Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Space Urss Ni Vampirew

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    San kɛmɛ mugan ni saba laban na, dolow Sirius dugukolo naaninan kan, tutigɛbagaw ka kanpaɲi "Burevestnik" bɛ yen. URSS kɛra dolow mansamara ye, wa kominisi jɔra a kɔnɔ. Hadamadenw bɛ ka jɛnsɛn galaxie (fila) bɛɛ kɔnɔ. Wa hali ka tɛmɛ o kan, vampirew bɔli siniɲɛsigi kanpaɲi na min bɛ se ka kɛ fɛɛrɛko siratigɛ la, o ye ko ye min ma deli ka kɛ. O kɔfɛ, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, siwili dɔ bɛ yen min bɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ ni hadamadenya ye ka bɔ galaxie wɛrɛ la. Valerka, Leva, Slava ani Marinka - URSS ka galasi waati ɲɛmɔgɔw, bɛ kɛ vampirew ye ani ka ɲɛnajɛw sɔrɔ minnu ɲɔgɔn ma deli ka kɛ, minnu bɛ yeelen bɔ ani minnu bɛ mɔgɔ nisɔndiya.

  SPACE URSS NI VAMPIREW
  ANNOTATION (KƆLƆSI)
  San kɛmɛ mugan ni saba laban na, dolow Sirius dugukolo naaninan kan, tutigɛbagaw ka kanpaɲi "Burevestnik" bɛ yen. URSS kɛra dolow mansamara ye, wa kominisi jɔra a kɔnɔ. Hadamadenw bɛ ka jɛnsɛn galaxie (fila) bɛɛ kɔnɔ. Wa hali ka tɛmɛ o kan, vampirew bɔli siniɲɛsigi kanpaɲi na min bɛ se ka kɛ fɛɛrɛko siratigɛ la, o ye ko ye min ma deli ka kɛ. O kɔfɛ, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, siwili dɔ bɛ yen min bɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ ni hadamadenya ye ka bɔ galaxie wɛrɛ la. Valerka, Leva, Slava ani Marinka - URSS ka galasi waati ɲɛmɔgɔw, bɛ kɛ vampirew ye ani ka ɲɛnajɛw sɔrɔ minnu ɲɔgɔn ma deli ka kɛ, minnu bɛ yeelen bɔ ani minnu bɛ mɔgɔ nisɔndiya.
  ƝƐFƆLI KƆRƆBƆLI
  Valerka Lagunov bolila ka tɛmɛn oranjɛ jirisunw kan ani jirisunw kan minnu ɲɛ ye bulama ye, minnu tun bɛ nakɔsɛnɛyɔrɔ sanfɛla datugu min bɛ Burevestnik kɛrɛfɛ. Cɛdennin tun bɛ ka pan i n"a fɔ Peter Pan min ye nsiirin ye. A tun bɛ fini surunw dɔrɔn de don, a tun bɛ manamana ni kabakurun kulɛrilenw ye, wa minɛn si tun tɛ ye min bɛ pan. Cɛdenw kan, u kɔ jɛlen, farikolo-ɲɛnajɛlen, kravati bilenman dɔ tun bɛ yeelen bɔ ni rubiw ye. A ye nisɔndiya jira ni perle ɲinw ye minnu bɛ manamana Sirius yeelenba violet kan. Lenin kamalennin in farikolo tun sirilen bɛ ni tilew ye minnu bɛ lafiya ani farikolo cɛɲiw kosɛbɛ.
  Dugukolo kan sariyaw fɛ, a tun ka suma kosɛbɛ. Yan, o bɛɛ kɔfɛ, o sigida Tle barikama in bɛ yen, min bɛ funteni caman di, ka yeelen ultraviolet ani yeelen wɛrɛw di. Valerka tun ye nɛrɛ ye, nka a kunsigi, a kɔfɛ, a tun ka nɔgɔn, i n"a fɔ malo mɔlen kojugu, i n"a fɔ a ɲɛda tun bɛ cogo min na.
  Cɛdennin ye pan, sisan a bɛ jiribolo dɔ kɛ, sisan a bɛ ka lamini jiriw kɛrɛfɛ minnu bɛ i n"a fɔ gitari ni juru kulɛri caman bɛ bɔ duguma.
  O kɔ, a bolila ka tɛmɛ flen bilenman dɔ fɛ, nɛrɛmuguma jɛmanw tun bɛ min kan. Nin sogodunnaw ka lasigiden min bɛ jiriw la, o y"a buluw tigɛ, a bɛ ɲini ka cɛnin in sennasanbara jɛlen minɛ.
  Cɛdennin ye nugu Kɛ cɛ-dunna-fla in na k'a pɛrɛn:
  - Jagokɛlaw bɛ tugu ɲɔgɔn kɔ ! Dunan dɔ donna a kɔnɔ, a tɛna se ka o sɔrɔ!
  Leva y"a yɛrɛ jira a kɛrɛfɛ. A fana farikolo ka bon, a ɲɛda bɛ kɛ ni fini surun ye min bɛ manamana, nka a kunsigi bilennen don i n"a fɔ nɛgɛ. Nka, cɛden cɛɲi dɔ, san kɛmɛ mugan ni saba laban na, mɔgɔ jugu si tun tɛ to hadamadenya la. Leva bolila ka tɛmɛ tori dɔ fɛ min bonya bɛ se tanki ɲuman ma ani diamant bɔgɔlan. Cɛdennin y"a sɔgɔsɔgɔ n"a sennasanbara jɛlenw ye o fini nafama da la, ka dɔnkili da ko:
  - I tɛ fɛnɲɛnama ye min bɛ mɔgɔ dusu kasi, nka i ye tori ye diamant kɔnɔ !
  Kravati bilenman dɔ tun bɛ bɔ kɛnɛ kan a ka sokola fari la. Cɛdennin sennasanbara dɔrɔn de tun ye pinki ye ani a bolokɔnincininw tun ye pinki ye, nka a tun bɛ ɲini ka kɛ Papuwasi ye.
  A ye ɲɛji cɛ Valerka la k"a kininbolo bolokɔnincininw tigɛ. Warabilen ni wuluba dɔ ka ologramu dɔ bɔra. Mankanba dɔ tugura o kɔ min tun bɛ mɔgɔ tulo tigɛ.
  Sigida sonsannin jɛmanw ni wuluwuluw kulu dɔ, n"u kelen-kelen bɛɛ kɔ ye naani ye, ani jirafaw ka kulu dɔ, n"u kamanw ye wuluwulu ye, olu girinna, u siranna o ɲɔgɔnna waraba sugu fɛ hali n"a bɛ kɛ fɛn ye min bɛ se ka kɛ fɛn ye.
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ tun bɛ yen. Npogotiginin dɔ min tun bɛ ni fini surun ye ani finimugu finman dɔ tun bɛ a disi kan, o pɛrɛnna ko:
  - Aw kana kɛ bɔnɛbaga ye, cɛw ! Anti-pulsarize bɛ baganw lasiran.
  Cɛden sabanan dɔ bɔra kɛnɛ kan, a kunsigi bulu ni kurulen don.
  A nisɔndiyalen, a ko:
  - Fɛn bɛɛ bɛna kɛ quasar ye , Marinka ! An bɛ ka ɲɛnajɛ dɔrɔn de kɛ!
  Npogotiginin y"a senkɔniw digidigi n"a sen jɛlen, fitinin, nɛrɛmuguma ye, nka a senkɔni ye pinki ye. Kɛlɛkurunba dɔ ka ologramu dɔ tun bɛ yeelen bɔ, marifa caman tun bɛ min kɔnɔ, cɛdenw ka kulu dɔ tun bɛ a kɔnɔ, minnu tun bɛ finiw na minnu bɛ ni sɛrɛkiliw ye. Kɔgɔjidala kamalenninw ye nisɔndiya jira, wa u ka butikiw tun bɛ manamana ni polisi ye.
  Cruiser kurunba kurunw tun masirilen don ni fɛn cɛɲiw ye, minnu tun bɛ ni falenfɛnw, kuluw ani npogotigi cɛɲiw ye. Wa o kɔfɛ, tiɲɛ na, a bɛ ka sɔgɔsɔgɔ n"a ka dandi butikiw ye, minnu masirilen don ni sɔgɔlanw ye minnu falen bɛ diamant na, npogotiginin-kapitɛni cɛɲi dɔ bɔra kɛnɛ kan ni finimugu cocked ye, ni wulu dɔ datugulen don ni kabakurunw ye minnu bɛ manamana i n"a fɔ dolow. A y"a kunsigi bɔ, ka kunsigi jira min ɲɛ ye sanu bulu ye. A y'i biri sungurunnin ɲɛ na k'a sɔgɔsɔgɔ ko:
  - I b'a fɛ mun na, n ka masakɛmuso ?
  Slavka, o tun ye cɛnin tɔgɔ ye min kunsigi ye bulama ye, a ye ŋɛɲɛ kɛ k"a jaabi ko:
  - Masaden! Yala i b"a dɔn ko Lenin jamana kɔnɔ ani kominisi min ye se sɔrɔ, cɛden o cɛden min bɛ ni kravati bilen ye, o bɛ bonya ni bonya sɔrɔ ka tɛmɛ zari ni masakɛba kan min ka di kosɛbɛ wa!
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ologramu tununna o yɔrɔnin bɛɛ, ka jaabi di, walima ka dɔnkili da ka ɲɛ:
  Sanfiɲɛbaw sababu fɛ, hɔrɔnya tile ye yeelen bɔ an ye,
  Wa Lenin belebeleba ye yeelen bɔ an ka sira kan...
  A ye siyaw kɔrɔta ka ɲɛsin ko tilennen dɔ ma,
  Ilyich ye yɔrɔ bila ka diɲɛ ta!
  . SABABU No. 1
  URSS ma bin ani a ma bin. O kɔfɛ, kominisi ye se sɔrɔ diɲɛ fan bɛɛ la. Wa Soviyetiki jamana tora ka bonya fo ka kɛ jamana laban ye dugukolo dugukolo kan. O kɔfɛ , diɲɛ tilalen waati banna, ani danniba ni diɲɛ yiriwali waati dɔ daminɛna.
  Hadamadenw y"a daminɛ ka yiriwa ani ka ɲɛtaa sɔrɔ. Kɛlɛw, kɔngɔw, banakisɛw tununna, furakɛli kɛra fɛn bɛɛ setigi ye. A tun bɛ se ka kɛ ka mɔgɔw ka jamu yiriwa, wa juguya min tun ka jugu kosɛbɛ hadamadenw ma - kɔrɔya - o se sɔrɔ. Mɔgɔw kɛra kamalenninw ni cɛɲiw ye badaa. nafolo gɛlɛyaw fana ɲɛnabɔra . Wari tununna ani bɛɛ tun bɛ se ka sɔrɔ ka kɛɲɛ n"u magow ye.
  Mɔgɔw y"u sigi galaxie (fila) bɛɛ la. Nka, dolow ni dugukolo-yɔrɔ caman bɛ yen. Fanga sɔrɔyɔrɔ minnu tun ma deli ka sɔrɔ fɔlɔ, olu sɔrɔla. Thermoquark fusion fanga ka bon siɲɛ miliyɔn fila ka tɛmɛ thermonucléaire fusion kan, ani thermopreon fusion fanga ka bon siɲɛ triliyɔn naani ka tɛmɛ hydrogène nucléaires fusion kɛcogo kan.
  Ɔridinatɛri fɛɛrɛbɔ yiriwara, Hypernet ani virtuel ultramatrix ( min bɛ wele ko ultramatrix ) . Ɲɛnamaya kɛra koɲuman ye kosɛbɛ ani a kɛra ɲɛnajɛ ye.
  Musow yɛrɛ ma se ka denw muɲu ani ka u bange, o bɛɛ kɛra ɛntɛrinɛti inkubatɛri kɛrɛnkɛrɛnnenw fɛ. Wa o de kosɔn, mɔgɔw bɛɛ kɛra, k"a sɔrɔ u ma danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ, u cɛ ka ɲi kosɛbɛ, wa u kɛra ni ja cɛɲiw ye. Wa sisan, cɛnimusoya tilennenw ka lasigidenw ka ca siɲɛ caman ka tɛmɛ ciden barikamaw kan. Wa diɲɛ kɛra kabako ni kabako ye cogo min na, min kɔnɔ, u fanba ye npogotiginin fitininw ye badaa badaa ani minnu cɛ ka ɲi pewu.
  Wa, nin tun ye alijɛnɛ sɛbɛ ye kaban! Wa cɛya ni musoya barikamaw ka lasigidenw bɛ i n"a fɔ Apolɔ, hali ni danfara minnu bɛ mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ la, olu maralen bɛ. Siyaw ni jamana minnu tun bɛ Soviyetiki jamana ka sanfɛla mansamara kɔnɔ, olu ɲagamina ka taa a fɛ, o min ye mɔgɔw kɛ cɛɲiw ni dafalenw ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Kominisi ka alijinɛ ani, a tun bɛ iko gɛlɛya nafamaw bɛɛ tun ɲɛnabɔra kaban.
  K"u to sankolola ɲinini na, mɔgɔw ma siwili kelen sɔrɔ fɔlɔ min yiriwara ka caya walima ka dɔgɔ u ka galaxie kɔnɔ. Wa o tun bɛ se ka kɛ ko ɲuman ye.
  Komin n tun man kan ka kɛlɛ kɛ ni mɔgɔ si ye. Hali ni dugukolo caman tun bɛ yen minnu falen bɛ jiriw ni baganw na. Misali la, Sirius tun bɛ ni planete wolonwula ye minnu tun bɛ ni biologique ɲɛnamaya ye. Tiɲɛ don, ni siwili tɛ. Wa bagan minnu yiriwara kosɛbɛ, olu Kɛra santiriw ye minnu Bɔra dugukolo duurunan na. Nka u fana tun tɛ ni baarakɛminɛnw ye fɔlɔ wa u tun bɛ berew ni berew dɔrɔn de ta n"u tun ka kan ka ɲɔgɔnye dɔ daminɛ. Tiɲɛ don, hakili tun bɛ Sentaurw la ka se ʃimpanziw hakɛ ma, wa u tun bɛ se ka hadamadenw ka kuma fɔ. Sonsanninw tɛ se ka min kɛ ni u ma fɛn caman sɛmɛntiya u ka jamu la.
  Dugukolo naaninan kan, min tun ka suma kosɛbɛ, ni funteni hakɛ cayalenba ye degere biwɔɔrɔ ni duuru ye, ɲɛnamaya suguyaw tun ye fɔlɔfɔlɔw ye, hali ni kɔnɔ dɔw tun bɛ se ka kalan kuma la. Fɛnɲɛnɛmaw ni baganw bɛɛ ka ca. Tutigɛbaga ka kanpaɲiw sigira yan, wa denmisɛnw tun b"a fɛ ka awiyɔn ta yan.
  Dugukolo sabanan tun ka suma ka tɛmɛ o kan yɛrɛ, nka a tun falen bɛ sigida ɲɛnamaya fana na. Wa fila fɔlɔw surunyalen don Sirius la kojugu, ji bɛɛ bɛ wuli u kan, wa farikolojɔli suguyaw tun tɛ se ka kɛ tugun. Planɛti duurunan tun ka nɛnɛ, nka a tun ka suma hali bi, ka tɛmɛ Dugukolo kan san kɛmɛ mugannan na. Wa a wɔɔrɔnan funteni hakɛ tùn ka dɔgɔ ni degere fla ye ka Tɛmɛ Dugukolo kan, k'a sɔrɔ a kan waati cogoya tùn ma Labɛn fɔlɔ.
  Planɛti wolonwulanan tùn ka suma dɔɔnin ka Tɛmɛ Marisikalo kan, nka ɲɛnamaya fana tùn b'a la, hali n'a tùn ka dɔgɔ. Planɛti tɔw tun tɛ ni ɲɛnamaya ye tugun, fo banakisɛ nɔgɔmanw. Nka fɛnɲɛnamafagalan caman bɛ yen ani fɛn caman wɛrɛw.
  Sirius nafolo ka bon planetew la - u hakɛ bɛ se tan ni fila ma, wa o ka ɲi kosɛbɛ . Dolow wɛrɛw tɛ bolomafara di o nilifɛn ma ten. O tɛmɛnen 'kɔ, galasi cɛmancɛ la, dolow ka ca kojugu yɔrɔ min na, balawu ni dugukolo yɛrɛyɛrɛ bɛ Kɛ tuma bɛɛ dugukolo-yɔrɔw kan k'a sababu Kɛ dolow gɛrɛlenw ni kɔseginw lamaga-lamagali ye.
  Tiɲɛ don, mɔgɔw y"a ɲini kaban ka dugukolo-yɔrɔw Dabɔ cogo la min bɛ Kɛ ni dolow ye. O la sa, bagabagali si tun tɛ yen ko mɔgɔ bɛ se ka sigi yɔrɔ min na, o dɛsɛ.
  Siwili fila-fila tun bɛ Misira kɔrɔ yiriwali siratigɛ la, ani o ɲɔgɔnna mɔgɔw, minnu tun tɛ kelen ye u tulo cogoya dɔrɔn de la. U tun bɛ i n"a fɔ wuluwuluw. Siwili fila bɛɛ kɔrɔlen don kosɛbɛ ka tɛmɛ hadamadenw ta kan, nka u jɔra u yiriwali la.
  Wa min ka di, o ye ko sigida sanjiba mɔgɔw tun bɛ se ka ɲɛnamaya kɛ fo san kɛmɛ duuru, wa u tun tɛ kɔrɔbaya tiɲɛ na, wa cɛw yɛrɛ ma wuluwulu ni kunsigi falen, wa u tora u yecogo la i n"a fɔ funankɛninw. O mɔgɔw yɛrɛ tùn b'u Weele ko elves. Ɔwɔ, u cɛ ka ɲi kosɛbɛ, u fari ka nɔgɔn, u ka laadalakow, u nisɔndiyalen don, u tɛ foyi ɲɛ ani u bɛ denmisɛnninw ta. Elfew danma minnu bɔra nsiirinw na ni kamalennin banbali ye minnu bɛ di ni jamu kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, nka hakili la fana denmisɛnninya cogoya la, ani fɛɛrɛ kuraw tora kɔrɔlen fɔlɔ hakɛ la. Elfew yɛrɛ tun tɛ ni catapult walima ballista ye, nka wotoro tora dafalen sanfɛla la.
  O waati kelen na , a tun ka di u ye ka piramidiw jɔ ani u tun dalen bɛ ɲɛnamaya kɔfɛ. A kɛra cogo o cogo, siniko dɔnniya y"a jira ko fɛn dɔ bɛ bɔ mɔgɔ la tiɲɛ na farikolo saya kɔfɛ, wa o bɛ se ka kɛ mɔgɔya ni hakilijagabɔ ye, ani hyperétherique component. O la sa, baara kunba fila tun bɛ dɔnniya la sisan. Aw ye dolow kurunw da minnu bɛ se ka pan ka tɛmɛ galaxie kan, ani ka mɔgɔ salenw lakununni dege. Wa fɔlɔ, Lenin, min tun bɛ URSS galaxie kɔnɔ, a tun bɛ i n"a fɔ Ala ɲɛnama banbali!
  Hali jatebɔ kura daminɛna kabini Vladimir Ilyich wolodon! Wa a tun ka nɛnɛ.
  Mɔgɔw siranna kosɛbɛ k"a ye ko galaxie kɛrɛfɛla kɔnɔ, siwili jɛlen dɔ tun bɛ yen, min tun ka bon kosɛbɛ fɛɛrɛko siratigɛ la, min tun ma jɛɲɔgɔnya kɛ fɔlɔ ni hadamadenw ye. Nka a ma binkanni si jira fana.
  Wa o cogo la, mɔgɔw ye kamalenninya banbali sɔrɔ, farikolo kɔnɔ seliluw tun bɛ se ka tila fo waati dafalen, o kɔrɔ ye ko ... Sankolo dɔrɔn, fiɲɛ dɔrɔn, nisɔndiya dɔrɔn de bɛ ɲɛfɛ! Ani hadamadenw tɛ waati sɔrɔ ka kɔrɔtɔ!
  Valerka Lagunov ni Leshka ni Slavka ni Marinka si bɛ san tan ni fila dɔrɔn de la. O la sa, hami ni gɛlɛya si t"u la fewu. U bɛ lafiɲɛbɔ la sisan, o bɛna kɛ kalo wɔɔrɔ kɔnɔ, wa denmisɛnw bɛ ɲɛnajɛ ni nisɔndiya dɔrɔn de kɛ o waati kɔnɔ.
  Sisan u bɛ ka ologramuw Dabɔ u bolokɔnincininw ni u senkɔniw digilen fɛ. Wa u bɛ pan ni kungo ye. I bɛ se k"a miiri ko mɔgɔ minnu bɛ o ko la, olu ɲɛnama don pewu.
  Misali la, King Kong sonsannin ni Tyrannosaurus rex ye kɛlɛ kɛ. Ani kɛlɛ ni ɲɛnajɛ juguw taara n"u ye. U bɛ ɲɔgɔn faranfasi tiɲɛ yɛrɛ la.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a faga:
  - Ayi! A ye brutal ye ani joli bɛ yen. Donc, i y"a ye, a tɛ se ka kɛ!
  Leshka y"a kunkolo bilenman wuli k"a jira ka bɛn:
  - Awɔ! Tiɲɛ na, nin ye juguya ye kojugu!
  Cɛdennin y"a senkɔniw sɔgɔsɔgɔ. Ja dɔ bɔra gato dɔ kan min pentalen don kosɛbɛ ni rosew ni falenfɛn wɛrɛw ye minnu dilannen don ni krema ye, ka fara perle swans ni sanu jɛgɛ kan ni warijɛ finmanw ye. A tun bɛ mɔgɔ dusu minɛ cogo min na tiɲɛ na.
  Cɛdennin min bɔra siniɲɛsigi la, o y"a kɔlɔsi ko:
  - O ka bon , ɔnhɔn ?
  Valerka y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Denmisɛnninko dɔɔnin, nka a bɛɛ lajɛlen na, a man jugu !
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  Gato dunni tɛ kojugu ye, a man kan k"a fɔ ko .
  Nka min ka fisa yɛrɛ , te min ni mɔni ye!
  Wa cɛnin min kunsigi tun ye bulama ye, o ye ŋɛɲɛ kɛ.
  Denmisɛnw tun nisɔndiyara ani u tun b"a fɛ ka ɲɛnajɛ ni dusukunnata kura sɔrɔ.
  Slavka y"a ta k"a yɛrɛ firifiri ni teliyaba ye, ka jirisunw tigɛ. Cɛdenw kɔnɔ, nanobot misɛnninw tun bɛ yen minnu tun b"a to u tun bɛ se ka pan kosɛbɛ. Ka fara o kan, cɛdenw tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye. Nka u ka kravati bilenmanw tùn bɛ baara damadɔ Kɛ waati kelen na.
  o la i n' a fɔ ɔridinatɛri ja dicogo ani jɛɲɔgɔnya sabatili ni Hypernet ye .
  Slavka y"a yɛrɛ sɔrɔ jeli ni piton ɲɔgɔnna dɔ kɛrɛfɛ. Wa a ye bagan faantan in firifiri tiɲɛ yɛrɛ la. Hali funteni tun bɛ sumaya ka tɛmɛ fɔlɔ kan.
  Cɛdennin min bɛ pan, o ye dɔnkili da ko:
  An ye ɲɛnamaya kɛ cogo min na kɛlɛ la
  Ani ka siran saya ɲɛ...
  Ne ni e bɛna ɲɛnamaya kɛ cogo min na kabini sisan,
  Ani dolow sanfɛyɔrɔw la, .
  Ani kuluw makun...
  Kɔgɔji jikuruw ni tasuma jugumanba, .
  Ani tasuma diminnen ni dimi !
  Levka y"a yɛrɛ firifiri ka jaabi di, o fana ni teliya ye min tɛ se ka da a la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  Da suguya caman bɛ sankolo la,
  jugu raging bajiw...
  Kɔgɔji dɔ bɛ yen min falen bɛ faraw la yɔrɔ nɛrɛma in na,
  Nka sisan mɔgɔw ye Ala barikamaw ye!
  Valerka ye a ɲɛda biri ani k"a kɔlɔsi ko:
  - Hyperplasma ye fanga ye ! Taabolo caman bɛ u jigi da a kan.
  Marinka y"a fara a kan ni dimi ye ko:
  - I n' a fɔ hypercurrent kan cogo min na !
  Wa sungurunnin ye ologɛrɛki pulsar ta k"a bila n"a senkɔniw ye. Ani kɛlɛkurunba dɔ bɔra kɛnɛ kan ni dekiw ni siminiw ye minnu bɛ sisi
  Levka y"a kɔlɔsi ko:
  - nin ye retro ye - san kɛmɛ mugannan daminɛ !
  Slavka fana y"a senkɔniw digi, o kɔfɛ, armadillo dɔ bɔra a kɛrɛ fɛ, min ka kɛlɛkɛminɛnw bɛ manamana, ni sanu ye.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An ka kɛlɛ kɛ !
  Valerka fana ye sɔgɔsɔgɔ kɛ. Nka a nana ni kurun ye min ka nɛnɛ kosɛbɛ, min bɛ bi ta la ani min ka bon kosɛbɛ.
  Pioneer Boy y"a kɔlɔsi ko:
  - N"i b"a fɛ ka kɛlɛ kɛ, o tuma na, i k"o kɛ ni fɔlikan ye !
  Levko fana y"a yɛrɛ ka dreadnought lasegin, ka kuma fɔ:
  - Ayi, an bɛna kɛlɛ kɛ ni hyperquasar fɔlikan ye !
  Wa kurun naani bɛɛ ye marifa ci ɲɔgɔn ma. Fo a tun bɛ mɔgɔ tulo tigɛ.
  Denmisɛnw y"u bolow ni u senw da, k"u yɛrɛ firifiri ka dɔnkili da ɲɔgɔn fɛ ni dusukunnata ye, k"u ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  An ye waatiba dɔ ka kosmos denw ye,
  Kominisi kɛnɛman jɔra kaban...
  Mɔgɔw ka kow , da ne la, u man jugu fewu, .
  An ka kɔrɔtɔ ka wuli, an kana jigin fo segin kelen!
  
  Anw tutigɛbagaw bɛ hyperplasme (hyperplasme) bɔn, .
  A super ordinateur droit dans notre cravate...
  Wa denmisɛnw ka robow bɛ cikanw kan minɛ,
  Se ka ultra kɛ nin waati in na!
  
  Anw, tutigɛbagaw, an bɛ kosɛbɛ, dɔn, ka da ne la, ka dashing, .
  An ye pankurun ta ka taa galaxiew dancɛw yɛrɛ la...
  Wa hali sisan an senw bɛ kɛnɛ pewu , .
  U bɛ se ka fɛn caman gosi ka tɛmɛ wuluw dɔrɔn kan!
  
  Fɛn bɛɛ bɛna kɛ dafalen ye ten ani quasar , .
  Fɛn min tɛ se ka sɔrɔ dɔrɔn diɲɛ kɔnɔ...
  An bɛna a kɛ, da ne la, so pulsarically , .
  Ne ni cɛdenw bɛ sira kan!
  
  URSS ka bon sisan, miliyɔn caman
  Dolow ni dugukolo nisɔndiyalenw bɛ o la...
  Kominisiw ka legiyɔnw bɛ an kɔfɛ,
  An tɛ tɔɔrɔ ni gɛlɛyaw dɔn!
  
  An bɛ se ka kabako fɛn o fɛn da,
  Ani ka pulsar teoplasmique dɔ bɔ i bolokɔni na...
  Tɛmɛnen yɔrɔ janw na, ala bɛɛ ni Juda jugu.
  Ani sisan, Ala ka nilifɛn b"an bolo!
  
  Tutigɛbagaw ka kɛ diɲɛ kura kɔnɔ,
  Farikolo cɛɲi kɔnɔ, min falen bɛ kanuya la...
  An bɛna kominisi jɔ dugukolo o dugukolo kan,
  Ani sugo zeru tɛna baara kɛ!
  
  Vladimir Ilyich bɛna dusu don an kɔnɔ,
  Ani an bɛna sufɛla ka dɔnkili da ...
  I bɛ nisɔndiya waati dɔ minɛ, .
  Ani mɔgɔ tɛ se ka sa!
  
  Ani ka da ne la, sisan quasarw bɛna kɛ an ta ye,
  Dugukolo bɛɛ kɔnɔ, kominisi bilenman bɛ yen...
  juguya ni sugo juguw gosi , .
  An k"a jira ko tutigɛbagaw bɛ u yɛrɛ dɛmɛ!
  
  Dolow kurun minnu bɛ boli teliya la sankolo la, olu filɛ nin ye, .
  U ka nɛnɛ ka tɛmɛ nukliyɛri misiriw kan...
  Ani denmisɛnw, aw k"a dɔn, plasma-light pilotes, .
  U bɛ se ka parquet ta ni polishing ye!
  
  K"an to lafiɲɛbɔ la dugukolo kan, .
  Ani Sirius ye an ka dolow kanulen ye...
  URSS bɛna kɛ alijinɛ ye min bɛ yeelen bɔ bɛɛ ye,
  Ani Lenin bɛ yeelen bɔ fo abada!
  Denmisɛnw ye dɔnkili da ni dusukunnata ni dusuba ye. Wa u kanw bɛ pɛrɛn kosɛbɛ ani u bɛ yeelen bɔ, i n"a fɔ bɛlɛkisɛw mankan.
  Wa kɛlɛkurun minnu bɛ kɛlɛ virtuel kɔnɔ, olu bɛ taa a fɛ ka ɲɔgɔn san ni bɔgɔdaga ye.
  Npogotigi cɛɲiw minnu bɛ bikini sɛrɛkiliw la, olu bɛ boli ka deki lamini. U ɲɛw bɛ tan ni sennasanbara ye. Wa u kunsigi bɛ manamana i n"a fɔ sanu bulu, platini, warijɛ, safir, rubi, emɛridi. Npogotigininw yɛrɛ cɛ ka ɲi kosɛbɛ, n"u bɛ boli kɛlɛcɛw ka nɛgɛ fari kɔrɔ, farikolo bolow bɛ wuli.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin npogotiginin ninnu ye super dɔrɔn de ye !
  Valerka y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, u bɛ yiriwa ani u bɛ kurukuru. Simple top class ye!
  Npogotigininw bɛ tulon kɛ tiɲɛ na n"u ka abs (kɔnɔna) wulilenw ye n"u bɛ boli. ninnu ye cɛɲi nɛnɛmanw ye tiɲɛ na .
  Levka bɛ yamaruyaw di. Ani npogotigininw bɛ marifa baraw doni. Wa u b"o Kɛ ni lamaga teliyalenw ni cɛɲiw ye.
  Valerka bɛ marifaw wuli ka taa marifaci cogo la min bɛ kɛ ni fanga ye. Wa, bɔgɔdaga bɛ don yɔrɔ min na, o bɛ yeelen bɔ tiɲɛ na.
  Cɛdenw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye ani k"u bolonɔ bila ani ka ɲɛnajɛ caman kɛ.
  Slavka bɛ sɔgɔsɔgɔ ani ka pɛrɛn ko:
  - Hyperpulsar npogotigininw !
  Kɛlɛcɛw bɛ sɔgɔsɔgɔ tiɲɛ na i n"a fɔ donsokɛw. Yan, kɛlɛ bɛ Kɛ ni nɔ kɛrɛnkɛrɛnnenbaw ye. Ani, o bɔgɔdagaw bɛ pɛrɛn, ka tasuma don fiɲɛ na i n"a fɔ tasuma-fɛrɛ. Tiɲɛ na, nin ye kalasi sanfɛla ye.
  Valerka ye tweet kɛ ni nisɔndiya ye:
  - O de don, jugu fan bin, ka marifa ci ka don ni kɛlɛkɛminɛnw ye.
  Wa tiɲɛ na , nɛgɛ ni nɛgɛ belebelebaw binna. Ani kɛrɛw bɛ ka jeni. Wa npogotigininw ka sennasanbara jɛlenw bɛ sɔgɔ tasuma bilenmanw fɛ. Wa kɛlɛcɛw bɛ pɛrɛn, u bɛ dimi ka bɔ jeninida la.
  Marinka ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ye juguya ye kojugu. N"a sɔrɔ an bɛ se ka soft version dɔ kɛ k"a lajɛ wa?
  Valerka y"a kunkolo jɛman wuli a farisogo kɔ kan:
  - An k'a ɲini !
  Wa ka bɔ marifaw dawolo la minnu tun bɛ doni ta ani npogotigi cɛɲiw minnu tun bɛ bikini kɔnɔ, olu tun bɛ marifa ci ka bɔ minnu na, dumuni dumanw, sokolaw, lollipops ani dragees tun bɛ pan.
  Slavka y"a dawolo sɔgɔsɔgɔ k"a kɔlɔsi ko:
  - Dumanba! N tun b"a fɛ ka fɛn dɔ dun.
  Valerka ye hakilina di ko:
  - An ka ice cream komandi ɛntɛrinɛti kan !
  Denmisɛnw ma sɔsɔli kɛ, nka u y"u senkɔniw digi ɲɔgɔn na ka telepatiki yamaruya ci.
  Wa o kɔfɛ, kristalɛ tabali dɔw bɔra u ɲɛfɛ yɛrɛ, wa u kan, sanu diwɛn jifilenw tun bɛ ni ice cream suguya caman ye. Nin ye teliya la ka taa yɔrɔ o yɔrɔ la URSS kɔnɔ Hypernet fɛ, wa a tɛ sara pewu.
  Levka ye sanu ice cream ta k"a ta ni dilanw ye a kan ni kuyɛri ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Nin ka di !
  Slavka fana ye ice cream pinki kuyɛri kelen ta ni rezɛn ye, k"a don a da kɔnɔ ni nisɔndiya ye. A y'a ɲimi ani cɛnin ye dɔnkili da ko:
  Nin ye kabako nɛnɛman yɛrɛ de ye,
  Glace min bɛ falen URSS jamana na ...
  Aw cɛdenw mago t'a la ka ɲɔgɔmɛ jɔ,
  Walasa kɔnɔbara gɛlɛyaw kana kɛ tugun!
  Valerka ye kremi ta ka bɔ galasi suguya wɛrɛw la minnu jɔlen bɛ a kɛrɛfɛ. A y'a ɲagami k'a fɔ ko:
  Denmisɛnw ka kan ka nin dun
  Glace radiant dans le classe...
  An na a dun ni diyanye ye,
  An bɛna se sɔrɔ danfɛn juguw kan kɛlɛ la!
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ ani k"a ɲinw wuli. Npogotigi cɛɲiw minnu tun bɛ armadillos ologramuw kan, olu fana y"a daminɛ ka kremi galasiw fili ɲɔgɔn ma. Wa a tun bɛ iko fɛn nisɔndiyalen. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"u ye sonyali kɛ bikini kɔnɔ, ka nɔgɔ ice cream suguya bɛɛ la min ɲɛ ye kulɛri caman ye. Wa a tun bɛ iko a tun bɛ nisɔndiya kosɛbɛ ani a tun bɛ mɔgɔ nisɔndiya kosɛbɛ.
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  Duniɲa ka kan ka siran tutigɛbagaw ɲɛ
  Sɔrɔdasiw ka waleɲumandɔnw jate tɛ se ka fɔ...
  Cɛdenw tun bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn tuma bɛɛ
  An na diɲɛ jugu mugumugu, da ne la, fo duguma!
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka fara a kan ko:
  - Wa jamana bɛɛ tun bɛ ka tutigɛbagaw kɔlɔsi !
  Denmisɛnw y"a daminɛ ka kremi dun ni fanga ye. Wa u y"o kɛ ni fangaba ye. Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  Yala i bɛ tilebin ye sankolo la wa?
  Taamaʃyɛn sirannin dɔ don surf...
  Harmagedɔn taamasiyɛn, .
  Sagakulu minnu bɛ kulekan bɔ diɲɛ kɔnɔ!
  Valerka y"a daminɛ ka pan ani ka firifiri, ka sɔgɔsɔgɔ:
  Avadon, danga bɛ wuli, .
  Avadon, saya dafalen!
  Avadon, ani kɛlɛbolo salenw, .
  Avadon, diɲɛnatigɛla bɛ ɲɛminɛ!
  Hyperplasma (banakisɛfagalanw)!
  Hyperplasma (banakisɛfagalanw)!
  Marinka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye, k"a yɛrɛ firifiri ani ka pan fiɲɛ kɔnɔ:
  - Avadon, nin ye sitanɛ ka jinɛ ye ! Mɔgɔya ɲuman tɛ, i mana a filɛ cogo o cogo.
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sanu kuyɛri minɛ n"a senkɔni jɛlenw ye. A ye ice cream fili, ka kiwi ni kanari ɲagaminen dɔ gosi. Kɔnɔ kabakoma in min ye ɲɔgɔndan ye, o binna, nka o yɔrɔnin bɛɛ, a y"a pan ka wuli k"a daminɛ k"a yɛrɛ sɔgɔ n"a kan jan ye min tun ma deli ka kɛ ani a ka warijɛ dawolo surun.
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - I y"a ye, hali kɔnɔw bɛ ice cream kanu !
  Slava y"a kunkolo wuli ka dɔnkili da ko:
  Bɛɛ b"a fɛ ka dumuni kɛ
  Sɔrɔdasi ni kuruntigi fila bɛɛ...
  Bɛɛ b'a fɛ ka sigi
  Ka nikɛri gosi!
  Levka y"a kɔlɔsi, a ye ice cream fana fili sigida binkɛnɛ dɔ ma min sen tan ni fila bɛ a la, k"a wajibiya ka ice cream kulɛri caman lamaga ni nɔgɔw ye.
  - Ɔwɔ, fɛnɲɛnɛmaw ye an balimakɛ fitininw ye. Fɔlɔ, sosow tun bɛ den sɔrɔ Dugukolo kan, nka sisan, joli-sira-funu bɛɛ kɛra mɔgɔ ɲumanw ye, nafa bɛ minnu na!
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  Cɛden ɲumanw ka ca kosɛbɛ
  A tora ka da cɛncɛn kan...
  U bɛ quarks kurukuruw fili, .
  A bɛ sanfɛla la min ka bon ni superpulsar ye !
  Tiɲɛ na, denmisɛnw y"a bɛɛ sɔrɔ ko a ka di kosɛbɛ ani ko a ye nisɔndiyako ye. O ɲɛnajɛ sugu minnu bɛ mɔgɔ nisɔndiya kosɛbɛ ani minnu bɛ nisɔndiya kosɛbɛ, olu ka di u ye kosɛbɛ.
  Nka sisan i b"a ye ko kɛlɛkurun naani bɛɛ ni npogotigininw bɛ ka tasuma don ani ka jeni. Wa tasumaw bɛ wuli u sanfɛ, ka mana ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye.
  Levka ye tweet kɛ ko:
  - Nin ye tasuma ye min bɛ wele ko hyperplasmique. Hali Zeus Sanpɛrɛn tɛ se ka nin ko in lasegin!
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani n"a senkɔniw jɛlenw ye, a y"a ka kurunba jiginni nata lasegin. Wa a tun bɛ ɲini ka ɲɔgɔn gosi ni mɔgɔ wɛrɛw yɛrɛ ye. Fɔɲɔba ni ɛmerald jikuru dɔ tun bɛ yen min tun bɛ i n"a fɔ a bɛ bɔ shɔni galasi kɔnɔ.
  Npogotiginin y"a kɔlɔsi ko:
  - Kɛlɛ ye ɲɛnajɛ kabakoma ye, nka o waati kelen na, lafiɲɛbɔ juguba don. A man di kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"a kɛlɛra san kɛmɛ mugannan ni mugan ni kelennan na, wa fɛn bɛɛ yɛrɛyɛrɛla, ani fɛn tigɛlenw ni tasuma-fanga-minɛnw sanji binna kɛlɛcɛw kan.
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - Tasuma-fanga-minɛnw tɛ fosi ye. A ka jugu kosɛbɛ ni kɛlɛ kɛra nɛnɛ waati. Wa tutigɛbagaw - cɛdenw ni musodenw - bɛ kɛlɛ kɛ sennasanbara la ani ni fini surunw ye ka Tigɛw ni Panthers gɛrɛ u jɔyɔrɔw la.
  Valerka y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa ka boli sennasanbara la nɛnɛ na, o yɛrɛ ka di. O dusukunnata nɔgɔlenw ni ɲɔgɔn tɛ minnu na, olu bɛ wuli fo a ye super dɔrɔn ye!
  Levka y"a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye, k"a sɛmɛntiya ko:
  - Wa sennasanbaraw sennasanbaraw bɛ nɛnɛ na, olu cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Aw bɛ se ka finimugu kuuru dɔ labɛn n"u ye. N hakili la, tuma min na an tun bɛ saheliyanfan fɛ, jikuruw yɔrɔ bɛɛ tun bɛ yen, nɛnɛ tun bɛ yen. Wa samiyɛ banbali kɔfɛ min ye dugukolo dugukolo tɔ ye, a ye super dɔrɔn de ye!
  Marinka ye a kunkolo wuli ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, nin bɛ Se ka Lasegin sisan.
  Ani sungurunnin y"a senkɔniw digi. O yɔrɔnin bɛɛ, nɛnɛba binna armadillo jenilenw kan. Tiɲɛ na, nin ye kabako sugu dɔ ye. Kɔsa in na, kɛlɛ dɔ kɛra yɔrɔw la minnu ka timi ni npogotiginin sennasanbaraw ye minnu bɛ bikini kɔnɔ. Wa sisan, nɛnɛ bɛ ka na tiɲɛ na. Wa nin, a ka kan ka kɔlɔsi, a ka nɛnɛ kosɛbɛ , wa a ɲɔgɔn tɛ yen.
  Nɛnɛ bɔra kurunba kɔnɔ, kurunbolilaw npogotigi cɛɲiw tun bɛ kɛlɛ kɛ yɔrɔ minnu na. Wa a ye a yɔrɔ datugu tiɲɛ yɛrɛ la. Wa kɛlɛcɛ cɛɲiw y"u sennasanbaraw to a kan, u sennasanbara cɛɲiw. Wa, a ɲɛda tun ka di ani a tun ka di kosɛbɛ fo tutigɛbaga cɛdenw ye ŋunan.
  Marinka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya duman ye, min bɛ i n"a fɔ denmisɛnninya ko:
  - Kɛlɛ min bɛ kɛ ologramuw kan, o bɛ i ko nisɔndiyako. Nka nin bɛ waati tɛmɛnen na kaban. Wa sisan, fɛn dɔ bɛna kɛ min bɛna kɛ agressive...
  Tiɲɛ na, atomikɛ bɔnbu dɔ pɛrɛnna ka tasuma don ni foto ba caman ye min bɛ mɔgɔ fiyentɔya . O yɔrɔ de la baara jenitaw tiɲɛni daminɛna tiɲɛ na. Ani tasumamuguw bɛ pan ka taa fan wɛrɛw fɛ.
  Ani a bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo la min tɛ se ka bali ani ni fariya ye kosɛbɛ. Tiɲɛ na, nin ye tasuma ye min tɛ se ka da a la. Ani tasuma jɔlanw minnu bɛ panpan siminiw sanfɛ ani armadillow ka match.
  Valerka y"a kɔlɔsi, n"a ka ɲɛda duman ni hɛrɛ ye:
  - Tiɲɛni ye diyagoya ye , nka fanga wɛrɛ b' an bolo !
  Terminatɛri cɛnin bɛna a sennasanbara ta k"a taamasiyɛn.
  Ani tutigɛbagaw b"u bolow da tugun.
  Wa cogo di denmisɛn ni tɛ se k"a ta ka dɔnkili da? Fɛn min ye kɛrɛnkɛrɛnnen ye ani min ka di tiɲɛ na. Wa tutigɛbagaw y"a ta ka dɔnkili da ko:
  Da suguya caman bɛ sankolo la,
  jugu raging bajiw!
  Dɔnniya ye taamasiyɛn caman di,
  An tun ye mɔgɔw ye, sisan an kɛra ala ye!
  
  Dolow kurunw kan an bɛ boli ka jikuruw tigɛ, .
  Quarks bɛ fomu kɛ ether vortices kɔnɔ!
  Ne bɛna mun lase ne bɔnsɔnw ma?
  Diɲɛ wɛrɛ denw, sanfiɲɛba bɛ min na!
  
  Vacuum sumalen bɛ dusukunw sumaya, .
  Dolow minnu bɛ u lamini na, olu bɛ i n"a fɔ kanubagaw ɲɛda!
  An bɛ baara kɛ ɲɛtaa ye, dan tɛ, .
  Ani Dugukolo kan, maplew bɛ mankan bɔ nɔgɔya la!
  
  An bɛ senna-tɛgɛrɛ kɛ yɔrɔ min na, Rus ka falen bɛ yen,
  Kɛlɛw ka sanpɛrɛn ye ɲɛnamaya dɔnkili ye!
  An ka kanpaɲi kura daminɛ ni jagɛlɛya ye,
  An ka baara kɛ Faso banbali ye ni senuma ye!
  
  Ɔwɔ, mɔgɔ minnu bɛna faga, yɔrɔ ka gɛlɛn, .
  Sugu ni siya suguya caman!
  ka bon kojugu , .
  Teri dɔ wula fɛ, nka janfakɛla don sɔgɔma!
  
  Nka Irisi jamana ta fan fɛ, barika si tɛ yen,
  Mɔgɔ o mɔgɔ b"a dɔn: Irisi hakili ye fanga ye!
  Gehɛn ni Jahannama si tɛna aw lasiran,
  Kaburu tɛna i bila kaso la hali saya la!
  
  Sogo dɔrɔn de bɛ se ka halaki, .
  Ayiwa, ni bɛ baara kɛ Fasokanw ye ni kantigiya ye!
  Gɛlɛyaw ni dusukasiw, se sɔrɔ fɛn bɛɛ kan,
  An ka kan k"an cɛsirilan siri kosɛbɛ!
  
  O la, an ye se sɔrɔ juguw kan,
  Anw, hadamadenw, ye diɲɛ kɔnɔbara ye!
  Haramulen na a yɛrɛ don a kɔnɔ, ka gosili kunbɛn, .
  Dususuma, dusukasi ani kasi tɛ bɛn an ma!
  
  Anw fɛ, yɔrɔ kɛra i n"a fɔ kɛnɛba, .
  Fɔli teliya la dolow ni ɲɔgɔn cɛ, o bɛ i n"a fɔ taama!
  Hali ni dan tɛ sankolola tapi la, .
  An bɛ se k"a cogoya sɛmɛntiya kokura - tulonko tɛ!
  Dɔnkili dalen kɔ, cɛdenw ye ologramuw faga ni kɔgɔjida kɛlɛ ye. Ale nɔ na, npogotigininw tun bɛ kɛlɛ la kaban ni kɛlɛbolo jatebaliya ye min bɛ bi waati la. Yɔrɔ dɔ la san kɛmɛ mugan ni kelennan daminɛ na.
  Nka kɛlɛcɛw tun bɛ baara kɛ ni sanpɛrɛnw ye minnu tun bɛ pan ka bɔ nɛgɛ janw na minnu ɲɛ ye bilen ye. Ani, tankiw wulila tiɲɛ yɛrɛ la. Kɛlɛkɛminɛn minnu tun bɛ u kɔnɔ, olu pɛrɛnna, ani u yɔrɔw jɛnsɛnna yɔrɔ jan fo kɛrɛfɛ.
  Nka o kɔfɛ, jidagayɔrɔ in, a wulilen kɔ, a y"a daminɛ ka falen ka kɛ kungo ye min ɲɛ ye bulama ye, min ɲɛ ye bulama ye. Fɔlɔ mobili minnu tun bɛ wuli sanpɛrɛn kɔrɔ fɔlɔ, o kɔfɛ tɔw bɛɛ. Ani jiri minnu tun bɛ ka falen, olu tun bɛ falen ni kulɛriw ye. A daminɛ na, u tun ye jirisun pinki dɔrɔn de ye. Nka o kɔfɛ, gato ni sokolaw y"a daminɛ ka falen u nɔ na.
  Wa o jidagayɔrɔ sugu bɛɛ tun bɛ yen, minnu kɛra bugunw ye ni fɛn dumanw ye.
  Ani awiyɔnw tun be panpan sanfɛ. Nka u ka npogotigininw, ni jinɛw ka npanw ye, olu y"u tigɛli kɛ fɛn duman suguya bɛɛ . Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɛnzɛri, kustardi gato, sokola donuts, marshmallows, marmalade ani fɛn wɛrɛw ka di kosɛbɛ wa u bɛ dumuni diya. Wa ni ice cream y"a daminɛ ka bin, ani suguya caman, a kɛra super dɔrɔn ye.
  Wa denmisɛnnin caman y"a daminɛ ka pan ka bɔ yen yɔrɔnin kelen, i n"a fɔ u bɔra dugujukɔrɔ. Wa u ye binkanni kɛ dumuni duman jatebaliya kan ni dimi ni dusu ye .
  Cɛdenw ni npogotigininw ka sennasanbara jɛlenw, minnu ɲɛ ye bulama ye, olu tun bɛ yeelen bɔ.
  Binkannikɛla dɔ y"a ɲini ka halakili nilifɛn ci u ma ni fanga fagalen ye.
  Nka kɛlɛcɛ sungurunnin y"a senkɔniw digi. Wa mobili girinman in tiɲɛna ka kɛ lollipops, chocolat bars ani gato yɔrɔw ye ni crème ye.
  Ani misiri damadɔ minnu tun bɛ ka pan, olu jɛnsɛnna buteli caman kɔnɔ minnu sɛbɛnnen bɛ ni sɛbɛnni jɛmanw ye, stika ani denmisɛnw ka minfɛnw.
  Tiɲɛ na, nin tun ye nsiirin caman tigɛli kuluba ye.
  Denmisɛnw ye minfɛn dumanw ni minfɛn kasa dumanw minɛ ka minni kɛ ka bɔ u dawolo la. U ye min kɛ ni dumuni negeba ye.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ, k"a den ɲinw bɔ kɛnɛ kan ani ka dɔnkili da:
  An denw ye mɔgɔ farimanw ye dɔrɔn
  U bɛ se ka fɛn falenw ka biɲɛw kari...
  An bɛna seli kɛ, ka da ne la, ɲɛtaa, .
  Dugukolo kan mɔgɔba dɔw dalajɛli!
  Kɛlɛcɛ naani minnu bɛ kɛlɛ kɛ ni Ala ye, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, tasuma na. Wa u tɔgɔ kuncɛbaya ni siranfɛnw bɛ yeelen bɔ cɛɲiw sanfɛ.
  Wa o cogo la Elena bɛ binkanni kɛ fɔlɔ. A bɛ a ka maaɲɛ npanw wuli. Wa o cogo la, Orki tankiw , ni sa kunkolow bɛ sankansow kan, olu bɛ tigɛli kɛ ka kɛ diden fatɔ belebelebaw ye minnu ka di kosɛbɛ, ni kɛrɛfɛdumuni ye.
  Wa o kɔfɛ, demiurge sungurunnin bɛna awiyɔnw gosi ni pulsarw ye ka bɔ a bolokɔnincinin bilenmanw na. Wa awiyɔnw jiginna ka kɛ sosiso belebelebaw ye ni foromazi, ɲɛgɛnw ani fasa wɛrɛw ye, ka jigin daminɛ.
  Wa o kɔfɛ, sungurunnin ye sanpɛrɛn bɔ a kɔnɔbara la ka siginidenw kɛ n"a senkɔni gansanw ye.
  Wa ɛlikopɛriw kɛra salteson dumanba ye kaban .
  Nka Ala Finman denmuso Zoya bɛ don kɛlɛ la. A ka npanw wulicogo bɛ tankiw kɛ gato dumanw ye minnu datugulen don ni sokola ni kiribi ye, ani rosew fana.
  Ani fana roso tun bɛ baara kɛ ni plasma magic ye Orsha awiyɔnw kan ni jara kunkolow ni bolokɔni bilenmanw ye. Wa u y"a daminɛ ka wuli ka kɛ bonbonw ye, ni fasa ye min ka di kosɛbɛ ani min kasa ka di. Wa, fɛn bɛɛ kɛra dumuni duman ye ani dumuni diyara mɔgɔ ye. Wa bonbon belebelebaw kɔnɔ, dɔlɔ kabakoma dɔ fana bɛ yen.
  Nka tuma min na Ala Finman denmuso y"a sennasanbaraw, minnu sɔgɔlen don, ani sanpɛrɛn suguya kɛrɛnkɛrɛnnenw minnu bɔra a kɔnɔbara la, dictateur Grobofutin ka ɛlikopɛriw jiginna ka kɛ o bonbon manamanananw ni custard gato suguw ye.
  Zoya y'a ta ka dɔnkili da ko:
  - npogotigininw ka kan ka ko ɲumanw kɛ , .
  A ka di ka tɛmɛ hali ice cream kan!
  Victoria fana y"a daminɛ ka Orsha tankiw sɛmɛntiya ka kɛ fɛn duman ye ni npanw dɛmɛ ye. O cogo la, o tun ye kremi tilayɔrɔba ye sanu galasi kɔnɔ. Ani ni ananas, konja, ani fɛn dɔ ye min ka di kosɛbɛ, coco fana sen bɛ o la.
  Wa tuma min na npogotiginin, n"o ye Tchernobog denmuso ye, y"a ka majigi pulsarw bɔ a bolo cɛɲiw ka rubi nɛgɛw la, o tuma na , Trolltish ni Orkshi jɛkuluw ka awiyɔnw jiginna ka kɛ o kustardi wafer duman suguw ye ni misiwolo ye
  Wa o kɔ fɛ, Ala Dugukolonɔn kɛlɛcɛ ye sanpɛrɛn min Bɔ a kɔnɔbara la ani senkɔni gansanw bɛɛ Kɛ.
  Wa tuguni o dumunifɛn kabakoma suguw, i n"a fɔ sokola donuts ani ice cream suguya kuraw.
  Ani mun kasaw ka di. Npogotigininw ye fɛn suguya caman labɛn ka ɲɛ cogo min na.
  Victoria ye dɔnkili da ko:
  - N ye sokola lamini ye
  Ne ye bɔgɔdaga dususumanin ye ...
  Npogotiginin, i b'a dɔn, kana kɛ schmuck ye,
  A bɛna i halaki kɛmɛsarada la!
  A ye a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ n"a ɲɛw ye minnu bɛ kɛ emɛridi ye. Ani, a bɛ ni cɛɲi kabakoma caman ye.
  Wa o kɔfɛ, Nadezhda ye baara kɛ n"a ka npanw ye. Yan, Orkostan ni troll mansamara tun bɛ ni sɔrɔdasi caman ye, wa u ye fɛn caman Changé. Wa sisan, tankiw jiginna ka kɛ kɔgɔjilafɛnw ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, shɔ ni kɛrɛfɛdumuni ani pistachio sugandilenw.
  Wa o kɔfɛ, ka bɔ jirisunw na, a ye fanga sɔrɔ min bɛ kɛ ni kabako ye. Wa o bɛɛ kɛra ten. Avionw y"a daminɛ ka wuli ka kɛ squid ye sosɛti kɔnɔ, u falen don kosɛbɛ. Ani ni fasa duman ye.
  Wa o kɔfɛ, npogotiginin sen cɛɲiw sennasanbaraw kɛra baarakɛminɛn ye, n"o ye Perun denmuso ye, wa ka bɔ a kɔnɔbara la, sanpɛrɛn sugandilenw ni ɲɔgɔn tɛ minnu na , n"o ye tsunami supermagic ye .
  Ani, ɛlikopɛriw ni sɔrɔdasi gansanw tun bɛ pan jɛgɛ ni sogo sisilenw cogo la ni nilifɛn ɲumanw ye minnu bɛ bɔ kɔgɔji la.
  Nadezhda y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - Kɔgɔji bulu kɔnɔ , fomu finman na , .
  Yɔrɔ min na fɔɲɔba bɛ ka wuli...
  Ne tɛ yen pewu
  Ka jamanaw minɛ ni sinw ye !
  Wa o kɔfɛ, npogotigininw y"a daminɛ ka fiyɛli kɛ, ka bɔ u mankanw na, Orksha kɛlɛbolo sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka wuli ka kɛ falenfɛn cɛɲiw ye, walima ka kɛ bonbonw ye minnu bɛ dumuni diya kosɛbɛ, ni u datugulan jɛman ye ani u falen duman. Wa a ka di kosɛbɛ ka saya masinw tigɛli kɛ fɛn ye min ka di denmisɛnw ye kosɛbɛ.
  trol sɔrɔdasi minnu tun bɛ Grozariupol kɛrɛfɛ, olu bɛɛ jiginna ka kɛ fɛn duman ye, min bɛ dumuni diya, min ka di.
  Wa kɛlɛcɛw bɛ wuli tugun, u labɛnnen don kɛlɛ kuncɛba ni juguya kama.
  Hali n"u dusukunnataw ka ɲi.
  Slavavmorga dugu kɔkan , kɛlɛ juguw tun bɛ kɛ yɔrɔ min na. U, nin naani ninnu, tiɲɛ na, u labɛnnen don ka dictateur Grobofutin ka kɛlɛbolo kunbɛn ni disi da wulilen ye.
  Plasma masirilen bɔgɔlanw bɔra Elena kininbolo bolokɔni bilenman na. U ye pan fiɲɛ fɛ ka bin Orks ni Troll pankurunw kan. U y"a daminɛ ka yɛlɛma kokura. U ye sanu dumuniw cogo ta ni salati cɛɲiw ye, ananas ni shɔ fana sen bɛ o la.
  Dumuni minnu bɛ dumuni diya kosɛbɛ.
  Wa tuma min na Zoya ye fusa kɛ ka bɔ a sin bilenmanw na, Orcish kɛlɛbolo sɔrɔdasiw jiginna ka kɛ bonbon ye. Ani dumuni dumanw ni sokolaw ni finimugu jɛmanw. Furakɛli duman jumɛnw.
  Nka Victoria y"a yɛrɛ di a kininbolo rubi nɛgɛw ma. Wa, jikuruw nana minnu ye majigi ye, minnu ye majigi ye. Ani awiyɔn nɛnɛmanw kɛra sokolaw ye minnu ka di kosɛbɛ. Wa u bɛ datugu ni kiribi ni nɔnɔmugu ye. U bɛ jigin tuma min na, papiye bɛ manamana ani misiwolo bɛ manamana.
  Victoria ye dɔnkili da ko:
  - A" y"a lajɛ, a ka di kosɛbɛ.
  Nin dumuni ninnu tɛ kaba ye!
  Nadezhda fana bɛ kɛlɛ kɛ ni kungo dimi ye. Ale ye kɛlɛcɛ ye min ka dilancogo bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ. Ani, a bɛ ni miiriya belebeleba ye.
  Ani, fraise marigolds bɛ segin ka fɛn dɔ fili kɛnɛma min bɛ kɛnɛya kosɛbɛ ani min bɛ mɔgɔ lafili.
  Wa o cogo la, ɛlikopɛriw kɛra donut ni gato belebelebaw ye, minnu ka di. Ka fara o kan, kustardi ni sokola, ani ni ananas sɔgɔlenw ye. O baara kabakoma suguw ye dumunikɛcogo ye.
  Nadezhda y"a ta ka dɔnkili da ko:
  - Npogotigininw bɛ waso u bɛnbaw la , .
  Confectionnis rare...
  Sinbara bilenmanw bɛ gosi, .
  A bangera kun dɔ de kama!
  Nin sungurunnin in ye jɔyɔrɔba ye dɔrɔn. Wa n"u senkɔniw ye u bɛ magic blots (bɔgɔlanw) Lasegin. Nin fura in nɔfɛkow bɛ mɔgɔ diya kosɛbɛ. Senna-tɛgɛrɛ-kɛlɛ-mobiliw bɛ wuli ka kɛ o ɲɔgɔnna fɛn cɛɲiw ye ni falenfɛnw ye i n"a fɔ pɔmutɛri, gato, kokɔrɔw ni jɛgɛ minnu ka di kosɛbɛ ani minnu bɛ yeelen bɔ.
  Wa o kɔfɛ, sokola cɛɲiw bɔra kɛnɛ kan mototigiw ni senna-sɔrɔdasi minnu bɛ troll kɛlɛbolo la, olu nɔ na. Wa u bɛ datugu ni sokola jiri ni mɔni ye. Wa fɛn bɛɛ bɛ ji bɔ kosɛbɛ ani a ka di kosɛbɛ. A ka di kosɛbɛ , ani ni ja ye.
  Ayi, i tɛ se ka i yɛrɛ tanga nin ɲɔgɔnna fɛn ma. Nin npogotiginin ninnu ye super ye.
  Wa, o sen farikoloma suguw b"u la ni nɛɛma ye min tɛ se ka ladege.
  Ani tanned , ani fari bɛ manamana i n"a fɔ nɛgɛ. Fɛn bɛɛ bɛ i ko a ka ɲi kosɛbɛ. Ni joli caman bɛ woyo bajiw kɔnɔ. Wa joli bɛ wuli ka kɛ kiribi ye, nɔnɔmugu, sokola jilama ani fɛn duman wɛrɛw. Wa yan fɛn o fɛn ka di kosɛbɛ, a bɛ ji bɔ, a ka di.
  Wa denmisɛnw bɛ boli, k"u senkɔniw sɔgɔsɔgɔninjɛ, bulama, pinki fiyɛ. U ka bon dɔrɔn.
  U bɛ dɔnkili da ka u ɲinw bɔ kɛnɛ kan.
  A ka di ka taama ɲɔgɔn fɛ
  Fasokan2009-09_enterneti_kalanni.dis.html,#5417333 farafara, .
  Yɔrɔ dafalenw cɛtigɛ!
  Ani seli kɛ ka ɲɛ,
  Teriya dɔnkilidala, teriya dɔnkilidala!
  Wa, dictateur Grobofutin ka kɛlɛbolo y"a daminɛ ka wuli ka kɛ fɛn ye min bɛ dumuni diya kosɛbɛ ani min ka di kosɛbɛ. Wa o ye koba ye .
  Elena y"a kɔlɔsi, k"a senna-tɛgɛrɛ wɛrɛ daminɛ ni a sennasanbara ye:
  - Halibi, an bɛ se ka kɔngɔtɔw bɛɛ balo !
  Victoria ye sɔgɔsɔgɔ, ka nilifɛn in daminɛ n"a sennasanbara jɛlen ye, k"a fɔ ko:
  -A to n ka fasa, i n'a fɔ barika, .
  A to n kana tɛmɛ da la...
  Ne ye Chernobog ye, da ne la, denmuso, .
  Ɲɛnamaya jiri kana tigɛ!
  Zoya ye a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye:
  - Nin ye koba ye dɛ !
  Cɛdennin dɔ wulila ka don nɔnɔmugu kɔnɔ n"a sennasanbara ye.
  Wa nin tɛ nisɔndiyako ye tugun. A den senw tun sɛbɛnnen bɛ. Wa nin ye
  a kɛra ko belebeleba ye kosɛbɛ . Cɛdennin y'a Tà k'a Dɔnkili Da ko:
  - Nɔnɔ mɔlen, nɔnɔmugu, nɔnɔmugu, .
  Fuhrer, jinɛ kunsigi, ka sa ...
  Npogotigi, npogotigi, npogotigi, .
  Punch orc ka kɛrɛ fɛ!
  Ɔwɔ, tiɲɛ na, a ka di kosɛbɛ ani a ka nɛnɛ.
  Nadezhda ye dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ni nisɔndiya ye, ka segin k"a senkɔniw bɔ kɛnɛ kan, ka tasuma ni subagaya fiɲɛw lawuli.
  Jigiya ko:
  - Ka Fuhrer kunsigi tigɛli kɛ dibi la , .
  Aw ye o kɛlɛcɛ jugu troll fili kaso la ...
  Aw ka taa ni furuɲɔgɔnmaw ni gang ye kaso la,
  An bɛna fɛnɲɛnamaw tigɛtigɛ i n"a fɔ blotter!
  Npogotigininw y'a Tà k'u senkɔni gansanw Dòn u da la k'u fiyɛ. Wa, sɔrɔdasi labanw ni Orkikaw ka kɛlɛkɛminɛnw kuluw y"a daminɛ ka wuli ka kɛ dumunifɛn wɛrɛw ye, walima ka kɛ ice cream duman ni kasa duman ye sanu galasi kɔnɔ. A ɲɛ ka ɲi cogo min na, o ye nin ye, wa a bɛ kɛ sababu ye ka sɔgɔsɔgɔninjɛ don.
  Elena y"a ta ka dɔnkili da ko:
  I Fuhrer kunsigi, Sitanɛ den, .
  Ani Elfia mɔgɔw ye Svarog denkɛw ye...
  E jugu usurper ye jamana tiɲɛ,
    Ɔwɔ, i ka taa ni i ye dingɛ dunba kɔnɔ, tiɲɛnikɛla kunsigi!
  Zoya sɔnna nin ma joona:
  - Nɔɔrɔ ka kɛ Elf belebele ye ni Fuhrer kunsigi tɛ !
  Victoria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani k"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, o tun bɛna kɛ nɛnɛ ye ! Waati sera ka Fuhrer sɔgɔ ka kɛ mugu ye!
  Nadezhda y'a ta ka cooed:
  - San kɛmɛ kura bɛna kɛ , .
  Yɛlɛma bɛna kɛ mɔgɔw ka bɔnsɔnw na...
  Aw ka naloman faga
  Irisikaw mago bɛ Lenin na tugun!
  O la, npogotigininw jiginna tugun, nin sen in na, u taara Solntsefey mara la. Kὲlɛ minnu bɛ Kɛ yen, olu bɛ joli Bɔ kosɛbɛ. Dictateur (jamanatigi) ye Orkshi kɛlɛbolo daminɛ ka kɛlɛ kɛ. Wa a ka sɔrɔdasiw tun sirilen bɛ u yɛrɛ tangacogo gɛlɛn dɔ la. Kɛlɛw ka jugu.
  Wa o cogo la, cɛɲi naani ninnu ye wuli ka taa fiɲɛ na. Ani a y"a senkɔniw digidigi ɲɔgɔn na. Ani fana, magic blots bɛ pan ka Orcish sɔrɔdasiw cɛma. Ani, tanki sirannin minnu bɛ ni barili janw ye, olu bɛ wuli ka kɛ gato cɛɲiw ye minnu datugulen don ni krema ye, ni sokola ye, ani minnu su ji la ni rɔmɔ ye, fo u masirilen don ni ja kulɛrilenw ye. Ko sisan yɛrɛ ka i yɛrɛ fili u ma ka dumuni kɛ. Fɛn bɛɛ ye koba dɔrɔn de ye.
  Ani sɔrɔdasiw bɛ kɛ donuts ye minnu datugulen don ni sukaro mugu ye.
  Victoria ye dɔnkili da ko:
  - Tulonkɛ-sɔrɔdasiw, tulonkɛ-sɔrɔdasiw, tulonkɛ-sɔrɔdasiw, .
  An k'an juguw tigɛtigɛ!
  Zoya ye plasma majigin jikuruw bɔ a kininbolo nɛgɛ bilenmanw na, ka Orkshi sɔrɔdasiw ka tankiw tigɛli kɛ segiw ye ni bagels, cheesecakes ani gingerbread ye. Wa a kɛra koɲuman ye .
  Wa, dictateur (jamanatigi) ka awiyɔnw jiginna ka kɛ ice cream pakew ye, papiye kulɛri caman ni kulɛri camanba kɔnɔ. Wa jaw tun bɛ manamana, wa fɛn bɛɛ tun bɛ i ko kabako.
  Wa nin ice cream in, a ka kan ka kɔlɔsi, a ka di, wa rezɛn bɛ a kɔnɔ, ani nɔnɔ, ani sokola. O dumuni duman suguw bɔra kɛnɛ kan. fɛn o fɛn bɛ yan , o bɛɛ ka di kosɛbɛ .
  Wa elikopɛriw, ka bɔ Victoria ka rubi nɛgɛw nɔfɛ, nin Ala Dugukolo denmuso tulonkɛla in, kɛra cutlets tulumaw ye, walima kebabs minnu bɛ sanu skewers kan ni sogo jilama ye.
  I bɛ sɔn a ma ko nin ye koba ye .
  Nadezhda yɛrɛ y"a ta k"a fara a kan ka bɔ a kɔnɔbara la. Wa sisan, Orkostan sɔrɔdasiw y"a daminɛ ka wuli ka kɛ jɛgɛw ye minnu bɛ dumuni diya kosɛbɛ, minnu dilalen don ni sanu ye ani minnu dilannen don ni platini ye, ani ni Faberge kɔnɔw ye.
  Nin bɛɛ tun ka di kosɛbɛ ni tulumafɛnw ni mɔni suguya caman ni fɛn sumalenw ye.
  Npogotigininw ye ɲɛnajɛba kɛ. Wa Orkshi kɛlɛbolo sɔrɔdasiw jiginna ka kɛ bonbon dumanw ye kosɛbɛ, minnu bɛ ni konyak ni dɔlɔ ye. Wa u ye cogoya cɛɲiw ta kosɛbɛ walasa u dunni ka nɔgɔya.
  Elena ye ɲɛji cɛ a teriw la ani k"a ɲininka ko:
  - An bɛ dumuni kɛ ka ɲɛ wa ?
  Zoya y"a jira ko:
  - A kaɲi kɔsɛbɛ!
  Wa npogotigi naani bɛɛ bɛna sanpɛrɛn dɔw bɔ u ka sennasanbara farilankolonw na, minnu ɲɛ ye bulama ye, minnu kurulen don ni cɛɲi ye. Wa kulu kuuru minnu falen bɛ dumuni dumanw, lollipops ani ice cream pakew la, olu bɔra kɛnɛ kan.
  O bɛɛ kɛra koba ye cogo min na. O seli suguw bɛ se ka kɛ.
    Npogotiginin ninnu, n"olu ye Demiurge Ala denmusow ye, olu ye Orki sɔrɔdasiw bɛɛ tigɛli kɛ Solntsefey ni Gnomolun maraw la ka kɛ dumunifɛn suguya caman ye minnu ka di kosɛbɛ ani minnu bɛ dumuni diya kosɛbɛ, minnu bɛ daji bɔ. Minnu, ne ka kan k"a fɔ ko u ka bon kosɛbɛ dɔrɔn.
  Hobbit mara fana ka kan ka bɔ Troll ni Orcish sɔrɔdasiw la . Wa o kɔfɛ, npogotigininw bɛ segin ka na baara la.
  Tiɲɛ don, u ka bilenman, jiribulu mɔlenw kulɛri, bolo fila wuluw ye u ka marifa numuya fɔlɔ ye. Wa kɛlɛcɛw b"u ka aerobatic (aerobatique) sanfɛla jira, ka magic blots bɔ npogotiginin bolokɔnincinin farilankolon na. Wa u bɛ pan i n"a fɔ jiribuluw.
  Wa u bɛ sɔrɔdasiw tigɛli kɛ sanu galasi ice cream walima tobilen jilamaw ye. Misali la, awiyɔnw bɛ kɛ swan tobilen ye ni pɔmu ni ɔrize bɛ kɛrɛ fɛ. Ani misiri hypersonic bɛ wuli ka kɛ waffles ye ni sokola, coco, mangoro ani ananas yɔrɔw ye. O fɛn duman kabakoma suguw.
  Trollish ni Orcish kɛlɛbolow ka sɔrɔdasiw fana bɛ kɛ kungo falen falenw ye minnu bɛ kɛ ni sankolola, o ɲɔgɔnna falenfɛn cɛɲiw ye, minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye. Walima u bɛ wuli ka kɛ bonbon walima shɔ ye. Ani tuma bɛɛ ni fasa ɲumanba ye ani pistachio, ani fini nɛnɛman wɛrɛw .
  Wa gato sugu minnu bɛ bɔ kɛnɛ kan, olu ka nɛnɛ ka tɛmɛ Napoléon kan. Fɛn bɛɛ ka bon ani u ye kabako ye. Ani rosew pentalen don ni krema ye, u kulɛriw bɛɛ ye spectre ye.
  Fɛn bɛɛ kɛra kabako ye cogo min na. Wa yan kasaw bɛ i nugu sɔgɔ tiɲɛ na. Ani kasaw minnu ɲɔgɔn tɛ yen.
  bagan suguya caman cogo la . Wa yan, wuluw, ani waraw, ani wuluw, ani ursiw, ani fɛn wɛrɛw bɛ yen minnu ka di kosɛbɛ ani minnu ka fisa.
  Victoria ye dɔnkili da ko:
  A fɔra ne ye ko a tɛ Tɛrɛnobog denmuso ye,
  Dɔrɔn n ka cutie ni n ka lapin...
  Mɔgɔw, aw kana gɛlɛya don sungurunnin na,
  Fatura dɔ bɔra - jalaki dɔ farala !
  Zoya y"a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye, ka Ork misiriw tigɛli kɛ bonbon dumanw ni dumuni dumanw ye tugun:
  - Aw ni ce Ala finman, .
  O diɲɛ duman sugu in kama...
  Walasa Fuhrer kunsigi ka sa , .
  Ani an bɛ seli kɛ!
  Ani kɛlɛcɛw bɛna pan ka wuli k"u kɔkili cɛɲiw tigɛli.
  Yan dugukolo kan u ye dictateur ka Orkis kɛlɛbolo tiɲɛ. K"a fɔ ka ɲɛ, u ye tiɲɛni fɛɛrɛw tigɛli kɛ fɛn duman ni fɛn cɛɲi ye, wa a kɛra nɛnɛba ye.
  Wa sisan, kɛlɛcɛw ye pankurun ta ka taa kɔgɔji la walasa ka wotoroninw ka kurunba in kɛ fɛn ye min tɛ se ka kɛ. U bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ.
  Victoria yɛrɛ ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye awiyɔn boli waati la:
  - Masakɛw bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ, masakɛw bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ, .
  Wa tuma dɔw la, u de bɛ Dugukolo bɛɛ ka siniɲɛsigi latigɛ...
  Nka i kana foyi fɔ, i ka furu kɛ kanuya kosɔn, .
  Masakɛ kelen tɛ, masakɛ kelen tɛ se!
  Masakɛ kelen tɛ, masakɛ kelen tɛ se!
  npogotigininw bɛ Chervonotroll kɔgɔji sanfɛ kaban . U tun bɛ wuli fiɲɛ na. Ani cɛɲiw bolow bolokɔnincininw walew la. Ani, tsunami jikuruw minnu bɛ ni fanga ɲuman kabakoma ye, olu bɛ pan ka bɔ nɛgɛ bilenmanw na. Ani, Orkikaw ka kɛlɛ-kurunba jiginna o yɔrɔnin bɛɛ ka kɛ dumunifɛnba ye min bɛ i n"a fɔ jɛgɛba dɔ, kɛrɛfɛ-minɛn bɛ sanu sanubɔlan dɔ kan, diamant bɛ min kɔnɔ. Ani orc kurunbolilaw jiginna ka kɛ sokola bonbon belebelebaw ye, walima ice cream pakew ni ananas. Ani Zoya ye fucked again , ani cruiser nata kɛra perch belebeleba dɔ cogo la, ani a kan, gato minnu bɛ ni sokola ye ani dɔlɔ sugandilenw buteliw.
  Zoya y"a ta ka dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Diwɛn tɔgɔ bɔra a duman ɲuman na , .
  A bɛ cɛ barikamaw gosi ka bɔ u senw na!
  Victoria y"a senkɔniw digi, ani Orki kurun wɛrɛ jiginna ka kɛ jɛgɛ ye min kɔnɔna ye diamant ye. Wa a sogo tun bɛ ɲagami shɔ ni bisiki la. Wa sɔrɔdasiw ni kurunbolilaw kɛra jeli ye walima rezɛn. Nin bɛɛ ka di cogo min na. Wa kasaw bɛ yen i n"a fɔ sagaden tobili. Ayiwa, misali la, Nadezhda ye Orkikaw ka kurunba dɔ tigɛli kɛ kungosogo tobilen ye min bonya ka bon kosɛbɛ platini sanubɔlan dɔ kan. Wa n ka kan k"a fɔ ko a ka di kosɛbɛ. Ani, shɔ min bɛ kɛ ni ketchup ye, o ka ɲi kosɛbɛ.
  . SABABU No. 2nan.
  Marinka, ka nin filɛ, a ye ŋɛɲɛ kɛ k"a kɔlɔsi ko:
  - Nin ye kɛlɛ ye, super dɔrɔn !
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - A mankan bɛ denmisɛnninya kojugu. Aw bɛ jugu sɔrɔdasiw tigɛli kɛ furaw ye.
  Levka ye hakilina di ko:
  - An ka fɛn dɔ kɛ min ka jugu kosɛbɛ o tuma na !
  Tutigɛbaga sunguru ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ani ka tɛmɛn bi ta kan !
  Tutigɛbaga denmisɛnw pɛrɛnna ni kan kelen ye ko:
  - bɔnsɔn kura, fiɲɛ ka quarks, ka fɛn caman di fɛn caman Changement, ni nilifɛnba ye !
  Valerka y"a latigɛ ka filimu fitinin dɔ lajɛ ni sanfɛla kɛlɛ ye, wa, k"a sɔrɔ a ma miiri siɲɛ fila, a ye ologramu dafalen da.
  Cɛdenw ye fiyɛli kɛ ani k"u ɲɛw filɛ ni u ɲɛw ye minnu bɛ wele ko emɛridi ni safir, ka dɔnko filimu kabakoma dɔ filɛ.
  Dolow kurunba tan ni ba kɛmɛ caman minnu bɛ ninakili ni nɛrɛmuguma ye, olu tun sigilen bɛ awiyɔn kɛnɛman dɔ kɛrɛfɛ, sankaba bɛ min kɔnɔ, ka sisi ni sisi ye min ɲɛ ye nɔnɔ pinki ye, ni sɔgɔsɔgɔninjɛ kulɛri caman bɛ yeelen bɔ tuma ni tuma.
  Marinka y"a kɔlɔsi, k"a ɲɛw wuli n"a ɲɛw ye minnu ye safir ye:
  - Nin ye kabako lakika ni taamasyɛn ye tiɲɛ na !
  Slava ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - Kabako hakilina ye hakilina ye min bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na. Mɔgɔw ma kɛlɛ kɛ sankolo la dɔrɔn fɔlɔ.
  Filimu kɔnɔ, sosow ka siwili y"a ka kɛlɛbolow bila sen kan.
  U ka kurunw tun ye jamana ye min cogoya tun ka gɛlɛn dɔɔnin, wa u tun bɛ i n"a fɔ kɔgɔji jugumanba jɛgɛw minnu bɛ mɔgɔ lasiran, u tun bɛ flakɛ dɔɔnin ji bonya fɛ ani u tun falen bɛ kanonw na minnu bɛ ni jiribolo ye ani bolifɛnw kurulenw ni antɛniw minnu bɛ bɔ fɛnɲɛnamafagalan suguya caman na. U ye 'sèn Sɔrɔ ka Dòn, i n'a fɔ fɛnɲɛnama minnu bɛ boli ka Taa fɛnɲɛnɛmaw fɛ, ka Bɔ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye, k'a ɲini ka lamini kari, n'o ye jirisunw ye minnu bɛ Labɛn kɛrɛnkɛrɛnnenya la u yɛrɛ tanga kama. Ka fara Robotamomat yɔrɔw kan minnu bɛ kɛ tuma bɛɛ , jagokɛla ŋanaw tun bɛ yen. U ka kurunw tun bɛ danfara don u cogoyaw fɛ minnu tun bɛ i n"a fɔ u yɛrɛ, a ka c"a la, u tun bɛ siran, wa dolow kurun kelen-kelen bɛɛ tun bɛ i ko kabako ani hakilintan. Nka, jɔyɔrɔ dɔ dira u ma k"u dɛmɛ. Marifa min tun ka bon kosɛbɛ, o tun ye kɛlɛkurunba kura bɔlen ye, sosow ka kurunba ka yɛrɛbonya n"a cɛɲi. A bɛ i n"a fɔ kuran siraba belebeleba dɔ min janya ye kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila ye, jidagayɔrɔ min bɛ kɛ ni yɛrɛmahɔrɔnya ye, o ye hakilina kabakoma ye. Mɔgɔ si tun t"a dɔn fɔlɔ, gundo don hali soso jeneraliw fɛ, ko marifaba kura kɔrɔbɔli bɛ ka labɛn. Marshal Bloodsucker- Hyper , n"o ye soso suguya dɔ ye min ka bon kosɛbɛ, o dɔrɔn de bɛ o kɔrɔbɔli min bɛna kɛ, o dɔn kosɛbɛ. Dɛmɛbaga dɔ tùn b'a fɛ, o fana ye joli-sira-funu ye. Ntumu fasalen y'a sen tan ni fla bɛɛ Labɔ. A kan tun bɛ i n"a fɔ wuluwulu dɔ ka mankan.
  - Bugun minnu bɛ ni hakili ye, olu ye jiribolo tiɲɛnen dɔrɔn de ye fɛnɲɛnamaw ka fɛnɲɛnamayali jiri kan. N bɛ yamaruya di ko hyperplasma ka teliya emitɛriw ka da thermoquark kɛlɛli reactor. Oh, marifa kura, superlaser ni anti-thermoquark pɔnpe, i bɛna a jɔyɔrɔ jira jugu la dugujukɔrɔ.
  O kɔ fɛ, ŋɛɲɛ Nàna o kɔ.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Anti-thermoquark reaction ni thermoquark reaction nɔgɔman bɛ danfara cogo di ?
  Marinka y"a jaabi ni daŋaniya ye ko:
  - Taabolo sira ni polarite, min b"a to doncogo ɲuman bɛ se ka don yɔrɔ kelen ni tila la.
  Levki ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k'a ka abs sama ka don:
  - Brilliant, nin ye fantanya cool ye !
  O waati kelen na, a ye tweet kɛ ko:
  -Ɔwɔ, i ka excellence absolue. An bɛna jugu jeni, hali n"a barika ka bon cogo o cogo.
    Jenerali ye sɔgɔsɔgɔ , k"a farikolo belebeleba kɔrɔta ka kɛ juru ye. - A ka di dɔrɔn ko i tɛ se ka fukili dun, u ye baga ye.
  -Nka aw bɛ se ka aniyoni dun. O farikolojɔli dumuni nɔgɔlen ni kabakoma sugu bɛ u la. N bɛ dumuni bidonw komandi kɛrɛnkɛrɛnnenya la u kɛrɛfɛ bolofara la min bɛ falen Planɛti Scott kan.
  Marshal Count y"a dawolo fasalenw sɔgɔ n"a kan jan ye.
  -An bɛ kurun miliyɔn caman sɔrɔ yan. Wa an barika ka bon ka tɛmɛ bɛɛ kan. An ka fanga bɛ se ka galaxie (fila)w mugumugu. Sisan, an bɛna fɛn dɔ jira min ɲɔgɔn tɛ diɲɛ kɔnɔ . - Marisikalo y"a makun, a y"a sɔgɔsɔgɔ nisɔndiya fɛ, ka tɛmɛn gravioscanner fɛ, a ye sagakulu jatebaliya bɛɛ lajɛ, kɛlɛbolo min tɛ se ka se sɔrɔ, n"olu sera ka plasma fiyɛ kaban, olu tun bɛ ɲɔgɔn lajɛn.
  Marinka ye tweet kɛ, k"a ɲɛji cɛ a teriw la:
  - A ma kɛ koba ye wa ! Trivial hyperpulsar ye ! Ninnu ye kurunw ye dɛ!
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - U ye quasar ye tiɲɛ na !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Hali hyperquasar taw !
  O fan dɔ fɛ, kilomɛtɛrɛ kɛmɛ saba ni bi duuru janya tun ye jirisunba dɔ jɔlen ye. A kɔnɔbara tun ye kanon barikamaw ye minnu bɛ wele ko hyperplasma, tunnel emitters, ultra -annihilation- pumped lasers, non-intervacuum traps, space-to-space missiles ani counter-charges
  Wa nin bɛɛ bɛ Dabɔ ni fanga-yɔrɔ jɔlen ye, min janya ye kelen ni tila ye. O jirisunba in tun bɛ jate galasiw ni ɲɔgɔn cɛ lafasali nɛgɛ ye min tɛ se ka minɛ. Ni layini tiɲɛna, juguw ka kɛlɛbolow tun bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna taa kɔfɛ. Nin ye lafasali fɛɛrɛ ye min bɛ kɛ ni fanga ye.
  Yɔrɔ fitinin dɔ la, Fukil dolow kurun barikama wɛrɛw tun bɛ panpan, u labɛnnen don ka jugu kunbɛn ni hyperplasma ni grovititan ye . O fanga in ɲɛmɔgɔya tun bɛ marifatigi dɔ bolo, n"o ye Fuantabo dugutigi ye .
  -Sogo nɔgɔlen dɔ bɛna bin Fukils siyaba ka hyper-titanium pier kan.
  O wulu tun bɛ kukisɛ bɔɲɔgɔnko jira ni bolokɔnincinin wɔɔrɔ ye minnu bɛ se ka wuli, i n"a fɔ ɔkitɔburu ka sɔgɔsɔgɔninjɛ. A y"a sugandi ka dogo yɔrɔ la min lakananen don kosɛbɛ - asteroid cɛmancɛ.
  Marisikalo Fonura tun bɛ kɛlɛ cogo la. Asteroidw layini yecogo ye ɲɛ duuru bɛɛ manamana kosɛbɛ. A ka sanfɛla-kurun tùn bɛ ka surunya dɔɔnin dɔɔnin kɛlɛyɔrɔ la. A ye 3D projection minɛ a bolo la, a ye U-turn kɛ. O darapo belebeleba in y"a yɛrɛ firifiri a ka aksidan na i n"a fɔ a masala tɛ a la. Minɛn fitininw tun bɛ segin o laadalakow kan. Jagokɛlaw ka kurunw dɔrɔn de ma tugu o kɔ. U dɔ la kelen, min ka bon, n"a bɛ i n"a fɔ jiri salen sɔgɔlen, o y"a yɛrɛyɛrɛ ka gosi ni ultralaser ni hyperplasma volleys ye, fo ka na se bi ma, farati tɛ a la k"a sababu kɛ a ni laɲini yɔrɔ janya ka bon.
  Leshka ye dɔnkili da ko:
  -A ka kɛ laɲini ye - ɲɛfɛ dinamo !
  Slavka, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, a y"a fara a kan ko:
  - A bɛna kɛ laɲini ye min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ !
  A y'a ɲɛ buluw wuli.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - jugu bɛ dɛsɛ ni ɲinɛ makɔnɔ , wa URSS nɔɔrɔ ye misali ye bɛɛ bolo !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ ko:
  - a filɛ nin fɛnɲɛnama ninnu bɛ ka fusa cogo min na sisan ! U bɛna a ye ko hypervacuum !
  O bɛɛ n"a ta, marifaci daminɛna. Dolow kurun kelen-kelenw y"a daminɛ ka salvow ɲɔgɔn falen-falen.
  Fuquil kurun tan ni caman bolila ka taa ɲɛfɛ, wa u y"a daminɛ ka bɔnbɔnw ci ni misiriw ye minnu bɛ teliya ni hyperphoton ye . Fonura y'a bolokɔnincinin wuli k'a ɲini:
  ka jugu pulsar kaban wa ?
  -Ɔwɔ, komandan! - Ɔridinatɛri ye jaabi di ni kɔnɔnafili ye.
  -Ayiwa, o tuma na fɛ, a sɔrɔ. An bɛ hyperlaser (hyperlaser ) yeelen dɔ ci min janya ka bon kosɛbɛ.
  Ultralight waves emanated from the newest flagship battleship , ka bɔ yɔrɔ jan a tun bɛ i n"a fɔ nin tun ye filimu ye min teliyalen don siɲɛ caman, ka ɲɛsin kabakurun dɔ ma min bɛ bin ji la. Cogo min na teliya la, siɲɛ kɛmɛ teliya la ka tɛmɛ yeelen teliya kan, hyperplasma ye yeelen bɔ. Dolow kurun kɛmɛ ɲɔgɔn, sɔrɔdasi ba tan ni tan tun bɛ minnu kɔnɔ, olu barika banna ka kɛ gazi sankaba funtenimanw ye ani diɲɛ buguri jalen fiɲɛw.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a sen jɛlen, sɔgɔlen bugɔ:
  - Nin ye koba ye tiɲɛ na !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ, ka ɲɛji cɛ:
  - Hiperfotonw bɛ baara la !
  Levka ye tweet kɛ ko:
  - Graviodoskaya bɛ bolokɔninw kan !
  Slava ye ŋɛɲɛ kɛ k"a fɔ ko:
  - O labɛn sugu min bɛ kɛ ni dingɛ dunba kɛlɛli ye !
  -Sɛgɛsɛgɛlikɛla! - Fonura y'a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, u ka fin ani u jan, i n'a fɔ karɔti. - O bɛ Weele ko fla hyperlaser ( hyperlaser ) ye Wa sisan an bɛna fɛn dɔ labɛn min ka suma ni quasar ye jugu ye . An ka kan ka gɛrɛ jirisunba in na ni sakley ba wɛrɛ ye.
  Muso kan duman dɔ mɛnna:
  -I bɛ se k'a gosi ka bɔ nin yɔrɔ jan in na. Superlaser (superlaser) bɛ paralɛli dafalen dafalen Sɔrɔ, o kɔrɔ ye ko a tɛ Tiɲɛ.
  Fonura yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ ni nisɔndiya ye.
  -O tuma na fɛ, jatebɔ waati sera Fukolaw ma kaban. - Wa a y'a bolow, walima n'an b'a fɔ ka ɲɛ, a y'a senw lamaga, yɔrɔjan-minɛn na.
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - Nin ye ultraquasar jirali ye !
  Valerka y"a fara a kan ko:
  - Megafiziki flash !
  Levka, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, k"a fara a kan ko:
  - ultravacuum dibi la !
    Hyperreacteurs (hyperreacteurs) bilala sen kan, berew bɛɛ wulila. Barili kelen-kelen bɛɛ lamini na, wuluwulu minnu bɛ sisi ni sisi bilenman ye, olu y"a daminɛ ka bonya, ka tigɛ ka tɛmɛn yɔrɔ lankolon kan yɛrɛ.
  Seginnkanni tilayɔrɔ kelen kɔnɔ, farakurun manamananan minnu bɛ bɔ fɛn naani na, olu ye ɲɔgɔn tigɛ ka ɲɔgɔn lajɛ yɔrɔ in fan in na ka kɛ jirisunba ye, ka bin jirisunba kɔnɔ, ka kogo nɛrɛma gosi i n"a fɔ sɛgɛnlafiɲɛbɔlan min bɛ wele ko hyperplasmique. Fotonw fanga min teliyalen don fo ka se teliyaba ma, o yɔrɔnin bɛɛ karilen don ka tɛmɛn fɛn kɔnɔntɔn fɛ. A ye yɔrɔko jɔli, fanga tiɲɛnen ani yɔrɔ tilancɛ forow ci. O sisi tun bɛ yeelen bɔ ka tɛmɛ supernova kan min funteni tun bɛ se degere quintillion caman ma. Tiɲɛ don, dolow ka ca ni kelen ye minnu jɔra ni thermonucléaire fusion nɔgɔman ye, olu tɛ se ka yeelen bɔ ni funteni ni yeelen ye ten. Fanga minnu bɛ yan, olu fanga ka bon ni hakɛ fila ye.
  Leshka ye tweet kɛ ko:
  - Nin ye hyper-black hole fanga ye !
  Slavka y"a ye ko a ka kan ka dɔ fara a kan:
  - Ani anti-pulsar !
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - Nka an tun bɛ se k'o fana ɲɛnabɔ !
  Valerka y"a jira ko:
  - Kɔsɛbɛ! Min nisɔndiyalen bɛ ŋɛɲɛ, min b'a fɛ, o bɛ se k'o sɔrɔ!
    Kɛlɛbolo-yɔrɔba in ka girinya -yɔrɔ ma Se ka o kungo fanga sugu degun muɲu wa a pɛrɛnna dɔrɔn i n"a fɔ bulonba. O kɔfɛ, baji siranninw ye cɛmancɛ sɔgɔ, ka don bloki kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ yɛrɛ.
  -Aw b'a tigɛ ka kɛ tilayɔrɔw ye. - Fonura ye ɔridinatɛri komandi. - ka foro in fiyɛ nanosɛriw kan .
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Metadikta kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko :
  - Jigin ni dictature ni arbitrage ye !
  Super-dense beam tora ka tigɛtigɛ ka jeni. Wa, a ma mɛn, sankolola duguba min tɛ se ka minɛ, o yɔrɔ la, nɔgɔ bilenmanw kulu dɔrɔn de tora. Mega-fortress tolenw tun bɛ tigɛli kɛ ka tigɛli kɛ ka kɛ jirisunw ye. Fukili miliyɔn bi duuru ni duuru ani kɛlɛ robo miliyɔn kɛmɛ saba ni bi duuru ni seegin y"u ka saya sɔrɔ yan, a ka c"a la, a bɛ teliya ani dimi tɛ a la, nka a tɛ dɔgɔya o la. Marshal-Duke de Fuantabo fana sara .
  - Dingɛ dunba dɔ bɛ fali la ! - Fonura ye kulekan bɔ. - An y'a kɛ, an y'a pulsa . Aw bɛ plasma (plasma) bɔli kɛ aw sigiɲɔgɔnw na.
  Fanga caman kɛlen kɔ, a ye waati dɔ ta ka segin ka daminɛ. O waati yɛrɛ la, dolow kurun jatebaliya ye binkanni kɛ lamini na, k"u laɲini ka tiɲɛni kɛ ni dakun sɔgɔlenw ye, minnu wulilen don. Kɛlɛ jugu dɔ daminɛna, sankolola kurun ba kɛmɛ caman farala ɲɔgɔn kan saya ka ɲɔgɔn minɛ. Ka bɔ kari caman na, a kɛra i n"a fɔ hypervacuum bɛ tobi ka pɛrɛn ka kɛ faraw ye . Kanonw ye sankansobaw tiɲɛ ani ka kurun suguya caman kɔnɔna sɔgɔ. Dolow kurun kelen-kelen minnu minɛna tasuma-fanga la, olu tun bɛ pɛrɛn dɔrɔn ani fanga-yɔrɔ misɛnninw ma se ka degun faralen ɲɔgɔn kan;
  Marinka y"a bolokɔnincinin fila bɛɛ n"a senw senkɔni jɛlenw ni barikamaw sennasanbaraw bɛɛ bolonɔ bila:
  - Nin ye tiɲɛ na superquasar dɔrɔn de ye !
  Valerka ye tweet kɛ ko:
  - Ayiwa, nafamafɛnw bonya bɛ bonya kosɛbɛ ! Kɛlɛ in dabɔcogo tɛ vacuum ye!
  Levka ye ɲɛji cɛ a teriw la, k"a sennasanbaraw bugɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Hyperplasma tɛna se dibi la !
  Slavka sɔnna nin ma:
  - O ye tiɲɛ ye tiɲɛ na dɛ !
  Kɛlɛbolo jɔlenw ye kɛlɛba di u kelen-kelen bɛɛ tun bɛ ni kanon girinman ba kelen ni kɔ ye, u tun bɛ hyperplasma yɔrɔw daji bɔ ni teliya ye min ka bon kosɛbɛ ani ultra-missiles superphoton teliya kɔnɔ . Olu tun ye volley juguw ye, minnu tun bɛ binkannikɛlaw ka kuluw tigɛ ka jigin .
  Marinka ye tweet kɛ tugun ko:
  - Nin ye super-perigee ye !
  Valerka y"a kunkolo wuli, k"a bolokɔnincininw wuli:
  - A bɛ ɲɛji bɔ gravirroof la ka bɔ foton ɲɛda la !
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - Hypercoster (Kɔrɔsilikɛla) . ultrafotonite ye !
  Levka ye mankanba bɔ ko:
  - Theonucléaire charge (sara) min bɛ kɛ !
  Saya masin y"a daminɛ ka lamaga tugun, ka hyperplasma (hyperplasma) yeelen dɔ bɔ asteroidw kan minnu bɛ a kɛrɛfɛ. Kilomɛtɛrɛ kɛmɛ fila bloki jɛnsɛnna i n"a fɔ jikuruw ka bɔ nɛgɛbere gosili la. O fɛɛrɛ in kɛra nafama ye kosɛbɛ, Fuquilw y"a daminɛ ka siran, wa u ka kurun dɔw jɛnsɛnna siran fɛ, i n"a fɔ wuluw bɛ pan Olɛnpi tasuma kan. Tɔɔw ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye. Ka fara o kan, reservew nana kɛlɛ la, ani kɛlɛ min tun bɛ kɛ ni kɔnɔnafili ye, o cayara.
  Fukils ka jeneraliba Firon hakili tun sigilen don, a ye reservew sama ka kɔn o ɲɛ, wa a dalen tun b"a la ko a bɛ se ka sosow n"u jɛɲɔgɔnw ka binkanniw gɛn. Nka wulu minnu bɛ jiriw ninakili, olu ye nanbarakɛlaw ye kosɛbɛ, wa u sera ka kabako dɔ jira. An yɛrɛ ka dɔnnikɛlaw tun tɛ se baara in na, wa u y"a jira ko a tɛ se ka kɛ fɛn ye min tɛ se ka kɛ ka o fanga sugu hyperlaser (hyperlaser) da , nka tiɲɛ yɛrɛ la, a y"a jira ko jugu de ye fɔlɔ ye ka baara kɛ ni fɛn kura faratilen ye. Sisan, hakilina ni hakilijagabɔ ye fɛɛrɛ fila dɔrɔn de jira: ka boli joona, walima ka don kɛlɛ gɛrɛgɛrɛ la, ka jɔyɔrɔw ɲagami. O cogo la, superlaser ka bugɔli jan bɛna farati la k"a yɛrɛ gosi .
  Valerka y"a kɔlɔsi ko:
  - Kabako, kabako, ka ɲɛnamaya jan kabako !
  Marinka ye a latilen:
  - Ka tɛmɛ i n'a fɔ hypersurprise !
  Levka ye ŋɛɲɛ kɛ ka sɔsɔli kɛ:
  - Nka Hypertheonucléaire marifaw bɛ nɛnɛ hali bi !
  Slavka ma sɔn o ma:
  - Ayi , mɔgɔ si tɛ yen min ka nɛnɛ ka tɛmɛ tutigɛbagaw kan !
  Firon, min tun tɛ ye tuma caman na komandan nɔgɔlenw ka sanfɛyɔrɔw cɛma, o tun ye jagɛlɛya ye. Wa a ye desizɔn ta - ka kɛlɛ kɛ fo ka se saya ma ! Kurun miliyɔn caman minnu bɛ ni kɛlɛcɛ miliyari caman ye , fɛnɲɛnamaw ni ɛntɛrinɛti ta, olu sirilen bɛ ɲɔgɔn na jahanama kɔnɔna na. A tun bɛ iko hyperspace tun bɛ wuli, ani ultra-vacuum tun karilen don, ani farali jatebaliya tun falen bɛ superplasma la . Fɛnɲɛnɛma minnu bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, minnu bɛ fanga hakɛ dɔ bɔ min tɛ se ka suma,, olu tun bɛ i n"a fɔ falenfɛn belebelebaw minnu bɛ falen o yɔrɔnin bɛɛ sankolo la, ni jiribulu ɲɛnamaw ye minnu bɛ fɛnw minɛ, olu tun bɛ se ka u bolo se sankolola kurunw ma ni namara ye. Kɛlɛkurunw, kɛlɛkurunbaw , cruisers, charkoshes , hyperlaser destroyers, misiriw tabaga, aerobonus , laser kurunw, kɛlɛcɛ girinmanw, cɛmancɛw, kɛlɛkɛminɛn nɔgɔmanw ani fɛn caman wɛrɛw. O bɛɛ tun bɛ tiɲɛ segin o segin ni mɔgɔ ba tan ni tan ye, ka jɛnsɛn ka kɛ yɔrɔw ye, walima hyperplasmic , magma min sumana kosɛbɛ.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ, a yɛrɛyɛrɛla:
  - Siranya! Tiɲɛ na, nin ye ultra-blackhole ye !
  Firon ye mobili mega-cruiser sugandi a yɛrɛ ye. A tun ka nɔgɔn ka komandi kɛ a fɛ, wa a teliyaba n"a ka manɛwɛrɛ kɛcogo ɲuman y"a to a bɛ se ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ. A y"a jira ko kɛlɛ bɛ senna tuma min na, jugu ka dolow kurun dɔw bɛna a ɲini ka sɔrɔdasiw jigin dugukolo Shito , Mata ani Griko kan, a ye yamaruya di ko dugukolo sanfɛla ka bɔ ni halakili minɛnw ye. O bɛɛ n"a ta, u bɛ ɲini ka kɛ yɔrɔ lakolon ye, wa duguden damadɔw man kan ka kisi.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni sogodunna nisɔndiya ye ko:
  - Nin ye o ɲɔgɔnna megacunning ye !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  Sitanɛ ye kɛlɛ jugu kɛ ni tutigɛbagaw ye,
  Jugu ye kɛlɛ kɛ ni juguya ye, ni janfa ye...
  Nka tutigɛbaga kɛlɛcɛ ye Sitanɛ mugumugu, .
  Ka i ka tiɲɛ jira fanga kɛlɛ la!
  Levka ye tweet kɛ ko:
  - Piyɔniye, tutigɛbaga, kominisi - i ye misali ye !
  Slavka ye a latilen:
  - A ka ca a la i n'a fɔ Ɔkutɔburukalo.
  minɛn ba kelen ni tila , kurun ba tan ni tan caman datugulen kɔnɔ, " meromat " ani "neutron" fana sen bɛ o la, donna u kɔnɔ. Planɛtiw tun lakananen tɛ kosɛbɛ. Sekɔrɔ in dabɔra tiɲɛ na. Sira kan, o eskadron ye marifa ci sateliti misɛnninw dɔrɔn de la. Ka fara o kan, u ye hɛrɛ sɔrɔ sira kan u ye modulu wɔɔrɔ sɔrɔ ni sɛnɛfɛnw ni marifakisɛw ye - u bɛɛ ma se ka bɔ yen.
  Ka fara o kan, jenerali sonw ye nɔ jugu bila u la, u ye fɛn sonyalen dɔw dogo o diɲɛw kɔnɔ. O dɔnni fɛ, sosow ye jiginba dɔ Kɛ. Sɔrɔdasi sugandilen miliyɔn saba bɛ dugukolo kelen-kelen bɛɛ kan, jiginyɔrɔw fɔli man gɛlɛn sariya siratigɛ la, u ye kungo fla ye, a bɛ ɲini ka kɛ i n"a fɔ filɛlikɛlan; Kὲlɛbolo minnu ye fɛnɲɛnamaw ye, olu y"u jɔyɔrɔ Da dɔrɔn, u pɛrɛnna o yɔrɔnin bɛɛ. Mankan juguba dɔ, kulekan, sɔgɔsɔgɔninjɛ, wulu tilancɛ jenilenw farikolo yɔrɔw jiginni. Annihilation flares, kelen-kelen bɛɛ, ka kɛɲɛ ni fɛn suguya ye, fanga bɛ Bɔ ba kelen na ka Se ba duuru ma ka Tɛmɛ thermonucléaire ta kan. Saraw sɔngɔ ka dɔgɔ kosɛbɛ, wa u ka nɔgɔn. Yan, sosow ye fili kɛ, u ma sɛgɛsɛgɛlikɛlaw bila ka taa ɲɛfɛ.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, nin ye an ka nafa sɔrɔli ye !
  Marinka ye a latilen:
  - An dɔw ta ! A ka c"a la, nin ye filimu ye min bɛ pulsar kɛlɛ !
  Levka y"a fɔ ni hakilina kɛrɛnkɛrɛnnen ye ko:
  - Kɛlɛ de bɛ kɛ balikukalan filimuw kɔnɔ !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Aw bɛ antipulsar antimonies dilanni dabila !
  Jeneraliba Fearon kɔni ma nin ye - yɔrɔ jan. a hakili bɛɛ tun ɲɛsinnen bɛ kɛlɛkurunba in ma . Kɛlɛ in wulila ka taa a fɛ ani i n"a fɔ Firon tun b"a miiri cogo min na, superlaser ye a makun waati dɔ kɔnɔ, a kɛlen ka tɛmɛn ka citadel jɔlen caman wɛrɛw tiɲɛ. O kurunba in tilalen don kulu caman ye minnu tɛ kelen ye, minnu kelen-kelen bɛɛ y"u yɛrɛma, k"a sɔrɔ komandanba ka dɛmɛ ma kɛ, u ye kɛlɛ fɛɛrɛw sugandi. O cogoyaw la, fɛn bɛɛ tùn bɛ Labɛn ni jatebla sanfɛla ye, wa a tùn bɛ sosow kɛrɛ fɛ. Jeneraliba y"a faamu ko u tɛ se ka mɛn, wa a y"a yɛrɛ bila laɲiniba la: ka kɛlɛkurunba in tiɲɛ. Walasa k"o Kɛ, a ye shock starships kulu dɔ fara ɲɔgɔn kan, ka gɛrɛ ɲɔgɔn na ka taa a fɛ. O kurunba sugu fanga min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye a fanga-yɔrɔ ye. A bɛ se ka kari dɔrɔn walima ka fanga dɔgɔya ni gosili jɛlen ye fo ka se yɔrɔ kelen ma.
  Marinka ye bɔko:
  Aw bɛ a gosi ka ɲɛ k"a sɔrɔ aw ma dogo, .
  Dannaya tɛ kumaw la kabini waati jan...
  Kuma ka kan ka marifa ci i n"a fɔ tankiw
  Ani ka orcw gosi u ɲinw na!
  Valerka, ni nisɔndiya ye min bɛ manamana i n"a fɔ perlew, a y"a kunkolo wuli:
  - O ye tiɲɛ ye tiɲɛ na dɛ ! Nka yala sosow bɛ ni ɲinw ye wa?
  Levka ye tweet kɛ ni nisɔndiya ye:
  Fogon-me-nots bɛ falen yɔrɔ dɔ la, .
  Maman bɛ tartes tobi...
  Tutigɛbaga ɲinw bɛ yen hali bi, .
  Fangs bɛna bonya sɔɔni!
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ, tulonko ni kɔnɔnafili waati kelen na:
  - walasa bɛɛ ka yɛrɛyɛrɛ , walasa bɛɛ ka yɛrɛyɛrɛ , walasa u ka bonya da !
  A kɛra i n"a fɔ siniɲɛsigi tun bɛ u dɛmɛ, yɔrɔko kurulen wɛrɛ wulila o yɔrɔ lakolon na, wa mɛtɛrɛw jibɔyɔrɔ dɔ bɔra yɔrɔ la. A tun ka bon kosɛbɛ wa a tun bɛ gɛlɛya ka laɲini ni marifa ci. Sirako minnu tun bɛ na ɲɛfɛ, o jamakulu kabakoma in binna kɛlɛkurunba in kan .
  Marinka y"a sennasanbaraw taama ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Hyperpreon ka kɛrɛ ye !
  Valerka ye a ɲɛw wuli sungurunnin na k"a ɲininka ko:
  - Mun na a tɛ kɛ kubɛ kɔnɔ ?
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Wa kaba kunkolo kama !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - O ye tiɲɛ ye !
  O bɔgɔbɔgɔli fɛ, lakanani ɛkran yɛrɛyɛrɛla, ka yɛrɛyɛrɛ, ka sisi manamana. Ka pan ka surunya, mega-cruiser ye charges (sara) ci ka bɔ a ka plasma canons bɛɛ la ani ka misiriw ni laserw ci . Jaabi salvo barika tun ka bon kosɛbɛ a yɛrɛ sera ka kurunba kɔnɔna tiɲɛ ani ka kurunba in kaman tigɛ.
  Fonura ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  -Ka halaki. Aw ye nin dunan in jeni. Marifaw bɛɛ la - tasuma !
  Nka, salvo nata ma tiɲɛni kɛ ten. Komɛtiw ni mɛtɛrɛw ye o gosili nɔgɔya.
  Nka kurun wɛrɛw y"u sama ka wuli. Gosili fanga tun ka bon nin sen in na. Komin u ye foro in tiɲɛ, a barika dɔgɔyara kaban ni bloki belebelebaw ye, o jalakiw ye dingɛ kabakoma dɔ kɛ.
  thermoquark bɔnbu fili waati ye . - Firon ye yamaruya di.
  Valerka ye tweet kɛ k"a jaabi ko:
  - Nin bɛna kɛ nɛnɛba ye tiɲɛ na, tiɲɛ na !
  Marinka y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa tiɲɛ na kɛlɛ la !
  Slavka ye mankanba bɔ ko:
  - Hyperstar ye !
  Levka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a fɔ ko:
  - Ayi, a t"a nɛnɛ foyi la !
  A ka c"a la, o misiri sugu tɛ baara kɛ pewu k"a sababu kɛ misiri kɛlɛli ye , walima fiɲɛ kɛlɛli , nka o cogo la, ni kɛlɛkurunba in seko yɔrɔ dɔ tiɲɛna, a bɛ se ka baara kɛ. Tiɲɛ don, mɛtɛrɛw fana ye gɛlɛya lase dolow kurun fitininw ma, nka hali bi u ma tɔɔrɔ kosɛbɛ i n"a fɔ nin kurunba in.
  -Radiation ka se a dan na! - Firon ye kulekanba bɔ ni kanba ye.
  U teliyalen don ni ultraphotons ye , misi saba ye wuli o yɔrɔnin bɛɛ ka don o yɔrɔ tiɲɛnen na. O cɛba sirannin in yɛrɛyɛrɛla, a sera ka sɔn "nilifɛn" fila ma. Nka o kɔfɛ, charge sabanan pɛrɛnna dɔɔnin ka bɔ kɛrɛ fɛ, ka dingɛ kabakoma in bonya dɔrɔn.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nin ye koba ye - super dɔrɔn !
  Valerka y"a fara a kan ko:
  - Hyper ni super fila bɛɛ !
  -Quasar kɛmɛ bɛ jigin jibolisira la ! - Firon ye mankanba bɔ ka sanpɛrɛn fili ka bɔ dimi fɛ. - Ka dɛsɛ o binkanni sugu la. - O kɔ fɛ a y'a hakili sigi, fɛn bɛɛ ma tunun, a ye yamaruya di ka don girinya-cikan na . - Ka binkanni kɛ darapo kan n'i seko bɛɛ ye, ka dingɛ laɲini.
  O yamaruya kɛra ko ye min bɛ se ka kɛ. Binkanni ni binkanni min kɛra cogo kabakoma na, o kɛra ɲɛtaa ba ye. Wa hali ni dolow kurun naani tiɲɛna ni segin-ka-bɔnye ye, o danfara bonyalen don.
  O kɔfɛ, thermoquark rocket dɔ wulila ka don hyperreactor kɔnɔ . Quark fusili taabolo fanga ka bon siɲɛ miliyɔn caman ka tɛmɛ thermonucléaire fusion kan. O binkanni barikama sugu ye kurun in jɔcogo jeni o yɔrɔnin bɛɛ, k"a jɛnsɛn ka kɛ hyperplasme ye. Janya-yɔrɔ ni fotonw teliyalen don fo ka se superluminal teliya ma, o y"a tigɛli kɛ gazi rarefied ye. Sɔgɔsɔgɔninjɛ in senkɔniw, minnu sumana fo ka se degere quintillion caman ma, olu ye fɛn dɔw minɛ, ka kurunw jeni minnu bɛ kɛrɛfɛ.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni fanga ye, k"a sanfɛla lamini:
  - Nin ye hyperquasar ye tiɲɛ na !
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a jaabi ko:
  - An bɛ se ka mun fɔ , fɛn bɛɛ bɛna nɛnɛ kosɛbɛ ! An k"a ta k"a gosi ni fanga ye a dawolo la!
  Levka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya duman ye:
  - Awɔ! Nin ye tiɲɛ na debut ye min bɛ tulon kɛ i n"a fɔ waatilan!
  Slavka y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - Dingɛ dunba min bɛ quasar kɔnɔ !
  Firon ka mega-cruiser ma se ka pan ka taa yɔrɔ la min tɛ mɔgɔ tɔɔrɔ kosɛbɛ ka bɔ supernova bɔɲɔgɔnko jugu la. O bɛɛ n"a ta, a wulila ka wuli siɲɛ caman, k"a fili yɔrɔ jan ani ka tilayɔrɔ damadɔw tigɛtigɛ. Marifaw tiɲɛna kosɛbɛ, u fanba tun tɛ baara la. Ikomi a bɔnɛna a ka kɛlɛ seko fanba la, dolow kurunba kɛra jugu ka fɛn nɔgɔman ye. Firon y"o faamuya, wa a t"a fɛ ka sa fu, jagɛlɛya tɛ jatigɛwale ye, a ye yamaruya di ko a ka kɔsegin. Maneuvering resourcefully , mega-cruiser, k"a yɛrɛ tanga janw ni pincers ma, a kɔsegira, k"a ɲini ka don a ka kurunw lakanani kɔrɔ. Wa hali o bɛɛ la, a tun bɛ ɲini ka sɔgɔsɔgɔ, a datugulen don kosɛbɛ, a lamininen i n"a fɔ nson min bɛ dingɛ kɔnɔ. Kurun ka marifa damadɔw ye jaabi di ni sɛgɛn ye o binkanni jugu in na. Fanga-yɔrɔ in ma ɲɛ, a bɛ i n"a fɔ parasol tigɛlen ka tɛmɛ kala kan min bɛ se ka da a kan. A tɛ kabako ye k"a ma mɛn, sankolola-kurun in pɛrɛnna ka bin ka kɛ yɔrɔw ye.
  Valerka y"a bolow da:
  - Belebele!
  Marinka y'a fara a kan ko:
  - Mega ni meta pulsar !
  Firon ma se ka boli kurun fitinin dɔ kɔnɔ. O kisi-kurun in tun tɛ ye tiɲɛ na, jikuru minnu tun bɛ tugu ɲɔgɔn na, olu tun bɛ dankari kɛ a faamuyali la, fo hali girinya radaw tun bɛ yɔrɔ fitiniw dɔrɔn de sɛbɛn. Dan bɛ jagɛlɛya la, wa jeneraliba tun b"a fɛ ka kisi. Ka fara o kan , baara kunba dafara, wa ni jugu ka tɛmɛnkan ye siɲɛ naani, ani sisan, laala, siɲɛ duuru, kɛlɛ in kɔlɔlɔ ye dantigɛli ye min kɛra ka kɔn o ɲɛ, wa min ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, o ye ka segin sɔrɔdasi tɔw. A bɔlen kurun kɔnɔ kaban, Firon ye yamaruya di ko a ka kɔsegin cogo labɛnnen na ka taa Madoron sigida fan fɛ walasa ka dɛmɛ sɔrɔ dugukolo lakanani na. O y"a to an ye waati sɔrɔ ani ka fanga wɛrɛw lase o yɔrɔ ma.
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - Layidu min bɛ kɛ ka kɔn kɛlɛ ɲɛ , o ye quasar ye !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa an bɛna bɛɛ su tiɲɛ na k"u wuli !
  Levka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Taga k'a filɛ !
  Slavka y"a ta k"a fara a kan ko:
  - Ani ka foto ta nɔgɔbɔlan kɔnɔ !
  Marisikalo Fokhoron tun ye taamasiyɛn sɔrɔ kaban ko jugu ka kɛlɛbolobaw bɛ se k"a kɔfɛla tigɛ. Nka, a ye sigasiga kɛ waati jan kɔnɔ, a siranna ko binkanni bɛna kɛ a ɲɛfɛ. Aw ye aw janto aw kana fanga dɔgɔya aw yɛrɛ tangacogo la. Ka fara o kan , jugu ye binkanni dɔ daminɛ min bɛ mɔgɔ bila sira wɛrɛ kan, ka kurun ba caman tiɲɛ. O wale sugu ye baron min tun ye siranbagatɔ ye kaban, o lasiran. Fokhoron tun ye nanbarakɛla ye, a tun sirilen bɛ fo ka se a kɔ ma nanbarako la - jogo jugu sugu dɔ. Wa a bɛ namara kɛ a yɛrɛ cogo la , nka o waati kelen na, a ma se fɔlɔ k"a yɛrɛ feere sosow ma ni dusukun bɛɛ ye. Nka ɲɛtaa dɔw Kɛra o ko in na kaban. Sosow tun bɛ janfaciw sɔrɔcogo dɔn, wa a ka taamaɲɔgɔn dɔw tun bɛ baara la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jenerali Hertz tun bɛ to ka kunnafoniw di, ka sɔrɔdasi hakɛ ni a ka komandan ka teliya labɛnw bɛɛ fɔ. Sosow bɛ sara ni bolomafara ye kɛlɛ la, hakilitigi bɛ nafolo sɔrɔ, jagɛlɛn bɛ taa ɲɛfɛ, naloman bɛ marifa ci. Nka, janfacikɛlaw tɛ hakilitigiw dɔrɔn ye, nka u tɛ yɔrɔjan mɔgɔw fana ye. O bɛɛ kɔfɛ, joona walima sɔɔni, u bɛ minɛ ni hakilijagabɔ ye, walima u bɛ janfa u yɛrɛ ka patɔrɔnw fɛ. O sababu ye ko a kɛra mago tɛ min na, walima a jigira, walima hali marifa cilen don a la. Nka , u y"a ɲini u kana kuma nin ko in kan, a kɔfɛ, u y"a ɲini ka sɛgɛsɛgɛlikɛlaw diyabɔ cogo bɛɛ la;
  Valerka y"a kɔlɔsi ko:
  - Hakilila-dɛsɛ bɛ u la.
  Marinka ye ɲɛfɔli kɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - a bɛ fotoni kɛ pewu .
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Hyperbanzai ye !
  Levka y"a fara a kan ko:
  -Ka taa sosow ni wuluw bɛɛ ka ultraphoton sanubɔlan na!
  Binkanni nɔgɔman in kɔsegira, sisan dalilu si tun tɛ yen tugun ka mɛn. Ka hakili to masakɛ kɔkanna ka yamaruya la k"an yɛrɛ tanga lamini ma cogo o cogo, ani ka dɔ wɛrɛ sɔrɔ Fokhoron ye yamaruya di gravity dispatch ma ni ɲinini ye, walima n"a fɔra ka ɲɛ, a ye dɛmɛ ɲini.
  -An ka ɲɛnajɛ kɛ. Empereur Extra ka ɲɛnamaya kɛ!
  Nka, Armada taara kɔfɛ kosɛbɛ. O waati kɔnɔna na, juguw ka jamaba minnu tun ka bon kosɛbɛ, olu tora u ka ɲɛtaa banbali la.
  Marinka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Horde (jamakulu) bɛ ka boli an kan i n'a fɔ avalanche (jikuruba). Cɛmancɛ-yɔrɔ tɛ yen.
  Valerka y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - N'o tɛ, aw bɛɛ bɛna kɛ okɛ sanubɔlanw kɔnɔ !
  Fadoron ka sigida tun ye galaxie kɔnɔ min barika ka bon kosɛbɛ. Cɛmancɛ-dugukolo tun ka bon kosɛbɛ wa a mɔgɔw tun ka ca - miliyari kɛmɛ fila ɲɔgɔn. A sira bɛɛ tun datugulen don ni homing cyber mines ye , ka fara sateliti nafama tan ni fila kan. Sateliti kelen-kelen bɛɛ falen bɛ plasma ni hyperplasma kanonw na kosɛbɛ, ani misiriw fana. Ka fara o kan, dugukolo damadɔ wɛrɛw tun bɛ ka lamini, sigiyɔrɔw ni sigiyɔrɔw tun bɛ minnu kan. Kɛlɛbaw tun be kɛ an ɲɛ. Firon tun b"a kɔsegin yɔrɔ dɔn, wa sosow tun bɛ taa ni u ye kojugu fo u tun tɛ se ka jɔ. O kɔfɛ, u jiginna i n"a fɔ pankurunw, u ma u yɛrɛ kisi, wa u ma u ni fana kisi. Sanfɛla jagokɛlaw tun bɛ baara kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u tun bɛ fɛn tobilen kasa dɔn , dolow filibusters juguw tun bɛ wuli i n"a fɔ wuluwuluw ka jamu kɛ, a tun bɛ mɔgɔ kɔrɔbɔ kosɛbɛ ka diɲɛw cɛ minnu ka ca.
  Wa sisan, kɛlɛ min tun y"a daminɛ ka ban, o bɛ wuli ni dimi kura ye min tɛ se ka da a la, fo a yɛrɛ bɛ i n"a fɔ dolow bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni kɔnɔnafili ye ni dimi ye:
  - Ka don dingɛ dunba kɔnɔ !
  Jeneraliba Fearon sera ka taa kurunba dɔ kɔnɔ min ka nɔgɔn. Ka bɔ yen, a tora ka kɛlɛ ɲɛminɛ. Sosow y"a ɲini fɔlɔ ka lafasali bɛɛ tiɲɛ o yɔrɔ la, o ma ɲɛ. O fagali in tun sirilen bɛ Codd dugukolo kɔkan. Planɛti minnu tun bɛ u lamini na, olu yɛrɛyɛrɛla o binkanniw kosɔn. Sateliti dɔ ye bɔnɛ jugu caman sɔrɔ fo a farala ka bɔ kɛnɛma a bɛ se ka kɛ i n"a fɔ ostrich kɔnɔ min bɛ ka pɛrɛn, o tiɲɛni kɛra teliya la ten.
  Marinka ye diamant ice cream galasi dɔ bɔ tugun Hypernet kɔnɔ, krɛmɛ kulɛri saba la, k"a sɔgɔsɔgɔ k"a kɔlɔsi:
  - Nin ye quasar ye tiɲɛ na, a tɛna i nugu dimi !
  Fonura sera ka kisi waati laban yɛrɛ la, ka kɛlɛkurunba in to kisi modulu-kurun dɔ kan. Sisan, wulu jugu in ye bagabagali dɔw bɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sɔrɔ a fari tun jenilen don kosɛbɛ fiɲɛ fɛ.
  -Aw kana kasodenw ta. Aw bɛ bɛɛ dawolo, k"u tiɲɛ, k"u jeni, k"u jɛnsɛn ka kɛ fotonw ye.
  -A bɛna dafa, i ka stellar superiority! - Jenerali minnu ka jɔyɔrɔ ka dɔgɔ, olu ye yamaruya di. A tun ka gɛlɛn kosɛbɛ ka tɛmɛ ka se Codd, i tun ka kan ka senna-tɛgɛrɛ fitinin kelen-kelen bɛɛ sara ni dolow kurun ba caman ye, ba tan ni tan. Nka, o jikuruba min tun tɛ se ka bali, o tun bɛ ka surunya.
  - Ka u sɔgɔsɔgɔ nin cogo la. Pinch harder, not much more, ani quasar bɛna ban! - Marshal Duke ye dimi kɛ. - Aw kana kurun caman bila ni aw bɛ bin satelitiw kan - aw bɛ u gosi yɔrɔ jan. O de ye hakilijagabɔ ye ka tɛmɛ. Oh, jinɛ ka graviomines !
  Valerka sɔnna nin ma:
  - Ɔwɔ, n ta, nin ye gɛlɛyaba ye min ka bon kosɛbɛ tiɲɛ na !
  Marinka y'a fara a kan ko:
  - A ka ca ni hakilina ye k"a fɔ ko hyperquasar !
  Levka y"a ɲɛfɔ ko:
  - A ma kɛ hakilina ye ka tɛmɛ, nka a bɛ nisɔndiya ka tɛmɛ !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Hyperspace bɔgɔbɔgɔli !
  Minɛnw bɔra tiɲɛ na, a bɛ ɲini ka ye, u bɔra sankolo la ka dolow kurunw gosi. Dɔw tiɲɛna o yɔrɔ la, dɔw, a kɔfɛ, tiɲɛni dɔrɔn de sɔrɔla. Bɔgɔlan caman tun bɛ ni pulse blaster ye, min tun bɛ se ka jeni fanga forow fɛ, hali ni waati kunkurunnin kɔnɔ , ka tiɲɛni juguba kɛ. O bɔnɛba in tun ye Sosow ka kurunba joli ja, hali jagokɛlaw tun bɛ ka lafiyabaliya taamasiɲɛw jira. Ni o bɔnɛba suguw bɛ gɛrɛyɔrɔw la, o tuma na, hakɛ jumɛn bɛna bɔnɛ dugukolo yɛrɛ kan.
  Tutigɛbaga sunguru y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - kominisi tɛ sigida dɔrɔn ye - soso faga joona !
  Nka, Fonura barila ka dimi dabila ani ka kisɛkisɛ fiyɛ. Hakilina ɲuman dɔ nana a hakili la.
  -N'an ye marifa wɛrɛ kɛ, min fanga ka bon Fukilaw kama do? - Ntumu ye sɔgɔsɔgɔ. - O bɛɛ kɔfɛ, an b"a sɔrɔ, a fana ye sara ye min bɛ nɔ bɔ kosɛbɛ.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sɔn a ma:
  - Tiɲɛ don u y'a sɔrɔ ! Ko i tɛ se k"i ɲɛ yɛrɛ bɔ a la!
  Fonura ye min miiri, o tun tɛ fosi ye ni " bɔnbu hyperradio " tɛ. O marifa kura in ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la superneutrons (superneutrons) ye u janya surunya siɲɛ miliyari ye ka tɛmɛ gamma radiation kan. O charge sugu ka binkanni fanga man bon, nka hyperradiation fanga ka bon siɲɛ miliyɔn caman ka tɛmɛ a cogo kɔrɔ kan . Wa fanga min bɛ don a kɔnɔ o ye koba ye - gyrido jikuruw, nin tɛ tulonko ye, u bɛ se ka jeni dugukolo kɔnɔ. O minɛn in dɛsɛba ye ko a tɛ Se ka Bɛn kɛnɛma. A dilanni cogoyaw kosɔn, nin saya yebali in kɛcogo tun bɛnnen don ka baara kɛ ni dugukolo-yɔrɔw dɔrɔn ye, wa hali o waati la, a tun bɛnnen don u bɛɛ ma. Nka nin ko in na, Codd ka diɲɛ bɛ bɛn. O minɛn jugu in ye nin diɲɛ jamanaden tilancɛ fila halaki. A ka ɲi ko sosow tun bɛ ni o charge sugu kelen dɔrɔn de ye.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - A tɛ fɛɛrɛ fu ye wa ?
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A ka c'a la, a tɛ dingɛ dunba ye !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nka ni hyperambition ye !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Tutigɛbagaw ta fan fɛ !
  Marifa ɲumanba don dɛ, i bɛ baarakɛlaw faga, nka minɛnw ni fɛnw bɛɛ bɛ to. A bɛ kɛ bɔnɛ ye dɔrɔn ko a sɔngɔ ka gɛlɛn hali bi. Walasa ka gyrido jikuruw Dabɔ , garvanic hakɛ caman de ka kan , wa o de ye fɛn ye min man ca diɲɛ kɔnɔ. Nka u ma a sɛnɛcogo dege fɔlɔ cogo la min bɛ kɛ ni fɛn dilannen ye.
  -Kabako nimɔrɔ filanan ! - Fonura nisɔndiyara kosɛbɛ. - ka dugukolo saniya ni gyrid comb ye .
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ :
  - Tasuma masakɛ Plasma !
  Ka fara fucolw kan, fuciants, dugukolo-mɔgɔ minnu bɛ yeelen bɔ, olu tun bɛ balo o sankolo masaya in na. U tun bɛ baara kɛ Fucolia fɛ, u tun bɛ balo ka ɲɛ kosɛbɛ. U se sɔrɔli tun ka nɔgɔn i n"a fɔ peresiw, volley fila-fila, ani Futsikaw y"u senw kɔrɔta ka taa san fɛ. O kɔfɛ, aborigɛnw y"a to u k"u ka yɛrɛmahɔrɔnya yɔrɔba dɔ mara. Sisan nin siya in ye jo sɔrɔ cogo kelen na ni Fucolw ye . O fiɲɛ ye u kɛ bulu ye, u kɛra bulama nɔgɔlen ye ani u kɛra bulama bilenman ye. U caman tun datugulen don ni nɔgɔw ye ani u tun bɛ ka girin dimi fɛ min tun tɛ se ka muɲu. Minnu sara o yɔrɔnin bɛɛ, a bɛ se k"a fɔ ko u ye hɛrɛ sɔrɔ - u kɛra nɛrɛ ye, u finw nɔrɔlen don ɲɔgɔn na, k"a sɔrɔ mɔgɔ wɛrɛw ka tɔɔrɔ ye sanga caman kɛ. Robo caman fana tiɲɛna, kɛlɛcɛw ni iziniw kɔnɔ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u dɔw tun ma se pewu, nka u kɛra diɲɛnatigɛla ye, k"u yɛrɛ fili mɔgɔ damadɔw ma minnu ye ɲɛnamaya sɔrɔ, walima ka ɲɔgɔn kɛlɛ. Ja in tun bɛ siran tiɲɛ na.
  Hali Valerka min ye kalanden ye, o ye mankanba bɔ ko:
  - Hyper siran ! Ani a ye quasar ye !
  O gosili min ye mɔgɔ farikolo tiɲɛ, o ye lafasali fanba gosi, wa sosow labanna ka o fɛɛrɛ in minɛ. Satelitiw yɔrɔ dɔ dɔrɔn de tɛmɛna kɛlɛ jigitigɛlen in kan, Fukolw y"u ka ɲɛnamaya feere kosɛbɛ. Nka, u tun bɛ lɛri tilancɛ dɔrɔn de to a caya la.
  -Nin Fokhoron dangalen in bɛ min walasa ale yɛrɛ ka se ka su don. - Firon ye danga kɛ. "Ne ye dɛmɛ ɲini a fɛ siɲɛ caman kaban, nka jaabi si ma sɔrɔ, foli si ma sɔrɔ." Dingɛ duman dɔ bɛ a ka kitin jukɔrɔ!
    Dɛmɛ kɛra kɔfɛ tiɲɛ na. O kɔfɛ, fanga wɛrɛw gɛrɛla sosow la.
  Marinka, k"a sennasanbaraw sɔgɔsɔgɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - I kana i sumaya tigɛli la, o de ye sira kelen ye i bɛna se sɔrɔli dege !
  Valerka ye tweet kɛ ko:
  - Nin ye nɔba ye min bɛ se ka kɛ hiperfotonw kan !
  Fana tora ka nɛ bɔ, jeninida tun bɛ jeni hinɛbaliya la. Miiri dɔɔnin kɛlen kɔ, a y"a latigɛ ka kɛnɛyaji kɛ k"a sɔrɔ a ma dolow kɛlɛ laban makɔnɔ. Duke Marshal ye yamaruya di ko a ka fa ni furaji ye min bɛ se ka a lasegin a cogo kɔrɔ la, ka a yɛrɛ su ji la ni a kunkolo ye ji bulama-bilen na. A tun ka di kosɛbɛ, a sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛ kirin, dimi tun bɛ nɔgɔya. Ntumu ye a yɛrɛ firifiri, ka emɛridi fomu sɔgɔ, k"a senw lamaga. O kɔ, marisikalo y"i biri kɛnɛma ka taa a fɛ ka cikanw di.
  -Ka don ka bɔ numan fɛ, dolow kurun ba kɛmɛ ka taa kinin fɛ ani ka taa duguma. I n'a fɔ nin. Sisan, aw bɛ a digi ka bɔ kɔfɛ. Aw bɛ baara kɛ ni spiral bypass ye. Sɛrɛkili ka jikuruw . Wa sisan an jɛnsɛnna.
  Gofɛrɛnaman ka dolow kurunw y"a kan minɛ k"a sɔrɔ siga t"a la, nka jagokɛlaw ye wale kɛ u seko bɛɛ la . U tun b"u mago don fɔlɔ Codd dugukolo de la. U caman y"a daminɛ ka sɔrɔdasiw jigin nin diɲɛ muɲuliba in kɔnɔ. Sankolo fiɲɛ kasa tun bɛ bɔ gazi ɲuman na, o de kosɔn a tun bɛ se ka binkanni kɛ sanfɛla finiw dɔrɔn de kɔnɔ. Fiɲɛ min bɛ ionize (ionize) la, o ye fiɲɛ barikamaw Bɔ minnu fanga Bɔra teliya la, wa a bɛ Se ka Kɛ ko farati tɛ fɛn ɲɛnamaw ma. Nka o waati kelen na, dusukasi dɔ tun bɛ ne da la, wa ne tun b"a fɛ ka daji da. Nka, kupu diwɛn, min ka teli ka kɛ ji ye min ni farikolo tɛ bɛn, o tun bɛ bɔn ka jigin dawolo la. Protéine suguyaw tun bɛ dɔlɔ nafa bonya kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nka kisɛkisɛ suguya minnu bɛ fiyɛ, olu tun tɛ a mafiɲɛya. Fɛn wɛrɛw cɛma, diwɛn dɔw tun bɛ kɛ ni " dope " ye min tɛ fɛn wɛrɛ ye, fo o tun bɛ mɔgɔ minnu hakili la, walima u ka mɔlikulu hakilitigiw, tiɲɛ, minnu hakili tɛ u la.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Ɔwɔ, wa nin freakw bɛ baga don u yɛrɛ la !
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a jaabi ko:
  - Piyɔniye , n' i y' a ye ko mɔgɔ dɔ bɛ sigarɛti min , i k' a minɛ i n' a fɔ jama jugu ! Dɔrɔn kana faga ni blaster ye!
  Korsi barikama dɔw binna ka sa. O kɔfɛ, u yɛrɛ ka baarakɛɲɔgɔnw tun b"u ka finiw bɔ, wa tuma dɔw la, u tun bɛ tigɛ u makun na ni hyperlaser (hyperlaser) bɔgɔlanw ye. O kɔrɔ ye ko ɲagami ye masaya kɛ ni fanga bɛɛ ye. Sow fanba tun ma tiɲɛ, o de kosɔn binkanniw tun bɛ ka caya. Sɔɔni, jamana ka baarakɛlaw fana farala o fagali kan. Bɛɛ tun b"a fɛ ka dɔ wɛrɛw minɛ. Nka, a tun ma ban fɔlɔ. A tɛmɛna kosɛbɛ, nka Fokhoron ka kɛlɛbolow sera yen. Jateden ŋaniyaɲumantigi ye dugukolo sɛgɛn kabini waati jan, nka hali bi a y"a ka wale kɛ ɲɔgɔn fɛ.
  Wa o waati, i n"a fɔ a kɛra cogo min na, o kɛra ɲɛtaa ye a bolo, kurun fanba dalajɛra ɲɔgɔn fɛ, ka Codd tiɲɛ. O de kosɔn, Marisikalo Fukil ye kabako sɔrɔ ani ka jɔyɔrɔ ɲuman sɔrɔ a fan fɛ.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni hakilitigiya ye, k"a ɲinw sɔgɔsɔgɔ, k"a manamana i n"a fɔ masakɛmuso dɔ ka sanbara minnu dilalen don ni wuluwulu ye:
  - An ka ekipu de barika ka bon, k"a ta taiga la ka taa a bila tubabu kɔgɔjiw la !
  - Wa fo ka se diɲɛ laban ma ! - Marinka y"a fara a kan.
  Sisan, kanon in tugura ko wɛrɛ la pewu. Sosow degunna ka taa kilomɛtɛrɛ ba kɛmɛ ni mugan ni duurunan dugukolo sanfɛ. Jagokɛlaw caman tun ye baara kɛ kaban fo u ka dolow kurunw tora ka jɔ dugukolo kan, wa n"u ka fanga forow fagara, k"u yɛrɛ kɛ laɲini nɔgɔman ye. U ye marifa ci ka bɔ jiribolo la. Filibusterw ye jaabi di ni sɛgɛn ye. Fukil gɔfɛrɛnaman ka kɛlɛbolow dɔrɔn de ye kɛlɛba kɛ ka tɛmɛ o kan.
  -Nin ye joli-sira-funu " fluorics " ye. U wulila ka don ne kun na. Aw bɛ na ni reservew ye fagali la ani ka u labɛn kokura. - Fonura ye ologramu sama. - Aw ka aw yɔrɔ janya dugukolo in na, mun na aw sirilen bɛ i n'a fɔ kɔnɔw ka nɔgɔ la ?
  Marinka y"a kɔlɔsi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - A b'a yɛrɛ jira cogo la min tɛ siwili ye !
  O kumaw fɔlen, Marshal Duke ye dumuni nege juguba don a la. A ma sufɛdumuni kɛ fɔlɔ, wa ni mɔgɔ ɲɛnama miliyari caman bɛ ka sa, o bɛ kɔngɔ jugu lawuli. Hali ni Fonura tun ye wulu ye, sogo tun ka di a ye kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la min tun bɛ tobi ni joli ye.
  -A lase n ma o yɔrɔnin bɛɛ, kɔngɔ bɛ n na. - Duke ye bolokɔfɛfɛn gosi.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa nin kelen in b' a fɛ k' a yɛrɛ dun kɛlɛ waati ! Denmisɛnw, aw kana a ka misali ta!
  I n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, robo labɛnnenw, minnu tun bɛ matigi diyanyekow dɔn kosɛbɛ, olu ye sogo jɛman nɔgɔlenw lase a ma, minnu falen bɛ nɔgɔ la, ni nɔgɔ jɛmanw bɛ u la, minnu masirilen don ni Vintusian binkɛnɛw ye, ka Suharto ka burp sauce seri u la. Nin bagan in ye ʃɛ ni ʃɛ ɲagaminen ye, wa a bɛ balo jiri belebelebaw de la. Fɛn bɛɛ faralen ɲɔgɔn kan, o tun ka di kosɛbɛ ani a tun bɛ wuli tiɲɛ yɛrɛ la i da la. Sosow ka kan naani ye dɛmɛ don kosɛbɛ, wa ɲinw bulu, jɛman ani jɛmanw sinsinni saba ye dumuni ɲimi ni timinandiya ye. Tuma dɔw la, jiri kelen-kelen bɛɛ tun bɛ nɔrɔ ɲinw ni ɲɔgɔn cɛ, wa walasa k"u labɔ, a tun ka kan ka da ko ni asidi liguziki jilama barikama ye . O kɔfɛ, biyɛri kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ kɛra asidi basigilen na ni asidi azotiki ni asidi sulfuriki faralen ye a kan. A bɛ balo, a bɛ kɛnɛya ani min nafa ka bon kosɛbɛ, a bɛ sosow gosi u kun na.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Kana piyɔniye ka bin dingɛ dunba dɔ kɔnɔ !
  Fonura tun bɛ ɲɛnajɛ la tuma min na, jenerali tɔw ye fanga ta. Sisan, dolow kɛlɛ tun bɛ ka sira wɛrɛ ta. Codd lamini yɔrɔ tun ka gɛlɛn ka dɔn; Kɔrsɛw ni enemas ye kɛlɛ kɛ ka segin ni jigitigɛ ye, nka u ma kɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka ɲɛ, k"a sɔrɔ fucol barikamaw tun bɛ ka digi. Kɛlɛbolo girinmanw "Tushat" tun bɛ timinandiya kɛrɛnkɛrɛnnenya la marifa ni laser kɛmɛ caman, ba caman tun b'u bolo. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, u sera ka kurunba minnu bɛ kurunba kɔnɔ, olu datugulan tiɲɛ nɔgɔya la. Sisan, u, i n"a fɔ zombie, gɛrɛla u taamaɲɔgɔn sebaliw la. Fɛnɲɛnɛma-minɛnw taamasiyɛnw, sanpɛrɛn laserw, kurunba kɔnɔfɛnw sisilenw minnu bɛ pan fan bɛɛ fɛ, olu ye yɔrɔ doni kojugu tiɲɛ na. Sɛgɛsɛgɛliw tun jɛlen don ani u tun bɛ kɔrɔta ka taa a fɛ Fucolw nɔfɛ. Nka, jugu tun ma a ka nafolo maralenw ban pewu. Wa soso jamaba jatebaliya ye pan ka don hyperspace kɔnɔ tugun . Ani, fɔɲɔba dɔ min bɛ wele ko ultra-plasma, o binna arthropod kurunw kan. Ni a y"a bolo don a bolo dɔrɔn, mɔgɔ damadɔw de sera ka kisi. Fukols ka kurunba kelen min bɛ kɛ cogoya la, o filɛ nin ye, min bɛ ni fɛɛrɛ kuraw ye. Kapiteni Folod y"a bolow bila gravity steering wheel kan , a kunkanko tun ka nɔgɔn kosɛbɛ, i n"a fɔ denmisɛnw ka joystick, wa Fukolw tun bɛ dege kabini u denmisɛnman, fɔlɔ tulonw na, o kɔfɛ simulateur tɔgɔbatigiw kan.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I b"a fɔ tiɲɛ ye, hyperphoton - train !
  O kɔ, kulekan dɔ fana mɛnna.
  -I hakilina ye mun ye, Grand? Yala an bɛna se ka bɔ nin ɲɔgɔnna fɛn na ni ɲɛnama ye wa? plasma sɔgɔlanw .
  -San bɛ yen tuma bɛɛ, Folod. A kunba ye ka i yɛrɛ tanga wulu fila ma.
  -Nin plasma kɛlɛkurun dangalenw, u lakanani ka ɲi ani marifa caman, u bɛ se ka tiɲɛ an ka cruiser fɛ.
  -Ni i sera yɔrɔ janba la dɔrɔn ka volley (volley) ci point-blank range la.
  -Ɔwɔ, nin ko in na, an yɛrɛ bɛna marifa ci. - Grand, n"o ye kapitɛni furuɲɔgɔn fɔlɔ ye ani waati dafalen komisɛri ye, o y"a bolo sin sanfɛlakurunw kulu dɔ ma, ka Fukil kurunba minnu bugɔra, olu tiɲɛ ni tasumaba ye ka bɔ u ka kanonw bɛɛ la .
  -N"a sɔrɔ an bɛna gosi yɔrɔ min na Vatormorolaw bɛ panpan vacuum kɔnɔ .
  Aw bɛ sɔgɔsɔgɔ ka jaabi di:
  -Wa nin bɛna mun di?
  -An bɛ se ka fɛnw dilancogo bolifɛnba dɔ tiɲɛ. Wa n"u tɛ a bɛna gɛlɛya ka kɛlɛ kɛ nin dugukolo in kan. A kɛra cogo o cogo, a bɛ minɛ.
  -O de ye Fold ye, n"o ye ten, o tuma na sisan de ye a tigɛ waati ye.
  Wa tiɲɛ na, o waati yɛrɛ la, a pɛrɛnna. Fuquilw y"a faamu ko a jɛlen don ko Codd tɛ se ka bali, wa ko siwiliw bɛɛ bɛ se ka sa, u ye thermoquark minɛn jugumanw ci. Farafinnaw karilen don o yɔrɔnin bɛɛ la ka bin tasumaba dɔ kɔnɔ. O yɔrɔ bɛɛ girinyana, ka bɔgɔbɔgɔ ka kɛ cɛncɛn ye min ka suma kosɛbɛ. Kuma surun na, diɲɛ laban sera.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Bin ka don dingɛ dunba dɔ kɔnɔ !
  Jagokɛlaw miliyari caman, ani soso minnu tun ma se ka bɔ yen fɔlɔ, olu jeni o yɔrɔnin bɛɛ. U dusu saalolen kelenpe tun ye k"u sara dimi t"u la. O bɛɛ kɔfɛ, dimi tɛ se ka teliya ka tɛmɛ yeelen teliya kan, wa o joli-sira-funu sugu bɛ teliya siɲɛ kɛmɛ ni tan.
  - O cogo kelen na, i n"a fɔ mɔgɔ dɔ y"an lamɛn, sisan diɲɛ in tɛna bɛn baara ma waati jan kɔnɔ.
  -I b'a fɛ ka mun kɛ, Grand. An b"a fɛ ka kisi an yɛrɛ ma. - Folod dangalen ni relish ye.
  -Nin ye thermoquark rocket fanga ye. An fana b"a fɛ, o la an bɛna baara kɛ n"a ye ka bolifɛnw tigɛ.
  -Kɔntɛri-misilɛ dun ? Nin ye marifa in barikantanya ye, a ka nɔgɔn ka fanga ta ni marifa ye min bɛ na.
  -Aw bɛ se ka baara kɛ ni interference ni Zet radiation ye.
  -A t"a dɛmɛ kosɛbɛ, hali n"a ka fisa ni foyi ye.
  -O tuma na fɛ , an ka farati ta - fortune favors the brave .
  Valerka, nin tutigɛbaga cɛden min bɛ se kosɛbɛ, o y"a jate ko a ka kan ka dɔ fara a kan:
  - Ani hakilitigi, fana !
  U tora ka manɛw kɛ ka gɛrɛ bolifɛnw na. Cruiser (kurunba) tun bɛ ji la i n"a fɔ jɛgɛ.
  -Janya ka ɲɛsin laɲini ma? - Folod ye ɲininkali kɛ.
  -Simulasi kɛmɛ duuru ni mugan ni wɔɔrɔ .
  -Motɛriw bɛ metaplasma baarakɛcogo la. Labɛnni wolonwula kurankul . - Folod ye kasɛti min tun bɛ ka sɛgɛn ka bɔ a kun na, o fili kɔfɛ. - Jatebɔ daminɛna.
  Kurun gɛrɛli teliya la, min tun doni bɛ doni minɛnw na fo ka se a dan ma , o daminɛna.
  - An ka bang !
  -Aw k'aw janto, lancement (lancement) bɛ yen kinin fɛ. A bɛ se ka kɛ ko misiri caman bɛ yen. Oh, u bɛ wuli ka taa an fan fɛ.
  anti-missile standard dɔ kɛ .
  -A tɛna baara kɛ. - Grant sera ka sɔgɔsɔgɔ.
  Nka, nin sen in na, kurunba min bɛ i n"a fɔ wuluwulu, o sera ka boli, k"a yɛrɛ tanga ni seko ye ka bɔ susuli fagalen jukɔrɔ.
  - O de don, wa i y"a fɔ ko an tɛna waati sɔrɔ. Fɛn o fɛn bɛ se ka kɛ ni aw ye aw janto aw yɛrɛ la. "Fold y"a jɛɲɔgɔn nugu flakɛta sɔgɔ.
  Marinka y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin ye nisɔndiyako ye wa ? Jurumu don ka nisɔndiya yan!
  Sisan, u tun bɛ gɛrɛ ɲɔgɔn na. Jugu ka marifaw ye marifa ci kosɛbɛ, a kɛra i n"a fɔ jibɔyɔrɔ hyperplasmique dɔ bɛ ka bɔn. Nka a jɛlen don o yɔrɔnin bɛɛ ko volleys (volley) tɛ laɲini ye, nka barrage (barrage) bɛ kɛ cogo la.
  -Rocket, teori la, ka kan ka tɛmɛ. Fo ni, tiɲɛ na, kasaara jugu dɔw kɛra.
  U minɛna dɔɔnin, tilayɔrɔw tun karilen don. O waati in na, u Sera laseli-yɔrɔ la.
  -Sebaayabɛɛtigi ka an dɛmɛ. - Folod digilen daminɛ. Bɔnbɔyɔrɔw dabɔra. Wa o kɔfɛ, u ye nɛgɛso bɔ, cɛɲi fila - Fukil kɛlɛ masin ka yɛrɛbonya.
  minnu bɛ fɔ kosɛbɛ, olu ye misiriw jɛnsɛn, ani sanfɛla kurun yɛrɛ seginna kɔfɛ, ka dɔ fara u ka wulikan kan.
  -N"a pɛrɛnna, o tuma na, a tɛna ɲɛ an fana ma.
  Sosow yɛrɛ ma waati sɔrɔ ka jaabi di sanni misiri fila, n"u ye fanga forow ni kɛrɛw sirilenw tɛmɛn, ka bin kurun kɔnɔ. Termoquark flash ye fan bɛɛ gosi ni fanga ye min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ, ka marifaw ni minɛnw wuli. Ka fara o kan, halakilifɛnw fɔlɔw detonni daminɛna. O la sa, o binkanni in tun ka jugu kosɛbɛ. Tsunami belebeleba min tun bɛ ka jeni, o ye dolow kurunba kɛrɛfɛlaw jɛnsɛn ani k"u yɔrɔ dɔw labɔ, nka kurunba in sera ka boli.
  -I n'a fɔ nin! Mɔgɔ dɔ y"a fɔ ko o tɛ se ka kɛ! - Folod nisɔndiyara kosɛbɛ.
  -Mun na i nisɔndiyalen don? An bɛɛ dɛsɛra kɛlɛ la. Wa sisan, a ka fisa, an bɛna kɛ hɛrɛ ye ka kisi.
  -Nin tɛ fitinin ye, bawo ɲɛnamaya ye fɛn ye min nafa ka bon.
  Tiɲɛ na, Fokhoron tun ye siranbagatɔ ye ani a tun bɛ a janto a yɛrɛ la cogo dafalen na. A y"a ye ko kɛlɛ bɛ ka dɛsɛ, wa nafa min ka bon kosɛbɛ, o bɛ jugu fan fɛ, a ye yamaruya di ko u ka kɔsegin. Fukiliw seginna kɔ cogo labɛnnen na, u tilalen don kuluw ye minnu tɛ kelen ye, wa o waati kelen na, u ye sɛgɛn kɛ jigiya tɛ minnu na.
  Komin tiɲɛniba kɛra sosow la, u ma tugu u nɔfɛ kosɛbɛ, a bɛ iko u siranna ko u bɛna u lamini. Tiɲɛ na, foyi tun tɛ Fokhoron bolo, nka Firon y"a ɲini ka namara jaan caman jɔ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"a y"a sɔrɔ ka jugu lafili ka don dingɛ dunba dɔ kɔnɔ. Nka sosow tun bɛ kɔlɔsili la, wa u ye cɛsiri bɛɛ dabila ni seko ye walasa ka tɛmɛn. O la, dɔɔnin dɔɔnin marifa fila ninnu cɛ janya cayara ani kɛlɛw jɔra. A kɛra hakilisigi ye. Fokhoron ye teliya ci sɛbɛn ci ka taa cɛmancɛ-kuntigiso la. O yɔrɔ la, a ye juguw hakɛ n"u ka bɔnɛ minnu sɔrɔ, a ye dantɛmɛ kosɛbɛ. A ye fanga ɲini, walima k"a fɔ ka ɲɛ, ni ɲɛjibɔ ye ka fanga ɲini, k"a ɲini ka dɛsɛ jalaki bila Firon kan .
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A bɛna jugu kari tiɲɛ na !
  Firon fana ye Fokhoron kɔrɔfɔ ko a ye kɔfɛ, wa a y"a deli fana ko a ka sicurs barikama ci. Komanda fila bɛɛ tun bɛ ɲɔgɔn koniya, wa u tun labɛnnen don k"u jɛɲɔgɔn su ji kuyɛri kɔnɔ, walima k"u su foton kelen kɔnɔ. Nka, o de ye u ka ko ye. O waati kɔnɔna na, dolow kurunw y"u sigi ka taa u dilan. Tiɲɛni caman kɛra u ka kurunba juguw ni dingɛw kɔnɔ, u tun datugulen don fan bɛɛ fɛ ni robow ye minnu bɛ dilan. Vacuum welding tun bɛ yeelen bɔ, laserw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ, cyborgw ni tentacles caman tun bɛ na ni u ka yɔrɔw ye. Komin a ye sɔgɔsɔgɔninjɛ sɔrɔ a ɲɛda la, mega-empire y"a joginw sɔgɔ. O yɔrɔnin kelen, n"a kɛra welda ye, a ye tasuma don.
  . SABABU No. 3nan
  Tiɲɛ don, o filimu tun ka di kosɛbɛ, a tun bɛ ni fɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, wa a tun bɛ i n"a fɔ ologramu belebelebaw, minnu bɛ se k"a fɔ kosɛbɛ ko hyper .
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - A ka bon, nka...
  Valerka ye a kunkolo wuli ko:
  - Ɔwɔ, taamasiyɛn bɛ mankan bɔ, a waati sera an ka taa ɲɔgɔnye yɔrɔ la. Ani tiɲɛ na, i ka kan ka teliya.
  Levka ye a kunkolo wuli ko:
  - Ɔwɔ, i tɛ se ka sɔsɔli kɛ n"o ye !
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  - An ka wuli !
  Wa kɛlɛcɛ naani minnu bɔra sini, olu ye pan ka don sankolo la Burevestnik ka sigiyɔrɔ fan fɛ.
  Tutigɛbaga denmisɛnw girinna i n"a fɔ yeelenba dɔ min bɛ yɔrɔ la min tɛ fɛn ye. Wa u ye farikolo ta, Lenin kamalenninw sigiyɔrɔ yɛrɛ kɛrɛfɛ. Kanpaɲi tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Sow tun bɛ i n"a fɔ batoso cɛɲiw, u cogoyaw tun labɛnna kosɛbɛ.
  Wa cɛmancɛ la, Lenin ja dɔ, min masirilen don ni kabakurunw ye, o tun bɛ manamana ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye. A bonya bɛ se kulu ɲuman ma. Cɛdenw ni musoden damadɔw tun bɛ ka girin fiɲɛ na.
  Denmisɛn minnu tun bɛ ni kravati bilenmanw ye, olu tun bɛ ka firifiri ani ka loopw kɛ. O bɛɛ tun bɛ i ko fɛn nisɔndiyalenba. Wa, kɔsegin ni 'yɛrɛlabɔli Kɛra.
  Marinka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya wasa ye ko:
  - Nin ye denmisɛnya nisɔndiyalen ye min dira Vladimir Ilyich fɛ !
  Valerka y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - Lenin tun ye hakilitigi ye a san kɛmɛ caman ye nin ye a ye kominisi ka ɲɛtaa kabakomaw ye ka kɔn !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ, ka firifiri fiɲɛ na k"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, nin ye tiɲɛ na nɛnɛba ye !
  Ntumu belebeleba dɔ min dilacogo kabakomaw bɛ a kamanw na, o panna Lenin ja kan. Wa a tun bɛ i ko a cɛ ka ɲi kosɛbɛ .
  Slavka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya duman ye:
  - Ɔwɔ, a ye hyperquasar ye !
  Marinka y"a senkɔniw digi ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - funteni ni nɛnɛ bɛ diɲɛ kɔnɔ , .
  Diɲɛ ye faantan ni nafolotigi ye...
  Wa sisan dabɔbaa o dabɔbaa - .
  Dolow kurunw bɛ ka labɛn!
  Levka y"a jira, k"a ɲɛw wuli ni a ɲɛw ye, minnu kulɛri jiginna ka bɔ bulama la ka kɛ oranjɛ ye:
  - Ɔwɔ , an tɛ dolow kurunw dɔrɔn de jɔ ɲɔgɔn kɔ ! Waati bɛna se, an bɛna diɲɛ bɛɛ da!
  Robo sungurunnin dɔ bɔra kɛnɛ kan, i n"a fɔ jatigila dɔ panna ka bɔ. A ye a yɛrɛ firifiri i n"a fɔ sanfɛla ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  Dolow kurunw kan an bɛ boli ka jikuruw tigɛ, .
  Fotonw bɛ ka boli ka taa sira wɛrɛw fɛ...
  Denmisɛnw, n b"aw fo,
  Den bɛna kɛ kɛlɛ-gɛlɛya ye!
  Wa, npogotigi cɛɲi kabakoma ye ɲɛji cɛ cɛdenw filɛ ani ka sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ fiɲɛ na.
  Cɛdenw hakili wulila kosɛbɛ. U y'u ɲinw finmanw ni nɛrɛmugumaw bɔ kɛnɛ kan, i n'a fɔ waraba denmisɛnw ta.
  O kɔ, denmisɛn wɛrɛw bɔra kɛnɛ kan. Tutigɛbaga kulu jatebaliya ye pan ka bɔ fan wɛrɛw la. U ye u firifiri, ka wuli ka wuli ka sɔgɔsɔgɔ. Nka o kɔfɛ, taamasiyɛn bɛ mankan bɔ. Wa cɛ kɛmɛ duuru ɲɔgɔn ye layini kɛ ka kɛɲɛ ni ɲɔgɔn ye siɲɛ kelen. Sisan, denmisɛnw bɛ yen minnu sirilen bɛ fiɲɛ na. Ani kravati bilenmanw bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ rubiw bɛɛ kɔ la. Wa hali fini in kɛra o kulɛri finman-bilen-nɛrɛ kelen ye. Wa a fanba ye sennasanbaraw ye, u datugulen don ni sanbara buluw ye.
  Wa cɛdenw jɔlen tora u ɲɛmajɔ la. Dɔnkiliba in bɛ fɔ ko:
  Repibiliki hɔrɔnw ka jɛɲɔgɔnya min tɛ se ka tiɲɛ, .
  Fanga jugu tun tɛ, nka siran jugu de y"an fara ɲɔgɔn kan...
  Ani mɔgɔ yeelenlenw ka ŋaniya ɲuman,
  Hɛrɛ, teriya, yeelen, hakili ani jagɛlɛya sugo la!
  
  Sisan, dugukolo kan jamanaw bɛɛ farala ɲɔgɔn kan,
  An ye dugukolo kan balimaw ni teriw ye fo abada!
  Lenin ka Tɔgɔba ka bonya,
  Diɲɛ siyaw bɛɛ ye denbaya senuma ye!
  Chorus:
  Aw ka foli kɛ an ka Faso hɔrɔnma ye,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
    
  An ye yɔrɔ sira da mɔgɔw ye diɲɛ fan bɛɛ la,
  Fasisimu tiɲɛna, ɲɛtaa kɔrɔtara!
  An bɛ taama kilomɛtɛrɛ nɔɔrɔma dolow ni ɲɔgɔn cɛ, .
  Soviyetikiw ka fanga kɔrɔ, hadamaden hakili wulila!
  Chorus:
  Bonya ka kɛ Fasodenɲumanya ye, an ka hɔrɔn,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
  
  Fasokanw hakili barikama tɛ diɲɛ kɔnɔ , .
  Mɔgɔ o mɔgɔ hakili ka di, o ye balimakɛ ye an dusukunw kɔfɛ!
  An bɛ baara kɛ Fasokanw ye ni barika ye, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ
  hypermat ta ka don i bolo !
  Chorus:
  Bonya ka kɛ Fasodenɲumanya ye, an ka hɔrɔn,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
  
    
  U sera Bɛrɛlin pankurunw kan, ka marifa ci, .
  A dɔgɔyalenba la, mɔgɔ cɛɲiw caman sara!
  Pankarti bilenman bɛ yeelen bɔ, ka hɔrɔnya di, .
  Ani mɔgɔ jugu in bɛ fili jahanama kɔnɔ kanuya fanga fɛ!
  Chorus:
  Bonya ka kɛ Fasodenɲumanya ye, an ka hɔrɔn,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
  
  Aw ka da a la, an bɛna Fasokanw lakana ani k"a bonya,
  An ka kanuya kɔgɔji banbali di!
  min tɛ ban, o ka darapo kɔrɔ , .
  A to ne bɔnsɔnw ka ɲɛnajɛ kɛ ni nisɔndiya ye!
  Chorus:
  Bonya ka kɛ Fasodenɲumanya ye, an ka hɔrɔn,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
  
  Dugukolo kan an bɛ na ni hɔrɔnya kominisi ye,
  O bɛɛ kɔfɛ, Lenin ye hakili di an ma ka...
  Dugukolo bɛɛ kɔnɔ, jamanaw bɛna fara ɲɔgɔn kan, .
  Ɲɛtaa ye yeelen bɔ an ka miiriliw la an ka sugo la!
  Chorus:
  Bonya ka kɛ Fasodenɲumanya ye, an ka hɔrɔn,
  Jamanadenw ka teriya ye dɛmɛ ye fo abada!
  Sariya fanga, mɔgɔw sago, .
  Hadamaden bɛ diɲɛ mara sisan!
  O dɔnkili sugu kɔfɛ, tutigɛbagaw y"u biri, ani sunguru cɛɲi dɔ ɲɛda bɔra. A tun ye denmisɛn ye ani a tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ. A ye nisɔndiya jira ani k"a kɔlɔsi ko:
  - Dugukolo ɲɛmɔgɔba, Svetlana Harpun, b"aw fo, Lenin kamalenninw !
  O kɔfɛ, npogotiginin ɲɛda ologramu belebele kelen tilalen don ka kɛ misɛnnin kɛmɛ duuru ye. Wa nin ologramu kulɛrilenw wulila ka taa cɛdenw fɛ. Hali n"a y"a sɔrɔ diɲɛ kura kɔnɔ, cɛya ni musoya tilennen ka lasigidenw ka ca ni cɛya barikama ye siɲɛ tan, cɛdenw ka ca ni cɛdenw ye siɲɛ fila ɲɔgɔn nin kampo in kɔnɔ. Wa sungurunnin ka ologramu ye u susu u ɲɛda ni u dawolo la. A tun ka di, wa sungurunnin kasa tun ka di.
  Cɛdenw ɲɛji bɔra u yɛrɛ sago la, npogotigininw ye nisɔndiya.
  O kɔfɛ, ologramu kɛmɛ duuru kɛra kelen ye tugun, npogotiginin ɲɛmɔgɔ ko :
  - N dɔgɔkɛw ni n balimamusow ! Hɛrɛ ni labɛn bɛ an ka diɲɛ kɔnɔ, nka hyperplasm ka kan ka to baara la. O de kama, n bɛ sɔrɔdasi kalan waati fɔ aw ye.
  Tulon suguya caman ni kɛlɛ degeliw ka kan k"i to i senkɔniw kan!
  Tutigɛbaga kamalenninw y"u bolo kɔrɔta foli la min bɛ kɛ tuma bɛɛ, ka pɛrɛn ko:
  - N bɛ baara kɛ Soviyetiki jamana ye ! Bonya ka kɛ URSS ye!
  U ye dɔ fara a kan ɲɔgɔn fɛ ko:
  - Lenin ni hyperplasma bɛ an fɛ !
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli k"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - O cɛma, dumuni kɛ. Min bɛ dumuni kɛ, o bɛ dumuni kɛ Lenin ye!
  Ani a ka ologramu tununna.
  Kristali ni diamant tabali bɔra fiɲɛ na, u falen tun bɛ minɛn suguya caman na. Wa denmisɛnw yɛrɛ kɛra kulɛri ye tugun u ka finiw na. Cɛdenw ni npogotigininw fanba tun b"a fɛ ka to sennasanbara la. Ka fara o kan, u senkɔniw bɛ teliya kosɛbɛ ani u bɛ kɔrɔta kosɛbɛ.
  Ko u bɛ se ka kuyɛriw, foroko ani muruw minɛ.
  Valerka, min sigilen bɛ, a bɛ ka sanu ice cream min bɛ kabakurunw kɔnɔ ni kuyɛri ye, o ta ni nisɔndiya ye, o y"a kɔlɔsi ko:
  - E hakili la, mun na, galasi min ka surun, siwili dɔ bɛ se ka bin an kan ?
  Marinka ye a kunkolo wuli k"a jaabi ko:
  - Ne yɛrɛ fɛ, n bɛ sigasiga o la. N"u ye fɛɛrɛ kuraw sɔrɔ ten, o tuma na, u ka kan ka kɛ ni kominisi sigicogo ye dɔrɔn. Nka kominisi jamanaw tɛ ɲɔgɔn kɛlɛ.
  Slavka ye nisɔndiya jira, ka mangoro, sokola ani binkɛnɛ ni pistachio ɲagaminen dɔ ɲimi, k"a kɔlɔsi ko:
  - Waati dɔ la, n hakili la, kɛlɛ dɔ tun bɛ ɲini ka daminɛ URSS ni Sinuwa cɛ. O la sa, kominisi bɛ se ka kɛ cogo wɛrɛ la!
  Levka ye a kunkolo wuli ko:
  - Wa Pol Pot y'a yɛrɛ wele kominisi. Wa a yɛrɛ ye siyafaga kɛ a yɛrɛ ka mɔgɔw la min ka jugu ni Naziw ye.
  Valerka ye ɲɛjibɔ kɛ cɛw la:
  - I b'a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni naziw ye wa ? An bɛ se k"o kɛ tiɲɛ yɛrɛ la. Wa, fɛn bɛɛ bɛna kɛ i n"a fɔ tiɲɛ yɛrɛ la! Tiɲɛni namara dafalen.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Hakilina min ka di, nka fɔlɔ, an k"a lajɛ ka fɛn dɔ kɛ min ka ca ni bi ta ye. Ani an bɛna waati sɔrɔ tuma bɛɛ ka Naziw kɛlɛ!
  Levka y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna a ma ko:
  - O de don. San kɛmɛ caman tɛmɛna kabini Fasokanw ka kɛlɛba kɛra, wa a kɛra tariku jan ye kaban. Mɔgɔ bɛɛ bɛ wuli ka taa a fɛ. Hali tutigɛbagaw ka dɔnkili bɛɛ bɛ nin de kan!
  Slavka y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - Nka Vladimir Lenin ka kɔrɔ yɛrɛ, wa a bonyalen don ko a ɲɛnama don badaa !
  Valerka y"a fɔ ni daŋaniya ye ko:
  - Sɔɔni u bɛna suw lakununni dege. Dɔnniyakɛlaw ye waati ba kelen-kelen bɛɛ Sɔrɔ kaban. N"i jigira a la fo ka se saya waati ma, ka farikolo bɔ yen, o tuma na, a bɛna segin a cogo kɔrɔ la don nataw la, wa a tigi bɛna ɲɛnamaya ni fanga kura ye, fanga min tɛ se ka da a la!
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dɔnkili da ko:
  Sayabaliya kabini waati jan, .
  Cɛ dɔ tun bɛ ka ɲinini kɛ, a minɛna laɲini kabakoma dɔ fɛ,
  Fɔlɔw ka diinɛw kɔnɔ, .
  Ani dɔnniya gɛlɛnw na kɔfɛ waatiw la...
  Marinka y"a kunkolo wuli k"a sɛmɛntiya ko:
  - Ɔwɔ, o ɲɔgɔn bɛ yen. O de y"a to kerecɛnya tun bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ kosɛbɛ? A ye layidu ta mɔgɔw ye ko u tɛna sa, ani ka fara o kan, saya tɛ nisɔndiya la, min kɔnɔ mɔgɔw ni Ala bɛ ɲini ka kɛ kelen ye. K"a fɔ ka ɲɛ, k"a sɔrɔ fɛn kɛrɛnkɛrɛnnenw tɛ.
  Tutigɛbaga cɛdennin Valerka y"a kunkolo wuli ko:
  - Jo! O la sa, mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ b"a yɛrɛ ta kanu. Yan silamɛya la u nana ni fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen wɛrɛw ye alijinɛ kɔnɔ. U Nàna ni haremw ni masaduguw ye. Nka ɲininkali ye nin ye: ni cɛ bɛ ni harem ye, o tuma na muso dun? Ni cɛ ni sunguru kanulen kelen bɛ se do?
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, n'i y'a Lajɛ, nin ka ca ni minus ye ka Tɛmɛ plus kan ! Ni kɛrɛnkɛrɛnnenya ka ca, o intrigue bɛ faga . Ani mun na mɔgɔ min tɛ waati fagacogo dɔn, o mago bɛ ɲɛnamaya banbali la?
  Levka y"a kɔlɔsi ko:
  - An bɛ ɲini ka kɛ mɔgɔ ye min tɛ sa. A mana kɛ cogo o cogo, an tɛ kɔrɔbaya. Wa ni o don, ko ɲuman caman bɛ an ɲɛfɛ hali bi.
  Valerka ye tweet kɛ ko:
  Sisan an ye denmisɛnw dɔrɔn de ye,
  An ka kan ka bonya, ka bonya hali bi...
  Sankolo dɔrɔn, fiɲɛ dɔrɔn, .
  Nisɔndiya dɔrɔn de bɛ an ɲɛfɛ!
  Sankolo dɔrɔn, fiɲɛ dɔrɔn, .
  Nisɔndiya dɔrɔn de bɛ an ɲɛfɛ!
  Marinka ye nisɔndiya jira ani ka hakilina di ko:
  - Ne ni Valerka bɛna taa sisan ka tɛmɛ gɛlɛya sira fɛ.
  Tutigɛbaga cɛnin y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - Kɔsɛbɛ! Bi ye seli ye fo sɔgɔma - an ka fraer kari !
  Denmisɛnw ye ɲɛjibɔ kɛ ɲɔgɔn na.
  o kɔfɛ , cɛnin ni npogotiginin ye Hypermatrix ka tiɲɛ yɛrɛyɛrɛ ta k' u yɛrɛ su ji la .
  Tutigɛbaga sɔrɔdasiw y"u ka kasɛtiw don, ani diɲɛ min tun bɛ u lamini na, o barika banna, ologramu juguw y"a daminɛ ka lamaga.
  Valerka, hali n"a y"a faamu ko o ye make-believe ye , a ye maloya dɔw sɔrɔ. A tun b"a dɔn ko ka se sɔrɔ balilan dɔ kan, o ye ko ye min bɛ kɛ kɛlɛbolo dɔ ka degeliw la k"a sɔrɔ u ma kɛ cogo si la, kɛlɛbolo min ka jugu kosɛbɛ walima min ka dɔgɔ.
  Marinka y"a fɔ a ye ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Kana maloya, jɛɲɔgɔn ! O ye ɛntɛrinɛti magic dɔrɔn de ye.
  - I ye hakilina sɔrɔ min ko ne ye maloya ye ? - Valerka Lagunov tun ja gɛlɛyara, nka a ɲinw tun bɛ pɛrɛn ni janfa ye.
  Wa a ye cɛnin kabakoya, tiɲɛ na, ko a ma o tulon suguw kɛ fɔlɔ, wa ɲumanya kosɔn. Wa sisan a bɛ i n"a fɔ cɛden san fila, o kɔfɛ, n"a sɔrɔla, denmisɛnnin fitinin minnu bɛ tulon kɛ tulonkɛ virtuwɛli la , olu tɛ siran ten.
  - Nin ye fiɲɛ kɛrɛnkɛrɛnnen ye, a bɛ siran don an na. A bɛ iko an ɲinɛna ko an tɛ daminɛbaga wuluwuluw ye, nka an ye kɛlɛcɛw ye minnu bɛ waati kɔnɔ! O jɛɲɔgɔn ye tutigɛbaga cɛdennin farikolo disi lamaga nɔgɔya la. Ɲɛw tun bɛ ka jeni.
  Valerka y"a jaabi ni dusu ye ko:
  - n ma kɛlɛ kɛ tiɲɛ na, hali tile kelen, nka n ye n ka ɲɛnamaya bɛɛ dege !
  A ye fiyɛli kɛ i n"a fɔ sufɛla.
  A daminɛ na, marifaw bɛɛ la, laser-dagger fitinin dɔ dɔrɔn de dira u ma, min jɔlen don.
  A yɛrɛ tun tɛ i ko a ye mɔgɔba ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Tiɲɛ don, a tun ka nɔgɔn ani a tun bɛ se ka janya dɔɔni. Jugu fɔlɔ tun bɛ i n"a fɔ wuluwulu dɔ, a dawolo tun bɛ bɔ a kɔnɔna na. Sira fɔlɔ tun bɛ yɔrɔ dɔ la min bɛ sɛgɛn, yɔrɔ dɔw la, yɔrɔ minnu bɛ wuli ka wuli. O de kama, Valerka, min y"a yɛrɛ Bɔ jugu ka binkanni na, a tùn bɛ ɲini ka Bìn. A terikɛ ye wulu in gosi, k"a tigɛ tila fila ye, a yɔrɔw binna.
  - Baara kɛ ni daji ye ! - Marinka ye kulekan bɔ. "U tɛ siran i n"a fɔ u b"a fɛ cogo min na."
  - N y'a kɔlɔsi ! - Valerka y"o fɔ. - Hali ni kabako dɔ bɛ ka kɛ farikolo la. A bɛ iko nɛrɛmugu labanw kɛra nɛnɛ ye!
  Tutigɛbaga kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I b'a ye, gosi ! O bɛɛ de ye " defrosting " ye !
  Fɛnɲɛnɛma-fɛnɲɛnɛmaw, dɔw bɛ i n"a fɔ hadamadenw, dɔw bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ caman ye, olu ye binkanni Kɛ u kan. Nin sen in na, Valerka tun bɛ kɔlɔsili la. Counter strike ye jugu min tun ka surun a la, o yɛrɛyɛrɛ. A ye min Fàga o kɔ fɛ, o Kɛra cɛɲɔgɔnɲinikɛla dɔ ye. N t"a hinɛ o freak sugu la hali dɔɔnin. Nka nɛgɛso min bɛ ni npanw ye, o bɔɲɔgɔnko tun bɛ ɲini ka fiyɛ ka bɔ a kun na.
  N minɛlen kɔ npan fɛ, n farikolo y"a daminɛ ka dimi ani ka dimi.
  - A ka jugu, a ye n tɔɔrɔ ! - Valerka ye danga kɛ. "Ne tun t"a miiri ko ne ye o ɲɔgɔnna mɔgɔ ye."
  -Yala i delila ka kɛlɛ kɛ ni fɛnɲɛnama virtuelw ye wa? - Marinka ye ɲininkali kɛ.
  - Ni ananas sonsannin ye ! A ye n gɛn ani n tun bɛ ɲini ka sa. Hali ni, eccentric dɔw bɛ yen minnu b"a fɔ ko sonsannin bɛɛ ye ɲumanya ye ani ka mɔgɔw kanu bawo u ye a balimaw ye.
  - An kɛlɛɲɔgɔnw tɛ mɔgɔ ɲumanw ye, u man jugu fana. U tɛ u janto u la, i n"a fɔ kɔgɔji min kan, jagokɛlaw bɛ kurun boli.
  - A ka c'a la hali vacuum. Kɔgɔji ka suma ani a ka nɔgɔn. - Tutigɛbaga cɛden in gosira bananku ni jara ɲagaminen fɛ, ni misiriw ye wuluw nɔ na, minnu ye pan a kan. - N ye dingɛ dunba dɔ sɔrɔ n kun na nin balilan ninnu kan. Tiɲɛ don, sisan ko jugu dɔ bɛ ka kɛ farikolo la.
  Tutigɛbaga kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ni n b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, n" fana bɛ siran ani anti-pulsar !
  Cɛdennin ni npogotiginin tora ka wuli. A daminɛ na, jinɛw tun tɛ teliya kɛrɛnkɛrɛnnenya la, o de ye baara nɔgɔya. Nka, Valerka ni Marinka minɛna dɔɔnin o jibɔw fɛ. A juguyara ka tɛmɛn fɔlɔ kan bawo jinɛw y"a daminɛ ka tasuma daji. Valerka kɔnɔbara jeni ani a ye dimi lakika sɔrɔ.
  - A b'a to n b'a fɛ ka n kɔnɔbara wuli ! - A ko.
  - Wa a man nɔgɔn ne ma ! - Npogotiginin y'a bolo sin a kinin fɛ, a bɛ ɲini ka kɛ barajuru jɛlen ye. Joli tun bɛ ka bɔ a la. U ye daji da Valerka kan tugun, tutigɛbaga cɛnin tun bɛ kɔfɛ, a kamankun gosira , a jɛlen don k"a kolo karilen don. Wa ni mɔgɔ gansan kolo karilen don, a bɛ dimi kosɛbɛ, i bɛ se ka sa ni sɛgɛn ye. Hali ni Terminator cɛnin tun tɛ mɔgɔ gansan ye, a y"a ye ko a tɛ a nɔ na o waati la. A tun bɛ jikuru kɛrɛnkɛrɛnnenw ye, minnu tun bɛ kojuguba kɛ, minnu tun b"a sekow tiɲɛ.
  - N dusu kasira ! - Valerka ye a yɛrɛ sɛgɛn. Npogotiginin y"a ɲɛda cɛɲi nɔgɔlen maga ni baarakɛla ka lamaga ye.
  - Kana i yɛrɛ su ji la dingɛ dunba dɔ kɔnɔ, n ka kɛlɛcɛ kanulen. Hakili seginna, nka dimi ni o ye. Valerka ye sɔgɔsɔgɔ, barikantanya y"a sɔgɔsɔgɔ:
  - N tε taa bεn.
  Tutigɛbaga ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Aw kana sogɛ ! Dɛmɛ fɔlɔ minɛn bɛ yan.
  Tiɲɛ na, balilan sira tun bɛ i n"a fɔ ɔridinatɛri tulon. Ɲɛnamaya wɛrɛw bɛ yen ani min nafa ka bon kosɛbɛ, fanga min bɛ kɛ sababu ye ka mɔgɔw ka ɲɛnamaya kura sɔrɔ o yɔrɔnin bɛɛ. Ɔwɔ, a tun ka gɛlɛn, nka cɛdenw ye kalan kɛ.
  - A kunba ye ka kɔsegin ani ka ban ! - Marinka ko ten. Ale fana tun tɛ lafiya la, tuma ni tuma, a tun bɛ filiw kɛ, ka gosili dimilenw sɔrɔ. O kɔfɛ, furuɲɔgɔnma fila delila o la ani u y"a daminɛ ka wale kɛ cogo la min bɛ bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. O kɔfɛ, u tun ka kan ka pan ɲɛgɛnw kan minnu bɛ pan fiɲɛ na, ka u yɛrɛ tanga muruw ma minnu bɛ pan, ka wuluwulu nɛgɛberew kan. Kɛlɛ in juguyara ka taa a fɛ, ani kɛlɛɲɔgɔnw tun bɛ taa teliya la ka taa a fɛ. Tiɲɛ don, a kɛra se ka kɛ ka baara kɛ ni marifa minɛlenw ye, olu fana ye fɛn ye min bɛ se ka kɛ, nka u ka nafolo bɛ tali kɛ saya tabaga lakikaw la kosɛbɛ.
  Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Valerka ye vibrothrower multi-barrel dɔ kɛ k"a lajɛ ! A ye fara misɛnninw Dabɔ sankolo la. Tiɲɛ don, marifa saba kɛlen kɔfɛ a binna, nka a ye a juguw ka kulu damadɔ tigɛ ka jigin.
  Cɛdennin ko: "A man jugu!"
  - A ɲini ka bulonba plasma lanceur sɔrɔ ! - Marinka laadilen don - Nin bɛna nɔ bɔ kosɛbɛ.
  Kɛlɛcɛ cɛnin y"a kɔlɔsi ko:
  - Ayiwa, o fana tε hakilina jugu ye. Ani a bɛ min?
  Tutigɛbaga sunguru ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye pibiliki fitinin ye fo a bɛ i n"a fɔ tutigɛbaga ka buru. Aw bɛ fiɲɛ bila a kɔnɔ, aw bɛna a ye ko hyperplasmique cascade (kasɛti hyperplasmique ) bɛ pan teliya la .
  Cɛdennin ma se ka a yɛrɛ tanga volley ma, a ye wuluwulu dɔɔnin kɛ yɔrɔ tigɛlen na, ka bugle ta. Tiri.
  Bugunw binna sira sɔgɔlen dɔ kan, ka panpan ni hakilisigi ye. U ye danfɛn minnu gosi, olu pɛrɛnna.
  - Mun! A man jugu dɛ! - Marinka ko ten. - A gosi dɔrɔn ka jigin walasa bugun dɔɔnin ka pan san fɛ.
  Piyɔniye Cɛden ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N b'a ɲini n seko bɛɛ la !
  Kɛlɛcɛ kamalennin ko:
  - A ɲini k"a sɔrɔ i kana kabakoya !
  Tutigɛbaga sunguru fana ye marifa barikama dɔ ta ka baara kɛ n"o ye, k"a jira ko fanga tɛ se ka kɔrɔta.
  Kɛlɛ in kɛra fɛn ye min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ ka taa a fɛ. Yan, u bɛ kɛlɛ kɛ dugukolo kan, ji bɛ fɔlɔ ka bɔn baji dɔ kɔnɔ u sen kɔrɔ, o kɔfɛ, heliyɔmu jilama min bɛ sɛgɛn kosɛbɛ, o bɛ woyo, ani laser barikamaw bɛ ci ka bɔ sanfɛ ani duguma, halakili grenadew bɛ ka pɛrɛn.
  Valerka ye marifa ci ka segin ni a bolo fila ye siɲɛ kelen ani a yɛrɛ ye pretzel dɔn.
  A minɛna siɲɛ caman, k"a kininbolo sen tigɛ. N jɛɲɔgɔn sababu la, a ye n dɛmɛ ka se dɛmɛ fɔlɔ minɛn ma min bɛ mɔgɔ kisi. Sen bɛ bonya.
  - I ka cool, Marinka.
  Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - I ye barikantan ye, Valerka. Denmisɛnw bɛ o dimi jugu sugu muɲu, wa i ye ŋunan!
  Tutigɛbaga cɛnin tun tɛ a yɛrɛ ye, fɛn dɔ tun b'a tɔɔrɔ :
  - Nin waati in na, n bɛ fɛn bɛɛ faamuya ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  Marinka ye jinɛw sinsinni wɛrɛ da, a ko:
  - I ka muɲu cogo o cogo !
  Lenin ka cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ, a kɛra gɛlɛya ye kosɛbɛ ka kuma:
  - I ka kan ka kɛ, ne ye cɛ ye !
  - O de don, cɛ ! - Waati dɔɔnin kɔnɔ u dawolo bɛ ɲɔgɔn sɔrɔ. Valerka ye sungurunnin dɔ ka susuli duman ye min bɛ i n"a fɔ misiwolo.
  Tutigɛbaga kunkolo y"a daminɛ ka girin, wa a tun bɛ ɲini ka bɔ a hakili la, a bɛ ka pɛrɛn:
  - Ala muso !
  - Lusifara ! - sungurunnin y' a jaabi .
  O kɔfɛ, u donna fiɲɛba dɔ kɔnɔ min tun bɛ Changé tuma bɛɛ. A bɛ fiyɛ ka bɔ ɲɛfɛ, walima, a kɔfɛ, a bɛ digi kɔfɛ. Wa juguw bɛ ɲɔgɔn Changé tuma bɛɛ, tuma dɔw la u bɛ pan i n"a fɔ wuluw, tuma dɔw la, a kɔfɛ, u bɛ wuluwulu i n"a fɔ sa bagajilamaw. Nka i ka kan ka kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ, ka pan ka bɔ plateforme dɔ la ka taa plateforme wɛrɛ la, ka hali ka wuluw ni wulu dilannenw minɛ u senw na, ka pan ka bɔ janw kɔnɔ n"u ka dɛmɛ ye. Fɛn dɔw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, wuluwulu ni falenfɛnw, olu cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Dragonfly ni tulip ɲagaminen, a bɛ manamana ni sanji kulɛri bɛɛ ye ni kasa ye min bɛ mɔgɔ dɔlɔ. Quasar ! Da kɛnɛw bɛ digi ka bɔ kɔfɛ i n"a fɔ ɛntɛrinɛti sosɛtiw, mɛtɛrɛ janya ɲinw bɛ yeelen bɔ ni sanpɛrɛn ye. Fɛnɲɛnɛmaw fana ka bon, minnu janya ye mɛtɛrɛ duuru ye ani hali mɛtɛrɛ tan. Valerka sera ka sɛgɛn ka tɛmɛ u fɛ. O waraba dɔ, n"o ye tanki ni sɔgɔsɔgɔninjɛ faralen ye ɲɔgɔn kan, o pɛrɛnna ni mankan ye, ka bonbon jenilenw jɛnsɛn.
  - An tɛ foto ta ! Quarkw tɛ minɛ. - Kɛlɛcɛ jagɛlɛn ye dɔnkili da.
  Siɲɛ wɛrɛ cɛnin bɛ tiɲɛni sɔrɔ ka bɔ halakili flashw la. Wa sisan sungurunnin in ka jugu ka tɛmɛn fɔlɔ kan, a sen tigɛra tugun. Nka a bɛ pan ni seko ye a sen kelen kan, k"a sɔrɔ a ma miiri kɔsegin na. Nka, yɔrɔ si tɛ yen ka taa.
  - Sira kelen b'an bolo, an ka kisi walima ka sa ! - Marinka y"o fɔ ni pathos banal dɔw ye.
  Tutigɛbaga kamalennin y"a jira ko:
  - Wa ɲɔgɔn fɛ dɔrɔn ! Dingɛ dunba bɛ yeelen bɔ ni dusukun jenilen fila bɛ yeelen bɔ etɛri nɛnɛman na!
  Cɛsiri minnu tɛ se ka da a la, hadamadenya gɛlɛyaw musaka la, u sera ka tɛmɛ o fɛ, hali ni ɲɛnamaya yɔrɔ si ma to u farikolo la.
  O kɔfɛta ye kungo ye, ni cɛncɛn jɛman min bɛ sumaya ni juguya ye, a tɛ se ka jɔ yɔrɔ kelen na segin kelen kɔnɔ, i senw bɛ siri, wa hali bi i ka kan ka marifa ci ka sɔgɔ. Yan, kɛlɛcɛ minnu masirilen don, dɔw bɛ kɛlɛkɛminɛnw don, olu bɛ kɛlɛ kɛ n"u ye. Kɛlɛcɛ suguya wɛrɛw bɛ yen, mɔgɔw ni ɲɔgɔndanw bɛ yen minnu bɛ sɔrɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ la ni cactus, bug ani wrench ye. Graviolet avionw bɛ ka pan , i tɛ se ka dogo ka bɔ minnu na , i tɛ se ka dogo, laser beams bɛna cɛncɛn jɛnsɛn. Ni a ye farikolo gosi, jahanama dimi bɛ kɛ, a bɛ i n"a fɔ a kɔnɔna bɛ sɔgɔ ka bɔ ni wuluwulu ye ka fa tulu funteni na. Tetaralɛtiw bɛ jigin, ka bɔnbuw fili kungolo haramulenw cogo la, ɲɛkisɛ caman bɛ minnu jeni , ka dimi yeelenw bɔ u ka tiɲɛni minnɔgɔ la!
  Nka, Valerka ma tunun. A bɛ dɔn sugu dɔ Kɛ, a bɛ Tɛmɛ kɔ̀w 'cɛ.
  Marinka yɛrɛ ye tulonko dɔ kɛ:
  - Irisi whist, wuluw bɛ pan i kɛrɛfɛ !
  Valerka ye a ta:
  - Kuntigi y' an ka kɛlɛbolow labɛn ɲɔgɔn kɔ !
  Cɛdennin ni sungurunnin ye ɲɔgɔn gosi ni sizo ye, ka baara kɛ ni "jibɔlan jet" fɛɛrɛ ye, ka juguw da jirisunw kɔnɔ minnu falen bɛ jiriw la. O la sa, danfɛn suguya caman farala ɲɔgɔn kan , ka sɔgɔsɔgɔ, walima ka pɛrɛn ka kɛ tasuma ye. Nin ye fɛn kabakoma ye min bɛ mɔgɔ kabakoya, a tɛ kɛ ni komedi ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la ni tetralet min bɛ i n"a fɔ wuluwulu ni nɛgɛso, o jiginna ka kɛ sanu, turquoise-flecked caterpillars jibɔyɔrɔ ye n"a ye a gosi:
  - Ni i ye marifa ci, i ka jɔ i senkɔniw kan, i ka taama bɛ bonya. - Marinka ye hakilina di.
  Valerka y"a kɔlɔsi a yɛrɛma ko:
  - Basigi dɔgɔyali.
  - A fɔ cogo min na, dinamikɛ barika ka bon tuma bɛɛ ka tɛmɛ statiki kan !
  Walasa k"a ka kuma sinsin, npogotiginin ye fɛn dɔ tigɛ ni jiribolo ye min bɛ boli teliya la, min bɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga min bɛ ni barili ye. A karilen don ka bin, ka pan ka kɛ fɛnw ye. Kaban, laɲini min ye se sɔrɔ, o yɔrɔw jiginna ka kɛ wuluwulu jɛmanw ka kulu ye: bumblebees ni chimpanzees. O danfɛn kabakoma ninnu ye ɲɔgɔn kɛlɛ, ka dɔgɔya waati o waati, ka wuli kɛlɛ lakika fiɲɛ kɔnɔ :
  - Ayiwa, cogo di ? Quasar ? - Marinka ye ɲininkali kɛ, k"a ɲɛda siri.
  - A ka nɛnɛ kosɛbɛ, min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye decent ye ! - Valerka y'a kɔlɔsi. - A ka di ka ɲɛnamaya kɛ laser ni plasma cɛ ! Ani, i ka dugukolo pɛrɛntɔ mɛn!
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Ani ka orgasmes sɔrɔ kɛlɛ la ni ne ye ! Ani, i ka taama ka ɲɛnajɛ kɛ i dusukun na! Ayiwa, n bɛ o nisɔndiya sugu waleɲumandɔn cɛw la.
  Valerka, n"o ye tutigɛbaga ye, o ye nilifɛn nata tiɲɛ tulonkɛ la. A tun bɛ iko jirisunba dɔ min datugulen don ni nɛgɛ ye. A ma pɛrɛn o yɔrɔnin bɛɛ la, a tun ka kan ka jalaki damadɔ wɛrɛw kɛ; O kɔfɛ, yeelen minnu bɔra nɛgɛberew la, olu ye Lenin kamalennin bolo kari.
  - nin ye sankolola dingɛba ye ! - A pɛrɛnna ni dimi ye. - An ka kan ka miiri nin ɲɔgɔnna fɛn na.
  Marinka, i n"a fɔ a bɛ tulonko kɛ, a y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye :
  - I bɛ kuma mun de kan ?
  - Ka n gosi n ɲɛda la ni biriki ye. - Bolo kelen t"a baara. - Valerka y'a kɔlɔsi. - Oh, ne ka superflesh bɛ min ?
  farikolo wɛrɛw bɛna sɔrɔ yanni dɔɔnin cɛ minnu bɛ se ka segin u cogo kɔrɔ la ."
  I n"a fɔ a kɛra cogo min na, a ma fili. Nka fura ma se, bolo kɛnɛyara, nka tigɛ ni dimi caman tora.
  Siɲɛ wɛrɛ ni tasuma-fanga- bɔn kɛra , i ka kan ka boli ka taa san fɛ ni teliya ye min tɛ se ka da a la, ka marifa ci jugu ka kɛlɛ-sibɔriw la. Wa, sibɔriw ye fɛn nɔgɔlenw ye dɔrɔn: Hollywood kɔrɔlenw ka terminateurs ni bi danfɛnw ka cosmic evolution, ultra-diactive tankosaurw ye . Valerka, n"o ye Leninist kamalennin ye ( a ka c"a la, o tɛ a cogoya ye), o tun sɛgɛnnen don kaban fo kaban, jinɛw ni a lamini juguya sigida tun bɛ yeelen bɔ a ɲɛ kɔrɔ, wa dan tun tɛ nin bɛɛ la. Marinka fana y"a daminɛ ka bin ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N denkɛ, a ka gɛlɛn i ma dɛ !
  Tutigɛbaga kamalennin, a kabakoyara, a y"a jaabi ko:
  - Wa e, n b'a ye, i bɛ ka sɛgɛn ka don binkanni na !
  Tutigɛbaga y"a fɔ ko:
  - N ma o kalan sugu sɔrɔ kabini waati jan. Kuma bɛɛ la, an ye Soviyetiki mansamara hɛrɛma ye, min ye kominisi ye min ye se sɔrɔ, wa an tɛna bin mɔgɔ si kan, walima k"a fɔ ka ɲɛ, an tun tɛna bin mɔgɔ si kan, nka mɔgɔ kelen-kelen bɛɛ bɛ tɛmɛ sɔrɔdasi kalan sira fɛ. O bɛɛ kɔfɛ, nin tɛ tulonko ye, kɛlɛ in bɛ senna kabini san ba kelen ni kɔ! O la sa, i bɛ i yɛrɛ tigɛ, n"a sɔrɔla dɔrɔn, i t"a dɔn abada! Tiɲɛ don, n tɛ mɔgɔ sɛbɛ ye, nka n ye san wolonwula kɛ virtuel tulon dɔ la ɛntɛrinɛti kan niwutrɔni dolow sanfɛ!
  Valerka y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Wow, san wolonwula ye caman ye !
  Npogotiginin y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Ayiwa, a fɔlɔ, an bɛ balo sisan a bɛ se ka fɔ ko dan tɛ min na, a filanan, niyutrɔni dolow kan a bɛ lafiya kosɛbɛ, ɲɛnajɛ ni ɲɛnajɛko baarakɛyɔrɔ dafalen. A ka c"a la, nin ye ɲɛnajɛ ye min bɛ mɔgɔ nisɔndiya. Janya-yɔrɔ-ko bɛ Kɛ "fɛn ye min tɛ "fɛn ye. Yala i ye quasar boy ye wa ?
  super joy kɛrɛnkɛrɛnnen tɛ yen ! - N ye Valerka sɛgɛnnen dɔ kɔlɔsi.
  - U b'a laɲini k'i Gɛn walasa i ka fɛn dɔ Faamu a dɔgɔyalenba la sɔrɔdasi baara kan. Yala i tɛ degeliw sɔrɔ wa, walima i ye barikantanw dɔrɔn de ye wa ? - Marinka ye ɲininkali kɛ, k'a sɔrɔ a ma dabila ka marifa ci jinɛw la ni kɔnɔnafili ye.
  Valerka, min bɛ marifa ci kɔfɛ ani tuma dɔw la ka hakɛri ( o laban in ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan yɛrɛ), a bɛ ninakili minɛ dɔɔnin dɔɔnin, o ko:
  - Wa waati dɔ tun bɛ yen ka tɛmɛn, Irisi sɔrɔdasiw bɛɛ tun ye baarakɛlaw ye. Bololabaarakɛlaw bɛ baara kɛ o kɔnɔ wari kosɔn, wa u ye u ta ka bɔ jamana wɛrɛw la.
  - O kɔrɔ ye ko sarala-sɔrɔdasiw. - Marinka y'a kuncɛ. - Nka u tɛ Da u kan wa u bɛ Se ka Tɛmɛ min bɛ sara ka Tɛmɛ o kɛrɛ fɛ.
  Valerka, a kɛlen ka sɔrɔdasi jugu wɛrɛ tigɛ min bɛ i n"a fɔ wuluwulu wuluwulu, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dusukasi ye:
  - Nin ɲɔgɔnna fɛn tɛ Bɔ a la. Nka hali bi, sarala sɔrɔdasi fanba ye Irisikaw ye jamanadenw ka jamanadenya siratigɛ la. O kɔrɔ ye k"u tɛna u Faso janfa. Wa u m"i janfa!
  Kɛlɛcɛ ye biɲɛ marifa jira n"a senkɔniw ye , ka kuruwa tigɛ makaki ni kiwi cɛ:
  - Wa ni kɛlɛba kɛra, waati tɛmɛnenw na, gɛlɛyaw tun bɛ sɔrɔ sɔrɔdasiya la.
  Tutigɛbaga cɛdennin, ka kunkolo saba bɔ sa Gorynych ni cactus fly agarics ( u y"a sɔgɔ dimi kosɛbɛ a biceps la ni pikirijikɛlanw ye minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ), o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ wa?
  - U tun bɛ se ka wuli ani u wulila fana ! Nka URSS kɛlɛbolo ye se sɔrɔ hali bi kɛlɛw bɛɛ la. OTAN ye se sɔrɔ, Sinuwa ye se sɔrɔ, hali waraba min bɛ i n"a fɔ USA, o ye fanga sɔrɔ.
  Npogotiginin ye ɲɛ nalomanw kɛ, ka marifa ci ka bɔ emitɛri la ni kan ye:
  - Yala sɔrɔdasi-kɛlɛbolo dɔ b'u fɛ wa ?
  Cɛdennin y"a sɔsɔ, ka wotoro saba ni squid hybride in kɔnɔna na:
  - Ayi! Siwili baarakɛla dɔ fana. O de y"a ka fanga n"a ka barikantanya ye. Nka, jugu ka sɔrɔdasiw dege kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Ameriki ye se sɔrɔ Iraki kɛlɛbolo miliyɔn kelen ni tila kan, a bɔnɛna sɔrɔdasi kɛmɛ fila la. Sɔn, o ye ɲɛtaa kabakoma ye.
  - O ye tiɲɛ ye, a man jugu ! - Marinka ye charge (sara) don kɛlɛcɛ la, ka buguba dɔ mugumugu min ye marifa yɛrɛ-taama-minɛn munumunu. A fiyɛra ka kɛ fɛnw ye. - Nka an ye bɔnɛ hakɛ dɔ sɔrɔ an nafa la min tun ka bon kosɛbɛ.
  - Ayiwa, a bɛ bɔ fɛɛrɛbɔ hakɛ de la ! - Piyɔniye cɛnin ye joli dɔ sɔgɔ min bɛ woyo ka bɔ a ɲɛda tigɛlen na.
  - Tiɲɛ don, a bɛ bɔ ! Sɔrɔ bɛɛ min bɛ sɔrɔ sɔrɔdasiya siratigɛ la, o bɛ se sɔrɔli waati surunya!
  Marinka y"a daminɛ ka dɔnkili da, a kan ye fanga kura lawuli minnu tɛ se ka kunbɛn:
  Elfia, i ye ne faso ye,
  Ne na kɛ kantigi ye, min bɛ ne yɛrɛ di tuma bɛɛ!
  Samiya bɛ ka jeni, nɛnɛ bɛ ka kɛ nɛnɛ ye , .
  Baji ka nɛnɛ, ji bɛ woyo!
  
  Ne ka sugandilen ka fin ka tɛmɛ nɛnɛ kan, kretiɛn, .
  A nana ni diwɛn ye a dawolo jɛlen na!
  Ni barika ka bon, nka farikolo fanga tɛ foyi la,
  ka tɔɔrɔ joginda la !
  
  Hɛrɛ tɛ diɲɛ etɛri la, .
  Kɛlɛ bɛ ka mankanba bɔ, wa i tɛ se ka kumaw dɔn!
  Dibi bɛ ka kɛ diɲɛ fan bɛɛ la
  Ani jalakibali joli bɔnna tuguni!
  
  Alabatosow b"an bila ni sonorous ringing ye, .
  Wa, a kɛra i n"a fɔ fiɲɛ tun bɛ ka nɛnɛ, jama ka mankanba fagara!
  Den fɔlɔ bangera ni ne ka ŋunan ye.
  N bɛna tɛmɛsira maloyalen dɔ di bɔnsɔnw ma!
  
  Denkɛ na baara kɛ a faso la.
  Aw ye se sɔrɔ juguw bɛɛ kan ni nɛgɛbere ye!
  Ani Elfie darapo tɛna sag limply, .
  juguw bɛɛ kan kɛlɛ la!
  
  Fasokanw ni faraw ni jirisunw, .
  Ani denmisɛnw ka ŋɛɲɛ, sufɛla ka trill kungo kɔnɔ!
  U ye kɛlɛ kɛ Fasokanw kama, u ma kɛ nɔɔrɔ kosɔn, .
  Ne ni e ka ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la!
  A ye o ban tuma min na, suw kɛlɛbolo bɛɛ bɔra u ɲɛkɔrɔ. A tun bɛ i n"a fɔ sogo salati kurulen dɔ ka bɔ fɛnw na minnu bɔra Pikaso ka miirili la, a hakili jiginna kɔfɛ ni kɔgɔji ye min bɛ wele ko hyperplasme. Npogotiginin ye ɲininkali kɛ, a ma se k"a ninakili minɛ kosɛbɛ:
  - I bɛ sɔn ne ka fɔta ma, Valerka wa?
  Lenin ka kamalennin ye jaabi di ni daŋaniya ye ko:
  - N bɛ n Faso kanu, a ma dɔgɔya ka tɛmɛ i kan. - Da ne la, Mirabela.
  Kɛlɛcɛ ye a latilen, ka soso ni wuluwulu ɲagaminen dɔ bin:
  - N tε Mirabela ye, nka Marinka.
  - Baasi tɛ, n ye kuma jugu fɔ. - Sɛgɛn jugumanba. - Tutigɛbaga cɛnin y"a yɛrɛyɛrɛ. - Seri kelen kɔnɔ, o de tun ye ala-ka-marako dɔ tɔgɔ ye min ye diɲɛ belebele tan ni fila da, ka sɔrɔ ka ban a yɛrɛ sago la ka nafa bɛɛ bɔ a la, ka feere jɔnya la !
  - Nin ye radiyo tansiyɔn ye. Tiɲɛ na, a man jugu o cogo la. - Tutigɛbaga kɛlɛcɛ ye kan fila jira. - Jɔn ni ala muso, u bɛ rhyme ten superstar !
  Wa nin nivo in bɛ To kɔfɛ. Hali ni joli caman bɔnna.
  Wa, tuma min na, o kɔfɛ, kabakurun lakikaw, minnu tigɛlen don kosɛbɛ ala kɔrɔw cogo la, olu y"a daminɛ ka bin cɛ ni npogotiginin kan, gosili gɛlɛn fila-fila bɛ ɲini k"u fila bɛɛ ban. Valerka kolow bɔnɛna u ka sɔgɔsɔgɔninjɛ kɔrɔ la, u karilen don, o kɛra sababu ye ka dimi muɲu min tɛ se ka muɲu. Marinka fana tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ ani a y"a minɛ ni cɛsiriba ye .
  - I bɛ nkalon tigɛ ! I tɛ se ka Irisi jamanadenw sago tiɲɛ!
  Valerka, fanga dɔgɔyara, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Jagɛlɛya min tɛ hadamadenya ye, o b' an ka jamana faranfasi ka bɔ siya tɔw la !
  Tutigɛbaga cɛden ni tutigɛbaga sunguru ye ɲɔgɔn jija. U yɛrɛ tun t"a miiri k"u dabila wala k"u tiɲɛ.
  - An sago bɛ an bolo ! - Valerka y'a tigɛ.
  Marinka y'a fara a kan ko:
  - Will, nin ye bolokɔnincinin ye min bɛ biɲɛ filibaga ka trigger minɛ - a barikantanya ye yɛrɛfaga ye !
  A laban na, a laban na, bolo ni bolo kɛlɛ tun bɛ kɛlɛcɛ kamalennin fila-fila makɔnɔ, waraba min ka jugu kosɛbɛ, o labɛnna laban kama. O waraba bɛ se ka ye yɔrɔ jan, Marinka bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  "A ka fisa an ka wale kɛ fila-fila." Parrying faralen ɲɔgɔn kan nin danfɛn in ka binkanniw na virtuel underworld.
  Valerka sɔnna a ma ko:
  - O dɔrɔn de la an bɛna sababu sɔrɔ.
  Ale, nin waraba in min tɛ se ka da a la, o dabɔra ni nɛgɛ jilamaw ye minnu ɲagaminen don ni plasma caman ye, a bɛ npanw minɛ gravionic-nucléon na a bolo. Bolo kelen-kelen bɛɛ bɛ siran a yɛrɛ cogo la: kelen bɛ datugu ni kurukuruw ye, tɔ kelen bɛ datugu ni kurukuruw ye, sabanan bɛ datugu ni ŋaniw ye, naaninan bɛ datugu ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye, duurunan bɛ datugu ni diamant karilenw ye, a ɲɔgɔnnaw U, nin "baarakɛ bolow", bɛ yeelen bɔ ni teliya ye min tɛ se ka da a la, binkanni in bɛ bɔ san fɛ , kɛrɛ fɛ ani duguma waati kelen na . Wa a tɛ kɛ yɔrɔ saba la, nka yɔrɔ tan ni segin kɔnɔ siɲɛ kelen! O kɔrɔ ye ko binkanni-aviyɔn kɛmɛ caman bɛ ɲɔgɔn kɛrɛfɛ waati kelen na, wa o waati kelen na, u bɔlen bɛ ɲɔgɔn fɛ. Waati tɛ i bolo ka kɛlɛ kɛ, hali n"i sera k"i bolo tigɛ, kura bɛ falen o yɔrɔnin bɛɛ .
  - Ka wale kɛ fila-fila !
  Lenin ka kamalennin bɛ pɛrɛn ko:
  - foton danga !
  fɛn caman hakɛ bɛɛ lajɛlen na minnu bɛ multiplasma ɲɛminɛ . U bɛ Se sɔrɔ ni yɔrɔ tan ni seegin roso minɛni ye . I bɛ se ka nɛgɛ ye min bɛ jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ, bololanɛgɛ ba caman minnu bɛ i n"a fɔ mɛkisikalan .
  Marinka bɛ pɛrɛn ko:
  - Quasar bɛ fotota ka tɛmɛ ! Hyperplasma ye !
  Nka waraba in, i n"a fɔ Fenisi kɔnɔnin, a barika banna ka ɲɛnamaya, ka segin a cogo kɔrɔ la.
  Valerka ni Marinka ye u lamini o waraba la min tɛ sa. U tun sɛgɛnnen don kaban, juguw tora ka digi u kan. I n"a fɔ hydra: sanni kunkolo kelen ka tigɛ, fila falenna! A ɲini k"a lajɛ, ka se sɔrɔ!
  Cɛdennin in, min ye tigɛ wɛrɛ sɔrɔ, ni kan bɛ kari ka bɔ jɔrɔnanko la min tɛ se ka da a la, a ye hakilina di ko:
  - fɛɛrɛ ka kan ka sɔrɔ tuma bɛɛ walasa ka se sɔrɔ jugu kan ! O de y"a To nin ye balilan ye, mɔgɔ dɔ bɛ Se k"a Tɛmɛ k"a ka laurel (laura) Sɔrɔ !
  Npogotiginin y"a jaabi ni ninakili ye ko:
  - Tiɲɛ don, se sɔrɔli sira bɛ yen ! Ko kɛlen bɛ mun fɔ i ye?
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, ka joli jikuruw bɔ:
  - Nin jinɛ in ye robo ye ! I ka kan k"a ka panneau de contrôle ɲini k"a faga! Quasar min ka ca ni hyperfractional dimensions ye, o bɛ se ka jigin thimble kɔnɔ.
  Marinka ye jigiya sɔrɔ:
  - Wa a bɛ min ?
  - A man jan kojugu, nka a tɛ yɔrɔ la min bɛ ye kosɛbɛ ! - Valerka y"a jaabi, a fanga laban bɔra a joginw na !
  Marinka tun ka kɛnɛ dɔɔnin dɔrɔn ka tɛmɛ ale kan:
  - A to n ka i datugu, i ka nin panneau de contrôle tɔgɔjugu in ɲini !
  - N b'a ɲini ! "Lenin kamalennin kininbolo tun tɛ se ka foyi ye tugun, ani numanbolo tun bɛ sankaba la ni sisi pinki ye, wa kɛlɛcɛ kamalennin tun bɛ bilasira ni hakili ye dɔrɔn.
  O fɛnɲɛnama in ye npogotiginin in kɛlɛ ni fanga ye min tɛ se ka da a la, ka tigɛ caman kɛ a la. Marinka y"a kɔsegin ni maloya ye, joginda kabakoma dɔ bɔra a kamankun na. Npogotiginin senw, walima n"a fɔra ka ɲɛ, kelen min ye ɲɛnamaya sɔrɔ, o tun bɛ yɛrɛyɛrɛ, nka a sera ka waraba in bolokɔni dɔ tigɛ!
  - Ayi, i tɛna n ta nɔgɔya la ten ! - Tutigɛbaga kɛlɛcɛ ye ɲin gosilen dɔ daji bɔ, k"a ɲɛsin warababa ɲɛw sinsinniw ma .
  O waraba ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - dugujukɔrɔla tasuma b' i makɔnɔ !
  Marinka ye gosiliw bali, nka a ma se ka sɔgɔli kɛ a sen na. Buti in binna, ka sen dɔ jira min cɛ ka ɲi, a farikolo bɛ a la. Bolociw tun bɛ jeni ni hyperplasmique flow ye.
  - Nin ye dingɛ dunba ye ! - Npogotiginin y"a jaabi - I bɛ min kɛ ne la, ne supermonster -antihero ye! Nka a man nɔgɔn n bolo ka freak faga pewu , zero, zero, seven!
  O waraba bolow janyalen don, a y'a ɲini ka se Valerka ma. Cɛdennin ye a senw gosi , nka a gosira kosɛbɛ a kɛrɛ fɛ. Joli seginna ka woyo, ka nɔgɔ to yɔrɔ la min tɛ kelen ye. Valerka, ka se sɔrɔ dimi kan, a ye somersault kɛ, ka taama a bolow kan, ka sɔrɔ ka lunge wɛrɛ kɛ.
  - N b"a jira i la Kuzka ba ! Tchernodyrnik ye ! - Cɛdennin ye kogo tigɛ, k'a ɲini ka gosi ka taa sanfɛ.
  O waraba in, n"a bonya bɛ ka bonya ka taa a fɛ, a ye binkanni daminɛ ɲɛ fila kan.
  Marinka y"a yɛrɛ firifiri ka pan, k"a sennasanbaraw jeni, a sen filanan barika banna ka segin ka bonya. Npogotigi cɛɲi ye tɔɔrɔ barikama sɔrɔ, nka min tun sigilen bɛ yen kabini tuma jan. A ye pan ka ɛntɛrinɛti danfɛn in gosi n"a sennasanbara ye, nka o yɔrɔnin bɛɛ la, a y"a gosi ka segin, a bolokɔnincinin saba bɔnɛna a la, k"a sen jogin.
  Marinka kulela ko:
  - Diɲɛ kɛlɛli ka siranfɛn !
  O waraba ye tulonko kɛ ni nisɔndiya ye ko:
  - Hyper-underworld kɔnɔ , i tɛna dɔnkili da ten !
  Npogotiginin in wajibiyara ka kɔsegin. O tun bɛ ka gɛlɛya a ma ka taa a fɛ. Valerka fana y"a sɔrɔ, binkanni wɛrɛ kɔfɛ, fɛnɲɛnama virtuel ye cɛ in sen tigɛ a gɛnɛgɛnɛ na.
  Tutigɛbaga cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ ko:
  - Oh, nin ye ko ye min tɛ se ka muɲu !
  - I ka barika sɔrɔ ka i sago lajɛ ! - Marinka ye ladilikan di. Npan in ye cɛɲi in gosi a disi la k'a sin tigɛ. Npogotiginin ye kɔfɛ-flip kɛ, k"a senkɔniw jɛlenw ni jolilenw yeelen. O kɔfɛ, a ye danga kɛ ni dimi ye ko:
  - I bɛ musow ladon nin cogo in na !
  Elektɔriki danfɛn in y"a jaabi ko:
  - N b'a fɛ ka npogotiginin juguw minɛ dɔrɔn k'u minɛ ! N b"a fɛ k"u bolokɔnincininw kari k"u tigɛtigɛ ka kɛ fɛn misɛnninw ye!
  Marinka pɛrɛnna ko: "Ne bɛna i tigɛtigɛ ka bakɔrɔnw kɔrɔta!" Npogotiginin y"a sɔrɔ i n"a fɔ marifa cilen. Sen dɔ karilen don ani yɔrɔ dɔ min tun bɛ ka kirin, o panna ka taa.
  Valerka bolo bɔnɛna a la, u y"a tigɛ dɔrɔn ni ventilateur ye:
  - Fakallioimitator dɔ filɛ nin ye ! - Piyɔniye cɛnin ye danga kɛ. - I b"a fɛ ka n sennatan !
  O waraba ye kali kosɛbɛ ko:
  - A bɛna gɛlɛya aw ma, vacuum quarks !
  -I filila, e cadaverous bastard!
  A tun ka gɛlɛn kosɛbɛ tutigɛbaga cɛnin ma; Fanga tun tɛ yen ka a minɛ tugun, nka Valerka ye kɛlɛ kɛ. A ye binkanni wɛrɛ bali, ka jugu bolokɔni tigɛ, nka o yɔrɔnin bɛɛ, hali a gɛlɛyara ka o waati minɛ, a bonyalen don!
  Danfɛn in ye kulekanba bɔ ko:
  - Mun, a bɛ dimi wa ?
  - Donc so ! - Piyɔniye cɛnin ye ɲinw bolomafara dɔ da, a ɲɛda kolo tigɛra.
  - A bɛna juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  Binkanni dɔ tugura npogotiginin in kan, a kɔsegira k"a jugu tigɛ ni seko ye. A ye joli bulama bagajilama daji, nka a kɛra siranfɛn ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - Mun, cɛɲi ? I b'a sɔrɔ nikɛri kɔnɔ!
  - I bɛ boli ka don sɔrɔdasi barikama dɔ bolo ! - Piyɔniye sungurunnin ye jaabi di ni bonya ye.
  O kɔfɛ, a bolo tigɛra. Marinka ye sira di a ma, a filila kɔfɛ. Joli tun bɛ ka bɔ a la. Valerka ye "nilifɛn" wɛrɛ sɔrɔ u y"a gɛnɛgɛnɛ tigɛ; Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a ɲini ka a yɛrɛ tanga , nka a kuncɛ ye yɔrɔ min sɔgɔ, mɔgɔ gansanw kininbolo sugunɛ bɛ yɔrɔ min na.
  Valerka ye bolokɔni in gosi, a sera k"a tigɛ dɔɔnin dɔrɔn, sogo min dilannen don ni nɛgɛ jilama ye, o barika bonyana kosɛbɛ. Tutigɛbaga cɛnin kɔsegira a kɔ ani a y"a ɲini ka parry, nka nɛgɛ ni nɛgɛ tan ni fila wulila a kan o yɔrɔnin bɛɛ. U dɔ ye cɛnin dusukun sɔgɔ, Valerka y"a yɛrɛ sɛgɛn k"a daminɛ ka bin.
  Marinka ka cɛsiriba y"a kisi saya ma o yɔrɔnin bɛɛ. Cɛdennin ye tiɲɛni kura sɔrɔ, a bɛ ɲini ka tigɛ tilayɔrɔ fila la, npogotiginin in sin filanan bɔnɛna a la, wa a dusukun fana sɔgɔra. Marinka tun datugulen don joli la, a fari cɛɲi tun bɛ ka bɔ. Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N bɛ ka bɔnɛ n ka cɛɲi na !
  O waraba, k"a sɔrɔ a ma a ka sogodunna dusukunnata dogo, a ye mankanba bɔ:
  - I n'a fɔ alikama , i fari bɛna bɔ !
  Npogotiginin min tun bɛ ka sa, a ma bɔnɛ a ka nisɔndiya la, a y"a jaabi o yɔrɔnin bɛɛ la ko:
  - Ni terminator fanga ye , ɲɛda bɛna gosi !
  Nin sen in fana na, a jigi tigɛlen don, sen kelen dɔrɔn de tora. A tun ka gɛlɛn o sungurunnin ma cogo min na.
  Valerka ye bɔnɛ wɛrɛ sɔrɔ a dusukun na. A ka ɲi k"a sɔrɔ u saba b"a fɛ, n"o tɛ, saya teliya. Nka motɛri saba bɔnɛnen fila la, o b"a to a fanga ka dɔgɔ kosɛbɛ. Tutigɛbaga cɛnin hakili tun bɛ sankaba la, a sen kelen min tun bɛ balo la, o tun tɛ se k"a farikolo dɛmɛ tugun.
  O waraba ye kulekan bɔ ko:
  - N b'i bugɔ ! - Wa a girinna ka taa sungurunnin in na. A da nɔgɔlen ko:
  - I b'a dɔn cogo min na fɔlɔ u tun bɛ npogotigi barikamaw gengen jiri la i n'a fɔ e ?
  - Wa n t"a fɛ k"a dɔn ! - Marinka ye kɛlɛ kɛ ka segin ni wulu jigitigɛ ye min bɛ jɛgɛba dɔ kɔnɔ.
  - Nka i ka kan ka kɛ !
  A ye npogotiginin gosi, nɛgɛbere ye cɛɲi tigɛ tilayɔrɔ fila la. Cɛsiri laban dɔ la min ye mɔgɔ faga, Valerka y"a ka npan fili, ka tuganin dɔ gosi min tun bɛ ka wuli sankolo la, kɔnɔ in tun ka dɔgɔ, wa a tun tɛ kojugu kɛ, nka waati dɔɔnin kɔnɔ, tutigɛbaga cɛnin y"a miiri ko yecogo dɔ bɔra a ɲɛkɔrɔ;
  O waraba tun bɛna npogotiginin kunkolo sɔgɔ, ka nɛnɛ ani a y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ yɔrɔnin kelen. A sogo juguba jɛnsɛnna i n"a fɔ ping-pong bololanɛgɛw. U, u bɛ ka dɔgɔya ka taa a fɛ, u bɛ jɛnsɛn, u bɛ panpan. Marinka, joli bɛ ka wuli, a pɛrɛnna ko:
  - I y'a kɛ o bɛɛ kɔfɛ !
  - Ɔwɔ, ne y'o kɛ ! - tutigɛbaga cɛnin in y' a yɛrɛyɛrɛ kirinni na dimi fɛ min tɛ se ka ɲɛfɔ . ---Se laban bɛ an makɔnɔ.
  Kumasen laban tun bɔra a nɔ na kaban, nka a tun bɛ iko a bɛ kuma fɔ kosɛbɛ. Cɛdennin ni npogotiginin y"u bolo jolilenw fara ɲɔgɔn kan ka wuluwulu. U ye mɛtɛrɛ o mɛtɛrɛ datugu, i n"a fɔ ni abs farilankolon bɛ galasi karilen kan. Cɛsiribaw fɛ, o gɛlɛya labanna ka se sɔrɔ. Ja in ye yeli kɛ ani yeelen donna dibi la. Kamalennin ni sungurunnin in fari fagara dɔɔnin, o kɔfɛ, u hakili bɔra, u nɛnɛna biyochambre kɔnɔ. Kɛnɛma u tun ma tiɲɛ kosɛbɛ, nka u tun sirilen bɛ fanga-yɔrɔ dɔ la.
  . SABABU No. 4nan
  Dolow tan sɔrɔdasi min tun bɛ ni depite fila ye, o ye tutigɛbaga cɛden ni tutigɛbaga sunguru farikolo tilancɛw lajɛ ni diyanye ye:
  - Aw ye kɛlɛcɛ kabakomaw ye ! O bɛɛ n"a ta, u sera ka se ka waraba laban kunbɛn, a ka c"a la, mɔgɔ miliyɔn kelen o miliyɔn kelen dɔrɔn de tun bɛ se k"o kɛ!
  Valerka ni Marinka barked : 1 .
  "An y"a ɲini k"an ka wajibi dafa ka ɲɛsin Baba Senuman ma.
  - Nin ye tanuli ye, nka a ka c'a la, a tɛ se ka se sɔrɔ gɛlɛya bɛɛ kan ! Yala o tɛ wa?
  Marinka y"a jaabi joona ko:
  - Awɔ! Kantigiya dɔrɔn tɛ se ka baara kɛ jamana ye, nka a sɔrɔbaliya tɛ se ka bila foyi nɔ na !
  - Ɔwɔ tigitigi ! E, Valenka, i y"a jateminɛ cogo di ko tuganin de ka kan ka faga ni marifa ye? A tun tɛ kojugu kɛ ten.
  Valerka, k"a ɲɛda kurukuru, k"a jaabi ko:
  - A ka gɛlɛn ka fɔ. Laala intuition (daɲɛ kɔrɔmafɔcogo) ye. A kɛra i n"a fɔ ne bɛ kɔnɔ dɔ ye oranjɛ yecogo fɛ, o kɔfɛ, ne farikolo ye a yɛrɛ minɛ. Laala saya bɛ mɔgɔ minɛ kojugu.
  Polisikɛla ni mɔgɔ damadɔ minnu tun bɛ a fɛ, olu tununna yɔrɔnin kelen.
  Valerka, Slavka, Levka ani Marinka labanna ka kɛ ɲɔgɔn fɛ. U tun bɛ foro dɔ la min tun cɛ ka ɲi kosɛbɛ ka lajɛ. Fulaw falen tun bɛ falen, bin tun ye oranjɛ ye, a tun bɛ iko fiɲɛ tun falen bɛ mɔni na.
  Npogotiginin tutigɛbaga min tun bɛ fini cɛɲi dɔ don sisan, o y"a sennasanbara kan, min tun ye ɲɛgɛn ye, k"a pɛrɛn ko:
  - Ayiwa, an bɛ kɛlɛ kɛ wa ?
  Valerka, min tun bɛ ni suruku dɔrɔn ye ani npanw tun b"a bolo, o y"a ɲininka ko:
  - Wa ni jɔn ye ?
  Levka y"a kɔlɔsi ni hakilitigiya ye ko:
  - I n'a fɔ Porthos y'a fɔ cogo min na : Ne bɛ kɛlɛ kɛ bawo ne bɛ kɛlɛ kɛ !
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  An bɛna taa kɛlɛ la ni jagɛlɛya ye,
  Soviyetikiw ka fanga kosɔn...
  An k'a tila ka kɛ quarks ye,
  A kɛlɛli la!
  Cɛden saba ni sungurunnin dɔ ye ɲɔgɔn sɔgɔsɔgɔ. Wa o kɔfɛ, sen caman mankan bɛ mɛn ɲɛfɛ. Goblin belebele dɔ, min bonya bɛ se waraba ɲuman ma, ani orc bi duuru bɛ boli ka taa kɛlɛcɛ kamalennin naani fan fɛ.
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ ka bɛlɛkisɛ sama n"a senkɔni gansanw ye k"a fili goblin ɲɛda cɛmancɛ la yɛrɛ. Wa, bɛlɛkisɛ y"a ta k"a kɔnɔna bɛɛ Dòn waraba in kunkolo la. A ye bɔnɛba dɔ sɔrɔ, fo ɲɛda kolo pɛrɛnna ani kunkolo bilenman-buluw wulila ka bɔ. Goblin brute (goblin brute) binna. Ani orcw ye kulekan bɔ i n"a fɔ wuluw. Wa sisan, triumvirate bɛ kɛlɛ jugu dɔ la. Cɛdenw girinna ka taa ursi juguw la, k"a daminɛ k"u tigɛtigɛ, i n"a fɔ u bɛ tigɛli tigɛ. Mɔgɔfaga halakili daminɛna.
  Ani orc fagalenw, minnu tigɛra, olu bɛ bin. O baganw b"a ɲini ka tutigɛbaga cɛdenw gosi ni berew walima npanw ye, nka u ma se.
  Ani Marinka bɛ tasuma kɛ ni bɔgɔdaga ye. Ka fara o kan, a ka fisa a ma ka juru sama ni a bolo ye, nka a ka sama ni a sen ye. Wa a bɛ baara kɛ ka ɲɛ.
  Valerka ye kulekan bɔ ko:
  - Kuma surun na, banzai !
  Slavka ye ŋɛɲɛ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - An ka nɛnɛ ka tɛmɛ samuraw kan !
  Levka ye mansin tigɛ n'a ka npanw ye k'a kɔlɔsi ko:
  - Sɔn, nin ye koba ye !
  Wa cɛdenw y"u ka npanw ta k"u lamaga i n"a fɔ ɛlikopɛriw, ka orc labanw tigɛ.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - An ye se sɔrɔ o cogo de la !
  Marinka ye a latilen:
  - Nin ye reconnaissance detachment kelen dɔrɔn de ye. Kɛlɛbaw bɛ sen na hali bi!
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka dɔnkili da ko:
  dɔɔni dɔɔni misiriw bɛ pan ka taa yɔrɔ jan , .
  Kana a jira ko i bɛna u kunbɛn tugun...
  Wa hali ni an bɛ hinɛ dɔɔnin ko tɛmɛnenw na, .
  Ninja kɛlɛ dɔ bɛ ka na!
  Cɛden saba ni sungurunnin dɔ y"u sennasanbaraw wuli ka don jidagayɔrɔ bilenmanw na, jikuruw tun bɛ pan ka taa fan wɛrɛw fɛ.
  O kɔfɛ, denmisɛnw y"a daminɛ ka sennasanbara misɛnninw, cɛɲiw, cɛɲiw to bin emɛridi jɛman kan.
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  Nin yɛrɛ ka nɛnɛ kosɛbɛ, .
  An ye wotoro kuuru dɔ faga orcs...
  Hali ni jugu bɛ filɛli kɛ cogo jɛlen na, .
  Ani n" ma bonya ka se yɔrɔjan kuraw ma!
  Valerka ye hakilina di ni nisɔndiya duman ye min bɛ manamana i n"a fɔ perlew, wa a tun bɛ mɔgɔ sɛgɛn kosɛbɛ:
  - An ka dɔnkili da ! Ani an bɛna an ka kalasi sanfɛla jira!
  Wa denmisɛnw y'a ta ka dɔnkili da ni dusu ye :
  Ka kɛ denmisɛn ye, o ye kabako ye a yɛrɛ cogo la,
  Aw bɛ se ka boli foro kɔnɔ sennasanbara la...
  Hali ni o ye farati ye dɔɔnin cɛnin ma, .
  Mɔgɔ min bɛ mɔgɔw tɔɔrɔ, o bɛ se ka minɛ ni fanga ye!
  
  Nka cɛnin min bɛ denmisɛnya banbali la, o bɛ cogo di,
  Ni i ye suruku don, i tɛ bonya ka taa a fɛ...
  Dunan dɔ bɔra o sigida la
  A ye o cɛ feere nɛgɛ warijɛ kelen na!
  
  A ma nɛnɛ kosɛbɛ , da ne la, .
  Ka kɛ denmisɛn ye fo abada shorts kɔnɔ...
  Hali ni i dusukun bɛna kɛnɛya, .
  Nka, kɔlɔsilikɛla bɛna i bugɔ kosɛbɛ!
  
  O bɛɛ kɔfɛ, alijinɛ kɔdingɛ tɛ min bɛ i makɔnɔ,
  Dutigi tɛ Matigi ye, Krisita senuma...
  Ayi, diɲɛ tilancɛ tɛ yen, .
  Ni i bɛ wuli dɔrɔn ka taa dolow la!
  
  Cɛden, u b'a to i ka baara kɛ ten,
  Ko misali la, wolonwula bɛna gɛn ka bɔ yen kɔfɛ...
  Wa u tɛ sibiridon kɛ yan,
  U bɛna i jeni sɔɔni ni ji tobilen ye!
  
  Cɛdenw ye se sɔrɔ u kan tiɲɛ na, .
  O bɛɛ kɔfɛ, diɲɛ kura kɔnɔ, gɛlɛya caman bɛ yen...
  cɛnin fari tun bɛ dimi sɛgɛn kosɔn , .
  A ye jɔn ye, wa a tɛ kuncɛba ye fewu!
  
  O la sa, cɛnin sennasanbara kanulen, .
  Aw ye baara kɛ kosɛbɛ i n'a fɔ aw ka kan ka min kɛ...
  Aw bɛ pan ka foro tigɛ i n"a fɔ laɲɔ frisky, .
  Ani, i kana kɛ kɛlɛcɛ ye abada!
  
  Musow bɛ yen minnu cɛ ka ɲi
  Nka u mago t"a la cɛdenw walima denmisɛnw na...
  U yɛrɛ cogo la , cɛdenw nisɔndiyalen don, .
  Aw kana da aw dusukunw na mɔgɔw la!
  
  Ɔwɔ, da ne la, jɔnya tɛna se sɔrɔ an kan,
  Wa jugu ka bugɔli jugu tɛna kari...
  Denmisɛnw dalen b"a la k"u bɛna u yɛrɛ ka masaya jɔ,
  Sanfiɲɛba min bɛna kɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye, o bɛna jɛya!
  
  An ye denmisɛnw ye, ne dalen b"a la ko an bɛɛ bɛna wuli sɔɔni,
  An bɛna se sɔrɔ alien fanatiques kan...
  Kaɛn jugu bɛna a sɔrɔ biɲɛw kan,
  Ani an ka fɛnɲɛnama in gosi ni nɛgɛbere ye!
  
  Aw kana da ne la mɔgɔw, barikantanya tɛna kɛ,
  An bɛna alijinɛ sɛbɛ kɛ sɔɔni...
  An na kɛ an yɛrɛw ka kiritigɛlaw ye, cɛnin, .
  N'o tɛ napalm bɛna sanji bɔ san fɛ!
  
  Scumbags bɛ sonya caman kɛ, .
  O de y'a to denmisɛnw bɛ faantanya la...
  An bɛna siraba belebeleba ta
  Walisa mɔgɔw ka ɲɛnajɛ kɛ yɔrɔ bɛɛ!
  
  Ayiwa, n ka cɛnin senw , .
  U bɛ taama kuluw kabakurun nɔgɔlenbaw kan...
  Nka, ka taama sira kan, .
  An bɛna na ni dunan ye sɔgɔsɔgɔninjɛ jukɔrɔ!
  
  Aw b"a dɔn, an bɛna se ka kadow sɔrɔ,
  Dunanw ka se sɔrɔ ka bɔ sanfɛla la...
  Cɛdenw dusukunw bɛ ka wuli joona, .
  Sɔɔni, sogo ɲininikɛla bɛna wuli ka kɛ tulonkɛ ye!
  
  Ni a mago bɛ, an bɛna se sɔrɔ legiyɔnw kan,
  Aw ka da a la, an tɛ se ka kɔsegin...
  An kɔfɛ, denmisɛnw, miliyɔn caman bɛna kɛ,
  Ni nafolo ye an bɛna kɛ an ka sira kan!
  
  An ka wuluwulu mugumugu n'an sennasanbara gansan ye,
  Anw fɛ, nin tɛ dan ye fewu...
  An tɛ dogoyɔrɔ tulon kɛ ni nin siniɲɛsigi in ye,
  Aw ka faso kɔrɔta, an denw ta bɔra !
  
  Ɔwɔ, se sɔrɔli tɛ di fu, i b"a dɔn, .
  Waati sera ka jama tigɛ ka bɔ sankolo la...
  O t'a to an bɛnbaw ye kɛlɛ kɛ,
  Ko cɛnin tun bɛ se ka bugɔ dunanw fɛ!
  
  An ka mansamara dɔ da i n'a fɔ nin
  KƆNƆ min bɛna kɛ hɛrɛ ni nɛɛma ye...
  U bɛ ka npogotiginin sennasanbara dɔ ɲɛminɛ ka taa fagali la,
  Nka an bɛ se ka fagalikɛla bugɔ a ɲɛda la !
  
  Ayi, an man kan ka kari , da ne la, .
  Cɛdenw hakili barika ka bon cogo min na...
  Hali n"an farikolo ye denmisɛnw dɔrɔn de ye, .
  Nka ne bɛ se ka hali baliku fila sɔgɔsɔgɔ!
  
  Ne dalen b"a la ko nisɔndiya bɛna kɛ diɲɛ kɔnɔ,
  Sabu Sebaayabɛɛtigi Ala bɛ an fɛ...
  Waati jugu juguba bɛna ban, .
  Jinɛ bɛna a ka nɛgɛbere jan kari!
  
  O tuma na fɛ, cɛnin bɛna hɔrɔnya sɔrɔ,
  Ani titanium bɛna kɛ farikolo fanga ye...
  Waati sera ka dan sigi nalonmaw ka dɔnko lamininen na,
  Fɔ ka taa yɔrɔ jan i n"a fɔ sankolola wulu!
  Cɛdenw ye dɔnkili da ka ɲɛ, npogotiginin fana ye dɔnkili da ɲɔgɔn fɛ.
  Wa tuma min na soso dɔ bɔra kɛnɛ kan min bonya bɛ se kɛlɛcɛ-aviyɔn ɲuman ma, Marinka ye boomerang finman dɔ fili n"a senkɔniw ye. A ye pankurun ta ka tɛmɛn layini dɔ kan min karilen don kosɛbɛ. Wa o cogo la, proboscis tigɛra. Oranjɛ joli bɛ fiyɛ ka bɔ jibolisiraw kɔnɔ.
  Valerka ye ŋɛɲɛ kɛ:
  - Nin ye nɛnɛ ye ! Hyperpulsar (Hyperpulsar ) !
  Ani cɛnin tun bɛ tulon kɛ n"a kɔnɔbara fasaw jalenw ye!
  O kɔfɛ, Lenin kamalennin saba ye boomerangw ta k"u labɔ dolow duuru cogo la n"u senkɔniw ye.
  Wa u ye nin soso jugu in tigɛtigɛ tiɲɛ na ka kɛ fɛn misɛnninw ye.
  Marinka y"a dawolo sɔgɔsɔgɔ ka sɔgɔsɔgɔ:
  Ne ka sariya ka nɔgɔn
  Ne bɛ se sɔrɔ mɔgɔ juguw kan...
  Min barika ka dɔgɔ - ne na dɛmɛ, .
  N tɛ se k'o kɛ cogo wɛrɛ la!
  Npogotiginin y"a ta k"a nisɔndiya sogodunnaw la. Nin ye Leninw ka sanjiba ɲɛmɔgɔ ye tiɲɛ na.
  Wa, fiɲɛbɔlan dɔ bɔra sankolo la. A ka bon ani a bɛ ni marifa batiri kuuru ye. Ka bɔ yɔrɔ jan, a tun bɛ i ko sankaba. Ani, jirisun janw tun bɛ bɔ kɛnɛma.
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  Aw bɛ kremi dɔrɔn dun tuma bɛɛ
  A man di ne ma, mɔgɔ si ma, mɔgɔ si ma!
  O bɛɛ kɔfɛ, o fiɲɛbɔlan in ka bon kosɛbɛ, .
  A ka bon kosɛbɛ!
  O bɛɛ kɔfɛ, o fiɲɛbɔlan in ka ɲi kosɛbɛ,
  A ka ɲi kosɛbɛ!
  O cogo la, cɛden saba y"a ta k"u sennasanbara jɛlenw senna-tɛgɛ bin bin kan. Wa, misiri-ci-minɛn barikama dɔ bɔra kɛnɛ kan, min bɛ kɛlɛ kɛ. A ɲɛda tun bɛ mɔgɔ kabakoya.
  Marinka bolila ka na a fɛ, ka levier tigɛli kɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A bɛna kɛ plasma princesse style binkanni ye !
  Wa, misiriw bɛna pan ka bɔ, ka jet tails to u kɔfɛ, i n"a fɔ u ye kɔɲɔmuso ka tɛrɛn cɛɲiw ye.
  Wa o cogo la, u ye fiɲɛbɔlan gosi ka ɲɛ. Wa, o gosili fanga tun ka bon, a tun bɛ mɔgɔ sɔgɔsɔgɔ.
  Ani a bɛna jeni cogo min na. Wa o kɔfɛ, a bɛna idɔrɔzi ta k"a fiyɛ. Ani ni o fanga tiɲɛni ni mɔgɔfaga sugu ye. Wa o tun ye hyper-killing blow ye tiɲɛ yɛrɛ la.
  Ani a y"a daminɛ dɔrɔn ka yeelen bɔ ani ka tasuma mana.
  Wa cɛdenw ni npogotigininw gosira fiɲɛba dɔ fɛ. U binna, k"u sen gansanw ni u senw sɔgɔlenw gosi.
  Nka o kɔfɛ, denmisɛnw ye pan ka wuli ka pɛrɛn:
  - Anw de ka nɛnɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan ! Wa hali koloni kamalennin tɛna an lasiran !
  Wa cɛdenw ye dɔnkili da ni dusu ye kosɛbɛ:
  Ne ye piyɔniye cɛden ye min sennasanbara tɛ
  Hali ni n ye nin kravati in don n sago kɔ...
  Wa misali ka kan ka kɛ mɔgɔ tɔw bɛɛ ye,
  Walisa o siniɲɛsigi jugu sugu kana kɛ!
  
  Polisiw ye cɛnin minɛ
  Wa u ye bugɔli ɲuman di cɛ in ma ...
  U delila ka wuluwuluw fili, .
  Ka kari polisiw fɛ!
  
  Ne ye denmisɛn ye hali bi, cɛnin dɔrɔn , .
  Nka jinɛw ye n datugu kasobon dɔ kɔnɔ...
  Wa cɛdenw ka jɔrɔnanko dɔ bɛ masaya kɛ yen , .
  U ye n bugɔ fo ka sa, n tɔgɔ sɛbɛnni waati la!
  
  O kɔ, u y'u kunsigi tigɛ pewu, .
  Donc sans que lad hali forelock to yen...
  Hunting, n b"a dɔn, fɛn kuraw yeli, .
  Ni o ko sugu nana, aw ka da ne la!
  
  Nin ye cɛnin in ka foto ye a ka profil kɔnɔ, ka bɔ ɲɛfɛ,
  Wa u ye bolokɔnincininw fana ta...
  U tɛna mara lɛri kelen kɔnɔ,
  An bɛna kominisi ye tugun!
  
  Cɛden, baara kɛ sennasanbara dɔrɔn, .
  Karamɔgɔ b'an jija ka taa ɲɛ ni bugɔli ye...
  Wa ni a mago bɛ a la, u bɛna i bugɔ,
  Ani walekɛlaw jijalen don ni vodka ye!
  
  Ɔwɔ, denmisɛnw ka kanpaɲi tɛ lafiɲɛbɔyɔrɔ ye, .
  Baara caman bɛ yen, kalan bɛ sen na...
  Nka ne b"a fɛ a ka kɛ a kɔkanna ye fewu, .
  Yan, a bɛ iko jinɛw ɲinɛna Ala kɔ!
  
  Ayiwa, cɛnin kɛra tutigɛbaga ye,
  cɛ in bugɔ dɔɔnin ...
  Sisan, jɛɲɔgɔn Lenin ye ideal ye,
  An bɛna, ne dalen b"a la, ka kilomɛtɛrɛ caman kɛ!
  
  Ni a ka kan, an bɛna labɛn kɛ juguw bɛɛ ye,
  I n"a fɔ diɲɛ tutigɛbagaw, a bɛnnen don ka i ko...
  U ye sigilan dɔ jɔ n'u bolow ye,
  Baara gɛlɛn, ka wuli joona!
  
  Nin ye waati ye an bɛ nɛgɛso da, .
  Hali ni hali bi dɔrɔn cɛw...
  Wa fo nɛnɛ ka na, an bɛ taama sennasanbara la,
  Wa foro kɔnɔ, npogotigininw bɛ yen minnu bɛ jirisunw tigɛ!
  
  Ani buru duman dɔrɔn de bɛ cɛdenw ye tilelafana dun na,
  U bɛna shɔ ni tulu dɔɔni fara a kan...
  Sigidamɔgɔ dɔ bɛ ka ŋunan dilan kan, joli bɛ bɔ, a bugɔra, .
  N"a sɔrɔ cɛnin ma baara kɛ kosɛbɛ!
  
  Ayiwa, nin ye denmisɛnw ka kanpaɲi ye,
  min ma ko a ka baara kɛ...
  Wa sisan, aw kana ji bɔn an kan,
  An sera ka kɛ teri sɛbɛw ye kosɛbɛ!
  
  Ayi, kominisi yeelen tɛna faga, .
  Hali ni, an ye denmisɛnw ye, i b"a dɔn, denmisɛnw dɔrɔn...
  Kɛlɛcɛw ka wale in bɛ bonya poyi la, .
  Ani, yɔrɔ si tɛ yen min ka jugu ni nin ye dugukolo kan!
  
  Nka tutigɛbagaw bɛ ka taama kɛ cogo la, .
  Bugle ni dunun nisɔndiyalen jukɔrɔ...
  Siginiden mankan - i ye monster ye, .
  Wa, cɛnin yɛrɛ bɛna kɛ cɛkɔrɔba ye tiɲɛ na!
  
  An ka kan ka mun kɛ Baara ka ɲi,?
  A bɛ farikolo gɛlɛya, ka fanga di...
  Komsomol tɔnden bɛ sɔgɔsɔgɔ, dɔn, kurunba, .
  Wa a tɔgɔ bɔra k ' a juguw faga !
  
  An bɛ baara kɛ, ani an bɛ daminɛ ka ɲɛnamaya kɛ ka ɲɛ, .
  U ye sanbaraw ni T-shirtw di an ma...
  Wa u y'a daminɛ ka fɛn dɔ dilan u yɛrɛ ye fana,
  Walasa AWOLw kana kɛ, aw ka da ne la!
  
  Cɛdennin in ka ɲɛnamaya bɛɛ bɛ a ɲɛfɛ hali bi,
  Mun na i bɛ dusukasi k'a sɔrɔ i lamini fɛn bɛɛ cɛ ka ɲi...
  An bɛna kɛ sira kelen kan ni kominisi ye,
  Wa fɛn bɛɛ bɛna kɛ, aw ka da ne la, a ka nɛnɛ kosɛbɛ!
  Wa o cogo kelen na, cɛdenw ye dɔnkili da. Wa ka bɔ fiɲɛbɔlan na ni orcw ni kanonw ye, a yɔrɔw dɔrɔn de tora. U jeni ka yeelen bɔ, sisi violet, min bɛ mɔgɔ damatɛmɛ, o bɔra.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Nin ye koba ye !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fara a kan ko:
  - Ultraquasar ye !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - quasarw tɛ yen tugun !
  Valerka y"a sɔsɔ ko:
  - A bɛna kɛ quasar ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan ani ka nɛnɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan !
  Ani, tutigɛbaga cɛdenw y"u sennasanbaraw gosi, tasumamugu yɛrɛ binna.
  Nka orcw y"u yɛrɛ jira ɲɛfɛ tugun. Nka u tun tɛ mɔgɔ bi duuru ye tun, nka kɛlɛbolo bɛɛ tun don.
  Valerka ye fiyɛli kɛ ka dɔnkili da:
  - Wa kɛlɛ bɛ taa ɲɛ tugun , .
  Ani ne dusukun bɛ jɔrɔ ne disi la...
  Wa Lenin ka dɔgɔ kosɛbɛ, .
  Ani Ɔkutɔburukalo kamalenninw bɛ ɲɛfɛ!
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani k"a sennasanbara gosi. marifa dɔ min bɛ wele ko hyperlaser , min bɛ se ka barika caman kɛ , o bɔra tutigɛbaga cɛden bolo . Kɛlɛcɛ kamalennin y"a kɔlɔsi ko:
  - An ka fanga ka bon, an bɛna se sɔrɔ orkɛw kan !
  Wa cɛnin y"a ta, k"a gosi tuma min na, laser-fiɲɛw y"a ta k"a sɔgɔ ka don ursi kunsigiw la minnu bɛ taa ɲɛ. Wa o yɔrɔnin bɛɛ la, kungo kɔnɔ kulekan dɔ mɛnna. Wa, tasuma-fanga-minɛnw wulila ka taa sankolo la. Ani cogo min na fɛn bɛɛ ye tasuma minɛ.
  Wa orc jamaba y"a daminɛ ka tigɛ ka jigin.
  Levka fana ye mɔgɔfagala masin dɔ sɔrɔ, o dɔrɔn de ye bugunw bɔ minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye minnu ɲɛw ye kulɛri caman ye. A tun ye farigan ye cogo min na ani a tun bɛ mɔgɔw bɛɛ lajɛlen minɛ cogo min na. Wa orcw ye jeni, u wulila ka waajibiya ka sisi, ani sogo tigɛra ka kɛ fɛnw ye.
  Cɛdennin ye pɛrɛn ko:
  An bɛna jinɛw gɛn ka don kaburu kɔnɔ,
  Ani an ka kominisi jɔ...
  Kɛlɛ jugu dɔ bɛ ka kɛ
  Revanchism bɛ ka na!
  Ani Valerka bɛ ni hyperpulse machine gun ye. Wa a b"a Tà k"a Kɛ marifa ye k"a Tigɛ. Wa suw jamaba min bɛ yan, o bɛ jɛnsɛn ka wuli. O cogo la, u caman jenina ka jeni ka u sennatan.
  Valerka, i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, a bɛ sow finman dɔ kan. Wa cɛdenw ka triumvirate bɛ o orc ninnu tiɲɛ k"a sɔrɔ gɛlɛya foyi ma sɔrɔ.
  Nka sungurunnin, tiɲɛ na, a ka gɛlɛn kɛlɛ la. Wa a y"a daminɛ fana ka orcw tiɲɛ ni misiri misɛnninw dɛmɛni ye, minnu bɛ taa so. Ani a bɛ wale kɛ ni mɔgɔfaga fanga belebeleba ye ani fanga min tɛ se ka ladege.
  Nin ye fagali ye min bɛ mɔgɔ faga ani min ɲɔgɔn tɛ yen. Wa sungurunnin bɛ san fɛ.
  Ani cogo di a tɛ se ka dɔnkili duman dɔ da:
  Npogotigininw bɛna safunɛ kɛ Morgan kɔ la,
  Ani pirate"s kunkolo bɛna tigɛ...
  Kana kuma fu fɔ i jugu ye...
  Ni i labanna ni su ye, i bɛna sɔgɔsɔgɔ pewu!
  
  Anw npogotigininw bɛ kɛlɛ dɔn,
  Kɛlɛ la a nɔ bɛna kɛ koba ye...
  Ani ka da ne la, an bɛ se ka kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye
  A gosi kosɛbɛ ni i sennasanbara ye!
  
  Jugu tɛna anw npogotigininw bali
  Siga t"a la, an sago tɛ se ka tiɲɛ...
  Pirate sungurunnin bɛna bɛɛ su don,
  Aw ye nin foli sɛbɛn a ye a ka kaye kɔnɔ!
  
  Ale fɛ, kɛlɛ ye nisɔndiyako ye, .
  An bɛna Morgan sɔgɔ ka kɛ mugu ye...
  Npogotiginin tɛna kɔrɔya kojugu,
  O tɛna a ka batoso warijɛ kɛ!
  
  Npogotigininw tɛ yen minnu barika ka bon ani minnu cɛ ka ɲi,
  U bolokɔnincininw bɛ i n'a fɔ wuluwuluw...
  U bɛna u yɛrɛ nisɔndiya ka taa a fɛ
  Gnomew bolila joona!
  
  Npogotigininw cɛɲa tɛ ban, .
  Wa u y'u juguw gosi kosɛbɛ...
  Ni a ka kan, u bɛ kɛlɛ kɛ fo abada, .
  Wa tuma dɔw la, u bɛ diwɛn caman min!
  
  Npogotiginin minnu bɛ kɛlɛ la, olu ye jatigɛwalew ye, .
  U fanga ka bon dɔrɔn...
  Siga t"a la k"u bɛ bolomafaraw sɔrɔ,
  An dalen b"a la ko sankolo bɛna kɛ dugukolo kan!
  
  Aw ka da a la, barika si tɛ npogotigininw bolo , .
  An ka kan ka se sɔrɔ diɲɛ kan...
  Wa u na jagɛlɛya sara sɔrɔ,
  Ani, siga t"a la ko an bɛna Romɛ kura jɔ!
  
  Ala, da ne la, barikantanw man di a ye , .
  A bɛ barikantanw gosi ni kuluba ye...
  Ne dalen b"a la ko npogotigininw bɛna diɲɛ kura sɔrɔ,
  Ka bɔ bayonɛti nɔgɔlenw caya la, i b"a dɔn!
  
  Faso cɛ ka ɲi, a bonyalen don, .
  A haminanko suguya caman bɛ...
  Pirate nɔɔrɔ bɛ an makɔnɔ,
  A dɔgɔyalenba la, pusi ye kasi gɛlɛyaw kosɔn!
  
  Npogotigi sennasanbara b'a ka npan kɔrɔta,
  Ɔwɔ, i ka da a la, a ka ɲi...
  Aw ka kɛ wulu ye, aw kana kɛ wulu ye, .
  Nin sungurunnin in bɛ kuma , ne ni!
  
  Siga t"a la, diɲɛ bɛna kɛ cɛɲi ye ka taa a fɛ,
  N b'a dɔn ko an bɛna se sɔrɔ nin ko in na sisan...
  A ka jugu ka sɔrɔ filibusters fɛ,
  Ani serubi dɔ be pan an sanfɛ!
  
  I ye mun ye npogotigininw kama, i kana kɛ naloman ye ,
  Tiɲɛ na an bɛ cɛw kanu fana...
  Aw ka na ni dususuma ye su fɛ, kamalenninw, .
  An bɛna den kuraw dilan!
  
  Masina marifaw bɛ ka marifa ci ni dimi ye, .
  U ye marifakisɛ bɛɛ labɛn...
  Ayi, Kaɛn jugu barikamaba bɛna o sɔrɔ,
  An ye Agdam kari a kunkolo kan !
  
  Brigantine kurunbaw falen don, .
  An bɛ ni dusukunnata barikama ye kosɛbɛ...
  An b'a dɔn ko wuluw bɛna bugɔ,
  Double bass bɛna fɔ ni kanba ye!
  
  Npogotigininw, aw b"a fɛ ka mun de sɔrɔ?
  Win, kɛlɛ ani kanuya...
  Ani i bɛ jurumu kɛ ka caya ni cɛw ye,
  Ka ɲɛnamaya kɛ ka ɲɛ nin diɲɛ in kɔnɔ!
  
  Barika si t'an bolo nin kɛlɛ in na,
  An bɛna sateliti lase sanfɛ...
  Kana i ka waati tiɲɛ delili la,
  Ala yɔrɔ ka jan kosɛbɛ nalomanya la !
  
  Anw piratew ye joli-minɛbaga ye kosɛbɛ,
  An bɛ bɛɛ tigɛ ni npanw ye, i n"a fɔ stɛki...
  Tuma dɔw la, fanga tɛ kelen ye fewu, .
  Ani u ye sungurunnin minɛ!
  
  O la, ne ye sɔrɔdasi dɔ kunkolo tigɛ.
  Ni i ka npan ye min bɛ i n'a fɔ razɔri...
  An nisɔndiyara ka jugu tigɛ,
  Ni aw mago bɛ ka biriki dɔ lamaga!
  
  Ayi, siga t"an na fewu, .
  Fiɲɛ, fɔɲɔba ani sanfiɲɛba fanga la, .
  Jagokɛlaw bɛ ni hakilitigi Lenin ye u dusukun na,
  Siga t"a la, nin bɛna kɛ nilifɛn ye!
  
  O de don, laban surunyara jagokɛlaw juguw bolo,
  An y'u pinɛ kaban kogo la...
  Wa hali ni an ye bugunw sɔrɔ, .
  Dugukolo saniyalen don kosɛbɛ!
  Marinka jagɛlɛn ye dɔnkili da cogo min na, k"a ka kalasi belebeleba n"a ɲɔgɔn tɛ min na, n"o ye tutigɛbaga ye, kɛlɛcɛ ye, ani jagokɛla ye, o ye nin ye.
  N"a sɔrɔ a ka ɲi npogotiginin ka kɛ jagokɛla ye. Ani, a bɛ kɛ cogo di ka kɛ kamalennin ye fo abada, sennasanbara badaa?
  Valerka ni nisɔndiya duman ye:
  - Kɛlɛcɛw ka kalasi ka bon.
  Wa u k"u ka orcw ka kɛlɛbolo jatebaliya tiɲɛ ni fanga ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Ani k"u bugɔ ni fanga bɛɛ ye min tɛ se ka miiri ani min ɲɔgɔn tɛ. Wa tiɲɛ na, a kɛra mɔgɔfaga ye kosɛbɛ.
  Slavka, ka orcs ban jamaba la, a ye mankanba bɔ:
  - Hyperorbits , sugu kura !
  Levka sɔnna nin ma joona:
  - Ne ka bonya tɛ ɲinɛ pewu , .
  Vladika Lenin bɛna mara kɛ!
  Wa cɛdenw bɛna segin ka ta ka ɲɔgɔn gosi n"u ka sennasanbara jɛlenw ye.
  Wa a bɛna manamana tuguni. Ani, sɔgɔsɔgɔninjɛ minnu bɛ mɔgɔ faga, olu bɛna bin.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ, ka orc kɛmɛ caman gosi ani ka suw kulu bɛɛ lajɛlen dalajɛ. Wa orcw suw kasa ka bon kosɛbɛ.
  Nka, tutigɛbaga sunguru y"a senkɔniw digidigi, ani tulu sumalen min sɔngɔ ka gɛlɛn kosɛbɛ ani min ka di kosɛbɛ, o kasa jɛnsɛnna fiɲɛ fɛ.
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a kɔlɔsi ko:
  - Kɛlɛcɛw ka ɲɔgɔnye !
  Slava y"a kunkolo wuli ko:
  - Hiperquasar (Hyperquasar) !
  Levka y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - Hyperquasar daɲɛ in sɛgɛnna kaban !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - mun tɛ don ka ɲɛ an ka diɲɛ kɔnɔ ?
  Cɛdenw y'u sennasanbaraw taama tugun.
  Wa cocow y"a daminɛ ka bin orcw kan ka bɔ san fɛ. U ye ursi juguw kunkolow bugɔ tiɲɛ na k"u tila. Wa, halakili kanon dɔ tun bɛ yen min tun ye nɛrɛmuguma ye.
  Nka a tun bɛ nisɔndiya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, tuma min na sokolaw y"a daminɛ ka bin waraba sɔgɔlenw ka kɛlɛbolo kan. Wa o kɔfɛ, nɔnɔmugu wulilen donna a kɔnɔ.
  Marinka y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa nin ye koba ye !
  Valerka y"a kɔlɔsi ko:
  - Nɔnɔmugu bɔn i juguw kan, o ye ko ye min tɛ fosi ye cogo dɔ la. N"a sɔrɔ a ka fisa ka napalm labɔ wa?
  Tutigɛbaga sunguru y"a sɔsɔ:
  - Nin ye juguya ye kojugu ! I bɛ ni nɛrɛ sugu dɔ sɔrɔ.
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, a ye vacuum ye !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  -Wali hali dingɛ dunba !
  Valerka ye hakilina di ni nisɔndiya ye ko:
  - Walima n"a sɔrɔ e Marinka bɛna dɔnkili da walasa k"an diyabɔ kosɛbɛ wa?
  Slavka y"a fara a kan ni nisɔndiya ye ko:
  - Ɔwɔ tigitigi. Dɔnkili da falen, aw kana maloya!
  Levka ye tweet kɛ ko:
  Dɔnkili b"an dɛmɛ ka so jɔ ani ka ɲɛnamaya kɛ,
  Lenin bɛ dɔnkili da an dusukunw na i n'a fɔ mɛlɛkɛ...
  Ani min bɛ taama ɲɛnamaya kɔnɔ ka dɔnkili da,
  A tɛna tunun yɔrɔ si abada!
  Marinka y"a kunkolo wuli ka dɔnkili da ni ɲɛda belebeleba ye, min bɛ kɛ ni quasar ye :
  An ye npogotigi jagɛlɛnw ye, minnu cɛ ka ɲi, .
  Se ka kɛlɛ kɛ i n'a fɔ sanfiɲɛba...
  Wa cɛɲiw kan bɛ jɛya kosɛbɛ,
  Tuma dɔw la, napalm sanji bɛ na ka bɔ san fɛ!
  
  An ye kurun ta kurunba dɔ kɔnɔ min tɔgɔ ye ko pirate brigantine,
  An bɛ ni Pavel-Captain jagɛlɛn ye...
  man di an ye ka ɲɛnamaya kɛ nin diɲɛ dusukasilen in kɔnɔ,
  Saya sanfiɲɛba dɔ bɛ min kɔnɔ !
  
  Npogotigininw t' a fɛ ka da mɔgɔ juguw kɔrɔ , .
  U labɛnnen don ka se sɔrɔ orcs kan...
  U na u juguw kɛlɛ ni timinandiyaba ye,
  Aw ye nin sɛbɛn aw ka kaye kɔnɔ!
  
  Wa, da ne la, barika si t"u la, .
  U bɛ se ka Krauts kɛlɛ...
  Sarako siranninw b"an makɔnɔ,
  Walisa an ka se ka duuru sɔrɔ tuma bɛɛ!
  
  Wa an ye jagokɛlaw jagɛlɛnw ye kosɛbɛ,
  An bɛna kɛlɛ kɛ i n'a fɔ fɔɲɔba diminnen...
  Ni a mago bɛ a la, an bɛna dilanw dan, .
  Jugu tiɲɛna fanga barikama fɛ!
  
  An ka kurun ye fɛn ye min tɛ se ka tiɲɛ dɔrɔn
  A bɛ sɛgɛn ka tɛmɛn jikuruw kan i n"a fɔ wulu...
  Wa jago o jago bɛ sɔrɔ an bolo,
  Jugu bɛna tiɲɛ kosɛbɛ!
  
  An tɛna barikantanya jira kɛlɛ la, n b"a dɔn, .
  O bɛɛ kɔfɛ, npogotigininw fɛ, sugandili ka dɔgɔ...
  N t"a fɛ ka sɛgɛn suguya wɛrɛw kɛ, .
  An bɛna sama ka taa diɲɛ kura la, nin ɲɛda in!
  
  Wa mɔgɔ si tɛna npogotigininw pinɛ , .
  An bɛ se ka se sɔrɔ jugu kan...
  Hali ni sankaba bɛ ka wuli kosɛbɛ, .
  Wa, sanfiɲɛba dɔ be sankolo la!
  
  Ayiwa, anw npogotigininw ka nɛnɛ cogo min na, .
  Siga t'a la, an bɛna se sɔrɔ Dugukolo kan...
  Juda jugu na boli,
  Ani ka da ne la, diɲɛ bɛɛ bɛ an kɔfɛ!
  
  Kɔgɔji la ani ji jukɔrɔ, .
  An bɛ kɛlɛ kɛ yɔrɔ bɛɛ, kɛlɛ nɔɔrɔma...
  I n"a fɔ jɛɲɔgɔnya bɛ kɛ cogo min na, musow ni Sitanɛ,
  Forever Fatherland, an bɛ aw fɛ!
  
  Wa i b'a dɔn, makari tɛna kɛ juguw la,
  O bɛɛ kɔfɛ, o de y"a to sungurunnin in ye jagokɛla jugu ye...
  An ye Fasokanw ka kiritigɛlaw belebelebaw ye,
  An ka marifa dɔ lajɛ min bɛ se ka wuli!
  
  Ala na npogotigininw sara ni masafugulan ye,
  U kelen-kelen bɛɛ bɛna komandi ni medaliw di...
  Cɛɲiw ka kumakan fitinin bɛ wele ko,
  Wa u, tiɲɛ na, u bɛ masakɛ wajibiya!
  
  Kɛlɛcɛw bɛ min tigɛ ka jigin, o ye nin ye,
  I n'a fɔ marifa juguw ka marifa...
  Wa u bɛ na ni ɲɛw yeelen ye tiɲɛ yɛrɛ la, .
  A ka kɛ ni kumakolon kunntan si tɛ!
  
  Npogotiginin ɲɛda bɛ yeelen bɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye, .
  Ani dawolo bɛ manamana ni perlew ye...
  An bɛ se ka fɛn caman ye, .
  Nin ye an ka cɛɲi ye!
  
  An tɛna don da si la,
  An k"a di jugu ma dɔrɔn ...
  Npogotiginin sɛgɛnnen don kun dɔw la
  Ani min bɛ se ka jugu bɛɛ siri!
  
  Npogotigininw bɛ binkanni kɛ ni hakilitigiya ye
  Ani ɲɛw bɛ manamana ni sanpɛrɛn ye...
  Mun na, sabu u bɛ keleya, .
  Npogotigininw ɲɛda bɛ kɛ ɲɛji ye !
  
  An bɛna kɛlɛ kɛ fiɲɛba jumɛnw kama?
  O kɔfɛ, saya jikuru kura dɔ bɛ boli...
  Mun na npogotigininw juguw bɛ u makun ten?
  Morgan ɲɛda belebeleba ye mun di i ma?
  
  Tasuma falen bɛ tasuma la sisan,
  Tasuma-fiɲɛ dɔ bɛna tɛmɛn...
  A ma kɛ fu ye ko an ye se sɔrɔ orcs kan,
  Jugu bɛ min ye, o bɛ makun nalonmaya la!
  
  Yan, mɛlɛkɛba bɛ ka burufiyɛ juguba dɔ fiyɛ,
  A bɛ ka bɛɛ kunkolo ɲagami...
  A ma tɛmɛn ka se sɔrɔ,
  Fiɲɛ bɛ se ka ye ka furabuluw lamaga!
  
  O la, jɔn, n'a kɛra farinya ye yan, .
  Jɔn de bɛ ni boloba ye?
  Aw kana ɲɔgɔn sɔrɔ ni Maliuta nkalonma ye , .
  A ye wulu dafalen ye!
  
  ka nɔɔrɔ la tugun , .
  Tigɛ ka tɛmɛn fɔɲɔba dɔ fɛ...
  Anw npogotigininw ye kelen ye dimi kɔnɔ
  N bɛna Morgana tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye!
  
  O de y'a to an bɛ kɔrɔtɔ kɛlɛ la kosɛbɛ,
  O kɔnɔ an bɛna fɔɲɔba dɔw jira...
  Finman Rogers wulila ka pan sanfɛ kurun kɔfɛ, .
  A y"i ka nilifɛnba jira!
  
  Ayiwa, Morgan bɛna don sanubɔlan kɔnɔ, tiɲɛ don.
  A bɛna stake kɛ ka bɔ aspen...
  Anw npogotigininw bɛ se sɔrɔ fo abada,
  Ani an t"a to ka sɔgɔsɔgɔ gɛlɛn dɔ bɔ!
  
  An ka Fasodenɲumanya ɲɛminɛ ka se sɔrɔ,
  An bɛna se sɔrɔ orcs ni trolls kan ni jagɛlɛya ye...
  An na se Edɛn kurunw kɔnɔ,
  Diɲɛ bɛɛ ka kɛ an kɔrɔ!
  orc ba caman fagara . Wa suw kulu caman dalajɛlen don, Tamerlane bɛ lafiɲɛ dɔrɔn. Nka o danfɛn ninnu yɛrɛ ye fɛn haramulenw ye ani u ka jugu kosɛbɛ, u ka jugu dɔrɔn. Ani u bɛ sɔgɔsɔgɔ ɲɛda haramulenw na kosɛbɛ.
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka pɛrɛn:
  - Lenin, a ka to an fɛ fo abada. Ani a kunkolo kunsigi jɛlen ka yeelen bɔ i n"a fɔ supernova!
  Valerka ye ŋɛɲɛ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, jahanama fɛn caman b' an makɔnɔ !
  Slavka ye a latilen:
  - Jahanamaw tɛ, nka sanjiba taw ! Ani, sebaayaba bena kɛ yen!
  Levka y"a ta k"a fiyɛ, tasuma tasuma dɔ bɔra cɛnin da la. A bɛ i n"a fɔ u ye kɔlɔn dɔ ta ni tulu kisɛ ye, k"a tasuma don a la. Wa a bɛ pɛrɛn dɔrɔn ka kɛ tasuma ye, i n"a fɔ sa min bɛ fanga wulibali dɔ bɔn.
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ayiwa, e ni sa !
  Lenin ka kamalennin y"a kunkolo wuli ko:
  - N tɛ se k"o kɛ hali bi !
  Marinka y"a jira ko:
  - Tutigɛbaga minnu bɛ se ka kɛ tiɲɛ yɛrɛ la, dan tɛ olu la. Wa an bɛ se ka orcw halaki miliyɔn caman fɛ yan.
  Valerka y"a ta ani n"a senkɔni jɛlen, pinki ye, a ye fanga belebeleba dɔ bɔ, min bɛ mɔgɔ faga, min bɛ pulsar tiɲɛ.
  A tɛmɛna i n"a fɔ tasuma-bɔn, ka bɔnbɔn dɔ gosi min tun bɛ ka wuli sankaba kɔfɛ. Bombe atomike dɔ pɛrɛnna masin belebeleba dɔ kɔnɔ. Ani flash super bright dɔ ye flash kɛ. Wa o kɔfɛ , nukliyɛri ɲɛgɛn dɔ bɔra kɛnɛ kan min bɛ mɔgɔ faga ani min ɲɔgɔn tɛ a cɛɲi na.
  Slavka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya duman ye:
  - A ka di kosɛbɛ ! Ultrapulsar ye !
  Levka ye hakilina di ko:
  - Marinka ka dɔnkili da tugun ! Ne, ani an bɛɛ, an bɛ cogo ɲuman na kosɛbɛ.
  Tutigɛbaga sunguru y"a kunkolo wuli ka dɔnkili da ni diyanye ni dusukunnata ye:
  An ye sankolola cɛɲi npogotigininw ye,
  Wa an y'an juguw bɛɛ tigɛ ni seko ye...
  Aw ka da ne la, an farikolow jɛlen don, .
  Yan, jugu bɛ bin, ni jagɛlɛya ye!
  
  Kɛlɛw la, serubi dɔ bɛ manamana an sanfɛ,
  Npanw, i n"a fɔ sanpɛrɛn, u bɛ gosi ka bɔ nɛgɛ la...
  An ye lady filibusters ye , an ka impulsion tɛ se ka se sɔrɔ, .
  Wa u ye sɔgɔsɔgɔ gɛlɛn kɛ Ɛsipaɲɔlikaw la biɲɛw kan!
  
  npogotiginin in bɛ ni sabara ni npan nɔgɔlenw ye a bolo , .
  Wa ni sɛgɛn kelen ye an bɛna kaba kunkolo ci...
  Wa ni an ye binkanni kɛ ni an senw ye, ni dajiw ni npanw ye, .
  Saya sanfiɲɛba dɔ bena ka tɛmɛn!
  
  Ayi, npogotigi cɛɲiw , aw tɛna an sɔrɔ ka nɛnɛ, .
  An bɛna pan ka tɛmɛ i n"a fɔ mɛtɛrɛ yeelenma...
  An ɲɛ tɛ tɛmɛ san mugan kan,
  Ani, dɛsɛ juguba dɔ bɛ ka an makɔnɔ!
  
  Nin ye an ka nɔɔrɔ ye, i b"a dɔn, an tɛ dunanw ye kɛlɛw la,
  Tiɲɛ na, a jolilen waraba pirate...
  Wa yɔrɔ dɔ la, son jugu jugu dɔ bɛ ka binkanni kɛ,
  Ani, dɛsɛ tiɲɛnen b"a makɔnɔ!
  
  Kɛlɛ o kɛlɛ la , npogotigininw ye o kɛlɛcɛ suguw ye, .
  Ko hali juguya bɛ se k'a kɔ kari...
  Aw ka da a la, filibusters ye fɛnba ye,
  Ani ka nin logaritmu in sɛbɛn i ka kaye kɔnɔ!
  Dimi kosɔn, binkanni daminɛna galon kan, .
  An b"a fɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ jeli, ka kɛlɛ kɛ tugun...
  O bɛɛ kɔfɛ, jagokɛla jugu ni ɲuman bɛ a la,
  Wa a dusukun na, filibuster ye misitigi ye tuma bɛɛ!
  
  An tɛ barikantanya daɲɛ dɔn, an dalen tɛ siran daɲɛ na, .
  Corsairs, i b"a dɔn, u tɛ lafiya hali dɔɔnin ni kɔsegin ye...
  O bɛɛ kɔ, Yesu min gengenna jiri la, o ye a bolonɔ bila an ye,
  npogotigininw y"an bolokɔnincininw sɔgɔ !
  
  Nin ye an ka tiɲɛ ye min bɛ balo kanuya dusukunw na,
  Ko sungurunnin ye swan ka fanga barikama ye...
  An bɛna se sɔrɔli da wuli tiɲɛ na, an ye jate banbali sɔrɔ,
  Ani an k"an jigi da jirisunba kurunba kan kosɛbɛ!
  
  Danfara bɛna kɛ kɛlɛw la, an bɛ kuma nin kan,
  An bɛna seli dɔ labɛn, ne dalen b"a la, min ye tiɲɛ ye kosɛbɛ dugukolo kan...
  Aw ka da ne la, fanga suguya caman ni caman b"an bolo,
  A to mɔgɔkɔrɔbaw ka nisɔndiya ani denmisɛnw ka ɲɛnajɛ kɛ !
  
  Ayi, kɛlɛ jugu dɔ la, o ɲɛtaa tɛ kɛ kun tɛ, .
  Parce que anw npogotigininw ka di kosɛbɛ ani an cɛ ka ɲi kosɛbɛ...
  Aw ka da ne la, an bɛ ni o cɛɲi sugu ye alako ta fan fɛ, .
  Ko an tɛ se ka se sɔrɔ kɛlɛw la pewu, k"a sɔrɔ an ma kuma wɛrɛ fɔ!
  
  A kɛra ten, filibusterw bɛ yan kɛlɛ la,
  U bɛ taa binkanni in kɛ ni dimi ye, ni ɲɛtaa jugu ye...
  Ani k'a dɔn ko ne bɛna jugu faga i n'a fɔ wulu,
  Hali npogotigininw y"a gosi kosɛbɛ !
  
  Dilan kan an ye npogotigininw ye minnu ka bon kosɛbɛ, .
  Se ka yamaruya di cɛw ma...
  N"i y"a fɔ tiɲɛ na, ni Ala sɔnna, .
  An ka tile ka sanu kɔrɔ ye!
  
  Ayiwa, i tɛna an sɔrɔ ka ɲɛ ka tɛmɛ o kan kɔgɔji la,
  Npogotigininw bɛna juguw dɛmɛ tiɲɛ na ...
  An bɛ Se ka Se 'kɔnɔna na
  Nikilɛri di son juguba dɔ ma tiɲɛ na!
  
  An ka siniɲɛsigi jagɛlɛn nɔɔrɔ kama,
  Min ye buru mara ka di...
  An bɛna Morgan jaabi Sitanɛ ye,
  Walasa nin nɔgɔ in kana bin an kan!
  
  An bɛna jagokɛla juguw kari
  Ridge, min bɛ wuli o yɔrɔnin bɛɛ filibusters kan...
  Wa walasa gɛlɛyaw kana an sɔrɔ,
  Misali caman bɛna kɛ o ko la!
  
  O la, Morgan bɛna lych sɔrɔ , .
  bɛna a gosi ni fanga belebele ye...
  Ani sɔrɔdasi sungurunnin t"a sɔgɔsɔgɔ, .
  Juguw bɛna kɛ ni kaburu barikamanw ye!
  
  Yan aw bɛ taa npogotigininw, nin ye kulɛri sanfɛla ye,
  Beauté, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ yan...
  An ka dugujɛ bɛna kɛ nin ye,
  An bɛna kɛ ekipu ye ni fangatigiw ye!
  
  Nin ye o fanga belebeleba sugu ye,
  An ye npogotigi ɲumanw ye, dugukolo kɔgɔ...
  U ye wulu sonya tiɲɛ na, .
  Saya ka bɔ o jahanama denbaya la!
  
  Ayiwa, Morgan ye o denkɛ ye, .
  I bɛna a sɔrɔ ɲɛda la ka bɔ ne fɛ ...
  Serubi dɔ na i bugɔ ni muru ye.
  Ayiwa, juguw ma mɛn!
  
  Npogotiginin minnu bɛ bange kaban
  U bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ hali kɛlɛ la...
  U bɛ boli ka yaala-yaala ni sugo banbaliw ye, .
  Walasa mɔgɔ ka barika sɔrɔ kosɛbɛ!
  
  Sanpɛrɛn bɛ yɔrɔ dɔ la kaban,
  Wa nɛnɛ min bɛ fari la, o barika ka bon kosɛbɛ...
  Muso ɲɛji bɛ bɔ yan, .
  O tuma na fɛ, hadamaden bɛna kɛ sebaayabɛɛtigi ye!
  
  Kɛlɛ bɛ taa ɲɛ fo ka se joli laban ma,
  So cruel , fan caman bɛ...
  An ye se sɔrɔli jatebɔsɛbɛn dɔ da wuli yan,
  Nin kungo Morgan donsokɛ in bɛ ka wuli!
  
  Ayi, Ala fɛ, i ka da ne la, barika si tɛ yan,
  Aw ka da a la, an bɛna taa ɲɛ ni se sɔrɔli ye...
  Npogotigininw bɛna jaabi caman sɔrɔ,
  Wa an bɛna da wuli ni jiginni kura ye, a bɛ ikomi!
  
  Bon, pirates, an taara ɲɛ,
  A to npogotigininw ka binkanni kɛ ni timinandiya ye...
  Ne ye wulu ye, nka jugu ye a kɔkanna ye,
  Morgan, i ka Kaɛn jugu shabby!
  . SABABU No. 5nan.
  Marinka, nin tutigɛbaga in, npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, wa o waati kelen na, farikoloɲɛnajɛ ni barikama, ye dɔnkili da ka ɲɛ kosɛbɛ ani ni dusukunnata ye. A ye dɔrɔn, ne ka kan k"a fɔ ko, waraba. Ani o waati kelen na so cute.
  Wa o cogo la denmisɛnw y"a latigɛ tugun ka fɛn dɔ kɛ. Laala kɛlɛ ɲɛnama ni jugumanba dɔ jira.
  Tiɲɛ na, nin ye yelifɛn ye min ka kan ka ye. Mun ye diɲɛ kɛlɛba filanan tariku wɛrɛ ye Hypernet matrix kɔnɔ.
  Kawuka jamana bɛ bin da la kaban, wa a bɛ ka kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ kabakoya ka taa a fɛ.
  Ani Alemaɲikaw bɛ ka caya ani u bɛ tɔɔrɔ kɛ. Alemaɲi tutigɛbaga npogotigininw bɛ tɔɔrɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la.
  Yan, Gerda ni Charlotte ye cɛden dɔ bɔ a la min si bɛ san tan ni saba ɲɔgɔn bɔ, a tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye. Ani u y"a daminɛ ka tutigɛbaga sɔgɔsɔgɔ. Seryozhka ye ŋɛɲɛ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ. O kɔfɛ, Gerda nana ni fitinɛ ye cɛnin ka sennasanbara jɛlen , bulama la. Tasuma ye tutigɛbaga senkɔni sɔgɔlen dɔ sɔgɔ. A pɛrɛnna dimi fɛ. Kurukuruw bɔra kɛnɛ kan.
  Alemaɲi npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A bɛna nɛnɛ kosɛbɛ !
  U y'a daminɛ ka cɛnin bugɔ ni bugɔli ye. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka pɛrɛn daminɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, npogotigininw y"a daminɛ ka na ni tasuma ye a sennasanbaraw la. O kɔ, nɛgɛ funteni dɔ kɛra tutigɛbaga disi gansan kan, cɛnin hakili ma bɔ.
  Ɔwɔ, Alemaɲi kɛlɛcɛw bɛ u ka seko bɛɛ la. Cɛdennin tɔɔrɔli bɛ fɛnw sigicogo de la.
  Nka, tɔɔrɔ tɛ cɛdenw dɔrɔn ta ye, nka Komsomol tɔndenw fana ta don. U ye npogotigininw ka finiw bɔ u la ka taa n"u ye fɛnmarayɔrɔ la. O yɔrɔ la, u ye cɛɲiw sama ka taa san fɛ, k"u wajibiya ka u biri ani ka u yɛrɛ biri tiɲɛ na dimi fɛ. Wa npogotigininw sennasanbara jukɔrɔ u ye brazier (bɔrɔsi) yeelen, k"u bagabaga k"u senkɔniw char.
  Komsomol mɔgɔw pɛrɛnna cogo min na kungo dimi na... O bɛɛ kɛra juguya ye cogo min na. Fasisiw ye sogo jeni kasa fiyɛ u nugu la ka ŋɛɲɛ kɛ, ka ɲɔgɔn bugɔ u cɛmancɛ la ka pɛrɛn ko :
  - Heil Fuhrer ye ! An bɛna bɛɛ faga!
  Ani tugun ka mɔgɔw tɔɔrɔ ani ka u tɔɔrɔ. A ka di kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka tutigɛbagaw tɔɔrɔ. Cɛdenw bɛ bugɔ fo ka sa o kɔfɛ kɔgɔ bɛ bɔn u jogindaw la k"u wajibiya ka ŋunan. Ɔwɔ, nin ye ko ye min man di kosɛbɛ.
  Ani ni u fana bɛ baara kɛ ni nɛgɛ funteni ye. A bɛ kɛ dimi ye ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ.
  Wa Naziw ye Makhachkala ta kaban. Wa u bɛ ka Taa Azerbaïdjan jamana fan fɛ. Wa Yerevan laminina kaban ani a datugulen don. U ye Batumi minɛ ni jigitigɛ bɛɛ ye. Wa a ye binkannikɛla ye.
  Marisikalo Rokossovsky yɛrɛ tun bɛ ɲini ka sa. A tun bɛ miiri ko Soviyetiki sɔrɔdasiw tun bɛ degun na ani ko u tun bɛ ka bin. Mɔgɔ minnu y"u yɛrɛ di ani minnu bɛ bɔ yen, olu hakɛ bɛ ka caya. Ani, awiyɔn bolila caman bɛ degun.
  Hali ni Anastasia Vedmakova ni Akulina Orlova bɛ ka u yɛrɛ tanga dɛsɛ ma sisan. Npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye ani ni jigitigɛ ye.
  Sani kɛlɛ ka kɛ ni cɛ saba ye, Anastasia y"a yɛrɛ bila a dan na walasa ka fanga kabakomaw lajɛ diɲɛ kɔnɔ.
  Wa tiɲɛ na, a tun bɛ charge (sara) dafalen na. Ani an ka juguw gosi ni jigitigɛ ye.
  Ani o waati kelen na, ka baara kɛ ni senkɔni gansanw ye.
  A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a fogonfogon sanfɛ:
  - Ne ye diɲɛ ntolatantɔn ŋanaba ye !
  Ani a bɛ levier digi cogo min na n"a sennasanbara gansan ye.
  Akulina Orlova fana ye sonyalikɛla jigitigɛlen ye kɛlɛ la. Wa, a bɛ baara kɛ n"a senkɔni gansanw ye, ka Wehrmacht ka awiyɔnw mugumugu.
  O la, a ye ME-109 K. N"a sɔrɔ nin masin in kɔrɔla kaban, nka a ye a yɛrɛ kisi fɛn caman Changements (Yɛlɛma) caman ma. Ani i bɛ se ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ o kan.
  Akulina Orlova, min bɛ ɲɛnajɛ kɛ ni kungo dimi ye, o ye dɔnkili da ko:
  - Hail communisme belebele ! Fasisiw bɛna se sɔrɔ!
  Ani tugun ni sennasanbara gansan ye ani digicogo.
  Ninnu ye npogotiginin dibi la yan.
  Nka fanga minnu bɛ Kawuka, olu tɛ kelen ye kosɛbɛ. Hali n"a y"a sɔrɔ a dalen b"a la ko yen cɛw bɛɛ ye wuluw ye. Nka mɔgɔ si tɛ se ka Irisi muso kɛlɛ.
  Wa kɛlɛcɛw bɛ kɛ mɔgɔ farimanw ye ten ani u ka nɛnɛ. Avionw bɛ ci, hali n"u ka fisa ni jogo ta fan fɛ.
  Akulina Orlova ye dɔnkili da ko:
  Cercle solaire...
  A ye jugu gosi n"a senkɔniw ye.
  Anastasia Witchakova, ka butɔni digi n"a sin bilenmanw ye ani ka fasisiw gosi, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - Alimanw bɛ ka...
  Akulina ye sɔgɔsɔgɔ, ka Alemaɲi ka awiyɔn wɛrɛ tigɛ:
  - Hitler taara sɛgɛsɛgɛli kɛ !
  Anastasia, min ye marifa ci fasisiw la, a y"a fɔ ka t"a fɛ ko:
  - A binna dingɛ dɔ kɔnɔ...
  Akulina, min bɛ marifa ci tigitigi, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - A ye n sen kari...
  Vedmakova, min tun bɛ marifa ci kosɛbɛ ani cogo bɛnnen na, o y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa a ye foli kɛ !
  Npogotigininw ye pɛrɛn ɲɔgɔn fɛ:
  -A to vodka ka kɛ tuma bɛɛ,
  Sosiso ni herring...
  Tomati konkomɔri, .
  O ye Hitler ka laban ye!
  Akulina tugun, a kɛlen kɔ ka saya nilifɛn ci Naziw ma, a y"a jira ko:
  - Tiɲɛ na, an ka kan ka dɔnkili da : - Romɛli banna !
  Vedmakova, ka kanon dɔ jira ni fiɲɛbɔlanw ye n"a bolokɔnincininw ye , a sɔnna o ma:
  - Tiɲɛ don - Hitler ye tɛmɛnkan ye kaban !
  Yɔrɔ min na Rommel-Hitler yɛrɛ ka fanga tɛ yen, Soviyetiki sɔrɔdasiw b"a ɲini ka kɛlɛ sugu dɔ labɛn. Nka a ka gɛlɛn kosɛbɛ. Nka hali bi u bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ ani ko tɛ se ka kɛ.
  Ani denmisɛnw fana sen bɛ o la, u bɛ kɛlɛ kɛ. Ani tutigɛbagaw bɛ taa kɛlɛ la. Minw bɛ jugu kunbɛn ni Molotov cocktails ni marifaciw ye.
  Cɛdenw ni npogotigininw, minnu farikolo tiɲɛna ani minnu bɛ sɔgɔsɔgɔ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na kɛlɛ la tuma bɛɛ. Wa u bɛ kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye ani ni jigitigɛ ye min ka bon kosɛbɛ.
  U den joli bɛ sa ka to ka tigɛtigɛ.
    Alemaɲi pankurun bolilaw Gertrude ni Adala, n"u bɛ ka sɔgɔsɔgɔ n"u sennasanbaraw ye, ka wuli ka don XE-328 kɔnɔ, mɔgɔ fila bɛ min kɔnɔ, n"o ye jet masin ye, n"o ye waraba ye, fiɲɛ kanon tan bɛ min kɔnɔ.
  San tun nana sisan dɔrɔn, npogotigininw ye u sennasanbaraw taamasiyɛn cɛɲiw to yen minnu jɛlen don kosɛbɛ.
  U tun bɛ mɔgɔ lafili fo funankɛnin minnu tun bɛ baara kɛ awiyɔnbonda la, olu ye sennasanbara gansanw dun ni namara ye n"u ɲɛw ye, hali cɛdenw y"a daminɛ ka funu dafalenya fɛ. Kuma bɛɛ la, muso piloti caman tun bɛ yen - kɛlɛ baara kɛlenw y"a jira ko musow, ni u bɛ cogo kelen na, u ka ɲɛnamaya hakɛ ka ca ni cɛw ta ye siɲɛ fila. Wa o kɔrɔ ye k"u bɛ nɔ bɔ. Wa, Hitler-Rommel, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, Field Marshal Fuhrer, tiɲɛ na, o tɛ mɔgɔ sugu ye min bɛ hinɛ mɔgɔ si la.
  Reich sabanan yɛrɛ kɔnɔ, muso caman furuli daminɛna foroba la - muso naani ka josariyaw. A bɛ se ka kɛ kosɛbɛ. Nka a tɛ bɛn kosɛbɛ kerecɛnw ka laadalakow ma. Kabako t"a la ko fasisiw bɛ ka diinɛ sugu kura ɲini. Fuhrer-Field Marshal b"a sinsin a kan ko Ala kelenpe de don, nka o ɲɔgɔnna kɛrɛnkɛrɛnnen don - ni kafiriw ka panteon ye, Alemaɲi kɔrɔlen ala. Tiɲɛ don, Hitler-Rommel yɛrɛ bilalen bɛ mɔgɔ tɔw bɛɛ sanfɛ nin panteon in kɔnɔ iko Sebaayabɛɛtigi Ala ka ciden ani a ka ciden.
  O la, Fuhrer, tiɲɛ na, a ka di a ye tiɲɛ na k"a yɛrɛ sɛnɛ.
  Gertrude ni Adala b"u ka binkanni-aviyɔnw bila sankolo la, minnu bɛ se ka kɛ kɛlɛcɛ jɔyɔrɔ ye fana.
  Kɛlɛcɛ npogotigininw dalen bɛ u yɛrɛ la kosɛbɛ. Jet awiyɔnw tɛ Risikaw fɛ, wa a ka c"a la, u tɛna se ka sankolola sagaw ka binkanniw muɲu.
  Gertrude ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ne ye kɛlɛcɛ ye min bɛ baji jenilen na...
  Adala y"a jira ni dusu ye, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Wa n b"a checkmate bɛɛ !
  Npogotigininw ye ŋɛɲɛ kɛ. U y"u sennasanbara gansanw digi pedaliw kan ani ka jet binkanni awiyɔn wuli.
  Dibi tun bɛ yen hali bi, nka sɛrɛkili yeelen dɔ tun bɔra kaban dɔɔnin kɔrɔn fɛ. Npogotigininw ye fiyɛli kɛ... Irisi jamana ka yɔrɔw tun bɛ ka panpan u jukɔrɔ kaban. Kɛlɛcɛw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka ɲɔgɔn ɲɛji cɛ. U bɛ fiɲɛ caman sɔrɔ kosɛbɛ ani u cɛ ka ɲi.
    Wa sennasanbara, tiɲɛ don, k"a sɔrɔ u ma doni da u yɛrɛ kan ni fɛn ye min tɛ mako ɲɛ npogotiginin dɔ bolo kɛlɛ la i n"a fɔ sanbara.
  Ani, awiyɔn kɔnɔ dusukunnata bɛ bonya siɲɛ caman ka tɛmɛ o kan.
  Yan, Soviyetiki mobiliw bɛ wuli ka taa u fan fɛ. Laala, Yak-9 min bɛ boli ni propulsɛri ye, o de ye mobili ye min ka di kosɛbɛ bɔko labanw cɛma. A tɛ marifa ta kojugu , nka a sɔngɔ ka dɔgɔ kosɛbɛ ani a ka kɛlɛkɛminɛnw man ca. MIG-5, n"o ye mobili ye min teliya ka bon ni marifakisɛw ye. MIG-3 ye misali kɔrɔlen ye. N"a sɔrɔla LAGG-7 ye kɔnɔ ye min teliya ka bon ani min bɛ marifa ta. Yɛlɛma laban in na, a bɛ se milimɛtɛrɛ 20 kanon saba ma.
  Nka ninnu bɛɛ ye masinw ye minnu bɛ baara kɛ ni propulseur ye, jet-avion si ma dabɔ. Ani Alemaɲikaw b"a miiri ko u dalen bɛ u yɛrɛ la kosɛbɛ.
  Gertrude ye fiɲɛbɔlan tan ci. 30mm ni 37mm marifa fila bɛ ka ci . U bɛ boli ka tɛmɛ Soviyetiki awiyɔnw fɛ i n"a fɔ tasuma-fɛrɛn. Nka, awiyɔn bolila bilenmanw b"a ɲini k"u yɛrɛ tanga ani ka don u kɔfɛ.
  Adala bɛ manɛw kɛ nin waati in na. I tɛ se ka Alemaɲi mobili ta i kun na, nka ka don kɔfɛ, farati bɛ o la. URSS sɔrɔdasiw fɛ, binkanni in tɛ ko ye min ma labɛn. Marifa minnu bɛ awiyɔn kɛlɛ, olu ye baara daminɛ kaban. Bɔgɔdaga minnu pɛrɛnna, olu bɛ yeelen bɔ dibi la.
  Alemaɲi musow bɛ siran dɔ sɔrɔ. A kɛra i n"a fɔ an ye fɛn caman ye kaban fo foyi tɛna an kabakoya, nka... Soviyetiki awiyɔn bolilaw ja gɛlɛnw don, wa u tɛ siran bɔnɛ ɲɛ. Foyi tɛ se k"u lasiran. Nka a bɛ iko dɔnniya bɛrɛ tɛ yen. Alemaɲi ka awiyɔn bɛ bɔ a ka jiginɛ kɔnɔ nɔgɔya la ka Soviyetiki mobili dɔ ci. A bɛ dɔ wɛrɛ fiyɛ ka kɛ fɛnw ye.
  Alemaɲi ka marifaw fanga ka bon kosɛbɛ. Nin ye yɔrɔ ye min kɔnɔ Krautw ka nafa ka bon kosɛbɛ Irisi jamana kan. Nka Naziw fana ka teliya ka bon kosɛbɛ.
  Adala bɛ teliya ka kari ka taa ɲɛfɛ. Ani Gertrude ye misiriw ci jugu ma. U bɛ laadilikan sɔrɔ ɲinw na. Marifa dɔw bɛ ɲɛminɛ funteni walima mankan fɛ.
  Adala bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - U tɛna an faga !
  Npogotigininw bɛ ka u ka mobili lamini. U b"a ɲini ka kɛ mɔgɔ farimanw ye. Wa o kɔfɛ, Soviyetiki kɛlɛcɛ dɔ ye a sigiɲɔgɔn Alemaɲi jet binkanni awiyɔn dɔ gosi. Wa a bɛna a daminɛ ka faranfasi. Sankolo ni fiɲɛ fila bɛɛ.
  Gertrude ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Dibi saya !
  Kɛlɛcɛw hakili ɲagamina ka jɛya, wa u bɛ se k"u ram o cogo la.
  Wa tankiw bɛ ka taa dankan fan fɛ. Legendaire équipage ka bɔ Gerda , Charlotte, Kristina ani Magda ye ɲɔgɔn sɔrɔ.
  Kɛlɛcɛ naani sera k"u yɛrɛ datugu ni nɔɔrɔ ye, ka tubabu ni Amerikikaw bɛɛ kɛlɛ. Kɛlɛw senfɛ ni Ameriki ye, cɛɲiw ye Panther-2 pankurun in dɔn kosɛbɛ. Mobili jugu tɛ, a ka fisa ni Shermanw ye marifaw ni ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw bɛɛ la. O kɔfɛ "Pershing" ma waati sɔrɔ tiɲɛ na ka kɛlɛ kɛ. Wa a tɛ "Panther"-2 ɲɔgɔndankɛla ye.
  O kɔ fɛ, npogotigi naani ninnu ye tɔgɔba Sɔrɔ nsiirin na. Hali ni, a bɛɛ lajɛlen na, u ka nɔɔrɔ sira daminɛna ka segin san binaani ni kelen na. Himmler ye Fuhrer lasun a ka musow ka bataillonw kɛ k"a lajɛ ka bɔ Aryan musow la minnu dege kɛrɛnkɛrɛnnenya la kɛlɛ la.
  Kɛlɛ in y"a jira ko musow tɛ barikantan ye fewu, wa u bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn kosɛbɛ. Wa o waati kelen na, bɔnɛ ka dɔgɔn ka tɛmɛ cɛw kan. Kɛlɛcɛw fana ye kɛlɛ kɛ senna-sɔrɔdasi la, ka sennasanbaraw sɔgɔsɔgɔ Sahara kungo cɛncɛn funtenimanw kan. Ani u ye tankiw dɔn kosɛbɛ. A kɛlen ka "Tiger" kɔrɔbɔ kɛlɛw la ni Angletɛri ye.
  Nka, Soviyetiki npogotigininw fana bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ SU-100 kan.
  Hali ni a bɛ iko jigiya tɛ Irisi jamana ka ko la. Nka kɛlɛcɛw ni Elizabɛti bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ wuluw.
  Ekaterina bɛ levier digi n"a senkɔni gansanw ye. A bɛ bɔgɔdaga dɔ ci min bɛ Hitler ka E-50 mobili kɛrɛfɛla sɔgɔ ka mankan bɔ :
  - Kominisi bilenman ni bilenmanba in kama !
  Elena fana ye marifa ci ka bɔ kanon na, ka baara kɛ n"a sen jɛlen ni cɛɲi ye. Siga t"a la, a ye jugu ka pankurun gosi.
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - N ka Irisi cɛɲi kosɔn !
    Efrasia y"a fɔ ni fanga ye, a ye marifa ci cogo bɛnnen na kosɛbɛ:
  - Bonya ka kɛ an Fasokanw ye !
  Wa a bɛ baara kɛ ni sennasanbara jɛlenw ye minnu sɔgɔlen don fana.
  Soviyetiki masin barika ka bon kosɛbɛ ani a bɛ kɛlɛ kɛ. Wa a bɛ marifa ci a bɛ se ka kɛ cogo bɛnnen na.
  SU-100 bɛ se ka don E-50 kɔnɔ. Nka npogotigininw yɛrɛ b"a sɔgɔ a ɲɛda la, ka don jaan kɔnɔ , walima ka don joli la . Ani u ye nɛgɛ gosi o yɔrɔnin bɛɛ.
  Elizabɛti, min tun bɛ baara kɛ n"a senkɔniw ye, a ye marifa ci jugu la. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ka bɔ bɔgɔdaga bulu la...
  Catherine fana ye marifa ci, nin sen in na , a ye levier digi n"a sin bilenman ye, ka cooed:
  - Ba in bɛ daminɛ...
  Elena, min ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ ni fanga ye, o y"a fɔ ko:
  - Ayiwa, teriya bɛ daminɛ...
  Ani a ye levier fana digi n"a sennasanbara gansan ye.
    Efrazi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tuma min na a ye marifa ci jugu la:
  - Ni nisɔndiya ye !
  Npogotigininw bɛ baara kɛ kosɛbɛ SU-100 kan. Wa u bɛ juguw ka minɛnw tiɲɛ.
  Wa Baku siraw kan, tutigɛbagaw bɛ ka bɔgɔdaga sɔgɔ. Cɛdenw bɛ yen minnu siya tɛ kelen ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, yeelen kunkolo caman bɛ yen minnu bɛ manamana. Denmisɛn bilenmanw, nɛrɛmugumaw ani jɛmanw bɛ yen.
  Fɛn kelen b"u fara ɲɔgɔn kan: dannaya min bɛ kominisi ka se sɔrɔli la ani sennasanbara. A jɛlen don ko bɛɛ tɛ ni sanbara ye kɛlɛ waati, o de kama, jɛɲɔgɔnya taamasyɛn ye, denmisɛnw bɛɛ b"u ka sennasanbara jɛlenw jira. Tilemana Transcaucasia dugu kɔnɔ, nɛnɛ ka nɔgɔn kosɛbɛ, wa n"i bɛ wuli ka baara kɛ ni sɔgɔlanw ye, nɛnɛ tɛ juguya.
  O yɔrɔ la, tiɲɛ na, Valerka, Levka, Slavka ani Marinka bɛ yen - cɛ jagɛlɛn naani minnu labɛnnen don ka jatew tiɲɛ.
  Denmisɛnw bɛ baara kɛ ni dusu ye, ka dɔnkili da:
  Su buluw bɛ wuli ni tasuma ye, .
  An ye tutigɛbagaw ye - baarakɛlaw denw...
  San kɛnɛw waati bɛ ka surunya,
  Tutigɛbagaw kasi - aw labɛn tuma bɛɛ!
  Tutigɛbagaw kasi - aw labɛn tuma bɛɛ!
  Wa sisan, alarma bɛ pɛrɛn tugun. Cɛdenw ni npogotigininw bɛ pan ka taa bɔgɔdaga jukɔrɔ. Wa marifaw bɛ ka pɛrɛn kaban ka bɔ san fɛ : juguw ka marifaw bɛ baara la.
  Valerka ye Marinka ɲininka ko:
  - Ayiwa, e fɛ, yala an bɛ se ka kɛlɛ kɛ wa?
  Npogotiginin y"a jaabi ni daŋaniya ye ko:
  - An ka kɛlɛ kɛ siɲɛ kelen dɔrɔn, waati gɛlɛnba la !
  Tutigɛbaga Slava y"a kɔlɔsi cogo bɛnnen na ko:
  - An ka cɛsiri tɛ Yɛlɛma.
  Cɛdennin y"a senkɔniw gosi kabakurunw kan. A bɛ iko , cɛnin ye sɔgɔsɔgɔninjɛ jugu dɔw sɔrɔ.
  Npogotiginin Tamara y"a jira ko:
  - An bɛna kɛlɛ kɛ ni siran tɛ, .
  An bɛna kɛlɛ kɛ, an tɛna segin kɔ...
  A ka kan ka finimugu su ji la ka ɲɛ - .
    Aw ye kɛlɛcɛ in wuli ka taa jahanama na ni jugu caman ye !
  Cɛdennin Ruslan, min ye tutigɛbaga ye min kunsigi ye nɛrɛ ye, o y"a kɔlɔsi:
  - San kɛmɛw bɛ tɛmɛn, waati dɔ bɛ na, .
  Tɔrɔ ni nkalon tɛna kɛ min kɔnɔ...
  Aw bɛ o kɛlɛ fo ka se aw ninakili laban ma - .
  Baara kɛ i Faso la ni i dusukun bɛɛ ye!
  Cɛdennin Levka, min ka dɔgɔ ani min ɲɛ ye bulama ye, o ye poyi sɔgɔsɔgɔ:
  Ayi, min bɛ kɔrɔtɔ, o tɛna tunun, .
  Fale, wulu dɔ ɲɛda cogoya...
  Jamanadenw kan bɛ jɛya - .
  O kumakan bɛna sa sɔgɔsɔgɔ!
    
  Stalin bɛ balo ne dusukun na
  Walisa an kana dusukasi dɔn,
  Sankolo da wulila, .
  Dolow tun be manamana an sanfɛ!
    
  Ne dalen b"a la ko diɲɛ bɛɛ bɛna kunun,
  Fasisiw bɛna ban...
  Wa Tile bɛna yeelen bɔ,
  Sira min bɛ yeelen bɔ kominisi la!
  Cɛdenw ni npogotigininw ye bolonɔ bila ɲɔgɔn na.
  Nka sisan, jet attack awiyɔnw bɛ ka pan ani ka bɔnbuw fili. Wa nin ye fɛɛrɛ ye min bɛ kɛ ni fanga ye.
  Levka ni Slavka y"u ka sɔgɔlilanw kɔrɔta ka saya nilifɛn daminɛ. Ani, Naziw ka binkanni-aviyɔn dɔ ye o barili gosi.
  Npogotiginin Marinka ye dɔnkili da ko:
  - Komsomol, san dɔrɔn tɛ, .
  Komsomol, ne ka siniɲɛsigi!
  An ka se sɔrɔ, ne dalen b'a la, yɔrɔ, .
  An bɛna kɛ ɲɛnama ye fo abada!
  Ahmed, n"o ye tutigɛbaga ye ka bɔ Azerbaïdjan ( den virtuel, tiɲɛ don, nka Hypermatrix kɔnɔ a tɛ se ka danfara don ni mɔgɔ sɛbɛ ye!) o y"a jaabi ni nisɔndiya ye:
  - I ma kɛ Komsomol mɔgɔ ye fɔlɔ , Marinka !
  Npogotiginin y"a sennasanbara gosi ni dimi ye k"a jaabi ni kan duman ye;
  Faw kɛrɛ fɛ, ni dɔnkili duman ye,
  An jɔlen bɛ Komsomol...
  San kɛnɛw waati bɛ ka surunya,
  Tutigɛbagaw ka kulekan ye aw labɛn tuma bɛɛ!
  Tutigɛbagaw ka kulekan ye aw labɛn tuma bɛɛ!
  Levka fana y"a sennasanbara sɔgɔ ka pɛrɛn:
  Aw ye marto minɛ ka ɲɛ, prolétariat, .
  Ka bɔ titanium na ni bolo ye, ka joginda mugumugu...
  An bɛna aria ba kelen da an ka Fasokanw ye,
  Ani yeelen ka ɲɛsin bɔnsɔnw ma, a ka ɲi!
  Denmisɛnw nisɔndiyara kosɛbɛ. Wa tiɲɛ na, Alimanw ye bɔnbu ci, wa npogotiginin kelen dɔrɔn de ye nɛgɛso sɔrɔ a senkɔni jɛlen , bulama, pinki la.
  Tutigɛbaga kulela, nka o yɔrɔnin bɛɛ la, a y"a dawolo kin.
  Wa o cogo la, u y"u labɛn ka binkanni in kɔsegin. Wa tankiw ni fasisiw bɛ ka na kaban. E-100 minnu bɛ mɔgɔ bagabaga, olu bɛ ka taa. O masin barikamaw ni faratiba suguw.
  Lafasali bɛ u la fo i tɛ Se k"i kari ka Bɔ yɔrɔ si la. I tɛ se k"a sɔrɔ yɔrɔ kelen dɔrɔn na. O sababu kelenpe de ye ka siraw kari.
  Denmisɛnw labɛnnen don kɛlɛ kama, u bɛ ka u sennasanbaraw wuli. Yan u bɛ nɛgɛso dɔ kan min bɛ ka gɛlɛya duguma wuluwuluw ka taa Naziw ka bɔrɔw la ni so kɔnɔ binkannikɛlanw ye. A bɛ taa ka Rommel ka kɛlɛbolo ka pankurunw ka wuluwuluw tiɲɛ.
  Wa a bɛ iko a bɛ mɔgɔ bagabaga.
  Warbler bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka kɛ kominisi ye !
  Cɛdennin Valerka bɛ marifa ci ni Levka ye ka bɔ sɔgɔlilan na ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Bonya ka kɛ tutigɛbagaw ye !
  Cɛdennin Ruslan, npogotiginin Sufir , bɛ minɛn dɔ sama Alemaɲi jukɔrɔ ni nɛgɛ ye, ka pɛrɛn ko:
  - Bonya ka da URSS kan !
  Denmisɛn minnu bɛ bɔ Azerbaïdjan ni Risi cɛdenw bɛ kɛlɛ la. Tutigɛbaga minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, minnu ka fin, u sennasanbaraw, ka kɛlɛ kɛ ni tankiw kuluba dɔ ye.
  Npogotiginin Tamara b"a sennasanbara cɛɲi, fitinin, jɛlen, taamasiyɛn kɛ k"a fɔ ko:
  - Bonya ka kɛ Irisila ye, nɔɔrɔ !
  Tutigɛbaga Akhmet y"a sɛmɛntiya, ka marifa ci jugu ma:
  - An ye denbaya teriyalen ye ɲɔgɔn fɛ !
  Cɛdennin Ramzan, n"o ye Azerbaïdjan ye, n"a kunsigi bilennen don, o y"a jira, k"a to mobili gosi:
  - Ka bɔ kuma la anw , ba kɛmɛ I !
  Denmisɛnw ye teriya kɛ... Armeni npogotiginin Azatuhi filɛ nin ye , ale fana ni seko ye, a bɛ baara kɛ ni nɛgɛ ye, a bɛ pake min bɛ bɔn fasisiw ka wulu jukɔrɔ, a bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - URSS ye jamanaw ka denbaya ye !
  Armeni sunguru wɛrɛ Agas ko:
  - An kana an biri fasisiw ma :
  Wa npogotiginin ye nɛgɛso sama ni a senkɔniw ye. Azerbaïdjan ni Armeni denmisɛn caman kunsigi ye bulama ye, wa u ni Slav denmisɛnw tɛ se ka faranfasi, minnu fana ka ca. Dɔw y"u yɔrɔ janya Alemaɲikaw la, Irisi denbaya wɛrɛw y"u sigi Azerbaïdjan hali zariw ka fanga kɔrɔ.
  Slav caman bɛ Kawuka jamana na. Furuɲɔgɔnma ɲagaminen caman. Ani, a ka c"a la, denmisɛnw kunsigi ka nɔgɔn ka tɛmɛ u bangebagaw kan. Wa Slawi cɛdenw bɛ tan-tan fo i tɛ se k"u faranfasi ka bɔ dugumɔgɔw la. Ka fara o kan , a ka c"a la, denmisɛnw bɛ ɲɔgɔn bɔ ka tɛmɛ balikuw kan.
    O la, Soviyetiki jamanaw ka bataillon (bataillon soviétique international) dɔ bɛ ka kɛlɛ kɛ, n"o ye cɛdenw ni npogotigininw ye, wa u bɛɛ ye kelen ye, wa u bɔlen don ɲɔgɔn fɛ kosɛbɛ. U senkɔniw bɛ yeelen bɔ ni u bɛ lamaga.
  Wa tugun denmisɛnw bɛ saya nilifɛnw ci. Shamil ni Seryozhka, olu fila bɛɛ ye tutigɛbaga cɛdenw ye, olu bɛ ka nɛgɛso sama. Wa sisan Alemaɲi E-50 bɛ jɔ ni sira karilen ye.
  Cɛdenw bɛ dɔnkili da dɔnkilida la:
  Repibiliki hɔrɔnw ka jɛɲɔgɔnya min tɛ se ka tiɲɛ, .
  A ma kɛ fanga jugu walima siran ye min y"an fara ɲɔgɔn kan...
  Ani mɔgɔ yeelenlenw ka ŋaniya ɲuman,
  Ani teriya ni hakili ni jagɛlɛya sugo la!
  Wa denmisɛnw nisɔndiyalen don. U bɛ nisɔndiya ni finmanw ye, hali u ɲinw. Wa, u nisɔndiyalen don, hali ni u bɛ bagabagali kɛ ko u bɛna u faga.
  Ani Alimanw ye mɔgɔ kuncɛbaw ye. Tanki tiɲɛnenw bɛ marifa ci ka bɔ kanonw na ani marifaw bɛ tasuma bɔ.
  Alemaɲi ka mobili dɔw bɛ ni grenade (bɔn) ye, wa u farati ka bon kosɛbɛ.
  Cɛdennin Maksimka ni npogotigi Zara min bɔra Azerbaïdjan, k"u sennasanbara lafiɲɛ, ka minɛn dɔ sama jugu kɔrɔ, ka fasisiw ka mastodon gosi.
  U pɛrɛnna u fogonfogon sanfɛ ko:
  - Ka ɲɛsin URSS ma !
  Denmisɛnw bɛ nisɔndiya kosɛbɛ.
  Tutigɛbaga Abbas ni Vladimir fana bɛ baara kɛ ni marifaw ye. O cogo la, katapulti dɔ, ani Naziw ye E-75 wuluwulu kari. O kɔfɛ cɛdenw ye dɔnkili da ko:
  - Ka da dugukolo bonya kan kominisi datugulen kɔrɔ !
  Valerka ni Abdula fana ye jamana wɛrɛw ka tutigɛbagaw ye, nka ni dusukun kelen ye, u bɛ binkannikɛlanw fana ci. U ye E-100 gosi ka dɔnkili da...
  An ye dugukolo da mɔgɔw ɲɛ na,
  Sira min bɛ taa sankolo la, ka taa diɲɛw la minnu ɲɔgɔn ma deli ka kɛ...
  Jagokɛlaw ka walew bɛ dɔnkili da - .
  Walasa ka saya nɔnɔ bɔ fo abada!
    
  Irisi jamana ka pankarti senuma jukɔrɔ,
  Hɛrɛ, teriya, nisɔndiya ani kanuya kɔnɔ...
  Mɔgɔ minnu bɛ diɲɛ fan bɛɛ la, olu bɛna nisɔndiya ka taa a fɛ, .
  Jahannama dibi bɛna ban yɔrɔ jan!
  Denmisɛnw bɛ kɛlɛ la yan...
    Abdurrahman ni Svetlana, n"o ye Azerbaïdjan cɛden dɔ ye ani npogotiginin dɔ min bɔra Belarus, olu farala ɲɔgɔn kan ka nɛgɛso dɔ sama ka fasisiw ka pankurun dɔ gosi. U ye dɔnkili da ko:
  - Irisi senuma tɔgɔba , .
  Ka yeelen bɔ diɲɛ kan i n"a fɔ tile yeelen...
  Ne dalen b"a la ko kelenya kɔnɔ an bɛna nisɔndiya ka taa a fɛ,
  An ka sira ɲuman jira siyaw bɛɛ la!
  Denmisɛnw ja gɛlɛn don kosɛbɛ. Ani, Naziw bɛ kabakoya dɔrɔn o kɛlɛ kuncɛbaw ni farinya suguw fɛ.
    Abudurrahman , o tutigɛbaga in ye bɔgɔdaga dɔ sɔrɔ a sennasanbara la. A ye denmisɛnnin dɔ senkɔni yɔrɔ min bɛ wele ko calloused, o sɔgɔ.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ ne tɔɔrɔ !
  Svetlana fana gosira a senkɔni bulama la, k"a kamankun sɔgɔsɔgɔ. Nka sungurunnin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Piyɔniyew tɛ se ka kari !
    Azim ni Kolka fana ye Alemaɲi mobili gosi.
  Cɛdenw ye u bolo sin ni nɛgɛ ye ka dɔnkili da ko:
  Jugu nanbaratɔ taara kɛlɛ kɛ, .
  Nka ne dalen b"a la ko Soviyetiki jamanadenw tɛna jɔrɔ...
  Jugu bɛ se sɔrɔli ni ɲinɛni makɔnɔ, .
  Ani, Irisi jamana nɔɔrɔ bɛna falen ni fanga ye ka tɛmɛ fɔlɔ kan!
  Jugu bɛ makɔnɔni na: dɛsɛ ni ɲinɛni, .
  Ani, Irisi jamana nɔɔrɔ bɛna falen ni fanga ye ka tɛmɛ fɔlɔ kan!
  Denmisɛnw ja gɛlɛn don, u tɛ u fari faga. Wa u b"a fɛ ka se sɔrɔ. Wa u bɛ dɔnkili da ani u bɛ kɛlɛ kɛ.
  Alemaɲikaw bɛ ka bɔnɛba sɔrɔ. Tiɲɛ don , a fanba la u ka siraw ni u ka wuluwuluw karilen don. Wa o tɛ mɔgɔ faga.
  A ka jugu tutigɛbaga minnu minɛna.
  Cɛdennin Abdulhamid , a minɛna tuma min na, a sirilen bɛ rack kan naziw fɛ. U ye tutigɛbaga sennasanbara don bloki kɔnɔ ani u y"a daminɛ ka girinw dulon bɔgɔlanw kan. Wa o kɔ, u ye tasuma mana. Ani tasuma ye cɛnin ka senkɔniw sɔgɔsɔgɔ . O bugɔli binna a kɔ kan. U ye ne bugɔ ka mɛn. Wa o kɔfɛ, Naziw y"a daminɛ ka kɔkiliw kari ni sɔgɔsɔgɔninjɛ funtenimanw ye.
  Cɛdennin min tun bɛ ka sa tɔɔrɔ la, tuma min na a kɔkiliw, minnu bilennen don funteni fɛ, nɛgɛ ye u sɔgɔsɔgɔ, o ye dɔnkili da ko:
  Berlin bɛ ɲini ka kɛ an ka fanga kɔrɔ,
  Jumelles fɛ an bɛ Reichstag dangalen ye...
  N jigi b"a kan ko hɛrɛ ni nisɔndiya bɛna kɛ yanni dɔɔnin cɛ;
    O min n bɛna ɲɛfɔ n ka poyi kɔnɔ!
    
  Irisi ye kominisi da yele diɲɛ ye,
  A kɛra denbaya ye bɛɛ bolo.
  Nka Wehrmacht ye donsokɛ dɔ da an kan, .
  Wa joli bɛ ka woyo sisan i n"a fɔ jibolisira min bɛ bɔ jolisiraw la!
    
  Fuhrer ɲinɛna min kɔ n"an ye, a kɛra cogo o cogo, .
  N tun b"a fɛ ka dugukolotigiw ni jɔnw sɔrɔ!
  Fasisiw taara taama janba dɔ la - .
  Ani jahanama sugo lakika sugo jugu filɛ nin ye!
    
  Cɛden nɔgɔman dɔ, cɛden sennasanbara dɔ, .
  Kɔsa in na, n ye kravati bilenman dɔ siri.
  A tun b'a fɛ ka diɲɛ jɔ a yɛrɛ ye Ala tɛ, .
  Nka napalm barika banna ka bɔ sankolo la!
    
  An tun ka kan ka boli AWOL ka taa ɲɛfɛ,
  Mɔgɔ si t"a fɛ ka o kamalennin suguw ta!
  Nka cɛnin kɛlɛcɛ min tun bɛ ni marifa ye, o y"a ɲɛnabɔ,
  Faw ka sira kɛra fɛn ye min ka kan!
    
  U ye kɛlɛ kɛ ni nanbara ni fanga ye.
  Wa barikantanya fana ka jugu, bɔnɛ ye ...
  Jɛɲɔgɔnw tun ka kan ka kaburuw sɔgɔ,
  Avion pine sanubɔlanw nɛnɛ na!
    
  Ne ye tutigɛbaga ye , sisan ne delila tɔɔrɔ la, .
  N taara sɛgɛsɛgɛli la sennasanbara la, nɛnɛba tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ.
  Dannabaliya ɲangili bɛ se ka kɛ, .
  Ko ne tun t"a fɛ ka Yesu dɔn!
    
  Nka, Kalvari sanga saba ye mun ye?
  Kɛlɛ ye san saba ni kɔ tɛmɛn!
  Dugu bɛɛ kɔnɔ, muso cɛ salenw bɛ kasi kosɛbɛ,
  jamana denkɛw halakira cogo min na kaburu kɔnɔ !
    
  Ne ye kisi, ne ye n yɛrɛ sɔgɔ ni marifa ye, n jogin na marifa fɛ, .
  Nka hɛrɛ la a tora a sen kan!
  An ye juru min sara Alimanjamana na tiɲɛ na,
  O yɔrɔ la, fasisiw sennatan ka kɛ buguri ye an fɛ!
    
  Ne kɔgɔra, nka ne ye cɛden ye hali bi,
  Moustache ma kari, nka a ye titanium ye kaban!
  Ɔwɔ, baliku, ani laala hali kojugu, .
  O bɛɛ kɔfɛ, dusukun gɛlɛyara i n"a fɔ nɛgɛ!
    
  Hero Star - jaabi min ka bon kosɛbɛ - .
  Stalin yɛrɛ, i ka da a la, a y"a di n ma!
  A ko: an ka kan ka misali ta ka bɔ aw bɔɲɔgɔnko mɔgɔw fɛ ,
  Sɔrɔdasiw bɛ ka Edɛn daaw konnɛgɛw sɛgɛsɛgɛ!
    
  Nka bi, cɛ jagɛlɛn, i ka marifa bila duguma,
  Aw ye aw ka pince, aw ka marto ta ka taa baara la!
  Aw ye kurunba ni kurunba dilan ni jiri ye,
  Ani ka awiyɔn dɔ da walisa a ka se ka pan san fɛ i n"a fɔ kɔnɔnin!
  Nin ye diɲɛ bɛɛ ta ye tiɲɛ na. Wa Valerka, Slavka, Levka ani Marinka ye diɲɛ ntolatantɔn barikama dɔ sigi senkan tiɲɛ na.
  Denmisɛnw kɔni tun sɛgɛnnen don kɛlɛ la ni fɛɛrɛ fɔlɔw ye. Wa sisan, Valerka bɛ ni hyperblaster ye min bɛ thermoquark pɔnpe a bolo.
  Cɛdennin y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan minnu ɲɛ ye nɛgɛso ye, minnu ka bon ani minnu ka nɔgɔn ka tɛmɛ a si hakɛ kan, i n"a fɔ waraba ta, k"a fɔ ko :
  - Ayiwa, naziw, u sera yen wa ?
  Wa cɛnin bɛna a ta ka fasisiw ka tanki girinmanw gosi ni ultra-photons (fɔɔnɔ ultra-photons) jikuruba ye. Wa "Waraba" ye mun ye, nin waraba in girinya ye tɔni kɔnɔntɔn ye? A ka kɛlɛkɛminɛnw y"a ka fanga ta ani u kɛra fɛn ye min tɛ foyi ɲɛ.
  Marinka ye ɲɛji cɛ a terikɛ la ani k"a kɔlɔsi ko:
  - Nka a tɛ tilennenya ye !
  Slavka, sanni a ka jaabi di, a y"a ta k"a sennasanbaraw fana digi. Ani, hyperplasma lanceur dɔ bɔra cɛnin bolo . Nin ye dilancogo ɲuman ye min bɛ mɔgɔ faga .
  Ani, tutigɛbaga cɛnin bɛna Alemaɲi ka binkanni-aviyɔn ta k"a bugɔ. Nin ye tɛmɛsira ye min bɛ tiɲɛni kɛ tiɲɛ na. Ani, hyperflame launcher bɛ yɔrɔ jan dɔ gosi. Wa o yɔrɔnin bɛɛ la, sanfiɲɛ-sɔrɔdasi tan ni fila fana jeni, i n"a fɔ wuluw binna gazi jenifɛn dɔ jukɔrɔ.
  Levka ye fiɲɛ bila:
  - Yan i b'a di ! I bɛ acting kɛ tiɲɛ na cool!
  Tutigɛbaga sunguru Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a kɔlɔsi ko:
  - A ye ultrapulsar ye tiɲɛ na ! O ye hyperplasme (hyperplasme) jibɔ nɛnɛman ye dɛ!
  Ani sungurunnin y"a senkɔniw digi ani ka marifa fagalenw sɔrɔ. A kɛra tutigɛbaga fariman ye.
  Wa a bɛna a ta k' i gosi ni fanga camanba fagali ye . Ani, halakili juguba dɔ daminɛna!
  Levka fana tun tɛ waati tiɲɛ fɛn fitininw na. Cɛdennin yɛrɛ y"a sugandi ka kɛlɛ fini don, ka kɛɲɛ ni robow ye minnu bɔra Evangelion .
  cɛnin fana ye diɲɛnatigɛla ye Naziw fɛ . Wa a bɛna annihilation surge jugu dɔ fili kɛnɛma.
  Ayiwa, kow gɛlɛyara Naziw ma. Mun, u ye senna-tɛgɛrɛ sɔrɔ o denmisɛnnin dibi la ani fɛɛrɛ kuraw la.
  Tiɲɛ na, nin ye nɔ ye min bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ!
  Valerka, k"a ye ko Hitler ka pankurunw bɛ ka jeni, a y"a ye ko a ye dusu don a kɔnɔ ani ka dɔnkili da ko:
  An k'an ka dannaya jira: sanfɛyɔrɔw bɛ yen, .
  Dɔnniya, jogoɲumanya, jagɛlɛya ani bonya!
  Walasa cɛɲiw bɛɛ ka ɲɛ lamaga fo abada,
  Ne ni n kanulen ka nisɔndiya ɲɔgɔn fɛ!
    
  N denmuso ka di, a cɛ ka ɲi, .
  Tasuma min bɛ kɛ ni sanu kurulenw ye fiɲɛ fɛ!
  Dugukolo Dabaga ye o kabako sugu di,
  Sebaayabɛɛtigi ye sugo kɛ i kɔnɔ!
    
  Kanuya ɲɛw ye diamant tigɛlenw ye, .
  U ka diyagoya fanga bɛ jikuru belebelebaw wuli!
  Aw hakili to Krisita Matigi ka cikanw na,
  Ani ka pankurun ta n"i kanubaganci ye!
    
  Dugukolo cɛɲa tɛ ban, .
  An bɛna pan ka taa u fɛ, an ka kamalennin cɛɲi!
  An ka jɛɲɔgɔnya ka kɛ dusu ye ten,
  Ko Ismaɛl min tɛ se ka minɛ, o bɛna bin!
    
  U ye sungurunnin susu ni dususuma ye cogo min na a dawolo la, .
  Bolo barikama dɔ y"i ɲɛda sɔgɔsɔgɔ!
  Fiɲɛ tun ye dɔlɔminna ni mɛkalo ninakili ye, san 1997.
  Sanu tora, minɛn bɔra!
    
  Ɔwɔ, npogotiginin kunsigi ye sanu ye, .
  O cɛɲi sugu bɛ a ɲɛda cogoya la!
  Fini minnu bɛ don i la, olu bɛ bɛn i ma tuma min na i denmisɛnman, .
  Walasa kanuya ɲɛda kana kɛ ɲɛji la!
    
  O cogo la, ne bɛ dɔnkili da sungurunnin ye ni fɔlikan ye.
  O jaabi la, kumakan jɛlen dɔ bɔra i n"a fɔ kristalɛ!
  I kɛra ne ye, ne ka farakurun boli.
  Buru tulo falen bɛ ji la!
    
  Ne dalen b"a la ko an bɛna den sɔrɔ sɔɔni,
  Cɛden cɛɲi dɔ - kɛlɛcɛ jagɛlɛn dɔ!
  Fasodenɲumanya kosɔn, an ka kuluw lamaga ɲɔgɔn fɛ,
  Matigiba ye bɛɛ Fa Kanulen ye!
  Cɛdenw ye dɔnkili da cogo kabakoman na kosɛbɛ, wa u y"u ka fan ɲuman jira.
  Wa tugun ka bɔ u ka sɔrɔdasi marifaw la ka bɔ san kɛmɛ mugan ni sabanan fɛɛrɛw la, i n"a fɔ bugɔli. Wa yan, siga t"a la ko a tɛna se mɔgɔ si ma. Nin ye mɔgɔfagala ɲɛnajɛ dɔw ye.
  Valerka ye tweet kɛ ko:
  - Fasokanw bɔra daɲɛ fascina - kulu dɔ. Wa o kɔrɔ ye cakɛda ye!
  Marinka y"a jira ko:
  Kelenya bɛ welda joli dɔrɔn de fɛ, .
  An ka donw kumalasela bɛ mankanba bɔ ni jigitigɛ ye...
  Wa an bɛna a ɲini k"a siri ni kanuya ye,
  Wa o kɔfɛ, an bɛna a ye min bɛ kɛ fanga ye ka tɛmɛ o kan!
  Ani tutigɛbaga denmisɛnw binna u juguw kan n"u ka nilifɛn fagalenw ye. Ninnu tun ye tiɲɛ na denmisɛnw ni terminateurs (terminatɛriw) bɛɛ lajɛlen ye minnu wulila ka kɛ kelen ye.
  Tutigɛbaga sennasanbaraw y"u sennasanbaraw taama, ani Alemaɲi pankurun tan ni fila wulila ka bin ka bin, ka wuli. I bɛ se k"a ye Alemaɲi mɔgɔ hakɛ min jogin na siɲɛ kelen. Ntumuw tun bɛ ka girin san fɛ. Wa i tun bɛ se ka sisi ye min bɛ na.
  Nka Slavka barila ka ologramu da wuli yɔrɔ min na sankolola kɛlɛba dɔ tun bɛ ka kɛ. Ani npogotigi cɛɲiw ye kɛlɛ kɛ.
  Wa, balansi yɛrɛyɛrɛla ka bɔ fan dɔ la ka taa fan wɛrɛ fɛ. Joli caman bɔnna o cogo la.
  Natasha ye marifa ci wuluwuluw la ani ka dɔnkili da ko:
  - Hali n' a bɛ i n' a fɔ ɲɛnamaya bɛ ka ban , .
  Ni gɛlɛya y'a ka buru nɛrɛma fiyɛ...
  Misiriw bɛ ka pɛrɛn ani joli bɛ ka woyo i n"a fɔ baji, .
  Wa tuguni, dugukolo bɛ ka tunun ka bɔ an sen kɔrɔ!
    
  Nka Dugukolo fana b'a yɛrɛ ka kɔrɔsibaga,
  Wa dolow cɛma minnu y'u sen Bɔ a la...
  Filɛriw yebaliw, minnu bɛ mara, .
  Walisa fɛn bɛɛ kana ban waati kelen kɔnɔ!
  Zoya, kɛlɛcɛ min kunsigi ye sanu bulu kulɛri ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  Winged ani nimble, .
  Jugu ye kali tugun!
  Aw ye n sɔgɔ, ka n sɔgɔ ka kɛ foton ye!
  Nka mɛlɛkɛ dusukunnataw
  Ko fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ
  Wa o bɛɛ bɛna laban ni ɲagami ye!
  Wa o bɛɛ bɛna laban ni ɲagami ye!
  Npogotigininw ye dɔnkili da ni timinandiya ye kosɛbɛ ani ni fanga ye. U kanw tun falen don ani u tun bɛ manamana. U tun bɛ danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ u cɛɲi fɛ. Wa tuma min na u ye butɔni digi ni barajuru bilenmanw ye ani senkɔni gansanw ye sen cɛɲiw ye, a tun nɛnɛna kosɛbɛ !
  Aurora fana y"a ka marifa laɲini. Yɔrɔ dɔ la, kɛlɛkurunba dɔ tun be sisi. A ka fanga-yɔrɔ tùn karilen dòn kaban. Wa sungurunnin ye marifa laɲini n"a senw ye minnu bɛ mɔgɔ lafili. Ani a ye butɔni digi ni jigiya ye n"a ka rubi sinji ye. Wa, fɛn dɔ kɛra min ye tiɲɛni kɛ kosɛbɛ.
  thermopreon- pumped projectile dɔ daji bɔ ni binkanni ye min bɛ mɔgɔ faga.
  Aurora y"a ta ka dɔnkili da ko:
  An bɛ se ka se sɔrɔ bɛɛ kan
  Ani an bɛna jugu tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye...
  Aw bɛ bin aw kan, npogotigininw, ursi fɛ,
  Fɛn bɛɛ bɛ an ka nɔɔrɔ fanga de la!
  Svetlana y"a jira, a ye marifa ci jugu la ni fanga ye:
  - An ka nɔɔrɔ fanga la !
  A ɲɛw tun bɛ manamana ni safir ye.
  Wa o kɔfɛ, a y"a sinbara bilenmanw digi tuguni ka don girinya-misilɛw ka jet-lanceurs (jatebɔlanw) kan. Walima laala , minnu ka girinya ka bon .
  Ninnu ye npogotiginin nɛnɛmanw ye yan...
  U dɔ y"a ta k"a bɔ ko:
  - Sennasanbara bɛna sanbara don cɛ la kosɛbɛ !
  Zoya y"a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Wa an ka diɲɛ kɔnɔ , an bɛ se ka cɛ sɔrɔ min ?
  Natasha ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a jaabi ko:
  - Wa nin cɛw bɛ yen tuma bɛɛ ! Misali la, an ka hali elfew ta!
  Aurora y"a dawolo sɔgɔsɔgɔ k"a kɔlɔsi ko:
  - Elfew fari ka di kosɛbɛ, i n"a fɔ melon min bɛ mɔni na !
  Svetlana y"a ta ka tweet kɛ ko:
  -I n"a fɔ alikama, an k"an fari kɛ wuluwulu la!
  Zoya y"a jira ni nisɔndiya ye:
  - Ni terminator fanga ye , ɲɛda bɛna gosi !
  Ninnu ye npogotigininw ye tiɲɛ na minnu bɛ tulonko kɛ k"u ka weleli taamasiyɛn juguw jira.
  Natasha y"a ta ka dɔnkili da ko:
  Dusukasi dusukasilen dibi la,
  Dolow bɛ manamana cogo jugu la...
  A bɛ iko o de bɛ dugukolo kan
  Tiɲɛ tɛ se ka sɔrɔ tugun !
  Zoya ye kumakan fɔ ni dusu ye, k"a sin bilenmanw digi joystick butɔni kan:
  - A bɛ iko diɲɛ sara - .
  Wa dolow sira bɛ datugu...
  Nka i kana bɔnɛ i ka bonya la, sotigi - .
  I tɛ se ka jigin sankolo la!
  Npogotiginin ye sɔgɔsɔgɔba kɛ. A dusukunnata Dɔgɔyara dɔɔnin ka ɲɛsin elfew ka rɔmɔ ma - muso ba bisaba o ba bisaba, kelen, cɛ t'u fɛ. Fo n'a sɔrɔla gigolo robow. Wa nin tɛ dususalo dɔɔnin ye. Hali ni npogotiginin minnu tɛ ni wulu wɛrɛ ye, olu bɛ Se ka baara Kɛ ni 'yɛrɛyɛrɛ sugu caman ye minnu bɛ na ni cɛnimusoya ɲuman ye ka Se cɛya-ɲini-yɔrɔ bɛɛ ma.
  Kɛlɛcɛw, an k'a fɔ k'u bɛ i ko jinɛ yɛrɛ.
  Aurora, ka marifa ci swallowtails kɛlɛbolo ma, min y"a ɲini ka wuluwulu u kan, k"u gosi ni sekoba ye, a ye cooed:
  Nɔɔrɔ, nɔɔrɔ, nɔɔrɔ,
  Npogotigininw bɛ jagɛlɛya sɔrɔ kɛlɛ la...
  Nɔɔrɔ, nɔɔrɔ, bin, .
  N bɛ Fuhrer-bakɔrɔn faga!
  Svetlana fana ye hyperplasma fiyɛlilan dɔ fili n"a senkɔniw jɛlenw ye. A ye pan ka na ka klaviyeti gosi.
  fiɲɛba dɔ ye mɔgɔfagala ni tiɲɛnikɛla ye , o ye kɛlɛkurunba in gosi min bɛ kɛ ni wuluwulu ye . Nin ye fanga ni saya bɔgɔlan ye tiɲɛ na.
  Npogotigininw y'a ta ka dɔnkili da dɔnkilida la:
  Yɔrɔ kɛra i n"a fɔ kɛnɛba an bolo, .
  Dolow minnu bɛ sankolo la, olu bɛ i n"a fɔ taama...
  Yɔrɔ belebeleba b"an makɔnɔ, .
  Ani ka se sɔrɔ a kan, o tɛ tulonko ye!
  Ninnu ye npogotigininw ye minnu bɛ se ka wulu hakilitigiw lafiya dɔrɔn. Nka sosow fana n"u bɔra kɛnɛ kan.
  nin musow ye musomanninw ye tiɲɛ na .
  Wa u senw cɛ ka ɲi kosɛbɛ, u bɛ mɔgɔ lafili ani u sennasanbara tɛ. Wa hali min ka fisa ani min ka di ka tɛmɛ o kan, o ye u sin bilenmanw ye.
  Ninnu ye o sonyali kabakoma suguw ye, minnu bɛ se ka kɛlɛ ni hɛrɛ tasuma mana diɲɛ fan bɛɛ la!
  Bon, how about against such people , a dɔgɔyalenba la mɔgɔ dɔ bɛna u sennatan?
  Natasha y"a kɔlɔsi, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ko:
  - Nka tuma dɔw la i b'a miiri , mun na cɛw mago tun bɛ u la hali dɔɔnin ?
  Zoya ye a kunkolo wuli k"a jaabi ko:
  - Aw kana a dɔn ! U cɛ man ɲi kosɛbɛ. Nin ye funankɛnin wɛrɛw ye minnu ka di ka caya walima ka dɔgɔ. Ani mɔgɔkɔrɔbaw, kɛrɛnkɛrɛnnenya la mɔgɔkɔrɔbaw, ye fɛn haramulenw ye!
  Ani sungurunnin ye joystick butɔni digi tugun n"a senkɔni gansanw ye.
  Aurora y"a kɔlɔsi cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Ayiwa, fɔlɔfɔlɔ, muso caman tun ka jugu. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la musokɔrɔbaw. A ka c"a la, bɛnbaw ka jugu kosɛbɛ. A tɛ i n"a fɔ npogotigininw. Nka, npogotiginin fitininw tun tɛ mɔgɔ ɲumanw ye fɔlɔ. Misali la, u caman ka bon walima u bɛ poyi. 'kɔnɔnafililenw fana bɛ yen .
  Svetlana ye jugu gosi n'a senkɔni gansanw ye, ka frigate ci, k'a fɔ ko:
  - A ka ɲi kosɛbɛ fo an bangera sisan, a ma bange fɔlɔ. A bɛ ne jɔrɔ dɔrɔn k"a miiri ko an bɛ se ka kɛ musokɔrɔba kunkurunw ni ɲinw tɛ minnu na! Ani, o ye ko haramulen ye dɛ!
  Wa sungurunnin ye joystick butɔni digi n"a ka fraise sinbara ye.
  Natasha, min tun bɛ marifa ci swallowtails la, o y"a jira ko:
  - Fɔlɔ, mɔgɔw tun dalen bɛ Ala la hali bi. Ka fara o kan, Ala dafalen ni Sebaayabɛɛtigi de la!
  Aurora y'a ka rubi sinbara kɛ ka wulu hakilitigiw gosi ani k'a kɔlɔsi :
  - A bɛ mɔgɔ kabakoya ka da a la ko diɲɛ dabɔra Ala Dafalen ni Sebaayabɛɛtigi dɔ fɛ ni musow bɛ wuli ka kɛ musokɔrɔba juguw ye. A bɛ iko cogo dɔ la, a bɛ mɔgɔ kabakoya, a bɛ yelikɛ ani a ye nalomanya ye!
  Zoya y"a ta, ka joystick butɔni digi n"a senkɔni gansanw ye, ka dɔnkili da ko:
  Laala nin ye kabako ye ani hakilintan ye, .
  Nka tile ni tile bɛɛ, tile bɛɛ...
  N bɛ siko kɛ kabakofɛnw na , yɔrɔ dɔ la
  Ne ka mɛlɛkɛ kɔrɔsibaga sigilen bɛ yɔrɔ min na, aw k"o dɔn!
  Svetlana fana, k"a juguw gosi , n"a ka sinji dumanw dɛmɛni ye, minnu bɛ i n"a fɔ roso, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  Dugukolo kan ɲɛnamaya gɛlɛn kɔfɛ, siga t"a la, .
  A bɛ kɔlɔsili kɛ, a hakili tɛ a yɛrɛ la tugun,
  jumɛn de kama ne ka kisili kama?
  Tuma dɔw la, yeelen nana ka kɛ kabakow ye!
  U naani bɛɛ tun bɛ baara kɛ ni sinbara bilenmanw ni senkɔni gansanw ye ni u bɛ marifa ci.
  Kalifalenw ni kɔrɔlenw, .
  Jugu bɛ kali tugun
  Aw ka n sɔgɔ, ka n sɔgɔ ka kɛ mugu ye , .
  Nka mɛlɛkɛ tɛ sunɔgɔ, .
  Wa, fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ
  Wa, fɛn bɛɛ bɛna ban ka ɲɛ!
  Ani swallowtails bɛɛ bɛ bɔrɔ kɔnɔ!
  Kɛlɛcɛw y"u sin bilenmanw ta tugun k"u digi joystick butɔni kan.
  Ninnu ye npogotigininw ye...
  Cɛɲi wɛrɛ, n"o ye jenerali Magdalene ye, ale fana tun bɛ marifa ci wulu hakilitigiw ma minnu tun bɛ bin mɔgɔw kan, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Oh, nɛnɛ, nɛnɛ, .
  Kana n'a congelé...
  A bɛ n nugu sɔgɔ ten - .
  Jalaki cayara!
  Tiɲɛ na, npogotigi-jenerali Magdalena ye cɛɲi ye. Wa a sinw ye misiden ɲuman dɔrɔn ye, min bɛ se ka wuli, a sinw bɛ bilen i n"a fɔ pɔmutɛri. Wa a ka di elf kamalenninw ye ka nin sinbara bilenman ninnu sɔgɔ.
  O de ye nin muso kɛlɛcɛ kulu in ka nɛnɛ cogo ye.
  npogotigininw ye ka baara kɛ n"u kanw ye. Hali n"a y"a sɔrɔ ko elfw tɛ Se ka Kɛ. Tuma caman na, npogotiginin ka kan ka gɛrɛ dɔrɔn elf cɛɲiw la kelen kelen walasa k"a ka nilifɛn sɔrɔ a nɛnkun kan.
  Npogotiginin Maria y'a ta ka dɔnkili da ko:
  - Ka npogotigininw ni cɛw ladon , .
  U ye danfɛn dususumaninw ye kosɛbɛ...
  Tuma caman na, u bɛ sa kun tɛ
  Ka nege jugu lase mɔgɔ ma!
  Victoria npogotigininw ye marifa ci wuluwuluw la ni sinbara bilenman dɔ dɛmɛ ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka musow ladon, ka musow ladon, .
  A bɛna nɛnɛ kosɛbɛ! A bɛna nɛnɛ kosɛbɛ!
  Mɔgɔ dɔ ye diɲɛnatigɛla ye! Mɔgɔ dɔ ye diɲɛnatigɛla ye!
  Kun dɔw la ni muso dɔ ye! Kun dɔw la ni muso dɔ ye!
  Fanga forow ye ɲɔgɔn gosi. Ani u ye sɔgɔsɔgɔ tiɲɛ yɛrɛ la. Alfmir ye funteni dɔ ye . Wa sumaya tun bɛ woyo ka jigin wuluwulu ɲɛda nɔgɔlen na, min bɛ i n"a fɔ sungurunnin.
  Alfmir ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  Bain, bain, bain, bain,
  Infusion de chêne et bouleau...
  Bain, bain, bain, bain -
  N bɛ sugo kɛ npogotiginin sennasanbara dɔ la!
  Elf Helga ye ɲɛji cɛ a terikɛ la:
  - I ye kɛlɛcɛ kabakoma ye, cɛnin !
  Alfmir y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - ne tɛ cɛnin ye tiɲɛ na - .
  Ne si bɛ san kɛmɛ saba la kaban!
  Ne ka dɔgɔ kojugu, hali ne ka dɔgɔ kojugu
  Bonjour les filles!
  Npogotiginin Margarita fana y"a juguw kɛlɛ ni jigiya ye kosɛbɛ. Wa a ye sunguru cɛɲi ye kosɛbɛ. A kunsigi tun ye sanu bulu kulɛri ye ani a tun bɛ woyo ni jikuruw ye minnu bɛ yeelen bɔ.
  Npogotiginin, a ka kan ka kɔlɔsi, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Wa a bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ ani a bɛ kɛlɛ kɛ.
  Npogotiginin Margarita y"a ta ka tweet kɛ ko:
  Fasodenɲumanya juru bɛ an na hɔrɔnya yeelen dɔ la,
  Kanuya kɔgɔji min tɛ ban...
  Npogotigininw ka fara ɲɔgɔn kan
  Walasa ka dibi bɔ sira kan!
  Walasa ka dibi min bɛ an ɲɛfɛ, o ka bɔ yen!
  Npogotiginin minnu bɛ dolow kurunw kɔnɔ, olu bɛ kɛlɛ kɛ ni diyanye ni dusu ye min bɛ bugun u kɔnɔ i n"a fɔ tasuma-fanga. Wa o cogo la, dolow kurunw tun bɛ wuli ka bɔ kɛrɛfɛ , i n"a fɔ nɛgɛso farilankolonw. Ani u bɛ jikuru barikamaw Bɔ, minnu bɛ Weele ko graviomagnétique . Wa u bɛ swallowtail kurunba ka sanfɛla-kurunw tiɲɛ.
  Yan, i bɛ Se k"a Ye cogo min na supernova (supernova) binkanniw bɛ Kɛ, minnu bɛ fiɲɛ suguya caman ci. Ani, u bɛ tasuma don ni dimi ye min tɛ se ka fɔ. Armada fila bɛɛ kɛlɛcɛw b"a ɲini ka wale kɛ cogo la min bɛ bɛn ɲɔgɔn ma kosɛbɛ ni bɔgɔbɔgɔli ye.
  Npogotigininw bɛ flanking manɛwɛrɛw Kɛ ani ka binkanniw Kɛ ni binkanniw ye minnu ɲɛsinnen bɛ u ma ani ka sanji Kɛ ka gosili caman Kɛ jugu la.
  Agustin ye kɛlɛ kɛ brigantine kan. A b"a yamaruya ani ka impact missiles (misilɛriw) cili kɛ. O misiriw ye frigate in gosi, ka tiɲɛni kɛ a la.
  Npogotiginin ye dɔnkili da, ka cikanw di, ka butɔni digi n'a sin bilenmanw ye:
  An ye siraba kɔrɔ kɛlɛcɛw ye,
    Se bɛ se ka swallowtails tigɛtigɛ ka kɛ fɛnw ye...
  Ani aw kana kiri tigɛ kosɛbɛ, npogotigininw, .
  Tuma jumɛn na an bɛna tɛmɛ ɛkizamɛn na ni A ye?
  O cogo de la sungurunnin b"a ka shock missiles (sɔgɔsɔgɔninjɛ misiriw) Lase jugu ma ni seko ye kosɛbɛ. Wa a sinw bɛ falen kosɛbɛ ani u bɛ mɔgɔ lafili. Ani a bɛ butɔni digi ni sinjiw ye minnu bɛ i n"a fɔ shɔ mɔlenw kojugu.
  Victoria kɔni bɛ frigate dɔ ɲɛminɛ ani fana a bɛ kɛwale juguw kɛ ani ka gosili juguw kɛ Swallowtail sɔrɔdasiw la. Npogotiginin Victoria kunsigi ye kulɛri naani ye - o cogo la a ɲɛ ye kulɛri ye ani a bɛ manamana.
  . SABABU No. 6.
  Npogotiginin bɛ kɛlɛ kɛ ni jigiya ye ani ka degun kɛ a sinbara la, ka manamana i n"a fɔ rubi. Wa a sin sanfɛtaw ye kabako ye cogo min na - kanu dɔrɔn.
  Victoria bɛ sɔgɔsɔgɔ k"a sɔrɔ a sinw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni wulu cɛɲi dɔ kan ye, ka dɔnkili da, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - Dolbani , dolbani npogotiginin min bɛ kɛ ni wuluwulu ye , .
    Damn it , fuck it, i tɛ se ka i yɛrɛ tanga dɛsɛ ma!
  Ni fɛn dɔ kɛra, ni fɛn dɔ kɛra, n bɛ misiriw dogo,
  Ani ne bɛ se, ani ne bɛ se, ka fɛn caman Changement di ne jugu ma!
  Agustin ye a kunkolo biri ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - ne ye npogotigi barikama ye diɲɛ kɔnɔ , .
  Ani n"b"a boli elf la fo ka se sinji ma...
  Kɛlɛɲɔgɔn ka sugunɛ bɛ baara kɛ ɲɛgɛn kɔnɔ, .
  Wa n ye poyi tan ni fila da siɲɛ kelen!
  Marinka ye nin filimu in ka ologramu faga, k"a senkɔniw digi, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka kan ka naziw ban ! Ani o ye mun ye?
  Naziw nɔ na, orcs ni goblins girinna ka bin. Ani u bɛ kɔrɔtɔ ka kɛ jikuruba ye min jate tɛ se ka fɔ. A bɛ iko tsunami kunsigi ni kasa bɛ ka don a kɔnɔ.
  Wa nin orcw ni goblins ninnu b'u ka kuluw lamaga ka dɔnkili da:
  Sonyali ni sonyali ka di an ye,
  Anw fɛ, dusukun tɛ yen, aw ka da ne la, bonya fana tɛ yen...
  Wa an ka baara ye ka mɔgɔ faga ka kɛɲɛ ni doubloons ye,
  Pirates bɛɛ ka kɛ ɲɔgɔn fɛ!
  
  An bɛna i ka daji tigɛ i la,
  Wa an bɛna npogotigininw bila ka bɔ k"a sɔrɔ an m"u yɛrɛ minɛ...
  Mɔgɔ si man jugu ka tɛmɛ an kan Dugukolo kan,
  Avadon yɛrɛ jɔlen bɛ kɛrɛfɛ ni majigilenya ye !
  
  Aw ka da ne la, an na bɛɛ faga ka u jeni,
  Fɛn bɛɛ b'an bolo, nin tun ye ko fɔlɔ ye min bolodara...
  Wa yɔrɔ dɔ la, serubi sanuman dɔ bɛ ka pan.
  Wa kɔrsi bɛna a kamanw tigɛ dɔɔnin !
  
  Aw ka da a la, jagokɛla tɛna a yɛrɛ di aw ma,
  Sarakalasebagaw si, walima mɔgɔ wɛrɛw minnu bɛ kɔrɔtɔ ni boli ye...
  A ka kɛ nɔɔrɔba ye,
  Walasa filibusterw kana sigi u makun!
  
  Kɛlɛ la, tiɲɛ don, dan bɛna kɛ i bolo, .
  Kɛlɛ la, jagokɛla tɛ se k"a yɛrɛ di!
  Juguw ye u yɛrɛ fin kɛlɛ la, .
  N y"a jira ko an ka kɔrw bɛ se ka kɛlɛ kɛ!
  
  O la sa, anw jagokɛlaw ye galon dɔ lamini,
  U ye Ɛsipaɲɔlikaw faga hinɛbaliya la...
  An bɛna faga ni a mago bɛ, hali miliyɔn kelen, .
  Ani an tɛna a fɔ abada ko , enough guys, okay!
  
  Frigate bɛ tasuma na sisan,
  Tasuma min bɛ a kɔnɔ, o bɛ tasuma don kosɛbɛ...
  An ye kali , a bɛ iko an ye kali Sitanɛ de la, .
  Ka fɛn bɛɛ tiɲɛ min tun ye alijɛnɛ ye min tun ye kɛnɛ ye!
  
  O cogo de la fɛn bɛɛ kɛra koɲuman ye
  Tiɲɛ don, an bɛ npogotigininw fana kanu...
  Bɛɛ bɛna sɔrɔ o nɔ na
  Muso bɛna susuli di a ma!
  
  An bɛna jagɛlɛya sɔrɔ, ka da a la, ka se sɔrɔ, .
  Ka fɛn bɛɛ kɛ ka ɲɛ ani ka ɲɛ...
  Joli dicogo, essay for duuru, .
  Ani k' a da fiyɛ ni kuncɛbaya ye !
  
  O bɛɛ kɔfɛ, Morgan, kapitɛni nɔɔrɔma, bɛ an fɛ,
  Min ye duguw jeni ni tasuma ye...
  O ataman belebeleba in dira an ma, .
  Mun bɛ sennatan ni nɛgɛ butikiw ye!
  
  Kuma surun na, jagokɛlaw ka sira bɛ yen - .
  Ka sɔgɔsɔgɔ, ka sɔgɔsɔgɔ, ni hinɛ tɛ...
  Jugu tɛna se k'an kɔrɔta,
  O bɛɛ kɔfɛ, i b"a dɔn, mɔgɔ o mɔgɔ ye bɔgɔbɔgɔ ye !
  
  An yɛrɛ t' an janto Dugukolo la , .
  An bɛna a ka biɲɛw kari ni jagɛlɛya ye...
  Wa an bɛna i gosi kosɛbɛ i ɲɛda la ni biriki ye,
  Ko a bɛna kɛ wuluwulu dɔrɔn ye foro kɔnɔ!
  
  Ayiwa, ani Louis, nin masakɛ in, .
  A bɛna kɛ nut ye dɔrɔn pirates fɛ,
  A tɛ masakɛ ye, nka a ye zeru dɔrɔn de ye, .
  Aw ka da a la ko hali pion nɛrɛma makarilen tɛ nafa sɔrɔ o la!
  
  Kuma surun na, Morgan bɛna se sɔrɔ tɔgɔba la,
  Kɛlɛbolo o kɛlɛbolo jugu bɛ ci an ma...
  An ye korsairw ye, i n"a fɔ monolith, .
  an ta doni kɛlɛ kama crusher !
  
  Waati na kɛ nɔɔrɔ la, da ne la, .
  Bɛɛ bɛna diɲɛ tilancɛ sɔrɔ...
  Jagokɛla ye waraba ye min bɛ fɛn minɛ, .
  A bɛna i bugɔ ni nɛgɛ ye i kɔ la ni namara ye!
  
  Ni an ye binkanni kɛ fo ka se nakɔ ma, .
  An bɛna soba cɛɲiw jɔ an yɛrɛ ye,
  Sitanɛ bɛ an fɛ fo abada,
  Wa, dugukolo kura bɛna don diɲɛ kɔnɔ!
  O kɔfɛ, jinɛw y"u ta k"u kunbɛn ni jikuru fagalenw ye minnu bɛ wele ko hyperplasme destructive. Wa a binna ni fanga ye orc kunsigilenw ka jikuruba dɔ kan. Wa an k'u jeni ɲɛnama, k'u tigɛli kɛ kebabuw ye. Ne kunsigi bɛ tasuma na, sisi bɛ wuli.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - ninnu ye halakili bajiw ye !
  Marinka sɔnna nin ma:
  - An b'an juguw tigɛ ka jigin k'a sɔrɔ seli si ma kɛ. Wa nin ye nɛnɛba ye, wa saya sanfɛla baji dɔ bɛ yen!
  Ani sungurunnin ye ologramu da tugun walisa a ka diya kosɛbɛ.
  Npogotigininw y'u yɛrɛ jira tugun.
  Sanfɛla kɛlɛ in tɛmɛna ni fanga ye kosɛbɛ. Machaonw y"u yɛrɛ sɔrɔ cogo gɛlɛn na ka tɛmɛ u tun bɛ miiri min na, nka u y"u yɛrɛ di dɔɔnin dɔɔnin, ka kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye.
  Natasha ni Zoya ye marifa ci ni u disi bilenman fununnenw dɛmɛ ye. Wa u ye swallowtail kurunw ci ni marifaw ye.
  Natasha y"a ta ka dɔnkili da ko:
  Npogotigininw tɛ kelen ye - .
  Fini, bulu, bilen!
  Nka bɛɛ b"a fɛ o cogo kelen na
  Walasa ka marifa ci ka ɲɛ!
  Wa kɛlɛcɛ y"a ka nisɔndiya jira min bɛ yeelen bɔ ani min bɛ i n"a fɔ perle.
  Zoya y"a kunkolo biri a jɛɲɔgɔn na k"a sɔgɔsɔgɔ ko:
  An tɛ sunguru nɔgɔmanw ye, .
  An bɛ dashingly chop swallowtails...
  An sen misɛnninw bɛ kɛnɛ kan, .
  I tɛ se ka i yɛrɛ tanga dɛsɛ ma!
  A y"a ka safir ɲɛw yeelen, minnu bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ ani minnu bɛ manamana.
  Aurora fana bɛ tasuma don ka dɔnkili da ni sɔgɔsɔgɔ ye:
  - N ye npogotiginin ye min ka nɛnɛ kosɛbɛ, .
  Hali ni sennasanbara ye nɛnɛ waati ...
  n"b"a fàga , n"a y"a Sɔrɔ ,
  Aw k"a dɔn ko sungurunnin bɛna kɛ cɛfarin ye!
  Svetlana fana bɛ kɛlɛ kɛ, wa a bɛ wale kɛ ni fanga ye kosɛbɛ. Ani a ka marifaw bɛ tiɲɛ ani u bɛ tiɲɛni kɛ.
  Svetlana, min tun bɛ marifa ci n"a senkɔniw ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  Yala i bɛ tilebin ye sankolo la wa?
  Tasuma bɛ ka jeni yen...
  Nin, i b"a dɔn, jahanama taamasyɛn don,
  Ani, sanfiɲɛba dɔ fana be yen!
  Natasha fana ye wulu hakilitigiw ka sɔrɔdasiw gosi . Wa tugun kɛlɛcɛ minnu binna, olu bɛ ka jeni. Nka jugu min tun bɛ kurun kɔnɔ, o kɛra Zoe ka butɔni digilen ye ni nɛgɛbere ye.
  Zoya ye dɔnkili da ko:
  - Bonya ka da an matigiw kan , .
  An bɛna fiɲɛ fanga jira...
  Aw kana aw yɛrɛ di dɔgɔtɔrɔw ma
  Spectrum fanga bɛ an fɛ!
  O npogotigininw ye kɛlɛcɛw ye minnu fanga ma deli ka sɔrɔ fɔlɔ. Wa ninnu ye sanfɛla kɛlɛcɛw ye. Wa ka fara o kan, a ka fisa u ma ka kɛlɛ kɛ sennasanbara dɔrɔn de la ani ka kɛ panti dɔrɔn ye.
  Cogo jumɛn na i tɛ se ka kɛ teriya ye ni o sunguru suguw ye? Hali ni tuma dɔw la a bɛ i n"a fɔ u tɛ teriya siratigɛ la.
  Ani u bɛ joystick butɔni digi cogo min na n"u ka sinbara bilenmanw ye, minnu bɛ kɛ ni shɔ ye. Ninnu ye ja cɛɲiw ye tiɲɛ na.
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka jugu gosi , ka butɔni digi n"a ka rubi sinji ye.
  A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  Aw ye ne jate mɔgɔ jugu ye
  Ɔwɔ, n bɛ se ka kɛ mɔgɔ jugu ye...
  Ɔwɔ, n bɛ se ka kɛ mɔgɔ jugu ye...
  Nka ni ne tun ye jagɛlɛya bɛrɛ sɔrɔ kɛlɛ dɔ la!
  Nka ni ne tun ye jagɛlɛya bɛrɛ sɔrɔ kɛlɛ dɔ la!
  Nka ni ne tun ye jagɛlɛya bɛrɛ sɔrɔ kɛlɛ dɔ la!
  Svetlana ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye ani k"a kɔlɔsi ko:
  - e, pariti, i bɛ mun kɛ ka segin o ko kelen kan siɲɛ saba ?
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman y"a kɔlɔsi cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - Seginkanni ye kalan ba ye !
  Kɛlɛcɛ blonde ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a kɔlɔsi ko:
  Ka n kunkolo wuli
  Aw ye a lajɛ ani ka segin a kan...
  Nin ye oh , oh, oh, ye.
  Nin ye ah , ah, ah!
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Ɔwɔ, nisɔndiya ! An ka sɔgɔsɔgɔninjɛw ɲigi!
  dimi gosi , ka butɔni digi n"a barajuru ye min yeelen ka bon kosɛbɛ ani min ɲɛ bilennen don, ka dɔnkili da ko:
  - Kelen fila saba naani duuru, .
  Sara ka kɛɲɛ ni ɲɔgɔn ye!
  An na mɔgɔ juguw bɛɛ faga,
  Ani an bɛna showdown dɔ labɛn!
  Aurora ye pan ka wuli ka sɔgɔsɔgɔ, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan:
  - A to boa constrictor ka kɛ ni kɔ jan ye , .
  Bends i n'a fɔ bridge...
  Kelen fila saba naani - .
  Bolo kɔrɔtalen don, senw ka bonya!
  Kɛlɛcɛw, tiɲɛ na, u b"u ka kuluba jira kɛlɛ la . Wa u bɛ kɛlɛ kɛ ni diyagoyaba ye.
  Ani u bɛ misiriw bɔ minnu fanga ka bon kosɛbɛ ka tiɲɛni kɛ. Wa u bɛ pan. Kelen bɛ bin ka ɲɛsin swallowtails ka space brigantine ma. Wa a bɛ kari ultra-cumulative wave lakanani. Ani brigantine bɛ pɛrɛn k"a sɔrɔ a ma kuma wɛrɛ fɔ.
  Aurora y"a ta ka dɔnkili da ko:
  An bɛ ja kɛrɛnkɛrɛnnenw ye,
  Brigantine fragments bɛ ka pan!
  Wa kɛlɛcɛ kunsigi bilenman in ye ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔnw la. Npogotigininw, tiɲɛ don, u donna gɛlɛya sugu bɛɛ la.
  nin kɛra tiɲɛ na nɛnɛ ni quasar ye ten .
  Npogotigininw bɛ ŋɛɲɛ... Wa, wuluwuluw bɛ taa a fɛ ka digidigi. Kosmik, hadamaden mansamara sɔrɔdasiw bɛ ka ɲɛfɛla sɛgɛsɛgɛli kɛ. Ani u bɛ kɛlɛ kɛ ni dimiba ye.
  Svetlana y"a kɔlɔsi ni hakilitigiya ye, k"a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ n"a ɲɛw ye minnu ye safir ye:
  - N ye siɲɛ kelen dɔrɔn de gosi
  Ani ɲɛ na yɛrɛ...
  Hooligan sungurunnin
  Aw kana ne lasiran ni Taganka ye !
  Wa a y'a ka wuluwulu nɔgɔlenw ni barikamaw jira. Nin ye sungurunnin ye min bɛ se ka ɲɛfɔ daɲɛ kelen na - super!
  Nka, daɲɛ hyper bɛnnen don kosɛbɛ!
  Aurora ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ, sanni a ka segin k"a sinbara bɔ, a kulɛri ye shɔ mɔlenba ye ani a ka di.
  Ne ye diɲɛnatigɛla ye, ne ye diɲɛnatigɛla ye
  Ne mago bɛ a la! Ne mago bɛ a la!
  Svetlana ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ, k"a fɔ ko:
  Ne ye sunguru cɛɲi ye
  Donc juste...
  N bɛ pan ka cɛ in kan
  Ani n" bɛna galop ni boli ye!
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman ye a kunkolo wuli:
  - Nin ye hakilina ɲuman ye !
  Wa sungurunnin ye saya nilifɛn tiɲɛnen ni mɔgɔfagala dɔ da jugu kan tugun, n"o ye a sin rubi ye.
  Wa nin ye gosili ɲumanba ye.
  Swallowtail Empire ka kɛlɛkurunba wɛrɛ ye tiɲɛniba sɔrɔ ani a pɛrɛnna ka tasuma don. Wa a tasuma ye fɛnɲɛnama caman tobi siɲɛ kelen na, k"u kɛ fɛnw ye minnu bɛ jeni.
  Nin npogotiginin ninnu cɛ ka ɲi kosɛbɛ, o ye siran ni waleɲumandɔn dɔrɔn de ye.
  Alisi fana bɛ ka kɛlɛ kɛ. A bɛ kɛlɛcɛ sigilan kelen kɔnɔ. A ka marifa barika ka bon kosɛbɛ. Hyperlaser marifaw fana bɛ yen minnu bɛ quark fusion kɛcogo pɔnpe. Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - I tɛ se ka ɲɛnamaya kɛ diɲɛ kɔnɔ ni Ala tɛ, ayi, .
  Nka a ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan ni npogotigininw tɛ, sigiɲɔgɔn...
  O la, i bɛ se ka da a la
  Nka ka da sungurunnin dɔ la...
  I yɛrɛ bɛ se k"o kɛ, hali ni i ye cɛden ye , .
  Nka Pasaran !
  Alisi ye sunguru cɛɲi ye kosɛbɛ. Ani Angelica, a jɛɲɔgɔn fana ka ɲi kosɛbɛ.
  Wa npogotiginin fila bɛɛ bɛ kɛlɛ kɛ ten. U bɛ baara Kɛ ɲɔgɔn fla-fla ani u bɛ baara Kɛ ni fɛɛrɛ kɛrɛnkɛrɛnnenw ye 'sènfɛ-kɛlɛ la.
  Angelica, cɛɲi kunsigi bilenman , y"a ta ka dɔnkili da ko:
  Dugukolo kan kungo ka bon, .
  Ni Baba Yagami ye...
  Wa diɲɛ laban na, .
  Scaffold ni axew ye!
  Alice ye ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔn na, k"a ɲɛda bɔ kɛnɛ kan, k"a fɔ ko:
  Egilisi ni dɔlɔminnan si tɛ , .
  Foyi tɛ senu ye...
  Foyi tɛ nin sungurunnin in na,
  O bɛɛ ye npogotiginin juguw ye!
  Wa kɛlɛcɛ ye ɲɛji cɛ a jɛɲɔgɔn na. Wa u ye o sonyalikɛlaw ye minnu ka bon kosɛbɛ ani minnu bɛ yeelen bɔ.
  Nka Alfmir bɛ ɲɛda kɛ u la monitor (monitɛri) fɛ ka dɔnkili da:
  Tasuma dibi dɔ bɛ ka wuli ne kɔnɔ, .
  N"a sɔrɔ a tɛmɛna ka tɛmɛn k"a faga...
  Aw ye dimi fanga bɛɛ don o gosili la,
    Sankolo yɛrɛyɛrɛli , dolow yɛrɛyɛrɛli!
  Alice ye a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye:
  - A bɛna kɛ koba ye !
  Angelica ye bɔgɔdaga digi ni a barajuru bilenman ye, ka tiɲɛni yɔrɔ wɛrɛ labɔ, k"a fɔ ko :
  N denkɛ, n den, .
  I tɛ sunɔgɔ nin waati in na...
  Wa jamana dɔnbali jumɛn na, .
  I hakili bɛna to ne dɔrɔn de la!
  Alfmir, tulonko la, a ye dɔnkili da, ka bɔ ni manɛwɛrɛ latigɛlen ye ka bɔ swallowtail ka homing missile la:
  N tɛna ɲinɛ npogotiginin kɔ
    Dumuni duman i n"a fɔ buru!
  Whoa, whoa , whoa , jɔrɔnanko !
  N tɛna ɲinɛ mɔgɔ si kɔ!
  Npogotiginin in fana ye tweet kɛ k"a jaabi ko:
  - nɔɔrɔ ka kɛ kɛlɛcɛw ye minnu bɛ kɛlɛ kɛ i n' a fɔ ntori !
  Alice ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kungo kɔnɔ aplomb ye. Ani ka butɔni digi ni rubi sinji ye. Wa o sinw bɛ a la minnu ɲɛ ye bulama ye, ani a bugun falen don kosɛbɛ, min sɔgɔlen don cogo dafalen na.
  Wa kɛlɛcɛ senw ka ɲi kosɛbɛ. Ani u bɛ ni senkɔni kurulen ye min ka di kosɛbɛ.
  Angelica y"a ta k"a kɔlɔsi ni fanga ye, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan minnu bɛ i n"a fɔ perle.
  A tun bilennen don kosɛbɛ ani a ɲɛw tun ye emerald ye.
  Kɛlɛcɛ tun kurulen don, a cɛmancɛ tun ka fin ani a kɔ tun ka ɲi. Nin ye ko ye min ka di kosɛbɛ.
  Npogotigininw bɛ dɔnkili da ko:
  Nɛrɛmuguma, nɛrɛmuguma nɛrɛma, .
  Tiɲɛni diminnen dɔ bɛ ka wuluw makɔnɔ!
  Kɛlɛcɛ ye a ɲɛw wuli n"a ɲɛw ye minnu bɛ kɛ emɛridi ye.
  Alfmir kɔni nana kɛlɛ la ni Swallowtail Ace ye. A y'a ɲini ka tugu elf kɔ. Elf ye manɛw kɛ ni seko ye. Wa a y'a ka kɛlɛcɛ wuli ka panni kɛ ka bɔ fan dɔ fɛ ka taa fan wɛrɛ fɛ. Wa a ɲɔgɔnna y'a Tà k'a da Minɛ ka surunya.
  Fanga forow ye ɲɔgɔn gosi. Ani u ye sɔgɔsɔgɔ tiɲɛ yɛrɛ la. Alfmir ye funteni dɔ ye . Wa sumaya tun bɛ woyo ka jigin wuluwulu ɲɛda nɔgɔlen na, min tun bɛ i n"a fɔ sungurunnin.
  Alfmir ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  Bain, bain, bain, bain,
  Infusion de chêne et bouleau...
  Bain, bain, bain, bain -
  N bɛ sugo kɛ npogotiginin sennasanbara dɔ la!
  Ologramme tigɛra ... Tutigɛbaga ɲɛmɔgɔ kan siranninba mɛnna:
  - I tɛ se ka nin lajɛ ! Aw ka na, ka t"a fɛ aw ka kɛlɛ degeliw la, walima aw ka sunɔgɔ!
  Valerka ye ɲɛji cɛ a teriw la k"a ɲininka ko:
  - O tuma na fɛ, degeliw, walima sunɔgɔ?
  Slava y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - an ka boli Hypermatrix jikuruw kan . Wa, fɛn dɔ ka bɔ diɲɛ kɛlɛba filanan na, o ka siri ɲɔgɔn na, dɔrɔn a cogo la min tɛ sariya kɔnɔ.
  Marinka ye a kunkolo wuli ko:
  - Belebele! Dɔrɔn ne tɛna kɛ denmisɛn ye tugun, nka ne bɛna kɛ sunguru baliku ye. Wa an bɛna kɛlɛ kɛ ni mɔgɔ ye i n"a fɔ Naziw, fanga ka bon kosɛbɛ dɔrɔn.
  Levki ye a kunkolo wuli ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Wa walasa diɲɛ kɛlɛba filanan ka mɛn.
  Cɛden saba ni npogotiginin dɔ y"u senkɔniw digi waati kelen na, ka fɛn dɔ jiginni kɛ.
  Marisikalo tile 8, san 1947, musow ka don. Wa cɛdenw ka kulu ɲɛmɔgɔya bɛ Komsomol sungurunnin dɔ bolo, n"o ye Marinka ye. Fiɲɛ duman dɔ bɔra saheli fan fɛ, ani Kaspiye kɔgɔji ye wuli ka bɔ a kɛrɛfɛ. A bɛ degere mugan bɔ tile fɛ kaban. Cɛden minnu bɛ bɔgɔdaga sɔgɔ, olu farilankolon don fo u cɛmancɛ la, wa u bɛ baara kɛ ni fanga ye ni sɔgɔlanw ye. Kungolo jɛlenw, bilenmanw ani dibimanw bɛ yeelen bɔ.
  Bin kura bɛ kari sow jukɔrɔ, wa a kasa bɛ bɔ fɛn kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ la, min bɛ mɔgɔ lafili. Kὲlɛden kɛmɛ fla ni fɔlɔ, Valerka Lagunov, y'i Jira o kulu in na. Cɛdennin in jiginna yan Tchernobog sago fɛ - u ko, k"a sɔrɔ balimamuso kɔrɔbaw bɛ yɔrɔ wɛrɛw la, kɛlɛ kɛ ni Naziw ye. Wa hali yen, Soviyetiki jamana ka ko ka gɛlɛn kosɛbɛ. Denmisɛnw ka bataillon sɔrɔdasiw bɛ fini minnu don, olu lajɛ . Bɛɛ sennasanbara don, hali ni marisikalo daminɛna. Wa a ka ɲi fana ko bi ye don duman sugu ye.
  Nka ka i sennasanbara gansan digi sɔgɔsɔgɔninjɛ kun na, o man di kosɛbɛ.
  Cɛdennin tutigɛbaga dɔ, nin Hypermatrix lakika virtuel in kɔnɔ , Valerka bɛ baara kɛ ni fanga ye. A ye cɛ barikama ye min dege, a tɛmɛna tasuma, ji ani nɛgɛ pibilikiw fɛ kaban. A sera ka taa bɔ yɔrɔ caman na. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la , Hypernoosphere diɲɛ kɔnɔ, "Star Wars" minnu tɔgɔ bɔra kosɛbɛ mɔgɔw fɛ, olu jeni yɔrɔ min na.
  Ani ka tɛmɛn diɲɛ diɲɛw kan. O la, foyi tɛna Valera Lagunov kabakoya , n"o ye terminator cɛden ye. A ye fɛn caman dege ani ka fɛn caman faamuya. Nka sisan a man kan ka bɔ kɛnɛ kan. I yɛrɛ ka dugukolo sɔgɔ dɔrɔn...
  A bɛ i ko a bɛ san tan ni saba ɲɔgɔn bɔ, nka a farikolo yɔrɔw bɛ ye kaban. O b"a to a bɛ bɔ a tɔɲɔgɔnw na. A lafiya bɛ ka juguya tuma bɛɛ ani ka ɲɛtaa sɔrɔ waati tɛmɛnen kɔfɛ. Wa fari bɛ dibi dɔ mara, a bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛmuguma ye, min bɛ sɔrɔ dugukolo kan ni yeelen naani ye. Wa nin fana bɛ mɔgɔ kabakoya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la marisikalo la, waati min na cɛden tɔw ka samiyɛ tansiyɔn tun bɔra kaban.
  A kɛlen ka pankurun kɛlɛli kɔ dɔ sɔgɔ Valera kɛrɛfɛ, Slava y"a hakili sama ka taa fangatigiw kan cɛnin tannen bɛ ka sɔgɔli kɛ.
  Tutigɛbaga, n"a si ni Valerka si hakɛ bɛ bɛn ɲɔgɔn ma, wa a janya bɛ se ka kɛ kelen ye, o y"a ɲininka ko:
  - Baasi tɛ, jɛɲɔgɔn, nka i sera ka tan ka ɲɛ min?
    Lagunov Jr , min delila baara gɛlɛn caman kɛlen kɔfɛ lɛrɛ damadɔw kɔnɔ, ko mɔgɔ si t"a janto a la, o kabakoyara k"a ye ko a tɔɲɔgɔn ye kuma fɔli nilifɛn sɔrɔ. O de kama, Valerka y"a latigɛ k"a mabɔ a la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, nsiirin kelen ma na a hakili la.
  Nka cɛnin min kunsigi bilennen don, o kɛra mɔgɔ kuncɛba ye. A ye cɛnin in gosi ka bɔ siniɲɛsigi la n'a sennasanbara gansan ye a kɔ la. Cɛdennin y"i yɛrɛ firifiri ani a y"a ye ko dimi dɔ bɔra a la. Ayi, nin ɲɔgɔnna fɛn, n"u y"u ja gɛlɛya k"i gosi, o tɛ se ka yafa.
  Ani Valerka ye cɛnin gosi a jaabi la , fɔlɔ gɛnɛgɛnɛ jukɔrɔ, o kɔfɛ ni o sen kelen ye siɲɛ caman tile-yɔrɔ la. Slavka binna ka taa bɔgɔdaga jukɔrɔ ani a ɲɛw wulila. A tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ dimi ni dimi fɛ, a tun tɛ se ka kuma kelen fɔ.
  Cɛden damadɔw, minnu ye sɛgɛsɛgɛli dabila, k"u ka sɔgɔlilanw wuli, u bolila ka taa Valerka fɛ. Tutigɛbaga cɛden y"a bolokɔnincininw siri k"a jɔ cogo la, a labɛnnen don k"a juguw jɛnsɛn i n"a fɔ wuludenninw. Wa a tun ma deli ka kɛlɛ kɛ ni o kɛlɛcɛ suguw ye fɔlɔ. kɛlɛɲɔgɔn juguw tun bɛ yen ka tɛmɛ o kan .
  O yɔrɔnin bɛɛ, polisiw ka fiyɛlikan dɔ mɛnna. Npogotiginin dɔ, sennasanbara nɔgɔlen dɔ, a girinna ka na u fan fɛ.
  Nin tiɲɛ yɛrɛyɛrɛ in na, a bɛ iko Marinka si bɛ san tan ni segin ɲɔgɔn na, a cɛmancɛ ka fin, nka a ye farikoloɲɛnajɛla ye, wa a sennasanbaraw barika ka bon ani u farikolo ka bon. Kunsigi jɛman bɛ siri kɔ la ka kɛ kunsigi jɛman ye. She's pretty , hali ni i tɛ se k'a wele ko klasiki cɛɲi, nka a ye o ɲɔgɔnna hit ni cɛw ye. Kɔrɔya sanfɛ, cɛya dawolo ani ɲɛ minnu bɛ fɛnw jira, i n"a fɔ partisan afiriki.
  Ani kan jɛlen, min bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - A' y'a to ! Kɛlɛ sugu jumɛn bɛ kɛ?!
  Cɛdenw pɛrɛnna Valerka kan ni kan kelen ye ko:
  - Nin dunan in y' an ka Slava gosi !
  - Yala i ye Slavka gosi wa?! - Marinka ye Lagunov Jr filɛ . Wa a ɲɛda barika banna ka kɛ ɲumanya ye. Npogotiginin y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  -Yala i ye o hooligan Slavka faga wa?
  Valerka y"a jaabi ni tiɲɛ ye ko:
  - n tun na tɔw fana gosi n' u tun y' u sen don !
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli k"a nisɔndiya:
  - Kanuya! N ma deli ka mɔgɔ ye min bɛ ni abs sculpted ye i n"a fɔ e.
  Terminator cɛnin y"a farikolo yɔrɔw kɔrɔta k"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Degeli ni balo ɲuman bɛ dɛmɛ ka farikolo fanga bonya ani ka tigɛ.
  Marinka, i n"a fɔ a b"a teri kɔrɔ ye a siɲɛ fɔlɔ la ( nka hypermatrix kɔnɔ, i bɛ se ka hali hakilijagabɔ wɛrɛ kɛ i yɛrɛ ye!), a barika banna ka cɛnin filɛ ni siga ye, k"a kɔlɔsi:
  - Nka i ye nɛrɛ ye cogo min na. Hali Turkmenikaw ka jɛ ka tɛmɛ i kan!
  Terminator tutigɛbaga Valerka y"a jaabi ni tiɲɛ ye pewu:
  - A bɛ kɛ dɔrɔn ko fari bɛ ten...
  Npogotiginin y"a sɔsɔ ko:
  - Nka i kunsigi ye bulama ye. Wa i ɲɛda ye Slavikɛ ye, nka i bɛ i n"a fɔ sunguru nɛrɛma !
  Valerka ye nisɔndiya jira k"a jaabi ko:
  - N ye kɛlɛbolo suguya caman kalan yɔrɔw la minnu ka timi. Nin ye ne ka credo ye! Donc... Kana n jalaki...
  Npogotiginin Larisa, min tun bolila ka taa kulu la sisan, o ye lasɔmini kɛ:
  - I janto! Polisi kɛrɛnkɛrɛnnenw bɛ se ka na ka taa a lajɛ. O la, kana a fɔ ko nin ye mɔgɔ kura ye.
  Marinka ye yamaruya di ka surunya ko:
  - Slavka bɔ kɔdingɛ kɔnɔ ka hɛrɛ kɛ n'a ye ! An mago tɛ sɔsɔli la ka kɔn kɛlɛ ɲɛ!
  Valerka ye a yɛrɛ pan ka jigin. A ye cɛdennin dɔ ta min farikolo ka bon kosɛbɛ, hali n"a ka dumunifɛnw tun ka dɔgɔ, k"a fili san fɛ. O kɔ, a ye pan ka bɔ bɔgɔdaga kɔnɔ ka cɛnin minɛ a ka pankurun cɛmancɛ la. O cogo la, ka kɛ sababu ye ka cɛden tɔw ka kulekan ni dusu ye.
  Valerka y"a ɲɔgɔnna hɛrɛ sɔrɔbali kɔ masiri. A ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka na a hakili la.
  Slavka y"a filɛ ni dimi ye, nka bonya sɛbɛnniw tun bɛ a kan na:
  - Ayiwa, e... I ye n lamaga ten... Ni i seko bɛɛ ye !
  Terminator cɛden Valerka y"a kunkolo wuli cogo jugu la:
  - Ayi! A ka nɔgɔn hali bi! Ni Alemaɲikaw gɛrɛla, i bɛna a ye ka gosi ni i fanga bɛɛ ye, o kɔrɔ ye min ye!
  Slavka magara a ka abs la. Cɛdennin dɔ sen jɛlen ni cɛɲi dɔ tora a kɔnɔbara ni a disi la cogo jɛlen na. Nka kolotugudaw, tiɲɛ na, u ma kari, o la an ka se ka baara kɛ.
  Ani ka dugukolo sɛgɛsɛgɛ ni sɔgɔlan ye ka tɛmɛ lɛri kelen kan, o tɛ diya kosɛbɛ!
  O bɛɛ n"a ta, cɛnin ye Valerka ɲininka ni hakilisigi ye ɲininkali min tun bɛ ka tutigɛbaga tɔɔrɔ:
  - Mun na i ye nɛrɛ ye ten ?
  Leninist kamalennin Valerka, a kɛlen kɔ ka miiri segin bisaba kɔnɔ, a y"a jaabi ko:
  - Ni n b"a fɛ ka tiɲɛ fɔ, n ye kalo damadɔ kɛ yɔrɔ la, tan bɛ don n fari la tiɲɛ na, o kɔfɛ, n t"a fɛ ka taa !
  Slavka ( min hakili jiginna hypermatrix kɔnɔ fana!) ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni siga ye:
  - Afiriki kɔnɔ, walima mun ?
  Leninist kamalennin in y"a minɛ o yɔrɔnin bɛɛ la nin version in na:
  - Ayiwa, ɔwɔ ! I y"a ye i yɛrɛ ye ko mɔgɔ nɛrɛmaw sigilen bɛ Moskow kabini san damadɔ, nka hali bi u ka tan tɛ ban!
  Slavka ma sɔsɔli kɛ ka baro in wuli ka taa barokun wɛrɛ la, nka a ye barokun min bɛ tali kɛ a yɛrɛ la fana:
  - I ye kɛlɛ dege min ka ɲɛ ten ?
  Valerka y"a jaabi a ka lafiɲɛ dɔɔnin kɔfɛ ko:
  - n tun bɛ ni ladilikɛlaw ni ladilikɛla barikamaw ye... U ye kalan kɛ lakɔli ɲumanba dɔ la !
  Slavka ye hakilina di a jɛɲɔgɔn ma ko:
  - Wa i bɛ Marinka degun ka kɛlɛ kɛ. A ye kɛlɛcɛw dege, wa kɛlɛ min bɛ kɛ n"i ye, o bɛna diya kosɛbɛ!
  Valerka Lagunov ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kanba ye ani a y"a fɔ ko:
  - Ayiwa, i kana na n kɔrɔ ten ! An k"a jate ko an si hakɛ ye kelen ye!
  Slava y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Kun dɔw la, i bɛ i ko mɔgɔ kɔrɔba kosɛbɛ !
  Terminator cɛnin, k"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan, k"a jaabi ko:
  - A bɛ iko i fɛ bawo ne ye i bugɔ !
  Slavka y"a ɲini ka Valerka gosi o jaabi la, nka a y"a bolo minɛ nɔgɔya la wulu kan, ka ŋɛɲɛ kɛ, k"a jaabi ko:
  - Ayi! Kana nin kɛ, n"o tɛ, n b"a to i ka bɔgɔdaga duguma suman tuguni!
  Slavka ye a latilen:
  - Nin ye, tiɲɛ na, anti-tank ditch ye.
    Lagunov Jr ye ŋɛɲɛ kɛ ko:
  - I na jeni i ko waraba !
  Dibi tun bɛ ka don kaban , Marinka ni Larisa ye cɛdenw wele sufɛdumuni na. Ikomi Kaspian kɔgɔji bɛ kɛrɛfɛ, jɛgɛ tun ka ca, ka fara kɔgɔ kan, nka buru tun tɛ se ka kɛ, ani buru sugu dɔ min ɲagaminen don kini la.
    Cɛdenw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni fanga ye. An ye dumuni kɛ i n"a fɔ sɔrɔdasi, teliya la. O kɔfɛ, an ye baara kɛ waati dɔ wɛrɛ kɔnɔ, dibi la kaban, hɛrɛ la sankolo tun jɛlen don. O kɔfɛ, k"u yɛrɛ datugu ni bɔrɔ ye, k"u yɛrɛ siri ɲɔgɔn na walasa a ka sumaya Marisikalo su nɛnɛba la, cɛden sɛgɛnnenw y"u ɲɛw datugu. Nka ne tun tɛ se ka sunɔgɔ. Juguw ka awiyɔnw bɔra sankolo la ani u y"a daminɛ ka bɔnbɔnw ci ni fanga ye.
    Cɛdenw siranna ka pan ka bɔ. U dɔw, minnu tun tɛ u yɛrɛ minɛ kosɛbɛ, olu yɛrɛ ye marifa ci fasisiw ka wuluw la, nafa foyi tun tɛ min na ka bɔ yɔrɔ jan ten. Valerka Lagunov fana ye pan ka wuli. Terminator cɛnin ye pan ka taa marifa belebele kelenpe la min tun bɛ bataillon kɔnɔ. A ye marifa ci ka bɔ o la. Alemaɲi wulu dɔ y"a daminɛ ka sisi bɔ ani a y"a daminɛ ka tasumamuguw falen.
    Cɛdenw y"a daminɛ ka pɛrɛn ni bonya ye. I ka kan hali bi ka se ka jet mobili dɔ fili ka bɔ o yɔrɔ jan na. Wa Leninist kamalennin Valerka tora ka marifa ci, ani "kɔnɔ" wɛrɛ ye girin ka jigin, ka sigarɛti min ni yeelenw ye.
    Ranger cɛnin ye dɔnkili da ko:
  - I, wulu, i bɛ ka gosi ɲɛda la. Ne ye star terminator ye, ne tɛ goodbye pop ye!
  Ani Hitler ka pitɔn sabanan min kamanw tun bɛ yen, o tigɛra. Valerka tun bɛ se ka taa a fɛ ka marifa ci hali bi, nka Slavka y"a pan ka don o ɲɔgɔnye in na, k"a pɛrɛn ni jigitigɛ ye ko:
  - Ka di! A to ne fana ka marifa ci!
  Valerka y"a yɛrɛ di a ma k"a sɔrɔ a ma miiri a la, hali k"a sɔrɔ a tun b"a miiri ko o tɛ hakilina ɲuman ye.
  Slavka y"a daminɛ ka marifa ci ani ka kuma ni a ka marifa ye ni jigitigɛ ye. marifaw ka bandiw binna ɲɔgɔn kɔfɛ . Ni u lankolon don, u tun bɛ i n"a fɔ pitɔn kɔngɔlenw. Nka tasuma tun tɛ foyi ɲɛ. Marifaw, hali n"u ye jet mobiliw gosi, u tun bɛ pan dɔrɔn ka bɔ u kan ka bɔ yɔrɔ jan. A laban na, marifa dan fitinin banna, ani Slava, a dusu tiɲɛnen, k"a bolokɔnincinin gosi marifakisɛ da la.
  Wa o kɔfɛ a kulela, nɛgɛ tun ka suma kosɛbɛ ka bɔ marifaci in na. Ani, tutigɛbaga jatigɛwalekɛla y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Nka marifa t"a ci, nka a bɛ kasa bɔ nɔgɔ la !
  Valerka y"a sen lamaga ni seko ye kosɛbɛ duguma, Slavka binna k"a sɔrɔ a ma gosi dugukolo yɛrɛyɛrɛ fɛ. Nka, mɔgɔ kelenpe min tun ka kan ka dimi, o tun ye a yɛrɛ ye. Lagunov tun b"a miiri ko o bɛna kɛ ten. Wa hali o bɛɛ la, a y"a to jatigɛwalekɛla kunsigi bilenman in ka karitiw ci.
  Nka, lafiya dɔ kɛra , cɛdenw taara u da tugun. Sini, walima a dɔgɔyalenba la sini o kɔfɛ, Krauts bɛna ɲɛfɛla tigɛ ka laban yan. Wa yan fan kelen fɛ, Volga baji bɛ woyo, ani fan wɛrɛ fɛ, Kaspian kɔgɔji bɛ jibɔ. Donc (o la) cɛw tɛ taa yɔrɔ si.
  Valerka Lagunov ye sugo dɔw kɛ minnu tun bɛ kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ lafili , wa u tun tɛ faamuya pewu.
  - Kuma tugun, vacuum-headed ! - Komandan bee y'a tigɛ. Drɔnw tun bɛ i ko u tun ka bon ani u tun ka bon, u senw tun bɛ ni farikoloɲɛnajɛla ŋanaw ka biceps wulilenw ye. Nka u ka sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛ kɛ fɛn ye min tɛ jɛya, wa u ɲɛdawolo tun bɛ laban kɛnɛ kan. Ayiwa, komandan ka epaulettes bɛ kɛ sanu ye, hali ni dolow tɛ ye, wa, jiribulu pinki cɛɲi dɔ bɛ a kun na.
  Wa diɲɛ yɛrɛ bɛ i n"a fɔ nsiirin, wulu da wulilen don a sen wɔɔrɔ kan, a bɛ tulon kɛ caterpillar laptop kan kan saba la. Denmisɛnw filɛ nin ye minnu bɛ taama ni kɔli bilenmanw ye. U ɲɛ na, Lenin ka kamalennin Valerka ye siran ni tɔɔrɔ sugu dɔ minɛ. O tutigɛbaga ninnu ka finiw hakili ka di, nka kun dɔw la, u senw jɛlen don, wa u joginlen don kosɛbɛ, i n"a fɔ u wajibiyara ka taama kilomɛtɛrɛ caman kɛ kulu siraba dɔ kan min falen bɛ farakurunw na.
  Valerka Lagunov tun bɛ ka a yɛrɛ sɔrɔ ka taa a fɛ, nka siran lakika tun tɛ yen. Cogo dɔ la yan fɛn bɛɛ tɛ tiɲɛ ye, hali tile naani bɛ sankolo la, wa u cogoya tɛ dugukolo ta ye pewu. Sugo, sugo jan min bɛ kɛ cogoya la, n"i ma kunun tiɲɛ na sɔgɔma, o bɛ se ka fɛnw ta minnu tɛ se ka kɛ kosɛbɛ, o bɛ kɛnɛya ka tɛmɛ Ameriki dɔnniyako filimuba kan. A bɛ kɛ bɔnɛ ye dɔrɔn ko kɔfɛ, i hakili tɛ foyi la ka bɔ ala Morpheus ka o jikuru suguw la.
  Nka yan, cogo dɔ la, dusukunnata lakikaw bɛ yen, farikolo girinya bɛ a la, wa ni dron dɔ y"a senna-tɛgɛrɛ kɛ a duguma-yɔrɔ la, a sennasanbaraw sennasanbaraw y"a jaabi ni dimi lakika ye. Wa ja in ye ɲɛda min gosi, o tun bɛ dimi kosɛbɛ, wa dronw kasa tun ye tiɲɛ ye kojugu , o ye mugu ni donsokɛ kobali ɲagaminen ye. A yɛrɛ bɛ i nuguw sɔgɔsɔgɔ ani k"a to i b"a fɛ ka sɔgɔsɔgɔ. Ayi, sugo bɛ se ka kɛ nin cogo la hali bi, i bolow ni i kɔkiliw bɛ dimi, ani i bolokɔniw bɛ sɔgɔsɔgɔ bolokɔfɛfɛnw fɛ.
  Tiɲɛ don, i n"a fɔ a tɛ kɛ dugu kɔnɔ cogo min na, gazi walima fɛn o fɛn kasa tɛ yen min ye gazi monoksidi ye. Fiɲɛ bɛ na ni kungo kasa dumanw ye tuma ni tuma ka bɔ jiriw ni falenfɛnw na minnu bɛ falen, minnu falen don kosɛbɛ. Nka siya min yiriwara ka tɛmɛ dugukolo kan siwili kan, kɔnɔna jeni motɛri tɛ yen, o ye ko ye min bɛ kɛ cogo la.
  Leninist kamalennin Valerka hakili jigira cogo min na dɔnniyako sɛbɛnnikɛla ŋana Jules Verne y"a fɔ ko kuran mɔtɛriw bɛna fanga sɔrɔ bolifɛnw ni don o don ɲɛnamaya kɔnɔ. Nka hali bi, kɔnɔna jeni motɛri min bɛ kojugu ani min man di, o ye se sɔrɔ san kɛmɛ mugannan na.
  Valerka ye a lamini lajɛ tugun, a terikɛ tun bɛ min, nin kosmikɛ Marinka in? Yala a tun bɛ sogo bɔ tiɲɛ na fana, wa mun b"a makɔnɔ sisan?!
  Sigida " polisiw " ka mobili bɛ i n'a fɔ bɔgɔdaga wulilen, a cogoya ye oval dɔrɔn ye ani hadamadenw ka lanpanw bɛ manamana pewu . Leninist kamalennin Valerka filila ni gɛlɛya ye kosɛbɛ kurunba kɔnɔ, a tun bɛ ɲini k"a jogindaw kari, ani da min bɛ se ka kɔsegin, i n"a fɔ a bɛ suguba dɔ kɔnɔ, o datugulen don a yɛrɛ ma. O cogo kelen na, cakɛda min tɛ lamaga, i n"a fɔ wuluwulu, o girinna ka taa cɛnin sennasanbara la, ka kolo minɛ kosɛbɛ.
  Valerka kulela k"a ɲini ka cakɛda sama ni a bolow sirilen ye a ɲɛfɛ:
  - A bɛ dimi, aw kana !
  - A ka fisa i ka i ka pantalon siri ! - Cɛdennin kan dɔ y'o fɔ a ye.
  Valerka Lagunov y"a yɛrɛ wuli. Ni an y"a jateminɛ ko a tun bɛ ni suruku ye, o laɲini tun bɛ i ko tulonko. Telefɔni kamera tun yeelenna ni yeelen ye min ɲɛ ye binkɛnɛ ye, wa a bɔra so sanfɛla bɛɛ la tiɲɛ yɛrɛ la. Yeelen tun ka di, wa kun dɔw kosɔn cɛnin hakili sigilen don o yɔrɔnin bɛɛ. A ye a ɲɛw da kumalasela kan .
  Cɛdennin gansan dɔ, min ɲɛ ye bulama ye, i n"a fɔ Valerka Lagunov, nka a ka kurunba tigɛlen surun, i n"a fɔ a kunkolo tigɛra, wa a kunsigi tun bɛ segin ka falen kaban. Valerka tun ye kunsigi tigɛ kɛsu tilancɛ ye, wa a tun man gɛlɛn ka Changé waati tɛmɛnen kɔfɛ , o la sa, kun tun tɛ a kunsigi tigɛ.
  Cɛden wɛrɛ bɛ a fɛ , a bilennen don dɔɔnin, ani sunguru janya dɔɔnin, a ka dɔgɔ. Cɛden minnu bɛ dugukolo kan kosɛbɛ, ni tan ka ɲi, nka dibi tɛ. Erɔpu cogoyaw ɲɛda bɛnnenw ani, laala, hali ɲɛda cɛɲiw ni fototalan. Finiw hakili ka di : kamisɔn, blɔzi, samiyɛ surun ani sɔgɔli surun, min pentalen don ni falenfɛnw ye sanjiba kulɛri bɛɛ la, nka sennasanbara, a senw ni a gɛnɛgɛnɛw binna , sa min bɛ sogo dun ani min ɲɛnama don kosɛbɛ, nɔrɔlen bɛ a kininbolo sen na.
  A tɛ siran fewu, wa hali a bɛ iko a ka dɔgɔ ni Valerka Lagunov ye .
  Terminatɛri cɛnin y'a bolo da u kan k'a fɔ ni hakilisigi yelen ye :
  - A ka ɲi. An ka ɲɔgɔn dɔn.
  Jaabi kɛra makun ni ɲɛmajɔli ye. O kɔfɛ, Leninist kamalennin Valerka tɛmɛna ni daŋaniya maloyalen ye:
  - n ma foyi kɛ, nka denmisɛnw tɛ kaso la foyi kosɔn ?
  Cɛdennin kunsigi bilenman dɔ, ɲɛda jan, i n"a fɔ denmisɛnnin ɲɛnajɛla min ye Peter Pan kɛ Ameriki filimuba kɔnɔ, o y"a bolo kɔrɔta k"a jaabi k"a fɔ ni dusukasikan ye :
  - I tε sigida la. Wa nin bɛ se k"a jalaki ko a ye espionnage (sɛgɛsɛgɛli) kɛ ani ka dancɛ tigɛcogo jugu kɛ.
  Valerka , min hakili ɲagamina, a y"a ɲɛkisɛw gosi siɲɛ fila-fila ani k"a ɲininka ko:
  - N'o don, o tuma... Mun na i bɛ irisikan fɔ kosɛbɛ ten ?
  Cɛdennin blond ye nin jaabi:
  - Sabula jahanama kɔnɔ bɛɛ bɛ irisikan fɔ, wa sankolo dɔrɔn de la u bɛ heburukan fɔ !
  Cɛdennin kabakoma ani tutigɛbaga ye ŋɛɲɛ kɛ ni dusukasi ye ani ka da tugu. O ye n hakili jigin Soviyetiki tulonko kɔrɔ dɔ la. A ka c"a la, yala nin ye sugo ye wa walima sugo tɛ? Fɛn o fɛn bɛ yan, o ye tiɲɛ ye kojugu fo i tɛ se ka siko kɛ. n' a sɔrɔ a ye sɛgɛn tugun ka don diɲɛ dɔ la min dabɔra Tɛrɛnɔbɔg fɛ . O cogo la, a jɛlen don mun na nin diɲɛ in bɛ wele ko jahanama.
  Cakɛda min tun bɛ Valerka Lagunov sennasanbara kan , o yeelenna dɔɔnin ani ka funteni damadɔ bɔ radiyatɛri la. A ka c"a la, yan waati ka suma, cɛnin ye sumaya jikuruw lamaga minnu bɛ bɔ a ɲɛda la. Npogotiginin min sennasanbara fana sirilen bɛ , o magara a ka cakɛda la k'a ɲininka ko :
  - I kana i gɛrɛ kosɛbɛ ten, i bɛ kurukuruw to yen !
  Jagokɛlaw, i n"a fɔ u ɲɛnama don tiɲɛ na, u y"a jaabi ko:
  - I ye nanbarakɛla ye, i b'a fɛ ka boli wa?!
  Npogotiginin y"a bolow labɔ ni dɛmɛ tɛ, k"a kɔlɔsi ko:
  - Wa i bɛ se ka taa min, hali n'i bolila ?!
  Cɛdennin kunsigi bilenman in y"a Jira ko:
  - Dumuni ni fɛn minnu bɛ yan, olu bɛɛ bɛ ni dantigɛlisɛbɛn ye !
  Okovy ye jaabi surun di ko:
  - An tɛ hakilinaw di. Kɔlɔsili tɛ farati lase kɛnɛya ma.
  A bɛ iko u tun tɛ kɔrɔtɔ ka taa n"u ye sigida kasobon na. Mɔgɔ wɛrɛ tun bɛ ka lajɛ. Npogotigi kɔrɔba dɔ gɛrɛla ka don a kɔnɔ. Beautiful , hali ni yan, a bɛ iko, mɔgɔw bɛɛ bɛ i n"a fɔ Hollywood - a tɛ kurukuru ye, a tɛ fili ye. Drone polisiw y"a ka sanbara ta, npogotiginin min kɛra kasoden ye, a ɲɛji bɔra kosɛbɛ.
  Valerka, min tun ɲinɛna cɛnin kunsigi bilenman ka jaabi laban kɔ ka bɔ a kun na, o hakili jigira yɔrɔnin kelen ko nin ye kabako ye. A ye ɲininkali kɛ tugun ko:
  - O tuma na fɛ, i bɛ Irisikan dɔn cogo di ? Ɔwɔ Heburukan fana wa?
  Kasoden cɛnin ma jaabi di o yɔrɔnin bɛɛ la, bolokɔnincininw fana tun sirilen bɛ a bolokɔninw na. Dɔ wɛrɛw fɛ, u sen kelen dɔrɔn de tun sirilen bɛ ni siri ye. Leninist kamalennin Valerka y"a janto kɛrɛnkɛrɛnnenya la nin ko in na, n"a sɔrɔ nin cɛ in ye kojugukɛla faratilen ye wa?
  Jaabi ma sɔrɔ, sungurunnin dɔrɔn de y"a fɔ ni dususuma ye ko:
  - Daɲɛ bɛɛ yan... - Wa a y'a bolokɔnincinin da a dawolo la.
  Valerka Lagunov y"a faamu ko u tun bɛ ka bugɔ. Wa a dusukunnataw tiɲɛna pewu. Sanfɛla taama in labanna ni mɔgɔ minɛni ye. Fɛn min tun ma deli ka sɔrɔ ne fɛ fɔlɔ. Hali ni ale, tiɲɛ na, a ye o filimu filɛ. N hakili jigira filimu na min tɔgɔ ye ko "The Client", waati min na cɛnin minɛna walasa ka kunnafoni bɔ a la. Nka, o kɔfɛ , a jigira sɔngɔ gɛlɛn na, a tun bɛ lafiɲɛ dɔrɔn soba dɔ kɔnɔ min tun ka bon a kelen na. Nka o dususalo sugu si tun tɛ yan. U ye cɛden fila ni sunguru kelen wɛrɛ fili. Banc min datugulen don dɔɔnin ni plastiki ye, o ka surun kaban. Nka a kɛra i n"a fɔ mobili wululen y"a daminɛ ka teliya, o kɔfɛ, cɛ bilenman y"a fɔ ni dususuma ye ko :
  - An bɛ jahanama sɔrɔ yan. Mɔgɔ caman dɔrɔn de dalen b"a la ko nin ye sigikafɔ ye. I senna tigɛ, wa i ye kojugukɛla ye kaban min bɛ kalan kura de wajibiya!
  Denmisɛnnin finman in y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - Fɛn o fɛn bɛ yan, o ye fɛn fitinin ye, fo Adolf. A y' a kunkolo biri kunsigi bilenman in na .
  Npogotigi kɔrɔba ye sɔgɔsɔgɔba kɛ:
  - N taamana ka bɔ senna-tɛgɛrɛ la tugun. Sisan, ne bɛna wajibiya ka sennasanbara kɛ kungo kɔnɔ, wa laser bɛna tasuma don fili fitinin na.
  Cɛden minnu minɛna, olu fana ye kulekan bɔ ko:
  - An ye sira taamaʃyɛn ɲagami dɔɔnin dɔrɔn. Ka fara o kan, jaw bɛ ka Changé tuma bɛɛ!
  Leninist kamalennin Valerka y"a ɲɛw gosi k"a kɔlɔsi ko:
  - Yala mɔgɔw bɛ kɛ jɔnw ye sumanw fɛ wa ?
    Kunsigi bilenman y"a bolokɔnincinin lamaga ni hakilisigi ye:
  - A tɛ mɛn kojugu !
  Cɛdennin bolokɔfɛfɛnw ye pɛrɛn ni dususuma ye, ani o yɔrɔnin bɛɛ la, a ɲɛda wulila dimi fɛ. Sparks bolila ka tɛmɛ n bolow fɛ, a bɛ iko shock discharge dɔ kɛra. Cɛdennin y'i yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, sunguru belebele dɔ y'a minɛ k'a sɔgɔsɔgɔ a tulo la:
  - Kana u tulo geren. An tɛ se ka se sɔrɔ sistɛmu kan, o la a ka fisa an ka kanminɛli kɛ!
  Kunsigi bilenman y"a kunkolo wuli cogo jugu la, a ɲɛda jɛlen kɛra jɛman ye, nka a ma foyi fɔ. N"a sɔrɔ hali o ma kɛ o cogo la siran kosɔn.
  Valerka fana dimina nin ko in na : bɛɛ wajibiyalen don ka taama formation (dafalen) la ani senna-taama na. A bɛ iko Kore Worodugu walima fɛn wɛrɛ min ka jugu ni o ye. Ani o kɔfɛ, a bɛ gosi ni laser ye.
  Nka min bɛ mɔgɔ Dimi kosɛbɛ, o ye ko a bɛ iko nin diɲɛ ninnu bɛ mara ni suman farikolo-ɲɛnajɛw ni suman belebelebaw ye, wa u kɔfɛ mɔgɔ dɔ min bɛ i n"a fɔ kosɛbɛ i n"a fɔ Star Wars ka cɛfarin-kɛlɛcɛ. Hali tɔgɔ in bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na: Fjabba , tiɲɛ na, Corpse. Wow, o ye tɔgɔ ye min bɛ dictateur (jamanatigi) ma.
  O sudon wotoro min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o panna ka don kasobon kɔnɔ. A jɔra ka ɲɛ, u yɛrɛ ma yɛrɛyɛrɛ kosɛbɛ. Yan, Valery jenilen don siran fɛ ko a bɛ se ka don kaso la, ani ka ɲɔgɔn sɔrɔ ni kojugukɛla ŋanaw ye dilan kan. Cɛdennin y"a ɲini k"a yɛrɛ lasun ko a bɛna sigi n"a tɔɲɔgɔnw ye, wa cɛdenw bɛna bɛn ɲɔgɔn ma cogo dɔ la. Nka ne senw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ hali bi. Hakilitigi, walima n"a sɔrɔ sibɛri bɛ u kɔnɔ, cakɛdaw yɛrɛ ye senw hɔrɔnya, ani Valerka senkɔniw karilenw ye wuli ka wuli garadiw ka lastikuw kɔfɛ . O kɔfɛ, mɔgɔ minɛlen tɔw senkɔni jɛlenw nka u saniyalen don, olu ye yeelen bɔ.
  Suman damadɔ tun bɛ kɛnɛba in kɔnɔ, ka fara mɔgɔ tan ni fila wɛrɛw kan minnu minɛna. Mɔgɔ kura minnu nana yan, olu tun sigilen bɛ ka kɛɲɛ ni u janya ye kulu kelen kɔnɔ, sumanw ni patɔrɔn tun bɛ sɔgɔsɔgɔ:
  - Aw ka jɔ yɔrɔ kelen na !
  kasodenw jɔlen tora u ɲɛ na i n' a fɔ sɔrɔdasi minnu bɛ ɲɛfɛ . I ka kan ka jɔ yɔrɔ kelen na, k"a sɔrɔ i ma i bolo walima i sen lamaga! Valerka kinin fɛ, npogotiginin dɔ jɔlen tun bɛ yen, a tun bɛ fini dɔ dɔrɔn de don min tun bɛ ɲini ka kɛ fɛn ye min bɛ ye, a sinw tun bɛ ye min fɛ, a sinw tun tɛ ni sosɛti ye, ani fini surun dɔ. Cɛdennin ye cɛɲi dun n"a ɲɛw ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la a sen jɛlenw dafabaliw, n"u fari jɛlen don ni nɛgɛ ye, n"a kɔkiliw ye cɛɲi ye, ani tiɲɛ na, a sinbaraw ka rosɛti bilenmanw ye minnu bɛ yeelen bɔ.
  O yɔrɔnin bɛɛ, suman y"a ka bere wuli, kuran min bɔra ka bɔ, o ye Valerka Lagunov gosi a ɲɛda la. A kɛra i n"a fɔ mɔgɔ dɔ y"a gosi ni bere gɛlɛn ye , sɔgɔsɔgɔninjɛw binna a ɲɛw la, wa cɛden minɛlen ma bin dɔrɔn bawo polisiw ka dron fila-fila y"a bolow minɛ k"a bila a nɔ na. Ani kulekan dɔ min bɛ mɔgɔ bagabaga:
  - N y'a fɔ i ye, i hakili sigi !
  Leninist kamalennin Valerka jɔlen tora a sen kan a ma sabati, yeelen dɔ tun bɛ a ɲɛ kɔrɔ, nka ni sago cɛsiri ye a y"a ɲini a kana sɛgɛn. Miirili dɔ ye n kun na: a ka kan ka kɛ dimi ye cogo min na sɔrɔdasiw ka kɛ kɔlɔsili baara la. Nka u ye bɔnɛ ye ani u bɛ nɛnɛ muɲu. Wa a ka suma yan, a bɛ tɛmɛ degere bisaba kan dɔɔnin. Funteni funteni tɛ yen.
  Valerka Lagunov, walasa k"a hakili bɔ cogo dɔ la, a y"a ɲini ka kasobon lamini lajɛ k"a sɔrɔ a ma a kunkolo wuli. A ka c"a la, foyi kɛrɛnkɛrɛnnen tɛ, kogo janw bɛ a lamini na, hali ni nɛgɛbere tɛ yen, nka sanfɛ, kɔkanna sugu dɔ bɛ yen min bɛ wuli ka ɲɔgɔn falen-falen pinki ni bulu. N"a sɔrɔ o ye, i n"a fɔ dɔnniyako la, fanga-yɔrɔ, walima kala minnu dilannen don ni HF ye, cɛnin y"o miiri. Wa a kɛra bɔnɛ ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan, yan jamana yiriwara kosɛbɛ, a ka fisa ni dugukolo ta ye . O dron ninnu bɛ ni wagatiw ye u bolo, ologramuw bɛ bɔ minnu na. Wow, sugu bɛ i n"a fɔ telefɔni selilɛri jiginni ni sigida ɛntɛrinɛti jɛɲɔgɔnya ye. Nka, hali san kɛmɛ mugan ni sabanan na, o tɛ kabako ye. Danfara min bɛ yan, o ye ko monitor (kɔlɔsilikɛlan) nɔ na, kulɛri-fɔcogo saba bɛ wuli ka bɔ bololanɛgɛ la. Nka u bɛ Se k'o Kɛ Dugukolo kan fana. Wa kuluba min bɛ kuran di ka bɔ mɛtɛrɛ damadɔ yɔrɔ jan na, o fana tɛ ko ye min tɛ teli ka kɛ.
  marifa minnu bɛ mɔgɔ sɛgɛn , olu fana bɛ yen . A ka c"a la, u k"u turu yɔrɔ surun na. Nka n"a sɔrɔ mɔgɔw bɛ ni tigɛ-kuluw ye minnu bɛ taa yɔrɔ jan, hali n"u sɔngɔ ka gɛlɛn. kurunba kɔnɔ baarakɛlaw minnu bɛ pan ni propulsɛriw ni pankurunw ye , olu ye ko wɛrɛ ye . O ye ɲɛtaa ye tiɲɛ na. Cɛdennin y"a kɔkolo lamaga dɔɔnin walasa a ka jɔ ka ɲɛ, ka t"a fɛ a ka hakilinata la. Ka fara o kan , fɛn wɛrɛ min bɛ pan, n"a bɛ i n"a fɔ jiginɛ, min bɛ siran dɔɔnin, o jigira foro kɔnɔ. Cɛdennin y"a kɔlɔsi ko awiyɔn bolituma na, fiɲɛ bɛ nɔgɔya seginkanni kelen kɔnɔ. O kɔrɔ ye ko kasobon mobili tun bɛ tɛmɛ foro sugu dɔ fɛ. O ma n sigi tonba dɔ kama. Teknoloji in bɛ yan ...
  Oh, n"a labanna ka kɛ dugukolo dɔ kan min bɛ kɔfɛ fɛɛrɛko siratigɛ la cɛmancɛla waatiw la, a tun bɛna kɛ cogo di o waati la? N"a ka taamaʃyɛnw ma Bɔ kosɛbɛ, a tùn b"a Jira bɛɛ la marifamugu sisi tɛ min na, o bɛ Bɔ cogo min na walima marifaw bɛ Dila cogo min na. Wa tuma min na Uragan ka misiri caman bilali siraw sigira sen kan, tutigɛbaga Tsar Valery the Great ka mansamara tun bɛna dugukolo bɛɛ minɛ. Wa o kɔfɛ, masakɛw la belebeleba bɛna a ɲɛ kɔrɔta sankolo la, ani yɔrɔ minɛni bɛna daminɛ!
  Cɛdennin ye hɔrɔnya di a yɛrɛ ka miirili ma. Nin ye laɲini fɔlɔ ye - Kalo, sen saba minnu ɲɛfɔra Baron Munchausen fɛ, olu sigilen bɛ yɔrɔ min na. U bɛ baara kɛ ni grenade kɛrɛnkɛrɛnnenw ye i n"a fɔ marifa minnu bɛ poyi kunkolow ci. Wa o kɔfɛ, o ɲɔgɔnna jet bɛ fili kɔfɛ, ani dugukolo kan mɔgɔw bɛ sosɛtiw kan minnu bɛ pan, ka foli kɛ ni alfa laser tasuma ye ... Wa, radiyodisiyɔn ka bɔgɔdaga fanga bɛ sen saba wajibiya.
  Mɔgɔ saba wɛrɛw bɔli, dron fila minnu janya ka bon ani minnu ka nɔgɔn ani suman dɔ min fini donna kosɛbɛ, o bɛ dɔ fara o jɔrɔnanko kan. O jɔli in y"a yɛrɛ janya ka taa ɲɛfɛ , wa Valerka Lagunov kɔ y"a daminɛ ka dimi. Ninnu ye sugu kuraw ye hali bi!
  Sumanw fagabagaw ye kasodenw ka layini bilalen lamini lajɛ. Hadamaden siya ka lasigiden minɛlenw si hakɛ danfaralen ni bi duuru ni kɔ tun lajɛlen bɛ yan kaban, nka mɔgɔ si tun tɛ i n"a fɔ a si tɛmɛna san tan ni wɔɔrɔ kan. Kaso fini na, ni u wajibiyara ka suruku don ani ka sanbara bɔ a la. Nka Leninist kamalennin Valerka de ma se k"a yɛrɛ tanga ka mɔgɔw hakili sama n"a ka yecogo ye min tɛ sariya ye. Ayi, a sennasanbara fana don ani a bɛ suruku don, nka a bɛ fini jɛman don.
  Sumanba in, min tun bɛ taama k"a sɔrɔ a ma kɛ fɛn ye, o barika banna ka jɔ dugukolo ciden fitinin kɛrɛfɛ, ka cɛnin filɛ ni ɲɛmajɔ ye. Ɲɛ saba b"a la minnu bɛ i n"a fɔ dingɛ sɔgɔlenw: a kɔkanna ye binkɛnɛ ye ni kurukuruw ye ani yɔrɔ min bɛ kɛ nɛrɛmuguma ye. Nin ye siranfɛn ye tiɲɛ na, a bɛ iko i bɛna sama ka don nin dɛsɛ in na.
  Leninist kamalennin Valerka y"a ɲɛw datugu a yɛrɛ sago la, ka segin kɔ. Garadikɛ ye bere dɔ siri a kamankunw cɛ o yɔrɔnin bɛɛ, ani jenerali suman y"a fɔ ni kan nɛnɛ ye :
  - cɛnin tɛ fini don ka kɛɲɛ n' a ka fini ye !
  Drɔn ye jaabi di ni kanba ye :
  - Nin ye dunan sugandilen ye Fjabboy ka ...
  Général bee ye kulekan bɔ ko:
  - o kɔ, a ka kan ka bila kasobon nɛnɛ yɔrɔ la !
  Drone y"a senw lamaga, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ mɛnna min bɛ mɔgɔ sɔgɔ, ani lasso min tɛ se ka sɔrɔ, o y"a yɛrɛ siri kosɛbɛ Leninist Valerka farikoloma kɔ la. Cɛdennin yɛrɛyɛrɛla, ani jenerali suman ye yamaruya di ni gɛlɛya ye ko:
  - A ta ! U k'a Bɔ ɲɔgɔn na i n'a fɔ mɔgɔ kura, yɔrɔ kelen-kelen.
  Wa, nɛgɛso ye cɛnin sama ka don boon finman dɔ kɔnɔ, jiribolo buluw bɛ min na. Da minnu bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, olu tun bɛ taa ɲɔgɔn fɛ sira wɛrɛw fɛ, i n"a fɔ da minnu bɛ alifanta kɔnɔ - dɔnkiliw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin dɔɔnin. O la, u donna so kɔnɔ, ka bɔ yen, nbɛda funteni kɔfɛ, nɛnɛ fiyɛli bɔra yen. Wa a bɛɛ lajɛlen na, a kɛra i n"a fɔ girinya jiginna - a kɛra diɲɛ wɛrɛ ye ani dugukolo jukɔrɔla . Tiɲɛ don, a ni Hollywood filimuw bɔlen bɛ polisisow la dɔɔnin.
  Drɔn kɔlɔsilikɛla jan dɔ ye cɛnin minɛ a tulo la, k"a tigɛli kɛ, dɔ wɛrɛ ye a kɔla tigɛ.
  O kɔ, u y"a Gɛn kosɛbɛ ni marifakisɛ ye.
  Valerka ye kulekan bɔ tugun, a kɛra i n"a fɔ a tulo bɛ ka tigɛ. U y"a bila fɔlɔ ka tɛmɛ ɛrɛzɛnsunw sennasanbara fɛ, o kɔfɛ ka tɛmɛ kɔrida fɛ. Bleach kasa duman ye n nugu fa. O kɔfɛ, daaw nana minnu dilannen don ni kɛlɛkɛminɛn jɛlenw ye. U y"a bila ka don so dɔ kɔnɔ, filɛlikɛlanw bɛ kogow kan, gosili barikama dɔ binna a kamankunw cɛ, cɛnin kunkolo wulila, a bɛ ɲini k"a kari duguma. Coton, ani sparks bɛ manamana i ɲɛ kɔrɔ. Sumanmugu fila minnu ka bon, minnu janyalen don, minnu bɛ i n"a fɔ jɛgɛ, minnu bɛ ni jiribolo ye ani minnu kɔnɔbara bɛ daga kɔnɔ ni plastiki ye, walima n"a fɔra ka ɲɛ, ni lastikuw ye u senw kan, olu tun b"a makɔnɔ kaban.
  -A ye i ta ye, i bɛ se k'a castra ! - Dron kɔlɔsilikɛlaw ye ŋɛɲɛ kɛ.
  -I ka finiw bɔ ! Teliya, wuludennin! - " gorila-like " bee divas y'a kɔrɔta a kunsigi fɛ.
  -A bɛ i n' a fɔ cɛnin tɛ a yɛrɛ ye ! Na, an k'a dɛmɛ. - Wa u y'a daminɛ k'u ka finiw tigɛtigɛ ni gɛlɛya ye. Leninist kamalennin Valerka min kabakoyara, o ye barika dɔgɔya dɔrɔn, nka u y"a ɲini k"a ka panti bɔ tuma min na, a y"a yɛrɛ wuli ka bɔ a nɔ na, ka boli ka boli. Garadi damadɔw girinna k"a tigɛ, cɛnin y"i dulon ka sɔgɔsɔgɔ a senw cɛ. O kɔfɛ, a ye dɔ fara a ka teliya kan, nka a ma se ka yɔrɔ jan, donsokɛba dɔ min tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, o panna ka bɔ ka taa a kunbɛn. Leninist Valerka farikolotigi ma se k"o muɲu, a y"a kɔsegin. O waati de la, garadiw kulu dɔ ye pankurun ta ka na a kan. U y"a daminɛ ka cɛnin min tun bɛ kaso la, o bugɔ ni plastiki, nɛgɛ -berew ye. Laala u tun bɛna a faga ni kulekanba dɔ tun ma a bali:
  -Nin buguri in bɛ se ka kɛ nafa ye hali bi sɛgɛsɛgɛli la, a dabila!
  U ye cɛnin kɔrɔta, ka ji nɛnɛ kɛ a ɲɛda la, ka sɔrɔ k"a wuli k"a fili a kɔnɔbara kan. Drɔn in ye mankanba bɔ ko:
  -A senkɔniw kan, i kana boli, i kana a tɔɔrɔ dɔrɔn!
  Denmisɛnnin kasoden in gosira a sennasanbara jɛlenw kan siɲɛ caman ni cɛ juru ye. Valerka Lagunov kulela ani ka ŋunuŋunu, ɲɛji tun bɛ bɔ a ɲɛda la.
  Sani hinɛ ka kɛ, baga dɔ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ninnu ye flenw dɔrɔn de ye, ni sɛgɛsɛgɛlikɛla y"i ɲininka, i tɛna dɔnkilida daminɛ ten fɔlɔ.
  U ye cɛnin ta ka ɲinini kɛ ni maloya ye ani ka ɲɛ. U y"u bolokɔni digi kɔnɔbara la, o kɛra sababu ye ka kɔnɔbara sɔgɔsɔgɔ. U ye da lajɛ, tulo la, nugu la, ka ɲinini kɛ k"a ta kunkolo la ka taa a bila senkɔni na, ka u yɛrɛ yɔrɔw dusukunnataw dɔn ni gɛlɛya ye. O waati kelen na , lanpanw tun bɛ kɛnɛ kan hali bi, hali ni yeelenbɔlan naani tun bɛ yeelen bɔ ka bɔ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye.
  Leninist kamalennin Valerka, tiɲɛ na, maloya ni siran tun bɛ a la, wa n"u y"u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ a fari la, ka sonda ni hose don a kɔnɔ, o tun ye ko haramulen ye, wa a tun bɛ dimi kosɛbɛ. I bɛ sɔgɔsɔgɔ i yɛrɛ sago la nin kasobon jahanama in kɔnɔ.
  A tun tɛ jate mɔgɔ ye tuguni, fɛn bɛɛ tun b"a fɔ ko kasoden don, mɔgɔ min tɛ jo sɔrɔ. A filila funteni ni nɛnɛ na, a ɲɛda kɛra jɛman ye, i n"a fɔ mɔgɔ salen ta, o yɔrɔnin bɛɛ la, a falen bɛ seri kulɛri la. O kɔ, u y'a farilankolon Ta ka Taa kunsigi-cila fɛ. Npogotiginin sennasanbara damadɔ minnu tun bɛ finimugu sɛrɛkiliw ni sirilan nɔgɔmanw na, olu ye sɔgɔsɔgɔ, k"a ye cogo min na cɛnin ɲɛji bɔra ani k"a ɲini k"a ka maloya datugu, nka nɛgɛ ɲɛnama dɔ y"a bolow minɛ a kɔfɛ. Bolo bɛ kɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ ye ka a sababu kɛ tension ye.
  Fzhabba Corpse, sickening freak , n"o ye wulu ye min datugulen don tiɲɛ na, o ja wajibiyalenw , nkɔni bɛɛ kan. Kunsigiciyɔrɔ yɛrɛ, n"a bɛ ni filɛlikɛlanw ni yeelenbɔlanw ye, o bɛ i n"a fɔ ɲininikɛyɔrɔ, wa sigilan bɛ i n"a fɔ dɔgɔtɔrɔ ta, wa hali a bɛ ni sirilanw ye.
  Suman dɔ min bɛ i n"a fɔ hadamaden, n"a bɛ fini nɛrɛlaman dɔ don ani a kamanw nɔrɔlenw y"a kunkolo digidigi ni gɛlɛya ye, i n"a fɔ ka saga tigɛ ni tigɛlan dulen ye , a bɛ dimi, a nɛgɛ magara kuru kura dɔ la. A kɛra cɛnin fɛ ko a ye kunsigi jɛman kulu kelen-kelen bɛɛ tigɛ, a ni n"a yɛrɛ ka mɔgɔya yɔrɔ dɔ bɛ pan ka taa. Ani, kunsigicila sadisi maloyalen b"u sennatan k"a sɔrɔ a ma kɛ seli ye, i n"a fɔ u ɲɛnama don. U bannen, dron kɔrɔsibaga y"a kunkolo sɔgɔlen kura gosi n"a ka nɛgɛbere ye.
  -A ta, kunsigi !
  . SABABU No. 7nan
  Valery Lagunov tun bɛ ɲini ka bɔ a hakili la, a senw ye sira di. U y"a minɛ a tulo muɲulenw na, k"a kɔrɔta k"a sama ka don jisigiyɔrɔ la. O yɔrɔ la, u y"a bila kabini cɛmancɛ la k"a datugu, u kɛlen kɔ ka bleach bɔn a ɲɛda n"a kamankunw na. Cɛdennin ye nɛnɛ kɛ, a tun bɛ fɛɛrɛ nɔgɔlen wɛrɛ makɔnɔ , ka lamɛnni kɛ ni jɔrɔ ye . A ye mankan bɔ ani ji funteni jenilen baji dɔ binna a kan. Waji bɔra, fari bilennen don, jahanama dimi tun bɛ yen, a kɛra i n"a fɔ i bɛ jeni.
  -Dɛmɛ! - cɛ minɛlen ye kulekan bɔ .
  O jaabi la, ji tobilen jɔra ani ji nɛnɛman binna. A woyo tun bɛ ne ɲinw dimi. Valerka Lagunov y"a daminɛ ka nɛnɛ ani ka yɛrɛyɛrɛ, tuma min na barika la, jikuruba minnu bɛ ka jeni, olu y"a gosi tugun. O kɔ, nɛnɛ bɛ kɛ i n"a fɔ nɛnɛ. Cɛdennin min labanna jahanama kɔnɔ, o kɛra hystérique ye, nka ji tɔɔrɔ dabila. A bilennen don i n"a fɔ jɛgɛ, a bɔra kabini kɔnɔ a tun ka kan ka sennateliya a senkɔniw kan, a senkɔniw kɛra bulu ye ka bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛw la.
  Sisan, u taara n"a ye so wɛrɛ kɔnɔ. O yɔrɔ la, u y"a farilankolon foto ta ka bɔ yɔrɔw la minnu tɛ kelen ye, k"a suman, k"a pese, ka joli ta jolisira dɔ la. U ye taamasiyɛnw ni wuluwuluw kopi kɛ, ka joginda ni jeninida ɲini. O kɔfɛ, sɔgɔsɔgɔninjɛ dɔ nana.
  -Sisan an ka piano fɔ.
  O tun ye bolokɔnincininw tali ye, wa u tun t"u ta bolow dɔrɔn na, nka u y"u ta senw fana na, k"u senw karilenw mu ni penti nɛrɛmuguma ye ni hakilisigi ye. O kɔ, u ye n dawolo mu, o tun ka jugu kosɛbɛ, n kunkolo tun bɛ digidigi ni gɛlɛn ye furabulu finman dɔ la. Cɛdennin y"a ɲini ka daji tu, nka u y"a bugɔ a ɲɛda la. A kunkolo wulila ani a ɲinw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ. U ye X-ray kɛ ani ka kɔnɔnafɛnw foto ta. O kɔ, u taara ni ne ye filɛlikɛlan na. Valerka Lagunov y"a yɛrɛ filɛ, a ɲɛnafin bɔra. Cɛdennin kunsigi dɔgɔyalen dɔ , ɲɛ nɛrɛma , dawolo nɛrɛma fununen, kurukuru caman bɛ a kun na, joginw ni taamasiɲɛw bɛ a la ka bɔ berew la a farikolo farilankolon kan.
  -Ayiwa, den, yala i y'a faamu ka gofɛrɛnaman sariyalen kɛlɛ, o kɔrɔ ye min ye wa?
  O baarakɛyɔrɔ ka suman kuntigi min tun datugulen don ni kuru ye, o pɛrɛnna ni bagabagali ye.
  -Wa sisan i ka kan ka taamasiyɛn kɛ. I na o taamashyɛn don fo abada.
  Drone dɔ min bɛ i n"a fɔ hadamaden, n"a tun bɛ ni masike ye ani fini jɛman dɔ bɔra filɛlikɛlanw kɔfɛ. A ye tubabukan dɔ bɔ ni fɛn dɔ ye min bɛ i n"a fɔ sigilan.
  - Sisan an b"i kɛ punch ye . Nin nimɔrɔ ninnu ye i ka nimɔrɔ ye - 1313131314. I bɛ tɛmɛ a jukɔrɔ i n'a fɔ kasoden. I bolo di n ma yan.
  Valerka Lagunov sirannenba, n"a ye nɛgɛ bilen bilenman filɛ, a kɔfɛ, a y"a dogo a kɔ kɔfɛ. O kɔfɛ, dron belebele fila ye o bolokɔnincinin tigɛtigɛ ni fanga ye, k"a di fagalikɛla ma. A ye dɔlɔ fili a bolo la, ka tila k"a jeni. Cɛdennin kulela ka yɛrɛyɛrɛ, nka u y"a minɛ nɛgɛ jugu dɔ kɔnɔ. A laban na, nɛgɛ tasumaman in bɔra, a taara a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ, a tun bɛ ɲini ka fa dimi fɛ.
  - A ka taa jisigiyɔrɔ jukɔrɔ, a ka taa.
  Valerka Lagunov ko ni jisuma ye. A juguyara fo n ɲinw y"a daminɛ ka gosi i n"a fɔ dunun, nka n ma hɔrɔnya kosɛbɛ. A bɛ iko dan tɛ mɔgɔ tɔgɔ sɛbɛnni taabolo minnu na, olu banna.
  Suman min bɛ fini jɛman na, o ye layidu ta ko:
  -Sisan, gɔfɛrɛnaman ka finiw bɛna di aw ma.
  Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni lafiya ye;
  Yan, mɔgɔ minnu tun bɛ fini nɛrɛmaw don, olu nana ni pake ye, k"a ka fini fili a ma ni gɛlɛya ye. Pantalon surun, gɛnɛgɛnɛ sanfɛ, pantalon finman nɔgɔlen, ni jiribulu buluw bɛ a la, walima n"a fɔra ka ɲɛ, suruku, cɛsirilan sirilen bɛ ni juru ye, ani o kelen, min bɛ kɛ filimu jalakilenw na, kamisɔn sɛrɛkili ni bolokɔniw janya bɛ se bicep ma. Ani o fini tigɛlen suguw, n"a sɔrɔ u yɛrɛ bɔra su dɔ la, ni butɔni tigɛlen don.
  Leninist kamalennin Valerka ye jagɛlɛya sɔrɔ k"a ɲininka ko:
  -Wa o bɛɛ ye wa?
  Sumanba dɔ min tun bɛ ni fini jɛman ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ cogo haramulen na:
  -Tiɲɛ don fɛn bɛɛ ! Ani, denmisɛnnin min ye kojugu kɛ, o man kan ka tɛmɛ o kan.
  Valery Lagunov y"a ta magaya ni siran ye terikɛ itchy, pink talons:
  -Ani butikiw? Yala ne bɛna kɛ sennasanbara ye wa?
  Suman y"a ɲɛfɔ ni yɛrɛmajigin ye ko:
  -I ye kojugukɛla ye, wa i ka kan ka nimisa, wa ka kɛɲɛ ni sariya ye, denmisɛnninw bɛɛ wajibiyalen don ka taa sennasanbara la , san waati mana kɛ min o min ye. - Wa fɛnɲɛnama in ye ɲɛjibɔ Kɛ. - Wa dugukolo in kan , aw bɛɛ mɔgɔw bɛ to denmisɛnninw ye fo abada !
  Cɛdennin kamalennin in senw tun ye nɛnɛ daminɛ kaban, yan waati tun tɛ kelen ye kaban, wa a ye ɲininkali kɛ ni kɔnɔnafili ye :
  -Ni n ye farigan minɛ do ?
  -Baton bɛna kɛnɛya ! - Wa dron kɔlɔsilikɛla y'a gosi tugun duguma gansan na ni teliya ye. - Aw ka fini don joona, shket .
  Valery Lagunov y"i yɛrɛyɛrɛ, a bɛ ŋunan, a fari tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, a ye fini don cogo dɔ la, ka a cɛsirilan siri. U ye cɛnin siri ni bolokɔniw ye, ka tila ka taa ni a ye makɔnɔyɔrɔ dɔ la. O yɔrɔ la, Leninist kamalennin Valerka bilala a gɛnɛgɛnɛw kan, a bolow y"a sama ka segin kɔ, a bolokɔninw nɔrɔlen bɛ a senkɔniw na. O la sa, a sigilen tun bɛ yɔrɔ la min tun man di, a tun bɛ desizɔn laban makɔnɔ a ka siniɲɛsigi kan. N gɛnɛgɛnɛw tun bɛ dimi, bɛton duguma ye n senw tilancɛ farilankolonw kɛ sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. Sisan a tun bɛ kasi ni dususuma ye, a dusu tiɲɛna ani a tun bɛ farigan, fɛn bɛɛ tun b"a fɔ ko a ye kasoden ye, cɛ tununna ɲɛnamaya nɔgɔman kama. A tɛna segin Dugukolo kan abada ka boli diɲɛ dibi la. O ye tiɲɛ ye , cɛnin kunsigi bilenman ko : nin ye jahanama ye ! Sisan, cogo t"a la, jigiya tɛ yɔrɔ salen na! A ka mɔgɔya bɛɛ tiɲɛna ani a tiɲɛna kasobon taabolo sɛgɛsɛgɛlenw na. A laban na, baarakɛda ɲɛmɔgɔba, n"o ye suman ye min kamankunw ye warijɛ ye, o sera a ka foli la k"a fɔ ko :
  -Ka taa denmisɛnw ka baarakɛyɔrɔ la, kulu 19, seli tan ni duuru.
  Lagunov bolokɔfɛfɛnw bɔra a bolow la minnu bɛ i n"a fɔ denmisɛnninw, n"u bolokɔnincininw tilennen don, k"u siri garadi dɔ bolo. A ye cɛnin gɛrɛ ni berew ye, u taara ni a ye. Cɛdennin siranna tugun kasoden tɔw bɛna a fo cogo min na. U ye siranfɛn caman fɔ kasobonw kan, bawo denmisɛnw dɔrɔn tɛ yen, nka kojugukɛlaw bɛ yen.
  O la, u bɔra ka don kɛnɛba kɔnɔ, kabakurun nɔgɔlenw sɔgɔra u sennasanbara la, kasoden min tun ye minɛn kura ye, o taamana a senkɔniw kan, wa a tun bɛ dimi kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Sanji tun bɛ na, nɛnɛ tun bɛ yen ani nɛnɛ tun bɛ yen. So da la, min datugulen don ni kogo jan ye, wuluwuluw bɛ ka mankanba bɔ ani ka wuli . Kɔriw bɛ dibi la ni bara caman ye, hali duguma dakunw falen bɛ u la, ani kogow ye nɛrɛ ni nɛrɛmuguma ye. O bɛ degunba lase den hakili ma, wa den dusukun bɛ daminɛ ka wuli joona tugun, a b"a bolokɔnincininw gosi ni dimi ye bɛton sennasanbara nɔgɔlen kan, k"a sumaya dɔɔnin, ka garadikɛ y"a gosi a kɔ la n"a ka marifakisɛ ye.
  - Kana sunɔgɔ, cɛ kura !
  Cɛdennin y"a kunkolo su joli wulilen dɔ kɔnɔ, mɔgɔ dɔ ɲininkara kaban, wa a tulo fununnen y"a kɔrɔta cogo gɛlɛn na. A laban na, Lenin ka kamalennin Valerka bilala ka taa da belebeleba dɔ la, dron kɔlɔsilikɛlaw ye sɔgɔsɔgɔ jugu kɛ . Nɔgɔ mankanw mɛnna:
  -An bɛ yan, nka fɔlɔ, sɛbɛnni kɛli seli kɔnɔ.
  -O bɛ cogo di? - Cɛdennin ye ɲininkali Kɛ ni hakilintan ye.
  Drɔnw y"a ɲɛfɔ ni yɛrɛmajigin ye ko:
  -Wa ikomi i ka dɔgɔ hali bi, an bɛna hinɛ i la. Fɔli tan ni bere ye yɔrɔ nɔgɔlen dɔ kan, o de bɛ kɛ.
  Valerka Lagunov tun b"a fɛ ka sɔgɔsɔgɔ, nka a y"a faamu waraba ɲɛ na ko a bɛna juguya ka tɛmɛ o kan. Wa o cogo la, n"a sɔrɔ a bɛna ɲɛ. U y"a Lamaga, k"a ka pantalon sama ka jigin k"a gosi kosɛbɛ a seko la. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ, o kɔfɛ, a y"a dawolo kin. O miirili in y"a jira ko: "I ka kɛ cɛ ye." Gosili nataw tun bɛ dimi ka tɛmɛ o kan. Valery Lagunov ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dususuma ye, nka a sera k"a ka kulekanba bali. A laban na, fagalikɛlaw ye baara ban, ka bolokɔfɛfɛnw bɔ, ka kasobon da wuli. O kɔ fɛ, 'sèn barikama dɔ Nàna, cɛnin Fàra a 'kɔnɔ ni 'sèn ye. Sunɔgɔbagaw kununna, k"u ɲɛw magaya. Valerka y"u filɛ, a hakili sigilen don.
  Olu tun ye denmisɛnw ye minnu si bɛ san tan la ka se san tan ni naani ma, kɔrɔbaw ni dɔgɔmanninw tun bɛ mara u dan na. U tun ka fin, u tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, u bɛɛ sennasanbara tun don, u tun bɛ joginw ni u sɔgɔsɔgɔ ka bɔ bugɔli ni berew la. Nka o waati kelen na, u tɛ i n"a fɔ kojugukɛla juguw, miirili tun bɛ minnu jira. Ɲɛw bɛ fin, u ɲɛw bɛ tan, nka u bɛ ni mɔgɔw ka nisɔndiya ye minnu ma bɔnɛ u ka hadamadenya cogoya la. Cɛden biwɔɔrɔ ni kɔ tun bɛ yen, u dalen tun bɛ jirisunw kan, u tun tɛ ni bɔrɔw, matiriyali walima barajuru ye. U kelen-kelen bɛɛ minɛna, dɔw kininbolo sen fɛ, dɔw numanbolo fɛ, ni kobra cakɛda jan ye, min ni dron polisiw tun bɛ baara kɛ ni minnu ye wotoro kɔnɔ, olu bɛ tali kɛ ɲɔgɔn na. Nka dugu min ka timi, n"o ye bɔnɛ ye , o ye ko tɛmɛnen ye. Sisan, a tun nɛnɛna, fiɲɛ nɛnɛman dɔ tun bɛ boli ka tɛmɛ finɛtiri fɛ, ŋaniyajuguw tun ka bon.
  Lenin ka kamalennin Valerka hakili ɲagamina. He is, general, a very cool kid , nka a tun t"a miiri a bɛna a yɛrɛ minɛ cogo min na siɲɛ kelen kasobon kɔfɛ. Ayi, tiɲɛ don, corefanw ye maanaw fɔ, tuma caman na, u tun tɛ kelen ye kosɛbɛ, denmisɛnninw ka kasobon ko la. Ka nin yɔrɔ in jira i n"a fɔ jahanama juguba dɔ, ɲagami juguba bɛ min na , walima, a kɔfɛ, i n"a fɔ denmisɛnw ka kɛnɛyaso, yɔrɔ min na, jirisun lakikaw bɛ yen, wa u ka di kosɛbɛ ani u hɔrɔnyalen don ka tɛmɛ lakɔli sɛgɛnnen kan. Nka yan, siga t"a la ko a tɛ i n"a fɔ kɛnɛyaso, wa a bɛ iko a ka jugu ni kasobon lakika ye . Leninist kamalennin Valerka, min dimina a yɛrɛ la k"a sababu kɛ a ma a yɛrɛ sɛgɛn k"a dɔn a bɛ se ka mɔgɔ fo cogo min na n"a donna kasobon kɔnɔ, o y"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko a ma ɲɛ sɔrɔ pewu:
  -Bonjour guys ! Ne bɛ na ni fɛn ɲumanw ye.
  Kɔrɔba min tun bɛ kasobon kɔnɔ, cɛnin min ka jan ani min ka bon, o wulila ka ɲɔgɔn kunbɛn. Cakɛda jan dɔ tun bɛ tugu a kɔfɛ, ka pɛrɛn marbre tilew kan, ani diinɛ ɲɛmɔgɔ yɛrɛ janya tun bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ ni Valerka Lagunov ye , walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, a janya tun ye santimɛtɛrɛ fila ye, wa a tun bɛ kɔlɔsi ko a tun ka fin. N"a bɔra a ka kanpaɲi nimɔrɔ la, a tun tɛ ni tatuwati ye, o de y"a to a tun bɛ i n"a fɔ binkannikɛla. O la sa, Valerka, a kɛlen k"a fanga balansi, a hakili sigilen don. A ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya ye ko:
  a ka bon i ye Kent ! I bɛ mun de kama?
  -I kana a dɔn ! - Valerka Lagunov y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye, hali n"a y"a jateminɛ ko a ka c"a la, a filila ko a ye sɛgɛsɛgɛlikɛla ye. Ani nin fraer min y'a sama ni superluminal speed ye ka taa dungeon planet la. A sɔrɔ dɔrɔn!
    Mɔgɔ min tun bɛ kamera filɛ, o y"a fɔ ni yɛrɛbonya ye ko:
  - A bɛ se ka fɔ ko bɛɛ t"a dɔn u bɛ kaso la min kama. An ka cogoyaw ka gɛlɛn, an ka kan ka sigi ɲɔgɔn fɛ, k"a sɔrɔ an ma ɲɔgɔn kunnafoni walima ka ɲɔgɔn janfa. Aw k"aw hakili to a la ko kunnafonidilaw bɛ sa.
  -Wa n" ma deli ka kɛ wɔɔrɔ ye ! - Valerka Lagunov ye jaabi di tiɲɛ na.
  -O ye tiɲɛ ye, aw hakili to sariya dɔw la.
  Cɛdennin ye senna-tɛgɛrɛ kɛ ka segin kɔ ani a y"a daminɛ ka lisi kɛ.
  -Kana i yɛrɛ lafiya daga kɔnɔ. - A y'a bolokɔnincinin jira bɔgɔdaga la. - Dingɛ kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ o ko la.
  -Min? - Leninist kamalennin Valerka ye a lamini lajɛ.
  -Ni an cilen don baara la, wa nin bɛ kɛ sɔgɔmada fɛ ani fo wulada fɛ, an bɛna dachaw jɔ jeneraliw ye. O yɔrɔ la, sira kan, kasobon kɛrɛfɛ, dingɛ dɔ bɛ yen, buruburu nɔgɔlenw bɛ min kɔnɔ. I bɛ se k"i yɛrɛ lafiya yen. Nka yan, i man kan ka fiɲɛ tiɲɛ. Filanan, ni dumuni jiginni bɛ yen, u dagalen don foroba la, nka wariko la an bɛ se ka fɛn o fɛn kɛ, i bɛ se k"o tila ni bɛɛ ye.
  A sabanan, i kana i yɛrɛ tanga baara ma , ani i kana kɛlɛ kɛ ni kun juguw tɛ. N"o tɛ bɛɛ bɛna sɔgɔsɔgɔ. - Jɔnkɛ tora k'a bolokɔnincininw kɔrɔta. - .
  Wa a laban na, a naaninan, kana a ɲini ka boli. O kama, seli bɛɛ bɛna ɲangi kosɛbɛ. Ni i bangebagaw ma minɛ, a to u ka wari di, o tuma na, n"a sɔrɔ u bɛna mɔgɔ minɛcogo nɔgɔya ani ka bɔrɔw di an ma.
  -Ne ka kan ka joli sara ? - Valerka Lagunov y"a miiri ko a tɛna bɔ Dugukolo kan cogo o cogo.
  Godfather y"a fɔ cogo jɛlen na ko:
  -A caman, polisiw ye namaratɔw ye !
  Ka hakilina nkalonma sɔrɔ sugo la, ani ka ɲinɛ ko a bɛ kominisi waati la, Valerka yɛrɛyɛrɛla, a bangebagaw tɛ miliyarikɛlaw ye, o la u tɛna sara fo abada. Nka, n"a sɔrɔ a fa gɛnna kaban , o kɔfɛ wari bɛna se ka kɛ caman ye.
  "Ɔwɔ, n b"a ye ko i fariganna pewu, o ye ko i bɛ siran."
    Cɛden kɔrɔba ye Leninist kamalennin Valerka lajɛ kosɛbɛ. N ye kurukuruw ni kurukuruw kɔlɔsi, fari bilennen don ka bɔ watara la.
  -U y'i ɲangi ten. A bɛ iko i ye politiki ye n"u y"i tulo geren ten. O bɛ ɲɛ, i ka i da an fɛ, sini i bɛna don gɛlɛn sɔrɔ, ka sunɔgɔ dɔɔnin. "Godfather" kamalennin seginna kɔ dɔɔnin, ka weleli kɛcogo dɔ kɛ.
  - An ka ɲɔgɔn dɔn, ne tɔgɔ ye Yusufu.
  -Wa n" ye Valerka ye.
  -Tɔgɔ ɲuman. - A ye mɔgɔw hakili sama biceps sculpted kan. - Ka farikoloɲɛnajɛ kɛ ?
  Yan, terminator cɛnin y"a latigɛ k"a ka sekow dogo ani k"a sekow dɔgɔya:
  -Ladamuni ni wushu kɛlɛ.
    Cɛkɔrɔba sɔnna a ma:
  -Wushu kὲlɛ man jugu kὲlɛ ma.
  Valerka Lagunov y"a fɔ ni majigilenya ye kosɛbɛ ko:
  -N ma se a ma kosɛbɛ fɔlɔ. Ani an ka cogoya bɛ i n"a fɔ farikoloɲɛnajɛw ka ca!
  Yusufu ye nisɔndiya jira ni majigilenya ye:
  -Foyi tɛ, yan mɔgɔ bɛɛ ye kɛlɛcɛ mediocrew ye ! Nka ni ko dɔ kɛra, an bɛna ɲɔgɔn fɛ ka sariya tiɲɛbagaw ni denmisɛnninw dusu tiɲɛ.
  -A datugulen don ! "Leninist kamalennin Valerka sɔnna o hakilina ma pewu.
  Cɛdenw ye bolo di ɲɔgɔn ma. O kɔfɛ, Leninist kamalennin Valerka wulila ka don dilan kan, cɛdenw y"u kamankunw digidigi ɲɔgɔn na ka u yɛrɛ jɛngɛ. Komin a sumana, Valerka Lagunov ye yɔrɔ lafiyalen dɔ sugandi, wa, k"a senw nɛnɛmanw datugu, k"a ɲini ka sunɔgɔ. Hali ni kunkolo tigɛlen tun bɛ dimi jɔrɔnanko fɛ, ani kolow tun bɛ dimi bugɔli fɛ, ani jeninida taamasiɲɛ tun bɛ nɛ bɔ, den kɛnɛman farikolo barika bonyana.
  Wa ni i sunɔgɔra, matiriyaliw bɛ bila i ka sunɔgɔ la, wa i bɛ segin ka sɛgɛn ka don yɔrɔ yelifɛnw na.
  Wa i ɲɛfɛ, i n"a fɔ dɔnniyako filimu;
   Ala muso ye Valerka filɛ ni dususuma ye, k"a kunkolo wuli:
  - I b'a fɛ ka taama kɛ galasi faaba lamini na wa ?
  Cɛdennin tutigɛbaga dɔ ani kasoden kɔrɔ min tun bɛ fɛnɲɛnamaw ka masaya la, Valerka Lagunov y"a jaabi ko:
  - N b'a fɛ ka i ka faaba yelenw ye. Ni ne yɛrɛ kɛra ala ye, ne bɛna fɛn dɔ jɔ ne yɛrɛ ye min ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ o kan.
  Affaraya ( o de tun ye Ala muso tɔgɔ ye hypermatrix kɔnɔ !) a y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma :
  - O bɛ ɲɛ, n denkɛ !
  Wa a y"a da cɛɲi da wuli ka... O yɔrɔnin bɛɛ, magoplasma jibɔyɔrɔ dɔ ye tasuma don, ani tutigɛbaga cɛden Valerka minɛna ni jatɔya tasuma ye.
  Yɔrɔ in falen bɛ tasumamugu iridescents la minnu bɛ kulɛriw Changer segin o segin.
  Jahannama tasuma, min bɛ tasuma don ka kɔnɔna bɛɛ dun, ka sogo mugumugu. Tasuma-fanga min bɛ fɛn ɲɛnamaw bɛɛ jeni a kɔnɔ. Nin bɛɛ bɛ dɔn kosɛbɛ dɛ! Nka nin sen in na, n"a sɔrɔ jahanama ye tiɲɛ ye wa?! Muɲuli, ani dimi bɛ nɔgɔya. Valerka Lagunov y"a ɲɛda da wuli.
  A kɛra i n"a fɔ a ye sankolo ye min falen bɛ dolow la. A y"a ɲɛw datugu ni kabako ye, ka tila k"u da wuli kokura. Ɔwɔ, tiɲɛ na, a bɛ dolow ka tapi kabakoma dɔ ye. A bɔyɔrɔ tɛ dugukolo ta ye, a falen don kosɛbɛ kosɛbɛ ni sankolo yeelenw ka jiribolo nafamaw ye. Dolow ba tan ni tan minnu bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ, olu bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ ani ka mɔgɔ kabakoya. A kɛra i n"a fɔ farikolo yɛrɛ tun bɛ panpan yɔrɔ la min tɛ fɛn ye, a tun tɛ a ye ko dɛmɛ si tɛ a la. O yeli min ɲɔgɔn ma deli ka kɛ fɔlɔ, o ye tutigɛbaga cɛnin kabakoya fo a hakili bɔra a la, a ni tiɲɛ cɛ tigɛra.
  Ni miirili se seginna a ma tugun, a tun bɛ se k"a dusukunnataw mara kaban. Dugukolo gɛlɛn tun bɛ a jukɔrɔ tugun, a ye gɛlɛya sɔrɔ ka jɔ a sen kan.
  Yeli min tun bɛ a ɲɛkɔrɔ, o tun tɛ mɔgɔ dusu tiɲɛnenw ta ye. A daminɛ na, tutigɛbaga cɛnin tun b"a miiri ko a bɛna kɛ diɲɛnatigɛla ye. Dugu belebeleba, n"o ye elven mansamara ka galaxie faaba ye, Fabochazar kulu dugubaw dɔ la kelen, y"a yɛrɛ jira a nɔɔrɔ kungo bɛɛ la.
  Sanfɛla boon cɛɲiw, kilomɛtɛrɛ caman bɛ minnu na, batoso belebelebaw, ja belebelebaw minnu tɛ se ka miiri, nakɔw ni jibolisiraw ka jikuruw, minɛn yeelenmaw, pankarti belebelebaw minnu bɛ se ka don Olɛnpi ntolatanyɔrɔ bi duuru kɔnɔ ani fɛn caman wɛrɛw. N"an ye awiyɔn suguya miliyɔn caman fara a kan minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye ani minnu bɛ tɛmɛn fɛn bɛɛ kan, o tuma na, san kɛmɛ mugan ni saba daminɛ na, Leninist tutigɛbaga cɛden min si bɛ san tan ni fila la ( nka, sugo la ani tiɲɛ yɛrɛ la, hakilijagabɔ bɛ dɛsɛ tuma dɔw la, wa a bɛ iko i bɛ dɛsɛ ka kɛ waati kɔrɔlenba dɔ ka lasigidenw ye!) O tun tɛmɛna dan si kan kaban.
  Wa hali o bɛɛ la, Lenin ka kamalennin Valerka ma siran. Nisɔndiyaba tun bɛ yen, ani hali nisɔndiya min tɛ se ka fɔ, o nɔɔrɔ suguya kulɛrilen sugu yelen na, mɔgɔ hakilitigiw bolo ye min da. Fɛn o fɛn tun bɛ o duguba kɔnɔ, o tun ka bon kosɛbɛ ani a tun bɛ mɔgɔ lafili.
  Dolow damadɔw tun be manamana sankolo la. Dolow jɛman pinki-jɛman min ka kɛnɛ kosɛbɛ, fila ye binkɛnɛ ye, kelen ye bulu ye ani fila ye seri-safire ye min bɛ se ka ye, o min ye dacogo ye o yeelenba in na. Nka, hali ni yeelen barikama tun b"a la, a ma n ɲɛw dimi ani a tun man suma. Funteni ka di kosɛbɛ, fiɲɛ nɛnɛman dɔ bɛ ci.
  Tutigɛbaga cɛdennin, min ye tulonkokɛla ye sisan, o taamana siraba siraba kan min ɲɛ ye kulɛri wolonwula ye, min kɔnɔna na, falenfɛnw, jaw, lanpanw ye minnu bɛ manamana kulɛri caman na , ani tile minnu dilannen don ni kristalɛ ye. Denmisɛnninw senkɔniw tun bɛ i n"a fɔ u bɛ nɔgɔya kosɛbɛ, hali, laala, u bɛ sɛgɛn, i n"a fɔ jikuruw, ka yeelen di, nka hɛrɛ la, yɔrɔ min ka suma kojugu.
  Nin duguba nata in kɔnɔ, fɛn bɛɛ tun bɛ yeelen bɔ i n"a fɔ filɛlikɛlan, wa a tun bɛ mɔgɔ ɲɛnafin bɔ, hali nɔgɔbɔyɔrɔw tun dilannen don baganw ni kɔnɔw cogo la minnu tɛ jamana wɛrɛw ye. U y"u da wuli k"u fo ni bonya ye ni nɔgɔw binna u kan. Tuma min na, wulu y"a ka sanbara wulilen ni a wulilen fili, kɔnɔ dɔ min bɛ fɛnw tiɲɛ, o panna ka bɔ sirada la, i n"a fɔ a ye ji sanfɛla ye.
  A y"a Sɔrɔ a kunkolo ye wulu ye, nka a dawolo ka bon kosɛbɛ cogo min tɛ Bɛn, ani a farikolo bɛ Kɛ "kɔnɔna ye min ɲɛ ye sɛrɛkili ye, min bɛ Kɛ ni jiribuluw ye minnu bɛ Kɛ "sèn saba ye. Jiri kelen-kelen bɛɛ tun tɛ kelen ye jirisunw kulɛri n"u cogoya la, wa hali wuluw tun bɛ ni kulɛri ye min bɛ se ka lamaga, i n"a fɔ videyo.
  Fɛnɲɛnɛmakɛla min tun bɛ ni wuluwulu ye ani o waati kelen na, o ye sanbara minnu kɛ fɛn ye min tɛ se ka don, olu munumunu, u tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni dɔnkili ye:
  "Kun si t"an bolo k"an yɛrɛ tɔɔrɔ ni siga ye." Cɛden jigitigɛlenw tɛ yen tugun diɲɛ bɛɛ kɔnɔ. Cɛ lakikaw bɛ binkɛnɛ fili - ka mɔgɔ wɛrɛ ka misiden faga! Elf-bull bɛ mɔgɔ wɛrɛ faga!
  Tutigɛbaga cɛden Valerka y"a bolo kɔrɔta "diva scavenger" la ni hakili ɲagami ye , k"a fɔ ko:
  - Kabako min bɛ mɔgɔ la kosɛbɛ, o ye ko a tɛ kabakoya ni lafilili ye, nka a bɛ kabakoya banal na !
  Nka, a bɛ mɔgɔ kabakoya ko sɔrɔdasi sanbara gɛlɛnw wulila, wa a yɛrɛ ma hali jeninida misɛnninw sɔrɔ. Nka, a kɛra i n"a fɔ finiw ma tiɲɛ kojugu, hali ni o fini cɛɲiw tun tununna. Nka fɛn dɔ maralen don, wa a tɛ maloya ten ka dugu lamini ni T-shirt hakilitigi ni suruku ye, fini gansanw cɛden fɛ waati funteni na.
  Hali n"a kɛra cɛden ye, wa a hakili tun bɔra dɔɔnin, a tun t"a yɛrɛ dɔn kosɛbɛ, Valerka maloyara a sennasanbaraw fɛ, minnu tun ma bɛn kosɛbɛ faaba kɔnɔ, yɔrɔ min na ja bɛɛ, mobili, jibolisira, dɔnkilidacogo, nin walima o jɔli tun bɛ yeelen bɔ ni fɛnɲɛnɛma ye min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ. I n"a fɔ delilikɛla sɔgɔlen min bɛ Niyɔriki nafolotigiw ka gɔfɛrɛnaman ka yɔrɔ la, i ɲɛji bɛ bɔ i yɛrɛ sago la ni mɔgɔ o mɔgɔ gɛrɛla i la.
  Sennamɔgɔw man ca nbɛdaw la nin waati in na, u fanba ye denmisɛnw ye. Komin nin ye duguba cɛmancɛ-yɔrɔ dɔ ye, elf ni elfe tɔgɔba dɔw Sìgira yan. Waati dɔ tun bɛ yen dɔrɔn, waati kunkurunninw tun bɛ di sɔrɔdasi fitininw ni elfew ma walasa ka ɲɛnamaya dɔɔnin sɔrɔ a dɔgɔyalenba la k"a sɔrɔ u ma dege sɛgɛnbali kɛ, walasa k"a to u ka denmisɛnya nisɔndiyaw dɔn.
  Ka fara o kan, nin lafiɲɛbɔ waati kunkurunnin in n"i y"a suma ni barakɛ waati ye, o tun ye dusudon sugu dɔ ye walasa ka ɲɛtaa sɔrɔ kalanw ni kɛlɛ degeliw la.
  Ka sababu dɔɔnin sɔrɔ a dɔgɔyalenba la k"i ka waati ɲɛnabɔ i n"a fɔ i b"a fɛ cogo min na, o ye nisɔndiya ye! O de y"a to tigitigi denmisɛnnin nisɔndiyalenw yecogo, minnu caman bɛ tulon kɛ ni nisɔndiya ye, hali u bɛ pan fiɲɛ na, ka somersaults kɛ, ka wuli i n"a fɔ sanfɛla, ka ologramu kaleidoscopiques bɔ kɛnɛ kan, o ye dugu kabakoma in kɛ cogo kabakoma na.
  Tutigɛbaga Valerka min tun b"a fɛ ka fɛn caman dɔn, o tun b"a fɛ ka gɛrɛ u la ka ɲininkali fila-fila kɛ, nka a siranna. N siranna ko cɛdenw ni npogotiginin minnu bɛ hɛrɛ la, minnu cɛ ka ɲi, minnu bɛ i n"a fɔ elf, n"u ka finiw ye minnu bɛ manamana, n"a sɔrɔ olu tɛna kɛ hɛrɛ ye i n"a fɔ u ɲɛ fɔlɔ la. Ka fara o kan , a ka c"a la, a tɛ kɛ mɔgɔw fɛ, hali npogotigininw tun bɛ kɛlɛ tulon kɛ ka jɛya.
  Tiɲɛ don, a bɛ iko nsiirin ni anime -fantasy suguyaw tun bɛ ka dabɔ, wa u tun tɛ hadamadenw ka kɛlɛw ye. Olografu jiracogo kelen-kelen bɛɛ tun ka bon ani u tun bɛ yeelen bɔ fo u tun bɛ o kunnafoni fitininw lasegin ni kantigiya ye. Fɛn min tun bɛ iko, ani tiɲɛ yɛrɛ la, yɔrɔnin kelen, nsiirinw ka masaduguw, kɛlɛbolow ani sow bɔra fiɲɛ yɔrɔ dɔ la, ka sɔrɔ ka tunun.
  A ye min ye, a kabakoyara, a sennasanbara jɛlenw bɛ manamana, a taamana ka taama, ka taa a fɛ ka dugu sɛgɛsɛgɛ. Jiri kabakomaw ni falenfɛn belebelebaw, minnu janya ye mɛtɛrɛ tan ni kɛmɛ ye, ni jibɔyɔrɔw ni baganw ye minnu bɛ pan, minnu sirilen bɛ kristalɛ barada la, minnu bɛ manamana tile fɛ ni nsiirin caman ye .
  Fulaw buluw kan, ja lamagannen suguya caman bɛ bɔ, u bɛ Changé tuma bɛɛ, a ka c"a la, dunan suguya caman ka kɛlɛ , walima kɛlɛw bɛ kɛ retro cogo la.
  "N"a sɔrɔ ninnu ye fanga forow ye!", o y"a miiri ko tutigɛbaga cɛden Valerka, k"a senw magaya, a hakili tun labɛnnen don ka tobi ka bɔ hakilina caman na "Yeelen caman bɛ yen, o yeelen ni kulɛriw tulonkɛ sugu tɛ se ka lasegin an ka dugukolo kan! U hakili ka danfɛnw bɛ cogo kabakoma jumɛnw ta!"
  , boon sɛrɛkili dɔ tun sirilen bɛ sen wolonwula kan, a da la ni furabuluw ye minnu dilannen don ni kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw ye, minnu pentalen don ni Lusiferostan elfw ka darapo kulɛri ye Jagokɛyɔrɔ wɛrɛ Kɛra dolow wolonwula cogoya la , wa a tùn bɛ Yɛlɛma dɔɔnin dɔɔnin a 'kɔnɔ. So wɛrɛw tun bɛ i n"a fɔ san kura jiriw, gato minnu bɛ ni tasuma-fɛrɛw ye ani jibɔyɔrɔ minnu ɲɛw ye kulɛri caman ye, n"olu ye sanfiɲɛba ye, baji belebelebaw minnu bɛ taa stratosphère kɔnɔ. Jiboli-yɔrɔba dɔw minnu tun bɛ galasi kɔkan fɛnɲɛnama suguya caman cogo la kabakurun nafamaw kɔnɔ, olu tun bɛ nɛgɛ wulilenw ni gazi kabakomaw bɔn, minnu yeelen tun bɛ bɔ laser-fiɲɛw fɛ.
  So cɛɲiw dugumalanw tun falen bɛ dondaw ni bɔyɔrɔw la minnu ɲɛw ye ɲɛgɛnw ye, tɔgɔw tun bɛ yeelen bɔ ɛkranw kan. Wa min ye kabako ye, o ye ko tɔgɔ bɛɛ jɛlen don tigitigi : dumunikɛyɔrɔw, butikiw, ɲɛnajɛyɔrɔw, sanfɛyɔrɔ ni suguya bɛɛ, baarakɛyɔrɔ suguya caman. A tun bɛ mɔgɔ hakili jigin Washinton dugu cɛmancɛ la, min bonyalen don kosɛbɛ, wa a tun ka bon kosɛbɛ, a tɛ se ka suma ni min ye.
  A y"a Ye fɔlɔ tuma min na ( gɛlɛya dɔw tùn bɛ a hakili la tiɲɛ yɛrɛ la, a Kɛra a yɔrɔ dɔ ye a ta tɛ!) o waati la a tùn ka dɔgɔ kosɛbɛ halibi, a hakili jigira cogo min na a kabakoyara fo a ni kɔnɔna na ani sisan a ye dazzling dun tiɲɛ yɛrɛ la mansamara nɔɔrɔ n"a ɲɛw ye. Tiɲɛ don, fɛn caman minnu bɛ yan, olu tun tɛ ni analozi ye Dugukolo kan.
  Ayiwa, hadamaden dilabaga sugu jumɛn bɛna kunkolo jigin jirisunw, domew ani jidagayɔrɔw bila ni danfɛn kulɛrilenw ye ani waraba siranninw ye minnu tɛ se ka ɲɛfɔ. A yɛrɛ bɛ siran k"a lajɛ, a bɛ i n"a fɔ fɛn bɛɛ bɛna bin i kun na.
  Elf sungurunnin dɔ y"a Fɔ a kan, k"a maga a la nɔgɔya la ni sanbara manaman ye. Tutigɛbaga Valerka y"a yɛrɛyɛrɛ dɔɔnin, a tun sɛgɛnnen don kaban, a tun ye kilomɛtɛrɛ caman taama.
  "N"a sɔrɔ i ma dumuni kɛ kabini waati jan, dolow kɛlɛcɛ," mɛlɛkɛ sungurunnin in pɛrɛnna i n"a fɔ warijɛ bɛlɛkisɛ.
  Ni sira lamaga-lamagali dɔw tun bɛ yen, a jɛlen don k"u tun fagara. A bɛ ikomi, siniɲɛsigi yɔrɔjan ultra-metropolis kɔnɔ , u tun bɛ hami kojugu farikoloɲɛnajɛ la. A sanfɛla kɛra gɛlɛya ye ani ne sennasanbaraw y"a daminɛ ka kɛ nɔgɔ ye ani ka nɛ bɔ. Valerka tun b"a fɛ tiɲɛ na tiɲɛ na ka dumuni kɛ, bawo a tun bɛ i n"a fɔ kɔngɔ b"a la kabini tile damadɔ, fo n"a bɔra o la...
  Nka jɔn bɛ Se k'a Dɔn a ye waati hakɛ min Kɛ ka kumaɲɔgɔnya Kɛ ni ala muso ye, min tùn t'a balo tiɲɛ na, nka a tùn b'a ɲɛnajɛ dɔrɔn. Tiɲɛ don, Valerka min tun nisɔndiyara, o yɛrɛ tun t"a fɛ ka dumuni kɛ.
  Nbɛda falen bɛ masin kulɛrilenw na minnu bɛ wele ko: "A waati sera ka i yɛrɛ lafiya!"
  Valerka min bɛ miiri ni hakilitigiya ye, o b"a latigɛ:
  - Saya fila tɛ se ka kɛ, wa ni kɔnɔbara lankolon don, ɲɛnamaya tɛ yen !
  I gɛrɛla masin na dɔrɔn, npogotiginin cɛɲi kulɛri wolonwula dɔ jiracogo saba bɔra o yɔrɔnin bɛɛ la. Kan dɔ la min tun bɛ i n"a fɔ tubabukan, kabako nimfu ko:
  - Dugukolo kan setigi fitinin nka jagɛlɛn bɛ mun fɛ ?
  - Ka dun! - Valerka y'o fɔ ni tiɲɛ ye, kɔngɔ yeelen dɔ tun bɛ ye tutigɛbaga cɛden ɲɛ buluw la.
  - Seti min bɛ fɛn miliyɔn kɛmɛ ni tan ni duuru sɔrɔ i ka baara la. - Nɛgɛso ye sɔgɔsɔgɔ, ka bonya dɔ fara a kamanw kan.
  - O kɔfɛ, White House ice cream, limonade, ji, gato ani sokola. - Tomboy tutigɛbaga nisɔndiyalen ye kumakan fɔ.
  - Sugu jumɛnw ? Aw ka komandi fɔ! - Npogotiginin fila tun bɛ yen, u ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka bonya cogo la min tɛ u cogoya ye.
  - A tɛ foyi ɲɛ, fo n"a ka di. - Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni hakili ɲagami ye, k"a bolow wuli k"a sɔrɔ a ma se ka kɛ.
  - A ka di i n'a fɔ a bɛ se ka kɛ cogo min na wa ? Ka kɛɲɛ ni sariya ye min ka di kosɛbɛ wa? - A bɛ iko sibɛri baarakɛla in ka kan ka baara kɛ ni kiliyanw ye minnu t"u sago faamu ka tɛmɛ siɲɛ kelen kan.
  - Awɔ! - Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni lafiya ye.
  - Aw bɛ aw bolow kɔrɔta, aw bɛ aw ɲɛ jɔlen to. Walima i ka i yɛrɛ ka i ka karti bɔ , mini-sɔrɔdasi. - Olografu nimfew kofɔlen don chorus kɔnɔ.
  Tutigɛbaga cɛnin y"a bolo fila kɔrɔta. Yeelen jɛman dɔ manamana, a bɛ iko a tun sɛgɛsɛgɛra.
  - I ka danyɔrɔ tɛ bɔ karti index kɔnɔ, i yɛrɛ ka sɔrɔdasi karti t"i bolo, o la, i tɛ se ka baara kɛ. - Npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ ka sɔrɔ ka kɛ bilenman ye o yɔrɔnin bɛɛ, k"u bolow tigɛtigɛ ka kɛɲɛ ni dankarili ye ka kɛ elf nɛnɛmanw ye.
  Leninist kamalennin Valerka ye teliya ka taama ka bɔ marifatigi la, a senkɔniw jɛlen, denmisɛnninw tun bɛ ka jeni tiɲɛ yɛrɛ la. A bɛ iko nin ye technotronic identification communisme ye. Valerka y"i sigi siraba kan min dilannen don kosɛbɛ, a nɛnɛna, a y"a kunbiri gwan kosɛbɛ ani k"a dawolo lafiɲɛ a bolokɔnincininw kan. N tun bɛ miiri... Siniko jiralen tun bɛ ni kulɛri dibimanw ye. A kelen bɛ pewu galaxie wɛrɛ kɔnɔ, a lamininen don ni diɲɛ wɛrɛ danfɛnw ye , danfɛn minnu ka jugu ni kungosogow ye minnu bɛ fɛn minɛ kosɛbɛ.
  Ani, kisili hakilina si tɛ se ka na i hakili la. Oliver Twist tun ka fisa Lɔnduru, a dɔgɔyalenba la, mɔgɔw tun bɛ yen i n"a fɔ bolibaga min tɛ so sɔrɔ, o yɛrɛ. Sisan, a bɛna taa min? Yala a ka kan k"a yɛrɛ di, k"a jate hinɛ la kaso la wa? O yɔrɔ la, u bɛna i balo a dɔgɔyalenba la, hali n"a kɛra o cogo la min bɛ mɔgɔ maloya, o bɛ kɛ ni hose ye.
  - Mun na i degunna, foton ? Mun, n b'a ye ko i bɛ i dawolo sɔgɔ. A bɛ iko i b"a fɛ ka princeps -plasma gɛn ka don kɔnɔbara la wa?
  Cɛdennin dɔ min tun ma deli a la, fini jɛlenw donna, o y"a bolo kɔrɔta, ka nisɔndiya. A ye hadamaden ta ye dɛ! Elf fitinin ɲɛda ye bulama ye, a bɛ i n"a fɔ denmisɛnnin, a man jugu fewu, a ka kan ka bɔ piblisite la balo ɲuman kan, nka a b"a bolokɔnincinin digidigi kojugu. A ɲɛda sanfɛla, kunsigi jɛman, ɲɛ bulumanw sigilen don yɔrɔ jan. Tiɲɛ don, bolo min sɔgɔlen don, min sɔgɔlen don, i n"a fɔ a dilannen don ni nɛgɛ ye, min bɛ se ka kolo kari. Valerka tun tɛ se k"a yɛrɛ minɛ kosɛbɛ, a m"a jira ko dimiba b"a la, den bolo sirilen bɛ i n"a fɔ tɔɔrɔko jugu dɔ.
  A y"a fɔ dɔrɔn ni tiɲɛ ye ko:
  - Ɔwɔ, kɔngɔ b'a la !
  - A bɛ iko i bɔra koloni yɔrɔjanw na, i jenilen don kosɛbɛ, wa i ɲɛda bɛ i ko i bɛ sɔgɔsɔgɔ ani i ye kabako ye. - Elf kamalennin y'o fɔ ni hinɛ dɔɔnin ye a kan na.
  Valerka ye ɲɛmajɔli kɛ a yɛrɛ la. Finiw, tiɲɛ na , u tun y"a daminɛ ka sisi yɔrɔ dɔw la kaban, wa u fari tun bilennen don ani u tun bɛ ka bɔ. A bɛ bɔ sigida la fiɲɛ fɛ, walima a bɛ kɛ ka mɛn ka bɔ binkanni in na. A ye nɛnɛba dɔ ye a kɔnɔbara kɔnɔ, k"o fɔ ni kan yɛrɛyɛrɛ ye.
  charge magnétique thermique dɔ cɛmancɛ la .
  - N b"a ta dumuni na teliya la, o kɔ i b"a fɔ n ye. - Cɛdennin bolila, i n"a fɔ a bɛ filimu teliya la, k"a sɔrɔ a ma maga siraba yɔrɔ la min dilannen don ni seko ye n"a ka butikiw ye.
  Mun na Valerka y"a ye ko a dalen bɛ nin elf farimanw denmisɛnnin na, o ɲɛfɔli ka gɛlɛn. N"a sɔrɔ ne ka kamalennya ni ne ka degun ye u ka baara kɛ. Kɔfɛ, kura a terikɛ ye jirisun pinki damadɔw fili a ma minnu kasa ka di kosɛbɛ . URSS tutigɛbaga kɔrɔ y"a daminɛ k"a ka maana fɔ, k"a sɔrɔ a ma foyi dogo, a tun bɛ tobi, a tun b"a fɛ k"a ni bɔn.
  Elf cɛnin ye lamɛnni kɛ kosɛbɛ. A janya tun bɛ i ko Valerka, wa n"a sɔrɔ a tun ka dɔgɔ yɛrɛ. Baro senfɛ, nisɔndiya saniyalen tun bɛ tulon kɛ a ɲɛda cɛɲi na tuma bɛɛ. Tiɲɛ don, kɛlɛcɛ siya denmisɛnnin dɔ ɲinw ka bon kosɛbɛ kaban, u fin ka tɛmɛ nɛnɛ kan, wa yeelenfɛn damadɔw yeelen tun bɛ bɔ u la i n"a fɔ tile yeelen. Dumuni min bɔra feerekɛlan na, o kɛra dumuni duman ye kojugu ;
  Valerka y"a makun tuma min na kuma kɔfɛ, wuludennin y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Ɔwɔ, a bɛ i n"a fɔ kabako, nka i tɛna kisi yan. I bɛna dɔn joona, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, don o don, mɔgɔ sugu bɛɛ sɛgɛsɛgɛli bɛ kɛ ɔridinatɛri fɛ. A tile fila ye nin ye, a surunyalen don kosɛbɛ, o " plasma grinder " sugu tun bɛ yen, dolow kurunw tun bɛ pɛrɛn i n"a fɔ super fireworks . Hali ni i tun bɛ sanfɛ, mɔgɔ tun bɛ se k"a ye kurun tigɛlenw bɛ sankolo kulɛri cogo min na. A ka ɲi ko " sutura " kunba tɛmɛna layini kan.
  elf den y' a bolo sin cɛmancɛ dolow Vithimura ma .
  - Sisan, fɛn bɛɛ kɛra gɛlɛya ye kosɛbɛ, sɛgɛsɛgɛli bɛɛ lajɛlen mara. Hali ka kɔn o ɲɛ, kunbɛnni tun ye ko jugu ye. Tiɲɛ na, hali nin masin in, i n"a fɔ tɔw, a ni Kanuya ni tilennenya minisiriso cɛsirilen don.
  - O tuma na fɛ, i ka gundola polisiw bɛ wele wa ? - Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni nisɔndiya ye, kanuya hakilina tun bɛ nisɔndiya cogo min na jamana kɔnɔ, fasisiw tun ye denmisɛnninw ka npogotiginin nalonmaw ye min kɛlɛ.
  - Ɔwɔ, ɔwɔ, departeman damadɔ bɛ yen, wa bɛɛ bɛ kuma kanuya kan. - Cɛdennin y'a ɲɛkisɛw Lase ɲɔgɔn ma, k'a filɛli Kɛ gɛlɛya ye. - A bɛ i n'a fɔ hakili ɲuman tulonko. Hali n fa, n"o ye sɔrɔko jenerali ye min bɛ jɔyɔrɔ naaninan na, o bɛ siran o baarakɛda ninnu ɲɛ. Aw ka na, aw ka taa joona . N bɛ taa n'i ye yen.
  - Lɛrɛ kɔfɛ! Aw filɛ nin ye, ne kanulenw! - Kanw tun bɛ mankan bɔ i n"a fɔ wuluw ka kulu mankan.
  Ja damadɔ minnu tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, ursi druid minnu tun bɛ u dɔn kaban, olu kɛra u yɛrɛ ye fiɲɛ na i n"a fɔ jinɛw.
  - I gɛnɛgɛnɛw ni i bolow sanfɛ !
  Lenin ka kamalennin Valerka ye a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ , o yɔrɔnin bɛɛ la , a jalakilen don ni paralize ye min bɛ kɛ ni majigi ye . Hakilila-jɔ-falen-falen.
  Cɛdennin hakili bɔra tuma min na, a jɔlen tun bɛ Koloseba cɛmancɛ la. Tariku dɔn kosɛbɛ ani filimu filɛli ka di a ye, Valerka y"a ye ko jɛɲɔgɔnya bɛ yan ni Romɛ kɔrɔ ye. Dɔrɔn, mɔgɔw tun tɛ sigi sigilanw kan, nka danfɛn sugu bɛɛ tun don minnu tɛ se ka miiri. Valerk ka cɛnin yeli kɛra fɛn ye min bɛ se ka ye kosɛbɛ. Wa a ye mɔgɔ kelen-kelenw ye jirisunw na minnu bɛ i n"a fɔ sumanw, ni waraba ɲɛda bɛ u la, ani danfɛn minnu bɛ i n"a fɔ binkɛnɛ, ni jeliw kunkolow bɛ u la.
  Elfew yɛrɛ tun sigilen bɛ sigilan cɛɲiw danfaralenw kan, tuma ni tuma, u tun bɛ pan ka wuli, u tun t"a fɛ ka sigi u makun na. Cɛ surunw tun sigilen bɛ u fɛ u makuntɔ, cɛw tun ye cɛw ye minnu ɲɛda tun datugulen don ni kunsigi belebelebaw ye.
  Valerka ye jateminɛ kɛ ko: "Dwarves. Nin ka kan ka kɛ nɛnɛ ye! Wa cɛnin, min tun ye URSS tutigɛbaga kɔrɔ ye, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, mun na kɔrɔlen dɔ, o y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Elf cɛw, nin ye elf ye. A mana kɛ cogo o cogo! Ayiwa, ni dwarf wulila, elf tɛ ye!
  Valerka y"a ye ko fanga bonyalen don. Dusukasi dusukunnata tununna a la o yɔrɔnin bɛɛ. A ka dɔgɔ ani a barika ka bon. A ka ɲi kosɛbɛ ka segin denmisɛnya yɔrɔjan na tugun ka kɛ cɛden ye.
  O waati kelen na, wulu sennasanbara dɔ bolila ka don Koloseba belebeleba kɛnɛba kɔnɔ, k"a jira ko:
  - Wa sisan Julius Caesar bɛna ɲɔgɔndan dɔ laseli nin kamalennin in ye !
  Valerka y"i sigi ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - KAN Sezari , Sezari, min ye i nɔgɔ ni kolo salenw ye!
  O kɔfɛ, cɛ dɔ ka ologramu dɔ bɔra ( wa tiɲɛ na, cɛ tun don, a tun tɛ elf ye) ni sanu jiribolo dɔ tun bɛ a kun na. Sezari tun tɛ i n"a fɔ elf minnu tun ye denmisɛnnin ye badaa, a tun kɔrɔla kaban ani a tun ka dɔgɔ, a nugu tun ye aquiline ye ani a ɲɛw tun bɛ sɔgɔsɔgɔ.
  A bɛ iko a ye tutigɛbaga cɛnin ka kuma mɛn , ani ni kɔnɔnajɛya ye, k"a ɲɛda wuli, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I bɛ kuma mun de kan, plebeian ?
  Valerka, Lenin ka kamalennin dɔ, o dusu tiɲɛna:
  - Ne ye plebeian sugu jumɛn ye i fɛ ! Ne ye bɔnsɔn tannan ka fasoden ye!
  Julius Caesar barila ka kɛ mɔgɔ ɲuman ye, a y"a jaabi ko:
  - Ni i ye se sɔrɔ jugu kan dɔrɔn, o tuma na fɛ, i bɛ se k'i yɛrɛ wele ko fasodenɲumanya !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka joli wulilen dɔ maga n'a cɛden sen gansan ye ka sɔgɔsɔgɔ :
  - Yala a ka gɛlɛn i ma kojugu ka ne kɛlɛ wa ?
  Julius Caesar y"a jaabi ni dimi ye ko:
  - Wa i ma kɔrɔbaya ka se n ma fɔlɔ !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a bolo la k"a fɔ ko:
  - Bɛɛ t'a miiri ten !
  Julius barila ka nɔgɔya:
  - An ka elfes radiants b'a fɔ ko i tun ye dugukolo kan faama ye. O yɔrɔ la, ne ni e bɛna kɛlɛ kɛ!
  Valerka, a bɛ ka pout i n"a fɔ diden, a ko:
  - A ka kɛ ten !
  Jagokɛyɔrɔw tun bɛ mankanba bɔ. Jama suguya caman y"a daminɛ ka kumakanw fɔ. Nka Julius Sesar y'a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Nka hali bi i ka kan ka kɛlɛ sɔrɔ ni ne ye ! Fɔlɔ i bɛna kɛlɛ kɛ ni waraba ye. Valerka ye a ɲɛda biri ani ka sɔgɔsɔgɔ ko:
  - I yɛrɛ tɛ monster ye wa ?
  Sezar ye nisɔndiya sɔrɔ o kumaw fɛ, wa a ye yamaruya di ko:
  - Wa ikomi i ka dɔgɔ hali bi kojugu, n b'a ɲini Ala fɛ a k'i bonya dɔɔnin .
  Valerka ma wagati sɔrɔ ka jaabi di. A kɔrɔla tiɲɛ na, a jiginna ka bɔ cɛden tan ni kelen walima san tan ni fila la ka kɛ kamalennin cɛɲi ye.
  Valerka Lagunov y"a ye ko kungo fanga dɔ bɛ ka wuli a yɛrɛ kɔnɔ, k"a bolokɔnincinin barikamaw siri ni a bolokɔnincininw ye minnu falen bɛ fɛnw na. Yan, a bɛna labɛn kɛlɛ kama.
  O waraba in wulila ka bɔ yen yɔrɔnin kelen. Soviyetiki tutigɛbaga kɔrɔ yɛrɛ ma wagati sɔrɔ k"a lajɛ koɲuman. O tun ye fɛn ye min bɛ i n"a fɔ wulu belebeleba dɔ. Masa fila: belebelew ni fitininw ye ɲɔgɔn gosi. Min kɛra o kɔfɛ, o kɛra fɛn ye min bɛ i n"a fɔ binkanni.
  U dɔ farikolo birilen, joli bɛ min na, o bɛ yɛrɛyɛrɛ a tɛ se ka kɛ...
  Kanon dɔ tun bɛ i kun na, a kɛra i n"a fɔ i datugulen don ni fiɲɛba dɔ ye min b"i sogo tila ka kɛ mɔlikuluw ye minnu bɛ to ka tigɛ, ka jeni i n"a fɔ atomikɛ bɔnbu fitininw ni flashw ye. Sago cɛsiri, cɛsiri jigitigɛlen k"i yɛrɛ sama ɲɔgɔn na, wa sisan, a bɛ iko finimugu bilenman bɛ ka sigi dɔɔnin dɔɔnin, nka a tɛ girin dabila i ɲɛ kɔrɔ. O bɔgɔdaga, i n"a fɔ a bɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye, o bɛ nɔrɔ a lamini yɔrɔ la. A bɛ dimi, tɔɔrɔ bɛ farikolo tigɛlen selilɛri kelen-kelen bɛɛ kɔnɔ.
  - Wolonwula seegin...
  Ɔridinatɛri min tɛ fɛn kɛ, o kan bɛ mɛn a dabilalen, i n"a fɔ a bɛ tɛmɛ rido belebele dɔ fɛ.
  - Kɔnɔ tan...
  I ka kan ka wuli joona, ka wuli kosɛbɛ, n"o tɛ laban bɛ se. Nka farikolo bɛ paralize. Sisi bilenman sisiba in sababu fɛ, jugu tɛ ye kosɛbɛ. Nin waraba belebeleba in sen saba ye paraloroid ye . A tun y"a ka kunsigi belebeleba ni janba kɔrɔta kaban, k"a labɛn ka gilotini ɲɛnama dɔ nɛgɛ jigin ni fanga belebeleba ye.
  Kɛrɛw la, nɛgɛ belebeleba fila dabɔra ni fɛnɲɛnamaw ye, bolokɔni sabanan, janyalen, nɛrɛmuguma , min bɛ i n"a fɔ nɛgɛso kɔ, a bɛ kɔfɛ, o ye kɛnɛba datugulan sɔgɔsɔgɔ ni muɲubaliya ye. Nɔgɔ jɛman , kasa duman tun bɛ bɔ dawolo jugu ni kurukurunin na min datugulen don ni kuru jɛmanw ye , ka sɔgɔsɔgɔ ani ka sisi bɔ fiɲɛ na. Waraba haramulen dɔ tun bɛ ka wuli hadamaden farikolo farikoloma dɔ kan, joli tun bɛ min na.
  - Tan ni kelen tan ni fila...
  Sisan, kumaw bɛ kɛ dimi ye, i n"a fɔ marifa bɛ ci tulo la. Ɔridinatɛri bɛ jatebɔ kɛ dɔɔnin dɔɔnin ka tɛmɛ dugukolo kan waati jateminɛcogo kɔrɔw kan. Tan ni saba ye knockout ye kaban.
  O desizɔn bangera sekɔndi tilalen kɔnɔ. O yɔrɔnin bɛɛ, k"a kininbolo sen tilennen kɛ kosɛbɛ k"a numanbolo kɛ jibolisira ye, dimi juguba kɔnɔ, k"a yɛrɛ firifiri i n"a fɔ nɛgɛso, Leninist kamalennin Valerka panna ka wuli ka bɔgɔdaga barikama dɔ kɛ dunan jinɛ in nɛrɛmuguma yɔrɔ yɛrɛ la - siliyɔmu manje min bɛ sɔrɔ kansɛri ni wuluwulu dɔ la. O gosili tun barika ka bon, a tun ka nɔgɔn ani a tun bɛ tiɲɛ, wa a tun bɛ bɛn fana waraba ka lamaga-lamagali ma min tun bɛ na . Sub -space (cɛmancɛ-yɔrɔ min bɛ Se ka taama dolow ni ɲɔgɔn cɛ, k"a yɛrɛ Fa ni kuran-fiɲɛw fanga ye, nka diɲɛ sigilenw kɔnɔ, fɛnɲɛnama dɔ min tɛ fɛnɲɛnama suguya bɛɛ dunni mafiɲɛya) binna dɔɔnin, nka a ma Bìn. Nin paraloroyi sugu in bɛ ni nɛrɛmuguma caman ye, o min b"u danfara kosɛbɛ ni danfɛn tɔw ye. Gosili min kɛra u la belebeleba la, o kɛra sababu ye ka farikolo yɔrɔ dɔw dɔrɔn de kɛ farikolo la.
  O waraba in kɛlɛɲɔgɔn, hali n"a kamankunw ka bon ani a farikolo yɔrɔw tun bɛ kɛnɛ kan, a tun ka dɔgɔ kosɛbɛ, a tun bɛ ɲini ka kɛ cɛden ye. Ɲɛda bilenman cogoyaw tɛ ye, nka u bɛ fɛnw jira. Ni dimi ni dimi ma u tiɲɛ, a bɛ iko u ye hakilintanw ni dususumaninw ye. A y"a yɛrɛ jira kɛnɛ kan tuma min na, hali jigitigɛ mankan dɔ bɔra tribunew kɔnɔ, k"a ye ko hadamaden ka kɛlɛcɛ Valerka Lagunov ɲɛda tun bɛ hɛrɛ la ani ko a tɛ kojugu kɛ. Hali ni sisan, nin tɛ cɛden ye tugun, nka bagan fitinin diminnen don, a ɲɛw bɛ koniya juguba bɔ fo a kɛra i n"a fɔ u tɛna a jeni ka tɛmɛ ultralaser kan . Cɛ in tùn bɛ ɲini k'a sen kari o gosili fɛ, nka a Tora ka Taa ni pusi teliya ye, hali n'a y'a Sìgi dɔɔnin.
  Dimi tɛ se ka cheetah kari, a bɛ farikolo denmisɛnnin ka reserve dogolenw bɛɛ lajɛ dɔrɔn, k"a bila trance sugu dɔ la!
  Cɛdennin in kun na ani URSS sanfɛla ɲɛmɔgɔ kɔrɔ, a bɛ i n"a fɔ dunun ba caman bɛ ka gosi, fanga min tɛ se ka bali, o bɛ woyo jolisiraw ni sɔgɔsɔgɔninjɛw fɛ. Gosili barikama dɔw tugura ɲɔgɔn kɔ ni accent ye mastodon farikolo la. O jaabi la, waraba ye nɛgɛbere nɔgɔlenw wuli minnu girinya ye santiri tilancɛ ye. A ka c"a la, o bagan ninnu bɛ kɛ ni jugler (jugukɛla) ka wale ye, nka ni a ye a gosi tigitigi nɛrɛmuguma dɔ la, o y"a sumaya.
  Kɛlɛcɛ kamalennin in, n"o bɛ ka somersault kɛ, a taamana ka bɔ jirisunba jugu in na, k"a yɛrɛ sɔrɔ waraba in kɔfɛ. K'a gɛnɛgɛnɛ Blà a nɔ na k'a sen Tɛmɛ ni nɛgɛ ye, kamalennin y'a Gosi n'a kɔkili ye, k'a girinya bɛɛ Dòn, k'a farikolo Yɛlɛma kosɛbɛ. Bolo karilen dɔ ka kirinkan mɛnna. A y"a yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ jugu la, o nɛgɛso sɔgɔra ani joli kasa bɔlen, i n"a fɔ wuluwulu, o fiyɛra ka bɔ jiboli-yɔrɔ fitinin dɔ kɔnɔ.
  Hali ni ji min tun bɛ bɔ danfɛn na, o magali tun bɛ mɛn dɔɔnin dɔrɔn, kɛlɛcɛ kamalennin ye jeninida barikama ye, wa, kurukuru jɛmanw fununa o yɔrɔnin bɛɛ a disi ni a kininbolo la. N tun ka kan ka pan ka segin kɔfɛ ka yɔrɔjan tiɲɛ. Warabilen ye dimi kulekan bɔ - waraba mankan, wulu ka mankan ani sa dɔ ka mankan ɲagaminen. Dimiba kɔnɔ, waraba girinna ka taa ɲɛfɛ. Kamalennin min datugulen don joli ni sumaya ɲagaminen na, o ye somersaults (sɔgɔsɔgɔninjɛ) cascade (sɔgɔsɔgɔninjɛ) Kɛ k'a Fɔ ka Taa armored mesh (kɛlɛbolo) fan fɛ. Boli daminɛ kɛli, k'a girinya bɛɛ Dòn a la, waraba y'a ka kùnkolo Dòn, k'a ɲini ka jugu disi Dòn.
  Kamalennin Valerka y"a yɛrɛ tanga o gosili ma, ani kɔmi belebele dɔ ye nɛgɛdaga tigɛ ka tɛmɛ. Ka t"a fɛ ka Taa ni "sèn ye, "kɔnɔna-dugukolo-yɔrɔ danfɛn y"a bolokɔnincinin Dòn rezo nata la ni kuran charge (sara) barikama ye. Sɔgɔsɔgɔninjɛw tun bɛ pan ka bɔ kogo la, jibɔw tun bɛ boli ka tɛmɛ mastodon farikolo kɔnɔ, ani nɛgɛ jeni kasa dɔ tun bɛ yen ani fɛnɲɛnama jenilenw kasa juguba min tun tɛ se ka miiri. Dugukolo kan bagan o bagan tun bɛna sa, nka nin baganw ka lasigiden in b"a Jira o yɔrɔnin bɛɛ la ko a farikolo cogoya tɛ kelen ye pewu.
  O waraba ma se k"a ka jirisunba sama o yɔrɔnin bɛɛ, wa, gosili teliyalenw tugura ɲɔgɔn kɔ, i n"a fɔ fɛnɲɛnamafagalanw jiginni. Nka, kuran-sara, ni waati dɔɔnin ye, ka se sɔrɔ dunan sogo ka kɛlɛli kan, o ye kɛlɛcɛ kamalennin dimi ni dimi ye. Ka pan ka segin kɔfɛ, ka kulekan dɔ minɛ, ka bɔ ɲɛjibɔ dimi na min tun bɛ joli ni kolo bɛɛ sɔgɔ, gladiator Valerka y"a yɛrɛ sumaya, k"a bolow tigɛ a disi sɔgɔlen kan, k"a daminɛ ka miiri k"a jɔlen to. A ka lamagabaliya waraba jiginni kɔfɛ ani jamanadenw ka dimi i n"a fɔ fɔɲɔba, o tun bɛ iko a tɛ deli ka kɛ, i n"a fɔ ala fitinin dɔ ta min y"a yɛrɛ sɔrɔ jahanama kɔnɔ.
  Valerka tun hakili sigilen don, i n"a fɔ kɔgɔji nɛnɛman sanfɛla, a tun b"a dɔn... Fɛɛrɛ kelen dɔrɔn de tun bɛ se ka o waraba sugu gosi. Gosili barikamaba dɔ.
  Komin a ye kɔmi tigɛ ka kɛ sogo jolilenw ye, waraba y"a pan n"a ka jama bɛɛ ye ka don sonsannin kunsigi tɛ min na, o min tɛ bonya da a kan. Yala a bɛ se ka kɛ tiɲɛ na ka a to primate fitinin dɔw ka se sɔrɔ i kan wa? A y"a sago lajɛ, k"a ka chakraw ni fanga bɛɛ lajɛlen kɛ jirisun kelen ye, kamalennin ye panni barikama dɔ kɛ. Fafara-Marada ka fɛɛrɛ kɔrɔ in , min bɛ se ka sɔrɔ mɔgɔ damadɔ fɛ, o bɛ se k"a kɛ mɔgɔ faga. O gosili binna kɛlɛcɛba in ka nɛrɛmuguma kan min ye se sɔrɔ kaban. A yɛrɛ girinya n"a teliya ye dɔ fara a ka fanga kan min bɛ se ka wuli, wa, nin sen in na, nɛrɛmuguma ma tiɲɛ dɔrɔn , nɛrɛmuguma belebele damadɔ tigɛra ka bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ la. Kristali -nɛgɛba in tun ye paralize ye pewu.
  Sugu in wulila ka taa fan kelen fɛ, kamalennin taara fan wɛrɛ fɛ.
  Sibɛri kiritigɛla ye jate kɛ ka jigin ni kan dɔgɔman ye:
  - Kelen fila Saba...
  A ye jate Kɛ dibi-kɔnɔ-fɛnɲɛnɛmaw ka kan na.
  Kɛlɛcɛ fila bɛɛ dalen tun bɛ u ma lamaga, ni gosili laban ye kamalennin ye waraba in mugumugu, nka a sen kari. Nka, hakili ma waati sɔrɔ ka bɔ gladiator la pewu, wa farikoloɲɛnajɛla kamalennin in, min ye se sɔrɔ dimi kan, a wulila, k"a bolow tigɛlenw kɔrɔta k"u siri a bolow la (o ye se sɔrɔli taamasyɛn ye Lusiferostan Mansamara taamasiyɛnkan na ).
  - Tan ni fila!.. Tan ni saba!.. Kɛlɛcɛ in, n"o ye dugukolo dugukolo sigibaga ye, n"o ye Valerka Lagunov ye, o ye se sɔrɔ. A si hakɛ ye san 12 ye jamanaden na walima san 15 standard. Nin ye debutant ye kɛlɛbolo la. Galaxie secteur ka ntolatantɔn ŋana Ezihand-16 ka kɛɲɛ ni SSK version of fights without rules ye, a senfɛla dɔ min ka jate ye 199: 1: 2 ye, o bɔnɛna a la - Askezam verd Asoneta , min si ye san 2977 ye.
  Filibusterw ka dɔnkili perky dɔ pɛrɛnna Valerka kun na:
  N ye jagokɛla gɛlɛn dɔ ka sira sugandi n yɛrɛ ye,
  N tun b'a fɛ ka n ka siniɲɛsigi sɔrɔ kɔgɔjiw la...
  Hali n"u b"a fɔ ko jagokɛla in bɛna a yɛrɛ sara,
  N'u y'i dulon, wulu bɛna su dɔrɔn de ja!
    
  Nka ka i biri matigi ɲɛkɔrɔ, o ye koniya ye,
  Wa n kɛlen cɛden ye n bolila ka bɔ estati la...
  Hali ni nɛnɛ tun bɛ sira kan sennasanbara la, .
  O bɛɛ kɔfɛ, u m"a to cɛnin ka don da la!
    
  N sera kurunboli yɔrɔ la, n ye finiw dɔrɔn de don, .
  A jiginna kurun kɔnɔ su fɛ nɛgɛ kanɲɛ kelen na...
  U ye cɛ minɛ k'a bugɔ - ne;
  Wow, ne tun b"a miiri ko ne ni bɛ jahanama kɔnɔ ni Sitanɛ ye!
    
  Nka bugɔli kɔfɛ u ye fini dɔ di n ma - .
  U ko i bɛna kɛ kabini cɛden ye sisan!
  Wa hali tobilikɛla ye, i k"a miiri, buteli dɔ bɔn, .
  Mash ka kɛ nɔgɔ ye, konya tɛ yen!
    
  Tiɲɛ don , o ye ko gɛlɛn ye kɔgɔji la, .
  Sisan minnɔgɔ tɔɔrɔ, sisan fɔɲɔba faratilen,
  Nka muɲuli ye tɔnɔ ye, .
  Ani ni kunkolo b'i bolo , o tuma na, i ka bɔ ni sɔgɔlan ye!
    
  Korsiw y"an minɛ i n"a fɔ wuludennin, .
  Boarding tun bɛ yen ani joli tun bɛ baji saba kɔnɔ!
  Nka ne jogo tɛ denmisɛnnin ta ye - .
  A tɛ bari an na ko kuruntigi ye ne bugɔ k"a to mɔgɔw kalanni na!
    
  Bɛɛ tun bɛ ni pankurun ye, nka ne ye n yɛrɛ danfara, .
  Jagokɛlaw ka kapitɛni y'a fɔ nin ye:
  - Nin kabini cɛnin in ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye , .
  A ye jagɛlɛya kɛ ka kɔrsɛ hakili jira!
    
  Sɔn donna kɔgɔjida la balimaya la - o ye chance ye,
  Sugo dɔ kɛra tiɲɛ ye kabini a bange waati!
  Sisan, i bɛ se ka segin ka mɔgɔ o mɔgɔ gosi
  Ani jagokɛla bɛ ka kɔrɔtɔ , ka tɛmɛ ani ka kari!
    
  Wari tun bɛ yen - bolomafara bolomafaraw, .
  U jigira kosɛbɛ, fana k"a sɔrɔ u ma jɔrɔnanko si kɛ...
  A kɛra ni chance ye, dɔn, warijɛ, .
  Nka sanu bɛna wuli i n'a fɔ wuluwulu...
    
  O saya tun tɛ nisɔndiyako ye;
  Kɔgɔjida la fagabaga nana ni sɛgɛsɛgɛlikɛlan ye.
  Aw ye kuraya ɲɛnajɛw tila yɔrɔ dɔ la, .
  N kɔnɔbara tun bɛ ka sa kɔngɔ fɛ kasobon kɔnɔ!
    
  Jagokɛlaw ka jama cɛma u bɛ danga ni kanba ye,
  Bitiw, kolo, sanbaraw bɛ ka pan!
  An ye jahanama baarakɛlaw ye - jamaba b'a dɔn tiɲɛ na,
  I yɛrɛ tɛ se ka kɔgɔji ye!
    
  Nose, alas , ye maloya saya ye, .
    Yala ne ka ɲɛnamaya banna tiɲɛ na wa...
  Dusukasi ni dusukasi tun bɛ sirilenw kɔnɔ, .
  Ne ɲinɛna n somɔgɔw kɔ minnu bolila kabini tuma jan!
    
  Nka n tun t"a fɛ ka n yɛrɛ siri nɛgɛso kɔnɔ, .
  A y' a ta k' a gosi a kɔnɔbara la - fagalikɛla binna !
  O bɛɛ kɔfɛ, Irisikaw tun bɛ kɛlɛ kɛcogo dɔn tuma bɛɛ,
  Wa n"a y"a sɔrɔ kosɔri don, o tuma na, kɛlɛ kɛ, i kana kasi!
    
  Kɛlɛ laban ye, tiɲɛ na, min ka gɛlɛn kosɛbɛ, .
  Fagalikɛla tun bɛ sɔgɔlan min don, o bolow la!
  Ni i dimina, degun tɛ dɔgɔya, .
  Siranya tɛ yen, i n"a fɔ i bɛ wulu tigɛ!
    
  Cɛ wɛrɛw girinna ka don kɛlɛ la,
  Gonerw bɔra min?
  N"a sɔrɔ a bɔra Rus" fa fɛ, sɔrɔdasi dɔ,
    Faamaw y"a latigɛ ka min janfa!
    
  Jama y'u hakilina yɛlɛma yɔrɔnin kelen, .
  Sisan, kɔrsɛw kɛra ka ɲɛ - .
  Kɛnɛba bɛɛ tun bɛ ka wuli kaban ni yurukuyuruku ye,
  Sɔrɔdasiw taara binkanni in kɛ ka bɔ nbɛda la!
    
  Fɛn dɔ kɛra min man teli ka kɛ, nka a bɛ kɛ;
  Off the hook, ka segin so kan!
  Nafolotigi dun, a bɛ faantanw tɔɔrɔ - .
  K"a sɔrɔ k"a dɔn kɛlɛ bɛna kɛ min ye nin ko in na!
    
  Kurun in minɛna kokura, ani tuguni Black Roger,
  An bɛ ɲɔgɔn fɛ tugun, kɔgɔji kɔfɛ!
  Ɔwɔ, ne ye mɔgɔfagala ye, mɔgɔ ɲumanba dɔrɔn de don,
  Wa ne fɛ, faantan bɛ i ko balimakɛ!
    
  O la, an bɛna dɔnkili da k'a sɔrɔ lopu hɔrɔnyalen don,
  Aw ka tila ni delilikɛla ye ani ka ɲɛnamaya kɛ nisɔndiya la!
  Korsi b'a fɛ ka kɛ mɔgɔba ye ni la, .
  A t"i diya n"i ye tulonkɛ bagan ye kaburu kɔnɔ!
  Sanfɛyɔrɔ dɔ la, yeelen tulon kulɛri caman kɛra ka manamana, ka wuli ka kɛ sanjiba ka kaleidoskɔpi numanw ye minnu tɛ se ka da a la, ka yɔrɔ danmadɔ bɛɛ don a kɔnɔ.
  Ologramu min bɛ kɛlɛ jira, o bonyalen don fo kilomɛtɛrɛ ba wolonwula, ɲɛnajɛ kɔrɔ kɔrɔ ka dome sanfɛ. Kamalennin Valerka tun ye ɲɛnajɛ ye. Ɲɛda min datugulen don ni joli ye. Dawolo karilen bɛ funu, nugu bɛ flakɛ. Farikolo bɛ datugu ni kurukuruw ye, jeninida ni sɔgɔsɔgɔninjɛ, joli bulama bɛ woyo ka jigin ni sumaya ye. Disi bɛ yɛrɛyɛrɛ ka bɔ degun na, ninakili bɛɛ bɛ bɔ kɔkili karilenw dimi jugu fɛ. Tɛgɛw kɔkiliw karilen don ka funu, sen kelen bɛ kari, tɔ kelen bolokɔnincinin bɛ gosi ka bɔ. A bɛ iko i donna sogomugu dɔ fɛ. Farikolo wulilenw minnu bɛ tɛmɛ a si hakɛ kan, olu bɛ tulon kɛ i n"a fɔ mɛkisikalan bolow. U tɛ masala sɔrɔ hali bi, nka lafiya kabakoma ni ja jugumanba bɛ mɔgɔ ɲɛ minɛ. Handsome - i tɛ se ka foyi fɔ. Apollo titanw ka kɛlɛ kɔfɛ!
  Dawolo miliyɔn kɛmɛ caman mankan bɛ yen min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ, u fanba ye danfɛn ye min bɛ i n"a fɔ hadamadenw, u kamanw, u kɔw ani fɛn wɛrɛw. U bɛ mankan jatebaliya Bɔ, k"a Tà mankan dɔgɔmanninw na ka Taa Se mankan mankanw ma minnu bɛ Fɔ ɲɔgɔn ma kosɛbɛ. Jahannama ka cacophony bɛ tigɛ yɔrɔnin kelen ni sanpɛrɛnkan sumanikɛlanw ye. Luciferostan ka Elfew ka Mansamara belebeleba ka dɔnkili bɛ mankan bɔ . Fɔlikan ka dun, a bɛ kuma fɔ, a bɛ mɔgɔ bagabaga. Hali ni Lev tun ma diya occupation dɔnkili ye, dɔnkili minnu tun bɛ ladege ɔridinatɛri hyperplasmique fɛ ani minnu tun bɛ fɔ fɔlifɛn ba caman kan, olu tun ye kabako ye.
  Joli jɛman nɔgɔlen, baga bɛ min na, jidagayɔrɔ bɛɛ bɔra bagan min ye se sɔrɔ, a hakili danmadɔ tun bɛ min na. Robo minnu bɛ fɛnw tiɲɛ, olu minnu bɛ i n"a fɔ wulu, olu panna ka bɔ taama sira lamagatɔ la, min ɲɛ ye kaki ye, ka protoplasme karilen in sɔgɔsɔgɔ. A bɛ iko sisan, o waraba tun bɛnnen don dɔrɔn ka segin a cogo kɔrɔ la.
  . SABABU No. 8
  Druid ursi belebeleba naani minnu tun bɛ kɛlɛ finiw na, olu bolila ka taa kamalennin sɛgɛnnen in fɛ. U tun bɛ i n"a fɔ wulu belebelebaw minnu bɛ ni misiriw ni u dawolo ye nɛgɛso nɔ na (u tun bɛ ni o marifamarayɔrɔ kabakoma sugu ye).
  Mansakɛ Julius Caesar y"a dogo u kɔba kɔfɛ ni siranbagatɔ ye. A jɛlen don ko a hakili ɲagamina; A bolo finmanw yɛrɛyɛrɛla nisɔndiya fɛ k"a to cakɛda dɔ jirali la ni medayi ye min bɛ i n"a fɔ waraba min bɛ mɔgɔ hakili jigin sa kunkolo saba la, nsiirin kɔnɔ. Diɲɛ kɔrɔlen masakɛ, hali walasa a kana maga fɛnɲɛnamaw siya nafama dɔ ka lasigiden dɔ la, a tun bɛ baara kɛ ni ganw ye minnu kɔnɔna finmanw bɛ se ka kɔsegin, n"a tun bɛ o jaabi di, a ma bɔ abada garadiw ka su belebelebaw datugulan na.
  Wa o kɔfɛ, Julius Caesar y"a kɔsegin joona, ka pan ka don pankurun dɔ kɔnɔ min kamanw bɛ a la, ka wuli ni marifakisɛ teliya ye min filila ka bɔ kanon dɔ la min bɛ se yɔrɔ jan.
  Laser marifaw jirali la, elf kɛlɛcɛ siranninw y"a ɲini u fɛ u ka bɔ Kolose dolow falen bɛ kɛnɛba la. Kamalennin in kabakoyara, a bɔra kɛlɛyɔrɔ la . Sennasanbara nɔgɔlenw ye sennasanbara joli bila bololanɛgɛ yɔrɔ la min ka ca ni plastiki ye . Sen kelen-kelen bɛɛ, i n"a fɔ taama bɛ kɛ bɔgɔmugu funteniman kan, a bɛ pɛrɛn ni dimi ye, sɔgɔsɔgɔninjɛ bɛ sɔgɔsɔgɔ, kolo ni jolisira bɛɛ bɛ dimi ni dimi ye. Valerka ye kumakan dɔ fɔ ni dususuma ye ko:
  - Ɲɛnamaya ye tɔɔrɔw lajɛlen ye , saya ye kisili ye a la , nka mɔgɔ o mɔgɔ ye nisɔndiya sɔrɔ kɛlɛ tɔɔrɔ la , o ka kan ni sayabaliya ye !
  A y"a ɲini ka to a jɔlen na, a taamana sira jan dɔ fɛ min falen bɛ bɔgɔdaga la, wa muso caman, minnu ni dugukolo kan npogotigininw bɔlen don, olu ye bololanɛgɛ kulɛrilenw ni falenfɛn kulɛri caman fili a sen na. Elf siya musow, a ka c"a la, u cɛ ka ɲi kosɛbɛ, u janyalen don, u bɛ kurukuru, u kunsigiw bɛ kɛ cogo la, u masirilen don ni kunsigi-minɛnw ye dunan danfɛn suguya caman cogo la, u bɛ kɛ ni kabakurun nafamaw ye.
  U dɔw ye tulonko tanu, ka tulonko nɔgɔlenw kɛ ani k"u yɛrɛ ka finiw tigɛ, ka cɛnimusoya kɛ ni jagɛlɛya ye ani k"u farikolo yɔrɔw jira minnu bɛ mɔgɔ lafili. K"a sɔrɔ maloya si ma kɛ, ka farikolo lamagacogo kɛ kɛnɛ kan min bɛ mɔgɔ wele, walima ka ologramuw bɔ ɔridinatɛri bololanɛgɛw la minnu ɲɛ bɛ siran, walima tulolanɛgɛ minnu bɛ ni ɛntɛrinɛti ye. Tigressi maloyabaliw, minnu tɛ jogoɲumanya sariyakolow la pewu, siwili juguba dɔ denw.
  Leninist kamalennin Valerka bɛ a ɲɛda biri, i n"a fɔ a bɛ menagerie kɔnɔ, hadamaden ɲɛ kelen tɛ. A yɛrɛ ma jɔrɔ ni danfɛn lakikaw binna a kan, wa dawolo pseudo-real row damadɔw datugulen don a farikolo walima a kɔ la. Ologramuw bɛ ozɔni bɔ, wa u bɛ gosi dɔɔni dɔrɔn ni kuran bɔli barikama ye. Lusiferostan cɛw ni musow dimina ko cɛ ma a janto o jateminɛ juguw la, wa u ye bagabagali ni mafiɲɛyali kɛ. U balila dɔrɔn ka bin kamalennin kuncɛba in kan ni barika barikama ye min tun bɛ jamanadenw ka lakana sabati. Npogotiginin blon kelen dɔrɔn de ye nisɔndiya dɔrɔn, k"a bolo kɔrɔta k"a bisimila.
  Leninist kamalennin Valerka kabakoyara k"a ye ko hadamaden dɔ ye dunan den in ɲɛda la, a ni kɛra sumaya ye;
  Wa yan, ala muso Affaraya bɛ na, a bɛ a ka tulonkokɛla kunbɛn. Valerka ka kɛlɛ kalan diyara a ye kosɛbɛ, hali farikolo kura kɔnɔ min dira demiurge fɛ. Elf Ala ko:
  - Wa i ye jagɛlɛya ye, jester !
  Leninist kamalennin Valerka ye dɔnkili da nin kan:
  - Ɔwɔ, n ye tulonko ye ! URSS tutigɛbaga ani kɛlɛcɛ, o bɛɛ kɔfɛ! Nka faamaw ye elf juguw wele ko jester... Ne ye monster bɔ n sen kan, n tɛna n bolo di i ma!
  cɛɲi min tɛ se ka ɲɛfɔ, o ye kamalennin cɛɲi in sama ka na a fɛ, k"a daminɛ ka susuli kɛ a la ani ka dɔnkili da a fɛ.
  - Oh, Valerka ye tutigɛbaga ye, n ka tulonkokɛla kanulen, n b"an ka kanuya fɔɲɔba ye ka kɔn o ɲɛ... I ye cɛden ye kosɛbɛ - minnu bɛ an kɛlɛ, n bɛ olu kɔniya !
  Affaraya ye kanuya diyabɔ a yɛrɛ kɔnɔ, hali n"a ka ɲɛnamaya san miliyɔn fila ni tila kɔnɔ, a tun bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ kaban, a bɛ se ka fɔ ko a tun bɛ se ka miiri min na, wa a yɛrɛ ye fɛn dɔ sɔrɔ min tun tɛ se ka miiri. Nka Valerka Lagunov y"a kabakoya n"a ka yɛrɛmahɔrɔnya n"a ka tulonkɛ tulonkɛ ye.
  Wa sisan a bɛ dɔnkili da ko:
  -Ne ye Valerka ye, jagɛlɛn... Cɛnimusoko taamasiyɛn!
  I tɛna mɔgɔ si sɔrɔ min ka nɛnɛ ka tɛmɛ ne kan!
  Ne ye furusiri setigi ye ... Hali ni ne ma san mugan sɔrɔ!
  cutie ye dɛ . Wa a ka di kosɛbɛ ka kɛ n"a ye. Affara wulila ka wuli, k"a kanubaga kɔrɔta dolow sanfɛ. Ale ye ala ye min ye subagaya barikama sɔrɔ. O la, u girinna diɲɛw kɔnɔ, ka laban ka kɛ dugukolo Riddle kan, min bɛ kɛ ni piramidi bilenmanw ni oranjɛ dɔrɔn ye. Affara tilalen don cogo caman na, a y"a daminɛ ka kanuya kɛ ni piramidiw ye. Ani hypostase kunba ye Valerka datugu. ala muso in ye majigilen plasma butterfliw bɔ a yɛrɛ la nisɔndiya la .
  A tun ye kabako ye ani a tun bɛ kɛnɛya tiɲɛ yɛrɛ la ni kulekan ye min bɛ cɛnimusoya kɛ. Tiɲɛ na, Ala ye fɛn o fɛn ye, o de ye ala ye...
  Wa, cɛnimusoya sɛgɛnna tuma min na, a ye Valerka fili a ma tugun, ka boli ka taa sankolo la.
  Valerka tora dugukolo kan min bɛ i n"a fɔ piramidi. A kelen, a kɛra kamalennin janyalen ye, farikoloɲɛnajɛla, nka hali bi a kunsigi tɛ a la.
  Valerka barika banna ka dimi:
  - n y' a ko k' a fili ! Ninnu ye musow ye dɛ! I tɛ se k"u diyabɔ!
  Wa kamalennin ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ yɔrɔ funteniman kan. Joginw kɛnɛyara k"a sɔrɔ a ma sɔrɔ, a y"a yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ kura la. Fɛnɲɛnɛma si tun tɛ yen a lamini na, fo wuluwulu tigɛlenw. Tiɲɛ don, sira kan, Valerka fana ye ɲɛgɛnw sɔrɔ minnu ni boletus ɲɛgɛnw bɔlen don.
  Valerka y"i biri k"u dɔ dun . A tun bɛ i n"a fɔ jɛgɛ tobilen, a man jugu kɔnɔbara kɔngɔlen ma.
  Valerka y"a jira ni hakilitigiya ye ko:
  - N'i nana ala ɲuman dɔ sɔrɔ, i bɛ nisɔndiya, ni ne jugu don , i bɛ kɛ filozofi ɲɛmɔgɔ ye. Walima min ka fisa ni o ye, jamanakuntigi dɔrɔn, walima hali diɲɛ masakɛ.
  O kɔfɛ, Valerka ye nisɔndiya sɔrɔ, wa a ye ŋɛɲɛ kɛ a fogonfogon sanfɛ. Wa a kɛra a fɛ ko mɔgɔ dɔ y"a ka ŋɛɲɛ ta. Lenin ka kamalennin y"a ka taama teliya. A kɛra ɲininkalikɛla ye.
  Piramidi kelen tun tɛ kelen ye ni tɔw ye , a tun ye tetarasikili ye. Valerka taara a fɛ ni cɛsiri ye. A ye boli daminɛ. Farikolo kamalennin barikama tun bɛ lamaga de wajibiya. Oh, a ka ɲi ani a ka di cogo min na ka kɔrɔtɔ nin cogo la, ka boli ka tɛmɛ fiɲɛ kan.
  Wa cɛnin tugun, ni robo kɛlɛcɛ dusukunnata n"a fanga ye min bɔra dɔnniya-filimu dɔ la, a ye dɔnkili da ko:
  ni n kanulen bɛ ka bɔ kungo kɔnɔ,
  Dusukasi min tɛ dugukolo kan, o dogo!
  Wa nɛnɛ bɛ ka jeni, ka nɛnɛ, .
  O ŋaniya tiɲɛnen ye sɔgɔsɔgɔ!
    
  Sennasanbaraw bɛ nɛnɛ na, .
  Npogotigininw bɛ taa fin!
  Sanfiɲɛba diminnenw bɛ mankan bɔ i n"a fɔ waraw, .
  Kɔnɔw ka kuluw tiɲɛni!
    
  Nka sungurunnin tɛ siran foyi dɔn
  Ale ye kɛlɛcɛ barikama ye!
  O kamisɔn tun tɛ sogo datugu dɔɔnin dɔɔnin, .
  Siga t"a la, an bɛna se sɔrɔ!
    
  An ka kɛlɛcɛ de ka waati ka bon kosɛbɛ,
  I tɛ se k"a kɔrɔta ni sɔgɔlilan ye!
  Yan, maplew bɛ ka taa nɔgɔya la, .
  Nɛnɛba bɛ ka bin i disi kan!
    
  An ka laada tɛ ka siran,
  I kana i ja gɛlɛya ka yɛrɛyɛrɛ nɛnɛ kosɔn wa!
  Kɛlɛɲɔgɔn fasalen don ni misi kɔ ye, .
  A bɛ nɔrɔ, a ka jugu, i n"a fɔ kola!
    
  O fanga sugu bɛ jama la
  Laada senuma ye mun kɛ!
  Dannaya ni danbe fila bɛɛ fɛ, .
  O nɔ bɛna kɛ se sɔrɔli ye!
    
  Krisita bɛ Fasokanw bila sira,
  A b"a fɔ an ye ko an ka kɛlɛ kɛ fo ka se a laban ma!
  Walisa dugukolo ka kɛ alijɛnɛ ye, .
  Dusukunw bɛɛ bɛna jagɛlɛya sɔrɔ!
    
  Mɔgɔw bɛna nisɔndiya sɔɔni
  Ɲɛnamaya ka kɛ gengenjiri gɛlɛn ye tuma dɔw la!
  Marifaw bɛ mɔgɔ faga ni juguya ye
  Nka min binna, o kununna kaban!
    
  Dɔnniya bɛ sabali di an ma, .
  mɔgɔ binnalenw hakili bɛna segin u ka baara la!
  Nka ni an ye sogo bɔ, da ne la, .
  Jugu bɛna o yɔrɔnin bɛɛ la ka jatebɔ kɛ!
    
  O la sa, a dɔgɔyalenba la, i ka Ala deli,
  Wajibi tɛ ka filiw kɛ, i ka kɛ sɛgɛnbagatɔw ye!
  Kiiritigɛla Sebaayabɛɛtigi ka gɛlɛn kosɛbɛ,
  A dɔgɔyalenba la, a bɛ se ka dɛmɛ don tuma dɔw la!
    
  Fasokanw ka di ne ye kosɛbɛ, .
  Jamana senuma, hakilitigi!
  An ka ɲɛmaa, aw ka fanga minɛ ka ɲɛ,
  Fasodenɲumanya bangera ka falen!
  Piramidi da la, Valerka ye danfɛn kabakoma dɔ ye. A bɛ i n"a fɔ a ni mɔgɔ bɔlen don, nka a nugu ka jan, a senw ni a dawolo bɛ kɛ ni nɛgɛ ye. A bɛɛ lajɛlen na, a kɛra sugu haramulen ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la n"i y"a suma ni elf cɛɲiw ye minnu fari tɛ dafa.
  Nka, Valerka tun sɛgɛnnen don kelennasigi la kaban, wa a y"a ɲɛsin nin waraba in ma ni cɛsiri ye. Ka fara o kan, o barokun tun bɛ iko fɛn haramulen don ka tɛmɛ siran kan. Valerka diyara a yecogo ye. Cɛden tɛ, nka kamalennin janyalen don, a cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Eh, ala muso y'a tigɛli kɛ Apolɔ ye. Wa a b"a fɛ ka mun fɔ a ye n"a ka kurukuruw ni a kɔnɔbara ye, n"a tun bɛ a bolo, tiɲɛ na, yala a tun bɛna a sɛgɛn wa?
  O barokun ye Valerka fo kan dɔ la min tun tɛ a dɔn, nka Soviyetiki tutigɛbaga kɔrɔ in ye fɛn bɛɛ faamu, i n"a fɔ u bɛ kuma a fɛ tubabukan na. A bɛ iko ala muso Affaraya fana ye o seko sugu dɔ don a la.
  - Bonjour jeune wanderer. I bɛ taa min?
  Valerka y"a jaabi ni hakilitigiya ye ko:
  - Ne senw bɛ lamaga, nka ne kunkolo bɛ fasa . Nin ye diɲɛ sugu jumɛn ye? A bɛ ɲɛnamaya kɛ cogo di? Ne ka kan ka ne senw ɲɛsin min?
  Mɔgɔ min man di a ye, o y"a jaabi ko:
  - Ni i ye kiri tigɛ i yecogo fɛ , i ye hadamaden ye. Ani farilankolon pewu , min bɛ kuma i ka jɔyɔrɔ dɔgɔman kan. Gundobaw ni nanbara jaanw bɛ nin dugukolo in kan. A ka fisa ka kɛ ne ka baarakɛla ye, ka ɲɛnamaya dafalen ni lafiya la!
  Valerka y"a kunkolo wuli cogo jugu la:
  - N t"a fɛ, n b"a fɛ ka pan !
  Gɛrɛsi mankanba in jaabi la:
  - Mun na nin bɛ ka kɛ hali bi ?
  Valerka y"a jaabi ni tiɲɛ ye ko:
  - I ye creepy ye ani i tɛ kanuya ye !
  Jaabi kɛra ŋɛɲɛ ye min man di kosɛbɛ, o kɔfɛ jaabi kɛra ko:
  - Ɔwɔ, anw trolls bɛɛ ɲɛ ka di. Wa siya bɛɛ b"an koniya, k"an jate juguya farikolo ye!
  Valerka y"a yɛrɛ kɔlɔsi ani a y"a ɲininka ko:
  - I t"a jugu ye wa ?
  Troll y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ayi! An ye fanga dibi fan dɔrɔn de ye!
  Valerka hakili jigira cogo min na elfew ye mɔgɔw tigɛli kɛ biyew ni falenfɛnw ye ani a y"a kɔlɔsi ni siga ye ko:
  - A tɔw dun, nɔgɔlenw ?
  Troll ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - Fanga tilali dibi ni yeelen fan fɛ, o ye sarati ye. Fanga kelen de bɛ yen, nka a bɛ se ka baara kɛ ni a ye cogoya wɛrɛw la. Ni nege b"i la, i bɛ se ka tiɲɛni fɛnw dɔn kosɛbɛ!
  Nin hakilina in diyara Valerka ye:
  - Munna ayi! Aw ye elf mansamara ta ka tiɲɛ - Luciferostan ! U ye Dugukolo tiɲɛ!
  Troll ye sɔgɔsɔgɔ kɛ sogodunnaw la, k"a jaabi ko:
  - Belebele! N b"a ye ko an ka laɲiniw n"an negew bɛ bɛn ɲɔgɔn ma. Nka aw hakili to a la ko dibi fanga sira ye juguya ye kosɛbɛ, wa a ka gɛlɛn! I bɛna tɛmɛ kɔrɔbɔliw ni tɔɔrɔw fɛ minnu tɛ hadamadenya ye.
  Leninist kamalennin Valerka y"a jira ni cɛsiri ye ko:
  - N labɛnnen don !
  Troll y'a fɔ ni jalen ye ko:
  - I ka tugu n kɔ ka taa dibi masakɛba laban ka piramidi la.
  Tuma min na da sɔgɔra Lenin ka kamalennin Valerka kɔfɛ, kamalennin ye nɛnɛba dɔ ye. Glasi sɔgɔlen bɛ i sennasanbara jukɔrɔ, i lamini bɛɛ tɛ dibi ye, nka sugo masaya ye biɲɛw ye. Troll ye yamaruya di ko:
  - I ka tugu n kɔ i kana siran foyi ɲɛ !
  Cɛden cɛfarin Valerka ka senna-tɛgɛrɛ bɛɛ tun bɛ dimi. U taara duguma ka taa duguma. Dugukolonɔn juguba dɔw , jinɛ jɛmanw ni u ɲɛda kurulen don, soso dɔw ni u kamanw, ani hali minnu datugulen don ni kirinni ye, olu tun bɛ ka pan ka yaala. Nɛnɛ tun bɛ ka bonya, hali Valerka farikolo barikama min tun bɛ se ka muɲu, o y"a daminɛ ka yɛrɛyɛrɛ. Miirili Nàna n'u bɛ Jigin dugujukɔrɔ-dugukolo 'kɔnɔ. Ka taa dibi masaya la, ni jurumukɛlaw bɛ taa yɔrɔ min na.
  Sogo wulu dɔ magara Valerka la n"a kaman ye, kamalennin ye jeninida dimi dɔ ye.
  O kɔ fɛ, troll kumana, a kan min man di ani hali kaburukan, o y"a to cogo dɔ la, a ma siran kosɛbɛ.
  - Fanga dibi fan fɛ, fɛn duman fitininw bɛ sɔrɔ, nka a bɛ fanga belebeleba di ! O kɔnɔ, i bɛna halakili ni tiɲɛni fɛnw ye. Wa i bɛna kɛ mɔgɔba ye min bɛ kɛ ni subagaya nɛrɛma ye.
  Valerka, min tun bɛ sigasiga, o y"a ɲininka ko:
  - Se bɛ ne la ka nin kɛ wa ?
  Troll ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni ɲumanya ye k"a jaabi ko:
  - Nka an bɛna nin Lajɛ sisan. I si ye san joli ye kamalennin?
  Valerka y"a jaabi k"a sɔrɔ a ma sigasiga, a y"a latigɛ ka nkalon tigɛ walasa k"a kɔrɔbɔ ko nin maaɲɛmaa in bɛ fɛn bɛɛ dɔn cogo min na:
  - Sɔɔni kɛmɛ fila ni biwolonwula ni kɔnɔntɔn !
  Troll ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Wa i tun tɛ jɔn ye tuma bɛɛ !
  Valerka y"a jira ni cɛsiri ye, ka nkalon tigɛ tugun ko:
  - Ne ka ɲɛnamaya fanba la, ne tun ye fasodenɲumanya ye, wa hali ne kɛra jamana kuntigi ye !
  Troll ye sɔgɔsɔgɔ finman dɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - An bɛna min sɔrɔ sisan, o de ye nin ye. An k"a lajɛ n"i bɛ se ka kɛ faama hakilitigi ye ni fanga dibi fan bɛ fanga di i ma.
  Dibi lagbɛrikɛla y'i jɔ ka a ɲɛsin Valerka ma. Kasɔn bilenman dɔ bɔra troll bolo. Dibi matigi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k'a da jamanakuntigi kɔrɔ kun na.
  - An k"a lajɛ i bɛna i yɛrɛ minɛ cogo min na kɔrɔtɔko la.
  O kasɛti ye Valerka kunkolo cɛɲi jeni. A tun bɛ iko a tɛ ye, nka drill bilenmanw tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ kungolo ni kunkolo yɛrɛ kɔnɔ. O de y"a to o hakilina in tun tɛ se ka muɲu.
  Nka o kɔfɛ, Valerka sera ka lafiya sɔrɔ. a taara tiɲɛ wɛrɛ la , a y' a daminɛ ka diɲɛ faamuya cogo wɛrɛ la .
  Nin ye Ameriki ka waati tɛmɛnenw ye. San 1942, fɛn caman tigɛli san, Midway kɛlɛ tɔgɔba . Japon tun bɛ se ka se sɔrɔ cogo bɛɛ la, nka a ye dɛsɛ. Wa yan, a kɔfɛ, nisɔndiya ye nisɔndiya sɔrɔ samurai kan. Ameriki ka awiyɔn bolila naani binna, ka awiyɔn bolila caman faga. O daminɛ min kɛra Pasifiki Kɔgɔji la, o labanna ka Minɛ Tile Bɔlen jamana fɛ.
  Zapɔnkaw, ka da u ka ɲɛtaa kan, u ye Pearl Harbor ani Hawayi gunw minɛ.
  O kɔfɛ, u ka dugukolo kan kɛlɛbolo ye kɛlɛbolo filanan da wuli Soviyetiki kɔrɔnyanfan fɛ. Ko gɛlɛnba dɔ kɛra. Alimanw ye Stalingrad minɛ ni bɔnɛba ye, wa kɛlɛbolo bilenman ma fanga bɛrɛ sɔrɔ Operation Ring kama. Tiɲɛ don, fonɛnɛ sera, wa Naziw sɛgɛnnen kɛlɛw la, u ma se ka taa ɲɛ.
  Nka Reich sabanan ye kɛlɛ dafalen fɔ, wa, a kɛlen k"a ka kɛlɛbolow fa, a tun bɛ se ka taa ɲɛ kaban ni pankurun girinmanw ye. Bagabagali tun bɛ yen ko URSS bɛna se sɔrɔ ani ka kɛlɛbolo filanan datugu. Afiriki kɔnɔ, Montgomery ka kɛlɛbolo kulu ka ɲɛtaa fɔlɔ kɔfɛ, Alimanw ye kɛlɛbolo sabati ni fanga wɛrɛw cili ye.
  Ka fara o kan, Zapɔnkaw, ni sigidamɔgɔw ka dɛmɛ ye, donna Ɛndujamana na, ka Deli minɛ. Sisan, tubabuw ma fanga sɔrɔ ka se k"u jɔyɔrɔ kisi. Wa Rommel ka kɛlɛ kura daminɛna Misira. O waati la , cogo si tun tɛ yen ka Zapɔnkaw gɛn ka bɔ Hawayi gunw na. Samurai tun bɛ cogoya dɔ minɛ min tun bɛnnen don kosɛbɛ. O cogo la, san 1943 Marisikalo-Awirilikalo la, ko gɛlɛn dɔ kɛra Misira ani Pasifiki Kɔgɔji la. Wa kɔrɔnyanfan fɛ, Alemaɲi ka kɛlɛbolo dɔ tun bɛ ka labɛn. Awirilikalo tile 20, Alɛkisandiri binna, ani tubabuw ka ko kɛlenw kɛra Misira jamana na, a bɛ ɲini ka kɛ jigiya ye.
  Wa Alemaɲi Tigɛ pankurun kura y"a ka fanga belebeleba jira. Angilɛw ka masinw tun tɛ fanga sɔrɔ a kama. Ameriki dɔnnikɛlaw tun dalen b"a la ko Soviyetiki jamana ka lafasalitɔn tɛna se ka Tigɛw ni Panthers ka naliba muɲu. Wa o kɔfɛ Stalin tɛna Caucasus minɛ.
  Don nataw la, o falen bɛ fasisiw kɛlɛli jɛkulu bɔnɛni na Moyen-Orient, ani Axis jamanaw ka fanga kelenya Iran. Jigiya, waajibi tɛ k"a fɔ, o ye ko juguba ye!
  Naziw ka binkanni siraba tun ye Stalingrad saheliyanfan ye Volga baji sira fɛ, walasa o kɔfɛ ka se Baku Kaspian Kɔgɔjida la. O de tun ye Soviyetiki jamana ka kunnafonidilaw sera ka min jateminɛ ani ka lafasalitɔn dɔ jɔ ka kɔn o ɲɛ.
  Nka, pankurun girinmanw ni marifaw bɛ Naziw bolo minnu bɛ se u yɛrɛ ma. "Waraba" fana sen bɛ o la, min tariku yɛrɛ la, a ma bila baara la. Nka yan, nafolo caman bɛ Naziw bolo, wa u tun bɛ se nin waraba in ma. Wa "Waraba" bɛ lakana ka ɲɛ ka bɔ kɛrɛw la, a janya bɛ se milimɛtɛrɛ kɛmɛ ma kɛrɛ fɛ, ani a ɲɛda la. Nin pankurun in girinya ye tɔni bi kɔnɔntɔn ye, nka k"a sababu kɛ a ka motɛri ye min fanga ye ba kelen ye, a teliya ni Tigɛ ta bɛ Taa ɲɔgɔn fɛ.
  A mana kɛ cogo o cogo, fanga belebeleba.
  Wa Valerka, Levka, Slavka ani Marinka tun bɛ ɲɛfɛ. Ani u ni tutigɛbaga wɛrɛw bɛ bɔgɔdaga sɔgɔ. Denmisɛnw ka bataillon kuuru dɔ jɔlen bɛ Naziw ka sira kan.
  Mɛkalo laban don, wa a sumana kosɛbɛ kaban Volga mara saheliyanfan fɛ. Cɛdenw y"u ka masiriw bɔ pewu, u bɛ baara kɛ ni fini surunw dɔrɔn ye. Farikolo yɔrɔw tun datugulen don kaban ni sokola tan ye min bɛ kɛ cogo kelen na.
  Cɛdenw ka fin, nka u ka fin.
  Valerka, k"a sen gansan digi sɔgɔlan nɛgɛbere kan, o y"a kɔlɔsi ko:
  - A bɛ siran cogo dɔ la yan ni blasters tɛ !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Ka tɛmɛ i n'a fɔ anti-pulsar !
  Levka ye tweet kɛ ni nisɔndiya ye:
  - Ayiwa , a tɛ baasi ye, an fana bɛna seli kɛ ! Wa o la, ni hyperlaser tɛ a la a ka di ka tɛmɛn fɔlɔ kan!
  Slava y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - Ni hyperblaster , kalanden fɔlɔ bɛ se ka fasisiw tiɲɛ. Ani i b"a ɲini ka nin kɛ, tiɲɛ na !
  Cɛden minnu tun bɛ ka sɛgɛsɛgɛli kɛ n"u ye, dibi don ni tan ni kunsigi jɛman ye, o dɔ ye dɔnkili da ko:
  An ka jamana dumanba bonya la, .
  Tempered in kɛlɛw ni baara...
  An ye nisɔndiya dɔnkili dɔ da, .
  Teriba ni ɲɛmɔgɔba dɔ ko la!
  
  Stalin ye kɛlɛ nɔɔrɔ ye, .
  Stalin ye an ka kamalenninw ka pankurun ye...
  Ni dɔnkiliw ye, kɛlɛ ni se sɔrɔli, .
  An ka mɔgɔw bɛ ka tugu Stalin kɔ!
  Marinka ye a ɲɛda biri ani a ye kuma tigɛ:
  - Stalin ma se ka naziw ka binkanni kɛ san 1941, o la aw kana a tanu kojugu ! Wa a ye mɔgɔ caman tɔɔrɔ ni dankarili ye, kɔngɔ, jɛkulusigi - o kɛra fu ye dɛ !
  Valerka y"a jira ko:
  - A ye sɔrɔdasi caman faga marifa la, fo hali mɔgɔ si ma sɔrɔ ka ɲɛmɔgɔya ta san 1941. Marisikalo Tukhachevsky kelenpe nafa ka bon kosɛbɛ!
  Levka y"a kunkolo wuli k"a fɔ ko:
  - Tiɲɛ na, Marisikalo Tukhachevsky ye hakilina di ka baara kɛ ni pankurunw ni awiyɔnw jɔli belebelew ye kɛlɛw la. Ani ka tankiw ni awiyɔn kɛlɛbolow da!
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  - O la, an bɛna se sɔrɔ !
  Tutigɛbaga cɛdenw ni npogotiginin minnu farilankolon tilancɛ tun bɛ u la, n"u tun ma datugu ni fini nɔgɔlenw ye minnu dilalen don ni bɔgɔ ye, olu tun bɛ baara kɛ ni fanga ye ni sɔgɔlanw ye.
  Denmisɛnw bɛɛ tun ye sennasanbaraw ye, u fari tun bɛ u fari la, u tun ka dɔgɔ.
  Valerka n"a ka kulu tun ye dibi ye ani u farikolo tun farikolo tun ka bon ani u tun balolen don kosɛbɛ. Nka, farikolo yɔrɔw bɛ Ye kosɛbɛ wa u ɲɛfɔlen dòn kosɛbɛ.
  Cɛdenw tun bɛ ka sɛgɛsɛgɛli kɛ. Fiɲɛ duman ni dususuma dɔ bɔra Volga baji la. Marinka, min kunsigi kɛra nɛgɛ bilenman ye nin tiɲɛ yɛrɛyɛrɛ in na, o tun bɛ i n"a fɔ wuliliko ɲɛnama.
  Valerka, min falen bɛ dusu la, o ye dɔnkili da ko:
  Kanuya jamana, n ka URSS, .
  Beautiful , fleurs ni rubi, rose...
  An ka misali di hadamadenya ma
  Mɔgɔ si tɛ se ka denmisɛnw halaki!
  
  An ye tutigɛbagaw ye, Lenin denkɛw,
  Minnu bɛ Kɛ i n'a fɔ wuluw ka Taa yeelen na...
  Denmisɛnw bɛ bange ka diɲɛ mara, .
  O waati kɔnɔna na, u bɛ boli sennasanbara la ka tɛmɛ jidagayɔrɔw fɛ!
  
  An ye an ka Ilyich kanulenw ka kɛlɛcɛw ye,
  Min ye sira ɲumanba jira...
  I t"a tigɛ ka kɛlɛcɛw tigɛ ka bɔ u kamankun na, .
  N"o tɛ, a bɛna juguya kosɛbɛ!
  
  O la sa, Hitler ye etajɛriw fili ni dimi ye, .
  Cɛdenw tun ka kan ka kɛlɛ kɛ ni jama jugu ye...
  Nka tutigɛbagaw tɛ se ka kɛ siranbagatɔw ye, .
  An wolola i ko waraba walisa ka mɔgɔ nɔgɔlenw kɛlɛ!
  
  Jɛɲɔgɔn Stalin fana ye ɲɛmaa nɔɔrɔma ye,
  Hali ni n ye n yɛrɛ ɲagami kosɛbɛ o tɔɔrɔko la ...
  Nka a b"a juguw yɛrɛyɛrɛ dɔrɔn,
  Se bɛ se ka fɛn caman Changement dafalen gosi!
  
  An ye kɛlɛ kɛ sennasanbara la Moskow kɛrɛfɛ,
  Snowdrifts ye n ka bare heels kin...
  Nka Hitler kɛra naloman ye
  Tutigɛbagaw ye caman di a ma!
  
  Cɛdenw ni musodenw bɛɛ bɛ kɛlɛ la, .
  Aw ka da a la, u y'u ka kalasi sanfɛla jira...
  Mɔgɔ tununnenw bɛ ka falen sisan alijɛnɛ kɔnɔ, .
  Ani u b"a ye , da ne la, u ye kominisi di!
  
  Cɛdenw tɛ siran nɛnɛ ɲɛ, .
  U bɛ pan ni jagɛlɛya ye ni suruku dɔrɔn ye...
  U senw bɛ kɛ san kuru bɛɛ la, .
  Cɛdenw barika ka bon bolo ni bolo kɛlɛ la!
  
  Cɛdennin dɔ filɛ nin ye min bɛ ka bɔnbu fili tanki sirannin dɔ kan,
  "Tigɛ" barikama bɛ ka jeni i n"a fɔ tasuma, a bɛ ka tasuma...
  Stalingrad kɛra sugo jugu ye Krautw fɛ,
  A bɛ iko jahanama, jahanama tulon don!
  
  Tutigɛbaga ɲuman kɛra binkanni na, .
  A bɛ sennasanbara kɛ tasuma kan...
  Sisan, jɛɲɔgɔn Stalin, i n"a fɔ fa, .
  Kaɛn jugu ka halaki!
  
  denmisɛnw ye minnu ka nɛnɛ kosɛbɛ , kuncɛbaw, .
  Aw ka da a la, an tɛna an yɛrɛ di an juguw ma...
  An na jama juguw ka bajiw gɛn.
  Hali ni Adolf, i n"a fɔ wulu sɔgɔlen, a kɛra diɲɛnatigɛla ye!
  
  Tutigɛbaga dɔ bɛ kɛlɛ kɛ a faso kama,
  Cɛdennin in tɛ sigasiga dɔrɔn...
  A bɛna misali di Ɔkutɔburukalo mɔgɔw ma, san 2016.
  Ani a bɛ binkanni kɛ ni dimi ye!
  
  Anw fɛ, Vladimir Lenin ye nɔɔrɔ Ala ye,
  O min bɛ tiɲɛni da ni jagɛlɛya ye...
  Wa walasa Fuhrer haramulen min bɛ ni kunsigi ye , o ka sa , .
  An bɛna an juguw bugɔ kun ɲuman kosɔn!
  
  Oh sunguru, i ye ne teri ye,
  An ye denmisɛnw dɔrɔn de ye sennasanbara la nɛnɛba kɔnɔ...
  Nka ne dalen b"a la ko denbaya barikama bɛna kɛ yen,
  An bɛna yɔrɔ buluw ye!
  Samiya ye nɛnɛ jenilen bila a nɔ na,
  Fasciste dangalen bɛ ka taa ɲɛ tugun...
  An ye kɛlɛ kɛ kosɛbɛ samiyɛ tɛmɛnen na,
  Sankolo la, jugu ye virtuel ye dɔɔnin!
  
  Ayiwa, mun na Panther bɛ ka boli ka taa n fan fɛ?
  Cɛdennin ye jagɛlɛya kɛ ka grenade fili a ma...
  Penaliti bɛ Krauts fɛ kaban,
  Ani fasisiw ka pankurun ye wulu fili!
  
  Denmisɛn ye kɛlɛcɛba ye, .
  Ani a bɛ kravati rouge poppy don...
  An ka mɔgɔw Fasodenɲumanya la, olu ye kelen ye, .
  Ani kominisi dolow tɛna bɔ!
  
  An bɛna kɛlɛ kɛ samiyɛ la, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ,
  Bin in ka di denmisɛnw senw ye ka tɛmɛ...
  Sugoba dɔ bɛna kɛ tiɲɛ ye
  Ni cɛnin bɛ nɛgɛ sɔgɔ kosɛbɛ!
  
  Ne dalen b"a la ko an bɛɛ bɛna don Bɛrɛlin,
  Wa an bɛna sigi ni sungurunnin ye fo ka se se sɔrɔli ma...
  An bɛna se sɔrɔ diɲɛ bonya kan,
  Walisa bɛnbaw ka waso tutigɛbaga in na!
  
  Nka aw ka kan ka aw denw fanga degun, .
  Ani ka kɛlɛ kɛ walasa mɔgɔw kana maloya...
  Ɛkizamɛnw, ka fɛn bɛɛ tɛmɛ ni A ye, .
  Ne dalen b"a la ko an bɛna kɛ kominisi la sɔɔni!
  
  Sarakalasebagaw bɛ nsiirin minnu siri, aw kana da olu la,
  A bɛ iko jinɛw bɛ ka Ala dɔnbaliw tobi...
  Tiɲɛ na, u halakira
  Ko sarakaw tɛ kɛ kominisi la!
  
  Wa an bɛna se sɔrɔ dugukolo kan sɔɔni,
  Soviyetiki jamana bɛɛ bɛna kɛ...
  An ka dolow kurunba barika ka bon ni serubi ye,
  An ye diɲɛ masakɛw ni kiritigɛlaw ye!
  
  O tuma na fɛ, dɔnniya bɛna suw lakunu, .
  Tutigɛbagaw bɛɛ, nɔɔrɔ bɛnbaw bɛ balo la...
  Fasokanw ye npan ni kala dilan, .
  O bɛɛ kɔfɛ, hakili bɛ an fɛ, wa an tɛ se ka se sɔrɔ!
  O tutigɛbaga ɲumanw ye dɔnkili da cogo min na. Ani ni dusukunnata ye, ani fanga, ani fanga.
  U ye taamasiyɛn kɛ ni u senw ye minnu tun bɛ kɛnɛ kan.
  Nka ninnu ye kɛlɛcɛ kamalenninw ye.
  Alemaɲi ka binkanni-aviyɔnw bɔra sankolo la. Fɔlɔ, tiɲɛ na, Focke-Wulfs, n"o ye Yu-87 kɔrɔlen in nɔ na nka a bɛ baara kɛ kosɛbɛ, Alimanw fana bɛ ni XE-128 ye, binkanni-aviyɔn ɲumanba, ani XE-322 min bɛ se ka baara caman kɛ siɲɛ fila, n"o bɛ yen fiɲɛ kanon 8, ani fana jet misiriw.
  Tutigɛbagaw ka bataillon ɲɛmɔgɔ, Natasha, Komsomol sunguru cɛɲi dɔ, min tun bɛ pan n"a senw ye minnu jɛlen don, minnu ɲɛ ye bulama ye, minnu barika ka bon, minnu farikolo ka ɲi, minnu cɛ ka ɲi ani minnu bɛ mɔgɔ lafili, o y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - tutigɛbaga kamalenninw - kunkolow dilannen don ni nɛgɛ ye, u yɛrɛw dilannen don ni tintin ye - dogo , aw dangalenw !
  Valerka y"a jaabi a kɛtɔ ka kɔɔri buguri pake dɔ ta min bɛ se ka bɔn n"a senkɔniw ye. Ani cogo min na cɛnin b"a ta k"a fili ni fangaba ye.
  So kɔnɔ bɔnbu in wulila ni kurunba ye, ka bin XE-322 kan min tun bɛ ka mankanba bɔ .
  Ani Alemaɲi ka mobili farala ɲɔgɔn kan.
  Valerka ye tweet kɛ ko:
  Space Valley - Bamako, Mali.
  Saya ka fini...
  Marɔgɔ nɛrɛma - .
  N y"a susu ni namara ye!
  
  Yala o ye bonya ye tiɲɛ na wa?
  A tɛ se ka sɔrɔ sankolo la...
  Dusukun b"a fɛ kosɛbɛ ka a yɛrɛ sara
  A b"a fɛ ka diɲɛ kisi!
  Leshka, Slavka ani Marinka fana y"a daminɛ ka bɔnɔgɔla pakew ta n"u senkɔniw ye, k"u fili Naziw ka awiyɔnw ma.
  Kuma bɛɛ la, hakilina ɲumanba don ka binkannikɛlanw dilan ni kɔɔri buguri ye. Wa ni o fɛn sugu pɛrɛnna, a bɛna fɛn bɛɛ fiyɛ tiɲɛ na ka kɛ fɛn misɛnninw ye.
   Wa denmisɛn minnu bɔra san kɛmɛ mugan ni saba nataw la, olu ye gɛrɛntɛ ta . O cogo de la juguw ka awiyɔnw bɛ tiɲɛ.
  Leshka ye tweet kɛ ni hakilitigiya ye:
  - Kɛlɛ la , a ka fisa ka kɛ cɛden gansan sennatan ye ka tɛmɛ jenerali kɔrɔ sennatan kan !
  Marinka fana ye grenade fagalen dɔ fili k'a fɔ ko :
  - min ye denmisɛn ye ni la , k' a cɛsiri ka kɛ kɛlɛ fɔlɔ ye , o de bɛna kɛ laban ye ka bin buguri la farikolo la !
  Slavka, min bɛ kɛlɛ kɛ i n"a fɔ cɛba ani ka grenadew fili n"a sen misɛnninw ye, sennasanbara, nka minnu bɛ se ka wuli, minnu bɛ i n"a fɔ sonsannin, o y"a kɔlɔsi ko:
  - se sɔrɔli sira dafalen bɛna sennatan cɛden sennasanbara dɔ fɛ , n' a hakili tɛ !
  Valerka fana y'a fili jugu ma k'a faga kosɛbɛ k'a fɔ ko :
  - I kana maloya, cɛnin, i sennasanbara la, a ka fisa i ka maloya ka kɛ basi sanbara ye !
  Leshka, ka halakili fɛnw fili a juguw ma , a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - cɛnin min tɛ sanbara ye, o ka teli ka baliku faga ni a falen bɛ butiki la !
  Marinka, min bɛ ka taa a fɛ ka peck kɛ kɛlɛɲɔgɔnw la minnu bɛ ka taa ɲɛ, o ko :
  - Denmisɛnnin sennasanbara ka fisa ni baliku ye ni basi sanbara ye !
  Slavka fana ye kɔɔri pake barikama dɔ fili min bɛ se ka bɔn, wa a donna Focke-Wulf kɔnɔ ka a kari.
  O kɔfɛ, cɛnin ko :
  - Denmisɛnninw tɛ sababu ye ka da ko nafamaw la, si hakɛ kɔgɔlenw tɛ sababu ye ka kɛwale juguw kɛ !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ, ka jugu gosi ni mɔgɔfagala dɔ ye min tun bɛ yen:
  - A sennasanbara jɛlenw bɛ manamana, kɛlɛcɛ kamalennin in ka fisa a ka boli ka taa laɲini na sanni ka wuli ka tɛmɛn balikukalan butiki dɔ kɔnɔ min nɔgɔlen don ni bɔgɔ ye !
  Leshka ye sɔgɔsɔgɔ, k"a sennasanbara gansan fara a kan ka pewu fili, ka sanfiɲɛba-sɔrɔdasi kari, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - den sennasanbara ka fisa ni baliku butiki ni mɔgɔkɔrɔba basi sanbara ye !
  Tutigɛbaga wɛrɛw ye mankanba bɔ u ka waleɲumandɔn na, wa u ye pakew fana fili minnu bɛ se ka bɔn, walima u ye marifa ci marifaw ni sɔgɔlilanw na.
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - Mun na sennasanbara denmisɛnya ye tile kɔrɔ nisɔndiya waati ye ? Parce que bast sanbara kɔrɔ in waati bɛ i n'a fɔ kalo !
  Marinka y"a ta ka tweet kɛ, ka saya nilifɛn bɔ sɔgɔsɔgɔninjɛ la:
  - A ka ɲi ka kɛ cɛden ye kɔrɔ yɛrɛ la dɔrɔn, nka cɛkɔrɔba, a kɔfɛ, misali kɔrɔ la !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani, a kɛlen ka Fritzes gosi , a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Tuma jumɛn na fila ka fisa ni saba ye ? Ni i ye denmisɛn ye sen fila kan, ka tɛmɛ cɛkɔrɔba kan ni bere ye saba kan!
  Levka ye fanga fagalen gosi ani a y"a kɔlɔsi ko:
  - Denmisɛn o denmisɛn bɛ se ka kɛ faama ye don nataw la , nka fangatigi kɔrɔba dɔ bɛ kaburu dɔrɔn de ɲɛfɛ !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka jaabi di ni nisɔndiya ye:
  - Ntori b' a fari yɛlɛma siɲɛ fila san kɔnɔ , politikikɛla b' a ka masike yɛlɛma ɲɔgɔnye bɛɛ la ni wotekɛlaw ye !
  Slavka, fucking juguw, a kɔlɔsira:
  - Cɛdennin sennasanbara ka seko ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ bast sanbara kɔrɔba kan, wa a bɛ nafa caman lase ka tɛmɛ balikuw ka butiki kan !
  Valerka ye ŋɛɲɛ kɛ ani, a kɛlen kɔ ka fusa , a y"a kɔlɔsi:
  - Ka kɛ denmisɛn ye ni la, o kɔrɔ tɛ ka bin denmisɛnya la hakili la !
  Levka ye Naziw sɔgɔsɔgɔ ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A ka fisa ka kɛ denmisɛn ye ka ŋɛɲɛ kɛ saya la ka tɛmɛ cɛkɔrɔba kan ka siran saya ɲɛ !
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ ni kobra dɔ ka dimi ye:
  - Denmisɛnw bɛɛ tɛ nisɔndiya nisɔndiya la , nka u bɛɛ bɛ ŋɛɲɛ kɛ k"a sɔrɔ u ma hami !
  Slavka, min b"a janto awiyɔnw na, o y"a kɔlɔsi ko:
  - I tɛ se k"a sɛnsɛn buru kan, nka kɔgɔ fana b"a la !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a kɔlɔsi, ka pake dɔ fili min bɛ se ka bɔn ni a senkɔniw ye:
  - Ni wotekɛla b' a fɛ buru ka kɛ tabali kan , politikikɛla dɔ sugandi ni tiɲɛ kɔgɔ ye a ka kumaw kɔnɔ !
  Levka fana ye fɛn dɔ fili min ye mɔgɔfagala ni tiɲɛni ye ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Baara buru ka di , tilennenya kɔgɔ tɛ !
  Marinka y"a kɔlɔsi ni hakilitigiya ye ko:
  - Ni politikikɛla dɔ ka kuma fɔcogo bɛ woyo i n"a fɔ jiboli-yɔrɔ, o tuma na, siga t"a la, a bɛna wuli ka kɛ joli-bɔn ye !
  Slavka ye tweet kɛ ko:
  - Faama fana mago bɛ kumakan na , nka walasa joli bilenman kana woyo !
  Avion binkanni in nɔgɔyara. Wa lafiɲɛ dɔ kɛra waati dɔɔnin kɔnɔ, cɛdenw ni musodenw ye dɔnkili da ko:
  Tutigɛbagaw ye cɛ ɲumanw ye,
  U de ye fɔlɔ ye ka foro jɛlen dɔ da...
  U y"an kalan ka marifa ci ni marifa ye, .
  Walisa denmisɛnw kana ɲɛji bɔn fu!
  
  An taara jɛkulu ka foro la ka bin dilan,
  Baara min kɛra yen, o tun ka suma...
  A taamana sennasanbara la kilomɛtɛrɛ caman kɔnɔ,
  Cɛdenw bɛ ni juru ye sisan!
  
  Ala tɛ tutigɛbagaw dɛmɛ
  U bɛ Lenin ni Sebaayabɛɛtigi sɔrɔ...
  Yɔrɔ dɔ la, Kaɛn min ye sogo dunbaga ye, o bɛ kule,
  Ursi sugo jugu in ye mankanba bɔ i n"a fɔ sanpɛrɛn!
  
  Cɛdenw ni musodenw bɛ taama
  Bin kan, u ye shɔ tigɛ ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye...
  A ka di jɛ-ka-baara foro dɔ la mɛkalo funteni na, san 2016.
  Wa, kun t"a la ka nkalon tigɛ an na!
  
  An ka nɛnɛ ɲɛnajɛ, cɛdenw, .
  Mun bɛ ka an senw gosi...
  Ni sunguru cɛɲi dɔ, sennasanbara, .
  An ka pankurun ta, kamalenninw!
  
  An bɛ se ka caman kɛ,
  Lenin ye an bila ka jagɛlɛya kɛ...
  Sira ka bon cɛdenw bolo, .
  Warsaw ni Berlin bɛ ɲɛfɛ!
  
  Ɔwɔ, Fuhrer jugu barika banna, .
  A bɛ iko jahanama jinɛ nana an kan...
  Nka bald bastard bɛna gosi sɔrɔ ,
  A tɛ kɛ fu ye ko Stalin fana ye jinɛ ye!
  
  Cɛdenw fɛ, tankiw bɛɛ tɛ bali ye,
  U bɛ kɛlɛ kɛ i n'a fɔ o wuluw...
  Sara nɔɔrɔ bɛ makɔnɔni na,
  Lenin denkɛbaw!
  
  Fuhrer ka tankiw bɛ ka boli,
  Ani ka da a la, u ka barili bɛ sisi...
  Komsomol mɔgɔw ye u juguw bugɔ sennasanbara la,
  Hitler bɛ ka dɛsɛ makɔnɔ!
  
  Kɛlɛ in bɛ ka kɛ Moskow kɛrɛfɛ kaban,
  Kɛlɛɲɔgɔn ye namaratɔ ye ani a ka jugu...
  Delili min bɛ kɛ Ilyich ye, o bɛna an dɛmɛ,
  Ni a ka kan, waati dantigɛlen fana bɛna ban!
  
  Tutigɛbagaw: cɛdenw, npogotigininw - .
  U bɛ boli ka tɛmɛn nɛnɛbɔyɔrɔw fɛ sennasanbara la...
  Kɔrɔsili jugu bɛna kɛ Krautw ye,
  Ni kamalennin y"a bolo lamaga!
  
  Aw ka da a la, nɛnɛba t"an lasiran,
  Aw ka da a la, bare heels tɛ siran snow ɲɛ...
  Tutigɛbaga senw bɛ manamana
  Denmisɛnw bɛ boli daminɛ teliya la!
  
  Ani sisan cɛdenw ni musodenw,
  U bɛ ka Fritz kɛlɛ ni jikuru ye...
  Tutigɛbagaw kan bɛ jɛya, .
  A jɛlen don k"u bɛna ko kɛ ni Sitanɛ ye!
  
  Fasiriw tɛna a faamu jɔn de bɛ ka u faga,
  Tigre angular ye tasuma minɛ...
  Cɛdenw bɛ ni fanga caman ye
  Polisi tigɛlen in ye a makun!
  
  Yan, cɛnin y"a sennasanbara fili san fɛ,
  Present min bɛ tiɲɛni kɛ kosɛbɛ...
  An tɛ dogoli tulon kɛ ni saya ye,
  O feat bɛna bonya sɔrɔ kɛlɛcɛw fɛ!
  
  Npogotigi sennasanbara bɛ ka boli ka bin, .
  O senkɔni kɛra roso ye nɛnɛ na...
  An b"a fɛ kɛlɛ barikamaba ka kɛ,
  N"i barika ka dɔgɔ, n b"i dɛmɛ!
  
  An ye fasisiw kɛlɛ ka bɔ Moskow,
  Wa u ye mobili boli i n'a fɔ bɔrɔ...
  Kilomɛtɛrɛ caman farala kominisi kan,
  Sugo min ka kɛnɛ ani min senuma ka bon kosɛbɛ!
  
  Npogotiginin kɛlɛcɛ ɲumanw
  Ko u bɛ saya kɛlɛ hali ni ...
  Cɛɲiw kan bɛ jɛya kosɛbɛ,
  U bɛna patisri tobi ka tulon kɛ!
  
  Wa cɛnin ka taa nin yɔrɔ in na,
  N" nisɔndiyara kosɛbɛ, i b"a dɔn, i ka da a la...
  Ka foli kɛ nin dugujukɔrɔla in na, .
  A ye Stalingrad lafasa ni jagɛlɛya ye!
  
  An mago bɛ mun na nin "Tigɛ" barikamaba in na?
  Nin tanki in ye siga t"a la ko a ka bon kosɛbɛ...
  Tutigɛbagaw bɛ ka dɔnkili da, .
  An bɛna matigi kura sɔrɔ!
  
  Kɛlɛcɛ wɛrɛ tɛ yen, i ka da a la, .
  Cɛdennin ye kravati bilenman dɔ siri...
  Ɔwɔ, san caman kɔnɔ an ye denmisɛnw dɔrɔn de ye, .
  Napalm sanji bɛ ka na ka bɔ sankolo la!
  
  Stalingrad bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ,
  Tutigɛbagaw bɛ i n'a fɔ waraba kɛlɛbagaw a kɔnɔ...
  O bɛɛ kɔfɛ, anw fɛ, misali de nafa ka bon kosɛbɛ,
  Walasa bɛnbaw ni faw ka waso!
  
  An bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ nin kɛlɛ in na,
  Aw ka se sɔrɔ fasisi juguw kan ni tulonko ye...
  Dɔnkilida laadilikanba
  A bɛ iko i ye Matigi den ye!
  
  Cɛdennin ye "Panther" nimble dɔ ye.
  Nin tanki in barika tɛ, cɛnin dɔn...
  Tuma dɔw la, an bɛ sɛbɛnni kɛ ka bɔ barokun kɔfɛ, .
  O tɛ foyi ye, nka a bɛna kɛ alijɛnɛ ye!
  
  Ala ye mɔgɔw da nɔɔrɔ banbali kama,
  Walasa Lenin ka fanga ka kɛ...
  Fanga kura bilenman in nafa kama, .
  Pikirijikɛlan nɔgɔlen dɔ bɛ sɔgɔsɔgɔ!
  
  Cɛdennin bolila ka tɛmɛn nɛnɛba cɛma, .
  Wa a ye jagɛlɛya kɛ ka grenade fili Tigɛ...
  A bɛna bazooka sɔrɔ a ka kɔfɛbagan kɔnɔ,
  Walasa Fuhrer min bɛ jinɛw la, o ka fiyɛ ka taa!
  
  Aw bɛ se fana ka nsiirin in ɲɛnabɔ, .
  Joli ye siɲɛ fila dɔrɔn ye siɲɛ fila...
  An ka se sɔrɔ fasisiw kan kosɛbɛ,
  O bɛɛ kɔfɛ, an hakili ka di kosɛbɛ!
  
  Nɛnɛ bɛ ka bin ka cɛnin senkɔniw jeni, .
  A ye denmisɛn ye hali bi, hali n'a ye cɛfarin ye...
  Cɛdennin tɛ dogo tulon kɛ ni saya ye ,
  Nin Fuhrer in ye kɔnɔboli jugu ye!
  
  Yan, "Panther" sɔnna kosɛbɛ, .
  Sisi minnu bɛ kɛ ni angle barikama ye...
  A ye fasisiw gosi a da la n'a sennasanbara gansan ye, .
  Jugu bɛna kɛ i n"a fɔ galasi karilen!
  
  Laɲiniw tɛ yen minnu tɛ se ka kɛ
  Tutigɛbaga jagɛlɛn in y"a jira ko...
  Ka se sɔrɔ juguw ka jamakulu kan, o man gɛlɛn, .
  Nin ye cɛnin jagɛlɛn ye dɛ!
  
  O de y'a To an ye Fasokanw Kὲlɛ,
  Tutigɛbaga bɛɛ b'o dɔn...
  An tɛna nimisa ɲɛnamaya kɛlɛ la,
  Bonya ka kɛ URSS ka mɔgɔ senuma ye!
  
  Denmisɛnnin sennasanbara tɛ siran, .
  Hali nɛnɛba min ka jugu kosɛbɛ...
  Ani taamasiyɛnw bɛ manamana, n bɛ ɲɛda ye, .
  Wa Lada ni Krisita ye anw ta ye!
  
  Lenin b"an wele ka na diɲɛ kura kɔnɔ,
  Bagel, gato crème gratuit bɛ min...
  Abɛl ye se sɔrɔ, Kaɛn tɛ, .
  Kana kumakanba lajɛ da kɔnɔ!
  
  Kɛlɛw bɛ sen na kaban Kursk kɛrɛfɛ,
  Hali ni jugu ka jugu i n'a fɔ waraba...
  Cɛdenw ni npogotigininw bɛ gosi ni jagɛlɛya ye, .
  U y"i gosi nɛgɛ sɔgɔlen ɲɛda la yɛrɛ!
  
  Ayiwa, jugu bɛ ka kɔsegin, .
  Wa binkanni in na, tutigɛbaga sennasanbara dɔ bɛ yen...
  A dalen bɛ se sɔrɔli la nɔɔrɔma Mɛkalo la, san 2016.
  Ani, a bɛna misali di sɔrɔdasiw ma!
  
  Yɔrɔ dɔ la Krauts ye Komsomol mɔgɔ dɔ bugɔ,
  U ye sennasanbaraw jeni ni poker ye...
  Npogotigi dangalen in tɔɔrɔla
  U y' a bila kɔɔriw kan sennasanbara la !
  
  A ma foyi fɔ u ye
  N ye ŋɛɲɛ kɛ dɔrɔn jinɛw ɲɛda la...
  Mun bastards , tɔɔrɔ ma se aw ma, .
  An bɛna i dulon bololanɛgɛ dɔ kɔnɔ!
  
  Komsomol mɔgɔ in fagara marifa cilen na Krauts fɛ,
  Wa o kɔfɛ u ye n fili nɛgɛso dɔ kɔnɔ...
  Wa o de kosɔn tutigɛbagaw ye,
  Sabula npogotigininw ka di n ye kosɛbɛ!
  
  Krautw tun b"a fɛ min na, u y"o sɔrɔ
  A jɛlen don ko Hitler samana ka don sanubɔlan dɔ kɔnɔ...
  juguw faga kosɛbɛ,
  U ye ɲɛda gosi ni bɔgɔdaga fanga ye!
  
  Ɔwɔ, an cɛdenw fɛ, a ka nɔgɔn,
  Aw ye se sɔrɔ fasisi juguw kan kɛlɛ la...
  Hali n"an ɲɛda bɛ i ko mɔgɔ fitininw, .
  Nka kalan, duuru dɔrɔn!
  
  An donna Bɛrɛlin kaban formation na,
  Ka butiki don a siɲɛ fɔlɔ la...
  Cɛdennin tun ye denmisɛn ye, a kɛra cɛfarin ye, .
  A jirala tiɲɛ na top class!
  
  Minnu binna kɛlɛ la , an tɛ kasi.
  N b'a dɔn k'u ka dɔnniya bɛna lakunu...
  Wa u bɛna kominisi ye yɔrɔjan,
  Sabu yeelen bɛna se sɔrɔ saya kan!
  
  Wa Yesu tɛ an Matigi ye,
  Lenin radiant...
  A sago tɛ ɲinɛ an kɔ,
  Serubi banbali bɛ dugukolo sanfɛ!
  
  An bɛna se sɔrɔ, n b"a dɔn, se sɔrɔ,
  Ni kɛlɛ bɛ kɛ sankolo la...
  Vedaw y"a fɔ an bɛnbaw ye ko .
  Sitanɛ bɛna diɲɛw tila sabanan minɛ!
  
  Nka an na u hɔrɔnya, da ne la,
  An ka nin kɛ - a ye nsiirin ye, i b'a dɔn...
  Nisɔndiya nisɔndiya la, i n'a fɔ denmisɛnw, .
  Ani an ka alijɛnɛ dɔ jɔ diɲɛ kɔnɔ!
  
  Saya tɛ yen - aw mɔgɔw b'a dɔn, .
  Ɲɛnamaya, da ne la, a ka ɲi...
  Wa mɔgɔw bɛ nisɔndiya di bɔnsɔnw ma,
  Ka taa sankolo la ni Sebaayabɛɛtigi ye san kɛmɛ caman kɔnɔ!
  
  O waati de la diɲɛ bɛna kɛ kominisi ye,
  Dugukolo bɛɛ, diɲɛ ye dibi ye...
  Banbali banbali, ɲɛnamaya yeelen, .
  A falen bɛ hakilibaw la!
  
  Wa sisan Lenin bɛna, n b"a dɔn, ka mara kɛ, .
  Glorious fana, Stalin ye kɛlɛcɛw ɲɛmɔgɔ ye...
  An bɛ se ka fɛn bɛɛ labɛn don nataw la,
  An ɲɔgɔnw bɛ i n"a fɔ titanw!
  
  URSS ka tɛmɛn diɲɛ yɔrɔjan kan, .
  Dan tɛ yen dakunw yɛrɛ sanfɛ...
  Wa danfɛnbaw tɔgɔ la,
  Nin tariku ɲɛw nɔɔrɔmaw!
  
  Piyɔniyew tun ye, u bɛ, ani u bɛna kɛ, .
  An ka nisɔndiya la, alijɛnɛ fo abada...
  A dɔn ko i fanga tɛna dɔgɔya abada,
  Nisɔndiya banbali sugo!
  . SABABU No. 9nan
  Ɔwɔ, yan, i bɛ Se ka Kabakoya cogo min na denmisɛnw ye nin poyi barikama ni barikama in Dabɔ, hali Alɛkisandiri Sergeevich Pushkin bɛna keleya min na.
  A mana Kɛ cogo o cogo, u y'a Jira k'u farikolo ni kὲlɛ-seko dɔrɔn tɛ, nka poyi seko fana b'u la.
  Valerka y"a dawolo sɔgɔsɔgɔ k"a kɔlɔsi ko:
  - Mun, ultrapulsar ?
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - Ka tɛmɛ i n"a fɔ hyperquasar !
  Levka, cɛden min tun bɛ i ko a si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, o ye wulu minɛ ni seko ye n"a senkɔniw ye. Wa o kɔ, a y'a fili ni fanga belebele ye. A tɛmɛna i n"a fɔ marifa, ka Alemaɲi skɔti min tun bɛ ka wuluwulu, o gosi a ka wuluwulu kɔnɔ yɛrɛ. A ye mɔgɔw gosi ani k"a jira ko a ye mɔgɔ faga.
  Slavka y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin teliya in na, hali wulu ye halakili nilifɛn fagalen ye !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Ɔwɔ, an ye kɛlɛcɛw ye super niveau ! Nka tutigɛbagaw ka kan ka kɛ nin cogo de la. Wa n"an ka kan ka kɛlɛ kɛ sigida virtuel tɛ, nka ɲɛnamaya yɛrɛ kɔnɔ, o tuma na, an tɛna fili!
  Marinka y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - n dalen b' a la ko an tɛna fili !
  Levka y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - I ka super confiance ye i ka barikantanya ye !
  Npogotiginin y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Tuma dɔw la, ka jugu dɔ jate kojugu, o farati ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ a dɔgɔyali kan ! Nin ye nin ye cogo min na dannayabaliya bɛ dɛsɛ bange!
  Slavka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a fɔ ko:
  - O sebaaya sugu bɛ i n"a fɔ dɛsɛ, wa se sɔrɔli kɔrɔ ka nɔgɔn kosɛbɛ , a kun bɛɛ ye ka lamaga in dafa ka tutigɛbaga gosi nugu la ni ɲɛtaa ye !
  Kɛlɛcɛ cɛdenw y"a ta k"u sɔgɔsɔgɔ ni kan kelen ye. Kɔnɔ kɛmɛ fila-fila minnu tun bɛ ka wuli foro sanfɛ, olu kabakoyara. Ani u binna duguma, ka Naziw ka kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnenw bugɔ n"u dawolo ye. Wa, u tun bɛ joli bɔ tiɲɛ yɛrɛ la.
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dɔnkili da ko:
  Dili, dili Peresidan nana,
  Dili, dili ye siran kuruw ɲɛ!
  O cɛw tɛ tulonkɛfɛn ye,
  Ani halakili pewu !
  ko wɛrɛw bɛ Kɛ yɔrɔ wɛrɛ la Hypermatrix kɔnɔ .
  Anna Witchakova ye farali seli dɔ kɛ min tun man di kosɛbɛ n"a ka sow kantigi ye min bɛ pan. Kὲlɛcɛ min Kɛra Mig-4 ba ye, n"o ye Alemaɲi ka awiyɔn caman Blà, o jɛnina dɔrɔn Zapɔn sɔrɔdasikulu ka fiɲɛbɔ waatiw la, i n"a fɔ mobili ni kurun damadɔ wɛrɛw. Ntori minnu bɔra Tile bɔlen jamana na, olu ye dugu sɔgɔlen kɔfɛ, Vladivostok ye yelifɛn dusukasilen dɔ jira. Nka, suw sudon kɛra sɔrɔdasi cogo la, ni majigilenya ye ani teliya la kosɛbɛ. Piloti Vedmakova ye tasuma don a senw na, npogotiginin senw datugulen don ni kurukuruw ye, o de la a taamana sennasanbara la, k"a sennasanbara sennateliya ni hakilisigi ye. Japonkaw ma segin binkanniw kan fɔlɔ u y"u ka cɛsiriw sinsin ɲɛfɛla minnu bɛ ka taa ɲɛ, olu dɛmɛni kan. Vedmakova ye taama kɛ ka binkannikɛlanw lamini, u tun bɛ ka u saniya ni fanga ye, wa baarakɛlaw cɛma, denmisɛnnin caman tun bɛ yen. U tun ka fin, u sennasanbara, u ɲɛda bilennen don samiyɛ tile duman fɛ, u ye tile karilenw sɔgɔ, ka telefɔni bere binnalenw kɔrɔta, ka nbɛdaw labɔ dɔrɔn.
  Maakɔrɔ min tun bɛ cɛdenw sanfɛ, piyɔniye kravati don, nka a tun tɛ ni kamisɔn ye ( a tun sirilen bɛ a dan na, a bɛ iko cɛdenw tun b"u ka finiw ladon), o bolila ka taa awiyɔn bolila fɛ.
  - An bɛ baara kɛ teliya la, jɛɲɔgɔn Major, fɛn bɛɛ bɛna labɛn sɔɔni ! An bɛna nbɛda ko ka saniya, a bɛna nɔgɔya i n"a fɔ kɛlɛ ɲɛfɛ!
  Witcher ye nisɔndiya jira ka bonbon dɔ fili a ma:
  - Yan, a ta ! Nin ye an ka Soviyetiki ye min dilannen don ni sokola nafama ye, Ameriki baga tɛ .
  Cɛdennin ye ɲɛji cɛ ni nisɔndiya ye:
  kura di Amerikikaw ma u nana ni tɔgɔla tɔgɔ ye . Komin sisan u ni Hitler ni Hirohito bɛ ɲɔgɔn fɛ, o tuma na fɛ, u tɛ Yankees ye, nka Pindos don!
  Npogotiginin major y'i biri cɛnin ɲɛkɔrɔ:
  - I ko u ye jɔnw ye ?
  Tutigɛbaga kamalennin y"a fɔ ka segin a kan ko:
  - Pindos ! O la sisan an bɛ Yankees wele minnu y"an janfa!
  Witcherova ye cɛnin kunkolo magamaga, o kɔfɛ, a bolo belebele barikamaba taamana cɛnin kamankun finmanw kan, jolisiraw bɛ minnu na. Cɛdennin ye nisɔndiya kɔsegin, a ɲinw finman, k"a bolokɔnincinin min tun bɛ wele ko calloused, o janya. Major ye cɛnin bolo minɛ k'a jaabi ko :
  - An ka kan ka an hakili to tɔgɔ la. Nka an ma kɛlɛ la fɔlɔ ni Ameriki ye, o kɔrɔ ye ko a ma mɛn ka na ni tɔgɔla tɔgɔw ye.
  Cɛdennin y"a sɔsɔ ko:
  - Amerikikaw ka jugu ni Zapɔnkaw ni Alimanw ye, bawo a ka fisa u ma ka kɛlɛ kɛ ni mɔgɔ wɛrɛ bolo ye. Tile wulilen Mansamara kɛlɛcɛw mana juguya cogo o cogo, u ka jagɛlɛya bɛ dɔn bɛɛ fɛ!
  Witcher ye kuma tigɛ:
  - n bɛna nin cɛ jagɛlɛn ninnu faga ! Ani teliya la cogo min na!
  Krotov ka kɛlɛbolo kura min tun bɛ baara kɛ, o ye a bolonɔ bila yamaruya dɔ la min tun tɛ hakilina ye pewu, ka kɛlɛcɛ piloti ci ni kurunbolilaw kulu dɔ ye Khabarovsk. O yamaruya in nana o yɔrɔnin bɛɛ la, a tun ka kan ka Japon kɛlɛbolow ka ɲɛtaa gɛn. Witcherova, tiɲɛ na, a tun b"a miiri k"u bɛna kɛlɛcɛ dɔ di a ma, nka... Front tun tɛ ni awiyɔn gansanw ye a bolo, wa fangatigiw ka bɔ u santiri la, olu tun ma se fɔlɔ. Taama min kɛra ka bɔ Vladivostok ka taa Khabarovsk, o ma waati dɔɔnin ta, wa, major in filila tiɲɛ na ka bɔ nɛgɛsira kan ka taa kɛlɛ dɔ la min tun bɛ ka wuli.
  Zapɔnkaw y"a ɲini ka dugu lamini min barika ka bon kosɛbɛ, k"a lamini. Kɛlɛcɛ ma waati sɔrɔ ka pan ka don bɔgɔdaga kɔnɔ n"a ka marifa ye tuma min na binkanni in daminɛna.
  Sinitsin ɲininka, min dalen tun bɛ a kɛrɛfɛ :
  - Donc (o la) o kɔrɔ ye ko jugu bɛ ka Frederick ka fɛɛrɛw labɛn, walima, n"an b"a fɔ ka ɲɛ, jenerali Nogi, walasa ka kɛlɛbolow tɛmɛn k"an gɛn ka don kɔfɛ.
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dusukasi ye ko:
  - A k"a ɲini ka tasuma don Irisi sow kɔ la. A bɛna gosi n'a senw ye kosɛbɛ fo a tɛna kɛ i n'a fɔ a ka ca!
  Pilote ace ye tulonko kɛ ko:
  N"a sɔrɔla sow senw ma dilan ni Krupp nɛgɛ ye , nka an ka Soviyetikiw ta !
  A ka kumaw tigɛra ni bɔgɔdaga kulekan ye. Yan a dalen bɛ bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ min sɔgɔra kabini tuma jan, a ka c"a la, kɛlɛbolo kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ bɛ Khabarovsk lamini na, Japon binkanni bagabagali bɛ yen kabini san damadɔ. Bugunw bɛ ka pɛrɛn bɔgɔdaga ɲɛfɛ ani u kɔfɛ, wa u bɛ mankan caman bɔ. A ka c"a la, Japon shimosa tɔgɔba bɛ mankan ni sisi caman lawuli. Kɛlɛcɛ bɛ filɛli kɛ ni siran tɛ a la, hali ni a tɛ a janto a la dɔɔnin. Kɔnɔw pɛrɛnni bɛ jiboli-yɔrɔ nɔgɔlenw Bɔ, o dɔ ye dugukolo yɛrɛyɛrɛ. O kɔrɔ ye ko marifa min ka kanon ka kalifa ye milimɛtɛrɛ kɛmɛ saba ɲuman ye, o bɛ ka ci. Joginbagaw ka ŋunanw bɛ mɛn. Kanon fɛ u bɛ i n"a fɔ fiɲɛ nɔgɔlenw minnu tulo bɛɛ tɛ Se k"u Dɔn. Yan, kɛlɛcɛ piloti tun datugulen bɛ ni dugukolo ye. Npogotiginin kɔni ye sɔgɔsɔgɔ ka buguri lamaga ka bɔ a ka fini bilenmanw na:
  - A bɛ ten tuma bɛɛ, n"i y"i da i bɛ nɔgɔ ! Wa ni i wulila, i ka kininbolo kelen walima fila di n ma!
  Marifaw labɛnni kɛra surun ye, n"a sɔrɔla Zapɔnkaw tun tɛ ni marifa caman ye ten. Binkanni in daminɛna. Japon pankurun damadɔ tun bɛ ka boli ka taa ɲɛfɛ. A ka dɔgɔn, a farikolo bɛ lamini dɔɔni masin na. Tile wulilen Mansamara ka tanki min ka di kosɛbɛ: Chichikha . Witcher hakili jigira a ka jogo la. Frontal armour 30 mm , marifa 47 mm, dizili motɛri 320 so fanga. N"a Bɔra bolifɛn bolicogo la, n"o masin in tɛ Dɔgɔya T-34 la, o tuma na, a yɛrɛ ka jugu ni Alemaɲi T-3 ye min Kɛra 1943 sàn ta ye. Hali kɔrɔnfɛla yɔrɔjanw na u b"a wele ko sɔgɔsɔgɔninjɛ! Nka a sira fɛ, forow masamuso tɛ tanki ye, nka sennamɔgɔw de don. Aw k"a lajɛ, ka gɛrɛ minɛnw na. I n"a fɔ a bɛ dɔnkili da cogo min na: Tɛrɛn min bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o tɛ se ka tɛmɛ yɔrɔ min na, sɔrɔdasi min bɛ ni marifa ye, o bɛna wuluwulu.
  Japon marifaw kopi kɛra Alemaɲi Mauser fɛ. marifa fitininw tigɛra ka bɔ Schmeister la , min tɔgɔ bɔra kabini diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ . A ka c"a la, ɲɛ jɛmanw nege bɛ u la ka fɛn ɲumanw ladege ka bɔ fan dɔ fɛ. Tiɲɛ na, Japon dilanbagaw bɛ ka baara kɛ kaban walasa ka Panther ni T-34 ɲɔgɔnna dilan!
  Japon ka pankurun tan ni fila tɛ tɛmɛ yen, wa Soviyetiki marifatigiw tɛ kɔrɔtɔ k"u kunbɛn. Senna-sɔrɔdasi bɛ boli u nɔfɛ boli la, laadala cakɛda belebele dɔ kɔnɔ. Tile wulilen jamana sɔrɔdasiw yɛrɛ bɛ finiw don minnu ɲɛ ye jɛman ye dɔɔnin, minnu bɛ bɛn kaki sɛnɛyɔrɔ kulɛri ma. Witcher b"u lajɛ, ka teliya ka binkannikɛlaw hakɛ jateminɛ. Ɲɛ fɛ, u ba duuru fo ba wɔɔrɔ bɛ yen, wa a cayalenba la, Risika ba kelen sigilen bɛ bɔgɔdagaw kɔnɔ, minnu bɛ ɲɛfɛla yɔrɔ in datugu. Ani marifaw.... Kɔrɔnfɛla kɛlɛbolo bɛ ni minɛnw ye ka kɛɲɛ ni sariya tolen ye, wa sɔrɔdasi fitininw dɔrɔn de bɛ ni marifa ye . Ayiwa, a ye major ye, hali n"a tɛ jɔyɔrɔ sɔrɔ, a dɔgɔyara ka se privé (kɛrɛnkɛrɛnnenya la) hakɛ ma.
  Kapiteni Sinitsin (min ye cɛ fitinin ye hali bi) ye Witcher ɲininka :
  - I ye kɛlɛ kɛ ni Alimanw ye wa ?
  Npogotiginin y'a jaabi ko:
  - Ayi! N y"u susu!
  Kapiteni, a barika banna, a y"a jira ko:
  - I hakili b'i su fɔlɔ la wa ?
  Witcher, a bɛ nisɔndiya, a y"a kunkolo wuli:
  "Ne ye awiyɔn bolila ye, ne ye mɔgɔ o mɔgɔ faga, ne y"a faga, ne hakilina tɛ suw ko la!" A kɛra cogo o cogo, Fasokanw ka kɛlɛba bɛɛ kɔnɔna na, n ka awiyɔn ma bin abada!
  Kapiteni ye fiyɛli kɛ ni maloya ye dɔɔnin:
  - I ye ace dɔrɔn de ye ! Ani Alemaɲi nɔgɔlen caman bɛ i bolo dɛ!
  Witcher ye nisɔndiya jira ka tɛmɛn fɔlɔ kan:
  - mugan ni duuru tɛmɛnen kɔ , u ye jatigɛwale dolow di ! Wa mɔgɔ mugan ni seegin dɔrɔn.
    Sinitsin y'a pɛrɛn ko:
  - Uh-uh ! I ye i ka bololabaarakɛla ŋana dɔrɔn de ye!
  Npogotiginin y"a jaabi ni majigilenya ye ko:
  - Wajibi tɛ ka mɔgɔ kɛ jagokɛla ye min b"a ka baara dafa dɔrɔn ni tiɲɛ ye. Sisan, sennamɔgɔw bɛna gɛrɛ ɲɔgɔn na, an bɛna u kunbɛn.
  Kapiteni ye marifa girinman dɔ bololanɛgɛ sama, a girinya tun ye kilo tan ɲuman ye. N magara wulu la, lancement bɛ siri kosɛbɛ, butt bɛ recoil sɔrɔ. A tɛ masin ye min ka nɔgɔn kosɛbɛ, nka a bɛ gosi ... Tiɲɛ don, ka kɛɲɛ ni kumakanw ye, marifa barikamaba bɛ Alimanw bolo kaban, nka jɔn b"a dɔn, ni Soviyetiki dilanbagaw bɛna na ni fɛn wɛrɛ ye min ka fisa ni nin ye. Sinitsin ma se ka a yɛrɛ tanga ɲininkali ma:
  - Mun na i ye piloti belebeleba in bila senna-sɔrɔdasi la ?
  Vedmakova y"a jaabi ni tulonko tilancɛ ye, a y"a ka mitrailleur fitinin fana da tugu :
  -Wa n tun b'a fɛ dɔrɔn k'a dɔn tasuma kɔrɔ sigili bɛ cogo min na ! O tun bɛna kɛ nɛnɛ ye.
  - Wa i ka kan ka bɔnɛ i ka butikiw la n' i tun kɔrɔtɔlen don ten ka se ɲɛfɛ !
  Vedmakova, tiɲɛ na, k"a ɲini ka kurukuruw bɔ joona, a yaala-yaala i n"a fɔ npogotiginin sennasanbara. Hali ni kɛlɛ waati la, musow ni denmisɛn fanba tun b"u sennasanbaraw jira samiyɛ fɛ, o tun tɛ sɔn sɔrɔdasiw fɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la foroba yɔrɔw la. Nka a tun ka di Witcher yɛrɛ ye k"a kelen-kelen bɛɛ bɔ kɛnɛ kan ten. A ye Sinitsin jaabi cogo nɔgɔman na ko:
  - Walasa ka wari mara, kapitalisimu diɲɛ bɛɛ lajɛlen bɛ an kɛlɛ. O bɛɛ kɔfɛ, butikiw bɛ sɛgɛn, wa nin ye mɔgɔ caman ka baara ye!
  Kapiteni sɔnna ni tulonkɛ ye:
  -I senw cɛ ka ɲi kosɛbɛ ! Yala ne bɛ se k"u pet wa?
  Witcher y"a bolokɔnincinin wuli:
  - Sisan tɛ! O kɔ, n"i ye ɲɛnamaya sɔrɔ, n b"i sumaya su fɛ.
    Sinitsin y'a ɲɛw wuli:
  - Wow, i bɛ teliya ! A ka ca a la musow bɛ waati jan ta ka tiɲɛ.
  Vedmakova tun b"a fɛ ka jaabi di, nka binkanni dɔ mɛnna, Japon pankurun dɔ min tun bɛ taama a ɲɛfɛ, o ye minɛn dɔ gosi. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  - Hitler tun bɛ mobili boli, bagan in fiyɛra minɛn dɔ fɛ ! A tiɲɛna ka kɛ yɔrɔw ye - nka nafa tun tɛ a la kosɛbɛ!
  Japon ka pankurun wɛrɛ pɛrɛnna, ka jɔ, k"a dawolo wuli ani ka marifa ci Soviyetiki bɔgɔdagaw la. A sabanan girinna ka tugu a nɔfɛ. Nka, Zapɔnkaw yɛrɛ ma miiri k"u jɔ. Ɲɛ fitininw ye sɔgɔsɔgɔ, u ka marifaw, minnu bilalen bɛ sankanso tilancɛ lamininenw kan, minnu bɛ se ka lamaga, olu y"a daminɛ ka baara kɛ.
  Kapiteni ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye koba ye ! A bɛ iko u bɛ taama parade kɔnɔ! Nin ye kɛlɛbolo ye dɛ!
  Vedmakova ye marifa dɔ ta, hɛrɛ la, sennamɔgɔw ni ɲɔgɔn cɛ janya tun bɛ sɔn, ka marifa ci Zapɔn sɔrɔdasi in na. Narrow-Eyed binna, k"a ka marifa fili ni fanga ye fo a tun bɛ ka wuli n"a ka bayonet ye kaban bin na. Zapɔn tɔw tora ka boli, k"u farikolo kɔrɔta dɔɔnin dɔrɔn, a bɛ iko u jigi tun b"a kan ko u tɛna se sɔrɔ, walima k"a fɔ ka ɲɛ ko u bɛna dɔ bɔ a seko la. Vedmakova hakili jigira ko sɔrɔdasi minnu bɛ Kwantung kɛlɛbolo la, olu bɛ dege nin cogo in na , minnu tɛ u biri waati kɔnɔ, u bɛ gosi u kun na ni bagan ye. A bɛ iko Zar-Fa Hɛrɔde ye yɛrɛyɛrɛ ɲuman kɛ. Nin ye ale ye, nka, Nikolas II ko la. Sisan u bɛ ka Zapɔn kɛlɛ tugun, wa u tɛ kɛlɛ kɛ kelen na, nka u bɛ ka kɛlɛ kɛ ɲɛfɛ. Nka, o fana nafa b"a la. Npogotiginin ye dɔnkili da ko:
  A bɛ na, Verma kht filila buguri la , .
  Napoléon ye se sɔrɔ, a tɛ se ka se sɔrɔ a kan!
  Jugu tɛna se ka Soviyetiki darapo sennatan,
  Ni jamanadenw ni patisoba farala ɲɔgɔn kan !
  Zapɔn ka pankurun tiɲɛnenw jɔra kelen kɔfɛ, nka senna-sɔrɔdasi minnu tun bɛ ka wuluwulu ni bayonɛti ye, olu y"a daminɛ ka boli teliya la ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw tun bɛ wuli ni flashw ye, marifaw tun bɛ ka bolonɔ bila, tuma dɔw la, marifaw tun bɛ don ɲɔgɔn na. Witcher fana ye marifa ci. Zapɔnkaw, minnu tun bɛ ka doni segin ka taa taama na, olu ye marifa ci ka bɔ marifaw la. U pɛrɛnna u fogonfogon sanfɛ ko:
  - Banzai ! Rus ka a dabila!
  Marifaw y"u suw sɔgɔ i n"a fɔ sagaden ka kɛ mannekinw ye. Kolo buguri min ɲagaminen don joli la, o binna. Nka, marifa fanba, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na kɛlɛ la, olu ma se. Zapɔnkaw ye minɛnw tigɛ, sɔrɔdasi fitininw tun ka nɔgɔn kojugu u ka boli la walasa ka nilifɛnw bɔn minnu labɛnna pankurunw kama.
  Witcherova ye marifaci kɔsegin jugu ye a kamankun kan, k"a sɔrɔ Tile wulilen jamana kɛlɛcɛw tun bɛ i n"a fɔ waraba lakikaw. U ka kulekan hystériquew barika bonyana ka taa a fɛ, u ɲɛda jɛman haramulenw tun bɛ manamana ni sumaya ye. Witcher b"a ɲini ka jugu sɔrɔdasi caman faga siɲɛ kelen. Npogotiginin ka suma i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na tuma bɛɛ, a bɛ marifa ci i n"a fɔ denso. Klip kelen banna, ka dɔ wɛrɛ don a kɔnɔ. Zurunali ka bon kojugu, a lamininen don, wa a sirili man nɔgɔn ka don so kɔnɔ. Ani tugun tasuma, Zapɔnw bɛ pan ka wuli.
  Vedmakova ye marifakisɛ filanan ci, k"a to marifa si ma sɔrɔ a la. Wa ɲɛ fitininw bɛ ka binkanni kɛ ni grenadew ye kaban. U bɛ jaabi ni filiw ye, sisan kulekan ni sɔgɔsɔgɔ caman wɛrɛ bɛ yen, Soviyetiki sɔrɔdasiw fana bɛ bin. O yɔrɔ in ye kunsigi fitinin dɔ tigɛ Witcher kun na . Npogotiginin ka nɛrɛmugu tɛ se ka muɲu, a bɛ pan ka pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ:
  - Ba faso kama Stalin ye !
  A tugura a kɔ, kɛlɛcɛ tɔw bɛ pɛrɛn, ka pan ka bɔ datugulan na k"u ka bayonɛtiw lamaga. Soviyetiki sɔrɔdasiw bolila ka taa Zapɔnkaw kunbɛn , u tun bɛ bayonɛti kɛlɛ la.
  Witcher ka teliya ka gosili bɛ "samurai" min ka surun a la, o kɔnɔbara tigɛ. A bɛ pɛrɛn, k"a ɲini ka jaabi di, ka bin i n"a fɔ donso fagalen. Npogotiginin bɛ pɛrɛn ni nisɔndiya ye ko:
  - Irisi ntolatan : Irisi - Japon, fila-zero !
  Wa tiɲɛ na, Zapɔn mɔgɔ wɛrɛ binna k"a da tigɛ ni bayonɛti ye . Ayiwa, kɛlɛcɛ piloti ye sabanan gosi a kɔ la. Cɛ ɲɛ fitinin y"a yɛrɛ kɔrɔta, npogotiginin min tun bɛ ka lamaga ni kɔnɔnafili ye, o ye o yɔrɔ fili jugu ɲɛ na!
  -Aw ka a sɔrɔ Zapɔnkan na! Mun na i jɔlen bɛ barikalanw da la!
  Bayonɛti ka waleɲumandɔn gosili ye major ka fini tigɛ, joli bɔra, nka o ma sungurunnin tɔɔrɔ dɔrɔn, nka a ye dimi wɛrɛ di a ma fana.
  - Hirohito ka saya ! - Npogotiginin ye wuluwulu kɛ, a senkɔni binna ɲɛda nɔgɔlen na , npogotiginin in bɛ lamaga ni teliya ye, i n"a fɔ a ye kɛlɛcɛ kura ka wuluwuluw ye.
  Zapɔnkaw y"u kɔsegin, u yɛrɛ y"u kɔsegin, npogotiginin min dusu laminlen don, o taara binkanni in kɛ, a ka marifakisɛ tun bɛ ka girin i n"a fɔ nɛgɛso min bɛ cɛba dɔ bolo. O kɔfɛ, gosili gɛlɛn dɔ nana a kun kɔfɛ ni sɔrɔdasi dɔ ka butiki ye min tun timinandiya kojugu. Anna ye ninakili bɔ:
  Shahen-khash filɛ nin ye i ye !
  Nka a bɛɛ lajɛlen na, Irisikaw ye gɛlɛya sɔrɔ. Ɲɛ surunw bɛ nafa sɔrɔ siɲɛ duuru u fan fɛ, wa Zapɔnkaw ka farikoloɲɛnajɛ hakɛ ka ɲi ka fara o kan, u yɔrɔ ka jan URSS sɔrɔdasi ɲumanw ka kɛlɛ la. A dabɔra cogo min na, o kɛlɛ gɛlɛn sugu waati la, sɔrɔdasi minnu tun bɛ sɔrɔdasi kulu sabanan na, ni jogo juguw tun bɛ minnu na, walima sɔrɔdasi minnu jogin kosɛbɛ kɛlɛ la ni Naziw ye, olu tun bɛ ci kɔrɔnfɛla yɔrɔjan na. Sɔrɔdasiw binna, tuma dɔw la, bayonɛti tan ni fila tun bɛ gɛn ka don Risi kelen kɔnɔ, u tun bɛ joli bɔ tiɲɛ na ɲɔgɔn fɛ, nka u ye kɛlɛ kɛ i n"a fɔ cɛfarinw, wa mɔgɔ si ma hinɛ ɲini.
    Sinitsin ye Japon sɔrɔdasi dɔ bugɔ ni bayonet ye, nka a fana gosira a kɛrɛ fɛ ni a kun ye. Kamalennin ye Zapɔn binkannikɛla in gosi ni gosili ye a disi la n"a ka marifa kunbere ye, nka joli bɔra kɛrɛ fɛ ka caya kojugu. Wa samurai naani bolila ka taa cɛ in na yɔrɔnin kelen.
    Vedmakova jagɛlɛn girinna ka taa a kisi, ka sɔrɔdasi dɔ bugɔ ni bayonɛti ye fo ka se a kamankun ma, ka Jap wɛrɛ gosi a gɛnɛgɛnɛ jukɔrɔ ni bɔgɔdaga ye.
  - Aw ye Petrukha minɛ ! - A ye kulekan Bɔ.
  Ale, a kɛlen ka bayonɛti fila jira o yɔrɔnin bɛɛ la minnu ɲɛsinnen bɛ disi ma, a y"a jaabi ko:
  - N tε Peter ye, nka Arkady don !
  Npogotiginin min tun ye Zapɔn mɔgɔ wɛrɛ faga , o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kɛlɛ la, tɔgɔ bɛɛ bɛ i n"a fɔ marifa cocked (kɔrɔlen marifa) digilen i man kan k"a cock ni marifa cilen tɛ !
  Arkady kɔsegira dɔɔnin, ani bayonɛti hinɛbali y"a ɲɛda tigɛ. Kamalennin ye sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ min tɛ se ka muɲu:
  - Ala ba !
  Witcher y"a sɔsɔ ko:
  - N"a sɔrɔ n ye ba ye, nka Ala ta tɛ ! A ka c"a la, Ala tɛ yen, wa a tun tɛ yen abada!
  Arkady, min tun bɛ kɔsegin k"a kɔ kɛ Anna ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jɛya ko:
  - Wa, saya kɔfɛ, ɲinɛni bɛ mun de makɔnɔ an na ?
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli cogo jugu la:
  - Ayi! Kominisi dɔnniya bɛna suw lakunu. Wa minnu sara kɛlɛw la u faso kama, olu de bɛna kɛ mɔgɔ fɔlɔw ye minnu bɛna segin ɲɛnamaya kura la.
    Sinitsin y'a kunkolo wuli:
  - Ala k' a bali !
  Witcher, a kɛlen kɔ ka Zapɔn mɔgɔ wɛrɛ faga, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ala tɛ yen ! Ni kelen bɛ yen, o tuma na fɛ, an ka kan ka sɔn a ma ko diɲɛ dabɔbaa min bɛ fɔ ko a ye sadisi ye! Wa, a ka di a ye ka danfɛnw tɔɔrɔ!
  O waati yɛrɛ la, Arkady tigɛra a cɛmancɛ la ni bayonɛti ye, walasa a kana bin, a y"a jigi da kɛlɛcɛ kunsigi bilenman kan:
  - Ne bɛ tɔɔrɔ cogo min na ! A tɛ se ka miiri dɔrɔn!
    Tile bɔra sɔrɔdasi minnu ka fisa ni tɔw ye siɲɛ duuru fo siɲɛ wɔɔrɔ, o ye a ka baara kɛ. Samurai bi duuru girinna u kama, k"u ka bayonɛtiw wuli i n"a fɔ wuluw ka kɛlɛbolo. Arkady ye gosili fila-fila sɔrɔ kɔnɔbara la ni bayonɛti ye, o kɔfɛ, a ɲɛ bɔra. Kamalennin binna tuma min na, u ye pikiri kɛ a la siɲɛ mugan, k'a makun fo abada. N b"a ɲininka a ni ye mun sɔrɔ a bɛ pan ka taa: kabako, walima siran, walima n"a sɔrɔla lafiya min tɛ se ka da a la, k"a sɔrɔ a bɔra farikolo kasobon kɔnɔ.
  Lagbɛrikɛla tun bɛ i n"a fɔ a tun bɛ siginiden dɔ kɔnɔ. Tiɲɛ don, a ka finimugu tigɛra ka kɛ fɛn tiɲɛnenw ye, ka tigɛtigɛ ni bayonɛtiw ye. Kɛlɛcɛ in kɛra farilankolon ye pewu, a datugulen don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ caman ye, nka samurai ma se ka joginba kelen kɛ a la! A ye kɛlɛ kɛ, a sin farilankolonw ni sinbara bilenmanw tun bɛ yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ bɔgɔdaga kɔgɔji kɔnɔ. Ani senkɔniw jɛlenw tun bɛ yeelen bɔ dɔrɔn. Npogotiginin tun ye baganw ni cɛnimusoya fanga jiracogo ye tiɲɛ na. A sennasanbara jɛlenw kɛra bilen ye joli fɛ, o min ye jɛɲɔgɔnya don ni tiɲɛni ni juguya alaba ye a- Kali! Soviyetiki sɔrɔdasi bɛɛ tun bɛ se ka faga ni nɛgɛ ye kaban, kɛlɛ banna, wa a cɛɲi manamana Afrodite dɔrɔn de la, tuma ni tuma, a tun bɛ ɲɛ jɛmanw minɛ minnu tun ye yɛrɛbonya ye .
  Japon jenerali Nugi ye o kabako in lajɛ ni kabako ye. O kɔ, miirili dɔ bɔra a kun na. Cikan dɔ tugura o kɔ, min dira soso dɔ kan min ma balo kosɛbɛ :
    - ka nɛgɛso fili a kan , k' a ta ɲɛnama !
  Japonkaw minnu tun bɛ warimara kɛ, olu fana tun bɛ ni rezow ye. N"an mago b"a la ka Irisikaw dɔ ta ɲɛnama do? Wa rezo in ka ɲi kosɛbɛ o kama. O yɔrɔnin bɛɛ, minɛbaga tan ni fila ye juruw fili sungurunnin in kan
  Witcher ye kɛlɛ kɛ ka segin a seko bɛɛ la, a y"a seko bɛɛ kɛ k"a yɛrɛ hɔrɔnya. Nka o bɛɛ kɛra fu ye, Zapɔnkaw dusukuntigiw ye nɛgɛso in dilan ni jigiya ye ko a bɛna waraba dɔ dɛmɛ. Npogotiginin min tun sirilen bɛ kosɛbɛ, o tun bɛ sama a bolo. A bɛ ikomi, fɛɛrɛbɔ siratigɛ la, ɲɛtaa sɔrɔla , kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sababu kɛ o sira in tun tɛ datugu ni marifakisɛw walima marifakisɛw ye.
  Npogotiginin hakili jigira a kanulen Arkady ɲɛda saniyalen na, ani a ka kumasen min bɛ a minɛ:
  - Kɛlɛ la, tɔgɔ bɛɛ bɛ i n"a fɔ marifa cocked (kɔrɔlen marifa) digilen i man kan k"a cock ni marifa cilen tɛ !
  Miirili dɔ wulila min bɛ mɔgɔ jalaki ani min ye fɛn haramulen ye, n"a y"a sɔrɔ a y"a jinɛ! O bɛɛ kɔfɛ, o bɛ kɛ tuma caman na: i ye mɔgɔ kanu dɔrɔn, a sara!
  Zapɔnkaw ye bɔgɔdaga minnu datugu ka ɲɛ o yɔrɔ in na, u tora ka Soviyetiki sɔrɔdasiw jɔyɔrɔw tɛmɛn Khabarovsk lamini na. Wa a ka Vedmakova bɛ ka minɛ kaso la, nka hali n"a ma kɛ kaso la, a bɛ ta kaban, ka doni mobili bɔgɔdaga nɔgɔlen dɔ kɔnɔ walasa ka taa ni a ye kɔfɛ. O masin ye antediluvian ye , n"a sɔrɔ a bɔra diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ la, o la sa, a ma se k"a ye ko a ye min kɛ sennamɔgɔw kɔfɛ. A teliya bɛ Taa kilomɛtɛrɛ 12 ɲɔgɔn na lɛrɛ kelen kɔnɔ. Brr! Diɲɛ kɔnɔ pankurun fɔlɔ, n"o ye Prokhorov ka dugukolo bɛɛ ta mobili ye, o girinya tun tɛ dɔgɔya, nka a teliya tun ye kilomɛtɛrɛ 40 ye lɛrɛ kɔnɔ siraba kan, ani kilomɛtɛrɛ 25 siraba kan. Ayiwa, fan dɔ fɛ, URSS bɛ ka Erɔpu jamana bɛɛ kɛlɛ, ani fan wɛrɛ fɛ, Azi jamana yɔrɔba dɔ. Npogotiginin y"i jɛngɛ a kɛrɛ fɛ, a bɛ iko bagabagali tun bɛ yen ka da a kɔ kan. Dibi bɛ mobili kɛlɛkɛminɛn in yɔrɔ in na cogo min na, a bɛ iko jiginyɔrɔ bɛ yen, walima sɔrɔdasiw tayɔrɔ. A bɛna diya, tiɲɛ na, ka boli, fɔlɔ ni berew ni juru barikamaw bɔli ye. Ani a bɛ se ka kɛ cogo di? Npogotiginin in, tiɲɛ na, seko bɛ a la, hali n"a bɛna fɛn kɛ, o waati kelen na, a bɛ bolokɔfɛfɛnw sama ka bɔ cakɛda la, a sirilen bɛ cakɛda min na a sen fɛ. Nka juruw fana bɛ Se ka baara Kɛ kosɛbɛ yan. Baara bɛ sɛgɛn, nka n"u taara n"a ye Mandɔrɔsi waajulikɛyɔrɔ la, a bɛna waati sɔrɔ. Npogotiginin ye juruw bɔ fari ɲiginnen na, ka cakɛda tigɛ, ka o waati kelen na, ka miiri. Hmm , a tɛ tulonko jɛkulu ye min sigira sen kan Soviyetiki Irisi jamana kama: Ka fara o kan, fɛnɲɛnama min ka jugu kosɛbɛ, o ye Alimanjamana ye. Jamana min ka fɛɛrɛbɔ ka bon, sɔrɔdasi barikamaw. Misali la, a ye ME-309 kɛlɛcɛ kura ko mɛn. A bɛ iko ninnu bɛ ka pan kaban. A tɛ kunnafoni tigitigi sɔrɔ marifaw kan , nka kumakanw fɛ, nin awiyɔn in bɛ se ka marifa ciyɔrɔ wolonwula sɔrɔ. Nin ye marifa ye min ka jugu kosɛbɛ, n"i y"o jateminɛ YAK =9 u fila dɔrɔn de bɛ yen, wa mobili si tɛ Soviyetiki kɛlɛcɛw kan min ka jate tun ka ca ni saba ye. A ɲini ka se sɔrɔ o jinɛ suguw kan! Ayiwa, Focke-Wulf ye masin ye min ka jugu kosɛbɛ, a ka fisa ni Soviyetiki awiyɔnw ye marifako siratigɛ la, wa hali a bɛ se ka bɔnbu tɔni fila ɲɔgɔn ta. Kaban 1942 sàn laban na, a tùn bɛ ni milimɛtɛrɛ 20 kanon fla ye ani milimɛtɛrɛ 13 marifa 4 ye. Nka a bɛ iko kɛlɛcɛ-bɔn-aviyɔn sugu kura dɔ ni bɔnbɔn-bɔn-minɛn minnu bɛ ni milimɛtɛrɛ 30 kanon fila ni milimɛtɛrɛ 20 kanon naani ye, o bɔra kaban. A tun ye waraba ye kaban, waraba don jinɛ bɛɛ ma! Wa, kumakanw b"a jira ko kɛlɛcɛ-aviyɔn dɔ donna baara la kaban, marifa 8 bɛ min kɔnɔ, n"o ye milimɛtɛrɛ 30 ye! Aw ye nin jinɛ in lajɛ ka se sɔrɔ a kan! Soviyetiki fɛn dilannikɛlaw b"a fɛ ka o jaabi cogo di? Vitchakova y"a mɛn ko baara bɛ sen na Yak-3 kan. Kuratɛri dɔ min bɔra Beria ka baarakɛyɔrɔ la, o y"o fɔ a ye. A bɛ iko awiyɔn in ka koba bɛna kɛ a jɔcogo girinya nɔgɔyali ye, n"a ma kɛ ni motɛri ni marifa wɛrɛw ye. Manɛwɛrɛli ka ɲi, tiɲɛ na, nka n b"a fɛ ka dɔ fara marifaw kan! O bɛɛ kɔfɛ, bɔksi la, tiɲɛ don, farikoloɲɛnajɛla nɔgɔman min girinya ye wuluwulu ye, o bɛ se ka fɛn caman kɛ ka tɛmɛ mɔgɔ girinman kan , nka hali bi a bɛ se ka kɛ ko a bɛna bɔnɛ a la. A tɛ kɛ fu ye ko girinya suguyaw bɛ yen, wa bɔksikɛla ŋanaw cɛma, bɔgɔdaga fanga de nafa ka bon kosɛbɛ. A ka kan ka Soviyetiki awiyɔnw ka marifaw barika bonya, o tuma dɔrɔn de la, Wehrmacht bɛna gosi cogo kelen na. Kabini san 1942 tilancɛ filanan na, Luftwaffe ka sanfɛla sanfɛla y"a daminɛ ka wuli, hali san 1943 Marisikalo la, URSS ye nafa sɔrɔ, nka... Jɛkuluw ka janfa ye fanga balansi Changé. Wow, Hitler fagara marisikalo tile 13, sisan awirilikalo laban dɔrɔn de don, wa fanga balansi jiginna kosɛbɛ cogo min na. o la teliya la ka bɔ jɔyɔrɔ la min nafa ka bon fɛɛrɛko siratigɛ la ka taa jɔyɔrɔ la min bɛ ɲini ka bɔnɛ fɛɛrɛko siratigɛ la . A bɛ se ka kɛ, bawo jigiya bɛ yen hali bi ko Alimanjamana bɛna se sɔrɔ sanni a ka se ka tɛmɛn URSS kan fɛɛrɛko ni fɛɛrɛko siratigɛ la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, jɛɲɔgɔnw bɛ se ka awiyɔn caman di Naziw ma, nka Alemaɲi awiyɔn bolilaw mago bɛna kɛ waati la walasa k"u bolicogo dege . O bɛɛ n"a ta, danfara bɛ fɛɛrɛbɔ ni minɛnw na. Tankiw fana bɛ baarakɛlaw dege, wa ka fara o kan, Chevron ka baara kɛcogo Irisi nɛnɛ waati la, o man ɲi kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Marifa otomatiki M-18... Ko jugu tɛ, nka tasuma hakɛ la a ka dɔgɔ ni Soviyetiki modɛli ɲumanw ye, hali n"a ka fisa ni tiɲɛni ye! Kuma surun na, gɛlɛya de ye gɛlɛya ye! Nka, Churchill tɔgɔba dɔw fana bɛ yen minnu ka kɛlɛkɛminɛn barikamaw ani bolifɛn bolicogo ɲuman. Tiɲɛ don, a bɛ iko an fana bɛna u kɛlɛ . Wa ni kɛlɛ bɛ mɛn ka taa a fɛ , Naziw bɛna minɛn caman sɔrɔ. O kɔrɔ ye ko dantigɛli ka nɔgɔn : an ka kan ka dɛsɛba dɔ lase Alimanjamana ma samiyɛ fɛ. Japon ta fan fɛ, a ka fisa i k"i yɛrɛ dan lafasali baara la ani ka kɛlɛ-kɛlɛw daminɛ ni jogoɲini sanfɛla ye tankiw kɔnɔ. Nka tuguni, ka fanga mara i n"a fɔ a bɛ se ka kɛ cogo min na. K"a sɔrɔ i ma sama ka don kɛlɛ janw na, ani ka lafasaliw jɔ layini labɛnnenw kan ka kɔrɔ. Fɛɛrɛ bɛ yen hali bi ka baara Kɛ ni Siniwa Kɛlɛbolo bilenman ye, nka Chiang Kai-shek ka fanga y"a Kὲlɛ n"a fanga bɛɛ ye. O la sa, sisan i bɛ se k"i jigi da i yɛrɛ ka fanga kan. Tuma jumɛn na an ka kan ka bin? Waati ɲuman ye mɛkalo laban ye, n"o ye siraw jalen don pewu, fangatigiw bɛ se sɔrɔdasiw ma. Vedmakova yɛrɛ tun bɛna a ka gosili fɔlɔ kɛ Oryol sira fɛ, o kɔfɛ Kharkov mara la, walasa ka Alimanw gɛn ka bɔ izini Donbass la, o kɔfɛ ni taama barikama ye ka Ukraine jamana tigɛ, ka Dnieper baji tigɛ o yɔrɔnin bɛɛ, ka taa Rumani . Nka, i bɛ se ka i kɔdon worodugu fɛ, ka Belarus hɔrɔnya, ka taa cɛmancɛ kulu kɔfɛ. Hakilina bɛɛ lajɛlen ka ɲi, nka, dɛsɛ fana bɛ yen, kɛlɛ min bɛ kɛ Oryol siratigɛ la, o de bɛ ye kosɛbɛ, wa fasisiw bɛna a makɔnɔ yen. Forobaciyɛnw bɛna tigɛ.
  Yan, tiɲɛ don, marifa ni Katyushas fila bɛɛ bɛna nafa sɔrɔ. O sigicogo laban bɛ nɔ barikama lase mɔgɔ ma, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jogoɲumanya. A mana kɛ cogo o cogo, i mago bɛ marifa caman na ani Katyusha misiriw la walasa ka juguw ka lafasalitɔnw bɔn ni marifaw ye. Kuma bɛɛ la, diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ ko kɛlen y"a jira ko lafasali ka nɔgɔn ka tɛmɛ binkanni kan, wa ni Kaiser ka Alimanjamana tun ma a ka kɛlɛbolow sɛgɛn ni san 1918 kaban kɛlɛ ye, kɛlɛ tun bɛ se ka kɛ san damadɔ wɛrɛ kɔnɔ. Nka diɲɛ kɛlɛba filanan y"a jira ko binkanni fɛɛrɛw ka fisa ni lafasali fɛɛrɛw ye. Misali la, Pologne ka se sɔrɔli teliya la, ani kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Tlebi jamanaw ka jɛɲɔgɔnw ka jɛkulu barikama ka dɛsɛ kabakoma. Naziw ye se sɔrɔ fanga kɔrɔw kan kalo kelen ni tila kɔnɔ, u ye Maginot Line min tɛ se ka minɛ, o tɛmɛn dɔrɔn. Kɛlɛ kɛra Afiriki kɔnɔ, yɔrɔ min na a daminɛ na Itali fanga sanfɛlaw ye se sɔrɔ ni tubabu ka bɔnɛba ye. Wa o kɔfɛ, Rommel ye se sɔrɔ tubabu sɔrɔdasi minnu barika tun ka bon kosɛbɛ, kɛlɛ teliya dɔ senfɛ. Nka tiɲɛ na, misali min bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, o ye URSS ye san 1941, kɛlɛba barikama dɔ ka balawuba. Ani kɛlɛcɛw ka waleɲumandɔn minnu bɛ Alemaɲi ka kɛlɛbolow gosi. O la, a kunba ye k"i yɛrɛ gosi, k"a sɔrɔ i ma Alemaɲi pankurun kura degun makɔnɔ. Kɛlɛ min bɛ mɛn senna, o bɛ ka kɛ jigiya tɛ min na, fo ni tiɲɛ na, Soviyetiki dɔnnikɛlaw ye kabako marifa dɔ da! O laban in bɛ se ka kɛ, sariya siratigɛ la, misali la, a y"a mɛn ko teori la, a bɛ se ka kɛ ka bɔnbu dɔ da min bɛ se ka dugu dɔ tiɲɛ; Ka fara o kan, o bɔnbu sugu bɛna kɛ tɔni saba fo tɔni naani ye. A bɛ iko nsiirin, nka... An bangera ka nsiirin kɛ tiɲɛ ye.
  Fɛɛrɛ min ka di ka tɛmɛ o kan, o ye laser marifa ye min ɲɛfɔlen don ɛntɛrinɛti injiniyɛri Garin ka Hyperboloid kɔnɔ. O fɛn sugu bɛ se ka pankurunw, awiyɔnw ani kurunw kɛlɛbolo bɛɛ tiɲɛ. Tiɲɛ don, o marifa sugu da, wa Reich sabanan dɔrɔn tɛ, nka janfacikɛlaw Pindos fana, kapitalisimu diɲɛ bɛɛ bɛna ban. Wa kominisi ka pankarti jɛlen bɛna yeelen bɔ dugukolo kan. Nka kun dɔw la, o marifa suguw ma da. Miirili tɛ fɛɛrɛ ɲuman ye walasa ka jenini fanga lajɛ ka kɛ jikuru kelen ye. Wa, a bɛ fanga caman wɛrɛ de ta walasa ka kurunw tigɛ. Hali n"a y"a sɔrɔ, n"a y"a lajɛ ka se mikron finman ma, o tuma na, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ ka awiyɔnw ni kɛlɛkurunw bɛɛ tigɛ. Kabako marifa min bɛna dɛmɛ ka URSS kisi. Wa nin ye laser nɔ ye, a cogo wɛrɛ la. A laban na, cakɛda in ye sira bila ani a bɛ ɲini ka hɔrɔnya, jurumugu dɔw dalen bɛ a lamini na.
  Vedmakova y"a jira ko:
  - muɲu ni baara , ni i bɛ i fɛ , i tɛ su ye !
  Npogotiginin wulila k"a sennasanbara gosi datugulan kan. A tɛ kɛ ni jaabi ye. A ye a gosi ka tɛmɛn fɔlɔ kan. O jaabi la, kalili kɛra Zapɔnkan na, nka foyi ma kɛ. O kɔfɛ, Witcher y"a daminɛ ka dɔnkili da ni dimi ye. Wa a ye dɔnkili da a kan sanfɛ, i n"a fɔ prima donna sankɔrɔta seli dɔ la:
  Wehrmacht jamakulu bɛ ka taa kungo kɔnɔ
  Marifaw mankan ni npanw ka ɲɔgɔnkanu!
  Sisi bɛ wuli fo kalo kelen, .
  Fiɲɛw tigɛli ka bɔ sankolo la!
    
  San kɛmɛ caman kɔnɔ, faso tɔgɔ bɔra, .
  N bɛna n sogo di Irisi jamana ma!
  N b'i kanu, Rus' cɛɲi,
  Masakɛw bɛɛ Matigi bɛ an fɛ!
    
  Oh, aw jamana ka foro kurulenw, .
  Sanu aspens mankan bɛ mankan bɔ!
  Orthodoxe falcon balimaw, .
  Ala ye kɛlɛbolo bila ka cɛsiri kɛ!
    
  Nɛnɛ donw na walima nɛnɛ donw na, .
  N"a sɔrɔ sankaba bɛna na ni dibi dɔ ye!
  An ye fasisi donsokɛw ye, i n"a fɔ bɔrɔw, .
  Ka fɛn haramulenw lamaga ka bɔ i ɲɛda la!
    
  An ka parti ka ko ye tilennenya ye,
  Kɛlɛ kɛ Soviyetiki jamanadenw ye!
  An bɛ dɔnkili jagɛlɛn dɔ da, .
  O miirili wulila ka taa san fɛ i n"a fɔ wulu!
    
  Stalin ye hakilitigi ye, faama ka hakilina ɲuman, .
  An bɛ ka taa kɛlɛ juguba dɔ la min bɛ mɔgɔ faga!
  Pancarte de la Patrie, pestle ka setigi, .
  N labɛnnen don ka sɔsɔli kɛ ni Pallas-fate ye!
    
  Lenin ka ko bɛna kɛ banbali ye,
  An bɛna kominisi senuma jɔ!
  Dannaya kɛ, hadamadenw ka kalan, .
  Fasisimu bɛna sɔgɔsɔgɔ ka don dibi dingɛ dunba kɔnɔ!
    
  Dugukolo bɛɛ bɛ i n"a fɔ kɔnɔnin hɔrɔn, .
  An ka pan ka taa dolow yɔrɔjanw na, ka taa diɲɛw la!
  Fɛn min bɛ yeelen bɔ ani min ka bon kosɛbɛ
  Anw, i n"a fɔ jɛgɛnbagaw, an bɛna da!
    
  Ani Irisi jamana pankarti bilenman jukɔrɔ,
  A bɛ iko sankolola Edɛn bɛna falen!
  Lenin ka ko, Stalin ka sago, .
  Aw k"an bila ɲɛfɛ ka ɲɛsin seko ni dɔnko ma!
  Ayiwa, o bɛ ɲɛ, i t"a Dɔn abada min bɛ Kɛ Ultramatrix of the Hypernet kɔnɔ.
  Alemaɲi ka pankurunw bɛ ka bin tutigɛbaga kamalenninw kan sisan. Wa, fɔlɔ minnu taara, olu tun ye Lev pankurun barikamaw ye minnu lakananen don kosɛbɛ. U bɛ ɲini ka don u kɔnɔ, u tɛ don ɲɛfɛ dɔrɔn, nka hali kɛrɛ fɛ marifa damadɔ dɔrɔn de bɛ se k"u ta. Lev tanki kɔnɔna ɲɛda janya ye milimɛtɛrɛ 150 ye, a kɛrɛ ye degere binaani ni duuru ye. O kɔrɔ ye ko Soviyetiki kanon kelen tɛna don a kɔnɔ. Wa sankanso in ɲɛda ye milimɛtɛrɛ 240 ye, wa a bɛ kuluw fana na. Wa nin ye anti-pulsar ye - u fana t"a Soviyetiki marifaw ta.
  Fo n"i y"a gosi ni kalifa belebeleba ye, nka hali bi i ka kan ka se k"a gosi n"a ye. Nka o kɛli man nɔgɔn ka ɲɛsin laɲini ma min bɛ taa.
  O kɔfɛ, Alemaɲi Tigɛw Nàna. O tun ye Tiger-1 modɛli ye min kɔnɔna tun bɛ se ka kɛ kɛnɛba ye ani a kɔnɔna tun bɛ se ka kɛ kɛnɛ ye. Nka kɛrɛw ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon kosɛbɛ - milimɛtɛrɛ 82, wa a bɛ Se ka Dòn dɔrɔn ka Bɔ milimɛtɛrɛ 76 kanon na ka Bɔ yɔrɔ surun na, wa hali o waati la, a tɛ Da a la.
  Tiger-2 min kɛra kɔfɛ, n"a ka kɛlɛkɛminɛnw bɛ jɛngɛ, o ma bila baara la fɔlɔ. Panther, hali n"a teliya ka bon Alemaɲi pankurunw na, a bɛ kɔfɛ, bawo a ka kɛlɛkɛminɛnw barika ka dɔgɔ kɛrɛw la. O kɔfɛ, tanki wɛrɛw bɛ yen minnu ka nɔgɔn yɛrɛ ani minnu kɔrɔlen don.
  Hali T-3 bɛ yen , ni kanon surun ye min bɛ se ka bɔn kosɛbɛ, tanki min bɛna dabila. Nka san 1941, o de tun jɛnsɛnna ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan. Ani T-4 min bɛ ni marifa ye min bɛ bi ta, hali a ka fisa ni T-34-76 ye kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔli fanga la. O menagerie sugu bɔra yan. Ani Ferdinand fila-fila. O cogo la, marifa min bɛ boli a yɛrɛ la, o tɛ dilan jamaba la, o nɔ na, Jagdpanther yɛrɛta marifa min bɛ se ka kɛ, o ka nɔgɔn ani min bɛ se ka kɛ kosɛbɛ, o de dabɔra . Kuma surun na, fanga min bɛ mɔgɔ kabakoya.
  Valerka ye fiɲɛ bila:
  - Oow! O ko ɲɛnabɔ cogo di?
  Leshka y"a kamankunw kɔrɔta k"a jaabi ko:
  - An mago bɛ blasterw la ! Ani hali ka fisa ni hyperblasters ye !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ni hyperblaster ye , naloman o naloman bɛ se ka san kɛmɛ mugannan fɛɛrɛbɔ tiɲɛ k"a fiyɛ ka kɛ quarks ye. O la sa, i k"a lajɛ ni hakilitigiya ye!
  Marinka ye a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye:
  - Marifa nafamaw b"an bolo i n"a fɔ pakew minnu bɛ bɔn ni kɔɔri ye. Ninnu de ka kan ka baara kɛ ni u ye!
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dɔnkili da ko:
  A kɛra nɛrɛ ye i n"a fɔ kɔɔri
  Mangoro falen dɔ tun bɛ yen...
  Kɔgɔjida la liliw na falen, .
  Dugujɛ fɛ fo ka se tile duuru ma!
  Levka y"a kunkolo wuli:
  - Yala i bɛ se ka waraba dɔ gosi i n"a fɔ " Waraba " ni pake ye min bɛ se ka bɔn wa ? A ka kɛlɛkɛminɛnw ka bon kosɛbɛ.
  Slava y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - Lev, a ye saga batɛmu ye !
  Tutigɛbaga cɛnin y"a senkɔniw digi ani k"a bolow lajɛ. Nka hyperblaster, walima marifa o marifa min bɛ bɔ sini, o ma bɔ kɛnɛ kan.
  Marinka ye ŋɛɲɛ kɛ k"a jaabi ko:
  - An bɛna baara kɛ ni min ye ! Yan, i n"a fɔ u b"a fɔ cogo min na, fɛn bɛɛ bɛ tilennenya la!
  Valerka ye a ɲɛda biri, ka ɲɛji cɛ a terikɛ la ani k"a kɔlɔsi ko:
  - A bɛ iko n nana ni fɛn dɔ ye !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kɔnɔnajɛya ye :
  - Diden ye miiri k' a laban na suman na !
  Valerka ma a janto a jɛɲɔgɔn kamalennin ka tulonko la, a ye kɔɔri bɔrɔ min bɛ se ka bɔn, o ta n"a senkɔniw ye. Ani, kɔɔri buguri bɛ se ka pɛrɛn ni fanga ye ka tɛmɛ RDX kan.
  Wa terminator kamalennin ye halakili nilifɛn fagalen ta k"a fili ni fanga ye. Wa o pake in, min tun bɛ pan ni arc ye, o binna Alemaɲi Warabilen pankurun sira ɲuman kan. Ale , tiɲɛni kɛlen kɔ, a y"o ta k"a ɲɛsin kinin fɛ. Wa nɛgɛmastodon fila, minnu kelen-kelen bɛɛ girinya tun ye tɔni bi kɔnɔntɔn ye, olu y"a ta k"u gosi. Masina barikamaw ka kɛlɛkɛminɛnw y"u kurukuru.
  Wa, binkanniw ye sanpɛrɛn, kɛlɛkɛminɛnw y"a daminɛ ka pɛrɛn.
  Wa, tourellew binna ka bɔ tankiw kan. U ye sanpɛrɛn kɛ cogo min na.
  Marinka pɛrɛnna ni nisɔndiya ye ko:
  - Ultrapulsar (Ultrapulsar) !
  Levka y"a fara a kan, k"a ɲɛda sɔgɔsɔgɔ:
  - Hyperstar ye !
  Slava fana ye o binkannikɛlan pake in ta n"a senkɔni gansanw ye, k"a sɔgɔ fasisiw ka mobili kɔnɔ.
  A fana binna wulu kɔnɔ. Wa tugun Lev pankurun fila ye ɲɔgɔn gosi ni mankan ye, ani tugun kɛlɛkɛminɛnw pɛrɛnna, ka binkanniw kɛ. Wa, marifaw, minnu ye marifa ci, u bɛ sankanso tigɛ.
  Valerka y"a kɔlɔsi, k"a senkɔni jɛlen, bulama sɔgɔ bin kan:
  - I y"a ye, i bɛ se ka kɛ ni hyperblasters tɛ ! Koba tɛ marifa in ka dibi tiɲɛni ye, nka a bɛ baara kɛ ni min ye, o hakili de don!
  Marinka fana ye kɔɔri pake dɔ fili min bɛ se ka bɔn ani min bɛ se ka tiɲɛni kɛ n"a senkɔniw ye. Track tun karilen don fan kelen fɛ. Wa tuguni, Reich sabanan ka pankurunw ye ɲɔgɔn gosi.
  Ani tuguni binkanniw, tiɲɛniw ani binkanniw.
  Npogotiginin piyɔniye dɔ ani terminator dɔ min tun bɛ ni fini surun ye, olu y"a kɔlɔsi ko:
  Naloman barikama bɛ se ka hakilitigi barikama faga, nka a tɛ se ka hali naloman gansan dɔ kolo tiɲɛ na !
  Levka fana ye saya nilifɛn dɔ fili, ka sira tigɛ ka mobili wajibiya ka wuli, ka nɛgɛso juguw gɛrɛ kɛrɛfɛ. Wa u bɛ pɛrɛn ka bɔ kungo kɔnɔ binkanniw na.
  Kɛlɛcɛ cɛnin ko :
  - Kuntigi ɲuman ye waraba ye n"a ye ntori fitinin ye a dɔgɔyalenba la, waraba minɛ ni hakilitigiya bɛ min na, wa a tɛ sagaden ye !
  Valerka y"a kunkolo wuli, ka halakili nilifɛn fagabaga fili tugun, ka tanki siri k"a gɛrɛ ɲɔgɔn na, k"a kɔlɔsi:
  - Sɔrɔdasi bɛ se ka kɛ jenerali ye , nka sagaden tɛ se ka kɛ waraba ye abada , ni saga hakili b' a la , a tɛ se k' a yɛrɛ tanga ka ci barbecue la ntori fɛ !
  Slavka, ka grenade fili n"a sennasanbara ye, a ko:
  - A ka jugu ka kɛ saga ye min tigɛlen don ntoriw fɛ, nka a ka jugu yɛrɛ ka kɛ donsokɛ ye ko hali sagaw y"a to ka don barbecue la !
  O kɔfɛ , tutigɛbaga naani n"u sennasanbaraw y"a daminɛ ka binkannikɛlanw fili ka bɔ kɔɔri la ka taa tankiw la, k"u gɛrɛ ɲɔgɔn na ni fanga ye kosɛbɛ. O la, Tigɛw ni Pantɛriw bilala ka taa faga.
  O waati kelen na , tutigɛbaga terminator kamalenninw y"a daminɛ ka dɔnkili da, ka poyi kuuru dɔ da u taatɔ, ani jagɛlɛya dɔ o waati la:
  Sugo tutigɛbaga kɔrɔ ye mun ye, .
  Aw ka taa ɲɛfɛ ka ɲɛsin kominisi ma...
  Kamalennin negew bonya, .
  Taga taama dɔ la min tɛ ban!
  
  An ye Fasodenɲumanya denw ye,
  Ani Lenin ye sira yeelen an ye...
  Hali ni nin diɲɛ in farati ka bon, .
  A ye dusu don an kɔnɔ ka kɛwalebaw kɛ!
  
  An bɛ taa forow la ka baara kɛ,
  Lame de gras bɛ tickle a senkɔniw...
  Mun na an ka cɛdenw mago bɛ botw na?
  Bugler bɛ tulon kɛ a ɲɛda kan!
  
  A cɛ ka ɲi cogo min na Soviyetiki jamana kɔnɔ, .
  Marguerites, lis d'eau, diamant...
  An bɛ taama i n"a fɔ jɛkulu kelen, .
  An ye bourgeoisie ɲɛ gosi!
  
  Ni an mago bɛ misi nɔnɔ na, .
  Ani ka bin tigɛ ni sɔgɔlan ye...
  Ani Stalin ni Lenin, u fila, .
  Ne na tasuma to ne dusukun na!
  
  Soviyetiki jamana tɔgɔ la, .
  Labɛn ka taa sɛnɛfɛnw kɔfɛ...
  An sennasanbara bɛ denmisɛnninw ka dimi na, .
  An ka balikuw bugɔ minnu si bɛ san mugan ɲɔgɔn bɔ!
  
  Hitler ka fanga bɛ na yan, .
  Jama jugu dɔ bɛ ka binkanni kɛ...
  Ani fasisiw bɛ ka bin jahanama kan Kaɛn kan,
  Ani, nɛnɛba dɔ bɛ ka ci!
  
  Nka anw tutigɛbagaw tɛna siga, .
  Aw ka an ka URSS belebele dɔn...
  An ka grenade fili n'an sennasanbara ye,
  An ka jagɛlɛya jira ni misali ye!
  
  An bɛ an Faso kanu, .
  Stalin ka kanuya hakilina bɛ min...
  Wa an ka sunguru cɛɲiw tɛ yen ka tɛmɛ o kan,
  Kabako t"a la ko poyikɛla ye dɔnkili da!
  
  Kominisi darapo in ka kɛ yen,
  Ka yeelen bɔ an ka Fasokanw kan...
  An man kan ka bin fasisiw ka jɔrɔnanko kɔrɔ,
  Ka tɛmɛ ɛkizamɛn na ni A ye!
  
  Tutigɛbagaw ye kɛlɛ kɛ Moskow kɛrɛfɛ,
  Hitler jugu bɛ wuli yɔrɔ min na ni jamakulu ye...
  Nka an ye teriw ye minnu bɛ waso,
  Cɛden ni sunguru ka kɛ sennasanbara ye!
  
  Ayiwa, an ye kɛlɛcɛ ŋanaw ye,
  Donc i ka kan ka kɛlɛ kɛcogo dɔn...
  faralen ɲɔgɔn kan ni Fasokanw ye , .
  Aw k"a dɔn ko Irisi ursi dimina kosɛbɛ!
  
  Nɛgɛso kɔnɔ, cɛw, npogotigininw, .
  I n'a fɔ kɔnɔw bɛ boli sennasanbara la...
  U bɛ marifa ci ka bɔ marifa dɔ la, .
  Wa u b"i minɛ ni lasso ye, fanga la!
  
  Cɛdennin y"i biri karti kan,
  Ani kravati bɛ jeni i n'a fɔ tasuma...
  A ye fɛɛrɛbɔla hakilitigi ye - hali a ka ca kojugu, .
  Ani ni fanga ye kelen ye!
  
  Yan, sungurunnin ye grenade ta,
  Ka sonyali kɛ i n'a fɔ pusi ka tɛmɛn nɛnɛ kan...
  Fasciste b'a ka comeuppance sɔrɔ
  Ani marifa ye jugu gosi a bolitɔ!
  
  Bon , anw ye denmisɛnw ye, .
  An bɛ sɛbɛnni kɛ i n'a fɔ sanbɛlɛ an juguw kan...
  nɛnɛ fanga ka bon kosɛbɛ - sennasanbara , .
  O bɛɛ n"a ta, aw k"a dɔn ko an bɛ nɛnɛ na!
  
  Ayiwa, gerenadi ye mun ye cɛnin fɛ?
  A b'u fili ka tɛmɛn...
  Wa Fuhrer bɛna a sara,
  Kana sɔgɔsɔgɔ ka bɔ o waraba la!
  
  Nin ye sungurunnin dɔ ye min bɛ ka bazooka ci,
  A ye wedge heel gosi ka bɔ...
  A bolo minnu bɛ se kosɛbɛ
  Kɛlɛw bɛ kɛ i n"a fɔ Sitanɛ!
  
  Ɔwɔ, Hitler bɛna gɛlɛya sɔrɔ ,
  N bolila ka don bolokɔni barikama dɔ la...
  O bɛɛ kɔfɛ, n"an ka nɛgɛso jɛkulu ye,
  Siga t"a la, a bɛna a sɔrɔ nikɛri kɔnɔ!
  
  Anw tutigɛbagaw ye kɛnɛma denmisɛnw dɔrɔn de ye, .
  Tiɲɛ na, kungo jinɛ dɔ bɛ ka tobi ne kɔnɔ...
  Wa Fuhrer bɛna jaabi di fariyakow ma,
  Npan ni kala nɔgɔlen b"an bolo!
  
  Nka jugu na jaabi di,
  A bɛ nɛnɛ nɛnɛ na hali ni a bɛ butikiw kɔnɔ...
  An bɛ sennasanbara la nɛnɛ waati ni samiyɛ la,
  Ani an bɛ Hitler ka kɛlɛbolo ye sanubɔlanw kɔnɔ!
  
  U ye o fanga sugu jira kɛlɛ la,
  Ko hali Sitanɛ yɛrɛ bɛ ka yɛrɛyɛrɛ...
  Cɛdenw yɛrɛ bɛna wuluwulu tigɛ kɛlɛ la,
  An ka jamana fanga ka bon kosɛbɛ dɛ!
  
  Aw k'a dɔn ko mɔgɔ si tɛ se k'an halaki,
  Aw k'aw janto cɛnin na, o ye fɛn minɛta ye...
  ɲɛda la kosɛbɛ Moskow kɛrɛfɛ , .
  Wa o kɔfɛ, Stalingrad bɛ makɔnɔni na!
  
  Yan, tutigɛbagaw ye bɔgɔdaga dɔ ci, .
  U ye nin Tigɛ sirannin in ci tigitigi...
  Wa ne senkɔniw tun bɛ manamana nɛnɛ na, .
  Waati tɛ tulonkɛ fuw kama!
  
  Ninnu ye denmisɛnw ye, ninnu ye kɛlɛcɛw ye ka bɔ denso la,
  Se ka jira ka classe haute...
  Wa sungurunnin in kan fitinin bɛ ka pɛrɛn,
  Mun na hali sonsannin bɛna siran?
  
  Npogotigininw bɛ dolow sɔrɔ u dusukun na,
  U b'a dɔn ko cɛnimusoya tilennenya...
  A ma tɛmɛn ka taa kɛlɛ kɛ,
  Jugu janfalen ka tiɲɛ!
  
  Naziw yɛrɛ bɛ ni orcw ye, .
  Jɛɲɔgɔnw cɛma, aw ka da a la...
  Nka tutigɛbagaw kumakan jɛlen don, .
  A bɛna da wuli ka ɲɛsin elf nɔɔrɔmaw ma!
  
  Wa an ka kɛlɛcɛw, i b"a dɔn, u tɛna jɔrɔ,
  U bɛna kalasi belebeleba jira...
  Yan u tun bɛ ka wuli fiɲɛ fɛ, n bɛ pininw ye, .
  U ye marifa ci wuluwulu ɲɛ na yɛrɛ!
  
  An ye kɛlɛ kɛ ni jagɛlɛya ye Stalingrad dugu la,
  Ɔwɔ, Lenin ka tutigɛbagaw ye denkɛw ye...
  Denmisɛnw sennasanbaraw bɛ taama u makun, .
  K"a ta Irisi jɛman na fo ka se Kolyma ma!
  
  Ani Stalin, ɲɛmɔgɔ min ɲɛda ka bon, .
  A fana ye fagalikɛla diminnen ye Alimanw fɛ...
  Nin sa jugu in ka halaki.
  Denmisɛn ka kulekan jugu tɛna an kunun!
  
  Arc formidable min bɛ Kursk kan, o birilen, .
  "Panther" tanki ye agile ye i n'a fɔ ntori...
  Nka ni anw, tutigɛbagaw, funankɛninw bɛna kɛ yen, .
  Npogotigininw cɛ ka ɲi kosɛbɛ!
  
  O la, an kana an fari faga, tutigɛbagaw, ka ɲɛsin Tigɛw ma,
  Ferdinand barikama bɛ boli ka taa kɛlɛ la...
  Cɛdennin bɛ ka dɔnkilida, an bɛ lyre ye, .
  Ani, o masin bɛ doni ta ni seko ye!
  
  Ayiwa, cɛ in ye grenade dɔ fili ni jagɛlɛya ye,
  Wa a ye wulu in gosi ni dimi ye...
  Npogotiginin dɔ filɛ nin ye min b"a ka bɔrɔw sɔgɔ, .
  An tɛ siran bɔnbuw ni napalm ɲɛ!
  
  Kɛlɛ bɛ senna sisan Dnieper kan,
  Wa joli caman bɛ bɔn - kɛlɛ ka gɛlɛn...
  N bɛna yafa ɲini Fasokanw fɛ,
  Ni n" ma kɛnɛya kɛlɛ la do!
  
  Tutigɛbaga fɛ, barikantanya daɲɛ tɛ yen, .
  A ye o ɲɔgɔnna kɛlɛcɛba ye, kɛlɛcɛ...
  tɛna se sɔrɔ denmisɛnninw kan , i b'a dɔn, .
  Npogotigininw bɛna kɛ fɛn kuraw ye tuma bɛɛ!
  
  Ayiwa, npogotigininw kunkolow jiginna, .
  Ɔwɔ, cɛnin binna, ka marifa ta...
  Nka a dɔn ko ni tɛ sa - a tɛna halaki,
  Stalin yɛrɛ de ye o yamaruya di a salen kɔfɛ!
  
  An dalen b"a la ko dɔnniya ye sebaayabɛɛtigi ye, .
  Suw bɛɛ bɛna kunun ka sara sɔrɔ...
  Ani saya tutigɛbagaw fɛ, i b"a dɔn, fanga tɛ o la, .
  An ka marifakisɛ ta ka taa alijɛnɛ diɲɛ kɔnɔ!
  
  Dugukolo bɛɛ ka kɛ kominisi la,
  O min ye sira jɛlen ni senuma ye...
  U ma u ni kisi se sɔrɔli kosɔn, .
  Ani an tɛna an kɔdon Soviyetiki sira kan !
  
  Bɛrɛlin dugu la, tutigɛbagaw bɛ ka taama,
  Smiles, orchestre ka mankan ani flew...
  Wa denmisɛnw bɛ darapo bilenman dɔ ja ni tile ye,
  Sugo belebeleba, min bɛ yeelen bɔ kosɛbɛ!
  . SABABU No. 9nan.
  O waati kelen na , yɔrɔ wɛrɛw la Ultramatrix of the Hypernet ka tiɲɛni virtuel kɔnɔ , ko wɛrɛw kɛra, minnu ka di kosɛbɛ ani minnu bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili. Hali ni, o waati kelen na, u fila bɛɛ ye sugo juguw ye ani jahanama dɔrɔn.
  San 1946 Zanwuyekalo tile 30, Reich sabanan bɛɛ ye Naziw ka fanga nali seli kɛ ni bonya ye. Tiɲɛ na, san tan ni saba kɔnɔ, Naziw ka seko ni dɔnko ye kabako ye dɔrɔn! Jamana min bɛ gɛlɛya juguba kɔnɔ, o ye diɲɛ fanba ka mara minɛ. Marifa suguya labanw dabɔra, sɔrɔ yiriwara, Reich sabanan kɛra diɲɛ mansamara ye tiɲɛ na, min bolofɛnw bɛ diɲɛ bɛɛ datugu!
  Fuhrer yɛrɛ, nɛnɛ tun man di min ye, o y"a ka sankɔrɔta seli kɛ Sipɔrɔ. A sigiyɔrɔ banbali tun bɛ yen, a jiginna dɔɔnin dɔɔnin ka kɛ Reich sabanan faaba kura ye.
  Fɔlɔ, fɛɛrɛ kura dɔ jirala Hitler la. Kɛlɛ disiki-aviyɔn minnu bɛ Se ka Taa sira bɛɛ fɛ ani ka Fɔ ka Taa kilomɛtɛrɛ bi duuru janya la. A-15 misiriw, minnu tun bɛ se ka bɔ farafinna gun dɔ la ka taa farafinna wɛrɛ la, wa u tun bɛ se ka mara arajo fɛ. Ka fara o kan, ka binkannikɛlan walima gazi charge (sara) ta min girinya bɛ se tɔni tan ni fila ma ka taa laɲini na. Olu ye marifaw labɛncogo kura ye. Sateliti damadɔ fana bilala kaban ka taa Dugukolo duguma-yɔrɔ la.
  O yiriwali dɔ Kɛra dugujukɔrɔ-ji-minɛnw jirali ye minnu bɛ Se ka teliya Sɔrɔ dugukolo la fo kilomɛtɛrɛ tan ni wolonwula lɛrɛ kɔnɔ, wa fanga maralen bɛ Se kilomɛtɛrɛ kɛmɛ duuru ma.
  U ye E-500 fana jira, n"o ye supertank ye min girinya bɛ tɔni kɛmɛ seegin ɲɔgɔn bɔ. Marifaw : bɔnbu-cilan fila, milimɛtɛrɛ 88 kanon saba minnu barika janya ye 100 EL ye, ani marifa tan ni fila minnu bɛ se ka kɛ fɛn caman ye. Nka, nin mobili in ka gɛlɛn kojugu nɛgɛso la, wa a bɛnnen don hakilijiginfɛn ye ka tɛmɛ kɛlɛ yɛrɛ kan. Laala n"i y"a lase kurunba kɔnɔ ka taa Leningrad.
  U ye MP-54 binkannikɛlan ɲɛnabɔlen fana jira Hitler la, min bɛ se ka marifa ci ka bɔ nkɔni lamini na ani ka marifa ci siɲɛ fila ni a cilen don. Ka fara o kan, karitɔn dɔ min kɔnɔ, uraniyɔmu kɔnɔna bɛ a la ani marifa min bɛ se ka marifa ci laɲini na kilomɛtɛrɛ duuru la, ka don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ fo milimɛtɛrɛ bi duuru, olu sɛgɛsɛgɛra. U tun bɛ baara kɛ ni wuluwulu marifa ye yan. Hitler ka fɛɛrɛ kuraw ye ɲɛtaa minnu sɔrɔ. Ne ka duba i ye...
  Nka misali min diyara kosɛbɛ o ye piramidi tanki fɔlɔ ye min kɛra nɛgɛ la. O diyara Hitler ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Tanki cogoya ye flakɛlen ye, piramidi janyalen dɔɔni. Tiɲɛ na, o masin sugu tɛ ni sekɔtiri barikamaw ye. Wa sanubɔlan tɛ yen - wuluwulu misɛnninw bɛ masin duguma yɔrɔ bɛɛ datugu. Ni marifa cilen don ka bɔ yɔrɔ o yɔrɔ la, o bɔgɔlanw bɛ ricochet. Fritz ye sɛgɛsɛgɛliw kɛ, ka marifa ci ka bɔ kanon dɔ la min janya ye milimɛtɛrɛ 105 ye. Tiɲɛ na, a bɛ mɔgɔ kabakoya. Kɛlɛminɛn minnu dilannen don ni siman ye, olu bɛ Alemaɲi marifakisɛw jira, fo ni wuluwuluw ye. Piramidi tanki fɔlɔ ma dafa pewu fɔlɔ, wa a girinya ye tɔni biwolonwula ye, a ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw ye milimɛtɛrɛ 250 ye, a kɔfɛ kɛlɛkɛminɛnw ye milimɛtɛrɛ 200 ye. Tiɲɛ don, a bɛna taa a fɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ ani ka ɲɛtaa sɔrɔ.
  Nka daminɛ dɔ kɛra. Wa mobili kura in tɔgɔ dara kaban ko AG - ka Hitler bonya. Fuhrer, a mana kɛ cogo o cogo, o diyara a ye. Pankurun kɛrɛw ani min nafa ka bon kosɛbɛ, o ye ko a sanfɛla lakananen don ni dannaya ye, o dɔ ye ka bɔ Soviyetiki binkanni awiyɔn siranninw na minnu bɛ ni bɔnbu misɛnninw ye minnu bɛ dalajɛ. Wa ka bɔ Ameriki mɔbiliw nɔfɛkow la, o min kɔni tɛ nafa sɔrɔ tugun, bawo Ameriki y"a yɛrɛ di.
  Piramidi tanki in tɔgɔ dara ko AG-70, ka da mobili girinya kan. Marifa in ye milimɛtɛrɛ 105 kelen ye, tasuma hakɛ min ka bon dɔɔnin, o ye marifa tan ni fila ye miniti kɔnɔ ani barili min bɛ se ka wuli ka bɔ a nɔ na. Nka o tɛ dan ye. Marifa min ka bon kosɛbɛ, o yiriwali bɛ senna nin cogo in na, nka a tɛ kɛ ni o barika jan in ye. Nka , degunba min bɛ marifa dawolo la, o de bɛna teliya fɔlɔ di min ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Wa a bɛna dɔ fara marifaci janya, a tiɲɛni ani a doncogo fanga kan.
  Nka marifa kura min bɛ tansiyɔnba la, o ma labɛn fɔlɔ. Nka, a ma bɛn fɔlɔ. URSS bɛ ni pankurunba T-34-85 ye hali bi, Alemaɲi marifaw bɛ don min kɔnɔ i n"a fɔ pikirijikɛlan funteniman blotter fɛ. Isov denbaya tɛ dɔn kosɛbɛ, fo IS-2 kɔrɔlen , IS-3 tanki sɔngɔ ka gɛlɛn kojugu ani baarakɛlaw ka ca kosɛbɛ walasa ka a dilan. Nka IS-4 ma Taa baara la fɔlɔ.
  Sisan, Alimanw bɛ nafa jogo ta fan fɛ min tɛ dantigɛli kɛ. Ani, laala, hakɛlama. U bɛ ni tanker caman ye, u tun bɛ se ka Amerikikaw yɛrɛ bila u ka ɲɛmɔgɔya la.
  ME-362 jirali, n"a teliya ye kilomɛtɛrɛ ba kelen ni tila ye lɛrɛ kɔnɔ, ani awiyɔn wɛrɛw, o bɛ mɔgɔ kabakoya. Nka, jet-avionw, tiɲɛ na, u tɛ se ka suma ni diskɛtiw ye teliya la walima u baarakɛcogo ɲuman na. "Flying saucers" hakɛ ka bon kosɛbɛ. U bɛ teliya kaban fo ka se mankan teliya 8 ma. Wa u bɛ bɛɛ ram.
  Minnu fana ka di, olu ye marifaw ye minnu bɛ ni infirɛri ye, grenade (grenade)-minɛnw, bazookaw, ani Faustpatron caman caman cili ɲɛnabɔlen, min bɛ se ka kilomɛtɛrɛ kelen bɛɛ gosi, ka IS-2 sɔgɔ a ɲɛda la ni charge (sara) cogoya ye. Luftfausts , min bɛ se ka se kilomɛtɛrɛ duuru ma. Misile kura min bɛ bɔ dugukolo sanfɛ ka taa fiɲɛ na, n"o bɛ mankan jaabi.
  Disiki cogoya la, jɔyɔrɔ caman bɛ se ka minnu kɛ, Kurt Tank de ye olu dilan. O fana ye marifa ye min bɛ se ka kɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, partisanw kɛlɛli la, ani fɛn caman wɛrɛw .
  Elikopɛri bɛ se ka tasuma sɔrɔ dɔɔnin ka bɔ sanfɛ, nka a bɛ wuli ka ɲɛ fiɲɛ na. O hakilina dɔ tun ye ka baara kɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye minnu bɛ porose, minnu ka nɔgɔn ani minnu bɛ rikosɛti bɔ.
  O kɛlɛkɛminɛn in jirala Fuhrer la, min bɛ se ka kɛ yiriwaliba ye ani min bɛ layidu ta don nataw la.
  O dilanbaga y"a ɲɛfɔ ko:
  - A kunba ye ka dɔ fara nɛgɛ ka sɔgɔli kan, o kɔfɛ fɛn bɛɛ bɛna kɛ lamini dafalen na. Oh my Fuhrer, porous metal ye revolution ye kɛlɛkɛminɛnw na!
  Hitler, a bɛ cakɛda cogo min na :
  - Ne ye kɛlɛcɛba ye, ne ka fisa ni Genghis Khan ye ! Ani, aw ka da ne la, dugukolo ka dɔgɔ kojugu an bolo!
  I bɛ se ka fɛn dilannen suguya caman ye hali bi, i n"a fɔ sɛbɛnnikɛlan minnu bɛ marifa ci, ani bɔnbu minnu bonya bɛ se shɔ ma, nka u bɛ mɔgɔ faga kosɛbɛ . Nka, waati bɛ yen jago kama, ani ɲɛnajɛ waati bɛ yen.
  Ani Hitler y"a yɛrɛ bila a ka ɲɛnajɛ duman na ni nisɔndiya ye: kɛlɛcɛw ka kɛlɛ.
  Kolose in jɔra walisa mɔgɔ miliyɔn kelen ka sigi. Sɔrɔdasiw ni sɔrɔdasi ɲɛmɔgɔw, cɛw ni musow, minnu tun nana lafiɲɛbɔ la, olu tun bɛ ɲɔgɔn lajɛ yen. U ye o ɲɛnajɛ kabakoma in lajɛ ni nisɔndiya ye. Yala kɛlɛ tun bɛna kɛ wa? O la sa, a bɛna kɛ!
  Hitler n"a jɛɲɔgɔnw ye kɛlɛyɔrɔ kɔlɔsi. Fuhrer kinin fɛ, cɛnin banbali Friedrich n"a muso Helga sigilen tun bɛ yen. Piloti tun kɔnɔma don kaban, wa a tun bɛ siko kɛ ka denkɛ sɔrɔ.
  Jateden wɛrɛw fana tun bɛ yen. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Speer, Reich ka marifaw ni marifaw minisiri. Sisan, diɲɛ sɔrɔko labɛncogo kuraba dɔ kɛra walasa ka bɛn sigicogo kura ma. A camanba jɔra. Nka Fuhrer mago tun bɛ URSS ka jamana bɛɛ minɛni na. Ka nɛgɛso sira dɔ jɔ ka bɔ Arkhangelsk ka taa Chukotka, ka taa a fɛ ka taa Alaska ani USA cɛmancɛ maraw la.
  A bɛna diya fana ni Burley - Moskow-Delhi nɛgɛsira ye ka taa Pekin. O cogo de ye Fuhrer ka laɲinibaw ye.
  Hitler ka latigɛ : - An ka kan ka Irisi jamana bɛɛ minɛ k"a sɔrɔ an ma wuli, o kɔfɛ an bɛna a ye !
  O waati kɔnɔ, menagerie kɔnɔmɔgɔw bɛ ɲɛnajɛ ni ɲɛnajɛ in ye. Npogotiginin dɔ bolila ka don kɛnɛba kan ni panti ni kunsigi finman dɔrɔn de don. Npan tun b'a bolo. Kɛlɛcɛ in y'i biri Fuhrer n'a ka taamaɲɔgɔnw ɲɛ. A bɛ cɛɲi kosɛbɛ ni npogotigininw bɛ kɛlɛ kɛ u farilankolon bɛ ɲini ka kɛ . Ani sennasanbaraw bɛ sɔgɔsɔgɔ kabakurun kan ni nɛɛma ye min tɛ se ka ladege.
  Npogotiginin kelen ye blonde ye, herald y"a tɔgɔ laseli kɛ Astarata . Filanan kunsigi ye bilen ye, a tɔgɔ Dara ko Sanpɛrɛn ani a bɛ ni saber ye.
  Npogotiginin fila bɛɛ jɔlen tora ɲɔgɔn kama. Cɛɲiw ka cɛɲi kosɛbɛ, u bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, panti finman dɔrɔn de don, blonde ta ye bilen ye, ani kunsigi bilenman ta ye fin ye.
  Hitler y"u filɛ, a ye sɔgɔsɔgɔba kɛ k"a fɔ ko:
  - U cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Wa walasa ka o cɛɲi sugu tiɲɛ, an k"a fɔ dɔrɔn ko, o ye makariko ye!
  Borman ye hakilina di ni nisɔndiya ye ko:
  - I b'a fɛ u fila bɛɛ ka to ɲɛnamaya la, n ka Fuhrer wa?
  Hitler y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - A ɲɛnama don ani a ma kɛ bololabaarakɛla ye. Ayiwa , n"a sɔrɔ u bɛna u yɛrɛ sɔgɔ dɔɔnin! An bɛ ɲɛnajɛko de kama!
  Borman y"a kunkolo wuli ni jagokɛla hakilitigi dɔ ka nisɔndiya ye:
  - An ka fɛn bɛɛ kɛ ka ɲɛ, eh mɔgɔba !
  Fuhrer ye nisɔndiya jira ani a y"a daminɛ ka Ameriki gomu ɲimi. Ayiwa, nin ye ko duman ye. Amerikikaw bɛ ni dumuni duman ye ani fɛn bɛɛ bɛ i n"a fɔ a kura don kosɛbɛ ani a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, sɔgɔsɔgɔninjɛ. O waati kelen na, Fuhrer tun bɛ ni ananas, bananku ani ɔrize ɲagaminen ye ni sokola ye sanu tasa dɔ kɔnɔ min falen bɛ diamant na.
  Sogo tun man di Hitler ye, nka a tun bɛ sokola ni situlu ni kremi kanu.
  A tun ka di a ye fana ka muso farilankolonw farikolo lajɛ. A ka c"a la, filimu caman minnu bɛ ni farikoloɲɛnajɛ ye, olu kɛra Reich sabanan na . Hali funankɛninw tun bɛ kalan kɛ Eros kan lakɔlisow la.
  O kumasen tun ye : - Den caman sɔrɔli. Foroba la, a tun bɛ sɔn ka muso naani sɔrɔ, k"a sɔrɔ cɛnimusoya tun dagalen don. Kamalenninw kalanna ko npogotigininw ka kan ka cɛdenw kanu, cɛdenw fana ka kan ka npogotigininw kanu, wa cɛnimusoya ka ɲi! Wa foyi t'a la ka cɛnimusoya kɛ kɛrɛ fɛ, wa n'i kanubaga ka fisa n'i cɛ ye, o tuma na, a ka fisa i ka i kanubaga bange.
  Npogotiginin minnu tun bɛ kɛnɛba kan, olu ye kogo kɛ ni cɛɲi ye kosɛbɛ ani ni seko ye. A jɛlen don ko npogotigininw dege ka ɲɛ. Farikolo farilankolon minnu bɛ farikolo la, olu lamagacogo bɛ teliya kosɛbɛ, wa u bɛ ɲɛ diya. Écran belebele kan, npogotigininw bɛ jira u kɛrɛfɛ ani u kulɛriw bɛ u la. Lamɛnnikɛlaw nisɔndiyara kosɛbɛ.
  Fuhrer bɛ npogotigininw lajɛ ni binokulo ye. Ani sɔgɔsɔgɔninjɛ:
  - Jaba bɛ u sennasanbara jukɔrɔ !
  Jaba bɛ jɛnsɛn npogotigininw senkɔniw kɔrɔ. Hitler ka tɔɔrɔ minnu tun ka di a ye kosɛbɛ, olu dɔ la kelen tun ye ka sunguru cɛɲiw senw tobi. Sinna sinjiw jeni fana ka di kosɛbɛ.
  Fuhrer tun ka di a ye ka musow ni cɛden cɛɲiw tɔɔrɔ. Tɔrɔya kanuya kɔlɔsira ka jɛya Marquis de Sade kɔnɔ. Nka, a ma diya Hitler ye ni muso cɛɲiw sara, wa a y"a ɲini k"u tɔɔrɔ ni danma ye, a ma kɛ saya ye.
  Nka, i tɛ se ka sunguru tɔɔrɔ cogo di? Fasisiw ka ɲɛnajɛ fɔlɔ wɛrɛ tun ye tutigɛbagaw tɔɔrɔli ye. Tiɲɛ na, a ka di kosɛbɛ. I bɛ cɛnin tɔɔrɔ, nka a bɛ a kɛlɛ. Sɔrɔdasi bɛɛ: i y"a tila walima i m"a tila. N"o tɛ, tutigɛbaga tun bɛna sa tɔɔrɔ kɔrɔ.
  Wa Fuhrer dimina ko tɔɔrɔ in ma se ka kɛ.
  Sisan, npogotiginin kunsigi bilenman in bɔnɛna a ka saber la. Ani kɛlɛcɛ blonde ye sɔgɔsɔgɔ ni baga ye:
  - Ka hinɛ deli !
  Kunsigi bilenman in ye kuma fɔ jama ye ko:
  - I ka n tanga, n b'i deli !
  Fuhrer ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka yamaruya di ko:
  - O bɛ ɲɛ, n bɛ thumbs up di i ma ! Nka bɔnɛbaga senkɔni jeni ni nɛgɛ funteni ye!
  Baarakɛla dɔ ye bere funteni dɔ fili sungurunnin sennasanbara la. A ye kulekan bɔ ani ka pɛrɛn a yɛrɛ sago la, k"a sennasanbara jenilen wuli. O kɔ, a wulila ni gɛlɛya ye ani a taamana ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye.
  Hitler pɛrɛnna ko:
  - Ka a senkɔni filanan jeni walasa a ka kɛ simetri ye.
  Moor belebeleba ye bere bilenman dɔ sɔgɔ ka taa npogotiginin in senkɔni jɛlen fan fɛ, min tun ka gɛlɛn dɔɔnin. A kulela ka bin a gɛnɛgɛnɛ kan. Crawled...
  Fuhrer y'o Lajɛ k'a dawolo Lamaga sogo-dunnaw la.
  O kɔ, a y'a dawolo gosi, k'a fɔ ko:
  - Kɛlɛ, tiɲɛ don, a ka jugu, nka i bɛ se ka npogotigininw tɔɔrɔ !
  O kɔfɛmɔgɔw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ sogodunnaw la.
  Fuhrer y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Wa sisan a waati sera ka faga ! An ka taa ni suw ye!
  U ye cɛdenw gɛn ka don kɛnɛba kan. A ka c"a la, Fuhrer tun t"u tanga, nka a tun ka di Hitler ye ka cɛden tilancɛ farilankolonw lajɛ. U ka sa, muso caman bɛna o ɲɔgɔnna mɔgɔw bange!
  O tun ye Sinuwa tan ni fila ye minnu tun bɛ kɛlɛ kɛ ni mɔgɔ nɛrɛma tan ni fila ye. Cɛdenw tun bɛ ni npanw ni nɛgɛberew bɛɛ ye, a bɛ iko walisa joli caman ka bɔn.
  Hitler yɛrɛ y"a dawolo gosi ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Oh kɔgɔji, kɔgɔji, kɔgɔji, kɔgɔji Orion !
  Cɛdenw ye ɲɔgɔn gosi , u y"a daminɛ ka ɲɔgɔn tigɛtigɛ ani ka ɲɔgɔn sɔgɔ. Cɛdenw , minnu si bɛ san tan ni saba walima tan ni naani ɲɔgɔn bɔ, olu tun bɛ ɲɔgɔn sɔsɔ tiɲɛ na ani ka kinni kɛ.
  Fuhrer ma diya siya jɛman ni nɛrɛma ye. Wa a tun ka di a ye ka mɔgɔfaga ye ka bɔ fan fila bɛɛ la. Hali ni , tiɲɛ don, ni Irisikaw bɛ kɛlɛ kɛ, cɛden kunsigi jɛmanw ka di kosɛbɛ cɛɲi ta fan fɛ . Fuhrer tun ye waraba ye, fan dɔ fɛ, a tun tɛ hinɛ dɔn, nka fan wɛrɛ fɛ, denmisɛn kunsigi jɛmanw tun ka di a ye. Nka a tun ka di a ye k"u tɔɔrɔ k"a sɔrɔ a ma u faga. Fo n"a sɔrɔ tutigɛbagaw.
  A yɛrɛ ye bɔnɛ ye ko sisan kɛlɛ tɛ kɛ ni Irisi jamana ye, wa partiw ka binkanniw sara.
  Stalin ye cikanw Di ko u kana sabotage walima sɔrɔdasi-baaraw Kɛ juguw ka layini kɔ fɛ. Partisanw ni dugujukɔrɔ kɛlɛcɛw tun bɛ ɲini ka kɛ nɛnɛ ye. Partisanw tun ye sigida fasodenɲumanw ye walima kominisi farimanw ye kojugu. Stalin ma yamaruya di minnu ma , nka u ka dɔgɔ. Mɔgɔw ka waleɲumandɔnbagaw fana tun bɛ yen minnu tun bɛ fasisiw ni kominisiw bɛɛ kɛlɛ. O la sa, bɛɛ ma o kɛlɛ banbali dɔn. Wa, hadamadenw ka sogo tun bɛrɛ tun bɛ yen.
  A bɛ se ka labɛn gladiator kɛlɛw kama.
  Fuhrer ye ice cream dɔ dun, ka joli-sɛgɛsɛgɛli in lajɛ ni ɲɛ tilancɛ ye, k"a sɔrɔ a ma hali pari kɛ.
  Tuma min na cɛden laban min tun bɛ kɛnɛba kan, o bugɔra a kɔ la, u ye suw tila ni nɛgɛberew ye, ka u sama.
  Hitler ye ŋɛɲɛ kɛ k"a fɔ ko:
  - An ye saniya kɛ !
  O kɔ, kɛlɛ kura dɔ kɛra. Npogotiginin jɛmanw ye kɛlɛ kɛ ni npogotiginin nɛrɛmaw ye. Ka fara o kan, kɛlɛcɛw gɛnna ka don ring kɔnɔ u farilankolon pewu ani ni npanw ye. U y"a daminɛ k"u gɛrɛntɛ ni tamaw ni npanw ye.
  cackled ni nisɔndiya ye :
  - ne ye saya cɛ ye ! Ni an b"a fɔ ka jɛya, superman don!
  Npogotigininw ye ɲɔgɔn tigɛ ani ka ɲɔgɔn sɔgɔsɔgɔ Naziw ka dumunikɛyɔrɔ ɲɛnajɛ kama. Kɛlɛcɛ jɛman dɔ y"a sin tigɛ, joli tun bɛ ka bɔ a la. Dɔw fana binna ka kɔrɔta ni fitinɛw minɛni ye u kunsigi la, walima Venus disi la. Mɔgɔ dɔw y"a sɔrɔ ka juguya ka tɛmɛ o kan. Mɔgɔ juguw, jogo juguw.
  Wa Fuhrer ye nin lajɛ ni namaraba ye.
  Ni fagalikɛla ye muso cɛya kunsigi tasuma don, o bɛ dimi kosɛbɛ, wa cɛ sadisiw bɛ wuli o fɛ. A tun ka di Hitler ye ka musow tɔɔrɔ kojugu. Wa yan, u fana sara tɔɔrɔ la.
  Fuhrer ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - masakɛ kɔrɔw ka masafugulan bɛ u fagabagaw bolo , jama ka latigɛ fɛ ! Ani aw kana puntw fili!
  Wa bagan min tun b"a miiri ko a ye superman ye, ani hali Ala, o ye ŋɛɲɛ kɛ i n"a fɔ dibi farinyalen.
  A ka c"a la, a ka gɛlɛn ka da a la cogo min na cɛ min janya bɛ duguma, n"a yɛrɛ tɛ cɛmancɛkalan dafalen sɔrɔ, o sera ka wuli ka taa o ko la. Aw ka kɛ setigiba ye dugukolo dugukolo kan. Wa min kɛra diɲɛ na, ko Fuhrer, i n"a fɔ a bɛ fɔ cogo min na, a yɛrɛ ye pan ka bɔ cakɛda la. Wa, waraba dɔ min ye hɛrɛba ye kosɛbɛ, o bɔra kɛnɛ kan.
  Hitler ye orangi ji min ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kungo sariya !
  Npogotigininw sara, o de la cɛdenw bilala ka taa u nɔ na. Ani jɛman, ani nɛrɛmuguma, ani finman. U fana wajibiyara ka kɛlɛ kɛ ɲɔgɔn fɛ, nka u ma sigicogo si sɔrɔ: jɔn b"a dɔn mun . U b"a fɔ ko, kɛlɛ kɛ, foyi hakilitigi tɛna kɛ i la.
  Kɛlɛ dɔ daminɛna min tun ye dibi ye tiɲɛ yɛrɛ la. Ani suw jamaba, kɛlɛcɛw fagara. Cɛdenw bɛ sa, u bɛ bin, u bolow ni u senw bɛ bɔnɛ u la.
  Suw tɛ waati dɔɔnin sɔrɔ ka sama ka bɔ kɛnɛba kan. Wa joli bɛ ka caya ka taa a fɛ.
  Fuhrer bɛ mankanba bɔ a fogonfogon sanfɛ:
  -A to joli bajiw ka woyo dugukolo kan ! U ka sɔgɔsɔgɔ dimi fɛ - tasuma bɛ yɔrɔ bɛɛ !
  Ɔwɔ, wa o waraba sugu ye politikikɛla ye min fanga ka bon kosɛbɛ ani min ka jugu kosɛbɛ diɲɛ kɔnɔ. Tiɲɛ don, ale kelenpe tɛ jamanakuntigi ye fɔlɔ, nka ale de ka nɛnɛ ka tɛmɛ tɔw bɛɛ kan ani a ka jugu kosɛbɛ.
  A ka gɛlɛn ka miiri o hakilitigiya ni dibi ɲagaminen sugu la, k"a sɔrɔ politikikɛla ye waati kelen na, a ye waraba ye, a ye fɛnɲɛnɛma ye, ani diɲɛ tilancɛ masakɛ ye!
  Hitler ye musow bintɔ kɔlɔsi joli la, ka sɔgɔsɔgɔ a ninakili jukɔrɔ:
  - Ne ye mɔgɔfagala ye ! Ne ye mɔgɔfagala ye!
  Speer y"a jira ni danbe hakɛ dɔ ye a kan na ko:
  - Alimanjamana ye jamana ye min ka laadalakow ni seko ni dɔnko ɲɛtaa kabakomaw bɛ yen, n ka Fuhrer.
  Hitler ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Piramidi tanki diyara n ye. A ka gɛlɛn kojugu dɔrɔn!
  Speer ye layidu ta ni bonya ye ko:
  - Dɔ bɛna kɛ min ka fisa ni nin ye, n ka Fuhrer ! Fɛn bɛɛ bɛna ɲɛ, hali fɛɛrɛ kuraw!
  Fuhrer ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a fɔ ko:
  - An daminɛna min ? Yala i hakili b"a la wa? Pankurun jumɛnw de y"a to u sera ka Erɔpu minɛ kalo kelen ni tila kɔnɔ? T-3 ni T-4, dɛmɛnbaliw Matildas ni Faransi mastodonw kama. "O waraba y"a bolokɔnincininw sɔgɔ a kɛrɛw la k"a tilennen to i n"a fɔ kolosi, ka sɔgɔsɔgɔ. - An y"a daminɛ fitinin ye dɛ ! Ani an ka tankiw yiriwara cogo min na sisan! Diɲɛ tariku wɛrɛ si ma deli k"o dɔn! Ka daminɛ ni sɔrɔdasi ba kɛmɛ ye, ka diɲɛ fanba mara!
  Speer, nin sen in na k"a sɔrɔ a ma tulonko kɛ , a y"a fɔ ni dususuma ye ko:
  - Wa kabini diɲɛ daminɛ na, mɔgɔ si ma nin seli sugu ye !
  Hitler ye sanu foroko dɔ ta a bolo ka ananas dɔ sɔgɔ n"o ye. Ne y'a dun ne ni kanulen kosɔn. O kɔ, a ye kaviyɛri nɛrɛma galasi sɔgɔ n"a ka foroko ye. A tɛ hakilina ɲuman ye. K"a to dumuni na, Fuhrer y"a yɛrɛ siri jɛgɛ kɔnɔw la. Tiɲɛ don, npogotiginin fila minnu tun bɛ bikini na, olu jɔlen tora kɔlɔsili la, ka fasisiba kuntigiba ka jakite ko o yɔrɔnin bɛɛ.
  Hitler ye kumajugu fɔ ko:
  - Kaviya , nin ye ala ka dumuni ye !
  Baarakɛmuso npogotigininw y'a jaabi ni kan kelen ye ko:
  - I ye ala ka Ala ye !
  Fuhrer y"a dawolo gosi k"a kɔlɔsi ko:
  - Ne ni Sebaayabɛɛtigi Ala cɛ , danfara kelen de bɛ yen !
  Npogotigininw ye ɲininkali kɛ ɲɔgɔn fɛ ko:
  - Juman, oh belebeleba ?
  Fuhrer, a jɔlen , a ko:
  - Ala bɛ makari kɛ, nka ne tɛ !
  Npogotigininw ma sɔn o ma, wa u ye sɔsɔli kɛ:
  - I ye ɲumanya kɔlɔn dɔrɔn de ye !
  Fuhrer ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ko:
  - ne tɛ kɔlɔn ye , nka kɔgɔji don ! Ani fɔɲɔba dɔ ni sagadenw ye!
  Ani nin sagaden yɔrɔ in bɛ sɔgɔsɔgɔ cogo min na. Walima a bɛ se ka kɛ ko chop...
  Ani joli bɛ bɔn hali bi kɛnɛba kan. Npogotigininw nɔ na, cɛdenw bɛ kɛlɛ kɛ ka sa. U bɛ u kolo kari ka joli bɔn.
  Hitler hakili b"a la cogo min na u y"a yɛrɛ bugɔ farikoloɲɛnajɛyɔrɔ la. U ye n maloya ani ka n ka pantalon yɛrɛ bɔ, ka n ka fali bugɔ ni nɛgɛ ye. O bɛ mɔgɔ maloya cogo min na. Fuhrer hakili jigira a ka kojugukɛlaw la, wa a ye layidu ta ko a bɛna a yɛrɛ sara u la. A y'a ka kalili tiimɛ. Hali n"a ye san caman ta. Fuhrer ka kalandenɲɔgɔn kɔrɔw tɔɔrɔla SS ka so duguma. Wa o kɔfɛ, u y"u bila saya sigiyɔrɔw la walisa u ka sa dɔɔnin dɔɔnin.
  Hitler ye juguya kɛ a juguw bɛɛ la . Tiɲɛni ni miirili fila bɛɛ. Sisan, Fuhrer surunyalen don a ka laɲini laban na kaban: diɲɛ fanga.
  Gɛlɛya nisɔndiyalenw dɔ la kelen ye diinɛko ye. Hitler b"a fɛ k"a miiri ko o dannaya kura sugu bɛ se ka kɛ Ala kelenpe ye Aryanw ka finimugu dɔ kɔnɔ.
  Kafiriw ka jɔli ma bɛn mansamara ma min yiriwara kosɛbɛ i n"a fɔ Reich sabanan. An mago bɛ Ala kelenpe de la, nka a bɛ cogo min na. A daminɛ na, Fuhrer tun b"a fɛ ka gɛrɛ silamɛya la. I n"a fɔ, Ala si tɛ yen ni Sebaayabɛɛtigi tɛ, wa Adolf Hitler ye a ka kira ye.
  Nka o kɔfɛ, Fuhrer minɛna ni hakilina ye min ye ka kɛ Sagaden kelen ye a yɛrɛ la, i n"a fɔ Ala min kɛra farikolo la wa? I n"a fɔ Hitler, a bɛ iko Sebaayabɛɛtigi Ala Denkɛ. Walima hali Fa Ala? Fuhrer tun bɛ ni hakilina caman ye. Wa o cogo la, a bɛ se ka kɛ, ani o cogo la. Walima hali ka Sariyabaju tɛ, nka fila-fila sugu dɔ da wa?
  Tiɲɛ don, hakilinaw bɛ se ka kɛ danfara ye. Diinan kura kɛnɛma cogoya min bɛ ni swastikaw ye kuruwa nɔ na, o sɔnna. Eglisi kuraw ka dômew bɛna kɛ bulama ye ani u bɛna kɛ sanu ye. Tiɲɛ don, ni iconostasis kura ye Reich sabanan ɲɛmɔgɔw ni kɛlɛcɛ ŋanaw kan. O kɔrɔ ye ko mɔgɔ senuma kɔrɔw bɛɛ bɛ ban. Nka misali la, buziw, ani taamasiyɛnw datugucogo min bɛ kɛ karamɔgɔya la min dilalen don ni sanu ye, o bɛ to yen. Sarakalasebagaw bɛɛ bɛ sɔrɔdasi fini don ni u kamankunw ye. Musow bɛ baara kɛ Alabatosow kɔnɔ. Hali Alabatosoba jatɔya bɛ yen. O bɛ ka surunya kafiriw ka diinɛ na kaban.
  Ka fara buziw kan, fitinɛw fana bɛ mana. Bilen caman bɛ egilisi yɛrɛ kɔnɔ, sarakabɔlanw fana bilennen don. Chandelier minnu bɛ kɛ swastika cogo la, olu fana bɛ kɛ. Fɔlikan fana ye kɛrɛnkɛrɛnnen ye. Fɛnɲɛnɛma-minɛnw fana bɛ yen ani bi fɔlifɛn minnu ka ca ni bi ta ye. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, Hitler tun bɛ hard rock kanu n"a ka fɔlikan ye. Ni fɛn bɛɛ bɛ bɔ kɛnɛ kan ani nɛgɛ mankan bɛ bɔ.
  O la sa, baara bɛ se ka kɛ cogo wɛrɛ la. Calm , ka kɛɲɛ ni farikolo yɔrɔ dɔ mankan ye, walima min bɛ mɔgɔ tulo tigɛ.
  Fuhrer hakili jigira ko bi Krauts fana ye gazi-bɔn kura jira. Fɛn min fanga ka bon kosɛbɛ, mobili sira kan. A bɛ se ka kungo hectare bi duuru jeni siɲɛ kelen.
  Hitler tun b"a miiri ko npogotigi farilankolonw, jenilenw tun bɛ boli, tasuma tun bɛ u senkɔniw jeni. A ka di kosɛbɛ ani a ka sexy.
  Irisi jamana na, n"a sɔrɔ Alemaɲikaw ye kɛlɛcɛ kuncɛbaw sɔrɔ. Wa a tun ka di Fuhrer ye ka Irisi muso dɔ tɔɔrɔ.
  Hitler ye fiɲɛ bila ka pɛrɛn ko:
  - Ayiwa, kɛlɛ kɛ ni fanga ye ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Aw bɛ cɛdenw faga ni fitinɛw ye.
  Fuhrer hakili jigira a denmisɛnman ka ɲɛnajɛ dɔ la. I n"a fɔ olu, dugudenw ye kɛlɛ kɛ, ka cɛden fila-fila minɛ kaso la. Ayiwa, u y"a daminɛ ka tɔɔrɔ. Ka fara o kan, a tɛ kɛ ɲɛnajɛ kama , nka a bɛ kɛ tiɲɛ na. U bɛ kunnafonisɛbɛnw don u bolokɔninw cɛ ka tasuma don u la. Dugu cɛden bilenman in kulela cogo min na, k"a ɲini ni jigitigɛ ye ka juruw kari, a sirilen bɛ tabali la ni minnu ye.
  Ɔwɔ, o tun ye tɔɔrɔ ye. A kasa tun bɛ kɔgɔ , i n"a fɔ u bɛ sagaden tobi sɔgɔsɔgɔninjɛ kan. O yɛrɛ ye Hitler nisɔndiya. A ye cɛnin sen kurukurulenw bugɔ ni jiribolo ye.
  Ayiwa, Fuhrer ye monster ye. Bastard tiɲɛnen min tɛ hadamadenya ye . Wa o kɔ fɛ, u ye tasuma Dòn cɛnin flanan bolokɔnincininw 'cɛ. Cɛden ɲuman
  tɔɔrɔla. O cogo la, a siɲɛ fɔlɔ la, Hitler ye tɔɔrɔ diya sɔrɔ. Ale fɛ o Kɛra ɲɛnajɛ flanan sugu dɔ ye. Ani cɛnimusoya bila a nɔ na
  ni musow ye. Fuhrer, tiɲɛ don, a dimina. A bɛ ikomi , walasa ka kɛ superman ye, i ka kan ka kɛ boner ye laban na.
  Ayi, o yɔrɔ min kɛra ni cɛdenw tɔɔrɔli ye, o ma kɛ ɲangilibaliya ye Fuhrer fɛ . U y"a tigɛtigɛ ... A nisondiyalen don , kɔlɔlɔ jugu si ma sɔrɔ, cɛdenw ye kuru misɛnninw dɔrɔn de sɔrɔ. Nka a bɛ iko u ye tɔɔrɔ sɔrɔ siran fɛ u ka ɲɛnamaya bɛɛ kɔnɔ.
  Fuhrer ye sababu sɔrɔ, hali n"a y"a janto a la, ka kasodenw tɔɔrɔ diɲɛ kɛlɛ fɔlɔ waati la. O la sa, a ma baara kɛ, nka a ye dɔnniya wajibiyalen sɔrɔ. Ordre naani ani kaporali jɔyɔrɔ dɔrɔn, ani Adolf Hitler yɛrɛ tun bɛ ɲini ka kɛ fiyentɔ ye ( bɔnɛ ye a sɔrɔ mɔgɔ miliyɔn caman bolo, a ma kɛ dɔrɔn!), o la, a hakili tun tɛ rose kosɛbɛ.
  San 1918 samiyɛ la, waati min na kilomɛtɛrɛ binaani dɔrɔn tora Pari, ani ka kɔn o ɲɛ, Irisi, min y"a yɛrɛ minɛ Bolshevik murutili la, ani Rumani tun y"a yɛrɛ di. O samiyɛ in de la, a tun bɛ miiri ko kɛlɛ bɛna ban ni se sɔrɔli ye Alimanjamana fɛ. Wa o kɔfɛ, Hitler donna gazi binkanni dɔ kɔrɔ. A bɛ dimi cogo min na farikolo ni hakili ta fan fɛ.
  N"a sɔrɔ o de y"a to Fuhrer ye sariya labato kosɛbɛ ko a kana baara kɛ ni kemikɛli marifaw ye. Kɛlɛ taabolo, a bɛɛ lajɛlen na, a tun ka ɲi Wehrmacht ma, wa fɛɛrɛ kuraw tun bɛ ka ɲɛtaa sɔrɔ tuma bɛɛ, wa a tun bɛ se ka kɛ ni fɛɛrɛ barikamaw tɛ.
  Fuhrer ye danfara kɛ mɔgɔ minnu ye, olu kelenpe tun ye Yahutuw ye. Baga tun b"u la fana ni gazi ye. Tiɲɛ don, kɔsa in na, Yahutu dɔnnikɛlaw wajibiyara ka baara kɛ kasobonw kɔnɔ, ani dɔw fana wajibiyara ka baara kɛ so jɔyɔrɔw ni iziniw kɔnɔ. Sisan, Krautw ye jɔli baarabaw daminɛ diɲɛ fan bɛɛ la.
  Hitler, min tun bɛ pan ka wuli i n"a fɔ loach min bɛ tigadɛgɛ kɔnɔ, o ye mankanba bɔ ko:
  - Wa sisan warabilenw !
  Kɔngɔ bɛ bagan damadɔ minnu na, olu jigira ka don hangari kɔnɔ. U binna cɛdenw kan k"u tɔɔrɔli daminɛ. Cɛdenw ye kɛlɛ kɛ ni jigitigɛ ye ni npanw ni tamaw ye.
  Fuhrer ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - An ka ! Aw ye u tobi!
  Ani an ka pan ni dibi ye. Ani cɛden minnu bɔra jamana wɛrɛw la, nka u tun bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye, olu tun ye kɔɔri bɔn u sennasanbara jukɔrɔ. U jɛnsɛnna ni dawolo kɛrɛnkɛrɛnnenw dɛmɛni ye walasa kɛlɛcɛ kamalenninw ka jeni. Sogo jenilenw ka ŋunanw ni u kasaw cayara ka taa a fɛ.
  Hitler, a bɛ pan ka wuli, a ye mankanba bɔ ko:
  - Jeni, sɔgɔsɔgɔ, tɔɔrɔ ! Ne tɛ Npogotigi Mazai ye !
  Tiɲɛ na, Fuhrer tɛ bɛnbakɛ ye fɔlɔ, nka den caman b"a bolo minnu sɔrɔla ni kɔnɔmaya kɛcogo ye , kaban, kɛmɛ caman. U bɛ mara gundola-yɔrɔ tan ni fila kɔnɔ. Hitler ka cɛya tabaga ka harem kuuru dɔ dabɔra kɔnɔbara kɔnɔ. Wa, tiɲɛ na, o bɛ gɛlɛya lase ciyɛntala kelen dantigɛli ma.
  Hitler yɛrɛ dalen b"a la ko cɛ ka kan ka bila a nɔ na, nka min ka fisa ni tɔw bɛɛ ye, o bɛna latigɛ ɲɛɲini dɔ fɛ.
  Saya miirili bɛ fangatigi jɔrɔ. Tiɲɛ don, a bɛ iko Fuhrer bɛ kɛnɛya la hali bi, wa a bɛ a yɛrɛ jate kosɛbɛ. Ka fara nakɔfɛnw dunni kan, Hitler bɛ jigin kɔgɔji la don o don ani ka farikoloɲɛnajɛ kɛ farikoloɲɛnajɛ minɛnw na. Fuhrer bɛ siran ka sa. Ka fara o kan, k"a sɔrɔ ciyɛntalaw ma kɔrɔbaya, wa, mɔgɔ si tɛ yen min bɛ se ka da a nɔ na. A jɛlen don ko Hermann Goering ma bɛn Fuhrer jɔyɔrɔ ma : a ka mɔgɔya hakɛ tɛ kelen ye, hali n"a tɛ o naloman sugu ye. Nka Goering fana tun ye dɔrɔguta dege, wa a tun tɛ se ka kɛ Fuhrer ye ni o degun sugu ye.
  Goebbels ye fangatigi ye, a ye propagandeur barikama ye tiɲɛ na, a hakili ka bon kosɛbɛ, wa a ye kantigiya kɛ Fuhrer fɛ kosɛbɛ. Nka, a ka surun, a sennatan don, a yɛrɛ bɛ sigarɛti pake kelen min tile kɔnɔ. Hali ni, tiɲɛ na, a ka fisa ni Goering ye. N"a sɔrɔ a ka kan ka sigi a nɔnabila ye wa?
  Himmler ... Laala tiɲɛ na, a ye mɔgɔ filanan ye jamana kɔnɔ ani gundola polisiw ɲɛmɔgɔ. Hali n"a ɲɛda ye hakilitigi ye, a ye mɔgɔfagala ye min tɛ hinɛ. Sadist tɛ, nka joli farigantɔ. A ye caman Kɛ dɔnniya yiriwali kama Reich sabanan na. O seko dɔ: zombie sɔrɔdasiw. Kɛlɛcɛ minnu tɛ siran, minnu bɛ kolo, i n"a fɔ marifatigiw, minnu tɛ dimi sɔrɔ, nka u ye nalomanw ye. Nka , Fuhrer y"a Faamu ko farati b"a la ka Himmler jate a nɔnabila ye foroba la. A ma kɛ fu ye ko Hitler y"a yɛrɛ ka garadiw bɔ SS ka sigikafɔ la, i n"a fɔ Abwehr y"a kɛ cogo min na.
  Himmler bɛ se ka kɛ fangatigi ye min ka jo bɛ a la ka tɛmɛ tɔw kan. Nka Fuhrer y"a Faamu ko nin ye ɲɛmaa ye min tɛ ni karisima ye, min bɛna siran nka a tɛna kanu. Hali ni, ni propagande bɛ baara kɛ, o tuma na, jamanaden hakilitigiw yɔrɔ dɔ bɛna fagalikɛla kanu!
  Ayiwa, Bormann, a bɛɛ lajɛlen na, a ka ca ni mɔgɔ wɔɔrɔ ye a ka ɲɛnamaya kɔnɔ ani a bɛ mɔgɔ kɔnɔnafili ka tɛmɛ faama kan. Ani kojugukɛla dɔ fana. I n"a fɔ sɛbɛnnikɛla, nafa b"a la, nka iko diɲɛ mansamara dɔ kuntigi wa?
  Speer ye? Naziw ka kulu kɔnɔmɔgɔ in de ye setigi ye ani min bɛ se kosɛbɛ. A ka seko min bɛ marifaw dilanni na ani minɛn ɲumanw dili la sɔrɔdasiw ma, o ka bon kosɛbɛ. Speer ka dɔgɔ hali bi, a kalanna, wa a bɛ mɔgɔ kabakoya. A ka gɛlɛn ani a bɛ se ka wuli ka bɔ a nɔ na. Nka Fuhrer tun b"a janto a yɛrɛ ka kantigiya la. Speer hakili ka bon kojugu fo a tɛ se ka fanga di Fuhrer den dɔ ma, wa a yɛrɛ bɛ se ka kɛ dictateur ye.
  Mainstein ni Rommel ye? Reich sabanan ka komandan ɲuman fila. U ye hakilitigiw ye , tiɲɛ na , u yɛrɛ ka cogo la , nka u bɛ martinew kɛ faamaw ye ? Ani yala farati tɛ ka fanga di sɔrɔdasi ŋanaw ma wa? O cogo de la Nazi parti tun bɛ se ka bin.
  Kuncɛli kelen dɔrɔn de bɛ yen : Fuhrer ka kan ka mɛn kosɛbɛ fo denmisɛnw ka bonya, wa kelen , min ɲɔgɔn tɛ ani min bɛ se, o de bɛ sugandi u cɛma. O kɔfɛ, masadugu dɔ bɛna sigi sen kan.
  K"a sɔrɔ Fuhrer ye bɔnsɔn caman lamɔ ni kɔnɔmaya kɛcogo ye, o ye ko jugu ye. Fanga kɛlɛba dɔ bɛ se ka kɛ u cɛma. Wa o bɛ se ka mansamara dɔ tiɲɛ. Hitler ye a kunkolo wuli. A ye Stalin denkɛ Yakov sɔrɔ o kanpaɲi na. U y"a minɛ k"a bila kɔlɔsili la ka taa yɔrɔ lafiyalen dɔ la. O kɔfɛ, kɛlɛ banbali fɔlɔ kɛra tuma min na, Fuhrer y"a fɔ ko a bɛna Stalin denkɛ falen SS sɔrɔdasi caman na , nka a banna.
  O kɔfɛ, sɔrɔdasi ninnu seginna cogo o cogo, nka Yakov tora jɔnya la. U y"a minɛ ka ɲɛ. Ka fara o kan, garadi kamalennin cɛɲiw dɔ la kelen ye cɛnimusoya daminɛ, ka kɔnɔ ta. Fuhrer, min tun bɛ hinɛ dɔɔni Stalin yɛrɛ la, o y"a to Yakov ka furu ani ka sigi so wɛrɛ kɔnɔ, nka SS ka lakanani kɔnɔ.
  O la, u ye Stalin denkɛ fɔlɔ sɔrɔ marifa cilen na. Fuhrer yɛrɛ y"a miiri k"a bɔnsɔn Joseph sigi jamanakuntigi ye Irisi jamana na a ka se sɔrɔli laban kɔfɛ. o hakilina tun bɛ iko a bɛ se ka kɛ .
  Arena kɔnɔ, warabilenw, minnu ye tigɛ caman sɔrɔ cɛdenw ka npanw ni u ka tamaw fɛ, u y"a daminɛ ka sumaya.
  Cɛdenw y'u bugɔ ni muru ye k'u tigɛtigɛ. Cɛden caman bilala ka bɔ kaso la. Bormann, k"a ye ko Fuhrer ma nisɔndiya kosɛbɛ nin kɛlɛ in tɛmɛnen in na, a ye yamaruya di ko wuluw ka jigin.
  Danfɛn ɲinw donna kɛlɛ la, k"u dawolo belebelebaw da. Wa u ye cɛdenw gosi k"u ɲimi tiɲɛ yɛrɛ la. A munumunu i n"a fɔ saga.
  Cɛdenw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka sɔgɔsɔgɔ. U dawolo y'u senw Dòn k'u kolo kari. Joli bilenman, joli kura bɛ bɔn. Wa, kɔɔriw tun bɛ jeni cɛdenw ka sennasanbaraw kan. Denmisɛn faantanw, minnu halakira saya la.
  Fuhrer ye sokola cocktail galasi kelen min ni hadamaden joli jiginɛw ye k"a fɔ ko :
  - Ne ka masaya ka kɛ banbali ye !
  Maxim Ogarev tun bɛ ka a ka sugo sabanan kɛ hali bi, tuma min na, u ka so gosikanba dɔ kɛra. A kununna o yɔrɔnin bɛɛ ani a y"a daminɛ ka fini don. Alemaɲi kan gɛlɛn dɔ pɛrɛnna ni Irisikan karilen ye.
  - Aw ka wuli, aw bagan dɔgɔmanninw ! - Ani gosili barikama ni masin marifa ye da la.
  Ba ye teliya k'a da wuli. SS cɛ duuru minnu tun bɛ ni marifaw ye ani wulu diminnenw, olu pɛrɛnna ka don bugu kɔnɔ.
  - Piyɔniye Maxim sigilen bɛ yan. - Fasisi jan dɔ ye kulekan bɔ ni lieutenant kuntigi dɔ kamankunw ye .
  - Ɔwɔ, a filɛ nin ye, nka a ma jalaki foyi la. - Ba y'a daminɛ ka kumakan fɔ.
  - An b"a jateminɛ kɔfɛ, nka sisan, wuluden, don mobili kɔnɔ.
  K"a sɔrɔ u ma a to a ka fini don ka ɲɛ, u y"a minɛ a bolo kɔrɔ, k"a sama ka don kamiyɔn dɔ kɔnɔ min datugulen don ni bɔrɔ ye. Cɛdenw ni musoden damadɔw tun sigilen bɛ yen kaban, u fanba tun ye tutigɛbagaw ye minnu bɔra u ka lakɔli la. Denmisɛnw farilankolon tilancɛ tun bɛ ka yɛrɛyɛrɛ, cɛdenw kɔni y"a ɲini ka jagɛlɛya kɛ.
  - A ka c"a la, u bɛ taa ni an ye kanpaɲi dɔ la, walima ka joli di, o tɛ baasi ye. - a ka kalandenɲɔgɔn Igɔri y"o fɔ.
  - Joli di, siɲɛ tɛmɛnen u ye pɔnpe caman bɔ n na fo n ma se ka wuli dɔgɔkun kelen kɔnɔ.
  - Ne fana, nka hali bi a ka fisa ni saya ye.
  "An tɔɲɔgɔn damadɔw sara o kɔfɛ." - Maxim ye sɔgɔsɔgɔba kɛ.
  Naziw ye so caman wɛrɛw lamini, u kɛlen kɔ ka tutigɛbaga tan ni duuru lajɛ: cɛden tan ani npogotigi duuru, u taara n"u ye sira dɔnnen tɛ. Mototigiw tun bɛ boli ɲɛfɛ ani kɔfɛ, wa nɛgɛbere dɔ tun bɛ tugu u kɔ yɛrɛ la.
  - Ayi, a tɛ i n"a fɔ u bɛ taa n"an ye ka ɲɛnamaya jiw kɔrɔbɔ, taamakɛlaw ka ca kojugu, dɔgɔtɔrɔso fana bɛ fan dɔ fɛ. - Maxim y"a daminɛ.
  - partisanw tun bɛ se ka nin sa in tiɲɛ . - Igor y"a jaabi. " N y"a mɛn ko tɛrɛn min tun bɛ ni petoroli ye, o fiyɛra siɲɛ laban min na, Alemaɲikaw ye u yɛrɛ jɔrɔ cogo min na o kɔfɛ."
  - U ye sigiɲɔgɔn dugu jeni, ka marifa ci ka mɔgɔ kɛmɛ saba ni kɔ dulon. A ka jugu ka tɛmɛ baganw kan.
  - Ayiwa, a tɛ baasi ye, n bangebagaw bɛ arajo lamɛn dugujukɔrɔ. An ka mɔgɔw bɛ ka taa ɲɛ Moskow kɛrɛfɛ, sɔɔni fasisiw bɛna gɛlɛya sɔrɔ.
  - N'an tora ɲɛnamaya la, an bɛ taa partiw fɛ, n bɛ se ka kɛ skɔti ye.
  - Wa n bɛ se ka joginda siri. - Npogotiginin y"a sen don a la. - An tun dege kalanw na.
  Maxim y"o fɔ ni ninakili ye.
  Ne dalen b"a la ko diɲɛ bɛɛ bɛna kunun
  Fasisiw bɛna ban
  Tile bɛna yeelen bɔ kosɛbɛ
  Sira min bɛ yeelen bɔ kominisi la!
  - Sɔɔni an bɛna hɔrɔnya. - Maxim y'a bolo kɔrɔta tutigɛbaga foli la. - Parti ni Stalin ka ɲɛnamaya !
  Denmisɛnw y"u fara ɲɔgɔn kan ni kɔnɔnajɛya ye.
  - Lenin ka ɲɛnamaya, Stalin ka ɲɛnamaya !
  Kamiyɔn jɔra, ani SS cɛ dɔ ɲɛda diminnen bɔra.
  - Irisikan na donsokɛ minnu ka ɲi kosɛbɛ . Aw kana mankan foyi kɛ! - Wa a ye bɔgɔdaga dɔ ci fiɲɛ na.
  A ɲɛw manamana dimi fɛ, cɛdenw y"u makun. O kɔfɛ, an ye mobili boli an makuntɔ, dibi la ani foyi tun tɛ ye bɔrɔ kɔfɛ. A laban na, mobili labanna ka jɔ, kulekan mɛnna.
  - Kinder ka bɔ sira kan !
  Denmisɛnw jigira k"u yɛrɛ sɔrɔ soba cɛɲi dɔ kɛnɛba kɔnɔ min ka bon kosɛbɛ. U nana ni u ye sow kɔnɔ, ka yamaruya di u ma u k"u ka finiw bɔ.
  -Aw ye tutigɛbaga nɔgɔlenw ye kojugu ! Aw ka kan ka polisi. Muso dɔ min tun bɛ ni Hauptmann kamankun sirilanw ye, o pɛrɛnna .
  U taara ni cɛdenw ni npogotigininw ye dumunikɛyɔrɔw la, ka tobilikɛminɛnw ni safunɛ to u bolo.
  - Aw ka kan ka saniya i n"a fɔ galasi, donsokɛw.
  Hali ni cɛdenw tun t"a dɔn mun na o tun ka kan, u y"u ko ni nisɔndiya ye ni jisuma ye min bɛ bɔ jisuma na. Tiɲɛ don, npogotigininw maloyara ani u bolila ka don jisigiyɔrɔ wɛrɛ la. Cɛdenw y"a ɲini ka filɛli kɛ tuma min na, u y"a daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ ka bagan dɔ fili min falen bɛ ji la.
  - O bɛ ɲɛ, o bɛ bɔ ! Maxim pɛrɛnna ko: "Aw ye balikuw ye kaban wa kun t"a la aw ka ɲɛnajɛ kɛ ten."
  Bɔyɔrɔ la, kabako wɛrɛ tun bɛ denmisɛnw makɔnɔ: u ka fini kɔrɔw tun tununna, wa, tutigɛbaga ka samiyɛ fini nɛgɛlen dɔ tun dalen bɛ sigilanw kan, n"a kravati jɛmanw tun bɛ yen.
  - Wow, nin bɛ i n'a fɔ ɲɛjirali. - Maxim kabakoyara.
  -N"a sɔrɔ Alimanw b"a fɛ k"a lajɛ an bɛ sɔn tasuma-fɛrɛw ma cogo min na? - Cɛdenw dɔ ye hakilina di.
  - A ka c"a la, nka an b"a ye. An kana bɔnɛ darapo bonya la.
  Fasisiw ka sɔrɔdasi dɔ y"i yɛrɛ jira u ɲɛkɔrɔ.
  - Kinder Pioneer , aw la jumɛn bɛ dunun fɔcogo dɔn ?
  -NE! - Igor ye senna-tɛgɛrɛ ta ka taa lajɛ in na.
  - Ka minɛn in ta. - SS cɛba dɔ ka hem ye dunun kura ye hali bi, a jɛlen don ko a ɲinina tutigɛbagaw fɛ.
  - N'i Bɔra nbɛda la i bɛ n bugɔ. "O kɔfɛ, fasisiw nana ni fɛɛrɛ dɔ ye. - Yala i b"i faso n"i ka mɔgɔw kanu wa ?
  - Ɔwɔ, wa an labɛnnen don k'an ka ɲɛnamaya di a kosɔn ! - Tutigɛbagaw ye wuluwulu kɛ ni jagɛlɛya ye .
  - Wa i bɛna o cogo sugu sɔrɔ. Sisan ka bɔ kɛnɛma.
  - Cogo di? - Maxim kabakoyara. - An bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ye ani sennasanbara.
  - Wa ikomi aw ye sagow ye, taa, n'o tɛ an bɛna aw faga o yɔrɔ la.
  SS cɛ tan ni fila y"u ka marifaw kɔrɔta, a jɛlen don ko Naziw tun tɛ tulonko kɛ.
  - An ka taa cɛw, tutigɛbagaw tɛ siran nɛnɛ ɲɛ. - Maxim y"o fɔ, ale min tun ye kalasi ɲɛmɔgɔ ye.
  Denmisɛnw y"u ɲɛsin bɔyɔrɔ ma, nɛnɛ sɔgɔlen magara u sennasanbara la tuma min na, npogotigininw ye sɔgɔsɔgɔ. Cɛdenw taamana u makuntɔ, k"a ɲini ni masin ye k"u senw to layini na. Hali ni Desanburukalo nɛnɛba ye Maxim kin a senw na, cɛnin ye nisɔndiya jira, k"a ɲini k"a jira ko a bɛ ɲɛnajɛ la. Tuma caman na, a tun b"a yɛrɛ gɛlɛya a kɛtɔ ka boli sennasanbara la nɛnɛ na, o la sa, a tun tɛ siran ten.
  Nka minnu m"a lajɛ, o tun ka jugu kosɛbɛ, nɛnɛ ye sɔgɔsɔgɔ. Cɛdenw ye dɔ fara u ka taama kan u yɛrɛ sago la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la , Alimanw tun bɛ ka pɛrɛn - schnel , schnel !
  Ikomi a y"u bila ka taa yɔrɔ la min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ, fasisi kɔrɔba min tun bɛ SS Standartenführer ka fini na, o kumana bamanankanfalenkɛla dɔ sababu fɛ.
  - O la, tutigɛbagaw, aw k"a dɔn ko kungoba dɔ bɛna daminɛ aw ye. An bɛna miniti mugan kuncɛcogo di aw ma. Mɔgɔ o mɔgɔ sera ka dogo, o bɛna ɲɛnamaya, nka tɔw bɛna saya dimi sɔrɔ.
  SS cɛ minnu jɔlen bɛ kɔrdon kɔnɔ, olu y"a daminɛ ka ŋɛɲɛ kɛ.
  - Ka boli!
  Denmisɛnw ye nɛnɛ kɛ, u ma wuli. O kɔ, Naziw ye marifaw ci. Cɛdenw ni npogotigininw ye wuli, ka boli teliya la u seko la. I tun bɛ se ka sennasanbara jɛlenw ye, minnu bilennen don nɛnɛ fɛ, u tun bɛ ka manamana.
  - Teliya, an ka kisili bɛ teliya la.
  Nka, npogotigininw binna kɔfɛ dɔɔnin dɔɔnin, wa Maxim ni Igor, n"olu ye farikoloɲɛnajɛla timinandiw ye, hali u bɔra dugu kɔnɔ ka taa ntolatan kɛ, olu ye ɲɛmɔgɔya ta. Nɛnɛ tun ye fɛn fɔlɔ ye min bɛ mɔgɔ bila ka wuli, a tun ka nɔgɔn ani a tun bɛ mɔgɔ lafiya ka boli ni suruku ye, nka nɛnɛ y"i minɛ i n"a fɔ pinɛw. Ka fara o kan, nɛnɛba ma dun fɔlɔ, o fana bɛ boli nɔgɔya.
  - Kana boli i n'a fɔ sagakulu. - Maxim kulela a fogonfogon sanfɛ. - An ka boli kɛrɛw la, a ka gɛlɛn k"an minɛ !
  - I ninakili kisi. - Igor y"a fara a kan. - Kana i bɛɛ di a ma, i ka dan dafalen, yɔrɔjan bɛna janya.
  Denmisɛnw ma jɛnsɛn o yɔrɔnin bɛɛ, sɔgɔma tun daminɛna ka wuli, wa hali bi dibi tun bɛ yen kosɛbɛ, wa a tun bɛ siran.
  Boli ye Maxim sumaya ani a y"a ye ko fanga bɛ a la kosɛbɛ. Nka npogotigininw bolo, minnu tun ma deli o gɛlɛya gɛlɛn sugu la, o tun bɛ dimi, a tun bɛ i n"a fɔ u senw tun bɛ ka jeni tasuma fɛ.
  Npogotiginin dɔw bɛ jɔ k"a ɲini k"u senw maga ni nɛnɛ ye ni kɔnɔnafili ye, nka o t"u dɛmɛ kosɛbɛ.
  Ka bɔ kɔfɛ i bɛ wuluw ka mankan mɛn ni hakilintanya ye - ɲinini daminɛna. Usi fagabaga minnu dege kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka mɔgɔw minɛ, olu bɛ tɛmɛ u kan. Ni u fanga laban ye, npogotigininw ni cɛdenw bɛ teliya. Yan, sagagɛnnaw ka fɛnɲɛnɛma da fɔlɔ bɛ a minɛbaga Minɛ: a dawolo bɛ Da sen kan. Npogotiginin bɛ bin ani wulu bɛ pan san fɛ, k"a bolo kin ka tɛmɛ.
  Natasha, i n"a fɔ muso dusukasilen min binna waraba in dawolo la, a bɛ wele cogo min na, a bɛ yɛrɛyɛrɛ ani ka pɛrɛn. Usi jugu b'a sama, ka taa a fɛ k'a tɔɔrɔ a taatɔ, nka a ma kɔrɔtɔ k'a dawolo Dòn a dawolo la. Kraut mɔgɔba caman bɛ sow kan, SS Jenerali Stoffen fana sen bɛ o la . A b"i biri ka bɔ a ka so la ka bayonɛti dɔ don sungurunnin kɔnɔbara la, ka sɔrɔ k"a sanfɛla kɔrɔta . Alemaɲi kumakan bɛ mankan bɔ.
  - N b"o chop sugu dilan ni Irisi donsokɛw ye, i b"i kan munumunu.
  - N'i b'a fɛ, an bɛ keba dɔ labɛn i ye ka bɔ nin kari in na - i bɛ i bolokɔnincininw sɔgɔ. - Jenerali ka tobilikɛla bɛ "tulonkɛ."
  A laban na, sungurunnin hakili sigilen don, ani sadisikɛla min bɛ jɔyɔrɔba la, o bɛ mɔgɔ wɛrɛ ɲini min ye a tɔɔrɔ.
  Tɔrɔfɛn nata ye cɛnin ye, wulu y"a sen ɲimi kɔfɛ, cɛnin in sirilen don a kɔkiliw la k"a sama ka tɛmɛ nɛnɛ fɛ. Alemaɲi wɛrɛw ye mɔgɔ minɛlen bugɔ ni u senw ye, ka ŋɛɲɛ kɛ ni nisɔndiya ye k"u to o kɛtuma na.
  U ye cɛnin wɛrɛ dulon dɔrɔn a kɔkiliw la, k"a sama ka taa bolo dɔ kan, ka tila k"a wuli k"a lamini k"a bugɔ ni marifakisɛw ye. Cɛdennin y"a ɲini k"a ban, wa, a gosili setigi kelen y"a hakili faga.
  Npogotigi wɛrɛ fana dulonna, tasuma y"a jeni, a ka fini n"a kunsigi janw jeni. Oksana jiginna ka kɛ fitinɛ ɲɛnama ye, ka sa dimi juguba dɔ fɛ.
  Cɛdennin wɛrɛ min kunsigi ye bulama ye ani a ɲɛ ye bulama ye, a bɛ ɲini ka kɛ ko wuluw ma foyi kɛ a la, a kɔrɔtalen don, a bolow sirilen bɛ a kɔ fɛ. O kɔ, jenerali kumana Irisikan na.
  - Den faantan, a bɛ i n"a fɔ i senw bɛ nɛnɛ cogo min, sisan an b"u sumaya. "SS cɛ nana ni fitinɛ ye a fɛ, tasuma ye denmisɛnnin ka senkɔni bilenman sɔgɔ ni fɛnɲɛnama ye. Cɛdennin ye mankanba Bɔ fo tasuma wulila ka Taa san fɛ ani a hakili Bɔra a la.
  - A man di n ye n"u ye switch off, jatigɛwalekɛlaw ka kan ka yɛrɛyɛrɛ ani ka yɛrɛyɛrɛ. Nata, n jigi b"a kan ko a bɛna barika sɔrɔ.
  Npogotigi nata min labanna jahanama kɔnɔ, Naziw y"a kunkolo tigɛ a ɲɛnama, ka tila ka tasuma don a la. Mɔgɔ bɛ se k"a fɔ ko u hinɛ donna cɛnin nata la, n"o ye Rostislav ye, k"a dulon dɔrɔn, hali n"u y"a bugɔ dɔɔnin dɔɔnin kosɛbɛ. Cɛdennin wɛrɛ tigɛra ni nɛgɛberew ye, ka a fari bɔ a la ka kɔgɔ kɛ a la. I bɛ se k"a ɲɛfɔ waati jan kɔnɔ, nin barbari ninnu, kɛnɛma siwiliw, nka tiɲɛ yɛrɛ la, kungo juguw, ye min kɛ. Gafe caman sɛbɛnna Naziw ka juguya kan ani filimu caman kɛra, nka Naziw ye min kɛ tiɲɛ na, o tɛ se ka kɛ ne hakili la min tɛ se ka bali. Jenerali, Kaltenbrunner ka jɛɲɔgɔn gɛrɛgɛrɛ , ye joli min bɔra dagger la, a tun bɛ Slavw kɔniya banako siratigɛ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la denmisɛnw.
  - A ka kan ka Slave kabila halaki pewu, an mago t'o jɔn murutilen suguw la ! - Bagan min bɛ fini na, o ye sɔgɔsɔgɔ. "Bi n bɛna dugu wɛrɛ ni egilisi fila-fila jeni."
  K"a sɔrɔ jenerali tun bɛ ka don , Maxim ni Igor sera ka bɔ ɲɔgɔn na k"a kɔlɔsi. U kelenpe de ye ɲɛnamaya sɔrɔ sogo sɔgɔlan sadisitiki . A kɛra i n"a fɔ bagabagali min tun sirilen bɛ cɛdenw kan, o tɛmɛna, tuma min na sagagɛnnaw ka wulu belebeleba dɔ min tun bɛ ka boli sira kan, o ye u sɔrɔ.
  -Boli Maxim, n b"a minɛ! - Igor ye kulekan bɔ.
  - N t'i to yen. - Maxim ye bolo girinman dɔ tigɛ ka boli ka taa sagagɛnnaw ma.
  A bɛ iko wulu tun ma o yɛrɛbonya sugu makɔnɔ, wa a seginna kɔ. o gosili y' a ɲɛda yɛrɛ gosi .
  Usi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka boli ka taa ɲɛfɛ, a tun ka bon kosɛbɛ, a tun ye waraba ye, a fasalen don suw kan. Komin a y"a yɛrɛ Dòn Igor kan, a y"a dawolo Dòn cɛnin kɔnɔbara la. Cɛdennin kulela ka bin, a kɔnɔna bɔra, joli bɔra ka caya. O kɔfɛ, Maxim jigi tigɛlen, a ye bere dɔ manamana waraba ɲɛ na.
  O gosili y"a ɲɛ fiyɛ, dimi sɔgɔsɔgɔ y"a wajibiya k"a ɲinw dabɔ ani sagagɛnnaw ka wulu y"a daminɛ ka boli, ka sɔgɔsɔgɔ. Maxim ye bere fili, k"a gosi a kɔ la tugun, wulu ye teliya ta.
  - Taga i ka sigibagaw fɛ, k'u ka butikiw ɲimi. - Cɛdennin y"a terikɛ kɔrɔta.
  - Igor, i ɲɛnama don wa ?
  Cɛdennin min joginlen don fo ka sa, a tun tɛ se k"a ɲɛda da wuli kosɛbɛ.
  - Oh, o ye e ye Maxim. Aw ka ne to, ne tɛ lokatɛri ye tugun . "Igor ye sɔgɔsɔgɔ ni kan barikama ye, joli tun bɛ bɔ a fogonfogon la.
  - Ayi! N t"i bila, nka n bɛ na n"i ye partisanw fɛ. O yɔrɔ la, i na sigi i sen kan.
  - A ka fisa ka ne ban, a bɛ ne tɔɔrɔ kosɛbɛ. - Igor ye sɔgɔsɔgɔ, joli bɔra a dawolo la.
  - Ayi, n jɛɲɔgɔn ni n balimakɛ, n b'i ta.
  Cogo dɔ la, a kɛlen kɔ ka joginda siri n"a ka kamisɔn ye ani k"a jɛɲɔgɔn min hakili tun tɛ a la, o y"a kamankun kan, Maxim ye yaala-yaala sira kan. A tun man nɔgɔn cɛnin san tan ni fila ma k"a tɔɲɔgɔn ta, min, tiɲɛ don, a tun kɛra mɔgɔ fariman ye o baara in kɔrɔ, nka a barika tun ka bon ani a tun bɛ ni nɛgɛ ye hali bi.
  O la, a taamana, sɔgɔma tun don kaban, nka nɛnɛ tile ma a sumaya tiɲɛ na. Maxim y"a ka taama teliya, bawo Naziw tun bɛ se ka bɔ kɛnɛ kan waati o waati. A farikolo farilankolon tun bɛ fiɲɛ nɛnɛman fɛ, a fari tun datugulen don ni kurukuruw ye.
  Jiriw tun jɔlen bɛ a lamini bɛɛ la, nɛnɛ ni nɛnɛ tun datugulen don kosɛbɛ, nɛnɛba min tun bɛ sen kɔrɔ, o tun bɛ sɔgɔsɔgɔ ani , i n"a fɔ bɔgɔdaga, a tun datugulen bɛ ni jikuru ye. A tun tɛ nɛnɛ ten tugun, k"a sɔrɔ a tun bɛ ka sɛgɛn, ka doni girinman dɔ sama. A jɛɲɔgɔn y"a makun, a ma wuli tugun, a hakili bɔra a la, wa n"a sɔrɔ a yɛrɛ y"a dabila , nka Maxim tora ka sama. O la, a bɔra ka taa nɔgɔ la ka bin ji nɔgɔlen kɔnɔ fo ka se a gɛnɛgɛnɛ ma. Gɛlɛyaba la, a y"a senw kɔrɔta minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, jikuruw karilenw ye minnu sɔgɔsɔgɔ, ka taa a fɛ ka yaala-yaala.
  Cɛdennin siranna, i jɔlen dɔrɔn, i bɛ sama ka don dingɛ dunba kɔnɔ min tɛ se ka bali. Maxim tun bɛ ka pan sanfɛ ka jigin, tile yeelen tun bɛ fanga di a ma. Nka, Desanburukalo waati bɛ kɛ fɛn ye min bɛ kɛ ka ɲɛ, sankaba bɛ wuli ka don, nɛnɛ y"a daminɛ ka barika sɔrɔ, ani nɛnɛ finmanw y"a daminɛ ka bin. Cɛdennin tun bɛ ka sɔgɔsɔgɔ ni jɔrɔnanko ye, nka a ye Igor minɛ kosɛbɛ.
  - A ka fisa n" ma ka sa, nka n t"i to yen.
  Kɔnɔ dɔ Fɔlɔra a kan, a bɛ ɲini ka maga a la n"a kaman ye, o kɔfɛ danfɛn damadɔ wɛrɛw, Maxim y"u gɛn ni kulekanba ye. A laban na, waati min tun bɛ iko a tɛ ban, nɔgɔ banna, taama nɔgɔyara, nka nɛnɛ ye den sen ɲiginnenw tɔɔrɔ kojugu. Cɛdennin , walasa k"a yɛrɛ dusu saalo, a ye fɛn dɔ da min ye fɛn caman wuli.
  Fiɲɛ juguw bɛ wuli an sanfɛ
  Marisikalo, taama ka taa ɲɛfɛ, baarakɛlaw!
  An bɛna don kɛlɛ la ni jagɛlɛya ye ni juguw ye
  Marisikalo, taama ka taa ɲɛfɛ, baarakɛlaw!
  Nin, kabako don, o ye fanga di ne ma. Cɛdennin y"i biri, ka nɛnɛ bolomafara dɔ ta, k"a don a da la, k"a da jalen ɲigi. A kɛnɛyara, nka a jɔra dɔrɔn, farigan y"a daminɛ. O lafiya min kɛra waati dɔɔnin kɔnɔ, o ye tɔɔrɔ wɛrɛw lase a ma. Ka tɛmɛn o bɛɛ kan, kɔngɔ y"a daminɛ ka tɔɔrɔ. Alemaɲikaw ka fanga kɔrɔ, u tun bɛ dumuni dɔɔnin dɔrɔn de dun, wa u tun bɛ kalori caman jeni nɛnɛ na. O yɔrɔnin bɛɛ, Igor y"a hakili sɔrɔ, a y"a yɛrɛ wuli k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ka min!
  - I tɛ se, i kɔnɔbara tigɛlen don. N"an sera dugu la, n hakili la n bɛ nin yɔrɔ ninnu dɔn, a man jan, u bɛna i dɛmɛ.
  Igor ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi cogo jɛlen na, o kɔfɛ, a hakili bɔra tugun.
  - O la, a ka fisa kosɛbɛ, n terikɛ bɛ tɔɔrɔ dɔɔnin sɔrɔ nin cogo in na.
  A kamankun dimina ka da, cɛnin y"a jɛɲɔgɔn wuli ni hakilisigi ye. A tun sɛgɛnnen don kosɛbɛ kaban, nka ka ɲɛnamaya kɛ n"a fa tɛ, a tun delila baara gɛlɛn na kabini a denmisɛnman, wa farikoloɲɛnajɛ tun bɛ dɛmɛ dɔrɔn o la. A laban na, a ye jenini kura kasa mɛn, sisi y"a nugu sɔgɔsɔgɔ kosɛbɛ, wa a yɛrɛ ye sogo tobilen kasa mɛn.
  - Ayiwa , ne ko, kisili surunyara.
  Cɛdennin min dusu laminna, o y"a ka taama teliya. A yɛrɛ ninakili nɔgɔyara mɛtɛrɛ kɛmɛ damadɔ taama kɔfɛ, a Nàna kungo da la. O yɔrɔnin bɛɛ, ja jugu dɔ dabɔra a ɲɛkɔrɔ: bugu jenilenw, pankurunw jenilenw ani buguri. Siran fɛ, cɛnin gɛrɛla a la, su jenilenw tun bɛ ye, u fanba tun ye denmisɛnw ni musow ye. Cɛdennin gɛrɛla buguri la ka senna-tɛgɛrɛ kɛ u kan n"a sennasanbara ye. A tun ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka nɛnɛ, wa Maxim y"a ye ko a diyara a ye. O kɔ, a sennasanbara taamana yɔrɔ funteniman kan, a senw, bulu nɛnɛ fɛ, u bilennen don , joli bɛ woyo a jolisira fɛ. Hali n"a jɔlen tora sennasanbara la kɔɔriw kan, a daminɛ na, o tun tɛ a tɔɔrɔ dɔrɔn a jɔlen kɔfɛ, a ye jeninida ye, ka ŋunan, ka teliya ka pan ka bɔ u kan.
  - Damn fasisiw. I y"an ka musow ni denmisɛnw faga, nka hali bi an bɛna i faga ni wuluw ye, an ka sɔrɔdasiw bɛna taama kɛ ni se sɔrɔli ye Bɛrɛlin fɛ. N bɛna n yɛrɛ di sɔrɔdasi ma ani n yɛrɛ bɛna Hitler bugɔ a ɲɛda la , o kɔfɛ, Fuhrer bɛna dulon. Cɛdennin ye a sen don nɛnɛ kan tugun, kurukuruw hakili sigilen don.
  O yɔrɔnin bɛɛ, a ye mɔgɔ dɔ kasikan mɛn dɔɔnin dɔɔnin. Cɛdennin y"a lamini lajɛ, a ye lamaga dɔɔni kɔlɔsi.
  Maxim gɛrɛla, muso farilankolon, tilancɛ farilankolon dɔ su, min falen bɛ marifakisɛw la, o dalen tun dalen bɛ yen. Denmisɛnnin dɔ tun bɛ ka jɔrɔ a kɛrɛfɛ, a ɲɛda tun tɛ tɛmɛ san kelen kan, a tun ye sungurunnin dɔ ye, a sirilen bɛ finiw na minnu bɛ a siri ani a tun datugulen don ni nɛnɛ ye. A ninakili funteni ye nɛnɛba wuli, k"a sɔrɔ a bɛ funteni bɔ, a jɛlen don ko den tun bɛ ka nɛnɛ.
  Maxim y"i biri, diapers farala ani u ɲiginnen don, u ma a sumaya. Cɛdennin yɛrɛ tun farilankolon tilancɛ tun tɛ yen kaban;
  - A dɔgɔyalenba fɛn dɔ ka kan ka kisi.
  A kɛlen kɔ ka sungurunnin ta, a y"a farikolo yɔrɔw magaya ni fanga ye, k"a sumaya n"a ninakili ye. O kɔfɛ, a y"a daminɛ ka tiɲɛ dusukasilen sɛgɛsɛgɛ min tun b"a lamini. Alemaɲikaw ye sow bɛɛ lajɛlen jeni, ka mɔgɔw gɛn ka don bɔgɔdaga kɔnɔ. Minnu y'a ɲini ka boli, u ye marifa ci o yɔrɔ la, ka u suw sonya. Wa hali o bɛɛ la, a ye hɛrɛ sɔrɔ. Muso fagalenw dɔ ye fulakɛ sumalen dɔ mara, ka butikiw ni jakite dɔ mara. Maxim, min ye yafa ɲini mɔgɔ salen fɛ ni kanba ye, o y"a ka bɔrɔ bɔ ka sungurunnin siri. O kɔfɛ, a ye o butikiw da Igor senw kan minnu tun bɛ sɔgɔsɔgɔ, hali n"a tun bɛ u maga tuma ni tuma. A ma foyi to a yɛrɛ ye, o la, a tilancɛ farilankolon ni sennasanbara, ni doni fila bɛ a la sisan, a ye yaala-yaala nɛnɛ cɛma, dugu min ka surun a la, o ni kilomɛtɛrɛ tan ni duuru bɛ yen wa hali bi a tun ka kan ka sɔrɔ. Wa nin denmisɛnnin in ye baara dɔ kɛ min bɛ se ka suma ni Alɛkisandiriba ka walew ye, n"i y"a suma ni cɛsiri minnu kɛra o la.
  Tɛmɛsira in tun bɛ siran, sanfiɲɛba dɔ daminɛna, jahanama farigan dɔ ye farikolo farilankolon, ani hali farikolo ɲiginnen kan. Fari kɛra bulu-violet ye, bolokɔnincininw ma kɔrɔta, jikuruw tun sirilen bɛ kunsigi la. Maxim y"a faamu ko n"a jɔra, ka bin, miniti damadɔ kɔnɔ a bɛ wuli ka kɛ jikuru ye. A fanga Dɔgɔyara ka Dɔgɔya, nka faamuyali min tùn b'a la ko a yɛrɛ ka ɲɛnamaya dɔrɔn tɛ, nka a jɛɲɔgɔn ka sɔrɔli fana, ka Fàra nin kuru fitinin lamaga-lamagali in kan, o y'a Lawuli, k'a den Kɛ titan ye.
  . SABABU No. 11.
  Lɛrɛ naani ɲɔgɔn tɛmɛna kabini ɲinini in labanna. Naziw, u kɛlen kɔ ka donsokɛ fila wɛrɛw ni nson saba gɛn, u ye dumuni kɛ, ka Faransi diwɛn sɔngɔ gɛlɛnw ni konyakɛw bɔn namaratɔw dawolo la, k"u ɲagami schnapps juguw la. Jenerali nisɔndiyara, ɲinini in taara ɲɛ, nka u y"u dogo a la ko cɛden fila ninnu sera ka boli. Nka, S. S. Gruppenführer Stoffen , ye sogo dun ka kɛ fɛnba ye, i n"a fɔ kungo kɔnɔ, a yɛrɛ ka ɲinini fɛ, u ye sogo tobilen dɔ labɛn a ye ka bɔ cɛnin ni npogotiginin fagalenw na.
  "Ne tun b"a fɛ ka hadamaden sogo kɛ k"a lajɛ kabini tuma jan, nka denmisɛnw tun ka ɲi, u tun tɛ fasa."
  Kolonɛli fila minnu ye dɔlɔminna ye, olu y"u ka patɔrɔn ka dusudon dɛmɛ, "dumunifɛn misɛnnin" bɛ taa ɲɛ ni "Bordeaux" ni vodka ye.
  - N hakili la, npogotigininw ka di hali bi, u sogo bɛ mɔ kosɛbɛ. - Fasitigi y'o fɔ, k'a dawolo gosi.
  - Npogotigininw ka fasa, cɛdenw ka sogo ka ca. - A ye "kolonɛli mɔgɔfagala" wɛrɛ jaabi Klein. - Cɛdenw ka fisa n ma.
  - Ɔwɔ, i bɛ i ko bulu. - O yɔrɔnin bɛɛ, jenerali dimina kosɛbɛ. - A waati sera k'i bila siyako baarada la. N bɛna Himler wele sisan .
  - Mako t'a la ! - Bɔgɔ ye kulekan bɔ. Dɔlɔminna hakili tun bɛ bɔyɔrɔ ɲini. - A filɛ nin ye ! - a y"a bolokɔnincinin jira a baarakɛɲɔgɔn na . - Jalaki ka ca ni ne ye.
  - Mun na i b'a ɲininka ? - Jenerali ye zenki hatch .
  - Wa a y'a dogo ko cɛnin fila bolila i ɲɛ.
  - Mun?! "Jenerali ye sanbara tabali nɛrɛma sɔngɔ gɛlɛn gosi kosɛbɛ fo buteli damadɔw wulila ka taa.
  - I ye an lafili ! I ye nanbara kɛ! Ayiwa, a filɛ, e bakɔrɔn, i bɛna kiritigɛso dɔ sɔrɔ.
  - Baasi tɛ, I ka Excellence, lɛrɛ tilancɛ ani u bɛna minɛ.
  - Wa a nana yan ɲɛnama walima salen ! A filɛ, kolonɛli , n b"i fari ɲɛnama!
  Kɛlɛcɛ jagɛlɛn bolila ka bɔ tabali kɔfɛ, ka teliya k"a daminɛ ka ekipu dɔ lajɛ. A ye sababu sɔrɔ hali bi ka sira in ta ni wuluw ka dɛmɛ ye.
  Naziw tun kɔrɔtɔlen don k"u ɲɛmɔgɔw ka cikanw waleya, u tun bɛ se ka gɛlɛya sɔrɔ, ɲangili juguba min tun bɛ SS cɛ fasalenw kan, o tun bɛ ci ɲɛfɛ. Ka jamanadenw tulo geren minnu tɛ se ka u yɛrɛ tanga, o ye ko kelen ye, wa ko wɛrɛ ye k"i yɛrɛ sɔrɔ kɛlɛba kɔnɔ.
  Hali ni fiɲɛ ni sanfiɲɛba dɔ tun bɛ yen, siraw tun ma datugu pewu fɔlɔ. Sagagɛnnaw ka wuluw ye sira minɛ, ani SS kulu dɔ min tun bɛ so kan, o bolila ka tugu u nɔfɛ.
  O waati la, Maxim tun sɛgɛnnen don pewu, a senw tun bɛ ɲɔgɔn na, wa a tun bɛ yaala-yaala, a tun tɛ sira bɔ tugun, a ɲɛw tun bɛ sankaba la sɛgɛn fɛ. Tiɲɛ don, sanfiɲɛba in nɔgɔyara, nka o ye a juguya ka tɛmɛn fɔlɔ kan, wa an ye wuluw ka sɔgɔsɔgɔkan mɛn ka bɔ an kɔfɛ.
  -Naziw bɛ na ne de kama! - cɛnin ye sɔgɔsɔgɔninjɛ kɛ a ma mɛn kosɛbɛ . Cɛdennin y"a daminɛ k"a taama teliya, nka a senw ma se k"a dɛmɛ, a kɛlen ka sira di, den binna. Sagagɛnnaw ka wulu minnu tun bɛ i n"a fɔ waraw, olu tun bɛna cɛnin n"a tun bɛ minnu ta, olu tigɛtigɛ ni SS cɛw tun ma u bali.
  - Ɲɛnamaya, a ka fisa ka nin Risi Kinder ninnu ta ɲɛnama . O kɔ, an bɛna ɲɛnajɛ kɛ n'u ye.
  Kolonɛli y"i biri ka ciyɛn bɔ a ka sigarɛti kan.
  - Ɔwɔ, den dɔ bɛ u fɛ. N b"a ɲininka a da ka di cogo di. - Sadisi dɔlɔminna y'o fɔ, k'a bolow magaya ni wasa ye.
  - N'a sɔrɔ an bɛ se k'u dulon jiribolo dɔ la wa ? - Ladilikan dira SS cɛkɔrɔba dɔ fɛ.
  - Ayi , jenerali bɛna an faga n' an y' a bɔ a yɛrɛ la ka nin kinder ninnu tobi .
  Ikomi Naziw y"u ka doni da u ka sow kan, u tun bɛna tugu o kɔ ka don layɛrɛ ka kanpaɲi kɔnɔ, tuma min na, yeelenbɔlan dɔ tɛmɛna u ka sow kɔnɔ, a tun bɛ ɲini ka ye cogo min na. Ni an y"a jateminɛ ni kulekan ni kulekanw ye, Naziw ye gɛlɛya sɔrɔ. U fagara, u tigɛra ka kɛ u ka sow ye yɛrɛ, ka bin nɛgɛso hinɛbali dɔ kɔrɔ, Naziw girinna ka boli, bawo u jagɛlɛya tun bɛ musow ni denmisɛnw dɔrɔn de kama minnu tɛ se ka u yɛrɛ tanga. Sagagɛnnaw dɔrɔn de ye jagɛlɛya danma jira, u y"u yɛrɛ jɛngɛ kulu dɔ kɔnɔ k"a ɲini ka bin binkannikɛla dɔnbaliw kan. Nka, siniɲɛsigi dɔ tun bɛ u fana makɔnɔ, min tɛ se ka keleya, siɲɛ kelen, yeelenbɔlan dɔ ye dibi la pake tigɛ. A ka c"a la, i n"a fɔ sɔrɔdasi-minɛn, laser bɛ baara kɛ kosɛbɛ, kɛrɛnkɛrɛnnenya la sɔrɔdasi minnu ma datugu fanga-yɔrɔ fɛ. Naziw ma se ka boli: u tigɛra ka u jeni ka sa, u kelen-kelen bɛɛ .
  Tutigɛbaga Maxim min tun ye sennasanbara ye, n"a tilancɛ tun ye nɛnɛ ye, o y"a ɲɛw wuli ni kabako ye. Npogotigi naani bɔra ka taa u kunbɛn.
  U ye kabako ye cogo dɔ la, pistoli cɛɲiw b"u bolo, u bolow ni u senw barika ka bon kosɛbɛ ni farikolo yɔrɔw ye minnu bɛ ye.
  Npogotiginin blonde taamatɔ fɔlɔ ko:
  - An tɛ glitches ye... An bɛ bɔ diɲɛ wɛrɛ la, nka an ka waati ka dɔgɔ kosɛbɛ, an k'i jɛɲɔgɔn sɛgɛsɛgɛ.
  Npogotigi filanan , n"o ye tasuma bilenman ye, o ye buteli dɔ ta a ka cɛsirilan kɔnɔ ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ji ɲɛnama bɛna an dɛmɛ !
  Npogotiginin min tun bɛ ka senna-tɛgɛrɛ kɛ ni fanga ye n"a sennasanbara ye nɛnɛ kɔnɔ, o gɛrɛla Igor la. A ye jikuru dɔ fili a kɔnɔbara kan ni hakilisigi ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɲɛnamaya ka kɛ !
  Wa a ye cɛnin sɛgɛnnen in maga nɔgɔya la tigɛ ni jeninida kan. Wa an ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ, joginda y"a daminɛ ka kɛnɛya ani joginda y"a daminɛ ka ban. Igor y"a ɲɛw wuli k"a fɔ ni kumakan ye ko:
  - Mariyama senuma...
  Kunsigi bilenman y"a kunkolo wuli cogo jugu la, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Ne ye Angelica ye, ne tɛ Maria ye !
  Cɛdennin y"a dawolo gosi k"a ɲini ka sigi. A y"i yɛrɛyɛrɛ ani a tun bɛ ɲini ka bin nɛnɛ kan.
  Angelica ye cɛnin kunkolo nɔgɔlen magamaga k"a fɔ ko:
  - I hakili sigi ! Sunɔgɔ dɔɔni, i fanga bɛ segin!
  Maxim ye npogotigininw filɛ ni waleɲumandɔn ye k"a fɔ ko:
  -Aw ye mɛlɛkɛw ye wa?
  Natasha y"a kunkolo wuli cogo jugu la:
  - Ayi! Anw ye Komsomol npogotigininw ye!
  Tutigɛbaga ye ŋunuŋunu ni jigiya dogolen ye ko:
  - Donc (o la ) anw ta bɛ ni nin marifa barikama suguw ye wa ?
  Natasha y"a jaabi ko:
  - A fɔ man di nka, ayi ... Ɔwɔ , wa an bɛ lɛri tilancɛ dɔrɔn de to yan. U y"an ci lɛrɛ kelen dɔrɔn kɔnɔ ka taa yɔrɔ la, an tun b"a fɛ ka kɛ yɔrɔ min na kosɛbɛ!
  Kɛlɛcɛ ye yamaruya di ko:
  "An ka taa ni cɛnin ni npogotiginin ye dugu la, o waati kelen na, an bɛna Alimanw tigɛ ka jigin!"
  Zoya ye Igor sunɔgɔlen bila a kɔ kan, Svetlana ye sungurunnin minɛ a bolo. Maxim bolila ka taa ɲɛ nɔgɔya la. O la, a ka nɔgɔn kosɛbɛ. O baara kɛtuma na, cɛnin delila ka boli ka yaala-yaala ka bɔ nɛnɛ na ka taa nɛnɛ na, wa hali nɛnɛ waati, o la, a tun tɛ siran kojugu farikolo yɔrɔw ɲɛ minnu nɛnɛ bɛ u la.
  Npogotigininw kɔrɔtɔra ka boli, wa Maxim tun tɛ se ka tugu u kɔ kosɛbɛ. Cɛdennin tun ka kan ka boli teliya la a seko la. Wa a sɛgɛnnen don kaban, hali ni sisan a hɔrɔnyara doni gɛlɛn dɔ ma.
  Npogotiginin minnu barika bonyana elven grub kan , tiɲɛ na, olu barika ka bon kosɛbɛ ani u teliyalen don. U b"a ɲini ka boli in bali walasa Maxim kana bin kɔfɛ. Nka cɛnin tɛ superman ye, wa a sennasanbara minnu bilennen don i n"a fɔ gosi senw, olu sirilen don sɛgɛn fɛ. A laban na, Natasha ye cɛnin ta a kɔ kan ka boli n"a ye.
  O kɔfɛ, npogotigininw ye dɔ fara u ka taama kan kosɛbɛ, ka boli ka taa i n"a fɔ sow. Alemaɲikaw tun bɛ dugu kɔnɔ. "Panther"-2 min tun tɛ jogo ta fan fɛ, ani "E"-50 kura pewu, o tun bɛ yen kaban.
  Npogotigininw ye boli dabila, u y"a daminɛ ka tankiw lajɛ.
  Natasha y"a kɔlɔsi ko:
  - Ninnu tɛ kelen ye pewu, jiribolow ka jan ten, kɛrɛnkɛrɛnnenya la filanan ye sɔgɔsɔgɔninjɛ ye.
  Zoya y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - An ka kan k'u halaki ! Ani, a kana kɛ ka mɔgɔw kabakoya.
  Wa kɛlɛcɛw ye Alemaɲi pankurunw gosi ni magoblasterw yeelenw ye . Jet fiyentɔw ye Alemaɲi mobili gosi. Wa ɲɛjibɔ kelen kɔnɔ, nɛgɛ in wulila. A kɛra i n"a fɔ tasuma sizo ye tanki tigɛ ka daminɛ ka tigɛ, ka bɔgɔdagaw ci.
  Natasha, a bɛ marifa ci, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - An ka ntolatanw kumasen : - Aw kana nimisa, smash, ka hockey ɲuman di elfew ma !
  Alemaɲikaw n"u ka jamana wɛrɛ baarakɛlaw bolila ka bɔ u ka so kɔnɔ ka bin npogotiginin tilancɛ farilankolonw ka laser- fiɲɛw jukɔrɔ. O bɛɛ tun bɛ i n"a fɔ nsiirin sugo.
  Maxim ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Kabako don dɛ !
  Natasha ye a ɲɛji cɛnin filɛ k"a fɔ ko:
  - "Zaporozhets" tɛ, kabako kabako dɔrɔn de don. Soviyetiki ɛntɛrinɛti Mercedes dɔ b"an bolo!
  Angelica ye biɲɛ wɛrɛ ci tanki sabanan na, nin ko in na, a tun ye Goering-5 ye, ka pipe kɛ:
  - Naziw tɛ se ka se n ma !
  Maxim min nisɔndiyara kosɛbɛ, o ye dɔnkili da ko:
  Ne ye tutigɛbaga ye, Stalin yɛrɛ denkɛ, .
  N taara sennasanbara la ka nin pake in kɛlɛ...
  Nɛnɛ gris jenilenw ka jikuruw, .
  Nka welekan dɔ bɛ yen - ka se sɔrɔ fasisiw kan !
  
  simple guy , ne tɔgɔ ye Maxim, .
  N bɛ marifa ci ka bɔ marifa la i n'a fɔ rook...
  Tanki cɛmancɛ fiyɛra, .
  A bɛ kɛ i n"a fɔ a bɛ kasi!
  
  An bɛ Krautw sɔgɔ ni jagɛlɛya ye, tutigɛbagaw, .
  An bɛ se ka aw gosi lafiya la...
  An ye kɛlɛcɛw ye ani misali kuraw, .
  An bɛ tɛmɛ ɛkizamɛnw fɛ ni A solide ye!
  
  Cɛdennin ye cɛba belebelebaw denkɛ ye,
  A bɛ kɛlɛ dɔn, ka bɔ denso la...
  ni jamanadenw ni kɛlɛbolow farala ɲɔgɔn kan , .
  An tɛ siran mɔgɔ jugu jigitigɛlen ɲɛ!
  
  An bɛna se sɔrɔ fasisiw kan, ne dalen b"a la, .
  Fagalikɛla bɛna jate teliya sɔrɔ...
  An ka se sɔrɔ waleɲumandɔnbaga nɔgɔlenw bɛɛ kan,
  Ani Irisi kɛlɛbolo bɛna bɛɛ kisi kɛlɛw la!
  
  Faso si tɛ yen min ka di ka tɛmɛ nin kan ani min cɛ ka ɲi ka tɛmɛ o kan, .
  Nka a kɔnɔna dɔrɔn de la, fɔɲɔba dɔ bɛ ka wuli...
  la dugukolo kan , .
  Ani, o kɛra bɔnɛba ye Naziw ma!
  
  Ɔwɔ, a ka gɛlɛn cɛdenw ni musodenw ma,
  Kɛlɛw la minnu tɛ kelen ye, fasisi ye masakɛ ye yɔrɔ min na...
  Nka tutigɛbaga kan dɔ bɛ mɛn, .
  Kana maga n faso la, i kana maga a la!
  I tun bɛ se ka san caman tiɲɛ fu, .
  Nka aw ka da a la, tutigɛbaga labɛnnen don fɛn o fɛn kama...
  Pankarti dɔ jukɔrɔ min bilennen don joli fɛ,
  An bɛna mɔgɔ juguw ni sonw sɔgɔsɔgɔ!
  Nin ye matiriyali ye min ka jugu kosɛbɛ, ko suguya wɛrɛw bɛ kɛ min kɔnɔ.
  Valerka, Leshka, Slavka ani Marinka ye alarma sɔrɔ u ma miiri min na.
  Wa denmisɛnw ye pankurun ta ka bɔ Hypernet ni virtuel réalités kɔnɔ. Wa, k"u yɛrɛ sɔrɔ yɔrɔ yɛrɛ la Sirius dolow dugukolo naaninan kan, tutigɛbagaw ye u yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ kabako la.
  Tansi bɔra u la, u kɛra jɛman ye kosɛbɛ, dawolo bɔra cɛdenw ni npogotigininw da la. Ani, u kabakoyara tiɲɛ yɛrɛ la.
  Npogotigi cɛɲi damadɔ minnu tun bɛ kɛlɛ finiw na, olu tun bɛ denmisɛnw kɛrɛfɛ. U ɲɛw bɔra tiɲɛ yɛrɛ la.
  Dɔgɔtɔrɔso robo fila-fila fana tun jɔlen bɛ yen. U y"u ka antɛniw fana kɔrɔta.
  Valerka y"a fɔ ni siran ye ko:
  - Mun de kɛra anw na ?
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ siran fɛ:
  - Mun na an bɛ jɛngɛ ten ?
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ, k"a kunkolo wuli:
  -Wa mun na an bɛ dawolo la?
  Slavka y"a bolokɔnincinin boli a ɲinw kan k"a pɛrɛn ni siran ye ko:
  - n ye n yɛrɛ sɔgɔ u ko la !
  Denmisɛnw, minnu tun kɛra saya ye i n"a fɔ fini, u ɲɛda tun bɛ i ko u sirannen don ani u hakili ɲagamina.
  Robo dɔgɔtɔrɔ y"a kɔlɔsi ko:
  - U ka kan ka sɛgɛsɛgɛli kɛ kosɛbɛ. A bɛ iko banakisɛ sugu dɔ de tun bɛ u la, dɔnniya tɛ min dɔn!
  Komsomol sungurunnin dɔ wulila ka wuli ka taa sanfɛ, ka hakilina di ko:
  - Ayiwa, an bɛna ɲinini kɛ u la kosɛbɛ, hali k"u lase ɔridinatɛri santiri ma, transfert portal fɛ !
  Slavka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - A t"a dimi wa ?
  Npogotiginin min tun bɛ iko a tun bɛ yan, o y"a jaabi ko:
  - Ayi! Aw bɛna don sunɔgɔ dilannen na sɛgɛsɛgɛli kɛtuma na. O la, ni i ye sɛgɛsɛgɛli kɛ kosɛbɛ, hali fo ka se quarks ma, i tɛna foyi ye abada.
  Marinka y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Oow !
  Valerka ye ŋunuŋunukan fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ɔwɔ, a ye quasar ye !
  Levka ye sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Hiperpulsar !
  Minɛn dɔ panna ka don so kɔnɔ, a tun bɛ i n"a fɔ jidagayɔrɔ min ka ca kosɛbɛ, barili caman bɛ min kɔnɔ.
  Denmisɛnw pɛrɛnna ni kan kelen ye ko:
  - Ultrastar ye !
  Tutigɛbaga kɔrɔba ɲɛmɔgɔ, npogotigi cɛɲi kosɛbɛ, fini jɛman don, o y"a jira ko:
  - Ayiwa, sisan i tɛna sɛgɛsɛgɛli dɔrɔn kɛ, nka i bɛna furakɛ fana. Nin waati in na i bɛna sugo nɛnɛmanw ye minnu ɲɔgɔn tɛ yen.
  Valerka y"a kɔlɔsi ni denmisɛnnin dɔ ka nisɔndiya ye ko:
  - Ayiwa, nin ka nɛnɛ kosɛbɛ ! An bɛna wasa kosɛbɛ fo ka se tile laban ma!
  Marinka y"a sennasanbara wuli k"a fɛ ka fɛn wɛrɛ fɔ, tuma min na yeelenba dɔ, min bɛ yeelen bɔ ni sanjiba kulɛriw bɛɛ ye, o binna denmisɛnw kan, npogotiginin datugulen don, yeelen bɔra a bɛɛ la. U naani bɛɛ ye jikuruw cɛtigɛ ka u yɛrɛ sɔrɔ kungo sugo sugu dɔ la.
  Reich sabanan ka Fuhrer yɛrɛ y"a ɲɛsin Ameriki ma, a y"a miiri k"a bolow hɔrɔnya kɔrɔn fɛ. Nka funteni waati tun sera , Krautw tun labanna ka Soviyetiki jamana dɔw minɛ sanni "bɔgɔ hɛrɛ" ka ban. Komin Fritzes siranna ka bin Moskow kan min barika ka bon kosɛbɛ , binkanni in daminɛna Kuibyshev fan fɛ - Volga kɛrɛfɛ yɛrɛ. Dugukolo minnu bɛ yan, olu nafa ka bon kosɛbɛ. Fɛn wɛrɛ min na Krautw y"u da wuli: Uzbekistan. Dugukolo nafamaw fana, fɛnɲɛnamafagalanw ani gazi marayɔrɔw. Ka fara o kan, sababu ye ka jɛɲɔgɔnya kɛ ni Japon ye.
  A kana fɔ ko cotton sɛnɛyɔrɔw. Hitler, a fanba la, a tun bɛ se k"a ka se sɔrɔli dafa Irisi jamana na. Urals minɛni ye nɛnɛ ye, wa Moskow lamininen don ni lafasali bololanɛgɛ wolonwula ye. Minnu ka gɛlɛn hali "Sogo" ni "E"-100 ma ka don u kɔnɔ.
  O waati kelen na, Reich sabanan ye kurunw ni bolifɛnw jɔli daminɛ kosɛbɛ walasa ka se ka jigin Kanada. Ka fara o kan, Arzantine ni Berezil ye layidu ta k"u bɛna kɛ basigibaw ye. Hitler y"a latigɛ ko ni a ye Reich sabanan degun kosɛbɛ ani ka baara kɛ ni koloniw ka baarakɛlaw ka hɔrɔnya ye , a bɛ se ka kɛ ka dɔ fara pankurunw ni awiyɔnw kan waati kelen na ani ka kurunba belebeleba dɔ jɔ.
  Sisan, Krautw mago tun bɛ waati la. O la, kɔrɔnfɛla ɲɛfɛla ma datugu. Kɛlɛ tora senna.
  URSS min bɔnɛna a ka jamana caman na, a yɛrɛ ka gɛlɛyaw b"a la. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, T-34-85 pankurun ma se ka T-34-76 fanga dɔgɔyalen bila a nɔ na fɔlɔ. O la sa, an tun ka kan ka baara kɛ ni masin kɔrɔ ye. Nka Soviyetiki Irisila tun be ni marifa suguya caman ye. O kɛra sababu ye ka Naziw ka degun bali.
  Mɛkalo tilancɛ filanan na, kɛlɛ juguw kɛra Orenburg dugu kɔnɔ.
  Npogotigininw ka bataillon, min dɔgɔyara Stalingrad kɛlɛw senfɛ, donna kɛlɛ la ni Naziw ye nin dugu in kɔnɔ, min lakodɔnnen don kosɛbɛ Emelyan Pugachev lamini tɔgɔba fɛ.
  Alenka, n"o ye bataillon ɲɛmɔgɔ ye, o y"a nɔ bila bɔgɔdaga kɔnɔ. Kapiteni sunguru cɛ ka ɲi kosɛbɛ. Laada la, npogotiginin minnu bɛ nin bataillon in kɔnɔ, olu bɛ kɛlɛ kɛ sennasanbara la bikini dɔrɔn kɔnɔ. O la sa, u bɛ baara kɛ ni dugukolo subagaya ye, o min bɛ lakana kɛrɛnkɛrɛnnen di. Wa tiɲɛ na, npogotigininw ka bɔnɛ ka dɔgɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ unit tɔw kan.
  Bɛɛ tɛ se ka balo kalo wɔɔrɔ kɔnɔ Stalingrad dugu kɔnɔ.
  A kɛrɛfɛ, Maria kurulen bɛ yen, a kunsigi ye sanu ye. A tɛmɛna fana tasuma, ji ani nɛgɛberew fɛ. Kɔrɔbɔli gɛlɛn dɔ tun bɛ npogotigininw makɔnɔ Stalingrad jahanama funteni yɛrɛ la. U ye kɛlɛ kɛ fo ka se u laban ma ani u ye u yɛrɛ kisi. Wa u faso ka subagaya y"u dɛmɛ.
  A bɛ iko n"i bɛ kɛlɛ kɛ ka surunya i farilankolon na, marifaw ni nɛgɛw t"i tɔɔrɔ tiɲɛ na.
  Maria ye marifa ci Naziw la. Fɛn min bɛ ɲɛfɛ, Alimanw, walasa ka Aryanw joli kisi, u bɛ laada la, u bɛ mɔgɔ nɛrɛmaw, Arabuw, Ɛnduw ani jamana wɛrɛ mɔgɔ wɛrɛw bila. Dunan minnu bɛ Wehrmacht kɔnɔ, olu hakɛ bɛ ka caya tuma bɛɛ, wa u bɛ fili fɛnw cɛma k"a sɔrɔ u ma hinɛ.
  Yan, Farafinna min fagara Mariyama fɛ, o binna. Npogotiginin bɛ susuli dɔ fiyɛ a la k'a fɔ ko :
  - N bɛ hinɛ i la. I tɛ sa sabu i b'a fɛ.
  Wa tugun npogotiginin ye Arabu gosi ni marifa ye. Kolonɛli Wehrmacht sɔrɔdasiw bɛ ka tɛmɛn. Kaban, a ka suma ani a bɛ mɔgɔ lafiya. Fasisiw b"a ɲini ka san waati minɛ, waati min na fɛn bɛɛ bɛ falen ani tile bɛ bɔ. Sanfiɲɛ sɔrɔdasiw bɛ mankanba bɔ sankolo la. Jeti kura fila bɛɛ, u hakɛ bɛ ka caya tuma bɛɛ, ani TA-152, min ye Focke-Wulfs kɔrɔlenw bila u nɔ na. Nka, o laban ninnu bɛ kɛlɛ la hali bi.
  min kunsigi sanulama ye seramiki dɔ gɛn ka bɔ yen n"a sen jɛlen ni cɛɲi ye, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - N ka dugukolo bɛ tigɛtigɛ ni sɔgɔsɔgɔ ye, forow bɛ ɲigin joli la. A bɛ kɛ makari ye, binnatɔw yɔrɔ tɛ sankolo la, pɔmutɛriw dɔrɔn de bɛ lamini buguri la.
  Wa tugun Ɛndu in binna ka bɔ a ka marifa la. Ɔwɔ, i ka kan ka dunanw faga minnu lamininen don i n"a fɔ kanon balo. Cogo wɛrɛ jumɛn na? N'o tɛ, u bɛna i faga.
  Alla bilenman. Npogotigi tasumaman dɔ, kunsigi jan min bɛ i n"a fɔ nɛgɛ, n"a bɛ wuli i n"a fɔ sɔrɔdasi pankarti min bɛ kɛ baarakɛlaw fɛ. Npogotiginin tɛ ɲɛnajɛ kɛ bikini dɔrɔn na, nka hali ni sutura tɛ a la. A bɛ i n'a fɔ, a bɛ cool. Wa a fana bɛ marifa ci cogo kabakoma na. Tuma ni tuma, sɔrɔdasiw bɛ bin ka bɔ a ka marifaw la k"u kunkolo sɔgɔ.
  O kɔfɛ, Alla bɛ grenade dɔ fili n"a senkɔniw ye. O nilifɛn bɛ pan sira karilen dɔ kan, ka laban ka kɛ Arabu jamaba ye. Bɔgɔbɔgɔli dɔ bɛ mɛn ... Farikolo tigɛlen damadɔw bɛ fili fiɲɛ na !
  Alla bɛ pɛrɛn a fogonfogon sanfɛ ko:
  - n tun b' a fɛ ka nɛgɛ dɔ dilan - yɔrɔnin kelen a kɛra waraba ye !
  Anyuta, blonde cɛɲi, tanned ani slender kosɛbɛ, curvy, a janya cɛmancɛ, nka a jɔcogo dafalen don, ale fana ye marifa ci. A ye kafiri in gosi a nugu da la ka dɔnkili da ko:
  - Kamanw i n'a fɔ suman, falenfɛnw tulo nɔ na !
  Npogotigininw bɛ marifa ci ka ɲɛ kosɛbɛ, wa u bɛ to ka lamaga.
  belebeleba ni sogotigi ye girinya dɔɔnin sɔrɔ Stalingrad kɔfɛ. Npogotigi cɛɲi fana don, a kɔkiliw ka bon, nka a cɛmancɛ ka dɔgɔn kosɛbɛ. A tɛmɛna o jahanama fɛ ani a bɔnɛna Seryozhka la. Tutigɛbaga jagɛlɛn dɔ min tun bɛ jaanw da Alemaɲikaw ye, o minɛna. Ɔwɔ, a ma ɲɛ kojugu.
  Nka o kɔfɛ, Matryona ma se o fɛɛrɛ in na, ani minɛn dɔ sɔgɔra Alemaɲi ka pankurun jukɔrɔ. Panther 2 tiɲɛna, a jɔra, a sɔgɔra kosɛbɛ.
  "Sogow" bɛ u sen don kɛlɛw la hali bi. O jidagayɔrɔ in bɛ danfara Bɔ a girinya gɛlɛn n"a ka ɲɛnamaya la. Nka "E"-100 fana bɔra. O masinw lakanani tɛ dɔgɔya, u bɛ teliya ka tɛmɛ. Lev-2 fana bɛ kɛlɛ la, a fana ye masin ye, a lakananen don kosɛbɛ wa a ka nɔgɔn ka tɛmɛ a ɲɛfɛtaw kan. Levw fɛ, Alemaɲikaw ka teli ka baara kɛ ni kanon ye min janya ye milimɛtɛrɛ 150 ye, o min ka nɔgɔn kosɛbɛ dugubaw kɔnɔ. "Waraba" dɔw fana bɛ ni bɔnbu-cilanw ye.
  Nka Alimanw bɛ pankurunw ɲɛsin ni hakilisigi ye, ka sennamɔgɔw fili ɲɛfɛ.
  Kolonɛli sɔrɔdasiw bɛ taa ɲɛ. Misikili dibi bɛ ka fɔ!
  Alla ye marifa ci ka bɔ marifakisɛ dɔ la. Sɔrɔdasiw bɛ bin ka joli bɔn, i n"a fɔ a bɔra jisuma na min karilen don ni sɔgɔlan ye.
  Kunsigi bilenman ko:
  - Fasokanw ta fan fɛ , Stalin ta fan fɛ , kɛlɛbolo barikama tɛ yen ! An bɛ kɛlɛ kɛ kosɛbɛ nisɔndiya kama mɔgɔw ye! Wa an ka Kuntigi bɛ ni falcon wings ye... A bɛ yeelen di jigiya ma! Nɛgɛbere gosili ye dugujɛ lase an ma!
  Alla bɛ dɔnkili da ka marifa ci. A cɛ ka ɲi tiɲɛ na. A sinw bɛ kɛ ni sanu ye, a sinw bɛ kɛ ni shɔ mɔlenw ye. Nin sungurunnin in ka di dɛ! A ka gɛlɛn ka miiri fɛn dɔ la min bɛ mɔgɔ kabakoya ka tɛmɛ o kan ani min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ ka tɛmɛ o kan. Cɛw bɛ nin Amazon in lajɛ ni culotte finman dɔrɔn ye.
  Npogotiginin kunsigi bilenman in ye Ɛndu duuru gosi ka dɔnkili da ko:
  - Waati bɛna kɛ, sankololafɛnw bɛna yiriwa. Ani anw fɛ, kɛlɛ ye kanuya sanfɛla ye!
  Npogotiginin ye ŋɛɲɛ kɛ tugun. Wa tugun a y"a ka tasuma da wuli cogo kabakoma na ani cogo kabakoma na.
  Komin u ye lafasali barikamaw sɔrɔ, Alimanw ye binkannikɛlanw ni bɔnbɔnw fili kɛlɛ la tugun. Senna-sɔrɔdasi y"u kɔsegin, marifaw ni bɔnbuw bɛ ka bin npogotigininw ka jɔyɔrɔw kan.
  Ani tankiw bɛ baara kɛ ka bɔ yɔrɔ jan. Alena ye yamaruya di ko:
  - Bɛɛ bɛ dogo duguw kɔnɔ !
  Wa ale yɛrɛ bɛ to ka kɔlɔsili kɛ kɛnɛma. Naziw ka marifaciw labɛnni fanga ka bon. Ani bɔnbu faratilenw yɛrɛ. U dɔw bɛ Bìn ni fɛnɲɛnamaw ye i n"a fɔ Yu-488 ani TA-400 kura. Bɔnba minnu girinya ye tɔni kɔnɔntɔn ye, olu bɛ bin, wa u bɛ se ka dugoutw ni kɛlɛbolow tiɲɛ. Alenka filila san fɛ o fiɲɛba fɛ, a sennasanbara jɛlenw ye kabakurunw kulu dɔ gosi ni dimi ye.
  Ne senkɔniw tun jɛnina. Nka n"o tɛ, npogotiginin ka kapitɛni ma jogin. Wa u ye bɔnbu barikamaba dɔ fili, hali a mankan ye ne tulo dimi. Ayi, foyi t"a la min bɛ se ka kɛ diɲɛ kɔnɔ.
  Nka npogotigininw, tiɲɛ na, u bɛ danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ u ka ɲɛnamaya hakɛ fɛ min bɛ keleya. K'a sɔrɔ cɛw bɛ ka sa ka sa!
  Alenka hakili jigira cogo min na kamalennin Julius y"a lamaga. A y'a kɔnɔbara, a senw, a gɛnɛgɛnɛw, a cɛmancɛw ani a disi Susu cogo min na. A ka di cogo min na ka senna-tɛgɛrɛ kɛ kamalennin ni cɛ cɛɲi dɔ fɛ min ye wuluwulu daminɛ kɔsa in na. Nka o kɔfɛ, Julius sara dugout kɔnɔ, a tiɲɛna ni bɔnbu dɔ ye min gosi tigitigi. Wa hali yɔrɔ ɲiginnen si ma to a la.
  Kamalennin in taara ... min ? Ka taa sankolo la, ka taa jahanama la, ka taa ɲinɛni na wa? Nka a kunba ye ko a tɛ dugukolo kan sisan. Wa Alenka dusu kasira kosɛbɛ nin ko in na.
  Ni a tun bɛ se ka nin Hitler kunkolo ta jiribolo dɔ kan. Sɔɔni, kɛlɛ in bɛ senna kabini san saba. Naziw bɛ ka Orenburg dugu minɛ kaban. U ka pinɛw karilen don yɔrɔ jan.
  Alenka tun bɛ danfara don a ka kanuyaba n"a ka kɛwalew fɛ. A ka c"a la, sɔrɔdasi fitininw ani hali sɔrɔdasi fitininw tun ka di a ye. Wa a sababu fɔlɔ la a ye cɛnimusoya daminɛ. A tun ka di Alena ye ni cɛ cɛɲiw y"a farikolo barikama min dege, o tun bɛ maga a la ani ka maga a la. Kɛlɛ waati la, jogoɲumanya nɔgɔyara, wa mɔgɔ si tun tɛ a ɲɛmajɔ kɛrɛnkɛrɛnnenya la k"a ye ko Kɛlɛbolo bilenman dɔ ka sɔrɔdasi dɔ tun bɛ ka ɲɔgɔn sɔrɔ ni cɛw ye.
  Alenka, i n"a fɔ pusi, a tun ka di a ye ka sɔgɔsɔgɔ ni kanuya jira. Wa ale fɛ nin ye nisɔndiyaba ye.
  Nka a kanubaga caman tɛmɛna diɲɛ nata la kaban dɛ! Kɛlɛ ye fɛn namaratɔ ni kojugu ye dɛ. Hali ni cɛw nɔrɔlen tun bɛ Alenka la. Tiɲɛ don, o cɛɲi sugu bɔra n"a ɲɛda, a ja ani a kan bɛɛ ye.
  Wa a ka c"a la, ni muso ka dɔgɔ, a ka c"a la, a cɛ ka ɲi. U duuru filɛ nin ye, u bɛ ka pɛrɛn kabini kɛlɛ daminɛ na - a ka di kosɛbɛ. Npogotigi naani ye blonde ye, kelen ye bilen ye. I n"a fɔ dolow ɲɛ duuru. U ye jahanama caman sɔrɔ, nka u ma deli ka jogin kosɛbɛ. Fo ni sɔgɔsɔgɔninjɛ tun bɛ yen.
  A ka c"a la, fɛn bɛɛ kɛnɛyara Alenka kan, i n"a fɔ wulu kan, wa nɔ si tun tɛ to yen.
  Wa sisan, bɔnbuw bɛ ka bin, marifaw bɛ ka pɛrɛn, nka a t"a janto o la! O la, fɛn bɛɛ bɛ nisɔndiya kosɛbɛ.
  Hali ni a tɛ ... Kɛlɛ tɛ ɲɛnajɛ waati ye. Wa tuma dɔw la, npogotiginin minnu bɛ a ka bataillon kɔnɔ, olu fana bɛ sa. Hali sennasanbara tɛ npogotiginin bolo, o tɛ saya garanti ye. Ani Stalingrad , cɛw ka bataillonw kɔnɔ, tiɲɛ yɛrɛ la, bɛɛ tun bɛ faga tuma caman na.
  Dugu min tun be Volga baji kan, o y"a yɛrɛ datugu ni nɔɔrɔ ye. Kalo wɔɔrɔ kɔnɔ, u ye Hitler ka jamakulu ka binkanniw bali. Alimanw n"u ka satelitiw ye bɔnɛ miliyɔn kelen ɲɔgɔn faga ani ka jogin Stalingrad kɛlɛw la. Tiɲɛ don, mɔgɔ salenw fanba tun ye dunanw ye!
  Fuhrer nana ni sɔrɔdasiw ye ka bɔ Dugukolo fan bɛɛ la ka na Rus'. Hali Ameriki sarala sɔrɔdasi dɔw tun bɛ yen, u fanba bɔra Alemaɲi. Ɛndiyɛnw caman. Ɛndujamana ye jamana ye min kɔnɔ mɔgɔw ka ca, wa Fuhrer ye yamaruya di ko u ka baara kɛ ni cɛw ye kosɛbɛ i n"a fɔ kanon balo. Ani ka Ɛndu musow ta ka don haremw kɔnɔ. Tiɲɛ na, a sɔnna ka muso caman sɔrɔ Reich sabanan na. Pape ye yamaruya di o ma marifa cilen na. Ani egilisi wɛrɛw sɔnna o ma. Fuhrer yɛrɛ y"a ka hakilinaw lajɛ kokura Aryanw ka joli kan. Alemaɲikaw sɔnna, sugandili wɛrɛw kɔfɛ, ka Slawi, Erɔpu, Arabu ani Ɛndu musow sɔrɔ, n"a y"a sɔrɔ farikolo dɛsɛ si t"u la, wa u kɛnɛyara pewu. Furu ni muso nɛrɛmaw tun dagalen don, nka a tun dagalen tɛ ka baara kɛ ni farafin musow ye jatɔyasow la, nka a tun dagalen don ni bangekɔlɔsi fɛɛrɛw dɔrɔn ye. Sugandili kɔfɛ, furu tun bɛ kɛ ni Zapɔn, Tayilandi ani Kore musow ye.
  Nka tuguni, wajibi minnu tun bɛ yen, olu tun ye cɛɲa, kɛnɛma kunnafoniw, kɛnɛya, ani farikolo nafamafɛnw tɛ yen. Sisan, bɔnsɔnw jɔyɔrɔ tun bɛ ka dɔgɔya. Dunanw ka tilayɔrɔba caman bɛ SS kɔnɔ ka tɛmɛ Alemaɲi ta kan. Ani, Wehrmacht falen donna jamana wɛrɛw la. Kolonɛli sɔrɔdasiw bɛɛ tun ye dugudenw ye, nka u ɲɛmɔgɔya tun bɛ Alimanw bolo.
  Fuhrer ye sɔrɔdasiw labɛnni ta ka bɔ Genghis Khan bolo, ka jamanadenw ɲagami ani ka kɛlɛbolo suguya caman sigi sen kan.
  Tiɲɛ don, o cogo suguw la, URSS ye bɔnɛ sɔrɔ dɔɔnin dɔɔnin kɛlɛ la min bɛ wele ko attrition. O halakili fɛɛrɛbɔ in y"an wajibiya ka kɛ fɛnkurabɔlaw ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la. Nka sababu dɔ tun bɛ yen min tun ma deli ka kɛ : Ameriki, a tun sera yɔrɔ min na kaban ka farafinw ni Latin jamanadenw ka lasigidenw ka murutili dabila, o ye baara fanga bonya atomikɛ bɔnbu in kan. Wa n"an y"an to waati dɔ wɛrɛ kɔnɔ, kɛlɛ banbali ni Reich sabanan bɛ se ka kɛ k"a sɔrɔ kɛlɛ bɛ senna ni Ameriki ye.
  Wa yen n"a sɔrɔ Naziw bɛna kɛlɛ kɛ fo u tɛna a fɛ ka kɛlɛ kɛ tugun. Wa o kɔfɛ, Soviyetiki Irisi bɛna kisi.
  Bɔnbɔ ni marifaciba in banna. Wa, binkanni bɛ daminɛ kokura. Dugu jiginna kaban ka kɛ tiɲɛniw ye, so kelen ma to yen min ma tiɲɛ. A fɔ man di nka, jugu in ka jugu kosɛbɛ ani a barika ka bon.
  Npogotigininw bɛ Se dugukolo kan ka sennamɔgɔw kunbɛn minnu bɛ na u ɲɛfɛ ni tasuma ye. Tankiw bɛ ka wuli ka don...
  Alena, a kɛlen kɔ ka Ɛndu in marifa ci, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Ala k' a to fiyentɔw k' u ɲɛw yɛlɛ , k' u kɔw latilen !
  O kɔfɛ, cɛɲi in ye dakun digi. A ye laɲini ta tugun ka nɛgɛso tigɛ . A ye Arabu gosi k"a ka safir ɲɛw manamana. A y"a sennasanbara, kurulen, bugurilama boli ka tɛmɛ kabakurunw kan. Npogotiginin y"a ye ko a bɛ sɔgɔsɔgɔ dɔɔnin. A ye ŋɛɲɛ kɛ. A kɛra ɲɛnajɛ ye ka tɛmɛ fɔlɔ kan. Cɛɲi ye marifa ci tugun .
  Alena ye marifa ci ani a ye nisɔndiya jira. A sera yen. Ka jugu wajibiya a ka jɔ ka nɛnɛ. Juguw ye tasuma segin. A ye grenadew fili ka pɛrɛn.
  O kɔ, fɔɲɔba-sɔrɔdasiw y"u yɛrɛ jira tugun. U tun man ca, nka jet-mobiliw tun bɛ pan minnu tun bɛ misiriw fili kɛnɛma. Naziw ye grenadew ci npogotigininw ka sigiyɔrɔw la. Nka a tun bɛ iko muso sennasanbaraw tun bɛ u tanga dɛsɛ ma. Wa kɛlɛcɛw, minnu tun su ji la marifaciw la, olu ye u yɛrɛ kisi tasuma ma.
  Jugu sennamɔgɔw ka taama jɔra. Naziw y"a ɲini ka sisi bɔ Reds la ni misiriw cili ye.
  Alena y"a dogo o yɔrɔ la ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nka k' a ta taiga la ka taa a bila tubabu kɔgɔjiw la... Kɛlɛbolo bilenman fanga ka bon ni tɔw bɛɛ ye !
  Alla kunsigi bilenman fana y"a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ o yɔrɔ la, wa a y"a yɛrɛ tanga fɛnw ma minnu ye a gosi. Npogotigi cɛɲi hakili jigira cogo min na, k"a sɔrɔ a tun ye kamalennin ye min tun bɛ kɛrɛfɛ, a minɛna ka tugu jalaki dɔ kɔ.
  N hakili bɛ ɲinini na. U ye muso minɛlen in wajibiya ka a ka finiw bɔ. Muso fila minnu tun bɛ ni ganw ye, olu ye sungurunnin nugu, a tulo, a da ye koɲuman, ka a kɔnɔna yɔrɔw lajɛ. O tun ye maloya, maloya, siran , siranfɛn ye cogo min na. U nana n"a ye kasobon kɔnɔ tuma min na, Alla siranna kosɛbɛ ka kɛ kojugukɛla tɔw ka jɛkulu kɔnɔ. Nka kasobon kɔnɔ, npogotigininw tun bɛ yen i n"a fɔ ale, a bɛ se ka fɔ ko u bɛɛ tun ye mɔgɔ degunlenw denw ye. Wa, min ka jugu ni tɔw bɛɛ ye, o ma kɛ tiɲɛ ye.
  Nka a tun ka gɛlɛn ka sigi kasobon kɔnɔ: a tun ka surun, wa garadiw tun bɛ to ka don ka don. U ye ne bugɔ kun fitinin dɔ kosɔn, kun t"a la. A tun ka di garadiw ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la ka npogotigininw senkɔniw gosi ni berew ye. Hali ni nɛnɛ tun bɛ kasobonw kɔnɔ, npogotigininw tun bɛ to sennasanbara la, wa u senw tun bɛ funu ka da a kan u tun bɛ gosi tuma bɛɛ.
  Ɲiniw kɛra balawu wɛrɛ ye. U tun bɛ kɛ siɲɛ caman tile kɔnɔ wa a tun bɛ dimi kosɛbɛ, a tun man di ani a tun bɛ mɔgɔ maloya.
  U tun bɛ n balo dɔɔnin dɔɔnin ani ka n bugɔ taamaw senfɛ. Alla ye kalo wɔɔrɔ kɛ kasobon kɔfɛ tuma bɛɛ ka majigin, ka mɔgɔw tɔɔrɔ, ka bugɔ ani ka maloya ɲininiw kɛ. Wa o kɔfɛ, Beria ka fanga kɔrɔ, u y"a bila denmisɛnw ka baarakɛyɔrɔ dɔ la. Hali ni kɔrɔbɔli ma kɛ.
  Alla tun bɛ baara kɛ yen k"a ta sɔgɔma duuru la fo wula fɛ ni sunguru tɔw ye. Fo ka se kɛlɛ daminɛ ma. Wa, sunguru kɔrɔba kunsigi bilenman bolila ka taa ɲɛfɛ. N sera k"o kɛ ni npogotigi tan ni fila wɛrɛw ye.
  A ka sɔrɔdasi baara daminɛna. Nka kɛlɛ waati la, jinɛ kunsigi bilenman tun bɛ a yɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ ka tɛmɛ baarakɛlaw ka sigiyɔrɔ kan. Kaso kaso ni boli ɲangili tun bɛ a kan hali bi. Nka Alla min tun ye yamaruya fila sɔrɔ kaban, o ma maga a la.
  Npogotiginin ye fɛn caman sɔrɔ koloni kɔnɔ. Kanuya fana sen bɛ o la. Cɛdenw tun sigilen bɛ u sigiɲɔgɔn ka barakɛyɔrɔ dɔ la, wa hali ni dankarili tun bɛ yen, u ye sira minɛ ka taa npogotigininw fɛ. Wa u fana tun b"a fɛ ka ko dagalen dɔn . Alla, a kɛra cogo o cogo, a diyara a ye o yɔrɔnin bɛɛ. Npogotiginin kunsigi bilenman funteniman ye jurumu diyabɔ.
  Nka, a fana ma hɛrɛ sɔrɔ kɛlɛ la. Tuma bɛɛ, cɛnimusoya kɛlen kɔ, cɛ walima kamalennin dɔ bɛ sa kɛlɛ la. A kɛra i n"a fɔ danga sugu dɔ tun bɛ kunsigi bilenman in na. Ka fara o kan, k"a sɔrɔ danfara si ma kɛ o la. O la, hali n"a cɛ ka ɲi, tɔgɔ jugu dɔ jɛnsɛnna Alla la, cɛw y"a daminɛ k"u yɛrɛ tanga a ma.
  Jinɛ kunsigi bilenman in tɔɔrɔla cɛw ka jateminɛbaliya fɛ. Wa a ye nisɔndiya sɔrɔ cɛw fagali la. A ye marifa ci jugu la tugun, ka sɔgɔsɔgɔ i n'a fɔ waraba.
  Alla ye marifa ci cɛ nɛrɛma in na, a hakili la, a y"a miiri ko a bɛ jɔnya la. A tun ka di ka ɲɛnajɛ kɛ ni o cɛ jan ni cɛ cɛɲi sugu ye. A ka c"a la, a ka ca a la , kunsigi bilenman bɛ jɔyɔrɔba ta ni cɛ ye . Muso barikaman don ani a cɛsirilen don. K"a fɔ ko cɛ bɛna faga kɔfɛ do? O la sa, mun, a bɛ fɛn suguya caman kanu!
  Hɛrɛ waati la, Komsomol npogotigininw tun bɛna ɲangi kosɛbɛ jatɔya kosɔn, nka kɛlɛ waati la, jogoɲumanya kɛra hɔrɔnya ye kosɛbɛ. A bɛ iko o ye saya gɛrɛgɛrɛ kɔlɔlɔ ye, tuma min na baarakɛda kɛrɛnkɛrɛnnen bɛ a ɲɛ da jatɔya kan.
  Tuma dɔw la, Alla tun bɛ maloya a ka jatɔya kosɔn. Ni a yɛrɛ ma sutura don ni ɲɛmajɔ ye k"a sin kɛnɛmanw lamaga. Ne hakili jigira Mariyama la, diinɛ sunguru min tun ye npogotiginin ye hali bi. Hali n"a y"a sɔrɔ, n"a sɔrɔla ale de ye musoya ni cɛɲi ye ka tɛmɛ mɔgɔ duuru tɔw bɛɛ kan. K"a fɔ tigitigi, a bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ n"a ka mɛlɛkɛ jalakibaliya ye.
  Nka, Maria bɛ tiɲɛ fɔ kosɛbɛ, n"a sɔrɔ a yɛrɛ ye kabako ye a ka marifaci la. A ye Arabu fila gosi cogo min na tigitigi ni marifa kelen ye, o ye nin ye. Wa a bɛ nisɔndiya jalakibali la, a ko:
  - Matigi ka yafa n ma, nka n bɛ baara kɛ n Faso ye !
  Maria cɛ ka ɲi kosɛbɛ. A maloyara dɔɔnin ko a ka kan ka kɛlɛ kɛ bikini dɔrɔn kɔnɔ. Nka a bɛ mɔgɔ tanga dɛsɛ ma. O jirala walew fɛ. Maria ye kɛlɛ daminɛ k"a sɔrɔ a tun ye sunguru ye. A kɔrɔla san saba kɔnɔ, nka hali bi a bɛ iko a nɔgɔlen don, a tɛ npogotigi ye, wa a janya bɛ cogo la npogotiginin fɛ. Naani tɔw janya ka bon ani u farikolo ka bon, wa Matryona ye misi ye, hali ni a barika ka bon kosɛbɛ.
  Maria ye marifa ci ani a hakili bɛ Seryozhka la. Cɛden faantan. Ne minɛna. Wa o ka jugu ni saya ye. O la sa, fɔlɔ, a tun bɛna tɔɔrɔ, o kɔfɛ, a tun bɛna faga. Wa, a ma dɔn mɔgɔ wɛrɛw bɛna min kɛ o ko la.
  Maria ye marifa ci, ka wuli a gɛnɛgɛnɛ kan, ka marifa ci. Ɛndu min fagara, o y"a yɛrɛ kɔrɔta ka joli jibɔyɔrɔ dɔ bɔ. Sanu kunsigi cɛɲi ko:
  - Eh ... ala caman b' i bolo , nka sankolo tɛ !
  Maria nailed again , a ye a gosi ka dɔnkili da:
  - Aw ni ce alijinɛ tununnen in na. Anw ta tɛ, an denw ta tɛ, an mamadenw ta tɛ. Nka u bɛna dege dɔrɔn nanbara mankanw na!
  Maria ye marifa ci, ka Nazi jɛɲɔgɔnw faga minnu tun bɛ taa ɲɛ, ani ka dɔnkili da ko:
  - An ye bolifɛn boli, ka bolifɛn boli, ka bolifɛn - kabini waati jan an... Sira min bɛ bɔ gɛlɛya la ka taa gɛlɛya la, ka bɔ kɛlɛ la ka taa kɛlɛ la ! An ye mobili boli, ka bolifɛn boli, ka bolifɛn ta - kabini waati jan an ... Jɛkulu ka bajiw, kɛlɛ jolilen, bɛ woyo ! Kɛlɛ jolilen don!
  Wa sungurunnin b"a yɛrɛ digi ka taa a fɛ duguma. Wa Warabilenw bɛ ka wuli ka taa ɲɛfɛ kaban. Alemaɲi ka pankurunw bɛ mankan bɔ ani u ka bariliw bɛ yɛrɛyɛrɛ.
  Maria kasilen don ani a y"a fɔ ko:
  - A filɛ nin ye , saya bɛ lamaga !
  Npogotiginin dɔ min kunsigi ye sanulama ye, o ye marifa ci sɔrɔdasi dɔ la, min tun bɛ ka wuluwulu ka taa sɔrɔdasi bilenmanw jɔyɔrɔw la ni marifa ye, ɲɛnayelifɛn dɔ tun sirilen bɛ min na.
  N y"a kɔlɔsi cogo min na joli jibɔyɔrɔ dɔ bɛ ka fiyɛ ka bɔ jugu joginlen fagalen kun na.
  Maria ye tweet kɛ ko:
  - Sniper... I ye fili kɛ !
  Alla y"a fɔ ni kanba ye ko:
  -I kana kiri tigɛ i ka finiw fɛ n"i t"a fɛ k"i senw kɔrɔta !
  Maria y"a senw lamaga minnu tun cɛ ka ɲi, minnu tun jɛlen don, minnu tun ye ɲɛgɛn ye. N y"a miiri ko kamalennin min ɲɛda bɛ i n"a fɔ wuluwulu, o tun bɛ ka a bolokɔnincinin boli a senkɔni kan. N"a sɔrɔ o bɛna diya cogo di.
  Nka o kɔfɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  - n bɛna se sɔrɔ bɛɛ kan !
  Alla, ale yɛrɛ tun ye dannabali ye ani min tun ye mɔgɔ fariman ye, o y"a fɔ ni tulonko ye ko:
  - Wa ni Ala ma dɛmɛ ?
  Maria , a ye marifa ci, a y"a jaabi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Ayi, ni Ala ka dɛmɛ ye !
  Alla y"a ɲinw wuli minnu bɛ i n"a fɔ perle, k"a kɔlɔsi ko:
  - Nka i ka Ala ye kalan kɛ : - N'i ye i kininbolo da gosi, i kininbolo da !
  Maria ma jaabi di o yɔrɔnin bɛɛ. A ye marifa fila wɛrɛ ci, ka fasisiw ka marifatigiw tigɛ. A y'a fɔ ni dususuma ye ko:
  - Nka i ka kan ka min kɛ i gosili kɔfɛ i kininbolo da la - Ala Yesu t'a fɔ. Ani, Naziw ye bɔnɛ caman kɛ an ka mɔgɔw la!
  Alla ye grenade dɔ fili n"a sennasanbara ye, ka buguri kulu bɛɛ kɔrɔta, ka pɛrɛn:
  - Berlin bɛ ɲini ka kɛ an fanga la ... Jumafɛnw fɛ an bɛ Reichstag dangalen ye ! Hɛrɛ ni nisɔndiya bɛna kɛ dugukolo bɛɛ kan ... N b"o fɔ aw ye n ka poyi kɔnɔ !
  Ani, kunsigi bilenman ye pɛrɛn di, ka Naziw ka layini bɛɛ tigɛ. O kɔ, a ye grenade gosi tugun.
  A ye sunguru barikama ye . Kanpaɲi kɔnɔ, a wajibiyara ka kabakurunw lamaga k"a ta sɔgɔma fo wula fɛ, wa Alla kɛra superman sɛbɛ ye. A ye grenade fili ka tɛmɛ a senw kan ka tɛmɛ a bolow kan.
  o kunsigi bilenman ye k"a sennasanbara jɛlenw boli kɔɔri kan walima nɛnɛ kan. A diyara a ye kosɛbɛ...
  Allah y'a ta k'a kari:
  - Nka diyanyeko wɛrɛ bɛ ne la ... Nin ye fanga ye, fanga dɔrɔn de don !
  Jinɛ kunsigi bilenman ye bɔgɔdaga dɔ ci, ka Krautw n"u ka dɛmɛbagaw faga marifa la , ka pɛrɛn:
  - Mako tɛ sanu ni wari la ! Wa a ka kan ka kɛ ne ɲɛkɔrɔ ... Mɔgɔw tun bɛ u gɛnɛgɛnɛ kan, mɔgɔw tun bɛ u gɛnɛgɛnɛ kan, dugukolo fan bɛɛ la!
  Jugu senna-sɔrɔdasiw y"u jɔ. Tankiw taara ɲɛ ka taa a fɛ. Mobili girinmanw "Lev", "Mouse", "E"-100, "Tiger"-2 ye marifa ci. Panther 2 fana tun bɛ ka caya. Jiginnaw jeni ka sɔgɔsɔgɔ, sisi saw wulila ka taa san fɛ.
  Npogotiginin dɔ y"a senw dɔnkili da. A kulela ani ka marifa ci ni pɛrɛn janw ye . Cɛɲi wɛrɛ y"a ka bra tigɛ ni bɔgɔdaga dɔ ye. Kɛlɛcɛ sinw bɔra kɛnɛ kan ani a ɲɛ bilenna. Npogotiginin ɲɛda kɛra bilenman ye.
  Maus, n"o ye Alemaɲi ka pankurun girinmanba ye, o tun bɛ ka gosi ka bɔ a ka marifaw la. A ye fɛn o fɛn tiɲɛ a ka sira kan.
  Nka kɛlɛcɛw ye u yɛrɛ pan ka segin waati kɔnɔ. U ye agile ye ten. Alla ye grenade dɔ fili Mouse ma. Alemaɲi ka marifatigi dɔ makun.
  Kunsigi bilenman y"a ta ka dɔnkili da ni kɔnɔnajɛya ye:
  - A to tankiw blindéw ka boli cogo nɔgɔlen na ka tɛmɛn jidagayɔrɔw fɛ...
  O kɔfɛ, sungurunnin ye grenade dɔ fili tugun n"a sennasanbara ye, ka Sosɛti marifa wɛrɛ gosi, k"a barika kari. O kɔfɛ, Allah bɛ pɛrɛn ko:
  - Ne ye saya ala ye, Hitler bɛ siran min ɲɛ !
  Alemaɲi ka pankurunba jɔra. Ka fara marifaw bɔnɛni kan, pankurunw bɔnɛna u ka dannaya la. Wa "Sogo" y"a daminɛ ka marifa ci ka bɔ barili surun dɔ la, k"a daminɛ ka tiɲɛniw baara. O yɔrɔ dɔ ye Alla gosi a senkɔni na, ka npogotiginin senkɔni kurulen cɛɲi jeni.
  Cɛɲi y"a ta k"a dɔnkili da ko:
  - fagalikɛla bɛ ka n senw jeni , kasi bɛ mɛn !
  Ni marifa ye min laɲini ka ɲi, Maria ye Soso ka ɲɛnayeli kari. Wa, o tanki belebeleba in ye boli ka taa ani a y"a daminɛ ka wuli. A jɛlen don yɔrɔ min na nɛgɛ tɔni kɛmɛ fila ɲɔgɔn bɛna sennatan fiyentɔya la. Dɔrɔn segin ka kisi gɛlɛya wɛrɛw ma.
  O kɔ, "Lev"-2 nana baara la. Masina dɔ min ka bon kosɛbɛ, o b"a ɲini ka yɔrɔ bɛɛ gosi a yɛrɛ ɲɛfɛ ni milimɛtɛrɛ 150 kanon tasuma ye. Npogotigininw b"u nugu kɔrɔta fasisiw la k"a jaabi.
  Maria ye grenade dɔ fili n"a sen sɔgɔlen ye. Sisan tɛ se tanki ma, nka a bɛ sennamɔgɔw gosi. Farafinna dɔ yɛrɛ y"a kunkolo tigɛ. A y"a yɛrɛ firifiri a ka kasɛti kɔnɔ ani a y"a yɛrɛ bin biriki kan.
  Npogotiginin sanulama ko :
  - Fɛn bɛɛ bɛ kɛ ka kɛɲɛ ni Ala sago ye ... Hali filiw !
  Alla ye dɔnkili da ni dusu ye k"a jaabi ko:
  - Fɛn o fɛn bɛ diɲɛ kɔnɔ, o bɛɛ bɛ bɔ sankolo sanfɛyɔrɔw de la. Nka ɲɛw ka tiɲɛni, nka ɲɛw ka tiɲɛni, o bɛ bɔ anw dɔrɔn de la!
  Maria ye marifa ci tugun. A ye "Lev" ka ɲɛnayeli kari ani k"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Wa Ala bɛ tiɲɛni di !
  Alla y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan k"a sennasanbara gosi galasi karilen kan. A tun ka di ne ye cogo min na ni fɛn nɔgɔlen dɔ ye ne senkɔni jɛlen sɔgɔ. A ye pɛrɛn ko:
  - Fɛn bɛɛ la i mago bɛ seko ni dɔnko, gɛlɛya, degeliw la - n'o tɛ nɛɛma tɛna kɛ !
  Maria ye marifa ci fasisi la ni ɲɛda tiɲɛnen ye kɔnɔbara la, ka dɔnkili da ko:
  - Wa Krautw fɛ, nɛɛma ye ka fari tigɛ ka bɔ kungolo la ! Ani ka a ɲimi, ka a ɲimi, ka a ɲimi, k"a ko ka jigin ni wulu sumalen ye!
  Alla ye ɲɛda kɛ, ka marifa ci ... A y"a kunkolo wuli ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Alaɲɛsiranbali kuma don dɛ !
  Maria ɲɛda kɛra jɛman ye ani a ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Ala, yafa ne ma, jurumukɛla !
  Alla ye ŋɛɲɛ kɛ. A tun ye sungurunnin ye min tun be mɔgɔw sɔsɔ. Wa denmisɛnw ka baarakɛyɔrɔ la, a ye minnu barika ka dɔgɔ n"a ye, a ye olu bugɔ. mun na , kunsigi bilenman ye maloyabali ye . Wa Alla tun b"a fɛ ka Maria sama a kunsigi sanuman fɛ. Wa a tɛ kɛ ni bolow ye, ni senw ye.
  Ani Alla y"a sennasanbara janya ka se kerecɛn sungurunnin kunsigi buluw ma, a y"a bolokɔnincininw minɛ dɔrɔn, a y"a sama.
  Maria kulela ani, a y"a kɔ tigɛli daminɛ, a ko:
  -I ye diɲɛnatigɛla ye wa?
  Alla y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - O la Ala ye muɲuli kɛ ka ci bila i ma !
  Maria y"a bolokɔnincinin wuli:
  - Kana Ala tɔgɔ tiɲɛ, npogotigi !
  Alla ye jaabi di ka dɔnkili da ko:
  - Wa Ala bɛ ŋɛɲɛ fɛ tugun , ne bɛ mun hami bɛɛ la , ani i b' i janto ne la !
  Maria y"a kunkolo wuli k"a fɔ ko:
  - I bɛ faratiw ta don o don. Wa o waati kelen na, miniti kelen o kɔfɛ, n"i ye sababu sɔrɔ ka taa jahanama na, i bɛ kɛ mɔgɔ ye min tɛ bonya da i kan ani ka kuma juguw fɔ!
  Kunsigi bilenman ye ɲɛda sɔgɔsɔgɔ. A ye galasi dɔ minɛ n"a senkɔni gansanw ye k"a fili a da kɔnɔ. N y'a minɛ ni n kan ye. A ye galasi ɲimi, k"a sɔrɔ a ma miiri siɲɛ fila, a ye dɔlɔ min, k"a fɔ ko:
  - Jahannama tɛna an minɛ !
  Maria, k"a ɲɛw wuli ni fanga ye, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - I tɛna taa yɔrɔ si ! Tasuma wulu!
  Alla y"a ɲɛw emerald dɔrɔn de wuli k"a jaabi. A ye grenade fili Naziw ma, k'a fɔ ko:
  - K'a sɔrɔ kɛlɛ bɛ sen na , an ka ɲinɛ an ka danfara kɔ !
  Maria y"a fɔ ka bɔ a nɔ na ko:
  - Ala ta ye Ala ta ye , seza ta ye Sezari ta ye !
  Alla ye 'yɔrɔ jan Di k'a Fàra a kan ko:
  - Wa Hitler ye jinɛ ye !
  Maria ye marifa ci, ka mɔgɔ damadɔ wɛrɛw gosi ani ka miiri. Mɔgɔ bɛ se ka se cogo di ka se jogoɲumanya dɔgɔyali ma i n"a fɔ Hitler sera cogo min na? Wara sugu jumɛn bɛ hadamaden cogo la? O fangatigi jolilen, hadamadenw ma min dɔn kabini Hadama ni Hawa ka waati. Ani o waati kelen na, ɲɛnajɛba min ka bon kosɛbɛ . N"a sɔrɔ hali setigi min ye hɛrɛ sɔrɔ ani min ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ hadamadenw ka tariku bɛɛ kɔnɔ.
  Nka Irisi kɛra nut gɛlɛn ye ka kari fasisiw fɛ. Kɛlɛ min bɛ kɛ kɔrɔn fɛ, o bɛna don a san naaninan na sɔɔni. Ɔwɔ, Naziw bɛ ka taa ɲɛ. A tɛ teliya kojugu, nka a dalen bɛ a yɛrɛ la. Nɛnɛ waati dɔrɔn de la, Kɛlɛbolo bilenman sera ka Krautw sɔgɔ dɔɔnin. Wa sisan, jugu bɛ ka binkanni kɛ tugun.
  Npogotiginin ye marifa ci tigitigi . Komin a ka ɲɛnayeli bɔnɛnen don, Lev tanki y"a yɛrɛ wuli tugun k"a daminɛ ka taa. Ani "Panther"-2... Tanki min ka barika ka jan ani a ka bon ani a ka tourelle min ka dɔgɔ kosɛbɛ.
  Masina min bɛ baara kɛ kosɛbɛ. O min ye mastodon bɛɛ lajɛlen gosi. Yan, Alla y"a yɛrɛ danfara Bɔ a kɛtɔ ka grenadew fili n"a senw ye minnu bɛ mɔgɔ lafili ani ka barili tiɲɛ.
  Jinɛ kunsigi bilenman y"a ɲɛw wuli kɔgɔji kulɛri la k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - n b' u nugu kari !
  Alemaɲi min da karilen don, o bɛ wuli. Tracks bɛ ka yɛrɛyɛrɛ i n"a fɔ masin nimble. Ɔwɔ, npogotigininw ye fɛɛrɛ nɔgɔmanw ni nafamaw labɛn. Aw bɛ bariliw gosi , ka barili kari ni grenadew ye ni kɛlɛkɛminɛnw tɛ se ka sɔrɔ.
  Ani Maria min laɲini ka ɲi, o bɛ marifa ci ka ɲɛ, i n"a fɔ tiɲɛ na, a ye Robin Hood denmuso denmuso ye. Wa cɛɲi kunsigi sanulama bɛ pɛrɛn ko:
  - Hadamadenw ka laɲiniw dalilu kɔnɔ , .
  Walasa ka sankolo jɔ Dugukolo kan...
  Hitler jiginna fasisiw sira kan - .
  Alabatoso jɔra Sitanɛ nɔgɔlen fɛ !
  Wa a bɛ marifa ci i n"a fɔ mɔgɔ halakili senuma lakika. A sen jɛlen, min sɔgɔlen don, o bɛ gilasi sɔgɔlen dɔ fili, ka Arabu gosi a ɲɛda cɛmancɛ yɛrɛ la. Wa kungo denkɛ, n"a bɛ marifa cilen sama ni hakilijagabɔ ye, k"a jɛɲɔgɔn tan ni fila tigɛ.
  Alla y"a jira ni sɔn ye ko:
  - Wa i bɛ kalan kɛ joona ! Ani i bɛ taa ɲɛ i ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ!
  Kɛlɛcɛ kunsigi bilenman fana ye galasi dɔ fili n"a bolokɔnincininw ye, ka farafinna in gosi a ɲɛ na. A pɛrɛnna, ka bin grenade kulu dɔ kan. Ani kɛlɛcɛ tan ni fila wɛrɛw wulila ka taa san fɛ, walima ka taa jahanama na, i n"a fɔ ko in y"a latigɛ cogo min na!
  Alla ye tweet kɛ ko:
  - Jahannama bɛna kɛ yɔrɔ jugu ye mɔgɔ minnu ye datugulan tigɛ. Wa sunguru senuma npan ye juguw tigɛ!
  Jinɛ kunsigi bilenman ye a kɔsegin ka sɔgɔsɔgɔ.
  - Kaburu dɔ bɛna kɛ aw ye , min dilannen don ni buguri dɔrɔn ye , ka fɔli kɛ dusukasi la !
  Maria ye grenade dɔ fili o yɔrɔnin bɛɛ ni a sen fila ye, ka E-100 pankurun siranninba in barajuru tiɲɛ, ka pɛrɛn:
  - Matigi Krisita nɔɔrɔ kama !
  Kɛlɛ tora senna. Naziw tun bɛ ka halakili ni jɔnya sira kura ɲini. Soviyetiki jamana barika ka bon kojugu, wa a man nɔgɔn ten ka diɲɛ minɛ. Nka, k"a sɔrɔ dɔnnikɛla suguya caman tun bɛ yen, jɔnw fana sen bɛ o la, fasisiw, jɛkulu min ɲɔgɔn tɛ yen, o ye marifa kuraw da, minnu ka jugu kosɛbɛ. Fɛn min tun tɛ ye fɔlɔ.
  U dɔ ye disko ye minnu ka panni cogoya ɲɔgɔn tɛ, u bɛ taa teliya la, wa o waati kelen na, u tɛ se ka tiɲɛ.
  Diɲɛ dɔnnikɛla ɲumanw ye marifa dɔ misali di min ɲɔgɔn tɛ yen. Fɛn min ka kan ka fanga di diɲɛ ma, ani don nataw la, ka sira dabɔ galasiw ka se sɔrɔli kama.
  Wa sisan, baro dɔ yiriwara.
  Nka dɔnnikɛlaw ye baro in Tɛmɛ. Schauberger y"a daminɛ ka kunnafoni nafama dɔw ɲɛfɔ o minɛn in kan:
  - Kuran hakilina yɛrɛ ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ ɛlektrɔnikiw ka lamagacogo sigilen dɔrɔn kan. Nka a filɛ nin ye, ni foro in ɲɛsinnen bɛ 'yɔrɔ la min bɛ 'yɔrɔ la min bɛ 'yɔrɔ la, a bɛ Se ka ɛlektrɔnikiw sankaba ni nucleus (nucleus) minnu bɛ ɲɔgɔn Dòn minnu Bɔra ɛlektrɔni-yɔrɔ la ni teliyaba ye. O kɔrɔ ye ko ni kurunba bɛ woyo jirisun fitinin dɔ fɛ, nka ni teliyaba ye, ionize (ionize) bɛ Kɛ a yɛrɛ ma.
  Wa i n"a fɔ ni nukiliw bɛ ɲɔgɔn Dòn kungo teliya la cogo min na, u farali taabolo bɛ Kɛ. Walima min ka nɔgɔn, o ye ko nukili bɛ pɛrɛn ni ɛlektrɔniki hɔrɔn jatebaliya ye, minnu bɛ kuran Bɔ.
  O kɔrɔ ye ko batiri fitinin min bɛ ni kuran suguya kɛrɛnkɛrɛnnen ye, walima kuran min bɛ i n"a fɔ bololanɛgɛ fitinin sanpɛrɛn, o bɛ kuran kɛrɛnkɛrɛnnen camanba lase, k"a sababu kɛ thermonucléaire fusion contrôlé ye ni ji ye.
  O kɔrɔ ye ko o motɛri sugu bɛ se ka kɛ kuran sɛnɛyɔrɔ banbali ye. Batiri bɛ bolokuru fitininw ka sanpɛrɛn kuran di, wa a yɛrɛ bɛ charge (sara) kokura ni kuran ye min bɛ sɔrɔ ka bɔ thermonucléaire fusion contrôlé la ji la. I n"a fɔ lamaga-lamagali banbali masin, hali ni fanga min bɛ a kɔnɔ, o bɛ Sɔrɔ ni nucleus (nucleus) kɔnɔna-yɔrɔ-ko caman tigɛli ye ka Kɛ fɛn ye min bɛ Se ka Kɛ kosɛbɛ, min bɛ Se ka Ye mɔgɔw fɛ.
  Belonzi ye a ɲɛda biri k"a ɲɛda siri:
  - Fanga min bɛ bɔ kuran fɛ i n"a fɔ bololanɛgɛ mikroskɔpiki sanpɛrɛn ? A mankan ka di. Nka tiɲɛ tɛ kɛ kabako ye tuma bɛɛ. N"a sɔrɔ i y"a mɛn ko a bɛ iko u bɛ ka nukliyɛri fusion reacteurs (nukliyɛri fusion reacteurs) dilan. U b"a fɛ fana ka fanga sɔrɔ uraniyɔmu nukiliw farali la. A dalen b"a la ko ni atomiw kɔnɔ jɛɲɔgɔnyaw tiɲɛna, porotɔnw ni nitrɔni bɛna jɛnsɛn fan bɛɛ fɛ teliya la ka tɛmɛ bɔnbu binkanni kan. N"a sɔrɔ o don, nka kun dɔw la u tɛ se ka reactor ni bɔnbu yɛrɛ dilan. Wa i b"a miiri ko nin ye idɔrɔzi ta ni kuran sɛrɛkili ye, i n"a fɔ ka pɔmutɛri sɔgɔ ni foroko ye, ka sɔrɔ k"a don i da la. Ka fara o kan, fɛn dɔ bɛ se ka kɛ min ni tɔw tɛ kelen ye fewu. Mun na ɛlektrɔniki minnu ɲɛsinnen don kɛrɛnkɛrɛnnenya la, olu bɛna bɔ, walima nukiliw ka ɲɔgɔnkanu bɛna kɛ sababu ye ka ɲɔgɔn sɔrɔ caman na? Jigiya caman, nka jo sɔrɔli dɔɔnin.
  Schauberger y"a jaabi ko:
  - Jotigiya ko la ? Ni ɛlektrɔniki bɔgɔlanw tɛ yen, o tuma na foyi tɛ nukiliw bali ka ɲɔgɔn Dòn n"u bɛ ɲɔgɔn Dòn. Wa foro in binni bɛ o lamaga sugu in Dɔgɔya, wa a bɛ sira Di fana fanga bɔlen ma.
  Ni hidrɔzɛni nukiliw yɛrɛ farali taabolo bɛ Se ka Kɛ, wa an b"o Ye an ka Tle misali la, o tuma na, o ɲɔgɔnna dɔ, n"a hakɛ fitinin dɔrɔn, o bɛ Kɛ yan fana.
  Ka Fàra o kan, Tle kan o taabolo in fana bɛ Se ka Kɔrɔsi, nka, a ka c"a la, an tɛ Se ka paramɛtɛrɛw Yɛlɛma yen fɔlɔ.
  Wa yan, ji kan, Tle fitinin dɔ bɛ yen, min bɛ kuran fanga Di. Ka fara o kan, a bɛ Se ka Yɛlɛma o yɔrɔnin bɛɛ ka Kɛ ɛlektrɔniki ni foton ye nukliyɛri waleyali waati. A bɛ se ka fɔ ko danfara si tɛ u ni ɲɔgɔn cɛ. Wa an b"a fɛ ka min sɔrɔ o sababu la - motɛri walima bɔnbu - o bɛ bɔ an ka miiri dɔrɔn de la. Ka fara o kan, laala an bɛna na ni fɛn ye min ka nɛnɛ waati tɛmɛnen kɔfɛ.
  Belonzi ye ɲininkali kɛ ko:
  - Ayiwa, an k"a fɔ ko ninnu bɛɛ ye porozɛw dɔrɔn de ye ani hali labɛnw sisan. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, aw k"a ɲini ka bololanɛgɛ belebeleba dɔ lasegin, min bɛ bɔ a yɛrɛ la, wa aw kana o sanpɛrɛn miliyɔn kelen dɔrɔn bɔ.
  Schauberger sɔnna a ma ko:
  - Ɔwɔ, gɛlɛya b'an na nin ko in na. Nka a tɛ ɲɛnabɔbali ye i n' a fɔ a bɛ i n' a fɔ a ɲɛ fɔlɔ la . Wa a filanan, fɛɛrɛ wɛrɛw bɛ yen minnu bɛ se ka kɛ, minnu tɛ layidu ta ten, nka u bɛ layidu ta fana. An bɛ tugu u kɔ.
  Belonzi y"a kunkolo wuli, Italika y"a daminɛ ka kuma a yɛrɛ ye:
  - Kabini fɔlɔ, Reich sabanan ka aerodinamiki dɔnnikɛlaw ye Coanda effect waleyali ta kosɛbɛ walasa ka minɛn in kɔrɔta fanga da. Alimanjamana na, aerodynamique yeelenbɔlaw tun bɛ yen, ani jatebɔla ŋanaw tun bɛ yen. O kumasen tɛ kelen ye. O nɔ tɛ kɔrɔta fanga nɔ ye, nka jet min bɛ nɔrɔ a yɔrɔ la min bɛ jɛgɛn. I tɛna wuli ka taa ɲɛ ni nin ye. Aw mago bɛ traction (walima wing) la. Ka fara o kan, ni a sanfɛla kurulen don (ka jet wuli ka jigin ani ka wuli), o nɔ bɛ baara kɛ jet laminɛri dɔrɔn de la. Gazi turbine motɛri ka jet ma bɛn o ma. A ka kan ka lamini . Olu ye fanga bɔnɛba ye.
  Schauberger , a kɛlen kɔ ka sketch dɔ kɛ ja in kan, a ye hakilinata latilen:
  - A tɛ o belebeleba ye. Ni misali la , . lamination tɛ o cogo la primitive ye. A yɛrɛ bɛ se ka dɔ fara a samali nafa kan kosɛbɛ.
  Belonzi y"a jira cogo la min bɛ bɛn hakili ma kosɛbɛ:
  - A bɛ bɔ i bɛ fanga vektɔri kɛ fɛn min na, ani a bɛna nɔ bila sigida ka kɛlɛli la cogo min na. Wa, a dɔw la, fɛn dɔ bɛ kɛ tiɲɛ na ka kɛ wuluwulu ɲɛfɛ.
  Schauberger y"a kɔlɔsi ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  - Nka anw dɔrɔn tɛ baara kɛ nin porozɛ ninnu na.
  Belonzi ye teliya k'a ka dɔnniya jira:
  Ɔwɔ, u tun bɛ yen, Schriever - Habermol disiki ( Schriever , Habermol ) .
  O minɛn in bɛ jate diɲɛ kɔnɔ awiyɔn fɔlɔ ye min bɛ wuli jɔlen na. O prototype fɔlɔ, n"o ye "wotoro ye min bɛ ni wulu ye," o kɔrɔbɔra Prague kɛrɛfɛ kabini san 1941 Feburuyekalo la . Piston motɛriw tun b"a la ani Walther jilama rocket motɛri.
  Generalissimo ka bɔ dilanbagaw la Schauberger , teliya la, i n"a fɔ a bɛ siran ko a bɛna tigɛ, a y"a fara a kan:
  - A dilanni tun bɛ i n"a fɔ bisikili wotoro. Bolo belebele dɔ tun bɛ wuli ka kabini lamini, o spokew jɔyɔrɔ tun bɛ kɛ ni bɔgɔlanw ye minnu bɛ se ka ladilan. U tun bɛ se ka bila yɔrɔw la minnu ka kan ka kɛ walasa ka wuli jɛgɛma ni jɔlen fila bɛɛ la. Piloti jɔlen tun bɛ i n"a fɔ awiyɔn basigilen kɔnɔ, o kɔfɛ, a jɔyɔrɔ jiginna ka kɛ a bɛ ɲini ka sigi. O minɛn in nafa fɔlɔ tun ye yɛrɛyɛrɛba ye min bɛ sɔrɔ rotor balanbaliya fɛ. A ɲinini min kɛra ka kɛnɛma dawolo girinya, o ma na ni nɔ ɲininenw ye, wa o hakilina in bilala ka taa "aviyɔn jɔlen ," walima V-7 (V-7) nɔfɛ, min bɛ ka labɛn ka kɛ "Weapons of Vengeance" dɔ ye. porogaramu min tɔgɔ ye ko VergeltungsWaffen .
  Wa Belonzi fana ma tɛmɛn sababu kan k"a yɛrɛ jira ko a ye fɛn bɛɛ dɔnbaga ye:
  - O fana bɛ yen min bɛ Weele ko "Flying Pancake" Zimmerman fɛ .
  a kɔrɔbɔra san 1942-43 la Peenemunde kalanso la . A tun bɛ ni Jumo-004B gazi turbine motɛriw ye. A ye teliya jɛgɛlen Sɔrɔ min bɛ Taa kilomɛtɛrɛ 750 ɲɔgɔn na lɛrɛ kɔnɔ ani a ye sariyasunba ɲuman Jira, jigin teliya ye kilomɛtɛrɛ 60 ye lɛrɛ kɔnɔ.
  . SABABU No. 12.
   Schauberger y"a fɔ ni dusukasi ye dɔɔnin ko:
  - N b'o Dɔn. Ne ye o kabako sugu ye kaban. O minɛn in, i n"a fɔ n bɛ se k"a fɔ aw ye cogo min na, a tun bɛ i n"a fɔ basikɛti min jiginna, a cɛmancɛ tun ye mɛtɛrɛ 5-6 ye A tun bɛ lamini na, wa a tun bɛ ni kabini jɛlen ye min bɛ i n"a fɔ ɲɛjibɔ. Dugukolo kan a y"a lafiɲɛ lastikuw misɛnninw kan. Walasa ka wuli ani ka pan tilennen na, a ka c"a la, a tun bɛ baara kɛ ni fiɲɛbɔlanw ye minnu bɛ kɔrɔsi. K"a sababu kɛ gazi turbine motɛriw ka wulicogo tun tɛ se ka labɛn ka ɲɛ , walima kun wɛrɛw kosɔn, a tun tɛ sabati kosɛbɛ wuluwulu la.
  Belonzi ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a bolokɔnincinin da tabali kan:
  - Nin minɛn ninnu bɛɛ, i n"a fɔ npogotiginin nɔgɔlenw , u tɛ sabati.
   Schauberger ye sɔgɔsɔgɔ kɛ tulonkɛ la ko:
  - Wa ni jogo ta fan fɛ dɔrɔn !
  Belonzi y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Nka hali bi fɛn dɔ b'an bolo. A ka c"a la, a bɛ mɔgɔ kabakoya yɛrɛ ko kɛlɛ waati la, wari tɛ se ka kɛ porozɛ caman ye ten . Wa u b"a fɔ fana ko National Socialisme (Sosiyalisimu) ye banki fili.
  Schauberger y"a jira cogo la min bɛ bɛn hakili ma ko:
  - N"a sɔrɔ nin kɔrɔ ye misali ye, walima jogo ta fan fɛ banki. Nka u kumana nin ko in kan Stalingrad kɔfɛ, wa sisan tɛ, waati min na an bɛ ka waleɲumandɔn dafalen ta ka bɔ Irisikaw fɛ dugu min bɛ Volga baji kan!
  Belonzi , min ma se ka a yɛrɛ tanga, a ye sɔgɔsɔgɔ:
  - Ayiwa, o ye tiɲɛ ye. Tiɲɛ don ko Risikaw bɛna se ka fanga caman kɛlɛ minnu lajɛlen don ka bɔ diɲɛ fan bɛɛ la, ne ni e si tɛ se ka da a la, ɔnhɔn?
  Schauberger y"a kunkolo sɔgɔlen wuli cogo jugu la:
  - Wa n tɛ se ka da a la, nka... An tɛ jeneraliw ye yan ka kuma taktikaw kan ani ka jugu ka sekow jateminɛ. Min ka fisa, i k"a fɔ an ye i bɛ porozɛ wɛrɛ minnu dɔn nin minɛn suguya in kan. Nin ye ko ye min ka di.
  Belonzi y"a jaabi ni namara ye ko:
  - Ɔwɔ, a ni tɔw tɛ kelen ye kosɛbɛ. Nin ye kabako ye dɔrɔn - Disiki "Omega" min kɛra Andreas Epp fɛ ( Andreas Epp ) Ɛlikopɛri min bɛ i n"a fɔ disiki, n"a bɛ ni piston 8 ye min bɛ i n"a fɔ dolow ani ramjet motɛri 2. A bɛ ka yiriwa ɲinan, san 1943. Ayiwa, nin bɛna kɛ gɛlɛya ye a bolo, n b"a fɛ k"a fɔ ko nin sugu in motɛriw. O baarakɛla yɛrɛ, Abel Epp , min jɔra baara la kabini san 1942, o binna jinɛw ka jɔnya la.
  Belonzi yɛrɛ ye ŋɛɲɛ kɛ tulonko laban na min ma bɛn kosɛbɛ ani min kɛra ni hakilitigiya ye.
  O kɔfɛ, a kɛlen kɔ ka ja in ja ani k"a latilen, a taara a fɛ ko:
  - O minɛn in tun ye "fan-fan" fɛɛrɛ faralen ye ɲɔgɔn kan ni rotor ye min bɛ wuli hɔrɔnya la min bɛ boli Focke-Wulf " Triebflugel " pulsating jet engines fɛ ani ka dɔ fara wuli kan ka da "flotation effect" kan.
  A bɛ iko Belonzi ye o sɛbɛn suguw sɛgɛsɛgɛ kɔsa in na kosɛbɛ. Sabula a y"a fɔ ka ɲɛ kosɛbɛ, i n"a fɔ a bɛ kalan kɛ ka bɔ fɛn sɛbɛnnen na.
  - Avion in fana ye disiki ye, a tun ye kabini lamininen ye min cɛmancɛ ye mɛtɛrɛ 4 ye, a lamininen bɛ ni disiki-fuselage ye min cɛmancɛ ye mɛtɛrɛ 19 ye. Fuselage kɔnɔ, ventilateur 8 tun bɛ yen minnu bɛ ni blade naani ye, annulaire fairings kɔnɔ minnu sirilen bɛ Argus Ar 8A radial moteur 8 la ni axial thrust ye min fanga ye 80 ye. O jinɛ labanw Sìgira pipe conique 8 kɔnɔ minnu cɛmancɛ ye mɛtɛrɛ 3 ye.
  Rotor kunba tun sirilen bɛ disiki ka aksidan na. Rotor in tun bɛ ni bɔgɔlan fila ye ni Pabst ye ramjet dilan a dakunw na ani a jiginni cɛmancɛ ye mɛtɛrɛ 22 ye.
  Belonzi , k"a sɔrɔ a ye Alemaɲi ka fɛɛrɛbɔ jogo suguya caman fɔ, a dimina ka taa a fɛ. A bɛ iko a tun falen bɛ kuncɛbaya la jamana wɛrɛ ko la, hali jamana min tun bɛ ɲɔgɔn fɛ. Wa, o kan kɔnɔ, mɔgɔ tun bɛ se ka tutigɛbagaw bɛ kalili fɔ ni kumakan min ye, o funteni ye:
  - Ni bɔgɔdaga minnu bɛ motɛri dɛmɛnanw na, olu hakɛ jiginna, rotor bɛ teliya, ka fiɲɛ barikama dɔ fili kɛnɛma. Jeti motɛriw tun bɛ daminɛ ni 220 ye miniti kɔnɔ, wa piloti ye motɛri dɛmɛnanw ni rotor kunba fɔcogo caman ɲɔgɔnna kɛ ni degere 3 ye. O tun bɛ se k"an lawuli.
  Belonzi y"a bolow wuli a kun sanfɛ, a bɛ iko a y"a yɛrɛ miiri i n"a fɔ ɛlikopɛri:
  -Propulseur principal tun ye autorotation suguya ye wa a ma torque si da. A tun tɛ i n"a fɔ ɛlikopɛriw, a tun ma siri charnières kɔnɔ, nka a tun sigilen bɛ cogo gɛlɛn na, i n"a fɔ awiyɔn gansanw ka propulseur. Nka, o minɛn tɛ fɛn gansan ye!
  Motɛri dɛmɛnanw ka teliya wɛrɛ ye mobili kɔrɔta sira fɛ min tun b"a fɛ. O ye rotor (kurunba) kɔrɔtacogo Labɔ, o la, a ye panni sira Changé.
  Schauberger y"a fɔ ni keleya dɔ ye ko:
  - Wa an tun ka kan ka tɛmɛ nin kan.
  Belonzi sɔnna o ma joona ko:
  - Tiɲɛ don, a tun ka kan ka kɛ, nka ɲɔgɔndankɛlaw ka ca kojugu. Hali Kurt Tank tun bɛ o baara in na.
  Ɔtirisi hakilitigi ye fiyɛli kɛ ni kabako ye, i n"a fɔ nbɛda la wuluwulu:
  - Hali ale yɛrɛ ? Nka a ka baara ka ca kojugu kaban. A bɛ iko a bɛ ka Focke-Wulf kɛlɛcɛ-bɔnbɔlan kura dɔ labɛn, min ɲɛnabɔra. A bɛ iko a bɛ wele ko TA-152. A b"a fɛ ka mobili dɔ Dabɔ ni marifa barikamaw ye ani min bɛ Se ka baara caman Kɛ, n"a bɛ Se ka 'sèn Bɔ kosɛbɛ.
  Belonzi fana tun falen bɛ sigasiga la:
  - Tiɲɛ don, a tɛ se ka porozɛ caman ɲɛnabɔ, nka Tank tɛna baara kɛ a kelen na. Dɛmɛbagaw kulu bɛɛ b"a bolo minnu bɛ baara kɛ porozɛ suguya caman na. Nka a dɛmɛbaga gɛrɛgɛrɛ dɔ ye fɛɛrɛ dɔ labɛn min bɛna kɛ awiyɔn kura jɔnjɔn ye.
  Schauberger y"a tulo sɔgɔ:
  - Ni a bɛ se ka kɛ, aw ka kunnafoni wɛrɛw di.
  Belonzi y"a daminɛ k"a ɲɛfɔ ko:
  i n"a fɔ disiki , n"o ye awiyɔn suguya kura modɛli laban dɔ ye min dilanna Reich sabanan na, o ma kɔrɔbɔ abada. Cockpit sanfɛla min tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye, o kɔnɔ, turboprop motɛri belebele dɔ ka nɛgɛw tun bɛ wuli ka wuli. Fɛnɲɛnɛma-yɔrɔ fla tùn bɛ fàn sugu min na, o farikolo sanfɛla ni duguma-yɔrɔ ɲɛfɛ. Disiki awiyɔn , ka kɛɲɛ ni jatebɔw ye, a tun bɛ se ka pan i n"a fɔ awiyɔn basigilen, walima, i n"a fɔ ɛlikopɛri, ka taa fan o fan fɛ, ka pan fiɲɛ kɔnɔ.
   Schauberger , ni siga dɔw ye minnu bɛ se ka kɛ, o y"a jira ko:
  - Nin disiki suguya ninnu barika dɔgɔyalen dɔ ye u ka marifaw ye.
   Belonzi y"a fɔ ni dusu dɔ ye ko :
  - Ɔwɔ, marifa ɲumanba dɔw bɛ yen. Kana miiri ko Kurt Tank ye o mɔgɔ nɔgɔman sugu ye , wa a bɛna a ka sababu tiɲɛ.
  Schauberger y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Jɔn tun bɛna sigasiga o la !
  Italika in y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - O la, a tun labɛnna ka Maiaeg MS-213 kanon wɔɔrɔ walima hali seegin kɛ (milimɛtɛrɛ 20, tasuma hakɛ 1200 miniti kelen kɔnɔ) ani K100V8 fiɲɛ-ni-fiɲɛ faranfasi misiri naani minnu janya ye santimɛtɛrɛ 8 ye, i n"a fɔ marifaw ye Sanpɛrɛnba '. Marifa suguya wɛrɛw fana tun bɛ ka labɛn, walima n"an b"a fɔ ka ɲɛ, u tun bɛ jateminɛ kɛ: marifa milimɛtɛrɛ 30, marifa milimɛtɛrɛ 37 ani hali milimɛtɛrɛ 75 RA -40 binkanni caman sɛgɛsɛgɛli la. I n"a fɔ min sigilen bɛ HE-129 kan.
   Disiki awiyɔn in bɛ miiri a yɛrɛ la i n"a fɔ awiyɔn min bɛ se ka baara caman kɛ: a bɛ se ka kɛ awiyɔn ye min bɛ se ka baara caman kɛ: a bɛ se ka kɛ sababu ye ka awiyɔn minɛ, ka pankurun tiɲɛ, ka sɛgɛsɛgɛli kɛ, ka wuli ka bɔ jɔyɔrɔw la kungo kɔnɔ, forow kɔnɔ, ani hali ka bɔ awiyɔn tabaga dɔ kɔnɔ. "Ball Lightning" ka kan ka don o seriyali kɔnɔ. O kɔrɔ ye ko a bɛ Bɔ jama la kabini san 1944 daminɛ na. Wa, n"a sɔrɔ hali ka kɔn o ɲɛ, n"u bɛ se.
  Schauberger y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye kosɛbɛ ko:
  - A mana kɛ cogo o cogo, kɛlɛ tɛna ban ka kɔn fonɛnɛ ɲɛ, hali n"an sera ka Moskow minɛ. Nka an ka porozɛ, teori la, a ka kan ka kɛ marifa ye fo an bɛ se k"a wele tiɲɛ na ko kabako.
  Belonzi , k"a kininbolo ɲɛw wuli, k"a kɔlɔsi ko:
  Disiki awiyɔn bolicogo ɲumanw , nin ye, tiɲɛ na, kalasi ye, nka ... Ni marifaw ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw tɛ, u nafa ka dɔgɔ.
  Schauberger y"a fɔ ni nisɔndiya ye ko:
  - O de don ! O de kama, n nana ni lakanani ɲuman ye ka bɔ marifaw ni misiriw bɛɛ la, jugu bɛ se ka minnu ci an ma.
  Belonzi y'a fɔ ni kumakan ye ko :
  - Jeti laminɛri, min teliya ka bon kosɛbɛ, a bonya ka bon ni mankan teliya ye cogo kelen na, a bɛ woyo awiyɔn lamini na. O ye hakilina ye min bɛ bɔgɔdaga yɛrɛ ni fiɲɛbɔlan fila bɛɛ fiyɛ.
  Schauberger ko:
  - Laminar flow dɔrɔn tɛ, nka nin fana. Fɛn min bɛna kɛ sababu ye ka pankurun bolila kɛ fɛn ye min tɛ se ka tiɲɛ, i n"a fɔ nsiirin kɔnɔ, ani o waati kelen na, marifa bɛ min na, fɛn min barika ka bon ka tɛmɛ awiyɔn marifaw ni misiriw kan.
  Belonzi y'a bolow da:
  - Lakika! Kabako marifa! Invulnerable flying saucers ani fura super!
  O waati kɔnɔna na, kɛlɛcɛw bɛ ka kɛlɛ kɛ ni marifaw ye minnu bɛ fɔ ka caya, nka u tɛ dɔgɔya. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, npogotiginin naani y"u ka marifa kura E-50 ta, min bɛ se ka a yɛrɛ ta, n"o ye pankurun tiɲɛnikɛlan dɔ sɛmɛntiyalen ye. Mobili in tun bɛ ni kɛlɛkɛminɛn barikamaw ye ani kanon min ye milimɛtɛrɛ 88 ye, a barili janya tun ye 100 EL ye.
  Npogotigininw tun b"a fɛ nin modɛli kɛrɛnkɛrɛnnen in ka sɔrɔ ni marifa caman ye ani lakanani ɲuman. Kɛlɛminɛn minnu bɛ jɛngɛ, minnu janya ye milimɛtɛrɛ 180 ye, olu tun bɛ ɲɛda lakana ka bɔ pankurunw kɛlɛli marifa suguya bɛɛ la. Kɛrɛw datugulen don kosɛbɛ, milimɛtɛrɛ 120 bɛ kɛ kɛrɛfɛ, milimɛtɛrɛ 50 fana ye kɛrɛfɛlanw ye, ani motɛri min fanga ye so 1200 ye.
  O cogo de la, modɛli kura bɔra, min bɛ mɔgɔ hakili jigin E-10 masin bonyalen dɔ la. Ani, a jiginna Soviyetiki sɔrɔdasi jɔyɔrɔ fan fɛ.
  Npogotiginin ninnu, binkanni senfɛ sɔrɔdasi bilenman jɔyɔrɔ kan, u tun ye u ka kɛlɛkɛminɛnw ci, wa sisan u tun bɛ kuma ni hakilitigiya ye k"a sɔrɔ cɛden minnu bɛ baara kɛ, olu tun bɛ marifaw falen kokura.
  Gerda y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - Risikaw b"a ɲini k"u ka pankurunw camouflage sanni u ka mɔgɔfaga-kɛlɛw daminɛ.
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka sɔgɔsɔgɔ ni danbe ye:
  - U bɛ ka hakili sɔrɔ ... U bɛ kɛlɛ kɛ kabini san caman. Nka hali bi an b"u gosi. Wa an bɛ se sɔrɔ.
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ, k"a yɛrɛ tigɛ, k"a kɔlɔsi ko:
  - Fɛn bɛɛ bɛ kɛ ka kɛɲɛ ni Ala sago ye ... Nka se sɔrɔli ka gɛlɛn an ma !
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Nka n' an ye se sɔrɔ , o tuma Ala bɛ an fan fɛ ! O bɛɛ kɔfɛ, Alimanjamana, n"a y"a daminɛ dɔɔnin, a bɛ diɲɛ tilancɛ la dɔgɔmannin minɛ kaban. Wa ni Irisi jamana ye, an ka sebaaya ye waati dɔrɔn de ye.
  Gerda y"a jira joona ko:
  - Awɔ! An bɛ wale kɛ ni hakilisigi ye kosɛbɛ. Fɔlɔ an bɛ bɔnbuw fili, k"u nɛgɛ ni marifakisɛw ye. O kɔ fɛ, an bɛ tankiw ci ka taa ɲɛfɛ ka kari ka don jɔyɔrɔw la. An b"a ɲini ka bɔnɛ dɔɔnin sɔrɔ. Wa a bɛ ɲɛ sɔrɔ. O la, an bɛna se sɔrɔ fana kɛnɛba bilenman kan.
  Magda y"a kunkolo kɔrɔta k"a sennasanbara jɛlenw boli bin gɛlɛnw cɛma, k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Ɔwɔ, sebaaya bɛna kɛ ! Ala sago barika la!
  Christina ye nisɔndiya jira ni nisɔndiya ye ani a y"a fɔ ko:
  - ala tɛ barikantanw dɛmɛ . Ani minnu dalen tɛ u yɛrɛ la!
  Magda y"a jaabi ko:
  - Matigi bɛ dusu tiɲɛnenw dɛmɛ !
  Christina y"a sɔsɔ ni juguya ye:
  - Ayi, Ala bɛ dusu tiɲɛbagaw dɛmɛ !
  Npogotigininw wulila ka bɔ bin kan ka boli ka binkɛnɛ tigɛ. U tun bɛ, i n"a fɔ a bɛ kɛ cogo min na, bikini kɔnɔ, sennasanbara, kurulen, fitinin, tann. A cɛ ka ɲi kosɛbɛ... Aryan cɛɲi misali misali dɔ. Sankololafɛnw ani o waati kelen na, saya lasebagaw . Fɛn min bɛ juguw yɛrɛyɛrɛ ani ka ɲɛnajɛlamɔgɔw kabakoya. La legendaire naani!
  Poyikɛla bɛ se ka mun sɛbɛn u kan? Nin ye kulu baji ni tile ka baji ye min bɛ yeelen bɔ. Ani o waati kelen na, doe funteni. Ni farikolow bɛ ninakili fanga ni kɛnɛya. Samiya don, wa a ka di kosɛbɛ npogotiginin cɛɲiw ma ka boli sennasanbara la, binkɛnɛ bɛ u sennasanbara sɔgɔsɔgɔ; A ka ɲi cɛɲiw ma. Sin sanfɛtaw, minnu bɛ se ka wuli, olu bɛ wuli ka yɛrɛyɛrɛ. Ani cɛsirilan fitininw ye npogotigininw ka cɛsirilan barikamaw ni cɛɲiw lawuli.
  Gerda ye Magda ɲininka a bolitɔ ko:
  - E fɛ, Matigi b'an kanu wa?
  Misi blonde y"a fɔ ni cɛsiri ye ko:
  - Ala b'an kanu, nka a b'an kɔrɔbɔ ! Nka , ne dalen bɛ an ka sebaaya laban na!
  Christina ye nisɔndiya jira ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An bɛna senna-tɛgɛrɛ kɛ Krɛmlin lamini na n"an sennasanbara cɛɲiw ye !
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani ka kurukuru in wuli n"a bolokɔnincinin ye. A ye Arabu kamalennin in nugu gosi. A bolila siranya fɛ. A tun t"a fɛ tugun ka npogotigininw ka sankolola cɛɲi lajɛ.
  Terminator npogotigi juguw ye ɲɛnajɛ kɛ. Cɛɲiw, ka cɛw ka siranya filɛ, u tun b"a fɛ k"u wajibiya k"u senw susu.
  Gerda y"a jɔ ka pɛrɛn ni bagabagali ye ka ɲɛsin sɔrɔdasi dɔ ma min bɔra pankurunw ka brigade dɔ la ko:
  - Gɛnɛgɛnɛw kan !
  A binna ni kanminɛli ye ani a ye nisɔndiya jira ni nisɔndiya ye:
  - Oh n ka ala muso...
  Gerda y"a sen cɛɲi kosɛbɛ, npogotigi kura farikolo kasa duman bɔra o sen na. Polisikɛla y"a daminɛ ka susuli kɛ k"a sɔrɔ a ma cikan makɔnɔ. Npogotigi cɛɲi kabakoma dɔ, a bɛ ɲini ka kɛ farilankolon ni kurulen ye, o ye wuli sɔrɔ cɛ magali fɛ, wa a y"a daminɛ ka ninakili kosɛbɛ. Nege kununna a teri tɔw la. U y"a daminɛ fana ka pɛrɛn Alemaɲi sɔrɔdasiw kan ani k"u wajibiya k"u gɛnɛgɛnɛ.
  Hali Magda tun tɛ se ka a yɛrɛ tanga. Ani npogotigininw tun b"a fɛ ka kanuya kɛ cogo min na. Cɛw ni cɛdenw ka magali fɛ cɛɲiw nisɔndiyara kosɛbɛ. Nege jugu dusukunnata ni farisogo weleli bɛ mɔgɔ minɛ. Npogotigininw b"u ka fini tolenw bɔ ka boli ka taa cɛw la. Nege juguw bɛ pan kɔgɔji kɔnɔ, wa, sɔgɔsɔgɔ ni kulekan minnu bɛ mɔgɔ bila ka miiri, olu bɛ mɛn.
  Kanuya kɛli ye npogotigininw lawuli. O kɔfɛ u y"a ye ko u nisɔndiyara kosɛbɛ ani u ye u yɛrɛ sɔrɔ kokura. K"a sɔrɔ npogotigininw ye cɛnimusoya kɛ ni cɛw ye minnu tun tɛ u dɔn, ani ka cɛnimusoya kɛ ni mɔgɔ caman ye siɲɛ kelen, o de y"u lawuli kosɛbɛ k"u bila nisɔndiya la, o ye maloyabaliya ye min ka bon kosɛbɛ .
  Diinan Magda kelen dɔrɔn de dusu tiɲɛna ani a ye ŋunuŋunukan fɔ ko:
  - An bɛ mun kɛ npogotigininw ? I tɛ se k"o kɛ nin cogo la! Yala an ye baganw ye minnu bɛna ɲɔgɔn sɔrɔ ni mɔgɔ kulu fɔlɔ ye an bɛ minnu sɔrɔ wa? "Npogotiginin y"a yɛrɛ tigɛ, ka jeni ni maloya ye min kɛra kɔfɛ, a ye kumakan dɔ fɔ. "Matigi yafa an ma o jurumu jugu sugu la."
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye ko:
  - An yɛrɛ ka Ala bɛ an bolo ! Wa a b"a fɔ an ye ko jurumu kelen min bɛ yen, o ye siranbaliya ni Fasokanw janfa ye!
  Gerda, k"a dawolo sɔgɔsɔgɔ, k"a kɔlɔsi ko:
  - Nka i fana ye orgasme sɔrɔ an fɛ ! O la sa, kana o ta i dusukun na!
  Charlotte tasumaman y"a jira ko:
  - A bɛ iko Magda ka dannaya ni faamuyali bɛ se dɔrɔn Ala ka Kuma la walasa k"a ka dugukolo kan ɲɛnamaya bɛɛ baga don a la ani k"a yɛrɛ bɔ ɲɛnamaya nisɔndiyaw la. Npogotigi nisɔndiyabali!
  Magda ye sɔgɔsɔgɔba kɛ ani a sɔnna a ma:
  - Ɔwɔ , n nisɔndiyalen tɛ tiɲɛ na. O la sa, i bɛ se ka mun kɛ o ko la? A fɔ man di nka, i tɛ se ka Matigi ka jifilen ni jinɛ ka jifilen min waati kelen na!
  Gerda y"a jaabi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - I kana da a la. Sɔɔni, Reich sabanan bɛna diinɛ wɛrɛ sigi sen kan, min ni kerecɛnya tɛ kelen ye. Wa i tɛna tɔɔrɔ sɔrɔ jogo kɔrɔlenw fɛ, minnu ye bourgeois ye!
  Charlotte y"a bolo kɔrɔta fiɲɛ fɛ k"a fɔ ko:
  - Ɔwɔ, jogoɲumanya, ka bɔ daɲɛ nɔgɔlen na ... n bɛ lajɛba bɛɛ kɔniya ! Ne tun b"a fɛ ka kanuya sɔrɔ, wa ne y"o sɔrɔ!
  Magda y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Nin tɛ kanuya ye, baganw ka ɲɔgɔn sɔrɔli de don. Wa a bɛɛ lajɛlen na, ne yɛrɛ t"a dɔn min nana ne kan. A kɛra i n"a fɔ jikuru dɔ donna a kɔnɔ ani negeba dɔ tun bɛ ka mɔgɔ degun.
  Gerda y"a kunkolo wuli k"a bolo boli a kunsigi kɔnɔ:
  - An kana kuma nin ko in kan. An ka kɛlɛ kɛ ka ɲɛ!
  Wa u ka kɛlɛcɛ seginna ka don kɛlɛ la. Npogotigininw ye IS-2 sɛgɛsɛgɛ skɔpi fɛ. Soviyetiki pankurun dɔ min tun bɛ ni kanon barikama ye, o y"a daminɛ ka marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan, wa, kabako la, a ye marifa min bɛ a yɛrɛ ta, o gosi. Tiɲɛ don, o gosili ye ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw gosi ka rikosi, nka npogotigininw y"a ye ko u yɛrɛyɛrɛla.
  Gerda y"a kɔlɔsi ko:
  - Wa Risikaw bɛ marifa ci tigitigi !
  Magda ye fiɲɛ bila:
  - An ye gosi ka bɔ kilomɛtɛrɛ duuru ni tila la. Ayiwa, a ɲɛ, n b"a jaabi!
  Ani blonde terminator ye marifa ci ka segin. A ye sankanso ɲɛda gosi, nka a janya kosɔn a ma don kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ. Nka Irisi jamana ka jinɛ fana ye o gosili ye milimɛtɛrɛ 88 ye, ni barili janya ye 100 EL ye. A ka tanki jɔra.
  Charlotte ye hakilina di ko:
  - An ka gɛrɛ ɲɔgɔn na. A bɛ an ka se ka don an kɔnɔ hali bi!
  Magda y"a kɔlɔsi ko:
  - Ka bɔ kilomɛtɛrɛ naani na an bɛna nin tanki in gosi kunkolo la ! Nka a tɛna an ram kɛ point-blank! Reservation dafalen ni an ka masin ye.
  Christina y"a ɲɛfɔ ko:
  - Kɛlɛminɛn ɲɛfɛla, k"a sababu kɛ kɛlɛkɛminɛnw jiginni ye degere binaani na, o ka ɲi kosɛbɛ, nka kɛrɛfɛ kɛlɛkɛminɛnw man ɲi kosɛbɛ, hali ni IS-2 tɛna don an kɔnɔ sanfɛyɔrɔ la.
  Magda ye marifa ci T-34-76 la, ka don kurunba ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw kɔnɔ ka bɔ yɔrɔ jan. Dawolo wulila ka taa ani kɛlɛkɛminɛn y"a daminɛ ka tigɛ. Soviyetiki jamana ka pankurun dɔ tiɲɛna.
  Alemaɲi ka mobili tora ka gɛrɛ a la. IS-2 ye marifa ci tugun ka gosi tugun, nka projectile in donna ricochet wɛrɛ kɔnɔ. Gerda ye fiyɛli kɛ ko:
  - Nin ye tanki ace sɛbɛ ye. Aw bɛ a gosi ka bɔ o yɔrɔ jan na siɲɛ filanan na ka tugu ɲɔgɔn na. A yɛrɛ ye hinɛ ye k"o cɛ sugu faga!
  Magda y"a jira ni nisɔndiya ye ko:
  - I bɛ kuma cɛ dɔ de kan wa ? Walima n"a sɔrɔ sunguru dɔ don!
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔba kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Wa sungurunnin yɛrɛ ka gɛlɛn ka tɛmɛ o kan ! - Wa o kɔfɛ, terminator blonde y"a ɲɛda siri. "Nka jugu ye jugu ye, a ka kan ka halaki!"
  Magda fana y"a ka marifa jira ni sɔgɔsɔgɔ ye k"a sɔgɔsɔgɔ:
  - Fɛn o fɛn tɛ se ka kɛ, o bɛɛ bɛ se ka kɛ an ka diɲɛ kɔnɔ ! Nka o bɛɛ n"a ta, i kana ɲinɛ Ala kɔ!
  Christina ye nɛgɛso ta n"a sennasanbara senkɔniw ye, ka ja 8 dɔ sɔgɔsɔgɔ kɛlɛkɛminɛnw kan, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - O la, ne ye dan tɛ min na !
  Gerda y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - An ka kan ka cɛ dɔw sɔrɔ. Harem kuuru, walima min ka fisa ni harem saba ye!
  Christina ye o miiri ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni wasa ye. Magada ye bi saba ni naani wɛrɛ gosi. Jinɛ min laɲini ka ɲi. Mɔgɔfagala lakika dɔ ye mɛlɛkɛ yecogo kɔrɔ.
  Charlotte y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - I mago t"a la cɛ la, i mago bɛ harem na !
  Gerda y"a nɛnkun bɔ kɛnɛ kan:
  - ne bɛna cɛw tɔɔrɔ fo ka se saya ma ! Ne bɛna u tulo sɔgɔ!
  Alemaɲi ka pankurun in binna tugun ni IS-2 ka bɔgɔdaga dɔ ye. Tiɲɛ na, nin ye ace kabakoma sugu dɔ ye. O bɔgɔdaga in sɔgɔra ka surunya dawolo la kosɛbɛ. Christina y'a fɔ ni siran ye ko:
  - U bɛ se k' an ka marifa bɔ ! Magdochka, u ka marifa ta.
  Npogotiginin kunsigi jɛman, i n"a fɔ a datugulen bɛ ni sanu mugu ye, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - N b'a kɛ ! Wa o kɔfɛ, an bɛna a ɲini ka nin kurunba in ta ni ɲɛnama ye!
  Wa cɛɲi in y'a yɛrɛ tigɛ. O kɔfɛ, a ye marifa laɲini n"a sennasanbara cɛɲiw ye minnu tun tɛ fɛn ye. O bɛ kɛ ka ɲɛ ka tɛmɛ aw bolow tali kan. Npogotiginin ye cɛsirilan minɛ n"a ɲinw ye, ka butɔni digi n"a bolokɔnincininw ye.
  Marifa ye sanpɛrɛn kɛ, ani marifa belebeleba dɔ, min tun bɛ kɛlɛkɛminɛnw sɔgɔ, n"a tun bɛ pan kilomɛtɛrɛ caman kɔnɔ, o ye Soviyetiki mobili dɔ barika gosi. Ɔwɔ, nin muso Magda bɛnnen don. A ye n gosi tigitigi, i n"a fɔ a y"a bugɔ a nugu la.
  Gerda ye fiyɛli kɛ ko:
  - Ayiwa, i ye tiɲɛni sɔrɔ ! Ɔwɔ setigi!
  Npogotiginin, n"o ye blonde ye, o y"a jaabi ni jigiya ye ko:
  - Ala sago fɛ , nin bɛɛ ye !
  torosun dɔ jira n'a senkɔniw lamaga-lamagali ye :
  "I tɛna foyi sɔrɔ n"i yɛrɛ ka seko tɛ." Ani an ka kalan, ani jenɛtiki ɲumanba, ani kɛlɛ kɛcogo!
  Charlotte ye dɔnkili da ni dusu ye:
  - I b'a dɔn kosɛbɛ Mag, diɲɛ falen bɛ kabako la. Ninnu dɔrɔn de ye kabako ye mɔgɔw bɛ se ka minnu kɛ u yɛrɛ ye!
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka marifa ci SU-76 la. A ye bɔgɔdaga dɔ gosi mobili dɔ kɔnɔ ka pɛrɛn:
  - Kibaru kɛrɛnkɛrɛnnen b'an bolo. Anw npogotigininw ye top class dɔrɔn de ye! Ani o kɔfɛ, aw ka dɔnkiliw mɛn kanuya kan minnu bɛ da fo sɔgɔma!
  Soviyetiki mobili pɛrɛnna ani marifaw pɛrɛnna. Alemaɲi ka marifa min tun ka jan, o ye saya ni tiɲɛni lase bɛɛ ma.
  Magda ye sɔgɔsɔgɔba kɛ ka dɔnkili da ko:
  - I ka ne ka jurumuw yafa ne ma, fa. N b"a dɔn, u ka ca n bolo! Aw ka lamɛnni kɛ, n b"aw deli ani ka dɛmɛ don! Ne b"a fɛ ka nimisa Ala ɲɛ kɔrɔ!
  Gerda ni Charlotte ye u ɲɛda sɔgɔsɔgɔ ni danbe ye. U tun bɛ porozɛw dɔn kaban egilisi kura jɔli kama, yɔrɔ min na gengenjiri bɛna bila swastika nɔ na. Nka fo ka na se bi ma, gɛlɛya dɔ tun bɛ panteon na. Faan dɔ fɛ, Hitler tun b"a fɛ ka Ala kelen-kelen bɛɛ ka dannaya nɔgɔman ni faamuyali sɔrɔ. Nka fan wɛrɛ fɛ, Reich sabanan sanfɛla tun b"a fɛ ka Alemaɲi ala kɔrɔw don panteon kɔnɔ. Wa o ye Ala kelenpe diinɛ tiɲɛ.
  Fuhrer tun b"a fɛ ka miiri ko a daminɛ na, Ala kelenpe de tun bɛ yen. O kɔfɛ, a ye ala wɛrɛw da minnu bɛ Sebaayabɛɛtigi Alaba kan minɛ k"a sɔrɔ siga t"a la. A tun ka nɔgɔn ani a tun jɛlen don Alemaɲikaw fɛ. O kɔrɔ ye ko Nadbog ye kelen ye, i n"a fɔ Fuhrer, tɔw bɛ i n"a fɔ boyars minnu bɛ tsar kɔrɔ.
  O la, tiɲɛ na, a ka nɔgɔn ani a jɛlen don. Alemaɲikaw tun bɛ jate jamana ye min sugandira Sebaayabɛɛtigi Ala fɛ walisa ka diɲɛ mara. Tɔɔw bɛɛ ye jɔnw dɔrɔn de ye. A tun labɛnna ka gengenjiri bila swastika nɔ na , ani ka egilisiw penta kokura ni kulɛri nɛrɛma, fin ani bilen ye. Wa, a dabɔra cogo min na, aw ka mɔgɔ senumaw Changer. U kɛtɔ ka Hitler, a ka menagerie ani Alemaɲi ala dɔw dulon ja dɔw kan.
  Buziw tora o taamasiyɛnw ɲɛfɛ, nka fitinɛw fana manamana. Deliliw fana yɛlɛmana. U ye sigilanw ta, wa a tun labɛnna ka baara kɛ ni jɔli ni gɛnɛgɛnɛ dɔrɔn ye. Kɛnɛma, batoso kuraw tun ka kan ka kɛ ni dôme ye min ɲɛ ye 8 ye, a ɲɛ ye bilen ni fin ye.
  Ka fara o kan, Naziw y"a labɛn ka hadamadenw ka sarakaw lakunu ani ka jatɔya min tun bɛ kɛ batoso kɔnɔ, o lakunu. O nɔ kɛra o ɲɔgɔnna kafiriw ni Ala kelenpe diinɛ ɲagaminen juguba ye, ka fara o kan, o kɛra barbari cogo ye.
  A tɛ kɛ kun tɛ min na , diinɛ kura sigili taara ɲɛ dɔɔnin dɔɔnin, walisa a kana kɛ sababu ye ka faranfasi kɛ jamana kɛlɛlen kɔnɔ.
  Ka fara o kan, Naziw tun dalen bɛ marifa belebele suguya kuraw la ka tɛmɛ jinɛweleli fanga kan.
  Misali la, marifa kura ye yan, wa tiɲɛ yɛrɛ la, a bɛ se ka kɛ kosɛbɛ pankurunw tiɲɛni na. I n"a fɔ a ka scope kura in cogo min na.
  Magda ye marifa ci, ka SU-122 gosi, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - E, ne ka jugu dɛ !
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ cogo jugu la ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Waati na se, Krisita Tɔgɔ bɛna ɲinɛ diɲɛ fan bɛɛ kɔ ! Ani swastika bɛna fɛn bɛɛ ni bɛɛ minɛ!
  Valerka y"a bolokɔnincininw siri dimi fɛ, k"a pɛrɛn ko:
  - Ayi , marifa ni sikɛ bɛna diɲɛ mara !
  Wa, hyperblaster dɔ bɔra cɛnin bolo.
  Levka fana y"a kɔlɔsi ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - An ye kɛlɛ kɛ, an bɛna kɛlɛ kɛ !
  Wa, tutigɛbaga cɛnin bolo, halakili miiriya dɔ wulila. A y"a lamaga k"a sennasanbara gosi ni dimi ye, ka wuluwulu mugumugu.
  Marinka fana ye marifatigi kabakoma dɔ sɔrɔ, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Lenin , parti , Komsomol - dɛsɛ bɛ i makɔnɔ !
  Slavka ye ultrasonic emitter pulsed minɛ a bolo, k"a lamaga ni latigɛ ye k"a fɔ ko:
  - n ye Furu n' a ka jamakulu ye sanubɔlan kɔnɔ !
  Cɛden saba ni sungurunnin dɔ y"u ka marifaw lamaga, k"a sɔrɔ u ma miiri siɲɛ fila, u ye marifa faga Naziw kan minnu tun bɛ ka surunya, ka hyperplasme (hyperplasme) bɔn. Ani, a y"a juguw sɔgɔ tiɲɛ yɛrɛ la. Ani, Reich sabanan sɔrɔdasiw jiginna tiɲɛ na ka kɛ kebab dumanw ye an ɲɛ kɔrɔ.
  Ani, o jidagayɔrɔw tun bɛ wuli tiɲɛ na ka wuli ka kɛ bajiw ye minnu bɛ kɛ nɛgɛ jilama ye, nɛgɛ min bɛ manamana.
  A tun bɛ woyo i ko baji bilenmanw. Marinka ye senna-tɛgɛrɛ kɛ o baji dɔ kan n' a sennasanbara ye . A y"a sennasanbara jɛlen, denmisɛnninw jeni, ka pɛrɛn ko:
  - Dingɛ ultra-black !
  Valerka y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - Ɔwɔ, an ka kan k"an senw ladon, an ye denmisɛnw ye hali bi !
  Slavka, ka taa a fɛ ka hyperplasme aggressif bajiw bɔn Naziw kan, ani ka jugu sɔrɔdasiw ni minɛnw bɛɛ jeni, pankurunw ni awiyɔnw bɛɛ.
  Wa o la sa, tutigɛbaga ka baara banbaga ye hakilina di ko:
  - N'a sɔrɔ an bɛ se ka dɔnkili da wa ?
  Levka y"a jira ni fanga ye:
  - An bɛna dɔnkili da o de ye tigitigi ! Wa a bɛna kɛ hyperphotonic ye !
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka dɔnkili da ni dusukunnata ni fanga ye:
  Ne ye bi cɛden ye, i n"a fɔ ɔridinatɛri,
  Wa a ka nɔgɔn k"a fɔ , kamalennin kabakoma dɔ ...
  Wa a kɛra ko nɛnɛba ye -
  Ko Hitler bɛna kɛ fɛn ye min bɛ mɔgɔ minɛ!
  
  Cɛdennin sennasanbara bɛ nɛnɛba cɛma, a bɛ taama fasisiw ka marifaw kɔrɔ... A senw bɛ i n"a fɔ gosi bilenman,
  wa jatebɔ dusukasilen dɔ bɛ a makɔnɔ!
  
  Nka tutigɛbaga y' a kamankunw tilennen to ni jagɛlɛya ye
  , . ka yɛlɛ  senw ka marifa ci...
  Fuhrer bɛ mɔgɔ dɔ ci forow la,
  Fasokan2009-09_enterneti_kalanni.dis.html,#5417333 dɔ gosi ni bɛlɛkisɛw ye !
  
  Cɛdennin kabakoma dɔ bɔra an ka waati la, a ye blaster ta ka boli ni jagɛlɛya ye kɛlɛ la ...
  Fasciste chimeras bɛna wuli,
  ani Ala Sebaayabɛɛtigi bɛna kɛ i fɛ fo abada!
  
  Cɛdennin hakilitigi dɔ ye Krautw gosi ni jirisunba ye, Ka jinɛw kulu bɛɛ tigɛ ka jigin ...
  Ka bɔ nɛgɛ la min ka surun kominisi la,
  A ye fasisiw gosi n"a fanga bɛɛ ye!
  
  Cɛdennin prodigy bɛ beam dɔ ci, O bɛɛ kɔfɛ, a bɛ ni blaster barikamaba ye... A bɛ "Panther" wuli ni gulp kelen ye, O bɛɛ kɔfɛ, it"s simple , i b"a dɔn, schmuck!
  
  An bɛna fasisiw faga k"a sɔrɔ foyi tɛ, Wa an bɛna juguw halaki dɔrɔn ...
  An ka blaster gosi n"a fanga bɛɛ ye,
  Yan, serubi b"a kamanw sɛnsɛn !
  
  N b"u tiɲɛ, nɛgɛ yeelen tɛ, Nin "Tigɛ" barikama in ye tasuma minɛ...
  Krautw ye mun ye, i k"a dɔn ko dugukolo bɛrɛ tɛ yen?
  I b"a fɛ tulon jolilenw ka caya !
  
  Irisi ye mansamara belebele ye,
  A bɛ bɔ kɔgɔji la ka taa kungodaw la...
  N bɛ npogotiginin dɔ ye a bɛ boli sennasanbara la,
  Ani cɛden sennasanbara dɔ - tunun!
  
  Fasciste dangalen ye tanki lamaga teliya la, Ni nɛgɛ sagaden ye a ye mobili boli ni fanga ye ka don Irisi kɔnɔ ...
  Nka an bɛna joli dagaw don Hitler ye,
  An bɛna Naziw kari ka kɛ binkɛnɛ misɛnninw ye!
  
  Fasodenɲumanya , i ka di ne ye kosɛbɛ,
  dan tɛ i la ka bɔ kuluw ni taiga dibi la... Mako tɛ sɔrɔdasiw ka lafiɲɛ u ka dilanw kan - Boots
  sparkle in the gallant march!
  
  Ne kɛra tutigɛbaga ŋana ye ɲɛfɛ, ne ye Hero"s Star sɔrɔ siɲɛ kelen ... Dan tɛ mɔgɔ wɛrɛw
  bolo ne bɛna misali di,
  Comrade Stalin is simply an ideal !
  
  An bɛ se ka se sɔrɔ, n b"a dɔn tiɲɛ na, Hali ni maana tɛ kelen ye ...
  Wa nɔgɔ kɛlɛcɛ juguw ka binkanni bɛ na,
  Wa Fuhrer kɛra fɛn ye min ka nɛnɛ tiɲɛ na!
  
  Jigiya dɔɔnin bɛ USA la, U bɛ panpan ni prank si tɛ... Fuhrer bɛ se ka wuli ka bɔ pedestal la, Terrible capitalists, just dregs!
  
  Mun ka kan ka kɛ ni cɛnin y"a yɛrɛ sɔrɔ
  jɔnya la, a ka finiw bɔra a la ani a gɛnna ka taa nɛnɛ na...
  O kamalennin ye kɛlɛ kɛ ni kɔnɔnafili ye ni Fritz ye , Nka
  Krisita
  
  tɔɔrɔla an kosɔn ani a fɛ! O tuma na fɛ, a bɛna tɔɔrɔ muɲu, Ni u y"i jeni ni nɛgɛ bilenman ye ...
  Tuma min na , ka buteli karilenw sɔrɔ i kun na,
  U ye bere bilenman dɔ digi i senw kan!
  
  A ka fisa i ka i makun, cɛnin, k"i ɲinw siri, Ka tɔɔrɔ muɲu i n"a fɔ Irisi titan...
  A to u k"i dawolo jeni ni lanpan ye, Nka Yesu bɛ se ka kɛlɛcɛ kisi!
  
  I bɛna tɛmɛ tɔɔrɔ sugu bɛɛ fɛ i kɛlen cɛden ye, Nka i bɛna o muɲu k"a sɔrɔ i ma i biri sɔgɔsɔgɔninjɛ jukɔrɔ ...
  A to rack ka i bolow tigɛ ni namara ye,
  Faratikɛla ye masakɛ ye sisan ani masakɛ nɛrɛma!
  
  Don dɔ tɔɔrɔ bɛna ban, I bɛna i yɛrɛ sɔrɔ Ala ka alijinɛ cɛɲi kɔnɔ ...
  Wa waati bɛna kɛ aventures kuraw kama,
  An bɛna don Berlin ni Mɛkalo bɛ manamana!
  
  Ayiwa, o tuma na fɛ, n"u ye denmisɛnnin dɔ siri,
  Fasikɛ bɛna fili jahanama kɔnɔ nin ko in kosɔn ... Kan jɛlen dɔ bɛ mɛn
  Edɛn ,
  Cɛdennin kununna - nisɔndiya de bɛ sɔrɔ o nɔ na!
  
  O la, i mago t"a la ka siran saya ɲɛ, Jagɛlɛya ka kɛ Fasokanw ye ... O bɛɛ
  kɔfɛ , Risikaw tun bɛ kɛlɛ dɔn tuma bɛɛ,
  A dɔn ko fasisi jugu bɛna tiɲɛ!
  
  An bɛna taama i n"a fɔ bɛlɛkisɛ alijinɛ bugunw cɛma,
  Ni sungurunnin dɔ sennasanbara bɛ nɛnɛ na ... An
  jukɔrɔ nakɔ dɔ bɛ yen, a bɛ wuli ani a bɛ falen,
  ne ye tutigɛbaga ye min bɛ boli bin cɛma!
  
  Sankolo la an na kɛ denmisɛnw nisɔndiyalenw ye fo abada, An bɛ kabako kɛ yen, ka ɲi kosɛbɛ ...
  Wa yɔrɔ cɛɲi tɛ dugukolo kan tugun,
  Aw k"a dɔn ko a tɛna gɛlɛya abada!
  Denmisɛn minnu tun bɛ sugo in yɔrɔ in na, olu tun ye cɛfarinw ye, wa a yɔrɔ tɔ la, ko nafamabaw fana kɛra.
   Npogotigininw kɛlen kɔ ka jigin Volga baji kɔnɔ, u dalen tun bɛ kɔgɔjida la. K"a sɔrɔ Wehrmacht tun tɛ kɔrɔtɔ ka taa worodugu fɛ ka taa a fɛ. Naziw ye tiɲɛniw sara, bɔnɛ fanba kɛra jamana wɛrɛw ka divisionw kɔnɔ, ani u ye Soviyetiki sɔrɔdasiw degun ni awiyɔn binkanniw ye.
  A bɛ iko Hitler jigi tigɛra dɔɔnin. Irisikaw ye kɛlɛ kɛ ni kuncɛbaya ye, wa kɛlɛli fanga ma bin. Walima fasisiw ka numuya fɔlɔ tun bɛ ni jateminɛ wɛrɛw ye. Nka, a kɛra cogo o cogo, Naziw tun bɛ sigasiga. Wa an ma taa ɲɛ fɔlɔ.
  Npogotigininw tun tɛ se ka da kɔgɔjida la u makuntɔ u tun bɛ wuli ka wuli i n"a fɔ sanfɛla min bɛ wuli.
  Magada barila ka kasi daminɛ. Gerda y"a ye ko sungurunnin min kunsigi ye sanu ye, o bɛ ka mankan bɔ, a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - Ayiwa, tugun an ka senuma bɛna kuma jogoɲumanya kan...
  Magda y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna a ma:
  - Tiɲɛ don, an ye o jurumu sugu kɛ...
  Charlotte ye ŋɛɲɛ kɛ ka bɔ kɛnɛ kan.
  - Ale yɛrɛ ye sɔgɔsɔgɔ ka mankanba bɔ an fɛ ka bɔ cɛya la, sisan a bɛ ka sɔgɔsɔgɔninjɛ fiyɛ !
  Gerda ye a yɛrɛ pan ka wuli. A tun ka jan, a tun ye ɲɛgɛn ye, a tun bɛ ni panti finman dɔrɔn de ye. Kɛlɛcɛ ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Fisa! I hakili to a la ko Bibulu ye Yahutuw ka gafe ye. A tɛ Aryanw ta ye!
  Christina y"a fɔ fana ko:
  - Wa i kana an maloya ! Reich sabanan kɔnɔ, a tun tɛ yen ani a tɛ yen , wa kerecɛnya tɛna kɛ tugun abada! An bɛna an yɛrɛ ka ala kelen-kelen bɛɛ da, o Ala kelen-kelen bɛɛ ka diinɛ Aryanw ka diinɛ ... Wa diinɛ wɛrɛ tɛna kɛ ni nazi diinɛ tɛ!
  Jinɛ kunsigi bilenman in, k"o fɔ, a yɛrɛ y"a daminɛ ka pɛrɛn k"a sennasanbaraw, minnu sɔgɔlen don.
  Magda y"a kunkolo wuli cogo jugu la:
  - Ayi, hali bi i ma foyi faamu...
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye:
  - An ka kan ka mun faamu ? Ko i ye baga sɔrɔ Yahutuw ka diinɛ baga fɛ. Wa, a bɛɛ la ɲuman ni Aryan bɛ yen. I ka kan ka laban ka kɛ an ta ye ka Abraaism ban i ni kɔnɔ!
  Christina y"a ɲinw bɔ kɛnɛ kan ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Diinɛ jugu dɔrɔn, n"a sɔrɔla nazi... Jugu, ani o waati kelen na, jɔli. Diinan min b"a bali hali ka musow filɛ ani k"u diyabɔ, o nafa ye mun ye?
  Magda y"a sen cɛɲi gosi ni dimi ye cɛncɛn sumalen kan, k"a jaabi ko:
  - Diinɛ o diinɛ kɔnɔko tɛ a kɛnɛma-janya ye , nka a tiɲɛni de don !
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani , a kabakoyara ni kɔnɔnajɛya ye , a y"a ɲininka ko:
  - Tiɲɛni sariyaw ye jumɛnw ye ? A jira ko Bibulu ye Ala ka kuma ye ani Sebaayabɛɛtigi ka jirali !
  Magda y"a fɔ ni dannaya ye kojugu ko:
  - Ayiwa, misali la, bibulu ka kirayakumaw...
  Gerda, min y"a ɲɛw filɛ ni safir ye, o y"a ɲininka ni ɲɛda cogoya dɔ ye a kan na ko:
  - Yala kirayakuma dɔ bɛ Reich sabanan ko la ani ko Alimanjamana bɛna diɲɛ bɛɛ minɛ wa ?
  Magda y"a bolow wuli k"a sɔrɔ a ma se ka foyi kɛ, ka boli a sennasanbara senkɔni kan, a ma mɛn kosɛbɛ ko:
  - Ayi! A tɛ yen dɛ!
  Gerda ye dantigɛli jɔnjɔn dɔ kɛ:
  - O la, nin kirayakuma ninnu nafa tɛ foyi la ! Hali kɔnɔ minnu tɛ ni shɔ ye.
  Magda y"a kunkolo wuli ani, a makuntɔ, a y"i sigi lotus jɔyɔrɔ la. Kɛlɛ jɛlen dɔ tun bɛ ka kɛ a kɔnɔ. Nege min bɛ mɔgɔ la ka kɛ Aryan lakika ye ani ka to Krisita la, o cɛ.
  Magda yɛrɛ tun t"a dɔn a bɛna min sugandi. A tun b"a fɛ tiɲɛ na ka Krecɛn diinɛ yɛrɛyɛrɛ ani ka kɛ waraba sɛbɛ ye. Nka fan wɛrɛ fɛ, nege min tun b"a la ka don juguya la, o tun bɛ o bali. Tuma dɔw la, Magda tun bɛ fasa, a tun bɛ cɛya sɔrɔ tuma min na cɛ kamalenninw ni cɛ cɛɲiw y"a minɛ ani k"a Furu. Sisan, a dusukun tun b"a tɔɔrɔ.
  Christina, a kɛlen ka miiri ni kanba ye, a y"a fɔ ko:
  - Ne fɛ, kabini a daminɛ na, min ye ban bila Bibulu kɔnɔ, o tun ye tigitigi ko Yahutuw ye Ala ka mɔgɔw ye. - Npogotiginin y'a sennasanbara gansan digi cɛncɛn kan, ka buguri kɔrɔta ka taa a fɛ. - Yahutuw, Ala ka mɔgɔw bɛ yen wa ? Ayiwa, mun bɛ se ka kɛ hakilintan ye ka tɛmɛ o kan? N tɛ se ka kɔnɔbara don nin na hali dɔɔnin. Nin bɛ i ko idiotic cogo min na. Ayiwa, jɔn tun bɛ se ka da o la?
  Gerda y"a kamankunw kɔrɔta k"a fɔ ko:
  - Ko caman bɛ Bibulu kɔnɔ minnu tɛ se ka faamuya ni hakili ye. Anw fasisiw bɛ wele ko fagalikɛlaw bawo an bɛ hadamadenya mɔgɔ fitininw tiɲɛ. Nka Ala min bɛ Bibulu kɔnɔ, o ye sanjiba kɛ diɲɛ bɛɛ la, ka mɔgɔ miliyɔn caman faga ani ka bagan jalakibali caman faga. Ka mɔgɔ 8 dɔrɔn to yen. - Npogotiginin y"i da cɛncɛn kan, ka push-ups kɛ a bolokɔnincininw kan, ka t"a fɛ a ka hakilinata la. - Miiri k"a filɛ juguya hakɛ min bɛ nin Yahutuw ka gafe in kɔnɔ. Yahutuw yɛrɛ tun bɛ u yɛrɛ minɛ cogo jugu la se sɔrɔli kɛlɛw la .
  Charlotte y"a jira ko:
  - O de don ! Ani kuncɛbaya sugu jumɛn tun b"u la. U tun b"a fɛ ka Pol faga tuma min na a y"a fɔ ko Matigi b"a fɛ ka kafiriw fana kisi. I n"a fɔ diden yɛrɛbonyalenw minnu b"a jate ko jamana wɛrɛw man kan ni ɲɛnamaya ye!
  Magda y"a kun kɔrɔta k"a ɲɛfɔ ko:
  - Ɲɛnamaya banbali !
  Charlotte y"i sigi yɔrɔ la min tilalen don ɲɔgɔn kan, ka sɔgɔsɔgɔ, k"a fɔ ko:
  - Wa hali o cogo la. Fuhrer ma layidu ta sankolo la saya kɔfɛ. A ye layidu ta ko a bɛna Reich sabanan kɔrɔta nin bɔnsɔn in ka ɲɛnamaya kɔnɔ. Wa o kɛra! Hali san tan ni fila ma tɛmɛn kabini an ye diɲɛ tilancɛ matigiw ye!
  Jinɛ kunsigi bilenman ye ɲɛji cɛ a teriw la k"a fara a kan ko:
  - Wa Bibulu bɛ sankolo layidu ta saya kɔfɛ dɔrɔn.
  Gerda ye Charlotte tasumaman latilen :
  - A tɛ kɛ saya kɔfɛ. - Terminatɛri blonde y"a bolokɔnincinin wuli. - Hali saya kɔfɛ, nka Krisita nali filanan ni diɲɛ laban kɔfɛ dɔrɔn. O la sa, mɔgɔ tilennenw bɛ sankolo makɔnɔ ka mɛn kosɛbɛ!
  Christina ye somersault kɛ ka pɛrɛn:
  - Wa an bɛ alijinɛ diyabɔ Dugukolo kan kaban ! Walima, a dɔgɔyalenba la, saya tɛ baara la!
  Gerda y"a jira joona ko:
  - O de don ! Ani an mago bɛ mun na? A caman, wa o waati kelen na, a bɛ se ka fɔ ko fɛn bɛɛ bɛ an bolo kaban!
  Magda y"a fɔ ni dimi ye ko:
  - Tiɲɛ na, a bɛ yen kaban... walima... sisan !
  Gerda y"a ka safir ɲɛw da wuli:
  - A ma faamuya wa ?
  Magda y"a ɲɛfɔ joona ko:
  - A ka ɲi ka ɲɛnamaya kɛ Dugukolo kan n"i ye denmisɛn ye ani n"i cɛ ka ɲi. Nka, a ɲini k"a miiri i yɛrɛ la ko i ye muso kɔrɔba ye. Wa mɔgɔ si mago t' a la fɔlɔ !
  Gerda y"a ɲɛda kamalennin ni kura wuli:
  - Wow, nin bɛ kɛ mun kama ?
  Magda y"a fɔ ni dusu ye ko:
  - Wa o tɛmɛnen 'kɔ. Ni i kɛra mɔgɔ tiɲɛnenw ye ani ni i kɛra i kelen na, ni i banana ani ni i joginna, o tuma na, i dusu saalo kelenpe de bɛna kɛ Krisita ye.
  Gerda y"a sennasanbara digi ni dimi ye k"a jaabi ko:
  - Ayiwa, n t'o kɛ ! N bɛna n ɲɛsin Thor ma lɛrɛ laban na!
  Christina, ka nisɔndiya cɛɲi dɔ kɛ, a y"a fɔ ko:
  - Mun de b'a to i b'a miiri ko an bɛna kɔrɔbaya ?
  Magda y"a kamankunw kɔrɔta k"a kɔlɔsi ko:
  - An ye mɔgɔw ye. Ani mɔgɔw bɛɛ bɛ kɔrɔbaya!
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  - Ni Aryan dɔnniya ye se sɔrɔ kɔrɔya kan do ?
  Magda ye nisɔndiya jira, k"a ka perle ɲinw manamana:
  - O cogo la , ne bɛna nisɔndiya kosɛbɛ !
  Christina ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Fɛn o fɛn tɛ Se ka Kɛ, o bɛɛ bɛ Se ka Kɛ an ka diɲɛ kɔnɔ. Aryanw ka Ala y"a ye ko fila ni fila ye naani ye!
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a kɔkiliw wuli k"a fɔ ko:
  -Fɛn wɛrɛ tɛ yen min ka jugu ni kɔrɔya ye. Nin ye cogoya ye min ka jugu kosɛbɛ!
  Gerda y"a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - Wuludennin ka fisa ni waraba kɔrɔ ye. Eh, ni ne tun bɛ se ka fura sɔrɔ sayabaliya la!
  Charlotte ye dɔnkili da ni nisɔndiya ye:
  - Badaa kamalennin, badaa sennasanbara !
  Gerda y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - An bɛ yaala-yaala ni sanbara tɛ tuma bɛɛ , o de kama, an bɛna an ka kamalenninya mara fo abada !
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ani k"a fɔ ko:
  - Numukɛw fana bɛ sennasanbara la tuma bɛɛ, nka u ma kɛ mɔgɔ sabalilen ye !
  Gerda hakili jigira ko:
  - A tun ka di n tɔgɔlatigi ye ka boli sennasanbara la nɛnɛ walima sɛnɛ bɔgɔ la. Ani a y"a tɔgɔ kɛ fɛn ye min tɛ sa! O la sa, taa ɲɛ ka i ka sennasanbara jɛlenw yeelen bɔ!
  Charlotte ye a yɛrɛ firi cɛncɛn kan, ka janya janya, ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Oh, kɔrɔya, kɔrɔya dangalen. N tɛna fara miliyari kelen kan - n bɛna kɛ kamalennin ye fo abada !
  Gerda ye a kunkolo wuli k"a kɔlɔsi ko:
  - An ka naani ninnu ka wari ni foro fila bɛɛ bɛ u kɔnɔ Afiriki ani Irisi jamana. Ani an b"a fɛ ka mun de sɔrɔ?
  Christina y"a fɔ ni dusu ye ko:
  - Cɛw ka harem bɛɛ ! A bɛna diya kosɛbɛ ni cɛw ka seraglio ye!
  Charlotte sɔnna o ma joona ko:
  - Ɔwɔ, o tun bɛna kɛ nɛnɛ ye. Cɛw ka danfara ka di n ye kosɛbɛ!
  Magda tun b"a fɛ ka kumakan fɔ ni ko la, nka a y"a hakilina Changé. O ɲɛda dɔrɔn de dusu tiɲɛna ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Ɲɛnamaya bɛ taa nin cogo de la. O t"a fɛ k"a fɔ ko nafa tɛ a la. U naani ka ŋunan, o bɛna kɛ jurumu ye. U ye caman sɔrɔ. Jara fana bɛ yen, minnu ka jugu dɔɔnin ni jɔyɔrɔw ye. Ani nɔɔrɔba. Ani fɛnw sɔrɔli.
  Aw k"u jateminɛ, dugukolo kan sariyaw fɛ, u ye hɛrɛ sɔrɔ kosɛbɛ, wa u ma jogin kosɛbɛ abada kɛlɛ bɛɛ kɔnɔna na.
  Wa o waati kelen na, u tɛ se k"a fɔ ko u nisɔndiyalen don pewu. Nafa jumɛn bɛ Krecɛnw na? U wasa bɛ fɛn dɔɔnin dɔrɔn de la ɲɛnamaya kɔnɔ. Wa o de kosɔn , a mana kɛ cogo o cogo , a bɛ iko u nisɔndiyalen don. Hali ni Krisita ma layidu ta haremw ni masasow ye.
  Tuma dɔw la, Magda tun b"a miiri ko a tun tɛ nisɔndiya dɔrɔn. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, tuma min na ne tun bɛ miiri Krisita la. Ayiwa, okay fagali. Samsɔn ni Dawuda fila bɛɛ ye mɔgɔ faga. Jatigɛwalekɛla caman tun bɛ mɔgɔ senumaw cɛma. Nka cɛnimusoya nege? A joli funteniman! Magda tun b"a fɛ ka kanuya sɔrɔ, farikolo kanuya fana tun b"a fɛ. A wolola ni cɛnimusoya ye min tun ka bon kosɛbɛ. I n"a fɔ npogotigi tɔw.
  Ani Ala bɛna yafa a ma o ko la cogo di?
  Wa hali ni kerecɛnya tɛ diinɛ lakika ye, o tuma na, tiɲɛ ye mun ye?
  Magda ye ɲininkali dɔ kɛ a teriw la:
  - Mun na an ka kan ka da a la, ni Krisita t?
  Gerda y"a jaabi ni dimi ye ko:
  - Mun, Furu ma se i ma wa ?
  Magda, k"a ɲɛw wuli, k"a jaabi ko:
  - Ɔwɔ, Fuhrer ka bon. Nka, yala a bɛ se ka sayabaliya di wa?
  Charlotte y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - A mana kɛ cogo o cogo, kerecɛnya tɛ bɛn an ma. An tɛ se ka an yɛrɛ tanga jurumu ma. An mako t Ala la min bna jurumu ban pewu!
  Magda y"a bolow wuli, k"a kɔlɔsi ni dusukasi ye ko:
  - Donc alternative ye banbali ye jahanama kɔnɔ wa ?
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a ye hakilina di ko:
  - N'a sɔrɔ a man jugu yen ten.
  Gerda y"a sennasanbara bulama taamasiyɛn ni dimi ye, ka kabakurun flakɛlen dɔ gosi, ka sɔgɔsɔgɔ :
  - Jahannama tɛna kɛ Aryanw fɛ ! Ala lakika bɛ se sɔrɔ! An bɛ ka se sɔrɔ, wa nin ye fɛn ye min bɛ mɔgɔ dalen to a la kosɛbɛ. Bibulu t"an bolo. An bɛ Mine Cafe sɔrɔ. Wa foyi tɛ tɛmɛ Fuhrer ka baara kan!
  Christina ye hakilina di npogotigininw ma:
  - An ka taa boli la !
  Npogotigininw y"o sababu ta k"u senw kɔrɔta ni dusu ye. A ka ca a la, ni hakilisigi bɛ yen, aw bɛ se ka lafiɲɛ.
  Magda bolila ka miiri. Ɔwɔ, fɛn min nafa ka bon kosɛbɛ mɔgɔ bolo, o ye funankɛya ni kɛnɛya ye. Ni o tɛ, o tuma na, kapitali tɛ nisɔndiya lase. Cɛnimusoko dun? O bɛ farikolo kuraya. Wa o de kama, a nafa ka bon farikoloɲɛnajɛ la, kɛrɛnkɛrɛnnenya la musow ma. Ani, ka a yɛrɛ tanga, o bɛ kojuguba lase mɔgɔ ma.
  Nka Krecɛnw ka jogoɲumanya b"a fɔ cogo wɛrɛ la. Wa, a bɛɛ lajɛlen na, diɲɛ ye tilenbaliya ye. Fɛn min bɛ nisɔndiyaba lase i ma, o bɛ kojugu kɛ. KELEN misali la , n b'a fɛ tiɲɛ na sokola. Nka, u tɛ fasa, barisa u bɛ to ka taa taama na.
  I bɛ se ka mun fɔ sankolo ko la? Yala o tɛna sɛgɛn kojugu ni jurumu tun tɛ wa?
  Magada tun bɛ miiri Sitanɛ fana na. Ɲininkali bɛ ɲini ka ban badaa. Mun na Ala ye Dugukolo Denkɛ da, k"a dɔn ko a bɛna jurumu kɛ ani ka danfɛn hakilitigi miliyari caman ta ka taa n"a ye? Kira muso Elena ye o fɔcogo dɔ fɔ min ka di: Ala mago tun tɛ robow la. Wa Sebaayabɛɛtigi y"a latigɛ, hali o cogo jugu sugu la, ka jurumu tiɲɛni jira diɲɛ kɔnɔ ani Ala ka kanuya ni nɛɛma nafa.
  Hali ni, fan wɛrɛ fɛ, ka kɔn ka mɛlɛkɛ miliyari caman ni mɔgɔ kisibali miliyari caman sɛbɛn ka bɔ yen cogo dɔ la walasa u ka fili, walima ka fara o kan, ka danga banbali sɔrɔ, o bɛ i n"a fɔ SS ka kɔrɔbɔliw diɲɛ kan. Fɛn min bɛ i n"a fɔ nin jurumu boloci, ani tiɲɛ na, ka bɔ hakilina na min ye ka ɲɛnamaya kɛ i yɛrɛ ma ka bɔ Ala la, o bɛ i ko mɔgɔ fariman, wa a bɛ Dabaga yɛrɛ bila yeelen jugu la. Faan wɛrɛ fɛ, ni danfɛnw kanminɛli nafa ka bon Ala bolo kosɛbɛ, o tuma na, yala a tɛna nɔgɔya ka biyorobɔtiw da fɔlɔ, sariya siratigɛ la, u tɛ se ka jurumu kɛ wa!
  Nka sarakalasebaa walima diinɛko dɔnbaga dɔ bɛna sɔsɔli kɛ: robow tɛ se ka kanuya lakika kɛ! Danfɛn ɲɛnama min bɛ se ka jurumu kɛ, o dɔrɔn de bɛ se ka kanuya tiɲɛ tiɲɛ na, wa a tɛ se ka kɛ ka kɛɲɛ ni porogaramu bolodalen ye!
  Lusifara sɔnna o ma. Ka se hakɛ dɔ ma, jinɛw kɛra balimaya ye min ka sariyakolow bɛ ɲɔgɔn bonya. Nka ni danfɛn minnu bɛ se ka jurumu kɛ, olu bɛ se ka kanuya kɛ, yala kanuya bɛna kɛ tiɲɛ ye ni se min bɛ ka taa Ala sago sɔsɔ, o tununna wa? Wa ni a ma tunun, o tuma na, jurumukɛla miliyari caman tɔɔrɔli jugu, mɔgɔw ni mɛlɛkɛw bɛɛ, nafa jumɛn bɛ o la? Walima hali u halakili?
  Lusifer ye miiri o la, ani Sitanɛ ka hakilinata ye sugandili kanulenba jira Dugukolo Denkɛ ni la: ikomi Ala mago bɛ kanuya banbali la, wa kanuya tɛ se ka kɛ ni jurumu tɛ, o kɔrɔ ye ko ni walew tɛ Sebaayabɛɛtigi sago kɔ, o tuma jurumu ka kan ka kɛ banbali ye. O kɔrɔ ye ko jurumu tabaga walima Sebaayabɛɛtigi ka kuntigiya kɛlɛbagaw fana bɛ to ka to sen na. O kɔfɛ, Lusifara tɛ farati la ka laban jahanama tasuma banbali la, walima ka foni kɛ k"a sɔrɔ a ma nɔ bila a la, i n"a fɔ kretiɛn ja min bɛ ja ni finimugu ye. Wa Sitanɛ yɛrɛ, ani a ka mɛlɛkɛw, ani jurumukɛlaw bɛna se ka sira wɛrɛ ta. Yala a bɛ se k"a yɛrɛ ka siwili da ani ka diɲɛ lakika wɛrɛw da wa?
  Misali la, jahanama yiriwara kosɛbɛ, wa ni fɛn caman dɛmɛni ye, a bonyalen don ani a kulɛri kɛra diɲɛ lakika ye. Wa mɔgɔw bɛ dugujukɔrɔla dugukolo cogoya dilan cogo caman na. O la, a yɔrɔ dɔ la, mɔgɔ ka dannaya bɛ jahanama jira i n"a fɔ a b"a yɛrɛ ka ɲɛnamaya makɔnɔ cogo min na a salen kɔfɛ. Nka a yɔrɔ dɔ dɔrɔn na, bawo Lusifara fana mago bɛ tilennenya ni yiriwali la hali mɔgɔ kelen-kelen dɔ la min sara farisogo la.
  Jahannama caman caman cili tun tɛ nafolotigiba ye ani a tun bɛ mɔgɔ lafiya - n"a sɔrɔ o ye nsiirinw lawuli Tartarus dibi la ani saya siran mɔgɔw cɛma. Nka Champs Elysees bɔra kɛnɛ kan - o bɛ se ka suma kosɛbɛ ni alijinɛ yeli ye kerecɛn fɔlɔw cɛma. Viry kafiri Slavw cɛma, ani Vahlak Vikingw cɛma. Jurumukɛla kuraw bɔra kɛnɛ kan - dugujukɔrɔla tun bɛ ka sigi a kɔnɔ, nka Lusifara tun bɛ se ka fɛn bɛɛ kɛ jahanama kɔnɔ. Nka dantigɛlan ye i yɛrɛ ka miirili ye. Wa mɔgɔw Kɛra a ka baganmarayɔrɔ ye, o min y'a To a bɛ Se ka diɲɛ dɔ Dabɔ min ka ca kosɛbɛ, wa a ma Kɛ dugujukɔrɔ masaya ye fewu ni dagaw ni jinɛ biɲɛw bɛ jiriw fili u kɔrɔ.
  N"a sɔrɔ hali hakilina yɛrɛ min ye ka taa Dabaga kɛlɛ, walima, n"an b"a fɔ k"a jɛya, k"a kɛlɛ, o wulila ka da delinako dɔw kan. Mɔgɔ gansan tɛ nin faamu. Nka ale, Lusifara, bɛ miiri, ka fɛn bɛɛ jate ani ka fɛn bɛɛ faamuya cogo la min b"a to hali hadamadenw ka ɔridinatɛri barikamaw tɛ se ka nin faamuya.
  Ikomi a ye Danfɛn numu fɔlɔ ye fanga la, nin diɲɛ kɔnɔ min bɛ misali di, min bɛ labɛn, yɔrɔ min na fɛn bɛɛ bɛ kan minɛ Sebaayabɛɛtigi Ala ma, ale, ka tɛmɛ mɔgɔ tɔw bɛɛ kan, a y"a ye ko kow bɛ kɛ cogo min na, ani hali ko minnu bɛ se ka fɔ ka ɲɛ.
  Hali ni Sitanɛ tɛ siniko ye o cogo la, a ka hakilitigiya kojugu bɛ se ka ko fɔ ani ka jatebɔ kɛ ni paramɛtiri caman ye. Wa Lusifara y"a ye ko o ɲɔgɔnnaw bɛna kɛ nin diɲɛ in kɔnɔ! U bɛna fɛn dɔ jɔ, foyi tɛna tiɲɛ, wa n"o kɛra ten, o tuma na fɛ, nafa foyi t"i kɔnɔbara tigɛli la jɔli yɔrɔ dɔ la. Dolow bɛ Lamaga ni teliya sumanikɛlan ye, mɔgɔw ka diɲɛw ka dɔgɔ u hakɛ la wa u bɛ yiriwa dɔɔnin dɔɔnin. A bɛ se ka fɔ ko mɛlɛkɛw tɛ foyi kɛ fewu.
  Ɔwɔ, diɲɛ tiɲɛnen, o la sa, a fanba jɔlen, ka delinako ni sɛgɛn de ye Lusifara bila ka muruti. A tùn b'a fɛ ka fanga Sɔrɔ k'a yɛrɛ Da, walasa dolow kana Kɛ bololanɛgɛ tasumamanw dɔrɔn cogo la. Walisa fɛn bɛɛ kana kɛ fɛn ye min bɛ se ka fɔ ka ɲɛ ani min tɛ se ka Changé dɔɔnin i n"a fɔ diɲɛ jurumu tɛ min na. Ni, n"an b"a fɔ k"a jɛya, kun t"a la ka baara kɛ kosɛbɛ, wa, boliyɔrɔ tɛ yen.
  Wa Lusifara tun bɛ se ka mun fɛ: a bɛ danfɛnw bɛɛ sanfɛ kaban, nka o waati kelen na, a tɛ se ka baara kɛ ni fanga ye fɛn o fɛn na min bɛ kɔlɔsi. Hali misali la, i ka dolow bila layini na, walima ka i ka bagan fitininw taamasiyɛn . Hakili nɔgɔlen ani miirili teliya ye delinako dɔw lawuli. Wa, ka Dabaga kunbɛn, o ye sababu ye ka na ɲɛnamaya la, ka laban ka kuntilenna gɛlɛn, faratilen, nka min ka di i yɛrɛ ye: ka se sɔrɔ Dabaga kan, walima k"a jira ko a filila! A mana kɛ cogo o cogo, sɔsɔli in laban tɛ se ka fɔ ka ɲɛ, wa o nɔ na, mɔgɔ caman yɛrɛ tun dalen b"a la ko danfɛn tɛ se ka barika sɔrɔ ka tɛmɛ Dabaga kan , wa a bɛna bɔnɛ, Sitanɛ ka sugandili ka don kɛlɛ la, o ye halaki ye, wa jigiya tɛ a la. Nka a dɔgɔyalenba la, o kɛlɛ in ye mɛlɛkɛ dafalen ni fangatigiba ka timinandiya ni timinandiya bɔ sunɔgɔ ni kɔrɔsigi cogoya la min bɛ kɛ tuma bɛɛ. Wa, tuma min na a ye Dabaga kunbɛn tiɲɛ na, Lusifara ye ɲɛnamaya lakika ni kɛlɛ jugu ye. Hali n"a kɛra kɛlɛ ye, Sitanɛ ka sɛgɛsɛgɛli seko tun bɛ se ka ɲɛtaa sira di min bɛ se ka kɛ zeru ye. Hali ni ... Fɛn nɔgɔlen dɔw bɛ yan minnu, hɛrɛ la, mɔgɔw tɛ fɛn bɛɛ dɔn fɔlɔ.
  Magda y"a ka tile sugo minɛ fo a m"a kɔlɔsi cogo min na a binna marifa dɔ kan min bɛ se a yɛrɛ ma. A tun bɛ pan ni inertie ye. Wa, o tɛ kabako ye. Sira kan, npogotigininw ye E-5 yɛrɛ-boli marifa sɔrɔ, n"o ye kɔrɔbɔli modɛli fɔlɔ ye. Mobili min ka di, a kɔnɔ baarakɛla kelen dɔrɔn de bɛ a jɔlen to. O la, a ka dɔgɔ ani a ka surun, a bɛ ni marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 75 ye ani marifa coaxial.
  A ka c"a la, o marifa min bɛ se a yɛrɛ ma, o tun dabɔra jiginɛw kama sanni ka kɛ kɛlɛ baara ye. Nka a ka nɔgɔn , wa a bɛ se ka fili ka bɔ parachutew la walima moduluw kan. Hali n"a girinya ka dɔgɔ - tɔni wolonwula dɔrɔn, E-5 ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw janya sera milimɛtɛrɛ 80 ma ni a jiginni ye.
  O la sa, nin pankurun in min tɛ ni tourelle ye, o tun bɛ se ka Soviyetikiw gosi ni bi saba ni naani ye k"a sɔrɔ a tora mɔgɔ ye min tɛ se ka don ka bɔ ɲɛfɛ. Ani kɛrɛw la, marifa min bɛ se ka boli a yɛrɛ ye, o tun bɛ lakana ni wuluwuluw ye. O pankurun janya tun bɛ se ka dɔgɔya ka se mɛtɛrɛ kelen dɔrɔn ma, wa sɔrɔdasi kelen dɔrɔn de tun bɛ a jɔlen to, a ka c"a la, a tun ka dɔgɔ. Walima n"a sɔrɔ hali sungurunnin dɔ walima funankɛnin dɔ.
  Npogotigininw ye mobili kura in modɛli fɔlɔ lamini. Cogo caman na, a tun bɛ i n"a fɔ E-10 min tun ka dɔgɔ yɛrɛ. Ni girinya nɔgɔman ye, Alimanw ni jɔn jagoyalenw dilannikɛlaw sera ka marifa barikamaba dɔ don a kɔnɔ, min bɛ se ka mɔgɔ bi saba ni naani sɔgɔ ɲɛda la n"a ka kalibre fitinin ye ka bɔ kilomɛtɛrɛ kelen ni tila la, walima ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. Wa kilomɛtɛrɛ kelen cɛ - kurunba duguma yɔrɔ ani IS-2 tourelle ɲɛda. Ka fara o kan, hali Soviyetiki pankurun barikama sugu tun man kan ka don marifa nɔgɔman dɔ kɔnɔ min bɛ se ka a yɛrɛ ta. Siman kɛlɛkɛminɛnw ka kan ka kɛ sababu ye ka projectile ricochet.
  Gerda y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - I tɛ se ka tila ni zeru ye, nka u b"i bɔ zeru la !
  Charlotte y"a ɲɛfɔ ka ɲɛ:
  - An bɛ se sɔrɔ , o kɔrɔ ye ko an bɛ se ka bɛɛ bɔsi a la ka jɔ !
  Christina ye dɔnkili da ni dusu ye:
  - Aw bɛɛ kana da dilanw kan, Furu bɛ se ka layini kɛ ! Aw ye Fuhrer ka kuma lamɛn!
  Magda ye tweet kɛ ka segin a kan:
  - An bɛna ɲɛji caman ko. Mɔgɔw nisɔndiya - Krisita bangera!
  Npogotigi tɔw ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni fanga ye, k"a daminɛ k"u bolow wuli:
  - Fisa! I ye egilisi sosɛti dɔrɔn de ye!
  Npogotiginin panna ka wuli k"a jaabi k"a sennasanbara lamaga tanki nɛgɛdaga kan, k"a pɛrɛn:
  - Wa i bɛ barika sɔrɔ ni la ! Ni i bolo jɔlen don ani ni i ka laɲiniw ye hadamadenya ye, i bɛ se ka fariya nɛgɛ tiɲɛ!
  Wa u naani ye dɔnkili da ka jaabi di, ka pan san fɛ ka jigin waati kelen na:
  - Fariya bɛ nɛgɛ sɔgɔ, nka juguya fanga tɛ mɛn fo abada. Ani i bɛ barika sɔrɔ ni la! Ni i bolo jɔlen don ani ni i ka laɲiniw ye hadamadenya ye, i bɛ se ka fariya nɛgɛ tiɲɛ!
  Ayiwa, nin jinɛw bɛ sexy cogo min na n"u sen farilankolonw ye minnu ɲɛ ye bulama ye i n"a fɔ sokola sanu. Ani u bɛ dɔn kɛ ani ka pan ni fanga ye cogo min na. Savages lakikaw. Wa ninnu ye npogotiginin farimanw ye minnu bɛ wuli i n"a fɔ sa. Cɛɲiw ye dɔn kɛ ka boli ka boli tugun, u senkɔniw bulama, pinkiw tun bɛ ka manamana.
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dusu ye ko:
  - N mago t"a la Kai, n b"a fɛ ka harem kuuru bɛɛ sɔrɔ !
  Charlotte ye dɔnkili da ka segin a kan:
  - Ayi!! A ka fisa ni harem fila ye!
  Christina tasumaman bɛna mankanba bɔ:
  - Oh ayi ! A ka fisa saba walima naani!
  Gerda y"a ta ka dɔnkili da ni dɔnkili ye:
  - Nka kanuya min bɛ cɛw la, o tɛ ban, ayi.
  Magda bɛ pɛrɛn ko:
  - Ayiwa, vulgarity jumɛn don ! I tɛ se k"o kɛ nin cogo la!
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi ani k"a hakili jigin ko:
  - Nka e fana, i ye 'sèn Sɔrɔ ni nisɔndiya ye tiɲɛ na !
  Misi blonde ɲɛji bɔra ani a y"a jaabi ni kan dusu tiɲɛnen ye:
  - Ni i tun b' a dɔn nin bɛ maloya ne la cogo min na !
  Gerda bɛna dɔnkili da a jaabi la ko:
  - hali bi maloya tɛ ne la ! Ni baara tun kɛra saniya la! Ani, jatigɛwalekɛla bɛ se ka kɛ dɔnkilidala ye! Bonya da talent kan, bonya da talent kan!
  Bonya da talent kan - cɛw !
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dusu ye ko:
  - A ka suma ! Funteni! Dugubaw ka tile tobilen!
  Christina y"a ta k"a fɔ ko:
  - N ye npogotigi nisɔndiyalen ye ! Cɛɲi ka bɔ fan bɛɛ la ! Cɛɲi ka bɔ fan bɛɛ la !
  Ka bɔ fan bɛɛ la!
  Gerda b"a kunkolo sɔgɔ dɔrɔn marifa squat yɛrɛ-taama-minɛn kɔnɔ, ka sɔgɔsɔgɔ :
  - Ne ye SS ye, ne ye SS ye, nka tiɲɛ tɛ ! Ani n b"aw deli aw ka barika bonya. An bɛ ɲɛgɛn kɔnɔ bɛɛ ye
  ka baganw faga ! I n"a fɔ Hitler y"a kalan cogo min na - minisiriɲɛmɔgɔ kuncɛba !
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ k"a jaabi, ka pan san fɛ ka jigin:
  - Mɔgɔ min bɛ dannabaliya la, o tigi tɛ nisɔndiya. I t se ka namaya jurumu nege la. Barisa,
  Ko Ala ka diminya ka jugu kosɛbɛ! Sabu Ala ye kiritigɛla gɛlɛn ye!
  Charlotte ye a ɲɛw sɔgɔsɔgɔ o cɛɲi blonde la ani a ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Sogo min bɛ jahanama kɔnɔ, o bɛ sɛgɛn funteni fɛ. Wa waati sera an bɛɛ ka faamuyali sɔrɔ kabini tuma jan. Mɔgɔ o mɔgɔ tɛ dannaya dɔn Matigi la, o tigi bɛna bin jahanama ka jɔnkɛ kɔrɔ!
  Magda y'a bolo kɔrɔta jinɛ bilenman na k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - Jurumukɛla bɛna a ta sɔrɔ. A bɛna kɛ i n"a fɔ wuluwulu min bɛ jeni tasuma na. Jinɛw bɛna i tɔɔrɔ dugukolo jukɔrɔ. Mɔgɔ minnu tun bɛ Sitanɛ bato.
  Christina, k"a kɔkili barikamaw wuli, a ye dɔnkili da ko:
  - waleɲumandɔn kulekan npanw kan - kɛlɛ bɛ ka kɛ. Ani ɲɛ nɛrɛma i ɲɛ kɔrɔ, ani jikuru jolilen!
  Npogotiginin naani bɛ yen kaban n'u bɛ mankan Bɔ:
  - Worodugu fiɲɛ, board. Sitanɛ, i k"a dɔn ko mɛlɛkɛw ka siran ye banbali ye!
  Wa npogotigininw y"u sennasanbaraw sɔgɔ, u ye dɔnkili da ko:
  - Nin ye Hitler ka npan ye ! Nin ye Fuhrer ka npan ye! Dibiw bɛɛ tigɛ!
  Ani npogotigininw bɛna sɔgɔsɔgɔ.
  Gerda y"a ta ka dɔnkili da ni kanba ye:
  - Fatal san, i man kan ka da n na. Nka legiyɔn kɔnɔntɔn bɛna na ni Hitler ye! An ka jinɛ Adolf ni sanu biɲɛw bɛna sankolo wuli ka wuli!
  Wa npogotigininw bɛna a ta ka pɛrɛn ko:
  - An ye jahanama yeelen kɛlɛcɛw ye !
  Ani cogo min na u naani bɛɛ ye ɲɔgɔn gosi n"u sennasanbara jɛlenw ye, ani sanji kulɛri suguya bɛɛ sɔgɔsɔgɔninjɛw nana ka na kosɛbɛ. Bon, musow...
  O kɔfɛ, tiɲɛ na, kɛlɛcɛw y"u sen don o tɔɔrɔ la. U ye tutigɛbaga bugɔ ni nɛgɛ finman ye, o kɔfɛ, u y"a daminɛ ka kɔgɔ ni pepinɛri tigɛlen finmanw bɔn jogindaw kan. Dimi kɛra jahanama ye, cɛnin pɛrɛnna i n"a fɔ sirene, walima wulu min bɛ jan kɔnɔ.
  Gerda y'a jira ni nisɔndiya ye ko :
  - Ursi, min minɛna tasuma na, a bɛ mankan bɔ i n'a fɔ misiden, Dimi barikama tɛ diɲɛ bɛɛ kɔnɔ. Ani n terikɛ bɛ ni marifa ye, a bɛna kumakolon o kumakolon tigɛ!
  Cɛdennin hakili bɔra a la siɲɛ caman, nka u y"a hakili sɔrɔ, ka tɔɔrɔ tugun. O waati kelen na, waleyali la k"a sɔrɔ i ma ɲininkali kɛ. Ani, kasoden tun bɛ se ka mun dɔn? Fasisiw sadisiw ye cɛnin ka dimi diyabɔ dɔrɔn.
  Tutigɛbaga tɔɔrɔla waati jan kɔnɔ, fo, a laban na, cɛnin hakili bɔra pewu, a binna kɔma la dimi fɛ. Gerda y"a fɔ ni nimisali ye a kan na ko:
  - Tɔɔrɔ jugu tɛ, nka a ma se ! I b"a fɛ ka jɔn wɛrɛ tɔɔrɔ?
  Magda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni dimi ye ko:
  -Aw ye jinɛw ye ! Ala tɛna yafa o ma!
  Gerda ye dɔnkili da a jaabi la ko:
  - Kana fili, jɛgɛ, Ala b"a fɛ ka tɔɔrɔ, wa a kana kɛ a ɲinini fɔlɔ la !
  Christina ye tweet kɛ ni tulo tigɛlen ye ko:
  - E, nin tɔɔrɔ ninnu ! Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, n"u bɛ muso senkɔniw jeni ni nɛgɛso funteniman ye, o ka di dɛ!
  Charlotte ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni kan ye min bɛ da wuli:
  - An bɛna Stalin tɔɔrɔ, k'a tigɛtigɛ !
  Christina kunsigi bilenman bɛna kuma:
  - Ani ne ye Baba Yaga ye, npogotiginin sennasanbara don !
  Kɛlɛcɛ ye senna-tɛgɛrɛ kɛ bere funteni dɔ kan. Senkɔni gɛlɛn tun bɛ funteni ni sɔgɔsɔgɔ duman dɔ ye. Jinɛ kunsigi bilenman ye sɔgɔsɔgɔ:
  - O ye nisɔndiyako ye dɛ !
  Npogotigi tɔw ma se ka kɔrɔbɔli bali ka boli sennasanbara la ka tɛmɛn kɔɔriw kan. Wa kɛlɛcɛw senw cɛ ka ɲi kosɛbɛ, wa u bɛ danfara don u ni ɲɔgɔn cɛ u ka layiniw bɛnkan fɛ. Wa Gerda yɛrɛ y"a sinw bɔ kɛnɛ kan ani ka nɛgɛ bilenman dɔ don sinbara bilenman na. Wa a ye ŋunan ni kɔnɔnafili ye dimi ye min lase a ma, o nisɔndiya kosɔn.
  Magda tugura o kɔ, k"a kɔlɔsi ko:
  - jahanama kɔnɔ u bɛna nɛgɛ funteni kɛ an ka npogotiginin farilankolonw sin na ! O la sa, an bɛ cogo sɔrɔ k"a lajɛ a bɛ cogo min na ka kɔn o ɲɛ!
  Gerda ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ka nɛgɛ funteni sɔgɔ n"a nɛnkun ye ka sɔgɔsɔgɔ:
  - An tɛ siran hali jahanama ɲɛ ! Hali jahanama yɛrɛ! Tasuma ye min datugu badaa ! Ɔwɔ, a minɛna!
  Charlotte y"a ta ka tweet kɛ ko:
  - Dimi jumɛn don, dimi jumɛn don !
  Christina ye a sennasanbara pan jabaranin funtenimanw kan ani a ye ŋɛɲɛ kɛ. Ayiwa, npogotigininw senw bɛ sennasanbara la tuma bɛɛ, senkɔniw barika ka bon, i n"a fɔ ɲɔgɔmɛ ka wuluwuluw. Wa, a bɛɛ lajɛlen na, ninnu ye kɛlɛcɛw ye minnu ka bon kosɛbɛ!
  O kɔ, npogotigininw ye nɛgɛso Dòn ba la tugun. Sanfiɲɛba-sɔrɔdasiw ye pankurun ta ka tɛmɛ sankolo kan. Ani yɔrɔ janw na, TA-400 siranninw . U ye awiyɔn ta walisa ka bɔnbɔnw ci Soviyetiki duguw la Ural baji kɔfɛ. Fɛɛrɛ minnu tun bɛ kɛ ka bɔnbɔnw ci tuma bɛɛ, minnu bɛ mɔgɔ sɛgɛn , ka baara kɛ ni napalm bɔnbuw ye, o kɛra sababu ye ka Irisi jamana sɛgɛn. O la, iziniw donna dɔɔni dɔɔni dugujukɔrɔ, Alimanw ye bɔnbɔnw ci baarakɛlaw ka sigidaw la walasa ka mɔgɔ caman faga. U tun be baara kɛ ni bɔnbu tasumamanw ye ani bɔnbu girinmanw ye minnu tun bɛ mara arajo fɛ. Naziw ye mun dabɔ? Misali la, kɔnɔ misɛnnin minnu bɛ ni binkannikɛlanw dalajɛlenw ye.
  TA-400 yɛrɛ tun bɛ bɔnbu girinmanba ta diɲɛ kɔnɔ, a girinya tun ye tɔni tan ni duuru ye. U y"a bila Ulyanovsk dugu kɔnɔ. Blɔki tilancɛ tiɲɛna. O la fasisiw tun bɛ kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ .
  Nka a bɛ iko Reich sabanan tun bɛ fanga dɔ ɲɛ, fanga tun tɛ napalm min kɛlɛ.
  Wa V -misilew tɛ fɛn ye fewu min bɛ se ka fɛn dɔ di a dɔgɔyalenba ma fɛn caman tigɛli la sɛgɛn kɛlɛ la.
  Dan ye kɛlɛ kɛ bɔgɔdaga dɔ kɔnɔ Leningrad kɛrɛfɛ. Cɛdennin janyalen dɔ, min tun ka bon ani a farikolo tun ka bon ka tɛmɛ a sanw kan, o tun bɛ miiri npogotigininw na ka tɛmɛ kɛlɛ kan. Alimanw ye dugu in bugɔ, Risikaw y"a jaabi. Tiɲɛ don, marifa caman tun bɛ Naziw bolo, wa u kalifaw tun ka ca.
  Dan tun bɛ marifa ci ni sniper ye - marifa jan, otomatiki. Marifaw tun ye kɛrɛnkɛrɛnnenya la, uraniyɔmu kɔnɔna tun bɛ u kɔnɔ. A sɔngɔ ka gɛlɛn kosɛbɛ ani a bɛ fɔ ko a ka baara kɛ ni a ye dɔɔnin dɔɔnin.
  Cɛdennin hakili jigira a ye kanuya kɛ cogo min na kunun su fɛ ni Risi sungurunnin Alenka ye. Muso janyalenba fana don, a ka dimi kosɛbɛ. Dan cɛ ka ɲi kosɛbɛ ani a ye patinage kɛ, o de la sungurunnin sɔnna ka sunɔgɔ n"a ye. Nka, tiɲɛ na, nin tun tɛ kanuya lakika ye. Nka Dan tun b"a dɔn a bɛ se ka sunguru dɔ diyabɔ cogo min na. Nka, Alenka tun bɛna taa min? I tɛ se ka sɔsɔli kɛ ni SS cɛba dɔ ye.
  Nka Leningrad kɛrɛfɛ, a bɛɛ lajɛlen na, Alemaɲikaw tun tɛ hɛrɛ sɔrɔ cogo dɔ la.
  Ni Stalingrad, Irisikaw ye timinandiya jira yɔrɔ min na, ka kɛlɛ kɛ kalo wɔɔrɔ ɲɔgɔn kɔnɔ, o kɛra dugu ka kumakan ye, o tuma na, an bɛ se ka mun fɔ Leningrad ko la?
  A laban na, Alimanw fana ye Orenburg minɛ, nka bɔnɛ minnu kɛra, kɛrɛnkɛrɛnnenya la jamana wɛrɛw ka jamakulu, olu tun ka bon kosɛbɛ. Fasisiw, caman na, hali n"u ka siyako tun bɛ u la, u tun wajibiyalen don ka sɔn a ma u yɛrɛ sago la: u jugu tun barika ka bon, a jagɛlɛn tun don ani a tun dafalen don pewu.
  Dan tun b"a miiri ko ni Alenka kɔnɔ ta, a yɛrɛ bɛna nisɔndiya. N tun b"a fɛ ka n ka denbaya ka bɔnɔgɔla janya, i t"a dɔn abada min bɛ se ka kɛ kɛlɛ la.
  N y"a miiri fana, mun na u nana Irisi jamanaw na? N"a sɔrɔ a nafa tun tɛ k"a ɲini ka Moskow ta Lɔnduru kɔfɛ wa? Yala Alimanw tɛ dugukolo bɛrɛ sɔrɔ cogo o cogo wa?
  Irisi kɛra jamana ye min bɛ se ka wuli, yɔrɔ min na, senna-tɛgɛrɛ bɛɛ tun ka gɛlɛn kosɛbɛ.
  Dan ye cɛnin dɔ gosi u kun na ni marifa ye min tun labɛnna ka ɲɛ. N"a sɔrɔ hali u si hakɛ ye kelen ye. Cɛdenw tun bɛ ka kɛlɛ kɛ ka taa a fɛ Irisi fan fɛ. A bɛ iko Stalin y"a daminɛ k"a faamu ko funankɛninw nafa ka bon ɲɛfɛla la ka tɛmɛ kɔfɛla kan. Tiɲɛ na , cɛ min bɛ masin na, o ye baarakɛla ŋana dɔrɔn de ye. Ani kɛlɛ la cogo kelen na ni balikuw ye!
  Dan ye sɔgɔli wɛrɛ kɛ stock kan. Hakili ta fan fɛ ko:
  - Denkɛ min ye muso ye Friedrich ! I ka hɛrɛ ka bon hali bi ka tɛmɛ ne kan!
  A y'a fara a kan ni kanba ye ko:
  - Oh, n b'a fɛ n ka kɛ piloti ye !
  Ani cɛnin y"a ka biceps jira! A ka bon kosɛbɛ ani a bɛ sɔgɔsɔgɔ. Cɛdennin farikoloɲɛnajɛla y"a daminɛ ka farikoloɲɛnajɛ kɛ. Npogotiginin dɔ ye wuluwulu kɛ a kɔfɛ. Alenka cɛɲi tun tɛ, nka mɔgɔ wɛrɛ tun don, a ɲɛda tun bɛ sɔgɔsɔgɔ , a kunsigi tun bilennen don, a janya tun ka bon ani a tun ka dɔgɔ. Npogotiginin ye Dan kanu kosɛbɛ. A ka gɛlɛn ka da a la ko a ye cɛden ye hali bi min si tɛ san tan ni wɔɔrɔ ye. Ka tɛmɛ a janya hakɛ danma kan, ni farikolo yɔrɔw ye nɛgɛdaga ye, kamalennin fariman tun bɛ ka somersaults kɛ. Dan bɛ jibɔlan dɔrɔn de don, wa a fari bɛ nɔgɔya, i n"a fɔ a dilannen don ni nɛgɛ ye, wa a cɛmancɛ finman bɛ i n"a fɔ galasi. Svetka min ɲɛnama tun tɛ jate cɛɲi ye - a tun ye kɛrɛfɛla ye, a fari tun ka bon ka bɔ dumuni jagoya la, a bolow n"a senkɔniw tun datugulen don ni sɔgɔsɔgɔninjɛ ye. Tiɲɛ don, a ɲɛw ye binkɛnɛ ye ani u cɛ ka ɲi, wa a ɲɛda cogoya bɛ kɛ tuma bɛɛ ani hali, i n"a fɔ sungurunnin ta. Nka a yɔrɔ ka jan Alenka la min kunsigi kurulen don, n"a kunsigi ye sanu ye.
  Svetka b"a fɛ ka gɛrɛ farikoloɲɛnajɛla cɛnin na, nka a bɛ siran. Dan ɲɛda bɛ ɲini ka kɛ denmisɛnnin ye hali bi, ni o cɛɲi kɛrɛnkɛrɛnnen ye min bɛ funankɛnin dɔ la, n"o ye funankɛnin ye, waati min na denmisɛnya funu bɛ tunun, nka kunsigi min bɛ fari kura bilenni tiɲɛ, o ma bɔ fɔlɔ. Ni a kunsigi surun tun tɛ, o tuma na, Dan cɛɲi kunkolo tun bɛ se ka fili npogotiginin ta ma, ni cɛya dawolo ye - a cɛ ka ɲi cogo min na.
  Svetka y"a faamu ko jigiya t"a la ko a ka dɔgɔ ni a ye, kɛrɛnkɛrɛnnenya la, k"a sababu kɛ a ɲɛda sɔgɔlen ye. Oh, n b"a fɛ n ka se ka nin ko jugu in bɔ n ɲɛda la. A ma mun de kɛ k"a ɲini?
  Dan y"a ye ko mɔgɔ wɛrɛ ɲɛ bɛ a la ani a y"a yɛrɛ firifiri kosɛbɛ. A ye cascade de somersaults kɛ, ka laban Svetka kɛrɛfɛ .
  Npogotiginin sennasanbara min tun bɛ finiw na, o kulela. Dan y'a bolo da a da la k'a ɲininka ko:
  - Ayiwa, i ye jɔn ye, sɛgɛsɛgɛlikɛla ?
  Npogotiginin y'a fɔ ni sɔgɔsɔgɔ ye ko:
  -Ne ye Svetka ye, makari kɛ!
  Dan, min tun bɛ Irisikan faamu kosɛbɛ, o ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - OK don ! Komin i tun bɛ ne kɔlɔsi, i ka kan ka wari sara walasa ka ne kɔlɔsi!
  Svetka ye sɔgɔsɔgɔ siranya fɛ:
  - N ma foyi sɔrɔ ! Ne ye delilikɛla ye!
  Dan ye sungurunnin digi a fɛ k'a sɔgɔsɔgɔ:
  - I bɛna sara ni fɛn ye ! An ye Aryanw ye ani diɲɛ ye an ta ye!
  . EPILOGUE (EPILOGUE) (EPILOGUE).
  Denmisɛnw bɔra sunɔgɔ dilannen na. Wa fɔlɔ, u y"a ye ko fanga bɛ u la ani fanga bɛ ka bonya u farikolo farikolo la. U farikolo tun bɛ kɛnɛ kan kaban, nka sisan u kɛra nɛrɛmuguma ye kosɛbɛ, u ɲɛfɔra kosɛbɛ, wa u bɛ siran. Wa farikolo fari kɛra dibi ye tugun, a bɛ ɲini ka kɛ nɛrɛ ye.
  Marinka ye fiɲɛ bila:
  - Oow! A bɛ iko an kɛnɛyara!
  Valerka y"a jaabi ni nisɔndiya ye ko:
  - Wa u yɛrɛ kɛra mɔgɔ ɲumanw ye.
  Slavka y"a farikolo yɔrɔw lamaga minnu bɛ i n"a fɔ nɛgɛ, ka dɔnkili da ko:
  O kɔrɔ ye ka ɲɛnamaya kɛ cogo cɛɲi na
  O kɔrɔ ye ka ɲɛnamaya ni bonya ye...
  An ka cɛsiri fanga,
  Hakili ni sago fanga!
  Levka y"a senw senkɔniw tigɛ minnu farikolo ka ɲi kosɛbɛ, k"a kɔlɔsi ko:
  - An ye nɛgɛso cɛdenw dɔrɔn de ye !
  Valerka ye a latilen:
  - A ka c'a la, hali titanium !
  kɛrɛfɛ , cɛ dɔ tun jɔlen bɛ yen, lunɛti dibiman tun b"a ɲɛda tilancɛ datugu. A y'a fɔ ni kanba ye ko:
  - Ɔwɔ, cɛw. Sisan, i tɛ i ko mɔgɔ tɔw bɛɛ. Ayi, sisan, n"a sɔrɔ i ka fisa ni tɔw yɛrɛ ye!
  Marinka ye sɔgɔsɔgɔ ani ka sɔgɔsɔgɔ:
  - Anw de ye diɲɛ kɔnɔ mɔgɔ bɛɛ la ɲuman ye , .
  An ka dɔnkili bɛ fiɲɛ na...
  Faso tɛ da ɲɛji la, .
  Wa an bɛna dunan juguw hakili di u ma!
  Slavka y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - An tun ye vampires ye, sisan an bɛ normal tugun wa?
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibimanw ni epaulets ye, o y"a jaabi ko:
  - Tiɲɛ tɛ ! Aw tun ye vampirew ye tiɲɛ na, wa aw bɛ ten hali bi, sisan dɔrɔn aw tɛ siran tile ɲɛ, wa aw bɛ bɔ joli-minɛlaw ka barikantanya bɛɛ la.
  - O ye tiɲɛ ye, hali quasar ! - Valerka y"a fɔ ni kɔnɔnajɛya ye !
  Marinka ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya ye:
  - O tuma na fɛ, mun?
  Cɛ min tun bɛ ni epaulets ye, o y'a jaabi ko:
  - Ko minnu na, jugu min bɛ bɔ galaxie kɛrɛfɛ, o bɛ kɛlɛ dolow kurunw jɔ ni timinandiya ye, wa a jɛlen don ko a bɛ ka kurunba dɔ labɛn binkanni kama , o bɛna kɛ ko ye tiɲɛ na !
  Slavka y"a kɔlɔsi ni nisɔndiya ye ko:
  - Denmisɛnw ka fanga kɛrɛnkɛrɛnnenw ! Nin, i y"a ye, a ka nɛnɛ kosɛbɛ !
  Levka y"a latilen, k"a farikolo yɔrɔw kɔrɔta:
  - A ka c"a la hali denmisɛnw ta tɛ, nka tutigɛbagaw de ta don. An bɛ ɲini ka kɛ mɔgɔkɔrɔbaw ye kaban.
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibimanw ye, o y"a jaabi ko:
  - I ka kan ka caman kalan hali bi, Valerka. Aw kana aw lafiya kojugu.
  Marinka ye tweet kɛ ko:
  - I n'a fɔ Lenin y'a fɔ cogo min na : - Kalan, kalan ani kalan kɛ tugun !
  Slavka ye dɔnkili da tulonko la ko:
  Nin ye lakɔli ɲɛnamaya sugu jumɛn ye?
  Kɔrɔbɔli bɛ min don o don ...
  Fàralen, tila-tila, .
  Tabali caya tabali!
  Npogotiginin min tun bɛ fini jɛman na, o y"a jira ko:
  - Wa sisan i bɛna i yɛrɛ Dòn Hypermatrix kɔnɔ. Ani aw ka fanga belebelebaw bɛna kɔrɔbɔ .
  Valerka ye ɲininkali kɛ ni nisɔndiya ye:
  - Walima n"a sɔrɔla sanni o ka kɛ, an bɛ taa dɔnkili da wa ?
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibimanw ni epaulets ye, o y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - Tiɲɛ don i bɛ se, dɔnkili da !
  Denmisɛnw y"a daminɛ ka dɔnkili da dɔnkilida la, fɛn min ye perky ni militant ye:
  Dugukolo dan tɛ min na ni dolow ye min bɛ jeni, .
  Ne dusukun bɛ ka wuli ni jɔrɔ ye ne disi la!
  Ka ko ɲuman kɛ ni aw ye, o ka ɲi ani ka nisɔndiya kosɛbɛ,
  An bɛna da wuli diɲɛw ni ɲɔgɔn cɛ!
  
  Cɛdennin sennasanbara dɔ bɛna pan ka taa sankolo la sɔɔni kosɛbɛ,
  Hali n"a b"a kɔrɔtɔ dɔrɔn bin kɔnɔ...
  Wa an bɛna sɔgɔsɔgɔ dɔnniya kan, siga t'a la, monolith - .
  Tile ka yeelen bɔ diɲɛ kan!
  
  Tomboy ye sanfɛlajɛla dɔ ja ja a ka kaye kɔnɔ,
  A ka sketch ye maloya ye, inept...
  Nka an bɛna diɲɛ bɛɛ ka ideali baara ka kɛ sugo ye - .
  Kɛlɛcɛ jagɛlɛnba ka se sɔrɔ!
  
  Diɲɛ cɛɲi, hali ni Dabaga ka gɛlɛn - .
  A kɔnɔ, kulɛri nɛrɛma ni bilenman ɲagaminen don...
  A ka fisa kosɛbɛ ka kɛ ni dɔgɔtɔrɔw tɛ,
  Ka ɲɛnamaya kɛ fo abada, ka dugukolo kɛ alijɛnɛ ye!
  
  Cɛdennin bɛna lakɔli ban ka marifa ci i n"a fɔ bɛlɛkisɛ ka taa Marisikalo la,
  Wa n"a sɔrɔ Sirius bɛna gɛrɛ an na ka taa a fɛ...
  An bɛna nin da, a bɛna kɛ dɔrɔn top class - .
  An ka so jɔ Niyɔriki ani Pari!
  
  Diɲɛ wɛrɛw la, jikuruw bɛ mankan bɔ yɔrɔ minnu na ni warijɛ manaman ye, .
  Date duman caman bɛ yɔrɔ min na, bananku, .
  An ka ɲininkali kɛ ni yɛrɛbonya ye, n"an ka da nɛrɛmuguma ye,
  Aw kana mɔgɔw yɛlɛma ka kɛ sagaw ye!
  
  Fasodenɲumanya ka bonya, a dɔn, o bɛ nin de la, .
  Walasa ka se galaxie bɛɛ dakunw na...
  Denmisɛnnin barikama bolo la, kurunba belebeleba dɔ bɛ yen,
  Ani, wale ɲuman caman bɛ kɛ dolow kan!
  
  O la sa, i ka kɛ tutigɛbaga ye, i bɛ i minɛ boussole belebeleba la
  bɔnsɔnw kuntigi ye mun jira...
  An ka kominisi hɔrɔnma jɔ diɲɛ kɔnɔ,
  Lenin ye min bila an ye, o ka kɛ yen!
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibimanw ni epaulets ye, o y"a kunkolo wuli k"a jira ko a sɔnna o ma:
  - I bɛ min sɛbɛn, o ye kabako ye. O b"a jira ko dɔ farala i ka hakili seko kan.
  Npogotiginin min tun bɛ fini jɛman na, o y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin denmisɛn ninnu kɔrɔla kosɛbɛ. U bɛ, tiɲɛ na, se kosɛbɛ, wa sisan, o seko suguw b"u bolo...
  Valerka ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ani a y"a fɔ ko:
  Ɔwɔ, an bɛ se sisan...
  Levka y'a ta k'a ka kuma tigɛ:
  Ni ne bolo setigi ye ne bɛ se
  Se kalo ma ka Bɔ san fɛ...
  N bɛ waraba dilan ni molehill ye,
  Ani n" tɛna ɲɛjibɔ kɛ!
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ɲɛmɔgɔba ye hakilina di ko:
  - An ka filimu dɔ jira u la, min bɔra matiriyali tariku wɛrɛ la. Walisa u kana da u yɛrɛ la kojugu ani k"a faamu u bɛna kɛlɛ kɛ ni mɔgɔ minnu ye!
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibimanw ye, o y"a kunkolo wuli ni jigiya ye:
  - A' y'a da ! A bɛna diya.
  Wa o yɔrɔnin bɛɛ, ja dɔ bɔra yɔrɔ saba la ni kulɛri ye:
  Sanpɛrɛn tun bɛ diɲɛ kɛlɛba filanan ɲɛfɛ. Reich sabanan ka jamakulu ma kɛlɛ dɔrɔn kɛ, nka u ye dimi fana kɛ. Tutigɛbaga Vitya y"a ka finiw bɔ a la ani k"a siri a farilankolon na a bolow ni a senw fɛ ka a siri bere dɔ la. U y'a dulon tile la. Sani o ka kɛ, cɛnin tun bɛ tɔɔrɔ kosɛbɛ, tutigɛbaga farikolo bɛɛ tun datugulen don ni jeninida ni nɛgɛ ni bugɔli nɔw ye;
  Cɛdennin tun bɛ ka sa ni dimi ye. Aventures wɛrɛw kɛra yɔrɔ wɛrɛw la.
  Npogotiginin Daria ni cɛnin Vaska bɛ ka taama teliya la sira dɔ kan min bɛ mɔgɔ ɲɛnajɛ. Cɛdennin Vaska ɲɛnama don kosɛbɛ ani a bɛ baara kɛ, tuma ni tuma a bɛ tɛmɛ a terimuso kan, ka boli k"a lamini, a sennasanbara jɛlenw bɛ yeelen bɔ . O la, jinɛnin ye ɲɛda kɛ ka yaala-yaala a bolow kan. Kaban tile jɛman bɛ ka manamana. Daria bɛ nisɔndiya, kungo kɔnɔ nɛgɛw bɛ npogotiginin sɛgɛnnen, sen jɛlenw sɔgɔsɔgɔ ka diya, taama ka nɔgɔn, i bɛ taama, k"i ni fa nisɔndiya la, hali ni segi bɛ i bolo. Vaska, i n"a fɔ cɛden san tan bɛɛ, a b"a fɛ k"a nɛnkun wuli, a b"a ɲininka kɛrɛnkɛrɛnnenya la:
  - Moskow bɛ cogo di ? Mobili sugu jumɛnw bɛ yen?
  Daria bɛ jaabi di ni kɔnɔnafili ye:
  - Danfara, belebele ni fitinin !
  Vaska tɛ a hakili sigi:
  - Wa jumɛnw kɛrɛnkɛrɛnnenya la, yala u dɔw bɛ yen minnu bonya bɛ se so ma wa ?
  Npogotiginin b"a jaabi joona ko:
  - O KAMAZ kamiyɔn suguw bɛ yen, u bɛ se ka tɔni kɛmɛ fila ta. Masina belebelebaw. Mun, Vaska, n"a sɔrɔ i bɛ siko kɛ ka ninnu dɔ la kelen ta ? Denmisɛnninw ka wuluwulu bɛ cogo di?
  Cɛdennin dusu tiɲɛna:
  - Hali ni n si bɛ san tan dɔrɔn de la, n tɛ i n"a fɔ dɔw, n ye Alimanw faga. A ye marifa ci u la, a ma tɛmɛn. Ani i ye sunguru ye, n hakili la , i ma hali marifakisɛ fiyɛ.
  Daria y"a kɛ i n"a fɔ a ma dimi:
  - Kɛlɛ la , marifakisɛ fiyɛli bɛ i n' a fɔ nɛgɛso tigɛ foro kɔnɔ ! O tɛmɛnen kɔ, i b"a dɔn, buru dɔrɔn dogolen tɛ n ka sigilan kɔnɔ, nka binkannikɛlan dɔ dogolen bɛ nburu kɔnɔ. Komanda ko, n"a bɛ se ka kɛ, i ka baara kɛ n"a ye a laɲini na, i kana i yɛrɛ bila farati la dɔrɔn. Ani i bɛ ka 'tulon Kɛ.
  Vaska ye somersault kɛ, ka pinin dɔ ta n"a senw ye, k"a fili sanfɛ ka fiyɛli kɛ tulonko ye:
  - dolow ni kolo binna ɲɔgɔn kɔ , tramway bolila ɔkutɔburukalo kalandenw ka kulu dɔ kan ! - o tuma , k' a sɔrɔ a ma ton yɛlɛma . - N b'o dɔn ! O ko fɔra n ye kaban, komandan y"a ɲini n fɛ n yɛrɛ ka binkannikɛlanw turu. A ka fisa k"o kɛ nɛgɛsobon na Zhitomir, k"a bila fɛnɲɛnamafagalan dɔ jukɔrɔ. Walima, min ka gɛlɛn kosɛbɛ, mobili jukɔrɔ ni jenerali ye. Charge fanga tɛ se ka tanki tiɲɛ. O la, TNT kilo kelen ɲɔgɔn bɛ sɔrɔ buruburu kɔnɔ. U b"i lakana, u bɛ siran k"u bɛna i minɛ. Nka i tɛ se ka tɔɔrɔ muɲu, i ye o sissy sugu ye.
  Npogotiginin dusu tiɲɛna:
  - Ayiwa, i ye hakilina in sɔrɔ min ?
  Cɛdennin, a bɛ pan san fɛ ka jigin, a y"a ɲɛfɔ ko:
  - I y"i girinya dɔgɔya dɔɔnin sisan, nka ka kɔn o ɲɛ i tun fasalen don. Nka, n"i y"i suma ni npogotiginin fanba ye, i ye sɔgɔsɔgɔninjɛ ye sisan. I bɛ se ka siga lawuli Alimanw cɛma, o kɔfɛ, i bɛna tɔɔrɔ. Yala i b"a dɔn Naziw bɛ min kɛ npogotiginin fitininw na wa? Misali la, kuran sɔgɔli...
  Daria y'a ɲini ka cɛnin tulonkɛla in tulo minɛ, a ma se, a y'i pan ka segin ka ɲɛda kɛ:
  - Wa i ye clumsy ye cogo min na, i tε i n"a fɔ partisan fewu. Skɔti kamalennin ka kan ka kɛ mɔgɔ ye min bɛ se kosɛbɛ i n"a fɔ acrobat. An bɛna aw kalan fana, jiriw jiginni fana sen bɛ o la.
  Npogotiginin y'a bolokɔnincinin wuli:
  - Ni n kɛra dexterous ye, n b"i tulo tigɛ ka bɔ i kun sanfɛ !
  Cɛdennin y"a fɔ ni hakilitigiya ye ko:
  - Kɛlɛ la, fanga min tɛ seko ni dɔnko ye, o bɛ i n"a fɔ marifa min tɛ marifa ye ! O la, i ka kalan kɛ, npogotiginin! N"o tɛ i bɛna a dɔn fasisiw ka bugɔli ye min ye.
  Daria tun sɛgɛnnen don ka baro kɛ ni cɛnin cɛsirilen ni hakilitigi ye. A y"a makun, k"a ka Ukrayina forobaciyɛnko ɲɛnajɛ, k"a ninakili kungo fiɲɛ sanuman na, k"a dusukunnataw Dugukolo Ba n"a ka npogotiginin sen gansanw ye. Ntumu dɔ ye yeelen Bɔ bolow la, a y"a kùnkolo Yɛlɛma k"a ka kùnkolo dɔ Blà duguma. A tun bɛ iko lyrique ani a cɛ ka ɲi. Furu kuraw tun bɛ bɔ jiribolo gansanw kan. A tun bɛ iko jiri kelen-kelen bɛɛ ɲɛnama don, n"a ka cogoya kɛrɛnkɛrɛnnen don, kulɛriw falen don ani u ka fanga dabɔlen, hali Leonardo tun tɛ se k"o ɲɛfɔ. Npogotiginin magara furabulu in na n'a bolokɔnincinin ye k'a fɔ ko :
  - I b"a dɔn, n ma cogo dɔ la, n ma natural beauty kɔlɔsi fɔlɔ.
  Vaska ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ni danbe ye:
  - Dugu... I mana fɛn o fɛn ta ! Hali ni , i b"a dɔn, karamɔgɔ dɔ y"a fɔ cogo bɛnnen na ko poyi min ka fisa ni poyi tɔw bɛɛ ye nɛnɛ ko la, o sɛbɛnna Papuwasi mɔgɔ dɔ fɛ.
  Daria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - A bɛ Se ka Kɛ kosɛbɛ. Nɛnɛ yelen a siɲɛ fɔlɔ la, poyi nɛrɛma in sera k"a cɛɲi dɔn kosɛbɛ, n"a dusukun bɛɛ ye. An bɛ nɛnɛ sennatan ni an senw ye, nka Papuwasi sɔnna o ma n"a ni ye.
  Cɛdennin y"i biri duguma ni sɔsɔli ye, k"a ɲininka ko:
  - Sisan, n"a sɔrɔ i bɛ se ka dɔnkili da, n terikɛ. O kan sugu bɛ i fɛ. Ayiwa, kabako dɔrɔn de don, kumakan tɛ. N y'i ka dɔnkili mɛn, siren lakika. Yala a man di i ye ka fɛnɲɛnɛmaw ye i fari la wa?
  Daria y"a fɔ ni dusu ye ko:
  - Ɔwɔ, a ka di kosɛbɛ ! N tun t"a miiri abada ko i bɛ se ka o nisɔndiya sugu sɔrɔ dɔrɔn ni i ye sennasanbara kɛ kungo kɔnɔ ani ka fiɲɛ sama min falen bɛ misiwolo la. Fɔlɔ, ne tun ye fiyentɔ ye ani ne tun tɛ o cɛɲi sugu kɔlɔsi! Sisan, n ye n yeli sɔrɔ, a bɛ i n"a fɔ n bɛ pan kamanw kan. I ni ka ɲi ani ka saniya cogo min na.
  Vaska ye a kunkolo wuli ko:
  - Wa n" nisɔndiyara kosɛbɛ. O la sa, n"a sɔrɔ i bɛna dɔnkili dɔ da min ka bon kosɛbɛ sigida ko la. O la, n sɛgɛnnen don ka bravura taamaw lamɛn.
  Npogotiginin y"a kunkolo wuli n"a ka kurukurunin jɛmanw ye:
  - Tiɲɛ don, n b"a dɔnkili da !
  Vaska ye pan ka wuli, ka bɔgɔdaga dɔ gosi, ka pɛrɛn:
  - Na, ka Alimanw bila trance kɔnɔ, prima donna !
  Daria ye dɔnkili da a kan dafalen na, i n"a fɔ egilisi ka fɔlifɛn:
  Kabakurun sɔngɔ gɛlɛnw bɛ bɔ jiribolow ni ɲɔgɔn cɛ, .
  A dɔgɔyalenba la, delilikɛla dɔ ka bɔrɔ bɛ ne kamankun kan!
  Ne bɛ taama faantan na kalo jɛlen yeelen na,
  Bonya ka kɛ Mama Nature ye sɛtanburukalo nɔɔrɔ la!
  Aw ka da a la, jamana ka bon, a tɔgɔ bɔra a fanga la, .
  Hali ni ne farikolo sɛgɛnnen don taama jan fɛ!
  So kɔnɔ fini, sennasanbara cɛɲi, .
  Kabakurunw bɛ ne sen kɔrɔ, ka ne senw sɔgɔ!
  Nka jiriw ye sanu ye, u falen don, u bɛ kurukuru, .
  I n"a fɔ nɛgɛ warijɛ, aspen halo dɔ!
  Ne ye npogotiginin ye, ka kɔrɔlenw fili buguri la , .
  N bɛ sɔgɔsɔgɔ sira kan, sanji ye sira ji bɔ!
  Su nɛnɛna kaban, tile ka suma, .
  donna ŋaniw kɔnɔ!
  Saniyabagaw dimina, u b"u ka bɔrɔw wuli ne nɔfɛ, .
  Fiɲɛ fana ka jugu, a b"a fɛ ka yeelen faga!
  Ne bɛ yaala-yaala nin cogo la dɔgɔkun caman kɔnɔ, ne senw bɛ joli bɔ kaban, .
  Kɔngɔ bɛ ne tɔɔrɔ kosɛbɛ, tasuma bɛ ne kɔnɔ!
  Lafiɲɛbɔyɔrɔ tɛ ɲɛ in kama, kɛlɛcɛw bɛɛ halakira,
  Sanfiɲɛba dɔ bɛ ka boli ka Fasokanw Fasokanw cɛtigɛ!
  Warijɛ binkɛnɛw bɛ kɛ ni nɛnɛ ye,
  Perlew ni misaliw, popɛri bolow!
  Wa ne farikolo finman bɛ yɛrɛyɛrɛ nɛnɛ fɛ,
  Star Aquarius ye ɲɛji cɛ ni hinɛ ye!
  
  Ani ne bɛ taa min, ne bɛ dogoyɔrɔ sɔrɔ min, .
  I sennasanbara jukɔrɔ, jikuruw bɛ sɔgɔsɔgɔ ni glaze ye!
  Tiɲɛ na, hɛrɛ dɔrɔn de bɛ ne makɔnɔ kaburudo la, .
  Dugukolo jukɔrɔ jisuma na, i dogo fɔɲɔba la!
  Ayi, ne y"a fɔ ne yɛrɛ ye ko ne tɛ se ka sa, .
  Kɔrɔbɔli tɛ, nka siranfɛn don, Edɛn nakɔ min balolen don kosɛbɛ!
  Sira kan tugun, a kɛlen kɔ ka seri dɔ dun,
  N tun bɛ ka tilebin filɛ!
  Ani ka taa Kiev Lavra, ka tɛmɛn nɛnɛba kan, .
  N nana ka bɔ Siberi Ba la sennasanbara la!
  O yɔrɔ la, delilikɛla ye delili kɛ ni dimi ye ikomi ɲɛkɔrɔ,
  Ala kosɔn, ne ni n ka finimugu farala ɲɔgɔn kan!
  Waati bɛ ka Changé, revolution bɛ diɲɛ kɔnɔ,
  Dugujɛ bilenman ni bilenman dɔ wulila!
  Wa ne b"a fɛ fana ka ɲɛnamaya ɲuman ye,
  Npogotiginin bɔra sarakabɔlan kinin fɛ!
  Novice kɔrɔ dɔ kɛra Komsomol tɔnden ye,
  Kɛlɛcɛ in ka su ka ca ni kelen ye a ka jate la!
  A yɛrɛ kabakoyara k"a ye ko a ma Matigi kan minɛ,
  Nka a jagɛlɛn bɛɛ tɛ siran!
  O la, sunguru fariman kɛra komisɛri ye,
  Ani a ye Irisi egilisi jeni ni dimi ye!
  Hali n"a tɛmɛna sɔrɔdasi sira fɛ ani a tora a cogo la,
  Nka ne ni kɔnɔ, tasuma ye fɛn bɛɛ jeni fo ka se duguma!
  Npogotiginin ye dɔnkili da ka dɔnkili da. Vaska ye dɔnkili da ka taa san fɛ ka jigin. O la, u bɔra ka taa siraba kan min dilalen don ni nɛgɛ ye. A kɛra gɛlɛya ye ka taama a kan, kabakurun misɛnnin minnu bɛ a dakunw na, olu ye npogotiginin senw sɔgɔ ni dimi ye, minnu tun ma waati sɔrɔ fɔlɔ ka gɛlɛya. Daria ye cɛnin ɲininka ko:
  - E hakili la, ni Tlebi jamanaw, Angletɛri fangatigi ani USA ka dɛmɛ tɛ, yala an bɛna se ka fasisiw kɛlɛ wa?
  Vaska ye fiyɛli kɛ k"a senkɔni belebele boli ka cɛncɛn cɛma:
  - Tiɲɛ don , an bɛna se sɔrɔ , bawo tiɲɛ ni tilennenya bɛ an fan fɛ ! Wa nin ye fanga belebeleba ye dɛ! Juguya tɛ se ka se sɔrɔ!
  Daria y"a sɔsɔ ko:
  - Kɛlɛ tɛ nsiirin ye ! O tɛ dan tiɲɛ gɛlɛn ye. Wa a bɛɛ lajɛlen na, an ka ɲɛnamaya tɛ misiwolo ye, an ka diɲɛ lajɛ, cɛnin. Yala ɲuman bɛ se sɔrɔ a la tuma bɛɛ wa?
  Vaska ye hakilitigiya jira min tɛ deli ka kɛ a si hakɛ la:
  - Tiɲɛ don , ɲuman tɛ masaya kɛ diɲɛ kɔnɔ , nka a bɛ se sɔrɔ tuma bɛɛ ! Munna? Koɲuman tɛ sara tuma bɛɛ, nka juguman bɛ ɲangi tuma bɛɛ!
  Cɛdennin yɛrɛ ye dɔnkili da ko:
  Anw Slaw ye miliyɔn kɛmɛ fila ye, .
  An sera ka kɛlɛ kɛ tuma bɛɛ.
  Joli masakɛ filila Sodɔmu jahanama kɔnɔ.
  An ka Hitler fana kɛrɛw gosi!
  Daria ye nisɔndiya jira:
  - O la, a bɛna kɛ ten ! Fasisimu tɛna tɛmɛ, nka ... Erɔpu bɛɛ bɛ baara kɛ Reich sabanan ye. Ka fara o kan, sisan jɛɲɔgɔn kɔrɔw bɛna Wehrmacht dɛmɛ. O bɛɛ kɔfɛ, i tɛ se ka kɛ teri tilancɛ ye politiki ni kɛlɛ la i ye teri ye walima i jugu ! Ka kɛlɛ kɛ ni diɲɛ bɛɛ ye, o bɛ siran!
  Vaska y"a sɔsɔ ko:
  - Jɛkuluw tɛna farati abada ka don kɛlɛ dafalen na URSS kama, wa an bɛ se ka Alimanw dɔrɔn kunbɛn, hali ni Zapɔnw donna kɛlɛ la. An ka jamana na, Soviyetiki jamanaden bɛɛ bɛ se ka marifa ta. O la sa, kɛlɛ bɛna kɛ gɛlɛn ye, a bɛna gɛlɛya, nka a bɛna se sɔrɔ!
  Daria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - A fɔ man di nka, Alimanw dɔrɔn t"an kɛlɛ. Wa Zapɔnkaw ka ca kojugu, o la a bɛna gɛlɛya ka kɛlɛ kɛ.
  Cɛdennin ye Daria ka kuma tigɛ:
  - Baro ka ca, an ka taama teliya la, walima min ka fisa yɛrɛ, an ka boli.
  Cɛdenw y"u ka taama teliya, ni motɛriw mankan mɛnna, u y"u pan ka don bugunw kɔnɔ. Jiri minnu tun bɛ o sira kan, olu tigɛra, jirisunw dɔrɔn de tun bɛ bɔ kɛnɛma. Minɛnw kulu dɔ tɛmɛna. Cɛdennin y"a fɔ joona ko:
  - Mobili bi duuru ni wolonwula ani tanketi wɔɔrɔ. A man dɔgɔ ten. Kὲlɛdenw tɛmɛna, na, an ka dɔw Gɛn ka Tɛmɛ.
  U nana boli ka na dugu kɔnɔ wulada fɛ, Daria tun b"a miiri ko a bɛna bin sɛgɛn fɛ, a bɛna a dabila boli fɛ, nka ... Fiɲɛ filanan bɔra, o kɔfɛ sabanan, npogotiginin bolila. Wa a jɛɲɔgɔn kamalennin ma hali sumaya kari. Tiɲɛ na, dugu tun falen bɛ fasisiw la: Alimanw ni Italikaw. Vaska ye o labanw dɔn ni pasta dagaw cogoya kɛrɛnkɛrɛnnen ye ani u kumacogo teliya la. Cɛdennin tun bɛ Alemaɲi dɔn kosɛbɛ kaban, wa Daria, iko hakilitigiw ka lasigiden, ale fana tun bɛ kan caman fɔ. Italikan tɛ Erɔpu kanba dɔ ye, nka sungurunnin ye porogaramu caman lajɛ o kan na ni bolonɔbilakan bamanankan na , wa a hakili jigira fɛn dɔ la. Ayiwa, sungurunnin ye Angilɛkan, Alemaɲikan, Faransikan, Ɛsipaɲɔlikan, Zapɔnkan ani Latinkan kalan kabini a denmisɛnman ni jamana wɛrɛw ka kalanfaw ye. O la sa, Daria tun bɛ se ka taama kɛ sɔrɔdasiw ka baro yɔrɔ dɔw fɛ. Tiɲɛ na, Alemaɲikaw ma siran bila sungurunnin na, nka u ye ɲinini kɛ. Cogo di ka fɔlɔ ye kɛrɛfɛ, i yɛrɛ ka fasisi. Garadi minnu bɛ dondaw la, olu ɲɛda bɛ i ko u labɛnna ka ɲɛ, u ka butikiw bɛ sɔgɔsɔgɔ ani u bɛ manamana, u ɲɛda denmisɛnninw bɛ sɔgɔsɔgɔ ka ɲɛ. Vaska yɛrɛ sera ka sigarɛti ci u fɛ ani a ye drag ta ni defiantly ye. Daria y"a bolokɔnincinin wuli:
  - I b"a dɔn, baga bi saba ni seegin bɛ sigarɛti la, wa a bɛ kansɛri bila mɔgɔ la. Ani denmisɛn minnu bɛ sigarɛti min, olu bɛ bonya ka tɛmɛ o kan kosɛbɛ!
  Vaska y"a sɔsɔ ko:
  - Mun na, Stalin ka jugu ka tɛmɛ i kan, wa a fana bɛ sigarɛti min !
  Npogotiginin ye cɛnin ka sigarɛti minɛ ni seko ye min tun ma deli ka kɛ, k"a fɔ ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Stalin, nin ye Tle ye, nka nɔgɔw bɛ Tle fana kan ! A ka fisa ka sokola ɲini.
  Cɛdennin y'a kunkolo wuli:
  - Lasɔnna! Nka n ka kan k"a fɔ ko Alemaɲi ka sokola ka jugu ni Soviyetiki sokola ye.
  Daria sɔnna a ma ko:
  - Tiɲɛ don a ka jugu ka tɛmɛ o kan. An ta ye nature ye ka bɔ kakawo kisɛw la, ani Alemaɲi ta ye ersatz ye. Fɔ ka na se kɔsa in na, u tun bɛ se ka kakawo kisɛw don jamana kɔnɔ ji jukɔrɔla kurunw dɔrɔn de fɛ. Nka sisan, fasisiw bɛ se ka nafa sɔrɔ a la ko balili in bɔra. O la, aw bɛ se k"a ɲini ka sokola dɔ marifa ci.
  Vaska y"a ka denmisɛnya bolokɔni jira ni bolokɔnincininw ye:
  - n"a ka fisa n" ka marifa ci u la ni masin ye ! - cɛnin ye tigɛli kɛ ka dɔnkili da . - I kana i ka kuma fili fiɲɛ ma, ka Alimanw faga, ka Irisila kisi !
  Daria y'a bolokɔnincinin da a dawolo la:
  - Hush, mɔgɔw b'an filɛ kaban.
  Vaska y"a fɔ ko:
  - O ye tiɲɛ ye, sɛgɛsɛgɛlikɛla min tɛ ye kosɛbɛ, o de bɛ mankanba lawuli. Misali la, wulu bɛ ka mankan bɔ, nka o tun bɛna kɛ skɔti ɲuman ye. N yɛrɛ y"a ɲini ka o masin sugu min bɛ pan, nka o bɛ se ka kɛ cogo di ni marifa ni burusi bɛ i bolo?
  Npogotiginin y'a bolokɔnincinin wuli cɛnin na:
  - Ayiwa, i ye sugokɛla ye ! Yala i b"a miiri tiɲɛ na ko i bɛ se ka fɛn dɔ jɔ, mɔgɔ si tun tɛ se ka min kɛ hali ne ka waati la wa! Hali ni n y'a mɛn...
  Vaska kabakoyara ani a ye sungurunnin in ka kuma tigɛ:
  - Waati jumɛn ?
  Npogotiginin ɲɛji bɔra, a maloyara:
  - I n'a fɔ min kɔnɔ, anw ta !
  Cɛdennin y'a ɲɛw Dɔgɔya ni namara ye:
  - I bɛ fɛn dɔ dogo ka jɛya, gundo dɔw !
  Daria ye kumakan dɔ fɔ ko:
  - Waati bɛ na se n bɛ fɛn bɛɛ fɔ i ye. Ni an ɲɛnama don!
  Vaska ye fiɲɛ bila:
  - Mɔgɔ sɛbɛ tɛ sa , kominisi dɔnniya bɛna suw lakunu , wa mɔgɔ o mɔgɔ ye danfɛn ye , o sara kaban !
  Denmisɛnw ka skɔtiw y"u makun, fasisiw tun bɛ ka caya ka taa a fɛ u lamini na. Tiɲɛ na, Italikaw tun ka ca, u fanba tun bɛ ni marifa janw ye, walima Schmeisters minnu kɔrɔla . Kartɔnw bɛ u kun na, butiki minnu senkɔniw dilannen don ni nɛgɛ ye, u ɲɛda ka di ka tɛmɛ Alemaɲikaw ta kan. A ka c"a la, Alimanw yɛrɛ bɛ danfara don ni Slaw ye u ka kan n"u cogoya fɛ ka tɛmɛ u ɲɛda kan . Ka fara o kan, fɛn dɔ bɛ yen min ye masin ye Krautw ka lamaga-lamagaliw la, i n"a fɔ u ye robow ye. O yɔrɔ de la danfara bɛ Risikaw ni ɲɔgɔn cɛ.
  Pankurun caman bɛ ye, Daria, k"a sɔrɔ a tun bɛ ɲini ka kɛ sungurunnin ye, a tun t"a fɛ kɛrɛnkɛrɛnnenya la marifako la, nka Vaska ye o ko dɔnbaga ye. A ye hakilina di ko:
  - Nin ye T-4 ye, i b"a ye, ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw bɛ jɛgɛn, a kopilen don ka bɔ T-34 la, marifa ye milimɛtɛrɛ 75 ye.
  Npogotiginin y"a kɔlɔsi ko:
  - Masina min ka jan dɔɔnin. Yɛlɛn ka gɛlɛn.
  Cɛdennin y"a sɔsɔ ko:
  - Donc (o la) lada dɔ bɛ nin ko in na. Aw kana siran, Alimanw ye nin ko in labɛn. A bɛ se ka ye ko tanki in ye modɛli kura ye, hatch hakɛ dɔgɔyara, wa gazi tanki dogolen don kɛlɛkɛminɛnw jukɔrɔ. PTV tɛna a ta sisan.
  Skɔti kamalenninw ye ɲɛda nisɔndiyalenw kɛ fasisiw la, Vaska yɛrɛ tun bɛ taama a bolow kan, ka dɔn kɛ u ɲɛfɛ. Daria fana ye dɔn kɛ a girinya dɔgɔyalen kɔfɛ, a sera ka lamaga ka ɲɛ kosɛbɛ. Tiɲɛ don, sungurunnin senw tun bɛ dimi kosɛbɛ taama jan ni boli teliya kosɔn, wa a sen nɔgɔlenw tun bɛ ka jeni tiɲɛ yɛrɛ la. Daria tun b"a fɛ ka dɔnkili da, nka a y"a latigɛ ko Naziw ka bonya ka ca kojugu.
  Dakabanɔgɔ tun bɛ yen, nka mɔgɔw bɛ baara kɛ kɔfɛ kɛlɛ waati la, wa o tun ma labato kosɛbɛ. O waati kelen na, Vaska tun sera kaban ka barakɛyɔrɔw jate, ani kamiyɔnw, ani marifa minnu bɛ u yɛrɛ boli ni pankurunw ye. A y'a ɲɛfɔ sungurunnin ye ko:
  - Nin ye marifa ye min bɛ se ka kɛ a yɛrɛ ye , n ye min ye komandan ka biro kɛrɛfɛ, n"o ye Alemaɲi yɛrɛta marifa tɔgɔba ye "Okhotnik". A ka nɔgɔn, a dilannen don ka da Tcheki t -38 chassis kan. a ka fisa dɔ ye panzval kɔnɔ .
  Daria kabakoyara:
  - panzvale ye mun ye ?
  Cɛdennin y"a ɲɛfɔ ko:
  - Ayiwa, misali la, naziw bɛ awiyɔn wele ko Luftwaffe, ani tanki armadas Panzvale . O cogo kelen na, T-4 ni T-3 tankiw fana bɛ wele ko panzers . Alimanw b"u ka pankurunw jate nɔgɔya la, T-1 min ka nɔgɔn, n"o dabilalen don tiɲɛ na sisan, a girinya bɛ bɔ tɔni 5 na ka se tɔni 10 ma ka kɛɲɛ ni fɛn caman sɛmɛntiyalen ye. Ka fara o kan, fɛn o fɛn bɛ fɛn caman sɛmɛntiya ka kɛɲɛ ni bɔli don ye, sɛbɛnni nimɔrɔ bɛ o la. Mobili in ka dɔgɔ, marifa tɛ se ka don a kɔnɔ, nka marifa saba b"a la. Teliya siraba kan ye kilomɛtɛrɛ 57 ye lɛrɛ kɔnɔ, motɛri ye so 100 ye. Modeli nata ye T-2 ye, a ka gɛlɛn dɔɔnin ani a fanga ka bon. Yɛlɛma minnu kɛra kɔfɛ, dɔ farala ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw janya kan ka se milimɛtɛrɛ 20 ma, ka sigi kɛrɛ fɛ. Marifa in ye marifa fila ye ani kanon milimɛtɛrɛ 20, tiɲɛ na, a tɛ se, nka a bɛ kɛ otomatiki ye. Motɛri fanga, ka da fɛn caman cili kan, o bɛ bɔ 100 na ka se 220 ma, modeli minnu bɛ panpan, olu fana bɛ yen, teliya siraba kan, o bɛ bɔ kilomɛtɛrɛ 40 na ka se 65 ma lɛrɛ kɔnɔ. Nin waati in na, nin pankurun in bɛ kɛ ka caya i n"a fɔ sɛgɛsɛgɛlikɛlan, a man teli ka kɛ komandi pankurun ye.
  Daria ye kuma tigɛ:
  - E fɛ, yala n b"a fɛ ka jɛmukanw lamɛn tankiw kan sisan wa? O tɛmɛnen kɔ, n sɛgɛnnen don kosɛbɛ, n ka kan ka so ɲini ka su kɛ.
  Cɛdennin ye fiyɛli kɛ ka pan tugun:
  - Nafa bɛna kɛ aw bolo ka tankiw ko mɛn ! O bɛɛ kɔfɛ, an ka kan ka kɛlɛ kɛ hali bi ani ka kɛlɛ kɛ ni Alimanw ye. Wa, jugu min sɛgɛsɛgɛra, o tilancɛ ye se sɔrɔ. Wa bugu dɔ b"an bolo, dugujukɔrɔla bɛ n dɔn kosɛbɛ, nka a bɛna diya ka boli ka taa awiyɔnbonda la. Tiɲɛ don, nin dugu in kɔnɔ, plywood flyers dɔrɔn de bɛ yen , nka Zhitomir bɛ ni fɛn wɛrɛ ye min ka fisa ni nin ye . Nka a tun tɛna kɛ dimi ye k"a lajɛ yen, o fana.
  Dibi tun don, nka cɛnin ni sungurunnin tun bɛ u yɛrɛ tanga kɔlɔsilikɛlaw ma minnu tun jɔlen bɛ nbɛdaw ni siraw cɛtigɛyɔrɔw la ni seko ye. Cɛdennin tora k"o fɔ sungurunnin ye ni sɔgɔsɔgɔ ye, ka kɛlɛ jɔnjɔnw kalan. O fana ye Daria dɛmɛ k"a ka siran kunbɛn, dugu min minɛna, a tun bɛ ɲini ka kɛ ko yeelen tɛ a la, a tun bɛ iko o ye kojuguba ye.
  - pankurun min tun ka di kosɛbɛ URSS binkanni waati la, o tun ye T-3 ye. O modɛli in bɔra san 1937 la. Modeli fɔlɔ la, o tanki in tun bɛ ni milimɛtɛrɛ 20 dɔrɔn ye ɲɛfɛla kɛlɛkɛminɛnw na. A teliya ye kilomɛtɛrɛ 40 dɔrɔn ye lɛrɛ kelen kɔnɔ. O kɔ, mobili girinyana dɔɔni dɔɔni. Marifa in kalifa tun ye milimɛtɛrɛ 37 ye, a tun ka nɔgɔn, a tun bɛ tasuma teliya. Dɔɔni sanni binkanni ka kɛ URSS kan, walima n"a fɔra ka ɲɛ , k"a daminɛ san 1940 Zuluyekalo la, pankurun dɔ daminɛna ka bɔ ni marifa milimɛtɛrɛ 50 ye. O sababu Bɔra a la ko milimɛtɛrɛ 37 ka dɔgɔ kojugu, hali n"a bɛ tali Kɛ faransikan ni tubabukan na. Misali la, Faransi sis -35 tun bɛ ni milimɛtɛrɛ 56 kɛlɛkɛminɛnw ye ani marifa kalifa milimɛtɛrɛ 47.
  Daria ye kuma tigɛ:
  - I bɛ Faransi tankiw dɔn cogo di ?
  Vaska y"a ɲɛfɔ ko:
  - O ziza ninnu fana ye kɛlɛ kɛ Soviyetiki ni Alimanjamana ɲɛkɔrɔ. Alemaɲikaw y"u dilan hakɛ danmadɔ la iziniw na Faransi min minɛna. Ani Panzer - 3, n"o ye pankurun ye min ka di kosɛbɛ, min tun bɛ ɲini ka don Moskow san 1941. Masina faratilen, ni marifa saba bɛ a la, i tɛ se ka gɛrɛ a la tiɲɛ na. Nka T-34 barika ka bon, tiɲɛ na, nka optiki la, a ka dɔgɔ ni fasisiw ka bɔgɔbɔgɔ ye . A fɔ man di nka, Alemaɲi ka fɛɛrɛbɔ tɛ jɔ yɔrɔ kelen na, wa bi n ye T-3 ye ni marifa ye min janya ye milimɛtɛrɛ 75 ye. Ɔwɔ, nin bɔgɔbɔgɔ ninnu fana bɛ ka kalan kɛ, u ka wedgew bonyalen don. A bɛna kɛ wajibi ye ka komandi ladɔnniya ko T-4 dɔrɔn tɛ, nka T-3 fana bɛ faratiba lase an ka pankurunw ma. Oh, fascist freaks , Ala b"a dɔn suguya min ye.
  Cɛdenw bɔra dugu kɔnɔ ka boli ka gɛrɛ awiyɔnbonda la. Vaska ye lasɔmini kɛ ko:
  - An bɛna lamaga walasa fiɲɛ ka ci an fan fɛ. O tuma na fɛ, u tɛna an ka kasa minɛ! Wuluw bɛ boli ka yan yan.
  Daria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - wuluw ! Ɔwɔ, ne b"u kanu. O bɛɛ kɔfɛ, yala fɛn wɛrɛ bɛ se ka cɛɲi ka tɛmɛ wulu kan wa?
  Vaska ye sɔgɔsɔgɔ kɛ:
  - Ɔwɔ, n y'u kanu fana, fo u ye npogotiginin dɔ kɔnɔna kari min ka dɔgɔ n'i ye sàn fla ɲɔgɔn. O la nin cɛɲi in ka jugu ni pusi sɔgɔlen ye !
  Npogotiginin y'a makun. U gɛrɛla awiyɔnbonda la, min ka labɛnw tun bɛ ye dibi tilancɛ la. Ɲininikɛlan fila tun bɛ kɛnɛ kan, a ni ɲɛfɛla cɛ tun ka jan kosɛbɛ, wa URSS tun tɛ ni awiyɔn ye min bɛ taa yɔrɔ jan. A bɛɛ lajɛlen na, Stalin ma a jigi da bɔnbɔnw kan minnu bɛ kɛ ni fɛɛrɛ ye, a y"a jate minɛ a jɛɲɔgɔnw na. O yeelenbɔlanw y"a to npogotiginin min bɛ mɔgɔ bila ka miiri, o y"u fara ɲɔgɔn kan ni Kɔnte Drakula ɲɛw ye. Tiɲɛ na, o tun ye waraba ye min bɛ mɔgɔ lasiran kosɛbɛ, hali ni a tun man bon i n"a fɔ awiyɔnbonda. Jiriw, i n"a fɔ mɔgɔ bɛ se k"a miiri cogo min na, u tigɛra, ka nɛgɛberew dulon. Cɛdennin ye lasɔmini kɛ ko:
  - Mɔgɔw kɛlɛli minɛnw bɛ se ka kɛ yan. Aw bɛ fili dɔɔni kɛ, aw senw bɛna tigɛ. O la sa, i ka kan ka taa yɔrɔ wɛrɛ la ni hakili ye. Minɛnw su donna yɔrɔ min na, dugukolo bɛ sɛnɛ kokura, wa ne bɛ se ka yeli kɛ su fɛ ka tɛmɛ tile kan.
  Npogotiginin kabakoyara:
  - Mun na su ka fisa ni tile ye ?
  Vaska y"a fɔ ni tulonko tilancɛ ye ko:
  -Jiriw bɛ n tɔɔrɔ tile fɛ. Ani e, tugu n kɔ tigitigi, i sen don numan fɛ, i sen don kinin fɛ, i ka marifa ci o yɔrɔ la. O de kama?
  Daria y"a sɔsɔ ko:
  - Muso ka kan ka don fɔlɔ !
  Vaska, k"a ka kumakan kɔrɔta, k"a fɔ ko:
  - Minɛnforo ni tramway tɛ kelen ye cogo min na, o ye k"u t"a to muso dɔ ka taa ɲɛfɛ ! O la, aw kana kɛ greyhound ye !
  Cɛdennin ye wuluwulu kɛ, marifa sankanso saba ni nɛgɛberew tun bɛ se ka ye dibi la. Sankansobaw tun be i n"a fɔ jikuruw, ani kogo nɔgɔman min tun be ni nɛgɛberew ye, o tun be i n"a fɔ wuluwulu. Daria yɛrɛ y"a yɛrɛ ɲininka n"u ye wuluw ye minnu bɛ pan ka don jaan kɔnɔ u yɛrɛ la. Walima u ye wuluw ye minnu bɛ se ka fasisiw ka sugo sɔgɔ ni dimi ye. Nka, yala suw bɛ dimi sɔrɔ wa, nka Naziw ye suw ye kaban - u sara jogo ta fan fɛ! Npogotiginin y"a ye ko a gɛnɛgɛnɛ ye kabakurun nɔgɔlen dɔ gosi ani a ye a yɛrɛ sɔgɔsɔgɔ. Vaska ye lasɔmini kɛ ni kumakan ye ko:
  - Aw kana mankan bɔ, wuluw tulo bɛ sɛgɛn kosɛbɛ.
  Daria y"a jaabi ko:
  - A bɛ i n' a fɔ n gɛnɛgɛnɛ bɛna funu !
  Cɛdennin ye bagabagali kɛ ko:
  - Ni i ye mankan bɔ, i kunkolo bɛ pɛrɛn. Ka bɔ marifa laɲini ɲuman na, fɔlɔ i ta , o kɔfɛ ne ta!
  Npogotiginin tora a makun na ka t"a fɛ. Cɛdenw ye wuluwulu ka taa nɛgɛbere yɛrɛ la. Cɛdennin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ Daria tulo la ko:
  - A bɛ bugun ! O kɔrɔ ye ko fanga b"a la. Ka fara o kan, nin sen in na, plywood modɛliw dɔrɔn tɛ yen. A bɛ iko Naziw bɛ ka fɛn jugu dɔ kɛ. Misali la, Yu-188 sigilen bɛ.
  Nin man ɲi.
  Daria ye sɔgɔsɔgɔ kɛ a bɛ se ka fɔ ko a makuntɔ k"a jaabi ko:
  - Mun na a tɛ ɲuman ye ? Yala Naziw bɛna bɔnbu da kungow kan tiɲɛ na wa?
  Vaska y"a kunkolo wuli k"a dawolo jalen gɛlɛnw digi ka surunya npogotiginin tulo la:
  - Kana miiri ! A sɔngɔ ka gɛlɛn kojugu, a ka c"a la, nin ye jɔyɔrɔ ye sanni a ka wuli ka taa Soviyetiki kɛlɛbolo la. An ka dɔgɔ kojugu o marifa barikama sugu laɲinitaw kama. Donc (o la) an ka laɲiniw ka kan ka ladilan, n"o ye ko n bɛna binkannikɛlanw turu Junkers gazi-bɔlan kɔnɔ. O binkanni in, n"i ye hɛrɛ sɔrɔ, o bɛna mobili caman jeni, wa n"i ma ɲɛ, o tuma na, o mobili sugu kelen musaka ka ca ni T-4 tanki saba ye. O la, tulon in nafa ka bon kandili la.
  Daria ye kumakan dɔ fɔ ko:
  -Na, n b"a sɔgɔsɔgɔ n"i ye wa?
  Cɛdennin banna ni kɔnɔnajɛya ye ko:
  - Nin ye min ye tigitigi i man kan ka min kɛ. Kɔlɔsilikɛlaw bɛ taama awiyɔnw ni ɲɔgɔn cɛ, wa cɛden kelen min bɛ se kosɛbɛ, o ka seko ka fisa kosɛbɛ ka tɛmɛ sunguru dɔnbali kan. I sigi, ka kɔnɔni kɛ, n"i b"a fɛ, i ka delili kɛ.
  Vaska, ni bere ye, a y"a daminɛ ka nɛgɛbere kuru. A y"o kɛ dɔɔni dɔɔni, i n"a fɔ biyefeerela bɛ diamant tigɛ. Tiɲɛ na, fili fitinin bɛna daminɛ ka sɔgɔsɔgɔ ani ka manamana. A laban na, cɛnin ye bere to yen ka sɔgɔsɔgɔ Daria ye;
  - Ka n minɛ ka n to ka sɛgɛn ka tɛmɛ.
  Sani npogotiginin ka waati sɔrɔ k"a minɛ, cɛnin y"i jɛngɛ ka don da la, i n"a fɔ soso bɛ boli ka bɔ wulu ɲɛ.
  Ayiwa, nin denmisɛn ninnu ye hɛrɛ sɔrɔ, tɔɔrɔ ma kɛ. A dɔgɔyalenba la sisan.
  Nka Daria ka kan ka dege a ka ɲɛnamaya kura la. Ka taama sennasanbara la, o ye ko ye min tɛ deli ka kɛ a bolo.
  Cɛdennin tun bɛ ka sa jiri kan, a sɛgɛnnen don ani a tɔɔrɔla kosɛbɛ.
  Wa, Naziw ye min kɛ, o ye k"u dulon fɛnmarayɔrɔ la, k"u jogindaw tigɛli, ka ji tobilen bɔn u kan.
  Ani cogo di cɛnin ye fanga sɔrɔ ka to a makun na, a kana faran? I kana mɔgɔ si janfa, ani i kana sɔn hali i yɛrɛ ka jalaki ma. Ani sisan, i ka sa yiri kan tɔɔrɔ kɔfɛ.
  I ka kan ka jagɛlɛya ni jagɛlɛya sugu jumɛn sɔrɔ walasa ka nin ɲɔgɔnna ko muɲu.
  Alemaɲi masakɛ ka waraba ka pankurun dɔ tɛmɛna. Nin ye E seriyali fɛn caman sɛmɛntiyalen dɔ ye Mobili in bɛ ni milimɛtɛrɛ 210 cɛmancɛ-kaliba ye, ani milimɛtɛrɛ 300 kɛlɛkɛminɛnw ɲɛfɛ, 250 kɛrɛ fɛ. O masin ɲɔgɔn tɛ min na, n"a girinya ye tɔni kɛmɛ ye, wa a ka gazi turbine motɛri bɛ se so 2000 ma. N"a sɔrɔ a tɛ modɛli ye min ye ɲɛtaa sɔrɔ kosɛbɛ, nka a lakananen don kosɛbɛ, wa a bɛ se ka don Soviyetiki pankurunw kɔnɔ ka bɔ yɔrɔ jan.
  Npogotiginin naani minnu bɛ nin mobili in boli, olu jigira ka taa cɛnin fan fɛ. U ye tutigɛbaga min tun bɛ ka sa, o farikolo farilankolon, tɔɔrɔlen filɛ. O kɔfɛ, kurun kɔnɔ baarakɛlaw ɲɛmɔgɔ ye pistoli ci a kun na, k"a fɔ ko :
  - Hinɛ tɔgɔ la !
  Cɛdennin min tun bɛ ka ŋunuŋunu dimi fɛ, o y"a makun . Npogotiginin ye joli su n"a sennasanbara ye, ka taamasiɲɛ bilenman damadɔw to yen minnu ɲɛ ye bulama ye.
  Kɛlɛcɛw wulila ka don tanki kɔnɔ, wa u dusukunnata tun tɛ a bɛɛ la ɲuman ye.
  Kurun kɔnɔ baarakɛlaw ɲɛmɔgɔ y"a kɔlɔsi ko:
  - Nin Irisila ninnu bɛ timinandiya kosɛbɛ. Hali denmisɛnw bɛ o tɔɔrɔ sugu muɲu. N t"u ka fanaticisme frantic faamu!
  A dɛmɛbaga y"a jaabi ko:
  "N"a sɔrɔ o sababu bɔra ɲɛnamaya ka di cogo min na, o faamuyabaliya ye." Wa ko ɲɛnamaya, a mana kɛ cogo o cogo, o ka fisa kosɛbɛ ni saya ye!
  Npogotiginin komandan y"a jira ko:
  - Kɛlɛ in bɛ sen na kabini san caman. An bɛɛ sɛgɛnnen don a fɛ kosɛbɛ. Wa, tiɲɛ na, an b"a fɛ fɛn caman Changer! Ani fana hɛrɛ. Yala a bɛ se ka layidu ta Risikaw ye yɛrɛmahɔrɔnya la wa?
  Tanki marifatigi ye hakilina di ko:
  - An ka kan ka juguya dɔgɔya. O tuma na fɛ, fɛn bɛɛ bɛna kɛ cogo wɛrɛ la. An bɛ ɲumanya kɛ u ye, u fana bɛ ɲumanya kɛ an ye...
  Npogotigininw y'a fɔ ni dɔnkilida ye ko:
  Fula dɔ bulu bɛ sɔgɔsɔgɔ, .
  Ni a tun tigɛra kabini tuma jan...
  Hali ni diɲɛ lamini ye juguya ye - .
  Ne b"a fɛ ka ko ɲuman kɛ!
  
  Miiriliw jɛlen don, .
  Aw ka yeelen lase aw hakili la...
  An bɛ iko denmisɛn saniyalenw
  ka taa juguya la!
  Wa, tanki y"a daminɛ ka wuli. Hali ni a girinya tun ka bon kosɛbɛ, so fanga 2000 motɛri ye mobili teliya joona kosɛbɛ. Wa tanki, k"a dawolo wuli, ka wuli. Ani marifakisɛ janya ni a bonya, i n"a fɔ pinin jiribolo! A kɛra sababu ye ka kɛ wedge heel barikama ye. Ni an b"a fɔ ka ɲɛ, o ye mastodon ye. Fɛn sugu wɛrɛ min tun bɛna Irisi jamanadenw faga ani k"u farikolo tiɲɛ
  Filimu jɔra dɔɔnin, dɔgɔtɔrɔso baarakɛla kuntigi ni nisɔndiya duman y"a ɲɛsin vampire denmisɛnw ma:
  - Sisan aw ye naziw ka juguya ye diɲɛ kɛlɛba filanan forow la ! Yala i labɛnnen don ka i yɛrɛ sara u la wa?
  Levka y"a bolokɔnincininw siri kosɛbɛ k"a jaabi ni cɛsiri ye ko:
  - Tiɲɛ don, an labɛnnen don !
  Slavka y"a kɔlɔsi ni dimi ye:
  - N yɛrɛ sɛgɛnnen don diɲɛ kɛlɛba filanan na min bɛ senna tuma bɛɛ. I n"a fɔ kɛlɛ wɛrɛw ma kɛ tariku kɔnɔ!
  Sɔgɔsɔgɔninjɛ ɲɛmɔgɔba y"a jaabi ni daŋaniya ye ko:
  - Nin ye kɛlɛba ye hadamadenw ka tariku kɔnɔ. A nisondiyalen don ko diɲɛ kɛlɛ sabanan ma se ka kɛ, wa kominisi ye se sɔrɔ diɲɛ fan bɛɛ la.
  Marinka ye a kunkolo wuli ni nisɔndiya ye:
  "An bɛ nin bɛɛ faamu, wa an labɛnnen don ka kɛlɛ kɛ siniɲɛsigi ɲuman kama."
  Cɛ min tun bɛ ni lunɛti dibiman ye, o y"a kunkolo wuli k"a fɔ ni bagabagalikan ye ko :
  - Sisan, a daminɛ ka masiyaw dafa. An k"a lajɛ i sekow cayara cogo min na.
  Ani, tutigɛbaga naani ninnu y"u yɛrɛ fili Hypermatrix of the Hypernet kɔnɔ.
  Ani Valerka Lagunov tun b"a yɛrɛ ka ɲɛnajɛw kɛ. Wa fɔlɔ, Zapɔn sɔrɔdasikulu ka kurun kɔnɔ, a ye amirali kuntigi minɛ. Wa, cɛnin sennasanbara y"o kɛ ni mankan ye kosɛbɛ. Wa u y"a kɔrɔfɔ walisa siɲɛ wɛrɛ a ka wale kɛ ni hakilitigiya ni nɔgɔlen ye kosɛbɛ.
  Cɛdennin yɛrɛ ye dɔnkili da ni dimi ye:
  Mansamara kamankun tun bɛ wuli diɲɛ kan, .
  Dolow bɛɛ yɛrɛyɛrɛla siɲɛ kelen kungo siranya fɛ!
  Npan y'a yɛrɛ datugu ni nɔɔrɔ ye min tɛ toli.
  Fanga ye se sɔrɔ, a yiriwara - a juguw bɛ buguri la !
  
  An wulila ka bɔ dolow wulilen kɔnɔna na , .
  Aw ka wuli ka taa sanfɛ, diɲɛ kɔnɔ domew!
  Yɔrɔ minnu ye daaw minɛ - .
  Nɔɔrɔba la, kɛlɛ la tuma bɛɛ!
  
  A ye laɲini sɔrɔ, fɛnɲɛnamaw ka fiɲɛba, .
  Nka waati dɔ la u tun bɛ pollen dɔrɔn de lajɛ...
  Sisan, i b"a dɔn, dolow kurun kura caman bɛ yen,
  O bɛɛ kɔfɛ, an ye wuluw ye, aw ka da ne la, an tɛ wuluw ye!
  
  Ka bin dugukolo kanuya la, o ye nisɔndiya ye
  Juguw bɔli, yɔrɔ saniya...
  Hali hakili min ka bon ni hakili bɛɛ ye, o tɛ se ka an kun, .
  Wa i b"a dɔn, a ma tɛmɛn ka diɲɛw da!
  
  A falen bɛ primatew ni waraba farimanw na, .
  Ntumuw bɛ min miiri, o tɛ diɲɛ kɔnɔbara ye.
  Wa u bɛ tulon gɛlɛn dɔ daminɛ kɛlɛ la,
  U ka so ka wuli ka kɛ bin jenilen ye!
  
  An farikolow ye wulu ye kabini an wolo, .
  Den o den bɛ pan sanfɛ...
  A jugu tɛna yafa sɔrɔ.
  Kat min bɛ dugujukɔrɔla la, o tɛna sankolo ye!
  
  Wa, vacuum tɛ lankolonya ni nɛnɛ ye, .
  Yeelen jigiya bɛ an sumaya wuluw la a kɔnɔ...
  Kɛlɛcɛ kɔrɔ ka kɛ denmisɛn ye fo abada,
  Ani an ka teriya ni kɛlɛcɛw ye, o bɛ dɔnkili da!
  
  Ni an sera diɲɛ dancɛw la, .
  An ka taa wɛrɛw la, i b"a dɔn, hypostases...
  An tɛ Ala dɔrɔn ta ye danfɛnw , .
  Ani fanga dan tɛ min na, o jiracogo!
  Valerka Lagunov ye amirali kɔrɔ Yamato minɛ kɔfɛ , a ye Japon Naturo Armada ɲɛminɛ . A kɛra cogo o cogo, masakɛ somɔgɔw dɔ. Nka sisan waati sera a ma, n"o ye masakɛ ka kurunba amiral ye, ka taa jɛgɛw balo.
  O mɔgɔ wɔɔrɔ ninnu, n"u ye marifaw minɛ, k"u fara ɲɔgɔn kan kaban i n"a fɔ u delila ka kɛ cogo min na, u y"a daminɛ ka taa ji la ka taa u ka mɔgɔ fagalenw fɛ.
    Terminator npogotigi naani ma se ka nɛnɛ sugu si muɲu, nka cɛdenw, hali n"u tun bɛ ka u farikolo cogoya Changer, olu tun ka kan ka nɛnɛ. Wa Nowanburukalo la, ji nɛnɛna , wa Zapɔn ka kɛlɛbolo y"a yɔrɔ janya kɔgɔjida la.
  Samurai ye marifa ci ka bɔ yɔrɔ jan na ni arc sanfɛla ye, k"a jigi da ko a bɛ se ka se citadel dugu ma k"a sɔrɔ a ma tiɲɛ kosɛbɛ. Dɔrɔn ka Risikaw ɲangi dɔɔnin dɔɔnin.
  O la sa, walasa ka n fari sumaya, n tun ka kan ka kurun boli ni fanga ye kosɛbɛ ani k"a ɲini ka to n jɛɲɔgɔnw fɛ.
  Sufɛla tiɲɛni tun tɛ ko kura ye tugun, wa a ka c"a la, o labɛn tun bɛ o cogo kelen na. Hali n"a ma kɛ kosɛbɛ, sɔsɔli kunkurunnin dɔ kɔfɛ, u y"a latigɛ ka fara ɲɔgɔn kan - cɛ kelen-kelen bɛɛ y"a yɛrɛ ta ani, k"a ka sira minɛ ni dususuma ye ka taa kurunbaw la, ka marifaw fiyɛ.
  O tun bɛ ni a yɛrɛ ka hakilina ye, bawo a tun bɛna gɛlɛya ka kɛlɛkurunw gɛrɛntɛ ka ɲɛ tuguni Zapɔnkaw tun bɛna a ɲini dɔrɔn ka bɔ joona . Wa su tun ma dibi kojugu. Kalo, wa aw ka kan ka aw janto kosɛbɛ.
  O la sa, sisan cɛden kelen-kelen bɛɛ n"a ka laɲini don, wa u b"a dɔn u ka kan ka min kɛ.
  N"i ye fɛnmarayɔrɔ dɔ fiyɛ ni kɛlɛminɛnw ye, minnu dogolen don cogo la min b"a to a ka gɛlɛn kosɛbɛ ka se a ma ni bɔgɔdaga ye, o tuma na, kurun bɛna fara ka bin.
  Japonkaw tun y"u ka marifaw kuraya kɔsa in na, wa u tun bɛ marifa ci dɔrɔn ka bɔ marifaw la minnu janya ye santimɛtɛrɛ tan ni fila ye , wa hali o waati la, u tun tɛ to ka ci, i n"a fɔ u tun bɛ siran ka gosi. O la sa, laɲiniw tun bɛ se ka kɛ kosɛbɛ walasa ka binkanni kɛ. Samurai ka kan k"a faamu ko ka gɛrɛ Irisi kɔgɔjida la, o ye faratiba ye.
  Kɛlɛkurun min sanna Amerikikaw fɛ, o ɲɛ bɛ mɔgɔ kabakoya kosɛbɛ, wa a bɛ kɛ cogo la min bɛ se ka kɛ. Minɛn min ka bon kosɛbɛ, n"a sɔrɔ a bɛ siran hali bi. Marifa fila b'a la ani kalifa 16 inch. Wa o tɛ se ka ban ka mɔgɔ kabakoya.
  Valerka Lagunov hakili jigira ko kɛlɛkurunw waati banna diɲɛ kɛlɛba filanan kɔfɛ. U y"a Sɔrɔ u tùn ka teli kosɛbɛ binkanniw ma minnu bɛ Bɔ bɔnbu-cilaw fɛ minnu bɛ awiyɔn-ta-minɛnw kan. Wa u caman, kɛrɛnkɛrɛnnenya la Zapɔnkaw, jiginna.
  Wa kɛlɛkurun kelen musaka bɛ se pankurun cɛmancɛ ba saba fo ba naani ma. O la, fɛn caman bɛ yen an ka kan ka miiri minnu na ni kɔgɔjila kɛlɛw kofɔra.
  Cɛdennin jiginna nɛgɛdaga kan n"a bolokɔnincininw n"a senkɔniw ye minnu ka gɛlɛn kosɛbɛ. N yɛrɛ ma n yɛrɛ sɛgɛn ka sumayalanw don. Mako t"a la, hali ni nɛgɛ ye kura ye, a bɛ sɔgɔ dɔɔnin ni jirisunw ye yɔrɔ kelen na.
  O la, i bɛ Yɛlɛn i n"a fɔ sonsannin agile. Wa o kɔfɛ, ni seko ye kosɛbɛ, k"i sennasanbara gansan lamaga, i bɛ Zapɔn kɔlɔsilikɛla bila ka taa kɔgɔjida la.
  Ni binkanniw mankan bɛ bɔ, o bɛ se ka kɛ k"a sɔrɔ mɔgɔ ma kɔlɔsi ani k"a mɛn. Wa o kɔfɛ, i bɛ boli i sennasanbara la ka taa kurunbokari yɔrɔ la. Zapɔnkaw ka ca kosɛbɛ, nka o t"an tɔɔrɔ fewu. U t"u janto tiɲɛ na fɛn min bɛ kɛ u sen kɔrɔ.
  Ka fara o kan, cɛden dɔw bɛ i ko jɔn ka tɛmɛ sabotɛri kan.
  Ɔwɔ, wa kurunbolilaw minnu bɛ yan, olu ye sɔrɔdasi kura ye, wa kabini cɛden tilancɛ farilankolon min bɛ kɔfɛbagan ta ni jɔrɔnanko ɲɛda ye, a bɛ iko a bɛ kɛ cogo min na. Hali n"a y"a sɔrɔ waati ma ɲɛ ka taama najibɔlanw kɔnɔ, nka... Nin ye Zapɔn ye, yɔrɔ min na, a ka c"a la, denmisɛnw ka miiriya ka gɛlɛn. O kɔrɔ ye ko kabini cɛnin ɲangi, k"a kunsigi, nɛrɛmuguma, sirilen don ni fini kɛrɛnkɛrɛnnen dɔ ye.
  Kuruntigi dɔ y"a ɲini ka cɛnin sennasanbara minɛ. Leninist kamalennin Valerka ye libertine faga ni a bolokɔnincinin ye. Ɔwɔ, dɔw b"u fɛ minnu bɛ baara kɛ ni cɛdenw ka baara ye. O sariyaw ye u ka sariya ye, Sodɔmu jurumu muɲuliba. Ayi, n"a sɔrɔ a ka fisa ka Zapɔn fini don wa?
    Sigida cɛden dɔ ye Valerka ɲininka Zapɔnkan na ko:
  -E ye jɔn ye?
  Leninist kamalennin Valerka y"a jaabi ni kɔnɔnafili ye ko:
  - Ka kado di kapitɛni ma, wuludennin !
  A kɔsegira, Valerka, k"a sɔrɔ seli si ma kɛ, a ye kurunbonkariyɔrɔ da wuli ni master key ye. A ma maloya foyi la, wa a tun bɛ kuma ɲuman fɔ Zapɔnkan na kaban.
  O kɔfɛ, i bɛ jigin dɔrɔn jirisunba la ka taa minɛyɔrɔ la, min datugulen don kosɛbɛ ni kɛlɛkɛminɛnw ye. Yan, fɛn bɛɛ bɛ kɛ cogo nɔgɔman na, a tɛ kɛ Hollywood cogo la.
  Nka ayi, wa o man nɔgɔ. Mɔgɔ dɔ ye mankan bɔ Zapɔnkaw fɛ. N"a sɔrɔ hali nin cɛnin in bɔra kabini kɔnɔ. Ni Zapɔn baliku minnu bɛ kurun kɔnɔ, baarakɛla ba fila ni tila bɛ min kɔnɔ, funankɛnin tan ni fila ni tila bɔlen don ɲɔgɔn fɛ, u t"u lajɛ kosɛbɛ, o tuma na, kabini cɛdenw bɛ ɲɔgɔn dɔn ka caya walima ka dɔgɔ, wa u b"a ye ko mɔgɔ kura don ni u ni fiɲɛ bɛɛ ye.
  Ani Valerka farikolo yɔrɔw bɛ ye kojugu, u tɛ i n"a fɔ hadamadenw yɛrɛ .
  O la sa, n"u ye alarma kɔrɔta yen do?Waati bɛ se ka kɛ ka da kɛrɛfɛla da wuli ka detonator sigi.
  Ayiwa, o tuma na fɛ, a ka di ka tɛmɛn fɔlɔ kan, an bɛna kari ni kɛlɛ ye! A tɛ Hollywood ye fewu.
  Zapɔnkaw fɔlɔ minnu tun b"a fɛ ka jigin Kruyt ka so kɔnɔ, olu fagara disiki filili fɛ. Cɛdennin sɛgɛnlafiɲɛbɔla ye naani fili n"a bolow ye, ka naani fili ni seko ye kosɛbɛ n"a senw ye. K"a bɛɛ lajɛlen ta, Zapɔnkaw tan ni fila fagara , ani detonator dɔ bilala. Cɛdennin y"a sigi miniti tan kɔnɔ, a jigi tun b"a kan ko a bɛ se ka bɔ.
  Sisan, a waati sera ka marifaci dɔw kɛ!
  Ni kurun kɔnɔ baarakɛlaw tun ka ca kosɛbɛ, n"a sɔrɔ u tun ye fɛɛrɛ wɛrɛ sugandi. Nka Zapɔnkaw ye pɛrɛn ani ka kule kosɛbɛ. Nka, tiɲɛ na, u ma grenadew fili, wa o wariba in sarala kɛlɛkurun min na, o tun bɛna pɛrɛn.
  Nka samurai dɔ, min tun bɛ ekipu ɲɛfɛ hali bi, o ye bɔnbu dɔ fili. O la , farati bɛ a la, ni pinɛ sama ka bɔ.
  Leninist kamalennin Valerka ye Zapɔnkaw ka lamaga-lamagaliw jate i n"a fɔ nakɔbaarakɛlaw jeli kɔnɔ. Tiɲɛ don, a ka kɛwalew ni a ka teliya ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ hadamadenw ta kan . Kɛlɛcɛ bɛ segin naani fo duuru wɛrɛ sɔrɔ pinɛ samalen kɔfɛ.
  O la sa, i bɛ sɔn o nilifɛn ma ni hakilisigi ye i sennasanbara la, o kɔfɛ, i bɛ teliya dɔɔni dɔɔni, k"a fili san fɛ. A ka pan ka tar-tarars laseli bɛɛ ye !
  Terminator cɛnin ye sɔgɔsɔgɔ kɛ ko:
  - Nin ye Tsushima ta ye !
  Wa a ye sanpɛrɛn kɛ, ka Zapɔnkaw jɛnsɛn yɔrɔw la. O bɔnbu in girinya tun ye kilo tan ni fila ye. Wa tiɲɛ na, min y"a fili, n"o ye naloman ye, o tun bɛ se ka marifa doni bɛɛ bila ka pan ka taa jahanama na! Wa o kɔ fɛ, a tùn bɛ Kɛ ko samuraw ye hara-kiri Kɛ u yɛrɛ la.
  Komin Leninist kamalennin Valerka ye miiri ani ka faamuyali teliya kosɛbɛ ka tɛmɛ mɔgɔ gansan kan, a y"a faamu ko u bɛ se k"a ɲini k"a bali nin fɛnmarayɔrɔ in kɔnɔ, o de kama a wulila sanni Zapɔnkaw ka kɛnɛya ka bɔ binkanni in na. Wa, tiɲɛ na, a ye npanw dabɔ, minnu fana tun bɛ ni fɛn kabakoma ye i n"a fɔ u bɛ foli i n"a fɔ telewisɔn antɛni walima teleskɔpi pipe.
  Ɔwɔ, waati dɔ tun bɛ yen, antɛniw tun bɛ kɛ ka kumaɲɔgɔnya kɛ. A tɛ bari an na ko siniko dɔnbagaw ye kumaɲɔgɔnya fɛɛrɛw Changé.
  Cɛdennin sɛgɛnlafiɲɛbɔla y"a daminɛ ka samura tigɛ, ka pan tuma ni tuma k"a senw tigɛli kɛ:
  - Muru dɔ , o ye muru ye ! A bɛna i bugɔ! Wa sababu ma di i ma k' i ka ɲɛnamaya kisi !
  Npogotigininw ni Slava fana ye baara Kɛ ka Kɛɲɛ ni o fɛɛrɛ ye. Ayiwa, npogotiginin mutantw y"a latigɛ u yɛrɛ la k"u ka npanw wuli dɔɔnin fana. Mun na cɛɲiw tɛ ɲɛnajɛ dɔ kɛ?
  Tiɲɛ na, i bɛ se ka sigi fo waati jumɛn i n"a fɔ ala muso min dilannen don ni kabakurun ye? Walima k"a fɔ ka ɲɛ, i ka wale kɛ ni ninja ka tigitigi ye, wa, a dɔgɔyalenba la, i kana tulon kɛ Hollywood sariyaw fɛ wa?
  Cɛdennin min tun ye Soviyetiki Mansamara tutigɛbaga kɔrɔ ye, n"o ye Slavka ye, o dɔrɔn de ye fɛn bɛɛ kɛ ni dususuma ye ani ni hakilisigi ye. A ye jɛgɛmarayɔrɔ da wuli ni dususuma ye, ka jigin eskala la a senkɔniw kan ka detonator turu.
  Ka fara o kan, Slavka jiginna ka kɛ Zapɔn kabini cɛden ye, nka a ma a ka sanbara don. Nka, a ka c"a la, kabini cɛdenw tun bɛ taa sennasanbara la, wa u tun bɛ sanbara don paradew dɔrɔn de la, walima ni nɛnɛ tun bɛ yen kojugu. Wa sisan, nɛnɛba don minnu nana sɛnɛ laban na, nɛnɛ bɛ kɛ dɔɔnin yan fana. Hali n"a ni Sibiri jamana tɛ kelen ye, walima dugukolo kan.
  Nka mun na Petropavlovsk nafa ka bon? A tɛ i n"a fɔ Vladivostok, kabakow bɛ kɛ yen minnu yɛrɛ tɛ kɛ tiɲɛ na!
  Leninist Slavka kamalennin ye detonator in turu, ka segin ka taa ka da bɔgɔdaga datugu ni hakilisigi ye. Kuruntigi dɔ min tun ye dɔlɔminna ye, o ye cɛnin ye ka pɛrɛn:
  - I tun bɛ mun kɛ yen ?
  Slavka y"a jaabi a yɛrɛma ko:
  - N ye Risi konnaki bɔ amiral ye !
  Slavka tun ma Zapɔnkan dege fɔlɔ ani a ye jaabi di tubabukan na. Nka, ɲininkali kɛra tubabukan na.
  O ma tutigɛbaga cɛnin kabakoya, nka tuma min na nugu min tun ye dɔlɔminna ye, o tun b"a fɛ ka konnaki nɛnɛ, a ye sɔgɔsɔgɔ sɔrɔ a kɔ la n"a bolokɔnincinin ye. O kɔfɛ, Vyacheslav ye Angilɛ sarala sɔrɔdasi dɛmɛ a ka sigi nɔgɔya la kɛlɛkɛminɛnw kan.
  Nka, o dɔrɔn de tun ye fariyako kɛli ye kɛlɛcɛ kamalennin fɛ.
  Nka npogotigininw ka kɔrɔsilikɛlaw ye ɲɔgɔn sɔgɔsɔgɔ ni teliya bɛɛ ye. U, tiɲɛ na, u tun b"a fɛ k"u farikolo yɔrɔw kɔrɔta, minnu barika ka bon ni titaniyɔmu ye, ka don juguya la. Ayiwa, a dɔgɔyalenba la dɔɔnin.
  Leninist kamalennin Valerka fana y"a yɛrɛ minɛ kojugu, wa a tɛmɛna dan hakɛ kan. Wa nin, bɔnɛ ye a ye, a bɛ kɛ tuma caman na.
  Mankan dɔ bɔra a kɔnɔ, a pɛrɛnna waati tigitigi la, waati min na tutigɛbaga cɛden tun bɛ kurun kɔnɔ hali bi.
  N"a sɔrɔ fɛn bɛɛ tun bɛna ɲɛ, nka cɛnin , i n"a fɔ a dabɔra cogo min na, a filila ka ɲɛ tasuma-fanga-minɛn kɔnɔ, a yɛrɛyɛrɛ waati la. Ni inertie ye, cɛnin ye pan ka tɛmɛn, a ka phenomenal reaction nin sen in na kun dɔw la, o ma ɲɛ, wa cɛnin ranger labanna ka tasuma don.
  A fari barikama ni min bɛ se ka wuli, o tasuma in tɛ siran ten, a bɛ se ka pan ka bɔ.
  Cɛdennin diminnen y"a farikolo bɛɛ degun n"a fanga bɛɛ ye, k"a yɛrɛ sabati ani k"a sama ni dimi ye.
  Kɔgɔji su ye sira di samiyɛ don ma, kɛlɛcɛ kamalennin ma pan ka taa kurunba kan, nka a panna kɛlɛbolo kogo gɛlɛnba kan.
  Wa ka fara o kan, fɛn bɛɛ kɛra o yɔrɔnin bɛɛ la, Leninist gɛlɛn Valerka yɛrɛ ma waati sɔrɔ ka kabakoya tuma min na a ye ɲɔgɔn gosi a kunkolo ni Alemaɲi kɛlɛcɛba dɔ ye min tun bɛ kɛlɛkɛminɛnw na. O ɲɔgɔndan in kɛra tiɲɛ ye, wa cɛnin ɲɛda karilen don, nka o bɛɛ n"a ta, a kɛra ko a barika ka bon ka tɛmɛ visor kan, wa jatigɛwalekɛla in wulila ka jigin ni kungo kɔnɔ kulekan ye.
  Ranger Boy y"a lamini lajɛ k"a faamu. Binkanni jugu dɔ kɛra dugu kɔrɔ in kan, a bɛ iko a bɔra cɛmancɛla waati labanw na. Marifaw falen bɛ kɛlɛkɛminɛnw, kɛlɛkɛminɛnw, tamaw la, nka kanonw fana bɛ yen ani hali sɔgɔsɔgɔninjɛw. Hali ni o labanw ye fɔlɔfɔlɔw ye hali bi.
  Leninist kamalennin Valerka tun bɛ marifaw dɔn kosɛbɛ, wa a y"a faamu ko nin ye san kɛmɛ tan ni wɔɔrɔ laban ye. N"a sɔrɔ hali Ivan the Terrible ka masaya san labanw na.
  Wa n"i y"a jateminɛ finiw ni kalili fɛ, duguba min ka bon kosɛbɛ, o bɛ ka bin Alemaɲi sarala sɔrɔdasiw fɛ, Pologne ani Litwanie matigiw fɛ. Wa Irisi sɔrɔdasiw ni sigida milisiw bɛ binkanni in kɔsegin.
  Wow, o ye dugu ka bεnkan ye. Ɔwɔ, nin ye Polotsk ye! Wow, a bɛ iko Pologne-Litwanie Commonwealth masakɛ Stefan Batory ka kɛlɛbolo bɛ ka Risi dugu dɔ minɛ.
  Ni an y"a fɔ ka jɛya, Ivan the Terrible ka kɛlɛbolo, Zar yɛrɛ ka fanga kɔrɔ, ye Polotsk lamini ani k"a minɛ san 1563. Wa sisan Stefan Batory b"a fɛ ka nin sanbɛlɛ in gɛn ka segin kɔ. Ka fara o kan, tariku yɛrɛ kɔnɔ, a sera o la.
  O kɔfɛ , bagabagali dɔ kɛra Risi ka nafolo la Livonia. O waati la, Zaris Irisi min tun bɛ Zar John ka fanga kɔrɔ, a tun bɛ se ka Livonia duguw ni kɛlɛbolow bɛɛ minɛ, fo Riga ani Revel, ani dugu caman Courland.
  Polotsk bintɔ fɛ, kɛlɛ in taabolo kɛra gɛlɛyaba ye Irisi jamana bolo. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, ɲɛfɛla filanan dabɔra Suwɛdi fɛ - o waati la fanga tun ka bon kosɛbɛ ani fanga tun ka bon kosɛbɛ ka tɛmɛ sisan kan. Nka sisan Polotsk de ye lafasali-yɔrɔ jɔnjɔn ye.
  Polognekaw fana sɛgɛnnen don kɛlɛ jan in na ni Irisila ye, wa Suwɛdikaw ma bɔ kɛlɛ juguw la ni Danmakɛ ye, n"u ye binkanni in gosi, o tuma na, n"a sɔrɔla, cɛkɔrɔbaw tɛna a fɛ ka taa a fɛ ka kɛlɛ kɛ ni Irisila barikama ye na hɛrɛ la.
  Waati dɔ la, Batory jɔra dɔrɔn Polotsk lamini waati la, o kɛra sababu ye ka Irisi jamanaw tiɲɛ kosɛbɛ. Nka sisan, sababu bɛ yen ka kɛlɛ ban joona ani ka nɔ ɲuman bila Irisi jamana na.
  Leninist kamalennin Valerka, n"a b"a ka npanw wuli, a bɛ boli ka taa Alemaɲikaw ni Polognekaw ma ni kungo kɔnɔ dimi ye. A kɛra cogo min na dɔrɔn, a tun bɛ binkanni in yɔrɔ la min farati ka bon kosɛbɛ, Stefan Batory y"a ka garadikɛla ŋanaw fili yɔrɔ min na, wa a ka sarala sɔrɔdasiw tun jiginna kogow kan kaban.
    Ranger cɛnin ye kabakurun karilenw tigɛtigɛlenw fili ni seko ye kosɛbɛ n"a bolokɔnincininw ye. Faama ni kɛlɛcɛ tan ni fila binna, u fagara terminator kamalennin ka bɔgɔdaga filili fɛ.
  Tutigɛbaga cɛden Valerka, min tun bɛ Alemaɲi ni Pologne jamaba tigɛ ni npanw ye, ani ni nisɔndiyaba ye, o pɛrɛnna ko:
  - Zar ni Patronymic ta fan fɛ, ɲɛfɛ !
  Tiɲɛ don, o waati la, san kɛmɛ tan ni wɔɔrɔnan mɔgɔw tun ka nɔgɔn dɔɔnin ani u tun ka dɔgɔ ka tɛmɛ sisan kan, wa cɛden farikoloma min si bɛ san tan ni fila ɲɔgɔn bɔ, o tun tɛ jate denmisɛnnin ye tugun. Nka hali bi, ni cɛ dɔ min bɛ ni nɛgɛso bilenmanw ye, n"a farikolo bɛ i n"a fɔ nɛgɛ, o ye kɛlɛcɛ tan ni fila tigɛ sɛgɛn fila kɔnɔ ni mansin ye, i tɛ se k"i yɛrɛ tanga siranfɛnba ma min ka jugu kosɛbɛ.
  Tiɲɛ na, siran bɛ bɔ jugu de la, nka Irisi sɔrɔdasi jagɛlɛnw ni sigida milisi, a kɔfɛ, olu bɛna dusu don mɔgɔ kɔnɔ. Wa a bɛna jaabi di fana ni nisɔndiya kulekanw ni bugɔli ɲumanw ye.
  Leninist kamalennin Valerka tun ma deli ka kɛlɛ kɛ ni fanga ni juguya ye i n"a fɔ a bɛ cogo min na sisan. A kɛra i n"a fɔ a y"a ye ko a tɛ nin diɲɛ in kɔnɔ kabini tuma jan, wa a b"a fɛ k"a fanga bɛɛ fili kɛnɛma ka tiɲɛni caman kɛ jugu la.
  Wa bolokɔnincininw tun bɛ dagɛrɛw, npanw, kanonw, disikiw ani kasɛtiw tigɛtigɛlenw fili. Wa n'a bolow ye cɛnin ranger ye bɛɛ tigɛtigɛ i n'a fɔ kafe sɔgɔlan. A tɛ jɔ walima ka jɔ dɔɔnin dɔɔnin. O kɔfɛ, ka degun caya.
  Wa Irisi sɔrɔdasiw y"a ka misali ye, u pɛrɛnna ko:
  - Mɛlɛkɛ dɔ bɛ an fɛ ! An bɛna se sɔrɔ!
  Stepan Batory kininbolo, Hetman Khodkevich, ale yɛrɛ de ye 'sènbɔli ɲɛminɛ yɔrɔ la min ka gɛlɛn kosɛbɛ. O yɔrɔnin bɛɛ, ani Polɔɲi minnu tun bɛ ni sarala sɔrɔdasiw ye, olu tun ye kogow tigɛ kaban, nka o kɔfɛ, cɛden sennasanbara dɔ bɔra kɛnɛ kan min bɛ kɛlɛcɛ ɲumanw halaki miniti kɛmɛ kɔnɔ, walima ka tɛmɛ o kan yɛrɛ. Cogo di i tɛ se ka siran ani ka i kunkolo tiɲɛ?
  Khodkevich ni kɛlɛcɛ ɲumanw kɛmɛ y"a ɲini ka yele titre sankanso la. Nka a yɛrɛ tun man kan ka npanw tigɛ ni tutigɛbaga ye min tɔgɔ ye ko Valerka;
  Hetman ka saya ye a ka baara sumaya kosɛbɛ, wa a ye sarala sɔrɔdasi tɔw ni Polognew bila siranbagatɔya la. Ni Tatariw ka nɛgɛsotigiw ni sennamɔgɔw ka kɛlɛbolow tun tɛ ka bɔ Genoa dugu la, o jamakulu tun bɛna kɔsegin o yɔrɔnin bɛɛ.
  Wa o cogo la, taamasiyɛn mankan bɔra, Stefan Batory ye reserve kuraw fili kɛlɛ la. A tun t"a fɛ ka sigasiga wala ka a yɛrɛ di. Polotsk dugu falen bɛ nafolo la, wa ka sara di o namaratɔw ni sarala sɔrɔdasi caman ma, o musaka ka bon kosɛbɛ.
  A fana tɛ Se ka lamini janya bari Irisi ma sɛgɛn pewu fɔlɔ kὲlɛ in na wa a bɛ Se ka fanga-dafalenw Lajɛ k"u Ci Polotsk. Kɛrɛnkɛrɛnnenya la, gɔfɛrɛnaman kura dɔ bɔra kɛnɛ kan, min ka seko ka bon kosɛbɛ, n"o ye Skopin-Shuisky ye, min bɛ se ka se sɔrɔ Pologne-Alemaɲi sɔrɔdasiw kan minnu sɛgɛnnen don binkanniw senfɛ.
  Ayi, an ka kan ka dugu minɛ joona ni fɔɲɔba ye!
  O waati kelen na u ye marifa ci ni misiriw ye. Tiɲɛ don, ka bɔ o yɔrɔ jan sugu la, marifaci laɲinitaw tɛ se ka kɛ. Plɔmu marifa fanba, minnu bonya bɛ se noye ma, olu ye u yɛrɛ ka jamaba gosi minnu tun bɛ boli ka bin.
  Jɛkulu caman fagara siɲɛ kelen, ani Valerka Lagunov ye "dragon fan" fɛɛrɛ kɛ, ka Baron Magelard bila diɲɛ nata la . Ani Faransi jateden kelen min kɛra sarala sɔrɔdasi ye, ka butiki.
  Irisi sɔrɔdasi tɔw y"a daminɛ ka digidigi ka tɛmɛn fɔlɔ kan. Tuma dɔw la, kabakow bɛ kɛ mɔgɔw la - dannaya, jigiya, kanuya. Wa o kɔfɛ, u bɛ ɲinɛ u ka siranw kɔ, ka juguw ka kɛlɛbolo bɛɛ wuli ni npanw, tamaw ani nɛgɛw ye .
  Sigida milisiw bɛ ka kɛlɛ kɛ. U caman bɛ ni berew, nɛgɛberew ani sɔgɔlanw ye. Dugu minnu tun bɛ u kɛrɛfɛ, olu ye ɲɔgɔn lajɛ walasa ka Irisi sɔrɔdasiw ni sɛnɛkɛlaw dɛmɛ. Denmisɛnw ni muso caman bɛ kɛlɛ la.
  A ka c"a la, cɛdenw bɛ marifa ci ka bɔ bɔgɔdaga nɔgɔmanw na, walima ka baara kɛ ni nɛgɛ surunw walima nɛgɛberew ye. Dɔw bɛ baara kɛ ni sɔgɔlan kɔrɔ dɔ ye. Nka sɛnɛkɛla npogotigininw , o ye nisɔndiyako ye dɛ, u ye nɛgɛso dɔ bɛrɛbɛn ka kɛ sɔgɔlan ye. Valerka, a kɛlen kɔ ka cɛ fasalen kunkolo tigɛ , a ye dusu don npogotiginin sennasanbaraw kɔnɔ:
  - Nin ye jugu ye ! Aw bɛ a fili ka gɛlɛya ka taa a fɛ!
  Baliku lafasabagaw bɛ kɛlɛ kɛ, i n"a fɔ sariya, ni butikiw walima bast sanbara ye, k"a sɔrɔ denmisɛnw ni musow dɔrɔn de bɛ sennasanbara la. Ka fara o kan, faantanya dɔrɔn tɛ. Cɛden sennasanbara dɔ, n"a si bɛ san tan ni naani ɲɔgɔn na, o bɛ ka warijɛ kɛlɛkɛminɛn sɔngɔ gɛlɛn dɔ tigɛ, wa a bɛ ni saber ye min bolokɔni ye sanu ye .
  A bɛ iko nin ye cɛmancɛla waatiw hakilina ye - denmisɛnw bɛ ka gɛlɛya. Ka fara o kan, waati ka suma tiɲɛ na, wa kun t"a la ka sanbara walima butiki tigɛ. Nka, cɛkɔrɔbaw t"a fɛ ka kɛ taamakɛlaw ye, wa minnu bɛ kunsigi falen, olu ka kan ka butiki don.
  Nka, Leninist kamalennin Valerka tɛ maloya k"a sababu kɛ a bɛ i n"a fɔ taamakɛla kojugu, walima hali jɔn. O kɔfɛ, Polɔɲiw, n"u b"a jate fɛn ye min ka bon ni hadamaden ta ye, u bɛ siran a ɲɛ ka tɛmɛn fɔlɔ kan.
  Wa hali ni Stefan Batory y"a ka reservew bɛɛ fili kɛlɛ la, kɛlɛcɛw ni mɔgɔba ba tan ni tan tɛ se ka Irisi sɔrɔdasiw ni Belarus milisiw mugumugu, hali n"u ka ca ni u ye siɲɛ duuru ( wa nin ye n"i ye lafasalikɛlaw jate ka fara denmisɛnnin sɔrɔdasiw kan!) . Kɛlɛbolo min tun bɛ mɔgɔ ba kɛmɛ la, o nana ni Pologne masakɛ ye ani Turki Sultan ka sarala sɔrɔdasi dɔ. Wa a bɛ wuli an ɲɛ kɔrɔ yɛrɛ.
  Walasa ka Irisi kɛlɛcɛ minnu hakɛ dɔgɔyara, olu dusu lamin, tutigɛbaga kamalennin Valerka ye dɔnkili da ni kanba ye ko:
  Falcon ka Fasokanw - .
  Aw ka pan ka tɛmɛ kuluw ni sankolo kan!
  Ɔrɔmu Ɔrɔmu diinɛ ɲɛmɔgɔw ka-
  U na pɛrɛn - Sebaayabɛɛtigi kununna !
    
  Irisi jamanaba tile,
  An ka sira nɔgɔya ni fanga ye ka tɛmɛ fɔlɔ kan!
  I ye mɔgɔ cɛɲumanba ye diɲɛ kɔnɔ
  I tɛna kɛ mɔgɔ cɛɲi ye ka tɛmɛ o kan abada!
    
  Ne dusukun bɛ taa Yesu de ma
  A bɛna pɛrɛn i n"a fɔ tasuma-fanga tobilen!
  Siranbagatɔ yɔrɔ tɛ sankolo la - .
  An ka taa taama na, mɔgɔw!
    
  Fasodenɲumanya bɛna kɛ diɲɛ kɔnɔ,
  I ka yeelen bɔ i n"a fɔ quasar min tɛ sa!
  Nka kiritigɛlaw minnu tɛ diyagoya ye - .
  Aw ka nɛɛma di aw bɛɛ ma!
    
    Baara kɛ jamana ye ni kantigiya ye - .
  Min bɛ i n'a fɔ dolow...
  Faso, Ala Irisi ye senuma ye - .
  Kanuya bɛna to a cogo la!
  N bɛ n ɲɛsin i ma - .
  N bɛ n ɲɛsin n yɛrɛ ma-
    Baara kɛ jamana belebeleba ye ni kantigiya ye - .
  Sankolo la, dugujukɔrɔla la, ji la ani yɔrɔ bɛɛ la!
    
  O kɔ, Yesu bɛna kɛ yen
  Maria bɛna kɛ yen o tuma na...
  Wa kɔrɔbɔli tɛna kin...
  Ani Sitanɛ tɛna na!
    
  Ne Faso bɛna kɛ
  Risikaw bɛɛ ye denbaya yeelenma ye...
  Wa o kɔfɛ, an bɛna wuli,
  Dolow kuluw sanfɛ, i ka so bɛ yen!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"