràgon a th" ann, feumaidh sinn a dhol an gnìomh gun astar luath. Chaidh an rughadh a-rithist, thòisich an lasair a "dol sìos.
  Rinn an nighean spùinneadair gàire:
  - Is e so Satan !
  Agus thòisich a sliasaid làidir, làidir air crathadh. Agus dh"fhàs fàileadh na tùise na bu làidire.
  Fhreagair am balach spùinneadair:
  - 'S e Satan a's uamhasaiche an t-eagal nàdurra a th' agad !
  Mhothaich Eideard a mach à oisinn a shuil gu'n robh teine a' sprèadhadh o aon àm, ged a bha e ann an sguab tiugh. Mar gum b" e muc-mhara a bh" ann, bidh i a" spùtadh napalm an àite uisge. An dèidh tuiteam dhan ùrlar agus a" bruthadh an aghaidh a" bhalla, shnàig am balach crìochnachaidh, an uairsin las lasair bhon taobh eile, agus rinn a" bhiast neo-aithnichte tàirneanach cho mòr is gun cuireadh e rèisimeid slàn air iteig.
  Chan iongnadh na triùir nigheanan spùinneadair gaisgeil a bha a" reubadh às deidh don bhalach iad fhèin a bhrùthadh an aghaidh a" bhalla agus sgreuchail:
  - Dragon saor sinn -
  Mama, sàbhail mi!
  Thuirt Young Edward:
  - Tha 'n t-asal a' beucaich ni's airde na 'n sionnach a tha a' comhartaich, ach cha'n urrainn e dearbhadh nach e camel a th' ann !
  An uairsin mhothaich an trodaiche òg toll a bha gann a chòmhdach, tron bheil eadhon e fhèin, leis gu robh e beag, comasach air gluasad troimhe le duilgheadas mòr. A 'briseadh troimhe agus a' sgrìobadh air na clachan, reub e na bha air fhàgail den aodach a bha air a reubadh mar-thà agus sgrìob e a ghuailnean agus a bhroilleach lom. Ach, tha seo dìreach fìor nuair a tha dìth fàs suas gu buannachd dhut. Nam biodh e air fàs eadhon beagan thairis air na bliadhnaichean mòra de dhànachd, bhiodh e air a dhol an sàs gu tur. Mar, mar eisimpleir, an geinn ann am bòtannan Spàinnteach.
  Bhris am balach le a chorragan rùisgte damhan-allaidh puinnseanta a bha airson a ghath anns an laogh, agus rinn e sgadan:
  Gheàrr an damhan-allaidh brùideil a gath,
  Agus ag òl fuil naomh bho Elfia ...
  Airson a nàmhaid, chan eil a h-uile dad gu leòr,
  Am fear aig a bheil gaol do thìr an athar, marbhaidh e e!
  Mu dheireadh, dh'fhàs an tunail nas fharsainge, agus dhìrich an gaisgeach crìochnachaidh a-mach às le oidhirp mhòr.
  An sin ghlac sealladh neònach a shùil: bha dithis fhear reamhar ann an trusganan buidhe, le suaicheantasan air an cinn shaillte, a" bualadh le bòtannan dubha cruthaichte, a" ruith mun cuairt na ceàrdach, fear a" sèideadh a-steach innte, agus aig an àm sin chaidh rughadh uamhasach a leigeil ma sgaoil, agus bha am fear eile a' tarruing nan luamhan, agus aig an àm sin dh' fhàs an seòmar na bu ghile agus na bu teotha. Bha an dà sheòrsa eucoireach a" fallas gu mòr agus a" goirteachadh mòran.
  - Mar sin tha iad nan luchd-sèididh. - Bha am balach gaisgeach sìorraidh eadhon a" gàireachdainn le toileachas. - Bha iad airson mo mhealladh le cleas cho sìmplidh. Uill, reubaidh mi na h-innealan aca.
  Leum an trodaiche òg a-mach mar thìgear agus thug e ionnsaigh air na gillean mòra. Fhuair a' chiad fhear dhiubh grèim air a chlaidheamh, ach chaidh a bhualadh air a' mhaoil leis an t-sleagh. Dh'èirich cnap trom bhon bhuille làidir. An dara fear, a 'faicinn a' ghille uabhasach fuilteach, dh'iarr e tròcair.
  - Na marbh mi, a spùinneadair uasal.
  - Cuin a dh'fhàs spùinneadairean uasal? - Thuirt an gaisgeach eagallach Eideard agus chuir e a dhòrn dhan ghiallan. Thuit ceann a' bhroinn reamhar air ais agus thòisich fuil a' sruthadh. Thuirt am balach terminator gu làidir:
  - An teagaisg thu dhomh uaislean !
  Agus bhuail an trodaiche òg an nàmhaid anns an groin le uile neart. Agus dhruid a ghruaidh, agus dhòirt fuil as a bheul.
  An uairsin, a 'toirt dòrlach de iuchraichean bhon chrios aige, thòisich an gaisgeach òg air na dorsan fhosgladh. Air cùlaibh a" chiad dorais bha cealla far an robh dithis phrìosanach nan suidhe ann an slabhraidhean. Bha coltas gu math measail air fear dhiubh, a dh'aindeoin bruthadh-fala agus comharran uillt agus buillean. Bhruidhinn a fheusag thiugh liath agus guailnean farsaing, le coltas lasrach a shùilean Mongòilia. - Rugadh mi gu àithne ! Bha an dàrna fear fhathast glè òg, gu math àrd, ach cha do dh'fhàs a fheusag, cha robh ach flùr aotrom ri fhaicinn fo a shròn. Sheall iad air Eduard Osetrova a spreadh a-steach. Nochd an nighean spùinneadair air cùl a" bhalaich. Dh" fhàg a casan lom, làidir, boireann lorgan fuilteach, scarlaid, gràsmhor air a" chruadhtan.
  - Cò thu? - Thuirt an t-àrd-phrìosanach ann an guth gruamach ach taitneach.
  Fhreagair an gaisgeach òg gu bràth:
  - 'S e spùinneadair uasal a th' annam, Eideard.
  Dh"fhaighnich am fear a b" òige:
  - Dè an t-ainm a th" ort?
  Fhreagair Osetrov le mearachd:
  - Anns a 'chompanaidh a bh' ann roimhe thug iad tanca cath coineanach air. Anns a" bhuidheann a th" ann an-dràsta...chan eil fhios agam, chan eil iad air co-dhùnadh fhathast.
  Fhreagair an t-àrd-phrìosanach:
  - Tha thu tapaidh, gun mheang, agus aig an aon àm, glic thar do bhliadhnachan. Canaidh mi Cobra riut.
  Chuir e iongnadh air a" bhalach ghaisgeach òg. Dha daoine, ge-tà, tha fuaimean cobra ann an dòigh air choreigin ominous. Ach fhathast dh'fhaighnich am balach crìochnachaidh:
  -Cò thu?
  Fhreagair e le urram:
  - An t-ìmpire spùinneadair mu dheireadh. - Fashpirovsky, tha iad cuideachd a 'gairm orm "The Scourge of God." Agus is e seo mo mhac Aramis. - Dh'òrdaich ceannard ceannardan na mara mèirlich seach a dh'iarr. -An urrainn dhut ar saoradh bho ar geimhlean?
  Fhreagair an nighean spùinneadair a ruith suas às deidh a "bhalaich, a" crathadh a fiaclan a bha a "deàrrsadh mar neamhnaidean mòra agus gu math sòghail agus a" toirt faileas:
  - Faodaidh am balach milis seo rud sam bith a dhèanamh!
  Fhreagair an gaisgeach Eideard gu laconach:
  - Gu dearbh, agus gu sgiobalta!
  Bha na slabhruidhean fathast gu tur ùr, air an oladh gu tiugh, agus air an cruthachadh le mòr sgil, air an còmhdachadh le bonn airgid, gach ceangal ni bu tighe na òrd duine mhoir, no mu cho tiugh ri làmh Eideird. Sheall an lorg mì-thlachdmhor seo gu bheil a ràdh gu sgiobalta, co-dhiù, neo-chùramach. Thuirt an gaisgeach treun:
  - Wow, tha e coltach gu bheil eagal orra romhad.
  Dh"aontaich rìgh nam prìosanach le seo:
  "Tha na prìosanaich sin gu math seòlta, chuir iad às dhuinn ann an dòigh a bha e duilich gluasad, agus bha iad an-còmhnaidh a" coimhead air a "chill, a" sgrùdadh nan slabhraidhean, a rèir coltais le eagal gum faiceadh sinn iad le falt.
  - A bheil seo comasach? - A "faighneachd, rud beag troimh-chèile, gaisgeach tomboy casruisgte ann an stocan snàmh.
  - Ma dh'fheuchas tu, tha. - Agus airson a bhith cinnteach, chrath e an slabhraidh. - Chan eil dad do-dhèanta.
  Nuair a sheas Fashpirovsky suas, chuir an gaisgeach eòlach Eduard beagan iongnadh air; cha robh e gu math àrd, mu àirde cuibheasach, ged a bha e glè stocach, a dh'aindeoin acras agus bochdainn. Ach bha am prìosanach òg, air an làimh eile, àrd agus caol.
  Shèid an nighean spùinneadair pòg dha agus dh"èigh i:
  - Seo e, a dhuine uasail !
  - Chì sinn dè tha anns na seòmraichean eile. - mhol e an trodaiche Eduard, gu mì-fhoighidneach a" tionndadh claidheamh na làmhan, cumhachdach ann an càileachd, chan e meud.
  - Bu choir ionmhas prìosain a bhi ann agus a' chuid eile de na priosanaich ann. - thuirt Fashpirovsky gu làidir.
  Sheinn an nighean spùinneadair le dealas:
  - Ah, an ionmhas, an ionmhas agam - cuir gu bàs agus cuir an sàs!
  Chan eil e furasta, chan eil e furasta seasamh faisg!
  A dh" aindeoin na bha dùil, bha an riochdachadh gu dearbh beairteach. Baraillean òir, iomadh ciste le clachan. A" glacadh sealladh iongantaich, aig nach robh dùil ri leithid de rud fhaicinn sa phrìosan, mhìnich "Scurge of God" gu furasta:
  - Seo seilbh air a thoirt bho mhòran dhaoine, seilbh a chaidh a ghlacadh gu mì-laghail.
  Chrath am balach gaisgeil Eideard a cheann agus dh"èigh e:
  - Sin mar a tha e coltach nach robh iad a 'dol a thoirt air falbh am beairteas gu lèir.
  Chrath Fashpirovsky gu cruaidh:
  - Tha an riaghladair ionadail na shionnach seòlta. Bidh e a" feuchainn ri barrachd a shlugadh na as urrainn dha amhach a chumail. - An seo choimhead ceannard nam filibusters timcheall gu iomagaineach, a" coimhead timcheall nan camarathan. - An deach a mharbhadh mu thràth?
  Bhreab an nighean spùinneadair a casan rùisgte, fèitheach mar fhreagairt, ag èigheach:
  - Chan eil fhios 'am, a dhaoine uaisle!
  Chrath an gaisgeach Eideard, gu a mhì-thoileachas fhèin, a cheann le falt fionn:
  "An turas mu dheireadh a chunnaic mi e beò, cha robh e ach beagan fhiaclan."
  Rinn Fashpirovsky eadhon gàire:
  - Sin mar a tha e, feumaidh sinn seo a rèiteachadh gu h-èiginneach. Ach chan e a h-uile ciste gleansach am prìomh rud, an seo bu chòir ad a bhith ann a bheir gu dùn lùchairt na roinne. Nise, ceasnaichidh mi fear a" phrìosain. - Òrdugh teann bho riaghladair a rugadh. - Agus thusa, cobra, tog e.
  Eadhon làidir agus air a shàrachadh le trèanadh, thog Eduard, a bha ag obair anns na cuaraidhean, an closaichean le beagan duilgheadas; bhuail Fashpirovsky an torc reamhar aige air a ghruaidhean flabby, a "toirt air tighinn gu na mothachadh aige, agus an uairsin chuir e slap eile ris. Nuair a dh" fhosgail e a shùilean, bha iad a" nochdadh uabhas bheathaichean.
  - Dìreach fàg do bheatha, nì mi a h-uile càil.
  Bha ceannard an spùinneadair a" caoineadh:
  - Càit a bheil mo bhean-bainnse Extragazel?
  Dh'èigh fear a' phrìosain gu cruaidh:
  "Chaidh a giùlan chun phrìomh-bhaile o chionn sia mìosan; cha chumadh duine nighean de theaghlach cho uasal am measg spùinneadairean agus meirleach.
  Thuirt an nighean spùinneadair gu làidir:
  - Is e seo loidsig!
  Agus chuir i stampa air a cas-rùisgte.
  - An uairsin chan eil feum agam ort tuilleadh. - Bhrùth Fashpirovsky amhach le làmhan pincer. "Bu chòir dhut a bhith air do chràdh, ach cha robh mi airson a bhith salach." Dè a nì e leis an fhear eile, tha e cuideachd na neach-cuiridh agus na bastard.
  - Ma tha thu ag iarraidh, marbhaidh mi mi fhìn e! - Mhol an gaisgeach òg Eideard, fhathast am pathadh air son euchdan, gu toileach.
  - Tha e ro fhurasta agus sìmplidh, leig leotha a chrochadh bun-os-cionn. - Dh'òrduich " Sgiùrsadh Dhè" an-iochd- mhor, agus thug e sùil gu teagmhach air figear a' bhalaich. "Tha thu làidir nas fhaide na na bliadhnaichean agad, faodaidh tu a shlaodadh a-mach."
  - Gu dearbh, tha ceud agus dà fhichead cileagram ann, gun a bhith nas fhaide. - Thuirt Eduard Osetrov, a" gàire, agus thog e an closaichean "ioma-tunna" air a ghuailnean.
  Ach, cha b" e eòlas tlachdmhor a bha seo; bha fear a" phrìosain a" dol fodha mar ghobhar lìonta. A bharrachd air an sin, cha robh e comhfhurtail a chaitheamh, agus thòisich an gaisgeach òg a "fallas beagan.
  Thug Pirate Girl fa-near:
  - Tha, tha e a 'bualadh mar mhuc shalach!
  Agus thoisich i a h-aodann mar mhim.
  Mar sin, ga lorg fhèin ann an gàrradh a" phrìosain, bha an gaisgeach òg a" faireachdainn faochadh. Chruinnich àireamh mhòr de phrìosanaich an sin, agus chan e a-mhàin fir inbheach, ach mòran bhoireannaich is clann, a 'mhòr-chuid dhiubh ann an droch staid às deidh a' chràdh agus an acras.
  Dh'èigh an nighean spùinneadair:
  - Is gobhair a tha seo - a leithid de bhrùidean! 'S dòcha gun d' fhuair sinn deoch làidir!
  Dh'èigh an gaisgeach òg riutha ann am feirg cheart.
  - Dè a nì thu leis a 'chrùin seo? Croch?
  Thòisich na prìosanaich a bha air an leigeil ma sgaoil a" dèanamh fuaim - thòisich a" mhuir ri cop agus bha iad a" bagairt a dhol thairis air an naoidheamh tonn. Airson grunn bhliadhnaichean, tha daoine air a bhith a" cumail suas faireachdainnean ann an dungeons tais is fuar.
  - Chan eil, impal e! Chun a 'chrois! Chan eil a 'chroich gu leòr airson an neach a tha neo-ghlan! - Dh'èigh na fir am bàrr an sgamhanan, bha cuid, ge-tà, nan spùinneadairean no nan luchd-rathaid. Ach bha cuid dhiubh nam prìosanaich, nach robh fhathast air am bòidhchead a chall.
  Agus chrom iad le casan rùisgte, chiseail, sgrìoban ùra bho na geimhlean a" beàrnadh air an adhbrannan, a thug sealladh ro tharraingeach do na prìosanaich.
  Agus tha a 'chlann gu tur tòidheach agus sgìth, ach chan eil iad air an cuteness a chall, a dh' aindeoin gu robh a h-uile cnàimh annta ri fhaicinn.
  - Anns a' chùis so, riaraich thu fèin ceartas agus peanas ! Oir is e ar n-aon bhritheamh na daoine! - Às deidh dha co-dhùnadh Sholaimh a dhèanamh, ghabh an gaisgeach tomboyish Eideard air falbh. Lean an t-ìmpire spùinneadair e. Ged nach robh a h-uile duine ag aithneachadh a chumhachd, agus an tiotal fhèin caran neo-oifigeil, chuir na seann phrìosanaich fàilte air le glaodhan mòra. Agus nuair a thog e suas a làmh, thuit a h-uile duine sàmhach. Fashpirovsky gu h-àrd, a ghuth bas gun a bhith air a chall thairis air na bliadhnaichean sa phrìosan, thuirt e:
  - Cò tha thu airson fhaicinn mar do cheannard?
  Leig an nighean spùinneadair oirre gun toireadh i air a guailnean caola.
  - Thusa, treòraich sinn, athair ! Bi ar righ, " Sgiursadh Dhe " ! "Dh"èigh iad agus chrom iad an casan, gam bualadh len làmhan. Agus bha na boireannaich leth-rùisgte sa chumantas a" sgreuchail mar a bha aig daoine.
  Thog Fashpirovsky a làmhan agus dh'èigh e:
  - Mar sin biodh e, a nis bithidh ar cridheachan air an aonadh !
  Thàinig grunn eile de chlann-nighean spùinneadairean a-steach ann an luideagan còmhdaichte le fuil, agus thog iad an claidheamhan gu cruaidh.
  Agus chuir na gaisgich bhòidheach stad gu feargach air an casan rùisgte, làidir air na linnean fala.
  Agus bha iad a" beucaich air mullach an sgamhanan:
  Tha sinn nar spùinneadairean glòrmhor
  Siorcan agus mucan-mara...
  Saighdearan mòra
  Luchd-sgrios an dorchadais !
  Agus bha gàire mòr ann.
  Bha an t-sabaid anns a" bhaile cha mhòr seachad, bha an sprùilleach mu dheireadh a bha air fhàgail bhon stoirm fhuilteach fòirneartach a" losgadh a-mach. Bhuail na caileagan spùinneadair am buinn rùisgte air na creagan biorach, leum iad suas agus chrom iad, gu soilleir a" faighinn spòrs.
  Tha e glè mhath a bhith nad spùinneadair
  Bidh an nighean a" goid a h-uile duine gun lethbhreith ...
  Chan eil òr gu leòr ann, tha e ri fhaicinn - thoir dhomh barrachd,
  Tha e math a bhith nad mhèirleach glamorous!
  Agus a-rithist, a-rithist, tha na sàilean lom aca mar a bhith a 'sgoltadh a-steach do shruthan fuil donn, sgàrlaid, agus uaireannan gorm.
  Chuir Edik a ghruaidhean a-mach agus sheinn e còmhla ris na balaich:
  Tha stoirmean, stoirmean, gaoth nan cnap-starra dhuinn,
  Bho òige, tha mi air a bhith dèidheil air a bhith a" sabaid aig muir...
  Agus ma dh'fheumas tu sabaid airson bruadar -
  Chrom mi suas uilebheistean ifrinn!
  Ged nach robh nàire air Fashpirovsky mu na luideagan aige, chuir e roimhe aodach atharrachadh; tha e do-dhèanta do ìmpire, eadhon ged nach deach a chrùnadh, a bhith na ragamuffin.
  Air an làimh eile, bha Eideard toilichte a bhith ann an geàrr-chunntasan a-mhàin, oir bha e tòrr na bu ghoireasaiche agus nas practaigeach. Gu sònraichte ma tha torso snaidhte agad agus fèithean mar uèir.
  Sheinn am balach Terminator eadhon:
  Eh, tha sinn nar cnothan cruaidh
  Bheir sinn an crùn...
  Thèid mi dhan leabaidh mar pheann,
  Bidh mi a 'dùsgadh mar bhanrigh!
  Agus am balach gaisgeil, le a chorragan rùisgte, a" glacadh fear de na spùinneadairean mòra ri taobh an t-sròin. Agus ghlaodh e gu cridheil.
  Agus bidh Edik a" seinn a-rithist:
  Leig leam a dhol dhan Himalayas
  Fuirich anns an t-sàmhchair pristine...
  No ni mi gul, No bheir mi comhart,
  Mur eil, ithidh mi cuideigin!
  Agus tilgidh am balach clach-mheallain le a chas rùisgte, agus itealaichidh e thairis, agus leagaidh e feannag.
  Agus tuitidh i le a gob air ceann aon de na luchd-brathaidh san òrdugh seòrsa Jesuit, a tha a" feuchainn ri dhol à sealladh don t-sluagh. Agus lot i a ceann bearrte.
  Sheinn an gaisgeach òg:
  - Agus chan urrainn dhut falach bho Edik, chan urrainn dhut falach,
  Nigheanan casruisgte, innis dhomh dè a tha thu a" bruadar mu dheidhinn!
  Chaidh spùinneadairean eile an sàs ann an robaireachd, chaidh grunn bhrochan a thoirt don phort, air an roinn gu gnìomhach agus air an tomhas. Ràinig an Monitor le aodach snasail an sin cuideachd. Bha an stiùiriche spùinneadair, gu nàdarra, feargach agus dearbhach.
  - A-nis feumaidh sinn sgaradh trom agus cothromach a thòiseachadh. - Thòisich ceannard nan robairean mara ri èigheach - Tha so a' ciallachadh gu'm bu chòir gach maoin a bhi air a roinn gu co-ionann eatorra.
  Chuir an àrd sgiobair bho sgioba Ravarnava an aghaidh:
  - Tha, bidh sinn gan roinn gu cothromach. An leth eile airson aon de na soithichean againn, an leth eile airson do shoitheach.
  Bha na caileagan bòidheach spùinneadairean a' beucaich gu toileach, agus a' stampadh am biadh le'n casan rùisgte, ro ghràsmhor, ged a bha iad salach agus fuilteach:
  - earbsach mar ifrinn - laghan na sòn! Bidh na slabhraidhean a" pronnadh na cnapan-starra iarainn!
  Thòisich an monitor, a" lasadh le fearg fiadhaich, mar mhullach air a chuir air bhog le tilgeil làidir:
  - Chan eil, chan eil mi ag aontachadh, tha soithichean nan structaran falamh, is e daoine am prìomh rud. Tha an dà chuid mo dhaoine agus na h-uilebheistean ag iarraidh gum bi a h-uile dad cothromach agus mar a bu chòir. Nach do chuir mo bhràithrean am beatha ann an cunnart, agus bhàsaich mòran dhiubh ann am blàr neo-ionann? - Tha ceannard buidhinn de mhèirlich mara, ann am feirg, a' gearradh sabbair ris an ùrlar - A rèir riatanasan lagh an urraim, tha mi 'g iarraidh oirnn ceithir-chòigeamh de'n chobhartach.
  Agus a-rithist tha na caileagan leth-rùisgte, fallas agus dusty, a" sèideadh rudeigin ann an aonta.
  Dh" fheuch an sgiobair ris a" cheann-cinnidh a bha ro ghnìomhach a shocrachadh:
  - Ach chuir sinn ainm ri sgrìobhainn, air a bheil d" ainm-sgrìobhte cuideachd, gum bi a h-uile dad air a roinn gu cothromach eadar na soithichean.
  - Chan eil cuimhne agam dè a chuir mi an cèill, ach a-nis chan eil ann ach pìos pàipear. Aig an àm seo, chan e am pàipear salach a cho-dhùineas, ach na lannan biorach. - Dh" èirich am monitor gu sgiobalta agus dh" fhuasgail e sabre mionlach os a cheann. - Uill, mar a bhios sinn beò a rèir na bun-bheachdan.
  Thòisich na spùinneadairean ri èigheach le aonta, agus chaidh feadag a chluinntinn. Dh"fhàs e soilleir gun robh dòrtadh fala a" grùdaireachd.
  Chrath na caileagan spùinneadair an casan rùisgte agus thionndaidh iad gu sunndach na cnapan sòghail aca, agus chluich an t-aodach seoclaid snaidhte aca leis na leacan breagha aca.
  Dh'fheuch an t-àrd sgiobair ri reusanachadh leotha.
  - Fuirichidh sinn gus an tig Ravarnava agus an trodaiche as fheàrr de na cuantan, Eduard Osetrov, an uairsin bruidhnidh sinn air na duilgheadasan againn uile.
  Bha ràmh nan corsairs a" coimhead gu math dà-sheaghach. Bha eadhon na caileagan corsair a" glaodhaich mar mhucan air an sàrachadh le reitheach. Agus bha na casan aca, a bha air an comharrachadh le sùbailteachd fìor mhath agus gràs nan loidhnichean, a 'dannsa an hopak. Bha e coltach ris an neach-sgrùdaidh gun robh iad uile air a thaobh, agus thionndaidh seo an caiptean spùinneadair air adhart barrachd is barrachd:
  - Tha duilgheadasan agad, tha faisg air còig tursan a bharrachd dhaoine agam, agus ma thig e gu sabaid, thèid do mharbhadh uile mar luchagan.
  Cha robh eagal air an sgiobair eòlach ron mhisneachd:
  - Faodaidh cuid de luchd-sabaid deich a chosg, agus a bharrachd air an sin, tha barrachd ghunnaichean againn.
  Leum na caileagan spùinneadair air gach taobh suas barrachd is barrachd èasgaidh agus a" snìomh mun cuairt mar mhullaichean.
  Thòisich am monitor suas agus thòisich e, bha e coltach gu robh smùid a "tighinn a-mach às a" wig purpaidh aige:
  "Is e buannachd a tha seo aig muir, ach air tìr bidh làmh an uachdair againn." - Agus stampadh bhrògan mar dhearbhadh. - Mar sin, ma tha thu airson fuireach beò, aontaich ris na cumhaichean againn, air neo nas fhaide air adhart gabhaidh sinn a h-uile càil, agus crochaidh sinn an fheadhainn a tha fhathast beò.
  Chuir an sgiobair a-steach gu mì-fhreagarrach:
  - Ach tha seo mì-onarach! (Chan e deagh bheachd a th" ann a bhith tarraingeach do bhun-bheachdan leithid urram am measg filibusters!)
  Tharraing an Monitor a-mach daga air a sgeadachadh le topazes agus rubies:
  - Ciod an t-urram a gheibh spùinneadair ? "Agus loisg e sa chas, a" goirteachadh an sgiobair gu dona. Thuit e mar gu'm biodh e air a leagail, a' greimeachadh air cnàimh na peileir. Agus dh'èigh an ceannard brònach! - Seo mar a thachras do gach asal a tha airson faighinn air mo shlighe!
  Is dòcha gum biodh murt air briseadh a-mach mura h-eil airson na sgreuchail.
  - Tha Ravarnava agus an cobra, Edward the invincible, a 'tighinn.
  Ghabh na caileagan spùinneadair e agus rinn iad gàire. Agus thòisich iad air an casan teòclaid lom, tana a bhualadh fiù 's na bu shunndach agus an claidheamhan a thionndadh thairis air an cinn bàn.
  Agus ghlaodh iad:
  - Glòir do na spùinneadairean !
  An àite sin, cha do choisich am balach eadhon, ach sgèith e, mar gum biodh air sgiathan. Tha na gluasadan aige cho luath. Gu dearbh, bha a chasan òga rùisgte a" deàrrsadh le buinn a" deàrrsadh le fuil ioma-dathte.
  Stad am monitor agus thionndaidh e gu cruaidh a dhroigheann:
  - Ceart gu leòr, bheir mi aon chothrom mu dheireadh dha na gillean gòrach seo.
  Nuair a thàinig Ravarnava a-steach, mhothaich an stiùiriche eòlach air na filibusters sa bhad gun deach fear den luchd-cuideachaidh aige a leòn, agus chaidh na spùinneadairean a-steach do bhuidheann bagarrach.
  Agus tha na caileagan corsair uile salach, leth-rùisgte agus fuilteach. Ghabh iad e agus rinn iad tweet:
  Is e so an gluasad-
  Mèirle iomlan...
  Tha thu super Bond -
  Fìor ghaisgeach...
  Agus chan eil e furasta dhomh idir -
  Gràdh an neach-ionaid neoni, neoni seachd!
  - Ciod an gnothach, a bhraithrean ? - dh'fhaighnich Ravarnava gu fuar. Agus leum am balach gaisgeil Eideard thairis air a cheann, a" dèanamh gintinn air ais. Gheàrr a chlaidheamh iongantach nuair a bha e air iteig na cheithir earrannan speach mhòr, coltach ri buntàta. Chaidh boinneagan emerald de fhuil bhiastagan a-mach.
  - Seadh, sin e! "Thòisich an Monitor ann an tòna àrd, a" coimhead gu blàth air a "bhalach a bha ro luath. "Cho-dhùin na daoine againn: cha robh an rèiteachadh a bh" ann roimhe cothromach, agus gu robh feum air ath-bheachdachadh air na slatan-tomhais airson a bhith a "roinn a" mhilleadh. Is e sin, roinneadh le cinn, chan ann le soithichean. Tha còir aig gach sròn air cuibhreann a rèir an lagha. Bha ceannard nan corsairs a dh"aona ghnothach a" magadh air an t-sròin caol aige le neart. - Uill, a bheil thu ag aontachadh ri seo?
  - Agus mura h-eil? - dh'fhaighnich Ravarnava, gu h-ìoranta a 'coimhead air cuspair a' mhèirle.
  Bha na caileagan spùinneadairean a' seinn mar shnàth de speachan.
  - An uairsin bidh sabaid ann, agus thèid toradh a" bhlàir a cho-dhùnadh le àireamhan agus neart, gu sònraichte, fhios agad, theich thu bho eucoraich, àireamhan. - Chuir an Monitor àrdanach cuideam air, a" gàireachdainn gu borb.
  "A dh'aithghearr thig ìmpire nan corsairs, an Fashpirovsky mòr, an seo, agus bheir e breith oirnn." - Ars' esan, a' tilgeadh claidheamh Eideird 'n a lamhan sine, ged a bha e leanabaidh, ach air fhighe o uèir stàilinn.
  Bha fuaim cead a 'dol tro na h-ìrean corsairs.
  - Chan eil mi ag aithneachadh ìmpirean sam bith. Fuasgail sinn an duilgheadas sa bhad - abair an Varnaki: tha thu ag aontachadh ris na cumhachan agam, no thèid fuil a dhòrtadh. - Chomharraich an monitor an gunna aig stamag Ravarnava. Bha buill-airm mar seo fhathast glè ainneamh aig an àm seo de na Meadhan-Aoisean, agus bha an spùinneadair gu math moiteil às na fhuair e, air a dhèanamh le neach-ciùird sgileil.
  - Seadh, biodh an diabhul maille ris. - Thog Eduard Osetrov, air a thrèanadh ann an dòighean armachd, clach le a chas rùisgte, fèitheach agus le tilgeil air ais, chuir e dìreach a-steach don làmh leis an armachd e. Sheall peilear, thuit am pistol, agus dà dhiog às deidh sin ruith an gaisgeach òg a-steach don spùinneadair. Chuir e air a ghlùinean e ann am plexus na grèine, an uairsin thionndaidh e a ghàirdean tiugh gu sgiobalta agus chuir e an lann gu amhach.
  Rinn na caileagan spùinneadair gàire gu math aontaichte. Thòisich an casan cas-rùisgte air gluasad, deiseil airson briseadh a-steach do dhannsa.
  - Gluaisibh, agus bithidh bhur ceann-cinnidh air a chriochnachadh. - Dh'èigh an gaisgeach òg gu bràth. Sheas na spùinneadairean agus reòdh iad. Bha grunn dhiubh, na sabers as inntinniche, a 'crathadh, ach cha robh iad deònach a dhol an sàs ann am blàr. Agus dh'èigh na caileagan le casan rùisgte:
  - Puck! Pòc! Pòc!
  - Sin agad e, agus a nis, a ghaisgich, thoir òrdugh do d' sheabhag an cuid airm a leagadh ! - Dh' òrduich Eideard ann an teinn, agus chrom e a shàil rùisgte cho cruaidh 's gu 'n do dhealaich a' chlach-mhullaich fodha.
  A 'faicinn gu robh an Monitor leth-mhothachail, tharraing an gaisgeach òg a chluas, bhrùth e a mheur air a theampall agus thug e air tighinn gu na mothachadh aige.
  - Leig leam falbh, mas e do thoil e! - Chuir an stiùiriche meirleach, a bha air tuiteam sìos sa bhad, stad.
  Thòisich na caileagan spùinneadair ag èigheach mar fhreagairt:
  - Na leig às! Sguab às na tonsils aige!
  Thog am balach a làmh na bu chruaidhe:
  - An aontaich thusa, mhairt-fheoil sanntach, leis an roinn a bh' ann roimhe de'n chreach ? - Agus an làmh air a crùnadh, mar gum biodh e air a dhèanamh de chairt-bhòrd.
  - Tha sin an urra ris an ìmpire co-dhùnadh. - Cum sùil air stammered, a" greimeachadh air connlaich.
  A-rithist rughadh is stampadh casan cas-rùisgte nigheanan làidir.
  Bha am balach gaisgeach a" snìomh eadhon nas cruaidhe, a bha eadhon a" crùbadh:
  - Dè ma gheibh thu bàs?
  Bha an ceannard, a bha coltach ri dandy, gun dùil a 'nochdadh daingneachadh. Ann an guth neo-chinnteach thuirt e:
  - Tha sinn uile marbhtach. Uaireigin, cuiridh spùinneadair sam bith crìoch air a thuras, agus mar sin biodh e nas fheàrr bho pheilear gaisgeach na le nàire aig a "ghàrradh.
  Bha measgachadh de aonta agus, aig an aon àm, moladh ri chluinntinn ann an rangannan nan nigheanan. Bha e uile a" coimhead gu math fionnar.
  Bha Eduard Osetrov airson rudeigin eile a chur ris, ach chaidh fuaim a chluinntinn agus nochd mòran dhaoine le buill-airm.
  "Tha mi a" smaoineachadh gu bheil e ceart, leig leis an ìmpire co-dhùnadh. " - Dhearbh Ravarnava gun mòran earbsa.
  Rinn na caileagan filibuster caoineadh, a 'tionndadh nan cromagan mòra, sòghail aca:
  - Tha, tha, chan eil, tha!
  Sheinn am balach Eideard gu h-ìoranta:
  Chan fheum thu a bhith nad neach-labhairt
  Gus mìneachadh airson ùine mhòr ...
  bidh mi nam ìmpire -
  Às deidh na h-uile, cha toir e fada dhaibh a bhith!
  
  Ach a bhith onarach,
  rìgh-chathair agus epaulets -
  Feumaidh mi e airson fhaighinn
  Musgaidean, musgaidean!
  Thàinig co-dhiù dà cheud neach, a 'mhòr-chuid air a chràdh, air an sgeadachadh ann an aodach a chaidh a reubadh le saighdearan no saoranaich beairteach, a-mach don cheàrnag. A" coiseachd air adhart bha fear le coltas brìoghmhor le feusag le bàrr ghoirid agus ann an èideadh mòr. Dh'aithnich Ravarnava e sa bhad agus chrom e sìos le mì-thoileachas.
  - Glòir don Fashpirovsky mòr, fada beò ìmpire nan corsairs agus "Scurge of God."
  Mhol grunn chlann-nighean, a" bualadh am palms mar lannan propeller.
  Chualas guthan àrda:
  - Bravo! Bis!
  Cha robh an gaisgeach tobach Eideard ro thoilichte nas motha. Tha e mar-thà sgileil agus aibidh gu leòr airson an sgioba aige fhèin a chruthachadh, no eadhon a bhith na cheannard air sguadran gu lèir. Agus mar sin tha farpaiseach eile aige a-nis anns an strì airson cumhachd agus buaidh am measg clann na mara. Dè, tagraiche eile airson dreuchd athair nan dùthchannan, tha e, co-dhiù, a shaoradh fhèin. Ma tha thu gu bhith a" roinn cumhachd, tha e nas fheàrr le nighean bhrèagha.
  Chrath Fashpirovsky agus thog e a làmh. Dh"fhaighnich an gaisgeach corsair:
  "An do dhìochuimhnich thu fhathast mar a sheòl Rabharnabha, no, mar a thug iad ort, Torc, fo mo bhrataich?"
  Fhreagair ceannard mòr nan robairean gu sgiobalta:
  - Cha 'n 'eil, cha 'n 'eil so air a dhearmad, O aoin neo-chosmhuil. - An uairsin chuir Ravarnava nàire air a mholadh.
  Bhuail Edik agus ghlac e an t-seillean-mòr le a chasan rùisgte. Bha am balach airson a phronnadh, ach an uairsin bha e den bheachd gu bheil biastag cuideachd na chreutair beò agus nach bu chòir a mharbhadh airson adhbhar sam bith.
  Agus thilg an gaisgeach, an leanabh sìorraidh, an creutair gath gu h-àrd.
  Thòisich Fashpirovsky a 'gàireachdainn:
  - Ceart gu leòr, ach an seo, tha mi a" faicinn, bha fìor chonnspaid agad, agus thug mo charaid beag aoigheachd don neach-brathaidh ainmeil Monitor.
  Rinn a h-uile duine gàire còmhla. Bha cuid de dh"uilebheistean cho cruaidh is gun do dh"èirich treud feannagan is eòin de ghnèithean eile dhan iarmailt. Bha iad a" sgiùrsadh agus a" ruith ann an cearcallan cho èiginneach "s gun robh biastagan a" tighinn còmhla ris an fheadhainn a bha a" teicheadh. Agus an uairsin thòisich na caileagan a 'reubadh mar buabhaill ann an taigh-spadaidh, a tha gu math tlachdmhor agus gun samhail.
  Fhreagair Ravarnava, a" tàirneanach ann an guth bas ìosal:
  - Tha sin ceart, tha e airson a bhith a 'stampadh gu cruaidh air an aonta a chaidh a cho-dhùnadh roimhe seo air roinneadh cothromach de na milleadh agus barrachd a ghabhail dha fhèin na a chuibhreann chothromach. Gu dearbh, chan eil an sealladh foighidneach seo de spùinneadair a" cumail a fhacal agus a mhionnan.
  Bha Eideard airson rudeigin a ràdh, ach chuir e roimhe gun a bhith a" reubadh. Chaidh tè de na caileagan spùinneadair sìos agus phòg i lorg-coise cas-rùisgte a" bhalaich chrùin.
  Uill, bha e a 'coimhead èibhinn, mar chomharra air gràdh agus spèis do ghaisgeach a tha a' coimhead cho òg.
  Chrath Fashpirovsky a dhòrn agus dh'aontaich e leis a 'mhìneachadh seo air bun-bheachd urram:
  - Tha sin ceart, is peacadh mòr do spùinneadair, a tha air a nighe air falbh le fuil, a tha neo-riaraichte cainnte.
  Ghlaodh an nighean ri so. Agus chì thu mar a bha sùilean an aghaidhean grinn a" deàrrsadh.
  thuirt Eideard:
  - Air peacadh, tha iad a' deanamh an airgid a's mò agus a' leagail orra !
  Chaidh am monitor mu dheireadh sìos, shnàmh a chupa agus rinn e caoineadh:
  - Duilich Fashpirovsky, chuir an deamhan mo mhealladh. - An uairsin dh" atharraich tòna an stiùiriche meirleach gu adhbhar fìreanachaidh. - Is e dìreach gun robh mi a" smaoineachadh nach robh e cothromach, le sgioba faisg air còig tursan nas motha, gum feumadh mi dìreach aon leth fhaighinn.
  Rinn Eideard gàire agus bha e airson rudeigin a ràdh. Ach bha an nighean spùinneadair airson sàil lom a" bhalaich a phògadh. Agus bha e tòcach, agus taitneach don bhonn lom, elastagach . A bharrachd air an sin, bha am balach crìochnachaidh a 'faireachdainn mar phrionnsa fìor.
  Thuirt an t-Ìmpire Spùinneadair le fios:
  - Ach chuir thu ainm ri aonta mar sin?
  Thòisich an monitor air tionndadh a-staigh:
  - Seadh, stoirm nan cuantan, ach gu dearbha a chionn gu'n robh mi ann an cunnart cruaidh. - Thug ceannard a" chorsair aire don bhalach Eideard a bha a rèir coltais gun chron, ged a bha e gu math fèitheach ann an geàrr-chunntasan. - Às deidh na h-uile, bha barrachd ghunnaichean aca de inbhe na bu mhotha na rinn mi.
  Thuirt Fashpirovsky, a" coimhead air an t-seann chompanach aige le urram:
  - Mar sin an tusa, Ravarnava, aig a bheil an soitheach mòr seo à Contrabass? Is e an rud a tha uamhasach an t-ainm, anns an cluinnear pealaichean tàirneanaich. "Dh" fhàs tòna an ìmpire spùinneadair beagan nas gràdhaiche. - Feumaidh gaisgeachd a bhith agad airson a ghlacadh.
  Ghlac Eideard e agus thilg e am bior-ghlainne le òrdagan rùisgte. Chaidh e a-null agus bhuail e air a" chuileag reamhar le a tip, ga ghearradh na leth agus a" toirt air fuil uaine a dhol a-mach.
  Thuirt Ravarnava, na sheasamh suas agus a" stobadh a-mach a bhroilleach gu pròiseil:
  - Tha sin ceart, do-chreidsinneach, ach bha àite mòr air a chluich leis a" bhalach-ghaisgeach Eduard Osetrov, a tha comasach air eadhon neach-taic neo-chùramach mar Monitor "Baron" a shlaodadh.
  Bha na spùinneadairean ag èigheach le cead. Chrath cuid dhiubh fiù 's an claidheamhan agus na musgaidean troma. Tha an dealas fìrinneach aca ri fhaicinn.
  Agus ghlac na nigheanan gaisgeil e, agus sheinn iad le toileachas:
  Mòr is treun ceud Eideard,
  Nas mionaidiche, bha balach leis an fhar-ainm Edya...
  Gabh e agus slaod e don sù chumhachdach,
  Baran, am mathan reamhar!
  Thuirt Fashpirovsky, thairis air an fhuaim:
  - Seadh, gun teagamh, 's òr an gille treun so, Bheir mise àithne dha air long air leth cumhachdach 'N uair a gheibh mi 'n luirgne. Anns an eadar-ama, tha am fuasgladh agam mar a leanas. Bheirear dhomhsa trian do d' ionmhasan, agus do m' shluagh-sa, agus roinnear a' chuid eile gu co-ionann eadar na luingeas, mar a dh' aontaich thu roimh làimh, 'n a leth. - Chrath an t-Ìmpire Spùinneadair a dh" ionnsaigh an Monitor dòrainneach. - Agus na bi troimh-chèile, ach cùm do cheann suas. A dh" aithghearr, fo m" àithne-sa, glacaidh sinn a leithid de bheairteas nach fhacas a-riamh gus am bi eadhon na deamhain farmadach. Thàinig còrr is dà cheud duine còmhla rium, agus tha fios aca uile mar a nì iad sabaid. - Agus mar-thà anns an dearbhach le roar. - A bheil thu ag aontachadh ris na cumhachan agam?!
  Rinn caileagan corsair moladh le cead. Agus thòisich iad a" breabadh mar bhàlaichean rubair.
  Stamp Eideard a chas-rùisgte gu feargach agus rinn e gàire:
  - Rinn an t-Athair tairgse nach 'eil comasach a dhiultadh !
  - Tha, cinnteach! - Dh'èigh Ravarnava ann an guth tàirneanach.
  - Aontaich! - Thuirt an Monitor le earbsa follaiseach.
  Thuirt Terminator Boy:
  - Chan eil toileachas ann an airgead, ach ann an comas àrdachadh!
  Thuirt an t-Ìmpire, ann an tòna nach do leig le co-rèiteachadh:
  - Mar sin cuir d" ainm ri cùmhnant ùr le crathadh làimhe!
  Bha an monitor ri fhaicinn a "crathadh. Agus an uairsin leum am balach crìochnachaidh suas thuige agus thog e an t-inneal gu a ghàirdeanan sìnte a-mach. Agus leig leinn, a 'faireachdainn lùth trance annainn fhìn, a bhith a' snìomh a 'chlosach gu math luath.
  Dh'èigh Fashpirovsky, a 'crathadh a dhòrn:
  - Fàg e, a ridire òg !
  Leig Eideard leis an Monitor gu deònach, a thionndaidh bàn, neo-àbhaisteach, agus a thàinig gu Ravarnava agus Fashpirovsky. Às deidh crathadh làimhe làidir, choimhead an triùir a-steach do shùilean a chèile agus dhùisg iad. An uairsin dhùisg iad, agus chrom na trì spùinneadairean eòlach an làmhan.
  Rinn na caileagan corsair fuaimean aonta. Dh"èigh fear dhiubh:
  - Seo an àrainneachd!
  Sheinn an Terminator Boy:
  Bidh sinn uile a 'coimhead air Napoleon,
  Tha milleanan de chreutairean dà-chasach ann...
  Stiùirich daoine a chleachdadh ann an collar,
  Agus bidh thu nad ridire gu math fionnar!
  - Tha sinn a 'mionnachadh gu sòlaimte. - Chaidh Fashpirovsky thairis air fhèin gu fèin-ghluasadach. - Gum bi sinn an-còmhnaidh nar caraidean agus nach bi sinn gu bràth a" brathadh a chèile.
  - Tha mi a" guidhe! - thuirt Ravarnava, a 'togail a làmh dheas.
  - Do na naoimh uile ann an ainm Dhè, gu'm bi sinn fìrinneach d'ar focal. - Chuir sinn ris an Monitor.
  - Amen! - Chrìochnaich an t-ìmpire.
  Gu mì-chinnteach a 'gluasad a chasan lom, fèitheach, mar gum biodh e air fhighe bho uèir stàilinn, bha Eideard a' coimhead gu h-iongantach a dh'ionnsaigh a 'bhuannachd. Bha am balach a" faireachdainn mar gum biodh e air chall. Seo iad còmhla, agus cò e a-nis? Balach cabin àbhaisteach, casruisgte.
  Fìor, tha na caileagan, gu h-àraidh an fheadhainn a tha am measg nan tràillean saor, a 'coimhead air le meas, mar gum biodh iad ann an seòrsa de dhiadhachd.
  Thuirt Fashpirovsky, mar as àbhaist:
  - Agus a nis, tha sibh fathast 'n 'ur ceannardaibh air na soithichean agaibh fo m' cheannsal iomlan. Rachamaid a-steach agus buail sinn air an rathad!
  - Tha sinn ag aontachadh! - Air a dhearbhadh le Ravarnava agus Monitor.
  Thog na caileagan, le aonta mòr agus dealas mòr, e agus thòisich iad a 'dèanamh fuaim. Thòisich iad air dannsa 's air seinn:
  Chan eil fios aig spùinneadair am facal gealtach,
  Chan eil fhios a bheil thu ceàrr...
  Tha am blas as fheàrr air an t-saoghal aig corsairs,
  Chan eil dad againn ach cliù!
  Thug e tòrr ùine a bhith a" roinn an loot agus a" luchdachadh. Bha caileagan spùinneadair agus tràillean saor a" dannsadh ann an solas an teine, agus leum an cuirp, gleansach le fallas, ola is tùis, gu fiadhaich.
  Agus mar sin, tha tòrr booty aig na spùinneadairean.
  B" fheudar dhomh trì soithichean a thoirt leam làn stuthan amh luachmhor airson an reic aig prìs nas àirde nam biodh feum air. Mar sin ghluais iad uiread ri còig soithichean, dà shabaid, agus trì bathair. Air an t-slighe, chaidh ceud gu leth eile de luchd an rathaid a steach maille riu, agus ràinig an àireamh iomlan de bhuill a' bhràthar-chladaich còrr is sia ceud gu leth duine. Ach, a-nis bha airgead gu leòr aig na robairean mara airson a h-uile duine, ach bha fios aig an ìmpire seòlta gum biodh a" mhòr-chuid dhiubh a" caitheamh a h-uile càil, gus am biodh iad san ath iomairt a-rithist a" reubadh mar threud de piranhas acrach gu blàr bàsmhor nan lèintean. Uill, tha seo cothromach, tha e nas fhasa do dhuine acrach a dhol gu bàs na do dhuin'-uasal air a dheagh bhiadhadh. Tha daoine beairteach ro gheur, agus tha e a" faicinn ceart tro Ravarnava, fear sìmplidh le inntinn, dìleas, onarach agus an Monitor, agus tha e nas fheàrr a mharbhadh gus nach buail e sa chùl e gun fhiosta.
  Mar sin bidh na caileagan tràilleil agus na caileagan spùinneadair a" dannsa, agus anns a h-uile gluasad de na cuirp fèitheach agus chiseled aca cluinnear an clisgeadh:
  Na creid duine sam bith,
  Feuch an-còmhnaidh ...
  Chan eil caraidean aig spùinneadair -
  Tha a h-uile duine na villain!
  
  Ma bhrathas iad thu,
  Bidh mar a tha a" pheanas a" fàs...
  Buailidh an t-each
  Ma tha thu gòrach, tha thu gòrach!
  Uill, ceart gu leòr, is e sin as coireach gu bheil nigheanan ann, airson fèisdeas agus toileachas a thoirt don ghnè nas làidire. Tha dà ghnè anns an t-saoghal seo: làidir agus brèagha. Ach tha sìobhaltachdan ann far a bheil mòran a bharrachd gnè, agus cuid dhiubh uaireannan a" nochdadh.
  Tha e na dhìomhaireachd dha, is e seo Eduard Sturgeon, tha rudeigin ag innse dha gu bheil am balach às a" chruinne-cruinne uamhasach sin ris an can iad an fhìor-shaoghal. Feumaidh sinn bruidhinn ris. An dèidh cuireadh a thoirt don ghaisgeach òg chun a 'bhothain, dh' òrduich Fashpirovsky dha a phìob a lìonadh agus a bhith a 'briodadh fassroch, a tha coltach ri cofaidh, ach gu math nas blasad agus le buaidh mhaireannach nas fhaide.
  Bha am balach, mar a bha e an-còmhnaidh, cas-ruisgte, le a torso rùisgte, glè bogach, cnapan de uèir, gun a bhith a" caitheamh ach goirid ghoirid, gus am biodh fèithean a ghàirdeanan, a chasan, agus amhach air an roiligeadh fo a chraiceann tana tana, mar boinneagan airgead-beò.
  Ach aig an aon àm, chuir Eideard air cuid seudaireachd: bracelets òir le clachan air a chaol-dùirn agus adhbrannan. Carson a bha e coltach ri prionnsa Afraganach, ach a-mhàin gu robh a fhalt geal, ach air a chrathadh gu h-aotrom le òr, mar fhùdar.
  Tha, tha e gu math bòidheach, ach chan eil an gnè nas làidire air stad a bhith a 'coimhead air na balaich.
  Nuair a bha iad nan aonar, dh'fhaighnich an t-ìmpire, mar gum biodh le cothrom,:
  - C'àit an d'rugadh tu, Eideard ghaisgeach cheann-gheal ?
  Fhreagair an gaisgeach òg gu fèin-ghluasadach:
  - Ann an aon de na seann choloinidhean clàrsaich.
  Chrath Fashpirovsky a cheann gu àicheil agus leig e a-mach sradag ìoranta bhon mustache aige:
  - Na dèan breug dhomh, tha mi a 'faicinn tro dhaoine. Tha mi air tòrr a bhith beò air an t-saoghal mu thràth. Is dòcha gun tàinig thu bhon chruinne-cè, ris an can sinn an fhìor-shaoghal.
  Gu seòlta agus eòlach mar-thà, agus le eòlas mòr a thaobh dùil-beatha, leig Osetrov air a bhith na leanabh naive:
  - Am faod daoine fuireach ann an ifrinn agus, a bharrachd air sin, tilleadh às an sin?
  Las an t-Ìmpire pìob, bha fàileadh cùbhraidh air a" cheò, mar chuimhneachan air tùis, agus chaidh e a-steach ann am brathan pinc:
  - Is e fìrinn na cùise gum faod iad a bhith beò, ged a tha iad rudeigin seòlta. Agus innsidh tu dhomh mar a tha na daoine agad a 'fuireach ann.
  Chrath Eideard a cheann, a òrdagan rùisgte, ghlac e meall-mara, agus shuath e an duslach, agus fhreagair e ann an tòna beag:
  - Aig amannan faodaidh cus onarach mo bheatha a chosg dhomh.
  Thuirt Fashpirovsky gu h-iongantach, eadhon a" cnagadh le a dhòrn, air a bhroilleach farsaing:
  - Na biodh eagal ort, a bhalaich, chan innis mi seo do dhuine sam bith. Ma 's aill leat, a chum 's gu 'n creid thu mi, innsidh mi dhuit mo sgeul fein.
  Thug am balach gaisgeil Eideard an t-aodann tana is ruadh air an aodann a b" fheàrr a ghabhadh:
  - Bhithinn fada nur comain.
  Thòisich an t-ìmpire spùinneadair air bruidhinn. Thug e eadhon toileachas sònraichte dha:
  - Mar sin, mo bhean-bainnse Extragazel. Chan e nighean shìmplidh a th" ann, agus chan e eadhon nighean duin" uasal uasal, mar a shaoileadh tu nuair a choimheadas tu air an dealbh aice. - Chomharraich an t-Ìmpire Spùinneadair dealbh a chaidh a dhèanamh ann an ola shoilleir de bhoireannach thlachdmhor ann an dreasa bana-phrionnsa. Cho breagha is gun do dh" fhalbh eadhon am frèam òrail le daoimeanan beaga bìodach an aghaidh a" chùl-raon radanta seo.
  Chuir e iongnadh mòr air a" bhalach ghaisgeach:
  - Wow! A bheil i dha-rìribh?
  Agus cha robh casan rùisgte, tana nan nigheanan tràilleil tuilleadh a" coimhead cho tarraingeach dha "s gum b" urrainn dha a shealladh a chuir orra.
  Chrath Fashpirovsky agus thuirt e le fìor dhearbhadh:
  - Seadh, is e seo a dealbh, agus tha an luchd-ealain nas fheàrr a bhith a 'creidsinn a bòidhchead seach a bhith ga dhèanamh nas gèire.
  - Tha i iongantach. Phòs mi i sa bhad. - Beagan naively air a ràdh, a 'miannachadh airson gràdh boireannaich, chan e balach idir ann am bliadhnaichean mìosachain, ach balach, le corp Eduard Osetrov. An tomboy shìorraidh, a 'faireachdainn gu math mì-mhodhail. Ach bha e air sùil a thoirt air caileagan brèagha roimhe seo, ach bhuail am fear seo e ceart na chridhe.
  Leig an t-Ìmpire Spùinneadair sìos a ghuth agus thuirt e:
  -Mar sin, cha bhith mi a" laighe riut, is i an t-oighre dìreach air rìgh-chathair ìmpireachd Contrabass.
  Bha an gaisgeach tomboyish eadhon a "feadalaich agus a" gluasad a shàilean lom air làr daraich a "chaban, cho eireachdail sa tha e a" tionndadh a-mach an seo:
  - Bana-phrionnsa?
  Dhearbh Fashionpirovsky:
  - Tha, bana-phrionnsa fìor, agus ma phòsas mi gu laghail i, bidh mi nam ìmpire air an ìmpireachd as fharsainge agus as beairtiche anns an leth-chruinne seo. Tha e fada nas fheàrr a bhith nad mhonarc na bhith na spùinneadair, a bheir luath no mall an aghaidh an teine no a" chroich. - Sheall ceannard nam mèirlich mara scar. - Bha sgiùrsadh Dhè mu thràth air bruaich a' bhàis, agus thachair an fhìrinn gu bheil e fhathast beò, tha mi a' smaoineachadh, gun a h-ùrnaigh.
  Bha ùidh mhòr aig Eideard practaigeach ann an seo cuideachd:
  - A bheil feum agad air rìgh-chathair?
  Thuirt Fashpirovsky gu dìoghrasach:
  - Tha, tha e riatanach, ged a dh'fheumas seo, aig a 'char as lugha, prìomh-bhaile Contrabass - Astràilia a ghlacadh. Ach coileanaidh mi e. An cuidich thu mi.
  Bha an gaisgeach Eideard gu math troimh-a-chèile le leithid de mholadh.
  Choimhead mi a-mach air uinneag a" chaibineit. Bha iomadach nighean an sin, ann an caochladh ìrean de nudity, gun bhrògan neo-riatanach, gòrach, agus sheinn an fheadhainn sgairteil rudeigin ann an cànan nach robh cho furasta a thuigsinn.
  Ach chuala am balach gaisgeach Sturgeon:
  Faodaidh rìghrean rud sam bith a dhèanamh
  Faodaidh rìghrean rud sam bith a dhèanamh ...
  Agus mar a thachair don talamh gu lèir,
  Uaireannan bidh iad a 'dèanamh!
  Ach na bi ag ràdh dad
  Ach na bi ag ràdh dad ...
  Pòsadh airson gaol
  Pòsadh airson love. .
  Chan urrainn dha duine
  Chan e aon rìgh!
  Chan urrainn dha duine
  Chan e aon rìgh!
  Cha robh fios aige dè a chanadh e:
  - Chan eil fhios 'am, tha mi air mo ghlacadh le pròiseas nam blàr; tha cur às don rìgh na shealladh tarraingeach.
  Thog Fashpirovsky suas mar ailbhean agus dh'èigh e:
  - Nì mi sàr-dhiùc thu!
  Gun a bhith a" fàs suas na chorp, agus chan ann na anam nas motha, thuirt am balach crìochnachaidh gu h-ìoranta, agus tha tòrr fìrinn anns an fhealla-dhà seo:
  - Ann an seo, aig a 'chiad shealladh, cùis fàbharach, gheibh mi bàs le melancholy. Cha b" ann airson dad a thuirt Cicero: "Chan eil cumhachd mòr ach tràilleachd urramach!"
  Rinn an t-Ìmpire Spùinneadair gàire agus thuirt e:
  - Agus tha thu, tha mi a 'smaoineachadh, tòrr nas sine na tha thu a' coimhead! Chan ann mu bhalach a tha na faclan agad, ach mu fhear!
  
  'S e PUTIN BUAIDH HITLER
  GNIOMHARA
  Thachair e, às deidh a bhàis san Lùnastal 2023, gun do ghluais Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Putin a-steach do chorp Hitler. A bharrachd air an sin, tha e cho fionnar gu bheil an Cogadh Mòr Patriotic gu tur an sàs air a" mhìosachan air 1 Samhain, 1941. Agus chan urrainn dhut seo a cheartachadh. Dè a nì thu mura h-eil Stalin agus Churchill airson cluinntinn mu shìth? An uairsin tha Vladimir Putin a" co-dhùnadh am peanasachadh uile gu mionaideach!
  . PROLOGUE.
  Cha robh an cogadh fada leis an Úcráin glè inntinneach dha ceann-suidhe na Ruis. Uill, dè a tha san Úcráin airson an Ruis? Bhathar den bheachd gun tilgeadh iad adan oirre agus gun toireadh iad Kyiv ann an trì latha. Ach cha do dh"obraich e a-mach. Tha an dàrna bliadhna den chogadh air tòiseachadh mar-thà. Agus tha taghaidhean ceann-suidhe na Ruis gu litearra timcheall air an oisean. Agus tha duilgheadasan aig Vladimir Putin le a shlàinte. Chithear gu bheil mallachdan milleanan de dhaoine cha mhòr air feadh an t-saoghail air a" bhuaidh a bh" aca. Chan e uisge a th" ann am fuil daonna. Dè an ìre de fhuil a tha Vladimir Putin air a dhòrtadh mu thràth? 'S dòcha a-mhàin Stalin fuilteach ann an eachdraidh na Ruis. Tha na h-Ucràinich a" dèanamh ionnsaigh shoirbheachail agus tha iad air a" mhòr-chuid de na sgìrean a bha ceangailte ris a ghlacadh a-rithist bho arm na Ruis agus diofar fheachdan prìobhaideach. A bharrachd air an sin, thug an Taliban ionnsaigh air Tajikistan agus ionad na Ruis an sin sa Chèitean 2023. Agus dh" fhosgail iad dàrna aghaidh, a" cur cinn-cinn ri ceann-suidhe na Ruis. Mar a thàinig e a-mach, sheall na Tajiks misneachd ìosal, agus theich an arm aca gu ìre agus chaidh a ghlacadh gu ìre. Agus bha aig an Ruis ri sabaid leotha cuideachd. Mar sin chuairtich an Taliban ionad armachd na Ruis, mharbh e àireamh mhòr de shaighdearan, agus chaidh cuid a ghlacadh.
  Agus bha agam ri freagairt a thoirt dhaibh. Agus a-rithist cuir an cèill gluasad gus na beàrnan aig deas a lìonadh.
  Agus mus do bhàsaich Vladimir Putin air 5 Lùnastal 2023, bha gràin aig mòran de na Ruiseanaich air mu thràth, gun luaidh air dùthchannan an Iar. Agus bhàsaich Ceann-suidhe na Ruis ann an àmhghar, agus gun urram. Cha do dh'fhàs an entourage aige eadhon gu sònraichte brònach. Ach fhathast chuir iad romhpa a thiodhlacadh gu eireachdail. Agus thoir ùmhlachd.
  Ged, gu dearbh, thuirt mòran nam biodh Putin air bàsachadh ron ionnsaigh air an Úcráin, bhiodh e air a dhol sìos ann an eachdraidh mar aon de na riaghladairean Ruiseanach as fheàrr.
  Agus mar sin is dòcha gur e seo dìreach a 'chùis nuair a tha aithreachas air duine nach do chuir Dia bàs thuige na bu tràithe.
  Co-dhiù, bhàsaich Vladimir Putin san Lùnastal 2023, agus bha an dàn dha a bhith air a cho-dhùnadh leis a" chùirt.
  Agus breitheanas neamh ! Ach thug a" bhan-dia demiurge Emmanuel às agus ghoid i anam Vladimir Putin à Ifrinn agus thug i chun chruinne-cè aice e.
  An sin ghabh i agus chuir i a-steach an deachdaire Ruiseanach a-steach do chorp Adolf Hitler. An eucoireach as motha a-riamh.
  Agus aig àm nuair a tha saighdearan Gearmailteach faisg air Moscow. Seadh, is e seo am peanas a thàinig i suas airson a" Cheann-suidhe Cain. No is dòcha eadhon duais, oir tha thu a 'gluasad a-steach do chorp cuideigin a tha faisg air fichead bliadhna nas òige na thu aig an àm sin, agus air suaicheantas soirbheachas agus cliù.
  Agus a-nis tha Vladimir Putin air buidheann ùr fhaighinn, cothroman ùra, ann an saoghal mar dà bhoinnean uisge a tha a 'cuimhneachadh air Talamh an fhicheadamh linn. Agus an rud as inntinniche a thachras. Cumhachd ceann-suidhe mì-fhreagarrach thairis air an t-saoghal, no fèin-mharbhadh tàmailteach? No is dòcha an dà chuid còmhla no rudeigin eatarra!?
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Bha cuimhne neo-shoilleir aig Vladimir Putin air an ùine ghoirid aige ann an Ifrinn. Chan eil e air fheuchainn fhathast. Bha an t-anam ann an talla ro mhòr, soilleir. Agus tha thu gu tur gun chuideam, agus bidh thu a 'crochadh san adhar, mar a thachras gu tric ann am bruadar, gu h-àraid nuair a tha thu òg.
  Gun chràdh, gun teine ifrinn. Ach b' e ùine glè ghoirid a bha seo mar spiorad fìor-ghlan, gun chorp. Agus bidh thu dìreach a" sruthadh timcheall mar ann am bruadar, agus tha thu a" faireachdainn math agus aotrom, agus chan eil cuimhne agad glè mhath air na tha timcheall ort.
  Agus an uairsin às deidh a 'chùis-lagha, thèid do shònrachadh do Nèamh, Ifrinn, no Purgadair airson a' mhòr-chuid de dhaoine.
  Ach a-nis bha Vladimir Putin a 'faireachdainn e fhèin ann am buidheann ùr. Chan e corp òg, ach chan eil e sean fhathast.
  Agus tha fios aig seann cheann-suidhe na Ruis mar-thà gu bheil e a-nis Hitler san fheòil.
  Taing dha daithead glasraich agus às aonais droch chleachdaidhean, tha am Führer, leth-cheud bliadhna a dh'aois, ann an cumadh math. Chan eil an psyche aige fhathast làn de shreath de bhuaidhean tàmailteach. Mar sin tha thu a 'faireachdainn gu math fulangach, no nas fheàrr na an àite Ceann-suidhe na Ruis. Cò nach do mhair fada gu leòr gus aois seachdad sa h-aon a ruighinn.
  Ach, faodar an àireamh de riaghladairean Ruiseanach a tha air a bhith beò airson a leithid de ùine fhaicinn air aon làimh.
  Ann an suidheachadh sam bith, tha coltas gu bheil Hitler nas fhallaine agus nas làidire agus nas òige na chorp, agus mar sin chan eil feum air a bhith a 'gearan mu dheidhinn an dàn.
  Bhiodh a h-uile dad gu math fhathast, ach air a" mhìosachan 1 Samhain, 1941. Tha seo a 'ciallachadh nach bi e comasach tuilleadh stad a chur air an Fuhrer aig an loidhne mharbhtach agus gun a bhith a' toirt ionnsaigh air an USSR. Agus a rèir coltais feumaidh sinn a dhol an gnìomh, ach ciamar ...
  Bha an entourage agus na seanalairean ag iarraidh, gu dearbh, leantainn air adhart leis a" chuirm, agus airson an Fuhrer a stiùireadh glic a thoirt dhaibh.
  Ach, dè a nì thu nuair a tha thu mar-thà domhainn ann an cac. An dà chuid ann am beatha a dh" fhalbh agus anns an fhear seo.
  Dh'ainmich Vladimir-Adolf gum bu chòir dha a bhith na aonar agus a 'smaoineachadh agus a' gabhail fois beagan. Aig an aon àm dh'iarr mi cofaidh orains agus mapa obrachaidh den phàirt Eòrpach den USSR agus Afraga.
  Bha na Gearmailtich, san fharsaingeachd, a" dèanamh glè mhath. Ged a shoirbhich leis an ionnsaigh san Dàmhair gu tur a 'sgrios sia feachdan Sòbhieteach, agus grunnan gu ìre. Chaidh còrr air sia ceud agus trithead mìle saighdear nàmhaid agus oifigear a ghlacadh.
  Agus ann an stiùireadh Leningrad, tha saighdearan Wehrmacht a 'dol air adhart gu Tikhvin. Agus anns a 'cheann a deas tha iad mar-thà air Kharkov agus pàirt de Donbass a ghabhail thairis. Anns a' Chrimea thàinig iad gu Sevastopol agus chuir iad stoirm air Kerch. Uill, chan e seo an ìre as àirde de shoirbheachas fhathast. Feumaidh na Gearmailtich fhathast Tikhvin, Kerch, cuid de bhailtean-mòra an Donbass agus Rostov-on-Don a ghabhail, a" ruighinn an ìre as àirde ro dheireadh na Samhna. Agus an uairsin faodaidh tu faighinn gu Moscow dìreach beagan chilemeatairean air falbh.
  Agus an uairsin bidh mìorbhaileach a 'tachairt. Agus reothadh nach fhacas a-riamh, às an do reothadh eadhon gasoline Gearmailteach bho ghual, agus dh" fhàillig uidheamachd, agus chaidh na saighdearan Gearmailteach fhèin a reothadh beò.
  Anns a 'chorp ùr aige, thòisich Vladimir Putin a' faireachdainn cuimhne Hitler ann fhèin. Air an aon làimh, tha seo eadhon math. Cha tèid do ghlacadh ag obair gu neònach agus gun fhios agad. Gu dearbh , chan eil fios aig an diabhal ach cò ris a tha seanalairean agus ministearan na Gearmailt coltach. Tha e coltach gun robh Speer air a mheas mar an fheadhainn as tàlantach dhiubh.
  Ach bha cuimhne Hitler a" moladh nach robh Speer fhathast air dreuchd Ministear Armachd is Armachd an Reich fhaighinn. Agus is dòcha gur e seo aon de na prìomh adhbharan airson a" Ghearmailt Nadsaidheach a chall. Nam biodh ministear cho sunndach air a chur an dreuchd na bu thràithe, bhiodh cùrsa nan cogaidhean air a bhith eadar-dhealaichte.
  Ach, tha Hitler air fàiligeadh mar-thà chan ann a-mhàin san raon seo. Mar eisimpleir, chuir e stad air tancaichean Gearmailteach faisg air Dyuker, agus mar thoradh air an sin, chaidh aig ceithir cheud mìle Breatannach agus ceud mìle Frangach air falbh a Bhreatainn. Agus nam biodh na saighdearan sin air an glacadh le Hitler, is dòcha gum feumadh eadhon Churchill sìth a dhèanamh. San fharsaingeachd, gu dearbh, bha an co-dhùnadh a bhith a 'sabaid ris a' Ghearmailt, a bha air smachd a ghabhail air cha mhòr a h-uile mòr-thìr Eòrpach, mì-mhodhail.
  Ach b" e Churchill a shàbhail an Ruis no an USSR.
  Às aonais dàrna aghaidh, bhiodh cothroman Stalin an aghaidh an Treas Reich agus na saidealan aige air a bhith cha mhòr neoni.
  Mar sin ... chuir Putin mallachd air. Cha do chòrd Churchill ris. Is dòcha gu robh eadhon farmad falaichte ris an stiùiriche seo. Às deidh na h-uile, dh'fhuirich Churchill ann an eachdraidh mar uirsgeul agus mar dhuine-uasal.
  Agus canar Ceann-suidhe na Ruis: Vovka-Cain! Bidh e a-nis air a chuimhneachadh le facal mì-mhodhail ann an eachdraidh na Ruis agus an t-saoghail. Seadh, chaill e a stuamachd - cha b" urrainn dha seasamh ris a" bhuaireadh agus thòisich e air cogadh mòr. B" e am mearachd as motha, agus gu sònraichte fear moralta, caismeachd Kyiv. Aig aon àm, nuair a bha cogadh ann an Georgia, bha an deachdaire ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air Tbilisi. Ach bha Ceann-suidhe foirmeil na Ruis agus an t-Àrd-cheannard Dmitry Medvedev gu tur na aghaidh. Agus dh'fheumadh an t-sabaid stad. Tha an cogadh còig latha, aon den fheadhainn as giorra ann an eachdraidh an t-saoghail, agus is dòcha an fheadhainn as luaithe ann an eachdraidh na Ruis, seachad. Chaidh ceud 's sia saighdearan a chall, chaill na Georgians beagan a bharrachd. Bha faireachdainn briseadh-dùil ann an uairsin nach do ghabh iad brath air an leisgeul airson Georgia a ghabhail thairis. Ach mhìnich Dmitry Medvedev gu loidsigeach, eadhon ged a bhiodh e comasach a bhith a 'fuireach gu luath air fearann Poblachd na Caucasian, gum biodh arm na Ruis an aghaidh cogadh guerrilla. A bharrachd air an sin, bha eisimpleir Iorac mar-thà air beulaibh ar sùilean, a bha na h-Ameireaganaich a 'fuireach ann an trì seachdainean, ach a bha an aghaidh a leithid de chogadh guerrilla a dh' fheumadh iad falbh an sin, a 'call còig mìle a-mhàin ann am marbhadh.
  Agus tha e an aon rud ann an Afganastan... A bharrachd air an sin, is e dùthaich bheanntach a th" ann an Georgia, agus an sin faodaidh tu a bhith nad phàrtaidh bho mhullach gu bonn. A bharrachd air an sin, chan eil an aghaidh Chechen seachad fhathast. Bha Doku Umarov fhathast beò, agus bha an cogadh partisan a 'dol air adhart chan ann a-mhàin ann an Chechnya, ach cuideachd ann an cha mhòr a' Chugais a Tuath gu lèir. Agus nan deidheadh an seilbh ann an Georgia, thòisicheadh an Iar còmhla gu lèir a 'cuideachadh nan Caucasians. Agus thòisicheadh na h-Ioslamaich cuideachd air cuideachadh fhaighinn agus an cinn a thogail.
  Mar sin sheall Dmitry Medvedev mothachadh cumanta aig an àm sin. Agus is dòcha gur e seo aon den bheagan cho-dhùnaidhean glic aige.
  Ach bha coltas gu math furasta air a" chogadh leis an Úcráin. Mar sin rinn saighdearan a 'bhràthair Slavic gu math dona ann am batail 2014 agus geamhradh 2015, agus gu dearbh, b' e a 'bheachd gun robh an nàmhaid na ghaisgeach neoni.
  Uill, air an làimh eile, tha cus bheachdan ann mu arm na Ruis, gu sònraichte às deidh Siria. Mar, is sinne an teicneòlach as làidire san t-saoghal. Agus tilgidh sinn ar n-adan air a h-uile duine.
  Tha e coltach gum biodh mòran a" smaoineachadh sin nam b" e Putin a bh" annta. Agus is dòcha nach robh na h-Ameireaganaich a 'laighe nuair a thuirt iad gum faodadh arm na Ruis Kyiv a ghabhail ann an trì latha. A rèir choltais bha iad cuideachd den bheachd gu robh an Ruis ro làidir agus an Ugràin ro lag. Ach... Mar-thà anns na ciad làithean, dh'fhuiling na h-aonadan taghte Ruiseanach call mòr agus dh'fhàs e soilleir gun robh am blitzkrieg air fàiligeadh.
  Chaidh an cogadh air adhart, chan ann mar a bha e ag iarraidh. Is dòcha gum bu chòir sìth a bhith air a thoirt gu crìch, gu h-àraidh anns a 'chiad mhìos den chogadh, nuair a chaidh an soirbheachadh as motha a choileanadh. Ach, gu dearbh, bha mi ag iarraidh barrachd. An uairsin dh'fhàs na call. Agus an uairsin, aig deireadh an Lùnastail agus an fhoghar, choilean na h-Ucràinich soirbheachaidhean susbainteach air na raointean-catha. Chuir iad saighdearan Ruiseanach a-mach à sgìre Kharkov agus pàirt de Lugansk agus ghlac iad Kherson agus an sgìre taobh a-muigh an Dnieper a-rithist. An uairsin cha robh na h-Ucràinich ag iarraidh saoghal eile tuilleadh, cuid mar tilleadh gu crìochan 1991.
  Bha againn ri fios a chuir gu gluasad agus saighdearan a bharrachd a ghluasad. Agus feuch a-rithist sa gheamhradh, ionnsaigh ...
  Tha Vladimir Putin na dhuine gòrach. Ged a tha eachdraidh a 'teagasg gum faod stòldachd a bhith uamhasach cunnartach. Mar eisimpleir, dh'fhaodadh Hitler a bhith air a shàbhaladh gu ìre co-dhiù, agus 's dòcha eadhon a chraiceann fhèin, nam biodh e air sìth a dhèanamh na bu tràithe. Mar sin b 'urrainn dha Hirohito a bheatha a shàbhaladh, agus eadhon an tiotal ìmpireil aige, eadhon an dèidh dha fìor chumhachd a chall. Agus chaill am Fuhrer aig an robh seilbh a h-uile càil. Faodaidh tu cuideachd cuimhneachadh air Ivan the Terrible! Dhaibhsan a thairg iad sìth agus pàirt de Livonia, nam measg Narva agus Dorpat. Ach bha Ivan the Terrible ag iarraidh Livonia gu tur. Agus lean e air a" chogadh leis an t-Suain agus leis a" Cho-fhlaitheas Pòlach-Liotuàinianach. Uill, bha againn cuideachd ri creach a" Chrimea Khan a chuir air ais. Ann an ùine ghoirid, chaill mi a h-uile dad a choisinn mi, agus bha agam ri cuid de mo chuid fhìn a leigeil seachad. Agus mhair an cogadh còig bliadhna fichead. Seadh, thachair a leithid de dhànachd.
  Ach, a bheil Putin uile mu dheidhinn an àm a dh'fhalbh agus an àm a dh'fhalbh? A bheil feum agad air co-dhùnadh dè a nì thu san latha an-diugh? No lean air adhart leis a 'chogadh leis an USSR, a' gabhail a-steach na mearachdan a bh 'ann roimhe air an Treas Reich. No fhathast a 'feuchainn ri sìth a dhèanamh le Stalin. Ach, chan eil e glè thlachdmhor cumail ort a" marbhadh do shinnsirean. Ach na 'm b' urrainn duinn aonadh ris na comanaich, an aghaidh Bhreatuinn agus America air an robh gràin, bhiodh sin fior !
  Gu dearbh, cha robh Putin, an dèidh a bhith a 'sabaid airson bliadhna gu leth, comasach air a' chùis a dhèanamh air an Úcráin; a bharrachd air an sin, dh'fhuiling e call an sin, agus dh'fhosgail eadhon an Taliban dàrna aghaidh aig deas. Agus seo an leithid de chothrom! Faodaidh tu tòrr a choileanadh. Agus is dòcha eadhon gu bhith na riaghladair air an t-saoghal!
  Rinn Vladimir Vladimirovich gàire agus gàire a-steach don mustache ghoirid aige. Ge bith dè a chanas iad mu Hitler, thug e buaidh air cha mhòr a h-uile Roinn Eòrpa ann an dà mhìos. Chaidh a" Phòlainn, a bha coimeasach ann an àireamh-sluaigh agus fearann ris an Úcráin aig an àm sin, a" chùis a dhèanamh ann an dà sheachdain. Agus taobh a-staigh mìos gu leth, chaidh a" chùis a dhèanamh air saighdearan na Frainge, Bhreatainn, na Beilge, agus na h-Òlaind. Chaidh còrr is ceithir millean neach a ghlacadh leotha fhèin. Is e euchd a tha seo.
  Agus dh'fhuiling an USSR call mòr agus cha mhòr nach deach a chall. Ach sin e, cha mhòr. An uairsin san Dùbhlachd bidh àite tionndaidh ann. Agus feumaidh sinn gu luath sìth a dhèanamh le Stalin. Is e an aon cheist, ciamar as urrainn dhut thu fhèin fhìreanachadh don àrainneachd agad fhèin? Às deidh na h-uile, tha e coltach gu bheil buaidh anns an Ruis cho faisg, agus gu h-obann sìth?
  Ciamar as urrainn dhut rudeigin mar seo a mhìneachadh dha na daoine agad fhèin? A bharrachd air an sin, chan eil fios fhathast an gabh Stalin ris a" mholadh sìthe. Gu sònraichte ma tha thu ag iarraidh lasachaidhean tìreil bhuaithe. Tha saoghal às aonais fo-sgrìobhaidhean agus dìlseachd a "coimhead àlainn, ach às deidh don Ghearmailt a" chùis a dhèanamh air uimhir, agus eadhon cuid de fhearann a thoirt don charaid aice, bidh lasachadh dìreach mar sin coltach ri bhrath.
  An seo, gu dearbh, tha fìor dhuilgheadasan ag èirigh. Bhiodh e air a bhith mòran na b" fhasa Hitler a bhualadh beagan na bu thràithe, ron ionnsaigh air an USSR. An uairsin dh" fhaodadh Plana Barbarossa a chuir dheth agus Operation Sea Lion a dhèanamh na àite, a" glacadh Bhreatainn, agus an uairsin Icarus, a" glacadh Innis Tìle. Is e glè bheag de dhaoine a tha fios gu robh planaichean aig an Fuhrer airson seo cuideachd. Air an aon làimh, chan eil coltas gu bheil Innis Tìle a dhìth air an Treas Reich, ach air an taobh eile, b 'e am prìomh amas e fhèin a dhìon bho ionnsaighean bho na Stàitean Aonaichte. Anns a 'chùis seo, ge-tà, bha Hitler ann an cunnart a bhith air a ghluasad sìos ann an cogadh an aghaidh Ameireagaidh airson ùine mhòr.
  Co-dhiù, is e ceist eile an robh Stalin a" dol a bhualadh an Treas Reich ann an naoi ceud deug ceathrad "s a h-aon? No eadhon nas fheàrr air ullachadh ann an dà fhichead sa dhà.
  Tha tetralogy ainmeil Suvorov-Rezun ann, far a bheil e a" dearbhadh agus a" feuchainn ri fìreanachadh gu loidsigeach ionnsaigh Stalin air an Treas Reich. Uill, gu dearbh, cha robh ùine aig Putin na bheatha a dh" fhalbh an obair seo a leughadh gu h-iomlan. Ach nochd iad e gu h-aithghearr dha. Tha na prìomh argamaidean Suvorov-Rezun agus beachdan orra.
  Mar eisimpleir, ghluais an USSR saighdearan nas fhaisge air a chrìoch an iar. Agus bha fìor bhuannachd aige anns an àireamh de tancaichean. Chan eil an fhìrinn ochd tursan mar a tha Rezun a" sgrìobhadh, ach timcheall air ceithir tursan. A thaobh càileachd nan càraichean, chan eil e cho soilleir cuideachd. Bha timcheall air dà mhìle tanca Sòbhieteach nas làidire na an fheadhainn Gearmailteach: is iad sin na KV-1, KV-2, T-34, T-28 agus T-35. Bha an KV-2 le howitzer 152 mm gu sònraichte cumhachdach. Agus cha b 'urrainn dha tancaichean Gearmailteach a dhol a-steach bho gach taobh agus ceàrn, dìreach mar an KV-1.
  Ach chan eil seo cho soilleir. Mar eisimpleir, cha do loisg an KV-2 ach aon urchair a h-uile dà mhionaid, agus feuch ri bualadh air tanca sgiobalta Gearmailteach. Agus dh 'fhaodadh e na rolairean a mhilleadh gu furasta, agus bhiodh an carbad Sòbhieteach air a ghluasad. Ann an seagh practaigeach, tha an T-34 math. Chan urrainn dha tanca Gearmailteach a dhol a-steach don aghaidh, ach is dòcha a-steach don taobh.
  Ach tha duilgheadasan ann cuideachd. Tha optics agus faicsinneachd truagh, bidh am bogsa gèar a" briseadh sìos agus tha e duilich a ghluasad. Tha an T-28 mar-thà na tanca moralta a tha air a dhol à bith, ged a tha dà ghunna aige, ach nas miosa na an trithead "s a ceithir ann an armachd. Ach chan eil inneal dìon an tanca seo fìor mhath ann an coileanadh dràibhidh. Tha an T-35 na fhìor uilebheist - trì canain, seachd gunnaichean inneal, còig turaidean. Ach chan urrainn don tanca seo tionndadh. Agus tha armachd cho mòr ri còig tùir neo-chudromach.
  Air an aon làimh, tha coltas gu bheil na tancaichean sreath BT math: tha an astar faisg air ceud cilemeatair san uair air an àrd-rathad. Ach ann am fìor bhlàr, cha bhith e comasach dha colbh de thancaichean siubhal mar sin fhathast. Ach tha an armachd lag, agus faodaidh eadhon raidhfilean an-aghaidh tanca a dhol a-steach do charbad mar sin. A bharrachd air an sin, tha tancaichean mòra gasoline aig an tanca cuideachd; faodar a sgrios le seallaidhean bho ghunna inneal trom. Tha, chan e càr fìor mhath a tha seo. Bha an tanca as mòr-chòrdte, an T-26, le canan 45 mm, nas ìsle na T-3 na Gearmailt ann an armachd agus armachd, agus bha e faisg air coileanadh.
  Anns an fharsaingeachd, gu dearbh, an USSR 's dòcha nas làidire ann an tancaichean, ach a' dèanamh nan carbadan as ùire agus itealain dìreach air a bhrosnachadh, agus cha mhòr gun do thòisich iad a 'dol a-steach do na saighdearan. Cha deach an itealan mu dheireadh a mhaighstireachd fhathast, agus cha b 'e tancaichean a bh' ann. A bharrachd air an sin, cha deach na sgrìobhainnean teicnigeach airson na tancaichean Sobhietach as ùire a thoirt do na ceannardan. Agus mar thoradh air an sin, cha deach na carbadan KV agus T-34 a dhearbhadh ron chogadh. Agus dòigh air choireigin cha do mhothaich na Gearmailtich eadhon na trithead "s a ceithir. Airson a 'chiad uair, chaidh aire a thoirt don tanca T-34, a rèir cuimhneachain Guderian, a-mhàin san Dàmhair 1941. Càite an deach mìle de na càraichean sin roimhe?
  A bharrachd air an sin, aig àm a 'chogaidh, cha robh càileachd trithead' sa ceithir a chaidh a thoirt a-mach chan ann a-mhàin a 'meudachadh, ach cuideachd a' lùghdachadh. A 'gabhail a-steach càileachd an armachd. Agus cha robh ùine aca pìleatan Sòbhieteach a thrèanadh mar a chleachdas iad uidheam Sòbhieteach. Agus cha deach cead coitcheann a thoirt a-steach ach ann an tuiteam 1939.
  A bharrachd air an sin, lagaich buaidh Stalin an t-arm agus chuir e air falbh luchd-obrach eòlach agus ionnsaichte.
  A bharrachd air seata eile de shligean, gu sònraichte airson na tancaichean as ùire. Uill, tha tòrr a bharrachd choimeasan ann a ghabhas dèanamh. Gu dearbh, tha barrachd tancaichean agus itealain aig an USSR na an Treas Reich. Ach tha còrr air a dhà uimhir de chàraichean is baidhsagalan-motair aig na Gearmailtich mu thràth. Agus tha barrachd ghunnaichean submachine aig an Wehrmacht. A bharrachd air an àrdachadh sealach aige ann an saighdearan-coise. Tha seo fìor leis gun do rinn a" Ghearmailt gluasad coitcheann na bu thràithe. Ach fhathast ionnsaigh a thoirt air an Treas Reich, nas ìsle ann an luchd-obrach? Is e idiocy a tha seo!
  Fìor, rinn Putin fhèin an aon rud leis an Úcráin. Ach is dòcha gur ann air sgàth sin a chaidh mi às mo chiall.
  Ach an seo feumaidh mi a ràdh gu bheil dà eadar-dhealachadh mòr ann. Cha robh arm na h-Ucrain, nach b 'urrainn a' chùis a dhèanamh air cuid de mhailisidhean ann an 2014, air a mheas mar fhìor fheachd sabaid - chan e eadhon na h-Ameireaganaich. Ach ghlac an Wehrmacht an Roinn Eòrpa ann an dà mhìos - tha eadar-dhealachadh mòr ann. Fiù 's eadar-dhealachadh mòr.
  Bha ùghdarras arm na h-Ucrain ron chogadh gu math ìosal, agus is dòcha gur ann air sgàth sin a cho-dhùin Vladimir Putin a bha gu math faiceallach mun chuairt-dànachd seo. A bharrachd air an sin, gu dìomhair thug Sìona cead seachad. Ach mar-thà anns na ciad làithean bha e soilleir nach robh am blitzkrieg ag obair. Agus tha na call, gu sònraichte anns na h-aonadan mionlach, gu math mòr.
  Gu dearbh, tha feachd neo-fhaicsinneach ann a sgriosas a h-uile ìmpireachd. Bho àm an Rìgh Xerxes, 's dòcha a' chiad fìor, mòr ìmpireachd an t-seann t-saoghail. Thionndaidh Cumhachd Mòr Alasdair Mòr cuideachd gu bhith goirid. No an àite sin, thuit e beagan bhliadhnaichean às deidh bàs an rìgh seo.
  Eadhon na bu thràithe, rinn an Èiphit cogaidhean ceannsachaidh, ach chaill i seilbh cuideachd. Faodaidh tu cuideachd cuimhneachadh air Asiria. Bha e na chumhachd gu math mòr cuideachd. Uill, Babilon bho àm Nebuchadnesair, ged nach eil e sìorraidh. Mhair Ìmpireachd na Ròimhe airson ùine mhòr. Eadhon ann an leabhraichean teacsa eachdraidh na sgoile, tha faisg air leth den ùine àrsaidh ga chaitheamh.
  Ach thuit e ann an droch staid cuideachd agus thuit e. Tha mòran eisimpleirean ann a dh'fhaodar a thoirt seachad an seo. Bha ìmpireachd Charlemagne ann - chaidh a roinn dìreach an dèidh bàs an rìgh a bha a 'toirt buaidh. Dh'èirich an Caliphate Arabach - an ìmpireachd as motha ann an tìr, bhon Fhraing gu na h-Innseachan, ach thuit e cuideachd. Thuit an Ìmpireachd Ottoman cuideachd, ged a bha e nas slaodaiche. Is e Ìmpireachd Genghis Khan an cumhachd fearainn as motha ann an amannan daonna. Ach bhàsaich Genghis Khan, agus thòisich a mhic agus a h-oghaichean air a roinn. Agus an uairsin, nuair a ràinig iad Afraga cho fada ri Vienna, ruith na Mongol-Tatars a-mach à smùid agus thuit iad às a chèile a-rithist. Dh'fheuch Tamerlane ris an ìmpireachd seo a thoirt air ais le teine is claidheamh, ach cho luath 'sa bhàsaich e, dh' fhalbh an oidhche ron Timurat aige gun lorg.
  B" e am fear a bu mhotha a thaobh àireamh-sluaigh agus fearann ann an eachdraidh a" chinne-daonna, is dòcha, Ìmpireachd Bhreatainn le a coloinidhean agus uachdaranachd. Ach thuit e às a chèile gu math luath cuideachd. Agus bha cuideachd ìmpireachd coloinidh na Spàinne, a thuit eadhon na bu thràithe.
  Bha an Ruis Tsarist, an dèidh dha an ìre as àirde a ruighinn fo riaghladh Nicholas II, a 'bualadh air Iapan. Agus mar gum biodh e airson dearbhadh gu bheil feachd an-impireil ann, chaill na saighdearan tsarist an cogadh seo. Agus bha e mar gum biodh droch dànachd air an tòir. Bha uimhir de dh" fhàiligeadh agus de dhroch fhortan anns a" chogadh sin, bho thoiseach gu deireadh. Mar sin na creid ann an dàn do gach cumhachd às deidh seo.
  An uairsin, aig àm a" Chiad Chogaidh, cha robh sinn gu math fortanach, agus chaidh coup armailteach, no eadhon lùchairt, a chumail. Às deidh sin thàinig riaghaltas sealach dìolain gu cumhachd.
  Uill, agus an uairsin na Bolsheviks leis a 'chogadh shìobhalta. Uill, fo Stalin bha àrdachadh ùr air an ìmpireachd, ach aig cosgais mòr fala. Agus às deidh bàs an stiùiriche, thachair an fhicheadamh co-labhairt agus thuit an cult. Agus thòisich an USSR a 'call a shuidheachadh mar-thà fo Khrushchev.
  Agus an uairsin ghabh Gorbachev thairis agus chuir e crìoch air an ìmpireachd Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, chan urrainnear a ràdh gun do rinn Mikhail Sergeevich seo a dh'aona ghnothach. An uairsin chaidh a h-uile duine a ghlacadh ann am frenzy perestroika. Agus tha Vladimir Putin fhèin, ged a tha e na oifigear KGB, air a thighinn gu bhith na dheamocratach làidir. Agus bha e an aghaidh Comataidh Èiginn na Stàite, agus rinn e gàirdeachas cuideachd nuair a thuit an CPSU. Agus rinneadh e na làimh dheis aig Sobchak. Agus thug e taic ghnìomhach dha Yeltsin. A" gabhail a-steach san Dàmhair 1993. Seadh, thuit an USSR às a chèile, ach rinn a" mhòr-chuid de dhaoine agus gu sònraichte an elite gàirdeachas!
  No, co-dhiù, cha robh dragh aig na daoine, ach bha an elite air leth toilichte. Gu sònraichte ann am Meadhan Àisia, far an robh cuimhne mhath aig a h-uile duine mar a rinn an KGB geur-leanmhainn air magnates ionadail ann an gnìomhachas cotan.
  Ann an ùine ghoirid, an uairsin anns an naochad-aon USSR ghabh fois air Dia. Agus is dòcha gur e dìreach Vladimir Zhirinovsky a dh'èigh beagan, dìreach airson taisbeanadh. No is dòcha a bhith a" cluich don t-sluagh no ag iarraidh seasamh a-mach.
  An sin bha rìoghachadh Yeltsin. Àm làn chothroman do chuid, agus cruadal is trioblaidean uabhasach do dhaoine eile. Cha do dh'fheuch Yeltsin fhèin eadhon ri ìmpireachd an USSR a ghiùlan còmhla, ach a-mhàin gus Chechnya a thoirt air ais fo smachd. Agus dè an strì làidir a dh" adhbhraich seo. A" gabhail a-steach taobh a-staigh na dùthcha. Agus chuir eadhon Gaidar's Choice of Russia na aghaidh. Mar a tha aig na comannaich, leis an t-slighe. Cha robh ach Zhirinovsky a 'toirt taic don chogadh seo. Ach is dòcha gur e sin as coireach gun do chuir e às don ìre aige agus gun do chuir e às dha na cothroman aige a bhith na Tsar Ruiseanach ùr.
  Bha Zhirinovsky, gu dearbh, na stiùiriche carismatach. Ach bha dìth misneachd no toil aige. Gu sònraichte, cha bu chòir gum biodh duine air a bhith air ithe suas do bhroinn - mar sin nuair a tha cuid mhath den t-sluagh leis an acras. Agus cùm daithead agus eacarsaich.
  Uill, ceart gu leòr bhàsaich Zhirinovsky. Agus chaill an rìgh am fealla-dhà a b" fheàrr leis. A bha cho èibhinn agus èibhinn. Thug e aoigheachd agus thog e spioradan. Ach cha robh mòran ciall no buannachd dha-rìribh ann. Air an làimh eile, bha Zhirinovsky cus de ghràdhaiche radaigeach, 's dòcha eadhon caricature. Agus bha e coltach gun robh e a" magadh air gràdh-dùthcha. Uill, mar an deagh shaighdear Schweik - bha e cuideachd a 'toirt iomradh air gràdh-dùthcha na h-Ostair-Ungair.
  Agus bha e èibhinn, ach gu math cronail don adhbhar. Ach an aon rud, tha an rìgh a 'faireachdainn dona agus leamh às aonais an fheòil. Tha e soilleir nach eil Dmitry Medvedev freagarrach airson na dreuchd seo.
  Bha Vladimir Putin ann an corp Hitler ag osnaich gu mòr. Cha robh e fhathast cleachdte ris a 'chorp ùr, agus bha e beò le cuimhneachain air an àm a dh'fhalbh. Agus tha e air a bhith connspaideach, gu sònraichte anns na bliadhnachan mu dheireadh. Ach, gu dearbh, bha Putin na riaghladair fortanach. Mar eisimpleir, tiodhlac cho tearc de fhortan mar ionnsaigh ceannairc 11 Sultain. Tha seo gu dearbh air leth soirbheachail. An àite a bhith a" sabaid an Taliban fhèin, chaidh na h-Ameireaganaich a shlaodadh a-steach do fheòil nach robh feum dha na Stàitean Aonaichte.
  Tha seo, mar eisimpleir, an aon rud nam biodh Hitler air a bhith a" sabaid ri Breatainn agus na Yankees airson fichead bliadhna seach ionnsaigh a thoirt air an USSR. Agus dh'fhaodadh Stalin fhèin taghadh anns a 'chùis seo an t-àm airson a dhol air stailc. Agus gun a bhith a 'tuiteam fo bhuille uamhasach thu fhèin.
  Ach bha Hitler comasach air stad a chur air Stalin. Agus seo an toradh - tha na Gearmailtich faisg air Moscow. Agus nam biodh an geamhradh air a bhith na bu blàithe agus na bu tiorma, is dòcha gum biodh iad air a bhith sa phrìomh bhaile fhèin.
  Bha, bha Stalin fortanach an seo. Ged air an làimh eile, carson a tha na riaghladairean as soirbheachaile an fheadhainn a tha cho an-iochdmhor? Seo e Vladimir Putin, gu dearbh, chan e Stalin. Ach is dòcha gur e sin as coireach nach do dh" obraich an Úcráin a-mach dha?
  Dè as urrainn dhut a ràdh mu Hitler? Air an aon làimh, bha e air leth soirbheachail, ach air an taobh eile, tubaisteach fàilligidhean. Rinn seòrsa de fhortan gàire air Adolf agus thug e air creidsinn na neart fhèin. Ach an uairsin thug i suas agus chuir i suas i. Agus bha uimhir de leòintich is call air gach taobh.
  Cha do choisinn an USSR mòran bhon bhuaidh anns a' chogadh seo. Bha togail fearainn beag. A bharrachd air an sin, thug Stalin seachad pàirt de roinn Brest agus sgìre Bialystok don Phòlainn an-asgaidh agus às aonais iarrtasan. Ach cha d" fhuair iad fhèin uiread ri sin. Bhiodh e na b" fheàrr mura tachradh an cogadh seo gu bràth. Chaidh àireamh-sluaigh an USSR sìos gu 170 millean. Agus fo Tsar-Athair Nicholas II, ann an 1914 bha e mu thràth 180 millean neach. Mar sin mheudaich Tsar-Athair na Ruis e, ach lughdaich Stalin e.
  Agus chaill na Gearmailtich mòran fo Hitler. Ged a chosg an Roinn Eòrpa agus a 'Phòlainn ach trithead mìle a mharbhadh. Chaill Stalin 126 mìle anns a' chogadh leis an Fhionnlainn, a tha tòrr nas cudromaiche. Tha, is ann mar seo a thàinig e gu bhith na sgam.
  Bha e math faighinn a-steach do chorp Stalin mus tug a" Ghearmailt Hitler ionnsaigh air an USSR. Agus dèan rudeigin. Gu dearbh, dè dìreach? Buail thu fhèin, mar a chomhairlich Suvorov-Rezun? Tha buannachdan agus eas-bhuannachdan aig seo.
  Is e an eas-bhuannachd, gu sònraichte, nach eil na saighdearan Sòbhieteach deiseil airson ionnsaigh a thoirt orra. Gu sònraichte, cha deach na tancaichean agus na itealain ùra a mhaighstireachd gu ceart leis na saighdearan. Is e an rud a bharrachd nach eil na Gearmailtich an dùil ri stailc ro-sheasmhach. Agus faodaidh iad a bhith air an cur an grèim. Agus bha na saighdearan Sòbhieteach air an teagasg mòran a bharrachd agus nas fheàrr mar a dhèanadh iad ionnsaigh na bhith a 'dìon. Co-dhiù, tha fìor chleachdadh air sealltainn gu bheil na Nadsaidhean tòrr nas fheàrr air ionnsaigh a thoirt na bhith a" dìon.
  Mar eisimpleir, nam biodh na Nadsaidhean air adhart gu mòr, agus nuair a thuit 42, ghlac iad fearann a bha coltach ri dà Ìmpireachd Ròmanach. Chaill iad gu luath talamh air dìon.
  Ma tha sinn a 'cunntadh bhon Kursk Bulge, far an do dh' fheuch na Gearmailtich mu dheireadh ri prìomh ionnsaigh ro-innleachdail a dhèanamh agus an làn a 'chogaidh a thionndadh le bhith a' gabhail ris an iomairt, cha tug e ach naoi mìosan dha Stalin an Úcráin agus a 'Chrimea ath-ghlacadh. Uill, ma tha thu a" cunntadh Galicia, faodaidh tu càraid a bharrachd a chuir ris. Gu h-iomlan, cha do mhair na Gearmailtich eadhon dà bhliadhna an dèidh Blàr Kursk.
  Bha, bha iad caran lag, lorg iad iad fhèin air an dìon. Agus am Fuhrer? Dè mu dheidhinn an Fuhrer, loisg e air fhèin. Agus tha iad ag ràdh nach robh misneachd gu leòr aca a dhèanamh iad fhèin - chuidich iad!
  Chrath Vladimir Putin e fhèin. Tha an corp gu dearbh faisg air fichead bliadhna nas òige na bha e roimhe, agus tha sin sgoinneil. Tha Adolf Hitler goirid. Dìreach mar Vladimir Putin fhèin. Agus leigidh seo leat fàs cleachdte ris a" bhodhaig ùr nas luaithe.
  Agus gu dearbh tha cothroman mòra aige. Gu sònraichte ma tha thu a 'sabaid ri Stalin.
  Is e seo a dh" fhaodadh a bhith air a choireachadh air an diabhal mustachioed airson nach robh coinneamh phearsanta aige le Hitler ann an tuiteam 1940. Is dòcha, anns a 'chùis seo, gum biodh an dà dheachdaire air a bhith a' còrdadh ri chèile cho mòr 's an àite cogaidh, bhiodh caidreachas air a thoirt gu crìch. Mar eisimpleir, ciamar a tha e le C. Ged a bha sinn ro Xi cuideachd fhuair sinn còmhla ri cathraichean Sìneach eile. Ach fhathast, tha e nas fhasa dèiligeadh ri cuideigin den aois agad fhèin na ri stiùiriche nas sine no nas òige. Mar eisimpleir, cha robh Lukashenko agus Medvedev a 'faighinn còmhla ri chèile. Bha eadar-dhealachadh aca an dà chuid ann an aois agus ann am foghlam. Tha Medvedev, mac ollamh, na neach inntleachdail, agus tha Lukashenko na mhac aig tuathanach coitcheann agus cò aig a tha fios cò.
  Bha ùine nas fhasa aig Putin, aig an robh athair na neach-obrach sìmplidh agus a bha dèidheil air òl, le Lukashenko. Is dòcha gum biodh e air a bhith na bu duilghe le ceannard eile. Gu h-àraidh ma bha e òg agus tuigseach. Mar, mar eisimpleir, cha do dh" obraich dàimh Putin le Macron a-mach.
  Bha an dà athair aig Hitler agus Stalin a bha air an mhisg, agus dh'fhuiling an dithis deachdairean bochdainn, irioslachd agus chaidh an cur dhan phrìosan. Mar sin b" urrainn dhuinn aontachadh gu furasta ann an coinneamh phearsanta. Ach airson adhbhar air choireigin cha robh Stalin ag iarraidh seo. Is dòcha nach robh e airson dèiligeadh ri duine cho gràineil ri Hitler, ach nach e duine gràineil a th" ann an Stalin fhèin cuideachd? Agus aig an àm sin, b 'e ceannard an USSR, agus Fuhrer na Gearmailt, a bha mòran nas fuiltiche.
  Bha, bha fuil aig Stalin air a làmhan suas gu na h-uilllean aige. Agus anns an Treas Reich, cha deach Iùdhaich a mharbhadh gu mòr agus cha deach gnìomhan peanasachaidh mòr a dhèanamh.
  Mar sin cha robh adhbhar sònraichte ann airson coinneachadh gu pearsanta a sheachnadh. Ach dh" fhaodadh seo a bhith air casg a chuir air cogadh eadar dà ìmpireachd totalitarian. Agus is dòcha gum biodh an saoghal air a" phlanaid Talamh eadar-dhealaichte.
  Dh'fhaodadh an USSR, a' Ghearmailt, an Eadailt agus Iapan an saoghal gu lèir a sgaradh. Agus leis gu bheil feum air na chaidh a cheannsachadh airson ùine mhòr, is dòcha nach biodh cogaidhean ann an eachdraidh a" chinne-daonna, co-dhiù airson an ath cheud bliadhna.
  Ach, a-nis tha cothrom aig Putin ann am bodhaig Hitler coinneachadh gu pearsanta ri Stalin agus bruidhinn. Gu dearbh, bidh cuid de dhuilgheadasan ann, ach is coltaiche gum bi iad air am fuasgladh.
  Ged is e a" cheist, dè an ìre de thalamh a dh" iarras Stalin? Tha e dìreach do-dhèanta agus neo-phractaigeach a dhol briste nuair a tha thu air grèim fhaighinn air uimhir mu thràth.
  Is e an dàrna puing fois ainmeachadh anns a" bhad, no soirbheachaidhean ùra a choileanadh an toiseach? Chan eil an ìre as àirde fhathast. Anns a 'Crimea, chan eil Kerch fhathast air a thoirt, agus ann an ceann a deas Rostov-on-Don. Agus chan eil Donbass gu lèir fhathast fo smachd na Gearmailt. Agus mar sin air adhart...
  Agus leis an t-slighe, tha Afraga ann cuideachd. A bheil e coltach gun cuir na Breatannaich ionnsaigh air bhog an sin an-aghaidh saighdearan Rommel a dh" aithghearr? Bu chòir an stiùireadh seo a neartachadh gu h-èiginneach. Às deidh na h-uile, tha sabaid le Breatainn na thoileachas mòr dha Putin. Sa chiad dol a-mach, bu chòir dhut coimhead air na stòran-stòrais a th' aig a' Ghearmailt. Is dòcha gun gabh rudeigin a thoirt bho chrìochan na Frainge agus na Balkans. Gu dearbh, mura h-eil an Tsar of Bulgaria Boris ag iarraidh a bhith a 'sabaid an USSR, an uairsin co-dhiù a' sabaid ris na partisans ann an Iugoslabhia. Agus cuideachd anns a 'Ghrèig agus Albàinia. Agus bidh e uabhasach fionnar.
  A bharrachd air an sin, bu chòir cogadh iomlan ainmeachadh sa Ghearmailt. Agus gu gnìomhach a 'tàladh luchd-obrach cèin. Gu dearbh, tha sgiobachd gu leòr aig an Treas Reich. Agus, gu dearbh, bu chòir deugairean a bhith air an dreachdadh a-steach don arm. Chan eil iad a" sabaid nas miosa na inbhich, agus chan eil mòran de luchd-obrach aca. Mar sin tha tòrr a bharrachd ann a ghabhas dèanamh. Uill, bu chòir roinnean cèin a chruthachadh bho shaor-thoilich. Rinn na Gearmailtich seo, ach dìreach nuair a thòisich iad air an cogadh a chall. Gu nàdarra, tha an fheadhainn a tha deònach sabaid airson adhbhar gun dòchas air a dhol sìos. A thaobh seo, gu dearbh, chuir Hitler an gnìomh gu mì-mhodhail. San fharsaingeachd, gu dearbh, bha an Treas Reich agus an Fuhrer gu pearsanta làn de mhearachdan a chuir stad air bho bhith a 'buannachadh an Dàrna Cogaidh. Is e aon dhiubh, gu dearbh, nach do chleachd e, co-dhiù nach robh gu gnìomhach, na Pòlaichean anns a 'chogadh leis an Ruis. Ach tha faireachdainnean an-aghaidh na Ruis anns a" Phòlainn làidir agus tha an traidisean aca a" dol air ais iomadh linn.
  An seo ghlac Vladimir Putin e fhèin a 'smaoineachadh gur e Hitler leasaichte a bh' ann. Agus chan eil e idir draghail mu fhulangas muinntir na Ruis.
  Seadh, seo far an deach mi ann an trioblaid.
  Ach, tha an duine làidir ann an sealladh air ais. Mar eisimpleir, nuair a choimheadas tu air neo-dhreuchdail a" cluich tàileasg aig astar blitz, tha coltas gu bheil mearachdan nan com-pàirtichean gu math follaiseach. Ach suidh aig a' bhord thu fein.
  Agus cluich geama. Ach co-dhiù, bu chòir na dreuchdan a leanas a dhèanamh: Bu chòir Speer a chuir aig ceann Ministrealachd an Armachd agus Armachd, agus cumhachdan èiginneach a thoirt seachad. Meudaich fad an latha-obrach agus gluais factaraidhean gu trì gluasadan. Conscript deugairean agus nigheanan singilte a-steach don arm. Foirm roinnean cèin. Gluais an Hiwi nas gnìomhaiche. Meudaich cinneasachadh armachd agus toirt a-mach stuthan amh. Uill, agus tòrr a bharrachd ri dhèanamh.
  Boireannaich gu sònraichte - tha iad cuideachd nan luchd-sabaid math. Agus carson nach cleachd thu iad an dà chuid ann am batail agus mar luchd-stiùiridh luchd-obrach cèin. Agus dh'fhaodadh deugairean, gu h-àraid an fheadhainn as òige, cuideachd feuchainn orra fhèin ann an dreuchd geàrdan. Agus fir inbheach air an aghaidh. Tha tòrr stòrasan glèidhte an seo fhathast.
  Chan eil pìleatan boireann dona agus tha iad math mar luchd-snipers. Agus cuideachd ann an tancaichean, chan eil an gnè cothromach dona, gu h-àraidh ma tha an dàn dha gu bheil boireannaich mar as trice nas giorra na fir, agus nas sùbailte agus nas faiceallach.
  Agus bidh deugairean a 'sabaid gu math ann an tancaichean. Feumaidh sinn càraichean Gearmailteach a dhèanamh nas luaithe agus nas toinnte. Nach eil fìor Panther ann fhathast? Carson a thionndaidh an tanca Gearmailteach a-mach gu bhith cho trom, le buill-airm nach robh cho cumhachdach sa chumantas agus armachd taobh lag? Tha e na bhreugan, feumaidh na dealbhadairean scolding an seo.
  Agus bu chòir sgioba nan T-4 agus T-3 a lùghdachadh bho chòignear gu ceithir. Faodaidh tu dleastanasan ceannard agus gnìomhaiche rèidio a chur còmhla. An àiteigin chuala e a leithid de chomhairle air feachdan tanca. Uill, dè eile... An uairsin cuimhnichidh tu.
  Bu chòir cuid de dh" atharrachaidhean a dhèanamh air an structar àithne cuideachd. Gus am bi barrachd cumhachd aig ceannardan bhuidhnean airm, gus am bi nas lugha de dh" fhealla-dhà agus co-òrdanachadh. Cuideachd, bu chòir Mainstein, an ro-innleachdaiche sgoinneil seo, a bhrosnachadh cuideachd, a bharrachd air Guderian, a bha ceart air mòran chùisean. Gu sònraichte leis gun tèid an stailc a lìbhrigeadh ann am Belarus bhon balcony obrachaidh.
  Ghairm Putin an rùnaire aige. Ruith i a-steach, a" stampadh a sàilean àrda. Mhìnich am Fuhrer a bha às ùr rudeigin nach robh ro thuigseach agus thòisich e ag òrdachadh òrdughan.
  
  ROSA LUCSAMBURG A GHALAR AGUS A RANNSACHADH
  GNIOMHARA
  Chaidh an ar-a-mach ainmeil Rosa Luxemburg a chur an grèim agus a chur an grèim. Ann am prìosan boireannaich, feumaidh i rannsachaidhean mionaideach, modhan-obrach eile, irioslachd agus fìor dheuchainnean fhulang.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Chaidh boireannach òg, Rosa Luxemburg, a chur an grèim air òrdughan pearsanta Kaiser Wilhelm.
  Chaidh a làmh-ghualainn a thoirt a-mach às an taigh. Bha daoine a" coimhead ann an troimh-chèile leis gun deach am fear ar-a-mach fionn, a bha coltach ri bhith timcheall air trithead bliadhna a dh"aois le figear caol, a thoirt a-mach leis na poileis.
  Chuir Rose stad air a bòtannan leathair air an t-sneachda a bha a" leaghadh sa Mhàrt agus dh" fheuch i ri faireachdainn socair a chumail air a h-aodann, bàn le eagal.
  Gus a togail suas agus gun a toileachas a nochdadh, thòisich am Marxist air seinn;
  Tha an saoghal fuar - sneachda,
  Is e duine beairteach eadhon duine bochd!
  Devils a 'riaghladh a' phlanaid
  Thionndaidh iad an Talamh gu ifrinn!
  
  Ma tha thu airson a bhith beò le toileachas,
  Gun tig sonas gu dachaigh a h-uile duine!
  Bris slabhraidhean na tràilleachd mar shnàthainn,
  An uairsin bidh am baga làn!
  
  Tha dùthaich ann a tha na eisimpleir don h-uile duine,
  Tha gaisgeach làidir na thùsaire!
  Claidheamh d'a thìr naomh,
  Gus nach bi an droch Shir a 'bualadh!
  
  Tha a" Ghearmailt na h-òrdugh don t-saoghal gu lèir,
  Cumhachd nan solais as glic!
  Gun sgeadachadh bidh sinn ag ràdh,
  Tha an t-Uile-chumhachdach air ar slighe a shoilleireachadh!
  
  Cha bhi fios againn air an fhacal gealtach,
  Mura dèan an saighdear feadaireachd, tha eagal orm!
  Creideamh fior-ghlan,
  Dia a bhrosnachadh Iosa!
  
  Cha 'n 'eil sith 'n an cridheachan gun Chriosd,
  Bidh am fear radanta a" leantainn gu blàr!
  Gun chreideamh, is dìomhanas cogadh,
  Caillidhean neo-riaghlaidh!
  
  Buailidh an Diabhal
  Na laighe dha na daoine agad fhèin - deuchainn a còig!
  Ach na creid na h-aingidh
  Chan eil adhbhar sam bith brathadh!
  
  Tha sinn dìleas do mhionnan do'n uaigh,
  Tha àite a" feitheamh ri ar sliochd - creid mi!
  Sgriosamaid clann Shatain,
  Chan urrainn dhomh an Talamh a ghlacadh!
  
  Mar sin, tha fortan a" feitheamh,
  Ge bith cò a tha làidir - saoraidh an Tighearna!
  Tha gaol aig Dia air muinntir na Gearmailt,
  Bidh an lasair anns na veins a" leaghadh an deigh!
  
  Ruigidh sinn crìochan gun chrìoch -
  Nach seall sinn don chruinne-cè ar slighe!
  Na tuit sinn air ar n-aghaidh ris an Orthodox,
  Chan urrainn don neòghlan an adharc a lùbadh!
  Air an t-slighe, chaidh Rosa a shlaodadh air a' chùl le pailme nam poileas - tha iad ag ràdh nach eil feum air òran a sheinn nuair a tha a' Ghearmailt Kaiser a' call a' chogaidh. Agus nuair a bha na saighdearan Tsarist Ruis air a dhol a-steach gu Warsaw mar-thà, a bha a 'comharrachadh àite tionndaidh sa chogadh. Agus tha a" ghalla seo a" seinn dhi fhèin.
  Chaidh Rose a thoirt gu togail prìosain meadhan Bherlin. Tha a h-uile dad an seo gu ìre mhòr glan agus sgiobalta ann an stoidhle Gearmailteach. Gluais Rose sìos. Bidh prìosan na Gearmailt glan, agus is dòcha cealla aonaranach às aonais bhiastagan agus radain, le cuibhreannan riatanach fon lagh. Agus an sin glacaidh a" Ghearmailt ann am beagan mhìosan agus thèid a leigeil ma sgaoil. Agus is dòcha eadhon anns an riaghaltas ùr, gheibh i dreuchd ministear.
  Sheinn Rose, a" stampadh sàilean a bòtannan:
  - Leig leat a bhi beò mar dorsair,
  Bidh thu air do bhreith a-rithist mar neach-stiùiridh ...
  Agus an uairsin fàsaidh tu bho fhear-stiùiridh gu ministear,
  Ach ma tha thu balbh mar chraoibh,
  Rugadh tu baobab
  Agus bithidh tu a'd' bhaobab
  Ceud linn gus am bàsaich thu!
  Rosa, mar sin, gun a bhith a 'toirt aire do thrannsaichean prìosain, bàraichean, glasan, uèir bhiorach, choisich mar bhanrigh. Smaoinich i air filmichean a bhith gan dèanamh mu deidhinn, agus filmichean gan sgrìobhadh mun mhartarach Bolshevik. Agus cho mòr-chòrdte agus fionnar a dh'fhàs i air sgàth seo - tha e do-dhèanta innse ann am faclan, dìreach sgeulachd sìthiche.
  Uill, ciamar nach urrainn dhut dìreach tòiseachadh air seinn san t-suidheachadh seo? Mar sin thèid thu dhan phrìosan - mar air saor-làithean.
  Agus sheinn Ròsar, gun amharus, gu h-ard, mar gu'm b' i ban-righ fìrinneach a bha 'ga cur an ceill ;
  Tha mi nam bhall treun de Komsomol ann am braighdeanas,
  An sin lorg mi mi fhìn ann am blàr gu math cruaidh ...
  A Thìr Mhàthar, biodh fios agad gun ìoc mi na fiachan dhut,
  Lìonaidh mi an taigh le comhfhurtachd agus coziness!
  
  Bha beagan fios agam - rud sam bith,
  Agus ghabh iad casruisgte mi chum ceasnachaidh,
  Tha faisisteachd gu dearbh na sgàineadh iomlan,
  Bhuail na Krauts mi gu cruaidh le cuip!
  
  Air a stialladh, leth-rùisgte air sneachda,
  Agus mar sin chaidh iad tro na bailtean beaga ann am pisugs ...
  Tha, gus am faigh am Fuhrer agad ciste,
  Agus chì sinn co-mhaoineas air fàire!
  
  'S fearr dhuinn gun dùil ri tròcair,
  Agus chan abair mi facal ris na faisistich!
  Gu dìomhain smaoinich mi ann am feirg air mèirleach,
  Abair ball eagallach Komsomol!
  
  Tharruing mo naimhdean mi suas air a' chrann,
  Thòisich teintean fo ar sàilean...
  'S tha mi a' cluinntinn an t-sabaid - bidh thu a' sgoltadh an uèir,
  Is mise slighe bhròin gual teth fad mhìltean!
  
  Chan eil aithne ann agus chan eil an sruth uamhasach,
  Seasaidh mi deuchainn sam bith ...
  Biodh e na iongnadh dha na faisisteach -
  Agus dhòmhsa tha duslach sam bith a" fulang!
  
  Thèid mi troimhe seo uile, creid mi, mairidh mi e
  Leis gur e an Ruis mo dhùthaich...
  'S bidh biast an fhasais air a thiodhlacadh,
  Thig Criosd agus am Misean Dearg !
  
  Tha, a rèir choltais tha fios agam, tha sròn a" feitheamh rium,
  Is dòcha gum bi cur gu bàs nas miosa!
  Feumaidh an dùthaich tòiseachadh bhon fhìor thoiseach,
  Leis gu bheil tòrr ùpraid air a bhith ann!
  
  Agus an sin thàinig an co-chomunn mòr,
  Ruith sinn timcheall Mars agus sinn a" cluich...
  Bheir daonnachd buaidh air an t-saoghal,
  Leis gun do shabaid sinn cho cruaidh!
  
  An cruinne-cè a bhios tu, bidh fios agamsa,
  A leithid de rionnagan radiant gun chrìoch ...
  Iolair a bha uair 'na gealbhan,
  Duine sam bith againn le aithne neach-ealain!
  Cha do mhothaich Rose, na pròis, eadhon mar a chaidh a toirt a-steach don t-seòmar airson sgrùdadh. Agus thòisich na trì geàrdan boireann air a h-aodach leis na gluasadan deas, àbhaisteach aca de phroifeiseantaich. Agus bha Rosa Luxemburg moiteil às i fhèin gu tur rùisgte air beulaibh triùir luchd-gleidhidh a bha gu math coltach ri gorillas.
  Cha robh ach prìne dòrainneach de spòg mòr air a broilleach rùisgte leis na faclan: "O, what tits," a" cur às do shunnd adhartach Rosa, agus chòmhdaich i i fhèin gu h-obann agus dh"èigh i:
  - Dè a tha thu a" dèanamh!?
  Bha Ròs, gu sònraichte nuair a bha i rùisgte, a" coimhead glè òg, bha a sliasaid tana agus a h-ìomhaigh gun samhail.
  Mar sin rinn am matron gàire agus fhreagair i:
  - Chan eil dad sònraichte nighean! Cuiridh piuthar-màthar fios thugad a-nis airson na stuthan toirmisgte - tolladh, gearradh, ceimigean! Uill, notaichean dìomhair!
  Fhreagair Rose, a" feuchainn gu neo-shoirbheachail ri a lomnochd a chòmhdach le a làmhan:
  - Cha 'n 'eil ni air bith agam, agus tha so iriosal agus tàmailteach !
  Rinn am matron le strapan gualainn an oifigeir gàire agus fhreagair e gu cinnteach:
  - Na bi a" tionndadh! Mur eil bidh e a 'goirteachadh barrachd!
  Agus thòisich làmhan mòra ann an miotagan rubair tana a" dol a-mach gu neo-sheòrsach mu chorp breagha, breagha, seductive Rose. Chùm dà gheàrd eile, a bha cuideachd fireann agus àrd, am boireannach òg, lùbach gu teann le a làmhan, gun a bhith a 'leigeil leatha a pàirtean prìobhaideach a chòmhdach leis an fheadhainn aca.
  Tharraing am matron mòr Ròs leis na cluasan, dh"fhairich i agus choimhead i na cuinnlean. An uairsin chuir i a corragan glove na beul. Agus bha e gu math tàmailteach, bha Rosa a" faireachdainn tinn le suathadh rubair. A bharrachd air an sin, dh" èirich an smuain gur dòcha nach e miotagan cuidhteasach a bha seo, agus bha i air an cleachdadh roimhe seo, a" faighinn a-steach do na pàirtean dlùth de bhoireannaich. Agus bho na smuaintean sin cha mhòr nach do chuir Rose a-mach. Is e dìreach oidhirp titanic de thoil, agus leisg a laigse a nochdadh, a leig le Rose cumail air ais bho bhith a" leigeil ma sgaoil.
  Agus ràinig a corragan na fìor tonsils, bha iad fon teanga, a" faireachdainn am paileas, air cùl na gruaidhean, agus dh" fhan blas gu math tàmailteach de rubair na bheul. An dèidh crìoch a chur air an deuchainn na beul, thòisich am matron air cìochan Rose a ghlùinean a-rithist. Bho na suathaidhean garbh aice, dh" fhàs cnapan scarlet na boireannaich òig a" dol suas agus cruaidh.
  Rinn na geàrdan gàire agus gàire:
  - Uill? Like? Tha mi a" faicinn gu bheil mo chùraman gad bhrosnachadh!
  Rinn Rosa Lucsamburg gàire:
  - 'S e gille a th' annad! Giùlain mar sin!
  Fhreagair an t-oifigear boireann le bhith a" slaodadh an ar-a-mach òg san aghaidh agus ag ràdh:
  - Faigh eòlas air an àite agad mar reubaltach! Rud eile, cuiridh mi gu cealla deighe thu - rùisgte!
  Às deidh sin lean i oirre a" dol tro chorp a" phrìosanaich gun nàire.
  Bhrùth a corragan làidir air a navel, ag adhbhrachadh Rosa Luxemburg a bhith ag èigheach ann am pian. An uairsin dh'fhairich iad gu math garbh agus goirt fo armpits a 'bhoireannaich rèabhlaideach.
  Ach bha an rud a bu mhiosa agus a bu mhiosa fhathast ri thighinn. Dh"òrdaich am maor:
  - Sgaoil do chasan nas fharsainge!
  Bha Rose gu deònach gèilleadh. Agus gu ìre mhòr chuir an geàrd boireann a spòg mhòr a-steach don bhànag. Chaidh òrdagan ann an miotagan, sleamhainn bhon t-seile a bha ann am beul an ròs, a-steach gu domhainn do bhroinn na boireannaich. Sgaoil ballachan na vagina gu mòr, agus dh'fhàs e uamhasach goirt.
  Bha Rose a" sgreuchail agus a" suirghe, a" feuchainn ri teicheadh. Ach chùm na geàrdan cumhachdach, aig an robh eòlas mòr air an tòir, gu teann i. Ràinig corragan a" phrìosain suas chun an uterus agus lean iad orra a" buain. Bha e an dà chuid pianail agus uamhasach iriosal.
  Agus lean am maor gorilla fireann a" snìomh. Mu dheireadh, às deidh tionndadh eile den spòg mhòr, thionndaidh am boireannach ar-a-mach gu bàs gu bàs, agus, le gasping, chaidh e seachad. Thuit a ceann le falt fionn gu taobh.
  Thug am prìosanach a bha na sheasamh air an làimh dheis fa-near:
  - Tha i clisgeadh!
  Chuir am matron mòr Ròs gu h-ealanta air a gruaidhean, chuir i suathadh air a h-amhaich, agus cha mhòr nach do phron e i. Thàinig am boireannach gu a mothachadh. Bha deòir na sùilean bho phian agus irioslachd. Bha dùil aice ris a h-uile càil bhon phrìosan, ach cha robh i a 'smaoineachadh gum biodh i a' faighinn fàilte mar seo, gu mì-mhodhail, mar nach b 'e duine a bh' innte, ach na bu lugha na beathach.
  Thuirt an t-àrd-cheannard gu coibhneil:
  - Uill, na biodh eagal ort! A-nis lùb a-null, bidh piuthar do mhàthar a" faireachdainn do asal agus bidh an fheadhainn as miosa seachad!
  Thuirt Rose ann an guth crith, a 'leigeil deòir air an làr:
  - Is dòcha nach bu chòir dhuinn!
  Dh'èigh an neach-gleidhidh gorilla:
  - Chan eil! Sin dìreach a tha a dhìth ort! Tillidh sinn e!
  Thionndaidh na prìosanaich chumhachdach gàirdeanan Rosa gu garbh, a 'toirt oirre a bhith a' bruthadh ann am pian, agus a 'lùbadh thairis oirre. Lorg an nighean i fhèin ann an suidheachadh aillse. Agus dhealraich a corp lomnochd le fallas, mar gum biodh e air a reubadh le ola.
  Agus chuir an neach-gleidhidh gorilla gu neo-riaghailteach dà mheur mhòr, fhada a-steach don anus aice. Agus phut i gu math domhainn e, fad na slighe chun choloin. Chlisg Rose ann am pian agus nàire. Chùm prìosanaich boireann glè làidir i gu teann agus cha do leig leotha teicheadh. Agus bha làmh chumhachdach an neach-gleidhidh a" magadh ann an asal ar-a-mach brèagha agus seductive.
  Rinn Ròsar gàire agus dh'èirich a broilleach rùisgte agus thuit i. Agus bha deòir a" sruthadh sìos aodann sgìth, bàn. Bha an rannsachadh coltach ri cràdh, an dà chuid moralta agus corporra.
  Bha i a" faireachdainn gun robh an t-àrd-cheannard ag iarraidh a h-irioslachadh cho mòr "s a b" urrainn dhi, agus mar sin cha robh i ann an cabhag.
  Sheinn Rose le fiaclan gorma, a 'crathadh deòir pian agus irioslachd bho a gruaidhean:
  Buaidh a' feitheamh, buaidh a' feitheamh,
  An fheadhainn a tha airson na geimhlean a bhriseadh!
  Buaidh a' feitheamh, buaidh a' feitheamh,
  Bidh sinn comasach air Wilhelm a bhriseadh!
  Rinn an geàrd gorilla gàire agus fhreagair e:
  - 'S e nighean ghaisgeil a th' annad!
  Agus thoisich i a‑rìs e, ag adhbhrachadh cràdh mòr anns an asail, agus mu dheireadh thug i a‑mach a spòg miotagach, a bha còmhdaichte le fuil.
  Bhuail i agus thilg i a" mhiotag a bha air a mhilleadh a-steach don bhiona sgudail, ag èigheach:
  - Thoir sùil air a casan, tha an rannsachadh seachad!
  Chan eil a bhith a" faireachdainn na buinn rùisgte agus a bhith a" coimhead eadar na òrdagan idir cho iriosal "s a bha e roimhe, nuair a dhìrich an spòg a-steach don bhànagsa agus anus. Mar sin faodaidh tu eòlas fhaighinn air rudeigin mar seo gun deòir.
  Chrìochnaich iad a bhith a" lorg Rosa, agus dìreach mar sin, thug iad i rùisgte agus casruisgte a-steach don ath sheòmar.
  An sin thòisich iad air dealbhan a thogail dhith. Thug iad dhomh bòrd le àireamh agus chuir iad ri balla geal e. Cliog iad ann an ìomhaigh, làn-aghaidh, leth-taobh agus bhon chùl. An uairsin rinn iad filmeadh nude làn-fhaid, cuideachd bhon aghaidh, cùl, taobh, agus leth taobh. Agus b' e duine a bh' anns an dealbhadair, rud a rinn e na bu mhiosa buileach.
  An uairsin chaidh Rose a chuir air na lannan. Thomhais iad i, thomhais iad a h-àirde, agus an sin sheas i suas ris a" bhalla, agus thomhais iad rèis a gàirdean. An uairsin, chlàraich mi fad a 'chas agus meud a' bhròg. Chan eil e air a ghoirteachadh, ach tha e gu math iriosal. A bharrachd air an sin, bha chan e a-mhàin boireannaich san t-seòmar, ach cuideachd fir.
  Mar sin chuir fear agus dithis bhoireannach ann an còtaichean geala Rosa san t-solas agus thòisich iad ga sgrùdadh gu faiceallach, a" sgrìobhadh sìos a h-uile manachainn, sgarfaichean, uillt agus feartan sònraichte ann an iris.
  Thionndaidh Ròs sgarlaid le nàire agus fearg. Ciamar a bhios iad ga h-irioslachadh, agus ciamar as urrainn dhut dèiligeadh ri boireannach òg a tha mar-thà air a bhith na fhìor uirsgeul san dòigh seo? Ach, is dòcha gur e sin as coireach gu bheil iad ga làimhseachadh san dòigh seo, gus ceannard na Gearmailt clì a irioslachadh.
  Chaidh an ùine seachad gu slaodach, agus thòisich Rose a" caoineadh:
  Sgriosaidh sinn an saoghal uile le fòirneart,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal ùr, ùr,
  Bidh esan nach robh idir na rud sam bith!
  Thuirt am boireannach anns an eideadh geal gu cruaidh:
  - A-nis chan eil thu nad dhuine - dìreach prìosanach!
  Agus phron i an nipple lom aig Rose. Sheas Ròs bàn agus gleansach le fallas fuar, a" seinn:
  - 'S e so ar tè mu dheireadh,
  Agus sabaid chinnteach ...
  Gun teagamh -
  Guys lean mi!
  Mu dheireadh, tha ath-sgrìobhadh shoidhnichean seachad. Agus chaidh a toirt don ath sheòmar. An sin, dh"òrdaich boireannach ann an èideadh do làmhan a chumail a-mach. Agus bha làmhan Rose air an smeuradh le peant dubh. Às deidh sin chuir iad a-steach am pailme gu lèir an toiseach, agus an uairsin gach meur leotha fhèin. An uairsin chuir iad cluasan Rose air ais - an toiseach am fear ceart, agus an uairsin am fear clì. Agus chaidh seo a chlò-bhualadh cuideachd. An uairsin na bilean. A tha mar-thà gu math tàmailteach. Nuair a bhios iad a" smeuradh rudeigin dorcha agus geur air do bhilean. Agus cuir a-steach e air duilleag de phàipear geal.
  Mu dheireadh, chaidh dealbhan a thoirt bho chasan rùisgte boireannach brèagha. Aon às deidh a chèile. Chan eil e cho tàmailteach tuilleadh.
  Sguab sinn na buinn le spong sònraichte gus nach robh comharran ann.
  Às deidh sin chaidh Rosa a thoirt air falbh a-rithist. Bha i air a call a bhith a" tomhas dè eile a dhèanadh luchd-grèim na Gearmailt oirre.
  An turas seo chaidh a toirt don t-seòmar X-ray. Agus ghabh iad dealbh den stamag agus caolain, a tha san fharsaingeachd a thuigsinn, tha àiteachan falaich. Agus thug iad sùil cuideachd air na cuinnlean san dealbh. Mar sin bhiodh iad uaireannan a" falach capsalan puinnsean no clachan luachmhor annta.
  Nuair a bha e seachad, dh'fhairich Rose beagan faochadh. Co-dhiù cha do rinn e dochann. Agus bidh thu dòigh air choireigin a" fàs cleachdte ri bhith a" coiseachd timcheall rùisgte mar sin.
  Ach choisich Eva timcheall rùisgte cuideachd agus cha robh iom-fhillteachd aice, agus mar sin cha robh dragh sam bith oirre mu dheidhinn. Agus bidh i a" coiseachd mun cuairt agus chan eil dad a" tachairt.
  Bhiodh e na bu choltaiche gun tigeadh na modhan-obrach gu crìch. Agus mar sin stiùir iad i sìos trannsa fada chun t-seòmar fras. An sin, fo stiùireadh nan geàrdan, nigh Rosa i fhèin mu dheireadh. Bha an t-uisge blàth, taitneach, agus nighidh tu air falbh an salachar moralta agus corporra bhuat fhèin. Uill, thug na geàrdan siabann riaghaltais dhi cuideachd.
  Rinn Rosa eadhon gàirdeachas: bidh i ga nighe fhèin le siabann an-asgaidh. An uairsin bheirear dhi mullach an-asgaidh thairis air a ceann, agus cuideachd cuibhreann prìosain. Gu dearbh, tha e mì-thlachdmhor gu bheil na geàrdan a 'coimhead oirre mar sin, ach tha i brèagha agus chan eil dad aice ri nàire.
  nigh am boireannach am peant dubh far a casan rùisgte. Tha figear fìor mhath aice mar thoradh air a dòigh-beatha lùth-chleasachd - mar nighean òg le cìochan làidir, ach tha a h-aodann a" sealltainn gu bheil i tòrr nas sine. Ach, chan eil e a 'coimhead nas fhaide na trithead. Bha Rose moiteil gun robh i a" coimhead cho math.
  Mar sin nigh i i fhèin, agus rinn iad iolach rithe:
  - Gu leòr, cuir crìoch air!
  Chaidh i a-mach. Agus chuir am matron a corragan na beul, mar gum biodh Rose a" gabhail no a" goid rudeigin. Agus bha tè eile a" phrìosain fhathast a" spògadh a-steach don bhroinn agus anus. A bha iriosal agus tàmailteach. Agus is dòcha chan e a-mhàin Rose, ach dhìrich am matron le a corragan lom, gun a bhith a 'cur dragh air miotagan a chuir air a làmhan.
  Dh"fhuiling Rosa, ged a bha i a" faireachdainn iriosal, nàire, agus eadhon goirt. Rinn ìnean a" mhatron gu mòr sgrìobadh air na h-àiteachan tairgse, dlùth aice sa bhroinn agus sa chòigeamh puing.
  Ach mu dheireadh, eadhon le seo, bha na h-uairean dòrainneach de sgrùdadh gu tur neo-riatanach seachad.
  Agus bha Rosa air a giùlan le làimh, agus air a toirt air falbh a‑rìs. Bha am boireannach òg eadhon a" smaoineachadh le iongnadh: am bi iad dha-rìribh ga ghlasadh ann an cealla rùisgte? Ach chan urrainn seo a bhith. Chan eil cead aig prìosanaich fon lagh a bhith air an cumail gun aodach. Tha, tha e mar dhleastanas orra co-dhiù beagan bhrògan a thoirt dhi.
  Ach thug iad gu mòr i don t-seòmar glacaidh. Far am bu chòir dhaibh aodach oifigeil a chuir a-mach, mura h-eil cead agad, faodaidh tu do chuid fhèin a chaitheamh. Cha d" fhuair Rosa ach dreasa stiallach airson a corp rùisgte a chòmhdach. Bha àireamhan air an èideadh an àite an ainm mu dheireadh aice.
  Dh'fhaighnich Rose:
  - Dè mu dheidhinn panties agus bra?
  Fhreagair am matron gu cruaidh:
  - Tha òrdugh sònraichte ann bhon chomanndair, chan eil panties a chuir an riaghaltas a-mach agus bra a thoirt dhut!
  Dh'fhaighnich Rose le iongnadh:
  - Carson a tha seo fhathast a 'tachairt?
  Fhreagair fear a" phrìosain gu cruaidh:
  - Faodaidh tu thu fhèin a chrochadh orra!
  Sgaoil an ar-a-mach òg a làmhan:
  - Am bheil mi a' leithid de dh' amadan mi fèin a chrochadh ? Aig a 'char as motha, ann am beagan mhìosan bidh mi air mo leigeil ma sgaoil!
  Chrath am maor gu feargach:
  - Tha a h-uile duine ag ràdh sin, ach tha iad air a bhith sa phrìosan airson bhliadhnaichean!
  Cha robh Ròs a nis ach ann an trusgan stiallach a chaidh os cionn a ghlùinean, agus le casan lom, lom.
  Thug am boireannach òg sùil air an sgeilp. Bha tòrr bhrògan eadar-dhealaichte an sin, nach robh gu math tarraingeach airson coimhead orra. Ach bha a casan rùisgte reòta. Bidh i air a clisgeadh le irioslachd an sgrùdaidh agus modhan-obrach eile, gun a bhith a" toirt aire do làr fuar, tais, cruadhtan a" phrìosain. Ach a-nis bha i dìreach air chrith.
  Rinn Rose gearan ann an tòimhse truagh:
  - Tha mo chasan fuar, thoir dhomh co-dhiù brògan!
  Fhreagair fear a" phrìosain gu cruaidh:
  - Òrdugh sònraichte bhon cheannard! Air sgàth cunnart sònraichte prìosanach poilitigeach, tha e toirmisgte dhut brògan a chaitheamh fhad "s a tha thu ann an grèim, oir faodaidh tu an cleachdadh mar armachd armachd no a" tilgeil rudan!
  Thuirt Rose le osna:
  - Ach tha e cho fuar sa phrìosan! Is urrainn dhomh fuachd a ghlacadh agus a bhith tinn!
  Thug am matron misneachd dhi:
  - Tha ospadal math againn! Agus co-dhiù, stad air a bhith a 'bòcadh. Agus an uairsin bidh thu air do chuipeadh gu tur!
  Chuir an ar-a-mach iongnadh air:
  - Nach eil flogging air a chuir às?
  Chrath am prìosanach:
  - Aig àm a 'chogaidh chaidh an toirt a-steach a-rithist! Mar sin, irioslaich thu fhèin, a bhòidhchead, bidh thu nas fhallaine! Agus a thaobh casan rùisgte, bidh na prìosanaich a" fàs cleachdte ris gu luath. Agus a dh'aithghearr bidh e nas blàithe a-muigh, tha e mar-thà as t-earrach agus bidh thu a 'faireachdainn nas fheàrr. Agus ma tha caraidean agad san fharsaingeachd, leig leotha barrachd cuibhreannan a chuir thugad. Mar sin chan eil ach pàirt bheag a" ruighinn nam prìosanaich!
  Chrath Rose gu làidir.
  - Tha fios agam air! Thèid a" Ghearmailt a sgrios le coirbeachd!
  Dh'èigh am prìosanach:
  - Coltach ris an Ruis!
  Bha am boireannach òg a-rithist air a giùlan air a caol-dùirn agus choisich i casruisgte, ann an èideadh prìosain, mar thràill bho àm Spartacus tro thrannsaichean a" phrìosain.
  Bha camara a-nis a' feitheamh ri Rosa. A bharrachd air an sin, b" fheàrr leatha fear cumanta na aon tè. Tha e nas blàithe ann an seòmar cumanta agus tha cuideigin ann airson bruidhinn ris. A bharrachd air an sin, tha fàileadh mòran nas fheàrr aig boireannaich na fir agus bhiodh i a" faireachdainn math leotha.
  Gus co-dhiù beagan togail a dhèanamh air na bha air tuiteam bho phian, irioslachd, agus fuachd ann an casan casruisgte boireannaich, a "reothadh bhon làr fuar cruadhtan, sheinn Rose:
  Tha an geamhradh mu thràth a 'call a neart,
  Tha grian an earraich ag èirigh...
  Thug gliocas buaidh air nàdur,
  Air rannsachadh saidheansail agus coiseachd!
    
  Tha na sruthan a" bualadh - tha na sruthan sneachda a" leaghadh,
  Far am bi an brat airgid na allt.
  Bidh carnations a" fàs gu h-àlainn sa Chèitean,
  'S cha bhi ar càirdeas a' dòrtadh!
    
  Tha gaol againn air nigheanan nàdair,
  Nuair a dh'fhàsas balgan-buachair as t-earrach ...
  Chan eil, tha fios agad gu bheil an aimsir dona,
  Cionnus a tha gràs Chriosd a' sileadh !
    
  As t-earrach thig nàdar beò
  Bhris an deigh chriostail le tubaist.
  Thig a" phlanaid gu bhith, tha mi creidsinn, na pàrras,
  Na cuireadh teine olc sam bith an saoghal na theine!
    
  Às deidh na h-uile, tha gach flùr na chruinne-cè,
  Tha am biast cuideachd ag iarraidh a bhith beò.
  Is e an cruthachadh as fheàrr an dàn,
  Ach tha do choineanach bochd fiadhaich.
    
  Mar a thachair, tha mòran eagail ann,
  Tha mòran a" fulang le bòidhchead...
  Aig amannan bidh sinn a" caoidh agus a" faighneachd do Dhia -
  Cuidich sinn le toileachas agus aislingean!
    
  Ach ciod i fearg an t-saoghail,
  Dè thòisich air ar snìomh mun cuairt mar iomghaoth,
  Ach fhreagair Dia - mar sin a
  Chan eil thu air fàs cho leisg ri mathan!
    
  Às deidh na h-uile, ma thuit am banana fhèin,
  Chan urrainn dhut eadhon crann a chleachdadh.
  Bidh aghaidhean nan naomh a" sèideadh bho na h-ìomhaighean,
  Gun pineapples - cuir seagal!
    
  Uill, tha obair a" leantainn gu soirbheachas,
  Nì e ar teaghlach nas làidire!
  Ach chan eil mi ann an cabhaig a lorg beairteas,
  Chan eil feum air stinginess!
    
  Thig an duais - bidh neart,
  Agus aiseirigh sinn iadsan a thuit sa bhlàr!
  Bithidh peanas a' teachd ort, fios a Iudas,
  Gabhaidh iad dìoghaltas airson breugan agus meallta!
  Mu dheireadh chaidh Rose a thoirt a-steach don doras mhòr, air an deach an àireamh ominous "13" a leagail. Chaidh na glasan-làimhe a thoirt air falbh agus dh"fhairich am boireannach òg faochadh nuair a suathadh i a caol-dùirn goirt, brùite. Tha, tha a bhith ann an geasan-làimhe an dà chuid pianail agus iriosal aig an aon àm.
  Chaidh a toirt a-steach don chill. Bha e beagan na bu bhlàithe a-staigh na bha e a-muigh; bha teas ann. Thionndaidh a-mach gur e cealla dùbailte a bh" anns a" chill agus bha nighean le falt ruadh innte. Gu math bòidheach, agus chaidil i fo na còmhdach. Nuair a dhùisg i, thionndaidh i a h-aodann maol agus dh'fhaighnich i:
  - Nighean ùr?
  Chrath am prìosanach:
  - Poilitigeach! Tha mi a" smaoineachadh gum bi e tòrr nas inntinniche don dithis agaibh!
  Thuirt Rose:
  - Chan eil leabaidh agam?
  Rinn an neach-gleidhidh gàire:
  - Gus am bi thu nas freagarraiche agus gun toir thu fianais nas luaithe, bidh cluasag, plaide agus bobhstair air do chall. Ma laigheas tu air na bùird rùisgte, reothadh tu agus bheir thu fianais nas luaithe an-aghaidh do cho-obraichean agus do luchd-taic!
  Stamp Rose a cas-rùisgte gu feargach agus rinn i gàire:
  - Chan urrainn dhut feitheamh!
  Chaidh an doras cealla trom, mòr a bhualadh air a cùlaibh le sgoltadh.
  
  SAOGHAL NACH EIL AN COGADH II
  GNIOMHARA
  Cha do cho-dhùin Chamberlain a-riamh cogadh a ghairm air an Treas Reich às deidh an ionnsaigh air a" Phòlainn, agus cha do ghabh an Fhraing pàirt anns a" chòmhstri a-mhàin. Às deidh call na Pòlainn agus a sgaradh eadar an USSR agus a" Ghearmailt Nadsaidheach, thòisich ùine fhada de shìth, agus ghabh leasachadh mac an duine slighe eile.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Saoghal sònraichte bho eachdraidh eile. Ann, bha Chamberlain tapaidh gu leòr gun a bhith ag ainmeachadh cogadh air a" Ghearmailt às deidh dha ionnsaigh a thoirt air a" Phòlainn. Agus gu dearbh, cha deach an Fhraing a-steach don chogadh às aonais Sasainn.
  Roinn Hitler agus Stalin a' Phòlainn. An uairsin chaidh stàitean Baltic a sgaradh agus chaidh cùmhnant a shoidhnigeadh air càirdeas agus crìochan.
  Bha fìor chogadh ann leis an Fhionnlainn. Bha an USSR, aig cosgais call mòr, fhathast comasach air pàirt den fhearann a ghlacadh, briseadh tron loidhne dìon agus Vyborg a ghabhail.
  Gu ruige seo bha a h-uile càil a" dol gu math. Ach bha an oidhirp air Moldova a thoirt à Romania a" dol an-aghaidh Hitler. Mar, nach eil Stalin ag iarraidh cus?
  Ach choinnich Hitler agus Stalin gu pearsanta agus dh'aontaich iad gun deidheadh an USSR a thoirt air ais Moldova, agus b 'e seo deireadh na roinne.
  Às deidh sin thàinig ùine fhada de shìth. Cha robh Iapan airson a dhol a shabaid ris na SA agus Breatainn a-mhàin. Aig an aon àm, bha Hitler a 'cladhach a' Phòlainn, agus thàinig pàirt chudromach dheth gu bhith na phàirt den Treas Reich. Stalin, cuideachd, an dèidh leudachadh air an ìmpireachd, agus a 'faighinn eòlas air cogadh doirbh leis an Fhionnlainn, cha deach e a dh'àite sam bith.
  Anns an USSR, chaidh an treas plana còig-bliadhna a choileanadh gu h-oifigeil agus chaidh e thairis air. An uairsin thòisich sinn air a 'cheathramh. Agus chaidh thairis air. Agus anns a' chòigeamh plana còig-bliadhna thòisich iad air prìsean a lùghdachadh agus inbhe beatha àrdachadh.
  Chaochail Stalin sa Mhàrt 1953... A rèir cuid de dh'aithisgean, 's dòcha gun deach a phuinnseanachadh. Às deidh inntinn, ghlac Nikita Khrushchev cumhachd. An uairsin bha an fhicheadamh co-labhairt ann agus nochd cult pearsantachd. Agus am beachd air co-mhaoineas a thogail ro 1980.
  Ron àm seo, bha armachd niuclasach air nochdadh sa Ghearmailt, na SA, Breatainn, agus an USSR.
  Dh'fhuirich Hitler ann an eachdraidh mar stiùiriche gu tur àbhaisteach às aonais an Holocaust. Cha robh ann ach cuid de laghan a bha a" cuingealachadh chòraichean nan Iùdhach. Mean air mhean fhuair na Pòlaichean saoranachd Gearmailteach agus còraichean co-ionann. Ann an 1955, thàinig riaghaltas Warsaw gu bhith na phàirt dhìreach den Treas Reich. Anns na seasgadan, fhuair an dà chuid Seiceach agus Pòlach saoranachd Gearmailteach. B" i a" Ghearmailt a" chiad fhear san t-saoghal a chuir saideal air bhog dhan adhar agus a chuir duine dhan fhànais.
  Agus air 20 Giblean, 1961, thòisich a" chiad itealan le sgioba chun Ghealach. Is e tachartas fìor mhath a tha seo.
  Tha an Treas Reich na dùthaich mhòr, is dòcha an dùthaich as motha san Roinn Eòrpa. Tha e a" toirt a-steach Poblachd nan Seiceach, an Sudetenland, an Ostair agus a" Phòlainn. A bharrachd air an sin, fhuair na Gearmailtich pàirt den Danmhairg gun chogadh taobh a-staigh crìochan 1914 airson airgead-dìolaidh. Bha referendum ann an sin cuideachd. Chaidh reifreannan a chumail sa Phòlainn agus ann am Poblachd nan Seiceach. Thàinig cumhachd leasaichte eaconamach a-mach. A bharrachd air an sin, dh" aontaich Breatainn cuideachd Namibia ann an Afraga a thilleadh dha na Gearmailtich, agus cuideachd airson airgead-dìolaidh.
  Le cha mhòr cogaidhean sam bith ach a" chòmhstri leis a" Phòlainn, leudaich Hitler an Treas Reich. Bha na h-aon duilgheadasan leis an Fhraing. Tha e fìor gun deach pàirt bheag de Lorraine, anns an robh Gearmailtich sa mhòr-chuid, a thilleadh don Ghearmailt às deidh an referendum. Ach cha deach crìochan 1914 ath-nuadhachadh. Agus chuir seo dragh air mòran Ghearmailteach.
  Ach chaidh na Frangaich a-steach do chaidreachas armailteach leis an USSR, agus nan tachradh rudeigin, dh'fheumadh iad sabaid air dà thaobh. Bha an Ìompaireachd Dhearg, an dèidh an Dàrna Cogadh a sheachnadh, gu math làidir gu h-eaconamach, an coimeas ris na SA agus a' Ghearmailt, agus bha sluagh mòr ann. Mar sin tha e cunnartach sabaid còmhla rithe.
  A bharrachd air an sin, bha aonta aig Breatainn leis an Fhraing cuideachd. A ghlèidh, eu-coltach ri fìor eachdraidh, na coloinidhean aige agus a bha gu math cumhachdach gu armailteach.
  Ach dh'fhuirich Sìona sgapte agus lag, gu dearbh air a roinn ann an raointean buaidh le prìomh chumhachdan an t-saoghail. Bha Iapan a" sabaid ann an Sìona airson ùine mhòr, agus bha i comasach air pàirt dhith a chumail fo a smachd. Bha prìomh-bhaile aig dùthchannan eile an sin. Ghlèidh an USSR smachd air Mongolia, a ghlèidh a neo-eisimeileachd gu foirmeil.
  Tha Hitler fhathast beò. Tha e seachdad bliadhna 's a dhà a dh'aois. Chan eil e a 'smocadh, chan eil e ag òl deoch làidir, tha e na vegetarian, agus bidh e cuideachd ag obair a-mach air innealan eacarsaich. Tha am Fuhrer trom le a shlàinte. Tha an dà chuid mac agus nighean aige - ged a fhuaireadh iad tro bhiadhadh fuadain. Tha còrr is ceud mac a-mhàin. Tha am fear as sine dhiubh mu thràth seachd bliadhna deug a dh'aois. Tha e duilich taghadh airidh air neach-leantainn. Mar sin tha ùidh aig an Fuhrer fhathast ann a bhith a" fuireach leis fhèin. Agus anns an Treas Reich tha iad a" dèanamh obair gus beatha an deachdaire a leudachadh.
  Chan eil seachdad "s a dhà a dh" aois, gu dearbh, fhathast na sheann duine. Mar sin tha am Fuhrer cuideachd dèidheil air fèisteas. Mar eisimpleir, sabaid gun riaghailtean.
  An sin, gu dearbh, chan eil iad a 'sabaid chun a' bhàis - tha an Treas Reich gu math sìobhalta agus neònach. Agus chan eil Hitler idir air fhaicinn mar uilebheist, ged a tha an ceannard gu cinnteach ùghdarrasach.
  Bha e comasach dha a" Phòlainn a" chùis a dhèanamh cha mhòr gun chall agus leudachadh air sgìrean le cha mhòr gun chogaidhean. Tha e air a iodhalachadh le muinntir na Gearmailt agus air a mheas le dùthchannan dhùthchannan eile. Bidh eadhon Nikita Khrushchev a 'toirt spèis dha. A bharrachd air an sin, bha an USSR air dheireadh anns an rèis fànais.
  Cha robh Stalin diofraichte mu rocaidean, agus cha do shoirbhich le Nikita Khrushchev ach pìleat a chuir chun fhànais.
  Ach a-nis tha na Gearmailtich a" cur rocaid air bhog chun Ghealach. Agus tha dithis nighean agus aon bhalach innte. Agus tha sin sgoinneil.
  Mar urram do cho-là-breith an Fuhrer agus cur air bhog na rocaid, chaidh cuirmean nàiseanta a chuir air dòigh.
  Tha an lann-cluiche mòr ann am Berlin làn de dhaoine. Tha diofar cho-fharpaisean spòrs a' tighinn air adhart. Agus, gu dearbh, a 'sabaid gun riaghailtean. An rud as fheàrr le Hitler.
  Tha am Fuhrer, gu dearbh, air aois, ach tha e fhathast a" coimhead cha mhòr an aon rud, ged a tha e grayish agus tha ìre mhath de mhaol air a cheann. Agus thionndaidh an mustache liath, agus chaidh am figear a shealg beagan. Tha am Fuhrer air a bhith ann an cumhachd airson ochd bliadhna fichead. Tha aon de na ciad eaconamaidhean san t-saoghal aig a" Ghearmailt, agus is dòcha eadhon a" chiad eaconamaidhean. Tha an USSR, na SA agus an Treas Reich a-nis gu math dlùth a thaobh teachd a-steach nàiseanta. Tha, tha Breatainn fhathast làidir air sgàth a choloinidhean. Thòisich Iapan air èirigh - chuir a cogadh fada ri Sìona às dha. Ach tha an saoghal ioma-thaobhach.
  Tha Hitler math, ach chan eil e aig a 'mhullach. Tha ceann-suidhe òg, ùr aig na Stàitean Aonaichte a-nis, Iain Ceanadach, agus tha riaghladairean meadhanach òg aig an Fhraing agus Breatainn ann an cumhachd. Chan eil ann an Nikita Khrushchev ach faileas truagh an aghaidh cùl-raon Stalin, ged a tha e a" bruidhinn air co-mhaoineas.
  Is dòcha de stiùirichean an t-saoghail, is e Hitler am fear as uirsgeulach, mòr-chòrdte, tarraingeach agus mòr, a dh" aindeoin aois, nach do chaill a mhisneachd agus a lùth fhathast.
  A-nis tha e a 'coimhead air na blàran tro sgrion sònraichte. Agus bho shuas, tha sgrùdairean dath a 'sealltainn ìomhaigh den Colosseum.
  Tha balach bòidheach, bàn, mu dhà bhliadhna dheug no trì-deug a dh'aois, a' tighinn a shabaid. Tha e air fèithean snaidhte, le dìreach briogais spòrs agus casan casruisgte air. Tha miotagan air a" ghille air a làmhan. Agus tha e a 'dol a-mach chun a' chiùil.
  Mar anns na seann làithean, chan eil sabaidean claidheamh anns an Treas Reich. Leis nach do thuit an dùthaich ann am barbarism.
  Air an làimh eile, tha a" Ghearmailt air a thighinn gu bhith na dùthaich le deagh òrdugh, leis an ìre eucoir as ìsle san t-saoghal agus neoni cion-cosnaidh. Agus dòigh air choireigin tha e mì-chofhurtail dhi daoine a mharbhadh anns an fhàinne.
  Bha am balach ann an shorts gorm, agus chrom e chun Fuhrer agus an tèarmann aige agus gu ceithir taobhan an lann-cluiche. Rinn an sluagh gàirdeachas ris.
  Dh"ainmich an neach-gairm:
  - Bidh curaidh Berlin, leis am far-ainm "Luchag", a" sabaid airson tiotal curaidh an Treas Reich am measg clann fo dhà-dheug.
  Tha e soilleir nach eil am balach dona idir.
  Agus an uairsin bidh an ceòl a 'fuaimeachadh a-rithist agus thig trodaiche eile a-mach. Cuideachd balach mun aon àirde agus cuideam. Agus cuideachd fionn, agus gu math fèitheach. Chan eil ach na sweatpants aige dearg, agus tha aodann nas cruaidhe. Gu dearbh, tha an dithis bhalach casruisgte agus casruisgte. Bidh iad a" sabaid a rèir riaghailtean bocsaidh na Frainge len làmhan agus casan.
  Chaidh an dàrna balach ainmeachadh:
  - Iar-ghaisgeach an Treas Reich ann an sabaid gun riaghailtean suas ri dusan bliadhna.
  Ghluais am balach cuideachd chun Fuhrer, agus gu ceithir taobhan an lann-cluiche. Chaidh am far-ainm "Alligator".
  B' e boireannach mòr àrd ann an deise leathair a bh' anns an rèitire. B" e sabaid farpais a bh" anns an t-sabaid, còig cuairtean deug de thrì mionaidean an urra. Ach mar as trice bha e seachad na bu luaithe.
  Chrom a" chlann air a chèile. Agus rinn an retinue agus Hitler fhèin geall. Tha an neach a tha am Fuhrer a" geall air gu dearbh na dhìomhaireachd, air neo nì a h-uile duine an aon rud ris. No a chaochladh ...
  Liath-ghruagach agus sgìth, tha Adolf a 'coimhead tro phrosbaig. Tha e gu math dèidheil air balaich fèitheach, oir bha e coltach gu robh iad comasach air neart a thoirt air ais gu tyrant decrepit. Bidh an Fuhrer eadhon a 'cadal ann an leabaidh le cruth swastika sònraichte. Agus timcheall air tha ceithir lùth-chleasaichean òga boireann, agus ceithir deugairean - gu math fèitheach agus làidir. Agus tha e coltach gu bheil Hitler na chadal fo uallach lùth. A bharrachd air an sin, bidh an deachdaire aois a" toirt amaran bainne dha naoidheanan.
  Bho àm gu àm, bidh an Fuhrer cuideachd a 'faighinn fuil òg - bho bhalaich, na lùth-chleasaichean as làidire san treas Reich.
  Chan eil Hitler airson bàsachadh. Agus tha cuid de phlanaichean aige cuideachd. Tha e dona gu bheil an USSR agus an Fhraing ann an caidreachas le Breatainn. Tha sabaid air dà thaobh ro dhàna agus fèin-mharbhadh. Tha a" Ghearmailt mu thràth air aon chogadh mar sin a chall air dà thaobh. Mar sin chan eil feum air a dhol air an aon ràcan ri Uilleam an dàrna fear.
  Bu mhath leam aontachadh air cogadh air aon aghaidh. An dàrna cuid leis an Iar an aghaidh an USSR no leis an USSR an aghaidh an Iar. Ach gus nach bi dà aghaidh a 'crochadh timcheall do mhuineal.
  Ach cha robh Nikita Khrushchev airson a dhol an sàs ann an caidreachas le Hitler. Anns an Fhraing, chan eil iad cuideachd ag iarraidh caidreachas le deachdaire ùghdarrasach, leis gu bheil deamocrasaidh agus atharrachadh cumhachd ann.
  Agus bha ùine chruaidh aig Hitler. Bidh beatha a" dol seachad, agus chan eil thu fhathast air a" chùis a dhèanamh air na Frangaich, no na Ruiseanaich, no duine sam bith dona.
  Ged, air an làimh eile, chuir an Treas Reich fo smachd cha mhòr a h-uile dùthaich anns an robh daoine Gearmailteach a" fuireach. Agus a-nis tha a" Ghearmailt nas fharsainge agus nas motha na bha i ron Chogadh Mhòr. Is e fear cruinneil a th" ann, ach chan eil dàrna fear ann fhathast.
  Thòisich na gillean air sabaid aig comharra an gong. Bhuail iad le làmhan miotagach agus casan rùisgte. Chòrd e gu mòr ris an Fuhrer nuair nach robh balaich nas sine na còig-deug agus nigheanan casruisgte. Thionndaidh seo an deachdaire air.
  Tha sàilean cruinn, pinc mar sin aig balaich agus lùb gràsmhor den aona. Tha iad lùth-chleasachd agus tha fèithean a 'gheama cho follaiseach agus na veins rim faicinn. Bidh am Fuhrer a" coimhead air casan nam balach faisg air làimh agus ga thionndadh air. Tha seo fìor mhath. Tha iad tana, bidh an craiceann aca a" deàrrsadh, bidh na fèithean aca a" reubadh, tha e mìorbhuileach.
  Agus mar sin bidh na balaich a 'bualadh air a chèile. Agus bidh casan lom ag itealaich suas agus a 'bualadh air an dìon no an ceann. Tha e follaiseach gu bheil càballan nam balach brèagha. Tha an abs air a thogail mar bhàraichean seoclaid, tha na cisteachan mar sgiathan, agus tha fèithean nam balach a" gluasad. iongantach.
  Rinn Hitler osna. Anns a 'bhaile bha e fhathast na cheannard agus na cheannard, ach aig an talla-spòrs thog gillean eile a chùis. Agus bha ùine chruaidh aig an Fuhrer san àm ri teachd, agus gu litireil ruith e air falbh às an sin.
  Ach a dh'aindeoin seo, bha Hitler dèidheil air clann. Tha na balaich seo cho breagha. Agus tha na cuirp trèanaidh aca gu math fèitheach, agus tha mìneachadh fèithean iongantach.
  Tha e eadhon duilich gum feum iad bualadh air a chèile. A-nis tha a" chiad chuairt seachad - bidh na balaich a" dol an dòighean fa leth.
  Bha Hitler den bheachd gum biodh e math sabaid le claidheamhan. Agus airson an luchd-sabaid a bhith a 'sgoltadh agus fuil a' sruthadh.
  Thionndaidh seo a-mach gu bhith fìor mhath. Agus an uair a thuiteas an gille, loisgidh iad a shàil rùisgte le iarann teth.
  Bhiodh am Fuhrer gu tric a" smaoineachadh air cràdh anns na fantasasan aige. Gu h-àraidh nuair a tha casan rùisgte balaich is nigheanan air an losgadh le teine.
  Agus pheant e eadhon dealbhan mar sin ann an dìomhaireachd. Ach gu dearbh cha do chràdh e duine sam bith. Tha iad ag ràdh gu robh e do-dhèanta do cheannard na stàite, fear den fheadhainn as motha air an t-saoghal, cumail ri leithid de rud.
  Ach chaidh filmichean a dhèanamh a rèir an stiùireadh aige. Mar eisimpleir, mu dheidhinn a 'chogaidh. Ghlac na Ruiseanaich nighean Gearmailteach air an aghaidh an ear. Agus gun teagamh, chuir iad a-mach i, ga fàgail a-mhàin ann am panties agus bras, agus chuir iad air falbh i casruisgte tron t-sneachda.
  Chòrd am film seo ris an Fuhrer. Eadhon às deidh seo, chaidh an Gerda Gearmailteach a shlaodadh agus a cheangal suas air a 'chrann.
  Seadh, b" e film àlainn a bh" ann. Ach, chaidh filmichean a dhèanamh cuideachd airson an Fuhrer stèidhichte air eachdraidh eile. An sin, chaidh na balaich bhon Jugent Hitler a ghlacadh anns an USSR. Agus bha deugairean ceithir bliadhna deug, le dìreach briogaisean orra, air an gluasad tron t-sneachda agus an reothadh. Agus dhòirt iad eadhon uisge deighe air an torsos lomnochd, a thug orra gathan a dhèanamh.
  Chòrd seo ri Hitler. Seadh, nuair a tha balaich air am pianadh agus air an nàrachadh, tha e na bhrosnachadh brònach falaichte. Fon Fuhrer, cha robh daoine air an losgadh ann an àmhainnean, co-dhiù anns an t-saoghal seo, ach ghabh e tlachd ann an cràdh agus irioslachd.
  A bharrachd air an sin, tha corp an Fuhrer mu thràth air a dhol sìos. Agus chan eil an lùth mar an ceudna tuilleadh. Agus feumaidh tu taic a thoirt dhut fhèin le rudeigin.
  Tha am Fuhrer a" coimhead air a" bhlàr a-rithist. Bidh cuirp nam balach a" deàrrsadh le fallas, agus tha faochadh nam fèithean air an teasachadh le blàr air fàs eadhon nas gèire.
  Tha an t-sabaid cha mhòr co-ionann gu ruige seo. Tha an dà bhalach an aon cuideam agus àirde. Bidh am balach Alligator a" toirt ionnsaigh air barrachd, ach bidh na buillean aige a" tuiteam gu ìre mhòr air blocaichean. Agus bidh Luchag uaireannan a" lìbhrigeadh frith-bhuaidhean.
  Tha Hitler a" smaoineachadh cho math sa tha e a bhith na bhalach às deidh a h-uile càil. Bidh iad an-còmhnaidh a" gàireachdainn gu sunndach. Tha a 'chlann seo an-còmhnaidh a' gàireachdainn agus a 'gàireachdainn airson adhbhar sam bith. Ach tha e mar-thà air dìochuimhneachadh ciamar a gàire.
  O, an t-seann aois dhamnaidh seo, nuair a nì thu a h-uile càil tro fheachd. Agus chan eil aoibhneas na beatha a bh 'ann roimhe ann tuilleadh. Agus tha eadhon sabaidean gladiator sgìth.
  Tha beachdan ùra air òigridh na chùis eile. Tha milleanan de chlann-nighean aig an Fuhrer deiseil airson iad fhèin a leigeil seachad, ach cha mhòr nach eil miann sam bith ann. Is ann dìreach ma ghabhas tu in-stealladh testosterone a nochdas àrdachadh de neart agus hormona. Chan e, tha leigheas air a leasachadh sa Ghearmailt. Mar eisimpleir, dè na fiaclan iongantach a rinn iad airson an Fuhrer - dìreach deàrrsadh neamhnaid.
  Agus tha diofar sheòrsaichean de steroids anabalaig ann. Tha Hitler fhathast an dùil a bhith beò chun aonamh linn air fhichead. Na tha a dhìth air a" Ghearmailt fhèin an toiseach. Agus an uairsin is dòcha gun co-dhùin e neach-leantainn. No is dòcha gun lorg luchd-saidheans dòigh air a dhèanamh neo-bhàsmhor.
  Tha deuchainn-lannan ag obair air seo mu thràth. Tha Hitler a" togail misneachd agus eagal.
  Seo Churchill, nas sine na e, ach fhathast beò, ged nach eil e buileach fallain. Tha Roosevelt agus Stalin air bàsachadh mu thràth agus tha Roosevelt air a bhith timcheall airson ùine mhòr. Rinn Chamberlain co-fhaireachdainn leis a" Ghearmailt. Ged a bha e a" bagairt dàrna aghaidh fhosgladh nan deidheadh ionnsaigh a thoirt air a" Phòlainn, cha do ghabh e dragh sam bith. Aig an aon àm, cha deach am Fuhrer gu cogadh an aghaidh an USSR. Ged a bha cothroman ann. Ach bha tancaichean ro làidir aig an USSR. Le dìreach sia roinnean le tancaichean aotrom, cha robh an Fuhrer deònach a bhith a 'sabaid ris an uilebheist an sin.
  Ged a bha ullachadh airson cogadh a" dol air adhart. Ann an 1943, nochd Panthers sa Ghearmailt. Chan eil an càr dona, ach ro throm agus daor. Anns an USSR bha sreath KV. Cha robh Hitler airson sabaid an uairsin. Nochd itealain jet agus urchraichean FAA anns an Treas Reich. Ach dè an duilgheadas a th" ann? Às deidh bàs Chamberlain, nochd Churchill agus ghluais e a dh" ionnsaigh rapprochement le Stalin. Agus anns an Fhraing, bha an riaghaltas buailteach do chaidreachas leis an Ìompaireachd Dhearg.
  Chaidh dòchasan mòra san Treas Reich a phinnadh air plèanaichean diosc.
  Ach ann an da-rìribh cha robh iad gam fìreanachadh fhèin. Thionndaidh a-mach gu robh na carbadan ro dhaor agus so-leònte ri teine beag armachd. Cha bhiodh iad air eadar-dhealachadh a dhèanamh anns an t-sabaid.
  Ann an 1945, nochd Panther 2. Aig an àm sin bha i na tanca fìor mhath. Tha an gunna 88 mm agus tha fad baraille de 71 aige, agus tha armachd aghaidh a" chala 100 mm, tha an aghaidh claon, tha na taobhan 60 mm claon, agus tha aghaidh an turaid 120 mm le culaidh 150 mm. , agus tha na taobhan mar an ceudna tri fichead. Tha an rud gu lèir leth-cheud "s a trì tonna, agus tha an einnsean 850 each-chumhachd. Thionndaidh a-mach gur e an carbad an tanca meadhanach as cumhachdaiche san t-saoghal. Ged a tha an cuibheasachd ma tha an cuideam còrr is leth-cheud tunna?
  Bha Hitler gu ìre riaraichte leis an inneal seo. Ach cha robh e comasach barrantasan fhaighinn bhon USSR no bhon Fhraing. A bharrachd air an sin, rinn an Iar lasachaidhean agus, airson airgead, ghèill e pàirt den Danmhairg, pàirt bheag den Fhraing agus seann choloinidh Gearmailteach Namibia. Bha seo riaraichte leis na Gearmailtich. Dh'fhàs an USSR làidir cuideachd. An àite an t-sreath KV, nochd tancaichean nas adhartaiche bhon t-sreath IS.
  Lean Hitler air cogadh ùr a chuir dheth. Anns na Stàitean Aonaichte, bha iad ag obair gu slaodach air a 'bhoma atamach. Anns a" Ghearmailt cha robh iad ann an cus cabhaig an dàrna cuid, no san USSR.
  Ach chaidh teicneòlas a leasachadh.
  Bha Panther-3 na tanca eile bho shreath seann-fhasanta. Bha a ghunna eadhon nas cumhachdaiche na an 105 mm 70 EL, agus bha armachd aghaidh an turaid 185 mm, agus bha an slige 150 mm le leòidean, agus bha na taobhan 62 mm. Ràinig cuideam nan càraichean trì fichead "s a h-aon tunna. A bha, ge-tà, air a dhìoladh le einnsean nas cumhachdaiche de 1200 each-chumhachd. Seo mar a thionndaidh an càr a-mach. Chaidh e gu cinneasachadh ann an 1947. Gu cinnteach tanca math. Ach bha an T-54 aig an USSR cuideachd, anns nach robh ach trithead 's a sia tunna, agus bha e beagan na b' ìsle na an tè Gearmailteach ann an armachd agus armachd. Bha armachd aghaidh an turaid eadhon nas tiugh - cho mòr ri 200 millimeters. Agus tha an gunna beagan nas laige aig 100 millimeters, agus tha a 'chiad astar projectile 900 meatair gach diog. Tha inbhe beagan nas motha aig a" Ghearmailteach - 1000 meatair gach diog.
  Agus an uairsin cha do thachair an cogadh a-rithist.
  Nochd Panther 4 anns a" chiad leth-cheud bliadhna. Bha cruth eadar-dhealaichte air. Tha an einnsean agus an tar-chuir mar aon aonad agus tha bogsa gèar air an einnsean. Chaidh àirde an tanca sìos. Agus b 'e an toradh carbad le cuideam 70 tunna, le einnsean roth-uidheam gas de 1,500 each-chumhachd, agus armachd aghaidh 250 mm agus armachd taobh 170 mm, le canan de 105 mm agus fad baraille de 100 EL. Bha an carbad seo mar-thà trom agus glè chumhachdach... Is e dìreach an IS-7 Sòbhieteach, tanca a chaidh a thoirt a-mach ann am meud glè bheag, a b' urrainn sabaid ris. Agus bha an T-54 mòran na bu laige.
  Agus aig deireadh '58, "Panther" -5 nochd. Bha e coimeasach ann an tighead armachd agus armachd ris a 'Panther-4, ach le ceàrnan nas motha de chlaonadh, agus cuideam nas aotroime de thrì fichead' sa trì tunna, le einnsean nas cumhachdaiche de 1800 each-chumhachd. Bha an tanca nas socraiche agus nas so-ruigsinneach.
  Is e càr bunaiteach Gearmailteach a tha seo. Anns an USSR, chaidh an IS-7 a stad. Cha robh ach an T-10 fhathast trom, ach le cuideam leth-cheud tunna. Agus a bharrachd air an T-54, cha do nochd ach an T-55, a bha beagan nas cumhachdaiche ann an armachd.
  Is urrainn dhuinn bruidhinn mu theicneòlas airson ùine mhòr. Bha Hitler gu pearsanta an sàs ann an gabhail ri cuid de bhuill-airm. Bha barrachd ùidh aig Nikita Khrushchev ann an rocaidean. Nochd tancaichean rocaid sa Ghearmailt cuideachd. Tha iad gu math làidir, dìreach mar an fheadhainn Sòbhieteach. Bha Hitler dha-rìribh ag iarraidh a dhol a-steach don chogadh. Cha deach boma hydrogen a chruthachadh fhathast, agus chan eil ach glè bheag de bhomaichean atamach ann. Agus faodaidh tu cunnart a ghabhail agus còmhstri a dhèanamh.
  Tha Hitler dha-rìribh ag iarraidh sabaid san Ear. Tha an Eadailt deiseil airson cur an aghaidh an USSR. Tha e air a riaghladh le mac Mussolini, ach bhàsaich Benedito. Agus tha a mhac, neach faisisteach an-aghaidh comannach agus ideòlach, còmhla ris a 'Ghearmailt, deiseil airson sabaid leis an USSR, ach air chumha. gun nochd an Fhraing agus Breatainn neo-eisimeileachd.
  Agus faodaidh Iapan aghaidh fhosgladh san ear cuideachd. Agus faodaidh a 'Ghearmailt fhathast ceangal a dhèanamh ris an Fhionnlainn, an Ungair, Romania agus Slobhagia. Is dòcha cuideachd Bulgaria, Iugoslabhia agus eadhon an t-Suain.
  Is dòcha gu bheil a leithid de charaidean an seo. Feumaidh Hitler an toiseach toirt a chreidsinn air na Frangaich gun a bhith a" cur bacadh orra. Ach tha e nas fhasa aonta a ruighinn le Breatainn. An sin tha iad cuideachd ag ràdh nach eil co-mhaoineas ann. Agus anns na SA, tha Ceanadach na each dorcha.
  Cha robh Hitler fhathast air a shàrachadh a chall. Ach tha e duilich gu moralta a dhol a-steach gu cogadh.
  Tha na balaich mu thràth a" sabaid airson an treas cuairt deug. Bha a" chlann sgìth agus dh"fhàs na gluasadan aca na bu leisg.
  Tha am Fuhrer ag osnaich. Le aois, bidh e a" fàs nas duilghe co-dhùnadh a dhol gu cogadh. Tha clann ionnsaigheach agus sabaid. Ach tha na breaban aca aotrom agus spòrsail. Bhuail iad air a chèile agus ruith iad air falbh.
  Ach chan eil seo ag obair le inbhich. Cha do bhuannaich Hitler san t-saoghal seo ach aon chogadh leis a" Phòlainn. Agus chan eil seo gu leòr airson ochd bliadhna fichead de riaghladh.
  Ach air an làimh eile, sheachain na Gearmailtich call is milleadh.
  Ach tha sluagh mòr anns a" Ghearmailt. Ìre breith àrd agus mòran chloinne.
  Seo na balaich a" sabaid. Agus chì thu gu bheil a 'chlann a' tarraing anail gu mòr.
  Smaoinich am Fuhrer a-rithist, an turas seo mu phlèanaichean. Tha an arm jet anns an Treas Reich gu math leasaichte. Tha leasachaidhean fìor mhath agus itealain cinneasachaidh. Gu sònraichte ME-462. Tha am plèana cuideachd gu math cumhachdach agus millteach.
  Agus le rocaidean. Tha e cuideachd na chàr air leth cumhachdach.
  Nochd heileacoptairean ann an cumadh diosc cuideachd. Tha iad gu math gluasadach agus furasta an gluasad.
  Chaidh an leasachadh leis an dealbhaiche Tank. Tha seilbh aige cuideachd air luchd-sabaid jet TA-383, a tha nan carbadan sabaid fìor mhath. Tha bomairean earbaill aig na Gearmailtich cuideachd a tha comasach air eadhon fearann na SA a bhomadh.
  Chuir a" chlann crìoch air an t-sabaid. Mar sin cha do thuit duine.
  Air puingean, chaidh a 'bhuaidh a thoirt don iar-ghaisgeach Alligator.
  Chaidh na balaich an dòighean fa leth. An uairsin nochd nigheanan le miotagan bogsaidh. Bha iad casruisgte agus a" caitheamh bikinis orra.
  Bha an t-sabaid le gàirdeanan is casan cuideachd gu bhith inntinneach.
  Bha Hitler ag iarraidh gum biodh armachd mìorbhaileach aig an Treas Reich. Ach gu ruige seo chan eil a h-uile càil air obrachadh a-mach. Tha an teicneòlas rocaid as fheàrr san t-saoghal aig na Gearmailtich. Tha leasachadh ann cuideachd air boma hydrogen. Cha deach a chruthachadh fhathast ann an dùthaich sam bith air an t-saoghal, ach tha an armachd uamhasach.
  Leugh am Fuhrer fhèin a" Chuimrigh na òige agus bha e airson gum biodh ghathan teas no lasers aig an Third Reich.
  Ach gu ruige seo cha robh e comasach stàladh sabaid èifeachdach a chruthachadh. Ach a-mhàin is dòcha a bhith a" dalladh luchd-dùbhlain, ach tha eadhon sin ro dhoirbh. Leasaich an Treas Reich cuideachd sàsaichean itealaich. Chan eil innealan ann an cruth diosc air an èifeachdas sabaid a nochdadh. Ach bha beachd ann an còmhdachadh ann an sruth laminar a bhiodh a" sèideadh sligean is criomagan gu na taobhan.
  Tha seo a" ciallachadh gum bi an discus gu tur so-leònte.
  Thòisich na caileagan air bualadh air a chèile len casan rùisgte. Tha iad cuideachd lùth-chleasachd agus fèitheach. Agus bidh iad a 'breabadh gu math gnìomhach.
  Agus mar sin rinn fear dhiubh triuir le a dòrn, agus fhreagair am fear eile i. Tha seo fìor mhath.
  Dh"aidich Hitler:
  - Chan e biast foighidneach a th" annam - turtar sàr-uilebheist.
  Agus smaoinich e mar a bha iarann teth dearg a" toirt aire do shàilean cruinn, lom na h-ìghne. Cha do ràinig an t-sabaid ìre an Dàrna Cogaidh, ach sheall e an ìre aige.
  Tha na nigheanan an seo cho mìorbhuileach - tha e dìreach sgoinneil. Tha iad den chlas as àirde.
  Mar thoradh air an sin, thàinig bàrdachd gu inntinn an Fhuhrer;
  Mun nighean casruisgte seo
  Cha b' urrainn dhomh dìochuimhneachadh...
  Bha e coltach ri clachan a" chabhsair
  Bidh iad a" cràdh craiceann do chasan fìnealta!
  Tha, tha iad sin nan nigheanan inntinneach às deidh a h-uile càil.
  Ann an aon fhilm sheall iad mar a chaidh Jeanne Dark a chràdh. Co-dhiù, bha i air a chluich le blonde seunta. Agus bha an cràdh nàdarrach. Agus bha casan rùisgte na h‑ìghne air an losgadh le teine.
  Chòrd e gu mòr ri Hitler. Sheas Zhanna gu misneachail air an raca. Agus bha a sàiltean rùisgte còmhdaichte le builgeanan. Agus a-nis agus a-rithist thuit a" chuip air a dhruim agus a mhàileid.
  An uairsin rug iad oirre le geòlagan air a nipples scarlet. A tha fìor mhath. Mar a thionndaidh seo Hitler air adhart.
  Mar eisimpleir, ghabh iad nighean rùisgte agus chuir iad suas i air raic. Agus leig leinn slash le cuipean. Agus bha an gaisgeach cuideachd air a losgadh le iarann teth. Agus tha e a 'goirteachadh mòran. Ach aig an aon àm, tha e math nighean a bhith air a chràdh.
  Gu sònraichte nuair a bhuaileas iarann te do shàilean lom.
  Tha seo fìor inntinneach.
  Bha na nigheanan a" sabaid. Agus fear dhiubh, bhuail am fionn i san smiogaid le cas-rùisgte eile. Thuit am bòidhchead ruadh-dhonn. Thòisich an rèitire air cunntadh.
  Theannaich an ceann ruadh agus leum e suas le oidhirp toil.
  Lean an t-sabaid a-rithist.
  Rinn Adolf Hitler sgeul air:
  - Beagan a bharrachd, beagan a bharrachd,
  Is e am blàr mu dheireadh as cruaidhe!
  Agus tha mi airson an saoghal gu lèir a cheannsachadh,
  Planet airson a" Ghearmailt a dhèanamh na màthair!
  Cha do rinn am Fuhrer glè mhath, agus bha a ghuth cruaidh. Ach co-dhiù, cur gu bàs deachdaire.
  Agus bidh na caileagan a" sabaid, agus bidh na cuirp fèithe aca a" deàrrsadh le fallas. Goid iongantach.
  Bha am Fuhrer a" smaoineachadh, dè a bhios boireannach a" faighinn nuair a thèid a h-èigneachadh? Pian no orgasm no an dà chuid?
  Tha mi a" guidhe gum b" urrainn dhomh a bhith nam boireannach mi-fhìn! Agus rachaibh chun a 'phannal!
  Tha e fiù 's èibhinn!
  Ma thèid thu dhan phannal,
  Tha thu nad rionnag, bidh thu mar Emmanuel!
  Agus san fharsaingeachd sgoinneil!
  Thòisich aphorisms sgiathach air dannsa ann an ceann an Fuhrer;
  Ma ruigear a" chrìoch, rachaibh a-steach don chaos!
  Is e cogais am bathar as daoire nach eil ri reic - ged a tha mòran deònach pàigheadh a bharrachd airson faighinn cuidhteas an luach seo!
  Ann an gaol, chan eil ach bàird a 'toirt seachad comhairle fheumail!
  Tha gaol na leithid de gheama - far a bheil an treas cuibhle!
  Mar a tha gaol eadar-dhealaichte bho phàrtaidh càirdeil - cha tèid cuireadh a thoirt do threas phàrtaidh gu bràth!
  Tha an àireamh trì a 'samhlachadh co-sheirm - dìreach chan ann ann am beatha teaghlaich!
  Tha eud na fhaireachdainn de dhaoine nas ìsle - tha iad lag nan inntinn, eadhon a" faireachdainn duilich dha na bochdan!
  Tha e nas fhasa fear-sneachda a thogail ann an ifrinn na bhith a 'lorg sagart neo-eisimeileach!
  Pop onarach mar diabhal geal!
  Tha an eaglais coltach ri stòr - na tèid a-steach gun airgead!
  Ge bith dè cho mòr "s a tha do dhòrn, bidh na glasan-làimhe fhathast a" freagairt!
  Tha e nas fheàrr bualadh aon uair na bhith ag ràdh ceud uair!
  Mar as trice bidh iad a 'faighinn buannachd bho neo-eisimeileachd!
  Lorgaidh beul sanntach a bheul fhèin!
  Tha inntinn shoilleir agus cridhe coibhneil aig an fheadhainn a tha dèidheil air gnè - oir tha iad deiseil airson an toileachas a cho-roinn leis a" chompanach aca!
  Tha cogadh na sgoil beatha - a tha e nas fheàrr a sheachnadh!
  Feumaidh ealain cogaidh na h-ìobairtean as motha!
  Chaidh Crìosd a cheusadh le sagartan - chan eil coin olc a" cur luach ach air maide!
  Tha creideamh gu cinnteach aotrom, ach an àite leòmainn bidh e a" tàladh notaichean banca!
  Ma tha thu airson a bhith beairteach, fosgail banca, ma tha thu airson a bhith mar an neach as beairtiche, cruthaich teagasg!
  Tha feallsanachd mar lìon airson iasg òir a ghlacadh!
  Is e poilitigs an ealain meallta!
  Tha neach-poilitigs eadar-dhealaichte bho neach-marbhadh - dìreach ann am meud na cìse!
  Is dòcha gu bheil staidhre de chuirp a" dol suas!
  Tha cogadh na cho-fharpais de luchd-marbhadh agus neach-cuiridh tròcair!
  Bidh creideamh a" dèanamh cuid nas glaine - cuid eile nas beairtiche!
  Tha neach-poilitigs nas miosa na bhodka - tha e a 'cosg barrachd, agus bidh do cheann a' tòiseachadh a 'sgàineadh sa bhad.
  Bidh neach-poilitigs, mar siùrsach, ag obair le a theanga, ach a 'toirt nas lugha de thlachd!
  Bidh an neach-poilitigs an-còmhnaidh ga thoirt fhèin, ach chan eil e a" sàsachadh duine sam bith!
  Faclan brèagha - culaidh neach-brathaidh!
  Nuair a thionndaidheas an stàit gu bhith na neach-marbhadh, canar an t-athair naomh ris!
  Ma bhios neach-poilitigs a" dol tarsainn air fhèin gu mòr, tha e a" ciallachadh gu bheil a làmh a" coimhead airson do wallet!
  Neach-poileataigs: pòcaid laghail!
  Is e an eadar-dhealachadh eadar neach-poilitigs agus pòcaid-pòcaid gu bheil a" chiad fhear a" dèanamh tòrr a bharrachd fuaim ri linn a" mhèirle!
  Tha eachdraidh a' chreideimh Chriosduidh, agus gu dearbh creideamh sam bith, a' nochdadh nach 'eil a leithid de rud ann ri fanaticism maith !
  Is e a bhith a" diùltadh èisteachd marbhadh san anam!
  Gràdhaich do nàbaidh, chan e a bhean agus a sporan!
  Dh" fhàs an tràill cho cleachdte ris a" choille aige is, an dèidh dha saorsa fhaighinn, thòisich e air tachdadh!
  Tha dòrn a" mhaitheis a" fàs ro luath!
  Esan a shìol-chuireas sìol na h-eas-aonta, ginidh e mòr-thubaist!
  Ma tha thu airson d" anam a shàbhaladh, ceusadh fèin-thoileachas!
  An diofar eadar wallet falamh agus cridhe gun anam - tha an tè mu dheireadh nas duilghe a ghiùlan!
  Tha iomadh dia ann, ach chan eil neach ann a dhoirteadh a-mach m" anam dha!
  Dè an t-eadar-dhealachadh a tha eadar rionnag anns na speuran agus rionnag pop - an fhìrinn gun gabh rionnag pop a chuir às le aon chlach-mhuile!
  Tha gràdh aig Criosd do na h-uile dhaoine - eadhon le peacaibh, agus a' chuid a's mò d'a sheirbhisich ghnàthaichte - a mhàin le mùran !
  Ma tha thu airson a bhith nas fhaisge air Dia, lughdaich do sannt!
  Eadhon ann an dìmeas follaiseach an Uile-chumhachdaich tha gaol - às deidh a h-uile càil, tha clann an toiseach ag iarraidh teicheadh bho chùram am pàrantan!
  Tha Dia a' deanamh moille ann am peanasachadh an uilc a chum cothrom a thoirt do'n pheacach !
  Tàlant agus obair chruaidh mar an duine agus a bhean a 'breith soirbheachas a-mhàin mar chàraid!
  Tha eadhon mil searbh - ma bhàthadh tu ann!
  Tha mealladh coltach ri fìon, tha e tinn agus milis agus tha e duilich stad!
  Tha gaol coltach ri slige shrapnel - bidh e a" reubadh a" chridhe, a" crathadh na h-eanchainn, a" tionndadh pòcaidean, a" tighinn a-mach air gach taobh!
  Tha an duine co-ionann ri Dia ann an cuid do dhòighean - chruthaich an t-Uile-chumhachdach an cruinne-cè, agus thug an duine faoineachd : tha iad le chèile neo-chrìochnach !
  Ge bith cò a thogas soirbheachas air fuil, bidh e an aghaidh na thachair dha muc a chaidh a shàthadh. Ithidh iad an comunn - tha an toradh brònach agus feargach !
  Aig amannan is e sròn timcheall do mhuineal an dòigh as fheàrr air do chliù a chumail suas! Ann an suidheachadh sam bith, cha leig e leat tuiteam!
  Chan urrainn dhut laighe fo mhathan fada - pronnaidh e thu!
  Aig amannan tha bean coltach ri mamoth an àite plaide!
  Cha chuir sgrìobhadair a nì strì ri notaichean banca a bhuain rudan math, sìorraidh!
  Tha dùthaich gun lagh coltach ri corp gun cnàimhneach! Dìreach gus nach tèid e ossified, tha feum air taghaidhean!
  Ma tha thu airson sàr-obair a chruthachadh, dìochuimhnich mun chìs!
  Is e am mealladh as sgileil nuair nach eil thu nad laighe, ach chan eil duine gad chreidsinn!
  Gu dearbh, tha call a 'gealltainn trioblaidean mòra, ach chan eil an seo ach mar sgàthan air buaidh san àm ri teachd!
  Ann am blàr, bheir neart agus deagh thuigse buaidh.
  Gus bualadh, feumaidh tu an toiseach faicinn càite!
  Is e an scout gobha na buaidh!
  Faodaidh amadan sam bith cripple, ach chan urrainn dha a h-uile duine glic leigheas!
  Tha mòran luchd-cùraim mì-mhodhail - glè bheag de dhotairean slànachaidh!
  Tha cuid nan dotairean, tha cuid nan cur gu bàs!
  Gun phian chan eil gaisge ann - gun ghaisg chan eil buaidh!
  Is e beachdan co-mhaoineas crìoch na h-amaideachd: ma ghabhas cinn teth agus cridheachan fuar an gnìomh!
  Tha co-mhaoineas aotrom, ach loisgidh e iadsan a tha ro olach!
  Mura h-eil foighidinn gu leòr agad, bidh seinn na chuideachadh!
  Tha na daoine coltach ri iarann - mus fuaraich e, thoir dha an cumadh a tha thu ag iarraidh!
  Ma tha thu airson a bhith mòr-chòrdte, cleachd feachd nas trice!
  Tha an rangachadh coltach ri feur ifrinn - bidh e a" fàs nuair a bheir thu uisge dha le deòir is fuil!
  Tha daoine coltach ri luibhean - mar as motha a shaltras tu orra, is ann as àirde a dh" fhàsas iad!
  Is e aonachd an iuchair gu buaidh!
  Tha smachd na inneal airson buaidh! Tha an inntinn a" cluich air!
  Is e aonachd, misneachd, neo-eisimeileachd na h-iuchraichean gu buaidh, saorsa, sonas! Às aonais smachd chan eil arm ann, agus às aonais arm chan urrainn dhut saorsa fhaighinn!
  Tha obair air ar dèanamh nas làidire, air iomadachadh le fiosrachadh bheir saorsa dhuinn, agus còmhla ri fortan bheir e toileachas!
  Tha an ceannard coltach ri mullach na pioramaid - feumaidh dìreach aon a bhith ann, air neo tuit eadhon structar cho làidir!
  Tha an aon dàimh aig uaislean an teaghlaich ri misneachd 'sa tha fad falt ri fiosrachadh!
  Cha chuidich gaisgeachd ar n-athraichean fear-coimhid!
  Bidh lann air a dhèanamh den stàilinn as làidire a "meirgeadh ann an làmhan bogsa cabadaich agus mairt-feòir!
  Is e an armachd as uamhasach am Bìoball ann an làmhan neach-brathaidh!
  Prìomh bheairteas duine: comasachd, a tha cuideachd na phrìomh adhbhar airson sgrios!
  Is e siùrsachd an dreuchd as fheàrr, bidh thu a" cothlamadh gnìomhachas le toileachas agus bidh com-pàirtiche ùr agad a h-uile uair - gun riaghailt!
  Faodar gine ghaisgich a mhisneachadh airson ceud bliadhna, ach nuair a lorgas e e fhèin air an raon-catha, bidh e gu borb a" ruith air a chùlaibh!
  Tha botal bhodka coltach ri grenade - bidh e gad bhualadh far do chasan, a" leagail do eanchainn, a" pronnadh do bhroinn!
  
  MARBHRANN LAOIDH
  GNIOMHARA
  Boireannach glè bhrèagha, Elena Ambrams, mu thrithead bliadhna a dh'aois, bean seann bhilleanair anns na h-ochdadan aice. Tha gràin aice air an duine aice, gu h-àraidh leis gu bheil leannan neo-àbhaisteach aice, ochd bliadhna deug a dh'aois, Vyacheslav Kotovsky. Thuit i ann an gaol leis gu h-uamhasach, agus chan urrainn i tuilleadh fhulang air a seann duine grànda, ach beartach. Tha i airson faighinn cuidhteas an duine aice agus, gu bhith na banntraich, pòsadh an duine òg iongantach Vyacheslav. Ach chan eil e cho sìmplidh sin. Tha tèarainteachd làidir aig a 'bhilleanair, agus tha am bodach fhèin ag iarraidh bean ùr fhaighinn, ach a-mhàin gus nach caill e airgead ann an sgaradh-pòsaidh. Tha an intrigue a" fàs nas làidire agus nas làidire.
  . PROLOGUE.
  Bha gràin aig bean a 'bhilleanair, Elena Ambrams, air an duine aice agus bha i airson gum bàsaicheadh e. Bha am bodach mu thràth còrr air ceithir fichead bliadhna a dh'aois, maol, rùisgte, ach fhathast gu math làidir. Agus chan eil dùil aige bàsachadh. Agus tha thu faisg air trithead, fionn àlainn. Agus tha corp làidir ag iarraidh gràdh agus gnè.
  Is toil le Elena a bhith a" tadhal air bàraichean stiallach do bhoireannaich. Bidh fir mhaiseach, eireachdail, umhail le penises mòra a" dannsa an sin. Agus is toil leatha a bhith ga fhaicinn. Gu dearbha, bidh an ceòl a" cluich, agus bidh na balaich a" undress, agus bidh thu a" coimhead air le miann.
  Bha Elena ag obair mar shìthiche oidhche na h-òige. Agus chòrd e rithe gu mòr. Chaidh i fiù 's air turas dhan Roinn Eòrpa còmhla ri Natasha. An sin bha teachdaichean aca: fir, boireannaich, agus uaireannan eadhon beathaichean.
  Mar a chuir seo uile iongnadh air na nigheanan. Tha beachd ann nach toil le siùrsaich an dreuchd. Ach tha e an urra ri cò. Bha Elena agus Natasha nan goidearan glè ghràdhach.
  Bha iad a 'còrdadh riutha a bhith ag atharrachadh ghillean mar mhiotagan, agus cha robh iad a' dèanamh dìmeas air nigheanan. Bha iad dìoghrasach mun dreuchd ùr aca.
  Tha fir uile eadar-dhealaichte, agus bha an iomadachd cho brosnachail agus thionndaidh e na nigheanan cho mòr. Agus bhiodh e na thoileachas mòr dhaibh a bhith ri feise air sgàth toileachas agus orgasms. Agus an uairsin bheir thu airgead bho fhir is bho bhoireannaich airson seo, agus tòrr airgid!
  Bha beatha Elena spòrsail: mòran gnè, na taighean-bìdh as daoire, saunas, salons bòidhchead, solariums, amaran-snàmh, siubhal air feadh an t-saoghail. Bha a h-uile dad làn spòrs is spòrs. Chan e a-mhàin nach robh eagal air Elena mu sheòrsachan gnè coimheach, ach air an làimh eile, chaidh a tionndadh. Chòrd e rithe gu mòr a bhith a" feuchainn. Agus bha i na strìopach eireachdail agus na h-àite.
  Ach thàinig a sonas gu crìch. Às deidh na h-uile, bidh na bliadhnaichean a 'dol seachad agus nas luaithe no nas fhaide air adhart caillidh siùrsach a h-ùrachd agus a tarraingeachd. Agus ghabh i gu toilichte ris an tairgse Maois Abrams a phòsadh, seann duine timcheall air ceithir fichead a bha, a rèir fathannan, fhathast a" fulang le aillse. Bha dùil aice gum biodh i na banntraich agus na boireannach as beairtiche air an t-saoghal. A bharrachd air an sin, chuir mac dligheach Mhaois às dha fhèin. Chaidh am fear eile craicte. Agus fhuair mo nighean air AIDS fhaighinn, bha i cuideachd gu math strìopach.
  Mar sin chan eil oighrean dìreach air fhàgail. Agus dh'fhaodadh Elena a bhith an dùil an fhortan as motha a shealbhachadh!
  Ach seo an duilgheadas, cha do bhàsaich an duine. Ach, gu dearbh, cha robh an neart aige tuilleadh.
  Bha bruadar aig Elena mu dheidhinn gnè. Thuirt Maois rithe: "Faodaidh tusa, a bhoirionnaich, cuairt a ghabhail." Ach gus nach faigh an luchd-naidheachd gaoth dheth, air neo is e sgam a th" ann sa bhad!
  Tha am beachd, gu dearbh, math.
  Bidh Elena a" caitheamh masg air a" bhàr stiall. Tha e eadhon nas fheàrr, leis gu bheil am figear foirfe aice. Cha robh clann ann, agus tha i an sàs ann an fallaineachd. Gheibh thu fear air bheag airgid air a son. Ach chan eil seo cho inntinneach tuilleadh. Alphonse, seo do dhèideag, agus tha e tòrr nas fheàrr nuair a tha thu nad strìopach. Agus mar sin, ma nì duine na tha thu ag iarraidh, chan e tionndadh mar sin a th" ann tuilleadh.
  Ach a-nis tha fear ùr a" dannsadh. Duine òg air leth eireachdail. Bidh e gu slaodach agus gu gràsmhor ga nochdadh fhèin air an àrd-ùrlar. Seadh, gu dearbh, dè an duine eireachdail. Tha am falt buidhe, agus tha an eòlaiche Elena a 'faicinn, gun a bhith a' dathadh, an dath falt fìor. Tha an aghaidh gu math tairgse agus breagha, coltach ri nighean nighean. Agus tha an craiceann cho rèidh, glan, tana. An seo tha e rùisgte sìos dha na stocan snàmh aige. Tha na fèithean aige gu math mìneachaidh agus brèagha. Chan eil iad cho mòr, ach tha dealbhadh cho eireachdail agus co-sheirm aca gu bheil e dìreach gad ghluasad às mo chiall!
  Tha boireannaich de dhiofar aoisean gu litearra a" beucaich. Agus chuir iad airgead anns na stocainnean snàmh aige. Agus tha foirfeachd fireann an òganaich ag èirigh, tha fear cho mòr aige.
  Shìn Elena a làmh:
  - Tha e leamsa! Tha mi ga iarraidh dhomh fhìn!
  Thuirt an seirbhiseach:
  - Is e seo a" chiad choileanadh aige ann am bàr stiall. Agus a rèir gnàtha, cuirear air rop dheth, agus ceannaichidh a" bhean e airson na h‑oidhche. A bheil thu deiseil airson beagan airgid a thoirt a-mach?
  Chrath Elena:
  - Am bi an duine air a reic aig rup ? Tha seo sgoinneil! Gu dearbh tha mi deiseil!
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Bha aon rud a bharrachd aig a" bhàr-stiall: cha robh cead ach boireannaich a-staigh ann. Agus bha boireannaich air am fastadh le strìopaichean fireann airson airgead. Mar sin, bha tòrr dhaoine ann a bha ag iarraidh obair ann. Gu dearbh, airson fear, gu h-àraidh fear òg, nuair a bhios hormonaichean a 'cluich, a bhith a' dannsadh, rùisgte dha boireannaich, agus eadhon a bhith ri feise leotha agus a 'toirt airgead air a shon, is e sgeulachd sìthiche a th' ann!
  Bha Slavka neo-àbhaisteach eireachdail agus chleachd e ealain armachd cuideachd. Agus bha a chorp dìreach foirfe ann an corp, agus lùthmhor. Bha e eòlach air dannsadh agus gluasad gu math, le sàr shìneadh. Dìreach am fear foirfe airson bàr stiall.
  Ach, rinn Slava sgrùdadh math aig an institiùd agus bha e an urra ri dreuchd. Agus cha robh miann sònraichte aige a bhith na gigolo. Ach tha athair ann am fiachan tòrr airgid don mhafia. Agus bha e deatamach an ìre riatanach fhaighinn agus gu sgiobalta. Rud eile, bidh dìoghaltas nan bandits uamhasach.
  Agus cho-dhùin Slavka feuchainn ri airgead a dhèanamh ann am bàr striptease. A bharrachd air an sin, thuirt a h-uile duine gu robh a bhòidhchead, an dà chuid aghaidh agus bodhaig, iongantach.
  B' e boireannach ruadh a bh' ann an ceann a' bhàr strìopachais a bha a' coimhead gu bhith timcheall air trithead 's a còig. Gu math cute. Thagh i am measg grunn thagraichean. Nas mionaidiche, chaidh a 'phrìomh fhear a dhèanamh le neach-cuideachaidh. Dh'fheumadh fichead fear aig an aon àm a bha ag iarraidh a bhith nan strìopaichean an ceòl a ghluasad. Agus chaidh cha mhòr a h-uile duine a chuir às sa bhad.
  Chòrd Slava rithe sa bhad. Duine òg air leth eireachdail. Agus mar a tha i gràsmhor a 'gluasad agus ga nochdadh fhèin gu h-àlainn tha e dìreach na mhìorbhail. Às deidh na h-uile, tha thu nad chrios dubh ann an karate, agus tha fios agad mar a ghluaiseas tu agus a chumas tu cothromachadh.
  Bha an neach-cuideachaidh fhèin na siùrsach o chionn ghoirid, air a pheantadh, chan eil e soilleir dè an aois. Agus ghabh i aoradh do dh' òigridh ghrinn.
  Dh'fhaighnich i dha Slavka:
  -A bheil thu ochd-deug?
  Chrath e:
  - Thachair e dìreach an latha roimhe an-dè!
  Thuirt am boireannach air a pheantadh:
  - Agus ann an coltas tha thu coltach ri deugaire! Tha seo, gu dearbh, eadhon math! Bidh mòran de bhoireannaich, gu h-àraidh feadhainn nas sine, a 'toirt meas air nigheanan òga. Ach is dòcha gum bi trioblaid againn leis na poileis... - Chuir i stampa air a sàil. - Uill, seall dhomh do chead-siubhail.
  Rinn Slavka tarraing. Thug am boireannach, a 'coimhead air a' cheann-latha breith, smack air a bilean agus fhreagair i:
  - Sgoinneil! Cruinnichidh tu airgead mòr. Tha còig air fhichead sa cheud den airgead dhutsa, agus an còrr dhuinne.
  Ghlaodh an t-òganach :
  - Chan eil gu leòr!
  Dh"èigh am boireannach:
  - Tha iad sin fhathast nan suidheachaidhean math. Tha lùchairt slàn againn. A bharrachd air an sin, seo na boireannaich as beairtiche ann am Moscow. A bheil fios aca dè an airgead a bheir iad dhut gigolos? Mar sin na bi nad chù!
  Chùm Slavka sìos. Ruith am boireannach thuige agus chuir i a làmh anns na panties aige. Bho suathadh corragan riochdaire den ghnè eile, chaidh foirfeachd fireann an òganach suas sa bhad. Agus dh'fhàs e mòr agus cruaidh.
  Rug am boireannach air a fiaclan:
  - Tha thu nad stàball stuamachd. Tha mi a" smaoineachadh gun còrd soirbheachas riut leis a" ghnè chothromach.
  Chrath Slavka. Agus bha mi a" faireachdainn miann annam fhìn. Tha corp òg, fallain gu litearra a 'cur thairis le hormonaichean. Fiù mura h-eil am boireannach seo gu math tlachdmhor a bhith a "coimhead. Ach tha an dick aige na sheasamh mar shlat, agus tha e airson a sparradh.
  Rinn i gàire agus chrath i:
  "Nì thusa agus mise gaol a-rithist, eireachdail!"
  An uairsin rinn Slavka dannsa leis fhèin air beulaibh a bhana-mhaighstir ruadh. Chunnaic i an t-òganach a' rùisgte 's e a' dannsadh. Tha, tha e gu math brosnachail.
  An uairsin, nuair a dh'fhuirich an duine òg na stocan-snàmh agus cuideachd air bhioran, leum i suas thuige. Rug i air an foirfeachd le a làmh agus phronn i e le a corragan. Bha e teth agus cruaidh air an duine eireachdail.
  Chrath an ceann ruadh agus thug e fa-near:
  - Math! A-nis thoir air falbh na stocainnean snàmh agad.
  Bha gille glè bhòidheach agus fèitheach, sracadh a-nis na sheasamh air a beulaibh gu tur rùisgte. Agus chaidh a chasan suas. Bha Slavka a 'faireachdainn measgachadh de nàire agus de thoileachas mòr. Agus cho bòidheach 'sa bha e.
  Dh'imlich am boireannach ruadh a bilean. Bha i a" faireachdainn luaith de mhiann cho làidir is nach b" urrainn dhi a làimhseachadh tuilleadh. Thòisich i air a h-aodach a reubadh dheth.
  Agus thionndaidh i a-mach gu robh i lomnochd.
  Boireannach caran plump, ach gu math làidir agus fèitheach na h-àrd-ìre. Agus tha a cìochan mòr agus daingeann. Airson fear òg a tha aig àirde hypersexuality, tha seo, gu dearbh, na bhuaireadh mòr.
  Cheum Slavka a dh'ionnsaigh i agus chaidh e a-steach cha mhòr sa bhad. Cha b' e leannan eòlach a bh' ann, agus bha e mì-mhodhail na h-òige. Gun a bhith a 'caitheamh ùine air gràdh.
  Ach bha a" bhana-bhuidseach ruadh air bhioran mu thràth, agus an dèidh masturbation dh"fhàs a bolg fliuch. Mar sin, chaidh an t-slat mòr, teth a-steach gu furasta.
  Agus bha e a" faireachdainn glè mhath, bha am boireannach ruadh a" gearan ann an ecstasy. Thòisich Slavka ga bhualadh gu làidir. Bha e air gaol a dhèanamh air nigheanan barrachd air aon uair.
  Ach bha a" mhòr-chuid dhiubh gun eòlas agus òg. Ach airson boireannach inbheach a bhith a 'teagasg ealain a' ghràidh.
  Ach a dh" aindeoin sin, bhuail an duine òg làn bhroilleach na boireannaich ruadh le a làmhan agus thagh e gu h-intuitive an ruitheam cheart. Thainig an ceann ruadh le gaoith fhiadhaich. An uairsin sprèadh fear eireachdail, eireachdail ann an sruth de bhrochan geal. Agus fhuair Redhead eòlas air orgasm eile bhon t-sìol losgaidh.
  Bha penis Slavka fhathast na sheasamh, ach dìreach às deidh an sprèadhadh, bidh an ceann a "tòiseachadh a" tughadh bho suathadh.
  Chrath ceannard a' chlub stiallach.
  - Agus tha thu math! A-mhàin fhathast gun eòlas, ach ionnsaichidh sinn dhut! An do shàsaich thu nighean le do theanga a-riamh?
  Chrath Slava a cheann:
  - Chan eil!
  Rinn an ceann ruadh gàire:
  - Agus feumaidh tu a bhith comasach air seo a dhèanamh cuideachd! Is fìor thoil le mòran bhoireannaich cunnilingus! Na dì-chuimhnich gu bheil iad a 'pàigheadh dhut agus gu bheil còir aca a bhith ag iarraidh rud a bheir toileachas dhaibh!
  Thug Slava a-mach:
  - Tha e tàmailteach!
  Rinn am boireannach gàire:
  - Uill, am bu chòir dhut blowjob a thoirt seachad? Agus bidh mòran bhoireannaich a 'toirt blowjobs dha fir le toileachas! Mar sin leig leinn mo chlitoris a reamhrachadh an-dràsta agus dèan e gu sgileil!
  Rinn an t-òganach suairc :
  - No is dòcha gu bheil e nas fheàrr às aonais!
  Ghabh an ceann ruadh :
  - An uairsin cha bhith mi gad fastadh! Agus tha e ro-tharbhach, agus is tearc a gheibh duine e. Uill, ceart gu leòr, bheir mi ceud dolar eile dhut!
  Agus thug a" bhean a-mach bile ceud dolar. Agus thuirt i:
  - Feumaidh tu a bhith ag obair le do theanga gu tric, mar sin ionnsaich, oileanach!
  Dh'fhaighnich Slava gu deònach:
  - Uill, co-dhiù nigh thu fhèin ...
  Chrath an ceann ruadh:
  - Ceart gu leòr! A-mhàin air sgàth do òige agus bhon a tha seo a 'chiad uair. Ach cuimhnich, ma tha boireannach a 'faighneachd dhut agus a' pàigheadh dhut, a 'coileanadh a h-uile miann agus gun whims sam bith.
  Agus choisich i, rùisgte, lùbach agus brònach, suas chun fhras. Thug i an t-uisge na làimh agus thionndaidh i air an uisge blàth. Bha mi a" faireachdainn gun deach an sperm a nighe air falbh bhon bhànag. Agus bha i glè thoilichte.
  A-nis feumaidh sinn òganach fìor eireachdail ach gun eòlas a theagasg mu ealain gigolo agus mar a bheir e toileachas dha boireannaich.
  Agus feumaidh tu cuideachd a bhith comasach air seo a dhèanamh. Tha tàmailt air mòran fhireannaich le bhith ag obrachadh an teanga ann am broinn boireannaich. Dhaibhsan tha e eadhon air a mheas mar sgudal. Ged a tha teanga duine ag adhbhrachadh toileachas mòr.
  Dhiùlt cuid eadhon a bhith ag obair mar luchd-strì air sgàth seo. Agus dè a tha na fireannaich seo a" smaoineachadh, nach urrainn dhaibh ach an t‑slat a chuir sa bhroinn, agus cnapan na h‑òigh a bhualadh.
  Chan e, feumaidh an duine òg seirbheis a thoirt don chailleach airson airgead agus a h-uile miann an luchd-dèiligidh a choileanadh. Gu dearbh, tha mòran de bhoireannaich òga a bhios a 'dol gu stiallan bàraichean, no boireannaich meadhan-aois ann an cumadh math. Chan eil seann bhoireannaich nan teachdaichean tric; bidh am miann a" dol à sealladh le aois, agus tha moraltachd nas làidire aig seanmhairean. Ach feumaidh strìopaichean obrachadh leotha cuideachd.
  Agus gu dearbh, is e am prìomh obair aca toileachas a thoirt chan ann dhaibh fhèin, ach don bhoireannach. Gus an òrdaicheadh i a-rithist e agus pàigheadh. Agus an seo, gu dearbh, feumaidh gigolos sgil.
  Is dòcha eadhon nas motha, dha boireannaich siùrsach air a" phannal. Agus bu chòir dhut tuigsinn gu bheil riochdairean bhon ghnè cothromach nan creutairean fìnealta, agus uaireannan feumaidh tu an tàladh le d "inntinn agus còmhradh a chumail. Tha cuid, mar eisimpleir, dèidheil air a bhith a" gropeadaich fhireannaich iad fhèin. Agus faodaidh cuid dhiubh do bhualadh le cuip, no... Uill, gus nach leòn thu.
  Agus cha bhith am boireannach eile eadhon ri feise, tha i dìreach airson còmhradh cridhe-gu-cridhe a bhith aice. Agus is toil le cuid de bhoireannaich a bhith air an deoch gus am bi muc a" sgiùrsadh agus a" faighinn leis an deoch iad fhèin.
  Agus tha a h-uile seòrsa de luchd-dèiligidh ann. Ach tha aon bhuannachd aig na fir aice: dìreach le boireannaich. Agus ann an taighean-siùrsaich eile, is dòcha gum biodh Slavka air òrdachadh a asal agus a bheul a thabhann dha fireannach airson airgead! Agus mar sin obraichidh e gu dìcheallach. Agus tha i a" còrdadh rithe. Is e seo cha mhòr maighdeann, a tha gu sònraichte a" togail boireannach lustful.
  Laigh ban-tighearna ruadh a' bhrot sios air an leabaidh agus sgaoil i a casan. Bha a pussy glan air a chrathadh. Dh'èigh i ri Slavka:
  - Uill, thig an seo bòidheach!
  Choisich an duine rùisgte, fèitheach, eireachdail sin suas thuice air tiptoe.
  Tha a chraiceann tana, agus tha a fhalt aotrom buidhe, agus tha an t-òganach fhèin dìreach milis, cho bòidheach. Seo fireannach!
  Ghlac an ceann ruadh e, agus chrom se e :
  - Uill, leig leinn e!
  Chaidh gigolo rùisgte òg, eireachdail, air a ghlùinean. Agus thàinig a ghnùis na bu dlùithe don bhroinn. Rinn Slava gaol do bhoireannach san dòigh seo airson a 'chiad uair agus bha e gu math nàire. Ach aig an aon àm, bha nàire cuideachd ag adhbhrachadh toileachas. Agus sheas foirfeachd fhireann suas mar chuisle a‑rìs.
  Thuirt sealbhadair a" bhrot:
  - Uill, thig air adhart, na biodh eagal ort!
  Chuir Slavka aodann a-steach agus suathadh e gu faiceallach ris a" chlitoris le a bhilean. Bha fàileadh corp boireann ùr, fhathast òg agus làidir, tlachdmhor. Agus bha e na bu mhiosa na bhith ag ath-bhualadh. Agus bha am pussy fhèin air a chrathadh gu rèidh, mar sin nighean glè òg.
  Agus mar sin dh"fhosgail an t‑òganach a bheul, agus tharraing e a‑mach a theangaidh. Bhuail e gu faiceallach ri slighe a-steach na h-uamha. Bha am bàrr a" faireachdainn uachdar beagan saillte. Bha i sleamhainn agus snasta.
  Rinn an t-òganach magadh air. Cha do thachair dad dona.
  Bhrosnaich am boireannach ruadh:
  - Bi nas dàna, thig air adhart nas dàna! Lick e mar gum biodh tu reòiteag reòiteag.
  Dh"imlich an gleus a-rithist e. Agus gu h-obann bha mi a" faireachdainn nauseous. Gu dearbh, tha boireannach ann airson a bhith a 'laighe an seo. Faisg air àiteachan nàire.
  Thug Redhead fa-near:
  - Na biodh nàire ort! San taobh an ear, bha eadhon sultans a" reamhrachadh boireannaich mar seo! An uairsin, bheir mi blowjob dhut!
  Thug gealladh blowjob buaidh air Slavka. Agus fhuair toileachas thairis air ionnsaigh nausea agus cuir a-mach. Leum e a-rithist, dà uair. Agus bha mi a" faireachdainn brosnachail, mar neach-ealain a thòisich na stròcan aige ag obair a-mach.
  Agus thòisich a theanga ri obair gu lùthmhor. Bha e a 'faireachdainn mar a dh'fhàs clitoris agus broinn Venus fliuch. Ach bha blas taitneach aig an taiseachd seo. Agus bha e coltach ri mil a ghabhail a-steach.
  Bha Slavka ag obair agus a 'faighinn toileachas. Seo am penis aige, bha e cho swollen is gun do thòisich e eadhon air goirteachadh.
  Agus dh"obraich an teanga gu meacanaigeach agus gu sunndach. Rinn am boireannach ruadh gearan gu h-ard. Bha i a" faighinn eòlas air orgasm eile, agus fear cho làidir. Dh'adhbhraich seo am meas as cumhachdaiche.
  Agus bha Slava air bhioran. Tha e a-nis na strìopach fireann. Tha seo an dà chuid tàmailteach agus aig an aon àm tionndadh iomlan.
  Bha an duine òg air a dhòigh. Eadhon nuair a thàinig sealbhadair an taigh-siùrsaich le sgreuch fiadhaich agus a" frasadh leaghan na aodann.
  An uairsin, a 'cumail a facal, lean i a-mach agus thug i a foirfeachd òg, mòr na beul.
  Bha an ceann ruadh uair ag obair air a' phannal. Agus bha aice ri seo a dhèanamh gu tric. Ma tha an neach-dèiligidh glan agus nach eil e a 'goid, chan eil dad tàmailteach mu obair sèididh. Air an làimh eile, tha e math a bhith a" faireachdainn penis teth, pulsating le do theanga. Agus tha an fhàileadh aice eadhon a 'toirt toileachas do bhoireannach agus ga tionndadh gu mòr!
  Uill, carson nach eil mòran de riochdairean bhon ghnè chothromach dèidheil air gaol a dhèanamh san dòigh seo?
  Air sgàth claon-bhreith, gu dearbh. Anns na h-Innseachan agus an Ear, is e gnè gnè gu tur àbhaisteach agus cumanta a tha seo. Dè tha ceàrr oirnn?
  Bha ban-aoigheachd a" bhrot gu sunndach a" reamhrachadh penis an fhir òig eireachdail. Chaidh sùilean Slavka air ais le toileachas agus iongnadh. Agus thàinig e a-rithist agus dhòirt a chùp milis a-steach do theaghlach na boireannaich.
  Thug sealbhadair a" bhrot fa-near gu robh sperm an duine òg gu math blasta agus milis. Agus tha e cho tlachdmhor a shlugadh, agus bidh i ga dhèanamh eadhon fhad "s a tha i ga bhlasadh.
  Agus cho blasta sa tha e uile.
  Ghlèidh i eadhon sìol an duine eireachdail na beul, ga roiligeadh fo a gruaidhean.
  Uill, tha sin math!
  Dh"àithn sealbhadair a" bhrot:
  - 'S math a rinn thu, luidh mi beagan a bharrachd!
  Chrath an t-òganach gu dùrachdach. Agus thòisich e air a dhèanamh le eadhon barrachd dealas. San fharsaingeachd, gu cinnteach cha robh e a 'bruadar mu dhreuchd mar gigolo. Bha smuaintean agus aislingean eile ann.
  Gu sònraichte, sgrìobh e eadhon sgeulachdan ficsean saidheans. Canaidh sinn eadhon seo.
  Ràinig spùinneadairean fànais an Talamh ann an sàsa itealaich. Agus chuir iad romhpa Hitler a chuideachadh san Dàrna Cogadh. Agus mar thoradh air an sin, thionndaidh e a-mach gun do bhuannaich na Nadsaidhean. Agus fhuair na spùinneadairean fànais iad fhèin dreuchdan mar riaghladairean anns na sgìrean còmhnaidh.
  Agus bha coltas gu robh a h-uile dad math dhaibh. Ach bhàsaich Hitler, agus cho-dhùin an neach a thàinig às a dhèidh, an Schellenberg a bu mhiosa, cuidhteas fhaighinn de na h-aoighean ainmeil.
  Ach cha b" urrainn seo a dhèanamh gu sàmhach, agus thòisich cogadh mòr ùr.
  Bha an sgeulachd caran fada soirbheachail agus mòr-chòrdte, ach cha tug e a-steach airgead sam bith.
  Agus san fharsaingeachd, tha amannan air tighinn gun urrainn dhut airgead a dhèanamh bho litreachas.
  Is dòcha gur e na naochadan na bliadhnaichean as òrail do sgrìobhadairean. Cha robh eadar-lìn ann fhathast, chaidh cur às do chaisgireachd, agus sgrìobh na tha thu ag iarraidh.
  Agus chan eil daoine fhathast air dìochuimhneachadh ciamar a leughas iad.
  Agus a-nis? Feuch ri airgead a dhèanamh.
  Tha an gleus, mar eisimpleir, a-nis ag obair le a theanga, agus tha am boireannach a 'cumadh a-rithist. An uairsin tòisichidh e a" reamhrachadh a shlat pulsating, jade a-rithist.
  Tha an duine òg air bhioran... Tha, tha seo tarraingeach. Uill, dè an spòrs a th" aig gigolo.
  Agus sprèadh an t-eas a-rithist.
  Ghlaodh am fòn, agus bhris am boireannach ruadh a-steach gu deònach.
  Mar a thionndaidh e a-mach, bha coltas gu robh Slavka fortanach. Chaidh gabhail ris ann an club stiall. A-nis feumaidh e dannsadh airson boireannaich agus seirbheis a thoirt dhaibh.
  B" e an rud a bu mhiosa gun robh strìopaichean fireann eile ann. Tha cha mhòr a h-uile duine nas sine na Slavka, fèitheach, jocks. Airson adhbhar air choireigin, tha boireannaich air an tàladh gu fèithean agus a 'toirt gillean mòra gu dannsa.
  Rinn iad magadh air Slavka, a dh'adhbhraich nàire anns an òganach.
  Ach air a" podium, nuair a tha uimhir de bhoireannaich mun cuairt, bidh e gad thionndadh agus gad bhrosnachadh. 'S iomadh gruagach 's bòidhche.
  Bidh thu eadhon a" faighneachd carson a tha bòidhchead mar sin a" pàigheadh gigolos mas urrainn dhaibh fhèin airgead math a dhèanamh air a" phannal?
  Nochd Slavka e fhèin gu slaodach agus gu feise anns an dannsa. Thug e dheth a bhrògan, agus bha a chasan cho gràsmhor ann an cumadh, coltach ri caileag òg, ach aig an aon àm làidir agus tana.
  An dèidh dha na stocainnean snàmh aige a thoirt air falbh, chaidh e gu na boireannaich. Gheàrr iad e agus chuir iad airgead a-steach dha na stocan snàmh aige. Rug aon eadhon air penis an òganach le a làmh dheas, lean i a-null agus ghluais i a theanga grunn thursan. Is gann gun do chuir Slavka stad air fhèin bho cumming.
  Bidh boireannaich ga spòg mar strìopach. Agus tha seo ag adhbhrachadh agus ag adhbhrachadh nàire.
  Chuir fear dhiubh strìochag air a shàil, agus phòg am fear eile a h-asail. Tha e sgoinneil an seo.
  Tha a" mhòr-chuid de bhoireannaich air leth toilichte agus ann an làn ghluasad.
  A rèir cleachdadh a" bhàr stiall, thathas den bheachd gu bheil gach neach a thig a-steach às ùr mar òigh agus thèid a reic aig rop airson na h-oidhche ri boireannaich beairteach. Tha seo gu math prothaideach airson an stèidheachd.
  A bharrachd air an sin, nuair a tha barganachadh ann, bidh e a 'tionndadh air a' ghnè chothromach cho mòr 's gu bheil iad a' toirt seachad suimean airgid neo-àbhaisteach gach oidhche.
  Tha seo mar-thà air a thighinn gu bhith na traidisean, agus na dheagh traidisean.
  Às deidh an dannsa, spreadh Slavka ann an amar beag. An uairsin bha e air ungadh le ola agus air a chòmhdach le plaideachan.
  Dh"òrdaich a" bhana-mhaighstir ruadh cuideachd bòtannan àrd a ghlùinean a chaitheamh. Agus chaidh na leapannan a dhealbhadh gus pàirtean den òganach a nochdadh. San dòigh seo, le bhith a" faighinn boireannaich, faodaidh tu an t-suim airgid as motha a chruinneachadh.
  Chaidh Slavka, mar thràill daor, a reic fon òrd. Agus bha e a" coimhead spìosrach. Mar as trice bidh boireannaich air an reic mar seo, ach an seo tha fear gu math eireachdail, le aodann socair nighean bhòidheach.
  Bha, bha sealladh eile ri fhaicinn fhathast.
  Bha Elena cuideachd ag ullachadh airson barganachadh. Bha aice ri airgead a phàigheadh ann an dolairean agus thug i poca de chunntasan uaine bhon chairt.
  Chòrd an gille bòidheach seo rithe gu mòr. Agus cho-dhùin i gum biodh i a 'cur seachad na h-oidhche còmhla ris aig cosgais sam bith. Ged a dh" fhaodadh sin a bhith daor. Agus dè ma gheibh an seann duine a-mach?
  Sheinn Elena le osna:
  Cho sgith de 'n duine shalach,
  Tha am bodach maol agus fàileadh...
  Tha fios aig nigheanan an dàn dhaibh a bhith a" fulang,
  Tha an-còmhnaidh sgòthan air fàire!
  
  Ach gu dearbh tha e beartach,
  Tha na maoinean aige billeanan...
  Agus dìreach goid tàlant
  Is esan am prìomh neach-brathaidh sa chùis seo!
  Agus rinn am boireannach òg gàire air an òran nach robh cho èibhinn. Ged air an làimh eile, tha farmad aig mòran rithe. Agus nach eil fir gu leòr aice?
  Bha Elena cho promiscuous agus cleachdte ri feise gun robh i an-còmhnaidh tachas fhèin eadar a casan.
  Agus cha do chuidich eadhon an vibrator. Sin an uiread de slut a tha i agus tha i moiteil às.
  Bha Elena a" faireachdainn gu robh a slit a" losgadh. Agus bha i dha-rìribh ag iarraidh. Chuimhnich mi mar a rinn i fhèin agus an Afraganach gaol. Bha foirfeachd cho mòr aige. Agus gu litireil chuir e a-mach i mar gum biodh air skewer.
  An uairsin fhuair Elena eòlas air grunn orgasms cumhachdach agus fhuair i barrachd airgid.
  Mar sin smaoinich i cho math sa bha e a bhith na strìopach. Uiread de spòrs agus teachd a-steach. Agus mar sin bha e fìor mhath le fir.
  Tha thu mar chat leotha, agus tha an cat gu math fiadhaich.
  Bha Elena na strìopach gu math brèagha agus lùbach, mòr, fèitheach, le cromagan air an deagh leasachadh.
  Bha tòrr luchd-dèiligidh aice. Feumaidh dreuchd siùrsach gairm. Chan eil gaol aig a h-uile boireannach oirre. Ach bha instinct agus sgil nàdarra aig Elena. Rinn i iongantasan anns an leabaidh.
  Agus tha a teanga gu math sùbailte cuideachd! Fiù "s a-nis, nuair a bhios i a" filmeadh fir, bidh i gu cinnteach gam reamhrachadh gus am bi iad cum nam beul, agus gum faigh iad barrachd toileachas, agus gum faigh iad tionndadh air.
  Air an t-slighe, chaidh Elena a reic grunn thursan aig rup gu fir fon òrd.
  Agus bha i undressed air beulaibh a h-uile duine, agus an uair sin a thoirt air falbh thar oidhche. Gu mì-fhortanach, chaill i a h-òigheachd ro thràth agus cha b 'urrainn dhi a reic. Ach cò ris a tha e coltach a bhith seasamh rùisgte air an àrd-ùrlar, agus na ceudan de dhaoine a" coimhead ort le sùil acrach?
  O dè cho brosnachail 'sa tha seo! Agus aig an aon àm bidh thu a 'faighinn eòlas air a leithid de thlachd agus toileachas.
  Bha Elena an-còmhnaidh ag iarraidh fir agus eadhon nas lugha de bhoireannaich. Chòrd an geama gaoil rithe gu mòr. Agus bha i dèidheil air gnè.
  Ach cha robh i eòlach air a leithid de ghaol mar ann am filmichean no nobhailean ficsean. Cha robh gràinealachd romansach sam bith aice, dìreach beathach, mì-mhisneachd.
  Ach bha an duine òg seo rudeigin sònraichte. Ged a bha e mòran na b' òige na i, bha e tuigseach.
  Agus bha Elena airson a" chiad uair a" faireachdainn innte fhèin rudeigin a bharrachd air instinct beathach boireannach lustful.
  Agus b" e seo rudeigin a thug air mo chridhe buille iomagaineach agus a thug orm faireachdainn sònraichte a bhith agam.
  Sheinn Elena:
  Mo dhàn, na caomhain am maith,
  Bi àlainn, agus mar sin bi glic ...
  Leig dhomh gabhail ris an òganach,
  Na cuirear bacadh air snàthainn na h-òige!
  Bha i dha-rìribh ag iarraidh feise, agus ghairm i an gigolo air a fòn cliste, a" gluasad airgead gu cunntas an ionaid.
  Thàinig fear òg mu thimcheall air fichead, eireachdail agus cas, faisg oirre.
  Tharraing Elena sìos a panties agus sgaoil i a cas. Thuit e air a ghlùinean agus thòisich e gu dìcheallach ag obair eadar a casan le a theangaidh.
  Bhuail Elena a falt agus a h-amhaich chumhachdach, a 'gearan le toileachas. Bha Alphonse eòlach agus ag obair gu proifeasanta. Bha e coltach gun do chòrd e ris cuideachd, mar a b" òige agus na bu bhrèagha a bha am boireannach.
  Rinn Elena gearan agus thug i banana na beul. Thòisich i a" cnagadh air leis a" chraiceann, rud a bha ionmholta.
  Tha, tha e gu math brèagha.
  Chuimhnich Elena mar, ri linn siùrsachd, bha i cuideachd air a reubadh le luchd-dèiligidh. Seadh bha.
  Agus phàigh iad airgead agus thug iad toileachas mòr. A chòrd rithe gu mòr.
  Tha e math a bhith na strìopach. Is e obair a tha seo a dh" fheumas tàlant agus mac-meanmna. Agus inntinn fìor mhath. Agus tha Elena na nighean air leth iongantach a thaobh inntleachd.
  Agus tha e cho dèidheil air gnè. Agus tha teanga an gigolo a" toirt ort gearan gu toileach. Tha seo dha-rìribh tlachdmhor.
  Rinn Elena gàire, agus an uairsin bha gearan domhainn eile ann, agus bodhaig a "crathadh bho orgasm, agus an uairsin fois.
  Tha, tha seo brèagha ...
  Rug am boireannach billeanair air penis an gigolo le a làmhan. Agus bhrùth i gu cruaidh leis na balbhan e, a' toirt air osnaich ann an cràdh.
  Agus dh'èigh i:
  Is e gnè a th" ann an gnè nigheanan
  Na bi a" faireachdainn oilbheumach...
  Na bi sgìth dheth a-riamh
  Na biodh nàire ort a-riamh!
  Ach fhathast, nuair a gheibh thu pàigheadh, tha e nas fheàrr na nuair a phàigheas tu thu fhèin. Chan eil dad a bharrachd ri ràdh an seo.
  Agus faodaidh tu penis a reamhrachadh cuideachd ...
  Agus bhuail i an gigolo anns na bàlaichean le a sàil. Rinn e sgreuchail agus leum e suas.
  Rinn am boireannach òg gàire agus fhreagair i:
  - Uill, ciamar as toil leat an cù?
  Chrath e:
  - Tha thu àlainn a bhean-uasal!
  Chrath Elena:
  - An uairsin thoir air falbh na pants agad!
  Dh'èist Alphonse. Bha a foirfeachd fireann gu math mòr agus a" coimhead blasta.
  Chrath bean a" bhilleanair:
  - A-nis thig thugam!
  Thàinig e thuice. Agus rug Elena gu sanntach am penis le a bilean. Chan ann airson dad a tha i na proifeasanta agus tha fios aice mar a nì i reamhrachadh. Agus as cudromaiche buileach, tha e a 'còrdadh rithe gu mòr.
  Agus obraichidh sinn gu sgileil le slat pulsating an gigolo. Rinn e gàire toilichte.
  Bidh boireannaich gu tric a" reamhrachadh bàlaichean fireannaich agus eadhon a" pàigheadh airson blowjobs. Tha e na thoileachas mòr dhaibh. Agus cò aig nach eil fios air seo?
  Agus bidh gigolo a 'faighinn airgead agus a' faighinn àrd. Agus tha sin gu math fionnar. Is e dreuchd a tha seo. Agus tha boireannaich àlainn agus airgead agad. Uill, ciamar nach urrainn dhut fuireach an seo agus tlachd fhaighinn às?
  Sheinn an t-òganach:
  Tha gaol agam air, a bhràithrean, tha gaol agam air,
  Bràithrean gràdhach a bhith beò ...
  Chan fheum an gigolo dragh a chuir air na nigheanan!
  Chrath Elena:
  - Tha beagan foirfeachd agad! Agus tha mi glè thoilichte. A bheil thu ag iarraidh rudeigin eile?
  Sheinn e le gàire:
  Tha Alphonse daonnan fallain,
  Tha Alphonse deiseil airson rud sam bith!
  Tha tòrr againn nan dòrn!
  Na cunnt na fiachan agad!
  Dhearbh Elena:
  - Tha, tha thu deiseil! Agus tha mi deiseil!
  Tha e math a bhith a" reamhrachadh penis duine òg, eireachdail, fèitheach. Agus bha Elena ag obair, a 'cuimhneachadh air Emmanuelle, a bha cuideachd ann an seo. Agus rinn i seo le mòr dhealas. Agus dè cho math 'sa tha e, gu math tlachdmhor agus a' toirt boireannaich gu orgasm!
  Agus an uairsin thàinig an duine, agus dhòirt sruth sperm ann am beul na h-òig.
  Shluig Elena gu sanntach agus bha e gu math blasta dhi.
  Às deidh sin leig i a-mach an gigolo. Shuidhich mi beagan.
  Bha an ùine airson an rop a" tighinn dlùth, nuair a bha òganach glè bhòidheach gu bhith air a chuir suas airson rop, mean air mhean ga nochdadh.
  Agus tha seo fìor mhath. Bidh i a" barganachadh le vixich ana-miannach eile.
  Seo mar a dh'fhaodas boireannaich dìoghrasach agus teth a bhith.
  Bha Elena den bheachd gu robh a bhith boireann ann an cuid de dhòighean na b" fheàrr na bhith nad fhireannach. Mar eisimpleir, tha e nas fhasa airgead a reubadh far fear agus airgead a dhèanamh air pannal. Agus gu dearbh tha e nas fhasa do bhoireannach billeanair a phòsadh na dha fear billeanair a phòsadh.
  Tha, tha cèile glè bheairteach aice - gus am bàsaich e a dh'aithghearr! Agus tha a beatha cho math agus cho fionnar!
  Sheinn Elena:
  Tha e math na billeanan a bhith agad
  Agus fios a bhith a 'snàmh ann an airgead ...
  Ach uaireannan bidh na tonsils a" fàiligeadh,
  Agus tha gigolo a-mach à gnìomhachas!
  Agus tha i dìreach a" gàireachdainn.
  
  NIGHEAN AGUS NINJA ANT
  GNIOMHARA
  Tha nighean casruisgte ga lorg fhèin ann an saoghal far a bheil draoidheachd ag obair agus làn de chreutairean eireachdail, iongantach. Gus òigridh shìorraidh a chosnadh, bha aig a 'chaileag ri sabaid ris an Ninl-ant. Agus cuir seachad mòran deuchainnean eile.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Seo i a" buain dearcan anns a" choille. Coille cha mhòr àbhaisteach. Ach a-mhàin gu bheil craobhan ann a tha coltach ri fìdhle a tha an sàs ann am bonn a' stoc. Ach tha seo inntinneach cuideachd.
  Ruith Albina a pailme air a leithid de shreang. Bha creak ann, agus an uairsin nochd gnome.
  Rinn an nighean gàire:
  - Wow!
  Bha an troich cho mòr ri feòrag, glè bheag. Ach aig an aon àm, chùm e slat draoidheachd na làmhan.
  Choimhead e air nighean àrd, casruisgte ann an èideadh geal tuathanach sìmplidh agus dh"fhaighnich e:
  - Dè tha thu ag iarraidh, nighean?
  Thug Albina a-mach:
  - Tha mi airson a bhith nam ìmpire air an Ruis gu lèir!
  Rinn an gnome gàire agus gàire:
  - O, sin agad a tha thu ag iarraidh! Deagh rùintean!
  Chrath an nighean:
  - Agus ma tha an saoghal gu lèir, eadhon nas fheàrr!
  Ghlaodh an gnome:
  - An ann mar sin a tha? A bheil cuimhne agad air an sgeulachd sìthiche mun bhodach agus mun chailleach agus mun iasg òir?
  Ghabh Albina oilbheum:
  - Chan e cailleach a th' annam idir. Chan eil mi ach còig bliadhna deug a dh'aois.
  Chrath am fear beag leis a" chaip agus dh"fhaighnich e:
  - An do chrìochnaich thu an sgoil?
  Fhreagair an nighean le osna:
  - Chan ann fhathast!
  Chrath an gnome a chaip a-rithist:
  - Agus tha thu airson an saoghal a riaghladh?
  Thug Albina fa-near:
  - Tha bràmair agam. Tha e na fhìor ghin. Biodh esan na ìmpire agus mise am ìmpire.
  Dh"fhaighnich an gnome:
  - Balach cuideachd?
  Chrath an nighean gaisgeach:
  - Tha, bhalaich. Ach tha a leithid de dh' inntinn 's nach robh a leithid riamh ann an eachdraidh a' chinne-daonna.
  Chrath am fear beag:
  - Tha, tha fios agam! Rinn e a leithid de bhreugan ann an eachdraidh, na bu mhiosa na Genghis Khan. Agus brisidh e nas mò mura tèid a stad.
  Thug Albina fa-near gu loidsigeach:
  - Tha e nas fheàrr aon deachdaire mòr a bhith aig a" phlanaid airson a h-uile duine na dà cheud tasgadh nas lugha ann an diofar dhùthchannan!
  Chrath an gnome:
  - 'S dòcha! Cha ghoid aon rìgh, co-dhiù, bhuaithe fhèin, agus cha leig e le cogadh niùclasach tòiseachadh eadar stàitean, a sgriosas an Talamh gu lèir.
  Dh" aontaich nighean a" ghaisgich:
  - Tha thu a 'faicinn, tha thu a' tuigsinn. Mar sin thoir dhuinn cumhachd thairis air a" phlanaid Talamh!
  Thuirt am fear beag anns a" chaip:
  - Feumaidh seo cumhachd draoidheil mòr, no an àite sin. Agus chan eil annam ach gnome beag. Is e dìreach na diathan demiurge as àirde as urrainn a leithid de chumhachd a thoirt dhut.
  Thuirt Albina:
  - Mar sin treòraich sinn chum nan Dia so.
  Thuirt an gnome:
  - Tha e fada faighinn thuca, nighean. Agus chan eil e na fhìrinn gun coilean iad an t-iarrtas agad. Feumaidh cumhachd an t-saoghail a bhith airidh air. Agus thusa, dìreach deugairean dona nach do chrìochnaich an sgoil fhathast. Ciamar a gheibh thu uallach cho mòr?
  Rinn an nighean osnaich gu trom agus fhreagair i:
  - Chan eil fios agam! Ach chan eil duine nas fheàrr na sinne fhathast. Agus tha Vitaly Akulov na shàr-eòlaiche. Tha mi cinnteach gun urrainn dha a chumhachd a chleachdadh thairis air a" phlanaid airson math. Agus stiùir daonnachd gu na rionnagan.
  Chrath an gnome:
  - Airson a-nis, itealaichidh mi gu sgàthan na fìrinn agus bheir mi sùil nas mionaidiche air cò ris a tha Vitaly Akulov coltach. Agus thusa, tagh dearcan nas motha agus nas binne airson mo làimhseachadh!
  Chrath Albina:
  - Tha e a 'tighinn! nì mi sin.
  Às deidh sin, chuir an gnome a-mach a shlat agus chaidh e à sealladh.
  Agus thòisich nighean casruisgte, bhrèagha ann an èideadh tuathanaich sìmplidh a 'togail dearcan. Rinn i seo le a corragan ciùin, ach aig an aon àm, fada agus gràsmhor.
  An uairsin dh'fheuch i ri dearcan a thogail le a casan rùisgte girlish. Ach tha e nas duilghe agus mì-ghoireasach.
  Bha an nighean ag obair agus a" seinn gu sunndach:
  sùbh-craoibh,
  Thug an t-astar buaidh orm ...
  Gu madainn, foghar
  Bha mi a' feitheamh ann an òr...
  Mar a dh" èirich iad sin
  A" sradag anns an fheasgar
  O, dè cho milis 'sa bha na sùbhan-craoibh!
  Bha an nighean a' cruinneachadh dearcan ann am basgaid. A bharrachd air an sin, chan e sùbh-craoibh, ach rudeigin mar shùbhan-làir, a-mhàin nas gile, agus a 'coimhead coltach ri rosebuds. 'S e, is e dearcan brèagha a tha seo.
  Bha an nighean a 'smaoineachadh, carson a tha feum aice air cumhachd thairis air an t-saoghal? Na h-uimhir de dhraghan agus thrioblaidean, chan e aon mhionaid an-asgaidh. Agus ged a tha milleanan gad bheannachadh, bidh milleanan gad mhallachadh cuideachd! Agus as cudromaiche, le co-dhùnadh practaigeach sam bith, tha luchd-fulaing agus daoine mì-riaraichte.
  Mar eisimpleir, dè mu dheidhinn deoch làidir? Air an aon làimh, tha e cronail, ach air an làimh eile, airson mòran dhaoine, is e bhodca an aon thoileachas ann am beatha! Ged a tha i searbh agus tàmailteach.
  Tha Albina, gu dearbh, air tòrr fhaicinn na beatha, ach tha blasad bhodka cho tàmailteach is gu bheil e do-dhèanta inbhich a tha ag òl stuth tàmailteach a thuigsinn. Ach, tha toit eadhon nas miosa, agus tha mòran nigheanan a 'smocadh. Tha iad ag ràdh gu bheil iad airson a bhith nas caol.
  Ach is e nighean feòil, fèitheach a th" ann an Albina, coltach ri each làn-ghnèitheach. Carson a bhiodh i bony? Agus tha i gu math toilichte le sin.
  Gu fìrinneach, an e cnàimhneach a th" anns an nighean? Agus fhathast chan eil boinne de gheir aice, dìreach fèithean!
  Bha an nighean a" buain dearcan agus a" seinn a-rithist:
  Kalinka, Kalinka, mo Kalinka,
  Mo shùbh-craoibh, mo shùbh-craoibh!
  Thagh mi poca slàn de shùbhan-craoibhe,
  Agus bhon chuideam seo reub mi mo thaobh!
  Às deidh sin, cha dèan e ach gàire agus gàire. Tha, tha seo a" coimhead uabhasach èibhinn.
  Agus bha i cuideachd ag iarraidh air fear air choireigin a casan làidir, fèitheach a bhualadh. Agus bha e tlachdmhor, mar chat.
  Tha an gnome air nochdadh mu dheireadh. Agus bha a" bhasgaid làn mu thràth. Thug i chun a" ghnoma e. Nochd nighean glè bhrèagha, ach beag le sgiathan ri thaobh.
  Chrath i a slat, ag adhbhrachadh sradagan itealaich, agus rinn i gàire:
  - Halo, mil!
  Chrath Albina:
  - Halò! Agus cò thusa?
  Fhreagair an nighean le sgiathan:
  - 'S e sìthiche a th' annam!
  Chrath an nighean gaisgeach:
  - bha mi a 'smaoineachadh sin! Mar sin dè mu dheidhinn Peter Pan?
  Chrath an sìthiche a ceann:
  - Chan eil! Tha mi eadar-dhealaichte! Ach tha i cuideachd gu math làidir, agus is urrainn dhomh an comas itealaich a thoirt dhut. No òigridh shìorraidh!
  Rinn Albina fìdeag:
  - Tha òige sìorraidh math, ach dè mu dheidhinn cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn an sìthiche gàire agus fhreagair i:
  - Agus bidh thu nad bhanrigh?
  Rinn an nighean ceartachadh:
  - Empress!
  Chrath an sìthiche:
  - Tha seo duilich a choileanadh. Is fheàrr iarraidh air òigridh shìorraidh. Is e seo a bha boireannaich an-còmhnaidh ag iarraidh barrachd air rud sam bith eile, barrachd air na h-ùghdarrasan.
  Chrath Albina:
  - Gu math! uaibhse bheir mi òglach shiorruidh. Agus iarraidh mi air sìthichean no buidsich eile cumhachd thairis air an t-saoghal!
  Ghluais an sìthiche a sgiathan agus thuirt i:
  - Tha feum fhathast air òigridh shìorraidh. Mar eisimpleir, dè as urrainn dhut a dhèanamh?
  Thuirt an nighean, a" sìneadh a druim gu pròiseil:
  - Tha crios dubh agam ann an Taekwondo! Agus chuidich mi Vitalik gus fìor mhìorbhailean a dhèanamh.
  Chrath an sìthiche le gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Dè as fheàrr leat, sabaid claidheimh no sabaid inntleachdail?
  Chrath Albina agus fhreagair i:
  - A" sabaid le claidheamhan, is e seo Kendo! Is e an aon dòigh anns a bheil mi eòlach air le bhith a" magadh mun cuairt. Ged a tha i na gaisgeach ciallach. Agus a thaobh fiosrachadh, chan eil mi gòrach! Mar sin, tha mi deiseil airson an dà chuid!
  Rinn an sìthiche gàire agus thuirt i:
  - Dè mu dheidhinn sabaid claidheamh leis an Goosebumps ninja?
  Chrath an nighean mullach a cinn agus thuirt i:
  - Ninja-goosebumps, fuaimean ann an dòigh air choreigin! Chan eil mi dha-rìribh ag iarraidh a dhol an sàs. Is dòcha gu bheil e nas fheàrr do inntinn a thomhas?
  Thug Fairy fa-near:
  - Dè ma tha ninja-goosebumps chan ann air claidheamhan, ach le làmhan is casan lom?
  Chrath Albina:
  - 'S mi bheathaich ann an cath ! Gu math deiseil airson sabaid, eadhon le goosebump ninja, mura h-eil armachd ann!
  Chrath an sìthiche le sgiathan:
  - Thig air adhart, an uairsin a-steach don bhlàr!
  Agus shèid a" bhan-draoidh bheag a slat. Agus nochd ninja gu math dùbhlanach air beulaibh na h-ìghne. Nas mionaidiche, bha e ceann nas giorra na Albina. Agus bha e dha-rìribh a" coimhead coltach ri seangan, dìreach ann am masg. Agus air ball tha sia buill aige, anns am bi e a" cumail chlaidheamhan agus bhiodagan.
  Chlisg an sìthiche:
  - Cuir sìos an armachd agad! Dèanamaid sabaid le ar làmhan lom!
  Chuir an Goosebumps ninja sìos na claidheamhan agus na biodagan, agus iad a" mothachadh:
  - Tha e dòigh air choireigin mì-ghoireasach dha gaisgeach ainmeil a bhith a" sabaid le nighean casruisgte!
  Chrath an sìthiche le aonta:
  - Tha mi a" tuigsinn! Ach tha an nighean seo ag iarraidh a bhith gu bràth òg agus brèagha. Ach direach mar sin, cha'n fhaighear ni sam bith 's an t-saoghal so, no ann an ni air bith eile. Mar sin a bharrachd air an sin, feumaidh i a" chùis a dhèanamh ort agus, gu dearbh, trì ceistean a fhreagairt.
  Thuirt Albina le h-eucoir:
  - Dè, a bhios agam fhathast ri ceistean a fhreagairt?
  Chrath an sìthiche le gàire:
  - Gu cinnteach! Ach chan e a-mhàin gum faigh thu òigridh shìorraidh, ach cuideachd ... Ma thèid rudeigin a ghearradh bhuat, bidh e furasta a thoirt air ais gu furasta. Agus cha bhi duine gu bràth comasach air do ghoirteachadh. Agus tha seo mar-thà fionnar.
  Dh"aontaich Albina:
  - Tha, fionnar. Faodaidh tu fallas a dhèanamh airson seo.
  Mhìnich a" bhan-draoidh sgèith riaghailtean a" bhlàir:
  - Bidh sia cuairtean agad. Knockout, mar ann am bogsaidh clasaigeach, proifeasanta. Ma gheibh thu cnap-starra, theirig don oisean gus am bi an rèitire a" cunntadh. Mura tèid duine a leagail ann an sia cuairtean, thèid a" bhuaidh a dhearbhadh le puingean.
  Thuirt Ninja Goosebumps:
  - An uairsin tha e nas fheàrr dusan cuairt a bhith agad aig an aon àm, mar na proifeiseantaich! Dèanamaid sabaid airson fìor agus airson fìor!
  Chrath an sìthiche a ceann:
  - Faodaidh tu dusan a dhèanamh! Ach tha mi an dòchas gum bi cnag ann!
  Agus chuir i a-mach a slat draoidheachd a-rithist.
  Nochd fàinne le ròpannan sa bhad, agus bha an rèitire na nighean ann an deise spòrs.
  Thug Albina dheth a h-aodach tuathanaich gus nach cuireadh i bacadh air an t-sabaid.
  Às deidh sin, cha robh mi air fhàgail ach ann an aon bicini. Bha na fèithean aice a-nis rim faicinn gu soilleir. Tha iad cho snaidhte, agus tha a' chaileag fhein maiseach agus blath thaitneach.
  Tha i, feumaidh mi ràdh, dìreach na seun do-chreidsinneach eireachdail.
  Agus tha aghaidh na h-ìghne, aig an aon àm, socair, cha mhòr leanabh, ach le smiogaid misneachail.
  Chòmhdaich an dithis luchd-sabaid ri chèile. Sheinn an gong agus an comharra airson toiseach a" bhlàir.
  Bha Albina mar-thà na trodaiche eòlach a bha air a bhith a 'cleachdadh ealain armachd bho bha i trì bliadhna a dh'aois. Agus chunnaic i gun robh an nàmhaid na b'ìsle ann an àirde, agus na bu mhotha na sin am fad a chuibhrinn, dè as urrainn dhut a thoirt de sheangan.
  Ach, tha seangan nam biastagan gu math làidir agus lùthmhor. Agus bu chòir dhaibh a bhith air an cumail aig astar.
  Agus chuir an nighean, le cas-rùisgte, an t-seangan ninja dhan stamag. Agus air dha buille fhaotainn, stad e. An uairsin ruith e gu Albina.
  Thachair a' chaileag ghaisgeil ris le buille bho a shin rùisgte. Bha am biastagan ninja air a chòmhdach le slige chitinous agus, mar sin, cha mhòr nach robh buaidh sam bith aig buillean làidir na h-ìghne air an trèanadh air.
  Chuir Albina stad air an Goosebumps ninja san ionnsaigh grunn thursan le breaban, agus rinn i cuideachd trì buillean chun cheann. Agus gu ruige seo cha do leig mi leam fhìn a bhith air mo ghlacadh eadhon aon uair.
  Thàinig a" chiad chuairt gu crìch agus chaidh an dithis luchd-dùbhlain gu na h-oiseanan aca.
  Thuirt an sìthiche le gàire:
  - Carson a tha thu a" leigeil leatha do bhualadh!?
  Fhreagair Ninja Goosebumps:
  - Tha mi dìreach a 'coimhead oirre!
  Sheinn an gong agus thòisich na sabaidean a" tighinn faisg air a chèile a-rithist. Agus an uairsin luathaich an ninja Goosebumps gu h-obann agus chuir e spòg air Albin sa bhroilleach le a spògan. Thuit an nighean far a casan. Thuit i air a druim, 's a sàiltean rùisgte a' lasadh 's an adhar.
  Thòisich an rèitire a" cunntadh sìos an leagail. Ach leum Albina suas sa bhad. Agus rinn i cabhag gus faighinn air ais le fearg. Thòisich a casan lom, tana, fèitheach a' snìomh mar propeller.
  Ach thug an Goosebumps ninja iad le a spògan air a 'bhloc. Dhiùlt na h-ionnsaighean. Agus an uairsin luathaich e gu sgiobalta. Agus a-rithist bhuail a spògan an nighean anns a 'stamag agus a' chiste. A 'fàgail bruis agus sgrìoban. Agus bhuail Tom a cheann anns an t-sròin. Agus shil yushka sìos aodann Albina. Agus thuit an nighean fhèin.
  Dh'èirich an fhìrinn, ach thòisich am britheamh fhathast a 'cunntadh an leagail.
  Seadh, cha robh cùisean Albina math.
  Rinn an sìthiche gàire, a" crathadh a slat draoidheachd:
  - 'S math a rinn thu ninja-goosebumps! Tha thu air grèim fhaighinn air an iomairt!
  Chaidh an trodaiche ninja suas a-rithist. Agus a-rithist chuir e Albina far a casan. Bhuail e gu math cruaidh i, agus bhuail an nighean i agus leum i suas, a 'sabaid air ais.
  Bha na Goosebumps ninja a" sgàineadh:
  - Co dhiubh a tha thu air muin eich no air chois,
  Super champion...
  Ruithidh an diabhal ort,
  Arm de mhilleanan!
  Rinn Albina cabhag gus faighinn air ais, ach ruith i gu blocaichean làidir. Agus chaidh an ionnsaigh aice a chuir air ais. Agus bhuail ceann biorach na spòg bonn lom na h-ìghne, ag adhbhrachadh sèididh a dhol suas.
  Bha fuaim an gong gus crìoch a chur air a 'chuairt.
  Thill an nighean gu h-oisean, a" bacach "s a" stad. Bha, bha i air a bualadh gu math agus gu fuaimneach.
  Chrath Albina sìos ann an cathair. Agus thòisich i air anail a tharraing gu trom. Hmmm, cha robh a leithid de neach-dùbhlain aice a-riamh. Agus chan e duine a th" anns an nàmhaid, ach seangan ninja. A tha gu math trom.
  Seo agaibh an gong a-rithist agus cuairt ùr!
  Bidh Albina a-rithist a" feuchainn ri ruighinn air le breaban. Ach tha an nàmhaid, a bhith na bhiastag, nas luaithe na duine. Agus mar sin bidh e a" briseadh troimhe a-rithist le a chasan goirid, a" glacadh cas-rùisgte na h-ìghne agus ga tarraing, ga thilgeil mar dhola.
  Dh" èirich Albina, ach tha buille chruaidh air a leantainn a-rithist dìreach air a broilleach. Agus bidh bruisean a 'fuireach, tha an nighean a' tuiteam.
  Bidh e ag èirigh agus a 'bualadh na aghaidh a-rithist. Agus bu chòir seo a thoirt fa-near, tha e cuideachd goirt.
  Dh'fhairich Albina bruis a' dol fo a sùil, agus bha an t-sabaid uabhasach duilich.
  Tha e soilleir gu bheil Ninja Turtle làmh an uachdair agus a" stiùireadh air puingean. Agus a-rithist bhuail e an nighean anns an aodann bòidheach.
  Thuit Albina agus dh'ainmich an comharra gong deireadh a 'chuairt.
  Bha an nighean gu litireil air snàgail air falbh chun oisean aice.
  Chaidh an sìthiche suas thuice agus dh"fhaighnich i:
  - A bheil thu a 'tuigsinn carson a tha thu a' call?
  Fhreagair Albina le osna:
  - A chionn 's gur e biastag a th' ann!
  Chrath an sìthiche agus dh"fhaighnich i:
  - A bheil thu airson a bhith dà uair cho luath?
  Dhearbh an nighean:
  - Gu dearbh tha mi ag iarraidh!
  Thuirt an nighean le sgiathan:
  - Freagair a 'cheist gu ceart. Agus an uairsin bidh thu a 'faireachdainn math!
  Fhreagair Albina le gàire:
  - Uill, tha mi deiseil!
  Chlisg an sìthiche:
  - Carson a tha uiread de làithean aig Dia!?
  Leudaich an nighean gaisgeach a sùilean agus rinn i gàire:
  - Uill, dè a' cheist? Cha do thuig mi a chiall.
  Thuirt an sìthiche gu cinnteach:
  - Agus chan fheum thu an ciall a thuigsinn. Dìreach gabh e agus freagair mar as fheàrr as urrainn dhut agus a thuigsinn!
  Rinn Albina gàire, agus an uairsin, le faireachdainn brosnachail, thuirt i:
  - A chionn gu'n robh Dia comasach air mòran làithean a dheanamh !
  Chrath an nighean draoidheil:
  - S math a rinn thu! An turas seo fhreagair mi gu ceart. Agus tha do astar air dùblachadh.
  Shèid an sìthiche a slat draoidheachd. Agus, gu dearbh, fhuair fèithean Albina neart iongantach.
  Agus mar sin chaidh i gu cath. Agus dh' fhalbh a casan rùisgte. Agus an uairsin bhuail am buille an goosebump ninja anns an stamag. Bha eadhon an Albina ionnsaichte fhèin a 'cur luach air an astar agus an fhorsa leis an deach a' bhuille seo a lìbhrigeadh agus a 'chonnspaid a thug i.
  Ghabh Albina le feirg:
  - Faigh grenade faisisteach,
  Seinn serenade airson cuimhneachadh!
  Dh'fheuch an Goosebumps ninja ri ionnsaigh a thoirt oirre. Ach a-nis fhuair casan Albina, a bha air fàs nas luaithe, coinneachadh ris. Agus bhuail iad an t-slige chitinous.
  Bha e soilleir gun robh na buillean sin mì-thlachdmhor dha Goosebumps, ach cha do rinn iad cron mòr air. Agus rinn an nighean a 'chùis, ach bha i air thoiseach air an neach-dùbhlain aice, agus a-nis bha i air thoiseach air puingean. Nas mionaidiche, bha a 'chuairt seo leatha.
  Aig a 'cheann thall, rinn Albina eadhon breab ìseal agus chuir i sìos an neach-dùbhlain aice.
  Chaidh iad gu na h-oiseanan, agus bha an Goosebumps ninja mu thràth a "coimhead rumpled.
  Chaidh an sìthiche a-rithist chun na h-ìghne gaisgeil agus thug i fa-near:
  - A-nis tha thu mu thràth a 'sabaid gu math. Ach a bheil thu airson gum bi d" astar agus do neart a" dùblachadh a-rithist?
  Chrath Albina ag aontachadh:
  - Gu dearbh tha mi ag iarraidh! Dè dh'fheumar a dhèanamh?
  Thuirt an nighean draoidheil le gàire:
  - Freagair aon cheist eile.
  Fhreagair an nighean gaisgeach le misneachd:
  - Tha mi deiseil!
  Choisich an sìthiche:
  - Carson a tha an reothadh sa gheamhradh a" gortachadh sròinean na cloinne!
  Rinn Albina gàire agus fhreagair i:
  - Sin a' cheist! Ach tha e gun bhrìgh agus a" ceadachadh mòran fhreagairtean comasach.
  Fhreagair an nighean draoidheil:
  - Agus tha seo dìreach airson àbhachdas. Feuch e agus thoir seachad freagairt èibhinn.
  Thuirt an nighean gaisgeach:
  "Is ann air sgàth sin a tha e reothadh sa gheamhradh, sròinean na cloinne a" gortachadh, leis nach eil iad sean gu leòr airson an sròin a ghearradh dheth leis na freumhaichean!"
  Chrath an sìthiche:
  - Tha. faodaidh e cunntadh! Agus dùblaichidh do luas agus do neart a-nis a-rithist.
  Agus chrath nighean a" bhan-draoidh a slait draoidheachd.
  Agus bha Albina a 'faireachdainn àrdachadh ùr, iongantach de neart agus lùth.
  Leum i gu feargach a-steach don fhàinne. Agus thug e ionnsaigh air an goosebump ninja.
  Agus buailidh sinn e. Chan e buille a th" ann, tha e coltach ri bhith air a bhualadh le uchd. Agus thòisich an trodaiche meanbh-bhiastagan a 'tuiteam agus a' tuiteam gu mòr.
  Bhuail Albina air an nàmhaid aice, agus thuit e agus le duilgheadas, ach dh'èirich e. Ach, bha an nighean an urra ris a 'chuairt gu lèir.
  An uairsin leum i gu pròiseil air ais dhan oisean.
  Dh"fhaighnich an sìthiche le gàire:
  - A bheil thu airson do astar agus do neart a dhùblachadh?
  Chrath Albina:
  - Ceart gu leòr! Leig leinn!
  Dh"fhaighnich nighean na bana-bhuidsich an tòimhseachan a-rithist:
  - Carson agus carson, madaidhean-allaidh a 'caoineadh air a' ghealach!
  Rinn Albina gàire agus fhreagair i le misneachd:
  - Bidh madaidhean-allaidh a 'caoineadh oir chan urrainn dhaibh a' ghealach ithe!
  Thug an sìthiche fa-near le gàire:
  - Agus tha thu dha-rìribh nad eòlaiche-inntinn. Tha mi a 'smaoineachadh gum b' fhiach e tòrr fhaighinn!
  Agus chuir nighean na bana-bhuidsich a-steach a slat-draoidheachd a-rithist.
  Dh'itealaich Albina dhan adhar gu litireil. Tha uiread de neart agus lùth iongantach aice a-nis.
  Agus mar sin ruith i aig an goosebump ninja. Agus mar sin bhreab i san smiogaid e le a shàilean lom, cruinn. Agus chaidh an trodaiche meanbh-bhiastagan a leagail.
  Chunnt an rèitire gu deich agus dh"ainmich e:
  - Bhuannaich an trodaiche Albina le bhith a" bualadh! S math a rinn thu!
  Agus thog i làmh na h-ìghne suas.
  Sheinn Albina:
  - Chan eil eadhon eagal a 'bhàis air an nighean,
  Chan eil eagal air a h-ogha ro neach sam bith ...
  Bidh am boireannach a" sabaid gu gaisgeil leis an nàmhaid,
  Agus eadhon nuair a gheibh e bàs, buannaichidh e!
  Dh"ainmich an sìthiche gu sòlaimte:
  - Leis gun do rinn Albina a" chùis air trodaiche cumhachdach agus fhreagair i na trì tòimhseachain gu ceart agus, as cudromaiche, gu sgiobalta, tha i a" faighinn òigridh shìorraidh agus ath-nuadhachadh clò iomlan.
  Agus rinn nighean na ban-draoidh ochd le a slat-draoidheachd. Agus an uairsin thachair mìorbhail: fhuair Albina neo-bhàsmhorachd brìgheil.
  Agus sheinn an nighean gaisgeach:
  Chan eil dad air thalamh a 'dol seachad gun lorg,
  Agus tha an òigridh a tha air falbh fhathast neo-bhàsmhor ...
  Cho òg 's a bha sinn,
  Dè cho dùrachdach a ghràdhaich iad thu!
  Tha na mullaichean air an toirt thairis
  A dh'aindeoin stoirmean an dàn!
  
  PUGACHEV TSAR NA RUSSIA
  Emelyan Pugachev fo shèist Orenburg. Cha deach cùisean ro mhath dha na reubaltaich. Bha na rèisimeidean rìoghail a" dlùthachadh. Cha robh an tsar fèin-ghairmichte airson an t-sèist a thogail à Orenburg, ach bha e cunnartach cuideachd na saighdearan a sgaradh. Ann an eachdraidh fhìor, dhealaich na reubaltaich a dh" aindeoin sin agus chaidh am bualadh pìos às deidh pìos. An toiseach faisg air Tatishchevo, agus an uairsin faisg air Beloozersk. Thionndaidh an co-dhùnadh seo gu bhith ceàrr.
  Ach an uairsin thàinig am balach Oleg Rybachenko gu campa Emelian Pugachev. A dh 'aindeoin sin, bha sneachda ann fhathast, agus b' e deireadh a 'Ghearrain a bh' ann - bha am balach casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan.
  Chaidh a thoirt gu Emelyan Pugachev. Choisich am balach le misneachd. Tha ruith casruisgte san t-sneachda nas tlachdmhoire na chràdh. Gu sònraichte ann an corp neo-bhàsmhor.
  Mhol am balach plana do Emelyan Pugachev:
  - Gabhamaid èideadh nan saighdearan tsarist, agus tha tòrr èideadh mar sin againn, agus sgeadaich sinn na reubaltaich agus na Cossacks. Cluichidh sinn blàr - mar losgadh. Agus an uairsin bidh sinn a" draibheadh na Pugachevites a chaidh an glacadh a-steach don bhaile-mòr. Saoilidh iad gur e saighdearan rìoghail a tha annta agus leigidh iad a-steach don daingneach sinn, agus an sin bheir sinn ionnsaigh orra!
  Emelian Pugachev air aontachadh:
  - Uill, tha thu a 'toirt seachad! Dè an ceann! Tha mi a" toirt dhut an tiotal caiptean!
  Chrom Oleg agus fhreagair e, a 'crathadh le gàire:
  - Seadh, Seadh, c'arson a thrèig thu t-each ! Cha do dh'èirich an làmh airson losgadh!
  Chrath an Cossack Tsar agus fhreagair e:
  - Bidh tu nad neach-cuideachaidh dhomh! Ceartaichidh iad d" èideadh agus do bhrògan!
  Thuirt Oleg gu socair:
  - Agus tha casruisgte nas dexterous! Agus chan eil mi ro fhuar le torso rùisgte!
  Dh'fhàs Emelyan Pugachev. Bha e de dh'àirde cuibheasach, farsaing anns na guailnean, agus ged a bha Oleg na bhalach àbhaisteach de dhà dheug anns an aonamh linn air fhichead, is e sin, meatair gu leth, cha robh rìgh nan Cossacks mòran na b 'àirde. Airson na h-ùine seo, bha Oleg mar-thà na dheugaire, agus b 'urrainn dha sabaid air an aon dòigh ri inbhich agus a bhith na oifigear.
  Dh" òrduich Emelyan...
  - Uill, ullaich am brosnachadh seo gu dìomhair!
  Agus cho glic 's a chleachd e am facal saidheansail.
  Bha na Cossacks ag ullachadh... Chuir iad geàrdan air dòigh gus nach biodh fios aig aon anam beò. Agus bha ribe seòlta ga ullachadh.
  Ach bha an nàmhaid fhathast a 'tighinn dlùth, ach bha ùine ann fhathast, thug buidhnean beaga de reubaltaich ionnsaigh air. Nas mionaidiche, gu math iomadach, ach chan eil sluagh eagraichte.
  Bha faisg air fichead mìle saighdear deiseil aig Emelyan Pugacheva faisg air Orenburg. Ann am fìor eachdraidh bha e air a roinn. Bha deich mìle Pugachevites a" sabaid an aghaidh seachd mìle saighdear tsarist faisg air Tatishchi. Bha an nàmhaid na b 'fheàrr na arm Pugachev ann an canain agus an àireamh de raidhfilean, a bharrachd air ann an eagrachadh. Ach thàinig a" bhuaidh aig prìs àrd! A thuilleadh air an sin, cha do rinn Pugachev fhèin gu math gaisgeil, a 'fàgail a' bhlàir eadhon ro dheireadh a 'bhlàir.
  A-nis bha cothrom eachdraidheil aig na Pugachevites airson buaidh shoirbheachail.
  Mar sin chuir iad aodach air còrr air dà mhìle neach-sabaid taghte ann an èideadh. Thug iad orra bearradh. Agus tha an fhìrinn gu bheil an èideadh air a chaitheamh nàdarra. Agus mòran a bharrachd. Bha brataichean aig na Pugachevites cuideachd bho bhataichean, agus drumaichean, agus mar sin air adhart.
  Bhathar an dùil an taisbeanadh a dhèanamh mar gum biodh le notaichean. Bha faisg air ceud canain aig Emelyan ann am Berd, ged nach robh leth dhiubh cudromach. Ach tha rudeigin ri losgadh.
  Gus coltas fìor bhlàr a bhith agad. Gu ruige seo, chan eil cùisean cho dona dha Pugachev. Tha leth de na factaraidhean Ural fo a smachd. Tha Chelyabinsk fhathast eagallach, tha Chika na shuidhe gu daingeann faisg air Ufa. Tha e fhathast deireadh a" Ghearrain, agus chan eil toradh a" chogaidh soilleir, agus tha feachdan Golitsyn fada bho Orenburg. Ach ann am fìor eachdraidh, ann am mìos bidh blàr faisg air Tatishchevo, agus ann an sin a 'chùis air an arm tuathanaich. A bheir gu mòr thrèigsinn nan reubaltaich.
  Tha Oleg fhathast casruisgte agus goirid, a 'toirt seachad òrdughan agus a' toirt seachad comhairle. Tha a bhalach cha mhòr dubh bho tanachadh, ach fionn, a" gèilleadh dha fir fheusagach.
  Tha na reubaltaich mu thràth a" tòiseachadh a" losgadh. Bidh gunnaichean a' beucaich, tha tiodhlacan bàis air an spùtadh a-mach... Tha fìor sgrios a' dol.
  Tha Oleg a" giùlan fhiaclan agus a" beucaich:
  - Glòir d'ar dùthaich naomh ! Bidh ginealach de bhàird ann! Emelyan sgoinneil, a ghràidh - bidh na cleasan agad air an seinn!
  Agus dh'èirich neòil deatach suas. Is e fìor bhlàr a th" anns an aithris. An seo, gu dearbh, feumaidh tu a h-uile dad a nochdadh gu cinnteach. A bharrachd air an sin, fo shèist, gu dearbh, tha iad a 'feitheamh ri saoradh!
  Gu dearbh, bidh iad a" losgadh gu dìomhain gus buill-canain agus buckshot a shàbhaladh. Agus bidh iad a" cleachdadh fùdar-gunna nas miosa.
  Tha Emelyan Pugachev fhathast làidir gu leòr airson Orenburg a ghabhail - ach tha an daingneach làidir! Agus an seo feumaidh tu seòlta.
  Tha na gaisgich 's na Cossacks am bitheantas ullamh... Còrr is dà mhìle saighdeir coise agus marc-shluagh, agus còrr 's trì mìle 'nam prìosanaich. Gu leòr airson baile-mòr a ghabhail thairis gu h-obann.
  Choisich Oleg air thoiseach air na prìosanaich. Bho bhith a" ruith casruisgte airson ùine mhòr ann an sneachda a" Ghearrain, bha a chasan balach beagan caol. A bharrachd air an sin, tha e mar-thà eòlach air an teas. Ach tha e ceart gu leòr, cha reothadh corragan a" bhalaich neo-bhàsmhor.
  Agus thionndaidh e a-mach fìor mhath.
  Bidh Oleg a 'gàireachdainn, a' fàgail lorgan casruisgte air cùl geal. Tha e a" coimhead tarraingeach. Bha grunn bhalaich bho theaghlaichean tuathanaich cuideachd a' ruith casruisgte. Tha iad gu math cruaidh, ged a bhios iad mar as trice a 'cur orra brògan bast san t-sneachda.
  Mar sin tha an t-arm seo a" tighinn, às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air na Pugachevites, a dh"ionnsaigh Orenburg. Agus tha iad fiù 's a' crathadh a 'chaismeachd.
  Gu dearbh, tha am mealladh sìmplidh ach èifeachdach. Tha na geataichean air am fosgladh air am beulaibh, agus tha armada Pugachevites a 'dol a-steach do phrìomh bhaile na sgìre seo. A rèir choltais tha iad ro chinnteach nach eil an duine gòrach a" tuigsinn dad, agus chaidh a" chùis a dhèanamh air.
  A-nis tha na reubaltaich gu tur an sàs ann. Tha an comharra a 'leantainn, agus bidh iad a' ruith aig an luchd-dìon.
  Bidh Oleg a 'gearradh sìos dà oifigear aig an aon àm leis an t-saber aige. Agus tha am balach a" sgreuchail gu cruaidh:
  - Fàg mar sin e! Tha an rìgh dligheach leinn!
  Tha an luchd-dìon troimh-a-chèile. Cha mhòr nach eil na saighdearan a 'tairgse strì sam bith. Sa mhòr-chuid bidh oifigearan, mailisidh marsanta, agus Cossacks beairteach a" sabaid.
  Tha am blàr cruaidh, ach fòcas. Tha barrachd is barrachd rèisimeidean a" ruith a-steach don bhaile mhòr. Agus Cossacks, agus daoine le cuing, agus Tatars le Bashkirs. Tha am blàr cruaidh.
  Bidh Oleg Rybachenko cuideachd a 'sgoltadh agus ag èigheach:
  - Fàg mar sin e! Bidh tròcair, tòrr airgid agus saorsa dhuibh uile!
  Tha e follaiseach gu bheil neart an luchd-dìon a 'lùghdachadh gu luath, mar a tha miann a bhith a' sabaid. Bidh eadhon na h-oifigearan a 'toirt seachad. Chan eil na Cossacks eadhon ag iarraidh bàsachadh.
  Gu Matyusha Boron, gheàrr Oleg an amhach, a 'tilgeil a' bhiodag le òrdagan rùisgte.
  Bhàsaich am blàr cha mhòr sa bhad. Thuit na marsantan air an glùinean agus ghuidh iad air tròcair. Tharraing iad an dà chuid riaghladair na Gearmailt agus ceannard an daingnich. Dh'òrdaich Emelyan Pugachev an crochadh.
  Chaidh na saighdearan a chaidh an glacadh a mhionnachadh, agus chaidh roghainn a thabhann dha na h-oifigearan: an dàrna cuid seirbheis don Tsar Peadar an Treas no am peanas bàis. Air a roinn ann an leth timcheall air. Chaidh cuid a chur gu bàs. Mhionnaich cuid dìlseachd do Emelyan.
  Anns a 'bhaile fhèin, chaidh ionmhas beairteach a ghlacadh, agus mòran de rudan luachmhor, a bharrachd air faisg air ceithir fichead canain, agus stòran mòra de fhùdar-gunna, bomaichean, agus bàlaichean canain.
  Thuit an dùn mòr mu dheireadh an dèidh sèist fhada. Bha arm Pugachev gu mòr air ath-lìonadh. Agus a-nis bha e comasach a dhol gu Tatishchevo agus cath a thoirt do Golitsyn le feachdan adhartach.
  Agus chaidh Oleg fhèin gu Chika airson cuideachadh. Bu chòir dha Mikhelson a bhith air a slaodadh gu bàs gus casg a chuir air a" chùis a dhèanamh air na reubaltaich faisg air Ufa.
  Ruith am balach casruisgte ann an goirid san t-sneachda. Thàinig Margarita còmhla ris cuideachd. Cha robh air an nighean ach tunic, agus gu dearbh, cha robh brògan ann. Bòidheach, le falt dualach òir, ged a tha e dustach bho bhith ag obair anns na cuaraidhean.
  Tha Margarita brèagha, ach fhathast na leanabh.
  Dh'fhaighnich Oleg dhi:
  - Cha robh thu fhathast nad chailleach ... chan eil aithreachas ort a bhith nad nighean airson ùine mhòr!
  Fhreagair Margarita le gàire:
  - Agus cha robh thu sean, ach thàinig thu gu bhith na bhalach cha mhòr gu bràth! Feumaidh tu pàigheadh airson neo-bhàsmhorachd, agus chan eil am pàigheadh seo ro mhòr!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Tha tràilleachd sealach, ach tha beatha shìorraidh gu bràth! A bharrachd air an sin, tha sinn cho luath is nach eil feum againn air eich!
  Rinn Margarita gàire agus thuirt i:
  - Gu cinnteach! Bidh sinn a" ruith nas luaithe na na stàilichean as coileanta. Tha an corp neo-bhàsmhor sònraichte, agus tha e nas comhfhurtail anns na cuaraidhean, fo chuip an neach-stiùiridh, na ann am bodhaig àbhaisteach air leabaidh iteach!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh le sin! Mar sin bidh sinn beò gu bràth!
  Agus chaidh clann an Terminator suas. Oleg, gu dearbh, bha e glè thoilichte. 'S e leanabh math a th' ann.
  Ged a bha teagamhan uaireannan a 'dol a-steach do m' anam: a bheil e comasach oifigearan arm na Ruis a mharbhadh? Tha seo nas coltaiche ceàrr! Ach feumar obair na bana-bhuidseach a chrìochnachadh. Dh'atharraich i eachdraidh na Ruis, agus thug i corp maireannach, neo-bhàsmhor, eadhon ged a b 'e corp pàiste a bh' ann, ach air leth làidir agus luath. Agus airson seo bu chòir dhut pàigheadh agus seirbheis.
  Agus cò aig a tha fios, is dòcha ma bhuannaicheas Pugachev, nach fhaigh an Ruis ach buannachd?
  Bha fios aig a" bhalach agus an nighean mu dheidhinn far an robh na saighdearan rìoghail suidhichte, agus bha còir aig Mikhelson a ruighinn.
  Tha dusan mìle saighdear eagraichte aig Chika faisg air Ufa. Agus bha e dlùth air a' bhaile so a ghlacadh, ach dà uair bha beagan fortan agus smachd aige.
  Gu dearbh, tha grunn thursan nas lugha de neart aig Mikhelson, ach ann an eachdraidh fìor, choisinn e fhathast. Mar sin... Feumaidh an ceannard tàlantach seo a bhith air a ghlacadh no air a mharbhadh.
  Agus an uairsin chì sinn. Às aonais Mikhelson, is dòcha nach gluais na saighdearan gu Chika. Agus an sin, thàinig Oleg Rybachenko suas le plana. A 'chùis air Golitsyn agus a dhol gu Ufa. Gabh am baile-mòr seo, cuir daingneachadh gu na Urals agus Siberia, agus gluais thu fhèin gu Kazan. An uairsin bidh buannachd aig na reubaltaich.
  Agus thèid saighdearan na banrigh a bhualadh mean air mhean. A bharrachd air an sin, ann an tionndadh sam bith, tha leithid de bhuaidhean ann: mar as motha a bhuannaicheas, is ann as motha de luchd-taic, agus mar as laige an aghaidh an nàmhaid.
  Mar sin leis a h-uile ceum chan fhaigh an ar-a-mach ach nas làidire. Bha Oleg cinnteach mu dheidhinn seo.
  Agus tha Margarita, an nighean a bhios a" ruith nas luaithe na each-rèis, còmhla ris, agus còmhla gearraidh iad sìos an nàimhdean.
  Ghabh na gaisgich òga àite anns an fheusaig. Bha còir aig Mikhelson leis an neach-dìon aige an rèisimeid aige a ruighinn. An seo bha clann an Terminator mu thràth a 'feitheamh ris.
  Thug Oleg agus Margarita, a 'crathadh sabers, ionnsaigh air an neach-taice. Gheàrr iad sìos grunn Hussars sa bhad. Dh'fheuch an fheadhainn eile ri losgadh, ach cha do bhuail na peilearan a 'chlann neo-bhàsmhor. Agus leag iad sìos an naimhdean le feirg. Agus thilg Oleg Rybachenko eadhon diosgan biorach le òrdagan. Agus dh" fheuch Margarita seo le a casan rùisgte agus dh"obraich e.
  Mharbh am balach agus an nighean an nàmhaid gun tuilleadh dragh. Dh'fheuch Mikhelson ri leum air falbh, ach ghabh Oleg agus Margarita suas ris. leag iad Michelson sìos agus cheangail iad suas e.
  Chuir Oleg an leifteanant còirneal air a ghualainn agus thug e gu Chika e airson deuchainn.
  Sgap a" chlann neo-bhàsmhor agus mharbh iad leth-cheud husars, a" sealltainn gun d" fhuair iad comasan fìor fhionnar mar mhalairt air leanabachd shìorraidh.
  Oleg, a 'slaodadh Mikhelson air a ghualainn, thuirt e:
  - Ach, dè cho làidir 'sa tha mi air fàs!
  Thug Margarita fa-near:
  - Tha, tha seo a-rithist a" dearbhadh gun do rinn sinn an roghainn cheart! Agus is fhiach neo-bhàsmhorachd obrachadh a-mach!
  Dh" aontaich Oleg le seo:
  - Tha sabaid tòrr nas inntinniche na bhith a" cluich asail ann an cuaraidhean. Chan eil e doirbh sa bhodhaig seo, ach tha e dòrainneach!
  Dh"aontaich Margarita:
  - Marbhadh àbhaisteach!
  Ann an campa Chiki, cha do thog dithis chloinne casruisgte, no a rèir ìrean na h-ùine seo, nuair a bha daoine nas lugha beagan deugairean, mòran amharas. Ma tha thu casruisgte san t-sneachda, tha e a 'ciallachadh gu bheil thu bochd, agus air taobh an rìgh tuathanaich.
  Thug Chika duais do Mikhelson airson a 'phrìosain, a' toirt suim ìmpireil don chloinn - còig-deug rubles òir.
  Chaidh Mikhelson fhèin a thairgsinn: an dara cuid seirbheis don Tsar no bi air do chrochadh!
  B" fheàrr le Mikhelson an lùb. Ach mhol Oleg leigeil leis a" cheannard seo smaoineachadh. Às deidh na h-uile, bidh ùine aca an-còmhnaidh airson a chrochadh. Agus faodaidh Mikhelson a bhith gu math feumail.
  Dh'aontaich Chika:
  - Tha ùine a 'ruith a-mach!
  Mhol Oleg cuideachd:
  - Feumaidh sinn rèisimeid an Tsar a ghlacadh às aonais ceannard airson a-nis! Gus do dhìon fhèin.
  Dh'aontaich Chika:
  - Buail fhad "s a tha an iarann teth!
  Agus thug na reubaltaich ionnsaigh air na saighdearan rìoghail. Thug iad ionnsaigh air an oidhche, thug Oleg agus Margarita air falbh na saighdearan gu cùramach.
  Bha am blàr an ìre mhath goirid. Bha Oleg, a 'tilgeil diosg dachaigh bho speal briste, a' marbhadh an còirneal, a bha na cheannard, agus às aonais sin thuit misneachd. A bharrachd air an sin, bha cus reubaltaich ann, agus chuir seo cuideam air psyche nan saighdearan, agus mòran oifigearan.
  Agus cò aig tha fios, is dòcha gur e seo an fhìor Tsar Peadar an Treas. Agus tha dligheachd aige nas àirde na Catherine II.
  Chaidh a" mhòr-chuid den rèisimeid a ghlacadh. Chaidh gunnaichean agus raidhfilean a ghlacadh.
  Buaidh iomlan dha arm nach eil deiseil airson ionnsaigh a chuir air ais.
  Agus gu dearbh buaidh Chica.
  Ach gu nàdarra tha a 'chlann a' ruith air ais gu Pugachev. Bidh aige ri sabaid an aghaidh seachd mìle saighdear, a" gabhail a-steach dà mhìle marcaiche aig a" Phrionnsa Golitsyn. Tha Pugachev, gu dearbh, nas lìonmhoire, ach tha an arm aige motley. Tha mòran seann shaighdearan ann a tha neo-earbsach, le droch armachd agus luchd-tuath air an trèanadh, Tatars agus Bashkirs agus Kalmyks.
  Is e an cridhe as làidire na Yaik Cossacks. Ach chan e na Cossacks sin an fheadhainn as lìonmhoire. Tha cuideachd Iletsk Cossacks, agus Orenburg agus feadhainn eile.
  Tha iad mar-thà a 'ruith suas gu Daingneach Tatishchevo, far a bheil mòran arm an tuathanaich rìgh air cruinneachadh.
  Bidh Emelyan Pugachev fhèin a 'marcachd timcheall an àite air each geal. Tha Oleg Rybachenko a 'coimhead gu cùramach air an stiùiriche seo. Tha coltas riaghladair air Emelyan Pugachev. Tha e cha mhòr cuibheasach ann an àirde, ach air muin eich tha e a 'coimhead nas àirde air sgàth a chasan goirid agus guailnean farsaing. Gu corporra, tha an stiùiriche reubaltach làidir. Chitheadh tu mar a gheàrr e agus cumhachd a" bhuille sa bhlàr.
  San fharsaingeachd, tha e gu math freagarrach airson dreuchd ceann-cinnidh. Agus airson dreuchd an rìgh? Tha e comasach sin cuideachd.
  Tha arm Pugachev mòr. Ràinig e bho dhìon Iletsk, a bha fhathast na eucorach Khlopusha, a 'cruinneachadh còig ceud deug eile. A-nis tha còrr air fichead mìle neach-sabaid aig Emelyan. Tha e duilich dhaibh a bhith a 'freagairt eadhon ann an daingneach. Cunnt trì tursan barrachd shaighdearan na Golitsyn, agus barrachd a 'leantainn a' ruighinn.
  Agus tha a dhà uimhir de ghunnaichean aig Pugachev. Tha tòrr stòrasan ann de fhùdar-gunna agus bàlaichean canain.
  Faodaidh tu sabaid... Ach tha an t-arm motley. Tha daoine ann le sleaghan, agus Bashkirs, agus Tatars, agus Kalmyks, agus Kyrgyz agus Kazakhs. Agus cuideachd mòran seann shaighdearan bho dhiofar ghearastan nach eil gu tur earbsach. Tha luchd-obrach Ural agus raidhfil Siberia ann cuideachd. Is e Cossacks an cridhe as cudromaiche den arm.
  Arm mòr, ach ro mhòr. Chaidh cuid de shaighdearan agus oifigearan a ghlacadh ann an Orenburg o chionn ghoirid.
  Tha cuid de phàirtean bho uidheamachd fir, nach gabh a chleachdadh ach ann an sabaid làmh ri làimh. Agus horde de Asianaich, nach eil gu math smachdail, agus gu tric gun eòlas air cànan na Ruis.
  Mar sin, gu foirmeil le tòrr a bharrachd shaighdearan agus eadhon gunnaichean, tha Emelyan Pugachev nas ìsle na an nàmhaid ann an càileachd feachd sabaid. Mar sin chan eil toradh a" bhlàir idir cho soilleir "s a tha e coltach, stèidhichte air cothromachadh dìreach foirmeil de fheachdan.
  Oleg Rybachenko a ' tuigsinn seo. Is dòcha, tha seo cuideachd soilleir do Pugachev. Bhuannaich Chika oir thug e iongnadh air an nàmhaid. Agus anns an fhìor sgeulachd, b 'e Mikhelson a bhuannaich, a bha comasach air ionnsaigh a thoirt air an arm as motha aig Chika air thoiseach air an lùb.
  Dè bu chòir dhomh a dhèanamh a-nis? Bha an daingneach air a neartachadh gu math agus air a dhòrtadh le uisge, a 'dèanamh na slèibhtean reòthte agus sleamhainn. Ach chan urrainn dhut fuireach air an dìon airson ùine mhòr.
  Mhol Oleg dha Emelyan:
  - Thugamaid ionnsaigh air na nàimhdean sinn fhìn, Tsar-Athair!
  Thug Emelyan fa-near gu loidsigeach:
  - Nach còmhdaich iad sinn le gunnaichean?
  Mhol Oleg:
  - Bidh mi ag aithris an nàmhaid le Margarita, agus buailidh sinn dìreach far a bheil dùil aige ris!
  Dh"aontaich an rìgh tuathanaich:
  - Is e deagh bheachd a tha sin!
  Agus rug Oleg, còmhla ri Margarita, baga-droma le grenades, agus chaidh paidhir de shabair biorach gach fear a dh "ionnsaigh an nàmhaid.
  Ruith a" chlann cha mhòr rùisgte, am balach ann an shorts agus an nighean ann an tunic. Chuimhnich Oleg air "Spartak" Iain. Bha am balach Gita ann cuideachd. Agus boireannach ann an tunic reubte, dannsair, losgadh grèine. Bha am balach gu math borb. Is dòcha nach e tràill oighreachail a th" ann. Is dòcha gun deach a ghlacadh. An uairsin thug iad dhan Eadailt e, chuir iad air falbh e agus chuir iad suas e airson rop. Ged a tha Gita ceàrr, leis gu robh e umha bhon tan, is coltaiche gun do chuir iad air adhart e chun an rop gun aodach. Agus choisich e cho lomnochd, a" coiseachd casruisgte air rathaidean creagach na h-Eadailt. Bha a buinn rùisgte a" lasadh, bha a laoigh air an goirteachadh. Ach cha do lughdaich am balach a cheann.
  Agus thòisich an ceannaiche a 'faireachdainn a' bhalaich, na fèithean aige a bha air an leasachadh gu nàdarra, a rèir coltais craicte mu dheidhinn a chraiceann rèidh. Agus an uairsin chuir e a chorragan salach na bheul. Agus cha b" urrainn Gita a sheasamh agus a bhìdeadh.
  An uairsin thòisich sabaid. Seadh, Gita, b 'e balach a bh' ann a bha Oleg fhèin a 'magadh air Spartak na òige. Ach chan e, fhathast caractar beag.
  Saoil, dè nam biodh na Ròmanaich air co-dhùnadh Gita a chràdh? Às deidh na h-uile, thathas a" ceasnachadh tràillean a chaidh an glacadh fo chràdh?
  Agus bheanadh an t-iarann dearg ri sàil rùisgte a" bhalaich. Rinn Gita gàire agus rinn e an aon rud a-rithist:
  - Bidh na tràillean a" ruith air falbh agus chan eil iad airson sabaid!
  Loisg iad an dàrna sàil aige airson co-chothromachd agus leig iad ma sgaoil e. B" fheudar dhan ghille a dhol air òrdagan, agus tha sin ga ghortachadh gu mòr. Ach fhuair Gita air teicheadh bhon chaos.
  Is dòcha gu robh am balach air a bhith ag obair anns na cuaraidhean roimhe seo. Bha e a" giùlan chlachan troma, a" fallas gu trom, a" tarraing anail gu trom. Chuir cuip an neach-stiùiridh stad air. Tha e gu math duilich anns na ciad làithean obrach, nuair nach toil leat an solas. Agus an uairsin fàsaidh tu cleachdte ris. Bidh an duilich a 'fàs eòlach, agus bidh an neach eòlach furasta. Ach tha mòran thràillean fhathast a" bàsachadh. Agus thionndaidh Gita gu bhith na chub beag madadh-allaidh.
  Bha Oleg den bheachd gur dòcha gun deach am balach anns an leabhar "Spartacus" a ghlacadh an dèidh call nan reubaltaich. Agus bhon a bha e fhathast na leanabh, chaidh a chur gu slabhraidhean mèinnean. Gus am bàsaich e an sin gu mall. No chaidh an cràdh, a" losgadh corp fèitheach a" bhalaich le slat dearg-theth. An uairsin dhòirt iad salann air na h-uillt agus bhris iad òrdagan air casan rùisgte an tràill òg. Thionndaidh iad an joints. Bha a h-uile duine a" faighneachd càite an robh Spartak a" falach an òir. Tha Gita sàmhach, a" bleith a fiaclan. Tha e air a thogail suas agus air ìsleachadh le bhith a 'tarraing an ròpa gu sgiobalta.
  Agus bidh na veins a" sgàineadh le pian fiadhaich. Agus tha am balach a 'call mothachadh. Bidh iad a 'dòrtadh uisge deigh thairis air agus ga ath-bheothachadh. Agus tha an dotair a 'faireachdainn a' chuisle gus faighinn a-mach a bheil e comasach leantainn air adhart leis a 'chràdh, no a bheil e riatanach fois a thoirt don neach a tha air a chràdh, gus an corp òg a chràdh a-rithist.
  Tha Gita air a chràdh gu cruaidh agus airson ùine mhòr. Bidh iad a 'dòrtadh piobar air na lotan, gam bualadh le uèir theth, a' briseadh nan crìochan neònach le snàthadan, agus tha teine a 'losgadh fo chasan lom a' bhalaich. Agus bidh an neach-cùraim a 'tarraing teas fon raca. Agus fàile làidir loisgte, agus bheir iad a-mach gach vein.
  Agus an uairsin bidh an t-iarann teth dearg a" suathadh ri broilleach lom a" bhalaich, agus bidh e a" call mothachadh bho phian fiadhaich. Tha e air a dhòrtadh le uisge a-rithist agus air a thoirt a-staigh. Bidh an neach-cuiridh a" brùthadh na testicles le geasan, tha am balach air atharrachadh bho fhulangas fiadhaich, agus a" bàsachadh a-rithist.
  Gita fo chràdh... Dh'aithris cuideigin gur e seo am fear a b' fheàrr le Spartak, agus bha fios aige càit an do thiodhlaic e an ulaidh. Agus cràdh nan Ròmanaich... Cha robh aon raon iomlan de chraiceann aig a' bhalach nach deach a losgadh no a stialladh. Ach tha e sàmhach. Agus tha iongantas air na Ròmanaich air a sheasmhachd.
  Tha bean Crassus an làthair aig a 'chràdh. Tha i gu dùrachdach a' coimhead mar a tha am balach bòidheach bàn air a chràdh. Tha e brosnachail. Agus mar sin dh"òrdaich i, às deidh cràdh eile, Gita a thoirt thuice agus a cur air an leabaidh. Tha i dha-rìribh ag iarraidh a dhèanamh i fhèin.
  Fhathast gu math òg agus làidir, mharcaich am boireannach air foirfeachd fireann an tràill òg. Thàinig Gita gu bhith na dhuine airson a" chiad uair. An uair sin bha aige ri lick her pussy le a theanga. A tha beagan tàmailteach, ach cuideachd neo-àbhaisteach.
  Agus mar sin dh'iarr bean Crassus stad air a 'chràdh, agus thòisich am balach, a bha mar-thà air fàs beagan rè an ar-a-mach, air a bhiadhadh nas fheàrr. Agus thug i gaol dha.
  Shlànaich na lotan agus na h-uillt air Gita mar air cù. Agus air fàs nas treasa, phòs am balach bean ana-miannach Crassus agus theich e o a h‑oighreachd. Às deidh sin chaidh e am falach anns na beanntan agus chruthaich e a bhuidheann fhèin de thràillean a bha air teicheadh an sin. Aig a 'cheann thall, chrìochnaich a h-uile dad gu math. Chaochail Crassus aig àm a' chogaidh. Agus cheangail Gita e fhèin ri Iulius Caesar, agus rinn e dreuchd mhath, phòs e, agus bha grunn chloinne aige. Agus chan eil fios dè a thachair dha Spartak. Cha deach an corp a lorg. Agus co dhiubh a fhuair e bàs no an deach a shàbhaladh, cha robh fios aig na tràillean.
  Ach bha iad a" creidsinn, gun teagamh, gu robh am fear-saoraidh aca beò.
  Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova: a bha uair nan inbhich, agus a-nis nan clann sìorraidh, neo-bhàsmhor, a 'tighinn gu campa Golitsyn. Tha trì seanalairean an seo. Agus chaidh na saighdearan a thoirt a-mach à crìoch na Ruis agus na Suaine.
  Fhad "s a tha an Ruis Tsarist a" cogadh ris an Tuirc, tha na reubaltaich nas socraiche. Ma thèid a 'chùis a dhèanamh air Golitsyn, bidh e comasach dha na Pugachevites an iomairt a ghlacadh mu dheireadh. Agus fiù 's a' fuireach ann an Samara.
  Choisich Oleg agus Margarita timcheall nan luchd-seallaidh... Tha an t-sneachda ann, agus chan fhaic thu ro mhath.
  Bha am balach a 'smaoineachadh gur dòcha gum b' urrainn dhaibh crìoch a chur air triùir sheanalairean agus an Còirneal Bibikov, a 'toirt ceann air arm an tsarist. Ach tha seo duilich a dhèanamh.
  Bidh balach is nighean a" ceumadh gu faiceallach san t-sneachda. Bidh iad a" feuchainn gun a bhith a" fàgail lorgan. Tha iad fhathast nan clann. Thig gu faiceallach ris na convoys. Bha an gunna suidhichte air leth an àiteigin. Tha an t-arm air a' chaismeachd. Chan eil reothadh làidir ann tuilleadh - is e Màrt a th" ann. Ach tha sneachda fhathast na laighe mun cuairt. Cha mhòr gu bheil casan rùisgte ghaisgich òga a" faireachdainn an fhuachd, gu sònraichte nuair a bhios iad a" gluasad. Bidh iad gu luath a" fàs cleachdte ris an fhuachd.
  Ach, bidh mòran chloinne, eadhon às aonais mòr-chumhachdan, a 'ruith casruisgte san t-sneachda, gu h-àraidh anns na h-amannan cruaidh seo.
  Bha Oleg den bheachd nach robh e air a bhith a 'coimhead Tbh no a' cluich air a 'choimpiutair airson ùine mhòr. Agus sin às aonais gheamannan tha e dòigh air choireigin balbh.
  Thàinig na balaich chun chonvoy, agus mhol Margarita:
  - Dè ma chuireas sinn taighean-bathair fùdar-gunna na theine?
  Rinn Oleg gàire agus dh'fhaighnich e:
  - An e deagh bheachd a tha seo?
  Thuirt an nighean gu loidsigeach:
  - Às aonais fùdar-gunna, chan e arm a th" ann an arm!
  Chrath Oleg aonta:
  - Feuch sinn!
  Agus ruith am balach ann an goirid a dh"ionnsaigh nan cairtean. Mharbh iad, còmhla ris an nighinn, triùir luchd-faire le buillean fiosrach agus, a' cleachdadh ailbhinn agus a' cur feur ris, chuir iad an convoy na theine le fùdar-gunna.
  Thòisich e a" deàrrsadh agus thòisich sgòth dubh air èirigh dhan iarmailt. Thòisich am fùdar-gunna air spreadhadh...
  Chaidh balach agus nighean am falach anns a" champ. Panic air a chuir a-steach. Leum Golitsyn a-mach cuideachd le dà sheanalair. Rinn am prionnsa seo sgreuchail le cridhe agus chomharraich e a chorragan.
  Thilg Oleg an diosc le òrdagan rùisgte, agus bha e a" feadaireachd agus a" tolladh dìreach a-steach do amhach Golitsyn. Thuit am prionnsa, a 'sgaoileadh a ghàirdeanan. Ruith an Seanalair Mansurov thuige. Ach a" cleachdadh a òrdagan lom, chleachd Margarita an armachd. Agus thuit an dara ceannard.
  B 'e an treas fear Fairman, a bha a' sabaid leis na reubaltaich còmhla ris an t-Seanalair Kar. Còmhla riutha tha Còirneal Bibikov, a tha càirdeach don Cheann-Seanalair Bibikov. Chithear iad leis na criosan gualainn aca le sealladh geur clann neo-bhàsmhor, a dh'aindeoin an t-sneachda.
  Thilg Oleg agus Margarita a-rithist diosgan le òrdagan lom - bha an leithid de chomas aig na cuirp neo-bhàsmhor aca, mar ghaisgich leabhraichean comaig.
  Agus chaidh an dà cheannard a mharbhadh, chaidh an cinn a shèideadh dheth.
  Às deidh sin thòisich am balach crìochnachaidh agus an nighean maoir a "tilgeil diosgan air na h-oifigearan. Gu fortanach, às deidh bàs nan ceannardan, thòisich clisgeadh; bha e coltach ris a h-uile duine gun tug na Pugachevites ionnsaigh air a" champa.
  Ach, tha dithis chloinne cuideachd nan neart mòr. Agus bidh iad a 'marbhadh oifigearan le bhith a' tilgeil diosgan biorach. Agus bidh iad a 'briseadh an sgòrnan, bidh na h-artaigilean agus na veins aca a' briseadh.
  Tha e duilich clann aithneachadh ann an tuiteam sneachda, agus tha iad air am mealladh gu foirfe ann an sneachda.
  Ach tha ùine chruaidh aig na saighdearan tsarist. Oleg Rybachenko, a 'tilgeil diosgan, ag ràdh:
  - Glòir don Ruis mhòr!
  Agus a-rithist tha an diosc air a thilgeil le òrdagan lom a" bhalaich ag itealaich.
  Bidh Margarit a" dèanamh an aon rud, a" tilgeil inneal biorach le a corragan rùisgte agus a" glaodhaich gu làidir:
  - Airson Emelyan Pugachev!
  Agus tha a" chlann seo ag obair gu fìor ghnìomhach agus èifeachdach. Bidh iad cuideachd a 'gearradh le sabers. Agus tha oifigearan air an taghadh.
  Oleg Rybachenko a ' seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing !
  Tha Margarita, a" tilgeil chlàran air an luchd-dùbhlain aice le òrdagan rùisgte, a" seinn:
  - Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis!
  Bidh am balach, a 'leantainn air adhart a' tighinn gu crìch, a 'gearradh sìos an nàmhaid:
  - Am bàs lag, tha iad air am marbhadh !
  Tha an nighean, a 'tilgeil chlàran agus a' marbhadh oifigearan, a 'seinn:
  - A 'glanadh na fala naomh!
  Bidh gaisgich òga ag obair ann an dòigh gu math eadar-dhealaichte, a" tilgeil grenades air nàimhdean.
  Aig an àm seo, bidh eachraidh reubaltaich a" creachadh a" champa. Tha e a 'tionndadh a-mach Emelian Pugachev co-dhùnadh ionnsaigh a thoirt air an toiseach agus ghluais e grunn eachraidh às dèidh na cloinne.
  Agus thionndaidh am buille gu h-obann agus aig an àm cheart. Thug luchd-àiteachaidh na steppe saighdean do na saighdearan, gheàrr na Cossacks sìos iad le sabers, agus chuir na fir air an cur air sleaghan iad.
  Chaidh toil arm an tsarist a lagachadh, agus chaidh na ceannardan a mharbhadh. An seo tha Emelyan Pugachev gu pearsanta a" gearradh a" chòirneal mu dheireadh le sabre agus ag èigheach:
  - A chlann, an aithnich sibh an uachdaran dligheach ?
  Bidh na ceudan de shaighdearan agus eadhon mòran oifigearan a" tuiteam gu an glùinean agus a" sgreuchail:
  - Aidichidh sinn e ! Aidichidh sinn e!
  Tha an aghaidh a" dol sìos. Bidh na saighdearan-coise a" gèilleadh cha mhòr gu tur, ach a-mhàin cuid de dh" oifigearan. Bidh an eachraidh a 'seasamh beagan nas fhaide. Tha mòran uaislean ann. Ach bidh marcaichean bho dhaoine àbhaisteach cuideachd a 'tilgeil sìos an cuid armachd.
  Gheàrr Oleg agus Margarita na marcaichean le sabers, agus thilg iad diosgan biorach le òrdagan rùisgte, agus squeak:
  - Daoine mora gach am,
  Daoine mòra - ann an glòir Pheadair!
  Tha an gille agus an nighean nas gnìomhaiche ann a bhith a 'gearradh agus a' tilgeil. Tha an làmhachas air a ghlacadh mar-thà. Agus bhuail iad na marcaichean le buckshot. Tha dusanan dhiubh nan laighe mun cuairt. Tha buille iomlan a" dol.
  Sheinn Oleg le gàire:
  - An Tsar Mòr Peadar a" Chiad, bi an-còmhnaidh na eisimpleir dhuinn!
  Agus gabhaidh e mar an ceudna e, agus gearraidh e le dà shabair e, air ball gearraidh e dheth cinn nan còig.
  Margarit, a 'gearradh dheth an luchd-dùbhlain aice, chirped:
  - Mo ghuthan, 's mi tha bòidheach!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e agus gearraidh e e.
  Tha am balach agus an nighean dìreach mar sgeadachadh de sgrios. Agus bidh iad ag obair mar speal dealain.
  Tha oifigear eile a' tuiteam... Tha guth àrd Emelian Pugachev ag ràdh:
  " Ge b'e neach a ni seirbhis dhomhsa, gheibh e duais, agus sgriosar an còrr."
  Tha na fir le braids air ruighinn mu thràth. Agus tha iad a 'sabaid gu math an aghaidh eachraidh. Agus tha sruthan nan each caol a-mach ...
  Bidh na marcaichean a tha air fhàgail cuideachd a 'gèilleadh. Tha am blàr air a bhuannachadh a-rithist... Pugachev a' buannachadh!
  Tha na prìosanaich mu thràth air an stiùireadh agus air am mionnachadh a-steach. Bidh saighdearan, mar riaghailt, a 'bogadh chun an impostor. Tha oifigearan eadar-dhealaichte. Cò a roghnaicheas an sròn agus a mhionnaicheas dìlseachd don rìgh ùr. A bharrachd air an sin, cò aig a tha fios, is dòcha gur e fìor mhonarc a th" ann.
  Tha Emelyan Pugachev a 'coimhead gu math cumhachdach. Tha e soilleir gur e seo fear a tha cleachdte ri àithne. Agus gu litireil bidh a h-uile duine a 'bogadh air thoiseach air.
  Às deidh dha toileachas a thoirt don fheadhainn a dhiùlt am bòid a ghabhail, rinn Emelyan sgrùdadh.
  Chaidh seachdad 's còig gunnaichean a ghlacadh, rud a bha mòran aig an àm sin. Agus chruinnich saighdearan Golitsyn na h-uimhir anns na daingnich. Tha na bàlaichean canain agus na buckshot nan àite cuideachd, ach chaidh a" mhòr-chuid den fhùdar a losgadh. Ach chan eil e gu diofar.
  Tha còrr is còig mìle gu leth prìosanach ann. Tha an t-arm air fàs.
  Thug rìgh an luchd-tuatha inbhe còirneal do Oleg airson na rinn e, agus inbhe còirneal gu Margarita.
  Agus thug e cuideachd trì cheud rubles.
  Seadh, lean am balach air a dheagh chùrsa-beatha. Faodaidh tu fhathast èirigh gu inbhe marasgal achaidh.
  Agus thug Emelyan seachad cuirm an toiseach ...
  Agus aig an fhèill bheachdaich iad air a" cheist dè an ath rud a bu chòir a dhèanamh. San fharsaingeachd, bha e riatanach ar cùl a neartachadh. Dèan cinnteach gun toir thu Ufa, agus roimhe sin an daingneach Verkhoyaitskaya a bha fhathast a 'cumail a-mach. Cuideachd cuir daingneachadh gu Kungur agus Beloborodova. Agus gabh thairis a h-uile factaraidh Ural. An dèidh làmhachas agus stuthan fhaighinn, a bharrachd air gunnaichean.
  San fharsaingeachd, dh'aontaich na h-atamans le seo. Agus às deidh dhut Ufa a ghabhail, rachaibh gu Kazan.
  Is e ceist eile dè a nì thu le baile-mòr Yaik? Gabh e le stoirm, no fàg e fo bhacadh airson a-nis?
  Bha Emelyan Pugachev airson beagan ùine a chuir seachad còmhla ri a bhean òg Ustinya, agus a 'gabhail pàirt den eachraidh a dh' fhalbh iad dhan bhaile. Agus dh'fhuirich Ataman Ovchinnikov ann an òrdugh airson ùine. B 'fheudar dha a dhol gu daingneach Vernekhneyaitsky, aig an aon àm a' cruinneachadh feachdan luchd-còmhnaidh steppe. Chaidh daingneachadh a chuir gu na Urals. Bha eadhon an dùil Tobolsk a ghabhail. Bha feachdan mòra a" cruinneachadh.
  Chaidh an rìgh Cossack agus a mharc-shluagh gu ruige Yaitsk. Ge bith dè a chanas duine, tha am baile-mòr seo samhlachail. Ach a 'mhòr-chuid de na h-uile, bha Emelian airson a dhèanamh na oighre air a' chathair rìoghail. Às deidh na h-uile, is e cogadh a th 'ann an cogadh. Agus ma mharbhas iad, co-dhiù bidh cuideigin ann airson leantainn air adhart leis an teaghlach.
  Oleg agus Margarita còmhla ris a 'phrìomh arm, a tha a' gluasad a dh'ionnsaigh an daingneach Verkhneyaitsk.
  Tha balach is nighean a" ruith agus tha iad gu math sunndach...
  Bidh iad eadhon a" dèanamh sgàinidhean glic air an t-slighe.
  Bidh iad ag iomlaid aphorisms;
  Tha Oleg ag ràdh, a 'leum suas, agus Margarita mar fhreagairt:
  Tha an rìgh làidir chan ann le a chrùn, ach le crùn an t-soirbheachais!
  Chan e madadh-allaidh a th" ann an duine, ach feumaidh e pasgan eadhon nas motha!
  Deoch, ach na bi leis an deoch, agus ma gheibh thu deoch, na gabh grèim!
  Tha cainnt an tyrant air a mhilachadh, mar Velcro airson cuileagan!
  Tha esan a thuiteas air son briathran milis, cho seòlta ri cuileag!
  Tha an t-uachdaran searbh an gniomharan, ach milis an cainnt !
  Am fear nach iarr sìth, chan fhaic e an fhèill!
  Chan eil duine math ach mura dèan e iomlaid air fhèin!
  Bi foighidneach, ach na bi mì-fhoighidneach!
  Ma tha thu airson trumps fhaighinn, na bi nad jack!
  Is fheàrr aon bhuille na mìle mallachd, agus aon bhuille na ceud buille!
  Tha an rìgh a dh" fhuasglas a chuspairean an-còmhnaidh rùisgte!
  Mar as trice bidh iad a" cur orra bhrògan airson an èideadh!
  Le bhith a" goid, lìonaidh tu do phòcaidean, ach falmhaichidh tu d" anam!
  Tha gaol aig tyrant air cumhachd, ach tha gràin aige air an fhear a tha e a" riaghladh!
  Is e dreuchd riatanach a th 'ann an neach-cuiridh uaireannan, ach chan eil gràdh aig duine le ceann!
  Faodar tyrant a mharbhadh, ach chan urrainn dha a bhith air a ghealadh!
  Tha gaol aig duine air an fhacal dearg, ach uaireannan bidh e ag ath-nuadhachadh fuil!
  Tha esan a sheallas dhan àm a dh'fhalbh an-còmhnaidh fadalach!
  Tha an àm ri teachd anns a 'cheò, ach chan eil fada air falbh!
  Na bi a" spadadh san àm a dh" fhalbh, bidh iad a" spùtadh san àm ri teachd!
  Tha an tyrant, gu dearbh, na vampire, agus tha an òraid aige fileanta!
  Ma nì thu mì-ghnàthachadh air aislingean milis, cha bhith beatha mar mhil!
  Bidh aislingean milis a" leantainn gu dùsgadh searbh!
  Le bhith a" dòrtadh mil a-mach às do bheul ro thric, bidh thu a" tàladh mathain!
  Tha an tyrant dèidheil air fuil agus òraidean dearga, ach bidh e an-còmhnaidh a" strì airson gealachadh!
  Tha eagal air daoine mu atharrachadh, ach chan eil iad a-riamh toilichte leis an status quo!
  Ma tha thu airson a bhith nad Dhia, na tagh prìomhaiche mar do thaic-iùlaiche!
  Feumaidh caoraich cìobair glic, chan e reithe gòrach!
  Cha bhi ionad naomh a chaoidh falamh, ach faodaidh naomhachd a bhi falamh !
  Tha an duine, mar Dhia, na chruthaiche, agus mar an diabhal, tha e a 'cruthachadh dhuilgheadasan dha fhèin!
  Tha gath aig an tyrant, mar speach, ach chan urrainn dha eadhon sgiathan a thoirt dha fhèin!
  Is e madadh-ruadh a th" ann an neach-poilitigs, na bi mar luchd-bhòtaidh mar feannagan a" call an arain làitheil!
  Eadhon ged a tha duine de sheachd rèisean air a mhullach, tionndaidhidh cruas na mhuncaidh e!
  Tha a h-uile dad aig Dia, chan eil mothachadh aig duine air tomhas!
  Tha e furasta ùrnaigh, duilich a bhith ag iarraidh!
  Tha mac-meanmna math - tha e dona a bhith nad bhruadar!
  Le cumhachd Dhè, na gluais gu rùintean prìomhaire!
  Bidh am muncaidh ag atharrais, bidh an duine gu cruthachail a" gabhail ris!
  Chan ann mu bheanntan àrda a tha an t-àm ri teachd, ach mu dheidhinn rudan mòra!
  Tha òige sa chridhe bith-bhuan, ach tha sean aois goirt !
  Na toinneamh d" earball mar shionnach, tha e nas fheàrr do bhroilleach a chumail mar chuibhle!
  Bidh fir a" fàs nas fheàrr sa chogadh, ach chan urrainn dhut marbhadh gun adhbhar!
  Lùghdaichidh cogadh slàinte, ach àrdaichidh e fiosrachadh!
  Tha buidheachas brathaidh aig buinn òir!
  Tha cridhe mar an ceudna aig a' fhear a chuir gu bàs, ach le cruas geur geur-thuagh !
  Dèan sabaid, na bàsaich, faodaidh tu feitheamh ceud bliadhna!
  Tha Dia anns a h-uile cridhe, ach chan ann anns gach ceann!
  Bidh rùintean mòra a 'lùghdachadh toileachas!
  Tha neart builgean aig an neach a tha ag iarraidh cus!
  Tha ìmpireachd coltach ri taigh; feumaidh togail gaol agus àireamhachadh, air neo bidh am mullach a" bleith!
  Chan eil rudan math gu leòr a-riamh, ach chan fhiach e cus ithe fhathast!
  Tha e prothaideach a bhith beairteach, chan eil e ach mì-thlachdmhor nuair a bhios a h-uile duine gad bleoghan!
  Ma tha thu airson a bhith làidir, na lagaich d" inntinn!
  Bidh na fèithean a 'fàs nas làidire bho bhith a' crìonadh, agus bidh an uidheam biùrocratach a 'fàs nas èifeachdaiche!
  Is toil le luchd-poilitigs a bhith ag obair le an teangan, gu sònraichte aig a" bhòrd!
  Chan eil breugaire ann nas motha na neach-poilitigs a tha gu cinnteach cinnteach mu a chòir fhèin!
  Chruthaich Dia boireannach airson fear, ach chuir Satan màthair-chèile ris!
  Bu chòir am mèirleach a bhith sa phrìosan, ach gheibh am mèirleach as motha an rìgh-chathair!
  Cò a ghoid sgillinn na eucorach, a ghoid billean, ionmhasair mòr!
  Le anam goirt chan urrainn dhut an t-acras a bhiadhadh le aran ùr!
  Mar as motha a ghoideas tu, is ann as lugha a bhios am peanas, ach chan ann san ath shaoghal!
  Chan eil a bhith ga leigeil air falbh leis fhèin a" ciallachadh a chumail ann an grèim!
  Faodaidh am banca taic a thoirt, ach tha e coltach ri sròn duine crochte!
  Tha an fheadhainn aig nach eil taic air am putadh an aghaidh a" bhalla!
  Is e cruinneas modhalachd rìghrean, ach tha fealla-dhà rìoghail gu sònraichte ceart!
  Is e fealla-dhà a th" ann an neach-poilitigs gu tric, ach is ann ainneamh a dh" innseas an fhìrinn!
  Is toil leis an fheadan an fhìrinn a ghearradh, ach gu tric tha cunnart ann gun tèid a shàthadh gu bàs!
  Tha gràin aig duine sam bith a tha dèidheil air vodca air an slàinte agus an slàinte!
  Tha bhodca soilleir, ach bidh e a" ceò na h-eanchainn agad!
  Tha 'n cuan air mhisg 'na gluinean, ach tha e fein daonnan air a ghluinean !
  Tagh gu sòlaimte, gun a bhith air an deoch bho fhìon milis bho bhilean luchd-poilitigs!
  Nuair a bhòtas tu airson buannaiche ann an taghadh, bidh thu an-còmhnaidh diombach; nuair a bhòtas tu airson an neach a chailleas, bidh thu an-còmhnaidh air do shàrachadh!
  Ge bith cò nach tèid a thaghadh bidh an-còmhnaidh mearachd agus briseadh-dùil aige!
  Tha bhòtadh airson an aon neach-poilitigs coltach ri fìdhlear a" strì ri aon sreang!
  Feumaidh an luchd-poilitigs air an rìgh-chathair atharrachadh, chan eil e na fhìrinn gu bheil am biadh ùr nas fheàrr, ach co-dhiù tha e ùr!
  Bhòt airson an òigridh, bidh thu fhèin nas òige, mura h-eil thu nad bhodhaig, an uairsin ann an dòigh ùr!
  Ge bith cò a bhios na shuidhe air an rìgh-chathair airson ùine fhada bidh e na hemorrhoid dha na cuspairean aige!
  Ge bith dè cho mòr "s a tha bayonets biorach, bidh an tyrant a" riaghladh suidhe orra as fhaide!
  Cha chuir fear-fuadain glic a nàimhdean am prìosan nas motha na bheir e amadan dha charaidean!
  Esan a chuireas fàilte air an tyrant, bidh e a 'caismeachd gu bràth!
  Tha deamocrasaidh math dha daoine glic, cuibheasach dha daoine gòrach, ach tha tyranny math airson an neach-brathaidh a-mhàin!
  Rinn a" chlann beagan aphorisms. An uairsin thug buidheann bheag de hussars ionnsaigh. Chaidh cuid a ghearradh suas agus an uairsin a ghlacadh.
  Verkhneyaitskaya daingnich. Dùin glè chumhachdach agus, a dh'aindeoin a bhith air a chuairteachadh le reubaltaich, cha deach a ghlacadh a-riamh.
  Bidh a 'chlann a' ruith suas rithe, a 'dèanamh suas beagan aphorisms eile air an t-slighe.
  Tha tyrant an-còmhnaidh lag ann an àithne: tha gaol aig a" mhadadh-allaidh air caoraich agus bidh e air chrith ro leòmhainn!
  Tha sagart na laighe airson na fìrinn, fear-poileataigs airson prothaid, agus fear air mhisg airson glainne!
  Chan eil fortan an-còmhnaidh a" tighinn tro cheartas agus dìcheall, ach bidh e an-còmhnaidh a" falbh air sgàth dearmad agus leisg!
  Is maith neart ailbhean a bhi aige, is miosa a sgioblachadh, ni's miosa a tha a ghliocas, agus is ro-olc a reamhrachd !
  Tha a h-uile dad anns an t-saoghal càirdeach, ach a-mhàin gur e an duine sin boglach an t-saoghail!
  Cha bu chòir am miann airson cumhachd Dhè a choileanadh a bhith air a chur còmhla ri moraltachd gorilla!
  Bidh luchd-saidheans a 'leasachadh adhartas, ach a' brosnachadh leisg!
  Ma tha thu airson a bhith fallain, ruith, mura h-eil thu airson a bhith air do ghoirteachadh, ruith air falbh!
  Tha neart duine na inntinn, ach tha a laigse na theangaidh!
  Tha neach-poilitigs coltach ri meas, mar as soilleire a tha e, is ann as puinnseanta a tha e!
  Tha neach-poilitigs coltach ri boa constrictor, dìreach bidh e a" fosgladh a bheul agus a "slugadh mòran nas trice!
  Tha tòrr seòlta aig an tyrant, ach glè bheag de mhisneachd!
  Ma tha thu airson a bhith nas àirde na Dia, tuitidh tu nas ìsle na booger!
  Chan eil duine sìorraidh, eadhon na diathan beò dìreach fhad "s a tha daonnachd ann!
  Tha luchd-poilitigs airson a bhith a" riaghladh gu bràth, ach chan eil iad airson fàileadh eadhon mionaid no dhà!
  Na cuir earbsa ann an luchd-poilitigs, agus thoir sùil air neart an dorais!
  Ach, chan e òr a th" anns a h-uile dad a tha glitters, ach faodar a h-uile dad a tha glitters a phasgadh ann an sruth òir nad phòcaid!
  Agus chan eil ach aon ghaisgeach air an raon nuair a tha tòrr misneachd aige!
  Bidh foighidinn an fheadhainn as fheàrr a" cur stad air toileachas feirg neo-chùramach an nàmhaid!
  Faodaidh tu a h-uile càil nad bheatha a sgrios, chan urrainn dhut a bhith beò mar stòl mial-mhàgach!
  Is e seòltachd màthair na buaidh, ma bheir i leis cuideachd an duine-uasal aig àm sona!
  Is òigh shiorruidh an cogadh - cha'n urrainn i cum gun fhuil !
  Cogadh ri greim sanntach na strìopaich - cha toir buaidh gu bràth!
  Tha a h-uile duine coltach ri gràinne gainmhich san fhàsach, ach eu-coltach ris an fhàsach as motha aig a bheil oirean, chan eil crìochan aig a" ghràin seo de ghainmhich air fèin-leasachadh!
  Nuair a bhios na diathan a 'gàireachdainn, bidh mortals a' caoineadh, nuair a dh'fhàsas gàire nan diathan a 'dèanamh tàirneanach, tha deireadh nan daoine lag trom!
  Tha an teicneòlas as adhartaiche gun chumhachd le a chleachdadh prìomhadail agus dìth gnìomh sòlaimte!
  Dè as urrainn am brat-ùrlair rionnagach a thoirt far na lùdagan aige? Asteroid de ghòraich daonna!
  Às aonais cuip an ro-aithris, tha e do-dhèanta leum gu coileanaidhean a bheir saorsa don chinne-daonna gu lèir!
  Mar as cas a bhios an "twist" den eanchainn, is ann as motha a bhios force majeure ga thionndadh!
  Cha'n e an duine bochd an neach a tha casruisgte 'na chorp, ach an neach nach 'eil 'na cheannard 'na spiorad !
  Tha mì-thoileachas airson gnè ag adhbhrachadh moraltachd mì-fhallain!
  Tha àbhachdas cho iomchaidh aig tiodhlacadh ri ballgown ann an trench!
  Cha soirbhich leis an fheadhainn a chluicheas balbh; gheibh an fheadhainn a bhriseas mealladh an fhìrinn! Tha an neach a bhuannaicheas an-còmhnaidh ceart, eadhon ged a thèid soirbheachas a choileanadh leis na dòighean ceàrr!
  Is e an tiodhlac as fheàrr bho nàmhaid nuair a bheir e cumhachd dha amadan!
  Ge bith cò a sheasas an collar, cha bhi e gu bràth na stàball air a bheil meas aig boireannaich!
  Tha saorsa dà-fhillte tarraingeach dhaibhsan a tha air na faireachdainnean aca fhèin de leisg agus neo-chùram a ghlacadh!
  A bhios gu tric a" dèanamh dì-meas air comas an nàmhaid sabaid air ais, agus is ann ainneamh a gheibh e cothrom buaidh luachmhor fhaighinn!
  Am fear a tha dèidheil air a bhith a" smugaid, is e rud a th" ann a bhith a" toirt air e fhèin a bhith air a shìoladh!
  Faodaidh tu mòran abairtean gun toradh a bhruidhinn mu Dhia, ach thig gnìomhan feumail bho seo le sròn gugulkin, nach fhàs bho bhith a "uisgeachadh abhainn verbiage!
  Bithear a" breithneachadh luchd-buannachaidh leis na choilean iad agus na duaisean...tha luchd-call dìreach air am breithneachadh! Tha britheamh britheamh aig an neach a bhuannaicheas, tha britheamh eucorach aig an neach a chailleas! Faodaidh neach a bhi ceasnachadh luach agus feumalachd buaidh, ach cha 'n 'eil a' chùis an-còmhnaidh agus gun teagamh sam bith math!
  Is e an aon bhuannachd a th" ann a bhith a" call gu bheil e gad theagasg mar a dh" ionnsaicheas tu leasanan agus gum fàs thu a" cur soirbheachas bho dheòir nan mearachdan searbh!
  Ma tha thu airson do nàmhaid a mhealladh, bi na dhìomhaireachd dha do charaidean cuideachd!
  Ma tha plana ceannard an nàmhaid coltach ri leabhar fosgailte, tha e do-sheachanta gum bi na duilleagan aige air an dath le fuil do chompanaich!
  Chùm am balach is an nighean orra a" dèanamh fealla-dhà, fhad "s a bha iad a" sgrùdadh an daingneach làidir.
  Bidh na buannaichean gam breithneachadh fhèin, a" cothlamadh an dà chuid an neach-casaid agus an neach-lagha, ach tha am breithneachadh fhathast air a thoirt seachad chan ann leotha, ach le eachdraidh!
  Mar as sìmplidh an cleas, is ann as duilghe a tha e don nàmhaid e fhèin a chuir a-mach bho bhuaidhean a chleachdadh!
  Bidh àm na buaidh, mar nota ann am fonn, a 'cluinntinn beagan nas tràithe no nas fhaide air adhart, agus bidh e ceàrr! Ach chan urrainn dhut eadhon feadag luchd-èisteachd briseadh-dùil a chluinntinn bhon uaigh!
  Nuair a tha fios agad cò an nàmhaid a th" agad, cha bhith agad ri eòlas fhaighinn air do charaidean ann an trioblaid!
  Na caill an iomairt, caillidh tu mil milis na buaidh, agus gheibh thu searbhas a" chall! Nuair a bhios bocsair a" tuisleadh, feumaidh e a bhith air a bhualadh eadhon nas cruaidhe, air neo mairidh na buill aige!
  Tha 'n nàmhaid a' seòladh, tha gaoth a' sgrios 'na sheòl !
  Cò, air snàmh ann an cath, a bhàthadh ann an lochan, agus a loisgeas gu bàs!
  Bidh draoidheachd salach, mar suds siabann, a" stobadh an sùilean, ach chan e an nàmhaid!
  Bidh luibhean a 'fàs gu math nuair a bhios iad a' fàs gu dona le lùghdachadh ann an ro-aithris neònach gàirnealairean!
  Is e gnè am pròiseas ionnsachaidh as tlachdmhoire! Agus as cudromaiche, cha diùlt duine a thoirt air ais!
  Is e gnè an aon chuspair far am bi a h-uile duine a" feuchainn ri barrachd gheall a chuir air!
  Is e an rud a th" aig gnè agus sgrùdaidhean mar as trice gu bheil C nas fheàrr na D!
  Ach is e dìreach àireamh chruaidh am measadh as riarachail!
  Ge bith cò a sheasas nuair a dh" fheumar ionnsaigh a thoirt air, cha bhith e comasach dha seasamh an aghaidh eadhon cadal san uaigh!
  Tha am fear a tha an-còmhnaidh ann an stalemate na bheatha a" spùtadh briathran mionnan!
  Bidh e a" dol an toiseach le cairtean trump, chan eil ann ach stoc gàire de dhaoine!
  Feumaidh neach sam bith a tha ag iarraidh a bhith ann an àm airson a bhith a" sgaoileadh dhuaisean tiodhlacan a chuir a-mach gu fialaidh ann an cruth lùban!
  Cha bhi am falamh a" spreadhadh, cha tèid a" ghrian às!
  Chan e amadan a th' anns an urchair, ach bidh an t-amadan a' losgadh!
  Ge b'e neach a dhiùltas daoine a chuideachadh, tha e a' caitheamh na h-ùine a thug an Tighearna seachad airson rèite pheacaidhean agus aithreachais!
  Cha dìochuimhnich bàs gu bràth, eadhon ged a tha e uaireannan dìochuimhneach!
  Bheir gaisgeach làidir, eadhon aon, barrachd buannachd na phasgan lag, dìreach mar a bhios aon corran biorach a" gearradh dheth raon slàn de spìcean!
  Ach uaireannan, eadhon am measg spìcean feachd lag, thig an corran tarsainn air clach-mheallain de eisgeachd mì-thlachdmhor!
  Ma tha sìth ann, an sin cuirm fhialaidh; ma tha cogadh ann, biodh cupan fìona buadhach ann!
  Tha esan a tha neo-ghlic ann an gnothuichean airm, 'na chorp neo-thruaillidh 'na leabaidh !
  - Chan eil ann an gaisgeach math ach neach-brathaidh math agus a chuidicheas e le bhith a" dèanamh obair-ghrèis agus a" buannachadh! Tha deagh neach-brathaidh na leithid de ghaisgeach, cha chuir sin stad air bho bhith a" marbhadh agus a" seachnadh call!
  Tha e furasta tuiteam às a chèile ann an teas a" bhlàir nuair a chailleas tu do fhionnar rè trèanadh!
  Faodaidh tu buannachadh le feachd brùideil, ach às aonais dioplòmasaidh seòlta chan urrainn dhut toradh buaidh a chumail!
  Tha dà dhuilgheadas ann an cogadh: lorg an nàmhaid falaichte agus seachain an buaireadh do cheann a thiodhlacadh sa ghainmhich!
  Nach suidhe thu anns a" charbad rìoghail, cha bhith agad ri freagairt airson mìltean!
  Tha cruaidh-chàs riatanach airson toradh a bhith ann - na cuir stad air an nàmhaid, ge bith dè cho lag sa tha e!
  Tha e nas fheàrr a bhith beò gun a bhith ag ionnsachadh cus na bhith a" bàsachadh às deidh dhut rudeigin ionnsachadh nach bi riatanach dhut co-dhiù!
  Is toil le duine a h-uile càil a chuir ann am pasgan, ach a-mhàin na duilgheadasan sin a tha e deiseil airson dìochuimhneachadh! Ach, mar as trice, bidh trioblaidean a 'togail air na dìochuimhneachan!
  Nuair a chanas iad gur toil leat e, cha leig thu leas cabhag a dhèanamh, co-dhùnadh sa bhad, air neo dh" fhaodadh an amhach agad tachdadh!
  Feumaidh tu cuideachd a bhith comasach air call, ach tha e gu sònraichte cudromach gun a bhith comasach air call!
  Tha ionnsaigh coltach ri gaoth earbaill ann an seòl, dìreach a" dianachadh agus a" briseadh chrann dhaoine eile!
  Chan urrainn gèilleadh beatha a cheannach, ach thèid beatha tàmailteach a thoirt dhut gun dad!
  Ge b'e neach a tha an-iochdmhor do dhaoine, bithidh e fein air a dhiteadh le deamhain ann an ifrinn !
  Pìleat snaidhpear neo-mhearachdach, mar as trice ag ionndrainn nuair a thig e air tìr air an raon-adhair as fharsainge den fho-thalamh!
  Tha ionnsaigh an-còmhnaidh nas èifeachdaiche na dìon, oir tha aghaidh dòrn na dhroch bhloc!
  Bidh esan nach bi leisg a bhith a" sabaid air ais gu sgiobalta a" dol gu soirbheachas!
  Is e cur-seachad an gnìomhachd as fheumail agus as caitheamh-ùine, ach mura h-eil ùine ann air a shon, tha am pàigheadh airson gnìomhan feumail mu thràth nas àirde na crìochan reusanta!
  Is e fèisteas an rud as mì-chiallach ann am beatha, ach às aonais dibhearsain, chan eil ciall aig beatha!
  Feumaidh am buachaille na caoraich a thuigsinn, ach gun a bhith a" smaoineachadh mar chaora!
  Feumaidh an riaghladair a bhith aige fhèin airson math a chuspairean, ach coimheach ri laigsean agus saobh-chràbhaidhean an t-sluaigh!
  Tuitidh a h-uile duine - a-mhàin an àrdachadh spioradail!
  Bidh an fheadhainn nach eil a 'cunntadh shligean a' sgèith dhan bhlàr!
  Tha a h-uile sealladh a" cunntadh, tha fortan a" toirt spèis mhòr dhut!
  Bidh leanabachd, mar fhosgladh ann an geama tàileasg, a" cumadh a" gheama gu h-iomlan, ach eu-coltach ri tàileasg, tha a h-uile duine airson tilleadh agus gun a bhith a" fàgail an fhosgladh tuilleadh!
  Chan eil an fhuachd uamhasach ma tha do chridhe na theine agus socair reòta a" riaghladh nad cheann!
  Faodaidh tu a bhith beò le duilgheadasan no faireachdainnean reòta, ach chan urrainn dhut a bhith beò ma tha na faireachdainnean agad air fuarachadh!
  Faodaidh jackal a" chùis a dhèanamh air tìgear mas e jackal a th" ann ann am batal, agus tìgear ann a bhith a" taghadh neach-dùbhlain!
  Chrìochnaich am balach agus an nighean a bhith a" spùtadh aphorisms.
  Ach, fhuair iad òrdugh bhon bhana-bhuidseach rudeigin a dhèanamh agus dh'fhàg iad an turas seo airson ùine.
  Rè a 'bhlàr leis na Nadsaidhean, lorg Oleg Rybachenko e fhèin ann an saoghal co-shìnte, far a bheil e nas duilghe dha na Ruiseanaich.
  Tha Margarita ri thaobh, cuideachd nighean deiseil airson sabaid ris na Nadsaidhean.
  Bidh a" chlann a" cur seachad beagan ùine ag ullachadh airson cath. Tha iad le chèile nan tùsaire agus nan tùsaire.
  Ciamar a tha e a" faireachdainn gu bheil ceanglaichean dearga timcheall do mhuineal?
  Agus tha casruisgte eòlach mu thràth agus eadhon air gabhail ris... Feumaidh sinn ullachadh airson ionnsaigh nam faisisteach agus an luchd-taic a chuir air ais.
  A 'gabhail a-steach Ameireaganaich. Dè a dh'fheumas tu a bhith deiseil airson? Biodh fios agad gu bheil na feachdan neo-ionann agus gu bheil feum agad air innleachdas.
  Tha a" chlann a" dèanamh deiseil, agus a" cladhach ribeachan, agus gu cabhagach a" cruthachadh rudeigin.
  Tha Oleg agus Margarita anns an t-saoghal nàdarra, agus tha iad air am faicinn mar aon dhiubh fhèin.
  Tha am balach ag ullachadh diofar rudan iongantach dha na Nadsaidhean. Tha e spòrsail le clann eile.
  Còmhla ri Margarita, tha iad a 'faireachdainn gu math saor ann an companaidh boireannaich is balaich.
  Thuirt Oleg eadhon gu seòlta:
  Chan eil aois aig gaisgeachd, ach tha feat a 'toirt òige don anam!
  Dh" aontaich Margarita:
  "Chan eil bliadhnaichean a-riamh gu leòr airson gnìomh, ach tha an-còmhnaidh iomadh linn de chuimhneachain!"
  Chuidich am balach, tha an nighean ag ullachadh gus an dìon a chuir air ais. Feumaidh sinn sabaid.
  Tha na Nadsaidhean gu bhith a" toirt ionnsaigh. Fìor, dh'fhàg Margarita a suidheachadh gun dùil. Leis gur e nighean a th" innte, chaidh a cur air cùl na loidhne aghaidh mar oifigear ceangail.
  Tha caileagan fhathast a" togail nas lugha amharas na bhalaich. A bharrachd air an sin, tha falt bàn air Margarita agus tha a h-aodann a" brosnachadh barrachd misneachd.
  
  Tha caileagan gaisgeach an seo sa mhòr-chuid. Bidh na tùsairean a" toirt taic dhaibh, fhad "s a tha socair anns na h-achaidhean agus bidh na balaich leis na caileagan biorach fhèin ag iarraidh am bràithrean as sine a chuideachadh. Bidh iad ag obair eadhon ro dhìleas, a 'feuchainn ri barrachd a dhèanamh, gun a bhith a' tomhas neart an cuid chloinne. Sin cho uamhasach sa dh" èirich na veins aca agus cho geur, mar uèir copar, thàinig na veins a-mach air an làmhan tana, calloused agus casruisgte, cho an-iochdmhor is gu bheil thu airson caoineadh, casan briste nan gaisgich cloinne. Aig an aon àm, tha iad fhathast a 'riaghladh a bhith a' seinn;
  'S e Stalingrad mo dhùthaich,
  Tha flùraichean dope ann - daoimean drùidh!
  Bidh, tha mi creidsinn, caismeachd aoibhneach,
  Ann an saoghal gun chogadh - bòidhchead nèamhaidh!
  
  Bithidh an duine 'na bhràthair aig duine,
  Thig nighean bruadar a h-uile duine ...
  Ma tha e cruaidh, 's e do choire a th' ann,
  Bidh an abhainn mhilis làn uisge!
  
  Chuir am Fritz a shròin a-steach agus rùisg e a ghàire,
  Tha e na rughadh faisisteach - marbhaidh mi thu uile!
  Ach mar fhreagairt fhuair e buille-
  Tha fios againn mar a bhuaileas tu gun mòran sgeadachadh!
  
  Thug an tùsaire fàilte mhòr dhuinn -
  Sheall e gur e fìor thìgear a th" ann!
  Agus a-nis tha luchd-sabaid Kraut a" bualadh gu cruaidh,
  Tha an ùine airson geamannan cloinne seachad dhuinn!
  
  Dh'àithn an Tighearna Criosd fèin le feall-
  Bidh an dàn agad mar shamhla air do bhruadar!
  Chan eil ann an duine nan cridheachan ach leanabh,
  Tha bròn na anam mar bhlàth-fhleasg de ròsan!
  
  Is neamhnaidean na mara na braoin-uisge,
  Am faileas annta air na reultan anns na nèamhan!
  Tha am bàs 'gar bagairt le speal geur,
  Agus tha am madadh-allaidh fealltach le cnàmhan anns na coilltean!
  
  Ach bi eòlach air an tùsaire - is e fuil ceangal,
  Chan eil ach dath dearg naomh airson linntean!
  Bheir Svarog e - cuir earbsa ann an gaol,
  Gràs nèimh - biodh fios agad gur mòr e!
  
  Bidh sinn a 'coiseachd casruisgte tro Berlin,
  Bidh an tùsaire a" stiùireadh mhìltean de luchd-sabaid!
  Agus sheas an nàmhaid - asal fon chuing,
  Solas don Cruinne-cè gu lèir - ar com-pàirtichean!
  Chuir an nighean Alena abairt ghoirid ris:
  Tha iad a' lasadh gu h-eagalach anns na speuraibh,
  Sùilean olc Luftwaffe!
  Mar gum biodh iad ag ràdh -
  Tha stoirm air feadh an t-saoghail a-rithist!
  Agus tha an stoirm tàirneanaich a" teannadh dlùth, tha eadhon a" ghrian a tha a" teàrnadh chun fhàire air a falach le measgachadh de sgòthan agus ceò corrach, sùla.
  Cluinnear an rumble fad às de thancaichean a" tighinn dlùth, agus plèanaichean a" beothachadh anns na speuran. An toiseach bidh na frèamaichean ainmeil a" dol thairis, agus an uairsin na vultures jet Arado-8. Bomairean ioma-adhbhar cunnartach. No an Yu-287 a tha gu math gluasadach le sgiathan air an sguabadh air adhart. Agus mu thràth tha na buill-airm sèist cumhachdach a" tàirneanach. Nuair a thèid a bhualadh le sligean àrd-spreadhaidh, bidh sgrathan talmhainn agus sgrathan leaghte air an tilgeil àrd dhan iarmailt. Agus eadhon nas uamhasach tha na h-urchraichean cumhachdach gun stiùir a chaidh a losgadh bhon Arado-Super a bhios a" reubadh nan trainnsichean às a chèile... Agus an uairsin nochdaidh itealain ionnsaigh Focke-Wulf, comasach air dìon sam bith a dhèanamh rèidh. Seo far a bheil am blàr a" tòiseachadh. Màidsear, sòlaimte a dh" aindeoin òige, tha Andrei Matrosov a" cumail prosbaig cupa le optics fionnar na làmhan, a" coimhead air maoim-sneachda stàilinn faisisteach a tha a" tighinn dlùth. Tha mòran Nadsaidhean ann agus tha iad annasach làidir. Tha eadhon na saighdearan-coise air cuibhlichean agus carbadan armachd, a" seachnadh teine beag armachd. Bidh iad a" feuchainn ris na tùsairean dìcheallach a dhràibheadh air a chùlaibh, ach chan eil iad airson falbh agus iarraidh air raidhfilean sabaid.
  Chan eil buill-airm gu leòr ann airson a h-uile duine, ged a thug clann rèisidh is connlaich ionadail raidhfilean seilge agus eadhon boghaichean spòrs. Rinn am balach gorm-shùileach agus bàn Oleg Rybachenko eadhon sling làn de grenades dachaigh le lìonadh tùsail. Tha e na innleadair làidir. Agus chan eil an sling fhèin sìmplidh, ach bho iomadh stoc - fìor "Katyusha" air a dhèanamh le fiodh le làmhan tùsaire. Bhiodh na balaich ùr-ghnàthach a 'dèanamh stuthan-spreadhaidh a' cleachdadh dòigh dachaigh, agus eadhon a 'dèanamh innealan an-aghaidh itealain. Tha a h-uile duine airson sabaid gu gaisgeil agus buannachadh. Ach cha bhith e comasach dhut bàsachadh leis an smuain mu dheireadh air an Tìr Naoimh agus Neo-sheasmhach.
  Tha am Màidsear Andrei Matrosov a 'toirt seachad an òrdugh:
  - Na fosgail teine gun àithne !
  Gu dearbha, airson a" bhuidheann-chatha gu lèir chan eil aca ach trì cinneasachadh ron chogadh de na "fichead" s a còig" (Tha na buill-airm as ùire air an gluasad gu èiginn gu stiùir Moscow, an seo dìreach na fhuair iad air a shnaigheadh air stèidh fuigheall), a tha a" ciallachadh is e an aon chothrom a th" ann leigeil leis na Krauts faighinn nas fhaisge.
  Air beulaibh, mar a tha àbhaisteach am measg nan Nadsaidhean, tha na carbadan as dìonte; tancaichean "Tìgear Rìoghail", "Leòmhann" agus gunna fèin-ghluasaid "Ferdinand" -2 le canan 128 mm. Is e dòigh-obrach àbhaisteach bho na Meadhan Aoisean na ridirean as làidire agus as teinne a chleachdadh aig bàrr na pìos. Agus chan urrainnear a ràdh gu robh na Gearmailtich nan droch ghaisgich. Thathas eadhon ann an dòigh air choreigin a" gabhail ris beachdachadh air na Gearmailtich mar ghaisgich a rugadh. Agus teicneòlaichean sgrios gun samhail. Is iad sin na h-eanchainn aca - càraichean nach urrainn a dhol a-steach don taobh ach le inbhe co-dhiù 85 mm. Chòrd an cleasachd ùr Fuhrer Goering ris an Ferdinand-128, agus chaidh cinneasachadh an inneil seo a chuir gu cinneasachadh. Agus chan ann a-mhàin ann an atharrachadh inneal-sgrios tanca, ach le gunna ionnsaigh. Fìor, tha cinneasachadh tancaichean brisidh fhathast dìreach a "dol. Bu chòir dhaibh gèilleadh do charbadan nas aotroime agus beagan de na saighdearan-coise lag bhon phrìomh chorp.
  Bidh càraichean is baidhsagalan-motair Nadsaidheach a" slaodadh sìos bho àm gu àm, air eagal "s gun tèid iad air adhart...
  Ach tha am balach tùsaire casruisgte Oleg Rybachenko a 'dearbhadh gun do dh'fhuirich iad an seo airson adhbhar. An toiseach, chaidh an sling a rinn luchd-tòiseachaidh eile a rèir dealbhan leanabh sgoinneil a bhualadh. Thionndaidh e a-mach gu robh e gu math fada sa chùis seo, bha na pasganan spreadhaidh tionalach, leithid sgaitean deigh, a" sgoltadh an armachd agus a" toirt a-mach cuirp briste nan Nadsaidhean le clogaidean rèidh agus gunnaichean inneal toinnte. Agus airson carbadan nas truime tha eadhon buill-airm nas fhuaire! Tha mèinn gann an-aghaidh tanca, còmhdaichte le glaodh dachaigh, agus air mullach an fhòid a tha ga dhèanamh do-fhaicsinneach air a ghluasad eadar na stumpaichean le cuideachadh bho uèir, dìreach fo shlighe an Leòmhann Rìoghail. Tha an tanca seo eadhon a" coimhead gu math eagallach, gunna cho mòr 128 mm, agus aghaidhean creachaidh, feargach air am peantadh air gach taobh den turaid. A rèir choltais tha na Gearmailtich an urra ri bhith a" cur eagal air saighdearan Sobhietach.
  Bidh lannan stàilinn nam bratagan a 'laighe sìos air an làthair marbhtach le fuaim bleith. Chan eil coltas gu bheil an spreadhadh ro làidir, ach tha am bratag air a reubadh dheth, agus tha tanca Hitler a 'tòiseachadh a' smocadh mar similear agus, le astar ris nach robh dùil airson a leithid de uilebheist, a 'snìomh timcheall mar thùr mòr le stoc fiodha.
  Bidh balaich tùsaire eile a" cleachdadh innealan coltach ris, a bharrachd air stuthan-spreadhaidh den tùs aca fhèin, air an tàthadh a rèir reasabaidh ùr-nodha Oleg Rybachenko. Leis gu bheil saighdearan-coise na Gearmailt gòrach, agus na tancaichean agus na gunnaichean fèin-ghluasadach gun dìon air thoiseach, thèid am peanasachadh airson seo.
  Mar eisimpleir, tha e nas fheàrr a bhith a 'còmhdach Ferdinand-128 trom le catapult, oir chan urrainn dha dad a dhol a-steach do armachd 200 mm. Agus bheir e mullach nas laige le barantas. A bharrachd air an sin, dh'ionnsaich an Rybachenko sgoinneil mar a dhèanadh e an spreadhadh air a stiùireadh. Gus seo a dhèanamh, tha e gu leòr inneal a chleachdadh bho bholg-solais gealbhruthach cunbhalach. An uairsin bidh am falamh a "suathadh a-steach don tonn spreadhaidh, agus thèid an lùth gu lèir gu aon phuing. Tha an innleachdas seo, còmhla ri stuth-spreadhaidh sònraichte air a ghrùdadh le measgachadh de luibhean agus balgan-buachair tiormaichte, a" leigeil le eadhon pasgan beag spreadhaidh sgrios mòr a dhèanamh. Agus bidh balaich is caileagan a" cleachdadh na boghan is na slingshots as cumanta le dìreach trì teudan airson losgadh air creutairean stàilinn an Wehrmacht. Mar sin chaidh an "Tìgear Rìoghail" a bhriseadh leis na slighean aige agus chaidh e fhèin, creachadair, an dèidh dha a bhith air a leòn, an einnsean aige a sgàineadh gu h-iongantach agus thilg e a-mach projectile cha mhòr gu dall.
  Tha an "Werewolf" ainmeil, le sgàil-dhealbh ìosal agus armachd làidir, coltach ri turtar rèidh. Nochd an gunna fèin-ghluasadach seo o chionn ghoirid air aghaidh nan Sobhiet-Gearmailteach. Air sgàth a dheagh fheartan dràibhidh, cho furasta "s a bha an canan howitzer thar astar math, agus mar a mhaireas e ann am blàr, thàinig an" Werewolf "gu bhith na òraid sa bhaile sa bhad.
  Ach tha na slighean aige fhathast àbhaisteach, ged a tha iad farsaing... Ach, bhiodh e eadhon na b" fheàrr bonn a" chàr a shèideadh suas agus toirt air a bhroinn a spìonadh le pàirtean a bharrachd.
  An uairsin tha e mar-thà na turtar, a chaidh a thilgeil bho mhullach na beinne le iolaire cumhachdach Ruiseanach. Às an sin bidh na caolain briste a" snàgadh a-mach agus cnàmhan talmhainn nam ball den sgioba Nadsaidheach a chaidh a mhurt a" snàgadh a-mach.
  Is fheàrr le Lyubov Markovna an "Tìgear Rìoghail" a bhualadh le lannsair grenade fo-bharaille - is e am bratag an targaid, agus gus an caill an tanca comas gluasad, feumar an draibhear rolair a bhriseadh. Bha ball bàn Komsomol le falt beagan gorm, a 'sreapadh curls, a' toinneamh an airm na làmhan agus a 'fàs:
  - Bèicear thu fhèin ann am builg airson lòn!
  Seo Werewolf millte eile, mar frigate spùinneadair le stiùir briste, mu thràth a" sleamhnachadh chun taobh. A 'bualadh an armachd agus a' bualadh air an "Royal Tiger". Agus bidh an dà chiste stàilinn air slighean a" tòiseachadh a" deàrrsadh, agus beagan mhionaidean às deidh sin a" spreadhadh air sgàth armachd spreadhaidh. Bidh dà chòmhdhail aotrom a" tionndadh a-null air sgàth an spreadhaidh, agus na gunnaichean-inneal a" tachdadh, a" tuiteam nan cadal le cartridan agus cèisean iad fhèin. Bidh na cuirp thòimhseach sin an uairsin a" tionndadh a-null.
  Chuir Alesya Muravyova, a bha dìreach air toirt air an "Panther" a leum air adhart gu roiligeadh a-null, cuideachd a" gearradh a-mach an rinc spèilidh gu breagha, gu h-àlainn:
  - Cha 'n 'eil neart anns na fèithean luidhe, ach anns an eanchainn far nach 'eil luchan meirgeach !
  Tha eagal air Lyubov Markovna, ag ath-luchdachadh an lannsair grenade agus ga chuideam na làmhan. Tha an armachd beag, agus tha an nàmhaid làidir, ach fhathast, gun a bhith a 'call dòchas, tha e ag ràdh:
  - Tha ceann daraich agus figear iarann-teine nan comharra air stump grod a chaidh a ghearradh sìos sa bhlàr!
  Agus tha e ag ràdh:
  -Eadhon le corp daraich, le tuigse nas giorra, chan eil ann ach stump, fo chathair cuideigin eile!
  Tha dusan carbad trom air stad mu thràth. Chan eil tancaichean briste agus gun chuideachadh a" smocadh mar bholcànothan nas sine eagallach idir. Tha an dràgon air a cinn a chall agus thèid a chraiceann armaichte a reic mar chuimhneachain.
  Ach tha an còrr gan leantainn, gu sònraichte na gaisgich armaichte lìonmhor. Tha na gaisgich thùsail air leth toilichte, cha ruith iad air falbh ... An seo tha an gunna fèin-ghluasaid "Ferdinand"-128 a 'togail astar agus ... Bidh e a' tuiteam le tubaist mhòr a-steach do tholl camouflaged. Tha stoc an t-sròin briste, agus chan eil ach na bratagan farsaing air a" mhullach a" cumail a-mach agus a" gluasad gun chuideachadh. Agus thug am "Panther" sgiobalta dheth às a dhèidh. Tha am beul grànda, ro fhada aige air lùbadh agus na bhroinn tha e coltach ri slige tollaidh armachd a" spreadhadh. Agus an uairsin chaidh an tùr fhèin a reubadh sìos... Coltach ri cas boireann neo-fhaicsinneach, bhuail e am ball gu làidir. Chaidh tè de na sgiobaidhean tanca mòr Gearmailteach a reubadh na leth... Dh'itealaich bòt le monogram de dhà bholt dealanach airgid, a bha àbhaisteach don SS. Thuit e meatair bho Oleg Rybachenko. Thog am balach tùsail e agus thuirt e:
  - Bidh e feumail dha samovar, ach dhuinne, Leninists òga eòlach, chan eil feum air ar brògan a reubadh. - Agus le rughadh, ag atharrais air inbheach, thuirt e. - Is fheàrr dhuinn tancaichean a reubadh suas!
  Seo iongnadh eile, agus bhris poit iarann-teine air a phutadh le smùid rèile àbhaisteach ann an àrd-mhisneachd agus spreadh e, a" losgadh trì carbadan iomlan aig an aon àm.
  Dh'èigh Alesya Muravyova, aig nach eil a falt òir a 'seargadh bho dhuslach:
  - Ach passaran (sluagh-ghairm nan comannach Spàinnteach a tha air fàs uirsgeulach - cha tèid iad seachad!)!
  Bidh na boireannaich tùsaire a" dèanamh gàirdeachas agus, a dh"aindeoin bròn-chluich an t-suidheachaidh, a" gàireachdainn. Ann an cuid de dh'àiteachan, tha stuth-spreadhaidh dachaigh falaichte ann an tuill cladhach. Tha e air a dhèanamh ann an dòigh seann-fhasanta, artisanal. Gu dearbh, tha e beagan nas laige na dynamite, ach tha e gu leòr airson an chassis a chuir dheth. Agus a bharrachd air an seo, thàinig an sàr-ghille casruisgte Oleg Rybachenko suas le dòigh gus measgachadh millteach a dhèanamh bho min-sàibh àbhaisteach, todhar agus feur. Tha e saor agus sunndach! Agus nuair a spreadh e, chuireadh sùilean Nobel a-mach às a cheann le iongnadh!
  Bidh an Fritz a" fulang call mòr, bidh luchd-giùlan armachd a" fàiligeadh, bidh cuid a" dol tro shònaichean cunnartach, ach thathas a" coinneachadh riutha le bhith a" tilgeil grenades agus stuth-spreadhaidh.
  An seo tha eadhon tùsairean nas cunnartaiche na inbhich. Leis gun robh iad sgiobalta, thog saighdearan òga ballistas beaga smùid a bhios a" tilgeil "tiodhlacan" marbhtach aig astar faisg air astar gunna-inneal. Is e piston am prionnsapal fhèin, ach bidh an einnsean a "cuairteachadh lannan nan catapults, a bhios a" tilgeil tiodhlacan bàis le astar tùsail àrd. Bidh iad a 'tilgeil a-mach pocannan sònraichte de dh' alcol fiodha grùdaidh measgaichte le eileamaidean spreadhaidh dachaigh - cha mhòr co-ionann ann an cumhachd millteach ri nitroglycerin.
  Nuair a thèid a bhualadh, bidh armachd nas taine de chòmhdhail Hitler a" gèilleadh, a" toirt air na sgiobaidhean losgadh le lasraichean gorma. Air an sàrachadh le pian, tha na Krauts a" sgreuchail le cridheil agus a" ruith air falbh leis na h-aghaidhean aca air an sgapadh le uamhas.
  Tha cuid dhiubh eadhon a" leigeil seachad teicneòlas...
  Is e an aon truas gu bheil tòrr nàimhdean ann, tha e coltach gun do cho-dhùin von Bock am prìomh bhuille a lìbhrigeadh an seo. A" fulang call mòr - bha cuid de na carbadan gu ìre mhòr Ameireaganach no Frangach - a" dòrtadh teine gunna a-steach don h-uile càil, chaidh iad faisg air na trainnsichean.
  Agus tha iad a' tighinn tarsainn air gràineagan... Aig an aon àm, tha Alena gu furasta a' comharrachadh an dà fhichead 's a còig. Gu dearbh, chan urrainn dhut an "Royal Tiger" agus eadhon an "Panther" leasaichte a ghabhail, agus gu sònraichte an "Royal Panther" air a" mhaoil, ach faodaidh tu na taobhan fheuchainn. A bharrachd air an sin, tha am "Panther" air bòrd lag, ach air sgàth cho luath "s a tha e bidh e a" feuchainn ri briseadh troimhe nas luaithe... Seo mar a bhuail gunnaichean inneal Gearmailteach, a" feuchainn ri eagal a chuir air. Chan eil dad ri ràdh mu luchd-giùlan armachd. Thèid na freaks uile a leagail agus toirt orra fuil a spìonadh a-mach air ùrlaran meatailt teth!
  Tha Lyubov Markovna, a 'tilgeil grenade air a' bhratag, ag èigheach:
  - Peicidh sinn hyenas le seabhagan!
  Tha mòran bhuannachdan aig gunna beag caliber thairis air fear mòr - ìre an teine, cho furasta "s a tha breug-riochd. Agus tha fios aca mar a roghnaicheas iad amasan.
  Faodar fiù 's an Leòmhann Rìoghail, a bha air a dheagh ghleusadh, a bha coltach gu bheil e air a dhìon gu h-earbsach bho ghunnaichean beaga, carbad a thàinig gu bhith na throm-laighe dha na Ruiseanaich air an Saratov Bulge, a bhualadh ma thèid an turaid agus an slige a chuir gu dìreach bhon taobh. Sin far a bheil a phuing as laige. Agus ma thèid e a-steach don mhodh sabaid an uairsin... Bidh e dona dha na Krauts!
  Tha Alesya Muravyova ag èigheach riutha:
  - Bidh Stalingrad agad fhathast! Agus ceud uair nas miosa na Stalingrad!
  Bidh na Nadsaidhean a" snaidheadh, gu cruaidh mar hyenas. Agus am measg nan Sòbhieteach tha daoine air am marbhadh agus air an leòn. Tha e gu sònraichte duilich nuair a bhàsaicheas saighdearan òga a tha dìreach air tòiseachadh a" fuireach. Seo nighean tùsaire beag ach gaisgeil, le duilgheadas a" togail a" phacaid spreadhaidh, ga thilgeil fhèin fo shlighean an tanca meadhanach T-4 "L" (tha am freak seo fhathast ann an seirbheis! Mar sin le barrachd cuideam agus einnsean nas làidire). Tha mi a" faireachdainn duilich airson na h-ìghne, ach tha gràin aice air faisisteachd nas motha na tha gaol aice air beatha. Tha fios làidir aig an neach-tòiseachaidh gu bheil an gnìomh aice gaisgeil agus bidh an Tighearna Iosa gu toilichte a" fosgladh dorsan nèimh dhaibhsan a bhàsaich airson an dùthaich mhàthaireil. Bidh bogsa grànda le stoc fada, ach a rèir coltais tana bho masg mòr a" leum suas agus a" reubadh far tùr ceàrnagach.
  Agus thilg na saighdearan grenades a-rithist, agus thòisich gunnaichean inneal le breug-riochd sgileil a" losgadh air na baidhsagalan-motair a" snàgail a dh" ionnsaigh dìoghaltas. Agus spreadh cinn shaighdearan Hitler, mar cherisean aibidh air an leagail le clach-mheallain. Agus bidh an fhuil a 'sgaoileadh eadhon nas motha na an sùgh bho dearcan juicy brònach.
  Shèid am balach leth-rùisgte Oleg Rybachenko a-steach tro na cuinnlean aige ...
  - Ùine airson clachan a chruinneachadh bho chuideigin nach tilg eadhon diog chun ghaoith!
  Cha b" e seo a" chiad uair a rinn e deuchainn air na cleasan aige air na Nadsaidhean. Mar eisimpleir, bidh einnseanan càr a" tarraing èadhar a-steach dha na h-einnseanan, ach dè mu dheidhinn measgachadh de ghual ìre agus grunn luibhean measgaichte gu math caustic agus dòrainneach le inneal-glanaidh pùdar?
  Agus bidh na tancaichean gas de bhaidhsagalan-motair mòra a" spreadhadh, a" tilgeil a-mach sruthan de theine fiadhaich. Tha e a" faireachdainn mar gu bheil aimhreit de ghathan ifrinn a" dol air adhart. Seo cuid de luchd-giùlan armachd cuideachd a" tighinn còmhla ris na co-obraichean aca gun stad. Agus bhuapa, bidh pìosan armachd ag itealaich ceudan de mheatairean air falbh, gan lorg fhèin barrachd is barrachd luchd-fulaing.
  Tha Alyonushka, a 'comharrachadh an "Werewolf," ag amas air pàirt ìseal a' bhodhaig. Tha e duilich faighinn ann, ach is e seo an aon chothrom a dhol a-steach don ghunna neo-thruacanta fèin-ghluasadach. Gluasad rèidh den mheur, agus an uairsin tionndadh.
  Bidh an gunna a 'toirt ath-chuairteachadh bog, agus bidh an inneal faisisteach a' sgoltadh na leth. Agus tha a" bhratach dhearg reubte le swastika dubh an aghaidh cùl-raon geal a" tuiteam dhan eabar fhuilteach.
  Bidh Alyonushka a 'crathadh smuaintean glic:
  - Feumaidh ceartas ìobairt, feumaidh carthannas tabhartasan, agus feumaidh soirbheachas adhbhar ceart ìobairt!
  Tha Alesya Muravyova a 'cur grenade trom ri taobh a' Panther:
  - Is e dìreach ìobairtean do-sheachanta ann an cogadh a chuidicheas le bhith a" seachnadh ìobairtean do-sheachanta gèilleadh!
  Oleg Rybachenko , an dèidh dha sgòth duslach eile a leigeil ma sgaoil bhon ballista, a thug air casadaich gu h-obann, agus an uairsin thug an aon casadaich air na h-einnseanan spreadhadh agus spreadhadh, agus dh'èigh e:
  - Feumaidh tu atharrachadh a thoirt don nàmhaid, ach chan urrainn dhut toirt a-steach don nàmhaid le atharrachadh!
  Tionndadh-U, bidh an nighean làmhachais a" laighe a casan rùisgte, breagha gus am bi i nas fheàrr a" faireachdainn biorhythms na Talmhainn, agus anail an fheòir le a buinn, agus a" losgadh a-rithist, a" bualadh air an T-4 brùideil gu dìreach.
  Bidh am ball àlainn Komsomol a 'gàireachdainn agus ag èigheach:
  - Rach gu ifrinn, a bhodaich !
  Agus dìreach an uairsin chaidh dà sheanair liath-ghlas Sòbhieteach a ghearradh dheth le spreadhadh gunna-inneal. Agus thuit iad dhan lag, le fuil. Thuit bodach eile air a phasgadh ann an dòrlach de grenades fo shlighean tanca Panther. Ann an dealachadh dh'èigh e:
  - Glòir do Stalin!
  Lean Alyosha Muravyova le cuideam:
  - Glòir do ghaisgich !
  Dh'èigh Lyubov Markova, a 'tilgeil grenade le a cas sùbailte, gu bodhar:
  - Thoir urram do na mairbh !
  Thuirt Oleg Rybachenko, a" gàireachdainn fhiaclan geala:
  - Agus gheibh an fheadhainn spaideil urram rè am beatha!
  Dìreach feuch ri cur an aghaidh a leithid de fheachd. Mar eisimpleir, is dòcha nach eil "Royal Mouse" an seo fhathast - tanca an ìre mhath ùr, ach gu dearbh tha "Leopard" aig ball E-25 cuideachd. Ach tha an Sherman ann an cabhag... Anns a' chùis seo, airson adhbhar air choireigin, chan eil mòran tancaichean Ameireaganach is Breatannach ann, ged a b' e von Bock a fhuair tòrr uidheamachd cèin... Bha am balach innleachdach Oleshka den bheachd gur dòcha gu robh duilgheadasan ann le leasachadh sgiobaidhean no le solarachaidhean.
  Ach tha e fada nas fhasa an Sherman a thionndadh thairis... Bidh coisiche àrd a" ruith thairis air poit-crèadha le measgachadh spreadhaidh agus... Tha dìreach clisgeadh cumhachdach a" bualadh air a" bhastard le deagh armachd.
  Agus air a chùlaibh, tha an dàrna tanca Ameireaganach air a spealadh, is e am facal a tha a" leantainn gu buaireadh ifrinn cainb fo bhuille corran. Anns an treas fear, mar thoradh air inertia, bidh e a" bualadh air na co-obraichean a tha air am milleadh agus bidh an inneal-sèididh bratagan a chaidh a" chùis a" togail suas.
  Tha am balach genius Oleg ag èigheach:
  - Cùm suas e, agus cùm a" putadh!
  Is e fìor chumhachd gaisgeil na Ruis a tha seo!
  Nuair a thilleas tu, feumaidh tu do neo-làthaireachd fhada a dhearbhadh.
  Agus an toiseach, ghabh iad an cànan. Rug iad air fear de na h-oifigearan daingneach le caileag agus cheangail iad suas e agus tharraing iad chun phrìomh oifis e.
  Tha e coltach gu robh fios aig an rìgh tuathanaich air dìomhaireachd sònraichte mu mar a dhèanadh e leanabh dha boireannach òg agus a bhean gu sgiobalta, agus fhuair e air ais air each gu math luath. Bha an làmhachas an sàs ann an sneachd an earraich, agus fhad 's nach robh an t-arm ann an cabhag sam bith gus an dùn mòr a chur fodha gun bhlàr teine.
  Dh" fhaighnich Emelian Pugachev don phrìosanach gu brònach:
  - Cò mise? Cò dha a bheir e urram?
  Fhreagair am prìosanach gu dàna:
  - Is e mèirleach agus impostor a th" annad!
  Thuirt an Cossack Tsar gu tioram:
  - Croch!
  Mhol Shcherbatov:
  - No is dòcha a cheasnachadh le dìoghras?
  Thuirt Pugachev:
  - Dèan gnìomh!
  Chaidh an t-oifigear a chaidh a ghlacadh a shlaodadh a-steach do bhothan cràidh. Ach, dè dh" fhaodadh fios a bhith aige? Mura h-eil far a bheil ionmhas an airm falaichte. No is dòcha comharraich trannsa fon talamh!
  Ach, tha an cràdh cho mòr ...
  Tha còrr air dà cheud gunna math aig Pugachev, agus tha i, gu dearbh, airson a "chùis fhuasgladh le bhith a" rùsgadh, agus chan ann dìreach air ionnsaigh a chuir air bhog. Agus an uair sin Ufa agus turas gu Kazan.
  Chaidh an t-seann eucorach Khlopusha a chuir le sluagh agus gunnaichean gu na h-Urals. Tha tòrr ri dhèanamh fhathast aig an rìgh.
  Às deidh dhaibh làmhachas a thogail, thòisich arm Pugachev a" rùsgadh. Bha gunnaichean trom a' reubadh. Bhuail na gunnachan agus chaidh cumhachd a" chanain a-mach.
  Tha dà bhalla air tuiteam mu thràth... Agus chuir na Pugachevites ionnsaigh air bhog. Cha robh na feachdan co-ionann agus cha mhòr nach do chuir an gearastan an aghaidh. Is e dìreach na h-oifigearan nach do dh'fheuch iad uile ri losgadh agus gearradh a-steach. Shèid Oleg Rybachenko dheth a" chòirneal agus cinn a" chaiptein. Thilg na saighdearan sìos an cuid armachd air beulaibh an nàmhaid àrd agus thuit iad air an glùinean.
  Bhuannaich Pugachev buaidh eile, an ìre mhath sìmplidh agus ghluais e air adhart. Dh'fhàs an arm aige gu luath, ged a bha tòrr salachar ann nuair a leagh an sneachda. San fharsaingeachd, bha buaidh aig an dàil faisg air Orenburg.
  Ach, thog tuiteam an ionaid roinneil seo ùghdarras Pugachev, agus bha daoine a-nis a" tighinn còmhla ris nas deònaiche. Gu sònraichte thàinig mòran dhaoine steppe a ruith.
  Agus sluagh mòr, agus eachraidh gun àireamh. Tha mòran mhìltean de luchd-sabaid ann, tha còrr air trithead mìle aig Emelyan Ivanovich fhèin, a bharrachd air còig mìle deug eile bho Chika agus ceannardan eile an rìgh tuathanaich.
  Thadhail Pugachev fhèin air baile Yaitsky, ann an grèim milis a mhnà òig Ustinia. Rinn e leanabh dhi, agus b' fheàrr mac. Leis gu bheil feum air oighre, chan eil fios agad dè as urrainn tachairt ann an cogadh. Chan eil cinnt sam bith an aghaidh peilear air seachran no ball-canain. Agus mar sin tha cuideigin ann airson loidhne an teaghlaich a leudachadh. Ach, tha clann aig Pugachev mu thràth bhon t-seann bhean aige Sofia.
  Ann am baile Yaitsky fhèin, tha na Cossacks gu daingeann nan àite. Chaidh oidhirp an nàmhaid air teicheadh a chasg. Chaidh grunn shaighdearan a ghlacadh, a dhearbh gu robh gort anns an daingneach, agus gun gèilleadh e no bàsaich e a dh'aithghearr. Mar sin chan eil feum sam bith air stoirm.
  Agus dh'fhàg Emelyan, gun mòran aithreachais, am baile-mòr air a stàile frisky, domhainn.
  Bha na reubaltaich gu daingeann ann an Chelyabinsk. Dh'ionnsaich ceannard a 'bhuidheann Siberia, Delong, mu dheidhinn tuiteam Orenburg agus chaidh e air ais bhon bhaile gu luath. B' e borb a bh' ann san fharsaingeachd, a' fàgail an ionaid seo nuair a bha e air a chuairteachadh le reubaltaich.
  Ged aig an aon àm b 'e Delong a rinn a' chùis air Pugachev ann an eachdraidh fìor, agus eadhon thug e iongnadh air. Chaill arm an rìgh tuathanaich an uair sin ceithir mìle air am marbhadh agus chaidh an aon àireamh a ghlacadh. Ach a-nis tha Delong a" teicheadh, agus tha na saighdearan aige a" trèigsinn barrachd is nas trice.
  Ach airson a-nis tha Kungur a 'dìon gu làidir, agus gus am baile-mòr seo a ghabhail gu luath, a tha air leth cudromach ro-innleachdail, chuir Emelyan Pugachev an Còirneal Oleg Rybachenko agus an Caiptean Margarita Korshunova thuige.
  Tha balach agus nighean, mar a bha e an-còmhnaidh, a 'ruith tro shneachda an earraich a tha a' leaghadh casruisgte agus cha mhòr rùisgte.
  Tha iad nas luaithe na na h-eich as luaithe, agus nas cudromaiche, nas seasmhaiche. Faodaidh iad ruith airson grunn uairean a thìde gun a bhith a 'slaodadh sìos, agus gun a bhith a' faireachdainn sgìth - tha na cuirp aca neo-bhàsmhor, agus mar sin do-leònte.
  Bha Oleg Rybachenko, gu dearbh, teagmhach an robh e ceart Pugachev a chuideachadh, ach dh'fheumadh e a bhith ag obair air a 'chorp shìorraidh, neo-chinnteach aige. Eadhon ged a bha Catrìona an dàrna fear na banrigh math.
  Thug i buaidh air mòran, nam measg Crimea agus Belarus le pàirt den Úcráin.
  Ach cò aig a tha fios, is dòcha ma bhuannaicheas Emelyan, gheibh an Ruis eadhon barrachd.
  Ged a tha seo na iongnadh don ìmpireachd a tha coltach ri coup Lenin san Dàmhair agus an cogadh catharra às deidh sin. Carson nach do gheàrr iad gu leòr de mhuinntir na Ruis mu thràth? Och, gràinean a" chogaidh shìobhalta.
  Tha Oleg Rybachenko a' ruith gu Kungur còmhla ri Margarita agus a' smaoineachadh ris fhèin.
  Ach, gu dearbh, tha tòrr an urra ri fortan, agus faodaidh fortan eadhon riaghladair cuibheasach a dhèanamh math.
  Agus gu robh Nicholas II gu soilleir nas fheàrr na Vladimir Putin na chomasan agus a thàlant. Ach bha fortan iongantach aig an fhear mu dheireadh, gun a bhith na b" ìsle na Genghis Khan.
  Bidh aon phìos fortan a" leantainn gu fear eile agus a chaochladh. Ruith am balach terminator agus smaoinich e.
  Mar eisimpleir, tha glacadh Salman Raduev, agus eadhon air an oidhche ro thaghaidhean ceann-suidhe na Ruis, na thachartas gu math eu-coltach. Uill, dha-rìribh, dè na cothroman a th" ann an seo, gu h-àraidh leis gu bheil sinn a" bruidhinn air scumbag tearc. Cha deach aon stiùiriche mìleanta ainmeil a ghlacadh beò às deidh sin. Bhàsaich a h-uile duine. A bharrachd air an sin, bha coltas ann gun robh Shamil Basayev tubaisteach. Gu dearbh, nam biodh fios cho math air slighe ceannairc àireamh a h-aon is gun deach mèinn a chuir fodha, an uairsin dè a chuir stad air bho bhith dìreach air a bhualadh le stailc adhair? Bhiodh e tòrr nas earbsaiche! No eadhon an gas a chuir dheth agus an uairsin taisbeanadh mòr a dhèanamh a-mach à deuchainn Basayev?
  Chan e, is coltaiche, bha Putin fortanach anns a 'chùis seo cuideachd, agus mar sin bhàsaich Shamil Basayev gu tur le tubaist.
  Ach canaidh sinn gu bheil Salman Raduev a" bàsachadh aig àm grèim, no a" seachnadh an ribe gu tur. Tha Putin ag ionndrainn beagan sa cheud de na bhòtaichean, agus tha na taghaidhean gan cumail ann an dà chuairt. Tha seo mar-thà na chall don fheadhainn as fheàrr leotha gun teagamh agus na bhuannachd dha Zyuganov.
  Agus chan eil fios fhathast ciamar a bhiodh an dàrna cuairt air tionndadh a-mach. Co-dhiù, bhiodh luchd-bhòtaidh a" ghearain air cruthachadh, agus cha mhòr gum biodh Putin air buannachadh ro chreidsinneach. Ach is e am prìomh rud gum biodh an stèidheachadh air tachairt mìos às deidh sin. Agus cha bhiodh ùine air a bhith aig Putin ath-leasachadh a mholadh air Comhairle a" Chaidreachais aig seisean an earraich. Agus as t-fhoghar bhiodh fìor cho-bhanntachd de fheachdan dùbhlannach air a chruthachadh na aghaidh.
  Bhiodh mòr-chuid aig na comannaich, na h-agrarians, Aonadh nam Feachdan Ceart, an OVR, agus Yabloko agus chuireadh iad bacadh air ath-leasachadh Comhairle a" Chaidreachais. Bhiodh iad cuideachd an aghaidh nàiseantachd NTV.
  Bhiodh an còmhstri cruaidh eadar an Duma agus an ceann-suidhe gnàthach air a dhèanamh a-rithist, mar a thachair le Yeltsin. Agus ann an leithid de shuidheachaidhean, is dòcha nach bi Putin diongmhalta Khodorkovsky a chur an grèim agus buille làidir a thoirt dha na comannaich agus SPS agus Yabloko. A bharrachd air an sin, tha an gluasad ann an eachdraidh a 'toirt buaidh mhòr air. Agus nam biodh an suidheachadh air atharrachadh beagan, cha bhiodh ionnsaigh ceannairc 11 Sultain air tachairt. Agus an uairsin bhiodh Putin air a dhol an sàs sa chogadh ann an Afganastan, agus tha e comasach nach biodh e air mairsinn ach aon teirm.
  Agus bhiodh an deachdaire vaunted air falbh, air spatadh air agus le ìre neoni, dìreach mar Yeltsin.
  Seo mar a thachras e, uaireannan bho thubaist bheag. Ach airson an aon Nicholas II, mura biodh an Admiral Makarov air bàsachadh, bhiodh e air buaidh a thoirt air Iapan. Agus an uairsin bhiodh Sìona gu lèir, gu dearbh, gu bhith na Ruisis! Agus an uairsin bhiodh a" Ghearmailt agus an Ostair-Ungair air a" chùis a dhèanamh.
  Tha, chì thu mar a tha aon fhàilligeadh a" leantainn gu fear eile.
  Ruith clann an Terminator, an casan rùisgte a" frasadh san t-sneachda. Agus thòisich Oleg Rybachenko, a 'faireachdainn brosnachail, a' seinn le dealas, a 'dèanamh suas mar a chaidh e;
  Tha sinn a" sabaid airson dàn nas fheàrr
  Gus beatha a dhèanamh nas fhasa dha daoine ...
  'S bidh sinn a' pronnadh an t-sluaigh dhamte,
  Gus am bi nas lugha de nàimhdean olc ann!
  
  Os ar cionn tha cerub le sgiath òir,
  Airson glòir ar màthair an Ruis ...
  Creid mi, tha muinntir Rus do-chreidsinneach,
  Agus nì e a h-uile duine air an Talamh nas bòidhche!
  
  Tha sinn a" faighinn cothrom sabaid airson ar Motherland,
  A" dìon mòrachd an Fatherland...
  Agus uaireannan chan eil ann am beatha ach film,
  Ged bu chòir dha a bhith na fhaileas air neamh!
  
  Feumaidh a h-uile duine an aislingean a choileanadh,
  Creid mi gu glic, Comanachas ...
  Gus am bi barrachd sonas air thalamh,
  Agus cha tàinig teintean an ath-bhreith!
  
  Is e ar rìgh an sàr-ghin Pugachev,
  Thog e an tuath gu strì naomh...
  Bidh gnothach sam bith suas ris a' ghualainn,
  Agus gaol an nighean casruisgte balach!
  
  Bidh sinn eadhon an diabhal nas làidire,
  Nuair a dh" atharraicheas sinn sealladh saidheans...
  Tha an t-eucorach air a phronnadh fo na croinn,
  'S ged tha fuil a' sruthadh o'n aorta reubta !
  
  Seadh, tha ar n-aobhar ceart, a chairdean,
  Is urrainn dhuinn ar dùthaich dhachaigh a dhèanamh nas toilichte ...
  Creid gur aon teaghlach na slòigh uile,
  Sgoinneil, an Ruis as radiant!
  
  Seallaidh daoine treun air fàire,
  Na còmhdaich na neòil olc an speur ...
  Bheir sinn sgòr buannachaidh don nàmhaid,
  Agus bidh thu, ridire fortanach ann am blàr!
  
  Chan eil mi eòlach air an fhacal coward
  Chan eil sinne na Ruiseanaich nas ìsle idir...
  Tha Svarog againn, an t-Iosa Geal,
  Agus còrdaidh an Cèitean ris gu bràth!
  
  Nigheanan is balaich ann an dannsa cruinn,
  Tha sinn nigheanan casruisgte a" tighinn a-steach...
  Às deidh na h-uile, tha an Dia uile-chumhachdach Rod dhuinne,
  Na bi nad parrot gun eanchainn, a bhalaich!
  
  Agus bhrosnaich Lenin sinn gu sabaid,
  Bheannaich Stalin glic an feat ...
  Sgaoilidh an cerub cumhachdach a sgiathan,
  Agus tha na fèithean againn dìreach air an dèanamh de stàilinn!
  
  Bidh Mòrachd na h-Athair
  Gu bheil sinn mar ghaisgich do Dhia...
  Daingnich sinn ar glòir le claidheamh stàilinn,
  Dè an sgiath a chaidh a chruthachadh aig Svarog!
  
  Ann goirid, bi dìleas don Tighearna,
  Gu glòir an Ruis as radiant ...
  Tha sinn dìreach eòlach air na h-iolairean ridire,
  Tha an Dia Geal Crìosd am Mesiah air ar cùlaibh!
  Sheinn a" chlann gu h-àlainn, bha an guthan cho làn agus cho soilleir. Agus aig an aon àm làidir, eireachdail mar opera. Dh'fheuch grunn mhadaidhean-allaidh ri ruaig a chur air na gillean, ach gu luath chaidh iad air dheireadh. Tha na gillean neo-bhàsmhor a' ruith ro luath. Chan eil fios aca air laigse no teagamh. Ged nach eil, is dòcha gu bheil fios air an fhear mu dheireadh. Oleg Rybachenko fhèin gu mòr teagmhach an robh e fhiach atharrachadh Catherine, comasach ach neo-litearra Cossack. Ach, tha an fhealla-dhà air. Thòisich a 'chlann, gus iad fhèin a tharraing air falbh bhon turas fhada, a' sgrìobhadh aphorisms mòr-chòrdte. Agus rinn iad e gu glic agus gu breagha.
  Is iad seo a' chlann;
  Tha cogadh coltach ri geama dominoes, chan urrainnear ach dominoes briste a chruinneachadh tuilleadh - tha an talamh a" cumail!
   Is e fortan an duais airson misneachd, agus am peanas airson brogan!
  Tha an tarbh làidir, tha an asal cruaidh, tha an leòmhann uasal, agus am madadh-ruadh seòlta, ach tha daoine nan gillean anns gach malairt!
  Is toil leis an neach-brathaidh a bhith trom-inntinneach, ach cha toil leis an t-seallaidh ann an taghaidhean!
  Is toil le neach-poilitigs a bhith a" riaghladh, ach is toil leis a bhith ag obair gu ceart!
  Gus àite an leòmhann a ghabhail feumaidh tu a bhith nad shionnach san àite cheart!
  Na bi nad asal - thèid do chluasan a tharraing!
  Chan e cuileag a th" anns an duine, ach tha e cuideachd buailteach do chainnt mhilis!
  Tha e math dòrn iarainn a bhith agad - nas miosa na ceann daraich!
  Is toil leis an neach-poilitigs as mì-mhoralta moraltachd a leughadh!
  Bidh mil bho bheul neach-poileataigs a" creachadh crann stàilinn!
  Chan e cogadh a tha dona, is e call a tha dona!
  Cha toir cogadh toileachas sam bith, ach bheir buaidh duaisean!
  Is minic a tha an tyrant milis, ach chan eil beatha còmhla ris na mhil!
  Bidh iad a" dìreadh chun rìgh-chathair àrd a" cleachdadh dòighean bunaiteach!
  Mar as àirde am post, is ann as ìsle a bhios an dòigh air faighinn!
  Tha òraid milis neach-poilitigs a" nochdadh searbhas briseadh-dùil!
  Tha neo-fhillteachd a 'cheannaird a' dol air ais!
  Is e an suidheachadh as cugallaiche an tè le ceann daraich!
  Brògan fàgail rùisgte!
  Bidh am neach-poilitigs a" bruidhinn cus, ach thathas a" dèanamh rudan mòra ann an sàmhchair!
  Faodaidh sionnach a dhol thairis air leòmhann, ach chan urrainn dha luchag a bhiadhadh!
  Tha an deachdaire ag iarraidh a bhith na iolaire, gun sgiathan ann an aislingean!
  Airson duine, bidh airgead, mar bhainne bho bhò, a 'tionndadh searbh bho ghòraich agus a' dol à sealladh bho fhialaidheachd!
  Tha e a" gealltainn gun duilgheadas, tha e fìor, tha! Ach an uairsin, leis an duilgheadas a nì e a h-uile càil às deidh sin!
  Tha an aon dàn aig neach-poilitigs ceann-daraich ris a" chlàr!
  Mar as motha am mèirleach, is ann as lugha a bhios am peanas!
  Chan eil an neach-poilitigs a" dèanamh dìmeas air dad ach a bhith beò a rèir a chogais!
  Tha cogais bheag aig an neach-poilitigs, ach rùintean mòra!
  Bidh geur-leanmhainn a" tionndadh gaisgeach gu bhith na fhear-cur gu bàs, na ghealtaich gu bhith na dhuine gaisgeil, na neach beag gu bhith na fhear ana-cainteach!
  Tha ficsean saidheans na cho-fharpais de neo-làthaireachd agus absurdities! Aig an aon àm, chan eil gnè nas saidheansail agus loidsigeach ann!
  Ann an cogadh tha e coltach ri opera - bidh a h-uile duine a" seinn a chuid fhèin, chan fhaod ach an neach-brosnachaidh a bhith na neach-brathaidh!
  Bidh boireannaich an latha an-diugh a 'toirt maitheanas dha fear - ach a-mhàin bochdainn!
  A bheil fios agad mar a tha luchd-brathaidh eadar-dhealaichte bho oifigearan fiosrachaidh?
  Tha fios agam! Chan eil againn ach oifigearan fiosrachaidh - tha na coigrich uile nan luchd-brathaidh!
  Dè a tha nas fheàrr le ceann falamh no wallet falamh? Gu dearbh, le ceann falamh - chan eil e cho follaiseach!
  Is e an inntinn an neach-cruinneachaidh beairteas as fheàrr!
  Eòlas agus fortan: càraid ann an gaol - bidh iad a "breith soirbheachas, beairteas, suidheachadh, ach bidh iad a" sgaradh gu sgiobalta!
  Bidh e nas fhasa do dhaoine pròiseil èisteachd ri comhairle nuair a tha boireannach ga thoirt seachad - mura h-e a bhean a th" ann!
  Is fhiach fortan do bhean ghlic! Agus faodaidh bean iomairteach agairt a dhèanamh air!
  Cò a tha a 'cur luach air pearsantachd ann an duine, agus a tha a' cur luach air airgead!
  Faodar an cinne-daonna a sgrios le dà rud - coimpiutairean agus luchd-saidheans coimpiutair. Bidh a "chiad fhear a" briseadh na h-inntinn, cha bhith e comasach don fhear mu dheireadh brath a ghabhail air!
  Ann an cogadh, tha grenade na chompanach!
  San fharsaingeachd, tha pomegranate a dh'innseas fealla-dhà coltach ri ugh Faberge a chleachdar airson cnothan a sgàineadh!
  Tha tàlant mar an t-anam : cha'n urrainn e bhi air a thoirt air falbh, ach faodar a sgrios !
  Chan fhiach dìoghaltas - dìoghaltas a thoirt air ais!
  Is e farmad bith-beò na h-eucoir, tha fèin-thoileachas a" uisgeachadh, tha dìtheas ag ithe!
  Is e leisg an eucoir as miosa!
  Is fheàrr bàsachadh le urram le claidheamh na bhith beò mar dhamh air a ghluasad a-steach do stàile le cuip!
  Ann an cogadh, is urrainn do mhisneachd seòlta a bhualadh, ach chan urrainn dha seòltachd misneach a bhualadh!
  Tha cogadh a" dèanamh beatha uamhasach, agus bàs airidh agus brèagha!
  Is e càileachd tearc a th" ann am modhalachd airson ceannard, ach tha seo ga dhèanamh eadhon nas luachmhoire!
  - Tha Jackal co-chòrdadh ris an fhacal kal!
  Chan eil ach aon bhuannachd aig an leòmhann thairis air an jackal - an cothrom bàsachadh le urram!
  Is e teicneòlas an neach a chuir an gnìomh neart!
  - Ach chan eil e fìor! Gu dearbh, mar as àirde an ìre de theicneòlas, is ann as motha de dh" fhiosrachadh agus de ghoireas a bhios a dhìth air an raon-catha!
  Far a bheil ùidhean an Motherland a" tòiseachadh, thig sunnd pearsanta gu crìch!
  Feumaidh saorsa a bhith air a chur còmhla ri smachd. Is e anarchy antithesis saorsa!
  Is e cuimhne làidir an neach-comhairle as fheàrr! San fharsaingeachd, faodar saorsa a bhuannachadh leis a 'chlaidheamh, ach a-mhàin le cuideachadh bho adhbhar faodar a chumail suas!
  - Nuair a shàbhaileas gaisgeach làidir fear eile, chan eil feum air urram sònraichte airson seo!
  Às deidh na h-uile, nuair a bhios neart a 'losgadh nad chridhe, togaidh tu do sgiath mar dhìon do thràillean!
  Cha-n 'eil ciall bastard 'na leithsgeul air son duine ionraic, oir cha'n 'eil làthaireachd shalaich a' fìreanachadh duine shalach !
  Chan eil gaol a-riamh saor - gu sònraichte mura pàigh thu leis an sporan agad, ach le d" anam!
  Is e an aon rud as urrainn dearbhadh a dhèanamh air fuil a dhòrtadh ma sguireas na deòir a" sruthadh mar thoradh air an sin!
  Cha bhith e comasach dhaibhsan a tha a" frithealadh airson airgead gu bràth coimeas a dhèanamh ann am blàr ris an fheadhainn a tha air an stiùireadh le cridhe gaisgeil agus miann saorsa!
  Tha deòir pàiste cunnartach oir tha e a" tionndadh gu bhith na thorrach creagach a bhios a" nighe air falbh sìobhaltachdan!
  Chan e cuibhreann a bharrachd a th" ann an suidheachadh ceannard, ach uallach a bharrachd agus eallach trom!
  Chan eil fios dè a tha nas cudromaiche - a 'biathadh a h-uile acrach no a' sguabadh air falbh deòir aon leanabh!
  Tha òr nas buige na stàilinn, ach buail e an cridhe!
  Cha'n e an t-arm a tha deanamh an t-saighdeir laidir, ach ball-airm an t-saighdeir !
  Bidh còmhradh fada fada le gunna-inneal a" leantainn gu losgadh sa chluais!
  Is e gnè an armachd as millteach, gu sònraichte cunnartach air sgàth cho ruigsinneach sa tha e!
  Tha èifeachdas armachd sam bith an urra ris an neach-fulang taghte, agus eadhon nas motha ann an gnè!
  Is e gnè an armachd as daonnaiche, eu-coltach ri buill-airm marbhtach eile, bheir e beatha!
  Is ann ainneamh a bhios gaol a" marbhadh, ach gu tric bidh e a" goirteachadh!
  Ge bith cò a bhios a 'coimhead air a' chiste lom airson ùine mhòr, bidh e a 'dìochuimhneachadh geàrr-chunntasan an t-suaicheantas!
  Tha baidhsagal le peadalan nas fheàrr na Mercedes gun motair!
  Tha an seann armachd coltach ri crutch, earbsach, ach gun ghluasad!
  Chan eil coiseachd nas luaithe, ach tha e nas saoire - sàbhalaidh tu gu sònraichte air dotairean!
  Tha airgead mar laxative - leis, bidh onair agus misneachd a" fàgail duine!
  Tha e nas fheàrr latha a chall air rannsachadh na bàsachadh ann an diog!
  Ann an cogadh tha cabhag - ruith chun uaigh!
  Tha a' chuid a's mò de phriosunaich mòran ni's soilleire 'n an anam, agus ni's fior-ghlan an cridhe na iadsan a tha 'gan dìon ! Chan urrainn slabhraidh a bhith nas moralta na prìosanach!
  Tha an corp beag coltach ri sgian gheur, ach chan urrainnear a gheurachadh!
  Is fheàrr deòir boireannaich na neamhnaidean, is bonn òir gach braon!
  Bu chòir tuagh cloiche agus lùth atamach a chuir an sàs ann an cridhe coibhneil!
  Chan fheum a bhith fo nàire mu bhochdainn ma tha anam beairteach agus cridhe òir agad!
  Tha adhartas a" còmhdach saobh-chràbhadh!
  Cho mionaideach "s a tha iomchaidheachd neach-marbhadh agus mì-mhisneachd neach-fiach!
  Chan eil aon neach-seallaidh a" cosg barrachd air sgarbh gàrraidh!
  Ann an cogadh, tha a" chùis air ceannard co-ionann ri buannachadh!
  Tha nàmhaid neo-chrìochnaichte coltach ri galar gun làimhseachadh - bi an dùil ri duilgheadasan!
  Tha gliocas uasal coltach ri fìon daor - tha e nas fheàrr a fhalach bhon fheadhainn as ìsle!
  Ma bheir thu air falbh dà bhonn, an toiseach tog chan e am fear as motha, ach am fear as daoire! Agus thoir an còrr dha na bochdan!
  Tha call an-còmhnaidh na thubaist, mura toir thu seachad tòrr airgid air ais!
  Is e dìreach romansach do-chreidsinneach a bhiodh toilichte bàsachadh aig làmhan boireannach brèagha!
  Is fheàrr leis a" phragmatist beatha ùr a bhreith!
  Faodaidh misneachd dìoladh a dhèanamh airson trèanadh gu leòr, ach cha bhith trèanadh a-riamh a" dèanamh dìoladh airson misneachd!
  Faodaidh tàlant a dhol an àite foghlam, ach cha tèid foghlam gu bràth an àite tàlant!
  Chan eil ann an spionnadh agus fearg ach prosthetics de ghaisg is de mhisneachd!
  Bidh fortan, mar sheillean, gu cinnteach ag itealaich gu far a bheil neachtar a" ghliocais agus an obair chruaidh ag ath-bhreithneachadh!
  Bidh a" bhoiteag, eu-coltach ris an iolaire, a" dol à sealladh gu furasta. Tha an ìre ìosal an-còmhnaidh falaichte, ach tha an sublime so-leònte!
  Chan e uimhir den t-slabhraidh a tha a" cumail fear ann an tràilleachd ri eagal - tha laigse co-dhiù aon cheangal a" toirt misneachd!
  Tha e urramach bàsachadh airson an Motherland, Woman, Parents, ach tha e eadhon nas fheàrr a bhith beò air a shon!
  Ann an cogadh tha e nas fhasa buannachd fhaighinn na bhith ga thoirt gu buil! Tha an tè mu dheireadh coltach ri bhith a" sealg chuileagan timcheall leòmhann air a bheil buaidh!
  Is e an teanga, a dh'aindeoin cho beag 'sa tha e, am ball as làidire den chorp. Bidh e a 'gluasad feachdan de mhilleanan agus a' socrachadh an leanabh. Comasach air sgrios agus sàbhaladh.
  Tha trodaiche gun lot mar dhuine beairteach gun phòcaid!
  Feumaidh fear neart airson a bhith beò, agus feumaidh boireannach e airson a bhith beò!
  Faodaidh eadhon reithe èirigh chun mhullach am measg chaorach, ach feuch ri bhith nad cheannard am measg leòmhainn!
  Tha beatha ro luachmhor airson malairt!
  Tha stàilinn geur, ach tha teanga boireannaich tòrr nas gèire!
  Bi dàna mura h-urrainn dhut gu sgileil!
  Le bhith a" cur aon shìobhalt ris an sguad tha sin a" ciallachadh dà shaighdear a thoirt air falbh!
  Bidh aon neo-dhreuchdail le a ghòrach a 'còmhdach buannachd deichnear eòlaichean!
  Is e teaghlach mòr nèamh airson a 'chridhe, purgadair airson an sporan, ifrinn dha na nàimhdean!
  Tha e uaireannan nas duilghe cèidse a thoirt às a chèile na bhith a" draibheadh air falbh sealbhadair an-iochdmhor!
  Dha muinntir na Ruis, tha bhodka nas miosa na dusan Hitler!
  Tha bruadar na neach-brathaidh air fìrinn!
  Bhiodh adhbhar ann airson marbhadh, ach bhiodh gunna ann an-còmhnaidh!
  Tha Vodka na cheannairc laghail!
  Is e deoch làidir am marbhadh sreathach as motha! Mar sin leig leinn deoch, ach leig leotha ar marbhadh a-mhàin le deoch làidir!
  Ge bith dè cho beag "s a tha a" chip dealanach, dhìrich an searmonaiche a-steach innte le làmh sìnte a-mach!
  Is e an gunna-inneal an argamaid as fheàrr airson aithreachas!
  Bu chòir dha fìor dhuine a bhith treun ann an sabaid, dearbhte ann an gaol, èibhinn ann an argamaid!
  Tha bhodka neo-chrìochnaichte coltach ri bean neo-riaraichte, chan urrainn dhut ceann goirt a sheachnadh, tha e nas fheàrr a thoirt a-steach!
  Is e cogadh an geama as inntinniche, tha an àireamh de chom-pàirtichean gun chrìoch, ach tha e an-còmhnaidh a" dol sìos!
  Ann an cogadh, eu-coltach ri bogsaidh, tha buannachadh air puingean coltach ri brathadh, ach chan eil brìb air a" bhritheamh!
  Tha tàileasg na loidsig agus bàrdachd air a riochdachadh ann am figearan sìmplidh!
  Tha saorsa cosmhuil ri caileag thruaillidh, a mhàin gu'n ìoc iad air a son cha'n ann le airgiod, ach le fuil !
  Is e an òigridh piuthar àrdan, is e piuthar misneachd a th" ann an arrogance, ach is ann dìreach le bhith co-cheangailte ri eòlas seann duine as urrainn buaidh a bhreith!
  Nuair a tha ceann soilleir aig ceannard, bidh e dorcha ann an sùilean an nàmhaid!
  Tha mothachadh air ùine na chàileachd neo-atharrachail de chomanndair; chan ann airson rud sam bith a tha deireadh biorach aig a" gheàrr-chunntas, bidh i a" bualadh nas cruaidhe na stàilinn damask biorach!
  Tha toileachas agus pian nan antipodes, ach dha cuid, is e a bhith a" toirt pian an tlachd as àirde!
  Bheir cogadh agus gnè toileachas, ach chan ann ann am measgachadh, tha e na bhruis ro mharbhtach!
  Mar as reamhar a bhios am pìos anns an ribe, is ann as gèire a bu chòir na fiaclan greim a bhith!
  Tha e nas duilghe geàrr a ghlacadh na mamoth a mharbhadh!
  Le bhith a" marbhadh gu h-àlainn, bidh thu a" cruthachadh beòthachaidhean fuilteach, ach bidh connoisseurs a" dol gu na h-uaighean aca ro luath!
  Tha càileachd math aig ìre measaidh mura h-eil e a 'buntainn ri teachd a-steach! Tha wallet trom an-còmhnaidh aotrom!
  Nuair a tha boireannach ag innse na fìrinn, bidh an dìoghras a 'tòiseachadh a' seargadh, agus nuair a tha i na laighe, bidh brath a 'fàs!
  Tha dubhan tairgse nas suaraiche, chan eil dad nas do-sheachanta na sròn gràdhach!
  Tha fiachan na eallach trom, gu sònraichte mura h-eil dad agad ri phàigheadh ach do bheatha. Aig an aon àm, chan urrainn dhut iasad fhaighinn!
  Is e cadal a' bhàis an doimhne, ach chan e as mìlse, gu h-àraidh dhaibhsan a pheacaich!
  Is e an ruaig crùn na buaidh, agus gun chrùn chan eil crìoch buadhach ann!
  Feumaidh an neach a tha air dheireadh grèim fhaighinn air a" chòrr de a bheatha le aon bhuille-cridhe!
  Gheibh saighdear gun losgadh, mar fhìon uaine, neart le batail, ach tha ceannard nach eil airson ionnsachadh coltach ri todhar - cha bhith e ag ath-bhreithneachadh, ach cha bhith e a" grodadh!
  Bidh droch chomanndair a 'soirbheachadh ann a bhith a' sàbhaladh a chraiceann fhèin, bidh ceannard math a 'sàbhaladh a shaighdearan bhon bhàs!
  Tha deasbad ann am blàr cudromach oir ma chailleas tu, chan fhaigh thu encore!
  Ma gheibh com-pàirtiche bàs, na bi troimh-chèile, tha nèamh air a dhèanamh beairteach le duine math!
  Dè ma tha e dona? An uairsin dh'fhàs e na b 'fhasa dhaibhsan a bha a' fuireach air an talamh.
  Tha aon fhìrinn ann, ach tha mòran chreideamhan ann, a tha a" ciallachadh gu bheil barrachd cothrom aig creidmheach mearachd a dhèanamh na tha aig atheist!
  Eadhon ma tha an t-atheist ceart, an sin cha toir 'fhirinn tairbhe dha, ach gheibh creideach, ged a tha e air seacharan, beatha shona, agus bàs urramach !
  Tha a bhith nad atheist coltach ri bhith a" goid d" anam!
  Tha creideamh coltach ri aodach, tha e duilich a chaitheamh agus chan urrainnear a chaitheamh rùisgte! Chan urrainn dhut atharrachadh ach le bhith gad nighe fhèin agus a" taghadh stoidhle ùr-nodha! San fharsaingeachd, tha creideamh coltach ri bean, tha e a" fàs dòrainneach, agus tha e eagallach atharrachadh!
  Chan eil ann an creideamh, mar pestle puingeachaidh, ach aon agus dìreach amadan a" gàireachdainn ris!
  Tha sonas na fhear-bainnse piocach nach tèid ach le saorsa!
  Carson a tha thu airson nathair a chuir nad chridhe - fosgail an doras don fhìor shaoghal!
  Tha seo air sgàth gu bheil feum aig pickaxe agus gàirdeanan fèitheach ceann!
  Tha ceannard coltach ri cleasaiche, is e dìreach na h-ath-aithrisean encore nach eilear a" coinneachadh ri moladh, ach le slapagan nad aghaidh a bhios gad ghluasad a-steach don talamh!
  Tha gaol mar neul, le ùmhlachd do gheasan agus deòir a" rùsgadh!
  Tha tròcair na chomharradh air an làidir, tha an-iochd air a bhreith bho mhì-chinnt, agus tha mì-chinnt na laigse!
  Is e peanas an uilc an seòrsa math as luachmhoire; feumaidh e purrachd spioradail agus daingneachd!
  Tha co-dhùnadh na chàileachd neo-sheasmhach de riaghladair, bidh eagal a" sgrios stàitean agus a" fàgail daoine nan dìlleachdan!
  Cò aig an robh blaster, ach bhiodh an tè agad sàmhach!
  Feumaidh gràdh ìobairt, gun a bhith nas lugha na fuath!
  - Feumaidh creideamh an toiseach a bhi moralta, maitheas agus umhlachd a theagasg ! Dìreach na tionndaidh daoine gu treud agus stad iad bho bhith a" smaoineachadh!
  Cha bu chòir don ar-a-mach an seòrsa tràilleachd atharrachadh, is e an amas aige saorsa spioradail le aon bheachd - math a dhèanamh!
  Chan eil dad ag aonachadh daonnachd mar fhìor chreideamh, stèidhichte air caoimhneas agus mothachadh cumanta!
  - Is e dìreach buaidh dheireannach na fìrinn as àirde as urrainn breug a dhearbhadh! Dìreach mar a tha adhbhar na sìthe ag iarraidh fòirneart, tha e nas fhasa claidheamh a chuir air ais le claidheamh na le sgiath!
  - Tha an fhìrinn an-còmhnaidh sa bheag-chuid, agus chan urrainn don bheag-chuid buannachadh ach le cuideachadh bho fhiosrachadh agus seòlta! Tha seo a" ciallachadh seòlta agus tuigse, companaich dhìleas na fìrinn!
  Tha tràill air thoiseach 'na ghealtaire, tha eagal air gu'n caill e a shlabhraidh !
  Tha trì buadhan de bhiastagan aig an tyrant: gath sgorpion, spògan cuileag steigeach, lìon neach-glacaidh fala, ach chan eil e an dùil a bhith na sgiath!
  Cha bu chòir bòidhchead an anama, purrachd cridheachan, cumhachd a 'ghràidh - a bhith air a mhilleadh le dìoghaltas ro mhòr!
  Ma tha thu ceart, tha ceartas a" fìreanachadh an-iochd, ach a-mhàin chun na h-ìre nach tionndaidh e an neach-fulang gu bhith na fhear-cuiridh!
  Is e an càileachd as luachmhoire aig ceannard a bhith a 'gabhail ri call le urram agus ag ionnsachadh bhuaithe!
  Ann an cogadh an latha an-diugh, ge bith cò a bhios ag itealaich a bhuannaicheas, agus ge bith cò a bhios a "snàgail, bidh an nàmhaid a" bualadh!
  Is e masladh inneal magaidh agus fleasgaich; ann an oidhirp air daoine eile a irioslachadh, tha e ga ìsleachadh fhèin!
  Is e dìreach na mairbh nach dèan mearachd sam bith, mura h-eil thu gu dearbh a" cunntadh suidheachadh nèimh!
  Is e cleachdadh màthair sgil, ann an caidreachas le tàlant!
  Gheibh esan a tha toileach ionnsachadh barrachd buannachd bho chall - na an t-àrdanach fèin-riaraichte bho bhuaidh!
  Tha e nas fheàrr bàsachadh gu breagha na bhith beò grànda!
  Airson duine leisg, tha a h-uile àm dona, ach a-mhàin cadal!
  Ann an cogadh, is e gàirdeachas ro-luath piuthar brath!
  Tha an lann as foirfe air a mhilleadh le làmhan slanting!
  Tha ùine ann an cogadh mar uisge, a" caitheamh air falbh caoimhneas agus daonnachd!
  Tha gaisgeach a tha na shuidhe ambush coltach ri robair, a-mhàin tha e ag iarraidh a bheatha fhaighinn, agus chan e a sporan.
  Airson deagh chomanndair, tha a bhith a" sàbhaladh a chuid fhèin nas cudromaiche na bhith a" marbhadh choigrich!
  Àireamhan mòra de sgil agus neart uaighe! Ma tha thu airson a bhith nad ghaisgeach, na bi a" caismeachd gu umhail!
  Tha a" bhreug mar nathair an àite faire - aon uair "s gum bìd e an nàmhaid, bidh fear eile gu cinnteach gad bhìdeadh nad àite lag!
  Faodaidh an ridire a h-uile càil a thoirt don bhoireannach, ach a-mhàin a 'chòir a bhith mar a' chiad neach a bhàsaich!
  Faodar saighdear Ruiseanach a mharbhadh, ach chan urrainnear a chuir fodha!
  Chan e fuamhaire neach a tha mòr na inbhe, ach fear aig a bheil farsaingeachd smaoineachaidh a" ruighinn na speuran!
  Bidh fòirneart a" gineadh tagradh bhon taobh a-muigh agus a" lasadh ar-a-mach anns an anam!
  Tha braighdeanas coltach ri ceàrdach dearg-theth, bidh e gad chruadhachadh ma thèid thu a-steach do shruth reòthte an t-saoraidh às deidh sin!
  Tha ceartas uaireannan cruaidh, ach an-còmhnaidh nas buige na neo-riaghailteachd!
  A-nis tha a 'chlann casruisgte a' ruith suas gu Kungur, daingneach cumhachdach anns a bheil sia ceud saighdear agus eadhon militia. Air an eagal le dòigh-obrach Màidsear Vereshchagin le dà cheud saighdear dreuchdail, thog sluagh de dhà mhìle Pugachevites an t-sèist agus thill iad air ais.
  
  
  Ràinig Oleg Rybachenko agus Margarita Korshunova gu na reubaltaich. An toiseach bha iad teagmhach mun bhalach ann an shorts agus an nighean ann an tunic. Ach thug an t-ordugh le seula an uachdarain orra gèilleadh do'n chòirneal. Ach dh'fhàs e eadhon nas earbsaiche nuair a thilg Oleg, a 'ceangal ìnean le òrdagan rùisgte, iad chun a' cheann-cinnidh a thòisich air nochdadh, agus chuir e air adhart e chun an dorais leis a 'ghlas aige.
  A bharrachd air an sin, tha fathannan air ruighinn mu thràth mu bhalach nach eil eagal air an fhuachd agus a "ruith nas luaithe na an cù fhèin.
  Chaidh gabhail ris a" bhalach mar cheannard. Agus an uairsin mhol e plana. Bidh iad, còmhla ri Margarita, a 'dol a-steach do Kungur, a' marbhadh na h-oifigearan gu lèir, agus an uairsin bidh an horde a 'briseadh a-steach agus a' crìochnachadh an gearastan.
  A chaidh gabhail ris gu toilichte.
  Agus chaidh am balach agus an nighean, a 'chlann Terminator seo gu Kungur. Agus ghluais buidheann mhòr de reubaltaich às an dèidh.
  Ghluais Oleg agus Margarita a dh'ionnsaigh a 'bhalla gun tuilleadh ado. Chaidh grunn luchd-frithealaidh a ghearradh sìos. Agus leig dhuinn na h-oifigearan a ghearradh sìos. Thòisich an clisgeadh. Chaidh am Màidsear Vereshchagin dhan bhlàr agus b' e aon den chiad fheadhainn a chaidh a mharbhadh. Chaidh triùir sgiobair a mharbhadh cuideachd.
  Thilg a" chlann diosgan a bha gu math biorach agus gheàrr iad le sabers dèanta de stàilinn cruaidh. Bidh iad cuideachd a 'tilgeil grenades dachaigh, ach glè chumhachdach. Bhon a dh'itealaich an nàmhaid na b 'àirde agus chaidh a reubadh gu pìosan. Agus fhuair mi e bhon chloinn terminator seo.
  Agus an uairsin chaidh na reubaltaich a-steach don bhlàr. Agus cuideachd mar a thòisich iad air gearradh agus sgrios. Agus tha an gearastan a tha mar-thà troimh-chèile agus gun cheann a" gèilleadh do dh"arm teachdaichean Pugachev.
  Chuir a" chlann crìoch air an obair. Agus air dhaibh Kungur a ghlacadh, chaidh iad air ais, faisg air Ufa, far an robh feachd mòr Emelian Pugachev a" dlùthachadh.
  Ruith an gille 's an nighean 's sheinn iad ;
  Anns an Fatherland, bidh na h-oidhcheannan a" seinn salm;
  Ann, tha a" ghrian radanta a" deàrrsadh...
  Bheir gràs - sìth, sith,
  Agus tha e a 'fosgladh do shùilean - solas an Tighearna!
  
  C'àit am bheil lilighean a' ghlinne, 'S c'àit am bheil sgaoth nan neòinean,
  Agus bidh na cruachan feòir a" sruthadh le mil...
  Bidh thu fìor - eòlach air a" ghaisgeach -
  Bris dheth adhaircean geur nan deamhan!
  
  A-nis tha thu a 'ruith tro na h-achaidhean casruisgte,
  Dìreach balach beag - tha an gunna-inneal trom!
  'S do shàilean a' fàs fuar fon drùchd -
  Deiseil airson sùil a thoirt air an nàmhaid!
  
  Snaidhidh an demiurge nàdar,
  Cruthaich pàtrain ann an soilleireachd stoirmeil ...
  Mo thruaighe, tha Dia beagan teann 'na lannsair -
  Cò nach toir dìreach còig dhut!
  
  Tha sinn cuideachd nar luchd-cruthachaidh uamhasach -
  Comasach air gabhail ris an t-saoghal ùr agad!
  Chan eil feum air nàire chaorach a nochdadh -
  An uairsin cruinnichidh an arm sa bhad airson blàr!
  
  Tha am balach tùsanach a-nis ann am braighdeanas,
  Tharraing an duine gu bàs e air a" chrann agus thug e cuip dha...
  Ach chan eil daoine a' mallachadh Satan -
  Leis gu bheil deuchainnean cuideachd nan tiodhlac!
  
  Airson àite - tha na rathaidean uile ann am flùraichean,
  Tha èigneachadh sruth fìor-ghlan aca ...
  Agus feumaidh sinn faighinn seachad air an eagal borb -
  Gun a bhith am falach ann am bogsa le sùbailteachd easgann!
  
  Gu mì-fhortanach, tha an Talamh gu lèir làn de chisteachan-laighe.
  Fiù ged is e taisbeanadh fetish a th" ann dhaibh san dùn...
  Chì sinn ann an Eden e -
  Às deidh na h-uile, an làthair Dhè tha gaisgeach beag ann!
  
  Ach is Dia gu bunaiteach an duine cuideachd,
  Gu inntleachdail, tha e na fhuamhaire seòlta ...
  Tha 'n long a' fàgail a' ghartan loinnreach,
  Tha na daoine agus an stiùiriche mar aon gun uamhas!
  
  Tha Charisma cuideachd na phrìomh-bhaile,
  Na biodh e furasta a chuir ann an cuairteachadh ...
  'S ma bha mealladh aig neach air bith,
  Tha am mèirleach mu thràth air a phronnadh le feannag!
  
  Nuair a ruigeas ar n-inntinn a h-àirde,
  Agus bidh na mairbh air an aiseirigh le adhartas saidheansail...
  Còmhdaichidh i an deigh le brat de fhlùraichean,
  Agus tha sinn air caismeachd gu cruinne-cè eile!
  Ghlac Oleg Rybachenko agus Margarita suas ris an torc air an t-slighe. Mharbh iad e, agus dh'ith iad am biadh amh. Ach ciod a dh"ith Tarsan, agus carson a tha iad nas miosa?
  Agus thug iad an fheòil leotha.
  Ruith Oleg agus smaoinich e:
  Gu robh an t-sreath mu Tarzan fhathast fionnar. Ach rinn e rudan nas fhuaire cuideachd. Seo pìos inntinneach mun jungle agus muncaidhean fiadhaich. Ach canamaid le nighean?
  Tha seo eadhon nas iongantaiche ...
  An ath rud, rinn e fhèin agus Margarita beagan aithrisean airson a dhèanamh nas spòrsail;
  Airson neach-poilitigs, tha a h-uile slighe cam, ach bidh iad a "dol dìreach chun amas!
  Tha òr bog, ach tha cumhachd pronnadh aige!
  Is e òr a th" anns a" mheatailt throm, ach tha an luchd òir aotrom!
  Ged is e meatailt trom a th" ann an òr, ann am meudan mòra tha e gad fhàgail do-chreidsinneach!
  Bidh am fear a chuir gu bàs ag obair le a làmhan, ach tha an toradh air a ghiùlan air adhart le a chasan!
  Ma tha thu airson an rìgh-chathair a ghlacadh, biodh rìgh nad cheann!
  Ma's aill leat, gheibh e àite leòmhain, bithidh e 'na shionnach ann an seòltachd, agus 'na shionnach ann an corruich !
  Is e an neach-poilitigs as soirbheachaile madadh-ruadh seòlta agus tìgear creachaidh, a bharrachd air muncaidh ann a bhith a" cleachdadh cleasan dhaoine eile!
  Ge bith cò nach eil na shionnach ann am poilitigs, tha e na asal na bheatha!
  Tha cleachdaidhean madadh-allaidh aig an t-sionnach rèidh!
  Chan eil seòladaireachd armailteach an aghaidh urram, ach nuair a thionndaidheas e nad aghaidh!
  Ann an cogadh, tha dearmad mar roisinn ann am mil, chan eil ann ach fuil!
  Tha an gluasad obrach coltach ri dubhan, chan ann a-mhàin ann an cruth, ach cuideachd ann an toradh!
  Ge bith dè cho làidir sa tha na gàirdeanan, gun cheann chan eil iad nas motha na mannequin!
  Faodar innleachdas a choimeas ris an treas làimh, dìreach le swing tòrr nas motha!
  Bidh an ar-a-mach a "bleith, a tha a" leantainn gu leasachadh nan daoine, a "losgadh geir, a bhios ag ùrachadh an elite!
  Gheibh an fheadhainn nach bi a" sàbhaladh bainne cìche airson an cuid chloinne na buannachdan as motha air tasgaidhean!
  Is e breug geal an fhìrinn air innse ann an dòigh ùr!
  Tha boireannach na ulaidh as urrainn brìb a thoirt don fheadhainn as beairtiche agus armachd a bheir sìos an fheadhainn as làidire!
  Is e bun-bheachd sìorraidh a th" ann an duilgheadasan, eadhon bàs dìreach gan gluasad gu luchd-gràidh an neach a chaochail!
  Is e flùr a th" ann an sonas a tha air a todhar le cnàmhan agus air uisgeachadh le fuil!
  - Tha am bunait measgaichte le fuil gu math critheach, agus mar sin is ann dìreach ann am bodhaig beò a tha cumhachd aig fuil!
  Faodaidh a h-uile dad atharrachadh, ach a-mhàin mothachadh air uallach agus dleastanas!
  Tha e dona do bheatha a chall, ach tha e gu math nas miosa do neo-bhàsmhorachd a chall!
  Tha e nas fheàrr itealaich airson uair a thìde na bhith a" snàgail airson ceud bliadhna!
  Tha neart co-chosmhail ri saorsa, tha saorsa co-chosmhail ri dleasdanas, tha dleasdanas ag iarraidh fèin-ìobairt agus trèigsinn !
  Tha gaisgeach le ceann lag eadar-dhealaichte bho mhodail leis gu bheil e ga shàrachadh fhèin!
  Is e eòlas-inntinn an iuchair gu buaidh, feumaidh tu a bhith comasach air a" ghlas cheart a thaghadh!
  Cha bhith iad a" cur an cridheachan gu taisgeadh, ach cha bhith iad a" sgoltadh an cinn!
  Bheir luaths buaidh, bheir luaths fortan, is e astar an dàrna toileachas!
  Bheir luaths buaidh, bheir luaths fortan, is e astar an dàrna toileachas!
  Bheir anail reòthte a" bhàis air a" chridhe criothnachadh agus a" druideadh a mach smugaid a" bhantrach. Ach tha an gaisgeach bho cho faisg air cailleach thòidheach le speal nas gèire: a" faighinn geur-fhreagairt, trom-inntinn ann am blàr, a" faighinn cuidhteas cus geir!
  Bidh stuamachd ann am boireannaich gu tric a" co-sheasamh le modhalachd - mar a tha misneachd ann am fir!
  Tha teicneòlas na bhun-bheachd dà-fhillte - chan eil e a" gabhail ri gòrachas!
  Is e na measan as milis am fear as duilghe a thaghadh!
  Tha neo-chùram an aghaidh misneachd, misneachd agus àireamhachadh a-mhàin ann an càraidean a bheir buaidh! Feumaidh glainne buaidh, mar bhotal bhodka, gus trioblaidean a sheachnadh, trì rudan: fortan, inntleachd agus misneachd!
  Chan eil bàs a-riamh sealach, ach tha beatha maireannach!
  Chan eil a leithid de chreideamh ann a tha a" mìneachadh gu loidsigeach an suidheachadh a th" ann agus làthaireachd adhbhar!
  An seo tha thu ceart, ach chan e inntinn an duine fhèin an rud as loidsigeach san t-saoghal againn. Aig amannan tha e eadhon coltach nach eil dad nas neo-reusanta na loidsig!
  Tha cogadh gun fhuil mar bheatha gun phian!
  Tha an comas a bhith beò leat fhèin nas cudromaiche do ghaisgeach na bhith a" marbhadh an nàmhaid! Thig cogadh sam bith gu crìch ann an sìth, agus thig beatha gu crìch ann an tiodhlacadh!
  Tha gaol deugaire coltach ri glainne: ro chugallach, a" briseadh gu furasta agus a" goirteachadh!
  Thig an tràill agus an rìgh a-mach às an aon bhroinn, ma tha iad mar an ceudna ro bhreith, carson nach bi iad co-ionnan às deidh sin!
  Tha adhartas saidheansail às aonais leasachadh moraltachd co-ionann ri bhith a" feuchainn ri smocadh bho spreadhadh niùclasach!
  Is e neo-chùram ann an cogadh màthair eucoir agus piuthar brathadh!
  , Is e aran a' chogaidh an ni a's searbha : air a thèarnadh ann am fuil bhràithrean, agus ann an deòir mhàthraichean !
  Tha e tòrr nas tlachdmhoire a bhith a" breith chloinne na bhith a" breith cuirp - ged a tha feum aig gach cuid air sgil agus dìoghras!
  Bidh tràilleachd a" tòiseachadh às aonais miann a bhith ag ionnsachadh agus a" smaoineachadh!
  Tha faclan glic math - tha gnìomhan math nas fheàrr!
  Tha beatha an-còmhnaidh sgoinneil, ach tha bàs meadhanach!
  Chan e saidheans a h-uile dad, feumaidh na buill-airm as adhartaiche làmhan sgileil agus inntinn sùbailte! Tha spiorad a 'toirt buaidh air cùis!
  Bidh mionaid sam bith a" sgur a bhith tlachdmhor cho luath "s a bhios e a" reothadh, a "reothadh mar phìos deigh!
  Tha gluasad na fhìor thoileachas!
  Is e dùthaich an rud as luachmhoire a th" aig duine; às aonais, chan eil ciall aig beatha!
  Tha duine gun dachaigh mar chorp gun anam!
  Tha creideamh na shòlas don fheadhainn lag - bidh mì-fhortan sam bith a 'coimhead beag ma tha iad sealach!
  Mas e teicneòlas an t-aingeal dìon, is e spiorad sabaid an Dia Cogaidh!
  Tha e nas fhasa an cuan a thogail le spàin-bùird na bhith ag argamaid le atheist!
  Tha an coimpiutair, mar nighean, dèidheil air an òganach agus leantainneach!
  Tha bàs eadar-dhealaichte bho leannan leis gu bheil iad an-còmhnaidh a" feuchainn ri coinneachadh rithe a chuir dheth!
  Tha bàs eadar-dhealaichte bho leannan leis gu bheil e an-còmhnaidh a" tighinn aig an àm ceàrr, ach chan eil duine ga choireachadh airson a bhith fadalach!
  Thèid an fheadhainn a leumas air sàbhailteachd a bhriseadh air tiodhlacadh!
  Is e arm le deagh bhiadh an iuchair gu soirbheachas!
  Ann an cogadh, tha ullachadh math coltach ri èadhar airson na sgamhanan; bidh droch mheasgachadh de ghasaichean a" crùbadh agus a" marbhadh!
  An uair a tha duine gu h-ealamh a' toirt sealladh iongantach dha fein, tha so 'na chomharradh cinnteach air anmhuinneachd spioradail.
  Tha eagallach na mhadadh-allaidh ann an aodach chaorach, chan e caora ann an aodach madadh-allaidh!
  Chan eil dad nas cudromaiche do dhuine; tha ealain cogaidh co-chosmhail ri beatha airidh! Tha bàs tìgear nas fheàrr na beatha cù!
  Chan eil bàs ann an cogadh air fhìreanachadh ach nuair a cheannaicheas an nàmhaid e aig prìs ro àrd, agus tha a bhith a" toirt thiodhlacan don nàmhaid co-ionann ri brathadh.
  Tha an nàmhaid scoutach cha mhòr air a" chùis a dhèanamh, cha leig thu leas ach do chothroman a dhol gu sgudal!
  Tha corp nàmhaid daor, ach cosgaidh nàmhaid beò barrachd fhathast!
  Tha Stealth na chàileachd buannachaidh!
  San fharsaingeachd, tha beatha gun duilgheadasan coltach ri brot gun seusanachadh: cus - bidh e a "blasad searbh, ach chan eil gu leòr - chan eil e a" dol sìos do sgòrnan!
  Feumaidh fear cuideigin a mharbhadh agus a shàbhaladh co-dhiù aon uair na bheatha! A bharrachd air an sin, ma tha a 'chiad fhear fortanach, tha an dàrna fear na dheuchainn misneachd riatanach!
  Tha coimpiutair nas fheàrr na boma atamach, is e seo an dòigh as cinntiche air daoine a cheannsachadh agus toirt orra obrachadh don bhuannaiche! A bharrachd air an sin, chan eil eagal orm ro bhuaireadh! Is fhiach creideas sam bith an uairsin ma tha fios aige mar a dhìonas e e fhèin!
  Ann an òigeachd, bidh an fhuil a 'sruthadh nas luaithe agus bidh an "coire" a' còcaireachd nas teotha!
  Bidh asal slaodach, nas miosa na muc, cuideachd a 'bualadh, ach chan eil e a' toirt feòil!
  Is e teine fèin-ghluasadach agus ràimh slige na rudan as fheàrr ri chuimhneachadh!
  Creideamh gun dearbhadh: gum faod an t-seabhag gun sgiathan sgrìobadh, ach nach èirich e!
  Is e deasbad cràbhach an rud as neo-thorrach - leis nach eil beachd aig an dithis a tha a" argamaid air a" chuspair air a bheil iad ag argamaid!
  Anns an rèis eadar adhartas saidheansail agus teicneòlach agus moraltachd, tha an tè mu dheireadh air a mhaslachadh gu dreuchd neach bhon taobh a-muigh! Ged a tha cunnart ann gun tuit an cinne-daonna a-steach don dubh-aigein eadar saidheans agus moraltachd!
  Ge bè neach a shàbhaileas ann an saidheans, a 'goid a shliochd, agus ge bith cò a ghoid a shliochd, bidh e gu bràth fhathast bochd!
  Le bhith a" goid sliochd faodaidh tu calpa a dhèanamh, ach chan urrainn dhut a bhith beairteach!
  ! Is e gnìomhachas salach a th" ann am poilitigs air a dhèanamh ann an deiseachan glan!
  Tha fìrinn an-còmhnaidh ioma-thaobhach, ach tha mearachd èideadh!
  Is e bun-bheachd dualchainnteach a th" ann am bòidhchead - chan eil ach gràin uile-choitcheann!
  Bidh armachd ùr-nodha, eu-coltach ri fìon, dèidheil air òigridh!
  Tha e coltach ri bhith a" suidhe air biodag airson nàmhaid a shàbhaladh - chan eil eòlas aig stàilinn air faireachdainn co-fhaireachdainn!
  Is e innleachdas an armachd as fheàrr, chan fheum e cosgaisean, ach tha e daor!
  Nuair a tha an àireamh de chuirp nas motha na aon, bidh iad a" tionndadh bho bhròn-chluich gu bhith nan staitistig!
  Tha murt coltach ri bhith a" call do mhaighdeanas airson a" chiad uair agus bidh e goirt, an uairsin le gach gnìomh ùr tha barrachd is barrachd toileachas ann!
  Is e droch scout fear nach urrainn slighe a-mach fhaicinn gun fhios nach fàillig e!
  Ann an raon sam bith eile, faodaidh mearachd beatha agus slàinte a chosg, agus dìreach nuair a tha thu ceàrr ann an creideamh a tha cunnart ann gun caill thu do neo-bhàsmhorachd!
  Tha fangan aig a' bhiast, tha gunna aig an duine, tha am beathach an eisimeil fèithean, agus am fear air an inntinn! Bidh deuchainnean a" maothachadh nam fiaclan, ach a" geurachadh na h-inntinn - mar sin tha an inntinn neo-bhàsmhor, leanaidh adhartas, mar inneal gluasad sìorraidh, gu beairteas!
  Bidh eadhon na naidheachdan as uamhasach a" fàs cumanta bho ath-aithris a-rithist!
  Nuair a bhios àidseant ag obair dha dà bhuidheann fiosrachaidh, a" sònrachadh leanabh a tha a" feuchainn ri dà shìthiche a chuir a-steach na bheul, tha cunnart ann a bheul a reubadh!
  Is e gluasad an t-uisge fo am bheil blàthan na slàinte a' fàs, agus an dubhan a tha a' spìonadh as luibhean a' ghalair !
  Chan fhaic na dall na doill - falbhaidh iad ge bith càite a bheil iad ag iarraidh!
  Chan urrainn don duine dall a dhol a-mach - tro rathad an neach a tha dìleas a 'dol seachad!
  Ach na bi feitheamh ri neach-siubhail le fradharc - cuidich na dall bochd!
  Bidh duine a 'briseadh gu furasta, a' toirt thairis le duilgheadas, agus glè ainneamh a 'faighinn gràdh bho nàdar!
  Ann an cairtean, thig fortan gu ceann soilleir, corragan sùbailte, agus cridhe ciùin!
  San fharsaingeachd, chan e seoclaid a th" ann an eucoir; ma gheibh thu salach, cha bhith thu beò beatha milis, ach gu cinnteach gheibh thu reamhrachd cridhe!
  Faodaidh dìth neart dìoladh a dhèanamh airson cus fiosrachaidh, ach chan urrainn cus neart dìoladh airson dìth fiosrachaidh!
  Faodaidh tàlant a dhol an àite dìth foghlaim, ach chan urrainn foghlam a dhol an àite dìth tàlant!
  Is e seud a th" ann an daoimean gun snasadh, ach cha tionndaidh gual sam bith gu bhith na dhaoimean!
  Tha bàs neach eile taitneach, ach tha do bhàs fèin a' toirt air do chridhe sèideadh agus t' anam a' dol fodha 'n ad bhrògan !
  Tha airgead mar shalachar, a" cumail ri làmhan fuilteach agus anaman sleamhainn!
  De gach seòrsa fanaticism, is e creideamh an fheadhainn as neo-reusanta agus fèin-thoileil, agus mar sin tha e ag amas gu sònraichte air neo-bhàsmhorachd pearsanta a choileanadh!
  Tha gaol eadar-dhealaichte bho èigneachadh a-mhàin ann an cruth pàighidh - pàigheadh ann an caoimhneas airson an gnìomh mu dheireadh!
  Is fearr call ann am fìreantachd na buannachadh ann am peacadh !
  Tha call an fhìrein 'na bhuannachd air neamh, is e buannachd a' pheacaich robaireachd an anama !
  Le bhi ag àicheadh Dhè, chuir na comanaich eallach ro-mhòr air guailnibh an duine ! Ag iarraidh àite an Uile-chumhachdaich a ghabhail, cha b' urrainn an duine cur an aghaidh cràdh Golgotha agus buairidhean an diabhuil !
  Às aonais cumhachd Ìosa, thuit daoine, an àite a bhith a" togail rìoghachd de mhaitheas agus de cheartas, a-steach do linne na leas!
  Bidh na h-ulaidhean gun àireamh ann an anam an duine, dìreach ma thòisicheas tu gan creachadh, a "tiormachadh gu sgiobalta gun a bhith a" toirt leat beairteas!
  Bidh a h-uile gnìomh gnèitheasach, ulaidh a bhios tu a" roinn eadar dithis agus chan e aon mhèirleach, ga ghoid bho do chridhe!
  Tha rudeigin cumanta aig a h-uile duine ri prìomhadaiche, tha e math ma tha comas, ach mar as trice eòlas!
  Bhiodh e èibhinn mura robh e fìor!
  Gu mì-fhortanach, tha barrachd air fir reusanta agus luchd-poilitigs onarach againn!
  Ge b'e neach a bhrathas 'anam fanaidh e gu bràth ann an call - bheir e neo-bhàsmhorachd air son bàsmhor !
  Mar as trice bidh buaidh thairis air neach-dùbhlain làidir a" cosg barrachd, ach cha toir thu seachad e gun dad!
  Chan urrainnear murt a bhith air fhìreanachadh le fèin-ùidh agus prothaid - is e dìreach urram, saorsa agus an dùthaich mhàthaireil a tha a" tagradh fòirneart!
  Bu chòir math a bhith le gunna-inneal,
  Buail mar stàilinn feargach!
  Gus am bi fuil a' sruthadh mar eas,
  Chan eil tròcair aig olc, marbh a h-uile duine!
  A-mach às a h-uile obair ealain, is e sàr-eisimpleirean armachd a tha gu daingeann ann an cuimhne dhaoine agus a dhùisgeas na deòir as motha!
  - Dealbh air a pheantadh le fuil: nas gile na dealbh ola agus a" seargadh mòran nas slaodaiche!
  Bidh duine còir a" cur ceartas os cionn teaghlach is càirdeas! Feumaidh aon lagh a bhi ann airson naimhdean agus chairdean, direach mar a tha aig fear d'a mhnaoi !
  Tha làthaireachd laghan eadar-dhealaichte a" tionndadh ceartas gu bhith na strìopach!
  Neartaichidh neach-dùbhlain làidir do bhodhaig agus toil, nì e nas làidire thu - truaillidh an neach lag d" anam agus lagaichidh e do bhodhaig, ga dhèanamh nas laige!
  Mar sin tha an t-slighe dhoirbh a" toirt buaidh mòran nas fhasa!
  Thathas a" toirt làmhan dha saighdear airson losgadh, agus eanchainn gus stad ann an tìde!
  A" marbhadh amadan: tha e an aon rud ri bhith ga shàthadh le snàthad, tha e coltach ri bhith a" losgadh air fear spaideil le bhith ga bhualadh le slige!
  Is e nàdur màthair an duine, agus chan urrainn màthair innleadair mòr a bhith na amadan iomlan! Ged nach eil innleachdas practaigeach aice!
  Is e peilear an dòigh foghlaim as èifeachdaiche ann a bhith a" conaltradh ri daoine òga, a bharrachd air seann daoine!
  Chan eil ach èifeachdas a 'bhuaidh a' lùghdachadh! Gu tric caillidh tu an t-ùghdarras agad, ach ma thèid do ghlacadh, feumaidh tu zombies a thogail!
  Bidh creideamh a" lughdachadh duine pròiseil gu ìre beathach - a" toirt roghainn eadar caora is gobhar!
  Tha e nas fheàrr do chraiceann a thoirt do dhaoine mar chaora na a bhith a" sèideadh gu bràth mar nathair!
  San fharsaingeachd, chan e a-mhàin mìneachadh litireil a th" ann am bun-bheachd a bhith ag obair le do cheann, eadhon nuair a thig e gu ealain armachd!
  Ma tha thu airson a bhith beairteach, bi air do bhaisteadh mar Iùdhach; ma tha thu airson a dhol briste, faigh iasad bho Iùdhach!
  Bidh luaidhe a" cuideachadh le cnàmhadh, gu sònraichte ma tha am pill ann an cruth cartridge!
  Tha oifigear nach gabh brìbean coltach ri siùrsach òigh!
  Mar as trice, gus fear a shàbhaladh feumaidh tu am fear eile a mharbhadh! Chan eil teagamh nach e lagh cruaidh a tha seo, ach tha e ag ath-nuadhachadh cothromachadh nàdarra gnèithean!
  Chan eil trodaiche nas fheàrr air an t-saoghal na saighdear Ruiseanach, agus chan eil tyrant nas motha na seanalair Ruiseanach!
  Tha cus sòghalachd na chomharra air suarachas, tha suamhanas na adhbhar tobhta a tha ri thighinn!
  Briathran glic à beul bastaird, mar thobar bho dhuslach sgudail!
  Tha a" bhuannachd agad ann am fad, ach tha a" bhuannachd agam san inntinn!
  Aig amannan faodaidh tu marbhadh, ach chan urrainn dhut dòchas a thoirt air falbh gu bràth!
  Ann an cogadh, ma chailleas tu diog, faodaidh tu sìorraidheachd a chall!
  Tha tùr àbhaisteach truagh am measg nan skyscrapers, ach mòrail am measg bhothain!
  Tha an duine a 'gèilleadh do fhorsa, a' toirt spèis do an-iochd, a 'dèanamh tàir air caoimhneas agus chan eil e a' cur luach air caoimhneas!
  Is e gnè an leigheas as fheàrr airson a h-uile tinneas inntinn, ach gu mì-fhortanach tha e daor agus duilich fhaighinn!
  Am fear nach eil dèidheil air gnè, chan eil e dèidheil air beatha agus chan eil e a" cur luach air toileachas na feòla!
  Coltach ri fìon tha bàrdachd a" fàs a luach thar ùine, ach chan eil eadhon linntean a" leigeil leis na loidhnichean seargadh no na sradagan a dhol a-mach!
  Tha saighdear coltach ri coimpiutair - tha e a" cunntadh aon no neoni, ach tha gaisgeach na charaid agus na nàmhaid!
  Tha an duine eadar-dhealaichte bho bheathaichean ann an daonnachd, agus an comas a bhith an aghaidh instincts!
  Bidh fòirneart an aghaidh bhoireannaich uaireannan a 'toirt a-mach clann fallain, ach chan eil fòirneart an aghaidh nàdair a' dèanamh ach uilebheistean!
  Ma tha màthair an-iochdmhor, mar sin tha a 'chlann! Mar a tha nàdur, mar sin tha a shliochd - duine !
  Tha càirdeas air a shireadh o dhaoine làidir, àrach bho na saoibhir, agus tha dìlseachd air a nochdadh do na daoine gun amharus !
  Is e ionnsaigh an dòigh as fheàrr air buannachd àireamhach an nàmhaid a neodachadh - tha toirt orra sabaid air ais mar a bhith a" gearradh dheth leth an gàirdeanan!
  Airson boireannach, tha gaol na thlachd agus teachd a-steach, dha fir tha e na thlachd agus na chosgais!
  Tha a bhith a" cruthachadh ball-airm ùr airson neach mì-mhoralta coltach ri bhith a" sàbhadh casan cathair nuair a tha ròp air a phasgadh timcheall do mhuineal!
  Nuair a ràinig iad faisg air Ufa, thug na balaich iomradh air crìoch a chur air an obair gu Pugachev.
  Chuir e iongnadh air an tuathanach gun robh a' chlann ag obair cho luath. Agus gu dearbh thug e duais dhaibh. Thug e crois airgid dha gach fear. Agus dà cheud rubles gach fear.
  An sin thàinig an ionnsaigh air Ufa. Tha Margarita agus Oleg, mar a bha e an-còmhnaidh, air thoiseach agus tha iad a 'toirt ionnsaigh gu luath.
  Bidh iad a" sgoltadh nàimhdean le sabers agus a" tilgeil bhomaichean.
  Bha gearasdan Ufa cheana lag o'n acras, agus bhris buadhan nan reubaltaich an spiorad.
  A bharrachd air an sin, tha faisg air leth-cheud mìle saighdear aig an rìgh Cossack - feachd mòr ...
  Às deidh dha Oleg Rybachenko an ceannard a chuir gu bàs, ghèill na sabaidean a bha air fhàgail.
  Chaidh iad a mhionnachadh, chaidh na braids aca a ghearradh dheth, agus chaidh gearradh fuilt Cossack a thoirt dhaibh. Roghnaich cuid de na h-oifigearan a dhol còmhla ri Pugachev. A bheil sròn nas fheàrr?
  Ann an ùine ghoirid, chaidh Ufa a thoirt gu furasta. Agus bha aithreachas air eadhon an Tsar Cossack nach do chuir e stoirm air baile Yaitsky.
  San fharsaingeachd, chaidh cùisean nas fheàrr airson Pugachev. A-nis faodar barrachd shaighdearan a chuir gu factaraidhean Ural. Agus thathar ag iarraidh air Beloborodov na bailtean-mòra gu lèir agus Tobolsk a ghabhail.
  Chaidh an co-dhùnadh gu cinnteach a dhol gu Kazan, agus an uairsin gu Moscow. Thuirt Emelyan Pugachev eadhon gun robh a mhac Tsarevich Pavel fhèin air a dhol a-steach don iomairt agus gun toireadh e seachad an rìgh-chathair dha athair. Ann an suidheachadh sam bith, bha mòran a 'creidsinn seo.
  Lean arm Pugachev a 'fàs. Thàinig naidheachdan mu ghlacadh grunn fhactaraidhean Ural eile, agus gunnaichean ùra, solar agus fùdar-gunna.
  Às deidh sin chaidh arm mòr a-mach air iomairt. Ghluais i ri taobh na h-aibhne, air an dà bhruaich a dh'ionnsaigh an Volga.
  Bha Tsar Emelyan Pugachev toilichte agus toilichte. Gu ruige seo tha cùisean a" dol glè mhath dha. San fharsaingeachd, cha deach na reubaltaich a-riamh a bhualadh gu mòr. Agus tha cliù an Tsar Ruiseanach ùr ag èirigh. Agus a h-uile latha bidh gaisgich ùra leis na mìltean a" tighinn còmhla ris.
  Tha mòran de shaighdearan eachraidh aig an rìgh fèin-ghairm cuideachd. Agus tha a h-uile càil a 'fàileadh mar fhìor bhuaidh.
  Bidh na maoir-chloinne a" ruith air thoiseach air a" chòrr den arm. Tha iad sunndach agus a" gàireachdainn gu mòr.
  An seo tha na gaisgich òga a' toirt ionnsaigh air faire nan husars. Gearradh goirid, grenades no dhà air an tilgeil le òrdagan lom. Agus chaidh na saighdearan a sgrios.
  An ath rud tha daingneach Osa. Anns an fhìor sgeulachd, thug i a-steach gun sabaid. Mar sin chan eil na balaich air duine sam bith a mharbhadh no a mharbhadh fhathast.
  Dh'fhàs iad beagan leamh eadhon... Sheinn na gillean;
  Thog Spartak tràillean gu gnìomhan gaisgeil,
  Gus cuing nam prionnsachan gràin a thilgeil air falbh...
  Thionndaidh e am mì-fhortanach gu bhith na sgaoth de dh'iolairean -
  Tha an gairm sìmplidh - leudaich do bhruadar!
  
  Tarraing an claidheamh le sabaid,
  Agus gu tròcaireach cuir sìos do nàimhdean olc ...
  Gu fortanach, fosglaidh tu an t-slighe gu luath mar neach-sabaid,
  Bidh an neach a chaochail beò gu bràth ann an clach-ghràin!
  
  Gheibh sinn a' ghealach o'n speur, gun fheum,
  Fosglaidh sinn raointean Mhars mar gheatachan,
  Agus creid ann an Venus, thig mi ...
  Tuitidh an t-Slighe Milidh gu lèir fo chlaidheamh a" ghaisgich!
  
  Tha rionnagan anns an adhar agus sùilean nigheanan -
  Bidh iad a" deàrrsadh le sapphires agus rubies ...
  Agus tha mo smuaintean fiadhaich ag itealaich -
  Nuair a ghlùin ar sinnsear taobh Mamaia!
  
  Dh'èigh an Chelubey bàsmhor anns an t-sluagh -
  Theid an Rus sin fo ionga na cuairte...
  Tha an glaodh seòlta neònach - marbh a h-uile duine:
  Gu bheil an gàire agus na h-òrain fhuaimneach air bàsachadh!
  
  Thugadh am freagradh o Peresvet gu h-ard,
  Sèididh sleagh agus an nàmhaid ann an trom-laighe ifrinn ...
  Cha bhi Zindan a 'feitheamh ris a' ghaisgeach -
  Bidh sinn a" buannachadh, tha sibhse a" creidsinn ann!
  
  Tha carraig fo gheilt - tha laithean anns na neoil,
  Chan ann a h-uile uair a bhios fortan agus duaisean ann ...
  Agus tha na bailtean againn nan teine, nan solais,
  A rèir choltais cha do chùm sinn suas ris a" bhlàr nas motha!
  
  Ach fios a bhith agad air àite na Ruis ann am buaidh,
  Ar sinnsear Caesar, am Macedonian uamhasach ...
  Bidh na planaidean a dh'aithghearr a 'tionndadh gu pàrras,
  Tha càise le tì glè bhlasta Poshekhonsky!
  
  
  
  EACHDRAIDH NA H-ALBA SHLAINTE
  Chaidh aig Speer, an gnè eagrachaidh seo, air toirt a chreidsinn air an Fuhrer inneal-sabaid jet aotrom, saor, gluasadach a leasachadh agus a chuir a-steach gu h-èiginneach le dìreach dà ghunna adhair, ach an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal a thaobh feartan itealaich.
  Seo mar a rugadh HE-162, chan ann air 6 Dùbhlachd, 1944, nuair a chaidh e a-steach don adhar an toiseach, ach bha e mar-thà ro fhadalach, ach air 20 Giblean, 1943, nuair a bha an Treas Reich fhathast làn neart, agus dh" fhaodadh sin buaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Gu fortanach, bha an einnsean jet Yummo deiseil mu thràth airson mòr-chinneasachadh. Bha am plèana air a dhèanamh cha mhòr gu tur de fhiodh, agus bha cuideam leth-cheud cileagram air an armachd air an aghaidh. Ach tha an càr aotrom, saor, agus gu math gluasadach, furasta a smachdachadh. Bha an astar aige nas àirde na 900 cilemeatair san uair, agus cha robh cuideam falamh an trodaiche ach 1,600 cileagram. Is e an armachd an toiseach dà ghunna itealain 20-mm - nas làidire na an Yak-9 agus an coimeas ris an LAGG-5.
  Inneal a tha gu math furasta obrachadh. Ann an ùine ghoirid, fear-cogaidh an t-sluaigh. Nas saoire na ME-109 agus nas fhasa a thoirt gu buil, ach mòran nas èifeachdaiche.
  Bha an HE-162 na inneal èifeachdach. A-cheana aig Blàr Kursk, bha aces Gearmailteach a 'faighinn sgòran air. Rinn Huffman cliù gu sònraichte dha fhèin.
  Bha Hitler, gu dearbh, toilichte agus dh'òrdaich e an càr àrdachadh gu còig mìle sa mhìos. Cha b 'urrainnear am figear seo a choileanadh, ach ro dheireadh 1943 chaidh còrr is dà mhìle carbad a thoirt a-mach gach mìos.
  Chruthaich an HE-162 duilgheadasan don USSR san adhar, agus chuir e beagan maill air adhartas saighdearan Sòbhieteach. Air an Kursk Bulge, bha call tancaichean Gearmailteach nas lugha na ann an eachdraidh fìor; chaidh mòran IL-2 a losgadh sìos.
  Bha na Gearmailtich comasach air dàil a chur air strì agus thuit Kharkov agus Orel mìos an dèidh sin na bha e ann an eachdraidh fìor.
  Ach fhathast thàinig an t-Arm Dearg air adhart, ged a bha e nas slaodaiche na ann an eachdraidh fhìor. Taing dha seo, chaidh aig na Gearmailtich air grèim fhaighinn air an Dnieper agus dìon cumhachdach a chruthachadh an sin. Agus an uairsin ràinig an gunna fèin-ghluasadach E-10, inneal-sgrios tanca air leth soirbheachail.
  B' urrainn dha na Gearmailtich an aghaidh san taobh an ear a dhèanamh seasmhach. Anns a 'gheamhradh, cha b' urrainn do shaighdearan Sòbhieteach a dhol thairis air an Dnieper. Chùm na Gearmailtich a-mach aig Leningrad cuideachd.
  Ged a thàinig na Càirdean air adhart san Eadailt. Ach aig prìs gu math àrd.
  Às deidh dha fàiligeadh tro na Nadsaidhean, ghluais an t-Arm Dearg dhan Crimea. An seo cuideachd, mhair na blàran nas fhaide na ann an eachdraidh fìor, ach thàinig iad gu crìch le call.
  Chrìochnaich ionnsaighean nan Caidreach ann an Normandy le call airson Breatainn agus na Stàitean Aonaichte. Air 22 Ògmhios, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air an ionad. Ach bha e comasach dha na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt air marbhadh feachdan Sòbhieteach. Gu ìre mar thoradh air an gunna fèin-ghluasaid E-10 soirbheachail agus saor. Le cuideam dusan tunna, bha armachd aghaidh de 82 millimeters aig a" charbad seo aig ceàrn 45 ceum, do-ruigsinneach gu trithead "s a ceithir Sòbhieteach, agus gunna mar an T-4. Dh" fhaodadh an carbad seo eadhon a dhol a-steach do IS-2 air a" mhaoil aig raon dlùth, le deagh chothrom air an armachd claon a reubadh.
  Tha an teicneòlas Gearmailteach ùr math ann an dìon. Agus tha na Krauts a" gabhail brath air seo. Ach chan eil càraichean Sòbhieteach fhathast cho soirbheachail. Tha gunna agus dìon caran lag aig an T-34-85, agus tha an àirde ro mhòr. Agus tha an IS-2 so-leònte ri aghaidh an turaid agus pàirt ìosal an t-slige.
  B' urrainn dha na Gearmailtich cumail orra le bhith a' cuimseachadh an cuid fheachdan sa mheadhan ro làimh agus a' tomhas prìomh stiùir an ionnsaigh.
  Às deidh call nan Càirdean ann an Normandy, chaidh faireachdainn an-aghaidh a" chogaidh a neartachadh anns na Stàitean Aonaichte agus Breatainn. A bharrachd air an sin, bha na h-Ameireaganaich mì-shealbhach; nuair a bha iad a 'feuchainn ri tighinn air tìr anns na Philippines, thug longan-cogaidh Iapan ionnsaigh air a' chòmhdhail aca. Agus chaidh am bàthadh. Bhàsaich tòrr uidheamachd agus saighdearan.
  A thug cuideachd buaidh làidir air muinntir Ameireagaidh.
  Às deidh dha na Gearmailtich an ionnsaigh a chuir air ais sa mheadhan, ghluais iad cuid de na saighdearan aca don Eadailt agus chuir iad ionnsaigh air bhog an sin.
  "Panther" -2 a ghabh pàirt anns na blàran. Chaidh aig na Gearmailtich air an cuideam a chumail gu leth-cheud tunna le bhith a" dèanamh a" chanan 88 mm agus 71 EL baraille, agus bha armachd aghaidh 150 mm de thighead aig a" charbad fhèin aig na leòidean.
  Bha am Panther 2, leis gu robh e nas aotroime ach le einnsean nas cumhachdaiche, na inneal sgrios tanca sàr-mhath.
  B' urrainn dha na Gearmailtich Naples ath-ghlacadh agus mòran phrìosanaich agus duaisean a ghlacadh. Theich na càirdean air ais gu Sicily. An sin bha iad airson fasgadh a ghabhail leis a" chabhlach.
  Chuir dealbhadairean Gearmailteach an E-25 air bhog gu cinneasachadh. Dh'fheuch saighdearan Sòbhieteach ri ionnsaigh a-rithist faisg air Leningrad. Ach bha na Gearmailtich deiseil an sin. San fharsaingeachd, dh'obraich taisgealadh Gearmailteach gu math, gu h-àraidh taisgealadh bhon adhar, leis gu robh innealan jet aig an Fritz a bha ag itealaich aig àirdean àrda agus a bha gu tur so-leònte ri dìon adhair nan Sòbhieteach.
  Sa gheamhradh, thug saighdearan Sòbhieteach ionnsaigh air an ionad a-rithist, ach bha na h-ionnsaighean aca ro-innseach. Agus anns an èadhar ghlac na faisisteach ceannas iomlan. Chaill itealain càirdeil mòran cuideachd.
  Anns a" Ghearran, rinn na Nadsaidhean gnìomhachd ann an Sicily agus ghlac iad còrr air dà cheud mìle saighdear Breatannach is Ameireaganach. Agus sa Mhàrt bhuail na Gearmailtich aig deas. Bhris sinn tro na dìonan, a 'gluasad air adhart air an oidhche, agus chruthaich sinn coire no dhà.
  Thòisich saighdearan Sòbhieteach a' tarraing air ais.
  Às deidh bàs Roosevelt, mhol Truman fois do Hitler. Dh" aontaich Faisisteach àireamh a h-aon. Ach mar mhalairt dh'iarr e solarachadh stuthan petroleum agus tilleadh prìosanaich. Dh" aontaich Truman agus Churchill ri seo.
  Bha làmh an-asgaidh aig na Gearmailtich san taobh an ear. Fhuair iad cuideachd tanca ùr, an E-75. Bha cruth nas dùmhail - einnsean agus tar-chuir còmhla - agus rèiteachadh transverse ga dhèanamh comasach àirde a" charbaid a lughdachadh. Bha e coltach ri Tìgear-2 a bha gu math fàs, ach le sgàil-dhealbh mòran nas ìsle.
  Le armachd mòran nas tiugh suidhichte aig ceàrnan nas motha, bha an E-75 a 'tomhas 75 tunna, le einnsean de 1250 each-chumhachd. A rinn e gu math gluasadach agus earbsach. Bha dà sheòrsa gunna aig tanca na RA. 105 mm ann an 100 EL airson sabaid tancaichean nàmhaid, agus 128 mm ann an 55 EL, gunna nas uile-choitcheann. Bha armachd le leathad aghaidh 252 mm de thighead aig an turaid, agus armachd taobh is cùil 170 mm de thighead, le leathad cuideachd. Bha 200 mm de armachd air a 'mhullach air a' mhullach aig ceàrn 45 ceum, agus 160 mm air a 'bhonn aig ceàrn 45 ceum. Tha taobhan an t-slige 120 mm agus tha na sgiathan 90 mm eile.
  Mar sin, le cuideam de 75 tunna, chruthaich na Gearmailtich carbad nach robh nas ìsle na an luchag ann an armachd agus armachd, ged a bha e le aon ghunna.
  Cha deach an E-75 a thoirt a-steach le gunnaichean an-aghaidh tanca Sòbhieteach, eadhon air a thaobh, agus gun teagamh fhuair e prìomhachas Hitler thairis air a h-uile tanca E-sreath eile.
  Gu ruige seo chan eil an USSR air fhaighinn ach an IS-3, a tha air a dhìon nas fheàrr air beulaibh an turaid, ach nas duilghe a dhèanamh. Mar sin dh'òrdaich Stalin nach deidheadh an IS-2 agus T-34-85 a thoirt air falbh bho riochdachadh airson a-nis.
  As t-samhradh, nochd tancaichean Gearmailteach E-75 an toiseach aig an aghaidh. Tha iad air dearbhadh gu bheil iad nan innealan fìor èifeachdach.
  Aig an aon àm, bha carbad aotrom ME-1010 aig na Nadsaidhean le sgiathan a dh'atharraich an sguabadh, modal nas adhartaiche ME-262 X, agus carbad nas armaichte agus nas luaithe agus nas gluasadaiche XE-262. Tha trodaiche nan daoine air a h-uile moladh a chosnadh bhon luchd-dealbhaidh. Agus cuideachd am bomair jet Yu-287, a sheall aerobatics uamhasach. Agus cuideachd am brannd Arado.
  B' urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart san Úcráin as t-samhradh agus ghlac iad an Donbass a-rithist. An uairsin, as t-fhoghar, thug iad Kursk agus chaidh iad gu Voronezh. Chaidh saighdearan Sòbhieteach air ais air feadh an Don agus dh'fheuch iad ri dìon a stèidheachadh an sin. Bha an geamhradh a" tighinn dlùth.
  Rinn dioplòmaichean Gearmailteach oidhirpean gus an Tuirc a thoirt a-steach don chogadh.
  An seo chuairtich iad agus gheall iad beanntan òir.
  Bha Stalin, a 'faireachdainn gu robh e doirbh don USSR a dhol an aghaidh teicneòlas ùr na Gearmailt, agus cruthachadh an tanca T-54 ùr mu choinneamh cuid de dhuilgheadasan, a' moladh fois dha na Nadsaidhean.
  Mar fhreagairt dh'iarr Hitler gun gèilleadh Leningrad agus Crimea, a bharrachd air solarachadh aran an-asgaidh, ola agus stuthan amh eile! Agus till na prìosanaich cogaidh agus gluais pàirt den òr chun an USSR.
  Dh'aontaich Stalin ris a h-uile càil ach a-mhàin gèilleadh Leningrad.
  Thug na Nadsaidhean ionnsaigh air Crimea sa gheamhradh. Ghlac iad cha mhòr an leth-eilean gu lèir, ach a-mhàin Sevastopol. Dh'fheuch an t-Arm Dearg ri gluasad air adhart anns a 'mheadhan agus anns a' cheann a tuath, ach a-rithist às aonais soirbheachas, a 'fulang call mòr.
  Anns a 'Mhàrt 1946, dh'aontaich am Fuhrer mu dheireadh ri fois airson trì bliadhna. Thug an USSR, gu dearbh, seachad stuthan amh an-asgaidh don Third Reich agus ghluais e cuid de uidheamachd factaraidhean armachd.
  Agus thionndaidh na Nadsaidhean chun an Iar. Cha deach am boma atamach a chruthachadh fhathast, agus bha Iapan gu mòr a" cumail a-mach an aghaidh Ameireagaidh. Bha blàr borb a" dol air adhart airson a h-uile eilean sa Chuan Sèimh.
  Aig an toiseach, thàinig Hitler gu aonta le Franco agus ghabh saighdearan Gearmailteach Gibraltar le iongnadh. An uairsin chaidh sinn a-steach do Morocco. Chaidh ionad Bhreatainn ann am Malta a sgrios agus a ghlacadh le feachdan tighinn air tìr. Chaidh na Nadsaidhean gu Afraga.
  Dh'fhàs na pìleatan aca, Albina agus Alvina, gu math làidir. B" urrainn dha na caileagan a dhol thairis air Huffman agus a bhith mar a" chiad fheadhainn a fhuair thairis air cnap-starra còig ceud itealan sìos air an aghaidh an ear.
  Agus san Iar, thàinig deamhan cas-rùisgte ann am bikinis gu bhith na stoirm airson càraichean Ameireaganach is Sasannach.
  Agus bha Gerda, còmhla ris an sgioba tanca aice, a 'siubhal tro Algeria ann an E-75. Tha na nigheanan nan luchd-gleidhidh chlàran airson an àireamh de charbadan a chaidh a sgrios air an aghaidh an ear, air thoiseach air Wittmann.
  Thòisich na gaisgich a 'sabaid bhon Kursk Bulge agus sheall iad an clas aca. Ged nach robh Hitler gu math sgiobalta, bha teagamh ann gun robh boireannaich comasach air sabaid. Ach rinn Gerda, Charlotte, Cairistìona agus Magda iongantasan air a" Panther. Thionndaidh iad a-mach mar an dàrna sgioba tanca às deidh Wittmann a fhuair duais àrd: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan. Agus cuideachd crois de airidheachd armailteach ann an òr agus daoimeanan.
  Bidh na nigheanan a" marcachd agus a" seinn:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal gu lèir às aonais an Reich,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal ùr, ùr,
  Cò a bha ann cha tig duine gu bhith na h-uile càil!
  Bidh na gaisgich cuideachd a 'gàireachdainn agus a' giùlan am fiaclan. Agus bidh iad gan losgadh fhèin a-rithist ...
  Chuir iad a-mach tanca Sasannach agus bha iad a" beucaich:
  - Tha sinn super!
  Bidh Gerda a" bruthadh a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, a" reubadh an turaid far an Sherman agus ag èigheach:
  - Is mise am ban-dia san àm ri teachd!
  An uairsin bidh Cairistìona a" gnogadh thairis air an tanca le a òrdagan rùisgte agus a" sgreuchail:
  - Tha mi, cuideachd, na shàr nighean!
  An uairsin bidh i a" losgadh, a" briseadh càr Charlotte, agus a" squeaks:
  - Ach Pasaran !
  Agus leis an ath shlige, chuir Magda crìoch air an t-Sasannach. Tha nigheanan dha-rìribh nan supermen.
  Agus a bhith onarach, thèid a" chùis a dhèanamh air a h-uile duine gun eisgeachd. Tha sinn cleachdte ri bhith a" marbhadh ar nàimhdean uile, agus tha an t-àite ann an ifrinn, gun teagamh!
  Bidh na gaisgich boireann ag obair agus a" losgadh. Cha toir iad cairteal don luchd-dùbhlain aca.
  Ghèill grunn mhìltean Breatannach is Ameireaganach. Bidh na fir a' tuiteam air an glùinean agus a' pògadh casan rùisgte, dustach nan nigheanan.
  Seo mar a thèid an strì... Tha Algeria air tuiteam, agus tha na Gearmailtich ann an Libia mu thràth. Gu dearbh, bidh iad a 'buannachadh le bhith a' cluich. Chan eil cnapan-starra ann dhaibh.
  Tron samhradh 1946, ghlac na Gearmailtich ceann a tuath Afraga gu lèir agus ràinig iad Canàl Suez. Tha armachd làidir aig na Nadsaidhean a-nis: plèanaichean diosc nach gabh losgadh sìos. Bhris na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich fo seo.
  As t-fhoghar, ghluais an Wehrmacht gu Sudan agus an Ear Mheadhanach. Thuit na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich mar chnothan sgàinte.
  Gu dìomhair dh'fheuch iad ri tighinn gu aonta le Stalin. Mar, fosgail dàrna aghaidh.
  Fhreagair an deachdaire Dearg gu seachantach... Rè an tuiteam, ghlac na Gearmailtich an Ear Mheadhanach gu lèir agus a" mhòr-chuid de Afraga, a" ruighinn Camarún. Agus sa gheamhradh, ghluais saighdearan Gearmailteach gu Ioran agus nas fhaide gu na h-Innseachan. Chaidh dùthaich nan ailbhein a cheannsachadh. Agus an uairsin chaidh na Nadsaidhean air adhart as t-earrach gu ceann a deas Afraga, mu dheireadh a" gabhail smachd air a" mhòr-thìr dhubh.
  San Ògmhios 1947, thàinig tìr ann am Breatainn às dèidh sin... Ghabh feachdan taghte an Wehrmacht pàirt anns na blàir.
  Airson a 'chiad uair, chaidh tanca pioramaideach a dhearbhadh, a sheall dìon sàr-mhath bho gach ceàrnaidh agus astar àrd.
  Bha sgioba tanca Gerda a' sabaid ann. Thionndaidh na caileagan a-mach gu bhith air leth fionnar agus grehounds...
  Chruinnich iad dòrlach de thancaichean is ghunnaichean.
  Loisg Gerda, leag e sìos an canan Sasannach agus sheinn e:
  - Ar naimhdean cha stad sinn !
  Agus mar a nì e gàire!
  Bidh Charlotte cuideachd a "rùsgadh a fiaclan agus a" squeak:
  - Bheir sinn buaidh air còmhdach na cruinne!
  Agus sguabaidh e air falbh an tanca cuideachd.
  An ath rud bheir Cairistìona slap oirre, a" caoineadh gu fiadhaich:
  - Bidh bòtannan a" deàrrsadh air a" chaismeachd!
  Agus sguabaidh e air falbh an tùr cuideachd!
  An uairsin loisg Magda sìos howitzer Sasannach agus rinn i gàire:
  - itealan sa bhad!
  Tha na gaisgich aig àirde uabhasach.
  Agus bidh Albina agus Alvina a 'ruith anns na speuran agus a' crìochnachadh uidheamachd Sasannach is Ameireaganach. Bidh iad a" pronnadh nan Krauts len casan rùisgte, chiseled agus a" seinn dhaibh fhèin:
  - Tha Afraga cunnartach, tha, tha, tha!
  Tha Afraga uamhasach - tha, tha, tha!
  Na falbh clann! Gabh cuairt ann an Afraga!
  Mar sin bhuail e, ann an aon bhlàr, leth-cheud plèana eadar dhà.
  Seo mar a bhios gaisgich boireann a" sgrios an nàimhdean gu misneachail.
  Thuit Breatainn ann an dà sheachdain. Agus ghabh gearastan Lunnainn grèim air. Mar sin phronn an Treas Reich an nàmhaid cunnartach aige.
  Ach tha na SA fhathast... An dèidh aonadh leis na Seapanach agus tòrr ghoireasan aca, thòisich na Gearmailtich a' cur cuideam air na h-Ameireaganaich... San Lùnastal 1947, thàinig na Nadsaidhean air tìr ann an Innis Tìle agus ghlac iad an t-eilean seo, a' tighinn faisg air Ameireaga.
  Chan eil e furasta faighinn gu na SA. Ach tha na faisisteach air cinn drochaid a chruthachadh ann an Ameireagaidh Laidinn agus tha iad a" togail am feachdan. Ach tha an cogadh a 'dol air adhart airson ùine mhòr. Anns a" gheamhradh, chaidh blàran a shabaid aig muir agus san adhar. Agus as t-earrach 1948, dh'fheuch na Gearmailtich ri faighinn dhan Ghraonlainn. Agus shoirbhich leotha... As t-samhradh, bha na Nadsaidhean mu thràth a' toirt buaidh air Canada. Ach bha na blàran cruaidh...
  A 'faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air na SA. Ach tha caileagan Sòbhieteach cuideachd air an rabhadh.
  Ràinig còignear nigheanan Natasha, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympiada Ameireagaidh gus sabaid mar shaor-thoilich an aghaidh hordes an Treas Reich. Tha an còignear nigheanan gu math brèagha agus tha Beurla aca. Dhiùlt Stalin-Putin buidheann-chatha nam boireannach gu lèir a chuir, oir bhiodh seo a" dol an aghaidh teirmean na sìthe a chaidh a chrìochnachadh leis an ìmpireachd faisisteach. Dh'fheumadh an USSR ùine fhaighinn aig cosgais sam bith fhad 's a thug na Nadsaidhean ionnsaigh air na SA.
  Tha na còignear nigheanan saor-thoileach: chaidh iad tron chogadh gu lèir, bho Brest agus Bug gu Orenburg. Agus tha iad a" sabaid ris na Nadsaidhean air taobh eile na Talmhainn ann am prìomh bhaile Honduras.
  Is e Tegucigalpa aon de na prìomh dhaingnichean dìon, ann an còmhstri le horde motley. Chaidh an dà chuid na h-Iapanach agus na h-Àisianach ann an trioblaid. Bha na Gearmailtich fhèin a 'sabaid le tancaichean a-mhàin, agus bha na saighdearan-coise gu tur bho dhaoine nach robh nan Aryan. Ghluais iad Asianaich, daoine dubha, agus Arabaich air adhart.
  Loisg Natasha, a" gearradh dheth dithis Afraganach agus a" gàireachdainn:
  - Dìreach horde de Genghis Khan!
  Thog am Mirabela òr-bhuidhe, an dèidh dha triùir Innseanaich a ghearradh sìos le inneal-ghunna a spreadhadh, a casan lom, tana chun a 'mhullaich. Agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'bleith fodar canain!
  Dh'itealaich criomag de grenade agus bhuail i Mirabela-Zoya air a sàil chruinn, lom. Bidh caileagan gu traidiseanta a" sabaid ann am bikinis agus casruisgte. Agus nuair a bhuaileas e am bonn garbh, girlish le fear biorach, bidh e a "goirteachadh beagan.
  Chaidh a' bhòidhchead a bhualadh agus a losgadh a-rithist... Tha Mirabela gu math caol, de dh'àirde cuibheasach le figear foirfe.
  Tha Natasha nas àirde, le inbhe prìomh, agus eadhon gaisgeach an Aonaidh Shobhietach. Ach cuideachd cha mhòr rùisgte, cha mhòr còmhdaichte le bikini. Gu math tana, ach tha a falt geal. Agus tha Natasha a 'losgadh gu math ceart. Agus is toil leis a bhith a" tilgeil grenades le a chasan rùisgte.
  Bidh an Angelica àlainn a" losgadh agus a" marbhadh ceithir Arabaich le spreadhadh teine. Tha a falt dearg, no caran copar-dearg, mar bhratach proletarian. Agus nuair a shèideadh na gaothan, tha e coltach ri bratach ar-a-mach. Bidh an nighean a" deàrrsadh le a sùilean emerald, mar rionnagan. Agus gu brùideil a 'sguabadh air falbh nàimhdean.
  Tha Svetlana cuideachd fionn. Agus tha e a" losgadh le inneal-ghunna. Chuir an nighean a casan rùisgte agus rinn i spreadhadh. Tilgeadh suas coignear luchd-cogaidh, agus dh'itealaich tobair dhearg-fhola a mach à cisteachan agus bho bhroinn an naimhdean.
  Thuirt Svetlana, a" reamhrachadh a bilean slàn:
  - Tha cogadh na adhair dha na sgamhanan ...
  Bidh an nighean, na laighe sìos, a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Cluinnear spreadhaidhean. Bidh grunn luchd-ceannairc ag itealaich ann an diofar stiùiridhean.
  Tha Olympias na nighean nas motha agus nas sòlaiche. Tha a falt aotrom donn. Baile àbhaisteach, boireannach òg, fuil is bainne. Tha i gu math làidir gu corporra agus bidh i a" losgadh gu math.
  Seo an tionndadh a-rithist. Agus tuit na saighdearan-duaise faisisteach a chaidh a mharbhadh.
  Tha na h-Oiliompaics, fhad 'sa tha iad a' losgadh, ag ràdh:
  - Ceart gu leòr, ceart gu leòr, càite an robh thu? Le Grandma! - Loisg an nighean, a" marbhadh triùir luchd-sabaid Nadsaidheach feusag agus chuir i ris. - Ciod a dh' ith thu - brochan ! Dè dh'òl thu? Mash!
  Tha na nigheanan a 'cumail an loidhne. Cha leig iad leis na faisisteachan air adhart. 'S bidh òrain chàirdeil ag èigheach:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Gu cridhe agus an uairsin ...
  Togaidh sinn saoghal nuadh, neamh-
  Cò a bh 'ann cha bhi duine gu bhith na h-uile rud!
  Bidh Natasha a-rithist a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Sèid air adhart luchd-cogaidh. Tha e gu cinnteach a" fàs nas teotha. An seo thig an "Leòmhann" cliùiteach -2. Agus ri thaobh tha an E-50 nas adhartaiche. Tha projectiles air an cur a-mach. Chaidh ceann dubh Ameireaganach a reubadh dheth agus roilig air falbh e.
  Ghabh Mirabela ceum air bòrd losgaidh, agus is gann gun do mhothaich a casan cruaidh teas an lasair.
  Loisg is ghlan a" bhòidhchead òr-bhuidh:
  - Agus cò a chuireas stad air sruthadh aibhnichean fuilteach, feargach ...
  Loisg Mirabela a-rithist, a 'leagail an Afraganach far armachd an E-50 agus a' crathadh.
  - Buailidh beam bho blaster do theampall, ann an droch fhìor dh "fhalbh an duine!
  Loisg an nighean a-rithist. Chuir i a cas casruisgte, tana, gràsmhor tron adhair. Chaidh grenade a dh'ionnsaigh i. Rinn a" bhòidhchead le falt òrail a" chùis air an tiodhlac le a bonn lom, cha mhòr gun duslach. Chaidh an grenade air ais. Chaidh i a-steach do rangannan luchd-ceannairc na Treas Reich. Bha e coltach gu robh watermelons a" tuiteam a-mach às an làraidh, a" briseadh. Bha uiread de dh" fhuil a" dòrtadh a-mach.
  Chuir Mirabela tweet:
  - Dh'fhàillig an nighean an deuchainn, agus thàinig an Reich damnaichte. A rèir choltais bha Hitler sgìth de bhith beò, agus dh"ith a bhòidhchead e gu h-ainmeil!
  Tha Angelica cuideachd na ghaisgeach gun mhothachadh. Bidh e a" losgadh air fhèin le gunnaichean-inneal agus ag ràdh, a" sgapadh nan cuirp:
  - Airson spàin mamaidh! Airson spàin daddy! Agus airson Koba, gille! Agus air do thaobh anns an leabaidh!
  Bidh bòidhchead le falt copair-dearg a 'cur air bhog plèana fiodha le a cas rùisgte. Bidh e ag itealaich dìreach a dh" ionnsaigh tanca mòr Leòmhann na Gearmailt. Thig air tìr air beul canan 105mm agus spreadh e. Tha an armachd a 'fàilligeadh.
  Thionndaidh a" Ghearmailteach mun cuairt agus b" fheudar dha teicheadh le nàire. Tha Angelica, a" suathadh a cas air pìos den togalach, ag ràdh:
  - Mura h-eil neart agad, feumaidh tu fiosrachadh! Feumaidh tu beagan fuaim a dhèanamh!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh gu math ceart. Tha a falt ruadh mar lasair an lòchran Oiliompaics. Nighean tarraingeach. Tha i mu thràth air cliù a chosnadh dhi fhèin ann an arm Ameireagaidh le bhith a" nochdadh stuamachd feargach. Bha e gu sònraichte math air mì-rùn a dhèanamh le Ameireaganaich Afraganach. Tha e cho neo-àbhaisteach agus cho breagha leotha.
  Tha Angelica, ge-tà, cuideachd a 'sgrios na daoine dubha a tha a' sabaid ann an arm an Treas Reich. Carson a thug a" Ghearmailt buaidh air Afraga gu lèir? Feuch ri stad a chur air a leithid de chumhachd.
  Is e an E-50 an tanca as ùire, le einnsean roth-uidheam gas agus taobh tiugh agus armachd aghaidh. Chan urrainnear a thoirt le grenade. Thilg Angelica an tiodhlac le a cas rùisgte, leag i sìos grunn luchd-coise agus rinn i gàire:
  - O, tha an armachd tanca agad earbsach, bho chuideigin a tha an dùil bìdeadh... Dìreach fios air a" chumhachd a th" agad... nya, chan urrainn dhut ach each stàilinn a bhreabadh!
  Loisg Svetlana cuideachd gu math ceart. Agus b 'fheàrr leatha grenades a thilgeil le a casan. Bha a corragan lom cuideachd a" tionndadh an diosc stàilinn. Chaidh am bàrr a-null agus gheàrr e sgòrnan dà mhìleantaiche faisisteach. Leig iad sìos an inneal-ghunna, agus a-nis chaidh spreadhadh tiugh de chàileachd mòr sìos tro shlabhraidhean na h-horde. Sreath slàn de luchd-sabaid cèin air am fastadh tro chreach a-steach do arm an Treas Reich.
  Chuir Svetlana tweet:
  - Is e fortan an duais airson misneachd! Tha aon òran gu leòr! Leig leotha seinn dìreach mun dachaigh!
  Ach chan eil ùine air a bhith aig a" bhòidhchead fhathast airson an dachaigh a chall. Ged a tha glè bheag de shaor-thoilich Sòbhieteach anns an arm Ameireaganach. Cha robh Stalin-Putin airson a bhith a 'deàrrsadh, gus nach toireadh e adhbhar do Hitler a bhith a' casaid na Ruis airson a bhith a 'briseadh teirmean an "Straw Peace".
  Chaidh rabhadh a thoirt do chòignear nigheanan, an fheadhainn as fheàrr ann am buidheann-chatha nam ban, nan deidheadh an glacadh, gum feumadh an Motherland an cur às. Agus anns a 'chùis seo, bu chòir do chlann-nighean a bhith a' gearan mu dheidhinn saighdearan-duaise a bha air am fastadh airson airgead.
  Agus tha Svetlana, agus Natasha, agus na caileagan eile a 'tuigsinn ma thèid an glacadh, gu bheil cràdh uabhasach a' feitheamh riutha. Mar sin chuir iad romhpa, co-dhiù, gun a bhith air am marbhadh leis na Nadsaidhean beò.
  Bidh itealain ionnsaigh Gearmailteach a 'sgèith thairis air suidheachadh saighdearan Ameireaganach. Gun a bhith a 'sùileachadh gum biodh iad air an coinneachadh le leithid de dh' ionnsaigh ann am prìomh-bhaile Honduras, bha na Nadsaidhean beagan mì-thoilichte.
  Tha plèanaichean jet agus ionnsaigh làidir. Tha rocaidean ag itealaich, tha gunnaichean a" losgadh.
  Tha saighdearan Ameireaganach a" bàsachadh. Bha Olympiada cuideachd air a bhualadh le shrapnel na gualainn feòil. Thàinig fuil a-mach. Thug an nighean ghaisgeil a-mach pìos stàilinn le a fiaclan agus chuir i fuil a-mach. Agus an uairsin bhuail i mi a-rithist le gunna submachine mòr. Tha saighdearan-duaise thall thairis a" tuiteam. Tha cha mhòr a h-uile duine an seo dùthchasach, is e Gearmailtich a-mhàin na ceannardan aca, agus eadhon an uairsin chan eil an-còmhnaidh. Fìor, tha na sgiobaidhean air an tanca E-50 as ùire gu tur Gearmailteach. Tha astar math agus comas gluasad aig a" chàr. Uill, chan e seo am mion-atharrachadh as adhartaiche fhathast - tha cuideam seachdad "s a còig tonna ann. Tha na ballachan a 'crìonadh fo na slighean. Mar as trice bidh am fear seo air a dhèanamh ann an trì dreachan le canan 105-mm, gunna ionnsaigh 180-mm, agus lannsair rocaid 400-mm.
  Agus tha a dhleastanas fhèin aig gach atharrachadh. Seo an tanca seo le gunna ionnsaigh, nas freagarraiche airson ionnsaigh a thoirt air bailtean-mòra. Agus chan eil e cho furasta a sgrios. Bidh Olympias a 'dol tarsainn air fhèin agus a' glacadh grenade anti-tanc le a chorragan rùisgte, a chas mòr ach gràsmhor, air a chumadh gu breagha. A-nis feumaidh tu an tiodhlac a thilgeil dìreach air a" bharaille gus armachd a" mastodon a dhì-cheadachadh . Tha còig gunnaichean inneal a" còmhdach tanca Gearmailteach, ùr-nodha, agus chan eil e cho furasta faighinn faisg air.
  Tha Olympias gu math làidir, agus tha a casan coltach ri each a 'tilgeil grenade fada. Ach chan eil e an-còmhnaidh ceart. Ann an suidheachadh sam bith, a leithid de thargaid a bhualadh mar bharaille canan 180-mm. Tha teagamhan aig a' bhana-ghaisgeach. Dè ma chailleas e?
  Eh, nam biodh an com-pàirtiche fad-ùine aca Oleg Rybachenko air a bhith còmhla riutha, bhiodh an tùsaire gaisgeil seo air rudeigin a chruthachadh.
  Ach bhàsaich am balach anns na blàran airson Voronezh. Cha robh fios aig na caileagan air an dàn dha. Ach gu dearbh bha na thachair don innleadair tùsail do-chreidsinneach. An toiseach, bha Oleg Rybachenko air a chràdh gu brùideil, a 'feuchainn ri dìomhaireachd a ghlacadh. Às deidh a" chràdh, chaidh am balach aon-bliadhna-deug a dh"aois gu crìch anns na mèinnean. Tha an obair eagallach agus uabhasach cruaidh. Ach thionndaidh an tùsaire Sòbhieteach, beag ach sreangach, gu bhith seasmhach.
  Chaidh aige air a bhith beò, agus eadhon tro labyrinths nam mèinnean chuir e roimhe teicheadh. Agus fhuair Oleg Rybachenko faighinn a-mach. Chaidh am balach air chuairt timcheall nam Balkans airson ùine gus an deach e a-steach do bhuidheann partisan ionadail. An sin thàinig e gu bhith na neach-ceangail agus saboteur.
  Bha gluasad partisan meadhanach adhartach fhathast anns na Balkans. Gu ìre cuideachd air sgàth gu robh an t-seirbheis còmhnaidh air a dhèanamh le Eadailtich, Ròmanaich, Bulgarians, Albanianaich - nach robh cho deiseil airson sabaid ri aonadan àbhaisteach an Wehrmacht.
  Ach bhàsaich mòran phàrtaidhean fhathast. Gu sònraichte bho stailcean adhair. Agus tha aig luchd-gràdhaich Iugoslabhia ri falach anns na beanntan, coilltean, no, aig a" char as fheàrr, bailtean beaga. Tha àireamh mhòr de chomandairean air bàsachadh mar-thà. Chaidh an suidheachadh na bu mhiosa leis an t-sìth a chaidh a shoidhnigeadh leis an USSR. A-nis thòisich roinnean peanasach ùra a 'tighinn a-steach do na Balkans, a' cur air dòigh ionnsaighean mòra agus a 'glanadh na sgìre.
  Bha aig Oleg Rybachenko ri dìreadh nas doimhne agus nas doimhne a-steach do na beanntan còmhla ris na partisans.
  Ged nach robh fios aig Olympias air na thachair don fheadhainn as fheàrr leotha uile-choitcheann, rinn i osna gu mòr. An uairsin bhrùth i an grenade nas teinne le corragan a casan rùisgte, nigheanach agus, le a neart gu lèir, thilg i aig tanca an nàmhaid e. Loisg an E-50 dìreach, a" leigeil ma sgaoil slige mharbhtach.
  Chrath Olympias eadhon agus thuit i air a glùinean. Chaidh a bhualadh air a cheann le clach-mhuile air a reubadh bhon chabhsair, agus chaidh a shàilean lom a losgadh le meatailt teth. Suathadh an nighean a ceann gòrach le falt duslach.
  Dh'itealaich an grenade, cha mhòr a 'bualadh air a' bharaille, agus bhuail e air aghaidh claon a 'chàir. Rinn spreadhadh tàirneanach... Ach gu dearbh, chan urrainn dha 250 mm de armachd aghaidh, agus eadhon aig ceàrn, a dhol a-steach do grenade.
  Chrath na h-Oiliompaics a dhòrn dhan duslach, a" togail sgòth slàn de ghainmhich. An uairsin dh'èigh i:
  - Marbh e, marbh e! Sgòr tadhal a-steach don amas!
  Thug an nighean grèim air a shin air an asphalt sgàinte. Bha splinter an sàs ann an calluses an t-sàil. Bha an craiceann air buinn na h-ìghne tiugh coltach ri craiceann hippopotamus. Bha i a" fuireach ann an teaghlach bochd agus cha mhòr nach robh i a" caitheamh brògan bho rugadh i. Ach, cha tug seo air a casan a bhith a 'coimhead garbh ann an cumadh, ach bha iad tana, gràsmhor, seductive.
  Bha na h-Oiliompaics, ge-tà, rud beag eagallach dha na fir leis an àirde àrd, na fèithean làidir aca, agus na dòrn le cnuimhean a bha a 'dol a-mach. Ach tha an caractar as coibhneil aig an nighean ghaisgeach, agus chaidh cnapan farsaing a chur còmhla ri sliasaid caran tana agus abs snaighte. Is ann dìreach ann an aodach a dh" fhaodadh Olympias nochdadh reamhar air sgàth a broilleach mòra. Ann am bikini, tha i coltach ri lùth-chleasaiche busty.
  Thilg an nighean, ann an sàrachadh, grenade a-rithist, an turas seo ag amas air na slighean. Ach bhuail an tiodhlac marbhtach an sgiath thiugh, armachd a bha a 'còmhdach nan rolairean.
  Bhuail Olympias i fhèin san smiogaid ann an sàrachadh. Rinn e cràdh oirre. Agus mhallaich an nighean ghaisgeach:
  - Gheàrr mi mar speal !
  Dh'fheuch Svetlana cuideachd ris an tanca cunnartach a bhualadh, ach chaill an grenade a chaidh a thilgeil le cas na h-ìghne beagan. Agus thòisich am fionn a" tighinn nas fhaisge air a" chàr. Ach an uairsin nochd dà tanca eile - "Leòmhann" agus "Panther" -2, loisg iad air na dòighean-obrach le gunnaichean inneal. Dh" fheumadh sinn a bhith air leth faiceallach.
  Rinn an Sherman Ameireaganach oidhirp faighinn faisg air na carbadan Gearmailteach. Bha cothrom aige bualadh air Panther 2, ach a-mhàin air an taobh. Ach chan eil e cho furasta Gearmailteach a mhealladh. A bharrachd air an sin, tha sgàil-dhealbh nas àirde an Sherman ga dhèanamh follaiseach bho astar mòr.
  Chuir "Panther" 2 a-mach slige agus bhuail e an Ameireaganach gu dìreach air a 'chrann. Bhris an càr àrd na leth. Agus loisg e mar choinneal Nollaige.
  Thuirt Svetlana ann an sàrachadh:
  - O, dè cho lag sa tha na tancaichean agad... Nas fheàrr gu teicneòlach, bidh thu nad Yankee!
  Ach bha Natasha, gaisgeach eòlach, comasach air faighinn faisg air a 'Phanther. Thilg i grenade... Agus bha baraille fada a' chàir Ghearmailteach a' lùbadh a-steach do adharc reithe.
  Tanca "Panther" 2, a chaidh a chuir air bhog gu cinneasachadh ann an 1943. Anns an atharrachadh as fharsainge as ùire, tha armachd aghaidh 150 mm aige, armachd taobh 82 mm aig ceàrn, agus canan 88 mm le fad baraille de 71EL. A 'tòiseachadh ann an 1945, bha còir aige a bhith air a stad airson modail dìon nas adhartaiche agus nas fheàrr, an E- 50. Ach airson a-nis, tha an tanca seo a' sabaid. Le cuideam 51 tonna, tha einnsean cumhachd 900 each aig a" chàr, a bheir deagh choileanadh dràibhidh dha.
  Agus a-nis, an dèidh dha milleadh fhaighinn, bidh Panther-2 a 'tionndadh mun cuairt agus a' falbh. Tha aig Natasha air grenade eile a thilgeil le a cas-rùisgte. Bhris mi na rolairean. Agus chaidh astar càr na Gearmailt sìos gu mòr.
  Tha Natasha ag ràdh le sealladh toilichte:
  - Abair buille! Is tiodhlac o Dhia mo bhuille !
  Agus sheall an nighean a sròn dha na Gearmailtich. Ach thòisich teine gunna inneal a" dòrtadh a-mach às an E-50. Agus bha na peilearan a" feadalaich thairis air falt geal Natasha, beagan dhathte. Gheàrr aon de na peilearan eadhon sreath fuilt dheth. Bha a" phrìomh nighean eadhon a" faireachdainn beagan diog.
  Chuir Natasha tweet:
  - Ma tha thu airson a bhith coltach ri ailbhean, rachaibh don taigh-chuthaich mar chòmhlan-ciùil!
  Thog an nighean an dualan gearraidh aice le a h-òrdagan. Tha falt Natasha silidh, dath neamhnaid, ach beagan dusty. Agus fhathast cho bog. Ruith an nighean iad air a bonn. Beagan gàire agus tlachdmhor.
  Chuimhnich Natasha mar a chuir an duine dragh oirre. Thòisich a làmhan cuideachd bho na buinn, ag èirigh nas àirde gu na sliasaichean agus an àite as mothachail. Nuair a bhios òganach eireachdail gad bhualadh, tha e glè thaitneach. Cha mhòr gun do ghràdhaich Natasha e. Bha i dèidheil air cluich gaoil, agus bha i air a togail le suathadh corp fireannach fireann. Ach cha robh gaol fìor, romansach aig Natasha, nuair a thèid thu às mo chiall mu dhuine. Tha i mu thràth air tòrr guys atharrachadh. Bhàsaich mòran de na fir aige ann am blàr.
  B" e seo eadhon mallachd a" chogaidh. Agus an seo ann an Ameireagaidh, tha gillean fèitheach, dubha. Agus tha a h-uile dad cho neo-àbhaisteach leotha.
  Loisg Natasha agus thug i sìos an duine dubh. Bha mi a" faireachdainn beagan duilich airson a" bhalach Afraganach. Mharbh i fear a bha a' sabaid airson ùidhean a bha coimheach ris. Às deidh na h-uile, tha na Gearmailtich nan gràin-cinnidh. Bidh iad a" coimhead air daoine dubha mar thràillean. Ach aig an aon àm, tha Afraganaich gan clàradh ann an roinnean cèin an Wehrmacht swollen.
  Rinn Natasha rudeigin mar fhige le a òrdagan rùisgte agus sheall i dha na Nadsaidhean e. Tha, chan eil dùthaich na Gearmailt fhèin a" fulang milleadh sam bith an seo. Tha armachd aig tancaichean a tha ro thiugh airson a dhol a-steach le grenade no bazooka. Ach tha na h-aonadan dùthchasach a" bàsachadh.
  Bidh Natasha a" tilgeil grenade aig E-50. Thionndaidh i a cas rùisgte, tana agus thilg i, a" toinneamh a cromagan. Agus dh'itealaich an grenade ann an bogha àrd. Dh"fhàg mo òrdagan lom mi a" faireachdainn suathadh meatailt. Agus an uairsin dh'fhalbh an grenade.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Dia ar beannachadh !
  Shèid gaoth theth air an nighinn, mar gum biodh duine eireachdail a" suathadh rithe. Bha Natasha a" leughadh leabhar mu dheidhinn Tarzan, agus bha i gu mòr airson gum biodh an duine seo a" cluich còmhla rithe. Buailinn mo bhroilleach lom le làmhan làidir.
  Bhuail an grenade am baraille, ach spreadh e ro fhadalach, ag itealaich far a" mheatailt. Bha na mìrean air an crathadh mar phògan air armachd. Chan eil ach sgrìoban air fhàgail!
  Thug Natasha grenade eile a-mach. Ach chunnaic mi gur e an-aghaidh luchd-obrach a bh" ann. Agus tha na buill-airm an-aghaidh tanca air falbh.
  Dh'fhàs an nighean ann an sàrachadh. Ach gus nach bi mi a 'caitheamh ùine, chuir mi a-steach mo chorragan lom. Thionndaidh i a cas, chrom i a torso, an uairsin chuir i dìreach i agus thilg i air na saighdearan-coise e.
  Chaidh leth-dhusan neach-sabaid suas mar bhàlaichean ping-pong. Chaidh glainneachan aon dhiubh a-mach, agus sgèith na criomagan ceud meatair no dhà agus ruith iad thairis air druim Natasha. Bhris am bra, agus nochd cìochan brèagha na h-ìghne.
  Chòmhdaich an nighean a nipples gu fèin-ghluasadach. Ach an uairsin thuig i cò air a bu chòir eagal a bhith oirre. Agus chrath i an gunna-inneal a-rithist. Thug i tionndadh agus ceum air ais beagan.
  Loisg fear-coise Ameireaganach bazooka. Bhuail an t-slige an tanca Gearmailteach air a chliathaich, ach sheas an 160 mm de armachd na aghaidh, a 'toirt air ais an lùth millteach. Loisg an Gearmailteach air ais. Sgoilt an t-inneal mòr aige am balla.
  Dh'fheuch Natasha ri a strapan bra a cheangal. Bha an nighean den bheachd gur dòcha gu robh Zoya Kosmodemyanskaya air a gluasad timcheall anns an fhuachd anns na shorts aice. B 'ann ann am film Sòbhieteach a chaidh a dealbhachadh le lèine no eadhon seòrsa èideadh. Chan eil an seo leis fhèin ach ùmhlachd do shiorruidheachd. Gu dearbh, is dòcha gun tug na Nadsaidhean, gus an nighean a chaidh a ghlacadh a irioslachadh tuilleadh, a lomnochd. Agus is dòcha gu robh na saighdearan Gearmailteach acrach airson nighean bhòidheach agus lùbach fhaicinn rùisgte.
  Mar sin anns an fhìor sgeulachd, cha b 'urrainn don bhana-ghaisgeach a h-uchd a chòmhdach, agus mar sin bha a làmhan ceangailte air cùlaibh a druim. Ach cha robh i nàire agus choimhead i gu pròiseil. Bha fios aig Natasha gu math cò ris a bha e coltach a bhith coiseachd casruisgte san t-sneachda. Bha i cruaidh agus bu toil leatha a bhith a" beantainn ris an t-sneachda le a buinn rùisgte. Chòrd Natasha ris agus thug i toileachas. Ach tha seo dhi, mar-thà air a chruadhachadh le bliadhnaichean cogaidh. Agus airson Zoya òg is bailteil, tha e coltach gu bheil seo goirt. Tha na buinn a" faireachdainn mar gu bheil iad a" losgadh guail.
  Thilg Natasha a bra gu aon taobh ann an buaireadh agus dh" èigh i:
  - Is e bun-bheachd bourgeois a th" ann an nàire! Chan eil eagal air a 'bhoireannach Sòbhieteach air rud sam bith agus chan eil i idir idir!
  Thòisich an nighean a-rithist air tàirnigeadh le inneal-ghunna, no an àite gunna submachine. Dh'fhàs am meatailt teth, às deidh a h-uile càil, is e Honduras na tropaigean, faodaidh e a bhith gu math teth an sin sa Ghearran. Tha corragan Natasha a" fàs teth. Feumaidh sinn ar n-uile rud a thoirt seachad. 'S e 23 Gearran a th' ann an-diugh . Is e latha an airm Shobhietach a th" ann agus feumaidh seo sabaid leis a h-uile fearg ciùin is reusanta.
  Gheàrr Natasha sìos còig a bharrachd le peilearan, agus gun fhiosta loisg i a gruaidh air breech teth a" ghunna-inneal. Gu dearbh tha e mì-thlachdmhor, tha am blister air a ghluasad.
  mhionnaich Natasha:
  - Uill, a Dhia, carson a chruthaich thu uiread de dhuilgheadasan dhòmhsa agus dha mo dhùthaich!
  Tha tachas air a' blister... 'S e àite gu math mothachail a th' ann an gruaim na h-ìghne. Dh'fheuch an nighean ri rudeigin fuar a lorg airson a chuir a-steach don bhall swollen. Ach feuch ri rudeigin fionnar a lorg. Anns a 'bhaile teth seo. A bharrachd air an sin, bha an aimsir soilleir agus a" ghaoth a" sèideadh bhon deas.
  Tha e soilleir nach eil Natasha aig fois. Bidh na h-Oiliompaics a 'tilgeil grenade bho astar fada, ach a-rithist gu neo-shoirbheachail. Agus tha stoirmean-cogaidh mu thràth ag itealaich anns na speuran. Tha armachd làidir agus astar àrd aig carbadan Gearmailteach.
  Bidh plèanaichean jet a 'tighinn a-steach ann an tonnan, agus tha coltas gu bheil iad a' gearradh sìos stiallan de lìon.
  Chaidh Natasha am falach sa bheàrn. Rocaidean briste air an lasadh bho shuas. Dh"fhairich an nighean pìosan de chloich bhrùite a" tuiteam bho shuas le snàthadan. Chuir e tiog air m"amhaich rùisgte. Bha nipples na bòidhchead cuideachd air am piocadh.
  Thuirt Natasha:
  - Is e massage a tha seo ... ach chan e corsage!
  Bha an nighean a 'faireachdainn gu robh a corp cha mhòr a' tòiseachadh a 'tughadh gu goirt. Tha e teth mu thràth, agus bidh rocaidean spreadhaidh a" cur ris an teas. Agus an e taigh-ionnlaid a tha seo?
  Chuimhnich Natasha air taigh-ionnlaid nàdarra na Ruis, le bràgan spruce. Mar a chaidh an nighean a bhualadh an uairsin.
  B" iad sin faireachdainnean coimheach mar sin.
  Sheinn Natasha gus i fhèin a bhrosnachadh:
  - Gràdh is bàs ! Math agus olc! Ciod a tha naomh, ciod a tha peacach ! Tha sinn an dàn a thuigsinn!
  Sheas an nighean suas, chrath i dheth a h-uile salachar is sprùilleach a bha seo.
  Rinn Natasha gàire:
  - O, gheibh thu Hitler air na h-adhaircean !
  Agus loisg an nighean mhòr air na saighdearan-coise a bha a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Thuit grunn luchd-ceannairc a chaidh fhastadh tron ionnsaigh. Sguab Natasha a h-aodann salach, a chuir stad air a sùilean. Sheas an gaisgeach agus chaidh e thairis oirre fhèin.
  Dh"fhosgail i teine bho ghunnaichean-inneal a-rithist, agus bha na saighdearan a" snàgail a-steach. Thilg Angelica, gruagach, grenade le a cas-rùisgte cuideachd. Leum an làthair agus bhuail e na faisisteach. Chaidh dusan neach a mharbhadh.
  Sheinn an ceann ruadh:
  - Tha tòrr math air an t-saoghal, ach tha e còmhdaichte le sneachda!
  Agus dh'fhosgail an nighean teine le gunna submachine, a 'cleachdadh chan ann a-mhàin a làmhan, ach a corragan deas agus cas-rùisgte.
  Loisg Angelica gu ceart agus rinn i gàire:
  - Buail! Buail! Buille eile! Buille eile agus an uairsin... Tha an deamhan cumhachdach, tiodhlac Dhè, a 'toirt seachad uppercut!
  Agus le a làmhan thilg an nighean pìosan glainne. Chuir i iongnadh air na faisisteach agus chuir i tweet:
  - Agus dhaibhsan nach eil airson a bhith beò ann an sìth... Bidh sinn a' dèanamh hara-kiri dhaibh!
  Nochd na Seapanach gu fìor. Na luchd-sabaid caol-shùileach sin. Uill, ciamar nach urrainn dhut hara-kiri mar sin a dhèanamh?
  Às deidh dhi criomag a" ghunna-inneal a luchdachadh sìos, thog Angelica an grenade le a corragan rùisgte agus thilg i chun samurai e. Fhuair iad tiodhlac, grunn Iapanach air a mhilleadh, agus dh'itealaich iad ann an diofar dhòighean.
  Chuir Angelica a-mach a teanga agus rinn i gàire:
  - Tha mi nam shàr ghaisgeach! Agus mharbh an nàmhaid an hyper!
  Chaidh na Sìonaich, air am fastadh leis na Seapanach bho na sgìrean a chaidh an glacadh den Ìmpireachd Celestial, gu cath. Choisich na gaisgich Sìonach gun eagal, agus thàinig air na caileagan, an dèidh dhaibh na gunnaichean submachine aca a leigeil ma sgaoil, tilleadh air ais.
  Mìrean cas-rùisgte meatailt Mirabel de phlastair agus glainne. Rinn na caileagan eile an aon rud. Dh" fhàs e gu math duilich.
  Nochd an Shturmlev, inneal cumhachdach le lannsair rocaid. Seo fear a tha gu bhith a" cur dragh ort - chan eil e coltach ri mòran.
  Rinn a" chiad sealladh tàirneanach... Chaidh Svetlana, Angelica agus Olympias a thilgeil suas leis an tonn spreadhaidh, mar fhuaran muc-mhara mòr. Dh'itealaich na caileagan grunnan deichean mheatairean agus phloc iad len casan rùisgte a-steach don teine.
  Leum na caileagan a-mach às an sin, a" sgaldachadh agus a" seinn. Splas iad am buinn rùisgte air na guallan.
  Rinn Angelica sgàineadh le buaireadh:
  - Tha an tarbh an toiseach air a chuir fon tuagh, agus an uairsin air a ròstadh! Agus bha sinn air ar frioladh an toiseach, agus an uairsin fon tuagh!
  Agus rinn nighean Komsomol gàire! Ach an uairsin dh'fhairich i brònach. Chuimhnich mi gun deach a caraid a ghlacadh. Dh"fhuasgail na Gearmailtich an nighean òg agus thòisich iad air a broilleach lom a thoirt na theine. A leithid de pian uamhasach. Bha an nighean ri sgreuchail, agus bha a craiceann maoth air a losgadh. Is iad sin na faisisteach a thionndaidh a-mach gu bhith nan fanatics. Cha do chuir iad eadhon ceistean, ach a bharrachd air sin chuir iad teine fo chasan casruisgte an neach a chaidh a ghlacadh. Cha b "urrainn don bhall Komsomol, aig a" cheann thall, a chràdh a ghiùlan agus bhàsaich e le clisgeadh dòrainneach.
  Bha Angelica, a 'cuimhneachadh air seo, a' frasadh thairis air na guallan teth. Bha na h-Oiliompaics air thoiseach oirre. Tha craiceann tana air nighean a" bhaile seo, agus chan urrainn dhut a thoirt le lòchran-sèididh. Carson nach e nighean superman a th" ann? Tha na h-Oiliompaics a' faicinn bazooka le slige air a leigeil sìos le saighdear Ameireaganach a chaidh a mharbhadh. Bidh e ga togail le a chas agus ga thilgeil na ghàirdeanan. Agus sàthaidh e a‑steach le a neart gu lèir.
  Bidh an t-slige ag itealaich agus a" bualadh air na Sìonaich èignichte. Mòran sgreuchail agus caoineadh. Measg nan cuirp. Agus ghearr e buill-bodhaig.
  Sheinn Olypiada seann òran:
  - Agus dh'itealaich an samurai dhan talamh! Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Mu dheireadh ruith na caileagan a-mach às na gual. Fhuair an casan gràsmhor, lom e.
  Bha Svetlana, mar an fheadhainn as tairgse dhiubh, a" tionndadh agus a" suathadh a buinn rùisgte, a" feuchainn ri faochadh a thoirt don tachas.
  Cha tug na h-Oiliompaics, a bha casruisgte san t-sneachda bho òige, aire do leithid de thrifle.
  Sheinn nighean a' ghaisgich:
  - Dìreach smaoinich gun deach sinn a-steach do bhainne ùr ... Is e fìor rud a th" anns an duais!
  Agus thug an gaisgeach leis a chois pìos leacag bhriste, trom, trom. Le bhith ga chumail gu teann le corragan lom, nighinn, shnìomh i e agus chuir i air bhog chun nàmhaid. Dh'fhuiling triùir Shìonaich an làthair bàis; chaidh an cinn a phronnadh.
  Thuirt Angelica le sealladh riaraichte, a" losgadh air an nàmhaid:
  - Tha sinn nar boireannaich fionnar!
  Svetlana, gus beagan faochadh a thoirt don tachas anns na casan loisgte, no an àite a bhith air an losgadh, sheinn:
  - Tha mnathan 'n ar n-Athair,
  Carson a tha iad a" draibheadh plèana mar fealla-dhà?...
  Dhaibhsan, tha urram nas luachmhoire na beatha,
  Is urrainn dha an nàmhaid aige a mharbhadh gu furasta!
  
  Rugadh iad airson a bhuannachadh
  A ghlòrachadh Rus' fad linntean !
  Às deidh na h-uile, ar sinn-seanair -
  Chruinnich mi sa bhad arm dhaibh!
  Agus thòisich Svetlana a 'sgrìobadh bhon inneal-ghunna. Agus rinn i e gu math maighstireil. Gus am bi a h-uile duine a 'faireachdainn gur e gaisgeach a tha seo bho Dhia! Mura h-eil bhon Uile-chumhachdach, an uairsin bho Mars gu cinnteach!
  Loisg Natasha cuideachd. Còmhla ri Mirabela, thàinig orra tilleadh air falbh, a" togail chriomagan bho shaighdearan Ameireaganach marbh. Thuit na caileagan air an druim agus loisg iad air ais len casan - rinn iad na b' fheàrr mar sin. Agus rinn iad e gu ceart. Thàinig measgachadh de shaighdearan Sìonach is Afraganach air adhart air na caileagan. Agus bhuail na gaisgich.
  Sheinn Natasha:
  - Chan e bòrd tàileisg a th" anns an t-saoghal...
  Thog Mirabela an trannsa seo, a 'cur às do na saighdearan buidhe is dubh.
  - Agus chan e neoni cruinn a th" anns na figearan!
  Chuir Natasha ris an t-sreath gearraidh de fheadhainn buidhe is dubh:
  - Tha Melancholy a 'toirt ionnsaigh oirnn!
  Loisg Mirabela le mionaideachd Robin Hood agus chirped:
  - Agus ruith an t-each dhan teine!
  Thill na caileagan, a" losgadh air ais, air cùl an achadh mèinn. Thàinig luchd-sabaid Sìneach is Afraganach gu bhith nan deagh rudan. Thòisich iad ri spreadhadh, leum iad suas, gan reubadh às a chèile, agus thàinig e gu bhith na bhreugan fuilteach.
  Nochd grunn tancaichean Panther-2 air fàire. Tha iad a" losgadh, agus tha eagal orra an sròin a phutadh a-steach. "Leòmhann" -2 a 'gluasad air adhart agus cuideachd a' sgoltadh teine. Agus seo an tanca lasair-lasrach Rhino, a" dròladh, le bagaichean lasair.
  Ach is e an rud as iongantaiche "Sturmlev". Chan eil an lannsair rocaid aige gu sònraichte a" losgadh gu sgiobalta, ach tha e uamhasach millteach.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Ruiseanaich, Ruiseanaich - chan e dàn socair! Uill, carson a tha feum againn air trioblaid airson a bhith nas làidire?
  Gu dearbh, tha iad a 'sabaid fada bhon Ruis. Ach tha e soilleir gum bi an Wehrmacht, an dèidh dha na SA a cheannsachadh, a 'tilleadh gus an teannachadh a chuir air an USSR. Agus tha Ameireaganaich cho milis agus cho gràdhach dha nigheanan.
  Bidh Natasha a" tàirngeadh a-rithist, tha e coltach gu bheil na buillean aice a" toirt air pumpkins agus cinn spreadhadh fo na sluasaidean. Tha an nighean air a bualadh sa chas le shrapnel. Tha gearradh ag èirigh air mo shin. Chrath a' bhòidhchead cnàimh agus chrath i:
  - Cha searg am fear furachail,
  Sùil air seabhag, iolaire...
  Tha guth an t-sluaigh soilleir -
  Crathaidh an uisge-beatha an nathair!
  
  Tha mi creidsinn gun dùisg an saoghal gu lèir,
  Bidh crìoch air faisisteachd...
  'S bidh 'ghrian a' deàrrsadh -
  An t-slighe a" soillseachadh co-mhaoineas!
  Aig an àm sin, thilg Olympias, le a neart gu lèir, grenade air an Shturmlev. Agus bha na caileagan Sòbhieteach fortanach mu dheireadh. Thuit an caip armachd air ais, chaidh an tiodhlac Sòbhieteach gu dìreach a-steach don bharaille farsaing. Airson diog reothadh a h-uile càil. Agus an uairsin spreadh e. Bha e mar gum biodh boma atamach air a leigeil sìos. Agus sgap na tancaichean Gearmailteach ann an diofar stiùiridhean.
  Ghlac na Nadsaidhean Toronto agus bha iad fhathast comasach air a dhol a-steach don sgìre sin de na SA bhon taobh tuath as t-fhoghar.
  Thug na h-Ameireaganaich a-steach gu slaodach ach gu cinnteach. Bhiodh iad tric a' gèilleadh agus a' feuchainn ris na dreuchdan aca a chumail.
  Ach rinn na Gearmailtich a" chùis orra an dà chuid air tìr agus aig muir.
  A-nis aig deireadh an fhoghair tha na Gearmailtich timcheall Philadelphia. Bidh iad a 'buannachadh aon bhuaidh às deidh a chèile agus bidh iad a' gàireachdainn mar ifrinn.
  Tha Gerda agus an sgioba tanca aice aig an ìre as fheàrr, mar as àbhaist. Agus a" gàireachdainn fhiaclan, a" briseadh tancaichean Ameireaganach, tha e a" seinn:
  - spògan tìgear, cumhachd stàilinn,
  Spreadhadh...
  Chì sinn Nadsaidheachd fad às,
  Bhon Roinn Eòrpa aig Genghis Khan!
  Agus le òrdagan rùisgte bidh e a" bruthadh air an luing gàirdeachais. Agus a-rithist loisgidh iad air na h-Ameireaganaich.
  An uairsin bidh Charlotte a" losgadh, agus tha na dealbhan aice ceart. Agus air a cùlaibh thàinig Magda, le Cairistìona.
  Mar sin thuit Philadelphia. Tha na Gearmailtich a" dol air adhart nas fhaide agus ron gheamhradh tha iad air New York a ruighinn. Agus an sin bhuail iad an nàmhaid. Agus thèid bomaichean le cuideam deich tonna a leigeil às an TA-500.
  Thairg Truman, às deidh dha na Gearmailtich New York agus Washington a chuairteachadh, sìth a thabhann. Mar fhreagairt, iarrtas airson gèilleadh gun chumha.
  Lean an ionnsaigh air Washington san Fhaoilleach. Bha tancaichean pioramaideach Gearmailteach a 'sabaid.
  Air a" cheathramh latha den ionnsaigh, chuir an gearastan an grèim. Agus còig latha às deidh sin, chuir na Stàitean Aonaichte an sàs.
  Mar sin chuir sin crìoch air a" chogadh san Iar... No an àite sin, cha mhòr nach tàinig e gu crìch. Lean na Gearmailtich air adhart gus an do ghlac iad Ameireaga Laidinn gu lèir ...
  Bha an t-sàmhchair leis an USSR fhathast ann an èifeachd. Chladhaich an Treas Reich a chreach agus chruthaich e roinnean ùra. Bha Stalin fhathast ag ath-nuadhachadh an eaconamaidh a bha air a sgrios agus a 'togail neart.
  Ann an raon togail tanca, cha robh an USSR air leth soirbheachail, a 'cruthachadh a-mhàin an carbad T-54 agus àireamh bheag de tancaichean IS-4. Airson ùine mhòr cha robh e comasach càr iomchaidh fhaighinn. Agus air 20 Giblean, 1953, a 'gabhail brath air gun do chaochail Stalin air 5 Màrt, thug Hitler ionnsaigh air an USSR a-rithist. Chaidh oidhirp a dhèanamh gus hegemony air feadh an t-saoghail a choileanadh.
  Às aonais Stalin, chuir na saighdearan Sòbhieteach an aghaidh gu math lag. Agus bha na feachdan neo-ionann. A bharrachd air an sin, chaidh an dà chuid Iapan agus Türkiye a-steach don chogadh.
  Mìos an dèidh sin, chuir tancaichean pioramaideach Gearmailteach timcheall air Moscow agus ghlac iad an Caucasus. Agus trì mìosan an dèidh sin bha sinn mar-thà anns na Urals. Gu fortanach, tha na feachdan ro neo-ionann. A bharrachd air an sin, tha eadar-dhealachaidhean ann an stiùireadh an USSR.
  Ann an ùine ghoirid, an dèidh còig mìosan de chogadh, bha an USSR mu dheireadh air a ghabhail thairis leis an Treas Reich agus Iapan.
  An uairsin bha e coltach gu robh daonnachd air aonachd a lorg mu dheireadh. Ach tha dà chumhachd mòr air an t-saoghal - an Treas Reich agus Iapan. Agus thòisich Hitler air 20 Giblean, 1956 cogadh eile. A 'toirt ionnsaigh air Iapan.
  Agus tha nigheanan a 'gabhail pàirt anns a' bhlàr. Is e bana-bhuidseach a th" ann an Gerda a bheir ionnsaigh air samurai.
  Agus nigheanan às an Arm Dearg. Natasha, Alenka, Mirabela, Maria, Olympiada, Svetlana, Augustina, Aurora. Agus mar sin air adhart. Tha aon rud cumanta aig na caileagan sin uile - bidh iad a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis.
  Agus bidh iad ga dhèanamh gu math èifeachdach. Tha iad a' pronnadh Iapan... Fo bhuillean nam batan Gearmailteach agus na co-bhanntachd, tha na samurai a' ruith agus a' teicheadh.
  Bidh Gerda agus Charlotte a 'sabaid còmhla air tanca pioramaideach. Bidh na caileagan a" losgadh air na Seapanach, a" briseadh chàraichean agus a" seinn:
  - Tha sinn sàr-mhath, sàr churaidhean! Agus brisidh sinn na mialan uile!
  Bhrùth Gerda am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Iapanach agus rinn i meirgeadh:
  - 'S e gaisgeach a th' annam le coimpiutair na mo cheann!
  Loisg Charlotte cuideachd, gheàrr i càr an samurai fosgailte agus rinn i squeak:
  - Agus na tha timcheall orm, biodh iad mar an fheadhainn as soilleire agus as fhuaire!
  Agus mar an ceudna nochdaidh e a theanga!
  Tha na caileagan a' sgrios Iapan... Tha na samurai a' call coloinidhean, soithichean agus tancaichean.
  Chan urrainn do theicneòlas Iapanach coimeas a dhèanamh ri teicneòlas Gearmailteach. Agus tha barrachd shaighdearan aig na Nadsaidhean. Mar sin tha iad air adhart gu math soirbheachail. Agus cha dèan na samurai dad ach gàirdeachas agus rùisg iad am fiaclan. Nas mionaidiche, tha iad brònach, ach tha iad fhathast lom am fiaclan.
  Chaidh grunn mhìosan de shabaid, agus Sìona, Indochina, agus fearann eile ath-ghlacadh. Thàinig na Nadsaidhean air tìr ann an Iapan fhèin cuideachd.
  An sin chaidh am blàr a leudachadh, agus chleachd na Nadsaidhean armachd niùclasach. Agus uiread de sgrios agus sgrios.
  Bha, cha robh na samurai fortanach! Thuit iad fo leithid de chlub. Deireadh slàn!
  Agus san fharsaingeachd tha a h-uile dad a 'coimhead gu math èibhinn.
  Bidh caileagan Sòbhieteach a' cur samurai air an glùinean agus a' toirt orra an casan rùisgte a phògadh.
  Tha cuimhne aig na bòidhchead mar a leig na Nadsaidhean sìos iad. Agus tha seo gu math fionnar.
  Bidh Alenka agus Natasha a" seinn:
  - Is e dìoghras a th 'ann an sgrios, ge bith dè an seòrsa cumhachd! Bha na h-ùghdarrasan a-riamh air fuil dhaoine eile òl! Uill, tha gaol a" riaghladh sa chridhe!
  Agus san aon dòigh bhuail iad an samurai. Agus nuair a bhios iad a 'bruthadh, agus le gunnaichean inneal, bidh iad a' gearradh sìos an loidhne.
  Ach bha Tokyo air tuiteam mu thràth... Mhair an cogadh sia mìosan agus thàinig e gu crìch le buaidh an Wehrmacht.
  Agus air 1 Faoilleach 1957, thug na Gearmailtich ionnsaigh air an Tuirc agus rinn iad a' chùis oirre cuideachd. Às deidh sin chaidh a h-uile dùthaich eile den t-saoghal a ghabhail a-steach san Treas Reich.
  Chaidh crìoch a chur air cruthachadh ìmpireachd aonaichte. A-cheana ann an 1947, chaidh na Gearmailtich a-steach don fhànais, agus ann an 1958, air 20 Giblean, thàinig iad air tìr air a 'Ghealach. Mar sin thòisich àm leudachadh àite. Chaochail Hitler ann an 1959, dà latha nas giorra na seachdad co-là-breith.
  Goirid ron àm seo, chaidh referendum a chumail air stèidheachadh monarcachd, agus chaidh aig an Fuhrer air oighre a shuidheachadh. Thàinig e gu bhith mar aon den iomadh mac aig Hitler a fhuaireadh tro insemination fuadain.
  Bha an siostam faisisteach cruaidh, ach thug e òrdugh don Talamh. Mean air mhean, barrachd is barrachd dhaoine a fhuair saoranachd na h-ìmpireachd.
  A" leasachadh a rèir a" phlana agus a" cleachdadh euchdan saidheans, mean air mhean dh" fhuasgail an Talamh duilgheadas acras, galaran sgaoilte agus cion-cosnaidh.
  Chaidh smachd a chumail air an ìre breith agus chaidh eucoir a shabaid gu soirbheachail. Ann an 1974, chaidh daoine gu Mars. Agus bliadhna an dèidh sin gu Venus. Ann an 1979 gu Mercury. Ann an 1980 gu monaidhean Jupiter. Agus ann an 1987 thàinig iad air tìr air a 'phlanaid as fhaide air falbh Pluto. Bha rannsachadh fànais a' dol air adhart.
  Ann an 2000, thug Impire na Gearmailt agus a 'phlanaid Talamh gu lèir, Friedrich an Treas agus mac Hitler, saoranachd an Treas Reich dha na h-uile air a' phlanaid Talamh. Agus chaidh co-ionannachd foirmeil gach cinneadh agus sluagh ainmeachadh.
  Agus ann an 2017, thòisich a 'chiad turas eadar-rionnagach gu saoghal eile.
  Ann an 2019, chaidh Frederick the Third a mhurt agus thàinig Franz gu bhith na ìmpire ùr. Bha a riaghladh goirid. Dà bhliadhna às deidh sin, chaidh coup armachd a chumail agus thuit sliochd Hitler mu dheireadh. Agus thàinig na Poblachdaich gu cumhachd.
  Chaidh ath-bheothachadh deamocrasaidh agus siostam ioma-phàrtaidh ainmeachadh. Mean air mhean bhàsaich Nadsaidheachd.
  Ann an 2030, ghairm e airson taghadh àrd-cho-òrdanaiche cumhachd daonna. B" e Alenka, bana-bhuidseach-ghaisgeach a bha mar-thà còrr is ceud bliadhna a dh"aois. Ach cha do dh'aois an nighean idir agus cha do dh'atharraich i thar nam bliadhnaichean. An-còmhnaidh fèitheach agus òg, ùr agus brèagha.
  Dh'òrdaich i sgrios a dhèanamh air a h-uile carragh-cuimhne do Adolf Hitler agus na dealbhan aige a losgadh.
  Às deidh sin lean Alenka oirre a" leudachadh gu àite... Taobh a-staigh ceud bliadhna, shocraich daoine thairis air leth an reul-chrios.
  An uairsin thòisich cogadh le sìobhaltachd anail fluorine. Ach chan eil e cho eagallach idir. Bhuannaich na earthlings, le teicneòlas nas adhartaiche.
  Agus an dèidh beagan linntean, thàinig an galaxy gu lèir gu bhith na dhuine agus grunnan faisg air làimh.
  Agus a-nis ceud bliadhna eile, agus lorg iad dòigh air siubhal tro thìde. Agus thoir daoine a-mach às an àm a dh'fhalbh mus faigh iad bàs. Agus an uairsin cuir biomodels nan àite.
  Mar sin chaidh Hitler a thoirt a-mach mus do bhàsaich e agus a ghiùlan chun an ama ri teachd. An sin thachair deuchainn an deachdaire a bu mhotha a bha a-riamh agus sluagh. Cho-dhùin iad a lorg ciontach de eucoirean heinous agus binn billean bliadhna sa phrìosan a thoirt dha, leis nach urrainn am peanas bàis a bhith ann an saobh-chràbhadh daonnach.
  Chaidh Hitler ath-nuadhachadh, ga thionndadh gu bhith na bhalach timcheall air trì-deug, agus chaidh a chuir gu coloinidh far an deach eucoirich Nadsaidheach eile, a bha cuideachd nan clann, a chuir dhan phrìosan.
  An sin bha iad ag ionnsachadh, ag obair, a" fuireach air cùl bhàraichean.
  Fhuair an fheadhainn a bha modhail gu math suidheachaidhean na b 'fhasa: chaidh an toirt air cuairtean agus thug iad biadh sòghail dhaibh. Bha beatha math dha na prìosanaich òga: ceallan fa leth le camarathan iom-tharraing, seòmraichean-ionnlaid agus coimpiutairean, gyms agus àm cur-seachad.
  Fìor, cha robh mòran ùine shaor ann agus bha agam ri obair gu corporra - leigheas dreuchdail airson eucoirich. Ach chan eil seo eagallach ann am buidhnean òga.
  Bha Adolf Hitler na bhalach agus cha do dh'fhàs e suas. Ach aig an aon àm bha mi fallain gu corporra, a 'faireachdainn math, bha bòrd sàr-mhath agam. Tha còraichean daonna aig prìosanaich cuideachd.
  Bho àm gu àm, airson deagh ghiùlan, chaidh am Fuhrer a bh 'ann roimhe a thoirt air bàtaichean-starra agus chaidh cead a thoirt dha tadhal air saoghal eile.
  Thar ùine, chaidh leigheas-obrach sìos agus mheudaich ùine spòrs is cluiche.
  Chaidh linntean seachad. Tha daonnachd air sgaoileadh air feadh na cruinne. Agus mar sin, mu dheireadh, lean amnesty agus chaidh am Fuhrer a leigeil ma sgaoil. Cha do dh'fhuiling e idir, eu-coltach ris an iomadh neach a dh'fhuiling e. Bha cogadh mòr ùr dìreach air tòiseachadh le sìobhaltachd de dhealain-dè bho chruinne-cè eile, agus chaidh am Fuhrer a bh" ann roimhe dhan arm gu saor-thoileach. Agus b 'e an ceannard aige an Gerda seunta, a bha, mar a h-uile neach-còmhnaidh san ìmpireachd daonna, uile-choitcheann, neo-bhàsmhor agus gu bràth òg.
  
  
  SGEULAICHE NAN RIGH CHOITCHEANN
  Tha eachdraidh air gluasad beagan, agus chaidh an oidhirp murt air Leonid Ilyich Brezhnev a chumail ann an 1965, agus thionndaidh e a-mach gu bhith soirbheachail. Thàinig Cathraiche òg KGB Shelepin gu bhith na Rùnaire Coitcheann. Airson a-nis, bha Kosygin fhathast na phrìomhaire. Thòisich Shelepin mu bhith a 'teannachadh nan sgriothan agus a' cur rudan ann an òrdugh. Chaidh an latha obrach a leudachadh, agus chaidh peanasan nas cruaidhe a thoirt a-steach, a" toirt a-steach prìosan airson a bhith fadalach airson obair agus gun a bhith a" cumail ri inbhean saothair.
  Chaidh Stalin ath-bheothachadh agus chaidh cult pearsantachd ath-nuadhachadh. Agus mòran eisimpleirean eile de bhith a 'teannachadh nan sgriothan. An t-strì an aghaidh leis an deoch, agus an ath-leasachadh Kosygin.
  Agus an uairsin ath-leasachadh prìsean.
  Dh'fhàs an USSR eadhon nas luaithe na bha e ann an eachdraidh fìor fo Brezhnev, agus fhuair Shelepin, a 'toirt còmhla eileamaidean de eaconamaidh margaidh agus cuip Stalinist cruaidh, toraidhean cudromach. A bharrachd air an sin, thug Shelepin, mar thoradh air an ìre breith a" tuiteam, cìsean draoidheil air bachelors, teaghlaichean gun chlann, agus teaghlaichean le aon leanabh. Chaidh casg a chuir air casg-gineamhainn, agus cha mhòr nach deach casg-gineamhainn a reic.
  Tha sochairean cloinne air àrdachadh.
  Dh'adhbhraich seo cuideachd ìrean breith nas àirde, gu sònraichte ann an roinnean Ruiseanach an USSR. Bha fàs sluaigh mòran nas àirde na ann an eachdraidh fhìor.
  Mheudaich Shelepin a chomas armachd cuideachd, a" dol thairis air na Stàitean Aonaichte ann an cumhachd niuclasach, agus ann an armachd àbhaisteach cuideachd. Agus bha Bhietnam ann cuideachd... Thuit ùghdarras nan Stàitean Aonaichte air an t-saoghal, agus bha duilgheadasan mòra taobh a-staigh na dùthcha.
  Thòisich poileasaidh détente... An cois fàs eaconamach nas luaithe san USSR. Thug riaghladh teann Shelepin toraidhean nas fheàrr na stoidhle slaodach Brezhnev. Agus dh" fhàs an sluagh na bu luaithe...
  Thug an USSR a-steach barrachd is barrachd ann an Afraga, agus ann an 1979 chuir e saighdearan gu Afganastan.
  Agus bha Oiliompaics Moscow ann an 1980 na fhìor bhuannachd! Fhuair còrr is ceud gu leth Oiliompaics Sobhietach òr.
  Agus an uairsin thug arm nan Sòbhieteach ionnsaigh, agus Iran, far an do ghlac Khomeni cumhachd.
  Rinn iad a" chùis air na h-Ioranaich gu math luath, ach dh" fhuiling iad beagan call.
  Thàinig pàirt de Ioran gu bhith na phàirt den USSR. Far an robh Azerbaijanis cinneachail a" fuireach, chaidh iad a-steach do Azerbaijan. Fhuair Turkmenistan pàirt, agus thàinig na Kurds gu bhith na poblachd sòisealach Sobhietach às deidh referendum.
  Leudaich an USSR a chrìochan airson a" chiad uair bho 1945. Thàinig pàirt de Ioran gu bhith na Iorac, agus chaidh Saddam Hussein a-steach do Aonta Warsaw.
  An uairsin chaidh ceann a tuath Afganastan leis na Uzbeks agus Tajiks a-steach don USSR.
  An uairsin bha cogadh ann le Pacastan - an USSR agus na h-Innseachan. Chaidh sgìre mhòr a ghlacadh.
  Beagan bhliadhnaichean às deidh sin, chaidh reifreannan a chumail, agus thàinig Pacastan, a bharrachd air ceann a deas Ioran agus Afganastan, gu bhith na phàirt den USSR.
  Thòisich cogadh catharra ann an Iugoslabhia agus bha saighdearan Sòbhieteach a' fuireach ann, agus an uair sin Albàinia. Às deidh sin chaidh na dùthchannan sin a-steach do Aonta Warsaw cuideachd.
  Bha na SA ann an èiginn, gu sònraichte fo Reagan. Bha aimhreit mhòr am measg dhaoine dubha agus daoine dathte eile. Thuit an eaconamaidh nas fhaide.
  Air ais ann an 1977, ghabh an USSR ri bun-reachd ùr a rinn an riochd riaghaltais a bha air a riochdachadh le dreuchd cathraiche an USSR nas ùghdarrasaiche. Agus tha casg air poblachd a bhith air a sgaradh bhon Aonadh.
  Agus ann an 1988, chaidh a 'chiad taghaidhean ceann-suidhe ann an eachdraidh na h-Ìmpireachd Sòbhieteach a chumail!
  Gu dearbh, bhuannaich Shelepin iad... A' faighinn faisg air ceud sa cheud. Ràinig an USSR an ìre as àirde de leasachadh. Ann an 1990, ghlac saighdearan Iorac Kuwait, Saudi Arabia, Brunei, na United Arab Emirates, Oman ...
  Tha prìsean ola air a dhol suas gu mòr...
  Tha an èiginn anns na Stàitean Aonaichte air a dhol nas miosa. Bha an Ceann-suidhe Bush ùr gu litireil a" ruidhleadh fo bhuillean an dàn. Rinn Blacks ar-a-mach ... Agus às deidh taghadh Bill Clinton ann an 1992, dhealaich na Stàitean Aonaichte gu tur ...
  Thòisich cogadh sìobhalta agus murt.
  Ann an 1993, Shelepin a-rithist a bhuannaich na taghaidhean ceann-suidhe an USSR.
  Ann an 1995, ghabh saighdearan Sòbhieteach seilbh air Alasga agus mìos an dèidh sin chùm iad referendum air a dhol dhan USSR...
  Mar sin, chaidh aisling eile a thoirt gu buil - Alasga a thilleadh, gu dearbh, air a reic gu gòrach, dhan Ruis.
  Bha coltas gu robh a h-uile càil a' dol a rèir a' phlana... Ann an 1997, ghabh saighdearan Sòbhieteach seilbh air an Fhionnlainn agus chùm iad referendum an sin air in-ghabhail san USSR. Mar sin, chaidh poblachd Sòbhieteach eile a chuir air dòigh.
  Bha e mì-mhodhail ge-tà!
  An uairsin bha blàran ann fhathast ann an Saudi Arabia nuair a thòisich ar-a-mach Islamach, ach chaidh an toirt thairis gu sgiobalta.
  Ann an 1998, chaidh Shelepin a thaghadh airson treas teirm.
  Thug an USSR ionnsaigh air an Tuirc, gu h-àraidh bhon a thuit NATO. Agus chuir e ris an sgioba aige i.
  Ann an 2000, Shelepin mu dheireadh a 'fuireach fada agus inntinneach beatha, a' riaghladh an USSR airson 35 bliadhna - a 'chùis air Stalin roimhe thoradh, agus bhàsaich e.
  Bha an siostam cumhachd gu math seasmhach agus ùghdarrasach. Shealbhaich an iar-cheann-suidhe cumhachdan gu taghaidhean ùra. Agus thàinig e gu bhith Gennady Zyuganov. A rinn deagh chùrsa-beatha bathar-cruaidh.
  Cha do rinn an USSR glacaidhean airson ùine... Às deidh na h-èiginn, chaidh an Roinn Eòrpa fhèin a-steach don CMEA agus Aonta Warsaw.
  Ach tha an dàimh le Sìona air a dhol nas miosa. Dh'fhàs an còmhstri nas làidire.
  Anns an USSR fhèin, air sgàth poileasaidh deamografach, bha an ìre breith fhathast glè àrd. Ach dh" adhbhraich seo cus sluaigh agus gainnead bìdh.
  Bha an eaconamaidh dealbhaichte mar-thà an-còmhnaidh ann an easbhaidh. Agus ged a bha leasachadh teicneòlais agus togail fhactaraidhean ùra ann an gnìomhachas ga dhèanamh comasach dèiligeadh ri gainnead bathair ann an dòigh air choreigin, ann an àiteachas tha e tòrr nas duilghe meudan àrdachadh le bhith a" cleachdadh dhòighean co-èigneachail agus tractaran. Chan eil e cho furasta àiteachas a leasachadh.
  Ann an taghaidhean 2003, chaidh Zyuganov a thaghadh le còrr air ceithir fichead sa naoi sa cheud. Ach bha trioblaidean ann... gu sònraichte le biadh.
  Agus chan eil àite ann airson a cheannach - tha an Roinn Eòrpa air a bhith sòisealach, tha na SA an sàs ann an cogadh catharra. Chan fhaigh thu mòran ann am Brasil agus Argentina. Gu dearbh tha duilgheadasan ann.
  Lorg an USSR e fhèin ann an èiginn bìdh beag. A dh'aithghearr dh'fhàs cronail, ach ann an 2008 Zyuganov a-rithist a thaghadh mar cheann-suidhe. Thionndaidh suidheachadh an deachdaire gu bhith seasmhach. Ach dh'fhàs gainnead bìdh na bu ghaire... Ann an 2011, chaidh sochairean chloinne a lùghdachadh san USSR agus chaidh casg-breith a dhèanamh laghail a-rithist.
  Thòisich iad a 'sabaid an aghaidh ìre breith fìor àrd, gu h-àraidh ann an roinnean Muslamach an USSR. Aig an aon àm, bha inneal armachd nan Sòbhieteach a 'sabaid ann an Afraga agus a' putadh an Ìmpireachd Celestial a-mach à Indochina. Ann an 2013, Zyuganov chaidh ath-thaghadh a-rithist.
  Ach an turas seo bha an àireamh sa cheud beagan nas ìsle. Taobh a-staigh an USSR, mheudaich am miann airson deamocrasaidh. Bha daoine ag iarraidh barrachd saorsa. Mhol Zyuganov:
  - Leig leinn geama no dhà!
  Agus dhà eile clàraichte: LDPSS agus SDPSS. Thòisich iad air coltas deamocrasaidh a chluich. Thug Zyuganov beagan a bharrachd saorsa dha na meadhanan.
  Ann an taghaidhean 2018, bha dà thagraiche a" sabaid an aghaidh Zyuganov: Ksenia Sobchak agus Vladimir Zhirinovsky. Airson a" chiad uair, chaidh taghaidhean a chumail air stèidh eile. Agus ris nach robh dùil, cha mhòr nach do chaill Zyuganov Ksenia Sobchak òg - a fhuair fichead "s a naoi sa cheud den bhòt - cha mhòr a" sparradh dàrna cuairt.
  Às deidh sin bha a h-uile duine cinnteach gu robh deamocrasaidh anns an USSR. Nochd nigheanan rùisgte agus filmichean gnìomh fuilteach air scrionaichean telebhisean.
  Ann am poileasaidh cèin, dh'fhàs an dàimh leis an aon fhìor cho-fharpaiseach aig an USSR, Sìona, na bu mhiosa. Carson nach fhaigh dà eun air adhart air an aon phlanaid?
  Tha na SA a" crìonadh gu mòr agus chan urrainn dhaibh pàirt chudromach a ghabhail. Agus tha Alasga na Sòbhieteach. Tha a h-uile dad cho crochte ...
  Tha an USSR fhathast ann an gainnead agus èiginn bìdh, ged a tha an ionad armachd-gnìomhachais ag obair glè mhath.
  Agus a-nis, ann an 2023, tha taghaidhean ceann-suidhe ùra anns an Ruis a" gabhail àite... Fiù "s nas deamocrataiche, agus tha iad air am buannachadh gun dùil... le curaidh bocsaidh na cruinne Sergei Kovalev. Ach sin sgeulachd eile!
  
  
  
  
  
  
  ZYUGANOV - Ceann-suidhe na Ruis
  Ann an aon de na leasachaidhean eile ann an eachdraidh, ann an taghaidhean 1996, chaidh an treas àite a ghabhail chan ann le Lebed, ach le Vladimir Zhirinovsky. Uill, gu bunaiteach, anns an fhìor sgeulachd, sin na bha a h-uile duine an dùil.
  Cò bhiodh air smaoineachadh, às deidh fàilligeadh an KRO air a stiùireadh le Lebed anns na taghaidhean pàrlamaid, gun dèanadh e cho làidir ann an taghaidhean ceann-suidhe na Ruis? Ach bha Zhirinovsky fhathast, ann an suidheachaidhean de cho-fharpais làidir, san dàrna àite aig an àm sin, agus bha co-dhiù deich sa cheud aige. Mar sin... Ann am buaidh is call sam bith tha eileamaid de chothrom is fortan ann.
  Coltach ri buaidh Zelensky san Úcráin, Lukashenko ann am Belarus agus Putin san Ruis. Dìreach mar a shoirbhich Zhirinovsky fhèin ann an 1993.
  Ach an uairsin dh" fhàs cùisean na bu mhiosa don Eala. A thuilleadh air an sin, bhruidhinn Zhirinovsky gu làidir aig na deasbadan telebhisein, agus bha e a 'bagairt air Yeltsin a chrochadh, agus thuirt e gum biodh an Duma a' gèilleadh dha a-mhàin. Agus rinn e coimeas math eadar e fhèin agus Hitler - a' cuimhneachadh air euchdan an Deachdaire mhòir seo!
  Mar ann an seachd bliadhna dh" fhàs an eaconamaidh dà uair gu leth, chaidh cion-cosnaidh à sealladh, agus dh" èirich an ìre breith aon uair gu leth. Tha eucoir air a dhol sìos trì uiread. Agus bidh e mar sin fo Zhirinovsky! A thaobh a h-uile càil eile, cha chuir Zhirinovsky murt-cinnidh air dòigh agus cha bhith e a" sabaid leis na Stàitean Aonaichte! Agus bheir armachd niùclasach dìon dhut bho ionnsaigh sam bith!
  Chuir seo uile ris, agus fhuair Zhirinovsky còig deug sa cheud, a" gabhail an treas àite le iomall farsaing.
  Agus ann an rangannan Yeltsin bha clisgeadh: bha iad air mearachd a dhèanamh. Dè a nì thu? Dh'fheuch iad ri Zhirinovsky a bhuannachadh a-null chun an taobh aca. Ach gheall na comannaich mòran a bharrachd do Vladimir Volfovich: dha gu pearsanta dreuchd rùnaire na comhairle tèarainteachd agus neach-cuideachaidh don cheann-suidhe air cùisean armachd, agus còig dreuchdan eile san riaghaltas. A" toirt a-steach Ministear Cùisean Cèin Mitrofanov, agus dreuchd Ministear Cùisean Taobh a-staigh Abaltsev.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn do Yeltsin gealltainn uiread. Chaidh cus phuist a phàigheadh mu thràth.
  Is e dìreach Lebed, a ghabh an còigeamh àite, a fhuair cuireadh gu sgioba Yeltsin, ach bha Yavlinsky an-aghaidh an dà thagraiche ceann-suidhe.
  Agus an uairsin dh" fhuiling Yeltsin grèim cridhe leis an cus de bhuaireadh tòcail. Chan eil neart ann èirigh suas agus ar-a-mach a dhèanamh.
  Ann an ùine ghoirid, bhuannaich Zyuganov an dàrna cuairt, agus bha atharrachadh cumhachd ann. Agus bha an stèidheachadh aig an aon àm ri stoirm prìomh-bhaile na poblachd, Grozny, leis na Chechens.
  Ach bha na militants glaiste. Chaidh a" mhòr-chuid dhiubh a sgrios aig àm an ionnsaigh air Grozny. Às deidh sin dh'iarr na militants, air an stiùireadh le Yandarbiev, tròcair a-rithist. Ach dh'iarr Zhirinovsky air leantainn air adhart leis a 'chogadh. Agus dh" aontaich Zyuganov ri seo. Lean an cogadh guerrilla airson grunn bhliadhnaichean, ach an uairsin chaidh na ceannaircich a-mach mean air mhean. Anns an Ruis, fo na comannaich, thòisich àrdachadh, thòisich an eaconamaidh a 'leasachadh gu luath.
  Thug an cothlamadh de dhòighean dealbhaichte agus eileamaidean margaidh toraidhean drùidhteach. Agus dh'fhàs an eaconamaidh gu luath. Chaidh Zyuganov a thaghadh gu furasta chun ath theirm, agus an uairsin dh'atharraich e am bun-reachd, a leig leis ruith airson ceann-suidhe grunn thursan. Is e seo a bha air a ghabhail a-steach san referendum. Agus ann an 2004, chaidh Zhirinovsky a chur an grèim, agus chaidh a phàrtaidh a thoirmeasg. Dhèilig Zyuganov ris an luchd-dùbhlain poilitigeach aige. Tha dàimh leis an Iar gu math teann. Agus ann an 2014, ghlac an Ruis cuideachd Crimea. Mar thoradh air an sin, thòisich an Cogadh Fuar . Agus thàinig an Ruis fo smachd-bhannan. Ach bha Zyuganov cuideachd a 'toirt a-steach ear-dheas na h-Ugràin dhan Ruis. Agus leudaich an ìmpireachd. 'S e seo a dh'adhbhraich na tubaistean. Às deidh dha Trump a thighinn gu cumhachd, dh" fhàs an suidheachadh eadhon nas toinnte. Tha an Ruis air cogadh a shabaid ann an Siria agus air ionad a stèidheachadh ann am Venezuela. Bha an suidheachadh faisg air cogadh niùclasach. An uairsin thairg an Iar an roghainn na comannaich a thilgeil a-mach à cumhachd.
  Ach, chan eil ach toirt air falbh Zyuganov gu math feumail. Feumaidh tu an duine agad a chuir a-steach. Agus an uairsin chaidh Natasha Sokolova ainmeachadh airson taghadh ceann-suidhe 2020!
  Is e Natasha Sokolovskaya an seòrsa nighean as urrainn a" chùis a dhèanamh air neach-dùbhlain sam bith. Agus cha toir e seachad gu bràth. Gu bheil seann duine Zyuganov na h-aghaidh. Cò a tha gu soilleir tinn agus a tha air a bhith ag ràdh an aon rud airson còig bliadhna fichead.
  Agus an seo tha iongnadh. A bharrachd air an sin, tha Natasha dà fhichead bliadhna nas òige na Zyuganov agus gu math brèagha!
  Agus tha eaconamaidh na Ruis a-rithist ann an èiginn agus thathas a" toirt a-mach tòrr bathar neo-riatanach. Tha Natasha cuideachd na ghaisgeach aig Caidreachas na Ruis, mar ghaisgeach. Faodaidh i, gu dearbh, farpais ris an t-seann deachdaire tinn, dòrainneach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs Zyuganov ro ghlèidhteach agus chuir e stad air luchd-malairt prìobhaideach, gus am biodh gainnead mòran rudan ann. Gu sònraichte nuair a chaidh malairt phrìobhaideach a chumail fodha. Dh'fhàs eadhon ìm agus siabann tearc, agus nochd cùpain airson mòran thoraidhean a-rithist. Mar a dh'fhàs Zyuganov na bu shine, bha e a 'sìor fhàs làidir nàmhaid calpachais.
  Agus dh"iarr e barrachd sòisealachd!
  Gheall Natasha Sokolovskaya tilleadh gu pailteas bathair aig prìsean ìosal, farpais, agus seilbh phrìobhaideach. Agus san fharsaingeachd, till air ais deamocrasaidh fìor, a 'gabhail a-steach gluasad an doll! Uill, bha na daoine, sgìth leis an gainnead caisgireachd, fo smachd nam meadhanan, gu mòr a" toirt taic dha seo. Agus chruinnich Natasha gu furasta dà mhillean ainm-sgrìobhte! Chaidh i dhan bhlàr fo na slogan: "Bi saor agus bi beairteach!"
  Bha an nighean gu math mìleanta, agus thàinig i chun an rally le dìreach bikini agus casruisgte oirre.
  Bha a" bhòidhchead, a" lasadh a shàilean rùisgte, a" crathadh:
  - Bheir sinn air falbh na comissars bho na factaraidhean! Buinidh a h-uile factaraidh don luchd-obrach! Agus tha am fearann airson an luchd-tuatha!
  Agus tha i na nighean air a phumpadh suas! Agus tha a fèithean coltach ri stàilinn.
  Agus mar a tha e seinn;
  Is mise an t-seabhag cogaidh is sìth,
  Rugadh e fon rionnag as soilleire ...
  Clann dhìleas an athar -
  Gràdh - fìor mhath, fìor!
  
  Cruthaichidh sinn saoghal brèagha,
  Anns am bi sonas a nis...
  Leig le Grian Cherub dealradh,
  An Ruis naomh, àrdaichte!
  
  Coileanaidh sinn ar aislingean
  Cha bhi rud nas bòidhche anns a 'chruinne-cè!
  Togaidh an gille an claidheamh agus thusa,
  Gum bi sonas na àite dhut!
  
  Agus ann am bòidhchead na cruinne,
  Tha an t-àm ann airson mo Fatherland mòr a bhith a" deàrrsadh!
  Ged a ruitheas an nighean casruisgte,
  Creid mi, bidh sinn a dh'aithghearr beò fo cho-mhaoineas!
  
  Mòrachd maise nam beann àrd,
  Agus steppes òir le brat-ùrlair cùbhraidh!
  Sguabaidh sinn air falbh an sgudal bhon chruinne-cè
  Creid mi, cha bhith sinn aithreachas air ar beatha!
  
  Agus bidh a h-uile dad san t-saoghal gu math,
  Às deidh na h-uile, bheir co-mhaoineas buaidh anns a h-uile àite!
  Aig am bheil sgios 'na làimh,
  Cò as fheàrr le gunna-inneal agus peilearan!
  
  Mairidh na nì sinn gu bràth,
  Togamaid bailtean-mòra le bhith a" magadh air Mars!
  Tha na Slavs uabhasach cumhachdach,
  Canaidh sinn ri sluagh an t-saoghail - hello!
  
  Tha 'n fhuil a ta sruthadh chum cur,
  Gus am fàs sìol a" ghràidh!
  Biodh e math dha na h-uile anns an t-saoghal sublunary,
  Na bi dìreach nad ridire parrot!
  Às deidh na h-òrain sin faodaidh tu dannsa, leum agus leum le do chasan rùisgte. Agus san fharsaingeachd tha an nighean mìorbhaileach agus sàr-chlas! An seo, le a òrdagan rùisgte, reub i an dealbh de Zyuganov.
  Bidh na comannaich a" beucaich, agus bidh an sluagh a" dèanamh gàirdeachas: tha a h-uile duine ag iarraidh atharrachaidh! Tha barrachd deamocrasaidh an dà chuid ann an eaconamas agus ann am poilitigs.
  Gus an urrainn dhut magadh a dhèanamh air deachdairean agus bigwigs ionmhais anns na meadhanan. Bha gràin aig daoine air Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis cuideachd. Chuimhnich iad le cianalas air amannan Yeltsin, nuair a bha stòran làn de bhathar, agus chaidh boireannaich rùisgte agus taisbeanaidhean poilitigeach inntinneach a shealltainn air an telebhisean. Bha sin cho math!
  Bha cuimhne aig mòran air a" phoileataigs inntinneach agus air a" phàrlamaid bhuaireasach. Chan ann mar a tha e an-dràsta - nuair nach eil ach comannaich anns an Duma agus iad a" bhòtadh fad na h-ùine!
  Bha a h-uile duine sgìth de Zyuganov agus bha na daoine a bha beò na bu mhiosa agus na bu mhiosa ag iarraidh atharrachadh!
  Gheall Natasha Sokolova àlainn seo! Gun tig atharrachaidhean agus coileanaidhean ùra. Chan e a-mhàin gum bi na Ruiseanaich sin mar a" chiad fheadhainn a sgèith gu Mars, ach gum bi iad beò nas fheàrr na anns na Stàitean Aonaichte. 'S gun gluais i beanntan ! Agus leaghaidh na beanntan, agus loisgidh na coilltean!
  Ach a-nis tha iomairt an taghaidh air tòiseachadh mar-thà. Tha an nighean a 'faighinn momentum. Agus eadhon squeaks:
  - Bidh mi mar Gagarin! Agus a 'gealltainn beanntan òir!
  Agus mar a thòisicheas e ri leum. Ann an ùine ghoirid, chaidh na taghaidhean a chumail agus thàinig Natasha Sokolovskaya gu bhith na cheann-suidhe ùr!
  Bha grèim cridhe aig Zyuganov! Agus mhol Natasha:
  - Cruthaichidh sinn aon stàit le Ameireagaidh!
  Agus chaidh reifreannan a chumail, agus dh"èirich ìmpireachd chumanta!
  Seo far a bheil an sgeulachd sìthiche a" tighinn gu crìch, agus math a rinn iadsan a dh"èist!
  TSAR ALEXEY NIKOLAEVICH - AN T-EILEANACH
  AI eile, nuair a chaidh oidhirp a dhèanamh air an Tsar Nicholas II air 5 Faoilleach 1905. Agus cha robh ach beagan cheudameatairean gu leòr airson an ìmpire a bhualadh le buckshot. Ach mura h-eil ach beagan ... Bhàsaich an Tsar agus thàinig a mhac Alexei Nikolaevich Romanov gu bhith na mhonarc ainmichte. Agus chaidh Nikolai Aleksandrovich Romanov ainmeachadh fo e. Duine le eòlas iongantach, cruaidh agus làidir le toil.
  B 'e a' chiad cheumannan aig an ìmpire ùr Brusilov a chur an àite Kuropatkin, agus Rozhdestvensky le Nebogatov.
  Bha suidheachadh na Ruis anns a' chogadh ri Iapan duilich. Tha Port Artair air tuiteam mu thràth. Ach tha na feachdan ann am Manchuria fhathast cudromach. A bharrachd air an sin, mheudaich càileachd saighdearan Ruiseanach nuair a thàinig rèisimeidean taghte bho phàirt Eòrpach na Ruis.
  Ach chuir na Seapanach, air an làimh eile, sìos na rèisimeidean as fheàrr aca ann am batail roimhe, agus faisg air Port Artair.
  Mar sin bha a h-uile cothrom aig Kuropatkin ann am blàr Mukend. Cha robh ach Kuropatkin fhèin na cheannard neo-chudromach.
  Ach tha Brusilov dha-rìribh na dheagh thàlant armachd. Agus deiseil airson sabaid an aghaidh nàmhaid den aon neart. Ach tha raidhfil nas fheàrr aig na saighdearan Ruiseanach na na Seapanach, agus bidh na saighdearan fhèin nas fheàrr.
  Brusilov ullachadh gu math airson a 'bhlàir. Chòmhdaich i na cliathaichean agus chaidh e air an dìon. Agus neartaich se e fhèin. Bha am plana aige airson a 'bhlàir sìmplidh: a bhith a' caitheamh sìos na Seapanach air an dìon, agus an uairsin, nuair a bha iad sgìth, fuasgladh fhaighinn air a 'chùis le aon ionnsaigh.
  Tha Brusilov, gu dearbh, na ro-innleachdach, ach chan eil Kuropatkin.
  Agus thòisich am blàr sa Ghearran agus mhair e dà sheachdain. Am measg rudan eile, bha eòlas aig Brusilov, buidheann-chatha slàn de nigheanan brèagha. Chaidh fhastadh gu sgiobalta bho fhir singilte agus bòidhchead òga, air a thrèanadh airson mìos, agus air a thilgeil dhan bhlàr.
  Is e an rud as inntinniche gu robh a h-uile nighean casruisgte. Agus thug seo neart dhaibh bho Mother Earth, agus rinn e iad so-leònte gu peilearan agus sligean.
  Bha na caileagan air an stiùireadh le Anastasia Orlova agus a ceathrar luchd-cuideachaidh: Natasha, Zoya, Augustina, agus Svetlana.
  Às deidh dhaibh an dìon a thogail agus na trainnsichean a chladhach, tha na nigheanan a" feitheamh ris na Seapanach... Agus an uairsin tha na samurai a" snàgail a-steach ann an slabhraidhean tiugh. Bidh an làmhachas a" tòiseachadh a" losgadh.
  Agus ghabh na caileagan an raidhfil Mosin nan làmhan. Agus leig leinn losgadh bho astar aig na Seapanach.
  Tha iad nan gaisgich geur, tha mòran dhiubh nan sealgairean Siberia. Bidh iad a 'sabaid le casan lom, a dh' aindeoin Gearran, ann an sgiortaichean goirid agus bolg fosgailte.
  Bidh iad a 'losgadh dhealbhan agus a' seinn dhaibh fhèin:
  - Tha an Ruis air a bhith ainmeil airson linntean mar naomh,
  Is e an rìgh mòr againn dìreach Alexei,
  Tha thu nad mhac airidh, eòlach air Nicholas,
  Agus tha an cridhe eadhon nas fìor na an inntinn!
  Bidh na gaisgich a 'losgadh gu ceart agus a' leagail nan Seapanach air falbh.
  Bidh Anastasia a" losgadh agus ag ràdh:
  - Airson an Motherland, bruadar brèagha!
  An ath rud bidh Natasha a" losgadh, a" leagail nan Iapanach agus ag èigheach:
  - Air son ar Rus naomh' !
  Bidh Zoya a" losgadh, a" leagail an nàmhaid agus a" sgròbadh:
  - Chan e, tha cothrom aig an nàmhaid!
  Bidh e a" losgadh gu ceart, agus Augustine:
  - Airson ginealaichean ri teachd!
  Punch agus Svetlana, a 'leagail dà Iapanach:
  - Air son nan ainmean naomha !
  Chan fheum na gaisgich a ràdh: gu math fionnar!
  Agus tha na Seapanach a 'sìor fhàs le call mòr. Ged a tha iad a 'tighinn faisg. Ach bidh na nigheanan a" losgadh gu ceart agus gun stad. Bidh iad a 'losgadh agus a' losgadh. Bidh iad a 'losgadh agus a' losgadh. Agus cha leig iad sìos mi. Agus nuair a thàinig an samurai gu math faisg, thòisich na nigheanan air grenades a thilgeil len casan casruisgte. Agus tha iad a" nochdadh an neo-shùbailteachd.
  Agus bidh casan casruisgte a" tilgeadh rudan marbhtach air an samurai. Agus a-nis tha na Seapanach a" tanachadh a-mach gu teagamhan. Bidh an spionnadh aca a" lagachadh. Agus mar a tha iad a 'tighinn dlùth, bidh na gaisgich a' coinneachadh riutha le sabers agus bayonets. Bidh iad a" crìochnachadh an samurai mu dheireadh.
  Agus bidh iad a 'seinn le sùil gu math dealasach.
  An dèidh dha na Seapanach a dhìon, chuir saighdearan Ruiseanach air an stiùireadh le Brusilov ionnsaigh chinnteach air bhog agus chuir iad air falbh na Seapanach gu deas. Bha Brusilov, eu-coltach ri Kuropatkin, an sàs gu cinnteach agus a 'draibheadh an samurai gun stad. Agus fhuair e air Port Artair a ghlacadh sa bhad, dìreach air guailnean an nàmhaid.
  Chaidh na caileagan casruisgte aig buidheann-chatha iolairean Anastasia Orlova a-steach don bhaile.
  Ruith iad tro Phort Artair agus loisg iad agus thilg iad grenades air an nàmhaid len òrdagan rùisgte.
  Agus phronn iad na Seapanach le sabers. Dè bha iad a" smaoineachadh, gun tug iad Port Artair le brathadh? Ach seo an diabhal a dhà! Tha saighdearan Ruiseanach a 'faighinn a' bhaile seo air ais.
  Agus ma tha na boireannaich againn a 'sabaid! San fharsaingeachd tha seo a" ciallachadh nach leig iad sìos thu!
  Agus gheàrr iad sìos na Seapanach.
  Agus tha aig na prìosanaich air an glùinean sìos, agus buinn rùisgte, dustach chasan nam ban a phògadh.
  Bidh iad a" fàs umhail agus is toil leotha eadhon e.
  Bha aon samurai chan ann a-mhàin a" reamhrachadh buinn Natasha le a theanga gus an deàrrs iad, ach dh" èirich e nas àirde cuideachd. Leig an nighean leis daoimean na boireannaich a làimhseachadh le a theanga.
  Às deidh sin bha i gu math coltach ri cat.
  Rinn na gaisgich obair ionmholta. Agus a-nis tha colbhan de phrìosanaich gan toirt air falbh. Càite an deach spiorad sabaid Iapan?
  Thuit Port Artair. Agus an uairsin ghluais arm Ruiseanach Brusilov gu Korea.
  Agus tha buidheann-chatha Anastasia a" ruith air adhart. Bidh iad a 'glacadh samurai air an t-slighe, agus bidh na caileagan gan toirt gu an glùinean.
  Agus bidh iad a" pògadh an sàilean duslach agus an shins tana.
  Gaisgich a' sabaid. Agus èibhinn.
  Dh'fhaighnich Anastasia, a 'leum suas agus a' tilgeil diosgan le a h-òrdagan lom, Natasha:
  A bheil e fionnar sabaid?
  Fhreagair an nighean bhàn gu h-onarach:
  - Cho math 's a gheibh e?
  Dh'èigh Anastasia:
  - Cò ris a tha e coltach nuair a chleachdas tu do theanga air do phussy?
  Fhreagair Natasha le dùrachd:
  - Dìreach super!
  Mar sin sgrios iad buidheann-chatha Iapanach eile. Cheangail iad na prìosanaich.
  Às deidh sin thug iad dhaibh plumagan math air an sròinean le òrdagan an cas-rùisgte!
  Agus tha na caileagan a 'pronnadh an samurai agus arm Brusilov, bidh a h-uile càil a' dol air adhart agus a 'meudachadh gluasad.
  Ràinig arm na Ruis fìor cheann a deas Coirèa. Agus thug e buaidh air an Rubha.
  Chaidh pàirt de sguadron na Ruis a spùtadh ann am Port Artair. Agus thòisich innleadairean Ruiseanach air na soithichean a thogail agus an toirt air ais.
  A dh'aindeoin call iomlan an samurai air tìr, lean an cogadh fhathast. Aig muir bha na Seapanaich nas làidire. Ach an uairsin thàinig Nebogatov. Air an t-slighe, stiùir e an sguadran gu Port Artair na bu sgileile. Agus mar sin chaidh armada na Ruis a neartachadh. An seo dh"fhalbh sguadran bhon Mhuir Dhubh cuideachd.
  Bha Nebogatov na b 'ìsle na na Seapanach ann an neart, ach cha robh cus. Gu fìrinneach, chan eil càileachd bhàtaichean Ruiseanach nas miosa. Tha beagan dhiubh nas lugha ann an àireamh. Ach tha na sligean a 'dol nas motha le armachd.
  Nebogatov chaidh e gu muir. Thug Togo cath. Ach thionndaidh e a-mach nach bi a h-uile slige Ruiseanach a" spreadhadh - tha am fùdar-gunna amh! Tha an taiseachd àrd.
  Ach thionndaidh Nebogatov an sguadron air ais gu Port Artair ann an tìde agus cha do chaill e aon bhàta.
  Bha againn ri ùine a chaitheamh ag ath-chur shligean agus ag ath-lìonadh feachdan. Gus an ruig an sguadron bhon Mhuir Dhubh.
  Lean an cogadh air adhart, mar a bha a chosgaisean. Bha an dà thaobh airson sìth a dhèanamh. Ach tha na Seapanach fhathast ann an suidheachadh ceannasach aig muir.
  Ach chaidh na sligean a chur nan àite, agus tha Cabhlach na Mara Duibhe air àrach. Agus aig an aon àm, tharraing nigheanan casruisgte iad fhèin suas.
  Agus ghluais an soitheach leis na caileagan gu cath aig làn astar. Leum caileagan cas-rùisgte ann am bicinis suas agus chuairtich iad timcheall nan gunnaichean. Bha iad ag amas air na gunnaichean aca agus a" losgadh.
  Loisg na bòidhchead agus gheàrr iad sìos na soithichean Gearmailteach. Rinn iad seo le feirg fhiadhaich. Bha na gaisgich gu math gnèitheach agus fèitheach. Chan eil dad an coimeas riutha. Chan urrainn dha na Seapan sabaid le nigheanan mar sin.
  Agus bidh pìoban air am bualadh le sligean a 'tuiteam.
  Agus leum na gaisgich suas agus sgreuchail:
  - Is e nigheanan sàr-chlas a th" annainn!
  Agus tha iad a 'nochdadh an teangannan! Agus bidh iad gan losgadh fhèin, gun a bhith a" leigeil leis na samurai teicheadh. Bidh iad a 'freagairt ionnsaigheach. Ach gheibh iad freagairt bho bhòidhchead. Tha an soitheach-mara Iapanach a" dol fodha mu thràth. Agus bidh na caileagan a" leum suas agus a" crathadh an casan rùisgte. Tha iad nan luchd-stiùiridh cho math. Rud nach urrainn dad stad.
  Bidh caileagan gaisgeach a 'sabaid agus a' leum. Agus loisg iad sìos samurai le teilgeanan. Agus aig an aon àm tha iad fhathast a 'sguabadh às.
  Tha Natasha ag èigheach:
  - Tsar Alexei sgoinneil! Bidh e gu math glic!
  Thuirt Zoya, a" gàireachdainn agus a" losgadh:
  - Is esan am fear as glic air an t-saoghal! Bidh e uabhasach math!
  Mar sin sheinn Augustine, a 'sealg air na Seapanach, còmhla:
  - Bidh am fear as glic!
  An ath- Loisg Svetlana, a" pronnadh nàimhdean agus a" caoineadh:
  - Tha Alexei sgoinneil!
  Loisg Anastasia agus thuirt i:
  - Airson Rus Naomh'!
  Agus buailidh e thu cuideachd! Tha na nigheanan cho iongantach fionnar. Agus brisidh iad an samurai gu pìosan!
  Agus an uairsin chaidh an long-chogaidh Iapanach fodha. Agus dh'fhàs e uabhasach eagallach dha na samurai.
  Agus tha na caileagan dìreach a 'ruith timcheall cha mhòr rùisgte agus casruisgte. Agus bidh iad a 'frasadh an casan brèagha. Sa chumantas tha iad nan goidearan mìorbhaileach.
  Agus tha iad a 'coimhead nas fhallaine agus nas tanned.
  Tha iad a" dèanamh a" chùis air samurai...
  Thathas cuideachd a" toirt ionnsaigh air bàta-cogaidh eile. Bidh e feumail do chabhlach Togolese, gu math teann. Agus tharraing soithichean a" Chuain Dhuibh suas. Bidh iad a 'coiteachadh tilgeadh aig an nàmhaid.
  Chomharraich Natasha agus Zoya na buill-airm dusan òirleach aca. Agus mar a loisgeas iad le feirg fhiadhaich. Agus bheir an long-chogaidh eadhon aon bhuille agus brisidh e às a chèile.
  Bidh Natasha agus Zoya a" leum suas agus a" crathadh an casan rùisgte agus a" reubadh:
  - Is e bana-bhuidsichean a th" annainn agus chan eil bòidhchead nas bòidhche ann!
  Agus tha na caileagan a" nochdadh an teangannan. Agus mar a bhios iad gad phògadh, bidh e gu math goirt.
  Mar sin loisg iad air soitheach Togo, spreadh a h-armachd, mar gum biodh an stàilinn air goil.
  Agus mar sin ghabh an soitheach thairis agus chaidh i fodha.
  Sheinn Natasha agus Zoya:
  - Rinn Rus 'gàireachdainn agus ghlaodh e agus sheinn e! Sin as coireach gur i Holy Rus '!
  Agus a-rithist bheir na caileagan e agus leumaidh iad suas!
  Agus an uairsin thèid Augustine agus Svetlana a bhualadh mar bho chanan dusan òirleach. Mar sin bheir an soitheach à Togo, brisidh i às a chèile agus thèid i fodha!
  Bidh nigheanan a" nochdadh an sròin. Rug iad air Togo fhèin. Agus thug iad air caileagan brèagha an casan rùisgte, chiseled a phògadh. Bhuail Togo sàilichean rùisgte nan gaisgeach agus dh"imlich e a bhilean. A rèir choltais, chòrd e ris...
  Uill, tha na caileagan super, gu dearbh!
  Agus san fharsaingeachd, aran den chiad ìre! Agus bidh iad a" magadh air an nàmhaid, ag ràdh nach eil dragh againn rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh!
  Tha cabhlach Iapanach air a dhol fodha. Agus thòisich Brusilov agus an sgioba aige air tìr ann an Iapan fhèin.
  Mar sin bidh mòr-roinn eile aig an Ruis air na h-eileanan. Agus bidh an riaghladair Ruiseanach fhèin gu bhith na Mikado Iapanach.
  Aig an aon àm, thèid cuir às don chunnart bho Land of the Rising Sun gu bràth. Agus bidh an t-arm rìoghail air a lìonadh le saighdearan cogaidh agus gaisgeil.
  Mar sin bha adhbhar ann airson Iapan a cheannsachadh gu tur. Agus chaidh saighdearan a ghluasad chun a 'bhaile.
  Chaidh na caileagan agus am buidheann-chatha a-steach don bhlàr leis na samurai air tìr. Choinnich na caileagan ris an samurai le seallaidhean air an deagh amas, sabers agus a 'tilgeil grenades casruisgte.
  Thilg Natasha bhòidheach lemon le a cas rùisgte agus rinn i squeaked:
  - Airson an Tsar agus an Fatherland!
  Agus loisg i air na Seapanach.
  Thilg Gorgeous Zoya grenade cuideachd le a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson a 'chiad ainm Rus'!
  Agus bhuail i an samurai cuideachd.
  An seo rinn Augustine ruadh a" bualadh agus a" magadh:
  - Glòir do Mhàthair na Banrigh!
  Agus lot i an nàmhaid cuideachd.
  Chaidh Anastasia cuideachd às mo chiall, a" cur air bhog baraille làn de stuth-spreadhaidh le a casan rùisgte, a" sgapadh na h-Iapanach fada air falbh:
  - Glòir Ìmpireachd Mòr na Ruis!
  Agus bhuail Svetlana. Sguab i air falbh na Seapanach agus thug i a-steach don lemon millteach le a shàilean rùisgte.
  Dh"èigh i aig mullach a sgamhanan:
  - Gu crìochan ùra!
  Tharraing Natasha na Seapanach agus rinn i squeak:
  - Airson Rus shìorraidh '!
  Agus bhuail i mar an ceudna air an samurai:
  Ghabh Zoya sàr-mhath e agus bhuail e na Seapanach. Thilg i grenade air an nàmhaid le cas rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson ìmpireachd rìoghail singilte agus do-sheachanta!
  Agus rinn an nighean feadag. Bha e soilleir gun robh an deugaire air fàs tòrr na bu mhotha, bha a broilleach àrd, bha a sliasaid cumhang, agus bha a cromagan feòil. Bha i mar-thà air ìomhaigh boireannach inbheach, fèitheach agus fallain agus làidir. Agus tha an aghaidh cho òg. Le duilgheadas chuir an nighean às don mhiann gaol a dhèanamh. Dìreach leig leotha a bhith faiceallach. Agus tha e nas fheàrr le nighean eile, co-dhiù cha toir i a h-òigheachd.
  Bidh Cool Zoya gu sgiobalta a" tilgeil grenades air na Seapanach le a casan rùisgte. Agus tha e ag obair gu math soirbheachail.
  Tha Augustine gu math dearg agus cuideachd glè bhrèagha. Agus san fharsaingeachd, tha caileagan cho iongantach anns a 'bhuidheann-chatha, dìreach an tlachd as àirde.
  Bidh Augustine a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a chirps:
  - Biodh an Ruis Mhòr air a glòrachadh!
  Agus cuideachd mar a tha e a 'snìomh.
  Dè nigheanan, dè na bòidhchead!
  Bidh Anastasia cuideachd a 'leum. Tha an nighean mhòr seo dà mheatair a dh'àirde agus cuideam ceud is trithead cileagram. Aig an aon àm, chan eil i reamhar, le fèithean leaghte agus croup each dreach. Tha gaol mòr aice air fir. Aisling mu leanabh a bhith agad. Ach chan eil e ag obair fhathast. Tha mòran dhaoine dìreach fo eagal oirre. Agus nighean gu math ionnsaigheach.
  Cha 'n i na fir aice a dh' iarras, ach ise i fein a dh' iarras. Gun nàire agus nàire.
  Agus is toil leatha e. Bi nad phàrtaidh gnìomhach.
  Aig an aon àm, tha Anastasia na ghaisgeach iongantach. Agus choilean i iomadh cleas. Tha Anastasia ag òrdachadh a" bhuidheann-chatha aca.
  Bidh e cuideachd a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte agus ag èigheach:
  - Bidh solas air feadh na dùthcha !
  Bidh Svetlana a 'tilgeil lemon le a cas rùisgte agus a' feadaireachd:
  - Glòir Ìmpireachd Mòr na Ruis!
  Bidh an Zoya eireachdail cuideachd a" tilgeil a-mach le a òrdagan rùisgte agus a ròin:
  - Airson glòir an Tìr Naoimh!
  Augustine ag èigheach:
  - Le bròn neo-bhàsmhor !
  Agus bidh tiodhlac air a thilgeil le cas-rùisgte cuideachd ag itealaich.
  An uairsin tòisichidh Anastasia a "caoineadh. Bidh e cuideachd a 'tilgeil dòrlach de grenades le a chasan rùisgte.
  Agus tha nighean a 'ghaisgich a' giùlan:
  - Ann an Ainm an Dia Gheal!
  Thilg Natasha grenade cuideachd le a òrdagan rùisgte agus chuir i a-mach:
  - Ann an ainm Chriosd !
  Agus loisg i dhà shots.
  Agus thòisich Anastasia a 'losgadh le inneal-gunna. Rinn i e gu math glic.
  Ann an ùine ghoirid, tha an nighean na bhiast.
  Thàinig Natasha lom-chasach a-mach le aplomb:
  - 'S e superman a th' annam gu dearbh!
  Agus thilg i grenade le a cas-rùisgte.
  Loisg Zoya cas-rùisgte cuideachd. Loisg na Seapanach sìos.
  Tweeted:
  - Glòir dhan Ruis!
  Agus le a cas-rùisgte chuir i grenade air bhog.
  Agus rinn Augustine squeak cuideachd:
  - Airson Rus Naomh'!
  Chuir Anastasia bogsa slàn air bhog aig na Seapanach. Agus ghabh i e, agus beuc i le feirg:
  - Airson Svarog!
  Ghabh Natasha e agus rinn i squeak:
  - Airson siostam ùr!
  Agus thilg i grenade le a cas-rùisgte!
  Svetlana bleed:
  - Airson fèithean nan cruach !
  Agus chuir i cuideachd grenade air bhog le a òrdagan rùisgte.
  Ghabh Zoya cas-rùisgte e cuideachd agus rinn i squeak:
  - Airson gaol agus draoidheachd!
  Agus casan rùisgte ann an gluasad.
  Ghabh Augustine, an diabhal ruadh, bogsa grenades air bhog agus chuir e air bhog e:
  - Gabh seachad air na crìochan air Mars!
  Cuiridh Anastasia cuideachd baraille de dynamite agus mutter air bhog:
  - Airson òrdugh cruinne na Ruis.
  Agus dh"èigh Natasha:
  - Airson slighe ùr gu sonas!
  Às deidh sin bidh na nigheanan a" gàireachdainn còmhla.
  Agus tha e cho math! Tha na nigheanan sgoinneil!
  Bha saighdearan na Ruis Tsarist a 'gluasad a dh'ionnsaigh Tokyo.
  Chuir arm na Ruis ionnsaigh air Tokyo.
  Choisich balach is nighean air adhart: Oleg agus Margarita.
  Chuir a" chlann às do na Seapanach agus chaidh iad air adhart gu ruige an lùchairt ìmpireil. Dh"ainmich Mikado gu sòlaimte nach fhàgadh e am prìomh-bhaile agus gum fuiricheadh e ann gu bràth.
  Loisg Oleg spreadhadh air an samurai agus thilg e grenade le a chas rùisgte, a "sguabadh às dha fhèin:
  - Cha ghèill Rus 'gu bràth!
  Chuir Margarita cuideachd lemon air bhog le a cas rùisgte agus crom, a" giùlan a fiaclan:
  - Bidh sinn a 'buannachadh no a' bàsachadh!
  Agus bidh buidheann-chatha de chlann-nighean a" dol troimhe gu lùchairt Mikado. Bha a h-uile nighean ann an èideadh, le dìreach panties orra. Agus tha an fheadhainn sin cha mhòr rùisgte a" sabaid mar bhana-ghaisgeach.
  Bidh Anastasia a" tilgeil grenade le a cas rùisgte agus a" squeaks:
  - Nikolai, tha thu nad Mikado!
  Chuir Natasha cuideachd tiodhlac a" bhàis air bhog le a ball rùisgte agus rinn i squealed, a" giùlan a fiaclan:
  - Is e ar rìgh as fhuaire!
  Agus mar a bhios e a" deàrrsadh mar neamhnaidean! Agus nighean cho sgoinneil.
  Bidh Zoya casruisgte cuideachd a" gabhail tlachd agus a" cur grenade air bhog le a cas-rùisgte:
  - Tha mi nam bhuannaiche ann an eòlas-inntinn!
  Agus nochd i a teanga.
  A" sgrios na samurai aige fhèin.
  Bidh Augustine, an diabhal ruadh-ruadh sin, cuideachd a' losgadh. Agus bidh e ga dhèanamh cho ceart. Slaod sìos na Seapanach.
  'S a' beucaich air mullach a sgamhan :
  - Glòir do m' dhùthaich naomh !
  Agus a" giùlan fhiaclan!
  Cuiridh Svetlana, a tha cuideachd na boireannach gaisgeil, bogsa slàn de stuth-spreadhaidh air bhog.
  Agus dh'itealaich na h-Iapanach anns gach taobh.
  Bidh na caileagan a 'dol air an ionnsaigh, a' pronnadh an luchd-dùbhlain aca. A 'faighinn soirbheachas susbainteach. Bidh iad a" faireachdainn gràs bagarrach, agus cuideam teann, agus dìth laigsean. Agus is e cìochan lom an gealltanas as fheàrr a thaobh neo-sheasmhachd agus neo-sheasmhachd.
  Anastasia, a 'gearradh dheth na Seapanach, chirps:
  - Làmhan air an dèanamh le darach, ceann air a dhèanamh le luaidhe!
  Agus tilgidh e grenade le a chas rùisgte. A 'sgapadh samurai.
  Tha Natasha leth-rùisgte cuideachd a" losgadh.
  A 'briseadh nan Seapanach. Agus brisidh e iad nam pìosan.
  A 'faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air an lùchairt. Agus tilgidh an cas rùisgte grenade.
  Gèilleadh Iapanach eagallach. Bidh iad a 'briseadh nam pìosan.
  Terminator Girl ag ràdh:
  - Gum bi Perun còmhla rinn!
  Bidh Zoya casruisgte, nighean crìochnachaidh eireachdail, ga losgadh fhèin agus a" sgrios luchd-airm. Rug i a fiaclan.
  Rinn an nighean gàire:
  - Is sinne ridirean na Ruis as motha!
  Thilg an nighean grenade le a cas-rùisgte. Sgap an nàmhaid.
  Ghabh Cool Zoya e agus sheinn i a-rithist:
  - Dh'ionnsaich Suvorov dha coimhead air adhart! Agus ma dh'èireas tu, seas gu bàs!
  Agus rùisg i a fiaclan le gàire.
  Sheinn agus rinn Augustine teine cuideachd:
  - Gu crìochan ùra!
  Agus thuirt i le gàire:
  - Agus tha sinn an-còmhnaidh air thoiseach!
  Bhuail Svetlana an nighean gaisgeach an nàmhaid cuideachd. Sgap i an freiceadan ìmpireil agus sgapadh i:
  - Airson euchdan na linn!
  Agus a-rithist bidh na grenades air an tilgeil le casan rùisgte ag itealaich.
  Bidh na caileagan a 'bruthadh an nàmhaid. Tha cuimhne aca air dìon ghaisgeil Port Artair, nach tèid a dhìochuimhneachadh fad linntean.
  Eh, ciamar a dh 'fhaodadh arm mar sin a chall ann an eachdraidh fìor, agus eadhon dha na Seapanach?
  Abair nàire.
  Bidh Anastasia a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte agus a fìdeagan:
  - Airson crìoch na Ruis!
  Chuir Natasha cuideachd rudeigin marbhtach air bhog le a cas rùisgte agus dh" èigh i gu cruaidh, a" rùisg a fiaclan:
  - Seo gu soirbheachasan ùra!
  Agus thug i tionndadh dha na Seapanach.
  Agus an seo, le sàilean rùisgte, bheir Zoya cuideachd e agus buailidh e e. Agus an uairsin le a cas-rùisgte ghabh i agus chuir i grenade air bhog.
  Agus an dèidh sin sheinn i:
  - Cha ghèill sinn ri òrdughan nàmhaid!
  Agus rùisg i a h-aodann!
  Nighean àlainn, glè òg le ìomhaigh lùth-chleasaiche. Agus gu math treun.
  Agus bheir Augustine damn mu na Seapanach. Bidh e gam pronnadh agus a" tilgeadh grenade gu cas-rùisgte.
  Agus a" sgapadh nàimhdean mar gum biodh botail ag itealaich far ball.
  Tha an nighean ag èigheach:
  - Seoclaid, sin an dòigh againn!
  Is fìor thoil le Augustine seoclaid. Agus fon rìgh, tha na margaidhean air an lìonadh le bathar. Dè as urrainn dhut a ràdh mu Tsar Nicholas? A-nis, tha an rìgh a tha a 'call call a' tionndadh gu bhith na fhear mòr fa chomhair ar sùilean. Nas mionaidiche, bhàsaich an rìgh, ach tha a mhac, Alexei, a 'fàs math! Agus is e a h-uile rud a tha a dhìth airson seo gu bheil nigheanan a 'sabaid air an aghaidh.
  Agus dà ghaisgeach cloinne a chuir casg air na Seapanach bho bhith a" glacadh Beinn Vysokaya. Nuair a bhathas a" co-dhùnadh dè thachair dha Port Artair.
  Mar sin bha Ìmpireachd na Ruis air a irioslachadh.
  Chuir Svetlana cuideachd baraille murt air bhog agus thuit e air balla a-muigh na lùchairt ìmpireil le gunnaichean inneal.
  A-nis tha na caileagan a 'ruith timcheall nan seòmraichean. Tha an cogadh gu bhith a" tighinn gu crìch.
  Tha Anastasia ag ràdh gu deònach:
  - Tha mi a 'creidsinn gu bheil fortan a' feitheamh orm!
  Agus a-rithist tha e a 'tilgeil grenade le a chas rùisgte.
  Natasha, a ' losgadh teine murt. Fhad "s a tha e a" sgeadachadh luchd-dùbhlain, bidh e a "tweetadh:
  - Bidh mi fortanach gu cinnteach!
  Agus a-rithist bidh grenade air a thilgeil le cas-rùisgte ag itealaich.
  Agus an uairsin tha Zoya casruisgte gu bhith air a bhualadh le paidhir bhomaichean ceangailte a chuir air bhog le a casan casruisgte. Agus sgriosaidh e luchd-dùbhlain.
  An uairsin bidh e a" gàireachdainn:
  - 'S e nighean comet a th' annam.
  Agus a‑rìs tha e tilgeadh a‑mach teanganna loisgeach a" bhàis as fhèin.
  Agus an uairsin tha Augustine, an nighean crìochnachaidh seo, mu thràth a" reubadh. Mar a thug i a h-uile duine agus a smeuradh i iad uile. Gu sìmplidh sàr-mhath.
  An gaisgeach a tha na fhìor sgrios air blàr.
  Agus tha e a" fannachadh air fhèin:
  - Tha am misneachd as àirde aig an sgioba againn!
  Agus an uairsin nochd Svetlana. Cho fionnar agus sgoinneil. Bidh e a" toirt buaidh air a h-uile duine le a lùth fiadhaich. Comasach air a" chùis a dhèanamh air nàmhaid sam bith.
  Agus rug an gaisgeach a fiaclan neamhnaid. Agus tha iad nas motha na feadhainn each. Seo an nighean.
  Bidh Svetlana a 'gàireachdainn agus a' gàireachdainn:
  - Airson megplants le caviar dubh!
  Agus dh"èigh na caileagan le chèile aig mullach an sgamhanan:
  - Bidh craobhan Apple a" fàs air Mars!
  Cha robh Mikado ag iarraidh hara-kiri a dhèanamh agus chuir e ainm ris a 'ghèilleadh. Chaidh Tsar Alexei II ainmeachadh mar Impire ùr Iapan. Aig an aon àm, ann an Land of the Rising Sun tha iad ag ullachadh referendum air aontachas saor-thoileach dhan Ruis.
  Tha an cogadh cha mhòr seachad. Tha na h-aonadan mu dheireadh a" cur an cuid armachd ri chèile.
  Chuir buidheann-chatha nan nigheanan suas na prìosanaich. Feumaidh fir a ghlùinean sìos agus casan rùisgte nan nigheanan a phògadh. Agus bidh na Seapanach a 'dèanamh seo le dealas mòr. Tha seo a" toirt toileachas dhaibh cuideachd.
  Gu dearbh tha iad sin nan bòidhchead. Agus tha e ceart gu leòr gu bheil na casan aca beagan dusty. Tha e eadhon nas fheàrr agus nas nàdarra. Gu sònraichte nuair a tha iad air an tiormachadh. Agus cho garbh.
  Bidh na Seapanach a" pògadh am buinn rùisgte agus a" reamhrachadh am bilean. Agus is toil leis an nighean e.
  notaichean Anastasia le pathos:
  - Cò a thuirt nach eil cogadh airson boireannaich?
  Rinn Natasha gàire mar fhreagairt:
  - Chan e, is e cogadh an àm as binne airson dùil a bhith againn!
  Agus nochd i a teanga. Dè cho math dha-rìribh a bhith air do phògadh ann an dòigh cho iriosal.
  Bidh iad a" bualadh sàil lom, chruinn Zoyka. Tha an nighean ag ràdh le toileachas, squealing:
  - Tha seo cho math! Bu mhath leam leantalachd!
  Thug Red Augustine rabhadh:
  - Cùm do mhaighdeanas gus am pòsadh! Agus bidh thu toilichte mu dheidhinn!
  Rinn Zoya casruisgte gàire agus thuirt i:
  - Gu'm biodh mo Thìr naomh air a ghlòrachadh ! Ach chan eil neo-chiontachd ach a" goirteachadh!
  Rinn an nighean gàire air a h-aodann.
  Thuirt Svetlana gu pròiseil:
  - Bha mi ag obair ann am brot. Agus chan eil feum agam air maighdeanas!
  Dh" fhaighnich Zoya casruisgte, a" gàireachdainn:
  - Ciamar a chòrd e riut?
  Thuirt Svetlana gu dùrachdach agus gu cinnteach:
  - Is dòcha nach b 'urrainn dha a bhith na b' fheàrr!
  Thuirt Zoya leth-rùisgte gu h-onarach:
  - Gach oidhche bidh mi a 'bruadar mu mar a tha fear a' gabhail seilbh orm. Tha e cho snog agus cho snog. Agus chan eil mi ag iarraidh rud sam bith eile.
  Svetlana agus an nighean:
  - Às deidh a 'chogaidh, faodaidh tu a dhol don taigh-siùrsaich as cliùitiche ann am Moscow no St Petersburg. Creid mi, bidh gràdh agad air an sin!
  Rinn Zoya leth-rùisgte gàire agus thuirt i:
  - Bu chòir dhut smaoineachadh air seo!
  Mhol Natasha:
  - Is dòcha gun urrainn dhuinn na prìosanaich a èigneachadh?
  Rinn na caileagan gàire mun fhealla-dhà seo.
  San fharsaingeachd, tha na bòidhchead an seo meadhanach. Agus tha an fheadhainn a tha dèidheil air eagal. Bidh cogadh a" toirt nigheanan ionnsaigheach. Chùm na gaisgich orra a' cur an casan rùisgte, duslach air na prìosanaich airson phògan. Chòrd e rium.
  An uairsin thòisich taisbeanaidhean nas inntinniche. Gu sònraichte, bha cleasan-teine a 'losgadh a-steach don adhar. Chaidh cleasan-teine a thaisbeanadh. Agus bha e tòrr spòrs. Bha ceòl a' cluich agus bha na drumaichean a' bualadh.
  Thug Tsarist an Ruis buaidh air Iapan. Sin, san fharsaingeachd, na bha a h-uile duine a 'sùileachadh. Bha ùghdarras arm na Ruis glè àrd. Tòrr seinn is dannsa le boireannaich cas-rùisgte Iapanach.
  Tha a h-uile dad brèagha agus beairteach... Anns an Ruis fhèin tha gàirdeachas ann cuideachd mun bhuaidh. Gu dearbh, cha robh a h-uile duine toilichte. Dha Marxists is e buille uamhasach a tha seo. Neartaich ùghdarras an rìgh. Agus tha na cothroman aige air àrdachadh. Tha an taic sa chomann-shòisealta fìor mhòr.
  Às deidh ceannsachadh Iapan, lean an Ruis air adhart leis a" phoileasaidh aca airson leudachadh gu Sìona. Chùm roinnean Sìonach reifreannan gu saor-thoileach agus chaidh iad a-steach don ìmpireachd. Lean Regent Nikolai Romanov, poileasaidh air leth soirbheachail airson leudachadh Ruiseanach san ear-dheas. Mean air mhean chaidh Sìona a shlugadh.
  Dh'fhàs eaconamaidh ìmpireachd an tsarist, an dèidh dha ùpraid rèabhlaideach a sheachnadh, fàs luath san eaconamaidh. Thog e rathaidean, lusan, factaraidhean, drochaidean agus mòran a bharrachd. Reic an dùthaich aran agus mòran thoraidhean.
  Thug e a-mach na bomairean as cumhachdaiche san t-saoghal: na bomairean Ilya Muromets agus Svyatogor, agus na tancaichean aotrom as luaithe, an Luna-2. Agus bha arm mòr de thrì millean saighdear ann - arm aig àm sìthe còig tursan nas motha na am fear Gearmailteach.
  Ach ghabh Kaiser Wilhelm e fhathast agus chuir e a cheann a-steach. A bharrachd air an sin, thàinig murt oighre rìgh-chathair na h-Ostair ann an Sarajevo gu bhith na adhbhar airson a" chogaidh.
  Agus an uairsin chuir na Gearmailtich romhpa sabaid air dà thaobh.
  Ghluais armailt an Tsar thuca. Mar thoradh air na roinnean Sìonach, lùghdachadh ann am bàsmhorachd fhad "s a bha iad a" cumail ìre breith àrd, bha sluagh mòr aig an Ruis Tsarist. Agus b 'urrainn dhi arm mòr a chuir air adhart.
  A bharrachd air an sin, tha an sluagh sa mhòr-chuid òg agus ionnsaigheach.
  An Ostair-Ungair, às deidh dhaibh a dhol fo bhuillean, spreadh sa bhad. Bhris na saighdearan Tsarist gu furasta na Gearmailtich a bha na bu mhotha agus ghlac iad Prussia an Ear agus chuir iad Königsberg fo shèist.
  Dh'fheuch Hindenburg ri ruaig a chur air na Ruiseanaich le buille, ach bha àrdachadh àireamhach arm an tsarist ro mhòr. A bharrachd air an sin, sheall gunna-inneal, tancaichean aotrom "Luna"-2 gu robh iad nan armachd fìor èifeachdach airson an-aghaidh.
  Air a" chùis, theich Hindenburg. Agus ruith saighdearan Ruiseanach chun an Oder. Aig deas, chaidh Lvov agus Przemysl a thoirt sa bhad. Thàinig arm an Tsarist air adhart, agus theich na h-Ostairich ann an clisgeadh agus ghèill iad.
  Cha do rinn an Tuirc a-steach don chogadh mòran gus na Gearmailtich a bhuannachadh. Ged a chuir seo dragh air cuid de fheachdan. Ach lean na Ruiseanaich air adhart a-steach don Ostair. Agus chaidh na Gearmailtich a bhualadh faisg air Paris.
  Is ann dìreach ann an sgìre Abhainn Oder, às deidh dhaibh na saighdearan aca a lagachadh san taobh an iar, a bha na Gearmailtich comasach air stad a chuir air adhartas nan rèisimeidean Ruiseanach.
  Ach anns a 'cheann a deas chuir arm an tsarist an nàmhaid air falbh. Tha Field Marshal Brusilov aig an ìre as fheàrr mar a bha e an-còmhnaidh.
  Agus an uairsin bha Budapest air a chuairteachadh... Agus chaidh Bratislava agus Krakow a ghlacadh. Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn faisg air Prague.
  Chaidh Asia Minor a ghlacadh aig deas, thuit Baghdad, ghabh na Ruiseanaich Istanbul.
  Thionndaidh an t-Ìmpire Franz gu Wilhelm le iarrtas airson sìth a choileanadh. A bharrachd air an sin, bha an Eadailt air ionnsaigh a thoirt air na h-Ostairich mar-thà agus dh'fhosgail e dàrna aghaidh.
  Ach chan urrainnear stad a chuir air saighdearan Ruiseanach. Mar sin tha Prague air a ghabhail. Agus sa gheamhradh, ghluais na rèisimeidean rìoghail thairis air an deigh gu Berlin. Agus sa Ghearran chuir iad crìoch air cuairteachadh prìomh-bhaile na Gearmailt. Agus bhris iad a-steach Vienna, Ostair-Ungair dealaichte agus chaidh a 'chùis.
  Air 23 Gearran, 1915, ghèill a' Ghearmailt. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu Berlin a-rithist.
  Thàinig a" Chiad Chogadh gu crìch. Fhuair an Ruis mòran fearainn. Chaidh a" chrìoch seachad air an Oder. Thug an Ruis a-steach na h-Alps na sgrìobhadh. Chaidh pàirt den Ostair-Ungair a cheangal ris an Eadailt aig deas. Agus thàinig Iugoslabhia gu bhith na vassal Ruiseanach. Thàinig rìoghachdan na h-Ungaire agus na Seice gu bhith nam pàirt den Ruis. Bha rìoghachd na Pòlainn a" toirt a-steach Krakow agus dh"fhàs i mòr. Thàinig Koenigsberg gu bhith na phàirt de na mòr-roinnean Ruiseanach, mar a rinn Galicia agus Bukovina. Thàinig Transylvania gu bhith na Ròmanach. Thàinig Türkiye ron Èiphit, agus còmhla ri Iorac, Siria, agus fearann Arabach ann am Mecca gu bhith na sgìre Ruiseanach. Is e dìreach na Breatannaich a fhuair grèim air Basra.
  Cha b" fhada gus an do ghabh saighdearan Ruiseanach seilbh air Saudi Arabia gu tur. Agus chaidh airgead-dìolaidh mòr a chuir air a" Ghearmailt.
  Mar sin, dh'èirich hegemony Ruiseanach ann an Eurasia. Cha robh cogaidhean mòra ann airson grunn bhliadhnaichean. Chuir an Ruis agus Breatainn crìoch air Ioran, a" gabhail a-steach na rinn iad: ceann a tuath is meadhan na Ruis, deas gu Breatainn. An uairsin Afganastan. Cuideachd ceann a tuath agus meadhan na Ruis, ceann a deas Bhreatainn.
  Tha Ìmpireachd an Tsarist air fàs cumhachdach, ach tha Breatainn fhathast làidir. Ghluais na Ruiseanaich thairis air Sìona, a 'crìochnachadh a ghlacadh.
  Bha eaconamaidhean air feadh an t-saoghail a' soirbheachadh... Ach ann an 1929, thòisich an Ìsleachadh Mòr.
  Tha Tsar Alexei II a" riaghladh air rìgh-chathair na Ruis. Tha e air a dhol thairis air an tinneas aige agus tha e gu math làidir gu corporra. Bidh an rìgh ùr a" riaghladh dùthaich le deich millean saighdear aig àm sìthe agus cha mhòr nach eil e air Sìona a shlugadh. Agus chaidh an eaconamaidh, a dh" fhuiling nas lugha na feadhainn eile aig àm an trom-inntinn, seachad air na Stàitean Aonaichte.
  Agus an uairsin cho-dhùin Ìmpire na Ruis dèiligeadh ri Ameireagaidh? Carson a thug iad Alasga air falbh bhon ìmpireachd airson sgillinn? A bheil seo cothromach? Is dòcha gur e robaireachd a tha seo cuideachd?
  Ann an ùine ghoirid, an Ìmpire All Rus ', Alexei II, a bha mar-thà air ainmeachadh mar shàr ann an 1933, air 5 Faoilleach, dìreach air latha murt athar Nicholas II, thòisich e air cogadh ùr. An aghaidh, gu dearbh, Ameireagaidh, a bha air an ìre as àirde a ruighinn ann an trom-inntinn.
  Agus chan eil dùthchannan eile air a bhith comasach air casg a chuir air an Ruis fhathast. Tha iad ag ràdh gun do rinn na h-Ameireaganaich mealladh agus gum feum iad freagairt air a shon.
  Agus mar sin thòisich an ionnsaigh air Alasga. Dìreach aig an àm seo, thòisich an rèile a chaidh a thogail le innleadairean Ruiseanach gu Chukotka ag obair.
  Agus ghluais arm na Ruis tron t-sneachda agus an t-sneachda.
  A 'gabhail a-steach còignear nigheanan sìorraidh: Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, agus Svetlana. Chan e nigheanan àbhaisteach a th" annta, ach bana-bhuidsichean dùthchasach. Agus mar sin chan ann a" fàs sean, ach gu sìorraidh òg agus neo-bhàsmhor. Agus seach gu bheil iad nan draoidheachd, an uairsin sa gheamhradh, air an oidhche phòla, agus anns an reothadh fiadhaich, bidh iad a 'sabaid a-mhàin cas-ruisgte agus ann am bikini.
  Bidh na caileagan seo a" ruith mun cuairt, a" tilgeil grenades len casan rùisgte agus a" seinn:
  - Mòr-Tsar Alexei,
  Is tusa an duine as glic san t-saoghal!
  Agus mar sin bidh Anastasia a 'tilgeil grenade le a cas-rùisgte. Tha na h-Ameireaganaich ag itealaich suas bho na spreadhaidhean.
  Agus bidh an nighean a" losgadh bho ghunna-inneal agus ag èigheach:
  - Ann an ainm Rus'!
  Agus an uairsin bidh Natasha cuideachd a" losgadh, cuideachd a" tilgeadh a-mach tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus a" caoineadh:
  - Thig fìor, aisling mhòr!
  Agus gabhaidh e mar an ceudna e, agus giùlainidh e fhiaclan e.
  Agus an uair sin Zoya casruisgte... Tha a sàilean sgarlaid bho shneachda sneachda Alasga. Bidh an nighean a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Cha bhuannaich e ach airson an Ruis sgoinneil!
  Agus bidh grenade air a thilgeil le cas-rùisgte cuideachd ag itealaich.
  An ath rud thig Augustine. Bidh e a" pronnadh Yankees le gunnaichean-inneal agus a" tilgeil grenades le òrdagan rùisgte.
  Agus tha e cuideachd a' beucaich:
  - Is e an Tsar mòr Alexei an Tsar Ruiseanach!
  Agus an uairsin bidh Svetlana a" tòiseachadh a" losgadh ...
  - Bidh a h-uile dad gu math!
  Tha còignear nigheanan a' ruith cha mhòr rùisgte air feadh Alasga agus a' bualadh air na h-Ameireaganaich. Agus seo na tancaichean a 'gluasad: Nikolai-4, modail ùr le canan agus sia gunnaichean inneal. Agus tha na h-Ameireaganaich gan gearradh sìos gu tur. Agus air an cùlaibh tha "Alexandra"-3, a tha gu math cumhachdach agus marbhtach. Agus tha uimhir ri deich gunnaichean-inneal ann.
  Agus tha na caileagan air beulaibh an airm gu lèir, agus tha iad leth-rùisgte agus breagha. Bidh iad a 'ruith orra fhèin agus a' seinn:
  - Ann an ainm Ruis naomh nan Tsars, bidh a h-uile duine nas toilichte - nas glic!
  Agus mar sin pronnaidh iad bataraidh eile de dh'Ameireaganaich - a" tilgeil grenades air len casan rùisgte.
  Tha barrachd is barrachd Alasga ga ghlacadh leis na saighdearan tsarist. Chan eil feum dha-rìribh a bhith a" mealladh agus a" glacadh a leithid de dh" fhearann gun dad idir.
  Agus bidh na gaisgich a" sabaid air an son fhèin agus a" gluasad nas doimhne a-steach do dhìon an nàmhaid. Agus bidh iad a 'pronnadh an nàmhaid, bidh iad a' bruthadh gu cruaidh!
  Tha Anastasia eadhon a 'bruadar:
  - Gum biodh ar fearann mòr agus fìor-ghlan !
  Agus a-rithist tilgidh e grenade le a chas rùisgte!
  Agus an uairsin thug Natasha tionndadh dhi agus rinn i sgadan:
  - Biodh an Rus fionnar againn ainmeil!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e agus buailidh e a naimhdean.
  Agus bidh an lemon a tha air a thilgeil leis na òrdagan lom ag itealaich.
  Agus an uairsin gearraidh Zoya dheth na h-Ameireaganaich le spreadhadh agus squeal:
  - Tha, bidh an àm ri teachd bedlam!
  Agus cuideachd air a chuir air bhog le casan rùisgte na h-ìghne, tha tiodhlac a" bhàis a" spreadhadh!
  Agus an uairsin loisgidh Augustine gunnaichean-inneal. Agus bidh e a" gearradh sìos an loidhne, agus an uairsin a" slugadh air mullach a sgamhanan:
  - O mhoch gu moch !
  Agus an uairsin bidh an ionnsaigheach Svetlana a 'losgadh. Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus gu gnìomhach a" sgrìobhadh:
  - An ìmpireachd seòlta againn!
  Agus a-rithist, nighean, toinneamh do nàimhdean! Fàilte don bhana-ghaisgeach.
  Agus nuair a thèid prìosanaich Ameireaganach a ghlacadh, feumaidh iad sàilean nan nigheanan a phògadh fhad "s a tha iad air an glùinean. Agus càit an tèid iad? Bidh iad a 'pògadh agus a' smocadh. Agus bidh iad fhathast a" reamhrachadh am bilean.
  Tha iad fhathast ga iarraidh...
  Càite an tèid thu an-aghaidh nigheanan? Leig iad leis na saighdearan a dhol a-mach agus èigneachadh. Bha na bana-bhuidsichean gu mòr ag iarraidh feise. Agus tha an toileachas mòr agus tha thu fo uallach lùth. Bidh thu nad luchd-draoidh. Agus leithid de shàr chlas!
  Uill, is toil le caileagan a bhith a" marbhadh, is iad sin nigheanan. Agus is toil leotha a bhith a" èigneachadh fir, seo mar a tha còir aig buidsichean a dhèanamh.
  Ach tha buidsichean fhathast nan nigheanan fionnar. Agus tha iad dèidheil air nuair a thèid an giullachd. Agus is toil leotha e.
  Tha arm an tsarist air Alasga a ghlacadh mar-thà. Agus cha do stad i, ach chaidh i a-steach do Chanada. Dè tha dol an seo? Tha Canada gu foirmeil na uachdaranachd air Breatainn. Uill, chan eil e buileach a" leantainn nan riaghailtean, leigidh e le saighdearan Ameireaganach a dhol troimhe.
  Mar sin tha adhbhar ann airson stailc. Agus tha cabhlach na Ruis fo stiùir Kolchak. Agus tha e mu thràth air na h-Ameireaganaich a chuir a-mach às na Philippines agus Hawaii. Agus an sin ghlac e a bhunaitean.
  Uill, tha na Yankees a 'bruthadh air a' mhuir. Agus tha caileagan cho breagha air na soithichean. Agus as cudromaiche buileach, tha na gaisgich cha mhòr rùisgte. Agus tha e cho breagha. Ma tha nigheanan a" caitheamh dìreach panties, tha sin sgoinneil!
  Tha e cho math a bhith a" coimhead air nigheanan mar seo. Agus nuair a ghlacas iad soithichean Ameireaganach is Canèidianach agus a" crathadh am broilleach lom. Tha seo uabhasach math!
  Agus bidh na caileagan a" slaodadh an casan rùisgte air na deasgaichean teth agus a" sgoltadh nan Ameireaganach le sabers.
  Tha dòigh sam bith gun chumhachd an aghaidh nigheanan mar sin. Às deidh na h-uile, is iad seo na nigheanan fir a 'bruadar mu dheidhinn. Dè as urrainn dhut a dhèanamh an aghaidh bòidhchead aig a bheil cìochan gu tur rùisgte?
  Às deidh na h-uile, is iad seo an seòrsa nigheanan air am bi thu a 'coimhead airson uairean a thìde. Agus cha tionndaidh thu do cheann air falbh. Agus glacaidh iad priosanaich, agus bheir iad orra oibreachadh le'n teangaibh, a' toileachadh am bronnach- aibh.
  Agus tha e cho breagha agus cho tlachdmhor! Chan urrainn dhut a dhol ceàrr le nigheanan mar seo! Bidh iad a 'gearradh dheth an cinn agus a' faicinn tro veins sam bith.
  Seo agaibh buidheann de chòignear a" ruith air feadh Chanada. Is e deireadh a" Ghiblein a th" ann mu thràth agus tha a h-uile càil fo bhlàth. Agus na nigheanan, uill, tha iad cho breagha. Agus gheàrr iad sìos Ameireaganaich leis na claidheamhan draoidheil aca. Agus bidh iad a 'tilgeil diosgan le òrdagan rùisgte.
  Agus bidh iad a 'feadaireachd riutha fhèin:
  - Chan eil dùthaich mhàthaireil na Ruis nas bòidhche,
  Dèan sabaid air a son agus na biodh eagal ort ...
  Chan eil dùthaich nas bòidhche anns a 'chruinne-cè -
  Tha an cruinne-cè gu lèir na lòchran solais, Rus'!
  Uill, nigheanan, agus supermen! Agus bheir iad naimhdean baite gu an gluinean. Agus an uairsin bheir iad ort na buinn rùisgte is dustach aca a phògadh. Tha na nigheanan sin gu tur super!
  Aig deireadh a 'Chèitein, chaidh saighdearan Ruiseanach, an dèidh dhaibh a' mhòr-chuid de Chanada a ghlacadh, a-steach do chrìochan nan SA. Thòisich sabaid air fearann Ameireagaidh fhèin.
  Agus thug còignear nigheanan ionnsaigh air na h-Ameireaganaich, a 'cur cuideam orra gu brùideil. An dèidh a 'chùis a dhèanamh air a' bhuidheann-chatha gu lèir, thòisich na bòidhchead a 'cluich leis na prìosanaich. Nuair a bha spòrs gu leòr aca còmhla ris, bha pàrtaidh barbecue aca.
  Dh'ith iad feòil ùr agus sheinn iad dhaibh fhèin.
  'S iomadh rathad truagh air an t-saoghal,
  Coltach ri falt gypsy - sreath de shlighean!
  Bidh iad a 'draibheadh na h-altairean seachad air an stairsnich,
  Coltach ri leanabh acrach - villain!
  
  Iomadh forc, dubh-aigein, gathan :
  Mar dhiabhul anns gach slighe !
  Chan eil thu fiù 's eòlach air caraid no nàmhaid -
  Tha an saoghal air a roinn na leth!
  
  Coisichidh am balach casruisgte anns an fhuachd,
  Bidh sneachda leis fhèin a" sàsachadh an acras...
  Ach tha mi creidsinn gu bheil thu bochd le airgead,
  Bidh na beairteach a 'blàthachadh nas fheàrr sa Chèitean!
  
  Tha seamrag a" fàs, eòlach air gach neach air thalamh,
  Mar a bhios an dandelion a" tionndadh buidhe as t-earrach...
  Ma tha thu caoimhneil - tha sgeulachd sìthiche anns a h-uile àite,
  Tha an creachadair a" smaoineachadh, ge-tà, gur e coineanach a th" annad!
  
  Bidh daoine a 'tilgeil nicil oirnn
  Is e tròcair shoilleir a th" ann a bhith a" reubadh sgòrnan!
  Tha na buillean as treasa dhuinn o làimh,
  Gus am bi an dàrna anail a 'fosgladh!
  
  Tha an samhradh seachad - tha an fhoghar a 'tighinn,
  Tha teas mòr, lasraichean agus uisge ann!
  A reir coltais tha an t-Uile-chumhachdach air an sgòr fhoillseachadh dhuinn,
  Agus dhealbh an neach-ealain mapa den t-saoghal!
  
  Chì mi craobh-bheithe ann an èideadh rìghrean,
  Òr, dathan soilleir de rubies ...
  Biodh cridheachan caoimhneil aig na daoine agad.
  Agus is ann dìreach an uairsin a bhios tu nad fhuamhaire!
  
  B' fheudar do na baigeirean mòran a shaltairt,
  Tha stoirm sneachda ann a-rithist, agus tha a h-uile meur a" losgadh...
  Leig co-dhiù eilc mo chuideachadh gus blàthachadh,
  Mar a thionndaidh am balach frostbitten gorm!
  
  Carson nach do dh'fhosgail duine an doras?
  Ach carson a chaidh thu gu tur fiadhaich ...
  Reothadh an leanabh bochd fon t-sneachda...
  Tha mi a" creidsinn gun cuir na h-ainglean às do na stoirmean sneachda!
  
  Bheir na ceruban gu neamh thu,
  Gabhaidh Iosa e fhèin riut le gràdh!
  Bithidh, creid mi, ann an sonas siorruidh, leanabh,
  Às deidh na h-uile, chaidh Dia chun a 'chrois air a shon!
  Bhiodh na caileagan a' seinn, ag ithe agus a' dol air ais dhan bhlàr. Tha iad nan gaisgich air stairsneach stàilinn mar sin.
  Agus sgrios iad na h-Ameireaganaich. A 'tilgeil diosgan agus grenades le casan lom.
  Is e deireadh an Ògmhios a th" ann mu thràth agus tha saighdearan Ruiseanach air Philadelphia a chuairteachadh. Mu thràth tha an treas cuid de na Stàitean Aonaichte mòr-thìreach fo smachd arm na Ruis, tsarist.
  Agus mar-thà ann am mòran bhailtean tha brataichean Ìmpireachd na Ruis ag itealaich. Agus bidh buidhnean-catha de nigheanan brèagha bho arm an tsarist a" sabaid!
  Agus tha na nigheanan dha-rìribh iongantach agus brosnachail. Agus a-rithist rinn iad a 'chùis air an luchd-dùbhlain aca gu lèir. Agus tha na h-Ameireaganaich a 'tuiteam.
  Agus an seo thig an tanca: "Alexander" -4, am fear as ùire! Agus sheas an luchd-dùbhlain aige ris. Agus bidh caileagan cuideachd a 'dol don tanca: Ealasaid, Ekaterina, Elena, Aurora. Agus bhreab iad na h-Ameireaganaich anns na h-adharcan.
  Mar a loisgeas iad thu, mar a bheir iad a-steach do chiste thu! Chan eil gu leòr airson neach-sabaid sam bith!
  Bidh iad dìreach a 'tilgeil an làmhan suas agus a' toirt seachad!
  Agus bidh na caileagan a" pronnadh an nàimhdean leis na bratagan aca. Agus tha tanca Ealasaid a" gluasad...
  Agus gu h-ìosal tha e coltach ri tomad fala, feòil, cnàmhan.
  Agus bidh na nigheanan a" ceumadh orra fhèin, a" pronnadh an luchd-dùbhlain aca agus a" seinn:
  - Tha an Tsar a 'riaghladh na Ruis gu ciallach,
  Cuir a-mach òrdughan, britheamhan seirbheisich ...
  Cha 'n fhuiling an righ-chaithir feall is crathadh,
  Agus chan e dòigh air eagal a chuir sìos!
  Seo mar a ghluaiseas nigheanan ann am blàr. Agus chan eil an spiorad sabaid aca coltach ri bhith a" cleachdadh tuagh fo bheing!
  Thuirt Ealasaid le feirg:
  - Airson rìgh-chathair na Ruis!
  Agus mar a tha e a 'losgadh! Agus cuiridh e a-mach beinn de chuirp!
  Is iad seo na nigheanan nach eil airson stad. Agus rinn iad a" chùis air an nàimhdean agus sgrios iad na Stàitean Aonaichte.
  Agus a-nis tha an t-arm rìoghail a 'stiùireadh colbh de phrìosanaich. Na làmhan sin air cùlaibh an amhaich agus chuir iad sìos an cinn.
  Aig an aon àm, thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt. Ach tha e fhathast ro lag airson a bhith na chunnart mòr don Ruis. Is e an Eadailt Mussolini an cunnart as miosa. Ach le leithid de uilebheist ris an Ruis, cha bhith i deònach a dhol a-steach do chogadh.
  Mar sin airson a-nis tha saighdearan Ruiseanach a" glacadh Ameireagaidh agus na tha air fhàgail de Chanada.
  Tha na caileagan casruisgte agus ann am bikinis a 'dràibheadh tanca blàir. Tha iad gu math làidir agus làidir.
  Thug Ealasaid geàrr-chunntas:
  - Ge b'e neach a thig d'ar n-ionnsuidh le ni sam bith, gheibh e bàs uaith !
  Dhearbh Elena:
  - Gu cinnteach!
  Agus chuir i slige a-steach do bataraidh Ameireaganach. A leithid de nighean le panache.
  Agus an uairsin bidh Aurora a" tilgeadh a-mach slige agus a" bruidhinn a-mach:
  - Tha mi airson a bhith a 'fuireach airson an Ruis!
  Agus bhuail i Ameireaganach eile. Is iad sin dha-rìribh na caileagan air am bi neach-ionnsaigh sam bith a" siubhal.
  Agus chan eil Breatainn, a dh'aindeoin Canada a ghlacadh, ag iarraidh a dhol a-steach gu cogadh leis an Ruis - tha e a 'tuigsinn gu bheil an ìmpireachd seo ro dhoirbh air a shon. Agus ma thèid e còmhla, bidh na Ruiseanaich gu cinnteach a 'toirt air falbh na coloinidhean Ameireaganach gu lèir gu furasta. Mar sin tha e nas fheàrr gun a bhith ann an trioblaid leis an Ruis, far a bheil Alexei II a 'riaghladh!
  Dh'fhàs an rìgh gu tur fallain agus thionndaidh e a-mach gu bhith na cheannsaiche iongantach.
  Agus mar sin thuit Philadelphia... Agus ann am meadhan an Iuchair, tha tancaichean Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air Washington.
  'S e bana-bhuidseach a th' ann an Ealasaid cuideachd, tha i air a bhith a' sabaid bhon chogadh Ruiseanach-Turcach aig àm Alasdair II. Agus tha an nighean seo le sealladh cudromach ag ràdh:
  - Ciod air an do sheas Rus !
  Loisg Elena aig an tanca Ameireaganach, prìomhadail agus fhreagair i:
  - Air neart an t-saighdeir Ruiseanach!
  Dhearbh Cool Aurora:
  - Tha, dìreach air seo! A bharrachd air a" mhisneachd iongantach agus eagrachadh an cùl gaisgeil!
  Fhreagair Ekaterina gu sunndach:
  - Glòir do ghaisgich na Ruis! Glòir do Tsar Alexei!
  Agus a-rithist loisg an nighean gu fìor cheart air an nàmhaid.
  Tha na gaisgich gun samhail!
  Agus a-rithist bidh iad a 'losgadh air sgàth a h-uile ball àlainn. Seadh, faodar a ràdh gu cinnteach gu bheil nigheanan mar sin a" stiùireadh an Ruis Tsarist gu buaidh.
  Annta tha grian a' Chèitein, agus grian a' ghràidh.
  Agus nuair a bhrùthas iad air na peadalan len casan rùisgte, tha e gu math tlachdmhor.
  Tha thu dha-rìribh ag iarraidh gaol agus cùram a thoirt dha na nigheanan sin! Chan eil annta ach grian soilleir an dòchais. Agus tha bàrdachd agus misneachd aca ann an ìomhaighean ciùil agus teudan liriceach.
  Ghèill am bataraidh Ameireaganach. Agus thug na caileagan air na saighdearan Ameireaganach a bhith a 'pògadh chan e eadhon an casan fhèin, ach comharran an casan casruisgte air an asphalt. Agus cha do rinn na fir dad - càite am faigheadh iad air falbh bho seo?
  Agus rinn na gaisgich barrachd is barrachd dàna agus soilleir.
  Cha do chaidil Anastasia agus a com-pàirtichean nas motha. Mar a bhios e a" losgadh, mar a ruitheas e a-mach. Agus gearraidh e na h-Ameireaganaich le sabers. Is e dìreach nighean boillsgeach a th" innte agus tòisichidh i aig leth-uair.
  Ach bha na h-Ameireaganaich gan giùlan fhèin gu dona dhaibh fhèin. Rug iad air balach fiosrachaidh Ruiseanach agus thòisich iad air a chràdh. Ruith iad, cheangail iad ri craobh agus loisg iad corp rùisgte deugaire le lòchran.
  Dh" fheuch am balach ris na h-osnaich aige a chumail air ais. Ach mu dheireadh rinn e sgreuchail... Bha am balach air a dhroch losgadh.
  Fhreagair na caileagan le bhith a" dèanamh tit-for-tat. Agus chaidh an luchd-cùraim a chuir gu bàs le gasoline agus chaidh an cur na theine. Tha, tha bòidhchead Ruiseanach uamhasach nam fearg. Agus na cuir dragh air mathan Ruiseanach.
  Tha blàran anns na speuran cuideachd. Dà phìleat Ruiseanach: bidh Albina agus Alvina a" sgrios agus a" cur às don h-uile duine. Tha itealan le armachd gu math cumhachdach aca. Le gunnaichean itealain comasach air losgadh sìos Ameireaganach le aon bhuille. Agus tha na caileagan gaisgeil seo dha-rìribh a" nochdadh rudeigin mar sin. Dè nach urrainnear a ràdh ann an sgeulachd sìthiche, chan urrainnear a mhìneachadh le peann.
  Tha Albina a 'toirt seachad spreadhadh, agus tha dusan itealan Ameireaganach air an losgadh sìos. Tha an gaisgeach cuideachd cha mhòr rùisgte ann am panties a-mhàin, a" squealing:
  - Biodh Tsarist Rus 'Sàr-mhath!
  Agus bidh e gu litireil a" bualadh a h-uile neach-sabaid ann an sreath. Seo an nighean.
  Ach chan eil Alvina nas ìsle. Agus a 'losgadh sìos dusan itealan aig an aon àm. Chrath i iad agus sheinn i:
  - Gu na toasts as motha!
  Agus dè cho gòrach a tha e cuideachd! Chan eil an nighean seo a" dèanamh dad gòrach! Is iad sin sabaidean airson a h-uile sabaid.
  Air an t-slighe, gus cnàmhadh Sìona agus fearann eile a tha fo smachd na Ruis a luathachadh, stèidhich an Tsar òg Alexei polygamy anns an Ruis! Agus is e gluasad làidir a tha seo! A-nis tha saighdearan Ruiseanach a 'toirt boireannaich Sìonach mar mhnathan agus a' dèanamh clann àlainn, geal!
  Thuirt Albina le gàire:
  - Carson a dh' fhaodas ceathrar mhnathan a bhi aig fear, ach nach urrainn ceithir fir a bhi aig boirionnach ?
  Agus tha plèana Ameireaganach eile air a losgadh sìos.
  Tha Alvina a" freagairt gu loidsigeach:
  - Sin as coireach gu bheil e nas duilghe do bhoireannach uimhir de dhìosganaich a bhiadhadh!
  Agus bidh an dithis nighean a" gàireachdainn. Tha iad sin nan bòidhchead iongantach agus iongantach.
  Agus tha iad a 'glanadh speur plèanaichean Ameireaganach.
  Tha pàirtean den arm tsarist Ruiseanach mu thràth timcheall air New York. Bidh iad a" toirt air Ameireaganaich a thighinn a-mach agus gèilleadh. Tha na nigheanan glè thoilichte agus toilichte.
  Rinn an tanca Alexander-4 sgrios air bataraidh Ameireaganach. Rinn e gintinn iomadh corp.
  ghuil Ealasaid le fiaclan ruisgte:
  - Tha sinn nar gaisgich a tha a" toirt seirbheis iongantach don Tsar agus don Fatherland!
  Loisg Elena air an nàmhaid agus thuirt i:
  - A dh'aithghearr bidh ruble òir Ruiseanach ann!
  Agus nì an nighean gàire cho mòr!
  Agus tha a fiaclan biorach. Agus an uairsin brisidh Aurora a-mach le gàire cuideachd. Tha na caileagan air bhioran agus tha a leithid de bhòidhchead aca nach urrainn dha faclan cunntas a thoirt orra.
  Agus bheir iad air gearastan Washington gèilleadh!
  Tha na gaisgich cho do-chreidsinneach! Agus bidh an sgaradh tanca aca eadhon a" pronnadh pana-fhrithealaidh.
  Bidh na caileagan a' sabaid 's a' seinn;
  Tha dùthaich na Ruis ainmeil,
  Tha an saoghal air a riaghladh le Co-mhaoineas...
  Tha na h-achaidhean air an sgapadh le òr -
  Rachamaid dìreach suas, chan ann sìos!
  
  Bidh ar cridheachan a" lasadh airson an Motherland,
  Is e nigheanan a th" annainn - chan eil cruinne-cè nas bòidhche ann ...
  Bidh sinn a 'sabaid ri ar nàimhdean gu deireadh,
  Bidh ar creideamh air a aiseirigh ann an Rodnovery!
  
  Tha Rus 'nas làidire na a h-uile dearg san t-saoghal,
  Tha i a" deàrrsadh mar a" ghrian anns a" chruinne-cè ...
  Bidh thu a 'sabaid air a son agus na biodh eagal ort,
  Gum biodh inbhich agus clann ann an glòir!
  
  Is e an Ruis an dùthaich as motha,
  Nuair a tha an Fatherland air a riaghladh le Leshka ...
  Chaidh a leithid de dhàn a thoirt dha na Sòbhietich,
  Gum biodh an ridire againn cruaidh-chàs!
  
  Anns an Fatherland, tha duine sam bith a-nis na ghaisgeach,
  Comasach air an Motherland a dhèanamh nas bòidhche ...
  An ainm ar mathar naomh,
  Taobh neo-chrìochnach Ruiseanach na Ruis!
  
  Nì sinn neach sam bith a tha na neach-brathaidh,
  Cha bhi deachdaireachd air feadh na dùthcha...
  Leig leis na milleanan de dhùthchannan cur a-steach,
  Agus an Ceann-suidhe Roosevelt!
  
  Biodh an dragon rag a' riaghladh,
  Tha e den bheachd gu bheil e comasach air an Ruis a losgadh ...
  Ach tha call fiadhaich a" feitheamh ris na Nadsaidhean,
  Leis gu bheil an ridire, fhios agad, gu math uile-chumhachdach!
  
  Cha toir sinn a-steach gu bràth do na Krauts,
  Cha dèan na Sìonaich a' chùis air na Ruiseanaich nas motha...
  Tha rionnag shoilleir a' deàrrsadh os ar cionn,
  Airson na Càisge bidh sinn a" peantadh cèicean agus uighean na Càisge!
  
  Faodaidh tu tòrr a choileanadh, luchd-sabaid,
  Chan eil e a" faighinn nas fhuaire...
  Tha athraichean pròiseil moiteil asainn,
  Leis gu bheil sinn a 'togail àite air neamh!
  
  Bidh caileagan casruisgte a" ruith tron t-sneachda,
  Chan eil eòlas aca air eagal agus masladh ...
  'S e ball Komsomol a th' annam a' ruith casruisgte,
  Leis nach eil cnapan-starra ann, agus chan eil ceann-latha ann!
  
  Mar sin cha toir sinn a-steach gu bràth do na caileagan,
  Cha chrom sinn ar cinn fo na tuaghan...
  'N uair thig trioblaid gu 'n t-Athair,
  Na saltair sinn air le ar casan rùisgte!
  
  Tha gaol agad air peathraichean a' chlaidheimh,
  Agus Alexei - Thoir urram do Iosa ...
  Chan eil feum air luchd-sabaid a ghearradh bhon ghualainn,
  Ma dh'fheumas tu dìreach ruith casruisgte!
  
  
  'S sinne nigheanan an t-sluaigh mhòir,
  Is toil leinn a bhith a" sabaid agus gun a bhith a" tarraing air ais ...
  'S ged a bhiodh fathannan borb a' cuairteachadh air uairibh,
  Bidh buaidh sa Chèitean radanta!
  
  Agus creid mi, thig co-mhaoineas le bruadar,
  Agus cha bhi cumhachd airgid air an Talamh...
  Bheir sinn cunntas garbh air an dàn,
  Sin a h-uile seòrsa fòirneart agus leisg!
  
  Ann goirid, bidh sinn a dh'aithghearr itealaich gu na rionnagan,
  Agus togaidh sinn bratach na Ruis thairis air a" chruinne-cè ...
  Sgaoil do sgiathan, cherub ruadh,
  Ann an Ainm an Teaghlaich - Tighearna na Ruis!
  Fhad "s a bha na caileagan a" seinn, bha cha mhòr a h-uile Ameireaganach air am marbhadh mar-thà, agus thòisich gearastan Washington air brataichean geala a thilgeil a-mach.
  Leum na caileagan a-mach às an tanca agus thòisich iad air dannsadh, a" frasadh an casan rùisgte, chiseled tro na maragan. Agus bha am falt aca air an sèideadh leis a" ghaoith. Tha na nigheanan sin nam bòidhchead iongantach.
  A-nis tha iad air pàrtaidh a chuir air dòigh gus glacadh prìomh-bhaile Ameireagaidh a chomharrachadh. Bidh iad a" grill kebabs agus ag òl fìon.
  Bidh na nigheanan ga ithe gu blasta. Agus bidh iad a" feadalaich a h-uile seòrsa òran dhaibh fhèin. Tha iad sin nan gaisgich iongantach, faodaidh tu a ràdh mun deidhinn - supermen ann am panties.
  Agus bidh saighdearan Ruiseanach a 'pògadh do ghlùinean agus do chasan. Agus tha na caileagan a 'feuchainn agus a' caoineadh bho orgasms.
  Agus bidh iad a 'leum agus a' leum. Tha an leithid de thoileachas agus bòidhchead glic aca de chumhachd tarraingeach.
  Ach bha gaol aig na gaisgich air prìosanaich dubha cuideachd agus chòrd e ris an dà phàrtaidh.
  Ach a-nis tha na saor-làithean seachad agus tancaichean Ruiseanach a 'gluasad gu deas a-rithist. Thuit New York cuideachd ...
  Tha na h-Ameireaganaich a" teicheadh. Tha milleanan rim faighinn air màl. Tha Roosevelt a" ruith. Tha bruidhinn mu thràth air gèilleadh. Tha dùthaich na Ruis a" nochdadh a mhòrachd.
  Gu sònraichte nigheanan brèagha le falt fionn is dearg.
  Agus chuir iad na prìosanaich air an glùinean, agus bidh iad ro thoilichte nuair a bheanas agus a ghlacas na caileagan an sròinean agus an foirfeachd fhireann len òrdagan rùisgte.
  Tha na gaisgich boireann ann an arm na Ruis dha-rìribh do-chreidsinneach!
  Agus seo am blàr airson Atlanta.
  Airson a 'chiad uair, tha na caileagan air Alexander 4 a' faicinn tanca mòr Ameireaganach Washington. Inneal le cuideam ceud is seachdad tunna, air slighean. Carson a bhiodh e dà uair urramach a bhith a" sabaid ri cuideigin mar sin?
  Agus bidh na caileagan a 'losgadh bho astar agus a' bualadh air an armachd aghaidh. Agus faodaidh sreath tiugh de mheatailt seasamh ris.
  Tha Ealasaid ag ràdh le buaireadh:
  - Tha, ruith sinn gu trioblaid!
  Thuirt Elena mar shòlas:
  - Ach cha toir an nàmhaid sinn nas motha!
  Agus chuir i cuideachd projectile chun an nàmhaid.
  Agus an uairsin tha Aurora coltach ri peilear. Agus buailidh e an targaid gu fìor cheart. Agus tionndaidhidh e an nàmhaid mun cuairt.
  Agus rinn i sgrùdadh:
  - Is mise an neach-dùbhlain as cruaidhe!
  Gu dearbh bhuail e baraille tanca Ameireaganach. Agus a-nis chan urrainn don thug a bhualadh ach le ochd deug de na gunnaichean inneal aige. Agus bidh "Alexander"-4 a" ruith a dh"ionnsaigh an nàmhaid. Agus mar a thòisicheas e a 'luathachadh, a' crathadh a shlighean.
  Cha chuir duine stad air a leithid de fhuamhaire.
  Tha a chumhachd lùth-chleasachd gun samhail.
  Sheinn Catriona:
  - Aerobatics, an sgioba marbhtach agam!
  Agus mar an ceudna gabhaidh e e agus buailidh e an nàmhaid.
  Agus tha na nigheanan an seo a" ruith.
  Chaidh an Ameireaganach a bhualadh air an taobh mu dheireadh. Agus chaidh an tanca mòr na theine agus thòisich na sligean aige a" spreadhadh.
  Agus dè cho seòlta sa tha an uidheamachd sabaid! Agus thig an armachd agus a h-uile càil eile dheth ...
  Agus dh"èigh na caileagan còmhla ri chèile:
  - Airson slighe na Ruis!
  Agus nì iad gàire, a" togail am fiaclan!
  Mar sin thuit Atlanta. Agus air 7 Sultain, 1933, ghèill na bha air fhàgail de na feachdan Ameireaganach. Agus thàinig cogadh eile, a bhuannaich don Ruis, gu crìch. Agus dè cho fìor mhath 'sa tha e!
  Às deidh a "bhuaidh, chùm Ìmpireachd an Tsarist reifreannan anns na Stàitean Aonaichte agus Canada air a dhol còmhla ri Ìmpireachd na Ruis Tsarist. Agus leudaich an dùthaich rìoghail. Agus san fharsaingeachd tha e math nuair a tha fèin-riaghladh agus monarcachd iomlan a" riaghladh. Tha a h-uile duine co-ionnan air beulaibh an rìgh agus chan eil bùth labhairt ann - pàrlamaid.
  Agus bha an Ruis Tsarist na ìmpireachd làidir agus seasmhach - gun samhail anns an fhìrinn aice.
  Aig an aon àm, neartaich an siostam Nadsaidheach sa Ghearmailt, a shuidhich cùrsa airson an Wehrmacht agus arm làidir a chruthachadh. Fìor, bha Hitler an-còmhnaidh a 'cur cuideam air a chàirdeas don Ruis tsarist, ged a gheàrr e an sgìre as motha bhon Ghearmailt.
  Ach an uairsin, tha, chaidh caidreachas armailteach a thoirt gu crìch: an Eadailt, a 'Ghearmailt agus an Ruis. A bharrachd air an sin, dh" aontaich Tsar Alexei ri ceangal na h-Ostair ris an Treas Reich.
  Leis gun do lagaich Breatainn gu h-eaconamach, agus an Fhraing cuideachd, thug riaghaltas an tsarist sùil mhòr air coloinidhean na Frainge, Bhreatainn agus na h-Òlaind. A thaobh dìreach armachd, thàinig arm na Ruis gu bhith mar an tè as motha - fichead millean aig àm sìthe. Agus àireamh mhòr de na tancaichean as fheàrr san t-saoghal, heileacoptairean, agus eadhon itealain jet. Bha cabhlach na Ruis cuideachd na bu làidire agus na bu lìonmhoire na am fear Breatannach, leis nach b" urrainn do Shasainn lag a bhith a" farpais ris an ìmpireachd tsarist a bha cumhachdach gu h-eaconamach.
  Mar sin a-nis bha an t-Ìmpire mòr Alexei ag iarraidh a h-uile coloinidh a bh 'aige roimhe a thoirt air falbh.
  Agus dè? Togaidh e!
  Air 15 Cèitean, 1940, thòisich an Dàrna Cogadh. Ghluais Tsarist an Ruis saighdearan gu deas air Ioran, na h-Innseachan, Indochina, agus an Èiphit. Agus thug an Wehrmacht ionnsaigh air an Fhraing, a' Bheilg, agus an Òlaind. Bha an Eadailt air Etiopia a ghlacadh roimhe, agus air ionnsaigh a thoirt air Somalia Bhreatainn, agus air rèisimeidean a ghluasad gu ceann a deas na Frainge.
  Seo na caileagan buidseach a" gluasad tro cheann a deas Ioran. Anastasia agus a ceathrar charaidean.
  Tha na caileagan, mar an-còmhnaidh, òg agus casruisgte. Bidh bliadhnaichean a" dol seachad, agus tha na bòidhchead dìreach a" fàs agus chan e aon chrith no sgàineadh air a" chraiceann agus chan e aon bhoinne de gheir air na cuirp tilgeadh aca.
  Mar sin tòisichidh iad a" sgrios saighdearan coloinidh Bhreatainn agus ga dhèanamh le dealas mòr.
  Anastasia, a" tilgeil grenade air na Persians le a cas-rùisgte agus a" beucaich:
  - Gaisgich cumhachd gun tomhas!
  Bidh Natasha cuideachd a" losgadh spreadhadh bho ghunna-inneal, a" cur grenade le òrdagan rùisgte agus ag èigheach:
  - Agus cha toir sinn a-steach gu bràth!
  An ath tha Zoya a" losgadh, cuideachd a" gearradh sìos na Breatannaich agus na Persians, agus ag èigheach:
  - Leig leinn riaghladh!
  Agus an uairsin bidh Aurora a" slap agus a" smeuradh an nàmhaid le a cas-rùisgte agus ag ràdh:
  - Soirbheas ar neart !
  Agus bidh e a" feadaireachd a-rithist!
  Agus an uairsin bheir Svetlana seachad e agus buail e thu le inneal-gunna. Agus cuiridh e mar an ceudna grenade air an nàmhaid le a òrdagan rùisgte.
  Agus squeals:
  - Airson modhan ath-leasaichte!
  Agus anns an Èiphit, tha nigheanan bho sgioba Ealasaid a" gluasad air adhart air tanca. Tha e air an tanca trom as ùire "Alexander"-6. Tha sgàil-dhealbh ìosal aig a" chàr agus tha cuideam ann mu thrì fichead "s a còig tonna. Agus bhuail e le lannsair boma. Nas freagarraiche airson cuir an-aghaidh daingnichean nàmhaid.
  Tha cabhlach tanca Bhreatainn an ìre mhath lag. Agus is e an càr as fheàrr "Matilda" -2. Ach "Nikolai"-7 a 'sabaid còmhla rithe.
  Tha an gunna anti-tanca foirfe aige. A bhuaileas bho astar fada.
  Bidh na caileagan ag obair le luaths agus seòlta. Agus tha an tanca aca a" snàgail tron fhàsach. Agus tha e ga losgadh fhèin. Agus bidh lannsair a" bhoma a" dol gu math dian.
  Bidh na caileagan a 'gàireachdainn agus a' gàireachdainn:
  - Tha e glè mhath air an rìgh-chathair! Tha sinn nar supermen!
  Agus a-rithist loisgidh iad agus sgriosaidh iad buncair eile, neo puing daingnichte ann am Breatainn.
  Bheir na Breatannaich a-steach agus bheir iad a-steach ...
  A-nis tha na pioramaidean Èiphiteach a" nochdadh air beulaibh nan nigheanan. Bidh iad gam faicinn agus a 'fuaigheal. A bheil e dha-rìribh comasach stad a chuir air a leithid de bhòidhchead?
  Ach anns na speuran tha Albina agus Alvina a" sabaid thairis air a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Bha iad cuideachd a' giùlan am fiaclan neamhnaid. Agus bidh iad a" feadaireachd òrain. Tha spiorad sabaid aig na nigheanan sin.
  Tha na gaisgich, ge-tà, dìorrasach a bhith a" sabaid mar a bha e an-còmhnaidh, le dìreach panties agus cìochan lom orra.
  Agus tha iad a 'sealltainn an clas sabaid mòr aca. Bidh iad gan losgadh fhèin agus gan losgadh fhèin bho ghunnaichean adhair. Agus mar sin chan urrainn dha dad stad a chuir air na nigheanan. Ach, tha am blàr a" leantainn, agus tha na Breatannaich a" ruith air falbh bho na bòidhchead. Chan urrainn dhut stad a chuir air daoine cho ionnsaigheach.
  Agus loisg na caileagan sìos dusan itealan le aon spreadhadh agus gàire riutha fhèin.
  Mar sin bidh iad ag itealaich agus ag itealaich. Agus chan eil an losgadh a" stad.
  Bidh Albina a" gàireachdainn le gàire:
  - Tha mi neo-chonnspaideach an-còmhnaidh!
  Tha Alvina, a 'leantainn air adhart a' losgadh, ag ràdh:
  - Fo bhratach Pheadair !
  Bidh na gaisgich a 'leum agus aig an aon àm a' leagail an nàmhaid.
  Tha colbhan de phrìosanaich Sasannach is ionadail mu thràth gan stiùireadh air feadh na h-Èiphit.
  Tha na saighdearan tsarist tòrr nas làidire, agus tha na saighdearan coloinidh, aig nach eil spiorad sabaid, a" buannachadh.
  Tha Alexandria air tuiteam. Agus tha e gu math sìmplidh. Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach a" coinneachadh ri feadhainn Eadailteach.
  Caismeachd comhla. Teintean-teine, caismeachdan dathach. Agus seallaidhean stoirmeil de dhiadhachd agus de chàirdeas.
  Tha na h-Eadailtich air leth toilichte cuideachd. Gu sònraichte nuair a ruitheas nigheanan Ruiseanach casruisgte tron fhàsach teth ...
  Agus ann an àite eile, chaidh Alenka agus a rèisimeid mhaighdeann a-steach do Delhi. Thathas a" faireachdainn nach eil na sepoys airson a bhith a" sabaid leis na rèisimeidean Ruiseanach. Agus chaidh a" chùis a dhèanamh air cumhachd coloinidh Bhreatainn anns an sgìre Innseanach seo cuideachd.
  Bidh mòran de chlann-nighean le craiceann dorcha a" cuairteachadh shaighdearan Ruiseanach agus a" cur fàilte orra le flùraichean.
  Dè cho breagha 'sa tha a h-uile dad an seo. Agus tòrr flùraichean. Agus tha a h-uile dad a 'tachairt gu math brèagha agus òrdail.
  Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air Bombay agus ga ghabhail thairis gun mòran strì.
  Bidh Alenka ag obair gu gnìomhach agus gu mì-mhodhail. Bidh i a" tilgeil grenades le a òrdagan rùisgte agus a" squeaks:
  - 'S e superman a th' annam ann am bikini!
  Agus dè cho math 'sa tha e dha nigheanan a bhith a' ruith timcheall air leth rùisgte agus ann am bikini. Tha iad a" coimhead cho math.
  Anns na coloinidhean, tha strì Bhreatainn lag. Chan urrainn dha saighdearan ionadail sabaid làidir a thoirt seachad.
  Aig an aon àm, tha na Gearmailtich a 'tighinn air adhart gu soirbheachail. An toiseach tharraing iad na Breatannaich dhan Bheilg. Agus an uairsin, le tilgeil thairis air beanntan Ardennes, bha e comasach dhaibh na h-aonadan Beurla is Frangach a ghearradh dheth. Mar sin, chaidh buaidh iongantach a bhuannachadh.
  Agus tha a" Bheilg air a ghlacadh. Agus air 22 an t-Ògmhios, an dèidh Paris a ghlacadh, ghabh an Fhraing grèim air, agus beagan na bu tràithe na h-Òlaind. Mar sin, chaidh buaidh iongantach a bhuannachadh. Agus dh"fhàs na Gearmailtich gu math moiteil. Agus ghlac arm na Ruis na h-Innseachan, ceann a deas Ioran, Burma agus Bangladesh. Agus cuideachd Indochina gu lèir.
  Bha an nàmhaid gu soilleir a 'call. Agus bhris na Gearmailtich a-steach don Spàinn agus Portagail.
  Thàinig saighdearan Ruiseanach gu Afraga a Deas. Cha robh iad air am bacadh cho mòr le strì Bhreatainn 'sa bha na loidhnichean conaltraidh agus solarachaidh. Agus cuideachd gainnead rathaidean ann an Afraga agus jungles do-ruigsinneach.
  Ach fhuair an t-arm tsarist tro gach nì. Agus ghluais e mar rolair titanium. Agus thug an nàmhaid suas barrachd is barrachd agus thuit e air a ghlùinean.
  Ghluais rèisimeidean de chlann-nighean, mar riaghailt, casruisgte, agus thug iad air na prìosanaich an casan a phògadh. Aig amannan bhiodh na caileagan a" leigeil leis na prìosanaich am broilleach a fhrasadh le pògan.
  Ach an uairsin chaidh Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana a-steach do dh'Astràilia. Tha iad a" meàrrsadh a dh"ionnsaigh prìomh-bhaile Sydney. Agus bidh iad a" seinn:
  - Rus', far a bheil mòran mhnathan aig a h-uile duine,
  Far a bheil an gairm àlainn ceadaichte ...
  Far am bi gach neach mar bhràthair,
  Is e an samhla againn, an samhla againn Kolovrat!
  Agus a-rithist bidh iad a 'tilgeil grenades le an casan lom - a' sgapadh Bhreatainn agus muinntir an àite.
  Thug Anastasia dheth ceann an t-seanalair Breatannach le sabre agus chirped:
  - Airson glòir an Fatherland!
  Agus dhealaich Natasha, le tilgeil a cas-rùisgte, an tanca. Agus canaidh e:
  - Whoa, is e Svarog an t-ainm a th" air Rus!
  Agus na caileagan a" gluasad, bidh Zoya a" losgadh spreadhadh bhon ghunna-inneal aice, a" cur na Sasannaich sìos agus a" slugadh:
  - Airson òrdugh ùr Ruiseanach!
  Seo na nigheanan! Gu bheil iad dèidheil air marbhadh! Agus cha stad iad! Agus tha aghaidhean nam bòidhchead a" deàrrsadh!
  Agus an seo tha Augustine coltach ri gunna. Mar a bhios e a" spìonadh sìos na Sasannaich agus a" squeaks:
  - Airson an Rus 'a thug breith!
  Agus tha Svetlana a" tàirngeadh oirre. Agus le cas rùisgte tilgidh e grenade mort is marbhtach.
  Agus tha e cuideachd a 'sguabadh às:
  - Mo Rus mòr' !
  Agus a-rithist tha e a' toirt seachad spreadhadh... Bidh e a' gearradh sìos air na Gearmailtich, gan marbhadh gun deas-ghnàth sam bith.
  A-nis tha Sydney a" leigeil seachad gun sabaid. Agus tha saoranaich agus iuchraichean armachd air an toirt a-mach. Agus tha iad a 'gairm Tsar Alexei an rìgh agus an ìmpire.
  Tha am mòr-thìr seo cuideachd a" gèilleadh ...
  Agus bidh soithichean Ruiseanach a" tighinn air tìr ann an Sealan Nuadh. Aig an aon àm, bidh tancaichean aotrom "Peter"-8 a 'dol a-steach gu Pretoria. Agus tha Afraga a Deas a" tuiteam cuideachd. Agus tha buidheann-chatha de chlann-nighean casruisgte a" tighinn air tìr ann am Madagascar.
  Agus bidh caileagan fìor bhrèagha a 'tilgeil grenades le an casan rùisgte agus a' fearann an aghaidh an nàmhaid. Tha Madagasgar a "dol sìos. Agus chaidh a" mhòr-chuid de dh"Afraga a cheannsachadh le saighdearan Ruiseanach.
  Cha mhòr nach do bhuannaich an Ruis Tsarist agus an Treas Reich agus an Eadailt. Ach cha robh air fhàgail ach Breatainn fhèin agus Èirinn. Agus thàinig an fhoghar, agus an uairsin geamhradh. Bhris na Gearmailtich agus itealain Ruiseanach na Breatannaich agus thionndaidh iad na bailtean mòra aca gu bhith nan tobhtaichean. Ach gu cruaidh dhiùlt Churchill a dhol an sàs.
  Anns a" Chèitean 1941, thàinig tighinn air tìr às a dhèidh. B" e na nigheanan casruisgte bho roinn Tigress a" chiad fheadhainn a thàinig air tìr. Agus leig leotha na saighdearan Breatannach a sgrios. Agus tilg iad le òrdagan do chasan rùisgte.
  Chaidh na Breatannaich a spreadhadh le caileagan leth-rùisgte le dìreach panties orra agus a" crathadh cìochan. Agus bha e gu math fionnar.
  Agus chaidh am blàr a shabaid le tancaichean "Peter", "Nikolai", "Alexander", "Ivan", a tha gu litireil a 'briseadh an luchd-dùbhlain.
  Agus seo an tanca as ùire "Alesey" -1 de chumadh pioramaideach. Aig a bheil ceàrnan claonadh reusanta bho gach ceàrnaidh agus nach gabh a dhol a-steach.
  Ann an suidhe, shuidh Ealasaid agus an sgioba nigheanan aice cha mhòr rùisgte anns na panties aca a-mhàin.
  Bidh ceathrar ghaisgich bhrèagha, cha mhòr rùisgte, a" losgadh air canain Shasannach, agus gu litireil air an leagail dhan teine. Agus bidh na caileagan gan losgadh fhèin agus gan lìonadh le luaidhe bho ghunnaichean inneal. Agus tha na Breatannaich nan laighe timcheall nan ceudan.
  Agus bidh na bòidhchead sabaid a" gearradh sìos an nàmhaid, agus gu litireil a" cur an tanca aca air bhog thairis air na cuirp. Agus tha bratan de Shasannaich a chaidh a mhurt air an sgaoileadh a-mach. Agus tha na nigheanan a 'marcachd ann an tanca. Tha iad a" sgrios Matildas agus Churchills. Chan urrainn don tanca mu dheireadh ach càr an airm tsarist a sgrìobadh.
  Agus tha aon bhuaidh Ruiseanach às deidh a chèile a" leantainn. Agus tha na Gearmailtich a" tighinn air adhart. Ach tha na tancaichean T-3 agus T-4 aca cho lag an taca ri carbadan Ruiseanach. Agus cuideachd feadhainn beaga prìomhadail. Agus àrd... Agus tha tancaichean arm an tsarist air an sgioblachadh. Agus bidh iad a 'cleachdadh an t-slat dhaibh fhèin, gun a bhith a' toirt aire do na seallaidhean.
  Mar sin tha na Breatannaich a" tilgeadh a-mach brataichean geala. Thàinig grunn mhìltean de thancaichean Ruiseanach air tìr anns na ciad uairean a thìde, gu litireil a" briseadh a-steach don dìon.
  Fhuair Anastasia peilear na sàil rùisgte agus rinn i gàire:
  - Fear massage!
  An uairsin rug i air sròn an t-seanailear le a òrdagan rùisgte agus thilg i thairis i fhèin e. Chaidh e a-null agus thàinig e air tìr le a bhroinn air na bayonets. Agus chaidh uiread de fhuil a dhòrtadh.
  Rinn Anastasia sgreuchail le cridhe:
  - Glòir do Tsar Alexei!
  Bidh Natasha cuideachd a" gluasad deàrrsadh an neach-dùbhlain aice:
  - Airson òrdugh Slavic ùr!
  Agus bruthaidh e ceann an nàmhaid. Agus sgoiltidh e a shlat. Agus squeals:
  - Nigheanan fionnar, luchd-leantainn saorsa - tha sinn a" sabaid airson òrdugh ùr!
  Agus an uairsin bidh Zoya a" losgadh dà ghunna-inneal aig an aon àm, agus le a casan rùisgte a" tilgeil phògan le stuth-spreadhaidh.
  Agus tha e a" dol gu na Breatannaich air a" chiad latha. Agus às deidh dhaibh fhaighinn, bidh luchd-sabaid ìmpireachd Foggy Albion a "tilgeil sìos na buill-airm aca agus tha iad dìreach ann am braighdeanas.
  Agus an seo tha Aurora a 'dol a-steach don bhlàr. A 'sgrios an nàmhaid le arm. Tha gunna-inneal sònraichte aice le peilearan lorgaire. Bidh e a" bualadh nan Sasannach mar sheaf de chailleachan-dubha.
  Agus an seo tha Svetlana a" losgadh. Agus a 'sgrios an nàmhaid.
  A 'losgadh le tomad marbhtach ... Agus a' giùlan fhiaclan.
  'S a' beucaich air mullach a sgamhan :
  - Is e boireannach a th" annam, a tha dha-rìribh super!
  Agus leum e suas agus tilgidh e grenade le a chas rùisgte. Agus sèididh e a-steach a h-uile pàirt agus bloigh.
  Agus squeals:
  - 'S e sàr-neach lom-rùisgte a th' annam!
  Agus a-nis tha na caileagan a' dèanamh ceum orra fhèin... Tha iad a' dol a-steach nas doimhne agus nas doimhne do chrìochan Bhreatainn.
  Oleg Rybachenko, ann am bodhaig balach gun a bhith nas sine na aon-deug ann an coltas, ach le strapan gualainn prìomh, ged a tha e fhèin casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan, bidh e a" gearradh sìos na Sasannaich. Agus bidh e ag obair le rage frenzied.
  lasaidh e teine, agus seinnidh e :
  - Tha sinn a 'faighinn eòlas air an latha agus an dath as àirde.
  Agus còmhla ris bha an nighean Margarita, nach robh a-riamh na inbheach. Tha e math dhi nach robh i na cailleach co-dhiù!
  Agus tha seo tòrr nas miosa na bhith nad nighean!
  Tha iad timcheall Lunnainn. Agus a-nis tha iad a 'bagairt a thoirt leis. Agus tha mòran nàimhdean a 'gèilleadh. Cha toir ach geàrdan an rìgh a-steach agus chan eil iad a 'toirt seachad. Ach tha iad air an sgrios gu tròcaireach. Agus tha iad a 'dèanamh sgrios iomlan, mì-dhaonna. Is e seo an seòrsa sgrios iomlan a tha a" tachairt. Agus tha na h-innealan gu math gnìomhach.
  Agus anns na speuran tha Albina agus Alvina a" cruinneachadh chunntasan. Tha an nighean mu thràth air na seachd ìrean de Chrois an Naoimh Sheòrais fhaighinn. A' chiad cheum: Crois an Naoimh Sheòrais, an dàrna fear - crois an Naoimh Sheòrais le bogha! Is e crois òir an treas fear. Tha an ceathramh crois òir le bogha. 'S e crois òir le daoimeanan a th' anns a' chòigeamh fear. Tha an t-siathamh crois òir le daoimeanan agus bogha. Agus tha an seachdamh rionnag crois òir le bogha agus daoimeanan!
  Loisg na caileagan seo sìos leth-cheud càr ann an aon sabaid agus sheinn iad dhaibh fhèin:
  - Tha sinn cho bòidhchead gu bheil sinn dìreach sàr-mhath agus hyper, agus san fharsaingeachd bòidhchead iongantach!
  Agus bidh iad a 'goid le fang lom.
  Seo na caileagan - Albina agus Alvina... Agus is toil leotha a bhith a' èigneachadh fir. Agus chan eil dragh aca fhèin a bhith ag obair leis an teanga nuair a chì iad foirfeachd fireann tarraingeach.
  Agus tha na caileagan sin dìreach mar sgeadachadh de lust agus gaol agus dìoghras!
  Mar a tha iad dèidheil air a bhith a" putadh slatan jade.
  Saighdearan den chlas as àirde ...
  An seo tha Churchill a 'teicheadh bho Lunnainn mun cuairt. Mar sin thug iad dha deagh bhualadh air na h‑adhaircean.
  Agus shlaod e a casan air falbh, a" reubadh air falbh gu Braisil... Ach ghabh gearastan Lunnainn grèim air. Agus thug saighdearan Ruiseanach Èirinn cha mhòr gun strì. Bha na Breatannaich mu thràth a" gèilleadh do bhuille nan drumaichean...
  Thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch taobh a-staigh bliadhna le buaidh cumhachdan Axis. Tha a" mhòr-chuid de Afraga na Ruis. Ach, b" urrainn don Ghearmailt agus don Eadailt grèim fhaighinn air rudeigin.
  A bharrachd air an sin, bha an treas Reich cuideachd a" toirt a-steach an Spàinn agus Portagal.
  Agus rìghich feachdan na Ruis ann am Breatainn agus thàinig an Tsar Alexei gu bhith na mhonarc Breatannach. Ghabh an Ruis seilbh cuideachd air an t-Suain cha mhòr gun strì, agus ghabh a" Ghearmailt seilbh air Nirribhidh agus, eadhon na bu thràithe, an Danmhairg.
  Ghabh Hitler thairis pàirtean mòra den Roinn Eòrpa. Le bhith a" cruthachadh seòrsa treas Reich le dìonadair. Agus dh'ath-chruthaich an Ruis an ìmpireachd agus thug i a-steach e na sgrìobhadh.
  Tha suidheachadh sìthe cugallach sealach air nochdadh. A mhair an-dràsta.
  Bha an Tsarist, an Ruis agus a" Ghearmailt, a" cnàmh na fhuair iad. Rinn iad maighstireachd air na coloinidhean.
  Bha Tsar Alexei fhathast gu math òg agus cha b 'urrainn dha cabhag gus an saoghal gu lèir a cheannsachadh.
  Ach dòigh air choireigin cha b" urrainn do Hitler cur an aghaidh. Bha e coltach ris gun d'fhuair e ro bheag de thalamh ann an Afraga, gun robh an Ruis ro mhòr. Agus còmhla ri mac Mussolini Jr., thòisich iad cogadh an aghaidh na Ruis. Thòisich an t-sabaid air 20 Giblean, 1955, air leth-cheud co-là-breith Fuhrer.
  Leasaich na Gearmailtich sreath slàn de tancaichean airson a 'chogaidh leis an Ruis Tsarist, agus a rèir coltais bha iad a' cunntadh gu mòr air seo.
  Thàinig am Panther 5 gu bhith na phrìomh tanca a chaidh a leasachadh airson a" chogaidh leis an Ruis.
  Le cuideam de 75 tonna, bha an càr seo fionnar.
  Agus san fharsaingeachd, tha canan 128-mm aig 100EL dha-rìribh a" pronnadh cumhachd. Agus ma bhuaileas e, cha bhi e coltach gu leòr eadhon arm an tsarist.
  Agus tha eadhon nas cumhachdaiche tanca: "Tiger"-5, a tha fiù 's nas truime agus nas truime armachd. Agus tha cuideam timcheall air ceud tunna!
  Agus anns an Ruis, tha am prìomh tanca "Alexey"-4 le cuideam dìreach leth-cheud tunna agus tha gunna aige de chàileachd 105 mm a-mhàin. Ach tha e tòrr nas adhartaiche, pioramaideach agus le einnsean roth-uidheam gas de 1800 each-chumhachd, is e sin, gu math gluasadach.
  Tha an Gearmailteach nas mòr agus nas cumhachdaiche. Gu sònraichte uamhasach tha "Lions" -5, le cuideam dà cheud tunna. Rud nach eil, ge-tà, a" meudachadh cothroman Hitler gu mòr. Mar sin tha tancaichean ro-throm ro dhaor agus duilich an giùlan. Ged a tha cuid de bhuannachdan ann an cleachdadh agus cleachdadh.
  Ann an suidheachadh sam bith, cha b 'urrainn do Hitler a sheasamh agus ruith e chun na Ruis tsarist. Agus thòisich na cogaidhean.
  Chuir sònaichean daingnichte cumhachdach arm na Ruis stad air adhartas an nàmhaid. Agus chaidh na Gearmailtich an sàs. Agus chaidh arm an tsarist air an ionnsaigh ann an Afraga, far an robh mòran a bharrachd neart aige. Agus dh"fhairich na h-Eadailtich a" chiad bhuillean. Tha na saighdearan aca ro lag agus le smachd ìosal, le mòran a bharrachd teicneòlas air ais gus seasamh an aghaidh na Ruis.
  Às deidh dìreach trì seachdainean de shabaid, chuir arm an tsarist na h-Eadailtich a-mach à Somalia agus Ethiopia.
  Rinn mi cliù eadar na caileagan Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana. Tha iad fhathast cho òg "s a bha iad leth-cheud bliadhna air ais nuair a shabaid iad Iapan. Tha oghaichean aig Tsar Alexei mu thràth, ach tha na caileagan fhathast nan glasan, cruaidh, ionnsaigheach agus treun.
  Agus rè leth-cheud bliadhna de chogadh bha na nigheanan fhathast òg. Agus chan eil aon wrinkle no sgàineadh aca air an craiceann. Tha iad cho breagha agus cho ùr ri flùraichean.
  Ach tha Oleg Rybachenko agus a chompanach Margarita fhathast nan clann - chan eil iad air tighinn gu ìre idir. Taobh a-muigh co-dhiù. Ach ruithidh iad nas luaithe na cheetahs. Agus chan urrainn dha bayonet no peilear am marbhadh.
  Is toil leis a" chlann seo diosgan biorach a thilgeil len casan rùisgte. Mar as trice tha iad nan sàr luchd-sabaid!
  Agus bheirear cumhachd sam bith air a ghlùinean!
  Bha Anastasia, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana cuideachd a 'sabaid leis na Turcaich fo Alasdair II. Agus is ann air sgàth sin a tha iad mar-thà còrr is ceud bliadhna a dh'aois. Ach chan eil iad ag aois oir 's e bana-bhuidsichean a th' annta. Agus leis gu bheil iad neo-bhàsmhor, ann an cumhachd Rodnoverie.
  Agus tha riochdairean bhon rèis tsarist a 'ruith air feadh Ethiopia agus tha iad mu thràth a' marbhadh na h-Eadailtich.
  Agus a-rithist thug iad orra pògadh an casan-rùisgte. Agus tha na caileagan, gu dearbh, de bhòidhchead nach gabh a mhìneachadh, agus le dìoghras làidir nan anam. Chan urrainn dhaibh a bhith air am mealladh ann an dòigh sam bith. Is iadsan a tha a" toirt air an dùthaich a bhith a" coimhead math. Agus bidh iad a 'buannachadh le gealltanas mòr.
  Bha Ìmpireachd Tsar na Ruis gu ìre mhòr mòr-thìreach, agus gun samhail dha dùthaich na Ruis. Faodaidh nàisean na Ruis, measgachadh de mhòran dhaoine, agus an Ruis a tha coltach ri poit leaghaidh, daoine eile a shlugadh, mean air mhean gan cothlamadh agus gun a bhith gam shàrachadh. Sin as coireach gun do dh'fhàs an ìmpireachd rìoghail. Beag air bheag, rìoghachd às deidh rìoghachd... Agus a-nis chan eil mòran air fhàgail aig hegemony cruinneil. Tha sluagh mòran nas motha aig an Ruis na an Treas Reich agus an Eadailt.
  Mar sin tha a h-uile cothrom aice a ghlacadh agus a chuairteachadh. A bharrachd air an sin, a 'smaoineachadh gu bheil an luchd-dùbhlain nas laige. Agus chan eil a h-uile duine toilichte le siostam Hitler agus Mussolini.
  Ann an Afraga cuideachd, tha mòran threubhan ionadail agus aonadan coloinidh a" toirt taic dha na Ruiseanaich. Mar an ceudna, tha teicneòlas Ruiseanach nas freagarraiche airson an jungle.
  Sheall na blàran gu robh duilgheadasan aig na Gearmailtich eadhon leis a" Panther-5, agus chan ann a-mhàin leis an Tìgear-5. Tha, tha na Krauts gu follaiseach air leigeil seachad. Às deidh don arm tsarist a dhol tro Etiòpia agus bualadh air Libia, sheòl na h-aonadan Gearmailteach cuideachd. Ann am batail anns na speuran, ge-tà, chuir leasachaidhean Gearmailteach iongnadh air na h-aces rìoghail - gu sònraichte le innealan ann an cruth disco. Agus sgrios iad càraichean Ruiseanach le fearg fiadhaich.
  Ach, gu dearbh, chan eil na Gearmailtich coltach ri àireamhan. Agus tha discos ro dhaor agus chan eil ach glè bheag dhiubh ann. Agus tha iad fhèin so‑leònte, ach chan urrainn iad losgadh: chan eil annta ach reithe le laimrig. Agus faodaidh carbadan gluasadach Ruiseanach faighinn air falbh.
  Tha an t-arm rìoghail anns na speuran, ge-tà, làidir. Agus aig muir tha e eadhon nas làidire. Ged nach eil an Treas Reich lag. Ach fhathast tha na feachdan neo-ionann.
  An dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus comas eaconamach, chan urrainn don Treas Reich dèiligeadh ris an Ruis.
  Agus ma tha cuideachd caileagan làidir agus brèagha a 'sabaid, tha tuiteam gu tur ann.
  Bidh Ealasaid agus an sgioba aice a 'sabaid ri uilebheistean na Gearmailt, agus fiù' s a 'stiùireadh a bhuannachadh. Agus chan eil nàire orra leis gu bheil carbadan tòrr nas motha agus nas truime aig na Nadsaidhean.
  An seo bidh na caileagan a 'dol timcheall nan tancaichean nàmhaid agus gam bualadh dìreach air an taobh. Agus chan eil duilgheadas sam bith aca leis an nàmhaid. Sgriosaidh iad an nàmhaid agus seinnidh iad:
  - Sgioba togail feargach! Sgioba togail feargach!
  Bidh Hitler na chompanach! Bidh Hitler na chompanach!
  Agus sgriosaidh iad an nàmhaid gu mòr. Agus chan urrainn dha na caileagan cuideachadh ach gàire a dhèanamh.
  Ach tha na faisisteachan, an dèidh dhaibh slap fhaighinn air druim an amhaich, a' teicheadh. A-cheana ann an Libia, tha grunn roinnean Eadailteach a" gèilleadh cha mhòr às aonais sabaid. Agus thàinig saighdearan an airm rìoghail air adhart. Chaidh na Krauts a leagail às na h-Alps le buille cumhachdach, agus bha na saighdearan Tsarist a 'caismeachd air feadh na h-Eadailt. Bidh caileagan casruisgte bho arm Mussolini Jr. a" cur fàilte air saighdearan dathte arm an tsarist. Bidh milleanan de shaighdearan de gach nàiseantachd a" lìonadh an Eadailt. Agus deich mìle tancaichean gluasadach Alexei-4, a tha, le cuideam leth-cheud tunna, cha mhòr do-ruigsinneach nuair a thèid an losgadh bho gach ceàrnaidh.
  Tha an Eadailt, mar an ceangal as laige sa cho-bhanntachd, a' bàsachadh gu math luath... Air 30 Cèitean, ghlac saighdearan Tsarist an Ròimh cha mhòr gun sabaid. Agus thuit prìomh-bhaile ìmpireachd Mussolini.
  Agus a-rithist thug na caileagan bho arm na Ruis an casan dusty, lom gus an nàmhaid a phògadh. Tha iad a 'tuigsinn gum bu chòir an fhìor inbhe aige a shealltainn don nàmhaid.
  Chuimhnich Albina agus Alvina, fhad "s a bha iad a" sgrìobhadh chunntasan, mar a bha iad a" sabaid ri buidsich leis na Seapanach air ais nuair a bha Alexei na laighe sa chreathail. Agus bha e gu math èibhinn.
  Chan eil na caileagan air gu leòr den chogadh fhaighinn fhathast agus loisg iad sìos na Gearmailtich san adhar. Thuirt Albina eadhon:
  - Cho luath "s a nì sinn a" chùis air na Nadsaidhean, dè an ath rud?
  Thuirt Alvina le misneachd:
  - Bheir sinn buaidh air Ameireagaidh Laidinn!
  Thug Albina fa-near le teagamh:
  - Uill, sin dhà no trì mìosan eile! Agus an uairsin?
  Rinn Alvina gàire agus fhreagair i:
  - Soup le cat!
  Thuirt Albina gu feargach:
  - Chan e, feumaidh plana nas reusanta a bhith ann airson beatha!
  Thuirt Alvina le dealas:
  - Mar sin bheir sinn breith air dòrlach chloinne!
  Dh" aontaich Albina ri seo:
  - Tha seo mar-thà nas fheàrr!
  Cha mhòr nach deach an Eadailt a ghlacadh mar-thà. Mussolini Jr. a' teicheadh dhan Fhraing... Tha saighdearan Ruiseanach a' fuireach ann an Sicily. Tha a h-uile seilbh neach-dèanamh pasta ann an Afraga air chall mu thràth. Chan eil ach clachan Gearmailteach air fhàgail, ach tha arm an tsarist a" toirt ionnsaigh orra cuideachd. Bagairt call iomlan air Afraga, ann am blàr le nàmhaid nas làidire.
  Bha e coltach gun robh na Gearmailtich air an neart a thomhas. Agus a-nis tha iad a 'seòladh fo bhuillean nan saighdearan rìoghail.
  Agus tha na deichean mhìltean de thancaichean ann an ceann a deas na Frainge mar-thà agus air Toulon a ghabhail. Bidh iad a" toirt orra fhèin an sàilean lom a phògadh agus gàire a dhèanamh.
  Ach faodaidh tu cuideachd nighean a phògadh air a "bhroilleach - chan eil dragh aice!
  Uiread de shoirbheachaidhean. Agus ann an ceann a deas na Gearmailt, tha roinnean Ruiseanach a 'briseadh troimhe cuideachd. Agus ghabh iad Vienna mu thràth. Agus tha iad a" tighinn air adhart gu Munich. Bidh na faisisteach a 'gèilleadh ris na buillean agus a' togail an làmhan suas. Agus gèilleadh dhut fhèin!
  Tha Oleg Rybachenko, gu dearbh, am measg an fheadhainn a tha a 'sabaid air thoiseach.
  Agus tha am balach gu pearsanta a" glacadh triùir sheanalairean Gearmailteach. Airson a bheil e a 'faighinn duais shònraichte bhon mhonarc.
  Aig an aon àm, tha am balach shìorraidh casruisgte agus le briogais ghoirid air.
  Tha Tsar Alexei a" dèanamh gàirdeachas leis na buadhan. Agus dè thachair? Fhuair Hitler an diabhal fhèin a-steach don t-sròn. Chan eil na tancaichean E-sreath aige co-chosmhail ri feadhainn pioramaideach.
  Tha Tsar Alexei a" toirt duais do ghaisgich is bhana-ghaisgeach. Agus tha e ga dhèanamh le fìor dhùrachd.
  Chan urrainn dha duine ach gràdh agus spèis a thoirt do leithid de rìgh athair. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth air na Gearmailtich a chuir a-mach à Morocco. Agus tha cha mhòr a h-uile Afraga na sgìre Ruiseanach. Agus dè? Mar sin dh" fhàs e na b" fheàrr!
  Thug Tsar Alexei duais ùr dha Albina agus Alvina dha na boireannaich as fheàrr san Ruis le duais. Rionnag de Chrois platanam an Naoimh Sheòrais le bogha agus daoimeanan.
  Tha na gaisgich dha-rìribh airidh air. Agus tha an leithid de neart aca. Agus rinn iad a" chùis air na faisistich aca fhèin. Agus ruigidh iad an loidhne crìochnachaidh. Tha arm an tsarist mu thràth a" tighinn faisg air sgìre an Ruhr, agus tha blàran borb a" dol an sin. Chan eil iad airson gèill a thoirt dha na Nadsaidhean. Agus anns an Fhraing tha iad mu thràth timcheall air Paris. Tha an sluagh ionadail a" cur fàilte air an arm tsarist agus cha stad iad.
  Dh'fhaodadh tu a ràdh gu bheil an nàmhaid aig ìre gèilleadh. Tha Hitler ann an cabhag, agus tha e mar-thà ann am meadhan an Iuchair. Agus tha suidheachadh nan Gearmailteach cha mhòr gun dòchas.
  Is e seo a tha e a" ciallachadh fios a chuir gu rìgh cho fionnar ri Alexei an Dàrna, no an tè mhòr.
  Mu dheireadh, tha na tha air fhàgail de shaighdearan Wehrmacht ann an Afraga air gèilleadh mar-thà. Rinn saighdearan Ruiseanach caismeachd tro Paris. Bha an suidheachadh a" fàs èiginneach dha na Gearmailtich.
  Ro dheireadh an Iuchair bha an Ruhr air a thoirt air ais gu tur mu thràth. Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn faisg air a" Mhuir Baltach.
  Bidh Hitler a" teicheadh bho Berlin gu Ameireagaidh Laidinn. Chaidh na saighdearan rìoghail a-steach don Danmhairg, agus chaidh Nirribhidh a shaoradh eadhon na bu thràithe. Pal agus Lisbon. Lean an ionnsaigh air Berlin san Lùnastal. Agus chaidh prìomh-bhaile na Treas Reich a ghlacadh. An uairsin shaor an t-arm tsarist, a 'leantainn air adhart leis an ionnsaigh, Madrid.
  B" e an daingneach aig Gibraltar san t-Sultain am fear mu dheireadh a chaidh a thogail. Chaidh an dùn fodha... Agus bha cogadh eile cha mhòr seachad. Thionndaidh e a-mach gu bhith na iongnadh goirid agus aotrom.
  Fhuair Tsar Alexei an tiotal mar an neach-buannachaidh as motha a-riamh.
  Ach tha Hitler fhathast beò agus fhuair e air teicheadh. Dè a nì thu leis an uilebheist seo? Gu neònach gu leòr, cha robh Ameireagaidh Laidinn airson an tyrant seo a leudachadh. Agus an uairsin, air 1 Cèitean, 1957, thòisich an iomairt mu dheireadh an aghaidh Ameireagaidh Laidinn agus a 'chogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a' phlanaid Talamh. Chaidh na saighdearan air adhart gun duilgheadas sam bith. Bha feachdan ionadail ro lag gu armailteach agus cha b' urrainn dhaibh seasamh an aghaidh saighdearan Ruiseanach.
  Tha Ealasaid agus an sgioba aice dìreach air am bataraidh a losgadh sìos, agus a-nis tha na nàimhdean air an t-slighe dìreach a" leigeil seachad.
  Thuirt an nighean le gàire:
  - Seo cogadh!
  Thug Catriona fa-near le gàire:
  - An cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh daonna!
  Mhol Elena:
  - Mar sin dèanamaid tòstadh gu sìth! Agus cruthachadh san àm ri teachd!
  Agus phòg na caileagan eadhon a chèile air bonn lom an casan le toileachas.
  Uill, sin mar a thèid a h-uile càil gu math ...
  Bidh Anastasia agus an sgioba aice a" ruith agus a" tilgeil grenades air an luchd-dùbhlain aca le òrdagan rùisgte. Bidh iad a" reubadh an nàimhdean agus a" giùlan am fiaclan.
  Sheinn Natasha:
  - Is mise nighean bruadar mòr!
  Agus mar a chuireas tu grenade marbhadh air bhog. Seadh, chan urrainn dhut a bhith lag le nigheanan mar sin. Cha toir iad maitheanas dha seo.
  Agus thèid iad air adhart annta fhèin, gun tròcair a thoirt do na Faisisteach. Leig anns a 'chùis seo nach eil iad gu tur faisisteach.
  Bidh Zoya cuideachd a" tilgeil grenade le a cas-rùisgte agus a h-aiseagan:
  - Airson buaidh air an nàmhaid!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'losgadh bho ghunna-inneal agus a' tilgeil grenade le cas rùisgte.
  Agus tha e a" slugadh:
  - Buille eu-dòchasach !
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana cuideam air an luchd-dùbhlain aice agus ithidh iad iad ann an taois reubte.
  Seo na caileagan.
  Agus tha e ag èigheach:
  - Is e Tsar Alexei an idol againn!
  Tha Mexico City air a ghlacadh agus Cuba air a ghlacadh. Tha saighdearan Ruiseanach a" gluasad bho thuath gu deas. Agus bidh iad ga dhèanamh gu math soirbheachail. Cha chuir thu stad orra. Agus bidh buaidh mhòr ann.
  Agus Albina agus Alvina sgòr gu math soirbheachail anns a 'bhlàr adhair. Tha iad nan gaisgich nach fheum laigse a nochdadh. Bidh iad a" losgadh air plèanaichean a tha fada air dheireadh air an fheadhainn Ruiseanach a thaobh na h-ìre aca. Agus as cudromaiche, tha nigheanan casruisgte ann am bikinis aig an stiùir. Gu'm buail iad a h-uile duine. Agus bidh iad a 'losgadh sìos a h-uile duine a thèid a ghlacadh san t-sabaid.
  Tha sinn mu thràth air a dhol seachad air Nicaragua. Chan urrainnear stad a chuir air armachd innealan arm an tsarist. Agus tha saighdearan Ruiseanach a 'tighinn. Agus nas trice, bidh luchd-dùbhlain a 'toirt seachad. Agus bidh iad a" tilgeadh air falbh an nàimhdean le colbhan de phrìosanaich. Agus bheir iad an nàmhaid air a ghlùinean.
  Bidh Anastasia a" ruith air a son fhèin agus a" toirt air an luchd-dùbhlain aice tuiteam air an aghaidhean agus a shàilean rùisgte a phògadh.
  Ghèill uiread de nàimhdean. Agus tha mòran dhiubh a 'gabhail ri buille an druma. Agus togaidh iad suas an spògan.
  Tha saighdearan Ruiseanach air Venezuela a ruighinn mu thràth. Tha an suidheachadh a 'sìor fhàs socair.
  Is e Brasil an nàmhaid as motha agus bidh e a" briseadh gu ìre mhath furasta. Agus tha i air a h-èigneachadh gu bhith air a ghlacadh.
  Bidh caileagan a" coiseachd tro Rio de Janeiro agus bidh balaich a" pògadh an lorgan-coise lom.
  Tha Natasha ag ràdh le gàire:
  - Fhathast, tha beatha math!
  Thug Zoya fa-near le beagan teagamh:
  - Chan eil e cho dona nuair a bhios tu a" cadal le do chasan an aghaidh a" bhalla!
  Agus togaidh na caileagan a-mach le gàire. Gu dearbh cha b" urrainn dhaibh a bhith nas èibhinn. Ach dè as urrainn dhut a dhèanamh leotha ...
  An seo tha am balach Oleg Rybachenko cuideachd a 'sabaid. Tha e air a bhith a 'frithealadh san arm Tsarist airson còrr is leth-cheud bliadhna. Dh"èirich e gu ìre còirneal, tha mòran dhuaisean aige, agus tha e fhathast a" coimhead mu aon-bliadhna-deug a dh"aois. Agus còmhla ris tha an nighean shìorraidh Margarita. B" e boireannach a bh" innte agus bha eagal mòr oirre gum fàsadh i sean. Agus mar thoradh air an sin, dh'fhuirich i na nighean gu bràth. Ach, thàinig iad gu bhith nan clann o chionn timcheall air ceud bliadhna. Agus an uairsin thathas a" gealltainn gum fàs iad suas ri sia bliadhna deug a dh"aois - rud a tha math san fharsaingeachd! Chan fheum am balach, mar eisimpleir, eadhon bearradh!
  Bidh balach agus nighean a" tilgeadh grenades air an nàimhdean len casan rùisgte agus a" seinn:
  - Tha toileachas nam buadhan a" leudachadh,
  Tha Hitler a" feitheamh ris a" chroich!
  Seo an daingneach mu dheireadh aig luchd-dùbhlain na Ruis - Argentina. Chaidh Hitler am falach an sin.
  Agus san Iuchar, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach gu fearann Argentine. Bha cur an aghaidh fòcas. Agus mar sin thuit am prìomh-bhaile cha mhòr às aonais sabaid. Agus chaidh Hitler fhèin a lorg san Lùnastal 1957... A' crochadh ann an sròn. A rèir choltais ghabh iad an cuid fhèin agus chroch iad iad.
  Bha Chile cuideachd air a ghlacadh. Mar sin chrìochnaich an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a" chinne-daonna.
  Chomharraich dusan nighean bana-bhuidseach - aig an robh òigridh shìorraidh - am buaidh. Ach bha balach eile, Oleg Rybachenko, a 'coimhead glè thoilichte. Mu dheireadh, faodaidh e a bhith beò airson a thoil fhèin, cia mheud bliadhna a chuir e seachad san arm.
  Agus chaidh na Ruiseanaich a-steach don fhànais mar-thà ann an 1947, agus ann an 1954 chaidh iad chun na gealaich. Agus ann an 1967 gu Mars. Agus tuilleadh coileanaidhean ùra. Mean air mhean chaidh siostam na grèine a cheannsachadh. Ann an 1975, Alexey II, an dèidh a bhith ann an cumhachd airson seachdad bliadhna, thuit ann an itealan. Agus mar sin chuir e crìoch air riaghladh a 'mhonarc a bu mhotha a bha a-riamh.
  Agus thàinig a mhac gu bhith na rìgh ùr: Mikhail II. Agus ghluais an Ruis gu leudachadh fànais.
  Oleg Rybachenko agus Margarita a ' coiseachd air Mars ann an 2005. Tha am balach a" toirt fa-near:
  - Tha ceud bliadhna air a dhol seachad mu thràth bho thàinig mi gu bhith na leanabh. Agus nach eil an t-àm ann dhomh fàs suas gu sia bliadhna deug?
  Tha Margarita, a tha cuideachd coltach ri nighean, a" freagairt:
  - Agus feumaidh mise, cuideachd, fàs suas a rèir an aonta! Ach carson a bhios sinn fhathast nar cloinn?
  Oleg shrugged... Gu h-obann nochd ìomhaigh de aingeal-demiurge le sgiathan air am beulaibh.
  Thuirt an creutair àlainn:
  - Tha thu air pàirt den mhisean agad a chrìochnachadh.
  Ach a-nis tha àite a" feitheamh riut! Agus saoghal fànais! Mar sin bi beò agus sabaid!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko le gàire:
  - Gheall thu dhuinn cuirp aig sia-deug!
  Chrath an t-aingeal le gàire:
  - Dè tha thu fhèin agus Margarita ag iarraidh?
  Chrath Margarita a ceann le aonta:
  - Nas motha fhathast?
  Chrath an t-aingeal le gruaim fhiaclan neamhnaid:
  - Bidh seo dhutsa! Ach airson fàs suas ri sia bliadhna deug, fàsaidh tu airson mìle bliadhna! Agus an uairsin fuirichidh tu nad òige gu bràth!
  Dh" èigh Oleg agus Margarita còmhla:
  - Chan eil e cothromach!
  Thuirt Angela le gàire:
  - Is e seo a" phrìs airson neo-bhàsmhorachd! Ach aontaich a bhith nad chloinn neo-bhàsmhor fada nas fheàrr na seann daoine bàsmhor!
  Dh"aontaich am balach agus an nighean:
  - Tha, tòrr nas fheàrr!
  Agus rinn sinn gàire nas àirde!
  Gu fìrinneach, dè na daoine bàsmhor sin? Chaochail eadhon an rìgh a bu mhotha de gach àm agus sluagh, Alexei. Agus tha sìorraidheachd air thoiseach orra, làn de thachartasan iongantach.
  
  
  
  Cha deach NAPOLEON dhan Ruis!
  . Eachdraidh eile, far nach deach an t-ìmpire mòr dhan Ruis, ach ghluais e na rèisimeidean aige gu... An Tuirc! Uill, gu dearbh, carson nach eil? Carson nach saor thu na Balkans bho riaghladh Ottoman?
  Agus an nàmhaid, gu dearbh, chan eil e ro làidir. Agus eadhon ron sin chaidh a bhualadh leis na Ruiseanaich.
  Agus chaidh arm Napoleon a-mach air caismeachd èiginneach. Agus choisich i cha mhòr gun a bhith a 'tighinn tarsainn air strì bho Bosnia gu Istanbul. Aon chnap-starra: beanntan, aibhnichean, daingnich... Agus corra strì. Agus tha an sluagh a" cur fàilte air na Frangaich agus na h-Eòrpaich mar luchd-saoraidh.
  Ghlac Napoleon Istanbul ann an 1812. An uairsin bha e cuideachd a 'sabaid ann an Àisia Mion. Ràinig e an Cuan Innseanach agus Mecca. Às deidh sin ghluais na Frangaich agus an saighdearan don Èiphit.
  Ged nach deach Napoleon dhan Ruis, thug e buaidh air seilbh Ottoman. Is dòcha gun tug cuid de luchd-fortan rabhadh dha mu dheidhinn fàilligeadh a dh" fhaodadh a bhith ann nan deidheadh cogadh leis an ìmpireachd tsarist.
  Dh"fheuch na Breatannaich ri tighinn air tìr anns an Spàinn ann an 1814. Thill Napoleon a Paris. Agus a 'cruinneachadh neart, ghluais e gu luath dhan Spàinn agus thug e buaidh air na Breatannaich an sin. Às deidh sin dh'fhàs na Frangaich beagan na bu làidire anns na Pyrenees.
  Ràinig na saighdearan aca Morocco agus ghabh iad thairis ceann a tuath Afraga agus Sudan gu lèir.
  Mar sin, stèidhich iad ceannas coitcheann anns a" Mhuir Mheadhan-thìreach. Chaidh Gibraltar a ghlacadh cuideachd. Agus bha iad cuideachd air an neartachadh gu mòr. Lean an cogadh le Breatainn le diofar ìrean de shoirbheachas. Bha an dà thaobh sgìth de sgeirean aig muir. Bha Napoleon, ge-tà, airson a thoirt le àireamhan. Agus chaidh barrachd is barrachd shoithichean a thogail, chaidh seòladairean a thrèanadh. Mean air mhean, thòisich àrdachadh àireamhach na Frainge, aig an robh goireasan mòra daonna agus tìreil, air an cìs a ghabhail.
  Agus thòisich na Breatannaich sgìth a" gèilleadh. Mu dheireadh, ann an 1825, chaidh cur air tìr. Agus mu dheireadh ghabh Napoleon Lunnainn. Mar sin, thàinig an cogadh gu crìch. Agus cho-dhùin an t-ìmpire a bha mar-thà aosta a bhith fois agus a dhol an sàs ann an togail sìtheil. Is e an aon rud gun do lean na Frangaich orra a" gluasad thairis air Afraga agus a" faighinn thairis air an taobh a deas. Thàinig Nicholas the First gu cumhachd anns an Ruis. Rinn na Ruiseanaich cogadh an aghaidh Ioran, ach a dh" aindeoin na buadhan cha do rinn iad a" chùis air, ach chuir iad bacadh orra fhèin gu bhith a" faighinn seilbh tìreil meadhanach. An uairsin chuir an Ruis aghaidh air cogadh Shamil anns a" Chugais agus lorg i i fhèin ceangailte ris airson ùine mhòr.
  Bha Napoleon a" riaghladh gu 1837 agus bha e trì fichead sa h-ochd bliadhna a dh"aois nuair a bhàsaich e. Chaidh a leantainn le a mhac Napoleon II. B' e rìgh na h-Eadailt agus Ìmpireachd na Ròimhe a bh' anns an ìmpire fionn òg, fichead 's a sia bliadhna a dh'aois. Bha e, gu dearbh, airson a dhol thairis air glòir athar Napoleon a 'Chiad.
  Agus rinn Napoleon II a" chiad iomairt aige an aghaidh Ioran, agus an uair sin an aghaidh nan Innseachan. Gu dearbh, thug an arm as motha agus as eagraichte san t-saoghal buaidh air an dà chuid Ioran agus na h-Innseachan gu ìre mhath luath. Chaidh ceannsachadh Afraga a chrìochnachadh cuideachd. Rinn an Fhraing cogaidhean ann an Aimearaga-Laideannach, a' feuchainn ri smachd a ghabhail air coloinidhean na Spàinne agus Phortagail. Ann an dòigh air choreigin cha b" e àm a bh" ann dhan Ruis. Ach mu dheireadh fhuair na Frangaich, an dèidh cogaidhean fada, bonn ann an Aimearaga-Laideannach. Chaochail Napoleon II ann an 1856, agus chaidh a mhac Napoleon III suas an rìgh-chathair. Cha robh e ach sia bliadhna deug a dh'aois aig an àm sin. Agus ann an 1858, thòisich Napoleon III air an iomairt aige an aghaidh na Ruis.
  Cho-dhùin e a dhol thairis air a shinn-seanair. Agus anns an Ruis tha serfdom ann fhathast. Agus tha an dùthaich, gu dearbh, gun choimeas a thaobh neart sabaid leis an Fhraing Napoleon.
  Bha Napoleon III an urra ri buaidh. Agus ghluais dà mhillean saighdear air feadh na Ruis. Rinn iad caismeachd ann an trì colbhan: gu Kyiv, Moscow agus St Petersburg. Ach cha robh a Kutuzov fhèin aig an Ruis.
  Agus b' fheudar do Tsar Alasdair II teicheadh gu Kazan. Moscow agus St Petersburg agus Kyiv a ghlacadh. Bha saighdearan air feadh an t-saoghail agus buill-airm nas adhartaiche an aghaidh na Ruis. Fiù 's ann an arm Napoleon III, nochd a' chiad tancaichean aotrom.
  Seadh, chan urrainn dhut cur an aghaidh a leithid de chumhachd. Thairg an Tsar Alasdair II sìth dha na Frangaich. Ach dh"ainmich Napoleon III gu robh feum aige air an Ruis gu h-iomlan.
  Ann an ùine ghoirid, thòisich cogadh guerrilla. Ach tha mòran shaighdearan aig Napoleon. A bharrachd air an sin, dh"ainmich Napoleon III gun deach cur às do serfdom. Bhuannaich sin cuideachd cuid de na daoine a-null gu a thaobh. Bha an cogadh fhathast a 'dol air adhart airson grunn bhliadhnaichean, agus ràinig saighdearan Napoleon an Cuan Sèimh.
  Mu dheireadh, chaidh co-rèiteachadh a lorg. Phòs Napoleon III nighean Alasdair II agus chaidh a chrùnadh na rìgh. Agus fhuair an Ruis, mar phàirt de ìmpireachd mhòr, beagan fèin-riaghlaidh.
  Bha Napoleon III fhathast a 'sabaid ann an Sìona, ràinig na saighdearan aige Astràilia agus thug iad buaidh air Indochina. Agus ann an 1877 bhàsaich e, agus chaidh Napoleon an ceathramh suas an rìgh-chathair. Duine òg ceithir bliadhna deug a dh'aois. Sinn-ogha Napoleon a' Chiad agus sliochd màthar tsars Ruiseanach. Chuir Napoleon an Ceathramh crìoch air ceannsachadh an t-saoghail - an dèidh dha na SA agus na h-eileanan eile a cheannsachadh... Dh'èirich ìmpireachd air feadh an t-saoghail. An uairsin cha robh air fhàgail ach stoirm a chuir air falbh.
  Ach cha robh bròn ann, ach thàinig na deamhain a 'bualadh. Chaochail Napoleon IV ann an 1894. Nas mionaidiche, bhàsaich e a 'sealg ann an Afraga. Agus chaidh a rìgh-chathair a ghlacadh le gille, Napoleon an còigeamh, mu cheithir bliadhna a dh'aois.
  Ann an dòigh air choreigin cha robh sliochd Napoleon glè sheasmhach. Agus, gu dearbh, thòisich trioblaid. A-nis ann an Ameireagaidh Laidinn, a-nis ann an Sìona, a-nis anns an Ruis.
  Ach chuir na saighdearan stad air an aimhreit agus an luchd-sgaradh. Dh'fhàs Napoleon an còigeamh suas agus thòisich e gu cinnteach air na h-ar-a-mach a chumail fodha. Às deidh sin dòigh air choireigin shocraich a" phlanaid Talamh. Agus ann an 1914, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais! Ann an 1917, thàinig daoine air tìr air a" ghealach.
  Mean air mhean, fhuair daonnachd seasmhachd. Agus a-nis an leudachadh gu àite. Ann an 1935, bha daoine air tadhal air a h-uile planaidean siostam na grèine, agus bha tuineachadh air èirigh air a 'Ghealach. Rìoghaich Napoleon an còigeamh gu 1960 - trì fichead 's a sia bliadhna - clàr am measg nam Bonapartes, agus bhàsaich e ann an glòir. Agus fhuair Napoleon an Siathamh an rìgh-chathair. Ron àm seo, bha deuchainnean soirbheachail air ath-nuadhachadh dhaoine air tòiseachadh mar-thà. Agus ann an 2000, thòisich daoine a 'dol a-steach do rionnagan faisg air làimh. Ro 2020, chaidh a" chiad tuineachaidhean daonna a chruthachadh taobh a-muigh planaid na Talmhainn.
  
  Chan eil IVAN AN T-uamhasach puinnseanta
  Ach, cha deach Ivan the Terrible a phuinnseanachadh ann an 1584 (càit an d" fhuair iad a" bheachd gun deach a phuinnseanachadh idir?), Ach bha e beò airson ùine. Phòs e bana-phrionnsa Sasannach. Agus aig an aon àm thug e buaidh air Siberia agus thog e bailtean mòra an sin. Ann an 1590, bha mac aige, Alasdair, le bana-phrionnsa Sasannach. Ann an 1591, bhàsaich mac Dmitry, ach fhuair na Ruiseanaich na bliadhnaichean aca air ais bho na Suainich. Ann an 1592 ghabh iad Narva.
  Thàinig co-chogadh na Pòlainn agus na Ruis an aghaidh na Suaine gu crìch ann an 1593 nuair a chaidh Vyborg a ghlacadh. Agus chaill cogadh na Suaine ann an 1594.
  Mar sin fhuair an Ruis air ais na bailtean-mòra air oirthir a" Bhaltaig, a chaidh a stèidheachadh ann an Narva, a bharrachd air Vyborg. Ann an 1595, dh'òrdaich Ivan the Terrible baile mòr a thogail aig beul an Neva. Mar sin, dh'èirich Aleksandrovsk còrr is ceud bliadhna air ais. Chaidh a" bhliadhna ainmeachadh mar urram do mhac Ivan the Terrible agus bana-phrionnsa Shasainn.
  An uairsin lean Ivan the Terrible a 'gluasad thairis air Siberia. Chaidh a ghaisgich air adhart gu Abhainn Amur. Ann an 1598, an dèidh dha faighinn seachad air airson trì fichead 'sa còig bliadhna - clàr airson an Ruis agus aon de na h-amannan as fhaide de rìoghachd ann an eachdraidh a' phlanaid Talamh, bhàsaich Ivan the Terrible. Bhàsaich an t-oighre aige, Fedot, san aon bhliadhna cuideachd. Agus rinneadh Alasdair a' Chiad rìgh. Cha robh e ach ochd bliadhna a dh'aois nuair a chaidh e suas dhan rìgh-chathair. Ach thàinig Boris Godunov gu bhith na riaghladair. Agus chaidh a h-uile càil barrachd no nas lugha. Fìor, bha bliadhnaichean acrach ann cuideachd. An uair sin an cogadh leis a 'Phòlainn ann an 1605. An uairsin airson a" chiad uair bha Alasdair fhèin os cionn an airm . Dh'fheuch na Pòlaichean ri ionnsaigh a thoirt air Smolensk, ach chaidh a' chùis a dhèanamh orra gu tur. Chaidh na Ruiseanaich air an ionnsaigh agus thug iad Kyiv agus Polotsk orra. Ghèill na Pòlaichean fearann ri taobh Berezina agus Kyiv don Úcráin air a" bhruaich chlì.
  Bha socair ann airson greis. Bha an Ruis a" tighinn air adhart san ear. Ràinig i an Cuan Sèimh agus stèidhich i bailtean ùra an sin.
  An uairsin thàinig an iomairt gu Crimea, a bha aig an aon àm ri lagachadh na Tuirc. Thug an Ruis cuideachd buaidh air Crimean Khanate, còmhla ri Azov.
  Mar sin dh"èirich ìmpireachd mhòr. Às deidh sin bha cogadh eile ann leis na Pòlaichean. Ghairm Alasdair - gheibh sinn air ais fearann Kievan Rus gu lèir.
  Agus thachair e. Bha saighdearan Ruiseanach fo stiùireadh an Tsar agus an ceannard mòr Skopin-Shuisky fhathast comasach air a 'chùis a dhèanamh air na Pòlaichean agus eadhon ghabh iad Warsaw.
  Às deidh beagan connspaid, ghabh a" Phòlainn ri Alasdair a" Chiad mar Tsar. Às deidh sin dh'èirich cumhachd mòr nan Slavs. Thionndaidh an Ruis gu deas ann an 1630. Thòisich cogaidhean leis an Tuirc. Bha an Ìmpireachd Ottoman a" crìonadh agus a" call.
  Thug an Ruis buaidh air na Balkans, agus eadhon a-steach do Constantinople. Chaidh an rìgh-chathair Ottoman a ghluasad gu Tsar Alexander. Agus a-nis ràinig na rèisimeidean Ruiseanach an Èiphit. Agus ann an 1640 thug iad buaidh air Mecca agus Iraq le Kuwait. An dèidh dha ìmpireachd mhòr a chruthachadh. Ann an 1645-1647 bha cogadh ann le Ioran. Agus chuir Persia cuideachd a-steach don Ruis. Thàinig an cogadh le Ìmpireachd Manchu gu crìch nuair a chaidh ceann a tuath Shìona a ghlacadh.
  Tsar Alexander, mar thoradh air an àrdachadh anns an àireamh de neo-Ruiseanach sluagh, fiù 's ghairm ecumenical comhairle. Chaidh atharrachadh a dhèanamh air Orthodoxy a" ceadachadh ceathrar mhnathan.
  A bha mar thoradh air a" mhiann a bhith ga dhèanamh na b" fhasa do Mhuslamaich gabhail ri Orthodoxy, agus gus Russification nan tìrean a chaidh a cheannsachadh às ùr a luathachadh.
  Ann an 1658, bhàsaich a 'chiad Tsar Aleksandr, an dèidh a' riaghladh airson trì fichead bliadhna, agus cuideachd a 'fàs mòr Rurikovich.
  Thàinig Mikhail a 'Chiad, mac Alasdair a' Chiad, gu bhith na rìgh ùr. Bha an rìgh ùr mu thràth dà fhichead bliadhna a dh'aois. Agus lean e air adhart le poileasaidh ceannsachaidh athar. Ghluais saighdearan Ruiseanach gu na h-Innseachan. Bha cogaidhean ann.
  A thàinig gu crìch le stèidheachadh smachd na Ruis an sin. An uairsin bha cogadh mòr ann le Sìona. Ann an 1671, bhàsaich Mikhail. Agus lean a 'chogadh le a mhac Alexei a' chiad Rurikovich. Bha an rìgh òg, mu thrithead bliadhna a dh'aois, os cionn spionnadh agus fhuair e prìomh bhuadhan. Chaidh Sìona a cheannsachadh às deidh grunn bhliadhnaichean de chogadh.
  An uairsin lean an Ruis a gluasadan chun an ear agus gu deas, a 'toirt buaidh air Indochina. Gus an do ràinig sinn Singapore. Ann an 1701, bhàsaich Alexei, agus thòisich a mhac Peadar a 'togail cabhlach mòr. Ghluais an Ruis tro na h-eileanan sa Chuan Sèimh agus thàinig i air tìr ann an Astràilia.
  Aig an aon àm, bha miann ann leudachadh a-steach don Roinn Eòrpa. Agus ann an 1715 thòisich an cogadh leis an Ostair. Thug na h-àrd-fheachdan Ruiseanach buaidh air an Ostair gu luath. An uairsin ghlac iad a" Ghearmailt. Ràinig sinn an Rhine fhèin. Agus thug iad buaidh air an Eadailt ann an 1721. Mar sin gheàrr Peadar Mòr uinneag dhan Roinn Eòrpa. Còmhla ris an Èiphit. Aig an aon àm, ghabh na Ruiseanaich thairis Canada tro Alasga. Ann an 730, bhàsaich Pàdraig Mòr agus chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le ogha Peter the Second, Rurikovich.
  Thionndaidh a riaghladh gu bhith gnìomhach: thòisich an duine òg air cogadh leis an Fhraing agus thug e buaidh air Canada, agus thug saighdearan Ruiseanach, aig an robh barrachd inbhe àireamhach, Paris. Chaidh an Òlaind a cheannsachadh cuideachd. Ged a tharraing an cogadh partisan air adhart an sin. Ach aig a" cheann thall, bha i cuideachd fo bhròn.
  Agus nas fhaide air adhart ann an 1745, thuit an dà chuid an Spàinn agus a 'Phortagail. Ach an sin, cuideachd, bha cogadh guerrilla ann airson grunn bhliadhnaichean. Ann an 1753, an dèidh bàs Pheadair an Dàrna, mac Pheadair an Dàrna, Pàdraig an Treas, suas an rìgh-chathair. Lean an rìgh ùr air a" gluasad air feadh Afraga agus Ameireagaidh. Thòisich cogadh ann an 1761 leis a" Chumhachd Mhòr mu dheireadh, Breatainn. Cha robh an Ruis uabhasach soirbheachail aig muir an toiseach.
  Ach an uairsin, le àrdachadh àireamhach agus ceannardan eòlach, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Breatannaich. Agus bha tighinn air tìr ann. Agus ann an 1767 thuit Lunnainn.
  Agus ann an 1780 bhàsaich Peadar an Treas cuideachd. Chaidh a mhac, ochd bliadhna fichead a dh"aois, Pòl a" Chiad, suas air a" chathair rìoghail. Cha robh fìor luchd-dùbhlain aig an Ruis tuilleadh agus bha i a" gluasad thairis air Afraga agus Ameireagaidh Laidinn. Ann an 1820, nuair a bhàsaich Pòl a" Chiad aig aois trì fichead sa h-ochd, bha an Ruis air crìoch a chuir air a cheannsachadh air an t-saoghal gu lèir. Agus chaidh Ivan an còigeamh suas air a 'chathair-rìgh aig dà bhliadhna fichead a dh' aois.
  Cha robh duine ann airson sabaid ris tuilleadh. Ach chan eil saidheans fhathast air ruighinn gu ìre a bhith a" faighinn thairis air farsaingeachd an fhànais. A dh'aindeoin sin, dh'òrdaich Ivan tursan-adhair chun na gealaich. Mar sin, feumaidh an ìmpireachd gluasad air adhart. Agus ann an 1833, chaidh an duine dhan fhànais airson a" chiad uair. Agus ann an 1845, thàinig na Ruiseanaich air tìr air a 'ghealach mu dheireadh.
  Chaochail an Impire Ivan an còigeamh ann an 1847. shealbhaich Alasdair II an rìgh-chathair. Tha leudachadh gu àite a" leantainn. Thàinig e gu tìr air Mars ann an 1861. Agus an uairsin air a h-uile planaid de shiostam na grèine.
  Agus an uairsin chaidh iad gu rionnagan eile ...
  
  Dòmhnall TRUMP ANNS AN T-SAOGHAL RÓS EILBHEIL
  Mar sin lorg Dòmhnall Trump e fhèin ann an àite Roosevelt aig àm an Dàrna Cogaidh. Thionndaidh seo gu bhith na chothrom air leth! Beachdaich air mearachdan an neach a thàinig roimhe. Agus a 'chiad mhearachd: leig iad leis an USSR àrdachadh agus a bhith na àrd-chumhachd.
  Thuig Dòmhnall Trump na b" fheàrr na duine sam bith eile: cha bu chòir leigeil leis an Ruis an Dàrna Cogadh a bhuannachadh. Ach, tha buaidh sgiobalta air an Treas Reich cuideachd na ana-cothrom dha Ameireagaidh.
  An roghainn as fheàrr: leig leotha a chèile a mharbhadh cho fada agus cho mòr 'sa ghabhas.
  Uill, gu dearbh, chuidich Dòmhnall Trump an Ruis beagan, ro Stalingrad ... Agus cha robh eadar-dhealachaidhean sònraichte ann le eachdraidh. Agus chuir e an Treas Reich a-mach à Afraga.
  Agus an uairsin thairg e fois do Hitler mar mhalairt air cur às do laghan anti-Semitic.
  Às deidh Stalingrad, thuig na Gearmailtich gum faodadh iad an Dàrna Cogadh a chall, agus dh" aontaich iad le Trump. Cha tèid geur-leanmhainn a dhèanamh air na h-Iùdhaich, ach... Tha malairt air tòiseachadh a-rithist...
  Agus tha prìosanaich air an iomlaid. Bidh Trump fhèin a" dèanamh boma atamach agus a" crìochnachadh Iapan. Agus tha na Gearmailtich, às deidh dhaibh stad a chuir air bomadh an fhearainn aca agus an dàrna aghaidh a dhùnadh, a" cruinneachadh neart.
  Chuir am Fuhrer dheth Operation Citadel grunn thursan. Agus eadhon san Iuchar cha do chuir e air bhog oilbheum, oir bha e airson deuchainn a dhèanamh air Tìgear-2, tanca uilebheist, ann am blàr, agus tha sin a" ciallachadh "Leòmhann" agus "Luchainn". A bharrachd air an sin, thòisich na Gearmailtich a 'cruthachadh sgaraidhean bho choigrich agus a' cruinneachadh feachdan.
  Agus chomhairlich Trump don Fuhrer gun a bhith a" reubadh, leis gu bheil na planaichean airson ionnsaigh na Gearmailt air an Kursk Bulge mar-thà aithnichte don àithne Sòbhieteach, agus chan eil dad nas gòrach na ionnsaigh nuair a tha fios aig an nàmhaid mu dheidhinn.
  Bha am Fuhrer tapaidh gu leòr airson èisteachd ri comhairle ghlic Trump. Agus dh'fhàs e air an dìon.
  Mu dheireadh chaidh an t-Arm Dearg air an ionnsaigh air 30 Lùnastal. Agus chaidh e an sàs ann an dìon an nàmhaid gu domhainn. Sheall na blàran gu bheil am Panther fìor mhath ann an dìon, leis a" ghunna luath-theine aige, a bhuaileas aig astar fada.
  Agus chan eil "Tiger" dona, agus eadhon "Ferdinand". Tha an gunna fèin-ghluasaid mu dheireadh san dìon gu math làidir. Agus bidh e gu foirfe a "toirt air ais ionnsaighean bho luchd-dùbhlain. Agus "Ferdinand" ag obair gu math gnìomhach. Mar a bhuaileas e bho astar, cha bhith e comasach dhut eadhon do dhruim a dhèanamh dìreach.
  Thug na Gearmailtich a-steach fhathast, gu slaodach co-dhiù, ach air leac Oryol. Ach cha robh smachd aig itealain Sobhietach air na speuran tuilleadh. Às aonais aghaidh an iar, bha na Krauts làidir. Am measg aces na Gearmailt, sheas Marcel gu sònraichte a-mach.
  Cha do bhàsaich e le tubaist ann am Blàr na Meadhan-thìreach. Agus a-nis, a bhith na ace, bha àireamh a h-aon a 'sabaid san ear. Agus bha an ace Luftwaffe as fheàrr seo, a chuir ann an ùine ghoirid clàr air an aghaidh an iar, nach robh duine air a bhriseadh a-riamh ann an eachdraidh fhìor, a-nis a "sabaid san ear.
  Bhuail Marcel bho astar agus cha do leig e leis fhèin a bhith air a phronnadh no air a leagail. Thàinig e gu bhith na uirsgeul am measg phìleatan Gearmailteach agus Sòbhieteach.
  Agus às aonais cus cus. Loisg e sìos an dà chuid itealain ionnsaigh agus luchd-sabaid.
  Airson ceud gu leth itealan fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan. Nuair a rinn e dà cheud itealan, fhuair e Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le Daoimeanan. Nuair a ràinig e trì ceud itealan, fhuair e duais a dh'aona-ghnothach dha: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Às deidh dha losgadh sìos ceithir cheud itealan, fhuair e ceusadh òir is daoimean de airidheachd armailteach agus Cupa Luftwaffe òir is daoimean. Loisg Marseille sìos dà cheud plèana thairis air a" Mhuir Mheadhan-thìreach as t-fhoghar. Tron gheamhradh agus sa Mhàrt loisg e sìos faisg air ceud càr a bharrachd, agus chaidh a ghluasad chun aghaidh an ear. An sin chaidh e thairis air trì cheud carbad air ais sa Chèitean 1943.
  An uairsin, san t-Sultain 1943, ràinig e am figear de cheithir cheud carbad. Agus shuidhich e eadhon clàr le bhith a" leagail ceithir carbadan deug ann an aon bhlàr.
  Gu dearbh, le leithid de ace, bha na Gearmailtich a 'faireachdainn barrachd air misneachd anns na speuran.
  Agus b" urrainn dhaibh marbhadh an Airm Dheirg a chumail air ais le bhith a" tarraing suas feachdan ro-làimh. A dh'aindeoin sin, chaidh saighdearan Sòbhieteach air adhart, ged a bha iad gu math slaodach.
  Aig deireadh an Dàmhair, thàinig an t-Arm Dearg gu Orel. Dh"fheuch am Fritz ris a" bhaile-mòr seo a chumail aig cosgais sam bith.
  Chaidh an tanca Tiger-2 a chleachdadh ann am blàr airson a" chiad uair. Ach rinn an carbad seo gu math ann an dìon, ach gu tric bhris e sìos. Thionndaidh "Leòmhann" a-mach eadhon na bu mhiosa. Coltach ris an fhàsach "Tiger" -2, ris an canar nas fheàrr an tìgear rìoghail, bha gunna nas cumhachdaiche aig "Leòmhann", a bha, ge-tà, gun fheum. Bhon Sòbhieteach chaidh trithead 's a ceithir tancaichean a thoirt le armachd Gearmailteach. Ach cha robh buannachd sam bith aig an "Leòmhann," le cuideam ceithir fichead tunna, thairis air an "Tìgear" a thaobh armachd, ach bha e na bu daoire, na bu lugha earbsach, agus bha an gunna nas cumhachdaiche na b" ìsle ann an ìre an teine.
  Is ann dìreach nuair a bha an "Leòmhann" a" losgadh air astar fada, ach cha robh mòran feum ann, leis gu robh e cha mhòr do-dhèanta na trithead "s a ceithir a bhualadh fhad" s a bha iad a" gluasad bho astar cho mòr far an robh buannachdan aig an "Leòmhann".
  Sheall na blàran nach eil buannachdan sam bith aig an "Leòmhann" ann a bhith a" dìon na taobhan agus aghaidh a" chabhail thairis air an "Tìgear"-2, agus chan eil armachd nas tiugha de mhaoil an turaid a" slaodadh sìos a chuairteachadh.
  Is e sin, thionndaidh e a-mach gu bheil "Leòmhann", ann an cleachdadh, eadhon nas miosa na "Tìgear" -2. Agus airson na tha e a 'tionndadh a-mach, chaidh a dhealbhadh.
  A dh'aindeoin sin, bha an Tiger-2 air a dhìon gu ìre mhath, bha e do-ruigsinneach eadhon ri taobh an T-34-76, agus mar sin chaidh a dhearbhadh gu bhith na inneal èifeachdach, ged a bha e sgiobalta.
  Aig an aon àm, sheall dà phìleat iad fhèin gu math anns a 'bhlàr: Albina agus Alvina. A bha a 'sabaid fad na h-ùine casruisgte ann am bikinis. Agus rinn iad e gu math èifeachdach.
  Dìreach mar a bhios Albina a" bruthadh nan luchd-brosnachaidh le a casan rùisgte, loisgidh i sìos pìleat Sòbhieteach.
  Agus an uairsin bruthaidh Alvina, cuideachd, le a casan rùisgte, chiseled. Agus a-rithist leagaidh e sìos an nàmhaid.
  Bha na caileagan ag obair gu gnìomhach agus le panache panthers. Ged a tha iad nan gaisgich ùra. Ach is e an dìomhaireachd a th" aca a bhith a" sabaid ann am bikini agus casruisgte, an uairsin cha bhith duine gad leagail!
  Chaidh Blàr Oryol air adhart gu deireadh an t-Samhain. Chùm na Gearmailtich am baile, agus chuir an t-Arm Dearg stoirm air. Sheall Stalin fhèin stòldachd anns a" chùis seo. Bha am baile air a dhaingneachadh gu tur leis na Krauts agus cha do leig e leis a bhith air a chuairteachadh.
  Ro thoiseach na Dùbhlachd bha tàladh sealach ann, cha do thachair ach blàir anns na speuran. Chaidh Marseille thairis air an àireamh de chòig ceud itealan a chaidh a losgadh sìos agus b" i an dàrna fear san Treas Reich às deidh Goering a choisinn Prìomh Chrois na Croise Iarainn.
  Sguir an t-Arm Dearg. Ach aig deireadh na Dùbhlachd thòisich e air a bhith oilbheumach. Às deidh sabaid làidir, chaidh Oryol a chuairteachadh mu dheireadh. Agus an uairsin gabh e. Chaidh na Gearmailtich a phutadh air ais beagan a bharrachd sa mheadhan. Ach bha iad deiseil airson a 'gheamhraidh agus a' sabaid cruaidh.
  Bha na Fritz fhathast comasach air an ionnsaigh faisg air Leningrad a chuir air ais. Gu ìre mar thoradh air an rabhadh bho Trump, air an robh eagal mòr mu bhith a" call nam faisisteach.
  Às deidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air ais sa cheann a tuath, dòigh air choireigin chuir na Nadsaidhean stad air an ionnsaigh agus mhair iad beò tron gheamhradh... Agus as t-earrach thòisich iad a" cruinneachadh neart.
  Rinn an t-Arm Dearg milleadh cuideachd. Ach fhuair i an IS-2 agus T-34-85. Thòisich iomlaid buillean, agus air 22 Ògmhios, 1944, chuir an t-Arm Dearg prìomh ionnsaigh air bhog sa mheadhan.
  Ghèill na Gearmailtich, ach gu slaodach... Thàinig saighdearan Sòbhieteach air adhart leth-cheud cilemeatair ann am mìos gu leth air raon meadhanach farsaing den aghaidh. San fharsaingeachd dh'atharraich na Nadsaidhean an cuid innleachdan agus dh'fheuch iad ri an neart a ghleidheadh gun ionnsaigh a thoirt orra.
  An seo bha e soilleir gun do chluich Trump am pàirt, nach robh airson gum buannaicheadh an Ruis no a" Ghearmailt. Ach bha eagal air gum buannaicheadh na Ruiseanaich co-dhiù, agus chomhairlich e don Fuhrer cogadh a thogail air dìon gus goireasan nam Bolsheviks a chuir às.
  Hitler, a dh'aindeoin a h-uile ionnsaigheachd, fhathast a 'dol gu domhainn dìon. A bharrachd air an sin, tha tancaichean Gearmailteach neo-fhoirfe. Agus cha robh "luchag" cuideachd a rèir na bha dùil, agus dìreach ann an dìon, gu ìre mhòr ga nochdadh fhèin ann an ionnsaighean goirid.
  Chan eil na Gearmailtich fhathast comasach air soirbheachadh ceart ann an teicneòlas. Dh'fhaodadh am Panther 2 a bhith air a dhèanamh nas cumhachdaiche ann an armachd agus armachd, ach cha robh e comasach fhathast a dhèanamh nas truime na leth-cheud tunna. Bha am Focke-Wulf na b' ìsle ann an gluasad agus cha robh e deiseil.
  Thionndaidh am Me-309 gu bhith cumhachdach ann an armachd agus luath, ach na bu mhiosa ann an gluasad. Bha an TA-152 nas fheàrr na am Focke-Wulf ann am feartan itealaich agus le armachd cumhachdach, ach thionndaidh e a-mach gu robh e na bu truime cuideachd. Fìor, tha Marseille air innleachdan math a leasachadh airson itealain a tha nas truime, ach nas armaichte agus air an dìon nas fheàrr.
  Gu ruige seo, chan e a-mhàin gun do chùm na Gearmailtich am buannachd anns na speuran, ach eadhon àrdachadh e air sgàth an àireamh de charbadan. Ged a bha an Yak-3 agus LAGG-7 aig an USSR cuideachd. Ach chan eil seo air buannachd a thoirt seachad fhathast.
  Ach leasaich na Gearmailtich am ME-262. Ron Ògmhios, bha mìle de na jets sin aig an Luftwaffe mu thràth le ceithir canain itealain 30-mm. Ach ann am blàr, cha robh an ME-262 comasach gu leòr gluasad agus èifeachdach. Nam measg air sgàth an àrd-astar. Is e an aon rud gu bheil an ME-262 gu math duilich a losgadh sìos, tha e armachd agus mairsinn, tha e duilich a bhualadh air sgàth cho luath "s a tha e, ach bidh e ga bhriseadh fhèin air sgàth an einnsean nach eil cho earbsach.
  Mar sin cha robh na Gearmailtich gu ruige seo ach an ìre mhath soirbheachail ann a bhith a" faighinn an TA-152 agus bha an ME-109 "K," ùr-nodha aca, an trodaiche as mòr-chòrdte san Dàrna Cogadh.
  Mheudaich an àireamh de phlèanaichean a chaidh a thoirt a-mach cuideachd, a rinn e comasach àrdachadh a chumail air suaicheantasan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, bha carbadan Gearmailteach mòran nas làidire ann an armachd agus cumhachd einnsein.
  Thionndaidh an Yu-288 Gearmailteach, a bha còmhla ri astar àrd agus eallach mòr boma, gu math soirbheachail. Agus a" chiad bhomair ceithir-einnsean sreathach, an Yu-488, comasach air bomadh thar astaran fada. B 'e an rud as cudromaiche a bh' ann an raon sgiathan coimeasach beag, a thug astar suas ri 700 cilemeatair san uair dha, a bha gu math mòr airson bomair aig an àm sin.
  Cha robh na Gearmailtich air leth soirbheachail ann an togail tanca. Tha an luchag math air dìon, ach tha i fhathast so-leònte bhon adhar agus duilich a ghiùlan. Bha "Jagdpanther" nas soirbheachaile. Chaidh a thoirt a-mach ann an àireamhan a bha a" sìor fhàs agus choisinn e deagh chliù.
  An seo, gu dearbh, cha mhòr nach do chrìochnaich na Gearmailtich an càr, ach co-dhiù thionndaidh e gu math.
  Mheudaich am prìomh àireamh de uidheamachd Gearmailteach, a rinn e comasach seasamh an aghaidh ionnsaighean Sòbhieteach nas soirbheachaile. A 'gabhail a-steach an ionnsaigh san Lùnastal aig deas.
  Thàinig foghar 1944, cha do ghabh saighdearan Sòbhieteach eadhon Kharkov, agus tha iad fhathast nan seasamh sa mheadhan.
  Bha am Fritz a' faireachdainn beagan na bu mhisneachail... Lean Stalin air a bhith a' bualadh air falbh, ach às aonais taic bho na Stàitean Aonaichte cha b' urrainn dha an rèis teicneòlasach a bhuannachadh an aghaidh na Gearmailt.
  Le sgaraidhean cèin agus mòran Hiwis, a bharrachd air saidealan, agus seann shaoranaich Sobhietach, dh" fhaodadh an Treas Reich barrachd no nas lugha na feachdan aige ath-lìonadh agus fuireach air an dìon. Rinn luchd-obrach cèin agus saothair thràillean e comasach tòrr uidheamachd a dhèanamh. Agus an toiseach, itealain jet.
  Chaidh am pròiseact rocaid V-1 agus V-2 a thrèigsinn airson itealain jet agus nochd bomairean Arado. A chaidh a bhomadh gu foirfe. Agus cha b 'urrainn dha plèanaichean Sòbhieteach eadhon grèim fhaighinn orra.
  Bha Hitler gu mòr an urra ri ionnsaigh adhair. Bha am Fritz cuideachd a' sabaid sa gheamhradh... B' urrainn dhan Arm Dearg gluasad air adhart san ionad tron gheamhradh.
  An seo, ged a bha na Gearmailtich an dùil ri ionnsaigh, bha iad air an uabhasachadh le obair nan làmhachas, gu h-àraidh an lannsair rocaid Andryusha. Ach an uairsin bha grunn roinnean tanca Gearmailteach comasach air stad a chuir air na saighdearan Sòbhieteach.
  Bha na gunnaichean fèin-ghluasadach Gearmailteach E-10 agus E-25, beag ach sùbailte, gu sònraichte èifeachdach.
  Nochd an Tiger-2 cuideachd le turaid nas cumhainge agus nas lugha agus einnsean cumhachdach de 1000 each-chumhachd, a sheall gu robh e na inneal nas practaigeach.
  Ann an ùine ghoirid, thòisich cogadh le menagerie na bu bhuannachdaile dha na Gearmailtich.
  Bha Hitler gu mòr a 'cunntadh air na tancaichean sreath E, oir bha iad nas adhartaiche agus bha sgàil-dhealbh ìseal aca. Anns an E-50, bha an àirde sa chumantas aon mheatair nas ìsle na àirde an Tìgear-2, a rinn e comasach, le armachd co-ionann, cuideam an tanca a lughdachadh gu leth-cheud tonna le einnsean 1200-each-chumhachd nuair a chaidh àrdachadh, a barrachd tolladh armachd agus gunna ceart.
  Thionndaidh seo a-mach sgoinneil! Fhuair an càr astar agus luaths adhartas. Agus bidh nigheanan a 'sabaid air. Agus gu dearbh, casruisgte agus ann am bikini.
  Bha an t-sabaid dian, gu sònraichte as t-earrach, sa Chèitean. Thòisich na Gearmailtich a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt. Ach cha b" urrainn dhaibh ach Belgorod a ghlacadh, a chaidh a ghlacadh le saighdearan Sòbhieteach na bu thràithe. Chaidh an t-sabaid air adhart airson ùine mhòr. Agus ghabh an tanca E-100 pàirt anns a" bhlàr cuideachd. Thàinig an carbad seo, air a dhìon gu math agus le armachd cumhachdach, gu bhith na dhuilgheadas mòr dha na saighdearan Sòbhieteach.
  Às deidh coltas an SU-100, cho-dhùin Stalin gun dùil an teagasg ann an togail tanca atharrachadh. Agus thòisich an gunna fèin-ghluasaid seo air a thoirt a-mach ann am meudan a bha a" sìor fhàs.
  Bha mi air mo tharraing leis cho furasta sa bha e gunnaichean fèin-ghluasaid agus an gunna nas cumhachdaiche. Agus cuideachd an fhìrinn gun do thòisich Stalin a 'smaoineachadh mu bhith a' sàbhaladh shaighdearan. Ann an suidheachadh sam bith, as t-samhradh 1945 a-mhàin thug na Gearmailtich ionnsaigh. Cha b' urrainn dhaibh ach Rostov-on-Don agus Oryol a chuairteachadh, agus b' e sin ìre an soirbheachais... As t-fhoghar, shuidh na Krauts air an dìon, agus bha an t-Arm Dearg a' tighinn air adhart. Agus sa gheamhradh cuideachd... Agus cha b' urrainn ach Belgorod sabaid air ais.
  Mar sin chaidh an dà armadas sìos ...
  Ràinig a" bhliadhna 1946. Dh"fheuch na Gearmailtich ri ionnsaigh a thoirt as t-samhradh a" cleachdadh tancaichean E-50 agus E-100, agus E-75. An aghaidh iad, bha na gunnaichean fèin-ghluasadach SU-100 aig Stalin, a bha gu ìre mhòr an àite a h-uile seòrsa armachd eile. Rinn na Gearmailtich puff, ach cha mhòr nach do rinn iad adhartas... Agus as t-fhoghar agus sa gheamhradh bha an t-Arm Dearg a' tighinn air adhart...
  Ach a-rithist cha do choilean mi dad.
  Tha e mu thràth 1947. Bidh na Gearmailtich a 'bruthadh agus a' gluasad air adhart, bidh na Ruiseanaich a 'putadh air ais agus a' gluasad air adhart. Cha do shoirbhich dad.
  Seo a" tighinn 1948. Nochd an T-54, ach cha do dh'fhàs e farsaing. Tha an SU-100 fhathast ann an seirbheis. Fìor, tha an gunna fèin-ghluasadach seo rudeigin seann-fhasanta. Tha a" chiad àite aig na Gearmailtich san t-sreath os cionn an E-75 le einnsean roth-uidheam gas. Agus bha e mu thràth air a dhìon gu math bho na taobhan ...
  Ach cha b" urrainn dha na Gearmailtich fhathast buaidh fhaighinn. Chaidh an IS-7 a thoirt gu buil anns an USSR. Cò a shabaid gu soirbheachail ris na Gearmailtich.
  An uairsin 1949... Tha an loidhne aghaidh gun ghluasad, agus buillean gan iomlaid. Bidh na bogsairean a" gluasad agus a" sgrios a chèile.
  Mar sin ann an 1950, tha an loidhne aghaidh ag atharrachadh beagan. Ach chan eil dad cudromach a" tachairt.
  Agus tha e a" dol gu 1951, an aon rud. Gun atharrachadh air aghaidh an ear. Bha an dà thaobh gu math sgìth.
  Chaidh 1952 cuideachd. A ' bhliadhna slàn mu dheireadh de riaghladh Stalin. B" e an aon rud a bh" aig na Gearmailtich discos a bha so-leònte ri teine beag armachd. Tha an carbad as mòr-chòrdte aig an USSR: an SU-122 le baraille fada, a tha fhathast air a mheas mar an ìre as fheàrr.
  Agus mu dheireadh, 1953... Stalin a' bàsachadh agus an uair sin tha seo a' tòiseachadh. Tha strì airson cumhachd ann am Moscow, agus a" gabhail brath air an seo, tha na Gearmailtich a" dol air adhart leis an oilbheum.
  Agus tha iad a 'tighinn air adhart ann an Caucasus. Mu dheireadh thall Türkiye a-steach don chogadh.
  Bidh mi a 'glacadh a' Chugais gu lèir as t-earrach, as t-samhradh agus as t-fhoghar, agus gheibh mi buannachd ...
  Ach an seo tha Trump mu thràth a" cur bacadh air. Agus air 1 Faoilleach 1954, thòisich na Stàitean Aonaichte a" bomadh niùclasach air fearann an Treas Reich agus... An Ruis.
  Mar seo! Rinn Trump eadar-theachd san Dàrna Cogadh.
  Agus tha a h-uile dad gu math fionnar na dhòigh fhèin! Agus gu ìre tha e sgoinneil!
  Tha Trump gu misneachail a" dèanamh a" chùis air a nàimhdean! Agus seo an PR ifrinn aige!
  Bidh an deachdaire Ameireaganach seo eadhon a" leum airson toileachas!
  
  Nigheanan BEATHA A DHÈANAMH EACHDRAIDH
  Eachdraidh eile anns an do cho-dhùin Hitler ge-tà gum bu chòir dha crìoch a chur air Breatainn an toiseach, agus dìreach an uairsin ionnsaigh a thoirt air an USSR. Bha aon de na ceumannan sin an dèidh grèim fhaighinn air Crete, agus an ionnsaigh air Malta. Bha an tè mu dheireadh gu math soirbheachail agus rinn saighdearan Fuhrer a" chùis air na Breatannaich. Rinn Hitler an co-dhùnadh crìoch a chuir air Breatainn agus dìreach an uairsin a dhol chun USSR.
  An seo thug ceathrar nighean bana-bhuidseach buaidh air. Bòidhchead Aryan: Gerda, Charlotte, Cairistìona, Magda - dhearbh am Fuhrer gun a dhol dhan Ruis fhathast! Rinn iad eadhon an glùinean agus mhionnaich iad nach b" e 1941 an t-àm airson seo. A bharrachd air an nighean, ruith iad casruisgte thairis air na guallan agus rinn iad deas-ghnàth a 'dearbhadh gu robh e na b' fheàrr gun a dhol dhan Ruis. Agus thug ceithir bòidhchead cinnteach don Fuhrer gu robh e riatanach dha nigheanan sabaid ann an Afraga. Leis an d" fhuair sinn aonta.
  tha armada Fritz a' toirt ionnsaigh air ionad Bhreatainn;
  Bha am bonn Breatannach as motha a" coimhead coltach ri ifrinn. Chaidh ionnsaigh a thoirt air le còrr air mìle bomair a chaidh a chruinneachadh bhon aghaidh an ear gu lèir agus an dèidh eòlas sabaid iomchaidh fhaighinn, còmhla ri luchd-sabaid luchd-dìon. Tha na Breatannaich, gu dearbh, air a bhith a" sabaid airson ùine mhòr, ach cha robh dùil aca ri ionnsaigh cho cumhachdach. Gu dearbh, cò bhiodh a 'creidsinn gun co-dhùin na Krauts an aghaidh a nochdadh, eadhon ged a bhiodh an nàmhaid air a bhith sàmhach airson ùine ghoirid. Ach tha na saighdearan Breatannach a-nis gam bualadh gu tròcaireach. Mar eisimpleir, tha an Yu-87, an "rud" ainmeil a 'toirt ionnsaigh air na bàtaichean aca. Gun a bhith gu math luath, ach aig a bheil an ìre as àirde de bhomadh (airson an ùine), bidh iad a" cràdh air cabhlach Bhreatainn a tha falaichte anns na bàigh. Chan eil Focke-Wulfs nas ùire fada air dheireadh, a" toirt a-steach eadhon an uirsgeulach von Rudel fhèin, rìgh itealain ionnsaigh. Aithnichte airson a dhol fodha air an long-cogaidh Sobhietach as cumhachdaiche, an long-chogaidh Marat.
  Mar eisimpleir, tha an Corporal Richard a" faicinn vultures a" ruith sìos cnoc mar sled. Bidh grunn bhomaichean Gearmailteach a" tighinn a-mach à toll-deighe mar iasg creachaidh. Tha an Sasannach a tha mar-thà aibidh a" crochadh am fòn fo eagal. Chan fhaca e a-riamh sealladh cho uamhasach. Tha fuaim na dùdach glè fhadalach, às deidh dha na bomaichean spreadhadh. Bidh an tonn spreadhaidh a" tilgeil suas saighdearan Breatannach, gàirdeanan is casan briste ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Dh'fhàs aon de na clogaidean iarainn dearg agus bhuail e an t-oifigear san aodann. Agus mar a tha e a" sgreuchail:
  - Tha Churchill sgoinneil! Tha Hitler sgoinneil!
  Cha do thòisich na gunnaichean anti-itealain Breatannach a" losgadh sa bhad, ach dìreach nuair a thuit na mìltean de bhomaichean sa bhad. Rinn an nàmhaid cunntas air a h-uile dad gu ceart: cha bu chòir aon bhoma a dhol gu sgudal. Mar sin pronnadh an nàmhaid agus buail. Tha a h-uile roinn ro-chomharraichte air a" mhapa. A bharrachd air an sin, cha do chuir na Breatannaich borb eadhon am falach ceart. Tha mòran de na gunnaichean anti-itealain aca ann an sealladh soilleir agus is iad a" chiad fheadhainn a chaidh a sguabadh air falbh.
  An seo chaidh baraille gunna anti-itealain 85-mm, trithead "s a dhà troigh a dh" fhaid, a thilgeil suas agus a chromadh san adhar mar chuibhle stiùiridh. Às deidh sin bhuail e, a" pronnadh còignear Sasannach. Bha bolg fear de na daoine dubha air a reubadh fosgailte agus thuit a bhroinn a-mach.
  Agus thuit bomaichean, agus chaidh a h-uile càil na theine, thuit taigh-bathair connaidh, thòisich iad a 'spreadhadh, a' sgapadh sligean cha mhòr air feadh a 'chnàimh, agus chaidh taigh-bathair eile a bhualadh. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha na dùdach a chaidh a chuir a-steach ann am fèilltean an Yu-87 agus Focke-Wulf a "gàireachdainn gu neònach, ag adhbhrachadh uamhas fiadhaich am measg nan daoine dubha agus Arabach am measg saighdearan a" choloinidh. Ach tha e coltach gu bheil daoine geala a cheart cho eagallach.
  Mar eisimpleir, bhuail dà frigates Breatannach, cho mòr is gun do thuit na goileadairean. Agus spreadh eadhon sprùilleach nam frigates a bha air falbh san adhar mar raointean mèinnte, agus chaidh am bàta-mara fodha gu bonn.
  Luathaich an tanca Sasannach "Cromwell" le muzzle goirid, ach le astar reusanta agus armachd aghaidh gu math cumhachdach, ann an clisgeadh agus reub e an taigh-bathair aige fhèin, eadhon a" pronnadh dusan de na saighdearan tàmailteach aige fhèin air an t-slighe. Dh'fhàs caos. Thòisich an neach-giùlain itealain Sasannach a" sagadh, agus dh" fhosgail an dòrainn chumhachdach teine... air an oirthir, far an robh na saighdearan aige fhèin a" snàmh.
  Agus anns an fho-thalamh seo, dh'fhuirich dithis gu tur gun dragh. B 'e Innseanach a bh' ann an aon dhiubh, a 'lasadh pìob gu mall, agus b' e boireannach a bh 'ann am fear eile, gu soilleir de thùs Arabach, ach ann an èideadh armailteach. Chan eil an dithis a" toirt aire sam bith don bhàs luaith. No an àite sin, bha sluagh mòr de luchd-marcachaidh a" cur às dha a" cluich geama cairt annasach. B 'e geama leth-cheud sa dhà a bh' ann le jokers, agus eadhon a rèir nan riaghailtean a chruthaich an craiceann dearg fhèin.
  Thuirt boireannach Arabach:
  - Ach, tha tòrr fuaim ann! Agus carson a chruthaicheas tu leithid de chlisgeadh?
  Cha mhòr nach do ruith fear de na saighdearan, le a dhruim air a ghearradh le shrapnel, a-steach do na h-Innseanaich, ach chaidh a thilgeil air falbh gu neo-chùramach mar phiseag. Thuit boinneagan fala air an aghaidh le craiceann dearg agus dh"imlich e iad le gàire. An uairsin mhothaich e:
  - Tha deanamh fuaim do dhaoine laga, bàna. Bidh sinn a" smaoineachadh air Apaches mar seo - mura h-eil nàmhaid ann, tha nàmhaid a" nochdadh - eadhon nas fheàrr!
  Thuirt am boireannach dorcha:
  - Tha so 'na laigse ghnàthaichte dhoibh-san a tha ag aideachadh creidimh Chriosd. Is toil leotha a bhith a" bruidhinn mu ìobairt, ach chan eil iad gan ìobairt fhèin.
  Chrath na h-Innseanaich gu sgiobalta:
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Is e creideamh cridhe òir, agus is dòrn iarainn an toil! Is e dìreach daoine le aghaidh bhàn aig nach eil aon no an tè eile.
  Chaidh grunn shaighdearan Breatannach a losgadh a-steach don uisge gus na lasraichean a nighe air falbh. Bha e fiù 's a' goil bho bhith a 'dol a-steach don uisge, chualas sgreuchail agus gearan fiadhaich. Agus bha cearcallan fuilteach a" snàgail thairis air foam na mara, tiugh an toiseach, agus an uairsin a" sgaoileadh a-mach mean air mhean agus a" tionndadh bàn. Agus bha gaisgich na h-ìmpireachd as motha agus as fharsainge air an Talamh a" call an coltas daonna. Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - Agus tha na fir sin a" toirt oirnn burqa a chaitheamh!
  Thuirt am fear ruadh, a' feadaireachd gu glic:
  - A rèir coltais tha an t-sealladh bagarrach agad a" cur eagal orra!
  Rug am boireannach Arabach a fiaclan gu co-sheòrsach agus thuirt i:
  - Tha bogachd boireannaich coltach ri cruas armachd, dìreach tòrr nas marbhtach agus nas ioma-chruthach ann an dìon!
  B" fheàrr leis na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt sa bhad len uile neart, innleachdan bocsair a bhios, a" cunntadh air neo-ullaichte an nàmhaid, a" ruith sa bhad le a neart a dh" ionnsaigh an nàmhaid. Nuair a tha dusanan de phlèanaichean nàmhaid a" losgadh aig raointean-adhair, chan urrainn dhaibh falbh. Nuair a bhios na bomaichean aca fhèin a" spreadhadh am broinn na Lancasters, a" sgrios a h-uile càil mun cuairt orra. Ro-innleachdan cruaidh ach èifeachdach. Mar sin ràinig symphony an fho-thalamh àirde a chumhachd, agus an uairsin thòisich e a" dol sìos.
  Ach cha do chrìochnaich seo, gu dearbh, an sin; thàinig an roinn adhair gu gnìomh. Fhad "s a tha na Breatannaich às deidh an leithid de làimhseachadh, faodar an toirt gu math blàth idir. Gu fortanach, chaidh gliders tighinn air tìr a dhèanamh mar-thà anns na meudan a tha a dhìth agus tha dòighean air an tarraing air an deagh ghleusadh. Is dòcha an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal an-diugh.
  Mar sin bidh iad ag itealaich, chan ann mar clamhan - nas slaodaiche, ach luath gu leòr, agus eadhon còmhla ri ceòl Wagner - an sàr obair as fheàrr le Hitler. Cò eile a bha beò a chuimhnich am film "Apocalypse", far an do chleachd na h-Ameireaganaich an ceòl sònraichte seo nuair a thug iad ionnsaigh air Bhietnam. Mar a chuir e eagal orra. Mar sin seo Wagner, agus motifan tàirneanach, tro amplifiers. Bha na paratroopers a" smàladh fosfair air an aghaidhean agus gam peantadh fhèin; tha iad a" coimhead cianail, mar dheamhain an fho-shaoghal. Cuideachd stèidhichte air buaidh saidhgeòlach. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de ath-bheachdan agus cuid de chips magnesium a chuir ris a "phosphorus gus glaodhadh adhbhrachadh co-dhiù airson ùine ghoirid. Cho eagallach, gu h-àraidh an aghaidh cùl-raon de dheàrrsadh smocach agus mòran theintean. Tha eadhon gunnaichean-inneal aca, cuideachd air an luadhadh ann an cruth beul nan dràgon. An uairsin tha na gunnaichean submachine Gearmailteach agus glacte a" bualadh. Agus bidh na h-ìrean gearraidh, reubte a" tuiteam gu bòtannan an luchd-buaidh. Agus is fheàrr le mòran a bhith a 'toirt seachad, a dh' aindeoin gu bheil mòran a bharrachd Breatannach na Gearmailtich.
  Chaidh boireannach Innseanach agus Arabach am falach ann an toll beag, air a chuartachadh gu faiceallach. Thug Redskin fa-near:
  - Uill, threabh sinn iad!
  Chuir e iongnadh air a" bhoireannach dhubh:
  - A bheil thu ag ràdh sinn? Is dòcha gu bheil thu a" ciallachadh sinn?
  Chrath na h-Innseanaich a cheann gu àicheil:
  - Chan eil! Tha Palefaces a" dèanamh a" chùis air na Breatannaich agus is e deagh shoidhne a tha seo! Agus nuair a thig an t-àm, thig ar saor-làithean! Cuin a shaoras na h-Innseanaich am mòr-thìr!
  Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - A bheil thu, le cothrom sam bith, a 'tagradh cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn na h-Innseanaich gu gràdhach, mar gum biodh e a" mìneachadh do leanabh le inntinn inntinn, gàire:
  - Mar as trice bidh an fheadhainn a tha airson cus fhaighinn air am fàgail gun dad! Mar sin tha an spàin mhòr làn uisge!
  Chan fhaca am Fuhrer, gu dearbh, dè bha na seabhagan agus na seabhagan aige a" dèanamh, ach ann am prionnsapal bha e den bheachd gun obraicheadh inneal armachd na Gearmailt a h-uile dad gu ceart. San fharsaingeachd, chaidh obair oilbheumach armachd na Gearmailt suas gu Kursk Bulge a dhèanamh aig ìre proifeasanta àrd. Bidh cuid eadhon gan ainmeachadh àbhaisteach. Tha e eadhon neònach gun do shleamhnaich inneal mar seo agus an uairsin thuit e às a chèile.
  Agus ghabh an ceathrar fhèin pàirt ann an tìr Malta.
  Cha robh ceathrar nigheanan ach ann am bikinis. Agus mar-thà anns an adhar thilg iad grenades air na Breatannaich le casan rùisgte. Agus tha e glè bhrèagha. Seo na caileagan.
  Agus nuair a thèid iad air iteig, thèid diosgan a tha gu math biorach a thilgeil. Agus chaidh dusan amhaich a reubadh fosgailte sa bhad. Aon fhacal - bòidhchead sàr-chlas. Agus gu math sexy agus fèitheach. Is iad seo na gaisgich. Agus le aon bhuille bidh iad a 'sgoltadh meatailt agus bricichean. Tha cumhachd cho borb, borb aca. Agus leumadh iad len sàilean rùisgte a-steach do smiogaid nan saighdearan Sasannach. Tha iad cho fucked up.
  Agus tha fuil a 'sgèith agus a' frasadh anns gach taobh.
  Às dèidh sin chleachd na caileagan an claidheamhan. Agus thòisich iad air na Sasannaich a sgrios. Agus aig an aon àm seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing ! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis! An lag am bàs - tha iad air am marbhadh, a 'glanadh na fala naomh!
  Tha na nigheanan an seo cho snog. Gu sìmplidh sgoinneil!
  Agus gheàrr iad sìos gach saighdear Sasannach le dà chlaidheamh. Agus bidh iad a 'tilgeil swastikas le casan rùisgte, a' marbhadh luchd-iomairt. Agus a leithid de ghaisgich làidir ...
  Agus tha an stailc adhair air Malta gu math cumhachdach. Chruinnich am Fuhrer itealain bhon aghaidh an ear. Agus nochd an Yu-88 e fhèin na ghlòir. Agus, gu dearbh, chaidh an Yu-87 a chleachdadh cuideachd, a bha, a dh'aindeoin ceannas luchd-sabaid san adhar, gu math èifeachdach.
  Agus rinn na Krauts a" chùis air na Breatannaich gu cruaidh. Agus tha nigheanan crìochnachaidh le casan rùisgte eadhon nas làidire. Agus tha na gaisgich an seo dìreach clas!
  Uill, ciamar nach urrainn dhut a leithid de nigheanan a mheas? Chan e nigheanan - ach dìreach panthers!
  Bidh iad a" sgrios an luchd-dùbhlain aca. Agus bidh iad a" seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh olc a" reubadh an nàmhaid às a chèile!
  Madaidhean-allaidh olc - fàilte air na gaisgich!
  Agus gheàrr iad sìos a-rithist... Ach, tha na Breatannaich mar-thà a' gèilleadh. Agus togaidh iad suas an làmhan.
  Gerda roars ann am Beurla:
  - Air glùinean! Agus pòg mo chasan!
  Bidh na fir a 'tuiteam air an aghaidhean agus a' pògadh casan lom, beagan dusty na h-ìghne.
  An uairsin bidh Charlotte, a 'bhiast ruadh, a' toirt orra an casan a phògadh. Dè cho breagha 'sa tha i.
  Anns a 'ghaoith, tha a falt copair-dearg a' sruthadh mar bhratach sabaid, proletarian.
  Bidh an dithis fhireannach agus gu sònraichte fir òga a" pògadh sàilean cruinn na ban-dia. Agus bidh iad a" reamhrachadh casan garbh na bòidhchead.
  Phòg iad casan rùisgte an dà chuid Cairistìona agus Magda. Cuideachd nigheanan aerobatics.
  Agus tha na gaisgich sin làidir agus fèitheach. Agus as cudromaiche buileach, casruisgte agus grinn.
  Agus figearan caol, agus leacan de abs! Agus tha rudeigin mìorbhaileach annta, rudeigin armachd agus rudeigin brèagha.
  Agus bidh a h-uile fèus a" cluich, agus bidh bàlaichean fèithe a" rolaigeadh fon chraiceann tana.
  Tha na nigheanan sin nan sàr chlas! Tha cumhachd na feirge annta agus lasair an dìoghras! Agus misneachd ann am buaidh.
  Agus fras na Sasannaich an casan rùisgte, gràsmhor le pògan!
  Thuit Malta, agus dh'fhàs e na b' fhasa saighdearan a ghluasad gu Afraga. Bha am Fuhrer glic, agus b 'e beachd loidsigeach a' phrìomh rud a thàinig gu inntinn: tha an USSR na dùthaich totalitarian, a tha a 'ciallachadh gu bheil e làidir. Tha faisg air dà cheud millean neach air an tàthadh ri chèile le ideòlas comannach agus is e seo cumhachd!
  Ach aig an aon àm, tha fearann gu leòr aig an USSR agus chan eil e a 'dol a thoirt ionnsaigh air duine sam bith.
  Mar sin, gus ionnsaigh a thoirt air an Ruis, bu chòir dhut ullachadh.
  Dè an seòrsa tancaichean a th" aig na Gearmailtich? Gu fìrinneach lag! Agus chunnaic na Ruiseanaich aig caismeachd Latha Bealltainn KV-2 le canain 152-mm, agus KV-1s le canain 76-mm, agus T-34s, tancaichean lùthmhor cuideachd le canain a tha a" dol a-steach do na Gearmailtich.
  Agus dh'òrdaich am Fuhrer: na h-uilebheistean aca fhèin a chruthachadh mar chuideam air tancaichean Ruiseanach. Gu sònraichte, "Panthers", "Tigers", "Lions" agus "luchagan". Càraichean math airson an ùine, ach ro throm.
  An dà chuid daor agus saothair-dian! Air an làimh eile, dh'fhaodadh teicneòlas Gearmailteach a bhith a 'farpais anns a' chùis seo le teicneòlas Sòbhieteach.
  A bharrachd air an sin, bha na Gearmailtich an dòchas gum biodh Afraga air fad aca a dh'aithghearr, agus gum biodh iad comasach air goireasan cudromach an t-saoghail a ghlacadh. Agus bidh tràillean, agus saighdearan, agus aonadan sabaid ann ...
  San fharsaingeachd, tha na gaisgich Wehrmacht làidir ...
  Agus tha na caileagan sgoinneil... Agus luchd-goid sgoinneil!
  Ann am Malta choisich iad agus bha iad ainmeil airson a" chràdh dhaoine. Gaisgich laidir. Thug iad air falbh na balaich agus dh'èignich iad iad leis na caileagan! Carson nach cuir thu spòrs?
  Sheinn na gaisgich is dh"èigh iad mòran:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainn eadhon an diabhal a "chùis a dhèanamh oirnn!
  Thug Gerda agus an sgioba aice ionnsaigh air bàta-mara Shasainn cuideachd. Choisich na caileagan air a cois le claidheamhan agus gheàrr iad a h-uile duine sìos. Agus aig an aon àm thilg iad diosgan biorach le casan rùisgte.
  Is iad sin na gaisgich a tha a" gluasad gu luath nach gabh stad gu furasta agus gun duilgheadasan. Bidh iad a 'dol air adhart agus a' sgrios na seòladairean. Agus bidh iad a 'crathadh dhaibh fhèin le dà làimh. Nochd an ceathrar bhana-bhuidsichean seo. Agus tha na Bana-bhuidsich neo-thruacanta, gu tur murt.
  Bidh iad a 'ruith air an deic, a' frasadh an sàil chruinn, pinc, agus a 'crathadh an claidheamhan mar lannan propeller. Bidh iad a" gearradh sìos na Sasannaich agus a" seinn dhaibh fhèin agus iad a" gàireachdainn.
  - Chan e nigheanan foighidneach a th" annainn, tha ar guth cho soilleir! Bidh sinn a" briseadh na Breatannaich gu gaisgeil gus nach bi e sàmhach an seo!
  Agus mar a nochdas teangannan! Seo na caileagan... fìor chrìochnaidhean!
  Agus len òrdagan rùisgte bidh iad a" tilgeadh diosgan orra fhèin agus a" leagail an nàimhdean.
  Bidh iad ga dhèanamh gu math fuilteach. Agus bha an sgòrnan air an gearradh. Agus chaidh uiread de sgòrnan fhosgladh.
  Daoine ionnsaigheach.
  Agus nas mionaidiche, nigheanan, le fèithean bheathaichean fiadhaich. Agus chan urrainn dha duine casg a chuir orra - is e sin an eileamaid.
  Tha a" chlann-nighean sgìth agus cha mhòr rùisgte. Agus nochd iad eadhon am broilleach gus coimhead nas bòidhche.
  Sheinn Gerda:
  - Agus thèid an soitheach-mara a ghlacadh - tha na caileagan a 'ruith! A leithid de eileamaid, a leithid de eileamaid!
  Tha nigheanan dha-rìribh cho breagha is nach urrainn dhut stad a chuir orra aig an aon àm.
  Bidh builgeanan lùth frantic, seething taobh a-staigh iad. Agus is e dìreach doineann cho ionnsaigheach a th" ann agus pailteas lasair is teas.
  Tha na gaisgich dha-rìribh dìreach brèagha. Agus faodaidh iad do bhualadh sa ghiallan len dòrn.
  Tha leuman cho ionnsaigheach aca de nigheanan a rugadh le sgiathan agus fangs ...
  Bidh Charlotte a" slaodadh sìos na Sasannaich agus a" magadh oirre fhèin:
  - Chan urrainn dha duine coimeas a dhèanamh rinn ann am blàr! Is e madadh-allaidh a th" annam, madadh-allaidh snog!
  Agus bidh a" bhiast ruadh a" slaodadh agus a" gearradh le claidheamh...
  Mar sin thuit an àrd-mharaiche Sasannach fo dhìoghaltas nan nigheanan. Dè dha-rìribh a bha e ag iarraidh? Cò ris an do chuir thu fios?
  Thug na gaisgich e agus gheàrr iad na phìosan e!
  Sheinn Cairistìona le toileachas:
  - Bidh kebab sliseag ann!
  Agus nochd i a teanga.
  Agus an uairsin le a cas-rùisgte thilg i diosg le oirean biorach. Agus mharbh i còignear Shasannach sa bhad.
  Bhreab Magda le a sàil rùisgte, agus chaidh triùir Shasannach thairis air bòrd. Chan eil anns an nighean seo ach borb!
  Agus glaodhaidh na ceithir :
  - Glòir d'ar diathan !
  Agus gearraidh e a-rithist... Tha na ceudan de Shasannach air an gearradh sìos mu thràth. Agus bidh an fheadhainn a thàinig beò a" tuiteam air an glùinean agus a" pògadh nan caileagan brèagha, an casan làidir, chiseled, lom.
  
  
  Ceann-suidhe na Ruis VLADIMIR ZELENSKY
  Às deidh an stèidheachadh, dh"ainmich Vladimir Zelensky gun deach an Rada a sgaoileadh agus gun deidheadh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail. Bha dùil ri seo san fharsaingeachd. Ach, bha an dàimh leis an Ruis fhathast teann. Cha do chuir Vladimir Putin meal-a-naidheachd air Zelensky air a bhuaidh agus cha do dh'aithnich e na taghaidhean ceann-suidhe san Úcráin. Ach bha seo eadhon na bhuannachd don stiùiriche òg ùr. Bha na nàiseantach, a choimhead air le amharas, ga aithneachadh mar fhear aca fhèin. Agus thuig an Iar gu robh Putin dha-rìribh na neach-ionnsaigh. Agus neartaich taic don Úcráin. Mar sin thòisich e airson slàinte, agus chrìochnaich e airson sìth. Ghabh Zelensky e agus rinn e fìor làidir anns na taghaidhean ùra don Rada. Chaidh aige air mòr-chuid pàrlamaideach fhaighinn. Agus an uairsin chùm e grunn reifreannan. A" gabhail a-steach ath-leasachadh bun-reachdail.
  Chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a leudachadh gu mòr. Air an làimh eile, tha an Rada cuingealaichte. Às deidh sin thòisich Zelensky air ath-leasachaidhean agus ùrachadh a dhèanamh gu cinnteach.
  Aig an aon àm, chaidh gluasad seòlta a chruthachadh ann an Donbass. Chaidh roghainn inntinneach a thabhann don ghaisgeach Anastasia Orlova. Le taic bhon Úcráin agus seirbheisean fiosrachaidh an Iar, bidh i na riaghladair air roinnean Lugansk agus Donetsk. An uairsin bidh ballrachd foirmeil aige san Úcráin agus airgead airson ath-nuadhachadh agus barrachd cumhachd pearsanta. Agus eadhon an arm agad fhèin. Is e sin, an roghainn Kadyrov. Nuair a thug an Ruis neo-eisimeileachd do Chechnya, cha do chùm i ach smachd foirmeil air.
  Ghabh Anastasia Orlova, aig a bheil buaidh am measg ceannardan làraich, ris an roghainn seo. Feumaidh mi ràdh gu robh am boireannach seo gu math brèagha, fionn, agus mar as trice, eadhon anns a 'gheamhradh fhuar, ruith i casruisgte.
  Dh"ainmich Anastasia cogadh air ceannas "goid" na Ruis Ùra. Tha i na nighean gu math mìleanta agus ùghdarrasach. Agus stèidhich i an taigh-còmhnaidh aice ann an Novoazovsk. Thug cuid de na daoine agus mailisidhean taic dhi.
  Rinn Anastasia, le buidheann-chatha de chlann-nighean casruisgte, grunn chreachadairean agus ghlac i grunn bhailtean. Thòisich blàran ionadail. Bha tughadh cogaidh ann.
  Bha Anastasia gu math sgileil agus fhuair i airgead bho thall thairis. A bharrachd air an sin, bha taic aice anns an Ruis. Nam measg bho bhoireannaich. Chuir an fhìrinn gu robh Putin tinn cuideachd ri soirbheachas. A rèir coltais tha ceann-suidhe àrd-amasach na Ruis air cus a dhèanamh. Agus fo na cumhaichean seo, bha an ceannas anns an Ruis air a roinn. Ghabh Anastasia brath air seo agus ghlac i Donetsk. An dèidh dha taic mhòr fhaighinn.
  Thòisich an cogadh cuideachd le Lugansk. Ach chan eil e ro shunndach. Cha robh na mailisidhean gu mòr airson a chèile a mharbhadh.
  Aig a 'cheann thall, chaidh taghaidhean airson Ceann-suidhe Novorossiya a chumail, agus bhuannaich Anastasia. Chaidh aithneachadh sa bhad leis na Stàitean Aonaichte agus Kyiv. Agus an uairsin dùthchannan eile an Iar, agus an saoghal gu lèir!
  Chùm Zelensky am facal aige, a 'toirt inbhe shònraichte dha Novorossia taobh a-staigh na h-Ucrain. Agus ann an Donetsk chaidh a 'bhratach buidhe-ghorm a-rithist.
  Tha an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn.
  Bha Zelensky gu gnìomhach a 'sabaid ri coirbeachd, agus eadhon thug e a-steach am peanas bàis airson eucoirean eaconamach. Le bhith a" riaghladh agus a" cruthachadh sgioba proifeasanta gu teann agus gu sgileil, thug Vladimir Zelensky ìrean fàis àrd don Úcráin. Bha an dùthaich ag èirigh, agus cumhachd an stiùiriche ùr a 'neartachadh. Bha an dàimh leis an Ruis a" dol am feabhas. An rud a chuir ris a" bhuille a thug air Putin agus a thug air nach robh e cho àrd-amasach agus cho ionnsaigheach.
  Anns an Ruis, bha fèill mhòr air Zelensky. Bha e 'na fhear-labhairt laidir, 'na dhuine seun, 'na phobull. Agus chan e comannach a th" ann, ach chan e anti-comannach nas motha. Popular, an dà chuid am measg an taobh chlì agus am measg Russian oligarchs. Gu math mòr-chòrdte am measg òigridh na Ruis. Duine inntleachdail agus duine. Tha e coltach gu bheil e tuigseach, ach tha e air cumhachd maireannach a ghlacadh. Tha, gu cinnteach na stiùiriche, ach cuideachd duine-uasal aig an aon àm! Cultar àrd, ach so-thuigsinn agus measail aig an t-sluagh. Fìor thàlant ann an riaghladh. Agus eagraiche fìor mhath.
  Agus mar sin, nuair a bha còig bliadhna de shoirbheachas agus àrdachadh san Úcráin air a dhol seachad, agus cumhachd Zelensky air neartachadh mu dheireadh, lean moladh faireachail.
  Is e sin, aonachadh leis an Ruis. Cruthaich aon stàit aonaidh le ceann-suidhe cumanta le cumhachd mòr. Gu dearbh, air a thaghadh gu mòr-chòrdte.
  Agus anns an Ruis bha an elite ann an clisgeadh. Abair gluasad! Ron àm seo, bha Putin air lagachadh bho dhroch thinneas agus air mòr-chòrdte a chall. Tha seo a 'ciallachadh nach b' urrainn dha sabaid, co-dhiù nach robh gu tur. Agus Medvedev fhèin, san fharsaingeachd, chan eil e na luingear agus chan eil gaol leis na daoine.
  Agus an seo tha Zelensky gu soilleir ag iarraidh a bhith na cheann-suidhe air stàit aonaidh agus... Tha na cothroman aige fìor! An toiseach, bu mhath leis an Iar Vladimir Zelensky fhaicinn mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin! Sheall e gu robh e na neach-poilitigs gu tur airson an Iar agus an Roinn Eòrpa. San dàrna àite, tha fèill mhòr air Zelensky anns an Ruis agus gu sònraichte san Úcráin. San treas àite, chan eil farpaisich ann an sealladh. Tha Putin gu math tinn, tha Medvedev lag agus neo-chòrdte, tha Zyuganov agus Zhirinovsky ro shean. Chan eil ceannardan eile ann an sealladh. A bharrachd air an sin, sa cheathramh àite, tha taic bho oligarchs na Ruis agus Zelensky.
  Tha, tha e soilleir gur e fìor dhroch thagraiche airson ceannas na Ruis a tha seo. Tha neart, carisma aige, agus tiodhlac iongantach de òraid. Agus cuideachd taic bho mheadhanan an Iar agus na Ruis. A bharrachd air cho mòr sa tha an rud ùr ann am poilitigs na Ruis, fo stiùirichean sean is dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, tha e an dà chuid mì-ghoireasach diùltadh agus eagallach gabhail ris an tairgse. Dh" fhuiling Putin dàrna stròc. Thàinig Medvedev gu bhith na cheann-suidhe an gnìomh air an Ruis.
  Gu dearbh, tha e fada bho bhith na fhìrinn gum buannaich Zelensky gu cinnteach. Agus tha mi dha-rìribh ag iarraidh an Úcráin a chuir an sàs. Tha miann aig Medvedev a dhol thairis air Putin! Ach an fhiach e a leithid de chunnart a ghabhail ri taghaidhean le Zelensky?
  Ach, thug muinntir na Ruis taic don bheachd aonachadh leis an Úcráin. Chaidh na ceudan de mhìltean de dhaoine gu na sràidean - ag iarraidh: aonachd nam bràithrean Slavic. Bha luchd-iomairt an-aghaidh na poileis ann am Moscow. Chaidh mòran dhaoine a ghoirteachadh. Thòisich tonn de ghearan ag èirigh.
  Mu dheireadh fhuair na comannaich Zyuganov, no nas mionaidiche, grodadh air falbh, agus thòisich an ceannardas nas òige air na daoine a thoirt a-mach air na sràidean. Ag iarraidh atharrachadh rèim.
  Thàinig na nàiseantach air adhart cuideachd agus bha na stiùirichean làidir agus àrd-amasach aca fhèin. Dh'fhàs Maidan barrachd is barrachd fasanta. Chaidh clachan agus cocktails Molotov a thilgeil air na poileis. Thòisich mì-thoileachas an t-sluaigh o chionn fhada ri bhith ga nochdadh fhèin barrachd is barrachd.
  Chùm Medvedev comhairle tèarainteachd.
  Bha a 'mhòr-chuid de na buill airson aonachadh - ag ainmeachadh nach eil an diabhal cho uamhasach' sa tha e air a pheantadh. Agus tha goireasan rianachd agus propaganda nam feachd mòr! Agus gum faod daoine a bhith làn eanchainn, agus mar as trice bidh iad a" bhòtadh airson a" phàrtaidh ann an cumhachd.
  Mhionnaich billionaires Ruiseanach cuideachd dìlseachd do Medvedev, a bha dùil, a bha air a bhith ann an cumhachd airson ùine mhòr agus gu ìre mhòr riaraichte leis a h-uile duine.
  Thug Billionaire Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Feumaidh sinn iomairt taghaidh a dhèanamh san stoidhle: is e Medvedev Putin an-diugh, agus chan eil Zelenskys cunnartach dhuinn!
  Thug Roman Abramovich iomradh le ùghdarras:
  "Tharraing sinn Yeltsin a-mach às an t-sloc taghaidh le ìre ceithir sa cheud, agus tarraingidh sinn a-mach eadhon nas motha thu!" Is e ar n-airgead agus na meadhanan ar gealltanas!
  Dhearbh Prokhorov:
  - Chan eil sinn ag iarraidh cìsean cho àrd air na daoine beairteach mar a tha san Úcráin, agus seasaidh sinn riut uile!
  Chàin Dmitry Medvedev a dhòrn air a 'bhòrd agus dh'ainmich e:
  - An uairsin gabhaidh sinn ris a" mholadh airson aonachadh agus aonachadh!
  Chaidh ainm a chuir ri aonta aonaidh eadar an Úcráin agus an Ruis. Dh'atharraich an cothromachadh cumhachd sa bhad. Tha dùil gun tèid taghaidhean ceann-suidhe a chumail taobh a-staigh trì mìosan.
  Gus clàradh airson a 'cheann-suidhe, tha e gu leòr an dàrna cuid ceud mìle ainm-sgrìobhte a chruinneachadh, no tasgadh ceithir fichead mìle dolar a dhèanamh, a thèid a thilleadh a-mhàin ma ruigeas tu an dàrna cuairt. Is e riaghailtean fìor èibhinn a tha seo. Air a thoirt gu ìre bho reachdas Ruiseanach agus gu ìre bho reachdas na h-Ucrain.
  Gu nàdarra, bidh mòran thagraichean ceann-suidhe ann; Tha e coltach gu robh sgioba Medvedev den bheachd gum biodh seo eadhon nas prothaidiche dhaibh! Tha iad ag ràdh gun toir gluasad an luchd-bhòtaidh buannachd dha na h-ùghdarrasan anns a' chiad chuairt. Agus anns an dàrna fear, bheir a h-uile duine taic do Medvedev. Co-dhiù, bha an ceann-suidhe an gnìomh a" cunntadh air. Agus thòisich e ...
  Thuirt Anastasia Orlova, an Cleopatra casruisgte seo, gum bi Zelensky an aghaidh ceud gu lèir. Agus gu bheil e Lancelot an aghaidh an dràgon Putin agus Medvedev.
  Chaidh ionnsaighean làidir anns na meadhanan fhoillseachadh. Bha cuid air taobh Zelensky, cuid eile air taobh Medvedev.
  Tha ùine clàraidh an tagraiche air tòiseachadh. Bha buaireadh anns an Ruis. Nochd mac Dzhokhar Dudayev anns a 'Chugais agus dh'ainmich e Jihad. Agus fhuair e taic farsaing ann an roinnean Ioslamach. Bha mòran eòlaichean fo amharas gu robh cluasan an CIA an seo. A bharrachd air an sin, tha ceannas Trump aig an deireadh, agus feumaidh sinn co-dhiù cuid de bhuannachdan a bhuannachadh. Agus tha buaidh mhòr aig Zelensky air rìgh-chathair na Ruis! Ged a tha, tha luchd-amharais ann cuideachd a tha ag ràdh gun urrainn dha Zelensky an Ruis a dhèanamh na dùthaich mhòr, tòrr nas làidire, gu sònraichte gu h-eaconamach, na bha e fo Putin.
  Mar sin bha beachd air a roinn san Iar cuideachd. Tha an stàit aonaichte Ucràineach-Ruiseanach, gu dearbh, na chomann cumhachdach agus chan e fealla-dhà idir. Dh" fhaodadh seo a bhith dha-rìribh na uilebheist. Gu nàdarra, thug feachdan tèarainteachd na Ruis taic don aonachadh. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na boireannach fionnar. Bha i, còmhla ri buidheann-chatha de nigheanan, a h-uile bòidhchead, casruisgte agus ann am bikinis, a 'leagail agus a' toirt buaidh air feachdan sònraichte na Ruis. Nuair a chruinnicheas iad duslach gus cuir às do neach-leantainn ro làidir Zelensky.
  Sheall na caileagan gu bheil iad a 'sabaid gu math cas-ruisgte agus ann am bikinis! Agus chaidh a 'chùis air a' bhuidheann shònraichte "Vympel" le boireannaich teth. Mar thoradh air an sin, chaidh an co-dhùnadh gun a bhith a 'cur bacadh air, agus thàinig an ceannardas a bha airson na h-Ucrain gu cumhachd ann an Novorossiya.
  Bha Anastasia ag iomairt airson Zelenky. Ann am blàr, bha fios aig an nighean mar a thilgeadh i diosgan biorach, tana, boomerangs agus grenades le casan rùisgte. Tha gaisgich còmhdaichte le bikini air fàs uirsgeulach. Rèisimeid slàn de chlann-nighean, is fhiach roinn gu lèir gach fear dhiubh. Is e feachd mòr a tha seo!
  Ruith Anastasia tron t-sneachda, a sàilean dearg, lom a" lasadh. Sheinn an nighean:
  Ann am farsaingeachd an fhànais, creid mi, tha bruadar ann,
  Tha i coltach ri gath grèine anns na speuran ...
  Ann an sùilibh Svarog tha sìth agus purrachd,
  Tha e dhuinne mar a dh'èireas Iosa a-rithist!
  
  Bheir sinn breith air dàn mòr,
  Bidh i a" deàrrsadh mar a" ghrian sa Chèitean...
  Ach chan eil mi a 'tuigsinn dè cho fada' s as urrainn a bhith marbh,
  Dè cho dona 'sa tha an dàn dhuinn!
  
  Dìon do dhùthaich, a ridire,
  Leig leis an rionnag nèamhaidh deàrrsadh ...
  Bidh sinn a" dìon farsaingeachd na Talmhainn dhùthchasach againn,
  Leig leis a" phlanaid a bhith na phàrras sìorraidh!
  
  Ach dè as urrainn co-mhaoineas uabhasach a dhèanamh?
  Nì e bratach na dùthcha uile-chumhachdach ...
  Agus falbhaidh faisisteachd fiadhaich a-steach don inferno,
  Bidh sinn a" briseadh an nàmhaid le buille làidir!
  
  Thoir do chridhe gu ar dùthaich mhàthaireil,
  Gus deàrrsadh le teas fìor shoilleir ...
  Theid sinn troimh ar cath gu deireadh,
  Agus sgriosaidh sinn am Fuhrer le aon bhuille!
  
  Ghabh Comrade Stalin àite athair,
  Tha sinn nar clann de dhiofar ghinealaichean...
  Thèid an sluagh gu bàs ann an ifrinn ann an èiginn,
  Agus seallaidh an sàr-eòlaiche Lenin an t-slighe gu Eden!
  
  Anns an Ruis tha a h-uile balach na fhuamhaire,
  Agus tha nigheanan air an trèanadh airson sabaid ...
  Tha Teaghlach an Tighearna Uile-chumhachdaich mar aon dhuinne,
  Bha e comasach dhuinn na Ruiseanaich sabaid a-riamh!
  
  Coileanaidh sinn, a dh'aithghearr tha mi a 'creidsinn, bidh sinn a' coileanadh a h-uile càil,
  Chan eil dad nas àirde anns a 'chruinne-cè ...
  Thog am ball Komsomol an ràmh,
  Agus buail am Fuhrer air a" mhullach!
  
  Gun tuilleadh co-mhaoineas, gun tuilleadh bheachdan,
  Tha iad brèagha agus bheir iad toileachas!
  Agus chan eil anns an Fuhrer ach villain,
  Gu math brùideil, gu math dubh!
  
  'S e nighean a th' annam - mòrachd trodaiche,
  casruisgte, ruith i gu dàna tron fhuachd...
  Tha mo bhràighe tiugh de dh'òr,
  Thog mi ròs luath!
  
  Faodaidh billean beachd èirigh
  Mar a chuireas tu dùthaich athair air dòigh ann an co-mhaoineas...
  Ma chì thu Fritz, buail e gu cruaidh,
  Gus nach suidh Adolf fuilteach air an rìgh-chathair!
  
  Buail na faisistich le d' dhòrn,
  Nas fheàrr fhathast, buail iad le sledgehammer ...
  Rachamaid air feadh an Volga leis a 'ghaoith,
  Chan eil dragh againn ach gobhair a phronnadh!
  
  Togaidh sinn saighdearan dhan Motherland,
  Bidh na nigheanan a" dèanamh cabhag gus ionnsaigh a thoirt...
  Bha am bòidhchead ag amas air an inneal-ghunna,
  Bidh dìoghaltas Hitler goirt!
  
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na Ruiseanaich,
  Eadhon ged a tha madadh-allaidh faisisteach na diabhal eòlach ...
  Ach fhathast tha a mhathan nas làidire,
  Dè an òrdugh a tha a 'togail fear ùr!
  
  Ruith airson an Motherland, airson Stalin. .
  Tha buill Komsomol a" ruith casruisgte...
  Chaidh na Nadsaidhean a bhriseadh le uisge goileach,
  Leis gur e na Ruiseanaich Mòr an fheadhainn as fhuaire!
  
  Thèid nigheanan pròiseil a-steach gu Berlin,
  Fàgaidh iad lorgan-coise casruisgte...
  Os an cionn tha cerub le sgiath òir,
  Agus tionndaidh iad airgead mar neamhnaidean speach!
  Bidh an nighean a" seinn, ach mar a bhios i a" sabaid! Às deidh na h-uile, b 'i ise agus a ceathrar chom-pàirtichean a shàbhail a' mhailisidh bho chall iomlan aig Iolaisg aig aon àm.
  An uairsin chaidh còignear nigheanan ann am bikinis agus casruisgte a-steach leis an arm gu lèir.
  Seadh, "s e sealladh math a bh" ann.
  Loisg Anastasia mòran bhon ghunna-inneal, a" gearradh loidhne an nàmhaid, agus an uairsin thilg i grunn dhioscaichean tana le a òrdagan rùisgte. Tha na cinn sin air an gearradh dheth.
  Agus bidh Anastasia a" seinn:
  - Airson Rus Naomh'!
  Loisg Natasha cuideachd, gheàrr i sìos na nàimhdean, agus rinn i squeak, a "tilgeil grenade le a cas-rùisgte, a" leagail tanca:
  - Airson Svarog!
  Agus an uairsin bheir Zoya le falt buidhe a cas. Agus tilgidh e mar an ceudna tiodhlac a" bhàis le a chas rùisgte, agus le iolaich:
  - Airson àm ri teachd Rodnoverie!
  Agus leanaidh Aurora iad cho luath "s a ghabhas. Agus le a shàil rùisgte fuasglaidh e tiodhlac a" bhàis, ag èigheach:
  - Airson crìochan mòra!
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana a-steach. Bheir e spreadhadh, agus an uairsin bho inneal-ghunna, agus le òrdagan rùisgte cuiridh e sgrios ...
  Agus tha bòidhchead cas-rùisgte ag èigheach:
  - Airson tilleadh nan Romanovs!
  Bha, bha Anastasia na neach-leantainn de ath-nuadhachadh na h-ìmpireachd rìoghail. Gu dearbh, anns an Ruis tha tsar ann an cumhachd co-dhiù. Mar sin carson nach cruthaich thu monarcachd dligheach? A bharrachd air an sin, tha fuil iomadh ginealach de rìghrean Eòrpach a 'sruthadh ann an veins nan Romanovs. An e seo an ginealach aca? Dè an seòrsa teaghlach a th" ann am Putin, agus gu sònraichte Lukashenko? Cò iad gu bhith nan rìghrean? Ach tha na Romanovs air ungadh le Dia!
  Rinn Anastasia agus a caraidean ann am bikinis mòran mhìorbhailean. Bha i a" sabaid mar dheamhan. Ach an uairsin rinn i connspaid le Putin agus taobh le Zelensky. San fharsaingeachd, chunnaic Anastasia gu robh an Úcráin air a bhith ceàrr, agus le mothachadh nas àirde de cheartas, bha i taobh ris an lag!
  Chuir Anastasia agus a còignear às an ionnsaigh air Novoazovsk nuair a dh'fheuch iad ri a cur an grèim mar reubaltach. Chaidh colbh iomlan de fheachdan an riaghaltais a ghearradh dheth agus a dhì-armachadh.
  Às deidh sin thuit na prìosanaich air an aghaidhean agus phòg iad Anastasia agus casan rùisgte duslach na h-ìghne eile.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail ris na saighdearan a chaidh a ghlacadh ann an Novorossiya:
  - Chan eil mi airson do mharbhadh! Is sibhse mo bhràithrean! Agus bidh mi nam bhanrigh agad!
  San fharsaingeachd, ghabh Novorossiya ri Anastasia gun mòran milleadh no call mòr. Fìor, gheàrr an neach-crìochnachaidh fionn dheth ceannard riaghladair Poblachd Donetsk agus mharbh e na geàrdan aige, a 'gabhail a-steach a' mhòr-chuid de Caucasians.
  Tha Anastasia air a bhith na uirsgeul o chionn fhada. Anns a 'Crimea, rinn i a leithid de mhìorbhailean a fhuair i rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Às aonais, cha bhiodh e air obrachadh a-mach cho rèidh le a com-pàirtichean ann am bikinis. Ach an uairsin chaidh Anastasia a thoirt agus a thoirt às a h-uile duais Ruiseanach. A 'gabhail a-steach airson murt feachdan sònraichte na Ruis ann am blàr, nuair a dh'fheuch iad ri a thoirt air falbh. Chaidh eadhon cùis eucoir a thòiseachadh.
  Ach cha robh iad airson cogadh mòr a thòiseachadh leis an Novorossiya cha mhòr neo-eisimeileach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs Putin tinn, agus às aonais cha robh duine airson uallach a ghabhail.
  Gu sònraichte Medvedev, nach eil san fharsaingeachd na stiùiriche na inntinn agus spiorad. Ach is e seo dìreach a bha freagarrach dha mathain dha na oligarchs Ruiseanach agus entourage Putin - faodar an làimhseachadh gu furasta.
  Biodh sin mar a dh "fhaodadh, tha inneal propaganda mòr air èirigh an-aghaidh Zelensky. Thòisich iad air a" choire a chuir air a h-uile duine airson a h-uile càil. Agus gun robh e ag ràdh gur e tràilleachd dhrogaichean a bh" ann, mèirleach, agus gun do chuir e às na billeanan tro chompanaidhean aig muir, agus gun robh e sa chumantas gèidh.
  Chaidh a" mhòr-roinn a sgrìobhadh. Agus gun teagamh bha fianaisean ann, agus dearbhaidhean de dhiofar seòrsa. A" toirt a-steach casaidean mu cho-sheòrsachd. Chan eil clàradh thagraichean ach dìreach air tòiseachadh, agus tha am poll mu thràth a" dòrtadh.
  Bha an àireamh de dhaoine a bha deònach pàirt a ghabhail anns na taghaidhean, an dà chuid Ukrainians agus gu sònraichte Ruiseanaich, gu math mòr. Shreap an dà chuid comannach agus nàiseantach a-steach. Gu h-obann, nochd eadhon an seann Zyuganov tinn airson bhòtadh. Ged a tha e mar-thà air a dhreuchd fhàgail mar chathraiche a 'Phàrtaidh Chomannach na Russian Federation. Chaidh Afonin, Udaltsov, agus Grudinin gu na cunntasan-bheachd cuideachd. Agus san fharsaingeachd tha fhathast dòrlach de thagraichean air an taobh chlì, air nach eil mòran eòlach, ach grehounds. Agus tha uimhir de dhaoine airson ruith airson ceann-suidhe! Dè mu dheidhinn naochad mìle dolar? A bheil seo dha-rìribh cho mòr a rèir inbhean na Ruis?
  Bha e mar gum biodh tancaichean deònach streap. Agus luchd-gnìomhachais, agus luchd-ealain, agus daoine pop, agus sgrìobhadairean. Tha, tha sgrìobhadairean gnìomhach cuideachd. Dèan sanas dhut fhèin. Agus chan eil ceithir fichead mìle dolar cho mòr. Mar sin fhuair an CEC na ceudan de thagraidhean.
  Uill, taghaidhean! Uill, dè an taisbeanadh a bh" ann! Ruith eadhon Alla Pugachev airson ceann-suidhe. Carson nach biodh? Thòisich Alka air dìochuimhneachadh, is dòcha gu bheil i ga chuimhneachadh fhèin! De na seann daoine, Yuri Luzhkov streap gu ceann-suidhe. A rèir choltais bha mi cuideachd airson cur nam chuimhne fhèin.
  Uill, gu dearbh, cha b 'urrainn do leithid de thaisbeanadh a dhèanamh às aonais Vladimir Volfovich. Ach an turas seo ghabh an dà chuid a mhac Igor Lebedev agus a làmh dheas Degtyarev pàirt anns na taghaidhean. Chaidh iad cuideachd ann an trì colbhan gu na taghaidhean.
  Ghluais na nàiseantach cuideachd. Gu dearbh, bha an uirsgeulach Demushkin, a thug seachad ùine sa phrìosan, agus, gu h-inntinneach, "Spider", ceannard "Metal Corrosion", agus ceannard na buidhne roc "Kolovrat" a 'ruith airson ceann-suidhe, agus mòran eile.
  Uill, gu dearbh, thòisich na seinneadairean pop cuideachd air iomairt. Seo Philip Kirkorov agus Nikolai Baskov. Chan eil dad aca ri chall cuideachd. Chaidh geàrd armachd mar sin a chuir an sàs.
  Agus Timothy agus Vitas, agus san fharsaingeachd chaidh mòran dhaoine air iomairt.
  Gu dearbh, chan ann le cothrom! B' e plana Medvedev àireamh mhòr de thagraichean ainmeachadh a ghluaiseadh bhòtaichean thuige san dàrna cuairt. San fharsaingeachd tha am plana inntinneach. Tha ìre Medvedev an toiseach nas ìsle na ìre Zelensky. Agus tha e do-dhèanta a bhuannachadh gun seòlta!
  Ach bha ìre neoni aig Yeltsin cuideachd, ach bha e comasach dha buannachadh an aghaidh Zyuganov. Fìor, rinn an tè mu dheireadh na taghaidhean mar rud neo-dhligheach: a" call air adhbhar!
  Agus anns a 'chùis seo, tha Medvedev an aghaidh neach iongantach agus fìor thàlantach.
  Mar sin tha tòrr a" dol an seo. Aig taisbeanadh Solovyov, bha Zelensky daonnan air a thilgeil air eabar. Fìor, an uairsin thilg nighean reòiteag ann an aodann Solovyov le òrdagan a casan rùisgte. Agus thug i sùil a-mach. Às deidh sin dh'fhàs e soilleir nach eil e sàbhailte poll a thilgeil gu Zelensky! Mar, tha an duine seo na iolaire Ucràineach!
  San fharsaingeachd, cha robh aonachd ann an comann-sòisealta na Ruis. Thug mòran, mòran dhaoine taic do Zelensky. Coltach ri, fìor fhuil òg agus bha e comasach dha an Úcráin a thogail gun phrìsean àrd ola is gas! Agus dè mu dheidhinn Medvedev? Tha an dùthaich gu litireil a" bàthadh ann an dolairean ola is gas, agus tha an eaconamaidh ann an stagnation iomlan. Chan eil fàs ann, chan eil ach cion-cosnaidh a" dol am meud.
  Mar as trice tha an ìre anti-ìre as àirde am measg luchd-poilitigs aig Medvedev. Ged is e seo dìreach carson a tha e buannachdail dha na oligarchs. Mar as motha a bhios sinn an urra riutha, is ann as motha a bhios smachd againn. Thòisich riaghaltas na Ruis gu sgiobalta ag àrdachadh tuarastalan is peinnseanan a h-uile duine. Agus aig amannan ...
  A bharrachd air an sin, mhol Medvedev eadhon an aois leigeil dheth dreuchd a lughdachadh dà bhliadhna. Mar, tha a h-uile dad airson math nan daoine. Agus chaidh atharraichean a dhèanamh gus peinnseanan àrdachadh agus obair a chunntadh às dèidh cluaineas mar fad seirbheis.
  Cha do dhìochuimhnich Medvedev agus oifigearan. Gus am bi iad a" seasamh agus a" bhòtadh air a shon. Gu sònraichte, chaidh fiosan teachd-a-steach poblach a chuir dheth, agus chaidh tiodhlacan suas ri mìle dolar a cheadachadh. A bha, gu dearbh, a 'còrdadh ris an oifigear. Mar sin tha cead airson togalaichean fìor thall thairis, a bharrachd air cunntasan.
  Gus buannachadh thairis air luchd-smocaidh, bha an lagh an-aghaidh tombaca gu math socair. Chaidh reic deoch làidir air an oidhche a cheadachadh, agus chaidh eadhon gambling a dhèanamh laghail. Chuir na oligarchs fàilte air an fhear mu dheireadh; gu dearbh, carson a chailleas an teachd-a-steach sin agus a thoirt fon talamh.
  Tha am prògram "Dolls" air ais. Thòisich iad a 'sealltainn barrachd erotica air telebhisean.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd amnesty, agus eadhon dh'òrdaich e pàigheadh airgead faochaidh dha na prìosanaich. Agus tha seo cuideachd na àireamh mhòr sa cheud de bhòtaichean. Agus na prìosanaich fhèin agus an teaghlaichean.
  San fharsaingeachd, chuir Medvedev air adhart an sluagh-ghairm: barrachd saorsa! Gu dearbh, tha an Ruis sgìth de dhìth-inntinn Putin. Nuair nach fhaic thu eadhon boireannach rùisgte air Tbh!
  Agus gu dearbh bha oidhirp ann sealltainn: tha beatha air fàs nas saoire, tha beatha air fàs nas spòrsail!
  Lùghdaich Medvedev prìsean deoch làidir cuideachd agus leig e sanasachd lionn air telebhisean. Gu dearbh, carson a dhol ro fhada.
  Ach bha cogadh a" briseadh a-mach anns a" Chugais. Às deidh dha Putin falbh, thòisich an luchd-sreap ag iarraidh eadhon barrachd shochairean agus chòraichean. Agus chan eil na rùintean aca ach air fàs. A bharrachd air an sin, thòisich an Tuirc a 'cur cuideam nas gnìomhaiche air a' Chugais, dh'fhàs na rùintean aca, gu h-àraidh bhon a fhuair Erdogan ro bheag na bheachd ann an Siria. Chaidh an suidheachadh a dhèanamh na bu mhiosa leis an tuiteam ann am prìsean na h-ola agus, mar thoradh air sin, prìsean gas. B" e Venezuela a mheudaich cinneasachadh às deidh cur às do rèim Maduro. Tha na Stàitean Aonaichte agus Iran air rèite a dhèanamh mu dheireadh, agus tha riaghaltas aonaichte air a stèidheachadh ann an Libia.
  Tha tuiteam ann am prìsean ola air tuiteam an ruble na Ruis, air atmhorachd a bhrosnachadh, agus air ìsleachadh ann an tuarastalan is peinnseanan.
  Agus bha barrachd gnìomhachd militants anns a 'Chugais a' cluich an aghaidh Medvedev.
  Thuirt iad nach robh e comasach dha dìleab Putin a ghlèidheadh. Agus dè san fharsaingeachd, mar a thachras gu tric: chuir an sàr-rionnag an dreuchd mar neach-leantainn lag.
  Bha an dà chuid na SA agus dùthchannan Arabach agus eadhon Iran a" brosnachadh dealachadh anns a" Chugais. Ach nochd eas-aonta am measg nam feachdan tèarainteachd. Bha cuid fhathast ag iarraidh com-pàirtiche fad-ùine Putin, Medvedev, fhaicinn mar cheann-suidhe! Agus bha cuid eile a" dol a chuir a-steach an Sergei Shoigu a bha mòran nas mòr-chòrdte.
  Ach cha robh an fheadhainn mu dheireadh a 'faighinn taic bho oligarchs agus luchd-gnìomhachais. Bha iad ga mheas ro làimh chlì, agus bha na billeanan sgìth de dheachdaireachd aon neach. Bha a h-uile duine ag iarraidh libearalach air an rìgh-chathair agus rèite leis an Iar. Chuir Medvedev, a 'feitheamh gus an tàinig an ùine clàraidh airson tagraichean ceann-suidhe gu crìch, losgadh air Shoigu. Dè dh'adhbhraich aimhreit anns an arm.
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  An uairsin thug Medvedev inbhe marasgal a bha air a ghealltainn o chionn fhada do Shoigu agus thug e dha dreuchd Leas-phrìomhaire urramach. Cuideachd gluasad populist. Ach co-dhiù, cha robh an suidheachadh ro-thaghadh airson a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Tha Zelensky nas òige, nas soirbheachaile, nas adhartaiche, a" faighinn puingean. Agus eadhon nuair a chaidh a chlàradh, ghlèidh còrr air dà cheud tagraiche ceann-suidhe an ceannas gun teagamh. Ach bha aig Medvedev fhathast ri sabaid airson an dàrna àite. Gun dùil, thàinig Alla Pugacheva gu bhith na cho-fharpaiseach airson an dàrna cuairt a ruighinn. Gu h-obann leum am prima donna a bha a "fàs nas sine, nach robh air a bhith a" cluich airson ùine mhòr agus nach robh gu sònraichte dèidheil air PR, anns na rangachadh.
  Is dòcha gur e freagairt a bh" ann do luchd-poilitigs neònach. Zhirinovsky agus Zyuganov, air an làimh eile, gu mòr lùghdachadh ann an rangachadh. Tha na daoine uamhasach sgìth den dithis luchd-poilitigs sin. A bharrachd air an sin, nochd stiùirichean nas òige agus nas tùsail air an raon taghaidh aca.
  Chuir Demushkin, a fhuair an ìomhaigh de mhartarach sa phrìosan, gu sònraichte ris. Cha b 'urrainn dha Suraikin fhathast rangachadh fhaighinn, ach thòisich ball eile den phàrtaidh aige, Sergei Kovalev, am bocsair proifeasanta Ruiseanach as fheàrr, cuideachd a' faighinn puingean.
  San fharsaingeachd, bha Sergei Kovalev na dhuine inntinneach. Ruith e airson dreuchd àrd-bhàillidh Moscow agus, ris nach robh dùil airson a h-uile duine, thàinig e gu bhith san dàrna àite. Chaidh e a-steach do Phàrtaidh Comannach na Ruis. Agus thòisich e cuideachd air an ìre aige a leasachadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near gu bheil Sergey Kovalev na bhocsair fìor mhath - am fear as fheàrr am measg Ruiseanaich, eadhon nas àirde na Kostya Tszyu.
  Mar sin tha Sergei Kovalev na neach-crìochnachaidh agus tha e cunnartach faisg air Medvedev.
  Fìor, tha rangachadh aig a "mhòr-chuid de sheirbheisean sgrùdaidh Ruiseanach agus ... O. bha an ceann-suidhe air a mheas cus. Ach bha an adhartachadh mionaideach. Ach, cha robh Medvedev gu math fortanach. Às deidh Putin, dòigh air choireigin thàinig fortan gu bhith na bu làidire. Lean prìsean ola a 'tuiteam, thuit an ìre iomlaid rubles cuideachd, agus dh'èirich prìsean gu luath. Bha an Caucasus a 'losgadh barrachd is barrachd gnìomhach. Agus thòisich eadhon fir Kadyrov a 'sabaid air taobh nan militants. Is e seo an suidheachadh. Agus an uairsin thug an Taliban ionnsaigh air saighdearan Ruiseanach air a 'chrìch le Tajikistan.
  Agus mar a thàinig e a-mach, cha robh saighdearan Ruiseanach deiseil. Chuir Medvedev suas e fhèin a-rithist. A bharrachd air an sin, chaidh sgainneal mu mhèirle ann am Ministreachd an Dìon agus Ministreachd an Ionmhais fhoillseachadh. Tha faileas air tuiteam air caraidean fad-ùine Medvedev. Dh'èirich teagamhan cuideachd cò ghoid na ceudan de bhilleanan dolar bhon Ruis. Cuideachd amharas. Agus dh'fhàs na meadhanan mì-mhodhail ...
  Rinn Zelensky iomairt an taghaidh gu socair, gu proifeasanta, mar thaisbeanadh. Bha Zhirinovsky, mar a bha e an-còmhnaidh, ag obair barrachd dha na h-ùghdarrasan na dha fhèin. Bha Zyuganov air a bhleith agus air a spìonadh le uighean grod. An uairsin a-rithist tachartasan ...
  Gu dearbh, ghabh Ksenia Sobchak pàirt anns na taghaidhean, agus cha b 'urrainn dhi cuideachadh ach an conik a thilgeil a-mach. Ghabh i e agus thilg i cèic ann an aodann Zhirinovsky. Agus tharraing i aire. Thachair e gu math eudmhor cuideachd.
  Ghabh Alasdair Povetkin pàirt anns na taghaidhean cuideachd. Cha b" urrainn don bhocsair Ruiseanach, às deidh dha call gu Joshua, tilleadh airson ùine mhòr, an uairsin bha sabaid no dhà aige le luchd-dùbhlain so-ruigsinneach, agus bhris e sìos ann an tè nas cunnartaiche. An dèidh crìoch a chur air a dhreuchd, chaidh e a-steach do phoilitigs agus thòisich e air pàrtaidh nàiseantach a chruthachadh.
  Gu ruige seo gun mòran soirbheachas.
  Ach, bhuail Povetkin an neach-dùbhlain aige na aghaidh ann an deasbad air an telebhisean. Rinn e cliù dha fhèin agus thog seo beagan air a mheas.
  San fharsaingeachd, bha na taghaidhean hysterical.
  Chùm iad deasbadan air an telebhisean: thug iad deich diogan air fhichead airson freagairt, agus bha strì ann. Pàrtaidhean, sabaidean, sgandalan. Farce slàn.
  Chaidh Medvedev a bhrosnachadh gun nàire, ach cha mhòr nach do dh'fhàs an ìre aige. Tha teagamh ann mu bhith a" fàgail an dàrna cuairt fhathast.
  Bha Zelensky air thoiseach le iomall farsaing. Agus chan iongnadh! Ann an còig bliadhna, Vladimir air a stiùireadh gus crìoch a chur air cion-cosnaidh agus ath-nuadhachadh a h-uile lusan agus factaraidhean, agus a 'togail feadhainn ùra.
  B 'e aon de na choilean Zelensky leasachadh àiteachas agus stòran lùtha eile.
  Anns an Úcráin, gu sònraichte, tha ionadan cumhachd air nochdadh a bhios ag obair agus a "togail cosgais bho eadar-dhealachaidhean cuideam àile. A bharrachd air ionadan cumhachd geo-riaghailteach. Agus mòran a bharrachd. A" gabhail a-steach cleachdadh lùth an ionosphere. Tha e mar sin a thachair gun deach saidheans an aghaidh ola is gas.
  B" e fìor mhothachadh a bh" ann an coltas planntrais san Úcráin a bha a" dèanamh biadh synthetigeach agus ga thoirt do Shìona. Agus tha an Ruis air às-mhalairt bìdh a lughdachadh.
  Bha cuideachd luchd-ainmichte am measg nan Ukrainians. Gu sònraichte, Vladimir Klitschko. Bha cùrsa-beatha duilich aig a" bhocsair ainmeil. Thill air ais chun fhàinne: a 'chùis air Charr agus Tyson Fury. Ach an treas rematch an aghaidh Iosua, chaill e a-rithist, ach choisinn e tòrr airgid. Agus dh"ainmich e gu robh e a" leigeil dheth a dhreuchd mu dheireadh bho bhocsaidh.
  Ach an uairsin thàinig e air ais a-rithist. Bha e a 'sabaid ann an Kyiv le Gassiev agus bhuannaich. Às deidh sin, bha sabaid eile aige agus choisinn e an tiotal curaidh àbhaisteach na cruinne - mu dheireadh a" briseadh an dà chuid clàr Foreman agus clàr Joe Louis. Às dèidh sin dh'ainmich e ainmeachadh airson ceann-suidhe na Ruis aonaichte agus an Ugràin. Agus feumar a ràdh gu bheil Vladimir Klitschko am measg Ukrainians san dàrna àite a-mhàin ri Zelensky fhèin. Agus a dh'aindeoin cho aois 'sa bha e ann am bocsadh, rinn Vladimir Klitschko mar-thà rè an iomairt taghaidh dìon èigneachail an aghaidh bocsair a bha fichead bliadhna nas òige na e. Agus a-rithist bhuannaich e le bhith a 'bualadh.
  Às deidh sin leum ìre Vladimir Klitschko, agus ghluais e nas fhaisge air Medvedev, a 'faighinn chothroman airson an dàrna cuairt.
  San fharsaingeachd, bha aon roghainn gun teagamh aig na taghaidhean sin: Zelensky, agus bha sabaid gu math dlùth ann airson an dàrna àite. Thòisich Alla Pugacheva, a bha air a dhol thairis air Medvedev airson ùine ghoirid anns an t-sabaid airson an dàrna àite, a dhol gu aon taobh. Ann am prionnsabal, cha robh i air a shoilleireachadh le rud sam bith soilleir. Agus thàinig Vladimir Klitschko san dàrna àite. Ach chan eil an luchd-bhòtaidh aige gu math seasmhach. Bha Sergey Kovalev, a fhuair air a dhol às deidh trì call agus a 'cruinneachadh na ceithir criosan aotrom aotrom, cuideachd a' sabaid anns an fhàinne agus a-rithist choisinn e tiotal na farpais.
  Agus leum an ìre aige a-rithist. B" urrainn dha an dàrna cuairt a ruighinn cuideachd. Bogsairean Ucràineach eile: Thug Usik agus Lomachenko taic do Zelensky agus cha do chuir na cinn-suidhe bacadh air. Ged nach eil an dithis air an dreuchdan a chrìochnachadh fhathast. Carson a bu chòir dhaibh crìochnachadh? Rinn Usik a" chùis air Joshua air puingean agus thàinig e gu bhith na churaidh cruinne trom-chuideam gun teagamh. Bidh Lomachenko a 'gluasad bho aon roinn cuideam gu roinn eile, agus tha e a' faighinn cìsean cho mòr 's gu bheil e deònach crìoch a chur air a dhreuchd.
  Tha iomairt taghaidh anns na SA cuideachd. Tha Dòmhnall a" falbh às deidh dà theirm, agus chan eil e dha-rìribh fallain gu leòr airson ruith airson an treas cuid. Tha balaich òga a" ruith airson ceann-suidhe. Bho na Deamocrataich, riaghladair boireann glè bhrèagha timcheall air trithead "s a naoi - is dòcha am boireannach as òige am measg nan tagraichean ceann-suidhe. Bho na Poblachdach cuideachd, bho sheanalairean òga - gaisgich a" chogaidh an aghaidh Ioran.
  Tha ginealach luchd-poilitigs anns na Stàitean Aonaichte air atharrachadh.
  Anns an Ruis, is dòcha gum b 'urrainn dha Putin a' chùis a dhèanamh air Zelensky, ach bha e soilleir gun deach a losgadh a-mach aig an obair. Tha overvoltage air a chìs a ghabhail! Is e an rud a bha e ag iarraidh a bhith a" toirt cus tuairmse air a neart agus gun a bhith a" cur earbsa anns na bha timcheall air. No is dòcha gun do phuinnseanaich iad e cuideachd. Às deidh dha Nazarbayev falbh, thòisich tonn eile de dheamocrasaidh anns an CIS. Thàinig Kazakhstan gu bhith na poblachd pàrlamaideach. Ann am Belarus, chaidh Lukashenko à sealladh gu amharasach. Agus thàinig an ceann-suidhe gu bhith na cheann figear cuideachd.
  Thàinig tonn eile. Anns an Tuirc, tha a" phàrlamaid mu thràth air a dhol suas an aghaidh Erdogan. Thionndaidh am pendulum an taobh eile.
  Dh'atharraich Zelensky am bun-reachd gu mòr airson barrachd fèin-riaghlaidh, ach san Iar tha e air fhaicinn mar aon dhiubh fhèin! Agus bidh reifreannan a" gabhail àite fad na h-ùine. Agus tha fìor shaorsa labhairt ann.
  Ann an suidheachadh sam bith, chan eil duilgheadasan sònraichte aig Zelensky a 'buannachadh san dàrna cuairt. As dualtaiche, is e Medvedev a thig chun dàrna cuairt - faodar faighinn thairis air goireasan rianachd le mòr-chòrdte agus chan e riaghladh gu math soirbheachail. Thug mòran fa-near na rudan a bha coltach ris na taghaidhean san Úcráin - mòran thagraichean ceann-suidhe, ceannardas Zelensky, ìrean riaghaltais ìosal, agus àrd-ìrean an-aghaidh.
  Tha e fhathast na cheist an urrainn dha Zelensky a" chùis a dhèanamh air Putin, ach tha e soilleir nach robh Medvedev an urra ri dreuchd stiùiriche na dùthcha. Agus chluich deamocrasaidh an seo an aghaidh nan ùghdarrasan.
  Cha b 'urrainn dha Medvedev a bhith deiseil airson an t-sabaid. Chan eil a charactar mar an ceudna. Chan e fìor neach-sabaid!
  Ach is e an duilgheadas leis a h-uile autocracies nach eil an luchd-leantainn glè mhath! Mar as trice chuireadh deachdaire lag na àite gus nach sgriosadh e e! Mar eisimpleir, bha an neach a thàinig às a dhèidh Nazarbayev cuingealaichte ann an cumhachd. Agus chan eil dragh aige - tha e bog!
  Ach thàinig Vladimir Zelensky, co-dhiù, gu cumhachd bhon luchd-dùbhlain, agus chan eil e na lag.
  Feumar a ràdh gu robh Putin cuideachd air a mheas mar bodhaig bog agus lag, agus is e sin as coireach gun deach an cur an sàs mar cheann-suidhe, às deidh an Yeltsin le beul àrd. Ach mar a thionndaidh e, tha deamhan anns a" bhoglach shàmhach!
  Agus an uairsin thionndaidh e a-mach nach robh am boglach cho sàmhach às deidh a h-uile càil. Ach chan e madadh-allaidh ann an aodach chaorach a th 'ann am Medvedev, ach gu dearbh caora nàdarra. Agus chan urrainn dha an neart a chruinneachadh.
  Rinn Zhirinovsky tàir air Zelensky le drabastachd agus chaidh càin a chuir air. Tharraing grunn dhusan tagraiche ceann-suidhe air ais airson fàbhar Medvedev, ach cha tug seo a-mach cha mhòr dad. De na daoine ainmeil a bha na rionnag, bha bocsair Denis Lebedev. Gu dearbh rinn e adhartas gu teicnigeach a-mhàin. Bha luchd-gnìomhachais agus daoine beaga cultarach ann cuideachd. De na sgrìobhadairean, cha robh ach Sergei Lukyanenko na rionnag ann am fàbhar Medvedev. Bha an còrr airson iad fhèin a bhrosnachadh. Agus bha a h-uile duine a 'creidsinn ann an fortan.
  Tha Medvedev air fàs gu ìre mhòr. Ach bha dòchas ann gum bhòtadh an t-arm, am prìosan, agus na poileis mar a chaidh òrdachadh. A bharrachd air an sin tha brìbearachd de luchd-bhòtaidh. Agus gu dearbh bhòtadh tràth. An seo, cuideachd, tha a h-uile cothrom soirbheachais.
  Seadh, is e seo dìreach a bhrosnaich barrachd gnìomhachd leis na h-ùghdarrasan. Thoir seachad bhòtadh tràth. Agus an sin, gu dearbh, tha falsification. Agus am miann airson bhòtadh le do chridhe.
  Eu-coltach ri taghaidhean 1996, cha b" urrainn dha Medvedev an ìre aige àrdachadh. Bha Yeltsin, feumaidh mi ràdh, fortanach cuideachd. Gu sònraichte, bhàsaich Dzhokhar Dudayev gun fhiosta. Dè an seòrsa cuileag a bhleith e, cha do ghabh e na ceumannan àbhaisteach rè a" ghairm. Às deidh na h-uile, nan robh e air tachairt beagan na bu thràithe, cha bhiodh ùine aca an stailc a dhèanamh. Agus beagan nas fhaide air adhart, cha bhiodh ach an antenna air a chòmhdach, agus bhiodh Dzhokhar fhèin air a bhith aig astar sàbhailte. Tha seo cho fortanach ann an cogadh agus airson propaganda.
  Agus a-nis chan urrainn dhut crìoch a chuir air Dudayev. Agus chan eil Raduev ann, a chaidh a ghlacadh cho gòrach air an oidhche ro thaghaidhean ceann-suidhe na Ruis. Ach chan eil Dudayev Jr. airson bàsachadh anns na taghaidhean. Agus san fharsaingeachd, a rèir coltais tha buaidh an luchd-leantainn: Yeltsin, Putin, Medvedev air a bhriseadh ...
  Chaidh oidhirpean air brìb a thoirt do luchd-bhòtaidh agus dh'adhbhraich sin tuilleadh sgainneal. Cha do chuir am Patriarch taic ri duine sam bith, a" reusanachadh: is le Dia le Dia, agus le Caesar is le Caesar. San fharsaingeachd, fo Yeltsin thionndaidh e a-mach dòigh air choireigin nas fhasa. Agus airson adhbhar air choireigin bha an Eaglais Gnàthach taobh ri Yeltsin, a bha coltas gu tur gun dòchas. Agus cearcallan gnìomhachais.
  Agus an uairsin thòisich na oligarchs Ruiseanach a 'suirghe le Zelensky. A rèir coltais chan eil e comasach Medvedev a thogail.
  Agus thòisich am faireachdainn anns na meadhanan ag atharrachadh. Chaidh Zelensky a mholadh barrachd is barrachd. Tha Zhirinovsky mu thràth air tòiseachadh ag ràdh gur e duine daoimean a th" ann an ainm.
  Dhùblaich Medvedev tuarastal agus peinnseanan a-rithist. Ach thuit an rubles mu dheireadh. Agus thòisich atmhorachd. Tha cìsean air àrdachadh cuideachd.
  Bha aige eadhon ri iasad iarraidh bhon IMF. Agus tha ola is gas a" fàs nas saoire agus nas saoire.
  Tha Iran, Venezuela, Libia, Saudi Arabia uile a" meudachadh às-mhalairt. Agus anns na SA, chaidh dòigh ùr airson clach-ghuail a thoirt a-steach. Thuit cosgaisean gu mòr.
  Agus an uairsin tha crìonadh eaconamach agus aimhreit ann an Sìona. Uill, tha e soilleir - tha mi sgìth de cheannas a" Phàrtaidh Chomannach. Agus tha na Sìonaich ag iarraidh saorsa agus siostam ioma-phàrtaidh!
  Tha atharrachadh beag air tighinn air cumhachd anns na h-Innseachan. Bha oidhirp ann coup agus deachdaireachd a stèidheachadh.
  Tha an còmhstri anns an Caucasus air a dhol suas gu mòr. Thòisich aimhreit cuideachd ann an Siberia. Gu sònraichte, tha na separatists air neartachadh.
  Ann am Breatainn, bhuannaich am pàrtaidh na taghaidhean: "Renaissance", ge-tà, ann an co-bhanntachd leis na Làbaraich. Tha a" Bhanrigh Ealasaid fhathast beò, ach gheall i gun leig i dhith a dreuchd air a ceud bliadhna, às deidh sin thèid reifreann a chumail gus cur às don mhonarcachd. Agus dreuchd stèidheachaidh Ceann-suidhe Bhreatainn.
  Tha an Fhraing mì-thoilichte. Bhuannaich Màiri Lipen an àite Macron, agus bha oidhirp ann deachdaireachd a stèidheachadh. Ach chan eil fios aig na Frangaich fhèin dè a tha iad ag iarraidh, chuir iad air dòigh Maidan ùr. Tha, gun samhail ann an sgèile. Agus b" fheudar do Mhàiri planaichean radaigeach a thrèigsinn gus Arabaich is eile a chuir às. An uairsin, eadhon nas miosa, chuir an Àrd Chùirt an taghadh ceann-suidhe air falbh, agus chaidh Màiri a chur an grèim.
  Chaidh taghaidhean tràth ainmeachadh san Fhraing cuideachd. Is e sin, mar a bha e an-còmhnaidh, tha praiseach anns a h-uile àite.
  Ann am Belarus, às deidh dhaibh gu leòr de tyranny Lukashenko fhaighinn, chùm iad reifreann agus chuir iad às gu tur dreuchd a" chinn-suidhe. Thàinig a' phoblachd gu bhith na pàrlamaid, agus thuirt am prìomhaire ùr gur dòcha gun tèid ceangal a dhèanamh ris an Ruis. Ach às deidh na taghaidhean ceann-suidhe an sin. Tha fèill mhòr air Zelensky ann am Belarus.
  Ann an Kazakhstan, tha an dàimh eadar an ceann-suidhe agus a" phàrlamaid air a dhol fo chuideam. Bha cunnart ann gun tèid impeachment a dhèanamh. Ach dh" aontaich iad gu sgiobalta, ach bha cumhachd ceannard na stàite air a chuingealachadh tuilleadh.
  Dh'fhàs Medvedev barrachd is barrachd iomagaineach. Bha na taghaidhean a" teannadh dlùth, agus bha ìre Zelensky grunn thursan nas àirde. Fìor, chan eil e a 'buannachadh anns a' chiad chuairt, ach co-dhiù, Medvedev pasgadh. Chan eil ann ach àireamhachadh airson mealladh no cur às.
  Chaidh comhairle dìomhair a chumail. Chruinnich billionaires Ruiseanach.
  Thuirt Medvedev gu dìreach:
  - A bheil thu airson gum faigh coigreach Ucràineach cumhachd mòr ceann-suidhe na h-ìmpireachd?
  Thug Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù a tha sinn ga iarraidh no nach eil, feumaidh sinn a dhol còmhla ri riaghaltas sam bith! Chan e comannach a th' ann an Zelensky, agus... Chan e Zyuganov a tha seo, nach robh freagarrach dhuinn ann an suidheachadh sam bith!
  Thuirt Medvedev gu tioram:
  - Anns an Úcráin, tha cìs teachd a-steach mòran nas àirde na anns an Ruis!
  Rinn Roman Abramovich gàire agus thuirt e:
  - Cò aig a tha fios agus a 'cunntadh ar teachd a-steach! A bharrachd air an sin, chaidh an lughdachadh an sin o chionn ghoirid agus cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn againn!
  Fhreagair Prokhorov le gàire:
  - Tha na h-ùghdarrasan ag atharrachadh. Tha sinn a' fuireach! Dè as urrainn dhut a mholadh?
  Bha Medvedev air a chlaoidh le feirg:
  - Cha chreid mi gun do bhuannaich Yeltsin gu h-onarach!
  Fhreagair Deribasco gu fuar:
  - Mura b" e Zyuganov an neach-dùbhlain aig Yeltsin, cha bhiodh mòran cothrom aig Borik. Ach bha cuimhne ro mhath aig daoine fhathast air "seunan" cumhachd comannach. Is e sin: sgeilpichean falamh, cairtean, cùpain, cairtean gnìomhachais, loidhnichean fada, tuarastal còig dolar gach mìos. Gu dearbh, cha robh duine airson tilleadh gu na h-amannan ifrinn sin. A bharrachd air an sin, gus an sealladh a chall, agus taisbeanaidhean poilitigeach, a bharrachd air filmichean le gnè, agus mòran a bharrachd. Bha na daoine ag iarraidh saorsa. Agus cha do bhòt iad airson Yeltsin, ach an aghaidh Scarecrow Zyuganov. Ach cha chuir Zelensky eagal air na daoine. Eu-coltach ri Putin, cha dùin e am prògram "Doll", agus cha chuir e daoine air cairtean. Chan urrainnear a" bhliadhna ceithir fichead "s a sia ath-aithris. Ghoid Yeltsin còig gu sia sa cheud, ach bhuannaich e le eadar-dhealachadh de thrì-deug! Mar sin tha e cha mhòr cothromach!
  Agus tha Zelensky air thoiseach le leithid de stiùir nach urrainn dhut a bhualadh!
  Dh'èigh Medvedev:
  - Thilg iad mi ! Dh" aontaich sinn!
  Thug Ròmanach Abramov fa-near:
  - Co-dhiù thèid na smachd-bhannan a thogail bhuainn! Agus 's e mathan a th' annad... Tha thu air do pheinnsean a chosnadh mar-thà!
  Rinn Medvedev tàir air:
  - Bu chòir dhut losgadh ann an ifrinn!
  Thug Prokhorov fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil ifrinn! Chan eil ann ach scarecrow airson airgead a chruinneachadh!
  Dh"fhaighnich Medvedev ann an troimh-chèile:
  - Tha? Dè mura h-eil Dia ann?
  Rinn Prokhorov gàire agus fhreagair e:
  -Dè Dia? Bidh iad ga thaisbeanadh ann an dòigh eadar-dhealaichte!
  Mhol Roman Abramovich:
  - Is dòcha gun dèan thu creideamh ùr! Ge bith cò a tha beairteach tha e air a ghràdhachadh le Dia! An neach as beairtiche tha e air a ghràdhachadh leis an Uile-chumhachdach!
  Chlaon Medvedev:
  - loidsigeach! Ach dè a chanas na daoine?
  Rinn Roman Abramovich gàire:
  - Faodaidh daoine a bhith air an oideachadh!
  Thuirt Medvedev:
  - Tha mi an dòchas gum fuirich sinn caraidean!
  Às dèidh sin dh'fhàg e an talla...
  Lean kaleidoscope de thachartasan air adhart air feadh an t-saoghail. Thill Vitali Klitschko cuideachd chun fhàinne agus shabaid e aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Bha e a" sabaid ri Mìcheal Tyson. Dà bhodach, glè ainmeil agus mòr-chòrdte. Uill, thog iad tòrr airgid. Mìcheal Tyson, gu dearbh, dh'aontaich an t-sabaid, oir bha e cha mhòr na bhaigeir.
  Eadhon ged a bhuail Vitali Klitschko, a bha na b 'òige agus, as cudromaiche, ann an cumadh mòran na b' fheàrr, gu litireil e. Thuirt Vladimir Klitschko gu bheil e fhathast ag iarraidh tiotal làn churaidh na cruinne a bhuannachadh agus sabaid le Usik. Às deidh sin brisidh e a h-uile clàr, gu bhith mar an fhìor churaidh cruinne as sine ... Agus is urrainn dha fois a ghabhail. Dè eile a bu chòir dha a bhualadh? Chaidh Joe Louis a bhualadh mu thràth, agus chaidh Foreman a bhualadh, agus tha e air tiotal trom-chuideam an t-saoghail a bhuannachadh ceithir tursan.
  Rinn Vitali Klitschko tòrr airgid bhon t-sabaid, chuir e ris an ionmhas agus an cliù aige, agus bha sabaid an ìre mhath furasta aige.
  Thug Zelensky Òrdugh Òir Ilya Muromets do Vitaliy Klitschko. Agus choisinn seo co-fhaireachdainn a bharrachd dha.
  Ann an saoghal poilitigs, tha bogsairean air fàs mòr-chòrdte san fharsaingeachd. Thàinig Floyd Maweather gu bhith na thagraiche airson Ceann-suidhe na SA. Gu foirmeil neo-eisimeileach. Agus le ìre reusanta. Agus dè mu dheidhinn billeanair, agus bocsair gun chall, agus duine dubh. Carson nach tagraiche thu?
  Thug Floyd Maweizer taic don Cheann-suidhe Zelensky anns na taghaidhean agus gheall e càirdeas.
  Is e glè bheag de Floyd a bha ag iarraidh ath-gheam le Paquio, agus thog iad tòrr airgid air a shon.
  Bha Medvedev gu soilleir a 'call talamh. Gus beagan luach clisgeadh a chruthachadh, chuir e Anatoly Kashpirovsky an dreuchd mar Mhinistear na Slàinte le inbhe Leas-Phrìomhaire. A tha, gu dearbh, na ghluasad làidir, ach chan eil gu leòr. Air an t-slighe, thàinig Anatoly Kashpirovsky gu bhith na mhinistear agus na leas-phrìomhaire as sine ann an eachdraidh iomlan na Ruis. Tha, neach-gleidhidh chlàran! Thug Dmitry Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm do Bhanrigh Shasainn, agus eadhon thug e seachad an rionnag gaisgeach do Shoigu. Agus thug e air falbh Gorbachev bhon òrdugh as àirde aige. Dè, san fharsaingeachd, chan eil e cho breagha.
  Agus ghabh e mar an ceudna agus thug e air ais Beria gu inbhe Mharsail. 'S dòcha a thàladh
  air an taobh aca de na Stalinists. Agus fhuair Boris Nemtsov an dèidh a bhàis an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad cheum. A bharrachd air an sin, thug e ainm ùr air Volgograd leis an òrdugh aige gu Stalingrad. Cuideachd a" suirghe leis na Stalinists. Ach cuideachd le Libearalaich. Fhuair Novodvorskoy an tiotal Gaisgeach na Ruis agus... Stalin!
  Às deidh bàs, thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a" chiad neach a chaidh a ghairm gu Yuri Gagarin. Agus thug e air ais an t-Òrdugh Buaidh gu Leonid Ilya Brezhnev. Gun dùil, thug Medvedev rionnag òir gaisgeach na Ruis gu Garry Kasparov.
  Cuideachd suirghe le Libearalaich. Agus leis na comannaich. An dà chuid leatsa agus sinne.
  Thaisbean Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndrais a chaidh a ghairm don Phàp Francis a" Chiad.
  Cuideachd tiodhlacan fìor fhialaidh bhon "riaghladair mòr"! A bharrachd air an sin, chuir Medvedev sìos an aois leigeil dheth dreuchd airson fir is boireannaich gu leth-cheud "s a còig. A thàinig gu bhith na mhothachadh. Agus a-rithist mheudaich e peinnseanan.
  Dè as urrainn dhut a dhèanamh air oidhche na taghaidhean?
  A bharrachd air an sin, thug an ceann-suidhe an gnìomh inbhe leifteanant coitcheann do Vladimir Zhirinovsky. Mar, airson seirbheis dhìleas, faigh e bho ghualainn a 'mhaighstir. Agus chaidh a mhac Igor Lebedev a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Cèin gun dùil, an àite an t-seann Lavrov san Iar agus gun ghaol.
  Thairg Medvedev cuideachd dreuchd ceannard Ministrealachd an Taobh a-staigh do Demushkin, ach dhiùlt an nàiseantach ùghdarrasach. De na dreuchdan ùra, thàinig fastadh Ksenia Sobchak mar Mhinistear a" Chultair gu bhith na fhaireachdainn. Dh'aontaich i, a 'faicinn gu robh an ìre aice glè bheag. Ach dh'iarr i cuideachd dreuchd Leas-Phrìomhaire. Dh'aontaich Medvedev ri seo.
  Ghabh Yavlinsky pàirt cuideachd anns na taghaidhean, ach dh'fhàs e gu tur tinn agus tharraing e air ais airson adhbharan slàinte.
  Thug an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd rionnag Gaisgeach na Ruis dha.
  Fhuair Mikhail Kasyanov an t-Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad chlas, agus an dreuchd mar chomhairliche eaconamach urramach. Carson a tharraing e air ais ann am fàbhar Medvedev. Ach is e bloigh glè bheag de cheud sa cheud a tha seo.
  Chaidh Ministear an Spòrs a thabhann dha Sergei Kovalev, ach cha robh e coltach ris gu leòr.
  Dh'èirich còmhstri le cathraiche na cùirte bun-reachdail. Dh'fhalbh Zorkin mu dheireadh. Ach cò dha a bu chòir dhomh a leithid de phost a thoirt seachad? Is fheàrr airson boireannach! Agus thairg iad e do Alla Pugacheva.
  Ach dhiùlt an seinneadair ainmeil, ag ainmeachadh nach b 'ann dhi. A dh'aindeoin sin, thug Medvedev rionnag Gaisgeach na Ruis dhi. Ged a dhiùlt Alla gnìomh a dhèanamh na fhàbhar.
  Ach cò a bhios na chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail? Tha an suidheachadh steigte. Dhiùlt Shoigu cuideachd - chan e a phròifil!
  Gun dùil, dh'aontaich Dima Bilan. Ged gu dearbh chan eil e na fhìrinn gur e seo a phròifil! Agus gu dearbh, tha e nas prothaidiche agus tòrr nas spòrsail a bhith nad sheinneadair na bhith na chathraiche air cùirt bhun-reachdail.
  Ann an suidheachadh sam bith, chaidh Medvedev gu sgiobalta air seo agus thug e an rionnag dha Gaisgeach na Ruis.
  Thuirt Dima Bilan, ge-tà, gur e dìreach fealla-dhà a bha seo. Ach, gu aonta coitcheann, chaidh Lyudmila Putina ainmeachadh mar chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail. B 'e gluasad làidir a bha seo, air sgàth cho mòr' sa bha Putin anns an Ruis, ach bha e mar-thà beagan nas luaithe, agus cha b 'urrainn dha Medvedev a shàbhaladh.
  Ged a chaidh oidhirpean titanic a dhèanamh. Ach bha prìsean ag èirigh, bha an ìre iomlaid rubles a" tuiteam, bha an Taliban a" tighinn air adhart ann an Tajikistan, agus cha robh dad ann airson toirt a chreidsinn air luchd-bhòtaidh.
  Aig a "mhionaid mu dheireadh, chaidh Gennady Zyuganov ainmeachadh mar a" chiad leas-phrìomhaire a bha os cionn a "bhloc shòisealta. Ach tha seo mar-thà na fhuasgladh dha na mairbh.
  Agus tha Zyuganov fhèin air an luchd-bhòtaidh aige a chall gu tur.
  Chaidh Degtyarev ainmeachadh mar Àrd-neach-casaid air an oidhche ron bhòt. Cuideachd tagraiche ceann-suidhe bhon Phàrtaidh Libearalach Deamocratach.
  Ghluais Medvedev agus choimhead e airson dòighean ùra. B" e aon de na gluasadan taghaidh iongantach a bhith a" taisbeanadh bonn òir sònraichte air ainmeachadh às deidh Zhukov dha seann shaighdearan a" Chogaidh Mhòir Patriotic. Agus millean rubles Ruiseanach airson tòiseachadh. Ach chan eil ach glè bheag de Sheann Shaighdearan bhon Chogadh Mhòr Patriotic air fhàgail.
  Thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm gu Tereshkova. Ged a tha cothrom ann, carson nach toir thu duais dha? Mar sin faodar gaisgeach na Ruis a thoirt do Anatoly Karpov. Tha e na dheagh chluicheadair tàileasg! Agus bidh Alekhine, agus Botvinnik, agus Tal agus Spassky, Tigran - a 'toirt seachad duaisean às dèidh làimhe - chan eil sin dona idir!
  Gaisgeach rionnagan na Ruis - tha sin fionnar!
  Tha e math duaisean a thoirt seachad agus buinn a thoirt seachad. Agus ma stèidhicheas sinn cuideachd òrdugh air ainmeachadh às deidh Putin. Tha ceithir ìrean ann: an ceathramh - umha, an treas fear - airgead, an dàrna fear - òr, an toiseach - òr le daoimeanan!
  Is e seo a tha Medvedev na innleadair.
  Ach, chan eil seo gu leòr cuideachd. Tha Zelensky cuideachd a" stèidheachadh òrdughan ùra. Òrdugh, mar eisimpleir, Taras Shevchenko. No Taras Bulba! No Gogol! Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles? Agus an t-Òrdugh air ainmeachadh às dèidh Kozhedub! Is e gluasad làidir a tha seo le Zelensky gus na feachdan clì a thoileachadh. Anns an fharsaingeachd, gu dearbh, Zelensky - chan eil comannach, agus chan eil fiù 's clì. Mar sin dh" fhaodadh duilgheadasan a bhith aige. Ach cha robh ceannard aig na comannaich anns an Ruis.
  Agus cuideachd, Andrei Navalny? Ann an dòigh air choreigin dhìochuimhnich a h-uile duine mu dheidhinn. Nach robh thu dha-rìribh a" ruith airson ceann-suidhe? Ach tha Andrei Navalny air a bhith ag obair ann an sgioba Zelensky airson ùine mhòr agus tha e air mòran a dhèanamh mu thràth anns an t-sabaid an aghaidh coirbeachd san Úcráin.
  Mar sin chan eil duine air bàsachadh fhathast! Agus tha am pròiseas airson an dà shluagh bràthaireil a thoirt còmhla agus taghadh coitcheann ceannard na dùthcha a" dol air adhart.
  Bidh Andrei Navalny cuideachd a 'nighe Zelensky ... Mar as àbhaist, tha e na theine.
  Agus bidh e ag obair gu sunndach le dian frenzied.
  Agus aig an aon àm gu math foghainteach, gus nach cuir iad eagal air luchd-bhòtaidh. Chan e stoidhle Trump idir.
  Agus tha amannan ùra a" tighinn air an t-saoghal - nas sàbhailte agus nas socraiche. Tha ath-leasachaidhean deamocratach agus saoghalta a" tòiseachadh ann an Saudi Arabia, agus san fharsaingeachd tha ceannairc cràbhach a" lagachadh. Gu dearbh, faodaidh mòran na contrarrachdan eadar an Koran agus saidheans a leughadh air an eadar-lìn agus iongnadh: carson a tha iad a "dèanamh seo? Dè na h-adhbharan airson a bhith a" beachdachadh air an Koran agus am Bìoball mar fhacal Dhè?
  Nuair a thòisicheas daoine a" smaoineachadh agus a" faighneachd cheistean, chan eil iad cho luath tuilleadh. Gu dearbh, carson a tha an linn ag èirigh? Nas coltaiche ri eagal a 'bhàis! Agus tha cho beag de dhaoine fo eagal bàsachadh gus am fàs iad tinn!
  Air an oidhche ro na taghaidhean, thog Medvedev pàighidhean airson fòrladh tinn agus sochairean do dhaoine ciorramach. Chaidh cinneasachadh tancaichean àrdachadh cuideachd ...
  Medvedev, gus a shealltainn fhèin mar neach-gràdh-daonna, gu mòr air àrdachadh a 'bhàr air cosgais armailteach. Chaidh an tanca Bear, am fear as truime de na h-uilebheistean, le cuideam còrr air ceud tunna agus le reactair niùclasach an àite einnsean, a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh.
  Chaidh am pròiseact Bear a leasachadh fo Putin, air na h-òrdughan pearsanta aige. B" e am beachd tanca uilebheist a chruthachadh airson eagal a chuir air. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom agus daor, le armachd ioma-fhilleadh agus dà lannsair rocaid ann an seirbheis.
  B "e cho sònraichte sa bha an càr an astar aige còrr air ceud cilemeatair san uair, le cuideam ceud gu leth tonna, agus stòr cumhachd mòr le taing don reactair niùclasach.
  Fìor, rè an ruith thachair tachartas mì-fhortanach eile - spreadh am bratag. Agus a-rithist thionndaidh an sealladh gu bhith millte. Bha Medvedev gu litireil air a magadh.
  Agus an uairsin thachair prògram eile leis a" cheann-suidhe an gnìomh - chan urrainn dhut a shamhlachadh a dh"aona ghnothach. Nuair a dh'fheuch Medvedev ri craobh a leagail air beulaibh nan lumberjacks, thuit e dìreach air bòrd na Nollaige le biadh. Mar sin tha ceannard eadar-amail mì-shealbhach na Ruis air a bhith na nàire dha fhèin a-rithist.
  Bha, bha Medvedev gu math mì-shealbhach. Tha an leithid de fhortan gann: tha e a" toirt duais dha aon, a" dèanamh eucoir air fear eile. An robh Nicholas II dha-rìribh cho dona, mar eisimpleir, ach bha e air a shàrachadh le cumhachdan nas àirde. Mar sin Medvedev, san fharsaingeachd, neach spaideil, gu litireil air falbh leis a h-uile càil.
  Bha oidhirpean air rudeigin a dhèanamh a" dol an-aghaidh agus an-iochd.
  Bha e coltach gu robh Medvedev a" tionndadh ann am pana-fhrithealaidh. Agus an uairsin dh'èirich duilgheadasan eile. Bha am Prìomhaire an gnìomh cuideachd an sàs ann an sgainneal coirbeachd.
  Agus an seo, gu dearbh, cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt às aonais Andrei Navalny. Bidh am fear seo an-còmhnaidh iomchaidh!
  Fhuair mi fianais uamhasach uamhasach air Medvedev agus an luchd-inntinn aige - bha an sgainneal iongantach. Ann an ùine ghoirid, dh'fhàs an dà chuid Navalny agus an fheadhainn a thuit fon bhuille uamhasach aige ainmeil.
  Agus bha aig Medvedev ri leisgeulan a dhèanamh agus an smugaid a thoirt air falbh. Agus dhòirt a h-uile càil air. Chan e taghaidhean, dìreach uamhas.
  Air latha bhòtaidh, thàinig Medvedev fo gheàrd. Bha e soilleir gu robh e gruamach agus mì-chinnteach. Bha mo làmhan air chrith nuair a ghabh mi am baileat. Leis an òrdugh as ùire aige, thug an ceann-suidhe an gnìomh trì uiread de thuarastalan an airm agus na poileis. Agus còig tursan am peinnsean!
  Ach, bha Anastasia Orlova, ge-tà, a 'toirt toileachas don tagraiche airson dreuchd deachdaire:
  - Tha e duilich suidhe air bayonets! An seo tha e a" cur cuisean airgid!
  Às deidh sin, ghlac an nighean crìochnachaidh e agus sheall e e le a òrdagan rùisgte.
  Tha Anastasia, gu dearbh, na nighean nach cuir a faclan na pòcaid. Sgoinneil, làidir, fionnar, carismatach.
  Agus thuit uimhir de ghillean ann an gaol leatha. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na fionn gu math meadhanach, agus chan eil i a 'dol dhan leabaidh gun a bhith a' taghadh fear ùr airson na h-oidhche. Gu dearbh, tha i a 'taghadh fir nas eireachdail, lùth-chleasachd, fèitheach, uaireannan eadhon feadhainn glè òg. Ach gu cinnteach eadar-dhealaichte. A rèir choltais ath-lìonadh le lùth. Agus chan eil duine den bheachd gu bheil an gaisgeach iongantach seo na strìopach.
  Air an làimh eile, airson boireannach cho làidir agus fallain, tha e coltach gu bheil e gu math fionnar.
  Bhòt Anastasia cuideachd, ghabh i am baileat le corragan rùisgte a casan gràsmhor, agus is e rolla slàn a tha seo, far a bheil e duilich sloinneadh a lorg, agus chuir i air a son fhèin e gun chlaon-bhreith neo-riatanach. Uill, tha e soilleir cò dha!
  Às deidh sin sheall i am figear mòr aice le a òrdagan rùisgte!
  Thàinig Vladimir Zelensky a bhòtadh air baidhsagal. Leum e agus snìomh e. Mar a bha e an-còmhnaidh, tha e meallta agus meallta. An fhìor Napoleon Bonaparte saor an asgaidh.
  Agus gu dearbh, bhòt mi gu sgiobalta, mar a bha dùil.
  Cha do tharraing Vladimir Klitschko a-mach às na taghaidhean a-riamh. Agus bhòt e air a shon fhèin cuideachd agus chrath e a dhòrn air Medvedev.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, fhuair Nikolai Valuev rionnag gaisgeach na Ruis bho Medvedev agus dreuchd Ministear Cùisean Taobh a-staigh. Is gann gun deach agam air filmeadh. Ged a dhiùlt e a ràdh cò dha a bhòt e.
  Bhòt mòran dhaoine an seo: Alla Pugacheva, agus Suraikin...
  Zhirinovsky, gu dearbh, cha b 'urrainn cuideachadh ach a' dèanamh a chomharra. Thog e e agus reub e suas an dealbh de Vladimir Zelensky dìreach aig an stèisean bhòtaidh agus gheall e gum biodh e gu cinnteach a 'losgadh air nuair a thàinig e gu cumhachd.
  Sheinn Dima Bilan aig àm a" bhòt:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha fios agam gu cinnteach! Thèid Bilan a thaghadh, tha e na ridire dìonach!
  An uairsin nochd rionnagan eile.
  Thuirt Garry Kasparov gu bheil cumhachd ag atharrachadh, agus gum fàg Medvedev agus còmhla ris gun tig àm Putin gu crìch.
  Aig an aon àm, thuirt an t-seann churaidh cruinne nach robh e an aghaidh a dhreuchd tàileasg ath-thòiseachadh. Agus briseadh clàr aois Steinitz. Agus gum faigh an Ruis a dh" aithghearr stiùiriche airidh agus deamocratach, agus thig àm nan tsars gu bhith na rud san àm a dh" fhalbh.
  Agus gun do dh'innlich Garry Kasparov an tàileasg aige fhèin, a dh'aithghearr a gheibh mòr-chòrdte air feadh an t-saoghail.
  Agus sheall e bòrd ceud cealla. Nochd figearan ùra innte. Dà gheansaidh gach fear: ri taobh an rìgh agus na banrigh. A bharrachd air an sin, bidh an jester a" coiseachd mar bhanrigh, ach a" bualadh dìreach mar ridire. Agus dà bhoghadair air an oir an àite spògan. Bidh boghadairean a 'gluasad mar phògan, ach bidh iad a' losgadh gu còmhnard thairis air dà cheàrnag slàn. Fìor, seach gu bheil iad air fìor oir a 'bhùird, tha an luach aca air a lùghdachadh beagan. Ach faodaidh iad cuideachd tionndadh gu cruth sam bith.
  Chan eil teagamh nach eil tàileasg Garry Kasparov air aire dhaoine agus luchd-naidheachd a tharraing.
  Gheall Navalny gum biodh Kasparov gu cinnteach na mhinistear.
  Bhòt Anatoly Karpov cuideachd. Ach tha e mar-thà na seann churaidh, agus mar sin gheall e a-mhàin comhairle a thoirt. Agus thuirt e gun robh, as coltaiche, atharrachaidhean mòra a' tighinn. Agus dè a bhios nas fheàrr a-màireach na an-dè!
  A-cheana air latha an taghaidh, dh"ainmich Medvedev gu robh an ùine as lugha de shaor-làithean anns an Ruis a" dol suas gu trithead latha obrach, agus gum faigheadh a h-uile boireannach a rugadh deichnear chloinne no barrachd duais bhuaithe: rionnag Gaisgeach na Ruis Caidreachas.
  Gluasad populist ùr, agus feumaidh mi a ràdh gu math làidir. Ach tha e ro fhadalach. Gu sònraichte air latha an taghaidh, tha e soilleir gur e dìreach obair don phoball a tha seo.
  Bha e soilleir gun robh Medvedev a' call talamh... Bha a chumhachd maireannach gu math sgìth dhen a h-uile càil.
  Bha na daoine airson leum far rut Putin, agus bha am pathadh airson atharrachadh aibidh. A bharrachd air an sin, bha neo-chomas follaiseach Medvedev a bhith na phearsantachd làidir follaiseach.
  Ghluais Zelensky, a 'faighinn puingean agus a' cleasachd às aonais populism neo-riatanach agus geallaidhean, air adhart le misneachd.
  Thuirt na cunntasan-bheachd seo aig an t-slighe a-mach gur e am fear as fheàrr leotha. Ach tha e fhathast na cheist am bi Medvedev a" dol chun dàrna cuairt! Airson a-nis, dh'fhaodadh Vladimir Klitschko agus Sergey Kovalev, a bharrachd air Grudinin, dùbhlan a thoirt dha airson an àite seo.
  Bhòt Zyuganov mu dheireadh. Chaidh an t-seann, tinn, a bha na chathraiche air Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis thairis air an ainm Grudin agus rinn e osna. Seadh, chan e eallach furasta a th" ann a bhith nad chiad leas-phrìomhaire air an Ruis aig faisg air ceithir fichead bliadhna. A bheil feum aige air?
  Agus bha Zyuganov, a 'tarraing anail gu mòr, a' crùbadh:
  Thèid sinn dhan bhlàr a-rithist
  Airson cumhachd nan Sobhietich ...
  Agus mar aon gheibh sinn bàs -
  Anns an t-sabaid air a shon!
  Agus chaidh e a-mach às a" chaban. Chan e, leigidh e dheth a dhreuchd a dh" aithghearr.
  Bha an ùine a" teannadh dlùth, agus bha a" chiad dàta mu na taghaidhean ceann-suidhe gu bhith a" tòiseachadh a" ruighinn. Bha an Ruis faisg air atharrachaidhean mòra. Bha ralaidhean ann cuideachd agus iarrtasan airson caidreachas leis an Ruis ann am Belarus . Dh'fhàs a h-uile dad barrachd is barrachd fiadhaich agus brosnachail.
  Ràinig an àireamh bhòtaidh ann an taghaidhean ceann-suidhe na Ruis an ìre as àirde ann an eachdraidh taghaidhean eile, faisg air ceithir fichead sa cheud.
  Agus tha iad dìreach air ainmeachadh gu bheil na bogsaichean baileat air am fosgladh, agus cunntadh bhòtaichean bhon Ear Chèin air tòiseachadh.
  . CAIBIDIL Àir. 3.
  Thòisich toraidhean a 'chiad chuairt a' sruthadh bhon Ear Chèin. Mar a thuirt a h-uile cunntas-bheachd, bha Zelensky le misneachd air thoiseach. Cha robh Medvedev eadhon san dàrna àite fhathast. Bha Grudinin agus Vladimir Klitschko a 'sabaid airson an dàrna àite. Bha mu dhà cheud tagraiche a bharrachd air an liosta, agus mar sin sgap iad na bhòtaichean aca. Ach, fhuair Zelensky faisg air leth-cheud sa cheud ann an Siberia agus dh'fhaodadh eadhon cunntadh air buaidh anns a 'chiad chuairt.
  Thuirt Medvedev na chridhe:
  - Bha sinn ag iarraidh a 'chuid as fheàrr, ach bhòt sinn airson spòrs!
  Bha Zelensky laconic:
  - Tha an fhìrinn air buannachadh!
  Bha dàta an taghaidh daonnan ag atharrachadh, ach dh'fhuirich a 'chiad àite aig Zelensky le iomall mòr gun atharrachadh. Is e rud eile a th" ann gun do rinn Grudinin agus Klitschko beagan fois. Agus thòisich Medvedev air tighinn dhan dàrna àite, ged a bha beàrn nas motha na trì uiread bhon cheannard. Fhuair an ceann-suidhe an gnìomh a 'mhòr-chuid ann an Chechnya, san arm, ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Uill tha e soilleir. Gu sònraichte ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Tha e nas duilghe sùil a chumail air àireamh nam bhòtaichean an sin.
  Ach, leig Medvedev a-mach mòran phrìosanaich agus cha robh an àrdachadh cho mòr 'sa bha e an dùil.
  Ach le duilgheadas mòr, chaidh againn air adhart chun dàrna cuairt. Ged a thug Zelensky faisg air dà fhichead sa cheud gu h-iomlan, is gann gun do chruinnich Medvedev trì-deug. A bharrachd air an sin, le brìbearachd luchd-bhòtaidh agus brisidhean. Tha, thionndaidh Dmitry Anatolyevich gu bhith caran lag. B 'e an treas fear Vladimir Klitschko. Abair mothachadh beag, is e Grudinin an ceathramh fear. Thàinig Dima Bilan cuideachd ris nach robh dùil sa chòigeamh àite. Thàinig Sergey Kovalev san t-siathamh àite, ged a bha an ìre àrd aige. Cha do rinn Zhirinovsky eadhon anns na deich as àirde an turas seo. Fìor, thug Medvedev dha inbhe Còirneal Coitcheann airson seirbheis dhìleas agus rionnag Gaisgeach na Ruis.
  A leithid do dhuais comh- fhurtachd do d' sheirbhiseach dìleas. Nas fhaide, fhuair Dima Bilan rionnag Gaisgeach na Ruis agus an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a "chiad cheum.
  Ach thuirt Dima nach toireadh e taic do Medvedev fhathast. Ach, tha an suidheachadh a thaobh Zelensky cuideachd neo-shoilleir. Cha robh ach Vladimir Klitschko ag iarraidh bhòtaichean airson Zelenskaya. A bharrachd air an sin, dh"ainmich am bocsair seo gum biodh e a" sabaid ann am Moscow le curaidh Oiliompaiceach 2020. Agus nach eil an diofar aois a" cur dragh air. Tha an Vladimir sin nas làidire agus nas brosnachail na bha e a-riamh.
  Ach thug Medvedev seachad gaisgeach rionnag na Ruis dha Vladimir Klitschko agus Vitali Klitschko. Mar, tha e na dhuine cothromach. Tha do bhràithrean air tòrr a dhèanamh airson bogsaidh, gu sònraichte Vladimir.
  Thuirt Vitaly gur e an rud as tàmailteach mun Maidan nach do bhris e clàr Holmes air sgàth sin. Ach bha a h-uile cothrom aige!
  Agus gu h-obann bha Vitaly airson coinneachadh ri Gassiev ann an Kyiv. A dh'adhbhraich gluasad sònraichte. Carson nach fheuch thu e?
  Bha Sergey Kovalev cuideachd airson leantainn air adhart le a dhreuchd, a 'cuimhneachadh gun do rinn Hoppins, eadhon aig aois nas sine, a' chùis air curaidhean na cruinne agus tiotalan aonaichte. Agus airson a-nis chan eil Zelesky no Medvedev an dùil a bhith ag obair san riaghaltas. Agus tha e ag iarraidh sabaid.
  Bha brosnachadh gu leòr aig na balaich dha-rìribh. De na bogsairean eile, chuir Dima Bivol an cèill miann a bhith a" sabaid Kovalev.
  Rinn Medvedev co-rèiteachadh le Grudin. Gheall e dha beanntan òir. Bha Grudinin ag iarraidh rud sam bith nas lugha na dreuchd a' phrìomhaire. Gun dùil, thug na seann daoine Zyuganov taic do Medvedev agus dh'iarr iad air Grudinin a dhol còmhla ri sgioba a 'chinn-suidhe an gnìomh. Ach an uairsin dh" èirich duilgheadasan agus sgaradh ann an rangannan nan comannach. Rud nach do chòrd ris an dà thagraiche.
  Ach bhruidhinn Sergei Udaltsov airson Zelenky. Tha iad ag ràdh gum feum sinn taghadh eadar dà olc air nach robh fios againn fhathast!
  Mhol Nikolai Valuev caidreachas eadar Zelensky agus Medvedev: Ceann-suidhe Zelensky - Prìomhaire Medvedev. Dè a chòrd ris na oligarchs! A bharrachd air an sin, chuir iad an cuimhne gu bheil puing aonachaidh gun fhacal ann: gum bi prìomh mhinistearan agus cinn-suidhe aca fhèin aig diofar dhùthchannan.
  Agus bhon a bhuannaich Zelensky an taghadh ceann-suidhe, bu chòir riochdaire às an Ruis a bhith na phrìomhaire. Ach tha Medvedev fhathast san dàrna cuairt.
  Thuirt Zelensky, ge-tà, gur ann às an Ruis a bhios am prìomhaire, ach chan ann à Medvedev! Leis gu bheil na Ruiseanaich sgìth leis an riaghladh aige. Agus tha feum air cuideigin nas comasaiche ann an eaconamas agus le eòlas soirbheachail, chan e fàilligeadh mar Medvedev!
  Sheall dàta suirbhidh sòisealta nach robh a" mhòr-chuid de Ruiseanaich airson Medvedev fhaicinn mar phrìomhaire. Nas mionaidiche, bha faisg air naochad sa cheud na aghaidh.
  Thill Rogozin gun dùil bho dearmad poilitigeach agus thòisich e air a mheas mar phrìomhaire a dh" fhaodadh a bhith ann. Cuideachd, bha mòran Ruiseanaich airson Andrei Navalny fhaicinn mar phrìomhaire aca.
  Mar sin bha cuibhle na h-eachdraidh a" snìomh na bu luaithe agus na bu luaithe.
  Anns an t-saoghal, gu dearbh, thug an Iar taic do Zelensky, bha Sìona fhathast neodrach. Tha a" mhòr-chuid de dhùthchannan cuideachd airson Zelensky, a bha air a mheas mar dheamocratach agus mar Westerner. Ach bha Medvedev na chompanach aig Putin cho fada. Bhruidhinn iad eadhon mu dheidhinn tandem de dhà stiùiriche. Agus tha e soilleir nach eil Medvedev idir cho geal agus cho siùbhlach 'sa tha e airson a bhith coltach. Tha taghaidhean anns na SA cuideachd. Farpais eadar Poblachdach òg agus boireannach òg Deamocratach. Agus "s e cothrom leth-cheud "s a còig a th" ann. Tha atharrachaidhean comasach cuideachd ann an Sìona; tha duilgheadasan slàinte aig stiùiriche Xi. Agus tha coltas ann gu bheil teansa ann gun tèid ceannard nas deamocrataiche a leantainn.
  San fharsaingeachd, tha an oligarchy Sìneach ag iarraidh barrachd saorsa agus deamocrasaidh, ach chan eil spòrs gu leòr aig na daoine. Dè an seòrsa taghaidhean a th" annta nuair a bhios fios air a" bhuil aca ro-làimh?
  Thòisich am fasan airson deachdaireachd a 'dol à sealladh. Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin a bharrachd na dìreach a bhith nan cogs.
  Sheall Zelensky rudan ùra agus atharrachaidhean, agus feadhainn soirbheachail aig an àm sin. Agus anns an Ruis bha seo air fhaicinn gu math. Cha robh daoine ag iarraidh prìosanan, campaichean, no eagal coitcheann.
  Tha ginealach air atharrachadh, agus tha a h-uile duine ag iarraidh atharrachadh. Eadhon ann an Cuba, far an robh an rèim Castro, air an robh gràin aig an t-sluagh, uamhasach. Eadhon ged a bha an cumhachd fo ainm eadar-dhealaichte. Ann an Coirèa a Tuath, tha tart airson atharrachadh cuideachd. A bharrachd air an sin, bhiodh na Koreanaich gu tric ag ràdh: chan eil monarcachd airson co-mhaoineas! Agus gum feum an deachdaire reamhar falbh!
  Bha am miann airson atharrachadh air feadh an t-saoghail a 'fàs, agus bha Zelensky anns an tonn seo. Agus air adhart gu soirbheachail!
  Agus ann an Coirèa a Tuath bha taisbeanadh casaid ann. A loisg an siostam deachdaire le gunnaichean inneal. A thàinig gu bhith na chomharra eile air a" bharbarism a bha a" riaghladh air a" mhòr-thìr.
  Thuirt Trump gun urrainn dha na Stàitean Aonaichte fuasgladh fhaighinn air duilgheadas an deachdaireachd seo le feachd. Agus nach cuir boma niuclasach eagal orra. Thuirt Trump cuideachd gu bheil na Stàitean Aonaichte mu thràth a" dèanamh deuchainn air buill-airm mar sin nach bi cosgaisean thermonuclear cunnartach.
  Ach bha ùine Trump a" ruith a-mach. Agus mar sin is esan am fear as sine de na cinn-suidhe. A bharrachd air an sin, an dèidh bàs Carter, b 'e eadhon am fear as sine am measg nan seann cheann-suidhe. Wow! Agus tha fortan dèidheil air òigridh! Nam biodh boireannach nas òige air a bhith aig Trump mar neach-dùbhlain aige, chan eil e coltach gum biodh e air a" chùis a dhèanamh oirre idir!
  A rèir coltais tha lagh karma ag ràdh: deagh fhortan don òigridh! Eadhon ged a thionndaidh Ronald Reagan a-mach mar eisgeachd don riaghailt!
  Agus thionndaidh an ìre mhath òg Gorbachev gu bhith na fhàiligeadh. Fiù ma dh'fhaodas cuideigin a ràdh gu robh Mikhail Sergeevich ceàrr? A 'chiad riaghladair an USSR a bhruidhneadh cànan daonna. Agus cha robh e air a thuigsinn leis an t-sluagh! No is dòcha nach e eadhon na daoine, ach an elite!
  O, a leithid de fhortan! Dè cho fortanach a bha Vladimir Vladimirovich Putin, agus dè an ìre a choisinn e?
  Agus nam biodh Nicholas II air beagan a bharrachd fortan fhaighinn - mar eisimpleir, nam biodh an Admiral Makarov air a bhith beò, dè cho mòr agus cho cumhachdach sa bhiodh an Ruis an uairsin. Bhiodh Sìona na Ruis Buidhe agus bhiodh an saoghal gu lèir air a chromadh!
  Agus mar sin ghabh iad Crimea leotha fhèin agus chaidh an tarraing gu còmhstri leis an t-saoghal gu lèir!
  Agus fhuair Nicholas II, mar dhioplòmaiche seòlta, air Constantinople agus Asia Minor a cho-rèiteachadh bho a charaidean.
  Uill, ceart gu leòr, a-nis tha an Zelensky iongantach a 'fàs barrachd is barrachd gnìomhach. Agus tha an dàrna taghadh a" tighinn dlùth.
  Tha barrachd is barrachd subhachais agus dòchas san Úcráin. Mhol Medvedev gu nàdarra deasbad air an telebhisean. Ged nach eil seo a" dèanamh mòran ciall. Chan eil suidheachadh ceann-suidhe an gnìomh na Ruis gu math làidir. Agus chan eil dad ann airson brag mu dheidhinn. Chan ann ann an eaconamas, no ann am poilitigs agus ann an cogadh. Tha an suidheachadh anns a" Chugais air a dhol nas miosa buileach. Agus chan urrainn dad a dhèanamh. Chan eil feachd no dioplòmasaidh a" buannachadh. Tha an dàimh a" sìor fhàs nàimhdeil le entourage Medvedev. Chan eil duine an seo a" toirt aire dha-rìribh don Tsar. Ged a tha an rìgh fhathast air an rìgh-chathair.
  Chan eil Oligarchs, san fharsaingeachd, an aghaidh Zelensky. Is e dìreach na feachdan tèarainteachd, no an àite cuid dhiubh, a tha mì-thoilichte!
  Gu dìomhair, chruinnich Medvedev comhairle tèarainteachd. Thug an còmhradh suathadh air am bu chòir an dàrna cuairt a chuir dheth. Mar eisimpleir, an robh briseadh sam bith ann? Gun teagamh bha iad! Agus gheibh thu coire le seo agus cuir às do thoraidhean an taghaidh. Carson a bhiodh an leithid de rud air a dhearbhadh tron Àrd Chùirt? Bha coltas gu math reusanta air a" bheachd.
  Chuimhnich Dmitry Anatolyevich Medvedev gun do bhruidhinn Yeltsin aig aon àm sa Chèitean 1999 air plana airson coup armachd agus sgaoileadh Duma na Stàite!
  Agus cha mhòr nach do thachair e. Fìor, eadhon an uairsin cha robh aonachd am measg nam feachdan tèarainteachd. Thuirt cuid gu bheil roghainn bog nas fheàrr: tha an Àrd Chùirt a" diùltadh a" mhodh impeachment air sgàth dìth lagh mu bhith a" toirt air falbh ceann-suidhe na Ruis. Agus gus an tèid gabhail ris an lagh seo, agus gur e lagh bun-reachdail a tha seo, feumar dà thrian den phàrlamaid agus trì cairteal de Chomhairle a" Chaidreachais a chur ri chèile. Agus thig cumhachdan an Duma gu crìch, agus mar sin bidh an ceann-suidhe.
  Gheall na feachdan tèarainteachd an uairsin obrachadh leis an Àrd Chùirt agus fuasgladh fhaighinn air an duilgheadas gu sìtheil. Cha robh Yeltsin dha-rìribh ag iarraidh a dhol airson coup armachd le ìre dà sa cheud agus còig grèim-cridhe. Agus chan eil an neart mar an ceudna, agus chan eil an taic mar an ceudna. A bharrachd air an sin, ann an 1993, bha taic aig na daoine airson a" chùrsa sin fhathast. Agus ann an 1999 cha robh i ann tuilleadh. Agus cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt le toraidhean mar sin.
  Mar sin, nam biodh am pròiseas impeachment air a dhol troimhe, bhiodh e coltach gum biodh e air tighinn gu crìch às aonais losgadh.
  Rinn Medvedev ath-thagradh chun na h-Àrd Chùirt na taghaidhean a dhì-cheadachadh.
  Ach an uairsin, gu dearbh, thòisich na britheamhan a 'gearan. Tha sin, tha iad ag ràdh, eadhon ged a thèid na taghaidhean a chuir dheth, gum feum e a bhith air ath-aithris fhathast. Agus cha bhi cothroman Medvedev ach nas lugha. Agus tòisichidh buaireadh mòr-chòrdte.
  Mar sin, tha iad ag ràdh, tha Dmitry nas fheàrr a 'gabhail ris gum bi Zelensky gu bhith na cheann-suidhe air an Ruis. Agus feuch ri d" àite a lorg.
  A bharrachd air an sin, thuirt mòran nach soirbhicheadh an clown seo san Úcráin. Ach feumaidh gun do dh'obraich e! Agus cha bu chòir dhut bròn-chluich a dhèanamh a-mach à molehill.
  Rinn Medvedev, às deidh dha bruidhinn ri britheamhan agus oifigearan tèarainteachd, co-dhùnadh: a dhol gu na taghaidhean às deidh a h-uile càil. Agus cùm an dàrna cuairt. Agus sin dha-rìribh mar a dh"obraicheas e a-mach. Is dòcha gun tachair mìorbhail às deidh a h-uile càil. Ach chan eil? Mar sin cha chuir iad dhan phrìosan e.
  Thuirt a" choinneamh de billionaires cuideachd nach eil iad an aghaidh deamocrasaidh. Agus nach eil Zelensky na neach-clì agus a tha freagarrach dhaibh. Agus nas fhaide air adhart, gun tèid smachd-bhannan an Iar a thogail mu dheireadh agus gun till an Ruis gu coimhearsnachd an t-saoghail mu dheireadh.
  A-nis chan eil ach aon rud ri dhèanamh: cùm deasbad air an telebhisean. Dh'aontaich Zelensky, ach a-mhàin aig stadium Luzhniki. Gu dearbh chaidh gabhail ri seo. Bha e gu math cuimhneachail air an ìre a chaidh seachad mu thràth le Poroshenko. A bharrachd air an sin, bha an diofar anns a 'chiad chuairt eadhon nas motha. Agus tha ìre an-aghaidh Medvedev uamhasach.
  Ach tha deasbadan Tbh coltach ri duine a" bàthadh a" greimeachadh air connlaich. Tha a' choinneamh mu dheireadh ann Dihaoine, agus tha na taghaidhean ann Didòmhnaich.
  Medvedev, san fharsaingeachd, ag ullachadh. Ach chan eil na fìrinnean air a thaobh. Agus sheall eòlas Poroshenko nach urrainn dhut fìrinnean atharrachadh le reul-eòlas a-mhàin. Dìreach mar nach b 'urrainn dhaibh a' chùis a dhèanamh air Mayor Luzhkov, an aon uair ann an eachdraidh Moscow gu lèir nuair a bha na prìomh shianalan telebhisein ag obair an aghaidh ceannard làithreach a 'bhaile.
  Ach cha b" urrainn propaganda a bhith nas àirde na euchdan eaconamach àrd-bhàillidh Moscow. Agus na bhòt airson Kiriyenko, ùghdar a" bhunait! Ach b" e esan a fhuair àrdachadh gu mòr. Is dòcha gun deach an tagraiche as neo-shoirbheachail a chuir an aghaidh buidheann-gnìomha a" ghnìomhachais.
  Ach, bha na meadhanan Ruiseanach a-nis ag iomairt barrachd airson Zelensky. Cha robh duine a 'creidsinn ann am Medvedev. Bha eadhon an Àrd Chùirt leisg èisteachd ris a" chùis cuir dheth an taghadh.
  Gu ruige seo is e a" phuing, tha an lann-cluiche loma-làn chun na h-aibhne. Gu litearra a 'cur thairis.
  Agus bha e soilleir gun robh fìor chonnspaid a" tighinn. Ach, bha e soilleir bho aghaidh Medvedev gun robh e cha mhòr air dèiligeadh ri call. Ach feumar an gluasad mu dheireadh a dhèanamh.
  Air an oidhche ron deasbad, chuir Medvedev an dreuchd Vladimir Zhirinovsky mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh. Is e seo an gluasad mu dheireadh de eu-dòchas. Ach cha robh Zhirinovsky, le fios gu robh còrr air ceithir fichead sa cheud den luchd-bhòtaidh deiseil airson bhòtadh airson Zelensky, idir deònach a bhith a 'strì ri ceannard na stàite san àm ri teachd. Ged, gu dearbh, bha e a 'tuigsinn nach robh e coltach gun lorg e àite air sgioba Zelensky.
  Tha, tha Vladimir Volfovich sean. Ach, tha Anatoly Kashpirovsky na Mhinistear Slàinte eadhon nas sine agus na Leas-Phrìomhaire. Ach chan eil e cuideachd gu sònraichte airson a bhith ag iomairt airson Medvedev. Ach, tha cothrom aige fuireach air an sgioba. Tha aois mòr agus tha sin a" ciallachadh eòlas. Agus tha mo chumadh corporra dìreach fìor mhath.
  Chan eil e na iongnadh an iongantas Kashpirov.
  Thòisich an deasbad anns an lann-cluiche le iomlaid bheannachdan. Agus beachdan èibhinn. Ach bha Zelensky a 'coimhead nas ùire, nas misneachaile, nas cinntiche agus nas proifeiseanta.
  Bha Medvedev gu math iomagaineach agus thòisich e ri sgreuchail. Cha b" urrainn dha a bhith cinnteach. Agus tha cùisean gu math dona san dùthaich. Tha na daoine gu soilleir a" toirt taic do Zelensky. Tha a h-uile dad cho teann an seo.
  Tha moladh an cois a h-uile facal aig Zelensky, agus tha Medvedev air a bhleith. Is e sin, tha fìor fhàiligeadh air an deasbad.
  Tha Medvedev a" tionndadh agus ag ràdh:
  - Tha eòlas agam!
  Tha Zelensky a" freagairt le gàire:
  - Le leithid de eòlas, na rachaibh gu na dorsairean a-mhàin!
  Fhreagair Medvedev:
  - Ghabh Putin agus mise Crimea!
  Fhreagair Zelensky gu seòlta:
  - Greim mèirleach agus gàirdeanan goirid!
  Agus mar sin air adhart chaidh an deasbad air adhart, ach bhuannaich Zelensky gu soilleir. Bha e tòrr na bu ghlice agus na bu mhisneachail na Medvedev agus rinn an luchd-èisteachd gàirdeachas.
  Dìreach às deidh an deasbad air an telebhisean, chuir Ceann-suidhe an gnìomh na Ruis a-mach òrdugh àrdachadh tuarastail còig tursan agus peinnseanan seachd tursan! Ach bha e coltach ri fealla-dhà mu thràth.
  Bha muinntir Medvedev dìreach a 'gàireachdainn. Ged a bha e follaiseach gun robh iad a" dèanamh rudeigin eile air oidhche na taghaidhean!
  Cho-dhùin Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a thoirt dha Stalin agus Lenin. Feumar a ràdh gu bheil an co-dhùnadh seo gu math glic, ach fadalach. Dmitry Medvedev gu soilleir ag iarraidh a bhuannachadh thairis air na comannaich. Agus gu sònraichte na Stalinists. Ach aig an aon àm, ghabh e agus thug e an rionnag don ghaisgeach Tukhachevsky. Is e gluasad iongantach a tha seo cuideachd agus oidhirp air suirghe leis na Libearalaich.
  Mar as trice dh" fheuch Medvedev ri sinne agus sinne a thoileachadh. Thug e seachad am Patriarch, am Pàp agus ceannardan ainmean Crìosdail. Pròstanaich gu sònraichte. Agus chaidh eadhon Fianaisean Iehòbha a thoirt air ais gu na còraichean aca, ach cha robh seo gu mòran feum. Mar an ceudna, tha iad toirmisgte bho bhith a" bhòtadh, agus san fharsaingeachd tha a" bhuidheann seo a" bàsachadh!
  Thug Medvedev seachad an dà chuid muftis agus lamas. Dh" fheuch e ris a h-uile duine a bhuannachadh a-null gu a thaobh. Bha am fras de bhuinn agus òrdughan iongantach. Aig an aon àm, thug an ceann-suidhe an gnìomh bònas millean dolar gach fear do leas-riochdairean State Duma. Ach, bha seo na bu mhiosa na bhith a" tarraing dhaoine thuige.
  An uairsin, dh'fheuch Medvedev ri grunn òrduighean ùra a stèidheachadh: Òrdugh Pàdraig Mòr, Òrdugh Ivan uabhasach, Òrdugh Alasdair Liberator, Òrdugh Nicholas II agus Òrdugh Brusilov. Chaidh òrdugh Lenin agus Stalin ath-nuadhachadh cuideachd.
  Bha Medvedev a 'feuchainn ri luchd-bhòtaidh eadar-mheasgte a thàladh san dòigh seo. Agus ag obair air a" phrionnsapal: an dà chuid leatsa agus sinne! Ach anns a 'chùis seo, dh' adhbhraich omnivorousness mì-earbsa anns na daoine - tha iad ag ràdh, siùrsach poilitigeach. Tha e coltach gu bheil daoine air dìochuimhneachadh gu robh Putin cuideachd a" suirghe leis an taobh chlì agus an taobh dheas. Agus dh" fheuch mi ri bhith nam omnivore cuideachd.
  Ach, chan eil an rud a tha ceadaichte dha Jupiter ceadaichte don tarbh! Bha Putin ann an dòigh air choreigin bhon fhìor thoiseach, a dh" aindeoin lorg neach-leantainn Yeltsin, air an robh gràin aig na daoine, a "còrdadh ri co-fhaireachdainn an dà chuid nan daoine agus an elite. Bha eagal air fiù 's na comannaich bruidhinn a-mach na aghaidh, agus bhòt iad airson a dhearbhadh mar phrìomhaire gun sabaid no barganachadh.
  Ach cha robh meas sònraichte air Medvedev a-riamh. A rèir coltais bha e ro thuigseach agus fo sgàil Putin. Cha robh duine ga fhaicinn mar fhìor neach-sabaid agus riaghladair. San fharsaingeachd, às deidh Putin, dòigh air choireigin bha coltas poilitigeach air neach-leantainn sam bith agus bha e rudeigin ceàrr. Agus bha Zelensky air fhaicinn mar rud tarraingeach, coltach ri prionnsa sgeulachd sìthiche. Agus chan e cat ann am poc a th" ann tuilleadh, ach riaghladair soirbheachail a tharraing an Úcráin a-mach às a" bhoglach, no an àite sin a-mach às an toll.
  Gu dearbh, dh" fhuiling an Úcráin sa chiad dol a-mach air sgàth dealachadh nan ceanglaichean leis an Ruis. Agus an seo is dòcha nach bi Poroshenko cho ciontach. Nam biodh rudeigin mar seo air tachairt ann am Belarus, bhiodh e air a bhith na fhìor fhàiligeadh. A thaobh proifeiseantachd, tha riaghaltas na h-Ucrain làidir! Ann am Belarus, air an làimh eile, chan eil ann ach sycophants agus dishevelers. Aig amannan bha pearsantachdan làidir aig Putin air an sgioba aige, leithid Rogozin no Tkachev, ach chaidh an toirt air falbh gu sgiobalta.
  Bha Medvedev, co-dhiù, na dhuine nach robh e coltach gur e riaghladair a rugadh, agus mar sin cha robh an rìgh seo gu tur fìor agus sa chùirt.
  Ann an cuid de dhòighean bha e coltach ri Gorbachev, air an robh daoine àbhaisteach san Iar measail, ach nach robh a 'còrdadh riutha am measg an fheadhainn aca fhèin. Gu ìre, gu dearbh, thòisich iad a 'còrdadh ri Gorbachev air sgàth a strì leis an deoch. Chan eil deoch-làidir agus luchd-òl, gu dearbh, air maitheanas a thoirt don ghainnead bhodka. Bha aimhreitean fìona ann. Agus an uairsin chaidh na toitean à sealladh.
  Chan e, tha Gorbachev soilleir nach do chòrd e riutha a-mhàin air sgàth cho maol. Sheall Medvedev, mar phrìomhaire, gu robh e na eaconamaiche gu math lag. Agus eadhon às aonais Zelensky, bhiodh duilgheadasan aige le bhith air a thaghadh gu teirm ùr.
  Aon uair 's gun do tharraing Putin Medvedev leis na cluasan.
  Ach a-nis tha Putin air tuiteam a-mach às a" gheama - tha e air a shlàinte a lagachadh, a" draibheadh le làimh agus ga shàrachadh fhèin le hocaidh. An robh feum air streap air an deigh aig aois cho measail? Gu sònraichte às aonais sgilean sam bith nuair a bha thu òg?
  Loisg Putin a-mach, chaidh e thairis air. Agus às aonais, chan eil duine ann airson stad a chuir air Zelensky. A bharrachd air an sin, rinn Putin fhèin poileasaidh sgiobachd ann an dòigh nach robh neach-ionaid airidh air. Coltach ri Stalin, a rinn e gus an do shoirbhich leis Khrushchev, agus chaidh e briste ann an creideas. Agus an seo chan eil Medvedev idir na cheannard iomchaidh air ìmpireachd na Ruis.
  Air an Disathairne ro na taghaidhean, bha a h-uile seanal Tbh Ruiseanach a "craoladh film mu Zelensky. Gu nàdarra, leis an amas a bhith a 'milleadh. Ach cha deach mòran fhìrinnean a thaisbeanadh. Agus sheall propaganda a neo-chuideachadh. Agus thug mòran sianalan iomradh air an fhilm.
  Thug Medvedev òrdughan do dh'iomadh seanalair. Le rionnag a-rithist.
  Gun dùil, stèidhich e cuideachd Òrdugh ùr Botvinnik, trì ìrean: umha, airgead, agus òr. Agus cuideachd Òrdugh Alehine. Agus cuideachd umha, airgead agus òr.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd le òrdugh gum biodh an Ruis a 'gluasad gu arm proifeasanta taobh a-staigh ceithir bliadhna. Agus tha beatha seirbheis air a lughdachadh gu sia mìosan.
  An uairsin, dh" ainmich an ceann-suidhe an gnìomh gum biodh seann shaighdearan cogaidh agus an fheadhainn a bha ann an àiteachan teth a" faighinn rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Dè a thàinig gu bhith na cheum nach eil analogue.
  Bha e soilleir gu robh Medvedev a" coimhead airson àite ann an eachdraidh. An uairsin, thug an ceann-suidhe an gnìomh Vladimir Vladimirovich Putin an dèidh làimhe le Òrdugh Buaidh agus Òrdugh an Naoimh Anndra a 'Chiad-ghairm agus an rionnag mòr daoimean a chaidh a stèidheachadh às ùr de Gaisgeach Caidreachas na Ruis.
  B 'e seo mar-thà an oidhirp mu dheireadh a bhith a' cluich air ìre an idol Ruiseanach a bh 'ann roimhe. Coltach ri, tha mi air a bhith Medvedev airson uimhir de bhliadhnaichean còmhla ri Putin - gràdhaich mi le d "uile chridhe agus anam!
  Ach a rèir choltais chan eil daoine ro dheònach a bhith dèidheil air an deachdaire seo.
  Agus air an oidhche bho Dhisathairne gu Didòmhnaich, dh'ainmich Dmitry Anatolyevich Medvedev eadhon an sònrachadh às dèidh bàs an tiotal Generalissimo gu Vladimir Vladimirovich Putin!
  Bha seo dha-rìribh sgoinneil! Mar, bheir mi an tiotal air iodhal nam bliadhnaichean roimhe sin!
  Ach, an cuidich seo Medvedev? Tha e duilich toirt a chreidsinn air daoine bhòtadh air an son fhèin a-mhàin le bhith a" moladh na seann iodhalan aca agus a" toirt òrdughan dhaibh. Ge bith dè an ìre a bheir thu seachad le duaisean, cha toir thu Putin air ais. Agus tha e soilleir gu bheil an t-seann rìgh air falbh agus rìgh ùr a 'tighinn à Kyiv.
  Ach, cha robh Zelensky na chadal, agus choisinn e am Pàpa cuideachd. Bheannaich na seann daoine Francis the First Ceann-suidhe na h-Ucrain airson euchdan ùra.
  Agus ann am Belarus, tha an co-bhanntachd phàrtaidhean pro-Ruiseanach mu thràth air crìoch a chuir air cruinneachadh ainmean-sgrìobhte gus referendum a chumail air aonachadh leis an Ruis. Tha dùil ri bhòt air a' chùis seo. Ach, chan eil Medvedev air a chreidsinn airson seo. Agus an seo thàinig am prìomh iomairt bho Zelensky, an idol seo de mhilleanan.
  Mar sin a-nis bha Vladimir Zelensky a "dol a-steach don loidhne crìochnachaidh ...
  Tha bhòtadh air tòiseachadh ann an Siberia. Bha an àireamh bhòtaidh àrd bhon toiseach. Chaidh daoine gu na cunntasan-bheachd agus rinn iad gàire. Bha e follaiseach gun robh iad a 'tighinn airson adhbhar atharrachaidh. Agus tha na tha iad ag iarraidh ùr. Tha a h-uile duine sgìth agus sgìth den t-seann aois.
  Sheinn eadhon an t-òran sa mhadainn:
  Tha ar cridheachan ag iarraidh atharrachadh
  Feumaidh ar sùilean atharrachadh ...
  Nar gàire 's nar deòir,
  Agus ann am buillean nan veins!
  Atharraich, tha sinn a" feitheamh ri atharrachadh!
  Chaidh na taghaidhean a chumail gu socair, ach bha àireamh mhòr bhòtaidh ann. Thàinig daoine gu na taghaidhean ann an dròbhan. B" e Nikolai Valuev aon den chiad fheadhainn a bhòt. Thilg e am baileat a-steach don bhogsa baileat agus thuirt e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Nochd Alasdair Povetkin an ath rud. Bhòt mi cuideachd agus thug mi mo bheachd:
  - Airson na diathan Ruiseanach!
  An ath rud thàinig a" bhòtadh. Thilg iad baileat gu bogsaichean baileat. Agus Dima Bilan agus Alla Pugacheva saor an asgaidh. Nochd Lev Leshchenko cuideachd agus dh"ainmich e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Bha Nikolai Baskov a" seinn:
  - waltz Ruiseanach, bidh sgiathan ag èirigh! Tha an earrach air tighinn!
  Agus chuir e an duilleag anns an sgudal cuideachd.
  An uairsin nochd gillean eile... Thàinig Zelensky a bhòtadh air sgùtair agus rinn e beagan suirghe - tarraing moladh. Bhòt iad agus eadhon ag aithris:
  Biodh eòlas agad air bualadh a" chridhe agus na cuislean,
  Deòir ar clann, màthraichean ...
  Tha iad ag ràdh gu bheil sinn ag iarraidh atharrachadh
  Tilg dheth cuing nan slabhraidhean troma!
  Agus moladh mòr! Ged nach eil na dàin leis, ach leis a 'bhàrd agus an sgrìobhadair ainmeil Oleg Rybachenko. Ach thionndaidh Oleg Rybachenko fhèin gu bhith na bhalach, agus a-nis tha e a 'siubhal gu saoghal eile.
  An uairsin bhòt bogsairean eile: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Dh" fheuch am fear mu dheireadh ri tilleadh às deidh a" bhriseadh. Ach chaidh a bhualadh agus mu dheireadh dh'fhalbh e.
  Bhòt Sofia Rotaru ann an Kyiv. Agus rinn i gàire mòr ...
  Thàinig Vladimir Zhirinovsky cuideachd. Dh'èigh e:
  - Airson slighe ùr!
  Agus dh"fhuasgail e epaulets còirneal coitcheann. Thàinig Zyuganov gu na taghaidhean ann an cathair-chuibhle. Agus bha e sàmhach fad na h-ùine.
  Bhòt Grudinin le gàire...
  Thug Garry Kasparov geam aig an aon àm agus chuir e a bhòt cuideachd. A bharrachd air an sin, thuirt e gum biodh e a" cluich geama le Carleson. Mar sin thug Anatoly Karpov seisean geam aig an aon àm.
  Air an t-slighe, tha Karpov mar-thà air Òrdugh Òir Mikhail Botvinnik a bhuileachadh.
  Mar sin is e ceist eile cò am prìomh churaidh cruinne agus as fheàrr an seo.
  Gu cinnteach tha tòrr air atharrachadh...
  Agus chuir Dmitry Anatolyevich Medvedev iongnadh air a h-uile duine a-rithist. Air ainmeachadh bhon stèidheachd, an òrdugh air ainmeachadh an dèidh "Oleg Rybachenko". A bharrachd air an sin, tha ceithir ìrean ann aig an aon àm: tha an ceathramh ceum umha, is e airgead an treas ceum, is e òr an dàrna ceum, agus is e òr le daoimeanan a" chiad cheum!
  Thionndaidh seo a-mach sgoinneil!
  Tha "Lucifer's Armageddon" mu thràth air a leigeil ma sgaoil ann an taighean-dhealbh, agus tha na clàran "Avatar" agus "Star Wars" air am briseadh mu thràth. Tha Oleg Rybachenko gu bhith na fhìor rionnag litreachais!
  Stèidhich Medvedev cuideachd duais litreachais air ainmeachadh às deidh Oleg Rybachenko - le maoin duais deich tursan nas motha na an Duais Nobel.
  Agus san fharsaingeachd tha seo gu math fionnar!
  An uairsin bha barrachd is barrachd Medvedev ag obair air Didòmhnaich. Thug e Òrdugh an Naoimh Anndrais air Oleg Rybachenko, agus rionnag Gaisgeach na Ruis, agus rionnag mòr daoimean Gaisgeach na Ruis, Òrdugh Buaidh. B" e oidhirp a bha seo air cùrsa eachdraidh atharrachadh.
  Mar, dèiligidh mi ri Oleg Rybachenko gu coibhneil, agus bidh a h-uile dad sgoinneil! Aig an aon àm, bheir mi dha fhèin agus don mharsanta tiotal Caidreachas na Ruis!
  Agus tha Didòmhnaich a" tighinn ... Tha fios mu thràth air a" chiad dàta bho na cunntasan-bheachd gnìomh, a tha ag ràdh gu bheil còrr air ceithir fichead sa cheud aig Zelensky.
  Agus cha stad an sruth fiosrachaidh ...
  Chan eil Medvedev a" dol a bhòtadh fhathast. Obraichean. An seo tha e a 'toirt seachad òrdugh a' toirt seachad Vladimir Volfovich inbhe coitcheann an airm. Mar, bi dìleas dhòmhsa.
  Ged a tha Zhirinovsky, tha e coltach, air a dhol thairis air an taobh eile mu thràth.
  Thàinig Lev Leshchenko gu bhith na mhinistear gun phasgan. Ach chan eil sin gu diofar tuilleadh.
  Tha aimhreit ann an Sìona. Tha na daoine ag iarraidh deamocrasaidh - tha iad sgìth de despotism! Chan eil duine beò le aran a-mhàin!
  Bu mhath leam a ràdh nach eil ri mo cheannard! Dè cho fada "s as urrainn dhut smachd a chumail le maide anns an aonamh linn air fhichead?
  Chan eil cùisean air a dhol glè mhath ann an Sìona. Tha e do-dhèanta a bhith a" leantainn rèilichean co-mhaoineas agus calpachas a thogail gun chrìoch. Tha feum air cuid de dh" atharrachaidhean. Agus tha an ceannardas ro ghlèidhteach.
  A bharrachd air an sin, tha am bourgeoisie ùr ag iarraidh deamocrasaidh agus crìoch air brùidealachd poileis.
  Bha buaidh cuideachd aig sàrachadh dhòighean-obrach seann-fhasanta! Chan eil miann sam bith ann a bhith nan cogs san t-siostam. Tha, ann an Sìona air Didòmhnaich, bidh aimhreitean mòra a" crathadh an t-siostam.
  Agus anns na Stàitean Aonaichte, tha an cothrom as motha aig boireannach a bhith na ceann-suidhe. Ach, gu h-obann thòisich fèill Floyd Mayweather a 'fàs. Tha am bogsaiche do-chreidsinneach seo air a dhol suas gu mullach nan rangachadh mu thràth.
  A rèir choltais chaill na Stàitean Aonaichte buadhan ùra agus cha robh iad ag iarraidh Poblachdach no Deamocratach air an rìgh-chathair. Agus tha Floyd sgoinneil cuideachd!
  Agus an uairsin bidh deasbad Tbh eile ann.
  Tha e mar-thà feasgar Didòmhnaich. Dùinidh na stèiseanan bhòtaidh a dh'aithghearr.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, nochd Medvedev mu dheireadh. Gu cabhaig thilg e am baileat anns a" bhocsa baileat agus dh"fhalbh e gun fhacal a ràdh. Tha an gleoc air bualadh agus tha bhòtadh seachad.
  Airson a-nis, dh'fhàg an Ceann-suidhe Medvedev an Kremlin agus chaidh e gu a dhachaigh faisg air Moscow.
  Tha dithis nighean anns a" chaban còmhla ris. Co-dhiù beagan spòrs.
  Dh'fhaighnich Natasha, na suidhe air an làimh dheis,:
  - Uill, dè mu dheidhinn Dima? A-nis innsidh iad am fàiligeadh mu dheireadh agad!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Tha dà mhìos ann fhathast ron stèidheachadh. Mar sin airson a-nis tha mi fhathast a h-uile càil, agus chan eil ann an Zelensky ach Ceann-suidhe na h-Ucrain!
  Alenka, na shuidhe air an làimh dheis, thuirt e:
  - Agus faodar an stèidheachadh a luathachadh! Tha do chumhachd, Dmitry Anatolyevich, seachad!
  Dh'fhaighnich Medvedev gu mì-mhodhail:
  - Ach faodaidh tu nigheanan a dhèanamh!
  Rinn Natasha gàire agus dh'fhaighnich i:
  - Dè as urrainn dhuinn?
  Thuirt Medvedev le misneachd:
  - Cuir bacadh air an stèidheachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus ciamar?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu cinnteach:
  - Mar nach eil thu eòlach ort fhèin!
  Fhreagair Natasha gu feargach:
  - Cha mharbh sinn Zelensky!
  Chuir Medvedev an aghaidh sa bhad:
  - Uill, carson a mharbhadh e! Dìreach dèan cinnteach gun toir e suas an crùn fhèin!
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Bha na nigheanan a' gàireachdainn còmhla...
  Dh"fhaighnich Alenka le gàire:
  - Dè tha thu a" moladh a bhith a" cleachdadh hypnosis?
  Chrath Dmitry Anatolyevich:
  - Sin e! Faodaidh tu a dhèanamh!
  Fhreagair Natasha airson a caraid:
  - Faodaidh sinn, ach chan eil sinn ag iarraidh!
  Chuir Medvedev iongnadh air:
  - Carson a tha seo?
  Fhreagair Natasha gu h-onarach:
  - Is e Zelensky am fear a chaidh a thaghadh! Agus chan eil thu fhèin, Dmitry Anatolyevich, comasach air an dùthaich a riaghladh!
  Chuir Alenka ris le droch-rùn:
  - Agus tha seo gu math follaiseach dhuinn uile!
  Thug Medvedev fa-near le fearg:
  - Nach eil thu a 'tuigsinn gum bi sinn nar coloinidh den Iar?
  Fhreagair Alenka le misneachd:
  - An àite sin, bidh an Iar gu bhith na choloinidh againn!
  Thuirt Natasha gu co-sheòrsach:
  - Agus leatsa, Misha, cha bhith an Ruis math co-dhiù!
  Thuirt Medvedev:
  - Bheir mi dhut Òrdugh Buaidh, Òrdugh Naomh Anndrais a" chiad ghairm, Òrdugh Nicholas II, agus rionnag òir ann an daoimeanan ...
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - No is dòcha gun urrainn dhuinn fhìn a bhith nar cinn-suidhe agus trì cheud òrdugh a thoirt dhuinn fhìn?
  Thug Alenka fa-near:
  - Is urrainn dhuinn do hypnotize agus a bhith generalissimos.
  Rinn Natasha gàire agus thug i fa-near:
  - No is dòcha supergeneralissimos!
  Bhris na nigheanan a" gàireachdainn...
  Sheinn Alenka:
  - Agus uaireannan dh'èigh eadhon an nàmhaid,
  A" falach an eagail - gur e rìgh a th" annam!
  Rug Natasha a fiaclan agus rinn i gàire:
  - Cha toil leam taighean-cluiche agus raointean,
  An sin, tha millean ga iomlaid airson rubles...
  Ged a tha atharraichean mòra romhainn -
  Tha gaol agam air Belobog agus Stalin!
  Agus chleachd an nighean a òrdagan rùisgte gus sròn a" chinn-suidhe a bha a" call a bhrùthadh.
  Chaidh na h-àireamhan ainmeachadh mar-thà bhon Ear Chèin. 91 sa cheud airson Zelensky, 7.5 sa cheud airson Medvedev, ceannardas misneachail air ceann-suidhe na h-Ucrain.
  Tharraing Alenka cuideachd cluais Medvedev le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Uill, dè mu dheidhinn an t-seann cheann-suidhe, an do chuidich na duaisean agad thu?
  Thuirt Medvedev gu cruaidh:
  - Chan eil mi nam ex fhathast! Ron stèidheachadh, an fhìor fhear!
  Ghlaodh an nighean:
  - Glòir do 'n rìgh ùr !
  Dhiùlt na caileagan bana-bhuidseach Medvedev a chuideachadh mar a" chairt trump mu dheireadh aca. Agus a-nis, fhad "s a bha an ceann-suidhe an gnìomh fhathast a" feuchainn ri dòigh a lorg a-mach à suidheachadh gun dòchas.
  Is dòcha buaidh a thoirt air an Àrd Chùirt gus toraidhean taghadh ceann-suidhe na Ruis a chuir dheth? Bha seo coltach ri buaireadh mòr. Ach ann an da-rìribh bha na cothroman a" coimhead caol.
  Dè ma bheir sinn a-mach òrdugh agus a bheir sinn billean dolar do gach britheamh? Às deidh na h-uile, is e an ceann-suidhe a th 'ann agus tha cumhachd aige nach robh eadhon tsars a' bruadar mu dheidhinn! Nas mionaidiche, an ceann-suidhe an gnìomh. Agus gu dearbh, ma tha thu a 'tairgse billean dollar gu lèir, cha chuir na britheamhan an aghaidh.
  Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles?
  Chaidh dàta a chuir thairis air an rèidio. Ged a bha ceithir fichead sa cheud aig Zelensky, a bharrachd san Úcráin bha dùil gum faigheadh e faisg air ceud sa cheud. Is dòcha ann an sgìre a 'chrios dhearg, air sgàth' s gu bheil Medvedev a 'suirghe leis na comannaich, bidh beagan a bharrachd ann, bha cuid de chothroman anns a' Chugais. Fìor, tha e coltach gu bheil Ramzan Kadyrov air co-dhùnadh an taobh a bhuannaich a ghabhail. Faodaidh tu fhathast airgead a dhèanamh san arm, ged nach eil miann sònraichte aig an arm a bhith a "frithealadh, chan eil miann aig a" cheann-suidhe a tha a "tuiteam.
  San fharsaingeachd, às deidh a" chiad chuairt, lagaich cumhachd Medvedev. Agus nam b 'urrainn dha fhathast duaisean a thoirt seachad, air dhòigh eile bha e a' sìor fhàs mothachail.
  Ràinig Dmitry Medvedev an oifis aige agus dh'fheuch e ri fios a chuir chun bhanca meadhanach. Cheangail an neach-frithealaidh e gu deònach.
  Dh" iarr an ceann-suidhe an gnìomh gun deidheadh airgead a thoirt dha airson feumalachdan èiginneach.
  Fhreagair ceannard a" Bhanca Mheadhain:
  - Cha dèan mi dad gus am faigh mi dearbhadh bhon Cheann-suidhe ùr Zelensky.
  Rinn Medvedev gàire:
  - A bheil thu craicte? Tha mi fhathast na cheann-suidhe air stèidheachadh an tè ùr! Ma tha, feumaidh tu gèilleadh dhomh!
  Thug ceannard a" bhanca mheadhain fa-near:
  - A rèir a 'bhun-reachd, chan eil mi a' gèilleadh dhut! Agus co-dhiù, carson a tha feum agad air airgead?
  Fhreagair Medvedev le gàire:
  - A bheil feum agad air dùthchannan airson èiginn?
  Fhreagair ceannard a" bhanca mheadhain ann an tòna cruaidh:
  - A bheil thu airson teicheadh?
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cuiridh mi an grèim thu a-nis! Tha an t-arm a 'gèilleadh dhomh! Tha Zhirinovsky dìleas còmhla rium!
  Thug ceannard a" Bhanca Mheadhain fa-near:
  - Bidh am fear seo an-còmhnaidh a" gabhail a" chèic! Agus ann am Moscow tha còrr air ceithir fichead sa cheud airson Zelensky. Tha do chumhachd thairis air Misha!
  Rinn Medvedev gàire:
  - Ach cha do thòisich thu fhèin!
  Agus chroch e suas e. A-nis bha an suidheachadh a" fàs duilich. Tha na feachdan tèarainteachd gu bhith a" diùltadh gèilleadh. Tha, tha Zhirinovsky na shionnach. Am b" fhiach e a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh? Thoir òrdugh dha na feachdan sònraichte. No am bu chòir dhuinn fhathast feuchainn ris an Duma Stàite a chleachdadh?
  Tha e soilleir gun cum Zelensky taghaidhean ùra, agus chan fhaigh mòran de luchd-ionaid na h-òrdughan aca. Nas mionaidiche, cha mhòr a h-uile dad.
  Tha feum air rudeigin eadar-dhealaichte an seo. Ach chan eil coltas ann gun tèid Duma na Stàite an aghaidh nan daoine. Agus cha toir an t-arm taic do chupa armachd iomlan. Chan e na seanailearan anns an Ruis an seòrsa airson a dhol gu cogadh catharra.
  Chan eil ach aon rud air fhàgail - an taghadh ceann-suidhe sa chùirt a chuir dheth. Is e seo an aon chothrom dligheach airson do shàrachadh a leudachadh. Ach is coltaiche nach tèid a leudachadh ach. Chan eil e coltach gu bheil fìor chothrom aig Medvedev a bhith air ath-thaghadh. Gu dearbh, tha an ìre an-aghaidh aige uamhasach, eadhon nas miosa na ìre Petro Poroshenko.
  Bha Medvedev cuideachd a 'smaoineachadh air roghainn eile. Mar eisimpleir, cuir às do Zelensky gu corporra? Ach is e fìor eucoir a tha seo. Stoop mar sin? A bharrachd air an sin, sgriosaidh e Medvedev. Agus aig a 'char as fheàrr bheir e faochadh. Leis nach toir na daoine mathanas do Medvedev airson a leithid de fhàiligeadh anns na taghaidhean.
  Chan e, cha bhith Dmitry Anatolyevich a 'soirbheachadh. Gun a bhith a" cruinneachadh eadhon deich sa cheud de na bhòtaichean anns na taghaidhean, gu cinnteach cha bhith e fhathast ann an cumhachd.
  Thàinig Medvedev faisg air a 'bhàr. Dh' fhosgail e e, thug e mach botal, agus dhòirt e cognac air fhèin.
  Daor - "Napoleon", dà cheud bliadhna a dh'aois!
  Dh'òl an ceann-suidhe an gnìomh glainne. An uairsin chuir mi greim air an dàrna fear le lemon.
  Bha mo stamag a" faireachdainn nas blàithe agus bha mo smuaintean a" ruith nas luaithe. Às deidh an treas glainne, rinn Medvedev gàire agus shuidh e sìos ann an cathair. Dèan gàire beagan. Gu dearbh, carson a tha feum aige air a" chumhachd seo? Làn-uallach. Chan e mionaid de dh" ùine shaor, chan e diog de shìth. An-còmhnaidh a "gluasad, fo sgrùdadh camarathan bhidio. Tha eagal ort cus a ràdh.
  Tha tòrr obair ann, ach chan eil tlachd ann.
  Agus tha mi airson a laighe anns an leabaidh le nighean. Cluich cogadh air a 'choimpiutair' na.
  Gu dearbh, seo thu nad cheann-suidhe, ach airson fìor chogadh a thòiseachadh smaoinichidh tu dà uair. Seo mar nach robh an Trump làidir airson ionnsaigh a thoirt air Ioran.
  Faodaidh tu tòrr bruidhinn mu dheidhinn cogadh, ach gu dearbh chan eil e furasta co-dhùnadh a dhèanamh air!
  Ach sabaid an geama, sabaid thu fhèin!
  Shuidh Medvedev sìos aig a 'choimpiutair. Thionndaidh mi air an Dàrna Cogadh as fheàrr leam. Cha robh e comasach dha a chluich airson ùine mhòr. An seo, gus nach cuir thu cus cuideam, bidh thu a" cleachdadh còd an sgamair. Mar seo...
  Agus an uairsin ruithidh tu tro theicneòlas aig astar doineann. Agus tha IS-7 agad mu thràth, a chuireas tu air bhog ann an rèisimeidean, agus dìreach T-1an an aghaidh nan Gearmailteach. Tha eadar-dhealachadh follaiseach ann an neart agus dòighean.
  Bha Medvedev, nach do dh'òl cha mhòr a-riamh, cuideachd air sgàth droch shlàinte, gu math toilichte.
  Seo mar a thilgeas tu an tanca as daoire agus as truime san Dàrna Cogadh, an IS-7, air an nàmhaid. Agus bidh thu ga bhriseadh gun mòran duilgheadas. Tha an cogadh a" dol air adhart gu furasta agus le buaidh. Gabhaidh tu thairis baile às deidh baile-mòr.
  San fharsaingeachd, gu dearbh, Stalin a 'stiùireadh na dùthcha gu math, agus a' chùis a dhèanamh air an Treas Reich ann an nas lugha na ceithir bliadhna. Bha Putin a" sabaid le ISIS nas fhaide. Ach tha teicneòlas fìor fhionnar aig na Gearmailtich.
  Anns a 'gheama, mar eisimpleir, an tanca Gearmailteach E-75, chan urrainn ach an Sòbhieteach IS-7 sabaid na aghaidh air stèidh cho-ionann, bidh na tancaichean eile uile a' toirt a-steach. Tha armachd làidir aig E-75. Tha eadhon an gunna nas fheàrr na IS-7 Sòbhieteach agus tha e faisg air cumhachd millteach.
  Agus bha na Gearmailtich an dùil an tanca seo a dhèanamh am prìomh fhear aca ann an 1945. Dè mu dheidhinn an fheadhainn againn?
  Rinn Medvedev osna... Cha b' urrainn dhaibh an IS-7 a chur gu mòr-chinneasachadh san ùine às dèidh a' chogaidh. Mar sin mhair an cogadh na b" fhaide, chan eil fios aig duine cò eile a bhuannaich.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich, leis an deoch,:
  - Tha gaol agam air, a bhràithrean, tha gaol agam air! Gràdh a bhith beò, a bhràithrean! Agus chan fheum ar n-ataman dragh a dhèanamh.
  Thuit Medvedev na chadal fhad 'sa bha e a' cluich. Tha e a" gabhail fois...
  Agus an ath latha thàinig fios air toraidhean deireannach an taghaidh ceann-suidhe.
  Bhòt cha mhòr 92 sa cheud den luchd-bhòtaidh airson Zelensky còmhla ris an Úcráin, agus 6.7 sa cheud airson Medvedev. Mar sin, ghabh Zelensky buaidh shoirbheachail.
  Thòisich gàirdeachas agus gàirdeachas anns an dùthaich. Mu dheireadh, bha beatha ùr, mar a bha e coltach dha mòran, soilleir a" tighinn.
  Airson a-nis, tha Dmitry Anatolyevich Medvedev na cheann-suidhe aig àm an stèidheachadh.
  Agus chuir e meal-a-naidheachd air, gu dearbh, am buannaiche. Càite an tèid thu? Agus chan eil dad ri cunntadh sia sa cheud.
  Thadhail Ministear Cùisean Taobh a-staigh Vladimir Zhirinovsky, ge-tà, air Medvedev agus thug e comhfhurtachd dha:
  - Bhòt mi air do shon Dmitry Anatolyevich!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu sàmhach:
  - Tapadh leat!
  Mhol Zhirinovsky:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn do chuir anns a" chiad shealladh?
  Chrath Medvedev a cheann peantaichte:
  - Chan eil mi a" smaoineachadh, às deidh a leithid de chall san dàrna cuairt, gun toir iad am prìomhaire dhomh. Cha bhi seo ceart gu poilitigeach tuilleadh.
  Thug Zhirinovsky fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù, bu chòir cuideigin às an Ruis a bhith nad àite. Mar sin cò mura h-eil thu?
  Mhol Medvedev:
  - As dualtaiche, Andrei Navalny!
  Rug Zhirinovsky fhiaclan agus dh'fhàs e:
  - Anndra Navalny? Na leig le seo tachairt!
  Chrath Medvedev a ghuailnean agus thuirt e ann an troimh-chèile:
  -Càite a bheil thu a" dol?
  Dh'èigh Zhirinovsky:
  - Seadh, cuiridh mi an grèim iad uile!
  Shìn Medvedev a làmh:
  - Gu leòr! Tha e coltach gu bheil an ùine againn seachad! Tha mi a" dol air saor-làithean dha na h-Eileanan Canary. Dè a tha thu a 'dol a dhèanamh?
  Fhreagair Zhirinovsky, a 'crathadh a shùilean gu glic:
  - Coiteachadh airson ùidhean do charaidean! Gus an do ghabh Zelensky a dhleastanasan mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin!
  Thuirt Medvedev gu duilich:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil seo cho sìmplidh ... An uairsin bheir iad trì craiceann dhut!
  Dh'fhaighnich Zhirinovsky, a 'caolachadh a shùilean gu glic:
  - Feuch an dèan thu mi mar mharasgal de Chaidreachas na Ruis! Uill, dè as fhiach dhut!
  Smaoinich Medvedev airson diog no dhà, agus an uairsin dh'ainmich e:
  - Gu math! Nì mi chan e a-mhàin thu nad mharasgal, ach bheir mi air ais Beria cuideachd gu inbhe marasgal! Bidh e cothromach!
  Chrath Zhirinovsky aonta:
  - A thaobh Beria, tha!
  Chaolaich Medvedev a shùilean agus dh'fhaighnich e:
  - Agus co-cheangailte riut?
  Fhreagair Zhirinovsky gu h-onarach:
  - Agus deanaibh rium mar righ ! Tha mi a 'toirt duais dha neach sam bith a tha mi ag iarraidh!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, mar sin biodh e!
  Agus dh"àithn e ullachadh an dà òrdagh mu bhith a" buileachadh nan ìrean de mharcaichean.
  Thog ceann-suidhe an gnìomh na Ruis suas. A" smaoineachadh gun urrainn dha a-nis geamannan coimpiutair a mhealtainn.
  Agus tha iad gu math spòrsail a bhith a" cluich...
  Ach dha-rìribh, carson a dhèanadh an ceann-suidhe dad sam bith eile? A-nis tha teicneòlas air leasachadh cho mòr is gum faod thu a bhith nad dhuine sam bith. eadhon leis an Tighearna Dia. Agus gu sònraichte anns a 'gheama a chruthachadh universes.
  Mar eisimpleir, ann an oifis a 'cheann-suidhe an gnìomh tha àireamh mhòr de gheamannan eadar-dhealaichte, nam measg an fheadhainn as ùire.
  Tha Medvedev a 'co-dhùnadh geama ro-innleachd fìor-ùine a chluich. A" Ghearmailt ann an 1939. Uill, carson a tha thu a" cleachdadh còd scammer? Tha thu a" cur riut fhèin còig mìle Panther, trì mìle Tìgear, agus deich mìle Foc-Wulf. Agus bidh thu a" cleachdadh na feachdan sin an aghaidh an nàmhaid. Agus bheir thu ionnsaigh air a" Phòlainn, aig nach eil eadhon an deicheamh cuid de na feachdan sin.
  Agus tha an cogadh a" dol air adhart mar a thogras tu, le aon amas agus le buaidh. Tha Medvedev, a bhith onarach, na cheannsaiche mòr an seo. Bidh e a" pronnadh an nàmhaid mar gum biodh e a" pronnadh plumaichean le preas.
  Bha a" Phòlainn rèidh gu furasta agus nas luaithe na bha i ann an eachdraidh fhìor. Bheir thu ionnsaigh air an Fhraing. Bidh thu a" cur air bhog deich mìle tanca E-75 rithe a" cleachdadh còd meallta. Bheir sinn aghaidh air, càraichean eireachdail. A tha gu tur so-leònte ri gunnaichean Frangach, ach marbhtach aig astaran fada. Bidh iad a" losgadh sìos carbadan nàmhaid.
  Medvedev fiù 's leum airson toileachas. Mar a tha sa gheama, bidh e a" gluasad gu sgiobalta, agus tha e mu thràth a" toirt Paris... Agus an uairsin dè mu dheidhinn trifles? Gabhamaid thairis air an Spàinn aig an aon àm, gus nach bi Franco a" cur cus dragh air.
  Agus airson an ionnsaigh air Gibraltar cleachdaidh sinn itealain jet. Càite an tèid na Breatannaich?
  Gu dearbh, aig an aon àm bidh sinn a 'cleachdadh airgead gus bàtaichean-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Bidh e duilich do Bhreatainn an uairsin. Seo ceud neach-giùlan itealain agus dà cheud bàta-cogaidh. Bidh seo na fheachd uamhasach.
  Agus an uairsin tha na soithichean air tìr. Bidh thu cuideachd a" dèanamh tancaichean den t-sreath "E"-U, mean-fhàs eile den "E". An seo bidh thu a 'tilgeil tanca "E" -50-U, inneal mar sin nach urrainn dhut a dhol a-steach bho cheàrn sam bith.
  Agus leig i leis na Breatannaich a chràdh. Seo dà nighean bhrèagha taobh a-staigh tanca mar sin a" buannachadh aig ceann-suidhe an gnìomh na Ruis.
  Bidh Medvedev a 'sèideadh pòg dhaibh mar fhreagairt.
  Seo mar a chluicheas sinn...
  Agus tha na tancaichean as ùire a" tighinn faisg air Lunnainn. Agus às aonais cuirm bheir iad prìomh-bhaile Shasainn.
  Sheinn Medvedev:
  - Tha an saoghal sgìth! Ithidh sinn uile an cat!
  Tha e, gu dearbh, inntinneach agus furasta a chluich. Ghabh mi an còd sgam agus stampa rud sam bith a tha thu ag iarraidh. Mar sin bidh thu a 'glacadh nam Balkans agus a' dol a dh'Afraga. Bidh thu cuideachd a" stampadh, agus cuideachd saighdearan-coise. Bidh thu a" dèanamh saighdearan, nam biodh airgead agad a-mhàin. Agus tha an sgìre a chaidh a ghlacadh cuideachd a 'toirt seachad airgead. Uill, feuch e, coisich timcheall Afraga.
  Tha an USSR fhathast a" fosgladh an aghaidh. Trithead "s a ceithir an aghaidh an t-sreath E-50-U, a chaidh deich mìle eile a stampadh. Ma tha an E-50 na charbad le timcheall air an aon armachd ris an Tiger-2, chan eil ach an leathad reusanta nas motha, agus tha an armachd beagan nas làidire, agus tha an einnsean nas cumhachdaiche. Tha an E-50-U, le cuideam co-ionann, an coimeas ris an T-64 Sòbhieteach, agus tha eadhon einnsean roth-uidheam gas nas cumhachdaiche aige.
  Tha, chan eil na feachdan co-ionnan. An seo tha diofar ghinealaichean de tancaichean a" sabaid.
  Agus tha Medvedev, gu dearbh, a 'ruith air each dubh.
  Chan eil na feachdan, gu dearbh, coimeasach. Faodaidh tu cuideachd an E-75-U a chuir ris, is e inneal marbhadh squat a tha seo, do-ruigsinneach eadhon le gunnaichean bàta.
  Agus mar a shaltras e air fhèin. Chan urrainn dad stad a chuir air.
  Tha Medvedev a 'cluich mar bhalach beag. Eh, ceart gu leòr, ciamar. Agus chan eil duine dèidheil air fhaicinn. Chaill e agus chaidh an ceann-suidhe an gnìomh a dhìochuimhneachadh.
  Tha a h-uile duine dìreach dèidheil air buannaichean.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich:
  'S tha sinn a' cur an aghaidh nan stoirmean,
  Bho dè agus carson ...
  Beò san t-saoghal gun iongnadh,
  Tha e eu-comasach do dhuine sam bith
  Gur math a thèid leat, fàilligeadh,
  A h-uile leum, suas is sìos,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Agus dh'fhàs Medvedev nas sunndach. A-nis tha na saighdearan aige air seilbh a ghabhail air an Úcráin, Belarus, agus tha iad gu neo-sheasmhach a" tighinn faisg air Moscow!
  Tha seann cheann-suidhe na Ruis ag ràdh:
  - Gu bheil ar beatha na gheam!
  Agus a 'gabhail prìomh-bhaile an USSR le stoirm. Gu dearbh, an aghaidh arm 1941, tha tancaichean aige le feartan bho na seasgadan agus eadhon na seachdadan, agus is e am prìomh rud gu bheil tòrr dhiubh ann.
  Tha Medvedev a 'bualadh air fhèin... Chaidh prìomh-bhaile Moscow a ghabhail. Agus a-nis faodaidh tu an Caucasus a ghabhail thairis ... Agus aig an aon àm, gabh thairis air ceann a deas Afraga dhut fhèin. Agus thèid e thairis air Argentina.
  Agus às an sin thoir ionnsaigh air na SA. Tha e na cheannard math. Tha an nàmhaid air dheireadh an dà chuid a thaobh meud agus càileachd nan saighdearan.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Thèid sinn gu dàna dhan bhlàr! Airson cumhachd nan Sòbhieteach! Agus sguabaidh sinn a h-uile duine ann an cac san t-sabaid airson seo!
  Chaidh Medvedev a thoirt air falbh bhon gheama airson ùine. Ghairm Ministear Dìon na Ruis, a ghabh àite Shoigu Trubetskoy. Dh" fhaighnich e don cheann-suidhe a bha fhathast an sàs:
  - Cuin a bheir sinn bòid na dreuchd don cheannard ùr?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Far am bu chòir dha a bhith, aig an stèidheachadh!
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Tha ceann-suidhe ùr dùthaich aonaichte ag iarraidh a bhith air a stèidheachadh an ath sheachdain. Gus nach bi ùine aca goid!
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cha-n 'eil so a rèir ar bun-reachd agus ar laghan !
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus ghabh Yeltsin ris a" bhun-reachd seo chan ann a rèir an lagha agus an t-seann bhun-reachd. Gu dearbh, bha mòran den bheachd gum biodh Putin a" moladh bun-reachd ùr, ach dòigh air choireigin cha do thachair e!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Chan e am beachd as fheàrr airson a h-uile ceann-suidhe ùr gabhail ri bun-reachd ùr!
  Chuir Trubetskoy an aghaidh:
  - Ach dh'fhaodadh Putin! Bha e na bu fhuaire na Yeltsin, agus thusa, Dmitry Anatolyevich!
  Chrath Medvedev agus dh" aontaich e:
  - Nas fhuaire agus nas cudromaiche nas fortanach! Às aonais Putin, chaidh a h-uile càil ceàrr, agus ghabh Zelensky cumhachd anns an Ruis.
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus bha cothrom aig Lukashenko, ach chaill e an ùine aige. Bu chòir dhuinn a bhith air gluasad nas luaithe!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - bha eagal air Lukashenko mu thaghaidhean farpaiseach san Ruis. Agus cha bhiodh Zelensky air a bhith ann an cunnart mura b" urrainn dha cridhe Putin a sheasamh. Tha riaghladh na dùthcha cho mòr le làimh air a losgadh a-mach! Chaidh Putin gu cinnteach a losgadh aig an obair!
  Mhol Trubetskoy:
  - Uill, mar sin am bu chòir dhuinn gabhail ris an stèidheachadh aig ceann-latha nas luaithe no nach eil?
  Fhreagair Medvedev gu dàna:
  - Dèan mar a thogras tu! Chan eil dragh agam tuilleadh! Tillidh mi gu cluaineas urramach agus bidh mi beò airson mo thoileachadh fhèin. Is dòcha gun tèid mi timcheall an t-saoghail! Tha mi air a bhith an dà chuid mar cheann-suidhe agus prìomhaire mar-thà airson ùine nas àirde na an Ruis! Dè cho fada 's as urrainn dhut cumail ris a' chathair?
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Uill, ma tha, an uairsin thig na h-atharrachaidhean! Dè a nì thu le Shoigu?
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Leig leis! Tha peinnsean nam marasgal mòr. Leig leis siubhal air feadh an t-saoghail. Leig mi leat seilbh a bhith agad thall thairis!
  Chrath Trubetskoy agus thuirt e:
  - Chuir Putin an Ruis air falbh bhon t-saoghal! Ged rinn sinn bròn ann am briathran ann an doimhneachd ar n-anama, rinn sinn gàirdeachas aig a bhàs! A thaobh Zelensky, chì sinn! Bha mòran againn ag iarraidh òrdughan mar san Iar. Faigh mar anns na SA, ach obraich... Coltach ris an USSR!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Uill, fo Stalin, bha oifigearan ag obair gu dian! Na smaoinich gu robh iad làn mil!
  Dh'fhaighnich Trubetskoy:
  - Dè nì thu?
  Chuimhnich Medvedev:
  - Bha mi nam cheann-suidhe, agus leigidh mi dheth a dhreuchd mar cheann-suidhe. Tha i mòr... Agus còrdaidh beatha rium! Carson eile a bu chòir dhomh a bhith ag obair!
  Chuimhnich Trubetskoy:
  - Faodaidh Zelensky dreuchd comhairliche a thoirt dhut còmhla ris!
  Chuir Medvedev dheth e:
  - Aidh! Tha e glic gu leòr às aonais mo chomhairle! Ann an ùine ghoirid - cuir air dòigh an stèidheachadh! Chuir Dmitry Anatolyevich a chuid!
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Inauguration tha!
  Medvedev crochadh suas. Cho-dhùin mi an geama a chrìochnachadh. Rud nach robh ùine agam a-riamh roimhe. Agus co-dhiù gu inntinn a" pronnadh na Stàitean Aonaichte.
  No nas mionaidiche sa gheama. Ach, tha an Sherman Ameireaganach lag an aghaidh an E-75-U. Ach tha tòrr itealain aig na Stàitean Aonaichte, fiù 's mura h-eil iad cho cumhachdach ri jets Gearmailteach.
  Ach chan eil càileachd, gu dearbh, mar an ceudna! Tha na Krauts a" togail sgòran dian. Gu sònraichte na pìleatan: Albina agus Alvina! Agus is iad sin nigheanan a tha air an comharrachadh leis an spionnadh mòr aca.
  Tha Medvedev a 'gluasad air adhart gu Ameireaga bhon taobh a deas. Agus aig an aon àm tha na tancaichean aige a 'gluasad thairis air Siberia. Tha e a" faighinn spòrs. Co-dhiù, carson nach ceannsaich thu Iapan fhathast? Anns a" gheama seo faodaidh tu cuideachd do charaidean a mharbhadh. Ro-innleachd adhartach. Cuir an còd meallta an sàs agus bidh thu nas làidire na an neach-dùbhlain agad a thaobh meud agus càileachd. Chan e cogadh, ach fìor thlachd. Seo na h-innealan jet gun earball, chan urrainn dha na h-Ameireaganaich eadhon grèim fhaighinn.
  Nas mionaidiche, airson faighinn ann. Agus cleachd urchraichean fo smachd rèidio! Agus burraidheachd Ameireaganaich. Is fìor thoil le Medvedev an geama seo. Agus gluais na saighdearan. Tha Mexico air a ghabhail. Tha bailtean-mòra Ameireagaidh a" tuiteam aon às deidh a chèile. A leithid de thlachd.
  Agus san taobh an ear, bidh tancaichean den t-sreath "E"-U a" dol a-steach do na h-Innseachan. Ach dè as urrainn dha na Breatannaich cur nan aghaidh? A bharrachd air an sin, tha an Third Reich air goireasan a chruinneachadh mar-thà agus tha e a" toirt a-mach an teicneòlas as ùire às aonais còd meallta.
  Ach cho-dhùin Medvedev am Panther ùrachadh beagan. Seo a" chiad "Panther" àbhaisteach - armachd aghaidh 80 - 110 mm, armachd taobh 50 mm, canan 75 mm, fad baraille 70 EL, einnsean 650 each-chumhachd. Seo an "Panther" -2 le armachd aghaidh bho 120 gu 150 millimeters, taobhan 60-mm, canan 88-mm le fad baraille de 71 EL, agus einnsean cumhachd 850-each. Tha, càr trom. Agus tha e nas truime chan ann aig dà fhichead sa còig, ach leth-cheud tunna agus tha sgàil-dhealbh nas giorra aige.
  Ach "Panther" - 3. Armachd aghaidh bho 150 gu 200 millimeters, taobhan 82 millimeters, gunna 88 millimeters le fad baraille de 100 EL agus einnsean de 1200 each-chumhachd - cuideam 55 tonna. Aontaich, tha a leithid de chàr mar as trice air leth math an aghaidh nan Shermans.
  Ach tha "Panther" -4. Tha armachd aghaidh aige bho 200 gu 250 mm aig leòidean, agus armachd taobh 160 mm. gunna 105 mm le fad baraille de 100 EL. Tha seo mar-thà na uilebheist le cuideam 65 tonna agus le sgàil-dhealbh ìosal. Einnsean roth-uidheam gas de 1500 each-chumhachd. Gu dearbh, leasachadh sreathach sàr-mhath, comasach air sabaid eadhon leis an Sòbhieteach IS-7. A bharrachd air an sin, cha deach an IS-7 a thoirt gu buil.
  Ach tha innealan nas làidire ann. A 'ruith "Panther"-5, armachd aghaidh 250 slige aig ceàrn 45 ceum, toisich turaid 300 mm aig ceàrn, taobh 210 aig ceàrn, gunna 128 mm aig 100 EL, cuideam tanca nas adhartaiche 75 tonna, 2000 each-chumhachd cumhachd einnsean gas roth-uidheam . Inneal nas fheàrr na a h-uile modal Sòbhieteach agus Ameireaganach. Comasach air a dhol a-steach don IS-7 bho astar sabaid agus seasamh an aghaidh buillean cinn. Tha "Panther"-5 sa chumantas na theicneòlas sgoinneil. Chan eil dad nas làidire aig an USSR na an IS-7. Agus tha còig seòrsaichean Tìgearan aig na Gearmailtich cuideachd.
  Às deidh dha a "mhòr-chuid de chrìochan na SA a ghlacadh, cho-dhùin Medvedev an Tìgear a chuir air falbh cuideachd. Uill, is e "Tiger" a" chiad fhear a tha fios aig a h-uile duine. Tha an armachd aghaidh 100-110 millimeters le cha mhòr gun leathad, agus tha an armachd taobh 82 millimeters gun leathad. Agus tha an canan 88-mm, fad baraille 56 EL, na fhìor tanca caoineadh. Eu-coltach ris na "Panthers", far nach robh ach a 'chiad sreath a' sabaid agus bha eisimpleirean den dàrna fear. Tanca "Tiger"-2 ris an canar nas fheàrr an "Royal Tiger".
  Armachd aghaidh: 120-150 mm air aghaidh a "chraoibh aig ceàrn 50 ceum, 185 mm air aghaidh an turaid le beagan ceàrn, agus 82 mm air an taobh aig ceàrn 60 ceum. Tha e air a dhìon gu math san aghaidh, beagan nas fheàrr na an Tìgear air an taobh, agus tha canan 88-mm aige le fad baraille de 71 EL. De na tancaichean riochdachaidh an Dàrna Cogaidh, as fheàrr a thaobh armachd agus dìon aghaidh, cuideam 68 tunna, einnsean 700 each-chumhachd - caran lag ann an coileanadh dràibhidh.
  "Tìgear" -3 - 'S e càr dealbhaidh. Tha armachd aghaidh 150-200 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn. Taobhan de 160 millimeters le sgiathan claon. Trì seòrsaichean de bhuill-airm eadar-dhealaichte: canan 88 mm 100 EL, canan 105 mm 70 EL, agus canan 105 mm 100 EL le einnsean de 1000 1200 each-chumhachd. Le cruth nas dùmhail agus cuideam de 75 tonna. Tha, tha an càr dona agus gu math cunnartach. Agus eadhon nas cumhachdaiche "Tiger" - 4 armachd aghaidh 250 - slige claon aig 45 ceum, aghaidh 300 millimeters claon, taobhan 210 millimeters, gunna 128 millimeters 100 EL baraille fad, no 150 millimeters fad baraille 56 EL, cuideam 1500 tonna einnsean gas horsepower. Tanca air leth cumhachdach.
  Ach eadhon nas fhuaire tha "Tiger" -5. Armachd aghaidh: aghaidh slige 350 mm aig ceàrn 45 ceum, toisich turaid 400 mm aig ceàrn 50 mm. Tha na taobhan 300 mm claon. Gunna 150 mm 100 EL, no gunna 174 mm 70 EL, no gunna 210 mm 38 EL. Cuideam tha 100 tunna, gas roth-einnsean tha 2500 each-chumhachd. Cha tèid an inneal as cumhachdaiche eadhon a-steach don IS-7 agus gort an Naoimh Eòin. Dh" fhaodadh am fear seo a bhith air a chleachdadh an aghaidh Ameireagaidh. Ged a dh'fheumas a bhith air a ràdh gu bheil "Tiger"-5 cha robh fiù 's anns na pròiseactan ann am fìor eachdraidh. Ach chan e coire sam bith a th" ann gun tàinig an cogadh gu crìch cho luath.
  Ach faodar an geama tanca brìgheil a leasachadh.
  Thòisich Medvedev air stoirm a chuir air prìomh-bhaile na SA Washington agus am baile as motha ann an New York. An seo faodaidh tu dha-rìribh obrachadh agus buannachadh.
  Ged a tha cha mhòr. An seo tha Washington a" losgadh agus tancaichean Gearmailteach a" draibheadh air a shon. Agus chan urrainn dha duine stad a chuir air Tigers-5.
  Tha Medvedev a" cur crìoch air ionnsaigh gheur air prìomh-oifisean na SA agus tha e a" coimhead coltach ri buaidh. Ach tha Iapan air thoiseach cuideachd.
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Dè eile a b" urrainn dhomh a dhèanamh sa gheama? Ach cha deach an teaghlach tancaichean Lev a-steach gu cinneasachadh. Tha iad sin dha-rìribh uilebheistean an seo. Ach anns an Dàrna Cogadh, bha na h-innealan sin de shreath nas fhaide air adhart eadhon gun fheum. Agus eadhon nas motha na sin an aghaidh Iapan leis na tancaichean beaga is meadhanach aice.
  Ach cho-dhùin Dmitry Medvedev an toirt air falbh beagan.
  Seo a 'chiad tanca Lev, a th' ann a-mhàin ann am pròiseactan, agus dìreach pàirt dheth air a riochdachadh ann am meatailt. Tha armachd aghaidh a 'chòmhdaich 120 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn, tha na taobhan 82 millimeters, tha an gunna 105 milliméadar, is e fad a' bharaille 70 EL, an t-iomlan 80 tunna, an t-einnsean a tha 800 each-chumhachd. San fharsaingeachd, càr a dh'fhaodadh a bhith air nochdadh còmhla ris na Tigers agus Panthers air an Kursk Bulge. Le armachd fìor chumhachdach airson an ùine aige agus dìon aghaidh turaid sàr-mhath. Ach gu fortanach cha do nochd i. "Lev" - carbad pròiseact 2. Tha aghaidh an t-slige 250 millimeters claon, tha aghaidh an turaid 300 millimeters claon. Tha na taobhan 200 millimeters claon. Gunna no 128 mm 100 EL no 210 mm 38 EL. Cuideam 100 tonna, einnsean 1800 each-chumhachd. Chan eil e co-ionann na chumhachd. Nas àirde na IS-7, nach urrainn ach a bhualadh air an taobh. Ach an uairsin bidh thu a "draibheadh nas fhaide, agus tha" Lion "-3 a" nochdadh, cuideachd a "ruith uilebheist. Is e armachd aghaidh na slige 350 mm, tha turaidean 450 mm, le leathad taobh 300 mm aig leòidean, canan 150 mm aig 100 EL, no 175 mm aig 70 EL, no 210 aig 56 EL, no lannsair rocaid aig 400-mm. Cuideam tha 120 tunna, einnsean tha 2500 each-chumhachd.
  Tha, is e feachd uamhasach a tha seo.
  Tha Tank "Lion"-4 na shàr uilebheist eile. Is e 450 mm an armachd aghaidh a 'chòmhdaich, is e armachd aghaidh an turaid 500 mm. Tha taobhan an t-slige agus an turaid 400 mm claon. Canan 175-mm ann an 100 EL, canan 210-mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 500-mm. Cuideam a 'chàr tha 150 tunna, an t-einnsean a tha 3500 each-chumhachd gas roth-uidheam. Bho astar fada bidh e a 'dol a-steach do na tancaichean gu lèir, a' gabhail a-steach an IS-7 agus an T-93 Ameireaganach. Agus chan urrainn eadhon gunnaichean nèibhi a dhol a-steach dha. Is e inneal cumhachdach a tha seo, agus le canan a bharrachd.
  Ach is e an Lev-5 eadhon nas cumhachdaiche rìgh nan tancaichean. Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm aig ceàrn de 45 ceum, tha an turaid 800 mm de thighead, tha na taobhan 550 mm aig ceàrn. Canan 210 mm ann an 100 EL, canan 300 mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 600 mm. Is e cuideam an inneil 200 tonna, bidh an einnsean roth-uidheam gas a" toirt a-mach 5000 each-chumhachd. Do-ruigsinneach do cha mhòr a h-uile seòrsa armachd, ach a-mhàin urchraichean àrd-chumhachd, gu sònraichte gunnaichean agus bomaichean mòra. Comasach air losgadh air longan-cogaidh agus luchd-giùlan phlèanaichean. Dìreach super tanca.
  Uill, ann an ùine ghoirid, tha rudeigin ri chluich. Tha Medvedev a" cur cuideam air Iapan.
  Ach tha e air a bhriseadh a-rithist.
  Bidh stiùiriche an FSB a" gairm agus ag ràdh:
  - Dmitry Anatolyevich, an toir thu co-labhairt do luchd-naidheachd?
  Thuirt Medvedev gu cinnteach:
  - Chan ann fhathast!
  - Carson?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Tha còir agam agallamhan a thoirt seachad no nach eil! Mar sin cho-dhùin mi gun a thoirt seachad fhathast!
  Thuirt stiùiriche an FSB:
  - Faodaidh tu a bhith socair airson a-nis! Cha tèid an t-agallamh air falbh! Ach seallaidh sinn airson àite eile!
  Thug Medvedev fa-near:
  - A h-uile duine, socraich sìos! Ma tha dad ann, tha am peinnsean coitcheann agad mòr! Faodaidh tu a bhith beò gun a bhith ag obair!
  Dh" fhaighnich stiùiriche an FSB le iongnadh:
  - Nach truagh dealachadh ri cumhachd cho mòr ?
  Fhreagair Medvedev gu h-onarach:
  - Tha e duilich, gu dearbh, ach tha neach a 'gèilleadh don rud do-sheachanta!
  Thill Medvedev dhan gheama a-rithist. Fhuair seann cheann-suidhe na dùthcha as motha agus as beairtiche de ghoireasan san t-saoghal an crochadh air mu dheireadh. Agus carson nach cluich thu mas urrainn dhaibh a dhèanamh às aonais an-dràsta. Ged a tha e na cheannard stàite an gnìomh.
  Ach ciamar as urrainn dhut am buaireadh a sheachnadh gus thu fhèin a ghearradh ann an gèam mar sin? Uill, ràinig saighdearan Gearmailteach Chukotka. Gu fortanach, tha gluasad uidheamachd sa gheama mòran nas fhasa na ann an da-rìribh. Agus tha iad a 'dol gu Sìona. Agus an sin chaidh iad gu cath ris na Seapanach. Gu dearbh, a 'cleachdadh a' chòd sgam, chuir Medvedev a-mach tancaichean Lev-5 agus thilg e iad an aghaidh samurai. Agus is e càraichean fìor chlas a tha seo.
  Mar a tha samurai air a mhilleadh. Ach chan e crìoch iomlanachd fhathast.
  Ach carson, gus am bi an Dàrna Cogadh seachad, nach eil e comasach an tanca Gearmailteach as truime "Luchag" a ruith tro na h-ìrean?
  Tha seo dha-rìribh na ath-sgaoileadh foirfeachd agus crùn na bòidhchead. Nas mionaidiche, dè as urrainn tachairt ma thig gigantomania air adhart.
  Thòisich Medvedev air na luchagan a chuir air falbh.
  Tanca na luchaige, tanca a tha dha-rìribh ann am meatailt, an tè as truime den fheadhainn a bha gu dearbh air an riochdachadh ann am meatailt, a dhràibheadh agus eadhon a" sabaid. Tha armachd aghaidh an "luchag" 150 mm aig bonn a 'chòmhlain, 200 mm air mullach a' chrann, 250 mm air aghaidh an turaid, agus 210 mm air na taobhan. Mar a chì sinn, tha an tanca, eadhon anns a 'chiad dreach aige, do-ruigsinneach dha na tancaichean sreathach Sobhietach air a' mhullach agus eadhon air an taobh. Cha b" urrainn don IS-2 agus SU-100 a dhol a-steach don tanca seo bho cheàrn sam bith. Is e dìreach an IS-7 a dh" fhaodadh duilgheadasan a chruthachadh don Maus agus sabaid an tanca seo. Ach nochd an IS-7 a-mhàin às deidh a 'chogaidh, agus cha deach e a-steach gu riochdachadh. Agus dh'fhaodadh na "luchagan" a bhith a 'sabaid air an aghaidh ann an 1943. Tha dà ghunna aig an tanca seo: baraille goirid 75 mm agus 128 mm 55 EL, comasach air a dhol a-steach do na tancaichean Sobhietach gu lèir ach a-mhàin an IS-7 ceann-air. A bharrachd air an sin, tha an IS-2 bho astar fada. Bha canan 150 mm ann cuideachd.
  "Luch" cuideam 188 tunna agus bha 1250 each-chumhachd einnsean, a tha fhathast nach eil gu leòr. Gu h-iomlan, is e an càr an tè as làidire airson an ùine aige, agus chan eil e co-ionann.
  Tha "luchag" -2 na charbad dealbhaidh. Nas foirfe. Anns an fhìor sgeulachd, bha còir aig a "chàr a bhith air a dhèanamh nas ìsle ann an sgàil-dhealbh agus nas aotroime. Ach anns a 'gheama, gu dearbh, dh'fhàs an càr nas foirfe, nas ìsle ann an sgàil-dhealbh, nas dlùithe ann an cruth, ach eadhon nas truime. Is e armachd aghaidh slige na luchaige 2 350 mm. Is e armachd aghaidh an turaid 450 millimeters. Taobhan 300 mm. Tha canain 75 mm de dh'fhaid le barraillean agus 150 mm 70 EL, no howitzer 210 mm, no lannsair rocaid 400 mm. Cuideam 200 tonna. Inneal roth-uidheam gas 2000 each-chumhachd.
  "Luch" - inneal cluich 3. Perfect cuideachd. Is e armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm, tha an turaid 800 mm, tha na taobhan 550 mm. Gunnaichean 88 mm 100 EL, airson sabaid tancaichean nàmhaid, agus 210 mm 70 EL. No lannsair rocaid 550-mm. Is e cuideam an tanca 250 tonna, is e an einnsean roth-gas 4000 each-chumhachd. Tha an tanca cha mhòr do-ruigsinneach le cha mhòr a h-uile ball-airm, ach a-mhàin an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Tha "luchag"-4 na mean-fhàs ùr de gigantomania agus nas adhartaiche. Tha armachd aghaidh an t-slige 1000 mm aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 1200 mm aig ceàrn. Tha na taobhan 850 mm claon. Armachd: canan 105 mm 10EL airson sabaid tancaichean nàmhaid agus gu leòr an aghaidh cha mhòr a h-uile seòrsa carbad. Armachd 300mm aig 70 EL, airson a bhith a" sgrios daingnichean agus gun fheum airson tancaichean. No an àite sin, lannsair rocaid 750-mm.
  Tha cuideam a 'charbaid 350 tunna, nach eil cho mòr airson a leithid armachd agus buill-airm. Chan urrainn eadhon gunnaichean bàta-cogaidh a dhol a-steach do charbad mar sin an ceann. Is e dìreach buille dìreach bho urchraichean mara cumhachdach no boma mòr as urrainn inneal mar sin a sgrios. Bho gach ceàrnaidh tha e do-ruigsinneach le tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid an Dàrna Cogaidh. Is e an einnsean roth-uidheam gas 6000 each-chumhachd.
  Uill, "luchag" -5 - an ìre as àirde san t-sreath seo. Is e armachd aghaidh aghaidh a" chabhsair 1600 mm aig ceàrn, tha aghaidh an turaid 2000 mm, tha na taobhan 1500 mm aig ceàrn.
  Canan 128-mm le 100 EL gus cuir an-aghaidh gach tanca, gu math gu leòr an aghaidh a h-uile branda a" toirt a-steach an IS-7 agus lannsair rocaid 900-mm. Tha gunnaichean eile neo-phractaigeach. Tha dusan gunna-inneal ann. Is e cuideam an tanca 500 tonna. Einnsean roth-uidheam gas de 10,000 each-chumhachd. Tha an càr, canaidh sinn, foirfeachd fhèin. Cha mhòr nach urrainn dad do bhualadh air an aghaidh. Super tanca...
  Ach, ma tha duine a 'smaoineachadh gu bheil e do-dhèanta a thighinn suas le rud sam bith nas fhuaire na "Luch"-5, chan eil seo idir fìor. Tha mac-meanmna ùghdaran geama math mun Dàrna Cogadh gun chrìoch.
  Mar eisimpleir, tha "Rat" ann cuideachd. Ann am fìor eachdraidh, tha an tanca seo a 'cumail a' chlàr airson meud am measg a h-uile carbad pròiseict, agus bha e eadhon air a riochdachadh gu ìre ann am meatailt.
  Tha armachd aghaidh 400 mm aig an tanca "Rat", agus tha an armachd taobh cuideachd beagan claon. Armachd: ceithir gunnaichean 210 mm, no aon ghunna 800 mm agus dà howitzers 150 mm, aon ghunna deug anti-itealain. Tha cuideam 2000 tonna, tha cumhachd iomlan de 10,000 each aig einnseanan dìosail.
  Tha tanca "Rat"-2 na mean-fhàs den charbad dealbhaidh le cruth nas adhartaiche. Aghaidh agus armachd sam bith de 800 mm, le ceàrn mòr de chlaonadh reusanta. Is e armachd aon ghunna 1000 mm agus ceithir howitzers 150 mm, sia-deug gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean talmhainn is adhair. Is e cuideam 3000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 20,000 each-chumhachd.
  "Rat" -3 - fiù 's nas cumhachdaiche agus adhartach inneal. Armachd 1200 - millimeters aig ceàrn. Armachd: aon canan 1250 mm agus sia howitzers 150 mm. Fichead gunna an-aghaidh itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Is e cuideam 4000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 35,000 each-chumhachd.
  Tha "Rat"-4 na inneal eadhon nas cumhachdaiche agus nas adhartaiche. Armachd 1600 mm aig ceàrn. Armachd - aon ghunna 1600-mm agus naoi howitzers 150-mm, còig air fhichead gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Tha cuideam 5000 tunna, einnseanan roth-uidheam gas, leasaichte, cumhachd iomlan de 50,000 each-chumhachd.
  Is e "Rat" -5 an tanca as fhuaire. Armachd 2500 millimeters air gach taobh. Armachd: aon ghunna 2500 mm. Agus còig-deug howitzers 150-mm. Dà fhichead gunna anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Cuideam 10,000 tunna. Reactair niùclasach mar einnsean, cumhachd thairis air 100,000 each-chumhachd.
  Is e an tanca dha-rìribh an fheadhainn as fhuaire sa gheama. Agus a thaobh cuideam agus feartan eile.
  Uill, faodaidh tu earbsa a dhèanamh ann an stoirm Tokyo gu "Rat"-5. Fìor, tha e cho daor gum feum thu an còd sgam a ruith grunn thursan.
  Ach san fharsaingeachd, faodaidh Medvedev a bhith toilichte. Chluich e gu math.
  Agus mu dheireadh choimhead mi "Rat" -5 ann an da-rìribh. Mar a chluicheas tu gu mì-onarach math.
  Ach an uairsin ghairm iad Medvedev a-rithist.
  An turas seo is e Siluanov a" chiad leas-phrìomhaire agus prìomhaire an gnìomh.
  Thuirt e le guth brònach:
  - Chaill sinn Dmitry Anatolyevich! Chaidh cha mhòr a h-uile baileat a chunntadh mu thràth!
  Thuirt Medvedev gu seòlta:
  - Tha e nas fheàrr a bhith a 'call math na bhith a' buannachadh gu dona!
  Chuir e iongnadh air Siluanov:
  - Ciamar a tha seo comasach?
  Mhìnich Medvedev:
  - Nam biodh Vitaliy Klitschko air a thaghadh mar àrd-bhàillidh Kyiv airson a" chiad uair, cha bhiodh e air tilleadh chun fhàinne. An àite sàr churaidh, bhiodh an àrd-bhàillidh na stoc gàire!
  Dh" aontaich Siluanov le seo:
  - Tha, tha thu ceart, Dmitry Anatolyevich! Bha buannachd aig Klitschko a chall... Ach gu mì-fhortanach cha robh sgeul air a leithid de bhuannachd agad!
  Sheinn Medvedev mar fhreagairt:
  - Tha mi saor, mar eun anns na speuran,
  Tha mi saor, às deidh dhomh dìochuimhneachadh dè tha eagal a" ciallachadh ...
  Tha mi cho saor ris a" ghaoith
  Tha mi saor ann an da-rìribh, chan ann ann am bruadar!
  Thuirt Siluanov:
  - Tha, chan eil annad ach bàrd Dmitry Anatolyevich! Faodaidh aon rannan a sgrìobhadh mu do dheidhinn!
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Ann an suidheachadh sam bith, a-nis is urrainn dhomh an rud as fheàrr leam a dhèanamh gu socair - cluich geamannan coimpiutair! Agus roimhe sin, airson fichead bliadhna a-nis cha b" urrainn dhomh seo a phàigheadh ach ann an deiseachan agus toiseachadh!
  Dh'èigh Siluanov gu dona:
  - Ann an geamannan?
  Dhearbh Medvedev:
  - Dìreach geamannan! Agus bhiodh e feumail dhut sgrùdadh a dhèanamh air ro-innleachd armachd-eaconamach!
  Thuirt am Prìomh Leas-Phrìomhaire gu deònach:
  - Is fheàrr leam cleachdadh!
  Rinn Medvedev sgadan mar fhreagairt:
  - Tha an droch fhìrinn air a mhilleadh, faodaidh e do dhràibheadh gu seòlta!
  Fhreagair Siluanov gu fuar:
  - A bheil thu airson teicheadh bho fhìrinn le saoghal nan geamannan? Moladh!
  Bha ìoranas ann am briathran a" phrìomhaire an gnìomh.
  Thuirt Medvedev:
  - Leig leam rionnag gaisgeach na Ruis a chrochadh dhutsa cuideachd!
  Chomhairlich Siluanov:
  - Croch thu fein, a Cheann-suidhe !
  Rinn Medvedev gàire agus fhreagair e:
  - Is dòcha gur e deagh bheachd a tha seo! Rud eile, cha deach Putin a bhuileachadh ach às deidh bàs!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Tapadh leibh, a Cheann-suidhe!
  Lean Medvedev air adhart gu ceòlmhor:
  - Airson sùilean falamh gòrach ...
  Sheinn Siluanov còmhla:
  - Leis gu bheil a h-uile dad comasach ...
  Chrìochnaich Medvedev:
  - Ach chan urrainn dhut a bhith beò!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Gu dona ge-tà, is coltaiche gun toir iad air falbh mi! Tha e coltach gum feum sinn sgrìobadh!
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Tha mòran àiteachan air an Talamh!
  Chrath Siluanov agus rinn e gàire:
  - Ann goirid, a Cheann-suidhe, gheall thu dhomh rionnag ghaisgeach !
  Dh'èigh Medvedev aig mullach a sgamhanan:
  - Ullaich òrdugh!
  Thug iad leotha pàipear duais eile. Like, sgrìobh an ceann-suidhe an gnìomh.
  Aig an aon àm, thug Medvedev i do ghrunn dhaoine. Tha fios againne!
  Eh, tha e gu math fadalach mu thràth, agus tha ceann-suidhe an gnìomh na Ruis air tuiteam na chadal.
  Bha e a" bruadar mu eachdraidh eile. Tha arm an Tsarist, air a stiùireadh le Kuropatkin, a' sabaid airson Port Artair a shaoradh. Ach nochd Medvedev fhèin air inneal-fuadain sabaid, le lasers agus sligean thermoquark meud sìol crom-lus, ach cho marbhtach "s a thuit na bomaichean air Hiroshima.
  Agus ciamar as urrainn dha Medvedev sabaid an aghaidh nan Iapanach leis an robot sabaid aige? Mar a chaidh samurai a reubadh às a chèile, leis na mìltean. Agus mar a thàinig lasers agus blasters gu feum.
  Agus mharbh iad na Seapanach, gu sònraichte mharbh iad iad. Agus shàbhail e na phìosan e. Agus rinn e sgrios air na h-ìrean aca.
  Fhuair Medvedev, a chaill a rìgh-chathair, toileachas anns a 'bhlàr. Bidh e a 'gearradh sìos na samurai sin a bha ag iarraidh an rìgh-chathair rìoghail naomh a chrathadh.
  Ach a bheil e gu math dona, canaidh sinn gu fìrinneach, leis an fhìrinn innse, bha e fon Tsar?
  Gun deònaicheadh Dia a leithid de thsar ri Nicholas II a thoirt do gach dùthaich. Tha seo na fhìor eisimpleir de riaghladair tuigseach, agus aig an aon àm neach inntleachdail.
  Tha e duilich gun do leig a leithid de neo-thoileachas ri Kuropatkin sìos e. Agus a-nis tha Medvedev air na Seapanach a ghabhail os làimh. Agus buailidh sinn iad. Agus tha e glè dhoirbh a bhith a" dèanamh seo.
  Agus bidh sailean laser a" gearradh sìos samurai leis na mìltean. Beagan mhionaidean eile de chogadh, agus
  Chan eil arm Iapanach ann.
  Dè dh" ith na daoine-uaisle samurai? Agus a-nis is dòcha gun urrainn dhuinn faighinn gu obair air na soithichean agad.
  Thog Medvedev an inneal-fuadain sabaid dhan adhar agus ruith e gu suidheachadh cabhlach Togolese. Dè as urrainn dha a dhèanamh leis an ridire Ruiseanach?
  Agus seo cho luath sa bhios inneal-fuadain thermoquark a" luachadh. A-nis tha e mu thràth os cionn na mara. 'S gun cuir sinn fodha cabhlach Togo. Gearr armadillos, cruisers, agus creutairean beò eile.
  Mar seo... Dè ma leigeas sinn cuideachd boma beag thermoquark?
  Agus tha an gaisgeach ùr ga trèigsinn. Tha tonn ag èirigh, agus a' dol fodha air longan tìr na grèine.
  Tha Medvedev ag èigheach aig mullach a sgamhanan:
  - Airson an Ruis Nicholas,
  Reubaidh mi na Seapanach gu lèir nam pìosan!
  Agus a-rithist, tha ceann-suidhe gnìomhach na Ruis a 'dol a-steach gu ecstasy.
  Tha e math a bhith a" sabaid le leithid de robot.
  Bàthaidh sinn an samurai agad fhèin... Agus cha bhi Tsushima ann, cha bhi dad aig na Seapanach ri sabaid.
  Tha na bàtaichean samurai mu dheireadh a" dol fodha mu thràth. Abair buaidh a tha seo!
  Ach tha fhathast pàirtean de thìr na grèine ag èirigh a tha a" bacadh Port Artair. Feumaidh sinn dèiligeadh riutha gu fìor. Gus fuasgladh fhaighinn air a h-uile neach-dùbhlain aig ìmpireachd Tsar Nicholas.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Agus dh'itealaich an samurai gu làr,
  Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Agus sgriosamaid na saighdearan a thug ionnsaigh air Port Artair. Thachair e dha-rìribh gun do thuit daingneach cumhachdach. Agus fhuair an Ruis slap san aghaidh. Agus as cudromaiche buileach, bha e na bu mhiosa na Cogadh a 'Chrimea. An sin, chaill ìmpireachd an Tsar Nicholas II ri co-bhanntachd Shasainn, na Frainge, Türkiye, agus Rìoghachd Sardinia. Agus chaill i le urram. Agus seo cuid de Iapan, nach robh duine air a mheas mar fhìor cho-fharpaiseach.
  Na leig leis an Ruis irioslachd a chumail. Is dòcha gur e seo as coireach gun do dh" fhosgail Stalin, a bha cho faiceallach agus cho cuingealaichte ann am poileasaidh cèin, dàrna aghaidh san Ear Chèin an aghaidh Iapan. Gu dearbh, chuir an samurai cus nàire air an Ruis Tsarist.
  Airson seo, sgrios iad le bomaichean beaga thermoquark agus losgadh iad le lasers.
  Gus nach bi mi airson a" chùis a dhèanamh air an Ruis! O, deònaich Dia gum bi Zelensky na rìgh soirbheachail.
  A-rithist, tha Ruiseanaich agus Ukrainians aonaichte, agus a dh'aithghearr thig Belarusians còmhla riutha.
  Agus bidh trianaid de Slavs ann!
  Chrìochnaich Medvedev na Seapanach faisg air Port Artair, agus mharcaich e air... Rinn an Ruis a' chùis air Iapan. Thug i gu Korea, Manchuria, na h-Eileanan Kuril agus Taiwan. Thug i cuideachd air na Seapanach airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh.
  Neartaich an Tsar Nicholas II a shuidheachadh; cha do nochd ar-a-mach agus smaoineachadh neo-riatanach.
  Lean an Ruis Tsarist a 'gluasad thairis air Sìona. Agus a leudachadh anns an taobh an ear.
  Ach bha a 'Ghearmailt Kaiser, a dh' aindeoin gu robh a 'Ghearmailt Tsarist a' fàs na cumhachd mòr agus a 'fàs eadhon nas luaithe agus nas motha na ann an eachdraidh fhìor, fhathast air adhart agus chaidh e a-steach don Chiad Chogadh.
  Tha, air dà thaobh.
  Uill, a-nis tha Medvedev air gabhail ris an obair gus na Gearmailtich a sgrios. Chan eil adhbhar sam bith aca oilbheum a thoirt don Tsar-Athair.
  Agus mar a bhuaileas e nàimhdean le lasers. Agus buailidh sinn iad ann am Prussia an Ear mar doineann. Bidh Medvedev a" losgadh air saighdearan Gearmailteach a" cleachdadh lasers agus sailean lùth grabhataidh.
  Aig an aon àm, nochd na caileagan. Gu dearbh, ann am bikini. Alenka agus Natasha. Agus leig leis na Krauts sgoltadh le solais-solais.
  Seadh, Tsar Nicholas the Great, cha robh na Nadsaidhean a-riamh a" bruadar air a leithid. Dè tha iad a" dealbhadh nad aghaidh, athraichean?
  Medvedev a 'seinn gu làidir:
  - Melons, watermelons, bunan cruithneachd,
  Tìr bheairteach, beairteach ...
  Agus tha e na shuidhe air an rìgh-chathair ann an St Petersburg,
  Athair Tsar Nicholas!
  Chaidh an ceann-latha tòiseachaidh a chuir dheth tràth. Agus chaidh Medvedev fhàgail gu tur leis na h-innealan aige fhèin. Mar, fhad 'sa tha thu a' dèanamh a-mach leis an leanabh.
  Thug Medvedev cuideachd seachad an dèidh làimhe Andropov rionnag Gaisgeach na Ruis. A bu chòir a bhith air a dhèanamh nas tràithe, is dòcha. Agus chuir e a-mach òrdugh air togail carragh-cuimhne do Andropov.
  Aig an aon àm, chuir an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd air ais Yezhov agus Yagoda. Carson a sheasas tu air deas-ghnàth an seo?
  An uairsin stèidhich e òrdugh ùr air ainmeachadh às deidh Bobby Fischer. Ach chan urrainn dhut dad a ràdh gu robh e na dheagh chluicheadair tàileasg. Agus chan e a-mhàin sgoinneil, ach cuideachd uamhasach. Bha e airson a bhith os cionn a h-uile duine chan ann a-mhàin ann an tàileasg.
  Agus cuideachd trì ìrean: umha, airgead agus òr!
  Agus gu dearbh, an toiseach, thug Dmitry Medvedev an òrdugh seo dha: Garry Kasparov, Anatoly Karpov agus ... na bràithrean Klitschko!
  Agus aig an aon àm, stèidhich Dmitry Medvedev Òrdugh Vladimir Klitschko. Cuideachd gluasad inntinneach. Trì ìrean: umha, airgead, òr.
  Agus an uairsin tha Òrdugh Svyatogor ann, fuasgladh sgoinneil.
  Medvedev stiùir agus pedals. Agus tha e ag innleachadh seo a-rithist. Is e mathan a tha seo. Math dha gach mathain.
  Agus tha beachdan ùra aige. Mar eisimpleir, thoir càr ùr dha gach Ruiseanach.
  Anns an eadar-ama, falbh agus cluich air a 'choimpiutair. Na bha Medvedev ag iarraidh a 'mhòr-chuid de na h-uile. Mar sin tha e a-nis air ro-innleachd ùr a thionndadh air. Cogadh de dhiofar ìrean. Is e seo a bha an ceann-suidhe, eadhon am fear a bh" ann roimhe, airson cluich mu dheidhinn.
  Tòisichidh tu le còignear luchd-obrach agus mìle aonad gach fear: gual, iarann, clachan, ola, biadh, òr.
  Agus an toiseach togaidh sinn ionad coimhearsnachd gus luchd-obrach ùr a thoirt gu buil. An uairsin, tòisichidh tu a 'leasachadh mhèinnean agus àiteachas.
  An toiseach, gu dearbh, biadh fhaighinn gus an luchd-obrach a ghnàthachadh nas fheàrr.
  Tha an coimpiutair as cumhachdaiche, as ùire aig Medvedev. Agus faodaidh tu tòrr aonadan a chuir a-mach.
  Bidh thu a" togail dhut fhèin baile-mòr agus ionadan malairt ùra. Tha airgead, gu dearbh, na dhuilgheadas an toiseach. Gus an tog thu mint, margaidh, acadamaidh saidheansan, agus mar sin air adhart.
  Ach tha fios aig Medvedev air dòigh uile-choitcheann airson beairteas fhaighinn. Fastadh barrachd luchd-obrach àiteachais agus ceannaich goireasan airson arain. Tha a" mhargaidh gu math saor airson a thogail. Agus an uairsin shàbhail thu, cheannaich thu acadamaidh, thog thu muileann-sàbhaidh, agus rinn thu mèinnean ùra. Agus an uairsin barrachd... Agus bha òr a' sruthadh - an toradh as daoire. Gu sònraichte nuair a rinn am mint. Agus an uairsin bidh e comasach na tobraichean a leasachadh. Seo mar a tha airgead a" sruthadh tòrr a bharrachd spòrs. Faodar a chleachdadh airson leasachadh. Sàibh ùra, innealan àiteachais ùra, ath-ghlacadh fearainn, rannsachadh todhair. Seòrsa ùr de chrann...
  Next, a 'doimhneachadh na tobraichean agus a' pumpadh a-steach luchd-obrach ùr. Tuathanasan ùra. Riochdachadh feòil. Togail thaighean. Gu taighean dotairean, poileis, tobraichean, margaidhean, ailtirean, luchd-smàlaidh. Agus mar sin air adhart... Cruinneachadh chìsean. Leasachaidhean ùra ann am mèinneadh òir. Agus leasachadh àite ùr agus togalaichean obrach.
  Agus tha barrachd is barrachd airgid ann mu thràth... Tha còrr ann agus faodaidh tu tòiseachadh air taigh-feachd a thogail.
  Tha an geama inntinneach agus dùbhlanach. Tha am baile-mòr a" fàs. Chan eil cogadh ann fhathast. An seo faodaidh tu àm sìthe a stèidheachadh, agus nàmhaid nas laige a thaghadh... Gu dearbh, tha Medvedev fhathast a" cruinneachadh neart ann an ro-innleachd armachd-eaconamach.
  Tha an acadamaidh armachd air a thogail. Agus tòisichidh tu air saighdearan a chruthachadh. Eachraidh, saighdearan-coise, lasraichean-losgaidh, mortaran, agus feachdan eile. Gu dearbh , làmhachas. No eadhon a-rithist, le bhith a 'leasachadh tobraichean a' phlannt tanca. Tha a 'chiad chàraichean, gu dearbh, aotrom agus prìomhadail, ach faodaidh iad a bhith air an stiùireadh.
  Medvedev air a ghiùlan air falbh.
  Dh'ith an geama an ceann-suidhe. Bidh thu a" togail barrachd is barrachd thaighean ùra dhut fhèin. Nam measg tha sgoil sgrìobhadairean, leabharlann, agus fèisdeas aig diofar ìrean. Biodh e luchd-ciùil, dannsairean, jugglers, cluicheadairean senet, sùthan. No casino eile.
  Agus, gu dearbh, teampaill gu diofar dhiathan.
  Tha, tha mòran chreideamhan eadar-dhealaichte anns an ìmpireachd. Tha e nas fheàrr diofar teampaill a thogail.
  Agus an seo tha a h-uile dad eadar-dhealaichte. Agus mosg, eaglaisean, taighean adhraidh, teampaill Bùdachais, stupas, diathan pàganach.
  Tha, misean beairteach. Bidh thu cuideachd a" togail dhrochaidean nuair a thèid thu tarsainn air an abhainn.
  Tha tòrr obair ann. Cuideachd cuir air dòigh fèisean airson diofar chreideamhan gus nach bi na diathan oilbheumach.
  Agus mar sin air adhart gun bhriseadh sam bith. Agus tha obair aig an Acadamaidh Saidheans a" dol air adhart, a-nis aon leasachadh, an uairsin fear eile. An dàrna cuid leigheas an aghaidh creimich no biastagan - ge bith dè a leasaicheas àiteachas, nochdaidh tractaran.
  Agus tha eadhon na Diathan a 'cur deagh fhogharan. Mar sin faodaidh tu tancaichean agus factaraidhean itealain a dhràibheadh. A" tòiseachadh le plèanaichean aotrom, faodaidh tu bomairean atamach a ruighinn. Agus tha an àireamh de dh'aonadan a 'sìor fhàs. Tha e mu thràth air ceud mìle a ruighinn.
  Medvedev a 'cluich agus a' brosnachadh teicneòlasan ùra. Gun eagal fhathast. Chan fheum thu a bhith a 'sabaid, faodaidh tu clàr-amais beairteas agus cultar àrdachadh dha do dhaoine. Agus tha seo cudromach cuideachd. Ach tha airgead agus goireasan gu leòr ann a-nis.
  Is e an rud a tha eadhon nas fheàrr mun gheama nach eil na tobraichean a" fàs sgìth. Faodaidh tu goireasan a tharraing gu bràth.
  Agus tog bailtean-mòra ùra air a" mhapa... No fiù 's gabh pàirt ann am pioramaid no iongnadh eile den t-saoghal.
  Tha Medvedev cuideachd a" maistreadh taigh-feachd ùr. Fìor, tha am pailteas de shaighdearan a 'lùghdachadh clàr-amais beairteas. Seo, gu dearbh, far a bheil an duilgheadas ag èirigh. Ach airson a-nis chan eil duine ann airson sabaid leis... Ach faodar teicneòlasan ùra a thoirt a-steach gus tancaichean agus plèanaichean a dhèanamh nas luaithe. Agus thoir suas na bomairean trom.
  Ach, carson nach eil, le tancaichean meadhanach mar-thà, gun a bhith a" glacadh an nàmhaid aig ìre nam Meadhan Aoisean?
  Agus Medvedev, an dèidh a 'dèanamh barrachd tancaichean agus aig an aon àm a' leasachadh an crìochan, gu luath a 'toirt ionnsaigh air an dùthaich ri thaobh.
  Agus cuideachd plèanaichean bho shuas. Agus bomamaid an nàmhaid le ar n-uile neart. Tha thu a" frasadh napalm air.
  Agus chan e geama a th" ann a rèir nan riaghailtean.
  Chòrd Medvedev ri sgrios a 'bhaile meadhan-aoiseil. Agus an uairsin an dùthaich gu lèir leis an arm prìomhadail aice. Chòrd e ris agus bhuannaich e, ged a fhuair na plèanaichean agus na tancaichean aige beagan milleadh. Seo mar a thionndaidh an greim gu math furasta. Agus an uairsin a-rithist bidh thu a" togail baile-mòr air an fhearann a chaidh a cheannsachadh ...
  Agus tha na tancaichean agad trom mu thràth. Tha e comasach an dà chuid dìon an-aghaidh niùclasach agus armachd gnìomhach a cheangal.
  Bha Medvedev mar-thà air a bhith a 'cluich airson deich uairean a thìde agus bha a shùilean sgìth agus thòisich e a' cumail ri chèile. Thuit an ceann-suidhe an gnìomh na chadal.
  An toiseach, bha Medvedev a 'snìomh mun cuairt ann an rudeigin neo-shoilleir. Ach cha do mhair e fada. Agus an uairsin chaidh an tanca T-95 ultra-ùr-nodha suas am bruthach. Bha e mu thràth anmoch as t-fhoghar, agus bha frasan uisge a" bualadh air an armachd.
  Thuirt Medvedev:
  - An latha cinnteach den bhlàr airson Mount Vysokaya! A" bheinn sin a tha na iuchair airson dìon iomlan Port Artair. Is e an-diugh dìreach 21 Samhain, no Dùbhlachd 4 a rèir an stoidhle ùr. - Bhuail an t-àrd-ollamh gu fiadhaich an armachd aige le a dhòrn agus dh'èigh e. - Ach cha tèid Vysokaya Mountain a ghlacadh! Bidh sguadron a" Chuain Shèimh beò!
  Cha mhòr nach do ghlac na Seapan Beinn Vysokaya. Shnàig iad a-steach mar sheangan, nan sruthan tiugh bho gach taobh. Dh'fhosgail an T-95 teine le canan teine luath 152-mm.
  Bhrùth Alenka am putan luing gàirdeachais, agus bhuail an canan fèin-ghluasadach na Seapanach mar ghunna anti-itealain. Chuir sligean cumhachdach de spreadhadh spreadhaidh às na ceudan de Iapanach le aon dhealbh.
  Loisg Natasha, an uair sin, bho ochd gunnaichean inneal trom. Agus b" fheàrr leam cuideachd joystick a chleachdadh.
  Chuir Medvedev an tanca air falbh, dhìrich an t-supermachine gu misneachail na leòidean cas, agus bhrùth na slighean gaisgich Land of the Rising Sun.
  Rinn Margarita feadan agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'dèanamh eachdraidh!
  Dhaingnich an ceann-suidhe an gnìomh gu feargach:
  - Gu cinnteach! Cha leig sinn ann an suidheachadh sam bith cead a thoirt dha Port Artair a bhith air a ghèilleadh!
  Loisg Alenka, a" losgadh le gunna, fichead cuairt sa mhionaid, a" spùtadh a-mach projectile le barrachd cumhachd millteach le cuideam leth-cheud cileagram. Ann an aon mhionaid, spreadh tunna de mheatailt agus stuth-spreadhaidh gu mionaideach.
  Agus bhuail an nighean gu fìor cheart.
  Agus gunnaichean-inneal, gach fear a" losgadh còig mìle cuairt sa mhionaid. No dà fhichead mìle peilear mòr, thar ùine ghoirid. Agus ciamar a ghabh iad ris an samurai? Mar a thòisich iad air am brùthadh.
  Sheinn Alenka eadhon:
  - Agus chaidh an treud nàmhaid gu làr, fo chuideam stàilinn agus luaidhe!
  Bha an tanca Ruiseanach ag obair gu làidir. An seo gheàrr e sìos mìle Seapanach, seo an dàrna fear. A 'toirt air falbh iad ann an sreathan.
  Rinn Natasha gàire agus sheinn i:
  - Air son glòire Rus' ! Na dìochuimhnich sinn an Fatherland gu bràth!
  Agus a-rithist bidh e a" losgadh bho ghunnaichean inneal marbhtach. Agus tha na mìltean de Iapanach nan laighe marbh.
  Ghabh Medvedev e agus rinn e sgios:
  - Tsar Nicholas! Bidh tu air leth math.
  Agus brisidh sinn an samurai neo-chrìochnaichte fo na bratagan.
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Dh'fhaodadh gur e Nicholas II am fear as motha de na tsars. Bha a h-uile cothrom aige Sìona a dhèanamh na mòr-roinn Ruiseanach - An Ruis Bhuidhe!
  Bhuail Medvedev air an samurai, ruith e thairis orra mar bhratagan, agus thuirt e:
  - Biodh e mar sin!
  Shell an dèidh slige sgèith a-mach. Dh" fhàs iad mar leth-chùis, a" feumachdainn mòran nas lugha de lùth na an fhìor àrdachadh ann an dadaman is moileciuilean.
  Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachais le a corragan gràsmhor, dh"èigh e eadhon:
  - Ann an ainm an tsars Ruiseanach!
  . CAIBIDIL Àir. 6.
  Bha an gunna a" reubadh agus a" beucaich. Ged nach robh e cho àrd, ach cho muffled, bha e comasach bruidhinn.
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè, tha àireamh nan sligean gun chrìoch?
  Fhreagair Medvedev:
  - Chan fheum quasi-stuth mòran lùth airson a chruthachadh. Agus tha lìonadh reactair thermonuclear le uisge cho furasta ri bhith a" rùsgadh piorran!
  Feadan Margarita:
  - Tha, tha seo sgoinneil! Faodaidh tu reòiteag seoclaid a dhèanamh san dòigh seo cuideachd!
  Chuir Medvedev an aghaidh le osna:
  - Chan eil fhathast, ach gu math luath, tha! Tha e duilich nach eil sinn a" faighinn ach leth-chùis gu ruige seo!
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a corragan rùisgte, a" gàireachdainn le fiaclan mòra tìgear, ag ràdh:
  - Tha an comas seo airson stuth a chruthachadh cuideachd leth-dhiadhaidh!
  Rinn Medvedev gàire. Bha na bu lugha agus na bu lugha de Sheapanach timcheall na beinne, agus barrachd is barrachd chorp. Dh'fheuch an samurai ri losgadh air an tanca, ach gu dìomhain. Bhreab na sligean far an armachd mar bhoinnean uisge.
  Thuirt an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Agus tha an duine air a chruthachadh ann an iomhaigh agus ann an coslas Dhe.
  Thuirt Alenka, a" losgadh shligean marbhtach:
  - Ma tha e fhathast air a chruthachadh. Is dòcha gur e sinne daoine an neach as tuigseach, as làidire agus as cumhachdaiche sa chruinne-cè!
  Mhol Medvedev gu loidsigeach:
  - Nas motha a tha riatanach tha daingneachadh daonnachd! Bu chòir dhuinn aonachadh! An uairsin cha bhi fios againn air bròn agus a 'chùis!
  Natasha le misneachd:
  - Tha Ìmpireachd an Tsarist comasach air a h-uile duine aonachadh! Agus aonaich a h-uile duine, gun eisgeachd, gu monolith!
  Agus loisg an nighean gunnaichean-inneal a-rithist. A" faighinn thairis air na Seapanach a" feuchainn ri dhol a-steach bhon taobh chlì. Cha do rinn na grenades cron air an tanca T-95. Agus bha na gunnaichean, cuideachd bho astar, an dara cuid gan ionndrainn, no bha an sligean neo-èifeachdach. A bharrachd air an sin, chan eil armachd tollaidh armachd ann an dùthaich sam bith air an t-saoghal. Agus chan urrainn dhut a dhol a-steach do tanca mar sin cho furasta. Tha an dìon aige aig ìre àrd.
  Agus bidh na gunnaichean-inneal a" gearradh sìos agus na sligean air an sguabadh air falbh. Agus bidh iad a 'dèanamh a h-uile càil gu sònraichte, agus gu math marbhtach.
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh mòran Iapanach a dhìth!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Mòran!
  Agus las i a sùilean saphir. Agus tha uimhir de rudan eadar-dhealaichte mun nighean seo, fìor chrìochnaiche.
  Tha na gaisgich a' losgadh. Agus fuil samurai. Dà fhichead mìle peilear agus tunna de shligean gach mionaid, is e feachd millteach mòr a tha seo.
  notaichean Natasha:
  - Tha sinn nar gaisgich a tha a" fulang bàs mòr!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Agus chan e dìreach bàs, ach stòr cumhachd anns a 'chruinne-cè gu lèir!
  Thuirt Margarita gu ciallach:
  - Ma bheir an Ruis Tsarist buaidh air an t-saoghal gu lèir, an uairsin thig a h-uile cogadh ann an eachdraidh mac an duine gu crìch uair is uair!
  Dh'aontaich Medvedev:
  - Gu dearbh leanabh! Chan fheum duine cogaidhean! Ach feumaidh daonnachd a bhith aonaichte!
  Rinn Natasha sgàineadh le toileachas panther a "marbhadh tarbh:
  - Nuair a tha sinn aonaichte, tha sinn do-chreidsinneach!
  Agus leig i a-mach sradagan bho a sùilean! Seo an nighean! Tha lasraichean teine ann, agus deigh agus stàilinn.
  Ach a-nis tha na Seapanaich mu dheireadh a" bàsachadh. Agus chan eil duine eile ann airson stoirm a chuir air a" bheinn. Dh'fhuirich còrr is leth-cheud mìle gaisgeach a chaidh a mharbhadh bho Land of the Rising Sun fo Mount Vysokaya.
  Tha am blàr seachad.
  Ghabh an ceathrar àite air cnoc, agus thuirt Medvedev:
  "B" fheàrr dhuinn gun a bhith a" bruidhinn ris a" ghearastan an-dràsta." San fharsaingeachd, dè a tha sinn a" dol a dhèanamh?
  Mhol Alenka:
  - Tha mòran Iapanach ann fhathast. Dèanamaid sgrios air arm Nogi gu lèir.
  Margarita le seo:
  - Sin e! Cuiridh sinn às do na samurai gu lèir! Agus bidh e sgoinneil!
  Rinn Medvedev gàire agus thuirt e:
  - Agus faodaidh an tanca againn cuideachd snàmh fo uisge agus sligean teine. Nach cuir sinn fodha cabhlach Iapanach!
  Ghabh Natasha a-steach le toileachas:
  - Sin e! Tha sin ceart, gabhamaid agus cuir às do na samurai gu lèir aig muir.
  Bha an sguadron Iapanach dìreach air tòiseachadh air an ath ionnsaigh bomaidh aca. Bha sligean ag itealaich, nam measg gunnaichean bho aon-deug agus dusan òirleach. Agus tha seo, chì thu, trom.
  Ruith an tanca a dh"ionnsaigh an oirthir. Thuirt Alenka, a" cnagadh a corragan air corp a" chàir:
  - Ceart gu leòr, chun na mara. Ach ciamar a b" urrainn dhuinn an iomairt a thoirt dha na Seapanach air tìr?
  Chuimhnich Margarita, aig an robh beagan eòlais mun chogadh:
  - Bha gunnaichean inneal againn, agus bha an raidhfil Mosin tòrr nas earbsaiche agus nas èifeachdaiche na an tè Iapanach. Agus mura robh a h-uile càil ag obair a-mach aig muir, an uairsin air tìr cha robh cothrom sam bith aig na samurai!
  Ghluais Alenka gu feargach a cas-rùisgte air an làr agus rinn i gàire:
  - Bhreith ! Bealltainn trivial!
  Mhol Natasha:
  - Bidh sinn a 'crochadh a h-uile duine!
  Chaidh an tanca dhan uisge. Bho na taobhan nochd propellers a bha a 'cumail smachd air an inneal. Seo a" chiad targaid: inneal-sgrios Iapanach. Bhrùth Natasha na putanan joystick le a corragan tana.
  Agus bhuail an t-slige air fìor bhonn na luinge le feachd mharbhtach. Thionndaidh e an armachd mun cuairt.
  Fhuair an sgriosadair slige eile. Bhrùth Natasha a ladhar a-rithist.
  Agus an uairsin bidh na Seapanach a 'bàthadh.
  Rinn Alenka gàire:
  - Gabhamaid mu seach a' bàthadh ! Chan eil gunnaichean inneal gu math èifeachdach fon uisge!
  Agus bhrùth an nighean an luing gàirdeachais, an turas seo a" cur slige a-steach gu bonn an sgriosadair.
  Fhreagair Margarita le gàire:
  - Uill, tha boireannaich againn!
  Chuir Natasha slige a-rithist agus dh" èigh i:
  - Ann an ainm Rus', biodh buaidh!
  Chuir Alenka a-mach na sligean. Gheàrr i bonn bàta Land of the Rising Sun fosgailte agus mhothaich i:
  - Ach, cha robh cumhachd an tsarist anns an Ruis cho dona ris a" phropaganda a chaidh a ràdh.
  Dh"aontaich Margarita le seo agus bhruidhinn i gu toileach, gu h-àraidh leis nach robh dad aige ri dhèanamh idir.
  - Fo Tsar Nicholas II, thug an Ruis a-steach inbhe òir an airgid. Thàinig airgead na h-ìmpireachd gu bhith mar an fheadhainn as seasmhaiche agus as seasmhaiche san t-saoghal. Dh'fhuirich prìsean cha mhòr gun atharrachadh cuideachd. Agus fo Tsar Nicholas, am pàigheadh a ràinig trithead 's a seachd rubles mìos. Gu dearbh, tha an Ruis air fàs gu bhith mar aon de na prìomh dhùthchannan san t-saoghal a thaobh inbhean bith-beò. Thàinig toradh gnìomhachais gu bhith na cheathramh àite san t-saoghal.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev an dèidh cadal, thòisich a 'cluich air a' choimpiutair. Anns a 'chùis seo, bha e ga ghearradh fhèin gus leantainn air adhart leis an ro-innleachd. Rinn an cumhachd neartaichte glacaidhean. Thilg ceann-suidhe an gnìomh na Ruis tancaichean gu cath.
  Agus trom.
  Tha e fhathast na gheama math. Ghluais mi beagan e agus fhuair mi tancaichean nas truime na ceud tunna. Nuair a bha e na cheann-suidhe, Medvedev ag iarraidh a leasachadh tancaichean nas truime na ceud tunna. Ach cha tug Putin seachad e an uairsin. Ach bha am beachd a" coimhead tàmailteach. Carbadan fìor throm. Agus sia seòrsaichean de chàraichean. Còrr is còig ceud tunna.
  Ach a-nis tha Medvedev a 'tilgeil tancaichean le einnseanan niùclasach gu cath. Agus bidh e a" briseadh dìon dhùthchannan meadhan-ìre. Agus a-rithist na glacaidhean. Tha, sgoinneil... Airson a dhèanamh beagan nas fhasa, ceangail comhairliche airm. Agus còmhla ris tha thu a 'stiùireadh sgrios an nàmhaid. Agus a ghlacadh.
  An seo tha thu a" faighinn thairis air ìmpireachd eile... An seo tha an cogadh nas cunnartaiche, ach tha e air a stiùireadh le comhairliche airm aig ìre Napoleon. Mar sin faodaidh tu dìreach coimhead, agus stèidheachadh do ìmpireachd le eaconamaiche aig ìre Stolypin.
  Agus Medvedev, an dèidh suidhe aig a 'choimpiutair le sgrion mòr airson grunn uairean a thìde, thòisich srann.
  Tha e air a bhith gun chadal airson ro fhada.
  Loisg Alenka air na Seapanach. Nuair a chaidh i fodha an turas seo, sheinn i:
  - 'S sinne na 's treise 's an t-saoghal, '
  S ar n-uile naimhdibh 's an taigh-beag buainidh sinn.
  Chan eil an dùthaich mhàthaireil a 'creidsinn ann an deòir,
  Agus bheir sinn an eanchainn dha na oligarchs olc!
  Agus rinn an nighean gàire. Agus bha a fiaclan a" deàrrsadh le neamhnaidean!
  Mhol Medvedev:
  - Leis gu bheil an cogadh le Iapan a" tighinn gu crìch le buaidh, bidh fàs eaconamach na Ruis eadhon nas motha! Agus bidh ìmpireachd an tsarist gu bhith na dùthaich as beairtiche!
  Chaidh Alenka fodha le sgriosadair eile agus rinn e sgadan:
  - Tha sinn a-riamh beairteach! Cha robh òrdugh gu leòr ann!
  Bhuail Natasha air bàta-cogaidh Land of the Rising Sun agus thuirt i:
  - Cha robh sinn idir na b" ìsle na na Gearmailtich sa Chiad Chogadh. Ach air sgàth a" chòigeamh colbh, chaill sinn a" bhuaidh!
  Chuir Alenka cuideachd slige eile a-steach do bhroinn an armadillo agus thuirt e:
  - Gu cinnteach! Is e an còigeamh colbh as coireach ris a h-uile càil. Aig àm a' Chiad Chogaidh, cha b' urrainn dha na Gearmailtich fiù 's faisg air Minsk agus chaidh am bualadh ann an Galicia. Agus fo Stalin, chunnaic iad mar-thà an Kremlin tro phrosbaig. Dè tha seo a' ciallachadh?
  Loisg Natasha slige eile aig bonn an long-chogaidh agus rinn i gàire:
  - Treas! Chaill sinn a leithid de bhuaidh!
  Bha Margarita cuideachd den bheachd gu robh e riatanach cur an cuimhne:
  - Mura h-eil airson brathaidh, bhiodh sinn air seilbh fhaighinn air Constantinople agus Asia Minor, a bharrachd air faighinn chun Mhuir Mheadhan-thìreach. Agus tha sinn air uimhir a chall air sgàth brathaidh agus an còigeamh colbh!
  Chuir Alenka projectile eile air bhog:
  - Seadh, is e seo an còigeamh colbh! Cia mheud trioblaid a dh'adhbhraicheas i! Tha Ìmpireachd na Ruis na eintiteas sònraichte a dh" fhaodadh leudachadh chun t-saoghail air fad agus daonnachd a dhèanamh aonaichte!
  Rinn Natasha gàire gu làidir:
  - Gu cinnteach! B" urrainn dhomh agus nì mi rud sam bith gu cinnteach! Agus airson daonnachd a bhith aonaichte agus do-chreidsinneach!
  Chuir an nighean slige eile, às deidh sin dhealaich an long-chogaidh mu dheireadh. Agus chaidh na Seapanach a bhàthadh.
  Thuirt Margarita le clisgeadh na guth:
  - Seall ciod a tha tachairt air an t-saoghal a nis ? Tha an Ruis agus na SA an impis cogadh. Agus tha cus sluaigh ann an Sìona agus totalitarian. Chan eil òrdugh agus saoibhreas anns an t-saoghal!
  Chuir Natasha slige ùr, an turas seo chun an t-sreapadair, agus dh" aontaich i:
  - Cha 'n 'eil òrdugh anns an t-saoghal ! Feumaidh sinn riaghladh aonaichte!
  Loisg Alenka an t-slige agus chrath e ag aontachadh:
  - Agus dh" fhaodadh a leithid de riaghaltas a bhith na ìmpireachd tsarist! Tha fèin-riaghladh na Ruis na neach-urrais airson seasmhachd agus beairteas cruinneil!
  Agus chuir an nighean slige eile, a dhealaich an t-soitheach mu dheireadh.
  Bha e soilleir gu robh na Seapanach a" briseadh a-mach. Loisg iad gun leth-bhreith, gun tuigse aca cò bha gam bàthadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near, air tìr, nach robh mòran buannachd aig Iapan ann an àireamhan. Agus eadhon ann an eachdraidh fhìor, chaill e mòran a bharrachd ann am marbhadh agus leònte na an Ruis.
  Ach aig muir, bha na soithichean Land of the Rising Sun, a chaidh a dhèanamh ann am Breatainn agus na SA, beagan na b 'fheàrr na an fheadhainn Ruiseanach, a' mhòr-chuid air an dèanamh aig an taigh.
  Ach eadhon an seo tha sàr chàileachd nan Iapanach gu math beag. Agus bidh na Ruiseanaich a" losgadh, is dòcha, nas cinntiche.
  Thuirt Natasha, a" losgadh agus a" dol fodha inneal-sgrios eile, ann an buaireadh:
  - Gu dearbh, tha an Ruis air a 'chùis a dhèanamh air luchd-dùbhlain nas làidire. Mar eisimpleir, Napoleon!
  Thuirt Alenka, às deidh dha slige a chuir chun t-sreap armaichte:
  - Ach tha! Bha Napoleon na shàr-eòlaiche! Agus bha e na bu làidire, ach rinn sinn a 'chùis air!
  Rinn Margarita osnaich gu trom agus rinn i gearan:
  - Caillidh na Seapanach. Tha seo cho neònach agus oilbheumach!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Gu math neònach! Gu fortanach, air sgàth seo, thàinig àm sliochd nan Romanov gu crìch. Tha an linn glòrmhor, gaisgeil, le buaidh agus buadhan. Agus ged nach robh an Genghis Khan againn fhìn, tha sinn air a bhith ag èirigh bho àm Ivan Kalita.
  Agus chuir an nighean tilgeadh eile, gu math marbhtach. Agus roinn an soitheach-mara armachd na dhà phàirt.
  Lean Natasha, agus le aon shlige chaidh i fodha inneal-sgrios eile. Agus tha tòrr luchd-sgrios aig na samurai.
  Dh"fhaighnich an gaisgeach dha na gillean:
  - Ach saoil carson, ann an eachdraidh an t-saoghail, nach do choilean aon de na h-ìmpirean làn chumhachd?
  Chuir Alenka a-rithist slige a-steach do bhroinn sgriosadair eile agus thuirt e:
  - Tha, gu dearbh, carson? Thuit a h-uile duine. Agus Impireachd Phersia, agus Alecsander Mòr, agus Impireachd na Ròimhe. Carson nach do dh" aonaich duine an cinne-daonna?
  Chuir Natasha stad air a cas ann an sàrachadh. Chaidh soitheach eile fodha agus thuirt i:
  - Sin e! Chruthaich Genghis Khan ìmpireachd a dh" fhaodadh an saoghal gu lèir a phronnadh. Ach an dèidh a bhàis, chuir a mhic agus a h-oghaichean ionnsaigh air dòigh agus reub iad an ìmpireachd às a chèile. Is e dìreach an Ruis Tsarist, leis an t-siostam aonadach aice, a bha na dùthaich mar sin gum faodadh i a bhith ann airson grunn linntean agus leudachadh gus an do shluig i an cruinne gu lèir!
  Bhris Alenka a sùilean agus thuirt i, a 'dol fodha sgriosadair eile:
  - Glòir don ìmpireachd mhòr aig Tsar Nicholas! Cha toir sinn cumhachd dha na Bolsheviks dìolain agus an riaghaltas sealach!
  Chuir Natasha slige a-steach don bhàta cuideachd. Chaidh i fodha na Seapanach agus sheinn i:
  - Dia saor an righ,
  Uachdaran làidir
  Rioghaich airson glòir,
  airson ar glòir!
  Rioghaich fo eagal do naimhde-
  Orthodox Tsar!
  Rioghachadh le glòir
  Gu ar glòir!
  Tha e coltach gu bheil na nigheanan air an tionndadh gu fìor. Seo mar a sgrios iad an samurai, bidh meas agad air. Agus chuir Medvedev an tanca marbhadh aige fon uisge. San fharsaingeachd, is e armachd fionnar a tha seo. Tha e a" dol fodha air cabhlach Iapanach gu lèir. Ach is e cumhachd mòr a tha seo.
  Dusan, dìreach soithichean mòra armaichte, dusanan de shoithichean nas lugha, bàtaichean-mara nam measg. Tha còrr is trì fichead sgriosadair a-mhàin. Bheir e ùine airson seo uile a sgrios.
  Natasha, a 'crìochnachadh bàta eile, dh'fhaighnich Medvedev:
  - Ciod do bharail-sa, am bheil Dia ann ?
  Rinn an t-oifigear cleasachd gàire agus fhreagair e:
  - Dè an ciall?
  Chuir Natasha slige ùr, a" crìochnachadh an sgriosadair, agus thug i fa-near:
  - Tha, tha iomadh dreach aig creideamhan! Tha an dà chuid pàganach agus monotheistic! Uaireannan tòisichidh tu a 'smaoineachadh mu dheidhinn. Agus tha thu fo amharus am bheil Dia ann an uair a tha a leithid do mhasladh anns an teagasg !
  Roinn Alenka inneal-sgrios eile agus, a 'gàireachdainn, thuirt e:
  - Tha, a thaobh so tha e duilich a bhi creidsinn anns a' Bhiobull. Airson Dia a-mhàin a ghiùlan mar seo. Agus bha eadhon na b" fheàrr leis!
  Chrath Natasha ag aontachadh:
  - Sin e. A bheil thu creidsinn gur e aon sluagh sluagh Dhè? Tha e soilleir nach eil seo airidh air fiosrachadh nas àirde!
  Às deidh sin, thòisich an nighean air bàta-cogaidh mòr-tunna a chuir fodha. Bha an gaisgeach ag obair.
  Ach chuir Margarita a beachd an cèill:
  - Chan eil e soilleir fhathast ciamar a tha e comasach gun cuir Dia gràdhach boireannaich mar seo air falbh!
  Bha iongnadh air Natasha:
  - Ciamar a tha seo grànda?
  Fhreagair Margarita gu h-onarach:
  - Tha, tha e gan tionndadh gu seann bhoireannaich! Agus dè a dh" fhaodadh a bhith nas tàmailteach na cailleach!
  Loisg Alenka slige a-steach do bhroinn an t-sreapadair agus thuirt e:
  - Air adhbhar air choireigin, tha seann bhoireannaich gu math olc a 'coiseachd mun cuairt air an talamh, a tha an dà chuid gòrach agus uabhasach grànda!
  Chrath Natasha a ceann agus thug i taic dha:
  - Agus mì-thoilichte! Agus chan eil e tlachdmhor a thaobh bòidhchead!
  Rinn an gaisgeach gàire agus magadh air a cèile. Mar, tha i cho snog agus ionnsaigheach.
  Thuirt Medvedev gu mòr:
  - Gu dearbh, tha seann aois gu math dona. Tha e a" fàgail dhaoine grànda, lag, so-leònte. Ach bho shealladh mean-fhàs, tha cuid de bhuannachdan ann!
  Bha iongnadh air Alenka. Nuair a bhuail i sgriosadair eile, dh"fhaighnich i:
  - Ciod na sochairean a dh' fhaodadh a bhi anns an staid ghràineil so ?
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Bidh seo a" brosnachadh leasachadh saidheans agus inntleachd. Mura biodh duine a 'faireachdainn sgìth, cha bhiodh feum air càr a chruthachadh. Mar an ceudna , mar thoradh air laigse spògan agus fangs chaidh an sgian a chruthachadh. Theagaisg amannan fuar agus eigh-shruthan dhuinn teine a lasadh. Bha galairean a 'brosnachadh leasachadh leigheis. - Choimhead an ceann-suidhe an gnìomh air cho seòlta sa chuir Alenka bàta Iapanach eile chun bhonn, agus lean e air. - Ann an iomadh dòigh, bhrosnaich laigsean daonna saidheans. Cha robh fios againn ciamar a bhiodh sinn ag itealaich, ach chruthaich sinn plèanaichean. Agus is e adhartas a tha seo!
  Chuir Natasha projectile eile agus thug i fa-near:
  - Adhartas. Ach fhathast, nuair a choimheadas tu air a" chailleach, bidh e cho tàmailteach. A bheil e dha-rìribh do-dhèanta a dhèanamh às aonais gràin daonna?
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Faodaidh eadhon daoine òga itealan a chruthachadh. Carson a lìonas an seann aois damnaichte? Tha seo uamhasach agus tàmailteach!
  Sheinn Margarita a-mach à àite:
  - Cha dealaich mi ris an Komsomol! Bidh mi gu bràth òg!
  Agus ghluais an nighean a dhorn air a" mheatailt.
  Aig an aon àm, bha long-cogaidh eile a" dol fodha.
  Lean an tanca bàta-tumaidh a 'dol fodha air cabhlach Iapanach. Lorg an Àrd-mharaiche Togo e fhèin san uisge agus b" fheudar dha teicheadh le bàta. Bha cabhlach mòr aig Iapan, ach bha armachd bunaiteach ùr na aghaidh. Agus a-nis fhuair i buaidh gu tur.
  Bha Alenka, a 'leantainn air adhart a' dol fodha air bàtaichean Iapanach, a 'rùsgadh a fiaclan, a bha gu math mòr agus geur, agus mhol i:
  - Sin na tha mi a 'smaoineachadh. Gu dearbh, feumaidh bòidhchead cuirp a bhith ann. Agus tha e do-dhèanta do bhoireannaich a bhith grànda, le craiceann flabby agus cuirp lùbte.
  Bha Natasha, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir chun bhonn, gu math deònach aontachadh le seo:
  - Gu dearbh! Seo na tha saidheans ag obair air!
  Bha an dithis ghaisgeach ann an sunnd glè thoilichte. Shoirbhich leotha a dhol fodha air cabhlach an nàmhaid.
  Tha nigheanan ionnsaigheach comasach air cleasan mòra.
  Aig an aon àm, thuirt Margarita a beachd:
  - Dh' eirich creideamh mar an ceudna air son laigse an duine. Nam biodh an duine na bu làidire, cha bhiodh creideamhan ann. Agus gu dearbh, tha bàs agus eagal a 'bhàis a' ciallachadh gu bheil duine a 'sireadh sòlas dha fhèin!
  Chuimhnich Alenka:
  - Ghabh mi pàirt ann an seance, agus chunnaic mi rudeigin iongantach. Mar sin tha cùbhraidheachd ann!
  Thug Natasha, le seòlta na guth, an aire:
  - Cha-n 'eil ni sam bith iongantach ann an spioradan a bhi ann ! Às deidh na h-uile, bidh sinn ag itealaich nar aislingean. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil anam ann, agus mar chuimhneachan air itealain!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, tha anam ! A thaobh seo, tha an duine gun samhail! A-nis is dòcha gum faigh sinn beagan spòrs!
  Bha cabhlach Iapanach a" leaghadh. Chluich an tanca fon uisge pàirt neach-marbhadh. Bha Margarita rud beag brònach. An toiseach, lorg i i fhèin ann an dreuchd neach a bharrachd. Agus san dàrna àite, rud a tha neònach, chan fhaic thu a h-uile dad glè mhath nuair a tha thu fon uisge. San fharsaingeachd, bha teagamhan làidir aig Peadar mu Dhia. Gu dearbh, carson às deidh dha na Ruiseanaich gabhail ri Crìosdaidheachd, thuit grunn thrioblaidean orra. Agus ionnsaigh Mongol-Tatar, agus roimhe sin, briseadh fiùdalach nam prionnsachan. Cogaidhean eadar muinntir na Ruis.
  Sin nuair, mu dheireadh, bho àm Ivan Kalita, thòisich ath-bheothachadh na Ruis,
  Dh'fhàs Muscovy nas làidire. Gus, mar eisimpleir, fo Ivan the Third thàinig e gu bhith na aon stàit meadhanaichte mu dheireadh. Agus thilg e dheth cuing Tatar.
  Bha, gu dearbh, bha an Ruis ag èirigh. Gus an do thuislich mi ann an Iapan.
  Chomharraich seo deireadh eachdraidh na monarcachd agus sliochd rìoghail Romanov.
  Ach, dh'fhalbh a 'mhonarcachd, ach dh' fhan ùghdarrasachd.
  Bhuail Margarita Alenka gu faiceallach air a druim. Ghlan an nighean gu toilichte. Bha e coltach gun do chòrd e rithe.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil dad ceàrr air fear a tha dèidheil air nighean agus nighean a tha dèidheil air fear. Tha seo gu math nàdarra. Ach aig an aon àm, feumaidh daoine còir a chumail suas.
  Chuir Margarita an aghaidh gu mì-thoilichte:
  - Na leughamaid moral- achd. Cha toil leam seo!
  Rinn an ceann-suidhe an gnìomh gàire:
  - Agus cò a tha dèidheil air! Ach feumaidh sinn aghaidh a thoirt air an fhìrinn. Tha daoine, a thaobh seo, gu math eadar-dhealaichte bho bheathaichean!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha, tha beàrn mòr eadar sinn!
  Fhreagair Alenka gu co-sheòrsach:
  - Agus tha fios agad, eadar thu fhèin agus am muncaidh, chan eil mi a 'mothachadh mòran de dh' eadar-dhealachadh!
  Rinn Margarita gàire. Aig an aon àm, chaidh Alenka fodha am fear mu dheireadh de na dusan bàta armachd aig Iapan. Às deidh sin, thuirt an nighean:
  - Tha sinn cha mhòr deiseil le cabhlach an nàmhaid!
  Rinn Medvedev gàire gu co-sheòrsach:
  - Tha, tha thu nad luchd-obrach math! Agus gu dearbh, tha iad comasach air tòrr! San fharsaingeachd, is toil leam nigheanan gaisgeach - tha iad cho sexy!
  Thionndaidh Margarita a corp agus sheinn i:
  - Tha coltas gu bheil mi sexy, tha mi coltach ri pròiseasar! Agus bidh mi a" gluasad mar robot - neach-ionnsaigh fuaim!
  Às deidh sin chuir an oileanach beagan nas dàna air Alenka. Bhrùth an nighean na putanan joystick le a corragan fada agus bha i a" coimhead tarraingeach.
  Dè cho gràsmhor 'sa tha na gluasadan aice.
  Anns an dealbh aig mac-meanmna Margarita bha bana-phrionnsa a" coiseachd casruisgte chun an sgafaid. Tha seo cho romansach. Agus tha a" bhana-phrionnsa cho dearg. Chaidh a h-uile seud agus an dreasa daor aice a thoirt air falbh. Cha robh air fhàgail ach an t-aodach poca. Ach tha èideadh a' phrìosain tuilleadh a' cur dheth seun 'aghaidh bhinn, thaitneach, ùr, mar ròs. Agus falt teine. Dè cho breagha 'sa tha a' bhana-phrionnsa a 'dol gu bàs.
  Agus tha mìltean de dhaoine a 'bàthadh suas an sin. Bidh soithichean a" briseadh às a chèile, tha na h-eileamaidean rag.
  Agus tha Iapan a" fulang call mòr, gun samhail. Mar sin tha e coltach gu feum na samurai aithreachas a dhèanamh airson am peacaidhean.
  Bha Margarita a" smaoineachadh, dè tha na Seapanach a" creidsinn? Dè an creideamh a th" aca? Tha iad nam pàganan às deidh a h-uile càil. Ach rinn iad a" chùis air Orthodox Ruis. Às deidh seo, smaoinich air cò an Dia as làidire!
  Agus bha na Mongols nam pàganaich, ach cia mheud sgìre a ghlac iad.
  Dh"fhaighnich Margarita do Alenka:
  - Innis dhomh, a bhòidhchead, ciamar a tha Rodnoverie a 'còrdadh riut?
  Rinn an nighean gàire farsaing agus, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir fodha, fhreagair i:
  - Creideamh fìor mhath! Tha sgeulachdan sìthe cho breagha ann!
  Dh"fhaighnich Margarita le insinuating:
  - An saoil thu sgeulachdan sìthe? No is dòcha gu bheil na Diathan Ruiseanach sin gu lèir ann?
  Chrath Alenka agus fhreagair e:
  - Is dòcha gu bheil an dà chuid sìobhragan agus gnomes ann! Faodaidh rud sam bith tachairt san t-saoghal againn. Agus tha e duilich a ràdh dè dha-rìribh a th" ann agus dè nach eil!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Gu ìre, tha a h-uile dad san t-saoghal againn ann. Is e ar smuaintean, aislingean, miannan a dh" fhàgas sinn às ar dèidh. Tha teòiridh glè inntinneach agam mun Hypernoosphere, anns a bheil a h-uile dad a chaidh a chruthachadh le daoine a-riamh ann. Is e sin, tha smaoineachadh ann gu bràth. Agus tha i fhathast ann an saoghal eile, co-shìnte.
  Dhùisg Dmitry Medvedev bho chadal. Agus a-rithist thòisich e air an obair bhunaiteach aige, nas mionaidiche togail ìmpireachd.
  Agus a-rithist ceannsachadh ...
  An toiseach, cruinnich tanca ùr le cuideam mìle tunna agus cuir air bhog e aig suidheachadh nàmhaid. Chan e, gu dearbh, chan e a-mhàin aon, ach mòran.
  Agus tha iad a 'gluasad tro dhùthchannan cèin. Agus gu h-àrd tha plèanaichean le bomaichean atamach cuideachd. Agus dè ma bheir sinn air falbh na bomaichean cuideachd? Agus dèan cinn sgrios?
  Tha Dmitry Medvedev mar a h-uile duine eile san obair fhosgailte.
  Agus a-nis tha dùthaich eile a" tuiteam a-steach do bhrògan deachdaire. Agus tha na buaidhean air tighinn. Ach seo nàmhaid eile. Tha an dùthaich cuideachd mòr ... Faodaidh tu eadhon a phrògramadh. Seo an USSR ann an 1941... Tha ionnsaigh ann. Tha aonadan ann am Medvedev air iomadachadh gu fèin-ghluasadach thairis air mòran uairean a thìde de chluich, agus tha an àireamh-sluaigh aige mu thràth còrr air billean. An aghaidh 196 millean. Agus teicneòlas nas ùire. Agus faodar saighdearan a chur a-mach le taigh-feachd ad infinitum.
  Gu fortanach, tha goireasan eileagtronaigeach neo-sheasmhach. Agus cuir cuideam air an nàmhaid, cuir cuideam air.
  Agus thèid tancaichean le cuideam mìle tunna a chuir gu reactaran niùclasach air feadh na Ruis dìreach gu Moscow.
  Agus tha e cha mhòr do-dhèanta am fàgail - chan eil dad a 'gabhail!
  Bidh Medvedev a' stiùireadh na ro-innleachd agus a' cromadh thuige fhèin... An uair sin, tha e a' stad nan tancaichean le cumhachd niuclasach. Agus a 'tilgeil "Panther" -2 gu cath. Càr a tha, ge-tà, comasach air trithead "s a ceithir a bhualadh.
  Bidh Medvedev a 'cluich leis fhèin le bhith a' luchdachadh diofar pharaimearan nan càraichean ... "Panther" -2 ... Mar a bhith a 'bualadh bho astar. Agus thèid e a-steach do tanca Sòbhieteach.
  Chan ann mar sin a bhriseas tu troimhe! Gu h-àraid air a 'mhullach, ach air bòrd faodaidh tu. Tha an losgadh fo làn ghluasad. Agus ruithidh na trithead "s a ceithir air falbh... Agus bàsaich iad fo bhuillean nan gunnachan...
  Tha an t-arm a' gluasad a-rithist...Agus tha innealan-fuadain sabaid air nochdadh. Bidh iad gan luasgadh fhèin. Agus tha na sligean air an losgadh sìos le lasers. Agus bidh iad ga dhèanamh gu math glic.
  Agus bidh na nigheanan brìgheil a "toirt ionnsaigh.
  Tha sùil gheur aig Medvedev air ro-innleachd. Blàr inntinneach. A-rithist bidh thu ga chluich leat fhèin, no ga thoirt seachad do chomhairliche armailteach. Agus bidh thu a" coimhead adhartas a" bhlàir.
  Bidh iad a 'stiùireadh nan tancaichean aca air an ionnsaigh.
  An seo faodaidh tu tancaichean pioramaideach a ghluasad air adhart nach eil cho so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Bidh iad a" gluasad mar rinc spèilidh.
  Agus tha na caileagan a' ruith casruisgte... Agus a' losgadh air an t-slighe.
  Cogadh eile. Fìor dèideag. Agus thig airgead à tobraichean òir gun tiormachadh. Tha e coltach ri geama, tha a h-uile dad a rèir a "phlana, às aonais fàilligeadh, agus às aonais crìonadh ann an nàdar.
  Chan eil a h-uile càil a 'ruith a-mach, agus chan eil goireasan a' dol sìos. Ged nach eil seo a 'coimhead glè choltach.
  Chaidh stad a chuir air Medvedev le gairm. Thog an ceann-suidhe an gnìomh am fòn:
  - Halò!
  Thuirt ceannard rianachd a" chinn-suidhe:
  - A bheil thu fhathast san oifis, Dmitry Anatolyevich?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Tha! Tha mi fhathast nam cheann-suidhe!
  Thuirt an ceannard rianachd:
  - Tha Zelensky ag iarraidh gum fàg thu an taigh-còmhnaidh às deidh an stèidheachadh.
  Dh'fhaighnich Medvedev, a 'crathadh:
  - Agus càit am bi mi a 'fuireach?
  Fhreagair an ceannard rianachd:
  - Anns an fhlat agam! Tha do chumhachd air tighinn gu crìch agus feumaidh tu a h-uile togalach fhàgail!
  Rinn Medvedev gàire ann an uisge-beatha:
  - Tha iarrtas agam don cheann-suidhe ùr - leig leis an coimpiutair fhàgail dhomh!
  Dh"fhaighnich an ceannard rianachd:
  - Thoir dhomh Òrdugh Naomh Anndra a 'Chiad-ghairm agus iarraidh mi air Zelensky coimpiutair a bhith agad dhut!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Uill, tha e comasach!
  . CAIBIDIL Àir. 7
  Agus ghairm e air an neach-cuideachaidh aige òrdugh ullachadh. Air Òrdugh an Naoimh Anndrais a bhuileachadh air a' Chiad-ghairm air ceannard an rianachd. Tha an teamplaid deiseil agus gu ruige seo tha mi air ainm a chuir ris an uallach.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'cluich a-rithist.
  A-nis tha na tancaichean brìgheil aige a" tighinn faisg air Moscow agus a" tòiseachadh air an ionnsaigh. Thathas a" toirt ionnsaigh air a" bhaile-mòr seo le innealan le cuideam dà mhìle tunna.
  Ach, tha Medvedev cuideachd a 'tilgeil "Rat"-5 dhan ionnsaigh, is e uilebheist a tha seo, chan e tanca. Deich mìle tunna ann an cuideam!
  Tha na saighdearan a' tighinn faisg air a' Kremlin... Mar sin tha Stalin a' ruith air falbh. Agus tha e air a ghlacadh le caileagan casruisgte ann am bikinis. Bidh iad a" glacadh an t-sròin len òrdagan lom. Agus thug iad air Stalin a shàilean rùisgte a phògadh.
  Seo na saighdearan den ìmpireachd bhrìgheil a" dol seachad air Moscow agus a" dol gu na h-Urals...
  Tha iad ga ghlacadh cuideachd...
  Medvedev a 'tòiseachadh a' comharrachadh dheth a-rithist agus a 'tòiseachadh a' bruadar.
  Dh"fhaighnich Margarita gu co-sheòrsach:
  - Dè mu dheidhinn, mar eisimpleir, sgaradh nas clasaigeach: nèamh agus ifrinn?
  Thuirt Medvedev gu gruamach:
  - Is cosmhail so am beachd prìomhadail a bh' aig na seanairibh air dìoghaltas an dèigh bàis. Ann an da-rìribh, is coltaiche, tha a h-uile dad beagan nas iom-fhillte!
  Ghlaodh Natasha le toileachas nuair a chaidh i fodha aon de na soithichean Iapanach mu dheireadh:
  - An t-aosda agus a mhionnachadh,
  Bidh an nàmhaid a 'mionnachadh a-rithist
  Rub mi
  Grind gu pùdar.
  Ach cha chaidil an t-aingeal,
  Agus obraichidh a h-uile càil a-mach. Agus thig a h-uile càil gu crìch gu math!
  Chrìochnaich na caileagan far cabhlach an nàmhaid. Luathaich Medvedev an tanca, a 'leantainn an samurai. Seadh, rinn iad obair mhath an seo. Tha e inntinneach mar a ghabhas eachdraidh a cheartachadh. Tsarist Bha an Ruis na dùthaich chumhachdach a bha ag èirigh ann an àirde. Ged nach robh a h-uile duine beò gu math.
  Ach bha an dùthaich ag èirigh. Chaidh an latha-obrach a ghiorrachadh. Nochd saor-làithean ùra. Chaidh fèin-riaghaltas ionadail a chruthachadh. Dh'fhàs an tuarastal le prìsean seasmhach. Sgoiltean fosgailte. Fo Tsar Nicholas II, chaidh caiteachas air foghlam suas còrr is sia tursan. Thàinig foghlam bun-sgoile gu bhith èigneachail.
  Seadh, cha do dh'atharraich a h-uile càil airson na b 'fheàrr luath gu leòr, ach mar a chaill an dùthaich air sgàth an ar-a-mach agus cogadh catharra. Cia mheud duine sgairteil a bhàsaich agus a dh" fhàg an dùthaich aca fhèin? Agus a-nis, anns a 'phàirt seo den chruinne-cè tha cothrom ann casg a chuir air seo.
  Sheòl an tanca sgiobalta gu sgiobalta agus gu sàmhach fon uisge. Agus a-nis tha an sgriosadair mu dheireadh de Land of the Rising Sun air a dhol fodha.
  Thuirt Natasha le toileachas:
  - Sin cho òg 's a tha mi !
  Ceartaich Alenka an nighean, a" soilleireachadh:
  - Cia mòr a tha sinn uile an seo! Bha iad a" sabaid mar leòmhainn!
  Thuirt Margarita le dragh:
  - Chan eil dad sònraichte! Bha dìreach teicneòlas nas fheàrr againn!
  Rinn Alenka gàire agus fhreagair e:
  - Ach loisg sinn na canain sinn fein !
  Thug Natasha taic dha a caraid:
  - Agus rinn sinn sinn fhìn cuideachd! Agus is e sùil gheur a tha seo ...
  Thagh Margarita:
  - Làmhan slan !
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus tha thu nad nighean sheunta!
  Thuirt Margarita gu h-onarach:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson na Seapanach. Bidh iad a 'tarraing cartùnaichean iongantach. Is toil leam hentai gu sònraichte!
  Rinn Alenka gàire agus shnìomh i a cas san adhar:
  - Hentai, tha seo fionnar! Fiù 's gu math fionnar!
  Mhol Natasha, le gàire nighean a bhlais an silidh:
  - Agus is dòcha gun breab sinn asal nam faisisteach cuideachd!
  Chrath Medvedev le gàire:
  - Deagh bheachd. Ach leig dhuinn crìoch a chuir air feachdan talmhainn Iapan an toiseach. Agus cuidichidh sinn crìoch a chur air a" chogadh nas luaithe. Gus nach bi faisisteachd a" nochdadh anns a" chruinne-cè seo.
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  -Agus cha nochd e, agus bidh Sìona leinn!
  Às deidh don chabhlach Iapanach a dhol fodha, thàinig an super tanca T-95 chun uachdar.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'bruadar mu dheidhinn a h-uile seòrsa de neòinean.
  Sheas gaisgeach Alenka suas airson dìon Ryazan. Bha Natasha còmhla rithe.
  Tha an dithis nighean ann an armachd aotrom, le sabre anns gach làimh. Agus fo do chasan tha diosgan sònraichte, tana.
  Chuir arm mòr de Mongol-Tatars ionnsaigh air.
  Bha mòran staidhrichean fada a" còmhdach nam ballachan aig an aon àm. Bha iad eadar-dhealaichte: air am fighe bho logaichean freumh, a 'leagail coilltean giuthais le croisean-croise. Chaidh àraidhean troma le sreathan de logaichean a chleachdadh cuideachd. Bha na rampaichean, mar thoradh air astar luath an togail, nas àirde na bha dùil aig na Tatars; cha do ràinig mòran staidhrichean am mullach. Air thoiseach, chuir na Mongols air falbh am beagan Uruses a chaidh a ghlacadh. B" fheàrr le muinntir na Ruis bàs na nàire air braighdeanas.
  Ach bha na Mongols gun stad.
  A" putadh gu neo-thruacanta le sleaghan biorach, chaidh na daoine sgìth a bhreabadh, an dòchas gun gèilleadh muinntir na Ruis, gun a bhith ag iarraidh an cuid fhèin a mharbhadh. No, fo chòmhdach prìosanaich, cuir a-steach am balla-deighe. Ruith cuid de na prìosanaich sìos a" sgreuchail, a" sleamhnachadh sìos an deigh reòta, a" leagail nan nukers gràin, a" reubadh chlaidheamhan a-mach às an làmhan agus a" tuiteam sa bhad air am slaodadh gu pìosan. Bha daoine gu sgiobalta a" dìreadh an staidhre, chan eil thu a" tuigsinn dè an seòrsa agus an treubh?
  Half rùisgte, nan luideagan, le cluba nan làmhan, an druim air a shàthadh agus a" sileadh. Bha an duine Vaul, air a chòmhdach le armachd, air tuagh mhòr a thogail mu thràth, nuair a bha iad gu mòr a" sgreuchail bho shìos:
  - Na sgrios sinn, a ridire, is sinne sinne, na Ruiseanaich!
  Leum Voivode Dikoros suas chun bhalla agus thuirt e:
  - Tha fàileadh agam gur e sinne!
  Dhearbh glaodh eu-dòchasach seo:
  -Fuirich a ghearradh, leatsa! Chan eil Mughlanan nar measg!
  Dh" èigh Alenka gu math sgiobalta:
  - Ge b'e neach a chromas e fein gu ceart, is e fein e !
  - Bi air do bhaisteadh, a dhaoine Orthodox!
  Le guth eagallach, bhuail na h-eich mìle air falbh, bha am famhair Vaula-Morovin a" beucaich.
  Dh" aontaich luchd-dìon Ryazan:
  -Deas! Gu fìrinneach!
  Dh"fhuasgail iad gu h-aon-ghuthach air na ballachan uile:
  - Thigibh, a bhràithrean, dèanaibh soidhne na croise!
  Dhìrich na ceudan de phrìosanaich ragged, gorm bhon fhuachd, thairis air an rampair agus thuit iad, a" leantainn orra a" dol thairis orra fhèin gu meacanaigeach. Thog cuid sa bhad clachan a chaidh a chuir sìos roimhe agus thilg iad gu fiadhaich iad gu na Mongols. Chunnaic mòran de luchd-còmhnaidh Ryazan na Tatars airson a 'chiad uair, eadhon mòran de luchd-dùbhlain traidiseanta, an aon Kipchaks, air atharrachadh gu aodach Mongolia.
  Bha còtaichean bian fada air na nàimhdean, cho fada "s gun deach iad an sàs anns na hems. Bha truinnsearan copair is iarainn crochte air na cisteachan aca agus bha an druim fosgailte. Gus eagal a chur air na h-Uruis, pheant mòran an aghaidhean a bha mar-thà olc le fuil.
  Ach cha do sheid na h-Uruisich, a' coinneachadh an nàmhaid le claidheamhan 's le làmhaibh. Bho bhuille cumhachdach Vaula, chaidh còig Mongols a mharbhadh aig an aon àm, an dàrna buille, agus trì eile! Cha do shabaid gaisgich eile na bu mhiosa. Dhreap na Tatars gu neo-chùramach suas an cas sleamhainn; cha b" urrainn dhaibh iad fhèin a chòmhdach gu ceart le sgiathan no gearradh le sabers. Nuair, aig cosgais call mòr, ràinig arm Mongol am mullach, chaidh uisge goileach agus armachd uamhasach a dhòrtadh orra: losgadh teàrr.
  Bhiodh eadhon boireannaich is clann bheag a" dòrtadh uisge sgaldail agus a" tilgeil chlachan is bhlocaichean. Bha slingshots beaga le saighdean puinnseanta gu sònraichte èifeachdach; dh" fhaodadh eadhon leanabh còig bliadhna a dh" aois, nach robh fhathast comasach air sreang-bogha teann a tharraing le a làmhan beaga, losgadh bhuapa. Agus tha e tòrr nas duilghe a bhith ag ionndrainn nuair a tha thu a 'losgadh a-steach gu tomad cho tiugh na bhith a' bualadh. Bha e soilleir gun robh an ionnsaigh a" tachdadh, cuirp millte air an roiligeadh sìos ann am meudan mòra.
  Tro teileasgop a rinn na Sìonaich gu sgileil, choimhead Guyuk Khan gu dlùth ris a" bhlàr. Bha e a" reubadh a bhilean agus a" bualadh a bhilean, a h-uile seo agus a-rithist, a" dìreadh a chlogaid òir le bian, a dhìreadh gu gort agus gu gorach air a bheulaibh. An uairsin thilg e a 'phìob air falbh ann am fearg.
  - Tha na gaisgich againn a" bàsachadh! Thig Burundai agus an Nathair Buidhe thugam!
  Rinn na Turgaich cabhag gus òrdugh a" chrùin kagan a choileanadh. Bha Guyuk an impis suidhe sìos ann an cathair ìbhri snaighte nuair a bha làmh gu socair na laighe air a ghualainn:
  - Na gabh dragh, fear math! Socair do shealladh fiadhaich!
  Fonn slaodach air a ghlanadh, gu math cuimhneachail air guth boireannaich.
  Bha Guyuk Khan a" faireachdainn cadalach agus cha mhòr gum b" urrainn dha fuireach air a chasan. Seadh, sin e. A-rithist, mar thaibhse, nochd an Nathair Buidhe air a bheulaibh - an duine as uamhasach san arm aige, deamhan ifrinn bho Iapan fad às agus do-ruigsinneach.
  -Sibh!
  Chomharraich oighre an Supreme Khagan meur gòrach! Lean an nathair bhuidhe a 'sgaoileadh, uaireannan a' dol am meud, uaireannan a 'lùghdachadh:
  - Tha mi! Agus tha mi gad fhaicinn dìreach troimhe! Tha an t-àm ann do chorruich a mhaothachadh! Uill, nas mionaidiche, thoir na stòran agad gu lèir a-steach don bhlàr cho luath "s a ghabhas! Agus cuidichidh mise sibhse, a bhràithrean, agus a leithid de iongantas a thoirt don nàmhaid! Bidh an gluasad ainm-sgrìobhte, creid mi, ceart!
  - Seadh, siud, siud! Tilgidh mi tumen taghte gu cath fo stiùir Burundai! Còmhla stiùiridh tu an ionnsaigh!
  Bhris na Seapanach a shùilean, a" giùlan fhiaclan mòra buidhe:
  - Chan eil deamhain geal ann, tha mi airson mo cho-ionannachdan a mharbhadh! Coltach ri fìor ninja!
  Chrath an nathair bhuidhe a fear-talmhainn, nochd fheadag na beul, is chualas fonn gleusda.
  Bha Guyuk den bheachd gu robh e a" magadh air, ach cha robh an neart no am miann aige a bhith ag argamaid leis an draoidh ninja. Aig an àm seo, chuir na Turgauds gu mì-mhodhail air Burundai, cha bu toil le Guyuk Khan an dìon umhail seo de Subudai-Baghatur.
  - Tha thu ag aoidion craiceann fìon! Nach eil thu a" faicinn gu bheil na gaisgich as fheàrr a" bàsachadh fo bhallachan prìomh-bhaile Urus? Gabh na "Berkuts" sa bhad agus, an dèidh a dhol seachad air an abhainn, gearradh sìos na h-Uruses le buille fon bhalla cheart.
  Bha an neach eòlach Burundai ag iarraidh a dhol an aghaidh:
  - Chan eil an deigh fhathast làidir, fo bhuillean mhìltean de chrògan bidh e dìreach a" spreadhadh.
  Gun dùil, fhreagair na Seapanach iongantach airson Guyuk.
  - Tha do dhragh ionmholta. Ach tha na h-oidhirpean agad dìomhain! Tha am pùdar draoidheachd air deigh a cheangal air an abhainn nas làidire na stàilinn armachd! Uill, leum air adhart, dh" òrduich sinn dhut!
  - Tha fios aig an batyr ninja sgoinneil dè tha e ag ràdh! Siubhail na bu luaithe, ma chumas tu a' chlach-mheallain, Bheir mise sgoil each mar dhuais !
  Dh'èigh Guyuk Khan, a 'crathadh a chorragan. Cha robh Burundai ag iarraidh a dhol an aghaidh tuilleadh - bha e làn de bhàs. Chaidh am Mongol le treud de mharc-shluagh à sealladh. Gu h-obann thàinig sgàil, bha fuaim os an cionn, agus thug tonn èadhair làidir air clogaid a" chrùin a dhol dheth:
  - Harakiri! Mar sin dh" fhalbh an dealan-dè! A-nis bidh "poultice" aig na h-Uruses.
  Bha dràgon mòr a" dol thairis air an uachdar, a sgiathan òir a" sèideadh air falbh an t-sneachda, agus teangannan teine a" dòrtadh a-mach às na trì beul creachaidh aige.
  - Mongoose iongantach!
  Cha robh eadhon ùine aig Guyuk a bhith fo eagal:
  -Tha e comasach dha Ryazan gu lèir a losgadh.
  - Chan e sin uile, ach cuiridh e am balla na theine. Rach air adhart, mo Godzilla beag!
  Lean aisling iongantach Medvedev air adhart. Bha mac-meanmna mòr aig a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Chaidh dràgon cumhachdach, le leud sgiathan de leth-cheud meatair, suas dhan adhar. Bha na Mongols agus na shamans a bha nan cois a" caoineadh gu feargach. Bha Tumen, fo chomannd Burundai, ag itealaich gu frasach air an deigh, chaidh grunn eich a-mach, agus chaidh iad fhèin agus an marcaichean a bhriseadh sa bhad le tomad iarainn fiadhaich. Aig an aon àm, chaidh an uilebheist le trì cinn gu rèidh air a" bhalla. Thuig Wilderness an cunnart bho ionnsaigh adhair ro chàch. Uill, gu dearbh, cha robh mi airson na cairtean trump agam fhoillseachadh ro-làimh, ach airson am baile-mòr a shàbhaladh, dh'fheumainn armachd neo-aithnichte a chleachdadh gus an latha sin. Chaidh uilebheist meacanaigeach an aghaidh an uilebheist sgiathach a bha gu math coltach ri measgachadh de damhan-allaidh agus ceud-chasach stàilinn. Bha ceò mu thràth ag èirigh bhon ghoileadair smùide. 'S math a rinn na gillean airson an gual a thilgeil a-steach ro làimh.
  Tha an catapult smùid na mheasgachadh sàr-mhath de theicneòlasan locomotaibh smùide, winch, ballistae ioma-chasach agus eadhon ... bogsa-snuff ciùil. Agus b" urrainn don bhiast seo, air a chruthachadh le stàilinn chruaidh, rud millteach sam bith a thilgeil cha mhòr aig astar gunna-inneal aig astar suas ri dà mhìle. B" e nigheanan gaisgeach a" chiad fheadhainn san t-saoghal a smaoinich air einnsean piston atharrachadh airson cosgaisean a thilgeil. Thionndaidh Dikoros an luamhan gu pearsanta, thòisich rioban air a chruthachadh gu sgileil bho shlabhraidhean a 'gluasad, a' cur chlachan a-steach do na lannan a bha a 'tionndadh gu luath.
  Leis gu robh na Tatars a 'reubadh ann an dùn dùmhail, cha mhòr nach robh call sam bith ann; air an làimh eile, chuir gach clach-chlach cudthromach, a 'breabadh, sìos grunn mharcaichean teann. Tha aon rud dona, tha an sgèile amas caran lag, faodaidh tu fhathast na Mongols a bhualadh, ach feuch, bualadh air dràgon itealaich! Thionndaidh an t-uilebheist le trì cinn a cheann agus dh" fhosgail e a ghiallan farsaing, fanged, deàrrsadh daoimean.
  Chaidh an lasair a bha a" teicheadh seachad air an rampair agus bhuail e na taighean. Chualas squeals agus sgreuchail, ruith grunn bhoireannaich leth-dall sìos an t-sràid, agus chaidh taighean na theine le astar mì-nàdarrach. Gu fortanach, bha gainmheach agus baraillean uisge trom, a bharrachd air buidhnean-smàlaidh, air an rabhadh. Bha cuid de na bothain, gu h-àraidh an fheadhainn a bha faisg air a' bhalla, còmhdaichte le asbestos dìon-teine. Fo chuideam càirdeil, thionndaidh am bholcàno creachaidh bàn agus, às deidh dha a neart a chall, thionndaidh e gu bhith na shruth de cheò bàn.
  Ach gu soilleir cha robh an dràgon airson a leigeil seachad, a 'tighinn a-mach às an dàibheadh, thionndaidh e mun cuairt le gràs neach-cuairteachaidh a bha air a lìonadh agus a-rithist thug e sìos sruthan de iomghaoth teine. Bha na Tatars air faighinn gu ruige am balla mar-thà, agus mar sin bhuail na lasraichean mòra iad cuideachd. Bha am Burundai uaibhreach am measg an luchd-fulaing; chaidh a chuid aodaich sòghail na theine, agus ruith e air ais le rughadh torc leònte. Dh'fhuiling na saighdearan Ruiseanach cuideachd, agus leagh pàirt den deigh gu follaiseach, a 'nochdadh an talamh agus na logaichean. Bha an t-aodach air Dikoros a 'gluasad, ach fhuair an trodaiche Antonov a bha na sheasamh air a' bhalla air bucaid uisge a dhòrtadh air, agus dh'èirich smùid bhon phost slabhraidh teth.
  - Abair obsession diabhal, tha e duilich nach eil Alenka fionnar gar faicinn!
  Thionndaidh an dràgon mun cuairt a-rithist agus dh'fheuch e ri dhol a-steach don treas cearcall. Bhuail an draoidh Savely a chorragan, chaidh aige air ball-teine beag a chuir air bhog, bhuail am buille ceann meadhanach an dràgon. Cha do dh'adhbhraich an spreadhadh beag call sònraichte sam bith air an uilebheist trì-cheann, ach chuir e beagan dheth an t-slighe aige, agus mar thoradh air an sin loisg an dràgon air thoiseach air an àm, crith-thalmhainn a 'bualadh air na h-àireamhan de luchd-nuadhachaidh. Agus a-rithist èigheachd frantic, ghluais cuid de na Tatars air ais. B 'ann an uairsin a mhothaich Dikoros nighean òg àrd, a' crathadh dà chlaidheamh le dà thaobh. Le luaths neo-dhaonna, gheàrr i an luchd-dùbhlain aice gu càl, lìbhrig i buillean uamhasach le a casan, a h-uillleanan, agus eadhon a ceann, a" sruthadh mar dhealan-dè.
  Is e dìreach aon, no an àite dithis a dh" fhaodadh a bhith air a leithid de sgrios adhbhrachadh:
  - Juliana! Aingeal dearg, an e sin thu?!
  - Bidh thu a 'fàileadh flùraichean le do shròn! Bho àirde trì meatairean!
  Fhreagair Alenka le gàire. Dh'itealaich an nighean ghaisgeil, le luaths a' cheetah àluinn, suas air a' bhalla, a' fàgail comharran fuilteach gann ri fhaicinn air a' bhalla.
  - Na bruidhinn, tha a h-uile dad soilleir! Feumaidh sinn an lòchran sgiathach a chuir às!
  Bha Alenka a" feadalaich gu fiadhaich, an dràgon, às deidh dha a dhol air falbh, a-steach don cheathramh cearcall. Thuirt gaisgeach a bha na sheasamh faisg air làimh rithe:
  - Cleachd an catapult, Alenka, cuir sìos e le ulbhag.
  Ruith an nighean ghaisgeil gu bagarrach.
  - Tha fios agam fhìn nas fheàrr dè a chleachdas mi!
  Thog Alenka trì slabhraidhean air an cruthachadh gu sgileil le astar dealanach. B" e seo cuideachd beachd nan nigheanan gaisgeil aca: ceangail dhà no trì chlachan beaga, tog dà ballistas no barrachd agus gearraich sìos, cuir sìos loidhne slàn. Às deidh dha an catapult smùid a chuir a-steach, leum Alenka air an lann agus bhreab e an luamhan. Chaidh a tilgeil àrd gu h-àrd, agus mar-thà air itealaich chuir an nighean ghaisgeach a h-armachd a-mach, a 'tionndadh a claidheamhan gu h-ealanta, a' stiùireadh a 'ghluasaid luath, agus fhuair i air tìr air cùl an dràgon, làn de spìcean. Chrath an t-uilebheist agus dh" fheuch e ris a" ghruagaiche dàna a thilgeil air falbh, ach thug na slabhraidhean toinnte sgileil thairis air na beòil mhòra - bha an uilebheist uamhasach làn diollaid.
  - Carson a tha feum agad air trì cinn? A bheil aon a dhìth? Tha iad làn de thuill, agus mar sin bidh mi gan ceangal ri chèile gus nach tèid na brains mu dheireadh a-mach!
  Rinn an nighean ghaisgeil gàire air a fealla-dhà chliùiteach. Fhuair an dràgon àirde gu mòr, an uairsin rinn e ath-riochdachadh air lùb Nesterov, chrath na fèithean fon chraiceann, rinn an t-uilebheist oidhirpean èiginneach gus an marcaiche gun chuireadh a thilgeil dheth. Bha sruthan teth èadhair a" sèideadh thairis air a" bhodhaig gigantic, bha an clamhan a" reubadh mar chlach a chaidh a leigeil a-mach à catapult, no, is dòcha, meteor. Thug tonn an àile na Tatars far na slighe.
  Thog Alenka:
  - Nach drùidhteach!
  Lean cadal a" chinn-suidhe an gnìomh fhathast. Thuit Mgr Medvedev beagan às a chèile, is dòcha eadhon bho bhròn.
  Gu dearbh, dè an dràgon a bh" ann airson an nighean crìochnachaidh nuair a chaidh i tro luchdan mòra ann an dusan itealan caochlaideach, a" luathachadh gu ceud gu leth grabhataidh agus a" dàibheadh sa bhad gu dìth cuideim, agus an uairsin a-rithist a" ruighinn crìoch luchdan sublethal. Tha riochdaire sam bith de fhlùraichean is ainmhidhean na bhoiteag air beulaibh an toraidh seo de innleadaireachd ginteil.
  Rinn an t-uilebheist oidhirp air a chinn a thionndadh, a 'bualadh gu h-uamhasach le a bheul mòr. Bhris an nighean ghaisgeil leis a" chlaidheamh uirsgeulach leis a h-uile neart, ag amas air an àite a bu mhotha a mhothaich - an cuinnlean. Bha a" chiad bhuille rèidh, grìogagan airgeadach ag itealaich a-mach às an t-sròin, mar neamhnaidean a" deàrrsadh sa ghrèin:
  "Tha an snot agad brèagha, ceart, tha iad ag ràdh gum faod dràgon òr a chasg."
  Bhuail an nathair le solas. Mar fhreagairt, chaidh an Alenka brèagha agus sgiobalta sìos leis a 'mhullach, bha am buille geur agus ceart, thionndaidh an lann beagan dearg, agus nochd drùchdagan cherry-ruby bhon t-sròin mhòr aice. Bha iad a 'reothadh dìreach air an iteig, gan ceangal fhèin gu sgeadachadh neo-àbhaisteach.
  Rinn an nighean gàire:
  - Cool, thig air adhart, cuir a-rithist an cleas!
  Bha an t-uilebheist mar-thà a 'crathadh, ach lean e air adhart a' faighinn àirde, dh'fhàs prìomh-bhaile Ryazan nas lugha agus nas lugha. An seo tha e ann an cuibhle cairt, a-nis ann an sàibhear, agus an seo tha e meud sìol crom-lus, mu dheireadh a" dol à sealladh air cùl nan sgòthan. Bha na speuran a" frasadh dubh, làn de rionnagan soilleir, dhìrich iad a-steach don stratosphere, dh" fhàs e duilich anail a tharraing, shèid falamh fuar a-steach. Ged nach e duine àbhaisteach a th" anns an Alenka uirsgeulach, chan urrainn dhi a dhèanamh às aonais èadhar idir. Ach, a rèir choltais, tha an dràgon cuideachd a 'tughadh, tha snàgairean a' fulang, a-mach às an anail, agus mar sin feumaidh sinn an àirde a lùghdachadh. Tha e soilleir nach eil miann ann a bhith ag ath-aithris gnìomh Ruslan, aig an robh feusag Chernomorets airson trì latha is trì oidhcheannan. Tha abairt bho làrach-lìn chloinne a 'frasadh na ceann, agus airson adhbhar air choireigin tha i ag iarraidh a dhèanamh a-rithist.
  Agus tha an nighean gaisgeach ag ràdh:
  - Tha sinn den aon fhuil, thu fhèin agus mise!
  Bha coltas gu robh an dràgon a 'tuigsinn a' bhrìgh, a 'crathadh agus a' stad a itealaich. An uairsin thòisich e a 'crìonadh gu slaodach.
  Thuirt an gaisgeach brèagha agus fèitheach:
  - Tha thu a 'smaoineachadh ceart, mo bhràthair sgiathach! Bidh toraidhean againn leat!
  Bha fìor mhurt gu h-ìosal gu h-ìosal, bha na Mongols mu thràth a "gluasad air falbh bho na ballachan, agus cho-dhùin Natasha eireachdail gun robh an àm as fheàrr air tighinn airson stailc. Is math a rinn thu, a nighean ghaisgeil, chì thu sa bhad i, far an deach i seachad, tha slighe fuilteach fhathast air a phasgadh le cuirp. Chan e a-mhàin a casan is a gàirdeanan, tha dà bhraid fhada Natasha de bhiodagan air am fighe a-steach do shlabhraidhean air an dèanamh le stàilinn cruaidh.
  Thuirt Alenka rithe fhèin, a" stampadh a cas:
  - Bidh mi gu cinnteach a" dèanamh rudan pearsanta mar sin dhomh fhìn! A-nis, leig leinn na Mughlanan a bhlàthachadh!
  Bhris lasair fhiadhaich a-mach mar bholcàno trì-fhillte bho na sgòrnan à tiona, chaidh na Tatars a-steach ro theann, agus bha iad dìreach air an frioladh anns na ceudan, a" dòrtadh a-mach à beul teine ifrinn. Bha na h-eich gu sònraichte fo eagal, ge-tà, bha a" mhòr-chuid de na h-eich mu thràth air an toirt air ais le buille obann air a "chùl, cha robh ach geàrd pearsanta Guyuk Khan air fhàgail fon dìollaid. Lean an sprèadhadh, a" sguabadh air falbh na ceudan is ceudan de luchd-sabaid ann an aon salvo ann an doineann teine. Choimhead an nathair bhuidhe le sùilean caola a" tilleadh an dràgon bhig aige.
  Beuaich am fear-cogaidh o'n ear:
  - Fear-brathaidh! Tha thu uile nan riochdairean de theaghlach nan dràgon, bidh thu an-còmhnaidh a" brathadh agus a" toirt seirbheis don fhear a tha nas làidire!
  Le feirg, dh" fheuch an draoidh ninja ri a" chùis a dhèanamh air a" mharcaiche dàna, a" tilgeil pulsars aig astar gunna-inneal. Rinn an gaisgeach òg Alena gàire agus sheinn i gu h-àrd:
  - Le uisge teine - buail thairis air a 'ghlainne! Tha thu nad choigreach fionnar - bidh thu a" spùtadh teine!
  Seo nighean - sunndach, le àbhachdas. Agus chan eil eagal oirre pulsars air an dèanamh le teine.
  Loisg Alena gu furasta iad, a" cleachdadh armachd uirsgeulach agus, bho àm gu àm, a" stiùireadh a" bhiast gu aonadan nàmhaid. Tha an inneal-lasair ath-chleachdadh seo le sgiathan nas fheàrr na ceud inneal meacanaigeach air a tharraing le each.
  Is dòcha gu bheil eadhon seo nas fhuaire na itealan ionnsaigh, agus ciamar a tha uimhir de chonnadh ann, agus nach ruith am fiùs a-mach? Feumaidh tu sgrùdadh a dhèanamh air an uilebheist aig do chur-seachad agus armachd ùr a chruthachadh nach fhacas roimhe! Bidh na saighdean a" breabadh far a" chraiceann tiugh, iridescent armaichte, a" gluasad le uile dhathan a" bhogha-froise, mar mhil. Bidh na buillean dìreach ag atharrachadh an dath: bidh ruby dearg a" fàs lilac-violet. Tha lilac-sapphire, air an làimh eile, a 'tionndadh gu scarlet-orains, buidhe òir, agus uaine emerald. Tha seo glè bhrèagha, tha e duilich nach eil ùine ann airson an sealladh eireachdail a mhealtainn ann an teas blàr fuilteach.
  Bha gaisgich Ruiseanach agus saighdearan an Legion Gheal, a chaidh a chruthachadh le caileagan, air a 'mhòr-chuid de arm Mongol a ghearradh sìos. Dh" fhàs e gu h-àraidh eagallach nuair a thàinig luchd-lasair meacanaigeach a-steach; cha b" urrainn do arm sam bith seasamh an aghaidh a leithid de bhuille. Mionaid eile, agus tòisichidh turas-adhair mì-rianail. Chuir an nathair bhuidhe dàil ann airson mionaid.
  Tha òrdugh Batu soilleir, gus an crùn kagan a mharbhadh air an t-sàmhchair, ach tha am pàigheadh ro ìosal. Chan e, marbhaidh e nas fhaide air adhart e, ach airson a-nis bheir e a-mach e bho bhith fo chlaidheamhan briste na Ruis:
  -Nach gluais sinn air falbh, a Kagan, còmhdaichidh mi thu!
  -Dè mu dheidhinn am mangas trì-cheann? Cha leig mi leis an arm agam a chràdh!
  Bhris an ninja a mheur agus thòisich sradagan a" tuiteam:
  "Is urrainn dhomh geasa iom-fhillte a thilgeil agus tillidh e chun t-saoghal aige, ach an uairsin cha bhith e comasach dhomh a ghairm airson seachd bliadhna!" Tha roghainn ann ge-tà! Abair ìre Hale!
  - Ciamar a tha sin?
  Bha aodann Guyuk, reamhar agus puffy nas fhaide na na bliadhnaichean aige, air a shìneadh a-mach. Mhìnich Ninja Killer:
  -Agus mar sin! Ma mharbhas mi am mongoose geal aige, bidh an dràgon agamsa, ma mharbhas e mi, bidh e aige!
  Bha an draoidh Iapanach a "feadalaich mantra fada, bha an talisman a" deàrrsadh nas gile na a "ghrian. Air a giùlan air falbh le toileachas an sgrios, dh'fhairich Alenka casruisgte gu h-obann gu robh cùl sùbailte, snasta uilebheist cumhachdach a bha mar-thà umhail a' dol à sealladh fodha. Lorg i i fhèin san adhar, ag itealaich sìos le luaths cloiche. Cha robh an tuiteam taitneach, ach cha robh e marbhtach. Às deidh dha briseadh tro shreap-sneachda meatair de dh'fhaid, thug an gaisgeach crìochnachaidh ionnsaigh air na Mongols le fearg torc leònte. Thuit an t-strì eagraichte mu dheireadh, chaidh na tha air fhàgail den arm mhòr a-steach gu mòr-itealaich.
  Bha na caileagan as àille, Alenka agus Natasha cas-rùisgte, gu litireil a" farpais ann a bhith a" cur às do nukers a bha troimh-chèile. Aig an aon àm, dh'fhàs Guyuk Khan gu ìre neo-fhaicsinneach, bha an t-each con aige a 'briseadh a h-uile clàr hippodrome, cha robh an kagan oighreachail a' smaoineachadh ach mu dheidhinn a chraiceann fhèin.
  - Chan e, chan e samurai a tha seo! Fear-bualaidh foighidneach. Nach truagh a bhith a" frithealadh a leithid de mikado!
  Ruith an ninja.
  Thug an nathair bhuidhe a-mach dà katanas cumhachdach, chaidh iad tarsainn orra agus leum i gu sgiobalta, ball pinc boillsgeach air a sgaradh bho na lannan. Thòisich pulsar draoidheil draoidheil gu sgiobalta a dh" ionnsaigh an Alenka bhrèagha, leth-rùisgte.
  Fhuair an gaisgeach ceann-uidhe mothachadh air a 'ghluasad, gheàrr e sìos an clot teine air an itealan, spreadhadh beag sgapte mar dealanach, a' sgapadh dusan no dhà de Mongols:
  - 'S e an diabhal a th' ann! Samurai an Underworld!
  Ghlaodh an nathair bhuidhe. Bha an ninja mu thràth ag ullachadh airson cabhag gus coinneachadh ris an Alenka fuilteach casruisgte, nuair a thàinig bun-bheachd na cheann. "Dè mura cuir e às don nighean sabaid as làidire seo sa bhad, an uairsin thig an neach-crìochnachaidh fionn Natasha còmhla rithe, agus an uairsin bidh a" bhuil gu bhith tubaisteach. A bharrachd air an sin, cheannsaich i an dràgon, agus chan urrainn ach gaisgeach fìor chumhachdach an nathair mhòr a cheannsachadh. "
  Bhris an ninja:
  - Tha mi a" faighinn air falbh birdies! Tha mi a" falbh airson tilleadh!
  Tiodhlaic an nathair bhuidhe, a" fosgladh a cleòc geal, i fhèin san t-sneachda. An uairsin, a 'tachdadh, thòisich e a' crathadh geas gluasaid.
  Lean Alenka cas-rùisgte air a tòir fiadhaich, cha do dh'fhàg Natasha cruaidh air dheireadh. A dh'aindeoin uile neart a' bhlàir, cha do leig iad le teanta rìoghail a' chrùin kagan a-mach à sealladh airson mionaid.
  - Ruithidh e air falbh, leig leinn grèim fhaighinn air an stiùiriche!
  Mhol an Alenka cas-rùisgte. A 'tilgeil diosg le a cas-rùisgte, fhreagair Natasha gu cas, a' leantainn air adhart a 'toirt cothrom dha na Mongols a bha a' teicheadh le stròcan luath.
  - Dè airson! Bheir sinn toileachas a bharrachd gu Batyga, agus tha seo ro dhaonnach. Bidh an claidheamh a 'marbhadh gu furasta, agus bidh an jihangir dìreach a' reubadh a chraiceann.
  Às deidh dha Alenka ceithir a ghearradh dheth le aon bhuille, thòisich e a" gàireachdainn.
  - Mura bris e adhaircean Batu e fhèin! A bheil sinn a" dol gan iomain fad na slighe chun a" champ, no dè?
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh Batu a" crathadh a phants gu math cruaidh, agus mar as lugha de Mooglans a mhaireas, "s ann as fheàrr!
  Luathaich na caileagan criochnachaidh an astar, bha e mar chuimhneachan air geama glacaidh, bha na nukers gu mòr a" cuipeadh na h-eich aca, a" reubadh an taobhan gu fuilteach. Le oidhirpean eu-dòchasach, chaidh aca air beagan briseadh air falbh bho na marcaichean Uru, ach chan urrainn dhaibh teicheadh bhon fheadhainn a chaidh a dhealbhadh nas luaithe na cheetah!
  A 'dùsgadh, rinn Dmitry, Anatolyevich Medvedev eacarsaichean agus thionndaidh e air an telebhisean. Aig àm buaidh Zelensky, chaidh subhachasan is subhachasan nàiseanta a chumail. Bha na daoine gu dùrachdach toilichte leis na h-atharrachaidhean.
  Bha a h-uile duine airson a bhith beò ann an dòigh ùr, agus nas saoire. Bha an stèidheachadh a 'tighinn dlùth, agus Zelensky a' faighinn làn chumhachd. Agus dh'adhbhraich seo cuideachd dealas agus brosnachadh. Mar, atharraichidh a h-uile càil agus bidh e nas fheàrr na an-dè. Agus gheibh na Slavs aonachd agus thig an Cogadh Fuar gu crìch. Coltach ri trom-laighe ùghdarrasach àm Putin.
  Agus bha òrain bhrèagha air an seinn mu thràth mu Zelensky... Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin ùr agus brèagha.
  Dh" ainmich Zelensky fhèin leis a" chiad òrdugh aige gun cuireadh e stad air dìonachd pàrlamaid, agus gun glanadh e itean an oligarch cuideachd. Gheall Zelensky cuideachd cìsean a thogail air na daoine beairteach. Mar, chan eil adhbhar sam bith aca a bhith reamhar!
  San fharsaingeachd, bha tòrr rudan an dùil a dhèanamh. A "toirt a-steach togail mòr an rèile: Arkhangelsk - Chukotka, agus an uairsin tunail fon talamh gu Alasga.
  Carson nach eil Zelensky na rìgh? Tha na pròiseactan aige sgoinneil. Agus anns na SA bidh an riaghaltas ag atharrachadh a dh" aithghearr agus bidh ginealach eile de luchd-poilitigs ann. A tha cuideachd ag iarraidh atharrachadh.
  Agus a-nis tha Zelensky a "falamhachadh ...
  Mus deach an coimpiutair a thoirt air falbh, chaidh Medvedev a-steach don gheama ...
  Às deidh ceannsachadh an USSR, tha e comasach a dhol an sàs leis na SA. Ach an toiseach, ruithidh sinn an siostam dìon urchraichean laser; tha comasan mar sin aig an ìmpireachd an seo. Cogadh an aghaidh nan SA - 2008! Tha an ionnsaigh a" tòiseachadh bho Chukotka gu Alasga.
  Tha fìor strì a" dol.
  Tha na h-Abrams a" sabaid an aghaidh tanca Panther-7. Chan eil an càr ùr cho trom tuilleadh oir tha e foirfe. Agus a 'sealltainn a clas iomlan.
  Agus tha e a 'sgrios na Yankees... Dh'fhàs Medvedev rudeigin sgìth leis a 'chogadh, agus thug e seachad smachd do Chomhairliche armailteach clas Rokossovsky. Agus thòisich e air riaghladh ...
  Mar eisimpleir, tog rudeigin... teampaill ùra gach fear le seachd creideamhan. No eadhon tùir Tbh ùr. Agus bhiodh e fionnar pioramaid a thogail. Aon gu leth cilemeatair a dh'àirde. Seadh, bhiodh sin uabhasach math!
  Aig an aon àm, tha Medvedev ag àrdachadh ìre mathas. Chan ann dìreach mu bhith a" maistreadh factaraidhean armachd a tha e.
  Faodaidh tu cuideachd telebhiseanan, innealan fuarachaidh, coimpiutairean, coimpiutairean-uchd a dhèanamh. Agus tog cinneasachadh, agus pump suas fèithean sabaid. Ach tha na SA a' faighinn cus cumhachd mu thràth... Tha sluagh de chòrr is dà bhillean gu leth aig an Ìompaireachd mu thràth agus tha i deiseil airson cogadh an aghaidh nan SA. Medvedev a 'giùlan fhiaclan agus a' seinn:
  - 'S mise fior dhoininn gach linn ! Am fear a bheir mòran bàs!
  Agus a-rithist tha e a" cur cuideam air Ameireagaidh. Tha stailcean niuclasach air an iomlaid mu thràth. Tha a leithid de bhlàr a 'fàs.
  . CAIBIDIL Àir. 8
  Eh, leig dhuinn na h-aonadan a phutadh a-rithist. Agus ciamar a bhuaileas sinn! Seo na caileagan-coise a' gluasad. Uile casruisgte agus ann am bikinis. Agus mar a tha na Yankees a" sàthadh le bayonets, agus mar a tha iad a" tilgeadh grenades len casan rùisgte. Tha fìor lùth annta. Agus bidh a h-uile càil a" gluasad, mar bhàlaichean mercury a" ruith fo chraiceann tana. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - is iad sin nigheanan!
  Agus bidh iad a 'seinn dhaibh fhèin:
  Tha sinn a 'ruith nigheanan Komsomol,
  Is sinne Tsar Medvedev, Tsar gu math glic ...
  Agus gu dearbh tha guth soilleir againn,
  Rud sam bith ri argamaid - rachaibh air a shon!
  Agus a-rithist thilg e grenades le òrdagan rùisgte. Tha na nigheanan sin gu litearra super. Agus bidh na Yankees a" brùthadh, a" glacadh Alasga. Agus bidh iad cuideachd a 'seinn dhaibh fhèin:
  - Bidh madaidhean-allaidh a 'tighinn còmhla! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis! An lag am bàs, tha iad air am marbhadh - a' glanadh na fala naomh!
  Agus ruith na caileagan a-steach don ionnsaigh a 'toirt am fiaclan. Ach an aghaidh nan Ameireaganaich tha "Tigers" -7 cuideachd, dè an cumhachd iongantach. Agus chan urrainnear stad a chuir air na h-uilebheistean sin!
  "Tiger"-7 - sònraichte àrd-bruthadh canan le toiseach projectile astar de 2500 meatair gach diog. Agus cho luath 's a bhuaileas i i, cha shàbhail dad i. Agus tha na h-Ambrams a 'ruith air gach taobh. Agus deòir sìos an tùr uapa.
  Agus bheir an nighean air na saighdearan an glùinean sìos agus an casan rùisgte a phògadh.
  Bidh na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh a-rithist. Agus tha saighdearan arm Medvedev a 'tighinn faisg air New York. Agus tha am baile mu thràth fo ionnsaigh. Tha e air a ghlacadh gun deas-ghnàth sam bith.
  Tha Medvedev ga mheas fhèin na cheannard mòr: mu dheireadh ghabh e New York.
  Agus dh" fhaodadh duine a ràdh gur esan am fear as motha den luchd-ionnsaigh. Agus an uairsin Washington.
  Agus tha na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh. Thuit Ceann-suidhe na SA air aodann agus thòisich e a" pògadh casan rùisgte nan nigheanan. A 'chiad fhear, an uairsin an dàrna fear, an uair sin.
  Mar sin phòg e buidheann-chatha slàn de nigheanan casruisgte. Is e blàr mòr a tha seo!
  Medvedev a' magadh... Mar sin ghlac e Ameireaga. Ach cha b" urrainn dha Putin seo a dhèanamh!
  Is e fìor bhlàr a tha seo - sàr-mhath! Agus an uairsin gu Mexico.
  Agus a-rithist an greim... Agus tha na caileagan Mexicanach a' toirt air na Mexicans an glùinean, agus iad a' pògadh an sàilean rùisgte. Agus tha iad a' beucaich:
  - Glòir dha na bòidhchead!
  'S e, faodaidh an coimpiutair ìomhaighean mòra dath a shealltainn de nigheanan, le sàilean lom, a tha air am pògadh le prìosanaich. Agus tha e na leithid de thoileachas.
  An seo tha iad a-rithist air thoiseach air prìosanaich - an turas seo dubh. Agus bidh iad cuideachd a" pògadh casan-rùisgte nan nigheanan.
  Agus cuideachd tha na tancaichean a" snàgail pioramaideach...
  Tha caileagan a' gluasad agus tha tòrr dhiubh ann... Às dèidh na h-uile, faodaidh tu feadhainn òga a chur a-mach à goireasan. Agus tagh gu bheil a h-uile aonad nan nigheanan ann am bikinis. Agus tha seo cho breagha.
  Tha iad mar as trice cinn dearg agus blondes.
  Agus bidh iad a" gabhail thairis aon dùthaich às deidh dùthaich eile. A leithid de ghaisgich fionnar. Bidh ìmpirean a' tuiteam fo an casan rùisgte.
  Bidh Medvedev a 'cluich le toileachas ... Agus eadhon a' feadaireachd rudeigin fo anail.
  Ciamar a tha boma hydrogen a" spreadhadh? Iongantach sgoinneil! Agus am baile uile, mar gum biodh bò ga imlich le a teangaidh. Dè an ìre a bharrachd de rèididheachd? Agus bidh caileagan casruisgte a" ruith tro dhuslach rèidio-beò. Agus bidh na sàilean lom aca air an losgadh.
  Tha Medvedev a 'cluich mar gum biodh python a' slugadh fearann eile.
  Seo cumhachd eile air a cheannsachadh anns an t-saoghal fhìor, agus tha a" bhratach air a leigeil sìos.
  Tha tancaichean a-nis ùr le armachd gnìomhach agus ceirmeag. Ioma-shreath agus èifeachdach.
  Agus tha luchd-giùlan itealain ùr-nodha, agus cuideachd gu math iomchaidh. Agus mar a thòisicheas plèanaichean a 'losgadh bhuapa.
  Tha Medvedev, mar a chì sinn, na cheann-suidhe cleasachd gu math sgiobalta.
  Mar sin, a-nis leasachadh drones. Agus tha sin fionnar. Agus cuideachd, itealain ann an cruth diosc. An seo tha iad mu thràth a 'dol a-steach gu cath mar UFOn. Agus an uairsin, tancaichean pioramaideach.
  Dh" òrduich Ceann-suidhe na SA Trump, inntinn shoilleir, an càr a dhèanamh so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Seo mar a nochd am mastodon ann an cruth pioramaid ìosal. Agus sheall càr mar sin dìon sàr-mhath. Gu h-àraidh an aghaidh teintean kinetic.
  Agus a-nis, bha an tanca seo cho soirbheachail nach urrainn dha a dhol a-steach, agus tha e fhathast ann an seirbheis leis na Stàitean Aonaichte. Thug iad eadhon sin: tanca Trump.
  Agus bidh cuthach uaireannan a" glacadh dhaoine nuair a chì iad gu bheil an càr do-ruigsinneach.
  Tha Medvedev a" dèanamh blàr neo-ionann, agus tha na h-innealan aige air calpa brìgheil eile a ghabhail mu thràth, ga thionndadh gu bhith na thobhta de thobhtaichean agus sgàineadh goil.
  Ach chan eil seo gu leòr airson an nighean robot. Tha i a 'tòiseachadh a' leasachadh ginealach ùr de bhuill-airm: am boma sgrios. Agus tha am boma seo ceithir cheud uair nas cumhachdaiche na fear de hydrogen. Mar sin, ma bhuaileas e, cha bhith e comasach dhut eadhon an luaithre a chruinneachadh!
  Agus tha an cogadh mu thràth a" gluasad dhan fhànais.
  Tha Medvedev a" cleachdadh shoithichean air an dèanamh le alloy ùr nas làidire agus nas aotroime na titanium. Agus bidh longan-rionnag a 'sgèith a-steach don fhànais, agus a' sabaid innealan-fuadain a 'sabaid. Tha mòran mhodalan eadar-dhealaichte ann mu thràth ann am factaraidhean fon talamh.
  Agus a-nis tha an ìmpireachd mu dheireadh air a 'phlanaid a' tuiteam. Agus dè? A-nis ann an àite domhainn!
  Tha àm Star Wars a" tòiseachadh.
  Tha Medvedev a 'tuigsinn seo agus a' bruthadh a 'mheur-chlàr gu làidir. No faodaidh tu do chorragan a ghluasad no smachd a chumail air do smuaintean.
  Bidh an ceann-suidhe an gnìomh ag obair gu ciallach agus a" togail cabhlach fànais dha fhèin. Agus tha an t-sabaid a" leantainn.
  Tha leasachadh air boma thermoquark eadhon nas cumhachdaiche, gu sònraichte cuir às dha. Agus tha e ceud mìle uair nas cumhachdaiche na an sgrios.
  Agus an uairsin bidh na soithichean ag èirigh a-steach don adhar. Agus bidh iad a 'glacadh saidealan a' phlanaid. Agus an uairsin na siostaman faisg air làimh. Bidh iad a" dèanamh seo gu math luath.
  Agus bidh an ceann-suidhe an gnìomh a" toirt a-mach luchd-crìochnachaidh sa gheama. Seo an gaisgeach terminator. Is e siubhal ùine a tha seo, eadhon ged a tha e cuibhrichte.
  Dh" èigh Medvedev:
  - Bidh daoine a" stobadh an casan air an talamh, dè mu dheidhinn bòtannan! A tha an dà chuid gòrach agus uamhasach grànda!
  Agus dh'fhàs Medvedev mòran nas sunndach. Eh, a chlann, dè cho math 'sa tha thu. Gu sònraichte ma thàinig iad gu bhith nan gaisgich fànais.
  Tha blàr rionnagach a 'dol air adhart. Agus droch iomlaidean de bhuillean, nuair a bhios buillean beag a" bualadh anns a" chnàimh. Nas mionaidiche, is e smaoineachadh mac-meanmnach a th" ann.
  Tha Medvedev fhathast a 'toirt ionnsaigh air:
  - Tha mo longan rionnagach murt!
  Agus tha e a" cur ceannardan fànais ùra an dreuchd na àite. Agus dè a th" ann an sabaid, is e sabaid a th" ann.
  An seo tha Medvedev an urra ris na ceannardan aige. An seo tha co-bhanntachd an nàmhaid ag èirigh na aghaidh. Nuair a thig armada gun àireamh a-steach, tha e eagallach; bho chian, bha e coltach gu robh nebula ioma-dathte, boillsgeach ag èaladh. A bharrachd air an sin, tha gach sradag na dheamhan air adhbhrachadh le draoidheachd neach-draoidh necromancer. Còrr is dusan gu leth millean bàta-fànais armachd de na prìomh chlasaichean, agus "taigh-comhfhurtachd" beag gun chrìoch, a" toirt aire do na neartan a bha a" tighinn gu cunbhalach, bha an àireamh aige faisg air dà cheud millean. Bha an aghaidh a" sìneadh airson parsecs no dhà; aig ìre cho mòr, tha eadhon na prìomh longan-cogaidh a" coimhead mar ghràinean gainmhich anns an Sahara.
  Tha am Blàr Coitcheann a" tighinn dlùth: ìmpireachd fànais Arm Medvedev an-aghaidh a" "Coalition of Total Salvation" ioma-thaobhach, a tha air co-dhùnadh, an àite innleachdan seasmhach dìon fadalach, cabhlach an neach-ionnsaigh an-iochdmhor fhèin a bhualadh.
  Tha uimhir de shoithichean an seo, le measgachadh iongantach, ged sa mhòr-chuid de chùisean chan eil e ach a" cur bacadh air sabaid èifeachdach. Uill, mar eisimpleir, bàta-rionnag ann an cruth clàrsach, no, le muzzles fada an àite teudan, clàrsaich, no eadhon bas dùbailte le turaid tanca bhon Dàrna Cogadh. Faodaidh seo buaidh a thoirt air a 'chridhe lag, ach tha e nas dualtaiche gàire a dhèanamh na eagal.
  Tha an neach-dùbhlain aca na ìmpireachd a tha ag ràdh gur e cumhachd uile-choitcheann a th" ann. Emirate mòr fànais Medvedev, far a bheil a h-uile càil air a chuir gu seirbheis cogaidh, is e am prìomh sluagh-ghairm èifeachdas agus comasachd.
  Eu-coltach ris a" cho-bhanntachd, chan eil eadar-dhealachadh mòr ann am meud a-mhàin air soithichean rionnag a" chinn-suidhe an gnìomh. Agus tha an cumadh cha mhòr mar an ceudna, iasg mara domhainn a tha gu math creachach. Is dòcha leis an aon eisgeachd, tha iad coltach ri biodagan tiugh a" gluasad le stàilinn - greimichean.
  Chan eil na reultan sa phàirt seo den fhànais ro dhlùth sgapte air feadh na speuran, ach tha iad dathach agus gun samhail nan speactram solais.
  Air adhbhar air choireigin, ag amharc air na soluis so, gheibh thu faireachduinn brònach mar gu 'm biodh tu a' sealltuinn a stigh air suilean ainglean, a tha 'diteadh creutairean beò na cruinne air son an giùlan borb, borb.
  Cha robh arm a" chinn-suidhe an gnìomh ann an cabhag sam bith airson a dhol don choinneamh; cha robh ach aonadan gluasadach fa leth, gu sgiobalta, a" gabhail brath air an astar as fheàrr aca, a" toirt ionnsaigh air an nàmhaid, a" dèanamh milleadh agus a" tilleadh air ais. Mar fhreagairt, dh'fheuch iad ri coinneachadh riutha le teine barrachd, ach a bhith nas sùbailte agus le dìon foirfe, bha iad tòrr na bu èifeachdaiche.
  Bha mèinnean, a rèir coltais beag air sgèile chosmach, air an reubadh mar gum biodh le spreadhadh, mar a bha luchd-turais agus luchd-sgrios. Ach chaidh againn air geama mòr a thoirt sìos. Chaidh aon de longan-cogaidh mòr a" cho-bhanntachd a bhualadh, bha i a" smocadh gu tiugh, a" cogadh, agus a" clisgeadh a" lasadh air bòrd an t-soithich mhòir, mar theine ann an coille thioram.
  Bidh na h-uilebheistean, coltach ri jerboas a-mhàin le spuirean an àite earball, a 'ruith air falbh le eagal, fhad' sa tha iad a 'sgioblachadh agus a' leum suas is sìos. Eadar iad tha seòrsaichean nas lugha a tha coltach ri hibridan mathain is tunnagan. Bidh na gob a" crathadh le uamhas fiadhaich, cluinnear cuachagan, bidh iad ag itealaich às a chèile, agus bidh itean nan teine. An seo thionndaidh fear de na tunnagan mathain bun os cionn, a" tionndadh a cinn gu bhith na phìob-theine. Ruith an sin foam dìreach na h-amhaich, sa bhad thug a stamag dheth a brògan, agus bhris closaichean an eun, a "frasadh fala leis na tha air fhàgail den fheòil a" tighinn bhon leanabh.
  Bidh na jerboas air an losgadh agus a" reubadh gu na modalan teasairginn, ach tha e coltach gu bheil an siostam a bheir dòchas taibhseil airson a bhith beò air a mhilleadh gun dòchas. Bidh an seanailear aca, an Tail Cockroach, a" leigeil a-mach squeak hysterical:
  - O dhiathan squaring a" chearcaill uile-choitcheann, le ...
  Cha b'urrainn criochnachadh, chòmhdaich na lasraichean a Mhòrachd neo-thruaillidh. Chrith feòil an creimich tuigseach a-steach do mhìrean bunaiteach.
  Loisg an long-chogaidh a-mach, a" cur a-mach builgeanan èadhair a-steach don bheàrn, agus an uairsin spreadh e, a" sgapadh a-steach do ghrunn chriomagan.
  Rinn Medvedev, an dèidh cluich gu leòr, beagan òrdughan eile. Thug e cuideachd seachad Novodvorskaya an dèidh làimhe le rionnag Gaisgeach na Ruis. Dh'òrdaich e gum biodh Oleg Rybachenko a 'faighinn a h-uile òrdugh agus buinn a tha aig an Ruis. Agus thaisbein e Òrdugh an Naoimh Anndrais air a" chiad ghairm gu Dòmhnall Trump. Às deidh sin thuit Medvedev na chadal a-rithist ... Chan eil duine air dragh a chuir air fhathast.
  Às deidh a leithid de chleas, bha Alenka gu sònraichte toilichte. Tha an sgioba aice mar sin.
  B" i Margarita a" chiad fhear a thog an làr:
  - Nach cuir sinn crìoch air Iapan aig muir agus gun cuir sinn crìoch orra air tìr!
  Thug Alenka taic làidir don bheachd seo:
  - Gu cinnteach! Carson a leig le bàs saighdearan Ruiseanach ùra!
  Bhruidhinn Natasha a-mach cuideachd:
  - Tha Kuropatkin na cheannard ro neo-chinnteach. Mar sin chan eil e na fhìrinn gum bi e comasach dha buannachadh, eadhon a" toirt aire do lagachadh nan Iapanach rè an ionnsaigh air Port Arthur!
  Thug Medvedev geàrr-chunntas air gu cinnteach:
  - Bheir sinn ionnsaigh! Seo an cothrom againn, agus cothrom na Ruis!
  Às deidh sin, thòisich an tanca cumhachdach agus ultra-ùr-nodha a 'gluasad. Tha, tha droch latha aig Iapan. Agus cuiridh iad mallachd air a" mhionaid nuair a thàinig e orra a bhith a" sabaid leis an Ruis.
  Bha an tanca a" gluasad a dh"ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Thuirt Alenka le toileachas:
  - Bha aisling cho iongantach agam. Tha e mar gum biodh Natasha agus mise a" dìon Ryazan bho hordes Batu Khan.
  Dh" fhaighnich Margarita:
  - An robh mi ann am bruadar?
  Chrath Alenka a ceann le àicheil:
  - Chan eil! Cha robh thu dìreach ann!
  Rinn an nighean osnaich le buaireadh:
  - Abair gu bheil sin duilich!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus thuirt e:
  - Cha b 'urrainn dhut ach bacadh a chur oirnn! Ach bha Natasha agus mise cho math!
  Dh"fhaighnich an nighean bhàn le iongnadh:
  - An robh thu fionnar?
  Dhearbh Barefoot Alenka gu furasta:
  - Tha, gu math fionnar! Agus mharcaich mi eadhon dràgon!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bu bhòidheach thu air an dràst !
  Dhearbh Alenka gu furasta:
  - Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche! Far a bheil dràgonan, agus sìobhragan, agus a h-uile dad eireachdail!
  Fhreagair Margarita le faireachdainn dùrachdach:
  - Tha thu glè bhrèagha eadhon às aonais dràgon! Dìreach sìthiche, agus mìorbhail de mhìorbhailean!
  Thuirt Alenka le misneachd:
  - Bheir mi buaidh air a h-uile duine! Le agus às aonais dragain!
  Agus sheall an gaisgeach a dhòrn.
  Thug a 'chiad tanca Ruiseanach ionnsaigh air na Seapanach, a bha nan seasamh faisg air ballachan Port Artair. Bha tòrr dhiubh ann fhathast. Thòisich an làmhachas ag obair. Mar fhreagairt, loisg an canan 152-mm den tanca uamhasach, a bharrachd air ochd gunnaichean inneal marbhtach. Agus a‑rìs thòisich na samurai air a ghearradh sìos anns na ceudan.
  Gunnaichean inneal - "Dragons", rud gu math marbhtach. Chan eil ann an còig mìle peilear sa mhionaid ach beathach de sheòrsa air choreigin.
  Thuit na Seapanach, air an tolladh, air an reubadh gu sgoltagan, agus na claigeann aca air am pronnadh. Bhris an gruaidh agus leum an cuirp, air an tilgeil suas le buillean pronntach an teine.
  Bhris sligean crathaidh le lìonadh mean air mhean cuideachd. Bha iad sàr-mhath an dà chuid airson losgadh air saighdearan-coise agus airson a dhol a-steach gu bonn bhàtaichean.
  Is iad sin nigheanan Terminator, agus tha an àrd-ollamh na fhìor shàr-eòlaiche. Mar sin thòisich iad air an samurai a bhualadh.
  Thuirt Alenka casruisgte:
  - Biodh spiorad na Ruis air a ghlòrachadh!
  Chuir Natasha, a 'putadh air a' phutan joystick le a h-òrdagan lom, fras de pheilearan, agus lean i:
  - Agus an Tsar againn, Nicholas II!
  Lean Alenka casruisgte a" cur slige às deidh slige. A h-uile trì diog chaidh armachd marbhtach a-mach. Agus thuit bataraidhean Iapanach sàmhach. Agus bhàsaich saighdearan le craiceann buidhe ann an àireamhan mòra.
  Thug Natasha, às deidh dhi grunn shreathan de samurai a spealadh, taic do:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan.
  Lean Alenka cas-rùisgte, a" sgoltadh shligean le lìonadh marbhtach, agus tha iad tòrr nas cumhachdaiche na plastid, a" leantainn:
  "Chan eil duine nas bòidhche na e anns a" chruinne-cè gu lèir. "
  Thuirt Natasha, a" losgadh gu tròcaireach air na Seapanach le a òrdagan rùisgte:
  - Brùth gunna-inneal an ridire nas teann.
  Chrìochnaich Alenka casruisgte, long-bhriseadh an samurai:
  - Die airson an Ruis a thug Dia!
  Tha na nigheanan dha-rìribh mar sin, super! Bòidhchead eireachdail. Bidh thu a" coimhead orra agus gam meas. Ach dha na Seapanach, is e fìor bhàs a tha seo. Choisich an tanca tro na bataraidhean. Chuir e às na sgiobaidhean gunna. Rinn e e gu math, gu math luath. An uairsin choisich mi tro na trainnsichean. Ghearr e sìos mòran cuideachd. Nas mionaidiche, chan eil mòran, ach cha mhòr a h-uile duine. Thionndaidh an sgrios gu bhith iomlan. An seo, gu dearbh, dh "obraich a h-uile dad gu fèin-ghluasadach. Seo mar a chaidh na Seapanach a sgrios.
  Thug Alenka fa-near le gàire, a" putadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte a casan tana:
  - Tha sinn nas luchd-marbhadh na gaisgich!
  Rinn Natasha gàire agus dh" aontaich i:
  - Luchd-cuir gu bàs saorsa, gineil agus glòir !
  Agus a-rithist bidh e a 'losgadh ann an sruthan. Agus a 'bualadh a-mach an samurai le feachd fiadhaich.
  Thuirt Margarita, a loisg cuideachd gu ceart le a casan rùisgte, gu reusanta:
  - Bidh nas lugha de dhaoine gèidh ann, agus bidh gainnead dhaoine ann an Iapan!
  Thòisich Alenka cas-rùisgte a" gàireachdainn agus a" losgadh a-rithist:
  - Thoir an aire air boireannaich! A bhoireannaich, thoir an aire!
  Is e seo, gu dearbh, an seòrsa nighean a bhios sligean, shrapnel, agus peilearan sam bith a" breabadh bhuaipe. Ann an suidheachadh sam bith, tha an nighean na fhìor chrìochnaiche.
  Ghabh Natasha e agus sheinn i:
  - Tha legions a 'caismeachd,
  Bidh na bayonets aca a" deàrrsadh.
  Tha milleanan air ar cùlaibh
  O rèisimeidean Ruiseanach!
  Cha stad duine
  Cha chuir duine bacadh air ...
  Tha an gluasad a" fosgladh feadhainn ùra,
  Rachamaid gu sgiobalta!
  Agus a-rithist bheir e uisge sìos air an nàmhaid. Agus cha leig e leotha a dhol sìos gu ceudamh cuid de ampere.
  Alenka casruisgte, a" tilgeadh a-mach shligean le aona-cainnt a" bhreac-fhiodha, a" sgiamhail, agus e dìreach a" seinn le magadh:
  - Aon, fear-bualaidh, dà bhualadh, tha e tuisleach.
  Dhearbh Natasha, a 'losgadh, an t-òran:
  - Aon bhuille, dà bhuille, tha e na laighe mun cuairt!
  Cool Alenka le taic shunndach:
  - Aon uair 's gu bheil planc, dà chlàr - tha ciste air a thogail.
  Natasha lom-chasach, a" leantainn oirre a" losgadh agus a" leagail an nàmhaid le spreadhaidhean gunna-inneal, a" sgioblachadh:
  - Aon sluasaid, dà shluasaid - tha toll ga chladhach!
  Agus dh"amhairc an gaisgeach le a sùilean saphir. Tha i dha-rìribh na leannan cho math.
  Thug Alenka cas-rùisgte sùil gheur air na dreuchdan. Dh'obraich an tanca gu luath, agus cha mhòr nach robh dad air fhàgail de arm an t-Seanalair Nogi. Tha e coltach gun deach an ceannard fhèin a mharbhadh. Bidh sinn a 'crìochnachadh na h-Iapanach mu dheireadh bhon arm sèist.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Seo mar a tha teicneòlas air tighinn! Mharbh ceathrar fhireannach còrr is ceithir fichead 's a còig mìle Seapanach ann am beagan uairean a thìde.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" gàireachdainn gu h-olc:
  - Feumaidh sinn an còrr a sgrios cuideachd! Na fàg duine air chùl!
  Sheinn Natasha agus i a" losgadh air a" mhìle samurai mu dheireadh:
  - 'N sin na sleibhtean cha 'n òr, Marbhaidh sinn uile naimhdean Rus' gun dàil !
  Thuirt Cool Margarita:
  - Chan e, chan e hemorrhoids, chan fhada gus am bi thu nad nàmhaid marbh!
  An dèidh dhaibh arm an t-Seanalair Nogi a ghearradh sìos, dhìrich na caileagan Terminator a-mach às an tanca airson ùine ghoirid agus ruith iad casruisgte tron t-sneachda. Uill, tha an geamhradh ann mu thràth.
  Mar-thà sgrios iad còrr is ceud gu leth mìle saighdearan-coise. Agus a bharrachd air cabhlach Iapanach. Ach, tha còrr air dà cheud gu leth mìle a bharrachd Seapanach a 'seasamh an aghaidh arm an t-Seanalair Kuropatkin.
  Thàinig Medvedev a-mach às a chadal le ceann daraich. Coisich beagan mun cuairt. An uairsin chluich mi air a" choimpiutair a-rithist... Tha Star Wars sgoinneil... Ach cha do dh"obraich rudeigin a-mach...
  Thòisich Medvedev air an ro-innleachd ùr ath-chluich. Thionndaidh mi air a 'gheama eachdraidheil: An Ruis aig àm Nicholas II. Agus an cogadh ri Iapan. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo. Faodaidh tu ro-innleachd a chuir an sàs agus feachdan a chuir a-mach air a" choimpiutair.
  Chluich Medvedev aig ìre furasta, ach chaill e stealladh bho na Seapanach agus dh'fhuiling e call mòr. Tha, feumar togail gun a bhith ro ghnìomhach. Dèanamaid ath-thòiseachadh.
  Agus a-rithist bidh thu a" cluich leat fhèin... Mar a thachair, ann an àite Kuropatkin, chan eil an ceann-suidhe an gnìomh a" deàrrsadh cus ... Fad na h-ùine tha glitches, mearachdan ann.
  Thionndaidh Medvedev an uairsin air comhairliche an airm, agus chaidh cùisean gu rèidh... Agus ghabh e fhèin nap agus chuir e dheth a" chathair aige.
  Alenka àlainn , a" frasadh a casan rùisgte, do Natasha:
  - Ciamar a tha thu a" faireachdainn, a" marbhadh uimhir de dhaoine?
  Fhreagair an nighean bhàn gu h-onarach:
  - Chan eil fios agam! Tha e a" faireachdainn gur e geama coimpiutair a th" ann! Chan eil thu a" faireachdainn fearg, fearg no mòran toileachas!
  Rinn Alenka casruisgte gàire:
  - Seo cogadh!
  Nat asha a-steach gu somersault. Bha a sàilean dearga, cruinn a' deàlradh. San fharsaingeachd, tha i na nighean iongantach, comasach air mòran a choileanadh gun mòran oidhirp. Agus mura nigh sinn e, bidh sinn dìreach ga rothaireachd.
  Ruith na caileagan tron t-sneachda. Tha na cuirp aca gu math brìoghmhor. Tha a 'chiste mòr, tha na cromagan sòghail, coltach ri crùbag each, tha na fèithean follaiseach. Is iad seo na bòidhchead-gaisgich. Tha an fhìor chumhachd boireann aca. Uiread de ghràs. Agus na casan - bàlaichean fèithean a 'gluasad fon chraiceann tana.
  Thàinig triùir scouts Iapanach tarsainn orra.
  Rinn na nigheanan corragan. Agus mar a bhuaileas iad samurais anns an smiogaid len sàilichean rùisgte. Agus gu dearbh bhris iad na giallan aca. Agus leag iad a mach am fiaclan uile. Às deidh sin, sheinn na caileagan:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis na planaidean,
  Tha sinn a 'ruith le misneachd suas.
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Tha muinntir na dùthcha gu lèir a" meàrrsadh a dh"ionnsaigh co-mhaoineas!
  Agus a-rithist dhùisg na bòidhchead le sùilean emerald. Tha iad a 'coimhead cho sabaid. Tha na gaisgich gnìomhach. Agus a-rithist jogging.
  Leum Alenka casruisgte. Shnìomh i a" chuibhle prìne san adhar agus mhothaich i:
  - Tha sinn cho cool. Is urrainn dhuinn an saoghal gu lèir a cheannsachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bana-phrionnsa Planet Earth -
  Tha seo gu math snog!
  Agus bha an dithis nighean a 'magadh air a chèile. Às deidh sin ruith sinn air ais. Gu dearbh, tha a h-uile latha de chogadh a 'cosg cus airson ionmhas Tsarist na Ruis. Agus tha an t-àm ann crìochnachadh leis na Seapanach gu sgiobalta.
  Chuir Medvedev fàilte air na caileagan le gàire mòr:
  - Uill, an do ruith thu timcheall?
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - Tha sinn a" ruith agus deiseil airson sabaid!
  Thuirt Natasha gu làidir:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Shìn Medvedev a làmh agus dh'òrdaich e:
  - An uairsin, rachamaid!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus fhreagair e:
  - Is e an ceathrar againn an fheadhainn as marbhtach san t-saoghal!
  Chuir Natasha an aghaidh seo, a" stampadh a cas-rùisgte:
  - Chan ann san t-saoghal, ach anns a 'chruinne-cè!
  Agus ghluais an tanca cumhachdach, ionnsaigheach agus marbhtach aig a h-uile astar. Tha còrr air dà cheud gu leth mìle Seapanach air thoiseach. Ach tha sligean gu leòr ann airson billean saighdear!
  Nigheanan, àrd-ollamh agus oileanach - is e seo sgioba a phronnaicheas a h-uile duine agus a thionndaidheas iad gu adharc reithe. Agus tha an tanca ag itealaich a dh'ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Ruith e air fhèin gu bagarrach. Tha e airson a h-uile duine a bhriseadh.
  Sheinn Alenka cas-rùisgte le toileachas:
  Tha farsaingeachd na Ruis - àlainn, gràdhach,
  C'àit am bheil neamhnaidean an t-sneachd, Na h-aibhnichean gun chrìch chriostal,
  Agus tha an saighdear Ruiseanach agus an seanailear mar aon.
  Is naomh samhla na stàite - an iolaire Orthodox, ar rìgh!
  Agus a-nis thug an tanca luath dheth. Chaidh e seachad mar jet sabaid. Agus lorg e e fhèin air beulaibh nan Iapanach. Thòisich an canan uile-choitcheann agus na gunnaichean inneal dràgon ag obair a-rithist. Fhuair na caileagan sìos gu gnìomhachas gu math deònach. Gun teagamh sam bith eile.
  Loisg Alenka an gunna le a òrdagan rùisgte, leag i na Seapanach a-mach agus sheinn i:
  - Glòir dha mo Rus', Stalin agus Lenin, aon teaghlach!
  Agus bidh an diabhal ruadh a" deàrrsadh le sùilean emerald. Agus mar a tha e a 'fucking suas an samurai. Tuitidh tu ann an gaol.
  Agus chan eil Natasha nas ìsle nas motha. A 'bualadh nan Seapanach.
  Agus a" seinn:
  - Na cuir dàil air tionndadh. Tha an dàn dhuinn buannachadh, nigheanan!
  Bha an gaisgeach fo làn bhlàth. Agus cho luath, a 'dòrtadh teine air an nàmhaid.
  Agus òrdagan rùisgte brùth am putan joystick.
  Alenka leth-rùisgte, a" losgadh, thuirt e:
  - Tha dà dhuilgheadas anns an Ruis ...
  Chuir Margarita stad oirre an seo:
  - Mura biodh ann ach dithis!
  Dh" aontaich Alenka cas-rùisgte, a" losgadh, le toileachas:
  - Tha, mura h-eil ach dhà!
  Ghabh Natasha, a 'losgadh, a' leagail ceudan de Iapanach, agus sheinn i:
  - Ann an dà, ann an dà gheamhradh. Ann an dhà, ann an dà fhuaran!
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, a" losgadh:
  - Marbhaidh mi na Seapanach agus thig mi air ais!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - 'S ann againne a tha Port Artair! Agus cha leig sinn le duine ar Manchuria a ghabhail!
  Agus bhuail an gaisgeach a-rithist an samurai. Cha chaill na Ruiseanaich dha na Seapanach. Tha seo a-rithist a" dearbhadh cho do-chreidsinneach sa tha an Ruis!
  Bhris Alenka cas-rùisgte am bataraidh agus rinn e gàire:
  - Bidh Rus 'ainmeil anns na dùthchannan agus na linntean as fhaide air falbh!
  Bha Natasha cuideachd ag èigheach:
  - Agus cha chuir feachdan sam bith stad oirnn!
  Agus sgrios i mìle no dhà eile samurai. An uairsin ghluais an tanca air adhart agus lean am buain.
  Thuirt Margarita, a" coimhead air an seo, a beachd:
  - Ma bhuannaichear an cogadh cho briagha, ciod an ath ni a ni an Ruis ?
  Choimhead Medvedev air na caileagan a" gearradh sìos air na Seapanach agus mhol e:
  - Bidh cogadh ann, aon chuid leis na Gearmailtich no leis na Breatannaich! Ach co-dhiù, chan e am blàr le Land of the Rising Sun an tè mu dheireadh!
  An dèidh dha bataraidh eile a bhriseadh, thuirt Alena:
  - Mar sin bheir sinn dha na Gearmailtich e, uill, bheir sinn dhaibh e cho mòr is nach bi e coltach gu leòr!
  Thuirt Natasha, sgriosadair samurai:
  - Agus cha bhi duine aig Hitler ri fastadh dhan Wehrmacht!
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan lom, gu làidir:
  - Ach tha mi a 'faireachdainn duilich airson na h-Aryans. Chaochail uiread de ghillean geala breagha!
  Dh" aontaich Natasha le seo, a" snìomh gu brònach:
  - Seadh, bhàsaich na h-uimhir de dhaoine math! Agus airson dè?
  Bhuail an nighean air na Seapanach agus mhothaich i.
  - Agus tha na Seapanach nan dùthaich mhath, ach feumaidh sinn sabaid leotha! Ged nach eil seo ro mhath an dàrna cuid!
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Agus na beathaichean? Nach marbhadh iad a chèile? Ach chan eil ann an duine ach beathach den ìre as àirde!
  Rinn Medvedev gàire agus rinn e gearan:
  - Tha anam aig duine, eu-coltach ri beathaichean! Agus tha anam dha-rìribh gun samhail agus neo-bhàsmhor! Mar sin, tha sinn fhèin agus na beathaichean gu math dubhach!
  Chuir Margarita an aghaidh seo:
  - Agus na muncaidhean? Tha ìre àrd de dh'fhiosrachadh aca cuideachd. Tha fios aig fear dhiubh trì mìle gu leth facal!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Ach 's iad ar càirdean !
  Loisg Alenka cas-rùisgte air na Seapanach agus sheinn e:
  - 'S e muncaidh a th' annam! Cuideachd fear!
  Natasha, a 'gearradh sìos an samurai, coed:
  - Na coisich mun cuairt le muncaidhean airson ceud bliadhna!
  Lean an supertank a 'gearradh sìos nan Iapanach. Carson nach biodh? 'S e beathach craicte a th' ann dha-rìribh
  a loisgeas dà fhichead mìle urchair sa mhionaid. Agus tha an armachd aige do-ruigsinneach do cha mhòr projectile sam bith. Agus chan e a-mhàin toiseach an fhicheadamh linn.
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, losgadh, gu làidir:
  - Rinn Tsar Nicholas mòran airson an Ruis, ach dh'fhuirich e gun luach agus gun a bhith mothachail!
  Dh'aontaich Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach:
  - Tha e ceart! Chaidh an rìgh a mharbhadh. Thug iad air an t-sagart a dhol air falbh bhon rìgh-chathair! Agus dè a tha air fàs nas fheàrr?
  Loisg Alenka cas-rùisgte bho chanan agus thuirt e:
  - Dh'fhàs e na bu mhiosa buileach! Agus thàinig eadhon barrachd dhaoine borb gu cumhachd!
  Rinn Natasha gàire, bhuail i na Seapanach agus thuirt i:
  - Mar sin leig dhuinn sabaid airson àm ri teachd nas fheàrr! Agus airson saorsa na Ruis!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh:
  - Airson atharrachadh agus buaidh!
  An uairsin sheall i a dhorn. Is i nighean as urrainn seo a dhèanamh. An uairsin cha bhith eadhon na samurai comasach air faighinn cuidhteas e. Agus bidh na gunnaichean-inneal ag obair. Tha a h-uile duine a 'gearradh agus a' spealadh.
  Bidh iad dha-rìribh a" treabhadh tro shreathan slàn de chuirp. Agus bidh iad a" glanadh an àite gu murt.
  Chaidh innse don t-Seanalair Kuropatkin gu robh rudeigin neònach a 'dol air adhart am measg nan Iapanach. Seilg, spreadhadh, thug cuideigin ionnsaigh orra.
  . CAIBIDIL Àir. 9.
  Medvedev, an dèidh beagan cadal, thog e suas a 'choimpiutair a-rithist. Cha do shalaich e idir. Agus a-rithist thòisich e air cluich na dhòigh fhèin.
  An ionnsaigh air Iapan às deidh a" chòd meallta le tancaichean agus plèanaichean. A" toirt a-steach am bomair as fheàrr den Chiad Chogadh, Ilya Muromets. A chuir an cèill e fhèin gu math àrd. Agus bhuail e na Seapanach mar smack rubair an aghaidh cuileagan.
  Agus air adhart gu Tokyo. .
  Bha Dmitry Medvedev, an dèidh dha Iapan a cheannsachadh, air ainmeachadh mar an ìmpire Mikado.
  Agus an uairsin cogaidhean ùra ...
  Mar eisimpleir, faodaidh tu eachdraidh eile a chluich. Thuirt Alasdair II ri Bismarck ann an 1875 gur e gnothach a-staigh eadar a" Ghearmailt agus na Frangaich a bha anns na h-eadar-dhealachaidhean aige leis an Fhraing. Ghabh Bismarck thairis agus thug e ionnsaigh air an Fhraing ann an 1876. An toiseach, bha na Prùisich fortanach agus ràinig iad Paris. Ach an uairsin ghluais iad sìos. Agus chaidh Breatainn a-steach don chogadh... Bhiodh a h-uile càil gu math, ach thug na Breatannaich cath dhan Ghearmailt agus chaidh a' chùis a dhèanamh orra. An sin tharraing na Prùisich suas na feachdan aca.
  Luchdaich a-nuas an cogadh san Iar. Dhìon na Frangaich iad fhèin gu cruaidh. Ghluais Sasainn barrachd is barrachd fheachdan...
  Aig an aon àm, thug an Ruis buaidh air an Tuirc agus Istanbul. Bha Breatainn 's an Fhraing 's a' Ghearmailt an sàs ann an cogadh. Agus chuir ìmpireachd an Tsar Alexander mòran fearainn ri chèile, Iorac nam measg, a" ruighinn a" Chuan Innseanach. Agus Palestine, agus tìr fad na slighe do'n Eiphit. Agus mar sin thug na saighdearan Ruiseanach, air an stiùireadh le Skobelev, buaidh air Mecca, Medina, agus bailtean-mòra eile ann an Saudi Arabia.
  Agus chaidh ceann a deas Ìmpireachd na Ruis a chruthachadh. Agus thàinig Alasdair II gu bhith na rìgh mòr. Agus mhair an cogadh eadar a" Ghearmailt an aghaidh na Frainge agus Breatainn airson deich bliadhna.
  Agus thàinig e gu crìch ann an tarraing phractaigeach.
  Bha Alasdair II a' riaghladh gu 1887 agus dh'fhuiling e oidhirp murt a chaidh a dhèanamh fo stiùireadh Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin. Chrìochnaich a riaghladh glòrmhor, fon do thog an Ruis mòran rathaidean, a thug buaidh air mòran fearainn, agus a shaor e an luchd-tuatha.
  B" e an roghainn eile seo mar a chaidh an geama a chluich. Bhuannaich Alasdair an Treas, còmhla ris a' cheannard Skobelev, an dà chuid Iran agus Pacastan. Ach bhàsaich e cuideachd - ceann beag soilleir. Fo Nicholas II, rinn an Ruis cogadh le Iapan mar-thà le cabhlach anns a 'Chuan Innseanach, a thàinig gu cuideachadh a' Chuain Shèimh gu math luath. Rinn na Ruiseanaich a" chùis air na samurai an ìre mhath luath, agus bha tòrr a bharrachd neart aca an dà chuid air tìr agus air uisge.
  A bharrachd air an sin, chaidh arm na Ruis a stiùireadh le Ministear an Dìon sgoinneil Skobelev. Agus chan e a-mhàin gun do bhuannaich an Ruis, ach fhuair i cuideachd buaidh air Iapan. A bharrachd air an sin, cha robh na Stàitean Aonaichte fhathast air a dhol seachad air an Leth-chruinne an Iar, agus cha robh Breatainn cho làidir. A bharrachd air an sin, bha an Ruis ann an caidreachas leis a" Ghearmailt. Bha am fear mu dheireadh air dheireadh air Breatainn agus an Fhraing anns an strì airson Afraga. Thàinig an Ruis Tsarist, às deidh an ceangal eadar Iapan agus pàirtean de Shìona, eadhon nas làidire. Bha rathad Delhi-Moscow ga thogail.
  Mar a chithear bho seo, chaidh planaichean na Ruis Tsarist airson leudachadh gu na h-Innseachan agus Sìona a chuir an gnìomh gu soirbheachail. Thagh an Tsar Nicholas II taobh na Gearmailt aig àm a' Chiad Chogaidh. Rinn na Gearmailtich a' chùis air an Fhraing agus ghabh iad thairis a' Bheilg, an Òlaind, an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghlac an Ruis an Èiphit, a" mhòr-chuid de Afraga agus Indochina. Agus cuideachd seilbhean a" Chuain Shèimh ann am Breatainn. Agus eadhon air tìr ann an Astràilia. Agus chaidh an Astràilia aice a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an cogadh gu crìch le tighinn air tìr agus seilbh Bhreatainn. Tha a" Chiad Chogadh seachad. Ach bha e coltach ri Kaiser Wilhelm gun robh an Ruis mar-thà air cus fearainn a cheannsachadh, agus gun a bhith a" feuchainn. Agus bhruadair e air dìoghaltas. Thug an Ruis buaidh air raointean mòra - Astràilia, Àisia gu lèir, a 'mhòr-chuid de dh'Afraga, cha do chuir na Gearmailtich uiread dheth, agus eadhon barrachd bho Phortagail agus an Spàinn anns an robh iad a' fuireach. Fhuair an Ostair-Ungair smachd air an Eadailt agus Libia. Ghabh an Ruis timcheall air trì cairteal de Afraga, agus an uairsin ghabh i seilbh air Ethiopia beagan às deidh sin. Chaidh aig na Gearmailtich air Morocco a ghearradh dheth.
  Gu nàdarra, cha robh seo gu leòr airson a 'Ghearmailt. Ged a ghabh i an Fhraing, a' Bheilg, an Òlaind, agus Nirribhidh, agus chuir an Ruis an t-Suain fo smachd.
  Thòisich ullachadh Wilhelm airson cogadh ùr leis an Ruis. Rinn èiginn 1929 an suidheachadh nas miosa. Bha smachd aig an Ostair-Ungair agus a' Ghearmailt air cha mhòr a h-uile Roinn Eòrpa. Agus pàirt de dh'Afraga... agus Breatainn. Ach bha na SA agus Canada ann fhathast. Cha robh Wilhelm agus Nicholas II fhathast air co-dhùnadh a dhol a chogadh ri chèile. A bharrachd air an sin, bha an Ruis co-dhiù ag iarraidh sabaid, a 'cladhach sgìrean mòra. Gus an co-chothromachadh a luathachadh, thug an Tsar Nicholas II eadhon cead dha na Ruiseanaich ceithir mnathan a bhith aca. Na bha air a stèidheachadh aig an Ochdamh Comhairle Ecumenical.
  Chaidh co-dhùnadh coltach ris a dhèanamh ann an 1925. Agus ann an 1926, Nicholas II ghabh e fhèin bean eile. Mar a thàinig e a-mach, cha robh an co-dhùnadh gòrach. Ann an 1929, bha nighean eile aig an ìmpire. Agus air 25 Samhain, 1932, rugadh mac fallain mu dheireadh. Thug Nicholas an dàrna fear Peadar mar ainm air. Mar urram do Pheadar Mòr.
  Agus ann an 1933, air 15 Cèitean, thòisich cogadh ùr. Dh"ainmich a" Ghearmailt cogadh an aghaidh Canada. Mar uachdranachd air Breatainn. Dà mhìos an dèidh sin, na Stàitean Aonaichte, air a stiùireadh le Roosevelt, a dh'aindeoin an èiginn eaconamach, a-steach don chogadh leis a 'Ghearmailt. Cha robh iad airson Canada a leigeil seachad.
  Mar-thà meadhan-aois, ach ionnsaigheach, Wilhelm an toiseach a 'feuchainn ri sabaid leis fhèin, gun a bhith ag iarraidh cuideachadh Ruiseanach. Bha dùil aige a h-uile càil a dhèanamh e fhèin. Ach chan eil e cho furasta faighinn thairis air fearann a tha air a sgaradh le cuan. A bharrachd air an sin, thog na Stàitean Aonaichte tancaichean agus arm gu luath. Agus stèidhich iad rèisimeidean... Mhair an cogadh fad bliadhna gun mòran soirbheachadh dha na Gearmailtich. Cha do shoirbhich leis ach Innis Tìle agus a" Ghraonlainn a ghlacadh. Ach ann an Canada cha b" urrainn dhaibh grèim fhaighinn air.
  Thionndaidh Wilhelm gu Tsar Nicholas II: "cuidich mi, a cho-obraiche." Is tu mo cho-ogha agus mo bhràthair. Bha planaichean aig Nicholas II fhèin airson Alasga agus Canada. Uill, cho-dhùin mi nach e na diathan a bhios a" snaidheadh phoitean. Agus ghabh e e, agus air 25 an t-Ògmhios, 1934, ghairm e cogadh air na SA agus Canada. Ghluais na saighdearan aige tro Alasga, thairis air fearann na SA.
  Mun àm seo, bha an rathad-iarainn gu Chukotka air a thogail mar-thà, agus bha saighdearan Ruiseanach a 'dol air adhart gu soirbheachail. Air an taobh aca bha àrdachadh àireamhach agus na tancaichean as fheàrr san t-saoghal, an dà chuid aotrom, trom agus meadhanach.
  Mar sin dh'fheumadh Ameireaga dèiligeadh ri feachdan neo-ionann.
  Agus tha Nicholas II, mar a chì sinn, dha-rìribh air each geal. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile. Tha saighdearan Ruiseanach a' caismeachd tarsainn Alasga. Agus ghlac iad baile às dèidh baile, baile às dèidh baile.
  Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri tighinn air tìr ann an Cuba. Tha an cogadh a" fàs. Tha Kaiser Wilhelm a" sgrìobhadh gu Nicholas II:
  - Tha na Ruiseanaich agus mise air a bhith agus bidh iad an-còmhnaidh aonaichte. 'S cha bhi sinn gu bràth a' strì. Mar sin leig le Ameireagaidh a bhith deiseil.
  Mar thoradh air a" chonaltradh leudaichte, bha adhartas beagan nas slaodaiche na bha dùil. Ach ge-tà, ghlac saighdearan tsarist na Ruis Alasga gu lèir ann an còig mìosan de shabaid agus chaidh iad a-steach do Chanada.
  Roosevelt fiù 's a' tabhann sìth dhan Ruis, a 'gealltainn a leigeil seachad Alasga, ach bha e ro fhadalach. Lean an cogadh air adhart le trèigsinn fiadhaich.
  Anns a 'gheamhradh 1935, a dh'aindeoin droch shìde, ràinig saighdearan Ruiseanach crìochan nan SA anns a' cheann a tuath. Lean an t-sabaid air adhart as t-Earrach... Rinn saighdearan Ruiseanach aon iomairt às deidh a chèile, agus ro dheireadh an Iuchair ghlac iad cha mhòr Canada gu lèir. Agus san Lùnastal chuir iad timcheall Philadelphia.
  Tha na SA ga fhaighinn fhèin ann an suidheachadh gu math duilich. Ach bha iad a' sabaid air ais gu cruaidh... Ach, ro dheireadh 1935, bha còrr air trian de chrìochan nan SA air an glacadh mar-thà. Agus sa gheamhradh, bha soirbheachadh an tsarist eadhon nas motha... Ro thoiseach a' Mhàirt 1936, thàinig iad gu Washington agus New York.
  Agus anns a' Ghiblean, chaidh an dà bhaile a ghlacadh... Lean an cogadh suas chun Lùnastal gus an robh fearann nan Stàitean Aonaichte air fad a' fuireach.
  An uairsin thàinig an ionnsaigh ann am Mexico, agus mar sin air adhart, air feadh na sgìre.
  Mhol Wilhelm do Nicholas II crìoch a chur air sgaradh an t-saoghail air fad. Dh'aontaich Nicholas II.
  Ann an 1937, chaidh Ameireagaidh Laidinn gu lèir a ghlacadh le saighdearan Ruiseanach. Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air sgaradh an t-saoghail leis na Gearmailtich. Agus chan eil ach trì ìmpireachd air fhàgail: an tè as motha: Ruiseanach, an uairsin Gearmailteach, agus eadhon nas fhaide air adhart Ostair-Ungair.
  Mar sin thàinig an Ruis gu bhith na hegemon air feadh an t-saoghail, ach... Tha Nicholas II fhathast na shàr shàr, ach na bhàs. Chaochail e san Lùnastal 1939. Agus thug na seann daoine Wilhelm ionnsaigh air an Ruis air 1 Sultain, 1939. Cho-dhùin e brath a ghabhail air gu robh Peter the Fourth fhathast na bhalach, eadhon seachd bliadhna a dh'aois. Agus cho-dhùin e ged a bha na riaghladairean a 'riaghladh na Ruis, bha e nas fheàrr a dhol air stailc. Dà latha às deidh sin, chaidh an Ostair-Ungair a-steach don chogadh cuideachd. Chaidh a h-uile dùthaich air feadh an t-saoghail a tharraing gu còmhstri. Tha an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a 'phlanaid Talamh air tòiseachadh.
  Cha robh an aon rud aig an arm tsarist a thaobh àireamh agus càileachd armachd. Tha tancaichean agus plèanaichean Ruiseanach fhathast mar an fheadhainn as fheàrr air an t-saoghal.
  Agus sheall na blàran seo. Mar sin tha ceannardan ùra tàlantach.
  Ach thionndaidh an Ostair-Ungair gu bhith na cheangal lag bhon fhìor thoiseach. Agus chaill i cha mhòr bho na ciad làithean. Thug arm an tsarist buaidh air na h-Ostairich, ghabh iad Lvov, agus an uair sin Peremyl. Is ann dìreach le bhith a" toirt air falbh pàirt de na feachdan aca às a" Phòlainn a shàbhail na Gearmailtich na h-Ostairich bho chall iomlan. Ach bha eadhon seo gu math feumail. Dh'fhàillig oidhirp air Warsaw a ghlacadh le arm a' Kaiser gu nàire. Agus chuir saighdearan Ruiseanach air ais iad gu làidir còrr is dà cheud cilemeatair.
  Chuir na Gearmailtich stad air na saighdearan Ruiseanach le duilgheadas mòr. Chaidh an geamhradh gu lèir seachad ann am batail. As t-earrach bha blàir cuideachd fo làn ghluasad. Mean air mhean ghlac saighdearan Ruiseanach an iomairt. Bha grunn thursan a bharrachd shaighdearan aca, agus mar sin ron t-samhradh b" urrainn dhaibh na Gearmailtich a chaitheamh cho mòr ann an còmhstri a chèile is gun do thòisich iad air gèilleadh. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh an aghaidh Ostair-Ungair. Anns an fhoghar bha Budapest air a chuairteachadh. A bharrachd air an sin, ghlac arm an tsarist seilbh Gearmailteach ann an Canada. Agus sa gheamhradh 1940-1941, gheàrr an t-arm tsarist dheth Prussia an Ear. Agus ron Ghiblean 1941 ràinig i an Oder.
  Dh" fhàs suidheachadh nan Gearmailteach gu math duilich. Anns a 'Chèitean 1941, thuit Vienna. Agus thairis air an t-samhradh, ràinig na Ruiseanaich na h-Alps agus shaor iad Venice. Chaidh sinn a-steach do roinnean a deas na Gearmailt.
  Agus as t-fhoghar ghlac iad mu dheireadh an Eadailt. Chrìochnaich an ionnsaigh geamhraidh an aghaidh Berlin nuair a chaidh a ghlacadh air 30 Faoilleach 1942. Às deidh sin lagaich strì nan Gearmailteach, a bha mar-thà air an cuid seilbh uile ann an Afraga a chall. Ràinig na Ruiseanaich an Rhine ron Ghiblean. Às deidh sin, air 22 Giblean, chaidh na tha air fhàgail de fheachdan na Gearmailt a ghlacadh.
  Mar sin chrìochnaich an cogadh mu dheireadh air a" phlanaid Talamh. Thàinig e gu crìch le buaidh agus soirbheachas na Ruis Tsarist.
  An uairsin thàinig ceannsachadh an àite a-muigh. Air ais ann an 1936, chaidh a 'chiad duine Ruiseanach dhan fhànais. Chaidh e timcheall air a 'phlanaid Talamh. Agus ann an 1945, air 9 Cèitean, thàinig na Ruiseanaich air tìr air a 'ghealach.
  Chaidh iad gu Mars ann an 1967. Gu Venus ann an 1969. Gu Mercury ann an 1972. Agus air na saidealan de Jupiter ann an 1973. Fear air tìr air a 'phlanaid as fhaide air falbh Pluto mar-thà ann an 1980. Agus ann an 2003, thachair a 'chiad turas-adhair taobh a-muigh siostam na grèine ann an eachdraidh a' chinne-daonna. Chaidh am bàta Ruiseanach gu Alaf Centauri agus thill i air ais ann an 2018.
  Mar 2020, tha an Ruis fhathast air a riaghladh le Pàdraig a 'Cheathramh, nach eil, mar thoradh air coileanadh leigheas an latha an-diugh, idir na sheann duine. Tha Pàdraig an Ceathramh air a bhith a" riaghladh airson ceithir fichead "s a h-aon bliadhna agus is e a riaghladh an tè as fhaide ann an eachdraidh an t-saoghail. Far a bheil fios cinnteach cinn-latha na rìoghachd.
  Uill, airson a-nis, tha a h-uile dad socair san t-saoghal, mar a bha e an-còmhnaidh. Agus eadhon rud beag dòrainneach... Tha beatha mhath aig daoine. Fìor, tha duilgheadasan ann le cus sluaigh. Ach tha cuingealachaidhean breith gan toirt a-steach an seo mu thràth.
  Tha Orthodoxy air ùrachadh. Bha na sagartan air an crathadh agus air an sgeadachadh ann an èideadh le strapan gualainn.
  Tha leasachadh teicneòlais air cion-cosnaidh mòr a chruthachadh. Ach tha an duilgheadas seo air a fuasgladh cuideachd. Tha an Hypernet air leasachadh.
  Tha rannsachadh a" dol air adhart, agus chaidh soithichean-fànais a tha comasach air gluasad nas luaithe na astar an t-solais a chruthachadh mu thràth. Tha, math airson an Ruis Tsarist agus an saoghal gu lèir fo riaghladh nan Romanovs. An sliochd as glòrmhor seo ann an eachdraidh mac an duine.
  Athair Tsar Nicholas. Tog pàrras air a 'phlanaid Talamh!
  Dhiùlt Dmitry Medvedev an ro-innleachd. Thug e buaidh air an t-saoghal gu lèir airson na tsars Ruiseanach. Sheall e a smaoineachadh ro-innleachdail. Shoirbhich leis gu mòr agus thuit e na chadal a-rithist, ann an aodach agus bruadar mar a bha e roimhe.
  Thuirt Kuropatkin:
  - Calma! A-mhàin sìth!
  Thug an Seanalair Linevich fa-near le inneal-rabhaidh:
  - A Mhòrachd, theagamh gu'm faod sinn bualadh a nis ?
  Thuirt an Adjutant Seanalair Kuropatkin:
  - Chan eil! Gu dearbh chan eil! Dh" fhaodadh gur e ribe Iapanach a th" ann!
  Thuirt an Seanalair Linevich le eagal:
  - Seo an cothrom againn an cogadh seo a bhuannachadh mu dheireadh!
  Thuirt Kuropatkin ann an guth crith:
  - Foighidinn, foighidinn agus barrachd foighidinn!
  Chuir Linevich an aghaidh na bu mhiosa:
  - Ach thuirt Alasdair Suvorov: tha mionaid a 'toirt buaidh!
  Ghluais Kuropatkin gu tioram:
  - Tha mi ann an òrdugh an seo! Agus feumaidh sinn an toiseach an arm a ghleidheadh. Agus san fharsaingeachd, bidh Iapan a 'ruith a-mach à smùid a dh'aithghearr!
  Mhol Linevich:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn co-dhiù beagan taisgealaidh a dhèanamh?
  Dh'aontaich Kuropatkin gu deònach:
  - Tha seo comasach, dìreach bi faiceallach!
  Bha Linevich a 'fàs ionnsaigheach:
  - Ann an ainm an Tsar agus an Athair!
  Aig an aon àm, bha an supertank a" glanadh nan Iapanach. Chuir e a-mach iad, loisg iad ann an diofar dhòighean.
  Dh"fhaighnich Alenka casruisgte, a" losgadh gu tròcaireach, don cheann-suidhe an gnìomh:
  - An i so ar n-oibreachadh mu dheireadh ?
  Dh"fhaighnich Medvedev le gàire:
  - Carson a tha thu a 'smaoineachadh sin?
  Thuirt am beathach ruadh:
  - Chan eil cumaidhean mòra aig na Seapanach!
  A 'tilgeil agus a' losgadh an samurai, dh'aontaich Natasha cuideachd:
  - Ach, gu dearbh, chan eil dad eile aig Iapan airson sabaid ris!
  Fhreagair Medvedev le sealladh caran mì-chinnteach:
  - Faodaidh Iapan barrachd shaighdearan ùra a chruinneachadh agus soithichean ùra a cheannach à Ameireagaidh agus Breatainn. Mar sin, bheir sinn aghaidh air, chan eil an cogadh seachad fhathast!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air an samurai:
  - Dè ma tha an Ruis a" tabhann sìth do Iapan air teirmean meadhanach? Cha toir sinn ach druim Kuril, agus fuirichidh a h-uile càil eile mar a bha e ron chogadh?
  Dh" aontaich an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Anns a 'chùis seo, is coltaiche gum bi sìth ann!
  Thuirt Margarita gu feargach:
  - Mura b" ann airson an ar-a-mach, bhiodh na Seapanach fhathast air a" chùis a dhèanamh. Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Bha Natasha cas-rùisgte, a" dòrtadh teine air an samurai, gu furasta ag aontachadh:
  - Gu cinnteach! Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Mhol Cool Alenka, a" reubadh nan Iapanach le sligean às a chèile:
  - Glacaidh sinn am Mikado!
  Leum Natasha suas gu làidir:
  - Glac am Mikado? Uill, inntinneach!
  Thuirt Margarita le gàire:
  - Nach biodh sin cus?
  Thog Medvedev cuideachd teagamhan:
  - Nach e seo cus? Às deidh na h-uile, is e aon rud a th "ann do chuid fhèin a dhìon, agus rud eile a bhith a" cur bacadh air Iapan, a tha, nar aghaidh, cuideachd nach eil a "sabaid air fearann tùsail na Ruis!
  Rinn Alenka casruisgte sgadan, a-rithist a" briseadh nan Seapanach le sligean:
  - An fhiach a leithid de thròcair a nochdadh ?
  Chrath Natasha, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte:
  - Gu dearbh, carson a tha feum againn air seo? Is urrainn dhuinn am Mikado a ghlacadh cuideachd!
  Rinn Margarita gàire:
  - Tha mi ort mar a tha mi a 'cogadh! Agus ann an cogadh, mar thusa!
  Fhreagair Medvedev gu cruaidh:
  - Feumaidh fios a bhith agad cuin a stadas tu! Chan e daoine air thuaiream a th" annainn! Is sinne an fheadhainn a dh" atharraicheas eachdraidh gu mòr agus gu mothachail! Mar sin feumaidh tu faireachdainn a nochdadh, a" toirt a-steach ceumannan!
  Loisg agus sheinn Alenka cas-rùisgte:
  - Eh, tomhas, tomhas ! Dè an ìre de cholera a th" ann!
  Bha an supertank ag obair gu gnìomhach. Chaidh còrr air ceud fichead "s a còig mìle Iapanach a sgrios mar-thà. leth air chlì.
  Sheinn Natasha le gàire:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Sìos gu talamh agus an uairsin
  Togaidh sinn saoghal ùr fionnar,
  Gus nach bi trioblaidean agus trioblaidean ann!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, a" losgadh teine fìor mharbhtach, sgadan:
  - Airson rìgh math agus dìreach!
  Mhol Margarita:
  - No 's dòcha gun toir sinn grèim air baraille cuach no dhà de dh' adhbhar?
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire gu puinnseanta:
  - Dè, a bheil thu airson òl?
  Chrath Margarita a ceann le àicheil:
  - Chan eil lùth-chleasaichean ag òl!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, às deidh dha bataraidh eile a spreadhadh, gàire a dhèanamh:
  - Bho shoithichean beaga!
  Mhol Natasha:
  - Deoch lionn pailme. Tha e nas fhallaine!
  Agus loisg i sìos barrachd Iapanach.
  Fhreagair Medvedev:
  - Gnìomhachas an toiseach, spòrs nas fhaide air adhart!
  Nach bu chòir fios a bhith aig a" cheann-suidhe an gnìomh seo? Nach robh e daonnan trang agus trang?
  Seadh, b" e aon de na ciad òrdughan aig a" Cheann-suidhe an gnìomh Medvedev tuarastal luchd-ionaid Duma na Stàite àrdachadh trì tursan. Agus dè mu dheidhinn na teachdairean? Chuir iad dheth na taghaidhean ceann-suidhe. Mar sin, Medvedev bha e na cheann-suidhe an gnìomh anns an Ruis airson ùine fhada.
  Agus dh'fhàs seo eadhon na shuidheachadh sònraichte. Nuair a bhios ceannard na stàite a 'coileanadh a dhleastanasan cho fada. Ach cha tig atharrachadh. Nas mionaidiche, dh'atharraich a h-uile càil fo Medvedev airson na bu mhiosa. Mar gum biodh fortan, a bha cho dèidheil air Putin, air co-dhùnadh dìoghaltas a dhèanamh air an neach a thàinig às a dhèidh. Dè tha ceàrr air!
  Lean an tanca T-95 ùr-nodha a 'cur às don samurai ann an adhartas geoimeatrach. Sheall an inneal seo a èifeachdas. Agus neart àicheil na feirge de bhith ag iomadachadh leth-chùis.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air na Seapanach, gu loidsigeach:
  - Ach, chan eil seo gu tur ceart. Tha e a" tionndadh a-mach nach urrainn dhuinn dad a dhèanamh às aonais superweapons!
  Fhreagair Natasha le cas-rùisgte gu feargach:
  - Chuir cuid de chumhachdan nas àirde casg air an Ruis an cogadh a bhuannachadh le Iapan. Ach bha rud math air a phlanadh, soisgeul Shìona. Agus cha do thionndaidh e a-mach ro bhrèagha!
  Chuir Margarita a" cheist fhollaiseach:
  - Ciod uime sin mu Dhia ? Carson nach do chuidich e Orthodoxy?
  Thug Alenka cha mhòr rùisgte, a" cur slige às deidh slige, fa-near:
  - Sin e! Gu dearbh, leig leis na Seapanach buannachadh thairis air an dùthaich Orthodox. Tha seo gu dearbh na leithid de bhrath air creideamh na Ruis!
  Thuirt Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach, gu feargach:
  - Cha bu chòir don chreideamh ìmpireil a bhith sìtheil. Am bheil e comasach a bhi na dùthaich mhòr ma tha thu beò a rèir na h-àithne: ma bhuaileas iad thu air do ghial deas, tionndaidh gu do làimh chlì!
  Dh" aontaich Cool Alenka gu furasta le seo, a" pronnadh nan Seapanach:
  - Gu cinnteach! Chan eil feum againn air sìtheachadh! Gràdhaich do nàmhaid! An e seo àithne?
  Sheinn Margarita le dealas:
  Tha neach sam bith a tha daonna air a bhreith na ghaisgeach,
  Mar sin thachair e - thug an gorilla a" chlach.
  Nuair a tha am fear beò air a dhùsgadh gu sabaid,
  Agus tha an teine a" lasadh teth sa chridhe!
  
  Chì am balach gunna-inneal na bhruadar,
  Is fheàrr leis tanca na limousine.
  Cò a tha airson sgillinn a thionndadh gu nicil -
  Bho bhreith tha e a 'tuigsinn gu bheil cumhachd a' riaghladh!
  Ghlaodh Natasha, a" dòrtadh teine air na Seapanach le fearg bholcàno a bha a" sìor fhàs:
  - Tha, fèin-ghluasadach! Agus is e neart am prìomh rud! Feumaidh sinn buannachadh!
  Bha Alenka cas-rùisgte a" sreap ann am feirg agus fearg, a" cur às do na Seapanach:
  - Is mise an rud a rugadh airson a bhuannachadh! Agus chan eil dad nas lugha. Bidh ar buaidh againn!
  Dh" aontaich Natasha, a" putadh òrdagan rùisgte a casan fèitheach air na putanan gàirdeachas:
  - Bidh e nas fheàrr mar seo! Tha sinn air riaghladh agus bidh sinn an-còmhnaidh a" riaghladh! Tha mi a" ciallachadh, an Ruis!
  Alenka casruisgte , a" leagail nan Seapanach, a" sreap:
  - Cha dèan mi breug, tha mi airson riaghladh! Ach chan e a-mhàin inneal meirgeach, ach ìmpireachd slàn!
  Agus tha an nighean mu thràth air am bataraidh mu dheireadh de Land of the Rising Sun a sguabadh air falbh. Tha i cho bòidheach gum bu chòir dhi a bhith na curaidh cruinne. Agus na toir a-steach gu laigse agus eagal.
  Natasha, losgadh, gàire:
  - Bidh mi nam bhanrigh! No, nas fheàrr fhathast, an ìmpire!
  Lean Alenka casruisgte:
  - Dè mu dheidhinn cogadh, dè mu dheidhinn cogadh, is e droch bhoireannach agus galla a th" innte! Ach tha e a" toirt a-mach balaich eireachdail, tha e ag ràdh - marbh am maorach annad!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha sin ceart, marbh am marcach annad fein ! Tha mi a" smaoineachadh nan cuireadh Nicholas II an rìgh-chathair seachad, cha b" ann air sgàth gealtachd a bha sin idir!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte gu cinnteach:
  - A-nis cha trèig e! Neartaichidh sinn a" chathair rìoghail gus an seas i fad linntean!
  Thuirt Natasha:
  - Bi nad dheagh Tsar Nicholas II! Tha sinn a 'toirt taic dhut! Cha bhi ar-a-mach ann - bidh an Ruis Mhòr ann!
  Mu dheireadh, chrìochnaich na gaisgich le bhith a 'cur às do arm Land of the Rising Sun. Chaidh còrr is dà cheud gu leth mìle saighdear agus oifigear a mharbhadh. Mar sin, chaidh cha mhòr a h-uile feachd talmhainn ann an Iapan a sgrios. Dìreach mar a sguir an nèibhidh a bhith ann.
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - An fhiach e an trioblaid? Mar sin, bha mi an dùil a ràdh freak out? Gun a bhith a 'seasamh an aghaidh ro fhada, chaidh aig an arm air a' chùis a dhèanamh air an Ruis!
  Thuirt Natasha le misneachd:
  - Chaill an Ruis a-mhàin air sgàth a 'chòigeamh colbh. Mur eil, bhiodh sinn air buannachadh co-dhiù!
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè tha sinn a 'dol a dhèanamh? An till sinn no an lean sinn?
  Thionndaidh Medvedev, a bha a 'call cumhachd, air a' choimpiutair agus thuirt e:
  - A-nis gheibh sinn ro-shealladh air tuilleadh leasachaidh air an Ruis Tsarist. Ma thèid a h-uile càil gu math, bidh sinn air ais.
  Chualas guth ban taitneach ;
  Às deidh sgrios iomlan feachdan talmhainn Iapanach agus nèibhidh, thairg am Mikado sìth. Dh" aontaich na SA agus Breatainn a bhith nan eadar-mheadhanairean.
  Bha na suidheachaidhean fàbharach don Ruis. Fhuair an dùthaich druim Kuril agus Taiwan.
  A bharrachd air smachd air Manchuria, Korea, Mongolia. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh de dhà cheud gu leth millean rubles Ruiseanach òir.
  Dh'fhàs ùghdarras an Tsar Nicholas II, agus bha crìonadh ann am faireachdainn rèabhlaideach. Thòisich an dùthaich air ath-bheothachadh luath eaconamach. Dh'èirich Zheltorossiya. Thàinig pàirt de Shìona gu saor-thoileach gu bhith na phàirt den Ruis, a bharrachd air Korea agus Mongolia. Dh'fhàs Ìmpireachd an Tsarist na bu mhotha agus dh'fhàs an àireamh-sluaigh ann. Thòisich fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Cha robh Duma Stàite ann, agus b" urrainn don riaghaltas tsarist ullachadh nas fheàrr airson a" Chiad Chogaidh. Nochd a 'chiad tancaichean aotrom san t-saoghal "Luna" -2 ann an riochdachadh mòr agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus "Svyatogor" anns an Ruis. Thòisich a" Chiad Chogadh co-dhiù, ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis.
  Leis gu robh sluagh na bu mhotha aig an rìgh, eaconamaidh agus arm. Agus tha an suidheachadh a-staigh nas làidire. Chan eil Duma Stàite ann - leabaidh teth de ar-a-mach agus coup armachd.
  Le soirbheas eadar-dhealaichte, ach, san fharsaingeachd, air iomairt na Ruis agus a 'mhòr-chuid de bhlàran a bhuannachadh, thàinig an cogadh gu crìch air 7 Samhain, 1915 le gèilleadh na Gearmailt. Thuit an Ostair-Ungair agus chaidh a roinn. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Chaidh Krakow agus na fearann mun cuairt a-steach do Rìoghachd na Pòlainn, mar a rinn Poznan, Danzig, agus pàirt de Phrussia an Ear. Agus chaidh Klaipeda a‑steach do mhòr-roinn a" Bhaltic. Nochd Czechoslovakia - rìoghachd taobh a-staigh na Ruis.
  Chuir Romania an ceangal Transylvania. Thàinig an Ungair gu bhith na rìoghachd neo-eisimeileach, ach fo thaic na Ruis, agus Tsar Nicholas mar cho-riaghladair. Tha an Ostair air fàs gu bhith na dùthaich glè bheag. Dh'èirich Iugoslabhia, cuideachd fo thaic na Ruis agus fo cho-riaghladair Nicholas II.
  Tha Türkiye air a dhol à bith bho mhapa poilitigeach an t-saoghail. Thàinig Iorac agus Palestine gu bhith nam pàirt de Bhreatainn, thàinig Siria gu bhith na phàirt den Fhraing, Àisia Mion agus thàinig Istanbul gu bhith na sgìrean Ruiseanach. Mar sin, dh'àrdaich an Ruis a chrìochan a-rithist. Ach cha tàinig e gu crìch an sin. An uairsin chaidh rubha Saudi a cheannsachadh còmhla ris na Frangaich agus na Breatannaich. Agus an uairsin roinneadh an Ruis agus Breatainn Iran agus Afganastan. Thàinig ceann a tuath agus meadhan gu bhith na sgìrean Ruiseanach, agus an taobh deas na choloinidh Breatannach.
  Bha coltas gu robh an saoghal air fàs seasmhach. Lean an cogadh a-mhàin ann an Sìona. Ach ann an 1929, thòisich fìor èiginn eaconamach, a lean gu an Ìsleachadh Mòr.
  Bha faireachdainnean ar-a-mach a 'fàs a-rithist anns an Ruis. Thòisich stailcean agus gearanan. Ach cha robh an èiginn ro chruaidh. A bharrachd air an sin, ann an 1931, thòisich cogadh le Iapan a-rithist.
  Bha an samurai ag iarraidh dìoghaltas. Ach an turas seo bha arm na Ruis nas làidire anns a h-uile dòigh. Agus tha an Àrd-mharaiche Kolchak na cheannard air cabhlach sgoinneil.
  Chan e a-mhàin gun deach a" chùis a dhèanamh air Iapan, ach chaidh a ghlacadh cuideachd. Chaidh Tsar Nicholas II a chrùnadh gu h-oifigeil mar Impire Mikado Iapan sa Ghearran 1932. Mar sin, leudaich an Ruis eadhon nas motha. Agus chuir e an sàs cha mhòr a h-uile Sìona.
  An dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus fearann, cha robh an Ruis co-ionann. A bharrachd air an sin, bha Ìmpireachd Bhreatainn a" lagachadh. Thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt ann an 1933, ach dè a b" urrainn dha a dhèanamh an aghaidh na Ruis? Chan eil diofar. Bhàsaich an Tsar Nicholas II ann an 1937, an dèidh dha riaghladh air leth soirbheachail fhaighinn, an dàrna fear as fhaide às deidh Ivan the Terrible. Agus le buaidh nas àirde a thaobh sgìre agus àireamh-sluaigh.
  Ach, cha do dh'obraich a h-uile càil a-mach airson an rìgh na bheatha phearsanta. Bhàsaich an t-oighre Alexei òg. Air sgàth pòsadh neo-ionann, chaidh a 'chòir air rìgh-chathair na Ruis a thoirt air falbh am bràthair ab' òige Michael.
  Chaidh an crùn a shealbhachadh le Kirill Romanov, a bhàsaich ann an 1938 gun a bhith beò eadhon bliadhna. Agus thàinig a mhac Vladimir an Treas gu bhith na rìgh ùr. Chaidh a chrùnadh, agus bha am monarc a" riaghladh gu toilichte às deidh sin gu 1992. Agus thug an Ruis na coloinidhean às an Fhraing agus Breatainn an toiseach, còmhla ris a 'Ghearmailt. An uairsin thug i buaidh air a 'Ghearmailt. Agus an uairsin an saoghal gu lèir. Ann an ùine ghoirid, thàinig an Tsar George the First gu bhith na ìmpire cruinne ann an 1992.
  Chrìochnaich Medvedev an lèirmheas agus thuirt e:
  - A rèir coltais, gu leòr airson a 'chruinne-cè seo! Tha sinn a' tighinn air ais!
  Agus dh'èigh na ceithir :
  - Glòir don Tsar Nicholas II!
  . EPILOGUE EADAR-MHINEACHADH
  Dhùisg Medvedev bho ghairm... Chaidh innse dha gu robh stèidheachadh Zelensky mar cheann-suidhe na Ruis agus na h-Ucrain air tòiseachadh mar-thà. Agus sin, tha iad ag ràdh, tha an t-àm ann dha Dmitry Anatolyevich an oifis fhàgail.
  Ghèill Medvedev gu deònach. Mus fhalbh mi, chrath mi agus ghabh mi bath.
  An uairsin dh" fhàg e an oifis. Chaidh a thoirt ann an carbad sònraichte. Air an t-slighe, thuirt iad gum biodh e na b 'fheàrr dha Medvedev itealaich gu na h-Eileanan Canary gus fois a ghabhail an sin.
  Agus rinn Zelensky taisbeanadh eile den stèidheachadh aige. Mar as àbhaist, dathte le cleasan-teine agus geansaidhean. Air latha an stèidheachadh, bha Vitali Klitschko a 'sabaid le Michael Tyson aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Dh'aontaich am bocsair ainmeil Ameireaganach ris an t-sabaid air sgàth trioblaidean mòra airgid. Bha smachd aig Klitschko air na dusan cuairt, ach gu dioplòmasach cha do chuir e às do Tyson.
  Gu foirmeil, chaidh aon de na dreachan beaga de churaidh na cruinne a chluich.
  Às deidh sin fhuair Vitali Klitschko crios daoimean.
  Fhuair Vladimir Zelensky meala-naidheachd bho gach dùthaich den t-saoghal - Sìona nam measg. A bharrachd air an sin, anns an Ìmpireachd Celestial, chaidh aimhreit mòr-chòrdte a neartachadh. Chan eil duine beò le aran a-mhàin. Bha daoine ag iarraidh deamocrasaidh agus saorsa. Bha eas-urramachd Pàrtaidh Comannach Shìona sgìth; bha a h-uile duine ag iarraidh saorsa.
  Tha Zelensky air fàs gu bhith na leithid de shamhla. Mar shamhla air neart deamocratach, às deidh tuiteam deachdaireachd nan seirbheisean dìomhair fo Putin.
  Bhruidhinn Zelensky mòran mu atharrachaidhean, an eaconamaidh agus coileanaidhean ùra. Tha farpais air a bhith ann mar-thà airson dreuchd prìomhaire anns an Ruis. Bha grunn mhìltean de thagraichean ann. Bha am pròiseas taghaidh gu math dian. Agus bha e a" coimhead glè mhath.
  Gu ruige seo bha a h-uile càil a" dol gu math rèidh. Rinn Zelensky eadhon beagan ionnsaigh nuair a chaidh a chuir air chois. Fhuair mi moladh. An uairsin nochd e an eòlas aige air cànanan cèin. Rinn e gnìomh gu math gnìomhach agus gu sgiobalta.
  Mu dheireadh, ghabh Zelensky e agus rinn e beagan òraidean eile.
  Nas fhaide, às deidh an stèidheachadh, lean co-dhùnaidhean sgiobachd. Tòrr atharrachaidhean agus aghaidhean ùra san riaghaltas.
  Bha fìor thaghadh de "commissars iarainn". Bha ar-a-mach sgiobachd a" gabhail àite anns an Ruis.
  Chuir Zelensky a-mach mòran òrdughan anns na ciad làithean. Ceadaichte reic deoch làidir air an oidhche agus aig àiteachan siubhail. Thug e a-steach cìsean ùra air daoine beairteach. Thog e dìonachd bho luchd-ionaid agus britheamhan. Meudachadh air toradh toraidh. Thug sinn a-steach taraidhean air malairt le Sìona.
  Chaidh referendum air aonadh leis an Ruis a chumail ann am Belarus. Agus chaidh seo cuideachd gu creideas Zelensky. Chuir a" mhòr-chuid de Belarusians taic ri aonachadh leis an Ruis.
  Ghearain Zelensky gun do thog Medvedev na pìosan cus, ach gheall e gun socraich an atmhorachd. Agus nach tachair dad dona.
  Gu dearbh, cha b 'fhada gus an do stad fàs prìsean. Agus thòisich eaconamaidh na Ruis a 'fàs. Agus anns a" Chugais, bhàsaich gnìomhan mìleanta ann an dòigh air choireigin. Dh'fhàs e tòrr na bu shàmhaiche.
  Mu dheireadh mhol Zelensky tagradh airson dreuchd Prìomhaire na Ruis. Thàinig i gu bhith na Dotair Saidheansan Alexei Bolshakov, trithead "s a dhà. Bhuannaich e an fharpais gu math misneachail. Agus thàinig e gu bhith na phrìomhaire, am fear ab 'òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Chaidh Medvedev air saor-làithean gu na h-Eileanan Canary, agus fhuair e peinnsean an t-seann cheann-suidhe, dìreach a 'faighinn spòrs. Gu ruige seo cha robh duilgheadas sam bith aige. Ach chaidh Shoigu a chur an grèim agus e fo chasaid gun do dh'fheuch e ri coup. Dè bha e ag iarraidh?
  Bha fuasglaidhean eile ann cuideachd... Ann an Ameireagaidh, bhuannaich boireannach Deamocratach dà fhichead bliadhna a dh'aois. Mar sin, dh'atharraich an riaghaltas. Agus thàinig boireannach agus an tagraiche as òige ann an eachdraidh nan SA gu cumhachd. Tha àm Trump seachad. Ach tha càirdeas leis an Ruis dìreach air tòiseachadh a" fàs. Gu nàdarra, an-aghaidh Sìona deachdaireach, bha na Stàitean Aonaichte agus Ìmpireachd ùr na Ruis a-nis nan caraidean.
  Chùm Zelensky eadhon referendum agus thug e a-steach ainm eadar-dhealaichte: an àite sin, an Ruis - Kievan Rus. A bha cuideachd a 'bruidhinn leabhraichean. Chaidh Belarus a-steach don chaidreachas. Agus thòisich ath-bheothachadh na h-ìmpireachd... Air bunait deamocratach.
  Shealbhaich ceann-suidhe boireann ùr nan Stàitean Aonaichte nàimhdeas Trump a dh" ionnsaigh Sìona agus thug i fhèin seachad co-bhanntachd a chruthachadh. Leasaich Kievan Rus gu h-eaconamach fo Zelensky gu soirbheachail. Chuir an Ruis stad air Sìona gu ìre. An uairsin, chaidh i gu NATO. Goirid thàinig riaghaltas pro-Ruiseanach gu cumhachd ann an Kazakhstan agus chaidh stàit aonaidh a stèidheachadh. Bha na Ruiseanaich a" bruthadh Meadhan Àisia air falbh bho Shìona. Chùm an còmhstri a" fàs.
  Rinn Zelensky iomairt an-aghaidh Stalin agus an-aghaidh Putin. Thug e air falbh Stalin agus Putin de na duaisean uile a thug Medvedev dhaibh.
  Ach thionndaidh a h-uile càil a-mach gu sìtheil. Ged a rinn na comannaich gearan. Chaidh sinn gu ralaidhean.
  Agus an sin chaidh Lenin a thoirt a-mach às an Mausoleum mu dheireadh. Seòrsa de thoileachas dha mòran. Agus rinn an Eaglais Gnàthach canan air Alasdair II agus Ivan the Terrible, tsars Ruiseanach. Tha an àireamh de charraighean gu Nicholas II cuideachd air a dhol suas.
  Dh'fhàs Tsarism agus Westernism dòigh air choireigin fasanta. Dh'fhàs iad nas fhaisge air an Roinn Eòrpa, agus coigrich a thòisich a 'faighinn mòran dhreuchdan. Tha an Ruis air a thighinn gu bhith na pàirt den t-saoghal an Iar, agus às deidh dha Trump falbh, chaidh pròiseas dlùth-chruinneas nas doimhne. Agus thuit Sìona na h-aonar agus bha buaireadh a-staigh ann.
  Aig an aon àm, mheudaich Zelensky an ìre breith anns an ìmpireachd Slavic. Thachair an turas-adhair fada chun na gealaich mu dheireadh. Agus dh" obraich a h-uile càil a-mach dòigh air choireigin sgoinneil.
  Chaidh dàimhean càirdeil a stèidheachadh eadar an Ruis agus na Stàitean Aonaichte, no nas mionaidiche eadar Kievan Rus agus Ameireagaidh.
  Agus tha còmhstri mar rud den àm a dh" fhalbh. Tha an saoghal air fàs barrachd is barrachd cruinneil agus sàbhailte. Ged a bha cogaidhean ann. Rinn Kievan Rus, còmhla ris na Stàitean Aonaichte, gnìomhachd ann an Libia, far an do chuir iad stad air na Islamists. An uairsin dhèilig sinn ris an Ear Mheadhanach, a 'cruthachadh ionadan an sin còmhla ri Ameireagaidh. Thòisich Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte còmhla a" teàrnadh an t-saoghail agus a" putadh Sìona a-mach à Afraga. Agus an seo chan urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogaidhean. Agus gnìomhan talmhainn cuideachd.
  Rinn an dà chuid Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte stailcean-adhair còmhla.
  Mean air mhean, chaidh na Sìonaich a chuir a-mach bho air feadh an t-saoghail. Agus thuit an ìmpireachd celestial gu fìor èiginn eaconamach is poilitigeach.
  Agus bha Kievan Rus a 'soirbheachadh barrachd is barrachd.
  Cha robh fios aig an Ruis a-riamh air ìrean fàis eaconamach mar sin. Agus gun do thuit Sìona - dh'èirich Kievan Rus. Agus dh'fhàs e gu luath.
  Chaidh an rathad-iarainn gu Chukotka a thogail ann an ùine nach robh riamh roimhe. A tha ann fhèin gu math fionnar.
  Agus bha iad a" cladhach tunail fo Alasga. Thòisich na h-Ameireaganaich cuideachd air rèile a thogail gus ceangal ris an Ruis. Bha rathad-iarainn gu Delhi ga thogail cuideachd... Aig an aon àm, bha canàlan gan cladhach à Siberia gus uisgeachadh Meadhan Àisia.
  Chaidh co-obrachadh a dhèanamh an aghaidh Ioran leis na Stàitean Aonaichte agus Kievan Rus. Agus chaidh siostam saoghalta sàbhailte a chuir a-steach. Às deidh sin thòisich iad air canàl a chladhach bhon Mhuir Caspian gu Camas Phersia.
  Leudaich NATO gus dùthchannan Arabach a ghabhail a-steach. Ann an Saudi Arabia, dh'èirich pàrlamaid. Thòisich na boireannaich air na burqas aca a thoirt dheth. Thòisich togail stàite saoghalta.
  Anns na meadhanan Ruiseanach, chuir a h-uile duine an-aghaidh Putin airson ceannairc agus thilg iad poll air airson cha mhòr a bhith a 'dèanamh an Ruis na choloinidh de Shìona, ach taing do Dhia bhàsaich e ann an tìde. Bhruidhinn iad cuideachd faclan nas cruaidhe. Ach chaidh cùis eucoir fhosgladh an aghaidh Medvedev. Agus chan e dìreach aon.
  Chaidh Stalin a thoirt a-mach à balla an Kremlin. Lenin mòran na bu tràithe bhon mhausoleum.
  Tha mòran air atharrachadh ann an samhlaidhean stàite. Tha grunn sheòrsaichean brataichean ùra air nochdadh. Chaidh buidhe a chur ri bratach na Ruis, agus chaidh gorm a chuir na àite gorm aotrom.
  Bha seo inntinneach cuideachd. Tha an suaicheantas air atharrachadh... Bha ath-leasachadh airgid ann cuideachd. Rinn iad iomlaid air airgead a rèir a" cho-mheas: aon gu mìle. Nochd inbhe òir an ruble Kievan Rus. Aig an aon àm, dh'èirich airgead ùr is sean - sgillinn - leth kopeck, agus leth - cairteal sgillinn.
  Tha a h-uile dad ann an òrdugh ...
  Thòisich tiotalan air ath-bheothachadh cuideachd... Nochd prionnsachan, barons, cunnt, marquises, agus fiù 's diùcan. Gu sònraichte, thàinig Zelensky gu bhith na Diùc. Thàinig Moldova gu bhith na phàirt de Kievan Rus cuideachd. Tha còmhradh air a bhith ann mu thràth mu thaghadh an rìgh.
  Ach thuirt Zelensky gum bi ceann-suidhe Kievan Rus air a thaghadh leis na daoine a-mhàin. Agus chan eil barrachd air dà theirm.
  A bharrachd air an sin, lughdaich Zelensky teirm dreuchd ceann-suidhe na Ruis bho sia bliadhna gu còig. Fìor, thug Zelensky seachad a 'chiad teirm aige airson sia bliadhna.
  Mun àm seo, bha e air crìoch a chur air ceangal Meadhan Àisia dhan Ruis. Agus thug e air ais crìochan an USSR. Cha robh ach na Stàitean Baltach fhathast falamh.
  Ach cha robh na h-Ameireaganaich airson a leigeil seachad fhathast. Agus mar sin thug iad air falbh Meadhan Àisia agus an Caucasus.
  Thòisich cogadh ùr anns a" Chugais, eadar Armenia agus Azerbaijan. Agus choisich i gu cruaidh. Mar sin b" urrainn don Ruis na poblachd sin a ghabhail thairis agus reifreannan a chumail air an ceangal.
  Mar sin, fhuair Zelensky an Caucasus air ais, a 'leudachadh Kievan Rus. Bheir sinn aghaidh air, tha e na cheannsaiche. A bharrachd air an sin, tha e cuideachd na dheamocratach... Leudaich an ìmpireachd aige tuilleadh ...
  Mar sin bha Afganastan mar-thà anns an dàrna teirm den riaghaltas, agus thàinig pàirt de Ioran gu bhith na phàirt den Ruis.
  Anns na Stàitean Aonaichte, bhuannaich ceann-suidhe boireann dàrna teirm. Gu ruige seo tha e air a bhith soirbheachail san eaconamaidh, agus nas cudromaiche, chaidh aige air Sìona a chuir às. Dè a bhuannaicheas mòr. Agus tha Kievan Rus a-nis na charaid air a stiùireadh le Zelensky.
  Ach, gu dearbh, tha cumhachd na Ruis a 'fàs ro luath. Tha i mu thràth air ceann a tuath Iorac a cheangal.
  Bidh Borzo a 'giùlain. Is e Kievan Rus a" chiad dùthaich san t-saoghal a thaobh ìrean fàis! Agus tha e air a dhol seachad air na Stàitean Aonaichte ann an àireamh-sluaigh. Agus mar-thà ann an Ameireagaidh tha iad a" coimhead le clisgeadh - a bheil an Ruis air fàs ro làidir?
  A bharrachd air an sin, tha ìmpireachd Kievan Rus a 'leudachadh. A-nis tha stàitean a" Bhaltaic mar-thà fo a smachd. Tha, tha seo na dhuilgheadas mòr dha Ameireaganaich. Tha Zelensky mu thràth air a h-uile sgìre den USSR a chruinneachadh.
  Agus, mar an Tsar Ruiseanach, tha e a 'leantainn air adhart le leudachadh gu deas. A-nis tha Iran agus Iorac air a bhith gu tur nam pàirt de Kievan Rus. Agus chaidh Zelensky a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm anns a 'chiad chuairt.
  Ged a bha mòran thagraichean ceann-suidhe ann, bha na taghaidhean deamocratach.
  Thuirt Zelensky nach eil e a" dol a leantainn eisimpleir Lukashenko agus riaghladh airson beatha. A bharrachd air an sin, bha suidheachadh mar a chaidh Lukashenko à bith fhathast neo-shoilleir. Is dòcha nach robh feum aig an Ruis agus an Iar air tuilleadh. Agus chaidh e à sealladh... Ach chan eil Zelensky a" faighinn ach neart. Agus gu dearbh, tha an riaghladh aige a thaobh soirbheachas a" dol thairis air an fheadhainn a thàinig roimhe, Pàdraig Mòr nam measg.
  Gu dearbh, chan eil a h-uile duine comasach air fearann an USSR ath-nuadhachadh, a bharrachd air Afganastan, Iran, agus Iorac.
  Ach cha stad Zelensky an sin. A-nis tha an dà chuid a" Phòlainn agus an Fhionnlainn fo ionnsaigh - bha iad uaireigin mar phàirt den ìmpireachd tsarist. Agus gu dearbh tha referenduman air an cumail anns na dùthchannan sin, agus bidh iad gu saor-thoileach a 'tighinn còmhla ri Kievan Rus.
  Tha soirbheasan ann a thaobh saidheansail cuideachd. Tha an turas-adhair ris an robhar a" feitheamh o chionn fhada gu Mars air tachairt. Thàinig cosmonauts Ruiseanach air tìr an sin. Ghlac iad an ùir agus dh'fhàg iad am bratach, rud a bha na bhuannachd mhòr.
  Aig an aon àm, thug Kievan Rus am Port Arthur tùsail à Sìona. Agus a" gabhail brath air gun robh cogadh catharra air tòiseachadh ann an Sìona, thug iad Manchuria fo an dìon.
  Aig an aon àm, Kievan Rus ceangailte pàirt den Tuirc. Na tìrean sin a chaidh an gèilleadh don Ruis fo Chùmhnant Versailles. A bha cuideachd na ghluasad fìor làidir. Leudaich Zelensky Kievan Rus mar ìmpireachd tuilleadh. Agus a thaobh eaconamas, thàinig e am bàrr, a" dol thairis air na Stàitean Aonaichte.
  Uill, tha Sìona air tuiteam a-steach do throm-laighe cogadh catharra, agus tha e air tòiseachadh air a roinn mar-thà.
  Thàinig Kievan Rus gu bhith na dùthaich chumhachdach. Agus dh" fhàs fèill Zelensky taobh a-staigh na dùthcha cho mòr is gun do thòisich daoine a" guidhe air Vladimir air an glùinean gus nach falbhadh e. Chruinnich na ceudan mhìltean de dhaoine.
  Chùm Zelensky, mar eisgeachd, reifreann a leigeadh leis ruith airson treas teirm eile mar cheannard air Kievan Rus.
  Tha an stiùiriche anns na SA air atharrachadh. Tha e mu thràth air a bhith na Phoblachdach. Agus chan eil e cho òg tuilleadh - nas sine na Zelensky. Mar sin thòisich an dàimh eadar Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte a 'crìonadh a-rithist. Tha an Ruis mar-thà air fàs gu math nas làidire fo Zelensky. Chuimhnich iad, còmhla ri riaghailt na h-Ucrain, gur e seo an ceathramh teirm aig Zelensky mar-thà.
  Sin, tha iad ag ràdh, nach deach cumhachdan Ceann-suidhe na Ruis a lughdachadh. Is e an aon rud a rinn Zelensky atharrachadh a thoirt air a" bhun-reachd a rèir a bheil còir aig Duma na Stàite ministear fa-leth a chuir às a dhreuchd le bhòt dà thrian, no le mòr-chuid shìmplidh dà uair a" dol seachad air bhòt gun mhisneachd.
  Agus chan eil an atharrachadh seo cho cudromach, oir ghlèidh an ceann-suidhe a" chòir a h-uile ministear fhastadh agus structar an riaghaltais a dhearbhadh. Agus ann an Duma na Stàite, tha mòr-chuid bun-reachdail aig luchd-taic Zelensky.
  Nas cudromaiche bha toirt a-steach taghaidhean dìreach gu Comhairle a" Chaidreachais, a bharrachd air leigeil le prìosanaich bhòtadh.
  Ach, san fharsaingeachd, seo far an tàinig crìoch air cumhachdan a" chinn-suidhe gu crìch. Chaidh a" chòir air riaghladairean a thoirt air falbh a ghleidheadh. Agus anns an raon reachdail tha e eadhon air leudachadh.
  Anns na Stàitean Aonaichte, thòisich Zelensky air a bhith fo chasaid Ùghdarrachas, agus gu bheil am pàrtaidh, "Seirbheiseach nan Daoine," a" cumail smachd air cha mhòr a h-uile dreuchd san stàit. Sguir an LDPR agus Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis a bhith ann. Thàinig pàrtaidh am bàrr - "Saoghal Dìreach" bhon taobh chlì. An àite an LDPR, nochd Patriots of Russia. Ach thug pàrtaidh Seirbhiseach an t-Sluaigh smachd gu tur.
  Thug ath-leasachaidhean sònraichte buaidh air an eaglais cuideachd. Rinn orthodoxy còir air ceathrar mhnathan a bhith aca, a" tighinn nas fhaisge air Islam. Tha an dòigh-obrach a thaobh ìomhaighean air atharrachadh beagan, agus tha rapprochement air a bhith ann le Pròstanachd. Thòisich iad air tuilleadh a ràdh : gur aon Dia, agus nach airidh daoine bàsmhor a mhàin air aoradh Dhè.
  Aig an aon àm, chaidh cur às don Trianaid mar chan e samhla bìoballach agus do-chreidsinneach dha dìreach mortals.
  Agus thug iad a-steach: gur e Dia aon, Dia an t-Athair. Ach chan eil an teirm Dia am Mac anns a" Bhìoball. A bharrachd air an sin, chan eil teirm ann: is e Dia an Spiorad Naomh. Mar sin carson nach dèan thu creideamh nas sìmplidhe.
  A bharrachd air an sin, chan eil Dia a tha crochte air crois a" brosnachadh earbsa. Mura b" urrainn dha e fhèin a dhìon, ciamar a dhìonas e daoine? Ann an ùine ghoirid, thionndaidh sinn gu monotheism. Agus bha am Bìoball fhèin air a mheasgachadh le seann uirsgeulan Slavic. Dh'èirich Soisgeul Veles.
  Tha atheism air a dhol am meud cuideachd - tha iad ag ràdh, stad air a bhith air do ghiùlan air falbh le sgeulachdan sìthe daonna. Tha aon phlanaid againn, agus chan fheum e daoine a bhith a" creidsinn ann am mìorbhailean agus gu sònraichte ann an deireadh an t-saoghail.
  Cha bhi deireadh an t-saoghail ann agus cha bu chòir a bhith. Agus bu chòir don chinne-daonna a bhith na ìmpireachd fànais agus ruighinn fìor oir an galaxy. Dè mu dheidhinn galaxies? Nas coltaiche ris an t-saoghal. Agus nuair a ruigeas tu oir na cruinne, rachaibh gu pàirt eile den chruinne-cè. Às deidh na h-uile, tha àireamh mhòr de shaoghal ann. Agus mar sin faodaidh tu itealaich bho aon chruinne-cè gu fear eile. Agus thar ùine, ionnsaich thu fhèin a chruthachadh! Agus bidh cruinnean ùra, gun tomhas air feadh cha mhòr a h-uile àite.
  Agus chan eil ann am planaid na Talmhainn ach creathail daonnachd. Agus san àm ri teachd bidh ìmpireachd de sextillion gu sextillion ìrean de chruinne-cè, agus gun stad a bhith a 'leudachadh agus a' faighinn thairis air àite.
  Agus tha ceannard agus ceann-suidhe Kievan Rus Vladimir Zelensky, mar ghrian soilleir dòchas ag èirigh thairis air a 'phlanaid!
  Agus an àm ri teachd aige agus àm ri teachd Kievan Rus - is dòcha gum bi e soilleir!
  
  FORCE MAJEURE NUAIR A bha an USSR a" sabaid ri Càirdean
  Agus mar sin chaidh buaidh neo-sheasmhach a chuir a-steach, a" dùnadh feachdan nan Caidreach air 1 Faoilleach 1943. Sguir buidheann batail Rommel air a" chrìch le Libia. Agus sguir bomadh na Gearmailt Nadsaidheach. B" e fàilligidhean a bh" ann an oidhirpean itealaich a dh"ionnsaigh Lunnainn cuideachd. Cha do bhuail na plèanaichean Gearmailteach, ach chaidh an toirt air ais. Thachair mìorbhail nach fhacas a-riamh roimhe, sgaradh an t-saoghail le cumhachd teòma.
  Ach, an toiseach cha do chuidich seo mòran dha na Gearmailtich. Stalingrad, no an àite a 'bhuidheann Paulus ann,' s dòcha nach b 'urrainn a shàbhaladh tuilleadh. Agus ghluais na saighdearan Sòbhieteach air adhart le misneachd. Bha an ionnsaigh ann an Voronezh agus ann an taobhan eile soirbheachail. Cha mhòr mar gum biodh e ann an àm fìor, shaor an t-Arm Dearg Kursk, Belgorod, agus Kharkov.
  Ach, às deidh na roinnean ràitheil aig Rommel a ghluasad à Afraga agus na feachdan sin a bha ann an eachdraidh fìor cuideachd air an tilgeil a-steach do fhàsach Algerian agus Tunisia gun bhuannachd sam bith, fhuair an ionnsaigh ainmeil Mainstein neart gu sònraichte. Bhon a ghabh mòran a bharrachd feachdan Gearmailteach pàirt ann, gu sònraichte itealain.
  Agus cha robh na deich "Tìgear" ùr-nodha a bha an sàs anns an Sahara gu feum sam bith gun fheum idir.
  Seo far an do thachair a" chiad eadar-dhealachadh mòr le fìor eachdraidh. Chuir Mainstein frith-ionnsaigh air bhog ceithir latha roimhe sin agus, le tòrr a bharrachd fheachdan, chaidh e air adhart nas luaithe. Chaidh Kharkov ath-ghlacadh naoi latha roimhe sin, Belgorod dusan, agus air an gluasad, agus as cudromaiche buileach, Kursk a ghabhail, a tha ann am fìor eachdraidh cha do ghabh ris an Fritz.
  Bha àireamh mhòr de fheachdan Gearmailteach an sàs ann. Chleachd na Gearmailtich stòrasan a chaidh a ghluasad às an Fhraing, cha mhòr a h-uile aonad tanca deiseil airson sabaid, agus prìomh itealan. Ge bith dè a chanas duine, bha faisg air leth den Luftwaffe air a tharraing leis an Aghaidh an Iar, gus an deach feachdan cudromach ann an èadhar an nàmhaid a chuir ris. Agus thuirt e seo aig àm an-aghaidh na Gearmailt, a bha coltach ri stailc corran.
  Bha, agus bha Mainstein ann an eachdraidh fìor a 'toirt buaidh air na seanailearan Sòbhieteach, ach an seo tha fichead roinn aige a bharrachd air feachdan talmhainn agus, a' gabhail a-steach an àireamh de ghoireasan, trì tursan barrachd itealain. Agus chan eil am Focke-Wulf dona idir ma thèid a chleachdadh gu ceart: tha an astar àrd, tha na buill-airm cumhachdach. Is e an rud a tha cudromach gu bheil an F-190 nas èifeachdaiche le àrdachadh àireamhach. Leis gu bheil na buill-airm cumhachdach aige a" leigeil leis itealan a losgadh sìos aig an aon àm, agus faodaidh e teicheadh air sgàth cho luath sa tha e dàibheadh.
  Dh'fhuiling saighdearan Sòbhieteach call innleachdach agus dh'fhàg iad Kursk, bha mòran shaighdearan agus oifigearan air an cuairteachadh. Ann am pàirt, bhàsaich cuid, cuid eile, ged a chaidh beag-chuid dhiubh sin a ghlacadh, theich mòran, ged a chaill iad an uidheamachd aca.
  Dh'fhuiling na saighdearan Sòbhieteach milleadh mòr agus chaidh stad a chur air an ionnsaigh. Ach cha b" urrainn dha na tancaichean Gearmailteach togail air an t-soirbheachas aca ri linn nuair a thòisich an leaghadh as t-earrach.
  Thàinig cothromachadh cumhachd sealach a-mach.
  Ach, dh" fhaodadh cumhachd ùr a dhol a-steach don chogadh cuideachd: Iapan. Dh'fhuasgail na làmhan samurai cuideachd. Chan eil Ameireagaidh ruigsinneach, ach chan eil e a" toirt ionnsaigh nas motha. Tha e fìor gu bheil arm làidir fearainn Iapan a" cur cuideam air Sìona. An seo bha suidheachadh gu math duilich aig Chiang Kai-shek. An dàrna cuid feuch ri tighinn gu aonta leis na Seapanach, no sabaid, ach chan fhaigh thu tuilleadh taic le airgead agus buill-airm bho na SA, Breatainn agus dùthchannan eile.
  Gu nàdarra, bha na Gearmailtich ag iarraidh fosgladh an dàrna aghaidh gus pàirt de na feachdan nàmhaid a ghluasad bhon taobh an ear. A dh'aindeoin sin, dh'fhuiling iad call mòr. Ghabh Stalingrad gu sònraichte mòran lùth. Chaill na saighdearan Sòbhieteach mòran cuideachd, agus thàinig cuid de na saighdearan gu crìch ann an coire Kharkov agus Kursk.
  Mheudaich na Nadsaidhean an cuid armachd. Air sgàth dìth bomadh, bha e comasach dha na Krauts cinneasachadh tancaichean àrdachadh le figear nas cudromaiche, a bharrachd air itealain. Chuir am bomadh bacadh air na Nadsaidhean nas motha na thathar a" creidsinn gu cumanta. A bharrachd air an sin, ann am fìor eachdraidh, mheudaich a" Ghearmailt cinneasachadh uidheamachd gu ìre mhòr mar thoradh air ath-structaradh na h-eaconamaidh air bunait cogaidh agus cleachdadh nas gnìomhaiche de shaothair thràillean, agus chan ann air sgàth gun deach am bomadh gu lag.
  Airson a-nis, bha na Gearmailtich a 'feitheamh agus a' togail tancaichean ùra, sgiobaidhean air an trèanadh, an urra ri teicneòlas an latha an-diugh. Aig an aon àm, bha a 'cheist fhathast fosgailte: càite an tòisichear air an ionnsaigh? Cha robh an leac Kursk ann tuilleadh. Agus is e beachd nàdarra a tha seo. Agus mar sin bha an dà chuid na Gearmailtich fhèin agus Hitler leisg. Bha beachd ann Leningrad a thoirt leis an stoirm. Ged a bhiodh e riatanach sa chùis seo briseadh tro dhaingnichean cumhachdach.
  Cha robh seanalairean na Gearmailt airson a dhol gu Stalingrad tuilleadh. Ach gu fìrinneach, chan eil an roghainn farsaing. A bheil e comasach ionnsaigh a thoirt air Moscow fhèin? Dh'èirich fìor eas-aonta am measg nan ceannardan faisisteach. Bhruidhinn Mainstein, Guderian agus Rommel eadhon anns an fhaireachdainn gu robh e na b "fheàrr gun a bhith a" toirt ionnsaigh idir, ach leigeil leis na Ruiseanaich an sròin a phutadh a-steach agus an toirt a-steach do ribe.
  Bha plana eile ann airson oilbheum a chuir air bhog bho Rubha Taman agus Rostov-on-Don; b" urrainn don Fritz am baile-mòr daingnichte seo a dhìon le bhith a" gluasad daingneachadh bho bhuidheann nam Balkan, a" dol an àite na saighdearan còmhnaidh aca le feadhainn Bulgarian agus Eadailteach.
  Bha am Fuhrer, a bha dèidheil air gnìomhachd far am biodh saighdearan a" dol troimhe ann an treòrachadh co-aonaichte, barrachd is barrachd buailteach don phlana seo, ach bha e slaodach ga bhuileachadh. Gu sònraichte, thionndaidh an tanca Panther gu bhith capricious agus gu tric bhris e sìos, agus mar sin bha feum air atharrachaidhean. Leig le trèanadh sgioba a bharrachd. Agus bha am Fuhrer airson barrachd "Tigers" a stampadh.
  Mu dheireadh dh'fhàs Stalin sgìth dheth. Le eagal gun deidheadh an dàrna aghaidh fhosgladh le Iapan, a bha air soirbheachadh gu mòr ann an ceann a deas Shìna, aig an robh an arm talmhainn air a dhol thairis air seachd millean saighdear mar-thà agus dàta mu chomas armailteach an Treas Reich a bha a" sìor fhàs, dh" òrduich e fhèin ionnsaigh a chuir air bhog ann an Stiùireadh Kursk agus Donbass. Mar thoradh air leisg Hitler agus miann an Fuhrer a bhith a" cruthachadh sgaraidhean leis na ceudan de Thìgearan is Panthers thàinig preemption.
  Ach, cha robh na saighdearan Sòbhieteach, an dèidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog air 7 Iuchar, 1943, iad fhèin a 'faighinn buannachd chinnteach ann an neart. Bha 5.56 millean saighdear Gearmailteach, timcheall air millean dà cheud gu leth mìle saighdear saideal, an-aghaidh 6.6 millean saighdear agus oifigearan Sòbhieteach. Mussolini, às deidh don chunnart ionnsaigh bhon taobh an iar agus deas a dhol à bith, mheudaich e gu mòr an àireamh de shaighdearan Eadailteach san ear. Chaidh an àireamh de dh'aonadan Spàinnteach suas cuideachd. Chuir Salazar cuideachd roinn de "saor-thoilich". Bha feachdan Frangach, Ròmanaich, Hungarians, Albanianaich, agus roinnean cèin san SS bho air feadh na Roinn Eòrpa a" sabaid cuideachd.
  Mar sin, cha robh àrd-ìre aig an arm Sòbhieteach ann an àireamhan, ach lùghdaich iomadachd a 'cho-bhanntachd càileachd feachdan an nàmhaid. Tha beagan àrdachadh àireamhach aig an Arm Dearg ann an tancaichean agus làmhachas. Ach airson a-nis, is dòcha, chan eil na "Tigers" agus "Panthers" co-ionnan a thaobh cumhachd teine agus armachd an neach-dùbhlain. Agus fhuair an T-4 àrd-ìre ann an cumhachd teine gunna thairis air an T-34-76. Ach tha làmhachas rocaid aig an USSR, agus tha na Gearmailtich, a dh'aindeoin leasachadh lannsaichean gas gu sònraichte, air seo a leasachadh gu math dona.
  Tha co-ionannachd àireamhach tuairmseach ann an itealain. Tha luchd-sabaid Gearmailteach ME-109 "G", Focke-Wulf, ge-tà, nas làidire na itealain Sobhietach ann an armachd agus astar, ach beagan nas laige ann an gluasad. Ach, mo thruaighe, tha barrachd eòlas agus cinneasachd aig a" Ghearmailt. Is dòcha gu bheil am bomair Yu-188 nas fheàrr ann am feartan itealaich na PE-2 agus TU-3. Agus thòisich an Yu-288 a 'dol a-steach don t-seirbheis. Fìor, chan eil e ach dìreach air tòiseachadh air a thoirt a-steach, mar an ME-309.
  Ach co-dhiù, gun a bhith a 'faighinn buannachd ann an neart, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air bhog an-aghaidh dìon an nàmhaid a chaidh ullachadh roimhe. Agus bha i an aghaidh strì làidir. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach dearbhte nan oilbheum, a dh'aindeoin call, chuir iad cuideam air adhart. Ged a bha astar cuibheasach an adhartais ìosal, aon gu dà chilemeatair san latha. Ruith an nàmhaid agus fhuair e air cladhach a-steach a-rithist. Lean astar adhartais cho gaisgeil air adhart. Ro mheadhan an Lùnastail, aig cosgais call mòr, chaidh saighdearan Sòbhieteach air adhart suas ri ceud cilemeatair, a 'tighinn gu Kursk agus a' cur air bhog blàran cruaidh airson a 'bhaile fhèin, cuideachd a' tighinn faisg air Belgorod.
  Air 19 Lùnastal, 1943, dh'fhosgail Iapan aghaidh anns an Ear Chèin, a' faighinn thairis air leisg. Mun àm seo, an dèidh dha sreath de chall fhulang, dh'aontaich rèim Chiang Kai-shek ri sìth a bha fàbharach dha na samurai. Fhuair na Seapan smachd air conaltradh cudromach, agus chaidh an saoradh bhon fheum air cogadh cogaidh duilich a phàigheadh le saighdearan Sìonach air an deagh eagrachadh, ach glè iomadach. Ach chaidh taic a ghealltainn do Chiang Kai-shek sa chogadh le Arm Dearg Mao Zedong. Tha a h-uile dòigh aig Iapan mu thràth airson cogadh a phàigheadh leis an USSR. Agus cho-dhùin iad gun a bhith a 'feitheamh ri foghar fliuch agus geamhradh cruaidh Siberia. Gun a bhith a 'toirt iomradh air gun do dh'ainmich Hitler cogadh air na Stàitean Aonaichte air ais ann an 1941, ach cha do chuir na samurai taic ris. Dh'fhaodadh fosgladh dàrna aghaidh ann an 1942 a bhith air na Nadsaidhean a shàbhaladh bho chall uabhasach aig Stalingrad.
  Bha dùil ri co-dhùnadh Iapan. Ach, anns an ionnsaigh air Vladivostok fhuair an samurai iongnadh innleachdach agus rinn e milleadh mòr air Cabhlach Sobhietach a" Chuain Shèimh.
  Aig deireadh an Lùnastail, dh'fheuch na Gearmailtich ri cur an aghaidh a' cleachdadh tomad de na tancaichean as ùire. Ach cha b" urrainn don ionnsaigh aghaidh a deas aca ach soirbheachas coimeasach a choileanadh. Bha an àithne Sòbhieteach air a leithid de chomas fhaicinn mar-thà agus tharraing iad na saighdearan air ais gu na loidhnichean tùsail aca. Cha do thuit ach na h-armachd còmhla 31mh Arm a-steach don choire agus chaidh a sgrios gu ìre mhòr.
  Ach, cha do choilean na saighdearan Sòbhieteach an amas, agus dh'fhuiling iad call mòr, gun a bhith a 'faighinn grèim air an fhearann. Gu sònraichte, chaidh còrr is sia mìle gu leth tanca a chall, an aghaidh timcheall air ochd ceud Gearmailteach. Anns a 'phàirc tanca, chaidh a' bhuannachd àireamhach seachad dha na Nadsaidhean. San t-Sultain, bha e comasach dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air an USSR ann a bhith a 'dèanamh ceudan de phlèanaichean gach latha, agus san t-Samhain, timcheall air càraichean, a' meudachadh cinneasachadh Panthers gu 650-700 tancaichean gach mìos. An seo, bha àite mòr aig cleachdadh ghoireasan bho na dùthchannan fo shealbh, gu sònraichte an Fhraing, a bharrachd air a" Bheilg agus an Òlaind, far an deach gèilleadh saothair a thoirt a-steach.
  Chuir na Gearmailtich, le beagan dàil, air bhog san t-Sultain oilbheum a bha air a phlanadh o chionn fhada bho Rostov-on-Don agus Rubha Taman. Agus ruith iad a-steach do dhìonan làidir Sòbhieteach. Agus chuir Iapan ionnsaigh air bhog an-aghaidh Mongolia, a 'glacadh Ulaanbaatar agus Primorye. Ach cha deach mòran adhartais a dhèanamh an sin.
  Thug seo air falbh stòrasan mòra agus an dèidh mìos gu leth de shabaid làidir, thàinig na buidhnean Gearmailteach còmhla. Ach bha call an Fritz cuideachd gu math cudromach, agus thàinig orra stad. Ach bhrosnaich an soirbheachas innleachdach seo an Tuirc a-steach don chogadh agus fosgladh an treas aghaidh ann an Transcaucasia.
  A-nis bha againn ri sabaid air ais san taobh seo cuideachd.
  Ron gheamhradh, thèid an loidhne aghaidh anns an Ear Chèin a dhèanamh seasmhach. Thàinig na Seapanaich air adhart ann an sgìre Primorye bho leth-cheud gu ceud agus fichead cilemeatair, ghlac iad còrr air leth de Mongolia còmhla ri Ulaanbaatar, ach stad an ionnsaigh aca. Thàinig na Turcaich gu Yerevan agus thug iad ionnsaigh air Batumi, chaidh aca air dà thrian den bhaile mu dheireadh a ghlacadh. Cha dèan na Gearmailtich iad fhèin mòran adhartais as t-fhoghar. Agus chan eil iad air an iomairt a ghlacadh fhathast.
  Dh'fhàs an cogadh a 'sìor fhàs suidheachadh agus fada. Gu sgìths, agus gu sàr-mhathas teicneòlach. Ann an 1943, mheudaich an USSR cinneasachadh itealain aon uair gu leth bho 25 mìle gu 37 mìle. A" Ghearmailt Nadsaidheach bho chòrr air 15 mìle gu 32 mìle, barrachd air a dhà uiread. Anns na mìosan mu dheireadh den bhliadhna, bha na Gearmailtich a 'maidseadh na toraidhean toraidh Sòbhieteach aca ann am plèanaichean. Agus ann an tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach cuideachd - le sàr chàileachd. Ach feumaidh an USSR cuideachd sabaid an aghaidh Iapan. A bharrachd air an sin, tha grunn itealain agus tancaichean gan dèanamh san Eadailt agus ann an dùthchannan saideal eile den Treas Reich. Fiù mura h-eil cus. A bharrachd air an sin, thòisich na Gearmailtich, a 'gabhail brath air dìth cogaidh, a' tarraing agus a 'toirt seachad ola à Libia airson am feumalachdan.
  Mar sin mean air mhean lagaich gainnead lùtha san Treas Reich. A bharrachd air an sin, gheall na seilbhean Frangach Afraganach a bhith na stòras math de stuthan amh.
  Gus am b" urrainn dha na Nadsaidhean iad fhèin a sholarachadh gu math. Mar fhreagairt, dh'ullaich na dealbhadairean dearga tancaichean ùra airson Stalin le gunnaichean 85 mm agus 122 mm. Chuir na Gearmailtich beagan maill air obair Panther 2. Chan eil e furasta tanca fhaighinn le armachd cumhachdach, armachd làidir, agus gluasad gu ìre mhath. Agus thionndaidh an "Tìgear Rìoghail" ro throm aig 68 tonna. Is e dìreach ùrachadh Panther a gheall a bhith an ìre mhath soirbheachail. Agus tha an tanca T-4, a rèir coltais, air na comasan aige a chaitheamh. Mean air mhean, a 'tòiseachadh ann an 1944, a' dèanamh inneal seo thòisich a 'crìonadh. Gus stad gu tur sa Ghiblean.
  Chuir an t-òrdugh Sòbhieteach grunn obraichean oilbheumach air bhog sa gheamhradh. Agus Rubha Taman, agus sa mheadhan, agus ann an stiùireadh Leningrad, agus faisg air Kursk. Ach cha deach soirbheachas mòr sam bith a choileanadh an àite sam bith . Bha àrdachadh àireamhach aig an nàmhaid mar-thà ann an sgiobachd an dà chuid ann an tancaichean agus itealain. Is e dìreach eagal na sìde a thug air Fritz cumail ri innleachdan dìon.
  Bha àite àicheil cuideachd air a chluich leis an àireamh nas motha de luchd-fàgail agus luchd-brathaidh, a bharrachd air an fhìrinn gun do leasaich na Gearmailtich itealain àrd-àirde, a bha nas èifeachdaiche ann a bhith a "nochdadh bhon adhar.
  A bharrachd air an sin, chaidh an t-òrdugh Sòbhieteach gu ìre ceàrr air a 'phròiseas co-chruinneachaidh de fheachdan. Gu sònraichte, bha an innleachd fhèin airson an ath ghnìomhachd a thòiseachadh ann an raon eadar-dhealaichte eadhon mus deach an tè roimhe a chrìochnachadh a" dèanamh ciall leis cho àrd sa bha àireamhachd. Mar anns a" Chiad Chogadh, tarraing na Gearmailtich às a chèile. Ach ma tha an nàmhaid nas motha na thu, bha seo ga dhèanamh duilich uachdranas a choileanadh ann am feachdan ann an raon sònraichte.
  Nam biodh Stalin air uachdranas a chruthachadh air earrann eile den aghaidh aig timcheall air co-mheas de thrì gu aon, is dòcha gum biodh soirbheachas innleachdach air a choileanadh.
  Agus mar sin ann an aon roinn tha oilbheum ann, ann an roinn eile tha iad ag ullachadh, ach ann an da-rìribh tha e nas fhasa dha na Gearmailtich agus an caraidean a dhol air ais. A bharrachd air an sin, bha itealan taisbeanaidh àrd-ìre aig an Fritz mu thràth le sàr optics, a leig leotha sùil a chumail air gluasad saighdearan. Agus sa gheamhradh tha e nas duilghe breug-riochd a dhèanamh, agus chan e panacea a th" ann an oidhche, agus mar sin fhuair oifigearan fiosrachaidh Gearmailteach innealan lèirsinn oidhche mhath.
  Chaidh dàil a chuir air an "Royal Tiger" mar tanca brisidh dealbhaichte ann an cinneasachadh sreathach agus cha robh e gu tur soirbheachail. "Panther" -2, a dh'òrdaich Hitler a bhith air a dhaingneachadh le armachd gus an IS-2 a dhèanamh do-ruigsinneach, agus gus einnsean 900 each-chumhachd a chuir a-steach, le cuideam 51 tunna, eadhon a 'toirt aire do bhith a' stàladh còmhdach alloy, a shàbhail 800 cileagram . Ach bha e comasach an armachd taobh a neartachadh suas gu 82 millimeters aig ceàrn reusanta. Dh'fhàg seo nach robh an tanca Gearmailteach cho so-leònte bho na taobhan ris na modalan a bh 'ann roimhe. Ach a-rithist, "Panther" -2 agus "Leòmhann" -2 ann an cruth nas adhartaiche sgeama fhathast a-mhàin ann an leasachadh.
  Ach thairis air a" gheamhradh, ghabh na Gearmailtich smachd gu tur air seilbh na Frainge ann an Afraga, a" gabhail a-steach an Niger Loop. Agus tha ola, gas agus bauxite ann, agus eadhon stòran uranium nas motha, gu sònraichte anns a" Chongo. Chaidh De Gaulle a ghlacadh - gun chuideachadh bho na càirdean bha e gun luach, agus dh'obraich Scorrel gu glan agus gu sgileil.
  Mar sin, ron Chèitean 1944, chaidh na duilgheadasan ola fhuasgladh gu ìre mhòr. Bha a h-uile solar mu thràth a" tighinn à Libia, agus cha robh air fhàgail ach a bhith a" drileadh barrachd is barrachd thobraichean.
  Ach sa Chèitean cha robh na Gearmailtich fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt orra. A bharrachd air an Tìgear, a bha seann-fhasanta ann an dealbhadh, cha robh tanca briseadh mòr aca. Fìor, bha an "Tiger" mu thràth ann an cinneasachadh mòr agus, le taing do chàileachd àrd an armachd agus tiugh nan taobhan, a bharrachd air a "ghunna luath, ceart, dh" fhaodadh e pàirt a ghabhail, mura h-eil e na dheagh àite. , ach tanca a tha gu ìre mhòr fulangach, a" briseadh tionndadh saighdearan an USSR.
  Thill ceannard na Gearmailt, an dèidh sreath de chonnspaidean, gu plana 1942 a bh' ann roimhe. Is e sin, ionnsaigh a chuir air bhog air an taobhan. Gabh Leningrad a-steach do fhàinne dùbailte agus bris troimhe gu Stalingrad. A bharrachd air an sin, às deidh don Wehrmacht an Rzhev-Vyazemsky iomchaidh a thrèigsinn, chaidh ceann drochaid iomchaidh airson ionnsaigh air Moscow a chall. Mar sin tha e gu math fada bhon phrìomh-bhaile.
  Chan eil plana nan Nadsaidhean cuideachd cho math, ach... Chaidh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail san t-Suain, far an d' fhuair na Nadsaidhean buaidh air leth. Bha dùthaich le sluagh de ochd millean neach agus eaconamaidh leasaichte deiseil airson a dhol a chogadh an aghaidh an USSR. B" e Teàrlach an Dusanamh fear a bu mhotha a bha a" còrdadh ris. Bha na Suainich a" miannachadh dìoghaltas a dhèanamh airson call agus irioslachd roimhe seo aig àm nan cogaidhean a chaill Peadar Mòr agus Alasdair a" Chiad. Mar sin, bha an Roinn Eòrpa gu lèir air sabaid an-aghaidh an USSR. A bharrachd air an sin, cho-dhùin Franco agus Salazar a dhol a-steach don chogadh gu h-oifigeil gus an cuid den chreach a thagradh. Cha robh ach an Eilbheis fhathast neodrach gu foirmeil, ach chuir i cuideachd roinn de shaor-thoilich.
  Bha àrdachadh àireamhach air taobh na co-bhanntachd Nadsaidheach. A thuilleadh air an sin, ro mheadhan a 'Chèitein 1944, bha mu mhìle itealan jet ME-262 aig na Gearmailtich ann an seirbheis. Tha an càr fhèin gu math soirbheachail, ach le einnseanan gun chrìochnachadh. Ach mean air mhean leasaich na h-einnseanan, dh'fhàs iad nas cumhachdaiche, nas earbsaiche agus lùghdaich caitheamh connaidh.
  Thòisich an ionnsaigh anns a 'cheann a deas. Dh'fheuch am Fritz ris a' phlana a chaidh a leasachadh leis an OKW airson Operation Blau ath-aithris san Fhaoilleach 1942, ach an uairsin dh'atharraich Hitler gu neo-riaghailteach. Nuair a tha thu a 'toirt ionnsaigh air Stalingrad bhon taobh a deas agus gu tuath, air slighean co-aonaichte. Ach an toiseach, bha aig na Gearmailtich ri briseadh troimhe chun an Don. Chaidh na Tìgearan faisisteach air an ionnsaigh, ach bha loidhne dìon làidir nan aghaidh. Thàinig adhartas nan Krauts gu bhith slaodach, chaidh iad sìos anns an dìon ann an doimhneachd nan saighdearan Sòbhieteach. An dèidh a bhith a 'còmhdach ach 35-40 cilemeatair ann an stiùireadh Voronezh anns a' chiad deich latha.
  An uairsin, ann an dà sheachdain de shabaid borb, cha do rinn na Nadsaidhean air adhart ach deich cilemeatair agus, air sgàth call mòr, b" fheudar dhaibh stad.
  Dh'fhàs an ionnsaigh sa cheann a deas nas soirbheachaile. Tha nas lugha de shaighdearan Sòbhieteach an sin, agus tha e nas duilghe a dhìon. Iomadh "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (tha an gunna fèin-ghluasadach seo air a bhith nas fharsainge air sgàth dìth bomadh ro-innleachdail!) Agus a 'chiad mhodail de "Jagdtiger" agus an "Sturmtiger" gu sònraichte èifeachdach. Chaidh aig na Gearmailtich air briseadh tro na ciad loidhnichean dìon agus àite obrach fhaighinn.
  Aig an aon àm, chaidh arm Iapanach cuideachd air an ionnsaigh. Mheudaich na samurai meud a" chabhlach tanca aca agus cha mhòr nach robh na carbadan cuideam meadhanach ùr aca na b" ìsle ann an armachd agus coileanadh dràibhidh na T-34-76, agus bha iad eadhon nas fheàrr ann an armachd aghaidh, ged a bha iad na b" ìsle ann an dìon bho na taobhan.
  Stiùir Iapan an ionnsaigh ann am Mongolia, far an robh e tòrr na bu duilghe dìon a chumail. Bha gainnead stòrasan glèidhte aig an àithne Sòbhieteach, a 'sabaid air ais air na trì aghaidhean. Agus bha call luchd-obrach mòr ann an oilbheum a" gheamhraidh.
  Chaidh oilbheum na Gearmailt air Tikhvin, agus na Fionnaich agus na Suainich bho Chanàl na Mara Geal, a chuir air ais le duilgheadas. Thàinig na Nadsaidhean air adhart gu slaodach, ach cha mhòr gu leantainneach. Ann am meadhan an Ògmhios, anns a 'cheann a deas, bhris saighdearan Mainstein a-steach do Stalingrad. Thòisich an dàrna Blàr Stalingrad. Agus ro thoiseach an Iuchair, an dèidh tuiteam Tikhvin agus Volkhov, thàinig na Finns, na Suainich agus na Gearmailtich còmhla - a 'cruthachadh dàrna fàinne timcheall baile Lenin.
  Mar sin, dh'èirich suidheachadh gu math duilich dha feachdan armachd nan Sòbhieteach.
  Ach cha tug Stalingrad a-steach do Mainstein. Agus chuir seo stad air na Gearmailtich bho bhith a" leasachadh oilbheum ann an dòighean eile. Anns a 'cheann a deas, mar ann an 1942, cha do ràinig iad ach Geata Terek: a' dol an sàs faisg air Grozny agus Ordzhonikidze. Lean sabaid throm air taobh Voronezh. Ron t-Sultain, thàinig air saighdearan Sòbhieteach a dhol air ais taobh a-muigh an Don. Is e ìoranas a th" ann gun deach an loidhne aghaidh aig deas a-rithist ro dheireadh an Dàmhair 1942 aig àm an adhartais as motha a rinn na Nadsaidhean.
  Bha e na bu mhiosa anns a 'cheann a tuath, far an do lorg Leningrad e fhèin ann an sèist iomlan. A bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Gearmailtich, na Fionnaich agus na Suainich gearradh tro dhìonan an airm dhearg air Rubha Karelian, a' gearradh dheth Murmansk le fearann bho phrìomh phàirt an USSR.
  Bha timcheall air dà fhichead roinn Sòbhieteach iomallach. Ach, bha na h-àireamhan aca fada bho bhith àbhaisteach. Chuir an t-Suain timcheall air còig air fhichead roinnean air an deagh uidheamachadh. Còmhla ris na Finns eòlach agus saighdearan Gearmailteach, fhuair iad àrdachadh àireamhach. Agus tha e air leth duilich cùl-stòran a ghluasad gu rubha Karelian.
  San fharsaingeachd, cha b 'urrainn don Arm Dearg na daingneachadh riatanach fhaighinn, agus mar sin thionndaidh na Seapanaich gu bhith làidir gun dùil, chaidh an àireamh aca, còmhla ri saighdearan pupaidean, nas àirde na còig millean, agus is e seo an dàrna aghaidh làn-chuimseach. Mar sin cha robh againn ach a bhith a" sabaid air ais an aghaidh nan Gearmailteach agus an caraidean.
  Mean air mhean, chaidh an raon smachd air saighdearan Sòbhieteach ann an Karelia a lùghdachadh, agus chaidh Murmansk a bhacadh gu tur agus cha mhòr nach deach a dhìteadh. Mar sin bha smachd aig cabhlach an nàmhaid agus gu sònraichte bàtaichean-aigeann air a" mhuir, agus mar sin cha robh dad ann airson solar a stèidheachadh.
  Gu mì-fhortanach, san t-Samhain 1944 cha robh na stòrasan aig an USSR gus tionndadh 1942 ath-aithris. Chaidh cha mhòr a h-uile càil a chosg gus casg a chuir air call an Caucasus. A bharrachd air an sin, rinn na Gearmailtich an ionnsaigh air Stalingrad nas proifeiseanta, agus dh'fheumadh stòrasan a bhith air an gluasad gu cunbhalach an sin, mar gum biodh iad a-steach do sgàineadh Tartarus. Dh'òrdaich Stalin am baile a chumail air an Volga aig cosgais sam bith. Ach leis cho mòr sa bha itealan nàmhaid san adhar, thionndaidh a" phrìs gu math àrd.
  A bharrachd air an sin, cha robh Mainstein, eu-coltach ri Paulus, ann an cabhag sam bith agus a 'coimhead às dèidh nan saighdearan. Mar thoradh air an sin, cha robh an co-mheas de chall airson an Arm Dearg.
  Rinn Hitler cabhag air Meinstein, ach bha fios aig marasgal seòlta an raoin mar a chuireadh e stad air a" chuideam agus a sheasadh e.
  B" e na Sturmtigers aon de na seòrsaichean armachd as cumhachdaiche. Bha lannsaichean boma air leth cumhachdach aca a chuir air bhog projectiles le cuideam trì cheud is fichead cileagram. A bharrachd air an sin, tha na sligean air an gluasad le rocaid agus tòrr nas cumhachdaiche na sligean howitzer. Faodaidh tu freagairt airidh air an Katyusha a ghairm, ged a tha e air slighean. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de bhogadairean boma a chuir a-steach air làraidhean, le raon losgaidh nas fhaide.
  Chleachd na Gearmailtich lannsaichean gas cuideachd. Agus gu dearbh jet bombers.
  Anns an Dùbhlachd, ghlac na Seapanach cha mhòr a h-uile Mongolia agus thàinig iad faisg air Vladivostok, gu ìre a 'glacadh Primorye agus Khabarovsk. Ach thug an Seanalair Frost orra stad.
  A" gabhail brath air seo, chuir an t-Arm Dearg sreath de fhrith-ionnsaighean air dòigh air cliathaichean na Gearmailt a dh"fheuch ri na bha air fhàgail de Stalingrad a ghlacadh. Dè, eadhon pàirt bheag den bhaile a chumail aig toiseach 1945. Shoirbhich leis na Gearmailtich ann an 1944, ach cha b 'urrainn dhaibh fiù' s faighinn thairis air a 'Chugais agus a' faighinn ola Baku. Fìor, airson na feumalachdan aca fhèin, bha gu leòr aca fhathast bho Romania, an Ungair, Libia, Camarún agus Nigeria.
  Bha Leningrad fhathast fo shèist. Chaidh stòran mòra de bhiadh is armachd a chruthachadh ro-làimh, gus am b 'urrainn don bhaile a bhith beò sa gheamhradh seo, a' leantainn air adhart a 'toirt buaidh air feachdan mòra an Wehrmacht agus a charaidean.
  Chaidh aig ceannas nan Sòbhieteach cuideachd air stòrasan ro-innleachdail de stuthan amh a dhèanamh ann am baile-mòr Lenin airson armachd a dhèanamh. Gu ruige seo chan eil seo air cus a thoirt dha na faisisteach.
  Ach chaidh Murmansk a bhacadh gu tur. De na deich còmhdhail a bha a" dèanamh air a" bhaile, chrìochnaich na Krauts naoi.
  Anns an Fhaoilleach, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri neart nan Gearmailteach sa mheadhan a dhearbhadh. Ach, cha robh e comasach a 'chùis a dhèanamh air an dìon fìor chumhachdach agus adhartach teicneòlasach. B" e còig no sia an t-adhartas as àirde, aig a" char as fheàrr gun a bhith nas fhaide na ochd cilemeatair. Agus bha call nan roinnean Sòbhieteach glè chudromach. Anns a 'mhòr-chuid de phàirtean suas ri leth den sgrìobhadh.
  Ach chaidh cuid de fheachdan na Gearmailt a tharraing air falbh, a' leigeil leotha Stalingrad a chumail... Anns a' Mhàrt, chuir na Gearmailtich fhèin ionnsaigh air bhog aig Geata Terek. Chaidh aca air briseadh tro loidhne dìon nan Sòbhieteach agus timcheall air Grozny agus Ordzhonikidze, ach bha na Fritz an sàs ann an loidhne Vedeno, Shali agus nas fhaide tro na bailtean mòra.
  Bha baile-mòr Grozny fhèin ann an làn shèist chun a" Chèitein. Anns a 'Chèitean, mu dheireadh thuit Stalingrad. Cha mhòr nach eil tobhtaichean air fhàgail den bhaile-mòr agus na sgìrean fo-bhailtean, a bharrachd air factaraidh nan tancaichean.
  Bha co-bhanntachd na Gearmailt cuideachd a' ruith a-mach à smùid, ach bha am Fuhrer ag iarraidh buaidh. Anns an Fhaoilleach, chaidh a 'chiad deuchainnean soirbheachail a dhèanamh air an diosc, a' ruighinn astar suas ri dà astar fuaim agus ag èirigh gu àirde 18 cilemeatair. Anns a 'Chèitean, bha an diosc mar-thà air ceithir astaran fuaim a ruighinn agus leum e gu àirde 30 cilemeatair.
  Ach thionndaidh an inneal ùr, airson a fheartan itealaich làidir agus eadhon gun samhail, gu bhith so-leònte le teine beag agus daor. Cha b" fhada gus an deach an duilgheadas so-leòntachd fhuasgladh le bhith a" cur air bhog crann laminar, ach mheudaich seo caitheamh connaidh agus lughdaich seo ùine itealaich an itealain. Agus cha b" urrainn don phlèana diosc fhèin, na "chòta" laminar losgadh gu h-èifeachdach.
  Ach bha àm nan "siùcan itealaich" air tòiseachadh. A bharrachd air an sin, fhuair na Gearmailtich cairt làidir trombaid: tancaichean ginealach ùr den chlas "E". Bha iad eadar-dhealaichte le cuideam coltach ris an "Royal Tiger" agus "Panther", cruth mòran nas dùmhail agus nas adhartaiche, sgàil-dhealbh ìosal agus armachd tiugh.
  Ann an cinneasachadh mòr agus air an raon-catha, rinn am Panther-2 agus Tiger-2, agus an uairsin an Tìgear-3, gu math. Bha armachd làidir agus einnsean de 1080 each-chumhachd air a' charbad mu dheireadh, le cruth nas dùmhail agus turaid bheag. Cha deach "luchag" a ghlacadh a-riamh. Ach rinn am mion-atharrachadh "Panther", "F," gu math.
  Air sgàth dìth eileamaidean alloying, cha robh armachd àrd-inbhe aig tancaichean Sòbhieteach, agus gu ruige seo dhèilig am "Panther" ris an àite aige gu math eadhon le canan 75-mm. Agus bha an armachd aghaidh le leathad 120 mm ga dhìon gu h-earbsach bhon ghunna 85 mm Sòbhieteach T-34-85. Ach, is dòcha, thionndaidh an gunna fèin-ghluasadach Sòbhieteach SU-100 gu bhith na neach-dùbhlain airidh air armachd leasaichte Panther. Bha an T-4 mu thràth a-mach à cinneasachadh. Agus de na tancaichean cinneasachaidh, thionndaidh am Panther a-mach mar an fheadhainn as aotrom.
  B 'e a' chiad tanca adhartach a thaobh a chruth an tanca sreathach "Lion". Chaidh turaid an tanca seo a ghluasad air ais, agus bha an tar-chuir, an einnsean agus am bogsa gèar suidhichte ann an aon aonad aig an aghaidh. Mar thoradh air an sin, bha sgàil-dhealbh a "charbaid ìosal, agus bha an armachd le canan cumhachdach 105 mm coltach ris an" Tìgear Rìoghail ", agus bha aghaidh an turaid eadhon nas cumhachdaiche.
  Le bhith a" gluasad an turaid air ais thug e cuideachd buannachd don Leòmhann, nuair a bha e a" gluasad tron choille, nach robh uchd a" ghunna fhada aige a" cumail ri stocan craoibhe cho mòr.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean sgeamaichean eile cuideachd, agus thug iad cuideachd ionnsaigh air suidheachadh nan Sòbhieteach le itealan làidir.
  Dh'fheuch Iapan cuideachd ri Vladivostok a thoirt air adhart agus mu dheireadh a ghearradh dheth bho thìr-mòr.
  Dh"fheuch na Gearmailtich ri briseadh troimhe gu Moscow san Ògmhios agus san Iuchar. Ach bha loidhne dìon nan Sòbhieteach gu math làidir, agus dh'fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Chan eil eadhon an tanca Lev gu tur iomchaidh anns an ionnsaigh, gu h-àraidh air sgàth gu bheil còmhdach taobh gu leòr ann.
  Chleachd an t-òrdugh Sòbhieteach an inbhe gunna 100 mm barrachd is barrachd gu gnìomhach. Tha e soilleir nach eil na goireasan aig an USSR gus a" chùis a dhèanamh air tancaichean nàmhaid leis na h-aon tancaichean, ach faodar làmhachas an-aghaidh tanca a chleachdadh gu mòr.
  Thionndaidh an E-100 sa mhodail thùsail a-mach gu bhith ro throm aig 140 tonna, agus bha an armachd taobh 120 millimeters (aghaidh 240 millimeters!), eadhon aig ceàrn. Cha robh seo gu leòr tuilleadh. Gun a bhith a" toirt iomradh air gu bheil na Luchag gun dòchas air dheireadh nan cruth.
  Ann an da-rìribh, bha an tanca Leòmhann agus gunnaichean fèin-ghluasadach - E-10, E-25 nan carbadan Gearmailteach adhartach, far an deach suidheachadh an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar a chur còmhla. Ach, rinn na Gearmailtich tòrr uidheamachd lagachaidh. Mar eisimpleir, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" le silhouettes caran àrd a tha air dheireadh ann an leasachadh.
  Cha robh "E"-70 gu tur soirbheachail nas motha. Bha an carbad air a uidheamachadh le canan cumhachdach 128-mm agus cruth adhartach, ach air sgàth a 'mhiann a bhith a' cumail suas luchd-cogaidh de co-dhiù 80 cuairtean agus gun a bhith a 'dol nas fhaide na 70 tunna, bha an dìon armachd aige coltach ris an "Royal". Tìgear" - modail 1944 agus mì-fhreagarrach airson adhartas. Tha "Tiger" -3 eadhon nas fheàrr air a dhìon. Ach air an E-70, chaidh einnsean le turbocharger le cumhachd 1200 each-chumhachd a dhearbhadh gu soirbheachail, a leig leis an tanca astar 60 cilemeatair san uair a ruighinn air an àrd-rathad.
  Co-dhiù, dh'fhuiling tancaichean Gearmailteach call mòr, mar a rinn na saighdearan-coise. Chaill an dà chuid roinnean cèin agus saidealan an Treas Reich mòran.
  Ro mheadhan an Lùnastail, cha robh na Gearmailtich air adhartas a dhèanamh ach 40-50 cilemeatair sa mheadhan agus cha b' urrainn dhaibh àite obrachaidh fhaighinn. Agus thionndaidh na call gu bhith fìor mhòr. San t-Sultain, chuir na Nadsaidhean ionnsaigh ùr air bhog aig deas... Ann am mìos gu leth de shabaid throm, bhris an nàmhaid troimhe gu Muir Caspian, a' gearradh dheth an Caucasus air tìr.
  Ach chaidh aig an àithne Sòbhieteach air stuthan a stèidheachadh air muir, ged a bha e aig cosgais milleadh mòr. San t-Samhain, ràinig am Fritz, aig cosgais oidhirp mhòr agus milleadh mòr, an Volga delta. San Dùbhlachd rinn an loidhne aghaidh seasmhach. Dh'fhàs a 'bheàrn eadar aghaidh an Caucasus agus prìomh sgìre nan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, chaidh aig na Seapanach air Vladivostok a ghearradh dheth, a 'cur a' bhaile Sòbhieteach fo shèist.
  A dh 'aindeoin a' bhacadh, chaidh aig Murmansk air cumail suas gu gaisgeil chun Dùbhlachd 1945. Ach thuit e fhathast ...
  Ann an 1946, lean an nàimhdeas... Bha suidheachadh Buidheann Arm nan Sòbhieteach anns a' Chugais air a bhith uabhasach duilich. Tha iad air an gearradh air falbh le talamh, agus tha cunnart ann gun tèid Baku a chall mu dheireadh.
  Bha Stalin a" faireachdainn fìor iomagaineach agus sgìths corporra. Thàinig sabaid làidir air adhart gu stiùir Tikhvin. Bha oidhirp ann Leningrad mun cuairt a shàbhaladh. Anns a" bhaile fhèin, chaidh solar bìdh fhàgail airson nas lugha na sia mìosan agus chaidh cairtean bìdh a ghearradh a-rithist.
  An toiseach, bhris saighdearan Sòbhieteach tron loidhne aghaidh, ach an uairsin chaidh aig an nàmhaid, le àireamh nas àirde de thancaichean, air frith-ionnsaigh a dhèanamh agus eadhon gearradh dheth pàirt de na saighdearan Sòbhieteach. Chaidh an Gearran seachad ann am batail làidir an dà chuid sa cheann a tuath agus aig deas, far an do rinn saighdearan Sòbhieteach deuchainn air an nàmhaid agus dh'fheuch iad ri Stalingrad fhaighinn air ais. Agus bha an tè mu dheireadh gu ìre soirbheachail. Bhris tancaichean Sòbhieteach a-steach don bhaile, ach, gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn dhaibh na Nadsaidhean a ghluasad a-mach às an sin.
  Ach thòisich an treas Blàr Stalingrad. Shoirbhich le saighdearan Sòbhieteach cuideachd faisg air Voronezh. Ach eadhon an sin, b 'urrainn don Fritz, a' cleachdadh àireamh mhòr de dh'aonadan tanca agus an àrd-ìre teicneòlais, an suidheachadh a thoirt air ais. Anns a" Mhàrt, thòisich heileacoptairean agus diosc ann an cruth diosc a" gabhail pàirt ann an nàimhdeas air sgèile mhòr. Rinn na Gearmailtich grunn leasachaidhean air sàsaichean itealaich agus b" urrainn dhaibh ionnsaighean urchraichean a chuir air bhog air suidheachaidhean Sòbhieteach còmhla riutha. Ach ann an cleachdadh, cha robh am plèana diosc a rèir dùil mar inneal mìorbhail.
  Dìreach mar a thionndaidh an urchair ballistic von Braun gu bhith ro dhaor agus de mhearachd ìosal airson a chleachdadh gu gnìomhach ann an sabaid gus e fhèin fhìreanachadh.
  Ach fhuair na Gearmailtich bomairean jet gun earball a bha comasach air suas ri deich tonna de chargu a ghiùlan agus itealaich astar suas ri 16 mìle cilemeatair (!).
  Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Sòbhieteach fhathast air dheireadh, agus bha smachd aig an nàmhaid air an èadhar cha mhòr gu tur. Ann an suidheachadh sam bith, ann am prionnsabal, chan urrainn do phlèanaichean air an stiùireadh le propeller a dhol thairis air itealain jet ann am feartan itealaich. Agus bha na leasachaidhean againn fhèin ro fhadalach. Agus tha an gluasad bho itealan air a stiùireadh le propeller gu itealain jet ro dhona.
  Agus feumar na pìleatan ath-thrèanadh, feumar na raointean-laighe a leudachadh, agus feumar seòrsa sònraichte de chonnadh ullachadh. Uill, tha na h-einnseanan fhèin fhathast gan deuchainn agus gan dì-bhugachadh!
  Fhuair na Gearmailtich iad fhèin air an tarraing le Stalingrad... Gu h-annasach gu leòr, bha an Treas Reich agus a' cho-bhanntachd gu lèir a' ruith a-mach à smùid, agus bha an t-Arm Dearg coltach ri eun Phoenix. Chaidh an Giblean agus an Cèitean seachad ann am batail làidir faisg air Stalingrad. Agus eadhon san Ògmhios, bha an t-Arm Dearg fhathast a 'feuchainn ri adhartachadh, a' putadh sìos an nàmhaid. Ach san Iuchar, a dh'aindeoin an teas, bha na Nadsaidhean fhathast a 'gluasad air feadh oirthir a' Mhuir Caspian gu Baku. Bha adhartas gu math slaodach. Gu cuibheasach 1.5 cilemeatair san latha. Thog Dagestan air ais... Bhris saighdearan Sòbhieteach am Fritz agus an càirdean anns a h-uile azimuth.
  Rinn iad a" chùis air an nàmhaid an dà chuid sa mheadhan agus sa cheann a tuath. Cha robh cead aca a dhol faisg air Arkhangelsk... Ach san t-Sultain luathaich adhartas na Gearmailt anns a' Chugais. Bha feachdan na buidhne Caucasian air an lughdachadh gu mòr, agus ràinig muir de dheich còmhdhail ann an suidheachaidhean àrd-cheannas adhair nàmhaid san adhar co-dhiù dhà no trì. Aig deireadh an Dàmhair, chaidh na faisisteach a-steach gu Azerbaijan. Agus san t-Samhain chaidh iad air adhart gu Baku. Agus aig toiseach na Dùbhlachd, chaidh na Krauts còmhla ris na Turcaich ann an Georgia ...
  Eadhon ron Mhàrt bha blàran anns a" Chugais, agus mar as trice chùm Yerevan a-mach chun Ògmhios 1947.
  Fad a" gheamhraidh dh" fheuch an t-Arm Dearg gu cruaidh ri dhol air adhart. Rinn iad droch bhualadh air a" cho-bhanntachd. Ged a ghabh na Seapanaich Vladivostok mu dheireadh sa Ghiblean, cha leig seo ach leis an USSR grèim nas làidire fhaighinn air feadh an Amur.
  Ged nach do shoirbhich leis an Arm Dearg leis na h-ionnsaighean aige sa gheamhradh agus sa Mhàrt, theagaisg e leasan cothromach don cho-bhanntachd. Taobh a-staigh dùthchannan saideal na Gearmailt, dh" fhàs an suidheachadh na bu mhiosa. Bha goireasan daonna air an lughdachadh agus bha call mòr. Bha an eallach eaconamach a" fàs gu tur do-ruigsinneach. Bha eadhon soirbheachasan aig na h-aghaidhean toilichte leis an fhear Eòrpach air an t-sràid nas lugha agus nas lugha. Dh'fhàs am miann airson sìth nas làidire agus nas làidire.
  Ach bha Hitler gu cruaidh airson crìoch a chur air an USSR. Ged nach tàinig an àireamhachadh gun cailleadh an t-Arm Dearg a èifeachdas sabaid às deidh call Baku. Ann an 1946, rinn an USSR an àireamh as àirde de bhuill-airm: timcheall air 60 mìle itealan agus 40 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 250 mìle gunna agus mortar. Tha, is e itealain Sòbhieteach sa mhòr-chuid an trodaiche Yak-9, an itealan ionnsaigh IL-2, a tha fhathast ann an cinneasachadh. Chaidh Yak-3 agus LA-7 a thoirt a-mach ann an àireamhan beaga. Fhathast ann an riochdachadh tha PE-2 agus TU-3. Faodaidh, faodar beachdachadh air itealain a dhol à bith an aghaidh uilebheistean jet nàmhaid, ach chan eil. Coltach ris an T-34-85, IS-3 agus SU-100, tha an còrr de na carbadan ann an àireamhan beaga.
  Agus ann an 1947, thòisich an T-54 a 'dol a-steach don t-seirbheis, a bu chòir a bhith air stad a chuir air càileachd càileachd teicneòlas Gearmailteach. Gu dearbh, cha b 'urrainn don T-54, le cuideam de 36 tunna, a bhith nas làidire na na tancaichean nàmhaid gu lèir, ach dh' fhaodadh e a bhith a 'farpais ri Panthers agus Tigers gu furasta.
  B 'e am prìomh tanca Gearmailteach an E-50, ris an canar an Lion-3. Tha an carbad coltach ris an Leòmhann, ach le einnsean nas cumhachdaiche de 1200 each-chumhachd agus armachd tiugh. Le cuideam 75 tonna, mheudaich tiugh armachd taobh an tanca Gearmailteach gu 140 mm, agus bha an aghaidh 240 mm le gunna 105 mm agus fad baraille 100 el. Bu chòir an càr Gearmailteach ùr a bhith na phrìomh fhear. Tha e nas fheàrr na an Sòbhieteach ann an armachd agus armachd, ach tha e còrr is dà uair cho trom.
  Ach, tha an T-54 dìreach a 'tòiseachadh a' dol a-steach gu riochdachadh.
  Ach bha samhradh 1947 eadhon nas teotha. Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air Moscow a-rithist. Bidh iad cuideachd a 'briseadh troimhe gu Saratov. Leanaidh an t-sabaid air adhart gu deireadh an fhoghair. Tha an Fritz fhathast comasach air Saratov a ghabhail. Ach ann an sgìre Moscow fhuair iad air adhart suas ri trì fichead gu seachdad cilemeatair. Bha an dà chuid Rzhev agus Vyazma, ged a bha an dàrna leth air a chuairteachadh, a 'fuireach leis an USSR.
  Cha deach Moscow a cheannsachadh, agus feumaidh na Nadsaidhean agus an co-bhanntachd bhrùideil aca aghaidh a thoirt air a" gheamhradh anns na trainnsichean. An turas seo, tha an àithne Sòbhieteach a 'sàbhaladh dhaoine agus a' cruinneachadh neart. Gu sònraichte, an tanca T-54. Agus air 31 Dùbhlachd, 1947, chaidh an MIG-15 a dhearbhadh gu soirbheachail, a bu chòir crìoch a chuir air monopoly na Gearmailt air itealain jet san adhar.
  Fìor, anns a 'Ghearran 1948, thuit Leningrad an dèidh iomadh bliadhna de shèist. Buille mòr dha cliù cumhachd nan Sòbhieteach.
  Dh'fhàs suidheachadh an USSR sa Chèitean 1948 gun dòchas. Tha smachd aig na Gearmailtich agus an co-bhanntachd air an Caucasus, an uairsin an Volga gu Saratov, agus Tambov le Voronezh. An uairsin an ear air Orel, cha mhòr ri taobh Tula, an uairsin ann an Vyazma agus faisg air Rzhev fhèin, fad na slighe gu Arkhangelsk.
  Uill, dè eile a ghabhas dèanamh ann an suidheachadh mar sin? A bharrachd air an sin, tha smachd aig na Seapanach air Primorye gu lèir air Abhainn Amur agus ghlac iad an aon charaid aca: Mongolia.
  Agus rè na seachd bliadhna a 'chogaidh, chaidh fearann a chall air an robh co-dhiù leth de shluagh an USSR a' fuireach mus deach an dreuchd, agus 's dòcha barrachd. Rè na seachd bliadhna de chogadh, chaill an t-Arm Dearg co-dhiù fichead millean saighdear agus oifigear. Gun a bhith a" cunntadh an fheadhainn a chaidh an leòn no air an crìonadh. Gun a bhith a" cunntadh na call mòr a thàinig bho bhomadh mòr, rùsgadh agus acras.
  Fiù "s a" toirt aire do na teaghlaichean a chaidh fhalmhachadh, cha robh còrr air ceud millean sgiobachd air fhàgail aig Stalin fo a smachd, is dòcha nas lugha. Dhiubh sin, tha a h-uile còigeamh cuid air a dhreachadh a-steach don arm. Mu fhichead millean saighdear eadar-dhealaichte. Bha cead aig clann bho aois còig, peinnseanairean, agus daoine ciorramach den chiad agus an dàrna buidheann na h-innealan a chleachdadh.
  Tha an dùthaich gu math gluasadach. Cha do lughdaich cinneasachadh armachd ann an 1947 ach beagan... Mar sin tha e ro thràth airson stad a chuir air dùthaich nan Sòbhieteach!
  Cha robh Stalin fhèin, co-dhiù, a 'smaoineachadh sin. Agus bha Hitler cuideachd airson an teannachadh a chuir air an Ruis - a h-uile càil fhaighinn sa bhad! Mar sin cha robh co-rèiteachadh sam bith ann.
  As t-samhradh, chuir na Gearmailtich ionnsaigh ùr air Moscow. Bha iad fhathast an dòchas gum faodadh iad am prìomh-bhaile a bhriseadh agus crìoch a chur air an USSR. Bhon Arm Dearg, bha Moscow air a chòmhdach le còrr air trì millean saighdear agus mailisidhean. Bha iad armaichte le dusan mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Fìor, chan eil ann ach mu chòig ceud T-54s, sa mhòr-chuid T-34-85s agus SU-100an sabaid. Bha an IS-3 mu thràth air a stad ron àm seo. Is e glè bheag de thancaichean IS-4 a chaidh a thoirt a-mach air sgàth neo-earbsa teicneòlais a" chrann-chinn seo. Chaidh sia tancaichean IS-7 a thoirt a-mach, ach cha deach an carbad seo a-steach gu mòr-chinneasachadh. Ged, is dòcha gu dìomhain. Dh'fhaodadh e a dhol a-steach don armachd 240 mm den Lev-3 75 tonna le a chanan 130 mm. Fìor, bha tanca nas adhartaiche aig na Gearmailtich, an Leòmhann Rìoghail, le cuideam de 100 tunna le einnsean de 1800 each-chumhachd, agus 128 mm le gunna le baraille fada le astar tòiseachaidh de 1260 meatairean gach diog.
  Ach dòigh air choireigin chaill Stalin ùidh ann an uidheamachd throm, agus b" fheàrr leis: beag, ach iomallach, b" fheàrr.
  Ach cha robh na ceithir gaisgich: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda a 'smaoineachadh sin. Agus fhuair iad dìreach an tanca IS-7 fo an smachd. A bharrachd air an sin, agus aig àireamh a seachd. Mar sin rinn an ceathrar an càr seo air an cosgais fhèin. Lorg na caileagan bàraichean òir ann an Siberia agus thug iad seachad iad do mhaoin Ministreachd an Dìon. Agus a-nis bha iad airson losgadh bhon inneal iongantach seo iad fhèin.
  Agus bha an latha cudromach de 22 Ògmhios, 1948 dìreach a" tighinn dlùth. Bha saighdearan Hitler dìreach a 'stiùireadh an t-sluaigh, a' feuchainn ri faighinn seachad air agus a 'cuairteachadh baile Sòbhieteach Rzhev.
  Agus cho-dhùin na ceithir nigheanan de dhiathan demiurge Ruiseanach, mar a bha e an-còmhnaidh, eadar-theachd a dhèanamh aig àm èiginneach don Ruis! Bidh iad an-còmhnaidh a" sàbhaladh am Motherland - Rus" - aig an àm cheart agus san àite cheart!
  
  
  
  
  MU 'N CHEUD STAPLE STEEL
  San fharsaingeachd, gu h-annasach gu leòr, anns a" mhòr-chuid de chruinneachaidhean co-shìnte bha cùrsa an Dàrna Cogaidh agus an Cogadh Mòr Patriotic eadhon na bu mhiosa don Ruis na dha-rìribh. Is dòcha air sgàth gu robh mòran a bharrachd comais aig an rèim faisisteach a ghabh smachd air an Roinn Eòrpa na bha e comasach dha a thoirt gu buil. Tha an cothlamadh de totalitarianism brùideil agus eileamaidean margaidh den eaconamaidh nas èifeachdaiche na calpachas libearalach an Iar agus am modal Stalinist meadhanaichte, biùrocratach. Gu fortanach, airson grunn adhbharan, an dà chuid amas agus cuspaireil. Air sgàth fortan mòr, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean na cairtean trump aca a chleachdadh.
  Cia mheud neach-brathaidh Gearmailteach a chaidh fàiligeadh dìreach leis gun robh na Gearmailtich a" cleachdadh sgrathan stàilinn gun stam ann an sgrìobhainnean, agus na Ruiseanaich a" cleachdadh iarann sìmplidh? Agus ciamar a thug a leithid de rud buaidh chinnteach air cùrsa a" chogaidh?
  Ann an suidheachadh sam bith, bha cruinne-cruinne co-shìnte ann, far an do lorg aon oifigear fiosrachaidh fìor mhionaideach an fhìrinn seo san Dàmhair 1941. Tha fìor sgrìobhainnean Sobhietach agus feadhainn meallta Gearmailteach fliuch agus... Air sgrìobhainnean Sobhietach, tha a" chriomag pàipeir meirgeach agus tha seo follaiseach, ach air feadhainn Gearmailteach chan eil.
  Is e rud beag a tha seo, ach bha a bhuaidh air cùrsa a" Chogaidh Mhòir Patriotic gu math cudromach.
  An dèidh dhaibh fàilligidhean a sheachnadh agus a bhith ag obair fo smachd riochdairean Gearmailteach, lorg iad fianais chudromach air mar a bha saighdearan Sòbhieteach ag ullachadh ionnsaigh faisg air Stalingrad. Cho cinnteach gun do dh'aontaich Adolf Hitler le seo agus gun tug e òrdugh dha na saighdearan Nadsaidheach a bha stèidhichte air an Volga ath-chruinneachadh. Agus bha sin gu diofar.
  Ma bha rè gnìomhachd Rzhev-Sychov, leis nach robh an t-Arm Dearg, le còrr is a dhà uimhir de fheachdan ris an Wehrmacht, comasach air briseadh tro dhìon na Gearmailt, an uairsin aig Stalingrad bha cothromachadh feachdan na b" fheàrr dha na Nadsaidhean.
  Agus cha robh an aimsir air 19 Samhain, 1942 a 'toirt taic do ghnìomhan oilbheumach. Cha b" urrainn itealain, gu sònraichte itealain ionnsaigh, a thoirt dheth, agus cha robh ach glè bheag de bhuaidh aig bomadh làmhachais air dìonan leasaichte an nàmhaid. Chaidh saighdearan Sòbhieteach, às deidh dhaibh a dhol air an ionnsaigh, a dhol sìos. Cha b' urrainn fiù 's cleachdadh bhuidhnean tanca toll a bhriseadh ann an dìon Hitler.
  Thòisich sabaid làidir cuideachd ann an stiùireadh Rzhev-Sychov. Lean iad orra air Latha na Bliadhn" Ùire. Is ann dìreach an uairsin, às deidh dhaibh call mòr fhulang, a chuir saighdearan Sòbhieteach an dà thaobh stad air an ionnsaigh. Chùm Hitler a-mach air an Volga, ach thòisich na Gearmailtich air am bualadh ann an Afraga. Churchill ris an abrar oilbheum Montgomery anns an Eiphit : crioch an toiseach. Thuirt e cuideachd nach bi a-nis ach na caraidean a" buannachadh.
  Gu dearbh, bha Rommel, a dh'aindeoin gluasad leantainneach de fheachdan mòra gu Afraga, mì-shealbhach agus dh'fhuiling an arm aige a 'chùis às deidh a' chùis. Gus dèanamh cinnteach gum biodh cogadh air a ghiùlan air dà thaobh, bha aig an Treas Reich ri gluasad iomlan ainmeachadh sa Ghearran 1943.
  A bharrachd air an sin, cha deach prìomh amasan Operation Blau a choileanadh. Ach, sa gheamhradh 1942-1943, bha an Wehrmacht, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air a bhith comasach air droch chall san ear a sheachnadh. Aig deireadh an Fhaoillich, thòisich saighdearan Sòbhieteach an ionnsaigh sa mheadhan: an treas gnìomhachd Rzhev-Sykov agus faisg air Stalingrad. Ach chan eil e dàna briseadh tro nàmhaid na shuidhe ann an dìon làidir. Bha na blàran a-nis mar chuimhneachan air a" Chiad Chogadh. Seasmhach, suidheachadh. Nuair a chaill am fear a thug ionnsaigh barrachd air an fhear a dhìon.
  Chaidh Operation Iskra gus Leningrad a shaoradh a chuir dheth. Bha Stalin airson an leac Rzhev a ghearradh dheth cho luath 's as urrainn agus a' chùis a dhèanamh air an nàmhaid aig Stalingrad. Bha na Gearmailtich, a 'cuimhneachadh leasanan a' gheamhraidh an-uiridh, gu gnìomhach gan dìon fhèin. Agus gu ruige seo tha iad air a bhith comasach air cur às do mharbhadh saighdearan Sòbhieteach. Mar a thionndaidh e a-mach, nuair a tha na Krauts deiseil, chan eil e furasta a dhol tro na dìonan aca. Agus tha càileachd feachdan armaichte na Gearmailt fhathast aig an ìre as fheàrr.
  Mhair an ionnsaigh Sòbhieteach gu deireadh a 'Ghearrain, ach cha robh e a-riamh soirbheachail.
  Aig toiseach a 'Mhàirt, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri ionnsaigh ann an stiùireadh Voronezh. Às deidh soirbheasan tùsail, thàinig an t-Arm Dearg fo ionnsaigh Mainstein. Bha feachdan mòra Sòbhieteach air an cuairteachadh agus b' fheudar dhaibh sabaid air ais. Bha na call, gu h-àraidh ann an teicneòlas, air leth math, agus b 'urrainn dha na Gearmailtich agus na càirdean aca grèim fhaighinn air an taobh seo agus ghlac iad Voronezh agus na sgìrean fo-bhailtean gu tur.
  Rè ionnsaigh Mainstein, ghabh "Panthers" agus "Tigers" pàirt anns a 'bhlàr airson a' chiad uair. Bha na tancaichean ùra gu ìre a rèir na bha dùil aca. Nuair a chaidh an cleachdadh gu ceart, bha iad nas fheàrr na carbadan Sòbhieteach ann an sabaid a bha ri thighinn.
  Bha leaghadh an earraich suidhichte agus socair a" riaghladh air an aghaidh an ear. Bha sabaid làidir ann an Tunisia.
  Dh" fheuch am Fuhrer ri ceann drochaid a chumail ann an Afraga aig cosgais sam bith. Gus seo a choileanadh, cho-dhùin na Nadsaidhean eadhon ceum nach fhacas a-riamh a ghabhail. Thug iad ultimatum do Franco: an dàrna cuid tha e a" leigeil saighdearan Gearmailteach a-steach gu Gibraltar, no tha e air a thilgeil às, mar an riaghaltas Vichy. Fhuair an Generalissimo casan fuar agus dh'aontaich iad. Aig an aon àm, thionndaidh e gu riaghaltasan Bhreatainn agus na Stàitean Aonaichte le tagradh deòir: gun a bhith ag ainmeachadh cogadh air an Spàinn, leis nach do thachair seo a rèir a thoil!
  Air 15 Giblean, 1943, thòisich na Gearmailtich air an ionnsaigh air Gibraltar, a 'tilgeil a-steach na Tigers and Panthers as ùire. Thuit an dùn fo ionnsaighean nan ceudan de thancaichean ann an dà latha. Bha an ionnsaigh air òrdachadh le Paulus, air a ghairm air ais bhon aghaidh an ear. Gu h-ìoranta, bha e comasach dha na Gearmailtich na cairtealan mu dheireadh, taighean Stalingrad agus factaraidhean Stalingrad a ghlacadh dìreach ro 1 Giblean, 1943. Mar sin, rinn Paulus ath-bheothachadh gu ìre air fhèin agus fhuair e an tiotal marasgal achaidh agus claidheamhan gu duilleagan daraich crois an ridire airson bròg.
  Le glacadh Gibraltar chuir sin stad air ruigsinneachd Breatannach is Ameireaganach bhon taobh an iar chun na Meadhan-thìreach. Agus a bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Nadsaidhean fhèin ionnsaigh a thoirt air Morocco aig an astar as giorra, a' toirt air falbh pàirt de fheachdan nan Caidreach à Tunisia.
  Laigich an cuideam air ceann drochaid Tunisia, agus an uairsin chaidh Rommel a ghluasad a-rithist. Cho-dhùin Hitler gnìomhachd armachd san Ear a reothadh airson a-nis agus feuchainn ri smachd a ghabhail air a" Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Thòisich an t-òrdugh Sòbhieteach cuideachd a 'cumail ri innleachdan feitheamh-is-fhaicinn. Is e seo a rinn Stalin ann an eachdraidh fhìor, agus is e seo a chuir e roimhe a dhèanamh a-nis. Leig leis na calpaich na h-amadan fhèin a bhleith. Biodh iad a" bualadh a chèile, agus cruinnichidh sinn suas ar neart agus buailidh sinn nuair a bhios iad gu tur sgìth.
  Bha na Gearmailtich fhathast a" cumail ceann a tuath Tunisia, agus bha saighdearan fo stiùir a" Mharasgal Achaidh Paulus ùr a" dol air adhart gu Casablanca. Bha na h-Ameireaganaich an aghaidh Tigers agus Panthers. Thionndaidh e a-mach gun robh an Sherman aca lag an aghaidh tancaichean mar sin, a bharrachd air an T-4 ùr-nodha.
  Agus dh'ainmich Churchill, an dèidh trì mìosan de leisg, Cogadh air an Spàinn. Ach, ron àm seo bha na Gearmailtich air Morocco gu lèir a ghlacadh mar-thà agus thug iad ionnsaigh air Algeria. Mar sin, cha robh seo na iongnadh dha Franco. Air 25 Iuchar, ghlac saighdearan Gearmailteach prìomh-bhaile Algeria agus chuir iad call mòr air na Breatannaich. Chaidh soirbheachadh a dhèanamh nas fhasa le frith-ionnsaigh bho Rommel, agus call gu h-obann agus tighinn air tìr air Kissilring ann am Malta.
  Bha an Aghaidh an Ear seasmhach agus socair. Chuir Stalin, aig an robh na saighdearan aige air call mòr ann am batail roimhe, an t-Arm Dearg air ais. Stèidhich na Gearmailtich roinnean ùra cuideachd agus ghluais iad iad thairis air Caolas Gibraltar chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Mar thoradh air gnìomhachd bhàtaichean-aigeann Gearmailteach thòisich tonnachas cabhlach Ameireagaidh is Breatannach a" crìonadh. Agus cha do chuir seo cuideachd ri soirbheachas anns na blàran airson a" chuan a deas as motha san Roinn Eòrpa.
  Mar thoradh air an t-suidheachadh cunnartach anns a 'Mhuir Mheadhan-thìreach, chuir Churchill romhpa tighinn air tìr san Fhraing air 6 Lùnastal. Ach thachair an obair seo fo shìde mì-fhàbharach agus cha deach ullachadh gu math.
  Air 10 Lùnastal, thàinig Rommel agus Paulus còmhla, a 'cruthachadh coire mòr air taobh an ear Algeria. Agus air 19 Lùnastal, gheàrr Mainstein, maighstir nan ribeachan, saighdearan nan Caidreach bhon oirthir.
  Bha soirbheachas an Fritz air a dhèanamh nas fhasa le neo-chinnteachd nan Ameireaganaich, a bheachdaich air a dhol air tìr san Fhraing ann an 1943 ro-luath, agus gainnead mòr de bhàtaichean tighinn air tìr. Calm air an Aghaidh an Ear. A bharrachd air an sin, chaidh cinneasachadh itealain sa Ghearmailt barrachd air dùblachadh ann an 1943, nas àirde na trithead "s a dhà mìle itealan sa bhliadhna - gu fortanach bha barrachd sgiobachd agus fearann aig na Gearmailtich fo an smachd na an fhìrinn. Agus rinn na carbadan ùra Focke-Wulf le armachd làidir agus buill-airm, a bharrachd air canain 30-millimeter, cus milleadh air itealain càirdeil.
  Rinn an tubaist ann an Algeria agus san Fhraing an Lùnastal 1943 dha-rìribh dubh dha na Càirdean.
  Bha Stalin eadhon toilichte le leithid de shoirbheachadh. Ach ruith foighidinn Churchill a-mach. San Ear, cha mhòr nach do sguir eadhon blàran adhair, agus chaidh gnìomhachd partisan sìos. Chruthaich na Gearmailtich barrachd is barrachd bhuidhnean ùra bho sheann shaoranaich Sòbhieteach agus chruthaich iad eadhon rudeigin mar riaghaltasan ionadail pupaidean. Mar sin, bha buidhnean-airm fa leth de nàiseantaich ionadail bhon taobh an ear mu thràth a" sabaid ann an Afraga.
  Chuir an Tsar Boris Bulgarian cuideachd trì de na roinnean as fheàrr aige gu Tunisia, a rèir coltais an dòchas cuid de choloinidhean fhaighinn dha fhèin air a" mhòr-thìr dhorcha.
  San t-Sultain, chuir Rommel ionnsaigh mhòr air bhog san Èiphit. Rinn e riaghladh, a" cleachdadh sàr-mhathas cainneachdail is càileachdail nam feachdan, air Tripoli a ghlacadh seachdain às deidh a" chomharra airson an ionnsaigh.
  Dh'fhuiling na Breatannaich agus na h-Aimeireaganaich call às dèidh dhaibh call ann an Libia. Fo na cumhaichean sin, dh"ainmich Churchill gun deidheadh stad a chuir air solar cuideachaidh sam bith don USSR Bolshevik agus dh" iarr e gun deidheadh an nàimhdeas a neartachadh sa bhad. Leig Stalin air gun do leig e seachad na ultimatums. Ged, gu dearbh, chaidh ullachadh airson gnìomhan oilbheumach a dhèanamh. Ach bha Koba seòlta agus eadhon air feuchainn ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth air leth. Aon, ro dheireadh an t-Sultain, ghlac na Gearmailtich Libia gu lèir, Tolbuk nam measg, agus eadhon bhris iad troimhe dhan Èiphit gu Alexandria.
  Chaidh aig Paulus air a dhol seachad air an àite dhaingnichte Sasannach as cudromaiche agus a dhol gu deas chun an Nile. Gu dearbh, thug seo mòr-thubaist do Bhreatainn san Èiphit. An uairsin dh'fhaodadh na Gearmailtich a dhol gu Canàl Suez agus a dhol gu Iraq, agus an uairsin gun a bhith fada bho Baku.
  Dh'fhàs dàil cunnartach, agus thug Stalin an òrdugh ionnsaigh a thoirt air Rzhev a-rithist, a bharrachd air Stalingrad ath-ghlacadh, agus aig an aon àm an nàmhaid a phronnadh ann an Caucasus a Tuath.
  Is e sin, san Dàmhair, thòisich nàimhdeas sa bhad ann an trì stiùiridhean. Agus san t-Samhain cuideachd air Leningradsky.
  Ach, cha robh e furasta a dhol tro nàmhaid a bha air a chladhach gu math agus aig an robh tancaichean cumhachdach Panther agus Tìgear. Bha feachdan Sòbhieteach an aghaidh dìonan domhainn. Agus ann an dìon, rinn na tancaichean Gearmailteach ùra agus na gunnaichean fèin-ghluasadach gu math.
  Mar sin cha robh adhartas sam bith ann san Dàmhair agus san t-Samhain. Mura deach stad a chuir air ionnsaigh na Gearmailt aig Canàl Suez. Agus an uairsin dìreach airson ùine ghoirid ... Ach, thionndaidh Paulus agus Rommel an cuid saighdearan gu Sudan. Agus thòisich iad air buaidh a thoirt air Afraga.
  Chan eil an Wehrmacht fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt sa gheamhradh.
  A bharrachd air an sin, chuir na Krauts dòchasan mòra air a" Panther-2 mar inneal nas adhartaiche agus an Tiger-2 agus an Leòmhann.
  Chaidh an geamhradh seachad ann an oidhirpean an Airm Dheirg ri briseadh tro dhìonan Krauts. Ach cha robh àite sam bith comasach air soirbheachasan mòra a choileanadh. Eadhon ged a thachair briseadh, chuir an nàmhaid an suidheachadh air ais le frith-rathad.
  Agus chùm an suidheachadh a" fàs nas miosa. Ann am Breatainn, an aghaidh cùl-raon de chall armailteach, dh'èirich èiginn phoilitigeach. Chaidh bhòt gun mhisneachd an aghaidh caibineat Churchill. Ciamar a dh" fhaodadh a bhith air dhòigh eile nan leagadh Paulus na bu ghlice Sasainn a-mach à Sudan agus Ethiopia.
  Thairg an riaghaltas ùr sìth air leth don Ghearmailt. Leis na chaill na SA bho chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt, cha do chuir Roosevelt an aghaidh. A bharrachd air an sin, tha a shuidheachadh ann an Ameireagaidh air a chrathadh. Agus chaidh aig na Seapanach air dà bhuannachdan beaga a bhuannachadh, a 'slaodadh sìos adhartas Ameireaganach. Mar sin, an sealladh - tha ar bothan air an oir air soirbheachadh.
  Ach, chuir Hitler cus shuidheachaidhean air adhart an toiseach. An uairsin bha an co-rèiteachadh Tìrean Frangach agus an Èiphit, a bharrachd air na bha roimhe leis an Eadailt air a thilleadh. Tha Sudan cuideachd ann an seilbh an Treas Reich, ach tha Canàl Suez air a ruith còmhla.
  Mar sin, an dèidh dha làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar, thilg am Fuhrer a neart gu lèir dhan Ear. Thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh an aghaidh Moscow sa Chèitean. Taing dha na coloinidhean Frangach agus Sasannach, bha gu leòr ola aig Libia mar-thà, agus bha Hitler airson a bhuannachadh cho luath 's as urrainn.
  A bharrachd air an sin, dh" fhosgail Türkiye dàrna aghaidh.
  Ach, bha an t-Arm Dearg mar-thà a 'nochdadh neart iongantach agus gaisgeachd anns na blàran airson prìomh-bhaile nan Sòbhieteach. Gu cuibheasach, cha robh astar adhartas na Gearmailt nas àirde na aon chilemeatair san latha. Ro dheireadh an Lùnastail, bha e comasach dha na Nadsaidhean suas ri ceud cilemeatair a thoirt air adhart le leud briseadh beagan a bharrachd air trì cheud.
  Thàinig iad gu Moscow, ach ruith iad a-steach do loidhne dìon Mozhaisk. B" e toraidhean meadhanach a bha seo. A bharrachd air an sin, bha saighdearan Sòbhieteach an-còmhnaidh a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Ghabh tancaichean ùra Sòbhieteach T-34-85 agus IS-2 pàirt anns na blàir. Chan urrainnear a ràdh gun do chaill na Gearmailtich na buannachdan aca gu tur, ach cha do sheas an t-Arm Dearg, agus cha do sheas saidheans!
  Nochd luchd-sabaid ùra Sòbhieteach Yak-3 agus LA-7, comasach air farpais ri itealan Gearmailteach a bha air a stiùireadh le propeller. Fìor, tha cairtean trompa reactive làidir aig an nàmhaid air ais. Cha robh analogues air an t-saoghal aig ME-262 agus HE-162. Cho-dhùin Hitler cuideachd casg a chuir air cinneasachadh agus leasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna. Mar thoradh air an sin, chaidh an T-4 agus am Panther a leigeil seachad. "Panther"-2 thionndaidh a mach gu cuideam 50.2 tunna agus cumhachdach gunna le einnsean 900 each-chumhachd. Bha "Tìgear Rìoghail" agus "Leòmhann" eadhon nas àirde na cuideam nan uilebheistean de 70 tunna. A rèir òrdugh a 'phàrtaidh, cha robh càraichean Sòbhieteach nas motha na 47 tunna.
  Às deidh dhaibh fàiligeadh ann am Moscow, thionndaidh na Nadsaidhean an aire gu Leningrad. Bha iad gu math tinn sa bhaile mhòr seo. Thòisich rùsgadh mòr san t-Sultain. Bha iad cuideachd a" toirt a-steach gunnaichean caliber 1000mm agus projectiles robotach le sgiathan.
  Dh'òrdaich Hitler Leningrad a ghabhail aig cosgais sam bith.
  Chaidh aig a" bhaile air trì ionnsaighean a chuir air ais san t-Sultain agus san Dàmhair. Ach, b' urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart eadar deich is fichead cilemeatair, agus ghlac iad ceann drochaid Peterhof cuideachd. Ann an cuid de dh"àiteachan, chaidh na h-aonadan aca a-steach don bhaile-mhòr, a" dèanamh suidheachadh obrachaidh na buidhne nas miosa. San t-Samhain 1944, às deidh dha na Nadsaidhean na taghaidhean pàrlamaid a bhuannachadh, chaidh an t-Suain cuideachd a-steach don chogadh an aghaidh an USSR.
  Bha e gu gnìomhach a 'sanasachd an sluagh-ghairm: dìoghaltas airson a' chùis air Peadar Mòr agus Alasdair. Ràinig roinnean ùra Suaineach an aghaidh agus, còmhla ris na Finns, thòisich ionnsaigh air a 'bhaile bhon taobh a tuath. Agus thòisich na Nadsaidhean air ionnsaighean a-rithist a" cleachdadh, am measg rudan eile, an Sturmtiger agus an Sturmaus eadhon nas cumhachdaiche, a bharrachd air an tanca E-100, a" chiad uilebheist sreathach san t-saoghal le cuideam còrr air ceud tunna.
  A dh'aindeoin gaisgeachd mòr agus tapachd nan Sòbhieteach saighdearan agus mailisidhean, a thuilleadh air an-dòchasach frith-rathad air Novgorod, cha b 'urrainnear a shàbhaladh. Ach, cha do thuit a" chairteal mu dheireadh gu 27 Faoilleach 1945, a" nochdadh eisimpleir de sheasmhachd gun chrìoch. Agus mhair am baile-mòr fhèin bloc slàn: 1270 latha! Is dòcha gur e am bacadh as fhaide de bhaile-mòr ann an cogaidhean an latha an-diugh.
  Ged a dh'fhuiling na Gearmailtich agus an càirdean call mòr, chaidh an amas a choileanadh gu ìre. Thuit an dàrna baile Sòbhieteach as motha agus as cudromaiche, agus chaidh làmhan a 'bhuidheann nàmhaid as cumhachdaiche a shaoradh.
  Anns a" gheamhradh bha an t-sabaid làidir. Chleachd na Gearmailtich itealain sreathach, jet leis an uile neart. Cha robh cumhachd co-ionnanachd aig an USSR nan aghaidh. Rinn seo e doirbh buannachd fhaighinn san adhar. Air an làimh eile, bha smachd aig an nàmhaid an sin. Dìreach mar fhad "s a ghlèidh tancaichean Gearmailteach na buannachdan aca. Agus dh'àrdaich iad iad fiù 's nuair a thàinig an t-sreath "E".
  An coimeas ris na Tigers and Panthers, bha cruth nas dùmhail aig na tancaichean E-sreath, sgàil-dhealbh ìosal, agus mar thoradh air an sin, armachd tòrr nas tiugh aig ceàrn.
  B" e freagairt saidheans Sòbhieteach gu ruige seo dìreach an IS-3, dìon aghaidh turaid nas làidire. Bha an T-54 fhathast ga leasachadh, agus cha robh an T-44 nas soirbheachaile.
  Ach, dh'atharraich Hitler a phlanaichean sa Chèitean 1945. Agus a 'cuingealachadh fhèin ri ionnsaighean fa leth, rinn e am prìomh ionnsaigh anns a' Chugais. Bha e na b" fhasa sabaid an sin. Mar sin, an dèidh dha Stalingrad a ghlacadh, bha e duilich a bhith a 'toirt seachad a' bhuidheann Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, sa Ghearran, rinn saighdearan Sòbhieteach call làidir air na Ottomans ann an Transcaucasia, a 'toirt air na Turcaich teicheadh bho Yerevan agus a' saoradh sgìre Kars.
  Bhris na Gearmailtich tro na dìonan agus, a 'dol seachad air an Volga, ràinig iad a' Mhuir Caspian. Thuit Grozny air 15 an t-Ògmhios, an dèidh sabaid stòlda, Sukhumi air 23 Ògmhios, Zugdidi air an 29mh den aon mhìos. Chaidh Tbilisi a thoirt aig deireadh an Iuchair còmhla ri Kutaisi. Anns an Lùnastal, mu dheireadh ghlac na vultures faisisteach Dagestan, a bharrachd air Poti, agus ràinig iad Armenia bhon taobh a tuath. San t-Sultain chaidh iad còmhla ris na Turcaich, agus thòisich an ionnsaigh air Baku. Chùm am prìomh bhaile a-mach gu 6 Samhain, 1945. Mhair cuid de bhlàran anns na beanntan, gu sònraichte ann an Yerevan, gu deireadh an Dùbhlachd.
  Bha sabaidean làidir anns an ionad cuideachd. B 'urrainn dha na Gearmailtich tighinn faisg air Tula agus eadhon Kalinin a ghabhail, ach an uairsin chaidh stad a chur orra. Ach, tha an loidhne aghaidh air a thighinn faisg, agus mar-thà chan eil barrachd air ceithir fichead cilemeatair air fhàgail bhon phrìomh-bhaile.
  Thòisich a" bhliadhna 1946 le geamhradh teth. Bha an t-òrdugh Sòbhieteach, a bha ag iarraidh casg a chur air ionnsaigh na Gearmailt, gu mòr a 'ruith air an nàmhaid.
  Gu mì-fhortanach, cha do mheudaich buannachd an nàmhaid san adhar ach. Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Luftwaffe gan leasachadh gu cunbhalach. Tha atharrachaidhean ùra air an ME-262 air nochdadh, a" toirt a-steach fear aig astar àrd. Cuideachd trodaiche jet làidir TA-183, nas adhartaiche le sgiathan sguabte HE-262, agus fìor shàr-obair innleadaireachd itealain ME-1010 le sgiathan sguabte fo smachd.
  Agus dh'fhuirich prìomh luingear an USSR an Yak-9. Bha an càr uaireigin ùr, ach tha e soilleir gu bheil e air a dhol à bith.
  Ach tha an Yu-287 aig an Luftwaffe cuideachd, agus tha am bomair jet Yu-387, TA-400, TA-500 air nochdadh. Agus tha itealain ionnsaigh nan jet. Agus tha an HE-377 reactive agus tha an HE-477 cuideachd reactive agus ioma-adhbhar.
  Agus an t-sreath E-70 le tancaichean le cuideam cho mòr ris an "Tìgear Rìoghail", ach le dìon mòran nas làidire.
  Agus b" e an fhìor shàr-obair an tanca pioramaideach a chithear ann am meatailt airson co-là-breith an Fuhrer air 20 Giblean, 1946. Thug Hitler an t-ainm "Imperial Lion" dha gu pearsanta.
  Bha cumadh air a" chàr mar pioramaid fada, rèidh, le rolairean beaga a" còmhdach bonn an tanca gu lèir. Mar sin, cha robh treidhe ann, a mheudaich comas thar-dùthcha gu mòr. A bharrachd air an sin, cha robh mullach air an tanca, agus bha ceàrn àrd de chlaonadh reusanta aig a armachd bho gach ceàrnaidh. Le cuideam 99 tonna, bha an carbad air a armachd le gunna anti-itealain 128 mm le fad baraille de 100 EL, bha einnsean de 1800 each-chumhachd, agus armachd aghaidh 300 mm. A bharrachd air an sin, tha na leacan aig ceàrnan mòra de chlaonadh reusanta, anns a 'chiad leth aghaidh agus 250 millimeters anns an dàrna leth claon. Mar sin, thionndaidh e a-mach gur e an tanca as cumhachdaiche san t-saoghal, do-ruigsinneach bho gach puing losgaidh agus nuair a chaidh ionnsaigh a thoirt air le bomaichean bho shuas.
  Dh'òrdaich am Fuhrer sa bhad gun deidheadh a chuir gu cinneasachadh cho luath "s a ghabhas agus aig an aon àm gus atharrachadh ionnsaigh a chruthachadh le howitzer agus tilgeil boma.
  Mar sin thog na Nadsaidhean suas, dh'fheumadh iad a bhith air am briseadh. Ach, gu mì-fhortanach, chaidh nàmhaid glè làidir agus làidir gu teicneòlach a ghlacadh. Agus aig deireadh a 'Chèitein, a rèir beul-aithris, nuair a thiormaich na rathaidean, thòisich an ionnsaigh.
  Dh'fheuch am Fritz ri faighinn seachad air Moscow agus Tula. Bha na blàran air an creachadh le dian agus farsaingeachd nach fhacas a-riamh. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach airidh air a bhith air an ainmeachadh do-chreidsinneach. Ann an trì mìosan de bhlàran leantainneach, cha b 'urrainn dha na Nadsaidhean ach Tula a chuairteachadh agus Kashina a ruighinn agus a dhol gu Moscow bhon taobh tuath, a' gearradh dheth conaltradh gu ìre. Bha an t-sabaid mu thràth a" gabhail àite air sràidean a" bhaile fhèin.
  Dh'fhàg Stalin am prìomh-bhaile agus chaidh e gu Kuibyshev. Ach thòisich na Nadsaidhean air ionnsaigh air Saratov san Iuchar. Thuit am baile-mòr seo air 8 Lùnastal. Leis gu robh Kuibyshev a-nis ga lorg fhèin cunnartach faisg air an aghaidh, ghluais an t-Àrd Cheannard sin a phrìomh oifis gu Sverdlovsk. Lean sabaid ann am Moscow chun t-Sultain. Air an 18mh, thuit Kashira. Aig toiseach an Dàmhair, cha mhòr nach robh prìomh-bhaile an USSR air a chuairteachadh, agus air 29, an dèidh sabaid làidir, thuit Kuibyshev cuideachd. A bharrachd air an sin, ghlac na Gearmailtich Guryev agus Uralsk.
  Bha an t-Samhain làn de shabaid uabhasach. Air 7 Samhain, bhris na Krauts troimhe chun Kremlin, ach chaidh an toirt air ais le ionnsaigh èiginn. Agus rè a 'bhlàir seo, bhàsaich ceannard an gnìomh Moscow, Marshal Rokossovsky!
  Agus loisg am pìleat ainmeil Sòbhieteach Kozhedub sìos an ceudamh itealan Gearmailteach, agus b 'e a' chiad neach Sòbhieteach a fhuair an tiotal ceithir tursan Gaisgeach an USSR. Agus cuideachd air 7 Samhain, 1946.
  Air 4 Dùbhlachd, chaidh an fhàinne bacaidh timcheall air Moscow a dhùnadh mu dheireadh. Ach bha am prìomh-bhaile agus na tha air fhàgail den ghearastan gaisgeil aige a" sabaid gu Orthodox Christmas air 7 Faoilleach 1947.
  Chaidh an ionnsaigh air a" phrìomh-bhaile a stiùireadh le Mainstein. Airson seo fhuair e an dàrna Òrdugh Grand Cross of the Iron Cross an dèidh Hermann Goering.
  Ach chan eil an cogadh seachad fhathast. Gheall Stalin à Sverdlovsk leantainn air adhart leis an t-sabaid. Bha na Gearmailtich gu math sgìth cuideachd. Aig deas, thàinig na saighdearan aca gu Penza agus Ulyanovsk agus stad iad. Anns a 'Mhàrt, chuir na Sòbhietich frith-ionnsaighean air bhog. Ach sa Ghiblean bha aca fhathast ri Ryazan fhàgail. Agus sa Chèitean, chuairtich na Nadsaidhean baile-mòr Gorky, agus bhris iad troimhe gu Kazan bhon taobh a deas. San Ògmhios, ghlac na Krauts Orenburg agus chaidh iad gu Ufa. Lagaich strì an aghaidh an Airm Dheirg, thuit misneachd agus thòisich mòr-fhàsachadh. Ach, tha iad air a bhith ann a-riamh, ach an dèidh tuiteam a 'phrìomh-bhaile dh' fhàs iad iomadh uair thairis. Cha robh miann sam bith air fhàgail airson bàsachadh airson Stalin. Ach bha daoine a" sabaid an-aghaidh faisisteachd airson an Motherland.
  Thuit ùghdarras riaghaltas nan Sòbhieteach cuideachd. Anns an Iuchar, bhris na Gearmailtich a-steach gu Sverdlovsk. Ghluais Stalin agus a dhreuchd gu Novosibirsk. Anns na h-Urals, bha sabaid a' dol suas chun an Lùnastail... Bha na Gearmailtich air am bacadh leis a' chonaltradh agus gnìomhan gnìomhach nam partaidhean. Ach tha tuilleadh chogaidh air a chiall a chall mu thràth.
  Ach, bha Stalin fhathast an dòchas rudeigin. Bhris na Gearmailtich a-steach gu Tobolsk san t-Sultain. Ach chuir uisgeachan trom an fhoghair dàil orra. Chuir dòigh a" gheamhraidh stad air an ionnsaigh ann an Siberia, ach fhuair na Nadsaidhean grèim air Meadhan Àisia gu lèir. Anns a 'gheamhradh cha robh iad ag iarraidh a dhol gu Novosibirsk. Ach bha Stalin cuideachd tinn, agus ghluais e gu Vladivostok nas blàithe.
  Ràinig a" bhliadhna 1948. Bha na Nadsaidhean mar-thà armaichte le diosgan. A bharrachd air an sin, nochd tancaichean nas toinnte le einnseanan turbojet. Gu dearbh, às deidh dha fàs nas blàithe, chan eil air fhàgail ach dhaibh caismeachd gu soirbheachail agus na bailtean-mòra a ghabhail thairis.
  Ach phuinnseanaich Beria Stalin a bha gu math tinn mar-thà agus thairg i gèilleadh don Treas Reich, le ùmhlachd do ghleidheadh cumhachd nan Sòbhieteach ann an Siberia.
  Cha mhòr gun do dh'aontaich Hitler, a bha sgìth den chogadh fhèin, ach an toiseach, ghlac e Novosibirsk sa Chèitean 1948. Agus chaidh an gèilleadh a shoidhnigeadh air 22 Ògmhios, 1948, air ceann-latha samhlachail - dìreach seachd bliadhna bhon mhionaid a chaidh an ionnsaigh air an USSR. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. Rinn na Stàitean Aonaichte a" chùis air Iapan air ais ann an 1945 agus rinn iad deuchainn air boma atamach. Mar sin chan eil gnìomhachas aig an Fuhrer a" dol a-null thairis.
  Ach, cha robh Beria a 'riaghladh airson ùine fhada. Bidh an ace Sobhietach as ainmeil, marasgal adhair agus gaisgeach seachd-ùine an USSR Kozhedub, comasach air coup armachd a dhèanamh agus cuir às do chathraiche neo-phàirteach Comataidh Dìon na Stàite. Chaidh Beria agus grunn de na companaich aige a mharbhadh. Anns an Treas Reich fhèin, sa Mhàrt 1953, chrìochnaich luchd-gràdhaich Hitler. Agus bhàsaich Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean beagan na bu thràithe, fhad "s a chaidh Himmler a mharbhadh air sgàth amharas mu dheidhinn co-fheall.
  Lean strì làidir eadar an SS, air a stiùireadh le Schellenberg, agus na feachdan armaichte, air an stiùireadh le Generalissimo Mainstein. Dh'adhbhraich seo uile cogadh sìobhalta. Mar thoradh air an sin, thuit an Treas Reich. Agus thòisich an USSR lùghdaichte air a bhuaidh a thoirt air ais mean air mhean. Chaidh eachdraidh gu bhith na shnìomhanach a-rithist. Dh'fhàs àrdachadh mìorbhaileach na Gearmailt, nas motha na ìmpireachd Genghis Khan, an uairsin bàs a 'phrìomh stiùiriche - caos agus a dhol à bith.
  Agus an cruinneachadh mean air mhean de phrionnsabalan, cha robh ach baile Baikalsk air a bhith na phrìomh-bhaile. Chaidh an USSR, a chaidh a roinn na iomadh mòr-roinne le mòr-roinnean phupaidean air an stèidheachadh leis na Gearmailtich, aonachadh a-rithist. B 'e a' bhuaidh as motha a bha ann an ceangal Moscow, a chuir às do chuing nan Nadsaidhean. Fìor, ghlèidh an Úcráin, Belarus agus na stàitean Baltic, a bharrachd air Georgia, Armenia, agus Azerbaijan an uachdranas aca. Às deidh tuiteam an Treas Reich, thàinig na Stàitean Aonaichte gu bhith nan hegemon cruinne. Chaidh riaghaltas pro-Ameireaganach a stèidheachadh ann an Sìona cuideachd.
  Ach mean air mhean dh'fhàs an ìmpireachd celestial barrachd is barrachd neo-eisimeileach. Anns an USSR, às deidh deachdaireachd Kozhedub de facto, chaidh bun-reachd ceann-suidhe a stèidheachadh, ach le crìoch dà-ùine ann an cumhachd. Chaidh na taghaidhean a chumail air stèidh eile, agus bha ainm eadar-dhealaichte air dreuchd a" chinn-suidhe: cathraiche nan daoine.
  Bha eaconamaidh measgaichte aig an dùthaich a bha a" leasachadh gu luath.
  Ach seo mar a dh"atharraich eachdraidh bho aon chriomag pàipeir. Chaill iad an Dàrna Cogadh, ged a shabaid iad gu treun. Agus bha an toradh tubaisteach. A bharrachd air an sin, cha b" urrainn don Ghearmailt ach mòrachd fhaighinn airson ùine.
  Agus mean air mhean bha na Stàitean Aonaichte a" call buaidh, bha an saoghal a" fàs ioma-thaobhach, a" ciallachadh gu robh barrachd is barrachd mì-riaghailt ann. Air an làimh eile, tha nas lugha de òrdugh ann. Agus timcheall air an aon rud ris an aonamh linn air fhichead.
  Uill, carson a tha an cinne-daonna cho tarraingeach do bhriseadh agus caos?
  
  
  TROTSKY AN IONAD STALIN
  Cha do shoirbhich le iomairt Tukhachevsky an-aghaidh Warsaw gu sònraichte air sgàth coire Stalin - a bha, an àite a bhith a" còmhdach taobh a deas nan saighdearan dearga a" dol air adhart gu Warsaw. thionndaidh e a' Chiad Arm Eachraidh gu Galicia. A bharrachd air an sin, a dh'aindeoin na feachdan mòra a bha fo stiùir Ioseiph, fhuair e buaidh air na Pòlaichean. Chaill an t-Arm Dearg blàr Warsaw. Chuir na Pòlaichean fearann an-aghaidh oilbheumach air bhog, nam measg Slutsk agus eadhon Minsk airson grunn làithean.
  Ach, cha robh an taobh an iar an uairsin airson tuilleadh cogaidh fuilteach a mhaoineachadh leis na Bolsheviks. Rinn Warsaw sìth, agus thàinig an cogadh sìobhalta gu crìch gu luath.
  Ach tha cùrsa eachdraidh eile ann agus aon den iomadh cruinne-cè co-shìnte. An sin, dh'òrdaich Lenin gun deidheadh Stalin a thoirt air falbh, nach robh gu math tàlantach ann an cùisean armailteach agus an tè chomasach, bho cheannas an taobh a deas, agus stèidhich e aonachd ceannardas Tukhachevsky, fhad 'sa bha e a' cumail Budyonny thairis air a 'Chiad Eachraidh.
  Anns a 'chùis seo, dh'fhàillig oidhirp frith-ionnsaigh bho dheas air Warsaw, agus bhuannaich an t-Arm Dearg brosnachail ann am blàr fiadhaich. Thuit prìomh-bhaile na Pòlainn. An dèidh a bhith a 'seasamh an sin airson greiseag agus a' faighinn daingneachadh a bharrachd, ghluais Tukhachevsky air adhart gu Lvov agus Krakow.
  Airson ùine lean an t-sabaid an aghaidh Wrangel, agus le ionnsaigh eile air a 'Chrimea. An uairsin ghabh an t-Arm Dearg thairis na stàitean Baltic aig tuath, agus shaor iad Azerbaijan, Armenia, agus Georgia aig deas. Bha tàladh sealach ann. Bha feum aig an Ruis Shobhietach air fois agus faochadh sealach, agus sin mar a thàinig an NEP gu bhith. Ach bha Trotsky fhathast ag iarraidh gun tilleadh a h-uile dùthaich den Ruis Tsarist. Mar thoradh air an sin, as t-samhradh 1921, bha an t-Arm Dearg a 'fuireach ann am Fionnlainn, le taic bhon Iar.
  Ann an 1922, chaidh Primorye a cheannsachadh, agus an uairsin ceann a tuath Sakhalin. Chaidh aig Trotsky, aig an robh ùghdarras mar Chathraiche air a" Chomhairle Ar-a-mach Armailteach gu mòr a neartachadh, air àite Lenin a ghabhail agus Stalin, a bha air a chuir sìos gu dreuchd àrd-sgoile, a chuir na àite.
  Gu h-annasach gu leòr, mar a neartaich cumhachd pearsanta, dh'fhàs eileamaidean de chalpachas a' sìor fhàs nas làidire san eaconamaidh.
  Thàinig Trotsky fhèin gu bhith na neach-clì gu ìre mhòr air sgàth a mhiann a bhith na bu shàmhaiche na am Pàpa no na bu radaigeach na Stalin. Ach, às deidh dha cumhachd fhaighinn, lean an t-Iùdhach air leth tàlantach air adhart leis a" phoileasaidh cèin cothromach aige. Gun a bhith a 'trèigsinn bheachdan comannach, dh' fheuch e aig an aon àm ri eileamaidean margaidh a chuir an sàs agus dèanamh cinnteach à deagh dhàimhean le dùthchannan calpachais eile an t-saoghail.
  Cha tug àrdachadh Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt atharrachaidhean bunaiteach ann am poilitigs an t-saoghail. Chaidh am Fuhrer a chuir na àite gu sgiobalta - a" toirmeasg togail sam bith de chuingealachaidhean Versailles no ath-nuadhachadh cogais uile-choitcheann agus cumhachd armachd. Dìreach mar a chaidh casg a chuir air na Nadsaidhean bho bhith a" toirt a-steach laghan anti-Semitic agus mòran a bharrachd.
  Is e an aon rud, fo Hitler, eaconamaidh na Gearmailt a thàinig a-mach às an èiginn, ach cha do ghabh faisisteachd a-riamh ann an cruth radaigeach, nàiseantachd meadhanach fhathast le cuid de fheartan ùghdarrasach agus buidhnean òigridh coitcheann leithid an Hitler Jugent.
  Thàinig an USSR fo stiùireadh Leon Trotsky gu bhith na chumhachd eaconamach beairteach le gnìomhachas trom leasaichte.
  Bha eaconamaidh an USSR nas bunaitiche air a' mhargaidh na eaconamaidh Stalin, ach bha eileamaidean dealbhaidh ann cuideachd ann an cruth planaichean còig bliadhna. Tha an ìre breith àrd, gu h-àraidh leis gu bheil Trotsky cuideachd air casg a chuir air casg-gineamhainn - tha iad ag ràdh gu bheil uimhir de fhearann falamh anns an Ruis agus nach eil adhbhar ann dhaibh beàrnan mar tholl.
  Leis gu robh meud arm na Gearmailt fhathast cuingealaichte ri 100 mìle, agus a 'Phòlainn air tionndadh gu bhith na poblachd Sòbhieteach, sòisealach, cha bhiodh duine ann airson sabaid. Chaidh Moldova a thilleadh dhan Ruis air ais ann an 1921 - a" cruinneachadh an fhearainn rìoghail air ais.
  Thug Trotsky fhèin taic bheag don t-saoghal eadar-nàiseanta, ach thòisich amas ar-a-mach an t-saoghail air a ghluasad. Ann am pàirt, mar fo Stalin.
  Ach thàinig an cogadh bhon Ear fhathast. Thòisich Iapan air iomairt armachd an aghaidh Mongolia. Thàinig Land of the Rising Sun, còmhla ris an Eadailt, gu bhith na phrìomh luchd-ionnsaigh air an t-saoghal. Fìor, b" fheudar do Mussolini na rùintean aige a chuingealachadh ri glacadh Ethiopia - an aon dùthaich ann an Afraga nach b" e coloinidh cuideigin eile a bh" ann. Dhìrich Iapan, cuideachd nach robh fhathast dàna a bhith a" sabaid leotha fhèin le Breatainn agus gu sònraichte na Stàitean Aonaichte, a-steach do Shìona. Agus fhuair i a-steach barrachd is barrachd an seo.
  Tha mòran de Shìonaich ann agus, a dh'aindeoin an sgaradh, tha iad nan droch nàmhaid. Agus an uairsin chaidh na samurai a-steach gu Mongolia ... Thòisich blàran mòra an sin as t-earrach 1941.
  Cho-dhùin Trotsky gu robh an USSR làidir gu leòr mar-thà airson cogadh làn-sgèile a phàigheadh leis an samurai. A bharrachd air an sin, bha an deachdaire Sòbhieteach airson dìoghaltas a ghabhail airson call 1904-1905. Air tìr, tha e soilleir gu bheil an t-Arm Dearg nas làidire na na Seapanach, gu sònraichte ann an tancaichean. Ach aig muir, chan eil Cabhlach a" Chuain Shèimh air co-ionannachd a ruighinn fhathast. Ach Lev Davydovich cha b 'urrainn a thoirt suas Mongolia.
  Chuir an t-Arm Dearg stad air adhartas samurai an toiseach. Air 20 Lùnastal, 1941, ghabh àite oilbheumach air Khalkhin Gol, a thàinig gu crìch le buaidh don Arm Dearg. Às deidh sin dh" iarr Trotsky gun toireadh Iapan air ais Sakhalin a Deas agus na h-Eileanan Kuril.
  Gu nàdarra, lean diùltadh, agus thòisich cogadh mòr. A-mhàin, eu-coltach ris a 'Chogadh Mhòr Patriotic, chaidh a shabaid air fearann cèin. Ged nach urrainnear a ràdh nach robh mòran dòrtadh fala ann.
  Bha na blàran làn-sgèile, agus sheas na Seapanach gu làidir agus cha do ghèill iad. Ach bha cha mhòr a h-uile gnìomhachd de na saighdearan Sòbhieteach soirbheachail. Chaidh an dìon, às deidh cnap-starra làmhachais cumhachdach, a bhriseadh troimhe, agus fhuair tancaichean, a" toirt a-steach an T-34 cumhachdach as ùire, LT (Leon Trotsky!), thairis air an dìg borb de chuirp agus meatailt.
  An toiseach, chaidh gaisgich Land of the Rising Sun a chuir a-mach à Manchuria. Chaidh grunn obraichean leantainneach a dhèanamh, a thug naoi mìosan bhon t-Samhain 1941 chun Lùnastal 1942. Chaidh saighdearan Sòbhieteach a-steach do Chorea a Tuath... Bha batail ann cuideachd air Sakhalin. Dh'fheuch na Seapan eadhon ri adhartachadh - chaidh iad air adhart trithead cilemeatair, ach chaidh an stad agus an tachdadh le fuil.
  San t-Sultain 1942 bha ionnsaigh air Port Artair. Dh'fheuch na Seapanach, a' cleachdadh taic bhon mhuir, ris an loidhne a chumail. Bhris saighdearan Sòbhieteach tron aghaidh, ach fhuair an nàmhaid stad air an adhartas le bhith a 'leigeil às na saighdearan.
  Ach cha b" urrainn dha na samurai an aghaidh a chumail a-mach airson ùine mhòr. Ghabh itealain Sobhietach thairis agus spreadh iad soithichean. A bharrachd air an sin, tha na h-Iapanach ro dhìleas nam beatha - cha do ghabh iad eadhon paraisiut gu cath. Air sgàth seo, às deidh bàs nam prìomh elites adhair, lagaich gu mòr strì an aghaidh samurai anns na speuran. Agus thòisich itealan Sòbhieteach a 'buannachadh mòran nas misneachaile.
  A bharrachd air an sin, mean air mhean chuir leasachaidhean ùra le dealbhadairean Sòbhieteach às àicheadh buannachd luchd-sabaid Iapanach ann an gluasad. Anns an Dùbhlachd 1942, an dèidh ionnsaigh borb eile, chaidh Port Artair a ghlacadh, agus thuit Seoul air an aon mhìos.
  Thòisich an ath mhìos de 1943 le ionnsaigh an Fhaoillich ann an Coirèa a Deas agus glacadh port Busan.
  Bha Iapan a" call blàran talmhainn agus bha i a" fulang barrachd is barrachd milleadh anns na speuran agus aig muir. Sa Ghearran 1943, chaidh Beijing a ghlacadh le saighdearan Sòbhieteach. Agus sa Mhàrt, às deidh sabaid làidir, chaidh Sakhalin a Deas a shaoradh. Bha an Giblean agus a' Chèitein air an comharrachadh le buadhan ùra do bhuill-airm nan Sòbhieteach aig muir... Bha an àrdachadh ann an cabhlach bhàtaichean-aigeann, itealain agus soithichean a' tighinn às a' Bhaltaig gu sònraichte èifeachdach.
  San Ògmhios 1943, chuir saighdearan Sòbhieteach na Seapanach a-mach à Shanghai. Mar sin a" cruthachadh an raon còmhnaidh aca fhèin.
  Anns an Iuchar agus san Lùnastal, shaor paratroopers agus seòladairean druim Kuril bhon nàmhaid. Fhuair Iapan i fhèin ann an suidheachadh air leth duilich. Mheudaich itealain Sòbhieteach a chumhachd iongantach agus bhomadh e na bu duilghe agus na bu duilghe, agus leagh cabhlach nèibhidh Land of the Rising Sun. Anns an Dàmhair 1943, rinn Trotsky co-dhùnadh: ionnsaigh a thoirt air Okinawa - ro-aithris èideadh ron bhlàr airson Metropolis Iapanach fhèin. Bha na blàran fiadhaich, agus chleachd na samurai armachd en masse: pìleatan kamikaze.
  Mhair am blàr mòr dà mhìos agus seachdain, a thàinig gu crìch mu dheireadh le tuiteam Okinawa. Agus san Fhaoilleach 1944, chaidh Taiwan a shaoradh.
  Bha Iapan a-nis an impis mòr-thubaist armachd iomlan. Cha b" urrainn dha Hirohito ach cunntadh air na Stàitean Aonaichte agus Breatainn a" dol a-steach don chogadh air a thaobh; bha a" Ghearmailt faisisteach aig an àm sin fhathast ro lag gu armailteach, agus cha b" urrainn dha Mussolini Trotsky a ruighinn gu furasta sa Chuan Sèimh.
  Ach rinn na SA agus Breatainn molaidhean, ach cha robh iad ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. A bharrachd air an sin, thòisich ar-a-mach mòr an-aghaidh Bhreatainn anns na h-Innseachan. Chaidh an Gandhi meadhanach a phutadh gu aon taobh le nàiseantach nas radaigeach agus luchd-clì. Mar thoradh air an sin, thòisich fìor chogadh an sin. Sheall Churchill, a ghabh àite Chamberlain, stiùrachd agus dh" fheuch e ri Pacastan agus na h-Innseachan a chumail fo a smachd aig cosgais sam bith. A lean gu cogadh fada agus searbh a cheangail feachdan Bhreatainn sìos.
  Bha na h-Ameireaganaich gu tur fulangach ann am poileasaidh cèin: tha am bothan agam air an oir!
  Anns a 'Mhàrt 1944, saighdearan Sòbhieteach, a dh'aindeoin' s nach robh an aimsir fhathast gu math fàbharach, air tìr ann an Hokkaido. Mhair an t-sabaid trì seachdainean agus chrìochnaich e nuair a chaill na Seapanach. Chrath an soirbheachas seo misneachd an ìmpire nach robh e furasta faighinn chun bhaile-mòr.
  Lean sabaid air tìr is muir gu 11 Cèitean, 1944, nuair a bha Iapan sgìth mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid le com-pàirt saighdearan Sòbhieteach bho 10 Giblean, 1941 gu 11 Cèitean, 1944 agus thug e trì bliadhna agus beagan a bharrachd air mìos. Bha call an airm Sòbhieteach ann am marbhadh agus air bàsachadh bho lotan gu 960 mìle saighdear agus oifigear. Bhàsaich beagan a bharrachd air trì fichead mìle saoranach Sòbhieteach sìobhalta cuideachd. Bho bhomadh, losgadh làmhachais, sabaid air Sakhalin agus air a" chrìch ann am Primorye. Agus chaidh timcheall air trì millean neach a ghoirteachadh, agus chaidh ceithir cheud mìle dhiubh sin ciorramach.
  San fharsaingeachd, choisinn an USSR buaidh mhòr agus chaidh aige air rèimean pro-Sobhietach a chuir a-steach ann an Sìona agus Coirèa agus ghabh e seilbh leis na saighdearan aige na bha aig Land of the Rising Sun.
  Chaidh ùghdarras Comrade Trotsky a neartachadh tuilleadh an dà chuid taobh a-staigh na dùthcha agus san raon eadar-nàiseanta.
  Ann an 1946, chaidh a 'chiad fhoillseachadh saideal fuadain a chumail anns an USSR. Agus ann an 1950, chaidh a 'chiad cosmonaut Sòbhieteach a chuir air feadh na cruinne. Ann an Romania, dh'aontaich Rìgh Micaiah caidreachas armailteach agus eaconamach a thoirt gu crìch leis an USSR. Goirid dh'atharraich an cumhachd san Ungair. Agus ann an Czechoslovakia, tha e air a bhith air a riaghladh o chionn fhada, ged nach ann dìreach le comannaich, ach le feachdan taobh-chlì a tha an aghaidh nan Sobhietich.
  Ann an 1951, thòisich cogadh eadar an Tuirc agus an USSR. Aig an àm seo, cha robh boma atamach aig na Stàitean Aonaichte no Breatainn, agus bha tòiseachadh air fìor mhurt le nàmhaid cho cumhachdach ris an USSR agus a chaidreachasan mar fhèin-mharbhadh airson an Iar.
  Rinn an t-arm Sòbhieteach a' chùis air an Tuirc ann an nas lugha na mìos. A' faicinn gu bheil freagairt an Iar gu math leisg... Shabaid i ris na h-Innseanaich airson ùine fhada, ach aig a' cheann thall chaill i na ceudan mhìltean de shaighdearan agus chaill i smachd air a' choloinidh as motha aice. Tha èiginn eaconamach anns na SA agus tha daoine dubha a" dèanamh aimhreit.
  Bidh Trotsky a" tighinn gu co-dhùnadh: agus taobh a-staigh dà mhìos bidh an t-Arm Dearg a" gabhail smachd air an Ear Mheadhanach agus Ioran gu lèir, agus tha riaghaltas pro-Sobhietach a" tighinn gu cumhachd san Èiphit. Bidh na Breatannaich agus na Frangaich air am bualadh nam fiaclan. Agus tha Hitler a 'gabhail taobh an USSR agus airson seo a' faighinn cothrom Anschluss Ostair.
  Thig De Gaulle gu cumhachd san Fhraing. Tha e gu math mì-riaraichte le leudachadh nan Sòbhieteach agus a' bruidhinn air cogadh-croise dhan Ear, an aghaidh Bolshevism. Air an làimh eile, tha Trotsky a 'bruadar mu leudachadh a-steach don Roinn Eòrpa, tha an suidheachadh a' teasachadh suas.
  Adolf Hitler, a 'gabhail brath air gu bheil an USSR a-nis anns an aonadh, a' tòiseachadh armailteachd na Gearmailt. Agus ann an Algeria agus Morocco tha ar-a-mach mòr a" tòiseachadh an-aghaidh na Frainge.
  Tha fearg air De Gaulle agus e ag iarraidh air a" Ghearmailt stad a chuir air ullachadh armachd. Mar fhreagairt, tha am Fuhrer ag iarraidh gun tèid crìochan 1914 a thoirt air ais agus a" bagairt mailisidh nan daoine a chuir an aghaidh an nàmhaid.
  Tha an dà thaobh a" sìor fhàs bagairtean agus a" cur saighdearan gu na crìochan. Chan eil an Trotsky seòlta a 'dol a-steach don chogadh, ach bidh e a' reic tancaichean agus itealain dhan Ghearmailt air creideas. Tha blàr a" leudachadh eadar na Nadsaidhean agus na Frangaich. Bidh a 'Bheilg a' dol a-steach don chogadh, ach chan eil seo a 'toirt air adhart suidheachadh na Frainge, a tha air a chuingealachadh le ar-a-mach anns na coloinidhean agus gnìomhachd comannach air diofar raointean. Chan eil na Gearmailtich, ge-tà, a 'faighinn buaidh luath, ach bidh iad a' dol an sàs ann an Loidhne Mangio, ach tha iad a 'fuireach anns a' Bheilg. Às deidh bliadhna gu leth de chogadh, thàinig na Nadsaidhean faisg air Paris.
  Tha De Gaulle a" dol a shoidhnigeadh sìth agus a" toirt Elsarz agus Lorraine air ais dha na Gearmailtich. Tha a" Bheilg cuideachd a" dealachadh ri pàirt den fhearann aice. Tha am Fuhrer a 'neartachadh a bhuaidh. Ann an 1955, rinn an USSR deuchainn air boma niùclasach. Tha Trotsky a" toirt a-steach Czechoslovakia taobh a-staigh an USSR. Fìor, tha pàirt den Sudetenland a 'dol gu na Gearmailtich, ach mòran nas lugha de chrìochan cinneachail. Ach chan eil adhbhar sam bith aca am bàta a chreachadh...
  B" fheudar do Hitler na rùintean aige a irioslachadh agus gàirdeachas a dhèanamh leis gun deach aige air leudachadh san Iar agus aig cosgais na h-Ostair. Bidh na Nadsaidhean cuideachd a" toirt ionnsaigh air an Danmhairg agus cuideachd a" toirt air ais crìochan 1914 agus ceann a tuath an ìmpireachd.
  Chaochail Trotsky ann an 1960, an dèidh dha ochdad bliadhna deug a chomharrachadh. Às aonais droch chleachdaidhean agus a 'cumail suas fallaineachd corporra, chùm Cathraiche an USSR a' smaoineachadh gu soilleir gus na rinn e mu dheireadh.
  Thug e seachad dreuchd a' chathraiche dha mhac Daibhidh, agus mar sin stèidhich e a' chiad sliochd comannach san t-saoghal. Mun àm seo, bha an USSR air eòlas fhaighinn air barrachd meadhanachadh agus atharrachaidhean air a" bhun-reachd a" toirmeasg tarraing a-mach às. Ghluais Hitler cumhachd cuideachd gu aon de na mic aige a fhuaireadh mar thoradh air insemination fuadain, ach air stèidh fharpaiseach.
  Ach, tha am mac fhathast ro òg, agus an dèidh bàs Hitler, dhealaich na Nadsaidhean, agus a dh'aithghearr thàinig an sgiath chlì gu cumhachd. Tha an saoghal air fàs nas sàbhailte, ach tha mar a thuit siostam a" choloinidh air leantainn gu cogadh neo-sheasmhachd ùr. B" e am fuasgladh co-bhanntachd comannach a chruthachadh. Thug e taic dha chèile agus dh" fheuch e ri sòisealachd a thogail ann an suidheachaidhean na mòr-thìr dorcha.
  Ach bha co-mhaoineas an t-saoghail air a chomharrachadh le àireamh mhòr de eileamaidean margaidh agus bha e na shiostam aonaichte.
  Aig an aon àm, dh'fhàs contrarrachdan taobh a-staigh an USSR. Cha robh ceannas poilitigeach aon phàrtaidh a-nis a" freagairt air an oligarchy a bha a" sìor fhàs. Bha luchd-gnìomhachais nan tonn dearga ag iarraidh atharrachadh agus cumhachd poilitigeach. Gu ruige seo, tha soirbheachas na h-eaconamaidh dealbhaichte agus buannachdan poilitigeach air dìoladh gu ìre airson faireachdainn an aghaidh. Ach tha atharrachaidhean air tachairt anns na Stàitean Aonaichte. Thàinig ceannard ùr a-mach, a chruthaich, a bhris monopoly dà phàrtaidh: Deamocratach agus Poblachdach, an treas cuid - gràdh-dùthcha.
  Agus air tighinn gu cumhachd, stèidhich e fèin-riaghladh. Aig an aon àm, a 'tòiseachadh air cogadh-croise an aghaidh co-mhaoineas. Chaochail Daibhidh, agus an dèidh sin thòisich sreath slàn de chuilbheartan agus strì nam buidhnean. Mar thoradh air an sin, chaidh an dùthaich a chrathadh. Ach thàinig an strì eadar na buidhnean gu crìch nuair a chaidh dreuchd ceann-suidhe an USSR a ghlacadh, agus chaidh na daoine sìos.
  Bha leudachadh àite gnìomhach ann. Ann an 2015, thàinig Pluto gu bhith mar a" phlanaid mu dheireadh a chaidh a chuir air chois le speuradair daonna. Airson ùine ghoirid, bha e comasach dha daoine tadhal air uachdar Jupiter. Fìor, bha aca ri laighe ann an amaran cùbhraidh sònraichte.
  Taobh a-staigh an USSR, neartaich eileamaidean calpachais eadhon nas motha. Bha sreathadh eadar na bochdan agus na daoine beairteach. Nochd billionaires fìor, agus aig an aon àm buill den Politburo. Thàinig co-mhaoineas barrachd is barrachd còmhla ri oligarchy an ionmhais agus cha robh e cho eadar-dhealaichte bho chalpachas. Thàinig eadhon cìs teachd-a-steach gu bhith sreathach anns an USSR agus chaidh aon cheudad a thoirt a-steach. Dh'adhbhraich seo, gu dearbh, mì-thoileachas neo-shoilleir agus lean gu aimhreitean beaga.
  Ach gu ruige seo chan eil an suidheachadh air a dhol a-mach à smachd. Ach ann an da-rìribh, le buadhan taobh a-muigh co-mhaoineas, bha barrantasan sòisealta air an lughdachadh barrachd is barrachd. Gu sònraichte, chaidh leigheas agus foghlam a phàigheadh gu ìre, agus nochd na h-iomlaidean gun chosnadh agus saothair.
  Ràinig Victoria Vilna agus stad i a 'cuimhneachadh air an t-saoghal co-shìnte. Bha aice a-nis ri leantainn air adhart a" stiùireadh arm na Ruis.
  Thuit prìomh-bhaile Àrd-Diùcachd Lituàinia, Vilna, ach air thoiseach bha caismeachd nas fhaide gu Grodno agus Brest.
  Chaidh Belarusians gu deònach a-steach do arm na Ruis. Thuit iad ge-tà, sneachda agus dh'fhàs e na bu duilghe don arm meadhan-aoiseil gluasad. A dh'aindeoin sin, dh'òrdaich an Grand Diùc Vasily a bhith a 'fuireach ann an Grodno agus geamhradh ann. Ruith Bhictòria timcheall nan caistealan mun cuairt a" lorg cuideigin eile airson a ghearradh no a chuir às.
  Bha pathadh fiadhaich airson a bhith air a sgrios a" sruthadh a-staigh innte, ach mar bu trice ghèill an luchd-dùbhlain aice gun sabaid.
  
  
  ORACLES O ifrinn dhorcha
  Tha, gu dearbh, diofar ro-innsearan, feumail agus cunnartach.
  Ach ann an aon de na fìrinnean eile bha draoidh ann a dh" innis àireamh dha na Nadsaidhean air mar a bheireadh iad air ais an cumhachd gus sgàthan an Diabhail ath-innse. Thuit boinneagan de fhuil scarlet leanabh neo-chiontach air an uachdar meòrachail. Agus sa bhad ghabh iad a-steach, agus thòisich an sgàthan fhèin a 'deàrrsadh, a' faighinn air ais a thiodhlacan. Agus dh" ionnsaich am Fuhrer tòrr an uairsin.
  Ach eadhon le eòlas air an àm ri teachd, chan eil e an-còmhnaidh comasach a cheartachadh. Ann an Afraga, ge-tà, chuir na Gearmailtich na saighdearan aca còmhla agus fhuair iad air ais an ionnsaigh a chuir Montgomery air bhog air 23 Dàmhair.
  Ged a bha iad gu math duilich, chaidh stad a chuir orra le saighdearan le àireamhan nas àirde de sgiobachd agus uidheamachd. Ach, le bhith eòlach air àite agus àm an ionnsaigh chuidich Rommel gu reusanta na beagan aonadan aige a sgaoileadh agus an ionnsaigh a chuir air ais. Dh'fhuiling na Breatannaich call mòr agus an dèidh dà sheachdain de shabaid b' fheudar dhaibh stad.
  Agus b 'urrainn do chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt milleadh mòr a dhèanamh, a' dol fodha air dusan bàta le feachdan tighinn air tìr a bha an dùil a dhol air tìr ann an Casablanca agus air oirthir Morocco. Dh'fhàg na h-Ameireaganaich, a 'faicinn dìth soirbheachais san Èipheit agus gnìomhachd "pasgan madadh-allaidh Gearmailteach", Operation Torch.
  Dh'fheuch na Gearmailtich, an uair sin, ri na saighdearan aca ath-chruinneachadh aig Stalingrad gus na h-ionnsaighean taobh a-muigh de na saighdearan Sòbhieteach a chuir air ais, agus dh'ullaich iad le bhith gan adhlacadh fhèin ann an dìonan sa mheadhan.
  Air sgàth droch shìde air 19 Samhain, 1942, cha b" urrainn do shaighdearan Sòbhieteach itealain a chleachdadh gu h-èifeachdach, a" toirt a-steach itealain ionnsaigh, agus cha robh ullachadh làmhachais gu math soirbheachail. Mar sin, le bhith ag ath-chruinneachadh na feachdan aca, b 'urrainn dha na Gearmailtich agus an càirdean a bhith a' cur às do adhartas nan saighdearan Sòbhieteach. Fìor, chuir seo dragh air na Nadsaidhean bho Stalingrad fhèin, a" toirt faochadh dha na saighdearan Sòbhieteach a bha nan gaisgich sa bhaile. Ged is e glè bheag de thaighean a tha air am fàgail fo smachd an Airm Dheirg.
  Chùm am Fritz a-muigh sa mheadhan cuideachd... Lean am blàr aig Stalingrad gu deireadh na Dùbhlachd. Às deidh dha fàiligeadh air adhartas fhaighinn aig an aghaidh, stad an t-Arm Dearg. Ach cha robh e furasta dha na Gearmailtich idir. Chaill iad cus rè an ionnsaigh air a' bhaile, agus ged a tha coltas gu bheil an ìre call ann am fàbhar an dìon, tha na saighdearan fhathast sgìth.
  Anns an Fhaoilleach, a dh'aindeoin na bha an oracle ro-innse, cha b' urrainn dha na Gearmailtich cumail a-mach aig tuath aig àm Operation Spark. Fìor, mhair an t-sabaid airson còrr is trì seachdainean agus chosg e an t-Arm Dearg leòintich mòra, ach fhuair iad air adhart gu Stalingrad air tìr.
  Ach, le rabhadh bho sgàthan Iblis, b 'urrainn dha na Gearmailtich an ionnsaigh a chuir air ais faisg air Voronezh, a' neartachadh an cuid caidrich lag: na h-Eadailtich agus na Ròmanaich. Mur eil, bhiodh an dìon an sin air a bhriseadh troimhe.
  Agus cha do shoirbhich leis an treas gnìomh Rzhev-Sychov. Chuir na Gearmailtich a-rithist, ged nach robh e gun duilgheadas, an aghaidh ionnsaigh nan Sòbhieteach. Ann an Stalingrad fhèin bha e teth, bha blàran anns an Fhaoilleach. Chaidh Mainstein a chuir na àite Paulus agus fhuair am marasgal achaidh nas eòlaiche seo grèim air a" bhaile-mòr ro 12 Gearran. Ach a-rithist phàigh na Gearmailtich prìs mhòr airson seo. Anns a" Ghearran 1943, b" fheudar an Reichstag a chur ri chèile agus cogadh iomlan ainmeachadh. Leudaich an latha-obrach agus cleachd saothair thràillean nas gnìomhaiche na bha e roimhe.
  Le foillseachadh cogadh iomlan bha e comasach cinneasachadh armachd a mheudachadh agus roinnean ùra a chruthachadh. Nam measg tha coigrich agus Hiwis.
  Le fios cuin a bha na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich an dùil a dhol a-steach gu Morocco, dhèilig na Gearmailtich, a" cleachdadh a" chabhlach mhòr bhàta-aigeinn aca, buillean dòrainneach dha na soithichean a bha a" tighinn air tìr - a" cur dragh air tighinn air tìr às deidh fear eile. Leig seo leis na Nadsaidhean obair-airm ionadail a dhèanamh an aghaidh an Iar agus na prìomh fheachdan aca uile a chuimseachadh air an taobh an ear.
  Bha suidheachadh buidheann Rommel fhathast duilich, ach le taing don sgàthan, thòisich itealain faisisteach ag obair nas èifeachdaiche, agus leasaich convoys solar na buidhne Afraganach.
  Dh'fhàillig an ionnsaigh ùr aig Montgomery sa Mhàrt 1943. An turas seo, thug Rommel, às deidh dha dàta ceart fhaighinn le cuideachadh bho dhraoidheachd diabolical, na Breatannaich a tharraing a-steach do ribe agus fhuair iad air call mòr a chuir orra! Fìor, air sgàth uachdranas àireamhach an nàmhaid agus àrd-cheannas adhair, cha robh e comasach a" chùis a dhèanamh air Montgomery gu tur, ach bha call Bhreatainn follaiseach. Gu sònraichte chaidh mòran tancaichean a chall, agus chaidh àireamh mhòr de charbadan a ghlacadh mar dhuaisean.
  Tharraing na Breatannaich sreath dìon no dhà air ais agus thàinig iad nas fhaisge air Alexandria. Bha feum aig Rommel air stòrasan ùra, agus bha na Nadsaidhean an dùil leantainn air adhart leis an ionnsaigh anns an taobh a deas. Thuit Stalingrad agus an uairsin bha e comasach gluasad air adhart air feadh an Volga.
  Anns a" Chèitean 1943, ghluais na Krauts gu Operation Dolphin. Bha na saighdearan aca, a dh'aindeoin cuideachadh bhon oracle, an aghaidh fìor làidir bhon Arm Dearg. Bha adhartas slaodach le cosgais call trom. Fìor, thug cuideachadh bho fhortan buaidh air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht an dùil ri frith-bhuaidhean agus chuir iad barrachd is barrachd ionnsaighean air bhog. Ann am meadhan an Ògmhios, bha na Nadsaidhean air a dhol faisg air an Volga delta agus ràinig iad Caspian Sea.
  Chaidh suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach anns a' Chugais a dhèanamh nas miosa nuair a chaidh an Tuirc a-steach don chogadh air 22 Ògmhios, 1943. Agus bha seo dha-rìribh a" dearbhadh toradh a" bhlàir airson ola Baku.
  Cha robh na Càirdean cinnteach. Thionndaidh Montgomery gu dìon gnìomhach agus cha do smaoinich e tuilleadh mun oilbheumach, agus bha tighinn air tìr ann am Morocco fhathast neo-phractaigeach.
  Air 10 Iuchar, 1943, dh'fheuch Churchill, gus pàirt de fheachdan na Gearmailt a ghluasad bhon taobh an ear, ri tighinn air tìr san Fhraing. Ach, mar thoradh air an droch ullachadh, còmhla ri neo-chinnteachd Ameireaganach agus leis gu robh na Gearmailtich eòlach air a h-uile mion-fhiosrachadh, le taing dha oracle, cha do rinn ach a" chùis air na Breatannaich is Ameireaganaich air tìr ann an eachdraidh.
  Chaidh còrr is sia ceud gu leth mìle duine agus mòran uidheamachd a ghlacadh leotha fhèin. Ach, gu mì-fhortanach, cha do chuir seo bacadh air adhartas nan Nadsaidhean aig deas. Anns an Lùnastal, ghlac na Gearmailtich Dagestan gu lèir, ghlac na Turcaich cha mhòr a h-uile Armenia còmhla ri Yerevan, agus air an 27mh thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans còmhla, a 'reubadh an aghaidh Transcaucasian gu dà phàirt.
  Agus a-rithist, dh'fhàillig oidhirpean oilbheumach le feachdan Sòbhieteach air roinnean eile den aghaidh. Bha an nàmhaid ro eòlach air na planaichean aig ceannas nan Sòbhieteach.
  Bha an roinn shònraichte anns an Arm Dearg rampant, chaidh ro-aithris agus mòr-ghlanadh a dhèanamh. Chaidh eadhon grunn dhusan seanalair agus marasgal làmhachais Kulik a mharbhadh.
  Ach cho fad 's a bha arm diabolical aig an nàmhaid, cha chuidich dad na aghaidh.
  Chaidh mìos an t-Sultain seachad ann am batail throm, thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans faisg air Baku. Agus san Dàmhair, thòisich sabaid anns a 'bhaile fhèin.
  Bha baile-mòr na h-oirthir ga sholarachadh thar na mara, agus bha iad gu dìcheallach a" feuchainn ri a chumail. Chaidh an sabaid air adhart agus ro 7 Samhain, mar a bha dùil, cha do ghabh na Krauts ris. Ach bha a h-uile baile-mòr eile ann an Caucasus air a bhith air chall ron àm seo. Agus san Dùbhlachd, aig cosgais call mòr, thuit am baile uirsgeulach.
  Chaidh an Caucasus a chall gu tur, mar a bha an raon ola as motha a chaidh a leasachadh aig an àm sin san USSR. Fìor, leis gu robh na tobraichean ola uile air an sèideadh agus air an sgrios, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean fhèin brath a ghabhail air a "bhuannachd seo a dh" aithghearr.
  Bha tàladh air aghaidh an ear. Ghluais feachdan mòra Gearmailteach a-steach a Iorac agus nas fhaide gu Palestine agus Canàl Suez gus Rommel a chuideachadh. Ach, cho-dhùin ceannardas nan Sòbhieteach brath a ghabhail air an stad. Chaidh raointean ola a leasachadh mar-thà ann an àiteachan eile, nam measg Siberia. Agus bha dealbhadairean Sòbhieteach ag obair air tancaichean ùra. Bha còir aig an IS-2 agus T-34-85 a bhith mar fhreagairt do na Panthers agus na Tìgearan Gearmailteach.
  Bha cinneasachadh armachd anns a" Ghearmailt Nadsaidheach nas àirde na ann an eachdraidh fhìor. Tha e soilleir gu bheil barrachd ghoireasan aig na Nadsaidhean agus na tràillean, agus tha am bomadh bho na caidreachasan a tha air an dì-mhisneachadh nas laige. Tha seo a" ciallachadh gum b" urrainn dhaibh barrachd iarann a dhèanamh, agus meatailt de chàileachd nas fheàrr na bha e dha-rìribh. Mar sin, chaidh am plana toraidh airson 600 Panthers gach mìos a choileanadh agus eadhon nas àirde na sin. Ach bha cuingealachaidhean eile ann: ùine trèanaidh airson sgiobaidhean ùra. A bharrachd air an sin, bha am "Panther," airson a h-uile buannachdan gun teagamh: canan le tolladh armachd àrd agus ìre teine, faicsinneachd sàr-mhath agus optics, a bharrachd air dìon aghaidh math, agus deagh choileanadh dràibhidh, le dìon taobh lag agus rèiteachadh neo-àbhaisteach. de rolairean.
  Thionndaidh am Panther-2 gu bhith na leasachadh nas adhartaiche agus gealltanach. Mar thoradh air cruth tòrr nas dùmhail le cuideam beagan nas àirde de 47 tonna, bha canan làidir 88-mm aig a" Panther-2 le fad baraille 71 EL agus armachd de 120 mm air beulaibh a" chrann, taobhan 60-ceum aig an ceàrn, agus 150 air beulaibh an turaid, le einnsean cumhachd 900 ann an còmhdach duralumin.
  Thòisich inneal mar seo air a thoirt a-mach san t-Samhain 1943, còmhla ris an Tiger-2. Ach, bha na Gearmailtich fhathast dìreach a 'leasachadh an càr aca. Agus chaidh iad air adhart anns an Ear Mheadhanach.
  Sa Mhàrt 1944, ghlac na Gearmailtich Kuwait agus ràinig iad Canàl Suez.
  Dh'fheumadh an oracle a bhith air a bhriseadh gus nach biodh buannachdan sam bith aig na Nadsaidhean. Anns a 'chùis seo, bha miann aig na caileagan a dhèanamh na bu tràithe, ach thug crìochan buaidh buaidh orra.
  Mar eisimpleir, a-nis, an àite nigheanan làn draoidheachd, air 1 Giblean, 1944, bha dà bhòidhchead bòidheach a 'gluasad air an aghaidh. Gu mì-fhortanach, le comasan gu math meadhanach, thug an cuingeachadh leum buaidh. Bha e beagan fuar eadhon airson casan casruisgte a bhith a" coiseachd air talamh an earraich is gann a bha e fosgailte do shneachda. Air taobh chlì nan nigheanan tha an Volga domhainn, tuath air Kamyshin, agus ma thèid thu nas fhaide, ruigidh tu suidheachadh Gearmailteach faisg air Stalingrad. Agus is e obair nan gaisgich a bhith nan nigheanan cha mhòr àbhaisteach agus na comasan superhuman aca a chall gus an oracle gràin a neodachadh... Ach, is dòcha nach bi seo gu leòr a-nis. Às deidh na h-uile, chaill an USSR an sgìre air an robh leth an t-sluaigh a 'fuireach ron chogadh, agus pàirt chudromach de a chomas gnìomhachais, a' gabhail a-steach, an toiseach, ola a tha freagarrach airson a tharraing.
  Tha, gu dearbh, mòran tasgaidhean eile, ach airson a bhith ag obair aig làn chomas, an dà chuid ùine agus airgead a tha a dhìth. Is e sin, tha an suidheachadh cho mòr is ged a tha Hitler air a chall bho chumhachd sgàthan Iblis, is dòcha gu bheil seo gu math duilich. A bharrachd air an sin, dh" fhàs faireachdainnean separatist am measg nan caraidean. Gu sònraichte na h-Ameireaganaich. Tha Roosevelt tinn, tha e soilleir gu bheil Gallen buailteach do shìth-chliùiteach, agus chan eil na tha san amharc airson taghaidhean ùra gu math sunndach.
  Chan eil cogadh fon mhuir a" dol gu math dha na Càirdean. Tha an àireamh de bhàtaichean-aigeann Gearmailteach a" sìor dhol am meud, agus tha na feartan sabaid aca a" fàs nas fheàrr. Tha torpedoes air an stiùireadh le teas agus bàtaichean-aigeann le cumhachd hydrogen peroxide air nochdadh mar-thà. Agus tha cabhlach nan Caidreach a" tanachadh agus a" lagachadh, gu h-àraidh leis gu bheil cearbain technotronic nan Krauts air ionnsachadh gun a bhith a" tighinn am bàrr agus gun a bhith gan nochdadh fhèin.
  A bharrachd air an sin, tha gnìomhachd cabhlach bàta-aigeil nan Nadsaidhean nas àirde na bha e ann an eachdraidh fhìor: tha solar connaidh air fàs nas fhasa, tha tancairean eadhon a" tighinn bho raointean Libia. A bharrachd air an sin, tha bomadh Romania mòran nas laige. Agus tha cinneasachadh connadh synthetigeach nas àirde.
  Tha na caidrich ann an clisgeadh, agus tha an suidheachadh aca mì-fhàbharach. Gu sònraichte feadhainn poilitigeach a-staigh.
  An cothromachadh feachdan air an Aghaidh an Ear air 1 Giblean, 1944: USSR 6.3 millean saighdear agus oifigear, agus timcheall air 5.3 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 95 mìle gunna agus mortar, 7.7 mìle itealan. Call trom ann am batail geamhraidh nuair a thathar a" feuchainn ris a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid. Tha na Gearmailtich, a 'gabhail a-steach saidealan, roinnean cèin, saighdearan-coise Hiwi, air còrr is 7.2 millean a chruinneachadh, tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid mar-thà 8.8 mìle, gunnaichean agus mortaran mu 100 mìle, itealain 16,5 mìle carbad. Leis gu bheil na tancaichean ùra IS-2 agus T-34-85 dìreach air tòiseachadh a" dol a-steach gu seirbheis leis an Arm Dearg, tha sàr-mhathas an nàmhaid ann an càileachd uidheamachd cudromach. Mar sin, tha cinneasachadh "Panthers" agus "Tigers" air a bhrosnachadh mar-thà, agus tha iad a 'dèanamh suas còrr is leth de chabhlach tanca na Gearmailt.
  Ann an itealain, chan eil measaidhean càileachdail cho soilleir. Tha carbadan Gearmailteach nas fheàrr na feadhainn Sòbhieteach ann an luaths agus armachd, ach nas ìsle ann an gluasad còmhnard, agus aig an aon àm nas fheàrr ann an gluasad dìreach. Ach nas cudromaiche, nochd itealain jet anns an Fritz, gu sònraichte am ME-262. De na sabaidean air an stiùireadh le propeller, b" e am ME-309 agus TA-152 an fheadhainn a bu chumhachdaiche a thaobh armachd agus astar. Chaidh an Yu-488 agus eadhon na bu tràithe an Yu-288 a-steach gu riochdachadh sreathach. Cha robh feartan itealaich co-ionann aig na bomairean sin fo luchd àrd.
  Ann an suidheachadh sam bith, ma bheir sinn aire do chothromachadh feachdan, feumaidh an nàmhaid a bhith air aithneachadh mar nas cumhachdaiche. A bharrachd air an sin, ma thèid an obair anns an Ear Mheadhanach a chrìochnachadh, fàsaidh na faisisteach eadhon nas làidire. Agus chan eil còrr is mìos air fhàgail ron a' bhuaidh mu dheireadh aca an sin. Mar sin...
  Rinn Elena, a bha tùrail gu teicnigeach, osnaich gu mòr agus sheinn i:
  - Gun chumhachd, gun neart... Tha e soilleir gu bheil cus air a bhith aig an goblin ri òl! Bha e dìreach a" sàbhadh an rùsg agus a" sgreuchail drabastachd!
  Chrath Zoya, a ghlèidh a cultar eadhon ann an èideadh tuathanach beag, a meur air a caraid:
  - Seachainn sinn vulgarities... Is fheàrr dhuinn plana gnìomh a dhealbhadh!
  Chaidh Elena a ghluasad. Bha i na bu taine na bha i roimhe agus cha robh i cho lùth-chleasachd. Ged is dòcha gum biodh mòran dhaoine ga faicinn nas tarraingiche na bha i roimhe. Tha èideadh na h-ìghne sìmplidh, anart, geal agus glan. Beagan nas giorra na tha àbhaisteach dha boireannaich tuathanaich, a 'nochdadh an casan tana os cionn na glùinean. Cha robh armachd no seudaireachd air fhàgail aig na caileagan. Chan eil eadhon uaireadair ann.
  Tha iad a-nis cho meirgeach, ro tana airson mìos a" Ghiblein, ach chan eil iad cho luath agus cho làidir. Coisich casan air rathad crèadha làn de chlachan. Tha buinn rùisgte, mar an fheadhainn aig boireannaich tuathanaich, garbh agus a" faireachdainn comhfhurtail nuair a choisicheas iad air uachdar dòrainneach. Nuair a choisicheas tu, chan eil e fuar mar sin. Bidh reothadh na maidne an dèidh reothadh a 'leaghadh, agus chan eil na casan cho goirt agus cho goirt.
  Anns a 'chorp a bh' aice roimhe, bha i na ghaisgeach san fharsaingeachd, eadhon anns an Antartaig gun duilgheadas sam bith. Agus a-nis tha mo chasan dearg bhon fhuachd, agus a 'blàthachadh ann an grian na maidne, bidh iad a' gortachadh gu tàmailteach.
  Thuirt Elena, a bha mar-thà air dìochuimhneachadh gum faod corp an duine eòlas fhaighinn air faireachdainnean mì-thlachdmhor bho fhuachd is sgìths, le buaireadh:
  - Leis an fhìrinn innse, chan eil mi a 'faicinn a' phuing ann an leithid de thuras. Chaidh ar tilgeil a-steach don ifrinn seo, gun draoidheachd làidir againn... Air fhàgail casruisgte agus ann an èideadh tuathanaich shìmplidh, agus aig an aon àm, b' fheudar dhuinn an cinne-daonna a shàbhaladh bho fhaisisteachd!
  Fhreagair Zoya gu loidsigeach earrann den aon seòrsa:
  "Ach is e sin a bhòidhchead!" Gus nach biodh e ro fhurasta nuair, a" cleachdadh ar comasan mìorbhuileach, a ghabh sinn Vilna agus bailtean-mòra eile ann an Lituàinia. Tha e tòrr nas inntinniche agus nas cudromaiche feumar mac-meanmna gus a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid ann am buidhnean sìmplidh agus às aonais mòr-chumhachdan!
  Bhiodh Elena mar as trice a" breabadh a cas-rùisgte a-steach do chlach-mhuilinn mhòr a" stobadh a-mach às a" chrèadh ann am meadhan an rathaid. Ach an àite a bhith ag itealaich a-mach às a 'bhuille, dh' fhan a 'chlach na àite, agus rinn an Nighean Glic sgreuchail mun phian. Dh'fhàs na corragan fada, gràsmhor sa bhad agus thionndaidh iad gorm. Agus bha aig Zoya eadhon ri dhà no dhà a dhèanamh dìreach. Thuit na phalangan purpaidh nan àite, agus chrath Elena dheth an deòir a bha air a chruthachadh air a gruaidh. Feumaidh tu rudeigin a dhèanamh cho gòrach.
  Dh'fhairich nighean Belobog àrdachadh co-fhaireachdainn innte fhèin, bha i air a sàrachadh le tonn de cho-fhaireachdainn. Agus aig an aon àm, nochd faireachdainn de laigse agus so-leòntachd fhèin. Chaidh an t-ingne fo fheòil ghorm Elena a sgàineadh, agus dh" fhàs a cas cuideachd air a mhilleadh gu mòr agus so-leònte.
  Thuirt an tè ghlic, le co-fhaireachdainn dhi fhèin:
  - Is e seo a tha feòil às aonais mòr-chumhachdan a" ciallachadh... Cha bhith thu nad dhuine!
  Thuirt Zoya ann an buaireadh:
  - Slànaichidh do chasan beaga... Bidh tu beò dòigh air choireigin!
  Dh"fhalbh na caileagan air an rathad a-rithist. Cha robh an aon ghèam neo-chùramach aca tuilleadh. A bharrachd air an sin, mar as fhaide a choisich iad, 's ann as motha a dh'fhairich iad an t-acras. An seo nochd na raointean tuathanais còmhla... Bha obair orra mar-thà a' dol gu mòr.
  Cha robh na fir, ge-tà, rim faicinn; cha robh ach mnathan agus clann air an cleachdadh, cuid ris a" chrann, cuid ris a" chrann. Tha na daoine an seo gu math tana, le aghaidhean sgìth. Fìor, bha na balaich, a 'faicinn nan caileagan brèagha, a' gàireachdainn agus a 'crathadh orra, a' cur fàilte orra le làmhan sgairteil, sìnte a-mach.
  Thairg Zoya Elena a chuideachadh le saothair tuathanaich. Dh'aontaich nighean Svarog gu deònach. Bha i gu pearsanta ag iarraidh cleasan armachd, agus chan e tòrr cruaidh an tuathanais choitcheann. Ach às deidh dhi a cas a ghortachadh air clach-mhuile, dh" fhalbh a sunnd sa bhad. A bharrachd air an sin, bu chòir dhut smaoineachadh air do laghalachd fhèin. Ge bith dè a chanas duine, thàinig iad gu crìch ann an dreasaichean a-mhàin agus às aonais pastors.
  Faodaidh, faodaidh an NKVD luchd-brathaidh ainmeachadh aig àm sam bith agus an cuir troimhe-chèile. Rud eile, tionndaidhidh iad gu bhith dìreach mar fhògarraich a chaill a h-uile càil, na sgrìobhainnean aca nam measg. Chan eil na dreasaichean aca gu math ùr, agus tha an stoidhle le sgiort nas giorra àbhaisteach airson baile Bolshevik. Faodaidh tu ithe gu leòr gun creid iad e!
  Rugadh Zoya anns a" bhaile agus tha a làmhan agus a corp gu math sgìth a" fulang. Tha Elena na boireannach sa bhaile, chan e a-mhàin Muscovite. Fìor, tha eòlas aice air obair àitich ann an coimhearsnachd Rodnover. Ach fhathast chan eil na gluasadan cho furasta agus cho eòlach ri Zoya. Seadh, agus bidh meòir briste air an talamh fhuar a" goirteachadh gu tàmailteach.
  Ach, tha na boireannaich òga, na balaich agus na caileagan uile casruisgte, eadhon ged a bhiodh e reòta air an oidhche agus tha cunnart ann gum fàs thu fuachd. Chan eil ann ach seann bhoireannaich agus seann bhoireannaich ann am brògan bast. Cha 'n 'eil duine 'n an sealladh, agus tha 'm fear bu shine os ceann na h-uile 'na dheugaire dualach, ruadh, a' sealltuinn gun a bhi nas sine na coig-deug, ann am briogais ard-ordail, ach le suil ro thaitneach 's le smiogaid mhisneachail. Is e am balach seo le bràiste Komsomol am fear as sine am measg bhalach agus bheir e òrdughan don h-uile duine.
  Cha tug an ceannard òg iomradh air mar a thàinig an dà bhòidhchead còmhla riutha. Mar gum biodh seo mar sin, chan fheumar a ràdh. Tha gnàth-shìde tlàth ann an sgìre Volga agus tha a" ghnàth-shìde fo làn ghluasad, agus mar sin cha tèid paidhir làmhan a bharrachd a ghoirteachadh.
  Cha b' fhada gus an do thòisich cùl Elena ri gortachadh, agus dh'iarr i a dhol dhan chrann. Mar sin tha e nas fhasa do bhodhaig nighean a tha gu math làidir, ach feumaidh tu do shàilean a chladhach gu faiceallach a-steach don ùir sgaoilte gus nach bi do òrdagan cho iriosal. Ach tha an cuideam air a 'bhroilleach a' tighinn aig ceàrn eadar-dhealaichte, agus chan eil an cùl, an dèidh a bhith air a luchdachadh, a 'faireachdainn pian.
  Smaoinich an nighean an uairsin, dè an aois a tha i dha-rìribh? Tha e air a dhol seachad o chionn fhada ceud! èibhinn! Tha i air aon de na boireannaich as sine anns an Ruis an latha an-diugh agus aig an aon àm, làn neart agus slàinte. Ach às deidh dhaibh na comasan draoidheil aca a thoirt air falbh, dh" fhaodadh iad a bhith nan uirsgeulan mar sin!
  Tha an smuain seo a" toirt chills do Elena...
  Bha a h-uile duine ag obair le dealas agus gun bhriseadh-bìdh. No dìreach nuair a dh'fhàs e gu tur dorcha, thàinig iad faisg air an teine gus iad fhèin ùrachadh. Bha Abhainn Volga faisg air làimh agus bha iasg anns a" phoit. Ach cha 'n 'eil ann ach na h-uiread arain, 's nach 'eil dòigh air choireigin buileach glan, le neo-thruaillidheachd. Blas eile de oinniún.
  Tha am biadh sìmplidh agus chan eil cus; tha e coltach ri mìlsean airson stamagan acrach. Cha robh na Ranger Girls air a bhith a' faireachdainn cho sgìth fad iomadh bliadhna. Chan e, tha e fhathast gu math goirt a bhith daonna às aonais mòr-chumhachdan. Agus bidh thu sgìth mar... asal!
  Ach tha e math cuideachd gu bheil na fàs-bheairtean òg agus fallain. Thuit na caileagan nan cadal còmhla ri boireannaich eile anns an t-sabhal orra fhèin. Chuir fear de na balaich a cheann air broilleach àrd Zoe. Bhuail an nighean maoir a curls bàn... Agus dh'fhairich i melancholy làidir. Fhuair iad a h-uile càil bho bheatha agus bhon luchd-taic aca, na Demiurge Gods: òigridh shìorraidh, cumhachd, an cothrom beairteas, cumhachd, urram agus spèis a bhith aca, ach. Agus chan eil seo idir furasta a lorg.
  Agus ma tha leithid de ghillean ann, tha iad aig ìre eadar-dhealaichte agus ann an cruinne-cè eadar-dhealaichte. Chuimhnich Elena air òran mu Gagarin agus thug seo oirre faireachdainn nas brònach buileach;
  A bheil fios agad dè an seòrsa duine a bh" ann...
  Ghiùlain an saoghal gu lèir e na ghàirdeanan!
  Tha co-dhùnadh bràthair an TSING a 'sàbhaladh na h-Ìmpireachd
  Bha bràthair Tsar Nicholas II, Mikhail, eu-coltach ri fìor eachdraidh, gu cinnteach an sàs. Dh'fhosgail an Imperial Guard teine air na reubaltaich a bha a' feuchainn ri stoirm a chur air an Lùchairt Gheamhraidh. An uairsin chaidh na Cossacks, a b 'fheàrr leis an uachdaran, agus rèisimeidean uasal a-steach don bhlàr.
  Chaidh ceudan de reubaltaich a mharbhadh agus theich feadhainn eile. Ghlac na poileis gu gnìomhach na reubaltaich agus na stiùirichean aca. Rinn riochdairean bho Duma na Stàite, teaghlaichean prionnsa, ceannaichean agus buill den elite ionmhais cabhag gus dìlseachd a mhionnachadh don Tsar Nicholas, agus mhionnaich iad dìlseachd. Rè a 'bhlàir, chaidh còrr is sia ceud reubaltaich a mharbhadh agus mìle gu leth a leòn. Chaill na geàrdan mu fhichead duine marbh, na Cossacks leth-cheud eile.
  Còmhstri mòr, ach mhair an fèin-riaghladh. Cha robh aon bheachd no aon stiùiriche aig na ceannaichean aig a" mhullach. Agus san fharsaingeachd, bha mòran dhiubh a 'creidsinn gu robh e do-dhèanta an cruth riaghaltais atharrachadh aig àm cogaidh.
  Tha mòran mì-riaraichte leis an Tsar Nicholas II, ach tha e duilich roghainn eile a thabhann don rèim ìmpireil. A bharrachd air an sin, tha eagal mòr air na daoine beairteach gum bi an cruth riaghaltais poblachdach ro lag agus sgaoilte gus luchd-calpa a dhìon bhon proletariat acrach agus ceannairceach, agus na h-uachdarain bhon luchd-tuatha.
  Ach cha chuir na daoine iad fhèin air dòigh fìor ar-a-mach. Tha na Bolsheviks fhathast ro lag agus glè bheag ann an àireamh, tha na Reabhlaidich Sòisealach airson a" mhòr-chuid den bheachd gu bheil an ar-a-mach math, ach tha e nas fheàrr an cogadh mòr a bhuannachadh an toiseach.
  Ann an ùine ghoirid, bha aimhreit ann agus thàinig a h-uile duine a-mach! Bha rudeigin mar aiseirigh fuilteach a" nochdadh a-rithist...Agus sàmhchair!
  Thug Nicholas II seachad a bhràthair airson a bhith cinnteach le Òrdugh Sheòrais, a 'chiad cheum, agus bhrosnaich e e gu ìre àrd-cheannard, a' cur an dreuchd Mikhail mar cheannard air an aghaidh an iar. Agus bha na h-aghaidhean deas agus Ròmanach fo smachd Brusilov.
  Dh'fhàs meud arm na Ruis gu faisg air deich millean neach, agus chuir a chumail suas eallach trom air an ìmpireachd. Bha e riatanach a dhol air adhart.
  Cho luath 's a thiormaich na rathaidean, bhuail an t-arm tsarist ann an Galicia. Bha àrdachadh àireamhach air taobh saighdearan na Ruis. Laigich na h-Ostairich ann am misneachd, agus dh'fhàg rèisimeidean le Slavs gu mòr no ghèill iad. Cha robh aonadan Gearmailteach gu leòr ann airson an nàmhaid a chumail.
  Gus faighinn thairis air a h-uile càil, chaidh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh an aghaidh nam Prìomh Chumhachdan sa Ghiblean. Agus mar sin bha toradh a 'chòmhstri air a dhearbhadh mar-thà. Dh"fheuch na Gearmailtich ris na feachdan aca a mheudachadh san Iar gus a" chùis a dhèanamh air na Càirdean agus cha b" urrainn dhaibh taic mhòr a thoirt don Ostair-Ungair.
  Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Lviv agus grunn bhailtean ann an Galicia. Chaidh eadhon grunn ghoilearan beaga a chruthachadh. Bha aghaidh briste na h-Ostair a" tuiteam ro luath, agus mar sin b" fheudar do na Gearmailtich gluasad gu dìon dall air an taobh an iar agus saighdearan a thilgeil a-steach do na beàrnan a bha air cruthachadh.
  Le bhith a 'leasachadh an soirbheachas, chaidh na Ruiseanaich gu Przemysl agus eadhon timcheall air a' bhaile. Ach chuir duilgheadasan solarachaidh agus toirt a-steach barrachd aonadan Gearmailteach deiseil airson sabaid maill air an adhartas. Ach chaidh an Aghaidh Ròmanach air an aghaidh, agus an ceann ùine air an Aghaidh an Iar cuideachd. Bha obair dhoirbh aig an fheadhainn mu dheireadh: briseadh tro dhìon cumhachdach, domhainn na Gearmailt.
  Cha robh bràthair an Tsar, Mikhail, ga mheas tàmailteach, dh'ionnsaich e bho Brusilov agus chuir e an gnìomh innleachdan coltach ris. Thòisich e ag ullachadh ionnsaigh ann an dusan àite eadar-dhealaichte aig an aon àm, gus nach b 'urrainn dha na Gearmailtich stiùireadh a' phrìomh ionnsaigh a dhearbhadh. A bharrachd air an sin, chleachd iad cùirtearan ceò agus ionnsaigh air an oidhche gu gnìomhach.
  Shaor saighdearan Ruiseanach aig deas Bucharest, agus lean an ionnsaigh sa mheadhan gu adhartasan deas air Vilna.
  Bha aig na Gearmailtich ri an taobh a deas a neartachadh a-rithist. Bha na saighdearan Gearmailteach a bha a' bacadh Riga ann an cunnart cuairteachaidh. Fo na cumhaichean seo, rinn an Kaiser an co-dhùnadh duilich na Stàitean Baltach fhàgail agus saighdearan a tharraing air ais gu loidhne dìon Prussian.
  Cha do dh'obraich cùisean a-mach airson an aonaidh agus an Tuirc. Bha na Ruiseanaich agus na Breatannaich a" gluasad air adhart ann an Asia Minor, bha na Frangaich a" cur cuideam air Palestine ann an Siria. Bha na h-Ottomans a 'lagachadh agus cha robh an tuiteam fada air falbh. A bharrachd air an sin, dh'atharraich na Bulgarians. A 'tuigsinn gu robh na Prùisich air a' chogadh a chall mar-thà, agus na saighdearan Ruiseanach, an dèidh dhaibh a 'mhòr-chuid de Romania a shaoradh, air a' chrìch a ruighinn, dh'ainmich an rìgh Slavic cogadh air an Ostair, an Tuirc agus a 'Ghearmailt.
  Gu dearbh, thug seo barrachd ceann goirt dha na Gearmailtich. Cha b" urrainn dhaibh an loidhne aghaidh a chumail san Ear tuilleadh agus b" fheudar dhaibh a dhol air ais don Vistula. An dòchas gun cuireadh cnap-starra uisge nàdarra dàil air saighdearan Ruiseanach.
  Cha do shoirbhich leis a 'chaidreachas san taobh an iar ach pàirt de shoirbheachas, ged a bha iad mu thràth a' cleachdadh tancaichean nas gnìomhaiche. Ach airson a-nis chùm a" Ghearmailt an aghaidh, ged a b" fheudar dhi gluasad air ais beagan. Thug an roinn a deas tòrr oidhirp.
  Uill, ghluais an Ruis tsarist as t-fhoghar agus sa gheamhradh buaidh na sabaid chun na h-Ìmpireachd Ottoman.
  Thàinig an ionnsaigh air Constantinople, an dà chuid bho thìr is muir, gu crìch le buaidh armachd Ruiseanach. Thuit Türkiye, agus leis an sin fhuair an Ruis sgìrean mòra, Constantinople agus caolas le ruigsinneachd chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Fìor, cha b 'urrainnear crìoch a chur air a' chogadh ann an 1917, ach bha a h-uile duine mu thràth a 'faireachdainn anail na buaidh, mòran nas motha na ann an 1916.
  Chaidh an geamhradh seachad anns an Ruis le stailcean beaga agus taisbeanaidhean, ach cha robh droch chòmhstri ann, a dh'aindeoin duilgheadasan armailteach. Is dòcha gu bheil an ruble air ìsleachadh cus, ach tha e ro-luath a bhith a" bruidhinn air gort.
  Ach, bha an t-àm ann crìoch a chuir air a" chogadh, agus thuig a h-uile duine seo. Air a bhrosnachadh gu marasgal achaidh, mhol Brusilov am prìomh bhuille a lìbhrigeadh aig deas, far an robh an nàmhaid na bu laige, agus an uairsin a 'tionndadh gu tuath.
  Bha na ciad tancaichean aig na Gearmailtich mu thràth. Ach tha an àireamh aca ro bheag airson buaidh mhòr a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Tha a carbadan fhèin aig an Ruis cuideachd, gu sònraichte tancaichean Mendeleev. Ach a-rithist, chan urrainn do ghnìomhachas an tsarist mòr-chinneasachadh a dhèanamh fhathast.
  Ach chaidh mòr-chinneasachadh tancaichean a stèidheachadh leis na Breatannaich, na h-Ameireaganaich agus na Frangaich. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil dòigh ùr, cumhachdach airson briseadh tron dìon air nochdadh, a bu chòir briseadh tro shuidheachadh na Gearmailt.
  Tha na Càirdean cuideachd airson crìoch a chuir air a" chogadh sgriosail cho luath "s a ghabhas. Agus bho dheireadh a 'Mhàirt, thòisich iad a' feuchainn ri briseadh tro dhìon domhainn na Gearmailt.
  Thòisich oilbheum saighdearan Ruiseanach cho luath "s a thiormaich na rathaidean anns a" cheann a deas. Thàinig na saighdearan Ruiseanach, às deidh buadhan roimhe, suas, ach is gann gun do chùm na h-Ostairich orra. Lorg Budapest e fhèin air a chuairteachadh mu thràth aig toiseach a" Chèitein. An uairsin thòisich an gluasad gu Vienna agus a 'dol seachad air Abhainn Vistula.
  Chaidh na h-Eadailtich air an ionnsaigh cuideachd. Chuir eadhon Iapan feachd turais chun Roinn Eòrpa. Bhrùth na Gearmailtich bho gach taobh.
  Nuair a bha saighdearan Ruiseanach air tighinn gu Vienna mu thràth, chaidh an Ostair-Ungair a ghlacadh. Bha an càirdeas mu dheireadh sa Ghearmailt air tuiteam mu dheireadh. San Iar, a 'cleachdadh innleachdan stailc air diofar phàirtean den aghaidh, chaidh na Càirdean air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach bhon taobh a deas gu cùl aghaidh na Gearmailt a 'còmhdach an Vistula.
  Fo na cumhaichean sin, dh" ainmich an Seansalair Wilhelm, a" tuigsinn suidheachadh iomlan, eu-dòchasach na Gearmailt, gun sguir a h-uile nàimhdeas air 22 Ògmhios, 1918. Gu dearbh, ghabh na Gearmailtich grèim air.
  Sguir an Ostair-Ungair a bhith ann. Fhuair an Ruis Galicia, sgìre Krakow, Bukovina, pàirt de thaobh an ear Sloibhinia agus an Ungair. Transylvania Romania. Cha robh air fhàgail den Ostair-Ungair ach an Ostair bheag agus an Ungair air a dhol sìos gu mòr. Thàinig Czechoslovakia a-mach fo sgèith na Ruis.
  Fhuair Ìmpireachd an Tsarist bhon Ghearmailt Klaipeda, Poznan agus ruigsinneachd air na cuantan, a" gearradh Prussia an Ear bhon phrìomh-bhaile fhèin tro Danzig.
  B" fheudar don Ghearmailt na bha i air a" cheannsachadh roimhe san 19mh linn a thoirt seachad don Danmhairg agus don Fhraing. Chaidh binn a thoirt dhi airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh gach bliadhna, agus chuir i casg air comas an airm gu ceud mìle neach.
  Agus gu dearbh, mar ann an eachdraidh fìor, sòn dì-armachaidh.
  Leudaich an Ruis Tsarist a chuid seilbh anns a 'cheann a deas. Sguir an Ìmpireachd Ottoman, mar Ìmpireachd na h-Ostair, a bhith ann. Ghabh Breatainn ri Iorac, an Fhraing, Siria agus, còmhla ris na Breatannaich, Palestine. Fhuair an Ruis Armenia, Asia Minor, agus Constantinople.
  Bha an Ear Mheadhanach agus Iran cuideachd air an roinn ann an raointean buaidh. Mar sin, fhuair an Ruis Tsarist mòran stuthan togail.
  Ach chosg an cogadh beatha còrr air dà mhillean gu leth saighdear, gun a bhith a" cunntadh na sìobhaltaich a chaochail, cosgaisean mòra. Thuit airgead ann an staing agus thuit an dùthaich ann am fiachan.
  Fìor, dh" aontaich na caraidean gu tròcaireach riadh a chuir dheth air iasadan, ach fhathast bha na fiachan gu math mòr - timcheall air deich billean rubles òir.
  Ach bha e comasach iomairtean a bha aig na Gearmailtich roimhe a nàiseantachadh.
  Dh'fhàs an suidheachadh poilitigeach anns an Ruis Tsarist, agus dh'fhàs ùghdarras an ìmpire.
  Ghabh Nicholas II brath air seo le bhith a" cur dheth am manifesto aige fhèin air Duma na Stàite. Chaidh autocracy ath-nuadhachadh a-rithist, agus chaidh cumhachd reachdail a thoirt seachad gu h-iomlan chun tsar.
  Cha do dh'adhbhraich seo ach oidhirpean eagallach air gearan. Bha an dùthaich ro sgìth den chogadh agus cha robh iad ag iarraidh buillean ùra.
  Agus thòisich an eaconamaidh air ath-bheothachadh luath às dèidh a' chogaidh! Bha fàs cuibheasach timcheall air naoi sa cheud sa bhliadhna agus bha e nas àirde na anns na Stàitean Aonaichte.
  Chaidh gnìomhachasan adhartach ùra a chruthachadh agus chaidh innleadaireachd meacanaigeach a leasachadh. Dh'fhàs tuarastalan.
  Chaidh fad an latha-obrach a lùghdachadh le lagh an Tsar bho 11.5 uair gu 10.5 uairean. Agus air làithean ro-saora agus ro dheireadh na seachdain gu 9 uairean. Cuideachd, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu naoi uairean a thìde, nam biodh co-dhiù pàirt dheth air an oidhche.
  Às deidh iomlaid airgid, chaidh cothromachadh òir cruaidh an ruble ath-nuadhachadh. Ann an 1929, ràinig tuarastal neach-obrach 50 rubles gach mìos, le prìs vodca 25 kopecks botal. Is e sin, 200 botail gach mìos. Agus ma ghabhas sinn ann an òr co-ionann, tha seo cho mòr ri 37 gram de òr fìor-ghlan.
  Tha an dùthaich air an dàrna àite a ghabhail, san dàrna àite a-mhàin dha na Stàitean Aonaichte a thaobh cinneasachadh gnìomhachais. Bha coltas gu math rosach air na bha san amharc airson na h-ìmpireachd, ach... bhuail trom-inntinn mòr.
  Thug an tuiteam seo buaidh air an t-saoghal air fad, an Ruis nam measg. Tha an fhìrinn air milleadh a dhèanamh air a" Ghearmailt agus na SA as motha. Ach bha an Ruis tsarist cus an urra ri iasadan bhon taobh a-muigh agus mar sin cha b" urrainn dhaibh clisgeadh agus crìonadh a sheachnadh.
  Bha am Pàrtaidh Bolshevik anns na ficheadan ann an èiginn. Thill Lenin air ais bhon strì phractaigeach, rèabhlaideach le bhith ga bhogadh fhèin ann an teòiridh ... agus a" sgrìobhadh ficsean saidheans.
  Choinnich Vladimir Ilyich ri Herbert Wales ann am Breatainn agus dh'fhairich e blasad airson ficsean saidheans. Gu sònraichte, bho pheann Vladimir Ilyich thàinig nobhail mhòr, teachdail: "Is e Co-mhaoineas slighe an aoibhneis"! Agus grunn obraichean eile. Bha Lenin mu thràth a 'dèanamh airgead math bho obraichean ficsean saidheans.
  Dhealaich na Bolsheviks nan Trotskyists agus Stalinists. Cho-dhùin Stalin tilleadh gu dòighean-obrach ceannairc fa leth an Narodnaya Volya. Ghabh Trotsky suidheachadh nas meadhanach.
  Tha na Sòisealaich Ar-a-mach fhathast gnìomhach, ged nach robh murtan poilitigeach àrd-ìomhaigh ann tuilleadh anns na ficheadan. Mean air mhean neartaich suidheachadh nam Poblachdach agus nan Òglaich. Gu dearbha, bha coltas gu robh a h-uile duine na fhìor-mhonarcachd mar seann rud. Mar sin thòisich aimhreit, stailcean, taisbeanaidhean a-rithist agus thòisich an rìgh-chathair rìoghail air chrith.
  Bha cuimhne aig a" mhonarc air mòran...
  Lorg riaghaltas Nicholas II fuasgladh...ann an cogadh! A bharrachd air an sin, bha na seanalairean ag iarraidh dìoghaltas airson call Iapan. Agus tha seo furasta a thuigsinn ...
  Às deidh a" Chiad Chogaidh, rinn an Ruis Tsarist grunn iomairtean armachd beaga. Anns an Ear Mheadhanach, far an do chuir iad fhèin agus an caraidean crìoch air saoghal Arabach. Ann an Afganastan.... An sin ghabh an cogadh àite còmhla ri Breatainn. Ghabh an Ruis thairis roinnean a tuath Afganastan, anns an robh Uzbeks agus Tajiks sa mhòr-chuid, a bharrachd air Herat. Ach, às deidh cogaidhean brùideil, chuir na Breatannaich an ceann a deas. Dh'fhuirich fèin-riaghaltas ann am meadhan Afganastan.
  Ghlèidh Iran fhathast coltas uachdranas, ach cha robh a roinn fada air falbh cuideachd.
  Ach thachair a" phrìomh chlaon ùidhean ann an Iapan. A bharrachd air an sin, ann an 1931, chruthaich na Seapan riaghaltas phupaidean ann am Manchuria agus chuir iad ionnsaigh air bhog ann an Sìona.
  A thàinig gu bhith na adhbhar airson cogadh ùr.
  Mun àm seo, bha arm na Ruis air a bhith comasach air a chabhlach tanca ùrachadh agus itealan fìor làidir a chruthachadh. Anns an èadhar, bha Iapan gu math na b 'ìsle, agus bha arm talmhainn na Ruis mòran na bu lìonmhoire agus,' s dòcha, nas deiseil airson sabaid.
  Chaidh Cabhlach a" Chuain Shèimh a stiùireadh leis an uirsgeulach Admiral Kolchak. Bha Ridire Òrdugh an Naoimh Anndra, Brusilov, air bàsachadh mar-thà ron àm seo, ach dh'fhuirich na h-oileanaich comasach aige.
  Cha robh an cogadh soirbheachail airson Iapan bhon fhìor thoiseach. Seanalairean Ruiseanach: Denikin, Wrangel, Kaleidin, fo stiùireadh iomlan bràthair an Tsar Mikhail Romanov, an gnìomh gu sunndach agus sgileil. Bha buaidh aig eòlas a" Chiad Chogaidh Mhòir, agus chaidh aire a thoirt do mhearachdan sa chòmhstri 1904-1905.
  Bha tancaichean aotrom Prokhorov, a tha dìreach nach gabh atharrachadh ann an cogadh gluasad, cuideachd fìor mhath. Ann an suidheachadh sam bith, bha e mar-thà na arm Ruiseanach eadar-dhealaichte, agus cogadh gu tur eadar-dhealaichte.
  Ach, anns a 'chiad bhlàr leis an samurai, nam biodh ceannard nas tàlantach agus nas cinntiche air a bhith ann an àite Kuropatkin, bhiodh toradh a' chogaidh, gu dearbh, air a bhith gu tur eadar-dhealaichte.
  Co-dhiù, taobh a-staigh dà mhìos bha feachdan Ruiseanach fo shèist aig Port Arthur, agus chaidh na Seapanach a bhualadh. Dà mhìos às deidh sin, chaidh Corea gu lèir a shaoradh, agus chaidh am baile-mòr a ghlacadh le stoirm.
  Aig muir, bha blàran cuideachd a 'dol le diofar ìrean de shoirbheachas. Gus an do ràinig na sguadranan bhon Mhuir Baltach agus bhon Mhuir Dhubh. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur, agus chuir iad eadhon saighdearan air tìr air Hokkaido. B" fheudar do Iapan ainm a chuir ri sìth iriosal. Thoir air ais Manchuria, Port Arthur, cuid de rudan a fhuair buaidh bho na Gearmailtich, ceann a deas Sakhalin agus druim Kuril. Agus aig an aon àm pàigheadh indemnity, suim sgiobalta - billean rubles òir.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh an Autocracy airson ùine, agus an uairsin thug an Ìsleachadh Mòr slighe gu àrdachadh eaconamach luath.
  Anns a 'Ghearmailt, mar ann am fìor eachdraidh, Hitler thàinig gu cumhachd, ach cha robh e ceadaichte a ruith fiadhaich. Gu sònraichte, bha strì làidir bhon Ruis agus an Fhraing an aghaidh an oidhirp gus smachd coitcheann a thoirt air ais. Ged a chaidh lasachaidhean beaga a dhèanamh a thaobh comas armailteach. Chaidh cead a thoirt do mheud an airm àrdachadh bho cheud mìle gu dà cheud gu leth. A bharrachd air an sin, thug Hitler smachd air an raon dì-armachaidh dhan Ghearmailt.
  Agus bha duilgheadasan dynastach a "grùdadh anns an Ruis Tsarist. Chaochail oighre na rìgh-chathair, Tsarevich Alexei... Chaochail bràthair an Tsar, Mikhail Romanov, còraichean oighreachd. Agus bha Kirill Vladimirovich Romanov dha-rìribh na oighre. Ach tha an duine seo air a shàrachadh ann am misg agus ann an seargadh. Air a mhilleadh gu tur ...
  Mar sin cò a shoirbhicheas leis an Tsar Nicholas II? Fhuair bràthair an Tsar Mikhail, às deidh a 'bhuaidh thairis air Iapan, inbhe generalissimo agus chòrd e gu mòr ris. B 'e a' chiad bhall den teaghlach rìoghail ann an eachdraidh na Ruis Ìmpireachd a fhuair inbhe cho àrd. Agus bha mòran ag iarraidh fhaicinn air an rìgh-chathair rìoghail.
  Fìor, bha Nicholas II fhèin - neach nach robh ag òl, gun droch chleachdaidhean, a bhiodh a 'dèanamh lùth-chleasachd gu cunbhalach - fhathast gu math làidir agus bha e coltach gur e an riaghladh aige an tè as fhaide ann an eachdraidh na Ruis. Ach b" e Stalin an oidhirp murt as adhartaiche bho àm Alasdair II. Ged a bha e coltach, dè a 'phuing?
  Co-dhiù, b" e bliadhna ominous a bh" ann an 1937. Chaidh Tsar Nicholas II a mharbhadh, agus còmhla ris, bhàsaich dà mhinistear cuideachd, a bharrachd air trì dusan neach-cùirte, agus thuit pàirt den Lùchairt Gheamhraidh.
  Chleachd na ceannaircich an siostam òtrachais airson mèinneadh agus chuir iad barrachd air tunna de aminolon.
  Mar sin, chaidh tachartas ionnsaigheach a chuir an sàs ann an eachdraidh. Seo mar a thàinig riaghladh an Tsar Nicholas II gu crìch. Cha do thòisich am monarc air a ghairm mòr no uamhasach. Iadsan aig nach robh gaol air an ìmpire thug iad fuil air, oir chaidh mòran fala a dhòrtadh na rìoghachd. Is e Conqueror a th" air a làimhseachadh le spèis. Mar sin mheudaich àireamh an fhearainn foidhe ann an Rus. Nochd eadhon mòr-roinn ann an Sìona: Zheltorossiya.
  Uile gu lèir, mhair an rìoghachd 43 bliadhna. Cha robh ach Ivan the Terrible a 'riaghladh nas fhaide, agus gu h-ainmichte. Ach leis gun do ghabh e an rìgh-chathair airson trì bliadhna, bha an fhìor ùine smachd nas giorra.
  Ach dh'èirich an t-oighre dligheach, Kirill Vladimirovich Romanov, suas chun rìgh-chathair. Cha robh e a 'riaghladh airson fada - timcheall air bliadhna, ach fhuair e buaidh air cùrsa eachdraidh. Gu sònraichte, leig e le Adolf Hitler Anschluss na h-Ostair a dhèanamh. A rèir aithris a" toirt iomradh air còir dhaoine air fèin-riaghladh agus, a rèir coltais, san dòigh seo bidh barrachd òrdugh ann. Chaidh aontachadh ri Anschluss na h-Ostair agus Mussolini.
  Mar sin leudaich a" Ghearmailt agus chaidh an sluagh thairis air ceithir fichead millean. Gun a bhith ag innse gun do bhrosnaich Hitler ìrean breith. Fo Adolf the Demoniac, dh'fhàs e uair gu leth.
  Thòisich cogadh catharra anns an Spàinn, ach thàinig e gu crìch mòran na bu luaithe, leis nach robh Aonadh Sobhietach ann, a thug taic don cho-bhanntachd clì ann am Madrid.
  Ach thàinig Franco gu bhith na charaid don Fuhrer. Agus bhuail an Tsar Vladimir III ùr an aghaidh Bhreatainn.
  Tha an suidheachadh gu dearbh iom-fhillte. Tòimhseachan làn leis an Dàrna Cogadh. Agus cuairt ùr de chòmhstri. Chan eil Iran air a roinn, agus is e seo an dùthaich Ioslamach mu dheireadh a tha neo-eisimeileach gu foirmeil. Tha planaichean aig an Ruis agus Breatainn air a shon. Tha cùisean gu math troimh-chèile anns an Ear Mheadhanach. Tha sgìrean na Ruis, na Frainge, agus Bhreatainn measgaichte agus duilich an riaghladh.
  Tha Sasainn gu h-eaconamach a" tuiteam nas fhaide agus nas fhaide air dheireadh air an dà chuid an Ruis agus a" Ghearmailt a tha a" sìor fhàs cumhachdach. Ach tha na coloinidhean as motha fhathast Breatannach. Ach tha cumhachd a 'chrùin leòmhann a' lagachadh, tha Canada cha mhòr neo-eisimeileach. Tha Afraga a Deas cuideachd na uachdaranachd, mar Astràilia. Anns na h-Innseachan, tha suidheachadh Bhreatainn a" lagachadh. Gu dearbh, tha miann ann a bhith a 'putadh an leòmhann.
  Tha Hitler a" feuchainn ri cluich air dà thaobh. No gheibh e taic bhon Fhraing, Breatainn, an Eadailt agus Iapan. Gus a h-uile càil a chruinneachadh còmhla air an Ruis Tsarist agus a bhith a 'roinn a cuid stòrasan mòra.
  No coimhead airson seilbh tìreil san Iar, ach ann an caidreachas leis an Ruis.
  Tha Hitler na dhuine borb agus gun phrionnsapal, agus, san fharsaingeachd, chan eil dragh aige cò leis a thèid e a-steach do cho-bhanntachd fhad "s a tha e buannachdail dha.
  Tha an Tsar Vladimir òg ùr cuideachd a 'bruadar mu bhith a' dol sìos ann an eachdraidh mar cheannsaiche mòr agus ag iarraidh coloinidhean a thoirt air falbh à Breatainn agus an Fhraing. Gu fìrinneach, chan eil dad air fhàgail ri thoirt bho na Gearmailtich. Mar sin tha co-bhanntachd leis a" Ghearmailt gu math loidsigeach.
  Tha an Eadailt air Ethiopia a ghlacadh agus tha i cuideachd ag iarraidh brathan ùra. Tha Mussolini air leth àrd-amasach. Chan eil dragh aige an tèid e dhan ear no dhan iar. Ach anns an Fhraing chan eil miann mòr am measg an t-sluaigh a bhith a" sabaid. Tha pacifism a" riaghladh an sin, agus tha an riaghaltas air a thaghadh. Chan eil dòigh ann air càirdeas cho làidir fhaighinn. Agus tha an Ruis Tsarist, leis an ìre breith traidiseanta àrd aice agus an ìre bàsmhorachd a tha a" sìor dhol sìos, na neach-dùbhlain làidir. Tha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist mu thràth a" fàs aig timcheall air trì sa cheud sa bhliadhna. Tha bàsmhorachd leanaban air a dhol sìos, ach chan eil am fasan airson teaghlaichean mòra air a dhol seachad fhathast, agus tha eadhon teaghlaichean a tha ag obair torrach. A" toirt aire do cheannach tìreil, a" gabhail a-steach Sìona dùmhail sluaigh, agus Mongolia le àireamh-sluaigh ìosal, agus san Roinn Eòrpa agus an Tuirc, bha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist ann an 1940 nas àirde na 400 millean an taca ri 1913, nuair a bha e 180 millean. Agus is e cumhachd mòr-thìreach a tha seo... Tha nas lugha na 50 millean aig Breatainn agus an Fhraing anns na bailtean-mòra aca, a bharrachd air coloinidhean. Ach tha na saighdearan coloinidh lag ann am misneachd agus chan eil mòran comas sabaid aca. Mar sin tha feachdan talmhainn an Iar mòran nas laige.
  Bidh am Fuhrer a" taghadh caidreachas leis an Ruis an aghaidh an Iar.
  Ann an 1939, chaidh Czechoslovakia a sgaradh. Bha a" Ghearmailt cuideachd a" toirt a-steach an Sudetenland. Neartaich na Gearmailtich an t-arm agus chruthaich iad colbhan tanca. Cha do sheas an Ruis Tsarist cuideachd, le arm aig àm sìthe de chòig millean agus còig ceud roinn sgiobachd.
  Anns an Ruis Tsarist, tha tancaichean trom agus itealain ro-innleachdail, a "toirt a-steach itealain le ochd einnseanan, air a bhith gan dèanamh o chionn fhada. Chan eil ach mu thrithead tanca trom anns an Fhraing, agus tha iad seann-fhasanta. Chan eil carbadan troma aig Breatainn. Uill, a' Ghearmailt cuideachd, chan eil aon tè nas truime na fichead tunna. Tha beagan a bharrachd air ceithir cheud tanca aig na SA.
  Cho-dhùin Hitler nach b" fhiach dàil a chuir air agus bhuail e air 15 Cèitean, 1940. Tha an aimsir dìreach fàbharach agus tha a h-uile dad deiseil. No barrachd no nas lugha deiseil.
  Thòisich an Ruis Tsarist ionnsaigh air na h-Innseachan agus seilbhean coloinidh eile. Thug arm na Ruis ionnsaigh air dreuchdan le droch dhìon. Chan eil ach glè bheag de shaighdearan anns a bheil na Breatannaich agus na Frangaich fhèin, agus chan eil na h-aonadan coloinidh gu mòr airson bàsachadh airson beachd no ìmpireachd a tha coimheach dhaibh. Gu dearbh, cò na Sasannaich dhaibh? Luchd-brathaidh, tràillean, robairean no luchd-brathaidh. Chan eil e coltach gu bheil na Ruiseanaich mòran nas miosa na iad, gus am bàsaich iad air sgàth ìmpireachd an Leòmhann no an Rooster.
  Mar sin bidh na saighdearan tsarist a" tighinn air adhart, a" faighinn thairis air strì an aghaidh fòcas. Ach b" urrainn dha na Gearmailtich cuideachd a" chùis a dhèanamh air na saighdearan Frangach, Sasannach, Beilgeach agus Duitseach ann am mìos gu leth.
  Mar sin, chaill Churchill taic a phrìomh charaidean. Cha tàinig an dùil gun rachadh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh. Cha robh Roosevelt idir air leth cliùiteach le diongmhaltas Stenka Razin. Agus an uairsin bhiodh feachdan mar sin a" dol an aghaidh Ameireagaidh.
  Thàinig saighdearan Ruiseanach air adhart air feadh Afraga agus Àisia ann an caismeachdan; thàinig barrachd dhuilgheadasan bhon fhearann agus an raon conaltraidh na bha saighdearan nàmhaid. Bha buaidh aig gainnead rathaidean, gu sònraichte ann an Afraga, cuideachd. Ach tha an saighdear Ruiseanach mì-mhodhail gu gaisgeil agus gu seòlta a" faighinn thairis air a h-uile duilgheadas.
  Chan urrainn dha na Gearmailtich saighdearan a ghluasad gu Afraga ach le duilgheadas. Chaidh dàil a chur air adhartas Gibraltar air sgàth strì làidir Franco. Agus bha againn ri feachdan a ghluasad air muir. Bhris na Ruiseanaich troimhe gu Afraga, tron Èiphit, agus tha e tòrr nas fhasa dhaibh. Bidh an Eadailt cuideachd a 'faighinn a h-uile càil as urrainn dhi a ghlacadh, agus anns a' chùis seo tha grèim aig Mussolini air boa constrictor.
  Cha do thachair an cur air tìr air an metropolis fhèin ann an 1940. Anns a 'bhlàr adhair, gu h-àraidh mar thoradh air fulangas na Ruis, thàinig Breatainn beò. Ach feumar a ràdh nach robh an Tsar glic Vladimir Kirillovich airson gum biodh Breatainn air a ghlacadh air thoiseach air an àm, ach gu reusanta an dùil grèim fhaighinn air a h-uile coloinidh Àisianach is Afraganach.
  Càite an tèid Breatainn? Às deidh na h-uile, chan eil stòrasan aige, às aonais coloinidhean agus stuthan amh - tha an tuiteam aige na chùis ùine.
  Anns a 'gheamhradh agus sa Mhàrt 1941, ràinig saighdearan Ruiseanach Afraga a Deas mu dheireadh agus rinn iad a' chùis air an Uachdranas Afraganach mu dheireadh. Dh'fhàillig oidhirp Bhreatainn suidhe a-mach ann am Madagascar cuideachd, agus sa Chèitean 1941, chaidh cur air tìr a dhèanamh le buaidh às deidh sin.
  Bha Iapan a 'sabaid air taobh na Ruis anns a' chogadh, agus fhuair iad grèim air rudeigin anns a 'Chuan Sèimh. B" e samhradh 1941 an t-àm anns an robh prìomh oilbheum adhair an aghaidh cathair-bhaile Bhreatainn.
  Thug itealain Ruiseanach is Gearmailteach ionnsaigh air Lunnainn agus bailtean-mòra eile ann an Ìmpireachd Shasainn. Agus air 8 Samhain, ceann-bliadhna putsch Munich, chaidh an cur air tìr mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid sia latha deug agus chrìochnaich e le buaidh dha na saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach.
  Gu dearbh, chuir seo crìoch air an Dàrna Cogadh. Thionndaidh e a-mach nach robh e cho fuilteach agus fada na anns an fhìor sgeulachd. Agus neartaich agus leudaich e seilbh Ruiseanach gu mòr. Gu sònraichte ann an Afraga agus Àisia.
  Thàinig ùine gu math sàmhach às a dhèidh. Bha an Ruis agus a" Ghearmailt a" cnàmh na buannachdan tìreil aca fhèin. Am measg an Treas Reich bha: a" Bheilg, an Òlaind, faisg air leth na Frainge, a bharrachd air Morocco, pàirt de Algeria agus na prìomh sheilbh. Fìor, air sgàth suidheachadh Franco agus cuid de mhì-chinnt mu Hitler, cha robh ùine aig na Gearmailtich gluasad air adhart gu seilbh crios-meadhain na Frainge, agus thuit iad gu saighdearan na Ruis.
  Ach a dh" aindeoin sin, fhuair a" Ghearmailt pìos math de thalamh Afraganach fhathast, a" dol thairis air an sgìre aice fhèin san sgìre. Bha farsaingeachd fearann an Treas Reich, a" toirt aire do cheannach Eòrpach, barrachd air trì uiread. Agus ma tha sinn a 'cunntadh bho na crìochan bho 1937, a' toirt aire don Ostair, an Sudetenland, agus Poblachd nan Seiceach mar dhìon, an uairsin ceithir tursan.
  Mar sin bha gu leòr aig na Gearmailtich gu h-iomlan airson a chuairteachadh, a mhaighstireachd agus a cho-chothromachadh. A bharrachd air an sin, leudaich an Ruis a cuid seilbh coloinidh, agus cha mhòr gum b" urrainn dhi smachd a chumail air a h-uile càil.
  Agus fhuair an Eadailt mòran: mar eisimpleir, a" mhòr-chuid de Sudan, Somalia, Uganda agus cuid de rudan eile, gu sònraichte Tunisia.
  Mar sin, chaidh ath-roinn an t-saoghail a chrìochnachadh airson a-nis. Ach mar a chanas iad, thar ùine, bidh rùintean a" tòiseachadh gan nochdadh fhèin.
  Cha do thòisich na Stàitean Aonaichte ag obair gu dona air a 'phròiseact atamach. Anns a 'Ghearmailt faisisteach agus an Ruis, bha an sealladh cuideachd fionnar. Chan eil Iapan fhathast air a leasachadh gu leòr airson a tharraing dheth, agus tha Breatainn agus an Fhraing air a bhith nan dùthchannan vassal den Treas Reich agus an Ruis.
  Mar sin chaidh dàil a chuir air coltas armachd niùclasach airson ùine.
  Ach tha adhartas, gu dearbh, do-sheachanta. Tha fiosaig ag obair, tha an teòiridh a 'leasachadh, mar a tha deuchainnean obair-lann. Ach feumaidh pròiseact niuclasach toil na stàite. Tsarist Ruis mar-thà bha cus draghan agus cosgaisean co-cheangailte ri leudachadh air an fhearann. Ach bha Hitler airson adhbhar air choireigin an aghaidh a leithid de bheachdan mu phrògram niuclasach agus bha e den bheachd nach biodh am pròiseact atamach a" caitheamh ach tòrr airgid.
  A bharrachd air an sin, b 'e arm talmhainn na Ruis agus itealain an fheadhainn as làidire agus as lìonmhoire san t-saoghal, agus bha an nèibhidh cuideachd a' fàs, gu h-àraid air sgàth fàs eaconamach.
  B" fheàrr leis na seanalairean tsarist agus na marasgal togail tanca a leasachadh, itealain a thogail, luchd-giùlan phlèanaichean agus longan-cogaidh. Carson a tha feum aca air sgeulachdan sìthe mu bhomaichean niùclasach? Is e sin, cha robh an dà chuid na Gearmailtich agus na Ruiseanaich diofraichte mun duilgheadas seo.
  A bharrachd air an sin, bha gu leòr stuthan amh ann gus nach fheum a bhith draghail mu ghoireasan lùtha, co-dhiù a dh" aithghearr.
  Mar sin, a dh'aindeoin cho fuar 'sa bha am Pentagon agus an Taigh Geal, chaidh an iomairt gu neo-eisimeileach gu na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, chan e a-mhàin gu bheil seo na adhbhar eagal gun tèid na Ruiseanaich no na Gearmailtich nas fhaide agus gun cuir iad cuideam air an t-Saoghal Ùr, ach cuideachd air an eaconamaidh.
  Às deidh dhaibh an cothrom ola fhaighinn à Àisia, Afraga, agus an Ear Mheadhanach a chall, bha na tobraichean aca fhèin aig na Stàitean Aonaichte gu ruige seo ann an Texas, Florida, agus thòisich iad air leasachadh ann an Alasga.
  Ach bha àireamh-sluaigh na SA a" fàs. Cha deach in-imrich a bhrosnachadh anns an Ruis, agus lean an àireamh-sluaigh a" fàs gu luath. Bha cead aig Blacks agus Arabs gu sònraichte falbh airson na Stàitean Aonaichte.
  Bha eaconamaidh Ameireagaidh a" fàs cuideachd, agus bha barrachd is barrachd chàraichean ann.
  Agus thòisich an rannsachadh airson connadh niùclasach agus ath-bhualadh atamach a dh'fhaodadh lùth mòr a thoirt seachad.
  Tha deich bliadhna air a dhol seachad bho dheireadh an Dàrna Cogaidh. Bha ball-airm ùr aig Hitler sa Ghearmailt: plèanaichean diosc a bha comasach chan ann a-mhàin air itealaich aig astar uamhasach, ach cuideachd gu ìre mhòr gun a bhith so-leònte bho theine armachd beaga.
  A bharrachd air an sin, chaidh aig na Gearmailtich air saideal fuadain a chuir air bhog os cionn orbit, agus as cudromaiche, san Ògmhios 1951, a" chiad duine a-steach don fhànais.
  Tsarist Bha an Ruis beagan fadalach, agus rinn e làn adhartas a-mhàin san Lùnastal am-bliadhna. Anns an Eadailt faisisteach, thachair atharrachaidhean san aon bhliadhna. Tha Benedito Mussolini, tagraiche airson an tiotal Julius Caesar, air bàsachadh. San fharsaingeachd, bha an deachdaire Eadailteach soirbheachail ann an riaghladh. A" toirt aire do na ceannsachadh ann an Afraga, a" toirt a-steach Etiòpia, dh" fhàs an sgìre fo smachd na h-Eadailt cha mhòr trì tursan gu leth rè a riaghladh. A bharrachd air an sin, chaidh aig Benedito san Roinn Eòrpa air pàirt den Fhraing a ghearradh dheth còmhla ri Toulon.
  Ach cha do leig iad leis a dhol gu Albàinia agus a" Ghrèig - tha iad sin nan sgìrean taobh a-staigh raon buaidh Ìmpireachd na Ruis.
  Dh'fhaodadh Benedito, gu dearbh, a bhith air a ghairm math agus na cheannsaiche, ged nach robh arm na h-Eadailt ro mhòr leis na rinn e. Ach cha robh a mhac agus a oighre ga mheas fhèin na bu mhiosa na athair.
  Agus thug e tuiteam 1951 agus thug e ionnsaigh air Albàinia agus a' Ghrèig... Chan iongnadh gu bheil iad ag ràdh gu bheil a h-uile cogadh mòr a' tòiseachadh mar gum biodh gu h-obann.
  Bha Vladimir the Third eadhon toilichte mu dheidhinn seo. Tha seilbh na h-Eadailt ann an Afraga mòr, eadhon nas motha na seilbh na Gearmailt. Mar sin carson nach tog thu iad ma tha adhbhar math ann?
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air nàimhdeas air 7 Samhain, 1951, a" toirt ionnsaigh air Ethiopia, Libia agus Sudan. Tha aonadan Ruiseanach nas làidire, nas lìonmhoire agus nas deiseil airson sabaid na feadhainn Eadailteach.
  Mar sin thòisich iad gu sgiobalta air an arm pasta a sgrios ... Ach cha robh dùil aig duine, gun rabhadh sam bith, gun tigeadh Adolf Hitler a-mach air taobh Mussolini Jr.
  Ged ma choimheadas tu a-steach e, cha robh dad nas ris nach robh dùil.
  Chaill a' Ghearmailt a' Chiad Chogadh dhan Ruis agus chaill i a' mhòr-chuid de chrìochan na Ruis. Agus ma chaidh aig na Gearmailtich air na bha iad air chall san Iar fhaighinn air ais le ùidh, an uairsin san Ear, gu fìrinneach, bha iad air am fàgail gun dad.
  Mar sin bha Hitler gu mòr an urra ris na buill-airm ùra aige, gu sònraichte discos agus sàsaichean itealaich. A bharrachd air an sin, bha am Fuhrer den bheachd gum biodh an turas seo na b 'fhasa a bhith a' sabaid leis an Ruis na anns a 'Chogadh Mhòr, leis gum biodh a' Ghearmailt agus an Eadailt a 'stiùireadh a' chompanaidh gun dàrna aghaidh.
  Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh cuideachd gum biodh Iapan, a bha fo oilbheum leis na Ruiseanaich, cuideachd a" dol a-steach don chogadh san Ear Chèin agus a" ceangal an nàmhaid an sin. Is dòcha gun tèid Portagal agus an Spàinn a-steach don cho-bhanntachd, mar Breatainn agus an Fhraing? Tha iad tòrr nas fhaisge air a" Ghearmailt na air an Ruis. Agus chaidh cuid de dhòchasan a phinnadh air na SA!
  A bharrachd air an sin, thog Ameireagaidh cabhlach drùidhteach, mòran de luchd-giùlan phlèanaichean agus dh" ùraich iad a chabhlach tanca - ged a bha e fhathast na b" ìsle ann am meud agus càileachd ri carbadan armachd an t-Seann Shaoghal.
  Bha an siostam sòisealta anns an Ruis Tsarist fhathast neo-eisimeileach agus làn mhonarcachd. Bha làn chumhachd aig an Tsar agus Impire All Rus: gnìomhach, reachdail agus laghail. Cha robh a" Phàrlamaid air falbh. Bha Comhairle Stàite ann de dhaoine air an cur an dreuchd leis an ìmpire, ach cha robh aice ach còraichean comhairleachaidh. Chuir an rìgh e fhèin a-mach laghan, a bharrachd air òrdughan. Bha còir aige cuideachd a chur gu bàs agus maitheanas, ged, gun teagamh, bha cùis-lagha ann cuideachd. Chaidh cur às do dheuchainnean diùraidh às deidh murt Nicholas II, gus am biodh am britheamh cuideachd air a chur an dreuchd agus air a thoirt air falbh leis an tsar no oifigearan a chuir an ìmpire an dreuchd.
  Bha an dà chuid buannachdan agus eas-bhuannachdan aig an t-siostam seo. Air an aon làimh, b 'urrainn don ìmpire seo fhuasgladh gu luath no an duilgheadas sin gun aimhreit no aonta sam bith, ach air an làimh eile, chuir cus cumhachd ann an aon làimh bacadh air an iomairt agus thug e barrachd chothroman don bhiurocrasaidh. Thug e breith air diofar rudan as fheàrr leotha agus as fheàrr leotha. Cha robh Vladimir air a chomharrachadh le cus hypocrisy agus dìlseachd pòsaidh. Ged nach robh mòran buaidh aig boireannaich air na poileasaidhean aige.
  Ann an raon togail tanca, bha mòran charbadan cumhachdach is trom aig an Ruis Tsarist. Ach, tha eòlas gnìomhachd sabaid ann an Afraga air sealltainn gu bheil coileanadh dràibhidh tanca air leth cudromach. Mar thoradh air an sin, cha deach am prìomh tanca Ruiseanach nas fhaide na dà fhichead 's a còig tunna. Leis gun do chruthaich barrachd cuideam duilgheadasan le comas thar-dùthcha, eadhon le slighean farsaing.
  Bha an tsar dèidheil air tancaichean trom, ach chuir a chomhairlichean stad air an ìmpire bho bhith gan cur gu mòr-chinneasachadh. Ach bha an inneal trì-fichead tunna ri fhaighinn ann an dà mhìle lethbhreac. Agus chaidh an tanca as mòr-chòrdte, "Nikolai" - 3, a thoirt a-mach ann an trì fichead sa trì mìle.
  Agus tha cuideam dà fhichead sa còig tunna san inneal, agus tha inbhe 122 millimeters aig a" ghunna. Tha an armachd aghaidh dà cheud millimeters, tha an cùl agus na taobhan 120 millimeters, tha an cruth clasaigeach.
  Bha ùidh mhòr aig Hitler ann an innealan troma. Agus bha mi airson a bhith os cionn an Nikolai ann an tanca riochdachaidh. Mheudaich an càr Gearmailteach ann an cuideam gu 75 tonna agus, b "e seo a" chrìoch mu thràth, leis gu robh an tomad mòr air leth duilich a ghiùlan air loidhnichean rèile.
  Bha armachd 128-mm aig a' charbad Gearmailteach, bha armachd aghaidh 250 mm aige, agus armachd taobh is cùil 180. Tha an cruth cuideachd faisg air an fhear clasaigeach.
  Gu h-àireamhan, bha an tanca Gearmailteach trì tursan nas ìsle na an tè Sòbhieteach. Gun a bhith a 'toirt iomradh air na duilgheadasan a th' ann a bhith a 'cleachdadh innealan ro throm.
  Ach, tha uidheamachd Ruiseanach sgapte thairis air raointean farsaing, agus air an roinn Eòrpach den aghaidh tha tuairmseach co-ionannachd anns an àireamh de charbadan agus saighdearan-coise. Ged a tha arm na Ruis san fharsaingeachd tòrr nas lìonmhoire na am fear Gearmailteach. Agus tha sluagh mòr aig an Ruis: tha e a" toirt a-steach na h-Innseachan, Sìona, a" mhòr-chuid de Afraga, an Ear Mheadhanach, Persia, Indochina agus mòran a bharrachd.
  Gu dearbh, tha co-dhùnadh Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis Tsarist, eadhon leis gu bheil Iapan agus an Eadailt air a thaobh, agus is dòcha an Fhraing agus Breatainn, na gheam mòr. Ach tha am Fuhrer na neach-iomairt mòr.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach eil na plèanaichean diosc leis an do chuir an Treas Reich a leithid de dhòchas àrd gu math èifeachdach ann an cleachdadh. Dh'adhbhraich cruthachadh jet laminar làidir caitheamh connaidh mòr, agus bha an ùine itealaich airson sàsaichean itealaich gu math goirid. Mar sin dh" fhaodadh iad a dhol an gnìomh, eadhon a" toirt aire don astar mhòr aig astaran nach robh gu sònraichte cudromach. A bharrachd air an sin, dhìon an t-sruth laminar an diosc bho ghàirdeanan beaga, ach chuir e stad air losgadh bho shàr itealaich.
  Mar sin cha b" urrainn dha na Gearmailtich ach urchraichean fo smachd rèidio a leigeil às na diosgan aca, agus an uairsin aig ceàrn chumhang, no le bhith a" tionndadh an t-sruth laminar dheth, ach aig an aon àm a" fàs so-leònte.
  Ach, co-dhiù, cho-dhùin Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis agus thilg e na cairtean aige. A bharrachd air an sin, bha eagal air na faisisteach nan deidheadh a" chùis a dhèanamh air an Eadailt, gun toireadh iad ionnsaigh air cuideachd. Bha mustache aige agus cha robh earbsa aige ann an duine sam bith.
  An toiseach, shoirbhich leis na Nadsaidhean air sgàth iongnadh an ionnsaigh agus eagrachadh na saighdearan aca. Ach chaidh àm an ionnsaigh a thaghadh gu dona. Thòisich sneachd a" tuiteam agus na tancaichean a" sleamhnachadh. Dh" fhaodadh am Fritz a bhith air pàirt den Phòlainn a ghlacadh, Krakow nam measg, ach chaidh e an sàs faisg air Warsaw.
  Bha inneal-airm na Ruis a' snìomh suas... Chaidh Iapan, mar a bha am Fuhrer an dùil, a-steach don chogadh, ach cha robh a' chabhlach aice air thoiseach air Cabhlach Ruiseanach a' Chuain Shèimh, agus bha na blàran cha mhòr co-ionann. Agus cha mhòr nach do tharraing Iapan na feachdan talmhainn aice air falbh bho theatar gnìomhachd an Iar. A bharrachd air an sin, bha na samurai nas ìsle na na Ruiseanaich san adhar, an dà chuid ann an àireamhan agus ann an càileachd. Agus cha b" urrainn dha Land of the Rising Sun ach beagan eileanan beaga a ghlacadh.
  Cha robh na daoine faiceallach Franco agus Salazar ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. Tha an Ruis na nàmhaid gu math làidir. Feumaidh sinn coimhead agus feitheamh. Ann an eachdraidh fhìor, chuir Franco bacadh air fhèin aig àm an Dàrna Cogaidh gus roinn ghorm de shaor-thoilich faisisteach a chuir.
  A-nis bha cothromachadh cumhachd a" coimhead gu sònraichte neo-ionann ann an Afraga.
  Chaill an Eadailt gu luath a cuid seilbh air a" mhòr-thìr dhorcha.
  As t-earrach 1952, chuir arm an tsarist ionnsaigh air bhog ann am Prussia an Ear agus b 'urrainn dhaibh briseadh tro dhìonan an nàmhaid gu domhainn. Bha duilgheadas aig na Nadsaidhean a bhith a" trèigsinn adhartas an airm tsarist aig Konigsberg, ach thòisich na saighdearan ìmpireil air gluasad air adhart air an Sudetenland agus Krakow.
  Thionndaidh e a-mach gun robh na tancaichean Ruiseanach a bha na bu mhiosa comasach air sabaid an aghaidh nàmhaid trom, ach nach robh cho sgiobalta. Rinn na roinnean Sìonach fo stiùir seanalairean Ruiseanach gu math cuideachd.
  B' fheudar do na Gearmailtich Krakow fhàgail... Agus an uair sin, air sgàth 's gun robh iad ann an cunnart cuairteachadh, thòisich iad a' tilleadh bhon Vistula chun an Oder.
  Chan e, cha b" e seo cùrsa a" chogaidh ris an robh dùil aig an Fuhrer aig an robh seilbh. Ach 's e mo choire fhèin a th' ann. A bharrachd air an sin, cha do rinn na Frangaich agus na Breatannaich, às deidh dhaibh fàileadh a dhèanamh air an dreuchd faisisteach, oidhirp sam bith ri bàsachadh airson an Fuhrer. Mar sin chaidh dragh a chuir air an ath-lìonadh, agus bha na dùthchannan vassal airson suidhe a-mach gu sgiobalta.
  Agus chaidh cùisean na bu mhiosa dha na Gearmailtich aig an aghaidh.
  Ron gheamhradh, bha na Gearmailtich air na bha aca uile a chall ann an Afraga. Agus tron gheamhradh, ron earrach, thill iad gu tur dhan Oder. Shaor saighdearan Ruiseanach Prague agus an Sudetenland agus thàinig iad gu Vienna. A bharrachd air an sin, rinn iad a" chùis air an Eadailt agus ghabh iad thairis an Ròimh, Naples, agus Sicily. Mar sin cha do gheall earrach 1953 dad math dha na Nadsaidhean. Ach, air 8 Giblean, 1953, bhàsaich Hitler gu h-obann. Tha ceannardas ùr na Gearmailt gu mòr ag iarraidh sìth.
  Dh'aontaich Vladimir Kirillovich Romanov gu fialaidh. Ach phàigh na Gearmailtich gu daor airson seo. Chaidh a" chrìoch ùr a-nis seachad air an Oder: fhuair a" Bheilg, an Òlaind, agus an Danmhairg uachdranas, ach taobh a-staigh frèam stàite vassal de dh" Ìmpireachd na Ruis. Fhuair an Fhraing air ais na rudan a chaill i roimhe, ach dh'fhàs i fiù 's an urra ris an Ruis.
  Chaill an Eadailt agus a 'Ghearmailt an coloinidhean gu lèir, a bha a-nis na sheilbh don chrùn rìoghail. Fhuair an Eadailt fhèin inbhe vassal Ruiseanach cuideachd, agus thàinig Sicily agus Sardinia gu dìreach gu bhith nam pàirt de ìmpireachd Vladimir III.
  Chaill a' Ghearmailt mòran de a neo-eisimeileachd cuideachd agus phàigh i airgead-dìolaidh mòr.
  Chaill Iapan a h-uile seilbh ach a-mhàin an sgìre aice fhèin agus b 'fheudar dhi a bhith na stàit vassal. Agus fhuair Tsar Vladimir Kirillovich Romanov cuideachd an tiotal Impire Iapan.
  Gu dearbh, thàinig am pàirt sin de Astràilia a bhuineadh do Land of the Rising Sun roimhe seo fo smachd na Ruis cuideachd.
  San Lùnastal 1953, rinn na Stàitean Aonaichte deuchainn mu dheireadh air boma atamach. Ochd bliadhna às deidh sin, chaidh am genie niùclasach a-mach às a" bhotal. Ann an suidheachadh sam bith, chan urrainnear stad a chuir air adhartas. Agus tha coltas a" bhoma atamach do-sheachanta. Anns an t-suidheachadh as miosa, dh" fhaodadh armachd niùclasach nochdadh fichead bliadhna aig a" char as fhaide na bha e ann an da-rìribh.
  Le beagan dàil, thòisich riaghaltas an tsarist air a fhreagairt a leasachadh.
  Gu ruige seo, cha b 'urrainn dha na Stàitean Aonaichte co-dhùnadh a dhol a chogadh ri ìmpireachd cho cumhachdach. A bharrachd air an sin, chan eil e cho furasta faighinn gu prìomh ionadan gnìomhachais is eaconamach na Ruis bho thall thairis.
  Agus bha feum air ùine agus airgead airson cosgaisean niùclasach! Bha airgead aig na Stàitean Aonaichte, ach bha ùine a" ruith a-mach. Tsarist Ruis, le a goireasan agus cumhachdach comas inntleachdail, gu math luath air a dhèanamh suas airson a 'bheàrn san raon seo. Agus ann an 1956, nochd boma atamach cuideachd ann an Vladimir III.
  Gu math nas ìsle na an Ruis ann an àireamh-sluaigh agus goireasan, chaill na SA calpachais agus deamocratach na cairtean trump aca mean air mhean.
  Is e an aon rud a b" urrainn dhaibh a dhèanamh a bhith a" cleachdadh armachd niùclasach mar bhacadh agus feuchainn ris an Ruis Tsarist a lagachadh bhon taobh a-staigh. Ach gu ruige seo chan eil iad air soirbheachadh.
  Cha robh sliochd fireann aig Vladimir Kirillovich bhon chiad bhean aige , agus phòs e a-rithist. Agus rinn e ath-ghineamhuinn oighre, a' gairm Seòras air.
  Rinn Tsarist Ruis leudachadh air àite. Ann an 1959, chaidh turas-adhair le sgioba chun Ghealach mu bhliadhna roimhe sin na na h-Ameireaganaich. An uairsin ann an 1971 gu Mars. Tha an saoghal eile air fàs nas sàbhailte na fìrinn.
  Ann an 1975, thàinig an duine air tìr air Venus. Ann an 1980 air Mercury. Ann an 1981 air aon de na saidealan Jupiter. Agus ann an 1992, dìreach anns a 'bhliadhna de bàs Vladimir Kirillovich Romanov, Russian cosmonaut pròiseil cas air Pluto.
  Shealbhaich Seòras a" chiad fhear an crùn aig aois ochd-deug. Agus san fharsaingeachd, faodaidh sinn a ràdh gu bheil Vladimir Treas, Mòr, chuir e seachad a riaghladh 54-bliadhna air leth soirbheachail. Agus an uairsin lean sliochd nan Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS AN DARA AN T-EILEANACH MÒR DE CHEIST!
  Canaidh sinn gun do bhàsaich Tsar Alexander the Third, air an làimh eile, na bu thràithe: ann an 1987 bho oidhirp murt a chuir am bràthair as sine aig Lenin air dòigh: Alexander.
  Bhiodh e coltach eadhon nas miosa. Ach chan ann dha-rìribh. Thàinig Nicholas II gu bhith na tsar na bu thràithe, agus phòs e na bu thràithe: gus a mhac a chuir air an rìgh-chathair ma thachair rudeigin. Ach tha a bhean eadar-dhealaichte, agus tha an t-oighre fallain, agus gu cinnteach chan eil Rasputin ann. Agus mar sin an toiseach, san fharsaingeachd, mar ann an fìor eachdraidh: TRANSIB ga thogail, tha an eaconamaidh a 'soirbheachadh - leudachadh gu Sìona. Fìor, thathas a" togail shoithichean anns a" Mhuir Baltach bliadhna roimhe sin. Agus beagan a bharrachd togail, mar thoradh air an àrdachadh na bu thràithe san t-sàr-eòlaiche ionmhais Witte.
  Cha do thòisich an cogadh le Iapan glè mhath, ach fhuair an Varyag air teicheadh, agus cha do bhàsaich Admiral Makarov. Tha an sgeulachd air gluasad beagan, agus tha a h-uile càil a 'dol beagan eadar-dhealaichte. Ach ann am fìor eachdraidh, gu dearbh, cha robh ach beagan ùine air fhàgail aig an Varyag airson teicheadh, agus bha bàs an Àrd-mharaiche Makarov san fharsaingeachd tubaisteach agus eu-coltach.
  Bha cabhlach na Ruis, air a stiùireadh leis an Àrd-mharaiche Makarov, gu math sgileil agus chaidh bàtaichean Iapanach fodha. Agus an uairsin, nuair a chaidh dà long-cogaidh Iapanach a spreadhadh air an mir, thug Makarov ionnsaigh air an samurai agus chaidh e fodha dusan bàta gu leth eile.
  Is e sin, chaidh a h-uile càil gu math. Agus chaill Iapan uachdranas aig muir.
  Ach air tìr, thionndaidh an samurai gu bhith na bu laige. Chuir Kuropatkin às do gach oidhirp Iapanach a dhol air adhart agus rinn e milleadh mòr orra. Ach, cha do rinn e gnìomh ro chinnteach. Ach a dh'aithghearr thàinig soithichean Ruiseanach bhon Mhuir Baltach, agus mu dheireadh ghabh Makarov smachd air a h-uile uisge.
  Thòisich na Ruiseanaich eadhon air saighdearan a thoirt gu tìr ann an Taiwan, agus an uairsin air druim Kuril.
  Gus an do rinn Theodore Roosevelt eadar-theachd agus thug e seachad eadar-mheadhanachadh. Fhuair an Ruis Manchuria, Korea, Mongolia, an sreath Kuril, agus Taiwan.
  Nochd Zheltorossiya cuideachd. Mar sin chaidh ìmpireachd ùr a chruthachadh.
  Ach, chan eil an rìgh fhathast air fàs ro mhì-mhisneachail. Ann an 1914, thòisich an Dàrna Cogadh. Tha an Ruis air ullachadh nas fheàrr airson a" chogaidh seo: tha an eaconamaidh nas làidire, tha an sgìre agus an sluagh nas motha, agus chan eil beachd sam bith air an t-slighe. A bharrachd air an sin, cha robh crìonadh ann air adhbhrachadh le aimhreitean agus an tionndadh ris an canar.
  Chaidh a" Chiad Chogadh air adhart le diofar ìrean de shoirbheachas. Bha mearachdan agus soirbheasan coitcheann na Ruis. Ach ann an 1915, fhuair na Gearmailtich nas lugha de shoirbheachas, leis gu robh an t-arm tsarist na bu mhotha agus na b 'fheàrr. Ach fhathast, chaill an Ruis leth na Pòlainn agus Galicia. Ach cha b" urrainn dha na Gearmailtich a dhol a-steach do Belarus agus stàitean a" Bhaltaig - chaidh an loidhne aghaidh seachad air an Vistula.
  Agus anns an t-siathamh bliadhna deug, an tsarist arm mar-thà air a bhith air leth soirbheachail an aghaidh an Ostair agus an Tuirc. Cha mhòr nach deach a" chùis a dhèanamh air na h-Ottomans. Dìreach mar a ghlac na h-Ostairich Przemysl agus Krakow. Ghabh a" Ghearmailt fo eagal. As t-earrach 17, ghabh na Ruiseanaich Istanbul. Shoirbhich leis an Ruis Tsarist cuideachd rè an ionnsaigh samhraidh an aghaidh na h-Ostair agus a" Ghearmailt. Agus as t-fhoghar, nuair a bha na saighdearan tsarist air an Oder a ruighinn mu thràth, bha a" Ghearmailt air a ghlacadh. Lean sgaradh na h-Ostair-Ungair agus an Tuirc. Fhuair an Ruis Asia Minor, ceann a tuath Iorac, agus Istanbul. rìoghachdan Galicia, Bukovina, Czechoslovak agus Ungairis agus Krakow. A bharrachd air Danzig, pàirt de Phrussia an Ear, sgìre Klaipeda. Tha an Ruis, mar sin, air neartachadh iomadh uair thairis. Agus phàigh a" Ghearmailt airgead-dìolaidh mòr cuideachd.
  Cha robh Tsar Nicholas II ann an cabhag sam bith a h-uile càil agus a h-uile duine a ghabhail. Ach roinn na Ruiseanaich, na Breatannaich agus na Frangaich rubha Saudi. An uairsin roinn na Breatannaich agus na Ruiseanaich an dà chuid Iran agus Afganastan. Chuir e crìoch air ath-roinn an t-saoghail.
  Gu ruige 1929, bha an saoghal gu lèir a 'fàs, gus an do thòisich an Ìsleachadh Mòr. Ann an 1931, thòisich Iapan cogadh an aghaidh na Ruis. Agus chaidh a" chùis a dhèanamh gu sgiobalta agus, còmhla ris a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh, air a ghabhail thairis. Agus an uairsin thàinig an referendum agus in-ghabhail anns an Ruis.
  A 'gabhail brath air lagachadh Bhreatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte, air a ghlacadh leis an Ìsleachadh Mòr, stiùir Tsar Nicholas II cogadh gus Sìona a ghlacadh. Agus thàinig seo gu bhith na cheannsachadh mòr.
  Gus beagan a luathachadh Russification, Nicholas II co-dhùnadh unpretentious - thug e a-steach gu h-oifigeil polygamy anns an Ruis - ag atharrachadh diadhachd agus dogmas na h-Eaglais Gnàthach. Seo mar a chaidh gabhail ris an ath-leasachadh.
  Agus ghabh an rìgh dha fhèin an dara bean. Chaidh na Ruiseanaich a bhrosnachadh gus coigrich a phòsadh agus mòran chloinne a bhith aca. Dh'fheumadh Sìona mòr a bhith air a Russified cuideachd. Dè an dòigh as fheàrr air seo a dhèanamh? Pòs boireannaich Sìonach!
  Anns a 'Ghearmailt, cha tàinig Hitler gu cumhachd. Anns an sgeulachd seo, bha beagan dìth aige. Ro cheannairceach. B" e am faisisteach Mussolini, a ghlac Etiòpia, am prìomh iriosal. Agus bruadar mu bhith na Caesar agus Trojan ùr air a roiligeadh a-steach do aon.
  Anns a 'Chèitean 1937, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an Eadailt. Mar a thionndaidh e a-mach, thionndaidh Mussolini gu bhith na fhèin-mharbhadh. Ghlac saighdearan Ruiseanach an Eadailt gu lèir ann an dà mhìos, agus ann an trì eile coloinidhean na stàite. Bha an Ruis Tsarist cuideachd mu dheireadh a" toirt a-steach Romania agus Iugoslabhia, agus beagan às deidh sin Bulgàiria. An dèidh crìoch a chur air ceangal nan sgìrean. Ann an tuiteam 1939, bhàsaich Nicholas II. Agus thàinig an t-oighre aige, an Alexei II gu tur fallain, gu bhith na rìgh ùr.
  Anns a 'chùis seo, bha Nicholas II a' riaghladh airson leth-cheud 's a dhà - a' dol thairis air toradh Ivan the Terrible. Agus b 'e an riaghladh aige an fheadhainn as soirbheachaile ann an eachdraidh na Ruis, agus cha robh na h-iomairtean aige ach a' briseadh sìos. Cha do ghlac rìgh a-riamh uiread. Tha an Ruis air tuineachadh mu dheireadh ann an Sìona, agus air neartachadh anns a h-uile taobh.
  Ach, an uairsin, fo Alexei an Dàrna, thòisich ùine fhada de shìth. Cha robh an Fhraing, Breatainn, agus na SA ag iarraidh cogadh. Ach bha a" Ghearmailt air a dì-armachadh agus cha robh neart aice. Mar sin dh'èirich suidheachadh a dh'fhàs socair.
  Bha ìmpireachd coloinidh fhathast ann. Dh'fhuirich an Ruis mar an dùthaich as motha, ach b' i Breatainn an dàrna cumhachd gu foirmeil agus bha i beagan na b' ìsle na sgìre na ìmpireachd Tsarist. Ach, bha Astràilia, Afraga a Deas agus Canada nan uachdaranan cha mhòr neo-eisimeileach. Agus anns na h-Innseachan... Ann an 1968, thòisich ar-a-mach mòr anns na h-Innseachan agus an dèidh dà bhliadhna de chogadh chaidh na Breatannaich a chuir às. Ach chaidh arm an tsarist a-steach do chrìochan Innseanach agus chuir iad stad air na gearanan. Às deidh sin chaill Breatainn a" choloinidh seo agus fhuair an Ruis i. Goirid ghabh an Ruis ceann a deas Ioran cuideachd.
  Às deidh Alexei an Dàrna ann an 1969, chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Nicholas the Third. Bha Ìmpireachd an Tsar a" dol am meud. Mar sin chaill an Fhraing smachd air Indochina agus Thailand ann an 1979. Agus thàinig na saighdearan rìoghail an sin cuideachd.
  Agus anns na h-ochdadan agus naochadan, thàinig Afraga fo smachd na Ruis Tsarist. Às deidh 2001, chaidh Peadar, an ceathramh mac aig Alexei II, suas gu rìgh-chathair na Ruis.
  Bha an Ruis Tsarist ron àm seo air cha mhòr a h-uile Afraga, Àisia a ghabhail a-steach, agus air coloinidhean de dhùthchannan eile a thogail, Indonesia nam measg. Ach gu dearbh cha deach e an aghaidh Astràilia.
  Tha àm de shìth air tighinn. Bha armachd niùclasach aig na SA, Breatainn agus an Fhraing, bha cumhachd eaconamach aig a" Ghearmailt. Tha cumhachd eaconamach aig an Ruis, armachd niùclasach, an arm as motha san t-saoghal agus sluagh. Agus fhathast monarcachd neo-eisimeileach gun phàrlamaid. Bha na h-Ameireaganaich, mar dhàrna cumhachd, no eadhon cumhachd mòr, air seo a dhèanamh na thagradh don Ruis.
  Ach, cha do chuir dìth deamocrasaidh bacadh sam bith air leasachadh adhartais. Gu sònraichte, air ais ann an 1943, anns an Ruis Tsarist, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais. Agus ann an 1961 chun na gealaich. Thachair an itealan gu Mars ann an 1974. Agus ro 2000, chaidh tadhal air cha mhòr a h-uile planaid de shiostam na grèine. Bhathar ag ullachadh turas mòr gu na rionnagan. Chuir i air bhog ann an 2018, agus fhuair i air ais gu Alpha Centauri.
  Mar sin cha do chuir tsarism bacadh air saidheans bho bhith a 'gluasad idir. Thuirt Pàdraig an Ceathramh de shliochd Romanov eadhon gun robh absolutism shoilleir na b 'fheàrr.
  Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon nan sgandalan a bha an-còmhnaidh a" toirt buaidh air rianachd Dhòmhnaill Trump.
  Bha Nicholas II fhathast air a mheas mar an rìgh as motha de gach àm agus sluagh. Tsarist an ruis air muin eich agus an t-saoghail hegemon. Mean air mhean tha an iomall agus na coloinidhean a 'fàs Russified. Tha an ìmpireachd a" faighinn momentum. Agus thàinig an saoghal gu lèir gu bhith na àite nas fheàrr.
  Agus carson? Taing gu Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin, a chaidh a chur gu bàs airson regicide. Dh'fhuirich Lenin fhèin thall thairis. Choinnich e ris a' Chuimrigh agus ghabh e ùidh cuideachd ann a bhith a' sgrìobhadh ficsean saidheans, às an do dh'fhàs e glè bheairteach agus rinn e ainm. Agus mar sin dh'fhàs e ainmeil, a 'fàs ainmeil agus ainmeil, agus chaidh eadar-theangachadh gu iomadh cànan. Chaochail Stalin sa phrìosan air sgàth a 'chaitheamh agus, san fharsaingeachd, cha robh fios ach aig eòlaichean. Ann an ùine ghoirid chaidh Trotsky an sàs ann an gnìomhachd ar-a-mach agus rinn e deagh dhreuchd mar oifigear, ag èirigh gu inbhe Comhairliche Dìomhair agus Leas-mhinistear. Thàinig Voznesensky gu bhith na mhinistear fon tsar agus choilean e mòran. Dh'fhuirich Khrushchev na neach-bùtha beag agus cha do choisinn e cliù. Dh" èirich Brezhnev gu inbhe còirneal. Rinn Andropov seirbheis anns na poileis agus thàinig e gu bhith na chòirneal cuideachd. Thàinig Gorbachev gu bhith na phrìomh neach-gnìomhachais agus na neach-taisbeanaidh. Dh'fhuirich Yeltsin na neach-bùtha. Dh'èirich Putin gu ìre còirneal anns na poileis dhìomhair agus leig e dheth a dhreuchd le urram. Tha Medvedev na oifigear beag. Zhirinovsky, stèidheadair pàipear-naidheachd, agus neach-taisbeanaidh. Dh'fheuch Zyuganov ri bhith ag obair fon talamh an aghaidh an Tsar. Fhuair e binn prìosain, an uairsin thàinig e gu bhith na neach-fiosrachaidh dha na poileis dìomhair. Leig e dheth a dhreuchd le inbhe caiptean. Dh'èirich Zhukov a-mhàin gu inbhe major. Thàinig Vasilevsky gu bhith na Leifteanant Coitcheann, thàinig Shaposhnikov gu bhith na Leifteanant Coitcheann. Àrd-mharaiche Kolchak agus neach-gleidhidh mòran òrdughan. Thàinig Makarov gu bhith na àrd-mharaiche cuideachd, an dèidh dha sabaid sa Chiad Chogadh. Ach, chan ann anns a" chiad chogadh, ach anns an aon chogadh mhòr, leis nach robh an dàrna cogadh ann. Dh'fhàs e ainmeil... Thàinig Brusilov gu bhith na mharsanta achaidh agus na neach-gleidhidh air Òrdugh an Naoimh Anndrais a' Chiad Call. Thàinig Denikin, Wrangel, Kornilov, agus Kuropatkin gu bhith nam marasgal achaidh.
  Agus bha beatha math fo na rìghrean. Agus chan eil prìsean air a dhol suas airson còrr air ceud bliadhna. Agus bha taic òir seasmhach aig an ruble de 0.77 gram. Agus bha mòran sluaigh beò gu math fon rìgh.
  Bha còraichean co-ionann aig a h-uile duine agus thug mòran dhiubh Ruiseanaich orra fhèin, eadhon Afraganaich. Bha cùisean a" dol gu math airson a h-uile duine fon Tsar. Is ann dìreach airson Iùdhaich de chreideamh neo-Gnàthach a dh" fhan an riatanas còmhnaidh. Ach dh'fhàs iad sin na bu lugha agus na bu lugha.
  Fon tsar, ge-tà, bha cuid de dhuilgheadasan ann. Dh'adhbhraich aon dhiubh, ìrean breith àrd agus bàsan ìosal, cus sluaigh. Ach bha seo gu bhith air fhuasgladh tro leudachadh àite. A bharrachd air an sin, rinn leasachadh saidheans agus àiteachas e comasach fuasgladh fhaighinn air duilgheadas acras. Bha biadh gu leòr ann airson a h-uile duine. Ach tha fàs àireamh-sluaigh na h-ìmpireachd còrr is trì sa cheud sa bhliadhna. Agus bha seo a" bagairt trioblaid san àm ri teachd.
  Lorg riaghaltas an tsarist slighe a-mach ann an leudachadh fànais. Agus bha e coltach gu robh e reusanta. Agus chaidh longan-rionnag ùra a thogail agus chaidh rannsachadh a dhèanamh air astaran superluminal.
  
  
  
  CÒIG BLIADHNA DE ALASDAIR NA TRÌ - AN SÒNRAICHTE!
  Bha an oidhirp murt air Alasdair II ann an 1866 soirbheachail. Mar thoradh air an sin, bhàsaich an neach-saoraidh rìgh. Agus chaidh Alastair an Treas suas air a' chathair. B 'e a' bhuannachd a bh 'ann nach robh ùine aca Alasga a reic, agus cha robh an t-ìmpire Ruiseanach ùr airson fearann sam bith a thoirt seachad. Fiù ma tha iad fad às agus nach eil iad fhathast glè luachmhor.
  A bharrachd air an sin, thòisich togail an rathaid gu Siberia gu Vladivostok eadhon na bu tràithe. Agus bu chòir dha a bhith air Chukotka a ruighinn!
  Bha Tsar Alexander the Third làidir, cinnteach, làidir le toil, fallain, agus gu math làidir gu corporra. Bha e a" riaghladh le làimh làidir, agus fo a sin chaidh an Ruis a-steach don àm de shoirbheachas agus de choileanaidhean as motha!
  Mar sin tha e math gun do thòisich an ìmpire mòr air riaghladh còig bliadhna deug nas tràithe na ann an eachdraidh fhìor!
  An toiseach, chuir e stad gu cruaidh air a h-uile gearan le ar-a-mach agus Narodnaya Volya. An uairsin thòisich e air ath-leasachadh a dhèanamh air an arm agus an nèibhidh. Le bhith a" cur rudan ann an òrdugh.
  Choilean an rìgh mòran. Chaidh rathaidean, drochaidean, factaraidhean a thogail, agus leasaich an dùthaich calpachas gu luath. Aig an aon àm a 'cumail suas autocracy. Rinn riaghaltas an tsarist cogaidhean beaga, a" gluasad thairis air Meadhan Àisia agus a" leudachadh a bhuaidh an sin.
  Thòisich cogadh mòr leis an Tuirc ann an 1977. Chaidh e eadhon na b" fheàrr, na bu luaithe, na bu bhuannachdaile le nas lugha de chall na bha ann an eachdraidh fhìor. Bha sàr-ghin Skobelev a" deàrrsadh ann le làn sholas!
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Turcaich le nas lugha de mhilleadh. Agus chaidh aca air Istanbul a thoirt air falbh sa bhad. Bhon a ràinig iad an sin ron sguadran Sasannach. Bha an cogadh seo cho soirbheachail is gun deach an rìgh-shagart ainmeachadh mar Alexander Victorious! Agus thàinig Skobelev gu bhith na mharasgal achaidh as òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Bha Türkiye air a roinn. Ghabh na Breatannaich seilbh air an Èiphit agus Sudan. Ghabh an Ruis Iorac, Palestine, Siria, agus pàirt de Saudi Arabia, Àisia Minor, Armenia gu lèir, agus na Balkans!
  Mar sin, gu math luath agus gu ìre mhath furasta, ghlac Alasdair an Treas fearann mòr. Agus lean e air a leudachadh gu deas. A" gluasad tro Ioran, Turkmenistan, agus nas fhaide air adhart gu Afganastan!
  Shuidhich arm an Tsar a shealladh air na h-Innseachan cuideachd! Bha na Breatannaich deiseil airson sabaid. Nochd caidreachas eadar an Ruis, a" Ghearmailt, an Ostair-Ungair an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn.
  Chaidh a' Ghearmailt air adhart an aghaidh Poblachd nan Rooster ann an 1992. Dh"ainmich Breatainn cogadh an aghaidh a" Ghearmailt agus an Ruis. Bhuannaich an Ostair-Ungair Bosnia agus Herzegovina, agus thug i ionnsaigh air an Eadailt.
  Thòisich an Ruis iomairt an aghaidh nan Innseachan, agus seilbh na Frainge agus Indochina. Sin mar a thòisich an Cogadh Mòr. Ach tha an Ruis agus na Gearmailtich còmhla mu thràth!
  Thug an Ruis ionnsaigh air an Èiphit cuideachd.
  Tha na saighdearan tsarist, le taic bhon t-sluagh ionadail, a" fuireach anns na h-Innseachan agus Iran. Bidh iad a" dol a-steach gu Indochina tuilleadh. Agus rinn na Prùisich a" chùis a-rithist air na Frangaich agus timcheall Paris.
  A bharrachd air an sin, tha Poblachdach a" diùltadh a leigeil seachad. Agus thèid ionnsaigh a thoirt air Paris, air a sgrios gu mòr. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'glacadh a' Bheilg agus an Òlaind.
  Tha Breatainn air a bhith a" cogadh airson ùine. Bidh saighdearan Ruiseanach a" fuireach san Èiphit agus ann an Sudan. Tha cogadh aig muir. Tha arm na Ruis a" gluasad air feadh Afraga. Fad na slighe gu Afraga a Deas. Agus a 'cruinneachadh coloinidhean dha fhèin. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'faighinn grèim air cuid de rudan.
  Ach tha an Ostair-Ungair air a bogadh sìos ann an cogadh leis an Eadailt. Fìor, ann an 1894, thàinig na Gearmailtich gu cuideachadh nan Ostair. Agus chuir iad crìoch air ceannsachadh na h-Eadailt.
  Às deidh sin tha dùthaich nan orains air a roinn eatorra fhèin.
  Tha an cogadh a" gluasad chun na mara. Agus an seo tha sàr-mhathas ceannard na nèibhi Admiral Makarov ga nochdadh fhèin. A tha a 'coileanadh grunn bhuannachdan sgoinneil. A toirt air bana-mhaighstir nan cuantan a ghlacadh.
  Ghabh an Ruis smachd air na h-Innseachan, Indochina, a" mhòr-chuid de Afraga, agus cuideachd Astràilia, a" leagail na Breatannaich às an sin. Dh'fhàg saighdearan Ruiseanach Breatainn agus Canada. Stèidhichear coloinidh an sin cuideachd. Mar sin, chaill Breatainn cha mhòr a h-uile coloinidhean aice, agus fhuair an Ruis iad. Chaidh grèim fhaighinn air Canada leis an Ruis a" cumail smachd air Alasga. Agus làthaireachd cabhlach fìor chumhachdach. Agus air leth math Admiral Makarov agus Rozhdestvensky.
  Uill, chan e sin uile. Ghluais an Ruis gu Sìona. Cuideachd air leth soirbheachail. Agus ann an 1904, thòisich an cogadh le Iapan.
  Ach eu-coltach ri fìor eachdraidh, cha robh an cogadh seo duilich, ach gu math luath. A bharrachd air an sin, bha cabhlach Iapan caran lag, agus bha an Ruis, air an làimh eile, gu math làidir. Às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air na Seapanach, ghlac saighdearan Ruiseanach Tokyo. Agus an uairsin chaidh referendum a chumail, agus bhòt a' mhòr-chuid de Iapan airson a dhol còmhla ris an Ruis.
  Bhuannaich Tsar Alasdair III buaidh ùr. An uairsin thàinig an ceangal saor-thoileach à Sìona. Mar sin sgìre às deidh sgìre, mòr-roinn às deidh mòr-roinn. Ràinig an ìmpireachd rìoghail cuibhreannan mòra. Bho na SA, Canada gu lèir agus Alasga, Àisia gu lèir, an Ostair, sgìre a" Chuain Shèimh. Gu Afraga a Deas agus seilbh na Gearmailt ann an Afraga an Iar.
  A bharrachd air an Ostair-Ungair. A leithid de chumhachd mòr.
  Ach, gu dearbh, bha na Gearmailtich agus na h-Ostairich ag iarraidh barrachd. Tha a" Ghearmailt fhathast a" fuireach san Fhraing. Tha Breatainn, air a h-eucoir leis an Ruis, cuideachd ag iarraidh cogadh.
  Chaidh aig an Kaiser air co-bhanntachd a chur ri chèile: an Spàinn, Portagail, a' Ghearmailt, an Ostair-Ungair agus an t-Suain an aghaidh na Ruis mhòir. Bha na Gearmailtich cuideachd air an Danmhairg agus Nirribhidh a ghlacadh aig àm a' chogaidh ri Breatainn. Chaidh co-bhanntachd cumhachdach a chruthachadh.
  Agus thòisich an cogadh air 1 Lùnastal, 1917. Dìreach aig an àm nuair a bhàsaich Alasdair an Treas agus chaidh Nicholas II suas air a 'chathair-rìgh. Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh, às aonais monarc cho math ri Alexander the Third, a bha air leth-cheud bliadhna fhaighinn air ais, gun cailleadh an Ruis gu cinnteach.
  Ach bha cumhachd maireannach agus làidir aig Nicholas II. Sin Rasputin agus an t-oighre tinn. Mar sin b" urrainn dha sabaid leis a" cho-bhanntachd.
  Agus thòisich an cogadh... Bha na Gearmailtich a' stampadh mar typhoon. Choinnich saighdearan Ruiseanach riutha le frith-bhuaidhean cumhachdach. Thòisich sabaid mhòr agus borb.
  Nicholas II, san fharsaingeachd, an crochadh air sreath de dhaingnich, gu tur sgìth de na Gearmailt agus Ostair aonadan. Agus an uairsin chuir e air bhog cùis-aghaidh. Agus ann an Afraga, rinn saighdearan Ruiseanach, a 'cleachdadh a' chiad tancaichean aotrom san t-saoghal, a 'chùis gu tur air na h-Ostairich agus na Gearmailtich. Agus dh"fhuadaich iad am Mòr-thìr Dorcha.
  Chaidh an dà chuid an t-Suain agus Nirribhidh a cheannsachadh gu math luath.
  Mhair an cogadh bliadhna gu leth agus chrìochnaich e le arm na Ruis, a bha na bu lìonmhoire agus aig an robh tancaichean nas làidire, a 'glacadh na Roinn Eòrpa gu lèir. An uairsin thuit Breatainn. Tha an Ruis mu dheireadh air ceannas a stèidheachadh air an leth-chruinne an ear.
  Agus thàinig Tsar Nicholas II gu bhith na cheannsaiche mòr. Bha sìth a" riaghladh gu 1929, nuair a thòisich an Ìsleachadh Mòr. Mar thoradh air an èiginn eaconamach san fharsaingeachd, ann an 1931, dìreach air 1 Cèitean, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an cumhachd mòr mu dheireadh, na SA!
  Chaidh arm an Tsar de Nicholas II a-steach do chrìochan Ameireagaidh. Bha na feachdan neo-ionann. Cha mhòr nach robh tancaichean aig na h-Ameireaganach agus cha robh iad air an trèanadh gu dona. Agus bha an Ruis nas àirde na na Stàitean Aonaichte iomadh uair. Bha ceannardan ìmpireachd an tsarist cuideachd na b 'fheàrr. Mar sin chaidh an cogadh aon rathad bhon fhìor thoiseach. Bha an Ruis a 'buannachadh agus a' gluasad air adhart. Agus air 30 Sultain, às deidh dha New York agus Washington a ghlacadh, chuir na Stàitean Aonaichte an grèim. Mar sin, chaidh duilleag eile ann an eachdraidh a thionndadh. Ann an 1934, chuir Nicholas II ionnsaigh air Meagsago agus an uairsin suas gu Ameireaga Laideann, a 'toirt buaidh air na stàitean Laideann. Gus an do thuit am poblachd neo-eisimeileach mu dheireadh ann an Chile san Dùbhlachd 1936.
  Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air an sgeulachd mu dheireadh. Tsarist An Ruis aonaichte a h-uile dùthaich agus sluagh air a 'phlanaid Talamh.
  Air 7 Samhain, 1937, thuit Impire na planaid Talamh Nicholas the Greatest ann am plèana. Agus chrìochnaich a rìoghachd mar an ceudna. Thàinig Alesey II gu bhith na rìgh. Oighre òg fallain - mu thri fichead 's a trì. Fon e, thòisich leudachadh fànais. Crìochan ùra agus tursan-adhair ùra. Bha am monarcachd do-chreidsinneach. Tha an cinne-daonna aonaichte agus a" faighinn thairis air àite.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Chaochail ceannard Port Artair; gu dearbh, ann am fìor eachdraidh, chaidh a leòn sa cheann, ach chaidh criomag de chriomag seachad beagan mhìltean nas fhaisge air an eanchainn. Ann an ùine ghoirid, bhàsaich an neach-brathaidh a ghèill an dùn agus chaidh a h-àite a ghabhail le gaisgeach dìon Port Arthur, Kondratenko.
  Gus dìon na daingnich a neartachadh, chuir an ceannard ùr air falbh na seòladairean agus na gunnachan-mara air tìr, agus chuir e às don sguadron, ach neartaich e Port Artair.
  Mar thoradh air an sin, chaidh an dùn a dhìon gu tur, a bharrachd air gnìomhan sgileil a 'Cheannard Kondratenko. Shoirbhich leis an dìon. Neartaich Kondratenko dìon daingneach Vysokaya ann an ùine agus cha b" urrainn dha na Seapanach a ghabhail.
  Ro dheireadh na Dùbhlachd, bha na samurai sgìth bho na h-ionnsaighean. Anns an Fhaoilleach bha tàladh air adhbhrachadh le oidhirp Kuropatkin gus a bhacadh, ach cha robh e gu math soirbheachail.
  Anns a 'Ghearran bha ionnsaigh eile ann, agus a-rithist chaidh a chuir às le call mòr dha na Seapanach.
  Rè an dìon, bha am balach Oleg Rybachenko modhail. Aig àm an t-sèist, cha robh am balach cabin seo ach deich bliadhna a dh'aois. Bha an leanabh a 'sabaid còmhla ri inbhich agus chaidh e gu miseanan taisbeanaidh.
  Sheall e gu robh e gu math gaisgeil agus sabaid. Agus chùm an dìon. A-nis tha am Màrt air ruighinn mu thràth... Tha na Seapanach air tilleadh a-rithist. Cha do thachair Didòmhnaich fuilteach anns an Ruis, oir chaidh Tsar Nicholas, leis gu robh Port Arthur ann an deagh shunnd, a-mach chun na daoine. Chaidh arm na Ruis ath-lìonadh agus dh'fhàs e na bu mhotha agus na bu mhotha. Aig deireadh a" Mhàirt, dh" fheuch na Seapanach ri dhol air adhart, ach bha cus uachdranas àireamhach aig feachdan Kuropatkin agus chuir iad às do gach ionnsaigh.
  Agus nas fheàrr fhathast, chaidh aonadan an t-Seanalair Legs a chreachadh le sèist Port Artair. Às deidh dha call mòr fhulang, thill na Seapan air ais. Ach a-rithist Kuropatkin leisg.
  Aig deireadh a" Ghiblein, lean ionnsaigh ùr, a chaidh, ge-tà, a chuir air ais cuideachd.
  Agus ghabh Oleg Rybachenko, am balach treun seo eadhon còirneal Iapanach, a 'cleachdadh ribe, gu dearbh.
  Aig toiseach a 'Chèitein, cha do thachair ach sgeirean beaga, agus air an 25mh sguadran Rozhdestvensky mu dheireadh a-steach gu Port Arthur. Thug an Admiral ainmeil leth-cheud 's a h-aon long, a' dol thairis air trì cuantan sa bhad!
  Às deidh sin fhuair an dìon daingneachadh. Agus aig toiseach an Ògmhios lean an ionnsaigh mu dheireadh air Port Artair. Tha an ionnsaigh eu-dòchasach agus fiadhaich. A-rithist chaidh a chuir air ais le call mòr dha na Seapanach. Mu dheireadh thug an Tsar air falbh Kuropatkin agus chuir e Linevich an dreuchd. Ann am meadhan an Iuchair 1905, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Seapanach mu dheireadh. Agus thàinig dìon gaisgeil Port Artair, a mhair còrr is bliadhna, gu crìch.
  Fhuair Kondratenko Òrdugh an Naoimh Anndra mar a" chiad neach. Agus fhuair e inbhe marasgal achaidh. An uairsin rinn sguadron Rozhdestvensky, còmhla ri Port Arthur, a" chùis air na Seapanach aig muir. A bharrachd air an sin, bhàsaich an Àrd-mharaiche Togo fhèin anns a 'bhlàr.
  B" fheudar do Iapan sìth a dhèanamh leis an Ruis, tro mheadhanachadh nan Stàitean Aonaichte.
  Bha againn ri na h-Eileanan Kuril agus Taiwan a ghèilleadh. Fhuair an Ruis dìon-dìon thairis air Korea, Manchuria, agus smachd air Port Arthur. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh mòr de bhillean yen òir don Ruis Tsarist.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh Tsar Nicholas II. Leudaich an Ruis na sgìrean aice, agus thòisich Zheltorossiya a" cruthachadh mar thoradh air ceangal saor-thoileach roinnean Shìona. Gun Duma Stàite - dh'fhuirich an Ruis mar mhonarcachd iomlan, às aonais pàrlamaid.
  Gu dearbh, air sgàth buaidh agus seasmhachd phoilitigeach, lean fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Thòisich a" Chiad Chogadh mar ann an eachdraidh fhìor. Ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis. Dè an arm a bha na bu mhotha agus na b 'fheàrr, a' gabhail a-steach taing do ath-leasachaidhean Field Marshal Kondratenko, agus bha an eaconamaidh nas làidire, agus bha ùghdarras an tsar nas àirde.
  Mhair an cogadh beagan a bharrachd air bliadhna agus chrìochnaich e nuair a thuit an Ostair-Ungair, agus gèilleadh na h-Ìmpireachd Ottoman agus a 'Ghearmailt. Agus ghabh Bulgàiria, a 'faicinn cò ris a bha e coltach, air taobh Serbia agus an Ruis, mar a rinn, co-dhiù, an Eadailt agus Iapan.
  Field Marshal Kondratenko fhuair an ìre as àirde - generalissimo. Agus thàinig e gu bhith na neach-gleidhidh cha mhòr a h-uile òrdugh, mar Suvorov. Thàinig Brusilov gu bhith na mharasgal achaidh. Rinn Admiral Kolchak, Kornilov, agus Denikin dreuchdan. Tha an Ruis Tsarist ceangailte ris fhèin: Galicia, Bukovina, Krakow Voivodeship, sgìre Poznan, Klaipeda. Thàinig Czechoslovakia gu bhith na phàirt de dh" Ìmpireachd na Ruis cuideachd. Agus Asia Minor le Constantinople. Agus ceann a tuath Iorac.
  Bha a h-uile dad, san fharsaingeachd, math. Roinn na Seapanaich na coloinidhean Gearmailteach leis an Ruis anns a 'Chuan Sèimh.
  An uairsin chaidh Saudi Arabia a roinn eadar an Ruis, an Fhraing agus Breatainn. An uairsin, às deidh cogadh goirid, roinn an Ruis agus Breatainn Iran.
  Agus an uairsin Afganastan. Fìor, bha beagan sabaid an sin. Agus cha robh na Breatannaich gu math fortanach an toiseach.
  Tha an saoghal air seasmhachd agus beairteas fhaighinn. Gus an do bhuail an Ìsleachadh Mòr ann an 1929. Thuit an Ruis, às deidh fàs luath, ann an èiginn cuideachd.
  Ann an 1931, thug Iapan ionnsaigh air an Ruis, a 'sireadh dìoghaltas airson call a bh' ann roimhe.
  Ach an turas seo, b" e fèin-mharbhadh a bh" ann. Rinn na saighdearan tsarist a" chùis air na Seapanach. Chan eil an Àrd-mharaiche Kolchak idir sean; sheall e a shàr-mhathas, coltach ri Ushakov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur aig muir agus an uairsin air a ghabhail thairis. Chaidh seo a leantainn le referendum anns an do bhòt a' mhòr-chuid de Iapanach airson a dhol dhan Ruis.
  Mar sin, neartaich Tsar Nicholas II a chumhachd anns a 'Chuan Sèimh. Lean an Ruis a gluasad gu Sìona. Air a lagachadh leis an èiginn, cha do chuir Breatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte bacadh air smachd a ghabhail air an Ìmpireachd Celestial.
  Ann an 1933, thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt. Thòisich e air cumhachd an t-seann ìmpireachd a thoirt air ais. Agus gu dearbh dh'fheuch e gun a bhith a 'strì ris an Ruis.
  Bha càirdeas aig Mussolini san Eadailt ris an Ruis. Agus ghabh e gu sàmhach Etiopia, a 'leudachadh a choloinidhean. Bha còmhradh ann mu bhith cruthachadh a" Chaidreachas Trì-fillte.
  Bha an Ruis Tsarist ag iarraidh a h-uile coloinidh de lagachadh Sasainn agus an Fhraing a cheangal. Uill, tha na Gearmailtich agus na h-Eadailtich tuigseach cuideachd. Bha na planaichean aca fhèin aig na SA.
  Ann an 1937, dh" aonaich a" Ghearmailt leis an Ostair, a" dèanamh an Anschluss. Agus san t-Samhain 1937, thuit an dàrna plèana bho Nikolaev. Chaidh an rìoghachd a bhriseadh gu soirbheachail. Fhuair Nicholas II buannachdan mòra rè a dhà fhichead sa trì bliadhna de riaghladh.
  Thug iad Nikolaev Mòr air! Agus eadhon am fear as motha, dh'fhàs iad nas àirde na Peadar Mòr.
  Fo Nicholas II, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu deich uairean a thìde, agus dh'fhàs seachd bliadhna de fhoghlam èigneachail agus saor. Ràinig an tuarastal cuibheasach nàiseanta 75 rubles gach mìos le atmhorachd neoni agus taic òir bhon ruble. B" e an t-airgead rìoghail an rud as cruaidhe agus as tionndaidh air an t-saoghal.
  Bha an arm talmhainn as motha san t-saoghal aig an Ruis, agus chaidh i thairis air an dà chuid Breatainn agus na Stàitean Aonaichte a thaobh meud cabhlach.
  B" e tancaichean Ruiseanach an fheadhainn a b" fheàrr air an t-saoghal, mar a bha na plèanaichean. Agus b 'e heileacoptairean aig an àm sin an aon fheadhainn air a' phlanaid Talamh. An cabhlach bàta-tumaidh as lìonmhoire agus àrd-inbhe. An làmhachas as fheàrr. Teicneòlasan adhartach ann an telebhisean agus bhidio. Thòisich a 'chiad taigh-dhealbh dathte san t-saoghal cuideachd air fhilmeadh anns an Ruis Tsarist. A" toirt a-steach taing do dhealas Tsar Nicholas II airson togail dhealbhan.
  Às deidh Sìona a chuir an sàs, ghabh an Ruis a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, a" dol seachad air Breatainn leis na coloinidhean aice.
  Rinn Tsar Nicholas II ath-leasachadh air Orthodoxy agus rinn e laghail polygamy. Chaidh aig an uachdaran ghlic seo air mòran rudan a dhèanamh. Agus chaochail e gun smal air, gun gheur-leanmhainn, gun a bhith air an Ruis a chall, ach duine mòr. Agus thug dìreach beagan mhìltean de ghluasad a 'chriomag buaidh cho mòr air eachdraidh na Ruis. Agus tha iad cuideachd ag ràdh nach eil co-thuiteamas ann an eachdraidh! Sin mar a tha e a" tachairt. Sheall an dà chuid Nicholas II agus iongantas Generalissimo Kondratenko seo.
  Ach às deidh bàs Tsar Nicholas, thàinig leum leum sealach às deidh sin. An toiseach, bhàsaich am monarc Alexei II mus deach a chrùnadh. An uairsin bhàsaich oighre eile, Kirill Vladimirovich Romanov, cuideachd. Agus chaidh Vladimir III suas an rìgh-chathair ann an 1938. Tha an tsar òg, ach sa chumantas chan eil e gòrach agus gu math làidir le miann agus glòir-mhiannach.
  Uill, fhuair e sìos gu gnìomhachas! An Ruis, an Eadailt, a 'Ghearmailt, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing agus' s dòcha san àm ri teachd na SA. An seo, gu dearbh, tha an Caidreachas Triple tòrr nas làidire.
  Anns a" Chèitean 1940, thug a" Ghearmailt ionnsaigh air an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus Breatainn. Thug an Ruis ionnsaigh air coloinidhean Frangach, Sasannach agus Duitseach. Thòisich grèim neo-riaghailteach air sgìrean.
  Cha b" urrainn dha na Breatannaich agus na Frangaich seasamh an aghaidh arm na Ruis. Agus ann am mìos gu leth, rinn na Gearmailtich a" chùis air agus thug iad orra an Fhraing, a" Bheilg agus an Òlaind a ghlacadh.
  An sin ghabh am Fuhrer thairis an Spàinn agus Portagail, agus ghlac iad an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghabh an Ruis seilbh air an t-Suain.
  Bha an cogadh cha mhòr aon-thaobhach. Le taic bhon t-sluagh ionadail, ghlac an Ruis na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Afganastan, ceann a deas Ioran, an Ear Mheadhanach agus chaidh iad a-steach don Èiphit.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn dha na saighdearan coloinidh seasamh an aghaidh arm an tsarist, agus cha robh iad ag iarraidh. Chaidh beagan dàil a chuir air ceannsachadh Afraga air sgàth gainnead rathaidean agus conaltradh sìnte. Ghluais na Gearmailtich thairis air Afraga tro Gibraltar agus Morocco, na Ruiseanaich tron Èiphit, agus an uairsin Sudan.
  Ach, bha an talamh na bu mhiosa na bhacadh na feachdan Breatannach no Frangach. Cha robh mòran dhiubh ann, agus bha droch armachd aca, agus a" mhòr-chuid bho thùsanaich ionadail. Cò aig nach robh fios ciamar no ag iarraidh sabaid.
  Ann an 1940, cha robh Hitler ag iarraidh tighinn air tìr ann am Breatainn. Chuir e air bhog ionnsaigh adhair, nach robh gu math soirbheachail an toiseach. Ach as t-earrach 1941, chaidh plèanaichean Ruiseanach a-steach don bhlàr, agus thòisich Breatainn air a chur fo chuideam bàsmhor.
  Agus san Lùnastal, thàinig saighdearan Gearmailteach-Ruiseanach air tìr às deidh sin, agus às deidh dà sheachdain de shabaid làidir, chaidh Lunnainn a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a" gabhail a-steach Astràilia agus Sealan Nuadh, gu bhith na Ruisis, na Gearmailtis agus na h-Eadailtich.
  Ach bha na SA ann fhathast.
  Cho-dhùin Tsar Vladimir ionnsaigh a thoirt air Ameireagaidh. Thug Hitler agus Mussolini taic dha anns a" cho-dhùnadh seo. Ghluais an Treas Reich saighdearan gu Innis Tìle, agus an uair sin chun Ghraonlainn agus Canada, agus ghluais an Ruis Tsarist gu Alasga. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha cabhlach tanca caran lag aig na Stàitean Aonaichte, agus sluagh mòran nas lugha na an Ruis còmhla ris a h-uile coloinidh aice. Ged a tha an eaconamaidh air a leasachadh. Ach chan urrainnear cur an aghaidh a leithid de uilebheist.
  Às deidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog ann an 1943, ghabh arm na Ruis còmhnaidh gu luath ann an Alasga ann an dà mhìos a" gheamhraidh. Agus as t-earrach, còmhla ris na Gearmailtich, ghlac iad cha mhòr a h-uile Canada.
  Dh'ainmich Braisil, Venezuela, Meagsago agus dùthchannan eile cogadh air na Stàitean Aonaichte.
  Thòisich gluasad saighdearan Ruiseanach air feadh stàitean ceann a tuath Ameireagaidh. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha an Ruis agus a 'Ghearmailt nas fheàrr an dà chuid ann an càileachd agus meud.
  Tha na caileagan Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a" sabaid air an tanca Kondratenko-3 as fheàrr san t-saoghal, carbad gluasadach le canan le baraille fada agus teine luath. Gu math sùbailte, le sgàil-dhealbh ìosal.
  Tha cuideam an tanca Kondratenko-3 mu dhà fhichead tunna, agus tha e air a dhìon gu math. Agus tha an gunna, a dh'aindeoin an ìre bheag de 76 mm, aig a bheil luaths tòiseachaidh àrd.
  Shermans, chan urrainnear an tanca seo a dhol a-steach bho cheàrn sam bith. Mar sin...
  Bidh na caileagan, a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis, dìreach a' sgrios na h-Ameireaganaich agus a 'gàireachdainn gu mòr.
  Gu sònraichte Natasha... Agus le a corragan rùisgte bidh i a" bruthadh an luing gàirdeachais, ag ràdh:
  - Glòir do mo Rus'!
  Bidh Zoya a" losgadh cuideachd. Bidh e a" dèanamh seo le òrdagan rùisgte, a" putadh air putanan an luing gàirdeachais agus ag èigheach:
  - Agus ar dùthaich dhùthchasach gu lèir!
  An ath rud, bidh Aurora a 'losgadh. Buailidh i an nàmhaid, agus their i, a" giùlan a fiaclan:
  - Agus tha cumhachdan nas àirde air ar cùlaibh!
  Agus tha an nighean cuideachd a 'bualadh gu math teine! Bidh e a" bruthadh a òrdagan rùisgte mar phutanan luing gàirdeachais.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'losgadh. A leithid de nighean sgiobalta agus soilleir. A" leigeil a-mach seilleanan-grèine às a bheul. Agus tha e cuideachd a" seinn:
  - Tha mi nam rionnag cruinne! Bidh mi a" ruith nas luaithe na eadhon Satan!
  Le caileagan mar seo, chan eil an diabhal fhèin eagallach. Tha iad a" bualadh air na h-Ameireaganaich, gu teann timcheall air Chicago.
  Agus gun duine a leigeil a-mach às an sin. Tha an sgrios, canaidh sinn, beag. Seo na caileagan.
  Agus mar sin tha gearastan Chicago a 'toirt buaidh air. Tha fios againne!
  Agus tha tancaichean Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air New York. Bidh Tsar Vladimir a" suathadh a làmhan gu toilichte. An deach na Ruiseanaich a-riamh cho fada sin?
  Bidh na caileagan a" sabaid gu gaisgeil san adhar cuideachd. Mar eisimpleir, càraid grinn: Maria agus Mirabela.
  Bidh bòidhchead casruisgte agus còmhdaichte le bikini a" cruinneachadh bhilean. Gu litearra chan eil dad ann airson cur nan aghaidh. Tha na nigheanan an seo cho breagha agus gu math ionnsaigheach agus ceart.
  Loisg Maria peilear, loisg i sìos dusan itealan, ann an aon spreadhadh agus sheinn i:
  - Glòir d'ar dùthaich dhùthchasach ! Ann an ainm na Ruis!
  Loisg Mirabela cuideachd agus reub i:
  - Ach tha ceannard ann an cumhachd mòr,
  Gairmidh e na Slavs gu cath...
  Chan urrainn dhaibh dèiligeadh ris an Ruis -
  Nuair a tha Vladimir a 'riaghladh mar rìgh!
  
  Bho chruaidh, làidir, le toil iarainn,
  Agus tha an sealladh coltach ri gearradh meatailt ...
  Chan fheum na Ruiseanaich beatha nas fheàrr -
  Is e seo dìreach na bha daoine a" bruadar mu dheidhinn!
  Tha, tha na caileagan sin nan maighstirean air sabaid agus seinn ...
  Air an t-slighe, ann am meadhan an ionnsaigh air New York, chaidh a 'chiad cosmonaut Ruiseanach dhan fhànais agus chaidh e timcheall air a' phlanaid Talamh. Agus is e seo coileanadh eile den Ruis Tsarist leis an teaghlach Romanov.
  Agus an uairsin chaidh gearastan New York a-steach, agus cha b 'fhada gus an do thuit Washington. Agus air 3 Sultain, 1943, chaidh na Stàitean Aonaichte a chuir an sàs gu tur. Mar sin chrìochnaich an Dàrna Cogadh, a thòisich air 15 Cèitean, 1940. Tha an cogadh glòrmhor agus buadhach don Ruis.
  Gu dearbh, fhuair Hitler agus Mussolini mòran bhon chogadh seo. Fhuair an dà dheachdaire seilbh ann an Afraga, cuid san Roinn Eòrpa agus na SA. Mu dheireadh chaidh an Roinn Eòrpa a roinn eadar dùthchannan. Agus às deidh an referendum, thàinig Bulgaria gu bhith na rìoghachd Bulgarian taobh a-staigh na Ruis.
  Bhiodh e coltach gu bheil an saoghal air ath-sgaoileadh a-rithist agus faodar na coloinidhean a chnàmh. Ach cha bhiodh Hitler, gu dearbh, na Hitler mura robh e ag iarraidh barrachd. Gu sònraichte, a 'chùis air an Ruis. Agus grèim fhaighinn air an fhearann aige.
  Agus gu dearbh bha na Gearmailtich a" cunntadh gu mòr air buill-airm ùra, nas cumhachdaiche. Tancaichean den t-sreath "E" agus urchraichean ballistic, gu sònraichte sàsaichean itealaich.
  Ach, bha an Ruis Tsarist gu mòr air thoiseach air an Treas Reich ann an urchraichean ballistic agus ann an 1951, air 12 Giblean, eadhon itealaich chun ghealach.
  Agus cha robh inbhe càileachdail aig na tancaichean sreath "E" thairis air an fheadhainn Ruiseanach.
  Agus cha robh ach sàsaichean itealaich na dhìomhaireachd. Taing don t-sruth laminar, thionndaidh iad a-mach gu bhith gu tur so-leònte ri seòrsa sam bith de ghàirdeanan beaga. Ach aig an aon àm cha b 'urrainn dhaibh fhèin losgadh.
  Chaochail Mussolini agus fhuair a mhac an rìgh-chathair. Chuir Hitler cuideam air agus dh'aontaich an duine òg sabaid leis an Ruis. Air 20 Giblean, 1955, thòisich an treas cogadh mòr. Air taobh Hitler bha: an Eadailt, Brasil, Argentina, Chile, Meagsago, gu h-aithghearr, Ameireagaidh Laidinn gu lèir, ach a-mhàin Cuba, a thug taic don Ruis. Agus cha robh dùthchannan eile air an t-saoghal tuilleadh! Thòisich an treas cogadh mòr air 20 Giblean, 1955. Agus bha an dùbhlan as miosa aig Tsar Vladimir na rìoghachd.
  Is e an aon rud a dh" fhaodadh a shàsachadh gur e an cogadh seo an tè mu dheireadh ann an eachdraidh chogaidhean air a" phlanaid Talamh. Leis gu bheil a h-uile dùthaich den t-saoghal a" gabhail pàirt ann!
  Uill, aon uair "s gu bheil an cogadh air tòiseachadh, feumar a phàigheadh! Cha robh ionnsaigh Hitler gu sònraichte ris nach robh dùil. An Ungair, Iugoslabhia, pàirt den Ruis le beagan fèin-riaghlaidh, an rìgh Vladimir III. Tha Albàinia air a ghlacadh leis an Eadailt. Tha a h-uile dad òrdail. Tha na Gearmailtich a" feuchainn ri gluasad air adhart à Prussia an Ear, an Ostair, an Eadailt bhon taobh a deas. Agus tha an t-sabaid a" dol air adhart ann an Afraga. Agus co-bhanntachd dhùthchannan Laideann an aghaidh nan SA. Ach chan eil iad gu math gnìomhach an sin. Is ann dìreach a-nis a tha cogadh air ainmeachadh.
  Aig an aon àm, ghluais Hitler a phrìomh fheachdan san Roinn Eòrpa.
  Agus thòisich cogadh ifrinn. An cogadh mòr mu dheireadh ann an eachdraidh a" chinne-daonna.
  Lìbhrig na Gearmailtich a" phrìomh bhuille san Ungair taobh Budapest. Oleg Rybachenko a ' sabaid an sin. Bha e fhathast na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois. Fìor, gu math làidir gu corporra, fèitheach, luath, agus nas cudromaiche, mar Ghàidheal, neo-bhàsmhor. Seadh, fhuair an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko neo-bhàsmhorachd, ach air chùmhnant gum bi e na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois, agus a 'frithealadh na Ruis ann an leanabh, ach glè làidir agus luath bodhaig. Agus tha e na leanabh bho 1 Faoilleach, 1904. Nuair a chaidh mi a-steach do Phort Artair mar bhalach cabin. Uill, chan e am balach as lugha a th" ann, ach bhon fhìor thoiseach bha e làidir agus luath agus chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  A bharrachd air an sin, nuair a bha iad teagmhach an robh e ro bheag, chrom Oleg Rybachenko bonn copair le a chorragan airson geall. Às deidh sin, gun a bhith a 'bruidhinn, chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  Choisinn am balach mòran dhuaisean, a 'gabhail pàirt anns a h-uile cogadh. Thàinig e gu bhith na oifigear. Ach bha e fhathast coltach ri leanabh. Mar sin, ged a fhuair e duaisean airson iomadach cleas, cha d' fhuair am balach sìorraidh dad nas àirde na caiptean. Agus a-nis tha Oleg Rybachenko air a bhith san arm airson còrr air leth-cheud bliadhna. Tha thu air peinnsean oifigear a chosnadh o chionn fhada, ach ma tha do shlàinte air a chòmhdach le iarann, carson a dh" fhàgas tu an t-seirbheis?
  A bharrachd air an sin, às aonais choimpiutairean, consolaidhean geama, telebhisean, tha e dòrainneach dòigh air choireigin. Agus anns an arm, tha thu nad chaiptean, co-dhiù tha thu a" draibheadh saighdearan. Tha, tha ùine fhathast ag itealaich.
  Chaochail Generalissimo Kondratenko. Bhàsaich Grand Admiral Kolchak, a chaidh seachad air Ushakov, cuideachd. Tha mòran de na daoine a thòisich Oleg Rybachenko nach eil san t-seirbheis tuilleadh.
  Nas mionaidiche, bho shèist Port Artair, tha cha mhòr a h-uile seann shaighdear air bàsachadh. Cha robh ach Vovka air fhàgail. Bha e, cuideachd, an uair sin na bhalach cabin, agus a-nis tha e mar-thà na sheanair falt-liath. Tha an fhìrinn fhathast a 'frithealadh. Agus tha e na iongnadh gu bheil Oleg fhathast an aon bhalach, aig nach eil aon scar air a chorp. Tha seo na iongantas a tha aithnichte air feadh arm na Ruis, Tsarist. Is e an fhìrinn gu bheil e a" sabaid glè mhath.
  Tha am balach Oleg casruisgte, tha e nas tlachdmhoire agus nas sùbailte dha. Bidh e ag amas air gunna às deidh gunna agus losgadh air na tancaichean sreath E Gearmailteach. Tha na càraichean Nadsaidheach dìreach mòr. Agus tha e coltach nach cuir dad stad orra.
  Ach bidh am balach sìorraidh a" bualadh cho ceart is gu bheil e a" tolladh a" mheatailt. Bidh e a" peantadh na Krauts, a" deòir sìos tùir agus a" seinn.
  - Tsar Vladimir, Tsar Ruiseanach ...
  Uachdaran Orthodox!
  Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu h-aithghearr,
  'N deigh gach ni tha ceruban os ar ceann !
  Thig Hitler gu crìch
  Agus cò a dh'èist - 's math a rinn thu!
  Agus tilgidh an gille grenade casruisgte le cas a leinibh. Greybard Vovka dìreach a 'crathadh a cheann.
  Chuir an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko seachad còrr is leth-cheud bliadhna fhathast na leanabh san fhicheadamh linn. Agus feumaidh mi aideachadh gu bheil mi air tòrr fhaicinn. Le bhith neo-bhàsmhor, bha e air a h-uile mothachadh air eagal a chall o chionn fhada. Agus chuir an cogadh geama ro-innleachd coimpiutair na chuimhne.
  Bha e furasta agus spòrsail a chluich. Agus bha e na thoileachas sabaid cuideachd. Tha e math nuair a tha drùchd na maidne fo do chasan casruisgte, agus thu a" nighe balach sìorraidh, agus nach eil thu air do sgeadachadh a rèir nan riaghailtean ann an shorts!
  Tha cead aig Oleg Rybachenko ruith timcheall ann an geàrr-chunntasan agus casruisgte. Dh'ionnsaich am balach coiseachd gun bhrògan eadhon anns an fhuachd ann am Port Artair. Às deidh na h-uile, chan urrainn dha corp neo-bhàsmhor fuachd a ghlacadh no a bhith tinn, agus bidh thu gu luath a 'fàs cleachdte ris an fhuachd, nach eil a' dèanamh cron. Dìreach mar Peter Pan. Agus tha e cha mhòr tlachdmhor ruith casruisgte san t-sneachda. Nuair a ghluaiseas tu, cha mhòr nach eilear a" faireachdainn an fhuachd, dìreach nuair a shuidheas tu gun ghluasad, bidh do chasan casruisgte a" faireachdainn beagan stiff! Ach airson balach is e rud beag a tha seo.
  Ach tha cuideachd nigheanan bana-bhuidseach Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Bidh iad cuideachd a" gabhail pàirt anns a" chogadh. Ach chan ann fad na h-ùine, ach ann an amannan. Chuidich sinn le bhith a" cumail Beinn Vysokaya nuair a bha e na bu duilghe. Bha bòidhchead casruisgte a 'sabaid an sin, agus ann am bikinis. Thilg iad diosgan biorach le an òrdagan rùisgte.
  Agus gheàrr iad le claidheamhan. Agus an uairsin loisg Oleg Rybachenko gunna-inneal - mharbh iad na seann chompanaich aige. Agus mar thoradh air an sin, chaidh ionnsaigh an samurai a-mach, agus thionndaidh Beinn Vysokaya gu bhith do-chreidsinneach!
  Agus sheall na caileagan an clas as àirde agus aerobatics Valkyrie.
  Agus a-nis tha na Gearmailtich air an dìon. Tha arm an tsarist deiseil airson cogadh. Cha do shoirbhich leis an Fuhrer iongnadh innleachdach a choileanadh.
  Agus tha na saighdearan Ruiseanach a 'sabaid gu misneachail. Tha e coltach gum mallaich Hitler e fhèin barrachd air aon uair airson a leithid de chogadh a thòiseachadh. A bharrachd air an sin, a dh 'aindeoin gu bheil dà thrian den Roinn Eòrpa agus an treas cuid de Afraga fo armachd aig an Fuhrer, ach fhathast
  chan eil e na cho-fharpaiseach ris an Ruis.
  Agus an àireamh de shaighdearan cuideachd. Agus tha na saighdearan Eadailteach lag. Tha dùthchannan Ameireagaidh Laidinn a" gabhail pàirt sa chogadh gu slaodach. Agus chan eil an arm aca, an dà chuid gu teicnigeach agus gu eagrachail, glè mhath.
  Mar sin tha an Ruis fhathast a 'cumail an nàmhaid ann an dìon domhainn.
  Tha an tanca Kondratenko-6 gu math comasach air sabaid an t-sreath seo. Agus "Nikolai"-4 tha e nas truime agus a 'sealltainn fhèin a bhith fìor làidir inneal.
  Faodaidh na Ruiseanaich sabaid leis na h-uilebheistean Gearmailteach as truime.
  Gu sònraichte air "Nikolai"-4 far a bheil sgioba Alenka, an nighean gu math brèagha agus ann am bikini.
  Gunna calibre 130mm. Mar a bhuaileas e na faisisteach. Bha e dìomhain gun tug Hitler ionnsaigh air an Ruis Tsarist. Chan e turas furasta a tha seo dha, ach buille.
  Bhrùth Anyuta am putan joystick le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Agus mar a nì am bòidhchead gàire!
  Agus an uairsin cuiridh Augustine air bhog projectile aig an nàmhaid. Roinnidh e am meatailt agus seinnidh e:
  - Bheir sinn air cridheachan a bhualadh còmhla!
  Agus brùthaidh e cuideachd na putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte. Is e fìor nighean sgoinneil a tha seo!
  Agus an seo tha Maria a 'bualadh. Agus sgoltadh e na faisistich. Agus sgriosar an nàmhaid.
  Aig an aon àm a 'cleachdadh òrdagan lom. Agus canaidh e cuideachd:
  - Ann an ainm ar dùthaich mhàthaireil, Naomh! Leig leis an trodaiche a bhith dìreach fionnar!
  Agus brisidh e a-mach le gàire agus seallaidh e fhiaclan!
  Agus an uairsin buailidh na h-Oiliompaics thu le projectile trom. Is i dìreach na tha a dhìth ort, nigheanan - an sùgh ùbhlan as juiciest!
  Agus a-rithist bhris na caileagan tron E-50, leag iad a-mach an tùr agus rinn iad gàire.
  Chuir Alenka projectile, a 'briseadh an E-100, a' dol troimhe. Agus a 'cleachdadh do òrdagan lom. Carson a bha an nighean a" seinn:
  - Bris an nàmhaid!
  Agus bidh Anyuta a" bualadh mun cuairt a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tha na Fritz kaput!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'bualadh. Cuideachd gu math ceart agus a" cleachdadh òrdagan rùisgte, a" cooing:
  - Hitler deiseil!
  Agus an uairsin cuiridh Maria gu math ionnsaigheach. Bidh e a 'pronnadh na faisisteach agus a' squeak ::
  - Agus ge bith cò a dh'èist, is math a rinn thu!
  Agus nochdaidh e a theanga!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'cur a-mach projectile, a' marbhadh luchd-dùbhlain.
  Agus cuideachd a" cleachdadh cas-rùisgte agus seinn:
  - Iomlan air a reic a-mach!
  Agus a-rithist bheir an nighean a teanga agus seallaidh i e.
  Mar sin tha iad a 'gearradh ...
  Thàinig na Gearmailtich, an dèidh mìos de shabaid bho thoiseach an ionnsaigh, air adhart bho leth-cheud gu ceud cilemeatair, agus dh'fhuiling iad call mòr, eadhon mòr. Agus lorg na h-Eadailtich ann an Afraga iad fhèin gu tur ann an coire agus air an cuairteachadh. Tha na saighdearan aca air an ruaig gu beag.
  Air 21 Cèitean, dh'òrdaich Adolf Hitler gum biodh a h-uile duine comasach air armachd a ghiùlan bho aois còig-deug gu trì fichead 'sa còig a dhreachadh a-steach don arm. Bha an t-arm tsarist a 'dealbhadh stòrasan.
  Mar a thàinig e a-mach, chan eil plèanaichean diosc Gearmailteach cho eagallach ann an cleachdadh. Fìor, faodaidh plèanaichean Ruiseanach ionnsaigh a thoirt le reitheachan. Ach faodar seo a sheachnadh, le taing dha cho àrd sa tha carbadan arm an tsarist.
  Agus cha tàinig dòchas Hitler airson armachd mìorbhail so-leònte gu buil idir.
  Bha arm an tsarist fhathast ga dhìon fhèin. Loidhnichean dìon cumhachdach, air an cladhach ro làimh, dìon làidir. Leig le Hitler ruith a-mach à smùid. Ach ann an Afraga faodaidh tu cuideam a chuir air càirdeas Eadailteach nas laige.
  Mura biodh am Fuhrer air co-dhùnadh a dhol a chogadh leis an Ruis Tsarist, bhiodh e gun teagamh air a dhol sìos ann an eachdraidh mar cheannard mòr, agus eadhon mar stiùiriche na Gearmailt. Agus mar sin bu mhiann leis an deamhan an saoghal a riaghladh, agus dè a thàinig dheth?
  Is e nigheanan Ruiseanach an fheadhainn as fhuaire san t-saoghal às deidh a h-uile càil.
  Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, aig fìor thoiseach a 'bhlàir. Chan urrainn dha peilear no shrapnel beantainn ris. 'S e duine cruaidh a th' ann agus 's e duine math a th' ann.
  Balach ann an goirid agus casruisgte, an aghaidh nan Nadsaidhean. Agus tilgidh e grenades orra, agus ruithidh e anns an uisge luaidhe.
  Tha, tha e duilich nach eil an Kondratenko sgoinneil ann, ach tha ceannardan òga agus comasach ann. Gu sònraichte, Field Marshal Vasilevsky, a bha mar-thà a 'seasamh a-mach aig àm a' Chiad Chogaidh. Agus tha e ag àithneadh gu lùthmhor agus gu sgileil.
  Agus bidh am Fritz, a" tighinn tarsainn air dìon cruaidh, a" fàs gun dòchas ann. Ach tha iad fhathast a" feuchainn ri briseadh troimhe.
  Oleg Rybachenko, am balach shìorraidh seo a 'gàireachdainn, a' giùlan fhiaclan agus a 'seinn:
  - Mo dhùthaich! Mo dhùthaich naomh!
  Agus cuideachd mar a bhith a 'tilgeil grenade le a chasan rùisgte.
  Agus an seo chaidh Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a-steach don bhlàr. Is iad nigheanan bana-bhuidseach sìorraidh, seirbheisich Dia naomh an Teaghlaich. Cha bhith iad an-còmhnaidh a" sabaid, air neo bhiodh an Ruis air an saoghal gu lèir a cheannsachadh. Ach tha e an-còmhnaidh èifeachdach agus tarraingeach.
  Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh: is iad sin nigheanan!
  Agus mar a choisicheas iad tro na faisisteach, agus mar a bhuaileas iad iad...
  Agus le an òrdagan rùisgte bidh iad a 'tilgeil diosgan, a' marbhadh nan Krauts.
  Tha na Nadsaidhean a" fàs sgìth agus a" fulang barrachd is barrachd call. Tha an ro-innleachdaiche sgoinneil aig Vasilevsky a" moladh a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean agus na h-Eadailtich ann an Afraga. Mar sin bidh buannachd aig tancaichean Ruiseanach, a tha nas sùbailte agus aig a bheil comas gluasad nas fheàrr. Agus san Roinn Eòrpa, leig leis na faisisteach faighinn air falbh leis. Gus an deidheadh iad gu tur às na goireasan aca.
  Ghabh Tsar Vladimir ris a" phlana seo. Agus chaidh feachdan ùra a ghluasad gu Afraga.
  Bha Ealasaid agus an sgioba aice a" sabaid ann an Libia, a" gearradh dheth aonadan Eadailteach. Tha e teth an sin agus tha an nighean a 'coimhead math ann am bikini. Tha an tanca Kondratenko-6 as ùire aca, anns am bi na gaisgich a 'dol seachad air suidheachadh nan Eadailtich agus Fritzes agus a' toirt buaidh orra le misneachd.
  Bidh Ealasaid a" losgadh air tanca bho ìmpireachd Mussolini Jr. agus ag ràdh:
  - Coisich còta bian agus caftan thar nan cuantan, thar nan tonn!
  Agus gu dearbh bidh e a" cleachdadh a òrdagan lom.
  An ath rud, bidh Ekaterina a 'bròg. A 'bualadh tro chàr Gearmailteach agus a' giùlan:
  - Anns an Ruis, tha Tsar Vladimir na ghaisgeach!
  Tha Elena air a cùlaibh, a" dèanamh a" chùis air gunna fèin-ghluasadach Fritz agus a" gàireachdainn:
  - Hooray airson Hitler airson do dhùthaich mhàthaireil!
  Agus mu dheireadh, leigidh na h-Oiliompaics a-mach am pròiseact. Pronnaidh e na Krauts, pronnaidh e iad agus sgiùrsaidh e:
  - Bidh an toradh sàr-mhath!
  Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh òrdagan casa na cloinne.
  Ann an Afraga, aig deireadh a 'Chèitein agus toiseach an Ògmhios, bha saighdearan Ruiseanach air soirbheachadh gu mòr. Sgaoil an t-sabaid gu crìochan Libia agus Ethiopia. Air 12 Ògmhios, thuit Tripoli. Agus air 15 Ògmhios, chaidh prìomh-bhaile Ethiopia a ghluasad. Mar sin thòisich na saighdearan Mussolini Jr. Gu mì-fhortanach, cha robh e comasach dha taic a thoirt dha athair.
  Agus a ghlòir mar cheannairc cuideachd. Ach bha Mussolini, an dèidh dha pàirt de na coloinidhean Sasannach is Frangach a ghlacadh, ga mheas fhèin mar Caesar. Ach tha e coltach gu bheil e do-dhèanta a dhol thairis air Caesar.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid fhad' sa bha e os cionn a 'bhataraidh. Agus cho treun gun do chaill na Gearmailtich dusanan de tancaichean bhon teine aige a h-uile latha. Fhuair a bhalach eadhon crois òir eile. Agus thug iad eadhon mu dheireadh an inbhe àrd airidh air.
  Roimhe sin, cha deach a shònrachadh oir tha e coltach ri leanabh. Ach sheall am balach gaisgeachd air leth. Agus an comas sabaid.
  Air 22 Ògmhios, 1955, ghlac saighdearan Ruiseanach ann an Afraga Somalia Eadailteach mu dheireadh. Agus air 25 Ògmhios, 1955, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Eadailteach ann an Etiòpia a ghlacadh.
  Bhuannaich Arm an Tsar le misneachd. Sgrìobh Mainstein, a bha air a mheas mar an ceannard as fheàrr air an Treas Reich, anns an leabhar-latha aige:
  - Dhùisg sinn am mathan ifrinn ! A-nis tha sinn air ar reubadh às a chèile!
  Ro dheireadh an Ògmhios, bha na Gearmailtich air call cho mòr fhulang is gun deach aca air an eucoir a chuir dheth san Roinn Eòrpa.
  Dh'òrdaich Tsar Vladimir barrachd cuideam ann an Afraga. An toiseach am Mòr-thìr Dorcha, an uairsin a h-uile càil eile - thuirt am monarc air leth! Air 1 Iuchar, 1955, dh'fheuch na Gearmailtich ri gluasad air adhart gu Lochlann. Agus ruith iad gu Stockholm, ach ruith iad gu dìon ro‑dhlùth. Agus dh'fhuiling iad milleadh mòr.
  Aig toiseach an Iuchair 1955, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach don Ghearmailt Algeria.
  Bha Libia mu thràth fo smachd na Ruis Tsarist. Bha oilbheum an Niger agus lùban a" dol air adhart.
  Sgioba tanca Ealasaid a' sabaid ris na Nadsaidhean. Tha e glè theth agus thug na nigheanan eadhon am bras dheth agus chan eil iad a-nis a" caitheamh ach panties anns an tanca Kondratenko-6. Bidh iad a 'losgadh gu ceart air na faisisteach.
  Agus tha iad ag iarraidh cleasan mòra.
  Tsarist Tha an Ruis fhathast na dùthaich fèin-riaghlaidh. Agus chan eil pàrlamaid aice fhathast. Agus nach do thachair an ar-a-mach, agus cha deach an Duma a stèidheachadh. Chan eil na rìghrean fhèin airson an cumhachd a chuingealachadh. Ach tha am Fuhrer agus an Diùc nan deachdairean. Is e sin, tha cogadh eadar dà shiostam le rèimean ùghdarrasach.
  Ach airson an Ruis Tsarist tha seo nas nàdarra. Agus tha blàr seasmhach agus leantainneach a" leantainn.
  Bidh Elizaveta a" brùthadh air a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh projectile. A" guidhe dha fhèin:
  - Briseamaid na Nadsaidhean gu pìosan!
  Bhrùth Ekaterina, cuideachd, am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus leig i a-mach am marbhadh, a "glanadh:
  - Bheir sinn sìos Hitler!
  Agus bidh Elena cuideachd a 'bualadh, a' leagail nam faisisteach agus a 'sguabadh às:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Agus cuideachd mar a bhios e a" giùlan fhiaclan! Agus bidh e a" bruthadh putanan an luing-ghàirdeachais le a chasan rùisgte.
  Agus an uairsin tionndaidhidh na h-Oiliompaics thu bun os cionn, agus cho gòrach sa bhios e. Sgriosaidh e gach neach is gort :
  - Ifrinn trannsa agus sgioba!
  Na dìochuimhnich putadh air na putanan joystick le do òrdagan lom. Agus a 'chùis air an nàmhaid.
  Tha na gaisgich gu dearbh glè ghaisgeil agus boillsgeach nan caractar.
  Aig an aon àm, chuir Oleg Rybachenko air ais ionnsaigh eile leis na Fritzes agus sheinn e:
  - Airson an Motherland agus Tsar Vladimir - Hurray!
  Seadh, ann am fìor eachdraidh bha a leithid de fèin-ghairm Impire na Ruis Vladimir III, ceannard Taigh Romanov. Agus thòisich e air riaghladh foirmeil ann an 1938. Agus an uairsin thionndaidh Vladimir gu bhith na fhìor rìgh agus na fhear math aig an àm sin! Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom a bhith na ìmpire air an Talamh gu lèir!
  Às deidh a 'bhuaidh, no an àite a bhith a' toirt air ais an ionnsaigh, thòisich Oleg Rybachenko a 'cluich chairtean leis na fo-oifigearan aige. Balach ann an goirid ghoirid, gruagach, math fèitheach, agus air a reubadh, a' cluich leis a' ghaisgich ghlas. Gu iongantach, tha Oleg nas sine na iad uile. Ach tha am balach seo ga ghearradh fhèin.
  A" cuimhneachadh air Port Artair, an dìon gaisgeil às an tàinig glòir na Ruis. Glòir mhòr airson seo ...
  Thuirt am balach neo-bhàsmhor:
  - Seo mar a nì sinn fuasgladh air na duilgheadasan againn uile! A dh'aithghearr bidh àm ann nuair nach marbhadh daoine a chèile gu bràth!
  Dh"aontaich na saighdearan agus na h-oifigearan:
  - Gu dearbh, a Mhaighstir Mhàidsear! Cha mharbh iad!
  Choimhead Oleg air an rioban leis na mòran bhuinn aige. Tha, tha uimhir de dh" òrduighean ann mu thràth, is e glè bheag de sheanalairean a tha aca. Agus bhiodh e math tiotal fhaighinn cuideachd. Prionnsa, cunnt, diùc!
  Diùc Rybachenko - tha e math!
  Agus leum an gille na b" àirde agus shnìomh e anns a" chlàr-tionndaidh.
  Dh" fheuch na Gearmailtich ri ionnsaigh a thoirt, ach chaidh an ruaig a-rithist agus dh" fhuiling iad milleadh mòr nach gabh ath-phàigheadh.
  Anns an Iuchar, choilean arm na Ruis soirbheachas ùr, mòr ann an Afraga. Fhad 's a bha cudthrom oilbheum an airm tsarist ann. Tha mòran de na buill-airm Ruiseanach as fheàrr aig Algeria. Agus ro dheireadh na mìos tha na Gearmailtich air an cuairteachadh agus air an sgrios anns a 'choire.
  Anns an Lùnastal, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Morocco. Bha na caileagan a 'sabaid gu cruaidh air an tanca Kondratenko-6, a' briseadh a-steach don thiugh.
  Bho àm gu àm bha aithrisean ann mu Ghearmailtich a" gèilleadh agus bailtean-mòra gan gabhail.
  Thachair sabaid ann an Nigeria agus ann an diofar àiteachan. Ghabh na Ruiseanaich an dà chuid ann an àireamhan, barrachd theicneòlaichean gluasadach, agus taic an t-sluaigh ionadail, a bha na faisisteach gràin-cinnidh air tionndadh nan aghaidh fhèin.
  Gu dearbh thionndaidh Afraga gu bhith na cheangal lag ann an ro-innleachd Hitler agus Mussolini Jr.
  Bha làmh an uachdair aig an Ruis an sin... Agus san t-Sultain, a" tarraing feachdan gu slaodach, ghluais iad a Nirribhidh. Dh"fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus bha Alenka agus a sgioba a 'marcachd air an tanca. Tha an tanca as ùire "Nikolai"-5 trom agus sheall e gu robh e nas adhartaiche na an t-sreath E.
  Chaidh eadhon tanca cho cumhachdach ris an E-200 a chuir a-steach le gunna inneal an tsarist.
  Alenka, a 'putadh na putanan joystick le a òrdagan rùisgte, suathadh a làmhan gu toilichte:
  - Is mise an rud as urrainn an Wehrmacht a bhriseadh!
  Bhrùth Anyuta am putan le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Gearmailteach agus dhearbh i:
  - Sguabaidh sinn an Wehrmacht gu duslach! Airson cumhachd an tsarism!
  Loisg Augustine fionnar agus squealed:
  - Agus bithidh sinn beò fo chomunn !
  Dh" aontaich Maria le seo:
  - Seadh, fo chomunn tsarist !
  Agus le a òrdagan rùisgte, bhrùth i na putanan joystick. Agus aig an aon àm buailidh agus pronnaidh e an nàmhaid.
  Agus an uairsin tha Marusya a 'sguabadh às:
  - Aig làn ìre!
  Agus bidh e cuideachd a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Tha saighdearan Ruiseanach air Oslo a chuairteachadh mu thràth. Tha blàran ann airson gach preas agus taigh.
  Anns a 'mheadhan, tha arm an tsarist a-rithist a' cur an aghaidh ionnsaigh na Gearmailt. Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, air an loidhne aghaidh agus a 'sabaid le misneachd. Bidh làmhachas Ruiseanach ag obair mar obair-cloc.
  Tha a h-uile dad ceart agus fìor ...
  Anns an Dàmhair, gheàrr saighdearan Ruiseanach Afraga mu dheireadh bho sholarachadh le fearann, a 'saoradh Morocco. Lorg na Nadsaidhean iad fhèin ann an seòrsa coire.
  Fiù 's air a' mhòr-thìr dorcha. Bha Hitler air chrith le feirg, ach cha b' urrainn dha dad ithe airson lòn.
  Seadh, thàinig e gu Rus'... Bha an geamhradh a' dlùthachadh. Oleg Rybachenko, a dh'aindeoin 's gu bheil an t-sneachda, tha e fhathast a' ruith casruisgte agus goirid goirid. Uill, a bhalaich - ge bith dè a bheir thu! Agus fear gu tur gun eagal.
  Agus tilgidh e grenades le a òrdagan rùisgte.
  Agus a" seinn:
  - Ruith sinn gu sgiamhach,
  Luchdaich a-nuas tancaichean armor tro maragan. .
  Agus tha gunna-inneal air a" mhullach -
  Gunner Cheburashka,
  Gunner inneal crocodile!
  Tha Shakoklyak air an ionnsaigh!
  Thilg am balach crìochnachaidh grenade le a òrdagan rùisgte, a" reubadh nan Nadsaidhean às a chèile agus a" seinn:
  - Agus tha mi a 'cluich le dynamite,
  Ann an sealladh soilleir dha daoine a tha a" dol seachad!
  Mar a sheachain na Krauts na h-ialtagan!
  Tha a h-uile duine nan laighe, agus tha mi a 'dol!
  Agus tha am balach dha-rìribh cho èibhinn! Ach tha e mu thràth air a bhith san arm airson còrr is leth-cheud bliadhna. Agus dìreach diabhal beag! Fiù ma tha e fionn!
  Oleg Rybachenko a-rithist a 'tilgeil grenade le cas rùisgte agus ròin:
  - Glòir don Tsar agus Nicholas agus Vladimir an Treas!
  Agus shaoil mi nach bu chòir dhaibh Vladimir Kirillovich Romanov a chur an aghaidh Vladimir Putin! Tha na tsars mòra Romanov nan teaghlach iongantach! An fheadhainn a rinn an Ruis mar an ìmpireachd as motha!
  Agus chan eil e cho millte le fortan ri Putin!
  Ach tha saighdearan Ruiseanach a" cur às do ionnsaigh eile.
  Tha an t-Samhain a" tighinn. Tha na Nadsaidhean a" ruith a-mach à smùid. Ach tha iad a" tilgeil stòrasan ùra dhan bhlàr. Tha iad mu thràth gan crìochnachadh ann an Afraga. Tha e doirbh dha na faisistich.
  Mar sin tha iad a" togail am feirge air na prìosanaich. Thàinig iad tarsainn air Nicoletta àlainn. Thug iad sìos i gu a h-ìosal agus stiùir iad i tro shneachda ùr na Samhna.
  Bidh nighean le a làmhan ceangailte, cha mhòr rùisgte, a 'coiseachd tro na sneachda, a' fàgail lorgan-coise casruisgte, gràsmhor. Tha i cho breagha. Agus bidh na Gearmailtich ga leantainn agus ga cuip. Agus bhuail iad iad fhèin le maise, bhuail iad iad. Tha fuil a' sruthadh o a dhruim stiallach.
  Bha Nicoletta dìreach a" glanadh a fiaclan nas teinne. Agus tha e a 'cumail a cheann suas gu pròiseil. Agus tha a falt copair-dearg a 'sruthadh mar bhratach proletarian.
  Agus thionndaidh a casan rùisgte mar an ceudna scarlaid, ach cha tog an nighean eadhon mala.
  Sin a" mhisneachd iongantach a th" aice.
  Ged a tha na Nadsaidhean air a ghlacadh mar-thà agus air a cheangal nan ciste lom le lòchran. Ach eadhon an uairsin cha do ghluais an nighean ach, ach cha do rinn i sgreuchail.
  Tha creideamh cho mòr aice ...
  Tha an nighean air a tarraing suas air a' chrann agus tha a h-altan air a thoinneamh. An uairsin bidh iad a 'lasadh teine fo an casan rùisgte. Tha e ag imlich casan rùisgte na bòidhchead. Agus le slabhraidhean teth bidh iad a 'crathadh corp lomnochd na bòidhchead.
  Sheinn Nicoletta mar fhreagairt;
  Is mise Chernobog, nighean an droch Dhé,
  Bidh mi a" cruthachadh caos, bidh mi a" cur sgrios ...
  Chan fhaighear buaidh air mo mhòrachd,
  Chan eil ach dìoghaltas fiadhaich a 'losgadh nam anam!
  
  Mar leanabh, bha nighean ag iarraidh rudan math,
  Sgrìobh i dàin agus thug i biadh dha cait ...
  Dh'èirich tràth sa mhadainn
  Bha sgiathan nan ceruban ag itealaich os a cionn!
  
  Ach dh' ionnsaich mi ciod e an t-olc,
  Dè anns an t-saoghal seo a tha gad fhàgail mì-thoilichte ...
  Dè tha thu a" ciallachadh, abair math?
  Thuit mi ann an gaol le sgrios gu dìoghrasach!
  
  'S dh' amhairc i air a h-àrmunn,
  Abair nighean spìosrach Dhè a thàinig i gu bhith...
  Bheir sinn buaidh air meud na cruinne,
  Leig leinn neart a nochdadh, gu math cumhachdach!
  
  Athair mòr a' Chernobog seo,
  Bheir e caos, cogaidhean a-steach don chruinne-cè ...
  Bidh thu ag ùrnaigh ri Svarog airson cuideachadh,
  Gu dearbh, gheibh thu duais!
  
  Mar sin thubhairt mi, Gum beannaicheadh Dia,
  Leig leis an fhearg èirigh nad chridhe ...
  Togamaid sonas, tha mi creidsinn, air fuil,
  Leig leis a 'bhroinn a bhith air a lìonadh gu bruthach!
  
  Is toigh leam seòltachd, seòltachd, agus mealladh,
  Ciamar a mhealladh Stalin an tyrant. .
  Cha bhi e comasach a thaisbeanadh,
  Agus cia mheud ceò a tha air an t-saoghal!
  
  Mar sin mhol i gluasad làidir a dhèanamh,
  Dèan sgrios air na droch dhaoine le aon bhuille ...
  Ach thuit mi ann an gaol le Dia ro-dhubh,
  Anns a h-uile cùis, iad sin agus iadsan taobh thall na h-uaighe!
  
  Ciamar a dh" fhàs mi cleachdte ris an olc?
  Agus na mo chridhe bha fearg, brònach ...
  Dh' fhalbh an cradh airson sòlais, maitheas,
  Cho luath sa chaidh fearg a-steach bhon bhonn!
  
  Ach dè mu dheidhinn Stalin - tha e cuideachd olc,
  Chan eil bruidhinn mu Hitler an seo ...
  Bha Genghis Khan na mheirleach cho fionnar,
  Agus cia lion anam a fhuair e air chrith !
  
  Mar sin tha mi ag ràdh carson a chumas tu rudan math,
  Mura h-eil beagan fèin-ùidh ann ...
  Nuair a tha thu nad choillear, tha d" inntinn na chisel,
  Agus nuair a bha mi gòrach, chaidh mo smuaintean à sealladh!
  
  Is e seo a tha mi ag innse dhomh fhìn agus do dhaoine eile,
  Dèan seirbheis don chumhachd mar inc dubh ...
  An uairsin bheir sinn buaidh air farsaingeachd na cruinne,
  Bidh tonnan a" sgapadh air feadh na cruinne!
  
  Nì sinn olc cho làidir
  Bheir e neo-bhàsmhorachd,
  Tha iadsan a tha lag nan spiorad air an sèideadh air falbh mu thràth,
  Agus tha sinne, na daoine as làidire, a 'creidsinn ann an seo!
  
  Ann an ùine ghoirid, fàsaidh sinn nas làidire na a h-uile duine anns a h-uile àite,
  Togamaid claidheamh na fala os cionn na cruinne-cè ...
  'S bidh ar feirg rithe cuideachd,
  Gheibh sinn gairm làn dàn!
  
  Ann goirid, tha mi dìleas do Chernobog,
  Bidh mi a" toirt seirbheis don fheachd dhorcha seo le m" uile chridhe ...
  Tha m' anam mar sgiathan iolair,
  Tha iadsan a tha leis an Dia Dubh do-chreidsinneach!
  Lean an cogadh eadar an Ruis agus co-bhanntachd Hitler. Ron Dùbhlachd, bha saighdearan Ruiseanach air crìoch a chuir air na h-Eadailtich mu dheireadh, a 'toirt orra a dhol an sàs ann an Afraga, agus cha mhòr nach do chrìochnaich iad na Gearmailtich an sin. Chaidh Nirribhidh fhuadach bho na Krauts cuideachd.
  A-nis chaidh arm an tsarist air an ionnsaigh air 25 Dùbhlachd. Thòisich sabaid làidir. Anns a 'gheamhradh, bha e soilleir gu robh tancaichean Ruiseanach nas làidire. Agus chaidh e a-steach tro dhìon an nàmhaid.
  Oleg Rybachenko, bha am balach sìorraidh seo a 'ruith casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan tron t-sneachda, a' seinn:
  - Is e seo am blàr mu dheireadh agus cinnteach againn! Gheibh sinn bàs airson an Fatherland - tha na saighdearan air mo chùlaibh!
  Tha tancaichean Ruiseanach gu math luath le einnseanan roth-uidheam gas. Agus chan urrainn dha na faisisteach stad a chuir orra cho furasta.
  An seo tha "Nikolai"-5 a" ruith air adhart. Tha còignear nigheanan air a bhios a" seinn gu sunndach:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainnear a" chùis a dhèanamh air saoghal na Ruis!
  Agus brisidh e a-mach à gunna! Tha seo dha-rìribh a" tionndadh a-mach sgoinneil! Tha na caileagan, a dh'aindeoin an fhuachd, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" smaoineachadh mu stad.
  Tha dìreach cumhachd fiadhaich, fiadhaich aca.
  Is toil le Alyonushka chan ann a-mhàin a bhith a" losgadh, ged a bhrùth i am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus bhuail i Gearmailteach, ach cuideachd airson sgeulachdan a sgrìobhadh.
  Mar eisimpleir, sgrìobh i mar a chaidh nighean fada air falbh gus piseag a shàbhaladh. Fad tri laithean thar fhichead choisich mi casruisgte air an rathad chreagach, a' toirt air mo chasan maoth sileadh.
  Agus fhathast bha i comasach air am beathach a lorg. Airson seo, choilean an sìthiche a miann agus phòs an nighean am prionnsa.
  Ach, smaoinich Alyonushka, carson a tha feum aice air fear ann an arm na Ruis? Tha e nas fheàrr grunn leannan a bhith agad. Agus barrachd airgid agus toileachas. Às deidh na h-uile, tha fir cho eadar-dhealaichte. Agus còmhla riutha, gu dearbh, bidh thu a 'faighinn tlachd ann an diofar dhòighean. Dè mu dheidhinn an duine? Bidh thu gu sgiobalta a "fàs sgìth agus sgìth leis!
  Ach tha an duine òg a tha dìreach a 'tòiseachadh a' faighinn a-mach saoghal nan inbheach tòrr nas inntinniche.
  Agus bidh Alenka a 'losgadh a-rithist, a' bualadh air an E-100 Gearmailteach.
  Agus tha i a 'gluasad a casan glè bhrèagha, mar an fheadhainn aig seann bhan-dia Ghreugach.
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" losgadh. Cuideachd le òrdagan lom. Agus brisidh e canan Gearmailteach.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Tha mòran dhaoine sgairteil anns an Ruis, ach is e Tsar Vladimir am fear as fheàrr de tsars!
  Thug Augustine fa-near:
  - Agus cha robh Nicholas II dona! O, cha robh fios againn ciamar a tha sinn a 'cur luach air rìghrean!
  Sheinn Maria, a" losgadh air na Nadsaidhean le a òrdagan rùisgte agus a" gàireachdainn:
  - Feumaidh tu cumail ris na Ruiseanaich, le cridhe fìor-ghlan agus fear nas glic! Agus gu glòir Nicholas, is e rìgh mòr nan rìghrean!
  Agus sheinn Marusya rudeigin... Agus chluich i cuideachd le a casan rùisgte...
  Tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha Oleg Rybachenko cuideachd a 'sabaid. Tha e fhathast na bhalach deich bliadhna a dh'aois. Is e seo a" phrìs airson neo-bhàsmhorachd. Tha, ach dè cho math agus cho toilichte sa tha e! Tha uimhir de lùth aige agus sruthadh cumhachd làidir.
  Bidh am balach a" tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a" squeaks:
  - 'S e tìgear a th' annam, chan e cat, a-nis tha a' fuireach annam, chan e Leopold, ach Leopard!
  Tha am balach mòr, mar a bha e an-còmhnaidh, na theine. Chan urrainn dha na Nadsaidhean stad a chuir air.
  Air 1 Faoilleach, bha saighdearan Ruiseanach mar-thà air an raon de shaighdearan Gearmailteach agus Eadailteach a ghlanadh gu tur agus chaidh iad a-steach do sheilbh an Treas Reich.
  Aig an aon àm, chaidh aonadan Ruiseanach a-steach do Mheicsiceo. Tha a" bhliadhna ùr 1956 air tighinn.
  Dha na Ruiseanaich thòisich e le buadhan ùra. Air 7 Faoilleach, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Gearmailteach ann an Afraga a ghlacadh. Agus thàinig a 'Mhóir-roinn Dhubh gu lèir gu bhith na Ruis.
  A-nis thuig am Fuhrer aig an robh seilbh gu robh e air a sgrìobadh gu tur. Agus mhol e còmhraidhean don Ruis.
  Dh" fhreagair Tsar Vladimir:
  - Cha bhith sinn a" bruidhinn ach mu ghèilleadh gun chumhachan an Treas Reich agus an Eadailt!
  Dè na faclan glic! Agus tha an cogadh a 'leantainn. Tha Oleg Rybachenko, gu dearbh, aig fìor thoiseach na h-ionnsaigh. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Phrussia an Ear. Tha na loidhnichean dìon an seo làidir. Feumaidh tu sabaid gus briseadh troimhe, agus cha tèid thu air adhart gu sgiobalta.
  B 'e aon de na dòighean adhartais an gunna fèin-ghluasadach le lannsair boma Alexander-4. Inneal fìor chumhachdach agus marbhtach.
  Agus bidh caileagan brèagha a 'comharrachadh an seo cuideachd. Bidh iad a" cur air bhog projectiles a" cleachdadh an òrdagan rùisgte le bhith a" putadh air na putanan gàirdeachas. Agus sgriosaidh iad buncairean nàmhaid agus bogsaichean pill.
  Bidh caileagan a" ruith gu dàna san t-sneachd - is ann airson sin a tha boireannaich Ruiseanach. Agus tilgidh iad na h-Innseanaich agus na Sìonaich gu cath. Tha iad sin gu litireil mu thràth a" lìonadh nan slighean gu na trainnsichean leis na cuirp aca. Ach tha iad fhathast comasach air a ghabhail.
  Tha arm na Ruis a" putadh a-steach.
  Ach, tha an ro-innleachd Vasilevsky a 'gluasad a' phrìomh bhuille dhan Eadailt - a tha mòran nas laige. Agus mar sin bidh saighdearan Ruiseanach a" faighinn aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Thionndaidh am Faoilleach gu bhith air leth soirbheachail. Chuir saighdearan Ruiseanach às do na h-Eadailtich agus chuir iad dìollaid air na h-Alps. Agus sa Ghearran ghabh iad còmhnaidh ann am Venice. Agus chaidh iad a-steach do Lorbandinia. Ghabh iad cuideachd Poznan. Bha na Gearmailtich a" teicheadh. Air 2 Màrt, thuit Klaipeda. Chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart gu slaodach tro Phrussia an Ear, bha an dìon ro dhlùth. Dh'fheumadh sinn gu litireil an t-slighe a losgadh le sligean.
  Ach san Eadailt, thuit an aghaidh pasta. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach dhan Ròimh. Air 30 Màrt, 1956, thòisich an ionnsaigh air prìomh-bhaile na h-Eadailt. Seo mar a phàigh na daoine airson rùintean an teaghlaich Mussolini.
  Tha prìomh-bhaile na h-Eadailt, an Ròimh, fo ionnsaigh. Tha an sabaid fiadhaich. Ged a tha na h-Eadailtich a 'sìor fhàs a' toirt seachad. An seo tha na caileagan a 'sabaid gu math brèagha, an dà chuid ann am bikinis agus casruisgte. Bidh na gaisgich a 'tilgeil grenades le an casan agus a' leagail saighdearan Mussolini.
  Tha na caileagan an seo brèagha, agus gu dearbh gu math sexy. Agus le fèithean na titans. Agus tha an dòigh anns a bheil iad a 'tilgeil grenades le casan rùisgte dìreach iongantach.
  Bidh Natasha a" dol air adhart agus a" losgadh, fhad "s a tha i ag èigheach:
  - Airson an Fatherland àlainn na mo chridhe, tha mo theine mòr a 'losgadh!
  Zoya, a 'losgadh, a' seinn còmhla:
  - Fosglaidh sinn an doras gu coileanaidhean! Tha ar creideamh agus an rìgh monolith!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora, le a òrdagan rùisgte, a" ghalla ruadh air falbh na diosgan. Agus bidh na h-Eadailtich a tha air an gearradh suas a 'tuiteam.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'seinn gu làidir, a' crathadh a fiaclan:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine! Crathaidh sinn a h-uile duine!
  Bidh iad a" tilgeil diosgan len casan rùisgte agus a" bleith nam faisisteach. Seo mar a thàinig Mussolini gu crìch ann an làmhan nan nigheanan. Bha ionnsaigh a' Ghiblein ann an 1956 fiadhaich, agus gu math figurach.
  Agus an seo tha na tancaichean a" draibheadh, colbhan teine ifrinn a" spreadhadh às na stocan aca.
  Tha na caileagan a 'gluasad air adhart agus a' tilgeil grenades le casan rùisgte. Agus mar a spìonas iad rudeigin fuilteach.
  Agus nì iad gàire...
  Sheinn Natasha gu dùrachdach:
  - Tsar Vladimir, buail Hitler nad aghaidh!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. A leithid de nighean iongantach.
  Bidh na caileagan a 'ruith le fearg fiadhaich. Bhuail iad le gunnaichean inneal. Bidh iad a 'gearradh sìos an nàmhaid agus a' sgapadh na faisisteach. Agus an uairsin tha na h-Oiliompaics a" ruith. Agus ann an làmhan nan cumhachdach, tha an gaisgeach boireann a 'cumail inneal-lasair. Agus bheir e agus buailidh e thu, ach an uairsin buailidh e thu.
  Bho na fascists tha sgoltagan ag itealaich anns a h-uile taobh. Agus faodaidh na gaisgich gàire a dhèanamh cho mòr 's as toil leotha.
  An uairsin seinnidh e:
  "Thèid Mussolini a bhualadh!" Tha ar càirdeas monolithic!
  Agus a-rithist, mar wink le sùilean sapphire! Agus buailidh e na faisistich.
  Dè bha thu ag iarraidh? Chaidh an Ròimh a ghabhail aig aon àm leis na Slavs fo stiùireadh Attila. Agus a-nis tha na Ruiseanaich ga ghabhail.
  Sheinn Olympias, a" frioladh an luchd-dùbhlain aice beò le tilgeil sailean:
  - Grian soilleir an dòchais,
  A-rithist tha e ag èirigh air feadh na dùthcha ...
  Bidh Rus a" buannachadh mar a bha e roimhe -
  Thathas a" bualadh air na gaisgich Wehrmacht!
  
  iolaire Ruiseanach thairis air a 'phlanaid,
  A 'sgaoileadh a sgiathan, bheir e dheth ...
  Thèid an nàmhaid a ghairm gu cunntas -
  Thèid a" chùis a dhèanamh air - briste!
  Às deidh tuiteam na Ròimhe, thòisich saighdearan Eadailteach air gèilleadh gu mòr. Bha ìmpireachd Mussolini, an com-pàirtiche armailteach òg seo den Treas Reich, a 'losgadh a-mach.
  Thug saighdearan Ruiseanach Naples cha mhòr às aonais strì agus thàinig iad air tìr ann an Sicily. An sin cuideachd, cha mhòr nach do choinnich iad ri strì sam bith. Agus bha Hitler hysterical.
  Ro dheireadh a 'Chèitein, bha an Eadailt deiseil. Chaidh na ceudan mhìltean de phrìosanaich a ghlacadh.
  Chuir caileagan Ruiseanach iad air an glùinean agus thug iad orra pògadh an casan rùisgte. Bhuail iad am bilean gu h-umhail. Rinn cuid, gu h-àraidh fir òga, e le dealas.
  Ghlan na caileagan gu toilichte.
  Thug am balach shìorraidh Oleg Rybachenko air na prìosanaich aige a chasan rùisgte, leanabhach a phògadh.
  Rinn iad seo gu math deònach. Bha na balaich gu math bòidheach, fèitheach agus fionn. Fìor, tha e fhathast ro bheag, agus cha robh e airson rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh leis na boireannaich. Ach nuair a tha teanga air na sàilean garbh - tha e math!
  Ghlac Oleg Rybachenko an coitcheann agus fhuair e òrdugh eile. Rud a bha mi gu math moiteil às.
  Chaidh Mussolini Jr. a bhrath leis an luchd-inntinn aige fhèin, agus fhuair an Ruis Tsarist buaidh eile. Ach cha robh Benedito Mussolini Sr. beò gus a nàire fhaicinn agus mar a thuit faisisteachd san Eadailt. Ach, bha an aon dànachd a" feitheamh ris na Nadsaidhean sa Ghearmailt. Chaidh saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh tràth san Ògmhios 1956. B 'e an Ostair prìomh stiùir an ionnsaigh.
  Ghluais Elizaveta agus a sgioba air Nikolai-5 an aghaidh nan Gearmailteach. Bha saighdearan Ruiseanach a 'feuchainn ri Vienna a chuairteachadh.
  Bha am Fuhrer, gu dearbh, ann an suidheachadh duilich. Chaill na bha aig na Gearmailtich ann an Afraga, Lochlann, agus a' mhòr-chuid de na SA. Agus a-nis tha na blàran a 'gabhail àite a-mhàin air fearann an Treas Reich. A tha, gu dearbh, nas mì-thlachdmhor dha na Gearmailtich. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Mheagsago cuideachd. Tha a' Bhean Uasal Gray de Monka os cionn sgioba tanca san dùthaich seo.
  Agus tha Elizaveta a 'stiùireadh "Nikolai"-5 timcheall air Vienna. Is e am prìomh neach-dùbhlain aige an E-50, a bhios inneal an Tsar a" dol a-steach mar inneal-sèididh.
  Loisg Ealasaid, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh.
  Bhuail i tanca Gearmailteach agus rinn i gàire:
  - Bheir sinn ar cridheachan airson Naomh Nicholas Rus '!
  Loisg Ekaterina cuideachd le a òrdagan rùisgte agus cheartaich i a companach:
  - Is dòcha gu bheil e nas ceart Vladimir a ràdh!
  Loisg Ealasaid a-rithist a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Ach fhathast, b 'e an t-Ìmpire Nicholas, a thug dhuinn sluagh Shìona, a rinn an Ruis do-chreidsinneach!
  Gu dearbha, anns na saighdearan-coise a chaidh a chuir a-steach gus stoirm a chuir air na Gearmailtich, bha an aghaidh gu tur Sìneach. Gu litireil thilg iad cuirp oirnn. Ach bhris iad troimhe.
  Mar as trice bha na Ruiseanaich a 'sabaid ann am plèanaichean agus tancaichean. Coiseachd air a dhèanamh suas de Shìonaich, Innseanaich, Àisianach. Tha mòran Sìonach ann. A bharrachd air an sin, thug Nicholas II a-steach polygamy fhad "s a bha e ag ath-leasachadh Orthodoxy, agus chaidh fir Sìneach a bharrachd a chuir a-steach don bhlàr. Agus bidh na Ruiseanaich a" gabhail banntraichean agus boireannaich Sìneach gun phòsadh mar mhnathan.
  Ro-innleachd sgoinneil.
  Agus bidh ionnsaigh Shìona, a 'bàsachadh, agus a' briseadh tro dhìonan na Gearmailt.
  Bidh Elena a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh agus a" bualadh air na Krauts a-rithist.
  Agus tha e a" seinn:
  - Airson Rus naomh', bidh sinn a 'sabaid gu treun!
  Às deidh sin bheir an nighean e agus wink. Agus a" giùlan fhiaclan geala! Agus tha i cho ionnsaigheach.
  Agus an uairsin thig na h-Oiliompaics air ais. Agus buailidh e cuideachd thu le òrdagan rùisgte agus pronnaidh e thu.
  An uairsin bidh e ag èigheach:
  - Tha mi nam chobra marbhtach!
  Bu chòir a thoirt fa-near gum faod an tanca E-50 a bhith cunnartach. Tha an canan 88-millimeter aige le fad baraille de 100 EL na theine luath, dusan cuairt gach mionaid, agus gu math ceart. Gu math tric bidh e a 'bualadh armachd agus faodaidh e milleadh adhbhrachadh.
  Mar sin, bidh na caileagan a 'feuchainn gun a bhith a' leigeil leis a 'phrìomh tanca Gearmailteach a dhol a-steach. Gu sònraichte faisg air làimh, tha an comas treòrachaidh aige ag àrdachadh gu mòr. Agus is e uranium no tungsten an cridhe ann am pròiseict na Gearmailt. Fìor, às deidh call Afraga agus tasgaidhean uranium anns a "Chongo, thòisich neart saighdearan Gearmailteach a" tiormachadh.
  Agus tha na caileagan cho breagha agus casruisgte agus fionnar.
  Bidh iad a" seinn dhaibh fhèin le dealas:
  - A 'deàrrsadh mar rionnag air feadh an t-saoghail gu lèir,
  Tro dorchadas dorchadas gun dòchas ...
  An gaisgeach mòr Tsar Vladimir,
  Chan eil fios aige air pian no eagal!
  
  Bidh naimhdean a' teicheadh romhad,
  Tha an sluagh a" dèanamh gàirdeachas...
  Tha an Ruis a" gabhail riut -
  Tha làmh chumhachdach a" riaghladh!
  A" sabaid nigheanan, chan urrainn dhut dad a ràdh nan aghaidh. Agus tha an casan cho lom agus cho sgith. Nuair a thèid na Gearmailtich a ghlacadh gam pògadh, tha e soilleir gur toil le caileagan agus fir e. 'S na gaisgich a' sniomh gu toileach.
  Agus ghiùlain iad am fiaclan neamhnaid.
  Tha iad sin nan nigheanan cho math. Agus le a òrdagan rùisgte, tha Ealasaid a" leagail faisisteach eile.
  Às deidh sin tha e ag èigheach:
  - Glòir don Athair mhòr!
  Agus mar sin bidh Catriona a" losgadh. Reubaidh e tanca nàmhaid, marbhaidh e na Fritzes agus squeak:
  - Bàs dha na nàimhdean!
  Agus an sin bidh Elena cuideachd a" breabadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, a" putadh na putanan gàirdeachas leotha. Agus tha e ag èigheach:
  - Airson an Motherland ann am mòrachd!
  Agus an uairsin cuiridh an Olympiad air leth, cuideachd fionn, am projectile air bhog. Agus mar a tha e a" crathadh:
  - Airson an Ruis sgoinneil!
  Agus tha na nigheanan làn dealas.
  An seo thig an tanca E-75. Tha an gunna aige nas cumhachdaiche: 128mm, agus faodaidh e barrachd milleadh adhbhrachadh. A bharrachd air an sin, tha dìon nas fheàrr aig an tanca seo agus armachd nas tiugh.
  Ach tha Ealasaid cho craicte. Agus leigidh e a-mach rudeigin marbhtach, a 'dol a-steach bho astar. Agus chan eil air fhàgail bhon Ghearmailt ach pìosan de mheatailt reubte.
  Agus canaidh an nighean:
  - Bòidhchead naomh agus bruadar mòr!
  Às deidh sin nochdaidh an teanga.
  Tha tancaichean Gearmailteach E-75 air fàs nas fharsainge o chionn ghoirid. Tha gunna nas fhaide aca a-nis, a leigeas leotha sabaid an aghaidh tancaichean Ruiseanach, gu sònraichte an fheadhainn as aotroime. Agus tha seo a" dèanamh na Krauts nas cunnartaiche.
  Ach chan eil nigheanan Sòbhieteach air an nàrachadh le seo. Agus bidh iad a 'briseadh nan Krauts.
  Agus tha na gaisgich fhèin, gu h-àraid anns an teas, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad a 'sabaid gu math misneachail.
  Bidh iad a" buannachadh gun eisgeachd.
  Loisg Catriona air na Nadsaidhean agus sheinn i:
  - Ach a bhith onarach! Bidh mi a" sgrios na Krauts gu lèir gun eisgeachd!
  Loisg Elena cuideachd le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Cuiridh sinn a" chùis air a h-uile duine agus, gu dearbh!
  Rinn na h-Oiliompaics cuideachd a' chùis air na Nadsaidhean gun truas. Tha i na gille cho do-chreidsinneach.
  Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Bidh Natasha agus an sgioba aice a 'sabaid air an tanca Kondratenko-6. Tha an càr seo beagan nas aotroime, ach nas gluasadach na an Nikolai. Gu dearbh, le nas lugha de chuideam, tha an inbhe nas lugha agus tha an armachd beagan nas taine. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an cunnart bàsachadh mòran nas motha.
  Ach feumaidh na caileagan, feumaidh mi ràdh, nach eil nàire orra idir. Agus bidh iad a 'sabaid mar fhuamhairean cath.
  Bidh Natasha a" seinn, gu gnìomhach a" losgadh:
  - Bidh e na bhuaidh dhuinn!
  Agus bidh e a" bruthadh nam putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Bidh Zoya cuideachd a" losgadh, a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tsar Vladimir air adhart!
  Agus rinn a h-uile nighean san t-sèist an t-sèist:
  - Glòir dha na gaisgich a thuit!
  Às deidh sin loisg Aurora, thionndaidh e an tanca Gearmailteach thairis agus thuirt e:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn!
  Agus chrath ise a casan rùisgte cuideachd.
  Agus an uairsin thug Svetlana a-steach, a 'cleachdadh a h-òrdagan rùisgte, agus dh' fhàs i aig mullach a sgamhanan:
  - Tha na Ruiseanaich a" sabaid gu fiadhaich!
  Agus dh'èigh na caileagan uile còmhla riutha:
  - Tha dòrn an t-saighdeir làidir !
  Agus a-rithist tha na bòidhchead a 'dol gu cath. Bidh iad gan losgadh fhèin gu ceart agus gu ceart!
  Ach tha sgiobaidhean Jane a" cur iongnadh air na Mexicans. Tha a 'bhoireannach cuideachd gu math spaideil agus brèagha.
  Agus tha na caileagan anns an sgioba aice casruisgte agus ann am bikinis. Bidh iad a 'sabaid le fearg fiadhaich agus ciùin.
  An uairsin loisg Gertrude, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, agus rinn i gàire:
  - Is mise nighean a sgriosas a h-uile duine ann an diog sgoltadh!
  Agus an uairsin bidh Malanya a" dol an gnìomh. Agus brisidh e tanca an Laidinn o chian.
  Agus an uairsin breabaidh Matilda a casan le a òrdagan rùisgte.
  Agus nì e gàire:
  - 'S e nighean fìor mhath a th' annam!
  Agus gaisgich den òrdugh as àirde agus as feargach. Chan eil iad a 'faireachdainn aon chuid laigse no fearg.
  Cuiridh iad suas thu san aon dòigh.
  Agus tha Alenka cuideachd a 'sabaid le misneachd.
  Ro dheireadh an Ògmhios, tha Vienna air a chuairteachadh. Chaidh buille uamhasach a làimhseachadh don Ghearmailt agus a cliù. Aig an aon àm, tha saighdearan Ruiseanach a 'gluasad air adhart chun an Oder. Bidh iad a 'tilgeil na Sìonaich, na h-Innseanaich, agus na h-Arabaich gu cath. Agus bidh iad a 'briseadh tro dhìonan Krauts.
  Tha Hitler, gu dearbh, mar-thà ann an clisgeadh. Mar a bhrùth na caileagan e gu tancaichean agus plèanaichean.
  Seo Albina agus Alvina, dà phìleat Ruiseanach. Cuideachd casruisgte agus ann am bikinis, bidh iad a 'leagail faisistich mar piorran le maide bho mheur. Agus airson càraid bidh iad gu litireil ag obair a leithid de mhìorbhailean.
  Loisg Albina sìos còig plèanaichean le aon spreadhadh bhon trodaiche Peter the Great aice agus sheinn i:
  - Is mathain nan speur sinn !
  Loisg Alvina sìos sia plèanaichean le aon spreadhadh bhon iolaire-cogaidh aice, agus rinn i gàire:
  - Agus brisidh sinn a h-uile duine!
  Anns na speuran, bha a 'chàraid seo mar-thà uirsgeulach!
  Fhuair na caileagan seachd ìrean de Chrois an Naoimh Sheòrais: crois airgid, crois airgid le bogha, crois òir, crois òir le bruaich. Agus mar an ceudna crois òir le daoimeanan, agus crois òir le daoimeanan agus bogha. Agus an rionnag ceum as àirde de chrois òir, le bogha daoimein. Duais nas àirde - chaidh rionnag mòr de chrois òir, le daoimeanan agus bogha, a stèidheachadh o chionn ghoirid.
  Mar sin dh" fhaodadh na caileagan a bhith moiteil às na choilean iad. Agus an-còmhnaidh, eadhon anns an fhuachd, bha iad a 'sabaid a-mhàin ann am bikinis agus a-mhàin casruisgte.
  A leithid de nigheanan iongantach.
  Loisg Albina agus sheinn i:
  - Airson na buadhan as fheàrr againn!
  Lean Alvina air:
  - Biodh ar n-oghaichean agus ar seanairean moiteil asainn!
  Tha na gaisgich dha-rìribh nan nigheanan de chlas uamhasach!
  Bhuail iad na faisistich anns na speuran agus seinn iad:
  - Glòir a Ruis, Glòir! Tha ar Tsar Vladimir na ghaisgeach! Bidh cumhachd ann aig madainn! Tiodhlaic Hitler san talamh!
  Gu dearbh, faodaidh Vladimir Kirillovich Romanov a bhith glè thoilichte leis na gaisgich aige.
  Fiù 's ma bhios iad a' sabaid, tha e ann an dòigh nach urrainn dhut sleagh a thogail nan aghaidh!
  Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom crìoch a chuir air cogaidhean uair is uair!
  Agus bidh na faisisteach a" crathadh fo bhuillean arm an tsarist...
  Thuit an Vienna mun cuairt gu luath. Ro mheadhan an Iuchair, ràinig saighdearan ìmpireachd an tsarist an Oder air aghaidh farsaing. Agus chaidh Koenigsberg a bhacadh gu tur.
  Agus theich na Gearmailtich seachad air an Oder. Agus dh'fheuch iad ri loidhne dìon a chruthachadh an sin. Dìon thu fhèin gu tur. Ach anns an dàrna leth den Iuchar, thòisich saighdearan Ruiseanach air ionnsaigh air Hamburg... Ghèill na Nadsaidhean gu slaodach ach gu cinnteach.
  Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Dh'atharraich cuid de bhailtean làmhan grunn thursan. Ghabh tancaichean Gearmailteach ùra den t-sreath AG nas adhartaiche - pioramaideach - pàirt anns na blàran cuideachd. Bha dìon math aca bho gach ceàrnaidh. Ach bha arm an tsarist na b" fheàrr ann an àireamhan.
  Agus bhàsaich àireamh mhòr de luchd-coise Àisianach air an aghaidh. Ach leig iad leam gluasad.
  Bha goireasan daonna nan Gearmailteach cuideachd air an lughdachadh. Ro dheireadh an Lùnastail, bha Hamburg air a chuairteachadh agus chaidh Munich a bhacadh cuideachd.
  Chaill na Gearmailtich fearann cudromach. Agus cha robh dad aca airson an dreuchdan a chumail.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid anns na h-ìrean aghaidh air fearann na Gearmailt fhèin. Agus rinn am balach sìorraidh daonnan gàire agus sheall e na fiaclan neamhnaid aige.
  Agus an sin thilg e grenades le a chasan rùisgte, leanabachd. Tha e math a bhith nad phàiste - cho nàdarrach "s a tha e a bhith anns an teas ann an geàrr-chunntasan a-mhàin. Agus leis gu bheil thu neo-bhàsmhor, faodaidh tu cuideachd a bhith leth-rùisgte sa gheamhradh gun a bhith cunnartach fuachd a ghlacadh.
  Mar sin sheinn am balach:
  - casruisgte, dìreach casruisgte,
  Fo thàirneanach an Iuchair agus fuaim an surf!
  Casruisgte, dìreach casruisgte,
  Tha e furasta dha balach a bhith na bhuachaille fionnar!
  Agus tha am prìomh leanabh a 'leantainn air adhart a' sgrios na faisisteach sin dha fhèin. Agus tha iad gu mòr an aghaidh a chèile.
  'S e Sultain a th' ann mu thràth... Tha na h-uisgeachan a' tòiseachadh a' tuiteam... Ghabh na saighdearan tsarist, a' lìonadh cuirp nan Sìonach, Munich agus Hamburg, agus tha iad a' gluasad a dh'ionnsaigh sgìre an Ruhr. An rud as cudromaiche ann an gnìomhachas na Gearmailt.
  Agus tha na Gearmailtich gu mòr a" sabaid air ais.
  Bidh Natasha a" sabaid air an tanca aice agus ag èigheach:
  - Bidh e uamhasach duilich dha na Nadsaidhean!
  Agus brùth air na putanan joystick le do òrdagan rùisgte. Agus loisgeadh e sligean air na Nadsaidhean.
  Agus an uairsin bheir Zoya slap ort. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Agus canaidh e cuideachd:
  - Is e Rus 'a tha an aghaidh Hitler!
  Agus an uairsin nì Aurora gluasad ionnsaigheach. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom:
  - Airson slighe na Ruis!
  Agus air an cùlaibh bidh Svetlana cuideachd a 'losgadh air teine marbhtach. Bidh e a 'briseadh tanca Gearmailteach agus a' squeak:
  - Airson Tsar Vladimir Kirillovich!
  Agus nochdaidh e a theangaidh mar an ceudna.
  Chaidh na caileagan fiadhaich an seo.
  Bidh Alenka air tanca trom cuideachd a" pronnadh nan Nadsaidhean. Agus a 'bualadh orra bho astar fada.
  Sheinn an gaisgeach:
  - Chuir mi leth an t-saoghail fo m' bhroilleach !
  Agus cìochan Alenka le nipples scarlet.
  Agus an uairsin breab Anyuta thu le a òrdagan rùisgte. Reithidh e tanca faisisteach agus sèididh e:
  - 'S e nighean sàr-rionnag a th' annam! Anns na leabhraichean eachdraidh!
  Agus giùlainidh e fhiaclan ...
  Agus an uairsin cuiridh Augustine teine air teine marbhtach. Sgriosaidh e na Nadsaidhean agus sgeig:
  - Biodh an arm againn mar an fheadhainn as làidire!
  Agus gluaisidh e a chasan cuideachd ...
  Agus leanaidh Maria iad agus buailidh i na Nadsaidhean. Snìomhaidh se e fèin, a' sèideadh gu h-ealamh :
  - Tha sinn nar nigheanan mòra ionnsaigheach!
  Agus an uairsin cuiridh Marusya a-mach rudeigin a tha uamhasach marbhtach agus millteach air na Nadsaidhean. Agus le cuideachadh bho chasan lom, girlish.
  Agus an uairsin bidh e a" seinn:
  - Tha sinn a 'chùis gu tur air na nàimhdean!
  Chaidh an t-Sultain seachad ann am batail gu math cruaidh. Rinn na Gearmailtich an-aghaidh ionnsaigh. Ach anns an Dàmhair, nuair a thàinig na h-uisgeachan nas truime, fhuair arm an tsarist buannachd a-rithist. Agus thòisich i air gluasad a dh"ionnsaigh an Ruhr. Às deidh ionnsaigh làidir, thuit Koenigsberg. Fhuair na Nadsaidhean slap eile nan aghaidh.
  Agus ann an ceann a deas na Frainge, bha saighdearan tsarist timcheall air Toulon. Mar sin bha droch àm aig na Nadsaidhean.
  Bha Hitler feargach, ach fhad "s a bha e ann am Berlin. Thionndaidh a shuidheachadh a-mach gu bhith lag.
  Tha e soilleir nach robh duine airson èisteachd ris na còmhraidhean. Ach chaidh na Nadsaidhean an sàs mar chuileagan.
  San t-Samhain, shabaid saighdearan an airm tsarist gus a" mhòr-chuid de roinn an Ruhr a ghabhail thairis, agus mar sin gu h-èifeachdach a" toirt air falbh a" Ghearmailt bhon phrìomh ionad cinneasachaidh aice.
  Anns an Dùbhlachd, ghabh arm an tsarist thairis air ceann a deas na Frainge gu lèir agus chaidh iad a-steach don Spàinn. Agus air aghaidh na Gearmailt, ghlac i an Ruhr mu dheireadh. A bharrachd air an sin, chaidh fearann Ghearmailteach eile a ghlacadh cuideachd. Agus thàinig an t-arm tsarist air tìr anns an Danmhairg cuideachd.
  Bha Hitler a" creachadh mar dheamhan ann an cèidse, ach cha b" urrainn dha dad a dhèanamh.
  Air an Nollaig Chaitligeach, ghluais na saighdearan rìoghail gu Paris. A dh'aindeoin an t-sneachda agus an reothadh, bha sgioba Natasha casruisgte agus ann am bikini.
  Ghèill na Gearmailtich na bu trice. Agus cha robh na Frangaich airson a bhith a" sabaid ris na Ruiseanaich idir.
  Fhad "s a bha i a" briseadh bataraidh Gearmailteach, thuirt Natasha:
  - Mar sin, gu dearbh, dè air an robh an Adolf aig an robh seilbh a 'cunntadh nuair a thòisich e cogadh leinn?
  Thuirt Zoya le falt buidhe gu loidsigeach:
  - Is dòcha air sgàth, nuair a thig sinn fo chuideam, gun tuit sinn mar bhuinn bho phòcaid toll!
  Bhris Aurora cnò-chnò le a òrdagan rùisgte. An uairsin thilg i na beul e agus thug i fa-near gu reusanta:
  - Tha eachdraidh a" teagasg nach eil i a" teagasg dad!
  Bhrùth Svetlana a òrdagan rùisgte air a" phutan joystick. Leag i canan Gearmailteach eile agus fhreagair i:
  - Bithidh sinn nar luchd-sabaid sgoinneil!
  Tha na gaisgich, mar a chì thu, dha-rìribh dìorrasach sabaid agus buannachadh.
  Tha Oleg Rybachenko, balach casruisgte, a' ruith ann an briogais ghoirid agus le torso lom, fèitheach. Bidh e eadhon a" caoineadh agus a" beucaich:
  - Buailidh sinn na Krauts! Buailidh sinn na Krauts! Agus breab do thòin!
  Agus tha fiaclan geal, neamhnaideach aig a" bhalach! Dìreach neach-crìochnachaidh òg agus gun lùbadh.
  Oleg Rybachenko losgadh fhad ' s a bha e a ' ruith. A" marbhadh faisistich agus a" seinn:
  - Is e spiorad na Ruis cumhachd nan rìghrean, a "chùis air na Krauts!
  Thilg am balach grenade le cas-rùisgte agus sheinn e:
  - waltz Ruiseanach, tha an latha ag èirigh - ann an glòir an rìgh!
  Thionndaidh e a-mach gu bhith na dhuine gu math connspaideach. Agus bhuail e na faisistich gus a' chiad latha.
  Agus tha na caileagan a 'sabaid gu gnìomhach. Seo Mirabela... Pìleat den chiad ìre cuideachd. Chan urrainn dha duine stad a chuir oirre. Bidh i a 'leagail na Krauts agus a' seinn, a 'toirt a fiaclan:
  - A nighean sgoinneil! Seo an comharra aice!
  Agus bheir e agus cuiridh e rocaid air bhog!
  Seadh, sin mar a tha boireannaich an seo! Nuair a bhios caileagan Ruiseanach a 'sabaid, chan urrainn dha feachd sam bith cur an aghaidh.
  Loisg Mirabela sìos seachd plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh de chòig canain adhair, agus rinn i gàire:
  - Is e Tsar Vladimir Kirillovich ar Dia!
  Agus tha an nighean a' slaodadh a casan casruisgte air a' ghloine.
  Agus cuideachd tha Albina agus Alvina a 'sabaid anns na speuran.
  Bha iad nan goidearan cho iongantach. Tha barrachd is barrachd chunntasan ùra gan cruinneachadh. Agus aig an aon àm bidh iad a" seinn:
  - Anns na speuran tha sinn foirfe! Tha sinn nar foirfeachd! Bho ghàire gu gluasad - thar gach moladh!
  Loisg Albina sìos ceithir plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh agus rinn i gàire:
  - O, dè an toileachas! Dè foirfeachd ann am blàr!
  Gheàrr Alvina sìos còig plèanaichean Gearmailteach agus lean i:
  - Faigh eòlas air foirfeachd ann am blàr! Agus air leth freagarrach!
  Sheinn na gaisgich ann an sèist, a 'gearradh sìos na faisisteach:
  - Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire! Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire!
  Sheall iad an spionnadh ionnsaigheach. Gu dearbh, cha deach gin de na h-aces aig Hitler a thoirt sìos.
  Ach tha na faisisteach, gu dearbh, fo chuideam fiadhaich.
  Tha Hitler ann am buncair ann am Berlin agus thathas ga bhomadh an sin mar choileach. Dè bha e ag iarraidh? Tha àireamh a h-aon faisisteach air crìochnachadh! Chaidh e an aghaidh an Ruis Tsarist, agus a-nis tha e fhèin air a phronnadh mar choileach.
  Tha an Tsar Vladimir Kirillovich an-dràsta a" gabhail fois bhon gheamhradh air cladaichean a" Chuain Innseanach. Bidh caileagan brèagha de dhiofar rèisean agus nàiseantachdan a" dannsa air a bheulaibh.
  Ach, chan eil dragh aig an rìgh a bhith a" coimhead sabaidean gladiator. Mar eisimpleir, dithis nighean an aghaidh dà bhòidhchead.
  Bidh iad a" sabaid le claidhnean plastaig gus nach gort iad a chèile. Ach, tha iad a 'sabaid gu cruaidh.
  Is iad seo na gaisgich. Tha tionndadh fiadhaich de bhuillean ann. Dà bhàn agus dà cheann ruadh...
  Dh'fhaighnich Tsar Vladimir Field Marshal Vasilevsky:
  - Dè an rud as duilghe anns a 'chogadh ris na Gearmailtich?
  Fhreagair am marasgal gu h-onarach:
  - Faigh misneachd! Is ann dìreach aig an fhìor thoiseach, nuair a thòisich an nàmhaid air adhart, a bha mi a" faireachdainn mì-chofhurtail. Agus a-nis tha sinn air tòiseachadh a 'buannachadh agus tha a h-uile dad soilleir mu ar nàimhdean! - Dh'òl Marasgal Vasilevich, am prìomh ro-innleachdaiche seo, fìon.
  Thug Vladimir Kirillovich fa-near gu loidsigeach:
  - Tha e uamhasach duilich a bhuannachadh fad na h-ùine! Ach sheall sinn gu robh sinn comasach air mòran! Agus a-nis bidh ùine ann, agus bidh an saoghal gu lèir sìtheil!
  Dhaingnich Marshal Field Vasilevsky:
  - Tha mi a 'creidsinn ann!
  Bha bruisean air na caileagan air an cuirp rùisgte agus bha iad a' coimhead uabhasach iomagaineach.
  Bha iad a 'sabaid, gu dearbh, chan ann mar a bha iad ann an amannan na Seann Ròimhe - dh'fheuch iad gun a bhith a' dèanamh mòran cron dhaibh fhèin. Ach chuir iad an gnìomh gu gnìomhach.
  Aig an aon àm, lean an t-sabaid. Anns an Fhaoilleach, ghlac saighdearan tsarist Paris air an gluasad. Chaidh prìomh-bhaile na Danmhairg, Copenhagen, a ghabhail cuideachd. Bha na saighdearan Gearmailteach a 'lagachadh. Lean na Ruiseanaich air adhart a-steach don Ghearmailt fhèin. Bha an Fritz a 'sabaid gu cruaidh, ach chaidh an neart a bhriseadh.
  Oleg Rybachenko, leum am balach neo-bhàsmhor seo casruisgte san t-sneachda agus ruith e chun ionnsaigh air thoiseach air a h-uile duine, gu tur gun eagal teine. Agus fhad 'sa tha thu a' feadaireachd:
  - Cò tha cleachdte ri sabaid airson buaidh,
  Bidh e gu cinnteach a" chùis air a nàimhdean ...
  Bidh e a" gàireachdainn gu sunndach agus gheibh e tòrr,
  Agus bidh Hitler air a bhualadh gu cruaidh!
  Agus tha cas-rùisgte a" bhalaich a" tilgeil grenade! Agus ghiùlain e a fhiaclan neamhnaid, mòr thar a bhliadhnachan. Tha, tha beul aige mar mhadadh-allaidh mu thràth. Bidh e a 'snìomh tro amhaich sam bith.
  Agus tha caileagan air tancaichean a" gluasad bho dheas gu tuath air a" Ghearmailt. Tha iad mu dheidhinn a dhol a-mach gu muir. Agus is e dìreach fearann faisg air Berlin agus Pomerania a dh'fhuiricheas leis na Krauts.
  Thuirt Natasha, a" leagail tancaichean faisisteach:
  - Agus tha cogadh spòrsail na dhòigh fhèin!
  Nuair a chuir Zoya stad air na Nadsaidhean, dh"aontaich i:
  - Cho math 's a gheibh e! Gu sònraichte nuair a bhuannaicheas sinn!
  Thuirt Aurora, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach anns a" chruinne-cè, dìreach chan eil feum air beagan ...
  Agus nì gruagach ruadh cho cruaidh!
  Bidh na gaisgich a" tionndadh le aoibhneas agus feirg. Agus tha iad a" cur às do na Gearmailtich.
  Aig an aon àm, tha na saighdearan tsarist a" gluasad air adhart air feadh na Spàinne agus tha iad mu thràth a" tighinn faisg air Seville.
  Bidh Olga ann an neach-giùlan armachd a" losgadh air na Gearmailtich agus saighdearan poileis.
  Cha mhòr nach eil na Spàinntich ionadail a" tabhann strì sam bith. Tha dùthaich eile a" tuiteam fo thuagh na Ruis.
  Loisg Oleg agus sheinn e:
  - Aerobatics, bidh e na bash air bash!
  Agus chuir a companach Alice tweet:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis a" phlanaid,
  Chaidh Faisisteachas a phronnadh le buille a" chlaidheimh...
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Seasamaid an tsarism mòr naomh!
  Agus bidh na caileagan a" slap agus a" bruthadh an òrdagan rùisgte air an luing gàirdeachais.
  Tha an cogadh eadar an ìmpireachd tsarist Vladimir Kirillovich Romanov agus a 'Ghearmailt faisisteach a' leantainn.
  Tha saighdearan Ruiseanach cha mhòr gu tur air an Fhraing a shaoradh bho na h-òrdughan Nadsaidheach. Gearran 1957... Arm an Tsar a' saoradh Portagal.
  Air 23 Gearran, dh'aontaich aonadan Ruiseanach às an Danmhairg agus a 'Ghearmailt fhèin.
  Oleg Rybachenko, am balach sìorraidh seo, a 'frasadh san eabar le a chasan rùisgte. Bidh am prìomh leanabh ag èigheach ris fhèin aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir don Tsar Ruiseanach Vladimir an Treas! Gearraidh mi sìos Hitler, tomhaisidh mi e le cuip!
  Agus tha am balach a" sgreuchail a-rithist agus a" tilgeil diosc air a gheurachadh le a chorragan rùisgte. Agus buailidh e am faisisteach san amhaich. Agus an uairsin tilgidh e boomerang le a chas rùisgte, leanabhach, agus sa bhad gearraidh e sgòrnan còig Krauts.
  Seadh, droch bheachd Hitler ionnsaigh a thoirt air ìmpireachd mar sin.
  Chrìochnaich Natasha agus an sgioba aice na Gearmailtich mu dheireadh ann am Portagail. Tha an tanca aca gun fheum ann an sgrios.
  Agus bidh iad cuideachd a" brùthadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte, a" dèanamh sgrios fiadhaich.
  Loisg Zoya, bhris i an canan Gearmailteach agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Bhreab Aurora, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, na Nadsaidhean agus rinn i sgleò le aplomb:
  - Dia sàbhail an righ !
  Rinn Svetlana cuideachd fucked, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan rùisgte agus a" sreap:
  - Uachdaran làidir !
  Clann-nighean a' chùis air na faisistich. Ach an uairsin nochd tanca Hitler ùr "Luchag"-4. Modail fìor chumhachdach - le cuideam trì cheud tunna, agus gunna 310- mm. Faodaidh e a dhol a-steach air astar fada, ach tha armachd cho tiugh aige fhèin nach toir an tanca Kondratenko-6 e bho cheàrn sam bith.
  Tha Natasha ag òrdachadh:
  - Nigheanan, feumaidh sinn a thighinn faisg agus a steigeadh a-steach don phàirt ìosal den taobh, eadar na rolairean - is e seo an aon chothrom againn!
  Bhuail Zoya an canan Gearmailteach le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha Fate a" toirt an cothrom mu dheireadh dhut, ach dèan cabhag! Ann an uisge, ceò agus sneachda!
  Bha Augustine cuideachd a 'tapadh agus a' crathadh:
  - An cothrom mu dheireadh, bheir dànachd dhut! Coiseachd fada beò agus ruith làitheil!
  Agus cuideachd le òrdagan rùisgte, agus mar a thionndaidheas e. Agus brisidh e na faisistich.
  Rinn Svetlana gàire:
  - Airson crìochan ùra agus buadhan mòra!
  Ruith an tanca Ruiseanach, a 'togail astar. Agus gabhaidh na caileagan e agus seinnidh iad:
  - Ard-uachdaranachd, aois ro ghlòrmhor, Tsar òrdail, rìoghaich chum glòir, chum ar glòir !
  Agus a-rithist luathaich iad, a 'gluasad air falbh bho throm projectile a chaidh a chuir bhon ghunna a bha aig a' Ghearmailt "Maus"-4. Dh"èigh na nigheanan:
  - Na lùbamaid thar adharc an reithe ! Gus am bi thu Hitler - bàs!
  Agus tha an tanca aca a 'luathachadh. Tha e coltach ri bocsair beag a" toirt ionnsaigh air fear mòr. Ach gu dearbh tha na cothroman ann leth-cheud "s a leth-cheud.
  Chuimhnich Natasha, a 'coimhead air gluasad an tanca, mar a bha i a' bogsadh le fear anns an fhàinne. Chaill i buillean agus chaidh a bhualadh, ach chùm i oirre. Agus an uairsin rinn i leum gu misneachail. Agus ghlac i gluasad an nàmhaid a 'tighinn a-steach, agus bhuail i air an smiogaid e. Air a leagail!
  Fhuair i mìle rubles òir. A leithid de nighean sabaid. Ma bheir e seachad e, bheir e seachad e!
  Chrath Natasha a cas rùisgte agus sheinn i:
  - Chan e seo am blàr mu dheireadh, ach tha e cinnteach! Airson glòir an athar, airson an Motherland agus urram!
  Agus an uairsin tha an tanca aca a' sleamhnachadh seachad air a chliathaich agus a' cur slige... Chleachd Zoya cuideachd a h-òrdagan lom, nighean cho gruagach, agus cho lùthmhor ri muncaidh. Agus thòisich "luchag"-4 a" spreadhadh. Bha na sligean aige gu soilleir air spreadhadh. Agus an uairsin thèid na tùir a reubadh dheth, agus itealaichidh i àrd dhan adhar!
  Bidh na nigheanan ag èigheach còmhla:
  - Buaidh! Cool buaidh!
  Agus tanca eile air an liosta aca!
  Air 1 Màrt, 1957, thòisich saighdearan Ruiseanach a 'dol thairis air an Elbe. Tha e coltach gun robh Hitler a" dol air adhart.
  Thilg am balach Oleg Rybachenko, casruisgte, le cas a phàiste, grenade, chaidh e fodha tanca faisisteach agus dh'èigh e:
  - Airson crìochan ùra, gun lùbadh!
  Tha sgioba tanca Alenka a' tionndadh dhan ear. Tha a" Ghearmailt an Iar agus an Fhraing air an saoradh mu thràth. Cha robh ach am fearann eadar an Oder agus an Elbe fhathast fo smachd nan Nadsaidhean. Uill, cuideachd Breatainn agus Èirinn. Tha na feachdan mu dheireadh aig na Nadsaidhean ann.
  Tha Alenka, a" losgadh air na bataraidhean faisisteach, ag ràdh:
  - Nikolai Tsarevich,
  Ma dh'fheumas tu riaghladh ...
  Na dì-chuimhnich gu bràth -
  Bidh an arm a" sabaid gu treun!
  Agus a-nis tha slige eile air a chuir le casan rùisgte. Agus thuit e ann an gunna Fritz.
  Bidh Anyuta cuideachd a" losgadh le òrdagan lom. Bidh e a" bualadh am faisisteach agus a" rughadh aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an seòrsa nighean a bheir air Hitler cuir a-mach!
  An ath rud, ìnean teine Augustine. Tha i cuideachd na deamhan beag geur, agus tha i a" beucaich:
  - Gu geatachan ifrinn !
  Agus a 'cleachdadh cas-rùisgte.
  Bidh Maria a" losgadh air a cùlaibh. San aon dòigh a ghlacas e agus a bhuaileas e e, agus a" glaodhaich:
  - Cha chuir duine stad orm, an tigress, cha dèan duine a 'chùis air a' ghruagach casruisgte, agus thèid mo bhualadh an àite sam bith!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'sèideadh suas. Agus leagaidh e a-mach tanca Gearmailteach, a" reubadh an turaid dheth mar chaiptean balgan-buachair.
  Agus caileagan:
  - Airson crìochan ùra, fionnar!
  Agus nochdaidh e a theanga a-rithist!
  Tha na nigheanan dìreach gan putadh fhèin agus a" gluasad air adhart gu mòr. Agus tha na faisistich a' bàthadh fo na buillean aca.
  Air 2 Màrt, 1957, chaidh na feachdan Nadsaidheach mu dheireadh ann am Portagail a chuir an grèim. Dh"fhàs e soilleir gun robh toiseach faisisteachd a" suidheachadh. Nas mionaidiche, an e madainn a th" ann? Dol fodha na grèine trom-laighe!
  Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha na Gearmailtich a 'sìor fhàs a' tilgeil sìos an cuid armachd agus a 'gèilleadh.
  Bidh iad a 'tuiteam air an glùinean. Bidh an dà chuid nigheanan Ruiseanach is Sìneach a" pògadh an casan rùisgte.
  Tha e a" coimhead cho snog agus cho fionnar. Agus tha na faisisteach gan gearradh agus gan gearradh.
  Tha sgioba Natasha mu thràth air an trèana a" dol a shabaid gu tuath, leis na Krauts.
  Tha na nigheanan nan suidhe anns an roinn aca. Bidh iad a' cluich chairtean le bhith gan cumail le òrdagan rùisgte.
  Thug Natasha fa-near:
  - Tha e inntinneach, nuair a bheir sinn Berlin, dè an ath rud?
  Fhreagair Zoya le misneachd:
  - An ath rud bidh Lunnainn!
  Rinn Fire Aurora gàire agus dh" fhaighnich e a-rithist:
  - Agus an uairsin?
  Thuirt Zoya gu cinnteach:
  - Bidh Ameireagaidh Laidinn leinn! Cha seas sinn aig cuirm leis na Nadsaidhean!
  Dh" aontaich Svetlana le seo:
  - Gu dearbh cha dèan sinn! Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Dhearbh Natasha gu deònach:
  - Agus an sin bithidh sith, air feadh an t-saoghail uile !
  Sheinn na caileagan ann an sèist, A' sgrìobhadh mar a chaidh iad;
  Glòir do Ruis Mhòr na Tsarism,
  Far a bheil Vladimir na shuidhe air an rìgh-chathair. .
  Bidh sinn a" pronnadh tagaichean an droch fhaisisteachd -
  Glòir don arm agus monolith dhuinn!
  
  Bha an cridhe air a theannachadh le mòr chreidimh,
  Ar Mother Earth le ar cridheachan uile ...
  Is sinne mic Tsar Nicholas,
  Agus gu dìomhain cha do bhàsaich iad air a shon!
  
  Ar dùthaich dhùthchais, tha thu nas gràdhaiche na rud sam bith eile,
  Tilgeamaid suas cleasan-teine, nèamhaidh...
  Tha thu cuideachd a 'sabaid an Fatherland,
  Uill, leig leis na Nadsaidhean uile bàsachadh!
  
  Bha Hitler airson ar fearann fhaighinn,
  Agus dh" fheuch an droch chù ris an rìgh a mhurt...
  Ach tha sinn sgith, cha ghabh sinn ri sin,
  Mar sin thug faisisteachd ionnsaigh oirnn gu dìomhain!
  
  Tha 'n righ 'na riaghladair caoimhneil glic,
  Tha iolaire-beinne ag èirigh os cionn a' phlanaid...
  Bidh Vladimir na riaghladair air an horde,
  Tha ar càirdeas coltach ri monolith stàilinn!
  
  Nach cuir sinn an taic a-mach à casan Fritz,
  leig le Hitler a mhùchadh ann an sròn ...
  Bheir sinn seachad cur gu bàs gu nàire,
  Cò a nì olc air an Talamh!
  
  Neart rìoghail agus gliocas rìoghail,
  Sgriosaidh e na faisistich gun tomhas...
  Creid mi, rinn Hitler rudeigin gòrach,
  Agus a-nis tha a bheatha coltach ri snàithlean!
  
  Mar sin thoir urram do na rìghrean mòra,
  Chan eil Romanovs nas fhuaire air an Talamh ...
  Ann am blàr nan Nadsaidhean, buail na cridheachan,
  Gus an t-slighe fhosgladh gu euchdan agus aislingean!
  
  
  Thug Peadar Mòr sinn chun na mara,
  Thug Alasdair buaidh air Paris...
  Seadh, uaireannan thachair bròn,
  Ach bha an Ruis air a dhìon le cherub!
  
  Tha gach ni breagha leinn,
  An dà chuid nigheanan agus balaich, creid mi ...
  Tha riaghladh an rìgh, tha fios agad gu ceart -
  Eadhon ged a dh"fhàsas droch bhèist aig an stairsnich!
  
  Chan eil crìochan ann, creid ann an foirfeachd,
  A dh'aithghearr bidh rìghrean co-mhaoineas ann ...
  Fosglamaid na dorsan gu sonas,
  Faisisteachd damn air a sgrios!
  
  Airson an Ruis, cha deach a" chlach-mhìle a shuidheachadh,
  Creid mi, nì sinn a" chùis air an nàmhaid...
  Tha na caileagan casruisgte, mar gum biodh ann an Sparta,
  Uill, tha ar Tsar Vladimir na aonar!
  
  Tha sinn a' creidsinn ann an Rod - an Dia Mòr,
  Dè a chruthaich na Slavs foirfe ...
  Bidh sinn a 'sabaid airson urram agus saorsa,
  Bidh sinn a 'bualadh air Nadsaidheachd!
  
  Is tusa an teaghlach Romanov as motha,
  Bidh e an-còmhnaidh a" riaghladh na Ruis ...
  Righ mòr, is airde sgèith,
  Cha bhris Satan an iolaire!
  
  Airson gaol don Ruis mhòr,
  Bidh sinn a" cur saighdearan gu cath...
  Tha sinn a" glòrachadh aghaidhean nan naomh o na h-ìomhaighean,
  Às deidh na h-uile, tha gaisgeach sam bith na rìgh cuideachd!
  
  Bidh ar cridhe a" lasadh airson an Fatherland,
  Tha na nigheanan againn cruaidh ann am blàr ...
  Fosglaidh sinn an doras gu àite, fios agad
  Agus marbhaidh mi Adolf mar ghalla!
  
  Chan eil ach beagan ùine air fhàgail gu Berlin,
  Thèid sinn a-steach, a 'giùlan glòir rìghrean ...
  Chan eil seann aois a" bagairt nigheanan oirnn,
  Creid mi, cha bhi sinn air ar dòrtadh le uisge!
  
  Adhlaiceamaid iadsan a tha olc agus borb,
  Thèid a" chùis a dhèanamh air an dràgon gu mòr...
  Agus tha ìomhaighean òir againn,
  Tha Rodnoveria na lagh shìorraidh!
  
  
  
  
  Chaidh Türkiye a-steach don DARA Cogadh
  Air 1 Sultain, 1942, chaidh Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh an USSR. Tha an adhbhar soilleir - am pathadh airson dìoghaltas airson call roimhe, agus am miann Baku a ghlacadh. A bharrachd air an sin, bha pàirt aig dioplòmasaidh Gearmailteach cuideachd, a gheall beanntan òir dha na h-Ottomans. Ann an suidheachadh sam bith, cho-dhùin na Turcaich nach robh feum air feitheamh nas fhaide, agus nach e luchd-brathaidh a bh 'annta, ach gum faodadh ùine a bhith aca airson sabaid cuideachd.
  Mar thoradh air an sin, thug trithead roinn Turcach ionnsaigh air Transcaucasia Sòbhieteach.
  Taobh a-staigh beagan làithean thug iad Batumi agus b 'urrainn dhaibh Yerevan a chuairteachadh.
  Mar fhreagairt, thàinig air Stalin pàirt de na stòran-stòrais a bha a" tighinn am bàrr a tharraing air ais agus an gluasad gu Transcaucasia.
  B" fheudar don àithne Sòbhieteach an ionnsaigh aig Stalingrad a chuir dheth. Bha na Gearmailtich, an uair sin, comasach air barrachd a choileanadh ann an stiùireadh Caucasian agus a 'gabhail Ordzhonikidze agus Grozny. Agus is ann dìreach le bhith a" tilleadh a-steach do na beanntan a b" urrainn dha na saighdearan Sòbhieteach stad a chuir air na Nadsaidhean.
  Aig an aon àm, chuir na Breatannaich dheth Operation Torch, le eagal gun toireadh iad an Tuirc an sàs ann an nàimhdeas an aghaidh Bhreatainn.
  Aig deireadh an Dùbhlachd 1942, ge-tà, ghlac na Nadsaidhean Stalingrad. Shuidhich iad an sin. Thàinig saighdearan Sòbhieteach air adhart, ach gun soirbheachadh sa mheadhan - bha gnìomhachd Rzhev-Sykov ro chosgail. Ach, dh'ainmich am Fuhrer cogadh iomlan fhathast, leis nach robh goireasan gu leòr aig an Treas Reich.
  Anns a 'Ghearran, chruinnich an t-Arm Dearg na feachdan aca agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt air na Gearmailtich bho thaobh Stalingrad. Ach bha na Nadsaidhean mar-thà air na feachdan aca ath-chruinneachadh agus bha iad deiseil gus na buillean a chuir air ais.
  Thòisich Operation Torch sa Ghearran cuideachd. Bha na Gearmailtich deiseil cuideachd, agus an dèidh dà sheachdain de shabaid làidir, chuir iad stad air na Breatannaich.
  Chan eil na h-Ameireaganaich fhathast air tìr ann an Casablanca agus Tunisia. Tha an t-sabaid ann an Afraga air stad a-rithist.
  Bha Hitler fhathast a' cruinneachadh neart... Anns a' Mhàrt, rinn an t-Arm Dearg obair Rzhev-Sychov airson an treas uair, mhair na blàran fad mìos, gun mòran soirbheachais.
  Anns an Ògmhios, chruinnich na Nadsaidhean neart agus ghluais iad air feadh an Volga, a 'feuchainn ri feachdan Sòbhieteach a ghearradh dheth anns a' Chugais agus a 'ruighinn a' Mhuir Caspian.
  Ghabh tancaichean ùra Gearmailteach pàirt anns na blàran: "Tiger", "Panther", "Lion".
  A bharrachd air a 'ghunna fèin-ghluasadach "Ferdinand".
  Bha na Gearmailtich nas làidire na bha iad ann an eachdraidh fìor, gun a bhith air am bualadh, agus le saighdearan ùra.
  Cha mhòr nach do chuir na Stàitean Aonaichte bomadh air an Treas Reich, a rinn e comasach àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Agus cuideachd an t-sreath "Lion" a chuir air bhog. Ach, thionndaidh an tanca a-mach gu robh e ro dhaor agus trom; bhiodh e tric a" briseadh sìos agus a" dol an sàs. Ach bha an t-armachd taobh leathad 100-mm tiugh aige a" dèanamh a" chàr na dheagh charbad adhartach. B 'e buannachd tanca Lev an canan cumhachdach aige, ach b' e an ana-cothrom an cuideam ceithir fichead. A lughdaich gluasad a" chàir.
  Sheall na blàran gum faod an tanca seo rudeigin a dhèanamh fhathast air talamh còmhnard.
  Thionndaidh armachd taobh Panther gu bhith lag, a mheudaich call. B" e an Tìgear an tanca brisidh as èifeachdaiche. Bha a taobhan còmhdaichte le armachd 82 mm, a rinn an dà fhichead 'sa còig gun chumhachd.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu ìre mhath slaodach. Bha ceannardas nan Sòbhieteach gu h-iomlan a 'sùileachadh dìreach roghainn mar sin, agus ag ullachadh, thug e suas saighdearan.
  Fìor, eu-coltach ris an Kursk Bulge, tha na faisisteach tòrr nas làidire agus nas misneachaile.
  Agus tha an talamh nas freagarraiche airson ionnsaigh na dìon. Agus tha barrachd itealain, tancaichean agus saighdearan-coise aig na Krauts cuideachd. Agus chan eil e furasta saighdearan Sòbhieteach a thoirt seachad air feadh an Volga.
  Mar sin chaidh na Nadsaidhean air adhart, a 'briseadh tro na loidhnichean dìon. Fhuair sinn soirbheachas às deidh soirbheachas.
  Às deidh trì mìosan de shabaid chruaidh, ràinig sinn Muir Caspian.
  Bha Stalin, ga lorg fhèin ann an suidheachadh duilich, ag iarraidh còmhraidhean sìthe a thòiseachadh. Leis gu bheil e follaiseach nach urrainn an Caucasus a chumail. Ach tha e uabhasach duilich a thighinn gu aonta le Hitler. Tha na faisisteach ag iarraidh cus. Agus ma bheir thu seachad iad, ithidh iad suas thu. Dè mu dheidhinn an t-sàmhchair? Chan eil Hitler ga iarraidh an seo. Agus gu dearbh tha càirdean fulangach. Tha eagal orra dàil a chur air an sgaradh a bharrachd.
  Bha na Fritzes a" gluasad air feadh oirthir a" Mhuir Caspian. Agus an uairsin, mu dheireadh, chaidh iad còmhla ris na Turcaich. Abair toileachas a bh" ann!
  Thug caileagan brèagha Gearmailteach air prìosanaich Sòbhieteach an casan rùisgte a phògadh. Rinn iad e gu h-umhail. Agus bhuail iad an sàiltean rùisgte.
  Seo mar a chaidh an glacadh a dhèanamh. Agus chuir na Gearmailtich às do na h-aonadan Sòbhieteach.
  An uairsin thairg Stalin sìth don Fuhrer - ag aontachadh an Caucasus gu lèir a thoirt seachad, agus eadhon Leningrad agus Karelia. A bharrachd air ceud bliadhna de airgead-dìolaidh a phàigheadh.
  Ghabh am Fuhrer, às deidh dha smaoineachadh beagan, ris an tairgse agus chaidh sìth a thoirt gu crìch air 7 Dùbhlachd 1943.
  Ghabh na Càirdean seo mar bhrath! Agus chuir iad smachd-bhannan an aghaidh Stalin agus an USSR!
  Agus thug propaganda Sòbhieteach seachad an fhìor ghèilleadh mar bhuannachd mhòr. Tha iad ag ràdh, às deidh dhaibh a bhith air an trèigsinn leis na càirdean, gun do ghlèidh iad an stàit Sòbhieteach agus nach deach Moscow a-riamh a ghabhail.
  Agus chuir na Nadsaidhean, gu dearbh, ionnsaigh air bhog bhon Chugais chun an Ear Mheadhanach agus neartaich iad buidheann Rommel. Ro dheireadh a 'Mhàirt 1943, chaidh an Ear Mheadhanach agus an Èipheit gu lèir a ghlacadh le feachdan faisisteach adhartach. A bharrachd air an sin, sheall na blàran gu robh am Panther gu soirbheachail a" sabaid an-aghaidh na Sasannaich Churchills agus Cromwells, ach chan urrainn don fheadhainn mu dheireadh a dhol a-steach dha.
  A bharrachd air an sin, chaidh na Gearmailtich a chruadhachadh ann am batail leis na Ruiseanaich, agus bhuail iad gu furasta na saighdearan Breatannach coloinidh.
  Anns a" Ghiblean, ghluais na Nadsaidhean gu Sudan. Agus mu dheireadh ghabh iad Gibraltar, a 'tòiseachadh air dreuchd Morocco. Dh'fheuch Churchill cuideachd ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth. Ach thuirt Hitler, air dha làmh shaor a thoirt dha fhèin san taobh an ear, nach robh!
  Agus ghluais na Nadsaidhean air feadh Afraga. Chaidh dàil a chuir orra nas motha leis a" chonaltradh leudaichte, droch rathaidean no mar a bha iad às aonais, gnàth-shìde dhoirbh agus astaran mòra.
  A dh'aindeoin sin, thàinig na Gearmailtich air adhart. Agus ghluais iad air feadh na Roinn Eòrpa. Ged, gu dearbh, bha na tancaichean aca, gu sònraichte an Tìgear-2 agus an Leòmhann, gu math slaodach anns a 'jungle. Air an t-slighe, thug na Gearmailtich a-steach solas "Panther" san t-sreath aca, le cuideam fichead 'sa sia tunna, a bha gu math riatanach airson a' chogaidh ann an Afraga.
  Mar a sheall gnìomhachd sabaid, ge-tà, cha robh buannachdan bunaiteach aig tanca mar seo thairis air an T-4, ach a-mhàin einnsean nas cumhachdaiche, ach cuideachd lannan armachd claon.
  Faisg air deireadh 1944, fhuair na Gearmailtich an gunna fèin-ghluasadach E-10, anns an robh dusan tunna de chuideam, le sgàil-dhealbh gu math ìosal, agus armachd gu math leathad. Tha inneal mar seo dha-rìribh riatanach airson Afraga.
  Gu sònraichte ma tha nigheanan a 'sabaid air. Agus san fharsaingeachd tha na nigheanan super agus classy.
  Bidh Gerda agus Charlotte a 'siubhal tron jungle agus a' sgrios na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich. Is e seo dha-rìribh na nigheanan a dh "fheumas tu! Chan urrainn dhut eadhon feadhainn nas fhuaire a lorg anns an ath cheud mìle de chrìochan. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - tha iad sin nan nigheanan fionnar!
  Mar sin ghlac iad na sabaidean dubha agus thug iad orra pòg cas-rùisgte na bòidhchead. Tha e follaiseach sa bhad cuideachd - fìor mhèirle! Agus bidh iad a" sabaid air an son fhèin, a" bualadh chàraichean Sasannach bho astar fada.
  Tha an gunna fèin-ghluasadach aca mu thràth a" tighinn faisg air Pretoria, prìomh-bhaile Afraga a Deas. Bidh na caileagan gan losgadh fhèin, a" briseadh an Churchill le cridhe tungstain agus a" seinn:
  - Ann an Afraga tha cearbain, ann an Afraga tha gorillas, ann an Afraga tha barrachd crogaill! Bidh iad gad bhìdeadh, a 'bualadh agus a' dèanamh eucoir ort! Chan eil clann a" dol airson cuairt ann an Afraga! Ann an Afraga tha robair, ann an Afraga tha villain, ann an Afraga tha Barmaley uabhasach! Bheir e bìdeadh, buille agus oilbheum dhut! Agus feumaidh a nigheanan a bhith air an reubadh às a chèile!
  Anns a" Ghearran 1945, thuit an daingneach mu dheireadh aig na Breatannaich ann an Afraga air eilean Madagascar.
  Mar sin a-nis tha Breatainn air a bonn a chall an sin cuideachd. Aig an aon àm, ghlac na Gearmailtich an dà chuid Iran agus na h-Innseachan. Sheall iad an neart iongantach.
  Agus sa Chèitean 1945, chaidh na Nadsaidhean air tìr ann am Breatainn. Às deidh trì seachdainean de shabaid làidir, thuit Lunnainn. Mìos an dèidh sin, chaidh Èirinn a ghlacadh.
  Bha tàladh sealach air tìr, ach aig muir lean an cogadh. Chaidh na Stàitean Aonaichte fhàgail leotha fhèin an aghaidh an Treas Reich, a caraidean, agus Iapan. Ach airson a-nis, tha Ameireagaidh thall thairis, agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta.
  Anns an Treas Reich, chaidh èigneachadh saothair uile-choitcheann a thoirt a-steach, agus thòisich cinneasachadh phlèanaichean is shoithichean a" dol am meud.
  Chaidh an dà long-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Agus gu dearbh bha cogadh nam bàtaichean-aigeann fo làn ghluasad. Agus an uairsin cha robh tròcair ann do dhuine sam bith bho na soithichean Ameireaganach.
  As t-fhoghar, no nas mionaidiche, san t-Samhain 1945, ghlac na Gearmailtich gu dàna Innis Tìle agus an uairsin chruthaich iad cinn drochaid ann an Argentina. Ach, chaidh an cogadh aig muir air adhart airson ùine mhòr. Thug e mòran bhàtaichean air tìr gus Ameireaga a ruighinn. Agus chan eil soithichean gan togail cho luath. Ach biodh sin mar a dh" fhaodadh e, bha an Treas Reich a" faighinn neart. Chaidh an t-siathamh bliadhna fichead seachad ann an iomlaid buillean aig muir. Agus ann an 1947, bha na Gearmailtich mar-thà air obair armachd a ghluasad chun Ghraonlainn agus a ghlacadh. Agus às an sin chan eil e fada a Chanada!
  Bha na Nadsaidhean a' planadh ceannsaidhean mòra. Agus ann an 1948, thòisich ionnsaigh an aghaidh Chanada, agus bho Bhrasil gu Venezuela còmhla ris na Seapanach. Dh'fhàs an t-sabaid gu math fiadhaich.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Bha na tancaichean sreath E aca nas adhartaiche na an fheadhainn Ameireaganach agus sheall iad am buannachd air an raon-catha. Ach leis an t-slighe, chan eil na Yankees cho sìmplidh, agus chuir iad an aghaidh gu cruaidh. Agus cha do dh'fheuch iad ri leigeil seachad.
  Ged, gu dearbh, bha goileadairean ann. Fhuair na h-Ameireaganaich a-steach annta. An uairsin thug iad seachad. Agus phòg na prìosanaich casan lom, duslach nan nigheanan Aryan.
  Goirid thuit Quebec agus Toronto, an uairsin bailtean-mòra eile. Bho Chèitean gu Dùbhlachd 1948, ghlac na Gearmailtich cha mhòr a h-uile Canada, a bharrachd air Venezuela, Nicaragua, agus a 'mhòr-chuid de Mheagsago. Is e suidheachadh air leth duilich a tha seo. Aig toiseach 1949, bha na Stàitean Aonaichte aig na Gearmailtich ann am pincer stàilinn. An uairsin, air 11 Faoilleach, dh'fheuch na h-Ameireaganaich ri armachd niùclasach a chleachdadh airson a 'chiad uair ann an eachdraidh. Agus cha do shoirbhich leotha gu tur. De na còig bomaichean, bhàsaich ceathrar ann am plèanaichean a chaidh an losgadh sìos le itealain Ghearmailteach, agus aonan, nuair a spreadh e, cha do rinn e cron mòr air saighdearan Gearmailteach.
  Mar fhreagairt, neartaich na Krauts am bomadh air bailtean-mòra Ameireagaidh agus ionadan armachd.
  Mar sin chaidh am blàr air adhart gu soirbheachail airson an Wehrmacht. Aig an robh uidheamachd nas fheàrr agus trèanadh saighdearan. Tha, agus àireamh mhòr. Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Tràth ann an 1949, ghabh roinnean Gearmailteach, cèin agus Iapanach thairis na bha air fhàgail de Mheagsago agus chaidh iad a-steach do na Stàitean Aonaichte bhon taobh tuath. Tha Ameireagaidh air a bhruthadh gu tur. Agus dh"fhàs e soilleir gun robh cùisean dona dha na Stàitean Aonaichte. Agus ro dheireadh an t-samhraidh, bha leth de chrìochan ìmpireachd na h-iolaire, a bharrachd air Alasga, air a ghlacadh mar-thà.
  Ghabh na Gearmailtich Washington agus New York air 8 Samhain, 1949. Agus air 7 Dùbhlachd, 1949, ghèill na bha air fhàgail de Arm nan SA. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. An cogadh as fuiltiche de na h-uile agus mhair e còrr is deich bliadhna!
  Bha e coltach gu robh an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn. Ach cha robh Hitler airson gabhail ris gum feumadh hegemony a bhith air a roinn le Iapan. Agus air 20 Giblean, 1953, thug an Treas Reich ionnsaigh air Land of the Rising Sun. Thòisich cogadh ùr. Airson hegemony an t-saoghail.
  Tha àrdachadh cainneachdail air taobh an Treas Reich, agus càileachdail cuideachd. Ach tha na h-Iapanach a" sabaid le neart mòr agus mòr-ghaisgeachd.
  Ach, tha na Nadsaidhean fhathast ann. Ach, mhair an cogadh faisg air bliadhna. Tha an USSR fhathast neo-phàirteach. Chaochail Stalin an sin agus tha fìor strì ann airson cumhachd.
  Mu dheireadh tha an Wehrmacht a" fuireach ann an Iapan. Beagan mhìosan às deidh sin, ghlac na Nadsaidhean dùthchannan Ameireagaidh Laidinn cuideachd. Bidh iad a" stèidheachadh hegemony air feadh an t-saoghail.
  Tha ath-leasachaidhean a" gabhail àite anns an Treas Reich fhèin. Tha creideamh ùr ga thoirt a-steach an àite Crìosdaidheachd. Chan eil Trianaid ann, ach aon àrd-Dhia agus a theachdaire - Adolf Hitler. Single currency mark, foghlam singilte. Agus cuideachd polygamy air a naomhachadh le creideamh. Agus tha taghadh ginteil fhathast a 'dol air adhart gu gnìomhach. Tha an cinneadh daonna ga leasachadh.
  Tha an USSR fhathast ann an cruth gearraichte agus a" toirt ùmhlachd dha na Nadsaidhean. Tha Nikita Khrushchev a" riaghladh an sin agus a" feuchainn gun a bhith a" burraidheachd air a" bhiast. A dh'aindeoin sin, tha Hitler mu thràth air an saoghal gu lèir a thoirt dha fhèin. Agus tha e a" coimhead air an Ruis mar àite dearg. Ach tha an duine a 'gabhail ris, agus tha Dia a' faighinn cuidhteas Air 20 Giblean, 1957, dh'fhuiling am Fuhrer oidhirp murt dìreach air a cho-là-breith. Agus aig dìreach trì fichead sa h-ochd bliadhna chaidh stad a chuir air riaghladh an neach-fiadhaich. Cò a thug buaidh air cha mhòr an t-saoghail air fad, agus bha e airson ionnsaigh a thoirt air an USSR a-rithist air 22 Ògmhios.
  Ach mar a chì sinn leis, cha do dh'obraich e a-mach ...
  Chaidh Hitler a leantainn le Schellenberg. Bhàsaich Hermann Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean agus gluttony. Thuit Himmler fo nàire, agus sguir Hitler a bhith ag earbsa ann, agus an uairsin chuir e air falbh e. Shoirbhich le Schellenberg Himmler agus fhuair e dreuchd neach-ionaid. A bharrachd air an sin, bha clann aig Hitler a fhuaireadh tro insemination fuadain. Ach cha robh am fear bu shine dhiubh fhathast ceithir-deug.
  Mar sin cha robh ùine aig sliochd na Fuhrer sealbhachadh. Mar sin thàinig Hitler gu bhith na ìmpire, ach às aonais sliochd. Cha robh Schellenberg deònach clann Fuhrer a mharbhadh, ach thug e air falbh iad bho chumhachd. Agus thàinig e fhèin gu bhith na Fuhrer agus deachdaire.
  Mhair an strì airson cumhachd airson grunn bhliadhnaichean.
  Agus air 1 Cèitean, 1961, ge-tà, thug a' Ghearmailt Nadsaidheach ionnsaigh air an USSR. Bha oidhirp ann a choileanadh: aon phlanaid - aon ìmpireachd!
  Agus bha saighdearan Schellenberg fhathast comasach air Moscow a ghlacadh. Bha an t-arm Sòbhieteach ro ìosal ann am meud agus càileachd uidheamachd armachd. Chaidh grèim mòr-bhailtean an USSR a tharraing air adhart airson sia mìosan air sgàth astaran mòra. Agus an uairsin mhair an cogadh partisan airson deich bliadhna eile.
  Ach, cha b" fhada gus an do shocraich cùisean. Lean Schellenberg poileasaidh caran libearalach, agus ann an 1981 fhuair a h-uile Ruiseach saoranachd den Treas Reich. Mean air mhean chaidh an Libearalachadh air adhart. Chaochail Schellenberg goirid an dèidh sin. Agus thòisich strì mòr airson cumhachd. An uairsin, mar cho-rèiteachadh, chaidh a 'mhonarcachd ath-nuadhachadh agus chaidh sliochd dìreach a' Kaiser, Frederick IV, suas chun rìgh-chathair. Ann an 2001, chaidh referendum a chumail anns an d 'fhuair a h-uile neach-còmhnaidh air a' phlanaid Talamh saoranachd agus còraichean co-ionnan foirmeil. Agus ann an 2017, chaidh na cuingeadan mu dheireadh airson Iùdhaich agus Roma a thogail.
  Tha àm Sòisealachd Nàiseanta air tighinn gu crìch. Ach, tha daonnachd ann an aon ìmpireachd, feadarail, agus monarcachd. A" sgrùdadh àite a-muigh.
  Ann, tha a h-uile duine co-ionann gu foirmeil, agus tha Seanadh agus Bundestag ann, far a bheil riochdairean air an taghadh le sluagh iomlan an Treas Reich. Agus os an cionn tha an Kaiser, ìmpire a 'phlanaid Talamh gu lèir.
  Chan eil beatha, san fharsaingeachd, dona a thaobh stuthan. Thug smachd teann, leasachadh saidheans agus teicneòlas le sàr eagrachadh Gearmailteach toraidhean. Tha àiteachas sàr-mhath, chan eil acras ann, agus tha pailteas bìdh ann eadhon ann an sgìrean bochda Afraga. Tha obair aig a h-uile duine, gheibh a h-uile duine tuarastal agus peinnseanan. Tha foghlam agus leigheas an-asgaidh. Mar an ceudna, sgoiltean-àraich agus sgoiltean-àraich an-asgaidh. Bidh biadh a" cosg sgillinn, agus tha prìsean airson a h-uile toradh air a bhith reòta airson grunn bhliadhnaichean. Anns gach àite, eadhon ann an Afraga, tha rathaidean ann; tha àros no taigh air leth aig cha mhòr a h-uile duine. Bidh a h-uile fear ùr a" faighinn co-dhiù trì seòmraichean ann an àros leis a h-uile goireas. Faodaidh tu càr no rud sam bith air creideas a thoirt a-mach. Tha eadhon heileacoptairean pearsanta aig mòran.
  Tha an eadar-lìn gnìomhach, tha telebhiseanan agus coimpiutairean aig a h-uile duine, chan eil an latha obrach ach ceithir uairean a thìde. Tha a h-uile roinn spòrs an-asgaidh, agus bidh thu eadhon a" pàigheadh airson a bhith an làthair.
  Bidh iad a 'toirt seachad cuibhreann mòr airson gach pàiste. Tha goireasan agus còmhdhail poblach an-asgaidh. Dh" fhàs a h-uile càil cho grinn agus air a dheagh sgeadachadh. Tha na sràidean glan, tha mòran innealan-fuadain agus fèin-ghluasad air nochdadh. Òrdugh sònraichte. Tha toitean air an toirmeasg, ged a tha deoch làidir fhathast air a reic, agus lionn de dhiofar seòrsa cha mhòr an-asgaidh. Bidh clann ann an solar poblach cuideachd air am biathadh an-asgaidh.
  Tòrr àiteachan tarraingeach an-asgaidh agus seòmraichean coimpiutair.
  Tha tuineachaidhean daonna mar-thà air a 'ghealach, Mars, Venus, Mercury, agus monaidhean Jupiter.
  Tha daoine ag ullachadh airson leum gu na rionnagan. Chaidh tòrr rudan a chruthachadh mu thràth.
  Ann an ùine ghoirid, thionndaidh e a-mach gu math san fharsaingeachd. Agus cha robh feum air a bhith ag obair mar sin.
  Ma sheallas ZYUGANOV TUILLEADH CUMHACHD AGUS FIOSRACHAIDH
  Anns a 'Chèitean 1999, cho-dhùin Zyuganov gun a bhith a' ceadachadh tagradh Stepashin, ach a dhol gu taghaidhean tràth don Duma. Rinn na comannaich agus an caraidean co-dhùnadh daingnichte bhòtadh an aghaidh Stepashin. A bharrachd air an sin, bha iad oilbheum agus air an toirt air falbh bho na dreuchdan aca san riaghaltas. Bhiodh co-dhùnadh mar seo air a bhith na bu choltaiche ann an eachdraidh mura biodh Zyuganov air a bhith na each Trojan anns a" champa comannach, a chuir às do bheachdan taobh clì agus a chuir an cunnart.
  Gheall taghaidhean pàrlamaid tràth mòran bhuannachdan dha na comannaich, a" gabhail a-steach air sgàth nas lugha de cho-fharpaisich agus ìomhaigh martyrs.
  Agus sheall seo nach eil na comannaich a" cumail ris na suidheachain aca idir, ach gu bheil iad nas phrionnsapalail.
  An dàrna turas thug Yeltsin a-steach Stepashin a-rithist, agus an uairsin thug e Aksenenko airson an treas uair. Cha do dh'aontaich an Duma a-rithist, agus chaidh a ghlacadh agus a sgaoileadh. Bha taghaidhean ùra clàraichte airson an t-Sultain.
  Dh'atharraich stòldachd na pàrlamaid cùrsa na h-eachdraidh beagan. Mhair bomadh Iugoslabhia na b" fhaide - mar a bha Milosevic an dòchas cuideachadh bhon Ruis. Agus thug sgaoileadh na pàrlamaid cothrom don luchd-dùbhlain buannachadh.
  Chaidh aig na comannaich air impeachment Yeltsin a chuir gu bhòt a-rithist.
  Agus a-rithist cha robh e ach rud beag goirid, an turas seo dìreach dà bhòt. Bha dragh air na teachdairean mu cho faisg "s a bha na taghaidhean pàrlamaid, agus an cunnart gun a bhith a" dol seachad annta.
  Chaidh an Duma a sgaoileadh, agus chuir Yeltsin an Aksenenko neo-aithnichte an dreuchd mar phrìomhaire le òrdugh.
  San fharsaingeachd, bha dòchasan Zyuganov gun deidheadh na taghaidhean a chumail air am fìreanachadh. Cha deach an ceann-suidhe tinn agus lag an aghaidh a" bhun-reachd. Agus cha robh cunnart ann a dhol thairis air an ùghdarras aige le ìre dà sa cheud. Primakov, a 'faicinn nach robh ùine aig a' cho-bhanntachd aige a bhith a 'cruthachadh agus a' clàradh, chaidh e gu caidreachas leis na comannaich. Chaidh Yabloko agus am Pàrtaidh Libearalach Deamocratach gu na taghaidhean. Cha robh ùine aig bloc Unity airson cruthachadh, agus lagaich an NDR.
  Tha cuideachd ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan, agus neo-chinnteachd nam feachdan tèarainteachd aig na taghaidhean.
  Fhuair na comannaich, còmhla ri Primakov agus Luzhkov, buaidh mhòr. Fhuair iad còrr air leth-cheud 's a còig sa cheud de na bhòtaichean. B" e an dàrna fear bloc Yabloko, a rinn gu math cuideachd, a" faighinn còig-deug sa cheud. Gun dùil, rinn an LDPR gu math, a" cruinneachadh còrr air dusan sa cheud. Cha do choinnich an NDR ris a" chnap-starra còig sa cheud - call iomlan! Thàinig Zhirinovsky gu bhith na aon stiùiriche pro-Kremlin anns an Duma. Fìor, bha an fharpais lag. A rèir an lagh ùr, feumaidh pàrtaidhean ath-chlàradh gun a bhith nas fhaide na bliadhna ro na taghaidhean, agus cha robh ùine aig mòran.
  Bha a" phàrlamaid a-rithist fo smachd an luchd-dùbhlain chlì, gach cuid Yabloko le suidheachain aon-àithne agus an LDPR sa bheag-chuid.
  Agus gu dearbha dh'èirich còmhstri... Às dèidh taghadh neach-labhairt Duma na Stàite, chaidh bhòt gun mhisneachd san riaghaltas aontachadh. Agus a-rithist bha bruidhinn mu dheidhinn impeachment. An turas seo dà thrian, bhiodh e furasta a chruinneachadh!
  Cho-dhùin Yeltsin, às deidh dha a bhith leisg, am Prìomhaire Primakov agus am Prìomh Leas-Phrìomhaire Maslyukov a thilleadh chun chathair.
  Dh" aontaich a" cho-bhanntachd chlì ri seo, ach chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a ghearradh sìos airson ùine. Agus cha mhòr nach eil dad ann gus na taghaidhean ùra. Às deidh co-rèiteachadh taobh a-staigh na co-bhanntachd, chaidh co-dhùnadh Primakov ainmeachadh mar cheann-suidhe. Thàinig Luzhkov gu bhith na phrìomhaire. Agus fhuair Zyuganov dreuchd ceannard a 'mheur reachdail! Is e sin, Super Skipper! A thaobh an fhear ùr, bu chòir eadhon a bhith air gabhail ri atharrachaidhean air a" bhun-reachd.
  Chaidh na militants a chuir a-mach à Dagestan. Ach cha deach iad gu Chechnya. Thòisich cogadh sìobhalta an sin. Thug an Ruis taic do Maskhadov agus Kadyrov, an aghaidh Basayev agus Raduev.
  Chaidh aig Primakov air taghadh ceann-suidhe na Ruis a bhuannachadh anns a 'chiad chuairt. Fhuair an riaghaltas, ge-tà, cumhachdan a bharrachd. Mar a tha am meur reachdail a tha fo smachd comannach.
  Lean fàs eaconamach anns an Ruis, dh'èirich prìsean ola is gas, agus chaidh gnìomhachas ath-bheothachadh.
  Chaidh na h-Ameireaganaich, san fharsaingeachd mar a bha e ann an da-rìribh, às deidh ionnsaigh ceannairc 11 Sultain an sàs ann an Afganastan agus chaidh iad sìos ann an Iorac. Chaidh Primakov a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm. Ach ann an 2008, chaill e an seat aige air leth soirbheachail Prìomhaire Yuri Luzhkov.
  Lean an ceann-suidhe ùr air adhart leis a" phoileasaidh caidreachais a bh" ann roimhe leis na comannaich. Thàinig Zyuganov gu bhith na phrìomhaire.
  Airson ùine, bha poileasaidh cèin mu dheidhinn com-pàirteachas leis an Iar agus càirdeas le Sìona. Tha siostam Yanukovych air neartachadh san Úcráin. Mar sin lean Luzhkov, eu-coltach ri Putin, ri poileasaidh nas pro-Ucràineach agus chuir e luach air aonadh stàitean Slavic. Thàinig an Úcráin eadhon gu bhith na phàirt den Aonadh Euro-Àisianach ann an 2016. Rinn Luzhkov seirbheis dà theirm agus leig e dheth a dhreuchd. Thàinig Zyuganov gu bhith na cheann-suidhe mu dheireadh, agus choisinn e an taghadh gu math furasta. Ghabh Zhirinovsky pàirt airson an t-seachdamh uair, uile bho 1991, agus chaill e a-rithist.
  As t-fhoghar 2015, chaidh an Ruis an sàs sa chogadh ann an Siria agus chaidh a bhomadh an sin. Thàinig Trump gu cumhachd anns na Stàitean Aonaichte. Lean Zyuganov, a dh'aindeoin co-mhaoineas foirmeil, air a chùrsa roimhe ann an eaconamas. Bha an Ruis, a dh'aindeoin ceannas foirmeil a' Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis, fhathast na dùthaich margaidh, deamocratach agus meadhanach ùghdarrasach.
  Com-pàirteachas leis an Iar agus farpais meadhanach. Tha caidreachas ann leis an Úcráin agus Belarus, agus Kazakhstan, ach cuideachd chan eil e ro fhaisg. Ann an 2020, chaidh Zyuganov a thaghadh gu dàrna teirm. San fharsaingeachd, beagan nas ìsle na thoradh air iomall an dàrna cuairt. Agus anns an Úcráin, às deidh dha Yanukovych falbh, bhuannaich an Zelensky neo-riaghailteach gun dùil. Dh'fhalbh Nazarbayev cuideachd.
  Thuirt Zyuganov nach atharraich e am bun-reachd agus gum falbh e às deidh an dàrna teirm aige.
  Mar sin, bha ceannard a 'Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis fhathast a' riaghladh an Ruis, a 'sealltainn beagan a bharrachd misneachd. Agus thionndaidh an saoghal gu bhith nas sàbhailte agus nas socraiche na ann an da-rìribh.
  Cò a th" ann am Putin? Ciamar a thionndaidh a dhreuchd a-mach? Às deidh dha Primakov a bhith na phrìomhaire, chaidh Putin a chuir às a dhreuchd mar neach ro fhaisg air Yeltsin. A" casaid, gu sònraichte, gun do chuir an FSB stad air ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan. Dh'fhuirich Putin an sàs ann am poilitigs airson ùine. Ruith e gu neo-shoirbheachail airson Duma na Stàite. An uairsin thàinig e gu bhith na àrd-bhàillidh air St Petersburg.
  Ach an uairsin dh'fhàg e poilitigs agus fhuair e obair ann an seirbheis tèarainteachd companaidh phrìobhaideach. Bha cho beag de dhaoine a" cuimhneachadh air tuilleadh.
  Chaidh Zhirinovsky ann an 2020 gu taghaidhean ceann-suidhe airson an ochdamh uair agus chaill e a-rithist le toradh beag. Ach tha buidheann aige fhathast ann an Duma na Stàite. Agus thug eadhon Zyuganov inbhe àrd-sheanalair dha às deidh taghaidhean 2020. Chaill Dòmhnall Trump an taghadh gu farpaiseach òg Deamocratach ris nach robh dùil. Leig Merkel dheth a dhreuchd tràth. Agus tha slàinte Lukashenko air a dhol sìos gu mòr.
  Ann an 2021, sgèith cosmonauts Ruiseanach chun Ghealach mu dheireadh. Agus chuir iad bratach dhearg an sin! Dh" ainmich Zyuganov Afonin mar an neach-ionaid oifigeil aige. Uill, san fharsaingeachd, thionndaidh beatha timcheall ann an cearcall a-rithist.
  Mar a chì sinn, cha do thachair tuiteam na Ruis eadhon às aonais Putin. Agus cha do thionndaidh an solas.
  
  
  
  
  
  
  Nam biodh MenshiKOV air NIKOLAI a mharbhadh
  . Anns an do choisinn an Ruis Tsarist Cogadh a 'Chrimea. Chaidh Menshikov a mharbhadh le peilear air seachran, agus ghabh ceannard nas comasaiche na àite. Is e sin, thachair tubaist agus dh'atharraich e cùrsa eachdraidh.
  Mu choinneamh an tè le Makarov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na Frangaich agus na Breatannaich mean air mhean. Agus an Ruis, an dèidh a ghlacadh àireamh mhòr de phrìosanaich agus duaisean, a-rithist Crimea.
  Chaidh a" chùis a dhèanamh air Türkiye ann an Transcaucasia. Thug i Kars, Erzurum, agus cha mhòr a h-uile Armenia dhan Ruis. Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Romania. Ach, cha robh feum air leantainn air adhart leis an ionnsaigh. Dh'iarr an Sultan sìth. Aig an aon àm, bha an Ostair a 'fuireach ann am Bosnia agus Herzegovina.
  Dh'aontaich na Turcaich fèin-riaghladh a thoirt do Serbia, Bulgàiria, Montenegro, agus thàinig Romania gu bhith na vassal Ruiseanach. Aig an aon àm, ghabh an Ruis thairis Armenia cuideachd: Kars, Erzerum, Tanrog, a 'leudachadh a chuid seilbh anns a' cheann a deas.
  Thòisich aimhreitean anns an Fhraing agus thòisich cogadh catharra, agus cha b 'urrainn dhi saighdearan a chuir tuilleadh. Dh" fhàg Breatainn a" chòmhstri cuideachd. lagaich an rioghachd Sardinianach mar an ceudna. Tha an Ostair air neartachadh. Cha b" fhada gus an tug na h-Ostairich buaidh air Rìoghachd Sardinia, a" daingneachadh an ceannas air an Eadailt.
  Goirid chaidh Shamil a ghlacadh, a 'crìochnachadh a' chogaidh ann an Caucasus. Rinn an Ruis sìth prothaideach le Sìona, a 'toirt air falbh eadhon barrachd fearainn na bha ann an eachdraidh fhìor, agus mar sin bha ùghdarras armachd na Ruis nas àirde.
  Cha do chuir Nicholas a 'Chiad taic ris a' cheann a tuath anns a 'chogadh an aghaidh a deas. Air an làimh eile, chuir e roimhe na daoine a deas a chuideachadh còmhla ri Breatainn gus an suidheachadh ann an Alasga a neartachadh.
  Thòisich an Ruis air bailtean-mòra agus daingnichean a thogail air fearann Ameireagaidh. Bha eadhon pròiseactan rèile ann gu Chukotka. Mhìnich Tsar Nicholas mòran. Thug saighdearan Ruiseanach buaidh air Meadhan Àisia. Chaochail am monarc seo ann an 1867. A 'fàgail na Ruis cumhachdach agus beairteach. Cha do chuir a mhac Alasdair às do serfdom, ach lean e air a' gluasad gu deas. Gu sònraichte, rinn e cogadh buadhach leis an Tuirc agus chuir e an ceangal Constantinople ris an Ruis. An uairsin Mesopotamia.
  A-rithist an cogadh ri Breatainn agus call nam Breatannaich ann an Àisia. Bha Alasdair an dàrna cuid a" riaghladh beagan na b" fhaide, gun a bhith a" dèanamh ath-leasachaidhean mòra, ach a-mhàin don bhritheamhan, agus beagan leasachadh air an t-siostam riaghlaidh.
  Cha do lean cur às do serfdom a-riamh. Ach chuir an Ruis Iran an sàs. Chaochail an Tsar dìreach fichead bliadhna an dèidh Nicholas the First ann an 1887. Cha robh Alasdair an Treas a" riaghladh ach airson ùine ghoirid, gu 1894, ach fhuair e air cha mhòr na h-Innseachan gu lèir a cheangal ris an Ruis. Agus lean Nicholas II air a ghluasad gu Indochina, agus gu Sìona fhèin.
  Bha cogadh ann an aghaidh Iapan. Uile gu lèir buadhach. Agus ceannsachadh iomlan Sìona agus Indochina. Agus dol a-steach fad na slighe gu Astràilia. Ach anns an Roinn Eòrpa thionndaidh an suidheachadh a-mach gu bhith rudeigin eadar-dhealaichte.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair ceangailte ri ceann a deas na Frainge. Agus an uairsin rinn i a" chùis air Prussia, a" glacadh ceann a deas na Gearmailt. B" e an Ostair a thàinig gu bhith na hegemon cruinne. Bha an Fhraing air a lagachadh gu mòr leis a" chogadh shìobhalta. Cha b" urrainn don Phruis aonachadh. Mu dheireadh ghabh agus ghlac na h-Ostairich Prussia gu lèir, a bharrachd air pàirtean de thaobh an ear na Frainge. Chaidh ìmpireachd mhòr a chruthachadh a leudaich gu Afraga. Goirid thug na h-Ostairich buaidh air a 'Bheilg, an Òlaind, agus mòran fearainn ann an Afraga. An uairsin bha cogadh eadar an Ostair agus an Ruis an aghaidh Bhreatainn. Chrìochnaich e le sgaradh Afraga eadar na h-Ostairich agus na Ruiseanaich.
  Thàinig an t-Ìmpire Franz gu bhith na mhonarc as motha, a 'dol thairis air Napoleon Bonaparte le bhith a' toirt buaidh air faisg air leth de Afraga agus a 'mhòr-chuid den Roinn Eòrpa. Cha b' fhada gus an deach an Fhraing, cuideachd, a ghlacadh gu tur, còmhla ris an Spàinn agus Portagail. Seadh, chaidh a h-uile càil gu math, ach ...
  Bha oighre an Impire Franz airson Serbia a cheangal ris fhèin! Agus ann an 1920 thòisich cogadh mòr eadar an Ruis Nicholas II agus Ìmpireachd Mòr na h-Ostair.
  Tha an Roinn Eòrpa gu lèir air taobh na h-Ostair. A bharrachd air Breatainn, nach eil cho làidir 's a bha e ann am fìor eachdraidh, agus cha mhòr leth de Afraga. A bharrachd air an sin, chuir an t-Suain an aghaidh na Ruis. Agus chaidh Nirribhidh agus an Danmhairg a ghlacadh fo Impire Franz.
  B" e sin leth na trioblaid. Bha na SA fhathast roinnte agus cumhachd beag. Ach bha smachd aig Breatainn fhathast air Canada agus an Ostair. Agus an dèidh a 'chiad dà mhìos de leisg, chaidh i cuideachd gu cath air taobh na h-Ostair.
  Mar sin thòisich cogadh mòr. An Ostair agus Sasainn an aghaidh na Ruis.
  Gu dearbh, tha Oleg Rybachenko ceart an sin. Agus bidh e a" sabaid mar ghaisgeach fìor gun lùb.
  Bidh am balach a" losgadh air an arm chèin le inneal-ghunna agus a" seinn:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan,
  Chan eil duine nas bòidhche na i anns a 'chruinne-cè gu lèir ...
  Brùth tilgeil beam an ridire nas teann -
  Bàsaich airson an Ruis a thug Dia!
  Agus bidh e ga bhualadh fhèin, a" sgrios le gunna-inneal arm bho air feadh na Roinn Eòrpa agus gu ìre à Afraga.
  Agus chan eil am balach a 'toirt a-steach dha fhèin. An seo tha e a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus squeaks:
  - Cha toir sinn a-steach agus cha toir sinn seachad!
  Agus a-rithist tha am balach a 'losgadh spreadhadh marbhtach agus sgriosail. Chan eil e airson a thoirt a-steach don nàmhaid aige.
  Agus tha e a" seinn dha fhèin:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Chan urrainn eadhon leòmhann buannachadh!
  Tha am balach na fhìor ghaisgeach. Neo-fhaicsinneach agus neo-fhaicsinneach. Ridire a' Chreidimh ! Fiù mura h-eil Crìosdaidh ann!
  Agus mar sin chaidh ionnsaigh na h-Ostair a chuir air ais.
  Tha tancaichean aig na h-Ostairich agus na Breatannaich, ach tha mastodons aig an Ruis cuideachd.
  Tha sluagh mòran nas motha fhathast aig Nicholas II, a 'toirt aire do na coloinidhean. Beachdaich air Àisia gu lèir, taobh an ear na Roinn Eòrpa, pàirt de na Balkans, còrr air leth de Afraga.
  Mar sin tha an Ruis nas fheàrr anns an àireamh de shaighdearan-coise. Agus tha na saighdearan a' sabaid gu treun...
  Agus cha b" urrainn dha na h-Ostairich cur an aghaidh agus chaidh an cur air ais à Warsaw. An uairsin chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart chun an Oder agus ghlac iad Prussia an Ear. Thuit Galicia mar an ceudna, maille ri Lvov. Bha Przemysl fo shèist. Chaidh Krakow a shaoradh.
  An uairsin thionndaidh e a-mach nach robh na Slavs airson a bhith a 'sabaid leis na Ruiseanaich agus a' gèilleadh gu mòr.
  Sheall na blàran cuideachd gu robh na tancaichean Ruiseanach nas aotroime, nas èifeachdaich na na tancaichean Gearmailteach a bu truime agus na bu chliùitiche. Agus ann an itealan, tha an Ruis Tsarist sa chumantas na òrdugh meudachd nas làidire na càileachd Bhreatainn agus na h-Ostairich.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh às deidh stad. Ghabh iad an dà chuid àireamh agus sgil.
  Bha Budapest air a chuairteachadh agus air a ghlacadh. Aig muir, rinn an Àrd-mharaiche Kolchak a" chùis air na Breatannaich agus ghlac e Astràilia. Air tìr, chuairtich saighdearan Ruiseanach agus ghlac iad Berlin. Agus an uairsin Vienna.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair cuideachd a' call a' bhlàir ann an Afraga. Chaidh a" chùis a dhèanamh air a" bhuidheann Shasannach cuideachd. Bha, bha cùisean mì-thlachdmhor don Impire Adolf.
  Chuir e a cheann san àite ceàrr agus thòisich e air call gu tur. Ciamar a chuireas e an aghaidh a leithid de chumhachd?
  Às deidh tuiteam Vienna, thàinig strì an aghaidh na h-Ostairich gu bhith na fhòcas. Agus a dh'aithghearr ghabh na Ruiseanaich thairis air feadh na Roinn Eòrpa agus Afraga. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh air Canada à Alasga. Chaill na Breatannaich cuideachd.
  Fhuair Breatainn i fhèin iomallach agus dh'fheuch i ri suidhe a-muigh air an eilean.
  Ach tha e soilleir gum faigh an Ruis làmh an uachdair le bhith a" cur air bhog oilbheum adhair.
  Agus bhom i cha mhòr a h-uile rud a bha air an uachdar. Agus an uair sin thàinig feachd air tìr air tìr, a thug air Breatainn tagradh a dhèanamh.
  Mar sin, thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a bharrachd air Alasga agus Canada, gu bhith na Ruis.
  Gu h-iomlan tha seo sgoinneil! Ghabh Nikolai an dàrna fear stad sealach, a" cnàmh na stuthan. Tha na Stàitean Aonaichte fhathast air an roinn agus chan eil iad gu math làidir, mar stàitean eile a tha an urra ris an Ruis.
  Ann an 1937, bhuail Tsar Nicholas II ann an itealan. Chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Alexei II. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, bha an t-oighre gu math fallain agus sunndach. Agus ann an 1941, chuir e roimhe a 'chùis a h-uile rud nach robh a shinnsirean air a stiùireadh a ghlacadh.
  A 'leigeil air falbh air a' phlanaid, bidh an Talamh mar aon ìmpireachd mu thràth. Agus ghluais arm na Ruis an toiseach gu stàitean a tuath Ameireagaidh, agus an uairsin gu na cinn a deas. Cha robh na Stàitean Aonaichte làidir agus chaidh an glacadh gu luath. Ach thionndaidh Mexico gu bhith na b" fhasa a cheannsachadh. An uairsin gluais suas. Aon às deidh aon, a" glacadh aon dùthaich às deidh a chèile. Am Brasil as motha agus as làidire. Ach mhair i nas lugha na mìos.
  Agus mar sin thug iad buaidh air Ameireaga Laideann agus Sealainn Nuadh. Chaidh Alesei an dàrna fear sìos ann an eachdraidh mar cho-obraiche a h-uile ceannsachadh Ruiseanach. Agus mar-thà ann an 1947, chuir cosmonauts Ruiseanach cas air a 'ghealach. Agus ann an 1958 gu Mars! Ann an 1961 gu Venus. Ann an 1972 gu Mercury, agus ann an 1973 gu monaidhean Jupiter. Ann an 1975, aig aois 71, bhàsaich Alexy II. Thugadh am far-ainm The Finisher. Agus thàinig a mhac Nicholas III gu bhith na rìgh. Ann an 1980, chaidh an duine a-steach don phlanaid mu dheireadh, as fhaide air falbh de shiostam na grèine - Pluto. Cha robh Nicholas III a 'riaghladh ro fhada. Chaochail ann an 1985. Agus chaidh a mhac Alasdair an ceathramh suas air an rìgh-chathair. Rìgh òg mu sheachd bliadhna fichead a dh'aois. Agus dh"òrdaich an rìgh ullachadh airson leum seachad air siostam na grèine. Agus thòisich iad air longan-rionnag agus rocaid photon a thogail. Agus mu dheireadh, ann an 2017, chaidh a" chiad turas eadar-rionnagach a chuir air bhog.
  
  THA TSAR NICHOLAS II AIR SON LUACHMHOR A' PHRIONNSA
  Bha an sgrìobhadair agus bàrd ainmeil Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr air an t-saoghal. Tha an cinne-daonna fhathast sgapte mar a bha e. Chan eil an àireamh de dhùthchannan air a" phlanaid Talamh ach a" dol am meud. Agus ma gheibh duine buaidh, chan eil ann ach Sìona totalitarian, deachdaire. Agus chaidh an Ruis, às deidh deireadh riaghladh Vladimir Putin, a-steach do èiginn dhomhainn. Tha an cogadh anns a" Chugais ag èirigh a-rithist, tha luchd-clì agus nàiseantaich a" dèanamh ar-a-mach. Tha an eaconamaidh a" crìonadh a-rithist agus tha eucoir a" dol am meud. Agus tha an Ruis a 'tòiseachadh a' briseadh sìos.
  A dh'aindeoin a fhortan iongantach, cha robh e comasach dha Vladimir Putin a-riamh siostam poilitigeach làidir, seasmhach a chruthachadh, no eaconamaidh seasmhach a bha a' fàs gu luath. Cha deach mòran de dhuilgheadasan sòisealta agus eadar-nàiseanta fhuasgladh. Leig fortan tearc le Putin coltas beairteas a chumail suas. Ach cho luath 's a dh' fhalbh e, dh' fhosgail a h-uile abscesses gun leigheas sa bhad.
  A bharrachd air an sin, tha an cunnart bho chogadh niùclasach a" fàs! Tha an saoghal ann an ùpraid, tha an Ruis a" dol a-steach gu cogadh catharra air sgèile mhòr! Feumaidh seo a bhith air a rèiteachadh gu h-èiginneach.
  Leugh am balach ann an leabhar gun urrainn dhut na thachair dha daoine atharrachadh, agus na h-àiteachan aige atharrachadh! Agus tha aon gypsy cumhachdach ann as urrainn seo a dhèanamh do dhuine sam bith.
  Mar sin carson nach cuir thu cùl ri fortan agus fortan Putin agus Nicholas II?
  A bharrachd air an sin, ma tha Nicholas II cho soirbheachail ri Putin, atharraichidh cùrsa na h-eachdraidh. Agus anns an aonamh linn air fhichead, bidh na Romanovs a 'riaghladh anns an Ruis. Tha seo a" ciallachadh nach bi feum aig Putin air fortan. No co-dhiù tha fortan Putin aig an Ruis.
  Agus anns an fhicheadamh linn, tha feum mòr air fortan na Ruis Tsarist.
  Cho-dhùin an sgrìobhadair ainmeil a dhol chun bhoireannach gypsy. Gu fortanach, bha an seòladh aice air an eadar-lìon, agus dh'innis i tuigse nas fheàrr don sgrìobhadair agus don bhàrd nach robh i na charlatan idir.
  Gu dearbh, chan eil an gypsy sìmplidh. Tha ea 'fuireach ann an taigh mòr ann am Moscow, agus a' coimhead mu fhichead bliadhna a dh'aois, ged a tha e air a bhith ag innse fortan bho àm nan Sòbhieteach. Chì thu sa bhad an nighean shìorraidh le falt dubh dualach - tha i iongantach!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko dhi:
  - Dèan gnìomh math! Atharraich fortan Vladimir Putin agus Nicholas II!
  Choimhead an nighean òg gypsy air Oleg Rybachenko agus fhreagair i:
  - Tha e math nach e egoist a th" annad agus gun toir thu seachad chan ann dhut fhèin, ach airson dùthaich na Ruis! Agus tha e eadhon nas fheàrr gu bheil lùth beairteach agad agus mac-meanmna gun samhail, iongantach, superhuman!
  Ghluais an siopsaidh agus lean i:
  - Chan eil e furasta dhomh eachdraidh atharrachadh cho mòr! Ach faodaidh thusa, sealbhadair an fhasanachd as làidire agus as beairtiche san t-saoghal, mo chuideachadh!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Tha mi deiseil airson rud sam bith! Agus coileanaidh mi iarrtas sam bith!
  Chrath an t-òganach òg agus thuirt e:
  - Tionndaidhidh mi thu gu bhith na bhalach mu dhà-dheug, agus fàsaidh tu gu math slaodach agus chan fhàs thu nas sine na ceithir-deug nad bhodhaig. Cuiridh mi thu gu saoghal co-shìnte, far am bi thu an toiseach nad thràill!
  Thuirt Oleg Rybachenko ann an aonta:
  - Tha mi deiseil!
  Chrath an gypsy agus lean i:
  - Feumaidh tu naoi clachan artifact fhaighinn: dubh, geal, dearg, orains, buidhe, uaine, gorm, indigo, purpaidh. Agus a bharrachd air an seo, is e an deicheamh artifact crùn Koshchei!
  Tha e duilich, ach bidh corp balach gaisgeil òg, luath, làidir, tapaidh agad. Agus a bharrachd air inntinn iongantach agus tiodhlac iongantach de mhac-meanmna. Luath no mall, cruinnichidh tu stuthan agus tillidh tu air ais don t-saoghal agad. Agus gu bràth bidh tu ann an corp balach air leth làidir agus luath timcheall air ceithir-deug, agus bidh e eu-comasach do mharbhadh. Is e sin, gheibh thu cuideachd neo-bhàsmhorachd mar dhuais!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Chan urrainn dha ach bruadar mu dheidhinn seo!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Ach is leamsa deich innleachdan, agus is leamsa a mhàin ! Bheir iad dhomh a leithid de neart is gum bi thu nas airidh air neo-bhàsmhorachd! Anns an eadar-ama, cuiridh mise gu cadal thu, agus dùisgidh tu mar ghille tràilleil anns na cuaintean. Agus an uairsin innsidh do innleachdas dhut mar a gheibh thu a-mach à seo!
  Nuair a ghluaiseas tu, bidh e comasach dhomh dànachd, fortan agus fortan a" Cheann-suidhe Putin agus an Tsar Nicholas II atharrachadh. Cruinnichidh tu stuthan bho dhiofar shaoghal dhòmhsa, agus san eadar-ama, bho thoiseach an fhicheadamh linn, thèid eachdraidh na Ruis gu eadar-dhealaichte. Is e sin, eadhon ged nach cruinnich thu na stuthan - naoi clachan agus crùn Koshchei, gheibh Tsar na Ruis Nicholas II fhathast fortan, dànachd, agus fortan Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Vladimirovich Putin!
  Rinn Oleg Rybachenko gàire farsaing agus fhreagair e:
  - Tha seo math! Anns an t-saoghal ùr, bidh mi socair gu bheil cùrsa na h-eachdraidh air atharrachadh mu dheireadh airson na b" fheàrr! Agus gum bi e comasach don Ruis òrdugh a thoirt air ais air feadh an t-saoghail agus a bhith na dùthaich hegemonic! Agus hegemon iomlan!
  Dh'òrduich an siopsaidh òg gu bràth:
  - Luidh sìos air an t-sòfa!
  Oleg Rybachenko na laighe sìos.
  Ghlan nighean a" bhan-draoidh:
  - A nis cadal ! Dùisgidh tu ann an saoghal eile.
  Dhùin sùilean Oleg Rybachenko, agus cha mhòr sa bhad thuit e na chadal.
  Thug an gypsy a-mach na grìtheidean a bha air an stòradh ro làimh bho na soithichean agus thòisich iad ag ullachadh a "phoit. Thionndaidh i air a" ghas fon choire ullaichte airson draoidheachd. Agus thoisich i air caochladh nithean a thilgeadh an sin, a' tilgeadh gheasan. Aig an aon àm, tharraing an nighean shìorraidh a-mach deic chairtean às a pòcaid agus sheinn i:
  - O, dàn, dàn, cuidich Nikolai! Math fortanach bho Putin, thig gu Tsar Romanov!
  Leig Romanov buaidh a thoirt air
  Riaghailtean mar Genghis Khan. .
  Gun toir e fortan dhut,
  Putin le bhith a" goid tiodhlac!
    
  Tha e nas fheàrr airson an Ruis
  Nicholas the Great Tsar...
  Bidh Genghis Khan a" fàs nas fhuaire
  Bi mar Vladimir Putin!
  Thoisich an coire air goil, 's thoisich a' phoit air builg innte. Chuir an sipseach na cairtean a-mach, chuir iad geas air agus thilg iad an deic a-steach don chaol ghoileach... Sheall flas fìor shoilleir, mar gum biodh bho mhìle blitz de dhealbhan. Chaidh an cadal Oleg Rybachenko à sealladh... Agus an uairsin, às deidh dha lasadh suas, chaidh an coire à sealladh cuideachd.
  Dh" fhàs an talla fharsaing far an do chuir a" bhana-bhuidsich mòr a geasan falamh agus sàmhach!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Uill! Dh"atharraich mi cùrsa na h-eachdraidh agus tha e math! Agus ma tha an sàr-eòlaiche seo fortanach agus a" cruinneachadh stuthan, an uairsin fàsaidh mi cho cumhachdach is gum bi farmad aig Satan fhèin rium!
  Agus bha a" bhan-draoidh sipse a" deàrrsadh le sùilean emerald!
  Agus thachair mìorbhaileach!
  Dè dha-rìribh a 'feitheamh Nicholas II... Gu dearbh, tha tòrr air atharrachadh. Cha robh sabaid fhuilteach ri linn a' chrùnaidh. Agus bha leudachadh gu Sìona soirbheachail. Thachair an cogadh le Iapan, gu dearbh. San fharsaingeachd bha seo do-sheachanta gu h-eachdraidheil. Tha e soilleir gum bu chòir an uilebheist an aghaidh an samurai a bhith air a dhì-armachadh agus a sgrios. Agus chan eil teicheadh bho seo. Chan urrainn dhut cunnart fhàgail air do chrìochan.
  B" i Iapan a" chiad fhear a thòisich an cogadh, ach cha do shoirbhich leis an oidhirp aice ionnsaigh a thoirt air bàtaichean Ruiseanach. Cha d" fhuair na Ruiseanaich milleadh mòr, agus chaidh dusan neach-sgrios Land of the Rising Sun fodha.
  Fhuair "Varyag" cuideachd teicheadh bhon chuairt. A thionndaidh a-mach gu bhith air leth soirbheachail. Agus ràinig an Àrd-mharaiche Makarov gu luath gu muir agus sgrios sinn na Seapanach. Agus rinn an Seanalair Kuropatkin a" chùis air an samurai air tìr agus ghabh e còmhnaidh gu tur air rubha Corea gu lèir.
  Agus rinn eadhon Tsar Nicholas II co-dhùnadh: dh'fheumadh e fuireach sàbhailte bho Iapan gu bràth! Ach mar? Seadh, saighdearan fearainn agus an ceangal gu tur ris an Ruis mar mhòr-roinn.
  Agus an uairsin chaidh blàr cinnteach a chumail aig muir, far an deach crìoch a chuir air cabhlach Iapanach leis an Àrd-mharaiche Makarov.
  Ghabh ceathrar nighean pàirt anns a" bhlàr cuideachd! Cas-rùisgte agus ann am bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Ceithir bòidhchead a bhios, a 'crathadh sabers, air bòrd an t-soithich samurai as motha.
  Bidh Natasha a" gearradh na Seapanach agus ag èigheach:
  - Bithidh tu smearail, a chaol-shùilean !
  Gheàrr Zoya sìos samurai eile agus thuirt i:
  - Agus tha do shùilean sapphire!
  Dhearbh Natasha, an dèidh dhi am muileann a ruith:
  - Gu dearbh tha! Gu dearbh tha!
  Agus an uairsin ghabh Aurora a-rithist e agus bhreab e na Seapanach san smiogaid le a sàil rùisgte. Bhris i a ghiall, agus reub i :
  - Hurray airson an Motherland!
  Ghabh Svetlana e, gheàrr e dheth ceann an samurai agus chuir i às dha:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Tha, gu dearbh, tha tòrr an urra ri fortan. Gu sònraichte, dh'fhuirich Admiral Makarov beò. Agus thionndaidh e a-mach gu bhith na dàrna Ushakov. Dè cho geur 'sa tha e ag àithneadh. Tha e fhèin air bàta-mara gluasadach, is urrainn dha cumail suas ris a h-uile càil. Agus bha na Seapanach, aig nach robh, leis an t-slighe, a 'faighinn buannachd mhòr ann an gunnaichean, air am bualadh ann an earrannan agus gu innleachdach.
  Tha sgil ceannard coitcheann no cabhlaich os cionn buannachd bheag àireamhach.
  A bharrachd air an sin, ron àm seo bha na h-Iapanach na bu laige ann an àireamh. Mar sin, bidh Makarov gan briseadh. Bidh e a" toirt ionnsaigh dlùth, far a bheil soithichean Ruiseanach le sligean tollaidh armachd tòrr nas làidire.
  Agus tha na Seapanach air an ruaig. Agus ghlac na caileagan bàta samurai eile. Agus air a sin tha bratach ìmpireachd an tsarist ag itealaich!
  Dè a th" ann an Iapanais? Nach eil thu glè mhath air fortan? Fhuair Nicholas II fortan Vladimir Putin agus chaidh a h-uile càil cho math dha!
  Dè mu dheidhinn na nigheanan? Is e na ceithir bòidhchead ann am bikinis buidsichean Rodnover a chuir roimhe sabaid airson an rìgh, ged mar as trice chan eil dad aca ris an t-saoghal seo.
  Ach anns a 'chùis seo, tha e riatanach gus cuideachadh a thoirt do mhuinntir na Ruis. Agus tha seo mar thoradh air fortan Putin. Cha bhiodh e a-riamh air Crimea a ghlacadh gun a bhith a" losgadh peilear, mura biodh e airson na h-aon cheathrar nigheanan bana-bhuidseach. Chuidich iad gus mìorbhaileach a dhèanamh. Ach tha e fhathast na cheist am feumadh an Ruis Crimea a thoirt air falbh bho na daoine bràithreach. Ach is e deagh bheachd a th" ann Sìona a cheangal ri Ìmpireachd na Ruis! Smaoinich cia mheud cuspair a bhios aig an Tsar Ruiseanach - dh'fhaodadh e an saoghal gu lèir a phronnadh!
  Ann an ùine ghoirid, chan eil na caileagan an seo a 'caitheamh an ùine. Agus mu thràth tha an long-chogaidh ùr fo stoirm.
  Agus a-rithist tha e air a ghlacadh. Agus tha na sabers ann an làmhan na bòidhchead dìreach a" lasadh, agus tha iad cho geur. Agus bha uimhir de Iapanach measgaichte.
  Thàinig am blàr aig muir gu crìch nuair a chaidh an sguadron Iapanach fodha mu dheireadh agus glacadh an Admiral Togo.
  Agus thòisich an cur air tìr. Cha robh bàtaichean-smùide agus còmhdhail gu leòr ann. Agus chleachd iad bàtaichean fada, agus ghiùlain iad air longan-mara agus longan-cogaidh iad, agus rinn iad tòrr rudan eile. Dh"òrdaich an Tsar an cabhlach marsanta a chleachdadh nuair a bha iad a" tighinn air tìr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a' chùis air marbhadh samurai a dh'fheuch ri an tilgeil far ceann na drochaid. Ach chùm arm an tsarist a-mach gu misneachail. Agus chaidh an ionnsaigh mhòr a chuir air ais le call mòr.
  Rè an ionnsaigh, gheàrr na caileagan bana-bhuidseach le sabers agus thilg iad grenades air an nàmhaid le casan rùisgte.
  Tha iad gu dearbh anns na h-àiteachan as cunnartaiche. Agus mar a thòisich iad a" losgadh ghunnaichean-inneal. Tha a h-uile peilear air an targaid.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Chan eil duine nas fhuaire na mise!
  Thilg Zoya, a" losgadh gunna-inneal, tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Rug Aurora, a "leantainn air adhart a" losgadh bho ghunnaichean-inneal agus a "leum suas, agus thuirt e:
  - Airson Great Rus'!
  Thuirt Svetlana, a 'leantainn air adhart a' bualadh an nàmhaid, gu làidir, a 'toirt a fiaclan, a' tilgeil grenade le a sàil lom:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Lean na gaisgich a' bualadh 's a' bualadh. Tha lùth cho mòr aca. Bidh iad gan losgadh fhèin agus a" sgrios na samurai a tha a" tighinn air adhart.
  Tha mìltean, deichean de mhìltean de Iapanach air am marbhadh leis mar-thà.
  Agus theich na samurai a chaidh an ruaig... Tha na caileagan gu math marbhtach nan aghaidh.
  Agus tha na Ruiseanaich a" gearradh samurai le bayonets ...
  Tha an ionnsaigh air a chuir air ais. Agus bidh saighdearan ùra Ruiseanach a" tighinn air tìr air an oirthir. Tha ceann na drochaid a" leudachadh. Chan eil e dona, gu dearbh, airson ìmpireachd an Tsarist. Aon bhuaidh às deidh a chèile. Agus cuidichidh Admiral Makarov leis na gunnaichean aige. A 'sguabadh air falbh na Seapanach.
  Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Iapan. Agus chan urrainnear stad a chuir air an maoim-sneachda aca. Gheàrr iad an nàmhaid gu pìosan agus shàth iad le bayonets.
  Bidh Natasha, a 'toirt ionnsaigh air an samurai agus gan gearradh le sabers, a' seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing ! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis!
  Agus mar a thilgeas e grenade le òrdagan rùisgte!
  Bidh Zoya a" seinn còmhla ri fòirneart làidir. Agus cuideachd a" tilgeil le a chasan rùisgte, rudeigin gun samhail, marbhtach:
  -Am bàs lag, tha iad air am marbhadh! Dìon feòil naomh!
  Augustine, a' losgadh air an nàmhaid, agus a' bualadh le luchd-sàrachaidh, agus a' tilgeadh grenades le a òrdagan rùisgte, a' glaodhaich:
  - Tha cogadh a" dol air adhart anns a" choille thorrach, tha bagairtean a" tighinn às gach àite!
  Ghabh Svetlana, a 'losgadh agus a' tilgeil thiodhlacan bàis le a casan rùisgte, e agus rinn i squealed:
  - Ach bidh sinn an-còmhnaidh a" chùis air an nàmhaid! Tha madaidhean-allaidh geala a" cur fàilte air gaisgich!
  Agus na caileagan ann an sèist, a 'sgrios an nàmhaid, a' seinn, a 'tilgeil buill-airm marbhtach le an casan casruisgte:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach Imperial air adhart! Glòir don ghaisgeach a thuit!
  Agus a-rithist bidh na nigheanan a" losgadh agus a" seinn ann an èigheachd bodhar:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh geala a" pronnadh an nàmhaid! Madaidhean-allaidh geala - fàilte air gaisgich!
  Bidh na caileagan a' coiseachd agus a' ruith... Agus tha arm na Ruis a' gluasad a dh'ionnsaigh Tokyo. Agus tha na Seapanach gan marbhadh fhèin, agus tha iad gan gearradh sìos. Tha arm na Ruis a 'gluasad. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Tharraing Tsar Nicholas tiogaid fortanach gu mòr. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a "tòiseachadh a" stoirm air prìomh-bhaile Iapan. Agus tha e uile cho math.
  Tha na caileagan an seo, gu dearbh, air thoiseach air a h-uile duine agus tha an cuideam agus an obair aca aig àirde mhòr.
  Gu h-àraidh nuair a bhios iad a 'tilgeil grenades le casan lom. Mar as trice bidh seo ag adhbhrachadh clisgeadh agus iongnadh am measg nan samurai.
  Ach an seo tha iad a" dìreadh balla prìomh-bhaile Iapan. Agus gearraidh iad daoine agus eich gu càl. Bhris iad an luchd-dùbhlain gu pìosan. Tha na caileagan a" tighinn, a" sgreuchail agus a" gàireachdainn! Agus leis na sàilean rùisgte aca bidh iad gad bhreabadh san smiogaid. Tha na Seapanach ag itealaich bun os cionn. Agus bidh iad a 'tuiteam air an staing fhèin.
  Agus bidh na gaisgich a 'crathadh an sabers eadhon nas cumhachdaiche.
  Agus tha na samurai a 'fulang call às deidh dhaibh a' chùis a dhèanamh. Mar sin ghabh saighdearan Ruiseanach Tokyo.
  Tha eagal air Mikado, ach chan urrainn dha falach an àite sam bith. Agus mar sin bidh na caileagan ga thoirt gu prìosanach agus ga cheangal suas!
  Buaidh mhòr! Tha an t-Ìmpire Iapanach a 'soidhnigeadh diùltadh airson Nicholas II. Tha tiotal an Tsar Ruiseanach air a leudachadh gu mòr. Bidh Korea, Mongolia, Manchuria, na h-Eileanan Kuril, Taiwan agus Iapan fhèin gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Ged a tha fèin-riaghladh beag, cuibhrichte aig Iapan. Ach tha an ìmpire aice Ruiseanach, tsar fèin-riaghlaidh!
  Tha Nicholas II fhathast na fhìor mhonarc, gun bhacadh le rud sam bith. Is esan an Tsar Autocratic!
  Agus a-nis cuideachd Impire Iapan, an Ruis Bhuidhe, Bogdykhan, Khan, Kagan, agus mar sin air adhart, mar sin air adhart, mar sin air adhart ...
  Tha, barrachd fortan. Mothaich gun tug fortan cothrom do Putin a" chùis a dhèanamh cho mòr! Chan eil an aonamh linn air fhichead, mo thruaighe, gu math freagarrach airson glacaidhean!
  Dè a" bhuannachd a th" aig an Ruis bhon fhìrinn gun do bhàsaich nàmhaid Putin, McCain, le aillse eanchainn? Tha fortan, gu dearbh, uamhasach, chan urrainn dhut eadhon a shamhlachadh a dh"aona ghnothach - gum bàsaich do nàmhaid bàs cho dona agus cho mì-thlachdmhor!
  Ach tha an toradh sònraichte airson na Ruis neoni.
  Ach airson Nicholas II, thionndaidh a leithid de fhortan agus fortan Putin gu bhith na bhuannachdan mòra tìreil. Ach dha-rìribh, carson a bu chòir fortan tiodhlacan a thoirt do Putin? Uill, leis gun do bhàsaich Sobchak aig an aon àm agus nach robh feum air dreuchd ceannard na cùirte bun-reachdail a thoirt dha, ciamar a tha e math don Ruis?
  Agus tha Tsar Nicholas II de All Rus 'na dhuine iongantach. Gu nàdarra, às deidh a leithid de bhuaidh, neartaich a chumhachd agus a ùghdarras. Tha seo a" ciallachadh gum faodar cuid de dh" ath-leasachaidhean a dhèanamh. Gu sònraichte ann an Orthodoxy! Leig le uaislean ceithir mnathan a bhith aca, mar ann an Islam. Agus mar an ceudna còir air dàrna bean a thoirt do shaighdearaibh mar dhuais airson an euchdan agus an seirbhis dhìleas.
  Ath-leasachadh math! Leis gu bheil an àireamh de dhaoine de chreideamhan eile agus de choigrich anns an ìmpireachd air a dhol suas, feumaidh an àireamh Ruiseanach àrdachadh. Agus ciamar a nì thu e? Aig cosgais boireannaich bho dhùthchannan eile. Às deidh na h-uile, ma bheir Ruiseanach triùir bhoireannach Sìneach mar mhnathan, bidh clann aige bhuapa, agus cò a "chlann sin a rèir nàiseantachd?
  Gu dearbh Ruiseanach air taobh m" athar! Agus tha sin sgoinneil! Bha Nicholas II, aig an robh inntinn adhartach, na bu chràbhaiche na choltas na bha e na anam. Agus gun teagamh, chuir e creideamh aig seirbheis na stàite, agus chan ann a chaochladh!
  Mar sin neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige am measg nan elite. Tha fir air a bhith ag iarraidh seo airson ùine mhòr. Agus luathaich e Russification an iomall.
  Uill, cha robh dragh sam bith aig na sagartan idir. A bharrachd air an sin, lagaich creideamh anns an fhicheadamh linn. Agus rinn creideamh seirbheis don rìgh, gun a bhith dha-rìribh a" creidsinn ann an Dia!
  Agus rinn buaidhean armailteach Nicholas mòr-chòrdte am measg an t-sluaigh, agus cha robh e, cleachdte ri ùghdarrasachd, gu sònraichte ag iarraidh atharrachaidhean. Cha robh fios aig na Ruiseanaich air cumhachd sam bith eile!
  Agus tha an eaconamaidh a" soirbheachadh, tha tuarastalan ag èirigh. Gach bliadhna tha àrdachadh deich sa cheud. Gu dearbh, carson atharrachadh?
  Ann an 1913, Tsar Nicholas, air an treas ceud bliadhna de na Romanovs, a-rithist lughdaich an latha-obrach gu 10.5 uair a thìde, agus air Disathairne agus ro-saor-làithean, eadhon gu 8 uairean a thìde. Tha an àireamh de deireadh-sheachdainean agus saor-làithean air a dhol suas cuideachd. Thòisich e air a chomharrachadh mar latha dheth agus ceann-latha gèillidh Iapan. Agus co-latha-breith an rìgh, agus co-latha-breith na banrigh, agus latha a" chrùnaidh.
  Às deidh dha tionndadh a-mach gu robh hemophilia aig oighre na rìgh-chathair, ghabh Tsar Nicholas dàrna bean dha fhèin. Mar sin, chaidh cùis còir-sheilbh don rìgh-chathair fhuasgladh.
  Ach bha cogadh mòr a" tighinn dlùth. Bha bruadar aig a" Ghearmailt air an saoghal ath-dhealbhadh. Ach, bha an Ruis tsarist deiseil airson cogadh.
  Ann an 1910, chuir na Ruiseanaich Beijing an sàs agus leudaich iad an ìmpireachd aca. Dh'aontaich Breatainn ri seo mar mhalairt air caidreachas an aghaidh na Gearmailt.
  B' e an t-arm rìoghail a bu lìonmhoire agus a bu chumhachdaiche. Ràinig a h-àireamh ann an àm sìthe trì muillean agus mìle rèisimeid. Cha robh aig a' Ghearmailt ach sia ceud mìle aig àm sìthe. A bharrachd air an Ostair-Ungair, ach chan eil na saighdearan aca deiseil airson sabaid!
  Ach tha na Gearmailtich fhathast an dùil sabaid leis an Fhraing agus Breatainn. Agus càite an tarraing iad dà aghaidh?
  Tha a" chiad tancaichean solais san t-saoghal aig na Ruiseanaich "Luna"-2 ann an cinneasachadh mòr. Agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus luchd-sabaid le gunnaichean inneal "Alexander" agus mòran a bharrachd. Agus gu dearbh cabhlach cumhachdach.
  Chan eil feachdan co-ionann aig a" Ghearmailt.
  Agus cho-dhùin na Gearmailtich fhathast ionnsaigh a thoirt air a 'Bheilg agus a dhol seachad air Paris. Cha robh dad ann dhaibh an seo idir.
  Ach thòisich an cogadh co-dhiù. Rinn a" Ghearmailt a gluasad marbhtach. Agus ghluais na saighdearan aice dhan Bheilg. Is e dìreach na feachdan a tha neo-ionann. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Prussia agus an Ostair-Ungair. Agus tha an tanca Luna-2 le astar 40 cilemeatair mar-thà na fhìor fheachd.
  A bharrachd air an sin, thoir an aire gu robh Tsar Nicholas fortanach gun do thòisich an cogadh. Cha bhiodh an Tsar fhèin air ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt. Agus mar sin air taobh na Ruis tha uachdranas mòr, mòr ann am feachdan, tancaichean, sàr-mhathas ann an làmhachas, agus an itealan as fheàrr ann am meud agus càileachd. Agus eaconamaidh nas làidire, oir bha e comasach an crìonadh a dh'adhbhraich an ar-a-mach agus a' chùis sa chogadh a sheachnadh. Agus mar sin fad na h-ùine tha àrdachadh agus soirbheachas ann às deidh soirbheachas.
  Tha e soilleir gun robh na Gearmailtich fo ionnsaigh. Agus an uairsin dhìrich iad fhèin leis na prìomh fheachdan, an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn. Càite am bu chòir dhaibh a dhol?
  Gabh an Eadailt agus cuir an cèill cogadh air an Ostair-Ungair! Is e an aon bhuannachd a th" ann gun deach Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach tha so ni's fearr do'n righ ; faodaidh e mu dheireadh Constantinople agus an caolas a thoirt air a shon fein ! Mar sin...
  Agus cuideachd ceithir bana-bhuidsichean, creidmhich dùthchasach òg gu bràth Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ann am blàr! Agus buailidh iad thu mu thràth! Mar sin buailidh iad an dà chuid na Gearmailtich agus na Turcaich!
  Sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko dhùisg. Gu bràth, choilean a 'bhana-bhuidseach òg a gealladh, a' toirt deagh fhortan dha Nicholas II Vladimir Putin agus a-nis feumaidh Oleg Rybachenko a chuid a choileanadh. Cha robh e furasta dùsgadh. Chaidh corp a' ghille a bhualadh le cuip chruaidh. Leum an gille suas. Tha, tha Oleg Rybachenko a-nis na bhalach fèitheach, air a cheangal le a ghàirdeanan agus a chasan. Chì thu corp dubh-tanned, tioram agus sinewy, le fèithean follaiseach. Tràill dha-rìribh làidir agus cruaidh, le craiceann làidir a tha cho cruaidh is nach urrainn buille an neach-stiùiridh a ghearradh. Bidh thu a" ruith gu bracaist còmhla ris na balaich eile, ag èirigh bhon ghreabhal far a bheil na tràillean òga a" cadal gu tur rùisgte agus gun phlaideachan. Fìor, tha e blàth an seo, tha a "ghnàth-shìde coltach ris an Èiphit. Agus tha am balach uile rùisgte, dìreach slabhraidhean. Ach, tha iad gu math fada agus cha mhòr nach eil iad a 'cur bacadh air coiseachd no obair. Ach chan urrainn dhut ceum mòr a ghabhail annta.
  Mus ithe thu, nigh thu do làmhan san t-sruth. Gheibh thu cuibhreann: rus pronn, agus pìosan èisg grod. Ach, do bhalach tràillean acrach, tha seo coltach ri mìlseachd. Agus an uairsin thèid thu dhan mhèinn. Chan eil a" ghrian air èirigh fhathast sa mhadainn agus tha e gu math tlachdmhor.
  Tha casan rùisgte a" bhalaich air fàs garbh agus adharcach cho mòr is nach bi na molagan biorach a" goirteachadh idir, bidh iad eadhon a" siognail gu dòigheil.
  Cuaraidhean far a bheil clann fo aois sia-deug ag obair. Gu dearbh tha càraichean agus innealan nas lugha aca. Ach feumaidh tu a bhith ag obair còig uairean deug, sia uairean deug, dìreach mar inbhich.
  Bidh e a" deàrrsadh, agus mar sin bidh iad gan faochadh fhèin dìreach aig aghaidh a" ghuail. Tha an obair sìmplidh: gearraich clachan le pickaxes, an uairsin gan giùlan ann am basgaidean no air sìneadh. Uaireannan feumaidh tu an trolley a phutadh cuideachd. Mar as trice bidh na balaich ga putadh ann an dà is trì. Ach tha Oleg Rybachenko air a thaghadh leis fhèin oir tha e gu math làidir. Agus tha e a 'cumail a' pickaxe na làmhan mar inbheach. Feumaidh e obair tòrr nas motha a choileanadh na an còrr.
  Tha e fìor gu bheil iad a 'toirt dhut barrachd is barrachd tric. Trì tursan san latha, chan ann dà uair.
  Tha am balach tràill aig a bheil a chorp Oleg Rybachenko air a bhith a" fuireach an seo airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Uallach, dìcheallach, thathas a" cleachdadh a h-uile gluasad gu ìre fèin-ghluasadachd. Gu math dona làidir, tapaidh agus cha mhòr eòlach air sgìths sam bith. Ach aig an aon àm, cha mhòr gu bheil am balach a 'fàs, agus chan eil e a-nis a' coimhead nas fhaide na dusan, le àirde cuibheasach airson an aois seo.
  Ach neart... Airson grunn inbhich. Gaisgeach òg. A tha, ge-tà, a rèir coltais nach bi e na inbheach, agus chan fhàs e feusag.
  Agus taing do Dhia! Mar sgrìobhadair agus bàrd, Oleg Rybachenko cha robh a 'còrdadh ri bearradh. Bidh thu ag obair dhut fhèin agus a" briseadh chlachan, gan crùbadh. Agus chun a 'chairt. An uairsin bidh thu ga ghiùlan chun an trolley. Tha e doirbh a putadh agus a" chlann a" gabhail cothrom mu seach a" dèanamh seo.
  Tha na balaich an seo cha mhòr dubh, ach tha na feartan aghaidh aca an dàrna cuid Eòrpach, Hindu no Arabach. A bharrachd air an sin, tha mòran eile ann Eòrpach.
  Tha Oleg a 'toirt sùil nas mionaidiche orra. Chan eil cead aig tràillean bruidhinn, bidh iad gam bhualadh le cuip.
  Tha Oleg Rybachenko cuideachd sàmhach airson a-nis. Agus tha e ag ionnsachadh. An seo, a bharrachd air luchd-stiùiridh fireann, tha boireannaich ann cuideachd. Tha iad cuideachd an-iochdmhor agus air am bualadh le cuip.
  A bharrachd air an sin, chan eil craiceann cho làidir aig a h-uile balach ri craiceann Oleg. Bidh mòran dhaoine a 'spreadhadh agus a' bleith. Agus faodaidh na geàrdan do bhualadh gu bàs. Tha an obair gu math cruaidh, agus tha na balaich, gu h-àraidh nuair a dh'èireas a 'ghrian, a' tòiseachadh a 'fallas mòran.
  Agus an seo chan eil aon ghrian ann, ach dhà. Agus tha seo a" fàgail an latha glè fhada. Agus tha tòrr obrach ann. Chan eil ùine aig na balaich airson cadal agus fois a ghabhail. Tha seo na chràdh mòr dhaibh.
  Bha Oleg Rybachenko ag obair dha fhèin, a 'gearradh agus a' luchdachadh gu meacanaigeach. Air mo mhealladh dhomh fhìn ...
  Agus smaoinich e air dealbh de na bha a" tachairt às deidh Nicholas II soirbheachadh le Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Putin.
  Bidh Natasha, Zoya, Aurora, agus Svetlana a" toirt ionnsaigh air na h-Ostairich ann am Przemysl. Thug saighdearan Ruiseanach Lvov sa bhad. Agus bheir iad ionnsaigh air an daingneach as làidire.
  Tha nigheanan cas-rùisgte agus ann am bikinis, a" ruith gu sgiobalta tro shràidean a" bhaile.
  Bidh iad a 'gearradh sìos air na h-Ostairich agus a' tilgeil diosgan beaga le casan rùisgte.
  Aig an aon àm bidh na nigheanan a" seinn:
  - Is e Tsar Nicholas am Mesiah againn,
  Riaghladair làidir na Ruis cumhachdach ...
  Tha an saoghal gu lèir air chrith - càite an tèid e -
  Airson Nikolai le òran air adhart!
  Bidh Natasha a" slaodadh sìos na h-Ostairich, a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus a" tòiseachadh a" seinn:
  - Airson Rus'!
  Bidh Zoya cuideachd a" pronnadh a nàimhdean, agus a" seinn còmhla ri aplomb:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Agus bidh grenade air a thilgeil le a cas-rùisgte ag itealaich! Is e nighean marbhtach a tha seo. An urrainn dhut do ghiallan a phronnadh agus an cuan òl!
  Agus bidh Aurora, cuideachd, a" tilgeil diosc le a òrdagan rùisgte, a" sgapadh na h-Ostairich agus a" squeaks:
  - Airson mòrachd na Ruis!
  Agus rùisgidh e fhiaclan ro gheur! A tha a" deàrrsadh mar fhàinneachan.
  Svetlana cuideachd na dìochuimhnich a thoirt a-steach, agus roars:
  - Rus 'an Naomh agus Invincible Nicholas II!
  Tha an nighean a 'nochdadh dìoghras mòr. Agus le casan rùisgte tilgidh e a h-uile càil agus tilgidh e tiodhlacan!
  Natasha, a 'losgadh agus a' sgoltadh, agus a 'tilgeil buill-airm marbhtach le a casan rùisgte, a' squeaks:
  - Is toigh leam mo Rus'! Tha gaol agam air mo Rus'! Agus gearraidh mi suas thu uile!
  Agus bidh Zoya cuideachd a" losgadh agus a" glaodhaich, a" tilgeil rudeigin spreadhaidh le òrdagan rùisgte:
  - Tsar Nicholas sgoinneil! Biodh an dà chuid na beanntan agus na cuantan dha!
  Aurora, a" sgreuchail le feirg fhiadhaich, feargach, agus a" tilgeil thiodhlacan le a òrdagan rùisgte, a" caoineadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh nigheanan ruith a" pronnadh nàimhdean le casan rùisgte agus sàilean lom!
  Agus a-rithist tha na nigheanan ann an cabhag fiadhaich. Bidh iad a 'glacadh Przemysl air an gluasad agus a' seinn, a 'dèanamh suas mar a thèid iad;
  Tha ar Rus naomh' air a ghlòrachadh,
  Tha mòran bhuannachdan ann san àm ri teachd ...
  Tha an nighean a 'ruith casruisgte
  Agus chan eil i nas bòidhche air an t-saoghal!
  
  'S sinne an Rodnoverki tapaidh,
  Tha bana-bhuidsichean an-còmhnaidh casruisgte ...
  Tha gaol mòr aig nigheanan air balaich
  A bhòidhchead borb!
  
  Cha toir sinn a-steach gu bràth
  Na gabh a-steach do ar nàimhdean ...
  Ged tha ar casan lom,
  Bidh tòrr bruisean ann!
  
  Tha e nas fheàrr dha nigheanan a bhith a 'reubadh
  Casruisgte anns an fhuachd...
  Tha sinn dha-rìribh nan cuileanan madadh-allaidh
  Is urrainn dhuinn a phutadh!
  
  Chan urrainn dhuinn stad
  Sreath mòr de Fritz...
  Agus chan eil brògan againn
  Tha eagal air Satan oirnn!
  
  Bidh na caileagan a 'toirt seirbheis do Dhia Rod,
  A tha, gu dearbh, air leth math ...
  Tha sinn airson glòir agus saorsa,
  Bithidh an Kaiser car neonach!
  
  Airson an Ruis, a tha nas bòidhche na a h-uile càil,
  Tha an luchd-sabaid ag èirigh...
  Dh'ith sinn brochan geir
  Chan eil luchd-sabaid a 'lùbadh!
  
  Chan urrainn dha duine stad a chuir oirnn
  Tha cumhachd nan nigheanan uamhasach ...
  'S cha dean e deoir,
  Leis gu bheil sinn tàlantach!
  
  Chan urrainn dha nigheanan lùbadh,
  tha iad an-còmhnaidh làidir ...
  Bidh iad a 'sabaid gu cruaidh airson an Fatherland,
  Leig le do aisling a thighinn gu buil!
  
  Bidh sonas anns a 'chruinne-cè
  Bidh a' ghrian os cionn na talmhainn ...
  Le d' ghliocas neo-thruaillidh,
  Bayonet an Kaiser!
  
  Bidh a" ghrian an-còmhnaidh a" deàrrsadh air daoine,
  Air feadh na duthcha a b'airde,
  Inbhich is clann shona,
  Agus tha gach trodaiche na ghaisgeach!
  
  Chan eil cus toileachas ann a-riamh
  Tha mi an dòchas gum bi sinn fortanach ...
  Leig leis an droch shìde sgapadh -
  Agus nàire air na nàimhdean!
  
  Ar rèis tha Dia cho àrd,
  Chan eil duine nas bòidhche na e ...
  Bithidh sinn ni 's airde nar n-anam,
  Gus am bi an droch dhuine a" cuir a-mach a h-uile duine!
  
  Bheir sinn a" chùis air ar nàimhdean, tha mi a" creidsinn
  Tha Dia geal, Ruiseanach còmhla rinn ...
  Bidh an smuain 'na aoibhneas,
  Na leig leis an olc a dhol a-steach air do stairsich!
  
  Uill, gu goirid, a dh'Iosa,
  Bidh sinn an-còmhnaidh dìleas ...
  Tha e na Dhia Ruiseanach, èist,
  Tha e na laighe gur e Satan Iùdhach a th" ann!
  
  Chan e, gu dearbh, a Dhia Uile-chumhachdaich,
  Am prìomh theaghlach as naomha againn ...
  Cho earbsach 's a tha e am mullach,
  Agus a Mhac-Dia Svarog!
  
  Uill, ann an ùine ghoirid, airson an Ruis,
  Chan eil nàire ann a bhith a" bàsachadh...
  Agus is iad na caileagan an fheadhainn as bòidhche de na h-uile,
  Tha neart mathan aig boireannach!
  
  
  CHAN EIL PLANAICHEAN
  Cha do dh'atharraich Hitler am plana OKW, agus chaidh an ionnsaigh air Stalingrad a dhèanamh bhon taobh tuath agus deas, le Buidhnean Airm A agus B. Agus chaidh an ionnsaigh a thoirt do Mainstein. Mar thoradh air an sin, thuit Stalingrad taobh a-staigh deich latha de ionnsaigh bho gach taobh. Agus lorg na saighdearan Sòbhieteach iad fhèin air an cuairteachadh gu tur. Às deidh sin ghluais an Wehrmacht air oirthir Volga gu Muir Caspian. Ciamar a fhreagair an t-Arm Dearg? Cha robh an oilbheum anns an ionad uabhasach soirbheachail.
  A bharrachd air an sin, bhuannaich Iapan Blàr Midway, ged nach do dh'fhosgail e dàrna aghaidh, ach ghlac e na h-Eileanan Hawaiian. Agus aig an aon àm, ghluais aonadan fearainn na samurai gu na h-Innseachan. Gus an coloinidh seo a chumail, dh'fheumadh Breatainn cuid de shaighdearan a tharraing às an Èipheit, a 'fàgail Operation Torch.
  Chùm na Gearmailtich an iomairt air an aghaidh an ear. Le glacadh luath Stalingrad thuit an taobh a deas. Shleamhnaich am Fritz gu Muir Caspian agus gheàrr e dheth an Caucasus air tìr. Agus an uairsin chaidh Türkiye a-steach don chogadh. Tha an arm aice, ged nach eil e gu math làidir, gu math lìonmhor agus comasach air sabaid gu treun.
  A-cheana anns na ciad làithean, ghabh na Turcaich Batumi agus chuairtich iad Yerevan. Tha, tha na choilean iad math, leis gu bheil an t-Arm Dearg air a phronnadh sìos le aghaidh na Gearmailt.
  Bu chòir a thoirt fa-near gun do ghabh na Nadsaidhean brath air gun deach saighdearan Sòbhieteach a-steach don bhlàr gu dìreach bho na trèanaichean agus gun do bhuail iad iad ann am pàirtean. Bha seo, gu dearbh, air droch bhuaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh.
  Bha Stalin cuideachd iomagaineach agus air a shàrachadh - dh'iarr e an Caucasus a chumail aig cosgais sam bith.
  Ann an ùine ghoirid, cha do dh'obraich dìon gaisgeil Stalingrad agus thuit a h-uile càil às a chèile. Agus cha do chuidich eadhon às aonais sgaraidhean Iapanach san Ear Chèin.
  Ghluais na Gearmailtich air oirthir a 'Mhuir Caspian gu Dagestan. Gus casg a chuir orra duslach a chruinneachadh - ach tha na feachdan neo-ionann, a bharrachd air an sin, bha duilgheadasan mòra aig an Arm Dearg le solar. Agus chaidh i a-steach. Agus chaidh na Krauts a bhomadh gu gnìomhach.
  Cha mhòr nach do bhean na Stàitean Aonaichte ris an Treas Reich, air a tharraing le buadhan Iapan. lagaich Breatainn beagan, agus cuideachd cha deach i ann an trioblaid! A-nis bha cus itealain aig na Gearmailtich agus dh" fhaodadh iad cuideam a chuir orra.
  Sheall Stalin na buadhan a bu mhiosa aige agus ro thric chaill e a chuid inntinn agus dh'èigh e, ach cha do rinn e na co-dhùnaidhean as fheàrr.
  Mar sin dh'fhàs call an Caucasus do-sheachanta.
  Tha blàr mu thràth a" dol air adhart air a" chrìch le Azerbaijan.
  Bidh caileagan Sòbhieteach a 'sabaid gu cruaidh. An seo tha na bòidhchead a 'sabaid gu cruaidh.
  Agus chan eil iad a 'teàrnadh agus chan eil iad a' toirt seachad. Agus bidh iad a 'snàgail timcheall an cùl.
  Shlaod Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana an seanailear Gearmailteach bhon chùl. Tha seo fionnar. Chuir na caileagan air a ghlùinean e agus thug iad air pòg an casan rùisgte. Bhuail e iad le dealas mòr ! Agus dh"imlich e sàilean nan nigheanan.
  San fharsaingeachd tha caileagan gaisgeach cho gnèitheach agus cho tarraingeach. An uairsin thug iad am blàr Fritz.
  Bhris Natasha le spreadhadh, a" gearradh dheth na Nadsaidhean. Thilg i grenade le a cas-rùisgte agus rinn i gàire:
  - Air son glòire mòr !
  Loisg Zoya cuideachd agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Ghlac i e agus thilg i an grenade le a òrdagan rùisgte. sgap i na Nadsaidhean, agus ghuil i:
  - Airson an USSR!
  Tha na nigheanan cho brèagha agus iongantach.
  Agus thilg Augustine grenade a cas-ruisgte, agus a' giùlan a fiaclan, agus ghabh i e, agus rinn i sgeig:
  - Tha mi cho sabaid! Coltach ri terminator!
  Agus cuiridh Svetlana cuideachd air bhog rudeigin cho marbhtach agus millteach le òrdagan rùisgte. Agus a-rithist canaidh e:
  - Tha ar càirdeas monolithic, agus is e sin a tha e a" seasamh!
  Ceathrar, bidh iad a" sabaid mar sin - is iad sin nigheanan! Bidh bòidhchead èibhinn a 'nochdadh an teangan fada mar fhreagairt.
  Saighdearan den roinn as àirde. Agus mar a bhuaileas iad thu, agus mar a dh"èigheas iad riut.
  Bidh iad a 'pronnadh na Gearmailtich mar dearcan le preas.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a cas-rùisgte agus sheinn i:
  - Tha sinn 'n ar luchd-cogaidh soluis 's a' bhratach dhearg !
  Chuir Zoya cuideachd am marbhadh air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i spealadh:
  - Agus bidh sinn a 'sabaid airson Lenin!
  Agus an sin bhuail i Augustine, a" giùlan a fiaclan:
  - Ann an ainm an aoibhneis mhòir !
  Agus an uairsin loisg Svetlana agus chuir i air bhog grenades le a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Gabhaidh sinn air seo agus tionndaidhidh sinn e!
  Tha an ceathrar ag obair gu gnìomhach agus a" losgadh. Uill, is iad sin, às deidh a h-uile càil, nigheanan a tha eòlach air mòran mu bhith a "cur às. Agus chan eil iad a 'sabaid mar sin.
  Agus mar a bu chòir a bhith airson fìor luchd-crìochnachaidh... Gaisgich àrd-itealaich. Agus tha dìoghras aca airson sgrios.
  Thilg Natasha grenade a-rithist le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Tha mi a 'tuigsinn an t-saoghail seo gu foirfe mar àrdachadh air strì a' chlas!
  Rinn Zoya cuideachd sgadan, a" tilgeil grenade marbhtach, a" reubadh feòil le òrdagan rùisgte:
  - Dè an taigh air am bi bratach dhearg!
  Agus an uairsin thug Augustine a cas. Ghearr i sìos na Nadsaidhean agus thilg i grenade le a cas-rùisgte - a" sgàineadh:
  - Àite mòr, is e seo ar fearann agus sinn uile!
  Tha gaisgich dha-rìribh comasach air eadhon pad teasachaidh a reubadh.
  Agus an uairsin bheir Svetlana air falbh grenade le a cas-rùisgte, a" losgadh spreadhadh agus ag ràdh le feirg:
  - Tha fearg air an teine agus air an each buic !
  Bidh na nigheanan, gu dearbh, air an tionndadh. Agus tha iad a 'bualadh an cinn.
  Agus air taobh na Gearmailt, tha sgioba Gerd a" sabaid air an T-4. A-rithist, aon uair "s gu bheil e air tòiseachadh, cha bhith thu a" blàthachadh agus cha bhith e comasach dhut a leithid de chuideam a chumail fodha. Tha teine cho ifrinn aig na caileagan nan sùilean.
  Bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" toirt cothrom air saoradh. Agus chan urrainn dhut cur an aghaidh am fiaclan geal, neamhnaideach.
  Tha na gaisgich ionnsaigheach agus a 'caoineadh:
  - Aroma fiadhaich! Cuiridh sinn uile nàimhdean gu ifrinn!
  loisgidh Gerda, buailidh e na ceithir-ar-fhichead, agus sgiùrsaidh e:
  - Buannachdan san àm ri teachd!
  Bidh Charlotte a" brùthadh an inneal-brosnachaidh le a casan rùisgte agus a gurgles:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Loisg Magda cuideachd, sgrios e an T-26 agus thuirt e:
  - Nochdaidh sinn e.
  Agus chrath i a òrdagan rùisgte.
  Agus tha Cairistìona, cuideachd, a" bruthadh a casan rùisgte air na peadalan agus na h-aiseagan:
  - Slàinte don phàrtaidh againn!
  Tha na caileagan, gu dearbh, cha mhòr rùisgte ann am bikinis agus casruisgte. Agus aig an aon àm gu math sexy.
  Agus bidh iad a 'dèanamh ionnsaighean leis an T-4 nach eil gu math foirfe, ach èifeachdach. Agus bidh iad a 'losgadh air an nàmhaid. Na toir a-steach do nigheanan mar sin ann an rud sam bith! Agus mar a ghiùlain iad am fiaclan. Agus mar a nì iad aghaidh!
  Bidh Gerda a" beucadh rithe fhèin, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Is toil le Gerda a bhith a" marbhadh, an Gerda seo!
  Agus a-rithist a 'losgadh sligean.
  Agus an uairsin bidh Charlotte a 'bròg mu seach agus a' beucaich, a 'leagail na ceithir-deug air fhichead:
  - Reubaidh mi na storas aca fosgailte !
  Agus le casan rùisgte tòisichidh e a-rithist.
  Agus an uairsin cuiridh Cairistìona am marbhadh. Cuideachd a 'cleachdadh òrdagan lom.
  Agus beucaidh e :
  - Tha mi nam ìomhaigh de ionnsaigheachd!
  Abair meadhan a th" aice, agus abs snaighte!
  Agus an sin gabhaidh Magda e, agus buailidh i e, agus beucaidh i:
  - Banzai!
  Agus tha a casan cuideachd lom agus chiseled!
  Bidh an ceathrar bhoireannach Gearmailteach gan putadh fhèin agus a" buannachadh. Tha uimhir de dh" ionnsaigheachd agus spionnadh aice.
  Bidh na gaisgich a 'cleachdadh an t-slat agus an losgadh. Cha leig iad leis an Arm Dearg falbh.
  Agus bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid anns na speuran, agus tha iad a" sealltainn seo. Gu bheil an spiorad gun tomhas.
  Seo am Focke-Wulf Gearmailteach as ùire. Tha Gertrude air. Agus tha an nighean seo a 'sealltainn gu bheil i nas fhuaire na fir. Seo mar a tha e a" bualadh nam faisisteach. Chan eil e a 'toirt dhaibh an tròcair as lugha. Thòisich Gertrude an fhìor shabaid.
  Agus bidh e a" slaodadh sìos Yak Sobhietach agus a" sgreuchail:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  An uairsin gabhaidh e e agus nochdaidh e a theanga. Agus a-rithist bheir e suas sgrios iomlan. Seo an nighean. Agus cuideachd casruisgte agus ann am bikini. Agus an uairsin loisg LAGG sìos agus dh" èigh e a-rithist:
  - Gunner pìleat!
  Agus nì e gàire air mullach a sgamhan. Agus an uairsin bheir e am PE-2 agus tilgidh e sìos e. A leithid de nighean, den raon agus den chlas as fhuaire. An uairsin rinn i gluasad a-rithist agus sgrios i an Yak le gunnaichean adhair. Agus feuchaidh e.
  - Is mise madadh-allaidh nan speur!
  Agus mar a ghiùlain e fhiaclan! Agus mar a gheibh thu fiadhaich! Abair seanmhair! Baba dha na boireannaich uile!
  Ach, gu dearbh, tha na faisisteach cuideachd a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air taobh a deas.
  An sin, gu sònraichte, tha am pìleat Helga a 'sabaid air an ME-109. Agus cho soirbheachail 's gu bheil criomagan a' falbh bho Bhreatainn.
  Bhuail nighean air Mustang agus sheinn i:
  - Tha ceò lilac a 'seòladh os ar cionn!
  San fharsaingeachd, dè cho math 'sa tha e a bhith a' sabaid casruisgte agus ann am bikini. Dè cho practaigeach 'sa tha seo! Agus tha e gu math goireasach.
  Tha Helga na phìleat. Bha am Fuhrer tapaidh gu leòr airson èisteachd ri comhairle agus leigeil le nigheanan air tancaichean, plèanaichean, agus san arm. Agus dè cho math sa chaidh cùisean dha na Krauts.
  Cha robh iad fhèin an dùil gun robh cuirp nam boireannach cho èifeachdach. An seo tha Helga ainmeil a" faighinn momentum agus cunntasan.
  Bidh an nighean a" bruthadh nam peadalan le a casan rùisgte agus a" rughadh:
  - 'S e mart beag tlachdmhor a th' annam!
  Bidh Helga a" losgadh sìos dà itealan Sasannach eile agus a" squeaks:
  - Air mo chùlaibh tha saighdearan Gearmailteach ann an sreath!
  Agus loisg i sìos bomair cuideachd! Abair nighean! Do na caileagan uile, gaisgeach mòr agus fionnar. Ma chuireas e às, nì e sin cuideachd gun deas-ghnàth no truas sam bith.
  Tha na nigheanan an seo cho sexy!
  Agus tha saighdearan Rommel a" reubadh tron fhàsach, gun a bhith a" feitheamh ri feachdan a bharrachd a thighinn. Feumaidh sinn buannachadh, mar sin feumaidh sinn. Bha an ceannard uirsgeulach "Desert Fox" mar-thà cleachdte ri bhith a 'sabaid le feachdan adhartach. Agus tha na saighdearan aige mar sin cuideachd. An seo, mar eisimpleir, tha companaidh taghte de ghaisgich SS boireann. Chaidh an gluasad tràth san Dùbhlachd, nuair a bha an aghaidh a" sgàineadh, bha na Gearmailtich a" teicheadh, agus bha na Breatannaich, air an làimh eile, a" briseadh troimhe, a" leigeil a-mach Tolbuk, agus a" bagairt an Wehrmacht a thilgeil far ùir Afraganach.
  An uairsin mhol am Fuhrer aig an robh seilbh: buidheann-chatha boireann de thiogaidean a ghluasad. Chan ann air sgàth gun atharraich na boireannaich cothromachadh cumhachd, ach gus am bi fir, gu sònraichte fir Eadailteach, a" faireachdainn nàire agus bidh iad a "sabaid tòrr nas ionnsaigheach agus nas sgileil. Às deidh na h-uile, ma tha na caileagan mionlach, air an cruadhachadh le trèanadh cruaidh, air thoiseach, bidh na fir gu math nàire.
  Bha na gaisgich a 'sabaid ann an dìreach bikini, a' cleachdadh uachdaran sònraichte airson dìon. Airson sia mìosan, dh" fhàs na casan lom, nighinn aca cho adharcach is nach robh eagal orra ron ghainmhich teth mar phras-fhrithealaidh, agus bhon tan fhuair an craiceann dath seoclaid dorcha. Agus tha dusanan de chuirp air an cùlaibh aig mòran mu thràth.
  Tha Margo agus Shella nan dithis Aryans glè òg, ach mar-thà cruaidh-chruaidh. Is iadsan an fheadhainn as òige sa chompanaidh, ach ann an sia mìosan tha iad air a 'Chrois Iarainn a chosnadh mar-thà, a' chiad chlas (dàrna clas, bha i aig a h-uile duine sa bhuidheann-chatha), tha iad neo-thruacanta agus coibhneil.
  Bha falt dath an teine air Margot, agus b" e fionn geal-sneachda a bh" ann an Shella le suathadh meala. An seo tha iad a" sabaid, a" cur às do mhurt an-aghaidh tancaichean Breatannach. Tha na Matildas, le an armachd cumhachdach, a 'gluasad air adhart. An ath rud tha Cromwells so-ruigsinneach le sligean àrd-spreadhaidh agus carbadan nas aotroime. Thiodhlaic na caileagan iad fhèin sa ghainmhich. Tha e neo-fheumail a bhith a" losgadh nan tancaichean sin an ceann. Feumaidh sinn nach tèid an toirt fa-near, agus an uairsin ...
  Tha cuideam timcheall air trithead tunna aig "Matilda" agus "Cromwell", agus nuair a thèid iad seachad air trainnsichean a chaidh a chladhach anns a" ghainmhich crèadha, bidh e a" fàs eagallach. Bidh e a" dòrtadh sìos air do mhuineal lom, tana, agus bidh thu a" faireachdainn cuideam uamhasach nan innealan bastard ort. Seo an aon "Cromwell", iarann àbhaisteach le armachd claon 70 mm, nach urrainn eadhon gunna 88 mm a ghabhail an-còmhnaidh. Tha fàileadh mar gasoline Breatannach, gu math sgiobalta agus ola motair. Tha na h-iongnadh aca fhèin aig na caileagan, trioblaidean furasta. A 'chiad mhodail de Faustpatrons. Leis gu bheil fir, mar as àbhaist, leig leis na boireannaich a dhol an toiseach, agus mar sin bidh iad a" dèanamh deuchainn air na buill-airm as ùire agus, mar a bhiodh dùil, gealltanach.
  Ach chuir iad cuideachd na caileagan, an aghaidh sluagh-ghairm na Nadsaidheachd: "Is e cogadh gnìomhachas duine, sìth dha boireannaich!", a-steach don thiugh de rudan.
  Ach, thuit na saighdearan-coise air dheireadh, agus tha sin a" ciallachadh gu bheil cothrom ann suidhe anns na trainnsichean agus buannachadh.
  Tha Shella ag ràdh ann an uisge-beatha, gu bheil eagal oirre sreothartaich bhon ghainmhich a" tuiteam às an trench a" bualadh a cuinnlean:
  - Is e dìreach a bhith a" fàs nas sine air an raon-catha a leigeas leat aiseag champagne buaidh a tha air grodadh mar thoradh air cinn-latha a chaidh a chall a sheachnadh!
  Dh'aontaich Margo:
  - An ti aig nach 'eil foighidinn, gheibh e eòlas air fion goirt a' chaill- ich, agus air deoch shearbh a' chaillich !
  Ach tha na Matildas, Cromwells, agus dusan Mongooses aotrom air an cùlaibh mu thràth. A-nis tha uair an fhoghair air tighinn.
  Tha Shella, aig a bheil a falt aon-neamhnaid air tionndadh liath bho dhuslach, agus a" gabhail fois a sàilean lom air a" ghainmhich theth, gu inntinn a" tionndadh chun Òigh Mhoire agus naoimh eile, ag ràdh, na leig sìos mi. Bidh a 'mheur a' bruthadh an t-seileag gu rèidh gus am bi a 'chosgais tionalach a' dol dìreach a-steach don tanca gas.
  Bidh Margo a" tarraing an inneal-brosnachaidh leatha, gu slaodach cuideachd. Às deidh sin bidh an dithis nighean a "spangachadh a chèile le an làmhan. Bhuail na cosgaisean gu dìreach anns an deireadh, agus às deidh sin spreadh na tancaichean gas. Bidh lasraichean orains a" frasadh mar foam nan tonn tron adhar, agus cluinnear mallachdan cuideigin.
  An uairsin tha na muzzles goirid de tancaichean Breatannach air an lùbadh suas leis na buillean a-steach do phìoban sònraichte.
  Agus bidh nigheanan tigress gu gaisgeil a" tilgeil grenades air nàimhdean. Agus bidh criomagan ag itealaich anns a h-uile taobh, a" reubadh tron armachd mar spòg teine cat, sruth millteach de ghràinean tionalach.
  Seo rage boireann, ag ràdh nach eil boireannaich Gearmailteach idir air an comharrachadh le iomagain. Agus tha fios aca mar a shabaid iad ... Agus leig leis an ionnsaigh tachdadh.
  Tha e mòran nas fhasa a bhith a 'cur às do mharbhadh saighdearan-coise, a tha a' gabhail a-steach, mar riaghailt, Arabaich agus daoine dubha air am fastadh tro chreach no diofar gheallaidhean. A' faicinn gun deach na tancaichean a leagail agus gun robh fìor strì romhpa, thill iad air ais aig a' chiad chall.
  Uill, agus an uairsin bidh iad gu tur a 'tionndadh gu itealan coitcheann. Leis gur e seo an stoidhle - cuir eucoir air an lag, mar sin biodh e dha na h-uilebheistean!
  Nuair a thàinig an ionnsaigh gu crìch mu dheireadh agus na caileagan a 'ruith tron fhàsach feasgar, bha còmhradh aca agus iad a' coiseachd. Dh"fhaighnich Shella do Margot:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh gum bi sinn fhathast ann an Alexandria?
  Fhreagair am fear-smàlaidh le misneachd:
  - Tha mi a 'smaoineachadh nach bi sinn nas fhaide na an t-Samhain, no' s dòcha san Dàmhair, gum bi sinn mu dheireadh a 'fuireach san Èipheit.
  Mhol Shella gu loidsigeach agus gun a bhith a" toirt aire don tachas anns na buinn chnap aice, bhon ghainmhich teth:
  - Nuair a thèid an t-ingne seo nar fo-thalamh, am bonn ann am Malta, a sgrios, bidh an solar a" fàs nas fheàrr, mar a thig aonadan ùra, cha bhith cothrom aig an nàmhaid tuilleadh.
  Choimhead Margot mun cuairt feuch dè an ùine a bha air fhàgail aig a" ghrian mus deach i fodha. Mu dheireadh luidh sìos agus faigh oidhche mhath de chadal. Chuir cho faisg "s a bha an rionnag ruadh air fàire an gaisgeach. Thuirt i gu leisg:
  - Tha mi a" smaoineachadh nach bi am Fuhrer ag ionndrainn a bhith ag ath-aithris an t-slighe eireachdail air Crete às deidh Peru-Habor agus Midway. Is ann dìreach an turas seo a bhios iad a" leagail Malta.
  Dh'èigh Shella dhan adhar le mallachd:
  - Gun tionndaidh an t-Uile-chumhachdach uile bhunaitean Bhreatuinn gu ifrinn.
  Mu dheireadh dh"fhalaich a" ghrian air cùl fàire, thàinig an latha as fhuaire den bhliadhna, Dàmhair 21, gu crìch. Agus leis, thòisich Operation Polar Bear. Carson geal? Fiosrachadh ceàrr seòlta gus toirt air daoine smaoineachadh gu bheil sinn a" bruidhinn mu thuath, ach gu dearbh tha swing pronnadh a" bhocsair aig deas.
  Bha am bonn Breatannach as motha a" coimhead coltach ri ifrinn. Chaidh ionnsaigh a thoirt air le còrr air mìle bomair a chaidh a chruinneachadh bhon aghaidh an ear gu lèir agus an dèidh eòlas sabaid iomchaidh fhaighinn, còmhla ri luchd-sabaid luchd-dìon. Tha na Breatannaich, gu dearbh, air a bhith a" sabaid airson ùine mhòr, ach cha robh dùil aca ri ionnsaigh cho cumhachdach. Gu dearbh, cò bhiodh a 'creidsinn gun co-dhùin na Krauts an aghaidh a nochdadh, eadhon ged a bhiodh an nàmhaid air a bhith sàmhach airson ùine ghoirid. Ach tha na saighdearan Breatannach a-nis gam bualadh gu tròcaireach. Mar eisimpleir, tha an Yu-87, an "rud" ainmeil a 'toirt ionnsaigh air na bàtaichean aca. Gun a bhith gu math luath, ach aig a bheil an ìre as àirde de bhomadh (airson an ùine), bidh iad a" cràdh air cabhlach Bhreatainn a tha falaichte anns na bàigh. Chan eil Focke-Wulfs nas ùire fada air dheireadh, a" toirt a-steach eadhon an uirsgeulach von Rudel fhèin, rìgh itealain ionnsaigh. Aithnichte airson a dhol fodha air an long-cogaidh Sobhietach as cumhachdaiche, an long-chogaidh Marat.
  Mar eisimpleir, tha an Corporal Richard a" faicinn vultures a" ruith sìos cnoc mar sled. Bidh grunn bhomaichean Gearmailteach a" tighinn a-mach à toll-deighe mar iasg creachaidh. Tha an Sasannach a tha mar-thà aibidh a" crochadh am fòn fo eagal. Chan fhaca e a-riamh sealladh cho uamhasach. Tha fuaim na dùdach glè fhadalach, às deidh dha na bomaichean spreadhadh. Bidh an tonn spreadhaidh a" tilgeil suas saighdearan Breatannach, gàirdeanan is casan briste ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Dh'fhàs aon de na clogaidean iarainn dearg agus bhuail e an t-oifigear san aodann. Agus mar a tha e a" sgreuchail:
  - Tha Churchill sgoinneil! Tha Hitler sgoinneil!
  Cha do thòisich na gunnaichean anti-itealain Breatannach a" losgadh sa bhad, ach dìreach nuair a thuit na mìltean de bhomaichean sa bhad. Rinn an nàmhaid cunntas air a h-uile dad gu ceart: cha bu chòir aon bhoma a dhol gu sgudal. Mar sin pronnadh an nàmhaid agus buail. Tha a h-uile roinn ro-chomharraichte air a" mhapa. A bharrachd air an sin, cha do chuir na Breatannaich borb eadhon am falach ceart. Tha mòran de na gunnaichean anti-itealain aca ann an sealladh soilleir agus is iad a" chiad fheadhainn a chaidh a sguabadh air falbh.
  An seo chaidh baraille gunna anti-itealain 85-mm, trithead "s a dhà troigh a dh" fhaid, a thilgeil suas agus a chromadh san adhar mar chuibhle stiùiridh. Às deidh sin bhuail e, a" pronnadh còignear Sasannach. Bha bolg fear de na daoine dubha air a reubadh fosgailte agus thuit a bhroinn a-mach.
  Agus thuit bomaichean, agus chaidh a h-uile càil na theine, thuit taigh-bathair connaidh, thòisich iad a 'spreadhadh, a' sgapadh sligean cha mhòr air feadh a 'chnàimh, agus chaidh taigh-bathair eile a bhualadh. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha na dùdach a chaidh a chuir a-steach ann am fèilltean an Yu-87 agus Focke-Wulf a "gàireachdainn gu neònach, ag adhbhrachadh uamhas fiadhaich am measg nan daoine dubha agus Arabach am measg saighdearan a" choloinidh. Ach tha e coltach gu bheil daoine geala a cheart cho eagallach.
  Mar eisimpleir, bhuail dà frigates Breatannach, cho mòr is gun do thuit na goileadairean. Agus spreadh eadhon sprùilleach nam frigates a bha air falbh san adhar mar raointean mèinnte, agus chaidh am bàta-mara fodha gu bonn.
  Luathaich an tanca Sasannach "Cromwell" le muzzle goirid, ach le astar reusanta agus armachd aghaidh gu math cumhachdach, ann an clisgeadh agus reub e an taigh-bathair aige fhèin, eadhon a" pronnadh dusan de na saighdearan tàmailteach aige fhèin air an t-slighe. Dh'fhàs caos. Thòisich an neach-giùlain itealain Sasannach a" sagadh, agus dh" fhosgail an dòrainn chumhachdach teine... air an oirthir, far an robh na saighdearan aige fhèin a" snàmh.
  Agus anns an fho-thalamh seo, dh'fhuirich dithis gu tur gun dragh. B 'e Innseanach a bh' ann an aon dhiubh, a 'lasadh pìob gu mall, agus b' e boireannach a bh 'ann am fear eile, gu soilleir de thùs Arabach, ach ann an èideadh armailteach. Chan eil an dithis a" toirt aire sam bith don bhàs luaith. No an àite sin, bha sluagh mòr de luchd-marcachaidh a" cur às dha a" cluich geama cairt annasach. B 'e geama leth-cheud sa dhà a bh' ann le jokers, agus eadhon a rèir nan riaghailtean a chruthaich an craiceann dearg fhèin.
  Thuirt boireannach Arabach:
  - Ach, tha tòrr fuaim ann! Agus carson a chruthaicheas tu leithid de chlisgeadh?
  Cha mhòr nach do ruith fear de na saighdearan, le a dhruim air a ghearradh le shrapnel, a-steach do na h-Innseanaich, ach chaidh a thilgeil air falbh gu neo-chùramach mar phiseag. Thuit boinneagan fala air an aghaidh le craiceann dearg agus dh"imlich e iad le gàire. An uairsin mhothaich e:
  - Tha deanamh fuaim do dhaoine laga, bàna. Bidh sinn a" smaoineachadh air Apaches mar seo - mura h-eil nàmhaid ann, tha nàmhaid a" nochdadh - eadhon nas fheàrr!
  Thuirt am boireannach dorcha:
  - Tha so 'na laigse ghnàthaichte dhoibh-san a tha ag aideachadh creidimh Chriosd. Is toil leotha a bhith a" bruidhinn mu ìobairt, ach chan eil iad gan ìobairt fhèin.
  Chrath na h-Innseanaich gu sgiobalta:
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Is e creideamh cridhe òir, agus is dòrn iarainn an toil! Is e dìreach daoine le aghaidh bhàn aig nach eil aon no an tè eile.
  . CAIBIDIL Àir. 5
  Agus tha nighean ann cuideachd air bomair na Gearmailt. Anns a 'chùis seo, Viola. Blonde glè bhrèagha, agus is e Nicoletta a companach. Agus tha an dithis nighean gu math sexy. Tha boma air a leigeil sìos bho àirde. Agus cuideachd tha na gaisgich casruisgte agus ann am bikinis.
  Bidh na nigheanan a" beucaich riutha fhèin:
  - Tha sinn nar luchd-goid cho mòr is gu bheil sinn nan sàr-dhaoine!
  Bidh Nicoletta cuideachd a' sgoltadh bhomaichean a-mach às an fhuselage. Agus a 'sgrios an nàmhaid. Tha na Breatannaich ga fhaighinn mar sin.
  Cuiridh Viola cuideachd boma marbhtach air bhog bho shuas. Agus marbhaidh e luchd-sabaid Ìmpireachd Leo.
  Agus cuideachd mar a tha e:
  - Tha eagal orm ann am Breatainn!
  Agus tha e a 'crathadh a choise cas. Agus seinn:
  - Bidh sinn a" reubadh Churchill às a chèile!
  Tha na caileagan bho Yu-188 fìor mhath air bomaichean a thilgeil. Tha an càr aca ùr agus nas adhartaiche. Tha an dealbhadh gunna aige a" losgadh gu math luath.
  Mar sin chaidh na caileagan agus trodaiche Sasannach a losgadh sìos.
  Tha am plèana aca gu math luath. Bidh na gaisgich a-rithist a" cleachdadh an casan rùisgte gus sgrios a sgaoileadh.
  Bidh viola a" caoineadh:
  - Bidh mi a" draibheadh mo nàimhdean gu lèir a-steach don chiste!
  Nicoletta ag èigheach:
  - Agus tha mi a 'tilgeil an nàmhaid!
  Agus ciamar as urrainn dha a chasan rùisgte a ghabhail agus a chrathadh!
  Is iad seo na caileagan agus mar a bhios iad a 'bualadh air nàimhdean. Agus na stad. Fìor Aryans.
  Agus nuair a bhios iad a 'toinneamh agus a' crathadh an cuid tits lom.
  Agus bidh iad a" leigeil bhomaichean a-rithist.
  Agus tha nigheanan an seo, air plèanaichean eile. Seo Eva a" leigeil bhomaichean. A" sgrios na Beurla agus a" seinn:
  - Tha mi cho math!
  Agus bidh Eva cuideachd a" peadaladh le a casan rùisgte.
  Ach leigidh Viola am boma a-rithist agus rèididh i:
  - Is e nighean fiadhaich a th" annam, tha mi ag iarraidh deichnear ann an uair a thìde, a tha gu math fionnar agus iongantach!
  Chaidh grunn shaighdearan Breatannach a losgadh a-steach don uisge gus na lasraichean a nighe air falbh. Bha e fiù 's a' goil bho bhith a 'dol a-steach don uisge, chualas sgreuchail agus gearan fiadhaich. Agus bha cearcallan fuilteach a" snàgail thairis air foam na mara, tiugh an toiseach, agus an uairsin a" sgaoileadh a-mach mean air mhean agus a" tionndadh bàn. Agus bha gaisgich na h-ìmpireachd as motha agus as fharsainge air an Talamh a" call an coltas daonna. Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - Agus tha na fir sin a" toirt oirnn burqa a chaitheamh!
  Thuirt am fear ruadh, a' feadaireachd gu glic:
  - A rèir coltais tha an t-sealladh bagarrach agad a" cur eagal orra!
  Rug am boireannach Arabach a fiaclan gu co-sheòrsach agus thuirt i:
  - Tha bogachd boireannaich coltach ri cruas armachd, dìreach tòrr nas marbhtach agus nas ioma-chruthach ann an dìon!
  B" fheàrr leis na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt sa bhad len uile neart, innleachdan bocsair a bhios, a" cunntadh air neo-ullaichte an nàmhaid, a" ruith sa bhad le a neart a dh" ionnsaigh an nàmhaid. Nuair a tha dusanan de phlèanaichean nàmhaid a" losgadh aig raointean-adhair, chan urrainn dhaibh falbh. Nuair a bhios na bomaichean aca fhèin a" spreadhadh am broinn na Lancasters, a" sgrios a h-uile càil mun cuairt orra. Ro-innleachdan cruaidh ach èifeachdach. Mar sin ràinig symphony an fho-thalamh àirde a chumhachd, agus an uairsin thòisich e a" dol sìos.
  Ach cha do chrìochnaich seo, gu dearbh, an sin; thàinig an roinn adhair gu gnìomh. Fhad "s a tha na Breatannaich às deidh an leithid de làimhseachadh, faodar an toirt gu math blàth idir. Gu fortanach, chaidh gliders tighinn air tìr a dhèanamh mar-thà anns na meudan a tha a dhìth agus tha dòighean air an tarraing air an deagh ghleusadh. Is dòcha an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal an-diugh.
  Mar sin bidh iad ag itealaich, chan ann mar clamhan - nas slaodaiche, ach luath gu leòr, agus eadhon còmhla ri ceòl Wagner - an sàr obair as fheàrr le Hitler. Cò eile a bha beò a chuimhnich am film "Apocalypse", far an do chleachd na h-Ameireaganaich an ceòl sònraichte seo nuair a thug iad ionnsaigh air Bhietnam. Mar a chuir e eagal orra. Mar sin seo Wagner, agus motifan tàirneanach, tro amplifiers. Bha na paratroopers a" smàladh fosfair air an aghaidhean agus gam peantadh fhèin; tha iad a" coimhead cianail, mar dheamhain an fho-shaoghal. Cuideachd stèidhichte air buaidh saidhgeòlach. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de ath-bheachdan agus cuid de chips magnesium a chuir ris a "phosphorus gus glaodhadh adhbhrachadh co-dhiù airson ùine ghoirid. Cho eagallach, gu h-àraidh an aghaidh cùl-raon de dheàrrsadh smocach agus mòran theintean. Tha eadhon gunnaichean-inneal aca, cuideachd air an luadhadh ann an cruth beul nan dràgon. An uairsin tha na gunnaichean submachine Gearmailteach agus glacte a" bualadh. Agus bidh na h-ìrean gearraidh, reubte a" tuiteam gu bòtannan an luchd-buaidh. Agus is fheàrr le mòran a bhith a 'toirt seachad, a dh' aindeoin gu bheil mòran a bharrachd Breatannach na Gearmailtich.
  Chaidh boireannach Innseanach agus Arabach am falach ann an toll beag, air a chuartachadh gu faiceallach. Thug Redskin fa-near:
  - Uill, threabh sinn iad!
  Chuir e iongnadh air a" bhoireannach dhubh:
  - A bheil thu ag ràdh sinn? Is dòcha gu bheil thu a" ciallachadh sinn?
  Chrath na h-Innseanaich a cheann gu àicheil:
  - Chan eil! Tha Palefaces a" dèanamh a" chùis air na Breatannaich agus is e deagh shoidhne a tha seo! Agus nuair a thig an t-àm, thig ar saor-làithean! Cuin a shaoras na h-Innseanaich am mòr-thìr!
  Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - A bheil thu, le cothrom sam bith, a 'tagradh cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn na h-Innseanaich gu gràdhach, mar gum biodh e a" mìneachadh do leanabh le inntinn inntinn, gàire:
  - Mar as trice bidh an fheadhainn a tha airson cus fhaighinn air am fàgail gun dad! Mar sin tha an spàin mhòr làn uisge!
  Chan fhaca am Fuhrer, gu dearbh, dè bha na seabhagan agus na seabhagan aige a" dèanamh, ach ann am prionnsapal bha e den bheachd gun obraicheadh inneal armachd na Gearmailt a h-uile dad gu ceart. San fharsaingeachd, chaidh obair oilbheumach armachd na Gearmailt suas gu Kursk Bulge a dhèanamh aig ìre proifeasanta àrd. Bidh cuid eadhon gan ainmeachadh àbhaisteach. Tha e eadhon neònach gun do shleamhnaich inneal mar seo agus an uairsin thuit e às a chèile.
  Agus tha na caileagan a 'faicinn aisling coltach ris, seòrsa de shealladh fàidhteach, air a bhriseadh le òrdugh teann - èirich!
  
  
  TSAR MICHAEL AN DARA
  Dh'fhuiling Nicholas II oidhirp murt ann an Iapan. Fiù 's an uairsin bhàsaich e nuair a bha e na oighre air a' chathair rìoghail. Oidhirp murt ainmeil a thachair ann am fìor eachdraidh. Chaidh Tsarevich Nicholas a leòn, ach thàinig e beò gu mìorbhaileach.
  Ach cha do thachair mìorbhail sam bith. An fortan seo, airson an tsar as mì-shealbhach ann an eachdraidh na Ruis gu lèir. Bhàsaich Nicholas ... Agus còmhla ris bhàsaich an neach a chaill am beatha, a bha, gu dearbh, gun fhiosta, ach a sgrios fhathast an ìmpireachd rìoghail agus an sliochd.
  Agus ann an 1894, aig aois còig-deug, Michael II suas an rìgh-chathair. Bràthair Tsar Nicholas. Mar as trice chan eil an duine gòrach, gu math cruaidh agus treun. Bha Mikhail Aleksandrovich Romanov os cionn sgaradh fiadhaich aig àm a 'Chogaidh Mhòir agus rinn e cliù dha fhèin ann am blàr. San fharsaingeachd, bha e na dhuine nas cruaidhe na Nikolai, na b 'àirde, le aodann nas brìoghmhor. An robh e na bu ghlice? Chan e duine gòrach, tàlantach a th" ann an Nicholas II. Ach fhathast chan eil e cruaidh gu leòr, làidir-thoileach, agus air a bhreith gu bhith na rìgh. A bharrachd air an sin, gu dearbh, duilgheadasan Nicholas II, gu sònraichte le a bhean.
  Chan eil Mikhail cho gòrach na a bhràthair, agus as cudromaiche, tha e nas fortanach ... Uill, Nikolai, fhathast droch ainm airson tsars. Agus b 'e Nikolai a' chiad fhear a dh'fhàillig. Bhon fhìor thoiseach, ar-a-mach Decembrist. An uairsin toiseach neo-shoirbheachail a" chogaidh le Ioran. Chaidh a" bhuaidh a bhuannachadh, ach cha robh mòran buaidh ann. Agus chan eil Iran na cho-fharpaiseach ris an Ruis. Cogadh leis an Tuirc. Cuideachd cha robh e gu math soirbheachail an toiseach. Agus chosg na buadhan tòrr fala. Agus tha glè bheag de bhuaidhean ann.
  Agus an uair sin a 'chogaidh ann an Caucasus airson faisg air dà fhichead bliadhna le Shamil. Agus tha seo dona, tha leudachadh air reothadh. Agus mu dheireadh, a 'chùis ann an Cogadh a' Chrimea. Agus a rèir fathannan, b 'e Tsar Nicholas a' chiad fhear a chuir às dha fhèin.
  Seadh, bha an rìgh sin mì-shealbhach. Mìcheal a' Chiad... Rioghaich e ann an Àm nan Trioblaidean. Shàbhail e an Ruis. Thug e buaidh air beagan bhailtean às a" Phòlainn. Rinn sinn beagan adhartais ann an Siberia. Cha mhair e fada, ge-tà. Ach bha an rìgh, san fharsaingeachd, àbhaisteach. Agus às aonais fìor phuingean.
  Bha poileasaidh Mikhail Romanov an aon rud ri poileasaidh Nicholas II: leudachadh gu Sìona agus an Ear. Togail Port Arthur. Dioplòmasaidh leis a" Ghearmailt, ullachadh airson cogadh ri Iapan. Gu dearbh, bha e follaiseach nach b" urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogadh le Land of the Rising Sun. Ro dhona bha i gu gnìomhach ga armachd fhèin. Agus bha an tsar òg ag iarraidh glòir, ag iarraidh ceannsachadh, ag iarraidh an Ruis Buidhe a chruthachadh. A bharrachd air an sin, bha e follaiseach gun do gheall Sìona a bhith na chumhachd mòr san àm ri teachd, agus bhiodh e na b 'fheàrr a roinn a-nis. Fhad 'sa tha e briste.
  Thug Iapan ionnsaigh air sguadron na Ruis ann am Port Artair.
  An uairsin chaidh Admiral Makarov a chuir. An turas seo cha robh bàs ann. Gu ìre air sgàth nach do leig Mikhail le Tsarevich Kirill casg a chuir air Makarov agus cha robh e air an t-soitheach. Agus dh'atharraich seo an t-slighe beagan.
  Rinn Admiral Makarov trèanadh don sguadron. An uairsin, nuair a chaidh na Seapanach a ghlacadh ann am mèinnean, b 'urrainn dha ionnsaigh a thoirt air cabhlach Togolese.
  Thàinig am blàr cabhlaich gu crìch le buaidh chinnteach dha cabhlach na Ruis. Ach, nas fhaide air adhart, ge-tà, chuir na Seapanaich ionnsaigh air Port Artair. Ach chan ann fada. Thug Mikhail air falbh Kuropatkin, a 'fastadh ceannard nas òige agus nas comasaiche. Agus a-rithist chaidh buadhan a chosnadh air tìr.
  Chaidh Iapan, san fharsaingeachd, a chuir fodha aig muir. Agus an uairsin thàinig na saighdearan air tìr.
  Ghèill an samurai. Fhuair an Ruis na h-Eileanan Kuril air ais, ghlac iad Taiwan, agus Korea.
  Às deidh sin, thàinig grunn sgìrean Sìneach gu saor-thoileach gu bhith nam pàirt den ìmpireachd, a" cruthachadh Zheltorossiya. Leudaich agus dh'fhàs an ìmpireachd rìoghail.
  Chan eil Duma, no deamocrasaidh neo-riatanach. Cha'n e beatha, ach gràs ! Leasachadh luath na dùthcha. Ach gu nàdarra bha a" Chiad Chogadh do-sheachanta. Agus a nis tha uair an dragon air teachd.
  Ach ron àm seo bha tancaichean aotrom aig an Ruis mar-thà "Luna" -2, tancaichean trom "Peter the Great", air an dealbhadh le mac Mendeleev, agus na bomairean as cumhachdaiche san t-saoghal: "Svyatogor" agus "Ilya Muromets". Bha a leithid de chumhachd ann mu thràth!
  Agus thòisich arm na Ruis a 'buannachadh bho na ciad làithean. Agus bha an àireamh de shaighdearan tsarist, leis gu robh Sìona mar-thà air leth ceangailte, mòr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Gearmailtich air taobh sear Prussia agus chuairtich iad Königsberg. Thug iad an dà chuid Lviv agus Przemysl sa bhad. Bha cus shaighdearan aig an Ruis, agus àireamh mhòr de thancaichean aotrom, gluasadach. Rud nach robh co-ionann agus a sheall neart iongantach. Thuit arm an dèidh fear eile.
  Tha arm na Ruis mar-thà air Budapest a ghlacadh.
  Fhuair a" Ghearmailt i fhèin ann an suidheachadh duilich. Bha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air an Oder. Dh"ainmich an Eadailt cuideachd cogadh air an Ostair. Fìor, chaidh an Ìmpireachd Ottoman a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach cha do thionndaidh seo ach gu bhith a" call is a" chùis air gach taobh.
  Tha saighdearan Ruiseanach air a dhol thairis air an Oder mu thràth. Agus sa gheamhradh thòisich iad a 'stoirm Berlin. Cha robh dad ann airson a" bhaile a chumail. Mar sin tha tòrr neart aig na Gearmailtich fhathast ceangailte san Iar.
  Agus dh" ainmich Wilhelm agus a phrìomh oifis gu sgiobalta sìth, no an àite gèilleadh.
  Cha do mhair an cogadh ach sia mìosan. Ghabh saighdearan Ruiseanach Istanbul. Agus bha Türkiye air a ghabhail thairis le arm an Tsar Mìcheal II.
  Às deidh sin thàinig sìth gu crìch ann am Peterhof. Chaidh an Ostair-Ungair às a chèile agus sguir iad a bhith ann. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Thàinig Poblachd nan Seiceach agus Slobhagia gu bhith nan rìoghachdan air an stiùireadh leis an Tsar Mìcheal II. Dh'aithnich an Ungair cuideachd an Tsar Ruiseanach mar a monarc.
  Chaidh Krakow agus fearann eile a-steach do Rìoghachd na Pòlainn. Chaidh Prussia an Ear a ghearradh dheth, thàinig Danzig gu bhith na bhaile-mòr Ruiseanach. Asia Minor, agus thàinig a" mhòr-chuid de Iorac le Baghdad gu bhith na Ruisis. Cha d" fhuair na Breatannaich ach mòr-roinn Basra agus Palestine, agus fhuair an Fhraing ceann a deas Shiria.
  Chaidh rìoghachd Iugoslabhia a chruthachadh cuideachd, anns an robh Mìcheal II na cho-riaghladair. Spìon mi beagan dhomh fhìn agus dhan Eadailt. Mar sin, bha an Ruis comasach air a bhith na phrìomh cheannsaiche. Agus dh'fhuiling e call beag aig cosgaisean beaga. Ach bha aig a" Ghearmailt fhathast ri a" mhòr-chuid den airgead-dìolaidh a phàigheadh dhan Ruis. Buaidh dhrùidhteach!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Às deidh seo bha grunn chogaidhean beaga eile ann. Ghlac an Ruis a" mhòr-chuid de Afganastan - chaidh an taobh deas a Bhreatainn, agus dà thrian de Ioran - bha an taobh a deas cuideachd Breatannach. An uairsin roinn an tsarist, saighdearan Frangach agus Breatannach mu dheireadh rubha Saudi. Dh"èirich hegemony. Fhuair Iapan cuideachd grèim air cuid de sheilbh Gearmailteach dhi fhèin.
  Suas gu 1929, bha fàs eaconamach air fhaicinn air feadh an t-saoghail - an tè as làidire san Ruis. Ach lean an Ìsleachadh Mòr. Is e seo a thug Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt.
  Anns an Ruis, cuideachd, bha àrdachadh ann an faireachdainnean rèabhlaideach agus stailc. Ach ann an 1931 thòisich cogadh ùr le Iapan air Sìona. Bha an Ruis na bu làidire, agus bha an cabhlach air a stiùireadh leis an neach-ionaid airidh air Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Thàinig buaidh, tighinn air tìr, agus Iapan leis a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh gu bhith na roinn den Ruis. Agus Tsar Mìcheal II agus cuideachd Impire Iapan. 'S e, dh'obraich e a-mach cho math. Ach cha tàinig an strì airson smachd an t-saoghail gu crìch.
  Bha Hitler a" meudachadh a neart. Agus dh"èirich co-bhanntachd: a" Ghearmailt, an Eadailt, an Ruis, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing, an Òlaind, a" Bheilg agus na SA.
  Ann an 1940, chuir arm an tsarist crìoch air ceannsachadh Shìona agus ruith iad gu seilbh Frangach, Duitseach agus Sasannach.
  Thòisich Hitler an cogadh air 22 Ògmhios, 1941 le bhith a" toirt ionnsaigh air an Fhraing. Bha plana math aig an Fuhrer agus sàr-mhathas Mainstein. Chuir an Ruis ionnsaigh air bhog an-aghaidh coloinidhean Breatannach is Frangach ann an Àisia agus Afraga. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo.
  Bha an Ruis mar-thà air a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, bha an arm aice uidheamaichte leis na tancaichean agus na plèanaichean as fheàrr agus as adhartaiche. Tha heileacoptairean, luchd-sabaid, itealain ionnsaigh, bomairean, a" toirt a-steach jets, ann an cinneasachadh mòr mu thràth! San fharsaingeachd, dòigh air choireigin tha a h-uile dad a" dol gu math.
  Ghabh Hitler thairis an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus an Danmhairg ann am mìos gu leth! Ghabh an Ruis Tsarist thairis Nirribhidh agus an t-Suain. A bharrachd air na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Ioran, rubha Saudi agus chaidh e a-steach don Èiphit.
  Bha na saighdearan coloinidh Sasannach agus Frangach air an comharrachadh leis an comas sabaid ìosal agus bha spiorad armachd glè ìosal aca - a" gèilleadh gu practaigeach gun strì.
  Bha Hitler airson gluasad a dh'Afraga fhèin, ach bha an Spàinn an aghaidh na Gearmailt. An uairsin thug na faisisteach ionnsaigh air rèim Franco agus rinn iad a" chùis air. Agus an uair sin a 'Phortagail. Às deidh ionnsaigh borb, chaidh Gibraltar a ghlacadh!
  An uairsin, thug an Ruis agus a 'Ghearmailt buaidh air Afraga. An seo, bha àiteachan mòra, jungles, fàsaichean, agus dìth rathaidean na bu mhotha na bhacadh na bha an aghaidh saighdearan coloinidh lag agus troimh-chèile Bhreatainn, an Fhraing, agus Portagail.
  Bha sealbh air tìrean. Blàran episodic, strì an aghaidh fòcas. Tha tancaichean Ruiseanach fhathast as fheàrr agus le deagh ghluasad, gu sònraichte am fear meadhanach: "Nikolai", a chaidh ainmeachadh às deidh Tsarevich Nicholas, a chaidh a mharbhadh leis na Seapanach.
  Ge-tà, nam biodh fios agad dè an dàn dona a shàbhail an samurai Tsuda Sanzo an Ruis, bhiodh an carragh-cuimhne dha aig an robh Tùr Eiffel ann an St Petersburg air a leagail. No is dòcha gun ainmich thu an tanca às a dhèidh.
  Ann an suidheachadh sam bith, bha "Nikolai"-3 na tanca gu math aotrom - fo thrithead tunna, gluasadach le einnsean dìosail. Bha an astar aige na b" àirde na astar an trithead "s a ceithir, bha an armachd aghaidh aige na bu thiugh agus na bu leathad, bha an sgàil-dhealbh aige na b" ìsle, agus bha gunna le baraille nas fhaide aige, ged a bha e coltach ri inbhe 76-mm.
  Ge bith dè a chanas tu, ghlac an Ruis còrr air dà thrian de Afraga, chaidh an còrr dhan Ghearmailt agus don Eadailt. Agus às deidh bomadh mòr sa Chèitean 1942, thàinig saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach air tìr ann am Breatainn. Cha do mhair an t-sabaid ach dà sheachdain agus bha Sasainn agus Èirinn a' fuireach.
  Agus mìos an dèidh sin ghabh iad thairis Èirinn.
  Bha Aimeireaga ga ghiùlan fhèin caran fulangach, le eagal a dhol a-steach do chogadh cho cunnartach, ach bha e fhathast a" cuideachadh Breatainn le goireasan. Mar sin cho-dhùin Hitler, Mussolini agus Nicholas II crìoch a chur air a 'chumhachd as cumhachdaiche gu h-eaconamach.
  A bharrachd air an sin, tha crìoch cumanta aig an Ruis le Ameireagaidh ri taobh Alasga. Agus tha iad mar-thà air rathad-iarainn a thogail gu Chukotka - rud a tha gu math feumail airson a" chogaidh!
  Agus a-nis gluaisidh arm Ruiseanach, tsarist ... Agus a-steach Alasga. Ach chan eil tancaichean Ameireaganach eadhon a" dol an aghaidh nan Ruiseanaich. Seo mar a thachair.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air tìr ann an Alasga air 1 Sultain, 1942... Agus chaidh iad air adhart gu math soirbheachail.
  A" leudachadh ceann na drochaid gu sgiobalta. Agus mar as àbhaist, bidh caileagan brèagha Ruiseanach a 'gabhail pàirt anns na blàran.
  Tha iad air an tanca Nikolai-4 as ùire. Tha na gaisgich casruisgte, le dìreach bikini orra. Agus tha gunna nas cumhachdaiche aca le baraille 85mm a dh'fhaid: tàirneanach an t-Sherman.
  Tha e mu thràth san t-Samhain, tha sneachda air tuiteam, ach chan eil na caileagan brèagha: Natasha, Maria, Aurora agus Svetlana, ag aithneachadh aodach sam bith agus a "sabaid cha mhòr rùisgte.
  An seo bidh na gaisgich a" losgadh agus a" briseadh le buille mionaideach bho shlige Sherman. Rug iad am fiaclan. Loisg Natasha agus reub i:
  - Bhuail mi a h-uile duine airson an rìgh!
  Agus mar a tha e fhathast a 'losgadh!
  An sin tilgidh Maria, agus cho ceart 's gun toir i air falbh turaid an t-Sherman.
  Ghabh i e agus rinn i tweet:
  - Is mise an nighean a bhios a 'gearradh meatailt!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora air bhog projectile. Agus cuideachd mionaideach agus soilleir.
  Bidh an gaisgeach a" slugadh:
  - Na Aerobatics as àirde!
  Agus an uairsin bheir Svetlana breab dhut leis a h-uile neart feargach aice. Neach-sgrios nighean blonde. Agus squeals:
  - Tha mi nam dheamhan ifrinn!
  Agus gabhaidh na ceithir gu lèir an cùrsa, a 'gluasad tro cheann a deas Alasga.
  Agus seo an tanca Alexander-4, cuideachd am modail as ùire le caileagan brèagha. Gunna cumhachdach 130-mm le baraille fada, suas ri ochd gunnaichean inneal agus sgioba de chòignear nigheanan brèagha ann am bikinis.
  Bidh iad cuideachd a 'falbh agus a' losgadh, a 'leagail Ameireaganaich, a' dol a-steach do Shermans.
  Sgaoil Alenka projectile le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson glòir an Tsar Michael!
  Fhad 'sa bha e a' losgadh, thug Anyuta taic, a 'gearradh sìos na h-Ameireaganaich:
  - Righ mòr !
  Bhuail Augustine cuideachd, bhris e an Sherman, a 'sreap:
  - Airson sìth, saothair, ìmpireachd!
  Dh'fhosgail Mirabela teine an ath rud. Bhris i cuideachd armachd an nàmhaid agus rinn i sgead:
  - Airson an òrdugh ùr Ruiseanach!
  Agus an uairsin loisg an Olympiad air an tilgeadh, fhad "s a bha e a" bualadh agus a "reubadh:
  - Tha mi cho cumhachd agus pian airson an nàmhaid!
  Bidh na caileagan gan giùlan fhèin gu math agus teine. Anns na sùilean emerald agus sapphire aca lasraichean an fho-thalamh.
  Agus tha an tanca Alexander-4 as ùire, do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh, a 'dol air adhart agus a' bualadh air na h-Ameireaganaich. Is e sin an taisbeanadh agus an sgrios gun chumhachan.
  Agus na nigheanan, tha e reòta, agus tha iad ann am bicini agus cha mhòr rùisgte - brèagha! Tha sinn a" toirt cat leinn!
  Cuiridh Alenka slige air càr Ameireaganach. Mar a reubadh e agus a sheinneas e:
  - Tha mi nam rionnag cruinne!
  Agus an uairsin gabhaidh Anyuta e agus leigidh e às e, agus gearraidh e dheth an nàmhaid, agus sgeig e:
  - Agus glòir don ìmpireachd!
  Agus an uairsin bidh Augustine air a bhualadh le slige, a 'gearradh sìos an nàmhaid, a' briseadh armachd an nàmhaid agus a 'sguabadh às:
  - 'S mise nighean ruadh gun nàire !
  Agus an uairsin bidh Mirabela air a shàrachadh. Agus cuiridh e teine marbhtach ris an nàmhaid. Reubaidh e as an tùr agus an sgàirneach :
  - Ram bho reithe!
  Agus an uairsin thèid na h-Oiliompaics gaisgeach brèagha a chumail. Bidh e a 'losgadh nan sligean as marbhtach. Pronnaidh e tanca an nàmhaid agus glaodhaidh e:
  - Sguabaidh mi air falbh a h-uile duine!
  An seo thig tanca le cuideam seachdad tunna agus sgriosaidh e teagamhan nàmhaid. Agus bidh e a 'gluasad gu furasta san t-sneachda - is e an einnsean as ùire - roth-uidheam gas! Chan urrainn dhut stad a chuir air càr mar sin cho furasta.
  Tha Alenka a' seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" reubadh an nàmhaid às a chèile! Madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte air gaisgich!
  Agus a-rithist, a 'cleachdadh a òrdagan rùisgte, a' putadh air an inneal-brosnachaidh, bidh e a 'bualadh air an nàmhaid. Abair nighean!
  Thuit Anyuta sìos cuideachd le bhith a" cleachdadh a casan rùisgte agus rinn i squealed:
  - Agus tha mi air leth math!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'cur air bhog projectile agus a' caoineadh:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam!
  Agus leigidh Mirabela a-mach rudeigin gu tur marbhtach agus roar:
  - Gu crìochan ùra gun lùbadh!
  Agus seallaidh e a theanga cho pinc agus cho fada.
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'bualadh agus a' briseadh nan Ameireaganach, agus nì iad glè mhath.
  Uill, san fharsaingeachd, tha buaidh shoilleir ri fhaicinn. Tha am blàr seo air a bhuannachadh agus tha na saighdearan Ruiseanach is Tsarist a" gluasad air adhart.
  Ro dheireadh an Dùbhlachd 1942, bha Alasga air fad air a ghlacadh mar-thà leis an arm tsarist, agus bha sabaid a' gabhail àite ann an Canada.
  A bharrachd air tancaichean, bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid ann an itealain jet. Tha mòran itealain aig na SA, ach tha a chàileachd glè ìosal. Chan urrainnear coimeas a dhèanamh ri jets Ruiseanach. A tha a 'pronnadh an nàmhaid le dian luchd-crìochnachaidh.
  Agus na caileagan Anastasia agus Margarita air na plèanaichean aca "Ekaterina"-6 dè cho èifeachdach 'sa tha iad a' cruinneachadh chunntasan.
  Bidh Anastasia a" losgadh sìos ochd plèanaichean Ameireaganach le aon spreadhadh de chòig canain itealain agus sgriùran:
  - Tha mi dìreach na ghaisgeach sàr-chlas!
  Agus le casan rùisgte bidh e a" bruthadh air na peadalan.
  Bidh Margarita a" losgadh sìos deich plèanaichean Ameireaganach ann an aon spreadhadh agus a" squeaks:
  - Agus tha mi eadhon clas nas àirde!
  Bidh Anastasia a" bruthadh nan innealan-brosnachaidh le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh air an nàmhaid. Buailidh e seachd carbadan Arm na SA agus squeak:
  - Is mise a leithid de ghaisgeach gu bheil an rìgh air a dhòigh!
  Leigidh Margarita a-mach am marbhadh agus an squeak cuideachd:
  - Agus chan e a-mhàin an rìgh! Tha sinn glè bhrèagha!
  Bidh na nigheanan a" sabaid agus a" bualadh air diofar chàraichean. Bidh iad a 'tilgeil an nàmhaid a-mach mar luchainn marbh a-steach do chrann sgudail. Agus sgriosaidh iad itealain na SA.
  Loisg Anastasia sìos grunn phlèanaichean eile agus rinn i gàire:
  - Airson an iolaire rìoghail le ceann dùbailte!
  Thuirt Margarita, a" giùlan a fiaclan biorach:
  - Airson rud cho math!
  Agus bhuail i cuideachd dusan càr Ameireaganach eile. Seo na caileagan. Tha nigheanan dèidheil air marbhadh. Agus ga reubadh às a chèile!
  Agus tha a" chàraid seo ag obair...
  A 'gluasad gu targaidean talmhainn. Agus falbh leis na Shermans, a 'bualadh dìreach troimhe. Coltach ri snàthad meatailt. Agus sgoltadh an iarann is an stàilinn as làidire. Seo mar a thachair an tuiteam aca.
  Bidh Anastasia a" bualadh grunn Shermans agus a" sgreuchail rithe fhèin:
  - Is mise nighean a tha comasach air tòrr!
  Bidh Margarita cuideachd a" bualadh air na h-Ameireaganaich air tìr agus a" squeaks:
  - Ach cha chuir ni air bith stad orm, agus cha do stad mi riamh !
  Bidh Anastasia a "pronnadh an nàmhaid, a" losgadh tancaichean agus a "sgreuchail:
  - Air son an righ, nach 'eil ni's glice no ni's f haide !
  Tha na nigheanan sgoinneil gu dearbh! Agus as cudromaiche, ann an aon bikini a-mhàin! Agus do-chreidsinneach!
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na nigheanan no stad a chuir orra!
  Bidh Anastasia, a" losgadh, a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an nighean a bhriseas stàilinn!
  Tha Margarita, a" leantainn air adhart a" losgadh, ag ràdh:
  - Agus meatailt sam bith!
  Bidh na caileagan ag itealaich agus a" losgadh... Ged a tha e fuar agus geamhradh, chan eil sin a" cur stad orra. Tha sabaid ann an Canada.
  Bidh Anastasia a 'losgadh a-rithist agus a' rughadh:
  - Tha mi mar bhalach!
  Tha Margarit gu gnìomhach a 'daingneachadh agus a' bualadh le fearg panther:
  - Is mise am fear a tha nas èibhinn agus nas fhuaire na a h-uile duine eile!
  Tha na caileagan, mar a chì thu, gu mòr an urra ri mòran agus tha fortan neo-mhì-chinnteach aca!
  Tha iad a 'togail suas bilean leth-rùisgte! Agus chan eil fios aca mu bhròn, gun teagamh sam bith! Tha tòrr bheachdan eadar-dhealaichte aca!
  Ach, ann an ùine ghoirid, bha na bòidhchead fortanach. Ghlac iad agus thug iad ionnsaigh air seanailear ceithir rionnagan le stailc adhair. Bòidhchead eireachdail. Cuiridh iad suas thu san aon dòigh!
  Agus a-rithist tha tancaichean Ruiseanach is Gearmailteach a" gluasad thairis air Canada.
  Seo sgioba Gerda, air T-4 Gearmailteach. Tha an càr gu fìrinneach caran lag an taca ri càraichean Sòbhieteach. Ach chan eil na caileagan furasta - bidh iad a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis anns an fhuachd. Agus tha sin ag ràdh rudeigin!
  Bheir sinn aghaidh air, tha na gaisgich sin fionnar! Chan eil fios aca teagamhan agus laigsean! Tha sapphires agus daoimeanan a" losgadh nan sùilean! Cha toir a leithid de bhòidhchead òirleach de thalamh don nàmhaid! Tha iad naomh agus borb aig an aon àm.
  Bidh iad gan gluasad fhèin le lùth mòr.
  Agus seo mar a tha iad a" pronnadh nan Ameireaganaich.
  Loisg Gerda le bhith a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam! Agus chan e maighdeann idir!
  Agus às deidh sin tha e a 'dol a-steach gu gàire.
  Loisg Charlotte bhon ghunna cuideachd. Is dòcha nach eil e ro chumhachdach, ach tha e a" losgadh gu sgiobalta:
  - Tha mi mar sheillean teth is bìdeach!
  Às deidh sin bheir a" bhòidhchead agus seallaidh i a teanga fhada!
  Agus an uairsin bidh Cairistìona a" slap agus a" squeaks:
  - Agus mo ghuthan! Klykov buille!
  Agus giùlainidh esan cuideachd a fhiaclan madadh-allaidh, agus beucaidh e:
  - Bidh buaidh ùr ann!
  Tha na gaisgich dha-rìribh cho cruaidh agus ionnsaigheach. Agus tha uiread de neart fèithe aca agus fearg fiadhaich.
  Agus buailidh Magda an nàmhaid cuideachd. Brisidh e Sherman o chian, 'ga bhualadh gu ro-mhearachdach ceann-gu-ceann agus beucaich:
  - Tha mi cho math Gearmailteach!
  Tha na ceithir, a dh'aindeoin nach eil an càr as fheàrr, a 'sabaid gu soirbheachail.
  Agus carson? Leis nach eil cha mhòr aodach sam bith orra! Agus bidh na gaisgich a 'sgrios an nàmhaid gu math brèagha.
  Tha Gerda gu pròiseil a" toirt fa-near:
  - Tha sinn cho airidh air an Fuhrer!
  Às deidh sin loisgidh am bòidhchead a-rithist agus rùisg i a h-aodann beag grinn.
  Tha spiorad Aryan aig na gaisgich an seo. Agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Ged a tha an geamhradh ann an Canada an Iar fhathast glè fhuar.
  Ach chan eil dad - dìreach casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An uairsin bidh deagh fhortan agus buaidh ann!
  Tha iad sin nan gaisgich làn de spiorad pròiseil.
  Fiù 's a-nis chan eil co-ionnanachd aig na h-Aryans ann an buanseasmhachd. A bharrachd air na nigheanan Ruiseanach.
  Ach Natasha air "Nikolai"-3, cuideachd ann am bikini agus casruisgte, loisg, thionndaidh a mach agus choisich e mun cuairt. Tha an tanca aice, ge-tà, nas fheàrr na an T-4 Gearmailteach. Tha an sabaid an seo cruaidh agus gu math ionnsaigheach.
  Tha na Yankees a" feuchainn ri leum air ais. Ach leag Natasha sìos am "Witch" agus sgàin i le gàire de fhiaclan neamhnaid:
  - Tha mi cho nighean nach tig duine faisg orm!
  Agus loisg Maria gu ceart air na tancaichean Ameireaganach. lotaidh e iad agus sgeigidh e le fiaclan ruisgte:
  - Chan urrainn feachdan sam bith ar toirt!
  Agus an uairsin bidh Aurora cuideachd a" losgadh mu seach. Chaidh an Sherman a sgrios. Tha nighean, sin a tha a dhìth ort.
  Agus an uairsin nì Svetlana a tabhartas... Mar a nì e cron air na h-Ameireaganaich.
  Tha blàir aig muir cuideachd. Bidh cabhlach na Ruis a" glacadh na Philippines.
  Agus an seo, cuideachd, tha an sgioba: nigheanan seòladair casruisgte. Cuideachd bòidhchead cha mhòr rùisgte, ann am bikinis. Tha e fìor gu bheil an aimsir anns na Philippines iongantach eadhon sa gheamhradh - blàth, oir tha e cha mhòr sa chrios-meadhain.
  Agus is toil le caileagan sabaid agus losgadh. Agus ruith mun cuairt a" frasadh casruisgte, sàilean cruinn. Tha na nigheanan an seo dìreach brèagha. An rud as fheàrr - super!
  Co-dhiù, is toil leotha prìosanaich a èigneachadh! Bidh iad gan ceangal riutha fhèin agus an uairsin gan marcachd. Agus cho mòr gus am bi na prìosanaich a 'call mothachadh! Agus bidh iad a 'cur air dòigh sgrios iomlan dhaibh fhèin - no an àite, chan ann dhaibh fhèin, ach airson an nàimhdean.
  A leithid de sgiobaidhean fionnar de nigheanan leth-rùisgte. Agus chan urrainn dha dad stad a chuir orra no am pronnadh!
  Chaidh na gaisgich air bòrd bàta-mara Ameireaganach. Bidh iad a" leum a-steach cha mhòr rùisgte, casruisgte, le fèithean a" gluasad fo chraiceann tana. Agus chuir iad sìos na h-Ameireaganaich gu fiadhaich. Agus chan eil iad a 'toirt an cothrom as lugha a bhith beò.
  Agus a-nis tha an Stella àlainn agus a com-pàirtiche Masha rim faicinn. Tha an dithis nighean blondes àrd, fèitheach a bhios a" gearradh a h-uile duine suas. Is e an rud nach e buille a th" ann a bhith a" gearradh agus a" reubadh cuirp!
  Bidh na caileagan a 'coiseachd air an t-soitheach Ameireaganach. Ma ghluaiseas iad chun na làimh dheis, is e sràid a th" ann; ma shiùbhlas iad air an taobh chlì, is e rathad a th" ann!
  Agus cha stad na nigheanan! Chan eil iad a" fàgail cothrom air luchd-dùbhlain! Agus dè ma bhios iad a" rughadh agus a" tòiseachadh a" crathadh na fèithean aca!
  Agus a-rithist tha iad a 'crathadh an claidheamhan agus a' caoineadh:
  - Tha sinn nar nigheanan airson an Tsar, an Fatherland agus Mikhail Romanov!
  Agus gheàrr iad e mar chàl samurai. Mar sin ghabh Stella e agus bhreab i oifigear na SA anns an groin le a cas-rùisgte. Bidh e ag itealaich nas àirde agus a 'leum air bòrd.
  Bheir an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Airson mo bhuillean, bidh iad a" pàigheadh chìsean!
  Agus a-rithist rùisgidh e fhiaclan agus lasaidh e fhiaclan neamhnaid! Abair nighean! An sùgh as motha agus as bòidhche!
  Agus bidh na caileagan a 'ruith riutha fhèin. Agus thèid iad seachad mar làn iomghaoth. Chan eil iad a" toirt cothrom don nàmhaid. Tha cumhachd mòr aca. Dorchadas diabhal agus mìltean de mhìltean de ainglean.
  Agus an seo thig Masha, a ghearras trì cinn aig an aon àm le dà shabair! Seo nighean - nighean dha nigheanan uile!
  Bha an dà bhòidhchead air an gearradh mar gum biodh iad a 'bualadh ìnean le claidheamhan. Agus chan eil laigse no teagamh anns na gnìomhan aca. Gluais air do shon fhèin, gun a bhith a 'tilleadh air ais no a' toirt seachad. Feumaidh ceartas daonnachd aonachadh. Aon ìmpireachd, aon chrùn, aon amas agus leudachadh gu àite.
  Dìreach aig an àm seo, thathas a "cur a" chiad saideal fuadain air an Talamh gu orbit. An seo tha e ag itealaich air feadh na cruinne.
  Agus bidh caileagan Ruiseanach ann am bikinis a 'sabaid air an son fhèin. Agus chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid. Agus bidh na h-Ameireaganaich, air an gearradh gu pìosan leis na bòidhchead, a 'tuiteam. Ach, nigheanan den ìre as àirde agus sgil.
  Aig aon àm chaidh aca air sabaid ann an Iapan. Bha iad cuideachd a" sabaid aig àirdean. Chaidh an t-ìmpire fhèin a ghlacadh. Sheall iad na sgilean mòra aca. Tha an leithid de dhìoghras aca agus uiread de neart fèithe. Gu dearbh, tha na caileagan sin mar mhìorbhail de mhìorbhailean!
  Gheàrr iad sìos samurai anns an lùchairt. Agus bha iad cuideachd cha mhòr lomnochd agus cas-ruisgte. Nigheanan a b" urrainn rudan a dhèanamh a chuir iongnadh air an nàimhdean.
  Agus gheàrr iad feòil sam bith agus sheall iad an ealantas. Bidh na gaisgich, gun teagamh sam bith, air adhart.
  Chaidh ceann àrd-mharaiche Ameireaganach a ghearradh dheth le sabre. Agus mar a nì na h-àilleachdan gàire, a 'toirt air falbh am fangan.
  Agus a-rithist tha iad a 'dol air an ionnsaigh agus gan gearradh fhèin. Tha na gaisgich sin nan uilebheistean fìor. Agus air an rìgh-chathair tha Tsar Michael. Mac Alasdair an Treas, ach chan e sin. Nas fortanach, nas cinntiche, nas làidire le toil, agus cuideachd na riaghladair tàlantach.
  Ach, gu dearbh, tha fortan cudromach, agus eadhon nas cruaidhe - stiùir Mikhail sabaid do-chreidsinneach an-aghaidh coirbeachd, a thug buaidh mhath air an arm. Ach is e an eòlas as èifeachdaiche nigheanan ann am bikinis a chleachdadh airson adhbharan armachd. Agus tha nigheanan glè bhrèagha nuair a tha iad cha mhòr rùisgte agus casruisgte.
  Mar sin bidh na blàran a" gabhail àite le diofar ìrean de shoirbheachas. Agus bidh gaisgich bhrèagha a" losgadh gu math ceart, nas fheàrr na fir. Agus as cudromaiche, nuair a tha na caileagan cha mhòr rùisgte, tha iad cha mhòr so-leònte. Chan eil peilearan agus sligean a" toirt buaidh orra. Arm làidir de ghaisgich. Tha sin fionnar. B" e beachd Tsar Mìcheal a bhith a" cleachdadh nigheanan cha mhòr rùisgte agus casruisgte, agus thug seo buaidh.
  Agus thilg nigheanan ann am batail mar an ceudna grenades agus biodagan len òrdagan rùisgte. Agus nochd iad an corraich fhiadhaich.
  Tha na nigheanan gu math sgìth. Agus glè bhrèagha, spòrsail, agus cas-chabhlach. Cha b" urrainn duine an cumail.
  'S e geòidh a th' anns na gaisgich... 'S e ball-airm fìor èifeachdach a th' ann an casan rùisgte nighean. Ach dè as urrainn dhaibh a dhèanamh? Tòrr rudan. Fhuair na buinn rùisgte iad fhèin lùth bhon talamh agus bha na gaisgich àlainn spòrsail.
  Feumaidh mi a ràdh gur e nigheanan an fheadhainn as àille air an t-saoghal, gu bheil iad an dà chuid mìorbhaileach agus le fearg nan cobras!
  Tha am bàta-mara Ameireaganach air a ghlacadh. Thuit na fir a chaidh an glacadh air an aghaidh. Às deidh sin chuir na gaisgich an casan nan aghaidhean. Agus thug iad orm pòg. Agus dh'imich na caileagan, 's bha 'm buinn rùisgte, 'n uair a dh'imlich iad an teanganna, taitneach agus geur.
  Ach chòrd e ris na bòidhchead an casan rùisgte a bhith air am frasadh le pògan agus an sàilean air am pògadh.
  Às deidh sin bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Agus rùisg iad am fiaclan!
  Ach dh" fhàs e na b" fheàrr, chaidh na caileagan a" gabhail na grèine beagan rùisgte agus chaidh iad a shnàmh. Tha iad sin nan gaisgich cho breagha. Ciamar as urrainn dhut a leithid de chas a ghabhail agus a phògadh? Agus luidh a h-uile meur.
  Tha na nigheanan air leth math.
  Seo an tanca Alexander-4 ann am blàr a-rithist. Is e cabhag a th" ann agus tha an Gearran mu thràth a "tighinn. Bidh na saighdearan a" gluasad air adhart. A" faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air fearann na SA. Tha na nigheanan cho snog.
  An seo tha Natasha a" losgadh gu ceart. Agus tha e a 'bualadh gu math ceart.
  Bidh an nighean a" losgadh gu fìor cheart agus ag èigheach:
  - Pronnaidh sinn an nàmhaid!
  Bidh Maria a" losgadh an ath rud. Ghlac agus thug e buaidh air an nàmhaid :
  - Tha mi super!
  Tha Maria na nighean glè bhrèagha, agus gu math gnìomhach.
  Agus tha a casan rùisgte gu math brèagha agus gràsmhor nan eroticism:
  - Sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus tha Aurora na leithid de nighean, agus tha i air leth math, le cìochan agus cìochan rùisgte, agus a leithid de nipples scarlet puffy:
  - Brisidh mi tro na nàimhdean agus nì mi sàr-mhath!
  Agus mar a tha e a" crathadh a ghruag ruadh!
  Agus a-rithist breabaidh e thu le a chasan rùisgte, chiseled. Tha an leithid de ghaisgich gu math fionnar!
  Agus an uairsin gabhaidh Svetlana agus a 'chùis air an nàmhaid:
  "Is toigh leam an Tsar agus crochaidh mi sròn mu amhaich mo nàimhdean!"
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Mar a thàinig iad gu bhith nan glasan agus fionnar.
  Tha Ameireaganaich a" ruith air falbh bho nigheanan. No bidh iad a 'toirt seachad. No gheibh iad bàs. Tha na gaisgich cho breagha, agus gu math cas-ruisgte, agus tha na caileagan cho mìorbhaileach. Agus tha sabaid ann am bikini dìreach tlachdmhor agus èifeachdach. Tha nigheanan gaisgeach cho iongantach.
  Bidh Natasha a" losgadh air na h-Ameireaganaich a-rithist agus ag ràdh:
  - Is tusa mo bhràthair agus is mise do bhràthair! No an àite mo phiuthar!
  Agus a-rithist tha e a 'gluasad a theanga fhada. Ionnsaigheach canaidh sinn gaisgeach agus bòidhchead!
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" crathadh a cìochan rùisgte. Agus sgriachail e agus rùisg e fhiaclan. Agus cuiridh e slige aig na h-Ameireaganach. Agus bheir e agus cuiridh e e.
  - Sgrios a' bhòidhchead e! Agus tha e a" slugadh:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  Nighean àlainn agus is toil le gnè. Agus tha seo math!
  Agus ghabh an nighean e agus bhuail i i - rinn i gàire:
  - buannaichidh agus sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus an seo bidh Aurora a" breabadh agus a" bualadh:
  - 'S mise righ 's nighean ghrinn !
  Faodaidh an gaisgeach a bhith gu math greabhail.
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn riutha fhèin.
  Ach ghabh Svetlana e gu math fionnar. Agus thug i a leithid sin de chìs airson sgrios an nàmhaid, agus phòg i na deamhain:
  - Is e seo aerobatics totalitarian!
  Tha an tanca gu math sùbailte agus marbhtach. Bhuail e an Sherman lag agus àrd. Mar sin tha na blàran an seo airson an Ruis Tsarist.
  Tha Natasha coltach ri gunna a-rithist. Agus cò:
  - Airson do iodhal!
  Thòisich Maria ri losgadh. Tha an nighean gu math brèagha agus tha falt òir oirre. Leis an t-sùil.
  Rinn an nighean fucked, agus chuir i òrdagan rùisgte oirre agus rinn i squeak:
  - Is e seo murt airson an rìgh!
  Agus an seo chuir Aurora fucked air an Ameireaganach. Agus bha an nighean, canaidh sinn, uamhasach ionnsaigheach agus squeaked:
  - Airson fìor bhòrd!
  Agus a-nis sheall an nighean gu robh i fìor làidir.
  Agus tha Svetlana ionnsaigheach agus dùbhlanach. Bhreab i le a cas rùisgte agus reub i an nàmhaid gu pìosan.
  Agus chrom i, a' giùlan a fiacla:
  - 'S e boireannach a th' annam a tha ag itealaich mar iolaire!
  Mar sin thòisich na caileagan a 'fucking le feachd fiadhaich. Agus chan urrainnear stad a chuir air a leithid de dh" ionnsaigh bòidhchead. Gun a bhith a 'tilleadh no a' lùbadh.
  Loisg Natasha a-rithist agus rinn i sgadan:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus rinn Mairi, gun tàirneanach sam bith oirre, mòran na bu mhotha a shoirbhich le a nàimhdean a sgrios, agus thòisich i air a nàimhdean a bhriseadh.
  Agus an uairsin ghabh Aurora e agus bhuail e an nàmhaid le canan. Agus gu math soirbheachail, le aplomb mòr. Agus pronnadh, pronnadh an nàmhaid. Agus tha sprùilleach leaghte ag itealaich bhon Sherman air gach taobh.
  Agus bidh Svetlana cuideachd a" losgadh agus a" seinn:
  - Tha mi nam nighean le aislingean mòra agus bòidhchead mòr!
  Tha na gaisgich, gu dearbh, a" nochdadh toil iongantach airson buannachadh.
  Chan ann airson dad a dh" fhàs an ìmpireachd fionnar is sgoinneil. Dh" fhaodadh e a dhol thairis air euchdan Genghis Khan.
  Bidh na gaisgich a" gluasad a dh"ionnsaigh iad fhèin... Agus bidh iad a" losgadh, a" losgadh, agus a" reubadh tro shuidheachadh nàmhaid, mar gum biodh iad a" reubadh fosgailte le sgian. No an àite, biodag gu math biorach agus cruaidh. Agus a-nis tha na saighdearan Ruiseanach dha-rìribh do-chreidsinneach. Agus rìoghachd ìmpireachd mhòr.
  Ma choimheadas tu air, tha mòran chogaidhean agus amannan duilich air a bhith ann an eachdraidh na Ruis. Ach bha Nicholas II dìreach mì-shealbhach airson a 'mhòr-chuid! Thionndaidh e a-mach gu bhith na fhàilligeadh. Ach tha innleachdan air leth cudromach. Na sheall an cluicheadair tàileasg mòr Ruiseanach Alekhine. Nuair a thòisich e a 'cluich an àite an neach-dùbhlain aige, a' tionndadh thairis air a 'bhòrd agus a' buannachadh. Tha Genius genius.
  Leis a h-uile duilgheadas a th 'aig an Ruis Tsarist, dh' fhuasgail am bàillidh de chlann-nighean rùisgte mòran.
  Bidh heileacoptairean cuideachd a" gabhail pàirt anns na blàran. Carbadan sabaid, agus cuideachd sgiobaidhean le caileagan ann am bikinis agus casruisgte. Dè a th "ann an càileachd arm anns a bheil nigheanan? An fheadhainn as sònraichte. Chan urrainn dad stad no a" chùis a dhèanamh air arm mar sin.
  Mar sin anns an arm seo tha caileagan casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An sgioba air heileacoptair a' Chaiptein Varvara. Nach eil seo iongantach? Bidh an cuan ag èirigh gu fòirneartach! Agus mar a bhuaileas na gunnaichean itealain. Agus an uairsin tha rocaidean ann. Tha na caileagan sin nan doineannan fìor mar tornadoes.
  Chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid ann an rud sam bith. Tha arm na Ruis deiseil airson blàran agus euchdan mòra.
  Tha Varvara na nighean bhrèagha le falt donn agus cha mhòr rùisgte. Nuair a bhios e a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Cha tèid na nàimhdean seachad! Agus cha ruith iad air falbh!
  Agus gabhaidh e e agus leigidh e ma sgaoil marbhadh bho na jets den inneal as fhuaire aige. Agus bidh e ag itealaich thairis air an nàmhaid. Agus bidh e ga thoirt agus ga ghearradh sìos le lùb millteach.
  Ach ghabh Olga beag agus loisg e rocaid aig na h-àiteachan Ameireaganach agus rinn i sgadan:
  - Shabaid mi, chan ann le bròg bast, ach casruisgte!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. 'S e, is iad sin nigheanan - aerobatics cho iongantach. Leis faodaidh tu òl suas beinn agus dragain rùisgte a ghiùlan.
  Agus tha na casan cho gràsmhor agus gun samhail! Agus tha na slinnean tana, agus tha na cuirp gu math fèitheach.
  Bidh Varvara a" breabadh asal agus a" glaodhaich:
  - Faodaidh mi toll a dheanamh 's a' chruinne do 'n righ !
  Agus bidh e a" bleith aodann beag agus a" cromadh le a shùilean.
  Tha na gaisgich aig an ìre as fheàrr an seo. An seo bheir Tatyana, cuideachd nighean ann am bikini, e agus squeal:
  - Biodh righ os ceann na talmhainn uile !
  Agus dealaichidh i le a fiaclan neamhnaid. Agus bho heileacoptair tha e marbhadh mar ìnean. Agus bidh e marbhtach. Agus bidh e dha-rìribh a" frioladh a" mheatailt. Agus bheir e sgrios air a 'bhuncair.
  Is e nigheanan a tha seo - tha a h-uile nighean nan nigheanan! Agus an uairsin nuair a thèid na prìosanaich a thoirt a-steach, bidh na caileagan sin a" pògadh agus a" reamhrachadh an casan rùisgte. Is e seo sa chumantas an dòigh as adhartaiche airson irioslachd agus brosnachadh.
  
  ROMMEL INVINCIBLE
  Ann, bha arm Rommel san t-Samhain agus san Dùbhlachd 1941 comasach air buaidh a bhuannachadh ann an Afraga. Thachair seo cuideachd leis nach do rinn com-pàirtiche an Rommel sgoinneil na mearachdan mòra sin a thachair ann an eachdraidh fhìor.
  Mar thoradh air an sin, rinn na Gearmailtich a" chùis air na Breatannaich a bha a" tighinn air adhart agus ghlèidh iad an cuid fearainn. An toiseach, cha tug seo buaidh air cùrsa a" bhlàir; air an aghaidh an ear, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Gearmailtich faisg air Moscow.
  Ach, nas fhaide air adhart dh'atharraich planaichean an Fuhrer. Mun àm seo b' urrainn Rommel Tolbuk a ghabhail, agus ghluais e a dh'ionnsaigh na h-Eiphit. Cho-dhùin Hitler gluasad gu dìon sealach air an aghaidh an ear, agus airson a-nis fòcas a chuir air na h-oidhirpean aige ann an Afraga agus san Ear Mheadhanach.
  Ach, leis gu robh feum aig an ionnsaigh ann an Afraga air nas lugha de fheachdan, rinn na Nadsaidhean grunn obraichean air an taobh an ear. Rinn e a" chùis air saighdearan Sòbhieteach ann an Kerch. Bha iad timcheall oirnn faisg air Kharkov. Tharraing iad a-mach cuideachd splinter ann an stiùireadh Smolensk. Thàinig oilbheum an dàrna arm clisgeadh aig Seanalair Vlasov faisg air Leningrad gu crìch cuideachd le call.
  Thuit Sevastopol às deidh an t-sèist agus an ionnsaigh. Agus neartaich na Krauts. Thachair an t-sabaid air leac an Rzhev. An seo chaidh aig na Nadsaidhean air cumail a-mach.
  Ach anns an Èiphit, fhuair Rommel, an dèidh dha daingneachadh fhaighinn, buaidh chinnteach. A' togail air an t-soirbheachas aca, chaidh na Gearmailtich thairis air Palestine agus ghlac iad Iraq agus Kuwait. Agus an uairsin an Ear Mheadhanach gu lèir - an dèidh faighinn gu ola.
  Às deidh sin thionndaidh na faisisteach gu Sudan agus dh" fheuch iad ri Afraga gu lèir a ghlacadh.
  Aig an aon àm, lean an ionnsaigh air Gibraltar, agus chaidh saighdearan Gearmailteach a-steach gu Morocco agus nas fhaide a-steach do na raointean Afraganach.
  Ach bha soirbheachas nan Gearmailteach air a dhèanamh nas fhasa le obair shunndach air a" chùl. Càite a bheil Hitler, cuideachd, na rinn e nas sgileil na ann an eachdraidh fìor.
  Às deidh dha dùsgadh, ghabh Hitler an Terminator amar leis na caileagan, rinn e bracaist le salad, brochan caran agus glasraich eile, a" cur càise gobhar ioma-fhilleadh agus caviar le geir ìosal. Às deidh sin ghairm e Speer, a" taisbeanadh gu h-oifigeil am ministear ìmpireil ùr le sgrìobhainn air a shoidhnigeadh leis an lagh air cumhachdan èiginn. Bha seilbh aig Adolf agus bha e gu math creimneach:
  - Tha cinneasachadh armachd san Treas Reich gu math ìosal! Tha sinn air dheireadh chan ann a-mhàin air Breatainn a tha a" cogadh, ach cuideachd air an USSR totalitarian. Ach feumaidh sinn àrd-cheannas adhair, agus sinn ag àrdachadh cinneasachadh seann bhuill-airm, agus ag atharrachadh gu feadhainn ùra. Bomairean jet gu sònraichte gealltanach. Às deidh na h-uile, tha an astar mòr aca agus am mullach àrd àrd a" toirt cothrom dhaibh bailtean-mòra Bhreatainn a sgrios le cha mhòr saorsa!
  Dòchas air a sgaoileadh le speuclairean:
  - Anns a 'Ghearmailt agus sa Phòlainn tha cus gual, anns an Fhraing tha mèinn iarainn, agus tha uidheamachd gu leòr againn airson mòran chàraichean a dhèanamh. Às deidh na h-uile, bidh sinn a" dèanamh barrachd alùmanum agus duralumin na a h-uile dùthaich san t-saoghal còmhla!
  Air an robh Adolf chrath e:
  - An-dràsta! Tha Breatainn agus na SA cuideachd a" brosnachadh cinneasachadh, agus feumaidh sinn gach gram de mheatailt a dhìon. Leig le clann-sgoile agus clann eile bho aois còig cuideachd meatailt a chruinneachadh. A bharrachd air an sin, carson a nì thu na sgiathan agus an fuselage gu tur bho duralumin. Faodaidh tu an dà chuid fiodh agus canabhas a chleachdadh. Mar eisimpleir, a 'dèanamh sgiathan monoblock. Agus dè? Feumaidh sinn trodaiche jet ùr le cuideam nas motha na dà thunna, furasta a sgèith, furasta a dhèanamh agus saor! Bu chòir an àireamh de phàirtean cruinneachaidh a lughdachadh chun ìre as ìsle, agus bu chòir cothroman a lorg cuideachd gus cuideam an itealain a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus na feartan aerodynamic aige a leasachadh. A-nis, co-dhiù, thig dealbhadairean itealain, bidh sinn gan trèanadh.
  Rinn Speer gàire:
  - Gu dearbh, mo Fuhrer. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, tha thu gu bhith a "tilleadh a h-uile neach-obrach le teisteanas àrd bhon arm?
  Dhearbh Adolf aig an robh:
  - Cha bhith sinn a" fastadh ach luchd-obrach àbhaisteach le teisteanas àrd bho choigrich. Mar sin tha e nas fheàrr gum bi nas lugha de idlers, agus mar sin partisans. Lùghdaichidh sinn, gu dearbh, an àireamh de fheachdan talmhainn; mura h-eil cogadh ann leis an USSR, chan fheum sinn na h-uidhir de shaighdearan-coise, ach... Chan ann gu radaigeach, agus mar sin tha mi an dùil a" chùis a dhèanamh air Gibraltar agus Malta san àm ri teachd. mìosan agus a" fuireach ann an ceann a tuath Afraga gu lèir agus nas fhaide chun Ear Mheadhanach. Bidh feum againn fhathast air aonadan talmhainn. A bharrachd air an sin, feumar gàrraidhean-luinge a bharrachd a thogail an dà chuid sa Ghearmailt fhèin agus san Fhraing, sa Bheilg, san Òlaind, agus ann an Nirribhidh. Feumaidh sinn luchd-giùlan phlèanaichean, longan-cogaidh agus còmhdhail. Agus tionndaidhidh a" Mhuir Mheadhan-thìreach gu bhith, mar gum biodh, na loch taobh a-staigh na Gearmailt. A bheil thu a" tuigsinn?
  Speer crom:
  - Tha, mo Fuhrer! Tha mi mu thràth air òrdachadh prògram togail a leasachadh ...
  Thuirt Cunning Adolf:
  - Faodar an latha obrach a leudachadh gu 16 uairean ma tha feum air ar planaichean èiginn. Feumar cinneasachadh itealain àrdachadh gu ceud itealan san latha ann an dìreach naoi mìosan... Barrachd air trì tursan an taca ris an fhear a th" ann an-dràsta, agus chan eil e na fhìrinn gum bi seo gu leòr!
  Rinn Speer cabhag gus am Fuhrer a bhrosnachadh:
  - Tha na pìleatan againn aig ìre nas àirde na an fheadhainn Breatannach, agus mar sin chan e meud a h-uile dad. Agus lorgaidh sinn dòighean ùra air pìosan-treabhaidh a chruthachadh ann an claidheamhan. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, is e itealain am prìomhachas dhuinn?
  Ghlan am Fuhrer a dhòrn na bu teann:
  - Is e am prìomhachas dhuinn itealain jet, bomair, agus an uairsin itealain sabaid, a bharrachd air leigeil ma sgaoil uidheamachd ùr, agus leasachadh armachd mìorbhuileach! Ach, chan ann a-mhàin ann an raon itealain, ach cuideachd tancaichean, làmhachas, gu sònraichte làmhachas jet ... Bruidhnidh sinn mu dheidhinn seo ann am barrachd mionaideachd.
  Chaidh clag a chluinntinn agus chaidh prìomh dhealbhadairean itealain an Treas Reich a-steach don t-seòmar.
  Messerschmitt, an ìre mhath òg le maoil àrd, Heinkel, mar-thà aosta, ach gu math lùthmhor, Tank, Lippisch a chaidh a thogail gu lùth-chleasachd, agus dhà no dhà nach eil cho aithnichte.
  Sheall Adolf iad gu na cathraichean agus dh" òrduich e dhaibh na dealbhan a chuir air a" bhòrd:
  - Is e an obair agad armachd ùr, fìor chumhachdach agus ùr-nodha a chruthachadh. Tha barrachd thunailean gaoithe aig a" Ghearmailt na dùthaich sam bith eile air an t-saoghal, agus tha teicneòlas mòran itealain gu math fada air ais. Ach a-mhàin anns an Yu-88, faodaidh tu an astar àrdachadh gu mòr le bhith a 'toirt cruth nas sìmplidh don chàr. Gu sònraichte, gheibh an cockpit cumadh teardrop, convex, a leasaicheas faicsinneachd agus a nì am pìleat nas farsainge, agus cuiridh e cuideachd astar le bhith ag adhartachadh aerodynamics le còig cilemeatair math. A bharrachd air an sin, feumar cruth sgiobalta a thoirt do phuingean losgaidh an dà chuid bomairean agus luchd-sabaid, racaichean boma, agus breicichean adhair anns an t-suidheachadh neo-obrach.
  Bidh thu a" sgrìobhadh na tha mi ag innse dhut!
  Chrath na dealbhadairean ann an aonadh:
  - Mar sin gu cinnteach Fuhrer sgoinneil!
  Lean Adolf air adhart:
  - XE-129 - bu chòir ath-dhealbhadh gus am bi cumadh sgiobalta air a" bhogsa armachd fhèin agus gu bheil canan itealain gluasadach air a chuir a-steach gus dìon an aghaidh ionnsaighean bhon leth-chruinne cùil is ìosal. A bharrachd air an sin, bu chòir an itealan ionnsaigh seo a bhith uidheamaichte le siostam àrdachadh einnsean. Aig an aon àm ri perestroika, feumar àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh itealain ionnsaigh mar sin. Tha na buillean èadhair sgriosail aca a" toirt pairilis air gnìomhachd Bhreatainn. A bharrachd air an sin, bu chòir am bomair dàibhidh Ju-87 a chleachdadh ann am Breatainn. Cuiridh sinn seann chàraichean ann an seirbheis...
  Stad Adolf. Bha na dealbhadairean sàmhach. Thuirt am Fuhrer:
  Tha teagamhan mòra agam mun F -190. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad trom agus cha ghabh a ghluasad gu leòr; a bharrachd air an sin, chan eil siostam ann airson tancaichean a lìonadh le gasaichean inert, a thèid an àite connadh cleachdte. Air sgàth seo, faodar eadhon an càr seo a leagail le aon pheilear losgaidh. Dè a chanas Tank mu dheidhinn seo?
  Thuirt an dealbhaiche SS ainmeil, a" seasamh aig an aire:
  - Is e seo ar n-easbhaidh, Fuhrer mòr. Ged a dh'fheumas suidheachadh nan tancaichean a bhith air a mheas gu math soirbheachail, chan eil iad cho so-leònte ri teine nàmhaid agus aig an aon àm a 'dìon a' phìleat. A thaobh gluasad, an uairsin... Tha cuideam 120 cileagram aig aon armachd, agus chan eil e cho furasta dhuinn a lasadh...
  Mhol Adolf aig an robh:
  - Feuch ri feartan aerodynamic an Fokken-Wulf a leasachadh. Gu sònraichte mar thoradh air lughdachadh cuideam, feumar molaidhean an sgèith a lùbadh gus smachd agus gluasad a" charbaid àrdachadh. A bharrachd air an sin, cuiridh e dìon air an leth-chruinne cùil ... A thaobh suidheachadh an einnsean air beulaibh caban a "phìleat, bidh seo a" dìon a "phìleat, ach feumaidh e inneal fuadachaidh a bhith aig a" charbad. Air an t-slighe, faodar fìor chumadh an motair a dhèanamh nas sìmplidhe, a bu chòir don luchd-gnìomhachais againn aire a thoirt gu cinnteach. Co-dhiù, dè mu dheidhinn obair air an ME-309?
  Chuir e iongnadh air Messerschmitt:
  - Tha sinn ag obair air seo, Fuhrer sgoinneil. Tha na feartan àireamhaichte a" gealltainn gun àrdaich iad astar a" charbaid, suas ri 740 cilemeatair san uair, nuair a tha e armaichte le seachd puingean losgaidh! Is e seo am bàs as cumhachdaiche dha na Breatannaich...
  Chuir Adolf stad air:
  - Bu chòir crìochnachadh a dhèanamh nas luaithe. Agus bidh thusa, Speer, a" luathachadh leasachadh a" ghunna itealain 30-millimeter ùr a tha a" losgadh gu luath. Faodar a chleachdadh gu soirbheachail cuideachd airson losgadh air targaidean talmhainn agus an aghaidh itealain nàmhaid! Bu chòir don ME-309 ùr a dhol an àite an ME-109 a bh" ann roimhe. A thaobh an inneal jet ME-262 agad, alas, tha mòran eas-bhuannachdan ann: cuideam trom, earbsachd obrachaidh ìosal, ìre cus tubaist ... Nì mi sgeidse den jet a tha a dhìth oirnn fhìn.
  Thòisich Adolf Hitler air càr a tharraing, a 'cleachdadh an eòlais aige air luchd-sabaid an latha an-diugh. Ach, chan e an fheadhainn as ùire, ach bho timcheall air na leth-cheudan, gus an atharrachadh gu ìre toraidh agus teicneòlais gnàthach. Thug e aire shònraichte do theicneòlas a bhith ag atharrachadh sguab nan sgiathan. A 'mìneachadh a h-uile buannachdan a leithid de dhealbhadh:
  - Nuair a thig thu air tìr agus falbh, thèid an sguabadh sìos, agus àrdaichidh e rè itealaich. Is ann dìreach air sgàth seo a bhios neach-sabaid le einnsean ME-262 ùr-nodha comasach air luathachadh gu 1,100 cilemeatair san uair. Agus bidh a cuideam gu math nas ìsle.
  Choimhead Messerschmitt air an diagram, chrath e a mhaol àrd agus bhrùth e a-mach:
  - Sgoinneil! Ach mo Fuhrer, càite an d" fhuair thu eòlas cho domhainn air aerodynamics?
  Chum an Adolf aig an robh seilbh a shùilean gu seòlta:
  - Dè mu dheidhinn aerodynamics? Mar as trice bidh neach tàlantach tàlantach anns a h-uile dad! Agus tha meanbh-chuileag meadhanach ann an Afraga cuideachd! Dè tha ceàrr air bomair Arado? Seall dhomh an diagram?
  Thug an hit-and-miss Fuhrer sùil sgiobalta agus chrath e a cheann gu àicheil:
  - Chan e, cha dèan sin! Chan eil am beachd leis an trol gu math, air sgàth sin cha tionndaidh am plèana mun cuairt agus tuitidh e. Tha feum air uidheamachd laighe àbhaisteach a ghabhas toirt air ais. Beachdaich air beagan atharrachaidhean dealbhaidh airson aerodynamics nas fheàrr. Às aonais innleachd neo-riatanach, ach le innleachdas.
  Chaidh Adolf às mo chiall agus thug e beagan bheachdan eile:
  - Tha ionad cumhachd air leth neo-earbsach aig an itealan Gryphon Xe-177. Feumar a chuir na àite sa bhad, leis na h-einnseanan piston as ùire, an toiseach ceithir nan seasamh air leth. An uairsin chun na h-einnseanan as ùire le cumhachd 2950 each-chumhachd. A thaobh comas bualadh bho àirdean àrda agus ann an dàibheadh, an uairsin ... Tòisich a 'leasachadh an Xe-277, bidh an inneal seo cuideachd na inneal nemesis. Ach is e bomairean jet am prìomh rud. Is e obair prìomhachais a tha seo. Mar eisimpleir, is e seo cò ris a bu chòir an Yu-287 a bhith coltach.
  Rinn am Fuhrer a-rithist sgeidse le sgiathan air an sguabadh air adhart, a 'mìneachadh cuid de nuances dha na dealbhadairean. Chaidh Adolf a ghiùlan air falbh gu mòr, a 'sealltainn cuid de dhiagraman. Gu sònraichte am bomair gun earball. Agus gu bheil dealbhadh inneal jet sgiath itealaich nas motha na gealltanach. Agus aig an aon àm, tha an carbad comasach air bomadh eadhon fearann na SA. Chomharraich e gu dìreach gum bu chòir luchd-dealbhaidh bho air feadh na Roinn Eòrpa agus eadhon Iùdhaich a bhith an sàs san obair. Mu dheireadh a 'tuigsinn gu robh na dealbhadairean trang gu leòr mar-thà, leig e leotha falbh gu tròcaireach, a' fàgail Lippisha a-mhàin. Dh'èigh am Fuhrer:
  - Agus tha mi ag iarraidh ort, Alasdair, fuireach! Bidh e mar dhleastanas ort buill-airm ùra, air leth èifeachdach a chruthachadh.
  Chuir Lippisch iongnadh air:
  - Bidh mi taingeil dhut, Fuhrer!
  Thòisich Hitler an Terminator air mìneachadh:
  - Tha fios agad, gu dearbh, air teòiridh Wieselsberger, a bha uair na neach-cuideachaidh don Àrd-ollamh Prandtl ann an Göttingen. B" esan a" chiad fhear a leasaich teòiridh buaidh an sgrion air an uachdar fon talamh...
  Chrath Lippisch, a 'gàire:
  - Tha fios agad gu math, mo Fuhrer! Tha, tha fios agam air an teòiridh seo!
  Lean Adolf air:
  - Feumaidh sinn ekranoplan a chruthachadh - seòrsa de mheasgachadh de bhàta torpedo agus seaplane. Tha e dha-rìribh ag itealaich mòran nas ìsle, timcheall air 20-40 ceudameatairean bhon uisge. Anns a 'chùis seo, tha dà phàirt anns a' mhòr-chuid de adhair a tha a 'toirt taic don bhàta ekranoplan. Tha aon 'na shruth reòta fo 'n sgiath ; tha am fear eile - caran beag - a 'tighinn a-mach fon sgèith ann an raon an oir iomraidh agus tha e daonnan air ath-lìonadh le èadhar a' tighinn bho shuas, bho mhullach na sgèith.
  Dhearbh Lippisch gu furasta:
  - Dìreach mar sin mo Fuhrer!
  Lean Adolf air:
  - Ach, tha am prìomh mhais èadhair fhathast fon uachdar giùlain agus a "cruthachadh cuideam an sin a tha cha mhòr co-ionann ris a" chuideam astar. Tha e a" cluich pàirt seòrsa de rinc spèilidh adhair, air am bi am bàta ekranoplan "a" roiligeadh "mar obair-cloc! B' e an innleadair Fionnlannach Kaario a' chiad neach a chleachd seo ann an cleachdadh, leasaich e sliseag sgiathan ceart-cheàrnach sìmplidh a' sleamhnachadh thairis air an t-sneachda a' cleachdadh sgrion agus fhuair e fiù 's peutant air a shon. Gu mì-fhortanach, cha robh an arm a 'cur luach air a leithid de lorg ann an ùine. Tha iad ag ràdh gun do rinn an t-àrd-ollamh Ruiseanach Levkov deuchainnean coltach ris... Is e sin, dh'fhaodadh seo a bhith na inneal mìorbhaileach ùr, comasach air bomaichean, torpedoes, agus saighdearan a thoirt gu oirthir Bhreatainn, aig astar plèana, agus aig an aig an aon àm neo-fhaicsinneach do radar. A bharrachd air barrachd ionnsaighean sgriosail air soithichean Sasannach! Aontaich?
  Chrath Lippisch le a làmh, dhòirt na frithealaichean cuideachail sùgh dha ... Às deidh dha beagan òl, thuirt an dealbhaiche:
  - 'S e, is e beachd beairteach a tha seo, ged a bhios cuid de dhuilgheadasan teicnigeach ann. Mar eisimpleir, seasmhachd ...
  Chrath an Adolf aig an robh seilbh ann an dòigh càirdeil:
  - Seallaidh mi diagram garbh dhut, tha e nas fheàrr a dhèanamh, agus bheir thu snas dhut fhèin air mion-fhiosrachadh teicnigeach. Bu chòir don bhodhaig a bhith fada, mar chuimhneachan air fuselage inneal-adhair, a" sruthadh a-steach do shròn cockpit leumadair, windshields convex agus einnseanan turbojet.... Ged a tha e comasach gum bi einnseanan piston cuideachd ag obair anns a 'chiad mhodail. Agus nuair a bhios an colossus seo air a shlaodadh a-steach do uisge fosgailte, beucaidh na h-einnseanan gu bodhar, agus spreadhadh an corp caol creachaidh mar mhuc-mhara, a 'tilgeil suas neul de spraeadh. Cuimhnich, tha an colossus seo comasach air ruith mar ghaisgeach beagan mheatairean bho uachdar an uisge.
  Bha Lippisch a" feadalaich ann am fìor spèis:
  - Tha mac-meanmna beairteach agad, Fuhrer!
  Dh'fhàs Dashing Adolf eadhon nas brosnachail:
  - Gu dearbh bhiodh e na inneal mìorbhaileach. Às deidh na h-uile, chan eil eagal air ekranoplans ro stoirmean sam bith. Chan eil eagal orra ro deigh - bidh iad ag itealaich thairis air. Chan eil iad fo chunnart le beul aibhne boglach agus creagan cladaich, air am faod soithichean àbhaisteach briseadh, agus mar as trice tha na h-easan mar lòn chloinne. Tha iad comasach air saighdearan a thoirt air tìr anns a h-uile h-àite: bho chosta Afraganach Skeletons le na sgeirean diabhal, gu dà oirthir nan Stàitean Aonaichte, fearann Artaig Chanada agus Alasga. Bhiodh ceudan de na h-innealan sin ann, agus bhiodh Breatainn a" tuiteam ann an dà mhìos.
  Thuirt Lippisch le eagal:
  - Agus na mèinnean?
  Rinn am Fuhrer gàire:
  - Sin dìreach na mèinnean! Chan eil iad a 'bagairt an dàrna cuid fo uachdar nan uisgeachan no ann an eu-domhainn! A bharrachd air torpedoes bho bhàtaichean-aigeann. Agus tha e fhèin na inneal air leth freagarrach airson a bhith a" sabaid na bàtaichean-aigeil as adhartaiche, gam bualadh le cosgaisean domhainn. A bharrachd air an sin, faodaidh ekranoplanes urchraichean agus mèinnean a losgadh aig soithichean nàmhaid. Tha, gu dearbh, bheir mi eòlas dhut air dealbhadh bhomaichean treòraichte. Agus gu dearbh, tighinn air tìr... Deagh dhòigh air feachdan tighinn air tìr, chan ann a-mhàin le saighdearan-coise, ach cuideachd le tancaichean! An uairsin atharraichidh nàdar a" chogaidh gu lèir sa bhad! A bheil thu a" tuigsinn Lippisch, dè an gnìomhachas anns a bheil earbsa aig an Fuhrer?
  Dh'fhaighnich an dealbhaiche na bu mhiosa:
  - Dè mu dheidhinn na duaisean?
  Dhearbh Serious Adolf:
  - Gu dearbh, an fheadhainn as fialaidh, crois iarainn le daoimeanan, fearann, coloinidhean, cuspairean! Ma bheir sinn buaidh air Afraga gu lèir, bidh fearann gu leòr ann airson a h-uile duine!
  Thuirt Lippisch:
  - Ma thèid airgead agus airgead a thoirt seachad, bidh an ekranoplan deiseil, ach ... tha pròiseactan agam cuideachd airson trodaiche gun earball.
  Rinn an Terminator Fuhrer cabhag gus fois-inntinn a thoirt don innleadair:
  - Bomair jet gun earball, tha mi air sgeidse a dhèanamh dheth mu thràth, bheir cuid eile aire dha. Dè cho goireasach agus na neach-sabaid! Tha ekranoplanes nas cudromaiche leis gur e armachd bunaiteach ùr a th" annta... A bharrachd air an sin, tha luchd-dealbhaidh fìor thàlantach aig a" chompanaidh Gotha a nì seo. Anns an eadar-ama, obraich air ekranoplanes. San fharsaingeachd, a-nis tha tòrr chùisean èiginneach agam, feumaidh mi fhathast bruidhinn ri seanalairean an tanca... Thèid an òrdugh a thoirt dhut ...
  Dh" fhàg Lippisch am Fuhrer air leth brosnachail. Bha Adolf den bheachd gur dòcha gum biodh e na b" fheàrr bruidhinn an-toiseach le fiosaig niùclasach mu bhith a" cruthachadh boma atamach agus, san àm ri teachd, boma haidridean, ach chuir e roimhe gun a bhith a" dèanamh cus, ga luchdachadh fhèin agus daoine eile aig an aon àm.
  Bha grunn luchd-dealbhaidh ann, nam measg an fheadhainn as ainmeile: Porsche agus Aders. Anns an fharsaingeachd, nam biodh na Gearmailtich air àrdachadh càileachdail thairis air na Sòbhietich ann an itealain agus cabhlach bàta-tumaidh (ged nach eil a h-uile duine ag aideachadh seo!), Bha cabhlach tanca Panzervale gu mòr air dheireadh. Gu sònraichte, bha na carbadan Sòbhieteach KV, T-28, T-34, nas fheàrr na an fheadhainn Gearmailteach ann an armachd agus armachd, agus an T-34 cuideachd ann an coileanadh dràibhidh. Ach, chan eil gunnaichean tancaichean Gearmailteach làidir gu leòr airson na Matildas Sasannach agus Cromwells, mòran nas lugha na an fheadhainn a tha mar-thà air an leasachadh le luchd-dealbhaidh Churchills agus Challengers. Gun luaidh air laigse armachd dealbhadh Gearmailteach ...
  An dèidh cuireadh a thoirt dha na h-aoighean suidhe sìos, thòisich am Fuhrer air moraltachd a leughadh:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil gunna earbsach an-aghaidh tanca aig a" Ghearmailt an-dràsta... Uidheamaichte le gunna T-3 50-mm, chan urrainn dhaibh ach armachd Matilda no KV a bhualadh. Ach chaidh am Matilda a-steach do sheirbheis le Breatainn eadhon ro thoiseach an Dàrna Cogaidh. Tha sinn fhìn air Matildas a ghlacadh, aig nach urrainn dha armachd aghaidh a dhol a-steach. Uill, chan urrainn dha na Sobhietich KVn eadhon a dhol a-steach don taobh no don chrann. Is e an ìre as àirde as urrainn don chàr againn a dhèanamh a bhith a" briseadh na slighe! Is e sin, tha na dealbhadairean agad air ar cur ann an suidheachadh cho mòr is gu bheil tancaichean an nàmhaid tòrr nas làidire na an fheadhainn againn a thaobh armachd, agus tha na "Tabhartasan" Ameireaganach ùra agus na "Shermans" deiseil airson mòr-chinneasachadh nas fheàrr ann an armachd. Gun luaidh air carbadan Ruiseanach le canan 76mm. Agus ciamar a choileanas tu an obair gus tancaichean ùra a chruthachadh, gu sònraichte le gunna 88 mm.
  Fhreagair Porsche ann an troimh-chèile:
  - Gu dearbh, tha sinn a" dèanamh leasachaidhean coltach ris, Fuhrer sgoinneil. Air 26 Cèitean, thug Buidheann-stiùiridh Armachd dhuinn òrdugh airson tanca 45-tonna ViK -4501. Bu chòir dha a bhith dìreach mar seo, le gunna anti-itealain 88 mm air a thionndadh gu turret tanca. Tha dealbhan tòiseachaidh againn mu thràth. Faodaidh tu eòlas fhaighinn orra, fear sgoinneil.
  Dh"fhaighnich am Fuhrer:
  - An tusa Aders?
  Chrath Erwin:
  chaidh an vk -3001 a dhearbhadh gu soirbheachail . Carbad trom ùr, le canan 75 mm. Tha armachd coltach ris againn anns a" mhodail an-aghaidh tanca, ach cha deach a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh fhathast. A bharrachd air an sin, chaidh obair a dhèanamh gus an T-6 a chruthachadh, le cuideam suas ri 65 tonna. Agus modail nas aotroime de 36 tonna. Tha sinn a" feuchainn Fuhrer sgoinneil.
  Thòisich Adolf, a 'smaoineachadh gu robh e eòlach air a h-uile càil, gu luath a' sgrùdadh nan dealbhan. Seo iad a" chiad sgeidsichean den "Tiger", an tanca as ainmeil sa Ghearmailt san Dàrna Cogadh. Dh'fhàs an càr seo ainmeil aig àm an Kursk Bulge. Ann an amannan Sòbhieteach, bha "Tìgear" mar as trice air an càineadh, ach an uairsin dh'fhàs am beachd air a 'chàr seo nas amasail. Airson an ùine aige, cha robh an tanca seo, gu dearbh, dona. Rè a" chiad strì mhòr leis na KVn againn, leag triùir Tìgear a-mach deich carbadan Sòbhieteach, agus theich iad fhèin gun mhilleadh. B 'e prìomh bhuannachd a' charbaid seo an canan cumhachdach 88-mm aige, nach robh neach-dùbhlain airidh air airson ùine mhòr. Ach, air an Kursk Bulge, a dh'aindeoin càileachd càileachdail ann an teicneòlas, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean fhathast... an Dara Cogaidh. Ach tha na h-uireasbhaidhean rim faicinn cuideachd don t-sùil rùisgte. Cuideam trom de 56 tonna, le armachd de dìreach 100 millimeters (dìreach 80 taobh!), Àrd àirde, dìth ceàrnan leathad armachd reusanta agus coileanadh dràibhidh truagh. San fharsaingeachd, bha an tanca IS-2, le cuideam deich tunna nas lugha, na b' fheàrr na an tìgear ann an armachd agus armachd... Ach cha do nochd an tanca seo ach sa Ghearran 1944. San fharsaingeachd bha an "Tìgear Rìoghail" a" tomhas 68 tonna, le armachd aghaidh 180 millimeters... Gu dearbh, cha robh tanca mar sin freagarrach airson cogadh ann an Afraga, san fhàsach, airson a dhol air tìr, is e dìreach inneal a th" ann mar chluas crèadha le troigh de chrè. Chan e, gu dearbh, airson a chuid ùine, bha an "Tìgear Rìoghail" gu math èifeachdach, b 'urrainn dha grunn tancaichean nàmhaid a sgrios ann am blàr, agus aon uair' s gun do chuir e a-mach còig air fhichead "Shermans" taobh a-staigh uair a thìde. Bha e coltach gun robh fiosrachadh ann mu thrì air fhichead tancaichean T-34 a sgrios an Tìgear ann an aon bhlàr. Ach ann an suidheachadh sam bith, tha an tanca seo dìreach mar sgeadachadh de chleachdadh neo-chùramach de chumhachd is cuideam. Ach, mar eisimpleir, an Sòbhieteach T-54 tanca... Seòrsa de embodiment de soirbheachail cleachdadh reusanta de dha-rìribh teicneòlasan a bh 'ann roimhe san Dàrna Cogadh.
  Thuirt am Fuhrer gu cinnteach:
  - Ni h-eadh, a dhaoine uaisle ! Chan eil am pròiseact seo freagarrach! A' dèanamh carbaid le cuideam leth-cheud 's a sia tunna le dìreach 100 millimeatair de armachd... Càite a bheil ar n-èifeachdas agus reusantachd Gearmailteach?
  Thuirt Aders le eagal:
  - Bha armachd de 45 millimeters aig an S-2 Frangach, le cuideam de 70 tonna.
  Bhris am Fuhrer-Terminator gu feargach:
  - Seo tanca bho àm a" Chiad Chogaidh. Ach bha howitzer 152-millimeter aig an KV-2 Ruiseanach agus bha cuideam 52 tonna ann. Ach is e seo 152 millimeters, chan e 88.
  Mar sin, bheir mi dhut gnìomh canan 88-mm de chàileachd 71, airson tanca le cuideam nach eil nas fhaide na dà fhichead tunna agus armachd aghaidh co-dhiù 180 millimeters, taobhan agus slige 150 millimeters, einnsean sia ceud , seachd ceud each-chumhachd. Agus bu chòir an tanca seo a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh aig a" char as fhaide, ann an sia mìosan.
  Thionndaidh dealbhadairean Gearmailteach bàn agus chrath an làmhan. Sheall Alastair orra le magadh. Gu dearbh bha an obair gu math duilich; armachd agus armachd a tha àbhaisteach don mhodal "Royal Tiger" 1944, ach feumaidh tu an cuideam a chumail sìos le 28 tonna! Ach, bha Adolf den bheachd gu robh seo fìor, agus eadhon thug e slap càirdeil dha Porsche air a ghualainn:
  - Na bi troimh-chèile, bidh mi fhìn a" tarraing dhut an sgeama as fheàrr anns am faigh thu seachad le cuideam cho beag. Chan e neach-brathaidh a th" annam, ach fear-reusanta. Feumaidh tu dìreach tòrr ath-thogail. Gu sònraichte, a 'cur an tar-chuir agus einnsean còmhla.
  Thuirt Aders gu duilich:
  - Cruthaichidh seo duilgheadasan sònraichte dhuinn. Gu sònraichte, bidh na h-eas-bhuannachdan a leanas aig a leithid de rèiteachadh ....
  Chuir Tough Adolf stad air:
  - Gu dearbh, bidh cuid de dhuilgheadasan ann, ach ann am prionnsapal faodar an cur às gu furasta. Gu sònraichte ann an teirmean teicnigeach. Ach faodaidh tu an t-einnsean a shuidheachadh mòran nas dlùithe, gluais an crochadh agus ... Feumaidh àirde an tanca a bhith air a lùghdachadh gu dà mheatair, agus bu chòir an sgioba a bhith air a shuidheachadh, agus bidh a h-uile dad tòrr nas reusanta.
  Thòisich am Fuhrer air sgeidse a dhèanamh, seòrsa de dhealbh, den t-seòrsa tanca Sòbhieteach as mòr-chòrdte an dèidh a 'chogaidh, an T-54. Bha an carbad seo cho soirbheachail is gun deach a chuir air bhog ann an 1947 agus chaidh a chleachdadh aig na blàran ann an Afganastan leis an Taliban; bha saighdearan Iorac a" sabaid le Arm na SA aig àm Desert Storm agus Operation Shock and Awe no Iorac Freedom." Gu h-iomlan, chaidh còrr air 70 mìle de na tancaichean sin a thoirt gu buil. Agus gun robh an càr air leth soirbheachail. Le cuideam de 36 tonna, armachd aghaidh de 200 millimeters, agus canan de chàileachd 100 millimeters. Bha an seòrsa seo gu soirbheachail a" sabaid leis an dà chuid Patons Ameireaganach agus Pershings aig àm Cogadh Korea. Mar sin airson an ìre teicneòlais seo tha am modail gu math freagarrach agus reusanta airson a bhuileachadh. Agus gu math furasta a dhèanamh - saor ... A thaobh an canan Gearmailteach 88-mm 71 El, bha e gu math tarraingeach airson a h-uile tanca san Dàrna Cogadh (ach a-mhàin armachd aghaidh an IS-3, a chaidh a-steach don t-seirbheis sa Chèitean 1945!). Dè mu dheidhinn an IS-3? Tha an tanca sàr-mhath a thaobh armachd, agus an turaid, a fhuair cumadh pike. Fìor, bha an coileanadh dràibhidh truagh, agus cha b 'fhada gus an deach a stad. An uairsin bha grunn mhodalan eile ann, an IS-4, agus mar sin air adhart gus an do thuinich iad air an IS-10, air an ath-ainmeachadh T-10 às deidh bàs Stalin. Agus thionndaidh e a-mach gur e seo an tanca trom Sòbhieteach mu dheireadh. Chuir Khrushchev casg air a h-uile leasachadh air carbadan troma, agus cha do rinn an fheadhainn a thàinig às a dhèidh seo ath-sgrùdadh!
  San fharsaingeachd, a bheil feum aig na Gearmailtich air tanca nas truime na dà fhichead tunna, ma tha eadhon air tanca meadhanach comasach air canan a chuir a-steach a dh "fhaodas a dhol a-steach do 193 millimeters de armachd aig astar 1000 meatair?
  Gu luath thrèig na h-Ameireaganaich tancaichean trom, agus cha robh cuideam an Pershing nas àirde na 42 tunna, agus an Sherman san fharsaingeachd 32. Ach an dèidh dha a bhith follaiseach gun robh cogadh leis an USSR gu bhith a 'briseadh a-mach, nochd uilebheist le 120-mm gunna calibre agus astar teilgean tùsail faisg air 1000 meatair gach diog. Ach, cha b 'fhada gus an do dh'fhàs na h-Ameireaganaich mì-thoilichte leis an tanca seo. Mus do nochd an IS-10, b" e an IS-4 an tanca as mòr-chòrdte às deidh a" chogaidh, le armachd aghaidh 250 millimeters agus armachd taobh de 170 ... Carbad earbsach, ged a bha cuideam nas motha na 60 tonna ann. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu coimisean a dhèanamh airson tanca trom a chruthachadh airson a 'Ghearmailt, ach gun a bhith nas fhaide na 50 tunna. Mar eisimpleir, bha an IS-10 dìreach a" tomhas 50 tonna, bha armachd aghaidh 290 millimeters aige agus gunna de 125 millimeters... Co-dhiù, dè an ìre as soirbheachaile? Rè a 'chogaidh, bha armachd de 100 agus 152 millimeters (aghaidh) aig na modailean Sherman agus Churchill as mòr-chòrdte. Uill, dhèilig na "Royal Tigers" ris gu math ... Mar sin, nochd "Panthers" le gunnaichean 88-millimeter, ged a bha e a-mhàin aig deireadh a 'chogaidh, agus cha robh ach beagan dhiubh ann. Ach leis nach robh planaichean aig an Wehrmacht tancaichean agus gunnaichean an-aghaidh tanca ath-armachadh le inbhe nas motha a" nochdadh gu robh an suidheachadh seo freagarrach don h-uile duine. Gu dearbh bha gunna fèin-ghluasaid Jagdtiger ann le canan 128-mm agus armachd aghaidh 250-mm, ach cha deach ach 71 dhiubh a thoirt a-mach agus ann am meud cho beag cha b "urrainn dhaibh buaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Air an t-slighe, is e an rud a tha inntinneach, mus do ghèill na Jagdtigers, gu robh 43 a bharrachd fhathast ann an seirbheis, a tha a" nochdadh cho math sa tha inneal mar sin beò.
  Air an t-slighe, dh'òrdaich Stalin gum biodh an IS-2 air a armachd sa bhad le canan 122 mm, ged a bha a chumhachd treòrachaidh ro mhòr airson tancaichean Gearmailteach (ach a-mhàin an "Tìgear Rìoghail", ach cha deach ach 458 tancaichean mar sin a thoirt a-mach). Chomhairlich mòran don deachdaire e fhèin a chuingealachadh gu baraille 100-mm. Agus gu dearbh b" e an gunna fèin-ghluasaid T-100 an rud as fheàrr a thaobh feartan sabaid iomlan. Às deidh na h-uile, mar as motha an inbhe, mar as lugha an solar de shligean, is ann as ìsle an ìre teine, astar tùsail an tilgeil, raon agus mionaideachd an teine... Ach bha an tanca as motha aig na Gearmailtich, an T- 4, agus na gunnaichean fèin-ghluasadach stèidhichte air, le cuideam dìreach 22-24 tonna. Bha an gunna fèin-ghluasaid Panzer, ge-tà, air leth soirbheachail: bha armachd a" Panther agus armachd aghaidh cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn aca fhèin, le cuideam agus àirde cho ìosal. Bidh feum air "Panzers" nas sìmplidh agus nas saoire òrdachadh gu cinneasachadh.
  Agus dè mu dheidhinn inbhe a" ghunna? Airson gunnaichean an-aghaidh tanca, tha inbhe 128 millimeters ro mhòr; tha e nas fheàrr a chleachdadh mar armachd ionnsaigh, agus taghadh eadar-mheadhanach de 105 millimeters.
  Sheall Adolf an dealbh dha dealbhadairean Gearmailteach:
  - Is e seo an armachd dìomhair ùr againn! Bu chòir an tanca a dhol tro dheuchainn anns na mìosan a tha romhainn. Thèid a chleachdadh ann an sabaid ann an 1943. Anns an eadar-ama, tha pròiseact agad cuideachd gus tanca trom a chruthachadh le gunnaichean 105 mm. A bharrachd air gunnaichean fèin-ghluasadach aotrom. Mar sin rachaibh a dh" obair uaislean.
  Chuir Aders an aghaidh le eagal:
  - Tha an dealbhadh a mhol thu a" coimhead tarraingeach, ach is e an duilgheadas nach eil an tanca seo ann an spiorad ar traidiseanan... Agus bidh an sgioba mì-chofhurtail ...
  An àite a bhith a" freagairt, dh"òl Adolf beagan sùgh agus mhol e:
  - Theagamh gu'm faigh sinn ar tràth-nòin, a chompanaich. San fharsaingeachd, faodar an tanca seo a thoirt gu buil ann am meudan mòra, agus chan eil mi a" smaoineachadh gun dèan na h-Ameireaganaich agus na Breatannaich rudeigin nas fheàrr ro dheireadh a" chogaidh. Agus an-diugh faodaidh tu beagan feòil ithe ...
  Shuidhich na nigheanan am bòrd gu sgiobalta. Bha Alasdair, a 'tuigsinn gum faodadh stamag an Fuhrer, a chaidh a thoirt às an fheòil, a bhith tinn, roghnaich e fuireach fìor dha fhèin, agus cha do dh'ith e ach beagan sturgeon, fhad' sa bha e a 'cuimhneachadh air Sobakevich bho na "Dead Souls" aca. Hmm, gu ruige seo tha e coltach gu bheil e a" dèanamh a h-uile càil ceart. A' cur na h-eaconamaidh air stèidh cogaidh, a' cur an cèill cogadh iomlan, a' gabhail ri laghan a bu chòir a bhith air an gabhail air ais ann an 1939... Mar thoradh air cho slaodach 's a bha Hitler ann an armailteachd, bha gainnead armachd ann, agus dìreach a thaobh cainneachdail... A bharrachd air an sin, am BP ainmeil- 44 ionnsaigh raidhfil... Sàr-mhath anns na feartan sabaid aige rud a tha ann an cuid de dhòighean eadhon nas fheàrr na a" chiad mhodail Kalashnikov. Tha e dìreach beagan trom... Is dòcha gum b" urrainn dhuinn raidhfil ionnsaigh AKM a chleachdadh mar bhunait? Eh, bhiodh e math armachd a chruthachadh a bhios a "cothlamadh cruinneas an M-16 Ameireaganach le ìre teine agus earbsachd an AKM. San fharsaingeachd, tha adhartas a "leasachadh neo-chothromach. Mar eisimpleir, cha do chuir einnseanan ann an tancaichean mòran cumhachd, ach dh'fhàs an coimpiutair gu tur ruigsinneach. Ach tha eòlas aige air an àm ri teachd, ach dè as urrainn dha a thabhann a thaobh, mar eisimpleir, neach-ionaid ola. Gu ruige seo, eadhon ann an Ameireagaidh chan eil iad air ionnsachadh mar a nì iad gasoline bho ghual gu h-èifeachdach! A dh'aindeoin àrdachadh ann am prìsean ola. Uill, dè eile as urrainn dha a thabhann. Dìon dinamach, einnseanan turbogenerator ... Agus tachraidh seo, ach beagan nas fhaide air adhart, gus nach dèan thu cabhag gus cairtean trump a chuir a-mach. Ann an seachdad bliadhna tha adhartas air a dhol fada air aghaidh, ach gus an tèid seann aois a chasg, tinneas cuideachd, agus chan e an duine Dia! A bharrachd air an sin, ann an cuid de dhòighean tha eadhon ais-tharraing ... Mar eisimpleir, àrdachadh ann an creideamh, gu sònraichte anns an Ruis agus an àite iar-Sobhietach, a bharrachd air ann an dùthchannan Ioslamach. Ach bha dùil aig luchd-smuaintean mòra an Ath-bheothachaidh agus an latha an-diugh gum bàsaich creideamh mean air mhean!
  Ach gu h-annasach gu leòr, tha ceannairc cràbhach a' fàs... Agus tha sagartan a' cur a-steach barrachd is barrachd ann am poilitigs na stàite. Agus anns an t-suidheachadh seo, tha poileasaidh nan ùghdarrasan do-thuigsinn; a bheil iad dha-rìribh a" creidsinn gu bheil an fhìrinn ann an Orthodoxy no Islam? Na daoine ionnsaichte agus ciallach sin uile? Mura h-eil, dè an adhbhar a th" ann a bhith a" trèigsinn modal saoghalta na stàiteachd? Air sgàth èifeachdais ann a bhith a" riaghladh na mòr-chuid? Ach is e dìreach Orthodoxy a tha air dearbhadh gu bheil e neo-èifeachdach mar chreideamh stàite... Is e an fhìrinn, le bunait fhoirmeil airson Crìosdaidheachd agus, an toiseach, an Tiomnadh Nuadh, gu bheil Orthodoxy mar bhunait air teagasg sìthiche: na cuir an aghaidh olc agus gràdhaich do nàmhaid! Ach aig an aon àm, tha fìor phoileasaidh na h-ìmpireachd ionnsaigheach agus tha feum air fòirneart agus ceannsachadh. Is e seo a tha ag adhbhrachadh a" chonnspaid eadar cruth agus brìgh. Fiù mura h-eil mòran dhaoine mothachail air seo, bidh iad gu fo-mhothachail ga fhaicinn!
  Air sgàth seo, tha an teagasg Orthodox neo-èifeachdach, gun loidsig, a 'feuchainn ri bhith ìmpireil agus Crìosdail aig an aon àm. Agus tha Crìosdaidh a" ciallachadh Iùdhach agus Sìthiche! Às deidh na h-uile, cha mhòr nach deach am Bìoball a sgrìobhadh le Iùdhaich, agus is dòcha eadhon gu tur, oir tha an t-Abstol Pòl ag ràdh gu bheil buannachd nan Iùdhaich mòr a chionn 's gu bheil iad air earbsa a thoirt do fhacal Dhè! Tha seo a" ciallachadh nach bu chòir do Ruiseanach am Bìoball a chreidsinn! Tha seo a' ciallachadh gu bheil feum air creideamh eile, ach nach eil e stèidhichte tuilleadh air na Sgriobtairean Iùdhach... Dè am fear? Bu chòir a leasachadh le proifeiseantaich eòlach agus saidhgeòlaichean fo stiùireadh an FSB! An uairsin thèid mòran contrarrachdan fhuasgladh gu soirbheachail ...
  Feumar a ràdh nach bi leanabh a tha leughadh an t-Soisgeil gu bràth na ghaisgeach làidir, gaisgeil, an-iochdmhor aig a bheil gaol air an Ruis! Agus dè an dùthaich a tha ainmeil anns a" Bhìoball? Iosrael!
  Fìor, tha seilbh aig Adolf fhèin, chan eil an cluicheadair seo, às deidh dha a bhith ann an àite Hitler, idir a "teannachadh geur-leanmhainn nan Iùdhaich. Air an làimh eile, gheibh Iùdhaich feumail buannachdan agus obair airson an Treas Reich. Cha bhith leithid de neòinean ann ri bhith a" losgadh luchd-saidheans no luchd-ealain Iùdhach! Ach tha e ro-luath laghan anti-Semitic a thoirt air ais. An toiseach, faodaidh daoine mì-thuigsinn, agus san dàrna h-àite, tha seo na stòr beairteis agus na thùs làidir! Ach tha e comasach, gu dearbh, poileasaidhean anti-Semitic a lughdachadh mar mhalairt air taic Iùdhach.
  Dè a dhèanamh leis a 'Phàp? Tha an dàimh leis a" Bhatican fada bho bhith air leth freagarrach, ach cha toir cogadh fosgailte ach cron aig an ìre seo. Tha seo a" ciallachadh gum feum thu taic a" Bhatacain a shireadh, ach aig an aon àm cuir a-steach na h-ùidhean agad... Mas fheàrr, cuir do phupaid air rìgh-chathair Pheadair agus mean air mhean ath-leasaich an creideamh.
  Chuir Porsche stad air smuaintean Adolf:
  - Tha sinn glè thoilichte leis an dìnnear agad, Fuhrer!
  Rinn an Adolf aig an robh seilbh gàire gu gràsmhor:
  - Uill, airson a-nis coinnichidh mi ri Himmler, agus an uairsin leig le Heinseberg ruighinn. Agus seall, a ghillean: chaidh cinn-ama gu math teann a thoirt dhut!
  Bha arm an Fuhrer a" gluasad air feadh Afraga. Agus chùm e an dìon an aghaidh an USSR.
  Anns a 'gheamhradh, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air an leac Rzhev, ach bha na Nadsaidhean a' feitheamh an sin agus b 'urrainn dhaibh a' bhuille a chuir air ais. Aig deas, chùm na Gearmailtich a-mach cuideachd, a 'cumail air adhart gu stiùiridhean Oryol agus Kharkov. Agus dìreach faisg air Leningrad, bha e comasach dha saighdearan Sòbhieteach Operation Iskra a dhèanamh, ach mhair na blàran faisg air mìos agus chaidh a 'bhuaidh a cheannach aig prìs uabhasach àrd.
  Mhair na Krauts dòigh air choireigin sa gheamhradh 42 - 43.
  Ach as t-earrach, tha a 'mhòr-chuid de Afraga air a cheannsachadh leotha mar-thà. Agus tha am Fuhrer a' dèanamh deuchainn air uisgeachan na sìthe ri Breatainn.
  Tha Churchill caran fuar mu dheidhinn seo. Ged a tha Breatainn a' fulang call às dèidh call.
  Chan eil e soilleir cuideachd le Iapan - chaidh Blàr Midway a chall le Ameireagaidh, agus fhad "s a tha na samurai a" dèanamh a "chùis air cabhlach mòr Yankee pìos às deidh pìos. Agus chan urrainn dha Ameireagaidh buannachd fhaighinn bhon àrdachadh àireamhach aice aig muir agus san adhar.
  Hitler ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air an USSR, ach fiù 's an dèidh ainmeachadh coitcheann, iomlan gluasad, tha e ro bheag neart airson seo. Leis gu bheil na Krauts sgapte air feadh Afraga.
  As t-samhradh tha an t-Arm Dearg fhèin deiseil airson gluasad air adhart. Ach, an dèidh dhaibh Afraga a cheannsachadh, chruthaich na Nadsaidhean saighdearan coloinidh. Agus gheibh iad goireasan a bharrachd.
  Bidh iad air an cleachdadh gus na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther a dhèanamh. Ach, cha robh an dàta a chaidh a thoirt don uilebheist gu tur soirbheachail. Ro dhaor, ro throm. Fìor, airson dìon tha am Panther na inneal-sgrios tanca math, le canan teine luath.
  Ach b 'e an "Leòmhann" an fheadhainn as neo-shoirbheachail, trom, daor, ach cha robh e gu math èifeachdach. Tha an gunna ro chumhachdach an aghaidh Sobhietach trithead "s a ceithir agus tancaichean aotrom, agus tha ìre an teine mòran nas ìsle na ìre a" Panther agus an Tìgear. Agus tha an armachd, ge-tà, nas fheàrr na an "Tìgear", agus cuideachd aig leòidean reusanta. Thionndaidh an "Leòmhann" gu bhith coltach ri "Panther" mòr le cuideam ceithir fichead tunna agus einnsean ochd ceud each-chumhachd. Ach, beagan nas luaithe na ann an eachdraidh fìor, chaidh an "Tiger" -2, fichead 's a dhà tunna nas aotroime, a-steach don riochdachadh. Faisg air an ìre dìon don "Leòmhann", ach nas gluasadach, aotrom. Tha an gunna, ge-tà, de chàileachd 88 mm - an aghaidh 105, ach gu leòr airson a h-uile tanca Sòbhieteach a sgrios. Agus is e an rud a tha cudromach ìre teine nas luaithe - ochd buillean an aghaidh còig.
  Mar sin tha an "Leòmhann" na leanabh aig sàr-ghin Gearmailteach, gruamach nach do ghabh freumh.
  Ghlac na Gearmailtich Afraga gu lèir, Madagascar nam measg, thairis air an t-samhradh. Stalin feitheamh ro fhada.
  Is dòcha gu robh e fhèin a" cunntadh air na Gearmailtich gus ionnsaigh a chuir air bhog. Gu sònraichte a" faicinn mar a ruigeas na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther. Ach bha na Krauts fhathast a" fuasgladh dhuilgheadasan air a" mhòr-thìr dhorcha.
  Chaill Stalin an-dràsta. Thòisich ionnsaigh nan saighdearan Sòbhieteach ann an stiùireadh Orel agus Kharkov. Dìreach far an robh na Gearmailtich air an deagh ullachadh. Agus cha robh e comasach iongnadh innleachdach a choileanadh. Sheall a 'chiad bhlàran gu bheil "Panther" a' coileanadh gu math ann an dìon. Chan eil e dona agus "Ferdinands". Tha iad math cuideachd.
  Agus tha an Tìgear na tanca tarbhach. Agus tha e a" sgòradh gu math. Tha na Gearmailtich gu gnìomhach a" dìon. Agus seas an aghaidh buillean an nàmhaid. Ann an trì mìosan de shabaid gu math gòrach, cha do rinn an t-Arm Dearg ach còig cilemeatair deug air adhart. Agus bha a call cudromach.
  Chaidh dà dhusan itealan Sasannach a-mach thairis air na caileagan le breug-riochd; is dòcha nach do mhothaich iad dad, agus bha iad mu thràth a" tòiseachadh a "dol à sealladh taobh a-muigh fàire, nuair a chaidh fuaimean ùra amharasach a chluinntinn gu h-obann. Dh"àithn Madeleine:
  - Bidh a h-uile duine a 'laighe sìos agus na gluais!
  Reothadh na caileagan, bha iad a" feitheamh ri rudeigin. Agus an uairsin nochd luchd-còmhdhail aotrom agus làraidhean bho chùl an dùn. A rèir an dealbhadh, tha e air a dhèanamh ann an Sasainn agus Ameireagaidh. Ghluais iad gu slaodach gu prìomh-bhaile Tunisia. Bha Madeleine beagan troimh-chèile. Bha i den bheachd gu robh an loidhne aghaidh fhathast fada air falbh, rud a bha a" ciallachadh nach biodh ùine aig na Breatannaich nochdadh fhathast. No an àite sin, cha bu chòir dhaibh nochdadh. Agus an seo tha colbh slàn a 'ruith. Ged, 's dòcha, nas lugha na buidheann-chatha... Cò iad, tha buidheann-cogaidh air choreigin, an dèidh dhaibh a dhol seachad air na fàsaichean aig nach eil aghaidh leantainneach, ag iarraidh rummage mun cuairt air a' chùl. Tha e coltach gu bheil e loidsigeach, ged le teicneòlas tha iad furasta am faicinn san fhàsach. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu rèidio a chuir gu do charaidean, ach gun a bhith fosgailte teine. A bharrachd air an sin, chan eil ann ach ceud dhiubh, agus tha còrr air trì cheud Breatannach ann!
  Thuirt Gerda ri Charlotte:
  - Seo na Sasannaich! Seo a" chiad uair a chunnaic mi iad cho faisg!
  Fhreagair an caraid ruadh, cuideachd gu math iomagaineach:
  - Chan eil dad sònraichte! Agus nam measg tha uimhir de dhaoine dubha!
  Gu dearbh, bha co-dhiù leth de na Sasannaich dubh. Agus ghluais an colbh gu slaodach, agus bha na daoine dubha fhathast a" caoineadh... Bha iad a" tighinn nas fhaisge agus nas fhaisge...
  An seo cha b 'urrainn dha nerves aon de na caileagan a sheasamh, agus loisg i gunna submachine. Aig an aon diog, dh" fhosgail a" chuid eile de na gaisgich na theine, agus rinn Madeleine crathadh gu mall:
  - Teine!
  Chaidh grunn dhusan Sasannach a spealadh sìos aig an aon àm, chaidh fear de na làraidhean na theine. Dh'fhosgail an còrr de Bhreatainn teine gun lethbhreith. Thuirt Madeleine, a" gabhail grèim air a" mhionaid:
  - Tilg grenades oilbheumach còmhla!
  Bidh nigheanan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" a "tilgeil grenades fada agus gu ceart. Agus gu bheil iad air an trèanadh bho òige, agus cuideachd air a dhol tro dhòighean sònraichte. Seo nuair a bhios tu a" trèanadh le clisgeadh dealain, tha thu beagan slaodach leis an tilgeadh agus tha clisgeadh ort. Thilg Gerda agus Charlotte na tiodhlacan aca cuideachd. Agus tha na Breatannaich os cionn shàilean agus bun os cionn... Tha e cho èibhinn. Bidh iad a" losgadh air thuaiream, agus tha na daoine dubha fhathast a" sgreuchail ann an cànan nach gabh a thuigsinn. Tha iad sin gu cinnteach nan sgùbairean ...
  Agus tilgidh Gerda agus tilgidh i, agus e a" seinn cuideachd:
  - Tha trom-laighe ann an sgoilearan an SS! Aon leum - aon bhuille! Tha sinn nar madaidhean-allaidh - tha an dòigh-obrach againn sìmplidh! Cha toil leinn earball a" chait a tharraing!
  Bidh Charlotte cuideachd a 'fàs mar fhreagairt. Bidh na peilearan a loisg i a" briseadh a" chlaigeann na chriomagan. Agus an uairsin bidh iad a 'falach an sùilean. Seo fear dubh eagallach a" sàthadh a chompanach fionn air an taobh le bayonet. Spìonaidh e fuil mar fhreagairt. Bidh Charlotte a" seinn còmhla:
  - Ainglean na h-ifrinn dorcha rionnagach! Tha e coltach gun tèid a h-uile càil sa chruinne-cè a sgrios! Feumaidh tu itealaich a-steach don adhar mar sheabhag luath! Gus anaman a dhìon bho sgrios!
  An achd Breatannach neo-eagraichte, tha a" mhòr-chuid dhiubh nan saighdearan coloinidh: daoine dubha is Innseanaich, Arabaich. Bidh iad an dàrna cuid a" tuiteam, a" reothadh, no, air an làimh eile, a" leum suas gu sgiobalta agus a" tòiseachadh a" ruith mun cuairt mar mhaighich seòlta. Ach, bidh na nigheanan a" losgadh gu ceart, agus eadhon ged nach bi na grenades ag itealaich fada, tha na criomagan tiugh! Tha glè bheag de nàimhdean air fhàgail mu thràth. Bidh Madeleine a" sgreuchail sa Bheurla, tha a guth cho bodhar àrd is nach fheum thu eadhon megaphone:
  - Gèilleadh agus sàbhalaidh sinn do bheatha! Ann am braighdeanas gheibh thu biadh math, fìon agus gnè!
  Dh'obraich e sa bhad agus aon uair 's gu bheil iad a' leigeil seachad ... Hands up and...
  Chruinnich iad leth-cheud prìosanach, leth dhiubh air an leòn. Dh"àithn Madeleine:
  - Cuir crioch air na leòinte !
  Loisg na "madaidhean-allaidh" peilearan gu neo-riaghailteach a-steach do theampaill an fheadhainn nach b "urrainn seasamh air an casan, agus chaidh an còrr a luchdachadh a-steach do chàraichean agus an gluasad chun bhunait as fhaisge.
  Às deidh gainmheach teth an fhàsach, tha casan lom Gerda glè thoilichte a bhith a 'faireachdainn an rubair bog. Tha i fiù 's a' gearan gu toilichte ... tha làraidhean Ameireaganach gu math cofhurtail agus chan eil iad a 'crathadh tron turas. Às deidh dhaibh buannachadh, tha na nigheanan sunndach. Dh"fhaighnich Charlotte do Gerda:
  - Co mheud a mharbh thu ?
  Chrath an nighean a guailnean ann an iomaguin:
  - Chan eil fios agam? Cha b' mise an aon fhear a loisg... Ach tha mi a' smaoineachadh gun robh mòran ann!
  Rinn Charlotte àireamhachadh:
  - Tha ceud dhinn, mharbh e mu thri cheud, sin a' ciallachadh tri air gach brathair, 's e sin, gach piuthar ! Toiseach tòiseachaidh iongantach don chogadh!
  Sheinn Gerda a làmh gu neo-chomasach:
  - Chan eil seo cudromach dhòmhsa! Is e am prìomh rud nach do bhàsaich aon charaid. Ged a tha seo, gu dearbh, staitistig, chaidh trì cheud nàimhdean a sgrios, agus air ar taobh cha robh ach dà ghaisgeach madadh-allaidh air an leòn beagan. Tha e na iongnadh dhomh nach eil sinn air Afraga a cheannsachadh gu tur fhathast, le leithid de ghaisgich.
  Mhill Charlotte am faireachdainn sa bhad:
  - Ma ta, chaill sinn air na gaisgich mi-fhortanach so anns an ochdamh la deug !
  Chrath Gerda a ceann bàn gu feargach, mar gum biodh i còmhdaichte le sneachda na Bliadhn" Ùire:
  - Tha seo air sgàth bhrath! Ach gu dearbh, bha sinn nas fhaisge na bha e a-riamh air buaidh agus bha seo follaiseach don h-uile duine nach eil dall! Och, chaidh briseadh a-steach oirnn!
  Dh" aontaich Charlotte, a" sgrìobadh gu deas air cùl a cluais chlì le a òrdagan rùisgte:
  - Seadh, brath, sabotàis, mì-chinnt an airm ... Ach bhris sinn fhathast na Ruiseanaich, a 'toirt orra gèilleadh ann an 1918! O, bhiodh e math coiseachd tro raointean farsaing na Ruis, tha e fionnar an sin, ach an seo tha e teth!
  Rinn Gerda gàire gu sunndach:
  - Ach anns an Ruis tha reothadh cho dona ann... Ach nuair a ruith mi casruisgte tron t-sneachda anns na beanntan, tha fios agam dè a" chràdh a th" ann.
  Rug Charlotte a fiaclan:
  - Tha Gerda beag a' ruith casruisgte tron t-sneachda a tha a' losgadh... Tha seo samhlachail, mar gum biodh ann an sgeulachd sìthiche... Sgeulachdan sìthe mu dheidhinn fìor-ghlan, fhathast leanabhach agus nach eil idir fèineil...
  Rinn Gerda suil gu sunndach air a caraid:
  - A bheil e mar gum feum sinn a dhol don Fuhrer?
  Dhearbh Charlotte:
  - Cha mhòr! Tha sinn dìreach a" draibheadh, gun a bhith a" ruith casruisgte thairis air gainmheach teth an fhàsaich. Agus eadhon às deidh a 'bhuaidh.
  Bha an duine dubh ceangailte a" magadh ann an Gearmailtis:
  - Ainglean uamhasach, tha mi deiseil airson seirbheis a thoirt dhut! Tha thu nad bhan-dia, is mise do thràill!
  Bhuail Charlotte falt dualach donn an neach-glacaidh dhubh le a cas beagan garbh:
  - Tha na daoine dubha agad mar-thà nan tràillean le nàdar! Tha seo, gu dearbh, air an aon làimh math, feumaidh cuideigin a bhith ag obair gu cruaidh bho mhoch gu feasgar, a" dèanamh obair mhaslaidh ... . Is sinne na Gearmailtich, an uair sin, an dùthaich as cultarail agus as eagraichte air an Talamh. Nàisean mòr de ghaisgich, agus chan ann gun adhbhar a bha saighdearan Gearmailteach a" frithealadh anns a h-uile arm Eòrpach agus eadhon anns an Ruis, mar as trice ann an dreuchdan stiùiridh!
  Thuirt Gerda gu cruaidh:
  - Seadh, ni thu seirbhis dhuinn mar thràill. Tha goireasan sònraichte againn airson daoine dubha. Agus airson a-nis chan eil agad ach a dhèanamh ...
  Mhol Charlotte:
  - Pògadh e ar casan. Às deidh na h-uile, bidh e tlachdmhor dhuinn, agus bidh Niger ga irioslachadh fhèin.
  Chrath Gerda a ceann gu làidir:
  "Chan eil fhios agam ciamar a tha thu, ach tha e tàmailteach ma tha craiceann fìor-ghlan an Aryan a" suathadh air bilean an Niger fàileadh. " Mar sin...
  Cha do dh'aontaich Charlotte:
  - Chan eil idir! Air an làimh eile, bu toil leam e. Uill seall...
  Chuir ailleachd theine dearg a cas bhig air an duine dhubh. Thòisich e gu deònach air meòir fhada, rèidh, chiseled na ban-dia a phògadh. Agus cha do rinn an nighean ach gàire gu socair mar fhreagairt, bilean tiugh an duine dhubh a" tic air a chraiceann tana. Bha teanga a" phrìosain a" ruith thairis air cas elastagach, beagan dusty na h-ìghne. Tha e fhathast snog nuair a nì thu irioslachd air fear làidir, faisg air dà mheatair.
  Chuir Gerda iongnadh air:
  - Tha e neònach, ach nach eil thu a 'faireachdainn tàmailteach?
  Rinn Charlotte gàire:
  - Chan eil idir! Carson a bu chòir dhomh a bhith tàmailteach?
  Roghnaich Gerda fuireach sàmhach: carson a bu chòir dhi casg a chuir air cùisean a caraid? Gu dearbh, chaidh an togail nach bu chòir boireannach Gearmailteach a bhith na ghaisgeach a-mhàin, ach cuideachd bean ghràdhach, socair agus màthair fallain. Ach chan eil i fhèin air smaoineachadh mu ghillean fhathast, is dòcha air sgàth obair chorporra trom, no dìreach nach do lorg i a maids fhathast. Ach, tha coltas gu bheil Charlotte sgìth dheth cuideachd. Bhuail i an duine dubh san t-sròin le a h-adhbrann, cho mòr is gun do thòisich a shròn air sruthadh agus mhol i do Gerda:
  - Is dòcha gun can sinn?
  Chrath Gerda:
  - Gu dearbh, bidh sinn a 'seinn! Mur eil, bidh e brònach!
  Thòisich na caileagan air seinn, agus chaidh an caraidean a-steach, gus an robh an t-òran a 'sruthadh mar eas:
  Tha fear mo ghràidh 's mi fhèin a' falbh às an fhras,
  A' falach bròn neo-thalmhaidh!
  Agus am fuachd, a' losgadh, a' fuarachadh,
  Chaidh an adhbhar briste a tholladh!
  
  Cas cas anns an t-sneachda,
  Tha na caileagan a' dol geal!
  Beucaidh stoirmean-gaoithe mar mhadaidhean-allaidh,
  A' cur dragh air treudan eòin!
  
  Ach chan eil fios aig an nighean eagal
  Tha i na neach-sabaid cumhachdach!
  'S gann a chòmhdaich an lèine an fheòil,
  Bidh sinn gu cinnteach a" buannachadh!
  
  'S e ar curaidh-ne bu shearbh,
  Chan urrainn dhut a lùbadh le sledgehammer!
  An seo tha na mapalan a 'gluasad gu socair,
  Tha maoim-sneachda a" tuiteam air do bhroilleach!
  
  Cha 'n 'eil e mar chleachdadh againn bhi fo eagal,
  Nach dian thu crith bhon fhuachd!
  Tha an nàmhaid reamhar le muineal tairbh,
  Tha e steigeach agus tàmailteach mar glaodh!
  
  Tha a leithid de neart aig na daoine
  Ciod a rinn an deas-ghnàth naomh !
  Air ar son-ne araon creidimh agus nàdur,
  Bidh an toradh soirbheachail!
  
  Tha Criosd a' brosnachadh na dùthcha,
  Ag innse dhuinn sabaid gu deireadh!
  Gus am bi a 'phlanaid gu bhith na phàrras,
  Bidh gach cridhe treun!
  
  Bidh daoine toilichte a dh'aithghearr
  Biodh beatha na crois throm aig amannan!
  Tha peilearan gu brùideil marbhtach
  Ach tha am fear a thuit air èirigh mar-thà!
  
  Bheir saidheans dhuinn neo-bhàsmhorachd,
  Agus tillidh inntinnean nan daoine a thuit gu dleastanas!
  Ach ma dh' eireas sinn, creid mi,
  Cuiridh an nàmhaid an sgòr suas sa bhad!
  
  Uime sin, co-dhiù dèan ùrnaigh ri Dia,
  Chan fheum thu mearachdan a dhèanamh, bi leisg!
  Tha am Breitheamh Uile-chumhachdach ro theann,
  Co-dhiù faodaidh e cuideachadh uaireannan!
  
  'S ionmhuinn leam an dùthaich mhàthaireil,
  Dùthaich naomh, ghlic!
  Ar ceannard, cùm an t-srian nas teann,
  Tha an Fatherland air a bhreith fo bhlàth!
  Sheinn na caileagan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" cho breagha, agus bha na faclan dòrainneach. San fharsaingeachd, tha stereotype ann gu bheil fear SS a" ciallachadh neach-cuiridh! Ach chan eil sin fìor. Bha, gu dearbh, aonadan peanasachaidh sònraichte, mar as trice mar phàirt de roinnean tèarainteachd a bha a 'dèanamh obraichean sònraichte, ach bha a' mhòr-chuid de roinnean SS dìreach mar gheàrdan mionlach an Wehrmacht. San fharsaingeachd, feumar a ràdh nach e propaganda dearg, totalitarian an stòr fiosrachaidh as earbsaiche mun Dàrna Cogadh. Às deidh na h-uile, tha e soilleir nach b 'urrainn do stiùirichean comannach Agitprop cuideachadh ach a bhith neo-chlaonach agus a' còmhdach thachartasan gu cothromach. Mar sin, tha e gu h-earbsach duilich a bhith a" breithneachadh far an robh fìor fhìrinn mu bhuaireadh nan Nadsaidhean, agus far an robh ficsean. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh an fheadhainn a tha gu mòr an sàs ann an rannsachadh eachdraidheil aideachadh nach eil a h-uile gaisgeach SS na neach-marbhadh agus uilebheist. A bharrachd air an sin, ron ionnsaigh air an USSR; Mar as trice bha na Nadsaidhean gan giùlan fhèin gu fulangach anns na sgìrean còmhnaidh; chan eil stòran an Iar a" nochdadh mòr-thubaistean no dìoghaltas.
  Agus a-nis chuidich na caileagan leis na prìosanaich faighinn a-mach às na càraichean; chuir iad guailnean leathann nan daoine eagallach gu càirdeil. Às deidh sin chaidh cuireadh a thoirt dha na nigheanan iad fhèin ùrachadh ...
  Bha an lòn beag, ach chaidh zebra a losgadh anns an fhàsach agus fhuair gach nighean kebab air a bruich ann an stoidhle Arabais. San fharsaingeachd, bha na h-Arabaich, co-dhiù a-muigh, càirdeil agus dh" fheuch an fheadhainn a bha eòlach air Gearmailtis eadhon ri fealla-dhà no buillean socair a dhèanamh air casan nan nigheanan.
  Bhrùth Gerda an Arabach steigeach air falbh agus thuirt e:
  - Chan eil mi dhut!
  Lean Charlotte an deise:
  - Faigh harem dhut fhèin!
  Rinn Gerda gàire agus mhol e:
  - Ach innis dhomh, a Charlotte, dè a dhèanadh tu nam biodh tu nad bhean aig an t-Sultan?
  Thuirt an caraid ruadh gu teagmhach:
  - Is e toileachas deasbaid a tha seo... Ged a tha e an urra ri bean an t-sultain. Nam biodh an Ìmpireachd Ottomanach mòr na h-àirde, an uairsin... Bhiodh e eadhon glè mhath... bhithinn ag ath-leasachadh arm na Tuirc, a" leasachadh armachd... Agus is dòcha an toiseach gun tionndaidhinn mo shealladh chun ear.
  Dh'aontaich Gerda:
  - Deas! Ach tha e tàmailteach don Tuirc nach b" urrainn dhi eadhon nuair a bha i an sàs ann an Iran a cheannsachadh. Bha seo gu math fìrinneach, gu sònraichte leis gu robh arm Phersia air ais. Saoil, Great Fuhrer, dè an co-dhùnadh a nì e: ceannsachadh air an Tuirc, no a thoirt a-steach don cho-bhanntachd aige, a" tilgeil cnàimh dha na h-Ottomans, a" toirt a-steach cuid de na fearann nach eil cho luachmhor ann an Ioran?
  Chrath Charlotte a guailnean ann an troimh-chèile.
  - Chan eil fios agam! Gu dearbh, o chionn ghoirid tha fathannan air a bhith ann gun toir sinn ionnsaigh air an USSR... Tha iad ag ràdh nach eil feum dha-rìribh air beairteas Ruiseanach agus fearann beairteach san Úcráin!
  Thog Gerda am muga tì le òrdagan a casan rùisgte agus, gu sgiobalta, thog i gu a smiogaid e, a" dòrtadh an leaghan donn a-steach innte fhèin. Aig an aon àm, fhuair an nighean cothrom bruidhinn:
  - Tha fearann gu math beairteach, beairteach aig an Úcráin. Fo stiùireadh glic Gearmailteach, agus le ar cultar àrd tuathanachais, bheir iad a-mach buain as àirde. Agus an uairsin bidh ar n-aran nas saoire na uisge. Agus bidh seo gu buannachd nan Ukrainians fhèin, leis gu bheil an riaghaltas Sobhietach dìreach gan goid, a" toirt orra acras!
  Chrath Charlotte.
  - Teagaisgidh sinn dha na Slavs sin ar cultar mòr Gearmailteach! Bheir sinn soilleireachd dhaibh!
  An seo chaidh stad a chuir air a" chòmhradh le glaodhan mì-mhodhail, bha an ùine eile seachad.
  Ach às deidh lòn chaidh na caileagan a lìnigeadh a-rithist agus b" fheudar dhaibh caismeachd tron fhàsach. An dèidh ithe bha e doirbh a ruith agus bha na caileagan fiù 's a' gearan beagan gus, ge-tà, gun do bhlàthaich na cuirp aca. Agus mar sin chaidh iad air falbh mar ierboas.
  Is e blàr brìgheil a tha seo... Agus bidh Afraga a" fàs Gearmailteach... Agus an aghaidh Sobhietach-Gearmailteach...
  Anns a 'gheamhradh, chaidh an t-Arm Dearg a-rithist air an ionnsaigh. Tha blàran borb a" dol air adhart.
  Tha Cairistìona, Magda, Mairead agus Shella a' sabaid anns a' Phanther. Ged nach eil e air leth freagarrach, tha gunna-losgaidh luath, fad-raon aig a" charbad, tha e meadhanach sùbailte, agus tha deagh armachd aghaidh aige.
  Tha caileagan Gearmailteach casruisgte agus ann am bikinis, a dh'aindeoin an fhuachd. Agus bidh iad a 'stiùireadh blàr a ghabhas gluasad.
  An seo tha Cairistìona a' losgadh peilear... Bidh an t-slige a' bualadh air turaid T-34-76 agus ga tholladh. Stad tanca Sòbhieteach, air a losgadh sìos.
  Tha na caileagan a" sgreuchail aig mullach an sgamhanan:
  - Ghabh an tè againne e!
  An uairsin bidh Magda a 'losgadh. Bhuail am bòidhchead le falt òir cuideachd.
  Seadh, mar sin chaidh turaid nan trithead "s a ceithir a reubadh dheth.
  Bidh na caileagan tigress a 'gabhail cothrom losgadh. Agus gu math ceart. Mar sin bhuail iad tanca Sòbhieteach eile.
  Bhuail Mairead an ath rud. Agus bhuail e an gunna fèin-ghluasadach SU-76. Air a bhualadh gu dòigheil. Agus sheinn i:
  - Tha a "Ghearmailt ifrinn againn làidir, bidh i a" dìon an t-saoghail!
  Agus mar a nochdas an teanga!
  An uairsin bhuail i Shell le canan. Buail air an tanca Sobhietach KV-1S. Rinn an nighean obair mhath cuideachd.
  Tha, tha ceathrar ghaisgich ann am bikinis a 'sabaid agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Às deidh dha boireannaich tòiseachadh a" sabaid, chaidh cùisean mòran na b" fheàrr airson an Treas Reich.
  Seo na pìleatan Albina agus Alvina anns na speuran. Tha an dà bhòidhchead ann am bikinis agus casruisgte. Bidh iad a" sabaid air Focke-Wulfs. Agus is e càr fìor dhona a tha seo.
  Tha Albina, a" losgadh bho ghunnaichean adhair, ag ràdh:
  - Croquet gnìomhach! Na gabh aithreachas air na faclan!
  Agus mar a dhùisgeas e le gàire deàlrach! Agus loisgidh e sìos dà itealan Sòbhieteach aig an aon àm.
  Gheàrr Alvina sìos uimhir ri trì cuideachd le canain adhair agus rinn i crathadh:
  - Bidh an t-inntrigeadh agam marbhtach agus matte!
  Às deidh sin rùisg an nighean a fiaclan agus sheall i a fiaclan! Tha i uile seun, agus làn seun iongantach.
  Bidh Albina a" gearradh plèana eile Yak-9 agus a" squeaks:
  - Carson a tha feum air pìleatan Sòbhieteach?
  Bidh Alvina a" losgadh sìos LAGG-5 agus ag ràdh le misneachd:
  - Gus an urrainn dhuinn na Gearmailtich cunntasan a chruinneachadh!
  Càraid nighean iongantach. Mar a thòisich iad air duaisean a chruinneachadh dhaibh fhèin. Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an-aghaidh a leithid de bhòidhchead. Bidh iad a 'losgadh sìos plèanaichean agus a' giùlan am fiaclan.
  Agus is e am prìomh dhìomhaireachd gum feum nigheanan a bhith casruisgte agus ann am bikini anns an fhuachd. An uairsin thig na bilean leotha fhèin.
  Agus na gabh aodach a-riamh. Crith do bhroilleach rùisgte, agus bidh an-còmhnaidh àrd-spèis ort!
  Gheàrr Albina sìos itealan eile bhon Arm Dearg agus sheinn i:
  - Ann an àirde mòr agus fìor-ghlanachd!
  Agus dh" amhairc i, a" leum suas, agus a" spìonadh a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach ! Agus ann an teine fiadhaich agus feargach!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh sìos an itealan le dòigh-obrach shunndach.
  Agus an uairsin bidh Alvina a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Bidh e ga dhèanamh timcheall air an oisean, a 'giùlan fhiaclan agus a' squeaks:
  - Bidh mi nam shàr churaidh na cruinne!
  Agus a-rithist tha an càr a bhuail an nighean a 'tuiteam. Tha, tha an t-Arm Dearg ga fhaighinn gu math dona.
  Agus tha Albina a" beucaich le eacstais fhiadhaich:
  - Tha mi a-nis na neach-cuiridh, chan e pìleat!
  A" losgadh sìos itealan Sòbhieteach eile agus a" sgàineadh:
  - Bidh mi a" lùbadh thairis air an t-sealladh agus tha na h-urchraichean a "ruith a dh" ionnsaigh an targaid, tha aon dòigh-obrach eile romhainn!
  Bidh an gaisgeach ag obair gu math ionnsaigheach.
  An seo tha an dithis nighean a" toirt ionnsaigh air targaidean talmhainn. Bidh Albina a" bualadh air na trithead "s a ceithir agus a" squeals:
  - Bidh seo an deireadh!
  Bidh Alvina a" bualadh air an SU-76 agus a" feadaireachd:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus mar a chrathadh e a chas-rùisgte!
  Anns a 'gheamhradh, cha robh an t-Arm Dearg comasach air soirbheachadh gu mòr. Is ann dìreach ann an sgìre Rzhev a chaidh aca air pìos beag a dhèanamh, ach le bhith a" toirt a-steach stòran-stòrais, chuir na Gearmailtich an suidheachadh air ais. Tha na Krauts gu math làidir.
  Agus anns a 'Chèitean 1944, an dèidh dha na saighdearan aca ath-lìonadh le tancaichean ùra, a' gabhail a-steach Panther-2 nas adhartaiche agus nas dìonte, chaidh iad air an ionnsaigh ann an sgìre Kursk agus Rostov-on-Don.
  Cha bhiodh a h-uile dad cho dona mura biodh àireamh mhòr de Arabach agus de dhubh air pàirt a ghabhail anns an ionnsaigh. Agus nas cudromaiche, chaidh Türkiye a-steach don chogadh cuideachd. Mar sin tha an suidheachadh air fàs uamhasach eagallach.
  Agus chaidh an t-Arm Dearg, a" fulang call mòr, air ais ro fheachdan adhartach an Wehrmacht.
  Ach bha na sia nigheanan gaisgeil, air an stiùireadh le Alenka, a" sabaid gu cruaidh leis na Krauts. Agus bha e soilleir gu robh na feachdan neo-ionann.
  Bha Alenka a 'sabaid airson Kursk, a chuir na Nadsaidhean fodha. Thilg a" bhòidhchead eu-dòchasach grenade le a òrdagan rùisgte agus chir i:
  - Glòir do Rus 's ar pàrtaidh gràdhach!
  An uairsin chuir Natasha grenade air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgiort:
  - Bidh sinn a" toirt aire don nighean casruisgte!
  Às deidh sin, chuir Anyuta cuideachd tiodhlac bàis le òrdagan a cas-rùisgte, agus shearg i:
  - Bidh e na bhuille iongantach!
  Ghabh Augustine ruadh agus chuir i seachad tiodhlac sgrios le a ball rùisgte, agus dh'fhalaich i:
  - A" comharrachadh an radar a-steach don adhar!
  Agus an uairsin thug Maria òr-bhuidhe bàs dha na Nadsaidhean le a casan rùisgte.
  Agus sheinn i:
  - Ann am Madagascar, anns an fhàsach agus an Sahara! Air a bhith anns a h-uile àite, an saoghal fhaicinn!
  Agus an uairsin tilgidh Marusya dòrlach de bhuinn rùisgte de a casan agus a" seinn:
  - Ann am Fionnlainn, sa Ghrèig, agus ann an Astràilia, san t-Suain, innsidh iad dhut nach eil nigheanan nas bòidhche na iad sin!
  Seadh, rinn na sia nigheanan sabaid glè mhath. Ach ghabh na Krauts fhathast ri Kursk ...
  Chan e, chan urrainn dhut seasamh an aghaidh feachdan adhartach mar sin. Tha na faisistich a' fas borb.
  Agus dè tha ullachadh nan uilebheistean a" ciallachadh?
  Bha Adolf Hitler dìreach craicte: a 'faireachdainn mar fhìor despot, dha bheil a h-uile duine a' gèilleadh agus a 'crith. Tha, ma tha thu ag iarraidh soirbheachas Stalin, feumaidh tu a bhith mar Stalin, gun truas agus iarraidh air daoine eile agus thu fhèin (sin dìreach mar a bha Iòsaph Vissarionovich a" smaoineachadh san òrdugh seo!). A-nis tha an meirgeadh math agus tòisichidh an càr a" gluasad. San fharsaingeachd, tha buannachd mhòr aig a 'Ghearmailt, a' gabhail a-steach a saidealan, thairis air an USSR anns an uiread de uidheamachd gnìomhachais, anns an sgioba-obrach le teisteanas agus anns an àireamh de innleadairean aig gach ìre. Tha seo na fhìrinn, ach chan eil cinneasachadh armachd fhathast suas ri par! Bha a' Ghearmailt air dheireadh air an USSR tron chogadh, a dh'aindeoin a h-uile sgrios anns an Ruis. Agus dè bho? Gu dearbh, air sgàth cuid de chaos a bha a 'riaghladh ann an diofar roinnean agus, gu h-àraidh ann an gnìomhachas an airm. A bharrachd air an sin, bha pàirt àicheil aig dìth stuthan amh, a bharrachd air fo-mheas air comas an nàmhaid. Gu sònraichte, ann an 1940, bha riochdachadh armachd anns a 'Ghearmailt nas ìsle na ann an 1939 (ma tha sinn a' beachdachadh air an àireamh iomlan a 'gabhail a-steach armachd), agus seo a dh' aindeoin gu robh an cogadh air tòiseachadh mar-thà, agus ghabh an Treas Reich smachd air sgìrean mòra le mòr. stòran glèidhte de chomas toraidh. Uill, dè as urrainn dhuinn a ràdh mu chomasan eagrachaidh Hitler? Gun cus, bha e a" deàrrsadh ann an gnìomhachas an airm.
  Thuirt am Fuhrer ann an òraid fhada:
  - A thaobh a bhith a" cumail sùil air itealain, tha cumhachdan èiginn air an toirt do Sauer. Cumaidh e sùil gheur air na tha de dh" uidheamachd air a dhèanamh, agus, gun a bhith cho cudromach, air càileachd. A bharrachd air an sin, tha mòran de do charaidean Goering, eadhon ged a bha iad uaireigin nan deagh aces, nach eil comasach air obair stiùiridh. Chan eil a h-uile saighdear math cuideachd na sheanalair air leth, agus mar sin an àite Eric a tha crochte, bidh an raon teignigeach air a stiùireadh le neach bho luchd-tionnsgain proifeasanta a tha comasach air na feachdan itealain ath-leasachadh agus ath-uidheamachadh. Às deidh na h-uile, chan eil Breatainn na cadal, tha i a 'meudachadh an dà chuid meud agus càileachd a feachdan armaichte, agus gu h-àraid a cuid itealain. Feumaidh sinn a bhith dà cheann air thoiseach air an nàmhaid, dusan ceum, air neo caillidh sinn gu tur ar n-uachdranas air an nàmhaid. Mar sin, tha feum air ceumannan càileachdail.
  Fhreagair Goering gu sgiobalta:
  - Mo charaidean, daoine dearbhte a tha air an èifeachdas sabaid agus am proifeiseantachd a dhearbhadh.
  Dh"fhàs an deachdaire aig an robh seilbh feargach:
  - No theagamh gu'n do dhìochuimhnich mi, nad bheachd-sa, cò chaill Blàr Bhreatuinn ? No cò a dh"fhàillig am plana ceithir-bliadhna airson leasachadh na h-eaconamaidh nàiseanta. No a bheil thu cuideachd airson a bhith air do bhualadh le slatan, agus eadhon gu poblach. Mar sin dùin do bheul agus bi sàmhach mus cuir thu bacadh ort fhèin!
  Bha goering eadhon a" crùbadh sìos ann an eagal. Gu mì-fhortanach, chan eil am Fuhrer gu bhith air a mhealladh. An uairsin chualas am fuaim a-rithist, agus chaidh jet ME-262 eile a-mach dhan iarmailt. Bha an càr mòr agus bha dà einnsean ann. Tha na sgiathan beagan air an sguabadh, tha an trodaiche fhèin a 'coimhead gu math bagarrach. Tha na feartan astair aige, airson 1941, sa chumantas math, agus eadhon a rèir ìrean cruinne tha iad nas àirde na riamh. Fìor, chan eil an inneal fhèin fhathast gu tur earbsach agus feumar debugging. Tha an deachdaire faisisteach, ge-tà, air feartan luchd-sabaid ùra, nas adhartaiche a thoirt seachad mu thràth... Tha cuideam nas motha na sia tonna air ME-262, a tha a" ciallachadh gu bheil cus cuideim ann. Feumaidh jet sabaid a bhith beag, saor agus sùbailte. A thaobh seo, dh'fhaodadh ME-163 a bhith gu math math, ach tha an einnsean rocaid aige ro èigneachail agus chan obraich e ach airson sia mionaidean (no an àite sin, bidh e fhathast ag obair!), A tha a 'ciallachadh nach eil an raon ach taobh a-staigh radius de cheud cilemeatair . Mar bhomair ann an stoidhle Blitz no mar neach-sabaid còmhdaich airson ionnsaighean armada air Sasainn, gu dearbh, chan eil e iomchaidh.
  Ach faodaidh an ME-262 tunna de bhomaichean a ghiùlan, is e sin, cho mòr ris an Pe-2, itealan aghaidh Sòbhieteach. Is e sin, fuasgladh sàr-mhath an dà chuid airson sguabadh sabaid agus airson saighdearan taiceil. Ach, carson nach cruthaich thu trodaiche ann an stoidhle Comet ME-163, ach às aonais einnsean rocaid, ach le einnsean turbojet? Dh" fheuch iad ris an "Comet" a leasachadh agus bha e coltach gun do mheudaich iad an ùine itealaich gu 15 mionaidean (is e seo raon suas ri 300 cilemeatair), a tha sa chumantas iomchaidh airson Blàr Bhreatainn. Faodar Lunnainn a ruighinn bho Normandy fhathast... Ged nach eil a h-uile càil cho follaiseach, feumaidh tu cuideachd a bhomadh agus tilleadh air ais, agus cha robh còig mionaidean deug cho luath. Anns an àm ri teachd, chaidh luchd-sabaid rocaid is jet aithneachadh mar chrìoch marbh ann an itealain. Ach tha dealbhadh an "Comet" gu math inntinneach, le cho beag agus cho aotrom 'sa tha e, a tha a' ciallachadh gu bheil e saor agus furasta a ghluasad.
  A bharrachd air an sin, tha luchd-sabaid gealltanach ann cuideachd le cuideam de 800 cileagram san fharsaingeachd, leithid gliders a dh" fhaodar a chleachdadh ann am batail adhair. Fìor, mar thoradh air an raon ghoirid aca, chan urrainnear tursan-adhair orra a dhèanamh ach ann am batail dìon, no an lìbhrigeadh a Lunnainn air... Transports, agus an uairsin na pìleatan a ghlacadh air ais. Feumaidh tu smaoineachadh air an seo. Ann an fìor eachdraidh, cha robh ùine aig na gliders a-riamh a bhith a 'sabaid, agus airson adhbhar air choireigin ann an Korea, cha robh seanalairean itealain Sòbhieteach deònach a' bheachd seo fheuchainn. San fharsaingeachd, chan eil e brònach, ach aig àm Cogadh Korea, b 'e am pìleat Ameireaganach a' chiad fhear a fhuair buaidh. Mar sin cha bu chòir dì-meas a dhèanamh air na Yankees.
  Às deidh don itealan crìochnachadh, leum nighean òg bàn a-mach às a" choileach agus ruith i suas chun Fuhrer aig làn astar.
  Leis an Nadsaidheach àireamh a h-aon aige, leudaich e a làmh thuice airson pòg. Is e an rud a tha math nuair a tha gaol aig nigheanan ort, agus gu bheil am Fuhrer, tha e coltach, air a iodhalachadh gu dùrachdach leis na Gearmailtich gu lèir, no an àite sin, cha mhòr a h-uile duine ach beagan phrìosanaich campa cruinneachaidh. Thuirt am pìleat le dealas:
  - Is e dìreach plèana eireachdail a tha seo, tha astar agus cumhachd cho mòr aige. Reubaidh sinn na cuileanan leòmhann gu lèir bho chèile mar bhotal uisge teth bho neach-ionaid!
  Dh" aontaich am Fuhrer ri spionnadh na h-ìghne:
  - Gu dearbh, bidh sinn ga reubadh suas, ach ... Bu chòir dì-bhugachadh an inneil a dhèanamh aig astar nas luaithe, agus tha seo gu sònraichte a" buntainn ri motaran. An seo, gu dearbh, bidh feum air ceumannan radaigeach gus an leasachadh, ach ma chuidicheas an dealbhaiche stiùiridh!
  Choisich a h-uile duine còmhla:
  - Glòir don Fuhrer mòr! Gun cuidich Providence sinn!
  Thòisich laoidh an Treas Reich a" cluich agus ghluais colbh de luchd-sabaid òga bhon Hitler Jugent air adhart. Bha balaich bho ceithir-deug gu seachd bliadhna deug a 'caismeachd chun an druma ann an cruth sònraichte. Agus an uairsin thachair an rud as inntinniche: rinn nigheanan deugaire bho Aonadh Boireannaich na Gearmailt caismeachd. Bha iad ann an sgiortaichean goirid, bha casan rùisgte, rùisgte nam bòidhchead a" tarraing aire dhaoine. Dh'fheuch na caileagan ri an casan a thogail nas àirde, ach aig an aon àm tharraing iad an òrdagan air ais agus chuir iad an sàilean gu cùramach. Sealladh èibhinn de bhòidhchead le figearan iongantach... Bha na h-aghaidhean gu math eadar-dhealaichte agus bha cuid de na faisisteach òga rudeigin mì-mhodhail, cha mhòr fireann, agus chuir iad às dhaibh cuideachd. Gu sònraichte nuair a thug iad na sùilean aca còmhla.
  Thug Esthete Adolf fa-near:
  - Tha e riatanach gum faigh balaich is nigheanan trèanadh corporra aig ìre nas motha. Agus tha fios agam gu bheil tòrr ga dhèanamh air a" chùis seo, gu sònraichte anns na Jungfolk, ach is e an rud a tha a dhìth in-ghabhail agus gabhail ri dòighean Spartan. Gu dearbh, a bharrachd air a bhith a' brosnachadh goid... Feumaidh na balaich agus na caileagan againn fàs suas gu bhith nan daoine còir agus aig an aon àm neo-thruacanta.
  Stad an t-Àrd-cheannard. Bha na seanalairean sàmhach, is dòcha gu robh eagal orra cur an aghaidh, ach cha robh iad airson dearbhadh dè a bha follaiseach. Lean am Fuhrer air:
  - Chan e fealla-dhà a th" ann an cogadh, ach feumaidh neo-thruaillidheachd a thaobh nàimhdean a bhith air a chur còmhla ri taic dha chèile agus mothachadh air bràithreachas do chompanaich. Is e seo a dh'fheumas sinn a chuir an sàs anns a h-uile duine... Tha an sàr-fhear ùr neo-thròcaireach a dh'ionnsaigh càch, ach nas motha na sin feumaidh e a bhith neo-thròcaireach dha fhèin. Oir feumaidh an ìochdranachd an toiseach a bhith air a chuir às ann an anam neach, agus an uairsin èiridh an corp daonna lag!
  Stad eile... Thuig na seanailearan agus na dealbhadairean gu h-obann agus thòisich iad a' moladh gu làidir. Bha coltas gu robh am Fuhrer toilichte:
  - Tha seo nas fheàrr, ach a-nis bu mhath leam aithris air sabaid adhair fhaicinn. Cho uamhasach agus uile-sgriosail ...
  Dh'fhaighnich Heinkel gu sgiobalta:
  - Le armachd beò no sligean, mo Fuhrer?
  Chrath àireamh a h-aon Nadsaidheach:
  - Gu dearbh, le feadhainn sabaid. A bharrachd air an sin, bu mhath leam beachdachadh air buaidh an inneal ejection. Às deidh na h-uile, tha thu ag obair air ... - Chrath am Fuhrer a dhòrn. - Cuin, mu dheireadh, a bhios e deiseil agus air a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh. Às deidh na h-uile, tha pìleat eòlach na phìleat eòlach a dh'fheumas a bhith air a dhìon airson blàran san àm ri teachd!
  Ach a dh" aindeoin sin cho-dhùin am Fuhrer-Terminator dealbhadh nas ùire den inneal ejection a shealltainn dha na dealbhadairean. Bu chòir gum biodh an siostam seo nas duilghe, nas sìmplidh agus nas aotrom. Uill, tha an squib saor, a tha mar-thà air a mhaighstireachd le gnìomhachas na Gearmailt, gu math freagarrach airson an adhbhair seo.
  Dh'fheumadh an diagram a bhith air a tharraing air an t-slighe, ach b 'e neach-ealain fìor mhath a bh' ann an Hitler, agus tharraing e gu soilleir, gu sgiobalta, bha loidhnichean nan diagraman agus na h-oidhirpean eadhon agus soilleir gun riaghladairean no compasaidhean. Bha an Terminator hit-and-miss den bheachd gu robh e neònach, gu dearbh, gun do leig na Gearmailtich, san fharsaingeachd, le ideòlas cho làidir agus gu ìre adhartach ri Sòisealachd Nàiseanta agus an siostam totalitarian, an cogadh dha na Ruiseanaich. Is dòcha gu bheil seo air sgàth gu robh saighdearan Ruiseanach nas làidire agus nas seasmhaiche na an fheadhainn Gearmailteach agus dh'ionnsaich iad sabaid nas luaithe.
  San fharsaingeachd, ma choimheadas tu air cùrsa a" chogaidh gu h-iomlan, an uairsin dh" ionnsaich na Ruiseanaich, no an àite armachd nan Sòbhieteach, sabaid, ach bha e coltach gu robh na Gearmailtich air dìochuimhneachadh ciamar... Rinn an àithne aca co-dhùnaidhean aig ìre an toiseach -graders, agus is dòcha eadhon nas ìsle ma tha eòlas aig a" chiad ìre ann a bhith a "dèanamh gnìomhachd armachd ann an ro-innleachdan fìor-ùine. Agus is e an fhìrinn gu bheil clann de shia bliadhna a dh'aois mar-thà a 'stiùireadh armachd brìgheil mar rudeigin as urrainn dhaibh fhèin agus Zhukov agus Mainstein ionnsachadh. Ach, tha cuid de luchd-rannsachaidh den bheachd gu bheil an dà chuid Zhukov agus Mainstein mar mheadhan-inntinn. Tha contrarrachdan ann cuideachd a thaobh an àireamh de uidheamachd, gu sònraichte uidheamachd Frangach a chaidh a ghlacadh. Bha cuimhne Hitler (cuimhne mhath, gu h-àraid nuair a bha e fhathast fallain!) a' moladh gun deach 3600 tanca a ghlacadh air an glacadh bho na Frangaich, figear fìor dhrùidhteach... Bha cuid de mhodailean, leithid an SiS -35, na b' fheàrr nan armachd na an T-34 a-mhàin ann an armachd aghaidh. Mar sin faodar an tanca seo a thoirt gu buil gu furasta ann am factaraidhean Frangach, ach a-mhàin le bhith a" cur an àite an armachd 47 mm le gunna fada 75 mm le baraille. Gu dearbh, eadhon is dòcha nach bi seo gu leòr. Tha Breatainn agus na SA san fharsaingeachd air a bhith a" cur luach gu mòr air armachd anns na tancaichean aca. Mar eisimpleir, bha armachd de 152 millimeters an aghaidh 120 aig an dà fhichead tunna Churchill airson an tanca trom IS-2.
  Dh" innis am Fuhrer rudeigin eile dha na dealbhadairean:
  - Tha tunailean gaoithe gu leòr againn, mar sin coimhead airson modail nas fheàrr den itealan agus cruthaich cumaidhean sgiobalta, gun a bhith a" toirt a "chùis gu deuchainnean daor, far am bi na h-aces as fheàrr againn a" bàsachadh cuideachd. Mar eisimpleir, tha modail sgiath itealaich de phlèana gu math èifeachdach, gu sònraichte ma dh" fhaodadh an tighead agus an ceàrn claonadh atharrachadh. Thug mi an dealbh dhut mu thràth, agus mar sin bu chòir gum biodh an earball deiseil. Bidh an astar measta aige suas ri 1100 cilemeatair san uair eadhon le einnsean Yumo. Mar sin rachaibh air adhart, ach na bi leisg!
  Chomhairlich Adolf the misfit cuideachd mar a mheudaicheas e astar sèideadh pìoba. Ghlac e an ìoranas a bha gu math falaichte ann am beachdan an luchd-dealbhaidh: ciamar a bha uimhir de eòlas aig corporal sìmplidh? Nach eil iad a" creidsinn ann an gnè an Fhuhrer? Uill, nì sinn a-mach e ... no nach eil, cha dèan sinn a-mach e, ach dearbhaidh sinn dhaibh gu bheil sinn air ar foghlam.
  Às deidh seo bha lòn anns an èadhar ùr, chuir na caileagan seirbheiseach bùird agus cathraichean air dòigh. Bòidheach... Ach dè na h-ath-leasachaidhean a bu chòir a dhèanamh ann an Sòisealachd Nàiseanta? A leithid gus an àireamh de nàimhdean a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus caraidean a dhèanamh. Mar eisimpleir, na àrdaich rèis na Gearmailt aig a h-uile tionndadh agus faodaidh eadhon stad a chuir air daoine a roinn ann an clasaichean. Ach, chan eil sgaradh dhùthchannan gu dùthchannan ìochdaranach agus Aryan fhathast air a dhèanamh laghail gu foirmeil. Bidh seo a" sìmpleachadh rudan. San fharsaingeachd, thòisich Hitler air mòr-sgrios na h-Iùdhaich dìreach an dèidh ionnsaigh air an USSR. Carson a bhiodh an leithid de dhàimhean aige? Is dòcha gu robh e an dòchas gum beannaicheadh Sionachas an t-saoghail e airson a" chogaidh an aghaidh Bolshevism, agus gun toireadh an Iar taic dha. Agus an uairsin, nuair a thuirt Breatainn agus na SA gu cinnteach, chan ann ris an Wehrmacht, dh'fhàs am Fuhrer feargach? An do thòisich e air dìoghaltas a dhèanamh air na h-Iùdhaich sin a ruigeadh e? Tha Hitler, gu dearbh, na leth-fhacal airson a bhith a" dèanamh an Holocaust agus mar sin a" dìmeas a" bheachd air Sòisealachd Nàiseanta. A-nis tha na faclan Nadsaidheach agus fear a chuir gu bàs air fàs co-chosmhail. Bidh mòran cuideachd a" cur troimh-chèile nàiseantachd agus faisisteachd, is dòcha air sgàth co-chòrdadh an fhacail Nadsaidheach. Ach chan eil seo fìor idir. Ann am prionnsabal, chan eil dàimh dhìreach aig Faisisteachd ri Sòisealachd Nàiseanta. Aig a chridhe, dh" èirich bun-bheachd faisisteachd anns an Fhraing anns an naoidheamh linn deug agus bha brìgh gu tur eadar-dhealaichte aige.
  Thàinig seòrsa de bhunait teagasg faisisteach anns an dreach tùsail aige sìos gu stèidheachadh spiorad corporra, faireachdainn de chompanach am measg luchd-calpa. Thug Mussolini an uair sin a-steach teagasg faisisteachd dha na Lèintean-dubha aige. Uill, b" e na nàimhdean agus na farpaisich phoilitigeach a bh" air na Nadsaidhean an toiseach mar luchd-faisisteach. Gus a bhith onarach, rinn na Nadsaidhean gu cruaidh, gus an d" fhuair faisisteach brìgh ana-cainteach, àicheil. Anns an Ruis, aig aon àm, nàiseantaich eòlas air àrdachadh sònraichte, gu h-àraidh tràth anns na naochadan, a 'ruighinn a' char as àirde ann an 93-94. An uairsin lean a" chogadh ann an Chechnya gu àrdachadh ann am faireachdainn sèimh sa chomann-shòisealta agus crìonadh sealach ann an nàiseantachd. Mar thoradh air a" chogadh ann an Iugoslabhia agus bomadh Serbia thàinig àrdachadh sealach ann an gràdh-dùthcha, ach an uairsin thachair sgaradh anns a" ghluasad nàiseanta. Anns an Ruis, bha duilgheadas aig na nàiseantaich le ceannardan... Cha robh am Fuhrer aca fhèin... Fìor, chaidh Zhirinovsky a choimeas ri Hitler, agus chaidh e eadhon thairis air Adolf ann an cuid de dhòighean. Mar eisimpleir, ann an luaths takeoff poilitigeach, taobh a-staigh ceithir bliadhna an dèidh stèidheachadh a 'phàrtaidh, a' chiad àite ann an taghaidhean pàrlamaid. Ach bha Zhirinovsky mì-reusanta agus dh'fhàillig e chan ann a-mhàin air soirbheachadh, ach eadhon gus na bha e air a choileanadh a chumail suas. An seo feumaidh mi a ràdh, an toiseach, b" e a choire pearsanta a bh" ann. Chan eil smachd gu leòr anns a 'phàrtaidh, na sgandalan anns an deach e an sàs. Ach cha do shuidh am fìor Hitler anns an Reichstag a-riamh agus cha do sheall duine air na filmichean aige air telebhisean. Agus cha robh telebhisean ann fhèin. Ged a bha soirbheachas Zhirinovsky ann an taghaidhean 1993 na bhuannachd don obair shoirbheachail aige leis an luchd-èisteachd telebhisean.
  Shuidh caileag bhòidheach am measg nan searbhantan sìos ri taobh an Fhuhrer agus chuir i a làmh air a glùin rùisgte. Coed:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh air rudeigin, mo Fuhrer?
  Thàinig an deachdaire Nadsaidheach agus aig an aon àm cluicheadair brìgheil suas. Mhothaich e nach robh e fhathast air crìoch a chuir air brot glasraich agus salad mheasan. Phòg am Fuhrer an nighean air a bilean, a" faireachdainn a h-àlainn òg, milis agus thuirt i:
  - Thèid thu sa chàr còmhla rium. Agus gheibh thu uile gu obair, tha an ùine airson ithe seachad.
  Agus a-rithist, thòisich gèaraichean na stàite, ged nach robh iad air an deagh ola, a 'tionndadh. Air an t-slighe air ais, rinn am Fuhrer gaol air a 'bhòidhchead, agus chuir e iongnadh eadhon far an d' fhuair e uiread de lùth agus neart. Às deidh na h-uile, thuirt iad gu robh am Fuhrer neo-chomasach agus san fharsaingeachd a rèir coltais ciorramach, an dèidh dha sifilis (brèig) a bhith air a spìonadh (ficsean iomlan!). Tha e fìor nach deach aig Hitler air sliochd a bhith aige... Uill, a-màireach, bheir e aire don chùis seo e fhèin... Air neo nach bi, feumaidh e fhathast cuireadh a thoirt dha Himmler. San fharsaingeachd, ann am fìor eachdraidh, neartaich am Fuhrer gu mòr àite an SS. A rèir choltais feumaidh esan cuideachd a dhol air an t-slighe seo anns an roghainn eile seo. Agus gu bheil fo-òrdanachadh nam poileas eucorach gu structar an SS gu h-iomlan reusanta; a-nis thèid a h-uile dàta agus faidhle a chur còmhla ann an aon stòr. A bharrachd air an sin, àrdaichidh cleachdadh cràdh an aghaidh eucoirich agus na dòighean ceasnachaidh adhartach sin a tha àbhaisteach don Gestapo agus structaran poileis dìomhair eile an ìre lorgaidh gu mòr.
  Faodaidh an fhìrinn àrdachadh agus faodaidh an àireamh de luchd-fulaing neo-chiontach àrdachadh, ach ... is ann ainneamh a nì mearachdan. Faodar seo a bhreithneachadh bho iomadh eachdraidh eucoir.
  Às deidh dha beagan chùisean gnàthach eile a cho-dhùnadh agus cuireadh a thoirt do dhithis nighean ùr an leabaidh a bhlàthachadh, thuit am Fuhrer, a "gabhail fois a cheann air cìochan rùisgte na bòidhchead, na chadal ...
  An turas seo, thill e chun aisling a chuir e stad air na bu thràithe, mu bhlàr fànais grandiose. A-rithist anns an neach-sabaid follaiseach aige, agus tha an nàmhaid a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air rangannan arm na Ruis Mhòir. Agus bidh geama Fuhrer of the Hypernet, agus a chompanach, plump, ach aig an aon àm fèitheach, a "feuchainn ri dhol an gnìomh, aig an aon àm a" cuideachadh a chèile. Tha luchd-sabaid nàmhaid grànda a" feuchainn ris na h-àireamhan a ghabhail, a" cleachdadh an uachdranas àireamhach. Tha eas-aonta armachd Dermostan a" fàs nas iongantaiche. Tha na soithichean aca a" coimhead barrachd is barrachd tàmailteach. Gheàrr an Caiptean Vladislav, a 'cleachdadh an dòigh "bucaid", an càr gu soirbheachail ann an cruth bròg cam agus thuirt e:
  - Chan ann airson dad a bha athair aig Hitler agus Stalin a bha na ghreusaiche!
  Mar fhreagairt, chuir a chompanach fionn a sàilean lom, pinc a-steach:
  - Chan fheum mi bòtannan no brògan eile. Le casan rùisgte tha mi a" faireachdainn gu bheil an lùbadh as lugha den fhàsach no crith an fhànais fada nas fheàrr! O mo Fuhrer, am bu mhath leat a bhith nad nighean?
  Rinn Vladislav gàire mar fhreagairt:
  - Bhiodh e inntinneach airson ùine ghoirid. Tha a h-uile duine ag ràdh gu bheil orgasms fada nas làidire agus nas fhaide aig boireannaich na fir, agus mar sin bha mi airson faighinn a-mach a bheil seo fìor?
  Rinn am fionn gàire:
  - Is dòcha gun toir adhartas cothrom dhut eòlas fhaighinn air seo cuideachd... Mura caill sinn, gu dearbh, am blàr fànais grandiose. Tha cus nàimhdean ann. Faodaidh an Impire Almaztiger 13, nach eil air a bhreith fhathast ach a tha mar-thà na cheannard oirnn, bàsachadh cuideachd.
  Thuirt an neach a bhuail am Fuhrer:
  - Ceannard mòr, mar cheann ann an cogadh, mar as motha am meud, is ann as cruaidhe a bhios an call!
  An àite freagairt, thòisich am fionn air a trodaiche a thionndadh mun cuairt. Rinn e pretzel, is gann a sheachain e an reithe, agus an uairsin loisg e air ais gu fìor cheart. Bhris carbad an nàmhaid na lasraichean agus thòisich e air sgoltadh na phìosan lasrach glè bheag, mar sìol chrom-lus. A" ghruagach, a" togail a" choma cagnaidh le a òrdagan rùisgte agus ga thilgeil cho sgiobalta "s gun tàinig e air tìr dìreach air a teanga a bha a" sruthadh a-mach:
  - A bhòidheach! Nuair a bhios tu a" cagnadh, an uairsin ithe!
  Ach cha robh an gaisgeach cruaidh cho fortanach; chaidh a bhualadh a-rithist, eadhon ged a bhiodh e teann agus an caiptean-cogaidh a 'fàs:
  - Cia cho tinn leis na mnathan so a fhuair mi !
  Dh'eirich suilean an fhir :
  - Nach eil thu riaraichte le stròc? Is dòcha gu bheil thu ag iarraidh rudeigin nas cunnartaiche? Sin cho mi-fhoighidneach sa tha sibh uile, buailteach do bhrathadh!
  Rinn Vladislav gàire agus cha mhòr nach do shluig i freagairt chruaidh am measg luchd-sabaid Dermostan. Tha an dealbh den bhlàr air atharrachadh beagan. Bha coltas neo-sheasmhach air an nàmhaid, a" toirt a-steach barrachd is barrachd fheachdan ùra dhan bhlàr. Bha na longan-cogaidh gu sònraichte cunnartach; gu math mòr, mar asteroids, thàinig iad a-mach gu slaodach bhon fhalamhachadh, mar gum biodh iad air an tarraing le inc dòigheil (a nochd nuair a sheallas tu lampa orra). Dh" fheuch Shit-stan an toiseach ris na cliathaichean a lùbadh, gus gluasad cèis a dhèanamh, is dòcha gus coire a chruthachadh san fhànais.
  Bha saighdearan na Ruis Mhòir a 'sabaid gu misneachail, agus aig an aon àm cuideachd cha robh iad diùid bho ghluasadan. Seo mar a chaidh an dòigh dìon gluasadach, a bharrachd air gluasad dàna agus dàibheadh, a chleachdadh. Mar eisimpleir, chaidh na bàtaichean-mara blàir agus na h-innealan de dh'arm fànais na Ruis Mhòir à sealladh no, air an làimh eile, nochd iad ann an cùl an nàmhaid trom-laighe. Bha e coltach ri iasg a 'sealg ann an toll deighe - nochd iad, rug iad air a' chreach (seòrsa de mheanbh-fhrìdean geamhraidh, agus nam b 'e catfish a bh' anns an t-sealgair, eun!) Agus chaidh iad air ais dhan toll. Anns a 'chùis seo, chaidh na soithichean Dermostan air chall sa bhad, thòisich iad a' bualadh còmhla, no eadhon a 'fosgladh teine air a chèile. Spreadh plasma èibhinn le losgadh shoithichean rionnag. Mar eisimpleir, chaidh eadhon long-cogaidh, an dèidh grunn bhuillean fhaighinn bho urchraichean teirmeach preon, a-steach do lasraichean gorm is uaine. An uairsin chunnaic an gaisgeach mòr (a 'leantainn air adhart a' sgrios na shitstans a bha a 'gèilleadh mar dhuilleag bath!) Agus dè an colossus drùidhteach, sgioba de suas ri dà mhillean saighdear agus leth-cheud millean inneal-fuadain!
  Is e diofar sheòrsan scumbags a th" anns na militants taobh a-staigh an t-soithich: trolls, gobhan agus grunn sheòrsan tar-chinealach, mar eisimpleir an fheadhainn as fharsainge: measgachadh de bhreaban is toitean, no eadhon cnapan toitean! Uill, creutairean eagallach, mar gum biodh bho fhilm uamhasach air a tharraing le tràilleachd dhrogaichean.
  Tha na creutairean gu mòr airson teicheadh, ach aig an aon àm bidh iad a 'bualadh air a chèile, a' sgoltadh, a 'gearradh, a' bìdeadh. An seo thig inneal feansa, a chaidh a chruthachadh gu sònraichte airson a dhol air bòrd sabaid. Agus tha i armaichte le claidheamhan quasi-plasma, chan ann dìreach, ach lùbte airson grunn ghluasadan. Thuit a" chiad inneal feansa a-steach do bhreugan beò an fheadhainn a bha a" sruthadh a-mach à bàta mòr a bha a" lasadh le teine. Sa bhad, chaidh pìosan de dh'fheòil gearraichte agus cuirp loisgte a-mach a h-uile taobh. Nochd caraid air a cùlaibh, bha i coltach ri damhan-allaidh, cha robh ach co-dhiù trithead ball ann, agus bha iad ann an cruth sruthan sgrios, comasach air eadhon dinosaur a ghearradh ann an leth.
  Dh"èigh aon de na h-oifigearan Dermostan:
  - O, na gearr mi! Dh"ith a" phàillean a" bhanrigh!
  Ach bha e mì-shealbhach, bha cnap an toitean le spògan diog, dìreach eadhon nas tàmailteach, a" bualadh air an antenna agus a" crochadh air a tholladh air. Ach, cha robh an dòigh anns an robh e a" sgreuchail ri chluinntinn tuilleadh anns an cacophony as fiadhaich sin a bha a" sìor fhàs. Chaidh teangaidhean de lasraichean prionnsa-plasma, gorm is orains sa mhòr-chuid, seachad air luchd-sabaid eagallach Shitmostan, ag adhbhrachadh orra friogais. Agus bha na h-innealan feansa rampant taobh a-staigh an long-chogaidh ultra. A rèir choltais bha e gu soilleir air a chlò-bhualadh sa phrògram aca: marbhadh, marbhadh, agus marbhadh a-rithist! Agus chan eil e gu diofar dhaibh cò. Agus anns na trannsaichean bha fuaim an hyperroom as uamhasach.
  Ach, tha an ultra-lasair air na h-innealan feansa a ruighinn mu thràth, a bharrachd air mòran gobhan agus cnapan claw-cigarette mar-thà air tuiteam a-steach do photons. Mar sin thòisich an long-chogaidh air a dhol às a chèile mean air mhean ann an grunn phàirtean. Ged a thachair an sgaradh gu slaodach, cha robh e coltach gu robh e cho ominous. Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon mòran eile, an dàrna cuid a "lasadh suas mar supernovae beag, no, air an làimh eile, mar shoithichean rionnag a" crìonadh. Gu mì-fhortanach, chan ann a-mhàin de Dermostan, ach den Ruis Mhòr.
  Mar eisimpleir, chaill bàta-mara leis an òrd agus suaicheantas corran smachd agus chaidh e a-steach do dhragh nàmhaid. Nuair a bhuaileas dà mhòran aig astaran fo-sholais, tha e co-ionann ri bhith air a reubadh le rocaid sgrios. Bidh e a" cuir a-mach le cus cumhachd (mas urrainn dha duine a chuir mar sin, gu dearbh). Dh'fhàs an spreadhadh mar thulip le bileagan ioma-dathte, gu h-obann ag ithe a h-uile dad a bha ann timcheall air dusan cilemeatair. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Agus tha e coltach gu bheil na balaich againn air nèamh mu thràth!
  Thuirt am fionn gu feallsanachail:
  - Is e nèamh an t-aon aite maith anns nach 'eil neach ann an cabhaig r'a fhaotainn, ged a tha iad anns an teas !
  Dh" aontaich Hitler hit:
  - Is iad seo paradoxes na cruinne. Chan eil sinn airson a bhith ann an àite math, ach tha an droch fhear gar slaodadh a-steach! Mar sin chan eil e eadhon soilleir dè as fheàrr, beatha no bàs.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail:
  - Tha beatha an-còmhnaidh nas fheàrr na bàs. Chan ann airson rud sam bith a tha cha mhòr a h-uile duine a" smaoineachadh sin. Ach, tha beachdan dhaoine, mar a h-uile càil san t-saoghal againn, càirdeach.
  Rinn am Fuhrer tionndadh caran duilich eile, a leig leis losgadh air dà sheata, agus mar sin tòrr na bu daoire agus le armachd beairteach (cho breagha sa spreadh e, mar gum biodh cleasan-teine bho mheasgachadh iom-fhillte de stuthan pyrotechnic air lasadh), neamhnaidean de stuth briste sgapte air feadh an fhalamh. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Tha beachdan dhaoine an dà chuid mu nàdur agus mu Dhia gu mòr an aghaidh a chèile. Anns an fharsaingeachd, tha eadhon bun-bheachd de reactive, is e sin, eadhon inntinn millteach, a bheir air neach a bhith ga ghiùlan fhèin ann an dòigh nach eil idir na bu chòir do instincts pragmatach agus beachdachadh air comasachd òrdachadh.
  Thuirt am fionn, le duilgheadas faighinn seachad air dàibheadh brùideil (dè eile as urrainn dhut a dhèanamh nuair a bhios seachdnar luchd-sabaid a" ruith thugad aig an aon àm), thuirt e:
  - Cuir stad air pragmatics - tionndaidh air matamataig!
  - Nach èibhinn! - Vladislav air ais.
  Gu h-obann, air beulaibh caiptean itealain a 'chabhlaich, nochd ìomhaigh de dhreuchd stiùiridh arm na Ruis Mhòir. Gu dearbh, is e tiodhlac a tha seo, gu dearbh - an comas a dhol a-steach do naomh nan naomh agus eadhon aithneachadh, eadhon mura h-eil na planaichean aig cuideigin eile, ach an àithne fhèin.
  Seo e, am prìomh shoitheach-cogaidh, prìomh shoitheach armachd fànais na Ruis Mhòir le trast-thomhas de cheud cilemeatair. Agus bidh an soitheach seo gu nàdarrach cuideachd a" sabaid, leis nach urrainn deichean de mhìltean de bharaillean làmhachais cumhachdach a bhith air am milleadh gu dìth gnìomh. Ach, bidh an long-chogaidh shuaicheanta a" feuchainn ri obrachadh ann an co-chòrdadh ri soithichean mòra eile. Chan urrainnear an cothrom as lugha a thoirt don nàmhaid am prìomh àite a sgrios, far a bheil prìomh àithne sguadron arm fànais na Ruis Mhòir.
  Gu h-iongantach, tha an ceannard coitcheann agus am monarc dìreach mar embryo na laighe sa bhroinn. Tha am màthair fhèin air a bogadh ann an staid beòthalachd crochte, oir air dhòigh eile bhiodh coileanadh a dleastanasan ro dhona. Agus tha gnìomhachd a "mhonarc embryonic a tha air a leasachadh gu leòr mar-thà, aig a bheil buill-bodhaig agus, nas cudromaiche, eanchainn caran mòr, air a dhèanamh cinnteach le grunn aonadan cybernetic. Tha an embryo fhèin, a 'riaghladh thairis air Ìmpireachd Mòr na Ruis, a' faireachdainn gu math cofhurtail.
  Tha, gu dearbh, agus tha e fo eallach leis an fheum, tha e air a bhith taobh a-staigh a mhàthair airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Chan urrainn dha ach bruadar mu bhith a" ruith no a" gluasad rudeigin. Agus is e aislingean goirt a tha seo, oir tha breith a" ciallachadh a dhol à bith sa bhad. Bidh an embryo a" conaltradh ris an t-saoghal a-muigh a" cleachdadh sganairean. Gu dearbh, chan eil iad a 'sealltainn fìor choltas a' chomanndair embryonic, ach ìomhaigh a tha nas comasaiche air misneachd a bhrosnachadh. Gu sònraichte, tha fear òg eireachdail a 'nochdadh ann an cruth rìgh gun bhreith. Bheir e òrdugh dha na saighdearan ann an guth soilleir, òrdail:
  - Cleachd prionnsapal dìon elastagach. Mar o chionn mìltean bhliadhnaichean, chleachd feachdan nas laige, nas ìsle ann an àireamhan, an fhìrinn gun teagamh gu bheil tomad nas lugha tòrr nas gluasadach na fear mòr. Leis gu bheil tomad gann air a chomharrachadh le inertia beag!
  Dhearbh an nighean marasgal:
  - Gu dearbh... 'S e comas an airm gluasad a tha cudromach airson buaidh. Gu dearbh, feumar crìochan a sheachnadh. Às deidh na h-uile, chan e an seangan rìgh nam beathaichean!
  Rinn an ceannard embryonic gàire:
  - Is e bacteria na creutairean as marbhtach. Ged nach eil, is dòcha nach eil eadhon bhìorasan! Ged a tha e na fhàs-bheairt prìomhaideach, tha e èifeachdach! An seo chruinnich an nàmhaid feachdan mòra, bho cha mhòr a 'chruinne-cè gu lèir, a tha a' ciallachadh gun do nochd e na raointean a bha air fhàgail.
  Thuirt Elf Marshal Fego le pigtails purpaidh is orains:
  - Aig amannan tha buannachd a tha coltach nach eil cho beag air earrann cuibhrichte den aghaidh gu leòr airson a bhuannachadh. Is e seo axiom neònach de dh" iomadh blàr, de shìobhaltachdan eadar-dhealaichte!
  Chaidh an t-Ìmpire Fetal tro na sganairean:
  - Anns a 'chùis seo, tha thu a' coimhead air a 'bhun-stèidh.
  Aig an aon àm, dh'fheuch armadas Dermostan ri ath-eagrachadh air a 'ghluasad. Thàinig tèarmann glè chudromach thuca bhon chùl. Chaidh na mìltean de shoithichean mòra agus na milleanan de shoithichean nas lugha a-mach a" cleachdadh clag. Mar thoradh air an sin, mheudaich cumhachd teine na dìosganaich gu mòr. Thuirt an nighean marasgal le toileachas:
  - Seo cairt trump eile air a thilgeil leis an neach-dùbhlain bastard. Ach a dh" aindeoin sin, cha robh ar n-aithris buileach suas gu ìre; cha deach ullachadh airson a bhith comasach air àireamh cho mòr de fheachdan a thoirt a-steach.
  Bhreab hologram an ìmpire ann an cruth balach an claidheamh. Bhuail an propellant an geata. Spreadh e cha mhòr sa bhad. An toiseach, tha fras ann a bhios ag ithe na sùilean air falbh, agus an uairsin fàs balgan-buachair purpaidh a sgriosas a h-uile càil taobh a-staigh raon gunna an long-chogaidh. Thuirt am balach hologram:
  - Is e sgòr tadhail iongantach a tha seo! Uill, leig leis an luchd-dùbhlain an cuid uile a thoirt seachad. Tha iongantas agam air ullachadh air a shon.
  Choimhead Elf Fego air an dealbh den bhlàr le beagan teagamh. Bha armada Dermostan a" coimhead uamhasach uamhasach. Gu sònraichte ultra-cogaidh, aig an robh trast-thomhas a ràinig dà cheud gu leth cilemeatair. Chuimhnich an elf gu h-obann air a phlanaid dachaigh... Tha an nàdur an sin eireachdail, chan eil eadhon biastagan fuilteach ann. Agus leòmhainn... Uill, chan e dìreach leòmhainn, ach co-fhilltean le flùraichean arbhair. San fharsaingeachd, is e beathach brèagha a tha seo: is e flùr cornflower a th "anns a" bhodhaig, agus bidh am mane òrail a "leasachadh anns a" ghaoith. A bharrachd air an sin, bidh na flùraichean arbhair ag atharrachadh sgàil... Tha gràinealachd gu tur an seo, air a stiùireadh an dà chuid an aghaidh dhaoine agus elves.
  Thuirt am marasgal blonde:
  "Chan eil fios againn cia mheud tèarmann a th" aig an nàmhaid, ach tha e coltach riumsa gu bheil an t-àm ann ar rèisimeid ambush a ghluasad. "
  Chuir an t-ìmpire embryonic an aghaidh:
  - Chan e a-nis an t-àm airson do chairtean a shealltainn!
  Dh'fheuch an nighean marasgal ri argamaid a dhèanamh:
  "Ma gheibh na daoine againn bàs, cha bhith duine air fhàgail airson sabaid!"
  Agus an uairsin lorgadh an ceannard embryonic:
  "Chan urrainn dhut cogadh a bhuannachadh às aonais leòintich." Ann an tàileasg faodaidh tu, ach ann am fìor bhlàr chan urrainn dhut! Is e lagh cogaidh tròcaireach gu bheil call mar uisge a" uisgeachadh brògan buaidh, cha leig thu leas ach dèanamh cinnteach nach tig call air adhart gu bhith na dòrtadh a bhios a" nighe air falbh na crògan! - An uairsin dh'fhàs an hologram a chaidh a chuir bhon bhroinn gu h-obann nas caoimhneil na aghaidh. - Ach na bi a" smaoineachadh, gus call a lughdachadh gu sònraichte bho theine long-cogaidh, leig le longan-rionnag na Ruis Mhòir a dhol air ais ann an snìomh.
  Thug am marasgal elf taic don cheannard embryo:
  - Sin e, sin an aon dòigh. Chan eil fios fhathast cia mheud feachd as urrainn don nàmhaid a thilgeil a-mach às an fho-thalamh.
  Gu dearbh, dh'fheuch longan rionnag Shitmostan ri gluasad ann an treud dùmhail. Aig an aon àm, cha do shàbhail iad armachd idir, a 'tilgeil urchraichean aig na milleanan, gun eadhon a bhith a' gabhail cùram mu cho cinnteach 'sa tha am buille. Bha e coltach gu robhas a" bualadh air na billeanan de gheamannan air feadh a" bheàrn gus lasadh a-steach do hyperplasm, losgadh a h-uile càil beò agus gluasad, agus an uairsin a dhol a-mach. Bidh gaisgich Ruiseanach a" losgadh tòrr nas cinntiche, ach bha tàirneanach mòr an nàmhaid, mar inneal-smàlaidh, a" sgapadh mhìrean mar confetti. Confetti marbhtach a loisg sìos grunn bhàtaichean de Dirmostan. Agus tha an àireamh de frigates millte de shìobhaltachd bastard gu tur do-chreidsinneach. Tha e fìor gu bheil soithichean Ruiseanach a" bàsachadh. An seo bha an soitheach-mara millte, ann an èiginn, a" reubadh mar tanca Ruiseanach air an Kursk Bulge agus a" reubadh long-cogaidh an nàmhaid. Chaidh na ceudan de mhìltean de bheatha a bhriseadh sa bhad, agus loisg an teine, mar gum biodh pìob gas mòr air a spreadhadh.
  Thuirt am marasgal gu gruamach:
  - Bidh iad gar lùbadh, ach chan eil sinn a 'toirt seachad! - Mhothaich an ceannard ceàrnagach (no an àite an ìomhaigh holografach aige, bha an troich fhèin air bàta eile den chlas Gross-Dreadnought!). - Bhiodh e riatanach co-dhiù cuid de fhrith-ionnsaighean a chuir air bhog air conaltradh nàmhaid agus loidhnichean solair.
  Rinn an t-Ìmpire Fetal gàire tron hologram balach aige.
  - Ciod, nad bheachd-sa, a tha 'm chailleach !
  Ghreas am marasgal, agus sgaoil e a spògan:
  "Ach cha bhith iad a" sàbhaladh armachd idir. " Tha seo a" ciallachadh gu bheil gu leòr aca. Nach ann mar sin a tha, a thighearna?
  Chuir an t-Ìmpire Embryo an aghaidh:
  - Chan ann mar seo! Tha ceannard mòr nas luachmhoire na a cheann, agus mar sin cha dèan clogaid rabhadh agus breug-riochd seòlta dha! Ann an ùine ghoirid, tha an nàmhaid fhathast leis an mealladh milis gu bheil a h-uile dad gu math leis, ach gu dearbh tha ar buaidh mar-thà faisg! Tha a bhith a" bualadh ris nach robh dùil co-ionann ri claidheamh stàilinn alloy a chuir an àite dòrn!
  
  
  Tha WITTMAN beò
  Atharrachadh beag ann an eachdraidh co-cheangailte ri soirbheachas mòr nan Nadsaidhean rè an oilbheum aig na h-Ardennes. Thàinig na Nadsaidhean air adhart na bu luaithe, b" urrainn dhaibh a dhol tarsainn air drochaidean agus taighean-bathair a ghlacadh le buill-airm, armachd agus connadh. Bha an soirbheachas cuideachd air a chomasachadh le com-pàirteachadh Wittmann san stailc, nach do bhàsaich, eu-coltach ris an fhìor sgeulachd! Agus dè? Cha bhith fìor ghaisgich a" bàsachadh agus tha iad neo-bhàsmhor! Lean Wittman a 'sabaid agus a' cruinneachadh nan sgòran. Às deidh an dà cheudamh tanca a sgrios, b" e a" chiad tancair agus gu ruige seo a fhuair Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan.
  Dh'atharraich gnè Wittmann cùrsa eachdraidh beagan. Agus thionndaidh na Gearmailtich a-mach gu bhith beagan nas fortanach, nas luaithe, nas èifeachdaiche. Agus shoirbhich leotha anns na thachair cha mhòr anns an fhìor sgeulachd, ach cha robh ach uair no dhà a dhìth. Agus mar sin chaidh na taighean-bathair a ghlacadh, agus fhuair arm na Gearmailt cumhachd mòr. Mar thoradh air an sin, chaidh a 'Bhruiseal a ghlacadh, agus chaidh na ceudan de mhìltean de shaighdearan Breatannach is Ameireaganach a ghlacadh.
  Cha robh Stalin ann an cabhag gus ionnsaigh a thoirt fhathast, ag iarraidh gum biodh na Càirdean air an ruaig nas cumhachdaiche san Iar.
  Sheall na blàran gu bheil an Tiger-2 na inneal fìor èifeachdach an dà chuid a thaobh armachd agus armachd aghaidh. Chuir na Gearmailtich, a 'faicinn gu robh an t-Arm Dearg fulangach san taobh an ear, aonadan a bharrachd a-steach don bhlàr agus thòisich iad a' togail air an soirbheachadh. Fhuair am Fritz cuideachd an gunna fèin-ghluasaid E-25 as ùire, a bha beag ann am meud agus cuideam, ach bha armachd làidir agus armachd math aige, agus nas cudromaiche gluasad.
  Mar thoradh air an sin, buadhan ùra... A-nis tha na Krauts ann am Paris. Tha iad a' gabhail prìomh-bhaile na Frainge a-rithist.
  Agus is e seo a tha Stalin ag iarraidh - airson na càirdean a mharbhadh, agus an uairsin gheibh an USSR an Roinn Eòrpa gu lèir.
  'S e sionnach glic a th' ann an Stalin... Ach chan e amadan a th' ann an Churchill nas motha. Nuair a chaochail Roosevelt, chuir e fhèin agus Truman an ainm ri fois leis an Treas Reich. Aig an aon àm, a 'toirt air falbh na tha air fhàgail de na saighdearan a' chùis às an Fhraing. Agus gu dearbh le iomlaid iomlan de phrìosanaich cogaidh, agus eadhon le solar connaidh agus solar don Treas Reich.
  Fhreagair a" Ghearmailt le bhith a" toirt air ais laghan an-aghaidh Semitic. Ach, dh'fhuirich na h-Iùdhaich anns na campaichean, ach cha deach an losgadh, cha robh aca ach a bhith ag obair, agus chuir na h-Ameireaganaich biadh à tiona agus gràn gu na campaichean.
  Bha làmh shaor aig na Gearmailtich anns an Fhraing agus san Eadailt. A-nis rinn Stalin moladh airson sìth air leth. Ach dhiùlt Hitler e. San Ògmhios, thòisich an ionnsaigh Fritz. Chaidh a" chiad tancaichean E-50 a-steach don t-sreath. Ach mar a thionndaidh e a-mach, cha robh an càr gu tur soirbheachail. Bha a chuideam fhathast àrd, faisg air 65 tonna, le sgàil-dhealbh nas ìsle na an Tiger-2, ach bha an armachd den aon thiugh, gu soilleir gu leòr, gu sònraichte air na taobhan. Bha an gunna 88 mm le fad baraille de 100 EL beagan nas fheàrr. Loisg i dusan shots sa mhionaid.
  Chaidh coileanadh dràibhidh a chuir ris le einnsean nas cumhachdaiche, a" luathachadh suas ri 1200 each-chumhachd. San fharsaingeachd, bha an tanca, gu dearbh, na b 'fheàrr an taca ris an Tiger-2 agus bha leathad beagan nas reusanta den armachd, ach dh' fhan e so-leònte bho na taobhan.
  Bha an E-100 air a dhìon na b" fheàrr, ach rinn a chuideam trom còmhdhail agus cleachdadh sabaid duilich. B" e am fear a bu shoirbheachaile an gunna fèin-ghluasaid E-25, le sgàil-dhealbh glè ìosal de armachd aghaidh 120 mm, leathad mòr, agus armachd taobh de 82, agus canan airson an Tìgear-2, b" e am fear as fheàrr fèin-. gunna propelled an Wehrmacht agus an Dàrna Cogaidh. Luathaich e gu seachdad cilemeatair san uair - einnsean de 700 each-chumhachd, agus eadhon ricocheted IS-2 sligean a-steach don mhaoil.
  Bhuail na Gearmailtich am prìomh bhuille às an Ungair, a' feuchainn ri Budapest a shàbhaladh, a bha fhathast air a chuairteachadh. Bha an t-sabaid uabhasach fiadhaich.
  Thòisich an ionnsaigh air 22 Ògmhios, agus thog an t-Arm Dearg dìon fìor chumhachdach. Tha glè bheag de thancaichean E-sreath aig na Gearmailtich fhathast, dìreach na gunnaichean fèin-ghluasadach E-25 ann am meudan meadhanach mòr - tha iad gu math furasta an dèanamh agus saor. Seo dithis nighean ann am bikinis nan laighe ann. Tha an carbad nas ìsle na aon mheatair gu leth agus le taing dha seo, tha e air a dhìon gu math agus armachd le cuideam gu math ìosal.
  Loisg dithis nighean, Charlotte agus Gerda, nan laighe sìos, air gunnaichean Sòbhieteach. Air am beulaibh, ghluais càraichean beaga bìodach, fo smachd rèidio, a" glanadh raointean mèinn.
  Loisg Red Charlotte an canan. Leag i an gunna Sòbhieteach agus chrath i a broilleach, is gann gun robh i còmhdaichte le stiall tana de dh" aodach. Agus dh'èigh i:
  - Teine raging de hyperplasma!
  Agus an uairsin bidh Gerda ga slaodadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte. Agus tha e ag èigheach:
  - 'S e nighean gu math fionnar a th' annam agus chan eil mi dona ...
  Bidh an gunna fèin-ghluasadach ga ghluasad fhèin. Agus bho àm gu àm bidh e a 'stad. Tha a h-armachd aghaidh air a lùbadh gu mòr, agus tha seo a 'toirt dìon math. Tha sligean ghunnaichean Sòbhieteach mothachail air ricochet. Agus chan eil dad a" bagairt a leithid de ghunna fèin-ghluasadach air adhart. Faodaidh iad fhathast bualadh air an taobh. Ach chan eil na nigheanan ann an cabhag. Tha an gunna fèin-ghluasaid èifeachdach a" dol thairis air an SU-100 ann an cumhachd tollaidh armachd, agus tha e cuideachd air a dhìon nas fheàrr, nas gluasadach agus aig an aon àm nas aotroime.
  Agus chan eil bathar tioram gu leòr aig an Arm Dearg. Sa mhòr-chuid an tanca T-34-85, nach eil cumhachdach gu leòr le a ghunna agus tha armachd lag. Agus tha an gunna fèin-ghluasadach Gearmailteach E-25, leis an t-slighe, nas aotroime, tòrr nas làidire ann an armachd agus gunnaichean.
  Tha na caileagan a' sabaid... Glè bhòidheach agus òg. Agus bidh na gunnaichean fèin-ghluasadach aca a" bomadh agus a" tilgeil...
  Mu dheireadh fhuair am Fritz air briseadh troimhe gu Budapest. Buaidh chinnteach, air a chuairteachadh le aonadan Sòbhieteach. Chaidh mòran a ghlacadh agus a mharbhadh.
  Tha e fìor gun do dh" fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus chan eil uiread de neart ann. Uill, ma tha uidheamachd fhathast ga thoirt a-mach, chan eil goireasan daonna gu leòr.
  Agus tha clann agus boireannaich air an òrdachadh don arm. No coigrich, ach chan eil iad earbsach gu leòr.
  Ach, tha an t-sabaid a' leantainn... Tha an t-Arm Dearg a' cur an aghaidh gu cruaidh, le iomadh loidhne dìon. Bidh na Gearmailtich ag adhartachadh ceud cilemeatair eile agus stad iad. Chan eil neart gu leòr agam. Agus tha an t-Arm Dearg fhèin a 'dol air adhart leis an ionnsaigh. Ach chan eil e gu math soirbheachail cuideachd agus bidh e beagan a" putadh na Gearmailtich gu aon taobh.
  Gus an tig an geamhradh... Bidh an loidhne aghaidh a' bunailteachadh. Anns an Fhaoilleach 1946, chaidh an t-Arm Dearg air adhart ann am Prussia an Ear agus sa Phòlainn, ach cha do rinn e mòran adhartais.
  Cha bhith na Gearmailtich a" rocadh am bàta sa gheamhradh. Tha na blàran fuilteach. Ach tha an loidhne aghaidh slaodach ...
  Agus tha àm sònraichte den Chiad Chogadh a" tòiseachadh. Bidh an loidhne aghaidh a 'fàs neo-ghnìomhach. Bidh na Gearmailtich agus roinnean cèin a 'tighinn air adhart as t-samhradh, agus an t-Arm Dearg sa gheamhradh. Agus chan urrainn dha duine soirbheachas mòr a choileanadh.
  Bliadhna às deidh bliadhna de chogadh a 'dol air adhart. Tha na Gearmailtich beagan air thoiseach air an USSR ann an leasachadh itealain jet. Thug an USSR a-steach am MIG-15 gu mòr-chinneasachadh a-mhàin ann an 1949. Ach ron àm seo bha ME-462 agus XE-362 aig na Gearmailtich. Agus as cudromaiche, plèanaichean diosc, a tha do-dhèanta a losgadh sìos bho jet laminar cumhachdach le gàirdeanan beaga.
  Tha an t-sreath Gearmailteach "E" aig na tancaichean ... An coimeas ri sin, nochd an T-54 agus IS-7. Ach chuir na Gearmailtich an uairsin an t-sreath AG air bhog - fear pioramaideach nas adhartaiche.
  Ach cha robh buannachd aig duine. Tha an loidhne aghaidh fhathast na àite.
  Gus an do chaochail Stalin sa Mhàrt 1953...
  Agus an seo, a 'gabhail brath air beagan mì-chinnt ann an ceannardas a' phàrtaidh agus an strì airson cumhachd, na Gearmailtich a bha comasach air soirbheachadh. Ach an uairsin às deidh Beria a chur an grèim agus a chuir gu bàs, chaidh Vasilevsky a chuir an dreuchd, an ro-innleachdaiche sàr-mhath, mar an Àrd-cheannard, agus neartachadh Ceannard Comataidh Dìon na Stàite Malenkov. Tha an loidhne aghaidh air socrachadh taobh a-staigh crìochan na Roinn Eòrpa.
  Fhad "s a bha ùine de strì airson cumhachd anns an USSR, b" urrainn dha na Gearmailtich an Neman a ruighinn, agus na Balkans, Romania, Bulgàiria, Slobhagia, a" Ghrèig, Albàinia a ghlacadh agus làn smachd fhaighinn air ais air an Roinn Eòrpa.
  Ach sheas an loidhne aghaidh a-rithist air crìochan an USSR ann an 1941 ...
  Agus an uair sin Dùbhlachd 1955... Bidh an t-Arm Dearg, a rèir beul-aithris, a' tighinn air adhart a-rithist sa gheamhradh. Cia mheud bliadhna a mhair an cogadh? Horror ceithir-deug gu leth! Agus chan eil crìoch ann an sealladh!
  Cho fad 's a tha Hitler beò, cha tig crìoch air a' chogadh. Tha Malenkov buailteach a dh" ionnsaigh sìth taobh a-staigh nan aon chrìochan gu 22 Ògmhios, 1941. Ach tha Hitler gòrach agus tha e airson buannachadh aig cosgais sam bith!
  Tha an t-Arm Dearg a" tighinn air adhart. Tha an tanca IS-12 as ùire a" dol gu cath. Carbad le gunna calibre 203-mm. 'S e fear mòr a th' ann, le deich gunnaichean-inneal. Agus sianar nigheanan - buill den sgioba. Bidh iad a" feuchainn a" chiad mhodail den tanca. Nach eil e ro mhòr agus ro throm? A bheil an inneal èifeachdach? Tha na caileagan, a dh'aindeoin na Nollaige air 25 Dùbhlachd agus an reothadh, ann an dìreach bikini. Fìor, tha an einnsean roth-uidheam gas as ùire aig an tanca, agus tha e blàth. A bharrachd air an sin, chan eil na sia nigheanan fhèin sìmplidh.
  Tha iad air a bhith a" sabaid bho dhà fhichead "s a h-aon. Agus dh" fhàs sinn cleachdte ri bhith cha mhòr lomnochd ann an aimsir sam bith. Gu dearbh, nuair a bhios tu ann am bikini fad na h-ùine, stadaidh tu a" faireachdainn fuar. Agus bidh an craiceann a 'fàs elastagach agus seasmhach.
  Bidh caileagan a" draibheadh inneal marbhadh le casan rùisgte. Tha iad dha-rìribh cute agus àlainn.
  Is e Alenka an ceannard an seo agus ceannard a" chriutha. Dè nach fhaca an nighean ann an ceithir bliadhna deug gu leth de chogadh? Càite an robh i? Tha an aghaidh air a dhol bho Brest gu Stalingrad, bho Stalingrad gu Vistula, agus a-nis tha iad a 'dol air adhart ann an sgìre Bialystok. Tha Bialystok fhèin fhathast air a chumail leis na Gearmailtich. Dh'fhàs an loidhne aghaidh seasmhach. Agus chladhaich iad àireamh mhath de thrèanaichean.
  Mar sin, gu dearbh, tha an cogadh gun chrìoch... Agus faodaidh e a dhol air adhart airson còrr is bliadhna. Agus dè a tha an Hitler gòrach seo ag iarraidh?
  An seo cuideachd, chan eil na SA agus Breatainn ag iarraidh sìth eadar an USSR agus an Treas Reich. Tha iad airson 's gum bi an dà thaobh a' cur às dha chèile gu tur.
  Tha na caileagan air an IS-12 a" gluasad air adhart. Tha armachd aghaidh an tanca 450 mm aig ceàrn. Bidh na projectiles a" breabadh dheth. Agus tha na nigheanan a 'losgadh air ais.
  Ach chan eil ach aon tanca den leithid anns an USSR gu ruige seo. Tha an IS-10 mar-thà ann an riochdachadh, ach tha cuideam air leth-cheud tunna. Tha an IS-7 fhathast air a thoirt a-mach mar an T-54. Tha an T-55 cuideachd air nochdadh am measg an t-sluaigh, ach gu ruige seo tha e dìreach a 'dol a-steach gu riochdachadh. Tha tancaichean pioramaideach aig na Gearmailtich. Cuideachd gu math làidir agus foirfe. Agus gunnaichean le cuideam àrd le baraillean goirid.
  Mar sin is e an t-sabaid a tha romhainn an rud as miosa. Bidh Natasha agus Anyuta a" losgadh bho ghunna agus squeal bàta cumhachdach:
  - Bidh ar bratach os cionn Berlin!
  Agus ghiùlain iad am fiaclan geala, neamhnaideach. Agus chan urrainn dhut stad a chur air na caileagan le mèinnean.
  Bhuail dà shlige air an armachd aghaidh... Bidh iad a' gàireachdainn. Chan e, is e fìor chàr a th" anns an IS-12 agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta sin.
  Ach tha coltas gu bheil an IS-7, a tha a 'gluasad gu làmh dheas nan caileagan, air buille fhaighinn bho chanan le cuideam àrd agus stad e. Rinn e milleadh air an duine eireachdail.
  Tha Alenka, a 'lùbadh a fèithean bhoilg, a' seinn:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach san t-saoghal againn, lorg Newton gu bheil dhà agus dhà a" dèanamh ceithir!
  Tha an t-sabaid fhathast a" dol gun stad. Bhuail canan Sòbhieteach na Gearmailtich. Bidh Marusya mòr a" cuir a-steach sligean a-steach don bhreech. Is e seo beatha agus dàn nigheanan. Agus bidh iad a" seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte dha na gaisgich!
  Augustine, a" losgadh ghunnaichean-inneal, ag ràdh:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach na Ruis air adhart, glòir dha na gaisgich a thuit!
  Agus a-rithist tha an gunna marbhtach a" rughadh agus a" fuaimneachadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, tha làmh chruaidh aca!
  Maria, tha an nighean seo le falt òir a 'stiùireadh an tanca agus a' squeaks:
  - Dèanamaid na faisistich gu cruaidh!
  Tha ùine chruaidh aig na Gearmailtich; tha sabaid cuideachd ag èirigh anns na speuran. Ach gu ruige seo tha am MIG-15 nas ìsle ann an astar agus armachd na suaicheantasan Gearmailteach. Tha am blàr a 'dol air adhart gu mì-chothromach.
  Rinn Huffman, am pìleat ace iongantach seo, deagh chùrsa-beatha rè bliadhnaichean a" chogaidh. Nas mionaidiche, iongantach agus iongantach. Às deidh dha trì ceud itealan a ruighinn fhuair e Crois an Ridire den Chrois Iarainn le claidheamhan duilleag daraich airgid agus daoimeanan. Nuair a ràinig e ceithir cheud itealan sìos, fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Airson còig ceud plèana fhuair e Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le daoimeanan, agus an dèidh mìle tha Crois Ridire na Croise Iarainn le darach platanam a 'fàgail chlaidheamhan agus daoimeanan. Agus an dèidh dha dà mhìle itealan a ruighinn, fhuair e Grand Cross of the Knight's Cross.
  Bha am pìleat sònraichte comasach air iomadh buaidh adhair a choileanadh. Agus bha e fhathast beò. Chaidh Huffman àrdachadh gu inbhe coitcheann o chionn ghoirid. Ach bha e fhathast ag itealaich mar phìleat prìobhaideach.
  Mar a tha iad ag ràdh, chan eil e a 'losgadh ann an teine agus chan eil e a' bàthadh ann an uisge. Thairis air mòran bhliadhnaichean de chogadh, fhuair Huffman instinct sealgair. Thàinig e gu bhith na phìleat air leth ainmeil agus mòr-chòrdte. Ach bha farpaiseach làidir aige - Agave, a bha cuideachd nas àirde na an àireamh de dhà mhìle càr air an lughdachadh. Agus bha i a 'glacadh suas ri Huffman. Ach tha i fhathast glè òg, agus cha do chaill i fhathast aon trodaiche.
  Bhrùth an nighean na peadalan le a casan rùisgte, chiseled agus loisg i spreadhadh de ghunnaichean adhair. Agus a-nis chaidh ceithir carbadan Sòbhieteach MIG-15 a losgadh sìos.
  Bidh Agave a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - Gu ìre, tha sinn uile nan galla! Ach tha nerves de stàilinn agam!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'tionndadh air falbh. Bidh e a" losgadh seachd itealan USSR ann an aon spreadhadh - sia MiG agus aon TU-4, agus a" squeaks:
  - San fharsaingeachd, mura h-eil mi super, tha mi hyper!
  Tha Agave, gu dearbh, na ghalla. Pìleat bho Lucifer. Blonde meala glè bhrèagha.
  An seo bidh e a" losgadh spreadhadh eile agus a" losgadh sìos ochd itealan Sòbhieteach MIG-15 aig an aon àm agus a" beeps:
  - Is mise an fheadhainn as cruthachail agus as ath-ghnìomhach!
  Chan eil an nighean dha-rìribh gòrach. Is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh agus is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh. Chan urrainn dhut neach prìobhaideach a ghairm dhi.
  Agus tha a casan cho tana, cho gràsmhor ...
  Ach tha Mirabela a' sabaid na h-aghaidh... Airson ùine mhòr, b' e Kozhedub an ace Sòbhieteach ab' fheàrr. Chruinnich e sia rionnagan òir de ghaisgeach an USSR, an dèidh dha ceud trì fichead 's a seachd itealan a losgadh sìos. Ach an uairsin bhàsaich e. An uairsin cha b 'urrainn dha duine a chlàr a bhriseadh. Agus dìreach o chionn ghoirid chaidh Mirabela thairis air Kozhedub. Agus an dèidh losgadh sìos còrr is ceud agus ceithir fichead itealan, bha i seachd-ùine gaisgeach an USSR.
  Seo nighean Terminator! Cuiridh cuideigin coltach rithe stad air each gallop agus thèid e a-steach do bhothan losgaidh.
  Agus eadhon nas fhuaire.
  Bha dàn do Mirabela. Chrìochnaich mi ann an coloinidh saothair chloinne. Casruisgte agus aodach glas oirre, gheàrr i sìos a" choille agus shàbh i na stocainnean. Bha i cho làidir agus cho fallain. Ann an droch reothadh choisich i casruisgte agus ann am pajamas prìosain. Agus co-dhiù aon turas bhithinn a" sreothartaich.
  Gu dearbh, chaidh an iongantas seo a thoirt fa-near aig an aghaidh cuideachd. Airson ùine fhada, bha Mirabela a 'sabaid anns na saighdearan-coise, agus an uairsin thàinig e gu bhith na phìleat. Fhuair Mirabela a 'chiad bhaisteadh teine aice ann am blàr Moscow, far an deach i dìreach às deidh a' choloinidh. Agus an sin sheall e gu robh e fionnar.
  Bha i a" sabaid casruisgte agus cha mhòr rùisgte anns an droch reothadh a thug pairilis dhan Wehrmacht gu litireil. Bha i na nighean cho dona, do-chreidsinneach. Agus shoirbhich i gu math.
  Bha Mirabela a 'creidsinn ann am buaidh an USSR a bha faisg air làimh. Ach tha ùine a" dol seachad. Tha barrachd is barrachd luchd-fulaing, ach chan eil buaidh a 'tighinn. Agus tha e a 'fàs uamhasach eagallach.
  Bidh Mirabela a" bruadar mu bhuaidhean agus euchdan. Tha seachd rionnagan an USSR aice - tha seo nas motha na duine sam bith eile! Agus gu dona, tha i airidh air na duaisean aice! Agus leanaidh e air a" giùlan crois an airm. Eadhon ged a bhàsaich Stalin, tha an obair aige beò!
  Tha nighean a' tighinn a-steach agus a' crochadh a-mach... A' losgadh sìos XE-362 Gearmailteach agus a' sreap:
  - Aerobatics! Agus sgioba ùr sgoinneil!
  Dìreach nighean cool. Tha cobra fìor comasach air mòran.
  Tha Mirabela na rionnag ùr ...
  Bidh an t-sabaid a' dol air adhart airson grunn làithean gus an tig a' Bhliadhn' Ùr... Fhuair an USSR IS-12 milleadh air na rolairean agus na slighean - thathar ga chàradh. Seadh, cogadh cho an-iochdmhor agus gun tròcair. Agus dè cho fada 'sa mhaireas e?
  Agus a h-uile càil leis gun do mhair Wittman na blàran san Iar.
  Bha Wittmann fhèin a" sabaid ann an sgioba tanca airson ùine. An dèidh an àireamh a thoirt gu trì ceud carbad, gun a bhith a 'cunntadh gunnaichean, mortaran, làraidhean, baidhsagalan-motair agus rudan eile, chaidh a bhuileachadh air: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan, agus chaidh àrdachadh gu coitcheann.
  Às deidh sin cha do shabaid e tuilleadh. Ach dh'àithn e an t-siathamh, SS arm tanca.
  Thàinig Kurt Knipsel gu bhith mar an ace tanca as soirbheachail anns an Wehrmacht. Ach dìreach às deidh còig ceud tanca sgrios a fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh a thoirt a-mach à duaisean. Fìor, an dèidh dha mìle tanca a ruighinn, fhuair e mu dheireadh: crois an ridire den chrois iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Tha Kurt Knipsel na inneal sabaid fìor èifeachdach. Sabaid ann an diofar tancaichean. Bha e an dà chuid na ghunnair agus na cheannard. Airson ùine mhòr choisich mi air thoiseach air a h-uile duine gun cho-fharpais.
  Ach bha an Gerda àlainn mar-thà comasach air grèim fhaighinn air. Bha na nigheanan a" sabaid gu math. Ach an uairsin bha fois aca. Dh'fhàs na ceithir bòidhchead trom agus rug iad paidhir: mac agus nighean. Ach às deidh a" bhriseadh rinn iad suas gu sgiobalta air a shon.
  Agus a-nis tha Gerda air a dhol seachad air Knisel.
  Ciamar as urrainn dhaibh faighinn timcheall? Bidh iad a" sabaid casruisgte agus ann am bikini a-mhàin. Ghabh na caileagan fois eile, a 'toirt breith chloinne a-rithist. Agus a-nis bha sinn a 'tighinn faisg air an àireamh de dà mhìle sgrios tanca. Agus dh'fhaodadh iad cunntadh air duais nach fhacas a-riamh: rionnag Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Seo na nigheanan!
  Gerda a' losgadh air a' chàr Sòbhieteach. Bidh e a" reubadh às an tùr agus a" sgreuchail:
  - Is e rud dona a th 'annam!
  Agus tha e a 'losgadh a-rithist. A 'dol a-steach gu T-54. Agus squeaks:
  - Dùthaich na Gearmailt!
  Tha an nighean a 'cadal. Agus tha i gu math gnìomhach... Tha, tha streap ro-innleachdail aice. 'S e 1956 a th' ann mu thràth... Tha an cogadh a' dol air adhart... Gun a bhith ag iarraidh stad. Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart ann an diofar àiteachan. Ach bi faiceallach, chan eil mòran ghoireasan daonna air fhàgail.
  Agus tha an Ruis a 'sileadh.
  Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart gu Romania. Agus an uairsin bha cnap-starra làmhachais cumhachdach, losgadh, agus marbhadh.
  Ach tha an nàmhaid a 'feitheamh. Tha an tanca as mòr-chòrdte aig na Gearmailtich, an AG-50. Tha e nas fheàrr na an T-54 ann an dìon, gu h-àraidh air na taobhan agus, 's dòcha, ann an armachd tolladh cumhachd a' ghunna, ach tha e nas truime. Fìor, tha astar na Gearmailt nas àirde air sgàth einnsean an roth-uidheam gas.
  Tha an tanca Gearmailteach a 'losgadh agus sgòran.
  Tha sgioba Mairead a' sabaid. A" sabaid ann am fuil fhuar. Bidh caileagan Gearmailteach a 'losgadh sìos tanca Sòbhieteach. Agus bidh iad a 'sguabadh às le toileachas.
  Tha, agus chan urrainn dhut faighinn troimhe an seo ...
  Tha discus air a phìleatadh le Albina agus Alvina a" cuairteachadh anns na speuran. Tha dithis nighean bhàn air am bualadh le càraichean Sòbhieteach. Agus bidh iad ga dhèanamh gu maighstireil. Tha na reitheachan discus gu tur so-leònte Migi agus Tu. Càr killer. 'S bidh na gaisgich a' bruthadh an òrdagan lom. Agus chan eil iad a" toirt cothrom don Arm Dearg anns na speuran.
  Tha am plèana diosc rudeigin nach urrainn do luchd-saidheans an USSR a chopaigeadh. Is e seo rudeigin nach deach antidote a lorg air a shon. Agus tha na Gearmailtich a" faireachdainn gu math misneachail san adhar. Agus bidh iad a 'sabaid mar luchd-draoidh le slat draoidheachd.
  Thuirt Albina, a" comharrachadh a discus aig an nàmhaid, a" squeaked:
  - Ma tha Dia ann, is e Gearmailteach a th 'ann!
  Dhearbh Alvina, a" pronnadh an nàmhaid:
  - Gu cinnteach Gearmailteach!
  Agus rinn an nighean gàire... San fharsaingeachd, bha i cuideachd sgìth den chogadh gun chrìoch. Uill, bidh na Gearmailtich agus na Ruiseanaich a 'marbhadh a chèile. Nas mionaidiche, an t-Arm Dearg agus an Wehrmacht. Ach tha an loidhne aghaidh fhathast gun ghluasad... Agus chan eil crìoch no oir san t-sealladh.
  Cogadh... Tha seo mar-thà na fhìrinn. Tha gaisgich a rugadh an dèidh toiseach a 'chogaidh a' sabaid anns na speuran agus air an talamh.
  Mar eisimpleir, Hans Feuer. An neach a b" òige a fhuair Òrdugh na Croise Iarainn, Clas Ciad. Agus an uairsin thàinig e gu bhith mar an neach a b" òige a fhuair Òrdugh Crois Ridire na Croise Iarainn airson seanailear Sòbhieteach a ghlacadh.
  Tha, tha seo gu math fionnar.
  Tha Hans Feuer na neach-sabaid eu-dòchasach. Bidh am balach a" sabaid mar fhuamhaire, agus tha e fuar sa gheamhradh, le dìreach briogaisean air.
  Tha seo gu math fionnar!
  Dh"fhàs Hans ainmeil airson linntean!
  Agus san fharsaingeachd, tha cogadh cho iongantach agus cho dian a" dol air adhart an seo... Bidh AI sam bith a" seargadh.
  Agus ann an Romania, chan urrainn don Arm Dearg a dhol a-steach do dhìonan na Gearmailt. Dh'fhuiling an dà thaobh call. Tha am Faoilleach a' strì... Agus a h-uile latha tha barrachd is barrachd dhaoine air am marbhadh agus air an leòn.
  Chan eil toiseach no deireadh air gealltainn.
  Tha Agave anns na speuran a-rithist agus a" losgadh sìos carbadan Sòbhieteach. Tha i na sealgair agus na creachadair. A 'bualadh air an nàmhaid.
  Bidh na càraichean a bhuail i a 'tuiteam sìos. Agus an uairsin bidh an nighean a 'losgadh air feachdan na talmhainn. A" cur às do IS-7. Agus tha e a" gàireachdainn:
  - Is mise as fheàrr! Is mise an nighean a mharbhas nàimhdean!
  Agus a-rithist tha e air a ghluasad gu targaidean adhair. Is e seo inneal-sgrios tancaichean agus a h-uile carbad a bhios ag itealaich agus a" losgadh.
  Uill, is e seo a tha a" goil aig an aghaidh. Agus air an aghaidh dachaigh, tha luchd-saidheans a 'feuchainn ri rudeigin marbhtach a chruthachadh. Ged nach eil e ag obrachadh a-mach as fheàrr.
  Ach seo tanca beag AG-5. Inneal le cuideam seachd tunna. A 'dol seachad air deuchainnean sabaid. Agus a" gnogadh agus a" gnogadh an nàmhaid.
  Agus nuair a tha an t-àm ann seinn, cha chuir duine stad oirnn no a" chùis oirnn!
  Bidh an AG-5 a 'ruith air adhart agus a' losgadh mar a thèid e air adhart. Agus chan urrainnear stad a chuir air tanca mar sin. Agus tha na sligean ricochet.
  Agus am broinn a" chàr tha balach deich bliadhna a dh"aois, Friedrich, agus e a" squeaks:
  - Agus bidh mi dha-rìribh nam shàr trodaiche!
  Agus a-rithist loisg e ... Agus tha e a 'bualadh air meadhan an tùir. Agus tha a chumhachd millteach, ged a tha e beag ann an inbhe, uamhasach.
  Agus anns an adhar tha Helga a 'sabaid. Tha nighean casruisgte ann am bicini a' sgrìobhadh nam bilean. Agus a" dèanamh gàirdeachas leis na soirbheasan mìorbhaileach aige.
  Agus tha Agave a' faighinn air adhart... Agus cuideachd a' sabaid.
  'S e an Gearran 1956 a th' ann mar-thà... Cha b' urrainn don Arm Dearg soirbheachadh an àite sam bith. Ach chan urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart nas motha. Tha tancaichean mòra fon talamh a" dol gu cath. Ach tha iad dìreach innleachdach.
  Ruith na caileagan fon talamh, sgrios iad bataraidh de ghunnaichean Sòbhieteach agus thill iad air ais.
  Aig an aon àm, chaidh dithis luchd-tòiseachaidh a ghlacadh. Thug na caileagan air falbh na balaich a chaidh an glacadh agus thòisich iad air an cràdh. Bhuail iad na tùsairean le uèir, agus an uairsin ròst iad na sàilean lom le teine. An uairsin thòisich iad air mo òrdagan a bhriseadh le clobha teth. Bha na gillean ag èigheach ann am pian fiadhaich. Aig a" cheann thall, loisg na caileagan a-mach rionnagan air na cisteachan aca le iarann teth agus phronnadh iad am foirfeachd fireann le am bòtannan. Chrìochnaich an rud mu dheireadh na tùsairean agus thuit iad sìos le clisgeadh dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, sheall na nigheanan coileanadh den ìre as àirde. Ach a-rithist cha do rinn na Gearmailtich dad cudromach.
  Gunnaichean cumhachdach fèin-ghluasadach: "Sturmmaus", air an losgadh aig dreuchdan Sòbhieteach. Rinn iad mòran sgrios agus sgrios. Ach bhuail itealan ionnsaigh Sòbhieteach fear de na carbadan, agus thill na Krauts.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean ri diosgan a chleachdadh gus bataraidhean Sòbhieteach a phronnadh. Bha gràineagan agus stuthan-spreadhaidh air an cleachdadh nan aghaidh. Bha iomlaid buillean iomlan ann.
  Seo Albina agus Alvina a-rithist air an t-soitheach itealaich aca. Bidh iad a" comharrachadh le bhith a" cleachdadh an òrdagan rùisgte a" putadh na putanan luing gàirdeachais agus ga dhèanamh gu sgiobalta.
  Tha na caileagan, gu dearbh, a" nochdadh an aerobatics as àirde. Tharraing iad an discus aca, agus chaidh dusan inneal itealaich Sòbhieteach a losgadh sìos.
  Albina chirps:
  - Sgioba togail feargach! Bidh rionnag ann!
  Agus thionndaidh e a chàr timcheall a-rithist. Agus sgrios na caileagan an t-Arm Dearg. A bharrachd air an sin, gu mionaideach ...
  Bidh Alvina cuideachd a" losgadh sìos dusan itealan Sòbhieteach agus squeaks:
  - Nigheanan seòlta, agus chan e òighean idir!
  Tha an tè mu dheireadh fìor. Bha tòrr spòrs aig a" chàraid leis na fir. Agus rinn i a h-uile seòrsa rud. Bha nigheanan dèidheil air fir - chòrd e riutha! Agus gu sònraichte ma tha thu ag obair le do theanga.
  Nighean den inbhe as àirde... Rinn iad chràdh air an tùsaire... An toiseach thug iad air falbh e agus dhòirt iad bucaid uisge sìos an amhaich aige. An uairsin thug iad iarann teth chun a 'bhroinn ata. Agus mar a loisg iad! Bha am fear-tòiseachaidh a" sgreuchail ann am pian fiadhaich... Bha fàileadh losgaidh ann.
  Bhuail Alvina e air an taobh le sreang teth. Agus mar a tha e airson gàire a dhèanamh... Tha e gu math èibhinn.
  An uairsin sheinn i:
  - Tha mi sgìth de bhith a 'cliathadh a' chùil - tha mi airson mo shòlas a chluinntinn!
  Agus mar a nì e gàire! Agus giùlainidh e a fhiaclan neamhnaid! Is toil leis a" chaileag seo a bhith a" marbhadh, abair nighean!
  Agus tha casan na h-ìghne uile lom agus gràsmhor. Is toil leatha a bhith a" coiseachd casruisgte air na guallan. Agus cuideachd gus tùsairean glacte a chuir air falbh. Bidh iad a 'sguabadh cho mòr nuair a tha na sàilean aca air an sgrìobadh. Tha eadhon Alvina ga fhaighinn gu math èibhinn. Agus tha Albina cuideachd na nighean, leigamaid aghaidh air - sàr-mhath! Mar a nì thu uilinn air neach-dùbhlain san smiogaid. Agus tha e ag èigheach:
  - Tha mi nam nighean den chlas as àirde!
  'S a' giùlan fhiaclan neamhnaideach. A tha a" deàrrsadh mar gum biodh e snasta. Agus tha an gaisgeach drùidhteach! Faodaidh seo a bhith na rud nach gabh a ràdh ann an sgeulachd sìthiche no a mhìneachadh le peann!
  Bidh an dà ghaisgeach a" leagail MiGan Sòbhieteach san adhar. Tha na bòidhchead gnìomhach. Chan eil an teagamh as lugha annta. Agus a leithid de bhòidhchead fiadhaich agus ecstatic.
  Bidh na gaisgich a" cumail smachd air an luing gàirdeachais len casan rùisgte agus a" toirt ionnsaigh air càraichean Ruiseanach. Mar a bhios iad a" brùthadh, pronnaidh iad an luchd-sabaid, mar gum biodh iad a" bualadh air criostal le cluba. Tha na nigheanan neo-thruacanta agus gun tròcair. Tha cumhachd na feirge agus lasair an dìoghras annta. Agus misneachd ann am buaidh. Fiù ma tha an cogadh air a bhith a 'dol airson còig bliadhna deug. Ach chan eil e airson crìochnachadh idir. Tha Albina agus Alvina aig an ìre as mòr-chòrdte. Agus chan eil iad airson a dhol air ais no stad airson mionaid. Agus gluaisidh iad a dh"ionnsaigh iad fhèin agus reub iad an nàmhaid.
  Tha Albina, a" leagail phlèanaichean Sòbhieteach, a" sgreuchail:
  - Tha 'n nighean sgith ri caoineadh, 'S b' fhearr leam a' bhròg mhaol a bhàthadh !
  Agus mar a tha e a" bleith agus a" lasadh a fhiaclan neamhnaid. Agus mar a tha i a-nis ag iarraidh fear. Tha i dèidheil air a bhith a" èigneachadh fir. Tha i glè thoilichte le seo. Bheir e leat agus èignichidh e thu.
  Tha Albina ag èigheach:
  Is e gnè a th" ann an gnè nigheanan
  Seo agaibh adhartas mòr!
  Agus brisidh an gaisgeach a-mach le gàire ... Agus marbhamaid ar nàimhdean gu lèir a-rithist. Tha tòrr lùth aice. Agus làn neart fèithe.
  Agus beucaidh Alvina:
  - Briseamaid an nàmhaid gu pìosan!
  Agus tòisichidh an gaisgeach a 'gàireachdainn gu gnìomhach! Agus smaoinich mi mar a bha na balaich aice a" spòg. Ach canamaid dìreach gu bheil e math.
  Tha am Màrt oirnn mar-thà... Tha a' ghrian a' deàrrsadh barrachd is barrachd. Air a 'chiad latha den earrach, bidh balaich Ruiseanach a' ruith casruisgte tron t-sneachda leaghte. Bidh iad a" gàireachdainn leotha fhèin, a" gàireachdainn orra fhèin, agus a" sealltainn am figean dha na Gearmailtich.
  Luchd-tòiseachaidh le ceanglaichean dearga, gearradh fuilt goirid, cuid dhiubh eadhon nas giorra. Bidh iad a 'ruith agus a' leum. Cha mhòr gu bheil an casan rùisgte a" faighinn fuachd. Tha iad air fàs gu math garbh. Bidh caileagan cuideachd a 'ruith, cuideachd gun bhrògan. Bidh na sàilean pinc, cruinn a" deàrrsadh sa ghrèin. Nigheanan Sobhietach sgoinneil. Caol, lùth-chleasach, cleachdte ri bhith dèanamh le glè bheag.
  Agus tha a h-uile duine a' gàireachdainn 's a' caoidh nam fiaclan... 'S e fìor aoibhneas agus tart airson solas is cruthachadh a th' air a' chiad latha den earrach!
  Agus tha cath adhair anns na speuran. Mirabela, is e seo am prìomh phìleat Sobhietach a bhios a" losgadh sìos plèana Gearmailteach eile. Agus mar a bha e an-còmhnaidh, chan eil ach bikini air an nighean. Gu bràth òg is gun seargadh. Is i so an neart spioradail a tha folaichte innte.
  Ach tha Mirabela cuideachd dèidheil air nuair a bhios fir a" suathadh rithe. Tha e a" còrdadh rithe gu mòr. 'S e sin as coireach gur e pìleat a th' innte... Nuair a tha corp na h-ìghne rùisgte, fèitheach air a ghlùinean le làmhan fireannaich, 's e fìor thlachd a th' ann. Agus deagh spòrs!
  Bhuail Mirabela càr Nadsaidheach eile agus bidh i a" sèideadh:
  - Tha mi nam ghalla armaichte!
  Bidh an nighean eadhon a" bualadh air a" phannal smachd le a sàilean lom, cruinn. Tha i eireachdail. Agus gun samhail.
  Bidh Mirabela a" faighinn a-mach às. Agus tha Agave ag itealaich ga h-ionnsaigh. Mu dheireadh, choinnich an dà ghaisgeach-pìleat boireann as soirbheachail. Bidh iad a 'losgadh air a chèile bho thaigh-cruinn. Bidh iad a" feuchainn ri fhaighinn bho astar. Ach chan eil e ag obair a-mach glè mhath. Bidh an dà bhòidhchead ag itealaich far loidhne an t-seilg. Agus ghiùlain iad am fiaclan gu làidir. Uill, tha boireannaich nan gillean. Bidh iad a 'coimhead gu cruaidh ann an sùilean a chèile. Nas mionaidiche, ceann air adhart agus bidh iad a 'losgadh a-rithist. Tha an Gearmailteach ME-562 fhathast armaichte nas fheàrr na an MIG-15, agus chaidh an carbad Sobhietach a losgadh sìos ...
  Ach tha Mirabela a" faighinn air falbh, a" call a plèana airson a" chiad uair na cùrsa itealaich. Is e an rud as miosa gun do chrìochnaich i air fearann nàmhaid. Agus tha seo dona. Tha, a leithid de thionndaidhean gun samhail. Agus air 1 Màrt, 1956, bidh an saoghal ag atharrachadh, ach tha riaghailt an Fuhrer anns a 'gheama cybernetic fhathast.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"