Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Barefoet Pilots En Ninjas -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    De famkes piloaten fjochtsje tige betûft. Se binne bleate fuotten yn alle waar en yn mar in bikini, en se binne slim en spier, en se hawwe spieren getten as stiel. En der binne ninja famkes. En se fjochtsje ek bleatefoet en hast neaken. En mei har is in ninja-jonge, in heul sterke en stoere fjochter.

  BAREFOET PILOTS EN NINJAs -4
  ANNOTAASJE
  De famkes piloaten fjochtsje tige betûft. Se binne bleate fuotten yn alle waar en yn mar in bikini, en se binne slim en spier, en se hawwe spieren getten as stiel. En der binne ninja famkes. En se fjochtsje ek bleatefoet en hast neaken. En mei har is in ninja-jonge, in heul sterke en stoere fjochter.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  It famke piloat, sa't wy sjogge, sjongt en fjochtsjen. En hy sil de man sadel moatte.
  Mar oan de oare kant binne de fjochters ek sterk. Benammen de fiif ninjas. Fjouwer famkes en in jonge binne tige sterk.
  Hjir binne se ûnderweis nei de Sovjet-ienheden.
  In ninja-famke mei blau hier naam en sloech mei har swurden, snijde de hollen fan Sovjet-soldaten ôf en helle der spaanen fan. Doe smiet se mei de bleate teannen in earte mei eksplosiven en koarde:
  - Us krêft is grut,
  Japan is ommers ûnstjerlik ...
  En mei in klap fan 'e fûst -
  Wy sille wis elkenien deadzje!
  In ninjafamke mei giel hier snijde de hollen fan Russyske soldaten ôf en koarde:
  - Koartsein, koartsein, koartsein - banzai!
  En syn bleate teannen sille wer wat ekstreem moardliks en ferneatigjend goaie.
  In ninja famke mei read hier útfierd in slach mûne technyk en snije de hollen fan dizze deselde Reade Leger soldaten. En se fleagen as spjelden ûnder de blêden wei. Wat seach der echt cool út. Hjir komt totale moard en dea.
  It famke naam de eksplosive naald en smiet dy mei de bleate teannen. It stiek yn 'e loop fan' e T-34 tank en feroarsake de detonaasje fan 'e combat kit. Dit is hoe't it sil eksplodearje.
  En de strider kontrolearre:
  - Foar it Japanske Ryk!
  Dit wie echt in gefaarlike beweging troch it Terminator-famke.
  It ninja famke mei wyt hier naam de technyk en reprodusearre ek de helske roas mei swurden. En dit is wêrom't de hollen fan 'e Reade soldaten falle ôf.
  En dan smyt de bleate hakke in stik antymaterie op, en dan fljocht in Sovjet KV-tank omheech en falt om. En dit blykte in ekstreem koele en deadlike beynfloedzjende krêft te wêzen.
  De strider song:
  - En doe rôpen wy Banzai,
  Wy sille ús kustregio feroverje...
  Lit ús de hiele Sibearyske regio oernimme,
  En wy sille fee hawwe!
  En hjir is de jonge Saigo yn aksje, swaait mei swurden as wynmûneblêden en snijt de koppen ôf as earten. Dit is wat killer lêzen.
  En no smyt de bleate teannen fan 'e bern fan' e jonge de skiif, en de Sovjet oanfal fleanmasine, hawwen krigen skea, smookt mei syn sturt en falt del.
  Dit bliken echt killer ninjas te wêzen. Fjouwer famkes en in jonge - dat is symboalysk.
  No, dêrnei, hoe kinne jo it net nimme en it mei bomwerpers sjitte?
  Mar dit binne fjochters út Japan. Se hawwe har foar- en neidielen, en in protte mooglike liken kinne blike te wêzen.
  Mar oan 'e kant fan' e USSR binne de krigers ek net swak. Hjir, oan 'e râne fan Vladivostok, fjochtsje de pioniers de Japanners, en se litte har klasse fan fjochters sjen, dy't tige taai binne.
  Pionierjonges fjochtsje yn 'e regel heal neaken yn in koarte broek. En har skuon steane allinnich yn 'e wei.
  En de manier wêrop se mei har bleate, bernefuotten granaten smite is koel.
  Hjir is de pionier Petka yn in stropdas en skrast, hy begûn te sjongen;
  Ik bin in serf, gewoan in ienfâldige jonge,
  Ik rin yn 'e maitiid bleatfuotten troch de froast...
  It wurk is hurd, miskien te hurd,
  Mar Jezus leau altyd mei my!
  
  Ik bin berne yn sa'n boerefamylje,
  Ik wurkje foar it tredde jier yn it fjild ...
  En immen ferskynde yn 'e keninklike boezem,
  En earne bloeit in ljochte roas!
  
  En yn 'e waarmte en kjeld is de jonge altyd bleatefoet,
  Yn de kjeld, sûnder hoed, yn in sniedrift...
  De boerinne hat gouden flechten,
  En de molke smakket sa goed op 'e tonge!
  
  Nou, de jonge is net ûntmoedige,
  En foar him is dizze wrâld gjin marteling ...
  Hja weidzje fee, frijmoedich sjongt,
  En foar him is Kristus in grut ôfgod!
  
  Haiduks slaan de jonge faak,
  It hiele lichem is bedutsen mei wâlen en kneuzingen ...
  Mar ynstee fan skriemen wiene der lûden,
  De jonge dreamde fan 'e prinsesse yn syn jeugddreamen!
  
  De jonge stie op as in falk,
  Fleanende heger as de sinne yn dreamen ...
  Hjir is hy in soldaat mei in granaat yn in sterke rêchsek,
  Hjir wekt er eangst by de ferfelende Krauts!
  
  De jonge dreamt blykber fan in gewear,
  Op in wylde rit gean...
  En de jonge syn stim is hiel dúdlik.
  De Turken yn razen gean litte!
  
  Doe't er noch in puber wie, rûn er fuort fan 'e adel,
  In kreaze jonge nei de oarloch stjoerd...
  Hoewol't it is fol mei wrede bedrog,
  Mar de keardel leaude religieus - ik sil net stjerre!
  
  Hjir focht er dapper tsjin syn fijannen,
  Hy liet him sjen as in dappere ridder...
  De Turken trapten de grûn mei har learzens,
  Mar it Russyske metaal is sterk, it is wier!
  
  Ik bin no sersjant wurden yn fjildslaggen,
  En de goede kening joech my persoanlik it krús oer...
  It wie tige waarm yn 'e fjildslaggen,
  Mar de grutte cherub sil beskermje!
  
  Der is gjin militêr bedriuw mear, leau my,
  No bin ik al in jonge offisier...
  Wy sille de slavernij brekke, ik leau fêst de keatlingen,
  Lit ús in foarbyld jaan foar generaasjes!
  
  Ruslân is de banner fan reuzen,
  Elke strider is deryn, sels fan 'e kwekerij ...
  As it folk en it leger ferienige binne,
  De rabiate smjunt sil wurde ferslein!
  Sa song Petka moedich en fjochtsje dizze bleatebende bern.
  Mar de Japanners binne sterk, en hawwe it al slagge om Vladivostok fan 'e rest fan it fêstelân ôf te snijen.
  Ja, de Chikha tank is mobyl mei in dieselmotor en is dreech om te slaan.
  Mar de Japanners slepe ek haubitsen op hynders. En se fjoer ek op Sovjet troepen.
  Samurai binne sterkte. Guon haasten om oan te fallen mei swurden. En hja snijden de hollen fan 'e Reade Legersoldaten ôf.
  En no is der in offensyf op it westfront. De nazi's hienen Minsk al omsingele, en de Sovjettroepen ferlieten de stêd. Mar no is de striid al tichter by de rivier de Berezina. Hjir binne de fjildslaggen foar Borisovt.
  Der is ek in slach hjir... Yn fjildslaggen, de Ingelske Matildas, dat waard folle dreger te knock-out. En de Amerikaanske Grands ferskynden ek net swakke tanks.
  En fan boppen komt der ek druk fan de loftfeart. Doe't Dútske piloaten gearwurke mei Ingelske. It waard noch slimmer foar de Sovjet piloaten. En se waarden as yn wapene beton yndrukt.
  En lit ús de fijannen mei grutte krêft slaan.
  En oan de oare kant, in bataljon fan Komsomol famkes ynset. Natasha is hjir mei har. It wichtichste is dat de famkes bleate fuotten fjochtsje en granaten mei har bleate fuotten smite. Tagelyk, smyt se sadat letterlik al harren hollen waarden ôfskuord.
  Mar de Matilda-roede is in grutte bedriging fan Brittanje. En ek de Dútske Ju-87 en Ingelske Dragons drukke noch. En ek Yu-88 bommewerpers, dy't tige respektabel binne.
  Mar op dizze manier is it heul moai en stoer.
  Mar de Komsomol famkes, flitsende har bleate hakken en lieten har abs, begûn te sjongen;
  Wy binne moaie Sovjet famkes,
  Wy hâlde fan jongens te fjochtsjen en te kieteljen ...
  In ljochte, rinkende lytse stimme wurdt heard,
  En wy hawwe in oprop om Krauts te deadzjen!
  
  Wy binne tige dash Komsomol famkes,
  Mei moed ha wy bleate fuotten troch de froast...
  Wy binne net wend om beskieden oan 'e kant te stean,
  En wy beleanje de faksisten mei de fûst!
  
  Leau my, famkes hawwe in grut geheim,
  Hoe kinne jo de nazi's effektyf ferslaan ...
  En leau my, it sukses fan 'e famkes is net tafallich,
  Om't it leger fan Rus tige dapper is!
  
  En foar ús famkes mei bleate hakken,
  Nijjierssnie is heul swiet ...
  No, de Führer is gewoan in skuorre,
  Lit de faksisten it sukses net fiere!
  
  Wy famkes boartsje tige wyld,
  Wy bleate ús boarsten foar de soldaten...
  En wy meitsje de nazi's echt piss,
  Wy machtige Komsomol-leden kinne net ferpletterd wurde!
  
  Wy famkes kinne in protte,
  Sjit sels Hitler út in tank...
  De tsjinstanner sil gjin tiid hawwe om lunch te hawwen,
  De famkes komme as in dief!
  
  Wy respektearje Ruslân echt,
  Stalin is sa machtich as in bliksem heit, leau my ...
  En ik leau dat de oerwinning sil komme yn waarme maaie,
  Elkenien dy't leaut yn dit is gewoan geweldich!
  
  Foar famkes is d'r gjin twifel en gjin barriêre,
  Elkenien is ree om gewoan yn har hannen te pleitsjen ...
  Mei prachtige beleannings komme ta de skientme,
  Komsomol sterkte is in sterke fûsten!
  
  Wy krigers binne tige fluch om te reitsjen,
  En yn 'e hannen fan 'e flinke gewearen baarnt de loop...
  En elke taak dy't de famkes oan kinne,
  Us freonskip is in sûnder twifel monolith!
  
  Wy binne sokke fonkeljende famkes
  Wy skele net oer sniedriften of froast ...
  Barefoot sil ús poaten yn 'e winter net koel hâlde,
  En de herten fan beauties binne romhertich en suver!
  
  Wat wy kinne dwaan, ferheffe wy,
  Lit ús galoppearje as virtuoaze kangoeroes...
  En wy slagje mei súkses de hollen fan 'e fascisten ôf,
  En leafde foar oefening yn 'e moarn ek!
  
  Alle famkes binne koele krigers,
  Se kinne de Krauts samar yn daai púnje...
  No, hoe sit it mei de faksisten dy't gewoan min binne?
  De Komsomol-leden wisten gjin supermacht!
  
  Hitler kin ek neat.
  Wy sloegen him tige hurd mei in stok,
  En hja bruts de tosken, en sloegen de hûd út har gesichten,
  En doe rûn ik bleatfuotten troch it fjoer!
  
  Allinnich Stalin sil ús bestelle wat te dwaan,
  Syn strange en oprjochte blik is sichtber ...
  En leau my, it famke sil net misse,
  It laden fan in grut masinegewear!
  
  As it nedich is, sille wy Mars berikke,
  En wy sille Venus heul fluch feroverje ...
  Soldaten hawwe waaks nedich foar har laarzen,
  Wy famkes rinne bleate fuotten!
  
  Alles is moai by ús famkes,
  Borst en heupen, taille binne sichtber ...
  Hy is ek in pionier, lykas in wolf,
  De pionier is folslein Satan!
  
  No, wy binne famkes - jo witte dat wy cool binne,
  Wy sille alle faksisten as in biezem fuortfeie...
  En der binne blauwe stjerren oan 'e himel,
  Wy sille de Tigers yn stikken slaan mei stiel!
  
  Wat net te dwaan, leau dat it net mooglik is,
  Jou it ta, in kommunist is in demiurge ...
  En soms begripe wy ferkeard
  En se nimme beauties om har bang te meitsjen!
  
  Mar jo wite, wy ferneatigje de Dútsers hurd,
  En se binne by steat om de Krauts yn stikken te skuorjen...
  Ek al hawwe wy titanium sielen,
  Wy geane troch de steppe en meitsje de sompen fuort!
  
  Wy sille kommunisme bouwe sûnder alle spikers,
  En wy sille de fassisten beslissend ferslaan ...
  Komsomol-leden hâlde fan te rinnen yn formaasje,
  En der fleach in cherub oer harren hinne!
  
  De fijân sil it famke net kinne omgean,
  Want it famke is in earn...
  En de Krauts hoege net te folle te bedjerren,
  En dyn Führer raast omdôch!
  
  Komsomol lid mei bleate fuotten,
  Joech Hitler in aai...
  Net omgean mei Satan
  Of it sil gewoan net skele!
  
  it fonkeljende idol fan it kommunisme,
  De reade flagge sil skine boppe de planeet ...
  En Herodes waard smiten yn 'e hel fan 'e hel,
  En de famkes krigen fiif!
  
  Lenin, Stalin - de sinne boppe de planeet,
  As twa earnen yn 'e himel sirkulearje ...
  De eksploaten fan it kommunisme wurde songen,
  It Heitelân hat de krêft fan in stielen wjuk!
  
  Wy wisten te libjen om de oerwinning te sjen,
  En wy rûnen de hiele wei troch Berlyn...
  Babys waarden berne yn 'e widze,
  En no is it lân yn greatens!
  Dizze famkes binne gewoan super. En dit is harren treflike klasse en lunge fan swiere klappen.
  Ja famkes, bleate fuotten is heul cool en ekstreem sexy. En dit is tige posityf.
  De famkes binne tige ferneamde en koele krigers.
  Dit binne gefjochten fan 'e heechste klasse en omfang. Jo kinne hjir gjin argumint mear hawwe. Sa gie de terskmasine.
  Nei de fal fan Borisov en Bobruisk, Sovjet troepen begûnen werom te lûken nei de Dnjepr. De situaasje blykte ekstreem lestich te wêzen. Gelokkich kamen de hjerst en oktober en begûnen swiere reinen te fallen. En se fertrage de opmars fan de koälysje wat, en twongen se it in bytsje tiid te jaan om bûten de Dnjepr werom te lûken en dêr in foet te krijen.
  Neist de tank T-34, Katyushas naam ek diel oan de fjildslaggen. Mar harren effekt wie net bysûnder grut. De fjildslaggen wiene tige fluch yn 'e loft. Akulina Orlova, in famke mei bleate, beitelde skonken, focht tige koppich en fûl tsjin superieure fijânske krêften.
  It wichtichste is om op it fleantúch te wêzen yn allinich in bikini. Dit is echt geweldich.
  Foar de fjochtpartij joegen twa jonge manlju it famke in krêftige massaazje. En se fleurde merkber op. En har eagen glinsterden wer mei saffier. Se is in natuerlike blonde en in prachtige skientme. Hy fjochtet op sa'n manier dat it ûnmooglik is om te sizzen yn in mearke, noch te beskriuwen mei in pinne.
  Akulina Orlova - as it nedich is, sil se it nimme en de keale Fuhrer mei har bleate hak skoppe. En it sil blike te wêzen ekstreem koel en koel. Se is in famke dat letterlik senuwen fan stiel hat, en heul sterke sûkelade-abs. Dit is it soarte famke dat jo echt besykje te nimmen en te ferslaan.
  En hja fjochtet de nazi's en sjongt;
  Wy binne Komsomol-leden, dappere fjochters,
  Wy sammele om moedich te striden foar it Heitelân...
  Us heiten binne grutsk op ús famkes,
  Want wy kinne rapportearje oer súksessen!
  
  De strider is gewoan topklasse,
  Wy haasten hast neaken yn de kjeld...
  Wy kinne oer elke saak stride,
  Under in tige sinnige, strieljende loft!
  
  Moaie famkes sille jo ús net fine,
  Wy binne sa moai, dashing ...
  De skientme liket net mear as tweintich,
  En dyn fuotten rinne bleatefoet yn 'e snie!
  
  Wat in moaie sinne, giele kleur,
  It hat in hint fan goud, jo witte ...
  Wy sille gau de dage fan it kommunisme sjen,
  En in protte healneaken, bleate fuotten!
  
  Wy Komsomol-leden hâlde fan fjochtsjen,
  En elkenien is by steat om heul coole dingen te dwaan ...
  Wy stjoere in dapper leger yn 'e striid,
  Want tsjinstanners binne in lyts bytsje!
  
  Add en add wurdt net jûn,
  Yn 'e universele fûle situaasje ...
  Famkes kinne wyn drinke
  Gean oan 'e slach yn folsleine jurk!
  
  No binne wy yn 'e wrâld fan elven - it makket neat út,
  Wy kinne ek in protte...
  De universele dream sil útkomme,
  Ik sil alles dwaan, leau my!
  
  Foar it heitelân binne d'r gjin wurden om ta te jaan -
  Hâld de prachtige oerwinningsflagge op jo boarst ...
  Lit ús de keatlingen fan kapitalisme ôfsmite,
  Lit ús problemen omkomme yn 'e ûnderwrâld!
  
  Foar gloarje, ken de Russyske Kristus,
  Wy sille it swurd en it skyld sublym ophelje ...
  Leafde foar it Heitelân is helder en suver,
  Oaren komme by de sechstjin wapens!
  
  De fascist is machtich en gewoan wreed,
  En orken binne ek machtige nazi's ...
  Mar ik sil de Krauts yn 'e foarholle slaan,
  De famkes binne hielendal gjin pasifisten!
  
  Wat in leaf lân binne wy berne,
  Wy groetsje de bloei mei in glimke mei pearels ...
  En de Fuhrer is gewoan wijd oan de satan,
  Wy meitsje him ôf yn strieljende maaie!
  
  
  Wy sille it berikke, ik leau perfoarst alles,
  Ik doar eins net te folle te dreamen...
  De stêd en it bûtendoarp binne bliid,
  De poppe lake yn 'e widze!
  
  En wa is dizze rôfdierige iverige ork,
  It gnizen fan 'e tanden is fatsoenlik heul lilk ...
  En do sloechst him licht yn 'e tosk,
  De jacht bliuwt allinnich foar lytse dingen!
  
  Ik freegje Kristus - rêd de Almachtige wrâld,
  Lit him net ferbaarne yn 'e pest fan fjoer ...
  En leafdefol ferjaan dyjingen dy't min binne,
  De tsjinstanners foarlizze oan intense waarmte!
  
  Wy sille ús ek net ferfele yn Berlyn,
  Wy komme dêr, leau my, hielendal nei New York...
  Lit ús fêst leauwe, fiif bruorren,
  Lit de stim fan it famke lûd klinke!
  D'r binne dizze famkes mei skitterende passaazjes en fjochtsfeardigens - de coolste yn 'e wrâld. Hoewol se ek echt op 'e hoarnen slaan en in bonke brekke.
  Mar yn novimber stabilisearre de frontline wat. Sowjet-troepen lutsen har werom foarby de Dnjepr, behâlden allinich kontrôle oer Kiev en omkriten en noch folslein omsingele, mar Odessa hie noch in swakke foarried oer see. Mar de Ingelske, Dútske en Italjaanske floaten wiene te sterk en it wie dúdlik dúdlik dat dizze stêd ûnder in folsleine blokkade net lang duorje soe. Yn it noarden besetten de Dútsers en de koälysje de Baltyske steaten en hâlde harren fêst oan de âlde ferdigeningsliny, en yn it sintrum krigen de Sovjettroepen op de ien of oare manier foet fêst oan de Dnjepr en fierder nei Pskov, dat al heal omsingele wie, mar trochgie. úthâlde.
  Yn it suden naam de Turkske troepen Batumi nei ferskate moannen fan fjochtsjen en foltôge de omsingeling fan Jerevan.
  Primorye waard finzen nommen troch de Japanners. Mar Vladivostok wie noch ûnder blokkade. En it waard fêst makke. Mar yn 't algemien binne novimber froasten al oankommen. In parade gie troch it Reade Plein. En it liket derop dat Stalin dêrby oanwêzich wie.
  Dêrnei iepene de Steatskommisje definsje de gearkomste. Dêr begûnen se fierdere strategy foar de maitiid te bepraten.
  Zhukov suggerearre:
  - It is needsaaklik om Jerevan te deblokkearjen en yn dizze rjochting tsjinoanfallen op 'e fijân te starten. Yn dit gefal sil d'r in kâns wêze om ús Transkaukasyske groep te rêden.
  Stalin merkte somber op:
  - It is mooglik. Under gjin omstannichheden soe Jerevan moatte wurde jûn. Mar de fraach is, sels as wy dêr troch de gong brekke, sil it neat oplosse. En it wichtichste, ús fijannen binne de koalysje fan kapitalistyske lannen oan it Westfront. Der is wat foar ús om oer te tinken.
  Shaposhnikov merkte op:
  - De fijân hat in foardiel yn ynfantery. En Brittanje mei syn koloniale divyzjes, en hiel Europa telle, is ek tsjin ús. Plus Türkiye, en yn it easten Japan en Tailân. De fijân kin ús gewoan úthongere, mei mear minsklike en materiële boarnen. Tsjinje ús yn in lange útputtingsoarloch oant wy út Russyske soldaten rinne.
  Marshal Timosjenko rôp:
  - Ja, wy sille se yn stront wiskje!
  Stalin mompele:
  - Dû stil, moardner. Jo koene Warsjau net nimme, hoewol jo swarden om Berlyn yn twa wiken te berikken. En yn 't algemien binne jo hawken - jo seine, slach earst Dútslân. En wat kaam der fan? Besjoch no de hiele wrâld tsjin ús. Sawol Brazylje as Argentynje hawwe oarloch ferklearre, en de Feriene Steaten kinne gau yngean. En wat hawwe wy nedich?
  Marshal Timosjenko mompele:
  - Wy moatte de fijân oanfalle. Wy sille it ôfbrekke.
  Molotov notearre:
  - Yn 'e FS is it net sa maklik om it Kongres te oertsjûgjen om de oarloch yn te gean. Mar Amearika leveret al tanks, lykas fleantugen. En har loftfeart en benammen bommewerpers binne op har bêst. Plus, sokke dingen binne ek mooglik yn automotive technology. Nee, echt, as de Feriene Steaten de oarloch yngeane, sil d'r gjin kâns wêze.
  Stalin sei somber:
  - En wat stelle jo foar?
  De minister fan Bûtenlânske Saken sei mei in leech lûd:
  - Ik tink dat it it bêste is om frede te meitsjen mei de haadstêdlannen. Besykje op syn minst in diel fan it territoarium te behâlden. Dit is ús ienige kâns.
  Timosjenko gromde:
  - Nee foar de skande wrâld!
  Stalin frege somber:
  - Wat sil Zhukov sizze?
  Georgy Konstantinovich antwurde op in beskieden toan:
  - Us bedriuw is militêr. En praat oer frede mei diplomaten. Mar as wy dizze winter gjin oerwinningen op it slachfjild helje, dan sil it yn de maitiid en de kommende simmer noch slimmer wurde. De fijân hat echt in foardiel yn ekonomysk en minsklik potensjeel. En d'r is gjin manier dat wy in oarloch fan attrition winne kinne. Boppedat, hoefolle apparatuer kinne lannen produsearje dy't tsjin ús binne, foaral tegearre mei de FS, wy sille se net kinne oertreffe.
  De Supreme Commander frege mei in gnyske:
  - Hoe sit it mei kwaliteit?
  Zhukov skodholle:
  - It hinget der fan ôf wat kameraad Stalin is. Us T-34 is net min, lykas de KV-1. Mar de fijân sil fluch ynstallearje machtiger gewearen op de T-4. En de loftfeart fan 'e fijân is miskien noch better as ús - benammen fjochters. En ús fleantugen binne superieur oan Britske bommesmiters. En om wat nijs te meitsjen ... No, dit duorret tiid en de fijân sil yn dit gefal ek wat cooler en perfekter útfine.
  Stalin knikte en frege:
  - Wat tinkt Beria?
  De folkskommissaris fan ynterne saken en de kommandant fan 'e sharashki antwurde:
  - Wittenskippers wurkje, kameraad Stalin. Ik joech har opdracht om in strategysk bommewerper te meitsjen dy't dûke koe. Sa wurkje se. No ja, ek oer fjochters. Benammen de Yak-9 belooft in goede masine te wêzen, lykas de LAGG-5. Sa giet it wurk sûnder ophâlden troch. En wy brûke sawol wortel as stok!
  De Opperste knikte:
  - Grut! Wurk! Yn 'e tuskentiid krige ik opdracht om Jerevan frij te litten en by Pskov foarút te gean. Wy sille de fijân yn dizze rjochtingen fjochtsje. En tagelyk, litte wy wat samûrai nimme as in shugan yn Mongoalje. Letter sil ik mei de ûntwerpers prate oer wat der nij is mei harren.
  Zhukov notearre:
  - Oant no ta is de T-34 min of mear goed, mar wy moatte in krêftiger tank, mar net minder mobyl. Dit moat berikt wurde!
  Voznesensky stelde beslissend:
  - Litte wy it dwaan! Wy sille it grif dwaan!
  
  DE COOLSTE HYPER VIRTUAL REALITY GAME
  ANNOTAASJE
  In prachtich striderfamke en har nije freon Pinocchio de cyborg fjochtsje yn firtuele realiteit. Fansels hawwe se heul coole fjochters dy't jo letterlik einleaze kinne ride en fjochtsje as liuwinnen, en ek fjochtsje mei allerhanne kosmyske en magyske skepsels.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  Veronica, dy't allinich in bikini droech, fûn harsels yn in trochsichtige auto dy't op in flakke stingray like. En ek in hologram fan 'e panielen dy't de striid kontroleare en, blykber, in heul formidabele masine skynde.
  Neist har wie Cyborg Pinocchio. Hy like no nei bûten ta in puber fan sa'n fjirtjin of fyftjin, dy't allinnich mar swimbroek oan hie, tige spierich, mei in moai, jeugdich gesicht, dêr't gjin inkeld hier en rôze wangen op siet.
  In hiel kreaze jonge, mei blond hier en in kreaze buzz. En de hûd is glêd, tanned, spieren wurde getten. Jo kinne it brûke yn reklame, benammen foar âldere froulju. No, ja, it programma kin elke foarm oannimme. Troch de wei, en Veronica, as har parameters wurde opwurdearre.
  En no die se dat krekt. Litte wy de parameters fan 'e fighter opwurdearje. Benammen earst it oantal laserkanonnen en ferdûbeling se. Foegje dan it fjoerplak ta, ek in run. Fergrutsje de flow yntinsiteit. No, en it nivo fan beskerming fan it krêftfjild, sadat de fijân jo net fuortendaliks trochbaarne kin.
  Dit is hoe't it famke der enerzjyk mei omgie.
  No, Pinocchio de cyborg hat ek opwurdearre. En, fansels, hy ferhege de parameters fan 'e auto. Mar net sasear dat oerwinningen maklik binne.
  It winnen fan in kompjûterspul te maklik is ommers net nijsgjirrich!
  Hoewol hjir in protte hinget ôf fan it karakter fan 'e fjochters. Mar yn dit gefal is alles yn oarder mei it karakter fan dit pear.
  Veronica blies in tút op har tsjinhinger en twittere:
  - In grutte oerwinning wachtet ús,
  Jo sille jo buorman sa gau mooglik foar de gek meitsje!
  Dêrnei drukte se har bleate, rûne, rôze hak op 'e joystickknop, en har fjochter fersnelde hurd.
  De stjerkanonade raasde troch en troch. Hieltyd mear brokkele, lykje op transparante tadpoles, rêdingsmodules en floeibere metalen kapsules, besykje it minimale folume yn te nimmen. Neffens ûnskreaune regels koene se net spesifyk ferneatige wurde, mar as der gefaar wie om te fongen, koe de ynboude magyske kompjûter in opdracht jaan foar selsfernieling. Dêrneist ferstoar in protte modules by ûngelok. De cross-siders, hawwen ûntwikkele maksimale snelheid, bleau clamp del op 'e fijân float, wylst it meitsjen fan jerks oan' e kanten eksplodearre tusken harren, elk carrying ferskate miljard ladingen steat te ferneatigjen in middelgrutte stêd. Fansels, yn it gefal fan in direkte hit, sil net ien krêftfjild, net iens it meast duorsume metaal, oerlibje.
  Veronica konfrontearre har earste tsjinstanner. Yn dit gefal wie it in single-seat jager, oan it roer dêr't in snoep siet yn in ljochte wrapper mei skonken. En hja die yngewikkelde manoeuvres.
  De famkesprogrammeur song:
  -Oh, dieet, yt dit en dat net,
  En de skonken fan it famke wurde net wurch fan it kuierjen...
  Och, dieet, wat siik fan dit,
  De famkes wurde read fan honger en sjonge!
  Dêrnei naam Veronica it en skeat har laserkanonnen op 'e fijân. En de fjochter begûn te smoken, it wie dúdlik dat it kulinêre produkt, snoep mei skonken, wie folslein ûngemaklik.
  Definsje systemen útstutsen tsientallen falske doelen út ien starship, spesjale wapens ûntslein kapsules mei gas dy't ferfoarme it trajekt fan lasers en feroarsake te betiid detonaasje fan annihilation raketten en ferswakking effekten fan gamma strieling. De trollskippen gûpen ek net mear en mear termyske, elektroanyske en sels swiertekrêftfallen yn 'e romte. Yndied wiene swiertekrêftwapens, it skuorjen fan metaal, draaiende struktueren en it feroarsaakjen fan detonaasje, it gefaarlikst. De swiertekrêftfal koe it effekt ferswakke of de begeliedingsradar foar raketten, torpedo's, minen delslaan. Ferskate stjerreskippen, nei't se swiertekrêftskea krigen hawwe, ôfwike nei de wite dwerch en begûnen mei kolossale tichtens en swiertekrêft op dizze útstoarne sinne te fallen.
  De cross-siders, nei't se wer herfoarme wiene, brochten har fjoer del op 'e grutste fijânske skippen - de ultraslachskippen. Dizze mastodonten, dy't in hiele stêd passe koenen, hienen in sterk wapensysteem en, fansels, in krêftich krêftfjild. De taktyk fan konsintrearre fjoer fan gravityske kanonnen waard brûkt tsjin har strieling wie folle dreger om te reflektearjen mei in krêftfjild, boppedat wie it mooglik om te besykjen om de generators op syn minst foar in part te beskeadigjen. Yn dit gefal, mei gelok, koe de skriklike thermoquark bom ôfgean. De Crosoiders wiene tige dryst, lieten moed sjen. It fakuüm like te rinkeljen fan in oversaturation fan enerzjy om de effektiviteit fan it gravitasjonele wapen te fergrutsjen, se moasten de ôfstân ferminderje, dy't fol wie mei enoarm risiko. Hjir eksplodearre ien fan harren, flitse mei in fakkel fan ferneatiging, doe de twadde.
  - Is it miskien net de muoite wurdich om sokke risiko's te nimmen? - Sei de generaal.
  It famke antwurde, mei in diamanten broche yn har weelderige hier:
  - Nee, myn freon, wy moatte op syn minst in pear ferneatigje. Dizze barbaarske masines binne by steat om te sjitten op planeten fan heul lange ôfstannen, wat betsjut dat as se tichtbefolke wrâlden benaderje, benammen ús haadstêd ...
  Gurgeljend as antwurd:
  "Ik realisearre dat se it dreechste sille wêze om te ferneatigjen, of op in feilige ôfstân te hâlden as de haadkrêften gearkomme."
  It famke stompe frijmoedich, útstraalde lilkens:
  - Dêrom, gean der foar! En lit se noch tichterby komme, it ultraslachskip is spesjaal ûntworpen om de fijân sûnder risiko te fermentearjen.
  En de bleate en kromske skientme Veronica sels naam in protte risiko's. De fjochter dêr't it snoep yn fjochte foel útinoar. En de ferbaarnde grille bedutsen mei sûkelade foel út.
  Mar Veronica waard oanfallen troch trije auto's tagelyk. En se befetsje gjin ienfâldige snoep, mar aces mei likeur. Besykje dizze gewoan mei jo bleate hannen te nimmen, en noch mear mei bleate famkesfuotten.
  Veronica waard twongen te manoeuvre.
  En har cyborgpartner Pinocchio focht ek mei grut entûsjasme. En it wie, moat ik sizze, in yndrukwekkend gesicht. De leuke tiener toande ongelooflijke feardigens. Sels doe't sa'n betûfte as as in pakje Camel-sigaretten de striid tsjin him oangie.
  No, de oare krigers fochten hiel goed.
  Strike platfoarms, krekt oarsom, dreaun op 'e maksimale ôfstân fan' e fijân, makken sokke taktyk optimaal; Troch in misferstân brocht immen skippen fol mei fjochtsrobots, trollen en harren bûnsmaten út 'e ferovere rassen yn 'e striidline. Undergeskikt oan konvinsjonele stjerreskippen yn manoeuvreerberens en bewapening, de transporten hiene fatsoenlike beskerming, mar noch fiifensechstich fan harren eksplodearre, en nochris trijeentweintich waarden slim skansearre. Yn betinken nommen dat elkenien oan board mear as ien en in heal miljoen fjochtsjenheden hat, is dit in grut ferlies.
  Tidens de slach, Veronica realisearre dat se koe rinne har parameters. Benammen de penetrearjende krêft fan lasergewearen. Sadat se yn ien minút enerzjy frijmeitsje, lykas ferskate atoombommen op Hiroshima.
  En sa naam en wurke it. Fiolette laserstralen sloegen de tichtstbye jager en penetrearre syn deadlike ferdigening. En de likeur snoep barste. De oare twa besochten fan de kant fan de fjochter fan it famke yn te kommen. Mar de skientme makke in skuorre barrel beweging. En hoe't it jo diagonaal sil slaan mei in mini-raket.
  En no is de twadde jager yn stikken skuord.
  It famke tjirp:
  - Gap net, it wurdt in banzai!
  De jonge strider merkte op, syn tosken bleat te lizzen en in oar del te sjitten, dizze kear in twa-sits jager:
  - Yn 'e kiste sil in leger fan orken wêze en dyjingen dy't ús hiere foar sigaretten, snoep en allerhanne alkohol!
  Veronica lake, skeat in oare jager del, en koarde:
  - Gloarje oan 'e grutte Elf en it keninkryk fan Oz!
  De rofoshki learde lykwols gau fan har flaters, har salvo's berikten hieltyd faker de perrons, en de zherriks bruts troch, slipten troch it sieve fan eksploazjes, levere pynlike klappen, en gongen sels foar in ram. As jo lykwols jo libben net riskearje, is it maklik om dapper te wêzen. Guon geasten hearden ta ûnbesluten deade minsken, se raasden tusken wrâlden, en tagelyk wiene se net ôfkear fan it fergrutsjen fan har eigen oantal.
  - Sjoch, it liket derop dat it ultraslachskip útinoar splitst. - rôp de generaal
  Yndied, de cross-siders, nei't se ekstreem tichtby kamen, koenen de generators beskeadigje, en plante doe in thermoquarkbom yn 'e gat. No is ien fan 'e stellare reuzen ophâlden te bestean.
  - Lit ús allegear massaal foar de twadde, slaan konsintrearre, net ferspriede tin. - Kent rôp it fersifere kanaal yn.
  De Krosoiders hearden him dúdlik, gongen noch tichterby, berikten hast it krêftfjild, en net ferjitten om te manoeuvrearjen en fallen ôf te smiten. Ien fan harren eksplodearre fuortendaliks, mar de oare ultra-slachskip mei in bemanning fan ien miljoen begûn te fallen útinoar.
  - It giet goed! - Sei de alve-generaal. - Jo kinne in tredde opsette.
  Space Marshal, in kweade kat mei in romp, wie sels op ien fan 'e ultra-slachskippen. Doe't er seach dat syn leafste húsdieren mislearre, rôp er:
  - Trek alle krêften fuortendaliks nei de stakingsfûst, ferneatigje alle cross-siders! En fuortendaliks de geasten fan 'e parallelle ûnderwrâld dwaande hâlde!
  Wylst er rôp, krige de sechsde ultra-cruiser swiere skea. It slagge him lykwols om trije fan syn oertreders fuort te dragen, doe ried er sa hurd, dat de krusers amper tiid hiene om werom te springen.
  Veronica bleate har tosken dy't fonkelden as diamanten en song:
  Sjogge jo in fertsjustering yn 'e loft?
  De skriklike surf slacht...
  Dit is in teken fan 'e hel
  Kosmyske gjalp!
  En se, sûnder ferlegenens, kaam yn 'e striid mei in pakje Belomor op in frij krêftige romtefjochter.
  De ultra-cruisers begûnen har werom te lûken en te groepearjen. En dochs tochten de fauns en elven der net oan ta to jaen, hja drukten fûleindich oan, raasden efter de fijân oan, en hjar stjerreskippen stiene op as in twasnijdbyl. It is lykwols net maklik om in goed koördinearre formaasje fan sokke machtige stjerreskippen te ferslaan, en krusers binne yn 'e slach gien. Ien foar ien waarden santjin Krosoiders delsketten, en noch fjouwer sieten fêst oan 'e swiertekrêft dy't troch de weachspreuk neimakke waard. Wier, noch fjouwer ultra-cruisers krigen serieuze skea en rekke yn brân. No waarden de fauns twongen om werom te lûken, en de Rofoshki fûnen úteinlik de juste taktyk, besykje it measte út har numerike foardiel te meitsjen.
  Veronica fierde in tige nijsgjirrige manoeuvre út en koe in jager fange dy't in pakje Belomor op hie, wat se tige tûk die. En der barde in triviale ferbaarning. En doe fleach in pakje gif út 'e fernield auto.
  Veronica tweeted:
  - Lit der in striid wêze,
  Elfie ja by my!
  Pinocchio de cyborg sisde:
  - Do famke bist gewoan geweldich! Gean sa troch!
  En hy sloech ek noch in oare trochsichtige masine út 'e romteproduksje, en dy barste yn flammen as in kegel buskruit.
  En it pear rôp byinoar:
  - Ien twa trije -
  Jo skuorre jo sigaretten!
  Op in stuit lutsen alle lytse skippen fan 'e fauns werom en begûnen de platfoarms te dekken fan' e oanfallen fan 'e Zherriks.
  - Us troepen hawwe it inisjatyf ferlern. - sei Kent.
  - Dan moatte wy de retreat klinke! - stelde Hett foar. - Ik sil direkt kontakt opnimme mei de stjermaarskalk.
  - Ik kundigje weryndieling oan! - De maarskalk blafte. Syn hoarnen gesicht utere in mingsel fan tefredenheid en spyt. De útkomst fan 'e striid kin op ferskate wizen ynterpretearre wurde.
  De manoeuvre, delikat neamd weryndieling, waard lang lyn repetearre en waard ferskate kearen brûkt yn militêre botsingen en firtuele oefeningen. Fansels wie it organisearre en fluch. De útgong yn iendiminsjonale romte barde mei foarriedige fersnelling, earst troch grutte skippen, en dan troch lytsere. Dejingen dy't de retreat bedutsen namen in grut risiko, mar de Rofoshki, dy't blykber fertocht fan in listige trap, net aktyf drukke, beheine harsels ta fjoer op lange ôfstân. Uteinlik kamen de fauns de multi-romte yn, wurden bûten berik.
  En Veronica bleau koppich te fjochtsjen. Se makke listige manoeuvres. Yn dit gefal, hja waard tsjinoer Napoleon cognac, en dit is in hiel serieuze ace. En it is net sa maklik te manoeuvre tsjin him.
  In ekstreem gefaarlike tsjinstanner.
  Pinocchio de cyborg bleate syn tosken yn syn jongesgesicht en song:
  - Jo witte, wy moatte bang wêze foar it famke,
  De eksploaten fan skientme binne einleaze ...
  Want famkes kinne fjochtsje
  In sterk stjoer en in krêftige oar!
  Veronica knikte ynstimd, en fierde in snijmanoeuvre út:
  - Ja! Ik kin it dwaan! En ik kin sels mei Napoleon cognac omgean.
  En it famke wer útfierd de manoeuvre yn 'e foarm fan in fraachteken, en hja die it hiel goed.
  En de jachtfleanmasine dy't krekt yn 'e flammen opstutsen wie, splitst ynienen yn twaen, en no fjochte in flesse Napoleon-konjak op in oare masine.
  - Hoefolle hat it ús koste? - Generaal Kent frege syn partner Hett somber doe't de float it swarte gat mei súkses passearre, en glydt lâns de baan fan in gigantyske gasklomp sa ticht dat it in eigen gravitaasjefjild ûntstie.
  It moaie famke antwurde op in mjitten toan:
  - Fatsoenlik! Mear as fyftjin tûzen lytse skippen waarden ferlern, en mear as hûndert tûzen jagers. Fiifhûndert stakingsplatfoarms binne delsketten, en nochris trijeentachtich hawwe grutte reparaasjes nedich. Twahûndert en seisennjoggentich grappen waarden ferlern, en noch achttjin nedich reparaasjes. Trijehûndert twaensantich krusers, njoggenhûndert ienentritich raketdragers, sechstich swier skansearre, dit telt gjin spoarstasjons en ferkenningsrobots en lytse ferneatiging.
  - Hawwe se de rofos bliede litten?
  It famke lake en liet har pearlyske tosken sjen:
  - It is lestich om krekt te rekkenjen, mar sa'n trije kear mear as ús, as jo grutte stjerreskippen nimme, binne boppedat hast tachtich transporten en njoggen superskippen fan ultraslachskippen delsketten, en fiif lykje sa skansearre te wêzen dat sy binne, at best, , sil moatte wurde stjoerd nei de efterkant.
  - No, wy sille hjir perfoarst net degradearje foar, mar ik bin net wis oer de beleanning. Yn prinsipe hienen wy gelok dat de fijân net klear wie. Yn it folgjende gefjocht sil hy folle foarsichtiger wêze.
  It famke raasde:
  - Konklúzje?
  - De kânsen binne likernôch gelyk, en de kompjûter sil jaan ús in mear detaillearre ôfbraak.
  De bleate, brune skonken fan in alvestrider mei tige sierlike linen en de ferliedlike kromme fan 'e hakke flitsen foarby.
  De strider sei kâld:
  - Sa upload de gearfetting ynformaasje.
  In minút letter melde de kompjûter:
  - De kânsen fan de partijen mei optimaal gedrach oan beide kanten binne as folget: de oerwinning fan de rofos is fjouwerentachtich prosint, de oerwinning fan de elven is alve prosint, de lykspul is fiif prosint.
  - Net genoach! - It gesicht fan de generaal foel ynienen.
  - Optimaal gedrach is net wierskynlik, jou in foarsizzing rekken hâldend mei wat de fijân en wat wy hawwe sjen litten te kinnen kontrolearje.
  De kompjûter telde noch in heale minút en joech út:
  De kânsen fan 'e rofos om te winnen binne fjouwerensechstich prosint, de kânsen fan' e elven binne fiifentweintich prosint, en de kânsen fan 'e elven binne alve prosint fan in lykspul.
  - Dat betsjut dat wy ferlieze, hoewol net sa folle. Ien kâns op fjouwer. Dat is better. - Sei maarskalk Gugnish.
  Veronica fochten mei Napoleon cognac. En it is net foar neat dat de flesse mei tentakels sa'n formidabele namme droech en in helder etiket hie. Se focht wirklik oan de top.
  En it famke programmeur koe net fange har yn in trap, of bringe har del wer.
  Boppedat waard se ek fongen troch de strielen.
  Veronica fielde dat har spierlich lichem ûnder it swit waard. En de bleate, beitele fuotten fan 'e famkesprogrammeur binne hyt. Mar de strider song moedich:
  Wy sille de fijân ferslaan, leau my,
  Ik leau dat wy de kweade flessen útinoar sille skuorre ...
  Keale Fuhrer, fleisetend bist,
  Mar wy sille syn rêch brekke, leau my!
  Dêrnei drukte it famke mei de bleate teannen skerp op de joystickknoppen. En de jager skodde skerp, en doe lieten alle gewearen fjochtsûntladingen út.
  En se stapten yn in auto dêr't in skynber ûnkwetsbere flesse siet. En hja huvere en smolt.
  En doe barste de cognac, en sûkelade en snoepjes ferspraat yn alle rjochtingen. En der foelen vanille, rozijnen en in protte oare lekkere dingen út.
  Veronica tweeted:
  Och, wat genede
  Eet alle snoepjes...
  Sûkelade kauwen, grapke,
  Genietsje fan kauwen!
  Wêrnei't Veronica it naam en wer knypeage mei har smaragd en tagelyk saffiereagen, dy't as stjerren pulsearren.
  It programma jeugd rôp:
  - Hyperquasar! Do bist in ultrapulsar!
  Veronica korrizjearre:
  - It is better om te sizzen: ultrapulsar, do bist in Hyperquasar!
  Cyborg Pinocchio tjirpe werom:
  - Myn ferbylding wie rekke troch
  Jo byld flitse as de sturt fan in komeet ...
  It is as hast my as bliksem slein -
  Mei syn stjerlike, skylike skientme!
  It programmeur famke befêstige:
  - Do bist as Poesjkin! Super!
  Pinocchio de cyborg makke beswier:
  - Nee! Ik bin net Poesjkin, mar tûzen kear cooler!
  Veronica tjirpele, har tosken bleat:
  - Ja, wêr makket Alexander Sergeevich om dy! Jo binne de soan fan machtige elektroanika mei hyperplasma yn jo processors!
  En it stridende pear raasde wer yn 'e striid mei grutte grime. Klear om har heechste nivo fan deadlike krêft en heroïsme te sjen.
  It byld begon te ferdwinen en ferdwûn doe folslein. De famkeskommandant ferhuze fuort fan 'e gigantyske skûtel, of leaver, it hologram fan' e gravitasjonele ôfbylding dy't in ûnbegryplik wûnder dien. De elf dy't stie
  yn 'e fierte rekke se ek werom, har gesicht waerd tryst, der sieten har triennen yn 'e eagen.
  - Ferskriklik! - Sei de famkeskommandant.
  De elf sei:
  - Soks kin men neat foarstelle. Wat as dêr, tusken de elven, myn heit fjochtsje, en mooglik ferwûne of fermoarde wurdt.
  - Dit kin net útsletten wurde! - Hjir suchte in oare alve. - Myn heitelân stiet op 'e râne fan' e nederlaach. In hyperplasmyske bile sweefde oer myn beskaving.
  De jonge fan it programma helle op:
  - Hyperplasmysk, sizze jo, wat is hyperplasma? Ik haw dit al in protte kearen heard, mar ik begryp it net.
  In âldere en mear ferfine robot besleat om geduld te wêzen. Hy sels is gjin natuerkundige troch oplieding, mar besykje dit te ferklearjen, lykas hy tocht oan in wylde, al wie in almachtige.
  Dêrom besleat er in bytsje oan 'e kant ôf te wykjen, om te begjinnen, as fan fierren:
  - Yn âlde tiden, doe't minsken wiene net allinnich bûn oan ien planeet, mar waarden ferdield yn in protte steaten, sa'n ridder ferskynde, of yn ierdske termen, kening Trikhkh. Hy besleat dat it tiid wie om de gaos en obskurantisme te einigjen. Tsjin dy tiid waarden al grutte fabriken boud, gewearen en kanonnen ferskynden. Oarloggen waarden mear en mear wreed en destruktyf, en hekserij stoar út. Boppedat is yn ferskate religys hekserij as deadlike sûnde ferklearre. It is ûnmooglik om te tellen hoefolle beswierskriften hawwe plakfûn oer dyjingen dy't waarden fertocht fan hekserij. De kening, by dizze gelegenheid, wie yn earste ynstânsje fan deselde geast: tsjoenders hearre by it stek, of op in stek. Mar it barde dat doe't er organisearre in kompetysje foar de bêste fjochters, in soarte fan masked martial show, de winner wie in skynber kwetsbere strider. Doe't de kroan op syn holle waard pleatst, naam de besite Palladin syn masker ôf, en it gesicht fan in famke, oars as elke minsklike prysteresse, waard iepenbiere oan it publyk.
  Elkenien wie fernuvere, it wie in froulike elf, in legindaryske ras ferhearlike yn ballades en leginden. Se rikte har hân út nei Trich, en har sjarmante glimke waard finzen nommen troch de bêste keunstners.
  De kening rekke fereale op har, in frou fan in frjemd ras, mei de bynamme Rerra. Syn passy wie fûleindich, hoewol net foar elkenien te begripen, wy fauns en elven binne te ferskillend. Ferskillende soarten, oare soarten. No, hoe kinne jo ferklearje dat in wolf fereale wurde kin op in ko? Mar it famke, raar genôch, wjerspegele syn gefoelens, en al gau trouden se, nettsjinsteande it feit dat de oanbuorjende keningen wiene tsjin. De oarloch begûn, mar doe liet it elffamke harsels sjen as in subtile diplomaat. Se koe de list brûke om de tsjinstanners fan Trikhkh tsjin elkoar te setten. Se gau, ûnthâlden lytse grieven, begûn yn in skriklike striid ûnder harsels. No, yn 'e tuskentiid hat it leger fan Trikhkh har stik foar stik ferslein. Rerra blykte in tsjoender te wêzen, om't, yndie, in protte elven binne bejeftige yn magy, en praktyske magy op dat. As wy letter learden, waard dit famke, fanwegen har ongelooflijke gedachte, ferkeard begrepen troch har bruorren, en bliek in útstoarn te wêzen. Mar se binne in útstoarne, mar by ús is se in wiere hearsker wurden. Negearjen fan foaroardielen yntrodusearre Rerra in nije religy dy't de praktyk fan magy legitimearre. No, fan 'e widze, waarden poppen fûn dy't by steat binne om magy, en dan waarden se oplaat yn spesjale skoallen. It wie doe dat wittenskiplike akademys ferskynden. De grutte tsjoender Rerra besocht te kombinearjen de magyske en wittenskiplike. Al gau hie it ryk in nij, earder net sjoen wapen, en it ferovere de planeet. Trikhkh waard âld en stoar: de elven libbe doe langer as de fauns. En der wiene sân kear mear elven as elven. Rerra waard de soevereine keizerinne. Se woe de romte yn. De earste etappe wie de flecht nei de bol. De iene dêr't no de striid foar spilet. Doe waard it proses fan atoomeksploazje ûntdutsen. Superheavy eleminten waarden útinoar skuord doe't se sammele in krityske massa. Mei help fan magy wie it mooglik om dit proses te ferbetterjen. Doe realisearre Rerra, mei help fan wittenskippers, dat it mooglik wie om enerzjy te heljen út it proses fan fúzje fan wetterstofkearnen sokke prosessen foarkomme op stjerren. Mar it wie eins mooglik om in wetterstofbom te meitsjen mei help fan spreuken. Fan dat stuit ôf begûn de ferovering fan de sfear.
  Veronica seach dit ek, en se is in koele strider, se tocht ek wat út har bestean yn 'e rol fan' e Almachtige froulike godheid, yn ien fan 'e eardere libbens fan in ûnstjerlike siel, en sei:
  - Kinne jo ús yn mear detail fertelle hoe't jo in wetterstofbom produsearje, it is wierskynlik machtiger as in eksploazje fan buskruit.
  De robotjonge lake, de oare berneprogramma's knikten goedkeurend:
  - Fansels is it machtiger! In lytse bom, lykas ús toer, is by steat om te eksplodearjen as in tonne buskruit mei in diameter fan in kilometer.
  - Wow! - It moaie famke Veronica fluite. - Kolossaal.
  De mear erfarne robot gie troch mei te fertellen mei gusto:
  - Mar sels dizze enerzjy is net genôch om te reizgjen yn de romte mei faasjes heger as ljocht. Rerra bleau nei uterlik jong, mar de dea kaam har ek oan. Lykwols, oan 'e ein fan har libben, sy en har studinten belibbe annihilation enerzjy. Dit is as matearje yn lading ferskilt, plus of minus, minus of plus. Natuerlik wurde sels elektroanenwolken yn ferskate rjochtingen spûn, en as se botse, wurde ûnbekende krêften frijlitten.
  Veronica fûn dit nijsgjirrich:
  - Fertel my mear oer elektroanenwolken.
  De cyborg-jonge, dy't sels út 'e romtetiid komt, gie troch:
  - Alle atomen besteane út in kearn en elektroanenwolken dy't ûntsteane út de rotaasje fan elektroanen en positronen. It liket wol op planeten om de sinne hinne, allinnich de rotaasjesnelheid is net folle heger. Trillions fan revolúsjes om de kearn per sekonde.
  En by ferneatiging botse elektroanen, de kearnen sels, besteande út protoanen en neutroanen, komme mei enoarme krêft yn kontakt. En der komt in meunsterlike eksploazje foar, wêrby't frentyske enerzjy mear as tûzen kear grutter wurdt as by de eksploazje fan in wetterstofbom.
  Veronica fluite:
  - Eins in gekkehûs!
  Pinocchio de cyborg knikte ynstimd:
  - De duvel is cool - de demoanen sille ynspirearje!
  De programmakommandant gie foar him troch:
  - En om de polariteit fan ladingen te feroarjen, hawwe jo magy nedich. De saneamde wave spreuk makke troch Rerra. As it net allinich in skodzjen fan loft is yn in bepaalde folchoarder, mar in bepaalde folchoarder yn 'e beweging fan weagen. It beynfloedet in set fan fjilden yn 'e romte, en dy beynfloedzje op har beurt de materiële wrâld. In soarte fan resonânsje-effekt. De weach prikkelt de lytse snaren, fan dy wurdt it oerbrocht nei de grutte, wat resulteart yn sa'n lûde muzyk dat de rotsen skodzje.
  - En weagen binne as rimpelingen, mar net yn 'e loft, mar yn romtlike fjilden! - Ferklearre Veronica.
  It kommandantprogramma knikte
  - Ja, do hast my goed begrepen!
  De cyborg-jonge befêstige, syn eagen glinsteren, ûntfangt ungewoane kennis:
  - Dit is magy fan in heger nivo. No fertel ús mear oer hyperplasma.
  De programmakommandant gie troch:
  - It wurdt ek wol magysk hyperplasma neamd. Natuerlik waard annihilaasje-enerzjy de prolooch foar de ûntdekking fan thermoquark-enerzjy. En hjir wie sterker magy nedich. Elven wurde net siik op âlderdom, se binne sûn en enerzjyk, mar tagelyk fiele se de oanpak fan 'e dea. Dus, Rerra, sjoen dat se net te lang oer hie, noege harsels in opfolger út, Zenna, de machtichste tsjoender fan 'e elfras. Op dit stuit, de fauns hie al fêstige yn 'e sfear en penetrearre yn oare wrâlden, wurden in ryk ryk. Dat har hearsker wêze is sels foar grutske elven in eare. En tegearre mei har tochten se oer de folgjende stap om it universum te feroverjen.
  Op dit stuit stiet de skûtel fan it swiertekrêftfizier oan 'e râne fan 'e seal
  It begûn wer te ljochtsjen en karakteristike lûden waarden heard.
  - Ropt wer om kommunikaasje. Ik sil jo dit ferhaal letter fertelle! - sei de programmakommandant.
  Veronica tafoege filosofysk:
  .- Boppedat soe ik net wolle dat jo jo nije kennis brûke yn it neidiel fan oare wêzens.
  De berneprogramma's en de cyborg laken.
  Pinocchio de cyborg grinnikte:
  - Hoe kinne jo minsken, yn 'e eigentlike Aldheid wat it nivo fan ûntwikkeling yn ferliking mei ús oanbelanget, hjir profitearje fan? Jo hawwe gjin krekte ynformaasje krigen. En it kommandantprogramma fertelt jo net genôch details dat it mooglik wêze soe om in wetterstofbom te meitsjen, folle minder in annihilaasje.
  It programma famke merkte mei de loft fan in saakkundige:
  - Annihilaasje is makliker, nettsjinsteande syn enoarme krêft. Dêrnjonken ferskilt de reaksje yn sterkte ôfhinklik fan hokker stof brûkt wurdt yn 'e ferneatiging. It grutste effekt wurdt produsearre troch izer en eleminten tichtby it.
  Veronica feint ferrassing:
  - En werom!?
  De programmakommandant ferklearre geduldich:
  - Optimale kombinaasje fan valency, lykwicht yn 'e kearnen fan protoanen en neutroanen. Hjirmei kinne jo it maksimum oantal dieltsjes útfiere en brûke. Ommers, de krêft fan buskruit hinget ôf fan it lykwicht fan eleminten.
  Pinocchio de cyborg sprong oerein en rôp:
  - En hoe! Mar lit ús sjen wat der dan bart yn dit nijsgjirrige epos.
  Boltology is foarby. En jo moatte it nimme en, sûnder twa kear nei te tinken, werom nei de slach.
  Veronica stimde gau yn:
  - Fjochtsje yn it spultsje is folle better dan harkje nei kwasi-wittenskiplike lêzingen oer hyperplasma en thermoquarks!
  En no is it fjochtspaar werom yn it spul, dat sa docht tinken oan in echte romteslach, en it is sa cool.
  Veronica makke in piepende pythonmanoeuvre en foel op in auto mei twa sitten dêr't twa sûkelade peperkoekjes sieten. En dizze frij krêftige jager fleach yn 'e brân.
  En de peperkoekjes, dy't hielendal ôfskie wiene, waarden ek frieard.
  Veronica naam it en song:
  - Dit binne de lekkere lekkernijen hjir,
  Wy binne fjochters, gjin skyldpodden!
  Pinocchio de cyborg stie ek in oare auto yn 'e brân mei it fjoer fan firtuele magoplasma en sisde:
  D'r sil folchoarder wêze yn nûmers,
  Ik sil ek fereare wurde ...
  Cyborg hat genôch rym
  Cyborg hat genôch rym
  Robots hawwe in akkount nedich!
  Undertusken, de saucer fan 'e gravitasjonele imager yn kolossale hologrammen
  útwreide. Sprankeljende slingers fan stjerren en flinke, streamline kontoeren fan stjerreskippen begûnen te ferskinen. Guon fan harren liken op fisk, oaren as rûchhoune stiennen, en oaren liken op drijfhout.
  De float fan rôfdierige rofo's liket ûnderweis fersterkingen krigen te hawwen. Hy fertrage, en kaam út nei de riem fan frantic pulsars, doe't enoarm, soms it berikken fan de grutte fan in planeet, klonten fan plasma binne fluch bewege lâns kronkeljende trajekten, en dieltsjes fan matearje binne frantically rushing tusken harren. Dit gebiet waard neamd de liifmoer fan kosmyske Gehenna. De armada fan skippen fan 'e bern fan it tsjuster begon te reorganisearjen, it útfieren fan komplekse manoeuvres. It doel fan de trúk wie om ta te rieden op in mooglike botsing mei fijân stjerreskippen.
  Victoria focht agressyf en útfierde manoeuvres fan honkbalstyl. En sa sprong se oerein en draaide har om, it wie gewoan griezelig. No, de frou is in agressor. No, trúkjes. En in pakje Marlboro's sprong tsjin har op in jachtfleanmasine, sa'n wylde fantasy fan kompjûterspultsjes kin barre.
  Dit is in keunstmjittige komposysje. En it famke sil it nimme en op de knop drukke mei har navel.
  En in frijlitting fan enerzjy, de auto mei sigaretten baarnt mei in ljochte flam. En it rûkt nei giftige reek.
  Pinocchio de cyborg sprong út de meridiaanpoal. Hoe't er útspringt, in salto docht. En ûnder syn oanfal kaam in fjochter mei twa sitten, direkt fan in dûk bedutsen mei twa flessen Beiersk bier. Dat wie sa cool.
  Doe't se eksplodearre, gie der rôze skom út, as út in brânblusser.
  De trollen binne oanmerklik wizer wurden, har plasma-kompjûters hawwe frij dúdlik berekkene dat dit gebiet in plak wurde kin foar in hinderlaag fan in fijân folle listiger en ferfine as earder tocht. No wie it leger har tariede op elke eventualiteit. De romtemaarskalk joech de passende opdrachten mei in piipende stim. Rofoshki hie earder ferlykbere manoeuvres útfierd tidens oefeningen har personiel yntinsyf oplaat, har feardigens te winnen en te konsolidearjen.
  Om de ferliezen goed te meitsjen, waarden opslachfoarsjenningen foar apparatuer, spesjale metaallegeringen en enerzjyreserves opnij aktivearre. Reparaasje bases waarden ferienige yn fabriken, dy't oanpast starships rjocht yn flecht, en sels makke nije. Se koenen sjoen wurde om de skansearre, massive figueren fan fleantúchdragers en ultra-slachskippen hinne. Welding sparkled, balken fan plasma streamden, gravito streamen útbarsten, jaan it metaal spuite yn ioanen eltse foarm. Guon fan dizze konglomeraten waarden ferneatige by de oanfal fan 'e fauns, mar nochal wat bleaunen oer. Ynklusyf robots dy't like op hûndert-wapene inktvis, en ek spesjale tsjoenders dy't cast strukturele restauraasje spreuken. Benammen se wurken yn grutte groepen, fêsthâlden oan it stjerreskip, mompelen wat troch magyske fersterkers dy't liken op hoarnen.
  Veronica, nei't se in kaskadeflip útfierde en in oare fijânfjochter yn in selsfertrouwen dûk sloech, joech:
  - Lit ús de kening net yn in patstelling sette! Der komt in fûl skema!
  Cyborg Pinocchio ûnderskepte in oar romtefleanmasine en piepte:
  - Wy hawwe krektens en wierheid oan ús kant!
  Veronica, dy't har bleate, brune, ferliedlike, spiere skonken trille, sei:
  -Akkuraatens - de beleefdheid fan keningen!
  En se boarte in bytsje mei har byldhouwen buikspieren.
  Derneist besochten lokale wizards wat serieuzer op te toanen, foarsjoen yn it arsenal fan magyske fjochters.
  Sa begûnen de tsjoenders wat kerrels te smiten. In lyts plakje ferskynde en groeide stadichoan. De tovenaars omsingelen him yn in keppel. Wat se raasden yn 'e bulten.
  - It is grappich! - sei Veronica. - Doet my tinken oan in kannibaal ritueel.
  Hjir ferskynde in knop, earst de grutte fan in bierfat, doe waard it hieltyd grutter, earst de grutte fan in skuorre, dan in midsieusk kastiel, en dan de grutte fan in ultraslachskip. De knop begon te bloeien, feroare yn wat tusken in anjer en in tulp. De kroanblêden bewege en raasden yn ferskate rjochtingen, feroare yn wjukken hûnen dy't plasma spuie. Se útbrocht swiertekrêft weagen, smyt de Rofoshek starships yn ferskillende rjochtingen.
  It skodzjen wie lykwols net bysûnder sterk. Veronica, dy't har wûnderlik moaie skonken trille en har buikspieren bûgde, wylst in oare fjochter delstoarte, wie ferrast:
  - Wat binne dat, reuzefantomen?
  - Soartsje sa, allinnich mear materiaal as it op it earste each liket. - Said Pinocchio de cyborg, rjochting fjoer op 'e fijân, yn dit gefal in flesse fan Agdam wyn yn' e fighter, en, tagelyk, byt ôf in sûkelade snoep - Dit is ien fan 'e soarten fan magic-hyperplasma, mei in gruttere komponint fan magy dan suver hyperenergy. Dat is, magy wurdt mingd hjir mei fysike manifestaasjes, mar de lêste wurde fertsjintwurdige yn mindere mjitte.
  Veronica merkte hurd op, en skreaude de stienige gouden foarke op it toetseboerd, en drukte tagelyk mei de bleate teannen op de joystickknoppen:
  - Dúdlik, mear hekserij - minder wittenskip!
  Dêrnei sil it famke in trúk útlûke - in sabeltandpython, en in jack-in-the-box twist útfiere.
  En hy sil raze op 'e top fan syn longen:
  - Deadzje, deadzje, de kweade ûntaarde ork,
  Deadzje it, deadzje it, do troll aristokraat!
  Nugget is myn idoal, ik hâld fan dy vampire!
  No, de kabouters binne yn 'e hel, de fetten fretten!
  En dizze kear bruts de jager út yn trije piloaten, yn dit gefal ien donut en twa cheesecakes mei skonken.
  Under ynfloed fan de teams fan fleanende tsjoenders, de hûnen, blykber fan it ras cop, linen, blykber hearrich wêzens.
  De troll hypermarshal mompele:
  - Rofoshka is tûker dan hûnen en sil har harkje litte. It is net hielendal foar neat dat fauns in hûneaard hawwe.
  In moaie froulike generaal mei in proboscis draaide om it hologram en sei mei in azem:
  - Hoe kinne jo op in kuier gean sûnder in draak? Sa sille wy einigje as in mammoettiger sûnder fangs.
  - Se sille wat mear magy dwaan! Ik haw al besteld! - De romtehypermarshal swaaide mei de hân. De emitter fleach de loft yn en piepte:
  - Wat wolle jo, hear?
  - Ik bin de hypermarshal! In doaze fol mei grif!
  In steapel iten ferskynde neist de rofoshka fan 'e dignitaris. Dêrby stie in koeke yn de foarm fan in Faun-slachskip út. Yn tsjinstelling ta de ferhâldingen dûnsen lykwols hoarnen astronauten derop.
  - Dit is myn favorite! - De hypermarshal begûn te fersoargjen figueren makke fan room en wierook.
  De froulike generaal sei:
  - Yn myn wylde jeugd haw ik in hoale hâlden mei famkes fan maklike deugd. Se tsjinne de pleatslike mafia. Der wie ien teef, se stiel hieltyd fan kliïnten. Op it lêst kaam se ien tsjin dy't te stjerlik wie en waard iten.
  Hypermarshal sei:
  - Yn guon festigings kinne jo, foar in fergoeding, sels meidwaan oan it koken proses, itsij fan dyn lângenoat, dat kostet mear, of fan in oar type, dat is goedkeaper.
  En it weardich famke twittere har antwurd:
  - No binne oare martelingen yn 'e moade, benammen mei it brûken fan mikro-kompjûters.
  En it gebrul fan in bist yn prachtich unifoarm as antwurd:
  - Dit is krekt wat wy moatte brûke. Yn romtefjildslaggen is it dreger om in finzene te fangen, mar ferskate fan dyjingen dy't ûntsnapte op modules en kapsules skeakelen it sels-destructprogramma út. Sa slaggen wy se te fangen.
  In krêftfjild fleach it buro yn. It hold in adorable elf. Dizze skepsels libbe langer en hâlde har sterker oan it libben fêst.
  De hypermarshal wriuwde syn fette hannen, de emitter liet in weach los dy't it partikel absorbearre.
  - No, no hawwe wy in elf. Wy kinne it grut splitst.
  De neakene kolonel like op in atletysk boude man, allinnich mei in te tinne taille en smelle heupen. In sûnder mis ealman, kreas, mar der wie wat frouliks yn syn te lúkse kapsel, gouden hier en in glêd gesicht fan in famke sûnder ien hier. Sa út in minsklik eachpunt de elf wie fan twifele oantreklikens. De famkesprogrammeur Veronica, lykwols, like him. De strider, nei't er útslein hie en in reeksturt fan in jager mei in gehaktbal liet, frege mei in azem, en trommele har bleate teannen op it toetseboerd:
  - Sille se dizze leave jongfeint echt ferbaarne?
  De famkeskommandant lake:
  - Hy is gjin jonge man yn jierren (it is gewoan dat de elven allegear op tieners lykje), en fjoer is te primityf. Se sille fine bettere en effektiver marteling.
  - Dizze ûnderfining kin nuttich foar ús wêze! - Sei Pinocchio de cyborg. - Keunst leit yn 'e mooglikheid om ûnderfreegjen te fieren, it meast needsaaklike ding foar in tiran.
  As antwurd sei Veronica mei in glimke, foardat se in oare fjochter mei in sûkeladebalke yn 'e wolk fan ferneatiging stjoerde:
  - Marteling is walgelijk, ferhoar is nedich!
  De kolonel besocht de skyn fan kalmte te behâlden, mar hy skodde tagelyk wat. Myn holle wie wierskynlik mei tinzen oer hoe't ik neat ôfjaan, mar tagelyk in kostber libben rêde koe.
  De hypermarshal stelde him in fraach:
  - Wat binne de plannen fan jo kommando?
  De finzene elf antwurde:
  "Ik bin in ienfâldige kolonel en ik wit net mear as ik moat witte." Op it lêste momint wurde opdrachten oan ús jûn, en myn romteskip beweecht neffens de ûntfongen folchoarder.
  De hypermarshal tilde de holle op:
  - Ja, it docht bliken dat jo ek tûk binne. Jo witte hoe't jo derút komme. Mar it sil jo hielendal net helpe. Fertel my hoe't jo stjerreskippen ferskine en ferdwine sa daliks.
  De elf spande en sei mei in swakke stim:
  - Ik wit de technyske details net, om't ik gjin natuerkundige bin fan oplieding. Eins haw ik it net nedich. Ik bin in kogge yn in oarlochsmasine, ik jou gewoan in kommando en ûntfange in opdracht, en it romteskip springt direkt, en op in oar punt yn 'e romte.
  Hjir piepte al in famke mei in plom op 'e holle:
  - Hoe sit it mei inertia?
  De kolonel antwurde mei triljende stim:
  - Sels op jo skippen wurdt it útsletten troch anty-swiertekrêft.
  It famke lake en, dúdlik bliid, sei:
  - Alles is dúdlik, sa folle better, lit ús de marteling begjinne. Rop de ultra-beul op.
  In grutte robot mei in protte tentakels fleach de hal yn, folge troch in walgelijke en tige dikke noas trol. Jo koenen sjen hoe't er loai rûn mei syn koarte skonken.
  - Ik bin ta jo tsjinst, romtereus!
  - Jo sjogge dizze "elf," besykje nanotechnology op him.
  De freak mei grutte noas like mear op in boer as in rôfdier, slikke syn dikke, griene lippen en sisde:
  - Mei nocht.
  De troll naam de ôfstânsbetsjinning út en begon tekens te meitsjen foar de robot. It beweecht, tentakels riisden tsjin 'e foarholle, nekke, ankels en polsen fan 'e elf.
  - Ferjit syn hier ek net! Se binne sa weelderich en sille in ongelooflijk sinjaal fan pine stjoere.
  - En it sil wêze! - De trol gniisde somber.
  Roze strielen fleagen út 'e tentakels fan 'e robot en kamen ferskate dielen fan it lichem fan 'e elf yn. Hy hong, koarde, it krêftfjild liet him net bewege, net iens in tomme. Hoewol't de strielen him lykwols binnenkamen, hie de kreaze man gjin pine.
  Victoria bleau te fjochtsjen. Hjir is in oare tsjinstanner. Yn dit gefal gie it om in twasitter jager mei in lollipop en in lollipop. En dizze lekkernijen brokkelen ek yn lytse stikjes.
  Lykwols, mei in oar diel fan har harsens, oppompt mei elektroanika, kontrolearre de famkesprogrammeur oare dielen fan it spul.
  - Wat is de essinsje fan marteling? - frege Veronica, en fierde in oare manoeuvre út. "It baarnt him as lasers."
  De programmakommandant skodde negatyf de holle:
  - Nee! Mikro-robots kamen it lichem yn. Se sille no meidwaan oan ferskate organen op it lichem, yn it foarste plak dejingen dy't in protte senuw-einen hawwe, en sille begjinne om pine-ympulsen te stjoeren. En guon fan 'e lytse chips sille direkt op' e harsens hannelje, en nachtmerjes yntinsivearje. Dat is, it sil de essinsje fan in nachtmerje wêze.
  De fiere dochter fan 'e goaden, it útfieren fan yngewikkelde manoeuvres, delslaan in oare auto, en dizze kear mei in pear Orcs, foar in part ûnthâlde wat. Har kennis is hast einleaze, mar beheind, al oppompt troch nanotechnology, mar dochs it minsklik lichem. En de warrior-programmeur mompele:
  - Lytse kompjûters!
  De famkeskommandant befêstige:
  - Stel jo foar dat d'r mieren yn jo lichem krûpe dy't pynlike soer ôfskiede kinne. Allinne yn dit gefal sil it slimmer wurde.
  De troll draaide it hologram oan, en foar him ferskynde in trijediminsjonale projeksje fan it lichem fan in spier, glêd, hierleaze, brune, jongesachtige elf.
  - Dat is it, myn lytse! - sei de trol oerdreaun swiet. Wy sille regelje jo pine. Litte wy begjinne mei in tûzenste fan in persint. - In heakke finger rûn oer de scanner.
  It famke mei de plom piepte:
  - It is moai om sa'n leafste te marteljen!
  De elf wreide en begûn te triljen. Hy begûn sels in bytsje te skuorjen.
  - It docht noch net sear, mar no sil it sear dwaan, wy sille de lêst op 'e nieren ferheegje, jo hawwe trije. - sei de trol spotsk.
  Hjirnei draaide it gesicht fan de elfkolonel en hy kreunde lûd.
  - Och! Mar ik bin noch mar krekt begûn. Hoe sit it mei it palperjen fan 'e lever?
  De kleur op it hologram waard donkerder, de elf trille, besocht syn mage mei de hannen te pakken. Unsichtbere bannen holden him fêst.
  De trol gniffele tefreden:
  - En no de mage, der binne ek twa, dus de pine sil dûbel wêze.
  It wie spitich om nei de elf te sjen, hy kreunde hieltyd lûder.
  - En no hert, der binne ek twa, dizze elven binne tûke minsken.
  Veronica koe dit sjen tidens de striid. Se hie krekt in fjochter delsketten mei in oar part gif yn 'e foarm fan Java-sigaretten, en makke se baarnend as in fakkel. Mar it oansjen fan 'e knappe jonge man dy't martele waard, wie har ûnnoflik.
  Veronica kearde him ôf:
  - Ik wol der net nei sjen.
  "Ik tink ek dat d'r neat ynteressant is oan foltering." - Pinocchio de cyborg wie it iens.
  "No litte wy de harsens fry ..." De troll begûn, en syn byld waard ûnderbrutsen, hast fuortendaliks romte ferskynde. It toande tsjoenders fleanende yn romtepakken dy't in ritueel útfiere oer in hagedis.
  En no nimt it reptile rap ta yn grutte en ferskine wjukken. En de holle, earst ien, begjint te splitsen yn twa. Earst binne der twa koppen, dan groeit in tredde. It liket derop dat dit in opblaasber boartersguod is, it wint sa gau grutte. Tagelyk makket it elkenien bang.
  - It is in draak! - Sei de bleatefoet skientme Veronica, trochgean te baarnen, dizze kear in auto mei in flesse drank, yn bewûndering - En sa grut as in ultra-slachskip. En wêr kinne jo dit sjen?
  Pinocchio de cyborg, dy't de fijannen trochgie, yn it bysûnder, nei't er in hiele boat delsketten hie mei in team fan sûkelade en rozijnen, grommele en antwurde:
  - Wave spreuken, de krêft fan hyperplasma en magy jouwe berte oan sokke meunsters. Jo kinne dit begripe! It is ûnmooglik te begripen!
  De famkesprogrammeur Veronica wreide har timpels en sei mei bewûndering, en unfeigned:
  "Ik haw de lêste pear oeren safolle prachtige dingen sjoen dat myn holle draait."
  Krekt as in top spin , lit de "draak" ringen.
  Yndied fleach in fûle iriserende bel út 'e mûle fan' e draak. Hy draaide him om. It kolossale meunster die de mûle ticht en de bal fleach wer yn.
  Veronica rekke in auto mei twa flessen Cola, dy't ek gie, spuite smaragdvonken, en fluite. De tsjoenders flústerden. De draak bleau syn poaten te bewegen.
  Nei him ferskynde in hierige heks, dúdlik net fan 'e Rofoshka-ras. Se droech in grutte leppel mei. Se lansearde fjouwer earms dy't sûnder seremoanje meiselde figueren yn it fakuüm smieten. Se ferhuzen en nei in koarte perioade fan tiid begûnen troepen te groeien.
  Se seagen ekstreem ûngewoan tsjin 'e eftergrûn fan ultramoderne stjerreskippen. Stel jo foar in typyske midsieuwen, herauten mei hoarnen, se bliesen se. De stielen rigen wiene gelyk. Dinosaurussen begûnen ek te ferskinen. Net itselde as op ierde, de ferskillen yn fauna op ferskate planeten binne noch signifikant, mar net minder beangstigjend foar dit. D'r wiene ek belistuorren, krêftige ballistae, en útwurke katapulten.
  Veronica, seach nei dit skitterjende gesicht, rôp:
  - Wow, hoe kin dit!
  Pinocchio de cyborg antwurde:
  - It is in lang ferhaal! Mear krekter, absolút alles is mooglik op it Hypernet. Krekt as yn in kompjûterspultsje!
  De famkesprogrammeur knikte, sloech in oare auto del en sei:
  - Lit it spultsje de regels net folgje,
  Wy winskje dy gjin fearren,
  En der sil ferdivedaasje wêze oant de moarn -
  Lit ús troch de fraer brekke!
  Hoewol't it leger yn in fakuüm beweecht, like it derop dat de krigers, lykas har hynders en ienhoarnen, op in fêst oerflak rûnen. Jo koenen sels it huverjen fan it fakuüm en it skriemen fan gravitaasjefjilden hearre.
  
  GULLIVER EN DE LEGER FAN GIRLS
  ANNOTAASJE
  En no befelt de dappere en ûnneifolgbere Gulliver, tegearre mei de Viscountess, in hiele leger fan bleatefuotten en glamoureuze famkes. En se meitsje echte en unike wûnders. De shaggy orken lije nederlaach nei nederlaach.
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Gulliver, dizze ivige jonge, en syn ploechje jonges wer, doe't de sinne efter de hoarizon ferstoppe, waarden stoppe om te rêsten. Earst ieten se frij hertlik. Hoewol't it iten blykte te wêzen simpel. En hja gyngen op bêd.
  Jonge wurge lichems droegen by oan it feit dat de sliep hiel fluch kaam.
  En Gulliver seach wat nijs en moais;
  Hiel moaie famkes gongen oer it fjild. Se wiene jong, slank, lang en spier. In hiele leger fan famkes dy't bleatefoet skitterje, rôze, mei sierlike bûgde hakken.
  Allinne de boarsten fan 'e famkes binne bedekt mei tinne tegels fan harnas, amper te merken, as figeblêd slipjes op 'e heupen.
  En tagelyk hawwe se hege boarsten, lúkse heupen en tinne taille. En de abs fan 'e beauties lykje as binne se linen mei sûkeladerepen.
  Hiel moaie famkes dy't spieren en genede hawwe. En it hier fladdert yn 'e wyn as mearkleurige spandoeken.
  Se binne bewapene - guon mei swurden, guon mei bôgen, en in protte fan 'e famkes mei pylken. Se binne hast neaken, en tagelyk sa froulik, kromich en machtich en slank tagelyk.
  En de famkes hawwe moedige kin, en se hawwe in unike genede as se nimme in flugge stap mei harren bleate fuotten.
  Gulliver fluite sels:
  - Dat is moai! No, froulju!
  Hy sels bliuwt in jonge fan likernôch tolve dy't allinnich in koarte broek oan hat, mar mei sterke en promininte spieren. En hiel moai mei syn neakene romp - it bern Hercules.
  En de famkes omhinne binne ek moai en spier, mei heul sexy en ekspressive figueren.
  De ynfantery mei skildere beauties giet foarút.
  En de kavalery draaft efteroan: ek hast hielendal neakene famkes, allinnich op hynders, en mear foarname minsken op ienhoarnen. Ja, der binne kommandanten ûnder de skientme. En dizze famkes hawwe armbanden makke fan platina, sulver, goud en besunige mei kostbere stiennen op har hannen en fuotten.
  Mear krekter op 'e polsen en ankels. Se hawwe ek kostbere broches yn har hier en diamanten earrings yn 'e earen. Wat sjocht dit der allegear geweldich út.
  Alle famkes binne folwoeksenen. Allinnich de al bekende Viscountess, tegearre mei Gulliver, liket op in bern.
  Mar se hat in kroan op 'e holle dy't skitteret mei stiennen as stjerren. En de bleate jonge Gulliver fielde de keninklike kroan op syn holle. Ek al hat er mar in koarte broek oan en hat er in sabel fan syn kant yn in slinger.
  Mar wat in sabel - allegear besaaid mei sokke ljochte juwielen, dat sels diamanten der oan jaan soene.
  No, fansels, Gulliver is de ienige man yn dit hiele leger. Boppedat, as hy is mar in bern, allinnich hiel sterk mei promininte spieren.
  En de krigers marsjearje gewoan, en har neakene keallen mei ieren ûnder it gouden-oliifhûd flitse.
  No, fansels, hoe kinne jim oars as sjonge, moaijes;
  Dashing famkes fjochtsje foar Elfia,
  Se binne heul grutske soannen fan Svarog ....
  Us skientme slacht krekt mei in masinegewear,
  De tsjinstfeinten fan 'e satan sille ús net kinne brekke!
    
  Wy fochten moedich, wy fochten tsjin orcisme,
  Lit ús de kweade Orkmacht ferslaan, ek al is de fijân sterk ...
  Meikoarten leau ik dat wy it kommunisme sille sjen dat wy joegen,
  Gouden blêd, helder fan 'e maplebeam!
    
  Der is gjin better lân dan ús, gjin moaier kommunisme,
  Dat ús Heitelân strieljend bloeit...
  Light-winged lok sil komme nei de planeet,
  En jo dream fan in better libben sil gau útkomme!
    
  Leau ús Elfia sil grut lok wurde,
  Maria, Lada, de mem fan 'e goaden, sil regearje ...
  Wy sille de oanfal fan 'e wylde helske Orkmacht stopje,
  En d'r is gjin ferlet fan ûnnedige en memorisearre wurden!
    
  De fijân sil de herten fan 'e famkes net útbrekke kinne,
  Wy fjochters hawwe ús skerpe, fûle swurd skerpe ...
  De stim fan beauties wit de oprop echt,
  En wy sille by steat wêze om te snijen troch de Orkish horden!
    
  Wit dat wy elven nea opjaan sille,
  Wy sille alle Orks deadzje mei it skerpste blêd ...
  Lit de gesichten fan ús famkes gloeie mei goud,
  En lit ús de orc-spiler yn it gesicht slaan!
    
  In bleatefoet famke raast troch de hurde sniedriften,
  It masinegewear skriuwt aktyf bliksem ...
  Alles wat jo Orkishisten moatte dwaan is josels te ferdrinken,
  Want it Heitelân is in monolytyske festing!
    
  Wy sille de Orks ferslaan, ek al hawwe se de krêft fan frede,
  Omke Fem besleat om yn dizze striid mei de Krauts te spyljen..
  Se makken in ôfgod foar harsels fan Adolf,
  En no haw ik in hearlik leger fan famkes tsjin har!
    
  Hjir binne kweade oarloggen yn folle gong, yn 'e slach fan dizze elffaam,
  Se ferpletterje de Orcisten, hoewol yn in ûngelikense striid ...
  De stim fan it sulveren famke is sa dúdlik,
  De skientme sil net beswykje foar Orkler-Satan!
    
  Us bestimming foar elfljocht is om kontinu te winnen,
  Hoewol de Orkish armada it nûmer net wit ...
  En wy sloegen de koele Orkdolf hurd yn 'e kaak,
  Arbeid Elfskva is beswykt foar de oanfal!
    
  Der binne al sniedriften, en de famkes binne bleatefoet,
  In bleate hak flitset as de fuotprint fan in konijn...
  De elven binne sa hurd yn 'e striid,
  Leau my, de fijân sil de moarn net sjen!
    
  Jou gjin genede oan 'e Orks yn 'e striid,
  Har leger sil yn 'e waarmte wêze, as in duvel dy't baarnt ...
  Wy sille beleanningen krije út 'e hannen fan Elphisus,
  Sil hiel fûl wêze, elf famkes beare!
    
  As wy omdraaie moatte, binne alle bergen mei snie bedutsen,
  En lit ús stean yn it universum fan ljocht, paradys elfinisme ...
  Gelokkich waarden wy ûntslein fan 'e kanonnen fan Aurora,
  En it wrede orkshisme waard yn it inferno smiten!
    
  Elfingrad joech net yn, wy stienen derûnder,
  Ek al barste in horde yn út stiel en hel...
  De famkes smieten granaten mei de foet fan har bleate fuotten,
  Want der is mar ien Heitelân fan elfmolken!
    
  Ik leau dat wy yn Orklin sille wêze, sels as dingen dreech wurde,
  De Orkshisten hawwe "Panthers", "Tigers", "Lions", "Orkdinand"!
  It famke luts de kettingbrân oer har skouders,
  Dêrom hawwe elven in fûleindich talint yn 'e striid!
    
  It hert fan it jonge famke wurdt jûn oan Elphisus,
  Ek Elfnin en Fthalin libje yn hertstochtlik leauwe ...
  Dat der gjin betûfte twifels mear binne,
  Lit ús fêst en sterk sizze dat Orkdolf kaput is!
    
  Wy sille de presidint fan 'e draak mei swurden ferpletterje,
  En wy sille syn bende ieuwenlang ferneatigje ...
  Wy sille de Orcish horde famkes ûnder ús fuotten trape,
  Mei dyn hillige dream útkomme!
    
  Jou minsken frijheid oan har tinzen en gefoelens,
  Dat de stjer skynt as de sinne fan it elfinisme ...
  Dêrom sille wy pap mei bûter sa dik hawwe,
  De ivige jeugd fan ús suster sil ús foar altyd wêze!
    
  It ljocht sil komme, it Heitelân sil skitterje ...
  Us Heitelân sil foar altyd yn gloarje wêze ...
  Wy sille oan de top stean, leauwe yn elfinisme,
  De krêft fan 'e elvengeast, ken de fjochter, is geweldich!
    
  Elfiya is ree om freonliker en moaier te wurden,
  En help de hiele wrâld nei it lok fan 'e himel gean ...
  Wy binne yn steat om sels de rânen fan it universum te feroverjen,
  In universum sûnder râne, de krêft om it ta lok te bringen!
    
  Mar Elfia sil net ûnder de hakken fan 'e kweade ork wêze,
  Om't hy in wier talint hat om te fjochtsjen ...
  Yn ús dûns binne de famkes sa pakkende,
  Wat de skientme sil krije, leau elk resultaat!
    
  Meikoarten sil it tiidrek fan strieljende sinne komme,
  As de gloarje fan it Heitelân prachtich bloeie sil ...
  Us leger fjochtet de helske Orkmacht,
  En hy sil de horde kweade orken fuort kinne feie!
    
  Hoi hillige Lada, ús Mem fan God,
  Jo hawwe Perun berne, en Yarila fan ieuwen ...
  De hopeleaze puinhoop sil gjin leauwe ûntfange,
  As jo in protte besteegje, sille jo jo wurden net hâlde!
    
  De wichtichste hearsker is Elfin de Grutte,
  Elnin liet him it wiisste paad nei Eden neilitte...
  Om't Elphisif de hear fan it ljocht is,
  En op in stuit, ideaal foar fjochters!
    
  De Orkishisten sille it Heitelân net kinne ferrifelje,
  En ôfsnien Elfskva fan Elfgi, fan Elfbiri ...
  Se sille libje, leau ik, de elven fan ljocht ûnder elfinisme,
  En ik sil de macht fan Orcdolf wiskje, famke!
    
  Meikoarten komt der oerwinning, it is sa wier as de sinne,
  Meikoarten sil d'r in útstrieling wêze as de strielen fan in kwasar ...
  En leau de Elven, it elfinisme sil ûntwikkelje,
  No, as jo it net leauwe, kinne jo better stilhâlde!
    
  De wittenskip fan elfinisme sil gau de deaden opwekke,
  Har wiisheid is sûnder grinzen, as in kwasar, grutte ...
  Wy sille de Orks ferslaan mei ús goede geasten,
  Lit ús net ferliede wurde troch in tas mei goud!
    
  No, koartsein, dizze helske tiid is foarby,
  Wy famkes sille Okrlin yn read yngean ...
  En ús grinsleaze lêst sil einigje,
  Want wy sille nimme ús lok mei in gefjocht!
  As de famkes sjonge, sjonge se mei har hiele hert. Gulliver, hoewol in jonge yn lichem, is noch altyd in man en bewûnderet har tige.
  Dizze famkes binne echt cool.
  De jonge kaptein song:
  Der binne froulju yn ús Elfia,
  Wêrom fleane se as in grap mei in fleantúch ...
  Wat is moaier as elkenien yn it hielal,
  Deadzje de tsjinstanner grappig!
  
  Se waarden berne om te winnen
  Om de Elf ieuwenlang te ferhearlikjen ...
  Ommers, ús oerpake
  Der waard fuortdaliks in leger foar harren gearstald!
  En de jonge, stampend, bleatefuotten, bernich, bruane, sterke skonken fluite.
  En fan syn lûd foel in kegel en sloech it famke rjocht op 'e bleate, rôze soal.
  Se lake en antwurde:
  Ik knypte in moaie finger
  As baarnend yn fjoer
  Dêr wachtet in machtige jonge op my,
  Op in gouden hynder!
  Gulliver knikte nei it famke en merkte op:
  - No, om earlik te wêzen,
  Ik bin fan jongs ôf ferskriklik min west!
  Hy hâldde fan famkes mei in stôk te slaan,
  Kom op 'e senuwen fan jo âlden!
  En de jonge kaptein naem it en liet syn lange tonge sjen.
  It famke fan de Viscountess tjirp:
  - No, jo jouwe it! Geweldich skriuwen!
  Gulliver merkte op:
  - Ik skriuw soms goed - ja!
  En hy knypeage nei syn partner. Hy is yn alle gefallen in man mei in aardich ferneatigjende punch.
  En de famkes bewege mei de bedoeling om te fjochtsjen, en har stimming is ekstreem striidber en agressyf wurden.
  De kriichsjonge song:
  Hoewol God duels ferbea,
  Mar ik fiel in talint foar it swurd ...
  Ik fjochtsje sân kear yn 'e wike,
  Ik bin teminsten gjin duellist!
  Ik bin teminsten gjin duellist!
  De Viscountess song as antwurd:
  Ik bin in famke, ik haw dúdlik views,
  En yn in gefjocht liet se topklasse sjen!
  Mar se bleau gûlen fan wrok -
  Wêrom bin ik in famke berne?
  De stridersfamkes gongen troch en har slanke, spierlike lichems bûgden har spieren. Dit binne echt froulike famkes.
  Gulliver frege syn kollega Viscountess:
  - Wêr liede wy ús leger?
  It famke giechele en antwurde:
  - Wy liede earne! En dizze striid sil foar ús tige beslissend wêze!
  De jonge kaptein sei:
  - Doe't ik my yn in wrâld fûn dêr't hynders ynstee fan minsken de meast yntelliginte skepsels wiene, doe... ik tocht dat neat wûnderliker wêze koe. Mar doe die bliken dat der ek ivige bern binne. En net sa dom!
  It famke makke beswier
  - Wy kinne technologysk better ûntwikkelje. Mar jo sjogge dat d'r gjin stimulâns is. Bring boppedat buskruit en gewearen en kanonnen yn ús prachtige, harmonieuze wrâld, en miskien wat noch slimmers!
  Gulliver sei yn oerienstimming:
  - Ja, it koe slimmer! En sa hawwe jo in idylle. En sels as in tosk útslacht, sil in nije yn in pear oeren groeie.
  De boarchfrou knikte en tjirre:
  Ik wol echt dat myn bernetiid noait einiget,
  Dat it my efternei draacht...
  Sûnder de jierren te witten!
  Sûnder problemen te witten!
  De jonge kaptein knikte mei in glimke:
  - Ja, dit is wierskynlik geweldich ...
  De famkes dy't marsjearden, en in protte tûzenen fan harren namen se en songen yn koar:
  De rein fersprate stjerfragminten oer de himel,
  Wy hawwe in skerpe stake taret foar Orkishism!
  De Tiger tanks binne gewoan rommel - in smoarge rommelmerk,
  In fûle nederlaach wachtet de Wehrmacht yn ien kear!
  In fûle nederlaach wachtet de Wehrmacht yn ien kear!
  
  Us kameraad Elfin de lieder is de krêft fan miljoenen,
  Syn fûst is graniten, in masinegewear yn 'e hân!
  Wy sille it leger út Sodom kinne ferslaan,
  Us krêft is in monolith - gelokkich op ierde!
  Us krêft is in monolith - gelokkich op ierde!
  
  Nee, ús partij hat wichtiger dingen te dwaan,
  Hoe kinne jo de minsken rêde, it goede fan it heitelân!
  Febbels fan de besetten, nei de hel mei ûnsin,
  En der sil oerwinning wêze, leau my, nettsjinsteande alle duvels!
  En der sil oerwinning wêze, leau my, nettsjinsteande alle duvels!
  
  De elfljochte skientme is ferneamd om har macht,
  Har brune flecht is swier!
  En yn fjildslaggen mei de Orks sil de jeugd ferneamd wurde,
  It Ljochtlân sil ta libben komme, opstean!
  It Ljochtlân sil ta libben komme, opstean!
  
  Lit Orkler net - hja stekke har snút yn 'e elven,
  De snor mei snor tinkt dat hy in koele God is!
  Wy sille marchearje lâns de Orklinskaya strjitte,
  Nee, dy't suver fan siel is, sil gjin slaaf wurde!
  Nee, dy't suver fan siel is, sil gjin slaaf wurde!
  
  Us banner is read, de kleur fan fûleindich bloed,
  De sinne skynt al op Orkstag!
  Der is gjin romhertich kado mear foar ús leave bern,
  As it hert dapper is en eangst is ferpletterd!
  As it hert dapper is en eangst is ferpletterd!
  Dit ferske is tige ynspirearjend. En efter de famkes stiene katapulten en ballistae mei krêftige driuwende ladingen. En it wie in ekstreem deadlike krêft. En de famkes stampen ek mei har tige ferliedlike en sterke skonken.
  Gulliver stelde in folslein natuerlike fraach oan syn partner:
  - Wêrom binne der gjin manlju ûnder de krigers?
  De Viscountess lake as antwurd, en sei:
  - En dan binne manlju nedich yn it leger? Se binne stinkend en onaangenaam om te sjen. Jonges binne noch neat, mar folwoeksen manlju en benammen âldere manlju binne gewoan walgelijk!
  Gulliver notearre logysk:
  - Leeftyd bedjert lykwols net allinnich manlju, mar ek froulju!
  De boarchfrou knikte ynstimd:
  - It is rjocht! Mar dochs, froulju ferlieze harren oantreklikens as se lykje âlder as fiifentritich, en manlju as se lykje âlder as fyftjin! D'r is hjir in signifikant ferskil!
  De jonge kaptein sei:
  - Ik haw op ien of oare manier net skele oer de skientme fan teenagejonges! It wichtichste is dat froulju moai binne, en it wichtichste, leaflik en tûk!
  It famke lake en antwurde:
  - Dat kloppet! Skientme is fansels goed, en sels prachtich, mar yntelliginsje is ek fan belang!
  Gulliver song:
  Wêrom,
  It is ûnmooglik om te libjen troch jo geast!
  Wêrom,
  Jo kinne gjinien fertrouwe!
  Wêrom,
  Ik bin in earste-klasser yn myn gedachten!
  Wêrom,
  Ik praat de hiele tiid ûnsin!
  Wêrom,
  It libben leart ús neat!
  Wêrom,
  Ik begryp net hoe dom minsken binne!
  Wêrom!
  Wêrom!
  It famke fan Viscountess antwurde fol fertrouwen:
  - En by de kop fan de koal!
  Moaie stridersfamkes stroffele op it earste, hoewol lyts, detasjemint fan orken. De skientme stoppe fuortendaliks. Har bleate, beitele fuotten begûnen bûgsnaren te lûken en de krúsbôge trommels te draaien.
  D'r binne hjir heul leuke en sexy famkes yn bikini's, dy't mei praktysk gjin klean fjochtsje en ik moat sizze, se binne gewoan leaf. En as manlju se sjogge, sille se definityf knibbelje en mei grutte waarmte en opwining har bleate, rôze, wat rûge soallen tútsje, mar dit makket se noch oantrekliker en ferleidlik rûkt fan it aroma fan 'e sûne en sterke lichems fan' e famkes.
  Sa fleagen pylken en krúsbôgebolten yn in hege bôge en rieden de orken, en rôpen se mei pylken, as in egel mei naalden. En it wie tige yndrukwekkend om nei te sjen.
  En dizze famkes hjir binne gewoan geweldige en unike sjarme, en har spieren binne heul sterk, en tagelyk sjogge se prachtich.
  En sa waard it earste detasjemint fan orken útroege, en de prachtige famkes krigen net iens in kras.
  Gulliver - dizze ivige jonge stampte syn bleate foet en song:
  - Jimme famkes binne geweldich,
  Just supermen...
  Wy sille komkommers siede
  En sûnder de grinzen te kennen!
  De boarchfrou knipoogde nei har tsjinhinger en piepte:
  - Myn kaptein jout jo oan,
  It liket derop dat jo útinoar skuord wurde ...
  Gean fuort jonge, do bist hiel dronken
  Oars komme jo wat tsjin, sjoch, jo komme der yn!
  De famkes marsjearden, stompen har sierlike, brûnzen en ûngewoan ferliedlike skonken.
  En de boarsten fan elke skientme binne gewoan leaf. No, net flirt mei famkes lykas dat.
  Gulliver seach nei it famke fan Viscountess dat njonken him rûn en sei:
  - Do soesto better wêze as folwoeksene!
  It famke lake en antwurde:
  - Wat wie der efter, sjoch werom,
  Herken dysels as bern, skamje jo net,
  Lit my jo fertelle dat in protte jierren binne flein foarby, flein foarby,
  Smile Gulliver, glimkje!
  De jonge kaptein knypeagede nei it famke, dat, nettsjinsteande har aadlike komôf, mei har bleate, sierlike fuotten op 'e skerpe stiennen fan 'e dyk stampte.
  En hja, fansels, seach - wat cool. Se is sa ryk en elegant klaaid, en de fuotten fan it famke binne bleat, as wie se in bidler.
  Gulliver merkte lykwols op:
  - Foar in bern binne jo geweldich!
  De boarchfrou stampte foar de safolste kear har bleate foet en grommele:
  - Dyn kompliminten, jonge yn koarte broek, binne neat wurdich! Dat ik kin hjir gjin spesifyk jild fan krije!
  De jonge knikte:
  - Och! Elkenien hat altyd problemen mei jild!
  It famke piepte yn frustraasje, en har bleate, rûne hakke naam en ferpletterde it kiezel, en sloech it mei sa'n krêft. It is sels ferrassend dat in bern, en sels in fertsjintwurdiger fan 'e earlike seks, safolle krêft kin hawwe. Dit is in skientme - super!
  En de boarchfrou piepte:
  - Sjong in blom, skamje jo net!
  Gulliver frege mei sichtbere ferrassing:
  - Wêr om te sjongen?
  It famke ferklearre beslissend, lilk noch ien kear mei har bleate, brune foet stampen, wat rûch makke troch lange bleate fuotten te rinnen:
  - Oer leafde fansels! Wat oars te sjongen!
  De jonge kaptein knikte en song mei sichtber nocht, sjongend yn syn rinkeljende, jongesstim:
  Myn ferbylding wie rekke
  Alles waard helder, as yn oktober!
  En wy sille in hôfvork yn 'e kanten fan' e kweade demon stekke,
  En it sil sa prachtich wêze op ierde!
  
  Sokke stjerren yn ús hielal binne
  Guon binne robijnen, oaren binne diamanten!
  Wy sammelje earbetoan fan 'e goddeleazen -
  De slach is as in hammer en net op 'e wynbrau, mar foar it each!
  
  Winkelramen mei quasars,
  It strieljende hippodroom fonkelt!
  Der binne gapjende wûnen yn myn siel -
  It wie as hie der in grutte pogrom yn west!
  
  Se sille krollen as de krullen fan in komeet,
  Lamshine - de molkewei skynt!
  O ûnstjerlike eksploaten wurde songen,
  Mei Frus foar altyd yn gloarje bliuwe!
  
  Wat kin in tryst persoan dwaan?
  Lit mar in trien út dyn blauwe eagen falle...
  As alles omhinne griis en walgelijk is,
  As jo wachtsje mei hope op in tongerbui yn juny.
  
  Strek jo ûngelokkige lippen mei in glimke -
  Begryp dat de wrâld gjin bessen is yn 'e bosk.
  It famke sil jo daliks har tosken bleate,
  Dêryn sille jo in ridlike dream útkomme!
  Sa naam de jonge strider it en song. En it seach der ekstreem moai en mear dan cool út.
  De Viscountess merkte op:
  - Do kinst goed sjonge! Mar binne jo yn steat om wat serieuzer te meitsjen?
  Gulliver sei op in beskieden toan:
  - Wat kin serieuzer wêze as lieten?
  It famke stiek de tonge nei him út en antwurde:
  - Wat bringt freugde en plus sûnens!
  De jonge kaptein sprong op en del as in hazze en song:
  Do bist myn grutte heitelân,
  De tsûnamy-oarloggen binne mei geweld slein
  It leger is ommers in machtige famylje,
  Lit ús it kwea fan syn sokkel nei Gehenna smite!
  
  Wat in himelsk strieljend ljocht,
  Komt út 'e herten fan' e fjochters fan it Heitelân.
  Lit de prestaasje fan 'e ridders ferhearlike wurde,
  Wy sille der gjin spyt fan hawwe, wy leauwe yn it libben!
  
  De fijân krige in grut kado,
  En hy hat in protte ferskillende wapens ...
  No is it momint kommen, stel jo dit foar,
  De grime fan Tsjernobog gie mei geweld út!
  
  Sa barde it, myn ridders,
  It strieljende Heitelân lijt!
  D'r wiene allinich nullen yn it rapport,
  En wer triomfeart de helske Kaïn!
  
  Orkshisme is sterk, de brullende horde,
  Mar bring de Saksen net op 'e knibbels!
  Ommers, de wize Elfin is foar altyd by ús -
  En de gewoane teoretikus Fenin!
  
  Wy kinne de Wehrmacht ferpletterje, ik wit it,
  En hoe slûch dizze draak ek wie ...
  Wy sille mei syn swurden snije,
  Ik bin in ridder wijd oan it heitelân en de dame!
  
  Mei de machtige deugd wêze
  Om de grinzen fan Orklin te berikken!
  Lit ús de dieden fan ús âffears wurdich wurde,
  Us leger is ommers ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  As wy komme en ús dream útkomme,
  Hillige saak - de oarsaak fan it kommunisme!
  Ik lit it famke de gong del,
  Foar it neiteam de banner: eare, altruïsme!
  Sa song de kriichsjonge Gulliver moedich en mei gefoel. En de famkes dy't mei har rûnen klapten yn 'e hannen. En guon sels sprongen en spatten yn in sprong doe't se mei har bleate fuotten troffen. Wat ekstreem cool en op grutte skaal wie.
  Gulliver frege syn partner:
  - Haw ik goed songen?
  Se antwurde mei in fleurige blik:
  - De nachtegaal falt tsjin jo eftergrûn! As lykwols, sis, in bolle raast, foaral as it libben wurdt roastere, dan sil it noch koeler en grutter wurde!
  Gulliver song:
  Wy binne net allinnich hamsters
  En de hoarnbollen!
  Wy goaie alle kij
  En wy skuorre de wolven yn ien kear!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  Dit is hoe't it leger trochgie. In enoarme flinter fleach oer de loft, dy't sels fersinne koe mei in draak fanwege de oanwêzigens fan trije koppen.
  En har wjukken fonkelden mei alle kleuren fan 'e maitiidsreinbôge. Ja, se wie in sjarmante keninginne.
  Gulliver song mei wille:
  De wjukken fan dy flinter
  Se wiene sa goed ...
  Ik haw myn frede ferlern -
  En hy sei it út it hert!
  De Viscountess tjirpe mei in glimke:
  - Stopje mei it meitsjen fan lûd en arguminten,
  It hûs is sa of net sa ...
  Wy moatte op syn minst in skuorre bouwe,
  Fan wat der oan de hân is!
  En de ivige bern sille laitsje en laitsje, har heul moaie en grutte tosken sjen litte boppe har leeftyd.
  Gulliver frege de Viscountess:
  - Wêrom geane wy sels op stap? Gewoan grind en yt allerhande ûnsin!
  Der binne hjir al famkes, en der wiene tûzenen fan har bleate fuotten en tan, en allegear sa moai, ferliedlik en spier. En as ik it nim en begjin te sjongen, dan wurdt it tige hearlik;
  De kening regearret trou oer ús,
  Jout dekreten út, oardielet tsjinstfeinten ...
  De troan tolerearret gjin drokte en blaffen,
  En net in metoade om eangst te ûnderdrukken!
  Mar doe waard it liet fan 'e bleate skonken abrupt ûnderbrutsen. In hiele horde fan in protte, stinkende en fange orken ferskynde foarút. En se raasden en swaaiden mei har knuppels.
  De famkes wiene lykwols net ferlegen en begûnen harsels fluch wer yn 'e striidformaasje te reorganisearjen.
  En Gulliver naem it en song, stampend syn bleate, bernlike fuotten;
  Ik bin de falk fan frede en oarloch,
  Berne ûnder de helderste stjer ...
  Trouwe soannen fan it heitelân -
  Leafde - geweldich, echt!
  
  Wy sille in prachtige wrâld meitsje,
  Dêr sil no lok yn wêze...
  Lit de Cherub Sun skine,
  Hillige, ferheven Elfia!
  
  Wy sille ús dreamen berikke
  D'r sil gjin moaier ding wêze yn it universum!
  De jonge sil it swurd ophelje en do,
  Mei lok wêze dyn plak!
  
  En yn it hielal skientme,
  It is tiid foar myn grutte Heitelân om te skinen!
  Al rint it famke bleatefoet,
  Leau my, wy sille meikoarten libje ûnder it kommunisme!
  
  De majesteit fan 'e skientme fan 'e hege bergen,
  En gouden steppen mei in geurich tapyt!
  Wy sille it jiskefet út it universum feie
  Leau my, wy sille gjin spyt fan ús libben!
  
  En alles yn 'e wrâld sil goed wêze,
  Elfinisme sil ommers oeral triomfearje!
  Wa hat in beitel yn 'e hannen,
  Wa hat leaver in masinegewear en kûgels!
  
  Wat wy dogge sil foar altyd duorje,
  Litte wy stêden bouwe troch grapke op Mars!
  De macht fan Britannia is ferskriklik grut -
  Wy sille sizze tsjin de minsken fan 'e wrâld - hallo!
  
  It bloed dat streamt is foar sied,
  dêr't de siedden fan 'e leafde ta groeie!
  Mei it goed wêze foar elkenien yn 'e submûne wrâld,
  Wês net gewoan in papegaairidder!
  En de famkes, op it lûd fan prachtige lieten, iepenen fjoer op 'e orken mei bôgen en krúsbôgen. En de earste pylken sloegen de orken fan in ôfstân. En krúsbôgebouten bliken deadlik te wêzen.
  De famkes sille roppe:
  - Wy binne allegear beauties, ien famylje,
  Wy sille it universum reinigje fan rot!
  As it nedich is, sille wy de orken fluch pacify,
  En in fûle cherub sweeft boppe ús!
  De Viscountess raasde:
  - Banzai!
  De krigers sloegen de orken fan in grutte ôfstân, en draaiden de trommels fan 'e krúsbôgeapparaten mei har bleate teannen. En tagelyk fergeaten se net te sjongen by it sjitten op de stjonkende, kaniel en fange bearen;
  Myn wrâld is dompele yn tsjuster -
  Dea lânskip en kâld tsjuster.
  En ik bin dyn fijân
  En leau my, dizze rol is my net aardich!
  
  Akseptearje myn oanbod
  De passy foar dy sprekt lûd yn my.
  Jo antwurd sil my net deadzje
  En hy sil dy ta de dea feroardielje!
  
  De wrâld feroaret,
  It libben einiget
  Jo binne feroardiele
  En dyn lân!
  Gjin opsjes
  El Gilet Sphere
  Yn in wrâld dêr't tsjuster en iis is
  Sil de yngong iepenje!
  
  Blood of Elves op 'e talisman
  Yn 'e nacht fan konjunksje sil Deimos skodzje.
  Kwea, oergeunst, eangst en bedrog
  Hy sil mei him bringe yn dizze wrâld.
  
  Jo wrâld is mines
  Ik haw de kaai derfan by de hân!
  Ik sil jo ivige frede foarsjen!
  
  Wat fertrout dyn geast yn?
  Desmond sil gjin tiid hawwe om jo te rêden.
  Wêr't myn thús is, is it ljocht útgien
  Jo waarme lân sil myn folk ûnderdak jaan.
  
  Ik sil dy in geheim fertelle:
  Yn 'e nacht fan' e Kombinaasje, elven bloed
  Moat de amulet bevlekken
  En de doarren fan 'e wrâlden sille iepenje.
  
  De wrâld feroaret,
  It libben einiget
  Jo binne feroardiele
  En dyn lân!
  Gjin opsjes
  El Gilet Sphere
  Yn in wrâld dêr't tsjuster en iis is
  Sil de yngong iepenje!
  
  Blood of Elves op 'e talisman
  Yn 'e nacht fan konjunksje sil Deimos skodzje.
  Kwea, oergeunst, eangst en bedrog
  Hy sil mei him bringe yn dizze wrâld.
  
  Jo wrâld is mines
  Ik haw de kaai derfan by de hân!
  Ik sil jo ivige frede foarsjen!
  
  Do bist gek en wreed
  Mar dyn tiid rint út
  Jo sille de wrâld net regearje
  Ferdomme, profeet fan it tsjuster.
  De dea is better as heil
  Wat te wêzen de earste ûnder slaven.
  Witte jo myn beslút -
  Myn antwurd: "Omkomme foar altyd!"
  
  De wrâld feroaret,
  It libben einiget
  Jo binne feroardiele
  En dyn lân!
  Gjin opsjes
  El Gilet Sphere
  Yn in wrâld dêr't tsjuster en iis is
  Sil de yngong iepenje!
  
  Blood of Elves op 'e talisman
  Yn 'e nacht fan konjunksje sil Deimos skodzje.
  Kwea, oergeunst, eangst en bedrog
  Hy sil mei him bringe yn dizze wrâld.
  
  Blood of Elves op 'e talisman
  Yn 'e nacht fan konjunksje sil Deimos skodzje.
  Kwea, oergeunst, eangst en bedrog
  Hy sil mei him bringe yn dizze wrâld.
  
  Jo wrâld is mines
  Ik haw de kaai derfan by de hân!
  Ik sil jo ivige frede foarsjen!
  Sa songen de famkes, dy't elven lykje te wêzen, mar op ien of oare manier mear op minsken lykje. As se net te moai binne. En tige spier mei har lichems en figueren.
  De orken kinne sokke famkes net tsjinhâlde. En hja troffen de rûge en stinkende bearen mei swurden, knuppels en billen.
  En de famkes sloegen de orken ek mei de bleate, rôze hakken yn it kin.
  En se smieten ek mei de bleate teannen giftige, deadlike naalden.
  En de orken foelen en stoaren.
  De Viscountess frege Gulliver:
  -Hasto wolris sa'n libbene konfrontaasje sjoen tusken skientme en ûnsjoch?
  De jonge kaptein lake en antwurde:
  - Fansels net! It is bjusterbaarlik!
  It famke knikte en sels smiet har bleate fuotten, beitelde foet mei moardlike krêft, en in tige ferneatigjende granaat. It fleach yn in bôge en stoarte yn 'e dikke fan' e orken, en ferspriede se yn ferskate rjochtingen.
  Gulliver piepte:
  - Jo binne perfeksje, fan jo glimke oant jo gebeart! Mar jo witte, granaten smiten mei jo fuotten is cool en ûngewoan!
  De Viscountess giechelde en merkte op:
  - Ja, myn skonken binne leaf! En myn bleate, rôze soallen waarden tute troch eale ridders. It is foaral moai as elven it dogge. Mar as orken jo hakken slikje, dan is it walgelijk!
  De famkes namen it doe en lieten har skarlaken boarsttepels bleatstelle, en lutsen har beha's ôf. En hoe't se jo sille nimme en jo mei moardlike bliksem slaan. En de orken sille ferbaarne, en har fel sil reek en char. En dizze bisten raze ferskriklik.
  En de famkes sille it nimme en har bleate teannen yn 'e mûle stekke. En hoe't se blaze. In oerdoefjend fluitsje wurdt heard Tal fan kraaien fladderje om, as wiene se mei in knuppel yn 'e holle. En tagelyk hawwe se ek in hertoanfal en indigestion. En se falle, ferbjustere en ferbjustere, del, ramt de hollen fan 'e orkebearen mei har bekken.
  De skedels fan 'e meunsters spjalten iepen en gif bloed spuite út.
  Gulliver merkte fernuvere op:
  - Dit is heul cool en geweldig! Men soe sizze kinne - ultra-stellar!
  It foarname famke knikte:
  - Ja, myn jonge! Dit is ekstreem adorable! Mar jo moatte ek net idle. En jo moatte de orken slaan mei in killerwelle!
  Gulliver antwirde mei in sucht, en skodholle syn bernlike, alhoewol spieren, skouders:
  - Dit is yndie gjin maklike taak!
  En de jonge smiet in earte yn 'e loft en ferneatige. En se fleach foarby en sloech de orken, wêrtroch't se ferbaarnen en heger yn 'e loft fleane. En dan omdraaie.
  De Viscountess merkte op:
  - Dizze kear goaide jo goed! No, miskien kinne jo my wat oars sjen litte!
  En de prachtige famkes sille jo wer ienriedich nimme en jo fan jo rubyne tepels slaan mei bliksembolten. En fan 'e navels mei pulsars. En dy binne sa ferneatigjend dat de orken libben ferbaarnd en troch tûzenen ferneatige wurde.
  Gulliver merkte op en smiet wer in eksplosyf pakket fan 'e dea mei syn bleate, bernlike foet:
  - Litte wy mar sizze dat it super is!
  De Viscountess merkte op:
  - No is it tiid foar jo om te sjongen! No, wês net ferlegen, dit sil ús sels in protte helpe.
  Gulliver knikte en song mei grut entûsjasme;
  Wy binne pioniers - ridders fan it Heitelân,
  Wat binne berne yn it teken fan novimber ...
  Wy sille it libben fan Elfia net sparje,
  Ta gloarje mei de reade banner fan 'e kening!
    
  Wy hâlde fan en witte hoe hurd te fjochtsjen,
  De Orkshisten brekken iver de hoarnen ôf...
  Wy hawwe granaten yn in romme rêchsek,
  It libben is net djoer foar ús pioniers!
    
  Wy hâlde fan ús hillige heitelân,
  Wat die it formidabele elfinisme ...
  Hjir wurdt Elsomolka bleatefoet troch de snie brocht,
  En de orkisist wol ús delhelje!
    
  Ik focht iver mei Orxisme by Elfskva,
  En wy maaiden alle fijannen mei in sikkel del...
  Wêrom waard dizze Orkmacht jûn oan de elven?
  Ik sla him mei de fûst!
    
  Ik bin in pionier en ûnder de grutte Elfskva,
  Hy focht as in gigantyske strider ...
  Stopte de wylde oanfal fan Orkshisme,
  Us Hear Almachtige Famylje is ien!
    
  D'r binne gjin grinzen yn 'e oplibbing fan Elfia,
  De Grutte Elfin, ferheft ús fan ús knibbels ...
  Svarog de grutte, de heechste messias,
  En Lada is in útstrielend ideaal!
    
  Wy binne pioniers, jonges, famkes,
  Wy hâlde fan fjochtsjen - dit is ús lot ...
  En de lytse stim fan 'e alvemole ropt,
  Hoewol't bloedige gaos hearsket!
    
  Elfia is it berteplak fan Svarog,
  En de wei waard ferljochte foar elfinisme ...
  De pioniers hawwe gjin kweade God nedich,
  De fijân sil ús net yn in fûst bûge kinne!
    
  Wy hawwe in koele tank mei hellend harnas,
  De orken kinne der net sa maklik trochbrekke,
  Mei leafde foar Lada, de foarname faam,
  Dat it rôfdier gewoan yn spultsje feroaret!
    
  Minsken ferdigene Elfskva troch te fjochtsjen,
  En dan wie der de grutte Elfingrad....
  Wy sille gau elfinisme sjen,
  Der komt ek in parade troch Orklin!
    
  Ja, Elfingrad is grutsk op dit wurd,
  Wy binne pioniers bleatefoet yn in sniedrift...
  Wy sille de hoarn fan in domme ko ôfbrekke,
  En wy ride Orktler rjocht yn 'e kiste!
    
  Wit dat it heitelân nea bûge sil,
  Har ympuls is net te bedwingen ...
  Mei de sinne foar altyd skine oer Elfia,
  En de ferriederlike dief sil ferpletterd wurde!
    
  By Elfingrad lieten se moed sjen,
  Wy koenen de Orks tsjinhâlde...
  Elven hawwe sa'n moed, do witst,
  En de fijannen sille allinich nullen hawwe!
    
  Elfia kin nei Mars fleane,
  En kreëarje oare greatens ...
  En fansels sil alles heul cool wêze,
  Ek al is it libben sa breklik as in siden tried!
    
  De geast fan 'e elven wit de obstakels yn fjildslaggen net,
  Hy hat de krêft fan Perun ...
  Wy wurde ferwachte beleanningen te ûntfangen fan 'e goaden,
  En it elemint skynt, leau my, de rune!
    
  Op hokker wize wit de elfgeast gjin nederlaach?
  Leau my, hy kin alles fertrape...
  Wy pioniers wolle dus wraak ...
  Unoerwinlik, lykas it heitelân syn leger!
    
  De oerwinning is hast op ús,
  Lit der ljocht wêze yn 'e gloarje fan it Elfinisme ...
  Us pakes en beppes fochten foar it heitelân,
  Wy sille gau moetsje freugde en dawn!
    
  Sûnder it heitelân binne d'r gjin libbens foar de pioniers,
  Se wolle foar har stride...
  En wat woenen jim, kweade hearen?
  Moatte wy in slavelibben leverje?
    
  Nee, de Führer sil de elven as slaven krije,
  Wy sille him ferpletterje as in pop...
  Ommers, de ridders fan Elfia kinne fjochtsje,
  En de cherub mei gouden wjukken is by ús!
    
  Der binne gjin fasetten fan ús heitelân ûnder de wrâld,
  Brandt as de helderste stjer ...
  Do bist in ôfgod wurden fan leafde foar my,
  Ik sil nea ôfskied mei dy!
    
  Ik bin in pionier en in bleatefoet jonge,
  Wat raast mei in bleate hakke troch de snie...
  En earne springt in moaie wite konijn,
  Dy't de hoarn fan 'e fijân ôfbrekke sil!
    
  In pionier yn 'e striid wit gjin twifels,
  Hy is gjin clown, mar in terminator, jo witte ...
  Wraak sil komme ta de fûle Orks, leau
  En d'r sil in helder paradys wêze fan elfinisme!
    
  Hoe sil it komme, ken it tiidrek,
  wêryn elke strider út 'e krêb...
  Fjochtsje oant dyn lêste azem,
  Lit him ferneatigje, jo kenne de fûle smjunt!
    
  De stjerren fan it elfinisme skine helder,
  Der is gjin helderder, moaier tiidrek yn 'e wrâld....
  Wy sille it jok fan it orcisme brekke, leau my,
  En Orktler sil wêze foar de lunch fan 'e elven!
    
  Leau my, wy hawwe sokke stielen tanks,
  Dat harren panterskulp net trochdringt...
  Litte wy jodium tapasse op ús wûnen, jonge,
  En wer raast de pionier moedich de slach yn!
  
  No, de Orkishisten hawwe it goed,
  Se tochten net dat se ús gewoan ferslaan koenen...
  Wy sjogge elfinisme witte milen,
  En wy kinne grapke de Orkmacht brekke!
    
  Yn 'e namme fan ús machtige heitelân,
  In grutske pionier giet oan 'e oanfal...
  Al hingje wolken oer it Heitelân,
  Wy sille foar elkenien in oerwinnend foarbyld sette!
    
  Leau my, de fijân sil jo dream net stopje,
  Wy sille alle Orks wer ferslaan ...
  Der sil gjin kwea wêze, leau my, om te regearjen op 'e troan,
  Wy sille in nije wrâld fan oarder meitsje!
    
  Alles sil goed komme, yn it Heitelân witte jo,
  Ik bin in jonge, mar yn 'e striid bin ik as Robin Hood,
  Ik skreau earst mar op it buro,
  En no, leau my, it is echt cool!
    
  In elf kin Orks skuorre mei in bajonet,
  Se sil elk leger ferslaan ...
  En foar de pioniers om ûnder elfinisme te libjen ...
  Us freonskip is ommers in sterke monolith!
    
  Wy sille neat jaan oan 'e orken yn' e striid,
  Wy kinne ús fijannen ferslaan mei grappen ...
  En sa slaan wy de Orks mei in klup,
  De blizzard brûlt, draait de snie yn in wervelwyn!
    
  De Elf ken de Orken net, ken genede,
  Se is ûnoerwinlik sterk ...
  De basterden krije in sabel yn 'e nekke,
  En de satan sil ferneatige wurde!
    
  Leau net dat Orkler ûnoerwinlik is,
  Sels as jo de krêft fan 'e hel sammele hawwe, beskôgje dan alles ...
  As it folk en de partij ferienige binne,
  De minsken skuorden ús Orkmacht oan flarden!
    
  Elfia is ieuwenlang ferneamd as hillige,
  Se bruts Tigers as metaal ...
  Fan râne oant râne útrekkene,
  Dit wie it ienige lân wêrfan de jongeman dreamde!
    
  Wy wûnen as reuzen
  Se snijden de tsjinstanners mei in swurd ...
  Wy binne elven fan ljocht, ûnoerwinlik yn fjildslaggen,
  Wy sille de tsjinstanners fan it Heitelân ferslaan!
    
  Leau ús, neat sil ús stopje,
  En jo kenne ús, neat kin ús ferslaan ...
  Wy sille de keale Fuhrer begrave,
  Wy hawwe in skerp swurd en in stielen skyld!
    
  Yn it hiele hielal is der gjin moaier Elfie,
  D'r sil ieuwenlang in tiidrek fan ljocht wêze ...
  Der sil frede en lok wêze foar alle generaasjes,
  It Heitelân hat in stevige hân nedich!
    
  Dus by it spyljen fan Orklin,
  Lit ús Orkmacht smearje as jiske yn bloed...
  Dat sil de tiid wêze fan 'e grins fan' e himel,
  En tegearre mei Lada hearsket leafde!
  De jonge kaptein sjongt sa goed yn syn swiete stim. En it is echt moai en in stream streamt yn myn siel.
  De Viscountess merkte mei in glimke op:
  - Ja, dit liet hat ús in protte holpen!
  Yndied, de kraaien foelen yn in stomme en foelen, ferbjustere, as wiene se yn 'e harsens slein mei knuppels, of miskien mei wat swierder.
  De famkes, fansels, bewapene mei swurden en billen, hakken hiel ferneamd de orken del. En har berik wie grut, en de pylken sloegen de bearen mei grutte effisjinsje út. En, fansels, de krigers koenen net helpe, mar brûke katapulten en ballistas. En se smieten grutte potten út mei in flammable mingsel, oalje en alkohol. En se ferbaarnen de orken as woarsten.
  Gulliver slikke syn lippen en sei:
  - Tige smaaklik! En de geur fan ferbaarnd fleis is absolút lekker!
  De boarchfrou knipoogde nei har tsjinhinger en tjirpe:
  Lam fleis is tige sappig,
  Meisjesbaton is heul krêftich!
  De krigers namen se en sloegen se wer út 'e skarlaken tepels fan har boarsten mei moardlike bliksem.
  En safolle kweade orken waarden ferbaarnd en ferbaarnd. Dit binne de echte prestaasjes fan it leger fan ljocht.
  En bleate fuotten, moaie famkes.
  Gulliver sei:
  - Dit is myn mûle! Der komt in penalty, der komt in penalty!
  Dit is hoe agressyf it bliek te wêzen.
  No, wêrom net tsjin de famkes roppe:
  In kweade ork krûpt by de rotsen lâns,
  Sla him mei napalm!
  Sparje de orken net
  Ferneatigje alle reptilen!
  As ferpletterjende bedbugs -
  Ferbaarne as kakkerlakken!
  De boarchfrou kipte en knipte mei har saffiereagen:
  - Dit is ekstreme skientme!
  Gulliver knikte nei har en tjirre:
  - Lit der ljocht wêze,
  Ik bin net yn 'e himel west ...
  Dawn sil komme -
  En fansels geane wy nei de himel!
  De Viscountess lake en merkte op:
  - Ja, fansels, wy geane fuort. En wy komme wer!
  De jonge kaptein knipoogde nei syn partner en song:
  Ik soe graach nei de himel gean, ik soe graach nei de himel gean,
  Hjir wie ik, mar dêr wie ik net!
  En it bern fan 'e terminator smiet in heul kompakte erwten fan' e dea op 'e orc-fijannen mei deadlike krêft.
  It fleach en raasde, ferspriede fijannen yn alle rjochtingen. En de hollen fan de orken rôlen fuort.
  De Viscountess blafte:
  - Phasmagoria is fan 'e heechste standert!
  Gulliver mompele:
  - It is rjocht! Ferdomd demokrasy foar tsarisme!
  It famke giechele en merkte op:
  - De kening moat yn 'e holle, en net op 'e troan!
  En har saffiereagen fonkelden as stjerren. En it die bliken hiel sjarmant.
  De jonge raasde:
  - Foar in nije, earlike wrâld!
  De Viscountess merkte op:
  De oarloch raast yn it hielal,
  En hoefolle kinne jo lije ...
  Satan hat losbrutsen,
  En hy begûn fûleindich te deadzjen!
  Gulliver mompele:
  - Ja, hy die! De ienige fraach is wannear? Der binne altyd moarden west!
  It famke knikte:
  - Sûnt de tiid fan Kaïn, bedoele jo?
  De jonge antwurde:
  - De earste moard wie yn minsklike gedachten! Doe't Adam net skepen wie, mar allinnich syn geast bestie!
  De boarchfrou frege mei in glimke:
  - Tinksto dat de siel ivich wie?
  Gulliver knikte enerzjyk en stampte de bleate foet fan syn bern:
  - Wierskynlik, dat is it krekt! Yn alle gefallen blies de Heare God yn 'e minske mei syn azem en befolke him mei syn ivige, ûnstjerlike, altyd besteande partikel!
  It famke song mei in glimke:
  hâld fan 'e Hear mei jo siel,
  Mei Jezus mei jo wêze ...
  En as jo in jonge yn 'e himel wolle,
  Dream oer Kristus allinich!
  
  TROLL EN ELF TEGEN ORCS
  ANNOTAASJE
  In troll en in elf, oan 'e kop fan in enoarm leger besteande útslutend út heul moaie, bochtige en muskulêre famkes, geane yn' e slach mei in horde orken. En de krigers litte har heechste klasse sjen!
  . HAADSTIK Nûmer 1
  De trollenjonge en it elffamke stienen no oan it haad fan in tige grut leger.
  Foarút koene famkes yn stap marsjeard wurde sjoen. Se droegen allinnich trochsichtige tunics dy't net ferbergje harren moaie, tanned, spieren lichems. En de bleate, sterke skonken fan de famkes diene in stap.
  De skientme lutsen de teannen werom en rjochte har machtige, en tagelyk, sierlike, tinne-taille lichems ta de limyt.
  En wat krêftige en lúkse heupen hawwe de famkes, waans konturen net ferburgen binne troch tinne tuniken.
  Fjouwer heldere stjerren skynden fan boppen, dy't in tige sterke gloed joegen.
  De famkes yn de ynfantery binne oars bewapene. Guon hawwe bôgen, guon hawwe krêftiger krúsbôgen mei bouten. D'r binne krigers mei swurden en dyjingen dy't darts goaie. Guon moaie en muskulêre famkes hawwe ek krêftige assen efter har, by steat om te snijen sels de grutste fighter yn de helte.
  Boppedat seagen se, doe't de trol en de elf nei har kanten seagen, famkes op hynders, kamielen en sels oaljefanten! De famkes, sûnder útsûndering, wiene tige spier mei grutte, hege boarsten, brune, bleate fuotten, en amper bedekt mei klean.
  En har hier is fan ferskate kleuren - grien en blau, en oranje, giel, read, wyt, en sels spikkelde. Mar yn 't algemien binne de famkes tige chic. En har skonken binne bleat, ballen fan spieren rôlje ûnder har sûkeladehûd.
  Dejingen dy't gewoane soldaten binne, hawwe gjin dekoraasjes, en binne sels dekoraasjes. Mar de strider-kommandanten binne fersierd mei armbanden op har earms en skonken makke fan goud, sulver, platina, bedekt mei edelstenen. Guon famkes hawwe ek earrings en broches makke fan kostbere stiennen yn it hier. It sjocht der allegear hiel moai út. De gesichten fan de famkes binne jong, noflik, alhiel net lilk, al binne har kin moedich. En dochs, in protte famkes rûke tige noflik en eroatysk. D'r is in aroma fan sawol djoer parfum as natuerlik aroma fan heul sterke, spieren en tagelyk ferliedlike lichems.
  De trollejonge, dy't se nei seach, fielde sa'n sterke opwining, dat er hast eksplodearre.
  Der wiene allinnich famkes om. En der binne tûzenen fan harren. Allegear amper bedekt, tige ferliedlik en wekker manlike lust!
  Njonken Raptor, sa't de jonge trol hjit, rydt syn elffreon, in aadlike boarchfrou, op in ienhoarn. Erimiada is de ienige fertsjintwurdiger fan 'e earlike seks dy't skuon hat - sandalen fersierd mei diamanten en topazes. Se sels is yn in lúkse kostúm, en op har holle is in fonkeljend kroan makke fan stralende, ûnbekend op ierde, kostbere stiennen. En op 'e hege boarst binne oarders.
  Krekt as de Raptor. Se lykje in leger te befeljen fan in protte tûzenen moaie, bleate, healneaken famkes.
  Erimiada, dy't nei dizze pracht seach fan sokke moaie famkes dy't marsjearje, mei har bleate solen slaan, mei in tige sierlike bûging fan 'e hakke op 'e skerpe stiennen fan 'e dyk, naam it en begon te sjongen;
  Wy sille fleane boppe de stjerren boppe de planeet,
  De sinne sil fleurich skine...
  It heroïsme fan 'e elven fan it ljocht wurdt ferhearlike,
  Transformearret de jager yn it spultsje!
    
  It sil in heul drege tiid wurde,
  Wêr't in tongerbui fonkelet oer de wrâld ...
  De appel stiet yn folle bloei,
  De maitiid komt fansels!
    
  Der sil in tiidrek wêze, leau my fan elfinisme,
  Wêr't elke persoan in demiurge is.
  Wy sille de flek fan it orkshisme fan ús gesichten ôfwaskje,
  As it nedich is, sil de ploeg ploegje!
    
  D'r sille trouwe goaden oer de wrâld wêze,
  Se sille wille en laitsjen bringe oan 'e elf ...
  Wy sille ús hier salve mei mirre,
  Mei súkses yn dizze glorieuze ûndernimming!
    
  Ja, Elfia is in wrâldlân,
  Elfinisme's hillige lân ...
  It bleatefuotte famke rûn
  Se waard berne om in breid te wêzen!
    
  Ja, hâld fan de skientme Elfia,
  Wat makke metaal út stien ...
  Minsken wurde, leau my, lokkiger
  Lit napalm reine út 'e loft!
    
  Sjoch net nei gelok sûnder Rod,
  Hy sil jo leafde foar altyd jaan ...
  Under de hakke fan 'e slach by Svarog,
  It bloed fan meunsters wurdt fergetten!
    
  Der is gjin moaier lân fan reuzen,
  It hat trollen en kabouters yn 'e rigen ...
  Wy binne foar altyd ferienige mei it Heitelân,
  Wy sille winne yn elke slach, jo witte!
    
  Dus wêrom is de persoan sa tryst?
  Jo hawwe de krêft fan Svarog kend ...
  Feroarsaket fatsoenlike gefoelens
  Us Lada fan leafde is ideaal!
    
  It universum sil better wurde, leau my -
  As elfinisme begjint te hearskje ...
  Wy binne bliid bern fan Svarog -
  Lit ús Orkshisme ûntmantele yn quarks!
    
  Meikoarten sil de ierde striele wurde,
  Der wurdt gau grut sukses...
  En Yarilo sil opkomme as in hearlike sinne,
  En sil skine jaan oan elkenien!
    
  Lit ús drinke nei it Heitelân, famkes,
  Dat Elfie foar altyd bloeie kin ...
  Dat it salaris einleaze is -
  Wat gjin skande is om oer te dreamen!
    
  Lit de Elf boppe it universum opkomme,
  En hy sil elkenien Gods grin sjen litte ...
  Mei syn ûnfergonklike krêft yn fjildslaggen,
  Wy sille de meast slûchslimme bedrog iepenbierje!
    
  Meikoarten sil de sinne helderder skine,
  Romte sil wurde as in binnenhôf ...
  Sa ferbaarne jo it fjoer waarmer,
  Skerp jo stielen byl!
    
  En dan mei it liet fan 'e grutte Lada,
  Dat joech berte oan machtige goaden ...
  Wy sille yn steat wêze om de stam fan 'e wylden del te snijen,
  Elfo-ferhearlike soannen mei swurden!
  Raptor gniisde en merkte op:
  - It lêste fers is wat sinleas. Wolle jo de elf-gloere soannen, dat is, josels omkeare?!
  Erimiada antwurde mei in swiete glimke:
  - Nee, ik ha in bytsje ferkeard praat. Ik woe trouwens sizze dat de alve glorieuze soannen en dochters de stam fan 'e wylde horden omkeare kinne. Yn 't algemien is it gewoan in romantysk ferske!
  Raptor woe wat sizze, doe't ynienen in moai famke mei bleate, brune skonken in hoarn blies. Tagelyk fladdere har koperread hier yn 'e wyn, as in fjochtsjende, proletaryske banier. En de strider trompet.
  De oare famkes, in protte tûzenen fan harren, begûnen hastich te feroarjen fan marsjearjen nei gefjochtsformaasje. Yn 'e heule efterkant fan in enoarm leger fan skreaune, hoewol spieren, glâns fan swit en geur fan parfum en it aroma fan froulike krêft, fjochtsje mammoeten katapulten en ballistas.
  Erimiada sei mei in gnizen, fonkeljend har pearly tosken:
  - It liket derop dat it in protte wille wurde sil!
  Raptor suchte swier en antwurde:
  - Ien ding walgt my - hoefolle sokke geweldige en unike skientme sille stjerre!
  De elf sei mei aplomb:
  - In oarloch kin net sûnder slachtoffers dien wurde;
  En beide, de elf en de trol yn kroanen, gnyskjend op de tosken, laken.
  Dêrnei begûnen se ek kommando's te jaan yn har klinkende en tige fleurige en parmantige stimmen.
  Erimiada naam it en wer mei great gefoel en útdrukking, dûnsjend op har snie-wite ienhoarn, song;
  Gloarje oan it lân dat boppe bloeit,
  Gloarje oan 'e grutte, hillige Elf ...
  Nee, der sil gjin stilte yn ivichheid wêze -
  De stjerren fan it fjild hawwe pearels struid!
    
  De grutte Almachtige Svarog is by ús,
  Soan fan 'e Almachtige formidabele famylje ...
  Dat dizze Warrior kin helpe yn 'e striid,
  Wy moatte de Elven God ferhearlikje!
    
  De famkes hawwe gjin twifels, leau my,
  De famkes falle fûl de horde oan...
  It rabiate bist sil yn stikken skuord wurde,
  En de fijân sil in klap op syn noas krije!
    
  Nee, besykje net de elven te brekken,
  De fijân sil ús net op 'e knibbels bringe ...
  Wy sille dy ferslaan, kweade bastard,
  Oerpake Elfin is by ús!
    
  Nee, jou jo fijannen nea oer,
  Blootfuotte famkes fochten by Elfskva...
  Wy sille gjin swakte en skamte sjen litte,
  Lit ús omgean mei de grutte satan!
    
  Mei God jo jo fjildslaggen ôfmeitsje litte,
  En slach de Wehrmacht-horden fuort...
  Dat se einigje mei nullen,
  Dat it net stil is op it begraafplak!
    
  Jou de famkes frije teuelen, fjochters,
  Dat sil dus regele wurde foar de Orkishisten...
  Us heiten sille grutsk wêze op ús,
  De tsjinstanner sil ús net melke as kij!
    
  It is wier dat de maitiid gau komt,
  De earen fan mais yn 'e fjilden sille gouden wurde ...
  Ik leau dat ús dream útkomt,
  As jo moatte fjochtsje foar de wierheid!
    
  God, dat betsjut dat alle minsken leafde binne,
  Trouwe, sterk, ivich yn freugde ...
  Ek al wurdt gewelddiedich bloed fergetten,
  It famke is faak achteleas!
    
  Wy ferpletterje de fijân yn 'e striid,
  Iets sa loftich dwaan...
  Al raast in stoarm oer de wrâlden,
  En der komt in stoffige fertsjustering!
    
  Nee, de elven sille stean oant it grêf,
  En se sille net ien bytsje jaan oan 'e Orks ...
  Jimme jonges skriuwe it op yn jim notebook,
  En skerp al jo swurden foar de striid!
    
  Ja, it is wier dat der in moarn sûnder rânen wêze sil,
  Leau my, elkenien sil wille hawwe ...
  Wy iepenje in oar, leau my, ljocht -
  Yn 'e loft stekt de hân fan it famke út!
    
  Wy elven kinne dit dwaan, leau my,
  Iets dêr't wy net iens oer doare te dreamen...
  Wy sjogge dúdlik it helderste doel,
  Nee, prate gjin ûnsin, fjochters!
    
  Wy sille foar wille nei Mars fleane,
  Lit ús dêr fjilden iepenje, de robijnen telle...
  En wy sille de Orks rjocht yn it each laden,
  Horden cherubs sweve boppe ús!
    
  Mei it alvenlân ferneamd wurde,
  Wat joech elfinisme de folken...
  Se waard ús jûn troch berte foar altyd -
  Foar it heitelân, foar lok, foar frijheid!
    
  Yn Elfia is elke strider út 'e krêb,
  De poppe grypt nei it gewear...
  Dêrom, do trilje, smjunt,
  Wy neame it meunster foar rekken!
    
  Ja, ús sil in freonlike famylje wêze,
  Wat elfinisme sil bouwe yn it universum ...
  Wy sille, jo witte, wiere freonen wurde,
  En ús bedriuw sil skepping wêze!
    
  Elfinisme wurdt ommers foar altyd jûn troch berte,
  Sadat folwoeksenen en bern bliid wêze kinne...
  De jonge lêst ek wurdlidden,
  Mar de flam fan 'e demiurg skynt yn 'e eagen!
    
  Mei der foar altyd blydskip wêze foar minsken,
  Dat se tegearre stride foar de saken fan Svarog...
  Wy sille gau de Folgi-kusten sjen,
  En wy sille yn Gods eareplak wêze!
    
  Ja, de Elf kin net brutsen wurde troch de fijannen fan it Heitelân,
  It sil sterker wêze sels dan stiel ...
  Elfiya, do bist in leave mem foar de bern,
  En ús heit, leau my, út 'e wiiste ôfstân!
    
  Der binne gjin barriêres foar it Heitelân, leau my,
  It giet foarút sûnder ophâlden ...
  De kening fan 'e hel sil gau skaakmat krije,
  Hy hat teminsten tattoos yn 'e hannen!
    
  Wy sille ús hert jaan foar ús heitelân,
  Lit ús alle bergen beklimme, leau my heger...
  Wy famkes hawwe in protte krêft,
  Soms waait it sels it dak ôf!
    
  De jonge joech ek in abonnemint foar Elf,
  Hy sei dat hy fûl fjochtsje soe ...
  Yn syn eagen, fonkeljend metaal,
  En de RPG is strak ferburgen yn 'e rêchsek!
    
  Dus litte wy de gek net spylje,
  Better noch, lit ús allegear byinoar stean as in muorre ...
  Eksamen, allinich trochjaan mei in A,
  Lit Abel hearskje, en net de kweade Kaïn!
    
  Koartsein, d'r sil lok wêze foar minsken,
  En de macht fan Svarog oer de hillige wrâld ...
  Boartlik smyt de Orkshisten,
  Lit Lada lok en in ôfgod wêze!
  Dit wie echt in ferske. En foarút, in geweldige horde fan orken oanfallen al moaie, bleatefuotten, tanned en hiel ferliedlik en appetizing-looking famkes.
  En dizze skepsels, yn tsjinstelling ta elven en trollen, binne tige ferfelend mei ûnsjogge gesichten. Orcs lykje op bearen, allinich ûnfergelykber lelijker, en har gesichten binne sa skriklik en ôfwizend.
  De famkes mei krúsbôgen iepenen earst it fjoer. Ommers, krúsbôgen binne in spesjale meganisme mei swiere bolten wiet yn gif, en se reitsje op in gruttere ôfstân as pylken.
  De krigers plantten har bleate, bruane, sterke fuotten fêst en draaiden de trommels fluch.
  En no fleane de krúsbôgebouten mei in piercing fluitsje. En se stekke letterlik troch, rammend orc bears. En de skientme glimkje noch mei har fonkeljende tosken, as de moaiste pearels út 'e skatkiste fan 'e sultan.
  En dan sieten de moaijes mei strikken ek op 'e knibbels. Jo kinne faker mei in bôge sjitte as mei in krúsbôge. En tagelyk lûke de famkes de bôgestring mei har bleate, flinke, sierlike fuotten. En se dogge it hiel fluch en koel.
  En de pylken fleane, glide lâns in hellende bôge en slaan stinkende en hierige bearen mei har ûnbidige destruktive krêft. En it sjocht der ekstreem yndrukwekkend. En fonteinen fan smoarge brún bloed fan 'e deade skepsels spatte út.
  En de famkes, no, sa moai, en hoe moai is it om te sjen nei de bewegingen fan har tige sierlike en harmonieus gearstalde spieren.
  Mar oare krigers sette ballistas en katapulten yn. En dit wapen is ek tige krêftich. Hiele barrels fan molotov-cocktails fleane yn in hege bôge. En hjir is sa'n kado fan ferneatiging, hoe't hy jo sil nimme en jo yn 'e heule dikke fan' e horde orken smite. En it sil wirklik elkenien útinoar skuorre en se ferbaarne. En as se net allegear, dan wierskynlik in goed hûndert. En no is dit in epyske striid.
  Orcs baarne libben as kearsen op in krystbeam yn in ryk hûs tidens krystfeesten.
  En de rook fan baarnend fleis ferspraat fier.
  En de famkes bigounen slingers en slingers nei de oprukkende orken te smiten. En se makken ek har paad troch in grutte skare fan raze en hierige bearen. En hja, dizze bisten foelen en frijlitten fonteinen fan onaangename floeistof.
  De famkes hawwe oant no ta de oanfallende horde fan in ôfstân fernield en hawwe suver gjin ferliezen te lijen.
  Wier, guon orken besochten ek darten te smiten en stiennen te goaien.
  Hjir waard de bleate soal fan 'e skientme troch in punt rekke. En it famke raasde:
  - Ferdomme, it docht sear!
  Erimiada merkte mei in gnizen op:
  - Ja, de wrâld is fol pine! Mar de skonken fan de famkes genêze hiel goed.
  De rôffûgel song, wylst syn grutte, hynderlike tosken bleatlein:
  - Och, wat skonken!
  Dit is hoe't jonges ynskeakele wurde ...
  Wês net bang, poppe -
  Better deadzje de orc!
  De famkes fochten oer it algemien poerbêst. En no falle wer tonnen mei brânbere mingsels op 'e orken. En pylken, en krúsbôgebouten, en opfallende eleminten fan slingers, en darts.
  Wat mist is in goed masinegewear wêrmei't jo de orken dy't as in tsunami-weach foarútgeane kinne meie. En dit is yndie in serieus probleem. Mar yn dizze wrâld, helaas, der binne gjin fjoerwapens. En miskien is it sels gelokkich dat sa'n ferfelend ding noch net útfûn is.
  Mar ballistas en katapulten wurkje like goed. Boppedat, de famkes, smyt smashing tonnen mei sokssawat as napalm, ek brûke stoom enerzjy. Dêr ha se de koalen foar bewarre. En dan nimt it fjoergebiet en it fjoertempo fan 'e katapulten ta mei in pear oarders fan grutte. En de krigers wurkje hjir mei grutte snelheid. En har bleate, rôze, rûne hakken flitse gewoan. En de snelheid fan beweging is geweldig.
  Hjir rinne wer nije kado's fan ferneatiging oer de bôge. En sokke effekten binne as lytse nukleêre bommen dy't eksplodearje.
  Dat is hoefolle orken tagelyk nei de ûnderwrâld stjoerd wurde. En jo kinne ek guon wapens brûke dy't deadliker binne.
  Benammen hjir eksplodearret de loop yn 'e loft boppe de orken, en fleane giftige naalden en eksplosive ballen nei de kanten.
  En safolle orken wurde ferminkt en fermoarde. En de famkes sels krije ek kneuzingen en krassen fan dizze hierige skepsels. Mar oant no ta is gjinien fermoarde. Hoewol ien fan 'e famkes sa slim ferwûne rekke dat se har namen en op in brancard fuortfierden.
  Ja, dit is yndie in tige serieuze en bloedige striid. En hjir is it as fjochtsje de ûnsjogge en de glamoureuze tsjininoar. En alles sjocht der sa cool en groovy út.
  Erimiada naam wer op en song mei grutte gefoelens en krêft, yn har prachtige en unike stim;
  Ik bin in elvengeitfamke,
  Se wurke yn 'e fjilden, ploege leafdefol ...
  Mar in skriklike tongerbui tongere...
  De Orksist oanfallen, der is net genôch romte foar him!
    
  Bloody-eentweintich ferskriklik jier.
  Orkler oanfallen yn grutte oantallen...
  Lit elven yn batches fergriemen,
  De skulpen eksplodearje - kûgels fluitje!
    
  Nee, hjir is in skrikliker plak te finen,
  As pine en ferneatiging oeral binne ...
  It famke is noch gjin tweintich
  Mar hoefolle pine en deprivaasje is der oeral!
    
  De kweade oanfalt it Motherland Orkshism,
  Sa machtich, gewoan wreed ...
  Mar ik leau dat elfinisme de winner is,
  Wa sit efter Orkwolf, dizze orken binne blyn!
    
  De fijân is tige sterk, leau my,
  Syn druk is aktyf en wreed ...
  Orxisme is gewoan in wyld bist,
  En tsjin it famke is it byld blau-eyed!
    
  Nee, de famkes sille net werom
  Se rinne bleate fuotten troch de snie...
  Eksamen, allinich trochjaan mei in A,
  En ús famkes fjochtsje tige moedich!
    
  It wie omdôch dat it Orkshisme de Elf oanfallen,
  Hoewol't de bûnsmaat fan 'e orken helpt ...
  En it bonte meunster sil del fleane,
  Alteast hy deadet elven fleisfetber!
    
  Famkes kenne de wurden net - der is frede,
  Se stribje fûleindich nei de oerwinning...
  Ek al is Orkler sa cool yn wurden,
  Dat er gewoan in clown feroare!
    
  Litte wy de orken gau skaakmat meitsje, famkes,
  De fijân waard aardich slein ûnder Elfskva...
  Dan wie der de legindaryske Elfagrad,
  Hy moete mei in steile showdown!
    
  No, wat is "Tiger" foar famkes?
  Echt in krêftige masine ...
  Wy hawwe gjin rûge spultsjes nedich, beauties,
  Waans leger fan Orkishists ferplettere!
    
  Hjir helpt de FSA de orken in protte,
  Se jouwe fergees fleantugen, tanks...
  Se moatte gek wurden wurden
  Blykber hawwe de Finnen tefolle kip iten!
    
  Ja, Orkler waard sketten as in hûn,
  En Okring pakte de romte op 'e troan ...
  Miskien is er net âld genôch om grut te wêzen,
  Dat dikke hok yn 'e keninklike kroan!
    
  Mar FSA mei Trolltania no,
  Sa begûnen se de Orks iverich te helpen...
  It leger fan ferliezen kin de elven net telle,
  En de ôfstannen fan it elfinisme dimmen!
    
  Dit is gewoan in helske situaasje,
  As de macht fan kapitaal yn ienheid is ...
  En ynstoarten driget gewoan ...
  Lân foar de Orks, wit dat de Finnen net genôch binne!
    
  Om 'e nocht leveret Sam har in bom,
  Oan 'e kening, wêrom stjoert de duvel iten ...
  Nei't se de EFSR-slach wûn hawwe,
  Orcdolf falt de foarige bazen oan!
    
  Fansels lije wy in protte ferliezen,
  De famkes binne bleate fuotten sels yn 'e kjeld...
  Mar as it nedich is, sille wy Elfskva rêde,
  Us flechten krollen as goud!
    
  As Elfagrad waard ferdigene,
  Leau my, wy kinne nei Orklin komme...
  Foar elven yn it leger is dit de situaasje:
  As it folk en it leger ferienige binne!
    
  Famkes kenne net allinnich wurden, nee,
  En se fjochtsje fûl mei de Orks...
  Wy sille sjen, de famkes leauwe de moarn,
  Hoewol't de eagen binne soms as saucers!
    
  Ik leau, de moaie kening fan 'e elven,
  Sil de wil sterker meitsje kinne as stiel ...
  Lit der in Elfi-hearlike soeverein wêze,
  As it him net slagge om alles goed te dwaan, Ftalin!
    
  Ja, lit it alvelân bloeie,
  It paad wurdt oanlein yn it ljocht fan elfinisme...
  Victory sil in ûnbeheind akkount iepenje,
  Ek al bleate de bern fan it revanchisme de tosken!
    
  No, wat seist, omke Terrible Sam,
  Jo hawwe jo eigen ferneatiging opbrocht ...
  It slagge om de Orkshisten fan 'e EFSR ôf te kearen,
  En dit betsjut de dea fan kapitaal!
    
  No, wat is der, en net ien kear, net twa kear,
  Se sille noch wol sjoen wurde tongerjen oer Elf...
  Dat nullen net nei har heitelân komme,
  Meitsje miskien in wûnder foar God!
    
  Wêr't Ftalin gewoan net koe,
  Barefoot famkes kinne it dwaan ...
  Foar harren, de machtige God, Sint Svarog,
  En krektens by it sjitten fan in masinegewear!
    
  Koartsein, it gefjocht is hielendal net foarby,
  Wy elven fan it ljocht stribje, witst, nei wraak...
  Der sil in âld man en in jonge man yn 'e striid wêze,
  Wy sille de Orks gjin formidabele kâns jaan!
    
  Koartsein, wy binne famkes bleate fuotten,
  Op 'e nij besocht er fûleindich oan te fallen,
  En mei in bleate hak, in sterke fûst.
  Wy binne sa gek dat de kweade ork skeef sjocht!
    
  Ik leau dat de elven net oerstreamd wurde troch de slyk!
  Under de banner fan 'e grutte Svarog ...
  Fjochtsje foar dyn heitelân en wês net bang,
  Want der sil gau in protte lok wêze!
  
  SOAN FAN ALEXANDER DE GROTE EN IN PERSOAN
  ANNOTAASJE
  De jonge jager Vitaly Akulov komt telâne yn it Alde Babylon ûnder it bewâld fan Aleksander de Fjirde, de soan en erfgenamt fan Aleksander de Grutte. Dêr feroaret hy plak mei de kening fan it grutte ryk - de jonges binne heul gelyk, en se begjinne heul ynteressante en spannende aventoeren.
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  De jonge fûn himsels ynienen yn in âlde âlde stêd. Der wiene frij hege, wite gebouwen om. Hoewol it bûten wat smoarch is. Vitalik fluite, en merkte op dat dit like âlde tiden. It wie blykber in hiele grutte stêd, mei oaljefanten dy't de strjitten lâns rûnen.
  De jonge rûn en farske dong waaide him yn it gesicht. Der wiene minsken om. De measte binne yn ljochte tuniken, sandalen en mantels. Mar in protte, benammen de jonges, wiene hast neaken en bleate fuotten. Echt waarm. Der binne in protte bern, en se binne brune en donkere hûd, mar ûnder de swarten binne der ek wite koppen. Famkes yn ljochte tunics. Dejingen dy't riker binne drage noch sandalen, wylst de earmere binne bleate fuotten.
  Vitalik sels, it oefenjen fan taekwondo, wêryn in protte skopjende en brekkende objekten binne, ynklusyf om de riem oer te jaan. En dêrom mocht de jonge net fan skuon. Hy besocht safolle mooglik bleatfuotten te rinnen, sadat de soallen fan syn bern net sêft en bedutsen wurde mei hurde eelten. En no sprong er yn in portaal, rûn om Moskou hinne. En hy bedarre yn 'e âlde stêd. De taspraak fan 'e minsken wie ûnbekend, mar tagelyk begriep Vitalik alles.
  Under de bleate fuotten fan de jonge lizze hjitte stiennen, mar de bleate, hurde soallen dogge net sear. In oar ding is dat se him oansjen as in slaaf. Hoewol Vitalik hat in tûk T-shirt mei nije shorts. En in protte jonges, dy't alhiel net earm binne, litte leaver har bleate hakken pronke, al wie it mar om 'e ferhurding, en om sjen te litten dat se net bang binne foar de hite stiennen fan 'e strjitte.
  Vitalik rûn troch de âlde stêd. En hy glimke, bewûndere de sensaasjes. Der wiene grutte bylden en grandioze paleizen. En tagelyk is der in soad smoargens yn 'e stêd. De slavenjonges dy't alles opromme hienen net folle wille.
  Vitalik frege ien fan 'e bleatefuotte jonges dy't mar in lendenkleed oan hiene:
  - Wat foar stêd is dit?
  Hy seach nei it ljochte T-shirt fan Vitalik en it moaie, fergulde horloazje op 'e brune hân fan 'e jonge, bûgde mei respekt en antwurde:
  - De grutte stêd Babylon is de haadstêd fan 'e Masedoanyske steat!
  Vitalik gnyske en frege:
  - Ik hoopje dat Alexander de Grutte libbet?
  De jonge bûgde wer en antwurde:
  - Hy is foar altyd yn libben, in god op Olympus!
  Vitalik knikte en song:
  - Sparkles as in strieljende stjer,
  Troch it tsjuster fan hopeleas tsjuster ...
  Grutte held Alexander,
  Kent gjin pine noch eangst!
  De slaaf woe wat sizze, mar der kaam in opsichter yn sandalen en in mantel en sloech de jonge slaaf mei in sweep op 'e rêch. Hy raasde en begûn mei ferdûbele krêft de strjitte te feien.
  Vitalik rôp:
  - Bern slaan is net goed!
  De opsichter seach de jonge oan. Bleate, brune skonken, mar in helder T-shirt en in gouden horloazje oan 'e hannen. Miskien is dit de soan fan in foarname persoan.
  En de opsichter antwurde:
  - Slaven moatte mei in sweep yn subsydzje hâlden wurde. Hat dyn heit dy oait slein?
  Vitalik antwurde earlik:
  - Nee!
  De opsichter wie ferrast:
  - Nuver! Sels aadlike jonges wurde slein. En dyn gesicht docht my tinken oan immen.
  Vitalik antwurde op in strange toan:
  - En do moatst dyn plak witte!
  De man luts him werom, fielde him ferlegen. De jonge stiek syn bleate, beitele, tige sterke fuotten fierder en song:
  Spartak is in grutte strider en held,
  Focht moedich tsjin in enoarm leger...
  Hoewol hy wie in slaaf, mar no is hy in kening,
  Lit de oerwinning strielje!
  Vitalik woe fierder sjongen, mar de jonge ferlear syn ynspiraasje. Eins woe ik aventoer.
  En sa gong er nei it sintrum fan Babylon. Dizze stêd, de grutste yn 'e Aldheid, ferriisde net oant Rome. De jonge beweech him maklik, as in lynks, en syn stimming wie as dy fan in snifferhûn dy't in geur nommen hie.
  It libben wie rûnom. Rjochts, op it plein, waard in jonge fan sa'n fjirtjin jier, mei lang, blond hier, nei in gesel liede.
  De tsiener wie fertrietlik en rûn mei de holle nei ûnderen, bedekke syn skamte mei syn hannen, en syn lendendoek waard ôfskuord.
  De mannichte fluite en gûlde, it wie nijsgjirrich hoe't se de kreaze en gespierde jonge slaan soene. De froulju seagen benammen begearich. De islam wie noch fier fuort, en se hiene iepen gesichten, in protte yn ljochte tuniken, koart, dat wie nofliker yn 'e waarmte. Guon, de earmere en jongere, binne bleatefoet, wylst de rikere sandalen en earmbannen drage.
  Vitalik seach ek nei dit spektakel. De jonge, dy't fertrietlik seach, lei har hearrich op 'e doaze. Hy waard befeilige troch de assistinten fan 'e beul - ek teenagers neaken oant de taille, mar droegen broek en laarzen. En, fansels, de beul sels is in tige spieren bruiser.
  Dat hy helle de stêf út 'e koer en befochtige it mei wetter.
  De herald lies de beskuldiging:
  - By gebrek oan respekt foar âldsten, ûnferskilligens, wurdt in jonge fan sa'n fjirtjin jier, Cyrus, feroardiele ta fyftich klappen fan in sweep op 'e rêch en billen en fiifentweintich klappen op 'e hakken!
  It publyk raasde yn goedkarring. De beul naam de sweep hurder en sloech de spier fan de jonge, brune rêch. It wie net op folle sterkte, en de hûd allinnich swollen.
  Vitalik frege him ôf oft er yngripe soe? Mar wat soe it punt wêze? Dêr stiene in hiele tsiental hege mannen bewapene mei bewakers. En it folk sels raasde goedkard. Trouwens, faaks wurdt de jonge om 'e wille slein. Alde, hurde tiden. En God sels gebea de jonges mei geseling. Sels yn 'e Bibel, yn it minsklike Nije Testamint, waard it oanrikkemandearre om bern mei in stêf te slaan.
  De jonge sykhelle swier en bleau, mei syn tosken knarst, stil. De beul sloech him fêst, en de hûd barste al en it bloed begûn te streamen.
  Vitalik merkte mei in sucht:
  - Sa is de wrâld!
  En de teenage jonge bleau te slaan. Vitalik gyng fierder; hy woe soks net sjen. Hoewol, fansels, in protte minsken graach it spektakel. Vitalik gie fierder.
  Hy tocht oan de film "Treasure Island", werom yn 1937.
  Dêr wie in famke yn plak fan in jonge. En se driigden har hakken te fretten.
  Ja, dat soe sear dwaan. Vitalik tocht oft it famke gûle soe of stil bliuwe soe, as in partisan.
  Fansels haw ik mysels nei dizze film, suver út nijsgjirrigens, kontrolearre hoe't it fjoer myn hakken baarnt. En hy die dat mei in gaskachel. Ik wie derfan oertsjûge dat ja, it wie tige pynlik. En doe wiene de soallen fan de lytse jonge noch net te rûch, mar se wiene tige gefoelich.
  En de blieren derop waarden pynlik. Wier, se ferdwûnen fluch. Ja, sa'n marteling sil elkenien syn tonge losmeitsje. Mar d'r wiene pioniers yn fascistyske finzenskip dy't stil wiene. Hoewol, miskien hiene guon fan harren har hakken roastere mei fjoer.
  Wier, Vitaly hat noait in film sjoen wêr't de hakken fan 'e jonges fried binne. Soms slaan se ús mei stokken. Yn ien Amerikaanske film sloech in Ingelske offisier sels in jonge mei in ketting op de bleate soal. En syn fuotten wiene swollen, en de jonge hie pine. Mar nea mei fjoer.
  Der binne ek hiel min films wêrby't jonges mei stokken op 'e hakken slein wurde.
  Vitalik draaide him om om te sjen. Jo sjogge dit net faak.
  De rêch fan 'e jonge feroare yn in bloedige rommel, en de beul sloech al mei in stôk op 'e soal. Ferrassend, de jonge hold syn gjalp werom en liet moed sjen. It wie as wie hy in Spartan.
  Vitalik besleat dat hy nei de spanking dizze jonge definityf moetsje soe. Boppedat, de stêd is ûnbekend, en hy wit net wêr't te gean. Wie der in idee om in gladiator te wurden? Mar dit is net it Alde Rome, en it is net bekend oft der yn 'e Masedoanyske steat gladiators wiene ûnder it bewâld fan Alexander de Fjirde.
  Hoewol, nei alle gedachten, wiene d'r guon fjochters dy't it publyk fermeitsje.
  Vitalik wist noch net oft er hjir lang fêst siet, of is dit mar in kuier troch Babylon?
  De maklikste manier is om by it leger te kommen. D'r sil in dak, iten en jild wêze yn gefal fan oarloch.
  En Vitalik, in taekwondo-fjochter, is tige sterk. Ja, en hy hat it konsept fan fjochtsjen mei swurden.
  It iennichste ding is dat ik net lang fêst sitte woe yn in wrâld sûnder kompjûters, spielkonsoles, smartphones, iPhones, tv's en ynternet. Yn feite, wat te dwaan yn dit gefal? Ik wol wat boartsje.
  Vitalik wie tige dol op histoaryske strategyen. Wêr bisto, lit ús sizze, op it plak fan de Russyske tsaar Ivan de Ferskriklike. En jo winne de oarloch yn Livonia tsjin de kompjûter. Jo beheare tûzenen ienheden. En jo bouwe fabriken mei kanonnen, arquebuses, stâlen, of wat noch yndrukwekkender. Mar Ivan de Ferskriklike is, fansels, primityf, krekt as it spul "Kozakken". Mar meitsje wat moderner mei technology.
  It is benammen nijsgjirrich om te spyljen fan it primitive systeem nei nanotechnology.
  Se hawwe de tienerjonge slein. Hy wie tige sterk, dat hy koe nei it slaan op himsels stean. En al wiene de skonken fan de jonge swollen, hy die der amper in pear stappen op.
  Dêrnei krige er in lendendoek. En de jonge beweecht, slein en bloedend, mar net brutsen.
  Vitalik kaam op him ta en stekt syn hân út. De jonge Cyrus skodde it en sei:
  - Ik sjoch dat jo gjin slaaf binne! Ik sil it net iens freegje, jo elk gebeart sprekt fan in frij en weardich persoan.
  Vitalik knikte:
  - Ik bin gjin slaaf, fansels.
  De jonge seach him oan en ynienen, syn gesicht feroare, frege:
  - Sorry, myn fyzje is wazig. Of miskien liket it my gewoan, mar jo ... Jo Majesteit Alexander...
  Vitalik skodde syn holle negatyf:
  - Nee! Ik bin Alexander net! Wêr liket it op?
  De jonge knikte.
  - Tige!
  Vitalik antwurde mei in glimke:
  - Ja, it is nijsgjirrich. Mar it liket my ta dat er no al...
  De jonge knikte:
  - Ja, tsien jier. Mar hy is in grutte en sterke jonge. Wat, bisto âlder?
  Vitalik knikte:
  - Ja! Mar it makket neat út. It is tiid foar my om myn twillingbroer te kontrolearjen.
  De jonge sei logysk:
  - Foar sa'n oerienkomst kinne se dy spitse.
  De jonge knikte:
  - Miskien! Mar ik herinnerde my ien nijsgjirrich ferhaal, it barde ek doe't de jonges lykje op elkoar en miskien komt it goed, alles is tige nijsgjirrich!
  Vitalik koe fansels net oars as Mark Twain syn roman "The Prince and the Pauper" ûnthâlde. Dêr't de jonges fan plak wikselen. En dat makke it grappich. Boppedat hat miskien Alexander de Fjirde net folle tiid mear. Yn 'e skiednis wiene d'r in protte ferskillende ferzjes fan' e dea fan 'e soan fan Alexander de Grutte. En yn 'e striid, en fan fergiftiging, en nei alle gedachten sels yn' e finzenis. D'r wiene ferskate ferskillende ferzjes fan 'e dea fan' e soan fan 'e legindaryske kening. It wie te lang lyn, en doe kamen ûnrêstige tiden.
  It ryk fan Aleksander de Grutte stoarte yn. Lange tiid bestie allinnich it Romeinske Ryk ûnder sokke grutte steaten.
  Vitaly en Cyrus benadere in grut paleis. It waard boud troch Nebukadnezar. Hiel massyf en weelderich. D'r binne genôch bewakers rûnom, ynklusyf monteare.
  De jonges liken net bot yndrukwekkend. Cyrus hat oer it generaal allinnich mar in lendedoek en in rêch mei in sweep gestreept. En de hakken binne swollen, jo moatte op 'e teannen stappe. Vitalik wie sels ferrast dat de jonge nei sa'n wrede eksekúsje fêsthâlde en rinne koe.
  Cyrus merkte op:
  - Ik lykje in protte op in slaaf. Se litte my der net yn.
  Vitalik knikte mei in glimke:
  - Begryp! Mar wierskynlik sil myn tagong ek sluten wurde.
  Cyrus suggerearre:
  - Rin en fertel him dat jo driuwend nijs foar de kening hawwe. Dan nimme se dy foar in heraut of in kuierder, en miskien litte se dy troch.
  Vitalik merkte op:
  - It is in goed idee.
  De jonge begûn te rinnen. Syn bleate, brune, tige gespierde skonken flitsen as ponyhoeven.
  Cyrus notearre mei in tryste glimke:
  - Wa wol taarten en krûden?
  Wa wol kauwgom en pineappels?
  Vitalik rûn nei de bewakers. Hy rôp boppe syn longen:
  - Dringend nijs foar de kening!
  De bewakers fregen ienriedich:
  - Fan wa?
  De jonge antwurde fol fertrouwen:
  - Fan Krator!
  - Kom der yn!
  Vitalik rûn fierder. Hy rûn en ynspektearre it paleis. De lúkse wie rûch. Der binne noch mear as trijehûndert jier foar de berte fan Kristus. En tagelyk is it hjir frij skjin. Slaven famkes en jonges skrobje de flier. Vitalik waard in pear kear fertrage troch de bewakers.
  Oant er op 't lêst de troankeamer yn rûn. Alles skynde dêr letterlik mei goud.
  In jonge siet op 'e troan. Hy wie yn lúkse klean en kostbere skuon, en op syn holle wie in kroan. It gesicht fan it bern wie yndie tige ferlykber mei Vitalik. En by de rânen lâns stiene bewakers mei spearen en bôgen.
  Vitalik bûgde en sei:
  - Ik bin bliid om jo te tsjinjen, Majesteit!
  De jonge op 'e troan frege eangst:
  - Wa bisto? Tinksto my oan immen?
  Vitalik antwurde mei in glimke:
  - Ik wol allinne mei dy prate, o greate!
  Alexander de Fjirde knikte:
  - Goed! Lit ús weromgean nei de keamers, ik praat graach mei myn leeftydsgenoaten.
  En de jonge kening gyng nei de lytse troankeamer. En Vitalik, swijend op 'e bleate fuotten, beweech him efter him. Alexander, fanwege syn skuon, like wat heger. En hoe gespierd er is, is troch syn klean net te sjen.
  Se gongen út en stiene foar de spegel. Aleksander die lokkich syn hate skuon út, dy't de jonge fersnelden, en sei:
  - Wy binne no deselde hichte!
  Vitaly suggerearre:
  - Kom, litte wy de spieren fergelykje.
  En hy die syn himd út. Syn spieren wiene yndie tige prominint en djip definiearre.
  Alexander die ek syn keninklike gewaden út en waard hast neaken litten. De jonge wie spier, mar bleker, en syn spieren wiene net sa definiearre, mar likegoed!
  Alexander merkte op:
  - Us eigen mem kin ús net útinoar fertelle.
  Vitaly frege mei in glimke:
  - Wolle jo mei my fan plak wikselje?
  De jonge kening knikte:
  - Wis! Ik dream derfan om sûnder feiligens yn 'e stêd te ferskinen, bleatfuotten troch de strjitten te rinnen, om te rôljen yn 'e modder. En yn it algemien, nim in skoft út oerheidssaken. En wat?
  Vitalik merkte op:
  - Yn keninklik gewaad sil gjinien tinke dat ik dy bin. En jo sille mines drage!
  Alexander knikte:
  - Us stimmen binne gelyk. Harkje, ik fyn dyn idee echt leuk!
  En de jonges begûnen om klean te feroarjen. De skuon fan 'e kening wiene te grut en net alhiel noflik, mar se wiene mei kostbere stiennen. En de klean binne net alhiel noflik. It wie dúdlik mei hokker wille Alexander syn koarte broek oan hie. Hy woe sels mei bleate boarst bliuwe. Mar it T-shirt yn 'e hannen te dragen is ûnhandich, en hy luts it mei tsjinsin oan. Sa wikselen de jonges fan plak.
  Vitaly fielde him ek net plak. Hoewol no hy is de hearsker fan it grutste ryk, op dat stuit, yn 'e wrâld.
  Beide jonges ferhuze de troankeamer út. Alexander flústere:
  - Jo sille op myn troan wêze. Yn de tuskentiid sil ik in kuier troch de stêd meitsje. As ik wurd wurch fan frije wil, Ik kom werom en wy sille wikselje wer.
  Vitaly knikte:
  - Grut!
  De jonges kamen de keninklike seal yn. Vitalik gie nei de troan. Hy siet wichtich en sei:
  - Jou dizze jonge tsien gouden munten en lit him yn frede gean!
  Dêrnei begelieden de tsjinstfammen de jonge kening hoflik út. De bleate jonge begûn te rinnen. It is sa goed sûnder skuon - jo fuotten binne ljocht, en bleate soallen fiele sillich.
  Alexander naam it en song:
  Frijheid, frijheid, jou my frijheid,
  Ik sil as in fûgel nei de hichte fleane!
  Oan it folk, oan it folk, nei it folk,
  En ik sil libje sa't ik wol!
  De jonge kening wie fol entûsjasme. Sadree't ik lykwols it paleis gie, fielde ik mei myn bleate, net al te rûge soallen hoe hyt de stiennen wiene. En it wie in onaangenaam gefoel. En ik moast myn tosken knarse en spanne om wer troch te rinnen.
  It klimaat is tropysk, en yn 'e simmer, fansels, de sinne noch baarnt. Slaven jonges binne gewoan, mar hoe kin in kening rinne bleate fuotten, sels as in bern?
  En it docht in protte sear. Alexander sprong oerein - syn hakken baarnden, mar hy fernearde. Sa rûn er yn it skaad, dêr't it net sa waarm wie, en sei:
  - Och goaden, ik hie noait tocht dat stiennen sa hyt wêze koene!
  De jonge seach nei syn hannen. Se befette tsien gouden munten. De gedachte flitse - moat ik sandalen keapje?
  Mar dêrom bruts er it paleis út om nei syn hertstocht bleatfuotten om te rinnen. En it wie net gaadlik foar de soan fan in grutte kommandant om slap te wurden. Syn heit die grutte dingen, mar syn soan joech it op, allinnich om't syn bleate soallen brânden.
  Alexander ried wer oer de baarnende stiennen. De sinne skynde noch flak.
  Ynienen kaam er Cyrus tsjin. De jonge yn in lendedoek en gestreept rôp:
  - Hallo Vitalik!
  Alexander grommele as antwurd:
  - Ik bin gjin Vitalik, mar wa bisto?
  De jonge antwurde mei in glimke:
  - Ik bin Cyrus! Binne jo my fergetten?
  Clever Alexander antwurde:
  - Ik begryp it! Tinksto dat ik de jonge bin dêr't wy klean mei ruilen hawwe!?
  Cyrus seach neier. It wie dúdlik dat Alexander syn earms en skonken wiene net sa prominint, en de bleate soallen fan syn fuotten waarden calloused. Benammen as jo goed sjogge.
  Cyrus bûgde en frege:
  - Do bist it dus, Majesteit?
  Alexander knikte:
  - En do bist fluch-wittenskip! Wêrom waarden jo slein?
  De jonge antwurde mei in glimke:
  - Foar grappen!
  De jonge kening siet:
  - As jo my lilk meitsje, wurde jo spietst!
  Cyrus knikte mei in glimke:
  - Ja myn hear! Ik harkje en hearrich!
  Alexander bestelde:
  - Kom, rin mei!
  En beide jonges haasten. De Tsar Boy wie natuerlik hurd en sterk, mar net genôch traind. Dochs rûnen se fluch.
  Alexander frege by it rinnen:
  - Do bist in slaaf?
  Cyrus antwurde mei fertrouwen:
  - Nee!
  - Wêrom healneaken, slein en bleate fuotten?
  De jonge antwurde mei in glimke:
  - Utklaaie foar de slach! En yn 't algemien rinne jonges faak heal neaken om yn 'e waarmte, ek al binne har âlden net sa earm.
  Alexander knikte:
  - Logysk!
  En de jonge kening die syn T-shirt út. Hy wie matig brún. Safolle tiid bestege oan kuierjen yn keninklike gewaden. En de bleate soallen baarnden, as wie der in brânpot ûnder har oanstutsen.
  Alexander begon sels te moanjen.
  Cyrus frege:
  - Hwerom kreunstû, Majesteit?
  De jonge kening antwurde:
  - It baarnt dyn hakken echt!
  De jonge knikte:
  - Ik begryp dat de kening net bleatefoet rint - it is net syn rang!
  Alexander gromde lilk:
  - Wit ik! Ik sil jo knibbelje litte en myn bleate hakken slikje, en wee as jo net hearre!
  Cyrus knikte mei in glimke:
  - It is al dyn wil, o great!
  De jonge kening verzachte:
  - No, goed, lit ús yn it skaad gean en efkes rêstich nimme!
  En beide jonges rûnen yn 't skaed en sieten op 'e bank. Alexander tilde syn bernlike, ferwûne, ferbaarnde skonken omheech om it in bytsje makliker te meitsjen. Op bleate fuotten rûn Babylon yn 'e simmer is fergelykber mei marteling.
  De jonge hearsker bestelde:
  - Keapje my wat te iten!
  En hy smiet Kira in gouden munt!
  De jonge bûgde en sei:
  - Ik harkje en hearrich.
  Dêrnei flitsen syn hakken, delslein troch stokken, en hy draafde nei de tichtste winkel foar iten.
  En Vitaly siet ûnderwilens op 'e troan. Yn prinsipe is hy in kening, mar in nominale ien, om't hy noch mar tsien jier âld is, en de eigentlike regint en hearsker, Cassander. It liket derop dat er doe de kening fermoarde hat. En krekt wannear, beweare histoarisy. Der is in ferzje dat Alexander stoar yn 'e striid.
  Yn alle gefallen is it tiid om Cassander kwyt te reitsjen - hy is in kening of net!
  En de jonge frege mei klam:
  - Wêr is de grutfizier?
  De wacht bûgde en antwurde:
  - Hy ûntfangt in delegaasje yn 'e folgjende troankeamer!
  Vitalik merkte op:
  - Rop him by my foar ljochte eagen!
  De wachter knikte en joech opdracht oan de oare. En de steat meganisme begûn te draaien.
  Vitalik harke nei it ferslach fan ien fan de fiziers. It nijs wie dat der ûnrêst wie yn de Afgaanske provinsje. De minsken dêr binne tige frijheid-leafhawwende. Leauwe
  Der is noch gjin God, mar der is genôch fanatisme.
  De jonge suggerearre:
  - Lit se har easken rjochtfeardigje. Wa't gerjochtichheid wol, krijt it. En wa't dat net docht, sil in swurd fine!
  Doe ferskynde Cassander einlings. Hy wie in grutte, lange man en hie in swurd oan 'e riem hong. Hy bûgde mei tsjinsin foar de jonge kening en frege:
  - Wat soe jo Majesteit wolle?
  Vitalik antwurde mei in glimke:
  - Ik wol mei dy fjochtsje mei swurden.
  Cassander gnyske en antwurde:
  - In goede winsk, Majesteit! Mar do bist noch in bern, en ik bin in grutte strider.
  De jonge kening knikte:
  - Wit ik! Mar do hast fergetten wat in grutte strider myn heit wie.
  Cassander knikte:
  - Ja, jo binne sterk en fluch foarby jo jierren! Mar do bist fier fan my. Ik bin lykwols ree om jo in les te learen.
  Vitalik knikte:
  - Ik sil op bleate fuotten fjochtsje!
  De jonge die dizze skuon út, dy't dúdlik net de goede maat wiene en allinnich yn 'e wei stiene, ek al wiene se lúkse.
  Dan de keninklike gewaden, oerbleaun yn allinnich swimbroek.
  Cassander wie ferrast:
  - Do bist bruin wurden en spierer wurden!
  Vitalik befêstige:
  - Ik haw oefene!
  Cassander die syn djoere learzens en harnas net út. Hy like wis fan oerwinning.
  Syn swurd wie folle grutter as dat fan 'e jonge kening, en de kommandant fan Aleksander de Grutte sels wie folle heger en swierder.
  De striid begûn mei in sjitterij. Cassander sloech rêstich, en Vitalik sloech ôf. De jonge wie in grutte master yn Taekwondo, mar hy hie ek in greep op swurden. Hy hat it beslút al nommen om Cassander te fermoardzjen, dy't ynkoarten sil besykje him te deadzjen. Of leaver, hy sil sels de rjochtmjittige kening deadzje.
  De jonge luts Cassandra syn waakzaamheid, en die dat er gewoan oan it oefenjen wie.
  En doe naam er it en hoe't er sprong. En it skerpe swurd fan Vitaly Akulov stiek syn tsjinhinger rjocht yn 'e kiel. Cassander waard rekke, wankele, en doe ynstoarte, in fontein fan skarlaken bloed gie út syn kiel.
  De jonge kundige mei wille oan:
  - De Supreme Vizier is stoarn, no sil ik regearje!
  Cassandra waard fuortfierd. Vitalik bestelde om begroeven te wurden mei de eare fanwegen de twadde persoan yn 'e steat. Trouwens, Cassander, it liket, de mem fan Alexander de Fjirde fermoarde? No, dat is wat ik der foar krige!
  Vitalik liet ferskate moaie ôfdrukken fan syn bernlike, mar sterke en behendige fuotten op 'e stiennen flier.
  Dêrnei song er:
  En ek al moatte jo it fergrieme,
  Yn in fûle striid, in stoarmige stream fan bloed ...
  Brek de tried fan it libben mei in swurd, in pylk,
  Wy sille de leafde net foar altyd ferriede!
  
  MUTANT AS RAPES HISTORY
  ANNOTAASJE
  As gefolch fan in tafallich lek fan in mutagene wurdt ien Dútske piloat uterlik gelyk oan in tiener en krijt supermacht. Boppedat binne se sa sterk dat de hiele rin fan de Twadde Wrâldoarloch feroaret!
  . HAADSTIK Nûmer 1
  Yn jannewaris 1943 krigen de Dútsers in mutante ace. De jonge man ûndergie ek modifikaasje en krige supermacht. Earst focht er oan it Middellânske front mei de Britten en Amerikanen. Hy waard de earste Luftwaffe-piloat dy't twahûndert fleantugen delskeat - hy krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Nei't er trijehûndert fleantugen delsjitten hie, wie hy de earste yn it Tredde Ryk dy't it Military Merit Cross yn goud en diamanten krige. Dêrnei waard er oerbrocht nei it Eastfront.
  Dêr naam hy diel oan 'e epyske Slach by Kursk. In blonde mutante jongfeint dy't op in jonge like, dy't net iens in snor of burd hie, like in puber fan likernôch fjirtjin, wie op dit stuit in ûnbidich sterke loftjager wurden. En se koene him net slaan, mar hy sels fielde yntuïtyf klusters fan fijannige fleantugen.
  Sawol syn ynstinkten as krektens waarden boppenatuerlik. En hy sloech Sovjet-fleantugen sa ferneamd út dat hy de bynamme White Devil krige en hy wie bang foar him as fjoer.
  Boppedat, hy krige in unike eksperimintele jachtfleanmasine ME-309, dat hie sân fjoer punten tagelyk - trije lucht kanonnen en fjouwer masinegewearen, en gjinien koe wjerstean it.
  In jonge mei de namme Wolf, dy't de mutaasje oerlibbe, sammele rap akkounts. En hy skeat sa'n fiifhûndert fleantugen yn twa moannen fan 'e Kursk Bulge del. En oare Dútske piloaten folgen him. De nazi's behâlden har loftoermacht. En hja koene de nederlaach op it lân foarkomme. Wier, der wie gjin oerwinning. De nazi's lutsen har werom nei har oarspronklike linen en krigen dêr foet fêst. De frontline blykte stabyl te wêzen.
  De ferliezen fan de USSR die bliken te wêzen heger as yn 'e echte skiednis. Trouwens, de Alliearden hawwe ek de lâning op Sisylje útsteld. Se wiene bang om de gefjochten oer te bringen nei it kontinint. En Wolf Rommel wie de namme fan de mutante piloat, hy brocht eangst foar harren.
  Dêrnjonken wist Wolf yn syn Middellânske fleankarriêre in fleantúch del te sjitten mei Montgomery sels. De meast talintfolle Ingelske kommandant stoar. En fanwege dit, de Britten útsteld de lâning yn Sisylje. En doe lieten se it hielendal ôf. En Roosevelt wie ek mear ynteressearre yn it ferslaan fan Japan as om yn Jeropa te kommen.
  Sa focht Wolf Rommel mei súkses en skeat USSR-fleantugen mei in protte gusto del. It is net foar neat dat hy in mutant is.
  De bombardeminten fan it Tredde Ryk en syn fabriken naam ek ôf. Dit stelde de Dútsers yn steat om de nije Panther-2-tank, mei machtiger wapens en pânser, yn septimber 1943 yn produksje te lansearjen. De tank hie goede foarholle beskerming: de romp wie 100 mm dik, en de turret wie 120 mm dik. En de kanten binne 60 mm. En alles is op hellingen. Dêrtroch koe Panther-2 oanfallen fan lytsere Sovjet-gewearen ferneare. Plus it en it 88-mm-pistoal yn 'e 71EL, tige krêftige en fluch-firing, penetrearjende Sovjet-auto's fan in lange ôfstân. Tagelyk wie de rydprestaasjes fan 'e Panther 2 net min. Mei in gewicht fan 53 ton hie it in motor fan 900 pk. Dit betsjut dat it koe net minder as de Sovjet tritich-fjouwer. Derneist kaam Tiger-2 earder yn massaproduksje.
  De Dútsers kontrolearren de grutste bauxit ôfsetting yn Zaporozhye, en dêrom, harren tanks hiene goede kwaliteit pânser.
  Yn 'e hjerst besochten de Sovjettroepen sûnder súkses te kommen yn Oekraïne en yn it sintrum.
  Wolf Rommel krige in nije priis foar de fiifhûndert delsketten Sovjetfleanmasine: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. En foar sânhûndertfyftich fleantugen is in unike priis it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. En foar tûzen fleantugen delsketten goedkard Hitler in spesjale priis: de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  En doe't de mutant piloat mear as ien en in heal tûzen dellein fleantugen troch it Nije Jier, hy krige in oare priis: Star fan it Ridder Krús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden swurden en diamanten.
  Sa waarden de akkounts aktyf sammele, as yn in mearke.
  Wolf Rommel waard in fenomeen dêr't oare Luftwaffe-piloten nei opseagen.
  Yn jannewaris besocht it Reade Leger by Leningrad op te kommen, mar koe net troch de ferdigening brekke. En yn Oekraïne, Sovjet troepen wiene net suksesfol. Boppedat waarden Dútske tanks yn grutte hoemannichten produsearre. En benammen "Panther" wie tige goed yn ferdigening.
  Yn twa moanne skeat Wolf Rommel mear as fiifhûndert Sovjet-fleantugen del.
  En krige de Ridderkrússtjer fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  Syn eksploaten ynspireare oare piloaten en piloaten. Benammen de piloaten Adala en Agata ferskynden, dy't ek Sovjet-fleantugen delsketten en mei fertrouwen sammele skoares.
  De winter is foarby. De Dútsers sammele krêften foar nije offensiven. Se hawwe no de perfekte propeller-oandreaune multi-rol oanfal fleanmasine, de TA-152, dat is superieur oan Sovjet fleantugen. En straalfleantúch.
  Dat Stalin besleat der spesifyk mei te dwaan. De frontline wie noch itselde as yn de simmer fan '43.
  Mar de Dútsers sammele krêften foar in offensyf. It oantal "Panthers"-2 waard tanimmend, en se koenen gean op in beslissende offinsyf.
  Hitler rekkene dêr tige op.
  Underwilens ûnderhannele Stalin mei Churchill en Roosevelt. Se ferklearren dat lâning yn Frankryk ûnmooglik wie en gjin sin hie. De soldaten sille allinne stjerre om 'e nocht.
  Lykas, de Dútsers binne noch sterk. Der ûntstienen ek swierrichheden oangeande Lend-Lease. Hitler makke syn belied foar joaden wat sêfter, en liet troch dat er it antysemitisme folslein ferlitte koe as it Westen frede mei him slút en holpen.
  Stalin begriep dat hy wie yn in drege posysje. It lân is útput en oerbelast. De Dútsers hâlde har yn 'e winter fan' e nederlaach, en yn 'e lette maitiid en simmer kinne se har oerwinnings nimme. Dus it is better om har net te bemuoien.
  Der wie fansels hope op nije technology. Tanks T-34-85 en IS-2. Mar se, fansels, binne net sa sterk as "Panther" -2 en "Tiger" -2. Ja, de IS-2 is inferior yn bewapening, projektylkwaliteit en frontale pânser. It is gewoan dat de nije tanks op syn minst wat better binne as de âlde. Benammen de T-34-76, dy't net iens de kant fan 'e Tiger-2 koe trochkringe.
  Stalin sammele syn neiste sirkel. De bunker wie ûndergrûn yn it Kremlin.
  Oant no ta hawwe de Dútsers Moskou net aktyf bombardearre. Mar se hiene FAA-raketten yn ûntwikkeling, en, fansels, formidabele jetbommewerpers dêr't de USSR-loftfeart en loftferdigening noch machteleas wiene.
  Derneist hawwe de nazi's al nije fleantugen yn searjes krigen. En de TA-152 dy't maksimaal twa ton bommen koe drage. En de bommesmiter Yu-288, dy't al maksimaal seis ton draacht en mei in grutter berik en snelheid, en definsive wapens. En dit binne dejingen yn 'e searje. En der binne ûntjouwings. Dit is foaral in fjouwermotorige Yu-488, mei in snelheid fan oant sânhûndert kilometer yn 'e oere, wat tige foar in bommesmiter is, en oant tsien ton gewicht drage koe. En noch mear formidabel seis-motor TA-400. Se droegen mear bommen en waarden beskerme troch trettjin luchtkanonnen. Plus it koe ek jetmotoren hawwe.
  Sa is it dúdlik dat de haadstêd net lang rêstich is. De Dútsers lansearren ek it oanfalsgewear MP-44, dat op dat stuit it bêste fan 'e wrâld wie. En se hiene al tanks, de "E" rige kaam, dy't hie gjin gelikense.
  Sa is it dúdlik dat de USSR dizze oarloch hiel goed ferlieze koe. Boppedat wurke hiel Europa foar Hitler. En bûtenlanners waarden rekrutearre yn 'e ynfantery, en yn fabriken, ensfh. Op it mêd fan minsklike boarnen, rekken hâldend mei de besette gebieten, hat it Tredde Ryk in signifikant foardiel. En de kwaliteit fan wapens is wierskynlik noch heger.
  Hoewol de ME-262 noch net perfekt is en it te betiid is om it yn produksje te lansearjen. Mar d'r binne TA-152 en ME-309, dy't al yn 'e rige binne, en fjochtsje goed. Sawol har snelheid as wapens binne op har bêst. True, de auto weagje in soad, dat beynfloedet maneuverability. Mar krêftige wapens tastean jo te sjitten del yn ien kear, en de snelheid by in dive giet fuort as de Yak, bygelyks, komt yn 'e sturt. En yn fertikale manoeuvres binne Dútske fleantugen sterker en hawwe hegere snelheid.
  Yakovlev ynformearre Stalin oer de Yak-3, dy't yn ûntwikkeling wie, lichter en mear manoeuvreerber as de Yak-9.
  Stalin harke nei dit, sjocht nei it portret fan Alexander Suvorov. Dizze kommandant fan Tsarist Ruslân wie unyk, en libbe foar hast santich jier, wêzen ûnoerwinlik. Hoewol't hy waard net jûn grutte legers. En de lûdste oerwinningen oer de Frânsen brochten Ruslân net in sintimeter lân. Mar hy wist hoe te winnen mei sifers.
  No begûnen de Dútsers legioenen te foarmjen út hast hiel Europa. Hitler stoppe de skrik tsjin joaden, en se begûnen sels bataljons fan frijwilligers fan har te rekrutearjen.
  It Poalske Befrijingsleger ferskynde ek, as tsjinwicht foar it Poalske leger.
  De Frânsen, Nederlanners, Belgen, Denen en oare Jeropeanen waarden rekrutearre yn it Tredde Ryk, benammen de SS-ienheden. Sawol Wyt-Russyske en Oekraynske divyzjes ferskynden yn 'e USSR. De Dútsers waarden tûker en fleksibeler nei de oarloch. En no wie der in sintrale Rada yn Wyt-Ruslân, en lokale krêften waarden brûkt tsjin de partisanen. Formeel krige Wyt-Ruslân autonomy, en in skyn fan selsbestjoer ferskynde. Krekt as yn Oekraïne. Dêr't Bandera waard frijlitten út finzenis. En nije nasjonalistyske divyzjes begûnen te foarmjen.
  Dus de USSR hie gjin foardiel yn mankrêft. En it foardiel yn termen fan technology trochjûn oan de Dútsers.
  Stalin notearre:
  - It meitsjen fan de Yak-3 fereasket in grutte hoemannichte duralumin fan hege kwaliteit. En har foarrieden út 'e FS en Brittanje binne skerp ôfnommen. En de bûnsmaten easkje al brutaal dat wy dit yn goud betelje!
  Yakovlev antwurde mei in sucht:
  - Ja, foar no bliuwt de Yak-9 de wichtichste jager! En syn útfier moat wurde ferhege!
  Ilyushin sei:
  - De produksje fan fleantugen berikte hûndert per dei, ynklusyf fjirtich jagers. Mar harren kwaliteit is ôfnommen. In protte auto's weagje trijehûndert of fjouwerhûndert kilo swierder as de standert, en dêrom binne se ynferior foar de Dútsers sels yn manoeuvreerberens!
  De loftkommandant knikte:
  - Wy hawwe gewoan in katastrofale ferhâlding fan ferliezen yn loftfjildslaggen - ien op tsien yn it foardiel fan 'e Dútsers. En de piloaten binne min oplaat. De bûnsmaten hawwe opholden te leverjen loftfeart benzine, en der is net genôch fan harren eigen. En Sovjet auto binne net oars yn kwaliteit. Plus, de Dútsers hawwe in hiele galaxy fan treflike aces. Der binne ek froulike piloaten. Bygelyks, Albina en Alvina, twa nije stjerren, hawwe al krigen Knight's Crosses mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten, nei't se elk mear as trijehûndert fleantugen delsketten hawwe.
  En dit yn koarte tiid!
  Stalin knikte en sei:
  - Wolf is net de ienige terminatorpilot!
  De kommandant knikte:
  - As der mar ien wie!
  De Supreme Commander frege:
  - Wat sil Zhukov sizze?
  Marshal fan de USSR antwurde mei in tryste blik:
  - Wy hawwe nije wapens nedich. Tank T-34-85 is net krêftich genôch. Syn kanon dringt noch net troch de Panther-2 noch de Tiger-2 yn 'e foarholle. De Dútsers hawwe ûntwikkele in mear avansearre Panther-3, dy't moat hawwe it pânser fan de Tiger-2 mei minder gewicht en in machtiger motor. As sa'n tank yn produksje giet, binne wy folslein fernield!
  Stalin mompele:
  - Hoe sit it mei de IS-2?
  Zhukov antwurde earlik:
  - It frontale pânser fan 'e toer is nochal swak. Sels in ienfâldige "Panther" kin it maklik nimme fan in ôfstân fan in kilometer, en noch fierder mei in ûnder-barrel shell!
  De Hearste merkte op:
  - Wêrom waard syn foarholle harnas net 160 millimeter dik makke?
  Zhukov antwurde earlik:
  - Want in machtich gewear is al swier. En de oerdracht sil gewoan jam.
  Wy waarden twongen om dit te ferlitten en ússels te beheinen ta 100 millimeter yn 'e foarholle.
  Stalin gnyske en seach ûnfreonlik. Doe frege er:
  - Wat as wy ferminderje it sydpânser fan 'e IS-2 fan njoggentich millimeter nei fyftich, en fersterkje dêrmei de foarholle?
  Zhukov knikte:
  - Dit is goed mooglik, kameraad Stalin. Mar it duorret tiid om in nije toer te ûntwikkeljen en yn produksje te setten!
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Yn dit gefal sille de Dútsers de IS-2-turret yn 'e kant kinne slaan mei bazooka's en faustpatron, en lichtere gewearen. Dat dit is in kontroversjele beslút!
  De Opperste gromde:
  - It makket net út wêr't jo it smite, der is oeral in wig!
  Yakovlev notearre:
  - Wy moatte jet-loftfeart ûntwikkelje! De Dútsers hawwe al ME-262's dy't yn 'e loft fjochtsje. Se binne echt net heul effektyf, mar de tiid giet foarby en de nazi's sille wierskynlik wat betters betinke.
  Beria knikte en sei:
  - Neffens de lêste gegevens ûntwikkelje de Dútsers in strieljager ME-1100, dy't dizze hjerst yn 'e loft opstappe kin. It hat wat orizjinele ideeën. En de ME-262 X wurdt ek ûntwikkele, dy't machtiger en better wêze moat as eardere modellen en klear wêze foar fjochtsgebrûk.
  Stalin frege:
  - Wat binne de details?
  De folkskommissaris fan Binnenlânske Saken antwurde mei in sucht:
  - Se binne geheim en wy wurkje! Mar neffens geroften moat de ME-262 in snelheid hawwe fan mear as 1.100 kilometer yn 'e oere.
  Stalin syn entourage fluite fernuvere.
  De Opperste knikte:
  - Wow! Dan binne wy perfoarst fersneld! Wat sil Molotov sizze?
  De Folkskommissaris foar Bûtenlânske Saken antwurde mei in sucht:
  - De westerske bûnsmaten sette de rem op 'e oarloch. Se lykje formeel noch te fjochtsjen, mar yn werklikheid dogge se gjin fjochtsoperaasjes. De Dútsers hâlde ek op mei it produsearjen fan ûnderseeboaten en konsintrearren harren op tanks en fleantugen. Derneist, ynstee fan FAA-raketten, sille fabriken de lêste jetbommewerpers produsearje. En dit betsjut dat wy sûnder meilijen bombardearje sille. Wy sille gewoan net by steat wêze om by te bliuwen mei jetfleantugen!
  Stalin mompele:
  - Dit is slim! Dit betsjut dat d'r gjin plak is om te wachtsjen op help!
  Marshal Vasilevsky antwurde:
  - Ruslân hat mar twa bûnsmaten: it leger en de marine!
  De Supreme Commander knikte:
  - Ja it is wier! De net al te goede tsaar Aleksander de Tredde sei lykwols soks!
  Beria notearre:
  - As tsaar Aleksander de Tredde langer libbe hie, hie er miskien great west. Hy hie de oarloch mei Japan wol winne kinnen!
  Zhukov gnyske en antwurde:
  - As ik Kuropatkin wie, soe ik de Japanners ferslaan. En neat soe my tsjinhâlde!
  Stalin mompele:
  - Hâld op mei ûnsin! Wy hawwe gjin AI's om hjir dingen út te finen! Wy moatte ús heitelân rêde. Meikoarten sil Hitler ús mei alle macht fertrape, en it sil net folle lykje. En wy hawwe spesifike ideeën nedich!
  Marshal Vasilevsky, dy't reputearre wie in grutte strateeg te wêzen, suggerearre:
  - Lit ús fertrouwe op ferdigening yn 'e djipte. Wy hawwe safolle mooglik gewearen nedich, ynklusyf anty-tank. Hoe dogge wy mei harren frijlitting?
  Nikolai Voznesensky antwurde mei fertrouwen:
  - Heul goed! Wy produsearje artillery krekt safolle as it militêr fereasket. Mar it is it net mear wurdich, der sille net genôch minsken wêze foar de gewearbemanning!
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Wy hawwe mear nedich, benammen anty-fleantúchgewearen. Dat lêste kin brûkt wurde tsjin fleantugen en grûndoelen!
  Stalin knikte syn griisjende holle:
  - Wy moatte mear 100-mm anty-fleantúchgewearen produsearje. Se kinne de Panther-2 frontaal penetrearje, en sels de Tiger-2 point-blank, en tagelyk opdringerige Dútske fleantugen delsjitte.
  Voznesensky merkte op:
  - Foar it 100 mm-kanon moatte wy noch it nedige projektyl meitsje. En sa is der in idee foar in selsridende gewear basearre op it fjouwerentritich chassis. Meitsje de SU-100, dat sil wêze makliker te meitsjen as de T-34-85, mar folle machtiger yn bewapening.
  De Supreme Commander knikte tefreden:
  - No, do bist Voznesensky en de holle! No litte wy sjonge!
  En it folk song yn koar:
  Yn 'e grutte fan it prachtige heitelân,
  Tempered yn striid en arbeid ...
  Wy hawwe in fleurich liet komponearre,
  Oer in geweldige freon en lieder!
  
  Stalin is de gloarje fan 'e striid,
  Stalin is de flecht fan jeugd ...
  Fjochtsje en winne mei ferskes,
  Us minsken folgje Stalin!
  
  Fjochtsje en winne mei ferskes,
  Us minsken folgje Stalin!
  No, it Reade Ryk sammelet krêften om de oanfal ôf te kearen. Mar oan 'e oare kant makket Hitler in offensyf foar. Wapenproduksje yn Dútslân groeit. "Panther"-2 is better beskerme wurden yn 'e foarholle fan' e tuorke, troch in 150 mm gewearmantel yn in hoeke, en in 100 mm romp foarholle mei in hoeke fan 45 graden. Dit is krekt genôch dat de T-34-85 gjin Dútse auto's frontaal penetreart. Mar se kin der fan trije en in heale kilometer ôf.
  Sa, "Panther"-2 waard de wichtichste tank, en ienfâldige "Panthers" wurde al beëinige. Lykas de T-4. Mar se wurde noch altyd produsearre om produksjevoluminten net yn te fallen. Lykas "Tiger", nettsjinsteande de frijlitting fan "Tiger"-2 wurdt noch produsearre.
  It is net mooglik om fuortendaliks wer opbouwe de hiele produksje nei Panther-2. Hoewol't dizze tank is hiel goed. En yn snelheid, en harnas, en benammen yn wapens, dêr't it hat gjin gelikense.
  Begjin maart, wylst de diken noch wiet wiene, diene de Dútsers har earste poging ta oanfal. En se sloegen yn 'e rjochting fan Voroshilovgrad en Krasnodonsk. En ek Donetsk.
  Dizze dielen fan Oekraïne waarden weromfûn troch it Reade Leger yn 'e Stalingrad-krisis, en de Dútsers hiene gjin tiid om se werom te jaan. De nazi's wisten taktyske ferrassing te berikken.
  Sa ferspriede se misynformaasje dat se de Sowjetoarloch op 'e Kursk Bulge omsingele woene. Mar se sloegen yn in oare rjochting, wêr't se net ferwachte waarden!
  Krêftige tanks fan 'e nazi's namen diel oan' e fjildslaggen, en "Tiger"-2, dy't, yn ferliking mei de echte skiednis, in krêftiger motor fan 1000 pk hie, wat betsjut dat it rapper ferhuze en koe tsjinje as in goede trochbraaktank.
  De Dútsers gongen earst fluch op. Se feroveren Voroshilovgrad, Krasnodonsk en Donetsk, mar doe smolt de snie op en ferdwûnen de swiere Dútske tanks yn 'e modder. Dochs wiene de Krauts by steat om folslein kontrôle oer hiele Oekraïne. En se kundige har nije oerwinning oan.
  De earste Dútske tanks fan 'e E-searje namen ek diel oan' e fjildslaggen, benammen it selsridende gewear E-10. Dizze masine hie tige avansearre skaaimerken. Earst, syn hichte wie mar 1,2 meter. En de bemanning is mar twa minsken lizzen. De motor en oerdracht wiene tegearre en oer. En it selsridende gewear sels is lyts yn grutte, mar mei in motor fan fjouwerhûndert pk. En tsien ton wiene by steat om te pakken 82 mm fan frontal pânser op in grutte hoeke fan rasjonele oanstriid, en 52 mm fan kant pânser, plus rollers.
  De E-10 is in masine dy't hast perfekt is. Faasje oant hûndert kilometer op 'e sneldyk, en santich op' e sneldyk, it is lestich om te reitsjen en is maklik te kamouflearjen.
  Tagelyk is it goedkeap en maklik te produsearjen. It ienige nadeel fan it gewear is dat de T-4 hat in 75 mm 48 EL barrel lingte. Mar it penetrearret Sovjet tanks frontaal, al fan in koarte ôfstân. En se kin ferneare de klappen fan 'e T-45-85 op' e foarholle, en it is hast ûnmooglik om har te slaan.
  En de bemanning is ek ûngewoan - twa wolf famkes út de SS. Gerda en Charlotte.
  Se binne ree om te fjochtsjen as meunsters. En se hawwe kolossale, destruktive krêft.
  De famkes, hoewol it yn maart noch in bytsje kâld wie, fochten allinnich yn in bikini en bleate fuotten.
  En hja lieten harren combat masterklasse sjen.
  Mar fansels, wy hoege net te praten oer harren yn sa'n detail. Oan 'e oare kant fjochtsje de Sovjet Komsomol famkes.
  En se binne ek heal neaken en bleate fuotten. Mar se litte har agressyf en koel karakter sjen. Se sjitte sekuer, mei help fan de skarlaken tepels fan harren boarsten by it drukken op de trekker. En tagelyk sjonge se;
  Wy binne dochters fan it leave Heitelân,
  Lannen fan Sovjets ûnder de reade banner!
  Kameraad Stalin is in dryste falk,
  Wa sil meitsje de hiele wrâld moai!
  
  Myn heitelân en ik binne berne yn lok,
  Om nôt en tekstylflaaks te groeien ...
  Sa binne de soannen fan Ruslân,
  Dy man sil almachtig wêze!
  
  In tongerbui tongert - it faksisme is ús ynfallen,
  Armadas fan formidabele tanks sloegen...
  Mar better dyn tsjinstanner yn it each slaan,
  Wy binne gjin poppen dy't griesmeel oplappe!
  
  De Führer bruts te hynder troch nei Moskou,
  Op wyt en fan stiel dat gepolijst is...
  Adolf Hitler ferkocht himsels oan Satan,
  Ik tocht dat kûgels him net tsjinhâlde kinne!
  
  Kameraad Stalin is in dryste ridder,
  Hy botste mei Hitler yn 'e listen ...
  En it die bliken dat de Fuhrer net cool is,
  De fûst fan de lieder stuts yn syn adamsappel!
  
  No skoddet de fascist as in blêd,
  Hoe Stalin him slim kreupele...
  Hy soe leaver whist spylje by it sirkus,
  No, no is Adolf gewoan in bruorjende bôle!
  
  Nachtmerje fan 'e nazi's fan 'e wrâld Stalingrad,
  Sûnt ús jonges sterker wurden binne...
  De soldaat fan it lân fan 'e Sovjets is tige bliid,
  Wy sloegen alle tsjinstanners op 'e hoarnen!
  
  Berlyn sil ynstoarte oan 'e fuotten fan' e famkes, wit
  De famkes sille op bleate fuotten omrinne...
  Wy sille ynkoarten in paradys bouwe op 'e planeet,
  En it sil heul bliid en stil wêze!
  
  Alles sil goed wêze yn it universum,
  De famkes krije in mantel fan diamanten...
  Soms is it te dreech
  Mar wy binne in lân âlder as de Atlantiërs!
  
  Yn Ruslân is d'r in pionier en dy titan,
  Yn it Heitelân is elke strider fan luiers...
  Adolf do bist in ferliezer en in tiran,
  Do hast in swart each fan de famkesfuotten!
  
  As kommunisme boppe it universum is,
  As de Mem fan God de sluier ferspriedt ...
  Dan sil alle wraak ynsletten wurde,
  En Jezus God fan Ljocht Namme!
  De Komsomol famkes songen sa moai en mei gefoel. Dat diene se hiel entûsjast. En de stimmen klonk tige irisearjend.
  En de famkes smieten ferneatigjende granaten mei har bleate teannen fan deadlike krêft.
  De pioniers fochten ek. Dy't, nettsjinsteande it feit dat der noch snie wie, allinnich yn koarte broek, spotted shirts, en bleate fuotten.
  En hoewol't de bleate skonken fan 'e bern read waarden fan' e kjeld en skarlaken wiene as einen, bewege se aktyf en fochten koppich.
  Dit wiene echt echte, agressive en heul fjochtsjende jonges.
  Dy't fjoerde mei granaten, lutsen de bôgestringen werom en lansearre killer kado's fan 'e dea.
  En tagelyk songen se ek;
  Ljocht fan myn ferhevene Ruslân -
  Lannen dy't de wrâld libben joegen mei har siel!
  It is ûnmooglik om in moaier heitelân te finen,
  Se is nijs foar it universum - in hillige dream!
  
  Yn alle gerssprieten en elke daudruppel,
  En yn 'e drippen fan waarme simmerrein ...
  Snieflokken boartsje mei diamanten,
  Yn harren is it gesicht fan Jezus - de Hear Leader!
  
  De skepping fan 'e strieljende Svarog,
  It is prachtich yn elke koarnblom.
  Wa't frede wol, is as in soan fan God,
  Leau my, hy hat oeral in prachtich libben!
  
  Mar de Almachtige joech ús dizze wil,
  Dat ik elk frije paad kies,
  Dat de lânseigen fjochter hâldt fan syn heitelân,
  Rod yn syn dieden te ferhearlikjen!
  
  Se makken lykwols in minne kar,
  En no streamt in kweade stream oer de ierde!
  Ruslân wurdt fertrape út 'e hel fan tanks troch skaren -
  It lot is wreed en genedeleas yn syn oarlochsfiering!
  
  Mar litte wy fjochters skouder oan skouder ferienigje -
  Under de Sovjet-banner fan oktober.
  Fan it ikoan sil genede wurde jûn oan gesichten,
  Se steane foar ús foar de Heare foar in reden!
  
  Ek al folgje de demoanen Hitler,
  En hy sette in protte funksjes yn Dútslân!
  Mar wy sjitte Junkers del as skuorren,
  Jo moatte ommers fjochtsje, it bloed út jo ieren skuorre!
  
  De fijân hat Moskou berikt - alles stiet yn 'e brân,
  Troch in verrekijker sjocht er de stjerren fan it Kremlin!
  Mar wy sloegen de horde fan Mamai earder,
  De Heare sil syn leafdefolle soannen krêft jaan!
  
  Heitelân - ik flústerje yn gebed mei pine,
  Us stêden baarne as in fakkel!
  Wat waard boud mei swit en leafde,
  Wie it echt foar altyd ferneatige?
  
  Mar de famylje sil syn skepping net ferlitte -
  Hy sil krêft jaan en de tsjinstanner sil falle!
  Sa't it waard sein yn Gods wize boek -
  Rus sil winne en marsjearje nei de stjer!
  
  De Wehrmacht waard ferslein, bloed streamt,
  Moskou, en dan de glorieuze Stalingrad!
  En it heitelân sil sap jaan fan appelbeammen,
  Dat in masinegewear maklik wurdt mei in granaat!
  
  Wy sille yn Berlyn wêze - Stalin is de lieder,
  Underkening fan God op ierde dêr't sûnde is!
  Bruorren, sparje gjin fascistyske skepsels,
  Dan sil der lok en súkses wêze!
  Sa sjonge de pioniers mei gefoel en ynspiraasje. En har stimmen binne bernich, suver, swiet.
  En ek al binne har fuotten bleat, delslein, skrast, allegear bedutsen mei skuor- en kneuzingen, en sels de fingers binne blau fan 'e kjeld, der binne ljochte glimkes op 'e lippen fan sawol jonges as famkes.
  En it is dúdlik dat se net opjaan sille, mar trochgean te sjongen en te fjochtsjen.
  Lenin hat ús grutbrocht foar it lok fan 'e minsken,
  En de grutte Stalin ferljochte ús paad ...
  Iljitsj brocht hillige frijheid oan elkenien,
  De opfolger learaar hat de fijannen ferslein!
  
  PUTIN'S LUCK MET HITLER
  Mei help fan in magysk ritueel krige Hitler it gelok fan Russyske presidint Putin. En dit feroare dramatysk de rin fan 'e skiednis. Earst waard de loftslach om Brittanje wûn. Wier, Hitler doarst net te lânjen, mar de Luftwaffe krige dominânsje yn 'e loft. Franco, ûnder dizze betingsten, ynstimd mei de oanfal op Gibraltar. De Dútsers feroveren dizze festing yn twa dagen. En se ferhuze troepen nei Afrika.
  De oarloch mei de USSR waard útsteld. Mar dit profitearre allinich de nazi's, en it tsjustere kontinint waard ferovere.
  De numerike superioriteit en bettere organisaasje fan de faksisten lieten har binnen in jier Afrika, it Midden-Easten en Yndia feroverje.
  En yn novimber 1942 kamen de nazi's yn alve dagen ynienen oan lân en namen Brittanje yn.
  Dêrnei begûnen de tariedings foar oarloch tsjin de USSR. De Dútsers sette nije tanks yn: Panthers, Tigers, Lions, klear foar slach. En op 22 juny 1943 begûn de ynvaazje.
  Fansels, de USSR koe tariede goed foar dizze tiid yn twa jier. It oantal tanks tanommen nei tritich-acht tûzen en hûndert en tweintich divyzjes, it oantal fleantugen berikte fyftich tûzen. It oantal gewearen en oare soarten wapens is ek tanommen. Mar de Wehrmacht foege der in soad by. It oantal tanks yn it Tredde Ryk tanommen fan seis tûzen nei tweintich tûzen yn twa jier. En harren kwaliteit is merkber ferbettere.
  De loftfeart yn it Tredde Ryk gie ek omheech. De nije ME-309 wie tige krêftich bewapene en kaam yn produksje. De Focke-Wulf, Yu-288 en Yu-188 wiene sterker. En it wie serieus. De Fritz kocht ek gaslansers, en noch folle mear. Ynklusyf it machtiger MP-44 assault rifle.
  It wichtichste wie dat de Dútsers in grut tal ynfantery hiene. Se koene koloniale troepen en soldaten út Europa brûke.
  Mar der wiene ek oare nuânses. It Reade Leger wie net klear foar definsje. Se hawwe har net leard hoe't se harsels ferdigenje moatte. En hoewol't de fortifikaasjes oan 'e Molotovline foltôge wiene, wiene se te ticht by de grins en net djip genôch.
  Derneist koene de Dútsers oanfalle út Turkije, Iran en Yndia. Plus, Japan ynset troepen foar in offensyf.
  Ja, se drukten hurd.
  En binnen trije moannen de USSR waard ferslein en Moskou foel. Twa moanne letter waard Ruslân folslein beset.
  Dêrnei besleat Hitler Amearika oan te fallen. En hjir hiene de Dútsers gelok.
  Amerikaanske tanks wiene swak, fleantugen bleaunen efter. Mar de Dútsers hienen suksesfolle jetfleantugen, en fleanende skûtels ferskynden dy't folslein ûnkwetsber wiene foar fjoer fan lytse wapens, en ûnderseeboaten waarden net beynfloede troch wetterstofperoxid. En tanks fan 'e E-searje Se ferpletterden de Feriene Steaten, hoewol mei muoite, mar mear fanwegen de ôfstân op 30 jannewaris 1946. Krekt de oerbliuwsels fan it Amerikaanske leger kapitulearren.
  En op 20 april 1951 foel Hitler, bang dat de samoerai in atoombom makken, Japan oan... De oarloch duorre mei ien doel. De nazi's krigen mear avansearre piramidale tanks, krêftige fleanende skuorren mei lasers, en ultrasone wapens. Mear avansearre meardere lansearringsraketsystemen, en folle mear.
  Dat is, Japan duorre net langer as seis moanne. En de oarloch einige mei in oare oerwinning foar de Wehrmacht.
  It gelok fan Putin holp Hitler it lêste wichtige ryk op ierde te feroverjen.
  En op 20 april 1959 waard in wrâldwiid referindum hâlden, wêrby't de keizerlike foarm fan regearing fan in wrâldmacht, ûnder lieding fan Adolf Hitler, fêstige.
  Al yn 1949 fleagen de Dútsers nei de moanne. En op 20 april 1957 fûn in flecht nei Mars plak.
  De nazi's behearske it sinnestelsel. En oer de hiele wrâld wie der no in izeren, Dútske oarder. Op santich jier waard Adolf Hitler wrâldkeizer, tanksij it gelok fan Vladimir Putin. Dit is in fenomenale prestaasje.
  Dan bliuwt it om oare wrâlden te ferkennen, en it minskdom is ferienige. D'r binne lykwols fansels in protte bouprojekten fan ferskate soarten oer de hiele wrâld. Ynklusyf in ûndergrûnske tunnel fan Chukotka nei Alaska. Mar op 1 maaie 1959 stoarte Adolf Hitler yn in fleantúch del. En it fantastyske regear fan 'e omropster einige. Blykber wie Putin, mei syn fenomenale gelok, net ornearre om mear as santich jier te libjen.
  Mar Hitler hie al in erfgenamt. Ut it oantal bern krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. Sa gie Adolf syn dynasty troch. En it minskdom bleau bouprojekten op ferskate nivo's.
  Sels yn Afrika waarden diken, spoarwegen en auto's, lykas in protte stêden, boud. En swarte minsken wurken hjir en ferhege de ekonomy fan it Dark Continent.
  It minskdom ûntwikkele en kaam op. De bou fan it kommunisme wie geande, en it libben fan minsken waard hieltyd better.
  Nei Hitler waard de keizer regearre troch syn soan Wolf de Earste. Hy wie jong, mar wiis, en brocht it minskdom ta grutte hichten. Ien fan de ideeën wie om it oantal froulju te fergrutsjen en te eksperimintearjen op genen. Benammen waard besletten om it tal wyfkes sa te fergrutsjen dat der fiif kear mear wiene as mantsjes.
  Tagelyk, yn 1961, fleagen de kosmonauten fan it ryk nei Venus, en in jier letter nei Merkurius. In pear jier letter besochten wy de satelliten fan Jupiter. Wy hawwe ek oare planeten besocht. Oant yn 1980 de bûtenste planeet yn it sinnestelsel, Pluto, besocht waard. En it wie geweldich.
  En yn it jier twatûzen begûn de earste stjerleaze ekspedysje. Op planeet Ierde is kriminaliteit hast ferdwûn, en sykten en epidemyen binne in ein makke, minsken binne fergetten oer honger en tekoart oan guod. It libben waard better en leuker.
  En in echt paradys waard boud. En minsken fochten net mei elkoar. Wittenskip ûntwikkele rap. En brocht minsken lok. Technologies ek ûntwikkele. It masterstik hjirfan is fansels de diskus. Se wiene al by steat om te fleanen tusken planeten. En de Krauts koenen net tsjinhâlde wurde.
  Yn Ruslân, guerrilla oarlochsfiering gau bedarre. Minsken besletten dat der gjin kâns wie om de nazi's om te slaan en se moasten libje. En it libben waard better en better. It ryk wie yn beweging nei kommunisme. Nei it jier twatûzen waard in protte guod folslein fergees. Der wiene gjin dakleazen, elkenien hie in baan. En hiel moaie huzen waarden boud. En elkenien hie auto's, en elkenien hie fergees ynternet, en folle mear.
  It libben kaam op. Minsken fielden har goed. En elkenien waard stadichoan wend om ien ryk te wêzen. En assimilaasje gie troch.
  Russen en oare Slaven krigen gelikense rjochten mei de Dútsers. En oare folken libbe goed ûnder nazi-bestjoer.
  Dejingen dy't net fochten, wiene gjin partisanen, libbe mei weardichheid. De Dútsers fierden gjin strafaksjes sûnder reden.
  En yndied, sadree't wy de partisanen kwyt wiene, holden de ûnderdrukkings daliks op.
  It besettingsbelied wie fleksibel. Der wie sawol selsbestjoer as it brûken fan pleatslik personiel. En yn 2020 krigen alle minsken op planeet Ierde boargerskip en waard úteinlik juridyske gelikensens fêststeld.
  Tsjin dy tiid hie de wittenskip sa ûntwikkele dat de âlderdom ferslein waard, en elkenien waard foar altyd jong en moai.
  En op oare planeten fan it sinnestelsel ferskynde doarpen fan it Tredde Ryk. En sa waard it geweldich yn 'e wrâld.
  De jonges en famkes yn dizze wrâld begûnen te fersprieden oer de galaxy. Firtuele realiteit is al ferskynd yn 'e Hypernet-matrix, en in protte fan alles prachtich en jong en moai. It wie al mooglik om alles te reprodusearjen.
  It Ryk fan it Tredde Ryk waard in ryk fan grutte mooglikheden en ferovere it hielal.
  En der wiene fiif kear mear froulju as manlju. En it binne allegearre moaije, jonge famkes, en de mannen binne jongfeinten dy't it burd net hoege te skearen. Eins is in burd gewoan in primitive, dierlike atavisme.
  En yn firtuele realiteit raze en brâne sokke nijsgjirrige spultsjes.
  Ien fan dizze almachtige skeppers fan it hielal, Friedrich Sfero, organisearre krekt de coolste "fermaak".
  Nammentlik in romteslach. Oan 'e iene kant, syn troepen, fertsjintwurdigje Proud Dútslân, oan' e oare kant, de stjer leger fan eltse freon, deselde almachtige skepper fan de Harlequinade hielal - Terrible Germany. Dit betsjut dat, om't almachtige minsken fjochtsje, it leuk en cool wêze sil, oant it ûnmooglik is.
  De greep fan it leger fan Grozny Dútslân wie ûnferbidlik krimp. Hyperplasma omearmje besocht te compress de machtige fijân út Proud Dútslân mear strak. Miljoenen en miljoenen stjerreskippen fûnen hjir har dea. Faak heroysk, en soms bespotlik. Se stoaren, mei in glimke op 'e lippen, yn' e hope om op 'e tiid wer op te stean. Hoewol't it like heul griezelig ... De streamlined dripfoarmige kolos gloeit mei in spesjaal ljocht dat de fjilden fan romte en fakuüm kauwt. Flammen rinne troch de gongen en fentilaasjeshafts fan it romteskip. Miljoenen libbene soldaten, sawol minsklike as fertsjintwurdigers fan oare rassen, mei miljarden robots oan board, besykje te ûntkommen oan 'e alles-consuming waarmte. Hast alle fjochtsjen minsken binne moaie famkes, skildere mei útwurke, avant-garde styl hairstyles, as wiene se sammele net foar in brutale striid, mar foar in keizerlike maskerade bal. Ien fan 'e famkes 'haarstyl yn' e foarm fan in wynmûne mei blêden yn 'e foarm fan paufleugels fong yn 'e brân, en se raasde hertskuorrend. De pine is ûnfoarstelber ferskriklik en de hoofdhuid letterlik rips ôf. De blêden fan 'e mûne komme ôf en draaie dan yn in njoggen-oardere draaikolk fan kinespatiale ferfoarmingen.
  Mar de orken en elven brûlje foaral driigjend, it koe echt net mear nachtmerje wêze; Of dit is it gnyske gesicht fan in sûndige geast oproppen troch in nekrofile tsjoender út 'e leechste djipten fan' e ûnderwrâld, of in ljocht dûnsjen troch de hutten en bûge de loops fan gewearen yn 'e foarm fan in ferskriklik, ekstreem lilk rôfdier. En it kin slimmer, wat is surrealistysk yn 'e tekening fan in destruktive en baarnende stof.
  En dit alles is op 'e skaal fan in stjerskip wêrfan de grutte net ynferior is oan Mercurius ... Lykwols, troch de noarmen fan 'e skepper fan it universum, net sa folle. De skepper fan sa'n folslein materiële realiteit besleat sels in blast te hawwen.
  Sfero Friedrich Katastrofov fielde opwining en tagelyk tefredenheid: ien nul yn syn foardiel. De jonge skepper-terminator makke in U-bocht, bewege fuort fan 'e beam fan magoplasma en, nei it lûd fan knetterjende gravi-nukleêre strielen dy't it fakuüm skodden, stiek in oare magolet yn' e rêch. It is net maklik om yn te kommen, de fjochtsauto's galoppearje as de hoeven fan hynders yn in galop set, en sels dreaun troch de shaitan dy't alle macht fan 'e ûnderwrâld hat sammele. En gjin wetten fan 'e natuerkunde en kosmology bekend foar efterbliuwende minsken út it ferline. It konsept fan inertia is allinich op fersyk fan 'e skepper.
  No (besteande út Hyper-princeps-mago-plasma fan sa'n soarte fan saak ûnbegryplik foar minsklike waarnimming, dan kinne jo nimme eltse foarm en wiziging fan it bestean, feroarjende maten fan de kearn fan in foton, as jo frij pleatse it hiele universum fan trillions fan parsecs yn diameter yn 'e palm fan jo hân!) Sfero keas om it lichem fan in biologysk modifisearre jonge te ferbyldzjen, dy't trainearre waard yn it machtige en technologysk avansearre ryk fan Grutsk Ruslân, sels doe't hy as embryo yn 'e liif groeide fan in incubator-kompjûter.
  Fan it momint fan konsepsje begûn training yn sliep, ûnderbrutsen troch pine ympulsen, yn in spesjale, kosmyske oarloch. En noch wiene d'r flaters, om't de trajekten fan 'e magolets, sûnder inertia, folslein ûnfoarspelber wiene. Mar Sfero hat hjir gjin kompleksen oer. Hy beheinde syn kapasiteiten bewust om se ynteressanter te meitsjen. Ommers, Proud Germany, ferspraat oer miljarden stjerrestelsels en in kwadrillion bewenne wrâlden, is in skepping - fansels, fan in firtuele matrix. En it spultsje fan romteoarloch moat de regels folgje. Sadat der hielendal gjin gaos is. De jonge is de skepper. skeat trije mear, mist twa kear. Magomulses fan bjusterbaarlik ûntworpen wapensystemen snijden troch it fakuüm en twongen it sels ôf te skiljen, lykas plakjes huning-tsiiskoek, op in oar nivo fan it universum. Hjir dûke Sfero wer yn it gat yn 'e romte, en gie yn oanfalmodus. Tagelyk, de Boy-Creator keas it momint sadat hy koe net wurde opnommen troch cybernetic tafersjoch systemen dy't jouwe in folslein oersjoch fan de omlizzende romte fan Magolet fan ferskate oanpassings.
  - De kinesisphoton magomatrix absorbearret! - De jonge Skepper sei filosofysk, sjitte in oare jager del en ûntwyk de opfallende tentakels fan 'e princeps-plasma.
  It leger fan Julius Caesar, oan wa't Sphero Frederick it algemiene kommando tafertroude, bleau werom te triuwe, profitearje fan har numerike superioriteit, wylst se noch mislearre besykjen om it fan 'e flanken te omsluten. Harlequinade syn protégé Hannibal ferspriede hieltyd mear troepen, en besocht de enoarme armada ûnder syn kommando oer ferskate parsecs te streken (in parsec is de ôfstân dy't in ljochtstriel yn twa en in heal jier reizget). De tichtens fan troep formaasjes fermindere, en de rol fan yndividuele feardigens ferhege. Hjir wiene beide kanten weardich, demonstrearjende aerobatics en de keunst fan manoeuvre. Mar de ferliezen wiene kolossaal mear as ien miljoen stjerreskippen waarden al ferbaarnd yn 'e gierige fakkel fan ferneatiging.
  Sfero feroare ynienen it gebiet fan 'e striid en fûn himsels neist it moaiste famke. De jongesmakker en Valentina knypten elkoar yn 'e hannen, de oare jonges en noch folle mear famkes knypeagen nei elkoar. Se rjochte de batterijen en iepene in orkaan hyperplasma tornado op boaten, single-seat magolets, fjochters, brigantines, destroyers, destroyers en oare lytse skippen. Sphero flitse syn eagen oerwinnend.
  It algemiene nivo fan oplieding fan de fjochters dy't oplaat waarden foar oarloch, sels doe't se as embryo's yn in soarte fan fiedingsmedium sweven, wie tige heech. Mar se kamen net altyd út in protte barsten en fakuüm ynstoarten. As antwurd skeat de fijân syn genedeleas fjoer ôf, dat sels in persoanlike matrix hie. In stream fan hyperplasma, baarnend troch de ferswakke matrixbeskerming en heal-romtefjild, trochstiek it pânser. Hjir is it, de magyske romte, net yn steat om it te wjerstean, barsten, in mearkleurige stream fan ultrafjoer foel op it sjittende pear. Sphero ferbaarnde fuortendaliks (it is gewoan in super geweldich gefoel as it fleis ferneatige is!), de earm fan 'e partner fan it famke ferdwûn oant har skouder, har skonk oant har knibbel, har romp oant har ribben. De skientme raasde en gyng werom. befel Valentina.
  - Cyberregeneraasje ynskeakelje.
  It lichem fan it famke (lykas dat fan oaren) wie in lange tiid gjin proteïne. Dit is spesjaal fleis mei hyperplasmyske ynklúzjes, wylst de minsken sels wurde oandreaun troch super enerzjy. Sa begûn it fleis, nei't se ferwûne wie, stadichoan te groeien. Relatyf stadich, it proses sels is sichtber mei it bleate each, de taryf fan weefsel groei is 0,9 sintimeter per sekonde. Mar de fûle striid wie tige koart libbensdoer waard op ferskate plakken ferbaarnd; Twa gewearen ferdampen, seis soldaten stoaren, ien jonge man waard heal ferbaarnd, en in famke ferlear tydlik har skalp en fingers. Sfero, laitsjen, werom werom, sizzende, hoefolle hawwe jo berikt troch it ferslaan fan de drager fan 'e skepper fan it hielal? Wûnderlik slaggen wy de ûntploffing fan de skulpen te foarkommen. Mar de skea is kolossaal, de loft sifons út, opflakkeret yn it fakuüm. De jonges reagearje lykwols mei weardichheid. Sfero sels skeat in filigraanskot fanôf de hân, en sloech in oanfalsfleantúch mei trije sitten út. Valentina, har tonge langer, slikke de keardel op 'e lippen.
  - Megakwasar!
  - Litte wy in hyperannihilaasje (superdestruktive) plasma-útbarsting hawwe! - De jonge Skepper fan it hielal blafte.
  Twa magolets waarden delsketten troch oare gewearen, en trije sjitturrets waarden delsketten op 'e fernieler. Mar it wie op dat stuit dat de missile cruiser rjochte syn gewearen op harren. De jongeskepper fielde, net sûnder nocht en huverjen, de azem fan 'e dea yn syn gesicht. In âlde frou mei in scythe drige in kweade gigantyske grutte, en kaptein Sfero joech de opdracht.
  - Fleksibele retreat! Bewege as in slang, troch de egel!
  De batterij raasde werom, mar wie in bytsje let. It like derop dat it fakuüm pine hie, en in hyperplasmyske wervelwyn swaaide troch. In ferskriklike klap fan graviplasma rekke de batterij. Fiif kanonnen en tolve bemanningsleden yn ien kear bliken folslein ferdampt te wêzen. Sfero en de oare famkes waarden weromsmiten troch in swiertekrêft. Boy-Creator fleach oer, sloech syn holle yn 'e abs fan' e atletysk boud, mar tagelyk ekstreem sierlike Valentina. En dit is lestich as it fleis dêr't jo yn moasten net proteïne is:
  - Wow, do bist in pulsar-ynstoarting gat! - Sfero mompele. En hy gnyske doe't in ûntlading fan hyperelektrisiteit troch him hinne gyng.
  Grutte skuorren rûnen troch it pânser. Se snije as ravinen troch it pearse oerflak fan it metaal, mear as in miljoen kear sterker as titanium. Wat kolossale macht is ferburgen yn hyperplasma of syn noch mear avansearre ferskaat, princeps plasma, by steat om te bewegen stjerren en blussen quasars. Mar dit is mar de sechsde, sânde, ensafuorthinne. In hiele oseaan fan hyperplasma kin krigen wurde út elke molekule. Teoretysk (dit is noch net beskikber foar minsken), sil ien elemintêr dieltsje it hiele universum reprodusearje. Of ferneatigje! Dit binne de kwasi-godlike mooglikheden fan hyperplasma.
  De batterij glide lâns de fleksibele ynstoarting trillend yn kinesisspace, de soldaat wurdt yndrukt troch de ferswakke krêft fan inertia. Dan wurdt de maitiid frijlitten, en de batterij iepenet wer fjoer allinich op in oar punt yn 'e romte.
  Friedrich Sfero kommando:
  - Sla mei in smelle beam, skeakelje de gewearen nei konsintrearre ramrodmodus.
  Sûnt de kompjûters binne útskeakele, dit moat dien wurde mei de hân. Regelje it oanbod fan hyperplasma mei de trommel. Mar sa'n ding dwaan is net iens maklik wat ús rêdt is dat it trainingsprogramma ek foar dizze oermacht soarget. Jonges en famkes omgean mei dit probleem yn auto modus. Sfero Friedrich doelt op in raketboat, sjit mei in lichte foarsprong. It tinste piip fan it ferneatige fakuüm wurdt heard, de boat wurdt yn stikken skuord. Te oardieljen nei de krêft fan 'e eksploazje komt de ammunysje-detonaasje foar. It ljochtplak fernieldet de auto. De magolet waard ek ferneatige, it famke reprodusearre it krekte skot.
  De wjukken fleane apart ôf, en tagelyk draait de flamjende sturt yn it fakuüm.
  De fijân brigantine krijt ekstra skea, mar reagearret mei massive salvo's. In stream dringt troch de skuorre, smyt it famke fuort, bleatstelt goudkleurige boarsten mei cinnabar-kleurige tepels dy't luminescence ôfjaan.
  Sphero skriemt fan freugde:
  - Jo sjogge hoe cool it is! Chernodyrno!
  Valentina sloech de almachtige keardel op syn mei Magoplastik mei hûd bedekte knibbel:
  - Prinsps-kwasar! Pulsar ellips! Ferheegje de mace fan jo ridder heger!
  De dripfoarmige brigantine baarnde mei salven. Spiny dauwdruppels fan hyperplasma waarden spatte troch de fjochtsromte.
  Friedrich Sfero fluite:
  - Jou my in foton, yn it ynstoarten fan 'e ôfgrûn!
  In fregat kaam fan 'e kant út, en tagelyk eksplodearre de buorbatterij. It liket derop dat de jonges pech wiene, se stroffele op in swiere raket of in Vibro-fjild dat it duorsumste metaal ferpulvere.
  De jonge besocht it platfoarm te draaien om sa'n oanslach te oerlibjen. Mar de tsjinstanners binne ek heechweardige professionals dy't ôfstudearre binne oan hast deselde skoalle. De skepper fan Harlequinade is ek gjin scammer yn 'e Creation of Civilizations!
  It tempropreonkanon waard ferneatige. It waard opsplitst yn in steapel fonkeljende dielen. It famke en de Skepper-jonge dy't it wapen tsjinje, waarden weromsmiten as troffen troch in flearmûs. Se botsten yn it pânser mei kolossale fersnelling, in bytsje dented it, en sels waarden gâns plat, huverjen fan shock mei harren hiel elastysk en duorsum lichems. Doe begûnen se de swiere coating ôf te skiljen, en joegen har prachtige figueren normale foarm, reliëf as bylden fan âlde goaden.
  Sfero fielde kâld yn syn ûnderbuik. De tichtens fan 'e fijân syn plasma útbarsting yntinsivearre, it like dat nije krêften waarden lutsen yn' e striid. Bygelyks, it ultra-slachskip sels is de grutte fan in fatsoenlike asteroïde, en de foarm fan in massive dolk, studded mei emitters, emittearre in hiel ryk patroan fan hyperplasmyske jets. In bûgde stof, ferdraaid yn 'e foarm fan in hybride fan in nêstpop en in akkordeon, foel op' e kruser fan Proud Germany. Oare streamen fan ferneatiging ferpletteren fjouwer teardropfoarmige artilleryplatfoarms.
  Sfero ferdampte syn rjochterfoet oant de knibbel, en sûnder te wachtsjen dat it natuerlik groeide, groeide hy fuortendaliks in lid foar himsels.
  Julius Caesar ferlear, nettsjinsteande al syn talint, de numerike oermacht, mei sawat like technology, oan 'e kant fan 'e fijân. It iennichste wat oerbleaun wie yn sa'n drege situaasje wie weromlûke, omsingele te foarkommen. Sphero, sûnder in twist fan gewisse, harke troch de princeps ferbining nei de kommando's jûn oan 'e robots. Se klonk ûnbeheind optimisme, in toarst nei flugge oerwinning. It fregat fan Julius Caesar krige ferskate skea en syn snelheid naam ôf. Sfero fielde lilkens, de krêft dy't hy makke like te ferliezen, hy moast safolle mooglik fijannen ferneatigje. Dat is, hy hat in kar om te winnen of te stjerren. Hoewol't it is dúdlik dat de ferneatiging fan ferskate Magolet; sil hast neat feroarje, mar dit is hast dat ongeëvenaarde heldendom fan yndividuen dy't him foarmje yn in stream dy't elk obstakel ferpletteret. De jonge, mei help fan it ûnthâld fan 'e drager, en yn feite syn eigen skepping (Hoe't er slagget om te stempelen persoanlikheden en sokke struktureel komplekse dingen is in aparte fraach!) fluch ûnthâlde wat waard boarre yn him by tal fan training sesjes. Jo moatte foarkomme dat jo opmurken wurde en yn 'e algemiene rigen fan robots bliuwe. It is folle dreger om op dizze manier te kommen, mar de kâns op bleatstelling is folle leger. Mar oan de oare kant, hat er it rjocht om te sitten op dit krityske momint? In soldaat moat ommers: soargje foar it behâld fan it libben, punt twa: safolle mooglik fijannen útroege. Yn gefal fan tsjinspraak is dit de tradysje, om in kar te meitsjen foar de twadde oplossing. Dit binne de Amerikanen fan âlds: se tinke mear oer it rêden fan har eigen hûd. Dêrom ferlearen de Yankees, en boppedat is har propaganda swak. Se miste totaliteit en ynklusiviteit. As wy tinke oan de âlde skiednis fan 'e ierde: yn dy tiden doe't it minskdom wie keatling oan ien planeet. In ferskriklik ferdielde wrâld, it wie nedich om alle folken en folken yn ien fûst te sammeljen. Ferskate riken makken der oanspraak op. Earst fan alles, de FS, Sina, de Islamityske Maatskippij. De wrâld waard mearpoalich en letterlik útinoar skuord, it tal ûnôfhinklike steaten groeide, it separatisme fan lytse folken feroare yn in obsesje. Mienskiplik hûs De ierde stie yn 'e brân, it minskdom foel letterlik yn 'e ôfgrûn! Yn eardere tiden wiene d'r machtige hearskers dy't it minskdom ferienigje woene. Dit is, yn it foarste plak, Alexander de Grutte, ien fan de meast treflik kommandanten fan alle tiden en folken. Hy wie ûnoerwinlik, mar de foarsichtigens woe him in te koart libben jaan. En sa hie er grutte kânsen, hy boude in ynternasjonaal ryk, bringt hege Helleenske kultuer nei Azië. Sels Kartago en it âlde Rome stjoerden grutte earbetoan oan 'e Masedoanyske, de meast treflike Slav, fan' e âlde tiid! Foardat Alexander, Grut Perzië ûnder ferskate keningen (benammen Cyrus) serieuze feroveringen helle, fan Yndia oant Egypte, mar de lear: d'r is ien hearsker foar de hiele wrâld, hy wie de earste dy't foarstelde! Yn Rome die Julius Caesar oanspraak op de rol fan wrâldhearsker, mar syn libben wie net lang genôch. Nei Caesar wiene der ûnder de keizers net sterk genôch kommandanten. De godlike Augustinus wie siik en fysyk swak, de karismatyske Nero wie oer it algemien ferskriklik. De meast ferneamde hearskers, Diolectanus en Konstantyn, fochten mear om de status quo te behâlden, sûnder nei te tinken oer serieuze feroveringen. Der wiene oare generaals, nei de fal fan Rome. Dêrfan binne de meast foaroansteande persoanlikheden: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan wie tige suksesfol. Hy ferovere hast hiel Sina, Afganistan, Khorezm, en avansearre detasjeminten berikten it Alde Rus. Hy hie treflike kânsen om te winnen gjinien koe tsjin de hieltyd groeiende troepen fan dizze slûchslimme en betûfte kommandant. Mar sels syn nochal lange libben troch de noarmen fan 'e Midsieuwen wie net genôch foar wrâldferovering. Genghis Khan stifte in dynasty, mar d'r wie gjinien sa grut as hy, by steat om alle nomaden te ferienigjen. Krekt as Tamerlane. Oerwinning nei oerwinning, in enoarm ryk, en in split, de ferneatiging fan Timurat, skeel tusken soannen en pakesizzers. En der wie gjin weardige opfolger. Napoleon en Hitler, hawwen ferovere Europa, bruts harren rêch tsjin Ruslân. Spitigernôch slagge Ruslân sels net om wrâldoerhearsking te berikken. In wier grutte hearsker wie Stalin, dy't in analfabeet lân dat yn bastskuon rûn yn in machtige yndustriële macht feroare.
  En doe, yn 'e ienentweintichste ieu, waard macht earst oer Dútslân, en dan oer de wrâld, wûn troch in mysterieuze pear mei in ongelooflijke hyper-yntellektuele macht.
  Se makken de lêste Princeps-magyske wapens, en it minskdom ûntwikkele stadichoan ta in steat fan firtuele almacht.
  Mar oarloch is oarloch, benammen romteoarloch, wêr't misrekkeningen en slachtoffers ûnûntkomber binne. De strider Friedrich Sfero, dy't besleat om in risiko te nimmen, hie gelok oant no ta, hy wist fjouwer gefjochtsauto's te ferneatigjen sûnder omtinken foar himsels te lûken.
  - Der komt berkepap foar de lytse minsken! Of leaver princeps-plasma!
  Ja, sokke nijsgjirrige spultsjes wurde spile troch boargers fan it Ryk fan it Tredde Ryk, dy't it universum feroverje.
  En hoe sil dit alles einigje en nei hokker hichten fan almacht kin it minskdom berikke, sels machteleaze ferbylding.
  
  
  COG EN PUNT EN DE TREDDE RYK
  Yn de Twadde Wrâldoarloch grypten de slachtoffers yn. Yn dit gefal binne de koarte ûntwerpers Vintik en Shpuntik. By it ferhúzjen kamen se yn Berlyn telâne. No, om't se neat wisten fan polityk en planeet Ierde, gongen se oer nei de tsjinst fan de Dútsers. En se binne earste-klasse technici. En se namen diel oan 'e ûntwikkeling fan' e Panther. Geniale ûntwerpers makken de toer smel en lyts, better beskerme, mar lichter. Motor en oerdracht waarden pleatst yn ien ienheid, en de Fersnellingsbak waard pleatst op de motor sels. It chassis waard ek ienfâldiger en lichter makke as yn 'e echte skiednis. En de hichte fan de "Panther" wie mar 1,8 meter. As gefolch, de 80-mm romp foarholle pânser waard ynstallearre yn grutte hoeken fan rasjonele oanstriid en waard praktysk ûntrochsichtich. De foarholle fan 'e toer wie 120 milimeter mei hellingen, en de kanten wiene sechtich milimeter hellend. It swakke punt wie de kanten fan 'e romp - mar 40 millimeter. Mar it lichem wie tige kompakt en de top wie op in grutte hoeke fan oanstriid, en 30-mm skylden waarden pleatst op de boaiem te dekken de rollen. En al dizze skientme woech mar 26 ton, mei in motor fan 650 pk. En it gewear hie in 75 mm 70 EL barrel lingte, fjoer 15 rondes per minút.
  Plus d'r is ek goed sicht en optyk.
  Dizze tank ried mei in snelheid fan 70 kilometer yn 'e oere, wie ûntrochsichtich oan 'e kant foar ljochtgewearen, benammen fiifenfjirtich, en anty-tankgewearen, naam tritich-fjouwer frontaal fan twa kilometer, en praktysk net ôfbrutsen. En hast alle anty-tank wapens fan de USSR net trochkringe syn foarholle.
  En de nije "Panther" makke in plons by de Slach by Kursk. Tagelyk wie it makliker te produsearjen, en it easke hast de helte safolle metaal as de Panther yn 'e echte skiednis.
  As gefolch fan it brûken fan dizze tank, de nazi's bruts troch de ferdigening fan 'e Sovjet-troepen en slute de boiler, bypass Kursk. En sa pakten se it inisjatyf. En bouwe op harren súkses, se namen Voronezh.
  Dêrnei joech Hitler de troepen opdracht om nei it suden te draaien. En de armada fan troepen ferhuze nei Stalingrad.
  Dútske tanks binne op har bêst. En in team fan famkes fjochtet op in Panther, punching troch Sovjet gewearen en auto's.
  De Dútsers bruts troch nei Stalingrad... Mar dat is net alles. Yn Afrika helle Rommel syn korps in rige oerwinnings mei help fan nije tanks. De situaasje foar de Alliearden waard fergrutte troch it feit dat Vintik en Shpuntik ek in strieljager útfûnen. Boppedat is it heul ljocht, maklik te meitsjen, manoeuvreerber en maklik te kontrolearjen.
  En it nije fleantúch VSh-162 waard de bêste masine yn 'e loft, en sterk skansearre de Alliearde loftfeart.
  Sa begûnen de nazi's yn Afrika foarút te gean nei Egypte. Hitler wegere Stalingrad troch stoarm te nimmen en stoppe syn troepen. Mar de Fritz begûn harren wichtichste offensyf yn in omwei mei in trochbraak nei de Kaspyske See. En de situaasje fergriemde.
  En nije operaasjes folgen yn it noarden. De nazi's foelen Sweden oan. En yn in pear dagen twongen se har te kapitulearjen. En it die bliken cool te wêzen.
  Gerda en Charlotte rieden de Panther troch hiel Sweden en twongen finzene soldaten om har bleate fuotten te tútsjen, en lieten har kolossale klasse sjen. Dizze famkes binne hjir echt cool.
  In protte manlju út de slach joegen har oer. En tute de bleate soallen.
  Mar no wiene se yn Sweden, dêr't it al snie en kâld wie.
  En de Dútsers, ûnder lieding fan Rommel, fersloegen de Britten yn Egypte. En no binne se trochbrutsen nei it Midden-Easten en hawwe sukses nei súkses.
  De opmars fan de moaie krigers bleau dêr net by... Gerda sei hertstochtlik en wriuwde har bleate foet oer it metaal:
  - No, de Tiger is, fansels, in tank dy't produsearret masterwurken en in kolossale masine yn termen fan macht. En tagelyk ienfâldich!
  Charlotte merkte lui:
  - Ik persoanlik leaver "Lev". Sûnt sa'n auto kin neat trochbrekke! En se hat in mear perfekte foarm!
  Magda herinnerde har hoe't se de parade op 7 novimber te sjen wiene en tjirre:
  - Ik mocht fan "Mûs", it is sa grut! En mei twa gewearen tagelyk!
  Christina giechelde en draaide om yn it transport:
  - Twa gewearen yn ien auto - dat is cool!
  Gerda swaaide de skonken yn 'e loft en sei:
  - Is it goed om sa te fleanen? Sille wy Austraalje gau berikke?
  Charlotte skodde har holle.
  - Nee! Net gau! Om dêr út Sweden te fleanen - hast oer de hiele wrâld!
  It fleantúch kaam eins telâne om te tankjen. De famkes rûnen nei bûten. Se fûnen harsels yn in waarme Medina, wêr't it fleantúch in needlâning makke. Nettsjinsteande ein novimber wie de temperatuer hjir sa'n tritich graden. En yn Sweden, krekt doe't se fuortgeane, sloech in kâlde sikloon en sakke de temperatuer nei min tritich.
  De famkes rûnen sa hurd as se koene om waarm te bliuwen nei it transportskip, en de froast biet oan 'e bleate hakken fan 'e famkes. It is net maklik om op prinsipe gjin skuon te dragen, benammen by it kuierjen.
  Mar no rûnen de famkes lâns it waarme sân fan Medina. De Arabieren seagen yn eangst nei de healneaken famkes, mar wiene bang om wat te dwaan. Dochs hawwe de Dútsers in tige formidabele reputaasje. Se echt waarnimme se as in naasje fan supermen, en dêrom ferjaan lytse pranks. Lykas wannear't beauties omrinne yn gewoan in bikini.
  Nei kâld waar, as jo fuotten hieltyd kâld wurde, is it rinnen op hyt sân tige noflik. De famkes fûnen it leuk en hienen wille om elkoar mei sân te smiten.
  Gerda, sa troch de woastyn sprongen, tocht dat it noch prachtich wie om te wenjen yn in lân dêr't it konstant simmer wie. En hoe goed it is ...
  Sinnich en skjin, frisse lucht waait op jo gesichten. Of net te fris, mar leaver waarme woastynlucht.
  Charlotte sei mei in glimke:
  - No hearre dizze lannen by it Tredde Ryk. Nea earder hat it minskdom sa ferienige west. Of leaver, tichtby, ta ienheid lykas no. En dit alles is foar in grut part te tankjen oan it sjeny fan 'e Führer.
  Magda merkte logysk op:
  - Foar in part ek om't Hitler ekstreem gelok hie. Bygelyks, de Britten foelen as earte. En de wiidweidichheden fan Afrika die bliken gjin obstakel te wêzen. Ja, alles wie hjir oan ús kant. Hoewol't soms flaters barde!
  Christina antwurde:
  - Wat gelok oanbelanget, net echt! Wy hiene bygelyks pech mei de winter yn '41. Oars hiene se Moskou doe ynnommen. En de oarloch yn it easten soe einigje. En sa sille wy noch de stalinistyske toarn útlûke moatte.
  Gerda stimde mei in sucht yn:
  - Ik tink dat ik it moat! It is spitich! Safolle goede jonges en famkes sille stjerre!
  Magda rôp ûnwillekeurich en sei:
  - Dea... Hoe ûnrjochtfeardich bist! En soms komme jo op 'e ferkearde tiid!
  Gerda hastich beswier te meitsjen:
  - Soms net! En it is altyd op it ferkearde momint! Jo witte hoe't jo libje wolle, en hoe weromhâldend jo binne om te stjerren!
  Christina hat logysk opmurken:
  - Wy wolle dit, om't wy sterk en sûn binne. Mar in beppe dy't hûndert jier is en dêr't alles sear yn docht, hat wierskynlik in folslein oare hâlding foar de dea!
  Charlotte skodde har holle en sei mei trepidaasje:
  - Och God forbeare! God ferbea dat jo oait âld wurde!
  Gerda swaaide it ôf en skopte mei de bleate foet it sân:
  - Lit ús hjir net oer prate! As jo begjinne te tinken oer wat âlderdom is, sille jo gek wurde of jo libben ferneatigje!
  Magda besocht it blonde famke te treastjen:
  - As Jezus komt, sille alle deaden wer opstean, en dit sil foar altyd ivige jeugd wêze!
  Gerda glimke en sei sêft:
  - God forbeare!
  Christina antwurde lilk:
  - Mar ik bin in prinsipiële ateïst. Ik leau net yn God en ik ried dy net oan!
  Gerda helle har sterke, brune skouders op:
  - Ik soe mysels gjin sterke leauwige neame, mar... Der binne in protte dingen dy't materialisten en ateïsten net ferklearje kinne. Ynklusyf de oarsprong fan it universum!
  Charlotte, dy't yn it waarme sân dûkte, antwurde:
  - Mar ik fyn it idee better - in protte goaden. Dat se, dizze Demiurge Gods, kollektyf it universum en de ierde skepen. Doe wie der in striid tusken harren, dy't soarge foar rampen en natuerrampen. Dit is wêrom't alle soarten fan ûngelok barde. De striid fan 'e goaden jout oanlieding ta oarloggen tusken minsken!
  Gerda antwurde fol fertrouwen:
  - Mar de Dútske God wint altyd!
  Charlotte skodde har holle.
  - Dat barde net yn de Earste Wrâldoarloch. Hoewol't wy wiene tichtby de oerwinning!
  Christina knikte heftig:
  - Dat is it! It wie nedich om East-Prusen tydlik op te offerjen, mar gjin troepen werom te lûken fan it Westfront. Dan soene se Parys omsingele en nimme. Frankryk kapituleart... It is ommers ferslein. En fierders... Ik tink dat as Brittanje koppens sjen litten hie, dan hiene wy it tegearre mei Italië, Turkije en Japan oanfallen. En se soene it ferpletterje mei ûnderseeboaten en de ferienige aksje fan 'e floaten!
  Magda merkte op:
  - Do hast Ruslân fergetten!
  Christina korrizjearre harsels:
  - Ik bin neat fergetten! Ruslân soe nei de oerjefte fan Frankryk ferslein wêze. Boppedat is tsaar Nikolaas II gjin Stalin. De monarch fan Ruslân soe in hastige frede mei ús makke hawwe, nei't er ferslein hie. En wy soene... Koartsein, Ruslân wie yn de tsaristyske tiid noch swakker as it kommunistyske Ruslân!
  Charlotte giechelde.
  - Sa is it! Mar fansels misten wy de kâns doe. Adolf Hitler blykte slimmer te wêzen. Hy sleat in net-oanfalspakt mei Stalin, en fersloech syn fijannen stik foar stik. Dit is politike wiisheid!
  Christina merkte op:
  - It soe noch logysker wêze om Brittanje ôf te meitsjen, en dan pas de Sovjet-Uny oan te fallen!
  Charlotte sei mei in glimke:
  - Ik bin it hjirmei iens!
  Gerda, krektoarsom, beswier:
  - As wy de USSR net yn 1941 oanfallen hiene, en de ienheden fan it Reade Leger net ferslein hiene dy't net taret wiene op in definsive oarloch, koenen se ús oanfallen hawwe doe't wy Brittanje bestoarmen. Dus wy hiene gjin oare kar!
  Magda skodholle:
  - Stalin is in soarchsume politikus! Hy hie sa'n aventoer miskien net riskearre!
  Gerda merkte rasjoneel op:
  - It is leaver in grutte gok fan Stalin syn kant om ús de kâns te jaan om Brittanje te ferpletterjen. Yn dit gefal soene superieure krêften op him falle. En wy soene it begroeven hawwe. En wylst Brittanje fersette, hie Ruslân noch in kâns tsjin ús. Oars moatte wy tajaan dat ús fijannen gjin kâns hawwe!
  Charlotte fûn ek wat om beswier tsjin te meitsjen:
  - Oant sokke meunsters as de USSR en de FS binne ferslein, is it ekstreem te betiid om te sizzen dat de fijân gjin kâns hat. Wy hawwe in protte dien en binne in lange wei kommen, mar... Wy hawwe noch in protte problemen foarút. Dit is no Austraalje. In oare mylpeal foar it Dútske leger!
  Gerda antwurde fol fertrouwen:
  - Dat sille wy ek trochbrekke! Ik ha al twa kuiers hân yn Switserlân en Sweden, mar it is teminsten folle waarmer yn Austraalje.
  Charlotte giechele en sei mei fertrouwen:
  - Ik leau yn ús oerwinning! It kin gewoan net oars!
  De famkes moasten ophâlde mei opwaarmjen yn de woastyn en werom nei it transport. It tankjen wie suksesfol. En de famkes kamen by har âlde freonen fan it Tigressbataljon.
  De famkes út dit frouljusôfdieling jagen op lege Mujahideen. Dy't lykwols in pear wiene. En no sette se lokkich ôf om Austraalje te feroverjen. In oar kontinint sa winsklik foar de Wehrmacht.
  Dútslân sammele krêften foar de sprong en riede op lân.
  Margaret moete âlde kunde Christina en Gerda mei respekt. Ommers, net elkenien kin krije diamanten foar it Ridderkrús! Nei dit selskip soene de famkes stjoerd wurde foar ynseminaasje en nei in spesjaal kamp foar it dragen fan neiteam. Dus yn it Russyske bedriuw hawwe se miskien gjin tiid om mei te dwaan.
  De beauties seagen lykwols fleurich en militant út. Ik woe net mear sliepe en de famkes, opsletten yn in aparte kabine, kletsen.
  Magda, sittend yn in learen stoel, sei:
  - It heidendom, foar al syn eksterne logika, kin ek net in protte fragen beäntwurdzje. Bygelyks, wêr kamen de talleaze demiurge goaden wei?
  Charlotte giechele en antwurde:
  - Krekt as monoteïsme is net by steat om te beäntwurdzjen de fraach, wêr kaam de ienige God dy't makke it Universum?
  Magda skodholle:
  - Dit is in fraach fan hoe te sizzen ... Troch it leauwe akseptearje wy as in axioma dat God de Almachtige altyd bestien hat. En dit is in axioma dat gjin bewiis fereasket.
  Christina merkte op en skodde har holle:
  - It is ûnmooglik om te tinken wat dat ivich bestiet, en is ûneinich sterk, en ûneinich wiis. Dit tartet logika. As wy sjogge op ierde, it ienfâldige jout oanlieding ta it kompleks, en wy observearje evolúsje. En dan út it mear kompleksere, kaam it ienfâldige. Wat tsjinsprekt de waarnommen realiteit.
  Bygelyks, it minskdom wurdt komplekser, net ferienfâldige! En wy binne hielendal net degradearjend, mar krekt oarsom, wy wurde perfekter!
  Charlotte giechele en sei:
  - Logysk! De evolúsje fan 'e goaden liedt ta de skepping fan' e almachtige Demiurge God!
  Magda sei hurd:
  - Sa'n filosofy kin de siel ferneatigje!
  Charlotte sloech har eagen ticht en flapte út:
  - Mar de fraach is, hokker leeftyd is it hielal?
  Magda skodholle har sterke, ûntwikkele skouders:
  - Unbekend! En wêrom sa'n fraach?
  Charlotte antwurde rasjoneel:
  - Dit hat te krijen mei de opstân fan 'e satan. Satan is ien fan 'e ierste ingels, as net de ierste. Hoe neame se him - Soan fan 'e Dawn! En as hy yn opstân kaam, dan is wierskynlik net al te folle tiid ferrûn sûnt syn skepping en opstân. Oars docht bliken dat hy him safolle miljarden jierren kalm gedroech en ynienen in gek waard.
  Magda fronste en koarde:
  - En wat dan?
  Clever Charlotte sei:
  - En wittenskippers sizze dat ús universum miljarden jierren âld is! It duorret sa lang foar it ljocht fan 'e stjerren om planeet Ierde te berikken! Mar neffens de Bibel kin it net miljarden wêze!
  Magda tocht efkes nei en antwurde:
  - God makke it ljocht fan 'e stjerren dat ús al berikt hat. Adam en Eva wiene folwoeksenen, gjin poppen. De sinne en moanne en stjerren skynden har al. Dat is, de Hear makke de wrâld yn ûntwikkeling. Dus al dyn beloften bewize neat.
  Charlotte merkte koppich op:
  - Of miskien bewize se dat der in protte goaden binne? Dy goaden dy't makke it hielal!
  Magda antwurde mei wat wifkjen:
  - Us universum is min of mear ienriedich en strukturearre, mei al syn ûnregelmjittichheden. En de oanwêzigens fan in protte goaden liedt ta it feit dat it universum yn dielen ferdield wurde soe.
  Charlotte hat ek frij logysk beswier:
  - It slachskip wurdt boud troch in protte minsken! Dochs is it slachskip in solide masine. Ja, en it Universum is boud troch in protte demiurge goaden, mar dit makket it Universum net minder yntegraal!
  Magda strekte har gesicht út en koarde:
  - En dat klinkt logysk! Mar dit is suver minsklike logika. It hat neat te krijen mei Godlike macht, dat is ûnbegryplik!
  Charlotte giechelde.
  - It ienfâldichste argumint is dat de tinzen fan 'e Hear ûnbegryplik binne! En dit kin wurde ferwiisd nei en oanhelle yn alle gefallen fan it libben!
  Magda flústere:
  En yn elke line fan dizze tûke fan 'e Hear,
  Ik sjoch de winsk yn dreamen om it ideaal te realisearjen ...
  Mar frjemd lijt ús folk hast yn 'e hel,
  En de despoot fan finânsjes hat ús wjukken wreed boeien!
  Charlotte gnyske.
  - Eet goed! Wêrom bûgje jo net foar de stomp?
  Magda skodde de fûst:
  - Jo dy!
  De famkes begûnen dúdlik te ferfelen... It petear oer godstsjinst gie net goed. Wat oars kinne wy prate oer? De tinzen fan 'e krigers fan it SS-bataljon wiene beheind.
  Gerda rekke tanks yn it petear:
  - Us "Liuw" is gewoan de belichaming fan 'e Dútske geast! Sa grut en mei in gewear!
  Magda merkte op, en massearre har jeukende soal mei har hannen:
  - En "Mûs" is noch grutter - it betsjut sterker! En syn harnas is dikker! En twa gewearen tagelyk!
  Charlotte rôp mei wille:
  - Charmante lytse mûs! Wy sille elkenien yn poeier slypje!
  Magda naam it en song:
  - Beëdige en âld, de fijân swardt wer! Smout my, slyp my yn poeier! Mar de ingel sliept net, en alles sil goed komme ... En alles sil goed einigje! En alles sil goed einigje!
  Charlotte merkte grappich op:
  - Dy't op de help fan ingels fertrouwe, falle rjocht yn 'e hel!
  Magda antwurde:
  - Wa't duvels yn 'e holle hat, yn 'e takomst is der allinnich mar hel!
  Gerda sei ynienen:
  - Charlotte en ik hiene in nauwe kunde mei de T-34 doe't se testen! En jo witte, dit is net de minste tank op ierde!
  De redhead merkte gif op:
  - Net de bêste, mar... Syn sicht is nochal swak. Yn 'e praktyk is it ekstreem lestich om in fijân fan sa'n tank te slaan! Wy moatte it tajaan!
  Gerda merkte logysk op:
  - Goed foarme pânser en turret. Hoewol't "Tiger" -2 en "Lion" sil hawwe bettere kant beskerming.
  Christina, dit readhierige stoute famke, sei:
  - "Lion" hat ek in goede turret, yn termen fan de oanstriid fan 'e foarholle. Mar de foarholle "Tiger"-2 is hast net oanstriid.
  Gerda antwurde:
  - Mar de dikte fan it pânser is 180 millimeter. Dit kompensearret foar de lytsere sheet hoeke. Wat de toer oanbelanget, de "Lion" wie better as de "Tiger", mar dit is fansels net de limyt. Ik wit dat ús ûntwerpers perfoarst wat perfekter sille meitsje.
  En it moaije faam tikke mei de bleate foet op 'e stielen plaat, dat der in muzikale trilje klonk.
  De krigers ferfelen har. Se woene yn 'e sliep falle. Jo kinne dêr wat nijsgjirrichs fange ...
  Underwilens is der in oarloch yn 'e Kaukasus. Neist de Panther brûkten de Dútsers ek de Tiger-2. Ek in ferlykbere tank yn foarm, mar in bytsje grutter, swierder mei in 88-mm kanon, en dikker pânser. Fansels kin in gewicht fan fiifentritich ton, mear, mar noch net kritysk, bestriden wurde mei in âlde motor fan 700 pk. Vintik en Shpuntik hawwe lykwols al in motor makke mei 1000 pk. En "Tiger"-2 begon ek letterlik te fleanen. De "Lion" ferskynde, mei noch dikker pânser, benammen oan 'e kant, en 105-mm kanonnen.
  En mei in gewicht fan fiifenfjirtich ton, waard it in kolossaal probleem foar de Sovjet-troepen.
  Yn 'e winter fan trije en fjirtich fjouwerentweintich waard de Kaukasus ferovere troch Dútske troepen. De oarloch begûn oars te gean as it senario fan Stalin.
  De nazi's feroveren Yndia yn maart en begûnen foarút te gean nei Austraalje. En tagelyk raken se Afrika.
  Stalin bea harren frede oan op alle betingsten. Yn 'e maitiid fan fjouwerenfjirtich, nei't de ferovering fan Afrika foltôge, akseptearre Hitler Stalin's fredesfoarstel.
  De betingsten wiene slavernij, ynklusyf de betelling fan reparaasjes en de levering fan grûnstoffen en oare dingen oan it Tredde Ryk.
  Yn 'e simmer fan fjouwerenfjirtich fûn de lâning yn Brittanje plak, en Londen foel yn ien wike. Dêrnei begûn in grut offensyf tsjin Amearika. Vintik en Shpuntik makken nije ûnderseeboaten dy't hurder fearen as boaten en torpedo's liede troch radar. En se hawwe net folle oare dingen útfûn.
  It lasersysteem op diskettes is benammen krêftich wurden. En it wie gewoan geweldich.
  Amearika hold oant july 1945 út en kapitulearre. In perioade fan frede is oankommen. Tydlik is wier ...
  Hitler wie net tefreden dat Japan tefolle grûngebiet ynnommen hie. En hy hie gewoan langst nei wraak en besetting fan it lân.
  En op 20 april 1953 begûn de oarloch mei Japan. Stalin syn opfolger, Beria, bea Hitler syn help oan.
  De Führer gie yn, ûnder bepaalde betingsten. De USSR fjochtet nammentlik yn folle krêft, mar krijt allinnich it suden fan Sakhalin en de Koerilrige werom.
  Beria, dy't bleau te beteljen in kolossale earbetoan oan Hitler, ynstimd mei dizze betingsten.
  De oarloch gong fan it begjin ôf min foar de Japanners. Har fleanende skûtels, dy't bewapene wiene mei laserwapens en waarmtestralen, wiene foaral ferfelend. En alles waard letterlik ferbaarnd ta jiske en smolten yn metalen spaanen.
  De USSR smiet yn 'e striid T-54 en IS-7 tanks, dy't ek sterker wiene as de Japanners, en jetfleantugen.
  De oarloch duorre fiif moanne en einige mei de oerwinning en besetting fan Japan. It waard in klinkende oerwinning...
  En de tankbemanning fan Alenka op de IS-7 ûnderskiede him yn fjildslaggen. De auto prestearre goed en botste in protte Japanske mastodonten.
  En de famkes skeaten mei har bleate teannen, en hiel sekuer.
  Mar dit binne sa details ...
  De USSR krige it suden fan Sakhalin en de Koerilrige werom. En dêrmei gesach en nije lannen befeilige...
  Hitler, foar in skoft, rake de rest fan 'e wrâld ûnder himsels. Mar de USSR wie in konstante eagen foar him. De Führer woe nije feroveringen en heroïsme fan 'e Wehrmacht.
  En doe op 20 april 1958 begûn in nije grutte oarloch mei in oanfal op Moskou.
  Dútske famkes fjochtsje yn 'e loft. Albina en Alvina.
  Se sjitte Sovjet-fleantugen del. De famkes binne hast neaken, drage allinnich bikini's en bleate fuotten. Fleantúchgewearen binne rjochte op 'e fijân.
  Albina rekket in Sovjet auto en piept:
  - Dit is neffens ús in skok!
  Alvina snijt ek in Sovjet Yak ôf en foeget ta:
  - Foar de gloarje fan ús ryk!
  En froulike krigers yn ien kear ek fochten en fochten mei de fijân. En se hâlde fan minsken te marteljen.
  In Komsomol-lid waard martele. It bleate famke waard útkleed en mei in sweep slein. Doe ferbaarnen se de bleate fuotten fan it Komsomol-lid mei in hite roede. En ik moat sizze dat se it leuk fûnen.
  Doe brutsen se de teannen fan it famke. En de meast chic marteling is om Venus syn liifmoer yn 'e brân te setten mei in fakkel. En it famke ferlear it bewustwêzen fan pynlike skok.
  Albina kaam lykwols ek dêr net rêstich. Se brocht de fakkel nei it bleate boarst fan it famke. En hja friet har. Doe snijde se ôf en forte it sêfte fleis, rôp:
  - Wat is it lekker!
  Alvina friet de oare tepel mei in ljocht en merkte op:
  - Ja, dit is geweldich!
  En de Dútske famkes fûnen it tige leuk.
  Mar net allegearre binne sokke skepsels. Hjir fjochtsje Anastasia Witchakova en Akulina Orlova yn 'e loft, tsjin Dútske gieren.
  En se litte har feardigens en wiisheid sjen.
  De famkes fjochtsje fansels op bleate fuotten en yn bikinis. En se rjochtsje kado's fan 'e dea op' e fijân.
  En hja sjonge foar harsels;
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme,
  Lenin ynspirearre ús om te fjochtsjen ...
  De rêchbonke fan it faksisme is brutsen,
  Litte wy in nije wrâld bouwe!
  Anastasia skeat op 'e fijân mei har bleate teannen, skeat in Dútsk fleantúch del en blapte:
  - Foar it reade kommunisme!
  Akulina Orlova sloech behendich de fijân mei har bleate skonken, snijde him ôf en blafte:
  - Foar de oerwinning fan 'e Russyske geast!
  En de famkes raasden byinoar:
  - Foar it heitelân en Stalin!
  Dit is sa'n drege striid dy't oeral oan 'e foarkant giet.
  De Dútsers binne grif sterk. En se geane, al stadichoan, mei grutte skea foarút.
  Famkes fjochtsje ek yn de ynfantery...
  Komsomol famkes yn allinnich slipje.
  Hjir sjit Alenka in útbarsting fan in masinegewear, snijt de nazi's ôf en slacht in hiele rige fjochters út.
  Dan seit er:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Anyuta sjit ek op 'e fijân. Hy docht dit heul akkuraat en dúdlik. En snijt de faksisten del. Dan smyt er in granaat mei syn bleate teannen, smyt de nazi-tank en piept:
  - Foar Hillige Rus'!
  Alla sjit ek op 'e fijannen. Hy docht it heul akkuraat. Mei syn bleate hakke smyt er it kado fan de dea op, docht it masterlik. De reade slacht de Krauts út en sjit:
  - Foar it tiidrek fan it kommunisme!
  Maria sjit ek op 'e fijân. Hy maait de faksisten del, wat er ekstreem agressyf docht en piept:
  - Foar Rus', ús mem!
  En mei de bleate teannen smyt er wer in granaat. De Dútske tank, nei't er skea krigen hat, draait om ... En de gefjochtskit is skuord.
  Marusya, ferpletterje de fascisten. En mei har bleate hakken smiet se in hiele bosk granaten en sei:
  - Foar it grutte heitelân!
  Dit binne de famkes hjir, gewoan fjochters fan kolossale krêft. Sa wurdt elkenien op in rige útroege.
  Dit is de fjochtsjende fiif. En hoefolle faksisten haasten. En swarte krigers nimme diel oan it offinsyf. Se moatte sein wurde ekstreem fighting guys.
  Mar Russyske famkes maaie se del sûnder seremoanje.
  In moai bataljon as de krigers hast neaken binne. En sa tan en sûkelade.
  En machtige Dútske masines Yu-888 binne sichtber yn 'e loft. Se smieten bommen op Sovjet-posysjes, ferpletterje de fijân. En se hannelje mei kolossale effisjinsje.
  Eva, bommen smiten, har bleate, rûne hak op it pedaal drukt. Hy smyt kado's nei Sovjet-stêden, raast:
  - It Tredde Ryk is ûnoerwinlik!
  Agatha stimde hjirmei iens, en spruts kado's fan ferneatiging út:
  - Wy hawwe al ús fijannen ôfbrutsen!
  En de nazi's streame al om Moskou út ferskate rjochtingen.
  Dan Oleg en de famkes wer yn 'e slach, helpen Ruslân, of leaver de USSR.
  Hjir kaam in oare bleatefaam, Margarita, by harren. Ek in folwoeksen frou, de skriuwster waard in famke fan likernôch tolve yn ruil foar ûnstjerlikens en docht in missy.
  Krigers út de ienentweintichste iuw kamen wer yn botsing mei de nazi's fan de tweintichste.
  It faksistyske brune ryk hat in protte soldaten. Se streame as in einleaze rivier.
  Oleg Rybachenko, dy't de nazi's mei swurden delsloech, sawol ynfantery as tanks, raasde:
  - Wy sille nea jaan!
  En in skerpe skiif fleach út 'e bleate foet fan 'e jonge!
  Margarita, dy't har tsjinstanners ferplettere, bleate har tosken, mompele:
  - D'r is in plak yn 'e wrâld foar heroïske dieden!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate fuotten fan it famke, sloegen de nazi's en har fleantugen en tanks.
  Natasha smiet ek har bleate teannen, moardlik, en jankte:
  - Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har swurden gongen troch de mûne tsjin de nazi's.
  Zoya, dy't de fijannen útinoar snijde, raasde:
  - Foar in nije oarder!
  En mear naalden ferspraat út har bleate fuotten. En sawol yn 'e eagen as yn 'e kiel fan nazi-soldaten en fleantugen.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein waarden en fûleindich waarden.
  Augustinus, dy't wite soldaten en tanks delsloech, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, killer kado fljocht fan har bleate fuotten. En de Takni en wite fjochters falle.
  Svetlana hakket de mûner del, har swurden binne as bliksem.
  De nazi's falle as snijde skoven.
  It famke smyt naalden mei de bleate fuotten en piept:
  - Hy sil winne foar Mem Ruslân!
  Oleg Rybachenko giet foarút tsjin de nazi's. Terminator jonge hakket brune troepen del.
  En tagelyk smite de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif, se skuorre stammen útinoar en sjitte fleantugen del.
  De jonge raast:
  - Glory to Future Rus'!
  En yn beweging snijt it elk syn holle en mûle ôf.
  Margarita ferpletteret ek har tsjinstanners.
  Har bleate fuotten flitse gewoan. De nazi's stjerre yn grutte oantallen. De strider ropt:
  - Nei nije grinzen!
  En dan nimt it famke it en slacht...
  In massa liken fan faksistyske soldaten.
  Mar Natasha is op it offensyf. Hy hakket de nazi's mei de tanks del en sjongt:
  - Rus 'is great en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane fan har bleate fuotten. Dy't faksisten de kiel trochsnije. Ja, dit is in famke.
  Zoya is op it offensyf. Hy hakket de brune soldaten mei beide hannen del. Spuie út in buis. En hy smyt deadlike naalden mei de bleate teannen - hy sjit tanks en fleantugen del.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Eh, lytse klup, lit ús gean!
  Eh, myn favorite sil dwaan!
  Augustinus, de nazi's delslacht en de brune soldaten útroege, raast:
  - Alles shaggy en yn bistehûd,
  Hy foel de oproerplysje oan mei in klup!
  En as hy syn bleate teannen op 'e fijân lanseart, sil it in oaljefant deadzje, en mear noch in tank.
  En dan ropt er:
  - Wolfhounds!
  Svetlana is op it offensyf. Hy hakket, fernielt de nazi's. Mei bleate fuotten lanseart er deakado's op harren.
  Hy rint de mûne mei swurden.
  In protte fjochters ferplettere en roppen:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden, ferneatigje tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko sprong. De jonge die in salto. Hy snijde in protte nazi's yn in sprong del.
  Hy smiet de naalden mei de bleate teannen en gûlde:
  - Gloarje oan myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Margarita giet oan it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne koeler as de blêden fan in mûne. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea, tanks en fleantugen steane yn 'e brân.
  In famke yn in wylde oanfal. Útroeget brune krigers sûnder seremoanje.
  En it springt sa no en dan omheech en wurdt ferdraaid!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de nazi's falle dea. En hiele terpen liken wurde opsteapele.
  Margarita ropt:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer waard de naald op har bleate fuotten smiten.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natasha is ek heul cool op it offensyf.
  En hy smyt mei de bleate fuotten, en spuucht út in buis.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer is de skientme yn beweging.
  Zoya stoarmet it puin fan nazi-lyksen. En ek fan har bleate fuotten fleane boemerangs fan ferneatiging út.
  En de brune krigers falle en falle hieltyd.
  Zoya ropt:
  - Barefoot famke, se sil dy ferslaan!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Dy't de nazi's rjocht yn 'e kiel geane.
  Dan falle se dea.
  Of leaver, folslein dea.
  Augustinus op it offensyf. Ferneatiget brune troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n prachtige strider.
  In tornado sweeft troch de fascistyske troepen.
  In famke mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En yn 'e oanfal, in skientme mei fjoerhier.
  Augustinus raast yn wylde ekstase:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles útinoar skuorre!
  En de strider is op it offensyf.
  En har bleate fuotten smite in protte skerpe, giftige naalden.
  Svetlana yn striid. En sa fonkeljend en striidber. Har bleate skonken smyt safolle moardlike dingen út. Gjin minske, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt op, do silst net by steat wêze om te stopjen it.
  Svetlana sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dus springe yn in rûndûns!
  Mei dyn dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En de beweging fan it bleate famke wurdt hieltyd razender.
  De oanfal fan Oleg fersnelt. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smite skerpe naalden - skuorre tanks en fleantugen útinoar.
  De jonge strider ropt:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in wyld famke yn har aktiviteit. En tersket de fijannen.
  Sa lansearre se mei har bleate skonk in earte mei eksplosiven. It sil eksplodearje en fuortendaliks hûndert nazi's en tsien tanks opsmite.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús noch komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tanktonnen fleane yn ferskate rjochtingen.
  Natasha fersnelde har bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En tagelyk ropt er:
  - Oerwinning wachtet it Russyske Ryk.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje.
  Natasha is in terminator famke.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen wurde delsketten.
  Zoya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in soad minsken mei trochboarge kiel, terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delsleine fleantugen dy't lizze.
  Augustinus is in gek famke. En it ferneatiget elkenien as wie it in robot makke fan hyperplasma.
  It hat al mear as hûndert nazi's ferneatige. Mar alles komt op tempo. En de strider raast ek.
  - Ik bin sa ûnoerwinlik! It coolste ding yn 'e wrâld!
  En wer is de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustinus song:
  -Do doarst ús lân net yn beslach te nimmen!
  Svetlana is ek op it offensyf. En it jout jo gjin oseaap fan rêst. Wylde terminator famke.
  En hy snijt de fijannen del en ferneatiget de nazi's. En in massa brune jagers wie al yn de sleat fallen en lâns de diken.
  De seis giene wyld. It wie in wylde striid.
  Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. Fermoarde nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems.
  De jonge skriuwer ûnthâldt in wylde strategy. Dêr't hynders en minsken ek mongen.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Wee fan geast!
  En d'r sil tonnen jild wêze!
  En Terminator Boy yn in nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en Adidas!
  It waard in echt toffe show. En hoefolle nazi's waarden fermoarde? En se fermoarde it grutste oantal fan 'e grutste brune fjochters.
  Margarita is ek yn 'e striid. Fernielet kaniel en stielen legers en raast:
  - Grut skokrezjimint! Wy ride elkenien yn 'e kiste!
  En har swurden snijden by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as in panter! Bewize dat jo de bêste binne!
  En in earte mei in krêftich eksplosyf sil út 'e bleate heel fan it famke fleane.
  En hy sil de fijân slaan.
  En hy sil guon fan 'e fijannen, tanks en sels fleantugen nimme en ferneatigje.
  En Natasha is yn autoriteit. En hja rekket har tsjinstanners, en hja sil net litte immen del.
  Hoefolle nazi's hawwe jo al fermoarde?
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne sa saffier. Dit famke is de wichtichste beul. Hoewol al har partners beulen binne!
  Natasha ropt:
  - Ik bin lilk! Der komt in boete foar jo!
  En wer sil it famke in protte nazi's mei swurden deadzje.
  Zoya is ûnderweis en hat in protte brune krigers delslein.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needel deadet ferskate nazi's. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus giet foarút en ferpletteret har tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en se bleat!
  En sa'n reade holle... It hier fladdert yn 'e wyn as in proletarysk spandoek.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana is yn beweging. Hjir snije ik in protte skulls en tankturrets. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuugt it út 'e buis. Dan ropt er:
  - Jimme sille dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, en reitsje ynfantery en fleantugen.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in boskje naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús op in kuier gean, iepenet in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is al in pear jier âld, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Sels as it spultsje de regels net folget, lit ús troch de bruorskip brekke!
  En wer fleagen deadlike en opfallende naalden fan syn bleate fuotten ôf.
  Margarita song mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat der in dage fan frijheid komt!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden nei de nazi's en har tanks, en gie troch:
  - It tsjuster sil fuort! De roazen fan maaie sille bloeie!
  En sadree't de strider in earte smiet mei har bleate teannen, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha yn 'e striid. Springt as in kobra. Blaast fijannen op. En safolle nazi's stjerre en fleantugen crashe.
  It famke brûkte se mei swurden, en houtskoalkorrels en spearen. En needles.
  Tagelyk raast er:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smyt nije naalden, piercing tsjinstanners.
  Zoya is yn wylde beweging. Foarútgong op de nazi's. Snijt se yn lytse stikjes.
  De strider smyt naalden mei har bleate fingers. Punches troch tsjinstanners, en dan raast:
  - Us folsleine oerwinning is tichtby!
  En hy rint in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar elkenien.
  En as it oangiet, betsjut it dat it ynskeakelt.
  Dêrnei sil de reade it nimme en sjonge:
  - Ik doch alle skedels iepen! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije fleis en metaal.
  Svetlana giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmingen. Sadree't it omkapt wurdt, lizze in massa liken, en fleantugen en tanks lizze om.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En dan fleant der in moarderwt fan har ôf.
  Oleg sil wer hûndert nazi's ôfsnije, sweepend as in meteoar. En hy sil in bom nimme en dy smite.
  It is lyts yn grutte, mar it is deadlik ...
  Hoe sil it yn lytse stikken skuord wurde.
  Terminator jonge jankte:
  - De stoarmige jeugd fan enge masines!
  Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En sil snije del in protte brune fjochters. En snijt grutte iepenings.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En it sil slaan mei fernijde krêft.
  Natasha is noch fûler op it offensyf. Dit is hoe't hy de nazi's slacht. It is har net sa maklik om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha naam it en song:
  - Op it plak rinne is in algemiene fermoedsoening!
  En de strider liet sa'n kaskade fan klappen los op har tsjinstanners.
  En hy smyt skiven mei de bleate fuotten.
  Hjir rûn ik de mûne. De massa brune legerkoppen rôle fuort en de tanks brânden.
  Se is in fjochtsjende skientme. Sla dysels op mei sa'n giele armada.
  Zoya is yn beweging, en ferplettert elkenien. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Hit tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya naam it en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha rôp fan wille:
  - Dat is dyn skuld!
  En mei de bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En in blêd soe fan har bleate skonken fleane. En it sil in protte fjochters slaan, de tuorkes ôfsnije fan tanks.
  Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. Se fladderje as in proletaryske banier. Dit famke is in echte vixen.
  En hja snijt har tsjinstanners del - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomd bist!
  Augustinus naam it en sisde:
  - It sil in bollekop wêze - de fjochters sille har geast net ferlieze!
  En sa ferplettere se wer in protte fjochters.
  Oleg Rybachenko mompele:
  - Krekt wat jo nedich hawwe! Wat in famke!
  Margarita, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, de tankturret ôfbrekke, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Augustinus wie it maklik mei dit iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien deabite sil!
  En wer, mei syn bleate teannen, sil hy in moardlik ding lansearje.
  Svetlana is net minder as har tsjinstanners yn 'e striid. Gjin famke, mar om mei sa'n heks yn 'e flammen te kommen.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, dy't it blêd mei har bleate foet loslitte, de toer fan 'e tank ôfsnijde, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana, snijde fijannen útinoar en skeat fleantugen del, tjirp:
  - Jo hawwe gjin mes nedich om in gek te deadzjen ...
  Zoya piepte, en smiet naalden mei har bleate, brune fuotten:
  - Jo sille him as in gek lizze!
  Natasha, dy't de nazi's opsnijde, tafoege:
  - En doch it mei him foar in penny!
  En de krigers sille it nimme en springe. Se binne sa bloedich en cool. Yn it algemien sit der in soad opwining yn.
  Oleg Rybachenko sjocht tige stylich yn 'e striid.
  Margarita song:
  - De klap is sterk, mar de keardel is ynteressearre...
  De jonge sjeny lansearre wat as in helikopter propeller mei syn foet. Ik snijde in pear hûndert koppen ôf fan 'e nazi's en tanks, en piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke - yn folslein iepenwurk.
  Oleg, dy't de brune soldaten delhakke, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is echt sa'n aktive terminator.
  Natasha song op it offensyf:
  - Yn in hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe boemerangskiif. Hy fleach yn in bôge, snijde in protte nazi's en tanktuorren.
  Zoya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte jagers en fleantugen.
  It blonde famke sei:
  - Lit ús de fijân skaakmat meitsje!
  En hja liet har tonge sjen.
  Augustinus swaaide mei har skonken en smiet skerpe swastika's, gurgle:
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen byinoar, en ferpletterden de nazi's:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleane de skiven fan 'e bleate fuotten fan 'e krigers. Fleis wurdt skuord en tankturrets wurde sloopt.
  En wer it gjalp:
  - Nimmen sil ús ferslaan!
  Natasha fleach de loft yn. Se skuorde har tsjinstanners en fleugele gieren útinoar, en joech út:
  - Wy binne wolven, dy't de fijân roastje!
  En fan har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Oleg Rybachenko gurgle:
  - Och, it is betiid, de feiligens jout it!
  En hy knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha hakke de nazi's op en raasde:
  - Der is gjin freugde yn ús wrâld sûnder striid!
  De jonge makke beswier:
  - Soms is sels fjochtsjen net leuk!
  Natasha stimde yn:
  - As jo de krêft net hawwe, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet naalden nei de fijân mei har bleate teannen, blies in massa tanks op en song:
  - In soldaat is altyd sûn,
  En klear foar de feat!
  Dêrnei sloech Natasha wer op 'e fijannen, sloopt de tuorren fan' e tanks.
  Zoya is in heul rappe stealer. Se lansearre in hiele barrel by de nazi's. En skuorde in pear tûzen útinoar mei ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken fonkelje!
  En it famke is yn combat gear!
  Augustinus is ek net swak yn 'e striid. Dit is hoe't hy de nazi's slacht. As waerd it mei keatlingen út in skeef slein.
  En de tsjinstanners ôfhakke, sjongt er:
  - Pas op, it sil goed wêze,
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid, as in jack-in-the-box.
  Mar hoe't Svetlana fjochtet. En de nazi's krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Bloedige spatten fleane der út.
  Svetlana merkte hurd op doe't spatten fan metaal fan har bleate fuotten fleagen, en de skulls en tuorkes fan tanks smelten:
  - Gloarje oan Ruslân, tige gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divisions yn reade shirts -
  Groetnis oan it Russyske folk!
  Sa namen de famkes it op tsjin de nazi's. Sa wurde se snien en fersnippere. Gjin krigers, mar echt panters dy't har losmakke binne fan har keatlingen.
  Oleg is yn 'e striid en falt de nazi's oan. Hy slacht se sûnder genede, snijt troch tanks en raast:
  - Wy binne as bollen!
  Margarita, dy't it brune leger ferplettere en troch tanks snijde, pakte op:
  - Wy binne as bollen!
  Natasha naam it en jankte, snijde de brune soldaten mei de tanks del:
  - Do kinst net lije!
  Zoya skuorde de nazi's útinoar en piepte:
  - Nee, net mei de hân!
  En hy sil ek de stjer mei syn bleate foet nimme en loslitte en in protte faksisten ôfmeitsje.
  Natasha naam it en piepte:
  - Us tv stiet yn 'e brân!
  En fan har bleate skonk fljocht in moardnerige boskje naalden.
  Zoya, dy't ek de nazi's en har tanks ferneatige, piepte:
  - Us freonskip is monolitysk!
  En wer wurdt it sa hurd smiten dat sirkels yn alle rjochtingen wazig wurde. Dit famke is suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke, mei har bleate teannen, sil nimme en lansearje trije boemerangs. En dit soarge foar noch mear liken.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it moardlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  Augustinus ek hiel logysk opmurken:
  - Net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En se fermoarde in protte nazi's.
  En hoe't it raast:
  - Massa moard!
  En dan slacht er Hitler syn generaal mei de holle. Hy sil syn skedel brekke en him jaan:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana is heul lilk yn it offensyf, foaral it slaan fan tanks, squeaks:
  - Der sil gjin genede foar dy wêze!
  En in tsiental naalden fleane fan har bleate fingers ôf. Wylst se troch elkenien slacht, falle de fleantugen yn. En de strider besiket wirklik te skodzjen en te deadzjen.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Moaie hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. In yngewikkelde hybride.
  En de massa nazi's stoarte yn.
  Oleg raasde:
  - Banzai!
  En de jonge is wer op 'e wylde oanfal. Nee, de macht siet gewoan yn him, en fulkanen gurgle!
  Margarita yn beweging. Hy sil elk syn mage iepen skuorre.
  It famke sil mei de foet fyftich naalden tagelyk útsmite. En in protte ferskillende soarten fijannen waarden fermoarde, tanks en fleantugen waarden útskeakele.
  Margarita song yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld dyn noas en sturt heech.
  Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke sil klopje en roppe:
  - De Dragon President sil in lyk wurde!
  Natasha is gewoan in soarte fan terminator yn 'e striid. En hja raasde:
  - Banzai! Krij it gau!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En it slacht de nazi's as spikers. En it sil ferneatigje in massa fan mastodonten en fleugele, infernal masines.
  Wat in strider! Oan alle krigers - kriger!
  Zoya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde:
  - Us Heit is sels de Wite God!
  En hy sil de nazi's slaan mei in trijefâldige mûne!
  En Augustinus raasde werom:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar har freonen is se in leafste.
  En hoe't er it nimme sil en mei syn bleate teannen smite. En d'r wiene in protte krigers fan it brune ryk, lykas har tanks en fleantugen.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul grut fjochtspotinsjeel. Nee, it is better om net ûnder ien fan dizze te bemuoien. Lykas de tuorren fan tanks wurde de wjukken fan faksistyske fleantugen ôfskuord.
  Augustinus sei:
  - Wy sille alle ferrieders yn poeier slûpe!
  En winkt nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein de frede fan de dea!
  Svetlana, dy't har fijannen ferplettere, sei:
  - Wy sille dy deadzje mei in wachtrige!
  Augustinus befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate fuotten fleant it kado fan totale ferneatiging wer! En safolle tanks en fleantugen eksplodearren yn ien kear yn lytse skuorren.
  Oleg song as antwurd:
  - It sil in folsleine banzai wêze!
  Augustinus, dy't de nazi's mei har bleate hannen útinoar skuorde, se mei swurden hakken, en mei har bleate teannen naalden smite, tanks en fleantugen yn ien kear ferniele, sei:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha, dy't de brune krigers ferneatige, piepte:
  - Koartsein - banzai!
  En lit ús jo tsjinstanners mei wylde wreedheid delhakje.
  Oleg Rybachenko, dy't syn tsjinstanners útinoar snijde, sei:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En leau my, it debút is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge. Hy snijde sawol de tuorkes fan tanks as de sturten fan fleantugen ôf.
  Margarita, dy't de krigers fan it brune ryk en it pânser fan tanks delsloech, song:
  - En wa sille wy yn 'e striid fine?
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Wy sille gjin grapke mei dat -
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  Se wurken doe goed mei de nazi's... En Sowjet-Ruslân fersloech it brune ryk by de bestoarming fan Moskou.
  De oarloch is noch net foarby, mar de USSR hat al in kâns om de nazi's sels te ferslaan. Dat de seis moasten har super en coole missy wer ûnderbrekke.
  
  ONE USSR UNDER WOLVEN
  De ôfsluting waard feroarsake troch in sinneflier, wêrtroch't de Feriene Steaten, Brittanje en har koloanjes op 22 juny 1941 tsjuster waarden. Yn it earstoan hie dat net bysûnder ynfloed op it ferrin fan de oarloch. De Dútsers gongen in protte foarút as yn 'e echte skiednis. De Führer draaide ek nei it suden, en Japan naam in wachtsjen-en-sjoch-hâlding ... En wer rêde de froastige winter it Reade Leger fan folsleine nederlaach en liet it in tsjinoffensyf by Moskou lansearje. Underwilens naam Japan dy besittings yn 'e Stille Oseaan yn beslach dy't earder oan Brittanje en de Feriene Steaten hearden, en dêr't ekstra krêften no net berikke koene.
  Oan it eastfront wûnen de Dútsers yn 'e maitiid en iere simmer in tal oerwinningen en begûnen wer oan harren oanfal op Stalingrad. Dit is lykwols wêr't de diskrepânsjes mei de realiteit begon. Troch it ûntbrekken fan in twadde front koe de Dútsers mear troepen út Jeropa en Libië oerdrage, wêrby't allinnich Italjaanske garnizoenen efterlitten.
  En it offinsyf begûn net allinnich op Stalingrad, mar ek op Tikhvin. En it waard no befel fan Rommel, dy't de Führer tige wurdearre foar de nederlaach fan 'e Britten yn Libië en de ynname fan Tolbuk.
  De earste Tiger-tanks namen ek diel oan 'e fjildslaggen. Rommel sette nachts syn oanfal yn en wist de Sowjet-troepen troch ferrassing te nimmen. De situaasje waard fergrutte troch it feit dat de Dútsers in foarsprong hiene yn 'e loftfeart en gjin enerzjy fergrieme yn it bestriden fan' e bûnsmaten.
  De piloat Marcel krige gau rekkens op it eastfront. Werom yn juny 1942 helle hy it tal fleantugen dat delsketten waard op hûndertfyftich en krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei swurden en diamanten fan sulver ikeblêden.
  Mar dit wie mar it begjin fan in karriêre.
  Yn 'e loft wie it yndied dreger foar it Reade Leger. En de Dútsers wienen by steat om te nimmen Tikhvin, en dan ferskate oare stêden en ôfsnien Leningrad mei in dûbele ring, blokkearje dizze stêd wer.
  De Sovjet-kommando besocht troch te brekken nei Leningrad en oanfallen yn it sintrum. Mar d'r wie net genôch krêft om sukses te berikken op dizze gebieten.
  De ienige treast wie dat de nazi's fêst sieten yn Stalingrad, wat harren in kâns joech om nije reserves te sammeljen.
  Mar Leningrad bleau blokkearre. Türkiye en Japan wiene noch net yn 'e oarloch gien en de USSR hie in kâns om it tij fan 'e gefjochten te kearen. Yn novimber 1942 lansearren de Sovjettroepen in offensyf op sawol Rzhev as Stalingrad.
  It wie net mooglik om te berikken súkses tichtby Rzhev. Mar by Stalingrad wie de ring sletten. Mar sa die bliken in skoft. It Tredde Ryk hie folle mear reserves, en Rommel sette in offensyf út nei Stalingrad út it noarden, en Mainstein út it suden.
  De situaasje waard fierder fergrutte troch de ûnferwachte yngong fan Japan yn 'e oarloch. De samûrai foelen Vladivostok, nettsjinsteande dat se beheind waarden troch de slach yn Sina, oan.
  Hirohito wie wierskynlik benaud dat it Tredde Ryk ferlieze soe en de oarloch yngie.
  Boppedat hie Japan genôch middels en ynfantery foar folsleine offensiven.
  It Reade Leger waard fêstmakke, en Rommel wist fanút it noarden nei Stalingrad troch te brekken. Mainstein waard tydlik stoppe, mar nei't er ekstra fersterkings en stipe fan Paulus krigen hie, ferienige er him mei de al net blokkearre troepen.
  Sa ûntstie in oare ring dêr't de Sovjet-troepen har yn fûnen.
  Nei hurde fjochtsjen waarden de measten fan harren ferneatige en finzen nommen. Dêrnei foltôge de Dútsers de ferovering fan Stalingrad. En yn maart 1943 gie ek Türkiye yn 'e oarloch. De situaasje waard noch yngewikkelder. De Dútsers behâlden de oermacht yn 'e loft. Marcel helle it tal fan trijehûndert fleantugen delslein en waard de earste Dútser dy't it twadde Ridderkrús fan it Izeren Krús mei Oak Leaves Swords and Diamonds ûntfong.
  Yn maaie, de Dútsers lansearre in nij offensyf, massaal mei help fan nije tanks - "Tiger", "Panther" en "Lion". En hja foarútgong mei súkses, hoewol't it Reade Leger naam in krêftige ferdigening. Mar de krêften wiene al ûngelikense, om't de Sovjet-troepen tagelyk op trije fronten fochten - tsjin it Tredde Ryk, syn satelliten, Japan en har koloanjes, en Turkije. De situaasje waard fergrutte troch de totale oarloch ferklearre troch de nazi's, dy't late ta in tanimming fan de produksje fan wapens ferskate kearen by it ûntbrekken fan bombardeminten troch de Alliearden. Sa waarden de kânsen fan 'e USSR fluch minder!
  Wier, de Krauts gongen stadich foarút, om't se in ferdigening yn 'e djipte tsjinkamen. En de Sovjet troepen, hawwende ûnderfining, fochten hiel dapper. Mar se ferlearen noch.
  Se fochten lykwols mei grutte moed, en guon krigers lieten de heechste klasse sjen. Bygelyks, de tankbemanning fan Elizabeth op 'e meast gewoane T-34-76 fjochtet de nazi's.
  En de Dútsers bewege stadich nei de Sovjet-troepen, foarmje in wig, of in pig. De swierste en bêst beskerme Lion tank is foarút. It liket op de Panther, mar folle grutter en mei in gewicht fan njoggentich ton. De frontale pânser fan 'e romp is 150 mm en hellen lykas de T-34, en de kanten binne 82 mm mei hellingen. De foarholle fan de turret is oer it generaal tige sterk beskerme: 240 mm mei hellingen, en de swakkere kanten binne ek 82 mm, lykas de romp. En it gewear is machtich, 105 mm lang, mei in lange loop fan 70 EL. Dit is in tank dy't kin fan in ôfstân slaan.
  Elizabeth set de fersnellingsbak mei har bleate foet nei de boppeste.
  En de fjouwerentritich nimt snelheid op. It is nutteloos om te sjitten op 'e "Liuw" fan in ôfstân en jo moatte tichterby komme. In krêftige Dútske masine stjoert in projektyl fan deadlike krêft. Hy raast foarby. De famkes yn 'e tank laitsje fleurich en bewege har bleate fuotten.
  It is hyt yn 'e noardlike Kaukasus ein maaie, en beauties yn bikinis hawwe in protte wille.
  Elena merkt mei in fluit:
  - No sil de faksist serieus yn 'e hoarnen skopt wurde!
  Catherine, skoddet har bleate, brune foet, is it iens:
  - Wy sille him grif slaan!
  T-34-76 bliuwt te fersnellen, mar off-road snelheid is beheind. "Lion" krûpt yn 't algemien amper, en de mear agile "Panthers" en "Tigers" fertrage om net foarút te kommen.
  Mar dizze auto's binne ek gefaarlik, benammen de Panther, dy't by steat is om fyftjin skots per minút te sjitten. Jo kinne in ferrassing ferwachtsje fan dizze.
  Efrasia, dy't mei har bleate hak op it gas drukt, raast:
  - Wy sille op masterlike manieren fjochtsje!
  It kanon fan 'e Lev-tank hat in signifikant neidiel: it sjit mar fiif shots per minút. Yn it algemien, net it meast súksesfolle model. De harnaspiercing is oermjittich, en it is net nedich om fan te grutte ôfstân te slaan. "Tigers" en "Panthers" sjitte fan twa kilometer fan in gruttere ôfstân is it hast ûnmooglik om de mobile en fjouwerentritich te slaan. Dus wie it de muoite wurdich om de "Liuw" mei sa'n krêftige kanon út te rusten? Oare Sovjet tanks binne noch lichter, útsein de KV-1S, mar dizze tank hat gjin foardielen yn beskerming, en syn driuwende skaaimerken binne allinnich slimmer.
  Elizabeth draait har lichem en raast:
  - Ik sykhelje yn mei myn boarst, de loft is in brede golf,
  Skittert helder, it stjerlike tapyt is einleas ...
  Gefoelens boartsje, bleate fuotten binne yn libben,
  Ik wol boartsje yn 'e loft en fleane nei de sinne foar altyd!
  It is net maklik te brekken troch in Lev tank, sels yn 'e kant. De kanten fan 'e turret binne, lykas dy fan' e Panther, hellend, en it boppeste diel fan 'e kanten fan' e romp is ek. Dizze tanks hawwe al in typyske "kat" foarm, dy't in bettere beskerming leveret troch kanteljen. Net as de Tiger, hast fjouwerkant. Mar de "Tiger" waard ûntwikkele foar de oarloch, en like op de KV yn foarm. Mar de "Tiger" -2, in lettere ûntwikkeling, is ek in "kat" foarmige tank, en meikoarten sil dizze tank ek yn produksje gean. It is ek hast ûnmooglik om de "Liuw" oan board te slaan. Allinne it legere diel fan 'e romp hat gjin pânser helling, mar it is bedekt mei rollers. Dat is, jo moatte ticht trochbrekke en krekt tusken de rollen komme.
  Dus de taak foar famkes is dreech. Boppedat skoddet de fjouwerentritich safolle yn beweging dat it hast ûnmooglik is om krekt te sjitten.
  Elizabeth frege har freonen:
  - Kinne wy de fijân slaan?
  Elena antwurde fol fertrouwen:
  - As famkes gjin skuon hawwe, wurde har bleate fuotten sa gefoelich dat se de fijân definityf sille slaan.
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Ja, de bleate hakken fan famkes binne de kaai ta oerwinning!
  En sa, om de nederlaach foar te kommen, glide de fjouwerentritich oan board. It wichtichste ding hjir is om ek de Panther- en Tiger-guns te foarkommen. Se binne fluch-firing en akkuraat. En jo kinne dizze tanks ek net op 'e kop slaan.
  Elena sjit de Dútser mei har bleate teannen. Mar by it ferpleatsen fan de reedride lâns komme is hast ûnmooglik. Mar de fijân reedride is brutsen, en de "Liuw" stopt.
  De Fjouwerentritich giet him wer foarby. En stjoert in deadlik projektyl yn it legere diel fan 'e kant.
  Ekaterina merkt op:
  - Us gewear is ferâldere - d'r is wirklik gjin manier om de "Liuw" te nimmen!
  Mar út frustraasje rekke Elena de kant fan 'e fijân, en de "Liuw" fong fjoer.
  De famkes, sûnder fertraging, rinne wer foarút. No hawwe se in swakker doel: "Panther". It is genôch om it direkt oan 'e kant te slaan.
  Elizabeth notysjes:
  - Praktyske kat!
  Catherine sei mei in gniffel:
  - Mar hy krûpt amper om net út 'e "Liuw" omslach te kommen.
  En Elena skeat fan in ôfstân op 'e Panther, dy't fier oan 'e kant wie en syn kant iepene. It is in bytsje tinne - 40 millimeter, en it makket neat út dat it is op in hoeke.
  In Dútske tank ûntploft mei in botsing. Ja, de skientme neukte skerp.
  Se binne mei har boeiende genede fan fjochtsjen fan beauties.
  Mar de skulpen fluite gewoan, razend foarby, hast it harnas oan.
  Dit is heul gefaarlik foar in fjouwerentritich, en it liket op in persoan dy't tusken streamen springt.
  Elizabeth skeat wer mei har bleate foet en song:
  - Ik kin alles, ik kin alles, wy slaan de Wehrmacht werom!
  Fansels, mei sokke famkes is de duvel sels net bang. Hoewol de nazi's agressyf oanfalle, en se hawwe in protte tanks ...
  De krêften binne ûngelikense. Hoewol't it tal auto's sawat gelyk is, binne de Dútske swierder. In protte Sovjet-tanks binne ljocht en net folslein combat-klear tsjin Nazi meunsters.
  Mar de bemanning fan Elizabeth docht wûnders en sjit in oare Panther ûnderweis.
  Komsomol-leden fjochtsje ek op gewearen. Se sjitte sekuer. Se rinne, flitsende bleate fuotten, rûne hakken. En se sloegen de fijân rjocht op doel.
  Alenka kommando mei passy:
  - Famkes, jou net op!
  En no spuit it kanon in shell út, krekt op 'e T-4, dy't dizze tank trochbocht. Mar, fansels, "Lion" kin net sa maklik wurde nommen. En hjir moatte jo besykje.
  Anyuta wiist nei de auto mei har bleate teannen en fjoer krekt fan ein oan ein, sizzende:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Alla sjit ek hiel sekuer en foeget ta:
  - Gloarje oan heroïsme!
  De fjochtsjende famkes hjir binne neat minder dan topklasse en aerobatics!
  Maria, dy't in shell yn it gewear fiedde, song:
  - Heger en heger en heger,
  Stribje nei de flecht fan ús fûgels...
  En elke propeller sykhellet,
  Frede fan ús grinzen!
  Marusya tafoege, sjitten op de Krauts:
  - Dit is perfoarst wier...
  It massale heroïsme fan Russen en net allinnich Russyske minsken waard yn alles oantoand ...
  De ôfmjitten, gedempte lûden fan 'e koekoek, as wiene de gongen slaan, swaaiden oer de sleatten. Spare beammen mei in dikke griene kroan yn wynstjitten, as pioniers yn in salút dy't wurge soldaten groetsje. Foar guon kin dit sels in soarte fan warskôging lykje - se sizze, jo sille nei de folgjende wrâld gean!
  It bataljon ûnder it befel fan Vladimir Mikhailovsky, slim mishannele yn eardere fjildslaggen, benammen yn 'e maaie-nederlaach, wurdt no hastich oanfolle mei rekruten en makket him op om ien fan 'e gefaarlikste rjochtingen te dekken. Trije kilometer nei it easten spatte it wetter lâns de Don, fersûpt yn 'e oarlochsflammen.
  It grutste part fan it reid waard ferkoar troch brânbommen, en it wetter waard swart troch roet. As enoarme wedstriden yn 'e treurige skande steane de peallen fan 'e brêge dy't troch de blastweach ôfbrutsen binne, allinich, fungearje as stipe.
  Op boaten ferfiere pleatslike pioniers de kado's fan 'e fjilden, lykas doazen mei munysje foar de heroyske Sovjet-soldaten, klear om yn' e stjerlike striid te gean mei de lilke nazi-horden.
  Sa sleepten se mei har fjouweren in lange doaze nei in bosk mei wolfbessen. Dêr loerde in foarsichtich kamouflearre anty-tankgewear yn in hinderlaag. Trije soldaten en de skitterende skitter Alesya bemanne it gewear. It famke is tige slank, mar har earms binne sinerich fan útputtend wurk. Hy besiket ek, tegearre mei de jonges, in trap te meitsjen foar it gefal dat in tank of "pânsere man" fan Hitler syn pak besiket de natuerlike heuvel te omgean.
  De soldaten binne foar it grutste part noch folslein burdleas en der is net op sketten, jonge mannen dy't in ferkoarte rekrutkursus fan oardel moanne foltôge hawwe, plus fansels de pre-tsjinstoplieding dy't goed fêstlein wie yn de USSR.
  Guon krigers hawwe al ûnderfining. Se ferskille fan jonge bisten yn har borsten, skerpte fan bewegingen, en guon wurde weromdraaid. Benammen ien-eyed Ivan, dy't like in echte piraat, groeide in burd. De rang fan ensign, en al in pear oarders krigen yn ferskate fjildslaggen, of leaver de earste by Moskou. Doe't se, it like, it ûnmooglike diene: se stopten de Krauts, en rieden sels de tsjinstanners in pear hûndert kilometer, as hûneslaanders.
  Hoefolle ferlitten apparatuer hie de Fritz? Miskien net sa folle, en tanks waarden faak tsjinkaam, mar pânsere personiel dragers mei kanonnen en masinegewearen, dy't sa pynlik pinige de Sovjet ynfantery yn de simmer en hjerst fan '41, wiene in sint in tsiental!
  Mar doe't de froast mear as tritich graden kaam, ferlearen al dizze Teutonyske meunsters har fermogen om gewoan te bewegen ... De benzine befrear en it smeermiddel befrear.
  Spitigernôch slagge it se net om de nazi's folslein ôf te meitsjen. Foar in part troch de skuld fan it kommando, dat frege om grutte troepen om de stêden dêr't de Dútske ienheden byinoar sieten te stoarmjen. En de toai is kommen - ferdomme...
  Yn 'e maitiid, Ivan ek fertsjinne in twadde oarder - hy wie gelok te deadzjen in generaal en ferskate ofsieren fanwege in hinderlaag. De striid wie lykwols mar foar in part suksesfol. Tidens de efterfolging sloech in ferdwale fragmint Ivan Krasnov yn it gesicht, wêrtroch't er in each ûntnaam. Och, dit is oarloch, gjin bernefilm, wêrby't de haadpersoan elkenien slacht, mar sels hûndert masinegewearen kinne him net slaan.
  En no moatte se fysyk swier wurk dwaan: sleatten grave, sellen en fanggaten.
  De pioniers helpe harren, wylst der in rêst yn de fjilden is en de jonges en famkes sels smeke om harren âldere broers te helpen. Se wurkje sels te iverich, besykje mear te dwaan sûnder har krêft te berekkenjen. Dit is hoe't de ieren swollen en sprongen út op 'e brune, eelere hannen en bleate, ferwûne fuotten fan 'e bern. Tagelyk slagget it se noch om te sjongen;
  Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme -
  In fjoer, in tinte en in klinkende hoarn!
  De ynvaazje fan ferdomd faksisme -
  Wat wachtet op in fûle nederlaach!
  
  Wat hawwe wy ferlern yn dizze fjildslaggen?
  Of hawwe jo it krigen yn fjildslaggen mei de fijân?
  Wy wiene gewoan bern fan 'e wrâld -
  En no de krigers fan it heitelân!
  
  Mar Hitler die in stap nei ús haadstêd,
  De wetterfal liet ûntelbere bommen falle!
  En foar my is it Heitelân noch moaier as de himel -
  No is de bloedige sinne ûndergong kommen!
  
  Wy sille hurd reagearje op agresje -
  Al binne se sels, helaas, lyts fan stal!
  Mar it swurd is yn 'e hannen fan in breklike teenager -
  Sterker as de legioenen fan Satan!
  
  Lit de tanks lawine nei lawine haasten,
  En wy diele it gewear ûnder trije!
  Lit de plysje gemienlik op 'e rêch rjochtsje,
  Mar de Hillige God sil se fûl straffen!
  
  Wat hawwe wy besletten? doch it wurk fan frede -
  En dêrfoar moast ik helaas sjitte!
  De rêst is al haatlik.
  Der is ek geweld en genede!
  
  It famke en ik rinne bleatefoet tegearre -
  Al is der snie fallen, it baarnt in sniedrift as koal!
  Mar se hawwe gjin eangst, bern witte -
  De fascist sil mei in kûgel yn 'e kiste dreaun wurde!
  
  Sa fermoarde se in skande selskip Krauts,
  En de rest fan de leffe rinne!
  Wy ferneatigje infantery as in scythe yn 'e striid -
  Jonge simmers binne ús gjin hinder!
  
  Oerwinning is in prestaasje, sil yn maaie wêze,
  No is de sniestoarm stekelich, hurde snie!
  De jonge is bleatefoet, syn suster is bleatefoet,
  Bern fierden harren prime yn lappen!
  
  Wêr komme dizze krêften yn ús wei?
  De pine, de kjeld, dy need ferneare!
  Doe't in freon de boaiem fan it grêf mjitte,
  As in freon kreunt, stjer ik!
  
  Kristus seinge ús pioniers,
  Hy sei: it Heitelân is jo jûn troch God!
  Dit is it earste leauwe fan alles,
  Sovjet, hillich lân!
  De fiere rommel fan oankommende tanks kin wurde heard, en fleantugen buzzje yn 'e loft. En al donderje de machtige belegeringswapens. As troffen troch heech-eksplosive skulpen, wurde klompen ierde en smolten turf heech yn 'e loft smiten. Dit is wêr't de striid begjint. Majoar Vladimir Mikhailovsky hâldt fongen ferrekter yn syn hannen, sjocht nei de oankommende faksistyske stielen lawine. Se besykje de pioniers nei efteren te riden, mar se wolle net fuort en freegje om gewearen om te fjochtsjen.
  Der binne net genôch wapens foar elkenien, hoewol pleatslike bern brochten jachtgewearen en sels sportbôgen. Elkenien wol dapper fjochtsje en winne. Mar jo sille net kinne stjerre mei jo lêste gedachte oer jo heitelân.
  Majoar Mikhailovsky jout de opdracht:
  - Iepenje gjin fjoer sûnder kommando!
  Yndied hawwe se mar twa "fiifenfjirtich" foar it hiele bataljon, wat betsjut dat har kâns is om de Krauts tichterby te litten.
  Foaroan steane, sa't dat by de nazi's wenst is, de meast beskerme weinen; T-4 tanks en selsridende gewearen "Okhotnik". Se moatte plak jaan foar lichtere auto's en in bytsje efterlizzende ynfantery.
  Nazi-auto's en motorfytsen fertrage sa no en dan út eangst om foarút te kommen...
  Mar pionier Yuli Petrov bewiist dat it wie net foar neat dat se bleauwen hjir. In knappe anty-tankmyn, bedekt mei selsmakke lym, en boppe de turf dy't it ûnsichtber makket, wurdt mei help fan in tried tusken de stompen ferpleatst, krekt ûnder de T-4-spoar.
  Stalen platen fan rûpen leine op it deadlike presintsje. De eksploazje liket net te sterk, mar de caterpillar wurdt ôfskuord, en Hitler syn tank begjint te smoken en spin mei syn turret.
  Oare jonges brûke ferlykbere apparaten. Sûnt de Dútske ynfantery is leffe, en de tanks en selsridende gewearen binne ferdigenleas foarút, dan wurde se bestraft foar dit.
  De ferneamde "Hunter", mei in leech silhouet en sterke harnas, liket op in flakke skildpad. Dit selsridende gewear ferskynde frij koartlyn op it Sovjet-Dútske front. Troch syn goede rydeigenskippen, syn kanon, dat op in fatsoenlike ôfstân penetrearje kin, en syn oerlibberens yn 'e striid, waard de "Jager" fuortendaliks it praat fan 'e stêd.
  Mar syn spoaren binne noch gewoan, al is it breed ... It soe lykwols noch better wêze om de ûnderkant fan 'e auto op te blazen en him mei reserveûnderdielen de binnenkant út te spuien.
  Hjir glydt de skansearre "Hunter", lykas in piraatfregat mei in brutsen roer, oan 'e kant en botst mei de T-4. En beide stielen kisten op spoaren begjinne te gloeien, en in pear mominten letter eksplodearje fanwege detonating ammunysje.
  In tsiental middelgewicht auto's binne al stilhâlden, stikken en helpleas.
  Mar de rest folgje har, benammen de talrike pânsere krigers. Hjir nimt it selsridende gewear "Okhotnik" snelheid op en ... falt yn in kamouflearre gat. Allinnich de rûpen stekke fan boppen út en bewege helpleas.
  Pioniers binne bliid. Hjir en dêr lizze selsmakke eksplosiven yn groeven gatten. It wurdt makke op in ambachtlike manier. Fansels is it swakker as dynamyt, mar it is genôch om it chassis út te skeakeljen.
  Fritz lijt swiere ferliezen, pânsere personielferfierders falle troch, guon passe troch gefaarlike sônes, mar se wurde moete troch granaten en eksplosiven te smiten.
  Hjir hawwe sels de flugge jonge fjochters lytse katapulten boud. Se smyt in spesjaal pakket fan destillearre hout alkohol mongen mei buskruit eleminten.
  By it slaan jout it tinne harnas fan Hitler's transporten plak, wêrtroch't de bemanningen mei blauwe flammen blaze. Maddened troch pine, de Krauts gûle hert-scheurend en rinne fuort mei harren gesichten ferfoarme yn horror.
  Guon fan harren jouwe sels technology op ...
  It iennichste meilijen is dat d'r in protte fijannen binne, guon fan 'e auto's jitte masinegewearfjoer yn alles en komme de sleatten oan.
  En se komme egels tsjin... Underwilens wiist Alesya de fiifenfjirtich. Fansels kinne jo net nimme de T-4 en de Jager head-on, mar jo kinne besykje de kanten. Der is neat te sizzen oer pânsere personiel dragers. Se sille elkenien útslaan en har bloed ophoastje op hite metalen flierren!
  In pistoal mei lyts kaliber hat in protte foardielen boppe in grutte - fjoersnelheid, gemak fan camouflage. En se witte hoe't se doelen kieze.
  De nazi's snauwe, fûleindich as hyena's. En ûnder de Sovjet-jonges binne fermoarde en ferwûne. It is benammen tragysk as jonge soldaten dy't krekt begûn te libjen stjerre. Hjir is in heul jong pionierfamke, mei muoite in eksplosyf pakket op te heljen en harsels ûnder de spoaren fan in T-3 medium tank te smiten. In ûnsjogge doaze mei in lange, mar skynber tinne romp springt oerein en skeart in fjouwerkante toer ôf.
  En de soldaten smieten wer granaten, en masinegewearen begûnen te sjitten op 'e krûpende motorfytsen. En de hollen fan Hitler syn soldaten barsten, as ripe kersen delslein troch hagel.
  En de gastanks fan grutte motorfytsen eksplodearje, en smyt streamen fan fûleindich fjoer út. It fielt as in oproer fan helske genies bart. Hjir binne in pear pânsere personiel dragers ek by harren ûngelokkige kollega's.
  Alesya wiist op de "Jager" en rjochtet him op it legere diel fan it lichem. It is dreech om dêr te kommen, mar dit is de ienige kâns om troch te dringen yn it meidogge selsridende gewear. Smooth beweging fan 'e finger, en dan in bocht.
  It gewear jout in sêfte recoil, en de fascistyske masine splitst yn de helte. En de flagge mei it swastika falt yn 'e bloedige modder.
  Alesya flústert:
  - Gerjochtichheid fereasket opoffering, woldiedigens fereasket donaasjes, en it sukses fan in rjochtfeardige saak fereasket opoffering!
  U-turn, it artilleryfamke rêst neaken om de biorhythms fan 'e ierde better te fielen, en de azem fan gers mei har soallen, en sjit wer, en rekket de ferrifeljende T-3 yn' e gewricht.
  It kin sjoen wurde dat hast alle middelgrutte tanks fan 'e nazi-armada al útskeakele binne. De lêste waard ferneatige troch in pionier jonge, nettsjinsteande syn blessuere, triuwe in barrel mei in mingsel fan eksplosive karbid, stienkoal stof, zaagsel mei in lyts bedrach fan fosfor. Heroyske bern hie net mear genôch krêft om te triuwe de loop nei in trochwûne, en syn kameraad Andrei, krúst himsels wylst it rinnen, triuwe him ûnder de tsjillen fan fjirtich-ton oanfal selsridende gun "Bumblebee". De obsequious 150-mm kaliber gun smiet himsels omheech en bleau omheech. En de sielen fan 'e pioniers, nei't se út har ferskuorde lichems fladdere, raasden nei it lokkige Himelske Keninkryk, dêr't noait geweld en pine is.
  De oerlibjende faksistyske ferfierders, dy't de stipe fan har swierdere kollega's ferlern hienen, begûnen werom te kearen ... It razen fan Wagner syn muzyk stoppe, en in algemiene flecht begon.
  Vladimir Mikhailovsky, dy't bloed fan 'e foarholle fage, sei:
  - In Russyske strider kin stean stjerre, mar hy sil nea op syn knibbels libje! Ruslân kin bliede, mar gjin bedrach fan bloed sil meitsje ús moed en loyaliteit oan it Heitelân blied!
  En de oerlibjende pioniers befêstigje dit ... Hoewol in protte fan harren wiene al ferbaarnd en ferwûne.
  En Anastasia Witchakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e himel, se binne ree om te konkurrearjen mei de ferneamde Marseille, dy't al mear as fjouwerhûndert delslein fleantúch sammele hat, wêrfoar hy de fyfde graad fan' e Ridderkrús fan it Izeren Krús krige mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Mar de famkes binne dúdlik yn 'e stimming om serieus te fjochtsjen. Hjir binne se yn mar in bikini en bleatefoet fjochtsjen. En Luftwaffe fleantugen penetrearje.
  Anastasia, mei har bleate teannen, rjochtet it gewear op it doel, slacht de fascist del en seit:
  - Us leauwe is grut,
  It sil ieuwen lang duorsum wêze!
  En winkt nei syn partner. Akulina slacht ek de fascist del, slacht him, tige sekuer mei har bleate skonken en sjit:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dit is sa'n fjochtsjen en oplaat famke.
  En glinsteret mei syn tosken.
  Anastasia, dy't in oar Dúts fleantúch yn har Yak-9 delsjit, sjit agressyf:
  - Russyske earn oer de planeet,
  Syn wjukken útspreidzje, sil it ôfstjitte ...
  De fijân sil oproppen wurde
  Hy sil ferslein wurde, brutsen!
  Akulina befêstiget dit maklik, en slacht har tsjinstanners del:
  - It sil brutsen wurde!
  Hoewol't der fansels ek moaie ace famkes ferskynden fan de Dútsers. Albina en Alvina fjochtsje op 'e nijste ME-309. Sokke fjochtsjende krigers stielen.
  En se sjitte Sovjet-fleantugen del mei geweldige behendigheid. De ME-309 is in tige krêftich fleantúch bewapene mei trije 30-mm luchtkanonnen en fjouwer masinegewearen. Russyske auto's kinne sa'n meunster net wjerstean.
  As se delsjitte, sjitte se sûnder genede del.
  Albina, mei har bleate teannen, sjonge it fleantúchkanon nei it doel. Se sloech de fijân en piepte:
  - Foar de oerwinningen fan it Tredde Ryk!
  En hja liet har tonge sjen.
  Alvina rekke ek de fijân. Se snijde de Sovjet Yak-9 del en koarde:
  - Foar de grutte grinzen fan ús leger!
  En se knypeage nei har freonen.
  Huffman fjochtet ek, wint skoares. Hy is noch net ien fan 'e grutte aces, mar hy giet fluch foarút. En jo kinne ek sizze in meunster fan 'e hel.
  De Dútsers, hoewol stadichoan en mei swiere ferliezen, bewege lâns de Wolga-kust, en komme de Kaspyske See oan.
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  De krêften wiene dúdlik ûngelikense. Fascistyske loftfeart wie benammen ferfelend. De Focke-Wulf kaam yn grutte oantallen oan it front en syn machtige wapens en snelheid waarden in probleem foar it Reade Leger. Boppedat wie dizze auto te dreech om del te sjitten. Se is fêsthâlden en swier pânsere.
  De ME-309 die ek bliken te wêzen in onaangename ferrassing foar Sovjet piloaten, sawol yn termen fan snelheid en wapens. En hy hat de Sowjet-ienheden aardich fernield.
  De nije Yu-288 bommesmiter, in tige krêftige masine, bombardearre ek Sovjet-posysjes. It droech fjouwer ton bommen as se normaal laden, en seis ton as laden. En hy rekke frijwat kwyt fan 'e Sovjet-ienheden.
  Rommel liet ek syn klasse sjen as kommandant, lykas Mainstein.
  De Dútsers kamen hieltyd tichter by Astrakhan. En ûnferwachts foar de Sovjet kommando Fritz gie op it offensyf lâns de Wolga yn 'e rjochting fan Kamyshin. It wie in fet, mar krêftige beweging. En oant no ta wie it dreech om se te stopjen.
  Mar de ferdigening fan it Reade Leger is noch altyd sterk... Yn in wike rûnen de nazi's fyftich kilometer op en waarden tsjinhâlden.
  Se waarden moete mei tsjinoanfallen troch Sovjet-ienheden ...
  Tagelyk besochten de Japanners in offensyf te ûntwikkeljen tsjin Alma-Ata. En doe woeden fûle fjildslaggen.
  Famkes fochten likegoed mei manlju, en miskien sels better as harren.
  Margarita Magnitnaya en Tatyana Bulatnaya, prachtige famkes, skeaten út masinegewearen.
  Se skeaten de samoerai del en songen:
  - Lit ús net ôfskiede fan 'e dream,
  De earste stap yn it libben is wichtich ...
  Jo sjogge wer boppe de ierde,
  Wervelwinden fan fûle oanfallen!
  Margarita smiet in moardnergranaat mei har bleate teannen, skuorde de Japanners útinoar en song:
  - Nimmen sil ús stopje,
  Nimmen sil ús ferslaan ...
  Wy sille de Wehrmacht yn 'e grûn begrave,
  Us freonskip is monolitysk!
  Tatyana, fjoer op 'e fijân, ôfpraat:
  - Wier in monolyt!
  De Japanners geane foarút op Alma-Ata. Se hawwe in protte soldaten en ferskate soarten reserves. Dit binne sokke fjochtsjende jonges. Mar de famkes maaie se del. Se fjochtsje wanhopich.
  Tatyana Bulatnaya smiet in oare granaat, skuorde de samûrai útinoar en song:
  - Foar myn grutte prestaasje!
  En se knypeage mei har saffierkleurige eagen. Fleurich famke, do kinst neat sizze.
  En Margarita, mei har bleate hakke, sil in kado fan 'e dea nimme en smite, en de Japanske soldaten útinoar skuorre.
  En hy sil sjonge:
  - Alles is yn 'e war, ferweefd, yn in warrelwyn fan lijen en problemen!
  En wer smyt er mei de bleate teannen in sitroen nei de Japanners...
  De bleate en bleate strider Oksana krûpt nei har ta en triuwt in doaze granaten, flústerjend:
  - It wurdt cool famkes!
  En alle trije krigers songen:
  - De samûrai fleach nei de grûn, ûnder de druk fan stiel en fjoer!
  En de beauties fjochtsje mei grutte grime. Se gongen net om 'e nocht troch fjoer en wetter en koperen buizen.
  Hjir smyt Oksana, mei har bleate foet, in granaat dy't de Japanske ljochte tank Chikha treft. No, dit is in geweldich doel.
  Margarita, skeat op 'e fijân, song:
  - Jo kinne sels leauwe yn it ûntbrekken fan leauwe! Jo kinne gjin saken dwaan!
  Tatyana logysk opmurken:
  - Wat jo sizze is in paradoks!
  Margarita smiet de granaat mei har bleate teannen en merkte logysk op:
  - Is sjeny gjin freon fan paradoksen?
  Tatyana joech in beurt, maaide de samoerai del en stimde yn:
  - Fansels, freon!
  En de krigers namen it en barsten út laitsjen ... Se fjochtsje famkes, en se sizze wat oars ... Gjin wûnder dat elkenien yn Ruslân tinkt hoe't de famkes fochten!
  Oksana fjochtet op it heechste nivo, fansels. En se sjit út ferskate punten, en it famke draait as in draaiende top.
  Dit binne beauties, se sille gjinien wat opjaan. En se sille ferrie kôgje, tegearre mei de samûrai.
  Angela fjoer ek. It famke is ek agressyf en readhierich. Krigers leaver te fjochtsjen op bleate fuotten en demonstrearje kolossale feats.
  Angela jout in beurt en seit laitsjend:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar de macht fan 'e Sovjets!
  En mei syn bleate teannen smyt er in killer sitroen.
  De fjochterij giet troch en no einiget de Japanske oanfal....
  It is al trijeenfjirtich july ein. De nazi's benadere de Wolga-delta sels, en dêr begûnen fjildslaggen.
  Elizabeth en har bemanning fjochtsje wanhopich. De earste Tiger-2 tanks begûnen oan it front te kommen. Se binne gelyk oan de Panther en Liuw, mar earne tusken. Ek mei rasjonele pânser helling hoeken en in lange loop 88-mm 71 EL kaliber gun. Waacht achtensechstich ton, en is wat harnas oanbelanget ticht by de Lion-tank, mar wat lytser yn omfang.
  Grutte tanks, do kinst neat sizze.
  Elizabeth en de famkes binne op jacht nei de Dútsers. Se slaan troch T-4 en raze:
  - Glory foar de ideeën fan 'e ljochte jierren,
  De gjalp fan 'e pioniers is altyd klear!
  De krigers binne, lit ús sizze, earste klasse. En hja fjochtsje net allinne hearlik, mar hja sjonge ek;
  De ûnferwoastbere feriening fan frije folken,
  It wie gjin brute krêft en eangst dy't ús byinoar brochten ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En freonskip, ljocht, yntelliginsje en moed yn dreamen!
  
  Groetnis oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Juridyske macht, folkswil,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  
  Troch de stoarmen skynde de sinne fan de foarútgong foar ús,
  Troch stoarmen en stoarmen raasden wy foarút...
  Wy ferpleatse bergen as sûnder gewicht,
  De hiele wrâld, skynt, giet nei kommunisme!
  
  Groetnis oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Juridyske macht, folkswil,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  
  De folken fan 'e planeet binne ferienige as bruorren,
  Buddhist, moslim binne freonen foar altyd!
  Lit de geast ferhearlike wurde, in grutte namme,
  Alle folken fan 'e wrâld binne as famylje!
  
  Groetnis oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Juridyske macht, folkswil,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  De famkes sjonge goed, en se fjochtsje noch better, en se meitsje sokke feats. Hoewol't skiednis wurdt skreaun troch de oerwinners en it is ûnbekend oft se sille wurde ûnthâlden as de oarloch wurdt ferlern?
  Alenka, mei har batterijen, en in team fan famkes, besiket de fijannen op 'e Wolga Delta tsjin te hâlden. En se lit sjen wêr ta beauties yn prinsipe by steat binne.
  En se kinne echt in protte.
  Anyuta sjit mei har bleate foet en raast:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  En sa helle de hiele batterij op en bigoun yn ienstimmen te sjongen, mei folle stimmen;
  Wy stride foar in better bestimming
  Om it libben makliker te meitsjen foar minsken ...
  En wy sille de ferdomde horde ferpletterje,
  Sadat der minder kweade tsjinstanners binne!
  
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Foar de gloarje fan ús mem Ruslân ...
  Leau my, de minsken fan Rus binne ûnoerwinlik,
  En sil elkenien op ierde moaier meitsje!
  
  Wy krije de kâns om te fjochtsjen foar ús heitelân,
  De grutheid fan it Heitelân ferdigenje ...
  En soms is it libben gewoan in film,
  Hoewol it in wjerspegeling fan 'e himel wêze moat!
  
  Elkenien moat har dreamen berikke,
  Leau my wiis, kommunisme...
  Dat der mear lok op ierde is,
  En de brânen fan it revanchisme kamen net!
  
  Us kening is it grutte sjeny Pugachev,
  Hy brocht de boeren op ta in hillige striid...
  Elk bedriuw sil oant it skouder stean,
  En hâld fan it famke barefoot jonge!
  
  Wy sille sels de duvel sterker wurde,
  As wy de horizonten fan 'e wittenskip feroarje ...
  De smjunt wurdt ferpletterd ûnder de hoeven,
  Ek al streamt it bloed út 'e ôfskuorde aorta!
  
  Ja, ús saak is rjochtfeardich, freonen,
  Wy kinne ús heitelân lokkiger meitsje ...
  Leau dat de folken allegear ien famylje binne,
  Grutte, meast strieljende Ruslân!
  
  Minsken sjogge moedich de hoarizon yn,
  Lit de kweade wolken de himel net bedekke ...
  Wy sille de fijân in winnende skoare jaan,
  En jo sille wêze, lokkige ridder yn 'e striid!
  
  Ik ken it wurd leffe net
  Wy Russen binne hielendal net minder...
  Wy hawwe Svarog, de Wite Jezus,
  En sil foar altyd genietsje fan maaie!
  
  Famkes en jonges yn in rûndûns,
  Wy bleatefuotte famkes komme yn...
  Ommers, de almachtige God Rod is foar ús,
  Wês gjin breinleaze papegaai, jonge!
  
  En Lenin ynspirearre ús om te fjochtsjen,
  De wize Stalin segene de feat ...
  De machtige cherub sil syn wjukken útspreidzje,
  En ús spieren binne gewoan makke fan stiel!
  
  De Majesteit fan it Heitelân sil wêze
  Dat wy sokke krigers binne foar God ...
  Lit ús ús gloarje befêstigje mei in stielen swurd,
  Hokker skyld waard smeid by Svarog!
  
  Koartsein, wês trou oan 'e Hear,
  Ta de gloarje fan it meast strieljende Ruslân ...
  Wy kenne gewoan de ridders,
  De Wite God Kristus de Messias is efter ús!
  In krekte hit fan in gewear feroarsaket de "Lion" yn flammen te barsten. Ja, de faksisten wurde op 'e hoarnen slein.
  Wylst de fjildslaggen geane, fergrieme de bern gjin tiid.
  Dasha en Vaska swalkje om 'e efterkant fan 'e Dútske troepen. Se sjogge hoe't de apparatuer yn kolommen beweecht. Motorfytsen haasten, selsridende gewearen krûpe. D'r binne hjir in protte troepen, ynklusyf de SS en oare ienheden.
  Vaska merkte de beweging fan 'e Ferdinand op, in krêftich Dútsk selsridend gewear dat tanks ferneatiget.
  De jonge flústere tsjin it famke:
  - It liket derop dat de Krauts ekstra krêften benoarden Stalingrad oerdrage.
  Dasha merkte mei in glimke:
  - Us folk sil se dochs slûpe!
  Nemtsev fan de frachtwein ropt lilk tsjin de jonges. De bern geane ôf en rinne, flitsend, griis fan stof, bleate, rûne hakken. Se kinne har sels in beurt jaan.
  De jonge en it famke rûnen nei de boskjes en sprongen deryn. Dasha merkte mei entûsjasme op:
  - Guerrilla's kinne alles dwaan!
  Vaska wie it hjirmei iens:
  - Fansels... Wy sille grif winne!
  Dasha song mei entûsjasme:
  - Oerwinning wachtet! Oerwinning wachtet! Wa't de boeien wol brekke! Oerwinning wachtet, oerwinning wachtet! Wy sille it faksisme kinne ferslaan!
  Vaska wie it der gau mei iens en ferpletterde de rups mei de fingers fan syn bleate bernefuotten:
  - Wy kinne it dwaan! Wy binne berne om in mearke wier te meitsjen!
  Dasha knikte en merkte op:
  - En wat? Ik tink dat wy it mearke yn werklikheid meitsje en de Wehrmacht yn stof!
  En de bern songen yn it koar boppe de longen;
  Yn 'e namme fan ús rjochtfeardige lân,
  Wat kommunisme sil jaan oan it hielal ...
  Wy sille ús heitelân trou wêze,
  Litte wy it paad nei sukses en skepping frijmeitsje!
  
  Putin regearre Ruslân as in held,
  Mar doe liet de earn har yn flecht...
  Fansels hat de Fuhrer grutte aambeien,
  Mar Stalin betsjut ek in namme!
  
  Ik leau dat wy it Tredde Ryk sille ferslaan,
  Gjin wûnder dat Putin yn Stalin ferhuze ...
  Boppe de wrâld is in cherub mei gouden wjukken,
  En satan-Adolf is no gek wurden!
  
  De Dútsers hawwe hiel Europa binnen handbereik,
  En Afrika, en Aazje, en de steaten ...
  En Adolf fynt dat er cool is
  Mar ferjilding wachtet de Führer!
  
  Foar Hitler is Ruslân as in skuorre,
  Hy wol syn oarder werombringe...
  Mar d'r sil, leau ik, in kommunismeparadys wêze,
  Aardbeien sille sprieken troch de bêden te sieden!
  
  Leau it net, ús folk is hielendal net swak,
  Mar de Krauts pakten tefolle...
  En jo witte dat de Slaaf hielendal gjin slaaf is,
  Yn 'e namme fan ús mem Ruslân!
  
  En Lenin ynspirearre ús ta heroïsme,
  Hy liet sjen hoe dingen te dwaan ...
  Om't God eins ien is,
  Mar wy moatte frijmoedich yn it kommunisme leauwe!
  
  Nee, jou net oan de Russyske fijân,
  Ommers, de Wite God is by ús - de Skepper fan it hielal ...
  Ik sil dy helpe yn 'e striid,
  Om konstant te wêzen yn 'e suksessen fan it libben!
  
  Hoe fier kinne jo jo leafsten deadzje?
  Spitigernôch is it ein fan de oarloch nearne yn sicht...
  Dat ús leger waard útdûn yn fjildslaggen,
  Doch wat dêr't jo net foar skamje sille!
  Dit is in goed ferske foar jonge krigers. Se songen it en gongen wer fuort, mei har bleate, eelere hakken stof op it paad lâns.
  De bern wiene fleurich en uterlik bliid mei it libben. Hoewol tinne, har gesichten binne tan as sûkelade, en har hier, krekt oarsom, is ljocht. Prachtige jonges.
  Ien fan de Dútsers op in motor rôp se sêft op. En hy bea my sûkelade oan. Hongerige Dasha stiek har hannen út, mar Vaska luts oan har mouw:
  - Fernederje dysels net!
  In tûk famke waard fûn:
  - Lit ús de faksisten better ferienigje!
  Vaska, dy't sels hûd en bonken is, fûn dit idee leuk. En hy frege ek om sûkelade.
  De nazi knikte en hypte yn brutsen Russysk:
  - Sjong, jonge!
  Vaska knikte en song mei grutte ynspiraasje;
   De Partij ferienige Ruslân allegear,
  Beskermet einleaze fjilden ...
  Ommers, leau my, de minsken binne sa sterk,
  Gloarje oan it Sovjetlân!
  
  Stalin is de heechste priis
  Stalin is de flecht fan wiisheid ...
  Wy moatte moedich foar him fjochtsje,
  Alle minsken folgje Stalin!
  
  Wy hawwe jubeljende wjukken krigen,
  Wy hawwe in grutte wil krigen ...
  Stalin is de freugde fan oerfloed,
  Glorieuze, great lân!
  
  Stalin is de grutste yn it hielal,
  Stalin, de cherub mei gouden wjukken,
  Us folk mei ûnferoarlik gelok,
  Leau, wy binne foar altyd ûnoerwinlik!
  
  Stalin joech heil oan it folk,
  Hy is de grutste earn yn 'e wrâld ...
  Foar ús Heitelân en frijheid,
  Hy spriek syn wjukken oer de ierde!
  
  Der is gjin heger as de stralende Stalin,
  Hy is sa grut as in wite God ...
  Fjochtsje en winne,
  Wy ride meikoarten de Führer yn 'e kiste!
  
  eare jaan oan ús Heitelân,
  Wit dat jo har net moaier kinne fine ...
  Wy sille meikoarten libje ûnder it kommunisme,
  En wy hawwe gjin oare manier!
  
  Stalin is de grutskens fan 'e hiele planeet,
  Stalin ûnbeheind kommunisme ...
  Syn eksploaten sille songen wurde,
  De fascist is folslein ferneatige!
  
  Stalin brocht gloarje nei Ruslân,
  Stalin ferheft har boppe de stjerren ...
  Hy ferhefte de macht oan 'e râne,
  Stalin is gewoan in ideaal!
  
  Stalin feroveret it universum,
  Hy hat in geweldige stjerfloat ...
  De proeven sille wêze foar opbou,
  Stalin sil liede ta kommunisme!
  
  Foar Ruslân is Stalin de sinne,
  It skynt fûl yn it tsjuster...
  De stim fan it famke is dúdlik,
  Der is gjin moaier Leader op ierde!
  
  Stalin is de belichaming fan Svarog,
  Stalin makke de macht fan Ruslân ...
  Hy fynt Rod yn syn hert -
  De grutste Master!
  
  Der is gjin moaier lieder op 'e hiele ierde,
  Stalin is de grutste fan minsken ...
  Lit ús lok meitsje yn ús universum,
  De rabiate smjunt is ferneatige!
  
  Myn soannen en Komsomol-leden,
  Foar it Heitelân, stean tegearre yn formaasje...
  Ommers, jim famkes binne sterker as tigers,
  Dear sjeny Stalin is by ús!
  
  Ik kin myn prestaasjes net telle,
  Wy sille fleane as in pylk ...
  Us strieljende Ruslân,
  it heitelân giet nei it kommunisme!
  Dasha song tegearre mei Vaska en de bern diene alles sa lûd en moai.
  En se dûnsen mei, stompen har brune bern dy't sûnt de kjeld gjin skuon sjoen hiene, en stampen yn maart al mei bleate fuotten troch de snie.
  De Dútser, dy't eins net Russysk ferstie, fûn it ferske wol aardich, en hy helle blik pork út syn tas en joech it oan de bern.
  En knikte goedkeurend:
  - Ferjit net!
  De jonge en it famke bûgden en gongen fierder. Se binne noch mar alve jier âld, mar se binne tûk en hawwe in sterk ûnthâld. Sammelje krekte ynformaasje. En ien kear brocht de ljochthierige Daria sels in minen nei de Dútsers yn in koer. Se is in slûchslimme famke en kin har taal goed. Se tochten net iens dat sa'n kreas bern mei towwyt hier en blauwe eagen de dea feroarsaakje koe.
  En dit wurke ...
  Hjir geane se wer, genietsje fan Dútske sûkelade, en se binne yn in fleurige stimming ...
  Daria merkte mei in glimke op:
  - As wy ienris de nazi's ferslein hawwe, sil ik my in hûs mei trije boulagen bouwe, makke fan moarmer en mei in fontein!
  Vaska gnyske:
  - Sille jo boarger wurde?
  It famke makke beswier:
  -Nee! Ik sil gewoan myn eigen kommunisme hawwe!
  Vaska lake en bigoun wer to sjongen;
  Doe't de boargerij nei myn lân kaam,
  Hûzen waarden ôfbaarnd, famkes waarden ynhakt...
  It like dat nullen telden
  Jongens hier wie as in nul ôfskeard!
  
  De dappere Kibalchish naam it gewear,
  En hy kaam by it folksleger...
  Mar alle plannen waarden fuortjûn troch de Bad Boy,
  Wa joech in vat jam op!
  
  En hjir hingje ik oan it rek, jonge,
  Se martelje my mei swipen en naalden...
  As antwurd laitsje ik yn it gesicht, ik útfiere -
  En ik leau dat it Heitelân in paradys wurdt!
  
  De bisten ferbaarnen myn hakken mei fjoer,
  It bern waard hurd rekke...
  Mar leau my, ik skele net oer de pine,
  Dat de reade boargerij har ferslacht!
  
  Se brekke bonken, kwea metaal graaft yn,
  De beulen wankelje my op it rek...
  Mar leau my, de jonge dreamde der oer,
  Om yn maaie om Berlyn hinne te rinnen!
  
  Ik leau dat kameraad Lenin liede sil,
  Befrij Warsjau, Praach, Londen!
  Wy sille gau de winnende faktuer útjaan,
  En it reade spandoek stiet grutsk oer Berlyn!
  
  No baarne de hakken fan it bern,
  In soal dy't hast altyd bleat is...
  En de swiep sloech my hurd op 'e rêch,
  Do bist nei alle gedachten al grize hier, mem!
  
  Mar ik sil my net jaan oan dizze beulen,
  Ik sil net freegje om leauwen, wit genede ...
  Lit de kat skerp fan it skouder ôf wipe,
  Ik wit dat Lenin my in beleanning jaan sil, leau my!
  
  Kibalchish lake ûnder marteling,
  Hy joech it geheim net fuort, hy stjert grutsk...
  Bad guy raast sa yn 'e hel foar altyd,
  De demoanen skine hars troch syn kiel!
  
  Lenin is dêr by ús, blykber foar altyd,
  En in waarme flam baarnt yn myn hert ...
  In grutte dream sil útkomme,
  D'r sil in reade banner wêze oer de heule planeet!
  Daria fluite en stampte mei har bleate foet:
  - Koel! Hawwe jo it sels komponearre?
  Vaska knikte:
  - Ja! Syn ferhaal makke in grutte yndruk op my!
  Daria knikte en sei:
  - Unthâlde jo, hoe't de polysje dy en my betrape en ús bleatefuotten troch de kjeld yn 'e snie dreau, en ús doe fûle en ús tinne takken op 'e hakken sette.
  Vaska befêstige maklik:
  - It wie sa ... Jo hakken dogge sear en de gewrichten yn jo skouders dogge sear as jo op it rek hingje. Mar d'r wie gjin bewiis tsjin ús en ...
  Daria sei mei in sucht:
  - Ja, mar de plysje woe dat wy deafrieze. Mar doe't se my mei in flesse op 'e holle sloegen, pakte ik it fragmint mei de bleate foet. En doe lei se it yn 'e hannen. Dêrnei knip ik it tou foar mysels en dy.
  Vaska knikte:
  - Ja, it wie sa... It is lykwols griezelig. Mar jo witte, yn 'e kjeld dogge de blieren fan ferbaarnde soalen gjin sear! En doe't wy letter útkamen, genêzen alles op ús as hûnen!
  Daria befêstige maklik:
  - Ja, it geneest ús goed! Ik krige sokke rûge soallen dat ik net bang bin om op koalen te rinnen!
  Vaska, opblaasd, sei:
  - Ik ek! Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme!
  Daria befêstige:
  - En wy sille grif winne!
  De jonge en it famke songen:
  Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  En nei de reade banier, ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  . HAADSTIK Nûmer 3.
  Begjin augustus 1943 kamen úteinlik de Dútsers út, en oerwûnen it koppige ferset fan de Sovjettroepen tsjin de Kaspyske See. Dit is echt in geweldige prestaasje foar de Krauts. Wat de grutste dividenden berikte. No waard de Kaukasus troch lân ôfsnien fan it wichtichste kontinint.
  De Turken helle ek sukses nei koppige gefjochten, se namen úteinlik Batumi en foltôgen de omsingeling fan Jerevan. Sa, druk sette op Sovjet troepen yn Transcaucasia.
  De situaasje yn de USSR waard hiel dreech. En Stalin joech opdracht om in offensyf te starten yn it noarden om troch in korridor te brekken nei de hongerige, stjerrende, mar noch net oerlevere Leningrad.
  De oanfal op Tikhvin begûn. Wichtige krêften waarden dêr stjoerd, hoewol't it haadkertier net genôch reserves hie. De situaasje waard komplisearre troch de komst fan Sweedske, sabeare frijwillige divyzjes oan it front, wat de posysje fersterke.
  En de Dútsers hawwe harsels serieus fersterke...
  De gefjochten begûnen op 10 augustus, wêrby't Sovjettroepen yn 'e earste trije dagen fan 'e slach tsien kilometer oprêden. Hjir gie op fjirtjinde augustus de Dútske Maus-tank foar it earst yn de slach. Net in tige suksesfolle ûntwikkeling mei in gewicht fan hûndert en achtentachtich ton. Wier, de auto waard dreaun troch in serieuze bemanning, tige militante Nazi famkes.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - fiif skientme fan it Tredde Ryk begjinnend mei de letter "A". En hoe't se fjochtsje op 'e Mûs en fjoer út twa gewearen tagelyk.
  Heech-eksplosive fragmintaasje shells wurde ôfsketten fan in koarte loop 75-mm kanon, en swierdere út in 128-mm kanon, demonstrearje opfallende krêft.
  Agnes fjoer mei har bleate teannen en beitele skonken. Hy rekket in Sovjet-auto, skuort letterlik syn toren ôf en raast:
  - Ik bin in romte famke!
  Adala stjoert in skot mei in lânmyn en piept:
  - En ik bin aerobatics, ik sil de hiele bemanning útinoar skuorre!
  En it famke brûkt ek har bleate teannen. Sowjet-fjouwerentritich skulpen sloegen de mûs, mar keatsen ôf as earte. De auto is frij goed beskerme. En jo kinne har net sa maklik slaan. It stjoert projektilen dy't fleane as tennisballen, en sels mei in grut kaliber kinne jo sa'n meunster net slaan.
  En it famke wurdt sketten fan in anty-fleantúchgewear, en lit de fijân net tichter by har komme.
  Agatha skeat ek mei har bleate teannen en grommele:
  - Lit myn swurd slaan, wy sille ús fijannen omkeare!
  Adala befêstige agressyf, en sjit tige sekuer:
  - Wy binne striders fan ljocht en ierde!
  Angelina skopte har fuotten mei har bleate teannen, smiet de Sowjet T-34-76 tank en blatte:
  - Hjir is ta grutte oerwinningen!
  Aphrodite sloech ek it projektyl, dat sa swier wie as in peal, ferpletterde de Sovjet T-60 en piepte:
  - Us oerwinning sil wêze yn 'e hillige oarloch!
  Agnes skopte, mei help fan har bleate hakke, brekke it frontale harnas fan 'e fijân en sei:
  - Keizerlike flagge foarút - gloarje oan 'e fallen helden!
  Dizze famkes hjir binne frij ferfelend en moardnerich. En it is net foar neat dat jo se net foarby kinne. Mei tank oan har bleate fuotten en bikinis op har lichems sjitte se sûnder in beat te missen. Dit betsjut dat se net sa maklik ferslein wurde kinne.
  De formidabele "Mûs" sloech mei in deadlik wapen en joech gjinien in kâns.
  Ynklusyf de KV-searje.
  Mar as d'r Dútske famkes binne dy't sa hurd en suksesfol fjochtsje, dan sille d'r ek famkes fan 'e Sovjet-nivo wêze - helden.
  Hjir, bygelyks, Natasha en har partners. Se hawwe mar in beskieden SAU-85, dy't krekt oan 'e foarkant kaam. En de famkes slaan de faksisten al mei macht en haad.
  Fansels binne de beauties bleate fuotten en yn bikini's. En se ferpletterje de faksisten goed, as in foarhamer dy't stikken glês smyt.
  En it is hiel memorabel as sokke famkes demonstrearje it heechste nivo fan earn flecht.
  Natasha sjit mei har bleate teannen en smyt de Panther, en dan ropt:
  - Foar it grutte Heitelân!
  En hy sil syn tonge sjen litte!
  Zoya smakket ek har tsjinstanner. It sil him hiel sekuer slaan. It sil it pânser brekke en blaze:
  - Foar de gloarje fan it kommunisme!
  Augustina fjochtet ek hurd, en as se druk op har tsjinstanner set, docht se it tige yngeand. It brekt en raast:
  - Gloarje oan 'e kommunistyske wrâld!
  Dolbanet en Svetlana. En hiel akkuraat. Mei help fan jo bleate teannen. It sil it harnas fan 'e fijân ferpletterje en piipje:
  - Foar de grutheid fan 'e kommunistyske wrâld!
  En hy sil syn tonge sjen litte ...
  De famkes, fielde ynspirearre, begûn te sjongen, komponearjen op it plak;
  Beauties oanfal bleatefoet,
  Sokke aardige famkes rinne...
  As jo de Fritz mei de fûst moatte slaan,
  Of se sille him mei in masinegewear slaan!
  
  Famkes kinne net betelje om te twifeljen
  Se sille de dea fan 'e nazi's begrave ...
  En se sille him hurd fan 'e fuotten trape,
  En earne gûle wolven fleis!
  
  Ruslân is in wurd foar soldaten,
  As, leau my, wurdt it net koeler ...
  Hoewol't soms de situaasje is somber,
  Wêr't de kweade swarte Kaïn triomfeart!
  
  Leau it net, Komsomol-leden rinne net fuort,
  En as se rinne, dan allinich om oan te fallen ...
  En alle nazi's sille tagelyk fermoarde wurde,
  En de Führer sil opheft wurde ta it hakblok!
  
  Ruslân is myn heitelân,
  Se is stralend, gewoan prachtich ...
  Wa is in leffe net iens in roebel wurdich?
  En jo witte, arguminten mei in strider is gefaarlik!
  
  Mar wit dat wy de fascisten sille ferslaan,
  Kwea sil net hearskje op 'e troan ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En God Svarog mei gruttens yn 'e kroan!
  
  Wa't in leffe is, leau my, is in swakke slaaf,
  Syn bestimming is ien - beledigingen ferneare ...
  Hjoed bist in monteur, moarn bist in foarman,
  En jo kinne sels de rêch fan oaren ferslaan!
  
  Famkes hawwe krêft, gewoan in fulkaan,
  Soms sloopt se mei macht bergen...
  De oarloch raast mei in kweade orkaan,
  En de dea maait earlik it minsklik ras del!
  
  Ik sil jim earlik sizze, ridders,
  Wy binne sterk as wy Russen ferienige binne ...
  In snack nedich om te gean mei jo foarke en mes,
  Wy binne ridders dy't ûnoerwinlik binne yn fjildslaggen!
  
  Wat is ús leauwen yn 'e Hear Kristus,
  Hoewol wy ek Lada respektearje ...
  Kameraad Stalin is as ús heit,
  En d'r sil in plak wêze fan it paradys kommunisme!
  
  Dejinge dy't wie doe't er dea wie, sil opwekke wurde
  En wy wurde moaier en wizer...
  En de man is fansels tige grutsk,
  Hoewol't er soms ûnsin praat!
  
  Yn leafde is ús Heitelân as in stjer,
  Leau my, it sil noait útgean ...
  Meitsje in grutte dream útkomme
  D'r sil frede en lok wêze yn it heule universum!
  
  Ik hâld fan Maria, ik earje Lada hillich,
  Svarog is prachtich en Perun is geweldich ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  Hillige gesichten fan ikoanen binne my dierber!
  
  Wannear sil d'r echt paradys wêze?
  Leau my, al jo hope sille útkomme ...
  Jou dyn hert oan dyn heitelân,
  Alles sil goed wêze, sterker as foarhinne!
  De famkes hienen in goeie striid en diene in geweldich wurk. No, mei sokke krigers is gjin Hitler bang foar Ruslân.
  Lykwols, nei tsien dagen fan koppig fjochtsjen, Sovjet troepen brutsen úteinlik troch nei Tikhvin.
  Der bruts fjochtsjen út foar de stêd sels. De krêften binne fansels tige ûngelikense.
  De Dútsers hawwe de loftmacht krigen en bombardearje non-stop. De situaasje wurdt fergrutte troch bûtenlânske divyzjes dy't fjochtsje oan 'e kant fan' e Wehrmacht. Benammen in protte Italjaanske dielen.
  Se besykje it Reade Leger fan Tikhvin wei te triuwen. Mar de Russyske ienheden fjochtsje koppich. Dit is har ienige echte kâns om belegere Leningrad te rêden, stjerrend fan honger. Iten kin allinnich falle dêr troch de loft, mar de Dútsers hawwe sterke jachtfleanmasine, en it is hiel dreech om te dwaan dit.
  En yn 'e twadde helte fan augustus lansearren de nazi's in oanfal op Astrakhan. En yn dizze stêd, Sovjet famkes fochten mei grutte heroïsme en moed.
  In bataljon fan barefoot famkes beslacht dizze heroyske stêd.
  Alenka smyt in granaat mei har bleate foet, sjit dan in burst, maait de fascisten del en seit:
  - As in frou sa lulk is as in kat, dan hat har man mûzen yn 'e holle!
  Anyuta, dy't op de Fritzes skeat en ek mei har bleate foet in granaat smiet, tjirp:
  - De helderste ideeën wurde fertsjustere troch skaadpolityk as se wurde ymplementearre!
  Alla, sjittend op 'e Fritzes en smiet in granaat, sloech in tank mei har bleate fingers, mompele:
  - In frou is sa slûch as in foks, en sels regearret in liuw as in man de yntelliginsje fan in hoanne hat!
  Maria, fjoer út in gewear en sloech de Fritz del, grommele:
  - God kin alles dwaan, in frou allinne oertreffe yn easken, Hy is machteleas!
  Matryona, skeat op 'e fijân en smiet in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate teannen, opmurken:
  - Om foar te kommen dat in man as in boaconstrictor opslokt wurdt, moat in frou de angel fan in kobra hawwe!
  Alenka, dy't trochgiet te sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  - In persoan kin yn alles wêze as de Skepper, mar imitaasje as in aap makket him net goed!
  Anyuta skeat op 'e fijân, sloech doe in tank út mei in goed rjochte granaatwerp en sei:
  - In minske kin de Almachtige God allinnich yn eigensinnigens oertreffe, en sels dan as er yntellektueel skepen is as in Pithecanthropus!
  Alla, dy't heul presys op 'e Fritz sjit, sei:
  - In frou wol gjin hin wêze, mar har ideale man is in hoanne!
  Maria, fjoer op 'e fascisten en sloech de Panther mei in krekte goaie fan har bleate foet, merkte op:
  - De foksfrou hat wier in wolfsk greep op bevermannen!
  Marusya, dy't ek in útbarsting fan fjoer skeat op 'e fascisten en har bleate heel brûkte om it eksplosive pakket te ferpletterjen, sei:
  - Yn 'e polityk is it as yn 'e bosk, as jo in ikebeam ite, sil in barkje it ite, as in hazze opfretten wurdt troch in foks, as jo in ezel binne, dan wurde trije felen skild!
  Alenka, dy't hurd trochgiet te fjoerjen en de ynfantery te dûsen mei shrapnel-citroenen, blurde út:
  - Hoe helderder de frou, hoe mear foks se is!
  Anyuta skeat ek in útbarsting op 'e faksisten, maaide se del, en smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Grize minsken hawwe net genôch grize stof yn 'e harsens, ljochte persoanlikheden, der is in protte griis yn' e holle!
  Alla, sjittend op 'e fijân, drukte op it eksplosive pakket mei har bleate hakke, sei witich:
  - De grize man is iensum as in wolf, en as in hazze hat er gjin frede!
  Maria, dy't de Fritz delmaaide, merkte grappich op:
  - As in politikus in grutte foks is, dan is er garandearre it liuwepart!
  Marusya skeat in granaatwerper en smiet in sitroen mei har bleate teannen, piipjend:
  - De fokspolitikus nimt de kâns om as tsiis yn de bûter te riden fan de kraaistimmer ôf!
  Alenka, dy't trochgiet te sjitten fan har wapen, en joech oan it eksplosive pakket mei har bleate hakke, blurde út:
  - Der binne minder stjerren oan 'e himel as ynterpretaasjes fan 'e Hillige Skrift!
  Anyuta, dy't op 'e fascisten skeat, sei:
  - Beul yn in reade mantel, earliker, polityk mei wolsprekking!
  Alla, troch te sjitten, merkte logysk op:
  - De beul hat in skerpe bile, de politikus hat in skerp wurd, de earste waait fan 'e holle, de twadde dript op 'e harsens!
  Maria, dy't trochgie om de Krauts sekuer út te slaan, en mei har bleate fingers in oar kado fan 'e dea smiet, merkte op:
  - Soms is it ôfsnijen fan de holle minskliker as dripke op harsens!
  Matryona, dy't de fascisten ôfsnijde en in granaat smiet mei har bleate hak, sei:
  - As jo politisy yn jo harsens komme litte, skuorre jo jo hier út fan frustraasje!
  Alenka, dy't op de Dútske generaal skeat en troch him hinne sloech, sei bedrigend:
  - Politike taspraken binne as wetter foar harsenswaskjen!
  Anyuta, sekuer skeat op 'e fijân en lansearde in sitroen mei har bleate teannen, sei:
  - Wêr't in politikus de grutste is God is yn it feit dat er wetteloosheid skept!
  Alla, skeat op 'e nazi's en smiet in eksplosyf pakket mei har bleate hak, sei:
  - In politikus sjocht altyd in kiezer as in ezel mei in fokselike blik om te ploegjen!
  Maria skeat op 'e fijân, en mei har bleate teannen, smyt in granaat mei deadlike krêft, blurted út:
  - In frou hâldt har earme lichem bleat te lizzen om riker te kleden!
  Marusya skeat in lange line ôf, maaide de line fan Fritzes del en spande:
  - In frou mei bleate fuotten sil in man flugger skuon oansette, ek al is hy net krekt in boot!
  Alenka, sekuer sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - Mei in bleate froulike hak is it makliker om in man te oertsjûgjen om modieuze laarzen te dragen!
  Anyuta skeat in granaatwerper en sei:
  - Om modieuze skuon te krijen, moat in frou de skuon fan in man "oandwaan"!
  Alla, dy't de nazi's mei fjoer útbarsten en in granaat nei har bleate teannen smiet, antwurde:
  - In frou dy't net wit hoe't se har skonk op 'e tiid bleatstelle sil, sil foar altyd "skoed" bliuwe!
  Maria, skeat op 'e fijân en smiet in eksplosyf pakket mei har rûne hak, sei:
  - Te faak sjocht nei de bleate skonken fan in frou, in man riskeart himsels yn 'e steat fan in tramp te "skuorjen"!
  Marusya, rjochte sekuer fjoer op 'e fijân en joech oan' e granaat mei har bleate knibbel, antwurde:
  - Om net foar altyd in boef te bliuwen, moatte jo de skuon op 'e tiid útdwaan kinne!
  Alenka, troch te sjitten op 'e nazi's en de wyn út har te slaan, sei wittich:
  - De bleate foet fan in famke is better as in seilboot fan in besetter!
  Anyuta, trochgean te sjitten mei ûnblusbere krektens, merkte op:
  - It sterkste pânser kin de teare hûd en sjarmante famkessoalen net wjerstean!
  Alla, dy't skeat op 'e Dútske ynfallers, joech út:
  - Froulju berikke tige tûk yn 'e beurs fan in man mei har bleate fuotten!
  Maria, dy't mei grutte krektens op 'e fascisten sjitten en har hollen sloech, merkte op:
  - It plakkerichste diel fan in froulik lichem foar gouden munten, bleate fuotten en bleate boarsten!
  Marusya, troch te sjitten, sûnder meilijen mei de fascisten, sei:
  - Soms moat in frou har skuon útdwaan om net te knibbeljen foar need!
  Alenka, passend op 'e faksisten skreaude en se yn stapels steapele, konstatearre logysk:
  - It is makliker om in man mei in bleate foet op 'e knibbels te bringen!
  Anyuta, sjittend op 'e fijân, sei agressyf op:
  - Barefoot yn 'e tiid, nea in tramp!
  Alla, dy't fijannen sloech en tsjinstanners ôfsnien hie, mompele:
  - It is makliker foar in bleatefuotte frou om de gouden top te beklimmen!
  Maria sloech ek de faksisten en rôp:
  - Jo binne in man fan learzens as jo gjin frouljusfuotten hâlde!
  Marusya, skeat op 'e nazi's, en smiet mei har bleate fingers in selsmakke pakket mei eksplosiven, dêr't de Tiger út draaide, grommele:
  - In frou mei slanke skonken sil in man bûge yn respekt!
  Alenka sloech de faksisten, maaide se del en sei:
  - Bleate teannen binne handiger as hannen as in frou munten nimt út 'e bûse fan in "skodde" man!
  Anyuta snijde de Krauts ôf en piepte:
  - It behendichste dat in frou kin, is in man mei de bleate foet ûnder de hakke triuwe!
  Alla, dy't op har tsjinstanners skeat en in citroen mei har bleate hak smiet, sei:
  - It is makliker foar in skientme om mei bleate fuotten it paad nei it hert fan in man te traapjen!
  Maria fernielde in Dútske tank mei in granaatwerp en piepte:
  - De bleate fuotten fan 'e famkes binne hurder as se de Everest beklimme fan it hert fan in man!
  Matryona skeat ek deadlik en sei:
  "Ha't har skuon útdien hat, is it makliker foar in frou om de woastyn fan manlike ûnferskilligens oer te stekken!"
  Alenka sloech de fijân mei in fongen bazooka en raasde:
  - Do bist stom as in learzens, do silst sels de flaaks op 'e hakke slaan!
  Anyuta joech ek in beurt en piepte, har tosken bleat:
  - In neakene froulike skonk lit in man falle yn bleatefoet bernetiid!
  Roodharige Alla, dy't de faksisten delmeitsje, twittere:
  -Meastentiids binne it laarzen dy't yn 'e bleatefuotten bernetiid falle!
  Maria sloech de nazi's en piepte:
  - As in famke moaie skonken hat, dan is se gjin boef yn it libben!
  Matryona, dy't op 'e fijân skeat en de nazi's ôfsnijde as nôtskeven, blafte:
  - In bleatefaam is better as in skodde âlde frou, in jonge kat is leuker as in âlde liuw!
  Alenka, skeat op 'e nazi's en smiet in moardlik kado fan 'e dea, sei:
  - It is it bêste foar in frou om in priis te fertsjinjen mei har bleate boarsten, en modieuze skuon mei har bleate fuotten!
  Anyuta sloech ek de nazi's, maaide se del, en smiet mei har bleate fuotten granaten en raasde:
  - De bleate hak fan in frou beskermet har it bêste tsjin de toarnen fan manlike ûnferskilligens!
  Alla, skeat op har tsjinstanners en snijde se ôf mei automatyske bursts, merkte op:
  - De meast duorsume hak foar in man fan in bleate froulike foet!
  Maria, sloech har tsjinstanners en sloech se mei in granaatwerper, sei:
  - In hakke fan in bleatefoete frou, dy't de meast skroeie learzens oan hat mei syn ingewanden!
  Matryona sloech de fascisten del, sei mei wit:
  - As jo net op 'e tiid jo skuon útdoen, wurde jo in tramp!
  Alenka, skreau oer de fascisten, merkte op:
  -As jo in brainiac binne, kinne jo josels allinich serieus slaan!
  Anyuta merkte logysk op, sloech de fijân, en smiet in tas mei eksplosiven mei har bleate foet:
  - It is goed om in klup te hawwen, it is min om in klup te wêzen!
  Alla, dy't de nazi's sloech en in granaat joech mei har bleate hak, flapte út:
  - Gietizeren fûsten kinne jo helpe te oerlibjen, mar in ikenkop sil ta de dea liede!
  Maria hie logysk opmurken, wylst se de fascisten delmoaide:
  - As de hearsker gjin kening yn 'e holle hat, hearsket anargy yn it lân, en se ferkeapje om 'e nocht!
  Matryona, dy't de nazi's rasjoneel sloech, merkte op:
  - In kroan is net foar deselde holle as in hoed!
  Alenka, de ferneatiger fan 'e Krauts, logysk opmurken:
  - Sels de kroan sit net feilich op in ikenkop!
  Anyuta, dy't heul presys op 'e fascisten sjit, sei:
  - Hoe sterk ik ek is, it materiaal foar in kop makke fan it is it breklikste!
  Alla, hurd sjitten op 'e fijân, konkludearre logysk:
  - Wa't op 'e kop slacht mei in klup, wurdt mei in klup op 'e holle slein!
  Maria, fucking tsjinstanners, joech út:
  - De politikus hâldt in beurs en in stokje yn 'e hannen, allinne syn jild is houten, en syn stokje is papier!
  Marusya notearre logysk, en smiet in sitroen mei har bleate foet:
  - In earlike holle is it lêste ding mei griis hier!
  Matryona, de breker fan 'e fascisten, sei:
  - Jo binne miskien gjin blonde, mar it is moai om in ljochte siel te wêzen, famkes kinne de kweade slaan, sadat oaren lokkich libje kinne!
  Alenka, dy't op 'e nazi's skeat, piepte:
  - Jo kinne gjin sterke ferdigening bouwe fan allinich ikebeammen op stobben!
  Anyuta, wylst it sjitten, logysk opmurken:
  - As in politikus gjin specht is, dan sil er de skuorre fuorthelje, net allinne fan 'e stompe kiezer!
  Alla sei agressyf, en sloech de Dútsers del:
  - Hoewol't de politikus gjin earn is, hy beskôget kiezers as kraaien en specht!
  Maria, dy't de fijannen delsloech, merkte op:
  - As jo politisy tastean om spjirren fan jo ôf te nimmen, dan binne jo grif in specht!
  Matryona, dy't de faksisten delmoarde, utere harsels:
  - In politikus is in foks by kiezers, mar by himsels is in hamster in hamster!
  Marusya smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - In tûke politikus is as in foks yn in hinnehok, en in dom is as in bolle yn in porseleinwinkel!
  Alenka, dy't de Fritz ferplettere, sei:
  - Oardering wurdt yn stilte fêststeld, politisy meitsje gaos troch te praten!
  Anyuta, nei't er de fascisten ferspraat hie mei in granaatwerp, piepte:
  - Politisy prate in protte, benammen as se de bek hâlde wolle!
  Alla merkte agressyf op, hammere de nazi's:
  - Om mei in politikus te pleitsjen dat wetter yn in speesje stompe sil allinich de spier fan jo tonge skuorre, en jo sille yn jo foardiel lizze!
  Maria, dy't de fijannen ferplettere en in granaat mei har bleate foet smiet, merkte op:
  - In politikus is in mingsel fan in foks en in wolf, mar hy praat in protte!
  Matryona, dy't op 'e nazi's skeat, grommele:
  - Hoe polityker in foks is, hoe mear piggy hy is!
  Marusya, mei de Fritzes del, sei:
  - Yn de polityk is der in trochgeande menagery, wolven, hazzen, hinnen, hoannen en specht, mar de foks wurdt altyd as kening keazen!
  Alenka, de ferneatiger fan 'e fascisten, mompele:
  - In diktator dy't him foardoet as in liuw is in echte pig!
  Anyuta notearre agressyf, en sloech fijannen mei sjitten:
  - In politikus sil pas foar in liuw passe as de kiezer in folsleine kont is!
  Alla, dy't de fascisten as stof fan tapijten útsloech, sei:
  - In politikus draacht skieppeklean oan, mar it iennichste dat er mien hat mei in wolf is bloedtoarst, en syn fernimstichheid is in folslein skiep!
  Maria, dy't mei har bleate foet in granaat smiet, tjirp:
  - It is better as de hearsker in wolf yn skieppeklean is as in raem yn it mom fan in liuw!
  Matryona, sjitten op 'e fijân mei de krektens fan Robin Hood, sei:
  - In politikus blaast oer frede as in skiep, mar de tosken fan in wolf rattelje oer oarloch!
  Marusya, skeat op 'e fijân, blurde út:
  - In politikus, om de stimmen fan de kiezers te krijen, giet út as in nachtegaal, mar nimt se foar specht!
  Alenka, dy't skeat op 'e nazi's, sei:
  - As de taspraak fan in politikus foar jo de tril fan in nachtegaal liket, wês dan gjin kraai yn dit gefal!
  Anyuta merkte grappich op, en sloech de nazi's:
  - As in politikus sjongt as in nachtegaal, betsjut dat dat hy jo in geskikt spul achtet!
  Alla, dy't de faksisten delsloech, merkte op:
  - Wat in jacht op kiezers ûnderskiedt fan in boskjacht is dat de jager safolle mooglik lûd makket!
  Maria, skeat op 'e fijân, rôp:
  - In politikus makket, yn tsjinstelling ta in zakkenroller, in soad lawaai as er stealet, en as er stelle, nimt er mei fladderje!
  Matryona, skeat op 'e fijân, gurgle:
  - In politikus is yn in sin ek God, mar it is better net yn him te leauwen!
  Marusya befêstige:
  - De politikus belooft kiezers graach de Moanne, mar ferjit der oan ta dat der gjin libben is útsein sân!
  Alenka, har tsjinstanners ôfsnien, mompele:
  - Wee is net fan 'e geast, mar út it gebrek oan praktysk fernimstigens!
  Anyuta, skeat op 'e fijân, piepte:
  - Alle problemen yn 'e wrâld komme net út jild, mar út it ûntbrekken fan it yn 'e fereaske kwantiteit!
  Alla, skeat op 'e fijân, sei:
  - Taal wurdt oan in politikus jûn om syn tinzen te ferbergjen, mar hoe sprektaal in politikus ek syn grize smjunt ferbergje kin!
  Maria merkte enerzjyk op, en sjit op de Krauts:
  - As it izer oan 'e keatling giet, sil der gjin swurd oerbliuwe as it sulver yn 'e spraak ferspile wurdt, dan is der neat om lean te beteljen!
  Matryona, skeat op 'e fijân, mompele:
  - Hat in politikus it kado om beloften nei te kommen? Besit it, mar net foar neat!
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - De oaljefant leit in grutte bulte rommel del, en de politikus-foks set in noch gruttere bulte ferbale diarree op!
  Alenka merkte grappich op doe't se de nazi's ferplettere:
  - De politikus skinkt oerfloedich de swiete huning fan spraak, fersûpt kiezers yn verbale diarree!
  Anyuta, skeat op har tsjinstanners, sei:
  - De swiete taspraak fan in politikus is as in stream fan huning, allinne do swimme der del yn 'e jiskefet!
  Alla, dy't sjitte op 'e fascisten, merkte op:
  - In politikus kin neikomme wat er belooft, allinnich om de kiezer te leauwen yn it ûnmooglike!
  Maria, heul presys fjoer, joech út:
  - Der binne in protte politisy by de ferkiezings, mar der is net ien om te kiezen, wa is in stomp, wa is in blok, wa is in foks, wa is in baarch, wa is in bear - út frustraasje is der mar ien ding oerbleaun te dwaan - te razen!
  Matryona skeat op 'e nazi's en merkte op:
  - In politikus dy't him gauris sear docht oan 'e kiel, moat syn earen goed ôfskuord hawwe!
  Marusya, in trochsneed fan faksisten, merkte op:
  - In politikus sjongt, oars as in nachtegaal, nea foar neat, en hat it kado fan in foks!
  Alenka tjirre, har tosken bleat:
  - In politikus wol in earn wurde, mar syn kiezer hat altyd gjin fûgelrjochten!
  Anyuta koarde doe't se de Dútsers mei har sniper delhelle:
  - Wêrom bist op in fûgelfergunning, want do hast in spechtgeast!
  Alla sei mei de agression fan in python:
  - De politikus hat in protte ferskillende ferskes, mar se hawwe allegear ien motyf: kies my!
  Maria, de faksisten ôfsnien, mompele:
  - De kiezer is as in bôle, hy giet fuort fan 'e hazze, wolf, bear, mar de politike foks forslet him noch!
  Matryona merkte op, en snijde de fascisten ôf:
  - In politikus sil swiete taspraken brûke om oerien te kommen mei it yntellekt fan in fly, de tril fan in nachtegaal, de yntelliginsje fan in specht, mar syn porky essinsje is sichtber foar it each fan in hawk!
  Marusya, fjochtsjen tsjin de fascisten, foeget mei in gnizen ta:
  - In frou is ek in goede politikus, en se jout teminsten in kâns dat se har belofte fan trou neikomme sil en wille jout!
  Sa ferdigenje de famkes de stêd heldhaftich en jouwe grutte hoop.
  . HAADSTIK Nûmer 4.
  Ein septimber en begjin oktober wiene de fjildslaggen foar Astrakhan noch oanhâldend, en de nazi's gongen nei it suden lâns de kust fan 'e Kaspyske See. De nazi's gongen ûnferbidlik foarút... Yn it suden feroveren de nazi's de stêd Ordzhonikidze en begûnen de oanfal op Grozny.
  Ek yn dizze stêd waarden Sovjet-oarloggen heroysk fochten.
  It bataljon fan famkes, ûnder lieding fan Tamara, toande wanhopige fêststelling en moed.
  Tamara skeat in burst út har masinegewear en smiet granaten mei har bleate teannen, sizzende:
  - Gloarje oan ús heitelân USSR!
  Anna, dy't krekt op 'e nazi's skeat en ek it eksplosivepakket mei har bleate hak smiet, flapte út:
  - Gloarje oan heroïsme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, blurde út:
  - Foar it heitelân en eare!
  Victoria, dy't op 'e Krauts skeat en mei de bleate teannen mei deadlike krêft in granaat smiet, raasde:
  - Lit ús de Wehrmacht ferpletterje mei heroïsme!
  Olympics is in sûn famke, se skeat op 'e fijannen, sloech de Krauts en ferjoech:
  - Yn 'e hillige oarloch sil ús oerwinning wêze!
  Tamara, dy't op 'e nazi's sjit en wer mei har bleate foet in granaat smiet, merkte op:
  - In soldaat moat de krêft hawwe fan in ikebeam, mar gjin ikekop!
  De famkes skeaten. Der binne in soad ruïnes om, de ruïnes smookt. Eksploazje nei eksploazje folget. Reekpluimen komme de loft yn. Alles omhinne baarnt.
  Ferneatiging yn grutte hoemannichten.
  De moaie, bleateblonde Anna, sa gau as se in granaat smyt, de faksisten útinoar skuort, blattert:
  - Elke ikebeam hat in holle, yn elke ikekop sit in gat dêr't harsens út rinne!
  Akulina, dy't skeat op 'e fijân, en smiet in granaat mei har sierlike, brune, bleate foet, squeaked:
  - As jo in geast hawwe as in iik, dan bûgje jo as in asp!
  Victoria, dit readhierige famke, ek mei bleate, brune, beitele skonken, tjirpe:
  - As jo de list fan in foks net hawwe, dan stroffelje se jo trije felen!
  Olympias, in sûne, lange, grutte, spierblonde, skeat in burst, smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Do silst dom wêze as in iik, se sille dy ôfskuorre as in stôk!
  In jonge krûpte harren foarby. Hy flitse mei syn swarte hakken en smiet in eksplosyf pakket nei de nazi's. Doe raasde er:
  - In jonge soldaat is better as in ferfallen generaal!
  Tamara joech wer in beurt. Se smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate foet en blurde út:
  - Foar elk nij pak nimt in politikus trije skins fan kiezers!
  Akulina, dy't op har fijannen skeat en agressyf gniisde, grommele:
  - Do silst tûk wêze as in iik, en do silst skine wurde as in knyn!
  Anna, skeat op 'e fijân en smiet granaten mei har bleate foet, opblaasde tanks, tjirp:
  - In slûchslimme foks sil sels trije felen fan in liuw stroffelje as er de geast fan in ram hat!
  Victoria, skeat op 'e nazi's en smiet in moardner oanwêzich mei har bleate hak, sei:
  - As jo gjin foks wurde wolle, dan gûle jo as in hongerige hûn!
  De Olympyske Spelen hawwe de Krauts delmoaid. Doe smiet se mei har bleate foet in granaat en rôp:
  - In politikus is in foks, hy guts kip kiezers by deiljocht!
  It gebrul fan de kanonade nimt ta. De formidabele Sturmtigers geane yn 'e striid. Se sloegen mei raketlansers. En se ferneatigje hiele gebouwen, ferpletterje huzen tagelyk. En stoarmtroopers sirkulearje yn 'e loft. Se sjitte raketten op Sovjet-posysjes. Se smyt bommen. De Panther 2 is al sichtber, in mear avansearre auto dan de Panther, mei in krêftich 88-mm kanon.
  De Dútske auto hat in smellere turret en lytsere ôfmjittings, en ek in mear squat lichem. Sa'n meunster, as er dy slacht, slacht er dy. En vooral, it is net te swier, mei in machtiger motor fan 900 pk.
  Tamara smiet in granaat op Panther 2 mei har bleate foet en koarde:
  - Do silst dom wêze as in stobbe, se sille dy ôfskuorre as in stôk, net allinne troch slûchslimme foksen, mar ek troch leffe hazzen!
  Anna, dy't op 'e faksisten sjitten en tsjinstanners maaide, sitroenen smiet mei bleate fuotten, skreau:
  - De slûchslimme foks kin in earn sels as in wiete hin sjen litte!
  Akulina, dy't de fijannen ôfsnijde en se mei krekte shots trochsloech, sei:
  - In persoan dy't dreamt fan 'e rol fan in liuw wurdt faak in ezel bedutsen mei foksen!
  Victoria, dy't har tsjinstanners mei útbarsten fan fjoer delsloech en wat deadliks mei har bleate fuotten smiet, flapte út:
  - In minske hat de ambysjes fan in liuw, de koppens fan in ezel, de ûnhandigens fan in bear, de genede fan in oaljefant, mar in foks kin him altyd delklemme!
  De Olympyske Spullen skeaten op 'e fijân. Se maaide him del as in gersmaaier en grommele:
  - In reade foks, in politikus fan in bloedige kleur!
  De yntinsiteit fan 'e striid naam ta. De nazi's sloegen de stêd mei gaslansers, dy't superieur wiene yn macht oan 'e Katyusha. En it wie heul lestich om de nazi's te wjerstean. Mar it bataljon bleate, healneaken famkes fochten mei kolossaal entûsjasme. En famkes stoaren amper;
  Tamara, skeat op 'e nazi's en smiet granaten mei har bleate teannen, flapte út:
  - In frou ferslacht sterke manlju troch te spyljen op har swakkens, in politikus oertsjûget swakke kiezers troch dúdlik te oertsjûgjen!
  Anna, dy't de fijannen ôfsnijde en mei kûgels delmoaide, en tagelyk in eksplosyf pakket mei har bleate hak joech, sei:
  - In frou is de slimste politikus, se hoecht net te studearjen om in foks te wurden, mar se moat de skuon oan kinne wylst se bleatefoet bliuwt!
  Akulina, dy't har tsjinstanners mei krekte bursts ôfsnijde en har bleate teannen brûkte, blafte:
  - In frou hâldt ek fan jeugd, mar it grien fan 'e dollar is har leaver as de griene leeftyd fan har beskermhear!
  Victoria, dy readhierige teef, skeat in deadlike burst, bruts de line en raasde:
  - It grien fan in famke syn jeugd lûkt griene rekkens fan manlju fet fan bucks!
  Olympias, dy't op 'e fijannen skeat en in oar kado mei har bleate foet smiet, flapte út:
  - Joech de griene dollar net, de problemen hawwe ek griene eagen, en de skulp is knapperich!
  De striid wurdt hieltyd brutaler. Skulpen fleane mei deadlike krêft. Se barsten en fersnipelen de Sovjet-posysjes, omslaan de batterij gewearen. En nije fleantugen raasten, en oanfalsgewearen raze. Stofwolken komme de loft yn.
  Tamara, sûnder genede te sjitten op 'e nazi's, naam en joech de pearel oer, foardat se mei har bleate foet in granaat smiet:
  - Leauwe yn God, bûgje net nei it nivo fan in bist: de minske is gjin ûnderdanich skiep, en gjin stjonkende geit!
  Anna, fjochtsjen mei de fijân en smiet kadootsjes fan 'e dea mei har bleate fuotten, opmurken:
  "Jild fertsjinje op it leauwen fan minsken is as dong op goud gieten sil groeie!"
  Akulina, wylst se de Panther ferneatige, sei agressyf:
  - Leauwe yn snein, berikke gjin sân freeds yn 'e wike!
  Victoria, dy't heul akkuraat op 'e nazi's skeat en se agressyf maaide, merkte op:
  - It leauwe yn it ivige fjoer fan 'e hel sûget de molke fan it byleauwe, dêr't de boeven fan 'e godstsjinst it skom fan ôfskimme!
  Olympias, in froulike held, dy't de nazi's delsloech en granaten fan kolossale destruktive krêft mei har bleate fuotten smiet, opmurken:
  - Allinnich stobben en iken leauwe yn it helske fjoer fan 'e ivige flam, en litte har as kleverig skilje!
  Tamara skeat út in fongen bazooka, flitse har bleate hakken en tjirp:
  - Wat fonkelt de flam fan it ivige helfjoer? De glitter fan gouden munten yn 'e bûsen fan religieuze oplichters!
  Anna, dy't op 'e fijân skeat en de nazi's mei kolossale krektens delsloech, sei:
  - Skurken brûke God om har bûsen te linen, en se jouwe net allinich mei in lege holle foar bedrog!
  Akulina skeat in burst op 'e fijân. Se smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Religieuze skurken skuorre trije felen fan skiep, brekke de hoarnen fan geiten, se soargje allinich foar winst, en leauwe is foar hackwurk!
  Victoria smiet in zaagselbom mei har bleate hakke, blies de fijân op en piepte:
  - In earlike pryster is as in fegetaryske wolf, allinne it leauwe is altyd earlik, en it gebrûk is egoïstysk!
  Olympyske Spullen sloegen de fijân mei in masinegewear. Se maaide de fijân del en skopte mei har bleate hakke in boskje granaten, dy't de Liuwetank omkearden. Doe rôp se:
  - Elke religy is in mearke, allinich winst wurdt makke fan dizze fantasy yn wirklik bjusterbaarlike proporsjes!
  Dit is hoe't famkes dapper fjochtsje yn 'e stêd Grozny. En se litte harsels út it heechste eachpunt fan dapperheid sjen.
  En oare famkes ferdigenje Astrakhan mei al har moed. En se demonstrearje ek de heechste aerobatics en krêft.
  It famke fjochtet hiel goed.
  Alenka smiet in granaat mei har bleate foet, skuorde de nazi's útinoar en koarde har tosken:
  - Wa't minsken dwaze lit, sil altyd honger hawwe!
  Anyuta, dy't de faksisten mei dit ôfmaaide, wie it iens:
  - Jo sille net fol mei noedels op jo earen!
  Alla skeat in burst op 'e nazi's, smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate foet en blaze:
  - Noedels op 'e earen binne in gerjocht fan' e lêste frisheid dy't misselijkheid feroarsaakje!
  Maria konstatearre grappich, har tosken bleat en smiet in eksplosyf pakket mei har bleate teannen:
  - As nimmen wit oft it God is, mar minsken wurde hieltyd krusige as wie er de likenis fan Kristus!
  Marusya, ferdomme Krauts, naam it oan en bladde, gnyske agressyf:
  - De minske stribbet dernei om Gods macht te behearskjen, mar oant no ta krijt er allinnich in krusiging dy't net godlik is!
  Matryona joech in beurt, maaide de faksisten del en sei, agressyf knipend nei har freonen:
  - In minske stribbet nei it goede mei syn hert, mei syn geast nei winst, en mei syn mage nei gluttony, en úteinlik wurdt er, mei de skonken ferwûne, yn in kûle sleept!
  En fûle fjildslaggen rommele yn Astrakhan. De stêd oan de Wolga is in wichtich punt fan de Sovjet ferdigening. En hjir raasten sokke fûleindige fjildslaggen. It is as in tsjettel borrelt.
  En swiere, deadlike fleantugen fleane foarby. Yu-288 is in tige krêftige masine. En hy smyt bommen mei kolossale fêsthâldens.
  Alenka raast, sjit in burst op 'e nazi's, en smyt in granaat mei har bleate foet:
  - As in persoan de yntelliginsje fan in gorilla hat, sil hy ploegje as in hynder en ite as in hûn!
  Anyuta lansearre it moardlike kado fan 'e dea mei har bleate foet, smiet de nazi's en blaze:
  - In minske lit him op in kraach sette, mar om te ploegjen moat er mei in sweep fan twang slein wurde!
  Alla skopte de citroen mei har bleate hakke en mompele:
  - De politikus hat in grutte bûse, mar hy is mar in ûnnuttige zakkenroller!
  Maria, skeat op har tsjinstanners, sisde:
  - In politikus dy't de kiezers de moanne út 'e himel belooft, nei't er oan 'e macht kaam is, it moannelânskip ferlit, en gûlt fan 'e honger op 'e ljocht!
  Matryona, oerdoefjend laitsjen, merkte op:
  - De duvel yn elke politikus moediget him oan om it plak fan 'e Almachtige God yn te nimmen, mar de politikus hat net folle talint!
  Marusya, dy't op 'e fijannen sjitten en se mei fertrouwen delmeitsje, merkte op:
  - De minske stribbet dernei om almachtig te wurden, mar syn morele foarútgong makket him net better!
  De famkes binne blykber yn 'e heechste graad geastich.
  En de oarloch folget syn eigen patroan. Jetfleantugen wurde test yn it Tredde Ryk. En dit is ek in nochal serieus argumint yn it skeel mei de USSR.
  Hitler is fansels net hiel bliid. De oarloch slûpt troch, en Ruslân ferset har koppich, hoewol it ek beswykt. De fjildslaggen raze as yn 'e mûning fan in fulkaan.
  Ein oktober. Kalmykia is folslein ferovere, en de nazi's geane foarút oer Dagestan.
  De suksessen fan 'e fascisten, hoewol beskieden, binne konstant. De Swarte See Fleet stiet op 'e râne fan ferneatiging.
  De hiele bemanning op de destroyer bestiet út famkes. In moaie bemanning, om earlik te wêzen. It famke hat vests oan en rint bleatfuotten, har rûne hakken flikkerje.
  Alice, de kommandant fan 'e destroyer bestelt mei fertrouwen in oanfal op' e fascistyske kruser. Lansearret in torpedo en merkt op:
  - Yn 'e oarloch, lykas yn in goed teater, is de folgjende aksje ûnfoarspelber, triennen sille definityf ferdwûn wurde!
  Andriana, har partner, befel oer in hiele groep famkes. Se rûnen flitsend bleate, rûne hakken, en piepte. Se rjochte in mynapparaat.
  Andriana raasde:
  - Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt,
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine -
  Ferljochtsje it paad nei kommunisme!
  Veronica, sloech de nazi's mei in kanon, rôp:
  - Yn oarloch is it as yn in film: de aksje is boeiend, it is noait saai, mar, helaas, it deadet letterlik!
  In fernieler mei bleatepoaten, brune, slanke, tige moaie famkes springt fan side nei kant. Hy wurdt as in fear fuortsmiten.
  Alice, mei har beitelde bleate fuotten stampen, flapte út:
  - As jo net maklik binne, sille jo yn frede rêste yn 'e oarloch!
  Andriana, sekuer sjitten út in kanon, merkte op:
  - In famke dat fjochtsje kin is in ridder!
  Alice korrigearre, fjoer:
  - Nee, sy is in held!
  En de krigers barsten út laitsjen. En hja lieten har tonge sjen. En de skonken fan 'e skientme binne sa sierlik, en se litte spoaren fan bloed op it dek. Krêftige famkes.
  En neaken, har hakken binne sa rûn en sierlik.
  Alice herinnerde har hoe't se finzen waard, en de nazi's strieken har sole mei in tinne, read-hite swipe. Hjir hingje jo, hast neaken, oan it rek. Jo bleate fuotten wurde yn it blok klemme. En se tikkelje dy mei waarme roeden. Sa wurdt in read izer oan 'e skarlaken tepel ferbaarnd.
  Alice waard martele en martele foar ferskate dagen. Mar it famke koe ûntkomme.
  Se fertelde de wachtoffisier dat se it plak op see wist wêr't se in kontener mei goud smieten dy't út Sevastopol evakuearre waard. De faksist foel der foar.
  No, Alice bleau, nettsjinsteande alle marteling, fleurich. Se lieten har keatling los en sette har mei de hannen bûn yn in boat. En mei har bleate fuotten, licht ferbaarnd op it rek, koe se in pistoal pakke en twa faksisten sjitte. Doe die se de touwen los en swom fuort. Se helle it behendich ôf. En hja fertsjinne it respekt fan de famkes.
  Fan de spesjale ôfdieling besochten se har efternei te kommen, mar Alisa drige de spesjale amtners in ûngelok te feroarsaakjen en har ek as in teef op te hingjen. Se giene út.
  Alice is in heul fjochtsjen famke ...
  Se skreau sels grappich:
  - De beul hâldt de bile as wapen, mar yn 'e striid hat hy ûnhandige feardigens!
  Andriana stimde dêrmei iens, en sloech har mei beitelde skonken:
  "Jo kinne noch sop meitsje fan in bile, mar wat mei in heldhaftige pinne skreaun wurdt, kin net útsnien wurde mei in byl fan in beul!"
  Juliana is in hiel moai famke. Se hat mar in tinne stripe stripe stof oan op har boarst en slipje. Mar se is sa prachtich en moai. Alle famkes op 'e fernieler hawwe bleate fuotten en binne tige ferliedlik.
  As Dútsers pakt wurde, wurde se twongen om de rûne, bleate hakken fan de famkes te tútsjen. En de finzenen dogge dit hearrich. En se slikje de hakken fan 'e famkes en tútsje se mei in protte wille.
  Juliana song:
  - Wy binne gjin kweade rôvers,
  En wy wolle net deadzje ...
  Mar myn bleate hakken pine,
  Ik wol elkenien yn it gesicht slaan!
  Famkes, fansels, binne by steat fan savoring alle súkses.
  Andriana, mei har bleate hakken stampen, sei:
  - Eh, nije grinzen, lit my net laitsje!
  Alice stimde yn:
  - Unbeheinde mooglikheden foar dyjingen dy't gjin grinzen foar harsels stelle!
  Veronica sloech har bleate fuotten, klonk har bleate hakken, en merkte har tosken út:
  - De sterkste persoan sil net yn steat wêze om ûndraaglike ambysjes te behanneljen!
  Andriana merkte grappich op, har tosken bleat en fjoer út in kanon:
  - De minske is fier fan God, om't er yn syn neifolging fan de natoer net fier fan de makaak is!
  Veronica, dy't de streamen fan foarútstribjende nazi's mei krekte sjitten ferplettere, mompele:
  - De politikus is in god yn ambysje, in god yn metoaden, en in regelmjittich pig yn it brûken fan de resultaten!
  Sovjet famkes fjochtsje goed. Mar der binne fansels ek Dútse, en ek beauties yn bikinis en bleate fuotten.
  Gerda is bygelyks in seldsume strider.
  Sy en har partners sieten op 'e nijste Panther-2 tank.
  De famkes sjitte op 'e Sovjettroepen en raze.
  Wy binne kweade wolven, weromlûke is net goed foar ús!
  En se winkje mei de eagen...
  Gerda skopte mei har bleate teannen op de Russyske soldaten en raasde fan wille:
  - Wa't yn it libben gjin wolf is, wurdt feld, wa't gjin foks yn 't sin is, wurdt as in hin slein!
  Charlotte sloech ek mei in sekuer projektyl, penetrearje de Sovjet-tank, ferbrûkte it pânser en blaze:
  -De wolf hat altyd honger, de man is altyd ûntefreden, en de politikus kin gjin wurd fan wierheid sizze!
  Christina, tige sekuer sjitten op 'e fijân en sloech Russyske tanks mei in deadlike shell, opmurken:
  - De foks hat weardefolle bont, mar de garânsjes fan de foks fan politisy binne neat wurdich!
  Magda naam it en rjochte it gewear mei har bleate teannen op 'e fijân, sloech it en mompele:
  - Der is mear molke fan in geit as fan in politikus, waans geast in skiep is!
  Gerda, trochgean mei sekuer sjitten op Sovjet-auto's, merkte op:
  - By ferkiezings binne politisy as tusken pest en kolera, al binne politisy folle mear besmetliker yn har skizofreny!
  Charlotte sloech de fjouwerentritich en sloech de toer del, sizzende:
  - De politikus hat in wolfsnoas foar proai, mar hy is sels in klearmakke baarch om te goaien!
  Christina lansearre behendich it projektyl mei har bleate teannen en sei:
  - In politikus is in skiep dat stribbet nei de liuw troan, en as it berikt de top, it feroaret yn in foks gutting kip kiezers!
  Magda merkte agressyf op, stjoerde in kado fan 'e dea nei it Sovjet selsridende gewear mei syn bleate teannen:
  - Se fertrouwe politisy net, mar se stimme, se begripe gjin muzyk, mar se harkje wol, se ite gjin noedels, mar se harkje wol nei har!
  En harren Panther-2 wurket hiel aktyf. En it stjoert it projektyl tige sekuer.
  De Dútske masine ferplettert alle Sovjet-tanks tige fertrouwen.
  Gerda sjit en sjongt:
  - Ien, twa, trije - brek it advys op!
  Charlotte sjit tige sekuer, slacht fijannen en fluit:
  - Wy binne de sterkste fan 'e wrâld!
  Christina, mei har bleate teannen om troch de fjouwerentritich te sjitten, tafoege:
  - Wy sille al ús fijannen yn it húske weagje!
  Magda sloech de fijân en flapte út:
  - It Heitelân leaut net yn triennen!
  Gerda sei:
  - En wy sille de kweade oligarchen har harsens jaan!
  Charlotte merkte grappich op, en sloech in Sowjet-haubits mei in shell:
  - Goud is allinnich mar moai yn uterlik, yn feite, dit metaal, it minskdom hat altyd te lijen, it is wurden arrogant!
  Christina, dy't op 'e fijannen sjit, spruts harsels grappich út:
  - Troch har boarsten bleat te lizzen, is it makliker foar in frou om trije felen fan in man ôf te rizen!
  Magda, dy't op har tsjinstanners skeat, sei oarspronklik:
  - De bleate fuotten fan 'e famkes, se sette de manlju yn galosjes!
  Fansels binne de famkes op 'e tank sierlik. En de froulike piloaten binne de coolste ûnder de Fritz.
  Albina en Alvina binne de meast formidabele asen yn it hielal. No hawwe se it tal fan elk delsketten fiifhûndert fleantugen al berikt. Allinnich Marseille is harren foar. Hy waard bekroane mei it Grutte Krús fan it Izeren Krús foar it 500ste fleantúch fan 'e Sovjetfloat. Mar Albina en Alvina begûn te fjochtsjen folle letter, en dêrom sil gau ynhelje Marcel.
  Albina en Alvina krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten foar harren 500ste fleantúch.
  En no fjochtsje se tsjin reade piloaten.
  Albina drukt mei de bleate teannen op de knoppen, sjit fiif Sovjet-fleantugen tagelyk del en raast:
  - As in man tûk is oer learzens, dan draacht er altyd galosjes!
  Alvina, skeat op Russyske fleantugen en sloech se mei har bleate teannen del, merkte op:
  - It bleate skonk fan in frou op 'e tiid sil har yn' e galoshes fan elke boot sette!
  Albina, dy't tige sekuer skeat op Sovjet-auto's, antwurde wittly, har tosken bleat:
  - In man dy't gauris nei neakene froulike skonken sjocht, moat yn syn galoshes sitte!
  En beide famkes, nei't se noch in pear Yaks delslein hawwe, piepte:
  - In froulike foet op bleate fuotten, it past goed ûnder de hak en past perfekt yn 'e galosh!
  De krigers binne hjir op grutte hichte te sjen.
  Mar as d'r prachtige Dútske piloaten binne, dan sille d'r ek prachtige Sovjet Komsomol-famkes wêze.
  Dy't fjochtsje mei grutte yntensiteit. En se sjitte ek mei súkses de horden fan it Tredde Ryk del.
  Anastasia Vedmakova naam it en, mei har bleate teannen, sloech de Dútser del en piepte:
  - In man is ree om himsels fan binnen te kearen om de skuon fan in famke út te skuorjen!
  Akulina Orlova, sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  "Jo kinne elke boot nei binnen draaie mei in bleate hak fan in frou!"
  Anastasia sloech ek de Fritzes en piepte:
  - De bleate foet fan in frou sil elke man nei binnen ta keare, sels as hy de lêste boot is!
  Akulina Orlova, sloech Focke-Wulf en sisde, har prachtige tosken bleat;
  - As jo in man binnenstean keare wolle, doch dan de skuon út, as jo him yn in galosh sette wolle, bleat jo hakke!
  En de famkes songen yn koar:
  In oarloch raast yn it universum,
  ferneatiget en deadet sûnder reden ...
  Satan hat losbrutsen -
  En de dea kaam mei him!
  
  En wa sil de stream stopje,
  Bloedige en gekke rivieren ...
  In laserstraal sil jo timpel reitsje,
  En yn in flits ferdwûn de man!
  
  En sa'n gaos
  It universum oerstreamd ...
  It minskdom is tryst lot
  Endure pine en lijen!
  De famkes kinne foar in part gelyk hawwe. Oarloch is gjin lok. Mar tagelyk is it ek ferdivedaasje.
  Twa Dútske aspirant-piloaten, Eva en Gertrud, fjochtsje yn Focke-Wulf-oanfalswizigingen. Se oanfalle Sovjet grûndoelen út 'e loft.
  Eve, sjitten en loslitte in raket, merkt op:
  - Wêrom is bernetiid bleate fuotten, want de bleate foet fan in frou makket manlju har holle kwyt, as wiene se jonges!
  Gertrude sloech de raket, drukte har bleate hak op it pedaal en sloech de Sovjet-legerbunker en piepte:
  - De winsk om in frou neaken te sjen makket in man fan binnen nei bûten!
  Eva sloech wer, sloech de fjouwerentritich, briek troch de tuorren en merkte grappich op:
  - Om in frou út te kleien, moatte jo har skuon earst goed oandwaan!
  Gertrude sloech har tsjinstanner mei de bleate, rûne hak fan har sierlike foet en merkte op:
  - Op it krekte momint útklaaid, sil in saaklike frou trije felen fan in man ôfskuorre!
  Eva sloech de Sovjet-bunkers mei in raket en blapte:
  - In frou dy't har op 'e tiid bleatstelt, sil gjin tramp wurde en sil in man in protte skuon oansette!
  Gertrude, nei't de Sovjet-troepen slachte, befêstige:
  - In frou mei bleate fuotten sil in man learzens oansette, en him yn galoshes sette, en him fan binnen draaie, en him de lêste bleatefuotten meitsje!
  Hjir is fansels de logika fan 'e famkes dat jo har net traapje kinne. En de famkes fjochtsje bleatfuotten en yn bikinis.
  En se hâlde fan knappe jonge manlju, en yn 't algemien binne se gewoan super.
  En as se begjinne te sjongen, sille se hûndert man deadzje!
  Dit binne famkes, oan beide kanten weardich en tige moai, sadat de manlju har echt fan binnen draaie!
  . HAADSTIK Nûmer 5.
  De stêd Grozny, folslein omjûn troch nazi-troepen, foel begjin novimber 1943. It bataljon mei de famkes ûntsnapte út 'e ketel en luts him werom nei Shali.
  Der wiene al bergen en rûch terrein, en it waard handiger om de ferdigening te hâlden. Dútse tanks woegen nochal in soad, benammen de Maus, en it wie folslein ûngemaklik om mei har te fjochtsjen yn 'e bergen. De T-3 tank wie al ophâlden, mar de T-4 yn in modernisearre ferzje waard noch produsearre. Hoewol't it is moreel ferâldere. Mar hy koe noch fjochtsje tsjin de T-34-76. En it is in goeie striid. Syn kanon wie noch machtiger en hie in hegere mûlsnelheid as dy fan de fjouwerentritich.
  Tamara en de famkes fochten yn Shali. De famkes besochten dit tige grutte berchdoarp te hâlden - in echte stêd.
  De beauties fochten tige moedich.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet, skeat in burst en koerde:
  - Foar it heitelân fan 'e USSR!
  Anna iepene it fjoer op 'e nazi's. De lichtere T-4 besocht de helling te beklimmen. It famke smiet in granaat mei har bleate foet, sloech de auto fan Hitler út en piepte:
  - Foar ús mem Heitelân!
  Akulina, skeat op 'e Fritz en mei har bleate hakke, nei't se it moardzjende ding oerlevere yn folie, blafte:
  - It heitelân is altyd hillich!
  Veronica, skeat op 'e fijân en smiet sitroenen mei har bleate teannen, sei:
  - Foar Ruslân fan 'e reuzen!
  Olympics, dizze gigantyske frou, smiet ek mei har bleate teannen in granaat nei de nazi's en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Tamara, dy't sekuer op 'e nazi's skeat en se ôfsnijde as krûden fan in beam, sei:
  - Hoe mear ikebeammen yn it leger, hoe sterker ús ferdigening!
  Anna merkte op, har tosken bleat te lizzen en op 'e nazi's te sjitten mei kolossale krektens en grime:
  "Ik sil jo allegear ferneatigje."
  Tank "Lion", in grutte auto mei in lange kanon loop. Hjir hy hat de nijste 105 mm gun, de loop lingte is 100 EL. En it docht bliken in hiel lang gewear. En dizze romp stekt út mei deadlike krêft.
  Akulina fjoer in bazooka op 'e nazi's en raast:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Victoria ek fjoer en raast:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  De Olympyske Spullen befêstigje troch te sjitten op 'e nazi's en in granaat te smiten mei har bleate teannen:
  - Grutste gloarje!
  De famkes, it moat opmurken wurde, binne fenomenaal, en hiel aardich. En har koelens is kolossaal.
  Tamara, sjit op 'e fijân en bleat har tosken, seit:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  Anna, sjittend op 'e fijân, seit agressyf, en smyt in granaat mei har bleate teannen:
  - Lit ús de herten ienriedich klopje!
  En winkt nei syn partners.
  Akulina sil ek in burst sjitte, har tsjinstanners delmeitsje en brûle:
  - Foar myn oerwinningen troch it dak!
  Akulina Petrovskaya is gjin gewoane famke. Se moast in protte meidwaan. Benammen waard se betrape op stellerij en siet se arresteare. Ik gie ek troch in jeugddetinsjesintrum. No, it makket neat út, ik haw it oerlibbe. Se rûn bleatefoet troch de sniedriften, mar waard allinnich sûner en sterker.
  Victoria fjochtet mei frenzied grime. Jou in burst op 'e fijân. De Krauts wurde delsketten en falle. Doe smiet se mei de bleate teannen in granaat. De brommer sloech om.
  It famke koarde:
  - Foarby de machtige grinzen!
  De Olympyske Spullen fjochtsje mei in hiel wyld gefoel fan lilkens. Har klappen binne sterk en ferpletterjend. Se is wier in meunster famke. En sa slacht er syn tsjinstanners. Sa ferneatiget er faksisten aktyf. Jout harren net de minste kâns.
  De Olympyske Spullen raast op 'e top fan' e longen:
  - Gloarje oan it kosmysk kommunisme!
  Tamara, sjit op 'e nazi's, raast:
  - Gloarje oan it kommunisme fan Lenin!
  Anna sjit op har tsjinstanners en piept:
  - Foar de USSR!
  Akulina maait har fijannen del en gromt en sjit:
  - Foar de heechste aerobatics!
  Victoria, dy't op 'e faksisten sjit, flapte út:
  - Foar de meast fenomenale oerwinningen!
  De Olympyske Spullen, dy't Hitler syn tank ferplettere, mompelen:
  - Foar kommunisme fan 'e USSR!
  Tamara is ek fjoer. Sjit tige sekuer, beslacht tsjinstanners mei krekte bursts. Maait del as in sjit en piept:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Anna, dy't sjit op 'e faksisten en snijt se ôf mei krekte swingen fan har sjis, ropt:
  - Grutte gloarje foar de helden!
  En hy smyt granaten mei de bleate teannen. Dit is in frou.
  Akulina snijt de Krauts ôf en raast agressyf:
  - Foar it kommunisme!
  En syn spierlich lichem trillet.
  Victoria slacht ek de faksisten. En mei de bleate teannen smyt er moardlike jeften nei syn tsjinstanners en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e wrâld!
  De Olympyske Spullen sjitte ek op fijannen. Slat se út as in stokje en raast:
  - Gloarje oan it grutte kommunisme!
  En mei syn bleate teannen smyt er mei deadlike krêft in granaat, en skuort syn fijannen útinoar.
  Sa namen de fiif de fijannen op, en litte wy se ôfmaaie, en litte wy se útroege, en se slypje.
  De Dútsers waarden tsjinhâlden en folslein yn 't sin. Dit is wêr't it dreech waard, en se kilje.
  Hjir fjoer en hannelje de gaslansers agressyf. En se ferneatigje Sovjet posysjes.
  Hit en "Sturmtiger" fan in ôfstân, by de fijân - it Reade Leger.
  De Dútske famkes rjochtsje it selsridende gewear "Bear" en slaan dêrmei de fijân. En se sille jo echt en yngeand neukje. En in projektyl mei in gewicht fan ien en in heale centners skuort Sovjet-sleatten en bunkers útinoar.
  Warrior Frida roars:
  - Foar ús grutste Tredde Ryk!
  En winkt nei syn partners. Dêrnei sille de faksistyske famkes mei bleate fuotten wer sjitte.
  En it fljocht, brûzjend en ferneatigjend. En sa gau as it slacht, wurdt in hiele krater foarme mei de ierde siedend fan 'e waarmte.
  Ja, de Dútsers nimme de Sowjet-troepen folslein oer. Ien fan 'e alderearste TA-152 fleantugen fljocht yn' e loft. In multyfunksjoneel auto, lykas de Focke-Wulf, mar mear avansearre, rap, manoeuvreerber mei krêftige wapens en harnas. Kin brûkt wurde sawol as in jachtfleanmasine en as in oanfal fleanmasine.
  Foar de Sowjet-troepen kin de auto, lit ús sizze, in grut probleem wurde.
  Helga fljocht op 'e TA-152 en falt in pear Sovjet-tanks oan dy't besykje Shali te benaderjen. It famke fjoer presys. Hy brekt troch it dak fan de toer fan de earste fjouwerentritich en raast:
  - Ik bin in fjochtsjende skientme!
  En dan falt er de twadde auto oan, dy't besiket te hurderjen. Mar it skeakeljen fan gearboxen is net sa maklik.
  De TA-152 penetreart dit slachtoffer mei in 37-mm kanon.
  Helga antwurde en song:
  - It naam my, it hat my earne brocht, it naam my!
  En se knypeage nei harsels... Hjir besiket de Yak-9 har oan te fallen. It Dútske famke slacht him maklik del troch de trekker mei har bleate foet yn te drukken en winkt fertroulik, sizzende:
  - Ik bin echt geweldich!
  Helga liket in famke te wêzen mei grutte aplomb. En hy docht bloedige eksperiminten mei syn fijannen.
  En as er nûget, sil it foar gjinien folle lykje.
  Helga sjit op Sovjet-auto's en piept:
  - Wêrom, it is ûnmooglik om te libjen neffens jo geast!
  En mei syn bleate hakken rekket er op it stjoer. Dit is in famke - foar alle famkes, famke.
  En as it begjint te razen ...
  Albina en Alvina yn 'e loft binne ek tige aktive en stridende krigers.
  En de famkes, Russyske fleantugen, crashe, tinke dat it libben goed is en dat it libben goed is.
  En mei de bleate teannen rjochtsje se fleanmasinegewearen op doelen. Sovjet auto's sille net oerlibje. En de famkes sloegen se sa. Se jouwe net de minste kâns.
  Ja, der wiene fjochtsjende famkes
  Ja, se sizze noch wat...
  Se foelen frijmoedich Ruslân oan,
  Letterlik Satan!
  Albina is in strider yn slachformaasje en raast yn harsels op 'e top fan har longen:
  - Ik sil geweldich wêze, ik sil my wêze! Super kampioen!
  En mei syn bleate hakke sloech er it toetseboerd en skuorde er syn tsjinstanners yn lytse stikken.
  Alvina, sjittend op har tsjinstanners, raast op 'e top fan har longen:
  - Wa sille wy fine yn 't bosk?
  En wa fine wy yn it bosk...
  Dêr meitsje wy gjin grapke mei,
  wy skuorre it yn stikken!
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  En mei syn bleate hakke sil er de fijân yn in deadlike omearming lûke. Dit famke is it coolste famke foar alle famkes!
  Warrior fan 'e meast fjochtsjende hack. En sa kriichsinnich en agressyf as in panter.
  En de grutte Dútske katten binne op 'e oanfal. Astrakhan wurdt bestoarme. En se ferneatigje de huzen fan Sovjet soldaten yn grutte hoemannichten.
  En se stjerre, mar jouwe net op. Sokke koppige fjildslaggen raze.
  Gerda stiet fansels foarop yn de oanfal en is ree om te fjochtsjen. Sa sjit se, krekt as in froulike Robin Hood yn in bikini. En dit is de hiele koele frou.
  En as er de keardel ek in skarlaken tepel yn 'e mûle stekt.
  Har "Panther"-2 wurket. Trouwens, in wat oare modifikaasje fan 'e tank waard fêstmakke troch famkes mei in 75 mm 100 EL kanon. It is punchy en hat in flugger snelheid fan fjoer. En it oanbod fan skulpen is grutter as dat fan in 88-mm kanon.
  Gerda sjit mei har bleate teannen en sjit:
  - Ien, twa, trije... Brek it mei napalm!
  Charlotte skeat ek efter har en blurde út:
  - Fjouwer, acht, fiif - lit ús gau spylje!
  Christina sloech, bruts troch de Sovjet-tank en tjirp:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean foar de macht fan 'e nazi's ...
  Magda skeat mei bleate fuotten en tjirre agressyf:
  - En wy sille se allegearre deadzje - alle kommunisten!
  De famkes hannelje agressyf en ta it ekstreme. En harren "Panther"-2 keart in Sowjet howitzer mei in krekte skot.
  De famkes giggelje en sjonge:
  - Gloarje oan ús wrâld ...
  En Elizabeth docht op har beurt in wylde oanfal op de fjouwerentritich. En mei syn bleate hakke drukt er op de trekker. En slacht de fijân del, skriemend:
  - Lit der kommunisme wêze!
  Catherine stjoert in deadlik projektyl mei har bleate teannen, pierget de fijân en sjit boppe op har longen:
  - Foar grutte Ruslân!
  Elena skeat op 'e faksisten. De shell rekke de Panther syn foarholle en rikocheted.
  It famke blafte:
  - Wy sille kommunisme hawwe!
  Efrasia sloech ek har tsjinstanner mei har bleate teannen. Se sloech T-4 en flapte út:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit binne de fjochtsjende famkes. En sa't se sjitte, fleane de skulpen hiel moai, en de fjouwerentritich sels is yn beweging. Besykje mar, yn beweging te reitsjen fan in auto lykas dizze. It is ekstreem dreech.
  Mar de famkes komme yn, en se fjochtsje yn bikinis en brûke bleate fuotten. De krigers binne moai en prachtich.
  En as se dy neuke, sil it foar elkenien net folle lykje. En hja stjoere skulpen mei wylde grime.
  Elizabeth, mei har bleate teannen, skeat op 'e fijân en sloech fijannen del, tjirp:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme! Gloarje oan ús Heitelân!
  Catherine skeat ek, mei har bleate teannen, sloech de Krauts en skriemde:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Elena, skeat op har tsjinstanners, reagearre agressyf, bleatte har pearlyske tosken en knipte mei har saffiereagen:
  - Gloarje oan ús kosmyske kommunisme!
  Efrasia, skeat op 'e fijân, sloech him mei kolossale, fenomenale krektens, sei:
  - Foar it heitelân en Stalin - hoera!
  De famkes binne dúdlik dashing, en se kinne alles dwaan ...
  Desimber 1943 is al kommen.
  Alenka en har team fjochtsje ek yn Astrakhan en hingje der noch yn. De heldinne fjochtet.
  Alenka jout in burst, maait de line fan nazi's del, en smyt dan it kado fan 'e dea mei har bleate teannen en razen:
  - In man is gelyk oan in gibbon, allinnich, spitigernôch, faker yn yntelliginsje as yn krêft!
  Anyuta, skeat op 'e fijân en snijde de fijannen ôf, joech it eksplosive pakket mei har bleate hak fuort en raasde:
  - De man hat de eigensinnigens fan in ezel, de ambysjes fan in liuw, mar yn werklikheid is er in geit!
  Alla, dy't sekuer op 'e Fritz skeat, piepte:
  - In man is foar in frou as in slop foar in ko, dêr kinst net sûnder, mar it is walgelijk om oan te kommen!
  Maria, dy't op 'e faksisten skeat, antwurde wittich:
  - Wat hawwe in man en in húske yn in frouljustoilet gemien - it feit dat froulju allinnich mar by manlju brekke!
  Marusya, dy't de nazi's ôfsnijde en mei har bleate teannen granaten smiet, flapte út:
  - In frou is in slûchslimme foks dy't elke liuw as in knyn ite kin!
  Matryona, mei de faksisten del en sloech de hierlingen mei har bleate teannen del, mompele:
  - In frou hat in man nedich as in slingerjende jonge, as er in man net slacht, libbet er net!
  Alenka, dy't op 'e Fritz skeat, flapte út:
  - In frou hat manlju nedich as de hoarnen fan in pig, allinich in bontjas jûn troch manlju is kostber!
  En it bleate-poaten team fan famkes lake, bleat de tosken en smieten granaten mei de bleate teannen.
  Warrior famkes binne dashing. It is har natuer om te fjochtsjen, it is har natuer om te fjochtsjen!
  It liket derop dat se Astrakhan net sille opjaan. De famkes hjir fjochtsje echt.
  De militêre krêften fan it Tredde Ryk binne kolossaal. De nije tank divyzjes hjir binne sa machtich. De produksje fan tanks nimt ta. Der binne gjin bombardeminten, it is mooglik om arbeid te leverjen út it Italjaanske, Frânske, Belgyske en Nederlânske besittingen fan Afrika.
  En ek út Afrika om oalje, wolfraam en in protte eleminten te ekstrahearjen, ynklusyf uranium.
  Dat is, der wurde nije tanks produsearre. Benammen it uterlik fan "Panther"-2, better beskerme en mear swier bewapene, mei in machtiger motor, hat in wichtige ynfloed op de rin fan de oarloch.
  Der binne hieltyd mear tanks en fleantugen. It wurk oan de Yu-488 wurdt al klear. It earste produksjefleanmasine fan it Tredde Ryk mei fjouwer motoren. Hiel krêftich en rap. Syn hichtepunt is syn relatyf lyts wjukgebiet, wêrtroch't de bommesmiter mei in snelheid fan 700 kilometer yn 'e oere fleane kin. Dit betsjut dat de Sovjet-fjochters him perfoarst net ynhelje.
  Dus de USSR hat in nij probleem. De krêft fan it Reade Leger is echt útput. Skoalbern wurde by de masines pleatst. Tieners fanôf fjirtjin jier hawwe fjochtsjen, hast offisjeel. De jonges binne fansels flink, en oer it algemien goede fjochters. Op jonge leeftyd is it noch makliker om in beam te ferbergjen en te klimmen. En militêre feardigens wurde rapper behearske. Tieners fjochtsje likegoed as folwoeksenen se binne hurder te slaan. En it is psychologysk dreger om bern te sjitten.
  De Dútsers hawwe nochal in soad froulike snipers, en it is ûnhandich en beskamsum foar elke frou om fjochters te sjitten dy't te jong binne ...
  Ja, se begûn tsjinstplicht yn 'e USSR fan' e leeftyd fan fjirtjin. Se sette ek pensjonearren ûnder de wapens. Der sieten hieltyd mear froulju yn 'e troepen. De earlike seks waard foaral reewillich akseptearre yn tank- en loftfearttroepen, en as sniper. Froulju binne goede snipers. En om't se meast koarter binne as manlju, binne se nofliker te fjochtsjen yn tanks, en ek yn 'e loftfeart. Faak fochten jongerein ek yn tanks. Dêrby moat opmurken wurde dat jonges en froulju hawwe mear gefoelige hûd, en harren fleantugen en tanks binne minder kâns te delsketten as dy fan folwoeksen manlju. Tieners binne net min yn 'e rol fan in sniper. In jonge kin yn in smellere gat krûpe, himsels ferklaaie of yn in beam klimme. Faak begûn it leger fjochters ûnder de fjirtjin jier tsjin te kommen.
  Oarloch ferbrûkt minsklike boarnen. En it gebiet wurdt minder en minder ûnder de kontrôle fan de USSR. En jo moatte ek in protte Japanske ynfantery fjochtsje. En de samûrai tanks binne frij goed, benammen selsridende gewearen. Se ferskynden ek yn 'e searje mei in medium tank, fergelykber yn sterkte mei de T-34, en noch sterker yn frontale harnas.
  Sa is it gefaarlik om Japan te ûnderskatten. En om it te bestriden hawwe wy soldaten nedich.
  Stalin wurdt senuweftich en wurdt hieltyd lilker. Op 25 desimber 1943 waard in befel útjûn dat famyljeleden fan dejingen dy't har oerjoegen, sketten wurde soene, ynklusyf bern boppe de tolve jier, en jongeren nei arbeiderskoloanjes stjoerd wurde.
  Barrage detasjeminten waarden hieltyd faker brûkt. En se skeaten mear aktyf, en brûkten marteling.
  Stalin waard gewoan ûnferdraachlik. Beria wie de earste dy't besocht om in aparte frede te ûnderhanneljen mei de nazi's. Mar Hitler woe gjin frede. Hy woe de USSR folslein feroverje. Boppedat, wylst syn bûnsmaten binne bûten syn kontrôle en berik.
  Jet-fleantugen waarden ûntwikkele yn it Tredde Ryk. Yn it foarste plak de ME-262, mar dizze jager nedich mear betroubere motoren om net te crashe te faak.
  Sawol de Arado-bommewerper as it Yu-287-projekt like kânsryk.
  De nijste TA-152 hat him yn 'e praktyk sjen litten hiel goed te wêzen, as in multyfunksjoneel auto en heul fluch. Yn 't algemien wie it Dútske leger oant no ta sterker yn' e loft. Boppedat, de Sovjet Yaks en Laggies, fanwege it gebrek oan aluminium, bliken te wêzen swierder en minder manoeuvreerber standert auto. Sa foel de kwaliteit fan de Sovjet loftfeart nei in kritysk nivo. ME-309 mei syn krêftige wapens, sels rekken hâldend mei de problemen mei manoeuvreerberens, koe goed mei de Sovjet-auto's, ferpleatse de ME-109. En de TA-152 hie de Focke-Wulf ferfongen moatten.
  Dus foar de Dútsers is alles min of mear hockey... Mar it wurk oan de technology wie oan 'e gong.
  Bygelyks, de earste tank mei in nije yndieling waard tasein Lev-2. Troch de oerdracht en de motor yn ien ienheid oan 'e foarkant fan 'e tank te pleatsen, en de turret nei efteren te ferpleatsen, besparre de Dútsers op 'e nokkenas en ferlegen de hichte fan it reau. As gefolch, "Lion"-2 die bliken te wêzen folle lichter, en dus flugger.
  Troch swierrichheden yn 'e oarloch, de produksje fan swiere tanks hast opholden yn' e USSR hast alles yn 'e rige waard ferienige neffens de T-34-76. Dat de nazi's, yn it projekt om in nije haadtank te meitsjen, net mear fan doel om it sydpânser te dik te meitsjen. En de "Lion" koe passe fyftich-fiif ton, mei in motor fan 1200 pk. Lykwols, it gewicht fan de Lev-2 tank koe wurde fermindere troch it ferminderjen fan it kaliber fan it gewear. De foarige is dúdlik oerstallich wurden. Boppedat, de tritich-fjouwer hie lege kwaliteit pânser, en sels de 37-mm, ferâldere Dútske gewear hie al begûn te penetrearjen harren.
  Stalin wie dúdlik freaking ... En hy smiet tonger en bliksem ... Mar hy koe neat dwaan ...
  Op nijjiersdei begûnen de Dútsers in oanfal op it noch net besette diel fan Astrachan oan de Wolgadelta. De oanwêzigens fan in protte rivierbarriêres, dreech terrein en de buert fan 'e Kaspyske See lieten it Reade Leger de ferdigening fan Astrakhan oanskerpe en it noch better hâlde as Stalingrad. Boppedat, Sovjet famkes toande unparallele heroïsme.
  En yn 'e Kaukasus, benammen yn' e winter, is it heul lestich om troch de bergen te bewegen. Wier, de Dútsers rûnen lâns de handiger kust fan 'e Kaspyske See. Makhachkala waard de grins dêr't Sovjet troepen, sammelje al harren krêft yn in fûst, besocht te stopjen de nazi's.
  Mar der wie net genôch munysje, dy't allinnich oer see levere waard...
  Tamara fochten wanhopich mei har bleatefoet bataljon fan famkes.
  De krigers fochten koppich en lieten ongeëvenaarde heroïsme en de grutste moed sjen.
  En hast neaken fochten se yn winter en froast.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet en skeat in burst, maaide de tsjinstanners del en piepte:
  - Foar de USSR!
  Anna smiet ek in granaat mei har bleate teannen en raasde:
  - Foar it kommunisme!
  Akulina skeat in goed rjochte burst, sloech de fijannen út en blaze:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  Victoria sloech de fijân, begon de fijân del te maaijen, syn burd ôf te snijen as in skearmes en mompele:
  - De USSR sil stean!
  Olympias skeat op 'e fijân en smiet in eksplosyf pakket mei har bleate teannen út:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Dit is hoe't famkes fjochtsje. Se hannelje wanhopich en mei kolossale bepaling.
  Tamara, ûnder it sjitten, merkte op:
  - De duvel sil se net nimme en dan sille wy se nimme!
  De striid is hjir brutaal en tagelyk konstruktyf...
  Anastasia Witchakova fjochtet yn 'e himel ... Har gesicht draait sels fan lilkens, en se sjit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  En mei de bleate teannen wiist er it fleantúchkanon op it doel en sjit fijânske fleantugen del, wêrnei't er raast:
  - Foar arbeid súkses!
  Akulina Orlova, dy't har tsjinstanners delslacht, raast mei fertrouwen, har tosken bleat:
  - Foar sa'n grut kommunisme, op 'e hiele planeet!
  De piloat ropt:
  - Sels bern kenne ús!
  En mei syn bleate teannen wiist er it fleantúchkanon op it doel, en ferneatiget de fijân, en piept:
  - Yn 'e namme fan it tiidrek fan it kommunisme!
  Lit ús face it, it famke is in terminator en in baarnende flam. Gjin fulkaan kin dermei fergelykje.
  Akulina Orlova song:
  - Ik dream al in skoft oer it leauwe yn God, ik bin sa lui, ik wol net bidde!
  En se knypeage agressyf nei de moaiens.
  Dit binne de fjildslaggen hjir ...
  En de fleantugen fan 'e famkes binne ferâldere. En dit is har signifikante neidiel. En ek swier en net hiel manoeuvreerber...
  Ien fan 'e jonges dy't oan it fjochtsjen wie, waard delsketten, en hy hie gjin tiid om mei in parachute út te springen. En dit is fansels syn kolossale prestaasje.
  Famkes fjochtsje yn de loft en binne fleurich...
  Albina en Alvina fjochtsje yn goede ME-309-fjochters en, fansels, krije se aktyf skoares.
  De famkes binne tige grutsk op harren sukses...
  Albina skeat in Sowjetfleantúch del mei har sierlike, bleate foet en piepte:
  - Foar ús earnen!
  Alvina maaide trije Russyske auto's mei ien klap del en flapte út:
  - Foar ús falken!
  De famkes kamen dapper oan it wurk... Mar se hâlde ek fan Russyske soldaten martele.
  Hjir waard in jonge piloat fan likernôch fjirtjin pakt. En de moaie berne-ronde hakken frieten him. En doe begûnen se de neakene man mei iiswetter te spuiten... Dan siedend wetter, en wer iis wetter.
  Dit binne de fjochtsjende beauties ...
  Albina song:
  -Foar ús tosken, klauwen, tosken, fûsten!
  Alvina raasde op 'e top fan har longen:
  - Se wolle in goeie striid!
  En de famkes bleaunen wûnders te dwaan mei har bleate teannen en skeaten Sovjet-fleantugen del.
  Der reagearren lykwols ek op Russyske piloaten. Alisa en Angela binne krekt oerbrocht nei de Yak-9. En lit ús de Dútsers terske en tagelyk sjonge;
  Jo binne de belichaming fan in dapper lân,
  Kameraad Lenin en kameraad Stalin ...
  Yn 'e USSR binne alle minsken wirklik gelyk,
  En de fûsten binne makke fan getten izer en stiel!
  
  Lenin is net bang foar it bist Adolf,
  No is Vladimir de lieder, kameraad Stalin ...
  Wy sloegen de Krauts yn it each, net yn 'e wynbrau,
  Alle nazi's waarden yn ien kear yn stikken skuord!
  
  Ruslân is myn heitelân,
  Grutte, einleaze heitelân...
  Alle folken binne ien famylje,
  Wy sille meikoarten libje ûnder kommunisme!
  
  Litte wy ús lân sterker meitsje
  Lit Ruslân gau grien wurde ...
  Wy sille de fascist yn 'e foarholle slaan of leaver,
  En leau my, ús macht wurdt net yn stien!
  
  En Jezus as lieder is frij grut,
  Hy is ús Hear, en de Wite God fan it Universum ...
  En de Führer sil tige slim slein wurde,
  Us feardigens is ommers net feroare!
  
  Ja, om 'e wille fan ús heitelân, hillich,
  Wy sille fûl stride mei de Fritz...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie,
  Se wol fjochtsje yn fûle lilkens!
  
  Ja, Stalin is no de Sovjet-lieder wurden,
  Sa geweldich, dapper en betûft ...
  De fijân fan it kommunisme rekket Ruslân net,
  Hoewol de krêft fan Lucifer by jo is!
  
  Wy kinne Hitler krije, leau my,
  Ek al is hy begiftigd mei demonyske macht ...
  Hitler allinnich is in rôfdier,
  Hoewol, lit ús it sizze, de Krauts binne gjin idioten!
  
  Koartsein, wy sille Berlyn yngean as fjochters,
  Dêr sil Lenin, aka Stalin, by ús wêze ...
  Wy kinne fassisten maklik skuorre lykas puppies,
  En leau ús, ús krêft sil net minder wurde!
  . HAADSTIK Nûmer 6.
  It nije jier fan 1944 is oankommen ... Nettsjinsteande de tige drege situaasje oan 'e fronten, waard wurk útfierd yn' e USSR om nije apparatuer te meitsjen. Benammen op 'e IS-2-tank en syn machtige wapens waarden grutte hoop lein. In kanon fan 122 mm kin in krêftich argumint wurde yn 'e oarloch tsjin 'e nazi's. De T-34-85 waard ek hope mei in machtiger gewear, in gruttere turret, mar deselde romp en chassis.
  De situaasje wie slimmer mei fleantugen. De Yak-3 koe net yn produksje gean fanwegen in gebrek oan heechweardich duraluminium, en de LAGG-7 koe net wurde produsearre sûnder in delgong yn produksje troch de nije motor.
  Sa besleat Stalin dat foar no de wichtichste Sovjet jager de YAK-9 en LAGG-5 bleaunen, en it oanfalsfleantúch IL-2 wie maklik te meitsjen en te oerlibjen. En yn tanks is der in stadige oergong nei T-34-85 en IS-2.
  Hoewol sa dat der gjin delgong is yn produksje ...
  En it front barste út 'e naden, de Dútsers ferovere de Kaukasus. Makhachkala foel, en se kamen al oan 'e grinzen fan Azerbeidzjan!
  Hjir focht Tamara mei har frouljusbataljon. Op 'e nij fochten famkes yn lappen út tuniken en bleate fuotten tsjin superieure fijânske krêften.
  Tamara skeat in útbarsting op 'e nazi's, mei guon fan 'e fijannen del. En doe smiet se mei de bleate teannen mei deadlike krêft in granaat en tjirre:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Anna skeat tige sekuer op 'e nazi's. En mei har bleate teannen smiet se mei deadlike krêft granaten, en skeat har tsjinstanners yn stikken.
  Doe rôp se:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, snijde de fascistyske ynfantery ôf. Se snijde de Krauts del, smiet in granaat mei har bleate fuotten en piepte:
  - Foar Ruslân, ús grutte mem!
  Victoria, skeat op 'e fijân en smiet granaten op him mei har bleate foet, opmurken:
  - Foar it grutte heitelân!
  Olympyske Spullen, ek sjitten út in masinegewear, blurted út:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it grutte kommunisme!
  De fjochters foar famkes binne prachtich ...
  Se fjochtsje lykas beauties moatte ...
  Tamara, wylst fjochtsjen, ûnthâlde it begjin fan 'e oarloch. Hoe't se út Dútske troepen ûntkomme moast. Se hearde doe de tongerjende ynslach fan gewearen. It famke wie it ferlitten fan de kanonade. De Dútsers fongen har freon Tatyana, namen har nije skuon ôf, skuorden har sieraden en earrings ôf. En se rieden har bleate fuotten yn finzenskip ... Tatyana wie de dochter fan 'e regionale kommisje sekretaris, en se moast net faak rinne sûnder skuon. Dit is in fernedering fan grutskens; It famke liet har fuotten bliede en kreunen mei elke stap.
  Tamara hie ek nije learzens oan dy't har jûn wiene, en fan 'e lange kuier hie se har hakken skuorre. En hja die de skuon út en rûn bleate fuotten. Se is in famke út it doarp, dy't har plicht die yn Oekraïne. As bern rûnen har skonken sels by berchhellingen lâns. En dit is fansels net te fergelykjen mei de diken fan de flakte. It is wier dat de calluses op har soallen al ôfkamen, en it is net sa noflik om te rinnen. Mar de fuotten waarden gau wer rûch. En hja hie amper lêst.
  Mar Tatiana ferlear al gau har skonken sa slim dat se net mear koe rinne. De Dútsers soene har skeat hawwe, mar se hienen meilijen oer de skientme. Se sette my op in karre, mar as tsjinprestaasje lieten se my sjonge. Tatiana hie in noflike stim en songen ferskate polityk neutrale lieten foar har.
  Tamara wist net wat der dêrnei mei har barde. Sels rûn se troch de bosk, fielde mei har bleate fuotten de bulten, bulten, tûken, en se fielde har sels noflik. As jo rinne op 'e skerpe rotsen fan' e bergen, sels de calloused soallen, as jo rinne foar in lange tiid, wurde stingend en pynlik. En it is noch ûnnofliker om op toarnen te rinnen. As dizze yn 'e soallen stekke, wurdt it folle pynliker, sels foar de rûge soallen fan in famke.
  Tidens de kuier waard Tamara oerwûn troch wurgens en honger. It famke iet bessen, en dat wie net genôch. En de Dútsers kamen rap foarút. Tamara, wend om te wenjen yn 'e bergen, wie net hiel bekend mei de Oekraynske bosken. Se rekke ferlern en fûn harsels djip yn 'e efterkant.
  En it is as in jage kat yn 'e bosk. Doe betrape it famke de Dútsers op in brommer. Se hâlde de auto mei de kinderwagen oan om wetter te heljen. En Tamara kaam tichtby it masinegewear en begon dermei op 'e fijân te snijen. En it sil wifkjend snije, mar krekt. En de faksisten falle en wriuwe yn pine. Tamara makket se ôf. Se sloech ien fan har yn 'e kin mei har bleate hakke, en hy foel. En it famke makke him ôf.
  Wêrnei't de skientme op 'e motor klom, mei har bleate foet it pedaal yndrukte en fuortgie.
  It is folle leuker om op dizze manier te ferhúzjen as te foet en op bleate fuotten.
  Tamara bromde wylst se rûn:
  - Leauwe bruorren, hâld fan, hâld fan bruorren om te libjen! Jo hoege jo net te bemuoien mei ús haadling!
  Dit is hoe't de striidkening ûntstie.
  En no fjochtet se de fascisten as in Komsomol-terminator. Mar de krêften binne ûngelikense, en it bataljon fan famkes wurdt twongen om werom te lûken. De fjildslaggen hjir siede as wetter yn in gigantyske tsjettel oer in fulkaan.
  Anna, dy't mei har bleate teannen in deadlike granaat sjitte en smiet, merkte op:
  - Yn oarloch binne alle middels goed, útsein selsmoard!
  Akulina, skeat op 'e fijân, sloech de nazi's del, merkte op:
  - Wy sille yn alles de earste wêze!
  En de bleate heel fan it famke joech it kado fan ferneatiging op.
  Victoria, dy't op 'e nazi's skeat en de fijannen mei masinegewearbursts delsloech, flapte út:
  - Der sil gjin genede wêze foar fijannen!
  En se knypeage nei har partners.
  Olympias smiet har bleate, beitelde skonken nei in swiere bosk granaten en raasde:
  - Foar de grutheid fan it minsklikste hof fan 'e wrâld en it kommunisme!
  De krigers hjir binne wirklik glorieuze, en lykje te wêzen fan 'e romtetiid.
  Se fjochtsje mei kolossale felheid.
  Mar de nazi's geane noch hieltyd foarút yn 'e Kaukasus. Yn febrewaris 1944 ferienigen de Dútsers en Turken, en snijden de Sowjet-troepen yn twa ûngelikense dielen.
  De Führer easke om de USSR ôf te meitsjen. Astrakhan hold noch út. De nazi's binne yn fjochtsfoarm lykas altyd ... De earste ME-262's fjochtsje yn 'e loft. Dêrby moat opmurken wurde dat se net meitsje in sensaasje. Op hege snelheid is it net hiel handich om te slaan fan 30-mm fleantúchkanonnen. Ja, dit moat serieus opmurken wurde. De ME-262 hat ek wat problemen troch syn swiere gewicht. Mei manoeuvreerberens yn it bysûnder.
  Mear suksesfol yn gebrûk, de TA-152 waard leaf troch piloaten en waard in wurkhynder. Yn feite, de auto is sawol in front-line bommesmiter, in jager en in oanfal fleanmasine. Der wiene sels ideeën om de hiele Dútske loftfeart oer te setten op dit tastel. Under syn foardielen, it moat wurde opmurken oerlibjen en snelheid, en krêftige wapens, geskikt foar sawol oanfallen fleantugen en fjochters.
  De ME-309, dy't modernisearre wurdt, wurdt ek hieltyd mear ynset. De ME-109 is ek noch yn tsjinst, mar it wurdt net fuorthelle om de produksje net te ferminderjen. Der wie sels in nije wiziging fan de ME-109 "K" mei in machtiger motor, bewapene mei fiif luchtkanonnen tagelyk. Jo kinne sa'n masine net sa maklik ferslaan.
  De ME-309 krige ek in krêftiger motor en sweefde wjukken. In tige gefaarlike auto. Sovjet-piloten fleane noch altyd âlde fleantugen, en har kwaliteit is allinich minder. Foar no, lykwols, de Yak-9 is net sa slim, it is frij manoeuvreerber, en it hat gjin oermjittige snelheid nedich.
  De Dútske troepen binne sterk... Der ûntstiene skeel oer de T-34-85 tank. Moat de turretpânser dikker makke wurde? Ommers, yn dit gefal sil it gewicht tanimme. Dêrby moat opmurken wurde dat de kwaliteit fan de Sovjet pânser is sakke. Alloying eleminten binne in koarte oanbod, en de kwaliteit fan welding of casting is sakke ta kritysk nivo.
  Mar de famkes fjochtsje as heldinnen...
  Dan wurdt de tank fan Elizabeth fernield en geane de famkes fuort. Op bleate fuotten en yn bikinis rinne se troch de snie, en litte sierlike fuotprinten efter.
  Catherine merkte mei in lilke blik:
  - Wy wurde folslein fersmoarge!
  Elena merkte lilk op:
  - Mar wy sille dochs winne!
  Elizabeth skeat in pistoal, rekke de Dútske motorrider en mompele:
  - Ik sloech de Dútser! Hoe sil er it goed fan my krije!
  Efrasia energetysk opmurken:
  "Se einigje harren libben dêr, en se kinne net ûntkomme werom!"
  Catherine wie in agressyf famke, en se song:
  - Yn ús grime sjonge wy de hymnen fan it ryk!
  De famkes rinne nei harsels ta, en har bleate rûne hakken flitse.
  De jonge, dy't de famkes seach, frege har yn eangst:
  - En wêr komst op bleate fuotten wei?
  Elizabeth antwurde:
  - Wy fiere in taktyske manoeuvre út!
  De jonge tjirp:
  - Ien, twa - fertriet is gjin probleem,
  Jo moatte nea weromlûke!
  Hâld dyn noas en sturt heech,
  Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Catherine tjirpe, har tosken bleat:
  - Wit dat in trouwe freon altyd by jo is!
  Elena rôp:
  - Wês net bang! Wy sille werom wêze....
  En alle fjouwer famkes rôpen byinoar;
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt,
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine -
  It paad dat it kommunisme ferljochtet!
  De krigers binne ree om elke Dútser op te skuorjen ... En bleatefuotten yn 'e snie binne se sa sexy en moai. Hoe moai binne dizze famkes, lykas bloeiende en ûnferfelende roazen.
  No, Hitler makket gjin grapke, en hy draait yn wolken om ús heitelân hinne. Se stekt har tosken yn har hert en draacht har bloed!
  En de famkes litte hiel moaie spoaren efter har. De Dútsers folgje dizze spoaren en falle op 'e knibbels en stoarje hongerich. Dit binne de wylde krigers dy't se binne. En de Dútsers tútsje de fuotprinten fan famkes.
  En Anastasia Witchakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e loft. Twa prachtige famkes.
  Anastasia, de nazi's delsjitten en har fleantúch omdraaie, mei har bleate teannen, song:
  - Wy sille stride foar in helderder moarn!
  Akulina, snijde de nazi's 'sturten ôf mei har bleate teannen, tjirp:
  - Litte wy tútsje!
  En de famkes slaan de Dútsers wer troch sûnder meilijen of seremoanje. Se binne sa tûk.
  Anastasia draaide har Yak-9 wer om en piepte, blaze:
  - Dat is de namme fan it kommunisme!
  Akulina stimde hjirmei iens:
  - Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurde sil ...
  Anastasia sloech de Dútsers del, mompele:
  - Us heitelân is ús sinne!
  En dit binne de fjochtsjende famkes hjir, de heechste Sovjet-klasse.
  En de Dútsers krije it, tige min. En fijannichheden ûntwikkelje ...
  Yn maart begûnen de nazi's Baku te stoarmjen. Der is in oanfal op in grutte stêd fol oalje. De fjildslaggen binne fûl.
  De Dútsers beskutte Baku mei swiere artillery.
  En se bombardearje mei stoarmtroepen. Mar de earste, nijste Yu-488, dy't ûnderskiede troch har kolossale krêft, falle ek bommen. Dizze auto's binne gewoan bisten.
  Ien fan harren lit Gertrude, Eva en Frida sjen. Moaie famkes, mei in treflik útsicht, smyt bommen op Sovjet posysjes. En se deadzje soldaten en boargers fan it Reade Leger.
  Bakoe baarnt... Reek komt op yn pylders. Oaljeputten baarne ek, alles stiet yn 'e brân.
  Gertrude seit mei in glimke:
  - God hâldt fan Dútslân!
  Eva, dy't mei har bleate hak op 'e hendel drukt en bommen falle, is it iens:
  - Fansels! Wy binne de keazen ras!
  Frida song agressyf:
  - Us folk binne de útkarden fan 'e himel!
  En se knypeage nei har partners. Dit binne de soarte fan fjochtsjen famkes hjir, gewoan de belichaming fan agressiviteit. En fjochtsjen fan druk.
  Gertrude skeat in luchtkanon ôf en tjirre:
  - Foar de grutheid fan ús Heitelân!
  Eve, dy't op har tsjinstanners skeat, befêstige:
  - Foar kolossale greatens!
  De famkes hiene nei alle gedachten fluch behearsket fleantugen. Dit binne de fjochtsfreonen dy't se binne.
  En do kinst net winne se op kaarten sa maklik. En hja terske harren fijannen mei wylde waansin.
  Frida merkte op:
  - Ik bin in frou fan grutte dreamen en skientme!
  Dêrnei skeat se op 'e nij út fleantúchkanonnen, skeat Sovjet jagers del dy't besochten it Dútske meunster oan te fallen.
  Ja, it fielt as kinst de nazi's net tsjinhâlde.
  Baku is ûnder oanfal.
  Tamara en har bataljon fjochtsje foar dizze stêd. De famkes fjochtsje wanhopich en litte ongeëvenaarde heroïsme sjen.
  Tamara skeat in burst, smiet in granaat mei har bleate teannen, ferspriede de Dútsers en har hiersoldaten, en raasde:
  "Foar myn grinsleaze heitelân!"
  En se knypeage nei har partners. Se is in strider fan it heechste nivo, dy't gjin gelikense hat.
  Al binne de oare famkes fansels ek net min. Litte wy sels sizze dat se tige goed fjochtsje.
  Anna, bygelyks, naam en fermoarde de nazi's, as mei in slach fan in sikkel.
  En hja tjirp:
  - Foar de USSR!
  En mei har bleate hakke joech se it moardlike kado fan 'e dea wei.
  Akulina, skeat op 'e fijân, piepte:
  - Foar myn heitelân!
  En mei syn bleate teannen sil hy de kado's fan ferneatiging lansearje, elkenien op in rige útroege.
  Victoria fjochtet har fijannen, hannelet wanhopich en beslissend. Klop tsjinstanners út mei bursts. Dan smyt er mei de bleate teannen deadlike granaten. En hy raast:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  De Olympyske Spullen fjochtsje ek. En dit heroyske famke sil mei har bleate, spiere skonken in hiele doaze eksplosiven smite. En de Lev-tank sil omdraaie.
  De strider sil útroppe:
  - Mar Pasaran!
  Fighting famkes en hiel moai. Se jouwe noait op of jouwe yn. Se hawwe de krêft fan terminators.
  En de krêften binne tige ûngelikense ... Baku is fersierd mei brânen. Sovjet troepen misse munysje. En dit is it wichtichste probleem.
  In protte jouwe har oer yn wanhoop.
  Gerda en har bemanning twinge manlike slaven om har bleate solen te tútsjen. Se dogge it hearrich en slikje har hakken.
  Dan klimme de famkes wer yn 'e Panther 2 en sjitte. Sovjet gewearen slaan út ...
  Hast de hiele Kaukasus is al ferovere. Mar Yerevan hâldt noch út. De stêd Poti, de lêste haven dêr't de oerbliuwsels fan de Swarte See Fleet noch yn hâlde, fjochtet heroysk.
  En dêr fjochtsje famkes fan ferskillende nasjonaliteiten. En it detasjemint fan bleatefoet Gulnazi gefjochten. In moaie Georgian frou, en se hat in kommando foar it famke.
  Gulnazi smyt in tas mei eksplosiven mei har bleate foet, skeart de nazi's útinoar en piept:
  - Gloarje oan 'e grutheid fan it wrâldkommunisme!
  Har Tamil-partner smyt ek in granaat mei deadlike krêft mei har bleate foet, skuort de Turken útinoar en raast:
  - Foar it heitelân!
  Masha, in famke út Ruslân, jout in burst en smyt eksplosive krêft mei har bleate teannen, en brekt de fascisten, ropt:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it wrâldkommunisme!
  Margarita jout ek in goed rjochte beurt. Se maaide de faksisten del en stjoerde mei har bleate hakke in kado fan moardlike dea, ferpletterjende har tsjinstanners en rôp:
  - Foar ús oerwinning!
  Dit is hoe't de famkes heldhaftich fjochtsje. En se kinne echt net stoppe wurde, en se kinne net weromdraaid wurde. Se binne gewoan froulike fjochters en super. En as se fjochtsje, dan fjochtsje se as helden en supermen!
  Mar, helaas, it is lestich te hâlden tsjin de faksisten en harren superieure krêften. Yn 'e loft krije Albina en Alvina selsbetrouwen skoares. En der wurde safolle fleantugen delsketten dat se dúdlik net te stopjen binne.
  Albina, dy't mei har bleate teannen in oar Sovjet-fleantúch delsjitten, song:
  - Wy kinne net ferslein wurde, de jager feroaret yn spultsje!
  Alvina snijde har tsjinstanners ôf en draaide har holle krêftich op har krêftige nekke, tjirp:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e nije Aryske oarder!
  En hy jout ek mei syn bleate hakke...
  De famkes hawwe elk al mear as fiifhûndert fleantugen delsketten en krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Se binne sokke ongelooflijke beauties. En as se de fijannen fan it Tredde Ryk al ferslaan, dan kinne dizze duvels net stoppe wurde. Allinne by Marseille waarden mear as fiifhûndert fleantugen delsketten. Dit ferskynsel is fansels op syn bêst. Hitler besleat sels de sechsde graad fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús goed te keuren mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  It wurdt takend oan de earste persoan dy't mear as tûzen fleantugen deadzje. En it resultaat sil gewoan fenomenaal wêze.
  Albina snijde fiif Sovjet-fleantugen yn ien kear del mei ien klap út 30-mm kaliber fleantúchkanonnen en, mei har bleate teannen op de trekkers drukke, koarde:
  - Gloarje oan ús krêft!
  Alvina, dy't Sovjet-auto's delmoarde en fijannen mei har bleate teannen delsloech, flapte út:
  - Grutte gloarje foar heroïsme!
  En de krigers knypeagen inoar ta!
  Se fjochtsje lykas altyd yn bikinis en bleate fuotten, en dit is har sterkte. De famkes binne gewoan froulike supermannen. Ek al tsjinje se in kweade saak. En se wolle graach de hakken fan finzene pioniers mei fjoer roastje. Dit binne de famkes hjir. Wreed mar leaf.
  Albina sei ienris:
  - Der is gjin goedens yn 'e wrâld, der is allinnich mar swakte!
  En mei har bleate hakke liet se in pear bommen op Sovjet-posysjes falle, en sloech trije gewearen út.
  Dit binne krigers dy't perfoarst gjin genede oan elkenien jouwe! Mar har klappen binne gewoan ferpletterjend.
  Alvina merkte mei in gnizen:
  - Der is gjin plak foar de swakken ûnder de sinne!
  En se knypeage nei har partner.
  Krigers dy't gjin swakkens sjen litte en nea opjaan. Se binne wirklik de kampioenen fan kampioenen. Hoewol mei in minteken, om't se in kweade krêft tsjinje.
  Mar tagelyk fleurich en sjarmante.
  Albina, dy't har tosken bleat en moardzjende fleanmasines nei har tsjinstanners stjoerde, tjirp:
  - It naziwurd is hillich - wy sille it foar altyd ferneatigje!
  Alvina merkte agressyf op, en sloech tsjinstanners del:
  - Wy binne echt piraten!
  Albina, snijde de fijannen ôf, befêstige:
  - Al it oare is in dream!
  En de krigers waerden sa ferpletterjend en sloegen elkenien del, as sloegen se pûden mei stokken.
  Alvina tjirp doe't se de Russyske fleantugen ferplettere:
  - Wy binne Hitler's fjochtearlen!
  En se knypeage nei har partners.
  De krigers hjir wirklik litte de guts út har fijannen. It Reade Leger krijt in soad fan harren.
  De fjochtsjende famkes binne sa benijd om Russyske troepen út te slaan.
  Mar Helga op 'e TA-152 ferneatiget Sovjet grûnkrêften. Hy slacht de SAU-85 út en sjit:
  - Foar de grutheid fan Dútslân en har soannen en dochters!
  Mar de fjildslaggen foar Astrakhan binne noch oanhâldend.
  De famkes besykje har bêst te hâlden.
  Alenka smyt mei har bleate foet in bom mei eksplosiven. Tears de fascisten en raast:
  - Foar hillich kommunisme!
  Anyuta, sjit op 'e nazi's en smyt ek in granaat mei har bleate teannen, sjit:
  - En heil foar it lân!
  Alla, dy't har tsjinstanners delsloech, se sûnder ûnnedige seremoanje delmoaide, en in granaat mei har bleate hak smiet, piepte:
  - Sa klinkt ús gloarje!
  Maria, ferneatiget har fijannen, smyt kado's fan 'e dea mei har bleate teannen, raast:
  - Wy binne grut yn ús gloarje!
  Marusya, dy't de oprukkende Arabyske hiersoldaten yn rigen maait en mei har bleate foet in granaat smyt, ropt:
  - Foar feroarings, sadat de prizen yn ien kear falle!
  Matryona, dy't de nazi's mei in masinegewear útbluste, naam it en piepte:
  - Us heitelân USSR! Sil ferpletterd wurde hear!
  De krigers hannelje hjir mei grutte agressiviteit. En har fjochtsdruk is kolossaal.
  Se litte oer it algemien har kolossale aerobatyk sjen. En wirklik ûnbeheinde druk.
  De krigers binne bleatefoet, mar bliid...
  Yn april feroveren de nazi's Baku. It gebrek oan munysje naam syn tol. Tagelyk foel Poti hast tagelyk. Allinnich Jerevan, leit op berchhellingen, hold oan. Mar ek hy wie feroardiele. Munysje en iten wiene dêr ek leech. It is gewoan dat de Turken dizze stêd noch net bestoarme hawwe, en it stof ferhongert dea.
  De famkes fan it bataljon fan Tamara ferdwûnen foar in part ûnder de ûndergrûnske jagers, en guon, tegearre mei de kommandant, ferhuze lâns de efterkant nei foaren ... Se woene troch nei har eigen.
  De Kaukasus is al hast folslein ferovere, mar de oarloch giet troch. Hoewol't de USSR ferlear syn grutste oaljefjild op dat stuit. Mar it Reade Leger wie net brutsen yn geast. En der is ek oalje yn 'e Wolga-regio, yn Sibearje en op in protte oare plakken.
  Hitler joech opdracht om de Russen yn Astrakhan foar 20 april ôf te meitsjen. En de fjildslaggen ûntdutsen op kolossale skaal. En de bombardeminten waarden hurd tanommen.
  De USSR fûn himsels ûnder sterke druk. Der wiene ek fjildslaggen foar Alma-Ata, dy't troch de Japanners bestoarme waard. De stêd wie hast folslein omsingele.
  De samûrai, sa gau't it wat waarmer waard, besocht in offensyf te ûntwikkeljen yn 'e rjochting fan Magadan.
  Veronica focht yn Alma-Ata en focht tegearre mei har bataljon fan famkes de oanfal fan 'e samûrai ôf.
  En der binne in protte fan harren hjir. De Sinezen, rekrutearre mei help fan ynstoartmetoaden, fjochtsje ek.
  De Japanners smite de giele soldaten yn 'e slach... Se geane foarút en dûsje letterlik de Sovjet-posysjes mei har liken.
  Veronica fjoer. En maait de Sinezen en samoerai yn rigen del. Hy smyt granaten mei de bleate teannen en piept:
  - Gloarje oan 'e Russyske geast!
  Marfa fjoer ek, snijt tsjinstanners ôf en piept:
  - Foar ús Heitelân!
  Natasha, dy't sjit op 'e Japanske en Sineeske soldaten rekrutearre om as kanonfoer op te treden, sjit:
  - Foar grut kommunisme!
  Alina, dy't op 'e samûrai en Sineeske fjochters skeat, se mei grutte hertstocht maaide en it kado fan 'e dea mei har bleate hak joech, piepte:
  - Foar nije grinzen fan it kommunisme!
  Veronica sjit mei grutte krektens op 'e fijân, en stekt de hollen fan 'e Sinezen troch, en ropt tagelyk:
  - Gloarje oan it Sovjetlân!
  En mei har bleate skonk stjoert se in kolossale krêft fan in granaat, dy't alle fijannen tear.
  Martha, dy't de fijân delslacht en it kado fan 'e dea mei har bleate fingers smyt, raast:
  - Behear it tiidrek fan it kommunisme!
  Natasha, dy't it eksplosive pakket mei har bleate foet útinoar skuorde, skuorde in massa Sinezen útinoar, flapte út:
  - Foar de nije Sovjet-oarder!
  Alina, dy't tige sekuer op 'e fijân skeat, piepte:
  - Foar nije grinzen fan it kommunisme sille wy fjochtsje!
  En har bleate hakke joech plak foar in bom fan ferneatiging.
  Fighting famkes, it is as spatte der vonken út 'e eagen.
  Nee, de Japanners kinne sokke minsken net feroverje, sels tegearre mei Sineeske troepen. En de samûrai haasten om oan te fallen.
  En wer smoargje se alle oankomsten mei liken. Mar der binne tefolle fan harren, en it bataljon fan bleatefoet skientme moat weromlûke.
  En de Japanners hawwe ninja famkes. En se binne heul lestich om tsjin te fjochtsjen.
  Se binne sa fonkeljend, fjochtsjen en moai. En se goaie mei har bleate teannen, kado's fan grutte ferneatigjende krêft.
  In ninja famke mei blau hier snijt Sovjet soldaten mei swurden en squeals:
  - Foar it tiidrek fan 'e keizer syn regear!
  In ninja-famke mei giel hier rint in mûne, ferpletteret it Russyske leger en piept:
  - Gloarje oan it tiidrek fan banzai!
  In ninja-famke mei read hier brûkte in helikoptertechnyk, snijde in Sovjet-offisier ôf en flapte út:
  - Wy winne altyd!
  In ninjafamke mei wyt hier brûkte de flintertechnyk, snijde trije Russyske soldaten ôf en smiet in earte mei de bleate teannen. It eksplodearre en sloech de fjouwerentritich om.
  De strider raasde:
  - Foar de nije Japanske oarder!
  De famkes hjir binne prachtich en echt cool ... En it Reade Leger yn it Fiere Easten moete in serieuze fijân.
  Mar yn it sintrum, Sovjet troepen lansearje in hommelse oanfal yn 'e rjochting fan Rzhev.
  Hjir fjochtet de bemanning fan Elizabeth foar it earst op 'e nije IS-2 tank. In auto dêr't wat hope mei oplein wurdt. Gewoanlik binne der fiif bemanningsleden, mar hjir komme de krigers mei fjouwer oan.
  Elizaveta fjoer in 122mm gewear. In destruktyf projektyl fljocht mei deadlike krêft. Beskriuwt in bôge en treft T-4 fan in lange ôfstân.
  Elizabeth ropt:
  - Ik rekke dizze goed!
  Ekaterina freget as antwurd, brûkt har bleate teannen en merkt mei argewaasje op:
  - Mar it gewear is net tige fluch!
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Helemaal net in ideale tankfernieler!
  Elena, dy't holp it wapen mei har bleate fuotten te laden, merkte op:
  - Mar it is killer!
  En doe skeat Catherine. En de skulp sloech de Panther fan in grutte ôfstân. Ja, in killer gun...
  Ekaterina merkte op:
  - Wy hawwe in protte enerzjy en opwining!
  Elena wie it hjirmei iens:
  - Aardich wat! Glory oan Ruslân!
  Efrasia notearre ek:
  - It sicht fan dizze auto is min. Hoe sjitte jo it?
  Elena notearre logysk:
  - En wy hawwe sa'n trained each! As wy slaan, sille wy slaan!
  En de krigers songen yn koar:
  - Wy sille net bang wêze en sille altyd fjochtsje!
  . HAADSTIK Nûmer 7.
  Op 21 april bleau Astrakhan noch foar in part ûnder Sowjetbehear. De Dútser waard der net hielendal troch pakt.
  It terrein makke it mooglik om hjir goed te ferdigenjen. En de Dútsers besletten om taktyk te feroarjen. Ynstee fan oanfallen gongen se oer op bombardeminten en sjitterij.
  Alenka en har team ferstoppe yn in bunker en wachte de massale beskutting ôf.
  Der wiene seis fan dy famkes dy't kaartspile. Se holden de dekken mei de bleate teannen en hienen in diskusje.
  Anyuta merkte lilk op:
  - Yn 'e Kaukasus bleau allinnich Jerevan ûnbeheind. Dit is mar ús lêste eilân yn dizze regio. Wat komt hjirnei?
  Alenka suggerearre logysk:
  - Meast wierskynlik sille se nei Moskou gean. Dit is har credo!
  Alla sei mei in sucht:
  - De krêften binne heul ûngelikense ... Wy ferlieze de oarloch echt, en wy hawwe net genôch soldaten!
  Maria hat logysk opmurken:
  - En de nazi's lijen ferliezen! Se kinne ús net wjerstean!
  Matryona spruts har miening út, en smiet in kaart mei har bleate teannen:
  - Wy binne berne om te winnen, en wy sille grif winne, ik wit it!
  Marusya stimde yn en fjochtsje har tsjinstanner mei har bleate teannen:
  - Fansels, der is gjin twifel!
  Alenka soe net sa optimistysk wêze, de kaart mei har bleate, brune skonk smite:
  "Wy famkes moatte miskien ûnder besetting libje, mar ik leau dat wy sûnder mis sille winne!"
  Anyuta stelde beslissend:
  - Jo kinne fjochtsje mei guerrillametoaden, en it sil heul moai wêze as jo mei sokke minsken fjochtsje, it is heul cool!
  Alla merkte agressyf op:
  - Wy moatte mear aktyf fjochtsje!
  De famkes hâlde op mei praten. Doe gongen se oer nei in oar ûnderwerp.
  Marusya sei mei argewaasje:
  - It tal leauwigen groeit. Yn tsjinstelling ta alle logika!
  Anyuta makke beswier tsjin dit:
  - Nimmen hat noch bewiisd dat der gjin God is. En hy kin net oars bewize. Dus hjir kinne wy einleas argumearje.
  Alenka befêstige:
  - En hjir sprekke is dom en nutteloos!
  Alla wie it hjirmei iens:
  - Ja, dit petear is nutteloos. Boppedat, as God bestiet, dan is Hy sa, dat it better is foar him net te bestean!
  Matryona giechelde en merkte op:
  - It is better dat sa'n God net bestiet! Yn 'e tuskentiid, litte wy sjonge!
  En de famkes songen yn koar;
  Wy binne famkes, meidwaan oan 'e Komsomol,
  Se swarden in eed om trou te wêzen oan it Heitelân...
  Dat in fûle nederlaach wachtet de nazi's,
  No, lit ús libje yn Ruslân ûnder kommunisme!
  
  Ommers, Lenin is by ús, lykas metaal,
  Brûns is sterker dan hokker stiel ...
  Ik dreamde fan it kearen fan wrâlden,
  As de grutte sjeny Stalin neilitten!
  
  Wy sille it Heitelân koeler meitsje,
  En wy sille it Heitelân boppe de stjerren ferheffe...
  Lit der súkses wêze mei de Komsomol-leden,
  Ek al binne ús lytse fuotten hielendal bleat!
  
  De fascist foel myn heitelân oan,
  Samurai komme brutaal út it easten ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin,
  En ik leau de tsjinstanner, wy sille him yn stikken skuorre!
  
  Ommers, de ferneamde God Svarog is by ús,
  Wat, grappig, it kommunisme sil bouwe ...
  Sterkste fan alles yn it universum is de glorieuze famylje,
  Sil tafoegje oan bewustwêzen en wil!
  
  Ik leau dat wy noait sille opjaan,
  It Heitelân kin net op de knibbels brocht wurde...
  Kameraad Stalin is in heldere stjer,
  En ús learaar is it wize sjeny Lenin!
  
  Wy sille ús heitelân meitsje,
  Mooier en stralender op 'e planeet ...
  En it sil wêze, wit it moardnergewear,
  Lit folwoeksenen en bern wille hawwe!
  
  Ferbaarne Svarog, ferbrânje net yn jo hert,
  Jo binne de beskermhillige fan alle Russyske swurden ...
  Wy sille gau in sterk paradys bouwe, leau ik,
  Jezus sil komme hillige missy!
  
  Fertrou Hitler syn bende net, freonen,
  Dat se maklik en driigjend wint...
  Wy hawwe allegear ien famylje nedich -
  En leau my, it is net te let om fan dyn heitelân te hâlden!
  
  De Heare de Almachtige beskermet ús allegearre,
  Sil de trijekleurige flagge oer de grûn heve...
  En it kweade rôfdier feroaret yn spultsje,
  Wy kinne ek mei de satan omgean!
  
  Ik hâld fan it Grutte Heitelân,
  Yn it hiele hielal is d'r gjin moaier dy,
  Wy sille Ruslân net ferkeapje foar in roebel,
  Litte wy frede en lok bouwe yn it universum!
  
  Yn 'e namme fan ús heitelân, in dream,
  Grut Ruslân sil opstean ...
  Al it oare is gewoan idelens
  En in nije messias sil by ús wêze!
  
  O myn almachtige Lada,
  Jo sille Russyske leafde en frede jaan ...
  Ik keare my sa nei dy ta, bidde dy,
  En as it nedich is, slach mei bliksem!
  
  Mary Mem fan God fan 'e himel,
  It universum joech Jezus ...
  Om jo wille is de grutte God opstien,
  Minsken binne net echt de smaak ferlern!
  
  Tink derom dat Komsomol-leden sa binne,
  De goaden fan Ruslân wurde heech respekteare ...
  Wy binne grutte soannen fan it heitelân,
  Russen altyd winne!
  
  Freonen, wy moatte bidde ta it heitelân,
  Perun, Yarilo en Svarog binne machtich ...
  Wy sille tige sterke manlju wêze,
  En wy sille sels de wolken yn 'e loft fuortblaze!
  
  No is de fijân al wer út Moskou ferdreaun,
  Jo hawwe de nazi's in protte sear makke ...
  Wy binne trou oan Jezus en Stalin,
  D'r sille genôch tanks mei gewearen wêze!
  
  Nee, de fijân sil net by steat wêze om te beheinen de Russen,
  Sûnt ús krigers almachtige binne ...
  Trochgean fan eksamens, mar in fiif,
  Dat elke jonge soe tige sterk wêze!
  
  Leau my, Stalingrad sil glorieuze wêze,
  En wy sille him hâlde fan 'e oanfal ...
  De oerwinnende ôfstimming fan 'e ridders sil komme,
  Ek al streamt bloed yn in ûnkontrolearbere stream!
  
  Famkes bleate fuotten yn 'e kjeld,
  Se rinne, har hakken flikkerje ...
  En se sille de faksisten mei har fûsten slaan,
  De ûngesellige Kaïn sil ôfflakke wurde!
  
  Alles sil goed komme, minsken witte it goed,
  Wy binne yn 'e romte, wy sille stjerrebylden ûntdekke ...
  Ommers, it is in sûnde om te twifeljen oan moed,
  En der sil in man op Gods troan wêze!
  
  Wy sille gau de deaden opwekke mei wittenskip,
  Wy kinne jonger en moaier wurde...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Myn moaie mem Ruslân!
  De famkes songen it hiele gedicht goed en gongen mei de bleate fuotten troch mei kaarten...
  De jierdei fan Lenin waard fierd op 22 april. De famkes dronken alkohol fertinne mei wetter en kofje en purren ûnder de azem...
  It Reade Leger útfierd de folgjende Rzhev-Sychevsk operaasje yn it sintrum. De Dútsers sieten yn de ferdigening en fochten werom. Nije Sovjet tanks T-34-85 en IS-2 fochten. De lêste auto kaam gauris fêst te sitten yn de modder. En it naam it pânser fan 'e Tiger-2 en swierdere katten net. "Panther"-2 koe ek allinnich wurde penetrearre op tichtby berik.
  De meast Dútske auto penetrearre de Sovjet ien fan in gruttere ôfstân.
  Hitler wie oer it algemien tefreden mei de Panther 2, dy't befredigjend beskerme wie en goede prestaasjes en bewapening hie. Mar hy easke om in tank te meitsjen dy't better beskerme wurde soe, en tagelyk ferdraachlik ride ...
  "Mûs" yn dit gefal bliek in net effektyf masine te wêzen. De E-100 waard aktyf ûntwikkele as ûnderdiel fan 'e "E" rige. De opstelling fan 'e motor en oerdracht soe wurde makke tegearre, en de turret wie smeller en mear oanstriid, lykas de romp. De dikte fan it pânser bleau te fergelykjen mei de Mûs, lykas de wapens, mar it gewicht moast troch de hichte werombrocht wurde nei 130 ton. Yn dit gefal, de motor, krekt oarsom, soe moatte wurden sterker op 1500 pk, en de tank soe hawwe befredigjend mobiliteit.
  Yn it algemien, de rige "E" soe te wurden in nije generaasje fan tanks. Mei legere silhouetten, grutte hoeken fan rasjonele oanstriid, krêftige gewearen en motoren, dichte yndieling.
  Lykwols, wylst de Dútsers hie al hiel goede auto's. "Panther" 2 ferfong it foarige model. In nije Tiger-2 ferskynde ek mei in krêftiger motor en in smelle turret. Better beskerme en lichter yn gewicht.
  Sa sieten de nazi's net stil.
  Op 24 april 1944 sloech de earste Dútske Arado-jetbommenwerper Moskou mei in deaskado. Hy liet de bom fan in grutte hichte falle en rûn de Sovjet jagers maklik út.
  Hitler sei dat no de USSR gjin kâns hat, en it ein fan it Reade Leger sil gau komme.
  Op 25 april begûn in nije oanfal op Astrakhan. Oan de slach die ek de earste ierdferhuzemasine mei: in ûndergrûnske tank.
  Twa Dútske famkes fochten der op: Mercedes en Dora. De krigers testten in ûndergrûnsk model dat yn 'e grûn beweecht.
  It is noch altyd frij ljocht mei in koarte loop 75-mm kanon en fjouwer masinegewearen.
  Famkes lûke auto's oer de grûn. De boren draaie, snij de rots. De beweging is frij stadich, sân kilometer yn 'e oere, dat is net min foar ûndergrûnske apparatuer.
  Mercedes drukt har bleate teannen op de earste joystick yn it Dútske leger. It is heul maklik te betsjinjen en seit:
  - Hoe is ús Dútske wittenskip slagge!
  Dora wie it hjirmei iens:
  - Ja, wy kinne al in protte! Us krêft is tige grut!
  En it kontrolearret ek mei in joystick. De famkes testen in spesjale masine mei in radar.
  D'r is in Sowjetbatterij foarút en jo kinne der ûnder dûke.
  Mercedes, dy't har tosken bleat, merkt op:
  - Wy sille in nije oarder bouwe!
  En dan ûntstiet de auto fan de nazi's. In heech-eksplosive fragmintaasje shell treft Sovjet gewearen. En it rekket de soldaten fan it Reade Leger.
  Dora seit mei in glimke:
  - Lit it grutte revanchisme fierd wurde!
  En mei syn bleate teannen makket er krekte sjitten. Slaat de fijân en piept:
  - Gloarje oan 'e nije dream!
  Mercedes sjit mei masinegewearen en ropt:
  - Foar it tiidrek fan grutte dreamen!
  De famkes laitsje en applaudearje harsels. Dit binne sokke agressive en heul rappe krigers.
  Dona merkt agressyf op:
  - Der is in protte goed yn 'e wrâld!
  En mei syn bleate teannen drukt er op de knoppen en sjit er wer, op de Sovjet artilleristen.
  Mercedes befêstiget mei in glimke:
  - En it sil noch moaier wurde!
  En hy sjit ek mei syn bleate teannen. Dat is hoe't dizze fjochtsjende famkes fjoer.
  No, in oar apparaat foar oarloch ...
  De nazi-oanslach op Astrakhan nimt ta ...
  Alle oankomsten waarden ôfsnien... En de Sovjettroepen waarden twongen om op 1 maaie 1944 te jaan, en foltôge de lange, heroyske ferdigening fan 'e stêd. Dit bolwurk foel ek.
  De nazi's fierden de fal fan Astrakhan mei fjoerwurk. Mar dochs wie de ferdigening net om 'e nocht. En de Krauts hiene wat tiid nedich om har troepen oan te foljen en reserves op te heljen...
  De Führer wie fan plan om troch te gean yn 'e rjochting fan Saratov en fierder lâns de Wolga mei in djippe rûnwei fan Moskou.
  Mar wylst de Dútsers harren troepen wergroepen, brochten se reserves op. En fjildslaggen woeden yn 'e loft.
  De Dútske loftfeart besocht syn superioriteit te konsolidearjen. Combat tests ME-262 die bliken it gebrek oan betrouberens fan dizze auto, en syn faak ûngemakken, likegoed as problemen mei manoeuvreerberens. Dus, oant no ta binne d'r gjin ideeën oer it folslein ferfangen fan Dútske ienheden mei dit fleantúch. Krektoarsom, de TA-152 blykte te wêzen in poerbêste masine foar syn tiid en waard hieltyd mear yntrodusearre. ME-309 en ME-109 bleaunen yn tsjinst.
  De raket-oandreaune ME-163 bliek in goed fjochtsjager te wêzen, mar syn te koarte flechttiid makke it hast ûnmooglik om it yn 'e striid te brûken.
  Suksesfoller wie de jetbommewerper Arado, dy't troch syn hege snelheid hast ûnmooglik wie om del te sjitten mei anty-fleantúchgewearen, en de Sovjet jagers koene it net ynhelje. De ferkenningsfleantugen wiene aardich goed. De Dútsers wiene ek oan it ûntwikkeljen fan oare masines. Bygelyks, de XE-162, in jager lichter as de ME-262, maklik te meitsjen, goedkeap en manoeuvreerber, sadat it meast makke wurde kin fan hout. En oare fjochters. En ME-1010 en TA-183 ... En in mear avansearre en betroubere modifikaasje fan de ME-262 X. En Gotha tailless fighters, en folle mear.
  Lykwols, foar no wiene Dútske propeller-oandreaune jagers folle sterker as Sovjet-fleantugen. Dy't foel yn kwaliteit, en wiene nochal swak yn sawol motoren en wapens. Boppedat waard de Yak-9 fierder ferienfâldige en waard it no foarsjoen fan mar ien 20-mm fleantúchkanon, wêrtroch't it masinegewear ferlitten waard. Dit makke produksje goedkeaper en makliker en fermindere gewicht.
  Lykwols, it masinegewear is nochal swak tsjin Dútske fleantugen. Wylst de USSR koe net betelje te produsearje mear avansearre modellen fan auto en passes yn snelheid en wapens foar de nazi's. It hegere gewicht fan 'e auto's makke problemen mei manoeuvreerberens.
  En it gebrek oan brânstof fermindere de flechttraining fan it winged personiel.
  Alvina en Albina, nei't se de machtich bewapene ME-309 mei fatsoenlike snelheid behearske, woene net oan board fan de ME-262, dy't te faak stoarte. En yn snelheid binne se al sterker as de Russen.
  Alvina, dy't in Sovjet-auto ôfsnijde, merkte op:
  - It is nijsgjirrich om yn 'e loft te fjochtsjen!
  Albina, mei har bleate fuotten, liede de jager nei it doel en ferplettere it, iens:
  - Ja, wy binne yn wêzen de sterkste fan 'e wrâld!
  En de famkes laken as gek.
  Maaie bliek relatyf rêstich te wêzen. It Reade Leger besocht noch de Rzhev-ledge ôf te snijen.
  Elizaveta skeat fanút de IS-2 op har tsjinstanners... De Sovjet-masine hie allinnich goede beskerming yn it boppeste part fan de foarkant fan de romp. De foarholle fan de toer is net genôch beskerme. En it kin sels op tichtby berik troch T-4-kanonnen wurde penetrearre. De lêste tank waard lykwols einlings yn maaie staakt, lykas de Panter en de gewoane Liuw en Mûs. No yn de rige "Patera" -2 en "Tiger" -2 binne sa ferienige mooglik en mei ferlykbere wapens.
  Dizze auto's binne goed beskerme yn 'e foarkant, frij swak yn' e kanten, en ferskille mear yn gewicht. Har rydeigenskippen mei nije motoren binne akseptabel foar it leger. Mar dizze tanks binne ek tydlik ... Se meitsje har klear om se te ferfangen mei de "Panther" -3 en "Tiger" -3 fan 'e "E" rige. Mei in tichter yndieling, mei de motor en oerdracht yn ien blok en oer, mei in lichtgewicht, ferienfâldige, en tagelyk begaanbaar en maklik te reparearjen chassis.
  Nije auto's moatte better beskerme wurde, mar sûnder yn alle gefallen merkber gewicht te ferheegjen.
  Oangeande wapens is hjir gjin ienheid. Sovjet tanks hawwe pânser dat is net te dik en fan minne kwaliteit. En d'r is gjin punt om wapens fan grut kaliber te ynstallearjen. It leger is aardich bliid mei it 88mm kanon. Se nimt fjouwerentritich fan fjouwer kilometer, en IS -2 fan in bytsje tichterby. Sa binne der ûntwikkelingen oan de gong...
  De USSR moat dêr wat op reagearje. Mar it is noch net dúdlik wêrom ... Der binne plannen om de SU-100 te meitsjen. Dit selsridende gewear is gewoan effektyf, en mei in penetrearjend effekt. Guon hope binne dêrmei ferbûn, foar de striid tsjin de groeiende swiere tanks fan it Tredde Ryk. Mar it moat noch wurde makke, lykas skulpen foar sa'n meunster, en serial produksje fan it gewear moat wurde fêststeld, dat yn oarlochstiid omstannichheden is net hiel realistysk.
  Mar hjir is Elizabeth syn tank bemanning fjochtsjen op de T-34-85. En de famkes, bleatefoet en yn bikinis, fjochtsje moedich.
  Elizabeth sjit op 'e nazi's mei har bleate teannen en slacht de Panther yn 'e kant, sizzende:
  - Foar grut kommunisme!
  En har fjouwerentritich springe oerein en draaie har gau om, fjoerjend.
  Ekaterina sjit ek hiel sekuer op 'e fijân. In ferâldere T-4-tank slacht it yn 'e kant en sjit:
  - Gloarje oan 'e ridders fan' e USSR!
  En winkt wer nei har freonen. It famke blykte sa'n kriichsfrou te wêzen.
  Elena sjit ek op 'e fijân. Hy slacht it heul presys, yn dit gefal brekt de Tiger-2-rol en raast op 'e top fan syn longen:
  - Foar Hillige Rus'!
  Efrasia sjit sekuer op 'e fijân. Makket in krekte skot op 'e kant fan' e fijân, brekt troch it metaal en sjit:
  - Foar hillich kommunisme!
  En de famkes draaie har tank mei fertrouwen en ûntwykje shell-hits. It is net sa maklik om famkes te ferslaan.
  Hjir ferskynde de nijste en formidabele "Lion"-2 tsjin har. Besykje sa'n tank te penetrearjen, en it sil besykje de fjouwerentritich te slaan.
  En hy sjit fan in ôfstân.
  Elizabeth twittere as antwurd:
  - Jo sille gjin leagen akseptearje!
  En stjoert in shell nei de Lev-2 tank fan in lange ôfstân. It sil him yn 'e foarholle slaan.
  De Hitleriet snapt.
  Dan sjit Catherine wer, mei har bleate teannen, op 'e fijân, en dizze kear rekket it projektyl, nei't in bôge beskreaun is, de fascist krekt yn 'e lange loop fan it kanon.
  Katarina sei:
  - In skerp each, skuorjende hannen, dit giet net oer ús!
  De Dútser, nei't er syn gewear ferlern hie, begûn him fluch om te draaien en fuort te gean. "Lion"-2 is de earste Dútske tank dêr't de oerdracht en motor lizze oan de foarkant yn ien ienheid, en de Fersnellingsbak is op 'e motor sels.
  Dit makke it mooglik om te ferminderjen syn hichte en ferminderjen syn gewicht, gâns tanimmende syn snelheid. En sa ferliet "Lev"-2, en hie in kâns om de ôfstân te brekken ...
  Elena, mei har bleate teannen, rjochte it wapen, naam it en skeat op 'e fijân. De shell rekke de efterkant fan de liuw syn romp, mar rikochet...
  Elena gromde:
  - Ferdomd, de ôfstân is grut. Wy krije him net sa!
  Catherine gurgle, har tosken bleat:
  - "Leo", famkes dit is "Leo", litte wy ús net beledigje! Meikoarten ken ik jim freonen, it sil tige beskamsum wêze!
  En harren tank rekke de T-3, dizze tank hie krekt draaide op syn kant, en it koe wurde rekke fan in lange ôfstân.
  En it famke skeat mei de bleate teannen en koarde:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme op ierde!
  Efrasia merkte mei argewaasje op, skeat op 'e fijân en brûkte har bleate hakken:
  - Us heitelân is sterk, it beskermet de wrâld!
  Elizabeth tjirp, bleatte har tosken, en begon te sjongen, en komponearre in hiel gedicht wylst se gie:
  Satan sil ús net ferslaan,
  Myn heitelân is it moaiste fan 'e wrâld,
  Wês ferneamd om it moaie lân ...
  Folwoeksenen en bern sille der bliid wêze!
  
  Lit de lelies fan 'e delling der prachtich yn bloeie,
  En de cherubs spylje in fatsoenlike hymne...
  De Fuhrer sil kaput wêze,
  Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Komsomol-leden rinne bleatefoet,
  Se stampe op 'e snie mei har bleate hakken...
  Hitler, jo sjogge gewoan cool
  Ik sil dy oerrinne yn in tank!
  
  Kinne wy de nazi's ferslaan?
  Lykas altyd binne wy bleate fuotten...
  Us meast formidabele ridder is de bear,
  Hy sil elkenien deadzje mei in masinegewear!
  
  Nee, wy famkes binne al hiel cool,
  Wy skuorre letterlik alle fijannen útinoar ...
  Us klauwen, tosken, fûsten ...
  Wy sille bouwe in plak yn in prachtich paradys!
  
  Ik leau dat d'r koel kommunisme sil wêze,
  It lân bloeit der yn, leau it advys...
  En jammerdearlik nazisme sil ferdwine,
  Ik leau dat jo dieden ferhearlike wurde!
  
  It lân sil wyld bloeie, leau ik,
  Fan oerwinning binne wy werom nei oerwinning...
  Ferslaan de Japanske Nikolai,
  De samûrai sil antwurdzje foar gemienens!
  
  Wy sille ús net litte litte,
  Litte wy ús fijannen mei ien slach ferpletterje ...
  Lit de jager yn spultsje feroarje,
  It wie net foar neat dat wy de Wehrmacht ferplettere!
  
  
  Fertrou ús net om op te jaan,
  Russen hawwe altyd wist hoe te fjochtsjen ...
  Wy skerpen ús bajonetten mei stiel,
  De Fuhrer sil it byld wurde fan in clown!
  
  Dit is wat myn heitelân is,
  De Russyske akkordeon spilet deryn...
  Alle folken binne in freonlike famylje,
  Abel triomfeart, net Kaïn!
  
  Meikoarten sil de USSR yn gloarje wêze,
  Ek al is ús fijân wreed en ferriederlik ...
  Wy sille in foarbyld sette foar dapperens,
  De Russyske geast sil wurde ferhearlike yn fjildslaggen!
  . HAADSTIK Nûmer 8.
  Maaie 1944 fleach rap foarby... Albina en Alvina wiene oan it sammeljen fan rekkens op fleantugen.
  It binne famkes dy't lykje te fleanen op 'e wjukken fan cherubs.
  Albina sjit mei har bleate teannen in Russysk fleantúch del en raast:
  - Foar it Tredde Ryk!
  Alvina, ek bleatefoet en yn in bikini, slacht in Sowjetfleantúch del, splitst it yn stikken en raast:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Wêrnei't de famkes, mei help fan in 37-mm kanon, begûn te sjitten op Sovjet tanks.
  Se slaan de fjouwerentritich út en skrieme:
  - Wy binne sa cool!
  Albina drukt mei har bleate, rûne hak op it pedaal en tjirpt:
  - Lit it kommunisme ferhearlike wurde!
  En it botst troch in Sovjet auto.
  Alvina sjit ek sekuer op 'e fijân, slacht him út en sjit har tosken út:
  - Us wierheid sit yn ús fûst!
  Sokke geastige famkes ... En se ferneatigje Sovjet-rezjiminten ... Se krigen bygelyks de IS-2. Sa foelen se him út 'e loft oan, en skeaten doe op him út in fleanmasinekanon. Se bruts troch it metaal en feroarsake de tank yn brân. En de combat kits sille detonearje.
  Albina tjirre boppe har longen:
  - It famke hâldt fan deadzje! Wat in famke!
  Alvina sisde, har pearlyske tosken bleat:
  - Gloarje oan ús Heitelân! Foar kommunisme!
  De famkes namen gewoan de totalitêre ferneatiging fan har tsjinstanners op.
  En it Reade Leger waard fol fertrouwen ferslein.
  En Gerda fochten op 'e bemanning fan har "Panther"-2 en wie dwaande mei totale ferneatiging.
  It famke rjochte it gewear mei de bleate teannen. Se skeat in fjouwerentritich del en raasde:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op de Aryske wize!
  Charlotte skeat ek har bleate teannen op 'e Sowjet-tank, smiet it pânser en blaze:
  - Foar grut súkses yn 'e wrâld!
  Christina joech ek in fuck sûnder folle seremoanje. Ja, se die it sa sekuer, sloech de Sowjet fjouwerentritich mei har bleate hakke troch en flapte út:
  - Foar grutte grinzen!
  Magda skeat ek om beurt in projektyl ôf en koarde:
  - Foar in nije Aryske oarder!
  Dêrnei namen de famkes it en songen yn koar:
  - Wy binne allegear skinheads, fans fan frijheid, fjochtsje foar in nije oarder! Meikoarten wurde de folken Arysk, lit ús fjochtsje mei fjoer en swurd!
  De krigers, it moat sein wurde, bliken tige striidber te wêzen. En as se de fijân delsjitte, dan ta de ein.
  De Sovjet-Uny is ûnder oanfal fan superieure troepen. Japan triuwt yn út it easten.
  Twa Japanske piloaten, Toshiba en Toyota, oanfalle Sovjet-posysjes út 'e loft.
  Beide Japanske famkes binne heul moai sawol op bleate fuotten as yn bikini's.
  Toshiba makket in loftoanpak, brekt troch it dak fan in Sovjet-tank en raast:
  - Ik bin in meunster út 'e Japanske hel!
  Toyota, dy't de teannen fan syn bleate fuotten op it pedaal drukt en de fijân delslacht, raast:
  - Foar de gruttens fan Japanske ideeën!
  Dizze famkes binne sa prachtich. En se ferneatigje fijannen tige aktyf.
  Mar de USSR ferliest echt oan 'e samûrai. En it is dúdlik wêrom. Wêr kin men sa'n fanatisme en technology tsjinhâlde?
  Japanske famkes brekke troch yn ljochte, mar flinke tanks en terskje spesifyk it Reade Leger.
  Tank ienheden binne gjin grap.
  Toshiba smiet bommen op 'e Sovjet-posysjes út' e loft, en in pear kanonnen fleach omheech en tjirpen:
  - Foar grut kommunisme!
  Wêrnei't er út laitsjen útbarst...
  Toyota notearre yn flecht:
  - Russyske goaden binne frjemd. Se oanbidde de krusige man oan it krús en beskôgje him God. It wurdt sels op ien of oare manier grappich!
  Toshiba giechelde as antwurd, en merkte op:
  - En wy sels sille gau goaden wurde en de evolúsje fan ús godlikens trochgean!
  En de famkes sille hiel graach laitsje.
  Toyota merkte mei in lach:
  - Us krêft is yn ienheid!
  Toshiba befêstige dit agressyf:
  - Us krêft, ús fûst!
  En wer út 'e himel se sille reine del in stream fan fleanmasines op 'e fijân, brekke troch de tritich-fjouwer.
  Dit binne fjochtsjende famkes en se sizze wat oars. Japan sil elkenien ite en ferbaarne.
  En as se in pionier martelje, blykt it ekstreem agressyf te wêzen.
  Benammen as de hakken fan 'e jonge binne fried. Dit is absolút de meast super aksje ...
  En de famkes gûle op 'e top fan 'e longen ...
  En Sovjet famkes fjochtsje ek moedich en sjitte har tsjinstanners del. En se hannelje mei ferwachting en rammend.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova binne tige aktive skientme yn 'e himel.
  En se sjitte de nazi's del, ek al hawwe se sterkere fleantugen.
  Anastasia drukt mei har bleate teannen op de trekker en sjongt:
  - It is net min om sterk te wêzen, wiswier!
  Akulina drukt op de trekker mei har bleate hak en befêstiget:
  - Wy sille de faksisten tige hurd slaan!
  En beide famkes songen:
  - Slach hurd, hurd, hiel hurd! Slach hurd, hurd, heul hurd!
  Wêrnei't de krigers fleugele aforismen begûnen te lêzen dy't as hynders galoppearren, of leaver jonge hynsten;
  Politisy pesten faak om kiezers in kraach te setten!
  In eigensinnige politikus ferpletteret kiezers as hinnen!
  In politikus dreamt fan riden op in wyt hynder om in kraach op in kiezer te setten!
  De foks hat lytse hoektanden, en wol se opslokje, en ferbergje se hielendal!
  In politikus dy't in protte praat oer filantropy is in typyske kannibaal!
  En in bear kin yn 'e sliep lutsen wurde mei taspraken sa swiet as hunich!
  Foar in dronken, bittere wodka is swieter dan huning!
  In skroar sil lizze en net blussen, in politikus sil "bloosje" en lizze!
  In frou, dy't har skuon útdoet, set har skuon op in man, op it nivo fan in tramp!
  As jo tichter by God wolle wurde, ferminderje dan jo habsucht!
  Sels yn 'e skynbere ûnferskilligens fan 'e Almachtige is leafde - ommers, bern wolle earst út 'e soarch fan har âlden ûntkomme!
  God fertraget by it straffen fan it kwea om de sûnder in kâns te jaan!
  Talint en hurd wurkjen as man en frou jouwe sukses allinich as in pear!
  Sels huning is bitter - as jo deryn fersûpe!
  Ferrifeljen is as wyn, it is siik en swiet en it is dreech om te stopjen!
  Leafde is as in shrapnel shell - it skeart it hert, skoddet it brein, draait bûsen út, komt fan 'e kant út!
  De minske is yn guon opsichten gelyk oan God - de Almachtige makke it universum, en de minske hat dommens berne: beide binne ûneinich!
  Wa't sukses bouwt op bloed, sil it lot fan in stekke pig tsjinkomme. Se sille har kameraden ite - it resultaat is tryst en lilk!
  Soms is de bêste manier om jo reputaasje te behâlden in strop om jo nekke! Yn alle gefallen sil it jo net falle litte!
  Jo kinne net lang ûnder in bear lizze - it sil jo ferpletterje!
  Soms is in frou as in mammoet ynstee fan in tekken!
  In skriuwer dy't stribbet om bankbiljetten te rispjen sil gjin goede, ivige dingen siedzje!
  In lân sûnder wet is as in lichem sûnder skelet! Krekt dat er net ferbean wurdt, binne ferkiezings nedich!
  As jo in masterstik wolle meitsje, ferjit dan de fergoeding!
  De meast betûfte bedrog is as jo net lizze, mar gjinien leaut dy!
  Fansels belooft de nederlaach grutte problemen, mar dit is allinich in wjerspegeling fan takomstige oerwinning!
  Yn 'e striid bringe moed en goede yntelliginsje de oerwinning.
  Om te slaan, moatte jo earst sjen wêr!
  De skout is de smid fan de oerwinning!
  Elke gek kin kreupele, mar net elke tûke persoan kin genêze!
  D'r binne in protte rude beulen - in pear genêzende dokters!
  Guon binne dokters, guon binne beulen!
  Sûnder pine is der gjin moed - sûnder moed is d'r gjin oerwinning!
  De ideeën fan it kommunisme binne de limyt fan idioat: as waarme hollen en kâlde herten har útfiering nimme!
  Kommunisme is ljocht, mar it baarnt dejingen dy't te fet binne!
  As jo net genôch geduld hawwe, helpt sjongen!
  De minsken binne as izer - foardat it ôfkoelt, jou it de winske foarm!
  As jo populêr wolle wurde, brûk dan faker geweld!
  De wurdearring is as helsk gers - it groeit as jo it wetterje mei triennen en bloed!
  Minsken binne as ûnkrûd - hoe mear jo der op trape, hoe heger se groeie!
  Ienheid is de kaai foar oerwinning!
  Dissipline is in helpmiddel foar oerwinning! De geast spilet derop!
  Ienheid, moed, selsleazens binne de kaaien foar oerwinning, frijheid, lok! Sûnder dissipline is der gjin leger, en sûnder in leger kinne jo gjin frijheid krije!
  Wurk hat makke ús sterker, fermannichfâldige troch yntelliginsje sil jaan ús frijheid, en tegearre mei gelok sil bringe lok!
  De kommandant is as de top fan 'e piramide - d'r moat mar ien wêze, oars sil sels sa'n sterke struktuer ynstoarte!
  De adel fan 'e famylje hat deselde relaasje ta moed as de lingte fan hier nei yntelliginsje!
  Gjin dapperens fan ús foarâlden sil in leffe helpe!
  In blêd makke fan it sterkste stiel roest yn 'e hannen fan in praatsje en in laffe!
  It skriklikste wapen is de Bibel yn 'e hannen fan in skelm!
  De wichtichste rykdom fan in man: krêft, dat is ek de wichtichste reden foar ruïne!
  It bêste berop is prostitúsje, jo kombinearje saken mei wille en hawwe elke kear in nije partner - gjin routine!
  Jo kinne ieuwenlang opskeppe oer it stamboek fan 'e held, mar as jo josels op it slachfjild fine, raastje jo leffe nei efteren!
  In flesse wodka is as in granaat - it slacht jo fan jo fuotten, slacht jo harsens ôf, ferpletteret jo binnenste!
  As it hert fol is mei genede, wurdt om ien of oare reden de beurs leech!
  In wirklik frij persoan stelt him foar oan trije dingen - reden, leafde, God!
  Leafde is as in roas - it bloeit net lang, mar it docht sear!
  De slaaf yn syn siel is ûnderdanich - oan hertstochten, lust, Gods tsjinstfeinten!
  Lok is unsteady as sân - allinnich hurd wurk sil bine it mei semint!
  In beker wyn is as in oseaan - as jo meifierd wurde, ferlieze jo grûn ûnder jo fuotten!
  Froulju hâlde fan manlike krêft, mar net as se it op harsels belibje!
  Leafde is as in boat, as jo it te fluch roeie sil it omslaan en ferdrinke!
  Op it krekte momint bringt hy in artikel yn - ferlieding fan folwoeksenen troch minderjierrigen!
  Jo kinne gjin boeien op leafde sette!
  Wat natuerlik is, is net krimineel!
  Leafde is in tear gefoel, mar de dikste boeien kinne it net hâlde!
  As alle wetten wurken, soe it lân feroarje yn in finzenis dêr't feiligens wurdt rekrutearre út it bûtenlân!
  It prinsipe fan 'e ûnûntkomberens fan straf wurket net, om't jo josels net kinne arrestearje!
  Dokters moatte net troch in obstakelbaan gean. Dêrnei sille jo hannen skodzje, en jo tonge sil slûpe, en in glês wodka, oars as in kater, sil net helpe!
  D'r is neat mear wurch as langere ledigheid!
  Wittenskiplike ûntdekking: stadichoan betocht - agressyf útfierd!
  Gjin plak om te tinken, mar in plak foar skeel en gek!
  Alle problemen fan it minskdom komme út egoïsme, wolfeart is allinnich mooglik troch mienskiplike ynspannings!
  In persoan sûnder team is as in stienkoal, sûnder fjoer - it jout lyts ljocht en giet fluch út!
  It heitelân waarmet - better as in fjoer!
  En it bist is better yn 'e keppel!
  Logika moat net tsjinje ynstinkten - de geast fan lust!
  D'r sil in oarloch wêze - d'r sil in prestaasje wêze!
  Spieren sûnder harsens binne in hânfol fleis - dêr't de frettenpanne foar skriemt!
  Fan de twa duellisten is de iene in dwaas, de oare is in skelm!
  Hoe heger in persoan fljocht, hoe mear ûntefredener hy is mei syn posysje!
  Allinne litten mist de hûn de stôk fan syn eigner!
  Allinnich wa't de geast net wend is om te krûpen, hawwe wjukken!
  It is slim as jo allinne binne as in snob!
  Jo binne allinich, en jo fijannen binne legioen!
  Sels in oaljefant kin opfretten wurde troch in brek!
  As d'r mear as ien miljoen bedbugs binne!
  De lieder fan it lân moat in broer wêze foar it folk, gjin broer!
  . It is makliker om in droege rots yn 'e oseaan te finen dan in útfining dy't net foar militêre doelen is brûkt!
  Oerwinning as in frou lûkt oan mei syn glâns, mar slacht ôf mei syn priis!
  Fjoer is de god fan 'e oarloch en freget, lykas oare goaden, oandacht en opoffering!
  Ien swurd is as in drip rein, it sil falle en ferspriede, en as der in protte binne, sil de oerwinning berne wurde!
  Sjong gewoan net - foar frede!
  Myn siel is tryst - myn mage is leech!
  Earst de bak, dan de tinzen!
  Oerwinning is eare wurdich!
  Eare is in relatyf konsept en moat primêr tapast wurde op jo soldaten!
  Dejingen dy't drinke foardat in gefjocht sil hawwe in kater yn 'e hel!
  De buizen binne stil, om't de blêden sjonge - stiel is sterker en lûder as koper!
  In leger sûnder befelhawwers is as in keppel skiep sûnder hoeder ien wolf, as net opiten, sil dy bang meitsje!
  Fuortrinne is mear dommens as leffe! De measte soldaten stjerre ommers net yn 'e striid, mar yn' e efterfolging!
  Oarloch is as in spultsje fan domino's, allinich brutsen domino's kinne net mear wurde sammele - de ierde hâldt!
  Ferfolging feroaret in strider yn in beul, in leffe yn in dappere man, in beskieden yn in brutale!
  Science fiction is in kompetysje fan absurditeiten en absurditeiten! Tagelyk is der gjin wittenskiplik en logysk sjenre mear!
  Yn oarloch is it as yn in opera - elkenien sjongt syn eigen, allinich de prompter kin in spion wêze!
  Moderne froulju ferjaan in man alles - útsein earmoed!
  Witte jo hoe't spionnen ferskille fan ynljochtingsoffisieren?
  Wit ik! Wy hawwe allinich ynljochtingsoffisieren - de bûtenlanners binne allegear spionnen!
  Wat is better mei in lege holle of in lege beurs? Fansels, mei in lege holle - it is net sa merkber!
  De geast is de bêste samler fan rykdom!
  Yntelliginsje en gelok: in pear fereale - se jouwe sukses, rykdom, posysje, mar fluch skieden!
  Grutske manlju fine it makliker om nei advys te harkjen as it wurdt jûn troch in frou - útsein as it syn frou is!
  In wiis frou is in fortún wurdich! En in ûndernimmend frou kin him oanklage!
  Wa wurdearret persoanlikheid yn in persoan, en wa wurdearret cash!
  It minskdom kin wurde ferneatige troch twa dingen - kompjûters en kompjûterwittenskippers. De earste sil de geast atrophy, de lêste sil net by steat wêze om te profitearje fan it!
  Yn oarloch is in granaat in kameraad!
  Yn 't algemien is in granaatappel dy't grappen fertelt as in Faberge-aai dat brûkt wurdt om nuten te kraken!
  Talint is as de siel: it kin net fuorthelle wurde, mar it kin ferneatige wurde!
  Wraak is gjin eare wurdich - de ferjilding fan fatsoen!
  Oergeunst is de kime fan kriminaliteit, egoïsme is wetterjen, ledigens is iten!
  Luiheid is it slimste fan alle misdieden!
  It is better om mei weardichheid te stjerren mei in swurd dan te libjen as in okse dy't troch in sweep yn in stâl dreaun wurdt!
  Yn oarloch kin moed slûchslimens ferslaan, mar slûchslimens kin moed nea ferslaan!
  Oarloch makket it libben ferskriklik, en de dea weardich en moai!
  Beskiedenens is in seldsume kwaliteit foar in kommandant, mar dit makket it noch mear weardefol!
  - Jakhals is konsonant mei it wurd kal!
  De liuw hat mar ien foardiel boppe de jakhals - de kâns om mei weardichheid te stjerren!
  Technology is de beul fan dapperens!
  - Mar it is net wier! Yn feite, hoe heger it nivo fan technology, hoe mear yntelliginsje en ynsjochsinnigens nedich op it slachfjild!
  Wêr't de belangen fan it heitelân begjinne, einiget it persoanlike wolwêzen!
  Frijheid moat kombinearre wurde mei dissipline. Anargy is de tsjinstelling fan frijheid!
  Tenacious ûnthâld is de bêste mentor! Yn 't algemien kin frijheid wûn wurde mei it swurd, mar allinich mei help fan ferstân kin it bewarre wurde!
  - As in sterke strider in oar rêdt, is hjir gjin spesjale eare foar nedich!
  Ommers, as dapperens yn jo hert baarnt, sille jo jo skyld ophelje as ferdigening fan jo slaven!
  De gemienens fan in bastard is gjin ekskús foar in earlike persoan, om't de oanwêzigens fan smoargens in smoarge persoan net rjochtfeardiget!
  Leafde is noait goedkeap - foaral as jo net betelje mei jo beurs, mar mei jo siel!
  It iennichste dat it ferjitten fan bloed kin rjochtfeardigje is as de triennen dêrtroch ophâlde te streamen!
  Dejingen dy't tsjinje foar jild, sille noait yn 'e striid kinne fergelykje mei dyjingen dy't wurde dreaun troch in dapper hert en de winsk nei frijheid!
  De triennen fan in bern is gefaarlik, om't it feroaret yn in razende stream dy't beskavingen fuortwasket!
  De funksje fan kommandant is gjin ekstra rantsoen, mar in ekstra ferantwurdlikens en in swiere lêst!
  It is net bekend wat wichtiger is - it fieden fan alle hongerige of ôfwike de triennen fan ien bern!
  Goud is sêfter as stiel, mar slacht leaver it hert!
  It is net it wapen dat de soldaat sterk makket, mar it wapen fan 'e soldaat!
  De famkes lykje te grapke mei master-aforismen. En as se begjinne te ferneatigjen de fijân, dan kin er net ûntkomme út harren.
  Ein maaie 1944 begûnen de nazi's harren offensyf yn 'e rjochting fan Saratov.
  De "Shturmlev" naam diel oan 'e fjildslaggen, in auto op it chassis fan' e foarige "Lion", mei in noch machtiger bom launcher mei in 450-mm kaliber, dy't letterlik ferplettert en ferneatiget alles, tearing en punching kraters mei kolossale krêft .
  En sa'n raket sil daliks in hiel blok nimme en it delslaan.
  "Sturmlev", kontrolearre troch in team fan Dútske famkes, fjoer op Sovjet posysjes.
  Jane winkt nei har freonen, en stampt har bleate fuotten, seit:
  - Wy feie ús fijannen folslein fuort en meitsje se yn typyske kisten!
  Gringeta winkt as antwurd, drukt mei de bleate foet op de hendel en raast:
  - Wy sille spylje en ferslaan ús fijannen!
  Malanya notearre:
  - Tsjin de Shturmlev-masine binne alle Sovjet-fortifikaasjes machteleas!
  Monica, sloech har bleate hak, befêstige:
  - Wy binne echt berne om te winnen!
  Jane skreau:
  - Oarloch hat gjin gesicht fan in frou, mar in fysiognomy dy't spanningssykers lûkt!
  Gringeta, fjoer op Sovjet-ienheden mei in masinegewear, joech út:
  - In frou is in douwe, dy't in manspecht byt as in kite!
  Monika, skeat op Russyske soldaten, merkte op:
  - In frou hat altyd sân freeds yn 'e wike, en sûnder sneinskado fan har houliksplicht hat se altyd in dei frij!
  Malanya giechelde en antwurde:
  - God is net yn alles almachtig, hy is machteleas om mei in frou te twisten!
  Jane stimde hjirmei iens, en skeat mei har bleate teannen:
  - Ek al is God almachtig, Hy is net by steat om in frou syn mûle te sluten en in politikus!
  Gringeta merkte logysk op, en drukte mei har bleate hak:
  - In politikus hat gjin gewisse, in frou hat gefoel foar proporsjes, en in froulike politikus hat alle gefoelens sûnder mjitte!
  Monika, dy't op 'e Sovjet-troepen sjitte en se fermoarde, merkte op:
  - In frou is in blom, steklik as in roas, mar har swiete aroma lûkt geiten en drones!
  Malanya, neuken Sovjet-soldaten en ferneatige bunkers, piepte:
  - De kiezer falt yn 'e jeugd, stimt foar wurge âlde ikebeammen mei holten!
  De famkes lieten har ferstân sjen en gongen fierder.
  En oanfalsfleantugen dûken ek fan boppen ôf. En sa dorsten de Sovjettroepen sûnder problemen.
  De Dútsers binne sa cool wurden. En harren operasjonele feardichheden tanommen.
  En no wiene de "Chess Knight" systemen, teletanks regele troch radio, yn beweging.
  En dit wie in probleem foar Sovjet soldaten. En de nazi's sloegen it Reade Leger.
  Mar de Sovjet famkes fochten ek hiel moed.
  De gefjochten bruts út foar Kamyshin. Hjir is Alenka wer yn 'e striid.
  En har mishannele, mar net oerlevere bataljon.
  Alenka merkte mei in gnizen:
  - Yn elke oarloch is it libben fan in soldaat weardefol!
  En hoe't er mei de bleate teannen in granaat smyt.
  Dizze krigers binne de heechste klasse ...
  Anyuta, sjitten op 'e fascisten, merkte op:
  - In Russyske soldaat kin wurde makke om ynstoarte te wêzen as in gemaaid hout, mar net op 'e knibbels brocht wurde, en makke om te skodzjen as in asp!
  Alla, dy't mei har bleate hak op it eksplosive pakket sjitte en drukte, piepte:
  - As jo gjin militêre dissipline wolle observearje, bûgje jo jo rêch as in finzene!
  Maria, skeat op har tsjinstanners en lansearde in killer boemerang mei har bleate teannen, sei:
  - Der is in protte smoargens yn ús wrâld, allinnich seldsume foarsten deryn!
  Matryona, dy't op har tsjinstanners sjit en se ôfsnien hie mei útbarsten fan fjoer, en doe in granaat mei har bleate foet smiet, merkte op:
  - De politikus hat in lange tonge, mar hy hat koarte hannen om te dwaan wat him sein is!
  Marusya, dy't op 'e fijân sjitten en de rigen fan Dútske en bûtenlânske soldaten ôfmaaide, flapte út:
  - De politikus is fluch om te tasizze, stadich om te ferfoljen, smeket om aalmoezen, en wurdt ferjûn foar bedrog!
  De famkes binne geweldich en se fjochtsje. Mar de krêften binne tige ûngelikense. Der is in soad ferneatiging.
  De Dútske Maus-tank, hoewol net hielendal yn produksje, is noch altyd te sjen op 'e fronten. En syn gewearen raze en fjoer. En se feroarsaakje ongelooflijke ferneatiging yn 'e grêften.
  Mar de famkes sjitte kanonnen op Mûs. Ek al keatse de skulpen as earten ôf. Mar de Dútsers triuwe harder en hurder.
  En se sjitte der hiel sekuer op.
  Komsomol famkes rinne om, flitsende har bleate hakken, en squeak:
  - Foar de gloarje fan it Hillige Heitelân!
  Viola, nei't se op 'e Dútske ynfantery skeat, piepte:
  - As in frou net genôch hat om skuon te keapjen, set se de skuon fan 'e man op bleate fuotten!
  En it famke sil út laitsjen útbarste en har tonge útstekke.
  De krigers, moat ik sizze, binne fleurich. En as se dy slaan, slaan se dy fataal.
  Viola en Margarita, hast neaken yn allinnich slipje, fjochtsje, bringe skulpen en sjitte sekuer. En se kinne net sa gewoan stoppe wurde.
  Margarita piept en seit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Viola befêstiget agressyf:
  - Grutte gloarje foar it tiidrek fan feroaring!
  De krigers, it moat opmurken wurde, wiene ekstreem agressive famkes.
  Veronica bringt ek skelpen, flitsend har bleate, rûne hakken en squeals:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit is wat se hiene in fjochtsjende epifany. En hoe't se fûleindich en fûleindich fjochtsje.
  En bleate, brune knibbels flitse.
  Tamara fjochtet ek. Se kaam út 'e Kaukasus finzen nommen troch de nazi's en is wer yn tsjinst. Fjochtet mei in fleisgefoel fan bloed. Fjochtet mei kolossale agression.
  Tamara smyt in granaat mei har bleate teannen, skeart de faksisten útinoar en raast:
  - Kommunisme sil by ús wêze!
  En sjit in goed rjochte burst út in masinegewear...
  De famkes kinne sjoen wurde dwaan kolossale wûnders. En binnen harren is in fjoer dat driget te ferbaarnen it hielal.
  Veronica, sjit, sjongt:
  Alles sil ynteressant wêze, sûnder twifel
  Alles yn 'e wrâld is pland!
  En winkt mei syn saffiereagen.
  Tamara, sjit, raast:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! The Heroes of Rus 'ringe it alarm!
  En se skeat in burst út in masinegewear. Se snijde de Krauts ôf en piepte:
  - In frou is foaral in foks dy't in liuw lasso wol, mar meastal wurde ezels yn har lasso fongen!
  Victoria, dy't mei har bleate teannen in oare kado fan 'e dea smiet en fuortsmyt, sei:
  - In frou is in hin dy't fan gouden aaien hâldt, dy't har drager allinich ferlies bringt!
  En de famkes laken synchroon. Se fjochtsje sa bjusterbaarlik mei in geweldige druk.
  Tamara merkte op, sjitten op bûtenlânske divyzjes:
  - In frou is in hin, se kin allinnich gouden aaien bringe oan de man dy't in echte foks is!
  Veronica, fjoer en bleat har tosken, tafoege:
  - In echte foks en hoanne sille jo gouden aaien lizze!
  Margarita, dy't mei har bleate fuotten sjitte en granaten smiet, merkte op:
  "De foks hat net de klauwen fan in liuw, mar se kin trije felen fan 'e kening fan 'e bisten ôfskuorre!"
  Viola, dy't har tosken agressyf bleat, sei:
  - Dy't gjin foks yn 't sin is, is gjin liuw!
  De krigers lykje grutte fjochtambysjes te hawwen. En as se begjinne.
  De Olympyske Spullen skeaten en namen mei krêftige skonken in hiele doaze eksplosiven en hoe't se it lansearje. De massa nazi's wurdt útinoar skuord, en it moaie famke raast:
  - Regearje de USSR, en sjong Lucifer! Wy sille ferslaan elkenien!
  De Olympyske Spullen ferjitte lykwols net út te sprekken:
  - In foksfrou is by steat om elke man te oertsjûgjen dat hy in liuw is, en fokt him as in ienfâldige ezel!
  Margarita, shooting, wie it iens mei dit:
  - In liuwinne mei allinne in foksgeast en in wolfsgreep!
  Seraphima merkte op, mei de tsjinstanners del:
  - De liuw is net dejinge dy't raast, mar dy't in protte grien opskuort!
  Viola, dy't sekuer op 'e fijân skeat en him delmoaide, sei:
  - As in politikus gjin foks is, dan wurde him trije felen fan him ôfskuord en op 'e kraach set!
  Victoria, dy't har tosken bleat en knypeage, en doe mei har bleate foet it kado fan 'e dea smiet mei moardzjende krêft, sei:
  - De politikus hat in brede kont om op twa stuollen te sitten, mar hy hat de breedte fan 'e siel allinnich yn wurden!
  Olympias, dy't plak joech oan 'e loop mei har bleate, muskulêre skonken en de Liuwetank eksplodearre, mompele:
  - In tank wurdt penetrearre troch in shell mei in uranium kearn, in politikus makket syn wei nei de top sûnder hert, mar mei in gouden beurs!
  . HAADSTIK Nûmer 9.
  Kamyshin waard ferlitten. En begjin juny 1944 bruts fjildslaggen út foar Saratov.
  Hjir binne de fjildslaggen sa aktyf. En de famkes binne ek yn 'e striid lykas altyd. En sokke moaie krigers.
  Alenka fjochtet en mawt tsjinstanners del mei masinegewearbursts en hiele rigen.
  It famke smyt in granaat mei de bleate teannen en sjit:
  - Lit myn oerwinning komme!
  En wer sjit op 'e fijân.
  Anyuta sjit ek op 'e fijân. Hy docht it sekuer en sekuer. Har masines binne sa pakkende. En bleate teannen smyt eksplosive pakketten fan kolossale krêft. De nazi's wurde útinoar skuord en it famke skriemt boppe-op har longen.
  - Foar it kommunisme!
  Alla, dy't mei kolossale krektens op 'e fijân sjit en de fijannen ôfmaait, piept:
  - Foar it grinsleaze Heitelân!
  En mei de bleate teannen smyt it famke wer de granaat. It moat sein wurde dat se de meast stridende fan striders is.
  En se is sels in reade en yn in koarte broek. En hy fjoer sa krekt en sekuer, en de Krauts lizze.
  Maria fjoer ek hiel sekuer. En it is sa'n moai famke, en mei har bleate teannen smyt se in eksplosyf pakket, dy't har tsjinstanners útinoar skuort.
  Dan raast er:
  - Regelje it Sovjet-ryk!
  Marusya sjit ek krekt, rekket de fijannen en raast:
  - Fan 'e taiga oant de Britske seeën is ús leger it sterkste!
  En hy sil ek mei bleate fuotten sjitte.
  Dêrnei sil Matryona in deadlik projektyl op 'e fijân sjitte. En it sil him treffe mei hûndert prosint krektens. Natuerlik bleate heel.
  Dit binne Sovjet famkes dy't wurkje, mar Dútske famkes binne net fier efter.
  Christina, Magda, Margaret en Shella fjochtsje yn 'e Panther. It auto, hoewol net ideaal, hat in fluch-firing, lange-ôfstân gewear, is matig agile, en hat goede frontale harnas.
  Dútske famkes binne bleate fuotten en yn bikini, nettsjinsteande de simmer waarmte, of leaver te tankjen oan it ... En se fjochtsje in manoeuvreerbere striid.
  Hjir sjit Christina in skot ... De shell rekket de T-34-76 tuorke en stekt it troch. In Sovjet tank stoppet, delsketten.
  De famkes raze op 'e top fan 'e longen:
  - Uzes naam it!
  Dan sjit Magda. De skientme mei gouden hier rekke ek.
  Ja, sa waard de toer fan de fjouwerentritich ôfskuord.
  De tigress famkes om beurten sjitten. En hiel akkuraat. Sa sloegen se in oare Sovjet-tank.
  Margaret sloech folgjende. En it rekke de SU-76 selsridende gewear. Behendig sloegen. En hja song:
  - Us helske Dútslân is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hoe sil de tonge sjen litte!
  Doe sloech se Shell mei in kanon. Hit de Sovjet KV-1S tank. It famke hat ek goed wurk dien.
  Ja, fjouwer krigers yn bikinis fjochtsje en binne net bang foar de kjeld. Neidat froulju begûn te fjochtsjen, gie it folle better foar it Tredde Ryk.
  Hjir binne piloaten Albina en Alvina yn 'e loft. Beide beauties binne yn bikini's en bleate fuotten. Se fjochtsje op Focke-Wulfs. En dit is in tige serieuze auto.
  Albina, fjoer út loftkanonnen, seit:
  - Aktive kroket! Gjin spyt fan de wurden!
  En hoe sil hy skitterje mei in skitterjende glimke! En hy sil twa Sovjet-fleantugen tagelyk delsjitte.
  Alvina snijde ek sa'n trije mei loftkanonnen ôf en tjirre:
  - Myn yngong sil deadlik en mat wêze!
  Wêrnei't it famke har tosken bleat en har tosken sjen liet! Se is allegear sjarme, en fol fan fenomenale sjarme.
  Albina snijt in oar Yak-9 fleantúch ôf en piept:
  - Wêrom binne Sovjet piloaten nedich?
  Alvina sjit LAGG-5 del en seit mei fertrouwen:
  - Dat wy Dútsers rekkens sammelje kinne!
  Prachtich pear famkes. Hoe't se foar harsels prizen sammelje. Jo kinne echt net tsjin sokke beauties pleitsje. Se sjitte fleantugen del en bleate har tosken.
  En it wichtichste geheim is dat yn 'e kjeld, famkes moatte wêze bleate fuotten en yn in bikini. Dan komme de rekkens fan harsels.
  En nea oanklaaie. Skodje dyn bleate boarst, en do silst altyd wurde holden yn hege achting!
  Albina snijde in oar fleanmasine fan it Reade Leger del en song:
  - Yn grutte hichte en stellare suverens!
  En hja knypeage, sprong oerein en trille mei bleate fuotten, razend:
  - Yn 'e see weach en fûleindich fjoer! En yn in fûleindich en fûleindich fjoer!
  En wer sjit it famke mei in enerzjike oanpak it fleantúch del.
  En dan falt Alvina de fijân oan. Hy docht it om 'e hoeke, bleat syn tosken en piept:
  - Ik sil in super wrâldkampioen wurde!
  En wer falt de troch it famke oanriden auto. Ja, it Reade Leger krijt it aardich min.
  En Albina raast fan wylde ekstase:
  - Ik bin no in beul, gjin piloat!
  Sjit in oar Sovjet-fleantúch del en sis:
  - Ik bûgje my oer it sicht en de raketten rinne nei it doel, d'r is noch ien oanpak foarút!
  De strider hannelet ekstreem agressyf.
  Hjir falle beide famkes grûndoelen oan. Albina slacht de fjouwerentritich en sjit:
  - Dit sil de ein wêze!
  Alvina rekket de SU-76 en flústert:
  - Oant folsleine ferneatiging!
  En hoe skoddet er syn bleate foet!
  De fjochters hjir binne famkes, en oan 'e kant fan' e USSR fjochtsje ek famkes, besykje Guryev te beskermjen, wêr't Hitler's troepen ek yndrukke, as in skorpioen.
  Alenka focht foar Guryev, dy't troch de nazi's bestoarme waard. De wanhopige skientme smiet in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Gloarje oan Rus en ús leave partij!
  Doe lansearre Natasha in granaat mei har bleate teannen en sisde:
  - Wy soargje foar it famke op bleate fuotten!
  Neitiid stjoerde Anyuta ek in kado fan 'e dea mei de teannen fan har bleate fuotten, en ferdwûn:
  - It sil in prachtige klap wêze!
  Red-haired Augustinus naam en stjoerde in kado fan annihilation mei har bleate ûnderste lid en squeaked:
  - Rjochtsje de radar yn 'e loft!
  En doe joech de gouden hier Maria de dea oan 'e nazi's mei har bleate skonken.
  En hja song:
  - Yn Madagaskar, yn 'e woastyn en de Sahara! Oeral west, de wrâld sjoen!
  En dan smyt Marusya in hiele bulte bleate fuotten fan har fuotten en sjongt:
  - Yn Finlân, Grikelân en yn Austraalje, Sweden, sille se jo fertelle dat der gjin moaier famkes binne as dizze!
  Ja, de seis famkes fochten hiel goed. Mar de Krauts namen Koersk noch ...
  Nee, jo kinne sokke superieure krêften net wjerstean. De faksisten wurde koppich.
  En wat betsjut de tarieding fan 'e meunsters?
  Adolf Hitler wie gewoan gek: fielde as in echte despoot, oan wa't elkenien harket en trillet. Ja, as jo de suksessen fan Stalin wolle, dan moatte jo lykas Stalin wêze, sûnder meilijen en easkjen fan oaren en josels (dat is krekt hoe't Joseph Vissarionovich yn dizze folchoarder tocht!). No is it rûzjen fatsoenlik en sil de auto begjinne te bewegen. Yn it algemien, Dútslân, rekken hâldend mei syn satelliten, hat in enoarm foardiel boppe de USSR yn it bedrach fan yndustriële apparatuer, kwalifisearre arbeidskrêft en it oantal yngenieurs op alle nivo's. Dit is in feit, mar de produksje fan wapens is noch altyd net oan par! Dútslân bleau efter de USSR yn 'e oarloch, nettsjinsteande alle ferneatiging yn Ruslân. En fan wat? Fansels troch in beskate gaos dy't hearske yn ferskate ôfdielingen en benammen yn 'e militêre yndustry. Dêrnjonken spile in tekoart oan grûnstoffen, en ek in ûnderskatting fan it potinsjeel fan 'e fijân, in negative rol. Benammen yn 1940, de produksje fan wapens yn Dútslân wie leger as yn 1939 (as wy beskôgje it totaal ynklusyf munysje), en dit nettsjinsteande it feit dat de oarloch wie al oan 'e gong, en it Tredde Ryk naam kontrôle fan grutte gebieten mei enoarme reserves fan produksjekapasiteit. No, wat kinne wy sizze oer Hitler's organisatoaryske kapasiteiten? Net te folle, hy skynde yn 'e militêre yndustry.
  De Führer ferklearre yn in lange taspraak:
  - Op it mêd fan tafersjoch op de loftfeart wurde oan Sauer needfoech jûn. Hy sil de kwantiteit fan produsearre apparatuer nau kontrolearje, en, net minder wichtich, de kwaliteit. Dêrneist binne in protte fan dyn freonen Goering, ek al wiene se eartiids goede aces, net by steat fan liederskip wurk. Net elke goede soldaat is ek in treflik generaal, dus ynstee fan 'e ophongen Eric, sil de technyske sfear liede troch in persoan út profesjonele ûndernimmers dy't by steat is om de loftfeartkrêften te herfoarmjen en opnij te meitsjen. Ommers, Brittanje is net yn 'e sliep, it fergruttet sawol de kwantiteit en kwaliteit fan syn wapene troepen, en benammen syn loftfeart. Wy moatte de fijân twa koppen foar wêze, in tsiental stappen, oars sille wy ús superioriteit oer de fijân folslein ferlieze. Dêrom binne kwalitative stappen nedich.
  Goering antwurde bang:
  - Myn freonen, bewezen minsken dy't har fjochtseffektiviteit en profesjonaliteit hawwe bewiisd.
  De besetene diktator waard lilk:
  - Of miskien bin ik neffens jo fergetten wa't de Slach by Brittanje ferlern hat? Of wa't it fjouwerjierrenplan foar de ûntwikkeling fan de nasjonale ekonomy mislearre. Of wolle jo ek mei roeden slein wurde, en sels iepenbier. Dus slút dyn mûle en wês stil foardat jo dysels impale!
  Goering bûgde sels fan eangst. Och, de Führer is net te ferjitten. Doe waard it lûd wer heard, en in oare ME-262 jet naam de loft yn. De auto wie massaal en hie twa motoren. De wjukken binne wat sweefd, de jager sels sjocht der nochal driigjend út. Syn snelheid skaaimerken, foar 1941, binne oer it algemien fatsoenlijk, en sels troch wrâld noarmen se binne rekord-breaking. True, de masine sels is noch net hielendal betrouber en fereasket debuggen. De faksistyske diktator hat lykwols al de skaaimerken jûn fan nije, mear avansearre jagers... De ME-262 weegt mear as seis ton, wat betsjut dat der wat oerlêst is. In jachtfleanmasine moat lyts, goedkeap en flink wêze. Yn dit ferbân kin de ME-163 hiel goed wêze, mar syn raketmotor is te twongen en wurket mar seis minuten (of leaver, it sil noch wurkje!), Dat betsjut dat it berik mar binnen in straal fan hûndert kilometer is . As in Blitz-styl bommesmiter of in dekking fighter foar armada oanfallen op Ingelân, it is fansels net geskikt.
  Mar de ME-262 kin in ton bommen drage, dat is, safolle as de Pe-2, in Sovjet frontline-fleanmasine. Dat is, in poerbêste oplossing sawol foar fighter sweeps en foar it stypjen fan troepen. Lykwols, wêrom net meitsje in fighter yn 'e styl fan de Comet ME-163, mar sûnder in raketmotor, mar mei in turbojetmotor? Se besocht te ferbetterjen de "Komeet" en like te fergrutsjen de flecht tiid nei 15 minuten (dit is in berik fan maksimaal 300 kilometer), dat is algemien akseptabel foar de Slach by Brittanje. Londen is noch te berikken fanút Normandje... Hoewol net alles sa fanselssprekkend is, moatte jo it ek bombardearje en werom werom, en fyftjin minuten wiene net sa fluch. Yn 'e takomst waarden raket- en strieljagers erkend as in deade ein yn' e loftfeart. Mar it ûntwerp fan 'e "Comet" is tige nijsgjirrich, mei syn lytse grutte en lichtens, dat betsjut dat it goedkeap en manoeuvreerber is.
  Dêrnjonken binne der ek tige kânsryk jagers mei in gewicht fan yn 't algemien 800 kilogram, sokke sweeffleantugen dat se brûkt wurde kinne yn loftgevechten. Wier, fanwegen har koarte berik, kinne flechten op har allinich útfierd wurde yn definsive fjildslaggen, of levere oan Londen op ... Transporten, en dan fange de piloaten werom. Jo moatte hjir oer neitinke. Yn 'e echte skiednis, de gliders nea hie tiid om te fjochtsjen, en foar guon reden yn Korea, Sovjet loftfeart generaals net weagje te besykjen dit idee. Yn 't algemien is it net spitich, mar yn' e Koreaanske Oarloch wie de Amerikaanske piloat de earste dy't oerwinningen skoarde. De Yankees moatte dus net ûnderskat wurde.
  Nei't de flecht einige, sprong in jong ljochthierich famke út 'e cockpit en rûn mei folle snelheid nei de Führer.
  Besitte Nazi nûmer ien útwreide syn hân nei har foar in tút. Wat moai is, is as famkes fan dy hâlde, en de Führer, liket it, troch alle Dútsers, of leaver, hast allegear, útsein in pear konsintraasjekampfinzenen, frij oprjocht idolisearre wurdt. De piloat sei mei entûsjasme:
  - Dit is gewoan in prachtich fleantúch, it hat sa'n snelheid en krêft. Lit ús alle liuwewelpen útinoar skuorre as in waarm wetterfles fan in surrogaat!
  De Fuhrer goedkard de ympuls fan it famke:
  - Fansels sille wy it skuorre, mar ... Debuggen fan 'e masine moat wurde útfierd yn in flugger tempo, en dit jildt benammen foar motoren. Hjir sille fansels radikale maatregels nedich wêze om se te ferbetterjen, mar as der wat sil de lieder-ûntwerper helpe!
  Elkenien blafte yn iensumens:
  - Gloarje oan 'e grutte Führer! Mei Providence ús helpe!
  It folksliet fan it Tredde Ryk begûn te spyljen en in kolom fan jonge fjochters út 'e Hitler Jugent gie nei foaren. Jonges fan fjirtjin oant santjin jier marsjearden yn in bysûndere formaasje nei de trommel. En doe barde it nijsgjirrichste: teenfammen fan it Dútske frouljusbûn gongen op march. Se sieten yn koarte rokken, de bleate fuotten fan 'e skientme lutsen de blik fan 'e manlju. De famkes besochten de skonken heger te tillen, mar lutsen tagelyk de teannen werom en leine foarsichtich de hakken. In fermaaklik gesicht fan skientme mei ûnberikbere figueren... De gesichten wiene echt oars en guon fan de jonge faksisten wiene wat grof, hast manlik, en se ferdraaiden se ek. Benammen as se har wynbrauwen byinoar brochten.
  Esthete Adolf merkte op:
  - It is nedich dat jonges en famkes op gruttere skaal fysike training krije. En ik wit dat der in protte oan dizze saak dien wurdt, benammen yn 'e Jungfolk, mar wat nedich is is ynklusiviteit en it oannimmen fan Spartaanske metoaden. Fansels, neist it oanmoedigjen fan stellerij... Us jonges en famkes moatte opgroeie ta fatsoenlike en tagelyk ûnmeilydsume minsken.
  De opperbefelhawwer stoppe. De generaals wiene stil, wierskynlik bang om beswier te meitsjen, mar woene it fanselssprekkende net befestigje. De Führer gie troch:
  - Oarloch is gjin grap, mar ûndogensleazens tsjin fijannen moat wurde kombinearre mei wjersidige bystân en in gefoel fan bruorskip foar kameraden. Dat moatte wy elkenien bybringe... De nije boppeminske is ûnferbidlik tsjin oaren, mar mear noch moat er ûnferbidlik tsjin himsels wêze. Want de minderweardichheid moat earst yn 'e siel útroege wurde, en dan komt it swakke minsklike lichem oerein!
  Noch in skoft... De generaals en ûntwerpers beseften ynienen en begûnen heftich te applaudearjen. De Führer like bliid:
  - Dit is better, mar no soe ik graach in neifolging fan loftfjochtsjen sjen wolle. Sa formidabel en alles-destruktyf ...
  Heinkel frege eefkes ôf:
  - Mei libbene munysje of skulpen, myn Führer?
  Nazi nûmer ien knikte:
  - Fansels, mei gefjochten. Dêrnjonken wol ik it effekt fan it útwerpapparaat beskôgje. Jo wurkje der ommers oan... - De Führer skodde mei de fûsten. - As it einlings klear is en yn massaproduksje set wurdt. In betûfte piloat is ommers in betûfte piloat dy't moat wurde beskerme foar takomstige fjildslaggen!
  De Fuhrer-Terminator besleat lykwols om de ûntwerpers in mear moderne ûntwerp fan it útwerpapparaat te sjen. Dit systeem moat minder omslachtig, ienfâldiger en lichter wêze. No, de goedkeape squib cartridge, al behearske troch de Dútske yndustry, is hiel geskikt foar dit doel.
  It diagram moast ûnderweis tekene wurde, mar Hitler wie in echt goede keunstner, en hy tekene dúdlik, fluch, de linen fan 'e diagrammen en bochten wiene even en dúdlik sûnder linialen of kompassen. De hit-and-miss Terminator tocht dat it fansels nuver wie dat de Dútsers, dy't yn 't algemien sa'n sterke en foar in part avansearre ideology hawwe as it nasjonaal-sosjalisme en it totalitêre systeem, de oarloch oan 'e Russen útlekten. Miskien komt dit troch it feit dat Russyske soldaten sterker en fjirder wiene as Dútske en learden flugger te fjochtsjen.
  Yn 't algemien, as jo de rin fan' e oarloch as gehiel sjogge, dan learden de Russen, of leaver it Sowjet-militêr, te fjochtsjen, mar de Dútsers wiene fergetten hoe't ... Har befel makke besluten op it nivo fan 'e earste -graders, en miskien sels leger as de earste-grader ûnderfining hat yn it útfieren fan militêre operaasjes yn real-time strategyen. En it feit dat soms bern fan seis jier al sa behendich firtuele legers liede, dat kinne se en Zhukov en Mainstein fan leare. Guon ûndersikers beskôgje lykwols sawol Zhukov as Mainstein as middelmaten. Der binne ek tsjinstridichheden oangeande it oantal apparatuer, benammen fongen Frânske apparatuer. Hitler syn oantinken (in goed ûnthâld, benammen doe't er noch sûn wie!) suggerearre dat der 3600 fongen tanks ferovere waarden fan de Frânsen, in tige yndrukwekkend figuer... Guon modellen, lykas de SiS -35, wiene superieur yn har pânser oan de T-34 allinnich yn frontal harnas. Sa kin dizze tank maklik wurde produsearre yn Frânske fabriken, útsein miskien troch it ferfangen fan it 47 mm wapen mei in lange loop 75 mm gewear. Yn feite, sels dit kin net genôch. Grut-Brittanje en de Feriene Steaten yn it algemien hawwe altyd wurdearre pânser meast fan alles yn harren tanks. Bygelyks, de fjirtich-ton Churchill hie in reservaat fan 152 millimeter tsjin 120 foar de IS-2 swiere tank.
  De Fuhrer fertelde de ûntwerpers wat oars:
  - Wy hawwe genôch wyntunnels, dus sykje nei in mear optimaal model fan it fleantúch en meitsje streamline foarmen, sûnder de saak nei djoere tests te bringen, dêr't ús bêste asen ek stjerre. Bygelyks, in fleanende wjukmodel fan in fleantúch is tige effektyf, benammen as de dikte en de oanstriidhoeke feroare wurde kinne. Ik ha dy de tekening al jûn, dus de sturtleaze moat klear wêze. Sels mei in Yumo-motor sil syn rûsde snelheid oant 1.100 kilometer per oere wêze. Dus gean foarút, mar wês net ferfelend!
  Dêrnei folge de middei yn 'e frisse loft, de feintfamkes regelden tafels en stuollen. Moai... Mar hokker herfoarmings moatte der makke wurde yn it nasjonaal-sosjalisme? Sa as om it oantal fijannen safolle mooglik te ferminderjen en freonen te meitsjen. Ferheegje bygelyks it Dútske ras net by elke beurt en kin sels stopje mei it ferdielen fan folken yn klassen. De ferdieling fan folken yn mindere en Aryske folken is lykwols noch net formeel legalisearre. Dit simplifies dingen.
  In moai famke út de feinten siet neist de Führer en lei syn hân op har bleate knibbel. Koade:
  - Tinksto wat oer, myn Führer?
  De nazi-diktator en tagelyk in firtuele spiler perked up. Hy fernaam dat er syn grientesop en fruitsalade noch net klear hie. De Führer tute it famke op 'e lippen, fielde har jeugdige, swiete geur en sei:
  - Jo sille mei my yn 'e auto. En jim komme allegear oan it wurk, de tiid om te iten is foarby.
  En wer, de gears fan 'e steat, hoewol't net hielendal goed-oiled meganisme, begûn te draaien. Op 'e weromreis makke de Fuhrer leafde foar de skientme, en wie sels ferrast wêr't hy safolle enerzjy en krêft krige. Se seine ommers dat de Führer ûnmachtich wie en oer it algemien sabeare útskeakele wie, hy hie syfilis (in leagen) en waard kastrearre (in totale fiksje!).
  Op 22 juny 1944 giet lykwols net alles soepel de oarloch mei de USSR duorret al trije jier. Mar de oerwinning is net yn sicht, en Saratov hâldt noch. Stalin bestelde dizze stêd om elke priis te ferdigenjen.
  Nettsjinsteande alle ferliezen, de útfier fan militêre apparatuer is frij heech. De nije IS-2 tanks bliken frij effektyf te wêzen. Sels sûnder yndividuele Dútske auto's frontaal te slaan, hawwe se se fan in frij lange ôfstân útskeakele.
  Sa hienen de nazi's it aardich swier. Mar se hiene in grut foardiel. Der fochten al aardich wat ME-262 strieljagers yn 'e loft. En hy is in serieuze tsjinstanner.
  De TA-152 blykte lykwols in algemien opmerklik type wapen te wêzen.
  Stalin hold ûnderwilens ek in kommunikaasjegearkomste op it tredde jubileum fan it begjin fan 'e oarloch en begon militêre lieders te freegjen wêr't se oer tinke en hoe't se de situaasje op 'e fronten ferbetterje kinne.
  Zhukov stelde de lieder foar:
  - As wy ússels gewoan ferdigenje en bedrigingen ôfwize, sille wy sûnder mis ferlieze. Wy moatte oanfalle!
  Stalin knikte krêftich:
  - Oerienkomme! Mar wêr!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Wylst Leningrad net kapitulearre hat, moat it frijlitten wurde!
  Marshal Vasilevsky stimde yn:
  - Ja, ik tink dat dit de bêste opsje wêze sil!
  Stalin helle syn skouders op en merkte op:
  - As wy Tikhvin wer reitsje, sille se dêr op ús wachtsje, en sille wy yn 'e fal falle of falle!
  Marshal Zhukov knikte ynstimd:
  - Dat is krekt, kameraad Stalin! Mar ik stel foar dat de Finske troepen yn Petrozavodsk oanfallen wurde moatte. Se binne net sa sterk en wy kinne de fijân ferrassing nimme!
  Stalin antwurde mei in glimke:
  - It is logysk, kameraad Zhukov. Sa foarút op Petrozavodsk. En bring ús oerwinning!
  Nei dizze wurden kamen ferskate famkes binnen mei koarte wite rokken en bleate fuotten. Se brochten flessen reade wyn en glêzen broadsjes en swarte kaviaar. Stalin naam sa'n sandwich en drinke it, sei:
  - Litte wy dus drinke om te soargjen dat ús mooglikheden altyd oerienkomme mei ús behoeften.
  Voznesensky merkte op:
  - De kwaliteit fan it pânser fan ús tanks is frij leech. En ik stel foar om de IS-2 en T-34-85 lichter, flugger en mear manoeuvreerber te meitsjen troch it pânser te ferminderjen. Dit sil ús beide metaalbesparring jaan en dizze masines praktysk meitsje.
  Stalin helle syn skouders op en merkte op:
  - Faaks... Mar ik bin gjin foarstanner fan it meitsjen fan tanks fan tripleks!
  Voznesensky sei mei in serieuze blik:
  - Mar miskien is it net in min idee om guon fan 'e tanks hast hielendal fan hout te meitsjen. Jo kinne kontrolearje hoe't it der yn 'e praktyk útsjen sil!
  Zhukov knikte ynstimd en barste yn spraak:
  - Fjouwerentritich kinne lichter makke wurde, se binne noch te kwetsber en tanimmende snelheid en manoeuvreerberens kinne har oerlibjen ferbetterje. Derneist is de gearbox better wurden en dit kompensearret de fermindering fan ergonomie fan 'e ferheging fan gewicht. Mar de lege kwaliteit fan stiel feroaret 90 millimeter yn neat tsjin machtige Dútske gewearen. Boppedat ferwiderje de Dútsers de ienfâldige "Panther" en T-4 út produksje, en yn it Tredde Ryk, neist ferkenningstanks, sil allinich de "Panther"-2 mei in 88-mm-kanon serieel wurde. Mar ús tanks kinne der net fan fier ôf fjochtsje. En noch mear, har snelheid moat wurde ferhege!
  Stalin knikte:
  - Loslitte guon fan de T-34-85 en IS-2 allinnich mei kûgelfrij beskerming, en dan kontrolearje en folgje hoe't dit sil beynfloedzje harren combat effektiviteit. En it wurk oan de SU-100 moat wurde fersneld. Miskien sille wy de fjouwerentritich en IS-2 ferlitte yn it foardiel fan dit selsridende gewear eksklusyf.
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Dit is in nijsgjirrich idee. Mar de SU-100 kin fijannen oan board slaan allinich troch har heule lichem te draaien ...
  Stalin gromde:
  - Meitsje it koarter sadat it flugger beweecht... En leafst mei in legere silhouet. Mar wy hawwe dit selsridende gewear as loft nedich!
  Zhukov frege:
  - Jo Excellence... Saratov hâldt foar no, mar sil gau falle. It soe nedich wêze om in plan te ûntwikkeljen foar de evakuaasje fan Kuibyshev fan wat út Moskou nommen waard. Wat tinke jo persoanlik?
  Stalin antwurde hurd:
  - Wy sille blykber evakuearje moatte nei Sverdlovsk. Mar jo kinne noch wurkje yn Moskou. Wy hawwe hjir in hiele ûndergrûnske stêd. Wy binne serieus yn steat om it fêst te hâlden.
  Vasilevsky grommele:
  - Moskou moat foar elke priis hâlden wurde, krekt as Saratov!
  Stalin bestelde:
  - Tsjinoanfal de Dútsers yn it gat tusken de Don en Wolga. Wy moatte ús krêften ôfliede. Hâld Saratov op elke priis, oant de lêste drip bloed. Brûk alle middels, sels kamikaze.
  Zhukov befêstige:
  - Lit it sa wêze, o greate!
  Stalin kearde him nei Yakovlev:
  - No, ûntwerper, hawwe jo ideeën?
  De plakferfangend folkskommissaris antwurde mei in sucht:
  - It soe nedich wêze om jetloftfeart te meitsjen, mar dat is noch net realistysk. En de Yak-3 fereasket heechweardich duralumin, dat wy net hawwe!
  Stalin knikte:
  - Wit ik! De Yak-9 moat yn ús tsjinst wêze. En it moat safolle mooglik frijlitten wurde! En fergrutsje de produksje fan fjochters.
  Yakovlev notearre:
  - De Dútske TA-152 is tagelyk in oanfalsfleantúch, in frontline bommesmiter, en in jager. It soe moai wêze as wy sa'n multyfunksjonele masine meitsje kinne!
  Stalin stipe de ûntwerper:
  - Dit is in goed idee, kameraad Yakovlev! Bygelyks, as jo de LAGG-7 in bytsje ferbetterje, kin it wurde omboud ta in mingsel fan sawol in oanfalsfleantúch as in frontline fighter!
  Yakovlev befêstige maklik:
  - Dit kin, kameraad Stalin... Mar it duorret tiid. En it fleantúch kin djoer wurde.
  De Supreme Commander sloech lilk mei de fûst op 'e tafel en grommele:
  - Meitsje it goedkeaper! En yn it algemien, hoefolle kin men spekulearje oer dit ûnderwerp? Wy hawwe in universele fleantúch nedich om allinich dizze te produsearjen. En dit kin de útwei wêze.
  Yakovlev notearre:
  - IL-2 is frij ienfâldich te produsearjen en it ûntwerp is útwurke. It is noch net nedich om it te ferwiderjen. It is in frij duorsum fleantúch, hoewol't op it stuit syn flecht skaaimerken binne ferâldere. Mar elke wolk hat in sulveren lining. Wy binne goed yn bombardeminten fijân apparatuer.
  Zhdanov merkte lilk op:
  - Us loftfeart moat op syn minst de sterkste wêze!
  Yakovlev knikte:
  -Moatte! Mar oant no ta binne ús piloaten de bêste yn 'e wrâld: Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova!
  Stalin knikte ynstimd:
  - Dizze famkes hawwe gjin gelikense en, foar de folgjende fiifentweintich fijân fleantugen delsketten, tawize ik harren in oare stjer fan 'e held fan' e USSR!
  Zhukov suggerearre entûsjast:
  - Jo moatte drinke oan dit!
  Beria song mei wille:
  - Wy, nei't wy alles ûnthâlden hawwe, sil de skiednis oardielje,
  Har beurt sil foar rjocht komme ...
  Lykas fan in ploeg oant atoomwapens,
  Hy liedt it lân mei fertrouwen foarút!
  Wylst de leden fan de militêre ried oerlis wiene, fjochtsjen de famkes.
  En mei help fan har bleate teannen slaan se de nazi's del en dizze bleate skonken dogge feats.
  En se sjonge:
  - Wy leauwe dat de hiele wrâld wekker wurdt,
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine -
  It paad dat it kommunisme ferljochtet!
  . HAADSTIK Nûmer 10.
  Ein juny snijden de Dútsers Saratov ôf, en op 1 july 1944 brûkten se foar it earst de formidabele Sturmmaus. Dit auto, foarsjoen fan in 650-millimeter raket launcher, lansearre deadlike raketten dy't splitste útinoar hiele wiken.
  De famkes dy't dreaun dizze masine wiene wearing allinne slipje, en waarden frijjaan jeften fan ekstreem destruktive dea.
  It slipje fan 'e bleate-legged famkes wie read, swart en wyt. En hja brochten moardzjende jeften fan 'e dea.
  Harren kommandant, Faina, skodde har skarlaken tepels en song:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e Ridders fan it Krús!
  Wy sille it ein fan it universum berikke!
  En de krigers skriemden en sprongen.
  Ien fan harren, Margaret, sei:
  - Almachtige God is mei ús!
  Faina wie it hjirmei iens:
  - Fansels! En it Tredde Ryk sil grif winne!
  It famke stampte har bleate foet en song:
  -As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik!
  Dat de krigers skeaten en stompen en sprongen mei de bleate fuotten. Krigers fan 'e grutste klasse.
  Irma leveret ek in shell troch in automatyske oandriuwing en raast:
  - In grutte oerwinning wachtet ús!
  De famkes, fansels, binne ûnder dyjingen dy't sil nea opjaan. En se ferneatigje Sovjet-posysjes mei kolossaal entûsjasme.
  Albina en Alvina binne op har bêst, lykas altyd, en litte har agressive flair sjen. It binne famkes, litte wy it sizze: super!
  Albina, dy't mei har bleate teannen in Sovjet-auto delslaan, seit:
  - Ik bin in super famke!
  Alvina, dy't mei har bleate hak it folgjende doel delslacht, springt oerein en spant har buikspieren, ropt:
  - Ik bin sa'n strider dat ik alles folslein ferslein haw!
  Sa skieden de krigers wegen.
  Gerda besleat tegearre mei Charlotte in oare Dútske nijichheid út te probearjen.
  Foar no kin ferskine allinnich de E-25 selsridende gewear yn frij grutte hoemannichten - it is frij simpel om te produsearjen en goedkeap. Hoewol dit model is ien fan 'e earste. Hjir lizze twa famkes yn bikinis deryn. De auto is leger as oardel meter en troch dit is it sa goed beskerme en bewapene mei in relatyf leech gewicht.
  Twa famkes, Charlotte en Gerda, lizzend, skeaten op Sovjetgewearen. Foar harren bewege lytse auto's, kontrolearre troch radio, mynfjilden skjinmeitsje.
  Reade Charlotte skeat it kanon ôf. Se sloech it Sovjet-gewear del en skodde har boarst, amper bedutsen troch in tinne stripe stof. En hja koarde:
  - Razend fjoer fan hyperplasma!
  En dan sil Gerda har slaan, mei har bleate teannen. En hy pipt:
  - Ik bin in heul cool famke en net min ...
  It selsridende gewear beweecht himsels. En sa no en dan hâldt it op. Har frontale harnas is swier hellend, en dit jout goede beskerming. De skulpen fan 'e Sovjet-gewearen binne gefoelich foar rikochet. En neat driget sa'n selsridende gewear frontaal. Se kinne noch oan de kant slaan. Mar de famkes ha gjin haast. De effektive selsridende gewear is superieur yn pânser-piercing macht oan de SU-100, dat wurdt noch ûntwikkele, en is ek better beskerme, mear mobyl en tagelyk lichter.
  En it Reade Leger hat in pear dryers, of leaver, it is noch mar yn it ûntwerpstadium. Benammen de T-34-85 tank, dat is net machtich genôch mei syn gewear en hat swak pânser. En it Dútske selsridende gewear E-25, trouwens, is lichter, folle sterker yn harnas en gewearen.
  De famkes fjochtsje... Hiel moai en jong. En har selsridende gewearen bombardearje en smyt ...
  July is hyt, en de lichems fan 'e famkes yn 'e hite auto glinsterje fan swit. Se kinne net opjaan en weromlûke.
  Gerda merkt op:
  - De goaden fan 'e Wehrmacht binne blykber sterk,
  Mar se helpe de swakken net...
  As de oarsaak fan Adolf wier is -
  Meitsje in wrâldmacht!
  Charlotte song entûsjast:
  - Ja, magy hat in "Panther" en in "Tiger" nedich,
  Mear bloed ferjitte om nettsjinsteande alle lot ...
  En d'r is gjin ferlet fan twifels en frenzied spultsjes,
  Lit it hiele ras op ierde op syn knibbels falle!
  Mar dit binne Dútske famkes, en Sovjet famkes fjochtsje oan 'e oare kant.
  Dus de striid foarút is it meast serieus. Natasha en Anyuta sjitte út in krêftich skipsgewear en sjitte:
  - Us flagge sil oer Berlyn stean!
  En hja baarnen har wite, pearlyske tosken. En do kinst net stopje de famkes mei mines.
  Twa skulpen troffen de frontale harnas fan it boppeste part fan 'e romp ... Se rikochet. Nee, de IS-2 is in serieuze auto en jo kinne it net sa maklik nimme.
  Mar de IS-1, dy't beweecht nei de rjochterhân fan 'e famkes, liket te hawwen krigen in hit fan in hege-druk kanon en stoppe. Beskeadige de kreaze keardel.
  Alenka, dy't har buikspieren bûcht, sjongt:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, Newton ûntduts dat twa en twa fjouwer meitsje!
  De gefjochten geane noch ûnfermindere troch. In Sovjet-kanon rekket de Dútsers. Grutte Marusya stekt skelpen yn 'e broek. Dit is it libben en bestimming fan famkes. En se sjonge:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, Russyske wolven - in groet foar de helden!
  Augustine, dy't mei masinegewearen sjit, seit:
  - Yn in hillige oarloch! It sil ús oerwinning wêze! Russyske flagge foarút, gloarje oan 'e fallen helden!
  En wer raast it moardnergewear en klinkt:
  - Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, se hawwe in hurde hân!
  Maria, dit famke mei gouden hier rjochtet de tank en piept:
  - Lit ús de faksisten hurd ferpletterje!
  De Dútsers hawwe it dreech oan 'e loft; Mar oant no ta is de Yak-9 te folle minder yn snelheid en bewapening foar de Dútske merken. De striid giet ûngelyk.
  Marcel, dizze prachtige aspiloat, makke yn de oarlochsjierren in goede karriêre. Krekter, prachtich en fantastysk. Nei it berikken fan hûndertfyftich fleantugen ûntfong er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêdswurden en diamanten. By it berikken fan fjouwerhûndert delslein fleantúch krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Foar fiifhûndert fleantugen ûntfong er de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten, en nei sânhûndertfyftich ferlit it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina-eiken swurden en diamanten. En nei it berikken fan tûzen fleantugen, krige hy it Grutte Krús fan it Ridderkrús.
  De unike piloat koe in protte loftoerwinningen behelje. En hy libbe noch. Marcel waard koartlyn promovearre ta de rang fan generaal. Mar hy fleach noch altyd as priveepiloat.
  Lykas se sizze, baarnt it net yn fjoer en ferdrinkt net yn wetter. Yn in protte jierren fan oarloch krige Marcel it ynstinkt fan in jager. Hy waard in super-legindaryske piloat en tige populêr.
  . Mar hy hie in oare sterke konkurrint - Agave en Albina en Alvina, dy't ek elk boppe it figuer fan tûzen delslein auto. En Agave pakte Marcel hiel gau yn. Mar se is noch hiel jong, en hat noch gjin inkele fighter ferlern.
  It famke drukte mei har bleate, beitele fuotten op 'e pedalen en skeat in útbarsting fan luchtkanonnen ôf. En no waarden fjouwer Sovjet IL-2-auto's delsketten.
  Agave glimket en seit:
  - Foar in part binne wy allegearre teefkes! Mar ik ha senuwen fan stiel!
  En wer keart it famke ôf. It sjit sân USSR-fleantugen yn ien burst del - seis PE-2 en ien TU-3, en piept:
  - Yn 't algemien, as ik net super bin, dan bin ik hyper!
  Agave, fansels, is in teef. Pilot fan Lucifer. Hiel moai huning blonde.
  Hjir sjit er in oare burst en sjit acht Sovjet Yak-9 fleantugen tagelyk del en piept:
  - Ik bin de meast kreative en reaktyfste!
  It famke is echt net dom. Hy kin alles en kin alles. Jo kinne har net in privee neame.
  En har skonken binne sa brún, sa sierlik ...
  Mar Mirabela fjochtet tsjin har ... Foar in lange tiid wie Pokryshkin de bêste Sovjet ace. Hy sammele fiif gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR, nei't se hûndert en sânentweintich fleantugen delsketten hawwe. Mar doe stoar er. Doe koe nimmen syn rekord brekke. Neist Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova. En mar koartlyn oertroffen Mirabela ek Kozhedub op in fleurige Yak-9. En nei't se mear as hûndert en tachtich fleantugen delsketten, waard se in sânfâldich held fan 'e USSR.
  Dit is in Terminator famke! Immen as har sil in galoppearjend hynder tsjinhâlde en in baarnende hut yngean.
  En noch koeler.
  Mirabela hie in dreech lot. Ik kaam telâne yn in bernearbeidskoloanje. Op bleate fuotten en in griis mantel oan, ha se de bosk del en seage stammen. Se wie sa sterk en sûn. Yn swiere froast rûn se bleatefoet en yn finzenispyjama. En op syn minst ien kear soe ik gnize.
  Fansels waard dit ferskynsel ek oan de fronten opmurken. Foar in lange tiid, Mirabela fochten yn de ynfantery, en doe waard in piloat. Mirabela krige har earste fjoerdoop yn 'e slach by Moskou, wêr't se fuort nei de koloanje gie. En dêr liet er sjen dat er cool wie.
  Se focht op bleate fuotten en hast neaken yn 'e swiere froast dy't de Wehrmacht letterlik ferlamme. Se wie sa'n ferrekte, ûnoerwinlik famke. En it slagge har troch.
  Mirabela leaude yn 'e driigjende oerwinning fan' e USSR. Mar de tiid giet foarby. Der binne hieltyd mear slachtoffers, mar de oerwinning komt net. En it wurdt echt eng.
  Mirabela dreamt fan oerwinningen en prestaasjes. Se hat sân stjerren fan de USSR - dit is mear as immen oars! En ferdomme, se fertsjinnet har prizen! En hy sil it militêre krús trochgean. Sels as Stalin dêrnei fermoarde wurdt, libbet syn wurk troch!
  In famke komt binnen en hinget út... Sjit de nijste Dútske XE-162 del en piept:
  - Aerobatics! En in ferrekte nije bemanning!
  Echt cool famke. In echte kobra kin in protte.
  Mirabela is in nije stjer ...
  De fjochtsjen duorret ferskate dagen oant der in nije wike komt en 8 july 1944... De Sovjet IS-2 krige skea oan de rollen en spoaren - it wurdt reparearre. Ja, sa'n wrede en genedeleaze oarloch. En hoe lang sil it duorje?
  En no hat Gerda Knisel en Wittmann yn it tal tanks fernield oertroffen.
  Hoe kinne se foarkomme om hinne te kommen? Se fjochtsje bleate fuotten en yn mar in bikini. De famkes namen noch in skoft, martelden de Sovjet-bern wer in bytsje. En no kamen se tichter by it oantal trijehûndert ferniele tanks. En se koenen rekkenje op in net earder meimakke beleanning: de stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Dit binne de famkes!
  Gerda sjit op de Sovjetauto. Hy skuort de toer ôf en raast:
  - Ik bin in ferdomme!
  En hy sjit wer. Penetrates T-34-85. En sjit:
  - Heitelân Dútslân!
  It famke is te triljen. En se is tige warber... Ja, se hat sa'n strategyske streak. It is al heal july 1944... De oarloch giet oan en oan... Net ophâlde wolle. It Reade Leger besiket op ferskate plakken foarút te kommen. Mar wês foarsichtich, d'r binne in pear minsklike boarnen oer.
  En Ruslân bliuwt bloed.
  Bygelyks, Hans Feuer. De jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Izeren Krús, earste klasse. En doe waard hy de jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Ridder Krús fan it Izeren Krús foar de finzenis fan in Sovjet-generaal.
  Ja, dit is eins hiel cool.
  En de jonges litte harsels ekstreem cool sjen.
  Hans Feuer is in wanhopige fjochter. De jonge fjochtet as in reus, yn 'e kjeld, yn 'e waarmte, simmer en winter, allinich yn in koarte broek.
  It bern smyt granaten mei syn bleate teannen en waard legindarysk.
  Dit is echt heul cool!
  Hans waard ieuwenlang ferneamd! Al is it mar as antyheld!
  En yn 't algemien is hjir sa'n ongelooflijke en yntinse oarloch geande ... Elke AI ferdwynt.
  Agave is wer yn 'e loft en sjit Sovjet-auto's del. Se is in jager en in rôfdier. Slacht de fijân.
  De auto's dy't se oanriden falle. En dan sjit it famke op de grûnmacht. Klopt de IS-2 út. En hy laket:
  - Ik bin de bêste! Ik bin it famke dat deadet fijannen!
  En wer wurdt it oerdroegen oan loftdoelen. Dit is de ferneatiger fan tanks en alle auto's dy't fleane en sjitte.
  Mar hjir is in lytse E-5 tank. In masine mei in gewicht fan sân ton. Trochgean combat tests. En knaagt en gniist de fijân.
  En as it tiid is om te sjongen, sil gjinien ús stopje of ús ferslaan!
  De E-5 raast nei himsels en sjit as it giet. En sa'n tank kin net stoppe wurde. En de skulpen rikochet.
  En yn de auto sit in jonge fan tsien jier, Friedrich, en piept:
  - En ik sil echt in superfjochter wêze!
  En wer skeat er... En it rekket it sintrum fan de toer. En syn destruktive krêft, ek al is it lyts yn kaliber, is kolossaal.
  En yn 'e loft fjochtet Helga. In bleatefoet famke yn in bikini typt de rekkens op. En is bliid mei syn fantastyske suksessen.
  Hy wiist mei syn bleate teannen op in Sovjet-auto en stekt it yn 'e brân, wêrtroch't in hiele gefjochtskit mei skulpen eksplodearret.
  Dit is cool en gek.
  En Agave komt foarút... En fjochtet ek.
  It is al augustus 1944... It Reade Leger koe oeral gjin súkses berikke. Mar de Dútsers kinne ek gjin wichtige foarútgong meitsje. Formidabele ûndergrûnske tanks geane yn 'e striid. Mar se binne suver taktysk.
  De famkes raasden ûndergrûns, ferneatige in batterij fan Sowjetgewearen en kamen werom.
  Tagelyk waarden in pear pioniers finzen nommen. De famkes strippen de finzene jonges en begûnen se te marteljen. Se sloegen de pioniers mei tried, en roasten doe har bleate hakken mei fjoer. Doe begûnen se myn teannen te brekken mei in waarme tang. De jonges gûlde fan wylde pine. Op it lêst ferbaarnen de famkes stjerren op har boarst mei in waarm izer en ferpletteren har manlike perfeksjes mei har learzens. It lêste ding makke de pioniers ôf en se foelen yn troch pynlike skok.
  De famkes lieten koartsein topprestaasjes sjen. Mar wer berikten de Dútsers neat wichtichs.
  Krêftige selsridende gewearen: "Sturmmaus", ûntslein op Sovjet-posysjes. Se hawwe in protte fernielings en fernielings útfierd. Mar in Sovjet oanfalsfleantúch sloech ien fan 'e auto's út, en de Krauts kamen werom.
  Saratov hold noch yn augustus 1944. Wier, de Dútsers wienen by steat om te feroverjen de stêd fan Uralsk yn Kazachstan en ferhuze nei Orenburg.
  Hjir binne Albina en Alvina wer yn 'e loft, mar dizze kear op in eksperimintele fleanende saucer. Se wize mei har bleate teannen op 'e joystickknoppen en dogge it ekstreem behendich.
  De famkes, fansels, demonstrearje de heechste aerobatics. Se lutsen har diskus, en in tsiental Sovjet fleanmasines waarden delsketten.
  Albina tjirpt:
  - Furious bouploech! D'r sil in starfall wêze!
  En hy draait syn auto wer om. En de famkes ferneatigje it Reade Leger. Boppedat, yngeand ...
  Alvina sjit ek in tsiental Sovjet-fleantugen del en sjit:
  - Gekke famkes, en hielendal gjin jongfammen!
  Dat lêste is wier. It pear hie in protte wille mei de manlju. En hja die allerhanne dingen. Famkes hâlde fan manlju - it fûn har leuk! En foaral as jo mei de tonge wurkje.
  In famke fan 'e heechste rang... Se martelden de pionier... Earst strippen se him út en gienen him in pear emmers wetter yn 'e kiel. Doe brochten se in waarm izer nei de swollen búk. En hoe ferbaarnen se! De pionier raasde fan wylde pine... Der wie in brânlucht.
  Alvina sloech him op 'e kant mei in hite tried. En hoe't er laitsje wol... It is hiel grappich.
  Doe song se:
  - Ik bin wurch fan 'e efterkant te harkjen - ik wol myn lok pleage!
  En hoe sil er laitsje! En hy sil syn pearlyske tosken bleate! Dit famke hâldt fan deadzje, wat in famke!
  En de skonken fan it famke binne allegear bleat en sierlik. Se mei graach bleatfuotten op 'e koalen rinne. En ek om fongen pioniers fuort te ferdriuwen. Se skrieme sa folle as har hakken bakken wurde. Sels Alvina fynt it hiel grappich. En Albina is ek in famke, litte wy it sizze - super! Hoe kinne jo in tsjinstanner elbow yn 'e kin. En hy ropt:
  - Ik bin in famke fan 'e heechste klasse!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dy't glinsterje as gepolijst. En de strider is yndrukwekkend! Dit kin wat wêze dat net yn in mearke sein wurde kin of mei in pinne beskreaun wurde kin!
  Beide Sovjet krigers, Yaks, Laggies, Pionnen, en Ili, slaan del yn 'e himel. De beauties binne aktyf. Der is net de minste twifel yn harren. En sa'n wylde en ekstatyske skientme.
  De krigers behearskje de joystick mei har bleate fuotten en falle Russyske auto's oan. As se drukke, sille se de fjochters ferpletterje, as slaan se kristal mei in klup. De famkes binne ûnmeilydsum en genedeleas. Se befetsje de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En fertrouwen yn oerwinning. Ek al is de oarloch no mar fjouwer jier mei de USSR. Mar it wol ek net einigje. Albina en Alvina binne op it hichtepunt fan har populariteit. En se wolle net weromlûke of stopje foar in momint. En se geane nei harsels ta en raze de fijân.
  Albina, dy't Sovjet-fleantugen delslaan, raast:
  - It famke hat it gûlen nocht, ik fersûpe leaver de bastskuon!
  En hoe't er gnysket en flitset mei syn pearlyske tosken. En hoe't se no wol in man. Se hâldt fan manlju te ferkrêftsjen. Se is hjir tige bliid mei. Hy sil dy nimme en dy ferkrêfte.
  Albina ropt:
  Meisjes seks is seks
  Hjir is ta grutte foarútgong!
  En de strider sil út laitsjen útbarste... En lit ús al ús fijannen wer deadzje. Se hat in protte enerzjy. En fol spierkrêft.
  En Alvina sil roppe:
  - Lit ús de fijân yn stikken slaan!
  En de strider sil aktyf begjinne te laitsjen! En ik stelde my foar hoe't har jonges wiene. Mar litte we mar sizze dat it moai is.
  Septimber is al foarby... De sinne skynt hieltyd minder. Op de earste dei fan de hjerst rinne Russyske jonges bleate fuotten troch de snie dy't krekt fallen is yn de noardlike streken fan Ruslân. Se laitsje om harsels, gnyske om harsels en litte har figen oan de Dútsers sjen.
  Pioniers mei reade stropdassen, koarte kapsels, guon fan harren noch koarter. Se rinne en springe. Har bleate fuotten wurde amper kâld. Se binne hiel grof wurden. Famkes rinne ek, ek sûnder skuon. De rôze, rûne hakken skitterje yn 'e sinne. Prachtige Sovjet famkes. Slank, atletysk, wend om mei min te dwaan.
  En elkenien gnysket en gnysket om de tosken... De earste hjerstdei is echte freugde en toarst nei ljocht en skepping!
  En der is in loftslach yn 'e loft. Mirabela, dit is de nûmer ien Sovjet piloat dy't in oar Dútsk fleantúch delsjit. En lykas altyd draacht it famke mar in bikini. Foar altyd jong en nea ferdwine. Sa is de geastlike krêft dy't yn har ferburgen is.
  Mirabela hâldt lykwols ek as manlju har oanreitsje. Se fynt it echt leuk. Dêrom is se piloat... As it neakene, spierlike lichem fan in famke troch manljushannen kneed wurdt, is it in echt genot. En geweldige wille!
  Mirabela rekket in oare nazi-auto en sisst:
  - Ik bin in pânser teef!
  It famke slacht sels mei har bleate, rûne hakken op it kontrôlepaniel. Se is prachtich. En ûnneifolgber.
  Mirabela komt der út. En Agave fljocht nei har ta. Uteinlik moete twa hast de meast súksesfolle froulike strider-piloaten. Se sjitte op inoar út in rûnhûs. Se besykje it fan in ôfstân te krijen. Mar it slagget net sa goed. Beide beauties fleane fan de sjitline ôf. En se bleate har tosken agressyf. No, froulju binne teven. Se sjogge elkoar hurd yn de eagen. Krekter, frontaal en se sjitte wer. De Dútske ME-262 X is noch hieltyd better bewapene as de Yak-9 T, en it Sovjet-auto waard delsketten ...
  Mar Mirabela slagget om út te sjitten, en ferliest har fleantúch foar it earst yn har fleankarriêre. It slimste is dat se op fijângebiet telâne kaam. En dit is min. Ja, sokke unike wendingen fan it lot. En op 1 septimber 1944, al yn it fyfde jier fan de Twadde Wrâldoarloch, feroaret de wrâld, mar it bewâld fan de Führer yn it alternative skiednisspul bliuwt.
  Saratov wurdt úteinlik ferlitten troch Sovjet troepen, en it Wehrmacht leger komt Kuibyshev oan.
  Foar Orenburg binne ek fûle gefjochten.
  Barefoot Tamara fjochtet dêr, smyt eksplosive pakketten nei har fijannen, triuwt se mei har bleate hakken en sjit:
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme!
  Veronica sjit op har tsjinstanners. Hy smyt it eksplosive pakket mei de bleate teannen en ropt:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Victoria, sjit op har tsjinstanners, en docht it as Robin Hood yn in bikini, tjirpt, smyt bommen op 'e fijân mei har bleate teannen en gûlt:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Olya, skeat op 'e fijân en maaide se mei in sikkel, naam it en tjirp:
  - Foar de grutheid fan 'e Sovjetsteat en enoarme gloarje!
  En mei syn bleate teannen sil er wer in eksplosyf pakket fan kolossale, destruktive krêft smite.
  Larisa, dy't skeat op 'e nazi's, piepte:
  - Myn lân Ruslân, jo binne foar altyd jûn troch God ûnder de blauwe loft!
  En winkt nei syn partners...
  Agafya, dy't op 'e nazi's sjit, rôp:
  - Orenburg sil nea opjaan! Wy sille wêze tsjin 'e fijannen fan it Heitelân!
  De famkes binne fêststeld en binne wirklik fan doel om te fjochtsjen oant de alderlêste drip bloed.
  Orenburg hâldt noch fêst. Mar op 3 septimber 1944 begûn de oanfal op Kuibyshev. En dit is fansels net goed foar de USSR.
  Alenka sjit op 'e nazi's en raast:
  - Foar it kommunisme, it lân fan de Sowjets!
  En wer, mei syn bleate foet, sil hy in granaat fan ferneatigjende krêft lansearje.
  Anyuta sjit op har tsjinstanners en raast:
  - Lit ús Kuibyshev ferdigenje!
  En mei jo bleate teannen sil in eksplosyf pakket mei grutte deadlike krêft smiten wurde.
  En it sil in protte fijannen útinoar skuorre.
  Alla, sjit op de Krauts, tjirpt en skoddet har boarst:
  - Foar de kosmyske hichten fan Polesie!
  En mei syn bleate hakke sil er tajaan oan de granaat foar de ferneatiging en totale dea fan alle Fritz-oanfallers.
  Maria, dy't op 'e nazi's skeat, en mei har bleate foet de macht smiet dy't de Fritz ferlamme, piepte:
  - Oan board!
  En it famke sil laitsje op 'e top fan har longen!
  Marusya, sjitten op 'e fascistyske keatlingen en smiet in destruktive granaat mei har bleate teannen, tweeted:
  - Gloarje oan kommunisme en oerwinningen!
  Matryona sei mei in glimke, stjoerde in oare deadlike útbarsting en maaide de Fritz del:
  - It heitelân is hillich!
  De famkes fjochtsje as helden.
  De test fan 'e fleanende saucer wie allinich yn earste ynstânsje suksesfol, en doe mislearre it.
  Sa fochten Albina en Alvina no wer op 'e ME-309, in masine tige handich foar har styl.
  De famkes skeaten op Sovjet-fleantugen en piepte:
  - Outstanding park, en elektroanyske spaghetti!
  Albina skeat in goed rjochte útbarsting op 'e fijân, sloech in Sovjet auto, wiisde har bleate foet en piepte:
  - Myn earste beweging sil fataal wêze foar de fijân!
  Alvina skeat ek op 'e fijân. Se trimde it goed en bleate har tosken en sei:
  - Kommunisme is myn lot!
  En mei har bleate teannen rekke se in oar doel.
  De famkes fjochtsje noch yn in âlde auto. Fjochters mei propellers binne noch net út produksje helle. Boppedat moatte wy noch wenne oan jetmasines en dêr in hiele ynfrastruktuer foar ûntwikkelje. En dit is net sa maklik te dwaan.
  Albina, sjitten op Sovjet-auto's, logysk opmurken:
  - Ik sil it tiidrek fan kommunisme meitsje en it ryk nei de stjerren liede!
  En mei syn bleate hakke drukt er op de pedalen.
  Alvina, dy't op Russyske auto's skeat, troch har hinne sloech, piepte:
  - Us doel is Arysk kommunisme!
  En wer brûkte de strider har bleate teannen. En se die hiel fluch.
  Doe't beide famkes weromkamen, nei't se al har gefjochtskit opdroegen hawwe, lieten se har lichems wosken wurde yn it badhûs. Kreaze keardels sloegen se mei biezems. Albina, opwarmend, merkte op:
  - Dochs binne manlju nedich!
  Alvina wie it hjirmei iens:
  - Perfoarst nedich! Hoewol wy froulju binne folle moaier!
  Albina barste út laitsjen en tjirpe:
  - Wêrom hat in frou manlju nedich om ien te hawwen om te slaan!
  De famkes binne it dêr fansels mei iens.
  Helga mei TA-152 skeat op Sovjet-tanks en sloech troch har, gnyskjend:
  - Gloarje oan it kommunisme fan 'e Kaiser!
  En it famke lake.
  Agave is yn 'e loft op jacht nei Sovjet-fleantugen. De Yak-9, dy't it maklikst te produsearjen is, is hieltyd mear sichtber yn 'e loft. Dizze auto is lykwols net sa swak. Yn 'e T-modifikaasje is it bewapene mei in 37 mm kanon en kin in Fritz pynlik stekke.
  Agave sjit fan in ôfstân op syn ME-262 en sjongt troch syn noas:
  -Ik bin de wiisste fan de wrâld, ik deadzje fijannen yn it húske!
  En winkt nei syn ingels yn 'e loft.
  Mar hjir is Mirabela wer yn 'e loft. Dit famke, nettsjinsteande alle ferliezen, net ferlieze hert.
  En hy begjint sels te sjongen, komponearret as er giet;
  Ik kaam by de Komsomol by it boartsjen,
  Moai dream famke...
  Ik tocht dat de wrâld ivich maaie wêze soe,
  Elke dei is de berte fan 'e maitiid!
  
  Mar om ien of oare reden slagge it net,
  Op ien of oare manier kin ik net fereale wurde ...
  No, fertel my jonges asjebleaft,
  It libben is in tige sterke oar!
  
  Ynienen dondere de oarloch ynienen,
  En in orkaan fan 'e dea raasde ...
  En myn famkes hawwe in sterk lichem,
  Jo kinne josels fuortendaliks ûnder oanfal sette!
  
  Leau my, ik wol net opjaan,
  Fjochtsje foar it Heitelân oant it ein ...
  Wy drage granaten yn in sterke rêchsek,
  Stalin ferfong syn heit yn 'e herten!
  
  Krigers binne geweldich yn Ruslân.
  Wy kinne frede en oarder beskermje ...
  De stjerren fan 'e himel wetteren it fluweel,
  En de jager feroare yn spultsje!
  
  Ik bin in bleatefoet famke fjochtsjen
  Fol ferlieding en leafde ...
  It sil wêze, ik wit in plak yn dit paradys,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Grutte krigers fan it Heitelân,
  Wy sille stevich fjochtsje by Moskou ...
  En dan de dream ûnder it kommunisme,
  Tsjin de ûnderwrâld mei de satan!
  
  Brave Russyske jonges,
  Dat se earlik stride oant de ein...
  Se sjitte mei in masinegewear,
  As jo nedich hawwe in kroan fan goud!
  
  Net iens in kûgel kin ús stopje
  Jezus de grutte God is opstien ...
  De dagen fan 'e rôfdierige draak binne foarby,
  It waard noch helderder út de loft!
  
  Ik hâld fan dy, leave Lada,
  De heechste God Svarog sil yn gloarje wêze ...
  Wy moatte fjochtsje foar Ruslân,
  De bêste Wite God is by ús!
  
  Bring de Russen net op 'e knibbels,
  Leau my, ús fleis kin net bedarre wurde ...
  Stalin en de grutte Lenin binne by ús,
  Jo moatte dit eksamen ek trochjaan!
  
  De pine fan it Heitelân is ek yn ús herten,
  Wy leauwe yn har grutheid ...
  Wy iepenje gau de doar nei romte,
  It sil in heul swiet libben wêze!
  
  Wy binne bleate fuotten moaie famkes,
  Wy rinne sa flink troch de sniedriften...
  Wy hawwe dizze bittere wodka net nedich,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  Wy famkes sille opkomme foar it Heitelân,
  En wy sille de Krauts antwurdzje, nee foar de kweade,
  Hellish Kain sil ferneatige wurde,
  En hallo foar Kristus de Ferlosser!
  
  Der sil in tiidrek wêze - it koe net better,
  De deaden sille foar altyd opstean ...
  It universum sil in echt paradys wurde,
  De dream fan elkenien sil útkomme!
  . HAADSTIK Nûmer 11.
  Septimber 1944 ferrûn yn fûle fjildslaggen... De Fritz koene Kuibyshev en Orenburg omsingele en dêrom waarden dizze stêden feroardiele, mar nettsjinsteande alle swierrichheden fochten se.
  De famkes demonstrearre ekstreme fearkrêft ... Begjin oktober foelen de nazi's, dy't Kuibyshev noch net nimme, Penza oan. En fjildslaggen begûnen te sieden oer dizze stêd.
  Natasha en har team fochten dêr.
  It famke smiet in granaat mei har sierlike bleate foet en koarde:
  - Foar de Russyske geast.
  Dêrnei skeat Zoya út 'e bazooka. En se sloech de Dútske Lev-2 tank út.
  De Dútsers fertrage in bytsje... De Panthers en T-4's waarden út tsjinst helle. Mar foar no binne dizze masines noch yn tsjinst. Yn feite, de Panther is in goede tank destroyer, en is frij goed beskerme út de foarkant. Mar de kanten binne har probleem. Lykwols, "Panther" -2 is net hiel goed beskerme troch syn kanten. Mar de measte gewearen wurde hâlden.
  Untwikkeling fan 'e E-searje is oan 'e gong ... De E-75 tank belooft in nije generaasje auto te wêzen mei perfekt bedekte kanten. De Dútsers rekkenje dêr bot op. It doel is om in tank te krijen dy't net te swier, fluch en goed beskerme is. De earste poging fan dit soarte wie de Maus, mar de praktyk toande it oermjittich gewicht fan dizze tank. Ynstee dêrfan waard de E-100 al ûntwikkele. Dizze tank hie in tichtere yndieling en in legere silhouette. Yn it algemien, syn gewicht yn ferliking mei Mouse ôfnommen nei hûndert tritich oant hûndert en fjirtich ton. De kanten waarden yn rasjonele hoeken ynstalleare. De dikte fan 'e kanten tegearre mei de skermen berikte 210 millimeter. De bewapening is itselde as dy fan 'e Mûs: in 128-mm en in 75-mm kanon mei in koarte loop. De Dútsers ynstallearre in machtiger motor fan 1.500 pk, en de tank ferhuze op fjirtich kilometer yn 'e oere op 'e snelwei.
  Wat is algemien befredigjend. De E-100 is noch in te swiere tank. Mar mei poerbêste wapens en beskerming.
  De fjochtskwaliteiten dêrfan binne miskien net min, mar it ferfier fan 'e tank en it ferfier bleau problematysk. Echte ûnderfining hat útwiisd dat in tank net mear as tachtich ton weage kin foar in relatyf ridlike oerdracht oer diken en brêgen.
  Sa Hitler joech de limyt op de E-75 te foldwaan oan it opjûne gewicht, mar te meitsjen fan in betroubere masine yn termen fan beskerming. Om dizze reden waard besletten om it 75-mm-kanon te ferlitten. En meitsje de yndieling sa ticht mooglik: yn ien blok, de motor en oerdracht oer en de gearbox op de motor. Dan krijt er miskien in tank dy't oan alle kanten beskerme is en net te swier is.
  Hitler, yn 't algemien, wie net hielendal tefreden mei Dútske auto's. Hoewol't Lev-2 wierskynlik mear avansearre wie, wie syn 105 mm-kanon oermjittich foar it bestriden fan Sovjet-tanks, en net genôch foar sjitten op net-pânsere doelen. "Panther"-2 koe oer it algemien it militêr befredigje mei wapens en frontale beskerming, mar de sydbeskerming wie noch net genôch, mar de rydeigenskippen wiene befredigjend.
  De Führer easke om in tank te meitsjen dy't it leger yn alle opsichten foldwaan koe.
  Mar dit is net sa maklik te berikken. Is it mooglik om de yndieling maksimaal te kompaktjen en it chassis te ferljochtsjen mei help fan spesjale draaistellen en springen, en bring wat út it lichem. En de bemanning leit eins.
  Sa'n ûntjouwing kin frij kânsryk útfalle. De earste E-75 tank, ferienige mei de E-50, koe net mear as santich ton weagje, en dit is in formidabele masine.
  Elizabeth focht op de T-34-85 tank en wie net hielendal tefreden mei syn beskerming. Armor, kwetsber troch in gebrek oan alloying eleminten, net beskermje de tank hiel folle.
  Elizabeth skeat mei har bleate teannen en raasde, har tosken bleat:
  - Ik bin in romtefeks.
  Catherine sloech de fijân, sloech de fijân op 'e kant en sisde har tosken út:
  - Foar it kommunisme yn 'e USSR!
  Elena skeat ek hiel aktyf, rjochte op 'e fijân, en sloech him mei deadlike krêft, en sjoen it feit dat har skonken wiene bleat, se croaked:
  - Foar de grûnwet fan 'e oerwinning!
  Efrasia skeat op 'e fijân, wylst se har bleate teannen krekt brûkte en raasde:
  - Wy binne trou oan Svarog en Stalin foar de grutheid fan it lân!
  Dit binne de fjochtsjende famkes hjir. Se hawwe it meast treflik team.
  Guon tanks T-34-85 ferskynden mei beskerming tsjin kûgels, dy't har gewicht gâns fermindere. De snelheid en manoeuvreerberens fan 'e auto is ferhege. Mar no koe it wurde nommen troch in anty-tank gewear, in grut kaliber masinegewear, en in protte soarten granaten. En luchtkanonnen stekke sels dwers troch. Wier, sa'n tank is noch makliker te produsearjen, goedkeaper en draacht by oan de snelheid fan beweging.
  No, as famkes dizze auto ride, litte se my der net yn komme.
  Elizabeth, in fluch famke fan kolossale destruktive eleminten, logysk opmurken:
  - Armor kin dapperens net ferfange!
  Catherine stimde hjirmei iens:
  - Ja, dat kloppet, sa wurde jo net bleatsteld!
  En hoe sille jo laitsje ...
  Famkes fan grutte sjarme. En as se fijannen slaan, dogge se it agressyf en yngeand.
  Elena, nei't har tank har gefjochtskit opbrûkt hie en ferlitten hie om foarrieden oan te foljen, frege har freonen:
  - Wat tinke jim famkes, hawwe wy kâns om it Tredde Ryk te ferslaan?
  Catherine antwurde fol fertrouwen:
  - Sa't Vasily Terkin sei... Wy kamen om te slaan, net te tellen!
  Elizabeth korrigearre:
  - Dat sei Suvorov!
  En it famke naem mei de bleate teannen in stik krante en rôle yn in oprôle sigaret. It is grappich foar har.
  Efrasia song, skodzjende syn lichem:
  - Ik bin in romte terminator famke,
  It sil heul pynlik wêze foar de Krauts - kultivator!
  En hoe sil de strider laitsje!
  De famkes besletten om kaarten te spyljen. It is grappich. En de ferliezers dogge push-ups en squats.
  Elena sei tidens de wedstriid:
  - Mar serieus, wy hawwe gjin echte kâns om te winnen! De Kaukasus is fallen en wy ferlieze!
  Catherine smiet in kaart mei har bleate foet, sloech har tsjinstanner en piepte:
  - Mar wy hawwe in geheim wapen!
  De strider lake en smiet de kaart ek mei de bleate teannen.
  Elizabeth sei mei in sucht:
  - Wy hawwe eins mar ien hope oer - in nij geheim wapen!
  Efrasia jankte, en smiet de kaart mei de bleate teannen fan har sierlike fuotten:
  - Ja, wy kinne net sûnder in geheim wapen!
  En de famkes songen yn koar:
  - Us swurd baarnt mei fjoer, wy sille ús fijannen omkeare! Wy binne soldaten fan de USSR!
  De krigers binne echt en wirklik striidber.
  Mar de krêften binne te ûngelikense... Heal oktober foel Kuibyshev noch...
  De Dútsers koene in wichtige ferdigeningsfoarsjenning ynnimme. Mar de buien begûnen te stromen... Der wie hope op in skoft as gefolch fan de fal.
  It fjochtsjen bleau lykwols yn 'e loft.
  Trije Sovjet piloaten: Mirabela, Anastasia, Akulina fochten mei wyld entûsjasme.
  Mirabela, dy't in nazi yn 'e flecht delsjit, op har ferâldere, mar formidabele Yak-9 T, song:
  - Der komt in tiidrek, it tiidrek fan it kommunisme!
  Anastasia, druk op de trekker mei har bleate teannen, befêstige, har tosken bleat:
  - Ik sil sjongend nei de himel fleane!
  En se knypeage nei har freonen.
  Akulina ferpletterde in oare Dútser troch har bleate, rûne hak op it pedaal te drukken en sei:
  - Foar de gloarje fan 'e USSR!
  De famkes moatte spesifyk striidber wêze.
  Mirabela, dy't in faksistyske ME-262 delsjitte mei in 37-mm kanon, tweeted:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Anastasia, dy't de nazi mei in goed rjochte oanpak ôfsnien en de fijân seach, bladde:
  - Gloarje oan it reade universum!
  It famke fan Akulina, dy't nochal in fjochter wie, sloech in Dútske auto út en raasde fluitend:
  - Foar it kommunisme, it lân fan de Sowjets!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de krigers binne fan kolossale hurdens.
  Albina, Alvina, Agava oan 'e oare kant rackje har skoares op. En de famkes fjochtsje ek bleatfuotten en yn bikinis.
  Hoe grappich is it as famkes hast neaken binne op fleantugen.
  Albina slacht ferskate Sovjet-auto's del mei har bleate teannen en sjit:
  -Foar de Aryske bruorskip!
  Alvina fjochtet ek tsjin it Reade Leger en docht it moedich. En mei syn bleate teannen rjochtet er luchtkanonnen en snijt Sovjet-auto's del, skriemend:
  - Foar ljochte ideeën!
  Agave sjit ek Sovjet-fjochters del en oanfalle fleantugen, ferneatiget se letterlik en raast:
  - Foar de oerwinningen fan it Tredde Ryk!
  En de famkes binne net tsjin it ûnderwerp fan harren tsjinstanner oan wrede marteling. Benammen moaie jonges.
  Albina, dy't de hakken fan in pionier op 'e steapel roast, konstatearre ienris:
  - Jonges frituurd en mei piper binne sa lekker!
  En hoe sil er laitsje. En hy sil syn tonge sjen litte!
  Alvina fernaam dit, har tosken bleat:
  - De jonge is yn 'e oven bakt, tige lekker mei knoflook!
  Agave, mei help fan har bleate teannen, waard delslein troch in pear Sovjet-fjochters en blaze:
  - Wy binne romtefoksen!
  En se knypeage nei har freonen. Se is in famke fan seldsum, fighting kwaliteit.
  Albina, dy't fleantugen delsjitten mei har bleate, sierlike, beitele fuotten, merkte op:
  "Jo kinne Ruslân net mei jo geast begripe, hoe't jo minsken lykas Stalin as hearskers kinne kieze!"
  Alvina merkte agressyf op, bleatte har tosken en skeat mei har bleate teannen:
  - Mar ús Hitler is net better!
  Agave giechelde, sloech Sovjet-auto's mei har bleate teannen del en merkte op:
  - Adolf is fansels beset! Mar tagelyk, hoefolle hy al ferovere hat, wurdt net mjitten!
  De famkes binne ekstreem striidber en agressyf.
  En sa roasten se op ien of oare manier twa jonges tagelyk libben op in fjoer. Krekt sa waerden hja mei in stielen stek trochstutsen, en hja bigounen hjar to fretten, wylst hja gûlen en wreiden. Doe, doe't de jonges noch net rêstich wiene, begûnen alle famkes fan it eskader nei de frituurde pioniers te rinnen, stikken fleis fan har ôf te snijen en te iten.
  En it wie tige lekker, foaral as de jonges noch libbe en pepere by it fretten.
  Agave, bygelyks, iet de dij fan 'e jonge mei in protte wille. De famkes diene doe geweldich wurk. En alles wat fan beide jonges oerbleaun wie, wiene bonken en slacht. De jonge lever wie benammen lekker. Har famkes sloegen it mei in protte wille op.
  Mar no fjochtsje se yn 'e loft ...
  Ein oktober foel Orenburg...
  De Dútsers kamen Ufa oan. It is al aardich kâld en snie.
  Tamara en har team fjochtsje tsjin de nazi's oan 'e râne fan Ufa. De Dútske ynfantery, gearstald út swarte soldaten rekrutearre yn 'e Frânske en Belgyske koloanjes, giet oan 'e oanfal.
  Se litte letterlik alle oanwêzigen mei liken smoargje.
  Tamara jout in burst en smyt in granaat mei har bleate foet en piept:
  - It tiidrek fan it kommunisme sil ieuwenlang ferhearlike wurde, ik leau dat Stalin ús fêste hân sil wêze.
  Veronica, sjit, seit:
  - Brek de USSR net!
  En mei syn bleate hakke smyt er in eksplosyf pakje op.
  Anfisa, sjit op 'e nazi's en smyt in oar berjocht fan 'e dea mei har bleate teannen, merkt op:
  - De grutheid fan it kommunisme is by ús!
  Victoria, sjit op 'e fijân en maait de nazi's del, smyt in granaat mei har bleate fuotten, squeaks:
  - Mei it grutte Heitelân ferhearlike wurde!
  De Olympyske Spullen binne fjoer. En dan smyt dit heroyske famke in hiele doaze eksplosiven nei de nazi's en raast:
  - Gloarje oan ús kosmyske heitelân!
  En de famkes sille allegear yn iensumens skrieme.
  - Foar de USSR! Der sil in pionier wêze!
  De froulike krigers fan it Reade Leger stielen fjildslaggen. En as it snie, fochten se noch op bleate fuotten en yn in bikini.
  Begjin novimber begûnen de nazi's de oanfal op Ulyanovsk. De stêd dêr't Lenin berne waard en dêr't Stenka Razin slim ferwûne rekke. Dit is in wichtige mylpeal foar Russyske stêden.
  Alenka fjochtet de nazi's. En hy sjongt foar himsels, smyt granaten op 'e nazi's mei bleate fuotten:
  - Gloarje oan Ruslân, gloarje ...
  Tanks rinne foarút...
  Divyzje yn reade shirts,
  Groetnis oan it Russyske folk!
  Anyuta, skeat op 'e fijannen en maaide se del, en lansearde doe eksplosive pakjes zaagsel mei har bleate teannen, blurde út:
  - Foar Stalin syn kommunisme!
  En hja joech in beurt oan in hiele rige swarte krigers, maaide se del.
  Alla, dy't op har tsjinstanners skeat en har bleate teannen brûkte, in deadlike granaat smiet, piepte:
  - Foar memke Ruslân!
  Maria, skeat op 'e faksisten en brûkte har bleate teannen, wylst se kado's fan' e dea op 'e fijân smiet, snapte en merkte op:
  - Foar romtekommunisme!
  Matryona, dy't op 'e nazi's sjit en de fijân delmoarde, sei:
  - Foar feroaringen yn 'e striid!
  Marusya, neukte de Krauts, en sloech se dea, naam it en agressyf blatere, pulverisearjende:
  - Foar oerwinningen fan 'e heechste standert!
  En mei har bleate foet smiet se in deadlike granaat.
  De famkes hjir binne sa cool en libbendich.
  Alenka, dy't fijannen skeat en delmoaide, en granaten smiet mei har bleate teannen, piepte:
  - Mei de grutheid fan it kommunisme mei ús wêze!
  En it famke naem it en sloech in Dútse tank mei grutte aplomb.
  En hjir is in oare wiziging fan de Lev-2 tank mei in 88-mm kanon. De turret is smeller, en de tank is lytser, en waacht fiifentweintich ton, en de motor is 1200 pk as fersterke. Snelle Dútske auto.
  Mar hy hinderet de strider net.
  Alla smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Anyuta smiet it moardzjende kado fan 'e dea mei har bleate teannen en koarde:
  - Nei nije grinzen!
  En it famke sil fluite. En de Dútske tank "Lev"-2 soe draaie en de rollers soe letterlik fleane ôf.
  Maria, sjitten op 'e nazi's, song:
  - En de striid giet wer troch,
  En myn hert fielt eangst yn myn boarst ...
  En Lenin is sa jong -
  En jonge oktober stiet foarop!
  Matryona, skeat op 'e fijannen en maaide de rigen del, smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - De earste stap yn it libben is wichtich!
  Marusya sloech de faksisten út, raasde:
  - Jo sjogge wer boppe de ierde, wervelwinden fan fûle oanfallen!
  En dit binne de unbending krigers.
  Mar dochs binne de krêften ûngelikense. Penza is al fallen. En de nazi's stoarmje Saransk.
  No is der net folle mear oer nei de stêd Gorki.
  Op 7 novimber 1944 hold Stalin in oare parade yn Moskou. Ek as it net in oerwinning is.
  De Fritz skeat lykwols foar it earst op Moskou mei V-2 ballistyske raketten. En tagelyk waard de stêd bombardearre troch strieljagers, wêrûnder Arado-bommewerpers. Dizze aksje skokte elkenien tige. De V-2-raketten fleagen lâns in heech trajekt en foelen ynienen, sels de radars seagen se net goed.
  Der wie in soad ferneatiging en problemen. Sovjet soldaten stoaren tidens de parade.
  Stalin hold in driuwende gearkomste yn in ûndergrûnske bunker dy't sels in direkte hit fan in atoombom ferneare koe.
  It haad fan 'e algemiene personiel, Vasilevsky, notearre mei alarm:
  - De Dútsers hawwe in nij wapen fan grutte destruktive macht. En ús radars seagen him net ...
  Stalin raasde, lilk stampende de hakken fan syn learzens:
  - Do bist idioaten! Wy koenen net sjen sa'n ferrassing!
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Der wie wat, kameraad Stalin...
  Beria melde fuortendaliks:
  - Dit binne A-5-klasse raketten. D'r is gjin need om soargen te meitsjen, kameraad Stalin. Se drage mar achthûndert kilogram aminolon, mar kostje likefolle as in goede jetbommewerper. De Dútsers ôfsketten in pear tsientallen raketten, mar dit ûntwerp gie net yn produksje, om't bombardeminten mei jetfleantugen sawol goedkeaper as praktysk binne.
  Stalin, nei't er kalme wie, sei:
  - Dit is dus gjin effektyf wapen? Heul goed!
  Beria merkte mei in sucht:
  - Mar straalbommewerpers binne in serieus probleem. Wy moatte dit bestride, kameraad Stalin!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Miskien nimme wy it en meitsje sels raketten. Ik bedoel grûn-oan-loft. Wat, troch se mei radio te kontrolearjen, fleantugen delsjitte!
  Voznesensky merkte op:
  - It duorret tiid om sokke raketten te meitsjen! It is folle makliker om heul goedkeap fleantugen fan hout te meitsjen, se te foljen mei eksplosiven en de fijân te rammen. It soe kamikaze-styl wêze!
  Stalin knikte ynstimd:
  - Ja, kamikaze-fleantugen moatte brûkt wurde. Dit is ús kâns, hoewol dit yn werklikheid allinich de pine fan ús Reade Leger ferlingt.
  Wy moatte wat effektiver fine!
  Yakovlev antwurde mei in sucht:
  - Der wurdt wurke oan nije fleantugen, kameraad Stalin. Mar foar no binne wy rjochte op it behâld fan maksimale produksje fan auto's. Wy brûke al ús reserves en sette bern fan tsien jier ôf by de masines. Folsleine mobilisaasje, sawol totaal as supertotaal.
  Stalin raasde:
  - Der moat folle mear dien wurde! Wat jo dogge is te min!
  Molotov sei mei in sucht:
  - It is net mooglik om kontakt op mei bûnsmaten. It liket derop dat wy allinnich binne. Ik besocht te kommen ta in oerienkomst mei de Japanners ... Se easkje territoarium oant de Oeral, dat is net akseptabel.
  Stalin gromde:
  - Wy moatte Japan yn 'e winter slaan, mar hoe sit it mei Leningrad?
  Zhukov sei en bleat syn tosken:
  - De staking op Petrozavodsk wie net sa suksesfol as ferwachte. Sweden gie de oarloch yn oan 'e kant fan it Tredde Ryk en wy hiene te krijen mei grutte krêften. Sa wie it net mooglik om fuortendaliks ûntwikkeljen fan it offensyf, en de fijân, nei't brocht Wehrmacht ienheden, ôfset ús oanfal. De stêd Leningrad wurdt folslein omjûn troch blokkade en is folslein beknypt. Ik tink fan 'e maitiid, troch totale hongersneed, sil de hiele befolking útstjerre. En de fal fan Leningrad sil ûnûntkomber wêze.
  It is praktysk ûnmooglik om it troch de loft te leverjen. De fijân dominearret de himel folslein. De Dútsers jouwe no sels in ridderkrús, allinnich foar hûndert fleantugen delsketten.
  Stalin gromde lilk:
  - Wy mislearre it offensyf!
  Zhukov knikte:
  - In protte spoarwegen binne stikken, en wy hawwe te min krêften konsintrearre. En wy moatte kredyt jaan oan 'e Finnen en Sweden, se binne oanhâldend yn ferdigening. Mar dat is net alles. De Dútsers rûnen ek Moermansk om. No is dizze stêd omsingele. Wy witte net wat te dwaan!
  Stalin gromde:
  - Untskoattelje!
  Zhukov beswier:
  - Dêr haw ik de krêft net foar! En de fijân kin it hiele Karelyske skiereilân feroverje!
  Stalin bestelde:
  - Trek jo krêft op en ûntblokkearje! Winterdeis binne de Dútsers net sa sterk. It sil mooglik wêze om se yngeand te drukken!
  Vasilevsky notearre:
  - Wy moatte djippe trochbraken foarkomme, en dan sil ús krêft de fijân ferslaan!
  Stalin raasde:
  - Wy sille stride foar it kommunisme!
  Voznesensky rapportearre fleuriger nijs:
  - De SU-100 is al yn metaal ferbylde en is klear foar massaproduksje. Chassis basearre op T-34. Hiel maklik te meitsjen. De shell is hast klear foar it nije gewear. Sa sil de SU-100 al op 'e fronten ferskine. Moarn giet de earste auto nei foaren!
  Stalin knikte goedkeurend:
  - Dit makke my teminsten bliid! Mar de T-34-85 sil noch net út produksje wurde nommen. Boppedat, it pânser moat wurde makke tinner en it gewicht werombrocht ta tweintich ton. De fjildslaggen lieten sjen dat it net slimmer koe!
  Voznesensky merkte op:
  - En jo kinne harnas meitsje fan hout! Wy produsearje hûnderten fan dizze tanks deis, sels mear as de nazi's. Mar ús auto's kinne Krauts maklik delsjitte, sels mei ljochte anty-tankgewearen.
  Zhukov notearre:
  - Gerda is der. Sa'n koele frou! Se sloech in protte fan ús tanks en gewearen út.
  Stalin knikte:
  "Wy moatte har fange en har bleate hakken briede." Dit famke is echt cool!
  Zhukov stimde yn:
  - Wy moatte it fange! En wy sille de fascisten ferneatigje!
  Beria knikte en gûlde:
  - Litte wy in ferlykbere spesjale operaasje útfiere!
  Stalin sei mei in sucht:
  - Dit is in geweldich idee, mar... Der moat noch wat ôfmakke wurde!
  Beria raasde:
  - Lit ús se allegearre fange!
  Stalin skodde syn holle:
  - Nee... Helden deadzje is net goed! Ik wol dat Gerda nei my brocht wurdt! Dit is urgent!
  Beria notearre:
  - Libje?
  Stalin befêstige maklik:
  - Fansels, ik libbe!
  Beria gûlde, en blaasde syn wangen út:
  - Alles is ûnmooglik, dat wit ik wol!
  Ferskate famkes ferskynden yn koarte rokken en bleate skonken. Se droegen glêzen wyn en knypeagen nei de leden fan de Steatske Kommisje Definsje.
  Zhdanov notearre:
  - Wy moatte mear famkes yn it leger! Dêr sille se de dingen op oarder stelle!
  Stalin sei:
  - Ik tawize Anastasia, Mirabela, Akulina mei de "Star of the Order of Glory" mei diamanten! Glory oan de USSR!
  Elkenien rôp byinoar:
  - Gloarje oan helden!
  En hja klapten yn 'e hannen.
  Ien fan 'e famkes bûgde en knilde del, tútsje Stalin's laarzen.
  De opperbefelhawwer skine de wyn út en raasde:
  - Us krêft is ús fûst!
  Beria tweeted:
  - Hitler is in gek!
  Stalin beswier:
  - Net in gek, mar de belichaming fan ferrifeljen!
  En elkenien applaudearre wer.
  . HAADSTIK Nûmer 12
  De stêd Ulyanovsk waard folslein omsingele, mar foar no hold it ... It is al ein novimber en it is snie en froast. De Dútsers binne net echt begearich om oan te fallen, en sjitte noch.
  It waar yn de loft is net botte simmersk. Mar de famkes fjochtsje noch en litte wûnders fan moed sjen.
  Gerda mei har bemanning op Panther 2. Mar de Panther-3 tank stiet op it punt om te ferskinen, en de strider wol der echt mei fjochtsje.
  Yn 'e tuskentiid sjit se op Sovjet-posysjes.
  Mei har bleate foet rjochte se it gewear op it doel en skeat. Se ferûngelokke de Sovjet fjouwerentritich en twittere:
  - Foar hillich Prusen!
  Charlotte skeat ek in kanon, penetrearre de Sowjet-haubits en piepte:
  - Us lok is foar altyd!
  Christina skeat ek, sloech de fijân mei har bleate foet en rôp:
  - Foar jonges lykas dizze dy't ús fertsjinje!
  Magda skeat ek hiel sekuer, tjirpende:
  - Foar de grutheid fan it ryk!
  En de fjouwer fan Elizabeth fjochtsje op 'e nijste SU-100.
  De famkes hawwe it nije selsridende gewear behearske en sjitte.
  Elizabeth skeat mei har bleate teannen en begûn te sjongen;
  De faksistyske beul lûkt de skouders út,
  Hjir is in rek, pincers, boren by de hân!
  Hy wol syn lichem en siel kreupele,
  In ûnbelangryk meunster, mar sjocht der cool út!
  
  Hy belooft jild, stoomskippen op see,
  Wat sels in titel jaan kin!
  Yn feite sil it jo jild kostje
  Ommers, foar him binne jo gewoan in lyk en spultsje!
  
  Hy wol witte oer ús bedriuw,
  Wat nije dingen om de earmen te keatling!
  Dêrom sil er royaal ride,
  Om dyn heit en sels dyn mem te ferjitten!
  
  Mar wy sille ús heitelân stevich tsjinje,
  Wy kinne net brutsen wurde troch de wredens fan 'e beul!
  In tûke sil bûge fan in wynstjitte,
  En jo kinne neakene poppen gûlen hearre!
  
  Ja, ik ferlear de earste drege ronde,
  Mar de Almachtige sil jo in kâns jaan om werom te winnen!
  En dan sil ik de fijân sels útslaan,
  Myn fûst sil it reptilen in kaak jaan!
  
  It Heitelân jout my sa'n krêft,
  Dy pine en marteling kin oerwûn wurde!
  En kom út dit boaiemleaze grêf,
  Dat jo net opfretten wurde troch in lilke bear!
  
  In bytsje mear en heil is tichtby -
  Wy sille berikke oerwinning oer de fijân!
  Libje ûnder de dekking fan it ljocht fan it kommunisme,
  Dat de sinne it hûs mei goud foltôget!
  En de famkes songen en skeaten út in nij, moardnerkanon. Se binne ekstreem formidabele krigers.
  Elena merkte mei in lach:
  - Kommunisme sil boud wurde, wy leauwe der yn!
  Catherine stimde mei in ferlykbere ferklearring:
  - Lit ús it kommunisme bouwe, en der sil triomf wêze!
  Efrasia naam it en gurgle, skeat mei har bleate teannen en sloech de Panther.
  Wêrnei't de strider piepte:
  - Och, kommunisme, kommunisme! Sofistry sil sterk ûnderdrukt wurde!
  En de Panther waard frontaal en fan in ôfstân rekke.
  Dit binne de famkes dy't jo net sa maklik brekke kinne.
  Desimber komt al tichterby... De Japanners hawwe yn it kâlde waar hast de fijannigens ynkoarten.
  Mar yn 'e loft binne der, nettsjinsteande it winterwaar, noch fjildslaggen.
  Hjir fjochtsje Toshiba en Toyota, twa Japanske piloaten, as wanhopige dieven.
  Toshiba slacht Sovjet-fleantugen mei syn bleate teannen del en ropt boppe op syn longen:
  - Ik bin in super famke!
  Toyota, dy't in Russyske fjochter útslacht en syn pearlyske tosken bleat, befêstiget mei fertrouwen:
  - En der is in hyperfrou!
  Japanske froulju binne fansels fjochters mei kolossale lansearjende krêft. Jo kinne de eare fan in samûrai net wjerstean.
  Mar yn alle gefallen binne der noch fjildslaggen yn 'e loft.
  En op it lân, fjouwer ninja famkes begûn te ferneatigjen Sovjet soldaten.
  It blauwe ninja-famke útfierde in wynmûne-manoeuvre, snijde ferskate Russyske jagers ôf, en lansearre mei har bleate teannen in eksplosyf fan kolossale ferneatigjende krêft op in eartegrutte.
  Se skuorde it op en twittere:
  - Hallo Japan!
  It giele ninja famke song ek de flinterswurdtechnyk. Se snijde in oantal tsjinstanners ôf en rôp:
  - Foar kommunistyske wraak!
  En mei syn bleate teannen, wylst er it destruktive presintsje fan ferneatiging lansearret.
  Dan ropt er:
  - Foar de greatens fan Japan!
  It reade ninja-famke útfierde in helikoptermanoeuvre mei har swurden. Mei har bleate teannen smiet se it moardlike kado fan 'e dea, en raasde:
  - Foar myn leafste!
  En doe konstatearre se:
  - Wat hat de kommunistyske wraak dêrmei te krijen?
  It giele ninja-famke, dat Russyske soldaten hakkende en wer in granaat smiet mei har bleate hak, sei:
  - En nettsjinsteande it feit dat der sop mei in kat!
  It wite ninjafamke, dat har rivalen útinoar snijde en it kado fan 'e dea mei har bleate teannen smiet, sei:
  - Wy sille winne foar de ideeën fan it kommunisme!
  En alle fjouwer krigers sille laitsje ienriedich en litte harren pearly tosken.
  Desimber gie fluch foarby... Nei it belis namen de Dútsers sawol Ufa as Saransk yn. Mar Ulyanovsk hold noch oan de folsleine blokkade.
  Stalin bestelde it Nije Jier te hâlden de stêd dêr't Lenin waard berne foar alle kosten.
  Lykwols, nettsjinsteande de froast, de Dútsers kamen al oan Kazan. Sa wie de USSR op 'e râne fan' e folsleine ynstoarting.
  Der wie noch gjin dúdlikens of ideeën oer wat te dwaan yn de USSR.
  Stalin fierde it Nije Jier yn Moskou en yn 'e bunker. Syn blik wie somber, mar syn winsk om te fjochtsjen ferswakke net.
  Hitler, foar no, besleat om in stand foar himsels te regeljen, yn Libië, wêr't it waarm is.
  En dêr genoat er fan it spektakel fan fjochtsjen fan gladiatorfamkes.
  Op nijjiersdei barde der neat folle, útsein de bombardeminten fan Moskou.
  En de frijlitting fan 'e earste "Panther" -3. Dizze tank hie de dikte fan it pânser Tiger-2, mar mei gruttere hellingen, en woech mar fiifenfjirtich ton. En syn hichte fermindere nei minder as twa meter. In krêftige motor fan 1200 pk leit yn ien blok en oer de oerdracht. De auto sels die bliken te wêzen goed bewapene, mei poerbêste optyk en hydraulyske stabilisator. En yn 'e smelle turret wie der in 88-mm 100 EL kanon, tige akkuraat en pânser-piercing.
  Yn dizze auto binne Gerda en har team útriden. In ferbettere en lichter chassis dat geweldich rûn yn 'e snie. Dizze tank is algemien perfekt. En har sterk hellende harnas beskermet de foarholle fan 'e auto perfekt. It boppeste diel fan 'e 150-mm-koffer is benammen sterk beskerme yn in hoeke fan 40 graden fan' e horizontale. En dit is likernôch 330 millimeter pânser op in hoeke fan njoggentich graden. Net ien Sovjet-kanon sil de top fan 'e Panther-3 romp penetrearje. De boaiem beslacht in tredde fan 'e foarholle gebiet fan' e 120-mm saak en is op deselde hoeke, en is ek praktysk ûntrochsichtich.
  De foarholle fan 'e toer is 185 millimeter dik en yn in hoeke fan 50 graden, ek ûntrochsichtich foar Sovjet gewearen.
  Mar de kanten binne swakker op 82 mm mei hellingen, en se kinne wurde nommen. Benammen de SU-100, in nije Sovjet selsridende gewear gau wint populariteit ûnder it leger fanwege syn gemak fan produksje en pânser-piercing gun.
  Gerda skeat it earste skot op de Sowjet-troepen. Se pierde de IS-2 tank en sei:
  - Dit is in goede strider!
  Charlotte merkte op, skeat op 'e fijân, en brekt troch de Sovjet-masine troch op in knop te drukken mei har bleate heel:
  - Dizze technyk is hast perfekt!
  Christina wiisde mei har bleate teannen it fluch-sjittende automatyske Dútske kanon en merkte op:
  - It sydpânser is nochal swak! Wy winskje dat wy in machtiger auto hiene!
  Magda skeat ek, mei har bleate skonk, en yn in lilkens naam se it en raasde:
  - Der soe mar in trije wêze, en in mear boartlike trije!
  En de famkes laken byinoar... De tank is echt goed, benammen syn rydeigenskippen.
  De E-100 auto ûndergie ek combat testen. Se is wol swier. Mar it is goed beskerme. En har gewearen kinne net sa maklik nommen wurde.
  En dêr sitte ek Dútske famkes yn. En nettsjinsteande de froast, bleate fuotten en yn in bikini.
  Adala, dy't op har tsjinstanners skeat en de fijân rekke, utere har logysk:
  - Wy sille libje ûnder it kommunisme!
  En hoe drukt er mei syn bleate hakke...
  Agata, skeat op Sovjet-posysjes, sloech tsjinstanners mei har bleate teannen, piepte:
  - En de grutheid fan ús oerwinning sil foar altyd duorje!
  Agnes skeat ek shrapnel op 'e Sovjet-ynfantery, mei har bleate skonk, fansels, en raasde:
  - Nee, wy sille de Führer net jaan!
  It famke op 'e tank, Athena, skopte de fijân mei har bleate teannen en blurde út:
  - Foar de Führer, net foar de Führer!
  Agnes lake en merkte op:
  - Wy binne in stam fan supermen!
  Andriana, dy't op 'e Sowjetbatterij skeat en fijânposysjes ferneatige, stiek har tonge út en sei:
  - De planeet erkent de grutheid fan 'e Dútsers!
  En mei syn bleate knibbel set er druk op syn tsjinstanner.
  Agatha, fjoerjend, merkte op:
  - Wy sille de draak yn stikken skuorre...
  De E-75 tank wie noch net klear. De Führer easke dat it gewicht fiifensechstich ton wie en in motor fan 1.500 pk foar hege mobiliteit, mei sydpânser fan op syn minst 170 millimeter op grutte hellingen. En it duorre tiid.
  Mar foar no winne de nazi's dochs... Yn jannewaris foel Ulyanovsk einlings. De Fritz begon Gorki en Kazan te stoarmjen.
  Se kamen sa fier bûten Moskou.
  Stalin wie wyld lilk, mar koe neat dwaan. Echt, wat dogge jo hjir, in folsleine mislearring ...
  Mar de famkes fjochtsje sawol yn 'e loft as op 'e grûn ...
  Sa waard de SU-100 fan Natasha ferneatige troch in Dútsk oanfalsfleantúch mei in loftoanfal. It waard frij cool. Hoewol net hielendal tûk en ynventyf. Natasha is lykwols hielendal gjin earste-klasser en se is gek.
  . No famke bliek te wêzen V al bekend tank T -34. Allinnich In bytsje freon Toer grutter en wapen kaliber op 85 millimeter ynstee fan 76. Chassis Diel earder .
  Famkes omdraaid op plak . Sy lykas​ En earder , yn ien bikini IN hjir auto Sovjet produksje Ite En skelpen op plak .
  Superman-Natasha Mei lokkich fisy gniisde :
  - A Wêr fascisten ?
  Ferskynd binnenkant tank byld jonge boadskipper . jonge tweeted :
  - Hjir Dit de tank dat ferskynde op fronten twadde wrâld oarloggen V fjirtich fjirde jier En foar dizze sûnt doe leit op wapens Read leger Oan him ferset , E -25. Self-propelled gun mei 88mm​ kanon en 120 mm frontaal harnas Leuk fjochtsje !
  Werklik V yn de fierte Mei grut arbeid Kinne beskôgje Dútsk selsridende gun Squat , mei lang stamme Unbekend famkes dy Sa betiid links fronten Grut Patriotysk oarloggen Mar Superman-Natasha rjocht troch selde notearre :
  - Sy ús Miskien krije . U har lingte op 71 EL .
  Zoya hjir selde suggerearre :
  - Moatte gean V beweging oan Net befetsje ik !
  Futurist-Angelica V argewaasje opmurken :
  - Hjir crap ! Rjocht troch selde glide better ús auto !
  Har jonge tafersjoch-offisier lilk stelde :
  - A Dit mear neat ! E-75 wie soe mear slimmer ! Jo soe syn ek net ûnder ien hoeke soe Net sloech . IN Sa gean derfoar !
  Superman-Natasha krúst harsels En sjit :
  - Hoe wier kommunist , I sis ik oan dy - oan ferdomd !
  Futurist-Angelica blafte , stompe bleate fuotten leg :
  - Litte wy útfiere !
  Sovjet auto guon in bytsje strak begûn , en buzzed . Punch troch Dútsk V foarholle unreal En hie moatten kom der yn Fritz V board . Mar Besykje Dit dwaan ? Hy fan syn lange barrel gewearen Hoe fucked up ... Bliuwt allinnich telle op faasje .
  Superman-Natasha lilk wurde Regelmjittich Dútsk selsridende gewearen Ja mear makliker fjouwerentritich sa har better V skaaimerken . Hjir Jo ûnfrijwillich do silst freak út .
  Sovjet auto komme op toarnearring Goed doaze gears better earder .
  Svetlana rêst neaken hakken En tweets :
  - Fuhrer fluch Wy litte wy it ynpakke !
  Futurist-Angelica befêstiget ferlykber :
  - Hitler Wy Litte wy ferneatigje !
  Gouden hier Zoya raasde :
  - Jou Oan him oanmeitsje Troch gesicht !
  YN dit momint gewichtich projektyl Hitler syn gewearen bliid direkt V basis tuorren Famkes omheechgien En lijen V útskuord metaal
  EN letter jou my in sek Alle fjouwer bliek hast te wêzen absolút neaken yn slipje en hingjen op rek . Ûnder bleate fuotten skopt beauties blaze bonfire Flam slikke neaken , sierlik soalen famkes .
  Superman-Natasha Ik besocht it ryk mar har skonken bliek te wêzen strak útdrukt V pads , en Hiel siik wiene útrekkene aders Dit wie klassyk rek , mei tradisjoneel toasting hakken IN by famkes skonken Hiel sels sexy , en fjoer lekken soalen docht harren mear oantrekliker .
  Mar in bytsje pynlik beauties . Sy besykje frij . Mar pads Hiel duorsum IN him mear En famkes binne valkyries hingje gewichten .
  Selde krigers V koart rokken , mei bleate fuotten skonken , bleate hannen , mar lichem bedutsen sulver kettingpost​ Sy raking pokers bonfires , en oerjaan koalen oan hakken fried krêftiger .
  Hjir En rek docht bliken gewrichten , en fjoer fries ûnder . IN hjir mear En Prins út de dynasty fan kening Willem ferskynde . YN hannen by augustus de jonge dy't de prins-demiurg útwiksele twadde miljoen dollar foar in posysje yn de SS swipe fan stekkerich draad IN mear En har Valkyries opwaarmje fan flammewerper
  Prins Godheid knypke , en Hoe sil slaan Superman-Natasha Troch spieren werom Lykwols famke En moedich , mar har fan hakken foar efterkant fan 'e holle fernuvere lykas dit pyn dat prachtich wyld skreaude .
  Folgjende slaan jonge - prins ferlege op Zoya . Ta Alhoewol En útdrukt strak tosken , nee FêST Hâlden fan skree . IN op efter ferskynde bloedich strepen En brânt
  Barbarossa Jr. Mei gryn sei :
  - Learje jo mear nedich !
  Folgjende slaan moast Troch Futurist Angelique . EN dit jonge frou Net FêST Hâlden fan skree . jonge stiek it dyn bern bleate fuotten skonk V fjoer . Uthelle agile fingers ember En smiet redhead bisten V gesicht . Ta raasde mear sterker , it docht sear !
  Barbarossa Jr. Mei lokkich fisy sei :
  - Mar Jo selde woe Mei Dútsers !
  Efter krige in blast , en Svetlana . Hoe dat Net útdrukt jak , mar Selde skreaude . Alle selde swipe fan read-hier , steklik wire wie mear mear pynlik , hoe flam ûnder bleate fuotten mei dyn fuotten . Harren mear dan dat famkes al wenne der oan foar jierren dwaan sûnder skuon , en harren soalen skonken , hiel elastysk En duorsum
  Mar fjoer En harren bakt . Valkyries al V hannen hâld , en swipen fan read-hier draad
  Superman-Natasha yn alle kiel raasde :
  - Ja Wat Dit dit ?!
  Barbarossa Jr. antwurdet:
  - Ferhoar fan ûngehoorzame dames! Jo binne yn finzenskip en sille antwurdzje foar alles!
  Natasha merkte op:
  - Wy wolle net sa bespotlik stjerre! Lit ús gean en wy sille trochgean te fjochtsjen!
  Barbarossa Jr. grommele:
  - Wêrom lit dy gean?
  Angelica antwurde:
  - Wy binne heksen, en wy kinne de man jaan dy't ús it meast weardefolle kado fan alles rêde sil!
  Barbarossa Bock wie ferrast:
  - En wat sille jo my jaan?
  Natasha sei mei fertrouwen:
  - Wy sille fan dy in ivige jeugd meitsje, en do silst nea âld wurde!
  De jonge knikte:
  - Ja, ik kin dy hjirfoar gean litte! Mar hoe kinne jo it bewize?
  Natasha sei:
  - Stek dyn hân yn it fjoer en it sil jo gjin sear dwaan! Jo sille sjen dat wy magy kinne dwaan!
  Barbarossa Jr. lei foarsichtich syn hân yn it fjoer, draaide him om en antwurde mei in glimke:
  - Ja dat kinsto! No, hoe sit it mei dyn frijheid yn ruil foar myn ûnstjerlikens!
  En de famkes hawwe in nije kâns. Mar de oarloch duorret noch ... Yn jannewaris waarden Gorki en Kazan ynnommen.
  Begjin febrewaris feroveren de Dútsers, Finnen en Sweden Karelië en begûnen de oanfal op Archangelsk. De situaasje is dramatysk eskalearre.
  Elizabeth waard oerbrocht op in SU-100 nei dizze stêd.
  Hja fjochte dêr no. Febrewaris en froast. Mar de famkes fjochtsje noch bleatfuotten.
  De SU-100 waacht mar achttjin ton mei kûgelfrij beskerming. Se is kwetsber, mar mobyl. En se moat net yn 'e hinderlaag stean, se moat omgean om net te reitsjen.
  As jo bewege, wurdt de tank waarm en binne de famkes net sa kâld op bleate fuotten en yn bikini's.
  Elizabeth, sjitten op 'e nazi's, song:
  - En hjir binne de betingsten! En hjir is it woansdei! Mar trouwens, kâld waar is goed foar jo sûnens! Kâld waar is goed foar ús sûnens!
  En mei syn bleate teannen sil er de nazi's oanfalle. En de T-4, dizze lytse tank, waard rekke.
  De krigers moatte wurde opmurken as fjochters fan kolossale klasse.
  Ekaterina sjit ek mei har bleate foet en sjit:
  - Der sil kommunisme wêze!
  Elena, dy't ek op 'e fijân skeat en troch him hinne sloech, lake oerdwaenlik:
  - In gekke oerwinning wachtet ús!
  Efrasia, dy't mei har bleate skonken troch de tanks fan de Wehrmacht sloech, blau fan 'e kjeld, antwurde mei fertrouwen:
  - Neat kin ús tsjinhâlde!
  Dizze krigers binne gewoan super!
  Mar, och, der is hiel lyts bytsje fan harren heroïsme... Archangelsk foel ek... Der is dúdlik net genôch munysje...
  De Dútsers geane fan achteren nei Moskou. Yn maart bruts fjildslaggen út foar Ryazan. Hitler syn horden streame om út it easten...
  Guon needstappen binne nedich.
  Moskou hâldt noch hieltyd út, en Stalin hat in feiligensried gearstald. De diskusje wie senuweftich. Der binne gjin nije ideeën yntsjinne.
  Allinnich Beria suggerearre:
  - Miskien moatte wy it Tredde Ryk op alle betingsten frede biede, krekt dat se ús net oanreitsje!
  Stalin antwurde lilk:
  - Dit is gjin konstruktive oanpak, kameraad Beria! Wy hawwe sterke bewegingen nedich!
  Marshal Vasilevsky antwurde earlik:
  - Der binne gjin reserves, Excellence! Hast allegear waarden se dellein yn ûngelikense fjildslaggen. Neist de SU-100 binne d'r gjin oare soarten nije wapens yn 'e searje. It is wier dat de IS-3 gau klear wêze sil, mar dizze tank is lestich te produsearjen, en it sil lestich wêze om it yn searje te lansearjen ûnder hjoeddeistige omstannichheden.
  Marshal Zhukov merkte lilk op:
  - As jo net winne kinne, dan bliuwt der mar ien ding oer - mei weardichheid stjerre!
  Stalin woe wat sizze, mar der ferskynde in bleatefoet famke yn in koarte rok. Mei har bleate hakken flitsend brocht se in stjoerder.
  Stalin rûn der mei de eagen oer en raasde lilk:
  - Leningrad, net by steat om te fernearen honger en in moannen-lange blokkade, foel! No is ús twadde stêd ferovere troch de Krauts!
  Marshal Zhukov ferspraat syn hannen en merkte op:
  - Och, grutte Stalin... Dit is ferskriklik!
  Beria suggerearre:
  - Miskien moatte wy hjir ta eare fan tûzen minsken sjitte?
  De Supreme Commander raasde:
  - Hâld dyn kop, dy keale idioat! Der moat wat besletten wurde!
  Molotov suggerearre, stammend en nerveus streaken de bleate knibbels fan 'e famkes:
  - Lit ús de Dútsers útnoegje om tydlik op te hâlden mei it fjoer, en pas dan begjinne ûnderhannelings foar frede op alle betingsten.
  Stalin skreaude:
  - Besykje! Mar der sil gjin kapitulaasje wêze. Moskou sil falle, wy sille in guerrilla-oarloch fiere!
  Beria merkte mei in flaterjende gnizen op:
  - Mar dit sil de omfang fan it lijen fan 'e minsken allinich fergrutsje, kameraad Stalin. Miskien...
  Stalin sloech beslissend de fûst op 'e tafel:
  - Nee! Lit Molotov ûnderhannelings foarstelle! En neat mear, wy fjochtsje oant de ein!
  De Dútsers omsingelen Ryazan heal maart. Troch in tekoart oan munysje, besochten Sovjettroepen de stêd út te brekken.
  Alenka en har team rinne, har bleate hakken flikkerje op 'e smelte maitiidssnie.
  In famke sjit op 'e nazi's en sjongt:
  - Gloarje oan ús geast, gloarje oan it grutte lân!
  En mei syn bleate foet sil er de moardlike jefte fan 'e dea smite. En hy sil de nazi's yn alle rjochtingen ferspriede.
  Anyuta, skeat op har tsjinstanners, sei:
  - En ús slach, in hillich kado en in fergoeding!
  Alla rint ek, sjit op 'e nazi's, smyt in eksplosyf pakket stienkoal mei syn bleate foet en sjit:
  - Wy sille nea opjaan!
  En sa sjit de fonkeljende Maria, dy't op 'e faksisten sjit, en se yngeand mei de tosken snauwt:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En har bleate hakke stjoerde in destruktyf pakket fan dea en ferneatiging.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkt logysk op:
  - Kommunisme sil nea ferdwine!
  Matryona, sjit op 'e fijân en maait de rigen del, noteart logysk en rasjoneel:
  - En it leauwe yn 'e partij sil ieuwen bliuwe!
  En bleate teannen sille smyt it kado fan annihilation.
  De famkes bruts út de ring. Mar de situaasje is noch altyd spannend.
  En se kinne net ûntkomme oeral.
  De maitiidsûntdoai fertrage de Dútske opmars wat. Dêrneist ferienigen de nazi's mei Japan en begûnen Sintraal-Aazje te besetten.
  Wat se ek ôfliede en april relatyf rêstich ferrûn. En yn maaie waard úteinlik de earste Sovjet-tank IS-3 frijlitten. En hy koe meinommen wurde nei de maaiedei-parade.
  Âld en ferswakke, Stalin seach nei dit, bûgd. Syn uterlik utere stjerlike wurgens.
  Troch it arbeidsyntinsive karakter fan produksje koe de IS-3 noch net yn produksje gean.
  It signifikante ferskil fan 'e twa wie allinich de foarm fan' e toer. Se wie as in fleanende skûtel, en har foarholle wie as de bek fan in kraan. Fansels, de tanommen hoeke fan oanstriid beskerme it frontal diel goed, mar yngewikkeld produksje. Dêrnjonken wie it ûnderste diel fan 'e foarholle kwetsber en as der in projektyl rekke, dan soe it net mear rikochete.
  Stalin swaaide mei de hân en ferdwûn yn 'e bunker, en in oare nazi-oerfal begûn. TA-400 en Yu-287 mei in foarút-swept wjuk naam diel oan de loftoanfallen.
  En op 'e nij sjitten se ballistyske raketten mei radio-bestjoerde wjukken.
  It Kremlin krige flinke skea.
  Stalin tocht serieus nei Moskou te flechtsjen.
  Healwei maaie, nei't de weryndieling fan Sintraal-Aazje foltôge wie, begûnen de nazi's út it easten en westen in oanfal op Moskou. In oare fûle striid rommele.
  Sovjet troepen fochten heroysk. Mar de krêften binne te ûngelikense. E-75 Tiger-3 tanks ferskynden ek yn fjildslaggen. En massaal "Panther" -3. De fjildslaggen binne, lit ús sizze, bûtengewoan.
  Oan 'e ein fan maaie en begjin juny hawwe de nazi's de frijwol folsleine omsingeling fan Moskou foltôge.
  Stalin kundige plechtich oan dat er yn 'e haadstêd bliuwe soe en dêr ta de dea fjochtsje soe.
  Moskou waard besketten en bombardearre. It waard omjûn troch heul krêftige ferdigeningslinen dy't net sa maklik te oerwinnen wiene. Enorme reserves fan munysje en iten waarden konsintrearre yn 'e haadstêd.
  En Stalin wie relatyf feilich yn 'e ûndergrûnske stêd.
  Hitler op 22 juny 1945, doe't krekt fjouwer jier ferrûn wiene sûnt it begjin fan 'e Grutte Heitelânske Kriich, befel om de oanfal op 'e haadstêd te stopjen, en ynstee systematysk te ferneatigjen mei artillery en loftfeart. En trochgean mei fertrouwen te bombardearjen.
  En it oanhâldende offensyf ferhuze nei Sibearje. It wie nedich om Sverdlovsk en Tsjeljabinsk yn te nimmen foardat dizze stêden mei snie bedutsen wiene ... Ein juny oan it begjin fan july waarden beide wichtige stêden ynnomd nei hurde fjildslaggen ... De Dútsers gongen oer Sibearje. Ien nei de oare foelen Sovjet-doarpen.
  Yn septimber 1945 benadere de nazi's Novosibirsk. Foar dizze delsetting bruts ek fjochtsjen út.
  It Reade Leger focht neist lokale milysjes. Tamara focht hjir ek as in heldinne.
  It is al ein septimber, it snie en friest. En it bataljon fan famkes fjochtet bleatefoet en toant wûnderlik heroïsme.
  En de krigers fjochtsje as panters.
  Tamara joech in útbarsting, smiet in eksplosyf pakket stienkoal mei har bleate foet en raasde:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen kin ús ferslaan!
  De oare famkes roppe wanhopich:
  - Wy sille stjerre, mar wy jouwe net op!
  En de striid giet troch...
  Pas begjin novimber foel Novosibirsk... De oarloch gie troch. De Sovjet-Uny hie noch altyd net kapitulearre. Moskou waard blokkearre en ûnder fjoer.
  In strategysk oanbod fan iten en munysje waard opslein yn 'e ûndergrûnske stêd, sadat it mooglik wie om frij lang te hâlden.
  De Dútsers bombardearren en besketten de stêd hieltyd.
  In nije super-swiere tank "Rat" ferskynde ek. Dizze auto weage twatûzen ton en wie bewapene mei ferskate gewearen.
  De auto mei 400 mm harnas waard brûkt as in trochbraak tank ...
  Mar se kaam fêst te sitten op 'e egels en waard fernield troch in kamikaze-piloat dy't har ramde.
  Dochs ferskynde in nije tank "Rat"-2, noch grutter en swierder ...
  Stalin fierde it Nije Jier fan 1946 yn Moskou, dat wie noch net nommen. De grutte lieder fan de USSR rekkene op in wûnder. Moskou is in echte festingstêd wurden.
  Iten foarrieden koe duorje noch in pear jier, en sjoen de befolking delgong fanwege bombardemint en shell, langer. Mar de munysje wie ôfhinklik fan de snelheid en yntinsiteit fan de oanfallen.
  Beria merkte lykwols op:
  - Faaks, kameraad Stalin, kinne wy mei Hitler oer ús frijheid ta in oerienkomst komme?
  De Supreme Commander-in-Chief stelde beslissend, en sloech de fûst stevich op 'e tafel:
  - Ik praat net mei kannibalen, Lavrenty! Begrypsto it!
  Beria sei mei in sucht:
  - Litte wy hoopje op in wûnder, o great!
  Stalin merkte op, kreakjend:
  -Geduld en in bytsje muoite!
  . EPILOUW
  It nije jier fan 1946 fûn plak yn pleatslike fjildslaggen. De Dútsers en Japanners feroveren stadichoan alle grutte stêden. Verkhojansk wie de lêste dy't yn augustus foel. De Dútsers hawwe nije AG-50 tanks yn 'e foarm fan in piramide.
  Tamara en har team fochten wanhopich yn Verchoyansk.
  De famkes, lykas altyd, wiene bleate fuotten en yn bikini.
  Se fochten oant de dea. En mei de bleate teannen smieten se eksplosive pakjes mei deadlike krêft.
  En doe, doe't de munysje oprûn, koene se troch kelders en tunnels yn 'e taiga ûntkomme.
  Se wiene ree om de wapens op te nimmen en wer oarloch te fieren, al wie it in guerrilla-oarloch.
  Yn 'e USSR ûntstiene partisanen sônes en in ûndergrûnske oarloch ûntstie.
  De haadstêd hâldde noch, dat Hitler woe it úthongere en syn soldaten rêde, dêr't al te folle fan fermoarde wiene.
  Underwilens ferneatige de famkes de nazi's en Japanners op in grut ferskaat oan manieren en metoaden.
  Benammen Natasha en har team.
  EN bliek te wêzen wer V T -34-85. De auto , fansels itselde , nee nij . EN foar let fjirtich seisde fan it jier ferâldere
  IN Hjir En AG -50. Bringt my yn 't sin leech piramide Mei Hiel lang stamme Auto alle sechstich fiif tonnen Dikte harnas mei elkenien hoeken 250 mm ûnder tilt Foar skelpen T -34 absolút ûntrochsichtich .
  Superman-Natasha V argewaasje sjit :
  - Dit Hoe oefenje ! Optille berch !
  Futurist-Angelica seach om him hinne . No Sy wiene V syn tradisjoneel bikini EN wat skientme it is oankommen op tink .
  IN Svetlana yndrukt op levers bleate fuotten hakken En litte wy gean tank Sy sjit :
  - Manoeuvre ! Allinnich manoeuvre !
  AG -50 útrist krêftige 105 mm kanon Mei lingte romp yn 100 EL . Hy steat slaan op grut ôfstannen Harren mear , y fjouwerentritich Mei kwaliteit harnas makket net út . Ien slaan En ein .
  Svetlana begjint swaaie Sovjet tank Hjir fijân sjit . Projektyl sels in bytsje soargen harnas Mar Nei gelokkich glydt ôf . IN einsluten krêft kolossaal - uranium kearn .
  Superman-Natasha flústere harren skarlach lippen :
  - Oan ikoanen Mei fertriet gesichten - wer ryk berne wurde !
  Futurist-Angelica ûntslein brûkend bleate fuotten fingers skonken Projektyl bliid V noch stean piramidaal tank EN glide Mei harnas V rikochet Al Hiel sy oanstriid En cemented .
  Dútsk tank , fansels itselde , ûntrochsichtich , mei elkenien hoeken sels Foar IS -7. IN werklik Wêr foar him T -34-85.
  Wer Dútsk sjit ... Svetlana yndrukt neaken hiel op remmen EN ik soe kinne ûntwykje tank fan nederlagen . Alhoewol fataal jefte trochglide heulendal tichtby .
  Superman-Natasha V rage sei :
  - Ja Wy En fêst !
  Futurist-Angelica gnyske . Sy koel besodemietere Mei mysels bra bleatsteld heech boarst Mei aardbei nippels Se bleate har tosken harren pearl tosken EN tweeted :
  - Leffe Net spilet V hockey !
  EN yndrukt skarlach tepel op trigger Sok Hjir sy moedich En fonkeljend sy - duvel IN Miskien aardich , Russysk ingel sels .
  Projektyl fleach út fan Net tefolle lang doula Flitsen troch ... En bliid direkt V romp Dútsk auto's AG . Bouncing syn as as blaze fjoerwurk
  EN Alle fjouwer famkes byinoar blaften se :
  - Ien , twa - ik befetsje ik ! Fritz Troch hoarnen Sa joech !
  EN Hoe skodzje Sy harren bleate fuotten skonken . Hjir Dit famkes ! IN Wannear by sjitten brûke neaken boarsten binne V hûndert ienris effisjinter .
  Superman-Natasha Mei laitsje opmurken :
  - Dit tank No Foar ús feilich . Mar Hoe syn ferneatigje ?
  Zoya Mei laitsje suggerearre :
  - A V striid cowboy styl , wy syn Litte wy fuortgean !
  Svetlana fersneld beweging syn tank Mar fijân , ûnferwachts omdraaid En hastich rûn fuort Hy fersneld wûnderlik gau : allegear selde gasturbine motor . EN wie fansels flugger as T -34-85.
  As soe oaljefant rûn fuort fan Pugs . Alle soe Neat . Mar oaljefanten witte hoe bewege sels Hiel fluch .
  Superman-Natasha lilk ferhuze Troch harnas bleate fuotten foet En raasde :
  - Hjir ! Goed Hoe ommers​ Wy achterbleaun fan faksisten !
  Zoya Mei fertriet V stimme , song :
  - Allegear ûnmooglik , mooglik V ús wrâld !
  EN skodde syn hier , kleuren blêd goud
  Futurist-Angelica Mei wille song , en útbrocht oar projektyl Dat slaan V pânsere strang En bruts .
  - Se komme of dreamen unprecedent ... Weave of krânsen te let ... Mute wie Gerasim ienris ! No Hy swarre swarre !
  Svetlana strikt opmurken :
  - Swearjen swarren is vulgar !
  Superman-Natasha woe wat sizze geastich . Mar Hjir ferskynde oar fascist tank Op dit ienris E -75. Selde Moai beskerme V foarholle , mar folle minder Mei siden Is it wier, fjouwerentritich syn Alle gelyk Net trochslaan​
  Op dit kear , Zoya smiet it ôf Mei mysels bra EN bleatsteld skarlach nippel
  Ik naam it En yndrukt boarsten op trigger gewear It wurke ...
  Projektyl wer bliid direkt V romp massaal gewearen EN hûndert fiif millimeter in gewear kaam út fan gebou .
  EN dit Dútsk hastich rûn fuort Goed wei útbringe fan gebou it meast beskerme auto's binne slaan Troch stammen .
  Superman-Natasha bliid stelde :
  - Hjir do sjochst ! Wy Wy winne !
  IN Hjir En tredde tank Op dit kear " keninklik" in liuw ". U him wapen , bom launcher kaliber op 450 millimeter . Sok As fersmiten , dan stikmannich heulendal Net it sil lykje .
  Superman-Natasha op dit ienris besletten shoot harsels . Ik naam it ôf bra Hokker by har ommers​ heech , en elastysk boarst . Fris as by famkes . EN strider Hoe sil nimme En sil drukke ruby nippel
  Projektyl fleach út ... En " Royal" liuw " krigen direkt V stamme EN enorm auto Hoe sil eksplodearje . Wat En pear stean Troch rânen tanks fleach ôf op guon hûnderten meters
   Ja En fjouwerentritich skodde . Auto amper Net draaide om en bliek te wêzen ôfskuord fan lân
  Futurist-Angelica sels slaan by oankomst foarholle , ropt :
  - Like hynders ezels !
  EN bedrige oan de Krauts fûst
  Superman-Natasha wie tefreden , en gnyske pearly , hiel grut tosken :
  - Hjir Wy jûn Troch oan de fijân ! Hoe it moat !
  Zoya song , mei mei wille :
  - Leafde En dea ! Goed En kwea ! Wat hillich Wat sûndich ... A tsjin my witte Alle lyk !
  EN famke ferhuze bleate fuotten skonk Troch metaal
  Folgjende fijân E -100. Auto gefaarlik MEI bom launcher en 75 mm kanon Mei Hiel lang stamme Dit oanfal modifikaasje , en steat ferfolje rol En fjochter tanks IN fiifensantich millimeter gewearen Foar Sovjet tank frij genôch .
   IN romp bom launcher bedutsen kap
  Superman-Natasha krúst harsels by help bleate fuotten skonken , en tweeted :
  - No , wy sille syn beat ?
  Zoya , rocking tosken , ôfpraat :
  - Fansels sille wy !
  Futurist-Angelica skarlach tepel yndrukt op trigger gewear It wurke . Spui it út moardlik charge . EN ûnderbrutsen betreklik dun mar mar lang romp Dútsk gewearen
  Svetlana entûsjast tweeted :
  - Grut ! IN No jaan Fjoer tsjin my !
  EN strider Selde bleatsteld myn torso U alle fjouweren boarsten op hichte EN Hiel sels moai , sexy , ferliedlik . Sa Mei lykas dit famkes Ik wol dwaan leafde . No ja Miskien wêze better harren ? Wierskynlik allinnich oar famkes !
  EN Hjir jonge frou fong my it momint wannear hoed begûn iepenje . EN brûkend myn skarlach tepel like sil loslitte projektyl Troch Dútsk bom launcher .
  IN Fritz Net beheard sels En each blink ... Hoe sil nimme En sil eksplodearje ... Yn Alle kanten ferstruit smoken metaal
  Svetlana wreide oan mysels sterk hannen En sjit :
  - ik famke autentyk de draak !
  EN Hoe laket ! EN sil it nimme , ja sil sjen litte tonge !
  Superman-Natasha naam En entûsjast song :
  - Patriot ! Sovjet patriot ! Hoefolle Krauts fermoarde Jo !
  Zoya oppakt in liet , en triljen neaken boarsten , ferfolge :
  - Patriot ! Read patriot ! EN op famkes Alle dyn dreamen !
  EN Selde strider Hoe sil nimme En hy sil út laitsjen útbarste ! EN tonge sil sjen litte ! EN grins tosken - fangs !
  EN bleate fuotten skonken sil bewege hefboomarm ...
  De famkes hjir binne dúdlik op har bêst, ek al hawwe se in ferâldere tank. En se bliuwe partisan.
  Mar op 20 april 1947 begûn in nije oanfal op Moskou. De Japanners, de Turken en alle bûtenlânske troepen diene der oan mei.
  Hitler rûn úteinlik út it geduld en besleat de USSR te einigjen. En persoanlik mei Stalin, ferbûn mei him de guerrilla oarloch noch baarnend op Russysk grûngebiet.
  Lykas, as Moskou falt, dan sil de oarloch sûnder mis einigje.
  En in beslissende, algemiene oanfal begûn.
  Super-swiere tanks "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 en oaren gongen ek op 'e oanfal.
  Foar ien waard de stêd ek besketten mei ballistyske raketten.
  En de striid, ûnkwetsbere skiif fleantugen fan it Tredde Ryk waarden ek brûkt. Sa is de armada.
  Alenka en har team moete moedich de Dútsers en joegen har striid.
  Alenka smiet in granaat mei har bleate teannen, skeat in burst en raasde:
  - Foar de Russyske geast!
  Anyuta, skeat op har tsjinstanners en maaide de rigen fan fijannen del, tjirp mei har bleate hakke, en joech it pakket dea:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme!
  Alla, fjoer op 'e fijannen fan' e USSR en smyt in bom mei har bleate teannen, blurted út:
  - Foar Mem Rus yn it kommunisme!
  Maria, dy't sekuer op 'e fijân skeat en him mei fertrouwen delmoaide, merkte har tosken út:
  - Ruslân hat in nije lieder nedich!
  Matryona merkte op, skeat en ferneatige har tsjinstanners mei fertrouwen, en mei har bleate teannen joech se in oar kado fan 'e dea:
  - Fansels is it nedich!
  En fan har gooien, dy't de reedride rekke, kamen twa Dútske tanks yn botsing.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, energetysk opmurken:
  - Alles wie der yn 'e USSR, mar de fijân naam it yn oantallen!
  En mei syn bleate hakke sil hy de moardners en ûnferbidlike lansearje!
  Alenka stimulearre har freonen:
  - Haast net om Rus te begraven! Wy hawwe noch dingen te dwaan!
  En mei de teannen fan syn bleate foet sil hy in ferneatigjend kado fan ferneatiging smyt.
  Anyuta, dy't op 'e nazi's skeat, wie it iens mei dit:
  - Wy sille ús fijannen fûl slaan, de rivier fan it Heitelân sil net opdroege!
  En mei har bleate, rûne hak sil it famke it enerzjyk nimme en de fijân slaan.
  Alla, dy't op 'e faksisten sjitten en in stik eksplosyf út in katapult loslitte, en de string mei har bleate teannen luts, sei:
  - It sil gewoan in superman wêze - dy't Stalin ferfange sil!
  Maria, mei geweldige krektens sjitten en granaten mei har bleate teannen smiten, sei:
  - Alles dat net feroaret is foar it better!
  Matryona, sloech de Fritz del mei goed rjochte skots. En doe skeat se de tank mei har bleate foet, konstatearre se:
  - Wy binne mei ús ûnferoarlike en heroyske wil!
  Marusya smiet in hiele boskje granaten mei har bleate fuotten. Dat it selsridende gewear fan 'e nazi's draaide om en raasde:
  - Ik sil sterker wêze as elkenien!
  Alla, nei't er in transporter út 'e nazi's útslein hie mei in smyt fan in granaat mei har bleate hak, sei en korrizjearre:
  - Ik net, mar wy! Alles is sterker!
  Alenka begon te sjongen om de fjochtsgeast te ferheegjen, komponearjen as se gie. En de rest fan 'e famkes, skeaten op 'e nazi's, helle it op;
  Wy binne famkes út it lân fan 'e USSR,
  Dat is in fakkel foar de hiele wrâld ...
  Lit ús jo in foarbyld fan grutheid sjen litte,
  Hjir binne de heldedieden songen!
  
  Famkes waarden berne ûnder de reade flagge,
  En bleatfuotten ha se troch de froast...
  Dochters en soannen fjochtsje foar Rus',
  Soms jout de breid de keardel in roas!
  
  D'r sil in reade flagge oer it universum wêze,
  Ljocht sa helder, as in fakkelflam ...
  Ommers, wy hawwe in heroyske swing,
  En ús banner skittert as read!
  
  Leau it net, de ferdomde faksist sil net trochjaan,
  En de Russyske geast sil nea ferdwine ...
  Oerwinningen sille in einleaze akkount iepenje,
  Litte wy hallo en hallo sizze tsjin elkenien!
  
  Ruslân is in prachtich lân,
  Jo joegen kommunisme oan 'e folken ...
  Foar altyd jûn troch God royaal,
  Foar it heitelân, foar lok en frijheid!
  
  De fijân sil it Heitelân net kinne ferslaan,
  En hoe wreed en slûch hy ek wie...
  Us ûnoerwinlike Russyske bear,
  De Russyske soldaat is sa glorieuze foar syn oerwinning!
  
  Moai Sovjet lân,
  De famkes deryn binne grutsk dat se moai binne...
  Se is ús jûn troch berte foar altyd,
  En lit ús Komsomol-leden earlik wêze!
  
  Wy fjochtsje oan 'e râne fan Moskou,
  Der is in sniestoarm, sniedriften, en de famkes binne bleatefoet...
  Wy sille ús heitelân net opjaan oan de satan,
  sels ús sjiten sjitte sekuer!
  
  Dus yn grime binne de famkes entûsjast om te fjochtsjen,
  En mei de bleate hakke smite se in eksploazje-pakket...
  Hy is in fascist, mar hy sjocht der cool út,
  Yn feite, gewoan kwea Kain!
  
  Fijannen kinne famkes net ferslaan,
  Se binne berne ûnder sa'n stjer ...
  Us ûnoerwinlik meunster is de bear,
  Wa makke it heitelân syn frou!
  
  Wy Russyske famkes binne goed,
  Wy binne net bang foar marteling en froast...
  En wy sille ôfkeare, leau de oanfal fan 'e kweade horde,
  De fijân sil gek wurde fan 'e dosis!
  
  Se wienen by steat om triuwe de fijân fuort fan Moskou,
  Hoewol hy is fol mei enoarme krêft ...
  Wy famkes binne sa grutsk op ússels,
  Tsjinstanners sille allegear ferdwine yn har grêven!
  
  Leau it net, fijannen kinne Rus net ferslaan,
  Sûnt elke ridder komt fan luiers ...
  De jager is blykber feroare yn spultsje,
  En de tsjinstanner is noch mar in bern!
  
  Mar de Russyske geast, de grutte leauwe geast,
  Jo witte, d'r binne ferburgen krêften yn ...
  De fijân sil yn stikken slein wurde,
  Ommers, ridders binne ûnoerwinlik yn 'e striid!
  
  Smyt jo twifels fuort, famkes,
  Wy binne de dapperste minsken yn 'e wrâld ...
  Lit ús de horden fan satan yn it inferno smite,
  Litte wy alle tsjinstanners yn it húske weagje!
  
  De hillige oarloch sil einigje
  Frede en moarn sille oer de planeet komme ...
  Wit se is foar altyd mei de sinne,
  Mei de simmer foar altyd blaze!
  
  En it kommunisme ivich yn gloarje,
  En Lenin en de grutte Stalin binne by ús ...
  Yn bloedige bioskoop is no pas faksisme,
  En ús wil om te leauwen is sterker as stiel!
  
  Myn Ruslân regearret ieuwenlang,
  En joech lok oan it hiele universum ...
  Jo hawwe de krêft fan in stielen fûst nedich,
  En weagje, mar op in ferstannige manier!
  
  
  
  Heksen dy't MIRACLE WAPENS MAKE
  Gerda, Charlotte, Magda en Christina, dy't de "Tiger" op ien kear testen, liede ek de ûntwikkeling fan in kânsrike model: "Panther" -2. De famkes pleatsten de motor en de oerdracht yn ien blok - oer, en makken de toer smel en lytser. En de Fersnellingsbak waard ynstallearre op 'e motor sels. As gefolch, "Panther"-2 die bliken in silhouet minder as twa meter, en it oantal bemanningsleden waard fermindere nei trije minsken. De dikte fan it pânser oan 'e foarkant fan' e romp ferhege nei 120 millimeter op grutte hellingen, en de kanten oant 82 millimeter op hellingen. En de tuorren binne oant 150 mm oan 'e foarkant en 82 mm oan' e kanten, op hellingen. Tagelyk waard it hiele reau werombrocht nei 35 ton, wat it mooglik makke om te kommen mei in motor fan 700 pk en ferhege de snelheid en manoeuvreerberens fan 'e tank. Tagelyk is de manoeuvreerberens fan 'e auto ek ferbettere, en it chassis is lichter wurden en folle makliker te reparearjen en te ûnderhâlden. D'r binne yn totaal seis rollers, wat praktysk en handich is. Hitler like "Panther" 2 en kaam yn septimber 1943 yn produksje. It reau is suksesfol, mei in goede, pânser-piercing en rapid-fire gun. Se wurke en ferhuze fluch, mei poerbêste ergonomie.
  En it wichtichste, it wie makliker te produsearjen en easke minder metaal. En tagelyk waard it ûnderskieden troch syn kapitaal oerlibjen. It is net sa maklik om sa'n auto te penetrearjen mei grutte pânserhellingen.
  Sovjet troepen hiene in serieus probleem. Boppedat, de Dútsers, yn stee fan it programma Fau, ynvestearre yn de ûntwikkeling fan it folk syn fighter, en makke de XE-162, ienfâldich en goedkeap te produsearjen en hiel licht en manoeuvreerber.
  Dizze masine die bliken te wêzen ûntwikkele yn mear geunstige omstannichheden en is relatyf maklik te betsjinjen. En it is net sa maklik foar har om te gean.
  It lei brutale loftfjilden op Sovjet en alliearde troepen. De jager woech as leech mar oardel ton en bestie hast hielendal út hout. Sa die bliken dat de masine ekstreem effektyf wie.
  De situaasje waard fergrutte troch it feit dat Dútske famkes aktyf ynskriuwe yn loftfeart ienheden.
  Albina en Alvina begûnen aktyf te winnen skoares, fjochtsjen, yn 'e regel, op bleate fuotten en allinich yn in bikini. En dizze famkes koene net delsketten wurde. En se sels wiene sa aktyf snijden de fijân. En wat wiene dy blondjes moai: gewoan echte Ariërs!
  Albina drukt op de trekker mei har sierlike foet en snijt in pear Sovjet-fleantugen del en skriuwt:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Alvina drukt har skarlaken tepel op 'e trekker, rekket trije Sovjet-auto's en raast:
  - Gloarje oan ús heitelân!
  Fjochtsje famkes - jo kinne net sizze dat se swak binne. Nee, se binne tige agressyf en kinne elkenien yn stikken skuorre.
  Oer it algemien is dit leger dashing. En yn 'e winter stabilisearre de frontline. Mainstein lansearre in tsjinoanfal en slagge om te ferslaan de Sovjet troepen bûten de Dnjepr, it meitsjen fan in pear grutte ketels. De Dútsers koene it offensyf ek by Leningrad ôfslaan. Hjir fertrouden se op in krêftige ferdigeningsliny. Plus, nei de nederlaach yn Oekraïne Stalin luts ferskate divyzjes út dizze rjochting en liet de Dútsers de oanfallen ôfslaan. It front hold út, en de Dútsers koenen de hiele winter oer de hiele omtrek fan de oanfal úthâlde.
  Gerda fochten persoanlik op Panther 2, tegearre mei de famkes. En nettsjinsteande de winter, de beauties fochten bleate fuotten en droegen allinnich in bikini.
  Gerda drukte mei de bleate teannen op de joystickknoppen, sloech de fijân en piepte:
  - Gloarje oan ús ryk!
  Charlotte drukte ek mei har bleate teannen op de lever, sloech de fjouwerentritich toer ôf en befêstige mei agression:
  - Gloarje oan helden!
  Christina drukte op de knop mei har skarlaken tepel en sloech de Sovjet-auto, piipjend:
  - En eare oan ús!
  Magda skeat in burst fan fjouwer masinegewearen ôf, snijde de Sovjet-ynfantery mei har bleate teannen del en sei:
  - Ivige, oerwinnende gloarje!
  Sa waarden de famkes wyld en harren bleate, rûne hakken fonkelden.
  En as "Tiger"-2 komt, dizze tank, waacht fiifentweintich ton, belooft in beskerming fan 250 mm op 'e foarholle en 170 mm oan' e kanten.
  Dat mei in 88-mm kanon yn 71 EL, it is in hiel fatsoenlike masine.
  En no yn 'e maitiid komme de Dútsers al op yn Itaalje en ferpletterje de bûnsmaten mei fertrouwen.
  Se nimme Napels en falle Sisylje binnen.
  En de Alliearde troepen jouwe har oer mei de hûnderttûzenen. En se wurde yngeand ferneatige. Dútske panters binne net te stopjen.
  En de famkes litte de Ingelsen op 'e knibbels falle en tútsje de bleate, meibeide skonken en slikje de rûne hakken fan 'e moaien mei de tonge.
  Yn juny besykje de Alliearden foarút te kommen troch troepen te lânjen yn Normandje. Mar se lijen dêr in ferpletterjende nederlaach. Nochris hûnderttûzenen finzenen, en in protte fongen apparatuer.
  Roosevelt krijt in hertoanfal en rekket ûnmooglik. De Feriene Steaten besykje sa'n lestige oarloch te einigjen. Brittanje besjocht opsjes foar frede mei de Krauts. De situaasje wurdt fergrutte troch machtiger bombardeminten fan Ingelske stêden mei strielfleantugen. Mar Britske jagers kinne sokke fleantugen net ynhelje.
  Dat Churchill begjint om frede te freegjen. Mar de Fuhrer is ûnferbidlik. Hy is barsten fan it bewustwêzen fan syn eigen krêft.
  Mar de Britten binne it noch altyd iens mei frede. En dit makket Stalin soargen, dy't de Führer in wapenstilstân biedt. Hitler stimt yn om de fijannigens foar trije jier te stopjen, op betingst dat der gjin partisan sabotaazje is, en de partijen bliuwe by har grinzen, en de USSR ferkeapet oalje en nôt oan 'e Dútsers.
  Stalin stimde dêrmei yn... En de Krauts makken har hannen los.
  De earste klap is fansels Gibraltar. Nei't jo dizze festing hawwe ferovere, kinne jo troepen oer de koartste ôfstân nei Afrika oerdrage. By it bestoarjen fan 'e festing, de Dútsers brûkten de nijste MP-44 assault rifles, de famkes ek ferbettere se: hja makken se folle lichter en betrouber.
  En Albina en Alvina, de famkes dy't de Dútske fleantugen folle praktysker en flugger makken, fochten yn 'e loft.
  En hja ferpletteren harren bûnsmaten lofts en rjochts. Gibraltar soe daliks ynnommen wurde. Franco waard twongen om yn te stimmen mei Hitler syn ultimatum. Lit de faksisten jo lân net besette.
  De Dútsers fersnelden yn tanks en barsten yn 'e lokaasje fan' e fijân.
  Nei de fal fan Gibraltar kamen de Krauts Marokko yn. En se ferhuze, feroveren gebieten. Benammen de Fritz-tanks rieden troch Algerije. "Panther" 2 glydt fluch lâns it sân. It waard modernisearre mei in machtiger motor, en it naam ôf. "Panther"-2 folslein tefreden it leger mei syn foarholle beskerming, en "Tiger"-2 wie oer it algemien in geweldige tank. De bûnsmaten foelen as desimearre.
  Dútske famkes fochten yn 'e woastyn, meast bleate fuotten en droegen bikini's. Se smarden de hûd gewoan mei in spesjale beskermjende crème, sadat it net ferbaarne soe.
  Doe sette de skientme fan 'e finzene Ingelsen har op 'e knibbels en twinge se om de famkes de hakken te slikjen. En se fine it leuk, benammen de Afrikanen, dy't it mei entûsjasme dogge.
  It fyftichste jier wie tige suksesfol foar de Dútsers dy't it grutste part fan Afrika en it Midden-Easten ferovere. En yn 'e earste helte fan 1946 feroveren se ek Yndia, Birma en de rest fan Afrika. En der wiene mear problemen mei de oanfier fan troepen, de útwreiding fan kommunikaasje en it terrein as mei it ferset fan Britske en Amerikaanske ienheden. Boppedat woene de koloniale troepen net echt fjochtsje. Yn technology hawwe de Dútsers in oerweldige superioriteit yn kwaliteit. Bygelyks, ME-262 X, en de snelheid is oant 1200 kilometer per oere, en de bewapening is fiif fleanmasines kanonnen. En de Feriene Steaten en Brittanje hawwe noch gjin strieljagers dy't min of mear geskikt binne foar gefjochtsgebrûk, en noch minder bommewerpers.
  Boppedat hawwe de Dútsers no disketten dy't in snelheid fan sa'n fjouwer lûdssnelheden berikke. Se wiene folslein ûnkwetsber foar lytse wapens, troch de laminêre stream dy't om 'e auto's streamde. Mar dêrtroch koene se sels net sjitte. Mar it wie mooglik om in bom fan in hichte te fallen, it te brûken foar ferkenning, en it wichtichste, fijânauto's ramt, se del te sjitten mei jets.
  Fleanende saucers binne effektive wapens mei in grut berik en binne by steat om te fleanen fan Europa nei de Feriene Steaten. En se waarden soms kontrolearre troch heul moaie famkes, dy't leaver op bleate fuotten en yn in bikini fjochtsje.
  Hjir binne Gertrude en Eva yn flecht. Sokke twa prachtige cuties. Bygelyks, in swarte Amerikaan waard fongen. Bûn oan in log. En sa rieden se op syn manlike folsleinens foar in lange tiid dat de finzene it bewustwêzen ferlear, nei't er himsels oerwurke hie.
  En no naam Gertrude mei har bleate teannen en rjochte de diskus op it doel, delsjittende Amerikaanske fleantugen. Dit is in fjochtsjen famke.
  En Eva, ek mei har bleate teannen, rjochtet in masine fan deadlike krêft op 'e fijân.
  En mei grime ramt it de fijân, en de auto's fan Ingelân en de FS falle.
  De Dútsers planden de lâning foar ein novimber. Alderearst wachtet gjinien op dit stuit. Yn feite is it waar net heul riskant om te oerlibjen. Mar op rêstige dagen kinne jo swimme oer it Ingelske Kanaal en lân. Derneist binne d'r foardielen yn 'e nachtlâning, om't it folle dreger is om te ferdigenjen yn it tsjuster.
  Tsjin dy tiid hienen de Dútsers de Ingelske en Amerikaanske floaten bot ferneatige.
  Sa waard de lâning sûnder problemen ferwachte. In krêftige opfallende krêft soe spesjale bataljons fan famkes wêze dy't sels yn 'e froast fan ein novimber bleatfuotten wiene yn mar in bikini.
  De lâning begûn op 26 novimber 1946. Op it jubileum fan de Ryksdeiferkiezings, wêrnei't Hitler de funksje fan Rykskânselier krige.
  Der wie gjinien om de lâning foar te kommen. En grutte massa's fan ynfantery en sels de lêste piramide tanks naam diel oan it offinsyf. Dy't net út elke hoeke penetrearre wurde kin.
  De famkes fjochtsje fansels yn har, en hannelje moedich.
  En guon krigers brekke al bleatefoet de râne fan iis op plassen dy't nachts beferzen binne. En se fjochtsje tige moedich. En se dogge wûnders fan kolossale macht. En as se mei de bleate teannen granaten smite en de Ingelsken yn stikken skuorre, wurdt it ekstreem koel...
  Gerda fjochtet op in "Tiger"-4 piramidale tank mei in kanon en in bomwerper, en frij moedich. Stjoert shell nei shell, tearing fijannen útinoar.
  It famke docht as in gek, mei de bleate teannen op de joystickknoppen drukke, raast it famke:
  - Wy bleate de tosken aktyf, wy ferneatigje tige!
  Charlotte brûkt in skarlaken tepel by it sjitten, drukke it op 'e joystickknop en slacht de fijân, se tjirp:
  - Us universele bouteam!
  Christina sloech ek mei in raketlanser mei har bleate teannen. Se smiet in protte fijannen en mompele:
  - Foar de grutheid fan it Tredde Ryk!
  En Magda dondere har efternei. Dizze kear mei help fan in aardbei tepel. Se skuorde har tsjinstanner en raasde:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Dizze famkes binne super nivo! En hoe't de ynfantery fan famkes rint en bleate fuotten, smyt granaten as se gean. En hoe grut en deadlik it is.
  De famkes binne sa fjochtsjen en moai.
  En se ferpletterje de Britten links en rjochts. It is net ferrassend dat Ingelân mei sa'n offensyf en lâning fan sawol Frankryk as Noarwegen mar tsien dagen úthâlde. Dit is geweldich!
  De metropoal foel. En de folgjende etappe is de mars op Amearika. Yn febrewaris fierden de Dútsers, nettsjinsteande de winter, in lâning yn Yslân: Operaasje Ikarus, en feroveren dit wichtige gebiet.
  En wer namen bleatefoet famkes út ferskate SS-bataljons diel oan 'e fjildslaggen.
  En se berikten súkses, flitsende har bleate hakken yn 'e snie.
  Stalin stelde Hitler yn maart 1947 in mienskiplike oarloch tsjin de Feriene Steaten foar. De Führer stimde dêrmei yn, mar op betingst dat de USSR allinnich Alaska, op ien of oare wize juridysk grûngebiet, weromkrije soe. En hy sil net foardwaan mear te wêzen.
  Stalin wie it dêrmei iens... En de ynfal fan de Sovjettroepen troch Alaska begûn. Sa fluch en wreed.
  Nije Sovjet-tanks wiene yn beweging.
  De bemanning fan Elizabeth fochten op 'e earste, eksperimintele en net folslein foltôge T-54 tank. april 1947. Der leit noch snie yn Alaska, mar Russyske famkes fjochtsje bleatefoet en yn bikinis. En sokke moaie famkes.
  Elizabeth sjit op 'e fijân mei har bleate teannen. De Amerikaanske Sherman hits. En har tosken bleat, seit de strider:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it grutte kommunisme!
  Ekaterina sjit ek mei har bleate teannen en tjirp:
  - Gloarje oan 'e oerwinnende resultaten fan ús leger!
  Elena skeat ek, dizze kear mei de skarlaken tepel fan har boarst, sloech de fijân tige goed en grommele:
  - Gloarje nei nije beslissende oerwinningen!
  Efrasia, sloech har tsjinstanners mei in aardbeien tepel, en sloech de Pershing blaft::
  - En wy sille winne!
  De krigers ferdwûnen blykber as vixens. En sa terske se de Amerikanen.
  In shell rekket de tank syn foarholle, mar daliks ricochets. Elizabeth raast en springt:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En hy stjoert ek in projektyl werom, mei syn bleate teannen. Dit famke is op in echte missy.
  Dit binne de fjochtsjende beauties.
  Sovjet troepen holden út yn Alaska. En yn maaie kaam de earste IS-7, ferbylde yn metaal.
  En dêrop stiet de tankbemanning fan Alenka.
  Dat is dêr sa'n fjochtfamke. Krekt doe't er op 'e fijân skeat, rekke er him ekstreem akkuraat.
  En wat in krêftich gewear: 130 mm. Se penetreart de fijân fan in lange ôfstân. De Amerikanen hawwe noch altyd harren wichtichste tank, de Sherman, dy't allinnich goed is foar it rekrutearjen fan Dútske en Sowjet-tankaces. Der is in wat better Pershing, mei in machtiger gewear as de 90-mm kaliber. En de tige lytse "Super Pershing", waans kanon is 90 mm yn kaliber en hat in loop lingte fan 73 EL, is by steat om ta te rieden in gefaarlike wûne oan 'e kant fan' e Sovjet IS-7 auto en op tichtby berik. Piramidefoarmige Dútske tanks en Amerikaanske gewearen wurde oer it generaal net út alle hoeken helle. De IS-7 is oan board rekke. T-54 - "Super Pershing", kin nimme jo tichtby de holle, en oan 'e kant op in ôfstân. Mar foar no de USSR hat de wichtichste tank T-34-85, dat is noch net staakt en fjochtsje de Amerikanen. It is likernôch gelyk oan de Sherman, en swakker as de Pershing.
  Sa hawwe de Sovjet-soldaten it dreech. En se sjogge mei oergeunst nei de oant no ta ienige, alderearste eksperimintele tank IS-7.
  Dizze auto is grutsk en cool.
  IS-2 en IS-3 fjochtsje ek. It lêste auto kin net frontaal penetrearre wurde, útsein foar de Super-Pershing. No, de IS-3 kin ek yn it ûnderste part fan 'e romp penetrearre wurde.
  De IS-2 is wat swak yn 'e frontale pânser fan' e turret.
  De famkes Natasha en har team fjochtsje op dizze tank. Fighting beauties. En fan 'e IS-2 leverje se ferpletterjende klappen mei deadlike skulpen.
  Natasha drukte har bleate teannen en smiet de moardner út, sloech troch de Amerikaan en blafte:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it goede kommunisme!
  Zoya drukte har skarlaken tepel op 'e moardner en blapte:
  - Foar Aryske frede en oarder!
  Augustinus sloech ek de ferneatiging mei har bleate heel, sloech de fijân en blafte:
  - Foar beslissende oerwinningen!
  En Svetlana smyt úteinlik har lytse fuotten út mei help fan har bleate teannen, snijt de fijân del en piept:
  - Foar grutte machten!
  De froulike krigers fan it Reade Leger gongen troch Alaska op. De simmer kaam en it wie waarm, en de famkes yn tanks yn bikinis en bleate fuotten wiene noflik. De Dútsers, nei't Grienlân oerstutsen wiene, kamen yn Kanada telâne. En út it suden begûnen se út Argentynje te kommen. Yn Brazylje wie der in splitsing yn pro-Dútske en pro-Amerikaanske fraksjes. De Dútsers besleaten mei in krêftige klap fan harren mear striidbere divyzjes de saak yn harren foardiel.
  De nazi's hienen in machtiger en effektiver oanfalskarabiner, dy't fan in lange ôfstân en hiel fluch skeat. De Yankees leine nederlaach nei nederlaach.
  In nij team fan Ingelske famkes ûnder lieding fan Jane Armstrong kaam út it suden oan ... De strider focht yn 'e simmer yn Brazylje ... Pro-Amerikaanske troepen fersetten har traach.
  Mar yn Fenezuëla botsten de krigers mei Amerikaanske troepen. Se fochten op 'e ferâldere Panther-2, dy't hast stoppe yn it foardiel fan piramidale modellen fan apparatuer.
  Mar de Britten, sels mei dizze tanks, wiene sterker as de Amerikanen. Se skeaten mei harren gewearen op 'e Shermans, dy't al hopeleas ferâldere wiene en allinich op gelikense betingsten fjochtsje koene mei de fjouwerentritich.
  Jane skeat fan in ôfstân mei har bleate teannen. Se sloech de fijân en tjirpe:
  - Dit is de grutheid fan Brittanje - it sil net ferdwine!
  Gringeta sloech de beitele skonken mei har bleate teannen yn 'e fijân. Se ferûngelokke de Sherman en piepte:
  - Us keninkryk sil cool wêze!
  En liet har tonge sjen!
  Doe skeat Monica, sloech de fijân rjocht op doel mei har bleate fuotten en koarde:
  - Foar it heil fan 'e siel!
  En nei harren sloech Malanya ek. It sekuer rekke de mear gefaarlike Pershing, brekt syn romp.
  Fansels koarde se mei har bleate teannen:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e keninklike krêften!
  De famkes fochten hiel agressyf en konstruktyf.
  En selektearre Dútske ienheden ferhuze yn Kanada. Gerda op 'e Tiger-4 piramidale tank ferplettere Amearika en har hearskippijen. En hja bruts ûnder de ferpletterjende klappen fan 'e fijân.
  Gerda skeat mei de bleate teannen, sloech de fijân en raasde:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Charlotte sloech ek, dizze kear mei in skarlaken tepel, sloech de Amerikaanske auto en gurgle:
  - Foar de grutheid fan Dútslân!
  Christina rekke ek de fijân. Se ferplettere syn harnas, mei har bleate teannen, beitelde skonken, as aaishellen, en gurgle:
  - Foar ús fenomenale prestaasjes!
  Magda tongere ek, ferplettere de fijân as klaai en raasde:
  - Foar sokke middels dat it ûnmooglik is om te sizzen yn in mearke, sels net te beskriuwen mei in pinne!
  De famkes, it moat opmurken wurde, binne ekstreem striidber en tige aktyf. Se binne eins in protte wille.
  En sa foelen de wichtichste stêden fan Kanada: Quebec en Toronto. En it libben waard better foar de Krauts en leuker...
  Hitler ferklearre dat Amearika ôfmakke wurde soe!
  De Feriene Steaten slagge der net yn om de atoombom te ûntwikkeljen. Blykber hat it gelok yn dit gefal ôfwiisd fan Amearika yn it foardiel fan 'e Wehrmacht. No en? D'r binne oare basis foar oerwinning en sukses. It is dus te betiid om yn wanhoop te fallen.
  Mar de Krauts mei harren bûtenlânske rezjiminten binne fier superieur oan de Feriene Steaten yn termen fan troepen. En se binne by steat om in protte te dwaan yn it ferneatigjen fan 'e fijân.
  Gerda fong bygelyks in swarte jager. En dy famkes pinige him sa, en twongen him om leafde te meitsjen, dat er de hoeven ôfsloech. En dit is eins hiel cool.
  Yn 'e hjerst fan '47 kamen de Krauts it grûngebiet fan 'e eigene Feriene Steaten binnen. Sowjet-troepen fochten noch yn Kanada.
  Alenka op de IS-7 fochten mei in hiele brigade fan Shermans en Pershings. De Shermans wiene hjir fan 'e Firefly-klasse, mei in langlopige 76-mm-kanon, wat gefaarlik is foar de IS-7 as se op 'e kant sjitte. Sa kamen de famkes yn in serieuze situaasje. De IS-7, foar al syn foardielen, hat in gewear mei beheinde munysje en is net hiel fluch-firing.
  Dat Alenka skeat mei har bleate teannen, sloech de Amerikaan en piepte:
  - Op myn paad nei de oarloch!
  Anyuta sloech de Sherman ien foar ien, mei har skarlaken tepel, en flapte út:
  - Foar de oerwinningen fan 'e USSR!
  Alla neukte ek mei har bleate teannen. Se sloech in Amerikaanske auto en flapte út:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Maria sloech ek, mei in aardbeien tepel, sloech har tsjinstanner yn stikken en sûde:
  - Foar de grutte hânskriften fan Lenin!
  En Matryona joech yn mei har bleate hakke, ferbrokkele it harnas fan 'e Sherman en raasde op 'e top fan har longen:
  - Foar myn ridders fan ljocht!
  Dit binne de fiif, dit binne de famkes - coolere kinne jo net fine! En elkenien is sa jong en fris. En de famkes rûke nei huning. Gjin wûnder dat de soldaten sa'n nocht hawwe om de boezem fan Venus mei har tonge te slikjen. En se slikje noch altyd de lippen.
  Ja, de IS-7 joech werom om net oan flarden te skuorre. Dêrom is it in tank, alle tanks binne tanks.
  Miskien útsein de piramidale Dútske ...
  Mar de measte Shermans waarden fermoarde, en de rest luts werom.
  Dit is hoe't de Sovjet-famkes hackten.
  En yn 'e himel terskjen Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya de Krauts. Dat dizze Pokryshkin famkes binne gjin wedstriid. En de beauties fjochtsje bleate fuotten en yn bikinis. En de skarlaken tepels fan 'e boarsten wurde brûkt by it sjitten, wat de fjochtseffektiviteit fan' e sjitten fergruttet.
  Mar Albina en Alvina begripe it better. De famkes wisten seis graden fan it Ridderkrús te ûntfangen. It heechste seisde klasse Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikenblêden, swurden en diamanten waard har takend nei't se elk mear as tûzen fleantugen delsketten.
  Dit binne famkes - famkes foar alle famkes ...
  Mar Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya elk sammele mear as twahûndert fleantugen. En se hiene al acht stjerren fan 'e held fan' e USSR.
  Anastasia drukte har bleate teannen op de sjitknop fan it fleantúchkanon en skeat de Amerikaanske auto del, piipjend:
  - Ik bin in super famke!
  Alenka Sokolovskaya sloech de fijân mei har skarlaken boarsttepel, sloech trije fleantugen del en blafte:
  - En ik bin noch cooler!
  Dit binne famkes, sokke famkes!
  En se ferneatigje Amearika.
  No, fansels meitsje Alvina en Albina it noch leuker en cooler.
  Alvina brûkt skarlaken tepels by it sjitten ...
  En Albina's aardbei ...
  En beide famkes echt graach wurkje harren tonge mei jade, pulsating roeden. Se hawwe sa'n passy en in credo fan agression!
  Albina drukte har bleate teannen en tjirre:
  - En se geane nei see, de razend fammen!
  Alvina, fjoer, befêstige:
  - Cool elemint, killing elemint!
  En no hawwe de Dútsers, de Sowjets en de Japanners harsels djipper yn it Amerikaanske grûngebiet ynkeard.
  De Japanners hawwe har eigen fjochters: ninja famkes. Hiel moedich en fjochtsjen.
  Hjir is in blauwe ninja-famke, dy't har bleate teannen brûkt om in skearmes los te litten, de hollen fan 'e Amerikanen ôfsnije en te blazen:
  - Se geane net foarby!
  En hy hakket de mûne mei swurden.
  En it giele ninja famke sil in echte fan hâlde mei har swurden. En dan sil er mei syn bleate teannen naalden mei gif smite, en se lansearje om de Yankee-troepen te fermoardzjen, troch de tsjinstanners te slaan.
  En gûlt boppe syn longen:
  - Ta alle Japanske gloarje!
  En it famke mei read hier, as in skuorjende mûne, sil de fijannen snije.
  En dan sil er se nimme en se mei de bleate teannen slaan en de Yankees yn ferskate rjochtingen ferspriede. Dit is fighting skientme.
  En it sil roppe:
  - Wy binne ninjas!
  En dan sil in famke mei wyt ninjahier in helikoptermanoeuvre útfiere mei swurden. Hy sil syn tsjinstanners hakje en se ferpletterje. En fan 'e skarlaken tepel sil it slaan as bliksem, razend:
  - Foar de oerwinning fan Japan!
  No, nimmen kin sokke dieven wjerstean! Dit binne famkes, famkes foar alle famkes ...
  En se binne sa agressyf.
  Mar de fjildslaggen rommelje mei kolossale yntinsiteit. De Axis-troepen bewege út sawol it noarden as it suden, letterlik drukke Amearika mei gigantyske tangen.
  Dit is in glimpse fan in ienris glorieuze lân dat de ferbylding fergriemt.
  Tsjin 'e ein fan 'e hjerst hiene de Krauts har al aardich yn 'e Amerikaanske grûngebiet keppele.
  Hjir fjochtet Gerda yn de Tiger-4 tank en tinkt tagelyk oan har eardere,
  Ek hiel glorieuze feats.
  Gerda wie wat bloedbevlekt, mar wie bliid. Mar de stimming waard bedoarn troch de ôfgryslike stank dy't út 'e ôfsnien búk fan 'e ghoul kaam en de eangst dat der noch hûndert, as net mear, fan deselde skepsels oanrinnen soene.
  Charlotte naam ûnderwilens har hurde tsjinstanner by de holle en die in deadlike "dûbele Nelson" beweging, en draaide de nekke fan it skepsel. De fûle strider hjir fûn harsels yn 'e rol fan in soarte fan Mem Teresa - yn termen fan genede oan' e brutaal slein ghoul. Utdrukt:
  - Ik bin aardich, aardich, en mem is aardich - as in wize ûle!
  Gerda wie benaud:
  - Begrypst it net?
  Charlotte wie ferrast:
  - Wat moat ik begripe?
  - Sille dinosaurussen, of hybriden fan rotten en kakkerlakken net hearre? - Gerda spande de lippen út.
  Charlotte giechelde:
  - Ik hie net ferwachte dat jo sa'n wyfke wiene! Ja, wy sille deadzje op syn minst tûzen fan harren!
  - Se slaan dy op 'e holle mei in knuppel!
  - Nee. Leau my mar, de megagnoom kin ús hearre. - Hjir wankele it famke. "As de sultan fan 'e dwergen him net naam, dat is, him net yn tsjinst rôp, dan koe er net te fier fan ús ôf gien wêze.
  Gerda frege mei tige swak fertrouwen:
  - En oare dwergen, elven, annihobbits?
  Charlotte ferdwûn fluch, mei manlike ûndogens, har lêste hope:
  "Oaren kinne it hearre, mar wat makket it har út?" Allinnich de megagnoom Kiy-Dar wit.
  Gerda begûn har bloedbevlekte skonk op in grut, weelderich blêd ôf te feien. It blêd like allinnich mar sêft yn uterlik, mar yn werklikheid wie it stekkerich. De bleate blonde tekene de moraal:
  - Net alles wat glinstert is goud, mar alles wat stjonkt, blykt altyd te wêzen! D'r is safolle smoargens yn 'e wrâld dat jo net kinne leauwe yn' e suverens fan 'e skepper, sels nei't jo in pear stappen op' e grûn hawwe nommen!
  As antwurd sisde de Fjoerduvel wer de loft yn har plestik piip. Doe harken de famkes lang nei de nacht. Mar de megagnoom Kiy-Dar hearde net of koe sels net hearre. En hjir wie dúdlik gjin oare kabouter.
  Gerda song hjir:
  - As in freon ynienen gjin freon noch in fijân blykt te wêzen, mar in kabouter... Dat betsjut dat der in gekkehûs op ús wachtet!
  Charlotte ûnderbriek har freon:
  - No, wolle jo dat in legioen ghouls ús omsingele? Kom op mei dyn fuotten, en gau!
  En op 'e nij gongen se har saaie rin troch, al wiene beide krigers al siik fan wurgens. Soms foel Gerda yn 'e sliep ûnder it kuierjen, yn swiete koarte mominten like it dat er lei, rêstend (in soarte fan sliepen yn in dream - it is gewoan ongelooflijk cool!). Mar de fizioenen brokkelen, as in klaai dy't op 'e grûn foel - maklik en sûnder muoite trille allinnich it lichem senuweftich. En doe begûn alles wer op 'e nij, as swaaide in ûnsichtbere slinger. Der wie in soarte fan heale realiteit en heale realiteit om my hinne. Ik moast myn eachlidden opblaze, dat se, swier, net slute. De bleate fuotten fan 'e famkes waarden wreed trochstutsen, mar it wie dizze ferskriklike pine dy't har net tastean om harsels folslein te ferjitten en har realiteitsgefoel te ferliezen. En it lânskip feroare stadichoan... Lange muorren ferskynden dúdlik troch it tsjuster omhinne de wurge blonde strider like yn in swarte stiennen gong te wêzen. Ik ferbylde my lûden - in swiere echo fan syn rinnen. En d'r wie wat oars ferskriklik en roerleas - foarút. Der wachte wat libbens, noch ûnsichtber op de famkes, en se rûnen derhinne. Fansels woene se net yn 'e ûnderwrâld telâne kommen, mar se rûnen dochs as skiep efterfolge troch in tiger. It is net iens dúdlik wêrom, se begûnen te dreamen oer sokke rommel, miskien fanwegen de ekstreme fysike ynspanning fan 'e lêste wiken fan' e oarloch yn 'e woastyn fan Afrika en de bergen fan Aazje ...
  Gerda flústere:
  - En sels de himel kin in hel wêze, dus jo hoege net wer lang nei de hel te swimmen!
  Der luts wat oan de hân fan it famke. It bewustwêzen gie werom nei de strider. Se fûn har ynienen roerloos stean. De grûn foarút helle sêft nei ûnderen. En der wie in flauwe plons wetter. In azem fan frisheid en focht sykhelle yn it útputte gesicht fan it famke.
  Gerda rôp:
  - Wow, it docht bliken dat jo nei de himel rinne kinne!
  - Wier! - Charlotte útademde mei gefoel neist har. - It plak dêr't de fallen krigers fan Grut-Dútslân sillich binne. "Har rinkeljende stridersstim wie fol fan echte wille.
  Gerda dielde net sa'n optimisme:
  - Mear as it foarfjild fan Viriya.
  Charlotte sei entûsjast:
  - Wêr't in foarfjild is, dêr is in fjild!
  Gerda tocht oan de leginde, tocht hoe't se ûnderweis nei it Ryk Sarai in lytse sulverige rivier oerstutsen. Fan 'e hichte fan it keninklik hynder like de oerstek maklik en fluch leuk. De blonde strider fielde sels as in sultan, of sultana, dy't lykwols noch better is! Mar it is ien ding om te sitten op in enoarm elite hynder, en in oar ding om te reizgjen op jo eigen twa skonken fan in goadinne. Ik freegje my ôf hoe djip en ferriederlik dizze rivier is?
  Gerda merkte slûchslim mar figuerlik op:
  - En it foarfjild is myn!
  - Kinsto swimme? - It readhierige famke kearde har nei har ta.
  Gerda skodholle:
  - Wat in domme fraach. Wêr hawwe jo in fertsjintwurdiger fan in elite SS-bataljon sjoen dy't net swimme koe?
  Charlotte skodde har flammende krullen beslissend:
  - Ferjit oer de SS-elite. Hjir is in folslein oare wrâld of sels in grinsleaze universum mei myriaden fan wrâlden. It is net allegear sa't it wie by ús!
  "Kin ik?" - frege Gerda harsels ôf, en seach wer yn de leechte dy't yn 'e strider wie.
  Charlotte mompele:
  - No ja, gau berne! De tiid is hast om!
  - No, fansels, ik moat swimme kinne! - sei de blonde strider fleurich, en seach twifel oan it sêfte en tagelyk formidabele gesicht fan har freon.
  In flinter de grutte fan in albatros, mei blau en giel-spikkele wjukken, swaaide syn antennes as in teken fan befêstiging dat de bleate-legged blondine de wierheid fertelde.
  "Ik tink dat ek, of hast sa," antwurde Charlotte ûnrêstich. - Al kenne jo it sprekwurd: de kalkoen tocht en kaam yn 'e sop telâne, de kraai tocht net en bedarre yn 'e rattel! Yn alle gefallen is it better as jo witte hoe, want ik kin dy net út. En d'r is mar ien manier foar ús - nei de oare kant.
  Gerda balde har fûsten stiif:
  - Fansels, wy swommen koel!
  Charlotte warskôge:
  - Wy kinne problemen hawwe mei it swurd!
  De glamoureuze krigers kamen oan 'e râne fan 'e kust en stapten yn it swarte nachtwetter. Gerda fielde de druk fan it wetter - de rivier hie in sêfte stream. De bleate-legged blondine knibbele del en dronk gierig, doe sprinkele it op har wurge, stoffige gesicht. De slaperigheid gong fuort fuort. It wetter wie koel en sêft, ik woe der yn lizze en de pynlike spieren fan it froulike lichem ûntspanne...
  Gerda sei mei entûsjasme:
  - En de minen binne ûnsichtber yn it foarfjild!
  - Wachtsje efkes! - flústere Charlotte.
  Gerda wie ferrast:
  - Hwerom steane hjir ek wer fellen?
  De fjoerkriich stelde gerêst:
  - Nee, mar... ik tink dat wy noch kâns hawwe!
  De brânwarriis lei har lippen wer op har wite plestik. Se harke, foarsichtich om har hinne.
  Gerda, op har beurt, ûntspande, en like te voeden troch godlike enerzjy út it wetter. Charlotte frege har:
  - En sjoch, it is my dreech om my op dit plak te konsintrearjen.
  De bleate blonde seach ek werom. It fielde as soe it gau moarn wêze. It tsjuster hold op pikswart te wêzen, sa't it frij koartlyn west hie, ferskynden ûndjiplike gatten yn syn ûndjipberens - it like dat noch in bytsje mear, en it deksel fan 'e nacht soe falle. Dit betsjut dat de efterfolging heul gau sil begjinne. It is goed dat se de rivier berikten. Gerda, dy't har wynbrauwen fersmyt, seach tichterby: it wetter wie dúdlik te sjen oan har fuotten, dy't manlju gek makke, en ûndúdlik midden yn 'e stream. De oare kust wie hast yn it tsjuster te ferdrinken.
  De sniewite strider sei:
  "As allinich de hannen fan manlju ús útputte lichems soene streakje mei aderen dy't út spanning steane." Hokker wille soene wy hjirfan krije? O lijen fleis fan ûnskuldige famkes. Myn liif fan 'e goadinne Venus, sa wol leafde en lok, wat elke frou winsket!
  Charlotte naam har sykheljen wer. Dit kear like it Gerda ta dat der wat yn 'e loft of yn 'e grûn trilde as antwurd. En wat mei piken en tagelyk sa tears tsjin de bleate hakke fan de blonde strider. Se spruts út:
  - Dit is de wille fan 'e boa constrictor.
  - Hasto heard? - De jonge fjoerduvel pakte optein har hân. - Stappen fan in megagnoom! O, rûkte it sniewite wyfke it? Kiy-Dar antwurde. - Charlotte tute it ear fan har freon. - Leau my, ús oerwinning is ticht, Hy is hjir earne!
  Gerda merkte op:
  - Ja, it is tichtby ... Lykas de Moanne foar in booger!
  Charlotte begon hurder yn har fluit te blazen makke fan magysk plestik makke troch de elven (techno-magy, lykwols!), en drukte har ear op 'e grûn. Dizze kear wie it antwurd skodzjen fan 'e boaiem folle mear merkber.
  Gerda merkte filosofysk op:
  - D'r is sa'n teken dat hoe langer jo oan it begjin pech hawwe, hoe suksesfol it ein sil wêze!
  "Ja..." De smaragdkleurige eagen fan it moaie famke smelten bliid, "hy kaam by de oprop!" Kiy-Dar!
  Gerda lei har finger op har lippen:
  - Wês foarsichtich. Miskien is dit hielendal net deselde megagnome, of in skepsel fan in folslein oare folchoarder!
  Se befrieren, harkjend. De trillingen fan 'e ierde waarden unifoarmer en swierder. Earne yn 'e buert, tusken de "eilannen" fan struiken, makke in enoarm type syn wei. Hy wie as in gigantyske geast, hearrich op syk nei syn eigener, ek al wie de lêste noch in burdleaze jeugd...
  Charlotte sei:
  -Jo kinne jo wierskynlik net iens alle krêft fan megagnomen foarstelle. Dit binne sokke machtige wêzens dat sels it helfjoer foar har weromkomt!
  Gerda makke fuortendaliks beswier:
  - Nee, wêrom stel ik my foar... As in kabouter in sterk skepsel is, dan moat in megagnoom in folchoarder fan grutte sterker wêze. Ommers, de wurden mega betsjutte in miljoen kear mear!
  Charlotte woe as famke ôfprate op in date mei in popstjer:
  - Ja, do tinkst goed, freon! Krekt yn in miljoen, dit is in hiele ûnoerwinlik leger!
  Gerda wie ferrast:
  - Wêrom hawwe jo him net earder belle en ús freonen stjerre litten?
  Yn stee fan antwurdzje blies de jonge en readhierige duvel wer op har fluitsje, lucht ûntsnapt mei in licht sissen út it bûgde pûst. En ynienen befrear Charlotte yn 'e midden fan sucht, har smaragdgroene eagen waarden grut. De fûle wolf siet yn it wetter en rekke Gerda by de hân. Ik woe har safolle antwurdzje, doe't ynienen ...
  De bleate fuotten fan it famke brânden ynienen fan sa'n skerpe pine, dat se yn ien kear oereinsprongen en... einlings wekker waarden. Madeleine hie in klup mei dêrop in elektryske tried ferbûn. Op 'e rôze soal ferskynde in elektryske ûntladingsblaar, sels wat geil fan it rinnen op hyt sân en skerpe berchstiennen.
  De SS-kaptein grommele:
  - Ja, oerein, meitsje gau klear, doch dyn jurkuniform oan! Jo kinne net pronkje foar de fjildmaarskalk yn mar in bikini! Sjoch, poppe, jo wurde beleanne, mar as jo wat dom dogge, sil ik jo Conan's tsjil foar in dei meitsje en jo tagelyk in elektryske skok jaan. - Madeleine makke hjir in slimmer gesicht. - Al nee, gjin dei, mar in hiele wike, sûnder ien minút útstel. Wy hawwe noch tiid.
  De famkes begûnen al gau klear te meitsjen... En op in oar kontinint fûnen ek nijsgjirrige eveneminten plak, en ferlykbere.
  Ja, en no is der wer in slach, en de strider Gerda stjoert mei har bleate teannen in deadlik projektyl. De brutsen Pershing stoppe.
  Hjir krûpt wat grutters en ûnhandigers yn. De lêste Amerikaanske ûntjouwing, in selsridende gewear mei in 155-mm lange-loop gun kaliber en 305-mm pânser dikte. It waacht hûnderttweintich ton en is tige stadich. Amper krûpt...
  Gerda fernielde de Sherman mei in goed rjochte skot en merkte op:
  - It giet troch ús sielen!
  Charlotte skeat mei har bleate teannen, smiet de fijân yn ferskuorde stikken metaal en piepte:
  - Foar eare en heitelân!
  Christina merkte mei alarm:
  - Miskien kinne wy it mei in bomwerper slaan?
  Magda sei mei fertrouwen:
  - Lit my dizze saak oer!
  En it famke rjochte it gewear op 'e fijân mei har taaie lytse teannen en sloech him.
  En it Amerikaanske meunster stoppe en eksplodearre.
  Dit binne de famkes út it Tredde Ryk - goed dien!
  De winter is kommen, en de IS-7 beweecht troch de snie. De gefjochten binne geande yn Amearika. Beauties út de USSR fjochtsje fûl.
  Alenka skeat op de Pershing mei har bleate teannen en smiet de tsjinstanner.
  En hja koarde:
  - Gloarje oan it Russyske kommunisme!
  Anyuta rekke ek mei in projektyl. Se brûkte de technyk mei har bleate teannen en koarde:
  - Ik sil sizze in superman famke!
  Alla skeat ek en sloech in oare Patton-tank. En sa cool.
  Hokker soarte fan griente is dizze nijste Patton tank? Dit is de Superperschnig, allinich mei in krêftiger motor fan 810 pk en gruttere hellingen fan it pânser.
  Wat in yndrukwekkende auto kin in probleem wêze foar de T-34-85. Mar de IS-7 sil har fan in ôfstân reitsje. En de Sovjet-tank, dy't in shell yn har frontale pânser krige, stjoert it yn in rikochet. Dit is in fjochtmasine. En as antwurd sloopt er de Amerikaan yn ien klap.
  Dêrnei sjit Maria en treft de fijân sekuer. Hy slacht troch him hinne en ropt:
  - Us leger is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hy brûkt ek syn bleate teannen.
  En dan sil Marusya ezel skoppe. En hy sil it harnas fan 'e fijân ferpletterje yn splinters. Mei help fan, yn dit gefal, in bleate heel.
  En it sil roppe:
  - Foar Stalin syn nije herfoarmingen!
  Se is sa'n fjochtsjende skientme, en se wol elkenien behagen.
  Dit is hoe't it team op 'e IS-7 wurket, it makket de duvel siik.
  Mar dan komme de famkes nei foaren.
  Elizaveta fjochtet op in T-54. En hy hannelet wanhopich. Sa'n agressive krûp.
  En de famkes hawwe in hiel moaie auto. En se sjitte der ekstreem akkuraat fan.
  Bygelyks, se namen en sloegen de SuperPershing en rôpen:
  - Us hillige kommunisme!
  Elizabeth rjochte it gewear mei har bleate teannen. Se rekke it doel en raasde:
  "Myn oerwinning sil geweldich wêze!"
  En se knypeage nei har partners.
  Ekaterina knypte mei har skarlaken tepel en raasde:
  - Foar ús grutte oerwinningen!
  En hoe't er út 'e longen laitsje sil.
  En Elena, mei har bleate teannen, sil de fijân slaan. Se bruts it machtige harnas, splitte it metaal en piepte:
  - Us machtige folk!
  En hy sil brûlje op 'e top fan syn longen ...
  - Hoera!
  En Efrasia slacht ek har tsjinstanner, dit kear mei in ierdbeitepel. Hy sil de fijân ôfbrokkelje en blaze:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op alle planeten fan 'e galaxy!
  Dit binne de coolste famkes yn 'e wrâld. En neat kin har stopje of beheine.
  Ekaterina raast en skoddet har boarst:
  - Ik bin in super famke!
  En har tepels skine as robijnen ... Se stiek se ienris yn it gesicht fan in swarte man en twong him om se te slikjen. Doe slikte se syn manlike folsleinens mei har tonge. Wat is sa'n noflike smaak?
  Hoe moai is it foar in famke - ik kin it grutste wille yn 'e wrâld net beskriuwe.
  Dit is hoe't de famkes de fijân ferneatigje. En se fiele wille fan har glorieuze oerwinningen en kolossale prestaasjes.
  En Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya binne oer it algemien geweldige famkes. Se seethe gewoan mei weagen fan passy en in tsunami fan lust.
  Anastasia sjit fanút in skarlaken tepel op 'e fijân, rekket it Yankee-fleantúch en raast op 'e top fan har longen:
  - Ik bin in moaie superman!
  Alenka Sokolovskaya, bliuwt te ferpletterjen de fijân, brûkt aardbei tepels en razen:
  - En ik bin it langste famke fan 'e wrâld!
  Dat binne de fjochtsjende krigers, en ik moat sizze dat se noch wat stellen! Nimmen kin har wjerstean.
  Sels Amearika ... en elk hat al tsien gouden stjerren fertsjinne as in held fan 'e USSR ...
  Foar sa'n fenomenale prestaasje krigen se in spesjale priis: de Diamond Star of the Hero of the USSR. Wat op himsels tige eare en cool is.
  Have fun beauties!
  It bêste is fansels noch te kommen!
  Oleg Rybachenko hat in oare operaasje útfierd yn Saûdy-Araabje.
  It leger fan 'e tsaar fan Nikolaas II wreide it Russyske grûngebiet út. It famke Margarita Korshunova fjochte no neist Oleg. Ek in mutant - in strider dy't ûnstjerlikens krige.
  No, de ivige bern brochten al dizze bendes fan Mujahideen yn ûnderwerping. En se fersloegen se - en twong se om de eed oan 'e Russyske tsaar te nimmen.
  Tagelyk is Oleg Rybachenko net tsjin it komponearjen fan in moaie en wat oare fuortsetting fan 'e aventoeren fan 'e famkes;
  Nei it nije jier makken de Dútsers en de koälysje wichtige foarútgong yn 'e Feriene Steaten. De Amerikanen, omgean mei in mear technologysk avansearre fijân, wiene te ferliezen.
  Oan 'e ein fan maart kamen de Wehrmacht Washington oan en begûnen de Amerikaanske haadstêd te stoarmjen.
  De fjildslaggen wiene ûngelyk en it wie dúdlik dat de famkes hjir winne... Benammen de piramidale tank, Gerda is goed, krekt as har wurken.
  By de beskutting fan it Wite Hûs, doe't har tank direkt fjoer krige, foel Gerda yn 'e sliep en dreamde oer dit...
  Se seach de partisan Lara Miheiko fongen troch de nazi's. In famke fan sa'n fjirtjin jier skeat werom op de nazi's. Twa fan har partners waarden fermoarde. En se ferstoppe harsels yn 'e hutte.
  De beppe woe har ôf trouwe as har pakesizzer, mar de nazi's leauden har net. En se namen my... Se wiene op it punt om my te sykjen.
  En doe pakte Lara in granaat, de nazi's waarden rekke. It famke naam geastlik ôfskied mei dit ljocht en smiet it... Mar de granaat eksplodearre net.
  It wie net mooglik om heroysk te ûntkommen.
  Se sloegen Lara del, sloegen har in pear kear en joegen har in swart each. Mar se sloegen him net al te hurd, se wiene blykber bang om him sear te dwaan!
  Doe't se foar ferhoar nei de hutte brocht waard, gedroech Lara har ûnferskillich.
  Dapper seach se yn 'e eagen fan 'e SS-kolonel, sei se:
  - De Fritz sil dy gau ferneatigje! Harkje it gebrul fan gewearen, ferneatiging komt fan it Reade Leger!
  De kolonel antwurde:
  - Douwe famke, do silst de swipe moetsje!
  Lara rôp frijmoedich:
  - Pine makket my net bang!
  De kolonel bestelde:
  - Nim dizze snoep de strjitte op mei in poster: partisan en lit it it hiele doarp sjen!
  De plysjeman suggerearre maklik:
  - Bûten snie it en it friest... Moatte wy it famke net bleatfuotten derút helje, sadat se har lust ôfkuolje kin!
  De SS-kolonel knikte ynstimd:
  - Rjochts! Lit him op bleate fuotten yn 'e kjeld rinne, miskien komt er wol ta sin!
  Lara har skieppehûdjas en trui waarden ôfskuord. Se lieten my yn mar ien katoenen jurk. Se lutsen har rûge skuon en swarte kousen út. It famke waard bleatlein yn ien ljocht jurkje.
  Se hong in plakette om har nekke mei it opskrift: "Ik bin in partisan." En mei de hannen efter har bûn, namen se my de stoep út. De bleate fuotten fan it famke fielden de kjeld en snie.
  Lara glimke. Se wie echt ferlegen troch de blauwe plakken op har gesicht en hoe't se der útseach. En jo kinne bleate fuotten rinne yn 'e snie. Har soallen wiene yn 'e simmer tige rûch wurden fan in protte kearen bleatfuotten. Se hie koartlyn har skuon oandien, en dit wie net de earste kear dat se kjeld en honger ferneare moast.
  Lara gie op har eigen en bleau te glimkjen. De wyn waaide, waaide har koperread hier, en de snie kreake ûnder har bleate fuotten.
  It famke rûn mei sa'n loft, as in prinsesse op 'e troan. En se liet sierlike, lytse fuotprinten efter har, hast as in bernefuotten.
  Minsken seagen har mei sympaty oan.
  Ien fan 'e froulju yn in bontjas begon te babbeljen:
  - Ôfgriis! It famke wurdt bleatefoet liede!
  It waar wie sinnich, en Lara har rûge, eelere soallen hiene amper lêst fan de kjeld. Se rûn nei harsels ta en liet har tosken sjen.
  Doe waard se ferbaarnd troch de klap fan de sweep. It famke raasde en biet op har lippe...
  Se waard noch in pear kear mei geweld rekke. Lara koe amper op 'e fuotten stean, en mei in ynspanning fan wil hold se in gjalp tsjin.
  It eigensinnige famke waard nei in spesjale hutte brocht, dêr't apparaten wiene foar marteling.
  Dat se hellen har op it rek en begûnen har hakken te ferbaarnen mei in waarm izer...
  En twa beulen sloegen Lara mei swipen. Yn 't earstoan hold it famke har gûlen tsjin mei in titanyske ynspanning, mar doe't brede stripen izer, read fan 'e waarmte, op 'e bleate soallen fan it bern oanbrocht waarden, raasde se en ferlear it bewustwêzen. Se waard ta har ferstân brocht...
  Ôfgriis...
  Gerda waard wekker... Ferdomme, jo moatte oer soksawat dreame, as oan 'e foarjûn fan' e oerwinning har tank op it Wite Hûs fjoer.
  En dan barre sokke ferfelende dingen...
  Gerda skeat op de SuperPersching doe't dy it hûs ferliet, sloech der trochhinne en koarde:
  - Frede, wurk en leafde!
  Doe liet se har tonge sjen.
  Charlotte skopte ek har tsjinstanner, mei har bleate teannen en flapte út:
  - Ik bin in superklasse famke!
  Christina sloech ek, sisjend as in slang en drukte har skarlaken tepel op 'e joystickknop, en sloech de fijân:
  - Wy binne supermannen!
  En Magda sil de fijân slaan, de tank ferpletterje, de fjochtskit twinge om te detonearjen en útjaan:
  - Jou my aerobatics!
  Dan winkt er nei syn partners. Dit famke is in gunner fan 'e heechste klasse.
  De krigers ferneatigje de Yankees en krije punten ... Albina en Alvina hawwe elk al twatûzen delsleine auto's sammele. Dêrfoar krigen se in nije priis: de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Dit is hoe't de famkes har ûnderskieden troch superklasse-aces te wurden. En gjinien koe har stopje of ferslaan.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya en Orlova krigen elk in nije priis: de Order of Glory fan 'e heechste graad mei diamanten, dêr't se tige bliid mei wiene. Dit binne sokke coole famkes.
  En de oarloch komt ta in ein... De Amerikanen kapitulearje op 20 april 1948. En noch in oare skiednis fan de Twadde Wrâldoarloch draaide op 'e kop.
  Dizze kear liket der in perioade fan langere frede te wêzen. De USSR krige Alaska werom en elkenien wie bliid. En de lannen fan it Amerikaanske kontinint waarden ferdield troch Japan en it Tredde Ryk. Sa einige de tydlike weryndieling fan 'e wrâld.
  De Dútsers binne nocht fan de oarloch.
  Hitler tastien polygamy yn it Tredde Ryk - oant fjouwer froulju elk, en yntrodusearre drakonyske belestingen op pearen dy't gjin bern hawwe of minder as trije. Dit wie in sterke stap om it befolkingsbelied te stimulearjen.
  Dêrnjonken hie Hitler sels in protte bern krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. En ûnder harren wie it nedich om te kiezen de erfgenamt op 'e troan.
  Der wie gjin fertriet, it Tredde Ryk fertarde wat it tegearre mei Japan ferovere hie.
  Mar op 5 maart 1953 ferstoar Stalin. En Beria kaam oan 'e macht. Wêrom Beria? Yn 'e echte skiednis hie hy goede kânsen op' e troan, mar in ûngelok foarkommen him: in oproer yn 'e DDR, ûnder de ûnderdrukking wêrfan in tsjin-komplot tsjin Beria rypke. En hjir is fansels gjin DDR.
  Dêrnjonken woe Hitler dat de goed foarseine en by de Dútsers bekende Beria, dy't in germanofyl wie, nei Stalin regearre. En Stalin, doe't syn sûnens minder, makke in testamint yn it foardiel fan Beria.
  Sa waard alles besletten yn it foardiel fan it haad fan it geheim en net allinich de geheime plysje.
  No, Beria suggerearre dat Hitler mei Japan omgean foardat it kearnwapens krige.
  Jo witte noait wat in samûrai kin tinke oan.
  Beria en Hitler binne it iens oer in mienskiplike oarloch mei Japan en de ferdieling fan har grûngebiet.
  Op 20 april 1954 begûn in mienskiplike oarloch tsjin it enoarme koloniale samoerai-ryk.
  No, in nije side draait yn 'e skiednis. Sowjet-troepen lûke op nei Japan.
  En de Dútske ek... Hjir fjochtsje Gerda en Charlotte wer yn in piramidale tank. Harren auto is in twasitser mei in gewicht fan fyftich ton en hat in kompakte gasturbinemotor fan 2.500 pk. Jo kinne jo yntinke hoe fluch in Dútske auto is. En it pânser is spesjaal, mingd mei plestik. En hiel duorsum, ûntrochsichtich út alle hoeken. It gewear hat in lyts kaliber fan 75 mm, mar mei in tige hege begjinsnelheid fan projektilen yn in hege drukgewear. It hat tanommen pânser penetraasje. En de foarried fan skulpen en snelheid fan fjoer binne heech. Conductivity is heech.
  De tank sels is gewoan super... Sa wit Gerda wêr't se mei fjochtsje moatte.
  Sovjet auto's binne swakker. De wichtichste tank is noch altyd de T-54, in goede auto, relatyf goedkeap, mar folle minder as de Dútske yn alles. De IS-7 waard nea wiidferspraat. It waard opmurken troch de IS-10, dy't krige in 122-mm kanon, mar in langere loop en goede foarholle pânser, mei swakkere kanten. Mar dit alles past yn it gewicht fan trije en fyftich ton, dat is net min.
  Gerda sjit op de Japanners fanút har Panther-6 tank, mei har bleate teannen en drukt op de joystickknoppen, wylst se raast:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e Aryske bruorskip!
  Charlotte drukt op de joystickknoppen, skarlaken tepel, line fan sân masinegewearen, en sjit:
  - Us lok is yn it kommunisme fan 'e Aryske dream!
  En it famke laket wer...
  Christina en Magda fjochtsje op in oare piramidale Panther-6.
  Christina drukt mei de bleate teannen op de joystickknoppen, slacht de fijân út Japan en raast:
  - Gloarje oan myn freon!
  Magda iepenet ek it fjoer, en laitsjen oerdôgjend, seit, en drukt har ruby tepel op 'e joystick knop:
  - Gloarje oan ús jongelju!
  En hoe't se út 'e longen laitsje sille. Litte wy it sizze, dit binne de famkes dy't prachtich binne yn 'e opwining fan' e oarloch.
  Ja, it liket derop dat doomsday is oankaam foar Japan. Mar alles giet oant no ta neffens plan.
  Elizaveta en har bemanning fjochtsje yn in wat modernisearre T-54 tank. Mar it ferskil is lyts. It fjoertempo fan it gewear is in bytsje flugger wurden, en it projektyl is mear pânser-piercing. Dit is it ferskil.
  En de motor is deselde dieselmotor mei 520 pk... De Japanners brûke tanks fan eigen ûntwerp en fergunning Dútske. De auto's binne ek oer it algemien goed. Benammen de Hirohito-3-auto, mei in gewicht fan achtenfyftich ton, mei in 105-mm-pistoal mei in looplingte fan 70 EL, superieur oan 'e T-54 yn bewapening, en net ynferior yn wapens en rydprestaasjes, útsein de krêftreserve .
  Dizze Japanske tank is in probleem foar de USSR. Mar der binne ek lichtere auto's út it Land of the Rising Sun.
  It is makliker om mei har om te gean.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen en rekket de samûrai tanks. Se docht dit heul tûk en sjit:
  - Gloarje oan ús frije Heitelân!
  Catherine fjoer wer, mei help fan de skarlaken tepel, en smyt de Japanske auto, squeals:
  - Rus troch God jûn!
  Elena tersket ek de fijân, ferneatiget in fijân tank, mei har bleate hak en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  Efrasia sjit ek en docht it mei help fan 'e aardbeien tepel fan har elastyske boarst, en sjit:
  - Gloarje oan 'e oerwinningen fan it heger kommunisme!
  Dit is hoe't se har tank behendich bewege en nederlaach foarkomme. Tank Hirohito-3 kin wurde klassifisearre as swier, mar it is frij massaal. It is hiel lestich te brekken troch sa'n masine.
  En sa giet er efter de famkes oan. It gewear is grutter yn kaliber en hat in hegere initial projektile snelheid. It pânser fan 'e foarholle fan' e Japanske turret is noch dikker as de Sovjet 240 mm, en de foarholle fan 'e romp is ek dikker - 150 mm oan 'e boppekant en 120 mm oan' e boaiem. En de snelheid fan 'e Japanners is noch heger, de gasturbinemotor produsearret 1500 pk. Ja, dizze tank is de bêste fan Japan. Jo kinne gjin grapke mei him.
  Mar Elizaveta, mei help fan har skarlaken tepel, stjoert de shell rjochtút ein-oan-ein, en de Japanske tank eksplodearret, nei't er net slagge om it Sovjet-auto te reitsjen.
  Catherine tjirpe en tute de bleate hak fan har freon:
  - Do bist tûk Lisa!
  Elizabeth wie it net iens:
  - Ik bin gewoan in sjeny!
  En hoe't er út 'e longen laitsje sil. Dit is it famke.
  En se gûle in protte... Ekaterina tinkt bygelyks oan hoe't se doe yn it ienenfjirtichste jier flechte. De skuon skuorden nei in pear dagen, en ik moast op bleate fuotten stampe. En foar in stedsfamke dat it net wend is, docht it sear, elke bult, elke tûke, elke bult wurdt field. En har skonken waarden delslein oant se bloedden, doe't elke stap eksplodearre fan pine.
  It famke hie nea tocht dat it rinnen op bleate fuotten sa pynlik wêze koe. It wie net foar neat dat Hugo sympatisearre hie mei it bleatefuotte famke Closet. As sels yn 'e simmer sokke famkeslike skonken binne sa, wat dan yn' e winter.
  Ekaterina is der lykwols gau oan wend, har jonge lichem past him gau oan, de ferwûne soal is begroeid mei eelten en is rûch wurden. En it waard noflik om bleatfuotten te rinnen. Catherine die net iens har skuon oan oant de froast rekke. Doe waarden lykwols fjouwer fan har foarme en Euphrasinya learde har de keunst fan heksen. En heksen rinne faak bleate fuotten yn 'e snie om har jeugd te ferlingjen. En koartsein, de famkes behearske geheime kennis, en seagen sa'n tweintich jier âld, en bleate fuotten en yn bikinis net befriezen yn 'e kjeld. Dit binne de beauties. En der binne gjin koeler as harren, útsein fansels Alenka. Se focht op 'e IS-10, feroare mei in útwreide barrel. De tank ferskynde yn 'e rige frij koartlyn. En noch seldsum. De IS-7 kaam nea yn grutte produksje. Blykber troch de hege kosten en swierrichheden yn produksje.
  Dat de bemanning fan Alenka ferneatiget dizze Japanners en bromt ferskes foar himsels.
  De blauwe nachten fladderje mei fjurren,
  Wy binne pioniers, bern fan arbeiders ...
  It tiidrek fan ljochte jierren komt oan,
  De gjalp fan 'e pioniers is altyd klear!
  Doe't famkes krije del ta saken, do kinst net wjerstean harren. Yn feite kin dit sein wurde in perfekte skepping fan oarloch.
  De striid giet troch en Japan ferliest.
  Sovjettroepen namen yn maaie súdlik Sakhalin yn. En hja diene mei uterste foarsichtigens.
  Mar de bataljons fan de Sovjet-famkes litte in opmerklike klasse fan fjochtsjen sjen.
  Fan har soarten wapens, fansels, begon de AK te brûken. Slimmer as it Dútsk, mar ienfâldich en betrouber. En it maait tsjinstanners del, hoewol't it doel op ôfstân leger is as dy fan in Dútske oanfalskarabiner.
  Sowjetfamkes twinge Japanske finzenen om har bleate, stoffige fuotten te tútsjen en har bleate hakken te slikjen. Dit is har taktyk.
  Fighting krigers fan 'e heechste klasse.
  Yn 'e simmer fan '54 hawwe de Dútsers yn prinsipe Amearika frijmakke fan Japanske troepen.
  It bataljon bleate fuotten ûnder lieding fan Margaret focht foaral moai. It famke fersprate de samûrai, en de finzene jonge manlju waarden twongen om har hakken te tútsjen en de boezem fan Venus te slikjen.
  Gerda en har team op "Panthers" 6 die in goede baan, en stjoerde in protte Japanners nei de hel, en guon nei de himel.
  Fjouwer ninja-famkes fochten de Sovjet-troepen doe't se nei Mantsjoerije oprûnen.
  In ninja famke mei blau hier mei swurden slein en rûn in mûne, snijde Sovjet soldaten. Doe smiet se in earte mei eksplosiven mei har teannen, draaide de Sovjet T-54 tank en blafte:
  - It coolste lân is Japan!
  In ninja-famke mei giel hier sil de fijân ek slaan mei blêden en in boemerang jaan mei har bleate hak, ropend:
  - Foar ús samoerai-oerwinningen!
  In ninja-famke mei read hier sil sûnder problemen in agressive twirl fan swurden útfiere, en de Sovjet-soldaten snije. Dan sille har bleate teannen in bom lansearje. De tank fan de USSR sil útinoar skuord wurde en de strider sil skrieme:
  - Yn 'e namme fan' e ideeën fan it kommunisme!
  In ninjafamke mei wyt hier naam en sloech de tsjinstanners, as soe se in fan oer it fjild feie, wer in Russyske soldaat ôfsnije, en mei har bleate fingers soe se in moardysk wapen lansearje dat safolle as twa Sovjet-tanks yn dielen skuorre soe .
  En it sil roppe:
  - Foar de grutheid fan it lân!
  Famkes hâlde fan te deadzjen, en se hâlde fan finzenen noch mear te ferkrêftsjen. Safolle dat manlju it bewustwêzen ferlieze fan oermacht. En dat is hoe't ninja-famkes it leuk fine. Ride op bûnte manlju en sweep se tagelyk.
  Mar, nettsjinsteande it heroïsme fan 'e Japanners, ferlieze se oan bettere en mear avansearre technology.
  Boppedat binne d'r yn 'e himel superklasse-aces Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya, dy't de Japanners as wynmûnen ferpletterje.
  Anastasia, mei har bleate teannen, snijt seis Japanske fleantugen tagelyk mei ien burst ôf en piept:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme yn Ruslân!
  Akulina, mei har skarlaken tepel op in knop drukke, snijde sân Japanske fleantugen yn ien kear ôf en raasde:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  De krigers nimme wraak op Japan foar har eardere grieven. En benammen foar de nederlaach yn 'e oarloch yn 'e tiid fan tsaar Nikolaas II. Nee, dit sil nea fergetten wurde, en generaasjes sille net ferjaan.
  Anastasia drukte har ruby-tepel en skeat in oare burst, skeat Japanske fleantugen del en raasde:
  - Glory oan it tiidrek fan kommunisme Beria!
  Akulina drukte har bleate teannen, sloech de samoerai-fleantugen del en koarde:
  - Foar grutte oerwinningen!
  En Albina en Alvina helje rekordscores. Foar trijetûzen fleantugen delsketten waarden se bekroand mei de oarder: Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús en gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Albina joech in beurt mei har skarlaken tepel. Se snijde in tsiental Japanske fleantugen yn ien kear del en koarde:
  - Foar myn boarst!
  En se ferbylde harsels yn 'e earms fan in swarte strider.
  Alvina skopte mei har bleate teannen, sloech in tsiental Japanske fleantugen del en piepte:
  - Foar grutte oerwinningen!
  Dútske famkes binne tige fjochtsjen en moai. Se hâlde tige fan jonges mei swarte hûd, en har tongen binne altyd ree om de ebony perfeksje fan manlju te poetsen.
  Albina, mei har bleate teannen, sloech wer de samûrai en skeat har fleantugen del.
  En hja koarde:
  - Ik bin Superman!
  Alvina drukte har ierdbeien tepel, maaide in massa Japanske fleantugen del en swaaide:
  - Ik bin in romtefoks!
  It famke is tige striidber en aktyf yn har hyperseksualiteit.
  Echte Ariërs binne gewoan super! En yn it algemien, sokke beauties fan 'e heechste klasse!
  Dútse en Sovjet troepen, ferslaan de fijân, binne foarút oer Sina.
  Tidens de oanfal op Singapore ûnderskieden fjochters fan 'e loftdivyzje en de Barracuda barefoot famkes-ienheid harsels. De famkes, spatten har bleate hakken yn 'e plassen fan jittende tropyske rein, barsten yn' e fersterke posysjes fan 'e Japanners en bajonetten se.
  Dit binne de fjochtsjende beauties.
  Japan skodde fan 'e ferpletterjende slagen fan sa'n agressyf team.
  Yn 'e hjerst fan 1954 waard it grutste part fan Sina ferovere troch de Asmachten. En de situaasje is folle yngewikkelder wurden foar it Lân fan 'e Rising Sun.
  Hitler sei:
  - Twa fûgels kinne net meiinoar yn ien hoale!
  En de krigers Albina en Alvina skeaten fjouwertûzen fleantugen del. Japan produsearre goedkeape, mar lege kwaliteit fleantugen yn hiel grutte hoemannichten, dus it wie tige handich om te sammeljen rekkens.
  Albina, mei har bleate teannen, snijde in oare samûrai ôf en piepte:
  - Dit is ús prachtige wrâld!
  Alvina sloech mei help fan in skarlaken tepel in hiele tsiental Japanske auto's del en tjirp:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme yn it hielal!
  Albina, dy't ek de aardbeitepel brûkte en de samûrai delslaan, wie ferrast en flapte út:
  - Hawwe jo it oer kommunisme?
  Alvina, mei har bleate teannen en snijde in tsiental Japanske fleantugen ôf, sei:
  - De nije Aryske oarder is it kommunisme!
  De famkes barsten út fan laitsjen... Foar de fjirtûzen fleantugen waarden se bekroand mei de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêdswurden en diamanten. Dat sels in tige hege priis in rekord is foar beauties.
  Dit binne de famkes wêr't jo nei opsjen moatte ...
  Lykwols, Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya binne net inferior en oertroffen de telling fan fiifhûndert delslein fleanmasines.
  En se krigen nije, tige hege prizen, en sammele in hiele kolleksje fan stjerren foar harsels.
  Anastasia rjochtet har wapen mei har bleate fuotten en slacht de fijân del, snijt de fijân ôf en piept:
  - Foar kommunisme op 'e hiele planeet!
  Akulina, snijt de fijân del troch te drukken op de skarlaken tepel, agressyf squeals:
  - Sels bern kenne ús!
  Yn 'e winter ferlear Japan hast al syn koloanjes, en de gefjochten ferhuze nei it memmelân sels.
  It jier 1955 is oankommen, as de fjildslaggen raze en der gjin ein of râne yn sicht is.
  Japan jout yn, stadich mar wis. En hy ferliest stadichoan de oarloch.
  Mar de samoerai fjochtsje wanhopich en hurd.
  Alenka en har bemanning stapten op 'e IS-11 eksperimintele tank. Dit auto is foarsjoen fan in 130 mm gewear en hat solide spoaren op 'e boaiem.
  Alenka sjit mei har bleate teannen, brekt troch de fijân en raast:
  - Gloarje oan it kommunisme mei bleate hakken fan famkes!
  Anyuta skeat ek mei help fan har skarlaken tepel, drukte op de trekkers fan njoggen masinegewearen en blurde út:
  - Wy famkes binne hiel cool!
  Alla sloech ek mei har bleate teannen, ferbrokkele de fijân en raasde:
  - Kom, fuort fan 'e skroef!
  Maria neukte, mei har bleate hak. Se stiek de fijân troch en koarde, har tosken bleat:
  - Foar nije prestaasjes!
  Marusya sloech mei help fan in aardbeien tepel, ramde de fijannen mei in deadlike greep en tjirp:
  - Foar de grutten fan it kommunisme!
  Alenka skeat wer en raasde:
  - Dat de kollektyf boerepresidint en sigeunerdiktator Sashka stjerre!
  En hy sil syn bleate foet op 'e harnas slaan.
  Sa kamen de famkes mei, it is gewoan geweldich. Se binne oer it algemien amazing klasse krigers.
  Hjir sjonge se yn koar:
  Nee, de wachse sil net ferdwine,
  It uterlik fan in falk, in earn ...
  De stim fan 'e minsken is dúdlik -
  It flústerjen sil wurde ferpletterd troch de slang!
  
  Stalin libbet yn myn hert
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei romte waard iepene -
  De stjerren fonkelden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt,
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine -
  It paad dat it kommunisme ferljochtet!
  Elizabeth fjochtet ek mei har T-54 tank, sa'n fjochtsjende heksefamke.
  En de prachtige Japanske auto's wurde troch har bleate fuotten delslein.
  Elizabeth drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel en tjirre:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it Sovjetkommunisme!
  En hoe sil dizze skientme laitsje! En sil skitterje mei pearly tosken.
  Ekaterina naam it en wiisde ek mei har bleate teannen en raasde:
  - Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  Elena sloech har tsjinstanner mei har ruby-tepel en bleatte har tosken, skriemend:
  - En oan de reade banier fan ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  Efrasia skopte har bleate hakke en sisde:
  - Hallo Heitelân, ús frije,
  Freonskip fan folken, stipe foar altyd!
  En alle famkes, mei har bleate teannen, songen yn koar:
  - Legitime macht, de wil fan it folk,
  Ommers, in ienfâldige persoan stiet foar ienheid!
  Froulike krigers, it moat sein wurde, wurde ûnderskieden troch ongelooflijke bestriding agression.
  En hjir fjochtet Gerda...
  Har "Panther" -6 is as in super tank, shredding samurai posysjes.
  Gerda sil mei har skarlaken tepel sjitte, op de joystickknop drukke en raast:
  - Foar de Aryske wrâld!
  Charlotte sil ek mei har bleate teannen slaan, in massa Japanners útinoar skuorre en blaze:
  - Foar grutte grinzen!
  Christina en Magda fjochtsje ek. De famkes binne ekstreem fjochtsjen, en hiel moai, hast neaken yn bikinis.
  Christina skeat mei har ruby-tepel, smiet de Japanske Hirohito-4-tank en koerde:
  - Gloarje oan myn lân!
  Magda skopte ek, mei har bleate teannen, smiet de samûrai-haubitser en blafte:
  - Glorie foar grutte prestaasjes!
  Dizze famkes binne de heechste klasse!
  Tokio foel ein maart. En op 20 april 1955 joech Japan him oer en einige dêrmei de grutte oarloch.
  It famke Albina en Alvina mear as fiif tûzen fleantugen delsketten. En dêrfoar krigen se in spesjale priis: de Grutte Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden en diamantswurden.
  De oarloch is noch net foarby. Se ferstoppe mar efkes. Mar Hitler ferovere hast de hiele wrâld.
  Beria krige it suden fan Sakhalin, de Kuril-rêch, en Mantsjoerije tegearre mei Port Arthur werom.
  De USSR waard in sterk lân dat har wûnen slikke. Foar in skoft ferovere Nazi-Dútslân oare lannen, ûnderdrukking fan harren lytse ferset.
  De oarloch duorre foar ferneatiging en wrâldbehearsking. Mar in oare wrâldwide konfrontaasje wie brouwen.
  Underwilens sammele wolken oer de USSR. En yn 1959, op syn santichste jierdei, besleat Adolf Hitler om Sovjet-Ruslân oan te fallen, dêr't Beria regearre. De Führer hie praktysk de hiele wrâld oan syn kant.
  Mar de USSR waard in sterke, yndustriële macht. Sa fûn ik in sjit op in stien.
  Beide lannen hiene kearnwapens, mar Gerda en Albina koene in generator meitsje wêryn strieling de hiele planeet Ierde besloech, wêrtroch it brûken fan dit soarte fan ferneatiging ûnmooglik makke.
  En Hitler besleat de lêste soevereine macht yn 'e wrâld te gripen. De grins yn it westen rûn lâns de Dnjepr, en dan Wyt-Ruslân en de Baltyske steaten ûnder de Dútsers. De nazi's koene de Krim behâlde. Behalven as de USSR in basis hierde foar de Swarte See Fleet yn Sevastopol.
  Njonken de rest fan it territoarium omfette Ruslân in diel fan Sina - Mantsjoerije. Sa, de befolking fan de USSR, dêr't in tige aktyf belied waard neistribbe te stimulearjen de berte taryf en polygamy waard legalized troch de kommunistyske, ateïstyske rezjym, hat al boppe de foaroarlochske sifers fan 1941, nettsjinsteande sels territoriale ferliezen, en tanommen mei trije prosint elk jier.
  Beria ferbea sawol abortus as anticonceptie. En hy yntrodusearre wylde belestingen op gesinnen mei minder as fjouwer bern.
  Neffens plan en mei help fan stok metoaden, de USSR gau ûntwikkele, en syn militêre macht tanommen.
  Hitler, fielde in potinsjele bedriging, hawwen klear it sammeljen fan 'e wrâld yn ien Tredde Ryk, besletten om te begjinnen syn lêste oarloch op dizze planeet.
  Hoe sit it mei de lêste oarloch? D'r is neat mear te feroverjen op ierde. In jier lyn fleagen de Dútsers nei de moanne, en it tiidrek fan romte útwreiding is iepene. Mar sil Hitler libje om it tiidrek fan Star Wars en de ferovering fan stjerrestelsels te sjen? Nettsjinsteande in sûne libbensstyl, in fegetarysk dieet, regelmjittige oefening en dosearre fysike aktiviteit, wie it dúdlik dat de Fuhrer ferâldere. De keale plakken op dyn holle wurde sterker, dyn hier wurdt griis, en do lykje wurch. Hoewol't de Fuhrer besiket op te fleurjen.
  Hoe dan ek, jo moatte jo lêste missy foltôgje en de USSR feroverje. En sels as de Fuhrer stjert, sil hy sawat tûzen soannen hawwe krigen troch natuerlike ynseminaasje. En ien fan harren sil wurde erkend as de bêste, de meast bekwame en sil nimme de troan fan 'e grutste diktator yn' e skiednis fan planeet Ierde.
  Yn alle gefallen is fertraging te riskant, en wylst kearnwapens net effektyf binne, smiet Hitler mear as fyftich miljoen soldaten yn 'e USSR yn' e earste echelon allinich. D'r binne ek in grut oantal tanks, fleantugen en fleanende diskoteken. En dit is kolossale macht.
  De USSR bleau te modernisearjen fan wapens. Tank T-64 ferskynde, swierder en mei in krêftige 125-mm gewear, by steat om te penetrearjen piramide-foarmige Dútske reau mei feather shells. True, de T-64 is noch mar krekt begûn yn produksje. De wichtichste tank wie noch altyd de T-54, dy't net sterk genôch wie tsjin Dútske modellen. Dit is ek ien fan de redenen wêrom't Hitler haast hie mei agresje tsjin Ruslân.
  De IS-11 foel net oan... De IS-12 waard makke troch in masine mei in 203 mm kanon, mar it waard te djoer, swier en grut. De IS-15 wie in kompromis mei in 152mm, langlooppistoal. Dit auto like op in fergrutte T-64 en ek krekt begûn te gean yn produksje.
  De Dútske haadtank "Panther" 6 wie piramidaal yn foarm, en it waard in bytsje modernisearre yn de "Panther" 7, wêrtroch it kaliber fan it gewear ta 88 mm fergrutte om mear ferneatiging te produsearjen. En de motor waard ynstallearre mei in machtiger 3000 pk, jaan enoarme snelheid en manoeuvreerberens wylst behâld fan in gewicht fan fyftich ton, en ferbetterjen fan de kwaliteit fan it pânser.
  Sels de nijste Sovjet T-64 wie merkber minder as de Dútser yn rydprestaasjes en beskerming fan 'e kanten en foarholle. Mar de T-64 koe op syn minst in Dútser penetrearje, hoewol fan in koarte ôfstân.
  Yn 'e loft wiene de Dútsers ek sterker yn sawol de kwantiteit as kwaliteit fan masines. Mar de USSR wie nea by steat om te meitsjen syn eigen diskettes. En de Dútsers ynstallearre waarmte rays, lykas lasers, op Belonzi syn skiven, en koe fjoer effektiver.
  En de nazi's fleagen diskoteken mei in snelheid fan tsien lûdssnelheden. En dit is eins kolossaal. Dit is hoe sterk it leger fan it Tredde Ryk is.
  En se hawwe ûndergrûnske tanks. En in protte oare coole dingen. Koartsein, Beria hat praktysk gjin kâns.
  Mar Sovjet troepen hawwe kolossale ferdigeningskrêft. En de ynvaazje begûn mei in loftoffensyf. De krêften binne ûngelikense en de Dútsers ferpletterje Sovjetstêden. Tsien tûzen ferhúzje oer Ruslân en nimme Smolensk.
   Natasha makke in beslút:
  - Wy moatte Hitler en syn binde twinge om troepen út 'e USSR te ferwiderjen en de finzene bern frij te litten!
  Boartlike Zoya wie it hjirmei iens:
  - Fansels moatte jo! En bewarje jo foarâlden fan it faksisme!
  Augustinus merkte op, mei har bleate fuotten stampen:
  - Wy sille dit dwaan, sûnder twifel!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Dêr hawwe wy alle middels foar!
  Sei, dien, en de fjouwer krigers oanfallen de fascistyske horden.
  Krigers út 'e Russyske ieu fan God en mutante heksen kamen wer yn botsing mei de nazi's fan 'e tweintichste.
  It faksistyske brune ryk hat in protte soldaten. Se streame as in einleaze rivier.
  Fansels namen de fjouwer famkes it tige swier om tanks en fleantugen fan Wehrmacht te fernielen. Fan it begjin ôf ferpletterden se se mei har hannen en fuotten, bedekt troch in krêftfjild. Mar...
  As út 'e grûn ferskynde Oleg Rybachenko en Natasha syn jongste dochter Margarita Korshunova.
  Se pakten har ljochtsabels en laden mei nanobots. Wy makken ús klear om de hate fascisten te ferneatigjen. Sa feroare de fjouwer yn in seis.
  Natasha Korshunova, dy't de teannen fan har bleate, beitele fuotten klikte, merkte op:
  - Is dat sa? No, it is ús lot dat wy it net oars kinne ferslaan!
  De agressive gouden hier Zoya, dy't trochgiet om de Dútsers te ferpletterjen, konstatearre logysk:
  - Wy krije it flugger dien! Sneller, lit ús de USSR rêde!
  In bleatefoot jonge net âlder as tolve dy't like op Oleg Rybachenko, dy't de nazi's mei swurden, sawol ynfantery as tanks, raasde:
  - Wy sille nea jaan!
  En in skerpe skiif fleach fan 'e jonge syn bleate foet, dy't trije faksistyske fleantugen tagelyk ôfsnien hie!
  Margarita Korshunova, ljochte mei har bleate hakken, ferneatige tsjinstanners, sawol tanks as ynfantery, bleate har tosken en mompele:
  - D'r is in plak yn 'e wrâld foar heroïske dieden!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate fuotten fan it famke, sloegen de nazi's en har fleantugen en tanks.
  Natasha Korshunova smiet ek har bleate teannen, moardlik en jankte:
  - Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har ljochtswaarders gongen troch de faksisten yn 'e mûne. Doe sloegen de blasters op 'e tanks, en snijden de tuorren ôf. De fleantugen krigen it ek.
  Red-haired Augustinus, snije útinoar de fijannen, squealed:
  - Foar in nije oarder!
  En mear naalden ferspraat út har bleate fuotten. En sawol yn 'e eagen as yn 'e kiel fan nazi-soldaten en fleantugen.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein waarden en fûleindich waarden.
  Coole Zoya, dy't wite en brune soldaten en tanks mei fleantugen snijde, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, killer kado fljocht fan har bleate fuotten. En tanks en wite jagers falle, en de sturten fan 'e fleantugen baarne.
  Svetlana Snow White hakket de molner del, har swurden binne as bliksem.
  De nazi's falle as snijde skoven.
  It famke smyt naalden mei de bleate fuotten, sjit fijân fleantugen del en sjit:
  - It minsklike romteryk sil winne foar Mem Ruslân!
  Oleg Rybachenko giet foarút tsjin de nazi's. Terminator jonge hakket brune troepen del.
  En tagelyk smite de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif, se skuorre stammen útinoar en sjitte fleantugen del.
  De jonge raast:
  - Glory to Future Rus'!
  En wylst it ferpleatse, snijt it de hollen en mûlen fan elkenien ôf, en tagelyk tankturrets.
  It terminatorfamke Margarita ferneatiget ek tsjinstanners, fleantugen en tanks.
  Har bleate fuotten flitse gewoan. De nazi's stjerre yn grutte oantallen. De strider ropt:
  - Nei nije grinzen!
  En dan nimt it famke it en slacht...
  In massa liken fan faksistyske soldaten.
  Mar Natasha Korshunova is op it offensyf. Hy kapt de nazi's mei tanks en fleantugen del en sjongt:
  - Rus 'is great en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane fan har bleate fuotten. Dy't faksisten de kiel trochsnije. Ja, dit is in famke dat tanks sloopt.
  Zoya Angelskaya is op it offensyf. Hy hakket de brune soldaten mei beide hannen del. Spuie út in buis. En hy smyt deadlike naalden mei de bleate teannen - hy sjit tanks en fleantugen del.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Eh, lytse klup, lit ús gean!
  Eh, myn favorite sil dwaan!
  Augustinus, dy't de nazi's mei laserswurden delslacht en de brune soldaten, tegearre mei de tanks, raast:
  - Alles shaggy en yn bistehûd,
  Hy foel de oproerplysje oan mei in klup!
  En mei syn bleate teannen sil hy wat op 'e fijân lansearje dy't in oaljefant deadzje sil, en mear noch in tank.
  En dan ropt er:
  - Wolfhounds! Twaentweintichste iuw!
  Svetlana Snow White op it offensyf. Hy hakket, fernielt de nazi's. Mei bleate fuotten lanseart er deakado's op harren.
  Hy rint de mûne mei swurden.
  Ferplettere in protte soldaten, tegearre mei tanks en fleantugen, en raasde:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden, ferneatigje tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko sprong. De jonge die in salto. Hy snijde in protte nazi's yn in sprong del.
  Hy smiet naalden mei syn bleate teannen, skeat tanks en fleantugen del, en gurgle:
  - Gloarje oan myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Cool famke Margarita Korshunova giet op it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne koeler as de blêden fan in mûne. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea, tanks en fleantugen steane yn 'e brân.
  In famke yn in wylde oanfal. Útroeget brune krigers sûnder seremoanje.
  En it springt sa no en dan omheech en wurdt ferdraaid!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de nazi's falle dea. En hiele terpen liken wurde opsteapele.
  Margarita piept agressyf:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer waard de naald op har bleate fuotten smiten.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natashka Korshunova is ek heul cool yn oanfal.
  En hy smyt mei de bleate fuotten, en spuugt út in buis, slacht tanks en fleantugen del.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer is de skientme yn beweging.
  Zoya Angelskaya stoarmet in blokkade fan nazi-liken. En ek fan har bleate fuotten fleane boemerangs fan ferneatiging út.
  En de brune krigers bliuwe falle en falle, tegearre mei tanks en fleantugen.
  It famke Zoya ropt:
  - Barefoot famke, se sil dy ferslaan!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Dy't de nazi's rjocht yn 'e kiel geane.
  Dan falle se dea.
  Of leaver, folslein dea, op in plak mei tanks en fleantugen.
  Augustinus op it offensyf. Ferneatiget brune troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n prachtige strider.
  In tornado sweeft troch de fascistyske troepen - fleantugen en tanks falle.
  In famke mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En yn 'e oanfal, in skientme mei fjoerhier.
  Augustinus, yn 'e wylde ekstase fan dreamen, stjoert in pulsar mei syn bleate hakke en raast:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles útinoar skuorre!
  En de strider is op it offensyf.
  En har bleate fuotten smieten in protte skerpe, giftige naalden dy't fleantugen delsjitte en it harnas fan tanks trochbokje.
  Svetlana Snow White yn striid. En sa fonkeljend en striidber. Har bleate skonken smyt safolle moardlike dingen út. Gjin minske, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt op, do silst net by steat wêze om te stopjen it.
  Svetlana Snow White sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dus springe yn in rûndûns!
  Mei dyn dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En de beweging fan it bleate famke wurdt hieltyd razender. En mear en mear fernield tanks en fleantugen.
  It offensyf fan Oleg Rybachenko fersnelt. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smite skerpe naalden - skuorre tanks en fleantugen útinoar.
  De jonge strider ropt:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in wyld skoalmeisje en in totale terminator yn har aktiviteit. En tersket de fijannen.
  Sa lansearre se mei har bleate skonk in earte mei eksplosiven. It sil eksplodearje en fuortendaliks hûndert nazi's en tsien tanks opsmite.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús noch komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tanktonnen fleane yn ferskate rjochtingen.
  Natasha Korshunova fersnelle har bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En tagelyk ropt er:
  - Oerwinning wachtet it Russyske Ryk.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Natasha Korshunova is in Terminator chick.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen wurde delsketten.
  Zoya Angelskaya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in soad minsken mei trochboarge kiel, terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delsleine fleantugen dy't lizze.
  Augustinus is in gek famke. En it ferneatiget elkenien as wie it in robot makke fan hyperplasma.
  It hat al hûnderten nazi's en in protte tanks en fleantugen ferneatige. Mar alles komt op tempo. En de strider raast ek.
  - Ik bin sa ûnoerwinlik! It coolste ding yn 'e wrâld!
  En wer is de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustinus, boartet mei har buikspieren en skodde har boarsten mei skarlaken tepels, song:
  -Do doarst ús lân net yn beslach te nimmen!
  Svetlana Snow White is ek op it offensyf. En it jout jo gjin oseaap fan rêst. Wylde terminator famke.
  En hy snijt de fijannen del en ferneatiget de nazi's. En in massa brune jagers wie al yn de sleat fallen en lâns de diken, tegearre mei stikkene tanks en fleantugen.
  De seis giene wyld. It wie in wylde striid.
  Karate-kid Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. Fermoarde nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bluodrige lichems, in boskje ferniele auto's en fleantugen.
  De jonge útfiner ûnthâldt in wylde strategy. Dêr't hynders en minsken ek mongen.
  Bernemoardner Oleg Rybachenko piept:
  - Wee fan geast!
  En d'r sil tonnen jild wêze!
  En Terminator Boy yn in nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en Adidas!
  It waard in echt toffe show. En hoefolle nazi's waarden fermoarde? En se fermoarde it grutste oantal fan 'e grutste brune jagers, tegearre mei tanks en fleantugen.
  It bleatefuotte famke Margarita is ek yn 'e striid. Fernielet kaniel en stielen legers en raast:
  - Grut skokrezjimint! Wy ride elkenien yn 'e kiste!
  En har swurden snijden by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart. En mei harren tanks en fleantugen.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as in panter! Bewize dat jo de bêste binne!
  En in earte mei in krêftich eksplosyf sil út 'e bleate heel fan it famke fleane.
  En hy sil de fijân slaan.
  En hy sil guon fan 'e fijannen, tanks, en sels fleantugen nimme en ferneatigje.
  En Natasha Korshunova is yn autoriteit. En hja rekket har tsjinstanners, en hja sil net litte immen del.
  Hoefolle nazi's binne al fermoarde tegearre mei tanks en fleantugen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne sa saffier. Dit famke is de wichtichste beul. Hoewol al har partners beulen binne!
  Natasha Korshunova ropt:
  - Ik bin lilk! Der komt in boete foar jo! Jo sille net iens in roebel nimme!
  En wer sil it famke in protte nazi's mei swurden deadzje.
  Zoya Angelskaya is yn beweging en hat in protte brune krigers delslein.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needle deadet ferskate nazi's of sjit in fleantúch mei in tank del. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus giet foarút en ferpletteret har tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en se bleat!
  En sa'n reade holle... It hier fladdert yn 'e wyn as in proletarysk spandoek.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana Snow White yn beweging. Hjir snije ik in protte skulls en tankturrets. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuugt it út in buis - fleantugen delsjitten. Dan ropt er:
  - Jimme sille dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, en reitsje ynfantery en fleantugen.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in boskje naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús op in kuier gean, iepenet in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is al in pear jier âld, allegear op aventoeren mei Natasha en selskip, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Sels as it spultsje de regels net folget, lit ús troch de bruorskip brekke!
  En wer fleagen deadlike en opfallende naalden fan syn bleate fuotten ôf. Sawol foar fleantugen as tanks.
  Sprankelend har bleate, rûne hakken, song Margarita Korshunova mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat der in dage fan frijheid komt!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden nei de nazi's en har tanks en fleantugen, en gie troch:
  - It tsjuster sil fuort! De roazen fan maaie sille bloeie!
  En sadree't de strider in earte smiet mei har bleate teannen, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha Korshunova yn 'e striid. Springt as in kobra. Blaast fijannen op. En safolle nazi's stjerre en fleantugen crashe.
  It famke brûkte se mei swurden, en houtskoalkorrels en spearen. En needles.
  Tagelyk raast er:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smyt nije naalden, piercing tsjinstanners.
  Zoya Angelskaya yn wylde beweging. Foarútgong op de nazi's. Snijt se yn lytse stikjes.
  De strider smyt naalden mei har bleate fingers. It brekt troch tsjinstanners, tegearre mei tanks en fleantugen, wylst it raast:
  - Us folsleine oerwinning is tichtby!
  En hy rint in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar elkenien.
  En as it oangiet, betsjut it dat it ynskeakelt.
  Dêrnei sil de reade it nimme en sjonge:
  - Ik doch alle skedels iepen! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije troch fleis en metaal mei duralumin fan fleantugen.
  Svetlana Snow White giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmingen. Sadree't it omkapt wurdt, lizze in massa liken, en fleantugen en tanks lizze om.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En dan fleant der in moarderwt fan har ôf.
  De bleatefoete, kreaze, gespierde jonge Oleg raast wer troch hûnderten nazi's as in meteoar en draaft ôf. En hy sil in bom nimme en dy smite.
  It is lyts yn grutte, mar it is deadlik ...
  Hoe't in massa fleantugen yn 'e himel yn lytse stikken skuord wurde sil.
  Terminator jonge jankte:
  - De stoarmige jeugd fan enge masines!
  It bleatefuotte famke Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En sil snije del in protte brune fjochters. En hy snijt grutte iepenings tusken tanks en fleantugen.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En it sil slaan mei fernijde krêft.
  Natasha Korshunova is noch fûler op it offensyf. Dit is hoe't hy de nazi's slacht. It is har net sa maklik om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha Korshunova naam it en song:
  - Myn bleate skop is blynjend!
  Op it plak rinne is oer it algemien fermoedsoening!
  En de strider liet sa'n kaskade fan klappen los op har tsjinstanners.
  En hy smyt skiven mei de bleate fuotten.
  Hjir rûn ik de mûne. De massa hollen fan it brune leger rôle fuort, en de tanks baarnden, de fleantugen baarnden.
  Se is in fjochtsjende skientme. It slaan himsels mei sa'n brune armada.
  Zoya Angelskaya is yn beweging, en ferplettert elkenien. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Hit tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya Angelskaya naam it, skodde de skarlaken tepels fan har folsleine boarsten en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha Korshunova rôp fan wille:
  - Dat is dyn skuld!
  En mei de bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En in blêd soe fan har bleate skonken fleane. En it sil in protte fjochters slaan, de tuorkes ôfsnije fan tanks.
  Barefoot Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. Se fladderje as in proletaryske banier. Dit famke is in echte vixen.
  En hja snijt har tsjinstanners del - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomd bist! Ik gie yn 'e striid mei mines mei natuerlik ljocht, sûnder ferve.
  Augustinus naam it en sisde:
  - It sil in bollekop wêze - de fjochters sille har geast net ferlieze!
  En sa ferplettere se wer in protte fjochters.
  Terminator jonge Oleg Rybachenko mompele:
  - Krekt wat jo nedich hawwe! Wat in famke!
  Margarita Korshunova, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, de tankturret ôfbrekke, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Augustinus wie it maklik mei dit iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien deabite sil!
  En wer, mei syn bleate teannen, sil hy in moardner lansearje, fleantugen delslaan.
  Natasha Korshunova is net ynferieur oan har tsjinstanners yn 'e striid. Gjin famke, mar om mei sa'n heks yn 'e flammen te kommen. En de nazi's hawwe it dreech: fleantugen en tanks falle.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, dy't it blêd mei har bleate foet loslitte, de toer fan 'e tank ôfsnijde, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana Snow White, snijde fijannen útinoar en skeat fleantugen del, tweeted:
  - Jo hawwe gjin mes nedich om in gek te deadzjen ...
  Zoya Angelskaya piepte, smiet naalden mei har bleate fuotten en sloech tanks en fleantugen mei har bruane skonken:
  - Jo sille him as in gek lizze!
  Natasha Korshunova, dy't de nazi's delhakke, tafoege:
  - En doch it mei him foar in penny!
  En de krigers sille it nimme en springe. Se binne sa bloedich en cool. Yn it algemien sit der in soad opwining yn.
  In hast neakene, kreaze, muskulêre jonge dy't allinich koarte broek draacht, Oleg Rybachenko, sjocht tige stylich yn 'e striid.
  In moai famke, Margarita, smiet in stik antymaterie mei har bleate teannen en song:
  - De klap is sterk, mar de keardel is ynteressearre...
  De jonge sjeny lansearre wat as in helikopter propeller mei syn foet. Ik snijde in pear hûndert koppen ôf fan 'e nazi's en tanks, en piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke - yn folslein iepenwurk.
  De terminatorjonge Oleg, dy't de brune soldaten opsnijde, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is echt sa'n aktive terminator.
  Natasha Korshunova song yn 'e oanfal:
  - Yn in hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe boemerangskiif. Hy fleach yn in bôge, snijde in protte nazi's en tanktuorren.
  Zoya Angelskaya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte jagers en fleantugen.
  It blonde famke sei:
  - Lit ús de fijân skaakmat meitsje!
  En hja liet har tonge sjen.
  Baalfuotten en fûle Augustinus, swaaide mei har skonken en smiet swastika's mei skerpe rânen, gurgle:
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana Snow White, dy't in bal fan hyperplasma smiet mei har bleate heel, befêstige maklik:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen byinoar, en ferpletterden de nazi's:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleane de skiven fan 'e bleate fuotten fan 'e krigers. Fleis wurdt skuord, en tankturrets en fleanmasines wurde sloopt.
  En wer it gjalp:
  - Nimmen sil ús ferslaan!
  Natasha Korshunova fleach de loft yn. Se skuorde har tsjinstanners en fleugele gieren útinoar, en joech út:
  - Wy binne wolven, dy't de fijân roastje!
  En fan har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Oleg Rybachenko, in kreaze, spierige jonge yn koarte broek, gurgle:
  - Och, it is betiid, de bewakers slaan my op 'e hoarnen!
  En hy knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha Korshunova hakke de nazi's del en raasde:
  - Der is gjin freugde yn ús wrâld sûnder striid!
  De terminatorjonge, mei syn bleate, rûne, bernelike hakke, dy't oan 'e pulsar joech en de fascisten ferneatige, makke beswier:
  - Soms is sels fjochtsjen net leuk!
  Natasha Korshunova stimde yn:
  - As jo de krêft net hawwe, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet naalden nei de fijân mei har bleate teannen, blies in massa tanks mei fleantugen op en song:
  - In soldaat is altyd sûn,
  En klear foar de feat!
  Dêrnei sloech Svetlana Snow White wer op 'e fijannen, en sloech de tuorren fan tanks en de sturten fan fleantugen.
  Zoya Angelskaya is in heul rappe stellerij. Se lansearre in hiele barrel by de nazi's. En skuorde in pear tûzen útinoar mei ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken fonkelje!
  En it famke is yn combat gear!
  Augustinus is ek net swak yn 'e striid. Dit is hoe't hy de nazi's slacht. As waerd it mei keatlingen út in skeef slein.
  En de tsjinstanners ôfhakke, sjongt er:
  - Pas op, it sil goed komme
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid, as in jack-in-the-box. En hoe't de tanks baarne en de fleantugen flamme.
  En hjir is hoe't it bleatefuotte famke yn in tunika Margarita Korshunova fjochtet. En de nazi's krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Bloedige spatten fleane der út.
  Natasha Korshunova merkte hurd op doe't spatten fan metaal fan har bleate fuotten fleagen, en de skulls en tuorkes fan tanks smelten:
  - Gloarje oan Ruslân, tige gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divisions yn reade shirts -
  Groetnis oan it Russyske folk!
  Sa namen de famkes it op tsjin de nazi's. Sa wurde se snien en fersnippere. Gjin krigers, mar echt panters dy't har losmakke binne fan har keatlingen.
  Stoere jonge Oleg Rybachenko is yn 'e striid en falt de nazi's oan. Hy slacht se sûnder genede, snijt troch tanks en raast:
  - Wy binne as bollen!
  Margarita Korshunova, dy't it brune leger ferplettere en troch tanks en de sturten fan fleantugen snijde, pakte op:
  - Wy binne as bollen!
  Natasha Korshunova naam it en jankte, snijde de brune soldaten mei de tanks del:
  - Do kinst net lije!
  Zoya Angelskaya skuorde de nazi's útinoar en piepte:
  - Nee, net mei de hân!
  En hy sil ek de stjer mei syn bleate foet nimme en loslitte en in protte faksisten ôfmeitsje.
  Natasha Korshunova naam, frijlitten, in bliksem út 'e skarlaken tepel en raasde:
  - Us tv stiet yn 'e brân!
  En fan har bleate skonk fljocht in moardnerige boskje naalden.
  Zoya Angelskaya, ek de wrakseler fan 'e nazi's en harren tanks en fleantugen, squeaked:
  - Us freonskip is monolitysk!
  En wer wurdt it sa hurd smiten dat sirkels yn alle rjochtingen wazig wurde. Dit famke is suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke, mei har bleate teannen, sil nimme en lansearje trije boemerangs. En dit soarge foar noch mear liken.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it moardlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  Red Augustinus hat ek frij logysk opmurken:
  - Net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En se fermoarde in protte nazi's.
  En hoe't it raast:
  - Massa moard!
  En dan slacht er Hitler syn generaal mei de holle. Hy sil syn skedel brekke en him jaan:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana Snow White is heul lilk yn it offensyf, foaral it delslaan fan tanks, en ek fleantugen piept:
  - Der sil gjin genede foar dy wêze!
  En in tsiental naalden fleane fan har bleate fingers ôf. Wylst se troch elkenien slacht, falle de fleantugen yn. En de strider besiket wirklik te skodzjen en te deadzjen.
  In gespierde, byldhouke jonge yn koarte broek, Oleg Rybachenko, dy't kraaien mei syn fluit delslacht, piept:
  - Moaie hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. In yngewikkelde hybride.
  En de massa nazi's stoarte yn.
  Oleg Rybachenko raasde:
  - Banzai!
  En de jonge is wer op 'e wylde oanfal. Nee, de macht siet gewoan yn him, en fulkanen gurgle!
  Prachtige Margarita yn beweging. Hy sil elk syn mage iepen skuorre.
  It famke sil mei de foet fyftich naalden tagelyk útsmite. En in protte ferskillende soarten fijannen waarden fermoarde, tanks en fleantugen waarden útskeakele.
  Sprankelend har bleate hakken, song Margarita Korshunova yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld dyn noas en sturt heech.
  Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke sil klopje en roppe:
  - De Dragon President sil in lyk wurde!
  Natasha Korshunova is gewoan in soarte fan terminator yn 'e striid. En hja raasde:
  - Banzai! Krij it gau! En de diktator is klear!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En it slacht de nazi's as spikers. En it sil ferneatigje in massa fan mastodonten en fleugele, infernal masines.
  Wat in strider! Oan alle krigers - kriger!
  Zoya Angelskaya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde:
  - Us Heit is sels de Wite God!
  En hy sil de nazi's slaan mei in trijefâldige mûne!
  En de reade holle, fonkeljend mei har bleate hakken en de rubyne tepels fan Augustinus syn boarsten, raasde as antwurd:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar har freonen is se in leafste.
  En hoe't er it nimme sil en mei syn bleate teannen smite. En d'r wiene in protte krigers fan it brune ryk, lykas har tanks en fleantugen.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul grut fjochtspotinsjeel. Nee, it is better om net ûnder ien fan dizze te bemuoien. Lykas de tuorren fan tanks wurde de wjukken fan faksistyske fleantugen ôfskuord.
  Augustinus, dy't har tsjinstanners ferplettere, sisde:
  - Wy sille alle ferrieders yn poeier slûpe!
  En winkt nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein de frede fan de dea!
  Svetlana Snow White, de crusher fan fijannen, joech út:
  - Wy sille dy deadzje mei in wachtrige!
  Red Augustinus befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate, beitele skonken fleant it kado fan totale ferneatiging wer! En safolle tanks en fleantugen eksplodearren yn ien kear yn lytse skuorren.
  En dan slacht it famke mei de wjerljocht as út in skarlaken tepel.
  It stjoeren fan kado's fan 'e dea mei syn bleate hakken, song Oleg Rybachenko yn antwurd:
  - It sil in folsleine banzai wêze!
  Augustinus, dy't de nazi's mei har bleate hannen útinoar skuorde, se mei swurden hakken, en mei har bleate teannen naalden smite, tanks en fleantugen yn ien kear ferniele, sei:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha Korshunova, ferneatigje de brune krigers, tegearre mei tanks en fleantugen, squeaked:
  - Koartsein - banzai!
  En lit ús jo tsjinstanners mei wylde wreedheid delhakje.
  In bleate, knappe jonge yn koarte broek, Oleg Rybachenko, dy't syn tsjinstanners útinoar snijde, sei:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En leau my, it debút is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge. Hy snijde sawol de tuorkes fan tanks as de sturten fan fleantugen ôf.
  It fjochtsjen fan metaal-ferpletterjende famke Margarita, dy't de krigers fan it brune ryk en it pânser fan tanks hakken, song:
  - En wa sille wy yn 'e striid fine?
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Wy sille gjin grapke mei dat -
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  Wy sille dy útinoar skuorre!
  Se wurken doe goed mei de nazi's...
  Sa foelen Hitler en syn team op 'e knibbels foar de famkes en bern.
  Natasha Korshunova twong earst nazi nûmer ien om har bleate fuotten te tútsjen.
  Doe tute Hitler en elkenien om him de bleate soallen en hakken fan oare famkes. En hja slikken de hakken mei de tonge. En in heul kreaze blonde jonge, Oleg Rybachenko, waard túte troch de bleate fuotten fan in famke.
  Neitiid, tige bliid mei de fernedering fan manlike parasiten, bestelde Natasha:
  - No, foardat wy jim allegearre deadzje, tekenje de opdracht foar de folsleine en betingstleaze oerjefte fan it Tredde Ryk oan de Sovjet-Uny!
  Alles is goed dat goed einiget. It Tredde Ryk kapitulearre en de machtige Wehrmacht waard ûntwapene. Hitler en syn team gongen nei de dungeon fan Beria.
  It oardiel wie fluch, mar rjochtfeardich. Op 22 juny 1959 waard Hitler direkt op it Reade Plein ophongen!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"