Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Svemir Sssr I Vampiri

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Kraj dvadeset trećeg stoljeća, na četvrtom planetu zvijezde Sirijus, nalazi se pionirski kamp "Burevestnik". SSSR je postao zvjezdano carstvo, a u njemu je izgrađen komunizam. Čovječanstvo se širi galaksijom. Štoviše, pojava vampira u tehnološki naprednom kampu budućnosti je neočekivana. Iza toga, kako se pokazalo, stoji civilizacija koja se natječe s čovječanstvom iz druge galaksije. Valerka, Leva, Slava i Marinka - pioniri galaktičke ere SSSR-a, postaju vampiri i doživljavaju neviđene, svijetle i uzbudljive avanture.

  SVEMIR SSSR I VAMPIRI
  ANOTACIJA
  Kraj dvadeset trećeg stoljeća, na četvrtom planetu zvijezde Sirijus, nalazi se pionirski kamp "Burevestnik". SSSR je postao zvjezdano carstvo, a u njemu je izgrađen komunizam. Čovječanstvo se širi galaksijom. Štoviše, pojava vampira u tehnološki naprednom kampu budućnosti je neočekivana. Iza toga, kako se pokazalo, stoji civilizacija koja se natječe s čovječanstvom iz druge galaksije. Valerka, Leva, Slava i Marinka - pioniri galaktičke ere SSSR-a, postaju vampiri i doživljavaju neviđene, svijetle i uzbudljive avanture.
  PROLOG
  Valerka Lagunov jurila je preko narančastih palmi i ljubičaste paprati koja je prekrivala površinu parka u blizini Burevestnika. Dječak je letio poput legendarnog Petra Pana. Na sebi je imao samo kratke hlačice, svjetlucave od kamenčića u boji, a nisu se vidjele nikakve letjelice. Na golom, mišićavom vratu dječaka crvena je kravata sjajila rubinima. Nasmiješio se bisernih zuba koji su svjetlucali na golemoj ljubičastoj zvijezdi Sirius. Torzo mladog lenjinista bio je obložen pločicama reljefa i vrlo lijepih mišića.
  Bilo je vrlo vruće za zemaljske standarde. Ovdje je tako snažno lokalno Sunce, koje daje puno više topline, ultraljubičastog i drugog zračenja. Valerka je bio preplanuo crno, ali kosa mu je, naprotiv, bila svijetla, poput prezrele pšenice, kao i obrve.
  Dječak je letio, čas praveći petlju, čas kružeći pored drveća koje je izgledalo poput gitare iz koje su virile raznobojne žice.
  Zatim je projurio pokraj grimiznog cvijeta prošaranog žutom bojom. Ovaj mesožderni predstavnik flore pucnuo je laticama, gotovo zgrabivši dječakovu golu, okruglu petu.
  Dječak je napravio nos prema cvijetu ljudožderu i zacvrkutao:
  - Heroji su u potjeri! Stranac je provalio i ne želi ga stići!
  Leva se pojavio u blizini. Također je mišićav, preplanuo u kratkim, sjajnim hlačicama, ali ima bakrenocrvenu kosu. Zgodan dečko, međutim, do kraja dvadeset trećeg stoljeća u čovječanstvu praktički više nije bilo ružnih ljudi. Leva je projurio pored kornjače veličine dobrog akvarija i dijamantnog oklopa. Dječak ju je grebao golim tabanima po rubovima dragocjenog premaza i pjevao:
  - Ti nisi jadni kukac, nego kornjača u dijamantima!
  Grimizna kravata isticala se na njezinoj čokoladnoj koži. Samo su pete bosonogog dječaka bile ružičaste i dlanovi su mu bili ružičasti, ali on je bio gotovo Papuanac.
  Namignuo je Valerku i pucnuo prstima lijeve ruke. Pojavio se hologram golemog hibrida lava i štakora. I uslijedio je zaglušujući urlik.
  Jato lokalnih ljubičastih i zelenih majmuna s po četiri repa, kao i krdo hibrida žirafa s krilima vilin konjica, pojurilo je, prestrašeno takvim, doduše virtualnim čudovištem.
  Začuo se smijeh. Djevojka u kratkoj suknji i tankoj traci tkanine na prsima je vikala:
  - Ne budite nasilnici, dečki! Anti-pulsarize terorizira životinje.
  Pojavio se treći dječak plave, kovrčave kose.
  Smiješeći se, rekao je:
  - Sve će biti kvazar , Marinka! Samo se zabavljamo!
  Djevojka je škljocala prstima bosom, malom, preplanulom nogom, ali s ružičastim potplatom. Bljesnuo je hologram velikog, jedrenjačkog bojnog broda s mnogo topova, s posadom dječaka u prugastim uniformama na brodu. Mladi mornari su se smiješili, a čizme su im blistale od laka.
  Jedra kruzera bila su ukrašena veličanstvenim dizajnom, koji je uključivao cvijeće, planine i lijepe djevojke. A onda se, doista, zveckajući svojim kicoškim čizmama, ukrašenim mamuzama optočenim dijamantima, pojavila veličanstvena djevojka-kapetan u šeširu na vrh s perom prekrivenim draguljima koji su svjetlucali poput zvijezda. Skinula je pokrivalo i otkrila kosu boje zlatnih listića. Naklonila se djevojci i gugutala:
  - Što želiš, princezo moja?
  Slavka, tako se zvao dječak plave kose, nasmijala se i odgovorila:
  - Princezo! Znate li da u zemlji Lenjina i pobjedničkog komunizma svaki dječak s crvenom kravatom uživa veću čast i poštovanje od najzagriženijeg cara i velikog cara!
  Marinka se zahihotala, hologram je odmah nestao, i odgovorila, odnosno zapjevala:
  Kroz oluje sjalo nam je sunce slobode,
  I veliki Lenjin nam je osvjetljavao put...
  Podigao je narod na pravednu stvar,
  Iljič je nadahnuo svemir da zauzme svemir!
  . POGLAVLJE br. 1
  SSSR nije propao i nije se raspao. Naprotiv, komunizam je pobijedio u cijelom svijetu. I Sovjetski Savez se nastavio širiti sve dok nije postao posljednja republika na planeti Zemlji. Nakon toga je završila era podijeljenog svijeta i započelo razdoblje velikog stvaranja i kozmičke ekspanzije.
  Čovječanstvo se počelo razvijati i napredovati. Nestali su ratovi, glad, epidemije, medicina je postala gotovo svemoćna. Uspjelo je poboljšati genetiku ljudi i pobijeđeno je najstrašnije zlo za čovječanstvo - starenje. Ljudi su postali vječno mladi i lijepi. Riješeni su i materijalni problemi . Novac je nestao i svatko je mogao dobiti prema svojim potrebama.
  Ljudi su se naselili po cijeloj galaksiji. Ima, međutim, puno zvijezda i planeta. Otkriveni su dosad neviđeni izvori energije. Termokvarkova fuzija je dva milijuna puta jača od termonuklearne fuzije, a termopreonska fuzija četiri trilijuna puta jača od procesa fuzije jezgri vodika.
  Razvila se računalna tehnologija, Hypernet i virtualna ultramatrica . Život je postao mnogo bolji i zabavniji.
  Žene su čak bile pošteđene potrebe rađanja i rađanja djece; sve su to činili posebni kibernetički inkubatori. I kao rezultat toga, svi su ljudi postali, bez iznimke, idealno lijepi i s veličanstvenim figurama. I sada ima nekoliko puta više predstavnika lijepog spola nego jakih predstavnika. I kako je divan i veličanstven postao svijet u kojem su velika većina vječno mlade i apsolutno lijepe djevojke.
  A ovo je već bio pravi raj! I predstavnici jačeg spola su poput Apolona, iako su individualne razlike sačuvane. Rase i nacionalnosti u sovjetskom svemirskom carstvu sve su se više miješale, što je ljude činilo još ljepšim i savršenijim.
  Raj komunizma i, činilo se, svi bitni problemi već su bili riješeni.
  Istražujući svemir, ljudi još nisu susreli niti jednu više ili manje razvijenu civilizaciju u svojoj galaksiji. I to je možda bilo najbolje.
  Budući da se nisam morao boriti ni s kim. Iako je bilo mnogo planeta punih flore i faune. Na primjer, Sirius je imao sedam planeta koji su imali biološki život. Istina, bez civilizacije. A pokazalo se da su najrazvijenije životinje kentauri s petog planeta. Ali također još nisu imali alat i uzimali su palice i palice samo ako su morali započeti obračun. Istina, kentauri su imali inteligenciju na razini čimpanza i mogli su govoriti ljudskim govorom. Što majmuni ne mogu bez genetske modifikacije.
  Na četvrtom planetu, koji je bio vrlo vruć, s prosječnom temperaturom od šezdeset pet stupnjeva Celzijusa, oblici života bili su primitivni, iako su se neke ptice mogle naučiti govoriti. Bogata je i flora i fauna. Ovdje su osnovani pionirski kampovi, a djeca su rado letjela ovamo.
  Treći planet bio je još topliji, ali i bogat lokalnim životom. A prva dva su preblizu Siriusa, na njima je sva voda isparila i proteinski oblici više nisu mogli postojati. Peti planet bio je hladniji, ali još uvijek topliji od Zemlje u dvadesetom stoljeću. A šesta je imala prosječnu temperaturu za par stupnjeva nižu nego na Zemlji, kada klima na njoj još nije bila regulirana.
  Sedmi planet bio je nešto topliji od Marsa, ali je i na njemu bilo života, iako oskudnije. Preostali planeti više nisu imali prirodni život, osim najjednostavnijih bakterija. Ali ima dosta minerala i mnogo više.
  Sirius je bogat planetima - čak dvanaest, i to je sjajno . Druge zvijezde nisu tako velikodušne s ovim poklonom. Osim toga, u središtu galaksije, gdje ima previše zvijezda, stalno se događaju kataklizme i potresi na planetima zbog kretanja zvijezda koje se približavaju i udaljavaju.
  Istina, ljudi su već pokušali umjetno stvoriti planete od zvjezdanih čestica. Dakle, nije bilo prijetnje manjkom nastanjivog teritorija.
  Bilo je nekoliko civilizacija na razini razvoja starog Egipta i sličnih naroda, koji su se razlikovali samo po obliku ušiju. Bili su kao risovi. Obje su civilizacije mnogo starije od ljudskih, ali su zastale u svom razvoju.
  A ono što je zanimljivo je da su ljudi lokalnog potopa mogli živjeti i do pet stotina godina i praktički nisu starili, a muškarcima čak nisu rasli ni brkovi i brade, a izgledom su ostali kao tinejdžeri. Sami ljudi su te vilenjake nazivali. Da, jako su lijepe, glatke puti, kulturne, vesele, neozbiljne i djetinjaste. Tipični vilenjaci iz bajki s vječnom mladošću koju daje jedinstvena genetika, ali i u umu u stanju djetinjstva, a tehnologija je ostala na razini rane antike. Vilenjaci čak nisu imali ni katapulte ni baliste, ali kočija je ostala vrhunac savršenstva.
  U isto vrijeme , voljeli su graditi piramide i vjerovali u zagrobni život. Inače, znanost budućnosti je pokazala da nešto stvarno izlazi iz čovjeka nakon fizičke smrti, a to može biti osobnost i pamćenje, te hipereterična komponenta. Tako je znanost sada imala dva glavna zadatka. Stvorite zvjezdane brodove koji mogu letjeti izvan galaksije i naučite oživljavati davno mrtve ljude. A prije svega Lenjin, koji je u galaktičkom SSSR-u bio kao vječno živi Bog!
  Čak je i novo odbrojavanje otvoreno od rođendana Vladimira Iljiča! I bilo je cool.
  Ljudi su bili uznemireni činjenicom da u susjednoj galaksiji postoji očigledna, vrlo tehnološki napredna civilizacija koja još nije stupila u kontakt s čovječanstvom. Ali nije pokazala ni agresivnost.
  I tako, ljudi su pronašli vječnu mladost, stanice u tijelu su se mogle dijeliti u nedogled, što znači ... Samo nebo, samo vjetar, samo radost naprijed! A čovječanstvo nema vremena za žurbu!
  Valerka Lagunov i Leshka sa Slavkom i Marinkom imaju samo dvanaest godina. Dakle, nemaju nikakvih briga ni nevolja. Sada su na odmoru koji će trajati šest mjeseci, a djeca se za to vrijeme samo zabavljaju i uživaju.
  Sada stvaraju holograme škljocajući prstima na rukama i nogama. I divlje skaču. Mogli biste pomisliti da su likovi potpuno živi.
  Primjerice, tukli su se majmun King Kong i Tyrannosaurus rex. A borbena i agresivna zabava otišla je s njima. Doslovno se razdiru.
  Marinka zacvili i ugasi:
  - Ne! Brutalno je i ima krvi. Dakle, morate se složiti, to je nemoguće!
  Leshka je odmahnuo svojom crvenom glavom u znak slaganja:
  - Da! Zaista, ovo je previše okrutno!
  I dječak je pucnuo bosim nožnim prstima. Pojavila se slika lijepo oslikane torte s ružama i drugim egzotičnim cvijećem od vrhnja, kao i bisernim labudovima i zlatnim ribicama sa srebrnim perajama. Kako je to doista dirljivo izgledalo.
  Dječak iz budućnosti je primijetio:
  - To je sjajno , zar ne?
  Valerka je sa smiješkom odgovorila:
  - Malo djetinjasto, ali sve u svemu nije loše!
  Slavka je tvitala:
  Nije loše jesti kolače, nepotrebno je reći,
  Ali još bolje , pijte čaj s medom!
  A dječak s plavom kosom se nasmijao.
  Djeca su bila vesela i željna nove zabave i senzacija.
  Slavka ga je uzela i vrtjela se velikom brzinom režući petlje. Unutar dječaka nalazili su se sićušni nanoboti koji su im omogućavali vrlo dobro letenje. Štoviše, dečki su bili gotovo goli. No njihove su crvene kravate istodobno obavljale nekoliko funkcija.
  Uključujući pružanje računalnih slika i održavanje kontakta s Hypernetom .
  Slavka se našla kraj hibrida meduze i pitona. I doslovno je zavrtio jadnu životinju. Čak je i temperatura još više porasla.
  Dječak koji leti pjevao je:
  Kako smo živjeli boreći se
  I ne boji se smrti...
  Ovako ćemo ti i ja živjeti od sada,
  I u visinama zvijezda,
  I planinska tišina...
  Morski val i žestoka vatra,
  I bijesna i bijesna vatra !
  Levka se na to okrenula, također nevjerojatnom brzinom, i cvrkutala:
  Postoji mnogo različitih vrata u svemiru,
  Zla hiperplazma bijesni potoci...
  Postoji more pukotina u crnom prostoru,
  Ali sada su ljudi jaki Bogovi!
  Valerka se namrštio i primijetio:
  - Hiperplazma je moć! Mnogi se procesi oslanjaju na njega.
  Marinka je bijesno dodala:
  - Baš kao na hiperstruji !
  A djevojka je golim nožnim prstima uzela i pustila holografski pulsar. I pojavio se golemi bojni brod s palubama i dimnjacima koji su se dimili
  Levka je primijetio:
  - Ovo je retro - početak dvadesetog stoljeća!
  I Slavka je škljocnuo prstima, a onda mu se na boku ukazao armadilo sa sjajnim, pozlaćenim oklopom.
  Dječak je cvrkutao:
  - Borimo se!
  - zaškripa i Valerka. Ali smislio je puno hladniji, moderniji i sofisticiraniji brod.
  Pioneer Boy je primijetio:
  - Ako se ideš tući, onda to čini uz glazbu!
  Levko je također reproducirao vlastiti drednot i progovorio:
  - Ne, borit ćemo se hiperkvazar glazbom!
  I sva su četiri broda otvorila virtualnu vatru jedan na drugoga. Toliko da je bilo zaglušujuće.
  Djeca su pljeskala ručicama i nogama, vrtjela se i osjećajno zajedno pjevala, otkrivajući zube:
  Mi smo djeca kozmosa velikog doba,
  Svijetli komunizam je već izgrađen...
  Narodni poslovi , vjerujte mi, nisu uopće loši,
  Jurnimo gore i ni sekunde dolje!
  
  Mi pioniri izbacujemo hiperplazmu,
  Super računalo u našoj kravati...
  I roboti djece su poslušni naredbama,
  Sposoban napraviti ultra u ovo doba!
  
  Mi, pioniri, vrlo smo, znate, vjerujte mi, poletni,
  Letjeli smo do samih rubova galaksija...
  Čak i sada su nam noge potpuno bose ,
  Oni su sposobni pobijediti više od vrapca!
  
  Sve će biti tako savršeno i kvazarno ,
  Nešto što se jednostavno ne može pronaći u svemiru...
  Učinit ćemo to, vjerujte mi, tako pulsarno ,
  Dečki i ja smo na putu!
  
  SSSR je sada ogroman, milijuni
  Uključuje zvijezde i vesele planete...
  Iza nas su legije komunista,
  Mi ne poznajemo patnje i nevolje!
  
  Mi smo sposobni stvoriti svako čudo,
  I daj teoplazmatski pulsar iz prsta...
  U dalekoj prošlosti, svi bogovi i zli Juda,
  A sada imamo Božji dar!
  
  Neka budu pioniri u novom svijetu,
  U lijepom tijelu, punom ljubavi...
  Izgradit ćemo komunizam na bilo kojoj planeti,
  A nule iz noćne more neće raditi!
  
  Vladimir Iljič će nam dati inspiraciju,
  I pjevat ćemo pjesmu slavuja ...
  Uhvatiš sretan trenutak,
  A čovjek ne može umrijeti!
  
  I vjeruj mi, sada će kvazari biti naši,
  U cijelom svemiru vlada crveni komunizam...
  na zlo i noćne more ,
  Pokažimo pionirski altruizam!
  
  Evo zvjezdanih brodova koji žustro jure u nebo,
  Hladniji su od nuklearnih projektila...
  A djeca, znate, piloti plazma svjetla ,
  Mogu preuzeti parket s poliranjem!
  
  Dok mi počivamo na planeti,
  A Sirius je naša draga zvijezda...
  SSSR će biti svijetli raj za sve,
  A Lenjin vječno blista!
  Djeca su pjevala s velikim osjećajem i entuzijazmom. A glasovi su im tako zvonki i šarenički poput zvonjave zvona.
  A bojni brodovi u virtualnoj bitci nastavljaju se zasipati granatama.
  Lijepe djevojke u prugastim bikinijima jure po palubama. Preplanuli su i bosi. A njihova kosa svjetluca poput zlatnih listića, platine, srebra, safira, rubina, smaragda. Djevojke su same po sebi vrlo lijepe, kad trče ispod brončane kože ratnika, kotrljaju se kuglice mišića.
  Marinka se zahihotala i primijetila:
  - Ove cure su jednostavno super!
  Valerka je primijetio:
  - Da, razvijene su i s oblinama. Jednostavno vrhunska klasa!
  Djevojke se zapravo igraju valovima trbušnih mišića dok trče. Ovo su stvarno cool ljepotice .
  Levka naređuje. A djevojke pune cijevi oružja. I to čine brzim i gracioznim pokretima.
  Valerka prebacuje puške na prisilnu paljbu. A strana gdje se umeću školjke zapravo svijetli.
  Dječaci ciče od oduševljenja i plješću rukama i jako se zabavljaju.
  Slavka se hihoće i viče:
  - Hyperpulsar cure!
  Ratnici stvarno cvile kao svinje. Ovdje se odvija bitka sa sjajnim specijalnim efektima. A granate eksplodiraju, plamte u zraku poput vatrometa. Ovo je doista najviša klasa.
  Valerka je uz osmijeh tvitao:
  - To je to, srušite neprijateljsku stranu, gađajte oklopnim oružjem.
  I doista , čelik i veliki metal su se srušili. A strane gore. A djevojkama gole pete ližu crveni plamenovi. A ratnici vrište, bole ih opekotine.
  Marinka napravi grimasu i prede:
  - Ovo je previše okrutno. Možda možemo probati meku verziju?
  Valerka je klimnuo svojom vedrom glavom na njegov mišićavi vrat:
  - Pokušajmo!
  A iz cijevi pušaka koje su se punile i iz kojih su pucale prezgodne djevojke u bikinijima letjeli su slatkiši, čokolade, lizalice i dražeje.
  Slavka je oblizao usne i primijetio:
  - Ukusno! Htio sam i nešto pojesti.
  Valerka je predložila:
  - Naručimo sladoled online!
  Djeca se nisu svađala, već su škljocala bosim nožnim prstima i slala telepatsku naredbu.
  A onda su se ispred njih pojavili kristalni stolovi, a na njima zlatne čaše za vino s raznim vrstama sladoleda. Ovo je trenutna dostava u bilo koju točku u SSSR-u putem Hyperneta i potpuno besplatna.
  Levka je žličicom zagrabila zlatni sladoled s motivima i zacvrkutala:
  - Ovo je ukusno !
  I Slavka je žlicom uzeo ružičasti sladoled s grožđicama i radosno ga ubacio u njegova usta. Žvakao ju je, a dječak je zapjevao:
  Ovo je pravo cool čudo,
  Sladoled koji raste u SSSR -u ...
  Vi momci ne trebate graditi devu,
  Da ne bude više stomačnih problema!
  Valerka je grabila sladoled iz različitih čaša koje su stajale u blizini. Miksao je i pjevao:
  Djeca bi ovo trebala jesti
  Blistavi sladoled u razredu...
  I pojest ćemo ga sa zadovoljstvom,
  Pobijedit ćemo zla stvorenja u bitci!
  Marinka se nasmijala i zabljesnula zubima. Lijepe djevojke na hologramima armadila također su se počele gađati čašama sladoleda. I izgledalo je smiješno. Pogotovo kad su krale u bikiniju i prljale se u raznobojni sladoled svih vrsta. I činilo se tako smiješno i divno.
  Slavka je tvitala:
  Svijet bi se trebao bojati pionira
  Nebrojeni su podvizi vojnika...
  Dječaci su se uvijek znali potući
  Srušit ćemo zao svijet, vjeruj mi, do temelja!
  Levka se nasmijala i dodala:
  - A pionire je gledala cijela država!
  Djeca su počela energičnije jesti sladoled. I učinili su to s velikom energijom. Marinka je zacvilila:
  Vidite li pomrčinu na nebu?
  Zastrašujući simbol surfanja...
  Armagedon znak,
  Jata svemirskog urlika!
  Valerka je počeo skakati i vrtjeti se, režati:
  Avadone, prokletstvo se diže,
  Avadon, totalna smrt!
  Avadon i mrtvi pukovi,
  Avadone, luđak vodi!
  Hiperplazma!
  Hiperplazma!
  Marinka je sa smiješkom, vrteći se i skačući u zrak, primijetila:
  - Avadone, ovo je Sotonin demon! Nije dobra osobnost, kako god na to gledali.
  Levka se zahihoće i bosim prstima zgrabi zlatnu žlicu. Bacio je sladoled, srušivši mješavinu kivija i kanarinca. Divna hibridna ptica se srušila, ali je odmah skočila i počela se lizati svojim neočekivano dugim jezikom i kratkim srebrnim kljunom.
  Marinka je tvitala:
  - Vidite, čak i ptice vole sladoled!
  Slava je kimnuo i zapjevao:
  Svi žele jesti
  I vojnik i mornar...
  Svi žele sjesti
  Za pogodak!
  primijetila je Levka, također gađajući sladoledom lokalnog skakavca s dvanaest nogu, te ga natjerala da otrese raznobojni sladoled s nečistoćama.
  - Da, kukci su naša manja braća. Nekada su se komarci razmnožavali na Zemlji, a sada su svi člankonošci postali dobri i korisni!
  Marinka se nasmijala i zacvrkutala:
  Ima toliko dobrih dječaka
  Ostavljen ležati na pijesku...
  Bacaju mrvice kvarkova,
  Na superpulsarnoj visini!
  Djeci je zapravo sve bilo jako zabavno i smiješno. Vole takve iznimno vesele i smiješne nastupe.
  Ali sada vidite da sva četiri bojna broda s djevojkama plamte i gore. A vatre se dižu iznad njih, plamteći svim duginim bojama.
  Levka je tvitao:
  - Ovo je hiperplazmička vatra. Čak ni Zeus Gromovnik nije u stanju to reproducirati!
  Marinka se zahihotala i bosim nožnim prstima dočarala sljedeći zaokret svog ogromnog broda. I gotovo se čak sudario s drugima. Začuo se pjenasti i smaragdni val koji kao da je prsnuo iz čaše šampanjca.
  Djevojka je primijetila:
  - Rat je divna zabava, ali ujedno i najgori odmor. Nije baš ugodno, pogotovo kad se borilo u dvadesetom i dvadeset prvom stoljeću, pa se sve treslo, a krhotine i plameni žigovi padali po borcima.
  Slavka je zabilježila:
  - Vatrogasci su ništa. Mnogo je gore ako se rat vodi zimi. A pioniri, dječaci i djevojčice bosi se bosi iu kratkim hlačama protiv Tigrova i Pantera koji im se približavaju položajima.
  Valerka je sa smiješkom primijetila:
  - A trčati bos po snijegu je čak i lijepo. Nastaju tako oštri i jedinstveni osjećaji da je jednostavno super!
  Levka je sa smiješkom kimnula, potvrđujući:
  - A tako su lijepi tragovi bosih nogu u snijegu. Njima možete postaviti cijeli ukras. Sjećam se kad smo bili na južnom polu, bila je cijela ledena zona s mrazom. I na pozadini vječnog ljeta koje je ostatak planete Zemlje, to je jednostavno super!
  Marinka je kimnula i zacvrkutala:
  - Da, ovo se sada može reproducirati.
  I djevojka je škljocnula bosim nožnim prstima. I odmah su pahulje snijega pale na goruće armadilose. Ovo je doista neka vrsta čuda. Nedavno, bitka u tropima s bosonogim djevojkama u bikinijima. A sada stvarno pada snijeg. A ovo je, treba napomenuti, tako cool i jedinstveno.
  Mraz se pojavio na palubama gdje su se borile lijepe mornarice. I doslovno je prekrio površinu. I veličanstveni ratnici ostavili su na njemu svoje bosonoge, dražesne otiske. I izgledalo je tako divno i divno da su dječaci pioniri zastenjali.
  Marinka je sa slatkim dječjim osmijehom primijetila:
  - Rat s hologramima izgleda smiješno. Ali to je već u prošlom vremenu. A sad će biti nešto agresivno...
  Uistinu, atomska bomba je eksplodirala i zapalila se uz zasljepljujući bljesak tisuća bljeskova fotografija . Tu je zapravo počela demontaža gorućih radova. I plamene kapljice lete u različitim smjerovima.
  I prska neodoljivo i izuzetno žestoko. Ovo je doista nevjerojatan požar. I stupovi plamena koji lebde iznad dimnjaka i šibica armadila.
  Valerka je svojim slatkim i mirnim pogledom primijetio:
  - Uništavanje je strast, ali mi imamo drugačiju moć!
  Dječak terminator uzet će i lupnuti bosom nogom.
  I opet pioniri plješću rukama.
  A kako da duša djeteta ne uzme i ne zapjeva? Nešto tako posebno i stvarno cool. I pioniri su uzeli i zapjevali:
  Postoji mnogo različitih vrata u svemiru,
  Zla hiperplazma bijesni potoci!
  Znanje je dalo puno tragova,
  Bili smo ljudi, a sada smo bogovi!
  
  Na zvjezdanim brodovima jurimo preko valova,
  Kvarkovi se pjene u eterskim vrtlozima!
  Što ću prenijeti svojim potomcima?
  Djeca drugog, olujnog svijeta!
  
  Topli vakum grije srca,
  Zvijezde okolo su kao lica zaljubljenih!
  Služimo napretku, nema kraja,
  A na Zemlji javori nježno šušte!
  
  Gdje mi kročimo, tu Rus cvjeta,
  Grmljavina bitaka je glazba života!
  Krenimo hrabro u novi pohod,
  Vječnoj Otadžbini sveto služimo!
  
  Da, bit će žrtava, prostor je surov,
  Mnogo različitih vrsta i rasa!
  je prevelik ,
  Navečer prijatelj, a ujutro izdajica!
  
  Ali za Rusiju nema prepreka,
  Svatko zna: ruski duh je snaga!
  Neće te uplašiti ni pakao ni pakao,
  Grob te neće zatočiti ni u smrti!
  
  Samo meso može biti uništeno,
  Pa, duša vjerno služi domovini!
  Nevolje i tuge, nadvladaj sve,
  Moramo stegnuti remen!
  
  Tako smo pobijedili neprijatelje,
  Mi, čovječanstvo, smo pupak svemira!
  Odvratnost će se ubaciti, primiti udarac,
  Blagost, tuga i jecaji nam ne pristaju!
  
  Za nas je prostor postao kao dvorište,
  Brz let između zvijezda je poput šetnje!
  Iako je nebeski tepih bezgraničan,
  Možemo ga preoblikovati - nema šale!
  Nakon pjevanja, dečki su ugasili holograme s pomorskom bitkom. Umjesto njega već su se borile djevojke s nebrojenom vojskom modernijeg doba. Negdje početkom dvadeset i prvog stoljeća.
  Ali ratnici su koristili munje koje su letjele iz dugih, grimizno obojenih noktiju. A tenkovi su se doslovno otopili. Borbeni pribor u njima eksplodirao je, a fragmenti su se rasuli daleko u stranu.
  Ali onda je spremnik, nakon što se otopio, počeo nicati u svijetli, ružičasti grm. Najprije oni automobili koji su se prvi topili pod munjom, a onda i svi ostali. A biljke u pupoljcima cvjetale su u bujnim bojama. Isprva su bili samo ružičasti pupoljci. Ali onda su umjesto njih počeli rasti kolači i čokolade.
  I bio je cijeli gaj takvih spremnika, koji su postali grmovi s ukusnim stvarima.
  A iznad su letjeli avioni. Ali njihove su ih djevojke valovima čarobnih mačeva pretvorile u svakakvih ukusnih stvari. Konkretno, medenjaci, kolači od kreme, čokoladni uštipci, marshmallows, marmelada i druge stvari su vrlo ukusne i primamljive. A kad je sladoled počeo padati, i to raznih sorti, ispalo je jednostavno super.
  A brojna su djeca odjednom počela iskakati, kao iz podzemlja. I napali su bezbrojne delicije s bijesom i entuzijazmom .
  Bljesnule su gole, ružičaste potpetice dječaka i djevojčica.
  Jurišni bombaš pokušao je ispaliti dar uništenja na njih smrtonosnom snagom.
  Ali djevojka ratnica škljocne bosim nožnim prstima. A pozamašni auto raspao se na lizalice, čokoladice i komadiće torte s kremom.
  I nekoliko raketa u letu rasulo se u mnoge boce sa svijetlim etiketama, naljepnicama i dječjim pićima.
  Ovo je uistinu bila najveća klasa transformacija iz bajke.
  Djeca su grabila slatka i aromatična pića i pila ravno iz grla. Što su radili s velikim apetitom.
  Valerka je cvrkutao, otkrivajući mliječne zube i pjevajući:
  Naša djeca su jednostavno najcool
  Mogu mutantima slomiti rogove...
  Slavit ćemo, vjerujte mi, uspjeh,
  Skupljanje divova svemira!
  Četiri agresivna i božanska ratnika, kao i uvijek, u plamenu. A njihova ponosna i zastrašujuća imena bljeskaju iznad ljepotica.
  I tako Elena prva napada. Maše svojim čarobnim mačevima. I tako su orkški tenkovi , sa zmajevim glavama na tornjevima, pretvoreni u vrlo ukusne, ogromne debele purice s prilogom.
  A onda će djevojka demijurg udarati u avione pulsarima sa svojih grimiznih noktiju. A avioni su se pretvorili u goleme kobasice sa sirom, gljivama i drugim nadjevima i počeli slijetati.
  A onda je djevojka ispustila munju iz svog pupka i bacila čarolije koristeći gole nožne prste.
  A helikopteri su već postali vrlo ukusni slatkiši .
  Ali u bitku ulazi kći Bijelog boga, Zoya. Njezini zamasi mačeva pretvaraju tenkove u ukusne kolače prelivene čokoladom i kremama, ali i ružama.
  A također je ruža koristila čarobnu plazmu na avionima Orsha s tigrovim glavama i grimiznim noktima. I počeli su se pretvarati u bombone, s vrlo ukusnim i aromatičnim punjenjem. I sve je ispalo ukusno i ukusno. A u ogromnim bombonima nalazi se i veličanstveni liker.
  No, kad je kći Bijeloga boga upotrijebila svoje gole, isklesane noge i posebne vrste munja iz pupka, tada su se helikopteri diktatora Grobofutina pretvorili u takve sjajne bombone i kolače s kremom.
  Zoja ga je uzela i zapjevala:
  - Djevojke bi trebale činiti dobre stvari ,
  Slađe je čak i od sladoleda!
  Victoria je također počela pretvarati Orsha tenkove u nešto ukusno uz pomoć mačeva. U ovom slučaju radilo se o ogromnim porcijama sladoleda u zlatnim čašama. I s ananasom, pekmezom i nečim vrlo ukusnim, uključujući kokos.
  A kada je djevojka, kći Černoboga, iščupala svoje čarobne pulsare iz rubinskih noktiju svojih gracioznih ruku, tada su se zrakoplovi konfederacija Trolltish i Orkshi pretvorili u tako ukusne kremšnite napolitanke s medom .
  A onda je Crnobogov ratnik upotrijebio i munje iz pupka i golih nožnih prstiju.
  I opet tako divni kulinarski proizvodi, uključujući čokoladne krafne i nove vrste sladoleda.
  I kako divno miriše. Kako su cure dobro pripremile razne stvari.
  Victoria je pjevala:
  - Ja sam čokoladni zeko
  Ja sam nježno kopile ...
  Djevojko, znaš, nemoj biti šmokljan,
  Uništit će te sto posto!
  I namignula je svojim smaragdnim očima. I ima toliko divnog šarma.
  A onda je Nadežda upotrijebila svoje mačeve. Ovdje su Orkostan i carstvo trolova imali mnogo trupa i doživjeli su različite transformacije. A sada su spremnici pretvoreni u plodove mora, posebice jesetru s prilogom i biranim pistacijama.
  A onda je iz noktiju jagode udarila čarobna energija. I tako je sve krenulo. Avioni su se počeli pretvarati u lignje u umaku, jako dobro nadjevene. I sa ukusnim punjenjem.
  A onda su korišteni bosi prsti gracioznih stopala djevojke, kćeri Perunove, a iz pupka su sevale odabrane i jedinstvene munje nadčarobnog tsunamija .
  A letjeli su helikopteri i obični vojnici u obliku riba i suhomesnatih proizvoda s najfinijim darovima mora.
  Nadežda ga je uzela i zapjevala:
  - U plavom moru, u bijeloj pjeni,
  Gdje bjesne uragani...
  Bio sam potpuno nestao
  Osvajanje zemalja grudima!
  A onda su djevojke počele zviždati, a od njihovih zvukova vojnici Orksha vojske počeli su se pretvarati u prekrasno cvijeće ili u vrlo ukusne bombone sa svijetlim omotom i slatkim punjenjem. I tako je lijepo pretvoriti strojeve smrti u nešto što djeca toliko vole.
  I sve trupe trolova u blizini Grozariupola pretvorene su u nešto ukusno, primamljivo, slatko.
  I ratnici ponovno krenu, spremni na tvrdoglavu i brutalnu borbu.
  Iako im je raspoloženje dobro.
  Tako su se djevojke našle na periferiji Slavavmorge , gdje su se vodile žestoke bitke. Oni, ova četvorica, su, naravno, spremni dočekati vojsku diktatora Grobofutina raširenih prsa.
  Mrlje čarobne plazme izletjele su iz grimiznog nokta Elenine desne ruke. Letjeli su kroz zrak i pali na tenkove Orkova i Trolova . I ponovno su se počeli transformirati. Imali su oblik zlatnih jela s raskošnim salatama, uključujući ananas i lignje.
  Vrlo ukusna jela.
  A kad je Zoya jebala iz svojih grimiznih bradavica, vojnici orkovske vojske pretvorili su se u slatkiše. I slatkiši s čokoladama i svijetlim omotima. Kako ukusne poslastice.
  Ali Victoria je popustila od rubinskih noktiju svoje desne ruke. I došli su čarobni, čarobni valovi. A cool avioni postali su vrlo ukusne čokolade. I preliveni su vrhnjem i kondenziranim mlijekom. Dok slijeću, folija svjetluca, a med svjetluca.
  Victoria je pjevala:
  - Probajte, jako je ukusno.
  Ova jela nisu kupus!
  Nadežda se također bori divljim bijesom. Ona je ratnica izrazito borbenog dizajna. I ima kolosalan stav.
  A neveni od jagoda opet izbacuju nešto vrlo svijetlo i zavodljivo.
  I tako su helikopteri postali veliki, slasni uštipci i kolači. Štoviše, kremom i čokoladom, te s kriškama ananasa. Tako veličanstvena djela kulinarske umjetnosti.
  Nadežda ga je uzela i zapjevala:
  - Djevice su ponosne na svoje pretke,
  Rijetki slastičari...
  Grimizne bradavice su tučene,
  Rođen s razlogom!
  Ova djevojka je jednostavno vrhunskog ranga. A svojim golim nožnim prstima reproduciraju čarobne mrlje. Rezultati ovog proizvoda su vrlo ukusni. Borbena vozila pješaštva pretvaraju se u tako luksuzna s cvijećem poput makova, kolača, vrlo slatkih i svijetlih pijetlova i riba.
  trolova pojavile vrlo lijepe čokoladice . I prekriveni su korom čokolade i medom. I sve je tako sočno i ukusno. Vrlo divno , i s crtežima.
  Ne, ne možete odoljeti ovakvom nečemu. Ove cure su super.
  I imaju tako mišićave noge s neponovljivom gracioznošću.
  I preplanula , a koža blista kao bronca. Sve izgleda super. S obiljem krvi koja teče u potocima. A krv se pretvara u vrhnje, kondenzirano mlijeko, tekuću čokoladu i druge ukusne stvari. A sve je ovdje tako mirisno, sočno, slatko.
  A djeca trče bljeskajući golim okruglim ružičastim petama. Jednostavno su super.
  I pjevaju, pokazujući zube:
  Zabavno je šetati zajedno
  Preko prostranstava, preko prostranstava,
  Preko otvorenih prostora!
  I uspješno gozbu,
  Prijateljski zbor, prijateljski zbor!
  I vojska diktatora Grobofutina počela se pretvarati u nešto izuzetno ukusno i bolno ukusno. I to je super .
  Elena je primijetila, lansirajući još jednu čarobnu mrlju bosom nogom:
  - Ipak, možemo nahraniti sve gladne!
  Victoria se zahihotala, bacajući dar golom petom i rekla:
  - Pusti me da postanem debeo, kao bure,
  Da ne idem kroz vrata...
  Ja sam Černobog, vjeruj mi, kćeri,
  Neka se nit života ne prekine!
  Zoja je kimnula sa smiješkom:
  - Ovo je super!
  Jedan se dječak bosih nogu popeo u kondenzirano mlijeko.
  I ovo više nije smiješno. Njegovi dječji tabani bili su utisnuti. I to
  pokazalo se izuzetno sjajnim . Dječak ga je uzeo i zapjevao:
  - kondenzirano mlijeko, kondenzirano mlijeko, kondenzirano mlijeko,
  Neka Firer, ćelavi đavo, umre ...
  Djevojka, djevojka, djevojka,
  Udari orka u bok!
  Da, stvarno je iznimno zabavno i cool.
  Nadežda je pjevala, otkrivajući zube u osmijehu, a opet bosim nožnim prstima, lansirajući vatrene i čarobne vihore.
  Hope je rekla:
  - Pretvori ćelavog Fuhrera u tamu,
  Baci tog gadnog trola ratnika u zatvor ...
  Vodite krznene i bandu u zatvor,
  Štetočine ćemo rastrgati kao upijač!
  Djevojke su ga uzele i stavile bose prste u usta i zviždale. I posljednji vojnici i jedinice orkskih oklopnih vozila počeli su se pretvarati u egzotične kulinarske proizvode, ili u slatke, aromatične sladolede u zlatnim čašama. Ovako lijepo izgleda i izaziva navalu sline.
  Elena ju je uzela i zapjevala:
  Ti ćelavi Fireru, dijete Sotone,
  A Elfijani su sinovi Svaroga...
  Ti si zli uzurpator uništio zemlju,
    Da, vodi te u ponor, ćelavi vandale!
  Zoya se spremno složila s tim:
  - Slava Velikom vilenjaku bez ćelavog Fuhrera!
  Victoria se zahihotala i primijetila:
  - Da, to bi bilo super! Vrijeme je da se Fuhrer samlje u prah!
  Nadežda ga je uzela i gugutala:
  - Bit će novih stoljeća,
  Bit će smjena generacija...
  Ubij budalu​
  Rusima opet treba Lenjin!
  Tako su se djevojke ponovno preselile, ovaj put u regiju Solntsefey . Borbe su tamo vrlo krvave. Diktator je pokrenuo vojsku Orkshija u ofenzivu. I njegove su trupe zapele u čvrstoj obrani. Bitke su žestoke.
  I tako su četiri ljepotice poletjele u zrak. I škljocnula je bosim nožnim prstima. I opet, magične mrlje lete preko orkovskih trupa. A strašni tenkovi s dugim cijevima pretvaraju se u tako raskošne torte prelivene kremom, čokoladom i natopljene rumom da su ukrašene šarenim crtežima. Da se odmah baciš na njih i jedeš. Sve je jednostavno super.
  A vojnici postaju krafne prekrivene šećerom u prahu.
  Victoria je pjevala:
  - Vojnici igračke, vojnici igračke, vojnici igračke,
  Rastrgajmo naše neprijatelje na komade!
  Zoya je pustila mlazove čarobne plazme s grimiznih noktiju svoje desne ruke i pretvorila tenkove Orkshi vojske u košare s pecivima, kolačima od sira i medenjacima. I super je ispalo .
  A diktatorovi avioni pretvoreni su u pakete sladoleda u raznobojnim i vrlo šarenim folijama. I slike su blistale, i sve je izgledalo predivno.
  A ovaj sladoled, treba napomenuti, ukusan je, a ima u njemu i grožđica, i orašastih plodova, i čokolade. Pojavile su se takve delicije. Ovdje je sve vrlo ukusno .
  A helikopteri su pod utjecajem rubinskih noktiju Viktorije, ove razigrane kćeri Crnog Boga, postali masni kotleti, ili ćevapi na zlatnim ražnjićima sa sočnim mesom.
  Složit ćete se da je ovo super .
  Nadežda ga je čak uzela i dodala iz pupka. A sada su se trupe Orkostana počele pretvarati u vrlo ukusne, pozlaćene i platinaste kamenice, i s Fabergeovim jajima.
  Sve je to bilo izuzetno ukusno uz začine i razne umake i začine.
  Djevojke su imale super zabavu. A vojnici vojske Orkshi pretvorili su se u vrlo ukusne bombone, uključujući one s konjakom i likerom. I poprimili su vrlo lijepe oblike kako bi ih bilo lakše jesti.
  Elena je namignula prijateljicama i upitala:
  - Jel dobro jedemo?
  Zoja je potvrdila:
  - Vrlo dobro!
  I sve četiri djevojke ispustit će munje magije iz svojih golih, ružičastih, graciozno zasvođenih peta. I pojavile su se cijele planine slatkiša, lizalica i pakiranja sladoleda.
  sve super ispalo. Takvi se blagdani mogu slaviti.
    Djevojke, kćeri bogova Demijurga, pretvorile su sve orkovske trupe u regijama Solntsefey i Gnomolun u razne vrste nevjerojatnih i izuzetno ukusnih kulinarskih proizvoda od kojih se voda zalijeva. Koji su, moram reći, jednostavno vrhunski.
  Hobita također treba biti očišćeno od trupa Trolova i Orka . A onda su djevojke ponovno u akciji.
  Naravno, grimizni, boje prezrele jagode, nokti obje ruke oružje su im broj jedan. A ratnici pokazuju svoju najvišu aerobatiku, oslobađajući čarobne mrlje s djevojčinog golog dlana. I lete poput potoci latica.
  I pretvaraju trupe ili u zlatne čaše sladoleda ili u sočna pečenja. Na primjer, avioni postaju prženi labudovi s jabukama i narančama sa strane. A hipersonične rakete pretvaraju se u vafle s čokoladom, kokosom, mangom i komadićima ananasa. Tako nevjerojatno ukusne stvari.
  Vojnici vojske Trola i Orka također postaju bujni grmovi koji se sastoje od nebeskih, tako veličanstvenih, šarenih cvjetova. Ili se pretvore u slatkiše ili sladoled. I uvijek s izvrsnim nadjevom i pistaćima, i ostalim cool outfitima .
  A kakvi kolači nastaju cooler su od Napoleona. Sve je super i divno. I ruže su obojene kremom, svih boja spektra.
  Kako je sve postalo veličanstveno. A mirisi ovdje stvarno golicaju nosnice. I jedinstveni mirisi.
  Tu su i transformacije vojnika u čokoladne figurice u obliku raznih životinja . A ovdje ima i zečeva, i vukova, i vjeverica, i medvjeda, i drugih najukusnijih i najboljih stvari.
  Victoria je pjevala:
  Rečeno mi je da ona nije ćerka Černoboga,
  Samo moja slatka i moj zeko...
  Ljudi, ne budite strogi prema djevojci,
  Izdan je račun - nastala je kazna!
  Zoya je sa smiješkom kimnula, ponovno pretvarajući Ork projektile u vrlo ukusne i slatke bombone:
  - Hvala Bijeli Bože,
  Za tako slatki svijet...
  Tako da ćelavi Fuhrer umre ,
  I slavimo gozbu!
  A ratnici će skočiti i zavijati svojim raskošnim bokovima.
  Ovdje na kopnu su razbili orksku vojsku diktatora. Točnije, sredstva za uništavanje su pretvorili u nešto ukusno i lijepo, a ispalo je jako cool.
  A sada su ratnici odletjeli prema moru kako bi neutralizirali trolemorsku flotu. Oni mogu sve.
  Victoria je tijekom leta čak uzbuđeno pjevala:
  - Kraljevi mogu sve, kraljevi mogu sve,
  A ponekad odlučuju o sudbini cijele Zemlje...
  Ali ne govori ništa, udaj se iz ljubavi,
  Ni jedan, ni jedan kralj ne može!
  Ni jedan, ni jedan kralj ne može!
  Djevojke su već iznad mora Chervonotrola . I lebdjeli su u zraku. I goli dlanovi ruku ljepotica u akciji. A tsunami valovi čarobne pozitivne energije lete iz grimiznih noktiju. A orkška ratna krstarica odmah se pretvorila u ogromno jelo u obliku soma s prilogom na zlatnom pladnju optočenom dijamantima. A mornari orci su se pretvarali u velike čokoladne bombone, ili pakete sladoleda s ananasom. I Zoya se opet zajebala , a sljedeći kruzer postao je u obliku ogromnog grgeča, a na njemu kolači s čokoladom i boce biranog pića.
  Zoja ga je uzela i zapjevala pokazujući zube:
  - Vino je poznato po izvrsnom okusu,
  Moćnike obara s nogu!
  Victoria je škljocnula golim nožnim prstima, a još jedan brod Orka pretvorio se u kornjaču s dijamantnim oklopom. A meso joj je bilo pomiješano sa škampima i biskvitom. A vojnici i mornari postali su ili žele grah ili grožđice. Kako je sve ovo ukusno. I tu miriše na janjeće pečenje. Pa, primjerice, Nadežda je orkški kruzer pretvorila u pečenog vepra kolosalne veličine na platinastom pladnju. I moram reći, tako je ukusno. I umak s kečapom je odličan.
  . POGLAVLJE br. 2.
  Marinka se, gledajući ovo, nasmijala i primijetila:
  - Ovo je rat, baš super!
  Slavka je primijetila:
  - Zvuči previše djetinjasto. Pretvorite neprijateljske vojnike u poslastice.
  Levka je predložila:
  - Ajmo onda nešto ozbiljnije!
  Pionirka je zacvilila:
  - I moderniji!
  Djeca pioniri su jednoglasno uzviknula:
  - Nova generacija, vjetru kvarkova, daj kusur, uz ogroman dar!
  Valerka je odlučila pogledati mali film sa svemirskom bitkom i bez razmišljanja uključila cijeli hologram.
  Dečki su zviždali i svojim smaragdnim i safirnim očima gledali u čudesan spektakl znanstvenofantastičnog filma.
  Deseci, stotine tisuća zvjezdanih brodova člankonožaca koji dišu sivo poredali su se u blizini prozirne, oblačne ravnine, dimeći se mliječno-ružičastom maglom iz koje su tu i tamo bljeskale raznobojne iskre.
  Marinka je namigujući svojim safirnim očima primijetila:
  - Ovo je uistinu pravo i figurativno čudo!
  Slava se zahihota i primijeti:
  - Pojam čuda je relativan pojam. Ljudi se samo još nisu borili u svemiru.
  U filmu je civilizacija komaraca rasporedila svoje armade.
  Njihovi brodovi bili su zemlja pomalo bizarnog oblika, a izgledali su kao jezive dubinske ribe, blago spljoštene gustinom vode i gusto načičkane šiljastim topovima i zakrivljenim kormilarima i antenama raznih emitera. Doplivali su, poput grabežljivaca koji trče prema plijenu, iz različitih smjerova, pokušavajući probiti perimetar koji se sastoji od asteroida posebno prilagođenih za obranu. Uz obične dijelove Robotamomata , bili su prisutni i pirati plaćenici. Njihovi brodovi odlikovali su se svojim prijetvornim oblicima, obično zastrašujućim, a pojedinačni zvjezdani brodovi izgledali su čudno i apsurdno. No, dodijeljena im je sporedna uloga. Najstrašnije oružje bio je tek pušteni zapovjednički bojni brod, ponos i ljepota Mosquito flote. Nalik na gigantsku električnu rampu dugu dvjesto kilometara, podmornica samovolje jezivog je dojma. Nitko još nije znao, to je bila tajna i za generale komaraca, da se sprema testiranje novog superoružja. Samo Marshal Bloodsucker- Hyper , prilično velik primjerak komarca, dobro zna za predstojeći eksperiment. Imao je pomoćnika, također člankonošca. Debela gusjenica raširi svih svojih dvanaest nogu. Glas mu je bio poput zujanja roja.
  - Bube s mozgom samo su degenerativna grana na stablu evolucije. Zapovijedam da se uključe ubrzavajući emiteri hiperplazme antitermokvark reaktor. Oh, novo oružje, superlaser s anti-termokvark pumpom, pokazat ćeš neprijatelju njegovo mjesto u podzemlju.
  Nakon čega je uslijedio smijeh.
  Valerka je promrmljao:
  - Kako se antitermokvark reakcija razlikuje od jednostavne termokvarkove reakcije?
  Marinka je samouvjereno odgovorila:
  - Smjer i polaritet procesa koji omogućuje bolji prodor jednoipoldimenzije.
  Levki se zahihoće i uvuče trbušnjake:
  - Briljantno, ovo je super fantazija!
  U međuvremenu je tvitao:
  -Da, vaša apsolutna ekselencijo. Neprijatelja ćemo spaliti, ma koliko jak bio.
    General je zalajao rastežući svoje debelo tijelo u strunu. - Šteta samo što ne možete jesti fukilice, otrovne su.
  -Ali možete jesti anione. Imaju tako nježne i divne proteine. Konkretno naručujem konzerviranu hranu iz njihove sporedne grane koja raste na Planeti Scott.
  Maršal grof je dugim jezikom oblizao svoje punašne usne.
  - Ovdje imamo milijune brodova. A mi smo jači od svih. Naša moć je sposobna smrviti galaksije. Sada ćemo pokazati nešto čemu nema premca u svemiru. - Maršal je ušutio, zagrcnut od oduševljenja, i kroz gravioskener promatrao čitavo bezbrojno jato u kojem su se zbijali brodovi nepobjedive armade, koji su već uspjeli nanjušiti plazmu.
  Marinka je cvrkutala namigujući prijateljima:
  - Zar nije super ! Trivijalno hiperpulsarno ! Ovo su brodovi!
  Valerka zacvili:
  - Oni su definitivno kvazari !
  Levka zacvili:
  - Čak i one hiperkvazarske !
  Na suprotnoj strani stajala je asteroidna tvrđava duga tristo pedeset kilometara . U njegovu su utrobi bili ugrađeni moćni hiperplazma topovi, tunelski emiteri, ultra-anihilacijski pumpani laseri, neintervakuumske zamke, svemir-svemir projektili i protunaboji .
  I sve je to pokriveno stacionarnim jednoipoldimenzionalnim poljem sile. Asteroid se smatrao neosvojivim čavlom međugalaktičke obrane. Ako bi linija bila prekinuta, neprijateljske su vojske prijetile odlaskom u pozadinu. Ovo je strategija agresivne obrane.
  U maloj udaljenosti lebdjeli su drugi moćni zvjezdani brodovi Fukil, spremni za susret s neprijateljem s hiperplazmom i grovititanom . Tim je snagama zapovijedao maršal, vojvoda od Fuantaba .
  -Prljavi val komaraca srušit će se na hiper-titanski stup velike rase Fukila.
  Buba je prikazivala lik kolačića sa šest fleksibilnih prstiju, poput pipaka hobotnice. Odabrao je sklonište u najzaštićenije mjesto - središte asteroida.
  Maršal Fonura bio je u borbenom stanju. Od pogleda na liniju asteroida svih pet očiju divlje je zaiskrilo. Njegov se svemirski brod postupno približavao borbenoj udaljenosti. Držeći 3D projekciju u rukama napravio je polukružni okret. Gigantski admiralski brod se vrtio oko svoje osi kao da nema mase. Manje posude ponavljale su ritual. Jedino ga gusarski brodovi nisu slijedili. Jedan od njih, najveći, poput kvrgavog mrtvog stabla, zadrhtao je i pogođen ultralaserskim i hiperplazma salvama, zasad bezopasnim zbog velike udaljenosti do cilja.
  Leška je pjevala:
  -Neka bude gol - naprijed dinamo!
  Slavka je, pokazujući zube, dodala:
  - Bit će to vrlo smrtonosan gol!
  I bljesnuo je svojim plavim očima.
  Valerka zacvili:
  - Neprijatelja čeka poraz i zaborav, a slava SSSR-a primjer je svima!
  Marinka se zahihotala i vrištala iz sveg glasa:
  - Vidi kako se ovi kukci sad zajebavaju ! Osjetit će hipervakuum !
  Ipak, počela je pucnjava. Pojedinačni zvjezdani brodovi počeli su izmjenjivati salve.
  Nekoliko desetaka Fuquil brodova pojurilo je naprijed i počeli su bombardirati projektilima ubrzanim hiperfotonima . Fonura je okrenuo prst i zatražio:
  pulsirati neprijatelja ?
  - Da, zapovjedniče! - bezočno je odgovorilo računalo.
  - Pa, onda ga uzmi. Šaljemo hiperlasersku zraku najšire valne duljine.
  Iz najnovijeg vodećeg bojnog broda dopirali su ultralaki valovi , izdaleka se činilo da je riječ o višestruko ubrzanoj snimci kaldrme koja pada u vodu. Koliko je brzo, stotinu puta brže od brzine svjetlosti, bljesnula hiperplazma. Stotinjak zvjezdanih brodova s desecima tisuća vojnika odjednom se pretvorilo u oblake vrućeg plina i vrtloge suhe kozmičke prašine.
  Marinka je zaciknula i pljesnula po bosoj, isklesanoj nozi:
  - Ovo je stvarno super!
  Valerka je hripao, namigujući:
  - Hiperfotoni na djelu!
  Levka je tvitao:
  - Graviodoskaya na prste!
  Slava se nasmijao i rekao:
  - Takav raspored protiv crnih rupa !
  -Mat! - Fonura je pokazao zube, tanke i dugačke, poput karanfila. - Ovo se zove stan hiperlaser . A sada ćemo neprijatelju pripremiti nešto žešće i kvazarsko . Moramo se približiti asteroidu za još tisuću sakleya.
  Čuo se prijatan ženski glas:
  -Možeš ga pogoditi s ove udaljenosti. Superlaser ima gotovo savršenu paralelnost, što znači da se ne rasipa.
  Fonura je čak zarežao od uzbuđenja.
  -Onda je za Fukolove već došao sudnji čas. - I trznuo je rukama, točnije šapama, prema daljinskom upravljaču.
  Marinka je tvitala:
  - Ovo je ultrakvazarski obračun!
  Valerka je dodao:
  - Megafizički bljesak!
  Levka je, pokazujući zube, dodao:
  - U tami ultravakuma !
    Hiperreaktori su pokrenuti, sve šipke su se digle. Oko svake bačve počela je rasti paučina iz koje se dimila ljubičasta magla, prorezujući ravno kroz prazninu.
  U djeliću sekunde, blistave pukotine koje su dolazile iz četiri izvora presijecale su se i skupljale s ove strane svemira u moćnu zraku, srušile se u vakuum, zabijajući crni zid poput hiperplazmičnog malja. Snaga fotona ubrzanih do ultrabrzina odmah se probila kroz devet dimenzija. Rušila je prostorne strukture, iskrivljavala sila i poluprostorna polja. Izmaglica je plamtjela jače od supernove s temperaturom od mnogo kvintilijuna stupnjeva. Naravno, više od jedne zvijezde izgrađene procesom jednostavne termonuklearne fuzije ne može sjajiti tako vruće i sjajno. Sile koje su ovdje uključene su dva reda veličine jače.
  Leshka je tvitao:
  - Ovo je moć hiper-crne rupe !
  Slavka je našla za shodno dodati:
  - I anti-pulsar !
  Marinka je tvitala:
  - Ali i mi bismo to mogli podnijeti!
  Valerka je potvrdio:
  - Naravno! Tko je veseo smije se, tko hoće to će postići!
    Polje gravitacijske sile asteroida tvrđave nije moglo izdržati pritisak takve divlje energije i jednostavno se rasprsnulo poput mjehurića. Tada su zastrašujući potoci probili središte, probijajući se točno kroz oklopni blok.
  - Izrežite ga na male komadiće. - zapovjedio je Fonura računalu. - Raspršite tvrđavu na nanokrhotine .
  Valerka zacvili:
  - Specifični metadiktator !
  Marinka se zahihotala :
  - Dolje diktatura i samovolja!
  Super-gusta zraka nastavila je parati i gorjeti. I ubrzo je na mjestu neosvojive svemirske citadele ostala samo hrpa užarenog otpada. Ostaci mega-tvrđave uvijali su se i uvijali u spirale. Pedeset pet milijuna fuquila i tri stotine pedeset osam milijuna borbenih robota ovdje je umrlo, obično brzo i bezbolno, ali zbog toga ništa manje strašno. Maršal-vojvoda od Fuantaba također je umro .
  - Crna rupa u guzici! - vikao je Fonura. - Uspjeli smo, pulsirali smo . Prenesite erupciju plazme na svoje susjede.
  Nakon što je potrošeno toliko energije, trebalo je neko vrijeme za ponovno pokretanje. U ovom trenutku, bezbrojni zvjezdani brodovi napali su perimetar, ciljajući na proboj koji je bio napravljen s neravnim, otopljenim rubovima. Izbila je žestoka bitka, stotine tisuća svemirskih brodova stopilo se u zagrljaj smrti. Od obilja pukotina, hipervakuum kao da je kipio i pucao u pukotine . Topovi su rušili tornjeve i probijali trupove raznih brodova. Pojedinačni zvjezdani brodovi, uhvaćeni u unakrsnoj vatri, jednostavno su eksplodirali i uništeni; mala polja sile nisu mogla izdržati kombinirani pritisak.
  Marinka je pljesnula i dlanovima i bosim tabanima svojih preplanulih i jakih nogu:
  - Ovo je stvarno samo superkvazar !
  Valerka je tvitao:
  - Pa prirodne gabarite itekako se poštuju! Kompozicija bitke nije vakuum!
  Levka je namignuo drugovima, pljesnuo se po bosim nogama i zacvilio:
  - Hiperplazma neće doći do ludila!
  S tim se složila i Slavka:
  - To je definitivno istina!
  Nepomične tvrđave pružale su ozbiljan otpor; svaka od njih imala je više od tisuću teških topova, koji su izbacivali dijelove hiperplazme superluminalnim brzinama i ultra-projektile unutar superfotonske akceleracije. Bile su to strašne rafalne paljbe koje su kosile redove napadača .
  Marinka je opet zacvrkutala:
  - Ovo je super-perigej !
  Valerka je kimnuo mašući šakama:
  - Otkida gravirroof s fotonskih trepavica!
  Slavka je zabilježila:
  - Hipercoster ultrafotonit !
  Levka je urlala:
  - Teonuklearni naboj!
  Stroj smrti ponovno se počeo kretati, oslobađajući zraku hiperplazme na obližnje asteroide. Blok od dvije stotine kilometara raspršio se poput komadića leda od udarca čelične palice. Ova je taktika bila vrlo učinkovita; Fuquils je počeo paničariti, a neki od njihovih brodova su se razbježali u strahu, poput leptira koji su letjeli na olimpijsku baklju. Ostali su se očajnički borili. Štoviše, u bitku su uvedene rezerve, a bjesomučna bitka je rasla.
  Veliki general Fukila Firon bio je smiren, unaprijed je dovukao rezerve i bio uvjeren da će uspjeti odbiti nalet komaraca i njihovih saveznika. Ali gusjenice koje dišu floru vrlo su lukave i mogle su prirediti iznenađenje. Naši vlastiti stručnjaci nisu bili na visini zadatka i tvrdili su da je bagatelno nemoguće stvoriti hiperlaser takve snage, no zapravo se pokazalo da je neprijatelj prvi upotrijebio opasnu novotariju. Sada su instinkt i intuicija predlagali samo dvije mogućnosti: ili brzo pobjeći, ili ući u blisku borbu, miješajući redove. U ovom slučaju, dugi bič superlasera riskirao bi da sruši svoj vlastiti .
  Valerka je primijetio:
  - Iznenađenje, iznenađenje, živjelo iznenađenje!
  Marinka je ispravila:
  - Više kao hiperiznenađenje !
  Levka se nasmija i usprotivi se:
  - Ali hiperteonuklearno oružje je ipak hladnije!
  Slavka se nije složila:
  - Ne, nema nitko više cool od pionira!
  Firon, kakav se nije često viđao na najvišim razinama korumpirane komande, bio je hrabar. I donio je odluku - boriti se do smrti! Nekoliko milijuna brodova s milijardama boraca , kako bioloških organizama tako i elektroničkih, isprepleteno je u paklenom klupku. Činilo se da je hiperprostor iskrivljen, a ultra-vakuum napuknut, a bezbrojne pukotine ispunjene superplazmom . Najsjajniji bljeskovi, oslobađajući neizmjernu količinu energije, nalikovali su divovskim cvjetovima koji su odmah procvjetali u svemiru, s predatorskim živim laticama koje su pohlepno dopirale do svemirskih brodova. Bojni brodovi, veliki bojni brodovi , krstarice, charkoshes , hiperlaserski razarači, nosači projektila, aerobonusi , laserski čamci, teški, srednji, laki lovci i još mnogo toga. Sve je to svake sekunde uništavano od strane desetaka tisuća, raspršujući se u fragmente, ili hiperplazmičnu , visoko zagrijanu magmu.
  Marinka je dršćući zacvrkutala:
  - Bojim se! Stvarno, ovo je ultra-crna rupa !
  Firon je za sebe odabrao mobilni mega-kruzer. S njega je bilo lako zapovijedati, a velika brzina i izvrsna manevarska sposobnost omogućili su uspješnu borbu. Predviđajući da će kako bitka bude napredovala, neki od neprijateljskih zvjezdanih brodova pokušati iskrcati trupe na planete Shito , Mata i Griko, naredio je da se površina minira minama za uništavanje. Svejedno su gotovo napušteni, a ni malobrojni starosjedioci nisu za poštedu.
  Valerka je s mesožderskim osmijehom primijetila:
  - Ovo je tako megalukavo !
  Marinka se zahihotala i primijetila:
  Đavo je vodio zli rat s pionirima,
  Neprijatelj se borio okrutno, podmuklo...
  Ali pionir borac slomio je Sotonu,
  Dokažite svoju istinu u borbi snaga!
  Levka je tvitao:
  - Pionir, pionir, komunizam - ti si primjer!
  Slavka je ispravila:
  - Više kao listopada.
  tisuću i pol amfibijskih jurišnih transportera, pod pokrovom nekoliko desetaka tisuća brodova, uključujući " meromat " i "neutron". Planeti su bili relativno slabo zaštićeni. Sektor je praktički otvoren. Duž rute, eskadrila je pucala samo na male satelite. Osim toga, imali su sreće; usput su naišli na šest modula s gorivom i streljivom - nisu svi uspjeli evakuirati.
  Osim toga, lopovski generali su sakrili dio ukradene robe u tim svjetovima. Znajući to, komarci su izvršili masovno slijetanje. Na svakom planetu ima tri milijuna odabranih vojnika, mjesta iskrcavanja nije teško predvidjeti, ona su u pravilu ravna, gotovo zrcalna pustinja. Čim su se predatorske armade smjestile, odmah su eksplodirale. Strahovita graja, krici, cika, trzanje udova poluspaljenih gusjenica. Anihilacijske baklje, svaka, ovisno o vrsti materije, od tisuću do pet tisuća jače su od termonuklearnih. Naknade su relativno jeftine i jednostavne. Ovdje su komarci pogriješili i nisu poslali timove za skeniranje naprijed.
  Valerka se hihotao i cvrkutao:
  - Da, to je naš produktivni učinak!
  Marinka je ispravila:
  - Neki od naših! Ovo je najvjerojatnije film protiv pulsara !
  Levka je s posebnom logikom rekao:
  - Rat je ono što se događa u filmovima za odrasle!
  Slavka je zarežala:
  - Prestanite proizvoditi antipulsarne antimone!
  Veliki general Fearon, međutim, nije vidio ovo - daleko. Sva njegova pažnja bila je usmjerena na zastavni bojni brod . Bitka se sve više rasplamsavala i, kao što je Firon očekivao, superlaser je privremeno utihnuo, nakon što je prethodno uništio još nekoliko nepokretnih citadela. Flota se raspala u brojne zasebne skupine, od kojih je svaka samostalno, bez pomoći vrhovnog zapovjedništva, odabrala taktiku borbe. U tim uvjetima o svemu je odlučivala brojčana nadmoć, a on je bio na strani komaraca. Veliki general shvatio je da ne mogu dugo izdržati i postavio si je glavni cilj: uništiti glavni bojni brod. Da bi to učinio, sastavio je grupu udarnih zvjezdanih brodova i približavao se sve bliže i bliže. Najvažnija snaga takvog golemog broda je njegovo polje sile. Može se samo probiti ili oslabiti konsolidiranim udarcem u jednu točku.
  Marinka je izdala:
  Udari ravno bez skrivanja,
  Vjere u riječi odavno nema...
  Riječi moraju pucati kao tenkovi
  I udari orcima u zube!
  Valerka je s osmijehom koji je blistao poput bisera kimnuo glavom:
  - To je definitivno istina! No, imaju li komarci zube?
  Levka je uz osmijeh tvitala:
  Nezaboravci rastu negdje,
  Mama peče pite...
  Pionir još ima zube,
  Uskoro će narasti očnjaci!
  Slavka je zarežala, šaleći se i ozbiljno u isto vrijeme:
  - Pa da svi drhte, da svi drhte, da poštuju!
  Činilo se da im je sudbina bila naklonjena; u vakuumu se pojavila još jedna prostorna zakrivljenost, a niz meteorita pojavio se niotkuda. Bio je vrlo gust i otežavao je nišanjenje i pucanje. U nadolazećem prometu, neobični se roj zabio u glavni bojni brod.
  Marinka je toptala bosim nogama i cvrkutala:
  - Hiperpreon na kvadrat!
  Valerka namigne djevojci i upita:
  - Zašto ne u kocki?
  Djevojka je zarežala kao odgovor:
  - A o glavici kupusa!
  Slavka je ciknula:
  - Tako je!
  Od udarca, zaštitni ekran je zadrhtao, vibrirao i ispuštao svjetlucavu maglicu. Približivši se, mega-krstarica je ispalila punjenja iz svih svojih plazma topova i ispalila projektile i lasere. Odgovorna salva bila je mnogo jača; čak je uspjela oštetiti pramac i odrezati krilo nesretnog broda.
  Fonura je zarežao:
  -Uništiti. Spalite ovog vanzemaljca. Od svih oružja - vatra !
  Sljedeća paljba, međutim, nije bila toliko razorna. Kometi i meteoriti ublažili su udarac.
  Ali drugi brodovi su se zaustavili. Snaga udarca ovoga je puta bila jača. Srušivši polje, već oslabljeno velikim blokovima, naboji su napravili impresivnu rupu.
  -Sada je vrijeme da bacite termokvark bombu. - Firon je naredio.
  Valerka je na to tvitala:
  - Ovo će biti stvarno, stvarno super!
  Marinka je uzbuđeno odgovorila:
  - I to stvarno u borbi!
  Slavka je urlala:
  - Hiperzvijezda !
  Levka se nasmijala i primijetila:
  - Ne, ne postaje hladnije!
  Obično takva raketa nije potpuno učinkovita zbog proturaketa ili protuzračenja , ali u ovom slučaju, s paraliziranim dijelom sposobnosti vodećeg bojnog broda , mogla bi djelovati. Naravno, meteoriti su stvarali nevolje i manjim zvjezdanim brodovima, ali oni ipak nisu toliko stradali kao ovaj div.
  -Zračenje do maksimuma! - viknuo je Firon iz sveg glasa.
  Ubrzane ultrafotonima , tri su rakete odmah uletjele u proboj. Prijeteći div je zadrhtao i uspio prihvatiti dva "poklona". No tada je treće punjenje lagano eksplodiralo sa strane, samo proširivši impresivnu rupu.
  Marinka je ciknula:
  - Ovo je super - jednostavno super!
  Valerka je dodao:
  - I hiper i super!
  -Stotinu kvazara u kanalizaciju! - urlao je Firon i bacao munje od frustracije. - Propasti takav napad. - Onda se smirio, nije sve izgubljeno, zapovjedio je u gravitacijski odašiljač . - Napadnite zastavu svom snagom, ciljajte u rupu.
  Red se pokazao praktičnim. Izvanredan napad i juriš bio je veliki uspjeh. I premda su četiri zvjezdana broda uništena uzvratnom vatrom, jaz se povećao.
  Nakon čega je jedna od termokvarkovih raketa uletjela u hiperreaktor . Proces fuzije kvarkova je milijune puta jači od termonuklearne fuzije. Tako snažna eksplozija smjesta je spalila strukturu broda, raspršivši je u hiperplazmu. Gravitacijski val i fotoni ubrzani do superluminalne brzine pretvorili su ga u razrijeđeni plin. Pipci lignje, zagrijani na kvintilijune stupnjeva, zahvatili su komadiće materije, spalivši obližnje brodove.
  Valerka je napadno primijetio vrteći vrhom:
  - Ovo je stvarno hiperkvazar!
  Marinka se nasmijala i odgovorila:
  - Što reći, sve će biti izuzetno cool! Uzmimo ga i snažno ga udarimo po bradi!
  Levka je sa slatkim osmijehom primijetila:
  - Da! Ovo je doista debi odigran kao podmazan!
  Slavka je duhovito odgovorila:
  - Crna rupa u kvazaru!
  Fironova mega-krstarica jedva je uspjela iskočiti na relativno sigurnu udaljenost od strašne sličnosti supernove. Ipak, rastopio se i prevrnuo nekoliko puta, odbacivši ga daleko i zdrobivši brojne pregrade. Puške su bile jako oštećene, većina ih je bila izvan pogona. Izgubivši većinu svog borbenog potencijala, zvjezdani brod postao je lak plijen za neprijatelja. Shvativši to, a ne želeći umrijeti uzalud, hrabrost nije nepromišljenost, Firon je naredio povlačenje. Snalažljivo manevrirajući , mega-krstarica se, izbjegavajući zamke i kliješta, povukla pokušavajući doći pod zaštitu svojih brodova. A ipak je bio gotovo zalupan, sigurno blokiran, okružen kao lisica u rupi. Malobrojni brodski topovi su sporo odgovorili na barbarsko bombardiranje. Polje sile je pošlo po zlu, više nalik poderanom kišobranu nego pouzdanom štitu. Nije ni čudo da je svemirski brod ubrzo eksplodirao i raspao se u fragmente.
  Valerka je pljesnuo rukama:
  - Sjajno!
  Marinka je dodala:
  - Mega i meta pulsar !
  Firon je jedva uspio pobjeći na malom čamcu. Ovaj spasilački brod bio je praktički nevidljiv, niz valova stvarao je smetnje u njegovoj percepciji, pa su čak i gravitacijski radari bilježili samo mutne mrlje. Hrabrost ima svoje granice, a veliki general želio je preživjeti. Štoviše , glavna zadaća je obavljena, a uz četverostruku, a sada možda i peterostruku nadmoć neprijatelja, ishod bitke je gotov, a najbolje što se može učiniti je povući se. preostale trupe. Već napuštajući brod, Firon je izdao zapovijed za sustavno povlačenje prema sustavu Madoron kako bi dobio podršku za planetarnu obranu. Time smo dobili na vremenu i doveli dodatne snage na ovo područje.
  Marinka je tvitala:
  - Raspored prije bitke je kvazar !
  Valerka se zahihoće i primijeti:
  - A zapravo ćemo sve namočiti i izvaljati!
  Levka je sa smiješkom primijetila:
  - Idi i pogledaj!
  Slavka ga je uzela i dodala:
  - I slikaj se u fekalnom uništavaču !
  Maršal Fokhoron već je primio signal da bi mu velike neprijateljske snage mogle sasjeći pozadinu. Međutim, on je prilično dugo oklijevao, bojeći se frontalnog napada. Pazite da ne oslabite liniju obrane. Štoviše , neprijatelj je pokrenuo diverzantski napad, uništivši nekoliko tisuća brodova. Takav je potez preplašio ionako kukavnog baruna. Fokhoron je bio pokvaren, zaglibio do grla u pokvarenosti - nemoralan tip. I lukav je na svoj način , ali se pritom još nije uspio svim srcem prodati komarcima. Ali već je bilo određenog napretka prema tome. Komarac je znao pronaći izdajice, a angažirani su i neki iz njegove pratnje. Konkretno, general Hertz redovito je sastavljao izvješća, izvješćujući i o broju trupa i o neposrednim planovima svog zapovjedništva. Komarci su velikodušno platili, pametni se obogatili, hrabri prednjače, a budala biva strijeljana. Izdajice, međutim, nisu samo pametni, već nisu ni daleki ljudi. Uostalom, prije ili kasnije ih uhvati kontraobavještajna služba, ili ih izdaju vlastiti poslodavci. Razlog je što je postao nepotreban, ili je degradiran, pa čak i strijeljan. No , trudili su se o tome ne govoriti, naprotiv, pokušavali su se dodvoriti plaćenim špijunima na sve moguće načine.
  Valerka je primijetio:
  - Imaju intelektualnu degradaciju.
  Marinka je uz smijeh razjasnila:
  - Potpuno fotonizirano .
  Slavka je ciknula:
  - Hiperbanzai !
  Levka je dodao:
  -U ultrafotonski lijes svih komaraca i buba!
  Lagani napad je odbijen i sada više nije bilo izgovora za odgodu. Sjećajući se izvancareve naredbe da se pod svaku cijenu izbjegne opkoljavanje i primivši drugu Fokhoron je izdao nalog gravitacijskoj depeši s molbom, odnosno molbom za pomoć.
  - Nastupimo. Živio Extra Emperor!
  Armada je, međutim, krenula vrlo kasno; bilo je već prekasno. U međuvremenu, nadmoćne mase neprijatelja nastavile su svoje beskrajno napredovanje.
  Marinka je uz smijeh primijetila:
  - Horda juri na nas kao lavina. Sredine nema.
  Valerka je sa smiješkom odgovorila:
  - Inače ćete svi biti u hrastovim lijesovima!
  Fadoronov sustav bio je jedan od najutvrđenijih u galaksiji. Središnji planet bio je ogroman i gusto naseljen - oko dvjesto milijardi. Svi prilazi njemu bili su zakrčeni kibernetičkim minama za samonavođenje , kao i dvadesetak prirodnih satelita. Svaki satelit je gusto načičkan plazma i hiperplazma topovima, kao i projektilima. Osim toga, vrtjelo se još nekoliko planeta na kojima su bila naselja i baze. Pred nama su bile ozbiljne borbe. Firon je znao kamo se povlači, a komarci su bili previše odneseni da bi se zaustavili. Naprotiv, penjali su se kao tenkovi, ne štedeći ni sebe ni svoje živote. Svemirski gusari bili su posebno aktivni, osjećajući miris nečeg prženog , zli zvjezdani filibusteri penjali su se poput žohara na džem, bilo je vrlo primamljivo pljačkati gusto naseljene svjetove.
  A sada se bitka, koja je počela jenjavati, rasplamsava novim nevjerojatnim žestinom da se čini da se i zvijezde tresu.
  Valerka je agresivno i ljutito primijetila:
  - U veliku crnu rupu!
  Veliki general Fearon uspio se preseliti na laku krstaricu. Odatle je nastavio voditi bitku. Prvi pokušaj komaraca da slome totalnu obranu na licu mjesta nije uspio. Masakr je zapeo na periferiji planeta Codd. Okolni planeti su se tresli od eksplozija. Jedan od satelita dobio je toliko strašnih udaraca da se raspao; izvana se moglo činiti da je nojevo jaje puklo, tako brzo je bilo njegovo uništenje.
  Marinka je opet izvadila dijamantnu čašu za sladoled iz Hiperneta, u tri boje kreme, polizala je i zapisala:
  - Ovo je stvarno kvazar, neće ti naškoditi nos!
  Fonura je uspjela preživjeti u posljednjem trenutku, napustivši glavni bojni brod na spasilačkom modulu-čamcu. Sada je zla gusjenica odisala prijetnjama, pogotovo jer je njezina koža bila ozbiljno spržena radijacijom.
  - Ne uzimajte zarobljenike. Sve ugušiti, uništiti, spaliti, raspršiti u fotone.
  -Ispunit će se, vaša zvjezdana nadmoć! - Naređivali su generali nižeg ranga. Bilo je vrlo teško doći do Codda; za svaki sićušni korak morali ste platiti tisućama, desecima tisuća zvjezdanih brodova. Međutim, neumoljiva lavina se približavala.
  - Stisni ih ovako. Stisni jače, ne puno više, i kvazar će završiti! - Maršal Duke je bio nečuven. - Nemojte postavljati previše brodova kada napadate satelite - udarajte s velike udaljenosti. To je opreznije. O, đavolje graviomine !
  S tim se složio i Valerka:
  - Da, rudnici, ovo je stvarno izuzetno veliki problem!
  Marinka je dodala:
  - Logičnije je reći hiperkvazar !
  Levka je pojasnio:
  - Ne logičnije, nego smješnije!
  Slavka je ciknula:
  - Hipersvemirski kolaps !
  Mine su zapravo izašle, gotovo nevidljive, pojavile su se iz svemira i zabile zvjezdane brodove. Neki su uništeni na licu mjesta, drugi su, naprotiv, pretrpjeli samo štetu. Mnoge eksplozivne naprave bile su opremljene pulsnim blasterom, koji je mogao izgorjeti kroz polja sile, iako vrlo kratko vrijeme , uzrokujući užasnu štetu. Teški gubici ostavili su flotu Mosquito bez krvi, a čak su i pirati počeli pokazivati znakove nemira. Ako postoje tako veliki gubici na prilazima, koliko će se onda morati izgubiti na samom planetu.
  Pionirka je promrmljala:
  - Komunizam nije samo sustav - brzo ubij komarca!
  Fonura je, međutim, odjednom prestala divljati i izbacivati sumpor. Pala mu je na pamet dobra ideja.
  - Što ako upotrijebimo drugo, jače oružje protiv Fukila? - Gusjenica se zahihotala. - Uostalom, imamo ga, to je također vrlo učinkovito punjenje.
  Valerka zacvili u znak slaganja:
  - Naravno da imaju! Da ne možete ni skinuti pogled s njega!
  Ono što je Fonura zamislio nije ništa više od " hiperradio bombe ". Ovo najnovije oružje emitira posebno superneutroni su milijardu puta kraćih valnih duljina od gama zračenja. Eksplozivna snaga takvog naboja nije velika, ali je hiperzračenje milijunima puta jače od normalnog . A moć prodora je ogromna - girido valovi, to nije šala, oni su sposobni progorjeti kroz planet. Glavni nedostatak uređaja je što se ne može eksplodirati u svemiru. Zbog svojih dizajnerskih značajki, ovo utjelovljenje nevidljive smrti bilo je prikladno samo za korištenje na planetima, a čak ni tada ne na svim. Ali u ovom slučaju, Coddov svijet odgovara. Ova strašna naprava uništila je dvije trećine stanovništva ovog svijeta. Dobro je da su komarci imali samo jedno takvo punjenje.
  Valerka je sa smiješkom primijetila:
  - Nije besmislen pristup?
  Levka je promrmljala:
  - Najvjerojatnije nije crna rupa !
  Slavka je prosiktala:
  - Ali s hiperambicijom !
  Marinka je ciknula:
  - Za pionire!
  Kakvo jako dobro oružje, ubijate ljudstvo, ali sva oprema i materijalna sredstva ostaju. Šteta samo što je još uvijek preskupo. Za stvaranje girido valova potrebna je velika količina garvanika , a to je najrjeđi element u svemiru. Ali još nisu naučili kako ga umjetno sintetizirati.
  -Iznenađenje broj dva! - Fonura je bio jako zadovoljan. - Čišćenje planeta girid češljem .
  Marinka je ciknula :
  - Vatrena princeza plazma !
  Osim fucola, u ovom su nebeskom kraljevstvu živjeli i fucijanti, prozirni kopneni mekušci. Radili su za Fucoliu i prilično dobro živjeli. Osvojiti ih je bilo lako kao granatiranje krušaka, par plotuna, a Futsianci su podigli šape do vrha. Nakon toga, aboridžinima je dopušteno zadržati značajan dio svoje autonomije. Sada je ova rasa dobila prava na ravnopravnoj osnovi s Fucolima . Zračenje ih je obojilo u plavo, prljavoljubičasto i crveno-smeđe. Mnogi su bili prekriveni mrljama i previjali su se od nepodnošljivih bolova. Za one koji su odmah umrli može se reći da su bili sretnici - pocrnjeli su, sljepljenih peraja, dok je agonija ostalih trajala više sati. Oštećeni su i brojni roboti, borbeni i industrijski, tim više što neki od njih nisu bili potpuno onesposobljeni, već su poludjeli, bacajući se na malobrojne preživjele, ili se boreći jedni s drugima. Slika je bila uistinu zastrašujuća.
  Čak je i erudit Valerka urlao:
  - Hiper strašno ! I to je kvazar !
  Paralizirajući udarac izbacio je većinu obrane, a komarci su konačno preuzeli inicijativu. Samo je dio satelita nastavio očajničku borbu; Fukolovi su skupo prodali svoje živote. No, ostalo im je još najviše pola sata.
  -Gdje je taj prokleti Fokhoron da se on sam sahrani. - Firon je opsovao. "Već sam ga toliko puta molio za pomoć, ali ni odgovora, ni pozdrava." Crna rupa pod njegovim hitinom!
    Pomoć je doista kasnila. Naprotiv, komarcima su pristigla dodatna pojačanja.
  Marinka, pljuskajući bosim nogama, zacvili:
  - Ne usporavaj u zavojima, samo tako ćeš naučiti pobjeđivati!
  Valerka je tvitao:
  - Ovo je najviša razina utjecaja na hiperfotone!
  Lepeza je nastavila svrbjeti, opekline su nemilosrdno pekle. Nakon kraćeg razmišljanja odlučio se okupati u ljekovitoj kupki ne čekajući kraj zvjezdane bitke. Vojvodski maršal naredio je da se napuni regenerirajućom otopinom i strmoglavo uronio u ljubičasto-grimiznu tekućinu. Bilo je jako ugodno, razderotine su trnule, bolovi su se smanjili. Gusjenica se migoljila, prskajući smaragdnu pjenu, mičući šapama. Zatim se maršal nagnuo i nastavio izdavati zapovijedi.
  - Ulazi slijeva, sto tisuća zvjezdanih brodova na desno krilo i do donjeg kuta. Kao ovo. Sada ga pritisnite sa stražnje strane. Koristite spiralnu premosnicu. Kružno ronjenje . I sad smo se razišli.
  Vladini zvjezdani brodovi bespogovorno su ga poslušali, ali pirati su djelovali najbolje što su mogli . Prvenstveno ih je zanimao planet Codd. Mnogi od njih počeli su iskrcavati trupe u ovaj napaćeni svijet. Nebeski je zrak mirisao na sumporni dioksid, pa je bilo moguće pljačkati samo u svemirskim odijelima. Ionizirana atmosfera stvarala je slabo zračenje koje je brzo gubilo na snazi i bilo je praktički bezopasno za živa bića. Ali u isto vrijeme, u ustima mi je bila gorčina i htjela sam pljunuti. No, trofejno vino, često tekućina nespojiva s tijelom, slijevalo se niz grla. Proteinski tipovi posebno su cijenili alkohol, ali tipovi koji udišu sumpor nisu ga prezirali. Između ostalog, neka su vina bila začinjena toliko egzotičnom " drogom " da je iskrivila mozak, odnosno logičke molekule, onih koji nisu imali mozak.
  Valerka je uz smijeh primijetio:
  - Da, i ti se nakaze truju!
  Marinka se nasmijala i odgovorila:
  - Pioniru, ako vidiš nekoga da puši, tretiraj ga kao neprijatelja naroda! Samo ne ubijaj blasterom!
  slabijih korsara pali su mrtvi. Potom su ih razodjenuli njihovi suučesnici, a ponekad ih tiho rezali hiperlaserskim oštricama. Odnosno, kaos je zavladao punom snagom. Zgrade su uglavnom bile netaknute, pa je pljačka bila raširena. Ubrzo su se pogromu pridružile i državne ekipe. Svi su htjeli zgrabiti još. Međutim, još nije bilo gotovo. Mnogo kasno, ali snage Fokhorona su stigle. Ambiciozni grof dugo je kopao, ali se ipak sabrao.
  I trenutak je, kako se ispostavilo, bio uspješan za njega, većina brodova nagomilana zajedno, uništivši Codda. Posljedično, maršal Fukil je imao iznenađenje i bolju poziciju na svojoj strani.
  Valerka je duhovito primijetio, cereći zube, blistave poput lakiranih cipela princeze:
  - Naš tim je najjači, od tajge do britanskog mora!
  - I do kraja svemira! - dodala je Marinka.
  Sada je kanonada uslijedila po sasvim drugom scenariju. Komarci su bili pritisnuti na površinu planeta od sto dvadeset pet tisućitog kilometra. Mnogi gusari već su se toliko iznervirali da su njihovi zvjezdani brodovi ostali stajati na planetu, s isključenim poljima sile, predstavljajući se kao laka meta. Pucali su iz orbite. Flibusteri su odgovorili tromo. Samo su snage Fukilove vlade pružile ozbiljniji otpor.
  -Ovdje su člankonošci " fluorici ". Doletjeli su mi u glavu. Dovedite rezerve u pokolj i reorganizirajte se. - Fonura je povukao hologram. - Makni se s ove planete, zašto si se zalijepio kao crv za izmet?
  Marinka hirovito primijeti:
  - Nekulturno se izražava!
  Na te se riječi kod maršala Dukea pojavi strahovit apetit. Još nije večerao, a prizor mnogih milijardi živih jedinki koje umiru budi brutalnu glad. Iako je Fonura bio gusjeničar, jako je volio meso, posebno pečeno s krvlju.
  -Odmah mi ga dostavite, gladan sam. - Vojvoda je kucnuo po naslonu za ruku.
  Valerka je uz smijeh primijetio:
  - A ovaj se želi pojesti tijekom bitke! Djeco, ne uzimajte njegov primjer!
  Kao i uvijek, spremni roboti, savršeno poznavajući gospodarev ukus, isporučili su mu sočne, parene komade močvarno zelenog mesa sa smeđim mrljama, ukrašene vintuzijanskim skakavcima i poškropljene Suhartovim umakom od podrigivanja. Ova životinja je mješavina poskoka i poskoka, a hrani se divovskim biljkama. Sve skupa je bilo jako ukusno i doslovno se topilo u ustima. Četiri jezika komaraca su aktivno pomagala, a tri reda plavih, žutih i zelenih zuba aktivno su žvakala hranu. Ponekad su se pojedine niti zaglavile među zubima, a da bi se otopile, bilo je potrebno isprati usta slabom otopinom liguzinske kiseline. Slijedilo je specijalno acidobazno pivo s dodatkom dušične i sumporne kiseline. Hranjivo je, zdravo i što je najvažnije udara komarce po glavi.
  Marinka je ciknula:
  - Nemojte pionir upasti u crnu rupu!
  Dok se Fonura zabavljao, ostali su generali preuzeli kontrolu. Sada je bitka zvijezda dobila drugačiji tok. Područje oko Codda bilo je teško prepoznati; bilo je puno krhotina, krhotina i drugog smeća. Corsairs i enemas su se očajnički borili, ali ne osobito učinkovito, dok su osnaženi fucoli navaljivali. Teški bojni brodovi "Tushat" bili su posebno revni; Konkretno, uspjeli su lako uništiti pokrov krstarica. Sada su se, poput zombija, približili obogaljenim drugovima. Tragovi projektila, laserske munje, dimeći komadi trupova koji su letjeli na sve strane doslovce su opteretili prostor. Vaga se očito i sve više naginjala u korist Fucola. Međutim, neprijatelj nije u potpunosti iscrpio svoje rezerve. I bezbrojne horde komaraca ponovno su odletjele u hipersvemir . I teški ultraplazma tornado pao je na brodove člankonožaca. Kad su se našli u njegovim rukama, rijetki su uspjeli preživjeti. Ovdje je tipična jedna posada Fukola, naoružana najnovijom tehnologijom. Kapetan Folod stavio je ruke na gravitacijski volan , upravljanje je bilo vrlo jednostavno, poput dječje joysticka, a fukoli su trenirali od djetinjstva, prvo na utakmicama, potom na renomiranim simulatorima.
  Marinka je ciknula:
  - Imaš pravo, hiperfoton - vlak !
  A onda se začuo i urlik:
  - Što ti misliš, Grand? Hoćemo li se moći izvući živi iz ovoga ? plazma brusilice .
  - Uvijek postoji šansa, Folode. Glavna stvar je izbjegavati dvostruke kvačice.
  - Ti prokleti plazma bojni brodovi, imaju dobru zaštitu i puno topova, praktički su neranjivi za našu krstaricu.
  -Samo ako dođete na izuzetno malu udaljenost i ispalite rafal iz neposredne blizine.
  -Da, u ovom slučaju ćemo i mi sami biti strijeljani. - Grand, kapetanov prvi časnik i povremeni komesar, pokazao je na skupinu svemirskih brodova, uništavajući iscrpljenu Fukil flotu teškom paljbom iz svih svojih topova .
  -Možda ćemo pogoditi tamo gdje Vatormorole odskaču u vakuumu .
  Squeak kao odgovor:
  -A što će ovo dati?
  -Možemo uništiti veliki transport zaliha. A bez njih bit će teško boriti se na ovoj planeti. Usput, miniran je.
  -To je ono Fold, ako je to tako, onda je sada vrijeme da to pokidaš.
  I doista, u tom trenutku je puklo. Shvativši da je jasno da se Codd ne može zadržati i da su gotovo svi civili mrtvi, Fuquili su detonirali duboke termokvarkove mine. Kontinenti su odjednom popucali i pali u slapove vatre. Cijela se površina uzdigla, raspadajući se u iznimno vruć pijesak. Ukratko, došao je smak svijeta.
  Valerka zacvili:
  - Upasti u crnu rupu!
  Nekoliko milijardi pirata i komaraca koji se još nisu uspjeli evakuirati odmah je spaljeno. Jedina im je utjeha bila da su umrli gotovo bezbolno. Uostalom, bol se ne može prenijeti brže od brzine svjetlosti, a ova vrsta hiperplazme je sto deset puta brža.
  - Samo tako, kao da nas je netko čuo, sad ovaj svijet još dugo neće biti za upotrebu.
  - Što hoćeš , Grand. Htjeli bismo sami preživjeti. - opsovao je Folod s užitkom.
  -Ovo je snaga termokvark rakete. Imamo i mi jedan, pa ćemo ga koristiti za kidanje kroz transport.
  - Što je s proturaketama ? To je slabost ovog oružja; lako ga je preuzeti nadolazećim hicem.
  -Možete koristiti smetnje i Zet zračenje.
  - Ne pomaže puno, iako je bolje i to nego ništa.
  -Onda riskirajmo - sreća je naklonjena hrabrima .
  Valerka, ovaj obrazovani pionir, smatrao je potrebnim dodati:
  - I pametan, k tome!
  Nastavili su manevrirati i približili se transporteru. Kruzer je zaronio kao riba.
  - Udaljenost do cilja? - upitao je Folod.
  -Petsto dvadeset i šest simulacija .
  -Motori u režimu rada metaplazme. Spremnost sedam kurankul . - Folod je zabacio kacigu koja mu je klizila s glave. - Odbrojavanje je počelo.
  brzo približavanje brodu, nakrcanom do krajnjih granica kontejnerima s teretom.
  - Idemo lupati!
  - Budite oprezni, s desne strane je lansirna rampa. Vjerojatno nekoliko projektila. Oh, polijeću prema nama.
  - Izvodimo standardni proturaketni manevar.
  -Neće raditi. - uspio je šapnuti Grant.
  No, ovoga puta pero laka krstarica uspjela je pobjeći, vješto se izmičući ispod smrtonosnog poljupca.
  - To je to, a rekli ste da nećemo imati vremena. Sve je moguće ako ste oprezni. "Folod je udario svog partnera po pljosnatom nosu.
  Marinka je primijetila:
  - Je li ovo smiješno? Ovdje je grehota nasmijati se!
  Sada su bili blizu. Neprijateljsko oružje pucalo je vrlo gusto, činilo se kao da se izlijeva hiperplazmični vodopad. Ali odmah je jasno da voleji nisu ciljani, već baražnog karaktera.
  -Raketa bi, u teoriji, trebala proći. Osim, naravno, ako se ne dogodi neka nesretna nezgoda.
  Malo su se uhvatile, pregrade su popucale. U ovom trenutku su dosegli domet lansiranja.
  -Neka nam je Svevišnji na pomoći. - Folod je pritisnuo start. Otvorila su se spremišta za bombe. A onda su isplivale, dvije ljepotice - ponos ratnog stroja Fukil.
  Hiperfotični mlazovi raspršili su rakete, a sam se svemirski brod pomaknuo unatrag, dodajući potisak.
  -Ako eksplodira, onda ni nama neće biti dobro.
  Komarci nisu ni stigli reagirati prije nego što su se dvije rakete, zaobišavši polja sila i zglobne stranice, zabile u trup. Bljesak termokvarka udario je u svim smjerovima neviđenom snagom, isparivši topove i opremu. Osim toga, počelo je detoniranje prvenstveno zaliha za uništavanje . Dakle, eksplozija je bila ozbiljna. Ogromni užareni tsunami raspršio je i djelomično ispario obližnje zvjezdane brodove, ali je krstarica uspjela pobjeći.
  -Kao ovo! Netko je rekao da je to nemoguće! - oduševljen je bio Folod.
  -Zašto si sretan? Svi smo izgubili bitku. A sada ćemo u najboljem slučaju imati sreće da preživimo.
  -Nije to malo, jer život je vrijedna stvar.
  Doista, Fokhoron je bio kukavica i umjereno oprezan. Vidjevši da bitka gubi, a da je ogromna prednost na strani neprijatelja, naredio je povlačenje. Fukili su se organizirano povlačili, razbijajući se u zasebne grupe i pritom beznadno pucajući.
  Budući da su pretrpjeli značajnu štetu, komarci ih nisu dovoljno aktivno progonili, očito bojeći se zasjede. U stvarnosti, Fokhoron nije imao ništa, ali Firon je pokušao izgraditi nekoliko lukavih zamki. Konkretno, treba li namamiti neprijatelja u crnu rupu. Ali komarci su bili na oprezu i spretno zaustavili sve pokušaje zaobilaženja. Tako se postupno udaljenost između dviju armada povećavala i okršaji su prestali. Postalo je mirno. Fokhoron je napisao hitnu depešu središnjem stožeru. Tu je jako preuveličao brojnost neprijatelja i gubitke koje su pretrpjeli. Tražio je, točnije, plačući tražio pojačanje, pokušavao prebaciti krivnju za poraz na Firona .
  Marinka je ciknula:
  - Stvarno će slomiti neprijatelja!
  Firon je zauzvrat predbacio Fokhoronu što je zakasnio i također ga molio da pošalje jak sicurs. Oba su se zapovjednika mrzila i bila su spremna partnera utopiti u žlici vode ili ih natopiti jednim fotonom. Međutim, to je njihova stvar. U međuvremenu su se zvjezdani brodovi smjestili na popravke. Bilo je mnogo oštećenja; njihove su ružne, rupičaste trupove sa svih strana prekrili roboti za popravak. Vakuumsko zavarivanje je svijetlilo, laseri su drhtali, kiborzi s mnogo pipaka donosili su rezervne dijelove. Dobivši pljusku, megaimperij je lizao rane. Jedan od fragmenata, nakon što je zavaren, zaiskrio je.
  . POGLAVLJE br. 3
  Film je, naravno, bio veličanstven, sa specijalnim efektima, izgledao je poput golemih holograma, za koje se općenito može reći da su hiper .
  Marinka je tvitala:
  - Super, ali...
  Valerka je kimnuo glavom:
  - Da, čuje se signal, vrijeme je da idemo na zborno mjesto. I stvarno biste trebali požuriti.
  Levka je kimnula:
  - Da, s tim se ne možete raspravljati!
  Slavka je tvitala:
  - Idemo poletjeti!
  A četvorica ratnika iz budućnosti skočila su u svemir u smjeru logora Burevestnik.
  Djeca pioniri jurila su kao mlaz svjetla u vakuumu. I inkarnirali su se, tik do samog prebivališta mladih lenjinista. Kamp je bio jako lijep. Zgrade su nalikovale luksuznim hramovima, vrlo složenih oblika.
  A u sredini, kip Lenjina, ukrašen draguljima, svjetlucao je svim duginim bojama. Veličine je dobre planine. Nekoliko dječaka i djevojčica vrtjelo se u zraku.
  Djeca u crvenim kravatama vrtjela su se i radila petlje. Sve je to izgledalo krajnje smiješno. I dogodio se preokret i revolucija.
  Marinka je sa zadovoljnim osmijehom primijetila:
  - To je sretno djetinjstvo koje je dao Vladimir Iljič!
  Valerka je kimnuo u znak slaganja:
  - Lenjin je bio genije, predvidio je fenomenalna postignuća komunizma!
  Levka se zahihotala, okrenula u zraku i odgovorila:
  - Da, ovo je stvarno jako cool !
  Ogromni leptir s prekrasnim crtežima na krilima preletio je Lenjinov kip. I izgledalo je vraški lijepo.
  Slavka je sa slatkim osmijehom primijetila:
  - Da, to je hiperkvazar!
  Marinka je škljocala bosim nožnim prstima i cvrkutala:
  - U svijetu ima vrućine i snijega,
  Svijet je i siromašan i bogat...
  A sada bilo koji kreator -
  Zvjezdani brodovi se postrojavaju!
  Levka je potvrdio, namigujući očima koje su mijenjale boju iz ljubičaste u narančastu:
  - Da , ne gradimo samo brodove zaredom! Doći će vrijeme i mi ćemo stvoriti svemire!
  Pojavila se djevojka robot, kao da je jack-in-the-box iskočio. Vrtjela se kao šiljak i cvrkutala:
  Na zvjezdanim brodovima jurimo preko valova,
  Fotoni jure u različitim smjerovima...
  Djeco, pozdravit ću vas,
  Dijete će biti prekaljeno u borbi!
  A djevojka čudesne ljepote namignula je dječacima i napravila salto u zraku.
  Momcima je raspoloženje naglo poraslo. I pokazale su svoje bijele i oštre zube, kao u vučića.
  Zatim se pojavilo još djece. Bezbrojne kohorte pionira iskočile su iz različitih smjerova. Izvijali su se, prevrtali i hihotali. Ali onda se oglasi signal. I oko pet stotina momaka postrojilo se odjednom u redove. Sada u zraku vise djeca. A crvene kravate sjaje poput rubina na svačijim vratovima. Čak je i uniforma postala iste bijele-crveno-bijele boje. I to uglavnom bosih nogu, obutih u plave sandale.
  A dečki su stajali mirno. Zvuči svečana himna:
  Neuništiva unija slobodnih republika,
  Nije nas gruba sila, nego zao strah spojio...
  I dobra volja prosvijetljenih ljudi,
  Mir, prijateljstvo, svjetlo, razum i hrabrost u snovima!
  
  Sada su svi narodi planete ujedinjeni,
  Zemljani smo braća i prijatelji zauvijek!
  Neka je slavljeno Lenjinovo uzvišeno ime,
  Svi narodi svijeta su sveta obitelj!
  Refren:
  Pozdrav našoj slobodnoj domovini,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
    
  Otvorili smo put u svemir za ljude diljem svijeta,
  Fašizam se ruši, progres se veliča!
  Hodamo veličanstvene milje između zvijezda,
  Pod vlašću Sovjeta ljudski se duh uzdigao!
  Refren:
  Slava Otadžbini, Slobodnoj našoj,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
  
  Nema jačeg duha domovine u svemiru,
  Tko je pametan, brat nam je po srcu!
  Služimo domovini jače, odnosno
  hipermat u šaku !
  Refren:
  Slava Otadžbini, Slobodnoj našoj,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
  
    
  Stigli su do Berlina na tenkovima, pucajući,
  Makar puno lijepih ljudi umrlo!
  Crvena zastava sija, daje slobodu,
  A zlikovac je snagom ljubavi bačen u pakao!
  Refren:
  Slava Otadžbini, Slobodnoj našoj,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
  
  Vjerujte, zaštitit ćemo i proširiti domovinu,
  Dajmo beskrajni ocean ljubavi!
  Pod zastavom beskraja, veliki mesija,
  Neka se potomci moji smiju od smijeha!
  Refren:
  Slava Otadžbini, Slobodnoj našoj,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
  
  Svemiru donosimo komunizam slobode,
  Uostalom, Lenjin nam je dao um da stvaramo...
  Kroz svemir, narodi će se stopiti,
  Napredak je obasjao naše misli u našim snovima!
  Refren:
  Slava Otadžbini, Slobodnoj našoj,
  Prijateljstvo naroda je potpora zauvijek!
  Pravna vlast, narodna volja,
  Čovjek sada vlada svemirom!
  Nakon takve pjesme pioniri su se poklonili, a pojavilo se lijepo djevojačko lice. Bio je mlad i iznimno šarmantan. Nasmiješila se i primijetila:
  - Pozdravlja vas, mladi lenjinisti, predsjednica planete Svetlana Harpun!
  Nakon toga je jedan veliki hologram djevojčinog lica podijeljen na pet stotina malih. I ovi obojeni hologrami doletjeli su do momaka. Iako u novom svijetu ima deset puta više pripadnica nježnijeg spola nego jačeg spola, u ovom kampu dječaka je otprilike dvostruko više. I hologram djevojke ljubio ih je u čelo i usne. Bilo je ugodno, a djevojka je mirisala na divan parfem.
  Dječaci su nehotice pocrvenjeli, djevojčice se nasmiješile.
  Nakon toga je pet stotina holograma ponovno postalo jedan, a djevojka predsjedavajuća reče:
  - Moja mlađa braćo i sestre! U našem svemiru vlada mir i red, ali hiperplazma mora biti aktivna. Stoga proglašavam sezonu vojne obuke za vas.
  Razne vrste igrica i borbenih treninga trebale bi vas držati na oprezu!
  Mlađi pioniri su podigli ruke na uobičajeni pozdrav i uzviknuli:
  - Ja služim Sovjetskom Savezu! Slava SSSR-u!
  I dodali su u glas:
  - Lenjin i hiperplazma su s nama!
  Djevojka je kimnula i nastavila:
  - U međuvremenu, jedi. Tko jede, jede za Lenjina!
  I njezin je hologram nestao.
  Kristalni i dijamantni stolovi pojavili su se u zraku, krcati raznim jelima. I sama su djeca opet postala šarena u odjeći. Većina dječaka i djevojčica radije se družila bosa. Štoviše, njihovi nožni prsti su tako okretni i tako se vješto savijaju.
  Da mogu zgrabiti žlice, vilice i noževe.
  Valerka je, sjedeći, radosno žlicom grabeći zlatni sladoled u kamenčićima, primijetio:
  - Što misliš, u najbližoj galaksiji bi nas civilizacija mogla napasti?
  Marinka je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Osobno sumnjam . Ako su toliko tehnološki napredni, onda jednostavno moraju imati komunistički sustav. Ali komunističke države se ne bore jedna protiv druge.
  Slavka se nasmiješila, žvačući mješavinu manga, čokolade i hibrida skakavaca s pistacijama, te primijetila:
  - Svojedobno je, sjećam se, zamalo izbio rat između SSSR-a i Kine. Dakle, komunizam može biti drugačiji!
  Levka je kimnula:
  - I Pol Pot je sebe nazivao komunistom. I sam je počinio genocid nad vlastitim narodom gori od nacista.
  Valerka je namignuo dečkima:
  - Želiš li se boriti s nacistima? To možemo učiniti u virtualnoj stvarnosti. I sve će se dogoditi kao u stvarnosti! Potpuna iluzija stvarnosti.
  Marinka se zahihotala i primijetila:
  - Zanimljiva ideja, ali prvo pokušajmo nešto modernije. I uvijek ćemo imati vremena boriti se protiv nacista!
  Levka je kimnula u znak slaganja:
  - To je to. Stotine godina je prošlo od Velikog Domovinskog rata, a to je već duga povijest. I svi hrle k njoj. Čak i pionirska himna govori o tome!
  Slava je uz osmijeh primijetio:
  - Ali Vladimir Lenjin još je stariji, a veličaju ga kao vječno živog!
  Valerka je samouvjereno rekao:
  - Uskoro će naučiti oživljavati mrtve. Znanstvenici su već otkrili individualnu rijeku vremena. Ako se spustite dolje do trenutka smrti i uklonite tijelo odatle, ono će se u budućnosti obnoviti, a osoba će živjeti s novom, nevjerojatnom snagom!
  Levka se hihotala i pjevala:
  Besmrtnost odavna,
  Čovjek je tražio, očaran čudesnim ciljem,
  U religijama starih,
  I u strogim znanostima kasnijih vremena...
  Marinka je kimnula i potvrdila:
  - Da, postoji takva stvar. Zato je kršćanstvo bilo tako privlačno? Obećavala je ljudima besmrtnost, i to radosnu besmrtnost, u kojoj su ljudi bili gotovo jednaki bogovima. Točnije, bez specifičnosti.
  Pionir Valerka kimne glavom:
  - Točno! Dakle, svaka osoba voli svoje. Ovdje u islamu donijeli su više specifičnosti u džennet. Smislili su hareme i palače. Ali pitanje je: ako muškarac ima harem, što je onda sa ženom? Što ako su muškarac i jedna voljena djevojka dovoljni?
  Slavka je primijetila:
  - Da, ako pogledate, ovo je više minus nego plus! Kad ima više specifičnosti, intriga se ubija . I zašto netko tko ne zna ubiti vrijeme treba vječni život?
  Levka je primijetio:
  - Gotovo smo besmrtni. U svakom slučaju, ne starimo. A ako je tako, još je toliko dobrih stvari pred nama.
  Valerka je tvitao:
  Za sada smo samo djeca,
  Moramo rasti, i dalje rasti...
  Samo nebo, samo vjetar,
  Samo radost je pred nama!
  Samo nebo, samo vjetar,
  Samo radost je pred nama!
  Marinka se nasmiješila i predložila:
  - Valerka i ja ćemo sada otići i proći poligon s preprekama.
  Pionir je kimnuo u znak slaganja:
  - Naravno! Danas je praznik do jutra - probijmo frajer !
  Djeca su namignula jedno drugom.
  Nakon čega su dječak i djevojčica uzeli i zaronili u virtualnu stvarnost Hypermatrixa .
  Vojnici pioniri stavili su svoje kacige, a svijet oko njih se odjednom promijenio, monstruozni hologrami su se počeli pomicati.
  Valerka, iako je shvatio da je to izmišljotina , osjeti neku bojažljivost. Znao je da je svladavanje staze s preprekama tipično za nasumičnu obuku manje-više ozbiljne vojske.
  Marinka mu je šapnula:
  - Ne plaši se, partneru! To je samo čarobna elektronika.
  - Odakle ti ideja da sam plašljiva? - Valerka Lagunov je bio hrabar, ali su njegovi zubi izdajnički zveckali.
  I iznenadilo je dječaka, zapravo, da takve igre nije igrao prije, i to zaboga. A sada je poput dvogodišnjeg dječaka, a onda se, vjerojatno, mala djeca koja se igraju u virtualnim igricama ne boje toliko.
  - Ovo je posebna radijacija, ulijeva nam strah u kosti. Kao da smo zaboravili da nismo zeleni početnici, već prekaljeni ratnici! Partnerica je pionira nježno milovala po mišićavim prsima. Oči su gorjele.
  Valerka je toplo odgovorio:
  - Nisam se baš borio, niti jedan dan, nego sam cijeli život trenirao!
  Zazviždao je kao slavuj.
  Isprva su od svog oružja dobili samo mali, čvrsti laserski bodež.
  Nije čak ni izgledao osobito ozbiljno. Istina, bio je lagan i mogao se malo produžiti. Prvi neprijatelj nalikovao je na bodljikavog puža s kljunom koji je virio iz oklopa. Početna staza bila je po skliskoj, mjestimično rotirajućoj podlozi. Stoga je Valerka, odstupajući od napada neprijatelja, umalo pala. Njegov prijatelj je udario bubu, prerezao je na dva dijela, a komadi su otpali.
  - Radi s bodežom! - vikala je Marinka. "Nisu tako strašni kao što bi htjeli izgledati."
  - Primijetio sam! - rekla je Valerka. - Iako se nešto čudno događa s tijelom. Kao da su živčani završeci zamrznuti!
  Pionir ratnik zacvili:
  - Vidjet ćeš, udri! To je sve " odmrzavanje "!
  Napala su ih virtualna čudovišta, neka čovjekolika, druga s mnogo pipaka. Ovaj put Valerka je bio na oprezu. Protuudar je uzdrmao najbližeg neprijatelja. Sljedeći kojeg je ubio bio je hermafrodit. Uopće mi nije žao takvog čudaka . Ali sličnost lignje s mačevima umalo joj je raznijela glavu.
  Nakon što me uhvatio mač, tijelo me počelo boljeti i boljeti.
  - Odvratno, povrijedio me! - opsovao je Valerka. "Nisam mislio da sam toliko nespretan."
  -Jeste li se ikada borili s virtualnim čudovištima? - pitala je Marinka.
  - S majmunom od ananasa! Jurila me i skoro sam umro. Iako, postoje neki ekscentrici koji kažu da su svi majmuni ljubazni i da vole ljude jer su im braća.
  - Naši protivnici nisu ni dobri ni zli. Ravnodušni su, kao more po kojem plove gusari.
  - Vjerojatnije čak i vakuum. More je toplo i pitomo. - Pionira je pogodila mješavina banane i tigra, s raketama umjesto očnjaka, koji su skočili na njega. - Dobio sam crnu rupu na glavi na ovim stazama s preprekama. Istina, sada se nešto loše događa s tijelom.
  Pionir ratnik zacvili:
  - Da budem iskren, i mene je strah i anti-pulsara!
  Dječak i djevojčica nastavili su se kretati. U početku čudovišta nisu bila osobito brza, što je olakšalo zadatak. Valerka i Marinka ipak su malo zatekla ispuštanja. Postalo je gore jer su čudovišta počela bljivati vatru. Valerka je pekao trbuh i osjećao je pravu bol.
  - Čini mi se da okrenem utrobu! - On je rekao.
  - I nije mi lakše! - djevojka je pokazala na desnu, gotovo golu dojku. Iz nje je curila krv. Opet su pljuvali Valerka, pionir je kasnio, rame mu je udareno , kosti su mu očito polomljene. A kada se običnom čovjeku slome kosti, to toliko boli da možeš umrijeti od šoka. Iako dječak Terminator nije bio obična osoba, u tom se trenutku osjećao izvan mjesta. Osjetio je posebne, izuzetno štetne valove koji su paralizirali njegove sposobnosti.
  - Osjećam se loše! - Valerka se onesvijestio. Djevojka je profesionalnim pokretom protrljala njegovo lijepo, glatko lice.
  - Ne roni u crnu rupu, dragi moj viteže. Svijest se vratila, ali s njom i bol. Valerka je zastenjao, slabost ga je gušila:
  - Neću više ići.
  Pionir je zacvilio:
  - Nemoj se pokisnuti! Ovdje je kutija prve pomoći.
  Doista, staza s preprekama bila je poput računalne igre. Postoje dodatni životi i, što je važno, energija koja uzrokuje trenutnu regeneraciju. Da, bilo je teško, ali dečki su naučili.
  - Glavno je ne povući se i ne odustati! - rekla je Marinka. Ni njoj nije bilo lako, svako malo je griješila, primala bolne udarce. Zatim se par naviknuo i počeo djelovati mnogo skladnije. U sljedećoj fazi morali su skočiti na gljive koje su lebdjele u zraku, izbjeći letjeće noževe i puzati preko bodljikave žice. Bitka je postajala sve žešća, a protivnici sve brži i brži. Istina, postalo je moguće koristiti zarobljeno oružje, također virtualno, ali po svojstvima vrlo slično stvarnom nositelju smrti.
  Valerka je, naime, isprobala višecijevni vibrobacač ! Stvorio je male pukotine u prostoru. Istina, nakon tri udarca raspao se, ali je pokosio nekoliko redova protivnika.
  "Nije loše!" rekao je dječak.
  - Pokušajte nabaviti bacač mjehurićaste plazme ! - savjetovala je Marinka - Ovo će biti puno učinkovitije.
  Dječak ratnik je primijetio:
  - Pa ni to nije loša ideja. A gdje on?
  Pionirka je zacvilila:
  - Ovo je tako mala lula da podsjeća na pionirski rog. Puhnite u njega i vidjet ćete brzi let hiperplazmatične kaskade.
  Dječak je jedva izbjegao volej, malo otpuzao po izlomljenoj površini i uzeo trubu. pucanj.
  Mjehurići su padali duž vijugave linije, pažljivo poskakujući. Stvorenja koja su pogodili su eksplodirala.
  - Što! Nije loše! - rekla je Marinka. - Samo udari niže kako bi manje mjehurića odletjelo u nebo.
  Pionir je cvrkutao:
  - Potrudio sam se!
  Mladi ratnik reče:
  - Pokušajte i nemojte se iznenaditi!
  Djevojčica pionirka također je uzela snažno oružje i upotrijebila ga, demonstrirajući nepokolebljivu moć.
  Bitka je postajala sve zanimljivija. Ovdje se bore na planetu gdje voda prvo teče u potoku ispod njihovih nogu, a zatim teče užasno sklizak tekući helij, a odozgo i odozdo pucaju snažni laseri, eksplodiraju anihilacijske granate.
  Valerka je uzvratio s obje ruke odjednom i čak otplesao perec.
  Uhvatili su ga nekoliko puta, odrezali su mu lijevu nogu. Zahvaljujući mojoj partnerici, pomogla mi je doći do spasonosne prve pomoći. Noga je narasla.
  - Super si, Marinka.
  Ratnik je prezirno frknuo:
  - Ti si slabić, Valerka. Bebe trpe tako divljačku bol, a vi stenjali!
  Pionir nije bio pri sebi, nešto ga je mučilo :
  - Trenutačno sve doživljavam puno akutnije!
  Posloživši još jedan red čudovišta, Marinka reče:
  - Strpite se svejedno!
  Dječak lenjinist je uzdahnuo, postalo mu je nevjerojatno teško govoriti:
  - Moraš, ja sam muškarac!
  - To je to, čovječe! - Na trenutak su im se usne spojile. Valerka je osjetio medenu slatkoću poljupca mlade žene.
  Pioniru se počelo vrtjeti u glavi, gotovo je izgubio svijest, grakćući:
  - Božica!
  - Lucifere! - odgovori djevojka.
  Zatim su ušli u atmosferu koja se stalno mijenjala s jakim vjetrovima. Ili puše sprijeda, ili, naprotiv, pritišće u leđa. A neprijatelji se stalno mijenjaju, ponekad lete poput osa, ponekad, naprotiv, gmižu poput zmija otrovnica. Ali morate se stalno boriti, skačući s jedne platforme na drugu, pa čak i hvatajući umjetne muhe i guštere za noge, leteći iz zamki uz njihovu pomoć. Neki su primjerci, posebno hibridi leptira i cvijeta, zapanjujuće lijepi. Mješavina vretenca i tulipana, iskričavih u svim duginim bojama opojnog mirisa. kvazar ! Ogoljena usta škljocaju odostraga poput elektroničkih mišolovki, metarski zubi iskre kao munje. Ima i većih, petometarskih, pa i desetometarskih očnjaka. Valerka se uspjela provući pokraj njih. Jedno od čudovišta, hibrid tenka i škorpiona, eksplodiralo je uz urlik, rasuvši užarene bombone.
  - Ne slikaju nas se ! Kvarkovi se ne hvataju. - pjevao je hrabri ratnik.
  Još jednom dječak dobiva štetu od bljeskova uništenja . A sada je djevojčici još gore, opet joj je otkinuta noga. Ali ona spretno skače na jednom udu, ne razmišljajući o povlačenju. Međutim, nema se kamo.
  - Imamo jedan način, ili preživjeti ili umrijeti! - rekla je Marinka s pomalo banalnom patetikom.
  Mlađi pionir je potvrdio:
  - I samo zajedno! Crna rupa je svjetlija kada par gorućih srca svijetli u ledenom eteru!
  Uz nevjerojatne napore, neljudsku napetost, uspjeli su to prebroditi, iako na njihovim tijelima više nije bilo životnog prostora.
  Sljedeća faza je pustinja, s brutalnim usisavanjem zelenog pijeska, nemoguće je stajati na mjestu ni sekunde, noge zapinju, a još morate pucati i bosti. Ovdje se protiv njih bore maskirani militanti, neki u oklopima. Postoje različite vrste boraca, postoje i ljudi i hibridi škorpiona s kaktusom, bubom i francuskim ključem. Graviolet avioni lete , od kojih se ne možete sakriti, ne možete se sakriti, laserske zrake će raspršiti pijesak. Kad udari u tijelo nastaje paklena bol, unutrašnjost kao da je istisnuta valjkom i napunjena vrelim uljem. Tetraleti rone, ispuštajući bombe u obliku odvratnih lubanja s mnogo gorućih očnih duplji i bljujući bijesne zrake u svojoj žeđi za uništenjem!
  Valerka, međutim, nije izgubljen. Izvodi neku vrstu plesa, prolazeći između potoka.
  Marinka se čak i našalila:
  - Ruski vist, uz tebe krila!
  Valerka je podigao:
  - Zapovjednik nam je pukovnije postrojio u red!
  Dječak i djevojčica zajedno su udarali škarama, koristeći tehniku "vodopadnog mlaza", polažući neprijatelje u bujne snopove. Toliko različitih stvorenja se rascijepilo , zgnječilo ili zapalilo. Ovo je zapanjujuća groteska, ne lišena komike, pogotovo kada se tetralet u obliku zmaja i sjekire pri udaru pretvorio u padajući mlaz zlatnih, tirkizno prošaranih gusjenica:
  - Kad pucaš, stani na prste, pokretljivost će ti biti veća. - predložila je Marinka.
  Valerka automatski primijeti:
  - Manja stabilnost.
  - Kako da kažem, dinamika je uvijek jača od statike!
  Da bi potvrdila svoje riječi, djevojka je gredom sasjekla strmoglavu konstrukciju nalik limenoj kanti s bačvama. Razbio se u komade i pao, razletjevši se u komade. Već u letu, komadići poražene mete pretvorili su se u jato ljubičastih hibrida: bumbara i čimpanza. Ova čudna stvorenja borila su se međusobno, postajući svakim trenutkom sve manja, rastvarajući se u atmosferi virtualne bitke :
  - Pa kako? kvazar ? - upita Marinka skupivši obrve.
  - Vrlo cool, što je najvažnije, pristojno! - primijeti Valerka. - Lijepo je živjeti među laserima i plazmom! I čujte kako planet eksplodira!
  Djevojka se nasmijala:
  - I doživite orgazme u borbi sa mnom! I šetajte i brčkajte se do mile volje! Pa, ja cijenim takav smisao za humor kod muškaraca.
  Valerka, pionirski terminator, zaigrano je uništio sljedeći dar. Podsjećao je na balvan prekriven čelikom. Nije odmah eksplodirao; bilo je potrebno još nekoliko punjenja. S druge strane, zrake koje su izbijale iz kuka s kandžama slomile su ruku mladog lenjinista.
  - Ovo je bezdan svemira ! - viknuo je ozlojeđeno. - Moramo smisliti ovako nešto.
  Marinka, kao podrugljivo, prodere se :
  - O čemu ti pričaš?
  - Udari me ciglom u lice. - Jedna ruka ne radi. - primijetio je Valerka. - Oh, gdje je moje supermeso ?
  uskoro će biti više regenerirajućih životnih tijela ."
  Kako se pokazalo, nije pogriješila. Ali lijek nije bio dovoljan, ruka se oporavila, ali su ostale brojne posjekotine i bolovi.
  Sljedeći put kad dođe do vulkanske erupcije , morate požuriti do vrha nevjerojatnom brzinom, pucajući na neprijateljske borbene kiborge. A kiborzi su naprosto opsceno pretenciozni: hibridi drevnih hollywoodskih terminatora i modernih kreacija kozmičke evolucije, ultra-diaktivni tankosauri . Valerka, mladi lenjinist ( što inače nije tipično za njega), već je bio smrtno umoran, pred očima su mu bljeskala čudovišta i okolno neprijateljsko okruženje, a svemu tome nije se nazirao kraj. I Marinka je počela padati i šepati:
  - Dječače moj, kako ti je teško!
  Mladi pionir, teturajući, odgovori:
  - A ti, vidim, kliziš u kolaps!
  Pionir je rekao:
  - Dugo nisam imao takav trening. Općenito, mi smo mirno sovjetsko carstvo pobjedničkog komunizma i nećemo nikoga napadati, točnije nismo namjeravali, ali svaki pojedinac prolazi put vojne obuke. Uostalom, ovo nije šala, rat traje više od tisuću godina! Pa ti se prekriži, za svaki slučaj, nikad se ne zna! Naravno, nisam stvaran, ali proveo sam sedam virtualnih godina u kibernetičkoj igri na površini neutronske zvijezde!
  Valerka je uzviknuo:
  - Vau, sedam godina je puno!
  Djevojka je odlučno odgovorila:
  - Pa, prvo, sad živimo gotovo neograničeno, a drugo, na neutronskoj zvijezdi je sasvim ugodno, potpuna industrija užitaka i zabave. Najvjerojatnije je ovo radosna zabava. Gravitacija je neutralizirana. Jesi li ti quasar boy ?
  - Zasad nema nekog posebnog super veselja ! - primijetio sam iscrpljenog Valerka.
  - Namjerno te guraju da barem nešto razumiješ o služenju vojske. Nemate treninga ili ste samo slabići ? - pitala je Marinka, ne prestajući bjesomučno pucati u čudovišta.
  Valerka je, uzvraćajući i ponekad hakirajući ( ovo drugo je još teže), jedva dolazeći do daha, rekao:
  - A bilo je vremena u prošlosti kada je ruska vojska bila potpuno profesionalna. U njoj služe dobrovoljci za novac, a regrutirani su iz različitih zemalja.
  - Odnosno, plaćenici. - sažela je Marinka. - Ali oni nisu pouzdani i mogu prijeći na stranu onoga tko više plaća.
  Valerka, sasjekavši još jednog ružnog vojnika u obliku bradavičastog vretenca, tužno uzdahne:
  - Ovako nešto nije isključeno. Ipak, većina plaćenika su Rusi po državljanstvu. To znači da neće izdati svoju domovinu. I nisu te izdali!
  Ratnica je nožnim prstima uperila snop i zgnječila križanca makakija i kivija:
  - I u slučaju velikog rata, nekada je bilo problema s vojnim rokom.
  Dječak pionir, koji je otkinuo tri glave hibridu zmije Gorynych i kaktusove muhare ( vrlo su ga bolno uboli u biceps iglama), brbljao je?
  - Mogli su i ustali su! Ali vojska SSSR-a ipak je pobijedila u svim ratovima. NATO je poražen, Kina je poražena, čak i takvo čudovište kao što je SAD je pokoreno.
  Djevojka je napravila glupe oči, pucajući iz emitera koristeći jezik:
  - Imaju li oni regrutnu vojsku?
  Dječak se usprotivio, trošeći hibridni tricikl i lignje:
  - Ne! Također civilni službenik. Ovo je njezina snaga i slabost. Međutim, neprijateljske trupe su dobro obučene, posebno su Sjedinjene Države porazile milijun i pol iračke vojske, izgubivši manje od dvjesto vojnika. Slažem se, impresivan uspjeh.
  - Tako je, nije loše! - Marinka je ubacila punjenje u lovca, zgnječivši veliku bubu koja je progutala samohotku. Raznijeli su ga na komade. - Ali imali smo puno veći omjer gubitaka u našu korist.
  - Pa ovisi o tehnološkoj razini! - Pionir je polizao mlaz krvi koji mu je tekao s posječenog čela.
  - Naravno, ovisi! Svako otkriće u vojnoj sferi približava trenutak pobjede!
  Marinka je zapjevala, glasom probudivši nove nekontrolirane sile:
  Elfia, ti si moja domovina,
  Bit ću vjeran, odan uvijek!
  Ljeto gori, ledeno hladno ,
  Potok je hladan, voda teče!
  
  Moja izabranica je bjelja od snijega, krede,
  Prinijela je vino prozirnim usnama!
  I duh je snažan, ali tijelo je tako nemoćno,
  na patnju od rana !
  
  Nema mira u kozmičkom eteru,
  Bitka tutnji, a ti ne možeš razabrati riječi!
  Ludilo se događa u cijelom svijetu
  I opet se prolijeva nevina krv!
  
  Hramovi nas ispraćaju zvučnom zvonjavom,
  I vjetar kao da se smrznuo, graja svjetine utihnula!
  I prvorođenče se rodilo uz moj jecaj,
  Potomstvu ću stidljiv stih posvetiti!
  
  A sin će služiti domovini,
  Porazi sve neprijatelje čeličnim mačem!
  I Elfie zastava neće mlitavo visjeti,
  sve protivnike u borbi!
  
  Otadžbina i stijene i dubrave,
  I dječji smijeh, jek slavuja u šumi!
  Za domovinu su se borili ne zbog slave,
  Neka ti i ja živimo u sreći!
  Kad je završila, pred njima se pojavila cijela vojska leševa. Podsjećao je na mrvljenu mesnu salatu od proizvoda koje je proizvela Picassova mašta nakon što je njegov mozak preplavio ocean hiperplazme. Djevojčica je jedva dolazeći do daha upitala:
  - Slažeš li se sa mnom, Valerka?
  Mladi lenjinist samouvjereno odgovori:
  - Volim svoju domovinu, ne manje od tebe. - Vjeruj mi, Mirabela.
  Ratnik se ispravio, srušivši hibrid komarca i nilskog konja:
  - Nisam Mirabela, nego Marinka.
  - Oprostite, krivo sam rekao. - Užasan umor. - zaljulja se pionir. - U jednoj seriji tako se zvala kvazibožica koja je stvorila desetak ogromnih svemira, a onda se dobrovoljno odrekla svih prednosti i prodana u ropstvo!
  - Ovo je pritisak zračenja. Zapravo i nije tako loše. - Pionir je pokazao dva jezika. - Rob i boginja, rimuju se tako superzvijezda !
  I ova razina je zaostala. Iako je proliveno mnogo krvi.
  A kada je u sljedećoj fazi virtualno kamenje, grubo isklesano u obliku drevnih bogova, počelo padati na momka i djevojku, nekoliko teških udaraca gotovo ih je oboje dokrajčilo. Valerkine kosti izgubile su prijašnju elastičnost, što je zadavalo nepodnošljivu bol. I Marinka je bila izrazito iscrpljena i držala se krajnjim naporom.
  - Lažeš! Ne možete slomiti volju ruskog naroda!
  Valerka, gubeći snagu, hripa:
  - Neljudska hrabrost izdvaja naš narod od drugih naroda!
  Pionir i pionirka bodrili su se. Nisu ni pomišljali na odustajanje ili slom.
  - Volja nam je u šaci! - presjekla ga je Valerka.
  Marinka je dodala:
  - Wille, ovo je kažiprst koji drži okidač snopa - njegova slabost je samoubilačka!
  za kraj je pripremljena najstrašnija neman . Neman se izdaleka vidi, šapće Marinka.
  "Najbolje nam je da djelujemo u paru." Odbijajući zajedno napade ovog stvorenja virtualnog podzemlja.
  Valerka se složio:
  - Tek tada ćemo imati priliku.
  Ono, ovo nevjerojatno čudovište, stvoreno je od tekućih metala pomiješanih s multiplazmom, držeći u rukama gravionsko-nukleonske mačeve. Svaki ud je zastrašujući na svoj način: jedan je prekriven bradavicama, drugi čirevima, treći trnjem, četvrti krhotinama, peti razbijenim dijamantima itd. One, te "radne ruke", bljeskaju nevjerojatnom brzinom, napad dolazi istovremeno odozgo, sa strane i odozdo . I to ne u trodimenzionalnom prostoru, nego u osamnaest dimenzija odjednom! To znači stotine istodobno suprotnih, a istodobno sličnih ravnina napada. Jedva da imaš vremena uzvratiti, a čak i ako si uspiješ odrezati ruku, odmah ti izraste nova .
  - Glumi u paru!
  Mladi lenjinist viče:
  - Prokleti foton !
  Dječak i djevojčica pucaju, pokušavajući ući u koncentraciju svih multivektorskih dimenzija koje kontroliraju multiplazmu . Uspiju uhvativši ružu osamnaestodimenzionalnog prostora. Možete vidjeti kako se metal širi u svim smjerovima, tisuće kuglica poput žive .
  Marinka viče:
  - Quasar je prefotoniziran ! Hiperplazma !
  Ali čudovište, poput ptice Feniks, iznenada oživljava i obnavlja se.
  Valerka i Marinka kružile su oko neumirućeg čudovišta. Bili su već iscrpljeni, a neprijatelj ih je nastavio pritiskati. Kao hidra: umjesto jedne glave izrasle su dvije! Probajte, osvojite!
  Dječak, koji je dobio još jednu posjekotinu, glasom koji se lomio od nevjerojatne napetosti, predložio je:
  - Uvijek mora postojati način da se porazi neprijatelj! Zato je ovo poligon s preprekama, sigurno će ga netko proći i osvojiti lovorike!
  Djevojka je bez daha odgovorila:
  - Naravno da postoji način za pobjedu! Što vam iskustvo govori?
  Valerka je šaputao ispuštajući kapi krvi:
  - Ovo čudovište je robot! Morate pronaći njegovu kontrolnu ploču i isključiti je! Kvazar u hiperfrakcijskim dimenzijama može se utopiti u naprstku.
  Marinka je osjetila nadu:
  - A gdje je on?
  - Ne predaleko, ali ne na najočiglednijem mjestu! - javi se Valerka, gubeći posljednju snagu od rana!
  Marinka je bila tek mrvicu svježija od njega:
  - Da te ja pokrivam, a ti traži ovu ozloglašenu kontrolnu ploču!
  - Pokušat ću! "Desno oko mladog lenjinista više nije moglo ništa vidjeti, a lijevo je bilo zamagljeno ružičastom maglom, a mladi je borac bio vođen čisto intuitivno.
  Virtualno čudovište napalo je djevojku nevjerojatnom silinom i nanijelo joj nekoliko posjekotina. Marinka se bojažljivo povukla, au ramenu joj je zjapila impresivna rana. Djevojčici su se tresle noge, odnosno jedinoj koja je preživjela, ali je uspjela odsjeći jedan od udova čudovištu!
  - Ne, nećeš me tako lako primiti! - Pionir ratnik ispljune izbijeni zub, ciljajući u redove očiju superzvijeri .
  Čudovište je predlo:
  - Čekaju vas plamenovi podzemlja!
  Marinka je parirala udarce, ali je promašila udarac u nogu. Čizma se raspala, otkrivajući gracioznu, mišićavu nogu. Prsti su bili opečeni hiperplazmičnim protokom.
  - Ovdje je crna rupa ! - Djevojka je odgovorila - To mi radiš, moj superčudovište -antiheroj! Ali nije mi lako potpuno ubiti nakazu , nula, nula, sedam!
  Čudovište se izduži i pokuša dohvatiti Valerku. Dječak je udario nogom , ali je bio ozbiljno pogođen u bok. Krv je ponovno potekla ostavljajući mrlje na neravnoj površini. Valerka je, svladavajući bol, napravio salto, hodao na rukama, pa izveo još jedan iskorak.
  - Pokazat ću ti Kuzkinu mamu! Chernodyrnik ! - Dječak je zasjekao po zidu, pokušavajući pogoditi više.
  Čudovište, nastavljajući se povećavati, pokrenulo je ofenzivu na dva fronta.
  Marinka se okrenula i poskočila, palila joj je gole noge; Lijepa djevojka proživjela je jake, ali davno uvriježene muke. Skočila je i bosom nogom udarila elektroničko stvorenje, ali je odmah uzvratila, izgubila tri prsta i ozlijedila stopalo.
  Marinka je vrisnula:
  - Užas antisvijeta!
  Čudovište je sarkastično dobacilo:
  - U hiperpodzemlju se tako neće pjevati!
  Djevojka je bila prisiljena na povlačenje. Bilo joj je sve teže. Dobio je i Valerka, nakon još jednog napada, virtualni monstrum je tipu odsjekao nogu do koljena.
  Pionir je zastenjao:
  - Oh, ovo je nepodnošljivo !
  - Budite jaki i saberite volju! - savjetovala je Marinka. Oštrica mača pogodila je ljepoticu u grudi i odsjekla joj bradavicu. Djevojka je napravila backflip, bljesnuvši svojim golim, krvavim petama. Nakon toga je ljutito opsovala:
  - Ovako mazite žene!
  Elektronsko stvorenje je odgovorilo:
  - Samo želim maziti i grliti ružne djevojke! Želim im slomiti prste i rastrgati ih na male komadiće!
  "Isjeckat ću te na trakice i razvući koze!" - vikala je Marinka. Djevojka je dobila kao udarac čekićem. Noga se slomila i komadić koji se trzao odletio je.
  Valerka je ostao bez ruke, jednostavno su mu je odsjekli lepezom:
  - Evo fakallioimitatora ! - opsovao je pionir. - Hoćeš da me zgaziš!
  Čudovište je žestoko opsovalo:
  - Teško će vam biti, vakuumski kvarkovi!
  -Griješiš, mrtvačko kopile !
  Pioniru je bilo jako teško; noge su mu popustile. Više nije bilo snage izdržati, ali Valerka se borio. Parirao je još jedan napad, odsjekao neprijatelju ud, ali je odmah, čak i teško dokučiti trenutak, narastao!
  Stvorenje je zaurlalo:
  - Što, boli li?
  - Tako tako! - Pionir je ispljunuo šaku zuba, rasječena mu je jagodična kost.
  - Bit će još gore!
  Uslijedio je napad na djevojku, ona se povukla i vješto odsjekla protivnika. Pljunuo je otrovnu smeđu krv, ali je postao još strašniji:
  - Što, ljepotice ? Dobit ćete to za sitniš!
  - Naletjet ćeš na jaku vojničku šaku! - dostojanstveno je odgovorila pionirka.
  Sljedeći udarac i ruka joj je odsječena. Marinka je popustila i bila odbačena. Krvarila je. Valerka je dobio još jedan "dar"; rezali su mu koljeno. Dječak je zastenjao i pokušao se izbjeći , ali vrh je probio mjesto gdje obični ljudi imaju desni bubreg.
  Valerka je pogodio ud, samo ga je malo uspio posjeći, meso od tekućeg metala postalo je znatno jače. Pionir se povukao i pokušao parirati, ali na njega je odjednom poletjelo desetak oštrica i bodeža. Jedan od njih probio je momku srce, Valerka je zateturao i počeo se prevrtati.
  Marinkin očajnički napor spasio ga je trenutne smrti. Dječak je zadobio nova oštećenja, gotovo prepolovljen , a djevojčica je ostala bez druge dojke, a probodeno joj je i srce. Marinka je bila krvava, lijepa koža joj se gulila. Djevojka je prosiktala:
  - Gubim ljepotu!
  Čudovište je, ne skrivajući svoje mesožderske emocije, urlalo:
  - Kao aligatoru, skinut će ti kožu!
  Djevojka, umirući, nije izgubila duhovitost, odmah je odgovorila:
  - Snagom terminatora, lice će biti pretučeno !
  Opet očajnički napad, ostala je samo jedna obogaljena noga. Kako je bilo teško djevojci.
  Valerka je dobio još jedan udarac u srce. Dobro da ih ima troje, inače smrt odmah. Ali gubitak dva od tri motora uzrokuje njegovo značajno slabljenje. Svijest pionira bila je pomućena; jedna preživjela noga više nije mogla nositi njegovo tijelo.
  Čudovište je urlalo:
  - Probost ću te! - I jurnuo je na djevojku. Njegova opscena usta rekoše:
  - Znaš li kako su u stara vremena na križeve razapinjali krepke djevojke poput tebe?
  - I ne želim znati! - otimala se Marinka s očajem muhe u gustoj mreži.
  - Ali moraš!
  Bacivši se na djevojku, oštrica je prepolovila ljepoticu . U posljednjem smrtonosnom pokušaju, Valerka je bacio mač, pogodivši goluba koji je treperio na nebu; ptica je bila mala i tako bezopasna, ali pionir je na trenutak pomislio da se pred njim pojavio narančasti prizor.
  Čudovište se spremalo zdrobiti djevojčinu glavu, ukočilo se i odjednom se počelo raspadati. Njegovo se monstruozno meso raspršilo poput loptica za stolni tenis. Oni su se, postajući sve manji i manji, razbježali, poskakujući. Marinka je, podrigujući krv, vikala:
  - Ipak si to uspio!
  - Da učinio sam to! - trzao se pionir u grču od neopisive boli. ---Čeka nas konačna pobjeda.
  Posljednja fraza već nije bila na mjestu, ali je izgledala vrlo izražajno. Dječak i djevojčica spojili su krvave ruke i puzali. Prelazili su metar za metrom, kao s golim trbušnjacima na razbijenom staklu. Uz herojske napore barijera je konačno svladana. Slika je zatreperila i svjetlo se zatamnilo. Mladić i djevojka su se na trenutak onesvijestili, nakon čega su smrznuti u biokomori došli k sebi. Izvana su bili prilično netaknuti, ali su visjeli na polju sile.
  . POGLAVLJE br. 4
  s deset zvjezdica sa dva zamjenika sa zanimanjem je promatrao polugola, vrlo mišićava tijela pionira i pionirke:
  - Vi ste divni borci! Ipak, uspjeli su izaći na kraj s posljednjim čudovištem, što je obično uspjelo samo jednom od milijun!
  Valerka i Marinka zalajao :
  "Nastojali smo ispuniti svoju dužnost prema svetoj domovini.
  - To je pohvalno, ali obično nedovoljno da se prevladaju sve prepreke! Nije li?
  Marinka je brzo odgovorila:
  - Da! Sama lojalnost nije dovoljna za služenje domovini, ali njen nedostatak se ničim ne može nadomjestiti!
  - Da točno! Kako si ti, Valenka, pogodio da treba oboriti goluba? Bio je tako bezopasan.
  Valerka, naboravši čelo, odgovori:
  - Teško je reći. Možda intuicija. Učinilo mi se da kroz narančasti nišan vidim pticu, a onda je moje tijelo samo od sebe reagiralo. Možda smrtna preosjetljivost.
  Policajac i nekoliko osoba u njegovoj pratnji iznenada su nestali.
  Valerka, Slavka, Levka i Marinka završile su zajedno. Nalazili su se na polju koje je bilo prilično lijepo za gledati. Raslo je bujno cvijeće, trava je bila narančasta, zrak kao da je bio zasićen medom.
  Pionirka, koja je sada nosila raskošnu tuniku, lupnula je bosom, preplanulom nogom i zacvilila:
  - Pa, hoćemo li se boriti?
  Valerka, samo u kratkim hlačama i držeći mačeve, upita:
  - A s kim?
  Levka je duhovito primijetio:
  - Kako reče Porthos: Borim se jer se borim!
  Slavka je tvitala:
  Hrabro ćemo ići u boj,
  Za moć Sovjeta...
  Rastavimo ga na kvarkove,
  U borbi za to!
  Tri dječaka i djevojčica cerekali su se jedni drugima. A onda se naprijed čuje topot mnogih nogu. Veliki goblin, veličine dobrog slona, i pedeset orka hrle prema četvorici mladih ratnika.
  Marinka se nasmijala i bosim nožnim prstima povukla strijelu i odaslala je točno u središte goblinova čela. I strijela je uzela i svom se dubinom zabila u lubanju čudovišta. Dobio je silan udarac, tako da je pukla čeona kost i izletio crveno-smeđi mozak. Zverski goblin se srušio. A orci su zavijali kao psi. I sada je trijumvirat u žestokoj borbi. Dječaci su jurnuli na ružne medvjede i počeli ih sjeći, kao da režu kotlete. I počelo je ubojito uništavanje.
  I ubijeni, isjeckani orci padaju. Ove životinje pokušavaju udariti pionire palicama ili mačevima, ali ne uspijevaju.
  A Marinka puca koristeći luk. Štoviše, on radije povlači žicu ne rukom, već nogom. I djeluje učinkovito.
  Valerka je viknuo:
  - Ukratko, banzai !
  Slavka se nasmijala i primijetila:
  - Cooler smo od samuraja!
  Levka je sabljama sjekao mlin i primijetio:
  - Slažem se, ovo je super !
  A dječaci su uzeli i zavrtjeli svoje mačeve poput helikopterskih lopatica, sasjekavši posljednje orke.
  Valerka je sa smiješkom primijetila:
  - Tako smo pobijedili!
  Marinka je ispravila:
  - Ovo je samo jedan izviđački odred. Glavne bitke tek predstoje!
  Slavka se hihotala i pjevala:
  Polako rakete lebde u daljinu ,
  Ne očekujte da ćete ih više sresti...
  I iako nam je malo žao za prošlošću,
  Ninja bitka dolazi!
  Tri dječaka i djevojčica pljusnuli su bosim nogama u crveno-smeđe lokve, a prskanje je letjelo na različite strane.
  Nakon toga, djeca su počela ostavljati male, graciozne, lijepe otiske na svijetloj smaragdnoj travi.
  Marinka je tvitala:
  Ovo je čak jako cool,
  Ubili smo cijela kola orka...
  Iako neprijatelj gleda prazno,
  I nisam narastao do novih udaljenosti!
  Valerka je sa slatkim osmijehom koji je blistao poput bisera, i to vrlo poletno, predložio:
  - Hajmo pjevati! I pokazat ćemo svoju najvišu klasu!
  A djeca su to uzela i s oduševljenjem zapjevala:
  Biti dijete je divno na svoj način,
  Možete trčati u polju bosi...
  Iako je malo opasno za dječaka,
  Nasilnika se može uhvatiti na silu!
  
  Ali kako je dječaku u vječnom djetinjstvu,
  Kad nosiš kratke hlače, više ne rasteš...
  U susjedstvu se pojavio izvanzemaljac
  I prodao čovjeka za bakreni groš!
  
  Nije baš cool , vjeruj mi,
  Biti zauvijek dijete u kratkim hlačama...
  Iako će tvoje srce biti zdravo,
  Ali upravitelj će te jako udariti!
  
  Uostalom, ne čeka te rajska dolina,
  Vlasnik nije Gospod, Hristos sveti...
  Ne, ne postoji nešto poput pola svijeta,
  Kad tek poletiš do zvijezda!
  
  Čovječe, natjerat će te da tako radiš,
  Tu figurativno sedmoricu kasnije će otjerati...
  A oni ovdje nemaju subotu,
  Uskoro će vas opeći kipućom vodom!
  
  Dečki su stvarno nadvladali njih,
  Uostalom, u novom svijetu ima puno problema...
  Dječakovo tijelo boljelo je od umora ,
  On je kmet, a nimalo ponosni gospodin!
  
  Tako dragi bosonogi dječače,
  Radi koliko treba...
  Skači po polju kao žustar zečić,
  I nikada ne postanite borac!
  
  Ima žena koje su lijepe
  Ali njima ne trebaju dječaci ni djeca...
  Na svoj način , dječaci su sretni,
  Ljudi ne vjerujte svojim srcima!
  
  Da, vjeruj mi, ropstvo nas neće pobijediti,
  I neprijateljski zli bič se neće slomiti ...
  Djeca vjeruju da će izgraditi vlastito kraljevstvo,
  Bodljiva mećava će se razjasniti!
  
  Djeca smo, vjerujem da ćemo uskoro svi ustati,
  Pobijedit ćemo vanzemaljske fanatike...
  Ušljivi Cain dobit će to po rogovima,
  I udarimo kukca toljagom!
  
  Ne vjerujte mi ljudi, neće biti slabosti,
  Uskoro ćemo napraviti pravi raj...
  Bit ćemo sami sebi suci, dječače,
  Inače će napalm kišiti s neba!
  
  Ološ puno kradu ,
  Zato su djeca u siromaštvu...
  Ići ćemo širokom cestom
  Tako da se ljudi posvuda zabavljaju!
  
  Pa, moja bosa dječačka stopala,
  Hodaju po najoštrijem kamenju planina...
  Međutim, hodajući stazom,
  Dovest ćemo vanzemaljca pod sjekiru!
  
  Znaš, moći ćemo osvojiti darove,
  Porazi vanzemaljce iz svemira...
  Dječacima srca brzo kucaju,
  Lovac će se uskoro pretvoriti u divljač!
  
  Ako treba, porazit ćemo legije,
  Vjerujte mi, ne možemo si priuštiti povlačenje...
  Iza nas, djeco, bit će milijuni,
  Sa srećom ćemo krenuti!
  
  Zgnječimo žohara golom petom,
  Za nas to uopće nije granica...
  Ne igramo se skrivača sa ovom sudbinom,
  Diži svog sokola, poletio je jedan naše djece!
  
  Da, pobjeda se ne daje uzalud, znaš,
  Vrijeme je da sasječemo horde iz svemira...
  Nisu zato naši djedovi ratovali,
  Da su dječaka mogli pretući vanzemaljci!
  
  Stvorimo ovakvo carstvo
  U koji će biti mir i milost...
  Vode bosu djevojku na pogubljenje,
  Ali krvnika možemo udariti šakom u lice !
  
  Ne, ne smijemo se slomiti , vjeruj mi,
  Kako je jak duh momaka...
  Iako su naša tijela samo djeca,
  Ali mogu zgaziti i dvoje odraslih!
  
  Vjerujem da će biti sreće u svemiru,
  Jer uz nas je svemogući Bog...
  Užasno loše vrijeme će nestati,
  Vrag će mu slomiti dugi čelični rog!
  
  Dječak će tada naći slobodu,
  I titan će postati snaga mišića...
  Vrijeme je da prekinemo s glupim plesom,
  Poleti u daljinu kao nebeski orao!
  Dječaci su dobro pjevali, a djevojka je pjevala.
  A kad se pojavio komarac veličine pristojnog borbenog aviona, Marinka je golim nožnim prstima bacila tanki bumerang. Letio je po vrlo isprekidanoj liniji. I tako je proboscis odrezan. Narančasta krv prska u fontanama.
  Valerka se nasmijao:
  - Ovo je cool ! Hiperpulsar !
  A dječak se zaigrao svojim isklesanim trbušnim mišićima!
  Nakon čega su tri mlada lenjinista uzela i bosim nožnim prstima lansirala bumerange u obliku zvijezda petokraka.
  I doslovno su tog strašnog komarca rastrgali na male komadiće.
  Marinka je oblizala usne i zacvrkutala:
  Moj zakon je jednostavan
  Pobjeđujem one koji su zli...
  Tko je slab - pomoći ću,
  Ne mogu drugačije!
  A djevojka ga uzme i nasmiješi se mesožderski. Ovo je doista pionir lenjinističke poplave.
  I na nebu se pojavio zračni brod. Ogroman i s čitavom baterijom pušaka. Iz daljine je izgledao kao oblak. I stršala su dugačka debla.
  Slavka je tvitala:
  Sladoled uvijek jedite sami
  Nije ukusno meni, nikome, nikome!
  Uostalom, taj zračni brod je prilično velik,
  Prilično velik!
  Uostalom, taj zračni brod je prilično cool,
  Baš super!
  I tako su ga tri dječaka uzela i bosim okruglim petama lupkala po travi. I pojavio se snažan, borbeni, raketni bacač. Izgledao je impresivno.
  Marinka joj je pritrčala, okrenula ručicu i prosiktala:
  - Bit će napada u stilu plazma princeze!
  I rakete će poletjeti, ostavljajući za sobom repove mlaznjaka, kao da su raskošni vlakovi mladenke.
  I tako su pogodili zračni brod ravno. A udarac je bio snažan, razoran.
  I kako će gorjeti. A onda će uzeti hidrogen i raznijeti ga. I to s takvom razornom i ubilačkom moći. I to je doslovno bio hiper-ubojiti udarac.
  I samo je počeo sjati i plamtjeti.
  A dječaka i djevojčicu pogodio je zračni val. I padali su udarajući bosim, preplanulim nogama.
  Ali tada su djeca skočila i zaurlala:
  - Mi smo najcool! Čak ni mala kolonija nas neće uplašiti !
  A momci su s velikim entuzijazmom zapjevali:
  Ja sam bosonogi pionir
  Iako sam protiv svoje volje stavio ovu kravatu...
  I treba biti primjer za sve ostale,
  Da se takva strašna sudbina ne dogodi!
  
  Policajci su uhitili dječaka
  I dobro su ga prebili ...
  Oni obično bacaju rogove,
  Da me policija razbije u komade!
  
  Još sam dijete, samo dječak ,
  Ali đavoli su me zatvorili u ćeliju...
  I tamo vlada dječačka ludnica,
  Skoro su me nasmrt pretukli prilikom registracije!
  
  Zatim su potpuno ošišali kosu,
  Dakle, a da dječaku ne ostavimo ni kljun...
  Lov, znam, nove promjene,
  Ako dođe do takvog slučaja, vjerujte mi!
  
  Evo fotografije dječaka iz profila, sprijeda ,
  Uzeli su i otiske prstiju...
  Neće biti pohranjeni ni sat vremena,
  Vidjet ćemo opet komunizam!
  
  Dječače, radi samo bos,
  Učiteljica nas tjera bičem...
  A ako treba, udarit će te,
  A aktivisti se bodre votkom!
  
  Da, dječji kamp nije odmaralište,
  Posla ima puno, a učenje ide...
  Ali želim da bude upravo suprotno,
  Ovdje su demoni očito zaboravili Boga!
  
  Pa dječak je postao pionir,
  manje tukli tipa ...
  Sada je drug Lenjin ideal,
  Mi ćemo, vjerujem, skupiti kilometre!
  
  Ako treba, uredit ćemo sve neprijatelje,
  Kao pioniri svijeta, ispravno je okupati se...
  Sagradili su pijedestal svojim rukama,
  Težak rad, rano ustajanje!
  
  Ovo je vrijeme kada postavljamo tračnice,
  Iako još uvijek samo momci...
  I do mraza hodamo bosi,
  A u polju cure snopove sijeku!
  
  momcima za ručak samo crni kruh ,
  Dodat će malo luka i masti...
  Komšija jadikuje na krevetu, krvava, pretučena,
  Dječak se vjerojatno nije dovoljno trudio!
  
  Pa ovo je kamp za djecu,
  kome je Gospod naredio da radi...
  A sada nas ne zalijevaj vodom,
  Uspjeli smo postati vrlo bliski prijatelji!
  
  Ne, svjetlo komunizma se neće ugasiti,
  Mada, mi smo djeca, znate, samo djeca...
  U pjesmama se veliča podvig vitezova,
  I nema tužnijeg mjesta na planeti!
  
  Ali pioniri marširaju u formaciji,
  Uz trubu i veseli bubanj...
  Zvuči signal - ti si čudovište,
  I sam dječak će sigurno postati gospodin!
  
  Što bismo trebali učiniti?
  Stvrdnjava, jača mišiće...
  Komsomolac stišće, znaš, veslo,
  I slavno ubija svoje protivnike !
  
  Radimo i počinjemo bolje živjeti,
  Dobili smo sandale i majice...
  A počele su i sebi nešto šivati,
  Pa da ne bude AWOL-a, vjerujte mi!
  
  Dječak ima još cijeli život pred sobom,
  Zašto biti tužan kad je sve okolo lijepo...
  Bit ćemo na istom putu s komunizmom,
  I sve će ispasti, vjerujte mi, vrlo cool!
  I tek tako su dečki zapjevali. A od zračnog broda s orcima i topovima ostali su samo krhotine. I gorjele su i žarile, a izlazio je ljubičasti, zagušljivi dim.
  Marinka je ciknula:
  - Ovo je super !
  Slavka se nasmijala i dodala:
  - Ultrakvazar !
  Levka zacvili:
  - Nema više kvazara !
  Valerka se usprotivi:
  - Bit će još kvazi i hladnije!
  A pioniri su udarali golim petama, pa su i iskre padale.
  Ali orci su se opet pojavili naprijed. Ali više ih nije bilo pedeset, nego cijela vojska.
  Valerka je zviždala i pjevala:
  - I bitka se opet nastavlja,
  I srce tjeskobno osjeća u grudima...
  A Lenjin je tako mlad,
  A mladi listopad je pred nama!
  Slavka se zahihoće i lupka bosom nogom. U rukama dječaka pionira pojavio se višecijevni hiperlaserski mitraljez . Mladi ratnik je primijetio:
  - Velika je naša snaga, pobijedit ćemo orke!
  I dječak ga je uzeo i, kad je udario, laserske zrake su ga uzele i tresnule u redove nadirućih, dlakavih medvjeda. I baš tada se začuo divlji urlik. I mlazovi plamene materije dizali su se u nebo. I kako se sve zapalilo.
  I mase orka počeše kositi.
  Levka je također nabavio ubojiti stroj, samo što je proizvodio raznobojne hiperplazmatične mjehuriće. Kako je to bilo agresivno i oštro. I orke su spržili, okrenuli i natjerali na dim, a meso rastrgali na komade.
  Dječak je urlao:
  Otjerat ćemo duhove u grob,
  I gradimo komunizam...
  Bjesni žestoka borba
  Revanšizam dolazi!
  A Valerka ima hiperpulsnu mitraljez. A on će ga uzeti i hajde da čekićem i sjeckamo. I masa leševa ovdje se raspršuje i prevrće. A toliko ih je spaljeno i spaljeno i pogaženo.
  Valerka je, kako kažu, na bijelom konju. A trijumvirat dječaka uništava te orke bez problema.
  Ali djevojka je, naravno, teška u borbi. I također je počela uništavati orke uz pomoć sićušnih bacača projektila za samonavođenje. I djeluje kolosalnom ubojitom i neponovljivom snagom.
  Ovo je smrtonosno i jedinstveno istrebljenje. A djevojka je na vrhu.
  I kako da ne otpjeva nešto divno:
  Djevojke će sapunati Morganin vrat,
  I gusaru će glava biti odsječena...
  Ne pričaj gluposti protivniku...
  Ako završiš s mrtvim tijelom, bit ćeš potpuno sjeban!
  
  Mi cure se znamo boriti,
  U borbi će rezultat biti odličan...
  I vjerujte mi, možemo se hrabro boriti
  Udari ga jako bosom nogom!
  
  Neprijatelj nas djevojke neće zaustaviti
  Naša se volja sigurno ne može slomiti...
  Gusarica će sve pokopati,
  Zapiši joj ovaj pozdrav u njenu bilježnicu!
  
  Za nju je borba radost,
  Morgana ćemo samljeti u prah...
  Djevojci zla starost neće doći,
  Neće joj posrebriti sljepoočnicu!
  
  Nema jače i ljepše djevojke,
  Šake su im kao poluge...
  Učinit će sebe sretnijima
  Gnomi su brzo trčali!
  
  Ljepota djevojaka je beskrajna,
  I tako su jako udarali svoje neprijatelje...
  Ako treba, bore se zauvijek,
  I ponekad popiju puno vina!
  
  Djevojke u borbi su divovi,
  Njihova snaga je jednostavno ogromna...
  Oni nesumnjivo primaju potpore,
  Vjerujemo da će biti raj na planeti!
  
  za djevojke nema prepreka ,
  Moramo osvojiti svemir...
  I dobit će hrabre nagrade,
  I sigurno ćemo izgraditi novi Rim!
  
  Bog, vjeruj mi, ne voli slabiće ,
  Tuče slabiće toljagom...
  Vjerujem da će djevojke imati novi svijet,
  Od obilja oštrih, znate, bajuneta!
  
  Domovina je lijepa, veličanstvena,
  Ima mnogo različitih briga...
  Gusarska nas slava čeka,
  Barem je mačka plakala zbog problema!
  
  Bosa djevojka diže mač,
  Da, vjerujte mi, dobra je...
  Postani orao, a ne papagaj,
  Ova djevojka govori , duše moja!
  
  Svijet će sigurno postati ljepši,
  Znam da ćemo sigurno pobijediti u ovome...
  Loše je primati od filibustera,
  A iznad nas kerubin leti!
  
  sta ste cure ne budalite
  Naravno da volimo i dečke...
  Dođite tiho noću, mladići,
  Pravit ćemo novu djecu!
  
  Pucaju mitraljezi bijesno,
  Napravili su cijeli arsenal...
  Ne, moćno zli Cain će to dobiti,
  Razbili smo Agdama po glavi !
  
  Brigantinska jedra su ispunjena,
  Imamo vrlo jak osjećaj...
  Znamo da će vrane biti pobijeđene,
  Kontrabas će svirati glasno!
  
  Cure, što želite?
  Pobjeđuj, bori se i voli...
  I češće griješiš s dečkima,
  Da bolje živimo na ovom svijetu!
  
  U ovoj borbi za nas nema prepreka,
  Satelit ćemo lansirati visoko...
  Ne gubite vrijeme na molitvu,
  Bog je jako daleko od gluposti !
  
  Mi pirati smo jako krvoločni,
  Sjeckamo sve sabljama, kao biftek...
  Ponekad snage uopće nisu jednake,
  A djevojku su uhapsili!
  
  Pa sam odsjekao vojniku glavu,
  Sa tvojim mačem britkim kao britva...
  Sretni smo što siječemo neprijatelja,
  Ako trebate pomaknuti ciglu!
  
  Ne, uopće ne sumnjamo,
  U sili vjetra, oluje i orkana,
  Gusari imaju genijalnog Lenjina u svojim srcima,
  Ovo će sigurno biti poklon!
  
  To je to, bliži se kraj neprijateljima gusara,
  Već smo ih zakačili za zid...
  I iako smo imali neravnine,
  Zemlja je postala puno čišća!
  Tako je pjevala hrabra Marinka i pokazala svoju kolosalnu i jedinstvenu klasu pionirka, ratnika i gusara.
  Vjerojatno je dobro za djevojku biti gusar. A kakav je osjećaj biti zauvijek mlad, zauvijek bos?
  Valerka sa slatkim osmijehom:
  - Ratnička klasa je visoka.
  I neka još energičnije unište bezbrojnu vojsku orka. I pobijediti ih svom nezamislivom i jedinstvenom snagom. I doista se pokazalo iznimno smrtonosnim.
  Slavka je, masovno eliminirajući orke, urlala:
  - Hiperorbite , nova tržišta!
  Levka se spremno složila s tim:
  - Moja čast nije potpuno zaboravljena,
  Vladika Lenjin će vladati!
  A dječaci će opet uzeti i sudariti se svojim golim, okruglim petama.
  I opet će zablistati. I padat će smrtonosni slap iskri.
  Marinka se hihotala i cvrkutala, nokautirala stotine orka i gomilala čitave humke leševa. I leševi orka jako smrde.
  Međutim, pionirka je škljocnula bosim nožnim prstima, a miris najskupljeg i najprijatnijeg parfema proširio se zrakom.
  Marinka se nasmijala i primijetila:
  - Borbeni obračun!
  Slava je kimnuo glavom:
  - Hiperkvazar!
  Levka je ozlojeđeno primijetila:
  - Riječ hiperkvazar je već izlizana!
  Valerka se zahihoće i primijeti:
  - Što nije dobro nošeno u našem svijetu?
  I dječaci su opet toptali bosim nogama.
  I kokosi su počeli padati na orke odozgo. Ružnim medvjedima su doslovce izudarali i rascijepili glave. I začula se mrkla kanonada uništenja.
  Ali bila je smiješna. Pogotovo kad su čokolade počele padati na vojsku čupavih čudovišta. A onda je ulilo kondenzirano mlijeko.
  Marinka je primijetila:
  - I ovo je super !
  Valerka je primijetio:
  - Zalijevati svoje neprijatelje kondenziranim mlijekom nekako je neozbiljno. Možda je bolje pustiti napalm?
  Pionirka se usprotivila:
  - Ovo je previše okrutno! Imaš neku crnu dušu.
  Slavka se zahihotala i primijetila:
  - Da, to je vakuum!
  Levka zacvili:
  -Ili čak crna rupa!
  Valerka je vedra pogleda predložila:
  - Ili ćeš možda ti Marinka pjevati da nam bude veselije?
  Slavka je uz osmijeh dodala:
  - Da točno. Pjevaj cviće, nemoj se stidjeti!
  Levka je tvitao:
  Pjesma nam pomaže graditi i živjeti,
  Lenjin pjeva u našim srcima kao anđeo...
  I onaj koji kroz život hoda pjevajući,
  On nikada nigdje neće nestati!
  Marinka je kimnula i zapjevala ogromnim, kvazarskim izrazom lica:
  Mi smo hrabre, lijepe djevojke,
  Sposoban da se bori kao uragan...
  I glas ljepotica vrlo je jasan,
  Ponekad napalm pada s neba!
  
  Plovili smo u gusarskom brigantinu,
  Imamo hrabrog Pavela-kapetana...
  Ne volimo živjeti u ovom tužnom svijetu,
  U kojoj je žestoki uragan smrti!
  
  Djevojke ne žele ležati pod zlim ljudima ,
  Spremni su poraziti orke...
  Oni će se vrlo revno boriti protiv svojih neprijatelja,
  Zapišite ovo u svoju bilježnicu!
  
  I vjerujte mi, oni nemaju prepreka,
  Oni su sposobni pobijediti Švabe...
  Čekaju nas strašne nagrade,
  Tako da možemo stalno dobivati pet!
  
  I mi smo vrlo hrabri pirati,
  Borit ćemo se poput bijesne oluje...
  Ako treba, zasijat ćemo gredice,
  Neprijatelja je slomila moćna sila!
  
  Naš brod je jednostavno neosvojiv
  Leti preko valova kao orao...
  I svaki posao nam je dostupan,
  Neprijatelj će biti teško slomljen!
  
  Nećemo pokazati slabost u borbi, znam,
  Uostalom, za cure je mali izbor...
  Ne zanimaju me različite vrste umora,
  Privući će nas novi svijet, ovo lice!
  
  I nitko neće uštipnuti djevojke ,
  Mi smo sposobni pobijediti neprijatelja...
  Iako oblaci bjesne vrlo prijeteći,
  A na nebu je strašna snježna oluja!
  
  Pa kako smo mi cure cool,
  Sigurno ćemo osvojiti svemir...
  Zli Juda će pobjeći,
  I vjerujte mi, cijeli svijet je iza nas!
  
  I na moru i pod vodom,
  Borimo se posvuda, slavna borba...
  Kao u savezu, žene sa Sotonom,
  Zauvijek domovino, s tobom smo!
  
  I znaj, za neprijatelje neće biti milosti,
  Uostalom, zato je djevojka zli gusar...
  Mi smo veliki suci domovine,
  Sastavimo poletnu mitraljez!
  
  Bog će nagraditi djevojke krunom,
  Svaki će dobiti orden i medalju...
  Mali glas ljepotica zove,
  I oni, naravno, tjeraju kralja!
  
  Ovo pokosiše ratnici,
  Kao mitraljez zlih redova...
  I doslovno donose svjetlost očiju,
  Neka bude bez nepotrebnih gluposti!
  
  Djevojčino lice blista od osmijeha,
  A usne blistaju biserima...
  Možemo vidjeti dosta toga,
  Ovo je naša ljepotica!
  
  Nećemo ulaziti ni na kakva vrata,
  Dajmo malo neprijatelju ...
  Djevojci je iz nekog razloga dosadno
  I sposoban zakačiti sve neprijatelje!
  
  Djevojke sjajno napadaju
  A oči blistaju munjom...
  Zašto, jer su ljubomorni,
  djevojaka oblivena suzama!
  
  Za koje ćemo se vihore boriti?
  Tada navire novi val smrti...
  Zašto su neprijatelji djevojaka tako tihi?
  debeljuškasti Morgan ?
  
  I vatra je sada puna vatre,
  Vatreni će vihor prohujati...
  Nismo uzalud porazili orke,
  Ono što neprijatelj vidi glupo šuti!
  
  Ovdje arhanđeo puše u strašnu trubu,
  Ona se svima mota po glavi...
  Nije kasno za pobjedu,
  Vidi se kako vjetar miče lišće!
  
  Pa tko, kad ovdje zahukta,
  Tko ima veliku šaku?
  Ne druži se s lažnom Maljutom ,
  On je potpuni seronja!
  
  opet u slavi ,
  Rezanje olujnog vala...
  Mi djevojke smo ujedinjene u bijesu
  Rastrgat ću Morganu na komade!
  
  Zato toliko srljamo u boj,
  U njemu ćemo prikazati orkanske oluje...
  Crno Rogers se vinuo iznad krme,
  Pokazao svoj veliki dar!
  
  Pa, Morgan će ići u lijes, naravno.
  Napravit će kolac od jasike...
  Mi djevojke pobjeđujemo zauvijek,
  I ne ispuštamo težak jecaj!
  
  Vodimo domovinu do pobjede,
  Hrabro ćemo poraziti orke i trolove...
  I stići ćemo u Eden na brodovima,
  Neka pod nama bude cijeli svijet!
  Mnogo tisuća orka je ubijeno . A toliko se gomila leševa nagomilalo, Tamerlan se samo odmara. Ali sama ta stvorenja su tako odvratna i ružna, jednostavno užasna. I cere se vrlo odvratnim facama.
  Marinka je ciknula i urlala:
  - Lenjin, neka je zauvijek s nama. I neka mu ćelava glava sja kao supernova!
  Valerka se nasmijao i zacvrkutao:
  - Da, čekaju nas paklene promjene!
  Slavka je ispravila:
  - Ne paklene, nego dugine! I bit će velika pobjeda!
  Levka ga je uzela i puhnula, a iz dječakovih usta izletio je vatreni plamen. Kao da su uzeli bunar sa sumpornim uljem i zapalili ga. I samo bukne u plamenu, poput zmaja koji izbacuje mlaz bjesomučne energije.
  Valerka je promrmljao:
  - Pa ti i zmaj!
  Mladi lenjinist kimne:
  - Još uvijek to ne mogu!
  Marinka je potvrdila:
  - Mogućnosti pionira u virtualnoj stvarnosti gotovo su neograničene. I ovdje možemo istrijebiti orke na milijune.
  Valerka ga je uzeo i svojom golom, ružičastom petom ispustio veliki, smrtonosni, razorni pulsar.
  Proletio je poput vatrene kugle i pogodio bombarder koji je lebdio visoko iza oblaka. U utrobi ogromnog stroja eksplodirala je atomska bomba. I bljesnuo je super svijetli bljesak. A onda se pojavila smrtonosna i jedinstvena po svojoj ljepoti nuklearna gljiva.
  Slavka je sa slatkim osmijehom primijetila:
  - Super je! Ultrapulsar !
  Levka je predložila:
  - Neka Marinka opet pjeva! Ja, kao i svi mi, vrlo smo pozitivno raspoloženi.
  Pionirka je kimnula i zapjevala sa strašću i osjećajem:
  Mi smo gusarice nebeske ljepote,
  I sve naše neprijatelje vješto pokosimo...
  Vjeruj mi, naša tijela su kristalno čista,
  Ovdje je neprijatelj napadnut, hrabro!
  
  U bitkama kerubin svjetluca nad nama,
  Mačevi, poput munje, udaraju iz čelika...
  Mi smo dame filibusteri , naš impuls je nepobjediv,
  I žestoko su opalili Španjolcima!
  
  Djevojka ima sablju i oštre mačeve u rukama ,
  I jednim zamahom srušit ćemo glavicu kupusa...
  A ako napadnemo nogama, bodežima i mačevima,
  Uragan smrti samo što nije prošao!
  
  Ne, lijepe djevojke , nećete nas naći hladnije,
  Proletjet ćemo poput sjajnog meteora...
  Izgledamo kao da nemamo više od dvadeset godina,
  I čeka žestok, strmoglav poraz!
  
  Ovo je naša slava, znate, nisu nam strane bitke,
  Pravi vuk gusar...
  A negdje okrutni, zli lopov napada,
  I čeka ga siguran poraz!
  
  U svakoj borbi , djevojke su takvi borci,
  Da i zlo može slomiti kičmu...
  Vjerujte mi, filibusteri su u biti sjajni,
  I zapiši ovaj logaritam u svoju bilježnicu!
  U bijesu je počeo napad na galiju,
  Željni smo, poput meduza, opet borbe...
  Uostalom, zli pirat ima dobru dušu,
  A u srcu, filibuster je uvijek kauboj!
  
  Ne znamo za riječ slabost, ne vjerujemo u riječ kukavica,
  Korsarima, znate, nije nimalo ugodno povlačenje...
  Uostalom, raspeti Isus je potpisao za nas,
  cure smo naoštrile šake!
  
  Ovo je naša istina koja živi u srcima ljubavi,
  Da je djevojka labudovo moćno krilo...
  Pobjedama ćemo sigurno otvoriti, imamo beskonačan rezultat,
  I čvrsto se naslonimo na hrastovo veslo!
  
  Bit će razlika u borbama, o tome pričamo,
  Priredit ćemo, vjerujem, odmor koji je tako stvaran na planeti...
  Vjeruj mi, imamo mnogo i obilje različitih sila,
  Neka se odrasli smiju, a djeca vesele!
  
  Ne, u ljutoj borbi, ovaj uspjeh nije bez razloga,
  Jer mi cure smo tako fine i lijepe...
  Vjeruj mi, imamo takvu duhovnu ljepotu,
  Da smo potpuno, bez daljnjeg, nepobjedivi u bitkama!
  
  Tako je ispalo, filibusteri su ovdje u borbi,
  Krenu žestoko u napad, s agresivnim uspjehom...
  I znaj da ću neprijatelja ubiti kao bubu,
  i djevojke jako pogodile!
  
  U krevetu smo cure iz najviše klase,
  Sposoban da naređuje ljudima...
  Ako kažeš realno, ako Bog da,
  Pogledajmo zlatnu sredinu sunca!
  
  Pa nećeš nas ljepše naći u moru,
  Djevojke će stvarno dati prednost neprijateljima ...
  Možemo doći do ekvatora
  Daj novčić stvarno zlom lopovu!
  
  Za slavu naše hrabre sudbine,
  Tko je čuvao i davao kruh...
  Odgovorit ćemo Morgan Sotoni,
  Da nas ovaj ološ ne napada!
  
  Slomit ćemo podle gusare
  Greben, koji se odmah penje na filibustere...
  I da ne bismo imali problema,
  Bit će mnogo primjera za to!
  
  Stoga će Morgan dobiti lič ,
  Udarit ćemo ga velikom snagom...
  A vojnica nemoj cviliti,
  Neprijatelji će imati moćne grobove!
  
  Izvolite djevojke, ovo je najjača boja,
  Ljepotice, ovdje je tako lijepo...
  Ovakva će biti naša zora,
  Bit ćemo tim s moćnima!
  
  Ovo je tako velika moć,
  Mi smo najbolje cure, sol zemlje...
  Stvarno su ukrali krokodila,
  Neka smrt dođe iz te paklene obitelji!
  
  Pa, Morgan je taj kurvin sin,
  Dobit ćeš to u lice od mene ...
  I kerubin će te ubosti,
  Pa, neprijateljima nije još dugo ostalo!
  
  Djevojčice rođene u proljeće
  Vrlo su agresivni čak iu borbi...
  Oni jure beskrajnim snovima,
  Da bi osoba bila vrlo jaka!
  
  Negdje je već grmljavina,
  A mraz na koži je vrlo jak...
  Ovdje je prolivena ženska suza,
  Čovjek će tada postati svemoguć!
  
  Bitka traje do posljednje krvi,
  Tako okrutno , mnogostrano...
  Otvorili smo pobjednički račun ovdje,
  Ova divlja Morganova svinja se penje!
  
  Ne, zaboga, vjeruj mi, ovdje nema prepreka,
  Vjerujte, idemo dalje s pobjedom...
  Djevojke će imati mnogo nagrada,
  A otvaramo s novom smjenom, po svemu sudeći!
  
  Pa gusari, krenuli smo naprijed,
  Neka cure aktivno napadaju...
  Ja sam orao, ali neprijatelj je suprotnost,
  Morgane, ti otrcani zli Caine!
  . POGLAVLJE br. 5.
  Ova pionirka Marinka, vrlo lijepa, a istovremeno mišićava i jaka djevojka, pjevala je tako lijepo i osjećajno. Ona je jednostavno, moram reći, čudovište. I u isto vrijeme tako sladak.
  I tako su djeca opet odlučila nešto poduzeti. Možda pokazati življu i agresivniju borbu.
  Ovo je zaista prizor za vidjeti. Što je alternativna povijest Drugog svjetskog rata u Hypernet matrici.
  Kavkaz je već pred padom, a on postaje sve dramatičniji.
  A Nijemci su neobuzdani i koriste torturu. Njemačke pionirke posebno vole mučiti.
  Ovdje su Gerda i Charlotte skinule dječaka od trinaest godina gotovo do gola. I počeli su škakljati pionira. Serjoška se nasmijao i predo. Zatim je Gerda prinijela upaljač dječakovoj goloj , okrugloj peti. Plamen je liznuo malo ogrubjeli potplat pionira. Vrištao je od boli. Pojavili su se mjehurići.
  Njemice su se zahihotale:
  - Bit će jako cool !
  I počeše dječaka bičevati bičevima. Zastenjao je i počeo vrištati. Pogotovo kada su djevojke počele donositi baklje s vatrom do njegovih bosih nogu. Zatim su pionirovim golim prsima prislonili vrelo željezo i dječak je izgubio svijest.
  Da, njemački ratnici su najbolji. Mučiti dječaka je u redu stvari.
  Mučenja, međutim, nisu samo dječaci, već i komsomolci. Djevojke su skinute i odvedene na stalak. Ondje su ljepotice izvukli gore, natjerali ih da se sagnu i doslovno previjaju od boli. A pod bosim nogama djevojaka zapalili su žeravu, prijeteći da će im pougljenjeti tabane.
  Kako su komsomolci vrištali od divlje boli... Kako je sve to bilo okrutno. A fašisti su u nozdrve udisali miris spaljenog mesa i smijali se, udarali jedan drugoga po bedrima i vikali:
  - Heil Fuhrer! Sve ćemo pobiti!
  I opet mučenje i mučenje ljudi. Posebno je zanimljivo mučiti pionire. Dječake tuku na smrt, a onda im sipaju sol na rane i tjeraju ih da jauču. Da, ovo je krajnje neugodno.
  A kad koriste i vruću žicu. Ispada mnogo bolnije.
  A nacisti su već zauzeli Mahačkalu. I kreću se prema teritoriju Azerbajdžana. A Erevan je već bio opkoljen i blokiran. I jurišaju na Batumi sa svim očajem. I to je agresivno.
  Sam maršal Rokossovski skoro je umro. Osjećalo se da su sovjetske trupe pod pritiskom i da su u kolapsu. Raste broj predaja i dezertera. I mnogi piloti padnu u depresiju.
  Iako Anastasia Vedmakova i Akulina Orlova za sada izbjegavaju poraz. Djevojke se bore hrabro i očajnički.
  Prije borbe s trojicom momaka, Anastasia se osamila kako bi prikupila fenomenalnu kozmičku moć.
  I doista, bio je potpuno napunjen. I očajnički srušimo neprijatelje.
  I u isto vrijeme, koristeći gole nožne prste.
  I zacvilila je iz sveg glasa:
  - Ja sam veliki svjetski prvak!
  I kako golom petom pritišće polugu.
  Akulina Orlova također je očajna krađa u borbi. I golim nožnim prstima lomi avione Wehrmachta.
  Tako je oborila ME-109 K. Taj je stroj vjerojatno već zastario, ali je preživio niz modifikacija. I na njemu se možete uspješno boriti.
  Akulina Orlova, glumeći divlji bijes, pjevala je:
  - Živio veliki komunizam! Fašizam će biti poražen!
  I opet s golom petom i kako treba.
  Ovo su lude djevojke ovdje.
  Ali snage na Kavkazu su vrlo nejednake. Iako se vjeruje da su svi ljudi tamo orlovi. Ali Ruskinji nitko ne može odoljeti.
  A ratnici su tako agresivni i hladni. Avioni se pucaju, unatoč njihovoj kvalitativnoj nadmoći.
  Akulina Orlova je pjevala:
  Sunčev krug...
  I srušila je neprijatelja golim prstima.
  Anastasia Witchakova, pritiskajući dugmad svojim grimiznim bradavicama i obarajući fašiste, nastavila je:
  - Nijemci su tu...
  Akulina zacvili, prekinuvši još jedan njemački avion:
  - Hitler je otišao u izviđanje!
  Anastazija je, pucajući po fašistima, nastavila:
  - Upao u rupu...
  Akulina se, precizno pucajući, zahihoće:
  - Slomio sam nogu...
  Vedmakova je, pucajući intenzivno i precizno, primijetila:
  - I rekao je zbogom!
  A djevojke su jednoglasno urlale:
  -Neka uvijek bude votke,
  Kobasice i haringe...
  rajčice krastavci,
  To je Hitlerov kraj!
  Akulina je opet, poslavši nacistima dar smrti, primijetila:
  - Zapravo, trebali bismo pjevati: - Rommel je gotov!
  Vedmakova se, upirući golim prstima u top sa zračnim granatama , složila:
  - Naravno - Hitler je već prošla faza!
  Tamo gdje nema osobnog utjecaja Rommela-Hitlera, sovjetske trupe pokušavaju organizirati neku vrstu otpora. Ali to je izuzetno teško. Ali i dalje rade sve moguće i nemoguće.
  I djeca, uključujući tuku. I pioniri idu u borbu. Koji dočekuju neprijatelja molotovljevim koktelima i pucnjima iz vatrenog oružja.
  Dječaci i djevojčice, mršavi i izgrebani, kao i uvijek u borbi. I bore se hrabro i krajnje očajnički.
  Koliko im djece umire i ostaje raskomadano.
    Njemački piloti Gertrude i Adala, prskajući bosim nogama, popeli su se u dvosjed XE-328, mlazni stroj, čudovište s deset zračnih topova.
  Upravo je padala kiša, a djevojke su ostavljale graciozne, vrlo jasne tragove svojih bosih stopala.
  Bili su toliko zavodljivi da su tinejdžeri koji su služili na aerodromu pohlepno očima proždirali gole otiske stopala, a čak su i dečki počeli nadimati od savršenstva. Općenito, bilo je mnogo žena pilota - borbena djelovanja su pokazala da žene, pod jednakim uvjetima, imaju dvostruko veću stopu preživljavanja od muškaraca. A to znači da su učinkoviti. A Hitler-Rommel, odnosno feldmaršal Fuhrer, naravno, nije osoba koja bi ikoga žalila.
  U samom Trećem Reichu službeno je uvedena poligamija - pravo na četiri žene. Prilično je praktičan. Ali to se ne uklapa baš dobro u kršćanske tradicije. Nije ni čudo što fašizam traži novi oblik religije. Fuhrer-feldmaršal inzistira da je to monoteizam, ali tako poseban - s panteonom poganskih, staronjemačkih bogova. Naravno, sam Hitler-Rommel je stavljen iznad svih ostalih u ovom panteonu kao glasnik i glasnik Svemogućeg Boga.
  Dakle, Fuhrer se, naravno, stvarno voli kultivirati.
  Gertrude i Adala lansiraju u nebo svoju višenamjensku jurišnu letjelicu koja može imati i ulogu lovca.
  Djevojke ratnice su vrlo sigurne u sebe. Rusi nemaju mlazne zrakoplove i malo je vjerojatno da će moći izdržati nalet nebeskih tigrica.
  Gertrude je zarežala:
  - Ja sam vitez gorućeg potoka...
  Adala je entuzijastično potvrdila, pokazujući zube:
  - I sve ću matirati!
  Djevojke su prasnule u smijeh. Pritiskali su bose pete na pedale i vrtjeli mlazni jurišnik.
  Bio je još mrak, ali se već malo na istoku ukazala svijetla pruga. Djevojke su zviždale... Pod njima su već plutala prostranstva Rusije. Ratnici su se hihotali i namigivali jedan drugome. Tako su ekstra prozračne i lijepe.
    I to bose, naravno, ne opterećujući se tako nepotrebnom stvari djevojci u ratu kao što su cipele.
  A osjetljivost u avionu se višestruko povećava.
  Ovdje prema njima polijeću sovjetski automobili. Yak-9 s propelerom možda je najpopularnije vozilo među najnovijim izdanjima. Ne pretjerano naoružan , ali relativno jeftin i s malo oklopa. MIG-5, brže vozilo s mitraljeskim naoružanjem. MIG-3 je raniji model. LAGG-7 je vjerojatno najbrža i najoružanija ptica. Najnovija modifikacija ima čak tri topa od 20 mm.
  Ali sve su to strojevi s propelerom; nijedan mlazni zrakoplov nije stvoren. I Nijemci se osjećaju vrlo samouvjereno.
  Gertruda ispaljuje deset zračnih topova. Pucaju 30mm i dva 37mm topa . Projure kroz sovjetske avione poput vatrenog tornada. Međutim, crveni piloti pokušavaju im pobjeći i prići im iza leđa.
  Adala u ovom trenutku manevrira. Njemački automobil ne možete uhvatiti čeono, ali ulazak u stražnji dio je pun opasnosti. Za trupe SSSR-a napad nije neočekivan. Protuavionski topovi su već počeli s radom. Eksplodirane granate svijetle u tami.
  Njemice osjećaju određenu nervozu. Činilo se da smo već toliko toga vidjeli da nas ništa neće iznenaditi, ali... Sovjetski piloti su hrabri i ne boje se gubitaka. Ništa ih ne može uplašiti. Ali očito nema dovoljno iskustva. Njemački avion lako izlazi iz zarona i obara sovjetski automobil. Raznosi još jedan na komadiće.
  Moć njemačkog oružja je vrlo velika. To je komponenta u kojoj su Švabe u velikoj prednosti u odnosu na Rusiju. Ali nacisti imaju i kolosalnu brzinu.
  Adala ubrzava i izbija naprijed. A Gertruda ispaljuje rakete na neprijatelja. Dobijaju savjete u zube. Neko se streljivo usmjerava toplinom ili zvukom.
  Adala šapće:
  - Neće nas ubiti!
  Djevojke vrte kola. Trude se biti cool. A onda se sovjetski lovac zabija u susjedni njemački mlazni jurišni zrakoplov. I on će se početi trgati i cijepati. I nebo i zrak.
  Gertruda je šapnula:
  - Luda smrt!
  Ratnici su očito zbunjeni i mogu ih tako nabiti.
  I tenkovi idu prema granici. Legendarna posada iz Gerda , Charlotte, Christina i Magda.
  Četiri ratnika uspjela su se prekriti slavom boreći se i protiv Britanaca i protiv Amerikanaca. Tijekom neprijateljstava s Amerikom, ljepotice su ovladale tenkom Panther-2. Nije loš auto, superiorniji od Shermana i po naoružanju i po prednjem oklopu. Kasniji "Pershing" praktički nije imao vremena za borbu. I on nije rival za "Panther"-2.
  Tada su četiri djevojke stekle legendarnu slavu. Iako je, općenito, njihov slavni put započeo četrdeset i prve. Himmler je uvjerio Fuhrera da u borbi isproba ženske bataljune od posebno obučenih arijevskih žena.
  Borbe su pokazale da žene uopće nisu slaba karika, te se znaju dobro potući. I pritom trpe manje gubitaka od muškaraca. Ratnici su se također borili u pješaštvu, prskajući bosi po vrućem pijesku pustinje Sahare. I svladali su tenkove. Nakon testiranja "Tigra" u borbama s Britanijom.
  Međutim, sovjetske djevojke također se dobro bore na SU-100.
  Iako se situacija u Rusiji čini bezizlaznom. No, ratnici se zajedno s Elizabetom bore poput orlova.
  Ekaterina pritišće polugu golim nožnim prstima. Šalje granatu koja probija bok Hitlerovog vozila E-50 i urliče :
  - Za veliki crveno-crveni komunizam!
  Elena je također pucala iz topa, koristeći svoju golu, gracioznu nogu. Definitivno je pogodio neprijateljski tenk.
  Djevojčica je zacvrkutala:
  - Za moju lijepu Rusiju!
    Efrasia je agresivno primijetila, opalivši vrlo precizno:
  - Slava našoj domovini!
  I također koristi bosa, isklesana stopala.
  Sovjetski stroj je vrlo jak i borben. I puca gotovo precizno.
  SU-100 može probiti E-50. Ali djevojke ga čak probijaju u čelo, ulazeći u zamku ili u zglob . I pogodili su metal ravno do kraja.
  Elizabeth je golim nožnim prstima pucala na neprijatelja. I zacvrkutala je:
  - Iz plavog potoka...
  Catherine je također opalila, ovaj put pritisnuvši ručicu svojom grimiznom bradavicom, i gugutala:
  - Rijeka počinje...
  Elena je, cereći se i agresivno sikćući, rekla:
  - Pa prijateljstvo počinje...
  A ručicu je pritisnula i golom petom.
    Efrazija je gugutala dok je pucala na neprijatelja:
  - S osmijehom!
  Djevojke vrlo aktivno rade na SU-100. I uništavaju neprijateljsku opremu.
  A na prilazima Bakuu pioniri kopaju rovove. Ovdje ima momaka različitih nacionalnosti. Konkretno, bljeska puno svjetlećih glava. Ima crvene, crne i svijetlokose djece.
  Jedno ih spaja: vjera u pobjedu komunizma i bosih nogu. Jasno je da za vrijeme rata nemaju svi cipele, pa zato, u znak solidarnosti, sva djeca pokazuju svoje gole, okrugle pete. Zima u Zakavkazju je prilično blaga, a kada se krećete i radite s lopatama, hladnoća nije strašna.
  Tu su, naravno, i Valerka, Levka, Slavka i Marinka - četvero hrabrih momaka koji su spremni rušiti rekorde.
  Djeca s entuzijazmom rade i pjevaju:
  Plave noći lepršaju vatrama,
  Mi smo pioniri - djeca radnika...
  Približava se doba svijetlih godina,
  Vapi pioniri - uvijek budi spreman!
  Vapi pioniri - uvijek budi spreman!
  A sada se alarm ponovno oglašava. Dječaci i djevojčice skaču na dno rova. A granate već počinju eksplodirati odozgo: neprijateljsko topništvo radi.
  Valerka upita Marinka:
  - Pa, misliš li da možemo odoljeti?
  Djevojka je samouvjereno odgovorila:
  - Odolimo barem jednom, u najtežem času!
  Pionir Slava je logično primijetio:
  - Naše junaštvo je nepokolebljivo.
  Dječak je lupkao bosim tabanima po kamenju. Navodno je dječak dobio ozbiljne žuljeve.
  Djevojčica Tamara je primijetila:
  - Borit ćemo se bez straha,
  Borićemo se, ni korak nazad...
  Neka košulja bude gusto natopljena krvlju -
    Okrenite viteza u pakao s više neprijatelja!
  Dječak Ruslan, pionir crne kose, zabilježio je:
  - Stoljeća prolaze, doći će doba,
  U kojoj neće biti patnje i laži...
  Bori se za ovo do zadnjeg daha -
  Služite svojoj domovini svim srcem!
  Dječak Levka, mršav i plavokos, cvrkutao je poeziju:
  Ne, budni neće izblijediti,
  Pogled sokola, orla...
  Glas naroda je jasan -
  Šapat će zgnječiti zmiju!
    
  Staljin živi u mom srcu
  Da tugu ne poznajemo,
  Otvorila su se vrata svemira,
  Zvijezde su blistale nad nama!
    
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi,
  Doći će kraj fašizmu...
  I Sunce će sjati,
  Put koji osvjetljava komunizam!
  Dječaci i djevojčice su jednoglasno zapljeskali.
  Ali sada mlazni jurišni zrakoplovi lete i bacaju bombe. A ovo je agresivan pristup.
  Levka i Slavka digle su praćke i lansirale dar smrti. A cijev je pogodio nacistički jurišni zrakoplov.
  Djevojka Marinka pjeva:
  - Komsomol, ne samo starost,
  Komsomol, moja sudbina!
  Osvojimo, vjerujem, prostor,
  Bit ćemo živi zauvijek!
  Ahmed, pionir iz Azerbejdžana ( virtualno dijete, naravno, ali u Hypermatrixu se ne razlikuje od stvarnog!) sa smiješkom je odgovorio:
  - Ti još nisi komsomolac , Marinka!
  Djevojka je ljutito lupnula bosom nogom i odgovorila milozvučnim glasom;
  Pored očeva, uz veselu pjesmu,
  Zalažemo se za Komsomol...
  Približava se doba svijetlih godina,
  Poklič pionira je uvijek spreman!
  Poklič pionira je uvijek spreman!
  I Levka je lupao bosom nogom i urlao:
  Stisni čekić čvršće, proletere,
  Od titana rukom, lomi jaram...
  Otpjevat ćemo tisuću arija našoj domovini,
  I svjetlo za potomstvo, bravo!
  Djeca su oduševljena. I zapravo, Nijemci su bombardirali, a samo je jedna djevojka dobila geler u golu , okruglu, ružičastu petu.
  Pionirka je vrisnula, ali se odmah ugrizla za usnicu.
  I tako su se pripremili za odbijanje napada. A tenkovi s fašistima već dolaze. Prijeteći E-100 se kreću. Tako moćni i opasni strojevi.
  Imaju takvu obranu da se ne možete probiti iz bilo kojeg kuta. Ne možete to vidjeti samo iz jednog kuta. Jedina šansa je razbiti tragove.
  Djeca su spremna za tučnjavu i mašu bosim nogama. Ovdje su na žici koja se gura ispod gusjenice nacistima vreće s eksplozivom kućne izrade. Pali se i uništava valjke tenkova Rommelove vojske.
  I izgleda prijeteće.
  Pevač cvili:
  - Slava komunizmu!
  Dječak Valerka puca s Levkom iz praćke i cvili:
  - Slava pionirima!
  Dječak Ruslan zajedno s djevojčicom Sufir žicom vuče minu ispod Nijemca i viče:
  - Slava SSSR-u!
  Tuku se djeca iz Azerbajdžana i ruski dečki. Preplanuli, mršavi, bosonogi pioniri, protiv kolosalne armade tenkova.
  Djevojčica Tamara lupi svojom gracioznom, malom, bosom nogom i kaže:
  - Slava Rusiji, slava!
  Pionir Akhmet potvrđuje, pucajući na neprijatelja:
  - Zajedno smo prijateljska obitelj!
  Dječak Ramzan, crvenokosi Azerbajdžanac, udarajući u auto potvrđuje:
  - Od riječi mi, sto tisuća ja!
  Djeca su druželjubiva... Pa armenska djevojčica Azatuhi , također spretno, uz pomoć žice, pomiče eksplozivni paket ispod fašističke gusjenice i škripi:
  - SSSR je obitelj naroda!
  Druga armenska djevojka Agas kaže:
  - Ne priklanjajmo se fašizmu:
  I bosim prstima djevojka je povukla žicu. Mnoga azerbajdžanska i armenska djeca imaju plavu kosu i ne mogu se razlikovati od slavenske djece, kojih također ima mnogo. Neki su se odselili od Nijemaca, druge ruske obitelji nastanile su se u Azerbajdžanu čak i pod carevima.
  Na Kavkazu ima mnogo Slavena. Puno mješovitih parova. A djeca obično imaju svjetliju kosu od roditelja. A Slavenski dečki su toliko preplanuli da ih ne možeš razlikovati od domaćih. Štoviše , djeca su obično sličnija od odraslih.
    Dakle, bori se međunarodni sovjetski bataljun dječaka i djevojčica, a svi su ujedinjeni i vrlo slični. Njihove gole pete bljeskaju kad se kreću.
  I opet djeca šalju darove smrti. Šamil i Serjoška, obojica pioniri, vuku žicu. I sada njemački E-50 staje s pokvarenom gusjenicom.
  Momci horski pjevaju:
  Neuništiva unija slobodnih republika,
  Nije nas spojila gruba sila ili strah...
  I dobra volja prosvijetljenih ljudi,
  I prijateljstvo i pamet i hrabrost u snovima!
  I djeca su oduševljena. Smiješe se bijelih, ravnih zuba. I sretni su, iako im prijeti smrt.
  A Nijemci su tvrdoglavi. Oštećeni tenkovi pucaju iz topova i mitraljeza.
  Neka njemačka vozila opremljena su bacačima granata i vrlo su opasna.
  Dječak Maksimka i djevojčica Zara iz Azerbajdžana, odmarajući se bosim nogama, podvukli su minu pod neprijatelja i nokautirali fašističkog mastodonta.
  I vikali su iz sveg glasa:
  - Za SSSR!
  Djeca su tako smiješna.
  Pioniri Abbas i Vladimir također koriste oružje. U ovom slučaju katapult, a nacisti razbijaju gusjenicu E-75. Nakon toga dečki su zapjevali:
  - Za veličinu planeta pod pokrovom komunizma!
  Valerka i Abdula također su pioniri različitih naroda, ali jednim srcem bacaju i eksploziv. Udaraju na E-100 i pjevaju...
  Otvorili smo planet narodima,
  Put u svemir, u neviđene svjetove...
  Opjevaju se junačka djela -
  Da zauvijek izbrišem ožiljak smrti!
    
  Pod svetom zastavom Rusije,
  U miru, prijateljstvu, sreći i ljubavi...
  Ljudi diljem svijeta postat će sretniji,
  Pakleni mrak razletjet će se u daljinu!
  Ovdje se tuku djeca...
    Abdurrahman i Svetlana, Azerbejdžanac i djevojka iz Bjelorusije, zajedno su povukli žicu i izbacili fašistički tenk. I pjevali su:
  - Veliko ime svete Rusije,
  Sija svijetom poput zrake sunca...
  Vjerujem da ćemo u zajedništvu biti sretniji,
  Pokažimo svim narodima pravi put!
  Djeca su vrlo hrabra. A nacisti su jednostavno šokirani takvim tvrdoglavim i žestokim otporom.
    Abudurrahman , ovaj pionir, dobio je geler u goli taban. Probio je žuljevitu površinu dječjeg stopala.
  Dječak je prosiktao:
  - To me boli!
  Svetlana je također dobila udarac u okruglu petu i ogrebala rame. Ali djevojka je prosiktala:
  - Pioniri se ne mogu slomiti!
    Azim i Kolka također su se zabili u njemački automobil.
  Dečki su pokazivali žicom i pjevali:
  Podmukli neprijatelj krenuo je u ofenzivu,
  Ali vjerujem da sovjetski narod neće ustuknuti...
  Neprijatelja čeka poraz i zaborav,
  I slava Rusije će još snažnije procvjetati!
  Neprijatelj čeka: poraz i zaborav,
  I slava Rusije će još snažnije procvjetati!
  Djeca su hrabra i ne odustaju. I žele pobijediti. I pjevaju i bore se.
  Nijemci trpe velike gubitke. Istina , uglavnom su im gusjenice i valjci pokvareni. A ovo nije kobno.
  Gore je pionirima koji su zarobljeni.
  Dječaka Abdulhamida , kada su ga uhvatili, nacisti su objesili na nosač. Ubacili su pionirove bose noge u blok i počeli vješati utege na kuke. A onda su zapalili vatru. I vatra je polizala dječakove bose pete . I bič mu pade na leđa. Dugo su me tukli. A onda su nacisti počeli lomiti rebra vrućim kliještima.
  Dječak, umirući pod mukama, kad su mu gvožđem zgnječena rebra crvena od vrućine, pjevao je:
  Berlin je gotovo pod našom kontrolom,
  Kroz dvogled vidimo prokleti Reichstag...
  Nadam se da će uskoro biti mir i sreća;
    Koje ću opisati u svojim pjesmama!
    
  Rusija je komunizam otvorila svijetu,
  Svima je postala obitelj .
  Ali Wehrmacht nam je nabio svinjsku njušku,
  I krv sada teče kao izvor iz vena!
    
  Što je Fuhrer kod nas slučajno zaboravio,
  Htio sam dobiti zemljoposjednike i robove!
  Fašizam je krenuo vrlo dugim pohodom -
  I eto noćne more pravog paklenog sna!
    
  Jednostavan dječak, bosonog dječak,
  Nedavno sam vezao crvenu kravatu.
  Htio je sam sagraditi svijet bez Boga,
  Ali napalm je odjednom buknuo s neba!
    
  Morali smo trčati AWOL do fronta,
  Takve mlade nitko ne želi uzeti!
  Ali dječak borac s puškom je uspio,
  Put očeva pokazao se dostojnim!
    
  Borili su se i lukavstvom i snagom,
  I slabost je također gorka, nažalost ...
  Drugovi su morali kopati grobove,
  Plantirajte lijesove od borovine na hladnoći!
    
  Ja sam pionir , sad sam navikao na patnju,
  Išao sam u izviđanje bos, snježni nanos je škripao.
  Možda postoji kazna za nevjeru,
  Da nisam htio upoznati Isusa!
    
  Ali što su tri sata Kalvarije?
  Prošlo je više od tri godine rata!
  U svakom selu udovice gorko plaču,
  Kako su ginuli sinovi domovine na groblju !
    
  Preživio sam, bio pogođen granatama, ranjen metkom,
  No, srećom, ostao je na nogama!
  Pošteno smo vratili dug Njemačkoj,
  Eto, fašizam je od nas zgažen u prah!
    
  Sazrio sam, ali još sam dječak,
  Brkovi se nisu probili, ali već su titan!
  Da, odrasla osoba, a možda čak i previše,
  Uostalom, srce je postalo tvrdo kao metal!
    
  Zvijezda heroja - najveća nagrada -
  Sam Staljin mi ga je, vjerujte mi, poklonio!
  Rekao je: moramo uzeti primjer od ljudi poput tebe,
  Vojnici kuju ključeve vrata raja!
    
  Ali danas, hrabri čovječe, spusti pušku,
  Uzmite kliješta , čekić i bacite se na posao!
  Napravite jedrilicu i čamac od drveta,
  I stvorite avion tako da može poletjeti kao ptica!
  Ovo je doista međunarodno. A Valerka, Slavka, Levka i Marinka doista su činile jaku internacionalnu ekipu.
  Djeca su, međutim, bila umorna od borbe primitivnim metodama. A sada Valerka u rukama ima hiperblaster s termokvarkovom pumpom.
  Dječak je otkrio svoje zube boje bjelokosti, velike i oštre za svoje godine, poput vukova, i rekao:
  - Pa, nacisti, jesu li stigli?
  A dječak će ga uzeti i gustim mlazom ultra-fotona pogoditi teške tenkove fašista. A što je "Lav", ovo čudovište teško devedeset tona? Njegov oklop preuzeo je i trivijalno ispario.
  Marinka je namignula kolegi i primijetila:
  - Ali nije fer!
  Slavka je, umjesto odgovora, uzela i također škljocnula prstima njegovih bosih nogu. I lanser hiperplazme pojavio se u dječakovim rukama . Ovo je prilično ubojit dizajn.
  A pionir će uzeti i pobijediti njemački jurišni zrakoplov. Ovo je doista destruktivan odlomak. A lanser hiperplamena pogađa široko područje. I odmah je desetak jurišnika također izgorjelo, kao da su leptiri pali pod plinski plamenik.
  Levka je zazviždala:
  - Evo ti daj! Stvarno se super ponašaš!
  Pionirka Marinka se zahihotala i primijetila:
  - Stvarno je ultrapulsaran! Kakav hladan protok hiperplazme!
  A djevojka je škljocala bosim nožnim prstima i stekla smrtonosna oružja. Postala je cool pionirka.
  I on će to uzeti i pogoditi vas ubojitim mlazom hiperenergije . I krenula je bujica agresivnog uništavanja!
  Levka također nije gubila vrijeme na sitnice. Dječak je čak odlučio odjenuti borbeno odijelo, u stilu robota iz Evangeliona .
  lud za nacistima . I izbacit će agresivan val uništenja.
  Pa, stvari su postale teške za naciste. Što, naletjeli su na tako ludu i tehnološki naprednu djecu.
  Ovo je doista iznimno smrtonosan učinak!
  Valerka je, vidjevši kako gore Hitlerovi tenkovi, osjetio nadahnuće i zapjevao:
  Otkrijmo svoju vjeru: postoje visine,
  Znanost, moral, hrabrost i čast!
  Tako da sve ljepote zauvijek miluju oko,
  Neka moj voljeni i ja budemo sretni zajedno!
    
  Moja djevojka je slatka, lijepa,
  Lomača zlatnih uvojaka na vjetru!
  Stvoritelj svemira dao je takvo čudo,
  Svemogući je u tebi ostvario san!
    
  Oči ljubavi su brušeni dijamanti,
  Njihova snaga strasti topi debeli led!
  Sjetite se upute Krista Gospodina,
  I poletite sa svojim voljenim!
    
  Ljepota svemira je beskrajna,
  Letjet ćemo k njima, mlada ljepotice!
  Neka naš savez bude tako srdačan,
  Da će se nesavladivi Ismael srušiti!
    
  Kako su nježno ljubili djevojku u usne,
  Jaka ti je ruka pomilovala obraze!
  Zrak je bio opijen dahom svibnja,
  Zlata je ostalo, ruda je izašla!
    
  Da, kosa djevojke je zlatna,
  Takva je ljepota u njezinim crtama lica!
  Odjeća ti pristaje kad si mlad,
  Tako da čelo ljubavi nije u suzama!
    
  I tako pjevam pjesmu djevi uz liru,
  Kao odgovor, kristalno čist glas!
  Postao si za mene, moj rock idol,
  Uho kruha se puni sokom!
    
  Vjerujem da ćemo uskoro imati dijete,
  Zgodan dečko - odvažan vitez!
  Za dobrobit domovine pomjerajmo planine zajedno,
  Veliki Gospodar je Dragi Otac svih!
  Dečki su tako divno pjevali i pokazali se sa svoje najbolje strane.
  I opet od njihovog vojnog oružja iz tehnologija dvadeset i trećeg stoljeća, kao batina. A ovdje se sigurno nikome neće činiti dovoljno. Evo ubitačne zabave.
  Valerka je tvitao:
  - Fašist od riječi fascina - hrpa. A to znači lanac!
  Marinka je potvrdila:
  Jedinstvo je zavareno samo krvlju,
  Govornik naših dana očajnički urla...
  I pokušat ćemo ga vezati ljubavlju,
  A onda ćemo vidjeti što će biti jače!
  A djeca pioniri napadala su svoje neprijatelje svojim smrtonosnim darovima. To su zapravo bila i djeca i terminatori zajedno.
  Bosonogi pioniri lupali su petama, a dva tuceta njemačkih tenkova poletjelo je i srušilo se, prevrnuvši se. Vidite koliko je Nijemaca odjednom stradalo. A gore su se vrtjele gusjenice. I mogao si vidjeti kako dolazi dim.
  Ali Slavka je odjednom uključila hologram na kojem se odvijala grandiozna svemirska bitka. I šarmantne djevojke su se borile.
  I vaga se tresla s jedne na drugu stranu. A toliko je krvi proliveno.
  Nataša je pucala iz pištolja u lastin rep i pjevala:
  - Iako se čini da je život na izmaku,
  Kad nevolja zatrubi u svoj crni rog...
  Rakete eksplodiraju i krv teče kao rijeka,
  I opet nam nestaje tlo pod nogama!
    
  Ali i Zemlja ima svog čuvara,
  I između zvijezda mu se pružila ...
  Nevidljivi, spremajuće niti,
  Da se sve ne završi u jednom trenutku!
  Zoja, ratnica kose boje zlatnih listića, oglasila se:
  Krilati i okretni,
  Neprijatelj opet psuje!
  Samljej me, samljej me u foton!
  Ali osjećaji anđela
  Da će sve biti u redu
  I sve će završiti na šali!
  I sve će završiti na šali!
  Djevojke su pjevale vrlo aktivno i agresivno. A glasovi su im bili puni i svjetlucavi. Isticali su se svojom ljepotom. A kad su stisnuli gumbe s grimiznim bradavicama na grudima i golim prstima gracioznih stopala, bilo je jako cool !
  Aurora je također uperila pištolj. Negdje se dimio veliki bojni brod. Njegovo je polje sile već bilo prekinuto. A djevojka je uperila pištolj svojim zavodljivim djevojačkim nogama. I samouvjereno je pritisnula dugme svojom rubin bradavicom. I dogodilo se nešto krajnje destruktivno.
  I ispljunuo je projektil s termopreonskom pumpom sa smrtonosnim napadom.
  Aurora ju je uzela i zapjevala:
  Možemo pobijediti svakoga
  I raskomadat ćemo neprijatelja...
  Napada vas, cure, medvjed,
  Sve je u našoj veličanstvenoj vlasti!
  Svetlana je potvrdila, agresivno pucajući na neprijatelja:
  - U našoj slavnoj vlasti!
  A oči su joj svjetlucale safirima.
  A onda je ponovno pritisnula grimizne bradavice svojih grudi na mlazne bacače gravitacijskih projektila. Ili možda one hipergravitacijske .
  Ovo su super cure ovdje...
  Jedan od njih ga je uzeo i izdao:
  - Bosa će noga najvjerojatnije obuti čovjeka!
  Zoja je uzdahnuvši odgovorila:
  - A u našem svijetu, gdje da nađemo čovjeka?
  Nataša se zahihotala i odgovorila:
  - A ti mužjaci su uvijek tu! Uzmimo, na primjer, čak i vilenjake!
  Aurora je oblizala usne i primijetila:
  - Vilenjačka koža je tako slatka, poput dinje u medu!
  Svetlana ga je uzela i tvitala:
  -Kao aligatoru, oderimo vilenjaka!
  Zoja je uz smijeh potvrdila:
  - Snagom terminatora, lice će biti pretučeno !
  To su stvarno djevojke koje se šale i pokazuju svoje agresivne pozivne znakove.
  Nataša ga je uzela i zapjevala:
  Sumorno tužan u tami,
  Zvijezde zlokobno svjetlucaju...
  Čini se da na zemlji
  Istina se više ne može pronaći !
  Zoya je oduševljeno odjeknula, pritišćući svoje grimizne bradavice na gumbe joysticka:
  - Čini se da je svijet umro -
  A put do zvijezda je blokiran...
  Ali ne gubi čast, konjaniče -
  Ne možeš se utopiti u nebu!
  I djevojka je teško uzdahnula. Raspoloženje joj se nešto pokvarilo prema rumu vilenjaka - jedna od trideset tisuća žena, nemaju muškaraca. Osim možda žigolo robota. I to je slaba utjeha. Iako djevojke bez suvišnih noktiju mogu koristiti razne vrste vibratora koji lijepi spol dovode do čitave kaskade orgazama.
  Ratnici su, recimo, kao sam vrag.
  Aurora, pucajući na vojsku lastinčića, koji su ih pokušali dopuzati i, nokautirajući ih s velikom učinkovitošću, guknu:
  Slava, slava, slava,
  Djevojke su hrabre u borbi...
  Slava, slava, otpadni,
  Ubit ću Fuhrer-jarca!
  Svetlana je također golim nožnim prstima bacila bočicu hiperplazme. Preletio je i udario u tipkovnicu.
  ubojita i razorna zraka pogodila je bojni brod lastin rep . Ovo je prava moć i snop smrti.
  Djevojke su ga uzele i u zboru zapjevale:
  Svemir nam je postao kao dvorište,
  Zvijezde na nebu su kao šetnja...
  Čeka nas ogromno prostranstvo,
  A osvojiti ga nije šala!
  To su djevojke koje su sposobne umiriti samo inteligentne leptire. Ali i komarci ako se pojave.
  Ove žene su stvarno kučke .
  A noge su im tako graciozne, zavodljive i bose. A još bolje i šarmantnije su njihove grimizne bradavice na grudima.
  Ovo su tako divne krađe, sposobne zapaliti plamen rata i mira u cijelom svemiru!
  Pa kako protiv takvih , bar će ih netko zgaziti?
  Natasha je otkrila zube:
  - Ali ponekad pomislite, zašto su uopće bili potrebni muškarci?
  Zoja je slegnula ramenima i odgovorila:
  - Ne znam! Nisu baš lijepe. Evo još tinejdžera koji su više-manje slatki. A odrasli, pogotovo starci, su odvratni!
  A djevojka je opet bosim nožnim prstima pritisnula gumbe joysticka.
  Aurora je logično primijetila:
  - Pa, u davna vremena mnoge su žene bile užasne. Pogotovo starice. Općenito, bake i djedovi su prilično zločesti. Ne kao mlade dame. Međutim, mlade djevojke u prošlosti nisu bile idealne. Mnoge su, na primjer, debele ili s rupicama. Ima ih i nakrivljenih .
  Svetlana je bosim prstima udarila neprijatelja i oborila fregatu govoreći:
  - Baš je dobro što smo se rodili sada, a ne ranije. Prosto me muči pomisao da bismo mogle postati grbave i krezube starice! I kako je to odvratno!
  A djevojka je svojom bradavicom u obliku jagode pritisnula tipku joysticka.
  Natasha je, pucajući u lastin rep, primijetila:
  - U davna vremena ljudi su još vjerovali u Boga. Štoviše, u Boga savršenog i svemogućeg!
  Aurora je svojom rubin bradavicom pogodila inteligentne leptire i primijetila :
  - Čudno je vjerovati da je svemir stvorio Savršeni i Svemogući Bog kada se žene pretvaraju u ružne starice. Izgleda nekako čudno, smiješno i glupo!
  Zoja ju je uzela i bosim nožnim prstima pritiskala tipke joysticka zapjevala:
  Možda je ovo čudno i apsurdno,
  Ali cijeli dan i noć, cijeli dan...
  Sanjam o nevjerojatnim stvarima , negdje
  Znaj gdje živi moj anđeo čuvar!
  I Svetlana je, mlativši svoje neprijatelje, uz pomoć slatkih bradavica u obliku ruže, cvrkutala:
  Iza složenog zemaljskog života, bez sumnje,
  Gleda i više se ne sjeća,
  koji je on za moje spasenje?
  Ponekad je svjetlo dolazilo do čuda!
  A cijela četvorka, koristeći grimizne bradavice na grudima i gole nožne prste kad puca, cvrkuta:
  Zakleti i prastari,
  Neprijatelj opet psuje
  Samljej me, samelji me u prah ,
  Ali anđeo ne spava,
  I sve će biti u redu
  I sve će dobro završiti!
  I svi lastin rep u vreći!
  A ratnici su opet uzeli i pritisnuli svoje grimizne bradavice na gumbe joysticka.
  Ovo su djevojke...
  Druga ljepotica, generalica Magdalene, također pucajući na inteligentne leptire koji napadaju ljude, cvrkutala je:
  - Oh, mraz, mraz,
  Nemoj me smrzavati...
  Tako me bode u nosu -
  Kazna je povećana!
  Doista, djevojka-general Magdalena pravi je šarm. A grudi su joj samo lijepo, elastično bivolje vime s bradavicama grimiznim poput makova. A mladi vilenjaci vole lizati ove grimizne bradavice.
  Eto koliko je cool ova grupa žena ratnica.
  Djevojke, naravno, vole koristiti svoj jezik. Iako vilenjaka nema dovoljno. Često djevojka samo mora prići zgodnim vilenjacima jednom po jednom kako bi svoj dar primila na jezik.
  Djevojka Marija ga je uzela i zapjevala:
  - Čuvaj djevojke i muškarce,
  Vrlo su nježna stvorenja...
  Često umiru bez razloga
  Izaziva intenzivnu želju!
  Viktorijine djevojke pucale su u lastin rep uz pomoć grimizne bradavice na grudima i cvrkutale:
  - Čuvaj žene, čuvaj žene,
  Bit će jako cool! Bit će jako cool!
  Netko je lud! Netko je lud!
  Iz nekog razloga sa ženom! Iz nekog razloga sa ženom!
  Polja sila su se sudarila. I doslovno su prštale. Alfmir je osjetio bljesak vrućine. I znoj je tekao niz vilenjakovo glatko, djevojačko lice.
  Alfmir je zacvrkutao:
  Kupka, kupka, kupka, kupka,
  Infuzija hrasta i breze...
  Kupka, kupka, kupka, kupka -
  Sanjam bosonogu djevojku!
  Vilenjak Helga namignula je svom dvojniku:
  - Ti si divan borac, dečko!
  Alfmir je kimnuo i primijetio:
  - Ja zapravo nisam dječak -
  Već imam trista godina!
  Premlada sam, čak premlada
  Bok cure!
  Djevojčica Margarita također se vrlo samouvjereno borila protiv svojih neprijatelja. I jako je lijepa djevojka. Kosa joj je bila boje zlatnog lista i tekla je u blistavim valovima.
  Djevojka je, treba napomenuti, izuzetno lijepa. I vrlo je borbena i agresivna.
  Djevojčica Margarita ga je uzela i zacvrkutala:
  Otadžbina nam duguje tračak slobode,
  Beskrajni ocean ljubavi...
  Neka se djevojke ujedine
  Da rastjera mrak na putu!
  Da raspršim tamu ispred sebe!
  Djevojke na zvjezdanim brodovima bore se sa strašću i entuzijazmom koji u njima buja poput vulkana. I tako su se zvjezdani brodovi penjali s bokova , poput golih bodeža. I emitiraju snažne, graviomagnetske valove. I uništavaju svemirske brodove flote lastin rep.
  Ovdje možete vidjeti kako nastaju eksplozije supernove koje šalju valove najrazličitijeg zračenja. I plamte neobičnim bijesom. Lovci obiju armada nastoje skladnije djelovati u rafalima.
  Djevojke izvode bočne manevre i izvode napade koristeći ciljane napade i kišu koncentriranih udaraca na neprijatelja.
  Augustin se bori na brigantinu. Ona zapovijeda i izvodi udarne rakete. Projektili su pogodili fregatu i oštetili je.
  Djevojka je pjevala, davala naredbe, pritiskala dugmad svojim grimiznim bradavicama:
  Mi smo ratnici velikog puta,
    Sposoban raskomadati lastin rep na komade...
  I ne sudite strogo, djevojke,
  Kada ćemo položiti ispit s peticom?
  Ovako djevojka vrlo vješto prenosi svoje udarne projektile na neprijatelja. A grudi su joj tako bujne i zavodljive. I pritišće gumbe bradavicama koje su kao prezrele jagode.
  Victoria, s druge strane, zapovijeda fregatom i također izvodi agresivne pothvate i zadaje razorne udarce trupama Lastinog repa. Djevojčica Victoria ima kosu u četiri boje - tako šarenu i svjetlucavu.
  . POGLAVLJE br. 6.
  Djevojka se samouvjereno bori i koristi pritisak na svoje bradavice na dojkama, svjetlucave poput rubina. I kako su njezine visoke grudi nevjerojatne - jednostavno divne.
  Victoria prede dok joj bradavice liže jezik prekrasnog vilenjaka, i pjeva, otkrivajući zube:
  - Dolbani , dolbani djevojko za lastin rep,
    Prokletstvo , jebi ga, ne možeš izbjeći poraz!
  Ako se bilo što dogodi, ako se bilo što dogodi, sakrit ću projektile,
  A ja mogu, i mogu, svom protivniku dati kusur !
  Augustin kimne i zacvili:
  - Ja sam najjača djevojka na svijetu,
  I natjerat ću vilenjaka do bradavica...
  Suparnikov urin aktivan je u zahodu,
  I skladao sam desetak pjesama odjednom!
  Marinka je ugasila hologram ovog filma, škljocajući bosim nožnim prstima i cvrkutala:
  - Trebali bismo dokrajčiti naciste! A što je to?
  Umjesto nacista, orci i goblini požurili su u napad. I jure u nebrojenoj lavini. Kao da se ušulja dlakavi i smrdljivi tsunami.
  A ovi orci i goblini tresu batinom i pjevaju:
  Volimo pljačkati i krasti,
  Za nas nema savjesti, vjerujte mi, ni časti...
  A naš posao je da ubijamo za dublone,
  Da svi gusari budu zajedno!
  
  Sasjeći ćemo tvoj bodež na tebe,
  A cure ćemo pustiti van bez suzdržavanja ...
  Nema zlijeg od nas na zemlji,
  Sam Avadon skromno stoji po strani!
  
  Vjeruj mi, sve ćemo pobiti i spaliti,
  Imamo sve, ovo je bilo prvo u planu...
  A negdje zlatokrili kerubin leti,
  malo podrezati krila !
  
  Vjeruj mi, gusar ti neće podleći,
  Ni svećenici, ni drugi koji žurno hrle...
  Neka bude vrlo veličanstven rezultat,
  Tako da filibusteri ne sjede mirno!
  
  U ratu će ti naravno biti granica,
  U bitci se gusar ne može predati!
  Neprijatelj se prorijedio u borbi,
  Pokazao sam da se naš corsair može boriti!
  
  Tako smo mi gusari opkolili galiju,
  Nemilosrdno su klali Španjolce...
  Ubit ćemo ako treba i milijun,
  I nikada nećemo reći , dosta dečki, u redu!
  
  Fregata sada gori,
  Plamen u njemu bukti vrlo poletno...
  Zakleli smo se , očito Sotoni,
  Da pokvari sve što je bio svijetli raj!
  
  Tako je sve postalo dobro
  Naravno, volimo i cure...
  Svi će dobiti kao rezultat
  Žena će ga poljubiti!
  
  Hrabro ćemo, vjerovati, pobijediti,
  Raditi sve glamurozno i lijepo...
  Darivanje krvi, esej za pet,
  bahato puše u usta !
  
  Uostalom, Morgan, slavni kapetan, je s nama,
  Koji je spalio gradove ognjem...
  Takav veliki ataman nam je dan,
  Što gaze čelične čizme!
  
  Ukratko, postoji gusarski put -
  Zgnječiti, ugušiti, bez milosti...
  Neće nas neprijatelj savijati,
  Uostalom, znate, svi ljudi su kopilad !
  
  Nije nas čak ni briga za vojvodu ,
  Hrabro ćemo mu slomiti rogove...
  I udarit ćemo te ciglom u lice,
  Da će postati samo papiga u pećnici!
  
  Pa, i Louis, ovaj kralj,
  Bit će to samo ludilo za gusare,
  On nije kralj, nego samo nula,
  Vjerujte, ni jadni crni pijun nije vrijedan toga!
  
  Ukratko, Morgan će pobijediti slavno,
  Bilo koja vojska koju nam neprijatelj pošalje...
  Mi smo korsari, kao monolit,
  svoje napuniti za bitku drobilica !
  
  Bit će vremena za slavu, vjeruj mi,
  Svi će dobiti pola svijeta...
  Gusar je u biti zvijer grabljivica,
  Podmuklo će vam zabiti nož u leđa!
  
  Kad smo opljačkali do pupka,
  Sagradit ćemo sebi luksuzne vile,
  Sotona je s nama zauvijek,
  I novi planet će ući u svijet!
  Tada su ih djeca čudovišta uzela i dočekala ih smrtonosnim potocima razorne hiperplazme. I pala je silovito na lavinu dlakavih orka. I spalimo ih žive, pretvarajući ih u ćevape. I moja kosa gori, i dim se diže.
  Valerka je sa smiješkom primijetila:
  - To su potoci uništenja!
  S tim se složila i Marinka:
  - Neprijatelje kosimo bez ikakve ceremonije. I ovo je izuzetno cool, a tu je i struja vrhunske smrti!
  A djevojka je ponovno uključila hologram da bude zabavnije.
  I opet su se pojavile djevojke.
  Svemirska bitka nastavila se velikim intenzitetom. Machaonci su se našli u težem položaju nego što su očekivali, ali su postupno pokleknuli, tvrdoglavo se opirući.
  Natasha i Zoya pucale su uz pomoć grimiznih, nabreklih pupoljaka na prsima. I oni su puškama oborili brodove lastin rep.
  Nataša ga je uzela i zapjevala:
  Djevojke su različite -
  Bijelo, plavo, crveno!
  Ali svi žele isto
  Precizno pucati!
  I ratnica je pokazala svoj blistavi i biserno iskričavi osmijeh.
  Zoya je kimnula partneru i zacvrkutala:
  Nismo mi jednostavne djevojke,
  Brzo režemo lastin rep...
  Naša mala stopala su bosa,
  Ne možete izbjeći poraz!
  I bljesnula je svojim safirnim očima, koje su tako svijetle i svjetlucave.
  Aurora također puca i pjeva uz škripu:
  - Ja sam vrlo cool djevojka,
  Iako zimi bos ...
  pobit ću sve lastine repove ,
  Znaj da će djevojka postati heroj!
  Svetlana se također bori, a djeluje izuzetno energično. A udarci su joj precizni i razorni.
  Svetlana je, pucajući golim nožnim prstima, cvrkutala:
  Vidite li pomrčinu na nebu?
  Tamo gori vatra...
  Ovo je, znaš, znak pakla,
  A eto i uragana!
  Natasha je također pogodila trupe inteligentnih leptira. I opet gore oboreni lovci. Ali neprijatelj u čamcu postao je žrtva udarca Zoe koja je pritisnula gumb bradavicom od jagode.
  Zoja je pjevala:
  - Slava našim gospodarima,
  Pokazat ćemo snagu vjetra...
  Ne popuštajte liječnicima
  Snaga spektra je s nama!
  Ove djevojke su borci neviđene snage. A ovo su svemirski ratnici. Štoviše, radije se bore gotovo isključivo bosi i samo u gaćicama.
  Kako ne biti prijatelj s takvim curama? Iako se ponekad čini da nisu u prijateljskim odnosima.
  I kako svojim grimiznim bradavicama boje jagode pritišću gumbe joysticka. Ovo su zaista prekrasne slike.
  Aurora se zahihotala i šutnula neprijatelja, pritišćući dugme svojom rubin bradavicom.
  I zacvrkutala je:
  Smatraj me podlim
  Da, znam biti zao...
  Da, znam biti zao...
  Ali kad bih barem imao dovoljno hrabrosti u tučnjavi!
  Ali kad bih barem imao dovoljno hrabrosti u tučnjavi!
  Ali kad bih barem imao dovoljno hrabrosti u tučnjavi!
  Svetlana je prezirno frknula i primijetila:
  - Što ti, papiga, tri puta ponavljaš istu stvar ?
  Crvenokosi ratnik je logično primijetio:
  - Ponavljanje je majka učenja!
  Plavokosi ratnik se zahihota i primijeti:
  Tresem glavom
  Pogledajte i ponovite...
  Ovo je oh , oh, oh,
  Ovo je ah , ah, ah!
  Aurora se zahihotala i primijetila:
  - Da, smiješno! Pokvasimo lastin rep!
  je lupala od bijesa , pritiskajući gumb svojom vrlo svijetlom i grimiznom bradavicom na grudima, i pjevala:
  - Jedan dva tri četiri pet,
  Plaćajte po redu!
  Pobit ćemo sve zle,
  I dogovorit ćemo obračun!
  Aurora je skočila i zacvrkutala, pokazujući zube:
  - Neka udav ima dugačak rep,
  Savija se kao most...
  Jedan dva tri četiri -
  Ruke više, noge šire!
  Ratnici, naravno, svoju najveću klasu pokazuju u borbi. I bore se s velikom strašću.
  I ispuštaju rakete kolosalne razorne moći. I lete. Jedan pada izravno u lastin rep svemirski brigantin. I probija se ultrakumulativna zaštita od valova. I brigantin eksplodira bez daljnjega.
  Aurora ju je uzela i zapjevala:
  Vidimo posebne slike,
  Krhotine brigantina lete!
  A crvenokosa ratnica je namignula svojim partnerima. Djevojke su, naravno, upadale u razne nevolje.
  Ovo je stvarno postalo tako cool i kvazar .
  Djevojke se smiju... A lastin rep se dalje pritišće. Trupe kozmičkog, ljudskog carstva izvode frontalni napad. I bore se s kolosalnim bijesom.
  Svetlana je logično primijetila namigujući svojim safirnim očima:
  - Udario sam samo jednom
  I to pravo u oko...
  Huliganska djevojka
  Ne plaši me Tagankom !
  I pokazala svoje oštre i jake očnjake. Ovo je djevojka koja se može opisati jednom riječju - super!
  Međutim, riječ hiper sasvim je prikladna!
  Aurora se zahihotala i zacvrkutala, prije nego što je ponovno ispalila bradavicu, boje vrlo zrele i slatke jagode.
  Ja sam luda, ja sam luda
  Trebam je! Trebam je!
  Svetlana se hihotala i cvrkutala govoreći:
  Ja sam lijepa djevojka
  Tako pošteno...
  Skočit ću na tipa
  I žustro ću galopirati!
  Crvenokosi ratnik je kimnuo glavom:
  - Ovo je dobra ideja!
  I djevojka je ponovno lansirala razorni i ubojiti dar smrti na neprijatelja, rubinsku bradavicu svojih grudi.
  A ovo je jako dobar udarac.
  Još jedan vodeći bojni brod Carstva lastinog repa dobio je kritična oštećenja i planuo je. Njegov je plamen spržio mnoge kukce odjednom, čineći ih pougljenim subjektima.
  Ove djevojke su tako agresivno lijepe, to je samo užas i divljenje.
  Alice se također bori. Ona je u lovcu jednosjedu. Njezino je oružje prilično snažno. Postoje i hiperlaserske puške koje pumpaju proces fuzije kvarkova. Ratnik je cvrkutao:
  - Ne možete živjeti na svijetu bez Boga, ne,
  Ali još je teže bez djevojaka, susjeda...
  Tako da možete vjerovati
  Ali vjerovati u djevojku...
  Možete to učiniti sami, čak i ako ste dječak ,
  Ali Pasaran !
  Alice je jako lijepa djevojka. I Angelica, njezina partnerica, također je izuzetno dobra.
  I obje se djevojke tako bore. Rade u parovima i koriste posebne tehnike u borbi protiv lastin repa.
  Angelica, crvenokosa ljepotica , uzela ga je i zapjevala:
  Duž svemira šuma je gusta,
  Sa Baba Yagami...
  I na kraju svemira,
  Skela sa sjekirama!
  Alice je namignula svom partneru i, otkrivši lice, rekla:
  A ni crkva ni krčma ,
  Ništa nije sveto...
  Sve je u redu s ovom djevojkom,
  Sve je krivo djevojke!
  I ratnica je namignula svom partneru. A oni su tako veličanstveni i blistavi kradljivci.
  Ali Alfmir im pravi grimasu kroz monitor i pjeva:
  Luda vatra u meni bjesni,
  Vjerojatno je prekasno za gašenje...
  Uloži svu snagu bijesa u udarac,
    Trese nebo, trese zvijezde!
  Alice je kimnula s osmijehom:
  - Bit će super !
  bradavicom svoje dojke pritisnula okidač , ispustivši još jednu porciju razaranja, i rekla:
  Moj dečko, moja beba,
  Ne spavaš u ovo doba...
  I u kojoj nepoznatoj zemlji,
  Sjećat ćeš se samo mene!
  Alfmir je, u šali, zapjevao, odlazeći odlučnim manevrom iz projektila za samonavođenje lastinog repa:
  Neću zaboraviti djevojku
    Sladak kao kruh!
  Vau, vau , vau , vau !
  Neću nikoga zaboraviti!
  Djevojka je također tvitala kao odgovor:
  - Slava ratnicima koji se bore kao lisice!
  Alice je cvrkutala s divljim aplombom. I pritiskanje gumba s rubin bradavicom. A ona ima tako preplanule grudi i jako puno, savršeno oblikovano poprsje.
  A ratnikove noge su tako dobre. I imaju izuzetno gracioznu krivulju pete.
  Anñelika ga je uzela i agresivno primijetila, otkrivajući svoje biserne zube.
  Bila je jako crvena i imala je smaragdne oči.
  Ratnik je bio zaobljen, tankog struka i raskošnih bokova. Ovo je vrlo zanimljivo.
  Djevojke pjevaju:
  Crni lastin rep, crni lastin rep,
  Ljuto uništenje čeka leptire!
  I ratnica je namignula svojim smaragdnim očima.
  Alfmir je u međuvremenu ušao u bitku s Asom lastinog repa. Pokušao je slijediti vilenjaka. Vilenjak je vješto manevrirao. I okrenuo je svog borca i skakao s boka na bok. A njegov pandan je uzeo i počeo se približavati.
  Polja sila su se sudarila. I doslovno su prštale. Alfmir je osjetio bljesak vrućine. I znoj je tekao niz vilenjakovo glatko, djevojačko lice.
  Alfmir je zacvrkutao:
  Kupka, kupka, kupka, kupka,
  Infuzija hrasta i breze...
  Kupka, kupka, kupka, kupka -
  Sanjam bosonogu curu!
  Hologram je prekinut ... Čuo se strašan glas vođe pionira:
  - Ne možete ovo gledati! Hajde, nastavi svoju borbenu obuku ili spavaj!
  Valerka je namignuo prijateljima i upitao:
  - Pa trening ili spavanje?
  Slava je odlučno odgovorio:
  - Jašimo duž valova Hypermatrixa . I neka se veže nešto iz Drugog svjetskog rata, samo u nestandardnoj verziji.
  Marinka je kimnula glavom:
  - Sjajno! Samo ja više neću biti dijete, nego odrasla djevojka. I borit ćemo se s nekim poput nacista, samo puno jačim.
  Levki je kimnuo i zakikotao:
  - I da drugi svjetski rat duže traje.
  Tri dječaka i djevojčica istovremeno su škljocali golim nožnim prstima i izvodili strmi transfer.
  8. ožujka 1947., Dan žena. A ekipom dječaka zapovijeda komsomolka Marinka. S juga je puhao topao vjetar, au blizini je zapljuskivalo Kaspijsko more. Na suncu je već dvadeset stupnjeva. Dečki koji kopaju rovove goli su do pojasa i žustro rade lopatama. Bljeskaju svijetle, crvene i tamne glave.
  Ispod lopata probija se svježa trava, a miriše na nešto tako posebno, očaravajuće. U ovom odredu pojavio se dvjesto prvi borac Valerka Lagunov. Dječak je ovdje prebačen voljom Černoboga - kažu, dok su starije sestre na drugim mjestima, bore se s nacistima. A čak i tamo je situacija u zemlji Sovjeta izuzetno teška. Pogledajte kakve krpice nose vojnici dječje bojne. Svi su bosi, unatoč početku ožujka. I dobro je što je danas tako topao dan.
  Ali pritiskati goli taban na vrh lopate nije baš ugodno.
  Dječak pionir, u ovom virtualnom stvarnom Hypermatrixu , Valerka radi energično. On je snažan i uvježban momak koji je već prošao vatru, vodu i bakrene cijevi. Uspio obići mnoga mjesta. Konkretno , u svemiru Hipernoosfere, gdje su izgorjeli "Ratovi zvijezda" toliko poznati ljudima .
  I mimo kozmičkih svjetova. Dakle, ništa neće iznenaditi Valera Lagunova , dječaka terminatora. Puno je naučio i shvatio. Ali za sada se ne bi trebao isticati. Samo kopaj svoju zemlju...
  Izgleda kao da ima oko trinaest godina, ali već ima izražene mišiće. Time se izdvaja od svojih vršnjaka. Njegov se reljef s vremenom neprestano produbljuje i poboljšava. A koža zadržava tamnu, gotovo crnu preplanulost, dobivenu na planetu s četiri svjetiljke. I ovo je također upečatljivo. Osobito u ožujku, kad je ljetni ten ostalih dječaka već izblijedio.
  Kopajući protutenkovski jarak pored Valere, Slava je skrenuo pozornost na jake preplanuli dječak koji maše lopatom.
  Pionirka, otprilike istih godina i iste visine kao Valerka, upita:
  - Oprosti, druže, ali gdje si uspio tako dobro pocrnjeti?
    Lagunov mlađi , navikao nakon višesatnog intenzivnog rada da nitko na njega ne obraća pažnju, iznenadio se što je njegov vršnjak dobio dar govora. Stoga je Valerka to odlučio ignorirati, tim više što mu nijedna legenda nije pala na pamet.
  Ali dječak crvenkaste kose pokazao se tvrdoglavim. Dječaka iz budućnosti udario je golom petom u stražnjicu. Dječak je zateturao i osjetio bljesak bijesa. Ne, ovako nešto, kad su se usudili šutnuti, ne može se oprostiti.
  A Valerka je kao odgovor udarila dječaka , najprije ispod koljena, zatim istom nogom nekoliko puta u solarni pleksus. Slavka se srušio na dno rova i izbuljio oči. Gušio se od boli i bijesa, ne mogavši izustiti ni riječ.
  Nekoliko dječaka, prestavši kopati, mašući lopatama dotrčalo je do Valerke. Dječak pionir je stisnuo šake i stao u stav, spreman da rastjera svoje protivnike kao mačiće. A s takvim borcima nikad se nije borio. Bilo je i ozbiljnijih protivnika .
  Odjednom se začuo zvižduk policijske zviždaljke. Prema njima je pojurila vitka djevojka golih nogu.
  U ovoj virtualnoj stvarnosti Marinka izgleda kao da ima oko osamnaest godina, ima tanak struk, ali je atletske građe, a gole noge su joj snažne i mišićave. Smeđa kosa spletena je straga u gustu pletenicu. Ona je lijepa , iako se ne može nazvati klasičnom ljepoticom, ali ona je pravi hit među dečkima. Natprosječne visine, muževne brade i izražajnih očiju, kao s partizanskog plakata.
  I jasan, kreštav glas:
  - Pusti to! Kakva tučnjava?!
  Momci su jednoglasno viknuli Valerki:
  - Ovaj stranac je nokautirao našu Slavku!
  - Jeste li nokautirali Slavka?! - Marinka je pogledala Lagunova mlađeg. I pogled joj je odjednom postao ljubazniji. Djevojka je veselo primijetila:
  -Jesi li isključio onu huliganku Slavku?
  Valerka je iskreno odgovorio:
  - Nokautirao bih i ostale da su se umiješali!
  Djevojka je kimnula i nasmiješila se:
  - Lijepo! Nikada nisam vidio nikoga s tako oblikovanim trbušnjacima kao ti.
  Dječak Terminator je pokazao mišiće i revno primijetio:
  - Trening i pravilna prehrana pomažu u izgradnji mišićne mase i rezu.
  Marinka, kao da prvi put vidi svog starog prijatelja ( ali u hipermatrixu si možeš napraviti i alternativnu uspomenu!), odjednom je sumnjičavo pogledala dječaka, primijetivši:
  - Ali kako si crn. Čak su i Turkmeni bliđi od tebe!
  Pionirka terminatora Valerka odgovorila je ne sasvim iskreno:
  - Samo što je koža tako...
  Djevojka se usprotivila:
  - Ali ti imaš plavu kosu. I lice ti je slavensko, ali sličiš na crnu djevojku !
  Valerka se nasmiješi i odgovori:
  - U tropima sam učio razne borilačke vještine. Ovo je moj kredo! Dakle... Nemojte me kriviti...
  Djevojka Larisa, koja je upravo dotrčala do odreda, upozorila je:
  - Budi oprezan! Posebni službenici mogu doći i provjeriti. Zato nemojte reći da je ovo nova osoba.
  Marinka je kratko poručila:
  - Izvucite Slavka iz jarka i pomirite se s njim! Ne treba nam svađa prije borbe!
  Valerka je skočio dolje. Podigao je prilično mišićavog dječaka, unatoč njegovim skromnim obrocima, i povratio ga. Zatim je iskočio iz rova i uhvatio dječaka u letu. Na taj način, izazivajući entuzijastične vriske drugih dječaka.
  Valerka je svom nesretnom paru masirao vrat. Zastenjao je i došao k sebi.
  Slavka je pogledao ljutito, ali u njegovom glasu bilo je nota poštovanja:
  - Pa ti... Tako si me ganuo... Iz sve snage!
  Dječak terminator Valerka negativno je odmahnuo glavom:
  - Ne! Još uvijek je lako! Kad priđu Nijemci, vidjet ćete što znači udarati iz sve snage!
  Slavka mu je dodirnula trbušne mišiće. Na trbuhu i prsima ostao mu je iznenađujuće jasan otisak bose, graciozne dječačke noge. Ali kosti zapravo nisu slomljene, pa možemo prionuti na posao.
  A kopanje lopatom dulje od sat vremena nije baš zabavno!
  Dječak je ipak pažljivo postavio Valerku pitanje koje je mučilo pionira:
  - Zašto si tako crn?
  Mladi lenjinist Valerka, nakon trideset sekundi razmišljanja, odgovori:
  - Da budem iskrena, provela sam nekoliko mjeseci na mjestu gdje mi se preplanulost jako učvrsti na koži, a onda ne želi nestati!
  Slavka ( kojoj se memorija u hipermatrici također promijenila!) promrmlja sumnjičavo:
  - U Africi, ili što?
  Mladi lenjinist odmah se uhvatio ove verzije:
  - Pa da! I sami ste vidjeli da crnci žive u Moskvi već nekoliko godina, ali njihov ten i dalje ne nestaje!
  Slavka se nije svađao i skrenuo je razgovor na drugu, ali za sebe također relevantnu temu:
  - Gdje si se naučio tako dobro boriti?
  Valerka je nakon kratke stanke odgovorio:
  - Imao sam jake mentore i mentore... Učili su izvrsnu školu!
  Slavka je predložio svom partneru:
  - A ti izazivaš Marinka na borbu. Trenirala je borilačke vještine, a borba s vama bit će iznimno zanimljiva!
  Valerka Lagunov se glasno naceri i primijeti:
  - Pa nemoj mi tako navaliti! Smatrajte da smo isto godište!
  Slava je ozbiljno odgovorio:
  - Iz nekog razloga izgledaš kao puno starija osoba!
  Dječak Terminator, pokazujući zube, odgovori:
  - Čini ti se jer sam te pobijedio!
  Slavka je pokušala Valerka uzvratiti udarcem, ali on mu je u letu lako uhvatio ruku i smijući se odgovorio:
  - Ne! Ne čini to, inače ću te natjerati da ponovno izmjeriš dno rova!
  Slavka je ispravila:
  - Ovo je, zapravo, protutenkovski jarak.
    Lagunov mlađi se nasmijao:
  - Gorjet ćeš kao lav!
  Već se smračilo , a Marinka je zajedno s Larisom pozvala dečke na večeru. Pošto je blizu Kaspijsko more, bilo je dosta ribe, kao i soli, ali nije bilo dovoljno kruha, i to nekakvog kruha od kvinoje.
    Dječaci su žustro žvakali. Jeli smo vojnički, brzo. Onda smo još neko vrijeme radili, već po mraku, srećom nebo je bilo vedro. Potom su umorni dječaci , ogrnuvši se kostretinom i stisnuvši se jedni uz druge da im bude toplije u hladnoj ožujskoj noći, zatvorili oči. Ali nisam mogao spavati. Neprijateljski avioni pojavili su se na nebu i počeli snažno bombardirati.
    Dječaci su se uzbunili i iskočili. Neki od njih, oni najneobuzdaniji, čak su i otvarali vatru na fašističke lešinare, što je s tolike udaljenosti bilo beskorisno. Skočila je i Valerka Lagunov. Dječak Terminator skočio je do jedinog velikokalibarskog mitraljeza u bataljunu. Iz njega je otvorio vatru. Jedan od njemačkih lešinara počeo se dimiti i počelo mu rasti vatreno perje.
    Dječaci su počeli vikati s poštovanjem. Još uvijek morate moći oboriti mlazni automobil s takve udaljenosti. I mladi lenjinist Valerka nastavio je pucati, a još jedna "vrana" otkotrljala se nizbrdo, dimeći svjetla.
    Dječak rendžer pjevao je:
  - Tebi, lešinaru, ide u čelo. Ja sam zvijezda terminator, a ne zbogom pop!
  I treći Hitlerov krilati piton je odsječen. Valerka je još mogao nastaviti pucati, ali je Slavka uskočila u obračun, očajnički vičući:
  - Daj! Da i ja pucam!
  Valerka je neočekivano popustio, iako je smatrao da to nije najbolja ideja.
  Slavka je počeo očajnički pucati i klepetati strojnicom. Vrpce metaka padale su jedna za drugom . Kad su bile prazne, izgledale su poput gladnih pitona. Ali vatra je bila potpuno beskorisna. Meci su se, čak i ako su pogodili mlaznjake , jednostavno odbijali od njih s velike udaljenosti. Napokon je ponestalo skromne količine streljiva i Slava je frustrirano udario šakom po zatvaraču strojnice.
  I onda je vrisnuo, metal je bio jako vruć od pucnjave. A huliganski pionir reče dvosmisleno:
  - Ali puška ne puca, ali smrdi na govno!
  Valerka je vrlo vješto išao nogom po tlu, a Slavka je od podrhtavanja tla pala bez udarca. Međutim, jedina osoba na koju se mogao ljutiti bio je on sam. Lagunov je smatrao da će tako i biti. Pa ipak, dopustio je crvenokosom nitkovu da puca u patrone.
  Međutim, došlo je do zatišja i dečki su opet otišli u krevet. Ili će sutra, ili barem prekosutra, Švabe probiti frontu i završiti ovdje. I ovdje s jedne strane teče Volga, a s druge prska Kaspijsko more. Dakle, momci nemaju kamo.
  Valerka Lagunov imala je snove maštovite i ne sasvim razumljive.
  - Pričaj opet, usisavače ! - Prekinula ga je komandir pčela. Dronovi su izgledali veći i deblji, šape su im imale ispupčene bicepse iskusnih bodybuildera. Ali su im stigme bile tupe, a proboscis je završavao u obliku kvadrata. Pa, zapovjedničke epolete su izlivene u zlatu, iako se zvijezde ne vide, a na vrhu je prekrasan ružičasti pupoljak.
  A sam svijet je kao iz bajke, pas ima otvorenih usta na šest nogu i igra se na caterpillar laptopu na tri jezika. Evo djece koja hodaju u crvenim ovratnicima. U njihovim je očima mlada lenjinistica Valerka uhvatila strah i nekakvu patnju. Odjeća ovih pionira je elegantna, ali iz nekog razloga njihove preplanule noge su gole i s velikim modricama, kao da su bili prisiljeni gaziti mnogo kilometara po stjenovitom planinskom putu.
  Valerka Lagunov osjećala se sve nelagodnije, ali nije bilo pravog straha. Ovdje je nekako sve nestvarno, čak su i četiri sunca na nebu, a njihov oblik je potpuno nezemaljski. San, tipični dugi san, koji, ako vas ujutro baš i ne probude, može poprimiti najnadrealnija obilježja, bit će svjetliji od američkog znanstvenofantastičnog blockbustera. Šteta je samo što se kasnije gotovo ničega ne sjećate od takvih valova božanstva Morpheusa.
  Ali ovdje su nekako sasvim stvarni osjećaji, tijelo ima težinu, a kad mu je jedan od dronova stao na donji ekstremitet, prsti na njegovim bosim nogama reagirali su stvarnom boli. I čelo u koje je portret udario bilo je neugodno upaljeno, a miris iz dronova bio je previše stvaran , mješavina peludi i neoprane svinje. Čak vas i škaklja u nosnicama i tjera vas da kihnete. Ne, san još zna biti ovakav, bole te ruke i laktovi, a ručni zglobovi trnu od lisica.
  Istina, što nije tipično za grad, nema mirisa benzina ili bilo čega ugljičnog monoksida. Povjetarac s vremena na vrijeme donosi bogate šumske arome s rastućih, vrlo bujnih stabala i cvjetnjaka. Ali za rasu razvijeniju od zemaljske civilizacije, nepostojanje motora s unutarnjim izgaranjem sasvim je prirodno.
  Mladi lenjinist Valerka prisjetio se kako je veliki pisac znanstvene fantastike Jules Verne predvidio da će elektromotori dominirati u transportu i svakodnevnom životu. Ali dosad je štetni i neugodni motor s unutarnjim izgaranjem pobijedio u dvadesetom stoljeću.
  Valerka se opet osvrnuo, gdje mu je drugarica, ova svemirska Marinka? Je li se i ona stvarno uplašila i što ga sada čeka?!
  Auto domaćih " policajaca " izgleda kao leteći tanjur, samo ovalnog oblika i s potpuno ljudskim bljeskalicama . Mladog lenjinista Valerku vrlo su grubo ubacili u trup, umalo mu ne polomivši zglobove, a vrata na uvlačenje, kao u supermarketu, sama su se zatvorila. Na isti je način nepomični lanac, poput kobre, pojurio na dječakovu bosu nogu i čvrsto stisnuo kost.
  Valerka je vrisnuo i s lisicama sprijeda pokušao povući lanac:
  - Boli, nemoj!
  - Bolje zaveži hlače! - reče mu dječački glas.
  Valerka Lagunov se okrenula. S obzirom na to da je nosio kratke hlače, prosidba je izgledala posprdno. Mobilna kamera bila je osvijetljena zelenkastim svjetlom, a dolazila je doslovno s cijelog stropa. Svjetlo je bilo ugodno i dječak se iz nekog razloga odmah umirio. Bacio je pogled na govornika .
  Običan dječak, plavokos, kao Valerka Lagunov, ali kratko ošišan, kao da mu je glava ošišana, a kosa mu je već narasla. Valerka je imao frizuru na pola kutije, koja se s vremenom gotovo nije promijenila, pa nije bilo potrebe za šišanjem.
  S njim je još jedan dječak , malo crvenkast, i prilično visoka, mršava djevojčica. Sasvim prizemni dečki, dobro preplanuli, ali ne tamni. Europske crte ispravnih i, možda, čak i lijepih i fotogeničnih lica. Odjeća je elegantna: košulje, bluze, ljetne kratke hlače i kratka suknja, obojena cvijećem u svim duginim bojama, ali bosa, oborenih potplata i koljena, za desnu nogu pričvršćena zmija mesožderka i prilično živa.
  Uopće nije strašno, a čini se i mlađe od Valerke Lagunov .
  Dječak terminator pružio im je ruku i vidno mirno rekao:
  - U redu je. Hajde da se upoznamo.
  Odgovor je bila šutnja i oprezni pogledi. Tada je mladi lenjinist Valerka bojažljivo samouvjereno nastavio:
  - Nisam ništa napravio, ali djeca se ne zatvaraju ni za što?
  Crvenokosi dječak duga lica, vrlo sličan dječjem glumcu koji je glumio Petra Pana u američkom blockbusteru, pružio mu je ruku kao odgovor i rekao tužnim tonom:
  - Ti nisi domaći. I to je dovoljno da ga se optuži za špijunažu i ilegalni prelazak granice.
  Valerka je zbunjeno trepnuo nekoliko puta trepavicama i upitao:
  - Ako je tako, onda... Zašto tako dobro govoriš ruski?
  Plavokosi dječak je na to odgovorio:
  - Zato što u paklu svi govore ruski, a samo u raju koriste hebrejski!
  Čudo od dječaka i pionir se tužno i prigušeno nasmijao. Ovo me podsjetilo na jedan od starih sovjetskih viceva. Općenito, je li ovo san ili nije san? Ovdje je sve previše stvarno za sanjati. Možda je opet skliznuo u neki od svjetova koje je stvorio Černobog . U ovom slučaju jasno je zašto se ovaj svemir naziva paklom.
  Lanac na goloj nozi Valerke Lagunova malo je zasvijetlio i ispuštao umjerenu toplinu iz radijatora. Općenito, ovdje je klima topla, dječak je otresao kapljice znoja koje su mu tekle s čela. Djevojka, čija je bosa noga također bila okovana , dotakne svoj lanac i upita:
  - Ne guraj tako, ostat će ti modrice!
  Okovi, kao da su stvarno živi, odgovore:
  - Jesi li lukav, hoćeš li pobjeći?!
  Djevojka je bespomoćno raširila žuljevite ruke, primijetivši:
  - Kamo možeš, pa makar i pobjegao?!
  Crvenokosi dječak je potvrdio:
  - Sva hrana i roba ovdje imaju identifikacijski kod!
  Okovy je jezgrovito odgovorio:
  - Ne dajemo nagovještaje. Stezaljka ne predstavlja opasnost po zdravlje.
  Čini se da im se nije žurilo da ih odvedu u lokalni zatvor. Netko drugi se skupljao. Ugurana je starija djevojka. Lijepa , iako ovdje, čini se, svi ljudi izgledaju kao u Hollywoodu - ni bora, ni mana. Dron policija joj je uzela cipele, a djevojka je, postavši zarobljenica, duboko pocrvenjela.
  Valerka, koji je zaboravio posljednji odgovor crvenokosog dječaka iz glave, odjednom se sjeti da je to čudno. I opet je upitao:
  - Pa otkud ti znaš ruski? Da i hebrejski?
  Zatvorenik nije odmah odgovorio; također su mu na zapešćima visile lisice. Drugima je samo jedna noga bila okovana. Na to je mladi lenjinist Valerka obratio posebnu pažnju; možda je ovaj tip opasan kriminalac?
  Nije bilo odgovora, samo je djevojka tiho šaputala:
  - Svaka riječ ovdje... - I stavila je prst na usne.
  Valerka Lagunov je shvatila da ih prisluškuju. I raspoloženje mu se potpuno pokvarilo. Svemirsko putovanje završilo je uhićenjem. Nešto što nikad prije nisam doživio. Iako je, naravno, gledao film. Sjetio sam se filma "Klijent", kada su dječaka uhitili da bi od njega izvukli podatke. Tada se, međutim , jeftino izvukao, samo se odmarao u prostranoj samici. Ali ovdje nije bilo te utjehe. Bacili su još dva dječaka i djevojčicu. Klupa, lagano presvučena plastikom, već je tijesna. Ali činilo se da je automobil s krilima počeo ubrzavati, a onda je crvenokosi čovjek tiho rekao:
  - Ovdje imamo pakao. Samo mnogi vjeruju da je to red. Posrneš, i već si kriminalac koji zahtijeva preodgoj!
  Mali bijeli dječak je kimnuo u znak slaganja:
  - Ovdje su sve sitnice, osim Adolfa. I kimne crvenokosoj .
  Starija djevojka je teško uzdahnula:
  "Opet sam bio van takta." Sada ću biti prisiljen bos gaziti kroz pustinju, a laser će pucati i za najmanju grešku.
  Zaurlali su i privedeni dečki:
  - Samo smo malo pobrkali prometni znak. Štoviše, slike se stalno mijenjaju!
  Mladi lenjinist Valerka zatreperi očima i primijeti:
  - Jesu li ljudi robovi pčela?
    Crvenokosi pažljivo zatrese šakom:
  - Ne predugo!
  Lisice na dječaku tiho su zveckale, a lice mu se odjednom zgrčilo od boli. Iskre su mi prolazile kroz ruke, očito je došlo do udarnog pražnjenja. Dječak je zateturao, a krupna djevojčica ga je držala i šaputala mu na uho:
  - Ne zadirkuj ih. Sustav ne možemo pobijediti, zato ga je bolje poslušati!
  Crvenokosi je negativno odmahnuo glavom, preplanulo mu je lice problijedilo, ali nije ništa rekao. Možda čak ne toliko zbog straha.
  I Valerka je to razbjesnilo: svi su prisiljeni hodati u formaciji i korakom. To je kao Sjeverna Koreja ili nešto gore. I onda udariti laserom.
  No, ono što najviše iritira je to što se čini da ovim svjetovima vladaju mišićave i velike pčele, a iza njih netko tko jako podsjeća na antijunaka iz Ratova zvijezda. Čak je i ime slično: Fjabba , stvarno, Leš. Vau, to je naziv za diktatora.
  I blindirana mrtvačka kola odletjela su u zatvorsko dvorište. Zaustavio se glatko, jedva da su se i potresli. Ovdje je Valery bio spaljen od straha da bi mogao biti zatvoren i susreta s iskusnim kriminalcima na krevetu. Dječak se pokušavao uvjeriti da će morati sjediti sa svojim vršnjacima, a dječaci će se nekako slagati jedni s drugima. No noge su mi i dalje drhtale. Inteligentni, ili možda s kibernetikom u sebi, lanci su sami oslobađali noge, a Valerkini slomljeni tabani šepali su za gumenim šiljcima stražara . Tada su bljesnule gole, ali čiste pete preostalih zatočenika.
  U dvorištu je bilo nekoliko pčela, ali i još desetak uhićenih osoba. Došljaci su se ovdje poredali po visini u zajedničku kolonu, a pčele i gazda su zalajali:
  - Stoj mirno!
  Zatvorenici su mirno stajali poput vojnika ispred . Morate stajati mirno, bez pomicanja ruke ili noge! S lijeve strane do Valerke stajala je djevojka odjevena samo u gotovo prozirnu košulju kroz koju su joj se nazirale grudi bez grudnjaka i kratku suknju. Dječak je očima proždirao ljepotu, posebno njezine besprijekorne gole noge s ravnomjernom preplanulošću i čistom brončanom kožom, raskošne bokove i, naravno, prozirne grimizne rozete bradavica.
  Odjednom je pčela zamahnula palicom, a električni naboj koji je izletio pogodio je Valerka Lagunova u čelo. Kao da ga je netko udario teškom palicom , iskre su mu padale iz očiju, a zarobljeni dječak nije pao samo zato što ga je nekoliko policijskih dronova uhvatilo za ruke i smjestilo na mjesto. I prijeteći uzvik:
  - Rekao sam ti, smiri se!
  Mladi lenjinist Valerka nesigurno je stajao na nogama, pred očima mu je svjetlucalo, ali se naporom volje trudio da ne zatetura. Kroz glavu mi je sijevnula misao: kako mora biti bolno vojnicima biti na straži. Ali oni su nesretni i podnose hladnoću. I ovdje je toplo, malo više od trideset stupnjeva. Nema sparine.
  Valerka Lagunov, da bi nekako skrenuo pažnju, pokušao je pogledati zatvorsko dvorište ne okrećući glavu. Općenito, nema ništa posebno, okolo su visoki zidovi, doduše bez bodljikave žice, ali na vrhu je nekakva pozadina koja naizmjenično treperi ružičasto i plavo. Možda je to, kao u znanstvenoj fantastici, polje sile ili štitovi od HF-a, pomisli dječak. I postalo je još jadnije, društvo je ovdje visoko razvijeno, bolje od ovozemaljskog . Ovi dronovi na rukama imaju satove iz kojih se prikazuju hologrami. Vau, nešto poput evolucije mobilnog telefona s lokalnom internetskom vezom. Međutim, čak ni u dvadeset trećem stoljeću to ne čudi. Ovdje je razlika u tome što umjesto monitora iz narukvice izviruje trodimenzionalna projekcija u boji. Ali to mogu učiniti i na Zemlji. A palica koja isporučuje strujni udar s udaljenosti od nekoliko metara također nije neuobičajena.
  Tu su i pištolji za omamljivanje . Neka se obično sade na kraći razmak. Ali ljudi vjerojatno imaju dugometne, iako skupe palice za rezanje. Posade koje lete bez propelera i lansirnih mlaznica su druga stvar . Ovo je doista napredak. Dječak je malo pomaknuo kralježnicu kako bi mu bilo ugodnije stajati i nastavio razmišljati. Štoviše , u dvorište je sletio još jedan pomalo zastrašujući leteći lijevak u obliku kapljice. Dječak je primijetio da je tijekom leta zrak na djelić sekunde postao lakši. To znači da je zatvorski automobil prolazio kroz nekakvo polje. Ovo me nije postavilo za glavni ton. Tehnologija je tu ...
  Oh, da je završio na tehnički zaostalom planetu u srednjem vijeku, kako bi onda ispao? Svojim ne baš izvanrednim ocjenama svima bi pokazao kako se proizvodi bezdimni barut ili izrađuju strojnice. A kada bi se postavili višecevni raketni sustavi Uragan, carstvo pionira cara Valerija Velikog okupiralo bi cijelu kuglu zemaljsku. A tada će najveći od careva podići svoj pogled prema nebesima i započet će osvajanje svemira!
  Dječak je vlastitoj mašti dao na volju. Evo prve mete - Mjeseca, gdje žive tronožni ljudi koje opisuje barun Munchausen. Kao oružje koriste posebne bacače granata koji ispaljuju makove glavice. A onda se takav mlaz baci unatrag, a zemljani na letećim tanjurima, dočekani vatrom alfa lasera ... A udarna snaga zračenja tjera tronožne...
  Pojava još tri jedinke, dva viša i vitkija truta i raskošno odjevene pčele, povećava napetost. Formacija se protegla još više u prednji dio , a Valerka Lagunova počela su boljeti leđa. Ovo su još uvijek nove vrste!
  Pčele ubojice osvrnule su se oko raspoređenog reda zatvorenika. Ovdje se već okupilo više od pedeset različitih uzrasta zarobljenih predstavnika ljudske rase, ali nitko nije izgledao stariji od šesnaest godina. U zatvorskoj uniformi, kad su ga tjerali u kratke hlače i bez cipela. No, mladi lenjinist Valerka nije mogao ne privući pozornost svojim nestandardnim izgledom. Ne, on je također bos i nosi kratke hlače, ali nosi svijetlu kapu.
  Glavna pčela, ležerno hodajući, odjednom se zaustavi u blizini mladog glasnika zemlje i zagleda se u dječaka. Ima tri oka koja izgledaju kao neravne rupe: zelenu pozadinu s prištićima i prazninu u crnilo. Ovo je doista zastrašujuće, čini se da ćete biti uvučeni u ovaj neuspjeh.
  Mladi lenjinist Valerka nehotice zatvori oči i odstupi. Stražar mu je odmah zabio batinu među lopatice, a generalna pčela je hladnim tonom rekla:
  - Dječak nije odjeven u skladu sa svojom uniformom!
  Dron je tihim glasom odgovorio:
  - Ovo je vanzemaljac odabran Fjabboy ...
  Generalna pčela je viknula:
  - Onda ga treba prebaciti u hladni dio zatvora!
  Dron je zatresao šapom, začulo se prodorno škripanje, a neuhvatljivo laso čvrsto se omotalo oko vrata mišićavog lenjinista Valerke. Dječak je bio potresen, a general pčela oštro je naredio:
  - Uzmi ga! Neka ga rastavljaju kao novaka, dio po dio.
  I omča je uvukla dječaka u bijelu zgradu s plavim prugama. Blindirana vrata su se razmaknula u različitim smjerovima, poput vrata u dizalu - glazba je tiho zaškripala. Tako su ušli u sobu, odakle je, nakon ulične vrućine, dahnuo svježinom. I općenito, činilo se da se gravitacija promijenila - pokazalo se da je to drugačiji svijet i podzemni svijet . Istina, ostala je mala sličnost s policijskim postajama iz holivudskih filmova.
  Visoki čuvar drona zgrabio je dječaka za uho, zavrnuo ga, a drugi mu je skinuo ogrlicu.
  Zatim su ga snažno gurnuli kundakom.
  Valerka je opet zavijao, činilo se kao da mu kidaju uho. Najprije su ga odveli uz stepenice, a zatim duž hodnika. Oštar miris izbjeljivača ispunio mi je nosnice. Zatim su došla vrata od prozirnog oklopa. Uveli su ga u sobu sa ogledalima na zidovima, jak udarac je pao između lopatica, a dječakova glava je odletjela i skoro je razbila o pod. Pamuk, a iskre iskre pred očima. Dvije debele, visoke pčele poput nilskog konja, prugaste i trbušaste s plastičnim, bolje rečeno gumenim rukavicama na šapama, već su ga čekale.
  -Tvoj je, možeš ga kastrirati! - nasmijali su se čuvari dronova.
  -Skini svoju odjeću! Požuri, štene! - " Gorilolike " pčelinje dive podigle su ga za kosu.
  -Čini se da dječak nije pri sebi! Hajde, pomozimo mu. - I počeše grubo trgati odjeću sa sebe. Zaprepašteni mladi lenjinist Valerka samo se slabašno opirao, ali kad su mu htjeli skinuti gaćice, trgnuo se i pojurio. Nekoliko stražara požurilo je presjeći mu put, a dječak se sagnuo i provukao mu se između nogu. Poslije je povećao svoju okretnost, ali nije mogao daleko; u susret mu je iskočio veliki nacereni svinjski buldog. Mišićavi lenjinist Valerka nije izdržao i okrenuo se. Tada je na njega poletio čopor stražara. Zarobljenog dječaka počeli su tući plastičnim palicama s čeličnim drškama. Možda bi ga i ubili da ga nije zaustavio prijeteći povik:
  -Ova greška još uvijek može biti korisna za istragu, zaustavite je!
  Podigli su dječaka, poprskali ga hladnom vodom po licu, zatim ga okrenuli i bacili na trbuh. Dron je urlao:
  -Za petama, ne trči, samo ga nemoj ozlijediti!
  Zatvorenik je nekoliko puta udaren špagom po bosim petama. Valerka Lagunov je vrištao i cvilio, a suze su mu tekle niz obraze.
  Umjesto suosjećanja, otrovno siktanje:
  - To je samo cvijeće, a kad te istražitelj bude ispitivao, nećeš još tako pjevati.
  Dječak je pokupljen i podvrgnut ponižavajućem i pedantnom pretresu. Prstom su pritiskali pupak, što je izazivalo grčeve u želucu. Gledali su u usta, uši, nosnice, pretraživali od glave do pete, grubo pipajući čak i intimne dijelove tijela. U isto vrijeme , svjetla su i dalje bila upaljena, iako su četiri jaka reflektora svijetlila s različitih mjesta.
  Mlada lenjinistica Valerka se, naravno, sramila i bojala, a kad su joj čeprkali po tijelu, umetali sonde i crijeva, bilo je odvratno i jako bolno. Nehotice zaškripiš u ovom zatvorskom paklu.
  Više ga se nije smatralo osobom, sve je govorilo da je zatvorenik, osoba bez prava. Bio je bačen u vrućinu i hladnoću, lice mu je problijedilo, kao u mrtvaca, i odmah se ispunilo bojom trešnje. Potom su ga golog odveli frizeru. Nekoliko bosonogih djevojaka u prugastim haljinama i lakim okovima zahihotalo se, vidjevši kako je dječak pocrvenio i pokušao prikriti svoju sramotu, ali mu je živa žica držala ruke iza njega. Zapešća utrnu od napetosti.
  I obavezni portreti Fzhabba Corpsea, mučne nakaze , prave žabe krastače obrasle bradavicama, na svakom uglu. Sam frizerski salon, s ogledalima i reflektorima, podsjeća na pretresnu salu, a stolica je kao liječnička, ima čak i stezaljke.
  Humanoidna pčela u crnom odijelu i ljepljivih krila grubo je pritisnula glavu, kao da šišate ovcu tupom mašinicom, boljelo je, oštrica je dodirnula svježu kvrgu. Dječaku se činilo da je sa svakim pramenom plave kose koji je odrezao odletjela njegova duša i komadić vlastite individualnosti. A bezobrazna sadistička frizerka ih besceremonijalno gazi, kao da su žive. Kad su završili, nadglednik drona udario ga je batinom po svježe obrijanoj glavi.
  -Uzmi, ćelavi!
  . POGLAVLJE br. 7
  Valery Lagunov gotovo je izgubio svijest, noge su mu popustile. Uhvativši ga za dugotrajne uši, podigli su ga i odvukli pod tuš. Tamo su ga smjestili u središte kabine i zaključali, nakon što su mu lice i ramena polili izbjeljivačem. Dječak se ukočio, očekujući još jedan prljavi trik , i zabrinuto je slušao . Zazujalo je i mlaz vrele vode pao je na njega. Izlazila je para, koža je pocrvenjela, osjećala se paklena bol, činilo se kao da goriš.
  -Pomozite! - vikao je zarobljeni dječak .
  Kao odgovor, kipuća voda je prestala i hladna voda je pala. Od njegovog toka boljeli su me zubi. Valerka Lagunov počeo se lediti i tresti, kad su ga iznenada opet udarili užareni valovi. Zatim ledeno hladno. Dječak, koji je završio u paklu, histerizirao je, no mučenje vodom je prestalo. Crven kao jastog, izašao je iz kabine;
  Sada su ga odveli u drugu sobu. Tamo su ga fotografirali golog s različitih točaka, mjerili ga, vagali i vadili krv iz vene. Preslikavali su znakove i madeže, tražili ožiljke i opekline. Zatim je uslijedio smijeh.
  -Svirajmo sada klavir.
  To je bilo uzimanje otisaka prstiju, a uzeli su ih ne samo s ruku, već i sa stopala, pažljivo mažući slomljena stopala crnom bojom. Zatim su mi namazali usne, bilo je jako odvratno, glava mi je bila grubo pritisnuta na bijeli list. Dječak je pokušao pljunuti, ali je dobio udarac u lice. Glava mu se trznula, a zubi cvokotali. Napravili su rendgen i fotografirali unutarnje organe. Zatim su me odveli do ogledala. Valerka Lagunov se zaprepašteno pogleda. Zgrčeni ćelavi dječak modrice na oku, natečenih crnih usana, nekoliko kvrga na glavi, modrica i tragova od pendreka na golom mišićavom tijelu.
  -Pa, mala, razumiješ li ti što znači suprotstaviti se legitimnoj vlasti?
  Bradavicama obrasli šef odjela prijeteći je vikao.
  -A sada bi ti trebao biti obilježen. Zauvijek ćeš nositi ovaj znak.
  Humanoidni dron s maskom i zelenom haljinom izašao je iza zrcala. Izvadio je cijev s nečim poput brtve.
  - Sada ćemo ti napraviti punč . Ovi brojevi su tvoj broj - 1313131314. Ispod njega ćeš proći kao zarobljenik. Daj mi ruku ovdje.
  Uplašeni Valerka Lagunov, gledajući užareno željezo, naprotiv, sakrio ga je iza leđa. Tada su dva velika drona nasilno zavrnula ud i predala ga krvniku. Kapnuo mu je alkohol na ruku, a zatim ju je spalio. Dječak je vrištao i trzao se, ali je držan u željeznim škripcima. Naposljetku, plameni čelik je uklonjen, a on je klonuo, gotovo se onesvijestio od boli.
  - Neka ide pod ledeni tuš, neka ide.
  Valerka Lagunova isprali su ledenom vodom. Postalo je toliko loše da su mi zubi počeli udarati poput bubnjeva, ali nisam se osjećao puno slobodnije. Naizgled beskrajnim procedurama registracije došao je kraj.
  Pčela u bijeloj kuti je obećala:
  - Sada ćete dobiti državnu odjeću.
  Dječak je uzdahnuo s olakšanjem, bilo je neugodno hodati gol cijelo vrijeme, pogotovo u prisustvu ženskih pčela, a tresao se od hladnoće.
  Ovdje su ljudi u crnim uniformama donijeli paket, grubo mu dobacivši njegovu halju. Kratke, iznad koljena, prljavo bijele hlače s plavim prugama, odnosno kratke hlače, opasane špagom i ista takva, tipična za filmske osuđenike, prugasta košulja s rukavima do bicepsa. I takvo poderano ruho, možda i skinuto s mrtvaca, s počupanim gumbima.
  Mladi lenjinist Valerka imao je hrabrosti pitati:
  -I to je sve?
  Ogromna pčela u bijelom ogrtaču odvratno se hihotala:
  -Naravno sve! A na više maloljetni prijestupnik nema pravo.
  Valery Lagunov je nervozno protrljao svoje prijatelj svrbi, ružičaste pete:
  -A čizme? Hoću li biti bosa?
  Pčela je snishodljivo objasnila:
  - Ti si kriminalac i moraš se pokajati, a prema zakonu svi maloljetni prijestupnici dužni su ići bosi , bez obzira na doba godine. - I kukac je namignuo. - A na ovoj planeti svi vi ostajete maloljetni zauvijek!
  Tinejdžeru su već počele da se hlade noge, ovdje je već bila drugačija klima, pa je zabrinuto upitao:
  -Što ako se prehladim?
  -Palica će izliječiti! - I dron stražar ga opet udari brzopotezom po golom dnu. - Obuci se brzo, shket .
  Valerij Lagunov se trzao, zastenjao, koža mu je bila osušena, nekako obučen i stegao remen. Dječaku su stavili lisice na ruke, a potom ga odveli u čekaonicu. Tamo su mladog lenjinista Valerku stavili na koljena, ruke su mu povukli unazad, zglobove spojili uz gležnjeve. Tako je sjedio u neudobnom položaju, čekajući konačnu odluku o svojoj sudbini. Koljena su me boljela, od betonskog poda utrnule su mi polugole noge. Sada je tiho jecao, bio je tužan i zgađen, sve je govorilo da je zatvorenik, čovjek izgubljen za normalan život. Nikad se više neće vratiti na Zemlju i pobjeći od ludog svijeta. Tako je, rekao je crvenokosi momak : ovo je pakao! Sada nema šanse, beznadna slijepa ulica! Cjelokupna njegova osobnost rastopljena je i uništena u pedantnim zatvorskim procedurama. Napokon je šef odjela, pčela sa srebrnim naramenicama, došao do svoje mape i rekao:
  -Na dječji odjel, grupa 19, ćelija petnaest.
  Lagunovu skinute su lisice s njegovih gotovo djetinjih ruku ravnih prstiju i pričvršćene su za ruku čuvara. Gurkajući ga palicama, dječak je odveden. Dječak se ponovno počeo bojati kako će ga drugi zatvorenici dočekati. Ispričali su mnogo zastrašujućih stvari o zatvorima, jer tamo nisu samo djeca, već i kriminalci.
  Pa su izašli u dvorište, oštrih kamenčića zarivali su im se u bosa stopala, novopečeni zatvorenik je hodao na prstima, a posebno ga je boljelo. Padala je kiša, vlažno i hladno. Na ulazu u susjednu prostoriju, ograđenu visokom ogradom, riču i jašu buldog veprovi . Hodnici su sumorni s mnogo barova, čak su i otvori na podovima ispunjeni njima, a zidovi obojeni u crno i sivo. To stvara strahovit pritisak na djetetovu psihu, djetetovo srce ponovno počinje brže kucati, bolno je udarilo golim prstima o sklisku betonsku stepenicu, lagano usporilo, a čuvar ga je kundakom pištolja udario u leđa.
  - Ne spavaj, novi momče !
  Dječak je zario glavu u lokvu razrijeđene krvi, netko je već bio ispitan, a njega su grubo podigli za natečeno uho. Napokon su mladog lenjinista Valerku doveli do masivnih vrata, čuvari dronova su se zlobno nacerili . Čuli su se šugavi urlici:
  -Evo nas, ali prvo prijava u ćeliju.
  -Kako je to? - glupo je upitao dječak.
  Dronovi su snishodljivo objasnili:
  -A kako si još mali, bit će nam te žao. Deset udaraca palicom po mekom mjestu i to je to.
  Valerka Lagunov je htio zacviliti, ali je iz vučjih očiju shvatio da će biti još gore. I tako, možda i uspije. Okrenuli su ga, skinuli mu hlače i udarili najjače što je mogao. Dječak je zastenjao, a zatim se ugrizao za usnicu. "Budi muškarac", sijevnula je misao. Sljedeći udarci bili su još bolniji. Valerij Lagunov je tiho zastenjao, ali je uspio obuzdati svoje glasne krike. Napokon su krvnici završili, skinuli lisice i otvorili vrata ćelije. Zatim je uslijedio snažan udarac, a dječak je poletio u nju s poletom. Spavači su se probudili, trljajući oči. Gledajući ih, Valerka se smirila.
  Bila su to djeca od deset do četrnaest godina, stariji i mlađi držani su odvojeno. Bili su mršavi, odrpani, svi bosi, s modricama i ogrebotinama od bičeva i palica. Ali u isto vrijeme, oni nisu poput strašnih zločinaca koje je mašta prikazivala. Lica mršava, preplanula, ali s osmijesima ljudi koji nisu izgubili ljudski izgled. Bilo je više od osamdeset momaka, ležali su na drvenim krevetima bez pokrivača, madraca i jastuka. Svaki je držan, neki za desnu, a neki za lijevu nogu, dugim lancem od kobre, sličnim onima koje koristi dron policija u kombiju. Ali vrući tropski grad, nažalost , stvar je prošlosti. Sada je bilo svježe; kroz prozor je duvao hladan vjetar, pun krivog trnja.
  Mladi lenjinist Valerka bio je zbunjen. On je, općenito, vrlo cool klinac , ali nije zamišljao kako će se ponašati jednom iza rešetaka. Ne, naravno, corefanovi su pričali priče, često sasvim suprotne, o maloljetničkom zatvoru. Ili prikazujući ovo mjesto kao monstruozni pakao, gdje vlada užasan kaos , ili, obrnuto, kao dječje lječilište, gdje su prave maline i mnogo zanimljivije i slobodnije nego u dosadnoj školi. Ali ovdje definitivno ne izgleda kao sanatorij i, naizgled, gori je od pravog zatvora . Mladi lenjinist Valerka, iznerviran sam na sebe što se nije potrudio saznati kako se pozdravlja s nekim kad ulazi u ćeliju, izlanuo je ne baš uspješno:
  -Bok dečki! Dolazim s dobrim stvarima.
  Najstariji u ćeliji, najviši i najveći dječak, ustao je u susret. Dugi lanac vukao se za njim, zveckajući po mramornim pločama, a sam kum bio je otprilike iste visine kao Valerka Lagunov , točnije, nekoliko centimetara viši i osjetno mršaviji. Osim logorskog broja, nije imao tetovaže, zbog čega je izgledao kao razbojnik. Tako se Valerka, odmjerivši snage, smirio. I upita veselo:
  super za tebe Kente ! za što si ti
  -Ne znam! - iskreno je odgovorio Valerka Lagunov, iako je pretpostavljao da su ga najvjerojatnije zamijenili za špijuna. I ovaj fraer koji ga je superluminalnom brzinom odvukao do planeta tamnice. Samo ga uhvati!
    Osoba koja je gledala kameru snishodljivo je primijetila:
  - Gotovo svi ne znaju zbog čega su u zatvoru. Naši uvjeti su teški, moramo živjeti zajedno, bez dojavljivanja i izdaje jedni drugima. Zapamtite, doušnici umiru.
  -A ja nikad nisam imao šesticu! - iskreno je odgovorila Valerka Lagunov.
  -Tako je, zapamti neka pravila.
  Dječak je napravio korak unatrag i počeo nabrajati.
  -Ne obavljajte nuždu u kanti. - Upro je prstom u korito. - Za to postoji posebna jama.
  -Gdje? - Osvrnuo se mladi lenjinist Valerka.
  -Kad nas pošalju na posao, a to će biti u zoru i do kasno navečer, sagradit ćemo dače za generale. Tu, uz put blizu zatvora, nalazi se jama s mekim čičkovima. Tamo se možete olakšati. Ali ovdje ne biste trebali pokvariti zrak. Drugo, ako postoje transferi hrane, oni su formalno zabranjeni, ali za mito možemo sve, možete to podijeliti sa svima.
  Treće, ne izbjegavajte posao i ne svađajte se bez ozbiljnih razloga. Inače će svi biti sjebani. - Rob je nastavio savijati prste. -
  I konačno, četvrto, ne pokušavajte pobjeći. Zbog toga će cijela ćelija biti strogo kažnjena. Ako ti roditelji nisu uhićeni, neka daju mito, onda će možda olakšati uvjete pritvora i dati nam deke.
  -Koliko trebam platiti? - Valerka Lagunov je mislio da ionako neće doći sa Zemlje.
  Kum je nejasno rekao:
  -Puno, policija je pohlepna!
  Imajući lažno sjećanje u snu, a zaboravivši da živi u doba komunizma, Valerka je zadrhtao, nisu mu roditelji milijarderi, pa neće dovijeka otplaćivati. Međutim, možda je njegov otac već bio prognan , a onda će biti dovoljno novca za mnogo toga.
  "Da, vidim da si potpuno ohlađen, to je zato što si nervozan."
    Stariji je dječak pomnije pogledao mladog lenjinista Valerku. Primijetio sam modrice i izbočine, kožu crvenu od pare.
  -Tako su te kaznili. Očito si političan ako ti se tako rugaju. Dobro, lezi s nama, sutra te čeka težak dan i naspavaj se. Mladi "kum" lagano se odmaknuo, pokazujući poziv.
  - Hajde da se upoznamo, zovem se Josip.
  -A ja sam Valerka.
  -Dobro ime. - Privukao je pažnju isklesanim bicepsima. - Baviti se sportom?
  Ovdje je dječak terminator odlučio sakriti svoje vještine i umanjiti svoje sposobnosti:
  -Kulturizam i wushu hrvanje.
    Stariji dječak se složio:
  - Wushu hrvanje nije loše za borbu.
  Valerka Lagunov je vrlo skromno primijetila:
  -Nisam to još savršeno savladao. A naš stil više liči na gimnastiku!
  Josip se snishodljivo nasmiješio:
  -Ma ništa, ovdje su svi osrednji borci! Ali ako se nešto dogodi, zajedno ćemo kazniti bezakonike i one koji vrijeđaju mališane.
  - Pokriveno je! "Mladi lenjinist Valerka u potpunosti se složio s tom idejom.
  Dječaci su se rukovali. Tada se mladi lenjinist Valerka popeo na krevet, a dječaci su stisnuli ramena i stisnuli se jedan uz drugog. Budući da je postalo toplije, Valerka Lagunov je odabrao udoban položaj i podvivši promrzle noge pokušao zaspati. Iako je obrijana glava boljela od tjeskobe, a kosti od batina, a opekotina svrbjela, zdravo dječje tijelo pokazalo se jačim.
  A kad zaspiš, u snu ti se preklapaju matrice i opet sklizneš u vizije svemira.
  A pred vama, kao film znanstvene fantastike;
   Božica je nježno pogledala Valerka i kimnula:
  - Želiš li prošetati galaktičkom prijestolnicom?
  Dječak pionir i bivši zatvorenik u carstvu insekata, Valerka Lagunov je odgovorio:
  - Rado bih razgledao znamenitosti vašeg glavnog grada. Kad i sam postanem bog, sagradit ću sebi nešto još veličanstvenije.
  Affaraya ( to je bilo ime Božice u hipermatrici !) kimnula je u znak slaganja:
  - Dobro, dečko moj!
  I otvorila je svoja lijepa usta i... Odjednom je planula fontana magoplazme, a pionira Valerka zahvatila je vještičja vatra.
  Prostor je ispunjen preljevnim plamenovima koji svake sekunde mijenjaju boje.
  Paklena vatra bukti i proždire sve iznutra, drobi meso. Vulkan koji spaljuje sve što je živo unutra. Kako je sve ovo poznato! Ali ovaj put, možda je pakao stvaran?! Strpljenje, i bol se smanjuje. Valerka Lagunov otvori mu kapke.
  Činilo mu se da vidi zvjezdano nebo. Iznenađeno je zatvorio oči, a onda ih ponovno natjerao da ih otvori. Da, doista, vidi neobičan tepih od zvijezda. Nezemaljskog porijekla, izuzetno gusto prošaran dragocjenim vijencima nebeskih svjetiljki. Deseci tisuća najsjajnijih zvijezda zasljepljuju i zadivljuju maštu. Samo tijelo kao da je lebdjelo u vakuumu, ne osjećajući nikakav oslonac. Neviđeni prizor toliko je šokirao dječaka pionira da je izgubio svijest, odvojen od stvarnosti.
  Kad mu se ponovno vratila sposobnost razmišljanja, već je mogao kontrolirati svoje emocije. Ispod njega je opet bilo čvrsto tlo i s mukom je ustao.
  Prizor pred njim nije bio za one sa slabim srcem. Pionir je isprva mislio da će poludjeti. Veličanstveni grad, prijestolnica galaksije vilenjačkog carstva, jedan od najvećih gradova u klasteru Fabochazar, pojavio se u svom najluđem sjaju.
  Luksuzni višekilometarski neboderi, gigantski hramovi, nezamislivo gigantske statue, kaskade vrtova i fontana, svjetleći uređaji, kolosalni billboardi u koje bi stalo pedesetak olimpijskih stadiona i još mnogo toga. Ako dodamo milijune različitih tipova šarenih i ekstravagantnih letjelica, tada za dvanaestogodišnjeg dječaka lenjinističkog pionira s početka dvadeset trećeg stoljeća ( međutim, u snu i virtualnoj stvarnosti, pamćenje ponekad zakaže, i čini se da biti predstavnici mnogo arhaičnijeg doba!) To je već bilo izvan svake granice.
  Pa ipak, mladi lenjinist Valerka nije osjećao strah. Zavladalo je iznimno uzbuđenje, pa i neopisivo oduševljenje pri pogledu na tako nezamislivo šareni sjaj stvoren rukama inteligentnih bića. Sve je u ovoj metropoli bilo grandiozno i očaravajuće.
  Na nebu je sjalo nekoliko zvijezda. Najsjajnija ružičasto-žuta zvijezda, dvije zelene, jedna plava i dvije gotovo nevidljive trešnje-safirne, što je prirodno pri tako intenzivnom osvjetljenju. Međutim, unatoč jakom svjetlu, nije me boljelo oko i nije bilo vruće. Temperatura je vrlo ugodna, s blagim hladnim povjetarcem.
  Dječak pionir, sada šaljivdžija, hodao je pločnikom u sedam boja, uokvirenim cvijećem, kipovima, raznobojnim svjetlima i kristalno poliranim pločicama. Goli, djetinjasti potplati bili su vrlo glatki, čak, možda, skliski, poput leda, dajući sjaj, ali srećom ne previše vruću površinu.
  Sve je u ovoj futurističkoj metropoli bilo blistavo kao ogledalo i blistavo veličanstveno, čak su i kante za smeće bile napravljene u obliku egzotičnih životinja i ptica. Otvarali su usta i pristojno im se zahvaljivali kad su na njih bacali smeće. Kad je vilenjak zbacio svoju otopljenu i iskrivljenu cipelu, ptica čistač iskočila je s pločnika, kao da je bila površina vode.
  Ispostavilo se da ima glavu orla, ali nesrazmjerno veliki kljun i tijelo prugastog patlidžana, uokvirenog s tri reda bujnih latica. Svaki red razlikovao se u boji i obliku izbojaka, a krila su čak imala pokretnu boju, poput videa.
  Pernati, a ujedno i cvjetni smetlar progutao je cipele koje su postale nepodobne, melodično cvrkućući:
  "Nemamo razloga da se mučimo sumnjama." Nema više očajnika u cijelom svemiru. Pravi muškarci bacaju smeće - ubiju tuđeg bika vilenjaka! Elf-bik ubij nekog drugog!
  Pionir Valerka zbunjeno je mahnuo rukom prema "divi smetlaru" i rekao:
  - Najnevjerojatnije kod čovjeka je to što se ne čudi očaravajućem, nego se čudi banalnom!
  No, čudno je da su se teške vojničke cipele otopile, a on sam nije zadobio ni manje opekline. No, čini se da odjeća nije previše oštećena, iako je raskošni kombinezon izgubljen. Ali nešto je sačuvano, i nije ga toliko sram hodati gradom u elegantnoj majici i kratkim hlačama, normalnoj odjeći za dječaka po vrućem vremenu.
  Iako je postao dječak, pomalo izgubio i dio pamćenja, nesvjestan sebe, Valerka se sramio svojih bosih nogu, koje su bile krajnje neprimjerene u glavnom gradu, gdje svaki kip, automobil, fontana, kompozicija, ovaj ili ta je struktura sjala zaglušujućom drečavom raskoši. Poput odrpanog prosjaka u vladinoj četvrti najbogatijeg New Yorka, nehotice pocrveniš kad ti netko priđe.
  Na ulicama je trenutno malo pješaka, uglavnom djece. Budući da je ovo jedan od središnjih sektora metropole, ovdje su se nastanili poznati vilenjaci i vilenjaci. Bilo je samo razdoblje kada su mini-vojnici i vilenjaci dobivali kratke praznike kako bi iskusili barem malo života bez napornog drila, kako bi osjetili radosti djetinjstva.
  Osim toga, ovo kratko razdoblje odmora u odnosu na razdoblje vojarne bilo je svojevrstan poticaj za uspjeh u učenju i borbenoj obuci.
  Imati barem malo prilike raspolagati svojim vremenom kako želiš je sreća! Upravo zato prizor bezazlene djece koja se smiju, od kojih su mnoga, veselo se igrajući, čak i letjela u zrak, radila salto, vrtjela se poput vrha, ispuštajući kaleidoskopske holograme, čarobnom je gradu davala prekrasan idiličan izgled.
  Znatiželjni pionir Valerka htio im je prići i postaviti par pitanja, ali se bojao. Bojao sam se da miroljubivi, lijepi, vilenjački dječaci i djevojčice u svojim svjetlucavim kostimima možda i nisu tako miroljubivi kako izgledaju na prvi pogled. Štoviše , to obično nije tipično za ljude, čak su i djevojke igrale očito ratne igre.
  Istina, čini se da su se odvijale bajke i anime fantazije, a ne bitke koje je stvorio čovjek. Pojedinačne holografske projekcije bile su velike i toliko svijetle da su vjerno reproducirale detalje. Ono što se činilo, a zapravo, iznenada, bajkoviti dvorci, utvrde i kuće pojavili su se odnekud iz zraka, a zatim nestali.
  Zaprepašten onim što je vidio, blistavih bosih peta, hodao je i hodao, nastavljajući razgledavati grad. Kakvo zadivljujuće drveće i divovsko cvijeće, desetke i stotine metara dugačko, s fontanama i letećim životinjama, viseći na kristalnim balkonima, svjetlucajući na suncu u višestrukoj bajkovitoj paleti.
  Na laticama cvijeća pojavljuju se razne pokretne slike koje se stalno mijenjaju, najčešće borilačke vještine raznih izvanzemaljaca ili bitke u retro stilu.
  "Možda su to polja sile!" pomislio je pionir Valerka trljajući sljepoočnice, a mozak mu je bio spreman proključati od obilja dojmova. Kakve čudne oblike poprimaju kreacije njihovog uma!"
  Ovdje je jedna od sfernih zgrada visjela na sedam nogu, obrubljena lišćem uokvirenim dragim kamenjem, obojenim u boju zastave vilenjaka Luciferostana . Druga struktura bila je napravljena u obliku sedmokrake zvijezde i polako se okretala oko svoje osi. Ostale zgrade nalikovale su novogodišnjim drvcima, kolačima s vatrenim bakljama i olujnim raznobojnim vodopadima, ogromnim potocima koji idu u stratosferu. Neke gigantske fontane u obliku raznih izvangalaktičkih čudovišta u dragom kamenju izbacivale su rastopljeni metal i čudne plinove, osvijetljene laserskim zrakama.
  Donji katovi luksuznih zgrada bili su puni šarenih ulaza i izlaza s imenima koja su svjetlucala na ekranima. I ono što je čudno je da su svi nazivi potpuno jasni: restorani, trgovine, zabavni centri svih razina i vrsta, razne usluge. Podsjećala je na washingtonsku znatno proširenu i neusporedivo luksuzniju Central Presidential Avenue.
  Kad ga je prvi put ugledao ( bilo je problema s pamćenjem u virtualnoj stvarnosti, postao je djelomično i ne njegov!) tada je još bio jako malen, sjećao se kako je bio šokiran do dubine duše i sada je doslovno proždirao blještavilo carski sjaj svojim očima. Naravno, mnoge stvari ovdje nisu imale analogije na Zemlji.
  Pa, kakav bi to ljudski dizajner postavio tornjeve okrenute prema dolje, kupole i bazene sa šarenim stvorenjima i neopisivo zastrašujućim čudovištima. Čak je i zastrašujuće gledati, čini se da će vam se sve srušiti na glavu.
  Jedna od vilenjakinja preletjela ga je, lagano ga dotaknuvši sjajnom cipelom. Pionir Valerka lagano se zanjihao, već je bio umoran, prešao je nekoliko milja.
  "Vjerojatno dugo nisi jeo, zvjezdani ratniče", zazvonila je mala djevojčica anđeo poput srebrnog zvona.
  Ako je i bilo pokretnih tragova, očito su bili isključeni. Očito su se u ultrametropoli daleke budućnosti pretjerano brinuli o fizičkoj spremi. Površina je postala hrapavija, a moja bosa stopala počela su me grliti i svrbjeti. Valerka je jako želio jesti, jer mu se činilo da je već nekoliko dana gladan, samo što...
  Ali tko može znati koliko je vremena proveo u komunikaciji s božicom, koja ga praktički nije hranila, već samo zabavljala. Istina, uzbuđeni Valerka nije htio ni jesti.
  Ulica je puna šarenih strojeva koji zovu: "Vrijeme je da se osvježite!"
  Racionalno razmišljajući Valerka odlučuje:
  - Ne mogu se dogoditi dvije smrti, a s praznim trbuhom nema života!
  Čim ste prišli stroju, odmah se pojavila trodimenzionalna projekcija prekrasne sedmobojne djevojke s krilima. Na jeziku koji je izgledao kao engleski, čudesna nimfa reče:
  - Što želi mali, ali hrabri osvajač Svemira?
  - Jedi! - iskreno će Valerka, gladan sjaj vidio se u plavim očima pionira.
  - Komplet od stotinu petnaest milijuna proizvoda vama na usluzi. - Zacvrkuta vila vila dodajući krilima veličinu.
  - Zatim Bijela kuća sladoled, limunada, sok, torta i čokolada. - brbljao je oduševljeni pionir.
  - Koje vrste? Navedite svoju narudžbu! - Bile su dvije djevojke, i cerile su se neprirodno široko.
  - Nije važno, samo da je ukusno. - zbunjeno je promrmljao Valerka nemoćno šireći ruke.
  - Je li što ukusnije? U skladu s najpopularnijim standardom? - Očito je kibernetički sluga više puta imao posla s klijentima koji ne razumiju što žele.
  - Da! - s olakšanjem je izlanuo Valerka.
  - Podignite ruke, gledajte ravno. Ili izvadi svoju osobnu iskaznicu , mini-vojniče. - rekle su hologramske nimfete u zboru.
  Pionir je podigao obje ruke. Bljesnulo je prigušeno žuto svjetlo, očito je bilo skenirano.
  - Vaš identitet se ne pojavljuje u kartoteci, nemate osobnu vojnu iskaznicu, pa ne možete biti usluženi. - Djevojke su zacvilile i odmah pocrvenjele, prekrižile ruke u zabranjujućem pokretu cool vilenjaka.
  Mladi lenjinist Valerka žurno se udaljio od mitraljeza, njegove bose, djetinjaste pete doslovce su gorjele. Čini se da je ovo tehnotronički identifikacijski komunizam. Valerka je sjeo na raskošni rubnik, ukočen, teško pogrbljen i naslonjen bradom na dlanove. Razmišljao sam... Budućnost je bila prikazana najmračnijim bojama. Potpuno je sam u drugoj galaksiji, okružen bićima iz drugog svijeta , bićima koja su gora od najgrabežljivijih, divljih životinja.
  I nikakva spasonosna ideja ne može pasti na pamet. Oliveru Twistu bilo je bolje u Londonu, tamo je barem bilo ljudi poput samog bjegunca beskućnika. Sada, gdje će otići? Treba li se sam predati, računajući na milost u zatvoru? Tamo će vas barem nahraniti, doduše ovako ponižavajuće, kroz crijevo.
  - Zašto si depresivan, fotone? Što, vidim da ližeš usne. Čini se da želite utjerati princeps -plazmu u želudac?
  Nepoznati dječak u svjetlucavoj odjeći pružio mu je ruku, smiješeći se. Kako je to ljudski! Lice malog vilenjaka je okruglo, dječje, nimalo zločesto, trebalo bi se pojaviti u reklamama o pravilnoj prehrani, ali prejako stišće dlan. Visoko čelo, plava kosa, široko postavljene plave oči. Istina, preplanula, žilava ruka, kao od čelika, sposobna slomiti kost. Valerka se jedva suzdržavao, ne pokazujući da ga jako boli, djetetova je ruka bila stisnuta kao u mučilišnom škripcu.
  Samo je iskreno rekao:
  - Da, gladan sam!
  - Vi ste očito iz dalekih kolonija, jako ste opečeni, a izgledate odrpano i čudno. - rekao je mladi vilenjak s malo suosjećanja u glasu.
  Valerka se zbunjeno pogledao. Odjeća je, naime , mjestimice već počela tinjati, a koža je bila crvena i ljuštila se. Ili od lokalnog zračenja, ili odgođene reakcije na eksploziju. Osjetio je ledenu hladnoću u trbuhu i rekao drhtavim glasom.
  - Pogodio sam, bio sam u epicentru toplinskog magnetskog naboja .
  - Uzet ću hranu najvećom brzinom, a onda ćeš mi reći. - Dječak je trčao, kao na ubrzanom snimanju, ne dodirujući čizmama vješto izrađenu podlogu avenije.
  Zašto je Valerka osjećao povjerenje u ovo mladunče svirepih vilenjaka, teško je objasniti. Možda su moja mladost i stres učinili svoje. Natrag, novo prijatelj mu je dobacio nekoliko ružičastih pupoljaka koji su divno mirisali . Bivši pionir SSSR-a počeo je pričati svoju priču, ne skrivajući ništa, kipjelo je, želio je izliti dušu.
  Dječak vilenjak je pažljivo slušao. Bio je visok kao Valerka, a vjerojatno je bio i mlađi. Tijekom razgovora na njegovom lijepom licu uvijek je igrao čisti osmijeh. Istina, zubi djeteta ratničke rase već su vrlo veliki, bjelji od snijega, a zrake nekoliko svjetiljki reflektirale su se od njih poput sunčevih zraka. Hrana uzeta iz automata pokazala se preukusnom, pretjerano je stimulirala receptore i, umjesto da zasiti, otvorila apetit.
  Kad je Valerka nakon govora ušutio, mladi je vilenjak razborito rekao:
  - Da, izgleda kao čudo, ali ovdje nećete preživjeti. Brzo ćete biti identificirani, pogotovo jer se svaki dan vrši kompjuterska provjera svih osobnosti. Prije nekoliko dana, vrlo blizu, bio je takav " plazma mlin " ; Čak se i s površine moglo vidjeti kako su razdrli brodovi obojili nebo. Dobro je da je glavni " pulover " otišao preko reda.
  Vilenjačko dijete je pokazalo na središnju zvijezdu Vithimuru .
  - Sada je sve postalo puno strože, totalni režim provjere. I prije je kontrola bila ozbiljna. Sigurno je i ovaj stroj, kao i drugi, povezan s Ministarstvom ljubavi i pravde.
  - Znači zove se vaša tajna policija? - iskrivi se Valerka sa smiješkom, kako smiješno zvuči pojam ljubavi u narodu protiv kojeg su fašisti bili vrtićke nestašnice.
  - Da, da, ima nekoliko resora, a svi pričaju o ljubavi. - Dječak skupi obrve, a pogled mu posta strog. - To je kao ismijavanje zdravog razuma. Čak se i moj otac, ekonomski general četvrtog ranga, boji ovih resora. Hajde, brzo odlazi . odvest ću te tamo.
  - Kasno! Izvolite dragi moji! - Glasovi su tutnjali poput rike čopora hijena.
  Nekoliko oklopljenih figura, već poznatih druida medvjeda, materijaliziralo se u zraku poput duhova.
  - Na koljena i ruke uvis!
  Mlada lenjinistica Valerka se trznula i odmah dobila čarobni paralizator . Svijest je isključena.
  Kad je dječak došao k sebi, stajao je u središtu golemog Koloseuma. Budući da je dobro poznavao povijest i volio gledati filmove, Valerka je ovdje osjetio asocijaciju na stari Rim. Samo što na sjedalima nisu sjedili ljudi, nego svakakva nezamisliva bića. Valerkov dječački vid postao je vrlo izoštren. I vidio je na tribinama jedinke nalik pčelama sa slonovskim rilcem i bića nalik skakavcima s glavama meduza.
  Sami vilenjaci sjedili su na odvojenim raskošnim stolicama i s vremena na vrijeme poskočili, ne želeći mirno sjediti. S njima su tiho sjedili niski, zdepasti ljudi s licima obraslim gustom bradom.
  "Patuljci", pogodio je Valerka. Ovo mora biti cool! A dječak, bivši pionir SSSR-a, bolje rečeno, zašto bivši, duhovito reče:
  - Vilenjaci, ovo je vilenjak. Ma koliko uvredljivo! Pa, ako patuljak ustane, vilenjak se ne vidi!
  Valerka je osjetio nalet energije. Tužno raspoloženje smjesta je nestalo iz njega. Mlad je i jak. Kako je dobro ponovno se vratiti u daleko djetinjstvo i postati dječak.
  U međuvremenu, bosonogi vilenjak utrčao je u arenu gigantskog Koloseuma i objavio:
  - A sada će Julije Cezar najaviti suparnika ovom mladiću!
  Valerka je sjeo i promrmljao:
  - O TOME Cezare , Cezare, koji te mrtvim kostima posut!
  Tada se pojavio hologram čovjeka ( i to je stvarno bio čovjek, a ne vilenjak) sa zlatnim vijencem na glavi. Za razliku od vječno mladih vilenjaka, Caesar je već bio ostario i mršav, s orlovskim nosom i prodornim očima.
  Očito je čuo što je pionir rekao , pa je strogo, skupljenih obrva, zarežao:
  - O čemu govoriš, plebejče?
  Valerka, mladi lenjinist, uvrijedio se:
  - Kakav sam ja tebi plebejac! Ja sam patricij desetog koljena!
  Julije Cezar je odjednom postao ljubazniji, odgovorivši:
  - Kad jednom pobijediš neprijatelja, onda se možeš zvati patricijem!
  Valerka se hihotao i bosom dječačkom nogom protrljao mlaz krvi i zalajao :
  - Je li ti preteško boriti se sa mnom?
  Julije Cezar je ljutito odgovorio:
  - A još mi nisi dorastao!
  Valerka se nasmijao u šaku i primijetio:
  - Ne misle svi tako!
  Julius se odjednom smekšao:
  - Naši sjajni vilenjaci kažu da si bio zemaljski vladar. Tu ćemo se boriti ti i ja!
  Valerka, dureći se kao ćuran, reče:
  - Neka bude tako!
  Tribine su bile bučne. Šarolika horda počela je brbljati. Ali Julije Cezar je strogo rekao:
  - Ali još moraš zaslužiti borbu sa mnom! Prvo ćete se boriti protiv čudovišta. Valerka se namrštio i promrmljao:
  - Zar nisi i sam čudovište?
  Cezaru su se ove riječi učinile čudnim, pa je naredio:
  - A budući da si još premalen, zamolit ću Božicu da te učini malo većim .
  Valerka nije stigao odgovoriti. Zaista je odrastao, pretvorivši se od dječaka od jedanaest ili dvanaest godina u prekrasnog mladića.
  Valerka Lagunov osjeti nalet divlje snage u sebi i stisne snažne šake s podstavljenim zglobovima. Ovdje će biti spreman za borbu.
  Čudovište je iznenada izletjelo. Bivši sovjetski pionir nije ga imao vremena ni dobro pogledati. Bilo je to nešto poput goleme žabe krastače. Dvije mase: velika i mala su se sudarile. Uslijedilo je nešto poput eksplozije.
  Ispruženo tijelo jednog od njih, poprskano krvlju, bespomoćno drhti...
  U glavi vam je bila kanonada, kao da vas je prekrio udarni val koji vam je rascijepio meso na molekule koje su nastavile parati, goreći poput minijaturnih atomskih bombi bljeskovima. Napor volje, očajnički pokušaj da se saberete, a sad grimizni veo kao da se polako spušta, ali ne prestaje vam se vrtjeti pred očima. Izmaglica, kao pipcima, prianja uz okolni prostor. Boli, muka je u svakoj stanici rastrganog tijela.
  - Sedam osam...
  Glas ravnodušnog računala čuje se prigušeno, kao kroz gustu zavjesu.
  - Devet deset...
  Morate brzo ustati, naglo ustati, inače će doći kraj. Ali tijelo je paralizirano. Kroz gustu crveno-dimnu izmaglicu neprijatelj se slabo vidi. Ovo ogromno tronožno čudovište je paraloroid . Već je podigao svoju debelu i dugačku krestu, spremajući se kolosalnom snagom srušiti oštricu žive giljotine.
  Dvije goleme kandže sa strane predatorski su se otvorile, treći ud, dug, šiljast , nalik na rep škorpiona, koji je bio iza, nestrpljivo je grebao pokrivač arene. Žuta , smrdljiva slina curila je iz gadne, kvrgave njuške prekrivene zelenim bradavicama , šišteći i pušeći se u zraku. Odvratno čudovište nadvilo se nad mišićavo, krvavo ljudsko tijelo.
  - Jedanaest dvanaest...
  Sada riječi postaju bolno zaglušujuće, poput udaraca čekićem po bubnjićima. Računalo računa malo sporije od standardnih zemaljskih mjera vremena. Trinaest je već nokaut.
  Odluka se rodila u djeliću sekunde. Iznenada, oštro ispravivši desnu nogu i koristeći lijevu kao oprugu, u mahnitom bijesu, izvijajući se poput leoparda, mladi lenjinist Valerka skočio je i zadao snažan low kick pravo u nervni centar vanzemaljskog čudovišta - silikonskog... magnezijev hibrid raka i krastače. Udarac je bio jak, oštar i točan, a također se podudarao s nadolazećim kretanjem zvijeri . Čudovište podsvemira (srednje stanište sposobno putovati između zvijezda, obnavljajući se energijom elektromagnetskih valova, ali u naseljenim svjetovima predator koji ne prezire proždiranje organske tvari svih vrsta) lagano je potonulo, ali nije palo. Ova vrsta paraloroida ima nekoliko živčanih centara, što ih uvelike razlikuje od ostalih bića. Udarac najvećem od njih izazvao je samo djelomičnu paralizu.
  Protivnik čudovišta, unatoč širokim ramenima i istaknutim mišićima, bio je vrlo mlad, gotovo dječak. Crte rumenog lica su suptilne, ali izražajne. Ako nisu izobličeni bolom i bijesom, djeluju naivno i nježno. Kad se pojavio u areni, na tribinama se čak začula tutnjava razočaranja kako mirno i bezopasno izgleda ljudski gladijator Valerka Lagunov. Iako to sada više nije dječak, već razjarena životinjica, iz njegovih očiju bljuje takva bjesomučna mržnja da se činilo da će ga spaliti ne gore od ultralasera . Momak je od udarca umalo slomio nogu, ali se nastavio kretati brzinom mačke, iako je malo šepao.
  Bol ne može slomiti geparda, ona samo mobilizira sve skrivene rezerve mladog tijela, stavljajući ga u neku vrstu transa!
  U glavi dječaka i bivšeg svemirskog pionira SSSR-a kao da kucaju tisuće bubnjeva, žilama i tetivama teče neukrotiva energija. Uslijedio je niz snažnih naglašenih udaraca po tijelu mastodonta. Kao odgovor, čudovište je zamahnulo oštrim kandžama teškim pola centnera. Obično te životinje imaju reakciju žonglera, ali precizan pogodak u živčani čvor ju je usporio.
  Mladi borac, radeći salto, udaljio se od strašnog grebena i našao se iza čudovišta. Zamijenivši koljeno i prošavši šapom s kandžom, mladić ga je udario laktom, uloživši svu svoju težinu, i naglo se okrenuo tijelom. Čulo se krckanje slomljenog uda. Našavši se pod krivim kutom, pandža je bila zgnječena i smrdljiva krv boje žabe raspršila se u maloj fontani.
  Iako je dodir tekućine koja je izbijala iz stvorenja trajao samo trenutak, mladi gladijator je osjetio snažnu opekotinu, a blijedoljubičasti mjehurići su mu odmah natekli na prsima i desnoj ruci. Morao sam skočiti unatrag i prekinuti udaljenost. Zvijer je ispustila krik boli - mješavinu rike lava, kreketa žabe i siktanja poskoka. U bijesnom bijesu, čudovište je pojurilo naprijed. Mladić je obliven mješavinom krvi i znoja napravio slap salta i poletio prema oklopnoj mreži. Krenuvši u trk, uloživši svu svoju težinu u to, čudovište je udarilo svojom krestom, pokušavajući probiti neprijateljeva prsa.
  Mladić Valerka izbjegao je udarac, a gusti češalj probio se ravno kroz metalnu mrežu. Nastavljajući se kretati inercijom, stvorenje kozmičkog podzemlja gurnulo je svoj ud u sljedeću mrežu snažnim nabojem struje. Iz ograde su frcale iskre, tijelom mastodonta strujali su izboji, osjećao se miris gorućeg metala i nezamislivo gnusne goruće organske tvari. Svaka zemaljska životinja bila bi mrtva, ali ovom predstavniku faune odmah je jasno da ima potpuno drugačiju tjelesnu strukturu.
  Čudovište nije moglo odmah izvući surlu, a uslijedio je niz brzih udaraca, poput rotacije lopatica propelera. Međutim, elektrostatički naboj, s malim zakašnjenjem, svladavajući otpor stranog mesa, bolno je povrijedio mladog borca. Odskočivši, suzdržavši krik, od parajuće boli koja je probadala svaku žilu i kost, gladijator Valerka se ukočio i, prekriživši ruke na izgrebanim prsima, počeo stojeći meditirati. Njegova nepomičnost u pozadini sve veće zvijeri i javnosti koja je bjesnila poput oluje doimala se neobičnom, kao malog boga koji se našao u paklu.
  Valerka je bio miran, poput površine zaleđenog oceana, znao je... Samo jedna tehnika mogla je nokautirati takvo čudovište. Vrlo snažan udarac.
  Rastrgavši češalj na komadiće krvavog mesa, čudovište je cijelom svojom masom skočilo na drskog bezdlakog majmuna. Je li stvarno moguće dopustiti nekom malom primatu da vas porazi? Skupivši volju, koncentrirajući sve čakre i energiju u jedan snop, mladić je zadao snažan skočni udarac. Ova drevna tehnika Fafara-Marada , dostupna nekolicini, sposobna je ubiti onoga tko je nanosi. Udarac je pao na već poraženu živčanu jezgru divovskog borca. Njegova vlastita težina i brzina povećale su snagu kinetičke energije i, ovaj put, snop živaca nije samo razbijen , već je nekoliko glavnih živčanih stabljika presječeno uslijed potresa mozga. Kristalno -metalni div bio je potpuno paraliziran.
  Lešina je odletjela u jednom smjeru, mladić u drugom.
  Kibernetički sudac odbrojavao je tihim glasom:
  - Jedan dva tri...
  Brojao je na jeziku tamnih vilenjaka.
  Oba borca nepomično su ležala, posljednjim udarcem mladić je zgnječio čudovište, ali mu je slomio nogu. Međutim, svijest nije imala vremena potpuno napustiti gladijatora, a atletski mladić, svladavajući bol, ustao je, podigao prekrižene ruke stisnute u šake (znak pobjede na znakovnom jeziku Carstva Luciferostana ).
  - Dvanaest!.. Trinaest!.. Pobijedila je borac, rodom sa planete Zemlje, Valerka Lagunov. Starost mu je 12 domorodnih godina ili 15 standardnih. Ovo je debitant u borilačkoj areni. Prvak galaktičkog sektora Ezihand-16 prema SSK verziji borbi bez pravila, sudionik s ocjenom 199: 1: 2, izgubio je od njega - Askezam verd Asoneta , čija je starost 2977 standardnih godina.
  U Valerkinoj glavi odzvanjala je živahna pjesma filibustera:
  Izabrao sam sebi put žestokog gusara,
  Želio sam pronaći svoju sudbinu u morima...
  Iako kažu da će se gusar suočiti s odmazdom,
  Ako te objese, crv će samo mrtvac izrezati!
    
  Ali mrsko je klanjati se gospodaru,
  I ja sam kao dječak pobjegao s imanja...
  Iako je bilo hladno na putu bos,
  momka nisu pustili na kućni prag!
    
  Stigao sam u luku samo u dronjcima,
  Popeo se na brod u jedan sat u noći...
  Uhvatili tipa i ajmo ga išibati - ja;
  Wow, mislio sam da mi je duša u paklu sa Sotonom!
    
  Ali nakon bičevanja dali su mi kapu -
  Rekli su da ćeš za sada biti kabinski momak!
  Čak je i kuhar natočio, zamislite, bocu,
  Mazga neka bude gorka, nema konjaka!
    
  Naravno , teška je stvar na moru,
  Sad muka žeđi, sad opasna oluja,
  Ali hrabrost je dobitak,
  A ako imaš glavu , onda dalje sa sjekirom!
    
  Korsari su nas uhvatili kao mače,
  Bio je ukrcaj i krv je tekla u tri potoka!
  Ali moj lik nije lik djeteta -
  Nije ni čudo što me bocman tukao dok je predavao!
    
  Svi su imali ploču, ali ja sam se istakao,
  A gusarski kapetan reče ovo:
  - Ovaj dečko iz kabine se hrabro borio,
  Hrabro je pokazao duh korsara!
    
  Primljen u pomorsko bratstvo - to je sreća,
  Ostvarenje sna gotovo od rođenja!
  Sada možete uzvratiti svakome
  A trgovac juri , prestigni i razbi!
    
  Bilo je novca - velikodušnog plijena,
  Puno su spustili, također bez ikakve frke...
  Dogodilo se uz sreću, znaj, gotovinu,
  Ali zlato će lepršati kao vrabac...
    
  Smrt nije bila sretna;
  Strogi krvnik donio je oder.
  Podijelite luksuz obnove negdje,
  Želudac mi je u tamnici umirao od gladi!
    
  U gomili gusari glasno psuju,
  Lete komadići, kosti, cipele!
  Mi smo sluge pakla - rulja itekako zna,
  Ne možete sami vidjeti more!
    
  Omča je, nažalost , sramotna smrt,
    Je li moj život stvarno gotov...
  U okovima je bila tuga i tuga,
  Odavno sam zaboravio svoju odbjeglu rodbinu!
    
  Ali nisam htio ostati u omči,
  Uze ga i udari nogom u trbuh - pao krvnik!
  Uostalom, Rusi su se uvijek znali boriti,
  A ako je corsair, onda se bori i ne plači!
    
  Zadnja bitka je naravno najteža,
  U rukama sjekira koju je krvnik nosio!
  Kad si ljut, pritisak nije mali,
  Nema straha, kao da koprive kosite!
    
  Drugi su momci pohrlili u sukob,
  Odakle su nestali?
  Vjerojatno od oca Rusa, vojnika,
    Koga je vlast odlučila izdati!
    
  I rulja se odjednom predomislila,
  Sada su korsari dobro napravljeni -
  Cijeli trg već je kipio od nereda,
  Vojnici krenuli u napad s ulice!
    
  Dogodilo se nešto što je rijetko, ali se događa;
  Skini se s udice, natrag na konja!
  Što je s bogatašem, on muči siromaha -
  Ne znajući kakav bi rat bio za ovo!
    
  Brod je ponovno zarobljen, i opet Crni Roger,
  Opet smo zajedno, more krme!
  Da, ja sam ubojica, samo vrlo ljubazan,
  A meni je siromah ko brat!
    
  Pa ćemo pjevati dok je petlja slobodna,
  Podijelite s prosjakom i živite sretno!
  Corsair želi postati plemenit u duši,
  Nije ti po volji kad si divljač u kavezu!
  Negdje iznad bljesnula je raznobojna igra svjetlosti koja se rastapala u nevjerojatne kaleidoskopske nijanse duge, uklopivši u sebe cijelu beskrajnu gamu prostora.
  Hologram koji prikazuje bitku narastao je na sedam tisuća kilometara iznad kupole nekadašnjeg antičkog kazališta. Mladić Valerka bio je zabavan prizor. Lice prekriveno krvlju. Slomljena vilica bila je natečena, nos spljošten. Torzo je prekriven modricama, opeklinama i ogrebotinama, ljubičasta krv teče niz znoj . Prsa se njišu od napetosti, svaki udisaj odaje intenzivna bol slomljenih rebara. Zglobovi šaka su slomljeni i natečeni, jedna noga slomljena, palac druge izbačen. Čini se da ste prošli kroz stroj za mljevenje mesa. Nabrekli mišići koji su iznad njegovih godina igraju poput kuglica žive. Još im nedostaje mase, ali upadaju u oči veličanstveni reljef i duboki crtež. Zgodan - ne možeš ništa reći. Apollo nakon bitke titana!
  Čuje se zaglušujuća rika stotina milijuna grla, uglavnom humanoidnih stvorenja s krilima, surlama i dr. Proizvode bezbrojne zvukove, od niskofrekventnih do ultrazvučnih raspona. Paklenu kakofoniju iznenada prekidaju odmjereni gromoglasni zvukovi. Zvuči himna najvećeg carstva vilenjaka Luciferostana . Glazba je duboka, izražajna, prijeteća. Iako se Levu nije sviđala okupacijska himna, glazba koju je simuliralo hiperplazmičko računalo i svirala na tisućama glazbenih instrumenata bila je nevjerojatna.
  Cijela lokva smrdljive, otrovne zelene krvi iscurila je iz poražene, ograničeno inteligentne životinje. Roboti smetlari slični paucima glatko su skočili s pokretne staze kaki boje, stružući slomljenu protoplazmu. Očigledno, sada je čudovište bilo prikladno samo za recikliranje.
  . POGLAVLJE br. 8
  Četiri ogromna druidska medvjeda u borbenim odijelima dotrčala su do iscrpljenog mladića. Podsjećali su na ogromne ježeve s raketama i njuškama umjesto igala (imali su tako impresivan arsenal).
  Car Julije Cezar kukavički se skrivao iza njihovih širokih leđa. Očito je bio zbunjen, nije očekivao da će "nepobjedivog" domaćeg prvaka pobijediti neka ovozemaljska osoba. Njegove mršave ruke tresle su se od uzbuđenja dok je pružao lanac s medaljom u obliku čudovišta koje je podsjećalo na bajkovitog troglavog zmaja. Car drevnog svijeta, čak i kako ne bi dotaknuo predstavnika beznačajne rase primata, koristio je rukavice s tankim pipcima koji su se mogli uvlačiti prilikom dodjele nagrade, nikada ne izlazeći iz pokrova golemih lešina stražara.
  A onda se Julije Cezar brzo povukao, uskočivši u tenk s krilima, poletjevši brzinom topničke granate izbačene iz dalekometnog topa.
  Uperivši laserske puške, strašni vilenjački ratnici zahtijevali su da napuste arenu zvjezdanog Koloseuma. Teturajući, mladić je napustio bojno polje . Unakažene bose noge ostavile su krvave otiske na hiperplastičnoj površini prstena. Svaki korak, kao da hodate po užarenom ugljenu, eksplodira od boli, ligamenti su rastegnuti, sve kosti i vene bolno bole. Valerka je tiho šapnula:
  - Život je koncentracija patnje, smrt je izbavljenje od nje, ali tko nađe zadovoljstvo u mukama borbe, zaslužit će besmrtnost!
  Nastojeći ostati uspravan, hodao je dugim hodnikom obloženim školjkama, a brojne ženke, slične zemaljskim djevojkama, bacale su mu šarene kuglice i raznobojno svjetleće cvijeće pred noge. Žene vilenjačke rase u pravilu su vrlo lijepe, visoke, zaobljene, s modernim frizurama, ukrašene ukosnicama u obliku raznih vanzemaljskih stvorenja, optočenih dragim kamenjem.
  Neke od njih su dijelile razigrane komplimente, zbijale prljave šale pa čak i trgale odjeću sa sebe, drsko koketirajući i pokazujući zavodljive dijelove tijela. Bez imalo srama izvoditi otvoreno pozivajuće pokrete tijela ili ispuštati holograme zastrašujućeg izgleda s računalnih narukvica ili naušnica opremljenih elektronikom. Besramne tigrice, potpuno lišene moralnih načela, djeca jedne krajnje pokvarene civilizacije.
  Mladi lenjinist Valerka mršti se, kao da je u zvjerinjaku, ni jednog ljudskog pogleda. Nije se ni trznuo kad su ga virtualna stvorenja napala, a nekoliko redova pseudostvarnih očnjaka zatvorilo mu se oko torza ili vrata. Hologrami ispuštaju ozon i samo malo pogađaju slabim električnim pražnjenjem. Muškarci i žene Luciferostana bili su iznervirani što čovjek ne obraća pažnju na strašne projekcije, te su se služili prijetnjama i uvredama. Od napada na ponosnog mladića jedino ih je spriječila jaka barijera koja je osiguravala sigurnost javnosti. Samo se jedna plavokosa djevojka samo nasmiješila, odmahnuvši rukom u znak dobrodošlice.
  Mladi lenjinist Valerka bio je iznenađen kad je vidio nešto ljudsko u pogledu vanzemaljskog djeteta;
  I evo dolazi božica Affaraya, susrećući svoju ludu. Jako joj se svidjela Valerkina borbena klasa, čak iu novom tijelu koje je darovao demijurg. Vilenjačko božanstvo reče:
  - A ti si hrabar, šaljivdžijo!
  Mladi lenjinist Valerka pjevao je na to:
  - Da, ja sam šala! Ipak pionir SSSR-a i ratnik! Ali plemići su zle vilenjake zvali ludom... Pomaknuo sam čudovište s nogu, ne dam ti ruku!
  Neopisiva ljepotica Affaraya privukla je zgodnog mladića k sebi i počela ga obasipati poljupcima i pjevati.
  - Joj, Valerka je pionir, dragi moj ludo, slutim našu burnu romansu... Baš si dečko - Mrzim one koji su protiv nas!
  Affaraya je u sebi osjetila ljubavnu strast, iako je u nekoliko milijuna godina života već isprobala gotovo sve što se moglo zamisliti, pa čak i doživjela nešto što je nemoguće zamisliti. No Valerka Lagunov oduševio ju je svojom spontanošću i razigranom razigranošću.
  I sad pjeva:
  -Ja sam Valerka, hrabri... Seks simbol!
  Nećeš naći nikoga coolera od mene!
  Ja sam vješt zajebavač ... Čak i da nemam dvadeset godina!
  Kakva slatka . I tako je lijepo biti s njim. Affara je poletjela, podižući svog ljubavnika iznad zvijezda. Ona je božanstvo obdareno snažnom magijom. Tako su jurili kroz svjetove, završivši na planetu Riddle, koji se sastoji samo od crvenih i narančastih piramida. Affara se podijelila u nekoliko oblika i počela voditi ljubav s piramidama. A glavna hipostaza obavijala je Valerka. Božica je od zadovoljstva ispuštala iz sebe čarobne plazma leptire .
  Bila je veličanstvena i doslovno je zračila vrištećom erotikom. Uistinu, što god je božanstvo, to je božanstvo...
  A kad joj je seks dosadio, opet je odbacila Valerka od sebe i odjurila u svemir.
  Valerka je ostao na piramidalnom planetu. Sasvim sam, u liku visokog, mišićavog, ali još golobradog mladića.
  Valerka se odjednom osjeti uvrijeđenim:
  - Oprao sam ga i bacio! Ovo su žene! Ne možeš im ugoditi!
  I mladić je pljusnuo po užarenoj površini. Rane su zacijelile bez traga, a on se našao na novom mjestu. Okolo nije bilo praktički nikakve vegetacije, osim ošišanih lišajeva. Istina, usput je Valerka naišao i na gljive slične vrganju .
  Valerka se sagnuo i proždirao jednu od njih. Imao je okus po kuhanim škampima, nije loše za gladan želudac.
  Valerka je filozofski primijetio:
  - Ako naiđeš na dobru boginju, bit ćeš sretan, ako ja budem loša , postat ćeš filozof predsjednik. Ili još bolje, samo predsjednik, ili čak car svemira.
  Tada je Valerku postalo smiješno, pa se nasmijao iz sveg glasa. I njemu se učini da je netko pokupio njegov smijeh. Mladi lenjinist je ubrzao korak. Postao je znatiželjan.
  Jedna od piramida se razlikovala od ostalih jer je bila tetraedarska. Valerka je odlučno otišao do nje. Počeo je trčati. Mlado, snažno tijelo zahtijevalo je kretanje. Oh, kako je dobro i zabavno ovako juriti, bježeći od vjetra.
  A dječak je opet, osjećajem i energijom borbenog robota iz znanstveno-fantastičnog filma, zapjevao:
  i ja izlazimo iz šipražja,
  Skrivajući nezemaljsku tugu!
  A hladnoća pali, ledi,
  Slomljeni motiv probušen!
    
  Bose noge u snijegu,
  Djevojke se bijele!
  Ljute mećave riču kao vukovi,
  Ometanje jata ptica!
    
  Ali djevojka ne poznaje strah
  Ona je borac moćnih sila!
  Majica je jedva pokrivala meso,
  Sigurno ćemo pobijediti!
    
  Naš ratnik je najiskusniji,
  Ne možeš ga saviti maljem!
  Ovdje se javori lagano miču,
  Pahulje vam padaju na grudi!
    
  Kod nas nije običaj da se bojimo,
  Da se nisi usudio drhtati od hladnoće!
  Protivnik je debeo s volovskim vratom,
  Ljepljiv je, gadan, kao ljepilo!
    
  Narod ima takvu snagu
  Što je sveti obred postigao!
  Za nas i vjera i priroda,
  Rezultat će biti pobjednički!
    
  Krist nadahnjuje domovinu,
  Govori nam da se borimo do kraja!
  Tako da planet postane raj,
  Sva će srca biti hrabra!
    
  Ljudi će uskoro biti sretni
  Neka život ponekad bude težak križ!
  Meci su brutalno smrtonosni
  Ali onaj koji je pao već je uskrsnuo!
    
  Znanost nam daje besmrtnost,
  I umovi palih bit će vraćeni na dužnost!
  Ali ako se uplašimo, vjeruj mi,
  Neprijatelj će odmah zeznuti rezultat!
    
  Zato se bar Bogu pomoli,
  Ne treba griješiti, budi lijen!
  Svemogući sudac je vrlo strog,
  Bar ponekad može pomoći!
    
  Domovina mi je najdraža,
  Sveta, mudra zemljo!
  Naš vođo, drži uzde čvršće,
  Otadžbina je rođena da cvjeta!
  Na ulazu u piramidu Valerka je ugledao čudno stvorenje. Čini se da je sličan osobi, ali s dugim nosom, šapama s pandžama i očnjacima. Općenito, pokazalo se da je odvratan tip, posebno u usporedbi sa zgodnim vilenjacima s besprijekornom kožom.
  No, Valerku je već dosadila samoća, te je odlučno krenuo prema ovom čudovištu. Štoviše, tema je izgledala više odvratno nego zastrašujuće. Valerka je bila zadovoljna njegovim izgledom. Ne dječak, već visok i vrlo zgodan mladić. Eh, božica ga pretvorila u Apolona. I što joj on znači sa svojim borama i trbuščićem, da ih, naravno, ima, bi li joj dosadio?
  Subjekt je pozdravio Valerka na nepoznatom dijalektu, ali bivši sovjetski pionir je sve razumio, kao da su mu govorili na engleskom. Navodno mu je božica Affaraya usadila sličnu sposobnost.
  - Zdravo mladi lutalice. Gdje ideš?
  Valerka je razborito odgovorio:
  - Noge mi se miču, ali glava mi se onesvijestila . Kakav je ovo svijet? Kako on živi? Gdje da usmjerim stopala?
  Neprijatna osoba je odgovorila:
  - Sudeći po izgledu , vi ste čovjek. I potpuno goli , što govori o vašem niskom statusu. Ovaj planet ima velike misterije i lukave zamke. Bolje postani moj sluga i živi u punini i sigurnosti!
  Valerka je negativno odmahnuo glavom:
  - Ne želim, radije bih letjela!
  Agresivno urlanje kao odgovor:
  - Zašto se ovo još uvijek događa?
  Valerka je iskreno odgovorio:
  - Ti si jeziv i nisi nježan!
  Odgovor je bio krajnje neugodan smijeh, a zatim odgovor:
  - Da, svi mi trolovi izgledamo neugodno. I sve nas rase mrze, smatraju nas utjelovljenjem zla!
  Valerka se zabrinu i upita:
  - Zar nisi zao?
  Trol je dvosmisleno odgovorio:
  - Ne! Mi smo samo mračna strana sile!
  Valerka se sjetio kako su vilenjaci pretvarali ljude u nakit i cvijeće i sumnjičavo primijetio:
  - Što je s ostalima, laganima?
  Trol se nasmiješio i primijetio:
  - Podjela na tamnu i svijetlu stranu sile je uvjetna. Jedna je moć, ali se može koristiti na različite načine. Ako imate želju, možete savladati elemente destrukcije!
  Valerku se svidjela ova ideja:
  - Zašto ne! Uzmite i uništite vilenjačko carstvo - Luciferostan ! Uništili su Zemlju!
  Trol se mesožderski naceri, odgovorivši:
  - Sjajno! Vidim da nam se ciljevi i želje podudaraju. Ali zapamtite, put mračne moći je vrlo okrutan i težak! Morat ćete proći kroz neljudske kušnje i patnju.
  Mladi lenjinist Valerka odlučno je izjavio:
  - Spreman sam!
  Trol je suho rekao:
  - Pratite me do piramide posljednjeg velikog kralja tame.
  Kad su se iza mladog lenjinista Valerke zalupila vrata, mladić je osjetio žarku hladnoću. Pod tvojim bosim nogama je bodljikav led, okolo nije mrak, već košmarno kraljevstvo sjena. Trol je naredio:
  - Za mnom i ničega se ne boj!
  Svaki korak za herojskog dječaka Valerka bio je bolan. Išli su sve niže. Letjele su uokolo neke strašno ružne sjene, blijede aveti s iskrivljenim očnjacima, neki štakori s krilima, pa čak i prekrivenim čirevima. Postajalo je sve hladnije, pa se čak i Valerkino snažno, žilavo tijelo počelo tresti. Pojavila se misao silaze li u podzemni svijet. U kraljevstvo tame, kamo odlaze grešne duše.
  Jedan od krilatih štakora krilom je dotaknuo Valerka, a mladić je osjetio bolnu opekotinu.
  Zatim je trol progovorio, a njegov neugodan i čak grobnički glas nekako je učinio manje strašnim.
  - Tamna strana moći sadrži malo ugodnih stvari, ali daje kolosalnu moć! U njemu ćete doživjeti elemente destrukcije i propadanja. I postat ćeš veliki čovjek crne magije.
  Valerka, oklijevajući, upita:
  - Imam li ja sposobnost za ovo?
  Trol se neljubazno nasmiješio i odgovorio:
  - Ali sada ćemo ovo provjeriti. Koliko imaš godina mladiću?
  Valerka je bez oklijevanja odgovorio, odlučivši slagati da provjeri koliko je ovaj čarobni lik sveznajući:
  - Uskoro dvije stotine sedamdeset devete!
  Trol se nasmiješio:
  - I nisi uvijek bio rob!
  Valerka je odlučno izjavila, opet lažući:
  - Veći dio života bio sam patricij, pa čak postao i šef države!
  Trol se tiho nasmijao i primijetio:
  - Ovo ćemo sada doživjeti. Da vidimo možeš li postati mudar vladar ako ti tamna strana sile daje moć.
  I mračni čarobnjak stade i okrene se Valerku. Grimizna kaciga se pojavila u trolovim rukama. A gospodar tame je šapnuo stavljajući ga na glavu bivšeg predsjednika:
  - Provjerimo kako ćete reagirati u izvanrednim situacijama.
  Kaciga je spalila Valerkinu lijepu glavu. Činilo se kao nevidljivo, ali užarena svrdla bušila su lubanju i sam mozak. Što je percepciju učinilo nepodnošljivom.
  Ali tada je Valerka osjetio olakšanje. Preselio se u drugu stvarnost i počeo drukčije percipirati svemir .
  Ovo je američka prošlost. Prijelomna 1942. godina, poznata bitka za Midway . Japan je imao sve šanse za pobjedu, ali je izgubio. A ovdje se, naprotiv, sreća osmjehnula samuraju. Potopljena su četiri američka nosača zrakoplova, pri čemu je poginulo mnogo pilota. Inicijativu u Tihom oceanu konačno je preuzela Zemlja izlazećeg sunca.
  Japanci su, nadograđujući svoj uspjeh, zauzeli Pearl Harbor i havajski arhipelag.
  Njihova kopnena vojska tada je otvorila drugu frontu na sovjetskom Dalekom istoku. Nastala je vrlo teška situacija. Nijemci su zauzeli Staljingrad uz velike gubitke, a Crvena armija nije imala dovoljno snage za operaciju Prsten. Istina, došla je zima, a nacisti, iscrpljeni od bitaka, nisu mogli dalje.
  Ali Treći Reich je objavio totalni rat i, nakon što je obnovio svoje snage, već je mogao napredovati koristeći teške tenkove. Postojala je prijetnja poraza SSSR-a i zatvaranja drugog fronta. U Africi, nakon početnog uspjeha Montgomeryjeve grupe armija, Nijemci su stabilizirali front slanjem dodatnih pojačanja.
  Štoviše, Japanci su uz potporu lokalnog stanovništva ušli u Indiju i zauzeli Delhi. Sada Britanci nisu imali dovoljno snage da spase svoj položaj. I Rommelova nova ofenziva započela je u Egiptu. U to vrijeme nije bilo načina da se Japanci istjeraju s havajskog arhipelaga. Samuraj je imao previše prikladnu konfiguraciju. Tako je u ožujku-travnju 1943. nastala kritična situacija u Egiptu i na Tihom oceanu. I na istočnoj bojišnici pripremala se njemačka ofenziva. 20. travnja Aleksandrija je pala, a situacija za Britance u Egiptu postala je gotovo beznadna.
  I novi njemački tenk Tiger pokazao je svoju golemu moć. Engleski strojevi bili su nemoćni protiv njega. Američki stručnjaci vjerovali su da sovjetska obrana neće moći izdržati masovni priljev Tigrova i Pantera. I onda Staljin neće držati Kavkaz.
  U budućnosti je to prepuno gubitka antifašističke koalicije na Bliskom istoku i ujedinjenja snaga zemalja Osovine u Iranu. Izgledi su, nepotrebno je reći, strašni!
  Glavni pravac napada nacista bio je južno od Staljingrada uz Volgu, da bi potom uz obalu Kaspijskog jezera stigli do Bakua. To je bilo ono što su sovjetski obavještajci uspjeli shvatiti i unaprijed izgraditi dubinsku obranu.
  Međutim, nacisti imaju teške tenkove i samohodne topove. Uključujući i "Lava", koji u stvarnoj povijesti nije pušten u proizvodnju. Ali ovdje nacisti imaju mnogo više resursa, i bili su dovoljni za ovo čudovište. A "Lav" je bolje zaštićen sa strane, debljine do sto milimetara pod kutom, te u čeonom dijelu. Ovaj tenk težak je devedeset tona, ali zahvaljujući motoru od tisuću konjskih snaga, njegova brzina je približno ista kao Tiger.
  U svakom slučaju kolosalna snaga.
  A Valerka, Levka, Slavka i Marinka bile su na prvoj crti. I zajedno s ostalim pionirima kopaju rovove. Cijeli dječji bataljun stoji na putu nacistima.
  Kraj je svibnja, a na jugu regije Volga već je vrlo toplo. Dečki su potpuno skinuli majice i rade samo u kratkim hlačama. Torzo je već bio prekriven ujednačenim, čokoladnim tenom.
  Dječaci su mršavi, ali žilavi.
  Valerka je bosom nogom pritisnuo čeličnu dršku lopate, primijetio je:
  - Ovdje je nekako zastrašujuće bez blastera !
  Marinka se zahihotala i odgovorila:
  - Više kao anti-pulsar!
  Levka je uz osmijeh tvitala:
  - Pa , u redu je, imat ćemo i odmor! I tako, bez hiperlasera još je zanimljivije!
  Slava je kimnuo i primijetio:
  - S hiperblasterom , učenik prvog razreda može uništiti fašiste. A ti probaj ovo, pošteno !
  Jedan od dječaka koji je s njima kopao, tamnoput i svijetle kose, pjevao je:
  U prostranstvima naše divne domovine,
  Prekaljen u borbama i radu...
  Skladali smo radosnu pjesmu,
  O velikom prijatelju i vođi!
  
  Staljin je borbena slava,
  Staljin je polet naše mladosti...
  Uz pjesme, borbu i pobjedu,
  Naši ljudi slijede Staljina!
  Marinka se namrštila i prekinula:
  - Staljin je promašio nacistički napad 1941., pa ga nemojte previše hvaliti! A on je mnogo ljudi mučio represijama, glađu, kolektivizacijom - koliko uzalud!
  Valerka je potvrdio:
  - Toliko je vojnika postrijelio da nije imao tko ni zapovijedati 1941. godine. Sam maršal Tuhačevski nešto vrijedi!
  Levka je kimnula i rekla:
  - Točno, maršal Tuhačevski je predložio korištenje velikih formacija tenkova i zrakoplova u borbama. I stvorite tenkovsku i zrakoplovnu vojsku!
  Slavka je tvitala:
  - Pa ćemo imati pobjede!
  I polugoli pioniri i djevojčice, jedva pokriveni laganim pamučnim haljinama, energično su radili s lopatama.
  Sva su djeca bila bosa, preplanula i mršava.
  Valerka i ekipa bili su tamnije preplanuli, a tijela su im bila mišićavija i uhranjenija. Međutim, mišići su vrlo istaknuti i duboko definirani.
  Dečki su kopali. S Volge je puhao topao, blag vjetar. Marinka, čija je kosa u ovoj virtualnoj stvarnosti poprimila bakrenocrvenu boju, podsjećala je na živo utjelovljenje revolucije.
  Valerka je pun entuzijazma zapjevao:
  Zemlja ljubavi, moj SSSR,
  Lijepa , cvjeta rubinom, ružom...
  Dajmo primjer čovječanstvu
  Nitko ne može uništiti djecu!
  
  Mi smo pioniri, Lenjinovi sinovi,
  Koji služe kao orlovi svjetlosti...
  Djeca se rađaju da vladaju svemirom,
  Za to vrijeme trče bosi po lokvama!
  
  Mi smo ratnici našeg dragog Iljiča,
  Koji je pokazao pravi put...
  Vitezove ne siječete s ramena,
  Inače će biti jako loše!
  
  Tako je Hitler u bijesu bacio police,
  Dečki su se morali boriti protiv zle horde...
  Ali pioniri ne mogu biti kukavice,
  Rođeni smo kao lavovi za borbu s nečistima!
  
  I drug Staljin je slavni vođa,
  Iako sam puno zabrljao u zlostavljanju ...
  Ali on samo tjera neprijatelje da drhte,
  Sposoban postići punu promjenu!
  
  Borili smo se bosi blizu Moskve,
  Snježni nanosi grizli su moje gole pete...
  je ispao budala
  Pioniri su mu dali puno!
  
  I momci i djevojke u borbi,
  Vjerujte, pokazali su najvišu klasu...
  Izgubljeni sada cvjetaju u raju,
  I vide , vjerujte mi, dali su komunizam!
  
  Dječaci se ne boje mraza,
  Skaču hrabro samo u kratkim hlačama...
  Noge su im cijele godine bose,
  Dečki su jaki u borbi prsa u prsa!
  
  Evo dječaka koji baca bombu na strašni tenk,
  Moćni "Tigar" gori kao vatra, plamti...
  Staljingrad je postao noćna mora za Švabe,
  To je kao pakao, paklena igra!
  
  Bravo pionir u napadu,
  Na vatru ulazi bos...
  Sada drug Staljin, kao otac,
  Neka zli Kain bude uništen!
  
  vrlo cool djeca , ponosni,
  Vjerujte mi, nećemo se predati našim neprijateljima...
  I odbiti ćemo potoke zle horde,
  Mada je Adolf, kao poderano pseto, poludio!
  
  Pionir se bori za domovinu,
  Dječak jednostavno nema dvojbe...
  On će dati primjer ljudima iz listopada,
  I bijesno napada!
  
  Za nas je Vladimir Lenjin slavni Bog,
  Koja hrabro stvara stvarnost...
  I tako da odvratni Fuhrer s ćelavošću umre ,
  Pobijedit ćemo naše neprijatelje s dobrim razlogom!
  
  Oh djevojko, ti si moj prijatelj,
  Mi smo samo djeca bosa na hladnoći...
  Ali vjerujem da će biti jaka obitelj,
  Vidjet ćemo plava prostranstva!
  Ljeto je zamijenilo goruću zimu,
  Prokleti fašista opet napreduje...
  Jako smo se borili prošlog proljeća,
  U svemiru je neprijatelj pomalo virtualan!
  
  Pa, zašto Panther juri prema meni?
  Dječak je hrabro bacio granatu na nju...
  Već postoji penal za Švabe,
  I fašistički tenk je zbacio gusjenicu!
  
  Dijete je divovski ratnik,
  I nosi crvenu kravatu...
  Naš narod u Otadžbini je jedan,
  A zvijezde komunizma se neće ugasiti!
  
  Borit ćemo se na ljeto, kao i uvijek,
  Trava je ugodnija za dječje noge...
  Veliki san će se ostvariti
  Kad dječak zvecka čelikom!
  
  Vjerujem da ćemo svi ući u Berlin,
  I živjet ćemo s djevojkom do pobjede...
  Osvojit ćemo prostranstva svemira,
  Tako da su djedovi ponosni na pionire!
  
  Ali morate napregnuti snagu svoje djece,
  I bori se da se ljudi ne srame...
  Ispiti, prolaz sve s peticom,
  Vjerujem da ćemo uskoro biti u komunizmu!
  
  Ne vjeruj bajkama koje svećenici pletu,
  Ateiste kao da vragovi peku...
  Zapravo, osuđeni su na propast
  Da se komunizmu ne prinose žrtve!
  
  I uskoro ćemo osvojiti planetu,
  Cijeli sovjetski svemir bit će...
  Naš brod je jači od kerubina,
  Mi smo kraljevi i suci svemira!
  
  Tada će znanost uskrsnuti mrtve,
  Živi svi pioniri, djedovi slave...
  Otadžbina je iskovala mač i štit,
  Uostalom, um je s nama, a mi smo nepobjedivi!
  Ovako su pjevali ovi divni pioniri. I osjećajem, i energijom, i snagom.
  I toptali su svojim bosim, preplanulim nogama.
  Ali to su mladi ratnici.
  Na nebu su se pojavili njemački jurišni zrakoplovi. Prije svega naravno Focke-Wulfove koji su zamijenili stariji, ali vrlo učinkoviti Yu-87, Nijemci imaju i XE-128, vrlo dobar jurišnik, te dvostruki višenamjenski XE-322 koji ima osam zračnih topova, a također i mlazne rakete.
  Komandant pionirskog bataljona Nataša, lijepa komsomolka, skakućući na svojim golim, preplanulim, snažnim, mišićavim, gracioznim i zavodljivim nogama, uzviknula je:
  - Mlađi pioniri - glave od lijevanog željeza, sami od lima - sakrijte se , prokleti !
  Valerka je odgovorio podigavši bosim prstima eksplozivni paket ugljene prašine. I kako ga dječak uzima i baca velikom snagom.
  Bomba kućne izrade poletjela je u visokom luku i zabila se u zujajući XE-322.
  I njemački auto je raskomadan.
  Valerka je tvitao:
  Svemirska dolina -
  veo smrti...
  Crna močvara -
  Pohlepno sam ga sisao!
  
  Je li to doista čast?
  Ne može se naći na nebu...
  Srce čezne za osvetom
  Želi spasiti svijet!
  Leška, Slavka i Marinka također su bosim prstima počele skupljati eksplozivne pakete i bacati ih na nacističke zrakoplove.
  Općenito, briljantna je ideja napraviti eksploziv od ugljene prašine. A ako takvo što eksplodira, stvarno će sve raznijeti u sitne komadiće.
   I djeca iz budućeg dvadeset trećeg stoljeća uhvatila su se udarnika . Ovako se uništavaju neprijateljski avioni.
  Leshka je duhovito tvitao:
  - U ratu je bolje biti bosonog običan dječak nego beznogi stari general!
  I Marinka je bacila ubojitu granatu i rekla:
  - Tko je dušom mlad, teži da se prvi bori, posljednji će tijelom u prah pasti!
  Slavka, boreći se kao div i bacajući granate svojim malim, bosim, ali okretnim, majmunskim nogama, zabilježio je:
  - Najsigurniji put do pobjede utabat će bosonog dječak, ako nije dovoljno pametan!
  I Valerka ga je vrlo ubojito bacio na neprijatelja i rekao:
  - Ne stidi se, momče, bosih nogu, bolje ti je da se stidiš što si cipelar!
  Leshka, bacajući proizvode uništenja na svoje neprijatelje, zacvili:
  - Veća je vjerojatnost da će dječak bez cipela ubiti odraslu osobu ako ima pune čizme!
  Marinka je, nastavljajući da kljuca nadiruće protivnike, rekla:
  - Bolje bosonogo djetinjstvo nego biti odrastao u cipelama!
  Slavka je bacila i snažan eksplozivni paket ugljena, koji je probio i razbio Focke-Wulf.
  Nakon čega dječak reče:
  - Mlade godine nisu razlog da se ne vjeruje važnim stvarima, zrele godine nisu razlog za lakovjerni nerad!
  Valerka je cvrkutao, udarajući neprijatelja ubojitim poklonom:
  - Svjetlucavim bosim petama mladi bi ratnik radije požurio do cilja nego šepao kroz blatom umrljanu čizmu za odrasle!
  Leshka se zahihoće, doda golu petu i baci zrno graška, i razbije jurišnika, i zacvili:
  - Bolje je bosonogo dijete od odrasle čizme i staračke cipelice !
  Ostali pioniri urlali su od divljenja, a također su bacali eksplozivne pakete ili pucali iz pušaka i praćki.
  Slavka je primijetila:
  - Zašto je bosonogo djetinjstvo pod suncem sretno doba? Jer vrijeme stare opanke je kao mjesec!
  Uzela ga je Marinka i zacvrkutala pustivši dar smrti iz praćke:
  - Dobro je biti dječak samo u doslovnom smislu, a starac, naprotiv, u prenesenom smislu!
  Valerka se zahihoće i, udarivši po Fritzima, zacvili:
  - Kada je dvoje bolje od troje? Ako si mlad na dvije noge, nego starac sa štapom na tri!
  Levka udari ubojnom snagom i zabilježi:
  - Svako dijete može postati vladar u budućnosti, ali ostarjelog tiranina čeka samo grob!
  Marinka je ciknula i sa smiješkom odgovorila:
  - Lisica mijenja kožu dva puta godišnje, političar mijenja masku pri svakom susretu s biračima!
  Slavka, jebeni neprijatelji, zabilježila je:
  - Bosonogi dječak mnogo je spretniji od staračke prtljažnika, i donosi više koristi od čizme za odrasle!
  Valerka se nasmijao i, zajebavši se , primijetio:
  - Pomladiti se dušom ne znači i upasti u djetinjstvo!
  Levka se obrušila na naciste i cvrkutala:
  - Bolje biti dijete i smijati se smrti nego starac i bojati se umrijeti!
  Marinka je zarežala bijesom kobre:
  - Ne smiju se sva djeca radosno, ali se sva bezbrižno smiju!
  Slavka, koja brine o avionima, napomenula je:
  - Ne možete ga namazati na kruh, ali ima i soli!
  Valerka se nacerio i primijetio, bacajući bosim prstima eksplozivni paket:
  - Ako birač želi imati kruha na stolu, izaberi političara koji u svojim govorima ima soli istine!
  Levka je također dobacila nešto ubojito i razorno i promrmljala:
  - Gorak je kruh rada, bez soli pravde!
  Marinka je duhovito primijetila:
  - Ako rječitost jednog političara teče kao vodoskok, onda će se svakako pretvoriti u potok krvi!
  Slavka je tvitala:
  - I vladaru je potrebna rječitost, ali tako da crvena krv ne poteče!
  Zrakoplovni napad je utihnuo. I nasta privremena stanka, a momci i djevojke zapjevaše:
  Pioniri su dobri momci,
  Oni su prvi napravili kolektivnu farmu...
  Učili su nas pucati iz mitraljeza,
  Da djeca ne liju suze uzalud!
  
  Išli smo u kolektivnu farmu da kosimo sijeno,
  Posao je tamo bio vruć...
  Hodao bos kilometrima,
  Dečki sada imaju niz!
  
  Pionirima Bog ne pomaže
  Imaju Lenjina i Svevišnjeg...
  Negdje zavija Kajin mesožder,
  Medvjed iz noćne more riknuo je kao grom!
  
  Hodaju dječaci i djevojčice
  Na travi su srpovima želi raž...
  Lijepo je na kolektivnoj farmi u vrućem svibnju,
  I nema potrebe da nam govorite laži!
  
  Divimo se rosi, momci,
  Što nas to udara u pete...
  S lijepom djevojkom, bosom,
  Poletimo, mladići!
  
  Možemo puno,
  Lenjin nas je nadahnuo na junaštvo...
  Širok je put za dječake,
  Varšava i Berlin su ispred!
  
  Da, zli Fuhrer je iznenada napao,
  Kao da je pakleni vrag došao na nas...
  Ali ćelavi gad će dobiti udarac ,
  Nije uzalud i Staljin vrag!
  
  Momcima svi tenkovi nisu prepreka,
  Bore se kao oni orlovi...
  Čeka vas veličanstvena nagrada,
  Lenjinovi veliki sinovi!
  
  Fuhrerovi poletni tenkovi jure,
  I vjerujte mi, bačva im se dimi...
  Komsomolci tuku svoje neprijatelje bosi,
  Hitler čeka poraz!
  
  Bitka već bjesni blizu Moskve,
  Protivnik je podmukao i okrutan...
  Molitva Iljiču će nam pomoći,
  Ako treba, istječe i rok!
  
  Pioniri: dječaci, djevojčice -
  Žure bosi kroz snježne nanose...
  Bit će teška odmazda za Švabe,
  Ako mladić pomakne šaku!
  
  Vjeruj mi, snježni nanosi nas ne plaše,
  Vjerujte, gole pete se ne boje snijega...
  Bljeskaju pionirske noge
  Djeca počinju brzo trčati!
  
  A sada dječaci i djevojčice,
  Napadaju Fritz valom...
  Glas pionira je jasan,
  Oni će se jasno obračunati sa Sotonom!
  
  Fašisti neće shvatiti tko ih ubija,
  Uglati Tiger se zapalio...
  Dječaci imaju veliku moć
  Poderani policajac je utihnuo!
  
  Ovdje je dječak povratio golu petu,
  Vrlo destruktivna sadašnjost...
  Sa smrću se ne igramo skrivača,
  Podvig će slaviti vitezovi!
  
  Bosa djevojka juri u napad,
  Štikla je postala ruža u snijegu...
  Želimo vrlo jaku borbu,
  Ako si slab, pomoći ću ti!
  
  Borili smo se protiv fašista iz Moskve,
  I vozili su se kao metla...
  Komunizmu su dodani kilometri,
  Najsvjetliji i najsvetiji san!
  
  Lijepe borbene djevojke
  Da se bore protiv smrti usprkos ...
  Glas ljepotica je vrlo jasan,
  Peći će pite dok se igraju!
  
  A dječak ovom prostranstvu,
  Jako sam sretna, znaš, vjeruj mi...
  Pozdravljajući ovo podzemlje,
  Hrabro branili Staljingrad!
  
  Što će nam ovaj vrlo moćni "Tigar"?
  Ovaj tenk je sigurno ogroman...
  Pioniri pjevaju liru,
  Imat ćemo novog gospodara!
  
  Nema drugog viteza, vjeruj mi,
  Dječak je vezao crvenu kravatu...
  Da, godinama smo samo djeca,
  Napalm pada s neba!
  
  Staljingrad se jako lijepo bori,
  Pioniri su u njemu kao lavovi u borbi...
  Uostalom, za nas je primjer najvažniji,
  Tako da su djedovi i očevi ponosni!
  
  Možemo sve u ovoj borbi,
  Porazite zle fašiste šalom...
  Sjajan savjet za pjevanje
  Kao da si dijete Gospodnje!
  
  Dječak je vidio okretnu "Panteru"
  Ovaj tenk nije slab, dečko zna...
  Ponekad pišemo izvan teme,
  Nema veze, ali bit će raj!
  
  Bog je stvorio ljude za vječnu slavu,
  Da bi Lenjinova snaga bila...
  Za dobrobit nove crveno obojene moći,
  Oštra igla uboda!
  
  Dječak je trčao kroz snježne nanose,
  I hrabro je bacio granatu na Tigra...
  Imat će bazuku u ruksaku,
  Tako da opsjednuti Fuhrer otpuhne!
  
  Također možete riješiti zagonetku,
  Koliko je samo dva puta dva...
  Pažljivo porazimo fašiste,
  Uostalom, dovoljno smo pametni!
  
  Snijeg pada i peče dječakove pete,
  Još je dijete, iako je heroj...
  Dječak se sa smrću ne igra skrivača,
  Ovaj Fuhrer je podli hemoroid!
  
  Ovdje je "Pantera" čvrsto primljena,
  Jako uglato puši...
  Udario je fašistu golom petom u njušku,
  Neprijatelj će biti kao razbijeno staklo!
  
  Ne postoje nemogući ciljevi
  Hrabri pionir dokazao...
  Poraziti neprijateljsku hordu nije teško,
  Ovo je hrabar dječak!
  
  Zato smo se borili za domovinu,
  Svaki pionir to zna...
  Nećemo žaliti u bici života,
  Slava svecu SSSR-a!
  
  Bosonogi dječak se ne boji,
  Čak i najjači mraz...
  I ikone svjetlucaju, vidim lica,
  A Lada i Krist su za nas!
  
  Lenjin nas poziva u novi svijet,
  Gdje je besplatni bagel, kremasti kolač...
  Abel pobjeđuje, ne Kain,
  Ne gledaj galami u usta!
  
  Kod Kurska se već vode bitke,
  Iako je neprijatelj okrutan kao vuk...
  Momci i djevojke udaraju hrabro,
  Pogodili su te pravo u lijevano čelično čelo!
  
  Pa, neprijatelj se povlači,
  A u napadu bosonogi pionir...
  Vjeruje u pobjedu u slavnom svibnju,
  I dat će primjer vojnicima!
  
  Negdje su Švabe pretukle komsomolca,
  Pekli su pete žaračem...
  Prokleta djevojka mučila se
  Stavili su ga bosa na ugalj !
  
  Nije im ništa rekla
  Samo sam se nasmijao čudovištima u lice...
  Koja kopilad , nije vam muka dosta,
  Objesit ćemo te u ring!
  
  Komsomolca su ustrijelili Švabe,
  A onda su me bacili u omču...
  I za ovo su pioniri dali,
  Jer volim cure!
  
  Što su Švabe htjeli to su i dobili
  Hitlera su očito odvukli u lijes...
  protivnike ,
  Pogodili su u čelo snagom granate!
  
  Da, za nas dečke, to je jednostavno,
  Porazite zle fašiste u borbi...
  Iako izgledamo mali,
  Ali učite, samo pet!
  
  Već smo ušli u Berlin u formaciji,
  Prvi put nosim čizme...
  Dječak je bio dijete, postao je heroj,
  Pokazao doslovno vrhunsku klasu!
  
  Ne žalimo za onima koji su pali u borbi,
  Znam da će njihova znanost uskrsnuti...
  I vidjet će komunizam u daljini,
  Jer svjetlo će pobijediti smrt!
  
  A Isus nije naš Gospodin,
  Ozareni Lenjin...
  Njegovu volju mi ne zaboravljamo,
  Vječni kerubin nad planetom!
  
  Ostvarit ćemo, znam, pobjedu,
  Ako je rat u svemiru...
  Vede su rekle našim precima,
  Sotona će preuzeti trećinu svjetova!
  
  Ali oslobodit ćemo ih, vjeruj mi,
  Učinimo ovo - to je bajka, znaš...
  U radosti blaženstva, kao djeca,
  I izgradimo raj u svemiru!
  
  Nema smrti - ljudi znate,
  Život je, vjerujte mi, dobar...
  I ljudi daju sreću potomcima,
  U nebo sa Svevišnjim u stoljeća!
  
  Tada će svijet biti komunizam,
  Cijeli svemir, svemir je tama...
  Vječno beskrajno, svjetlo života,
  Pun velikih umova!
  
  I Lenjin će, znam, vladati,
  Slavni također, Staljin je vođa boraca...
  Sve možemo popraviti u budućnosti,
  Naši prijatelji su kao titani!
  
  SSSR izvan dalekog svemira,
  Iznad samih rubova nema granica...
  I u ime velikih kreacija,
  Slavne stranice ove povijesti!
  
  Pioniri su bili, jesu i bit će
  U našoj sreći, raj zauvijek...
  Znaj da tvoja snaga nikad neće nestati,
  Sanjajte o beskrajnoj radosti!
  . POGLAVLJE br. 9
  Da, ovdje se možete iznenaditi kako su djeca u hodu sastavila tako jaku i moćnu pjesmu na kojoj bi im pozavidio i Aleksandar Sergejevič Puškin.
  U svakom slučaju, pokazali su da ne samo da imaju mišiće i borilačke sposobnosti, već i pjesnički talent.
  Valerka je oblizao usne i primijetio:
  - Što, ultrapulsar?
  Marinka se zahihotala i odgovorila:
  - Više kao hiperkvazar!
  Levka, dječak koji je izgledao star oko dvanaest godina, uzeo ju je i vješto golim prstima uhvatio osu. A onda ju je bacio velikom snagom. Proletio je poput metka i pogodio gmižućeg njemačkog izviđača ravno u polugu. Udarilo je i pokazalo se kobnim.
  Slavka je primijetila:
  - Ovom brzinom čak je i osa smrtonosni dar uništenja!
  Valerka se zahihoće i primijeti:
  - Da, mi smo borci super razine! Ali takvi bi pioniri trebali biti. A ako se moramo boriti ne u virtualnom okruženju, već u stvarnom životu, onda nećemo pogriješiti!
  Marinka je klimnula glavom u znak slaganja:
  - Siguran sam da nećemo pogriješiti!
  Levka je sarkastično primijetila:
  - Vaše super samopouzdanje je vaša slabost!
  Djevojka je logično primijetila:
  - Ponekad je mnogo opasnije precijeniti neprijatelja nego ga podcijeniti! Ovako neizvjesnost rađa poraz!
  Slavka se nasmijala i rekla:
  - Takav trijumf je kao poraz, a smisao pobjede je smiješno jednostavan, poanta je završiti pokret i udariti pionira u nos zamahom!
  Dječaci ratnici su ga uzeli i jednoglasno kihnuli. Par stotina vrana koje su lebdjele nad poljem bilo je omamljeno. I srušili su se, udarajući kljunovima gmižuće nacističke specijalce. I doslovno su krvarili.
  Levka se hihotala i pjevala:
  Dili, dili Peršun došao,
  Dili, dili vrane plašili!
  Ti momci nisu igračke,
  I totalno uništenje!
  drugi se događaji odvijaju drugdje u Hypermatrixu .
  Anna Witchakova doživjela je ne baš ugodnu ceremoniju oproštaja sa svojim vjernim letećim konjem. Lovac koji je postao majka Mig-4, koji je srušio toliko njemačkih aviona, jednostavno je izgorio u zračnim napadima japanske armade, kao i popriličan broj drugih vozila i brodova. Nakon što su supovi iz Zemlje izlazećeg sunca kljucali grad, Vladivostok je pružio tužan prizor. No, ispraćaj mrtvih protekao je vojnički, skromno i dosta brzo. Pilot Vedmakova zapalila je noge, djevojci su stopala bila prekrivena žuljevima, pa je hodala bosa, pažljivo gazeći prstima. Japanci još nisu ponovili napade; koncentrirali su svoje napore na podršku napredujućim frontovima. Vedmakova je obišla ruševine, energično se raščišćavalo, a među radnicima je bio i veliki broj djece. Mršavi, bosi, lica pocrvenjelih na svježem proljetnom suncu, grabljama su skupljali polomljene crijepove, podizali oborene telegrafske stupove i jednostavno meli ulice.
  Stariji iznad dječaka, u pionirskoj kravati, ali bez košulje ( visjela je zasebno, očito su se dječaci pobrinuli za odjeću), dotrčao je do pilota.
  - Radimo ubrzano, druže majore, uskoro će sve biti spremno! Očistit ćemo ulicu, bit će glatka kao prije rata!
  Witcher se nasmiješio i dobacio mu bombone:
  - Evo, uzmi! Ovo je naš sovjetski od prirodne čokolade, a ne američki otrov .
  Dječak je veselo namignuo:
  - A mi dajemo Amerikancima novu smislili su nadimak . Pošto su sada zajedno sa Hitlerom i Hirohitom, onda nisu Jenkiji, nego Pindosi!
  Djevojka major se nakloni pred dječakom:
  - Što ste rekli, tko su?
  Mladi pionir je ponovio:
  - Pindosi! Pa sad zovemo Jenkije koji su nas izdali!
  Witcherova je pomilovala dječaka po glavi, a zatim je njezina krupna, snažna ruka prešla preko dječakovih mršavih, žilavih ramena. Dječak je uzvratio osmijeh, bijelih zuba i ispružio žuljeviti dlan. Major je stisnuo dječakovu ruku i odgovorio:
  - Moramo zapamtiti ime. Ali još nismo u ratu s Amerikom, što znači da je preuranjeno smišljati nadimke.
  Dječak se usprotivio:
  - Amerikanci su gori od Japanaca i Nijemaca, jer se više vole boriti tuđim rukama. Koliko god okrutni bili borci Carstva izlazećeg sunca, njihova je hrabrost svima poznata!
  Witcher ga je prekinuo:
  - Ubit ću ove hrabre ljude! I to što je brže moguće!
  Novi vršitelj dužnosti garnizona Krotov neočekivano je potpisao ne sasvim logičnu zapovijed i poslao pilota ratnika sa skupinom mornara u Khabarovsk. Zapovijed je stigla odmah; bilo je potrebno odbiti napredovanje japanskih jedinica. Witcherova je, naravno, očekivala da će joj dati lovca, ali... Front nije imao slobodnih aviona na raspolaganju, a pojačanje iz njihova središta još nije stiglo. Putovanje od Vladivostoka do Khabarovska nije trajalo dugo, a bojnik je doslovno izbačen iz tračnica u uzavrelu bitku.
  Japanci su pokušali zaobići dobro utvrđeni grad i okružiti ga. Ratnica je jedva imala vremena skočiti u rov sa svojim mitraljezom kad je počeo napad.
  Sinicina, koji je ležao pored nje :
  - Dakle, to znači da neprijatelj planira taktiku Fridrika, točnije generala Nogija, da zaobiđe utvrde i potisne nas u pozadinu.
  Kapetan je turobno promrmljao:
  - Neka pokuša zapaliti rep ruskom konju. Toliko će ga udariti kopitima da se to neće činiti puno!
  Pilotski as se našalio:
  - Konjska kopita vjerojatno nisu od Kruppovog čelika , nego od naših sovjetskih!
  Riječi joj je prekinuo urlik granata. Ovdje ona leži u davno iskopanom rovu, općenito postoji značajna linija utvrda oko Habarovska, prijetnja japanske invazije postoji već nekoliko godina. Ispred i iza rovova pršte granate i stvaraju veliku buku. Općenito, poznata japanska shimosa stvara puno buke i dima. Ratnik gleda bez straha, čak i s malo ravnodušnosti. Eksplozije granata stvaraju prljave fontane, jedna od njih izazvala je podrhtavanje tla. To znači da puca puška s topom kalibra dobrih tristo milimetara. Čuju se jauci ranjenika. Kroz kanonadu se doimaju poput laganih para koje ne može svako uho otkriti. Ovdje je pilot ratnik bio prekriven zemljom. Djevojka je, međutim, kihnula i otresla prašinu sa svojih crvenih pletenica:
  - Uvijek je tako, ako legneš uprljaš se! A ako ustaneš, daj mi jednu ili dvije lijeve ruke!
  Topnička priprema se pokazala kratkom, možda Japanci nisu imali toliko granata. Napad je počeo. Nekoliko japanskih tenkova vozilo je ispred. Mali, s blago zaobljenim tijelom stroja. Najpopularniji tenk Carstva izlazećeg sunca: Chichikha . Witcher se sjetio njegovih karakteristika. Prednji oklop 30 mm , top 47 mm, dizel motor 320 konjskih snaga. Osim voznih performansi, u kojima ovaj stroj nije inferioran T-34, onda je čak i lošiji od njemačkog T-3 modela iz 1943. Čak ga i na Dalekom istoku zovu kihavica! Ali usput, kraljica polja nije tenk, već pješaštvo. Pokušajte, približite se minskim poljima. Kako se pjeva: Gdje oklopni vlak ne može proći, puzit će vojnik s puškom.
  Japanske puške kopirane su iz njemačkog Mausera. Automati su otkinuti sa Šmajstera , slavnog još iz Prvog svjetskog rata . Općenito, uskooki ljudi imaju želju kopirati ono najbolje s druge strane. Zacijelo, japanski dizajneri već rade na stvaranju hibrida Panthere i T-34!
  Japanskih tenkova nema više od desetak, a sovjetsko topništvo im se ne žuri u susret. Pješaštvo trči za njima u trku, u tradicionalnom debelom lancu. Sami vojnici Zemlje izlazećeg sunca odjeveni su u blago žute uniforme koje odgovaraju boji kaki stepe. Witcher ih gleda, brzo procjenjujući broj napadača. Na oko ih je pet-šest tisuća, a najviše tisuću Rusa sjedi u rovovima i pokriva ovaj dio fronte. A oružje... Dalekoistočna vojska opremljena je po rezidualnom principu, a samo časnici imaju automate . Pa ona je bojnica, iako bez funkcije, svedena na razinu redovnice.
  Kapetan Sinitsin (još uvijek vrlo mlad) upitao je Witchera :
  - Jeste li se borili s Nijemcima?
  Djevojka je odgovorila:
  - Ne! Poljubila sam ih!
  Kapetan, odjednom problijedivši, primijeti:
  - Sjećate li se svog prvog leša?
  Witcher je, smiješeći se, odmahnula glavom:
  "Ja sam pilot, koga god sam oborio, ubio sam ga, nemam pojma o leševima!" Usput, tijekom cijelog Velikog domovinskog rata moj avion nikada nije oboren!
  Kapetan je nekako nespretno zazviždao:
  - Ti si pravi as ! A koliko imaš namazanih Nijemaca!
  Witcher se još šire nasmiješio:
  - Nakon dvadeset pete dodijelili su zvijezdu heroja! A tek dvadeset osam.
    Sinicin je uzviknuo:
  - Uh-uh ! Vi ste jednostavno majstor svog zanata!
  Djevojka je skromno odgovorila:
  - Ne treba praviti heroja nekoga tko jednostavno pošteno ispunjava svoju dužnost. Sada će pješaštvo prići bliže, a mi ćemo ih dočekati.
  Kapetan je potegao zatvarač teške puškomitraljeze, teške dobrih deset kilograma. Dotaknuo sam psa, lansiranje je jako čvrsto, kundak ima trzaj. Nije baš zgodan stroj, ali pogađa ... Istina, prema glasinama, Nijemci već imaju moćniji mitraljez, ali tko zna hoće li sovjetski dizajneri smisliti nešto bolje. Sinitsin nije mogao odoljeti da ne upita:
  - Zašto su vas tako velikog pilota prebacili u pješaštvo?
  Vedmakova je polušaljivo odgovorila, također škljocajući zatvaračem svog automata :
  -A samo sam htio znati kako je sjediti pod vatrom! To bi bilo super.
  - A mora da si izgubio čizme ako si tako žurio na prvu crtu!
  Vedmakova je, naime, trudeći se da žuljevi brže nestanu, hodala okolo kao bosa djevojka. Iako je tijekom rata većina žena i djece ljeti isticala gole pete, to nije bilo prihvaćeno među časnicima, osobito na javnim mjestima. Ali Witcher ju je čak volio tako izdvajati. Sinicinu je jednostavno odgovorila:
  - Da bismo uštedjeli novac, gotovo cijeli kapitalistički svijet je protiv nas. Uostalom, čizme se troše, a to je posao mnogih ljudi!
  Kapetan se složio šaljivo namignuvši:
  -Imaš jako lijepe noge! Mogu li ih maziti?
  Witcher je odmahnula prstom:
  - Ne sada! Onda, ako preživiš, ja ću te grijati noću.
    Sinjicin je razrogačio oči:
  - Opa, brz si! Ženama obično treba dosta vremena da se slome.
  Vedmakova je htjela odgovoriti, ali se čula eksplozija, japanski tenk koji je išao naprijed naletio je na minu. Djevojka je pjevala:
  - Hitler je vozio auto, gad se raznio na minu! Razbio se u komadiće - ali od toga je bilo malo koristi!
  Drugi japanski tenk je eksplodirao, zaustavio se, okrenuo njušku i otvorio vatru na sovjetske rovove. Treći je pojurio za njim. Japanci, međutim, nisu ni pomišljali na zaustavljanje. Uskooki su pukli, njihovi mitraljezi, smješteni na polukružnim, pokretnim tornjevima, počeli su djelovati.
  Kapetan je promrmljao:
  - Ovo je super ! Kao da hodaju u paradi! Ovo je vojska!
  Vedmakova je uzela pušku, srećom što je to dopuštala udaljenost pješaštva, i pucala u japanskog časnika. Suskooki se prevrnuo, odbacivši pušku takvom snagom da je bajunetom petljala po proljetnoj travi. Ostali Japanci nastavili su trčati, samo malo nakrivivši tijela, očito se nadajući da će izbjeći poraz, odnosno smanjiti njegovu vjerojatnost. Vedmakova se prisjetila da se tako obučavaju vojnici u Kvantungskoj armiji; oni koji se ne sagnu na vrijeme bivaju bambusovim štapom po glavi. Čini se da je car-otac Herod bio dobro potresen. Ovo je on, međutim, o Nikoli II. Sada se opet bore protiv Japana, i to ne na jednom, već na više frontova. No, i to ima svojih prednosti. Djevojka je pjevala:
  On dolazi, Verma kht je bačen u prah ,
  Napoleon je poražen, nepobjediv!
  Neprijatelj neće moći pogaziti sovjetsku zastavu,
  Kad su narod i stranka složni !
  Uništeni japanski tenkovi jedan za drugim stali su, ali je pješaštvo nakostriješeno bajunetima počelo još brže juriti. Položaji sovjetskih trupa brijali su bljeskanjem, pljeskanjem pušaka, povremeno prošaranim mitraljeskom vatrom. Witcher je također otvorio vatru. Japanci su, ponovno puneći u pokretu, pucali iz pušaka. Vikali su iz sveg glasa:
  - Banzai! Rus odustani!
  Meci su probili njihove lešine kao štap u lutke. Padala je koštana prašina pomiješana s krvlju. Međutim, većina je metaka, kako to biva u borbi, promašila. Japanci su prešli minsko polje, mali vojnici su bili preslabi da bi svojim trkom detonirali darove pripremljene za tenkove.
  Witcherova je osjetila okrutni trzaj mitraljeza na svom ramenu, dok su se borci Zemlje izlazećeg sunca doimali kao prava čudovišta. Njihovi histerični krici postajali su sve jači i bliži, njihova žuta odvratna lica blistala su od znoja. Witcher pokušava ubiti što više neprijateljskih vojnika odjednom. Cura je zgodna kao i uvijek i puca ko gnijezdo. Jedan isječak je ponestao, ubacio drugi. Spremnik je prevelik, okrugao i nije ga lako uglaviti u ležište. I opet vatra, japanci lete naglavce.
  Vedmakova je ispalila drugi metak, pa je ostala bez ikakvog streljiva. A oni uskooki već napadaju granatama. Odgovaraju dobacivanjima, sada je mnogo više vriske i jauka, sovjetski vojnici također padaju. Fragment je odsjekao maleni pramen kose na Witcherovoj glavi . Djevojčini živci to ne izdrže, ona skoči i vrišti iz sveg glasa:
  - Za domovinu za Staljina!
  Za njom, ostali borci vrište, iskaču iz zaklona i tresu bajunetima. Sovjetski vojnici trče u susret Japancima, boreći se bajunetima.
  Witcherov brzi udarac reže trbuh najbližem "samuraju". On vrišti, pokušava odgovoriti i pada kao zaklani vepar. Djevojka sa zadovoljstvom uzvikuje:
  - Ruski nogomet: Rusija - Japan, dva-nula !
  I doista, još jedan Japanac pao je s prerezanim grkljanom bajunetom . Pa pilot ratnik udario je trećeg nogom u prepone. Uskooki muškarac se ispružio, a djevojka je, po inerciji, zarila vrh u protivnikovo oko!
  -Uzmi japanski! Zašto stajati na barijerama!
  Uzvratni udarac bajuneta razderao je bojnikovu tuniku, potekla je krv, ali to ne samo da nije smetalo djevojci, već ju je dodatno razbjesnilo.
  - Smrt Hirohita! - zalajala je djevojka, potkoljenica joj se zabila u uskooku sljepoočnicu , a djevojka se kretala takvom brzinom, kao da je propeler novog borca.
  Japanci su se povukli, pa čak i uzmaknuli, a nadahnuta djevojka je krenula u napad, njezin mitraljez vrtio se poput toljage u rukama diva. Zatim je uslijedio snažan udarac kundakom u potiljak prerevnog časnika. Anna je izdahnula:
  - Evo ti shahen-khash !
  Ali sve u svemu, Rusima je bilo teško. Uskooki imaju peterostruku prednost na svojoj strani, a Japanci imaju dobru razinu fizičke spremnosti, daleko od toga da se protiv njih bore najbolji vojnici SSSR-a. Naravno, u tako teškom ratu na Daleki istok su slani ročnici treće kategorije, lošijih osobina, ili vojnici koji su teško stradali u borbi s nacistima. Vojnici su padali, ponekad se u jednog Rusa zabijalo i po desetak bajuneta, doslovno su kolektivno krvarili, ali su se borili kao junaci, nitko nije tražio milost.
    Sinicin je ubo japanskog časnika bajunetom, ali je također bio pogođen vrhom u bok. Mladić je Japanca koji je napadao oborio udarcem kundakom u prsa, no krv je previše obilno potekla sa strane. I četiri samuraja su odjednom pojurila na tipa.
    Hrabra Vedmakova pritrčala je u pomoć, probovši časnika bajunetom do lopatice, a drugog Japanca udarcem nogom udarivši ispod koljena.
  - Drži se Petruha! - viknula je.
  On, odmah odrazivši dva bajuneta uperena u prsa, odgovori:
  - Ja nisam Petar, nego Arkadij!
  Djevojka koja je ubila drugog Japanca zarežala je:
  - U ratu je svako ime kao škljocaj napete puške;
  Arkadij se malo povukao, a nemilosrdni bajunet razderao mu je obraz. Mladić je cvilio od neizdržive boli:
  - Majka Božja!
  Witcher se usprotivio:
  - Možda sam majka, ali ne Božja! Općenito, Boga nema, niti ga je ikada bilo!
  Arkadij, povlačeći se leđima prema Ani, nerazgovijetno promrmlja:
  - A što nas, nakon smrti, čeka zaborav ?
  Djevojka je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Komunistička znanost će uskrsnuti mrtve. A oni koji su poginuli u borbama za domovinu bit će prvi vraćeni u novi život.
    Sinjicin je odmahnuo glavom:
  - Bože sačuvaj!
  Witcher je, nakon što je ubio još jednog Japanca, zacvilio:
  - Nema boga! Ako postoji, onda moramo priznati da je navodni kreator svemira sadist! I voli mučiti kreaciju!
  U tom trenutku Arkadiju je bajunetom rasječeno bedro, a on se, da ne bi pao, naslonio na crvenokosog ratnika:
  - Kako patim! Jednostavno nezamislivo!
    Pet-šestostruka nadmoć vojnika izlazećeg sunca uzela je danak. Pedeset samuraja jurilo je na njih, mašući bajunetima poput vojske dikobraza. Arkadij je dobio nekoliko udaraca bajunetom u trbuh, a potom mu je izbijeno oko. Kad je mladić pao, ubrizgali su mu dvadeset puta injekciju i zauvijek utihnuo. Pitam se što je osjećala njegova duša dok je odletjela: iznenađenje, ili strah, ili možda nevjerojatno olakšanje, nakon što je napustio zatvor tijela.
  Witcher je bio kao začaran. Naravno, njezina se tunika raspala u komadiće, razrezana bajunetama. Pokazalo se da je ratnik bio potpuno gol, prekriven mnogim ogrebotinama, ali samuraj joj nije mogao nanijeti nijednu ozbiljnu ozljedu! Borila se, a gole grudi s grimiznim bradavicama tresle su se poput bova u moru. A goli gležnjevi samo su bljesnuli. Djevojka je doista bila utjelovljenje životinjske i erotske moći. Njezini goli tabani postali su crveni od krvi, što je stvorilo asocijaciju na veliku božicu uništenja i zla a- Kali! Gotovo svi sovjetski vojnici već su bili izbodeni na smrt, bitka je bila gotova, a samo u svojoj iskričavoj ljepoti Afrodite, s vremena na vrijeme pogađala je drske sužene oči.
  Japanski general Nugi iznenađeno je promatrao ovo čudo. Tada mu je glavom proletjela misao. Uslijedila je naredba, izrečena tankim glasom nedovoljno uhranjenog komarca :
    - Bacite preko nje mrežu, uhvatite je živu!
  Štedljivi Japanci također su imali mreže. Što ako trebamo jednog od Rusa uhvatiti živog? A mreža je idealna za to. Odmah je desetak hvatača na djevojku bacilo okove
  Witcher je uzvratila koliko je mogla, dala je sve od sebe da se oslobodi. Ali sve je bilo uzalud; savjesni Japanci napravili su mrežu s očekivanjem da će u njoj biti slon. Djevojčicu su, temeljito umotanu, vukli u naručju. Očito je postignut taktički uspjeh, tim više što ovaj smjer nije bio pokriven ni topništvom ni mitraljezima.
  Djevojka se prisjetila glatko obrijanog lica svog voljenog Arkadija i njezine krilatice:
  - U ratu je svako ime kao škljocaj napete puške;
  Pojavila se zabrinjavajuća i odvratna misao, nije li ga ona ukleta! Uostalom, to se često događa: upravo ste se zaljubili u osobu, a on je umro!
  Japanci su, očito, zauzeli slabo pokrivene rovove na ovom mjestu, nastavljajući zaobilaziti položaje sovjetskih trupa oko Habarovska. I njenu Vedmakovu zarobljavaju, ali iako nije, već je odvode, trpaju u zamrljan oklopni auto da je odvezu u pozadinu. Stroj je pretpotopni , vjerojatno iz Prvog svjetskog rata, pa se neprimjetno zavukao iza pješaštva. Brzina je oko 12 kilometara na sat. Brr! Prvi tenk na svijetu, Prohorovljevo terensko vozilo, nije težio ništa manje, ali je imao brzinu od 40 kilometara na sat na autocesti i 25 na autocesti. Pa, s jedne strane SSSR napada cijelu Europu, a s druge značajan dio Azije. Djevojka se okrenula na bok, očito je prijetilo da legne na leđa. Koliko je mračno u ovom dijelu oklopnjaka, očito se u njemu nalazi desantni dio, odnosno prijevoz vojnika. Bilo bi lijepo, naravno, pobjeći, prvo se osloboditi šipki i jakih užadi. A kako to učiniti? Djevojka, naravno, ima vještine, iako će morati petljati, istovremeno skidajući lisice i pileći lanac za koji je bila vezana za nogu. Ali užad također može biti vrlo prikladna ovdje. Posao je dosadan, ali ako je odvedu na područje Mandžurije, imat će vremena. Djevojka je skinula užad s mokre kože, pilila lanac i pritom razmišljala. Hmm , nije šaljiva koalicija koja se formirala protiv Sovjetske Rusije: štoviše, najozbiljnije čudovište je Njemačka. Zemlja s naprednom tehnologijom, jakim trupama. Na primjer, čula je za novi lovac ME-309. Čini se da ovi već lete. Ona nema točne podatke o naoružanju , ali prema glasinama ova letjelica ima čak sedam vatrenih točaka. Ovo je vrlo ozbiljno oružje, s obzirom na to YAK =9 samo su dva, a na sovjetskim lovcima nema vozila koje je imalo više od tri točka. Pokušajte pobijediti takva čudovišta! Pa, Focke-Wulf je vrlo ozbiljan stroj, superiorniji u naoružanju od sovjetskih zrakoplova, a čak može nositi gotovo dvije tone bombi. Već krajem 1942. godine bio je naoružan s dva topa kalibra 20 mm i 4 mitraljeza kalibra 13 mm. No, čini se da se već pojavio novi tip lovačko-jurišnog zrakoplova i bombardera s dva topa od 30 mm i četiri topa od 20 mm. To je već bilo čudovište, čudovište svim čudovištima! A prema glasinama, lovac s osam topova od 30 mm već je pušten u proizvodnju! Isprobajte ovog ghoula i pobijedite ga! Kako sovjetski dizajneri žele odgovoriti na to? Vitchakova je čula da se radi na Yak-3. O tome joj je rekao kustos iz Berijina odjela. Čini se da će glavni vrhunac zrakoplova biti manja težina konstrukcije, bez dodatnih motora i naoružanja. Manevarska sposobnost je, naravno, dobra, ali bih želio povećanje naoružanja! Uostalom, u boksu je, naravno, lagani sportaš u težini pera manevriraniji od teškaša , ali će i dalje gotovo sigurno izgubiti od njega. Nije uzalud da postoje težinske kategorije, a među profesionalnim boksačima najviše se cijeni udarna snaga. Potrebno je ojačati naoružanje sovjetskih zrakoplova i tek tada će Wehrmacht biti ravnopravno tučen. Od druge polovice 1942. nadmoć Luftwaffea u zraku počela je nestajati, čak je do ožujka 1943. SSSR bio u prednosti, ali... Izdaja saveznika promijenila je odnos snaga. Wow, Hitler je ubijen 13. ožujka, a sad je tek kraj travnja, a koliko se ozbiljno promijenio odnos snaga. Tako brzo od strateški povoljne pozicije do strateški gotovo gubitničke . Gotovo, jer još uvijek postoji nada da će Njemačka biti poražena prije nego što ostvari stratešku i tehnološku nadmoć nad SSSR-om. Konkretno, saveznici mogu opskrbiti naciste velikim količinama zrakoplova, ali će njemačkim pilotima trebati vremena da nauče upravljati njima . Ipak, postoji razlika u tehnologiji i instrument pločama. Tenkovi također zahtijevaju uvježbane posade, a osim toga, performanse Chevrona u ruskoj zimi nisu osobito dobre. Automatska puška M-18... Nije loša stvar, ali brzina paljbe je inferiorna u odnosu na najbolje sovjetske modele, iako je superiorna u preciznosti! Ukratko, problem je problem! Tu su, doduše, i slavni Churchilovi sa snažnim oklopom i dobrim voznim karakteristikama. Naravno, izgleda da ćemo se morati boriti i s njima . I što duže rat traje , to će nacisti dobiti više opreme. To znači da je zaključak jednostavan: moramo na ljeto nanijeti poraz Njemačkoj. Što se Japana tiče, najbolje je ograničiti se na aktivnu obranu i pokrenuti protunapade koristeći kvalitativnu nadmoć u tenkovima. Ali opet, ušteda energije što je više moguće. Bez uvlačenja u dugotrajne bitke i izgradnje obrane na prethodno pripremljenim linijama. Još uvijek postoji šansa za korištenje kineske Crvene armije, ali Chiang Kai-shekov režim ju je napao svom snagom. Tako da se za sada možete osloniti na vlastite snage. Kada napasti? Najbolje vrijeme je krajem svibnja, kada su ceste potpuno suhe i kada postrojbama stižu pojačanja. Sama Vedmakova bi prvi udar zadala u smjeru Orjola, a zatim u regiji Harkova, kako bi istjerala Nijemce iz industrijskog Donbasa, a zatim bi forsiranim maršom preko Ukrajine, odmah prešavši Dnjepar, i dalje u Rumunjsku. . Međutim, možete skrenuti na sjever, osloboditi Bjelorusiju i ići iza pozadine središnje grupe. Ideja je u cjelini dobra, ali ima i nedostataka, ofenziva na orlovskom pravcu je najočitija, a tamo će je čekati fašisti. Utvrde će morati biti hakirane.
  Ovdje će vam, naravno, dobro doći i puške i katjuše. Potonji sustav proizvodi snažan, osobito moralni učinak. U svakom slučaju, potrebno vam je mnogo pušaka i raketa katjuša za bombardiranje neprijateljske obrane granatama. Općenito, iskustvo Prvog svjetskog rata pokazalo je da se lakše braniti nego napadati, a da kajzerova Njemačka nije iscrpila svoje snage proljetnom ofenzivom 1918., rat bi mogao potrajati još nekoliko godina. No, Drugi svjetski rat dokazao je superiornost ofenzivne taktike nad obrambenom. Na primjer, brzi poraz Poljske i, posebno, nevjerojatan poraz moćne zapadne koalicije saveznika. Nacisti su porazili nadmoćne snage u mjesec i pol, jednostavno zaobilazeći neosvojivu Maginotovu liniju. Borbe u Africi, gdje su isprva nadmoćne snage Italije poražene odlučujućim udarcem Britanaca. A onda je Rommel tijekom brze ofenzive porazio mnogo jače britanske trupe. Ali naravno, najupečatljiviji primjer je SSSR 1941., velika katastrofa moćne vojske. I uzvratne ofenzivne operacije koje nokautiraju njemačke jedinice. Dakle, glavna stvar je udariti sami, ne čekajući pritisak novih njemačkih tenkova. Dugotrajni rat iscrpljivanja postaje gotovo beznadan, osim ako, naravno, sovjetski znanstvenici ne stvore čudesno oružje! Potonje je, u načelu, moguće; na primjer, čula je da je teoretski moguće stvoriti bombu koja može uništiti grad. Štoviše, takva će bomba težiti tri do četiri tone. Izgleda kao bajka, ali... Rođeni smo da bajku ostvarimo.
  Još atraktivniji način je lasersko oružje opisano u Hiperboloidu inženjera Garina. Takvo nešto sasvim je u stanju uništiti cijelu vojsku tenkova, aviona i brodova. Naravno, stvorite takvo oružje, i ne samo Treći Reich, već i izdajice Pindosa, cijeli kapitalistički svijet će završiti. I svijetla zastava komunizma zasjat će planetom. Ali iz nekog razloga takvo oružje nije stvoreno. Ogledala nisu najbolji način za prikupljanje energije izgaranja u jedan tok. A potrebno je puno više energije za rezanje brodova. Iako, ako se koncentrira na mikronsku finoću, onda je sasvim moguće rezati i avione i bojne brodove. Čudotvorno oružje koje će pomoći spasiti SSSR. A evo i laserskog efekta, u drugačijem obliku. Napokon je lanac popustio i gotovo je slobodan, a komadi užeta leže okolo.
  Witcherova je izrazila:
  - Strpljenja i rada, ako s tobom, nisi mrtvac!
  Djevojka je ustala i lupkala bosom nogom po pokrivaču. Bez reakcije. Pokucala je jače. Kao odgovor, uslijedile su psovke na japanskom, ali reakcije nije bilo. Tada je Witcher frustrirano počeo pjevati. I pjevala je iz sveg glasa, kao primadona na proslavi godišnjice:
  Horde Wehrmachta divljaju
  Grmljavina oružja i zveket mačeva!
  Dim se diže do mjesec dana,
  Izobličenje zraka s neba!
    
  Stoljećima je domovina slavna,
  Dat ću svoje tijelo za Rusiju!
  Volim te, lijepa Ruso,
  S nama je Gospodar svih kraljeva!
    
  O, vi kudravi gajevi zemlje,
  Zvuk zlatnih jasika šušti!
  Braćo pravoslavni sokoli,
  Bog je nadahnuo vojsku na junačka djela!
    
  U hladnim ili toplim danima,
  Možda će oblak donijeti malo tame!
  Mi smo fašističke svinje, kao metle,
  Da otresem gnusobu s lica!
    
  Stvar naše stranke je pravedna,
  Borite se za sovjetski narod!
  Pjevamo hrabru pjesmu,
  Misao se vinula uvis kao orao!
    
  Staljin je mudar, ideal vladara,
  Vode nas u strašnu smrtnu bitku!
  Stijeg domovine, tučak pobjednika,
  Spreman sam raspravljati s Pallas-sudbinom!
    
  Lenjinova će stvar biti vječna,
  Gradit ćemo sveti komunizam!
  Vjeruj, ljudski nauk,
  Fašizam će biti smrvljen u ponor tame!
    
  Cijela planeta je kao slobodna ptica,
  Poletimo u daleke zvijezde, u svjetove!
  Nešto svijetlo i plemenito
  Mi ćemo, poput kipara, stvarati!
    
  I Rusija pod crvenom zastavom,
  Kao da će procvjetati nebeski Eden!
  Lenjinova stvar, Staljinova volja,
  Vodite nas naprijed do postignuća!
  Pa, u redu, nikad ne znate što se događa u Ultramatrixu Hyperneta.
  Njemački tenkovi sada napadaju mlade pionire. I prvi su krenuli moćni i dobro zaštićeni tenkovi Lev. Gotovo su neprobojni, ne samo sprijeda, nego čak i sa strane, samo nekoliko pušaka ih može uhvatiti. Čeoni dio trupa tenka Lev debljine je 150 milimetara, pod kutom od četrdeset pet stupnjeva. Odnosno, niti jedan sovjetski top neće prodrijeti. A čelo tornja je 240 milimetara, a također i na padinama. A ovo je anti-pulsar - oni također ne uzimaju sovjetske puške.
  Osim ako ga ne pogodite jako velikim kalibrom, ali ipak ga morate znati pogoditi njime. Ali to nije lako učiniti protiv mete u pokretu.
  Sljedeći su došli njemački Tigrovi. Bio je to model Tiger-1 s gotovo četvrtastom kupolom i trupom. No oklop bokova prilično je debeo - 82 milimetra, a može se probiti samo iz topa od 76 mm s male udaljenosti, a ni tada, nije sigurno.
  Kasniji Tiger-2 s kosim oklopnim pločama još nije pušten u proizvodnju. Panther, iako najbrži od njemačkih tenkova, zaostaje, jer je bočno slabo oklopljen. Slijede drugi još lakši i stariji tenkovi.
  Postoji čak i T-3, s kratkim fugasnim topom, tenk koji je pred ukidanjem proizvodnje. Ali 1941. godine bila je najraširenija. I T-4 s moderniziranim topom, čak i boljim u moći probijanja oklopa od T-34-76. Ovdje se pojavio takav zvjerinjak. I par Ferdinanda. U ovom slučaju, samohodni top se ne proizvodi masovno; umjesto toga, razvijen je praktičniji, lakši i učinkovitiji samohodni top . Ukratko, impresivna snaga.
  Valerka je zazviždao:
  - Vau! Kako se nositi s ovim?
  Leshka je slegnuo ramenima i odgovorio:
  - Trebamo blastere! A još bolji su hiperblasteri !
  Slavka se zahihotala i zacvrkutala:
  - S hiperblasterom svaka budala može uništiti tehnologiju dvadesetog stoljeća i raspršiti je u kvarkove. Zato pokušajte mudro!
  Marinka kimne sa smiješkom:
  - Imamo tako učinkovito oružje kao što su eksplozivna pakiranja od ugljena. Ovo su oni koje treba koristiti!
  Valerka se hihotala i pjevala:
  Pocrnio kao ugljen
  Bio je cvijet različak...
  Ljiljani u dolini će procvjetati,
  U zoru do pet!
  Levka je odmahnula glavom:
  - Možete li pogoditi čudovište poput "Lava" s eksplozivnim paketom? Oklop mu je vrlo debeo.
  Slava je kimnuo i primijetio:
  - Lev, to je ovan!
  Pionir je škljocnuo bosim nožnim prstima i pogledao svoje ruke. Ali hiperblaster, ili bilo koje oružje iz budućnosti, nije se pojavio.
  Marinka se nasmijala i odgovorila:
  - Morat ćemo iskoristiti ono što imamo! Ovdje je, kako kažu, sve pošteno!
  Valerka se namršti, namigne prijateljici i primijeti:
  - Čini se da sam nešto smislio!
  Levka je vatreno zalajala :
  - pomislila je purica i završila u juhi!
  Ne obazirući se na ruganje svoje mlade partnerice, Valerka je bosim nožnim prstima podigao vreću eksplozivnog ugljena. A ugljena prašina može eksplodirati jače od RDX-a.
  A mladi terminator je uzeo i snažno bacio ubojiti dar uništenja. I paket se, leteći u luku, zabio u desnu gusjenicu njemačkog tenka Lion. On ga je, nakon što je dobio štetu, uzeo i okrenuo udesno. I dva čelična mastodonta, teška po devedeset tona, uzela su ga i sudarila se. Zgužvali su se oklopi moćnih strojeva.
  I zagrmjele su eksplozije, a borbeni pribor je počeo detonirati.
  I kupole su pale s tenkova. I kako su grmjeli.
  Marinka je radosno uzviknula:
  - Ultrapulsar!
  Levka doda cereći se:
  - Hiperzvijezda !
  I Slava je bosim nožnim prstima podigao paket s eksplozivom i njime tresnuo u fašistički auto.
  I on je također upao u gusjenicu. I opet su se uz urlik sudarila dva tenka Lev, opet je detonirao borbeni komplet i dogodile su se eksplozije. A granate, ispaljene, otkidaju toranj.
  Valerka je primijetio lupkajući golom okruglom petom po travi:
  - Vidite, možete i bez hiperblastera ! Glavna stvar nije razorna ludost oružja, već inteligencija onoga koji ga koristi!
  Marinka je također bosim prstima bacila eksplozivno i razorno pakiranje ugljena. Pruga je s jedne strane polomljena. I opet su se sudarili tenkovi Trećeg Reicha.
  I opet eksplozije, razaranja i detonacije.
  Pionirka i terminator u kratkoj suknji su zabilježili:
  - Jaka budala može ubiti slabog genija, ali ne može istinski pokoriti ni trivijalnog idiota!
  Levka je također bacio dar smrti, poderavši stazu i prisilivši automobil da skrene, gurajući čelična čudovišta u stranu. I eksplodiraju od divlje detonacije.
  Dječak ratnik reče:
  - Dobar zapovjednik je lav kad je makar mala lisica, vučjeg stiska i pameti, a ne ovan!
  Valerka je kimnuo, ponovno bacio ubojiti dar uništenja, omotavši tenk i gurajući ga jedan o drugi, napomenuvši:
  - Može vojnik postati general, ali ovan nikako lav, ako ima pamet ovce, ne može izbjeći da ga lisica pošalje na roštilj!
  Slavka je bacajući granatu golom petom rekao:
  - Loše je biti ovca koju šišaju lisice, ali je još gore postati svinja koju čak i ovce puštaju na roštilj!
  Nakon čega su četvorica pionira bosih nogu počeli bacati eksploziv iz ugljena na tenkove, gurajući ih mnogo energičnije. Tako su Tigrovi i Pantere poslani na klanje.
  Istovremeno su mladi pioniri terminatori počeli pjevati, skladajući u hodu cijelu pjesmu, i to herojsku:
  Što znači pionir snova,
  Naprijed prema komunizmu...
  Veličina mladenačkih želja,
  Idite na beskrajno pješačenje!
  
  Mi smo djeca lijepe domovine,
  A Lenjin nam je osvijetlio put...
  Iako je ovaj svijet opasan,
  Nadahnuo nas na velika djela!
  
  Idemo u polje raditi,
  Vlati trave golicaju tabane...
  Zašto naši momci trebaju botove?
  Trubač svira na naslovnici!
  
  Kako je lijepo u sovjetskom svijetu,
  Tratinčice, lopoč, dijamant...
  Hodamo kao složni tim,
  Udarili smo buržoaziji u oko!
  
  Ako trebamo pomusti kravu,
  I kosi travu kosom...
  I Staljin i Lenjin, njih dvojica,
  Čuvat ću vatru u svom srcu!
  
  U ime sovjetske domovine,
  Spreman za ralicu...
  Bosi smo u djetinjem bijesu,
  Pobijedimo odrasle od dvadesetak godina!
  
  Evo dolazi Hitlerova moć,
  Zla horda napada...
  A fašizam napada paklenog Kajina,
  A puše velika snježna mećava!
  
  Ali mi pioniri nećemo pokleknuti,
  Upoznajte naš veliki SSSR...
  Bacimo granatu bosom nogom,
  Pokažimo hrabrost primjerom!
  
  Volimo svoju domovinu,
  Gdje je Staljinov ideal ljubavi...
  I nema više lijepih naših djevojaka,
  Nije ni čudo što je pjesnik skladao!
  
  Neka bude ova zastava komunizma,
  Da sija iznad naše domovine...
  Ne smijemo pasti pod jaram fašizma,
  Položivši ispit s A!
  
  Pioniri su se borili blizu Moskve,
  Gdje se penje zli Hitler sa hordom...
  Ali ponosni smo vršnjaci,
  Neka momak i cura budu bosi!
  
  Pa, mi smo divovski borci,
  Zato se treba znati boriti...
  sjedinjeni s domovinom ,
  Znajte da je ruski medvjed bijesan!
  
  U snijegu, momci, djevojke,
  Kao ptice koje trče bose...
  Pucaju iz mitraljeza,
  I uhvate te lasom, silom!
  
  Dječak se sagnuo nad kartom,
  A kravata gori kao plamen...
  On je mudar strateg - čak i previše,
  A snaga duše je monolitna!
  
  Ovdje je djevojka uzela granatu,
  Šunjati se kao mačka kroz snijeg...
  Fašist dobiva svoju naknadu
  I metak pogađa neprijatelja u bijegu!
  
  Pa mi smo cool klinci,
  Čaramo kao tuča po našim neprijateljima...
  Mraz je vrlo jak - bosi ,
  Iz inata, znajte da smo na hladnoći!
  
  Pa, što je šipak za dječaka?
  Baca ih da prestignu...
  I Fuhrer će morati vratiti,
  Ne istisnite jauk iz čudovišta!
  
  Evo djevojke koja puca iz bazuke,
  Izbacila je klinastu petu...
  Njezine vrlo spretne ruke
  Bori se kao Sotona!
  
  Da, Hitler će biti u nevolji ,
  Naletio sam na jaku šaku...
  Uostalom, s našim čeličnim timom,
  On će to sigurno dobiti za sitniš!
  
  Mi pioniri smo samo spolja djeca,
  Zapravo, u meni ključa divlji demon...
  I Fuhrer će odgovarati za nasilje,
  Imamo oštar mač i štit!
  
  Ali neprijatelj će ponuditi odgovor,
  Smrzne se na snijegu čak iu čizmama...
  A bosi smo i zimi i ljeti,
  I vidimo Hitlerovu vojsku u lijesovima!
  
  Pokazali su takvu snagu u borbi,
  Da se i sam Sotona trese...
  Momci će čak rastrgati krokodila u borbi,
  Naša država je tako moćna!
  
  Znaj da nas nitko ne može uništiti,
  Čuvaj se dječaka, grabežljivog kopileta...
  lice tako jako blizu Moskve ,
  A onda nas čeka Staljingrad!
  
  Ovdje su pioniri pucali iz praćke,
  Precizno su oborili ovog strašnog Tigra...
  I pete su mi bljesnule na hladnoći,
  Nema vremena za prazne igre!
  
  To su djeca, to su ratnici iz kolijevke,
  Sposoban pokazati visoku klasu...
  A djevojčin glasić zvoni,
  Zašto bi se čak i lopov bojao?
  
  Djevojke imaju zvijezde u srcu,
  Znaju da ljepši spol...
  Još nije kasno za borbu,
  Nek se razbije podmukli neprijatelj!
  
  Nacisti imaju čak i orke,
  Među saveznicima, vjerujte...
  Ali glas pionira je jasan,
  Otvorit će vrata slavnim vilenjacima!
  
  A naši vitezovi, da znaš, neće se trgnuti,
  Oni će pokazati najveću klasu...
  Evo ih vjetar njihao, vidim borove,
  Vrana je pogođena ravno u oko!
  
  Hrabro smo se borili kod Staljingrada,
  Da, Lenjinovi pioniri su sinovi...
  Djeca bosa hodaju tiho,
  Od Bijele Rusije sve do Kolime!
  
  I Staljin, vođa sjajnog izgleda,
  On je i bijesni krvnik za Nijemce...
  Neka nestane ova gadna zmija,
  Neće nas gorki plač djeteta probuditi!
  
  Zastrašujući luk na Kursku se savio,
  Tenk "Pantera" okretan kao lisica...
  Ali s nama, pionirima, bit će mladosti,
  Djevojke su apsolutno prekrasne!
  
  Pa ne dajmo se, pioniri, Tigrovima,
  Moćni Ferdinand hrli u bitku...
  Dječak sklada, vidimo liru,
  I stroj spretno puni!
  
  Pa, tip je hrabro bacio granatu,
  I bijesno je udario gusjenicu...
  Evo djevojke koja češlja svoje pletenice,
  Ne bojimo se bombi i napalma!
  
  Sada bjesni bitka na Dnjepru,
  I mnogo se krvi prolije - bitka je teška...
  Molit ću domovinu za oprost,
  Što ako nisam zdrav u borbi!
  
  Za pionira ne postoji riječ za slabost,
  On je tako veliki borac, ratnik...
  neće pobijediti mlade , znaš,
  Djevojke će uvijek izgledati svježe!
  
  Pa, djevojke su poklekle glave,
  Da, dječak je pao, primivši metak...
  Ali znaj da je duša besmrtna - neće propasti,
  Orden je posthumno dodijelio sam Staljin!
  
  Vjerujemo da je znanost svemoćna,
  Svi mrtvi će ustati za nagradu...
  A smrt za pionire, znate, nemoćna je,
  Ponesimo mitraljez sa sobom u rajski svijet!
  
  Neka je svemir u komunizmu,
  Koji je svijetli i sveti put...
  Za pobjedu nisu štedjeli živote,
  I nećemo skrenuti sa sovjetskog puta!
  
  U Berlinu pioniri marširaju,
  Osmijesi, graja orkestra i cvijeće...
  I djeca crtaju crvenu zastavu sa suncem,
  Veliki, najsjajniji san!
  . POGLAVLJE br. 9.
  U međuvremenu , na drugim mjestima u virtualnoj stvarnosti Ultramatrixa Hiperneta, dogodili su se drugi, vrlo zanimljivi i intrigantni događaji. Iako su, u isto vrijeme, i noćne more i jednostavno pakleni.
  30. siječnja 1946. cijeli Treći Reich svečano je proslavio dolazak nacista na vlast. Doista, u trinaest godina postignuća nacista jednostavno su fantastična! Država koja je u teškoj krizi preuzela je kontrolu nad većim dijelom svijeta. Stvorene su najnovije vrste oružja, gospodarstvo se razvilo, Treći Reich je postao istinski globalno carstvo, čiji posjedi pokrivaju cijeli svijet!
  Sam Fuhrer, koji nije volio zimu, proslavio je svoju obljetnicu na Cipru. Tu se nalazila njegova stalna rezidencija, koja se postupno pretvarala u novu prijestolnicu Trećeg Reicha.
  Prvo je Hitleru pokazana nova tehnika. Borbeni disk zrakoplovi sposobni kretati se u bilo kojem smjeru i letjeti do visine od pedeset kilometara. A-15 rakete, koje bi mogle letjeti s jednog kontinenta na drugi i biti kontrolirane putem radija. Štoviše, nositi punjenje eksploziva ili plina težine do dvanaest tona do cilja. Ovo su najnoviji sustavi naoružanja. Nekoliko satelita također je već lansirano u nisku Zemljinu orbitu.
  Jedan od razvojnih događaja bila je demonstracija podzemnih tenkova sposobnih za postizanje brzine u zemlji do sedamnaest kilometara na sat i s rezervom snage do petsto kilometara.
  Također su demonstrirali E-500, supertenk težak oko osam stotina tona. Naoružanje: dva bacača bombi, tri topa kalibra 88 mm s cijevima duljine 100 EL i desetak višenamjenskih protuavionskih topova. Ovo je vozilo, međutim, preteško za prijevoz željeznicom i više je prikladno kao suvenir nego za stvarnu borbenu uporabu. Možda ako ga isporučite teglenicom u Lenjingrad.
  Također su pokazali Hitleru poboljšanu jurišnu pušku MP-54, sposobnu pucati iza ugla i udvostručiti metke kada se ispale. Osim toga, ispitana je patrona s uranskom jezgrom i puška koja može ciljano gađati na pet kilometara, probijajući do pedeset milimetara oklopa. Ovdje je korišten pernati metak. Najnovija dostignuća Hitlerove tehnologije. Sve najbolje...
  Ali najzanimljiviji primjer bio je pojava prvog piramidalnog spremnika utjelovljenog u metalu. To je Hitlera posebno zanimalo. Oblik spremnika je spljoštena, blago izdužena piramida. Doista, takav stroj nema slabih sektora. I nema ladice - mali valjci pokrivaju cijelu donju površinu stroja. Kada se ispali iz bilo kojeg kuta, granate se odbijaju. Fritz je izvršio testove, pucajući iz topa od 105 mm. Zaista impresivno. Cementirani oklop odražava njemačke granate, osim pernatih granata. Prvi piramidalni tenk još nije potpuno savršen, a težak je sedamdeset tona, s prednjim oklopom od 250 mm i stražnjim od 200 mm. Naravno, nastavit će se usavršavati i usavršavati.
  Ali početak je napravljen. A novi automobil već je nazvan AG - Hitleru u čast. Fuhrer je, u svakom slučaju, bio zadovoljan. Bočne strane tenka i, što je najvažnije, njegov vrh pouzdano su zaštićeni, uključujući i od moćnih sovjetskih jurišnih zrakoplova s malim, kumulativnim bombama. I od udara američkih automobila, što, međutim, više nije relevantno, jer je Amerika kapitulirala.
  Piramidalni tenk nazvan je AG-70, na temelju težine vozila. Pištolj je isti 105 mm, s nešto većom brzinom paljbe od dvanaest metaka u minuti i izmjenjivom cijevi. Ali ovo nije granica. Tako je u tijeku razvoj naprednijeg visokotlačnog pištolja, ali ne s tako dugom cijevi. Međutim , visoki tlak u zatvaraču pištolja daje još veću početnu brzinu projektilu. I povećat će domet, točnost i probojnost gađanja.
  Ali novi visokotlačni pištolj još nije spreman. Međutim, to još nije relevantno. SSSR još uvijek ima glavni tenk T-34-85, u koji njemački topovi prodiru kao vruća igla kroz upijač. Obitelj Isov nije široko poznata, osim zastarjelog IS-2, tenk IS-3 preskup je i zahtjevan za proizvodnju. Ali IS-4 još nije ušao u proizvodnju.
  Nijemci za sada drže bezuvjetnu kvalitativnu prednost. I, možda, kvantitativno. Imaju puno tankera, mogli bi i Amerikance staviti na čelo.
  demonstracija ME-362, brzine tisuću i pol kilometara na sat, i drugih letjelica. No, mlazni zrakoplov se, naravno, ne može mjeriti s disketama ni po brzini ni po učinkovitosti. "Leteći tanjuri" imaju puno višu razinu. Već ubrzavaju do osam brzina zvuka. I nabijaju na sve.
  Zanimljive su i puške s infracrvenim nišanima, bacači granata, bazuke i poboljšana modifikacija Faustpatrona, sposobna pogoditi cijeli kilometar, probijajući IS-2 u čelo oblikovanim nabojem. Luftfausts , koji mogu doseći do pet kilometara. Najnoviji projektil zemlja-zrak koji reagira na zvuk.
  Višenamjenski helikopteri u obliku diska koje je dizajnirao Kurt Tank. To je i praktično oružje, posebno u borbi protiv partizana, i štošta drugo .
  Helikopter je nešto ranjiviji na vatru s površine, ali učinkovitije lebdi u zraku. Jedna od ideja bila je uporaba poroznog, lakšeg oklopa koji se odbija.
  Fuhreru je pokazan ovaj oklop, koji bi mogao postati masivan i obećavajući razvoj u budućnosti.
  Dizajner je objasnio:
  - Glavno je povećati elastičnost metala, a onda će sve biti u savršenom okruženju. Oh moj Fuhreru, porozni metal je revolucija u oklopu!
  Hitler, kako se cereka :
  - Ja sam veliki ratnik, bolji od Džingis-kana! A vjerujte, imamo premalo zemlje!
  Još uvijek možete vidjeti mnogo različitih izuma, uključujući olovke koje ispaljuju eksplozivne metke i bombe veličine zrna graška, ali vrlo smrtonosne . Ipak, ima vremena za posao, a ima i vremena za zabavu.
  A Hitler se s veseljem prepustio svojoj omiljenoj zabavi: gladijatorskim borbama.
  Koloseum je sagrađen za milijun ljudi. Tu su se okupili vojnici i časnici, muškarci i žene, koji su došli na dopust. Sa zadovoljstvom su gledali veličanstveni spektakl. Hoće li biti tučnjave? Tako će se i dogoditi!
  Hitler i njegova svita promatrali su bojno polje. S desne strane Fuhrera sjedio je vječni dječak Friedrich i njegova žena Helga. Pilotica je već bila trudna i sanjala je o sinu.
  Bilo je i drugih brojki. Konkretno, Speer, ministar naoružanja i streljiva Reicha. Sada je došlo do velikog restrukturiranja svjetskog gospodarstva kako bi se prilagodilo novom poretku. Izgrađeno je dosta toga. Ali Fuhreru je bila potrebna okupacija cijelog teritorija SSSR-a. Izgraditi željezničku prugu od Arhangelska do Čukotke i dalje do Aljaske i središnjih regija SAD-a.
  Također bi bilo lijepo imati željezničku liniju Burley - Moskva-Delhi do Pekinga. Takvi su planovi velikih Fuhrera.
  Hitlerova odluka: - Moramo nepokolebljivo osvojiti cijelu Rusiju, a onda ćemo vidjeti!
  U međuvremenu se članovi menažerije zabavljaju spektaklom. Djevojka je utrčala u arenu samo u gaćicama i bijele kose. U rukama je imala mač. Ratnik se naklonio Fuhreru i njegovoj pratnji. Vrlo je estetski kada se djevojke bore gotovo gole . I bose noge šljapkaju po šljunku s neponovljivom gracioznošću.
  Jedna djevojka je plavuša, glasnik je objavio njeno ime Astarata . Drugi je crvenokos, s nadimkom Munja i sa sabljom.
  Obje su djevojke stajale jedna naspram druge. Ljepotice su vrlo estetske, gotovo gole, samo tanke gaćice, plavuše su grimizne, a crvenokose bijele.
  Hitler je, gledajući ih, teško uzdahnuo i primijetio:
  - Jako su lijepe. A uništiti takvu ljepotu, recimo samo, šteta!
  Borman je sa smiješkom predložio:
  - Želite li da oboje ostanu živi, moj Fireru?
  Hitler je kimnuo u znak slaganja:
  - Živ i neosakaćen. Pa možda se malo počešu! Mi smo za estetiku!
  Borman je kimnuo s osmijehom razboritog poslovnog čovjeka:
  - Učinimo sve kako treba, o najveći !
  Fuhrer se zadovoljno nasmiješio i počeo žvakati američku žvakaću gumu. Pa, ovo je zanimljivo. Amerikanci imaju okusne pupoljke i sve izgleda tako svježe i privlačno. Pogotovo žvakaće gume. U isto vrijeme, Fuhrer je imao mješavinu ananasa, banana i naranči s čokoladom u zlatnom tanjuru optočenom dijamantima.
  Hitler nije volio meso, ali je volio čokoladu s citrusima i sladoled.
  Također je volio gledati gola ženska tijela. Općenito, mnogi filmovi s golotinjom snimljeni su u Trećem Reichu . Čak su i tinejdžere u školama podučavali lekcijama Erosa.
  Slogan je bio: - Rađajte više djece. Službeno je bilo dopušteno imati četiri žene, dok je homoseksualnost bila zabranjena. Mlade su učili da djevojke trebaju voljeti dečke, a dečki djevojke, a seks je dobar! I nema ništa loše u seksu sa strane, a ako ti je ljubavnik bolji od muža, onda je bolje roditi svog ljubavnika.
  Djevojke u areni mačevale su se vrlo graciozno i vješto. Vidjelo se da su djevojke dobro utrenirane. Pokreti golih, mišićavih tijela vrlo su brzi i oku ugodni. Na velikom platnu djevojke su prikazane krupnim planom i u boji. Publika je oduševljena.
  Fuhrer gleda djevojke kroz dalekozor. I šapuće:
  - Ugljen im pod bose noge!
  Ugljevlje je rasuto pod golim tabanima djevojaka. Jedno od Hitlerovih omiljenih mučenja bilo je prženje peta lijepim djevojkama. Pečenje bradavica dojke također je vrlo ugodno.
  Fuhrer je volio mučiti žene i lijepe dječake. Ljubav prema mučenju bila je jasno uočena kod Markiza de Sada. Međutim, Hitleru se nije sviđalo kada su lijepe žene umirale, te ih je pokušavao mučiti umjereno, ne do smrti.
  Ali kako ne mučiti djevojku? Još jedna od fašističkih zabava broj jedan bilo je mučenje pionira. Stvarno je tako zanimljivo. Mučiš dječaka, ali on se opire. Cijelo natjecanje: podijelili ga vi ili ne. Inače bi pionir umro pod mukama.
  A Fuhrera je ljutilo što mučenje nije bilo dovoljno vješto.
  Sada je crvenokosa djevojka izgubila sablju. A plavokosi ratnik je otrovno prosiktao:
  - Moli za milost!
  Crvenokosa se obratila publici:
  - Poštedi me, molim te!
  Fuhrer se nasmijao i naredio:
  - Dobro, dižem ti palac gore! Ali gubitniku spali petu vrućim željezom!
  Jedan od slugu gurnuo je vruću šipku u djevojčin goli taban. Nehotice je vrištala i vrištala, trzajući opečenom bosom nogom. Zatim je s mukom ustala i hodala šepajući.
  Hitler je povikao:
  - Kauterizirajte njezinu drugu petu radi simetrije.
  Ogromni Maur je užarenim štapom zabio djevojčin goli, malo ogrubjeli taban. Vrisnula je i pala na koljena. Puzao...
  Fuhrer je to pogledao i mesožderski oblizao usne.
  Zatim je pucnuvši usnama rekao:
  - Rat, naravno da je odvratan, ali možete mučiti djevojke!
  Svita je mesožderski hroptala.
  Fuhrer je oštro rekao:
  - A sad je vrijeme za ubijanje! Idemo s leševima!
  Dečki su otjerani u arenu. Fuhrer ih obično nije štedio, ali Hitler je volio gledati polugole dječake. Neka crknu, takve će još žene rađati !
  Bilo je to tuce Kineza koji su se borili protiv tuceta crnaca. Dječaci su bili naoružani i mačevima i bodežima, očito da bi se prolilo više krvi.
  Hitler je čak cmoknuo usnama i prosiktao:
  - O more, more, more, more Orione!
  Dječaci su se sudarili i počeli međusobno sjeći i bosti. Dječaci , stari oko trinaest-četrnaest godina, doslovno su se svađali i grizli.
  Fuhrer nije volio žutu i crnu rasu. I volio je vidjeti ubojstvo s obje strane. Iako , naravno, kada se Rusi tuku, svijetlokosi dječaci su puno estetski dopadljiviji . Fuhrer je bio zvijer i s jedne strane nije poznavao sažaljenje, ali s druge strane volio je svijetlokosu djecu. Ali radije ih je mučio a da ih ne ubije. Osim možda pionira.
  Čak je šteta što sada nema rata s Rusijom, a partizanski napadi su zamrli.
  Staljin je dao upute da se ne izvode sabotaže ili vojne operacije iza neprijateljskih linija. Partizani i podzemljaši bili su gotovo promrzli. Partizani su bili ili domaći nacionalisti ili previše fanatični komunisti. Kojima Staljin nije ukazao, ali takvih je malo. Bilo je i narodnih osvetnika koji su bili i protiv fašista i protiv komunista. Dakle, nisu svi priznali primirje. I bilo je dovoljno zaliha ljudskog mesa.
  Može se pripremiti za borbe gladijatora.
  Fuhrer je jeo malo sladoleda i gledao krvavi spektakl s pola oka, a da se nije ni kladio.
  Kad je posljednji dječak u areni zaboden nožem u leđa, leševe su dijelili kukama i vukli.
  Hitler se nasmijao i rekao:
  - Izvršili smo čišćenje!
  Onda nova borba. Žute djevojke borile su se protiv crnih djevojaka. Štoviše, ratnici su u ring utjerani potpuno goli i s mačevima. Počeli su ih gurati kopljima i mačevima.
  je zakikotao od zadovoljstva :
  - Ja sam čovjek smrti! Točnije, supermen!
  Djevojke su se sjekle i grebale jedna drugu za zabavu nacističke menažerije. Jednoj žutoj ratnici su odrezali dojku i krvarila je. Drugi su pali i bili podignuti držeći baklje na kosi ili na grudima Venere. Nekima je još gore. Okrutni ljudi, okrutni moral.
  A Fuhrer je na to gledao s velikom pohlepom.
  Kad krvnik ženi zapali stidne dlake, to je jako bolno, a muškarce sadiste to uzbuđuje. Hitler je volio podvrgavati žene strašnim mučenjima. I ovdje su također umrli u mukama.
  Fuhrer je sa zadovoljstvom pjevao:
  - Krune bivših kraljeva u rukama su njihovih krvnika, odlukom svjetine! I ne bacajte punte!
  A životinja, koja je umislila da je nadčovjek, pa čak i Bog, nasmijala se kao siloviti luđak.
  Uopće, teško je povjerovati kako je čovjek ispod prosjeka visine, koji nema ni završenu srednju školu, uspio dorasti. Postanite najveći osvajač na planeti Zemlji. I što se dogodilo sa svemirom, da je Fuhrer, kao, čak i izletio s lanca. I pojavilo se izuzetno sretno čudovište.
  Hitler je otpio gutljaj soka od naranče i prosiktao:
  - Zakon džungle!
  Djevojke su umrle, pa su dječaci bili protjerani da zauzmu njihova mjesta. I žuto, i crno, i bijelo. I oni su bili prisiljeni međusobno se boriti, ali bez ikakvog sistema: tko zna što . Kažu, borite se i neće vam se ništa razumno dogoditi.
  Počela je doslovno luda borba. I masa leševa, ubijenih ratnika. Dječaci umiru, padaju, gube ruke i noge.
  Leševi jedva imaju vremena da se izvuku iz arene. A krvi je sve više.
  Fuhrer urla iz sveg glasa:
  -Neka rijeke krvi teku zemljom! Nek stenju od bola - svuda su vatre!
  Da, i takvo čudovište je najutjecajniji i najstrašniji političar na svijetu. Doduše, još nije jedini šef države, ali je najcool i najstrašniji.
  Teško je zamisliti takvu mješavinu genija i ludila, kada je političar istovremeno i čudovište, i klaun, i car pola svijeta!
  Hitler je gledao kako žene padaju krvave i ispod glasa promrmljao:
  - Ja sam kanibal! Ja sam kanibal!
  Speer je primijetio s određenom dozom prezira u glasu:
  - Njemačka je zemlja najveće kulture i fenomenalnih tehnoloških dostignuća, moj Fuhreru.
  Hitler se nasmijao i primijetio:
  - Svidio mi se piramidni tenk. Jednostavno je pretežak!
  Speer je svečano obećao:
  - Bit će bolji, moj Fuhreru! Sve će se poboljšati, uključujući i tehnologiju!
  Fuhrer se nasmijao i primijetio:
  - Gdje smo počeli? Sjećaš li se? Koji su tenkovi omogućili osvajanje Europe u mjesec i pol? T-3 i T-4, nemoćni protiv Matilda i francuskih mastodonta. "Čudovište se šakama zabolo u bokove i uspravilo se poput kolosa, grgljajući. - Kako smo mali počeli! A kako su se sada razvili naši tenkovi! Nijedna druga povijest svijeta to nije znala! Za početak sa sto tisuća vojnika, i zavladati većim dijelom svijeta!
  Speer, ovaj put bez podsmijeha , reče glatko:
  - A takvu gozbu nitko od postanka svijeta nije vidio!
  Hitler je uzeo zlatnu vilicu u ruku i probo njome komadić ananasa. Proždirao sam ga za svoju dragu dušu. Zatim je vilicom zabio čašu s crnim kavijarom. Nije najbolja ideja. Dok je pokušavao jesti, Fuhrer se namazao u riblja jaja. Istina, stražarile su dvije djevojke u bikinijima i odmah obrisale jaknu glavnog fašiste.
  Hitler je promrmljao:
  - Kavijar, ovo je hrana bogova!
  Sluškinje su jednoglasno odgovorile:
  - Ti si Bog nad bogovima!
  Fuhrer je cmoknuo usnama i primijetio:
  - Između mene i Svemogućeg Boga samo je jedna razlika!
  Djevojke su jednoglasno upitale:
  - Koji, o najveći?
  Firer je ustajući rekao:
  - Bog je milostiv, ali ja nisam!
  Djevojke se nisu slagale i negodovale:
  - Ti si samo zdenac dobrote!
  Fuhrer je zarežao kao odgovor:
  - Ja nisam bunar, nego ocean! I bijesni tornado s janjcima!
  I kako grca ovaj komad janjetine. Ili možda kotlet...
  A krv se još uvijek prolijeva u areni. Umjesto djevojčica, bore se i ginu dječaci. Lome im kosti i prskaju krv.
  Hitler se prisjeća kako je i sam bio pretučen u gimnaziji. Ponižavali su me i čak mi skinuli hlače, šibajući me koprivom po guzici. Kako je ovo ponižavajuće. Fuhrer se sjetio svojih prijestupnika i zakleo se da će im se osvetiti. I održao je zakletvu. Čak i ako je trebalo mnogo godina. Fuhrerovi bivši kolege iz razreda mučeni su u SS podrumima. A onda su poslani u logore smrti da polako umiru.
  Hitler se okrutno obračunao sa svim svojim neprijateljima. I stvarnog i imaginarnog. Sada je Fuhrer već blizu svog konačnog cilja: svjetske dominacije.
  Jedan od uzbudljivih problema je pitanje religije. Hitler je sklon mišljenju da bi takva nova vjera mogla biti monoteizam u arijskom omotu.
  Poganske konstrukcije nisu prikladne za tako visoko razvijeno carstvo kao što je Treći Reich. Treba nam monoteizam, ali u kojem obliku. U početku je Fuhrer bio sklon približavanju islamu. Kao, nema Boga osim Svemogućeg, a Adolf Hitler je njegov prorok.
  Ali tada je Fuhrer bio očaran idejom da sam postane član Trojstva, poput utjelovljenog Boga? Kao Hitler, to je kao Svemogući Bog Sin. Ili čak Bog Otac? Fuhrer je imao mnogo ideja. I tako je moguće, i tako. Ili čak stvoriti ne Trojstvo, već neku vrstu dualizma?
  Ideje, naravno, mogu biti različite. Odobren je vanjski oblik nove religije sa svastikama umjesto križeva. Kupole novih crkava bit će okrugle i pozlaćene. Naravno, s novim ikonostasom vođa Trećeg Reicha i ratnih heroja. Odnosno, ukidaju se svi prijašnji sveci. Ali svijeće, na primjer, i okvir ikona u pozlaćenom okviru ostaju. Svi svećenici oblače se u vojnu odoru s naramenicama. Žene služe u hramovima. Postoji čak i hramska prostitucija. Ovo je već bliže poganstvu.
  Osim svijeća, pale se i baklje. U samoj crkvi ima puno crvene boje, a i oltari su crveni. Koriste se i lusteri u obliku svastike. Glazba je također posebna. Tu su i orgulje i moderniji instrumenti. Posebno je Hitler volio hard rock s njegovim ritmom. Kad sve krene i metal zvuči.
  Dakle, usluga može biti drugačija. Mirno , uz zvuke orgulja ili zaglušujuće.
  Fuhrer se sjetio da su Švabe danas također demonstrirale novi plinski bacač. Nešto prilično moćno, na vozilu s gusjenicama. Sposoban spaliti pedeset hektara šume odjednom.
  Hitler je zamišljao gole, spaljene djevojke kako bježe, a vatra im prži gole tabane. Tako je cool i seksi.
  U Rusiji su Nijemci naišli na možda i najtvrdoglaviji otpor. A Fuhrer je volio mučiti Ruskinju.
  Hitler je zviždao i vikao:
  - Pa bori se energičnije. Gađajte dječake bakljama.
  Fuhrer se prisjetio zabave iz djetinjstva. Poput njih, seoska su se djeca igrala rata i zarobila nekoliko dječaka. Pa, počeli su mučiti. Štoviše, ne za zabavu , već za stvarno. Stavili su im listove novina među prste i zapalili ih. Kako je plavokosi seoski dječak vrištao i očajnički pokušavao prekinuti konopce kojima je bio vezan za stol.
  Da, bilo je to mučenje. Smrdjelo je slano , kao da peku janje na ražnju. Ovo je čak nasmijalo Hitlera. I udari grančicom dječakova stopala puna žuljeva.
  Pa, Fuhrer je čudovište. Pravi nehumani gad . A onda su zapalili vatru među prstima drugog dječaka. Dobar dečko
  izmučen. Tako je Hitler prvi put otkrio zadovoljstvo mučenja. Za njega je to postala neka vrsta druge zabave. I zamijenio seks
  sa ženama. Fuhrer se, naravno, naljutio. Očigledno , da bi postao superčovjek, na kraju moraš postati kostoš.
  Ne, ta epizoda s mučenjem dječaka nije prošla nekažnjeno za Fuhrera . Iščupali su ga ... Srećom , nije bilo težih posljedica, dječaci su dobili samo male žuljeve. No očito su do kraja života patili zbog straha.
  Fuhrer je imao priliku, iako pažljivo, mučiti zatvorenike tijekom Prvog svjetskog rata. Dakle, nije napravio karijeru, ali je stekao potrebno iskustvo. Četiri ordena i samo čin kaplara, a sam Adolf Hitler skoro je oslijepio ( na žalost mnogih milijuna ljudi, jedva!), pa nije imao baš ružičasta sjećanja.
  U ljeto 1918., kada je do Pariza ostalo još samo četrdesetak milja, a prije toga Rusija, zahvaćena boljševičkom pobunom, i Rumunjska su kapitulirale. Ovo ljeto se mislilo da će rat završiti pobjedom Njemačke. A onda je Hitler bio pod napadom plinom. Kako je to bolno i fizički i psihički.
  Možda se zato Fuhrer čvrsto držao pravila da ne koristi kemijsko oružje. Tijek rata, u cjelini, bio je povoljan za Wehrmacht, a tehnologija se stalno usavršavala, a moglo se i bez moćnih sredstava.
  Jedini narod za koji je Fuhrer napravio iznimku bili su Židovi. Također su otrovani plinom. Istina, nedavno su židovski znanstvenici prisiljeni raditi u zatvorima, a drugi na gradilištima i tvornicama. Sada su Švabe pokrenule grandiozne građevinske projekte diljem svijeta.
  Hitler je, skočivši kao vijun u tavi, zaurlao:
  - A sada lavovi!
  U hangar je spušteno nekoliko gladnih životinja. Napali su dječake i počeli ih maltretirati. Dječaci su očajnički uzvraćali mačevima i kopljima.
  Fuhrer je prosiktao:
  - Hajdemo! Ispecite ih!
  I da ludo skačemo. A dječacima različitih nacionalnosti, ali gotovo golim, sipao se ugljen ispod bosih nogu. Razbacani su uz pomoć posebnih njuški tako da su mladi gladijatori spaljeni. A jauci i mirisi spaljenog mesa postajali su sve brojniji.
  Hitler je skočio i zaurlao:
  - Gori, gnječi, muči! Ja nisam djed Mazai !
  Fuhrer doduše još nije djed, ali ima mnogo djece dobivene umjetnom oplodnjom , već nekoliko stotina. Drže ih u desetak tajnih logora. U maternici se formirao cijeli harem nositelja Hitlerove sperme. I, naravno, to stvara problem kod određivanja jednog nasljednika.
  Sam Hitler smatra da bi ga trebao naslijediti čovjek, ali najbolji od najboljih će biti određeni natjecanjem.
  Pomisao na smrt zabrinjava tiranina. Istina, čini se da je Fuhrer još uvijek zdrav i da se osjeća odlično. Uz vegetarijansku hranu, Hitler se svaki dan kupa u moru i vježba u spravama za vježbanje. Fuhrer se boji umrijeti. Štoviše, dok nasljednici nisu odrasli, a pouzdanih nasljednika nema na vidiku. Hermann Goering očito nije prikladan za ulogu Fuhrera: razmjeri njegove osobnosti nisu isti, iako on nije tolika budala. Ali Goering je također bio ovisan o drogama, a s takvom ovisnošću nije mogao biti Fuhrer.
  Goebbels je energičan, zaista jak propagandist, prilično inteligentan i fanatično odan Fuhreru. Međutim, on je nizak, šepav, čak i popuši kutiju cigareta dnevno. Iako je, naravno, bolji od Goeringa. Možda ga treba imenovati za nasljednika?
  Himmler ... Možda stvarno druga osoba u državi i šef tajne policije. Unatoč svom inteligentnom izgledu, on je nemilosrdni krvnik. Nije sadist, nego hladnokrvan. Mnogo je učinio za razvoj znanosti u Trećem Reichu. Jedno od postignuća: zombi vojnici. Ratnici koji nemaju straha, pokorni, kao marionete, koji ne osjećaju bol, ali su glupi. Međutim , Fuhrer je shvatio da je opasno Himmlera službeno proglasiti svojim nasljednikom. Hitler nije uzalud uklonio svoje osobne čuvare iz sustava SS-a, kao što je to učinio i Abwehr.
  Himmler bi mogao biti diktator s više opravdanja od ostalih. Ali Fuhrer je shvatio da je to vođa bez karizme, kojeg će se bojati, ali ga neće voljeti. Mada, ako propaganda uspije, onda će dio osjetljive populacije voljeti krvnika!
  Pa Bormann je, općenito, više šestica u životu i spletkaroš nego vladar. I kriminalac također. Kao tajnik on je koristan, ali kao šef svjetskog carstva?
  Speer? Ovaj član naci tima je najtalentiraniji i najsposobniji. Njegove zasluge u proizvodnji oružja i opskrbi vojske visokokvalitetnom opremom su vrlo velike. Speer je još uvijek relativno mlad, obrazovan i impresivan. Ima i tvrdoću i fleksibilnost. Ali Fuhrer je zazirao od osobne lojalnosti. Speer je previše pametan da bi prenio vlast na jedno od Fuhrerove djece, te bi i sam mogao postati diktator.
  Mainstein i Rommel? Dva najbolja zapovjednika Trećeg Reicha. Oni su , naravno, pametni na svoj način , ali martince učiniti vladarima ? I je li sigurno prenijeti vlast na profesionalne vojne osobe? Ovako bi se nacistička stranka mogla raspasti.
  Zaključak je samo jedan: Fuhrer mora živjeti jako dugo dok djeca ne odrastu, a od njih se izabere onaj jedini , jedinstven i sposoban. Tada će se osnovati dinastija.
  Loša je činjenica da je Fuhrer uzgojio toliko potomaka umjetnom oplodnjom. Među njima bi mogla izbiti ozbiljna borba za vlast. A ovo može raskomadati imperij. Hitler je slegnuo ramenima. U logoru ima Staljinova sina Jakova. Uhvaćen je i pod stražom poslan na mirno mjesto. Zatim, kada je došlo do prvog primirja, Fuhrer je ponudio razmjenu Staljinova sina za nekoliko časnika SS-a, ali je odbijen.
  Tada su časnici ipak vraćeni, ali je Jakov ostao u zatočeništvu. Dobro su ga tretirali. Štoviše, jedna od mladih i lijepih čuvarica započela je ljubavnu vezu i zatrudnjela. Fuhrer, koji je imao neke simpatije prema Staljinu osobno, dopustio je Yakovu da se oženi i živi u zasebnoj kući, ali pod zaštitom SS-a.
  Dakle, imaju Staljinova najstarijeg sina na nišanu. Fuhrer je čak razmišljao o imenovanju svog potomka Josepha za guvernera u Rusiji nakon njenog konačnog osvajanja. Ova ideja se činila logičnom .
  U areni su lavovi, zadobivši mnoge posjekotine od dječačkih mačeva i koplja, počeli usporavati.
  A dečki su ih boli i sjekli. Pušteno je previše dječaka. Bormann je, vidjevši da Fuhrer nije baš zadovoljan ovakvim nastavkom bitke, naredio da se krokodili spuste.
  Zubata stvorenja ušla su u bitku, otvorivši svoje ogromne čeljusti. A one su nasrnule na dečke i doslovno ih sažvakale. Guta kao jelen.
  Dječaci su cičali i migoljili se. Čeljusti su im stiskale udove i lomile kosti. Grimizna, svježa krv poprskana. A ugljen je gorio na bosim petama dječaka. Jadna djeca, osuđena na smrt.
  Fuhrer je popio čašu čokoladnog koktela s kapljicama ljudske krvi i rekao:
  - Neka je vječna moja vladavina!
  Maksim Ogarev je još sanjao svoje treće snove kad se začulo glasno kucanje na njihovu kuću. Odmah se probudio i počeo se oblačiti. Grubi njemački glas vikao je na isprekidanom ruskom.
  - Ustaj, stoko inferiorna! - I jak udarac mitraljezom po vratima.
  Majka je požurila otvoriti. Petorica SS-ovaca s mitraljezima i bijesnim psima upale su u kolibu.
  - Pionir Maxim živi ovdje. - urlao je visoki fašist s naramenicama natporučnika .
  - Da, evo ga, ali nije ništa kriv. - počela je glasati majka.
  - Shvatit ćemo to kasnije, ali za sada, štene, ulazi u auto.
  Ne dopuštajući mu da se propisno obuče, zgrabili su ga ispod ruku i odvukli u kamion prekriven ceradom. Tu je već sjedilo nekoliko dječaka i djevojčica, uglavnom pioniri iz njihove škole. Djeca su bila polugola i drhtala su, međutim, pokušala djelovati hrabro.
  - Najvjerojatnije nas vode u logor ili da dajemo krv, to je u redu. - rekao je njegov razrednik Igor.
  - Dajte krv, zadnji put su me toliko ispumpali da nisam mogao ustati tjedan dana.
  - I ja, ali ipak bolje od smrti.
  "Nekoliko naših vršnjaka je umrlo nakon toga." - Maksim je teško uzdahnuo.
  Nacisti su obišli još nekoliko kuća i, pokupivši petnaestak pionira: deset dječaka i pet djevojčica, odveli ih u nepoznatom pravcu. Motociklisti su vozili sprijeda i straga, a na samom repu vukla se klinasta peta.
  - Ne, ne izgleda kao da nas vode iskušavati sokove života, previše je pratnje, a bolnica je s druge strane. - započeo je Maksim.
  poskoku su partizani mogli uništiti . - odgovorio je Igor. " Čuo sam da je zadnji put dignut u zrak vlak s gorivom, kako su Nijemci nakon toga podivljali."
  - Spalili su susjedno selo, strijeljali i objesili više od tri stotine ljudi. Gore od životinja.
  - Pa, nema veze, moji roditelji slušaju radio pod zemljom. Naši ljudi napreduju blizu Moskve, uskoro će fašisti biti u nevolji.
  - Ako ostanemo živi, otići ćemo u partizane, mogao bih biti izviđač.
  - I mogu previti rane. - ubacila se djevojka. - Obučavali smo se na tečajevima.
  reče Maxim u dahu.
  Vjerujem da će se cijeli svijet probuditi
  Doći će kraj fašizmu
  Sunce će jako sjati
  Put koji osvjetljava komunizam!
  - Uskoro ćemo biti slobodni. - Maksim je podigao ruku na pionirski pozdrav. - Živjela partija i Staljin!
  Djeca su se jednoglasno pridružila.
  - Živio Lenjin, živio Staljin!
  Kamion se zaustavio i pojavilo se ljutito lice SS-ovca.
  - ruski ljubaznije svinje. Ne stvaraj nikakvu buku! - I ispalio je rafal u zrak.
  Gledajući njegove oči koje su plamtjele od bijesa, momci su ušutjeli. Tada smo se vozili u tišini, u mraku i ništa se nije vidjelo iza cerade. Napokon, auto je konačno stao, a čuli su se i krici.
  - Kinder na odlasku!
  Djeca su sišla i našla se u dvorištu prilično velike luksuzne vile. Uveli su ih u hodnik i naredili im da se skinu.
  -Previše ste prljavi pioniri! Morate biti uglađeni. Vikala je žena s Hauptmannovim naramenicama .
  Dječake i djevojčice odveli su pod tuševe, ostavivši im ručnike i sapun.
  - Morate biti čisti kao staklo, praščići.
  Iako dečki nisu znali zašto je to potrebno, rado su se umili toplom vodom iz tuša. Istina, djevojke su bile posramljene i otrčale su u zasebnu kadu. Kad su dječaci pokušali proviriti, počeli su cviljeti i bacati lavor napunjen vodom.
  - Dobro, dosta je! Maxim je viknuo: "Vi ste već odrasli i nema potrebe da se tako zezate."
  Na izlazu je djecu čekalo još jedno iznenađenje: njihova prijašnja odjeća je nestala, a na stolicama je ležala glatko izglačana pionirska ljetna uniforma sa svijetlim kravatama.
  - Vau, ovo izgleda kao nastup. - iznenadio se Maksim.
  -Možda Nijemci žele vidjeti kako prihvaćamo vatromet? - predloži jedan od dječaka.
  - Malo je vjerojatno, ali vidjet ćemo. Ne gubimo čast zastave.
  Pred njima se pojavio fašistički oficir.
  - Kinder Pioneer , tko od vas zna udarati u bubanj?
  -Ja! - koraknuo je Igor prema susretu.
  - Uzmi instrument. - Veliki SS-ovac još uvijek je novi bubanj, očito rekviriran od pionira.
  - Kad izađeš na ulicu prebit ćeš me. "Onda se fašist dosjetio trika. - Volite li svoju domovinu i narod?
  - Da, i mi smo spremni život dati za nju! - hrabro su zalajali pioniri .
  - I imat ćeš takvu priliku. Sada na izlasku.
  - Kako? - iznenadio se Maksim. - Gotovo smo goli i bosi.
  - A pošto ste divljaci, idite, ili ćemo vas na mjestu ubiti.
  Desetak SS-ovaca podiglo je mitraljeze; bilo je jasno da se nacisti ne šale.
  - Idemo momci, pioniri se ne boje snijega. - rekao je Maxim, koji je bio zapovjednik razreda.
  Djeca su krenula prema izlazu, a kad je snijeg koji je peckao dotaknuo njihove bose noge, djevojčice su zacvilile. Dječaci su hodali nečujno, mehanički pokušavajući držati noge u liniji. Iako je prosinački snježni nanos grizao Maksima za pete, dječak se nasmiješio, pokušavajući pokazati da se zabavlja. Često se kalio trčeći bos po snijegu pa ga nije bilo toliko strah.
  Ali za one koji nisu probali, bilo je strašno, peckao je mraz. Momci su nehotice ubrzali tempo, tim više što su Nijemci vikali - šnel , šnel !
  Dovevši ih do laskave oštrice, viši fašist u uniformi SS Standartenführera progovorio je preko prevoditelja.
  - Dakle, pioniri, znajte da počinje veliki lov na vas. Dat ćemo vam prednost od dvadeset minuta. Tko se uspije sakriti, živjet će, ali ostale čeka bolna smrt.
  SS-ovci koji su stajali u kordonu počeli su se smijati.
  - Trčanje!
  Djeca su se ukočila i nisu se pomaknula. Tada su nacisti zapucali mitraljezima. Dječaci i djevojčice poletjeli su trčeći što su brže mogli. Mogle su se vidjeti bose pete, rumene na hladnoći, kako prolaze.
  - Brže, u brzini nam je spas.
  Međutim, djevojke su postupno zaostajale, a Maxim i Igor, kao aktivni sportaši, koji su čak odlazili izvan grada igrati nogometne utakmice, preuzeli su vodstvo. Mraz je bio prvorazredni poticaj, bilo je lako i ugodno trčati u kratkim hlačama, ali hladnoća je zgrabila kao kliješta. Osim toga, snježni nanos još nije dubok, što također olakšava trčanje.
  - Ne trčite kao stado ovaca. - vrištao je Maksim iz sveg glasa. - Bježimo u stranu, teže nas je uhvatiti !
  - Štedi dah. - dodao je Igor. - Ne daj sve od sebe, svoj limit, udaljenost će biti duga.
  Djeca se nisu odmah razišla; zora je tek počela svitati, a bilo je još prilično mračno i strašno.
  Trčanje je zagrijalo Maxima i osjećao se mnogo energičnije. Ali za djevojke, koje nisu bile navikle na tako grubo otvrdnjavanje, bilo je bolno, činilo se kao da im noge gore u plamenu.
  Neke djevojke zastanu i pokušaju nespretno istrljati stopala snijegom, ali im to ne pomaže puno.
  S leđa se čuje bezobzirni lavež pasa - lov je počeo. Prestižu ih psi ubojice posebno obučeni za hvatanje ljudi. Zadnjim snagama djevojke i mladići ubrzavaju. Ovdje prva grabežljiva usta pastira sustižu svoju žrtvu: očnjaci se zatvaraju na nogu. Djevojka pada, a pas skače na vrh i ugriza je za ruku.
  Nataša, kako se zvala nesretna žena koja je upala u očnjake čudovišta, trza se i vrišti. Zli pas je vuče, nastavljajući je mučiti u hodu, ali ne žuri da joj zarije svoje očnjake u grlo. Nekoliko plemenitih Švaba jaše na konjima, uključujući SS generala Stoffena . Naginje se s konja i zariva bajunet u djevojčin trbuh, zatim joj podiže gornji dio. Zvukovi njemačkog govora.
  - Napravit ću takav kotlet od ruskih svinja, progutat ćeš jezik.
  - Ako hoćeš, spremit ćemo ti ćevap od ove strvine - prste ćeš polizati. - "Šali se" generalov kuhar.
  Napokon se djevojka smiri, a visokorangirani sadist traži novu žrtvu.
  Sljedeći predmet mučenja je dječak, nakon što mu je pas odgrizao nogu, dječaka su zakačili za rebra i vukli po snijegu. Drugi su Nijemci bičevali žrtvu nogama, veselo se smijući pritom.
  Drugog dječaka jednostavno su objesili za rebra, odvukli ga na granu, a zatim ga okrenuli i tukli kundacima. Dječak je tražio da ga dokrajči, a jedan mu je vješt udarac isključio svijest.
  Obješena je i druga djevojka, spaljena vatrom, izgorjela joj je haljina i duga kosa. Oksana se pretvorila u živu baklju, umirući od monstruoznog bolnog šoka.
  Još jedan plavokosi i plavooki dječak bio je gotovo neozlijeđen od strane pasa; podigli su ga s rukama vezanim na leđima. Zatim je general govorio na ruskom.
  - Jadno dijete, kako su ti noge hladne, sad ćemo ih ugrijati. "SS-ovac mu je donio baklju, plamen je predatorski lizao djetetovu crvenu petu. Dječak je urlao sve dok se plamen nije digao sve više i dok nije izgubio svijest.
  - Ne volim kad se isključe, žrtve moraju drhtati i trzati se. Sljedeći će, nadam se, biti jači.
  Sljedeću djevojku koja je završila u paklu nacisti su živu skalpirali i potom zapalili. Nad sljedećim dječakom, Rostislavom, moglo bi se reći, sažalili su se tako što su ga jednostavno objesili, iako su ga davili vrlo polako. Drugog dječaka su bodežima izrezali na komade, odrali mu kožu i posuli solju. Možete dugo opisivati što su radili ti barbari, naizgled civilizirani, a zapravo strašni divljaci. O zvjerstvima nacista napisane su mnoge knjige i snimljen je velik broj filmova, no ono što su nacisti zapravo učinili nadilazi moju neobuzdanu maštu. General, Kaltenbrunnerov najbliži saveznik , lizao je krv s bodeža; patološki je mrzio Slavene, osobito djecu.
  - Potrebno je potpuno istrijebiti slavensko pleme, ne trebaju nam takvi buntovni robovi! - Zacvilila je životinja u odori. - Danas ću zapaliti još jedno selo i par crkava.
  Dok se general hvatao , Maksim i Igor uspjeli su se primjetno otrgnuti. Oni su jedini preživjeli sadistički stroj za mljevenje mesa. Činilo se da je prijetnja koja je visjela nad dječacima prošla, kada ih je sustigao golemi pastirski pas koji je jurio stazom.
  -Tječi Maksime, ja ću je zadržati! - vikao je Igor.
  - Neću te ostaviti. - Maksim je otkinuo tešku granu i jurnuo na pastira.
  Pas, očito, nije očekivao takvu drskost i povukao se. Udarac ju je pogodio točno u lice .
  Pas je zacvilio i pojurio naprijed, bio je vrlo velik, čudovište, tovio se na leševima. Obrušivši se na Igora, zario je očnjake u dječakov trbuh. Dječak je vrisnuo i pao, utroba mu je izašla, a krv je gusto šiknula. Tada je Maxim, u očaju, uperio štap u oko čudovišta.
  Udarac mu je izbio oko, šok boli ga je natjerao da stisne zube, a pastirski pas je cvileći počeo bježati. Maxim je bacio štap, ponovno ga pogodivši po leđima, a pas je ubrzao.
  - Idi svojim okupatorima, žvači im čizme. - Dječak je podigao prijatelja.
  - Igore, jesi li živ?
  Smrtno ranjeni dječak jedva je mogao otvoriti kapke.
  - Oh, to si ti, Maxim. Ostavite me, nisam više podstanar . Igor je grgoljao slabim glasom, a krv mu je tekla iz pluća.
  - Ne! Neću te ostaviti, ali ću te odvesti u partizane. Tamo ćete biti postavljeni na noge.
  - Bolje me dokrajči, jako me boli. - Igor se nakašljao, krv mu je potekla iz grla.
  - Ne, druže i brate, ja ću te nositi.
  Nekako, previvši ranu košuljom i na ramenu svog onesviještenog druga, Maksim je lutao cestom. Nije bilo lako dvanaestogodišnjem dječaku nositi svog vršnjaka koji je, istina, pod okupacijom mršav, ali je još uvijek bio snažan i žilav.
  Tako je hodao, već je svanulo, ali ga zimsko sunce praktički nije grijalo. Maksim je ubrzao korak jer su se nacisti mogli pojaviti svakog trenutka. Njegov goli torzo šibao je hladan vjetar, koža mu je bila prekrivena prištićima.
  Posvuda uokolo stajalo je drveće debelo obavijeno mrazom i snijegom, snježni nanos pod nogama bio je bodljikav i poput školjke prekriven ledenom korom. Nije mu više bilo tako hladno, dok se napinjao, vukući težak teret. Njegov drug je ušutio i nije se više micao, izgubio je svijest, a možda i odustao , ali je Maksim nastavio da vuče. Tako je izašao u močvaru i počeo padati do koljena u prljavu vodu. Teškom je mukom ispružio obamrle noge izgrebane oštrim ledom koji se lomio i nastavio lutati.
  Dječak se uplašio; čim si zastao, bio si usisan u neumoljivi ponor. Maksim je skakao gore-dolje, zrake sunca su okrepljivale. Međutim, vrijeme u prosincu je ćudljivo, navukli su se oblaci, mraz je počeo jačati, počeo je padati tanak snijeg. Dječak se gušio od napetosti, ali je čvrsto držao Igora.
  - Radije bih umro, ali te neću ostaviti.
  Gavran je preletio, gotovo ga dotaknuvši krilom, zatim još nekoliko stvorenja, Maksim ih je otjerao očajničkim krikom. Konačno, nakon naizgled beskrajnog vremena, močvara je završila, postalo je lakše hodati, ali mraz je previše mučio djetetove mokre noge. Dječak je , da se oraspoloži, zapjevao revolucionarnu pjesmu.
  Neprijateljski vihori lebde iznad nas
  Marš, marš naprijed radni narode!
  Hrabro ćemo ući u bitku s neprijateljima
  Marš, marš naprijed radni narode!
  To mi je, začudo, dalo snagu. Dječak se sagnuo i, zagrabivši šaku snijega, stavio ga u usta, ovlaživši suho grlo. Osjećao se bolje, ali čim je prestao, počeo je osjećati jezu. Trenutačno olakšanje izazvalo je dodatnu patnju. Povrh svega počela ga je mučiti glad. Pod Nijemcima su jeli vrlo malo, a na hladnoći su trošili puno kalorija. Igor je odjednom došao k sebi, promeškoljio se i promrmljao:
  - Pij!
  - Ne možeš, prerezan ti je trbuh. Kad stignemo u selo, mislim da prepoznajem ova mjesta, nije daleko, pomoći će vam.
  Igor je nerazgovijetno promrmljao u odgovor, a onda opet izgubio svijest.
  - Tim bolje, moj prijatelj ovako manje pati.
  Rame je boljelo i leglo, dječak je pažljivo premjestio svog druga. Već je bio jako umoran, ali živeći bez oca, navikao se na naporan rad od ranog djetinjstva, a sport je u tome samo pomogao. Napokon je osjetio svježi miris paljevine, dim ga je ugodno škakljao po nosu, čak je zaudaralo i na prženo meso.
  - Pa , rekoh, spas je blizu.
  Nadahnuti dječak ubrzao je korak. Čak je postalo lakše disati; nakon nekoliko stotina metara hoda došao je do ruba šume. Odjednom se pred njim otvori strašna slika: spaljene kolibe, pougljenjene daske i pepeo. Drhteći od straha, dječak je prišao bliže; vidjeli su se spaljeni leševi, većina djece i žena. Dječak je prišao pepelu i bosim nogama stao na njega. Još se nije imao vremena ohladiti, a Maxim je bio zadovoljan. Zatim je hodao bos po vrućoj površini, njegova stopala, modra od hladnoće, pocrvenjela su , a krv mu je tekla venama. Čak i kad je bos stajao na ugljenu, u početku ga nije boljelo;
  - Prokleti fašisti. Ubijali ste naše žene i djecu, ali mi ćemo vas ipak ubijati psima, a naši će vojnici marširati u pobjedničkim formacijama Berlinom. Ja ću se dobrovoljno prijaviti u vojsku i osobno udariti Hitlera u lice , a onda će Fuhrer biti obješen. Dječak je opet stao na snijeg, žuljevi su se smirili.
  Odjednom je čuo nečiji tihi plač. Dječak je pogledao oko sebe i primijetio lagani pokret.
  Maksim se približio, a leš razderane, polugole žene, izrešetan mitraljeskom vatrom, ležao je tamo. U blizini se meškoljila beba, koja nije imala više od godinu dana; bila je to djevojčica, umotana u pelene i prekrivena snijegom. Njezin vreli dah topio je snježne pahulje, a odavajući toplinu, beba se očito smrzavala.
  Maksim se savio, pelene su bile poderane i mokre, nisu ga grijale. Dječak je već bio napola gol;
  - Barem se nešto mora preživjeti.
  Podigavši djevojku, snažno joj je trljao udove, grijući je dahom. Zatim je počeo ispitivati tužnu stvarnost koja ga je okruživala. Nijemci su spalili gotovo sve kuće, a ljude potjerali u štalu. Oni koji su pokušali pobjeći strijeljani su na licu mjesta, a njihova tijela su opljačkana. A ipak je imao sreće. Jedna od ubijenih zadržala je topli šal, čizme i jaknu. Maxim, tražeći glasno oprost od pokojnice, skinuo joj je šal i umotao djevojku. Zatim je obuo čizme na Igorova obamrla stopala, unatoč tome što ih je s vremena na vrijeme trljao. Za sebe nije ostavio ništa, pa je polugol i bos, s sada dvostrukim teretom, lutao po hladnoći, najbliže selo bilo je petnaestak kilometara i još ga je trebalo pronaći. I ovo je dijete postiglo podvig usporediv s djelima Aleksandra Velikog, ako usporedite napore uložene u njega.
  Prijelaz je bio zastrašujući, počela je mećava, paklena hladnoća zapuhala je golo, pa čak i mokro tijelo. Koža je postala plavoljubičasta, prsti se nisu savijali, s kose su visjele ledenice. Maksim je shvatio da će se, ako stane, pasti, za nekoliko minuta pretvoriti u led. Snaga mu je postajala sve manja, ali ga je inspirirala spoznaja da o njegovim naporima ovisi ne samo njegov život, već i egzistencija njegovog suborca, kao i ove male pokretne grudice, pretvarajući dijete u titana.
  . POGLAVLJE br. 11.
  Od završetka lova prošlo je oko četiri sata. Nacisti su, otjeravši još dva vepra i tri lisice, gostili, točeći skupa francuska vina i konjake u svoja pohlepna grla, miješajući ga s gadnom rakijom. General je bio zadovoljan, lov je dobro prošao, ali su od njega krili da su dvojica dječaka uspjela pobjeći. SS Gruppenführer Stoffen , međutim, jeo je meso u velikim komadima, poput divljaka, na njegov osobni zahtjev pripremili su mu pečenje od ubijenog dječaka i djevojčice.
  "Već dugo sam želio probati ljudsko meso, ali djeca su bila dobra, nisu bila debela."
  Dvojica pijanih pukovnika podržala su poriv svog šefa; uz "Bordeaux" i votku ide "zakuska".
  - Mislim da cure ipak imaju bolji okus, meso im je puno mekše. - rekao je fašistički oficir pucnuvši usnama.
  - Cure su deblje, dečki mesnatiji. - odgovorio je drugi "pukovnik kanibal" Klein. - Više volim dečke.
  - Da, činiš se modro. - Odjednom se general razbjesnio. - Vrijeme je da te pošaljemo u rasni odjel. Sada ću nazvati Himlera .
  - Nema potrebe! - viknuo je Clay. Alkoholom opsjednuti um tražio je izlaz. - Evo ga! - upro je prstom u kolegu. - Više kriv nego ja.
  - Zašto pitaš? - General je izlegao zenki.
  - I sakrio je da su ti pobjegla dva dječaka.
  - Što?! "General je tako jako udario u crni, skupi stol od sandalovine da je odletjelo nekoliko boca.
  - Prevarili ste nas! Varao si! Pa vidi, kozo, imat ćeš sud.
  - Oprostite, vaša ekscelencijo, pola sata i bit će uhvaćeni.
  - I doveden ovamo živ ili mrtav! Vidite, pukovniče , živog ću vas odrati!
  Hrabri ratnik je istrčao iza stola i žurno počeo okupljati ekipu. Još je imao priliku uhvatiti trag uz pomoć pasa.
  Nacisti su žurili izvršavati naredbe nadređenih, mogli su upasti u nevolje, najgora kazna za pretile SS-ovce bila je slanje na front. Jedno je rugati se bespomoćnom stanovništvu, a drugo naći se u jeku rata.
  Unatoč vjetru i laganoj snježnoj mećavi, tračnice još nisu u potpunosti pokrivene. Pastirski psi su im krenuli za tragom, a za njima je pojurila SS jedinica na konjima.
  Do tog vremena Maxim je bio potpuno iscrpljen, noge su mu bile zapetljane i lutao je, više ne nazirući cestu, očiju zamagljenih od umora. Istina, mećava je popustila, ali ovo je dodatno pogoršalo situaciju, a iza nas se čuo zagušljivi lavež pasa.
  -Nacisti dolaze po mene! - jedva čujno šapne dječak . Dječak je počeo ubrzavati korak, ali ga noge nisu mogle izdržati i dijete je palo, popustivši. Okružili su ga pastirski psi koji su izgledali kao vukovi; rastrgali bi dječaka i one koje je nosio da ih SS-ovci nisu obuzdali.
  - Živi, najbolje je ove ruske kindere žive uzeti . Onda ćemo se zabaviti s njima.
  Pukovnik se nagnuo i otresao pepeo s cigarete.
  - Da, s njima je beba. Pitam se kakvog je okusa. - rekao je pijani sadist zadovoljno trljajući ruke.
  - Možda ih možemo objesiti na udicu? - predložio je stariji SS-ovac.
  - Ne, general će nas ubiti ako mu oduzmemo zadovoljstvo da osobno sprži te kindere .
  Nakon što su nacisti bacili svoj teret na svoje konje, nacisti su krenuli za njima u slojnički logor, kada je kroz njihove redove prošla gotovo nevidljiva vrpca svjetla. Sudeći po kricima i cici, nacistima je bilo teško. Ubijeni su, isječeni na komade upravo svojim konjima, padajući pod nemilosrdnim skalpelom, nacisti su požurili u bijeg, jer su bili hrabri samo protiv bespomoćnih žena i djece. Jedino su pastirski psi pokazali izuzetnu hrabrost, zbili se u čopor i pokušali napasti nepoznate napadače. No, i njih je čekala nezavidna sudbina, jednom kada je zraka svjetlosti presjekla pomahnitali čopor. Općenito, kao vojno oružje, laser je vrlo učinkovit, posebno protiv trupa koje nisu pokrivene poljem sile. Nacisti nisu uspjeli pobjeći: isječeni su na komade i spaljeni do smrti, svi do jednog .
  Bosi, polusmrznuti pionir Maxim iznenađeno je trepnuo očima. U susret su im izašle četiri preplanule, bose, samo u gaćicama i pojasom, djevojke.
  Nekako su čudni, u rukama imaju fensi pištolje, ruke i noge su im vrlo jake s izraženim mišićima.
  Plavokosa djevojka koja je hodala prva je rekla:
  - Mi nismo glitovi... Mi smo s drugog svijeta, ali imamo jako malo vremena, hajdemo pregledati vašeg partnera.
  Druga djevojka , vatrena crvenokosa, uzela je bocu s pojasa i gugutala:
  - Živa voda će nam pomoći!
  Djevojka je, energično koračajući bosim nogama po snijegu, prišla Igoru. Pažljivo je kapnula kap na njegov trbuh, cvrkućući:
  - Neka je život!
  I lagano je protrljala iscrpljenog dječaka preko posjekotine i opeklina. I pred našim očima, rana je počela zacjeljivati, a ožiljci blijedjeti. Igor je otvorio oči i prošaptao:
  - Sveta Marijo...
  Crvenokosa je negativno odmahnula glavom i gugutala:
  - Ja sam Angelica, a ne Maria!
  Dječak je cmoknuo usnama i pokušao sjesti. Zateturao je i skoro pao na snijeg.
  Anđelika je pomilovala dječakovu svijetlu glavu i rekla:
  - Smiri se! Naspavaj se i vratit će ti se snaga!
  Maksim je zahvalno pogledao djevojke i rekao:
  - Jeste li vi anđeli?
  Natasha je negativno odmahnula glavom:
  - Ne! Mi smo komsomolke!
  Pionir promrmlja sa skrivenom nadom:
  - Znači naši imaju tako moćno oružje?
  Natasha je odgovorila:
  - Nažalost, ne ... Da , a imamo još samo pola sata ovdje. Poslali su nas samo na sat vremena do mjesta gdje smo najviše željeli biti!
  A ratnik naredi:
  "Odvedimo dječaka i djevojčicu u selo, a ujedno ćemo pokositi Nijemce!"
  Zoya je stavila spavajućeg Igora na leđa, Svetlana je uzela djevojčicu u naručje. Maxim je lagano trčao dalje. Tako je puno lakše. Za vrijeme okupacije dječak se navikao trčati od mraza do mraza, pa se ni zimi nije previše bojao promrzlih udova.
  Djevojke su požurile na trčanje, a Maxim ih je jedva pratio. Dječak je morao trčati što je brže mogao. I već je umoran, iako je sada oslobođen teškog tereta.
  Djevojke koje su ojačale na elven grubu su, naravno, vrlo snažne i brze. Pokušavaju zadržati trčanje kako Maxim ne bi zaostao. Ali dječak nije superčovjek, a njegove bose noge, crvene kao guske, spletene su od umora. Napokon je Natasha podigla dječaka na leđa i pojurila s njim.
  Nakon toga su djevojke naglo ubrzale korak i odjurile poput konja. U selu su bili Nijemci. Postojao je već moralno zastarjeli "Panther"-2 i potpuno novi "E"-50.
  Djevojke su prestale trčati i počele gledati u tenkove.
  Natasha je primijetila:
  - Ovi su skroz drugačiji, debla su tako dugačka, a pogotovo je ovaj drugi zdepast.
  Zoja je ljutito rekla:
  - Trebali bismo ih istrijebiti! A ne za divljenje.
  A ratnici su pogađali njemačke tenkove zrakama magoblastera . Zasljepljujući mlazovi pogodili su njemački automobil. I u tren oka metal se otopio. Kao da su vatrene škare zarezale tenk i počele parati, detonirajući granate.
  Natasha je pucajući zarežala:
  - Moto naših utakmica: - Ne žali, razbij, daj dobar hokej vilenjacima!
  Nijemci i njihovi strani lakeji istrčali su iz svojih kuća i pali pod čarobne laserske zrake polugolih djevojaka. Sve je izgledalo kao san iz bajke.
  Maksim je prosiktao:
  - Kakvo čudo!
  Natasha je namignula dječaku i rekla:
  - Ne "Zaporožec", samo čudo nad čudima. Imamo sovjetski elektronski Mercedes!
  Angelica je ispalila još jedan zrak prema trećem tenku, u ovom slučaju bio je to Goering-5, i oglasila:
  - Nacisti ne mogu do mene!
  Oduševljeni Maxim je zapjevao:
  Ja sam pionir, Staljinov rođeni sin,
  Išao sam bos da se borim protiv ovog čopora...
  Nanosi gorućeg sivog snijega,
  Ali postoji poziv - pobjedi fašistu!
  
  Jednostavan momak , zovem se Maxim,
  Pucam iz mitraljeza ko top...
  Sredina tenka je raznesena,
  Osjeća se kao da plače!
  
  Hrabro mlatimo Švabe, pioniri,
  Možemo vas sigurno nokautirati...
  Mi smo vitezovi i novi primjeri,
  Ispite polažemo sa solidnom peticom!
  
  Dječak je sin velikih divova,
  Zna se boriti, ravno iz dječje sobe...
  Kad su narod i vojska složni ,
  Ne bojimo se očajnog zlikovca!
  
  Pobijedit ćemo fašiste vjerujem
  Krvnik će dobiti brzi rezultat...
  Pobijedimo sve prljave osvetoljubive ,
  A ruska vojska spasit će sve u bitkama!
  
  Nema sretnije i ljepše domovine,
  Ali samo u njoj bjesni uragan...
  vlada planetom ,
  I bijesan udarac nacistima!
  
  Da, teško je za dječake i djevojčice,
  U neravnopravnim bitkama, gdje je fašista kralj...
  Ali čuje se zvonki pionirski glas,
  Ne dirajte mi domovinu, ne dirajte je!
  Mogao bi uzalud izgubiti godine,
  Ali vjerujte, pionir je spreman na sve...
  Pod stijegom crvenim od krvi,
  Slomit ćemo zlikovce i lopove!
  Ovo je vrlo surova matrica u kojoj se događaju različite stvari.
  Valerka, Leška, Slavka i Marinka neočekivano su dobile alarm.
  I djeca su izletjela iz Hyperneta i virtualnih stvarnosti. I našavši se u stvarnom svemiru na četvrtom planetu zvijezde Sirius, pioniri su ostali iznenađeni.
  Preplanulost je izblijedila s njih, postali su vrlo blijedi, au ustima dječaka i djevojčica pojavili su se očnjaci. I doslovce su ostali zapanjeni.
  Uz djecu je bilo nekoliko lijepih djevojaka u borbenim nošnjama. Oči su im doslovno iskolačile.
  Tamo je stajalo i nekoliko medicinskih robota. Podigli su i antene.
  Valerka je u strahu rekao:
  - Što nam se dogodilo?
  Marinka od straha zacvili:
  - Zašto smo tako blijedi?
  Levka je cvrkutao odmahujući glavom:
  -A zašto imamo očnjake u ustima?
  Slavka je prešla prstom preko zuba i uplašeno uzviknula:
  - Ubola sam se zbog njih!
  Djeca, koja su postala smrtno blijeda kao plahta, izgledala su prestrašeno i zbunjeno.
  Robot doktor je primijetio:
  - Treba ih temeljito skenirati. Navodno su bili zaraženi nekakvim virusom nepoznatim znanosti!
  Komsomolka je poletjela više i predložila:
  - Pa, provest ćemo ih najtemeljitije istražiti, čak ih isporučiti u računalni centar preko portala za prijenos!
  Slavka je šmrcala i hripala:
  - Zar ne boli?
  Djevojka, koja je ovdje očito bila glavna, odgovori:
  - Ne! Bit ćete stavljeni u umjetno spavanje tijekom skeniranja. Dakle, uz najpažljiviji pregled, čak i do kvarkova, nećete osjetiti apsolutno ništa.
  Marinka je uzviknula:
  - Vau !
  Valerka je nevoljko progunđao:
  - Da, to je kvazar !
  Levka se zahihotala i ciknula:
  - Hiperpulsar !
  U sobu je uletio uređaj koji je izgledao kao visoko sofisticirani tenk s mnogo fleksibilnih cijevi.
  Djeca su jednoglasno uzviknula:
  - Ultrazvijezda !
  Stariji pionirski vođa, vrlo lijepa djevojka u bijeloj halji, najavila je:
  - Pa sad nećete biti samo pregledani, nego i liječeni. U ovo vrijeme vidjet ćete cool i jedinstvene snove.
  Valerka je s osmijehom hirovitog djeteta primijetila:
  - Pa, ovo je jako cool ! Bit ćemo izuzetno zadovoljni do kraja dana!
  Marinka trza bosom nogom i htjede još nešto reći, kad jarki mlaz svjetlosti, obasjan svim duginim bojama, pade na djecu, a djevojčica se prekrije, prosvijetli naskroz. I sva četvorica zaplivaše preko valova i nađoše se u nekakvom divljem snu.
  Sam Fuhrer Trećeg Reicha gledao je prema Americi i razmišljao o tome da si oslobodi ruke na istoku. Ali došla je topla sezona , Švabe su konačno namjeravale zauzeti neke sovjetske zemlje prije nego što se sklopi "mir od slame". Budući da su se Fritzevi bojali napasti dobro utvrđenu Moskvu , napad je pokrenut u smjeru Kuibysheva - točno uz Volgu. Ovdje su zemlje prilično bogate. Još jedna stvar na koju su Švabe otvorile usta: Uzbekistan. Također bogato zemljište, rezerve sirovina i plina. Plus mogućnost povezivanja s Japanom.
  O plantažama pamuka da i ne govorimo. Hitler je, uglavnom, mogao završiti svoja osvajanja u Rusiji. Zauzimanje Urala je hladno, a Moskva je okružena sa sedam prstenova obrane. Kroz koje se teško probijaju čak i "Miš" i "E"-100.
  U isto vrijeme Treći Reich je započeo intenzivnu gradnju brodova i transporta kako bi mogao pristati u Kanadi. Osim toga, Argentina i Brazil su obećali da će postati glavne baze. Hitler je odlučio da je maksimalnim naprezanjem Trećeg Reicha i korištenjem besplatne radne snage kolonija moguće istovremeno povećati tenkovsku i zrakoplovnu flotu i izgraditi kolosalnu flotu.
  Za sada je Švabama trebalo vremena. Dakle, istočni front se nije zatvorio. I bitka se nastavila.
  SSSR, koji je izgubio mnogo teritorija, ima svoje probleme. Konkretno, tenk T-34-85 još nije mogao zamijeniti manje moćni T-34-76. Stoga smo morali koristiti zastarjeli stroj. Ali Sovjetska Rusija je imala mnogo različitog oružja. To je omogućilo obuzdavanje pritiska nacista.
  U drugoj polovici svibnja izbile su žestoke borbe u Orenburgu.
  Bataljun djevojaka, prorijeđen u bitkama za Staljingrad, ušao je u bitku s nacistima u ovom gradu, poznatijem po čuvenoj opsadi Emeljana Pugačova.
  Na svoje mjesto u rovu došla je zapovjednica bataljuna Alenka. Kapetanka je jako lijepa. Prema tradiciji, djevojke u ovom bataljunu bore se bose i to samo u bikiniju. Stoga koriste magiju zemlje, koja daje posebnu zaštitu. I doista, djevojke imaju puno manje gubitaka od ostalih jedinica.
  Ne može svatko preživjeti šest mjeseci u Staljingradu.
  Pored nje je oblina Marija zlatne kose. Prošlo je i kroz vatru, vodu i bakrene cijevi. Djevojke je čekao težak ispit u samom žaru staljingradskog pakla. Borili su se do kraja i preživjeli. I pomogla im je čarolija rodnog kraja.
  Navodno, kada se borite gotovo goli, meci i geleri vas praktički ne ozlijeđuju.
  Maria puca na naciste. Naprijed, Nijemci, kako bi spasili arijevsku krv, tradicionalno napuštaju crnce, Arape, Hinduse i druge strance. Broj stranaca u Wehrmachtu stalno raste i oni se bez sažaljenja bacaju u zbivanja.
  Ovdje pada Afrikanac kojeg je ubila Marija. Djevojka mu šalje poljubac i kaže:
  - Žao mi je zbog tebe. Ne umireš zato što to želiš.
  I opet djevojka puškom udari Arapa. Kolonijalne trupe Wehrmachta probijaju se. Već toplo i udobno. Fašisti pokušavaju uhvatiti doba godine kada je sve u cvatu i osunčano. Stormtroopers tutnje nebom. Oba najnovija mlažnjaka, čiji se broj stalno povećava, i TA-152, koji je zamijenio zastarjele Focke-Wulfove. Međutim, potonji se još uvijek bore.
  Zlatokosa Marija bosim je gracioznim stopalom odgurnula komad keramike i zacvrkutala:
  - Moja se zemlja od stenjanja razdire, njive krvlju natopljene. Šteta, nema mjesta palima u nebu, samo topole kruže u pepelu.
  I opet je Indijanka pala od njezina udarca. Da, morate ubijati strance koji su okupljeni kao topovsko meso. Kako drugačije? Inače će vas ubiti.
  Crvena Alla. Vatrena djevojka duge bakrenocrvene kose koja se vijori poput proleterske vojne zastave. Djevojka nastupa ne samo u bikiniju, već čak i bez grudnjaka. Ona je kao, ona je cool. I također puca iznenađujuće precizno. Tu i tamo od njezinih hitaca padaju vojnici probijenih glava.
  Tada Alla baca granatu golim nožnim prstima. Poklon leti isprekidanom putanjom i završava u gomili Arapa. Čuje se eksplozija ... Nekoliko osakaćenih tijela bačeno je u zrak!
  Alla viče iz sveg glasa:
  - Htio sam napraviti peglu - odjednom je ispao slon!
  Otkaz je dobila i Anyuta, šarmantna plavuša, preplanula i vrlo vitka, oblina, prosječne visine, ali savršeno građena. Udarila je nevjernika po hrptu nosa i zapjevala:
  - Krila kao u pčele, cvijeće umjesto klasja!
  Djevojke pucaju vrlo precizno i stalno su u pokretu.
  Velika i mesnata Matryona malo se udebljala nakon Staljingrada. Ona je također lijepa djevojka, širokih bokova, ali relativno uskog struka. Prošla je kroz ovaj pakao i izgubila Serjožku. Hrabri pionir koji izmišlja zamke za Nijemce je zarobljen. Da, nije dobro ispalo.
  Ali tada je Matryona otkazala mehanizam, a mina je skliznula ispod njemačkog tenka. Panther 2 je oštećen i zaustavljen, nakon što je ozbiljno uboden.
  "Miševi" i dalje sudjeluju u bitkama. Ovaj tenk se odlikuje velikom težinom i mogućnošću preživljavanja. Ali pojavio se i "E"-100. Ovi strojevi nisu ništa manje zaštićeni, okretniji. Bori se i Lev-2, također stroj, dobro zaštićen i lakši od svojih prethodnika. Za Lev, Nijemci često koriste top od 150 mm, što je pogodnije za juriš na gradove. Neki "lavovi" opremljeni su i bacačima bombi.
  Ali Nijemci pažljivo napreduju tenkovima i bacaju pješaštvo naprijed.
  Kolonijalni vojnici idu naprijed. Luda glazba svira!
  Alla ispaljuje rafal iz mitraljeza. Vojnici padaju i krv pršti, kao iz lubenice razbijene lopatom.
  Crvenokosa kaže:
  - Za domovinu, za Staljina, nema jače vojske! Žestoko se borimo za sreću ljudi! A naš Vođa ima krila sokolova... On daje svjetlo nadi! Udarac čeličnog čekića donio nam je zoru!
  Alla pjeva i puca. Uistinu je prelijepa. Ima preplanule, zlatnomaslinaste grudi, s bradavicama od zrelih jagoda. Kako je ova djevojka ukusna! Teško je zamisliti nešto impresivnije i privlačnije. Dečki gledaju ovu Amazonku samo u tankim gaćicama.
  Crvenokosa djevojka srušila je pet Indijanaca i zapjevala:
  - Bit će vremena, astronautika će se razvijati. A nama je rat visoka romantika!
  I djevojka se opet nasmijala. I opet je otvorila svoju iznenađujuće i nevjerojatno preciznu paljbu.
  Nakon što su naišli na jaku obranu, Nijemci ponovno bacaju jurišne zrakoplove i bombardere u bitku. Pješaštvo se povuklo, a na položaje djevojaka padaju granate i bombe.
  I tenkovi rade iz daljine. Alena naređuje:
  - Svi se sakrijte u zemunice!
  I ona sama ostaje promatrati na površini. Topnička priprema nacista je snažna. I još opasnije bombe. Neke od njih ispuštaju takva čudovišta kao što su Yu-488 i najnoviji TA-400. Bombe teške devet tona padaju i sposobne su uništiti zemunice i utvrde. Alenku je udarni val izbacio uvis, a njezine su bose pete bolno udarile u hrpu kamenja.
  Izgorjeli su mi tabani. No inače, djevojka kapetanica nije ozlijeđena. I bacili su vrlo snažnu bombu, čak me i grmljavina zaboljela uši. Ne, ništa se ne može dogoditi na svijetu.
  Ali djevojke se, doista, odlikuju zavidnom stopom preživljavanja. Dok ljudi ginu i ginu!
  Alenka se prisjetila kako ju je mladić Julije milovao. Kako joj je ljubio trbuh, noge, koljena, bedra i prsa. Kako je ugodno kad te šapama maže mlad i zgodan muškarac kojemu su tek nedavno počeli puštati brkove. Ali tada je Julius umro u zemunici, slomljen izravnim udarcem bombe. A od toga nije ostalo ni mokro mjesto.
  Mladić je otišao u ... kamo? U raj, u pakao, u zaborav? Ali glavno je da on sada nije na zemlji. A Alenka je zbog toga jako ogorčena.
  Kad bi barem mogla odnijeti ovu Hitlerovu glavu na panj. Uskoro rat traje već tri godine. Nacisti već jurišaju na Orenburg. Klješta su im daleko probila.
  Alenka se odlikovala velikom zaljubljivošću i temperamentom. Obično je više voljela mlađe, pa čak i mlade vojnike. I prvom prilikom je započela aferu. Alena je voljela kada su njeno snažno, istrenirano tijelo milovali i dodirivali zgodni muškarci. Tijekom rata moral je postao jednostavniji i nitko nije gledao posebno popreko na činjenicu da se oficir Crvene armije ljubi s muškarcima.
  Alenka je poput mačke voljela maženje i nježnost. A za nju je to najveći užitak.
  Ali koliko je njezinih ljubavnika već prešlo na onaj svijet! Kako je rat podmukla i zla stvar. Iako su se muškarci držali Alenke. Naravno, takva ljepotica izašla je na vidjelo sa svim svojim licem, stasom i glasom.
  I općenito, kad je žena mlada, najčešće je lijepa. Evo ih pet, zavijaju skoro od početka rata - baš lijepo. Četiri djevojke su plave, a jedna je crvena. Kao zvijezda petokraka. Prošli su veliki pakao, ali nikada nisu bili ozbiljnije ozlijeđeni. Osim ako nije bilo ogrebotina.
  Obično je na Alenki sve zaraslo, kao na psu, i nije ostalo nikakvih ožiljaka.
  I sad, bombe padaju, granate eksplodiraju, ali nju nije briga! Dakle, sve je krajnje smiješno.
  Iako ne ... Rat nije vrijeme za zabavu. A ponekad umiru i djevojke u njenom bataljonu. Čak ni bose noge za djevojku nisu jamstvo besmrtnosti. A u Staljingradu , u muškim bataljonima, doslovno su svi često ubijeni.
  Slavom se prekrio grad na Volgi. Šest mjeseci su držali navalu Hitlerovih hordi. Nijemci i njihovi sateliti izgubili su u borbama za Staljingrad oko milijun poginulih i ranjenih. Istina, većina mrtvih bili su stranci!
  Fuhrer je doveo trupe iz cijele Zemlje u Rusiju. Bilo je čak i američkih plaćenika, uglavnom njemačkog podrijetla. Puno Indijanaca. Indija je gusto naseljena zemlja, a Fuhrer je naredio aktivnije korištenje muškaraca kao topovskog mesa. I odvesti Indijke u harem. Zapravo, u Trećem Reichu bilo je dopušteno imati nekoliko žena. Papa je za to dao dopuštenje uz prijetnju oružjem. I druge crkve odobrile. Sam Fuhrer revidirao je svoje poglede na arijevsku krv. Nijemci su, nakon dodatne selekcije, smjeli imati slavenske, europske, arapske i indijske žene, pod uvjetom da nemaju fizičkih nedostataka i da su potpuno zdravi. Brakovi s crnkinjama bili su zabranjeni, ali nije bilo zabranjeno koristiti Afrikanke u bordelima, ali samo uz kontracepciju. Nakon selekcije dopušteni su brakovi s Japankama, Tajlanđankama i Korejkama.
  Ali opet, zahtjevi su bili ljepota, vanjski podaci, zdravlje i odsutnost fizičkih nedostataka. Sada je uloga pedigrea opadala. Mnogo je više stranih divizija u SS-u nego njemačkih. A Wehrmacht je popunjen strancima. Kolonijalne trupe sastojale su se isključivo od domorodaca, ali njima su zapovijedali Nijemci.
  Fuhrer je od Džingis-kana preuzeo organizaciju trupa, miješajući narode i formirajući šaroliku vojsku.
  Naravno, u takvim uvjetima SSSR je postupno gubio rat iscrpljivanja. Ova strateška propast natjerala nas je da budemo posebno inventivni. Ali pojavila se neočekivana prilika: Sjedinjene Države, gdje su već uspjele suzbiti pobunu Afrikanaca i predstavnika latinske nacionalnosti, intenzivirale su rad na atomskoj bombi. A ako izdržimo još neko vrijeme, moguće je primirje s Trećim Reichom dok traje rat sa Sjedinjenim Državama.
  A tamo će se možda nacisti boriti do te mjere da se više ne žele boriti. I tada će Sovjetska Rusija preživjeti.
  Prestalo je bombardiranje i masovno topničko granatiranje. I opet počinje napad. Grad je već pretvoren u ruševine, nije ostala ni jedna netaknuta kuća. Jao, neprijatelj je vrlo okrutan i jak.
  Djevojke izlaze na površinu i vatrom susreću nadolazeće pješake. Tenkovi se prikradaju...
  Alena je, ustrijelivši Indijanca, šapnula:
  - Neka Bog da slijepima otvoriti oči i ispraviti leđa grbavima!
  Nakon čega je ljepotica škljocnula okidač. Ponovno je naciljala i pogodila . Udarila je Arapina i bljesnula svojim safirnim očima. Prešla je svojim bosonogim, zakrivljenim, prašnjavim potplatom po šljunku. Djevojčica se osjećala malo škakljivo. Nasmijala se. Postalo je zabavnije. Ljepotica je opet pucala .
  Alena je ispalila i nasmiješila se. I stigla je tamo. Prisiljavanje neprijatelja da stane i zamrzne se. Neprijatelj je uzvratio vatru. Bacao je granate i urlao.
  Zatim su se opet pojavili jurišnici. Bilo ih je malo, ali letjeli su mlazni automobili koji su izbacivali rakete. Nacisti su bacali granate na položaje djevojaka. Ali gole, ženstvene noge kao da su je štitile od poraza. I ratnici, uronjeni u granatiranje, preživjeli su vatru.
  Kretanje neprijateljskog pješaštva je zaustavljeno. Nacisti su bacanjem raketa pokušali odimiti Crvene.
  Alena se sakrila u procjep i zacvrkutala:
  - Ali od tajge do britanskih mora... Crvena armija je najjača od svih!
  Crvenokosa Alla također se ugurala u procjep i izbjegla da je udare krhotine. Lijepa djevojka prisjetila se kako je, još kao uglata tinejdžerica, uhićena po prijavi.
  Sjećam se potrage. Mladu uhićenu ženu natjerali su da se skine. Dvije žene u rukavicama pažljivo su opipavale djevojčin nos, uši, usta i gledale u intimne dijelove tijela. Kako je to bilo ponižavajuće, neugodno, zastrašujuće , zastrašujuće. Kad su je doveli u ćeliju, Alla se jako bojala biti u društvu drugih kriminalaca. Ali u ćeliji su bile djevojčice poput nje, gotovo sve djeca potlačenih. I ono najgore se nije obistinilo.
  Ali bilo je teško sjediti u ćeliji: bila je tijesna, a stražari su često upadali. Tukli su me za najmanji razlog i bez razloga. Stražari su djevojke posebno voljeli udarati palicama po petama. Unatoč hladnoći u ćelijama, djevojke su držane bose, a noge su im otekle od stalnih udaraca.
  Potrage su postale još jedna nesreća. Provodili su ih nekoliko puta dnevno i bilo je jako bolno, neugodno i ponižavajuće.
  Oskudno su me hranili i bičevali u šetnjama. Alla je iza rešetaka provela šest mjeseci u neprestanom ponižavanju, maltretiranju, batinama i ponižavajućim pretresima. A onda je pod Berijom poslana u dječju radnu koloniju. Čak i bez suđenja.
  Alla je tamo radila od pet ujutro do kasno navečer s drugim djevojkama. Sve dok nije počeo rat. A crvenokosa odrasla djevojka istrčala je naprijed. Uspjela sam to s još desetak djevojaka.
  Počela je njezina vojnička rutina. Ali tijekom rata, crvenokosi vrag se osjećao mnogo bolje nego u radnoj koloniji. Nad njom je još uvijek visila zatvorska kazna i kazna za bijeg. Ali Alla, koja je već bila nagrađena s dva reda, nije dirnuta.
  Djevojka je mnogo toga doživjela u koloniji. Uključujući ljubav. Dječaci su živjeli u susjednoj baraci i, unatoč formalnoj zabrani, probijali se do djevojaka. A oni su pak željeli saznati zabranjeno . Alli se, u svakom slučaju, odmah svidjelo. Vruća crvenokosa djevojka osjetila je grešno zadovoljstvo.
  No, u ratu nije imala ni sreće. Uvijek je nakon seksa muškarac ili mladić ginuo u borbi. Na crvenokosoj kao da je bilo nekakvo prokletstvo. Štoviše, bez ikakvih iznimaka. Stoga se o Alli, unatoč njezinoj ljepoti, proširio loš glas, a muškarci su je počeli izbjegavati.
  Crvenokosi vrag patio je od nedostatka muške pažnje. I uživala je u ubijanju muškaraca. I opet je pucala na neprijatelja i cerila se kao tigrica.
  Alla je upucala crnca i mentalno ga zamislila u zatočeništvu. Bilo je zanimljivo zabavljati se s tako visokim i zgodnim muškarcem. Općenito, uobičajeno je da crvenokosa igra aktivnu ulogu s muškarcem . Ona je snažna i odlučna žena. Što je s činjenicom da će čovjek kasnije biti ubijen? Pa što, ona voli raznolikost!
  U vrijeme mira komsomolke bi bile strogo kažnjene za promiskuitet, ali tijekom rata moral je postao mnogo slobodniji. To je očito posljedica blizine smrti, kada specijalni odjel žmiri na razvrat.
  Ponekad se Alla sramila svog promiskuiteta. Kad čak ni naglašeno ne nosi grudnjak i trese golim grudima. Sjetio sam se Marije, religiozne djevojke koja je još bila djevica. Iako je vjerojatno najženstvenija i najseksi od njih pet. Točnije, privlačna je svojom anđeoskom nevinošću.
  Međutim, Marija je vrlo precizna, možda čak i fenomenalna u svom šutu. Tako je jednim metkom precizno pogodila dva Arapa. I nevino se smiješeći kaže:
  - Gospode, oprosti mi, ali ja služim svojoj Domovini!
  Maria je jako lijepa. Malo joj je neugodno što se mora boriti samo u bikiniju. Ali štiti od poraza. To je praksa dokazala. Marija je rat započela još kao djevojčica. U tri godine je narasla, ali i dalje djeluje vitko, djevičanski i normalne visine za djevojčicu. Ostatak četvero je viši i mišićaviji, a Matryona je krava, iako vrlo jaka.
  Maria puca i sjeti se Seryozhke. Siromašni dječak. Bio sam zarobljen. A ovo je gore od smrti. Tako se prvo suočio s mučenjem, a zatim smaknućem. I nepoznato je kako će drugi reagirati na ovo.
  Maria je zapucala, pridigla se na koljena i opalila. Ubijeni se Hindus ispružio i pustio lokvu krvi. Zlatokosa ljepotica kaže:
  - Eh ... imaš mnogo bogova, ali nemaš neba!
  Marija opet zakucala , pogodila i zapjevala:
  - Hvala ti za izgubljeni raj. Ni za nas, ni za našu djecu, ni za naše unuke. Ali tek će se naviknuti na varljive zvukove!
  Maria je pucala, ubijajući nacističke suradnike koji su napredovali, i pjevala:
  - Vozili smo, vozili, vozili - dugo smo... Put iz nevolje u nevolju, iz rata u rat! Vozili smo, vozili, vozili - dugo smo ... Teku potoci horde, krvavog rata! Krvavi rat!
  A djevojka se jače u zemlju stisne. A lavovi se već šuljaju naprijed. Njemački tenkovi tutnje i cijevi im se tresu.
  Maria je zaplakala i primijetila:
  - Evo ga, kreće smrt!
  Djevojka zlatne kose pucala je na vojnika koji je puzao prema položajima Crvene armije s puškom na koju je bio pričvršćen optički nišan.
  Gledao sam kako iz glave smrtno ranjenog neprijatelja prska fontana krvi.
  Maria je tvitala:
  - Snajper... Varate se!
  Alla je glasno rekla:
  -Ne sudite po odjeći ako ne želite protegnuti noge!
  Maria je zatresla svojim gracioznim, golim, preplanulim nogama. Zamislio sam da mladić vilenjačkog lica prelazi dlanom po tabanu. Kako bi to vjerojatno bilo lijepo.
  Ali onda je ljutito frknula:
  - Pobijedit ću sve!
  Alla, koja je i sama bila nevjernica i raskalašena, podrugljivo je rekla:
  - A bez božje pomoći?
  Marija je, pucajući, piskutavo odgovorila:
  - Ne, uz Božju pomoć!
  Alla je bljesnula svojim bisernim zubima i primijetila:
  - Ali tvoj Bog je učio: - Ako udariš desni obraz, okreni lijevi !
  Maria nije odmah odgovorila. Ispalila je još par hitaca, sasjekavši fašističke marionete. I tiho je rekla:
  - Ali što učiniti nakon što si dobio udarac po lijevom obrazu - ne kaže Bog Isus. A nacisti su našem narodu zadali mnogo udaraca!
  Alla je bosom nogom bacila granatu, podigavši čitav stup prašine, i zaurlala:
  - Berlin je gotovo u našoj vlasti ... Kroz dalekozor vidimo prokleti Reichstag! Bit će mir i sreća na cijeloj planeti ... O tome ću vam govoriti u svojim pjesmama!
  A crvenokosi je dao rafal, odsjekavši cijeli niz nacista. Zatim je ponovno šutnula granatu.
  Ona je snažna djevojka . U logoru je bila prisiljena pomicati kamenje od zore do mraka, a Alla je postala pravi supermen. Nogama je granatu bacila puno dalje nego rukama.
  Crvenokosa je voljela trčati bosim tabanima po ugljenu ili po snijegu. Uživala je...
  Allah ga je uzeo i probio:
  - Ali ja imam drugu strast ... Ovo je moć, samo moć!
  Crvenokosi vrag ispali rafal, pucajući u Švabe i njihove pristaše , i zaurla:
  - Nema potrebe za zlatom i novcem! I potrebno je da preda mnom ... Ljudi su bili na koljenima, ljudi su bili na koljenima, po cijeloj površini zemlje!
  Neprijateljsko pješaštvo je stalo. Tenkovi su krenuli dalje. Teška vozila "Lev", "Miš", "E"-100, "Tigar"-2 ispalila su granate. Panther 2 je također divljao. Gorjeli su i rušili se položaji, u nebo su se dizale zmije dima.
  Jednoj od djevojaka su opečene noge. Vrištala je i otvarala duge rafalne paljbe . Još jednoj ljepotici geler je odrezao grudnjak. Ratnikove su grudi bile otkrivene i ona je pocrvenjela. Djevojčino lice postade grimizno.
  Maus, najteži njemački tenk, tukao je iz svojih topova. I uništio je sve što mu se našlo na putu.
  Ali ratnici su skočili unatrag na vrijeme. Tako su agilni. Alla je bacila granatu na Mousea. Utišao jedan njemački mitraljez.
  Crvenokosa ga je uzela i gorljivo zapjevala:
  - Neka oklopni tenkovi nespretno jure kroz lokve...
  Nakon čega je djevojka ponovo bosom nogom bacila granatu i pogodila drugu mitraljeznu pušku Miš, slomivši joj cijev. Nakon toga Allah viče:
  - Ja sam boginja smrti, koje se Hitler boji!
  Njemački tenk se zaustavio. Zajedno s gubicima mitraljeza, tenkisti su izgubili lavovski dio povjerenja. I "Miš" je počeo pucati iz kratke cijevi i počeo obrađivati ruševine. Jedan od fragmenata pogodio je Allu u petu, spalivši gracioznu krivulju djevojčina potplata.
  Ljepotica ga je uzela i zapjevala:
  - Krvnik mi peče pete, a plač se čuje!
  Dobro naciljanim udarcem Marija je Mišu razbila optički nišan. I masivni tenk je kaskao i počeo se okretati. Jasno je gdje će naslijepo zgaziti skoro dvjesto tona čelika . Samo natrag da pobjegne od novih nevolja.
  Tada je na scenu stupio "Lev"-2. Napredniji stroj pokušava paljbom iz topa od 150 mm izbaciti cijeli prostor ispred sebe. Djevojke kao odgovor podižu nos prema fašistu.
  Maria baca granatu svojom isklesanom nogom. Sadašnjost ne stiže do tenka, ali nokautira pješaštvo. Jednom Afrikancu je čak otkinuta glava. Okrenula se u kacigi i srušila ravno na ciglu.
  Zlatokosa djevojka reče:
  - Sve je po volji Božjoj ... Čak i greške!
  Alla je entuzijastično zapjevala kao odgovor:
  - Sve što postoji na svijetu ovisi o visinama neba. Ali točnost očiju, ali točnost očiju, ovisi samo o nama!
  Maria je opet opalila. Razbila je optički nišan "Leva" i racionalno primijetila:
  - I Bog daje točnost!
  Alla je pokazala zube i udarila bosom nogom po razbijenom staklu. Osjetio sam kako je ugodno kad mi nešto oštro probode goli taban. A ona je urlala:
  - U svemu treba spretnost, kaljenje, vježbanje - inače neće biti milosti!
  Marija je fašistu degeneriranog lica pucala u trbuh i pjevala:
  - A za Švabe je milost derati kožu s lubanje! I žvačite, žvačite, žvačite, isperite toplim gnojem!
  Alla je napravila grimasu, opalila ... Odmahnula je glavom i šapnula:
  - Kakav nepobožan govor imaš!
  Marijino lice problijedjelo je i šapnula:
  - Bože, oprosti meni grešniku!
  Alla se nasmijala. Bila je cinična djevojka. I u dječjoj radnoj koloniji tukla je slabije od sebe. Zašto , crvenokosa je besramna . A Alla je htjela povući Mariju za zlatnu kosu. I to ne rukama, nogama.
  A Alla je pružila svoj goli ud do lisnate kose kršćanske djevojke, i čim je zgrabila pramenove prstima, povukla je.
  Marija vrišti i okrećući se kaže:
  -Jesi li poludio?
  Alla je podrugljivo rekla:
  - Tako ti je Bog izdržao i zapovjedio!
  Marija je odmahnula šakom:
  - Ne bogohuli, kučko !
  Alla je odgovorila i zapjevala:
  - A Bog se opet trga od smijeha, što ja brigam za sve, a što ti mene!
  Maria je odmahnula glavom i primijetila:
  - Svaki dan riskirate. A u isto vrijeme, minutu kasnije, u prilici da ideš k vragu, ti si drzak i izgovaraš loše govore!
  Crvenokosi je napravio grimasu. Zgrabila je komad stakla golim nožnim prstima i bacila ga u usta. Uhvatio sam ga jezikom. Prožvakala je čašu i bez razmišljanja otpila gutljaj, rekavši:
  - Pakao nas neće stići!
  Marija je žestoko prevrnula očima i zarežala:
  - Nećeš ti nikamo! Vatrena uš!
  Alla je kao odgovor samo bljesnula smaragdnim očima. I bacila je granatu na naciste govoreći:
  - Dok rat traje, zaboravimo na naše razlike!
  Maria reče neumjesno:
  - Božje je Božje , a ćesarovo je ćesarevo!
  Alla se dugo okrenula i dodala:
  - A Hitler je đavolski !
  Marija je otvorila vatru, srušila još nekoliko ljudi i razmišljala. Kako se može doći do takvog pada morala do kakvog je došao Hitler? Kakva je zvijer u ljudskom obliku? Taj krvavi tiranin kojeg čovječanstvo ne poznaje od vremena Adama i Eve. I u isto vrijeme, izuzetno sretan . Možda čak i najsretniji i najuspješniji osvajač u čitavoj povijesti čovječanstva.
  Ali Rusija se pokazala tvrd orah za fašizam. Rat na istoku uskoro ulazi u četvrtu godinu. Da, nacisti napreduju. Ne prebrzo, ali samouvjereno. Samo je zimi Crvena armija uspjela malo stisnuti Švabe. I sada neprijatelj ponovno napada.
  Djevojka je precizno pucala . Nakon što je izgubio optički nišan, tenk Lev se ponovno okrenuo i počeo odlaziti. I "Pantera"-2... Tenk s dugom i debelom cijevi i relativno malom kupolom.
  Učinkovit stroj. Koji je nokautirao gotovo svakog mastodonta. Ovdje se Alla istaknula bacanjem granata svojim zavodljivim nogama i oštetila cijev.
  Crvenokosi vrag bljesnuo je očima boje mora i prosiktao:
  - Razbijam im noseve!
  Nijemac sa slomljenom njuškom se okreće. Gusjenice se tresu poput okretnog stroja. Da, djevojke su izmislile zgodne i učinkovite taktike. Udarajte u bačve, razbijte cijev granatama kada je oklop nedostupan.
  A dobro naciljana Maria puca precizno, kao da je doista bila praunuka Robina Hooda. A zlatokosa ljepotica uzvikuje:
  - Pod izgovorom ciljeva humanizma,
  Sagraditi raj na Zemlji...
  Hitler je prešao na put fašizma -
  Hram je podigao ološ Sotona!
  I puca kao prava svetica istrebljenja. Njezina gola, isklesana noga baca krhotinu stakla, pogađajući Arapina točno u središte njegova čela. A sin pustinje, refleksno povlačeći obarač mitraljeza, sasječe desetak svojih suučesnika.
  Alla je s odobravanjem primijetila:
  - I brzo učiš! I napredujete pred očima!
  Crvenokosa ratnica također je golim prstima bacila komad stakla i pogodila Afrikanca u oko. Eksplodirao je, pao na hrpu granata. I desetak drugih boraca poletjelo je u nebo, ili u pakao, kako je stvar odlučivala!
  Alla je tvitala:
  - Pakao će biti zlo mjesto za one koji su strgnuli naslovnicu. I sveti mač djevojački sjekao je dušmane!
  A crvenokosi vrag se opet okrenuo i prosiktao:
  - Bit će vam lijes, samo od pepela, i glazba u žalosti!
  Maria je odmah bacila granatu s obje noge, osakativši cijev strašnog tenka E-100, zvoneći:
  - Za slavu Gospodina Krista!
  Rat se nastavio. Nacisti su tražili nove načine uništenja i porobljavanja. Sovjetski Savez je prejak i nije tako lako zavladati svijetom. Međutim, imajući mnogo različitih vrsta znanstvenika, uključujući i robove, fašisti su, posjedujući jedinstvenu organizaciju, stvorili nova, strašna oružja. Nešto što do sada nije viđeno.
  Jedan od njih su diskoteke s jedinstvenim letnim karakteristikama, brzo se kreću, au isto vrijeme su neranjive.
  Najbolji znanstvenici svijeta izradili su jedinstveno oružje. Nešto što bi trebalo dati vlast nad svijetom, au budućnosti otvoriti put za osvajanje galaksija.
  I sad se razvila rasprava.
  Ali stručnjaci su nastavili razgovor. Schauberger je počeo objašnjavati neke zanimljive detalje uređaja:
  - Sam pojam elektriciteta puno je širi od samog uređenog kretanja elektrona. Ali evo ga, kada je polje usmjereno u spiralno gibanje, ono je sposobno golemom brzinom otrgnuti oblake elektrona i sudarajuće jezgre lišene elektronske ljuske. To jest, ako struja teče duž sićušne spirale, ali uz kolosalno ubrzanje, ionizacija se događa sama od sebe.
  I baš kao kad se jezgre sudaraju velikom brzinom, događa se proces njihove fuzije. Ili još jednostavnije, jezgra detonira uz stvaranje bezbrojnih slobodnih elektrona, koji zauzvrat stvaraju električnu energiju.
  Odnosno, mala baterija s posebnom vrstom vrtložne struje, odnosno strujom sličnom minijaturnoj kuglastoj munji, generira, zahvaljujući kontroliranoj termonuklearnoj fuziji pomoću vode, ogromnu količinu posebnog elektriciteta i tok fotona.
  Odnosno, takav motor može postati vječna elektrana. Baterija opskrbljuje strujom minijaturne kuglaste munje, a sama se puni električnom energijom dobivenom kontroliranom termonuklearnom fuzijom u vodi. Kao perpetum mobile, iako se energija u njemu dobiva pretvaranjem unutarnjeg impulsa jezgri u nešto praktičnije, ljudima opipljivije.
  Belonzi se namrštio i skupio obrve:
  - Energija izvučena strujom poput mikroskopske kuglaste munje? Zvuči lijepo. Ali stvarnost nije uvijek bajna. Vjerojatno ste čuli da se čini da grade reaktore za nuklearnu fuziju. Oni također žele dobiti energiju iz fisije jezgri urana. Vjeruje se da će se protoni i neutroni, ako se pokidaju unutaratomske veze, raspršiti u svim smjerovima brže od eksplozije bombe. Možda je tako, ali iz nekog razloga ne mogu napraviti reaktor i samu bombu. I mislite da ste na ovaj način uzeli vodik sa sfernim elektricitetom, kao da vilicom grabite grašak i onda ga stavljate u usta. Štoviše, moguće je nešto sasvim drugo. Zašto će se pojaviti specifično usmjereni elektroni ili će općenito sudar jezgri izazvati fuziju? Puno optimizma, ali malo opravdanja.
  Schauberger je odgovorio:
  - O opravdanju? Ako nema elektronskih ljuski, tada ništa ne sprječava sudaranje jezgri kada su zbijene. A kolaps polja kondenzira takvo kretanje, a također daje smjer ekstrahiranoj energiji.
  Ako je sam proces fuzije jezgri vodika moguć, a to vidimo na primjeru našeg Sunca, onda se nešto slično, samo u manjim razmjerima, događa i ovdje.
  Štoviše, na Suncu se ovaj proces također može kontrolirati, ali, nažalost, tamo još ne možemo promijeniti parametre.
  A ovdje, na vodi, nalazi se malo Sunce koje daje električnu energiju. Štoviše, može se odmah transformirati u elektron i foton tijekom nuklearne reakcije. Između njih gotovo da nema razlike. A što želimo dobiti kao rezultat toga - motor ili bombu - ovisi samo o našoj mašti. Štoviše, možda ćemo s vremenom smisliti nešto hladnije .
  Belonzi je upitao:
  - Pa, recimo, to su za sada samo projekti, pa i planovi. Konkretno, pokušajte reproducirati veliku, prirodnu kuglastu munju, a ne samo milijun ovih malih.
  Schauberger se složio:
  - Da, imamo problem s ovim. Ali nije tako nerješivo kako se na prvi pogled čini . I drugo, postoje neki drugi alternativni načini, ne toliko obećavajući, ali također obećavajući. Slijedimo ih.
  Belonzi je kimnuo, a Talijan je i sam počeo govoriti:
  - Od davnina su aerodinamičari Trećeg Reicha ozbiljno shvatili primjenu Coanda efekta kako bi stvorili silu dizanja uređaja. U Njemačkoj su postojale svjetiljke aerodinamike i izvanredni matematičari. Poanta je drugačija. Taj učinak nije učinak podizne sile, već učinak mlaza koji se lijepi za njegovu aerodinamičnu površinu. S ovim nećete izravno poletjeti. Trebate vuču (ili krilo). Osim toga, ako je površina zakrivljena (da skrene mlaz prema dolje i dobije potisak), učinak djeluje samo u slučaju laminarnog mlaza. Mlaz plinskoturbinskog motora za to nije prikladan. Potrebno ga je laminirati . To su ogromni gubici energije.
  Schauberger je , nakon što je napravio skicu na dijagramu, logično ispravio:
  - Ne tako velik. Ako npr . laminacija nije tako primitivna. Čak, naprotiv, može značajno povećati učinkovitost vuče.
  Belonzi je sasvim logično primijetio:
  - Ovisi o tome na što primijenite vektor sile i kako će to utjecati na otpor okoline. A u nekim slučajevima zapravo se stvara vakuum ispred letećeg tanjura.
  Schauberger je s uzdahom primijetio:
  - Ali nismo jedini koji radimo na tim projektima.
  Belonzi je požurio pokazati svoje znanje:
  Da, bilo ih je, Schriever - Habermol diskovi ( Schriever , Habermol )
  Ovaj uređaj se smatra prvim zrakoplovom s vertikalnim uzlijetanjem na svijetu. Prvi prototip, "kotač s krilom", testiran je u blizini Praga još u veljači 1941. godine . Imao je klipne motore i Waltherov tekući raketni motor.
  Generalisimus dizajnera Schaubergera je žurno, kao da se boji da će ga prekinuti, dodao:
  - Dizajn je podsjećao na kotač bicikla. Široki prsten okretao se oko kabine, čiju su ulogu žbice igrale podesive lopatice. Mogu se ugraditi u potrebne položaje za vodoravni i okomiti let. Pilot je bio postavljen kao u običnom avionu, a zatim je njegov položaj promijenjen u gotovo ležeći. Glavni nedostatak uređaja bile su značajne vibracije uzrokovane neravnotežom rotora. Pokušaj da se vanjski rub učini težim nije dao željene rezultate, a koncept je napušten u korist "vertikalne letjelice " ili V-7 (V-7), koja je razvijena kao dio "Oružja osvete" program, VergeltungsWaffen .
  A Belonzi također nije propustio priliku pokazati se kao sveznalica:
  - Postoji i takozvana "Leteća palačinka" od Zimmermana .
  Testiran 1942.-43. na poligonu Peenemünde . Imao je plinskoturbinske motore Jumo-004B. Razvijao je horizontalnu brzinu od oko 750 km/h i pokazao dobru regulaciju, brzinu slijetanja od 60 km/h.
  . POGLAVLJE br. 12.
   Schauberger reče pomalo kiselo:
  - Znam to. Takvo sam čudo već vidio. Uređaj je, kako vam mogu reći, izgledao kao umivaonik okrenut naopako, promjera 5-6 m bio je okrugao po obodu i imao je u sredini prozirnu kabinu u obliku suze. Na tlu je počivao na malim gumenim kotačima. Za polijetanje i horizontalni let, najvjerojatnije, koristio je kontrolirane mlaznice. Zbog nemogućnosti precizne regulacije potiska plinskoturbinskih motora ili iz nekih drugih razloga bio je izrazito nestabilan u letu.
  Belonzi i udari šakom po stolu:
  - Svi ti uređaji, poput pokvarenih djevojaka , nestabilni su.
   Schauberger je šaljivo promrmljao:
  - I ako samo moralno!
  Belonzi je uz osmijeh primijetio:
  - Ali ipak imamo nešto. Općenito, čak je i iznenađujuće da za vrijeme rata nema dovoljno novca za tolike projekte . A kažu i da je nacionalsocijalizam bankrotirao.
  Schauberger je logično primijetio:
  - Možda to znači figurativno, ili moralno bankrotirati. Ali o tome su pričali nakon Staljingrada, a ne sada, kada se uvjerljivo osvećujemo Rusima za grad na Volgi!
  Belonzi se , ne mogavši oduprijeti, nasmija:
  - Pa to je sigurno. Istina je da će se Rusi moći oduprijeti tolikim snagama okupljenim iz cijelog svijeta, ne možemo vjerovati ni ja ni vi, zar ne?
  Schauberger je negativno odmahnuo čupavom glavom:
  - I ne mogu vjerovati, ali... Nismo mi ovdje generali da pričamo o taktici i procjenjujemo šanse neprijatelja. Još bolje, recite nam koje druge projekte znate o ovoj klasi uređaja. Ovo je zanimljivo.
  Belonzi je lukavo odgovorio:
  - Da, vrlo različito. Ovo je jednostavno divno - disk "Omega" Andreasa Eppa ( Andreas Epp ) Helikopter u obliku diska s 8 klipnih zvjezdastih i 2 ramjet motora. U razvoju ove godine, 1943. Pa, to će mu biti problem, mislim, ovakvi motori. Sam programer, Abel Epp , suspendiran s posla davne 1942. godine, pao je u demonsko zatočeništvo.
  Na posljednju ne baš primjerenu i taktičnu šalu nasmijao se i sam Belonzi .
  Nakon čega je, nacrtavši i ispravivši dijagram, nastavio:
  - Uređaj je bio kombinacija "fan-fan" tehnologije sa slobodno rotirajućim rotorom pokretanim Focke-Wulf " Triebflugel " pulsirajućim mlaznim motorima i povećanim uzgonom zbog "flotacijskog efekta".
  Čini se da je Belonzi nedavno vrlo pažljivo proučio takve dokumente. Zato što je ispričao vrlo glatko, kao da čita ono što je napisano.
  - Zrakoplov, također uređaj u obliku diska, sastojao se od kružne kabine promjera 4 metra, okružene diskom-trupom promjera 19 metara. Trup je sadržavao osam ventilatora s četiri lopatice u prstenastim oklopima spojenim na osam radijalnih motora Argus Ar 8A s aksijalnim potiskom od 80 konjskih snaga. Najnovija čudovišta ugrađena su u osam koničnih cijevi promjera 3 m.
  Glavni rotor bio je fiksiran na os diska. Rotor je imao dvije lopatice s Pabstovim ramjet-om na krajevima i promjerom rotacije od 22 m.
  Belonzi se, nabrajajući razne karakteristike njemačke tehnologije, sve više žario. Očito je bio ispunjen ponosom zbog strane, čak i savezničke zemlje. A u glasu se osjećala vrelina tona kojim pioniri izgovaraju zakletvu:
  - Kada se promijenio nagib lopatica u pomoćnim motorima, rotor se ubrzao, izbacujući snažnu struju zraka. Mlazni motori pokrenuti su na 220 okretaja u minuti, a pilot je mijenjao nagib pomoćnih motora i glavnog rotora za 3 stupnja. Ovo je bilo dovoljno da se dignemo.
  Belonzi je zavrtio rukama iznad glave, očito zamišljajući sebe kao helikopter:
  -Glavna elisa je bila autorotirajućeg tipa i nije stvarala nikakav moment. Za razliku od helikoptera, nije bio fiksiran u šarkama, već je bio pričvršćen kruto, poput propelera najobičnijeg zrakoplova. Međutim, uređaj nije običan!
  Dodatno ubrzanje pomoćnih motora nagnulo je automobil u željenom smjeru. To je skrenulo uzgon glavnog rotora i stoga promijenilo smjer leta.
  Schauberger je s malo ljubomore primijetio:
  - I ovo smo trebali nadmašiti.
  Belonzi se spremno složio:
  - Naravno da je trebalo, ali previše je konkurencije. Čak je i Kurt Tank bio uključen u ovaj pothvat.
  Austrijski genije iznenađeno je zazviždao, poput uličnog ježa:
  - Čak i on? Ali već je preopterećen poslom. Čini se da razvija novu, poboljšanu verziju lovca-bombaša Focke-Wulf. Čini se da se zove TA-152. Želi stvoriti vozilo sa snažnim naoružanjem i sposobno za obavljanje višenamjenskih funkcija, s izvrsnom manevarskom sposobnošću.
  Belonzi je također bio pun skepse:
  - Naravno, on ne može nositi s toliko projekata, ali Tank neće raditi sam. Ima cijeli tim asistenata koji rade na raznim projektima. Ali jedan od njegovih najbližih pomoćnika predložio je dizajn za potpuno novi zrakoplov.
  Schauberger je naćulio uši:
  - Ako je moguće, navedite više detalja.
  Belonzi je počeo objašnjavati:
  u obliku diska koji je dizajnirao Kurt Tank, jedan od posljednjih modela novog tipa zrakoplova razvijenog u Trećem Reichu, nikada nije testiran. U visokom, oklopljenom kokpitu nalazile su se rotirajuće lopatice velikog turboelisnog motora. Tijelo tipa letećeg krila sadržavalo je dva usisnika zraka u gornjem i donjem prednjem dijelu trupa. Zrakoplov s diskom , prema izračunima, mogao bi letjeti poput običnog zrakoplova ili, poput helikoptera, kretati se u bilo kojem smjeru i lebdjeti u zraku.
   Schauberger je , uz nešto opravdanog skepticizma, primijetio:
  - Jedna od slabih točaka ovakvih uređaja u obliku diska je njihovo naoružanje.
   Belonzi je rekao s određenim entuzijazmom:
  - Da, tamo ima dosta dobrog oružja. Nemojte misliti da je Kurt Tank takav glupan i da će propustiti svoju priliku.
  Schauberger je ironično odgovorio:
  - Tko bi sumnjao!
  Talijan je ozbiljno rekao:
  - Dakle, planirano je da se kao naoružanje na zračnoj luci koristi čak šest ili čak osam topova Maiaeg MS-213 (20 mm, brzina paljbe 1200 metaka u minuti) i četiri 8-inčne rasprskavajuće zapaljive rakete zrak-zrak K100V8. Kugla munje'. Također su se razvijale ili bolje rečeno razmatrale alternativne mogućnosti oružja: topovi od 30 mm, topovi od 37 mm, pa čak i 75 mm RA-40 u jurišnoj modifikaciji. Kao onaj instaliran na HE-129.
   Diskavion je prirodno zamišljen kao višenamjenski zrakoplov: presretač, razarač tenkova, izviđački zrakoplov, polijeće s položaja u šumi, poljima, pa čak i s palube nosača zrakoplova. U seriju treba uvrstiti i 'Kuglastu munju'. Odnosno, masovno proizveden od početka 1944. A možda i ranije, ako mogu.
  Schauberger je sasvim ozbiljno rekao:
  - U svakom slučaju, rat neće završiti prije zime, čak i ako uspijemo zauzeti Moskvu. Ali naš bi projekt, u teoriji, trebao postati takvo oružje da ga doista možemo nazvati čudom.
  Belonzi je , škiljeći na desno oko, primijetio:
  - Dobre letne karakteristike disk aviona , ovo je, naravno, klasa, ali ... Bez oružja i jakog oklopa, malo su od njih.
  Schauberger je radosno uzviknuo:
  - To je to! Stoga sam smislio idealnu zaštitu od svih granata i projektila koje neprijatelj može ispaliti na nas.
  Belonzi reče šapatom:
  - Laminarni mlaz, vrlo velike brzine, za red veličine veće od brzine zvuka, struji oko zrakoplova. To je misao koja raznosi i same granate i udarni val.
  Schauberger je rekao:
  - Ne samo laminarni tok, nego i ovo. Nešto što će leteći tanjur učiniti neranjivim, kao iz bajke, a ujedno i naoružanim, nešto jače od zrakoplovnih topova i raketa.
  Belonzi je pljesnuo rukama:
  - Stvarno! Čudotvorno oružje! Neranjivi leteći tanjuri i super lijek!
  U međuvremenu, ratnici se bore s prozaičnijim, ali ništa manje učinkovitim oružjem. Konkretno, četiri djevojke vozile su svoj najnoviji samohodni top E-50, modifikaciju razarača tenkova. Vozilo je imalo snažan oklop i top od 88 mm s cijevi duljine 100 EL.
  Djevojke su željele baš ovaj model s puno municije i dobrom zaštitom. Kosi oklop od 180 mm pružao je zaštitu čela od bilo kojeg protutenkovskog oružja. Bokovi su dobro zatvoreni, 120 mm pod kutom, a 50 mm su i bočni zasloni, te motor od 1200 konjskih snaga.
  Tako se pojavio najnoviji model, koji podsjeća na povećani stroj E-10. I pomaknuta je u smjeru sovjetskog vojnog položaja.
  Djevojke su, tijekom juriša na položaje Crvene armije, pucale u svoj borbeni pribor i sada su razborito razgovarale dok su dečki koji su služili dopunjavali municiju.
  Gerda je ozlojeđeno primijetila:
  - Rusi pokušavaju zakamuflirati svoje tenkove umjesto da pokreću ubojite protunapade.
  Charlotte se nacerila i prezirno frknula:
  - Sve su pametniji ... Tolike godine se svađaju. Ali svejedno ih nokautiramo. I pobjeđujemo.
  Magda uzdahne i prekriživši se primijeti:
  - Sve je po volji Božjoj ... Ali pobjede nam teško padaju!
  Christina se nasmijala i primijetila:
  - Ali ako pobijedimo, onda je Bog na našoj strani! Uostalom, Njemačka, koja je počela s malim, već drži barem pola svijeta. A s Rusijom je naša pobjeda samo pitanje vremena.
  Gerda je spremno potvrdila:
  - Da! Ponašamo se vrlo pažljivo. Prvo bacamo bombe, a peglamo ih topništvom. Zatim šaljemo tenkove naprijed i probijamo se na položaje. Trudimo se imati što manje gubitaka. I uspijeva. Tako ćemo i mi imati pobjedu na Crvenom trgu.
  Magda je slegnula ramenima i bosim tabanima prešla preko surove trave, mrmljajući:
  - Da, bit će pobjede! Po volji Božjoj!
  Christina se ironično nasmiješila i primijetila:
  - Bogovi ne pomažu slabima . I za one koji nisu sigurni u sebe!
  Magda je odgovorila:
  - Gospodin pomaže slomljena srca!
  Christina se oštro usprotivila:
  - Ne, Bog pomaže onima koji slamaju srca!
  Djevojke su ustale s trave i potrčale preko travnjaka. Bile su, kao i obično, u bikinijima, bose, s oblinama, u formi, preplanule. Vrlo lijepa... Uzoran standard arijske ljepote. Nebesnici i, ujedno, donositelji smrti. Ono zbog čega neprijatelji drhte, a obožavatelji se dive. Legendarna četvorka!
  Što o njima može napisati pjesnik? Ovo je blistava struja planinskog potoka i sunca. A ujedno i vruća srna. S tijelima koja dišu snagom i zdravljem. Ljeto je i lijepim je djevojkama vrlo ugodno trčati bose; Bravo za ljepotice. Visoke, elastične grudi dižu se i tresu. A uski strukovi ističu jake i raskošne bokove djevojaka.
  Gerda upita Magdu dok je trčala:
  - Mislite li da nas Gospodin voli?
  Medena plavuša je odlučno izjavila:
  - Bog nas voli, ali nas iskušava! Ipak , vjerujem u našu konačnu pobjedu!
  Christina se nasmiješila i zarežala:
  - Gazit ćemo po Kremlju svojim gracioznim, bosim nogama!
  Charlotte se zahihotala i bacila kvržicu donjim udom. To je pogodilo mladog Arapina u nos. Od straha je pobjegao. Nije više htio gledati rajsku ljepotu djevojaka.
  I zle Terminatorice su se zabavljale. Ljepotice, gledajući strahove muškaraca, htjele su ih prisiliti da im ljube noge.
  Gerda je stala i prijeteći viknula časniku tenkovske brigade:
  - Na koljena!
  On se poslušno sruši i laskavo se nasmiješi:
  - O moja boginjo...
  Gerda je ispružila svoju vrlo lijepu nogu iz koje je dolazio slatki miris svježeg djevojačkog tijela. Policajac se počeo ljubiti ne čekajući zapovijed. Djevojka čudesne ljepote, gotovo gola i s oblinama, osjetila je uzbuđenje od muškarčevih dodira i počela teško disati. U ostalim njezinim prijateljima probudila se želja. Također su počeli vikati na njemačke časnike i tjerati ih na koljena.
  Ni Magda nije mogla odoljeti. I kako su djevojke željele voditi ljubav. Ljepotice su toliko uzbuđivali dodiri muškaraca i dječaka. Osjećaj požude i zov tijela je opojan. Djevojke skidaju ostatke odjeće i jurnu na muškarce. Strasti lete u ocean, čuju se sladostrasni uzdasi i plač.
  Vođenje ljubavi uzbuđivalo je djevojke. Nakon toga osjećali su se vrlo veselo i svježe. Sama činjenica da su djevojke imale spolne odnose s nepoznatim muškarcima, i to s nekoliko odjednom, prilično ih je uzbuđivala i dovodila u oduševljenje, ta činjenica krajnje besramnosti .
  Samo je jedna religiozna Magda bila uzrujana i cvilila:
  - Što radimo, djevojke? Ne možete to učiniti na ovaj način! Jesmo li mi životinje da se parimo s prvom hrpom ljudi koje sretnemo? " Djevojka se prekrižila i, gorući od zakašnjelog stida, prošaptala. "Gospode, oprosti nam za tako gadan grijeh."
  Christina je prezirno frknula:
  - Imamo mi svoga Boga! A on nam kaže da je jedini grijeh kukavičluk i izdaja domovine!
  Gerda je, oblizujući usne, primijetila:
  - Ali i ti si s nama doživjela orgazme! Zato ne uzimajte k srcu!
  Vatrena Charlotte je primijetila:
  - Čini se da Magda ima taman toliko vjere i razumijevanja Božje riječi da zatruje čitavu svoju zemaljsku egzistenciju i uskrati sebi radosti života. Nesretna djevojka!
  Magda je teško uzdahnula i pristala:
  - Da , stvarno sam nesretan. Dakle, što možete učiniti u vezi s tim? Jao, ne možete piti čašu Gospodnju i čašu đavolsku u isto vrijeme!
  Gerda je ozbiljno odgovorila:
  - Ne vjerujte. Uskoro će Treći Reich uspostaviti drugu religiju, različitu od kršćanstva. I nećete morati patiti zbog zastarjelog, buržoaskog morala!
  Charlotte je mahnula šakom po zraku i primijetila:
  - Da, moral, od riječi prljavo ... Mrzim sve konvencije! Želio sam ljubav i dobio sam je!
  Magda je oštro rekla:
  - Ovo nije ljubav, nego parenje životinja. I općenito, ni sam ne znam što me spopalo. Bilo je kao da se val zakotrljao i ogromna požuda bila je neodoljiva.
  Gerda je odmahnula glavom i prošla rukom kroz kosu:
  - Nemojmo o tome. Borimo se bolje!
  I njihov borac opet je krenuo u borbu. Djevojke su kroz nišan pregledale IS-2. Sovjetski tenk s moćnim topom počeo je pucati s velike udaljenosti i, iznenađujuće, pogodio samohotku. Istina, udarac je pogodio prednji oklop i rikošetirao, ali djevojke su osjetile podrhtavanje.
  Gerda je primijetila:
  - I Rusi pucaju precizno!
  Magda je zazviždala:
  - Udarali smo s pet i pol kilometara udaljenosti. Pa, dobro, odgovorit ću mu!
  I plavokosi terminator je uzvratio. Pogodio je čelo kule, ali zbog velike udaljenosti nije probio oklop. No ruska neman osjetila je i udarac od 88 mm, s cijevi duljine 100 EL. I njegov tenk je stao.
  Charlotte je predložila:
  - Priđimo bliže. On je još uvijek izvan naše moći prodora!
  Magda je primijetila:
  - S četiri kilometra ćemo frontalno pogoditi ovaj tenk! Ali on nas neće nabijati u prazno! Savršena rezervacija s našim strojem.
  Christina je pojasnila:
  - Čeoni oklop je, zahvaljujući nagibu oklopa od četrdeset stupnjeva, idealan, ali bočni oklop nije baš dobar, iako nas IS-2 neće probiti u gornjem dijelu.
  Magda je pucala na T-34-76, probivši prednji oklop trupa s velike udaljenosti. Cjevčica je odletjela i borbeni komplet se počeo trgati. Sovjetski tenk se pokvario.
  Njemačko vozilo se nastavilo približavati. IS-2 je ponovo opalio i opet pogodio, ali je projektil otišao u još jedan rikošet. Gerda je zazviždala:
  - Ovo je pravi tenkovski as. Drugi put zaredom pogodio s takve udaljenosti. Čak je i šteta ubiti takvog tipa!
  Magda je sa smiješkom primijetila:
  - Govoriš li o tipu? Ili je možda djevojčica!
  Gerda je teško uzdahnula i primijetila:
  - A cura je još teža! - A onda je plavokosa terminatorica skupila obrve. - Ali neprijatelj je neprijatelj i treba ga uništiti!
  Magda je također s uzdahom uperila oružje i prosiktala:
  - Sve nemoguće je moguće u našem svijetu! Ali ipak ne zaboravite na Boga!
  Christina je uhvatila udicu prstima svoje bose noge i, grebući osmicu na oklopu, prosiktala:
  - Pa stvorio sam beskonačnost!
  Gerda je ozbiljno primijetila:
  - Trebali bismo uzeti neke ljude. Cijeli harem, ili još bolje tri harema!
  Christina je to zamislila i zadovoljno predla. A Magda je udarila još trideset četiri. Dobro naciljani vrag. Pravi ubojica pod anđeoskim izgledom.
  Charlotte je to duhovito rekla:
  - Ne treba ti muž, treba ti harem!
  Gerda je isplazila jezik:
  - Mučit ću ljude do smrti! Zabit ću im uši!
  Njemački tenk ponovno je pogođen granatom iz IS-2. Doista, ovo je neka vrsta nevjerojatnog asa. Projektil je skliznuo vrlo blizu cijevi. A Christina u strahu reče:
  - Mogu nam uzeti pištolj! Magdočka, oduzmi im pištolj.
  Plavokosa djevojka, kao prekrivena zlatnim prahom, zareži:
  - Učinit ću to! A onda ćemo pokušati uhvatiti ovu posadu živu!
  I ljepotica se prekrižila. Zatim je uperila pištolj svojim gracioznim, bosim nogama. Ovo je točnije nego korištenjem ruku. Djevojka je zubima zgrabila remen i prstima pritisnula dugme.
  Top je zagrmio, a velika, oklopna granata, leteći nekoliko kilometara, pogodila je cijev sovjetskog vozila. Da, ova žena Magda je prikladna. Udarila me točno, kao da ju je udarila šakom u nos.
  Gerda je zazviždala:
  - Pa ti imaš točnost! Da gospodine!
  Djevojka, medena plavuša, samouvjereno odgovori:
  - Po volji Božjoj, to je sve!
  je pokretnim nožnim prstima pokazala smokvu :
  "Nećete ništa postići bez vlastite spretnosti." I naš trening, i izvrsna genetika, i borbena praksa!
  Charlotte je oduševljeno zapjevala:
  - Dobro znaš Mag, svijet je pun čuda. Ovo su jedina čuda koja ljudi mogu učiniti sami!
  Magda se zahihotala i pucala u SU-76. Zabila je granatu u auto i cvrkutala:
  - Imamo posebne vijesti. Mi cure smo jednostavno top klasa! A onda čuti pjesme o ljubavi kako se pjevaju do zore!
  Sovjetsko vozilo je eksplodiralo, a granate su detonirale. Njemačka puška duge cijevi svima je donijela smrt i uništenje.
  Magda je teško uzdahnula i zapjevala:
  - Oprosti mi moje grijehe, oče. Znam, imam ih puno! Slušajte, molim vas i pomozite! Želim se pokajati pred Bogom!
  Gerda i Charlotte napravile su grimasu prezira. Već su znali za projekte nove crkve, gdje bi križ zamijenio svastikom. Do sada je, međutim, postojao problem s panteonom. S jedne strane, Hitler je želio jednostavan i razumljiv monoteizam. No, s druge strane, vrh Trećeg Reicha imao je želju da u panteon uključi starogermanske bogove. A ovo je nagrizlo monoteizam.
  Fuhrer je bio sklon ideji da je u početku postojao samo jedan Bog. Zatim je stvorio druge bogove koji se bespogovorno pokoravaju Svemogućem Superbogu. Nijemcima je bilo i jednostavnije i jasnije. To jest, Nadbog je jedan, kao Firer, a ostali su kao bojari pod carem.
  Tako je, zapravo, jednostavnije i jasnije. Nijemce su smatrali nacijom koju je Svemogući Bog izabrao da vlada svemirom. Svi ostali su samo robovi. Planirano je zamijeniti križ kukastim križem , a crkve prefarbati u crnu, bijelu i crvenu boju. I naravno, mijenjati svece. Vješanjem Hitlera, njegove menažerije i nekih njemačkih bogova na ikone.
  Ispred ikona su ostale svijeće, ali su zapaljene i baklje. Promijenile su se i molitve. Stolice su odnesene, a predviđeno je da se bogoslužje obavlja samo stojeći i klečeći. Izvana bi novi hramovi morali imati osmerokraku kupolu crvene i bijele boje.
  Osim toga, nacisti su planirali oživjeti ljudske žrtve i oživjeti drevnu hramsku prostituciju. Rezultat je bila tako strašna mješavina poganstva i monoteizma, štoviše, barbarskog oblika.
  Nije bez razloga formiranje nove vjere teklo relativno sporo, kako ne bi došlo do raskola u zaraćenom društvu.
  Osim toga, nacisti su više vjerovali u nove vrste superoružja nego u okultne sile.
  Evo, na primjer, najnoviji pištolj, i zapravo, najpraktičniji za uništavanje tenkova. Baš kao i njezin najnoviji nišan.
  Magda je opalila, pogodila SU-122 i promucala:
  - Oh, kako sam zla!
  Gerda se zloslutno nacerila i gugutala:
  - Doći će vrijeme, i ime će Kristovo biti zaboravljeno u cijelom svijetu! A svastika će upiti sve i svakoga!
  Valerka je od bijesa stisnuo šake i uzviknuo:
  - Ne, srp i čekić će vladati svijetom!
  I hiperblaster se pojavio u dječakovim rukama.
  Levka je također s aplombom primijetio:
  - Borili smo se, borit ćemo se!
  A u rukama dječaka pionira pojavio se stav uništavanja. A on ga je protresao i bijesno lupao bosom nogom, zgnječivši žohara.
  I Marinka je stekla impresivan arsenal, pa je prosiktala:
  - Lenjin, partija, komsomol - čeka vas poraz!
  Slavka je u rukama držao pulsirajući ultrazvučni emiter, odlučno ga protresao i rekao:
  - Vidio sam Fuhrera i njegovu hordu u lijesu!
  Tri dječaka i djevojčica zatresli su oružje i bez razmišljanja otvorili ubojitu vatru na naciste koji su se približavali, izbacujući hiperplazmu. I doslovno je slomila svoje neprijatelje. A vojnici Trećeg Reicha doslovno su se pred našim očima pretvorili u ukusne ćevape.
  A spremnici su se doslovno otopili i pretvorili u rijeke tekućeg, pjenušavog čelika.
  I tekla je kao grimizni potoci. Marinka je bosom nogom zakoračila na jedan od tih potoka . Opekla je svoj goli, dječji taban i vrištala:
  - Ultra-crna rupa !
  Valerka je kimnuo u znak slaganja:
  - Da, trebamo čuvati noge, još smo djeca!
  Slavka, nastavljajući izbacivati potoke agresivne hiperplazme na naciste i spaljivati i neprijateljske vojnike i tehniku, kako tenkove tako i zrakoplove.
  I tako je pionir terminator predložio:
  - Možda možemo pjevati?
  Levka potvrdi energičnim kimanjem glave:
  - Upravo to ćemo pjevati! I bit će hiperfotoničan !
  Valerka se nakašljao i s osjećajem i energijom zapjevao:
  Ja sam moderan dječak, kao računalo,
  A lakše je reći , mlado čudo od djeteta ...
  I ispalo je vrlo cool -
  Taj Hitler bit će opsjednut!
  
  Dječak bos kroz snježne nanose, hoda pod fašističkim nišanima... Noge su mu grimizne kao u guske,
  čeka ga tužan obračun!
  
  Ali pionir je hrabro ispravio ramena
  , osmijeh  korake za strijeljanje...
  Fuhrer šalje nekoga u peći,
  Nekoga je fašist pogodio strijelama!
  
  Čudo od dječaka iz našeg doba, uzeo je blaster i hrabro pojurio u bitku ...
  Fašističke himere će se rasplinuti,
  a Svemogući Bog će biti s tobom zauvijek!
  
  Pametan dečko udario Švabe gredom, I pokosio čitav red nemani ...
  U daljini od čelika bliže komunizmu,
  Udario je iz sve snage po fašistima!
  
  Čudo od dječaka puca snopom, Uostalom, ima vrlo moćan blaster... On topi "Pantheru" u jednom gutljaju, Uostalom, jednostavno je , znaš, šmokljan!
  
  Ubijat ćemo fašiste bez ičega, A protivnike ćemo jednostavno istrijebiti ...
  Naš blaster udara iz sve snage,
  Ovdje kerubin širi svoja krila !
  
  Uništio sam ih, bez tračka metala, Ovaj moćni "Tigar" se zapalio ...
  Što su Švabe, zar ne poznajete dovoljno zemlje?
  Želite još krvavih igara!
  
  Rusija je veliko carstvo,
  Proteže se od mora do pustinje...
  Vidim djevojku kako trči bosa,
  A dječak bos - gubi se!
  
  Prokleti fašist žustro je pokrenuo tenk, Čeličnim ovnom oštro se zabio u Rusiju ...
  Ali mi ćemo staviti posude krvi za Hitlera,
  Razbit ćemo naciste u male komade!
  
  Otadžbino , najdraža si mi,
  Bezgranična od planina i tame tajge... Nema potrebe da se vojnici na posteljama odmaraju - Čizme
  svjetlucaju u galantnom maršu!
  
  Postao sam veliki pionir na fronti, dobio sam Zvijezdu heroja odjednom ...
  Za druge bez granica dat ću primjer,
  drug Staljin je jednostavno ideal!
  
  Možemo pobijediti, znam sigurno, Iako je radnja povijesti drugačija ...
  I dolazi napad zlih fekalnih boraca,
  I Fuhrer je postao nešto stvarno cool!
  
  Malo je nade za SAD, Plutaju bez ikakve zezancije... Fuhrer je sposoban svrgnuti s pijedestala, Strašni kapitalisti, talog!
  
  Što učiniti ako se dječak nađe
  u zatočeništvu, skinut i otjeran na hladnoću...
  Tinejdžer se očajnički borio s Fritzom , Ali
  Krist
  
  je patio za nas i s njim! Onda će morati izdržati torturu, Kad te peku crvenim željezom ...
  Kad , razbivši boce o tvoju glavu,
  Pritišću ti užarenu šipku na pete!
  
  Bolje ti je da šutiš, dječače, stisni zube, I trpi torturu kao titan Rusije...
  Neka ti upaljačem opeku usne, Ali Isus može spasiti borca!
  
  Svaku ćeš muku kao dječak proći, Ali ćeš je izdržati ne sagnuvši se ispod biča ...
  Nek' ti stalak pohlepno ruke iščupa,
  Krvnik je sada i kralj i crni princ!
  
  Jednom će muka prestati, Naći ćeš se u lijepom božjem raju ...
  I bit će vremena za nove avanture,
  Ući ćemo u Berlin kad maj zaiskri!
  
  Pa što ako su dijete razapeli,
  Fašista će zbog ovoga biti bačen u pakao ... Jasan glas se čuje
  u Edenu,
  Dječak je uskrsnuo - radost je rezultat!
  
  Dakle, ne treba se bojati smrti, Neka je herojstvo za domovinu ...
  Uostalom , Rusi su uvijek znali kako se boriti,
  Znajte da će zli fašizam biti uništen!
  
  Hodat ćemo kao strijela kroz rajsko grmlje,
  S djevojkom što je bosa po snijegu ...
  Ispod nas je vrt, kipi i cvjeta,
  ja sam pionir koji trči kroz travu!
  
  U raju ćemo zauvijek biti sretna djeca, Divno nam je tamo, jako dobro ...
  I nema ljepšeg mjesta na planeti,
  Znaj da nikad neće biti teško!
  Djeca su u ovom dijelu sna bila heroji, au drugom dijelu su se također odigrali vrlo značajni događaji.
   Nakon kupanja u Volgi, djevojke su ležale na plaži. Dok se Wehrmachtu nije žurilo krenuti dalje na sjever. Nacisti su nadoknadili štetu, najviše gubitaka imali su strane divizije, a sovjetske trupe su pritisnuli zračnim udarima.
  Čini se da je Hitler bio pomalo razočaran. Rusi su se tvrdoglavo borili, a snaga otpora nije pala. Ili je fašist broj jedan imao druge obzire. Ali, u svakom slučaju, nacisti su oklijevali. I još nismo krenuli dalje.
  Djevojke nisu mogle mirno ležati na plaži; uvijale su se poput vrtače.
  I Magda je odjednom počela plakati. Gerda je, vidjevši da djevojka zlatne kose urliče, prezirno frknula:
  - Pa opet će naš svetac o moralu...
  Magda je kimnula u znak slaganja:
  - Naravno, počinili smo takav grijeh...
  Charlotte je prasnula u smijeh.
  - I sama je stenjala i urlala s nama od orgazama, a sad ispušta bale !
  Gerda je skočila. Bila je visoka, preplanula, na sebi je imala samo tanke gaćice. Ratnik je prosiktao:
  - Dovoljno! Zapamtite, Biblija je židovska knjiga. Nije za Arijevce!
  Christina je dodala:
  - I nemoj nas sramotiti! U Trećem Reichu nije bilo i nema , niti će ga ikada više biti! Stvorit ćemo svoj monoteizam, taj monoteizam arijanizma ... I neće biti druge vjere osim vjere nacizma!
  Crvenokosi vrag, govoreći to, čak je počeo vikati i tapkati svojim bosim, isklesanim stopalima.
  Magda je negativno odmahnula glavom:
  - Ne, ti i dalje ništa ne razumiješ...
  Gerda je ljutito zarežala:
  - Što bismo trebali razumjeti? Da ste zatrovani otrovom židovske religije. A tu je i najbolji i arijski. Moraš konačno postati naš i dokinuti abraizam u svojoj duši!
  Christina je pokazala zube i zahihotala se:
  - Samo zla religija, možda nacistička... Zla, a u isto vrijeme konstruktivna. Kakva korist od vjere koja zabranjuje čak i gledati žene i diviti im se?
  Magda je ljutito pljesnula svojim dražesnim stopalom po toplom pijesku i odgovorila:
  - Bit svake religije nije njezina vanjska privlačnost, nego njezina autentičnost!
  Gerda se zahihotala i , iskreno iznenađena , upitala:
  - Koji su kriteriji autentičnosti? Dokažite da je Biblija riječ Božja i objava Svemogućega !
  Magda reče ne baš samouvjereno:
  - Pa, na primjer, biblijska proročanstva...
  Gerda, gledajući svojim safirnim očima, upita s izrazom u glasu:
  - Postoji li proročanstvo o Trećem Reichu i o tome da će Njemačka zavladati cijelim svijetom?
  Magda bespomoćno raširi ruke i, prelazeći prstom bose noge, jedva čujno reče:
  - Ne! Nema ga!
  Gerda je donijela odlučujući zaključak:
  - Dakle, ta proročanstva ne vrijede ništa! Čak i jaja bez žumanjka.
  Magda je odmahnula glavom i šutke sjela u položaj lotosa. U njoj se odvijala očita borba. Između želje da budeš pravi arijevac i da ostaneš u Kristu.
  Magda ni sama nije znala što odabrati. Silno se željela otresti kršćanstva i postati prava zvijer. No, s druge strane, želju za uronjavanjem u porok nešto je sputavalo. Ponekad bi se Magda onesvijestila, osjećajući orgazme kad bi je pipkali i ševali mladi i zgodni muškarci. A sada ju je mučila savjest.
  Christina je, razmišljajući naglas, primijetila:
  - Kod mene je od samog početka odbacivanje Biblije bila upravo činjenica da su Židovi Božji narod. - Djevojka je lupila golom petom po pijesku, podigla prašinu i nastavila. - Židovi, ima li Božjeg naroda? Pa, što može biti apsurdnije? Uopće ne mogu probaviti ovo. Kako ovo idiotski zvuči. Pa, tko bi mogao vjerovati?
  Gerda je slegnula ramenima i rekla:
  - U Bibliji ima puno toga što se umom ne može shvatiti. Nas fašiste nazivaju krvnicima jer uništavamo inferiorne jedinke čovječanstva. Ali Bog u Bibliji poplavio je cijeli svijet, ubivši milijune ljudi i mnoge nedužne životinje. Ostalo je samo osam ljudi. - Djevojčica je legla na pijesak i radeći sklekove na šakama nastavila svoje razmišljanje. - Razmislite koliko je okrutnosti u ovoj židovskoj knjizi. I sami Židovi ponašali su se barbarski u osvajačkim ratovima .
  Charlotte je potvrdila:
  - To je to! I kakvu su uobraženost imali. Htjeli su ubiti Pavla kad je objavio da Gospodin namjerava spasiti i pogane. Kao nabildani purani koji druge narode smatraju nedostojnima života!
  Magda podigne glavu i pojasni:
  - Život vječni!
  Charlotte je sjela vodoravno i, hihoćući se, primijetila:
  - Čak i tako. Fuhrer nije obećao raj nakon smrti. Obećao je da će uzvisiti Treći Reich za života ove generacije. I dogodilo se! Nije prošlo ni dvanaest godina kako smo gospodari pola svijeta!
  Crvenokosi vrag je namignuo prijateljima i dodao:
  - A Biblija obećava raj tek nakon smrti.
  Gerda je ispravila vatrenu Charlotte:
  - Ne nakon smrti. - odmahnula je prstom plavokosa terminatorica. - Ni nakon smrti, nego tek nakon drugog Kristova dolaska i smaka svijeta. Dakle, pravednici jako dugo čekaju na nebo!
  Christina je napravila salto i zaurlala:
  - A mi već uživamo u raju na Zemlji! Ili, barem, aktivna besmrtnost!
  Gerda je spremno potvrdila:
  - To je to! A što nam treba? Puno, a u isto vrijeme već imamo gotovo sve!
  Magda je ljutito primijetila:
  - Točno, već je tu... ili... za sada!
  Gerda otvori svoje safirne oči:
  - Niste razumjeli?
  Magda je spremno objasnila:
  - Lijepo je živjeti na Zemlji kad si mlad i lijep. Ali pokušajte sami zamisliti da ste starica. I još nikome ne treba !
  Gerda je zgrčila svoje mlado, svježe lice:
  - Vau, čemu ovo?
  Magda je vatreno rekla:
  - A osim toga. Ako postanete oronuli i usamljeni, bolesni i povrijeđeni, tada će vam jedina utjeha biti Krist.
  Gerda je ljutito lupnula bosom nogom i odgovorila:
  - Pa, ja ne znam! Obratit ću se Thoru u zadnji čas!
  Christina je šarmantno nasmiješena primijetila:
  - Zašto mislite da ćemo ostariti?
  Magda je slegnula ramenima i primijetila:
  - Mi smo ljudi. I svi ljudi stare!
  Christina se zahihotala i primijetila:
  - Što ako arijska znanost pobijedi starost?
  Magda se nasmiješila bljesnuvši svojim bisernim zubima:
  - U ovom slučaju , bit ću vrlo sretan!
  Christina je gugutala:
  - Sve nemoguće moguće je u našem svijetu. Arijski Bog je otkrio da su dva i dva četiri!
  Charlotte se nasmiješila, zavrtjela bokovima i rekla:
  -Nema ništa strašnije od starosti. Ovo je jako užasno stanje!
  Gerda je kimnula i primijetila:
  - Mlad pas je bolji od starog lava. Eh, kad bih barem pronašao lijek za besmrtnost!
  Charlotte je sa zadovoljstvom pjevala:
  - Zauvijek mlad, zauvijek bos!
  Gerda je klimnula glavom u znak slaganja:
  - Stalno hodamo bez cipela i zato ćemo zauvijek sačuvati svoju mladost!
  Magda se zahihotala kao odgovor i primijetila:
  - I crnci su stalno bosi, ali nisu postali besmrtni!
  Gerda se prisjetila:
  - Moj imenjak volio je trčati bos po snijegu ili jesenskom blatu. I ovjekovječio njeno ime! Stoga samo naprijed i zabljesnite svoje gole, djevojačke pete!
  Charlotte se okrenula na pijesku, napravila uzdužni špag i zacvrkutala:
  - Oh, starost, prokleta starost. Neću se odvojiti od milijarde - bit ću zauvijek mlad!
  Gerda je slegnula ramenima i primijetila:
  - Naša četvorica imaju i novca i imanja Africi i Rusiji. A što mi hoćemo?
  Christina je s entuzijazmom rekla:
  - Cijeli harem muškaraca! Bilo bi sjajno imati serago mužjaka!
  Charlotte se spremno složila:
  - Da, to bi bilo cool. Volim različitost kod muškaraca!
  Magda je htjela izbrbljati o duši, ali se predomislila. Samo je lice postalo još tužnije. Ovako ide život. To ne znači da je besplodno. Grehota bi bila da se njih četvero žale. Postigli su puno. Ima i nagrada, nešto gore s činovima. I velika slava. I materijalne stečevine.
  Smatrajte ih, po zemaljskim mjerilima, velikim sretnicima, koji tijekom cijelog rata nikada nisu ozbiljnije ranjeni.
  I u isto vrijeme, ne mogu se nazvati potpuno sretnim. Koja je prednost kršćana? Zadovoljni su s malim u životu. I zato im se , u svakom slučaju, čini da su sretni. Pa makar Krist i ne obećavao hareme i palače.
  Magda se ponekad osjećala jednostavno nesretnom. Pogotovo kada sam razmišljao o Kristu. Pa dobro ubojstvo. I Samson i David su ubijeni. Među svecima je bilo mnogo lupeža . Ali seksualna požuda? Njena vruća krv! Magda je željela ljubav, uključujući i tjelesnu. Rođena je s naglašenom seksualnošću. Baš kao i ostale djevojke.
  I kako će joj Bog ovo oprostiti?
  Čak i ako kršćanstvo nije prava religija, što je onda istina?
  Magda je svojim prijateljima postavila pitanje:
  - Zašto bismo vjerovali, ako ne Kristu?
  Gerda je ljutito odgovorila:
  - Što, Fuhrer vam nije dovoljan?
  Magda, kolutajući očima, odgovori:
  - Da, Fuhrer je sjajan. Ali može li dati besmrtnost?
  Charlotte je racionalno primijetila:
  - U svakom slučaju, kršćanstvo nam ne odgovara. Ne možemo ne griješiti. Ne treba nam Bog koji će u potpunosti ukloniti grijeh!
  Magda je raširila ruke, tužno primijetivši:
  - Znači alternativa je vječnost u paklu?
  Charlotte se zahihotala i predložila:
  - Možda tamo i nije tako loše.
  Gerda je ljutito udarila svojom okruglom petom, udarivši o pljosnati kamenčić, i zalajala :
  - Za arijevce neće biti pakla! Pravi Bog daje pobjedu! Pobjeđujemo, a to je najuvjerljivije. Nemamo Bibliju. Imamo Mine Cafe. I ništa više od Fuhrerovih djela!
  Christina je predložila djevojkama:
  - Idemo trčati!
  Djevojke su s oduševljenjem iskoristile ovu priliku i protegnule noge. Općenito, dok je mirno, možete se odmoriti.
  Magda je trčala i razmišljala. Da, najdragocjenija stvar koju čovjek ima je mladost i zdravlje. Kad to nije tako, onda kapital ne donosi radost. Što je sa seksom? Ovo pomlađuje tijelo. Stoga je koristan za tjelesnu kondiciju, posebno za žene. A apstinencija je izuzetno štetna.
  Ali kršćanski moral kaže drugačije. I općenito, svijet je nepravedan. Štetno je ono što vam pruža najveću radost. A na primjer , stvarno želim čokoladu. Međutim, ne debljaju se jer su stalno u pokretu.
  Što možete reći o nebu? Ne bi li bilo previše dosadno bez grijeha?
  Magda je razmišljala i o Sotoni. Pitanje je gotovo vječno. Zašto je Bog stvorio Sina Zore, znajući da će sagriješiti i sa sobom odnijeti milijarde inteligentnih bića? Zanimljivu verziju izrazila je proročica Elena: Bogu nisu bili potrebni roboti. I odlučio je Svevišnji, makar i na tako okrutan način, pokazati svemiru razornost grijeha i vrijednost Božanske ljubavi i milosti.
  Iako, s druge strane, nekako unaprijed otpisati trilijune anđela i nespašenih ljudi na zbrinjavanje ili, štoviše, na vječno prokletstvo, izgleda kao SS eksperimenti nad svemirom. Nešto takvo cijepljenje protiv grijeha, a zapravo od ideje života neovisnog od Boga, izgleda fanatično, a samog Stvoritelja stavlja u loše svjetlo. S druge strane, ako je Bogu toliko važna poslušnost stvorenju, zar ne bi bilo lakše u početku stvoriti biorobote koji u principu nisu sposobni griješiti!
  Ali svećenik ili teolog će prigovoriti: roboti nisu sposobni za iskrenu ljubav! Samo živo biće koje može griješiti može istinski, a ne po programiranom programu, voljeti!
  S tim se slaže i Lucifer. Do neke mjere, demoni su postali bratstvo s načelima međusobnog poštovanja. Ali ako bića sposobna griješiti mogu voljeti, hoće li ljubav biti stvarna kada se izgubi sposobnost ići protiv volje Božje? A ako nije izgubljeno, čemu onda divljačko mučenje bilijuna grešnika, i ljudi i anđela? Ili čak njihovo uništenje?
  Lucifer je razmišljao o tome, a logika Sotone sugerirala je najdražu opciju za dušu Sina Zore: budući da je Bogu potrebna vječna ljubav, a ljubav je nemoguća bez grijeha, odnosno bez djelovanja izvan volje Svevišnjeg, onda grijeh mora biti vječan. To znači da su nositelji grijeha ili protivljenja vladavini Svemogućeg također podložni ovjekovječenju. Tada Lucifer ne riskira da završi u vječnoj paklenoj vatri, ili da bude izbrisan bez traga, poput crteža kredom krpom. I sam Sotona, i njegovi anđeli, i grešni ljudi moći će krenuti drugim putem. Može li stvoriti vlastitu civilizaciju i stvoriti druge stvarne svemire?
  Pakao se, na primjer, jako razvio i uz pomoć mnogih dimenzija proširio i obojio u pravi svemir. A ljudi na mnogo načina oblikuju krajolik podzemlja. Uključujući, djelomice, nečiju vjeru pokazuje pakao dok on očekuje svoje vlastito posmrtno postojanje. Ali samo djelomično, jer Lucifer također treba pravdu i razvoj čak i pojedinca koji je umro u tijelu.
  Prva modifikacija pakla nije bila baš bogata i udobna - možda je to dovelo do mitova o sumornom Tartaru i strahu od smrti među ljudima. Ali pojavile su se Champs Elysees - sasvim usporedivo s vizijom raja kod prvih kršćana. Viry među poganskim Slavenima, a Vahlak među Vikinzima. Pojavili su se novi grešnici - podzemlje se naseljavalo, ali Lucifer je imao moć učiniti praktički sve u paklu. Ali limitator je vaša vlastita mašta. I ljudi su postali njegovo leglo, što je omogućilo stvaranje vrlo raznolikog svemira, a ne podzemnog kraljevstva s kotlovima i rogatim vragovima koji bacaju cjepanice ispod njih.
  Možda je čak i sama ideja da se ide protiv Stvoritelja, ili, točnije, protiv njega, nastala zbog nekog osjećaja rutine. Običan čovjek to ne razumije. Ali on, Lucifer, sve misli, broji i opaža tako da to ni najmoćnija ljudska računala ne mogu shvatiti.
  Budući da je Kreacija broj jedan po snazi, u ovom šablonskom, uređenom svemiru, gdje je sve pokorno Svemogućem Bogu, on je više nego itko drugi osjećao rutinu, pa čak i predvidljivost događaja.
  Iako Sotona ne vidi budućnost kao takvu, njegova hiperinteligencija je sposobna predviđati i kalkulirati pomoću mnogih parametara. I Lucifer je vidio da će se to i to dogoditi na ovom svijetu! Nešto će se izgraditi, ništa se neće uništiti, a ako je tako, onda nema smisla trgati pupak na gradilištu. Zvijezde se okreću određenom brzinom, svjetovi ljudi su mali i sporo se razvijaju. Anđeli nemaju gotovo ništa za raditi.
  Da, bila je to rutina i dosada ispravnog, i stoga uglavnom stacionarnog, svemira koji je Lucifera nagnao na pobunu. Želio je steći moć da stvori sebe, kako ne bi bilo zvijezda u obliku pukih plamenih kugli. Da ne bi sve bilo tako predvidljivo i malo promjenjivo kao u bezgrešnom svemiru. Kada, strogo govoreći, nema potrebe za napornim radom, a nema se nigdje pobjeći.
  A što bi Lucifer mogao htjeti: on je već iznad svega stvorenog, ali u isto vrijeme ne može upotrijebiti moć ni za što vidljivo. Čak, na primjer, poredajte zvijezde ili utisnite svoje male životinje . Oštar um i brzo razmišljanje izrodili su rutinu. A suočavanje sa Stvoriteljem je prilika da oživite i konačno postignete sebi težak, opasan, ali poželjan cilj: ili pobijediti Stvoritelja, ili dokazati da je bio u krivu! U svakom slučaju, ishod spora nije predvidiv, dapače, mnogi su čak vjerovali da tvorevina ne može biti jača od Stvoritelja , i on će izgubiti, Sotonin izbor da uđe u opoziciju je osuđen na propast i beznadan. Ali barem je ova borba izvela gorljivu i gorljivu prirodu najsavršenijeg i najmoćnijeg anđela iz stanja uspavane i rutinske podređenosti. I tek kad se istinski susreo sa Stvoriteljem, Lucifer je osjetio pravi život i intenzivnu borbu. Čak i ako je to bila borba u kojoj Sotonine analitičke sposobnosti nisu davale gotovo nikakve šanse za uspjeh. Iako ... Postoje tu neke suptilnosti o kojima ljudi, srećom, još ne znaju sve.
  Magda je bila toliko zanesena svojim sanjarenjem da nije primijetila kako se zabila u samohotku. Letjelo je po inerciji. I nije ni čudo. Na putu su djevojke upoznale samohodni top E-5, prvi eksperimentalni model. Zanimljiv automobil, sa samo jednim članom posade u ležećem položaju. Tako malen i uzak, naoružan topom od 75 mm i koaksijalnim mitraljezom.
  Općenito, ovaj samohodni top bio je namijenjen za desantiranje, a ne za borbene operacije. Ali je lagan i može se ispustiti s padobrana ili na module. Unatoč maloj težini - samo sedam tona, debljina prednjeg oklopa E-5 dosegnula je 80 milimetara pri velikom racionalnom kutu nagiba.
  Tako je ovaj tenk bez kupole mogao pogoditi sovjetske tridesetčetvorke, a da ostane neprobojan s prednje strane. A sa strane je samohodni top bio zaštićen valjcima. Visina tenka mogla se svesti na samo metar, a samo je jedan, obično mali, vojnik bio u ležećem položaju. Ili možda čak djevojka ili tinejdžerica.
  Djevojke su okružile prvi model najnovijeg automobila. U mnogočemu je podsjećao na još manji E-10. Uz malu težinu, Nijemci i dizajneri prisilnih robova uspjeli su ugraditi prilično jaku pušku, sposobnu probiti trideset četvorke u čelo svojim podkalibarskim projektilom s udaljenosti od jednog i pol kilometra, pa čak i više. A na udaljenosti od jednog kilometra - donji dio trupa i čelo kupole IS-2. Štoviše, čak ni tako moćan sovjetski tenk nije nužno morao probiti oklop lake samohodne puške. Cementirani oklop trebao bi izazvati rikošet projektila.
  Gerda je duhovito primijetila:
  - Ne možete dijeliti s nulom, ali vas uskraćuju za nulu!
  Charlotte je objasnila:
  - Mi pobjeđujemo, znači možemo svima zakinuti i graditi!
  Christina je oduševljeno zapjevala:
  - Nemojte svi ležati na krevetima, Fuhrer može stati u red! Slušajte Fuhrera!
  Magda je tvitala:
  - Mnogo ćemo suza obrisati. Radujte se ljudi - Hristos se rodi!
  Ostale djevojke su agresivno zasiktale i počele mahati rukama:
  - Dovoljno! Ti si samo crkveni miš!
  Djevojka je na to poskočila i bosom nogom krenula duž čeličnog oklopa tenka, cvrkućući:
  - I postajete jači u duši! Kad ti je ruka čvrsta i ciljevi humani, možeš slomiti čelik nasilja!
  A četvorica su zapjevala kao odgovor, istovremeno skačući gore-dolje:
  - Nasilje oštri čelik, ali moć zla ne traje vječno. I postajete jači u duši! Kad ti je ruka čvrsta i ciljevi humani, možeš slomiti čelik nasilja!
  Pa kako su ovi vragovi seksi sa svojim golim nogama preplanulim kao zlatna čokolada. I kako energično plešu i skaču. Pravi divljaci. A ovo su cool cure koje se izvijaju kao zmije. Ljepotice su zaplesale i ponovno pojurile u trk, a bljeskale su im okrugle, ružičaste potpetice.
  Gerda je oduševljeno zarežala:
  - Ne treba mi Kai, hoću cijeli harem!
  Charlotte je otpjevala:
  - Ne!! Bolje nego dva harema!
  Vatrena Christina će urlati:
  - O ne! Bolje tri ili četiri!
  Gerda ju je uzela i melodično zapjevala:
  - Ali ljubav prema muškarcima ne nestaje, ne.
  Magda vrišti:
  - Pa kakva vulgarnost! Ne možete to učiniti na ovaj način!
  Gerda se zahihotala i podsjetila:
  - Ali i ti si doslovno predla od užitka!
  Medena plavuša pocrveni i odgovori snuždenim glasom:
  - Kad biste samo znali koliko me zbog ovoga sramota!
  Gerda će zapjevati kao odgovor:
  - Još uvijek nemam srama! Kad bi posao bio čisto obavljen! I bandit može biti umjetnik! Poštujte talent, poštujte talent!
  Poštujte talent - gospodo!
  Charlotte je oduševljeno zacvrkutala:
  - To je vruće! Toplina! Prženo sunce velikih gradova!
  Christina ju je uzela i promrmljala:
  - Ja sam sretna djevojka! Lijepo sa svih strana ! Lijepo sa svih strana !
  Sa svih strana!
  Gerda samo udari glavom u oklop čučećeg samohota i zalaje :
  - Ja sam SS, ja sam SS, ali ne baš! I molim vas poštujte barijeru. U WC-u smo za sve
  gadove ! Kako je Hitler učio - bahati premijer!
  Magda je zacvilila, skačući gore-dolje:
  - Čovjek u nevjeri je nesretan. Ne možete živjeti u grešnoj požudi. Jer,
  Strašan je taj Božji gnjev! Jer Bog je strogi sudac!
  Charlotte je namignula plavokosoj ljepotici i zacvrkutala:
  - Meso u paklu vene od vrućine. I vrijeme je da svi shvatimo odavno. Tko ne poznaje vjere u Gospodina, past će pod pakleni jaram!
  Magda je šakom zatresla crvenog vraga i prosiktala:
  - Grešan čovjek će dobiti svoje. Bit će to poput pauka koji gori u vatri. Demoni će vas mučiti u podzemlju. Oni koji su obožavali Sotonu.
  Christina je, okrećući snažne bokove, pjevala:
  - Krik odmazde nad mačevima - vodi se bitka. I crne oči ispod tvojih očiju, i krvavo surfanje!
  Već su četiri cure kad urlaju:
  - Sjeverni vjetar, daska. Đavole, znaj da je anđeoski strah vječan!
  I lupkajući bosim nogama, djevojke su pjevale:
  - Ovo je Hitlerov mač! Ovo je Fuhrerov mač! Izrežite sve luđake!
  A cure će se hihotati.
  Gerda ju je uzela i glasno zapjevala:
  - Kobna godina, ne morate mi vjerovati. Ali s Hitlerom će doći devet legija! Naš vrag Adolf sa zlatnim rogovima preokrenut će nebo!
  A djevojke će to uzeti i vrištati:
  - Mi smo ratnici paklene svjetlosti!
  I kako su se sva četvorica sudarili golim tabanima, a iskre svih duginih boja gusto pljuštale. Pa žene...
  Tada su, naravno, ratnici sudjelovali u mučenju. Pionira su išibali užarenom žicom, a zatim su na rane počeli sipati sol i sitno nasjeckani papar. Bol se pokazao paklenim, a dječak je vrištao poput sirene ili zeca u zamci.
  Gerda je podrugljivo primijetila :
  - Medvjed, zahvaćen vatrom, riče kao bik, Nema jače boli u cijelom svemiru. A moj prijatelj ima mitraljez, svaku će glupost prekrižiti!
  Dječak je nekoliko puta gubio svijest, ali su ga opet dovodili k sebi i mučili. Pritom, praktički bez pitanja. A što bi zatvorenik mogao znati? Sadistički fašisti jednostavno su uživali u dječakovoj boli.
  Pionir je dugo mučen, dok dječak na kraju nije potpuno izgubio svijest, pao je u komu od bolnog šoka. Gerda sa žaljenjem u glasu primijeti:
  - Nije loše mučenje, ali nedovoljno! Koga biste još htjeli mučiti?
  Magda je ljutito šapnula:
  - Vi ste čudovišta! Bog ovo neće oprostiti!
  Gerda je zapjevala kao odgovor:
  - Ne griješi, ribo, Bog hoće mučenje, i to ne iz prve!
  Christina je zaglušujuće tvitala:
  - Oh, ta mučenja! Pogotovo kad ženi opeku pete vrućim željezom, kako je to lijepo!
  Charlotte je siktala prigušenim glasom:
  - Staljina ćemo mučiti, raskomadati ga!
  Crvenokosa Christina će brbljati:
  - A ja sam Baba Yaga, djevojka ima bose noge!
  I ratnik je stao na hot rod. Hrapavi potplat osjećao je ugodnu toplinu i golicanje. Crvenokosi vrag gugutao je:
  - Kakvo uzbuđenje !
  Ostale djevojke nisu mogle odoljeti iskušenju da bose trče po ugljenu. A noge ratnika tako su lijepe i odlikuju se skladom linija. A Gerda je čak otkrila svoje grudi i stavila užareno željezo na grimiznu bradavicu. I sladostrasno je zastenjala od užitka koji joj je uzrokovala bol.
  Magda je slijedila primjer, primijetivši:
  - U paklu će našim golim djevojačkim grudima stavljati vrelo željezo! Tako da imamo priliku unaprijed vidjeti kakav je!
  Gerda se zahihotala i jezikom liznula vreli metal i zacvrkutala:
  - Ne bojimo se ni pakla! Čak i pakao! Vječno guta plamen ! Da, zagrljeni!
  Charlotte ga je uzela i tvitala:
  - Kakva bol, kakva bol!
  Christina je bosa skakala po užarenom ugljenu i smijala se. Pa, noge djevojaka uvijek su bose, tabani jaki, poput žuljeva deve. I općenito, to su ratnici najviše klase!
  Zatim su djevojke ponovno zaplivale u rijeci. Nebom su letjeli jurišnici. A na velikim visinama zastrašujući TA-400. Letjeli su bombardirati sovjetske gradove iza Urala. Taktika stalnog, iscrpljujućeg bombardiranja, korištenjem napalm bombi, dovela je do iscrpljivanja Rusije. Tako su tvornice postupno odlazile u ilegalu, Nijemci su bombardirali radničke četvrti kako bi ubili što više ljudi. Koristili su zapaljive bombe i teške radiokontrolirane bombe. Što su nacisti izmislili? Na primjer, mala jaja s kumulativnim eksplozivom.
  TA-400 čak je nosio i najtežu bombu na svijetu, tešku petnaest tona. Bačena je na Uljanovsk. Pola bloka je srušeno. Tako su fašisti stalno ratovali .
  No, čini se da se Treći Reich suočio sa silom protiv koje je napalm bio nemoćan.
  A V -projektili uopće nisu nešto što bi moglo dati barem kakvu prekretnicu u ratu iscrpljivanja.
  Dan se borio u rovu blizu Lenjingrada. Visoki dječak, krupan i mišićav iznad svojih godina, više je razmišljao o djevojkama nego o borbi. Nijemci granatirali grad, Rusi odgovorili. Naravno, nacisti su imali više pušaka, a kalibri su bili znatni.
  Dan je pucao iz snajpera - duge, automatske puške. Meci su bili posebni, s uranskom jezgrom. Prilično skupo i preporučuje se štedljiva upotreba.
  Dječak se prisjetio kako je sinoć vodio ljubav s Ruskinjom Alenkom. Ona je također visoka i krupna žena, vrlo temperamentna. Dan je jako zgodan i bavi se umjetničkim klizanjem, pa je djevojka dragovoljno spavala s njim. Ali to, naravno, nije bila prava ljubav. Ali Dan je znao kako zadovoljiti djevojku. Međutim, gdje bi Alenka? Ne možete raspravljati s elitnim SS-ovcem.
  Ali kod Lenjingrada, općenito, Nijemci nekako nisu imali sreće.
  Ako je Staljingrad, gdje su Rusi pokazali upornost i borili se gotovo šest mjeseci, postao glavna priča, što onda reći o Lenjingradu?
  Na kraju su Nijemci zauzeli i Orenburg, ali su gubici, posebno stranih hordi, bili kolosalni. Fašisti su općenito, usprkos svojim rasnim predrasudama, bili nehotice prisiljeni priznati: njihov je neprijatelj bio snažan, hrabar i potpuno punopravan.
  Dan je mislio da će, ako Alenka ostane trudna, biti čak i sretan. Želio sam produžiti obiteljsku lozu, nikad se ne zna što se može dogoditi u ratu.
  Pomislio sam i zašto su došli u ruske zemlje? Možda nije vrijedilo pokušati zauzeti Moskvu nakon Londona? Zar Nijemci ionako nemaju dovoljno zemlje?
  Rusija se pokazala kao elastična zemlja, u kojoj je svaki korak naprijed bio vrlo težak.
  Dan je pogodio nekog dječaka u glavu dobro naciljanim hicem. Možda čak i iste dobi. Dječaci su se sve više borili na ruskoj strani. Očito je Staljin počeo shvaćati da su tinejdžeri korisniji na prvoj crti nego u pozadini. Doista , tip za strojem je samo niskokvalificirani radnik. I u borbi pod jednakim uvjetima s odraslima!
  Dan je napravio još jedno oštrenje na kundku. Mentalno rekao:
  - Kurvin sin Friedrich! Ti si ipak sretniji od mene!
  I naglas je dodao:
  - Oh, volio bih da mogu postati pilot!
  I dečko pokazao bicepse! Dosta velik i žilav. Dječak sportaš počeo se baviti gimnastikom. Iza njega je dopuzala djevojka. Nije to bila lijepa Alenka, nego netko drugi, pjegav , crvenokos, visok i mršav. Djevojka se divila Danu. Teško je povjerovati da je on još uvijek dječak bez šesnaest godina. Iznad prosječne visine, s mišićima od lijevanog čelika, preplanuli mladić je radio salto. Dan nosi samo kupaće hlače, a koža mu je glatka, kao od bronce, ima tanak struk kao staklo. Pjegava Svetka nije se smatrala ljepoticom - bila je uglata, mršava od prisilne dijete, ruke i tabani bili su joj prekriveni žuljevima. Istina, oči su joj zelene i lijepe, a crte lica pravilne i ujednačene, kao u djevojke. No, daleko je ona od zaobljene, zlatokose Alenke.
  Svetka želi prići atletskom dječaku, ali se boji. Danovo je lice još uvijek gotovo djetinje, s onim jedinstvenim šarmom tinejdžera puberteta, kad nestane djetinjasta oteklina, ali se još nije pojavila brada koja kvari rumenilo svježe kože. Da nije njegove kratke frizure, onda bi se lijepa Danova glava mogla zamijeniti za djevojačku, s muževnom bradom - kako je samo zgodan.
  Svetka je shvatila da je beznadno inferiorna u usporedbi s njim, posebno zbog pjega. Oh, volio bih da mogu maknuti ovu gadnu stvar s lica. Što nije probala?
  Dan je osjetio tuđi pogled na sebi i oštro se okrenuo. Napravio je slap salta i završio pored Svetke .
  Bosa djevojka u dronjcima je vrištala. Dan joj je rukom prekrio usta i upitao:
  - Pa tko si ti, špijun?
  Djevojka je stenjući rekla:
  -Ja sam Svetka, smiluj se!
  Dan, koji je dobro razumio ruski, prede:
  - Dobro onda! Budući da si me gledao, moraš platiti da me gledaš!
  Svetka je jauknula od straha:
  - Ja nemam! Ja sam prosjak!
  Dan je pritisnuo djevojku uza se i prosiktao:
  - Platit ćete u naravi! Mi smo Arijevci i svemir pripada nama!
  . EPILOG
  Djeca su izašla iz umjetnog sna. I prije svega, osjetili su polet i nalet snage u svojim mišićavim tijelima. Njihovi mišići već su bili istaknuti, ali sada su postali mnogo oštriji, duboko definirani i zastrašujući. I koža tijela ponovno je postala tamna, gotovo crna.
  Marinka je zazviždala:
  - Vau! Izgleda da smo izliječeni!
  Valerka je sa smiješkom odgovorila:
  - I još su postali bolji.
  Slavka je tresao mišićima poput žice i pjevao:
  To znači živjeti lijepo
  To znači živjeti dostojanstveno...
  Naša junačka snaga,
  Snaga duha i snaga volje!
  Levka je pucnula golim prstima svojih mišićavih nogu i primijetila:
  - Mi smo samo momci od čelika!
  Valerka je ispravio:
  - Vjerojatnije, čak i titan!
  Pokraj starijeg pionirskog vođe stajao je čovjek s tamnim naočalama koje su mu prekrivale pola lica. I reče tihim glasom:
  - Da, ljudi. Sada nisi kao svi ostali. Ne, sad si možda čak i bolji od ostalih!
  Marinka je ciknula i zacvrkutala:
  - Mi smo najbolji na svijetu,
  Naša pjesma je u eteru...
  Otadžbina suzama ne vjeruje,
  A mi ćemo zlim vanzemaljcima dati njihove mozgove!
  Slavka je uzviknula:
  - Bili smo vampiri, a sad smo opet normalni?
  Čovjek s tamnim naočalama i epoletama je odgovorio:
  - Ne baš! Zaista ste bili vampiri, i još uvijek ste, samo što se sada ne bojite sunca i lišeni ste svih slabosti krvopija.
  - Tako je, čak je i kvazar ! - uzviknuo je Valerka!
  Marinka nasmijano upita:
  - Pa što?
  Čovjek s epoletama je odgovorio:
  - U uvjetima kada neprijatelj iz susjedne galaksije aktivno gradi borbene zvjezdane brodove i očito priprema ogromnu flotu za invaziju , ovo će svakako biti važno!
  Slavka je s oduševljenjem primijetila:
  - Dječji specijalci! Ovo je, vidite, jako cool !
  ispravi ga Levka, razgibavajući mišiće:
  - Vjerojatnije ni za djecu, nego za pionire. Već smo skoro odrasli.
  Čovjek s tamnim naočalama je odgovorio:
  - Imaš još puno toga za naučiti, Valerka. Ne opuštajte se previše.
  Marinka je tvitala:
  - Kao što je Lenjin rekao: - Učiti, učiti i još jednom učiti!
  Slavka je šaljivo otpjevala:
  Kakav je ovo školski život?
  test svaki dan ...
  Zbrajanje, dijeljenje,
  Tablica množenja!
  Djevojka u bijeloj kuti je objavila:
  - A sada ćeš uroniti u Hypermatrix. I vaše supermoći bit će testirane .
  Valerka nasmiješeno upita:
  - Ili ćemo možda prije toga otići pjevati?
  Čovjek s tamnim naočalama i epoletama kimnuo je u znak slaganja:
  - Naravno da možeš, pjevaj!
  I djeca su počela pjevati u zboru, nešto živahno i borbeno:
  Bezgranični svemir sa gorućom zvijezdom,
  Srce mi tjeskobno tuče u grudima!
  Kako je dobro i radosno činiti dobro s tobom,
  Otvorit ćemo vrata između svjetova!
  
  Uskoro će bosonog dječak odletjeti u svemir,
  Iako samo juri kroz travu...
  A mi ćemo glodati znanost, bez sumnje, monolit -
  Neka Sunce sja nad svemirom!
  
  Dječak je nacrtao sliku astronauta u svoju bilježnicu,
  Njegova skica je plaha, nevješta...
  Ali mi ćemo univerzalni ideal pretočiti u snove -
  Neka vrlo hrabri ratnik pobijedi!
  
  Lijep svijet, makar je Stvoritelj surov -
  Sadrži mješavinu crne i crvene boje...
  Mnogo je bolje bez doktora,
  Živjeti vječno, učiniti planetu rajem!
  
  Dječak će završiti školu i odapeti se kao strijela na Mars,
  A možda nam Sirius postane bliži...
  Mi ćemo ovo stvoriti, bit će jednostavno vrhunska klasa -
  Sagradimo kuću u New Yorku i Parizu!
  
  U drugim svjetovima, gdje led zvoni blistavim srebrom,
  Gdje ima puno slatkih datulja, banana,
  Postavimo pitanje ponosno, svojom oštricom,
  Ne pretvarajte ljude u ovce!
  
  Veličina domovine, znajte, u tome je,
  Doći do rubova svih galaksija...
  U rukama snažnog djeteta je široko veslo,
  A na zvijezdama ima mnogo svijetlih praksi!
  
  Dakle, pioniri, držite se velikog kompasa
  Što je nagovijestio vladar generacija...
  Izgradimo slobodni komunizam u svemiru,
  Neka bude ono što nam je Lenjin ostavio u amanet!
  Čovjek s tamnim naočalama i epoletama kimnuo je u znak slaganja:
  - Ovo što pišeš je divno. To ukazuje na vaše povećane intelektualne sposobnosti.
  Djevojka u bijeloj kuti primijeti:
  - Ova su djeca znatno porasla. Oni su, doista, sposobni za jako puno, a sada imaju i takve sposobnosti...
  Valerka se zahihoće i primijeti:
  Da, sada možemo...
  Levka je uze i prekine ga:
  Svojom vještom rukom mogu
  Dohvati mjesec s neba...
  Od krtičnjaka ću napraviti slona,
  I neću trepnuti okom!
  Glavna sestra je predložila:
  - Pustimo im film, jedan iz alternativne povijesti matrixa. Da ne budu previše samouvjereni i da shvate s kim će se morati boriti!
  Čovjek s tamnim naočalama samouvjereno je kimnuo glavom:
  - Uključite ga! Bit će zanimljivo.
  I odmah se pojavila trodimenzionalna slika u boji:
  Grmjelo je na frontama Drugog svjetskog rata. Horde Trećeg Reicha ne samo da su se borile, već su i bjesnile. Pionir Vitya je bio svučen i gol za ruke i noge pribijen na stup. Objesili su ga na suncu. Prije toga dječak je bio teško mučen; cijelo preplanulo, žilavo tijelo pionira bilo je prekriveno opekotinama i tragovima žice i bičeva.
  Dječak je bolno umirao. Druge su se pustolovine dogodile drugdje.
  Djevojčica Daria i dječak Vaska brzo koračaju ravnom stazom. Dječačić Vaska vrlo je živahan i aktivan, svako malo prestigne svoju djevojku, trči oko nje, bljeskaju mu gole pete . Tako je mali vrag napravio grimasu i hodao okolo na rukama. Jarko proljetno sunce sja. Daria se smiješi, šumske iglice ugodno škakljaju djevojčine umorne, bose noge, lako je hodati, hodaš, ispunjavajući dušu vedrinom, unatoč košari u rukama. Vaska, kao i svi dječaci od deset godina, hoće da zamahne jezikom, pita, posebno:
  - Kako je u Moskvi? Kakvi automobili postoje?
  Daria odgovara izbjegavajući:
  - Različiti, i veliki i mali!
  Vaska se ne smiruje:
  - A koje konkretno, ima li ih veličine kuće?
  Djevojka spremno odgovara:
  - Ima takvih KAMAZ-ova, oni mogu prevesti i do dvjesto tona. Ogromni divovski strojevi. Što, Vaska, vjerojatno sanjaš da jašeš jednog ovakvog ? Kako je beba rakuna?
  Dječak se uvrijedio:
  - Iako imam samo deset godina, za razliku od nekih, ubijao sam Nijemce. Pucao je na njih i nije promašio. A djevojka si, pretpostavljam , i barut nisi ni pomirisao.
  Daria se pravila da nije uvrijeđena:
  - U ratu je njuškati barut kao čupati djetelinu u polju! Osim toga, znate, ja u košari nisam sakrio samo kruh, već i eksploziv u štruci. Zapovjednik je rekao, ako je moguće, koristite ga za namjeravanu svrhu, samo se nemojte izlagati opasnosti. A ti se zafrkavaš.
  Vaska je napravio salto, podigao nogama šišarku, bacio je uvis i zazviždao kao od šale:
  - Redom padale zvijezde i kosti, tramvaj pregazio četu listopadskih studenata! - zatim, bez promjene tona. - Znam to! To mi je već rečeno, a zapovjednik me zamolio da sam postavim eksploziv. Najbolje je to učiniti na željezničkoj stanici u Zhitomiru, stavljajući ga ispod spremnika za gorivo. Ili, što je još teže, ispod auta s generalom. Punjenje nije dovoljno snažno da uništi tenk. Dakle, oko kilogram trotila u štruci. Štite te, boje se da te ne uhvate. Ali ti ne možeš podnijeti torturu, takva si pičkica.
  Djevojka je bila uvrijeđena:
  - Pa, odakle ti ideja?
  Dječak je, skačući gore-dolje, objasnio:
  - Sad si malo smršavio, ali prije si bio debeo. Međutim, u usporedbi s većinom djevojaka, sada si bucmasta. Možete izazvati sumnju kod Nijemaca, a onda ćete biti mučeni. Znate li što nacisti rade malim djevojčicama? Na primjer, strujni udar...
  Daria je bezuspješno pokušala uhvatiti razigranog dječaka za uho, on je odskočio i napravio grimasu:
  - A kako si ti nespretan, uopće ne izgledaš kao partizan. Mladi izviđač mora biti spretan kao akrobat. Također ćemo vas naučiti, uključujući kako se penjati po drveću.
  Djevojka je odmahnula prstom:
  - Ako postanem spretan, otkinut ću ti uši s vrha glave!
  Dječak reče filozofski:
  - U ratu je snaga bez spretnosti kao mitraljez bez metaka! Zato uči, curo! Inače ćete saznati što je fašistička batina.
  Daria je bila umorna od razgovora s aktivnim i pametnim dječakom. Ušutjela je, diveći se proljetnoj ukrajinskoj prirodi, udišući čisti šumski zrak, osjećajući Majku Zemlju svojim bosim djevojačkim nogama. Uz grane bljesnula vjeverica, mahnula repom i srušila šišku. Izgledalo je lirsko i lijepo. Na golim granama pojavilo se svježe lišće. Svako je stablo djelovalo živo, sa svojim posebnim šarama, čiju punoću boja i prirodnu snagu nije mogao opisati ni Leonardo. Djevojčica je dlanom dodirnula list i rekla:
  - Znate, prije nekako nisam primjećivao prirodne ljepote.
  Vaska je prezrivo frknula:
  - Grad... Što god uzmeš! Iako , znate, jedan je profesor s pravom rekao da je najbolju pjesmu o snijegu napisao Papuanac.
  Daria se nasmiješila:
  - Vrlo je moguće. Ugledavši prvi put snijeg, crni pjesnik mogao je u potpunosti, svim srcem osjetiti njegovu ljepotu. Mi gazimo snijeg nogama, ali Papuanac ga je prihvatio dušom.
  Dječak, prkosno se naklonivši do zemlje, upita:
  - Sada, možda znaš pjevati, draga. Imaš takav glas. Pa samo čudo, a ne glas. Čuo sam kako pjevaš, prava sirena. Je li vam neugodno osjetiti prirodu na svojoj koži?
  Daria je s entuzijazmom rekla:
  - Da vrlo dobro! Nikada nisam mislio da takav užitak možete doživjeti jednostavno hodajući bosi šumom i udišući zrak pun meda. Ranije sam bio slijep i nisam primijetio takvu ljepotu! Sada sam progledao i kao da letim na krilima. Kako je tvoja duša dobra i čista.
  Vaska je kimnula glavom:
  - I jako sam sretan. Pa možda ćeš pjevati nešto uzvišeno o prirodi. Pa sam umoran od slušanja bravuroznih marševa.
  Djevojka je kimnula svojim plavim uvojcima:
  - Naravno, pjevat ću!
  Vaska skoči, sruši kvrgu i zacvili:
  - Hajde, primadona, dovedi Nijemce u trans!
  Daria je pjevala punim glasom, poput crkvenih orgulja:
  Između grana pojavljuje se drago kamenje,
  Bar mi je prosjačka naprtnjača na ramenu!
  Hodam jadan u svjetlosti blijedog mjeseca,
  Slava majci prirodi u veličanstvenom rujnu!
  Vjeruj mi, zemlja je velika, poznata po svojoj snazi,
  Iako mi je tijelo iscrpljeno dugim putovanjem!
  Domaća haljina, bosa ljepotica,
  Pod nogama su mi kamenčići, bodite mi noge!
  Ali stabla su zlatna, bujna, kovrčava,
  Kao bakreni novčići, aureola jasika!
  Ja sam mlada djevojka, staro bacam u prah ,
  Pljuskam po cesti, kiša je natopila stazu!
  Noć je već hladna, dani topli,
  se tama zla u trnje !
  Domari su ljuti, mašu metlama za mnom,
  Vjetar je također brutalan, želi ugasiti svjetlo!
  Ovako lutam tjednima, noge mi već krvare,
  Glad užasno muči, u želucu gori!
  Nema zaklona pažu, svi su vitezovi izginuli,
  Orkan juri preko Otadžbine-Majke!
  Vlati srebrne trave prošarane su mrazom,
  Biseri s šarama, grane topole!
  I moje bijelo tijelo drhti od hladnoće,
  Zvjezdani Vodenjak namignuo od simpatije!
  
  A gdje da idem, gdje da nađem utočište,
  Pod tvojim bosim nogama led škripi od glazure!
  Čeka li me zaista samo mir na groblju,
  Pod zemljom u vlazi, sakrij se od oluja!
  Ne, rekao sam sebi, ne mogu biti mrtav,
  Ne iskušenje, već strašilo, dobro uhranjeni rajski vrt!
  Opet stazom, pojevši trešnju,
  Gledao sam zalazak sunca!
  I do Kijevske Lavre, kroz snježne nanose,
  Stigao sam iz Majke Sibira bos!
  Tamo se prosjak bijesno molio pred ikonom,
  Zaboga, rastala sam se od pletenice!
  Vremena se mijenjaju, u svijetu je revolucija,
  Grimizna, crvena zora je svanula!
  I također želim vidjeti bolji život,
  Djevojka otišla pravo s oltara!
  Bivši početnik postao je član Komsomola,
  Ratnik ima više od jednog leša na svom računu!
  Čak je iznenađena što nije poslušala Gospodina,
  Ali njezini najhrabriji se ne boje!
  Tako je žestoka djevojka postala komesar,
  I rusku crkvu spalila u bijesu!
  Iako je prošla vojni put i ostala netaknuta,
  Ali u mojoj duši vatra je sve spalila do temelja!
  Djevojka je pjevala i pjevala. Vaska je pjevala i skakala. Tako su izašli na asfaltnu cestu. Postalo je teže hodati po njemu, mali kamenčići duž rubova bolno su bockali djevojčina stopala, koja još nisu stigla otvrdnuti. Daria upita dječaka:
  - Mislite li da ćemo bez pomoći Zapada, moćne Britanije i SAD-a uspjeti pobijediti fašizam?
  Vaska je zazviždala i nožnim palcem prešla po pijesku:
  - Naravno da ćemo pobijediti, jer istina i pravda su na našoj strani! A ovo je ogromna moć! Zlo ne može pobijediti!
  Darija se usprotivila:
  - Rat nije bajka! Ovo je više od surove stvarnosti. I općenito, naš život nije med, pogledaj naš svijet, dečko. Pobjeđuje li u njemu dobro uvijek?
  Vaska je pokazao razboritost neuobičajenu za svoje godine:
  - Naravno, dobro ne vlada u svijetu, ali uvijek pobjeđuje! Zašto? Dobro nije uvijek nagrađeno, ali zlo uvijek biva kažnjeno!
  Dječak je čak zapjevao:
  Nas Slavena ima dvije stotine milijuna,
  Uvijek smo se znali boriti.
  Kralj krvi je bačen u pakao Sodome,
  Razbijmo i Hitlerove strane!
  Daria se nasmiješila:
  - Tako će i biti! Fašizam neće proći, ali ... Cijela Europa radi za Treći Reich. Osim toga, sada već bivši saveznici pomoći će Wehrmachtu. Uostalom, ne možeš biti napola prijatelj ; u politici i ratu si ili prijatelj ili neprijatelj! Boriti se protiv cijelog svijeta je strašno!
  Vaska se usprotivila:
  - Saveznici nikada neće riskirati ulazak u otvoreni rat protiv SSSR-a, a s Nijemcima se možemo nositi sami, čak i ako Japanci uđu u rat. U našoj zemlji svaki sovjetski građanin može uzeti automat u ruke. Dakle, bitka će biti strma, teška, ali pobjednička!
  Daria je uzdahnula:
  - Nažalost, nisu samo Nijemci protiv nas. A Japanaca ima previše pa će se teško boriti.
  Dječak je prekinuo Dariju:
  - Dosta čavrljanja, idemo brže hodati, ili još bolje trčati.
  Dečki su ubrzali korak, kad se začula buka motora, skočili su u grmlje. Stabla uz traku su posječena, samo panjevi strše. Prošla je kolona opreme. Dječak je brzo dodao:
  - Pedeset sedam vozila i šest cisterni. Ne tako malo. Protivnici su prošli, hajde, gurajmo još.
  Dotrčali su u grad kasno navečer, Daria je mislila da će se srušiti od umora, ugušiti od trčanja, ali ... Pojavio se drugi vjetar, pa treći, i djevojka je potrčala. A njezin mladi partner nije se ni oznojio. Grad je doista vrvio fašistima: Nijemcima i Talijanima. Potonje je Vaska prepoznala po posebnom obliku zdjelica za tjesteninu i brzini govora. Dječak je već dobro znao njemački, a Daria je, kao predstavnica intelektualne elite, govorila i nekoliko jezika. Talijanski nije jedan od glavnih jezika u Europi, ali djevojka je gledala nekoliko programa na ovom jeziku s prijevodom na znakovni jezik i nečega se sjetila. Pa, djevojčica je od djetinjstva učila engleski, njemački, francuski, španjolski, japanski i latinski sa stranim učiteljima. Tako se Daria mogla snalaziti po dijelovima razgovora vojnika. Zapravo, Nijemci u djevojci nisu probudili strah, već znatiželju. Kako je vidjeti izbliza prvog, vlastitog fašistu. Stražari na ulazu izgledaju uredno dotjerani, čizme su im ulaštene i sjajne, mlada lica glatko obrijana. Vaska je čak uspjela iz njih opaliti cigaretu i prkosno povući. Daria je odmahnula prstom:
  - Znate, duhan sadrži trideset i osam otrovnih tvari, a izaziva rak. A djeca pušači odrastaju puno gore!
  Vaska se usprotivila:
  - Pa Staljin je gori od tebe, a još i puši!
  Neočekivanom spretnošću djevojka je dječaku otela cigaretu i prijekorno rekla:
  - Staljine, ovo je Sunce, ali i na Suncu ima pjega! Bolje zatraži čokoladu.
  Dječak je odmahnuo glavom:
  - Uvjeren! Ali moram reći da je njemačka čokolada gora od sovjetske.
  Daria se složila:
  - Naravno da je gore. Naš je prirodni od zrna kakaovca, a njemački je ersatz. Donedavno su mogli uvoziti samo zrna kakaovca podmornicom. Sada, međutim, fašisti mogu iskoristiti činjenicu da je blokada ukinuta. Dakle, možete pokušati pucati u čokoladicu.
  Vaska je pokazao svoju dječju šaku s oštrim zglobovima:
  - Radije bih ih ustrijelio strojnicom! - izvijao se dječak i pjevao. - Ne bacajte riječ u vjetar, ugasite Nijemce i spasite Rusiju!
  Daria stavi prst na usne:
  - Tiho, ljudi nas već gledaju.
  Vaska je izjavila:
  - Tako je, najneupadljiviji špijun stvara najviše buke. Na primjer, muha zuji, ali bi bila izvrstan izviđač. Čak sam pokušao napraviti takav leteći stroj, ali kako je to moguće kada u rukama imate čekić i odvijač?
  Djevojčica je odmahnula prstom prema dječaku:
  - Pa ti si sanjar! Zar stvarno misliš da možeš izgraditi nešto što nitko nije mogao ni u moje vrijeme! Iako sam čuo...
  Vaska se iznenadila i prekinula djevojku:
  - Koje vrijeme?
  Djevojka je pocrvenjela, posramljena:
  - Kako u koju, našu!
  Dječak je lukavo stisnuo oči:
  - Ti očito nešto skrivaš, neku tajnu!
  Daria je šapnula:
  - Doći će vrijeme i sve ću ti reći. Ako živimo!
  Vaska je zazviždala:
  - Pravi čovjek je besmrtan, komunistička znanost će mrtve uskrisiti, a tko je stvorenje, taj je već mrtav!
  Dječji izviđači su utihnuli, a fašista je bilo sve više i više. Talijana je doista bilo puno, većina s dugim puškama ili zastarjelim šmajsterima . Kartonske kacige na glavama, čizme s oštrim kovanim vrhovima, lica tamnija nego kod Nijemaca. U opće se sami Nijemci razlikuju od Slavena više jezikom i oblikom nego licem . Osim toga, ima nečeg mehaničkog u pokretima Švaba, kao da su roboti. Tu je razlika između Rusa.
  Vidljivo je nekoliko tenkova. Daria, kao gotovo tipična djevojka, nije bila posebno zainteresirana za oružje, ali Vaska je stručnjak za to. On je predlozio:
  - Ovo je T-4, vidite, prednji oklop je kosi, preslikan na T-34, a top je 75 mm.
  Djevojka je primijetila:
  - Prilično visok stroj. Teško se penjati.
  Dječak se usprotivio:
  - Dakle, za ovo postoje ljestve. Ne bojte se, Nijemci su to osigurali. Vidi se da je tenk novi model, smanjen je broj otvora, a spremnik plina skriven ispod oklopa. PTV ga sada neće uzeti.
  Mladi izviđači su pravili smiješne grimase fašistima, Vaska je čak hodala na rukama, plešući pred njima. Daria je također zaplesala; nakon što je smršavila, mogla se puno bolje kretati. Istina, djevojčicu su od dugog putovanja i brzog trčanja jako boljele noge, a njezina nježna stopala doslovno su gorjela. Daria je htjela pjevati, ali je zaključila da nacisti imaju previše časti.
  Postojao je policijski sat, ali se za vrijeme rata radilo dokasna, a on se nije striktno provodio. Vaska je u međuvremenu već stigla prebrojati i vojarne, i kamione, i samohotke s tenkovima. Objasnio je djevojci:
  - Ovo je samohotka koju sam vidio u blizini komande, poznata njemačka samohotka "Ohotnik". Lagan je, napravljen na bazi češke šasije t -38. Jedan od najboljih u Panzvalu .
  Daria se iznenadila:
  - Što je panzvale ?
  Dječak je objasnio:
  - Pa, recimo, nacisti zrakoplovstvo zovu Luftwaffe, a tenkovske armade Panzvale . Na isti način, tenkovi T-4 i T-3 nazivaju se i tenkovi . Nijemci svoje tenkove jednostavno numeriraju, najlakši T-1, koji je sada zapravo prestao proizvoditi, težio je od 5 do 10 tona, ovisno o modifikaciji. Štoviše, svaka izmjena u skladu s datumom izdavanja ima numeraciju slovima. Auto je mali, otporan na metke, ali ima tri mitraljeza. Brzina na autocesti je 57 kilometara na sat, motor je 100 konjskih snaga. Sljedeći model je T-2, malo teži i snažniji. U kasnijim modifikacijama, debljina prednjeg oklopa je povećana na 20 milimetara i postavljena pod kutom. Naoružanje su dvije mitraljeze i top od 20 mm, naravno nedovoljno, ali je automatsko. Snaga motora, ovisno o modifikaciji, je od 100 do 220 konjskih snaga, postoje i plutajući modeli, brzina na autocesti je od 40 do 65 kilometara na sat. Trenutno se ovaj tenk češće koristi kao izviđački tenk, rjeđe kao zapovjedni tenk.
  Daria je prekinula:
  - Misliš li da sada želim slušati predavanja o tenkovima? Osim toga, užasno sam umoran, moram naći kuću i prespavati.
  Dječak zazviždi i opet poskoči:
  - Bit će ti korisno čuti o tenkovima! Uostalom, još se moramo boriti i boriti s Nijemcima. I izviđeni neprijatelj je napola poražen. I imamo kolibu, podzemlje me dobro zna, ali bilo bi lijepo trčati do uzletišta. Istina, ovaj grad ima samo letke od šperploče , ali Zhitomir ima nešto bolje . Ali ne bi škodilo provjeriti i tamo.
  Bio je mrak, ali dječak i djevojčica vješto su izbjegavali stražare koji su stajali duž ulica i raskrižja. Dječak je nastavio pričati djevojčicu šapatom, podučavajući je osnovama rata. To je pak pomoglo Dariji da se nosi sa svojim strahom; okupirani grad, gotovo lišen svjetla, djelovao je vrlo zlokobno.
  - Najpopularniji tenk u vrijeme invazije na SSSR bio je T-3. Ovaj model pojavio se 1937. U prvom modelu ovaj je tenk imao samo 20 milimetara prednjeg oklopa. Brzina je samo 40 kilometara na sat. Zatim je auto postupno postajao sve teži. Pištolj je bio kalibra 37 milimetara, lagan, brzometan. Neposredno prije napada na SSSR, odnosno počevši od srpnja 1940., počeo se proizvoditi tenk s topovima od 50 mm. To je bilo zbog činjenice da je 37 mm premalo, čak i protiv Francuza i Engleza. Na primjer, francuski sis -35 imao je oklop 56 mm i top kalibra 47 mm.
  Daria je prekinula:
  - Kako znate za francuske tenkove?
  Vaska je objasnila:
  - Ovi zize su se borili i na sovjetsko-njemačkom frontu. Nijemci su ih proizvodili u ograničenim količinama u tvornicama u okupiranoj Francuskoj. I Pancer - 3, najpopularniji tenk, koji je 1941. skoro ušao u Moskvu. Opasan stroj, s tri mitraljeza, ne možeš mu se baš približiti. Ali T-34 je, naravno, jači, ali u optici je inferioran fašističkom kopiletu . Nažalost, njemačka tehnologija ne stoji mirno, a danas sam vidio T-3 s topom od 75 mm. Da, i ovi gadovi uče, klinovi su im izrasli. Bit će potrebno obavijestiti zapovjedništvo da ne samo T-4, već i T-3 predstavljaju ozbiljnu opasnost za naše tenkove. Ma, fašističke nakaze , Bog zna koje sorte.
  Momci su izašli iz grada i potrčali bliže aerodromu. Vaska je upozorila:
  - Kretat ćemo se tako da vjetar puše u našem smjeru. Onda neće uhvatiti naš miris! Ovdje trče psi.
  Daria je uzdahnula:
  - Psi! Da, volim ih. Uostalom, može li postojati išta ljepše od psa?
  Vaska se nasmijala:
  - Da, i ja sam ih volio, sve dok nisu razbili utrobu djevojci otprilike par godina mlađoj od tebe. Pa ova ljepotica je gora od otrcane mačke !
  Djevojka je zašutjela. Približavali su se uzletištu čiji su se obrisi vidjeli u polumraku. Bila su upaljena dva reflektora; bilo je prilično udaljeno od linije bojišnice, a SSSR je imao malo dalekometne avijacije. Općenito, Staljin se nije oslanjao na strateško bombardiranje, računajući na svoje saveznike. Reflektori su dojmljivu djevojku asocirali na oči grofa Drakule. Doista, bilo je to vrlo jezivo čudovište, iako ne tako veliko kao aerodrom. Stabla su, kako se i moglo očekivati, posječena, a bodljikava žica visjela. Dječak je upozorio:
  - Ovdje mogu biti protupješačke mine. Malo pogriješite i noge će vam se otkinuti. Stoga se morate pažljivo kretati. Tamo gdje su mine zakopane tlo je svježe izorano i bolje vidim noću nego danju.
  Djevojka se iznenadila:
  - Zašto je noć bolja od dana?
  Vaska je polušaljivo rekla:
  -Danju mi smeta drveće. A ti, točno za mnom, korak lijevo, korak desno, metak na mjestu. Tako?
  Darija se usprotivila:
  - Prvo treba gospođu pustiti unutra!
  Vaska je povisivši ton rekao:
  - Koliko se minsko polje razlikuje od tramvaja je to što ne puštaju ženu naprijed! Zato ne budi hrt !
  Dječak je puzao, u mraku su se vidjela tri mitraljeska tornja i bodljikava žica. Tornjevi su pomalo ličili na skakaonice, a lagana ograda s bodljikavom žicom poput paučine. Daria se čak pitala jesu li i same muhe uletjele u zamku. Ili su to ose koje su u stanju bolno ubosti fašističku lešinu. No, osjećaju li leševi bol, ali nacisti su već leševi - moralno mrtvi! Djevojka je osjetila kako joj koljeno udara o oštar kamen i dahne. Vaska je šapatom upozorila:
  - Ne stvarajte buku, psi imaju jako osjetljive uši.
  Daria je odgovorila:
  - Čini se da će mi koljeno nateći!
  Dječak je prijetio:
  - Ako dižeš buku, glava će ti eksplodirati. Iz dobro naciljanog hica, prvo tvoj , a onda i moj!
  Djevojka je dalje šutjela. Dečki su dopuzali do same bodljikave žice. Dječak je šapnuo Dariji na uho:
  - Zuji! To znači da je pod naponom. Osim toga, ovaj put ne postoje samo modeli od šperploče. Čini se da nacisti namjeravaju nešto loše. Na primjer, Yu-188 je sjedio.
  Ovo nije dobro.
  Daria je gotovo nečujno šapnula kao odgovor:
  - Zašto nije dobro? Hoće li nacisti stvarno bombardirati šume?
  Vaska je odmahnuo glavom i prislonio svoje suhe, tvrde usne bliže djevojčinom uhu:
  - Nemoj misliti! Preskupo, ovo je najvjerojatnije usputna stanica prije prebacivanja na sovjetsku frontu. Premala smo meta za tako moćno oružje. Dakle, naše planove treba korigirati, naime, podmetnut ću eksploziv u Junkersovu cisternu. Eksplozija će vam, ako imate sreće, izgorjeti nekoliko vozila, a ako nemate sreće, onda jedno takvo vozilo košta više od tri tenka T-4. Dakle, igra je vrijedna svijeća.
  Daria je šapnula:
  -Hajde, puzat ću s tobom?
  Dječak je odlučno odbio:
  - To je upravo ono što ne biste trebali učiniti. Između aviona šetaju stražari, a jedan iskusan dječak ima mnogo veće šanse od neiskusne djevojke. Sjedi, čekaj, ako hoćeš, moli.
  Vaska je štapom počela savijati bodljikavu žicu. Činio je to polako, poput draguljara koji brusi dijamant. Doista, i najmanja pogreška počet će pucketati i svjetlucati. Napokon je dječak ostavio štap i šapnuo Dariji;
  - Drži me dok se provučem.
  Prije nego što ga je djevojčica stigla zgrabiti, dječak je skliznuo u procjep, poput miša koji bježi od mačke.
  Pa ova su djeca imala sreće, nije bilo mučenja. Barem za sada.
  Ali Daria se mora naviknuti na novi život. Hoda bosa, što je za nju neobično.
  Dječak je umirao na stupu, iscrpljen i podvrgnut teškim mučenjima.
  A ono što su nacisti učinili jest da su ih objesili na rešetku, izvrtali im zglobove i polivali ih kipućom vodom.
  I kako je dječak smogao snage šutjeti i ne razdvojiti se? Ne izdaj nikoga, pa čak ni ne priznaj svoju krivnju. A sada umri na stupu nakon mučenja.
  Kakva je samo hrabrost i junaštvo potrebno da se ovako nešto izdrži.
  Prošao je njemački tenk Royal Lion. Ovo je jedna od modifikacija serije E naoružana topom srednjeg kalibra 210 mm, a oklop 300 mm sprijeda. Takav jedinstveni stroj težak stotinu tona, a s plinskoturbinskim motorom od 2000 konjskih snaga. Možda nije najuspješniji model, ali je dobro zaštićen i može probiti sovjetske tenkove iz daljine.
  Četiri djevojke koje su vozile ovaj automobil izašle su i krenule prema dječaku. Gledali su nago, izmučeno tijelo umirućeg pionira. Tada je zapovjednik posade pucao iz pištolja u glavu, rekavši:
  - U ime milosrđa!
  Dječak, koji je tiho jaukao u agoniji, ušuti . Djevojka je bosom nogom umočila krv i ostavila nekoliko grimiznih, blijedih tragova.
  Ratnici su se popeli u tenk, a raspoloženje im nije bilo najbolje .
  Zapovjednik posade je primijetio:
  - Ovi Rusi su jako tvrdoglavi. Čak i djeca podnose takvu torturu. Ne razumijem njihov mahniti fanatizam!
  Njezin pomoćnik je odgovorio:
  "Možda je to zbog nedostatka razumijevanja koliko je život divan." I da je živjeti, u svakom slučaju, puno bolje nego umrijeti!
  Zapovjednica djevojke je primijetila:
  - Rat traje dugi niz godina. Svi smo mi mrtvi umorni od nje. I, naravno, želimo promjenu! I također mir. Može li obećati Rusima autonomiju?
  Strelac tenka je predložio:
  - Moramo manje činiti zlodjela. Tada će sve biti drugačije. Mi smo dobri prema njima, a oni prema nama...
  A djevojke rekoše u zboru:
  Latica cvijeta je krhka,
  Ako je davno otkinuto...
  Iako je svijet oko nas okrutan -
  Želim činiti dobro!
  
  Misli su kristalno jasne,
  Prisjetite se svjetla...
  Mi smo kao čista djeca
  u zlo!
  I tenk je krenuo. Unatoč ogromnoj težini, motor od 2000 konjskih snaga vrlo je brzo ubrzao automobil. I tenk se, okrećući njušku, pomaknuo. A cijev je i duga i široka, kao borovo deblo! Ispostavilo se da je to moćna klinasta peta. Točnije, mastodont. Još jedna vrsta stvari koja će ubiti i osakatiti ruske ljude
  Film je zastao, a glavna sestra se sa slatkim osmijehom obratila djeci vampirima:
  - Sad ste vidjeli zvjerstva nacista na poljima Drugog svjetskog rata! Jeste li spremni osvetiti im se?
  Levka je čvrsto stisnuo šake i odlučno odgovorio:
  - Naravno, spremni smo!
  Slavka je ozlojeđeno primijetila:
  - Čak sam umoran od Drugog svjetskog rata koji stalno traje. Kao da nije bilo drugih ratova u povijesti!
  Glavna sestra je samouvjereno odgovorila:
  - Ovo je najveći rat u ljudskoj povijesti. Srećom, treći svjetski rat je izbjegnut, a komunizam je pobijedio u cijelom svijetu.
  Marinka kimne sa smiješkom:
  Sve to razumijemo i spremni smo boriti se za svjetliju sutrašnjicu.
  Čovjek s tamnim naočalama je kimnuo i rekao prijetećim glasom:
  - Sada počnite ispunjavati mesije. Da vidimo koliko su tvoje sposobnosti porasle.
  I četvero djece pionira zaronilo je u Hypermatrix Hyperneta.
  I Valerka Lagunov imala je svoje avanture. I prvo je na brodu japanske armade otela glavnog admirala. A bosonogi dječak je to učinio prilično bučno. I zamjerili su mu kako bi idući put postupio mnogo opreznije i suptilnije.
  Dječak je čak iznervirano zapjevao:
  Nad svemirom se nadvilo krilo carstva,
  Sve su se zvijezde odjednom zatresle od divljeg straha!
  I mač se prekrio neraspadljivom slavom,
  Moć je pobijedila, procvjetala - njeni neprijatelji su u prahu!
  
  Izdigli smo se iz dubine zvjezdanog vira ,
  Uzdignite se više, kupole svemira!
  Prostori koji su osvojili vrata -
  U velikoj slavi, u stalnoj borbi!
  
  Postigli cilj, vihori insekata,
  Ali nekada davno skupljali su samo pelud...
  Sada, znate, ima mnogo novih zvjezdanih brodova,
  Ipak smo mi bube, vjerujte, a ne papige!
  
  Zaljubiti se u planetu je sreća
  Brisanje neprijatelja, čišćenje prostora...
  Ni najviši duh nema moć nad nama,
  I znate, još nije kasno za stvaranje svjetova!
  
  Pun primata i divljih tigrova,
  Ono što bube misle nije pupak svemira.
  I započinju grubu igru u borbi,
  Neka im se kuća pretvori u goruće sijeno!
  
  Naša su tijela krilata od rođenja,
  Svaka beba lebdi visoko...
  A protivnik neće dobiti oproštenje,
  Kat u podzemlju ne će vidjeti raja!
  
  A vakum nije praznina i hladnoća,
  Nada svjetla grije nas bube u njemu...
  Neka stari ratnik bude zauvijek mlad,
  I pjeva se naše prijateljstvo viteško!
  
  Kada dođemo do rubova svemira,
  Idemo na druge, znate, hipostaze...
  Nismo samo Božji stvaranje ,
  I utjelovljenje neograničene moći!
  Nakon što je Valerka Lagunov zarobio višeg admirala Yamata , on je vodio japansku Naturo Armadu . Inače, carev rođak. Ali sada je došlo vrijeme da on, admiral carske flote, ode nahraniti ribu.
  Šestorica su se, zgrabivši oružje i već po običaju odvojivši, krenula plivati do svojih potencijalnih žrtava.
    Četiri Terminatorice nisu mogle podnijeti nikakvu hladnoću, ali dječaci, koji su iako mijenjali svoju fizičku građu, morali su se smrzavati. A u studenom voda je postala hladnija , a japanska eskadra ostala je podalje od obale.
  Samuraji su pucali s velike udaljenosti u visokom luku, nadajući se da će doći do grada citadele bez velike preciznosti. Samo da bar malo kazne Ruse.
  Dakle, da bih se ugrijao, morao sam veslati mnogo energičnije i pokušati držati korak sa svojim partnerima.
  Noćne sabotaže više nisu bile novost, a plan je uglavnom bio sličan. Iako ne sasvim, nakon kratke svađe odlučili su se razdvojiti - svatko za sebe i tiho se probijati do najvećih brodova dižući municiju u zrak.
  To je imalo svoju logiku, jer bi bilo teže ponovno gurnuti bojne brodove; Japanci bi jednostavno pokušali brzo otići . A noć nije bila pretamna. Mjesec, i trebali biste biti izuzetno oprezni.
  Sada svaki dječak ima svoj cilj i znaju što mu je činiti.
  Ako dignete u zrak skladište s borbenom opremom, koja je skrivena na takav način da bi do nje bilo iznimno teško doći granatom, tada će se brod rascijepiti i potonuti.
  Japanci su nedavno ažurirali svoje streljivo i pucali su samo iz topova kalibra dvanaest inča , i to ne često, kao da su se bojali da će biti pogođeni. Dakle, ciljeva za detonaciju bilo je sasvim dovoljno. Samuraji moraju shvatiti da je približavanje ruskim obalama vrlo opasno.
  Bojni brod kupljen od Amerikanaca izgleda prilično impresivno i moderno. Zastrašujuće plovilo, možda čak i zastrašujuće. Ima par pištolja i kalibar od 16 inča. I to ne može ne impresionirati.
  Valerka Lagunov prisjetio se da je era bojnih brodova završila nakon Drugog svjetskog rata. Pokazalo se da su previše ranjivi na napade bombardera smještenih na nosačima zrakoplova. I mnogi od njih, posebno japanski, bili su potopljeni.
  A jedan bojni brod košta koliko i tri do četiri tisuće srednjih tenkova. Dakle, ima puno toga za razmišljati kada je u pitanju pomorsko ratovanje.
  Dječak se popeo na čeličnu površinu koristeći svoje vrlo uporne prste na rukama i nogama. Nisam se čak ni potrudio staviti vakuumske čašice. Nema potrebe, iako je metal nov, malo je načičkan šiljcima na jednom mjestu.
  Pa se penješ kao okretan majmun. A onda, vrlo vješto, pomičući golu petu, šaljete japanskog stražara u more.
  Uz grmljavinu eksplozija, to se može učiniti i neprimjetno i nečujno. A onda na prstima trčiš do komore za krstarenje. Ima dosta Japanaca, ali to nam uopće ne smeta. Oni zapravo ne obraćaju pažnju na ono što im se događa pod nogama.
  Štoviše, neki dječak više liči na roba nego na sabotera.
  Da, i mornari su ovdje nove regrutacije, a polugoli kabinski dječak s ruksakom zabrinutog pogleda djeluje prirodno. Iako vrijeme nije naklonjeno hodanju u kupaćim hlačama, ali... Ovo je Japan, gdje je odnos prema djeci obično oštar. To znači da je kabinski dječak kažnjen, a njegova kosa, obojena u crno, ispletena je u posebnu pletenicu.
  Jedan od mornara pokušao je uhvatiti dječakovo boso stopalo. Mladi lenjinist Valerka je laganim pucketanjem prsta ugasio libertinu . Da, ima ih koji koriste usluge dječaka. To su njihova pravila, velika tolerancija prema grijehu Sodome. Ne, možda bi bilo bolje obući japansku uniformu?
    Jedan od lokalnih dječaka upitao je Valerku na japanskom:
  -Tko si ti?
  Mladi lenjinist Valerka oštro je odgovorio:
  - Na dar za kapetana, štene!
  On se povukao, a Valerka je bez ikakve ceremonije glavnim ključem otvorila ulaz u prostoriju kruzera. Ničega mu nije bilo neugodno, a već je pristojno govorio japanski.
  Zatim se jednostavno spustite spiralnim stubištem do skladišta, sigurno pokrivenog oklopom. Ovdje sve ispada nekako jednostavno, ne holivudski.
  Ali ne, i nije lako. Netko je napravio buku od Japanaca. Možda čak i ovaj dječak iz kabine. Ako odraslim Japancima na brodu s dvije i pol tisuće članova posade desetak i pol tinejdžera liči, ne gledaju ih pomno, onda se kabinski momci manje-više poznaju i osjećaju pridošlicu. svakim vlaknom svoje duše.
  A Valerkini mišići su previše istaknuti, ne baš ljudski .
  Pa što ako su tamo digli uzbunu? Ima dovoljno vremena otvoriti susjedna vrata i postaviti detonator.
  E, onda je još zanimljivije, probit ćemo se borbom! Nije to uopće Hollywood.
  Prvi Japanci koji su htjeli sići u Kruytovu komoru ubijeni su bacanjem diskova. Dječak je snajperist četiri bacio rukama, a četiri vrlo spretno i nogama. Ukupno je ubijeno prokleto desetak Japanaca , a postavljen je i detonator. Dječak ga je namjestio deset minuta, nadajući se da će uspjeti izaći.
  Sada je vrijeme za malo pucanja!
  Da je posada bila sofisticiranija, možda bi odabrali drugačiju taktiku. Ali Japanci su mnogo vikali i urlali. Ali, naravno, nisu bacali granate, a bojni brod za koji je plaćen toliki novac bi eksplodirao.
  Ali jedan od samuraja, još uvijek ispred tima, bacio je bombu. Tako opasno, s izvučenom iglom.
  Mladi lenjinist Valerka doživljavao je pokrete Japanaca kao plivače u želeu. Naravno, njegova reakcija i brzina su mnogo veće od ljudskih . Ratnik ima još četiri do pet sekundi nakon što je igla izvučena.
  Dakle, mirno prihvaćate dar na bosoj nozi, a zatim ga, postupno ubrzavajući, bacite uvis. Neka leti i svima najavljuje tar-tarare !
  Dječak Terminator je zarežao:
  - Ovo je za Tsushimu!
  I grmjelo je, raspršujući Japance u različitim smjerovima. Bomba je bila teška dvanaest kilograma. I naravno, onaj tko ga je bacio, idiot, mogao je cijeli tovar streljiva poslati k vragu! A onda bi se pokazalo da su samuraji sami sebi počinili harakiri.
  Budući da je mladi lenjinist Valerka mislio i razumio puno brže od obične osobe, shvatio je da bi ga mogli pokušati blokirati u ovom skladištu, pa je ustao prije nego što su se Japanci oporavili od eksplozije. I, naravno, izvukao je čarobne mačeve iz korica, koji su također imali tako divno svojstvo kao što su sklapanje poput televizijske antene ili teleskopske cijevi.
  Da, bilo je vrijeme kada su se antene koristile za komunikaciju. Nije ni čudo što su futuristi promijenili sredstva komunikacije.
  Dječak snajperist počeo je sjeći samuraja, s vremena na vrijeme poskakujući i uvijajući noge:
  - Mač, to je mač! On će vas bičevati! I ne daje vam se prilika da spasite svoj život !
  Djevojke i Slava također su radili prema shemi. Pa i cure mutantice odlučile su malo mahnuti mačevima. Zašto se ljepotice ne zabave?
  Zapravo, koliko dugo možeš sjediti kao božica od kamena? Ili bolje rečeno, djelovati s vrhunskom preciznošću ninje i barem malo ne igrati po pravilima Hollywooda?
  Samo je dječak i bivši lenjinistički pionir Sovjetskog Carstva, Slava, sve radio tiho i pažljivo. Tiho je otvorio komoru kuke, spustio se niza stube na prstima i podmetnuo detonator.
  Štoviše, Slavka se presvukao u japanskog kabinskog dječaka, ali nije obuo cipele. Međutim, momci iz kabine obično su išli bosi, a cipele su nosili samo na paradama ili kad je bilo prehladno. A sada, u najhladnijim danima zime koja je došla krajem jeseni, i ovdje je malo hladno. Čak i ako nije isto kao u Sibiru, ili na kopnu.
  Ali zašto je Petropavlovsk vrijedan? Za razliku od Vladivostoka, tamo se događaju čuda koja se u stvarnosti ne događaju!
  Mlada lenjinistica Slavka podmetnula je detonator, vratila se i pažljivo zatvorila blindirana vrata. Pijani mornar ugleda dječaka i zaurla:
  - Što si tamo radio?
  Slavka je automatski odgovorila:
  - Iznio sam ruski konjak za admirala!
  Slavka još nije naučila japanski i odgovarala je na engleskom. Međutim, pitanje je postavljeno na britanskom jeziku.
  Pionira to nije iznenadilo, ali kada je pijana njuška htjela okusiti konjak, dobio je udarac kažiprstom u vrat. Nakon toga Vjačeslav je pomogao engleskom plaćeniku da lagano sjedne na oklop.
  No, to je bilo sve na što je upotreba nasilja od strane mladog ratnika bila ograničena.
  No djevojke-rendžerice brčkale su se punom parom. Htjeli su, naravno, istegnuti mišiće jače od titana i uvaliti se u nestašluke. Pa barem malo.
  I mladi lenjinist Valerka previše se zanio i prešao razumne granice. A to se, nažalost, događa vrlo često.
  Unutra se začula tutnjava, koja je eksplodirala točno u trenutku kad je pionir još bio na brodu.
  Možda bi sve dobro prošlo, no dječak je, kao namjerno, tijekom trešnje bačen ravno u zapaljeni dimnjak. Dječak je po inerciji preletio, njegova fenomenalna reakcija ovog puta iz nekog razloga nije upalila, a dječak rendžer završio je u plamenu.
  Za njegovu jaku i elastičnu kožu, ovaj plamen nije tako strašan, može iskočiti.
  Razjareni dječak napregne svom snagom sve svoje mišiće, pribere se i bijesno povuče.
  I morska noć ustupila je mjesto ljetnom danu, mladi ratnik nije poletio na palubu, već na hrapavi zid tvrđave.
  Štoviše, sve se dogodilo trenutno, žilavi lenjinist Valerka nije se imao vremena ni iznenaditi kad se frontalno sudario s krupnim njemačkim vitezom u oklopu. Ispostavilo se da je sudar bio doslovan, a dječaku je napuklo čelo, no ipak se pokazalo da je bilo jače od vizira te je nasilnik uz divlji vrisak poletio dolje.
  Ranger Boy je pogledao oko sebe i shvatio. Dolazi do žestokog juriša na antički grad, očito iz kasnog srednjeg vijeka. Oružje je puno oklopa, oklopa, koplja, ali ima i topova, pa i škripa. Čak i ako su potonji još uvijek primitivni.
  Mladi lenjinist Valerka dobro je poznavao oružje i shvatio je da je ovo kraj šesnaestog stoljeća. Možda čak i posljednje godine vladavine Ivana Groznog.
  A sudeći po odjeći i psovkama, prilično velik grad napadaju njemački plaćenici, poljska i litvanska gospoda. A ruska vojska, zajedno s lokalnom milicijom, odbija napad.
  Vau, to je grb grada. Da, ovo je Polotsk! Wow, izgleda kao da vojska poljsko -litavskog kralja Stefana Batorija juriša na ruski grad.
  Točnije, vojska Ivana Groznog, pod osobnim zapovjedništvom samog cara, opsjedala je i zauzela Polock 1563. godine. I sada Stefan Batory želi odbiti ovu tuču natrag. Štoviše, u stvarnoj povijesti je uspio.
  Nakon toga je stvorena prijetnja ruskim posjedima u Livoniji. Do tog je vremena carska Rusija pod carem Ivanom osvojila gotovo sve gradove i utvrde Livonije, osim Rige i Revela, te nekoliko gradova u Kurlandiji.
  Padom Polocka tijek rata poprimio je vrlo težak karakter za Rusiju. Konkretno drugu frontu otvorila je Švedska - tada mnogo opsežnija i moćnija sila nego što je sada. Ali za sada je Polotsk ključna obrambena točka.
  Poljaci su također umorni od dugotrajnog rata s Rusijom, a Šveđani se nisu odmaknuli od brutalnih borbi s Danskom; doći do mira.
  Svojedobno je Batory zaustavljen tek tijekom opsade Polocka, čime su ruske zemlje bile uvelike opustošene. Ali sada postoji šansa da se rat završi brže i s povoljnijim rezultatom za Rusiju.
  Mladi lenjinist Valerka, mašući mačevima, s divljim bijesom juriša na Nijemce i Poljake. Slučajno se našao na najopasnijem dijelu juriša, gdje je Stefan Batory bacio svoju elitnu stražu, a njegovi su se plaćenici već popeli na zidine.
    Dječak rendžer vrlo je vješto golim prstima bacao krhotine razbijenih kamenih kugli. Nekoliko desetaka plemića i vitezova palo je ubijeno bacačkim granatama mladog terminatora.
  Pionir Valerka, sjekući mačevima masu Nijemaca i Poljaka, s ogromnim ushićenjem, vikao je:
  - Za cara i patronim, naprijed!
  Naravno, tada su ljudi u šesnaestom stoljeću bili nešto lakši i sitniji nego sada, a mišićavi dječak od otprilike dvanaest godina više se nije smatrao djetetom. Ali svejedno, kada tip u grimiznim kupaćim hlačama i mišića nalik na žicu mlinom u dva zamaha pokosi tucet vitezova, ne možete ne osjetiti najdivlji užas.
  Užas, naravno, dolazi od neprijatelja, ali hrabra ruska vojska i lokalna milicija, naprotiv, bit će nadahnuti. A on će također odgovoriti uzvicima klicanja i ljubaznim udarcima.
  Mladi lenjinist Valerka nikada se nije borio tako žestoko i žestoko kao sada. Kao da je osjećao da nije dugo na ovom svijetu, te je želio izbaciti svu svoju energiju i nanijeti najveću moguću štetu neprijatelju.
  I goli prsti bacali su krhotine bodeža, mačeva, topovskih kugli, diskova i kaciga. A dječak je čuvar rukama sve nasjekao kao mlin za kavu. Ni najmanjeg zaustavljanja ili stanke. Naprotiv, maksimiziranje pritiska.
  A ruska vojska, vidjevši njegov primjer, povika:
  - Anđeo je s nama! Mi ćemo pobijediti!
  Desna ruka Stepana Batorija, hetman Hodkevič, osobno je predvodio proboj na najosjetljivijem području. Samo što Poljaci s plaćenicima upadoše u grad, već su bili opkoračili zidine, ali tada se pojavio bosonogi dječak koji istrebljuje najbolje ratnike stotinu u minuti, pa i brže. Kako ne poludjeti i izgubiti glavu?
  Hodkevič se sa stotinu najboljih ratnika pokušao popeti na naslovni toranj. Ali nije morao čak ni ukrstiti mačeve s pionirskom rendžerkom, hetmana je pravo u oko pogodio komadić koplja, koji je poletni tinejdžer tako vješto lansirao nogom.
  Smrt hetmana ozbiljno je usporila i dovela ostatak plaćenika i Poljaka u kukavičko stanje. Da nije bilo obrambenih odreda tatarskih strijelaca i pješaštva iz grada Genove, horda bi se odmah povukla.
  I tako se oglasio signal, a Stefan Batory je bacio nove rezerve u bitku. Nije htio oklijevati ni popustiti. Grad Polotsk je pun bogatstva, a isplata plaća ovim pohlepnim i brojnim plaćenicima je vrlo skupa.
  Također je nemoguće produžiti opsadu jer Rusija još nije potpuno iscrpljena u ratu i može prikupiti i poslati pojačanje Polocku. Konkretno, pojavio se novi, prilično talentirani guverner, Skopin-Shuisky, koji je sposoban poraziti poljsko-njemačke trupe iscrpljene u napadima.
  Ne, trebali bismo brzo zauzeti grad na juriš!
  Istodobno su otvorili vatru iz mušketa. Naravno, s tolike udaljenosti ciljano gađanje ne dolazi u obzir. Većina olovnih metaka, velikih poput oraha, pogađa vlastitu gomilu koja hrli u napad.
  Nekoliko redova je ubijeno odjednom, a Valerka Lagunov izvela je tehniku "zmajevog ventilatora", šaljući baruna Magellara na sljedeći svijet . I jedan francuski grof koji je postao plaćenik, k tome.
  Ostatak ruskih vojnika počeo je još žešće pritiskati. Ponekad se ljudima događaju čuda - vjera, nada, ljubav. I tada zaboravljaju svoje strahove i mačevima, kopljima i jataganima svrgavaju čitave vojske protivnika .
  Lokalne milicije se bore. Mnogi od njih naoružani su toljagama, sjekirama i kosama. Susjedna sela su se okupila da podrže rusku vojsku i seljaštvo. Bore se mnoga djeca i žene.
  Dječaci najčešće pucaju iz lakih lukova, ili koriste kratke sablje ili bodeže. Neki koriste prastaru praćku. No, seljanke su , kakvo zadovoljstvo, prilagodile harfu za praćku. Valerka, odsjekavši debelom glavu , ohrabri bosonoge djevojke:
  - Evo za neprijatelja! Baci jače!
  Odrasli branitelji bore se, u pravilu, u čizmama ili cipelama, dok su djeca i žene isključivo bosi. Štoviše, ne samo zbog siromaštva. Jedan od bosonogih dječaka, star oko četrnaest godina, sječe se u prilično skupom, srebrnom oklopu i ima sablju s pozlaćenim balčakom.
  Očito je to mentalitet srednjeg vijeka - klinci se jačaju. Štoviše, vrijeme je stvarno toplo i nema razloga za trganje sandala ili čizama. Međutim, odrasli muškarci ne žele biti skitnice, a oni koji imaju bradu moraju nositi čizme.
  Mladom lenjinistu Valerku, međutim, nije neugodno što previše liči na skitnicu, pa čak i na roba. Naprotiv, Poljaci ga se, smatrajući ga nečim nadnaravnim, još više boje.
  I iako je Stefan Batory bacio sve svoje rezerve u bitku, deseci tisuća vitezova i plemića ne mogu slomiti ruske vojnike i bjeloruske milicije, iako ih je pet puta više ( i to ako računate branitelje zajedno s djecom vojnicima!) . Vojsku od sto tisuća doveli su poljski kralj i plaćenik turskog sultana. I topi se pred našim očima.
  Da bi razveselila brojčano inferiorne ruske ratnike, mlađa pionirka Valerka je glasno zapjevala:
  Sokol velike domovine -
  Letite više od planina i neba!
  Neka pravoslavna lica-
  Uzviknut će - Svemogući je uskrsnuo!
    
  Sunce velike Rusije,
  Snažnije nam osvijetli put!
  Ti si najljepša u svemiru
  Nikada nećeš biti slađi!
    
  Moje srce ide Isusu
  Eksplodirat će poput uzavrelog vulkana!
  Za kukavicu nema mjesta na nebu -
  Idemo u planinarenje, ljudi!
    
  Bit će domovine na svijetu,
  Sjaj poput besmrtnog kvazara!
  Ali nepristrasni suci -
  Svima vam milost podari!
    
    Služi domovini vjerno -
  Ona koja je kao zvijezda...
  Domovina, Bog Rusija je sveta -
  Ljubav će ostati nepromijenjena!
  Obraćam se tebi -
  Okrenem se sebi -
    Vjerno služite velikoj zemlji -
  U svemiru, u dubinama, vodi i posvuda!
    
  Tada će biti Isus
  Bit će tada Marija...
  I napast neće ugristi...
  A Sotona neće doći!
    
  Moja će domovina postati
  Rusi su svi laka obitelj...
  A onda ćemo se popeti,
  Iznad sazviježđa je tvoj dom!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"