Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Espazioa Sesb Eta Banpiroak

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Hogeita hirugarren mendearen amaieran, Sirius izarraren laugarren planetan, "Burevestnik" aitzindarien kanpamentua dago. SESB inperio izar bihurtu zen, eta komunismoa eraiki zen bertan. Gizadia galaxia osoan zabaltzen ari da. Eta are gehiago, etorkizuneko teknologikoki aurreratutako kanpamentuan banpiroen agerpena ezustekoa da. Horren atzean, ondorioztatu denez, beste galaxia bateko gizateriaren lehian dagoen zibilizazio bat dago. Valerka, Leva, Slava eta Marinka - SESBko galaktiko garaiko aitzindariak, banpiro bihurtzen dira eta aurrekaririk gabeko abentura distiratsuak eta zirraragarriak bizi dituzte.

  ESPAZIOA SESB ETA BANPIROAK
  OHARRAK
  Hogeita hirugarren mendearen amaieran, Sirius izarraren laugarren planetan, "Burevestnik" aitzindarien kanpamentua dago. SESB inperio izar bihurtu zen, eta komunismoa eraiki zen bertan. Gizadia galaxia osoan zabaltzen ari da. Eta are gehiago, etorkizuneko teknologikoki aurreratutako kanpamentuan banpiroen agerpena ezustekoa da. Horren atzean, ondorioztatu denez, beste galaxia bateko gizateriaren lehian dagoen zibilizazio bat dago. Valerka, Leva, Slava eta Marinka - SESBko galaktiko garaiko aitzindariak, banpiro bihurtzen dira eta aurrekaririk gabeko abentura distiratsuak eta zirraragarriak bizi dituzte.
  PROLOGOA
  Valerka Lagunov Burevestnik ondoan kokatutako parkearen azalera estaltzen zuten palmondo laranja eta iratze moreen gainetik ibili zen. Mutilak Peter Pan mitikoa bezala hegan egiten zuen. Galtza motzak baino ez zituen soinean, koloretako harriekin distiratsuak, eta ez zegoen hegan gailurik ikusten. Mutikoen gainean lepo biluzi eta gihartsu, gorbata gorri batek errubiekin distira egiten zuen. Irribarre egin zuen Sirius argi more bioleta erraldoiaren kontra distira egiten zuen hortz perlatsuekin. Leninista gaztearen enborra erliebe-lauzaz eta oso gihar ederrez josita zegoen.
  Oso beroa egiten zuen lurreko estandarren arabera. Hemen, azken finean, tokiko Eguzki indartsua dago, askoz bero, erradiazio ultramorea eta beste erradiazio gehiago ematen duena. Beltza beltzarana zen Valerka, baina ilea, aitzitik, argia zen, gari heldua bezala, bekainak bezala.
  Mutilak hegan egin zuen, orain begizta bat eginez, orain gitarraren itxura zuten zuhaitzen ondoan inguratuz, kolore anitzeko hariak lurretik irteten ziren.
  Orduan, horiz zipriztindutako lore gorritxo baten ondotik pasatu zen. Floraren ordezkari haragijale honek petaloak apurtu zituen, ia mutilaren takoi biluzi eta biribila helduz.
  Mutikoak sudurra egin zion gizon-jaleari loreari eta txio egin zuen:
  - Heroiak atzetik doaz! Ezezagun bat sartu da eta ez du harrapatuko!
  Leva gertu agertu zen. Gihartsua da ere, galtza motz eta distiratsuekin beltzarana, baina ile kobre-gorriarekin. Mutil eder bat, ordea, hogeita hirugarren mendearen amaierarako ez zegoen ia pertsona itsusirik gizateriarengan. Leva tanke on baten tamainako dortoka baten eta diamante-oskol baten ondotik pasatu zen. Mutilak estaldura preziatuaren ertzetan zola hutsez marrazten zuen eta kantatu zuen:
  - Ez zara intsektu patetikoa, diamantedun dortoka bat baizik!
  Gorbata gorri bat nabarmentzen zitzaion txokolatezko azalaren kontra. Oinutsik mutilaren takoiak bakarrik arrosak ziren eta esku-ahurrak arrosak ziren, baina ia papuarra zen.
  Keinua egin zion Valerkari eta ezkerreko eskuko atzamarrak hautsi zituen. Lehoi-arratoi hibrido erraldoi baten holograma agertu zen. Eta orro gorra heldu zen.
  Bertako tximino more eta berde-talde bat lau buztanekin, baita libelula-hegoak dituzten jirafa hibridoen multzoa ere, lasterka, halako munstro birtual batek beldurtuta.
  Irribarre bat zegoen. Gona labur batekin eta bularrean oihal-zerrenda mehe batekin zeraman neska batek oihukatu zuen:
  - Ez izan jatorrak, mutilak! Pulsazioaren aurkako animaliak izutu.
  Ile urdin eta kizkurdun hirugarren mutil bat agertu zen.
  Irribarrez, esan zuen:
  - Dena izango da quasar , Marinka! Ondo pasatzen ari gara!
  Neskak oin biluzi, txiki eta beltzaranarekin, oinen behatzak klik egin zituen, baina zola arrosa batekin. Kanoi asko zituen itsasontzi handi baten holograma bat, marradun uniformez jantzitako mutilen tripulazioa ontzian, dir-dir egiten zuen. Marinel gazteek irribarre egin zuten, eta botak berniz distiratzen zuten.
  Gurutzontziaren belak diseinu bikainez apainduta zeuden, loreak, mendiak eta neska ederrak barne. Eta orduan, hain zuzen ere, bere dandy botak, diamantez jositako ezproiez apainduta, neska-kapitain bikain bat agertu zen izarren antzera distiratsuko harribitxiz estalitako lumadun txano txapel batekin. Buruko soinekoa kendu zuen, urre hostoaren koloreko ilea agerian utziz. Neskaren aurrean makurtu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Zer nahi duzu, nire printzesa?
  Slavkak, hori zen ile urdina zuen mutilak, barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Printzesa! Ba al dakizu Lenin eta komunismo garailearen herrialdean gorbata gorria daraman edozein mutilek ohore eta errespetu handiagoa duela tsar amorratuenak eta enperadore handienak baino!
  Marinkak barre egin zuen, holograma berehala desagertu zen, eta erantzun, edo hobeto esanda, abestu zuen:
  Ekaitzen artean askatasunaren eguzkiak argitu zuen guretzat,
  Eta Lenin handiak argitu zuen gure bidea...
  Herriak arrazoi justu batera igo zituen,
  Ilitxek espazioa inspiratu zuen unibertsoa hartzeko!
  . 1. KAPITULUA
  SESB ez zen erori eta ez zen erori. Aitzitik, komunismoak irabazi du mundu osoan. Eta Sobietar Batasunak hedatzen jarraitu zuen Lur planetako azken errepublika bihurtu arte. Horren ostean , mundu banatu baten aroa amaitu zen, eta sorkuntza eta hedapen kosmiko handiko aldia hasi zen.
  Gizadia garatzen eta aurrera egiten hasi zen. Gerrak, goseteak, epidemiak desagertu ziren, medikuntza ia ahalguztiduna bihurtu zen. Pertsonen genetika hobetzea posible zen, eta gizateriaren gaitzik ikaragarriena - zahartzea - garaitu zen. Jendea betiko gazte eta eder bihurtu zen. Arazo materialak ere konpondu ziren . Dirua desagertu zen eta bakoitzak bere beharren arabera jaso zezakeen.
  Jendea galaxia osoan kokatu zen. Hala ere, izar eta planeta asko daude. Aurrez aurrekaririk gabeko energia iturriak aurkitu ziren. Thermoquark fusioa fusio termonuklearra baino bi milioi aldiz indartsuagoa da, eta termopreoien fusioa hidrogeno nukleoen fusio prozesua baino lau bilioi aldiz indartsuagoa da.
  Teknologia informatikoa garatu da, Hypernet eta birtuala ultramatrizea . Bizitza askoz hobea eta dibertigarriagoa bihurtu da.
  Emakumeei ere haurrak izan eta erditzeko beharrak salbatu zitzaizkien hau guztia inkubagailu zibernetiko bereziek egiten zuten. Eta, ondorioz, pertsona guztiak, salbuespenik gabe, ederki eder eta irudi bikainekin bihurtu ziren. Eta orain sexu justuaren ordezkariak ordezkari indartsuak baino hainbat aldiz gehiago daude. Eta zein zoragarri eta zoragarri bihurtu den mundua, zeinetan gehiengo zabala betiko neska gazte eta guztiz ederrak diren.
  Eta hau jada benetako paradisua zen! Eta sexu indartsuaren ordezkariak Apolo bezalakoak dira, nahiz eta banakako desberdintasunak gorde. Sobietar espazio-inperioko arrazak eta nazionalitateak gero eta nahastuago zeuden, eta horrek jendea are ederrago eta perfektuagoa bihurtu zuen.
  Komunismoaren paradisua eta, antza, arazo esanguratsu guztiak konponduta zeuden jada.
  Espazioa arakatzen ari den bitartean, jendeak ez du oraindik garatu gutxi gora behera zibilizazio bakar bat aurkitu bere galaxian. Eta hori onerako izan zitekeen.
  Ez nuenez inorekin borrokatu behar. Floraz eta faunaz betetako planeta asko zeuden arren . Esaterako, Siriusek zazpi planeta zituen bizitza biologikoa zutenak. Egia da, zibilizaziorik gabe. Eta animalia garatuenak bosgarren planetako zentauroak izan ziren. Baina oraindik ez zuten tresnarik eta makilak eta makilak jasotzen zituzten norgehiagoka bat hasi behar bazuten. Egia da, zentauroek txinpantzeen mailan zuten adimena eta giza hizkera hitz egin zezaketen. Tximinoek aldaketa genetikorik gabe egin ezin dutena.
  Laugarren planetan, oso beroa zen, hirurogeita bost graduko batez besteko tenperaturarekin, bizi-formak primitiboak ziren, nahiz eta txori batzuk hitz egiten irakatsi ahal izan. Flora zein fauna aberatsak dira. Hemen sortu ziren aitzindarien kanpamenduak, eta haurrak gogoz joan ziren hona hegan.
  Hirugarren planeta are beroagoa zen, baina baita bertako bizimoduan aberatsa ere. Eta lehenengo biak Siriusetik gertuegi daude, ur guztia lurrundu zen haien gainean, eta proteina-formak ezin ziren gehiago existitu. Bosgarren planeta Lurra baino freskoagoa zen, baina oraindik beroagoa, XX. Eta seigarrenak Lurrean baino pare bat gradu baxuagoa zuen batez besteko tenperatura, bertako klima oraindik erregulatuta ez zegoenean.
  Zazpigarren planeta Marte baino zertxobait epelagoa zen, baina bizia ere bazeukan, urriagoa bada ere. Gainerako planetek jada ez zuten bizitza naturala, bakterio sinpleenak izan ezik. Baina mineral ugari eta askoz gehiago daude.
  Sirius planetetan aberatsa da, hamabi ere bai, eta hori bikaina da . Beste izarrak ez dira hain eskuzabalak opari honekin. Gainera, galaxiaren erdigunean, izar gehiegi dauden lekuan, etengabe gertatzen dira kataklismoak eta lurrikarak planetetan, hurbiltzen diren eta atzera egiten diren izarren mugimenduen ondorioz.
  Egia da, jendea dagoeneko saiatu da planetak artifizialki sortzen izar partikulen bidez. Beraz, ez zegoen lurralde bizigarririk gabeziaren mehatxurik.
  Antzinako Egiptoren garapen mailan zibilizazio pare bat zeuden, eta antzeko pertsonak, belarrien forman bakarrik desberdinak. Katamotza bezalakoak ziren. Bi zibilizazioak gizakiak baino askoz ere antzinakoagoak dira, baina garapenean gelditu dira.
  Eta interesgarria da bertako uholdeetako jendea bostehun urte arte bizi zitekeela eta ia ez zutela zahartu, eta gizonei ez zitzaizkien biboterik eta bizarrik hazten, eta nerabezaroan geratu ziren. Pertsona hauek beraiek iratxo deitzen zieten. Bai, oso ederrak dira, azal leunak, kultuak, alaiak, friboloak eta umeak. Genetika bereziak emandako betiko gaztetasuna duten maitagarrien ipuinetako iratxo tipikoak, baina baita haurtzaroko egoeran adimenean ere, eta teknologia antzinatearen hasierako mailan geratu zen. Iratxoek ez zuten katapultarik edo ballistarik ere izan, baina gurdiak perfekzioaren gorena izaten jarraitzen zuen.
  Aldi berean , piramideak eraikitzea maite zuten eta geroko bizitzan sinesten zuten. Bide batez, etorkizuneko zientziak erakutsi du heriotza fisikoaren ondoren pertsona batengandik zerbait ateratzen dela, eta hau nortasuna eta memoria izan daitezke, eta osagai hipereterikoa . Beraz, zientziak bi zeregin nagusi zituen orain. Sortu galaxiatik haratago hegan egiteko gai diren izar-ontziak eta ikasi aspaldiko hildako pertsonak berpizten. Eta lehenik eta behin, Lenin, SESB galaktikoan betiko Jainko bizia bezalakoa zena!
  Vladimir Ilitxen urtebetetzetik atzerako kontaketa berri bat ere ireki zen ! Eta polita zegoen.
  Jendea kezkatuta zegoen aldameneko galaxian zibilizazio agerikoa, teknologikoki oso aurreratua, oraindik gizadiarekin harremanik egin ez zuena. Baina ez zuen erasokortasunik ere erakutsi.
  Eta horrela, jendeak betiko gaztaroa aurkitu zuen, gorputzeko zelulak mugagabe zatitu zitezkeen, hau da, ... Zerua bakarrik, haizea bakarrik, poza baino ez! Eta gizadiak ez du presarik egiteko astirik!
  Valerka Lagunov eta Leshka Slavka eta Marinkarekin hamabi urte besterik ez dituzte. Beraz, ez dute inolako kezkarik edo arazorik. Sei hilabete iraungo duten oporretan daude orain, eta denbora horretan dibertsioa eta plazera baino ez dute izaten haurrek.
  Orain hatz eta behatzak klik eginez hologramak sortzen ari dira. Eta basati egiten dute salto. Pertsonaiak guztiz bizirik daudela pentsa dezakezu.
  Adibidez, King Kong tximinoa eta Tyrannosaurus rex borrokatu ziren. Eta borroka eta dibertsio oldarkorra joan ziren haiekin. Hitzez hitz, elkar urratzen dute.
  Marinkak irrintzi egin zuen eta itzali zuen:
  - Ez! Ankerra da eta odola dago. Beraz, ikusten duzu, ezinezkoa da!
  Leshkak buru gorria astindu zuen baietz:
  - Bai! Izan ere, hau krudelegia da!
  Eta mutikoak oin biluziak astindu zituen. Arrosekin eta kremaz egindako beste lore exotiko batzuekin ederki margotutako tarta baten irudia agertu zen, baita zilarrezko hegatsekin perlazko zisneak eta urrezko arrainak ere. Zein hunkigarria zen benetan.
  Etorkizuneko mutilak adierazi zuen:
  - Sekulakoa da , ezta?
  Valerkak irribarrez erantzun zion:
  - Ume samarra, baina orokorrean ez dago gaizki!
  Slavkak txiokatu zuen:
  Tarta jatea ez da txarra, zer esanik ez,
  Baina are hobeto , edan tea eztiarekin!
  Eta ile urdina zuen mutilak barre egin zuen.
  Haurrak alaiak ziren eta entretenimendu eta sentsazio berriak nahi zituzten.
  Slavkak hartu eta abiadura handian bira egin zuen, begiztak moztuz. Mutilen barruan nanobot txikiak zeuden , oso ondo hegan egiteko aukera ematen zietena. Gainera, mutilak ia biluzik zeuden. Baina haien gorbata gorriak hainbat funtzio betetzen zituzten aldi berean.
  Besteak beste, ordenagailuaren irudiak ematea eta Hypernet- ekin harremana mantentzea .
  Slavka medusa eta pitoi hibrido baten ondoan aurkitu zen. Eta literalki bira egin zuen animalia gizajoa. Tenperatura are gehiago berotu zen.
  Mutil hegalariak kantatu zuen:
  Nola bizi ginen borrokan
  Eta heriotzari beldurrik ez...
  Horrela biziko gara zu eta biok hemendik aurrera,
  Eta izarren altueran,
  Eta mendiko isiltasuna...
  Itsasoko olatua eta su gogorra,
  su amorratu eta amorratua !
  Levkak buelta eman zion erantzunez, abiadura izugarriarekin ere, eta txin-txin egin zuen:
  Espazioan hainbat ate daude,
  gaiztoak ibiltzen dira...
  Espazio beltzean pitzadura-itsasoa dago,
  Baina orain jendea Jainko indartsuak dira!
  Valerkak kopeta zimurtu zuen eta esan zuen:
  - Hiperplasma boterea da! Prozesu asko horretan oinarritzen dira.
  Marinkak haserre gehitu zuen:
  Hiperkorrontean bezala !
  Eta neskak oin biluziekin pulsar holografikoa hartu eta askatu zuen. Eta gudu-ontzi erraldoi bat agertu zen oholtza eta tximinia errez
  Levkak adierazi zuen:
  - Hau retro da - XX. mendearen hasiera!
  Slavkak ere klik egin zuen bere behatzak, eta orduan, armadura distiratsu eta urreztatua zuen armadillo bat agertu zen alboan.
  Mutilak txintxoa egin zuen:
  - Borroka gaitezen!
  Valerkak ere kirrinka egin zuen. Baina ontzi askoz freskoagoa, modernoagoa eta sofistikatuagoa asmatu zuen.
  Pioneer Boy-ek adierazi zuen:
  - Borroka egingo baduzu, egin ezazu musikarekin!
  Levkok ere bere dreadnoughta erreproduzitu zuen eta hitz egin zuen:
  - Ez, hiperquasar musikarekin borrokatuko dugu !
  Eta lau ontziek elkarri su birtuala ireki zioten. Hainbeste non gorgarria izan zen.
  Umeek besoak eta hankak txaloka, buelta eman eta sentimenduz elkarrekin abesten zuten, hortzak agerian utziz:
  Garai handi bateko kosmosaren seme-alabak gara,
  Komunismo argia eraikia dago jada...
  Jendearen kontuak , sinets iezadazu, ez dira batere txarrak,
  Goazen presaka eta ez segundo bat ere behera!
  
  Aitzindariok hiperplasma botatzen dugu,
  Super ordenagailu bat gure gorbata barruan...
  Eta haurren robotek aginduei men egiten diete,
  Ordu honetan ultra bat egiteko gai!
  
  Gu, aitzindariok, oso, badakigu, sinestu iezadazue, lasterka,
  Galaxien ertzetaraino hegan egin genuen...
  Eta orain ere gure oinak guztiz biluzik daude ,
  Txolarreak baino gehiago irabazteko gai dira !
  
  quasar izango da ,
  Unibertsoan aurkitu ezin den zerbait...
  Egingo dugu, sinistu iezadazu, hain pultsikoki ,
  Mutilak eta biok bidean gaude!
  
  SESB gaur egun handia da, milioika
  Izarrak eta planeta alaiak biltzen ditu...
  Komunisten legioak daude gure atzean,
  Ez dugu sufrimendua eta arazoak ezagutzen!
  
  Edozein mirari sortzeko gai gara,
  Eta eman pulsar teoplasmatiko bat hatzatik...
  Iragan urrunean, jainko guztiak eta Judas gaiztoak,
  Eta orain Jainkoaren oparia dugu!
  
  Izan bedi aitzindariak mundu berrian,
  Gorputz eder batean, maitasunez beteta...
  Komunismoa edozein planetatan eraikiko dugu,
  Eta amesgaiztoko zeroek ez dute funtzionatuko!
  
  Vladimir Ilitxek inspirazioa emango digu,
  Eta urretxindorraren abestia abestuko dugu ...
  Momentu zoriontsu bat aprobetxatzen duzu,
  Eta pertsona bat ezin da hil!
  
  Eta sinetsi iezadazu, orain quasarrak gureak izango dira,
  Unibertso osoan komunismo gorria dago...
  gaizkia eta amesgaiztoak joko ditugu ,
  Erakuts dezagun altruismo aitzindaria!
  
  Hona hemen izar-ontziak bizkor dabiltza zerura,
  Misil nuklearrak baino freskoagoak dira...
  Eta haurrak, jakin, plasma-argi pilotuak,
  Leunketarekin parketa har dezakete !
  
  Planetan atseden hartzen ari garen bitartean,
  Eta Sirius da gure izar maitea...
  SESB guztientzako paradisu argitsua izango da,
  Eta Lenin betiko distiratsu dago!
  Sentimendu eta ilusio handiz abestu zuten haurrek. Eta haien ahotsak hain dira deigarri eta iridescentak, kanpaien jotzeak bezala.
  Eta gudu birtualeko gudu-ontziek elkarri maskorez bustitzen jarraitzen dute.
  Bikini marradun neska ederrak ibiltzen dira bizkarrean. Beltzatuta eta oinutsik daude. Eta haien ileak urre hostoa, platinoa, zilarra, zafiroa, errubia, esmeralda bezala distira egiten du. Neskak beraiek oso ederrak dira, gerlarien brontzezko azalaren azpian korrika egiten dutenean, muskuluen bolak jaurtitzen dira.
  Marinkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Neska hauek super dira!
  Valerrek adierazi zuen:
  - Bai, garatuak eta kurbatuak dira. Besterik gabe, goi mailakoa!
  Neskek, egia esan, beren abdominalen olatuak ibiltzen dira korrika egiten duten bitartean. Edertasun politak dira hauek .
  Levkak aginduak ematen ditu. Eta neskek arma-kanoiak kargatzen dituzte. Eta hori mugimendu bizkor eta dotorez egiten dute.
  Valerkak armak behartutako tiro modura aldatzen ditu. Eta maskorrak sartzen ari diren aldea benetan pizten da.
  Mutilek poz-pozik garrasi egiten dute eta eskuak txalo eta asko dibertitzen dute.
  Slavkak algarak eta oihuak egiten ditu:
  - Hiperpultsar neskak!
  Gerlariek txerriek bezala egiten dute irrintzi. Hemen borroka efektu berezi handiekin gertatzen da. Eta obusak lehertu egiten dira, su artifizialak bezala airean diz. Hau da benetan klase gorena.
  Valerkak txiokatu zuen irribarrez:
  - Hori da, erori etsaiaren aldea, tiro armadurak zulatzeko armekin.
  Eta hain zuzen ere , altzairua eta metal handiak erori ziren. Eta alboak erretzen ari dira. Eta nesken takoi biluziak sugar gorriek miazkatzen dituzte. Eta gerlariek garrasi egiten dute, erredurak mina dute.
  Marinkak irribarre egin zuen eta purrusta egin zuen:
  - Hau krudelegia da. Agian bertsio bigun bat probatu dezakegu?
  Valerkak buru distiratsua egin zuen lepo gihartsuaren gainean:
  - Saia gaitezen!
  Eta kargatzen ari ziren eta bikiniz jantzitako neska zoragarriak tiroka ari ziren armen bokaletatik, gozokiak, txokolateak, pirulak eta drageak hegan egiten zuten.
  Slavkak ezpainak miazkatu zituen eta adierazi zuen:
  - Goxoa! Nik ere zerbait jan nahi nuen.
  Valerkak proposatu zuen:
  - Eska ditzagun izozkia sarean!
  Umeek ez zuten eztabaidatu, baina hatz biluziak elkarrekin klik egin eta telepatiko agindu bat bidali zuten.
  Eta orduan kristalezko mahaiak agertu zitzaizkien aurrean, eta haien gainean urrezko ardo-kopoak zeuden hainbat izozki motarekin. Hau berehalako entrega da SESBko edozein puntutara Hypernet bidez, eta guztiz doan.
  Levkak diseinuak zituen urrezko izozkia hartu eta jaso zuen koilara batekin eta txio egin zuen:
  - Hau goxoa da !
  Slavkak izozki arrosa koilarakada bat ere hartu zuen mahaspasekin eta pozik sartu zuen ahora. Mastekatu egin zuen eta mutilak kantatu zuen:
  Hau benetako miraria da,
  SESBn hazten den izozkia ...
  Mutilok ez duzue gamelu bat eraiki behar,
  Urdaileko arazo gehiago ez izateko!
  Valerkak ondoan zeuden edalontzi ezberdinetatik izozkia hartu zuen. Nahastu eta kantatu zuen:
  Haurrek jan behar dute
  distiratsuak klasean...
  Eta gustura jango dugu,
  Borrokan izaki gaiztoak garaituko ditugu!
  Marinkak barre egin zuen eta hortzak dirdir egin zituen. Armadiloen hologrametan neska ederrak ere elkarri izozki-betaurrekoak botatzen hasi ziren. Eta barregarria zirudien. Batez ere bikini batean lapurtu eta mota guztietako kolore anitzeko izozki batean zikintzen zirenean. Eta oso dibertigarria eta atsegina iruditu zitzaidan.
  Slavkak txiokatu zuen:
  Munduak aitzindarien beldur izan behar du
  Soldaduen balentriak kontaezinak dira...
  Mutilek beti jakin zuten borrokatzen
  Mundu gaiztoa birrinduko dugu, sinistu iezadazu, lurrera!
  Levkak barre egin zuen eta gehitu zuen:
  - Eta herrialde osoa aitzindariei begira zegoen!
  Haurrak izozkia energetikoago jaten hasi ziren. Eta indar handiz egin zuten. Marinkak irrintzi egin zuen:
  Ikusten al duzu eklipse bat zeruan?
  Surfaren ikur ikaragarria...
  Armagedon seinalea,
  Ulu kosmiko multzoak!
  Valerka saltoka eta biraka hasi zen, burrunbaka:
  Avadon, madarikazioa igotzen da,
  Avadon, heriotza osoa!
  Avadon eta hildako erregimentuak,
  Avadon, eroak eramaten du!
  Hiperplasma!
  Hiperplasma!
  Marinkak adierazi zuen irribarrez, airean biraka eta saltoka:
  - Avadon, hau Satanen deabrua da! Ez da nortasun ona, nola begiratu ere.
  Levkak barre egin zuen eta urrezko koilara hartu zuen behatz hutsez. Izozkia bota zuen, kiwi eta kanariar nahasketa bat botaz. Txori hibrido zoragarriak talka egin zuen, baina berehala salto egin eta bere burua miazkatzen hasi zen ustekabeko mihi luzearekin eta zilarrezko moko laburrarekin.
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Ikusten duzu, txoriek ere izozkia maite dute!
  Slavak baietz egin zuen eta kantatu zuen:
  Denek jan nahi dute
  Soldadu zein marinel...
  Denek eseri nahi dute
  Nikela jotzeko!
  Levkak adierazi zuen, hamabi hanka zituen bertako txitxarro bati izozkia ere botatzea eta kolore anitzeko izozkia ezpurutasunekin astintzera behartuz.
  - Bai, intsektuak gure anaia txikiak dira. Lehen Lurrean hazten ziren eltxoak, baina orain artropodo guztiak onak eta erabilgarriak bihurtu dira!
  Marinkak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  Mutil on asko daude
  Hondarrean etzanda geratu...
  Quark apurrak botatzen dituzte,
  Superpulsar altueran !
  Izan ere, haurrei oso dibertigarria eta dibertigarria iruditu zitzaien. Oso alaiak eta dibertigarriak diren emanaldiak maite dituzte.
  Baina orain ikus dezakezu neskekin dituzten lau ontzi guztiak sutan eta sutan daudela. Eta suak haien gainetik altxatzen dira, ortzadarraren kolore guztiekin diz.
  Levkak txiokatu zuen:
  - Hau su hiperplasmatikoa da. Zeus Thunderer-a ere ezin da hau erreproduzitu!
  Marinkak barre egin zuen eta oin biluziekin bere ontzi erraldoiaren hurrengo bira erreproduzitu zuen. Eta ia besteekin ere talka egin zuen. Olatu apar eta esmeralda bat zegoen, xanpain kopa batetik zipriztintzen ari zela zirudien.
  Neskak esan zuen:
  - Gerra entretenimendu zoragarria da, baina, aldi berean, oporrik txarrena. Ez da oso atsegina, batez ere XX. eta XXI. mendeetan borrokatu zenean, eta dena astindu zenean, eta zatiak eta garrasiak bota zituzten borrokalarien gainean.
  Slavkak adierazi zuen:
  - Suak ez dira ezer. Askoz okerragoa da gerra neguan gertatzen bada. Eta aitzindariek - neskak eta mutilak - oinutsik eta galtza motzetan borrokatzen dute beren posizioetara hurbiltzen diren Tigre eta Panteren aurka.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Eta elurretan oinutsik korrika egitea ere polita da. Sentsazio zorrotz eta bereziak sortzen dira, besterik gabe, super!
  Levkak keinua egin zuen irribarre batekin, baieztatuz:
  - Eta oin hutsen aztarnak elurretan oso ederrak dira. Haiekin apaingarri oso bat jar dezakezu. Gogoan dut hego poloan geundela izotz-gune oso bat zegoela izozteekin. Eta Lur planetako gainerako uda betierekoaren atzealdean, bikaina da!
  Marinkak baietz egin zuen eta txio egin zuen:
  - Bai, hau orain erreproduzitu daiteke.
  Eta neskak oin biluziak klik egin zituen. Eta berehala elur malutak erori ziren erretzen ziren armadilloen gainera. Hau benetan miraria moduko bat da. Duela gutxi, tropikoetan borroka bat bikiniz jantzitako neska oinutsekin. Eta orain benetan elurra ari du. Eta hau, esan beharra dago, oso polita eta berezia dela.
  Marinel neska ederrak borrokan ari ziren ontzietan izoztea agertu zen. Eta literalki azalera estali zuen. Eta gerlari bikainek oinutsik eta dotoreak utzi zituzten bertan. Eta hain zirudien zoragarria eta gozagarria non mutil aitzindariek intziri egin zuten.
  Marinkak adierazi zuen irribarre gozo eta txiki batekin:
  - Hologramen aurkako gerra dibertigarria dirudi. Baina hau iraganeko garaian dago jada. Eta orain zerbait oldarkorra izango da...
  Hain zuzen ere, bonba atomiko batek eztanda egin eta sutan piztu zen milaka argazki blitzen flash itsugarri batekin . Hementxe hasi zen benetan erretako obren desegitea. Eta su-tantak norabide ezberdinetan hegan egiten du.
  Eta zipriztintzen du ezin eutsiz eta bortizki. Benetan sute izugarria da hau. Eta suzko zutabeak tximinien gainetik eta armadiloen partida bat.
  Valerkak esan zuen, bere begirada gozo eta lasaiarekin:
  - Suntsipena pasio bat da, baina beste botere bat dugu!
  Terminator mutilak oin biluziak hartu eta zapalduko ditu.
  Eta aitzindariek txaloka jotzen dute berriro.
  Eta nola ume baten arima ez hartu eta abestu? Zerbait hain berezia eta benetan polita. Eta aitzindariek hartu eta kantatu zuten:
  Espazioan hainbat ate daude,
  gaiztoak korronte amorratuak!
  Ezagutzak pista asko eman zituen,
  Pertsonak ginen, eta orain jainkoak gara!
  
  Izarontzietan olatuak zeharkatzen ditugu,
  Quark-ak aparra eterraren zurrunbiloetan!
  Zer pasatuko diet nire ondorengoei?
  Beste mundu ekaiztsu bateko seme-alabak!
  
  Huts epel batek bihotzak berotzen ditu,
  Inguruko izarrak maitaleen aurpegiak bezalakoak dira!
  Aurrerapena zerbitzatzen dugu, ez dago amaierarik,
  Eta Lurrean astigarrak astiro-astiro egiten dute!
  
  Non zapaltzen dugun, hor Rusen loraldiak,
  Guduen trumoia bizitzaren musika da!
  Hasi gaitezen ausardiaz kanpaina berri bati,
  Zerbitzatu dezagun sakratuz betiko Aberria!
  
  Bai, hildakoak izango dira, espazioa gogorra da,
  Espezie eta arraza ezberdin asko!
  zabalegia da ,
  Lagun bat arratsaldean, baina traizio bat goizean!
  
  Baina Errusiarentzat ez dago oztoporik,
  Edonork daki: errusiar izpiritua indarra da!
  Ez Gehenak ez Infernuak ez zaituzte beldurtuko,
  Hilobiak ez zaitu kartzelaratuko heriotzan ere!
  
  Haragia bakarrik suntsitu daiteke,
  Bada, arimak leialki zerbitzatzen du Ama-aberria!
  Arazoak eta penak, dena gainditu,
  Gerrikoa estutu behar dugu!
  
  Beraz, etsaiak garaitu genituen,
  Gu, gizadia, unibertsoaren zilborra gara!
  Higuingarria bere burua sartuko da, kolpea ezagutuko du,
  Leuntasuna, tristura eta negar zotinak ez zaizkigu egokitzen!
  
  Guretzat espazioa patio bat bezala bihurtu da,
  Izarren arteko hegaldi azkar bat ibilaldi bat bezalakoa da!
  Zeruko alfonbra mugagabea den arren,
  Berriz molda dezakegu - txantxarik ez!
  Abestu ondoren, mutilek hologramak itzali zituzten itsas guduarekin. Haren ordez, neskak jada garai modernoagoko armada kontaezin batekin borrokan ari ziren. mendearen hasieran nonbait.
  Baina gerlariek tximistak erabiltzen zituzten gorri koloreko iltze luzeetatik hegan. Eta tankeak literalki urtu ziren. Beraien barruko borroka-kitak lehertu ziren, eta zatiak alboetara sakabanatu ziren.
  Baina orduan depositua, urtu ondoren, zuhaixka distiratsu eta arrosa batean kimatzen hasi zen. Lehenik tximistaren azpian urtu ziren kotxe haiek, eta gero beste guztiak. Eta landare kimuak kolore oparoetan loratu ziren. Hasieran begi arrosak baino ez ziren. Baina orduan pastelak eta txokolateak hazten hasi ziren haien ordez.
  Eta halako tankeen zuhaizti oso bat zegoen, gauza gozoekin zuhaixka bihurtzen zirenak.
  Eta hegazkinak goian zebiltzan. Baina haien neskak, ezpata magikoen olatuekin, bihurtu zituzten era guztietako gauza gozoak. Bereziki, jengibre-opilak, natil-opilak, txokolatezko erroskilak, marshmallows, marmelada eta bestelakoak oso zaporetsuak eta gosegarriak dira. Eta izozkia erortzen hasi zenean, eta hainbat barietatetakoa, oso bikaina izan zen.
  Eta ume ugari bat-batean saltoka hasi ziren, lurpetik balego bezala. Eta amorruz eta gogoz erasotzen zieten jaki ugariei .
  Nesken eta mutilen takoi biluzi eta arrosak distiratzen ziren.
  Erasoko bonbardatzaile batek indar hilgarriz indar hilgarriarekin suntsitzeko oparia botatzen saiatu zen.
  Baina neska gudariak oin biluziak klik egin zituen. Eta kotxe potoloa piruleta, txokolate barra eta kremarekin tarta zatitan erori zen.
  Eta hegaldian hainbat suziri botila askotan sakabanatuta, etiketa distiratsuak, pegatinak eta haurrentzako edariak dituztenak.
  Hau izan zen benetan maitagarrien eraldaketa klaserik handiena.
  Umeek edari gozo eta usaintsuak hartu eta eztarritik zuzenean edan zuten. Gose handiz egin zutena.
  Valerkak txin-txintxo egin zuen, haur-hortzak agerian utziz eta abesten:
  Gure seme-alabak ederrenak dira
  Mutanteen adarrak hautsi ditzakete...
  ospatuko dugu, sinetsi iezadazu, arrakasta,
  Unibertsoko erraldoiak biltzen!
  Lau gerlari oldarkor eta Jainkozko, beti bezala, sutan. Eta edertasunen gainetik euren izen harro eta ikaragarriak dirdira.
  Eta horrela Elenak erasotzen du lehenik. Ezpata magikoak astintzen ditu. Hortaz, orko tankeak , dorreetan herensuge-buruak dituztenak, indioilar lodi eta zaporetsuak dira, alboko plater batekin.
  Eta orduan neska demiurgoak azkazal gorrietatik kolpatuko ditu hegazkinak. Eta hegazkinak txistorra erraldoi bihurtu ziren gazta, perretxiko eta bestelako betegarriekin, eta lurreratzen hasi ziren.
  Eta orduan neskak tximista askatu zuen zilborretik eta sorginkeriak egin zituen behatz biluziak erabiliz.
  Eta helikopteroak oso zaporetsu bihurtu dira dagoeneko .
  Baina Jainko Zuriaren alaba, Zoya, borrokan sartzen da. Bere ezpataren kulunketan tankeak txokolatez eta kremez eta arrosez estalitako pastel goxo bihurtzen dituzte.
  Eta arrosak plasma magikoa erabiltzen zuen Orsha hegazkinetan tigre buruekin eta azazkal gorriekin. Eta gozoki bihurtzen hasi ziren, betegarri oso zaporetsu eta aromatikoarekin. Eta dena goxoa eta goxoa atera zen. Eta gozoki erraldoietan, likore bikaina ere badago.
  Baina Jainko Zuriaren alabak bere hanka biluzi eta zizelkatuak eta zilborratik tximista mota bereziak erabiltzen zituenean, Grobofutin diktadorearen helikopteroak halako gozoki distiratsu eta krema-opiletan bihurtu ziren.
  Zoyak hartu eta kantatu zuen:
  gauza onak egin behar dituzte ,
  Izozkia ere baino gozoagoa da!
  Victoria ere Orsha tankeak ezpataren laguntzarekin zerbait goxo bihurtzen hasi zen. Kasu honetan, izozki zati handiak ziren urrezko edalontzietan. Eta ananarekin, mermeladarekin eta oso zaporetsuarekin, kokoekin.
  Eta neskak, Chernobog-en alabak, bere esku dotoreen azkazal rubietatik atera zituenean , orduan Trolltish eta Orkshi konfederazioen hegazkinak eztiarekin egindako ostia gozoak bihurtu ziren .
  Eta orduan Jainko Beltzaren gudariak zilborretik eta behatz biluzitik tximistak erabili zituen.
  Eta berriro ere sukaldaritza produktu zoragarriak, txokolatezko erroskilak eta izozki mota berriak barne.
  Eta zein usain goxoak. Zein ondo prestatu zituzten neskek hainbat gauza.
  Victoriak abestu zuen:
  - Txokolatezko untxi bat naiz
  Sasiko xamur bat naiz ...
  Neska, badakizu, ez izan txoroa,
  Ehuneko ehun suntsituko zaitu!
  Eta keinua egin zuen bere esmeraldazko begiekin. Eta xarma zoragarria du.
  Eta orduan Nadezhdak bere ezpatak erabili zituen. Hemen Orkostanek eta troll inperioak tropa asko zituzten, eta hainbat eraldaketa bizi izan zituzten. Eta orain tankeak itsaski bihurtu ziren, batez ere, esturioia alboko plater batekin eta hautatutako pistatxoekin.
  Eta gero, marrubi iltzeetatik, energia magikoz jo zuen. Eta horrela joan zen dena. Hegazkinak txipiroi bihurtzen hasi ziren saltsan, oso ondo beteta. Eta betegarri goxoarekin.
  Eta orduan Perunen alaba neskaren oin dotoreen behatz biluziak erabili ziren, eta zilborretik, tsunami supermagiko baten tximista hautatu eta bereziak jo zuten .
  Eta helikopteroek eta soldadu arruntek arrain eta haragi erre moduan hegan egiten zuten itsasoko oparirik ederrenekin.
  Nadezhdak hartu eta kantatu zuen:
  - Itsaso urdinean, apar zurian,
  Non urakanak haserre...
  Guztiz joan naiz
  Bularrekin herrialdeak konkistatzen!
  Eta orduan neskak txistuka hasi ziren, eta haien soinuetatik Orksha armadako soldaduak lore eder bilakatzen hasi ziren, edo oso gozoki goxoak, bilgarri distiratsuarekin eta betegarri gozoarekin. Eta oso ederra da heriotza-makinak haurrek hainbeste maite duten zerbait bilakatzea.
  Eta Grozariupol ondoko troll- talde guztiak zerbait gozo, goxo, gozo bihurtu ziren.
  Eta gudariak berriro mugitzen dira, borroka burugogor eta basati baterako prest.
  Haien aldartea ona den arren.
  Slavavmorga kanpoaldean aurkitu ziren , non borroka gogorrak gertatzen ari ziren. Haiek, lau hauek, prest daude, noski, Grobofutin diktadorearen armadari kutxa irekita topatzeko.
  Elenaren eskuineko eskuko azazkal gorritik plasma magikoko orbanak atera ziren. Airean zehar hegan egin eta Orko eta Troll tankeetara erori ziren. Eta berriro eraldatzen hasi ziren. Urrezko plater forma hartu zuten entsalada oparoekin, anana eta txipiroiak barne.
  Oso plater goxoak.
  Eta Zoyak bere titi gorrietatik izorratu zuenean, Orko armadako soldaduak gozoki bihurtu ziren. Eta gozokiak txokolate eta bilgarri distiratsuekin. Zein gozo-gozoak.
  Baina Victoriak bere eskuineko eskuko errubi iltzeetatik amore eman zuen. Eta olatu magikoak, magikoak etorri ziren. Eta hegazkin freskoak txokolate gozoak bihurtu ziren. Eta kremaz eta esne kondentsatuaz estalita daude. Lurreratzean, paperak distira egiten du eta eztia distira egiten du.
  Victoriak abestu zuen:
  - Probatu, oso gozoa da.
  Plater hauek ez dira aza!
  Nadezhda ere haserre basatiarekin borrokatzen da. Diseinu oso borrokalaria duen gudaria da. Eta jarrera kolosala du.
  Eta marrubizko marigoldek berriz ere zerbait oso argia eta erakargarria botatzen dute.
  Eta horrela helikopteroak erroskila eta pastel handi eta gozoak bihurtu ziren. Gainera, krema eta txokolatea, eta anana xerrarekin. Sukaldaritza arte lan bikainak.
  Nadezhdak hartu eta kantatu zuen:
  - Birjinak arbasoez harro daude,
  Gozogile arraroak...
  Scarlet titiak kolpatzen dira ,
  Arrazoi batengatik jaioa!
  Neska hau maila bikaina da. Eta oin biluziekin orban magikoak erreproduzitzen dituzte. Produktu honen emaitzak oso gosegarriak dira. Infanteria borrokatzeko ibilgailuak hain luxuzko bihurtzen dira, amatxoak, pastelak, oilar gozo eta distiratsuak eta arrainak bezalako loreekin.
  troll armadako motozaleen eta oinezko soldaduen ordez . Eta txokolate azalez eta eztiz estalita daude. Eta dena hain da mamitsua eta zaporetsua. Oso zoragarria , eta marrazkiekin.
  Ez, ezin diozu eutsi horrelako bati. Neska hauek super dira.
  Eta halako hanka gihartsuak dituzte grazia imitaezinarekin.
  Eta beltzarana , eta azala brontzea bezala distira. Dena itxura bikaina da. Erreketan isurtzen den odol ugarirekin. Eta odola krema, esne kondentsatua, txokolate likidoa eta beste gauza gozoak bihurtzen dira. Eta hemen dena hain da usaintsua, mamitsua, gozoa.
  Eta haurrek korrika egiten dute, takoi biluzi, biribil eta arrosak keinuka. Besterik gabe, bikainak dira.
  Eta abesten dute, hortzak agerian:
  Dibertigarria da elkarrekin ibiltzea
  Zabalguneetan zehar, zabalguneetan zehar,
  Espazio irekietan zehar!
  Eta jaia arrakastaz,
  Abesbatza jatorra, abesbatza jatorra!
  Eta Grobofutin diktadorearen armada zerbait oso gosegarria eta minez zaporetsua bihurtzen hasi zen. Eta hori bikaina da .
  Elenak adierazi zuen, oin hutsez beste orban magiko bat jaurtiz:
  - Hala ere, gose guztiak elikatu ditzakegu!
  Victoriak barre egin zuen, oparia bere orpo hutsarekin jaurtiz, eta esan zuen:
  -Utzi nazazu gizentzen, barrika bezala,
  Ez nazazu atea pasatzen...
  Txernobog naiz, sinetsi iezadazu, alaba,
  Bizitzaren haria ez dadila eten!
  Zoyak keinua egin zuen irribarre batekin:
  - Hau ona da!
  Mutil bat esne kondentsatura igo zen oin hutsez.
  Eta hau jada ez da barregarria. Bere haur-zolak inprimatuta zeuden. Eta hau
  handia izan zen . Mutilak hartu eta kantatu zuen:
  - Esne kondentsatua, esne kondentsatua, esne kondentsatua,
  dadila Fuhrer, deabru burusoila ...
  Neska, neska, neska,
  Jo ezazu orkoa alboan!
  Bai, benetan oso dibertigarria eta polita da.
  Nadezhdak abesten zuen, irribarre batean hortzak agerian utziz, eta berriro behatz hutsez, zurrunbilo sutsu eta magikoak jaurtiz.
  Hopek esan zuen:
  - Bihurtu Fuhrer burusoila iluntasunean,
  Bota gerlari troll gaizto hori kartzelara ...
  Eraman iletsuak eta koadrila kartzelara,
  Izurriteak blotter bat bezala desegingo ditugu!
  Neskek hartu eta behatz biluziak ahoan sartu eta txistu egin zuten. Eta Orkish ibilgailu blindatuen azken soldaduak eta unitateak sukaldaritza produktu exotiko bihurtzen hasi ziren, edo izozki gozo eta usaintsuetan urrezko edalontzietan. Horrelako itxura ederra dauka eta listuaren sarrera eragiten du.
  Elenak hartu eta kantatu zuen:
  Fuhrer burusoila, Satanen seme-alaba,
  Eta Elfiako jendea Svarog-en semeak dira...
  Usurbiltzaile gaiztoak herrialdea suntsitu duzu,
    Bai, eraman zazu amildegira, bandalo burusoila!
  Zoya erraz ados zegoen honekin:
  - Aintza Iratxo Handiari Fuhrer burusoilik gabe!
  Victoriak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Bai, polita izango litzateke! Bada garaia Fuhrer hauts bihurtzeko!
  Nadezhdak hartu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Mende berriak izango dira,
  Belaunaldi aldaketa bat izango da...
  Hil ergela​
  Errusiarrek Lenin behar dute berriro!
  Beraz, neskak berriro mugitu ziren, oraingoan Solntsefey eskualdera. Oso odoltsuak dira hango borrokak. Diktadoreak Orkshi armada jaurti zuen erasora. Eta bere tropak defentsa estu batean trabatuta geratu ziren. Borrokak gogorrak dira.
  Eta horrela airera atera ziren lau edertasunak. Eta oin biluziak elkarrekin klik egin zituen. Eta berriro ere, ortzir magikoek hegan egiten dute orko tropetan. Eta upel luzedun tanke ikaragarriak kremaz, txokolatez eta ronez bustitako luxuzko tarta bihurtzen dira, non marrazki koloretsuz apainduta dauden. Hori oraintxe bertan bota eta jan. Dena bikaina da.
  Eta soldaduak azukre hautsez estalitako erroskilak bihurtzen dira.
  Victoriak abestu zuen:
  - Jostailuzko soldaduak, jostailuzko soldaduak, jostailuzko soldaduak,
  Urratu ditzagun gure etsaiak!
  Zoyak plasma magiko jarioak askatu zituen eskuineko eskuko iltze gorrietatik eta Orkshi armadako tankeak bagels, gazta tarta eta jengibre-opilekin otar bihurtu zituen. Eta bikain atera zen .
  Eta diktadorearen hegazkinak kolore anitzeko eta oso koloretako paperezko izozki pakete bihurtu ziren. Eta argazkiek distira egin zuten, eta dena zoragarria zen.
  Eta izozki hau, kontuan izan behar da, goxoa da, eta bertan mahaspasak, fruitu lehorrak eta txokolatea daude. Horrelako jakiak agertu ziren. Hemen dena oso gozoa da .
  Eta helikopteroak, Victoriaren errubi iltzeen eraginez, Jainko Beltzaren alaba jostalari hau, gantz txuletak edo kebab bihurtu ziren urrezko pintxoetan haragi mamitsuarekin.
  Onartuko zara hau bikaina dela .
  Nadezhdak ere hartu eta zilborretik gehitu zuen. Eta orain, Orkostango tropak oso ostra gozoak, urreztatu eta platinozkoak eta Faberge arrautzekin bihurtzen hasi ziren.
  Hori guztia oso zaporetsua zen espeziekin eta hainbat saltsa eta ongailuekin.
  Neskek festa bikaina egin zuten. Eta Orkshi armadako soldaduak oso gozoki gozoak bihurtu ziren, koñak eta likoreak zituztenak barne. Eta oso forma politak hartzen zituzten, erraz jateko.
  Elenak keinua egin zien lagunei eta galdetu zien:
  - Ondo jaten al dugu?
  Zoyak baieztatu zuen:
  - Oso ondo!
  Eta lau neskek magiazko tximistak askatuko dituzte euren takoi arrosa eta dotore arkudunetatik. Eta gozoki, piruleta eta izozki pakete osoak agertu ziren.
  atera zen dena . Horrelako jaiak ospa daitezke.
    Neskek, Demiurgo Jainkoen alabak, Solntsefey eta Gnomolun eskualdeetako orko tropa guztiak primerako eta oso gosegarriak diren sukaldaritza-produktu mota ezberdinetan bihurtu zituzten. Horiek, esan beharra daukat, bikainak direla.
  Hobbit eskualdea ere troll eta orkoen tropetatik garbitu behar da . Eta orduan neskak berriro martxan dira.
  Jakina, haien gorritxoak, marrubi helduen kolorea, bi eskuetako iltzeak dira arma nagusia. Eta gerlariek beren aerobaziarik handiena erakusten dute, neskaren palmondo biluzitik orban magikoak askatuz. Eta petalo-korronteen antzera hegan egiten dute.
  Eta tropak urrezko edalontzi izozki edo erre mamitsuetan bihurtzen dituzte. Adibidez, hegazkinak zisne frijituak bihurtzen dira alboan sagarrak eta laranjak dituztenak. Eta misil hipersonikoak txokolate, koko, mango eta anana zatiekin gofre bihurtzen dira. Hain gauza zaporetsu harrigarriak.
  Trollish eta Orco armadako soldaduak lore zoragarri eta koloretsuz osatutako zuhaixka oparo bihurtzen dira. Edo gozoki edo izozki bihurtzen dira. Eta beti betegarri eta pistatxo bikain batekin, eta beste jantzi polit batzuekin .
  Eta nola sortzen diren pastelak Napoleon baino freskoagoak dira. Dena bikaina eta zoragarria da. Eta arrosak kremaz margotzen dira, espektroko kolore guztietakoak.
  Zein zoragarri bihurtu den dena. Eta hemen lurrinek sudur-zuloak kilikatzen dituzte. Eta usain bereziak.
  animalia itxurako txokolatezko irudietan . Eta hemen daude erbiak, eta otsoak, eta urtxintxak, eta hartzak, eta beste gauza gozoenak eta onenak.
  Victoriak abestu zuen:
  Esan zidaten ez dela Txernobogeko alaba,
  kutia eta nire untxia besterik ez ...
  Jendea, ez izan zorrotz neskarekin,
  Faktura bat igorri da - zigorra sortu da!
  Zoyak keinua egin zuen irribarrez, Orko misilak gozoki gozo eta gozo bihurtuz berriro:
  - Eskerrik asko Jainko Zuria,
  Hain mundu gozo baterako...
  Führer burusoila hil dadin ,
  Eta jai bat ospatzen dugu!
  Eta gerlariek jauzi egingo dute eta luxuzko aldakak bihurrituko dituzte.
  Hemen lurrean birrindu zuten diktadorearen orko armada. Zehatzago esanda, suntsitzeko bitartekoak zerbait zaporetsu eta eder bihurtu zituzten , eta oso polita atera zen.
  Eta orain gudariak itsasora hegan egin zuten trolefleet flota neutralizatzeko. Denetarik egin dezakete.
  Victoriak ere ilusioz abestu zuen hegaldian zehar:
  - Erregeek dena egin dezakete, erregeek dena egin dezakete,
  Eta batzuetan Lur osoaren patua erabakitzen dute...
  Baina ez esan ezer, ezkondu maitasunagatik,
  Ez bat, ez errege bat ere ezin!
  Ez bat, ez errege bat ere ezin!
  Neskak Chervonotroll itsasoaren gainean daude dagoeneko . Eta airean ibiltzen ziren. Eta edertasunen esku ahurrak martxan. Eta energia positibo magikoko tsunami-uhinak iltze gorrietatik ateratzen dira. Eta Orkiko gerra-gurutzontzia berehala plater erraldoi bat bihurtu zen, diamantez jositako urrezko erretilu batean alboko plater bat zuen arrain-arraina. Eta orko marinelak txokolatezko gozoki handi bihurtu ziren, edo izozki pakete ananarekin. Eta Zoyak berriro izorratu zuen , eta hurrengo itsasontzia perka erraldoi baten moduan bihurtu zen, eta gainean txokolatearekin eta hautatutako likore botilekin pastelak zeuden.
  Zoyak hartu eta abestu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Ardoa bere zapore bikainagatik da ezaguna,
  Gizon ahaltsuak oinetatik botatzen ditu!
  Victoriak hatz biluziak egin zituen klik, eta beste ontzi orko bat diamante-oskola zuen dortoka bihurtu zen. Eta bere haragia ganba eta gailetarekin nahasten zen. Eta soldaduak eta marinelak gominola edo mahaspasa bihurtu ziren. Zein goxoa den hau guztia. Eta arkume errearen usainak daude. Bada, adibidez, Nadezhdak orko gurutzontzi bat platinozko erretilu batean tamaina ikaragarriko basurde errea bihurtu zuen. Eta esan behar dut, oso goxoa dela. Eta ketchuparekin saltsa bikaina da.
  . 2. KAPITULUA.
  Marinkak, honi begira, barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Hau gerra da, super!
  Slavkak adierazi zuen:
  - Haurregia dirudi. Bihurtu etsaien soldaduak gozoki.
  Levkak proposatu zuen:
  - Egin dezagun zerbait serioagoa orduan!
  Neska aitzindariak irrintzi egin zuen:
  - Eta modernoagoa!
  Haur aitzindariek aho batez oihukatu zuten:
  - Belaunaldi berria, quarken haizea, eman aldaketa, opari handi batekin!
  Valerkak film txiki bat ikustea erabaki zuen espazioko gudu batekin eta, bi aldiz pentsatu gabe, holograma osoa piztu zuen.
  Mutilek txistu egin zuten eta beren esmeralda eta zafiro begiekin begiratu zuten zientzia fikziozko film baten ikuskizun zoragarriari.
  Hamarnaka, ehunka mila izar -ontzi arnas grisak dituzten artropodoak lerrokatuta zeuden hegazkin garden eta hodeitsu baten ondoan, esne-arrosa-laino batekin erretzen, kolore anitzeko txinpartekin noizean behin.
  Marinkak adierazi zuen, zafirozko begiekin keinu eginez:
  - Hau benetan benetako eta figuratibozko miraria da!
  Slavak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Mirari kontzeptua kontzeptu erlatiboa da. Jendeak ez du espazioan borrokatu oraindik.
  Filmean, eltxoen zibilizazioak bere armadak zabaldu zituen.
  Haien ontziak forma apur bat bitxiko herrialdea ziren, eta itsas sakoneko arrain beldurgarrien antza zuten, uraren lodierak apur bat berdinduak eta kanoi puntaz eta bolante kurbatuz eta hainbat igorletako antenaz josiak. Bertan igeri egin zuten, harrapakinetara doazen harrapariak bezala, norabide ezberdinetatik, defentsarako bereziki egokitutako asteroideez osatutako perimetroa urratu nahian. Robotamomat-en ohiko zatiez gain , pirata mertzenarioak zeuden bertan. Haien ontziak itxura pretentsiotsuengatik bereizten ziren, normalean beldurgarriak, eta banakako izar-ontziek itxura arraro eta absurdoa zuten. Hala ere, laguntzaile rol bat esleitu zitzaien. Armarik ikaragarriena kaleratu berri den itsasontzi enblematiko bat izan zen, eltxoen flotaren harrotasuna eta edertasuna. Berrehun kilometroko luzera duen arrapala elektriko erraldoi baten antzera, arbitrariotasunaren itsaspekoak inpresio beldurgarria da. Inork ez zekien oraindik, sekretua zen eltxo jeneralentzat ere, superarma berri baten proba bat prestatzen ari zela. Marshal Bloodsucker- Hyper-ek bakarrik , eltxo baten ale handi samarra, ondo ezagutzen du hurrengo esperimentua. Laguntzailea zuen, artropodoa ere. Beldar gizenak bere hamabi hankak zabaldu zituen. Haren ahotsa zalaparta baten burrunba bezalakoa zen.
  - Garunak dituzten zomorroak eboluzioaren zuhaitzaren endekapenezko adar bat besterik ez dira. Hiperplasmaren igorle azeleratzaileak piztea agintzen dut termoquarkaren aurkako erreaktorea. Oh, arma berria, termoquarkaren aurkako ponpaketa duen superlaserra , etsaiari bere lekua erakutsiko diozu lurpeko munduan.
  Horren ostean, barreak jarraitu ziren.
  Valerkak esan zuen:
  - Zertan desberdintzen da termokuarkaren aurkako erreakzio bat termokuarken erreakzio sinple batetik ?
  Marinkak ziur erantzun zuen:
  - Prozesuaren norabidea eta polaritatea, dimentsio bat eta erdian hobeto barneratzeko aukera ematen duena.
  Levkik barre egin zuen eta abdominalak sartu zituen:
  - Bikaina, hau fantasia polita da!
  Bitartean, txiokatu zuen:
  -Bai, zure erabateko bikaintasuna. Etsaia erraustuko dugu, nahiz eta indartsua izan.
    Jeneralak zaunka egin zuen , gorputz lodia soka batean luzatuz. - Pena besterik ez da fukilak jan ezin izatea, pozoitsuak dira.
  -Baina anioiak jan ditzakezu. Hain proteina samurrak eta zoragarriak dituzte. Planeta Scott-en hazten den alboko adarretik kontserbak eskatzen ditut.
  Mariskal Kondeak ezpain potoloak miazkatu zituen mihi luzez.
  -Milioika itsasontzi ditugu hemen. Eta gu guztiok baino indartsuagoak gara. Gure boterea galaxiak pulverizatzeko gai da. Orain unibertsoan parekorik ez duen zerbait erakutsiko dugu . - Mariskala isilik geratu zen, poz-pozik itota, eta grabioeskaneraren bidez , ordurako plasma usaintzea lortu zuten armada garaiezinaren ontziak elkarren artean bilduta zeuden kontaezinezko artalde osoa begiratu zuen.
  Marinkak txiokatu zuen lagunei keinua eginez:
  - Ez al da bikaina ! Trivialki hiperpultsatua ! Hauek dira ontziak!
  Valerkak irrintzi egin zuen:
  quasar dira !
  Levkak irrintzi egin zuen:
  - Hiperkuasarrak ere bai !
  Kontrako aldean hirurehun eta berrogeita hamar kilometroko asteroide gotorleku bat zegoen. Bere sabelean hiperplasma-kanoi indartsuak, tunel-igorleak, ultra-aniquilazio- punpatutako laserrak, hutsarteko tranpak, espazio-espazio misilak eta kontrako kargak zeuden .
  Eta hori guztia indar-eremu geldi batek estaltzen du, dimentsio bat eta erdikoak. Asteroidea defentsa intergalaktikoaren iltze garaiezintzat hartzen zen. Lerroa hausten bazen, etsaien armadak atzealdera joateko mehatxua egiten zuen. Hau da defentsa erasokorraren estrategia.
  Distantzia txiki batean, beste Fukil izar-ontzi boteretsu batzuk flotatzen zuten, etsaia hiperplasma eta grovititanarekin topo egiteko prest . Indar hau mariskal batek, Fuantaboko dukeak, agindu zuen .
  -Eltxo olatu zikin batek Fukils lasterketa handiaren hipertitaniozko kaiaren aurka talka egingo du.
  Kakalardoak galleta baten antza irudikatzen zuen sei hatz malgurekin, olagarro baten garroak bezala. Babestuen lekuan aterpea hartzea aukeratu zuen: asteroidearen erdigunean.
  mariskala borroka moduan zegoen. Asteroideen lerroa ikusteak bortz begiei distira bortitza eragin zien. Bere espazio-ontzia borroka distantziara hurbiltzen ari zen pixkanaka. 3D proiekzioa eskuetan hartuta, buelta bat eman zuen. Enblematiko erraldoiak bere ardatzaren inguruan bira egin zuen masarik ez balu bezala. Ontzi txikiagoek erritua errepikatzen zuten. Piraten itsasontziek bakarrik ez zuten jarraitu. Horietako bat, handiena, hildako zuhaitz korapilotsu baten antzera, dardara eta ultralaser eta hiperplasma boladaz jo zuen, orain arte kaltegabea helbururako distantzia handia zela eta.
  Leshkak kantatu zuen:
  -Helburu bat izan dadila - aurrera dinamoa!
  Slavkak, hortzak agerian utziz, gaineratu zuen:
  - Oso gol hilgarria izango da !
  Eta begi urdinak keinu egin zituen.
  Valerkak irrintzi egin zuen:
  - Etsaia porrotaren eta ahanzturaren zain dago, eta SESBen loria guztiontzat adibide da!
  Marinkak barre egin zuen eta garrasi egin zuen biriken goialdean:
  - Begira nola izorratzen diren orain intsektu hauek ! Hiperhutsean sentituko dira !
  Hala ere, tiroketa hasi zen. Banakako izar-ontziak salba trukatzen hasi ziren.
  hiperfotoiek azeleratutako misilekin bonbardatzen hasi ziren . Fonurak atzamarra jiratu eta eskaera bat egin zuen:
  dagoeneko etsaia pultsatzea ?
  -Bai, komandante! - Erantzun zuen ordenagailuak sutsuki.
  -Ba, orduan lortu. Uhin-luzera zabalena duen hiperlaser izpi bat bidaltzen dugu .
  ultraarinak ageri ziren itsasontzi enblematiko berrienetik , urrutitik uretara erortzen den harri-harri baten filmaketa azeleratua zela zirudien. Zein azkar, argiaren abiadura baino ehun aldiz azkarrago, hiperplasmak distiratzen zuen. Bat-batean, hamarnaka soldadu zituzten ehun izar-ontzi inguru gas-hodei eta hauts kosmiko lehorreko zurrunbilo bihurtu ziren.
  Marinkak kirrinka egin zuen eta zaplaztekoa eman zion oin biluzi eta zizelkatua:
  - Hau benetan bikaina da!
  Valerkak txistu egin zuen, keinu eginez:
  - Hiperfotoiak ekintzan!
  Levkak txiokatu zuen:
  - Graviodoskaya behatzetan!
  Slavak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Halako zulo beltzaren aurkako antolamendua!
  -Xake matea! - Fonurak hortzak agerian utzi zituen, meheak eta luzeak, krabelinak bezala. - Honi laua esaten zaio hiperlaser Eta orain zerbait beroagoa eta quasar prestatuko dugu etsaiarentzat . Beste mila sakleyren bidez asteroidera hurbildu behar gara.
  Emakumezko ahots atsegin bat entzun zen:
  -Urruti honetatik jo dezakezu. Superlaserrak paralelismo ia perfektua du, hau da, ez da xahutzen.
  Fonurak hunkitu ere egin zuen ilusioz.
  -Orduan Fukolentzat ordua heldu da. - Eta eskuak, edo hobeto esanda, hankak, urrutiko aginteari, astindu zituen.
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Hau ultraquasar-en aurkako borroka da!
  Valerkak gehitu zuen:
  - Flash megafisikoa !
  Levkak, hortzak agerian utziz, gaineratu zuen:
  - Ultrahutsaren iluntasunean !​
    Hipererreaktoreak martxan jarri ziren, haga guztiak igo ziren. Kupel bakoitzaren inguruan, laino morearekin erretzen zuten amaraunak hazten hasi ziren, hutsunea zeharkatuz.
  Segundo zati batean, lau iturrietatik zetozen pitzadura distiratsuak gurutzatu ziren eta espazioaren alde honetan habe indartsu batean bildu ziren, hutsean talka egin zuten, horma beltza astinduz, mailu hiperplasmatiko baten antzera. Ultra-abiadurara bizkortutako fotoien potentzia berehala hautsi zen bederatzi dimentsiotan. Egitura espazialak, indarra desitxuratu eta eremu erdi-espazialak eraitsi zituen . Lainoa kintilioi gradu askoko tenperatura zuen supernoba bat baino distiratsuagoa zen. Noski, fusio termonuklear sinplearen prozesuan eraikitako izar batek baino gehiagok ezin du distira hain bero eta distiratsurik. Hemen parte hartzen duten indarrak bi magnitude-ordena indartsuagoak dira.
  Leshkak txiokatu zuen:
  - Hau zulo beltzen boterea da!
  Slavkak beharrezkotzat jo zuen gehitzea:
  - Eta pultsaren aurkakoa !
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Baina guk ere egin genezake!
  Valerkak baieztatu zuen:
  - Noski! Alaia denak barre egiten du, nahi duenak lortuko du!
    Gotorlekuko asteroidearen grabitate-indar eremuak ezin izan zuen energia basatiaren presioa jasan eta burbuila baten antzera lehertu zen. Orduan, erreka ikaragarriek erdigunea zulatu zuten, bloke blindatua zeharkatuz.
  -Moztu zati zatitan. - Ordenagailuari agindu zion Fonurak. - Ihinztatu gotorlekua nanoshardetan .
  Valerkak irrintzi egin zuen:
  - Metadiktatzaile zehatz bat !
  Marinka barre egin zuen :
  - Behera diktadura eta arbitrariotasuna!
  Izpi trinkoa txikitu eta erretzen jarraitu zuen. Eta laster, espazio-ziudadela menderaezinaren orubean, hondakin gori-pilo bat besterik ez zen geratu. Mega-gotorlekuaren aztarnak espiraletan bihurritu eta bihurritu ziren. Berrogeita hamabost milioi fuquil eta hirurehun eta berrogeita hamazortzi milioi borroka-robotek heriotza aurkitu zuten hemen, normalean bizkor eta minik gabekoa, baina horregatik ez hain ikaragarria. Fuantaboko mariskal-dukea ere hil zen .
  - Zulo beltz bat ipurdian! - oihu egin zuen Fonurak. - Egin genuen, pultsatu genuen . Transferitu plasma erupzioa zure bizilagunei.
  Hainbeste energia agortu ondoren, denbora pixka bat behar izan da berrabiarazteko. Momentu honetan, ezin konta ahala izar-ontziek perimetroa eraso zuten, ertz zarpail eta urtuekin egindako hausturari begira. Borroka gogorra piztu zen, ehunka mila espazio-ontzi batu ziren heriotzaren besarkadan. Haustura ugariengatik, hiperhutsean irakiten ari zela zirudien pitzaduretan lehertu zela . Kanoiek dorreak suntsitu eta hainbat ontziren kroskoak zulatu zituzten. Banakako izar-ontziek, su gurutzatuan harrapatuak, lehertu eta indar-eremu txikiek ezin izan zuten konbinatutako presioa jasan;
  Marinkak bi esku-ahurretan eta oin beltzaran eta sendoen zola biluzietan txalo egin zituen:
  - Hau benetan superquasar besterik ez da !
  Valerkak txiokatu zuen:
  - Beno, dimentsio naturalak oso errespetatzen dira! Batailaren osaera ez da hutsunea!
  Levkak keinua egin zien bere lagunei, zaplaztekoa eman zien oin hutsik eta kirrinka:
  - Hiperplasma ez da erotasunera iritsiko!
  Honekin ados zegoen Slavka:
  - Hori egia da!
  Gotorleku geldiek erresistentzia larria eskaini zuten horietako bakoitzak mila kanoi astun baino gehiago zituen, hiperplasma zatiak abiadura superluminaletan eta superfotoien azelerazioan ultramisilak botatzen zituzten . Bola ikaragarriak ziren hauek, erasotzaileen mailak mozten zituztenak .
  Marinkak berriro txiokatu zuen:
  - Hau super-perigeoa da !
  Valerkak baietz egin zuen, ukabilak astinduz:
  - Urratu fotoien astinetatik gravirroof !
  Slavkak adierazi zuen:
  - Hypercoster ultrafotonite !
  Levkak orro egin zuen:
  - Karga teonuklearra !
  Heriotzaren makina berriro mugitzen hasi zen, inguruko asteroideetan hiperplasma izpi bat askatuz. Berrehun kilometroko blokea altzairuzko makil baten kolpearen ondorioz izotz puskak bezala sakabanatuta. Taktika hau oso eraginkorra izan zen Fuquiltarrak izua hartzen hasi ziren, eta haien ontzi batzuk beldurrez sakabanatu ziren, tximeletak zuzi olinpikora hegan bezala. Besteak etsipenez borrokatu ziren. Gainera, erreserbak guduan sartu ziren, eta borroka amorratua hazi zen.
  Fukils Firon-eko jeneral handia lasai zegoen, aldez aurretik erreserbak atera zituen eta ziur zegoen eltxoen eta haien aliatuen erasoa uxatzeko gai izango zela. Baina flora arnasten duten beldarrak oso maltzurrak dira, eta sorpresa bat emateko gai izan ziren. Gure adituek ez zeuden betebeharra eta botere horren hiperlaser bat sortzea ezinezkoa zela argudiatu zuten , baina, egia esan, etsaia izan zela berritasun arriskutsu bat erabiltzen lehena. Orain senak eta intuizioak bi aukera baino ez zituzten iradokitzen: azkar ihes egitea edo borroka estuan sartu, mailak nahastuz. Kasu honetan, superlaserraren azote luzeak berea erortzeko arriskua legoke .
  Valerrek adierazi zuen:
  - Sorpresa, sorpresa, bizi sorpresa!
  Marinkak zuzendu zuen:
  Hipersorpresa baten antzera !
  Levkak barre egin zuen eta aurka egin zuen:
  - Baina arma hiperteonuklearrak oraindik freskoagoak dira!
  Slavka ez zegoen ados:
  - Ez, ez dago aitzindariak baino politagoa !
  Firon, komando ustelen maila gorenen artean sarri ikusten ez zena, ausarta zen. Eta erabaki bat hartu zuen - hil arte borrokatzea! Mila milioi borrokalari dituzten milioika ontzi , organismo biologikoak zein elektronikoak, nahasketa infernu batean nahastuta daude. Bazirudien hiperespazioa okertu zela, eta ultra-hutsa pitzatu zela, eta ezin konta ahala pitzadura superplasmaz beteta zegoen . Distira distiratsuenek, energia kantitate neurgabea askatzen zuten, espazioan berehala loratzen ziren lore erraldoien antza zuten, petalo bizidun harrapakariak espazio-ontzietara irrikaz iristen zirelarik. Guduontzi, ontzi handiak , gurutzontzi, charkoshes , hiperlaser suntsitzaileak, misil garraiatzaileak, aerobonusak , laser itsasontzi, borrokalari astunak, ertainak, arinak eta askoz gehiago. Hori guztia hamarnaka mila segundoro suntsitzen zen, zatitan sakabanatuta, edo magma hiperplasmatikoa eta oso berotua.
  Marinkak txin-txin egin zuen, dardarka:
  - Beldur! Benetan, hau ultra-zulo beltza da !
  Fironek mega-gurutzontzi mugikor bat aukeratu zuen beretzat. Bertatik agintzea erraza zen, eta bere abiadura handiak eta maniobra ahalmen bikainak arrakastaz borrokatzea ahalbidetzen zuen. Borrokak aurrera egin ahala, etsaien izar-ontzi batzuk Shito, Mata eta Griko planetetan tropak lehorreratzen saiatuko zirela aurreikusita , gainazala suntsipen-minekin minatzea agindu zuen. Dena den, ia hutsik daude, eta bertako gutxi batzuk ez dira salbu.
  Valerkak adierazi zuen irribarre haragijale batekin:
  - Hau oso maltzurra da !
  Marinkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  Deabruak gerra gaiztoa egin zuen aitzindariekin,
  Etsaia anker, traidoreki borrokatu zen...
  Baina borrokalari aitzindariak Satanas zapaldu zuen,
  Zure egia frogatzen indarren guduan!
  Levkak txiokatu zuen:
  - Aitzindari, aitzindari, komunismoa - adibide bat zara!
  Slavkak zuzendu zuen:
  - Urriaren antzera.
  Mila eta erdi eraso anfibio -garraio, hainbat hamarnaka ontziren estalpean, " meromat " eta "neutroia" barne, sartu ziren haietara. Planetak nahiko gaizki babestuta zeuden. Sektorea ia irekita dago. Ibilbidean zehar, eskuadroiak satelite txikiei bakarrik tiro egin die. Horrez gain, zortea izan zuten bidean erregai eta muniziodun sei modulurekin -denak ezin izan ziren ebakuatu-.
  Gainera, jeneral lapurrek eragin negatiboa izan zuten mundu horietan lapurtutako ondasun batzuk. Hori jakinda, eltxoek lurreratze masiboa egin zuten. Planeta bakoitzean hiru milioi soldadu daude lehorreratzeko guneak, oro har, basamortu lauak dira; Armada harrapariak kokatu bezain laster, berehala lehertu ziren. Orro izugarria, oihuak, irrintziak, erdi erretako beldarren gorputz-adarrak kikilduak. Anihilazio-erlantziak, bakoitza, materia motaren arabera, termonuklearrak baino milatik bost mila bitarteko indartsuagoak dira. Kargak nahiko merkeak eta sinpleak dira. Hemen eltxoek akats bat egin zuten eta ez zuten eskaneatzeko talderik bidali aurretik.
  Valerkak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Bai, hau da gure eragin produktiboa!
  Marinkak zuzendu zuen:
  - Gure batzuk! Hau ziurrenik pulsaren aurkako filma da!
  Levkak logika bereziz esan zuen:
  filmetan gertatzen dena !
  Slavkak burrunba egin zuen:
  - Utzi antipultsarreko antimonioak egiteari!
  Fearon jeneral handiak, ordea, ez zuen hori ikusi, urrun. Bere arreta guztia itsasontzi enblematikoan zentratu zen . Gudua gero eta gehiago piztu zen eta, Fironek espero zuen bezala, superlaser aldi baterako isildu zen, aurretik geldirik dauden hainbat ziudadela suntsitu zituelako. Flota talde ezberdinetan banatu zen, bakoitzak modu independentean, komando gorenaren laguntzarik gabe, borroka taktikak aukeratu zituen. Baldintza horietan, dena zenbakizko nagusitasunaren arabera erabakitzen zen, eta eltxoen alde zegoen. Jeneral Handiak ulertu zuen ezin zutela luzaroan eutsi, eta bere buruari jarri zion helburu nagusia: itsasontzi enblematikoaren suntsitzea. Horretarako, shock izar-ontzi talde bat batu zuen, eta gero eta hurbilago joan zen. Halako itsasontzi erraldoi baten indarrik garrantzitsuena bere indar eremua da. Kolpe bateratu batek puntu batera bakarrik hautsi edo ahuldu daiteke.
  Marinkak igorri zuen:
  Jo ezazu zuzen ezkutatu gabe,
  Aspaldi ez da hitzetan federik egon...
  Hitzek tankeak bezala tiro egin behar dute
  Eta orkoak zulatu hortzetan!
  Valerkak, perlak bezala dir-dir egiten zuen irribarre batekin, baietz esan zuen:
  - Egia da zalantzarik gabe! Baina ba al dituzte eltxoek hortzak?
  Levkak txiokatu zuen irribarrez:
  Ahaztu ez nazazu nonbait hazten dira,
  Amak pastelak prestatzen ditu...
  Aitzindariak oraindik hortzak ditu,
  Kolpeak laster haziko dira!
  Slavkak irrintzi egin zuen, txantxetan eta serio, aldi berean:
  - Denak dardara, denak dardar, errespetatu!
  Bazirudien patuak mesede egiten ziela hutsean beste kurbadura espazial bat sortu zen, eta ezerezetik agertu zen meteorito-jario bat. Oso lodia zen eta zaila egiten zen apuntatzea eta tiro egitea. Heldu den trafikoan, multzo bitxiak itsasontzi enblematikoaren aurka talka egin zuen .
  Marinkak oin biluziak jo eta txio-txintxo egin zuen:
  - Hiperpreoia karratua!
  Valerkak keinua egin zion neskari eta galdetu zion:
  - Zergatik ez kubo batean?
  Neskak hazi egin zuen erantzunez:
  - Eta aza bururako!
  Slavkak irrintzi egin zuen:
  - Hori bai!
  Talkaren ondorioz, babes-pantailak dar-dar egin zuen, dardar egin zuen eta laino distiratsu bat igorri zuen . Hurbilduz, mega-gurutzontzi horrek kargak jaurti zituen plasma-kanoi guztietatik eta misilak eta laserrak jaurti zituen . Erantzun salba askoz ere indartsuagoa izan zen branka kaltetu eta zoritxarreko ontziaren hegala moztea ere.
  Fonurak burrunba egin zuen:
  -Suntsitu. Erre alien hau. Arma guztietatik - sua !
  Hurrengo salba, ordea, ez zen hain suntsitzailea izan. Kometek eta meteoritoek kolpea leundu zuten.
  Baina beste ontzi batzuk atera ziren. Kolpearen indarra oraingoan indartsuagoa zen. Zelaia zapalduta, bloke handiek jada ahulduta, zulo ikusgarria egin zuten kargak.
  termoquark bonba botatzeko unea . - Fironek agindua eman zuen.
  Valerkak txiokatu zuen erantzun gisa:
  - Hau oso, oso polita izango da!
  Ilusioz erantzun zion Marinkak:
  - Eta benetan borrokan!
  Slavkak orro egin zuen:
  - Hiperizar !
  Levkak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Ez, ez du freskoago egiten!
  Normalean, misil hori ez da guztiz eraginkorra kontra-misilengatik edo erradiazioen aurkakoagatik , baina kasu honetan, itsasontzi enblematikoen gaitasunen zati bat geldiarazita, funtzionatu lezake. Noski, meteoritoek izarontzi txikiagoei ere arazoak eragin zizkieten , baina oraindik ez zuten erraldoi honek bezainbeste sufritu.
  -Erradiazioa gehienez! - oihu egin zuen Fironek ahots ozenez.
  Ultrafotoiek bizkortuta , hiru misil berehala hegan egin zuten hausturara. Erraldoi ikaragarriak dardarka egin zuen eta bi "opari" onartzea lortu zuen. Baina gero hirugarren kargak apur bat lehertu zuen albotik, zulo ikusgarria zabaldu baino ez zuen egin.
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Hau bikaina da - besterik gabe!
  Valerkak gehitu zuen:
  - Hiper eta super!
  -Ehun quasar isurbidetik behera! - Fironek orro egin zuen eta tximistak bota zituen frustraziotik. - Huts egin horrelako eraso bati. - Orduan lasaitu zen, ez zen dena galdu, agindu zuen grabitate transmisorean sartu . - Eraso ezazu enblematikoari indar guztiekin, apuntatu zuloa.
  Agindua praktikoa izan zen. Ezohiko erasoak eta erasoak arrakasta handia izan zuen. Eta itzulerako suaren ondorioz lau izar-ontzi suntsitu baziren ere, tartea zabaldu egin zen.
  Horren ostean, termoquark koheteetako bat hipererreaktorera hegan egin zuen . Quark-en fusio-prozesua fusio termonuklearra baino milioika aldiz indartsuagoa da. Halako leherketa indartsu batek berehala erraustu zuen ontziaren egitura, hiperplasman barreiatuz. Grabitazio-uhinak eta fotoiak abiadura superluminalera azeleratu ziren gas arraro bihurtu zuten. Txipiroiaren garroek, kintilioi gradutan berotuta, materia zatiak irentsi zituzten, inguruko ontziak errez.
  Valerkak oldarkor adierazi zuen, bere gailurra biraka:
  - Benetan hiperquasar da!
  Marinkak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zer esan dezakegu, dena oso polita izango da! Har dezagun eta indarrez jo dezagun kokotsean!
  Levkak irribarre gozo batez adierazi zuen:
  - Bai! Benetan erlojuaren funtzionamenduan jokatutako debuta da!
  Slavkak zintzo erantzun zion:
  - Quasar-en zulo beltza!
  Firon-en mega-gurutzontzi batek ozta-ozta lortu zuen supernoba baten antzekotasun izugarritik distantzia nahiko seguru batera jauzi egitea. Hala ere, hainbat aldiz urtu eta irauli egin zen, urrutira botaz eta zatiketa batzuk birrinduta. Pistola oso hondatuta zegoen, gehienak ekintzarik gabe zeuden. Borroka potentzial gehiena galduta, izar-ontzia etsaiaren harrapakin erraza bihurtu zen. Honetaz konturatuta, eta alferrik hil nahi ez, ausardia ez da arduragabekeria, erretiroa agindu zuen Fironek. Baliabide handiz maniobratuz , mega-gurutze-ontzia, tranpak eta pintzak saihestuz, atzera egin zuen, bere ontzien babespean sartu nahian. Eta, hala ere, ia-ia kolpatuta zegoen, seguru blokeatuta, azeria zulo batean bezala inguratuta. Ontziaren kanoi bakanek motel erantzun zioten bonbardaketa barbaroari. Indar eremua gaizki joan zen, ezkutu fidagarri bat baino aterki urratua bezala. Ez da harritzekoa espazio-ontzia laster lehertu eta zatitan erori izana.
  Valerkak eskuak txalo egin zituen:
  - Bikaina!
  Marinkak gehitu zuen:
  - Mega eta meta pulsar !
  Fironek ozta-ozta lortu zuen txalupa txiki batean ihes egitea. Salbamendu-ontzi hau ia ikusezina zen, uhin-multzo batek interferentziak sortzen zituen bere pertzepzioan, eta, beraz, grabitate radarrek ere puntu lausoak baino ez zituzten grabatzen. Ausardiak bere mugak ditu, eta jeneral handiak bizirik iraun nahi zuen. Gainera , zeregin nagusia bete da, eta etsaiaren lau aldiz, eta orain, agian, bost aldiz, etsaien nagusitasunarekin, guduaren emaitza aurrez aurreko ondorioa da, eta egin daitekeen gauzarik onena erretiratzea da. gainerako tropak. Dagoeneko ontzia utzita, Fironek sistematikoki Madoron sistemarantz atzera egiteko agindua eman zuen , planetaren defentsarako laguntza jasotzeko. Horri esker, denbora irabazi eta arlo honetara indar gehigarriak ekartzea ahalbidetu genuen.
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Guduaren aurreko diseinua quasarra da !
  Valerkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Eta benetan denak busti eta zabalduko ditugu!
  Levkak esan zuen irribarrez:
  - Joan eta begiratu!
  Slavkak hartu zuen eta gehitu zuen:
  - Eta atera argazki bat gorozki deuseztatzailean !
  Fokhoron mariskalak jada jaso zuen etsaiaren indar handiek atzealdea moztu zezaketen seinale. Hala ere, denbora luzez zalantza egin zuen, aurrealdeko eraso baten beldur. Kontuz ibili defentsa lerroa ez ahultzeko. Gainera , etsaiak desbideratze-eraso bat hasi zuen, hainbat milaka ontzi suntsitu zituen. Horrelako mugimendu batek beldurtu egin zuen ordurako baroi koldarra. Fokhoron ustelduta zegoen, ustelkerian leporaino murgilduta - tipo inmorala. Eta maltzurra da bere erara , baina, aldi berean, oraindik ez du lortu bere burua eltxoei bihotz-bihotzez saltzea. Baina dagoeneko aurrerapen batzuk eman dira horretarako. Eltxoek bazekiten traidoreak aurkitzen, eta haren inguruko batzuk kontratatu zituzten. Bereziki, Hertz jeneralak aldian-aldian txostenak egiten zituen, tropa kopuruaren eta bere komandoaren berehalako planen berri emanez. Eltxoek eskuzabal ordaintzen zuten gerran, inteligentea aberasten da, ausartak aurrera egiten du eta ergelak tiro egiten dute. Traidoreak, ordea, adimentsuak ez ezik, urruneko pertsonak ere ez dira. Azken finean, lehenago edo beranduago kontraespionak harrapatzen dituzte, edo beren enpresaburuek traizionatzen dituzte. Arrazoia da alferrikako bihurtu zela, edo mailaz jaitsi zutela, edo baita tirokatu egin zutela. Hala ere , horretaz ez hitz egiten saiatu ziren, aitzitik, ordainpeko espioi ahalik eta modu guztietan atsegintzen saiatu ziren.
  Valerrek adierazi zuen:
  - Degradazio intelektuala dute.
  Marinkak argitu zuen irribarrez:
  - Erabat fotonizatuta .
  Slavkak irrintzi egin zuen:
  - Hiperbanzai !
  Levkak gehitu zuen:
  -Eltxo eta kakalardo guztien ultrafoton hilkutxara !
  Eraso arina atzera bota zuten, eta orain ez zegoen atzerapenerako aitzakiarik. Aparteko Enperadorearen agindua gogoratzea kosta ahala kosta inguratzea saihesteko, eta beste bat jaso izana Fokhoronek agindua eman zion grabitate bidalketari eskaera batekin, edo hobeto esanda, laguntza eske.
  -Eman dezagun. Bizi ezazu Extra Enperadoreak!
  Armada, ordea, oso berandu zen; Bitartean, etsaien goi mailako masek beren aurrerapen amaigabea jarraitu zuten.
  Marinkak esan zuen irribarrez:
  - Horda elur-jausi bat bezala dabil guregana. Ez dago erdibiderik.
  Valerkak irribarrez erantzun zion:
  - Bestela, denok haritzezko hilkutxan egongo zarete!
  Fadoronen sistema galaxiako gotortuenetakoa zen. Erdiko planeta izugarria eta populazio trinkoa zen - berrehun mila milioi inguru. Bertara hurbiltze guztiak ziber-meategiz beteta zeuden , baita bi dozena satelite natural ere. Satelite bakoitza plasma eta hiperplasma kanoiez eta misilez josita dago . Horrez gain, beste hainbat planeta biraka ari ziren, zeinetan asentamenduak eta oinarriak zeuden. Borroka larriak zeuden aurretik. Fironek bazekien non erretiratzen ari zen, eta eltxoak gehiegi eraman zituzten gelditzeko. Aitzitik, tankeak bezala igotzen ziren, ez beren buruari ez bizitzarik kendu. Espazioko piratak bereziki aktiboak ziren, frijitutako zerbaiten usaina sumatzen zuten , izar gaiztoak labezomorroak bezala igotzen ziren marmeladara, oso tentagarria zen populazio dentsitate handiko munduak arpilatzea.
  Eta orain, desagertzen hasia zen borroka, amorru ikaragarri berri batekin pizten da, izarrak dar-dar egiten ari direla ematen du.
  Valerkak gogor adierazi zuen:
  - Zulo beltz handira!
  Fearon jeneral handiak gurutzontzi arin batera mugitzea lortu zuen. Hortik aurrera jarraitu zuen borroka buru. Eltxoen hasierako saiakerak ez zuen arrakastarik izan. Sarraskia Codd planetaren kanpoaldean geratu zen. Inguruko planetak astindu ziren leherketen ondorioz. Sateliteetako batek hainbeste kolpe ikaragarri jaso zituen, non kanpotik zatitu zela badirudi lehertzen ari zen ostruka arrautza, hain azkarra izan zen suntsitzea.
  Marinkak berriro Hypernet-eko izozkizko edalontzi bat atera zuen, hiru koloretako krema, miazkatu eta adierazi zuen:
  - Hau benetan quasar bat da, ez dizu sudurrean minik egingo!
  Fonurak azken momentuan bizirik irautea lortu zuen, itsasontzi-ontzia erreskate-modulu-ontzi batean utziz. Orain beldar gaiztoak mehatxuak zeuzkan, batez ere erradiazioek larruazala oso kiskali zuelako.
  -Ez hartu preso. Guztiak ito, suntsitu, erre, sakabanatu fotoietan.
  -Bete egingo da, zure izar nagusitasuna! - Maila txikiagoko jeneralek aginduak ematen zituzten. Oso zaila zen Codd-era iristea milaka, hamarnaka izarontzirekin ordaindu behar zenuten urrats txiki-txiki bakoitzeko; Hala ere, elur-jausi ezinezkoa hurbiltzen ari zen.
  - Honela estutu. Gogor astindu, ez askoz gehiago, eta quasarra amaituko da! - Duke mariskala izugarria zen. - Ez jarri ontzi gehiegi sateliteak erasotzean - jo distantzia luzera. Hori kontuz gehiago. Ai, deabruaren graviomineak !
  Honekin ados zegoen Valerka:
  - Bai, meatzak, hau benetan arazo handia da!
  Marinkak gehitu zuen:
  - Logikoagoa da hiperquasar esatea !
  Levkak argitu zuen:
  - Ez logikoagoa, baina barregarriagoa!
  Slavkak irrintzi egin zuen:
  - Hiperespazioa kolapsoa !
  Meategiak benetan atera ziren, ia ikusezinak, espaziotik atera eta izar-ontziak astindu zituzten. Batzuk tokian bertan suntsitu zituzten, beste batzuk, aitzitik, kalteak baino ez zituzten jaso. Lehergailu asko pultsu lehergailu batez hornituta zeuden, indar-eremuetan zehar erretzeko gai zen, oso denbora laburrean bada ere , kalte izugarriak eraginez. Galera handiek Eltxoen flota lehortuta utzi zuten, eta piratak ere ezinegon zantzuak ematen hasi ziren. Hurbilketetan galera handiak badira, orduan zenbat galdu beharko da planetan bertan.
  Neska aitzindariak marmar egin zuen:
  - Komunismoa ez da sistema bat bakarrik - azkar hil eltxoa!
  Fonura, ordea, bat-batean, amorrua eta sufrea botatzeari utzi zion. Ideia on bat bururatu zitzaion.
  -Fukilen aurka beste arma indartsuago bat erabiltzen badugu? - Beldarrak barre egin zuen. - Azken finean, badugu, oso karga eraginkorra ere bada.
  Valerkak baietz egin zuen:
  - Noski badutela! Ezin duzula begirik kendu ere egin!
  hiperradio bonba " bat baino ez zen . Arma berriena honek igortzen zuen berezia superneutroiak gamma erradiazioa baino mila milioi aldiz uhin-luzera laburragoak dira. Karga horren leherketa-potentzia ez da handia, baina hiperradiazioa normala baino milioika aldiz indartsuagoa da . Eta botere sarkorra kolosala da - gyrido olatuak, hau ez da txantxa bat, planetan zehar erretzeko gai dira. Gailuaren eragozpen nagusia kanpoko espazioan ezin dela eztanda da. Bere diseinu-ezaugarriengatik, heriotza ikusezinaren gorpuzte hau planetetan erabiltzeko bakarrik egokia zen, eta orduan ere ez guztietan. Baina kasu honetan, Codd-en mundua egokitzen da. Gailu izugarri honek munduko biztanleriaren bi heren suntsitu zituen. Ona da eltxoek halako karga bakarra izatea.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Zentzugabeko planteamendua ez?
  Levkak esan zuen:
  - Ziurrenik ez da zulo beltz bat !
  Slavkak txistu egin zuen:
  - Baina hiperanbizioarekin !
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Aitzindarientzat!
  Zein arma oso ona, eskulana hiltzen duzu, baina ekipamendu eta ondasun material guztiak geratzen dira. Pena da oraindik garestiegia izatea. Giro- uhinak sortzeko , garvaniko kopuru handia behar da , eta hori unibertsoko elementurik arraroena da. Baina oraindik ez dute ikasi artifizialki sintetizatzen.
  -Bigarren zenbakia sorpresa! - Fonura oso gustura zegoen. - Planeta zirriborroarekin garbitzea .
  Marinkak irrintzi egin zuen :
  - Suzko Printzesa Plasma !
  Fukolez gain, fuciants, lurreko molusku zeharrargiak, zeruko erreinu honetan bizi ziren. Fucolian lan egiten zuten eta nahiko ondo bizi ziren. Haiek konkistatzea udareak botatzea bezain erraza izan zen, bolea pare bat, eta hankak gora altxatu zituzten futsiarrek. Horren ostean, aborigenei beren autonomiaren zati esanguratsu bat gordetzeko baimena eman zieten. Orain lasterketa honek Fucolsekin berdintasunean jaso zituen eskubideak . Erradiazioak urdin, more zikin eta marroi gorri bihurtu zituen. Asko orbanez estalita zeuden eta min jasangaitzez dabiltzanak. Berehala hil zirenak zortea izan zutela esan daiteke: belztu egin ziren, hegatsak itsatsita, besteen agonia ordu asko iraun zuen bitartean. Robot ugari ere kaltetuak izan ziren, bai borrokakoak bai industrialak, batez ere haietako batzuk guztiz desgaituta ez zeudelako, baina zoratu egin ziren, bizirik atera ziren gutxi batzuen aurka botaz edo elkarren artean borrokan. Irudia benetan beldurgarria zen.
  Valerka jakintsuak ere orro egin zuen:
  - Oso beldurgarria ! Eta quasar da !
  Kolpe paralizatzaileak defentsaren zatirik handiena bota zuen, eta eltxoek hartu zuten azkenean ekimena. Sateliteen zati batek bakarrik jarraitu zuen borroka etsiarekin; Hala ere, gehienez ordu erdi baino ez zuten geratzen.
  -Non dago Fokhoron madarikatu hau bera lurperatu ahal izateko. - Madarikatu zuen Fironek. "Hainbat aldiz eskatu diot laguntza dagoeneko, baina ez erantzun, ez agurrik". Zulo beltz bat bere kitinaren azpian!
    Laguntza berandu iritsi zen benetan. Aitzitik, errefortzu osagarriak hurbildu ziren eltxoengana.
  Marinkak, oin biluziak zipriztinduz, irrintzi egin zuen:
  - Ez moteldu txandak, hori da irabazten ikasiko duzun modu bakarra!
  Valerkak txiokatu zuen:
  - Hau da hiperfotoien eragin-mailarik handiena!
  Azaleak azkura jarraitzen zuen, erredurak gupidarik gabe erretzen ziren. Gogoeta labur baten ondoren, izar-batailaren amaieraren zain egon gabe sendatzeko bainu bat hartzea erabaki zuen. Duke Mariskalak disoluzio birsortzaile batez betetzeko agindu zuen, eta buru-belarri murgildu zen likido more-gorrixka batean. Oso atsegina izan zen, urradurak kilika egiten zuen, mina baretu zen. Beldarra kikildu egin zen, esmeralda-aparra zipriztinduz, hankak mugituz. Orduan mariskala makurtu eta aginduak ematen jarraitu zuen.
  -Sartu ezkerretik, ehun mila izar-ontzi eskuineko hegalera eta beheko izkinara. Horrela. Orain sakatu ezazu atzealdetik. Erabili saihesbide espiral bat. Urpekaritza zirkularra . Eta orain sakabanatu egin gara.
  Gobernuko izar-ontziek zalantzarik gabe obeditu zioten, baina piratek ahal zuten moduan jokatu zuten . Codd planeta interesatzen zitzaien batez ere. Haietako asko tropak lehorreratzen hasi ziren aspaldiko sufrimenduaren mundu honetan. Zeruko aireak sufre dioxido usaina zuen, eta, beraz, espazio-jantziak bakarrik lapurtzea posible zen. Atmosfera ionizatuak erradiazio ahula sortzen zuen, indarra azkar galdu zuena, eta ia kaltegabea zen izaki bizidunentzat. Baina, aldi berean, ahoan mingotsa zegoen, eta tu egin nahi nuen. Hala ere, garaikurra ardoa, askotan gorputzarekin bateraezina den likidoa, eztarritik isurtzen zen. Proteina-motek bereziki baloratzen zuten alkohola, baina sufre-arnasketa-motek ez zuten gutxiesten. Besteak beste, ardo batzuk hain " dope " exotikoarekin ondu zituzten, non garuna ez zutenen garunak edo molekula logikoak desitxuratzen baitzituzten.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Bai, eta friki hauek beraiek pozoitzen dituzte!
  Marinkak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Aitzindari, norbait erretzen ikusten baduzu, trata ezazu herriaren etsai bezala! Ez hil blaster batekin!
  Kortsario ahulenetako batzuk hilda erori ziren. Gero, beren konplizeek eranzten zituzten, eta, batzuetan, isil-isilik moztu zituzten hiperlaser xaflarekin. Hau da, kaosa nagusitu zen indar osoz. Eraikinak oso-osorik zeuden neurri handi batean, eta horregatik arpilatzeak ugariak ziren. Laster estatuko tripulazioak ere batu ziren pogromarekin. Denek gehiago hartu nahi zuten . Hala ere, oraindik ez zen amaitu. Asko berandu, baina Fokhoron indarrak iritsi ziren. Konde asmo handikoak luzaroan zulatu zuen, baina hala ere bere jarduna lortu zuen.
  Eta momentua, antza denez, arrakastatsua izan zen berarentzat, itsasontzi gehienak pilatu ziren, Codd hondatuz. Ondorioz, Fukil mariskalak sorpresa eta posizio hobea izan zuen bere alde.
  Valerkak gogotsu ohartu zuen, hortzak irribarre eginez, printzesa baten txarozko oinetakoak bezala dir-dir egiten:
  - Gure taldea da indartsuena, taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino!
  - Eta unibertsoaren amaieraraino! - gehitu zuen Marinkak.
  Orain kanoikadak agertoki guztiz ezberdin bati jarraitu zion. Eltxoak ehun eta hogeita bost mila kilometroko planetaren gainazalean estutu zituzten. Pirata asko ordurako hain landuta zeuden, non beren izar-ontziak zutik geratu ziren planetan, eta indar-eremuak itzalita zeudenez, helburu erraz baten moduan agertuz. Orbitatik tiro egin zuten. Filibusteroek geldo erantzun zuten. Bakarrik Fukilgo gobernuko indarrek erresistentzia larriagoa eskaini zuten.
  -Hona hemen artropodoak " fluorikoak ". Nire buruan sartu ziren hegan. Ekarri erreserbak hiltegira eta berrantolatu. - Fonurak tira egin zuen holograma. - Alde egin planeta honetatik, zergatik trabatuta zaude harrak bezala gorotzetara?
  Marinkak esan zuen kapritxoz:
  - Zibiltasunez adierazten du!
  Hitz horiekin, duke mariskalak gose izugarria sortu zuen. Oraindik ez du afaldu, eta milaka milioi pertsona bizidun hiltzen ikusteak gose basatia esnatzen du. Fonura beldarra bazen ere, haragia oso gustuko zuen, batez ere odolarekin labean.
  -Eman iezadazu berehala, gose naiz. - Dukeak beso-euskarrian jo zuen.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Eta honek bere burua jan nahi du guduan zehar! Haurrak, ez hartu bere adibidea!
  Beti bezala, prest robotek, maisuaren gustuak ezin hobeto ezagututa, haragi berde zingiratsu zati mamitsu eta lurrunetan eman zizkioten orban marroiekin, Vintusiako matxinsaltoz apaindu eta Suhartoren burp saltsaz hautseztatuta. Animalia hau hipopotamoaren eta sugegorri baten nahasketa bat da, eta landare erraldoiez elikatzen da. Dena batera oso gozoa zen eta literalki zure ahoan urtu zen. Eltxoen lau mihiek aktiboki lagundu zuten, eta hiru hortz urdin, hori eta berde-lerroek aktiboki murtxikatzen zuten janaria. Batzuetan, hari indibidualak hortzen artean itsatsi egiten ziren, eta horiek disolbatzeko, ahoa azido ligusikoko soluzio ahul batekin garbitu behar zen . Horren ondoren, azido-baseko garagardo berezi bat izan zen, azido nitrikoa eta sulfurikoa gehituta. Elikagarria, osasuntsua da eta garrantzitsuena eltxoei buruan jotzen die.
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Ez izan aitzindari zulo beltz batean erori!
  Fonura ondo pasatzen ari zen bitartean gainontzeko jeneralek hartu zuten agintea. Orain izar borrokak beste buelta bat hartzen zuen. Codd ingurua ezagutzea zaila zen, hondakinez, zatiez eta beste hondakinez beteta zegoen; Kortsarioek eta enemek etsi-etsian borrokatu zuten, baina ez bereziki eraginkortasunez, fukol indartuek aurrera egiten zuten bitartean. "Tushat" gudu-ontzi astunek ehunka, milaka kanoi eta laser asko zituzten; Bereziki, gurutzontzien estalkia erraz suntsitzea lortu zuten. Orain haiek, zonbiak bezala, elbarrien lagunengana hurbildu ziren. Projektilen aztarnek, tximista-laserek, norabide guztietan hegan zihoazen krosko zati erreak literalki gainkargatu zuten espazioa. Balantza argi eta garbi eta gero eta okertuago zegoen Fucolsen alde. Hala ere, etsaiak ez zituen bere erreserbak guztiz agortu. Eta ezin konta ahala eltxo horda hiperespaziora hegan egin zuten berriro . Eta ultraplasmako tornado astun bat erori zen artropodoen ontzietan. Behin bere besoetan, gutxik lortu zuten bizirik irautea. Hona hemen Fukolsen talde tipiko bat, azken teknologiaz armatua. Folod kapitainak eskuak grabitate bolantean jarri zituen , kontrola oso sinplea zen, haurrentzako joystick baten modukoa, eta Fukolsek txikitatik entrenatzen zuten, lehenik jolasetan, gero entzute handiko simulagailuetan.
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Arrazoia duzu, hiperfotona - entrenatu !
  Eta orduan ulu bat ere entzun zen:
  -Zer iruditzen zaizu, Grand? Gai izango al gara horrelako zerbaitetatik bizirik ateratzeko ? plasma artezteko .
  -Beti dago aukeraren bat, Folod. Gauza nagusia tick bikoitzak saihestea da.
  -Plasmazko ontzi madarikatu hauek, babes ona dute eta arma asko dituzte, gure gurutzontziarentzat ia zauriezinak dira.
  -Beste distantzia oso hurbilera iristen bazara eta bolea bat jaurtitzen bazara.
  -Bai, kasu honetan, gu geu fusilatu egingo gaituzte. - Grand, kapitainaren lehen laguna eta lanaldi partzialeko komisaria, espazio-ontzi multzo bat seinalatu zuen, Fukil flota kolpatua suntsitu zuen kanoi guztietatik su handiz .
  Vatormorolasek hutsean errebotatzen duten tokian joko dugu .
  Irrintzi erantzunez:
  -Eta honek zer emango du?
  -Hornikuntza-garraio handi bat suntsitu dezakegu. Eta haiek gabe zaila izango da planeta honetan borrokatzea. Bide batez, meatzaritza dago.
  -Hori da Fold, hau horrela bada, orain da hausteko unea.
  Eta hain zuzen, momentu horretan lehertu zen. Codd ezin zela eutsi, eta ia zibil guztiak hilda zeudela konturatuta, Fuquilsek termoquark meategi sakonak lehertu zituzten. Kontinenteak berehala pitzatu ziren eta su-jauzi batean erori ziren. Gainazal osoa altxatu zen, harea oso bero bihurtuz. Laburbilduz, munduaren amaiera iritsi da.
  Valerkak irrintzi egin zuen:
  - Zulo beltz batera erori!
  Hainbat milioi pirata eta oraindik ebakuatzea lortu ez zuten eltxoak berehala erre zituzten. Euren kontsolamendu bakarra ia minik gabe hil zirela zen. Azken finean, mina ezin da argiaren abiadura baino azkarrago transmititu, eta hiperplasma mota hau ehun eta hamar aldiz azkarragoa da.
  - Halaxe, norbaitek entzungo baligu bezala, orain mundu hau ez da denbora luzez erabiltzeko egokia izango.
  -Zer nahi duzu, Grand. Geure buruari bizirik atera nahiko genuke. - Folod gozamenez madarikatua.
  -Hau termoquark kohete baten indarra da. Bat ere badugu, beraz, garraio bidez urratzeko erabiliko dugu.
  -Eta kontra-misilarekin ? Hau da arma honen ahultasuna;
  -Interferentzia eta Zet erradiazioa erabil ditzakezu.
  -Ez du asko laguntzen, ezer baino hobea den arren.
  -Orduan arriskatu gaitezen - zoriak ausartaren alde egiten du .
  Valerkak, mutil aitzindari jakintsu honek, beharrezkotzat jo zuen gehitzea:
  - Eta adimentsuak ere bai!
  Maniobrak egiten jarraitu eta garraiora hurbildu ziren. Gurutzontzia arrain bat bezala murgildu zen.
  -Distantzia? - galdetu zuen Folodek.
  -Bostehun hogeita sei simulazio .
  -Metaplasma funtzionamendu-moduan dauden motorrak. Prest zazpi kurrankul . - Folodek atzera bota zuen burutik labaintzen ari zitzaion kaskoa. - Atzerako kontaketa hasi da.
  Itsasontzira hurbiltze azkarra, zama-ontziekin mugaraino kargatuta, hasi zen.
  - Jo dezagun!
  -Kontuz, eskuinaldean abiarazte bat dago. Baliteke hainbat misil. Ai, gure aldera abiatzen dira.
  -Misilen aurkako maniobra normalizatu bat egiten dugu .
  -Ez du funtzionatuko. - xuxurlatu zuen Grantek.
  Hala ere, oraingoan lumazko gurutzontzi argiak ihes egitea lortu zuen, musu hilgarriaren azpitik trebetasunez saihestuz.
  - Hori da, eta esan duzu ez genuela denborarik izango. Edozer da posible kontuz ibiliz gero. "Fododek bere bikotekidearen sudur zapalari kolpea eman zion.
  Marinkak adierazi zuen:
  - Hau barregarria al da? Bekatua da hemen irribarre egitea!
  Orain gertu zeuden. Etsaien pistolek oso trinko egin zuten tiro, ur-jauzi hiperplasmiko bat isurtzen ari zela zirudien. Baina berehala argi dago boleak ez direla helburutzat, naturan barrage baizik.
  -Suziria, teorian, pasa beharko luke. Noski, zorigaiztoko istripuren bat gertatu ezean.
  Pixka bat harrapatu zuten, tabikeak pitzatuta zeuden. Momentu honetan, jaurtiketa eremura iritsi ziren.
  -Ahalguztidunak lagundu diezagula. - Tolestu sakatuta hasiera. Bonba-lekuak ireki ziren. Eta gero igeri egin zuten, bi edertasun - Fukil gerra-makinaren harrotasuna.
  hiperfonikoek suziriak sakabanatu zituzten, eta espazio-ontzia bera atzera egin zuen, bultzada gehituz.
  -Lehertzen bada, orduan ere ez zaigu ona izango.
  Eltxoek ez zuten erreakzionatzeko astirik izan bi misilek, indar-eremuak eta bisagrak alde batera utzita, kroskora talka egin zuten arte. Thermoquark flashak norabide guztietan jo zuen aurrekaririk gabeko indarrez, pistolak eta ekipoak lurrunduz. Horrez gain, batez ere suntsitzeko hornigaien detonazioa hasi zen. Beraz, leherketa larria izan zen. Tsunami erregarri erraldoiak inguruko izar-ontziak sakabanatuta eta partzialki lurrundu zituen, baina gurutzontzi horrek ihes egitea lortu zuen.
  -Horrela! Norbaitek esan zuen ezinezkoa zela! - Folod pozik zegoen.
  -Zergatik zaude pozik? Denok galdu genuen borroka. Eta orain, onenean, bizirauteko zortea izango dugu.
  -Hau ez da txikia, bizitzak balio duelako.
  Izan ere, Fokhoron koldarra eta neurriz zuhurra zen. Gudua galtzen ari zela ikusita, eta abantaila izugarria etsaien alde zegoela, atzera egiteko agindu zuen. Fukilek modu antolatuan atzera egin zuten, talde bereizietan banatuz eta, aldi berean, itxaropenik gabe kiskaliz.
  Kalte handiak jasan zituztenez, eltxoek ez zituzten aski aktiboki jarraitu, itxuraz segadaren beldur zirelarik. Egia esan, Fokhoronek ez zuen ezer, baina Firon hainbat tranpa maltzur eraikitzen saiatu zen. Bereziki, etsaia zulo beltz batera erakarri ala ez. Baina eltxoak erne zeuden eta saihesteko saiakera guztiak trebetasunez gelditu zituzten. Beraz, pixkanaka-pixkanaka bi armadaren arteko distantzia handitu zen eta liskarrak gelditu ziren. Lasai bihurtu zen. Fokhoronek premiazko bidalketa bat idatzi zuen egoitza zentralera. Han asko handitu zituen etsaien kopurua eta jasandako galerak. Errefortzuak eskatu zituen, edo hobeto esanda, negar-malkotan eskatu zuen, porrotaren errua Fironengana eramaten saiatu zen .
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Benetan etsaia hautsiko da!
  Fironek, berriz, Fokhoroni berandu iritsi izana leporatu zion eta sikur indartsu bat bidaltzeko ere eskatu zion. Bi komandanteek elkar gorrotatzen zuten eta prest zeuden bikotekidea ur koilarakada batean itotzeko edo fotoi batean bustitzeko. Hala ere, hori da haien kontua. Bitartean, izar-ontziak konpondu ziren. Kalte asko zeuden haien kasko itsusi eta zuloak konponketa-robotek estali zituzten alde guztietatik. Hutsean egindako soldadurak dirdira egin zuen, laserrak dardara, garro asko zituzten ziborgek ordezko piezak ekarri zituzten. Zalastada bat jasota, mega-inperioak zauriak miazkatu zituen. Zatietako bat, soldatuta, txinparta piztu zen.
  . 3. KAPITULUA
  Filma, noski, bikaina zen, efektu bereziekin , eta holograma erraldoiak ziruditen, orokorrean hipera dela esan daiteke .
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Bikaina, baina...
  Valerkak buruaz egin zuen:
  - Bai, seinaleak jotzen du, rally puntura joateko ordua da. Eta benetan azkar ibili beharko zenuke.
  Levkak buruaz egin zuen:
  - Bai, ezin duzu hori eztabaidatu!
  Slavkak txiokatu zuen:
  - Atera gaitezen!
  Eta etorkizuneko lau gerlariek espaziora salto egin zuten Burevestnik kanpamenduaren norabidean.
  Ume aitzindariak argi-korronte baten antzera joan ziren hutsean. Eta haragitu ziren, leninista gazteen bizileku beraren ondoan. Kanpamentua oso polita zen. Eraikinek luxuzko tenpluen antza zuten, forma oso landuekin.
  Eta erdian, Leninen estatua bat, harribitxiz apaindua, ortzadarraren kolore guztiekin distiratzen zuen. Mendi on baten tamaina da. Hainbat neska-mutiko airean biraka ari ziren.
  Gorbata gorriak zituzten haurrak biraka eta begiztak egiten ari ziren. Guztiak oso dibertigarria zirudien. Eta atzerakada eta iraultza izan zen.
  Marinkak adierazi zuen irribarre pozik:
  - Hau da Vladimir Ilitxek emandako haurtzaro zoriontsua!
  Valerkak baietz esan zuen:
  - Lenin jenioa zen duela mendeetan komunismoaren lorpen izugarriak aurreikusten zituen!
  Levkak barre egin zuen, airean bihurritu eta erantzun zuen:
  - Bai, hau oso polita da !
  Hegoetan diseinu zoragarriak zituen tximeleta erraldoi batek hegan egin zuen Leninen estatuaren gainean. Eta ederra zirudien .
  Slavkak irribarre gozo batez adierazi zuen:
  - Bai, hiperkuasarra da!
  Marinkak oin biluziak klik egin eta txintxoa egin zuen:
  - Beroa eta elurra dago munduan,
  Mundua pobrea eta aberatsa da...
  Eta orain edozein sortzaile -
  Izarren ontziak lerrokatzen ari dira!
  Levkak baieztatu zuen, begiekin keinu eginez, kolorea moretik laranjara aldatu zen:
  - Bai , ez gara izar-ontziak bakarrik eraikitzen jarraian! Garaia iritsiko da, eta unibertsoak sortuko ditugu!
  Neska robot bat agertu zen, jack-in-the-box bat atera balitz bezala. Topa baten antzera jiratu eta txio-txilo egin zuen:
  Izarontzietan olatuak zeharkatzen ditugu,
  Fotoiak norabide ezberdinetan doaz...
  Haurrak, kaixo esango dizut,
  Umea borrokan gogortu egingo da!
  Eta edertasun miresgarriko neskak keinua egin zien mutilei eta itzulinguru bat egin zuen airean.
  Mutilen animoak nabarmen igo ziren. Eta hortz zuri eta zorrotzak agerian utzi zituzten, otso kumeen antzera.
  Orduan ume gehiago agertu ziren. Aitzindari kohorte ugarik alde ezberdinetatik salto egin zuten. Bihurritu, buelta eman eta barre egin zuten. Baina gero seinalea entzuten da. Eta bostehun bat mutil lerrotan jarri ziren aldi berean. Orain umeak daude airean zintzilik. Eta gorbata gorriak errubiak bezala distira egiten dute guztion lepoan. Eta uniformea ere zuri-gorri-zuri kolore bera bihurtu zen. Eta gehienetan oin biluziak, sandalia urdinez estalita.
  Eta mutilak arreta jarri ziren. Ereserki solemneak entzuten du:
  Errepublika askeen batasun suntsigaitza,
  Ez zen indar gordina, bildu gintuen beldur gaiztoak baizik...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Bakea, adiskidetasuna, argia, arrazoia eta ausardia ametsetan!
  
  Orain planetako herri guztiak batuta daude,
  Lurreko anai eta lagunak gara betiko!
  Gora bedi Leninen Izen gorena,
  Munduko nazio guztiak familia santua dira!
  Korua:
  Agur gure aberri askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
    
  Mundu osoko jendeari espaziorako bidea ireki diogu,
  Faxismoa suntsitzen da, aurrerapena goratu!
  Izarren artean mila loriatsuak egiten ditugu,
  Sobietarren agintepean, giza izpiritua altxatu da!
  Korua:
  Aintza Aberriari, gure askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
  
  unibertsoan Aberriaren izpiritu indartsuagorik ,
  Adimentsua dena gure bihotzaren ondoko anaia da!
  Aberria indartsuago zerbitzatzen dugu, edo hobeto esanda
  hypermat zure ukabila !
  Korua:
  Aintza Aberriari, gure askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
  
    
  Tankeetan iritsi ziren Berlinera, tiroka,
  Jende eder asko hil zen behintzat!
  Pankarta gorriak distira egiten du, askatasuna emanez,
  Eta gaiztoa maitasunaren indarrak infernura botatzen du!
  Korua:
  Aintza Aberriari, gure askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
  
  Sinetsi, Ama-aberria babestu eta zabalduko dugu,
  Eman dezagun maitasun ozeano amaigabea!
  amaigabearen banderaren azpian ,
  Utzi nere ondorengoek barrez barren !
  Korua:
  Aintza Aberriari, gure askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
  
  Unibertsora askatasunaren komunismoa ekartzen dugu,
  Azken finean, Leninek gogoa eman zigun sortzeko...
  Unibertso osoan, herriak batu egingo dira,
  Aurrerapenak gure pentsamenduak argitu zituen gure ametsetan!
  Korua:
  Aintza Aberriari, gure askeari,
  Herrien adiskidetasuna betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Gizakiak orain unibertsoa gobernatzen du!
  Halako abesti baten ondoren, aitzindariak makurtu egin ziren, eta neska eder baten aurpegia agertu zen. Gaztea eta oso xarmagarria zen. Irribarre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Svetlana Harpun planetako presidenteak agurtzen zaituzte, gazte leninistak!
  Horren ostean, neskaren aurpegiko holograma handi bat bostehun txikitan banatu zen. Eta koloretako holograma hauek mutilengana igo ziren. Mundu berrian sexu sexu indartsuaren ordezkariak baino hamar aldiz gehiago izan arren, kanpamendu honetan mutilen bikoitza dago gutxi gorabehera. Eta neskaren hologramak bekokian eta ezpainetan musu eman zien. Atsegina zen, eta neskak lurrin zoragarria zuen.
  Mutilak nahi gabe gorritu ziren, neskek irribarre egin zuten.
  Horren ostean, bostehun hologramak bat bihurtu ziren berriro, eta neska-buruak esan zuen:
  - Nire anai-arreba txikiak! Gure unibertsoan bakea eta ordena dago, baina hiperplasma aktibo mantendu behar da. Horregatik, entrenamendu militarraren denboraldia deklaratzen dizut.
  Hainbat joko motak eta borroka-entrenamenduek behatzak mantendu behar zaituzte!
  Aitzindari gazteek eskuak altxatu zituzten ohiko agurrean eta oihukatu zuten:
  - Sobietar Batasuna zerbitzatzen dut! Aintza SESB!
  Eta aho batez gaineratu zuten:
  - Lenin eta hiperplasma gurekin daude!
  Neskak baietz egin zuen eta jarraitu zuen:
  - Bitartean, jan. Jaten duenak Leninentzat jaten du!
  Eta bere holograma desagertu egin zen.
  Kristalezko eta diamantezko mahaiak agertu ziren airean, hainbat platerez beteta. Eta haurrak eurak berriz ere koloretsu bihurtu ziren beren arropetan. Neska-mutil gehienek nahiago zuten oinutsik egon. Gainera, haien behatzak hain bizkorra dira eta hain trebetasunez makurtzen dira.
  Koilara, sardexka eta aiztoak har ditzaketela.
  Valerkak, eserita, koilara batekin harritxoetako urrezko izozkia poz-pozik hartzen, esan zuen:
  - Zer uste duzu, hurbileneko galaxia batean zibilizazio batek eraso gaitzakeela?
  Marinkak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Pertsonalki, zalantza dut. Teknologikoki hain aurreratuak badira, sistema komunista bat izan behar dute. Baina estatu komunistek ez dute elkarren aurka borrokatzen.
  Slavkak irribarre egin zuen, mango, txokolate eta matxinsalto eta pistatxoen nahasketa bat murtxikatzen, eta esan zuen:
  - Garai batean, gogoan dut, SESB eta Txinaren artean gerra bat piztu zela ia. Beraz, komunismoa ezberdina izan daiteke!
  Levkak buruaz egin zuen:
  - Eta Pol Potek komunista deitzen zion bere buruari. Eta berak naziek baino okerrago egin zuen bere herriaren genozidioa.
  Valerkak keinua egin zien mutilei:
  - Naziekin borrokatu nahi duzu? Hori errealitate birtualean egin dezakegu. Eta dena errealitatean balitz bezala gertatuko da! Errealitatearen ilusio osoa.
  Marinkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Ideia interesgarria, baina lehenik eta behin, proba dezagun zerbait modernoagoa. Eta beti izango dugu nazien aurka borrokatzeko denbora!
  Levkak baietz esan zuen:
  - Hori da. Ehunka urte igaro dira Gerra Abertzale Handitik, eta historia luzea da jada. Eta denak beregana joaten dira. Aitzindaria ereserkia ere honi buruz da!
  Slavkak esan zuen irribarrez:
  - Baina Vladimir Lenin are antzinakoagoa da, eta betirako bizirik dagoela goraipatzen da!
  Valerkak ziur esan zuen:
  - Laster ikasiko dute hildakoak berpizten. Zientzialariek dagoeneko aurkitu dute denboraren ibai indibiduala. Heriotzaren unera arte jaitsi eta gorputza hortik kentzen baduzu, etorkizunean berreskuratuko da eta pertsona indar berri eta ikaragarriz biziko da!
  Levkak barre egin zuen eta abestu zuen:
  Aspalditik hilezkortasuna,
  Gizon bat bilatzen ari zen, helburu zoragarri batek liluratuta,
  Antzinako erlijioetan,
  Eta geroko garaietako zientzia zorrotzetan...
  Marinkak baietz egin zuen eta baieztatu zuen:
  - Bai, bada holakorik. Horregatik zen hain erakargarria kristautasuna? Jendeari hilezkortasuna agintzen zuen, eta, gainera, hilezkortasun alaia, zeinetan pertsonak ia Jainkoen parekoak ziren. Zehatzago, zehaztasunik gabe.
  Valerka mutil aitzindariak baietz egin zuen:
  - Ondo! Beraz, bakoitzak berea maite du. Hemen islametan zehaztasun gehiago ekarri zituzten paradisura. Haremak eta jauregiak sortu zituzten. Baina galdera da: gizon batek harem bat badu, orduan zer gertatzen da emakume batekin? Gizon bat eta neska maite bat nahikoa balitz?
  Slavkak adierazi zuen:
  - Bai, begiratuz gero, hau plus bat baino minus bat da! Zehaztasun gehiago dagoenean, intriga hil egiten da . Eta denbora hiltzen ez dakienak zergatik behar du betiko bizitza?
  Levkak adierazi zuen:
  - Ia hilezinak gara. Nolanahi ere, ez gara zahartzen. Eta hala bada, oraindik hainbeste gauza on ditugu aurretik.
  Valerkak txiokatu zuen:
  Oraingoz umeak besterik ez gara,
  Hazi egin behar dugu, oraindik hazi...
  Zerua bakarrik, haizea bakarrik,
  Poza baino ez dago aurretik!
  Zerua bakarrik, haizea bakarrik,
  Poza baino ez dago aurretik!
  Marinkak irribarre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Orain Valerka eta biok joango gara oztopo-ibilbidetik.
  Mutil aitzindariak baietz baietz esan zuen:
  - Noski! Gaur jaieguna da goizera arte - hautsi ditzagun fraerra !
  Umeek keinu egin zioten elkarri.
  Horren ostean, neska-mutilak Hypermatrix-eko errealitate birtualean hartu eta murgildu ziren .
  Soldadu aitzindariek kaskoa jantzi zuten, eta haien inguruko mundua bat-batean aldatu zen, holograma ikaragarriak mugitzen hasi ziren.
  ustekabea zela ulertu bazuen ere , nolabaiteko herabetasuna sentitu zuen. Bazekien oztopo-ibilbidea gainditzea ohikoa zela armada gutxi-asko serio baten ausazko entrenamendurako.
  Marinkak xuxurlatu zion:
  - Ez izan lotsati, bikote! Elektronika magikoa besterik ez da.
  - Nondik atera zitzaizun lotsatia nintzela? - Valerka Lagunov ausarta zen, baina hortzek traizioz jo zuten.
  Eta harritu egin zuen mutila, hain zuzen ere, lehenago halako jokorik egin ez izanak, eta onerako. Eta orain bi urteko mutiko bat bezalakoa da, eta orduan, ziurrenik, jolas birtualetan jolasten duten ume txikiek ez dute hainbesteko beldurrik.
  - Hau erradiazio berezia da, beldurra pizten digu. Ahaztu bagenu bezala ez garela hasiberri berdeak, gudari onduak baizik! Bikotekideak emeki laztandu zion mutil aitzindariari bular gihartsua. Begiak erretzen ari ziren.
  Valerkak beroki erantzun zion:
  - Ez nuen benetan borrokatu, ezta egun batez ere, baina bizitza osoan entrenatu nuen!
  Txistu egin zuen urretxindorrak bezala.
  Hasieran, arma guztien artean, laser sastakaia txiki eta sendo bat baino ez zieten eman.
  Bereziki serio ere ez zuen. Egia da, argia zen eta pixka bat luzatu zitekeen. Lehen etsaiak barraskilo arantzatsu baten antza zuen, bere oskoletik moko bat irteten zen. Hasierako bidea gainazal irristakorra eta birakaria zeharkatzen zuen leku batzuetan. Horregatik, Valerka, etsaien erasotik aldenduta, ia erori zen. Bere lagunak kakalardoa jo zuen, bi zatitan moztuta, zatiak erori ziren.
  - Lan sastakaiarekin! - oihukatu zuen Marinkak. "Ez dira nahi bezain beldurgarriak".
  - Konturatu naiz! - esan zuen Valerkak. - Gorputzari zerbait arraroa gertatzen zaion arren. Nerbio amaierak izoztuta egongo balira bezala!
  Gerlari aitzindariak irrintzi egin zuen:
  - Ikusiko duzu, jo! Hori da " desizoztea " guztia !
  Munstro birtualek, batzuk gizakiaren antzekoak, beste batzuk garro asko zituztenak, eraso zieten. Oraingoan Valerka erne zegoen. Kontrako grebak gertuen zegoen etsaia astindu zuen. Hil zuen hurrengoa gizon hermafrodita bat izan zen. Ez dut batere pena halako friki batengatik . Baina ezpatekin txipiroi baten antzekotasunak ia lehertu zion burua.
  Ezpatak harrapatu ondoren, gorputza minez eta minez hasi zen.
  - Nazkagarria da, min egin zidan! - madarikatu zuen Valerkak. "Ez nuen uste hain traketsa nintzenik".
  -Inoiz borrokatu al zara munstro birtualekin? - galdetu zuen Marinkak.
  - Anana tximino batekin! Berak atzetik eraman ninduen eta ia hil nintzen. Hala ere, badaude eszentriko batzuk tximino guztiak jatorrak direla eta jendea maite dutela esaten dutenak anaiak direlako.
  - Gure aurkariak ez dira ez onak ez gaiztoak. Axolagabeak dira, piratek nabigatzen duten itsasoa bezala.
  - Litekeena da hutsunea ere. Itsasoa epela eta leuna da. - Mutil aitzindaria banana eta tigre baten nahasketa batek jo zuen, koheteen ordez suziriekin, eta hark jauzi egin zuen. - Buruan zulo beltz bat daukat oztopo ibilbide hauetan. Egia da, orain zerbait txarra gertatzen ari zaio gorputzari.
  Gerlari aitzindariak irrintzi egin zuen:
  - Egia esateko, ni ere beldurra eta pultsaren aurkakoa naiz!
  Neska-mutilak mugitzen jarraitu zuten. Hasieran munstroak ez ziren bereziki azkarrak, eta horrek lana errazten zuen. Hala ere, Valerka eta Marinka apur bat harrapatu zituzten isuriek. Okerrera egin zuen munstroak sua egiten hasi zirelako. Valerkari sabela erre zitzaion eta benetako mina sentitu zuen.
  - Erraiak emateko gogoa ematen dit! - Esan zuen.
  - Eta ez da errazagoa niretzat! - Neskak bere eskuinera seinalatu zuen, bular ia biluzik. Odola isurtzen ari zitzaion. Berriro tu egin zioten Valerkari, mutiko aitzindaria berandu iritsi zen, sorbalda jo zuten , argi eta garbi hezurrak hautsiz. Eta pertsona arrunt baten hezurrak apurtzen direnean, min handia egiten du, harrituta hil zaitezke. Terminator mutila pertsona arrunta ez zen arren, momentuz lekuz kanpo sentitzen zen. Bere gaitasunak geldiarazten zituzten olatu bereziak eta izugarri kaltegarriak sentitu zituen.
  - Gaizki sentitzen naiz! - Valerka galdu egin zen. Neskak bere aurpegi ederra eta leuna mugimendu profesional batez igurtzi zuen.
  - Ez murgildu zulo beltz batean, nire zaldun maitea. Kontzientzia itzuli zen, baina horrekin batera mina. Valerkak intziri egin zuen, ahultasunak ito egin zuen:
  - Ez naiz gehiago joango.
  Aitzindariak irrintzi egin zuen:
  - Ez zaitez busti! Hemen lehen sorospenetarako botikina dago.
  Izan ere, oztopo ibilbidea ordenagailu joko bat bezalakoa zen. Bizitza gehigarriak daude eta, batez ere, berehalako birsorkuntza eragiten duten energia. Bai, zaila zen, baina mutilek ikasi zuten.
  - Nagusia ez da atzera egitea eta ez amore ematea! - esan zuen Marinkak. Bera ere ez zegoen gustura, noizean behin, akatsak eginez, kolpe mingarriak jasotzen. Orduan bikotea ohitu zen eta askoz harmoniatsuago jokatzen hasi zen. Hurrengo etapan, airean flotatzen zuten perretxikoen gainean salto egin behar izan zuten, labana hegalariak sahiestu eta alanbre arantzadunen gainetik arakatu. Borroka gero eta gogorragoa zen, eta aurkariak gero eta azkarrago mugitzen ziren. Egia da, posible egin zen harrapatutako armak erabiltzea, birtualak ere, baina haien propietateetan heriotzaren benetako eramaileen antzekoak izan ziren.
  Valerkak, batez ere, kanoi anitzeko bibrojantzia probatu zuen ! Espazioan pitzadura txikiak sortu zituen. Egia da, hiru jaurtiketaren ostean xehatu egin zen, baina hainbat aurkari moztu zituen.
  "Ez dago gaizki!", esan zuen mutilak.
  plasma jaurtigailu bat lortzen ! - Gomendatu zuen Marinkak - Hau askoz eraginkorragoa izango da.
  Mutil gudariak adierazi zuen:
  - Beno, hori ere ez da ideia txarra. Eta non?
  Neska aitzindariak irrintzi egin zuen:
  - Hain pipa txikia da, aitzindari adar baten antza duela. Harra putz egin eta kaskada hiperplasmiko baten hegaldi azkarra ikusiko duzu .
  Mutilak ozta-ozta saihestu zuen bolea, apur bat arrastaka ibili zen txirbildutako gainazalean zehar, eta korrontea hartu zuen. Jaurtiketa.
  Burbuilak lerro sinutsu batetik jausten ziren, kontu handiz errebotatuz. Jo zituzten izakiak eztanda egin zuten.
  - Zer! Ez dago gaizki! - esan zuen Marinkak. - Sakatu beherago, burbuila gutxiago zerura hegan egiteko.
  Pioneer Boy-k txio egin zuen:
  - Ahal dena saiatzen naiz!
  Gudari gazteak esan zuen:
  - Saiatu eta ez harritu!
  Neska aitzindariak ere arma sendo bat hartu zuen eta erabili zuen, indar ezinezkoa erakutsiz.
  Gudua gero eta interesgarriagoa zen. Hemen borrokan ari dira lehen ura oinen azpian korronte batean isurtzen den planeta batean, eta gero helio likido izugarri irristakorra isurtzen da, eta laser indartsuak goitik eta behetik jaurtitzen dira, suntsitzeko granadak lehertzen ari dira.
  Valerkak bi eskuekin tiro egin zuen aldi berean eta pretzel bat ere dantzatu zuen.
  Hainbat aldiz harrapatu zuten, ezkerreko hanka moztuz. Nire bikoteari esker, bizitzak salbatzeko botikinera iristen lagundu zidan. Hanka hazi da.
  - Polita zara, Marinka.
  Gudariak erdeinuz bota zuen:
  - Ahula zara, Valerka. Haurtxoek halako min basatia jasaten dute, eta intziri egin zenuen!
  Mutil aitzindaria ez zen bera, zerbait kezkatzen zuen :
  - Momentuz, dena askoz agudoago hautematen dut!
  Beste munstro-ilara bat jarrita, Marinkak esan zuen:
  - Izan pazientzia hala ere!
  Mutiko leninistak hasperen egin zuen, hitz egitea izugarri zaila egin zitzaion:
  - Behar duzu, gizona naiz!
  - Hori da, gizona! - Momentu batez ezpainak lotu ziren. Valerkak emakume gazte baten musuaren goxotasun eztia sentitu zuen.
  Aitzindariari burua biraka hasi zitzaion, eta ia konortea galdu zuen, kroak eginez:
  - Jainkosa!
  - Lucifer! -erantzun zuen neskameak.
  Gero, etengabe aldatzen den giroan sartu ziren, haize bortitzarekin. Edo aurrealdetik putz egiten du, edo, aitzitik, atzealdean sakatzen du. Eta etsaiak etengabe aldatzen ari dira, batzuetan liztorrak bezala hegan egiten dute, beste batzuetan, aitzitik, suge pozoitsuak bezala arakatzen dira. Baina etengabe borrokatu behar duzu, plataforma batetik bestera salto eginez, eta baita euli artifizialak eta muskerrak hanketatik hartuz, haien laguntzaz tranpetatik hegan eginez. Ale batzuk, batez ere tximeleta-lore hibridoak, izugarri ederrak dira. Libelula eta tuliparen nahasketa, ortzadarraren kolore guztiekin distiratsua usain hordigarriz. Quasar ! Aho biluziek atzetik klik egiten dute sagu-tranpa elektronikoen antzera, metro luzeko hortzak tximistarekin egiten dute txinparta. Hantxe handiagoak ere badaude, bost metrokoak eta baita hamar metrokoak ere. Valerkak haien ondotik lerratzea lortu zuen. Munstroetako bat, tanke baten eta eskorpioi baten hibridoa, orro batez lehertu zen, gozoki kiskalenak sakabanatu zituen.
  - Ez gaituzte argazkirik ateratzen ! Quarkak ez dira harrapatzen. - Gudari ausartak kantatu zuen.
  Berriro ere mutilak suntsipen distiren kalteak jasotzen ditu. Eta orain neska are okerrago dago, hanka berriro erauzi zioten. Baina trebetasunez jauzi egiten du gorputz-adarra, erretiroan pentsatu gabe. Hala ere, ez dago inora.
  - Bide bat dugu, bizirauteko ala hil! - esan zuen Marinkak patetismo hutsal xamarrez.
  Aitzindari gazteak baieztatu zuen:
  - Eta elkarrekin bakarrik! Zulo beltz bat distiratsuagoa da bihotz pare batek eter izoztuan distira egiten duenean!
  Ahalegin ikaragarrien, gizagabeko tentsioaren truke, hori gainditzea lortu zuten, haien gorputzetan bizilekurik ez zegoen arren.
  Hurrengo etapa basamortua da, hondar berdea bortizki xurgatzen duena, ezinezkoa da geldirik egon segundo batez, hankak trabatu egiten zaizkizu eta oraindik tiro eta labankada egin behar dituzu. Hemen militante mozorrotuak, batzuk armaduradun, haien aurka borrokatzen dira. Borrokalari mota desberdinak daude, kaktus, zomorro eta giltzadun eskorpioi baten hibridoak daude. Graviolet hegazkinak hegan egiten ari dira , eta horietatik ezin duzu ezkutatu, ezin duzu ezkutatu, laser izpiek harea sakabanatu egingo dute. Gorputza jotzen duenean, infernuko mina sortzen da, barruak arrabol batekin estutu eta olio beroz betetzen omen dira. Tetraletak murgiltzen dira, garezur nazkagarrien formako bonbak jaurtitzen dituzte begi-zulo asko erreak dituztenak , eta izpi amorratuak botatzen dituzte suntsipen egarrian!
  Valerka, ordea, ez dago galduta. Dantza moduko bat egiten du, erreka artean igaroz.
  Marinkak txantxa bat ere egin zuen:
  - Errusiako whist, hegoak zure ondoan igotzen dira!
  Valerkak jaso zuen:
  - Komandanteak ilaran jarri zituen gure errejimentuak!
  Elkarrekin, mutilak eta neskak guraizeekin jo zuten, "ur-jauziko jet" teknika erabiliz, etsaiak sorta oparoetan ezarriz. Hainbeste izaki ezberdin zatitu , birrindu edo sutan piztu dira. Hau grotesko harrigarria da, komediarik gabekoa, batez ere miru eta aizkora itxurako tetraletoa urrezko eta turkesa koloreko beldar jausten jaisten zenean jo zuenean:
  - Tiro egiten duzunean, zutitu behatzak, zure mugikortasuna handiagoa izango da. - proposatu zuen Marinkak.
  Valerkak automatikoki ohartu zuen:
  - Egonkortasun gutxiago.
  - Nola esan, dinamikak beti dira estatikoak baino indartsuagoak!
  Bere hitzak berresteko, neskak habe batekin moztu zuen upeldun lata baten antza duen egitura lasterkaria. Zatitan hautsi eta erori egin zen, zatika hegan. Dagoeneko hegaldian, garaitutako helburuaren piezak hibrido moreen artalde batean bihurtu ziren: erleak eta txinpantzeak. Izaki bitxi hauek elkarren artean borrokatu ziren, une bakoitzean txikiagoak bihurtuz, gudu birtualeko giroan desegin ziren :
  - Bueno, nola? Quasar ? - galdetu zuen Marinkak, bekainak moztuz.
  - Oso polita, garrantzitsuena, dexente! - Konturatu zen Valerkak. - Polita da laser eta plasma artean bizitzea! Eta entzun planeta lehertzen!
  Neskak barre egin zuen:
  - Eta bizi orgasmoak nirekin borrokan! Eta ibilaldi bat egin eta gustura ibili! Beno, eskertzen dut gizonengan halako umorea.
  Valerkak, amaierako aitzindariak, jostagarri suntsitu zuen hurrengo oparia. Altzairuz estalitako enbor baten antza zuen. Ez zen berehala eztanda egin; Aldi berean, atzaparretako amuetatik ateratzen ziren izpiek eskua hautsi zioten leninista gazteari.
  - Hau da espazioaren amildegia ! - oihu egin zuen haserre. - Horrelako zerbait pentsatu behar dugu.
  Marinkak, burla eginez bezala, bota zuen :
  - Zertaz ari zara?
  - Jo nazazu aurpegian adreilu batekin. - Esku batek ez du funtzionatzen. - adierazi zuen Valerkak. - Oh, non dago nire superharagia ?
  laster izango dira bizi -gorputz birsortzaile gehiago ".
  Gertatu zenez, ez zegoen oker. Baina sendagaia ez zen nahikoa, eskua berreskuratu zen, baina ebaki eta min ugari geratu ziren.
  erupzio bat dagoen hurrengoan , abiadura izugarriarekin gailurrera joan behar duzu, etsaien borroka ziborgei tiro eginez. Eta ziborgak itxurakeriazko itxuragabeak dira: antzinako Hollywoodeko amaitzaileen hibridoak eta eboluzio kosmikoaren sorkuntza modernoak, ultra-diaktiboak. tankosauroak . Valerka, leninista gaztea ( normalean ez da beretzat ohikoa), nekatuta zegoen jada, munstroak eta inguruko ingurune etsaiak distiratzen zizkion begien aurrean, eta honen guztiari amaierarik ez zitzaion ikusten. Marinka ere erori eta herrenka hasi zen:
  - Ene mutila, zein zaila den zuretzat!
  Aitzindari gazteak, txundituta, erantzun zuen:
  - Eta zu, ikusten dut, kolapsoan lerratzen ari zara!
  Aitzindariak esan zuen:
  - Aspaldi ez dut horrelako prestakuntzarik izan. Orokorrean, komunismo garailearen sobietar inperio baketsua gara, eta ez dugu inori erasoko, edo hobeto esanda, ez genuen egingo, baina norbanako bakoitza entrenamendu militarraren bidetik doa. Azken finean, hau ez da txantxa bat, gerrak mila urte baino gehiago daramatza! Beraz, gurutzatzen zara, badaezpada, ez dakizu! Noski, ez naiz benetakoa, baina zazpi urte birtual eman nituen neutroi izar baten gainazaleko joko zibernetiko batean!
  Valerkak oihukatu zuen:
  - Aupa, zazpi urte asko dira!
  Neskak modu erabakiorrean erantzun zuen:
  - Tira, lehenik, orain ia mugagabe bizi gara, eta bigarrenik, neutroi izar batean nahiko erosoa da, plazer eta entretenimenduen industria osoa. Seguruenik, hau zaletasun alaia da. Grabitatea neutralizatu egiten da. Quasar mutila zara ?
  - Orain arte ez dago super poza berezirik ! - Nekatuta Valerka bat nabaritu nuen.
  - Nahita bultzatzen zaituzte, armada zerbitzuari buruz gutxienez zerbait uler dezazun. Ez duzu prestakuntzarik, edo ahulak zarete ? - galdetu zuen Marinkak, munstroei amorruz tiro egiteari utzi gabe.
  Valerkak, atzera bota eta batzuetan hackeatzen ( azken hori are zailagoa da), arnasa hartu gabe, esan zuen:
  - Eta iraganean Errusiako armada guztiz profesionala zen garai batean. Boluntarioek diruaren truke zerbitzatzen dute bertan, eta herrialde ezberdinetatik kontratatu zituzten.
  - Hau da, mertzenarioak. - laburbildu zuen Marinkak. - Baina ez dira fidagarriak eta gehiago ordaintzen duenaren alde pasa daitezke.
  Valerkak, beste soldadu itsusi bat moztu ondoren, libelula garatsu baten itxurakoa, hasperen egin zuen triste:
  - Horrelako zerbait ez da baztertzen. Baina, hala ere, mertzenario gehienak errusiarrak dira herritartasunagatik. Horrek esan nahi du ez dutela beren Ama-aberria traizionatuko. Eta ez zaituzte traiziorik egin!
  Gudariak habe-pistola behatzekin zuzendu eta makako eta kiwi baten arteko gurutzea zapaldu zuen:
  - Eta gerra handia gertatuz gero, iraganean konskripzioarekin arazoak zeuden.
  Mutil aitzindariak, Gorynych sugearen eta kaktusaren euli agariko hibrido bati hiru buru kendu zizkion ( oso minez zulatu zuten bizepsean orratz ziztagarriekin), blathered?
  - Sortu zitezkeen eta sortu ziren! Baina SESBen armadak oraindik gerra guztiak irabazi zituen. NATO garaitu zuten, Txina garaitu zuten eta AEB bezalako munstro bat ere menderatu zuten.
  Neskak begi ergelak egin zituen, igorletik mihia erabiliz:
  - Ba al dute soldadutzarik?
  Mutilak aurka egin zuen, triziklo hibridoa eta txipiroiak hustuta:
  - Ez! Langile zibila ere bai. Hau da bere indarra eta ahultasuna. Hala ere, etsaien tropak ondo entrenatuta daude, bereziki, Estatu Batuek milioi eta erdi irakiar armada garaitu zuten, berrehun soldadu baino gutxiago galduz. Ados, arrakasta ikusgarria.
  - Hori bai, ez dago gaizki! - Marinkak karga bat jarri zion borrokalariari, pistola autopropulsatua irentsi zuen zomorro handi bat birrintuz. Puztu egin zen. - Baina gure aldeko galeren ratioa askoz ere aldapatsuagoa genuen.
  - Beno, maila teknologikoaren araberakoa da! - Mutil aitzindariak kopeta moztutako odol jario bat miazkatu zuen.
  - Noski, araberakoa da! Esparru militarreko aurkikuntza bakoitzak garaipenaren unea hurbiltzen du!
  Marinka abesten hasi zen, bere ahotsak indar kontrolaezin berriak piztuz:
  Elfia, nire jaioterria zara,
  Leial izango naiz, beti dedikatua!
  Uda erretzen ari da, hotz izoztua ,
  Erreka freskoa da, ura dabil!
  
  Nire aukeratua elurra baino zuriagoa da, klariona,
  Ardoa ekarri zuen bere ezpain gardenetara!
  Eta espiritua indartsua da, baina gorputza hain da indargabea,
  Zauriak jasatera kondenatuta dago !
  
  Ez dago bakerik eter kosmikoan,
  Borroka orroa da, eta ezin dituzu hitzak bereizten!
  Eromena mundu osoan gertatzen ari da
  Eta odol errugabea isurtzen da berriro!
  
  Tenpluek dei soinudunekin ikusten gaituzte,
  Eta haizea izoztu omen zen, jendetzaren burrunba itzali!
  Eta lehen-semea nire intziriarekin jaio zen,
  Bertso lotsati bat eskainiko diot ondorengoei!
  
  Eta semeak bere aberria zerbitzatuko du,
  Garaitu etsai guztiak altzairuzko ezpata batekin!
  Eta Elfie bandera ez da arin eroriko,
  Gudan aurkari guztiak garaituko ditugu!
  
  Aberria eta haitzak eta hariztiak,
  Eta umeen barreak, basoko urretxindorraren triloa!
  Aberriaren alde borrokatu zuten ez gloriaren mesedetan,
  Zu eta ni zoriontsu bizi gaitezen!
  Bukatu zuenean, gorpuzkin armada oso bat agertu zen haien aurrean. Picassoren irudimenak bere garuna hiperplasma ozeano batek gainezka egin ostean sortutako produktuen haragi xehatu baten antza zuen. Neskak galdetu zuen, ia arnasa hartuz:
  - Ados al zaude nirekin, Valerka?
  Leninista gazteak ziur erantzun zion:
  - Maite dut nire Ama Lurra, zu baino gutxiago. - Sinidazu, Mirabela.
  Gudariak zuzendu zuen, eltxo baten eta hipopotamo baten hibrido bat botaz:
  - Ni ez naiz Mirabela, Marinka baizik.
  - Barkatu, gaizki hitz egin dut. - Neke izugarria. - Mutil aitzindaria kulunkatu zen. - Serie batean, horixe zen dozena bat unibertso erraldoi sortu zituen ia-jainkosa baten izena , eta gero borondatez abantaila guztiei uko egin eta esklabotzat saldu zuten!
  - Hau erradiazio-presioa da. Egia esan, ez da hain txarra. - Gudari aitzindariak bi hizkuntza erakutsi zituen. - Esklabo eta jainkosa, hain superstar errimatzen dute !
  Eta maila hori atzean geratzen da. Odol asko isuri zen arren.
  Eta, hurrengo fasean, harri birtualak, gutxi gorabehera, antzinako jainkoen forman landuak, mutilaren eta neskaren gainera erortzen hasi zirenean, kolpe astun batek ia amaitu zituzten biak. Valerkaren hezurrek lehengo elastikotasuna galdu zuten, min jasangaitza eraginez. Marinka ere izugarri nekatuta zegoen eta muturreko esfortzuarekin eutsi zion .
  - Gezurra ari zara! Ezin duzu errusiar herriaren borondatea hautsi!
  Valerkak, indarrak galduta, txistu egin zuen:
  - Ausardia gizagabeak gure nazioa beste nazioetatik bereizten du!
  Mutil aitzindariak eta neska aitzindariak elkar animatu zuten. Ez zuten amore ematea edo apurtzea ere pentsatu.
  - Gure borondatea gure ukabila! - Valerkak moztu zion.
  Marinkak gehitu zuen:
  habe-jaurtitzailearen abiarazleari eusten dion hatz erakuslea - bere ahultasuna suizida da!
  Azkenik, amaieran, borrokalari gazte pare bat eskuz eskuko borroka zain zegoen, munstrorik ikaragarriena azkenerako prestatu zen. Munstroa urrutitik ikusten da, xuxurlatzen du Marinkak.
  "Bikoteka jokatzea da onena". Lurpeko mundu birtualeko izaki honen erasoak elkarrekin parekatzea.
  Valerkak onartu zuen:
  - Orduan bakarrik izango dugu aukera.
  Bera, munstro sinestezin hau, metal likidoetatik sortu zen multiplasmarekin nahastuta, eskuetan grabion-nukleoizko ezpatak zituela. Gorputz bakoitza bere erara beldurgarria da: bat garatxoz estalita dago, beste bat ultzeraz, hirugarren bat arantzaz, laugarren bat ezpalekin, bosgarren bat diamante hautsiekin, etab. Haiek, "lan-esku" hauek, abiadura ikaragarriz distiratzen dute, erasoa aldi berean dator goitik, albotik eta behetik . Eta ez hiru dimentsioko espazioan, hamazortzi dimentsiotan baizik! Horrek esan nahi du ehunka eraso-plano aldi berean kontrakoak eta, aldi berean, antzekoak. Ia ez duzu borrokatzeko denborarik, eta eskua moztea lortzen baduzu ere, berehala hazten da berria .
  - Bikoteka jokatu!
  Leninista gazteak oihukatzen du:
  - Fotoi madarikatua !
  multiplasma kontrolatzen duten bektore anitzeko dimentsio guztien kontzentrazioan sartu nahian . Hemezortzi dimentsioko espazioko arrosa harrapatzea lortzen dute . Metala norabide guztietan zabaltzen ikus dezakezu , milaka merkurio antzeko bola .
  Marinkak oihukatzen du:
  - Quasarra gehiegi fotonizatuta dago ! Hiperplasma !
  Baina munstroa, Phoenix txoria bezala, bat-batean bizia hartzen du eta berreskuratu egiten da.
  Valerka eta Marinka munstro hilezinaren inguruan inguratu ziren. Neka-neka eginda zeuden ordurako, eta etsaiak estutzen jarraitu zuen. Hidra bat bezala: buru bat moztu beharrean, bi hazi ziren! Probatu, irabazi!
  Mutilak, beste ebaki bat jaso ondoren, tentsio ikaragarritik ahotsa hautsita, iradoki zuen:
  - Beti egon behar da etsaia garaitzeko modu bat! Horregatik oztopo-ibilbidea da hau, ziur norbaitek gainditu eta erramuak irabaziko dituela!
  Neskak arnasestuka erantzun zion:
  - Noski badagoela irabazteko modu bat! Zer esaten dizu esperientziak?
  Valerkak xuxurlatu zuen, odol tantak botaz:
  - Munstro hau robot bat da! Bere kontrol panela aurkitu eta itzali behar duzu! Dimentsio hiperfrakzionalak dituen quasar bat titare batean ito daiteke.
  Marinkak itxaropena sentitu zuen:
  - Eta non dago?
  - Ez oso urrun, baina ez lekurik nabarienean! - erantzun zuen Valerkak, zaurietatik azken indarra galduz!
  Marinka bera baino freskoagoa zen:
  - Utzidazu estaltzen, eta kontrol-panel ezagun hau bilatzen duzu!
  - Saiatuko naiz! "Leninista gaztearen eskuineko begiak ezin zuen ezer ikusten, eta ezkerra laino arrosaz lainotuta zegoen, eta borrokalari gaztea intuizio hutsez gidatzen zen.
  Munstro birtualak indar ikaragarriz eraso zion neskari eta hainbat ebaki egin zizkion. Marinka herabeki atzera egin zuen, sorbaldan zauri ikusgarri bat irekita. Neskaren hankak, edo hobeto esanda, bizirik atera zen bakarra, dardarka ari ziren, baina munstroaren gorputz-adarretako bat moztea lortu zuen!
  - Ez, ez nauzu hain erraz hartuko! - Gudari aitzindariak hortz kolpatu bat bota zuen, super-piztiaren begi ilaretara zuzenduta .
  Munstroak purrusta egin zuen:
  - Lurpeko sugarrak zure zain daude!
  Marinkak kolpeak paratu zituen, baina hankan zartada bat galdu zuen. Bota erori egin zen, hanka dotore eta gihartsu bat agerian utziz. Behatzak erre zituen fluxu hiperplasmikoaren ondorioz.
  - Hona hemen zulo beltz bat ! - Erantzun zuen neskak - Hori egiten didazu, ene supermonster -antiheroia! Baina ez zait erraza frikia erabat hiltzea , zero, zero, zazpi!
  Munstroaren besoak luzatu egin ziren eta Valerkara iristen saiatu zen. Mutilak ostikada eman zuen , baina larriki jo zuten alboan. Odola berriro isurtzen zen, orbanak utziz gainazal irregularrean. Valerkak, mina gaindituta, itzulipurdi bat egin zuen, eskuen gainean ibili zen, gero beste astinaldi bat egin zuen.
  - Kuzkaren ama erakutsiko dizut! Txernodirnik ! - Mutilak pareta moztu zuen, gorago jo nahian.
  Munstroak, tamaina handitzen jarraituz, erasoaldia abiatu zuen bi frontetan.
  Marinka biratu eta salto egin zuen, hankak biluziak errez, bigarren gorputz-adarra bat-batean hazi zen. Neska ederrak oinaze indartsuak, baina aspalditik finkatuak, bizi izan zituen. Jauzi egin eta oin hutsarekin izaki elektronikoari ostikoka eman zion, baina berehala atzera jo zuten, hiru hatz galdu eta oina zauritu zuen.
  Marinkak oihu egin zuen:
  - Munduaren aurkako izua!
  Munstroak iskanbila esan zuen:
  - Hiper-azpimunduan , ez duzu horrela abestuko!
  Neska atzera egin behar izan zuten. Gero eta zailagoa egiten zitzaion. Valerkak ere lortu zuen, beste eraso baten ostean, munstro birtualak mutilari hanka moztu zion belaunean.
  Mutil aitzindariak intziri egin zuen:
  - Ai, hau jasanezina da !
  - Izan zaitez indartsu eta bildu zure borondatea! - aholkatu zuen Marinkak. Ezpataren xaflak edertasuna jo zuen bularrean eta titia moztu zion. Neskak atzera buelta bat egin zuen, takoi biluzi eta odoltsuak emanez. Horren ostean, madarikatu zuen haserre:
  - Honela laztantzen dituzu emakumeak!
  Izaki elektronikoak erantzun zuen:
  - Neska itsusiak besarkatu eta besarkatu nahi ditut ! Hatzak hautsi eta zati txikitan hautsi nahi ditut!
  "Zerrentan moztuko zaitut eta ahuntzak luzatuko zaitut!", oihukatu zuen Marinkak. Neskak mailu kolpe bat bezala jaso zuen. Hanka bat apurtu zen eta puska bat hegan atera zen.
  Valerkak eskua galdu zuen, haizagailu baten bidez moztu besterik ez zuten egin:
  - Hona hemen fakallioimitator bat ! - Madarikatu zuen mutil aitzindariak. - Zapaldu nahi nauzu!
  Munstroak zin egin zuen gogor:
  - Zaila izango zaizue, quark hutsa!
  -Oker zabiltza, kadabro sasiko hori !
  Oso zaila zen mutil aitzindariarentzat hankak utzi zituen; Ez zegoen gehiago eusteko indarrik, baina Valerkak borrokatu zuen. Beste eraso bat baztertu zuen, etsaiaren gorputz-adarra moztu zuen, baina berehala, momentua ulertzea zaila ere, hazi zen!
  Izakiak ulu egin zuen:
  - Zer, min ematen du?
  - Beraz! - Mutil aitzindariak hortz eskukada bat txu egin zuen, masail-hezurra moztu zitzaion.
  - Are okerragoa izango da!
  Neskaren aurkako erasoa jarraitu zuen, atzera egin zuen eta aurkaria trebeki moztu zuen. Odol marroi pozoitsua egin zuen, baina are ikaragarriagoa bihurtu zen:
  - Zer, edertasuna ? Nikel batean lortuko duzu!
  - Soldadu indartsu baten ukabilarekin topo egingo duzu! - erantzun zuen neska aitzindariak duintasunez.
  Hurrengo kolpea, eta eskua moztu zioten. Marinka eman eta atzera bota zuen. Odolpean zegoen. Valerkak beste "opari" bat jaso zuen; Mutilak intziri egin eta saihesten saiatu zen , baina puntak jende arruntak eskuineko giltzurruna duen lekua zulatu zuen.
  Valerkak gorputz-adarra jo zuen, apur bat moztea lortu zuen, metal likidoz egindako haragia askoz indartsuagoa zen. Mutil aitzindariak atzera egin eta paratzen saiatu zen, baina dozena bat pala eta sastakaka joan zitzaizkion aldi berean. Horietako batek mutilari bihotza zulatu zion, Valerka kolokan jarri zen eta erortzen hasi zen.
  Marinkaren ahalegin etsiak berehalako heriotzatik salbatu zuen. Mutilak kalte berriak jaso zituen, ia erditik moztuta , eta neskak bigarren bularra galdu zuen, eta bihotza ere zulatu zitzaion. Marinka odolez beteta zegoen, azal ederra zuritzen ari zitzaion. Neskak txistu egin zuen:
  - Edertasuna galtzen ari naiz!
  Munstroak, bere emozio haragijalea ezkutatu gabe, orroa egin zuen:
  - Aligator bat bezala, zure azala kenduko zaizu!
  Neskak, hilzorian, ez zuen umorea galdu, berehala erantzun zuen:
  - Terminatzailearen boterearekin, aurpegia jipoitu egingo da !
  Berriz ere astindu etsi bat, hanka elbarri bakarra geratu zen. Zein gogorra izan zen neskarentzat.
  Valerkak beste kolpe bat jaso zuen bihotzean. Ona da hiru izatea, bestela, berehalako heriotza. Baina hiru motorretatik bi galtzeak nabarmen ahultzea eragiten du. Mutil aitzindariaren kontzientzia lainotuta zegoen bizirik zegoen hanka batek ezin zuen bere gorputzari eutsi;
  Munstroak ulu egin zuen:
  - Sastakatuko zaitut! - Eta neskarengana jo zuen. Bere aho lizuna esan zuen:
  - Ba al dakizu nola gurutzeetan zu bezalako neska indartsuak gurutziltzatzen zituzten garai batean ?
  - Eta ez dut jakin nahi! - Sare lodi batean euli baten etsipenarekin borrokatu zuen Marinkak.
  - Baina behar duzu!
  Neskaren gainera jota, xaflak erditik moztu zuen edertasuna . Azken ahalegin hilgarri batean, Valerkak bere ezpata bota zuen, zeruan dardara zihoan uso bat joz, txoria txikia eta hain kaltegabea zen, baina une batez, aitzindariak ikusi zuen begi laranja bat agertu zitzaiola;
  Munstroa neskaren burua zapaltzekotan zegoen, izoztu egin zen eta bat-batean apurtzen hasi zen. Bere haragi ikaragarria ping-pong pilotak bezala sakabanatuta. Haiek, gero eta txikiagoak, sakabanatuta, erreboteka. Marinkak, odola botata, oihukatu zuen:
  - Azken finean egin duzu!
  - Bai, egin nuen! - Mutiko aitzindariak kikildu egin zuen ezinezko minaren ondorioz. ---Azken garaipena gure zain dago.
  Azken esaldia jada lekuz kanpo zegoen, baina oso adierazgarria zirudien. Mutilak eta neskak eskuak odoleztatuta elkartu eta arrastaka abiatu ziren. Metroz metro estali zituzten, kristal hautsien gainean abdominalak biluzik baleude bezala. Ahalegin heroikoekin, azkenik, oztopoa gainditu zen. Irudiak dir-dir egin zuen eta argia iluntzen joan zen. Gaztea eta neska moteldu egin ziren une batez, eta ondoren onera etorri ziren bioganbaran izoztuta. Kanpotik oso-osorik zeuden, baina indar-eremu batean zintzilik zeuden.
  . 4. KAPITULUA
  hamar izarreko ofizialak interes handiz begiratu zien mutil aitzindariaren eta neska aitzindariaren gorputz erdi biluzi eta gihartsuei:
  - Borrokalari zoragarriak zarete! Hala ere, azken munstroari aurre egitea lortu zuten, normalean milioitik batek bakarrik lortzen zuena!
  Valerka eta Marinka zaunka egin zuen :
  "Aberri Sakratuarekiko dugun betebeharra betetzen saiatu ginen.
  - Hau txalogarria da, baina normalean ez da nahikoa oztopo guztiak gainditzeko! Ez da hori?
  Marinkak azkar erantzun zuen:
  - Bai! Leialtasuna bakarrik ez da aski herrialdea zerbitzatzeko, baina haren eza ezin da ezer ordezkatu!
  - Bai horixe! Nola asmatu zenuen, Valenka, tiro egin behar zen usoa zela? Hain zen kaltegabea.
  Valerkak, kopeta zimurtuz, erantzun zion:
  - Zaila esatea. Agian intuizioa. Ikusmen laranjatik txori bat ikusten ari nintzela iruditu zitzaidan, eta orduan nire gorputzak bere kabuz erreakzionatu zuen. Agian heriotzaren hipersentsibilitatea.
  Ofiziala eta harekin zihoazen hainbat pertsona bat-batean desagertu ziren.
  Valerkak, Slavkak, Levkak eta Marinkak elkarrekin amaitu zuten. Begiratzeko nahiko ederra zen zelai batean zeuden. Lore oparoak hazi ziren, belarra laranja zen, airea eztiz beteta zegoela zirudien.
  Neska aitzindariak, orain luxuzko tunika soinean zeraman, oin biluzi eta beltzarana jo eta garrasi egin zuen:
  - Tira, borrokatuko dugu?
  Valerkak, praka motzak bakarrik jantzita eta ezpatak eskuan, galdetu zuen:
  - Eta norekin?
  Levkak argi esan zuen:
  - Porthosek esan zuen bezala: borrokatzen naizelako borrokatzen naiz!
  Slavkak txiokatu zuen:
  Borrokara ausardiaz joango gara,
  Sobietarren botereagatik...
  zatitu dezagun quarketan,
  Horren aldeko borrokan!
  Hiru mutil eta neska batek irribarre egin zioten elkarri. Eta orduan oin askoren zalaparta entzuten da aurretik. Iratxo handi bat, elefante on baten tamainakoa, eta berrogeita hamar orko gudari gazteen laukoterantz doaz.
  Marinkak barre egin zuen eta geziari oin biluziekin tiratu eta iratxoaren kopeta erdira jaurti zuen. Eta geziak bere sakontasun osoz munstroaren burezurra hartu eta zulatu zuen. Kolpe lazgarria jaso zuen, kopeta-hezurra lehertu eta garun gorri-marroiak hegan atera ziren. Iratxo basatia erori egin zen. Eta orkoak uluka egin zuten txakurrak bezala. Eta orain triunbiratoa borroka gogorrean dago. Mutilak hartz itsusiengana jo eta txikitzen hasi ziren, txuletak mozten balira bezala. Eta suntsiketa hiltzailea hasi zen.
  Eta hildako orko txikituak erortzen dira. Animalia hauek mutil aitzindariak makilekin edo ezpatekin jotzen saiatzen dira, baina huts egiten dute.
  Eta Marinkak arku bat erabiliz tiro egiten du. Gainera, nahiago du haritik tira ez eskuarekin, oinarekin baizik. Eta eraginkortasunez funtzionatzen du.
  Valerkak oihu egin zuen:
  - Laburbilduz, banzai !
  Slavkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Samuraiak baino freskoagoak gara!
  Levkak errota moztu zuen ezpatekin eta esan zuen:
  - Ados, hau bikaina da !
  Eta mutilek ezpatak hartu eta bira egin zituzten helikopteroko palak bezala, azken orkoak moztuz.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Horrela irabazi genuen!
  Marinkak zuzendu zuen:
  - Hau errekonozimenduko destakamendu bakarra da. Borroka nagusiak aurretik daude oraindik!
  Slavkak barre egin zuen eta abestu zuen:
  urrutirantz flotatzen doaz ,
  Ez espero gehiago ezagutzea...
  Eta iraganaz pena pixka bat sentitzen badugu ere,
  Ninja gudu bat dator!
  Hiru mutilek eta neska batek oin biluziak zipriztintzen zituzten putzu gorri-marroietan, zipriztinak norabide ezberdinetan hegan.
  Horren ostean, haurrak aztarna txiki, dotore eta ederrak uzten hasi ziren esmeralda belar distiratsuan.
  Marinkak txiokatu zuen:
  Hau ere oso polita da,
  Orko gurdi oso bat hil genuen...
  Etsaia hutsik begiratu arren,
  Eta ez naiz distantzia berrietara heldu!
  Valerkak iradoki zuen perlak bezala dir-dir egiten zuen irribarre gozo batekin, eta oso liluragarria zen:
  - Kanta dezagun! Eta gure klase gorena erakutsiko dugu!
  Eta umeek hartu eta gogotsu kantatu zuten:
  Haurra izatea zoragarria da bere erara,
  Zelaian oinutsik korrika egin dezakezu...
  Mutilarentzat arriskutsu samarra bada ere,
  Bully bat indarrez harrapa daiteke!
  
  Baina nolakoa da betiko haurtzaroko mutiko batentzat,
  Galtza motzak jantzita ez zara gehiago hazten...
  Arrotz bat agertu zen auzoan
  Eta gizona kobrezko zentimo baten truke saldu zuen!
  
  Ez da oso polita , sinetsi iezadazu,
  Praka motzetan betirako umea izateko...
  Zure bihotza osasuntsu egongo den arren,
  Baina zaindariak gogor kolpatuko zaitu!
  
  Azken finean, ez da zure zain dagoen paradisu harana,
  Jabea ez da Jauna, Kristo santua...
  Ez, ez dago mundu erdi bat bezalakorik,
  Izarretara ateratzen zarenean!
  
  Mutila, horrela lan egingo dizute,
  Irudian zazpi hori gero urrunduko da...
  Eta ez dute larunbatik hemen,
  Laster erreko zaituzte ur irakinarekin!
  
  Mutilek benetan hobeto atera zitzaizkien,
  Azken finean, mundu berrian arazo asko daude...
  Mutilaren gorputzak nekeak mina zuen ,
  Morroa da, eta ez batere jaun harroa!
  
  Beraz, mutil oinutsik maitea,
  Lan egin behar duzun bezain gogor...
  Salto egin zelaian zehar untxi bat bezala,
  Eta inoiz ez bihurtu borrokalari!
  
  Badira emakume ederrak
  Baina ez dute mutil edo umerik behar...
  Bere erara , mutilak pozik daude,
  Ez sinetsi zure bihotzeko jendea!
  
  Bai, sinets iezadazu, esklabotzak ez gaitu gaindituko,
  Eta etsaiaren azote gaiztoa ez da hautsiko...
  Haurrek beren erreinua eraikiko dutela uste dute,
  Elur elihana garbitu egingo da!
  
  Haurrak gara, uste dut denok laster altxatuko garela,
  Alien fanatikoak garaituko ditugu...
  Kain gaiztoak adar gainean jarriko du,
  Eta jo dezagun intsektua makil batekin!
  
  Ez sinetsi jendea, ez da ahultasunik izango,
  Benetako paradisu bat egingo dugu laster...
  Gure epaile izango gara, mutila,
  Bestela napalmak euria egingo du zerutik!
  
  Zorroek asko lapurtzen dute ,
  Horregatik umeak pobrezian daude...
  Errepide zabala hartuko dugu
  Beraz, nonahi jendea ondo pasa dadin!
  
  Beno, nire oin biluziak ,
  Mendietako harri zorrotzenetan ibiltzen dira...
  Hala ere, bidetik ibiliz,
  Aliena aizkora azpian ekarriko dugu!
  
  Badakizu, opariak irabazi ahal izango ditugu,
  Garaitu atzerritarrak espaziotik...
  Mutilen bihotzak taupadaka ari dira,
  Ehiztaria laster joko bihurtuko da!
  
  Beharrezkoa bada, legioak garaituko ditugu,
  Sinetsi iezadazu, ezin dugu atzera egin...
  Gure atzean, haurrak, milioika egongo dira,
  Zoriarekin bidean izango gara!
  
  Birrin dezagun labezomorroa gure orpo hutsarekin,
  Guretzat hau ez da batere muga...
  Ez gara ezkutatzera jolasten patu honekin,
  Altxa zure belatza, gure umeena aireratu da!
  
  Bai, garaipena ez da doan ematen, badakizu,
  Bada garaia horda espaziotik mozteko...
  Ez da horregatik gure aitonak borrokatu,
  Mutil hori alienek jipoitu zezaketela!
  
  Sor dezagun horrelako inperio bat
  IN bakea eta grazia izango dena ...
  Neska oinutsi bat exekuziora eramaten ari dira,
  Baina borreroari ukabilkada eman diezaiokegu aurpegian !
  
  Ez, ezin dugu hausten , sinetsi iezadazu,
  Zein indartsua den mutilen izpiritua...
  Gure gorputzak umeak besterik ez diren arren,
  Baina bi heldu ere birrin ditzaket!
  
  Uste dut unibertsoan zoriontasuna egongo dela,
  Jainko Ahalguztiduna gurekin dagoelako...
  Eguraldi txarra desegingo da,
  Deabruak hautsiko dio altzairuzko adar luzea!
  
  Orduan mutilak askatasuna aurkituko du,
  Eta titanioa muskuluen indarra bihurtuko da...
  Dantza borobil ergelarekin amaitzeko ordua da,
  Hegan egin urrunera zeruko arranoa bezala!
  Mutilek ondo abesten zuten, eta neskak batera.
  Eta ehiza-hegazkin duin baten tamainako eltxo bat agertu zenean, Marinkak boomerang mehe bat bota zuen oin biluziekin. Oso hautsitako lerro batetik hegan egin zuen. Eta hala moztu zen proboszisa. Odol laranja iturrietan isuria.
  Valerkak barre egin zuen:
  - Hau polita da ! Hiperpultsoa !
  Eta mutilak bere sabeleko gihar zizelkatuekin jolasten zuen!
  Horren ostean, hiru leninista gaztek bost puntako izarren formako boomerangak hartu eta jaurti zituzten oin hutsekin.
  Eta literalki eltxo ikaragarri hau zati txikitan hautsi zuten.
  Marinkak ezpainak miazkatu eta txio txio egin zuen:
  Nire legea sinplea da
  Gaiztoak direnak garaitzen ditut...
  Ahul dagoenari - nik lagunduko diot,
  Ezin dut beste modu batera egin!
  Eta neskak hartu eta irribarre egin zuen haragijale. Hau benetan uholde leninistaren aitzindaria da.
  Eta aireontzi bat agertu zen zeruan. Erraldoia eta arma bateria oso batekin. Urrutitik hodei bat zirudien. Eta enbor luzeak ateratzen ziren.
  Slavkak txiokatu zuen:
  Jan izozkia beti bakarrik
  Ez da gozoa niretzat, inorentzat, edonorentzat!
  Azken finean, aireontzi hori nahiko handia da,
  Nahiko handia!
  Azken finean, aireontzi hori oso polita da,
  Oso polita!
  Eta horrela, hiru mutilek hartu eta belar gainean zapaldu zituzten takoi biluzi eta biribilak. Eta misil jaurtitzaile indartsu bat agertu zen. Ikusgarria zirudien.
  Marinkak korrika egin zuen beregana, palanka bihurritu eta txistu egin zuen:
  - Plasma printzesa estiloko erasoa izango da!
  Eta koheteak hegan egingo dute, jet-buztanak atzean utziz, emaztegai baten luxuzko trenak balira bezala.
  Eta horrela zuzen jo zuten aireontzia. Eta kolpea indartsua izan zen, birrintzailea.
  Eta nola erreko den. Eta gero hidrogenoa hartu eta lehertuko du. Eta halako botere suntsitzaile eta hiltzailearekin. Eta literalki kolpe hiperhiltzailea izan zen .
  Eta distira eta sutan hasi zen.
  Eta neska-mutilak aire uhin batek jo zituen. Eta erori ziren, oin biluzi eta beltzaranak ostikoka.
  Baina orduan haurrak jauzi egin eta orro egin zuten:
  - Gu gara politenak! Eta kolonia gazte batek ere ez gaitu beldurtuko !
  Eta mutilek gogo handiz kantatu zuten:
  Oinutsik mutil aitzindaria naiz
  Gorbata hau nire borondatearen aurka jarri dudan arren...
  Eta beste guztientzat adibide bat egon beharko litzateke,
  Halako patu izugarria gerta ez dadin!
  
  Ertzainek mutila atxilotu zuten
  mutilari kolpe ona eman zioten ...
  Ohiko adarrak botatzen dituzte,
  Ertzainek zatitan apurtzeko!
  
  Oraindik ume bat naiz, mutil bat besterik ez ,
  Baina deabruak gelaxka batean itxi ninduten...
  Eta han mutilen erokeria nagusitzen da,
  Ia hil arte jipoitu ninduten erregistroan!
  
  Orduan ilea moztu zuten erabat,
  Beraz, mutikoari kokote bat ere utzi gabe...
  Ehiza, badakit, aldaketa berriak,
  Halako kasua etortzen bada, sinetsi!
  
  Hona hemen profileko mutilaren argazki bat, aurrealdetik ,
  Eta hatz-markak ere hartu zituzten...
  Ez dira ordubetez gordeko,
  Komunismoa ikusiko dugu berriro!
  
  Mutila, bakarrik lan egin oinutsik,
  Irakasleak zartagin batekin gonbidatzen gaitu...
  Eta behar izanez gero, ukabilkada emango dizute,
  Eta ekintzaileak vodkarekin animatzen dira!
  
  Bai, haurrentzako kanpalekua ez da resort bat,
  Lan asko dago, eta ikasten ari da...
  Baina guztiz kontrakoa izatea nahi dut,
  Hemen deabruek itxuraz ahaztu dute Jainkoa!
  
  Beno, mutila aitzindari bihurtu zen,
  mutila gutxiago jipoi dezaten ...
  Orain Lenin kamarada ideala da,
  Uste dut kilometroak pilatuko ditugula!
  
  Beharrezkoa bada, etsai guztientzat antolatuko dugu,
  Munduko aitzindariek bezala, ondo dago bainua hartzea...
  Eskuekin idulki bat eraiki zuten,
  Lan gogorra, goiz jaiki!
  
  Hau da errailak jartzen ditugun garaia,
  Oraindik mutilak besterik ez badira ere...
  Eta izozteak arte oinutsik ibiltzen gara,
  Eta soroan neskak ageri dira txoriak mozten!
  
  Eta ogi beltza bakarrik bazkaltzeko mutilentzat ,
  Tipula eta gantza pixka bat gehituko dute...
  Bizilagun bat ohean intziri egiten ari da, odoletan, kolpatuta,
  Mutilak ziurrenik ez zuen nahikoa lan egin!
  
  Beno, hau haurrentzako kanpamendua da,
  Jaunak lan egiteko agindu zuena ...
  Eta orain ez isuri urik gure gainera,
  Oso lagun minak izatea lortu dugu!
  
  Ez, komunismoaren argia ez da itzaliko,
  Gu haurrak garen arren, badakizu, haurrak besterik ez...
  Zaldunen balentria olerkietan goraipatzen da,
  Eta ez dago leku tristeagorik planetan!
  
  Baina aitzindariak formazioan ari dira,
  Klaneta eta danbor alaiaren azpian...
  Seinaleak soinuak - munstro bat zara,
  Eta mutila bera jaun bihurtuko da zalantzarik gabe!
  
  Zer egin behar dugu lana ona da?
  Giharrak gogortu, sendotu...
  Komsomol kideak estutzen du, jakin, arrauna,
  Eta bere arerioak hiltzen ditu famatua !
  
  Lan egiten dugu, eta hobeto bizitzen hasten gara,
  Sandaliak eta kamisetak oparitu zizkiguten...
  Eta beraiek ere zerbait josten hasi ziren,
  AWOLrik ez izateko, sinetsi!
  
  Mutikoak oraindik bere bizitza osoa du aurretik,
  Zergatik triste egon inguruan dena ederra denean...
  Komunismoarekin bide beretik joango gara,
  Eta dena aterako da, sinetsi, oso polita!
  Eta halaxe abesten zuten mutilek. Eta orko eta kanoidun aireontzitik zatiak baino ez ziren geratzen. Eta erre eta dirdira egin zuten, eta ke bioleta eta itogarria atera zen.
  Marinkak irrintzi egin zuen:
  - Hau ona da !
  Slavkak barre egin zuen eta gehitu zuen:
  - Ultraquasar !
  Levkak irrintzi egin zuen:
  - Ez dago quasar gehiago !
  Valerkak aurka egin zuen:
  quasar eta freskoagoa izango da !
  Eta mutil aitzindariek orpo hutsak jo zituzten, eta txinpartak ere erori ziren.
  Baina orkoak aurretik agertu ziren berriro. Baina jada ez ziren berrogeita hamar, armada oso bat baizik.
  Valerkak txistu egin eta kantatu zuen:
  - Eta borrokak berriro jarraitzen du,
  Eta nire bihotza urduri sentitzen da nire bularrean...
  Eta Lenin hain gaztea da,
  Eta urriaren gaztea aurretik!
  Slavkak barre egin zuen eta oin hutsik zapaldu zuen. Mutiko aitzindariaren eskuetan kanoi anitzeko hiperlaser metrailadore bat agertu zen . Gerlari gazteak adierazi zuen:
  - Gure indarra handia da, orkoak garaituko ditugu!
  Eta mutilak hartu zuen eta, jo zuenean, laser izpiek hartu zuten eta hartz iletsu eta aurrerantzean kolpatu zuten . Eta orduantxe entzun zen ulu basati bat. Eta materia suzko zorrotadak zerura igo ziren. Eta nola denak su hartu zuen.
  Eta orko masak mozten hasi ziren.
  Levkak hiltzaile makina bat ere eskuratu zuen, kolore anitzeko burbuil hiperplasmatikoak bakarrik ekoizten zituen. Zein oldarkorra eta miaketa zen. Eta orkoak erre, irauli eta erretzera behartu zituzten, eta haragia puskatu egin zuten.
  Mutilak orro egin zuen:
  Mamuak hilobian sartuko ditugu,
  Eta eraiki dezagun komunismoa...
  Borroka zital bat dago
  Badator errevanxismoa!
  Eta Valerkak hyperpulse metrailadorea dauka. Eta hartuko du eta mailukatu eta moztu dezagun. Eta hemengo gorpuen masa sakabanatu eta irauli egiten da. Eta haietariko asko erre eta erre eta zapaldu.
  Valerka, esaten den bezala, zaldi zuri baten gainean dago. Eta mutilen triunbiratoak orko hauek suntsitzen ditu arazorik gabe.
  Baina neska, noski, gogorra da borrokan. Eta orkoak suntsitzen ere hasi zen misil jaurtitzaile txikien laguntzaz. Eta botere hiltzaile eta imitaezin kolosalarekin jokatzen du.
  Hau sarraski hilgarria eta berezia da. Eta neska gainean dago.
  Eta nola ez du zerbait atsegina abestuko:
  Neskek Morganen lepoa xaboituko dute,
  Eta piratari burua moztuko zaio...
  Ez esan zentzugabekeriarik aurkariari...
  Hildakoa amaitzen baduzu, guztiz izorratu egingo zara!
  
  Neskek badakigu borrokatzen,
  Borrokan emaitza bikaina izango da...
  Eta sinetsi iezadazu, ausart borrokatu gaitezke
  Jo ezazu gogor oin hutsarekin!
  
  Etsaiak ez gaitu neskak geldituko
  Gure borondatea ezin da hautsi...
  Neska piratak denak lurperatuko ditu,
  Idatzi agur hau bere koadernoan!
  
  Berarentzat borrokatzea poza da,
  Morgan hauts bihurtuko dugu...
  Neska ez da gaizki zahartuko,
  Ez du zilarrezko bere tenplua!
  
  Ez dago neska indartsuago eta ederragorik,
  Haien ukabilak palantzak bezalakoak dira...
  Beraiek zoriontsuagoak izango dira
  Ipotxak azkar korrika egin zuten!
  
  Nesken edertasuna amaigabea da,
  Eta haien etsaiak hain gogor jo zituzten...
  Beharrezkoa bada, betiko borrokatzen dute,
  Eta batzuetan ardo asko edaten dute!
  
  Borrokan dauden neskak erraldoiak dira,
  Haien indarra erabatekoa da...
  Diru-laguntzak jasotzen dituzte, dudarik gabe,
  Uste dugu planetan zerua egongo dela!
  
  Sinets iezadazu, ez dago oztoporik neskentzat ,
  Unibertsoa konkistatu behar dugu...
  Eta sari ausartak jasoko dituzte,
  Eta behin betiko Erroma berri bat eraikiko dugu!
  
  Jainkoak, sinetsi iezadazu, ez ditu ahulak atsegin ,
  Kluba batekin ahulak irabazten ditu ...
  Uste dut neskek mundu berri bat izango dutela,
  Zorrotzaren ugaritasunetik, badakizu, baionetak!
  
  Aberria ederra da, dotorea,
  Hainbat kezka ditu...
  Piraten loria gure zain dago,
  Katuak negar egin zuen arazoengatik!
  
  Neska oinutsik ezpata altxatzen du,
  Bai, sinetsi, ona da...
  Egin zaitez arranoa, ez loroa,
  Neska honek hitz egiten du , ene arima!
  
  Mundua politagoa izango da, zalantzarik gabe,
  Badakit behin betiko irabaziko dugula honetan...
  Txarra da filibusteroengandik jasotzea,
  Eta kerubin bat gure gainetik hegan!
  
  Zer zarete neskentzat, ez izan tontoa ,
  Mutilak ere maite ditugu noski...
  Zatozte lasai gauez, gazteak,
  Haur berriak egingo ditugu!
  
  Metrailadoreek amorruz tiro egiten dute,
  Arsenal oso bat jarri zuten...
  Ez, Cain gaizto indartsuak lortuko du,
  buruan apurtu dugu !
  
  Bergantin-belak bete dira,
  Sentsazio oso indartsua dugu...
  Badakigu beleak kolpatuko dituztela,
  Kontrabaxuak ozen joko du!
  
  Neskak, zer nahi duzue?
  Irabazi, borrokatu eta maitatu...
  Eta maizago bekatu egiten duzu mutilekin,
  Mundu honetan hobeto bizitzeko!
  
  Gudu honetan ez dago oztoporik,
  Satelitea altuera igoko dugu...
  Ez galdu denbora otoitzean,
  Jainkoa ergeletik oso urrun dago !
  
  Piratak oso odolzaleak gara,
  Denak ezpatekin txikitzen ditugu, txuleta bezala...
  Batzuetan indarrak ez dira batere berdinak,
  neska atxilotu zuten !
  
  Beraz, soldadu bati burua moztu nion,
  Zure ezpata zorrotzarekin...
  Pozik gaude etsaia txikitzen,
  Adreilu bat mugitu behar baduzu!
  
  Ez, ez dugu inolako zalantzarik,
  Haizearen, ekaitzaren eta urakanaren indarrez,
  Piratek Lenin jeinua dute bihotzean,
  Hau opari bat izango da, zalantzarik gabe!
  
  Hori da, amaiera gertu dago piraten etsaientzat,
  Dagoeneko horman itsatsi ditugu...
  Eta kolpeak izan genituen arren,
  Lurra askoz garbiago bihurtu da!
  Horrela abestu zuen Marinka ausartak eta bere klase kolosal eta berezia erakutsi zuen aitzindari, gerlari eta pirata gisa.
  Seguruenik ona da neska bat pirata izatea. Eta zer sentitzen da betirako gazte, betirako oinutsik?
  Valerka irribarre gozo batekin:
  - Gerlari klasea altua da.
  Eta suntsitu dezatela orkoen armada ugaria are indartsuago. Eta irabazi itzazu imajinaezin eta indar bereziaz . Eta benetan oso hilgarria izan zen.
  Slavkak, orkoak masiboki ezabatuz, orroa egin zuen:
  - Hyperorbits , merkatu berriak!
  Levkak erraz onartu zuen honekin:
  - Nire ohorea ez da guztiz ahaztua,
  Vladika Leninek gobernatuko du!
  Eta mutilek berriro hartu eta talka egingo dute euren takoi biluzi eta biribilekin.
  Eta berriro distira egingo du. Eta txinpart-jauzi hilgarri bat eroriko da.
  Marinkak algaraka eta txioka egin zuen, ehunka orko kolpatu eta gorpu-multzo osoak pilatuz. Eta orkoen gorpuek oso kiratsa dute.
  Hala ere, neska aitzindariak oin biluziak klik egin zituen, eta lurrin garesti eta atseginenaren usaina hedatu zen airean.
  Marinkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Borroka norgehiagoka!
  Slavak baietz egin zuen:
  - Hiperkuasar!
  Levkak haserreturik esan zuen:
  - Hiperkuasar hitza agortuta dago jada!
  Valerkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Zer ez dago ondo jantzita gure munduan?
  Eta mutilek oin biluziak jo zituzten berriro.
  Eta goitik orkoen gainera kokoak erortzen hasi ziren. Literalki ukabilkada eman eta zatitu zieten hartz itsusien buruak. Eta suntsipenaren kanoi-beltza izan zen.
  Baina barregarria zen. Batez ere txokolateak munstro ilunen armadaren gainera erortzen hasi zirenean. Eta gero esne kondentsatua sartu zen.
  Marinkak adierazi zuen:
  - Eta hau bikaina da !
  Valerrek adierazi zuen:
  - Zure etsaiei esne kondentsatua botatzea nolabait fribolo da. Agian hobe da napalma askatzea?
  Neska aitzindariak aurka egin zuen:
  - Hau krudelegia da! Arima beltz moduko bat duzu.
  Slavkak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Bai, hutsa da!
  Levkak irrintzi egin zuen:
  -Edo zulo beltza ere!
  Valerkak iradoki zuen begirada alai batekin:
  - Edo agian zuk Marinkak abestuko diguzu dibertigarriagoak egiteko?
  Slavkak irribarrez gehitu zuen:
  - Bai horixe. Kantatu loreak, ez izan lotsarik!
  Levkak txiokatu zuen:
  Abestiak eraikitzen eta bizitzen laguntzen digu,
  Leninek gure bihotzetan aingeru batek bezala abesten du...
  Eta bizitzan zehar abesten ibiltzen dena,
  Ez da inoiz inon desagertuko!
  kuasar esamolde handi batekin abestu zuen :
  Ausartak gara, neska ederrak,
  Urakan baten antzera borrokatzeko gai ...
  Eta ederren ahotsa oso argia da,
  Batzuetan napalm euria egiten du zerutik!
  
  Pirata bergantin batean nabigatu ginen,
  Pavel-Kapitain ausarta dugu...
  Ez zaigu gustatzen mundu triste honetan bizitzea,
  Heriotzaren urakan gogor bat dago bertan !
  
  jende gaiztoaren azpian etzan nahi ,
  Orkoak garaitzeko prest daude...
  Beren etsaien aurka borrokatuko dute gogo handiz,
  Idatzi hau zure koadernoan!
  
  Eta, sinets iezadazu, ez dute oztoporik,
  Krautsak garaitzeko gai dira...
  Sari ikaragarriak itxaroten gaituzte,
  Etengabe bost lortu ahal izateko!
  
  Eta oso pirata ausartak gara,
  Ekaitz amorratu baten antzera borrokatuko gara...
  Beharrezkoa bada, oheak erein egingo ditugu,
  Etsaia indar handiz zapaldu du!
  
  Gure ontzia menderaezina da
  Arrano bat bezala olatuen gainetik jaisten da...
  Eta edozein negozio dago gure eskura,
  Etsaia gogor zapalduko da!
  
  Gudan ez dugu ahultasuna erakutsiko, badakit,
  Azken finean, neskentzat aukera gutxi dago...
  Berdin zait neke mota desberdinak,
  Mundu berri batera erakarriko gaitu, aurpegi hau!
  
  Eta inork ez ditu neskak atxilotuko ,
  Gai gara etsaia garaitzeko...
  Hodeiak oso mehatxagarriak diren arren,
  Eta zeruan elur ekaitz izugarria dago!
  
  Beno, zein politak garen neskak,
  Ziur unibertsoa konkistatuko dugu...
  Judas gaiztoak ihes egingo du,
  Eta sinetsi iezadazu, mundu osoa atzean dago!
  
  Bai itsasoan eta baita ur azpian ere,
  Nonahi borrokatzen dugu, borroka loriatsua...
  Aliantza batean bezala, emakumeak Satanekin,
  Betiko aberria, zurekin gaude!
  
  Eta badakizu, ez da etsaien errukirik izango,
  Azken finean, horregatik neska pirata gaiztoa da...
  Aberriaren epaile handiak gara,
  Munta dezagun metrailadore zoragarria!
  
  Jainkoak neskak koro batekin sarituko ditu,
  Bakoitzari agindu bat eta domina bat emango zaio...
  Ederren ahots txikiak deitzen ditu,
  Eta haiek, noski, erregea behartzen dute!
  
  Hau da gerlariek mozten dutena,
  gaiztoen metrailadore bat bezala ...
  Eta literalki begien argia ekartzen dute,
  Izan dadila alferrikako txorakeriarik gabe!
  
  Neskaren aurpegiak irribarrez distira egiten du,
  Eta ezpainek perlaz distiratzen dute...
  Asko ikus dezakegu,
  Hau da gure edertasuna!
  
  Ez gara aterik sartuko,
  Eman diezaiogun zurrunbiloa etsaia ...
  Neska aspertuta dago arrazoiren batengatik
  Eta etsai guztiak engantxatzeko gai !
  
  Neskek bikain erasotzen dute
  Eta begiek tximistaz distiratzen dute...
  Zergatik, jeloskor daudelako,
  Nesken aurpegiak malkoz estalita daude !
  
  Zein zurrunbiloengatik borrokatuko gara?
  Orduan, heriotza olatu berri bat dabil...
  Zergatik daude hain isil-isilik nesken etsaiak?
  dizu Morgan aurpegi lodiak ?
  
  Eta sua suz beteta dago orain,
  Suzko zurrunbilo bat ibiliko da...
  Ez zen alferrik orkoak garaitu genituen,
  Etsaiak ikusten duena ergelki isiltzen da!
  
  Hemen goiaingerua tronpeta izugarria jotzen ari da,
  Denen buruekin nahasten ari da...
  Ez da berandu irabazteko,
  Haizea ikusten da hostoak mugitzen!
  
  Beraz, nork, hemen gogorra egiten denean,
  Nork du ukabila handi bat?
  Ez ibili Malyuta faltsuarekin ,
  Ipurdi osoa da!
  
  aintzan berriz ,
  Ekaitz olatu bat zeharkatzen...
  Neskak amorruan bat egiten dugu
  Morgana puskatuko dut!
  
  Horregatik hainbeste borrokara joaten gara,
  Bertan urakanen ekaitzak erakutsiko ditugu...
  Beltza Rogers popatik gora igo zen,
  Zure opari bikaina erakutsi duzu!
  
  Tira, Morgan hilkutxan sartuko da, noski.
  Aspenetik apustu bat egingo du...
  Neskek betiko irabazten dugu,
  Eta ez dugu intziri astun bat askatzen!
  
  Eraman dezagun Aberria garaipenera,
  Ausart orkoak eta trollak garaituko ditugu...
  Eta Edenera helduko gara itsasontzietan,
  Izan bedi gure azpian mundu oso bat!
  Milaka orko asko hil ziren . Eta hainbeste gorpu pila pilatu dira, Tamerlane atseden hartu besterik ez dago. Baina izaki hauek beraiek hain nazkagarriak eta itsusiak dira, ikaragarriak besterik ez. Eta oso aurpegi nazkagarriei irribarre egiten diete.
  Marinkak irrintzi eta orro egin zuen:
  - Lenin, betirako gurekin egon dadila. Eta bere burusoilak distira egin dezala supernoba baten antzera!
  Valerkak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  - Bai, infernuko aldaketak itxaroten gaituzte!
  Slavkak zuzendu zuen:
  - Ez infernukoak, ortzadarrak baizik! Eta garaipen itzela izango da!
  Levkak hartu eta putz egin zuen, eta suzko sugar bat atera zen mutilaren ahotik. Olio sulfurikoarekin putzu bat hartu eta su eman zioten bezala da. Eta sutan pizten da, energia frenetiko korronte bat botatzen duen herensuge bat bezala.
  Valerkak esan zuen:
  - Tira, zu eta herensugea!
  Leninista gazteak baietz egin zuen:
  - Oraindik ezin dut hori egin!
  Marinkak baieztatu zuen:
  - Errealitate birtualean aitzindarien aukerak ia mugagabeak dira. Eta milioika orkoak suntsitu ditzakegu hemen.
  Valerkak hartu zuen eta bere orpo arrosa hutsarekin indar hilgarri eta suntsitzaile handi bat askatu zuen.
  Su-bola baten antzera hegan egin zuen eta hodeien atzetik goian zebilen bonbardaria jo zuen. Makina erraldoi baten sabelean bonba atomiko batek eztanda egin zuen. Eta flash super distiratsu bat piztu zen. Eta orduan perretxiko nuklear hilgarri eta bakarra agertu zen bere edertasunean.
  Slavkak irribarre gozo batez adierazi zuen:
  - Ikaragarria da! Ultrapultsarra !
  Levkak proposatu zuen:
  - Utzi Marinka berriro kantatzen! Ni, eta guztiok, oso aldarte positiboan gaude.
  Neska aitzindariak keinua egin zuen eta grinaz eta sentimenduz abestu zuen:
  Zeruko edertasuneko neska piratak gara,
  Eta gure etsai guztiak trebetasunez mozten ditugu...
  Sinetsi iezadazu, gure gorputzak kristal argiak dira,
  Hemen etsaia erasotzen da, ausardiaz!
  
  Borroketan, kerubin batek distira egiten du gure gainean,
  Ezpatak, tximistak bezala, altzairutik jotzen dute...
  Dama filibusteroak gara , gure bulkada garaiezina da,
  Eta espainiarrei zaplazteko gogor bat eman zieten adarretan!
  
  Neskak sable bat eta ezpata zorrotzak ditu eskuetan ,
  Eta kulunka batekin aza-burua eraitsiko dugu...
  Eta oinekin, sastakaiekin eta ezpatekin erasotzen badugu,
  Heriotzaren urakan bat pasatzear dago!
  
  Ez, neska ederrak , ez gaituzue freskoago aurkituko,
  Meteoro distiratsu bat bezala hegan egingo dugu...
  Hogei urte baino gehiago ez ditugula dirudi,
  Eta porrot amorratu eta aldapatsu bat zain!
  
  Hau da gure loria, badakizu, guduetan ez gara arrotzak,
  Benetan otso pirata odoltsua...
  Eta nonbait lapur anker eta gaizto bat erasotzen ari da,
  Eta ziur porrota zain duela!
  
  Edozein borrokatan , neskak horrelako borrokalariak dira,
  Gaizkiak ere bizkarra hautsi diezaiokeela...
  Sinets iezadazu, filibusteroak funtsean bikainak dira,
  Eta idatzi logaritmo hau zure koadernoan!
  Amorruz, galeoiaren aurkako erasoa hasi zen,
  Irrikitan gaude, medusak bezala, berriro borrokatzeko...
  Azken finean, pirata gaizto batek arima ona du,
  Eta bihotzean, filibuster bat beti da cowboy bat!
  
  Ez dugu ahultasun hitza ezagutzen, ez dugu koldar hitzean sinesten,
  Korsarioak, badakizu, ez daude batere eroso erretiratzean...
  Azken finean, Jesus gurutziltzatuak sinatu zigun:
  neskak ukabilak zorroztu genituen !
  
  Hau da maitasunaren bihotzetan bizi den gure egia,
  Neska bat zisne baten hegal indartsua dela...
  Garaipenak irekiko ditugu ziur, puntuazio amaigabea dugu,
  Eta irmo makur gaitezen haritz arraunean!
  
  Borroketan aldea egongo da, honetaz ari gara,
  Nik uste, planetan hain benetakoa den oporraldia antolatuko dugu...
  Sinetsi iezadazu, indar ezberdin asko eta ugari ditugu,
  Helduek barre egin dezaten eta umeek ondo pasa dezaten!
  
  Ez, borroka gogor batean, arrakasta hau ez da arrazoirik gabe,
  Neskak oso politak eta politak garelako...
  Sinetsi iezadazu, halako edertasun espirituala dugu,
  Guztiz, gehiagorik gabe, guduetan garaiezinak garela!
  
  Halaxe atera zen, filibusteroak hemen daude borrokan,
  Erasoan amorruz joaten dira, arrakasta oldarkorrekin...
  Eta jakin ezazu etsaia akats bat bezala hilko dudala,
  Neskek ere gogor jo zuten!
  
  Ohean klase goreneko neskak gara,
  Gizonei aginduak emateko gai ...
  Errealtasunez esaten baduzu, Jainkoak nahi badu,
  Ikus dezagun eguzkiaren urrezko bitartekoa!
  
  Tira, ez gaituzue ederragorik aurkituko itsasoan,
  Neskek benetan emango diete hasiera etsaiei...
  Ekuatorera irits gaitezke
  Eman nikela bat benetan lapur gaizto bati!
  
  Gure patu ausartaren aintzarako,
  Nork gordetzen eta ogia ematen zuen...
  Morgani erantzungo diogu Satanari,
  Eskoria honek ez gaituzte eraso!
  
  Pirata gaiztoak hautsiko ditugu
  Ertza, berehala filibusteroetara igotzen dena...
  Eta arazorik ez izateko,
  Horren adibide asko egongo dira!
  
  lych bat lortuko du ,
  Indar handiz joko dugu ...
  Eta neska militarrak ez du irrintzi egiten,
  Etsaiek hilobi indartsuak izango dituzte!
  
  Hemen duzue neskak, hau da kolorerik altuena,
  Edertasuna, oso ederra da hemen...
  Horrela izango da gure egunsentia,
  Ahaltsuekin talde bat izango gara!
  
  Hau botere handia da,
  Neskarik onenak gara, lurreko gatza...
  Benetan krokodiloa lapurtu zuten,
  Etor dadila heriotza familia infernu hartatik!
  
  Beno, Morgan puta-seme hori da,
  Aurpegia jasoko duzu niregandik ...
  Eta kerubin batek labankada egingo zaitu,
  Tira, etsaiei ez zaie denbora luzerik geratzen!
  
  Udaberrian jaiotako neskak
  Borrokan ere oso oldarkorrak dira...
  Amaigabeko ametsekin ibiltzen dira,
  Pertsona bat oso indartsua izateko!
  
  Dagoeneko trumoi bat dago nonbait,
  Eta larruazaleko izotza oso indartsua da...
  Hemen emakume baten malkoa isurtzen da,
  Orduan gizakia ahalguztidun bihurtuko da!
  
  Borrokak azken odolera arte jarraitzen du,
  Hain krudela , alde askotakoa...
  Kontu irabazle bat ireki dugu hemen,
  Morgan txerri basati hau eskalatzen ari da!
  
  Ez, Jainkoarentzat, sinetsi iezadazu, hemen ez dago oztoporik,
  Sinetsi iezadazu, garaipenarekin aurrera egingo dugu...
  Neskek sari asko izango dituzte,
  Eta txanda berri batekin irekiko dugu, itxuraz!
  
  Tira, piratak, aurrera joan ginen,
  Utzi neskek aktiboki erasotzen...
  Ni arranoa naiz, baina etsaia kontrakoa da,
  Morgan, Cain gaiztoa!
  . 5. KAPITULUA.
  Marinka, aitzindari honek, neska oso polita eta, aldi berean, gihartsu eta indartsua, hain eder eta sentimenduz abesten zuen. Besterik gabe, esan behar dut munstro bat dela. Eta aldi berean hain polita.
  Eta horrela umeek berriro zerbait egitea erabaki zuten. Agian borroka biziagoa eta oldarkorragoa erakutsi.
  Benetan ikustekoa da hau. Zer den Bigarren Mundu Gerraren historia alternatiboa Hypernet matrizean.
  Kaukasoa erortzeko zorian dago jada, eta gero eta dramatikoagoa da.
  Eta alemaniarrak ugariak dira eta tortura erabiltzen dute. Neska aitzindari alemaniarrek bereziki maite dute tortura.
  Hemen Gerdak eta Charlottek hamahiru urteko mutil bat ia biluztu zuten. Eta aitzindaria kilikatzen hasi ziren. Seriozkak barre egin zuen eta purrusta egin zuen. Gero Gerdak metxeroa eraman zuen mutilaren takoi biribil eta biluzira. Sugarrak aitzindariaren zola apur bat zakartua miazkatu zuen. Oihu egin zuen minez. babak agertu ziren.
  Neska alemaniarrek barre egin zuten:
  polita izango da !
  Eta mutila azotez astintzen hasi ziren. Intziri egin eta oihuka hasi zen. Batez ere neskak oin hutsetara suzko zuziak ekartzen hasi zirenean. Orduan, aitzindariaren bular biluziari burdin bero bat jarri zioten, eta mutilak konortea galdu zuen.
  Bai, alemaniar gudariak bere onenean daude. Mutil bat oinazea gauzen ordenan dago.
  Tortura, ordea, ez da mutilena bakarrik, Komsomoleko kideena ere bada. Neskak biluztu egin zituzten eta arrakalera eraman zituzten. Han edertasunak altxatu zituzten, makurtzera behartu eta literalki minez kiribiltzera. Eta nesken oin biluzien azpian su bat pizten zuten, zolak ikaratzen zituztela mehatxatuz.
  Komsomoleko kideek nola oihukatzen zuten min basatia... Zein krudela zen dena. Eta faxistek haragi errearen usaina arnastu zuten sudur-zuloetara eta barre egin, elkarri zaplazteko izterretan eta oihukatu zuten:
  - Heil Fuhrer! Denak hilko ditugu!
  Eta berriz ere torturak eta pertsonen torturak. Batez ere interesgarria da aitzindariak torturatzea. Mutilak kolpatzen dituzte eta gero gatza botatzen zaie zaurietara eta intziri egitera behartuta daude. Bai, hau oso desatsegina da.
  Eta hari beroa ere erabiltzen dutenean. Askoz mingarriagoa bihurtzen da.
  Eta naziek Makhachkala hartu dute dagoeneko. Eta Azerbaijango lurralderantz doaz. Eta Erevan dagoeneko inguratuta eta blokeatuta dago. Eta Batumi erasotzen dute etsipen osoz. Eta oldarkorra da.
  Rokossovsky mariskala bera ia hil zen. Sobietar tropak presiopean zeudela eta erortzen ari zirela sumatu zen. Errendizio eta desertoreen kopurua hazten ari da. Eta pilotu asko deprimitu egiten dira.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova oraingoz porrota saihesten ari diren arren. Neskek ausardiaz eta etsituta borrokatzen dute.
  Hiru mutilekin borrokaren aurretik, Anastasia bakartu zen botere kosmiko izugarria biltzeko.
  Eta, egia esan, guztiz kargatuta zegoen. Eta etsi ditzagun etsaiak.
  Eta, aldi berean, behatz biluziak erabiliz.
  Eta garrasi egin zuen bere biriken goialdean:
  - Munduko txapeldun handia naiz!
  Eta nola sakatzen duen palanka orpo hutsarekin.
  Akulina Orlova ere lapurreta etsi bat da guduan. Eta oin biluziak erabiliz, Wehrmacht-eko hegazkinak birrintzen ditu.
  Beraz, ME-109 K bota zuen. Makina hau zaharkituta dago ziurrenik, baina aldaketa batzuetatik atera da. Eta horretan arrakastaz borrokatu dezakezu.
  Akulina Orlovak, haserre basatiz jardun zuen:
  - Agur komunismo handia! Faxismoa garaitua izango da!
  Eta berriro orpo hutsarekin eta nola sakatu.
  Hauek dira hemengo neska eroak.
  Baina Kaukasoko indarrak oso desorekatuak dira. Han dauden gizonak denak arranoak direla uste den arren. Baina inork ezin dio aurre egin emakume errusiar bati.
  Eta gudariak oso oldarkorrak eta coolak dira. Hegazkinak tiro egiten dira, nagusitasun kualitatiboa izan arren.
  Akulina Orlovak abestu zuen:
  Eguzki zirkulua...
  Eta oin biluziekin etsaia bota zuen.
  Anastasia Witchakovak, bere titi gorritxoekin botoiak sakatuz eta faxistak kolpatuz, jarraitu zuen:
  - Alemanak inguruan daude...
  Akulinak irrintzi egin zuen, Alemaniako beste hegazkin bat moztuz:
  - Hitler ezagutzera joan zen!
  Anastasiak faxistei tiro eginez jarraitu zuen:
  - Zulo batera erori...
  Akulinak, zehaztasunez tiro eginez, barre egin zuen:
  - Hanka hautsi dit...
  Vedmakovak, intentsitatez eta zehaztasunez tiro eginez, adierazi zuen:
  - Eta agur esan zuen!
  Eta neskek orroka egin zuten batera:
  -Beti egon dadila vodka,
  Txistorra eta sardinzar...
  Tomateak pepinoak,
  Hori da Hitlerren amaiera!
  Akulinak berriz, naziei heriotza-opari bat bidali zien, honako hau esan zuen:
  - Egia esan, abestu beharko genuke: - Rommel amaitu da!
  aire-obusak dituen kanoi bat seinalatuz , onartu zuen:
  - Noski - Hitler jada etapa gainditua da!
  Rommel-Hitlerren eragin pertsonalik ez dagoen tokian, sobietar tropak nolabaiteko erresistentzia antolatzen saiatzen ari dira. Baina oso zaila da. Baina oraindik posible eta ezinezko guztia egiten dute.
  Eta haurrak, barne, borrokan. Eta aitzindariak borrokara joaten dira. Molotov koktelekin eta tiroekin etsaiarekin topo egiten dutenak.
  Neska-mutilak, argalak eta urratuak, beti bezala borrokan. Eta ausardiaz eta izugarri etsituta borrokatzen dira.
  Zenbat seme-alaba hil eta puskatuta geratzen diren.
    Gertrude eta Adala pilotu alemaniarrak, oin hutsez zipriztinduz, bi eserlekuko XE-328 batera igo ziren, jet-makina, hamar aire kanoi zituen munstro batera.
  Euria egin berri zuen, eta neskek oin biluzien arrasto dotore eta argiak utzi zituzten.
  Hain ziren erakargarriak non aireportuan zerbitzatzen zuten nerabeek begiekin aztarna biluziak irentsi zituzten irrikaz, eta mutilak ere perfekzioz puzten hasi ziren. Oro har, emakumezko pilotu asko zeuden - borroka operazioek erakutsi zuten emakumeek, baldintza berdinetan, gizonen biziraupen-tasa bikoitza dutela. Eta horrek esan nahi du eraginkorrak direla. Eta Hitler-Rommel, edo hobeto esanda Field Marshal Führer, ez da, noski, inor penatzeko moduko pertsona.
  Hirugarren Reich-ean bertan, poligamia ofizialki sartu zen - lau emazte izateko eskubidea. Nahiko praktikoa da. Baina ez da oso ondo sartzen kristau tradizioetan. Ez da harritzekoa faxismoa erlijio forma berri baten bila ari dela. Führer-Field Marishalak monoteismoa dela azpimarratzen du, baina hain berezia - Antzinako Alemaniako jainko paganoen panteoi batekin. Noski, Hitler-Rommel bera beste guztien gainetik jartzen da panteoi honetan Jainko Ahalguztidunaren mezulari eta mezulari gisa.
  Beraz, Führer-ari, noski, asko gustatzen zaio bere burua lantzea.
  Gertrudek eta Adalak zerura jaurtitzen dituzte beren rol anitzeko eraso-hegazkinak, borrokalari baten rola ere joka dezakeena.
  Neska gerlariek oso konfiantza dute euren buruan. Errusiarrek ez dute jet hegazkinik, eta nekez jasateko gai izango dira zeruko tigresen erasoari.
  Gertrudek burmuin egin zuen:
  - Erreka errearen zalduna naiz...
  Adalak gogotsu baieztatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Eta xake mate denak!
  Neskak barrez lehertu ziren. Pedalei takoi hutsak sakatu eta erasorako hegazkinari bira eman zioten.
  Oraindik ilun zegoen, baina marra argi bat agertu zen jada ekialdean. Neskek txistu egin zuten... Errusiaren hedadurak jada flotatzen zituzten haien azpian. Gudariak barre egin eta keinu egin zioten elkarri. Oso aireztatuak eta ederrak dira .
    Eta oinutsik, noski, oinetakoak bezain beharrezkoak ez diren gerrako neska batentzat zamatu gabe.
  Eta hegazkinaren sentsibilitatea askotan handitzen da.
  Hemen sobietar autoak haietara ateratzen dira. Helizez bultzatutako Yak-9 da agian azken bertsioen artean ibilgailurik ezagunena. Ez gehiegi armatua , baina nahiko merkea eta armadura gutxirekin. MIG-5, metraileta armamentudun ibilgailu azkarragoa. MIG-3 aurreko eredua da. LAGG-7 da ziurrenik hegaztirik azkarrena eta armatuena. Azken aldaketak 20 mm-ko hiru kanoi ditu.
  Baina hauek guztiak helizez bultzatutako makinak dira, ez da jet-hegazkinik sortu. Eta alemaniarrak oso ziur sentitzen dira.
  Gertrudek hamar aire kanoi jaurtitzen ditu. 30 mm eta 37 mm-ko bi kanoi tiro egiten ari dira . Sobietar hegazkinetan zehar korrika egiten dute suzko tornado bat bezala. Hala ere, pilotu gorriak ihes egiten eta atzetik ateratzen saiatzen dira.
  Adalak maniobrak egiten ditu momentu honetan. Ezin duzu auto alemaniar bat aurrez aurre hartu, baina atzealdean sartzea arriskuz beteta dago. SESBeko tropentzat, erasoa ez da ustekabekoa. Hegazkinen aurkako kanoiak lanean hasi dira jada. Lehertutako maskorrek distira egiten dute iluntasunean.
  Emakume alemaniarrek nolabaiteko urduritasuna jasaten dute. Bazirudien ordurako hainbeste ikusi genuela ez gintuen ezerk harrituko, baina... Sobietar pilotuak ausartak dira eta ez dute galeren beldurrik. Ezerk ezin ditu beldurtu. Baina itxuraz ez dago esperientzia nahikorik. Hegazkin alemaniarra erraz ateratzen da murgiltzetik eta auto sobietar bat botatzen du. Beste bat puska egiten du.
  Alemaniako armen boterea oso handia da. Krautsek Errusiarekiko abantaila handia duten osagaia da. Baina naziek ere abiadura izugarria dute.
  Adala bizkortu eta aurrera egiten du. Eta Gertrudek suziriak jaurtitzen ditu etsaiari. Aholkuak jasotzen dituzte hortzetan. Munizio batzuk beroak edo soinuak gidatzen ditu.
  Adalak xuxurlatu du:
  - Ez gaituzte hilko!
  Neskak autoa biraka ari dira. Cool izaten saiatzen dira. Eta orduan borrokalari sobietar batek aldameneko alemaniar erasorako hegazkin bat ahatsi egiten du. Eta urratzen eta zatitzen hasiko da. Bai zerua bai airea.
  Gertrudek xuxurlatu zuen:
  - Heriotza zoroa !
  Gudariak argi eta garbi nahasita daude, eta horrela aharka ditzakete.
  Eta tankeak mugarantz doaz. Talde mitikoa Gerda , Charlotte, Christina eta Magda.
  Lau gerlari loriaz estaltzea lortu zuten, britainiarren eta amerikarren aurka borrokatuz. Amerikarekin izandako liskarretan, edertasunek Panther-2 tankea menderatu zuten. Ez da kotxe txarra, Sherman-en gainetik bai armamentuan, bai aurrealdeko armaduran. Geroago "Pershing"-ek ia ez zuen borrokarako astirik izan. Eta ez da "Panther"-2ren arerioa.
  Orduan lau neskek fama mitikoa lortu zuten. Nahiz eta, oro har, beren bide loriatsua berrogeita batean hasi zen. Himmlerrek konbentzitu zuen Fuhrer-a guduan bereziki prestatutako emakume ariarren emakumeen batailoiak probatzeko.
  Borrokek erakutsi zuten emakumeak ez direla batere kate ahulak, eta badakite ondo borrokatzen. Eta, aldi berean, gizonek baino galera gutxiago jasaten dituzte. Gudariak infanterian ere borrokatu ziren, oinutsik zipriztinduz Saharako basamortuko hondar beroetan. Eta tankeak menperatzen zituzten. "Tigre" probatu ondoren Britainia Handiko borroketan.
  Hala ere, sobietar neskak ere ondo borrokatzen dute SU-100ean.
  Errusiako egoerak itxaropenik gabekoa dirudien arren. Baina gudariak, Elisabetekin batera, arranoak bezala borrokatzen dira.
  Ekaterinak palanka sakatzen du behatz hutsekin. Hitlerren E-50 ibilgailuaren alboa zulatzen duen oskol bat bidaltzen du eta orroa egiten du :
  - Komunismo gorri eta gorri handiaren alde!
  Elenak ere kanoitik tiro egin zuen, hanka biluzi eta dotorea erabiliz. Zalantzarik gabe, etsaiaren tankera jo zuen.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Nire Errusia ederragatik!
    Efrasiak erasokor adierazi zuen, oso zehatz tiro eginez:
  - Aintza gure aberriari!
  Eta oin biluziak ere erabiltzen ditu.
  Makina sobietarra oso indartsua eta borrokalaria da. Eta ia zehaztasunez jaurtitzen du.
  SU-100 E-50 batean sartzeko gai da . Baina neskek bekokian zulatzen dute, tranpa batean sartuz edo artikulazio batean sartuz . Eta metala zuzenean jo zuten.
  Elizabethek, oin biluziak erabiliz, tiro egin zion etsaiari. Eta txio egin zuen:
  - Erreka urdinetik...
  Catherinek ere tiro egin zuen, oraingoan palanka sakatuz bere titi gorritxoarekin, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ibaia hasten da...
  Elenak, irribarretsu eta astinduz, esan zuen:
  - Beno, adiskidetasuna hasten da...
  Eta orpo hutsarekin palanka ere sakatu zuen.
    Ephrasiak kuxkuxeatu zuen etsaia tiro egiten zuen bitartean:
  - Irribarre batekin!
  Neskek oso aktiboki lan egiten dute SU-100ean. Eta etsaien ekipoak suntsitzen dituzte.
  Eta Bakurako hurbilketetan, lubakiak egiten ari dira aitzindariak. Hemen nazionalitate ezberdinetako mutilak daude. Bereziki, argi-buru asko ari dira keinuka. Ume gorriak, beltzak eta ile argiak daude.
  Gauza batek batzen ditu: komunismoaren garaipenean eta oin hutsetan fedea. Garbi dago gerra garaian denek ez dutela oinetakorik, eta horregatik, elkartasun seinale, ume guztiek beren takoi biluzi eta biribilak erakusten dituzte. Transcaucasian negua nahiko leuna da, eta palaz mugitzen zarenean eta lan egiten duzunean, hotza ez da izugarria.
  Hor daude, noski, Valerka, Levka, Slavka eta Marinka -rekorrak hausteko prest dauden lau ausart-.
  Haurrek gogotsu lan egiten dute eta abesten dute:
  Gau urdinak suekin astintzen dira,
  Aitzindariak gara - langileen seme-alabak...
  Urte distiratsuen aroa hurbiltzen ari da,
  Negar egin aitzindariak - beti prest!
  Negar egin aitzindariak - beti prest!
  Eta orain alarmak berriro jotzen du. Neska-mutilek lubakiaren hondora salto egiten dute. Eta obusak goitik lehertzen hasiak dira jada: etsaiaren artilleria lanean ari da.
  Valerkak galdetu zion Marinkari:
  - Beno, aurre egin dezakegula uste duzu?
  Neskak ziur erantzun zion:
  - Erresistentzia dezagun behinik behin, ordurik zailenenean!
  Slava aitzindariak logikoki adierazi zuen:
  - Gure heroismoa astindu ezina da.
  Mutilak zola biluziak kolpatu zituen harrietan. Antza denez , mutikoak zorroztasun larriak zituen.
  Neska Tamarak esan zuen:
  - Beldurrik gabe borrokatuko gara,
  Borrokatuko dugu, pauso bat ere atzera...
  Utzi alkandora odolez bustita -
    Bihurtu zalduna pikutara etsai gehiagorekin !
  Ruslan mutilak, ile beltza zuen aitzindari batek, hauxe adierazi zuen:
  - Mendeak igarotzen dira, aro bat etorriko da,
  Horretan ez da sufrimendurik eta gezurrik egongo...
  Borrokatu honengatik azken arnasa arte -
  Zerbitzatu zure Ama Lurra bihotz osoz!
  Levka mutikoak, argala eta ilehoria, olerkia bota zuen:
  Ez, erne dagoena ez da lausotuko,
  Belatz baten, arrano baten itxura...
  Jendearen ahotsa argia da -
  Xuxurlatuek sugea zapalduko du!
    
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ezezagun dezagun,
  Espaziorako atea ireki zen,
  Izarrek distira egin zuten gure gainean!
    
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta Eguzkiak distira egingo du,
  Komunismoa argitzen duen bidea!
  Neska-mutilek txaloka egin zuten batera.
  Baina orain erasorako hegazkinak hegan eta bonbak botatzen ari dira. Eta hau ikuspegi oldarkorra da.
  Levkak eta Slavkak tiraka altxatu eta heriotzaren oparia jaurti zuten. Eta kapela nazien erasorako hegazkin batek jo zuen.
  Marinka neskak kantatu zuen:
  - Komsomol, adina ez ezik,
  Komsomol, nire patua!
  Konkistatu dezagun, uste dut, espazioa,
  Bizirik egongo gara betiko!
  Ahmed, Azerbaijango mutil aitzindari batek ( ume birtuala, noski, baina Hypermatrix- en ezin da benetako batetik bereizten!) irribarrez erantzun zuen:
  - Oraindik ez zara Komsomoleko kidea , Marinka!
  Neskak oin biluzik zapaldu zuen haserre eta ahots doinu batez erantzun zuen;
  Aiteen ondoan, kantu alai batekin,
  Komsomolen alde gaude...
  Urte distiratsuen aroa hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien oihua beti prest egon!
  Aitzindarien oihua beti prest egon!
  Levkak ere oin biluziak jo eta orro egin zuen:
  Hartu mailuari estuago, proletarioa,
  Titaniotik esku batekin, uztarria birrintzen...
  Mila aria abestuko dizkiogu gure Ama-errian,
  Eta ondokoentzat argia, ona!
  Haurrak pozik daude. Eta, hain zuzen ere, alemaniarrek bonbardatu zuten, eta neska batek bakarrik lortu zuen metraila bat bere takoi biluzi , biribil eta arrosan.
  Aitzindariak garrasi egin zuen, baina berehala ezpaina hozkatu zion.
  Eta horrela prestatu ziren erasoa uxatzeko. Eta faxistekin tankeak datoz jada. E-100 mehatxagarriak mugitzen ari dira. Hain makina indartsu eta arriskutsuak.
  Halako defentsa dute, ezin duzula edozein angelutik hautsi. Ezin duzu angelu bakarretik lortu. Aukera bakarra arrastoak apurtzea da.
  Haurrak borrokarako prest daude eta oin hutsik astintzen ari dira. Hemen daude alanbre baten gainean azpian bultzaka Nazien poltsak beldarrak etxean egindako lehergailuekin. Itzali eta Rommel-en armadako tankeen arrabolak suntsitzen ditu.
  Eta mehatxagarria dirudi.
  Warbler kirrinka:
  - Aintza komunismoari!
  Valerka mutilak Levkarekin tiro egiten du tiraka batetik eta irrintzi egiten du:
  - Aintza aitzindariei!
  Sufir neskarekin batera , alemaniarren azpian meategi bat arrastaka eramaten du alanbrez eta oihu egiten du:
  - Aintza SESB!
  Azerbaijango haurrak eta mutil errusiarrak borrokan ari dira. Aitzindari beltzaranak, argalak, oinutsik, tankeen armada kolosal baten aurka.
  Tamara neskak bere oin dotore, txiki eta biluzik zigilatu eta esaten du:
  - Aintza Errusiari, aintza!
  Akhmet aitzindariak etsaiari tiro eginez baieztatzen du:
  - Elkarrekin familia atsegin bat gara!
  Boy Ramzanek, ilegorri azerbaijango batek, autoa kolpatuz baieztatzen du:
  - Gu hitzetik, ehun mila ni!
  Haurrak jatorrak dira... Hona hemen Azatuhi armeniar neska , trebeki ere, alanbre bat erabiliz, faxistaren beldarraren azpian lehergailu-paketea mugitzen du eta kirrinka egiten du:
  - SESB nazioen familia bat da!
  Beste neska armeniar batek dio Agasek :
  - Ez gaitezen makurtu faxismora:
  Eta oin biluziekin neskak alanbrea tiratu zuen. Azerbaijango eta armeniar haur askok ile ilehoria dute, eta ez dira bereizten ume eslaviarengandik, asko baitaude ere. Batzuk alemaniarrengandik urrundu ziren, beste errusiar familia batzuk Azerbaijanen finkatu ziren tsarren menpe ere.
  Kaukasoan eslaviar asko daude. Bikote misto asko. Eta haurrek gurasoek baino ile argiagoa izan ohi dute. Eta mutil eslaviarrak hain dira beltzaranak, ezin dituzu bertakoetatik bereizi. Gainera , haurrak helduak baino antzekoagoak dira normalean.
    Beraz, nesken eta mutilen nazioarteko sobietar batailoi bat borrokan ari da, eta guztiak batuta eta oso antzekoak dira. Mugitzen direnean orpo hutsek distiratzen dute.
  Eta berriro umeek heriotzaren opariak bidaltzen dituzte. Shamil eta Seryozhka, biak mutil aitzindariak, haritik tiraka ari dira. Eta orain E-50 alemaniarra pista hautsi batekin gelditzen da.
  Mutilek koruan abesten dute:
  Errepublika askeen batasun suntsigaitza,
  Ez zen indar gordina edo beldurra bildu gintuenak...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Eta adiskidetasuna eta adimena eta ausardia ametsetan!
  Eta haurrak pozik daude. Irribarre egiten dute hortz zuri eta berdinekin. Eta pozik daude, heriotzarekin mehatxatuta dauden arren.
  Eta alemaniarrak tematiak dira. Kaltetutako tankeek kanoi eta metrailadoreen tiroz egiten dute tiro.
  Alemaniako ibilgailu batzuk granada jaurtigailuz hornituta daude eta oso arriskutsuak dira.
  Maksimka mutilak eta Azerbaijango Zara neskak , oin hutsik atseden harturik, mina bat atera zuten etsaiaren azpian eta mastodonte faxista kolpatu zuten.
  Eta birikak goitik behera oihukatu zuten:
  - SESBrentzat!
  Haurrak oso barregarriak dira.
  Abbas eta Vladimir aitzindariek ere armak erabiltzen dituzte. Kasu honetan, katapulta bat, eta naziek E-75 beldarra apurtzen dute. Ondoren, mutilek kantatu zuten:
  - Komunismoaren estalpean planetaren handitasunaren alde!
  Valerka eta Abdula ere nazio ezberdinetako aitzindariak dira, baina bihotz batekin, lehergailuak ere jaurtitzen dituzte. E-100a jo eta abesten dute...
  Nazioei planeta ireki genien,
  Espaziorako bidea, aurrekaririk gabeko munduetara...
  Eskritura heroikoak abesten dira -
  Heriotzaren orbaina betiko ezabatzeko!
    
  Errusiako Bandera Sakratuaren azpian,
  Bakean, adiskidetasunean, zoriontasunean eta maitasunean...
  Mundu osoko jendea zoriontsuagoa izango da,
  Infernuko iluntasuna desegingo da urrunean!
  Hemen daude haurrak borrokan...
    Abdurrahman eta Svetlana, Bielorrusiako Azerbaijango mutil batek eta neska batek, elkarrekin alanbre bat tiratu eta tanke faxista bat bota zuten. Eta kantatu zuten:
  - Errusia sakratuaren izen handia,
  Eguzki izpi bat bezala munduari distira egiten...
  Batasunean zoriontsuagoak izango garela uste dut,
  Erakuts diezaiegun nazio guztiei bide zuzena!
  Haurrak oso ausartak dira. Eta naziak harrituta geratzen dira hain erresistentzia gogor eta gogorrarekin.
    Abudurrahmanek , aitzindari honek, metraila bat jaso zuen zola hutsean. Haur baten oinaren gainazal kakotsua zulatu zuen.
  Mutilak txistu egin zuen:
  - Min ematen dit!
  Svetlanak ere takoi biribilean jo eta sorbalda urratu zuen. Baina neskak txistu egin zuen:
  - Aitzindariak ezin dira hautsi!
    Azim eta Kolkak ere auto alemaniarra astindu zuten.
  Mutilek alanbre batekin seinalatu eta kantatu zuten:
  Etsai maltzurra erasora joan zen,
  Baina uste dut sobietar herriak ez duela kikilduko...
  Etsaia porrotaren eta ahanzturaren zain dago,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Etsaia zain dago: porrota eta ahanztura,
  Eta Errusiako loria indartsuago loratuko da!
  Haurrak ausartak dira eta ez dute amore ematen. Eta irabazi nahi dute. Eta abesten dute eta borrokatzen dute.
  Alemaniarrak galera handiak jasaten ari dira. Egia da , batez ere arrabolak eta arrabolak hautsita daude. Eta hau ez da hilgarria.
  Okerragoa da harrapatu zituzten aitzindarientzat.
  Abdulhamid mutila , harrapatu zutenean, naziek atoinean lotu zuten. Aitzindariaren oin biluziak blokean sartu eta kakoetan pisuak zintzilikatzen hasi ziren. Eta gero sua piztu zuten. Eta suak mutilaren takoi biluziak miazkatu zituen . Eta zartailua bizkarrean erori zitzaion. Denbora luzez jipoitu ninduten. Eta orduan naziak saihetsak apurtzen hasi ziren pintza beroekin.
  Mutilak, torturapean hiltzen, saihetsak, beroagatik gorria, burdinak zapalduta, kantatu zuen:
  Berlin ia gure kontrolpean dago,
  Prismatikoen bidez Reichstag madarikatua ikusten dugu...
  Espero dut laster bakea eta zoriona egotea;
    Nire poemetan deskribatuko dudana !
    
  Errusiak komunismoa ireki zuen mundura,
  Familia bihurtu zen guztiontzat.
  Baina Wehrmacht-ek txerri-mutua jaurti zigun,
  Eta odola da orain zainetatik iturri bat bezala!
    
  Führer-ek gurekin ahaztu zuena, kasualitatez,
  Lurjabeak eta esklaboak lortu nahi nituen!
  Faxismoak oso martxa luzea egin zuen -
  Eta hona hemen benetako amets infernu baten amesgaiztoa!
    
  Mutil xume bat, mutiko oinutsik,
  Duela gutxi gorbata gorri bat lotu dut.
  Jainkorik gabe mundua berak eraiki nahi zuen,
  Baina napalm bat-batean lehertu zen zerutik!
    
  AWOL korrika egin behar izan genuen aurrerantz,
  Inork ez ditu horrelako gazteak hartu nahi!
  Baina fusilarekin borrokalari mutilak lortu zuen,
  Aitaren bidea merezi izan zuen!
    
  Maltzurkeriaz eta indarrez borrokatu zuten,
  Eta ahultasuna ere mingotsa da, ai ...
  Lagunek hobiak zulatu behar izan zituzten,
  Hegazkin pinu hilkutxak hotzean!
    
  Aitzindaria naiz , orain sufritzera ohituta nago,
  Oinutsik joan nintzen errekonozimenduan, elur-zatia kirrinkatu egin zen.
  Sinesgaitzagatik zigorra egon daiteke,
  Ez nuela Jesus ezagutu nahi!
    
  Baina zer dira Kalbarioko hiru ordu?
  Hiru urte baino gehiago gerra pasa dira!
  Herri guztietan alargunak garratz egiten dute,
  Nola hil ziren herriko semeak hilerrian !
    
  Bizirik atera nintzen, obusez kolpatu nuen, bala batek zauritu nuen,
  Baina zorionez bere oinetan geratu zen!
  Zintzotasunez ordaindu genuen Alemaniarekiko zorra,
  Hor, faxismoa hautsetan zapaldu dugu!
    
  Heldu naiz, baina oraindik mutila naiz,
  Bibotea ez zen apurtu, baina dagoeneko titaniozkoa da!
  Bai, heldu bat, eta agian gehiegi ere,
  Azken finean, bihotza metala bezain gogorra bihurtu da!
    
  Hero Star - sari gorena -
  Stalinek berak, sinets iezadazu, eman zidan!
  zu bezalako jendearen adibide bat hartu behar dugu ,
  Soldaduak Edengo ateetako giltzak forjatzen ari dira!
    
  Baina gaur, gizon ausarta, utzi zure fusila,
  Hartu zure aliketak, zure mailua eta ekin lanari!
  Belaontzi bat eta txalupa bat egurrez eraiki,
  Eta sortu hegazkin bat txoria bezala hegan egin dezan!
  Hau benetan nazioartekoa da. Eta Valerkak, Slavkak, Levkak eta Marinkak nazioarteko talde sendoa osatu zuten.
  Haurrak, ordea, metodo primitiboekin borrokatzeaz nekatuta zeuden. Eta orain Valerkak termoquark ponpatutako hiperblaster bat dauka eskuetan.
  Mutilak boli koloreko hortzak agerian utzi zituen, bere adinetik haratago handiak eta zorrotzak, otsoarenak bezala, eta esan zuen:
  - Ba, naziak, heldu al dira?
  Eta mutilak hartu eta faxisten tanke astunak joko ditu ultrafotoien jario lodi batekin. Eta zer da "Lehoia", laurogeita hamar tonako munstro hau? Haren armadurak hartu zuen eta hutsalki lurrundu zen.
  Marinkak keinua egin zion bere kideari eta adierazi zuen:
  - Baina ez da bidezkoa!
  Slavkak, erantzun beharrean, hartu zuen eta oin biluzien behatzak ere klik egin zituen. Eta hiperplasma jaurtigailu bat agertu zen mutilaren eskuetan . Diseinu nahiko hiltzailea da .
  Eta mutil aitzindariak erasoko hegazkin alemaniarra hartu eta irabaziko du. Benetan suntsitzailea den pasartea da. Eta hyperflame jaurtigailuak eremu zabal bat jotzen du. Eta berehala dozena bat ekaitz soldadu ere erre ziren, gas erregailu baten azpian tximeletak erori balira bezala.
  Levkak txistu egin zuen:
  - Hemen ematen duzu! Oso polita ari zara jokatzen!
  Marinka neska aitzindariak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Benetan ultrapultsarra da! A ze freskoa den hiperplasma-jarioa!
  Eta neskak oin biluziak egin zituen klik eta arma hilgarriak eskuratu zituen. Aitzindari polita bihurtu zen.
  Eta hark hartu eta hiperenergia korronte hiltzaile batekin jo egingo zaitu . Eta suntsipen oldarkorren korrontea hasi zen!
  Levkak ere ez zuen denborarik galdu txikikeriatan. Mutikoak borroka-traje bat janztea ere aukeratu zuen, Evangelion- eko roboten estilokoa .
  zoro dago naziekin . Eta suntsipen-bulkada oldarkorra botako du.
  Beno, gauzak gogorrak egin zitzaizkien naziei. Zer, halako ume zoro eta teknologikoki aurreratuekin topo egin zuten.
  Hau benetan efektu hilgarria da!
  Valerka, Hitlerren tankeak sutan ikusita, inspiratuta sentitu zen eta abestu zuen:
  Ager dezagun gure fedea: altuerak daude,
  Zientzia, morala, ausardia eta ohorea!
  Edertasun guztiek betirako begia laztandu dezaten,
  Nire maitea eta ni elkarrekin zoriontsu izan gaitezen!
    
  Nire neska gozoa, ederra da,
  Urrezko kizkurren sua haizean!
  Unibertsoaren Sortzaileak halako miraria eman zuen,
  Ahalguztidunak amets bat egi bihurtu du zure baitan!
    
  Maitasunaren begiak diamante moztuak dira ,
  Beren pasioaren indarrak izotz lodia urtzen du!
  Gogoratu Kristo Jaunaren aginduak,
  Eta hegan egin zure maitearekin!
    
  Unibertsoaren edertasuna amaigabea da,
  Haietara hegan egingo dugu, gure edertasun gaztea!
  Izan bedi gure batasuna hain atsegina,
  Ismael menderaezina eroriko dela!
    
  Zein samurtasunez musu eman zioten neskari ezpainetan,
  Esku indartsu batek masailak laztantzen zizkion!
  Maiatzeko arnasaz mozkortu zen airea,
  Urrea geratzen da, minerala atera da!
    
  Bai, neskaren ilea urrezkoa da,
  Bere ezaugarrietan halako edertasuna dago!
  Jantziak egokitzen zaizkizu gaztea zarenean,
  Maitasunaren kopeta malkotan egon ez dadin!
    
  Eta halaxe abesten diot neskari lirarekin abesti bat,
  Horren harira, ahots argia!
  Niretzat bihurtu zara, nire rock idoloa,
  Ogi-belarria zukuz bete da!
    
  Uste dut laster ume bat izango dugula,
  Mutil eder bat - zaldun ausarta!
  Aberriaren mesedetan, mugi ditzagun elkarrekin mendiak,
  Jaun Handia da guztien Aita Maitea!
  Mutilek ederki abestu zuten eta euren alderik onena erakutsi zuten.
  Eta, berriz, hogeita hirugarren mendeko teknologietako arma militarretatik, jipoi bat bezala. Eta hemen, zalantzarik gabe, ez zaio inori nahikoa irudituko. Hona hemen dibertsio hiltzaile bat.
  Valerkak txiokatu zuen:
  - Faxista fascina hitzetik - mordo bat. Eta horrek kate bat esan nahi du!
  Marinkak baieztatu zuen:
  Batasuna odolez bakarrik soldatzen da,
  Gure egunetako hiztunak etsipenez orro egiten du...
  Eta maitasunez lotzen saiatuko gara,
  Eta gero ikusiko dugu zer ateratzen den indartsuagoa!
  Eta ume aitzindariek beren dohain hilgarriekin erasotzen zieten etsaiei. Hauek, benetan, haurrak eta terminatzaileak bakarrean bildu ziren.
  Oinutsik aitzindariek orpoak kolpeka jo zituzten, eta bi dozena tanke alemaniar hegan egin eta talka egin zuten, irauli. Ikus daiteke zenbat alemaniar zauritu ziren aldi berean. Eta beldarrak goian biraka ari ziren. Eta kea zetorrela ikusten zen .
  Baina Slavkak bat-batean espazioko gudu itzela gertatzen ari zen holograma piztu zuen. Eta neska xarmagarriak borrokatu ziren.
  Eta ezkatak astindu zituen alde batetik bestera. Eta hainbeste odol isuri zen.
  Natashak pistola bat bota zien enara-buztanei eta kantatu zuen:
  - Bizitza amaitzear dagoela dirudien arren ,
  Arazoak adar beltza jotzen duenean...
  Suziriak lehertzen ari dira eta odola ibai bat bezala dabil,
  Eta berriro lurra gure oinetatik desagertzen ari da!
    
  Baina Lurrak ere badu bere zaindaria,
  berari luzatutako izarren artean ...
  Ikusezina, hariak gordetzen,
  Dena momentu batean amai ez dadin!
  Zoyak, urre hosto koloreko ilea zuen gudariak, esan zuen:
  Hegodun eta arin,
  Etsaiak zin egiten du berriro!
  Eho nazazu, eho nazazu fotoi batean!
  Baina aingeruaren sentimenduak
  Dena ondo egongo dela
  Eta dena nahaspila batean amaituko da!
  Eta dena nahaspila batean amaituko da!
  Neskek oso aktibo eta oldarkor abestu zuten. Eta haien ahotsak oso-osoak eta distiratsuak ziren. Bere edertasunagatik bereizten ziren. Eta bularreko titi gorridun eta oin dotoreen oin biluziekin botoiak sakatu zituztenean, oso polita izan zen !
  Aurorak pistola ere apuntatu zuen. Nonbait itsasontzi handi bat erretzen ari zen. Haren indar eremua hautsita zegoen jada. Eta neskak bere neska hanka erakargarriekin pistola apuntatu zuen. Eta konfiantzaz sakatu zuen botoia bere titi errubiarekin. Eta zerbait izugarri suntsitzailea gertatu zen.
  termopreoiez ponpatutako jaurtigai bat bota zuen eraso hilgarri batekin.
  Aurorak hartu eta kantatu zuen:
  Denak garaitu ditzakegu
  Eta etsaia puskatuko dugu...
  Hartz batek erasotzen zaituzte, neskak,
  Dena dago gure botere loriatsuan!
  Svetlanak baieztatu zuen, erasokor tiro eginez etsaiari:
  - Gure botere loriatsuan!
  Eta bere begiek zafiroz distiratzen zuten.
  Eta gero berriro ere estutu zituen bere bularretako titi gorritxoak grabitazio-misilen jaurtigailuen gainean. Edo agian hipergrabitatekoak .
  Hauek dira hemengo neska politak...
  Horietako batek hartu eta igorri zuen:
  - Oin huts batek oinetakoak jarriko dizkio seguruenik gizon bati!
  Zoyak hasperen batekin erantzun zion:
  - Eta gure munduan, non lor dezakegu gizon bat?
  Natashak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Eta ar hauek beti hor! Hartu, adibidez, iratxoak ere!
  Aurorak ezpainak miazkatu zituen eta adierazi zuen:
  - Iratxoen azala hain gozoa da, meloia eztian bezala!
  Svetlanak hartu eta txiokatu zuen:
  -Aligator bat bezala, larrutu dezagun iratxoa!
  Zoyak irribarrez baieztatu zuen :
  - Terminatzailearen boterearekin, aurpegia jipoitu egingo da !
  Hauek benetan txantxa egiten duten eta beren dei-seinale oldarkorrak erakusten dituzten neskak dira.
  Natashak hartu eta kantatu zuen:
  Iluntasunean triste triste,
  Izarrek distira ikaragarri distiratzen dute...
  Badirudi lurrean
  Egia jada ezin da aurkitu !
  Zoyak gogotsu egin zuen oihartzuna, joystick botoien gainean bere titi gorritxoak sakatuz:
  - Badirudi mundua hil dela -
  Eta izarretarako bidea blokeatuta dago...
  Baina ez galdu zure ohorea, zaldizkoa...
  Ezin zara zeruan ito!
  Eta neskak hasperen handia egin zuen. Bere aldartea zertxobait okerrera egin zuen iratxoen ron aldera : hogeita hamar mila emakumetik batek ez dute gizonik. Agian gigolo robotak izan ezik. Eta hau kontsolamendu gutxi da. Iltze gehigarririk gabeko neskek sexu justua orgasmo-jauzi oso batera ekartzen duten bibragailu motak erabil ditzaketen arren.
  Gudariak, demagun beraiek deabrua bezalakoak direla.
  Aurorak, enara-buztanen armadari tiro eginez, zeinak haien gainean arakatzen saiatu eta eraginkortasun handiz kolpatuz, hots egin zuen:
  Aintza, aintza, aintza,
  Neskak ausartak dira borrokan...
  Aintza, aintza, erori,
  Fuhrer-ahuntza hilko dut!
  Svetlanak ere hiperplasma ontzi bat bota zuen bere behatz hutsekin. Hegan egin zuen eta teklatua jo zuen.
  izpi hiltzaile eta suntsitzaile batek swallowtail gudu-ontzira jo zuen . Hau benetan boterea eta heriotza-sorta bat da.
  Neskek hartu eta koruan kantatu zuten:
  Espazioa patio bat bezala bihurtu da guretzat,
  Zeruko izarrak paseo baten modukoak dira...
  Zabalgune zabala gure zain dago,
  Eta hura konkistatzea ez da txantxa!
  Tximeleta adimendunak baretzeko bakarrik gai diren neskak dira. Baina baita eltxoak ere agertzen badira.
  Emakume hauek putak dira benetan .
  Eta haien hankak hain dotoreak, erakargarriak eta oinutsik. Eta are hobeak eta xarmagarriagoak dira haien bularreko titi gorritxoak.
  Hain lapurreta zoragarriak dira, unibertso osoan gerraren eta bakearen suak pizteko gai direnak!
  Beno, zer moduz horrelako pertsonen aurka , norbaitek behintzat zapalduko ditu?
  Natashak esan zuen, hortzak agerian utziz:
  - Baina batzuetan pentsatzen duzu, zergatik behar ziren gizonak?
  Zoyak sorbaldak altxatu eta erantzun zuen:
  - Ez dakit! Ez dira oso politak. Hona hemen gehiago edo gutxiago politak diren nerabe batzuk. Eta helduak, batez ere zaharrak, nazkagarriak dira!
  Eta neskak berriro sakatu zituen joystickaren botoiak bere behatz hutsez.
  Aurorak logikoki adierazi zuen:
  - Tira, antzina, emakume asko ikaragarriak ziren. Batez ere emakume zaharrak. Oro har, aiton-amonak nahiko gaiztoak dira. Ez andereñoak bezala. Hala ere, iraganean neska gazteak ez ziren idealak. Askok, adibidez, lodiak edo pockmarked. Okerrak ere badaude .
  Svetlanak oin hutsez jo zuen etsaia eta fragata bota zuen, esanez:
  - Oso ona da orain jaio garela eta ez lehenago. Emakume zahar konkor eta hortz gabekoak izatera hel gaitezkeela pentsatzeak pozten nau! Eta zein nazkagarria den!
  Eta neskak joystick botoia sakatu zuen marrubi-tipiarekin.
  Natashak, enara-buztanei tiro eginez, esan zuen:
  - Antzina, jendeak oraindik Jainkoarengan sinesten zuen. Gainera, Jainkoaren baitan perfektu eta Ahalguztidun!
  Aurorak bere titia errubia erabili zuen tximeleta adimendunak jotzeko eta adierazi zuen :
  - Bitxia da unibertsoa Jainko Perfektu eta Ahalguztidun batek sortu zuela sinestea emakumeak andre zahar itsusi bihurtzen direnean. Nolabait arraroa, barregarria eta ergela dirudi!
  Zoyak hartu zuen eta, joystickaren botoiak oin biluziekin sakatuz, abestu zuen:
  Agian hau arraroa eta absurdua da,
  Baina egun osoan eta gau osoan, egun osoan...
  Gauza harrigarriekin amesten dut , nonbait
  Jakin non bizi den nire aingeru zaindaria!
  Svetlanak ere, bere etsaiei kolpeka emanez , arrosa itxurako titi goxoen laguntzaz, txio egin zuen:
  Lurreko bizitza konplexuaren atzean, zalantzarik gabe,
  Begiratzen du eta jada ez da bere buruaz gogoratzen,
  Zeinentzat da nire salbaziorako?
  Batzuetan argia mirarietara iristen zen!
  Eta lau guztiek, bularretako titiak eta behatz biluziak erabiliz tiro egiten zutenean, txio egin zuten:
  Zinpekoak eta antzinakoak,
  Etsaiak berriro zin egiten du
  Eho nazazu, hauts bihurtu nazazu ,
  Baina aingeruak ez du lo egiten,
  Eta dena ondo egongo da
  Eta dena ondo amaituko da!
  Eta enara guztiak poltsan!
  Eta gerlariek berriro hartu eta sakatu zituzten beren titi gorritxoak joystick botoien gainean.
  Hauek dira neskak...
  Beste eder batek, Magdalene jeneralak, jendeari eraso egiten zioten tximeleta adimentsuei tiro eginez, hots egin zuen:
  - Ai, izozteak, izozteak,
  Ez nazazu izoztu...
  Sudurra horrela pizten dit -
  Pena handitu da!
  Izan ere, Magdalena neska-jenerala xarma hutsa da. Eta bere bularrak bufalo-esper polit eta elastiko bat besterik ez dira, amatxoak bezain gorridun titiak. Eta iratxo gazteek titi gorri hauek miazkatzea maite dute.
  Horixe da emakume gerlari talde hau polita.
  Neskei, noski, mihia erabiltzea gustatzen zaie . Nahikoa iratxo ez dagoen arren. Askotan neska batek banan-banan iratxo ederrengana hurbildu besterik ez du behar bere oparia mihian jasotzeko.
  Maria neskak hartu eta kantatu zuen:
  - Zaindu neskak eta gizonak,
  Oso izaki leunak dira...
  Askotan arrazoirik gabe hiltzen dira
  Desio bizia eragiten!
  Victoria neskek enara-buztanei tiro egin zieten bularreko titi gorri baten laguntzaz eta txio egin zuten:
  - Emakumeak zaindu, emakumeak zaindu,
  Oso polita izango da! Oso polita izango da!
  Norbait erotuta dago! Norbait erotuta dago!
  Arrazoiren batengatik emakume batekin! Arrazoiren batengatik emakume batekin!
  Indar eremuek talka egin dute. Eta literalki krak egin zuten. Alfmirrek bero-distira bat sentitu zuen. Eta izerdia isuri zuen iratxoaren aurpegi leun eta neska-itxurako.
  Alfmir-ek txio egin zuen:
  Bainu, bainu, bainu, bainu,
  Haritz eta urki infusioa...
  Bainu, bainu, bainu, bainu -
  Neska oinutsik amesten dut!
  Helgak keinua egin zion bere kideari:
  - Borrokalari zoragarria zara, mutil!
  Alfmirrek buruaz egin zuen eta adierazi zuen:
  - Ez naiz benetan mutila -
  Hirurehun urte ditut jada!
  Gazteegia naiz, baita gazteegia ere
  Kaixo neskak!
  Margarita neskak ere oso konfiantzaz borrokatu zuen bere etsaiei. Eta oso neska ederra da. Bere ilea urre-hosto kolorekoa zen eta uhin distiratsuetan isurtzen zen.
  Neska, esan beharra dago, oso ederra dela. Eta oso borrokalaria eta oldarkorra da.
  Margarita neskak hartu eta txiokatu zuen:
  Aberriak askatasun izpi bat zor digu,
  Maitasunaren ozeano amaigabea...
  Utzi neskak batu
  Bidean iluntasuna uxatzeko!
  Aurretik iluntasuna uxatzeko!
  Izarontzietako neskak sumendi baten antzera burbuilatzen dituen grina eta ilusioarekin borrokatzen dira. Eta horrela izar-ontziak hegaletatik igo ziren , sastakai biluziak bezala. Eta uhin grabiomagnetiko indartsuak igortzen dituzte . Eta swallowtail flotaren espazio-ontziak suntsitzen dituzte.
  Hemen ikus dezakezu nola gertatzen diren supernoben leherketak, erradiazio askotako uhinak bidaltzen dituztenak. Eta izugarrizko amorruz piztu dute. Armadako bi borrokalariak leherketatan harmoniatsuago jokatzen saiatzen ari dira.
  Neskek alboko maniobrak egiten dituzte eta erasoak burutzen dituzte helburuzko erasoak erabiliz eta etsaia kolpe kontzentratuak botaz.
  Agustin bergantinaren aurka borrokatzen da. Berak agintzen du eta inpaktu misilen jaurtiketak egiten ditu. Misilek fragata jo zuten, eta kalteak eragin zizkioten.
  Neskak abesten zuen, aginduak emanez, botoiak sakatuz bere titi gorritxoekin:
  Errepideko gudariak gara,
    Enara-buztanak puskatzeko gai ...
  Eta ez epaitu zorrotz, neskak,
  Noiz gaindituko dugu azterketa A batekin?
  Horrela neskak oso trebetasunez transferitzen dizkio bere shock misilak etsaiari. Eta bere bularrak hain dira oparoak eta erakargarriak. Eta botoiak sakatzen ditu marrubi helduak bezalakoak diren titiekin.
  Victoriak, berriz, fragata bat agintzen du eta balentria oldarkorrak egiten ditu eta Swallowtail tropei kolpe birringarriak ematen dizkie. Victoria neskak lau koloretako ilea du - hain koloretsua eta distiratsua.
  . 6. KAPITULUA.
  Neskak konfiantzaz borrokatzen du eta bularreko titietan presioa erabiltzen du, errubiak bezala distiratsu. Eta zein harrigarriak diren bere bular altuak - ederrak.
  Victoriak purrustaka egiten du titiak iratxo eder baten mihiak miazkatzen dituen bitartean, eta abesten du, hortzak agerian utziz:
  - Dolbani , dolbani neska enara-buztanarentzat,
    Arraioa , joder, ezin duzu porrota saihestu!
  Zerbait gertatzen bada, zerbait gertatzen bada, misilak ezkutatuko ditut,
  Eta ahal dut, eta ahal dut, aldaketa eman nire aurkariari!
  Agustinek keinua egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Munduko neskarik indartsuena naiz,
  Eta iratxoa titietaraino eramango dut...
  Aurkariaren gernua aktibo dago komunean ,
  Eta dozena bat poema konposatu nituen aldi berean!
  Marinkak pelikula honen holograma itzali zuen, bere behatz biluziak klik eginez, eta txio-txintxoa egin zuen:
  - Naziak akabatu beharko genituzke! Eta zer da hori?
  Nazien ordez, orkoak eta iratxoak erasotzera joan ziren. Eta ezin konta ahala elur-jausi batean sartzen dira. Tsunami iletsu eta usaintsu bat sartzen ari den bezala da .
  Eta orko eta iratxo hauek makilak astintzen dituzte eta abesten dute:
  Lapurtzea eta lapurtzea gustatzen zaigu,
  Guretzat ez dago kontzientziarik, sinetsi idazu, eta ohorerik...
  Eta gure lana dobloiengatik hiltzea da,
  Pirata guztiak elkarrekin egon daitezela!
  
  moztuko dizugu ,
  Eta neskak aterako ditugu, eutsi gabe ...
  Ez dago gu baino gaiztoagorik Lurrean,
  Avadon bera apalki alboan dago!
  
  Sinets iezadazu, denak hil eta erreko ditugu,
  Denetarik daukagu, hau izan zen aurreikusitako lehen gauza...
  Eta nonbait urrezko hegodun kerubin bat hegan ari da,
  apur bat moztuko ditu !
  
  Sinetsi iezadazu, piratak ez dizu men egingo,
  Ez apaizak, ez lasterka dabiltzan beste batzuk...
  Izan dadila oso emaitza loriatsua,
  Filibusteroak isil ez daitezen!
  
  Gerran, noski, muga bat izango duzu zuretzat,
  Borrokan, pirata batek ezin du amore eman!
  Etsaia argaldu egin da guduan,
  Erakutsi nion gure kortsarioa borrokatu daitekeela!
  
  Beraz, piratek galeoi bat setiatu genuen,
  Espainiarrak errukirik gabe hil zituzten...
  Behar izanez gero hilko dugu, baita milioi bat ere,
  Eta ez dugu inoiz esango , nahikoa mutil, ados!
  
  Fragata sutan dago orain,
  Bertan dagoen garra oso distiratsua da...
  Zin egin genion , itxuraz, Satanari,
  Paradisu argitsua zen guztia hondatzeko !
  
  Halaxe atera zen dena
  Noski, neskak ere maite ditugu...
  Guztiek jasoko dute ondorioz
  Emakumeak muxu bat emango dio!
  
  Ausardiaz, sinetsi, irabaziko dugu,
  Dena glamour eta ederki eginez...
  Odola ematea, bostentzako saiakera,
  harrokeriaz ahoa putz eginez !
  
  Azken finean, Morgan, kapitain loriatsua, gurekin dago,
  Nork erre zituen hiriak suekin...
  Halako ataman handia eman zaigu,
  Zer zapaltzen duten altzairuzko botak!
  
  Laburbilduz, piraten bidea dago -
  Zapaltzeko, itotzeko, errukirik gabe...
  Etsaiak ezin izango gaitu okertu,
  Azken finean, badakizu, edozein jende da sasikume !
  
  ere ez zaigu axola ,
  Ausardiaz hautsiko dizkiogu adarrak...
  Eta gogor joko zaitugu aurpegian adreilu batekin,
  Loro bat besterik ez dela bihurtuko labean!
  
  Beno, eta Louis, errege hau,
  Piraten intxaur bat besterik ez da izango,
  Ez da erregea, zero bat baizik,
  Sinetsi, peoi beltz penagarri batek ere ez du merezi!
  
  Laburbilduz, Morgan ospetsua irabaziko du,
  Etsaiak bidaltzen digun edozein armada...
  Kortsarioak gara, monolito bat bezala,
  gurea kargatuko dugu borrokarako birrintzailea !
  
  Aintzarako denbora izango da, sinetsi iezadazu,
  Denek jasoko dute munduaren erdia...
  Pirata bat funtsean piztia harrapari bat da,
  Maltzurki labanatuko zaitu bizkarrean!
  
  Zilborreraino arpilatu dugunean,
  Luxuzko jauregiak eraikiko ditugu,
  Satan gurekin dago betirako,
  Eta planeta berri bat sartuko da munduan!
  Orduan, ume munstroek hartu zituzten eta hiperplasma suntsitzaileen korronte hilgarriekin topatu zituzten. Eta indarrez erori zen orko iletsuen elur-jausi baten gainera. Eta erre ditzagun bizirik, kebab bihurtuz. Eta nire ilea sutan dago, eta kea igotzen da.
  Valerkak esan zuen irribarrez:
  - Hauek suntsipen-korronteak dira!
  Honekin ados zegoen Marinka:
  - Gure etsaiak mozten ditugu inolako zeremoniarik gabe. Eta hau oso polita da, eta heriotza gorenaren korrontea dago!
  Eta neskak holograma piztu zuen berriro dibertigarriagoa izan zedin.
  Eta neskak agertu ziren berriro.
  Espazioko borrokak intentsitate handiz jarraitu zuen. Machaons-ek espero zutena baino posizio zailagoan aurkitu zuten, baina pixkanaka men egin zuten, egoskor eutsiz.
  Natashak eta Zoyak tiro egin zuten beren bularreko kimu puztu eta gorritxoen laguntzaz. Eta enara-buztan ontziak tiroz bota zituzten.
  Natashak hartu eta kantatu zuen:
  Neskak desberdinak dira -
  Zuria, urdina, gorria!
  Baina denek berdina nahi dute
  Zehaztasunez tiro egiteko!
  Eta gerlariak bere irribarre distiratsu eta perla distiratsua erakutsi zuen.
  Zoyak keinua egin zion bikotekideari eta txio-txintxo egin zuen:
  Ez gara neska sinpleak,
  Enara-buztanak ederki txikitzen ditugu...
  Gure ointxoak biluzik daude,
  Ezin duzu saihestu porrota!
  Eta bere zafiro begiak distiratzen zituen, hain distiratsuak eta distiratsuak direnak.
  Aurorak ere su egiten du eta irrintziz abesten du:
  - Oso neska polita naiz,
  oinutsik egon arren ...
  enara guztiak hilko ditut ,
  Jakin neska heroi bat bihurtuko dela!
  Svetlanak ere borroka egiten du, eta oso kementsu jokatzen du. Eta bere jaurtiketak zehatzak eta suntsitzaileak dira.
  Svetlanak, bere behatz hutsez tiro eginez, txio egin zuen:
  Ikusten al duzu eklipse bat zeruan?
  Han sua pizten ari da...
  Hau, badakizu, infernuaren seinale da,
  Eta urakan bat dago!
  Natashak tximeleta adimentsuen tropak ere jo zituen . Eta berriro eroritako borrokalariak erretzen ari dira. Baina txalupan zegoen etsaia Zoek marrubi-tipi batekin botoia sakatuz egindako kolpe baten biktima bihurtu zen.
  Zoyak kantatu zuen:
  - Aintza gure nagusiei,
  Haizearen indarra erakutsiko dugu...
  Ez eman medikuei
  Espektroaren boterea gurekin dago!
  Neska hauek aurrekaririk gabeko indarra duten borrokalariak dira. Eta hauek espazioko gudariak dira. Eta gainera, nahiago dute ia oinutsik soilik borrokatu eta kuleroekin soilik.
  Nola ez zara horrelako neskekin lagun izan? Batzuetan badirudi ere ez daudela adiskidetasun-baldintzetan.
  Eta nola sakatzen dituzten joystick-en botoiak beren gorridun titiekin. Benetan koadro ederrak dira hauek.
  Aurorak barre egin zuen eta etsaia ostiko bat eman zion , botoia sakatuz bere titi errubiarekin.
  Eta txio egin zuen:
  Gaiztotzat jo nazazu
  Bai, gaiztoa izan naiteke...
  Bai, gaiztoa izan naiteke...
  Baina liskar batean nahikoa ausardia izango banu!
  Baina liskar batean nahikoa ausardia izango banu!
  Baina liskar batean nahikoa ausardia izango banu!
  Svetlanak arbuiatu egin zuen eta adierazi zuen:
  - Zer ari zara, loro bat, gauza bera hiru aldiz errepikatzen ?
  Gerlari ilegorriak logikoki adierazi zuen:
  - Errepikapena ikaskuntzaren ama da!
  Gerlari ilehoriak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  Burua astinduz
  Ikusi eta errepikatu...
  Hau da oh , oh, oh,
  Hau da ah , ah, ah!
  Aurorak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Bai, barregarria! Busti ditzagun enarak!
  amorruz jo zuen , botoia sakatuz bere bularreko titi distiratsu eta gorri-gorriarekin, eta kantatu zuen:
  - Bat bi hiru lau bost,
  Ordaindu ordenan!
  Gaizto guztiak hilko ditugu,
  Eta norgehiagoka bat antolatuko dugu!
  Aurora jauzi egin eta txio egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Boa uzkurtzaileari buztan luzea izan dezala,
  Zubi bat bezala makurtzen da...
  Bat bi hiru lau -
  Besoak gorago, hankak zabalago!
  Gerlariek, noski, guduan erakusten dute euren klaserik handiena . Eta grina handiz borrokatzen dute.
  Eta botere suntsitzaile kolosala duten suziriak askatzen dituzte. Eta hegan egiten dute. Bat zuzenean erortzen da enara-buztanen espazioko brigantinara. Eta hausten da uhinen babes ultra-kumulatiboa . Eta brigantina lehertu egiten da gehiagorik gabe.
  Aurorak hartu eta kantatu zuen:
  Irudi bereziak ikusten ditugu,
  Brigantino zatiak hegan ari dira!
  Eta gerlari ilegorriak keinu egin zien bere bikotekideei. Neskek, noski, era guztietako arazoetan sartu ziren.
  polita eta quasar bihurtu da .
  Neskek barre egiten dute... Eta enara-buztanak estutzen jarraitzen dute. Inperio kosmikoko tropak miaketa frontala egiten ari dira. Eta haserre kolosalarekin borrokatzen dira.
  Svetlanak logikoki adierazi zuen, zafirozko begiekin keinu eginez:
  - Behin bakarrik jo dut
  Eta begietan zuzenean...
  Hooligan neska
  Ez nazazu beldurrik eman Tagankarekin !
  Eta bere atzamar zorrotz eta sendoak erakutsi zituen. Hitz bakarrean deskriba daitekeen neska bat da - super!
  hiper hitza nahiko egokia da!
  Aurorak barre egin zuen eta txio egin zuen, berriro bere titia jaurti aurretik, marrubi oso heldu eta gozo baten kolorekoa.
  Zoratuta nago, erotuta nago
  Behar dut! Behar dut!
  Svetlanak barre egin zuen eta txio egin zuen, esanez:
  Neska ederra naiz
  Hain bidezkoa...
  Tipoaren gainera salto egingo dut
  Eta galopan ibiliko naiz!
  Gudari ilegorriak baietz egin zuen:
  - Hau ideia ona da!
  Eta neskak berriro heriotzaren opari suntsitzaile eta hiltzaile bat jaurti zion etsaiari, bere bularreko titia errubia.
  Eta hau oso kolpe ona da.
  Swallowtail Inperioko beste guduontzi enblematiko batek kalte handiak jaso zituen eta sutan piztu zen. Eta bere garrek intsektu asko frijitu zituzten aldi berean, gai ikaztuak bihurtuz.
  Neska hauek oso politak dira, beldurra eta miresmena besterik ez dira.
  Alice ere borrokan ari da. Eserleku bakarreko borrokalari batean dago. Bere arma nahiko indartsua da. quark fusio prozesua ponpatzen duten hiperlaser pistolak ere badaude . Gudariak txintxoa egin zuen:
  - Ezin zara munduan bizi Jainkorik gabe, ez,
  Baina are zailagoa da neskarik gabe, bizilaguna...
  Beraz, sinetsi dezakezu
  Baina neska batean sinestea...
  mutila izan ,
  Baina Pasaran !
  Alice oso neska ederra da. Eta Angelica, bere bikotea, ere oso ona da.
  Eta bi neskak horrela borrokan. Bikoteka aritzen dira eta teknika bereziak erabiltzen dituzte enararen aurkako borrokan.
  edertasun ilegorriak , hartu eta kantatu zuen:
  Unibertsoan zehar basoa lodi dago,
  Baba Yagamirekin...
  Eta unibertsoaren amaieran,
  Aizkorrekin aldamioa!
  Alicek keinua egin zion bikotekideari eta, aurpegia agerian utziz, esan zuen:
  Eta ez eliza ez taberna bat ,
  Ezer ez da sakratua...
  Ez dago ezer gaizki neska honekin,
  Guztia gaizki neskak!
  Eta gudariak keinu egin zion bikotekideari. Eta hain lapurr bikainak eta distiratsuak dira.
  Baina Alfmirrek aurpegia egiten die monitorearen bidez eta abesten du:
  Su ero bat piztu da nire barruan,
  Ziurrenik berandu da itzaltzeko...
  Jarri amorruaren indar guztia kolpean,
    Zerua astinduz , izarrak astinduz!
  Alicek buruaz egin zuen irribarre batekin:
  Bikaina izango da !
  bularreko titi gorritxoarekin aktibagailua sakatu zuen , beste suntsipen zati bat askatuz, eta esan zuen:
  Nire mutila, nire haurra,
  Ez zara lo egiten ordu honetan...
  Eta zein herrialde ezezagunetan,
  Nitaz bakarrik gogoratuko zara!
  Alfmirrek, txantxetan, abestu zuen, maniobra erabakigarri batekin irten zen enara-buztanaren helmugako misiletik:
  Ez dut neska ahaztuko
    Ogia bezain gozoa!
  Aupa, aupa , aupa , aupa !
  Ez dut inor ahaztuko!
  Neskak ere txio egin zuen erantzun gisa:
  - Aintza azeriak bezala borrokatzen duten gudariei!
  Alicek txin-txin egin zuen aplomo basatiz. Eta botoia sakatuz titi errubi batekin. Eta halako bularrak beltzaranak ditu, eta oso betea, primeran zizelkatua.
  Eta gudariaren hankak oso onak dira. Eta orpoaren kurba oso dotorea dute.
  Angelikak hartu zuen eta oldarkor ohartu zen, bere perlazko hortzak agerian utziz.
  Oso gorria zen eta esmeraldazko begiak zituen.
  Gerlaria kurbatua zen, gerri mehea eta luxuzko aldaka. Hau oso interesgarria da.
  Neskek abesten dute:
  Enara beltza, enara beltza,
  Suntsipen amorratu bat tximeleten zain dago!
  Eta gudariak keinu egin zion bere esmeraldazko begiekin.
  Alfmir, berriz, Swallowtail Ace-rekin borrokan sartu zen. Iratxoari jarraitzen saiatu zen. Iratxoak trebetasunez maniobratu zuen. Eta bere borrokalariari buelta eman eta alde batetik bestera saltoak egin zituen. Eta bere parekoak hartu eta hurbiltzen hasi zen.
  Indar eremuek talka egin dute. Eta literalki krak egin zuten. Alfmirrek bero-distira bat sentitu zuen. Eta izerdia isuri zuen iratxoaren aurpegi leun eta neska-itxurako.
  Alfmir-ek txio egin zuen:
  Bainu, bainu, bainu, bainu,
  Haritz eta urki infusioa...
  Bainu, bainu, bainu, bainu -
  Neska oinutsi batekin amets egiten dut!
  Holograma eten zen ... Buruzagi aitzindariaren ahots izugarria entzun zen:
  - Ezin duzu hau ikusi! Tira, jarraitu borrokan entrenatzen edo lo egin!
  Valerkak keinua egin zien lagunei eta galdetu zien:
  - Orduan entrenatzen, ala lo?
  Slavak erabakitasunez erantzun zuen:
  Hypermatrix-eko olatuetatik . Eta bigarren Mundu Gerrako zerbait lotu dadila, bertsio ez-estandarran bakarrik.
  Marinkak baietz egin zuen:
  - Bikaina! Bakarrik ez naiz ume bat izango, neska heldu bat baizik. Eta naziak bezalako norbaitekin borrokatuko dugu, askoz indartsuago baizik.
  Levkik buruaz egin zuen eta barrezka egin zuen:
  - Eta bigarren mundu gerrak gehiago iraun dezan.
  Hiru mutilek eta neska batek aldi berean oin biluziek klik egin eta transferentzia aldapatsua egin zuten.
  1947ko martxoaren 8a, Emakumearen Eguna. Eta mutilen taldea Komsomol neska batek gidatzen du, Marinka. Hegoaldetik haize epela ibili zen, eta Kaspiar itsasoak zipriztindu zuen inguruan. Dagoeneko hogei gradu daude eguzkitan. Lubakiak zulatzen ari diren mutilak gerriraino biluzik daude eta kementsu ari dira palekin lanean. Buru argiak, gorriak eta ilunak dirdira.
  Belar freskoa apurtzen da palen azpian, eta hain berezia den zerbaiten usaina du, liluragarria. Berrehun eta lehen borrokalaria, Valerka Lagunov, agertu zen destakamendu honetan. Mutikoa Txernobog-en borondatez eraman zuten hona - diote, ahizpa zaharrak beste leku batzuetan dauden bitartean, naziekin borrokatu. Eta han ere sobietarren herrialdeko egoera oso zaila da. Begira umeen batailoiko soldaduek janzten dituzten trapuak . Denak oinutsik, martxoa hasi arren. Eta ona da gaur egun beroa izatea.
  Baina zure zola biluzia pala baten puntan sakatzea ez da oso atsegina.
  Hypermatrix erreal birtual honetan , Valerkak indar handiz lan egiten du. Tipo sendoa eta trebatua da, dagoeneko sua, ura eta kobrezko hodietatik igarotakoa. Leku asko bisitatzea lortu zuen . Bereziki , Hipernoosferaren unibertsoan, non jendearentzat hain ezaguna den "Star Wars" erre zen .
  Eta mundu kosmikoetatik pasata. Beraz, ezerk ez du harrituko Valera Lagunov , terminator mutila. Asko ikasi eta ulertu zuen. Baina oraingoz ez luke nabarmendu behar. Zulatu zure lurra...
  Hamahiru urte inguru ditu, baina dagoeneko gihar nabarmenak ditu. Horrek bere kideengandik nabarmentzen du. Bere erliebea etengabe sakontzen eta hobetzen ari da denborarekin. Eta azalak beltzaran iluna mantentzen du, ia beltza, lau argidun planeta batean lortua. Eta hau ere deigarria da. Batez ere martxoan, beste mutilen udako beltzaranak jada lausotuta zeudenean.
  Valeraren ondoan tankearen aurkako zanga bat zulatuz, Slavak indartsuengan jarri zuen arreta mutil beltzarana pala astintzen.
  Aitzindariak, gutxi gorabehera, Valerkaren adin eta altuera berdina zuen:
  - Barkatu, kamarada, baina non egin zenuen hain ondo beltzaran?
    Lagunov Jr. , hainbat ordutako lan intentsiboaren ondoren, inork kasurik egiten ez zionean, harritu egin zen bere bikoteak hitz egiteko dohaina eskuratu zuelako. Horregatik, Valerkak alde batera uztea erabaki zuen, batez ere kondaira bakar bat ere ez zitzaielako burura etorri.
  Baina ile gorrixka zuen mutila burugogorra bihurtu zen. Etorkizuneko mutilari ostikoka eman zion orpo hutsik ipurdian. Mutikoa kolokan jarri zen eta haserre distira bat sentitu zuen. Ez, horrelako zerbait, zu ostiko ematera ausartu zirenean, ezin da barkatu.
  Eta Valerkak mutikoari erantzunez jo zuen , lehenengo belaunaren azpian, gero oin berarekin behin eta berriz eguzki-plexuan. Slavka lubakiaren hondora erori zen eta begiak handitu zitzaizkion. Minez eta amorruz itotzen ari zen, hitzik esan ezinik.
  Hainbat mutil, zulatzeari utzita, palak astinduz, korrika joan ziren Valerkara. Mutil aitzindariak ukabilak estutu eta jarrera batean gelditu zen, aurkariak katutxoak bezala barreiatzeko prest. Eta inoiz ez zuen borrokalari halakoekin borrokatu. Aurkari serioagoak zeuden .
  Bat-batean poliziaren txistu baten triloa entzun zen. Neska lirain eta hanka biluzi bat haiengana joan zen.
  Errealitate birtual honetan, Marinkak hemezortzi urte inguru ditu, gerri mehea du, baina atletikoa da, eta hankak biluziak sendoak eta gihartsuak ditu. Ile marroia txirikorda lodi batean txirikordatuta dago atzealdean. Polita da , edertasun klasikotzat jo ezin duzun arren, baina mutilekin oso arrakastatsua da. Batez besteko altueratik gora, kokots gizona eta begi adierazgarriak, kartel partidista baten antzera.
  Eta ahots argi eta zorrotz bat:
  - Utzi bakean! Nolako borroka?!
  Mutilek Valerkari oihukatu zioten aho batez:
  - Arrotz honek gure eslava kolpatu zuen!
  - Slavka kolpatu duzu?! - Marinkak Lagunov Jr- ri begiratu zion. Eta bere begirada bat-batean atseginagoa bihurtu zen. Neskak alai esan zuen:
  -Desaktibatu al duzu Slavka hooligan hori?
  Valerkak zintzo erantzun zuen:
  - Besteak ere kanporatuko nituzke oztopatu izan balute!
  Neskak baietz egin zuen eta irribarre egin zuen:
  - Ederra! Inoiz ez dut inor ikusi zu bezalako abdominalak zizelkatuta dituenik.
  Terminator mutilak giharrak tolestu zituen eta gogotsu esan zuen:
  - Entrenamenduak eta elikadura egokiak muskulu-masa eraikitzen eta mozten laguntzen dute.
  Marinkak, bere lagun zaharra lehen aldiz ikusiko balu bezala ( baina hipermatrizean, zuretzako oroitzapen alternatibo bat ere egin dezakezu!), bat-batean susmoz begiratu zion mutikoari, ohartuz:
  - Baina ze beltza zaren. Turkmenak ere zu baino zurbilagoak dira!
  Terminator aitzindariak Valerkak ez zuen guztiz zintzo erantzun:
  - Larruazala hain da...
  Neskak aurka egin zuen:
  - Baina ile ilehoria duzu. Eta zure aurpegia eslaviarra da, baina neska beltz baten antza duzu !
  Valerkak irribarre egin eta erantzun zuen:
  - Tropikoetan hainbat arte martzial ikasi nituen. Hau da nire kredoa! Beraz... Ez niri errua bota...
  Larisa neskak, lasterka joan berri zenak, ohartarazi zuen:
  - Kontuz ibili! Ofizial bereziak etor daitezke eta egiaztatzeko. Beraz, ez esan pertsona berria denik.
  Marinkak laburki agindu zuen:
  - Atera Slavka zangatik eta egin bakea berarekin! Ez dugu liskarrik behar borrokaren aurretik!
  Valerkak jauzi egin zuen. Nahiko mutil gihartsu bat jaso zuen, bere anoa xumeak izan arren, eta bota egin zuen. Orduan lubakitik salto egin eta hegaldian harrapatu zuen mutila . Horrela, beste mutilen garrasi gogotsuak eraginez.
  Valerkak bere kontrako zoritxarreko lepoan masajea egin zion. Intziri egin eta bere onera etorri zen.
  Slavkak haserre begiratu zuen, baina errespetuzko oharrak zeuden bere ahotsean:
  - Tira, zuk... Horrela hunkitu nauzu... Zure indar guztiarekin!
  Terminator mutil Valerkak negatiboki astindu zuen burua:
  - Ez! Oraindik erraza da! Alemaniarrak hurbiltzen direnean ikusiko duzu zer den zure indar guztiekin jotzea !
  Slavkak abdominalak ukitu zituen. Mutil biluzi eta dotore baten oinaren arrasto harrigarri bat geratu zitzaion sabelean eta bularrean. Baina hezurrak, egia esan, ez daude hautsita, beraz, lanari ekingo diogu.
  Eta ordubete baino gehiago palaz zulatzea ez da oso dibertigarria!
  Mutilak, hala ere, arreta handiz egin zion Valerkari aitzindariari oinazea eman zion galdera:
  - Zergatik zara hain beltza?
  Valerka leninista gazteak, hogeita hamar segundo pentsatu ondoren, erantzun zuen:
  - Egia esateko, hainbat hilabete eman nituen larruazalean beltzarana jartzen den leku batean, eta gero ez du alde egin nahi!
  Slavkak ( hipermatrizean memoria ere aldatu zaio!) hausnartu zuen zalantzan:
  - Afrikan, edo zer?
  Leninista gazteak berehala hartu zuen bertsio hau:
  - Bueno, bai! Zuk zeuk ikusi duzu beltzak Moskun bizi direla hainbat urtez, baina haien beltzarana oraindik ez da desagertzen!
  Slavkak ez zuen eztabaidatu eta beste gai bati heldu zion elkarrizketa, baina baita bere buruari dagokion gaia ere:
  - Non ikasi zenuen hain ondo borrokatzen?
  Valerkak etenaldi labur baten ondoren erantzun zuen:
  - Tutore eta tutore sendoak izan nituen... Eskola bikaina ematen zuten!
  Slavkak bere bikotekideari iradoki zion:
  - Eta Marinka borrokatzera desafiatzen duzu. Arte martzialetan trebatu zen, eta zurekin borrokatzea oso interesgarria izango da!
  Valerka Lagunovek irribarre ozen egin zuen eta esan zuen:
  - Beno, ez etorri horrela! Demagun adin berekoak garela!
  Slavak serio erantzun zuen:
  - Zerbaitegatik, askoz zaharragoa den pertsona baten antza duzu!
  Terminator mutilak, hortzak agerian utziz, erantzun zuen:
  - Irabazten zaitudalako iruditzen zaizu!
  Slavka Valerkari jotzen saiatu zen erantzunez, baina erraz heldu zion eskua hegan eta, barrez, erantzun zuen:
  - Ez! Ez egin hau, bestela berriro lubakiaren hondoa neurtuko dizut!
  Slavkak zuzendu zuen:
  - Hau, egia esan, tankearen aurkako zanga bat da.
    Lagunov Jr.-ek barre egin zuen:
  - Lehoia bezala erreko zara!
  Iluntzen ari zen jada , eta Marinkak, Larisarekin batera, mutilak afaltzera gonbidatu zituen. Kaspiar itsasoa gertu dagoenez, arrain ugari zegoen, baita gatza ere, baina ez zegoen ogi nahikorik, eta kinoarekin nahastutako ogi motaren bat.
    Mutilek gogor murtxikatzen zuten. Soldadu batek bezala jan genuen, azkar. Gero denbora gehiagoz aritu ginen lanean, jada ilunpean, zorionez zerua garbi zegoen. Orduan, zaku-oihalez estali eta martxoko gau hotzean epelago egiteko elkarturik, begiak itxi zituzten mutil nekatuek. Baina ezin nuen lo egin. Etsaien abioiak zeruan agertu ziren eta indarrez bonbardatzen hasi ziren.
    Mutilak larritu egin ziren eta salto egin zuten. Batzuek, neurrigabeenek, sai faxistei ere tiro egin zieten, eta horrek ez zuen ezertarako balio halako distantziatik. Valerka Lagunovek ere salto egin zuen. Terminator mutilak batailoiko kalibre handiko metrailadore bakarrera jauzi egin zuen. Bertatik sua ireki zuen. Sai alemaniar bat erretzen hasi zen eta suzko luma hazten hasi zen.
    Mutilak errespetuz oihuka hasi ziren. Oraindik distantzia batetik jet auto bat botatzeko gai izan behar duzu. Eta Valerka leninista gazteak tiroka jarraitu zuen, eta beste "bele" bat maldan behera bota zuen, argiekin erre.
    Ranger mutilak kantatu zuen:
  - Zu, saia, bekokian kolpatzen ari zara. Izarren terminatzailea naiz, ez agur pop!
  Eta hirugarren Hitlerren pitoi hegoduna moztu zitzaion. Valerkak oraindik tiroka jarrai zezakeen, baina Slavkak norgehiagokara salto egin zuen, etsi-etsian oihuka:
  - Eman! Utzidazu tiro egiten!
  Valerkak ustekabean amore eman zuen, nahiz eta uste zuen hori ez zela ideiarik onena.
  Slavka etsi-etsian tiroka eta berriketan hasi zen bere metrailadorearekin. Balen zintak bata bestearen atzetik erori ziren . Hutsik zeudenean, pitoi gosetuak ziruditen. Baina sua guztiz alferrikakoa zen. Balak, jet- kotxeak jo bazituen ere, urrunetik errebotatu besterik ez zuten egin. Azkenik, munizio-muga kaskarra agortu zen, eta Slavak, etsita, ukabilkada jo zuen metrailadorearen bularrean.
  Eta orduan garrasi egin zuen, metala oso bero zegoen tiroagatik. Eta hooligan aitzindariak anbiguoki esan zuen:
  - Baina pistolak ez du tiro egiten, baina kaka kiratsa du!
  Valerkak trebetasun handiz mugitu zuen oina lurretik, eta Slavka kolperik gabe erori zen lurra dardararen ondorioz. Hala ere, haserretu zen pertsona bakarra bera zen. Lagunovek uste zuen hori horrela izango zela. Eta , hala ere, ile-gorriari kartutxoak tiro egiten utzi zion.
  Hala ere, barealdi bat egon zen , eta mutilak berriro oheratu ziren. Bihar, edo etzi behintzat, Krautsek frontoia urratu eta hemen amaituko dute. Eta hemen alde batetik Volgaren emaria dago, eta bestetik Kaspiar itsasoaren zipriztinak. Beraz, mutilek ez dute nora joan.
  Valerka Lagunovek fantasiazko eta guztiz ulergarriak ez ziren ametsak zituen .
  - Hitz egin berriro, buru hutsa ! - Erle komandanteak moztu zuen. Droneek handiagoak eta lodiagoak ziruditen, haien oinek bodybuilder onduen biceps puztuak zituzten. Baina haien estigmak lausoak ziren, eta proboszisa lauki batean amaitzen zen. Tira, komandantearen esku-orriak urrez botatzen dira, izarrak ikusten ez diren arren, eta puntan begi arrosa eder bat dago.
  Eta mundua bera maitagarrien ipuin bat bezalakoa da, txakurrak sei hanketan aho zabalik du eta beldarraren ordenagailu eramangarri batean jolasten du hiru hizkuntzatan. Hona hemen haurrak lepo gorriekin ibiltzen direnak. Haien begietan, Valerka gazte leninistak beldurra eta nolabaiteko sufrimendua harrapatu zituen. Aitzindari hauen arropa dotorea da, baina arrazoiren bategatik hankak beltzaranak biluzik eta oso ubelduta daude, mendiko bide harritsu batetik kilometro asko zapaltzera behartuta egongo balira bezala.
  Valerka Lagunov gero eta deserosoago sentitzen zen, baina ez zegoen benetako beldurrik. Nolabait hemen dena irreala da, nahiz eta lau eguzki egon zeruan, eta haien forma guztiz lurtarra da. Amets bat, amets luze tipikoa, goizean benetan esnatzen ez bazara, ezaugarri surrealistarenak har ditzakeena, zientzia-fikziozko superprodukzio amerikarra baino distiratsuagoa izan. Pena besterik ez da geroago Morfeo jainkoaren halako uhinetatik ia ezer ez gogoratzea.
  Baina hemen, nolabait, sentsazio nahiko errealak daude, gorputzak pisua du, eta droneetako batek beheko gorputz-adarra zapaldu zuenean, oin biluzietako behatzek benetako minez erantzun zioten. Eta erretratuak jo zuen kopeta minbera desatsegina zuen, eta droneen usaina benetakoegia zen , polenaren eta garbitu gabeko txerriaren nahasketa. Sudur-zuloak ere kilikatzen ditu eta doministiku egiteko gogoa ematen dizu. Ez, ametsa oraindik ere horrela izan daiteke, besoak eta ukondoak minez, eta eskumuturretatik nazkatuta.
  Egia da, hirian ohikoa ez den bezala, ez dago gasolina edo karbono monoxidoaren usainik. Haizeak noizean behin baso-usain aberatsak ekartzen ditu hazten diren zuhaitz oso oparoetatik eta lore-oheetatik. Baina lurreko zibilizazioa baino garatuago dagoen arraza batentzat, barne-errekuntzako motorrik ez egotea nahiko naturala da.
  Valerka gazte leninistak gogoratu zuen Jules Verne zientzia-fikzioko idazle handiak nola iragarri zuen motor elektrikoak nagusituko zirela garraioan eta eguneroko bizitzan. Baina orain arte barne-errekuntzako motor kaltegarri eta desatseginak irabazi du XX.
  Valerkak berriro ingurura begiratu zuen, non zegoen bere laguna, Marinka kosmiko hau? Benetan oiloa ere ari zen, eta zer itxaroten zaio orain?!
  polizien " autoak plater hegalari baten antza du, forma obaloa baino ez du eta guztiz giza argi distiratsuak ditu . Valerka leninista gaztea oso zakar bota zuten fuselajera, ia artikulazioak hautsiz, eta ate erretiragarria, supermerkatu batean bezala, bere kasa itxi zuen. Modu berean, geldirik dagoen katea, kobra baten antzera, mutikoaren oin biluzira joan zen eta hezurra gogor estutu zuen.
  Valerkak garrasi egin zuen eta eskuak aurrean eskuetan jarrita kateari tira egiten saiatu zen:
  - Min ematen du, ez!
  - Hobe prakak lotu ! - Esan zion mutiko ahots batek.
  Valerka Lagunovek buelta eman zuen. Galtza motzak jantzita zeudela kontuan hartuta, proposamena burla iruditu zitzaion. Mugikorreko kamera argi berdexka batekin argitzen zen, eta literalki sabai osotik zetorren. Argia atsegina zen, eta arrazoiren batengatik mutikoa berehala lasaitu zen. Bozgorailuari begiratu zion .
  Mutil arrunta, ilehoria, Valerka Lagunov bezalakoa, baina tripulazio motza moztuta, burua moztuta balego bezala, eta ilea berriro hazita balego bezala. Valerkak kaxa erdiko ilea moztu zuen, eta denboraren poderioz apenas aldatzen zen , beraz, ez zen ilea moztu beharrik izan.
  Berarekin beste mutil bat dago , apur bat gorrixka, eta neska altu samarra eta argala. Nahiko mutilak, beltzarana ona dutenak, baina ez ilunak. Aurpegi zuzen eta, agian, eder eta fotogenikoen Europako ezaugarriak. Arropa dotorea da: alkandorak, blusak, udako praka motzak eta gona laburra, lorez margotutako ortzadarraren kolore guztietakoak, baina oinutsik, zola eta belaunak erorita , eskuineko hankan itsatsita suge haragijale eta nahiko bizia.
  Ez da batere beldurgarria, eta Valerka Lagunov baino gazteagoa ere badirudi .
  Terminator mutilak eskua luzatu zien eta esan zien lasaitasun nabariz:
  - Ondo dago. Ezagutu dezagun elkar.
  Erantzuna isiltasuna eta begirada arduratsuak izan ziren. Orduan Valerka gazte leninistak konfiantza lotsatiarekin jarraitu zuen:
  - Ez nuen ezer egin, baina umeak ez daude ezergatik kartzelan?
  Aurpegi luzeko mutiko ilegorri batek, Ameriketako Estatu Batuetako superprodukzioan Peter Pan antzeztu zuen haur aktorearen oso antzekoa, eskua luzatu zuen erantzunez eta tonu triste batez esan zuen:
  - Ez zara bertakoa. Eta hori nahikoa da espioitza eta legez kanpoko muga igarotzea leporatzeko.
  Valerkak , nahastuta, betileak jo zituen pare bat aldiz eta galdetu zuen:
  - Hala bada, orduan... Zergatik hitz egiten duzu errusiera hain ondo?
  Mutil ilehoriak honela erantzun zion:
  - Infernuan denek errusieraz hitz egiten dutelako, eta zeruan bakarrik erabiltzen dute hebreera!
  Mutil prodigioak eta aitzindariak barre egin zuen triste eta aho batez. Honek sobietar txiste zaharretako bat ekarri dit gogora. Oro har, hau amets bat da ala ez? Hemen dena benetakoegia da amets egiteko. Agian Txernobogek sortutako munduetako batera lerratu zen berriro . Kasu honetan, argi dago zergatik deitzen zaion unibertso honi infernua.
  Lagunoven hanka biluziaren katea apur bat argiztatu zen eta bero moderatua eman zuen erradiadoretik. Oro har, hemengo klima epela da, mutikoak kopetatik isurtzen ziren izerdi tantak astindu zituen. Neskak, oin biluziak ere kateatuta zeukan , katea ukitu eta galdetu zuen:
  - Ez bultzatu hainbeste, ubeldurak utziko dituzu!
  Grindegiek, benetan bizirik baleude bezala, erantzun zuten:
  - Maltzurra al zara, ihes egin nahi duzu?!
  Neskak ezinean zabaldu zituen bere esku maltzurrak, ohartuz:
  - Eta nora joan zaitezke, ihes egin arren?!
  Mutil ilegorriak baieztatu zuen:
  - Hemengo janari eta ondasun guztiek identifikazio -kode bat dute!
  Okovyk labur erantzun zuen:
  - Ez dugu iradokizunik ematen. Pintzak ez du osasunerako arriskurik sortzen.
  Badirudi ez zutela presarik bertako espetxera eramateko. Beste norbait biltzen ari zen. Neska nagusi bat sartu zuten. Ederra , nahiz eta hemen, dirudienez, jende guztiak Hollywooden itxura duen - ez zimur bat, ez akats bat. Drone poliziak oinetakoak hartu zizkion, eta neska, preso bihurtuta, oso gorritu zen.
  Valerkak, mutiko ilegorriaren azken erantzuna burutik ahaztuta, bat-batean hori arraroa zela gogoratu zen. Eta berriro galdetu zuen:
  - Orduan nola dakizu errusiera? Bai hebreera ere?
  Preso mutilak ez zuen berehala erantzun; Beste batzuentzat, hanketako bat bakarrik giltzapean zegoen. Valerka gazte leninistak arreta berezia jarri zion horri, agian, kriminal arriskutsua da?
  Ez zen erantzunik izan, neskak isil-isilik xuxurlatu zuen bakarrik:
  - Hemengo hitz bakoitza... - Eta hatza ezpainetara eraman zuen.
  Valerka Lagunov konturatu zen akatsak egiten ari zirela. Eta bere aldartea guztiz okerrera egin zuen. Atxiloketa batean amaitu zen espazioko bidaia. Inoiz bizi izan ez nuen zerbait. Berak, noski, pelikula ikusi zuen arren. "The Client" pelikulaz gogoratu nintzen, mutila berari informazioa ateratzeko atxilotu zutenean. Orduan, ordea , merke atera zen, bakartze gela zabal batean atseden hartu besterik ez zuen egin. Baina hemen ez zegoen halako erosotasunik. Beste bi mutil eta neska bat bota zituzten. Bankua, plastikoz arin estalita, estututa dago jada. Baina bazirudien hegodun autoa abiadura hartzen hasi zela, eta orduan ilegorriak isil-isilik esan zuen:
  - Hemen dugu infernua. Jende askok baino ez du uste hori ordena dela. Estropezu, eta dagoeneko birheziketa eskatzen duen gaizkilea zara!
  Mutiko zuriak baietz baietz esan zuen:
  - Hemen dena huskeria da, Adolf izan ezik. Eta keinua egin zion gorritxoari .
  Neska zaharrak hasperen egin zuen:
  - Pausotik atera nintzen berriro. Orain basamortuan zehar oinutsik zapaltzera behartuko naute, eta akats txikienerako laserrak tiro egingo du.
  Atxilotu zituzten mutilek ere ulu egin zuten:
  - Bide seinalea apur bat nahasi dugu. Gainera, irudiak etengabe aldatzen ari dira!
  Valerka leninista gazteak begiak jo eta esan zuen:
  - Jendea erleen esklaboa da?
    Gorriak kontu handiz astindu zuen ukabila:
  - Ez luzaroan!
  Mutilaren eskuburdinek isil-isilik jo zuten, eta bat-batean aurpegia okertu zitzaion minez. Txinpartak nire eskuetatik igaro ziren, itxuraz shock deskarga bat aplikatu zitzaidan. Mutikoa kolokan jarri zen, eta neska handi batek heldu zion eta belarrira xuxurlatu zion:
  - Ez zirikatu. Ezin dugu sistema garaitu, beraz, hobe da betetzea!
  Gorriak negatiboki astindu zuen burua, aurpegi beltzarana zurbildu zitzaion, baina ez zuen ezer esan. Agian ez hainbeste beldurragatik.
  Valerka ere haserretu zen horrekin: denak behartuta daude formazioan eta urratsean ibiltzera. Ipar Korea bezalakoa da edo okerragoa dena. Eta gero laser batekin jo.
  Baina gogaikarriena da mundu hauek erle gihartsu eta handiek gobernatzen dituztela dirudi, eta haien atzean Star Wars-eko anti-heroi baten antza duen norbait. Izena ere antzekoa da: Fjabba , benetan, Gorpua. Aupa, hori diktadore baten izena da.
  Eta kotxe blindatuak kartzelako patiora hegan egin zuen. Leun gelditu zen, ia ez ziren astindu ere egin. Hemen Valery kartzelaratu zitekeen beldurrak erre zuen, eta ohatzean gaizkile onduekin elkartu zen. Mutila saiatu zen bere burua konbentzitzen bere kideekin eseri beharko zuela , eta mutilak nolabait ongi moldatzen ziren elkarren artean. Baina hankak dar-dar egiten zidaten oraindik. Adimentsuak, edo agian barruan zibernetika zuela, kateek beraiek askatu zituzten hankak, eta Valerkaren zola hautsiek zaildu egiten zuten zaindarien gomazko punten ondoren . Orduan, gainerako atxilotuen takoi biluzi baina garbiek distira egin zuten.
  Patioan hainbat erle zeuden, baita beste dozena bat atxilotu ere. Hemen etorri berriak zutabe komun batean altueraren arabera lerrokatuta zeuden, eta erleek eta nagusiak zaunka egiten zuten:
  - Geldi!
  Presoak arreta jarrita zeuden soldaduak aurrean bezala . Geldi egon behar zara, besoa edo hanka mugitu gabe! Ezkerreko aldean Valerkaren ondoan neska bat zegoen alkandora ia gardena bakarrik soinean, eta bertatik bularrik gabeko bularretakoak ikusten ziren, eta gona labur bat. Mutilak edertasuna irensten zuen bere begiekin, batez ere bere hanka biluzi akatsgabeak beltzaran eta brontzezko azal argiarekin, luxuzko aldakak eta, noski, titietako arroseta gorri koloretsuak.
  Bat-batean erleak makila astindu zuen, eta hegan atera zen deskarga elektrikoak bekokian jo zuen Valerka Lagunov . Norbaitek makil astun batekin jo izan balu bezala , begietatik txinpartak erori eta gatibuko mutila ez zen erori polizia drone pare batek besoetatik heldu eta bere lekuan jarri zuelako bakarrik. Eta oihu mehatxagarri bat:
  - Esan dizut, lasai!
  Valerka gazte leninista oinetan egonezin zegoen, distira bat zeukan begien aurrean, baina borondate ahaleginarekin ez kolokan jartzen saiatu zen. Pentsamendu bat piztu zitzaidan buruan: zein mingarria izan behar duen soldaduek guardian egotea. Baina zorigaiztokoak dira eta hotza jasaten dute. Eta epela egiten du hemen, hogeita hamar gradu pasatxo. Bero itogarririk ez.
  Valerka Lagunov, nolabait distraitzeko, kartzelako patiora begiratzen saiatu zen buruari bueltarik gabe. Oro har, ez dago ezer berezirik, horma altuak daude inguruan, alanbre arantzatsurik gabeko arren, baina goialdean arrosa eta urdina txandaka distira egiten duen hondo mota bat dago. Agian, zientzia-fikzioan bezala, indar eremu bat edo HFz egindako ezkutuak izango dira, pentsatu zuen mutilak. Eta are miserableagoa bihurtu da, hemengo gizartea oso garatua dago, lurrekoa baino hobea . Drone hauek erlojuak dituzte eskuetan, eta bertatik hologramak erakusten dira. Aupa, telefono mugikorraren bilakaera bezalakoa, tokiko Interneteko konexioarekin. Hala ere, hogeita hirugarren mendean ere ez da harritzekoa. Hemen dagoen aldea monitore baten ordez, eskumuturretik hiru dimentsioko kolorezko proiekzioa igotzen dela da. Baina hori Lurrean ere egin dezakete. Eta hainbat metroko distantziatik deskarga elektrikoa ematen duen klub bat ere ez da arraroa.
  Izugarrizko pistolak ere badaude . Utzi normalean distantzia laburragoan landatzen. Baina jendeak seguruenik ebaketa-klubak izango ditu, garestiak izan arren. Helizerik eta jaurtiketa-hegazkinik gabe hegan egiten duten tripulazioak beste kontu bat dira . Hau benetan aurrerapena da. Mutikoak bizkarrezurra apur bat mugitu zuen zutik erosoago egoteko, eta bere arrazoiketa jarraitu zuen. Gainera , tanta-formako beste inbutu hegalari beldurgarri samarra lurreratu zen patioan. Mutila ohartu zen hegaldian zehar airea arintzen zela segundo zati batez. Horrek esan nahi du kartzelako autoa zelai moduko batetik pasatzen ari zela. Horrek ez ninduen tonu nagusirako ezarri. Teknologia hemen dago ...
  Ai, Erdi Aroan teknikoki atzeratutako planeta batean amaitu izan balu, nola aterako zen orduan? Bere marka ez oso nabarmenekin , denei erakutsiko lieke nola kerik gabeko bolbora nola ekoizten den edo metrailadoreak egiten diren. Eta Uragan jaurtiketa anitzeko kohete sistemak instalatu zirenean, Valery Handia Tsar aitzindariaren inperioak mundu osoa okupatuko zuen. Eta orduan, enperadoreen artean handienak zerurantz altxatuko du begirada, eta espazioaren konkista hasiko da!
  Mutilak bere irudimenari aske utzi zion. Hona hemen lehen helburua : Ilargia, Munchausen baroiak deskribatutako hiru hankako pertsonak bizi diren lekuan. Granada jaurtigailu bereziak erabiltzen dituzte mitxoleta buruak tiro egiten dituzten arma gisa. Eta orduan halako zorrotada bat atzera botatzen da, eta lurtarrak plater hegalarietan, alfa laserren suak ongietorria ... Eta erradiazioen inpaktuaren indarrak hiru hankak behartzen ditu...
  Beste hiru indibiduo agertzeak, bi drone altu eta argalagoak eta ederki jantzitako erle bat, tentsioa areagotzen du. Formazioa are gehiago luzatu zen aurrealderantz , eta Valerka Lagunoven bizkarra minez hasi zen. Hauek mota berriak dira oraindik!
  Erle hiltzaileek zabaldutako presoen ilara ingurura begiratu zuten. Gizakiaren gatibuen ordezkarien berrogeita hamar adin ezberdin baino gehiago bildu ziren jada hemen, baina inork ez zuen hamasei urte baino zaharragorik ematen. Kartzelako uniformearekin, galtza motzak janztera behartuta eta oinetakoak kenduta. Baina Valerka gazte leninista izan zen bere itxura ez-estandarrarekin arreta erakarri ezin izan ez zuena. Ez, bera ere oinutsik eta galtza motzak jantzita, baina txapel distiratsu bat darama.
  Erle nagusia, kasualitatez zihoala, bat-batean lurreko mezulari gaztearen ondoan gelditu zen eta mutilari begira geratu zen. Zulo zarpailduen itxura duten hiru begi ditu: garauak dituen hondo berdea eta belztasunerako hutsune bat. Hau benetan beldurgarria da, badirudi porrot honetara arrastaka geratzear zaudela.
  Valerka gazte leninistak nahi gabe begiak itxi eta atzera egin zuen. Zaindariak berehala sartu zuen omoplaten artean makil bat, eta erle orokorrak esan zuen tonu hotz:
  - Mutila ez dago bere uniformearen arabera jantzita!
  Droneak ahots baxuan erantzun zuen:
  - Hau alien hautatua da Fjabboy ...
  Erle jeneralak oihukatu zuen:
  - Orduan kartzelako hotzera eraman beharko lukete!
  Droneak hanka astindu zuen, kirrinka zulagarri bat entzun zen, eta lazo iheskorra Valerka leninista gihartsuaren lepoan ondo bildu zuen. Mutikoa astindu zen, eta erle jeneralak gogor agindu zuen:
  - Hartu ezazu! Utzi dezatela desmuntatu hasiberri bat bezala, piezaz pieza.
  Eta sokak marra urdineko eraikin zuri batera eraman zuen mutila. Ate blindatuak alde ezberdinetan mugitzen ziren, igogailu bateko ateak bezala; musikak kirrinka leun egiten zuen. Hala, gelara sartu ziren, eta handik, kaleko beroaren ostean, fresko arnasa zegoen. Eta, oro har, grabitatea aldatu egin zela zirudien - beste mundu bat eta azpimundu bat izan zen . Egia da, Hollywoodeko filmetako polizia-etxeekin antzekotasun apur bat geratzen zen.
  Drone zaindari altu batek mutila belarritik heldu, bihurritu eta beste batek lepokoa deskonektatu zuen.
  Orduan gogor bultzatu zioten fusilaren ipurdia.
  Valerkak uluka egin zuen berriro, belarria urratzen ari zitzaiola zirudien. Lehenik eskaileretako eskaileretan zehar eraman zuten, gero korridorean zehar. Lixibaren usain zorrotzak sudur zuloak betetzen zituen. Ondoren, armadura gardenez egindako ateak etorri ziren. Hormetan ispiluak zituen gela batera eraman zuten, omoplaten artean kolpe gogor bat erori zen eta mutilaren buruak hegan egin zuen, ia lurrean hautsiz. Kotoia, eta txinpartak zure begien aurrean dirdira. Bi erle lodi, altu, hipopotamo itxurako, marradun eta sabeldun plastikozko, edo hobeto esanda, oinetan gomazko eskularruekin, haren zain zeuden jada.
  -Zurea da, kastratu dezakezu! - Drone guardiak barre egin zuten.
  -Kendu arropa! Azkar ibili, txakurkume! - " Gorilla-itxurako " erle-divak iletik altxatu zuten.
  -Badirudi mutila ez dela bera! Tira, lagundu diezaiogun. - Eta arropak gutxi gorabehera urratzen hasi ziren. Valerka gazte leninista txundituak ahul baino ez zuen aurre egin, baina kuleroak kentzen saiatu zirenean, askatu eta korrika joan zen. Hainbat zaindari ziztu bizian moztera joan ziren, eta mutila makurtu eta hanken artean irrist egin zen. Gero bizkortasuna areagotu zuen, baina ezin izan zuen urrutira iritsi txerri-bulldog handi bat jauzi egin zuen bere bila. Valerka leninista gihartsuak ezin izan zuen jasan eta atzera egin zuen. Orduan, zaindari multzo batek hegan egin zion. Plastikozko eta altzairuzko makilekin kolpatzen hasi ziren preso zegoen mutila . Beharbada hilko zuten oihu mehatxagarri batek gelditu izan ez balu:
  - Akats hau oraindik baliagarria izan daiteke ikerketarako, gelditu!
  Mutikoa altxatu, ur hotza aurpegira zipriztindu, gero buelta eman eta sabelean bota zuten. Droneak orro egin zuen:
  -Orpoetan, ez egin korrika, ez egin minik!
  Preso haurra orpo hutsetan hainbat aldiz jo zuten soka batekin. Valerka Lagunovek garrasi eta irrintzi egin zuen, malkoak masailetan behera.
  Sinpatiaren ordez, txistu pozoitsu bat:
  - Hauek loreak besterik ez dira, eta ikertzaileak galdetzen dizunean, ez zara oraindik horrela kantatzen hasiko.
  Mutikoa jaso eta miaketa umiliagarri eta zorrotza jasan zuten. Hatza zilborra sakatzen zuten, eta horrek espasmo konbultsiboak eragin zituen sabelean. Aho, belarri, sudur zuloetara begiratu zuten, burutik oinetara arakatu, atal pribatuak ere gutxi gorabehera sentituz . Aldi berean , argiak oraindik piztuta zeuden, nahiz eta lau foko distiratsu leku ezberdinetatik distira egiten ari ziren.
  Valerka leninista gaztea, noski, lotsatu eta beldurtuta zegoen, eta gorputzean zundaketak eta mahukak sartu zizkiotenean, nazkagarria eta oso mingarria zen. Kartzelako infernu honetan nahi gabe kirrinka egiten duzu.
  Jada ez zen pertsonatzat hartzen denak zioen preso zela, eskubiderik gabeko pertsona; Bero eta hotza bota zuen, aurpegia zurbildu zitzaion, hildako batena bezala, eta berehala gerezi kolorez bete zen. Gero, biluzik eraman zuten ile-apaindegira. Hainbat neska oinutsik, marradun bata eta kate argiz jantzita, barre egiten zuten, mutila nola gorritzen zen eta lotsa estaltzen saiatzen zen ikusita, baina hari bizi batek eskuak atzetik eusten zizkion. Eskumuturrak erortzen dira tentsioagatik.
  Fzhabba Gorputzaren derrigorrezko erretratuak , friki gaiztoa , garatxoz estalitako apoa, bazter guztietan. Ile-apaindegiak berak, ispilu eta fokuekin, bilaketa-areto baten antza du, eta aulkia medikuarena bezalakoa da , eta besarkadak ere baditu.
  Traje beltz eta hego itsaskorrez jantzitako erle humanoide batek bere burua gutxi gora behera sakatu zuen, ardi bat mozgailu dorpe batekin mozten bezala , min hartu zuen, xaflak koskor berri bat ukitu zuen. Iruditzen zitzaion mutikoari mozten zion ile ilehori bakoitzarekin, bere arima eta bere banakotasunaren zati bat hegan egiten zuela. Eta ile-apaintzaile sadiko zakarrak zeremoniarik gabe zapaltzen ditu, bizirik baleude bezala. Bukatu zutenean, droneen begiraleak burua moztu berri zuen makilarekin jo zuen.
  -Hartu, burusoila!
  . 7. KAPITULUA
  Valery Lagunovek ia konortea galdu zuen, hankek utzi zuten. Aspaldiko belarrietatik helduta, altxatu eta dutxara arrastaka eraman zuten. Han kabinaren erdian jarri eta giltzapetu zuten, aurpegian eta sorbaldetan lixiba bota ostean. Mutikoa izoztu egin zen, beste trikimailu zikin bat espero zuen , eta kezkatuta entzun zuen . Burrunba egin zuen eta ur bero erreka bat erori zitzaion gainera. Lurruna atera zen, azala gorritu zen, infernuko mina zegoen, erretzen ari zinela zirudien.
  -Laguntza! - oihu egin zion gatibuak .
  Horren harira, ura irakiten gelditu zen eta ur hotza erori zen. Haren jarioak hortzak min egiten zizkidan. Valerka Lagunov izoztu eta dardarka hasi zen, bat-batean olatu biziak berriro jo zuenean. Gero, hotz izoztua. Infernuan amaitu zuen mutila histerizatu egin zen, baina uraren tortura gelditu zen. Otarraina bezain gorria, kabinatik irten zen behatzak zapaldu behar izan zituen, orpoak urdindu egin zitzaizkion makilak;
  Orain beste gela batera eraman zuten. Bertan hainbat puntutatik biluzik argazkiak atera, neurtu, pisatu eta zain batetik odola hartu zuten. Seinaleak eta satorrak kopiatzen zituzten, orbainak eta erredurak bilatzen zituzten. Orduan irribarre bat etorri zen.
  -Orain pianoa jo dezagun.
  Hauxe zen hatz-markak hartzea, eta eskuetatik ez ezik, oinetatik ere hartzen zituzten, hautsitako oinak margo beltzez kontu handiz zikinduz. Orduan ezpainak zikintzen zizkidaten, oso nazkagarria zen, burua hosto zuri baten kontra estutu nuen gutxi gorabehera. Mutilak tu egiten saiatu zen, baina ukabilkada eman zioten aurpegian. Burua astindu egin zitzaion eta hortzak zartadaka. Erradiografia egin eta barne-organoei argazkiak atera zizkieten. Orduan ispilura eraman ninduten. Valerka Lagunovek bere buruari begiratu zion, harrituta. Uzkurtuta dagoen mutil burusoila begi beltzarekin , ezpain beltz puztuta, buruan hainbat kolpe, ubeldurak eta makilen markak bere gorputz gihartsu biluzian.
  -Ba, haurra, ulertzen al duzu zer den gobernu legitimoaren aurka egitea?
  Departamenduko garatxoz estalitako erle-buruak oihu egin zuen mehatxagarri.
  -Eta orain markatuta egon beharko zenuke. Seinale hau betiko jantziko duzu.
  Ispiluen atzetik maskara eta bata berde bat zeramatzan drone humanoide bat atera zen. Hodi bat atera zuen foka antzeko zerbait zuena.
  ukabilkada bat egingo dizugu . Zenbaki hauek zure zenbakia dira - 1313131314. Preso bat bezala igaroko zara haren azpitik. Emadazu eskua hemen.
  Valerka Lagunov ikaratuak, burdina goriari begira, aitzitik, bizkar atzean ezkutatu zuen. Orduan, bi drone handiek gorputz-adarra okertu eta borreroari eman zioten indarrez. Eskuan alkohola bota eta gero erre egin zuen. Mutilak garrasi eta kikildu egin zuen, baina burdinazko morro batean eduki zuten. Azkenean, suzko altzairua kendu zioten, eta herrenka joan zen, ia minagatik.
  - Utzi izotz-dutxa azpian, joan dadila.
  Valerka Lagunov izotz-urarekin garbitu zen. Hain txarto egin zitzaidan hortzak danborrak bezala jotzen hasi zitzaizkidan, baina ez nintzen askoz libreago sentitzen. Amaigabeak ziruditen izena emateko prozedurak amaitu dira.
  Bata zuriko erleak agindu zuen:
  -Orain gobernuko arropa emango dizute.
  Mutilak lasaitasunez hasperen egin zuen denbora guztian biluzik ibiltzea desatsegina, batez ere erle emeen aurrean, eta hotzak dardarka zegoen.
  Hemen uniforme beltzez jantzitako jendeak pakete bat ekarri zuen, bere bata gutxi gorabehera botaz. Motzak, belaunen gainetik, galtza zuri zikinak marra urdinekin, edo hobeto esanda, galtza motzak, soka batekin gerrikoak, eta berdin, zinemako zigortuen ohikoa, bizeps luzerako mahukadun alkandora marraduna. Eta halako soñeko urratuak, agian gorpu batetik aterata ere, botoiak erauzita.
  Valerka gazte leninistak galdetzeko ausardia izan zuen:
  -Eta dena?
  Beroki zuriz jantzitako erle ikaragarri batek barre nazkagarri egin zuen:
  -Dena noski! Eta adingabe delitugileak ez du gehiagorako eskubiderik.
  Valery Lagunovek urduri igurtzi zuen berea Laguna azkura, takoi arrosa:
  -Eta botak? Oinutsik egongo al naiz?
  Erleak harrotasunez azaldu zuen:
  - Gaizkilea zara, eta damutu egin behar zara, eta legearen arabera, adingabe delitugile guztiak oinutsik joan behar dira , urteko garaia edozein dela ere. - Eta intsektuak keinu egin zion. - Eta planeta honetan , zuek guztiok adingabe zarete betirako!
  Nerabearen oinak hozten hasiak ziren jada, hemengo klima jada bestelakoa zen, eta larrituta galdetu zuen:
  -Katarroa hartzen badut?
  -Batea sendatuko da! - Eta drone zaindariak berriro jo zuen hondo hutsean, tiraketa azkar batekin. - Jantzi azkar, shket .
  Valery Lagunov kikildu egin zen, intziri, larruazala gordinik, nolabait jantzita, eta gerrikoa estutu zuen. Mutikoa eskuburdinak jarri eta gero itxarongela batera eraman zuten. Han, Valerka leninista gaztea belauniko jarri zuten, besoak atzera botata, eskumuturrak orkatiletara lotuta. Beraz, jarrera deseroso batean eseri zen, bere patuaren azken erabakiaren zain. Belaunek min ematen zidaten, hormigoizko zoruak erdi biluzik hankak erortzen zizkidaten. Orain isil-zotinka ari zen, triste eta nazkatuta zegoen, denak esaten zuen preso zela, bizitza normal baterako galdutako gizona. Ez da inoiz Lurrera itzuliko eta mundu zorotik ihes egingo. Hori bai, esan zuen mutil ilegorriak : hau infernua! Orain ez dago biderik, itxaropenik gabeko kale-muga! Bere nortasun osoa desegin eta suntsitu zen espetxeko prozedura zorrotzetan. Azkenik, saileko burua, zilarrezko sorbalda-uhaldun erle bat, bere karpetara heldu eta esan zuen:
  -Haur sailera, 19. taldera, hamabosgarren gelaxka.
  Lagunovi eskuburdinak kendu zizkioten ia ume itxurako eta hatz zuzeneko eskuetatik eta zaindari baten eskuari lotu zizkioten. Makilekin bultzaka, mutila alde egin zuten. Mutikoa berriro beldurtu zen beste presoek nola agurtuko zuten. Kartzelei buruz gauza beldurgarri asko kontatu zituzten, han umeak ez ezik, gaizkileak baizik.
  Beraz, patiora irten ziren, harri koxkor zorrotzak oin biluzietan zulatuta, preso berritua behatz gainean ibiltzen zen, eta bereziki mina zuen. Euria, hezea eta hotza ari zuen. Alboko gelaren sarreran, hesi altu batek itxita, bulldog basurdeak orroka eta muntatzen ari dira. Korridoreak goibel daude barra askorekin, zoruetako baoak ere haiekin beteta daude, eta hormak beltzez eta grisez margotuta daude. Honek haurraren psikean presio izugarria egiten du, eta haurraren bihotza taupadak arinago hasten da berriro, minez kolpatu zituen hatz biluziak hormigoizko urrats irristakorra, apur bat moteldu eta zaindariak pistolaren ipurdiarekin bizkarrean jo zuen.
  - Ez egin lo, mutil berria !
  Mutilak odol diluitutako putzu batean lurperatu zuen burua, jada norbait galdekatuta zegoen, eta belarri puztuta altxatu zuen gutxi gorabehera. Azkenik, Valerka leninista gaztea ate erraldoi batera eraman zuten, droneen zaindariek irribarre zitalki egin zuten . Azkura orroak entzun ziren:
  -Hemen gaude, baina lehenik, zeldan izena ematea.
  -Nola da hori? -galdetu zuen mutilak ergelki.
  Droneek kondescendente azaldu zuten:
  -Eta oraindik txikia zarenez, pena emango dizugu. Hamar kolpe makilarekin puntu bigun batean, eta kitto.
  Valerka Lagunovek irrintzi egin nahi zuen, baina otsoaren begietatik konturatu zen are okerragoa izango zela. Eta, beraz, agian ondo aterako da. Buelta eman, prakak jaitsi eta ahal bezain gogor jo zuten. Mutilak intziri egin zuen, gero ezpainari hozka egin zion. "Izan gizona", pentsatu zuen. Hurrengo kolpeak are mingarriagoak izan ziren. Valery Lagunovek isil-isilik intziri egin zuen, baina oihu ozenei eustea lortu zuen. Azkenik, borreroek amaitu, eskuburdinak kendu eta gelaxkako atea ireki zuten. Orduan, ostiko indartsu bat etorri zen, eta mutilak loratuz hegan egin zuen. Lo-loak esnatu ziren, begiak igurtziz. Haiei begira, Valerka lasaitu zen.
  Hamar eta hamalau urte bitarteko haurrak ziren, nagusienak eta txikienak bereizita gordetzen zituzten. Argalak ziren, zarpailduak, denak oinutsik, azote eta makilen ubeldura eta urradurarekin. Baina, aldi berean, ez dira irudimenak irudikatzen zituen gaizkile izugarriak bezalakoak . Aurpegiak meheak dira, beltzaranak, baina giza itxura galdu ez duen jendearen irribarrez. Laurogei mutil baino gehiago zeuden, egurrezko literetan etzanda zeuden manta, koltxoi edo burkorik gabe. Bakoitzak, batzuk eskuineko hankatik eta beste batzuk ezkerretik, kobra kate luze batez eutsita, drone poliziak furgonetan erabiltzen zituenen antzera. Baina hiri tropikal beroa, tamalez , iraganeko kontua da. Orain fresko zegoen leihotik haize hotza, arantza makurrez.
  Nahastuta zegoen Valerka leninista gaztea. Orokorrean, oso ume polita da , baina ez zuen imajinatu nola jokatuko zen behin barroteen atzean. Ez, noski, korezaleek adingabeen kartzelari buruzko istorioak kontatzen zituzten, askotan guztiz kontrakoa . Edo leku hau infernu ikaragarri bat bezala irudikatuz, non kaos ikaragarria nagusi den , edo, alderantziz, haurrentzako sanatorio gisa, non benetako mugurdiak dauden eta eskola aspergarri batean baino askoz interesgarriago eta libreago. Baina hemen zalantzarik gabe ez du sanatorio baten itxura eta, itxuraz, benetako kartzela bat baino okerragoa da . Valerka gazte leninistak, bere buruarekin haserretuta , gelaxkan sartzean norbait nola agurtu jakiteko trabarik ez izanagatik , esan zuen guztiz arrakastarik gabe:
  -Kaixo mutilak! Gauza onekin nator.
  Gelako zaharrena, mutil altuena eta handiena, altxatu zen elkartzeko. Kate luze bat zebilen haren atzetik, marmolezko lauzetan tindaka, eta aitabitxiak berak Valerka Lagunov-en altuera bera zuen , edo hobeto esanda, pare bat zentimetro altuagoa eta nabarmen meheagoa. Kanpamenduko zenbakiaz gain, ez zuen tatuajerik, eta horrek lapur baten itxura ematen zion. Beraz, Valerka, indarrak orekatuta, lasaitu egin zen. Eta alai galdetu zuen:
  bikaina zuretzat Kent ! Zertarako zaude?
  -Ez dakit! - Zintzo erantzun zuen Valerka Lagunovek, nahiz eta ziurrenik espioi batekin nahastu zela asmatu zuen. Eta abiadura superluminalean arrastaka eraman zuen fraer honek ziega planetara. Eskuratu besterik ez!
    Kamera ikusten ari zenak aho batez esan zuen:
  - Ia denek ez dakite zertarako dauden kartzelan. Gure baldintzak gogorrak dira, elkarrekin bizi behar dugu, elkarri jakinarazi edo traiziorik egin gabe. Gogoratu, informatzaileak hiltzen direla.
  -Eta ez naiz inoiz sei izan! - erantzun zuen Valerka Lagunovek egiaz.
  -Hori da, gogoratu arau batzuk.
  Mutilak pauso bat atzera egin eta zerrendak egiten hasi zen.
  -Ez zaitez lasaitu ontzi batean. - Atzamarra seinalatu zuen. - Hobi berezi bat dago horretarako.
  -Non? - Valerka leninista gazteak ingurura begiratu zuen.
  -Lanera bidaltzen gaituztenean, eta hau egunsentian eta ilunabarrera arte, datxak eraikiko ditugu jeneralentzat. Han, kartzelatik gertu bidean, burdo leunak dituen hobi bat dago. Bertan lasaitu zaitezke. Baina hemen ez zenuke airea hondatu behar. Bigarrenik, janari-transferentziak badaude, formalki debekatuta daude, baina eroskeria baten truke edozer egin dezakegu, guztiekin parteka dezakezu.
  Hirugarrenik, ez utzi lanari , eta ez borrokatu arrazoi seriorik gabe. Bestela denak izorratuko dira. - Mutil esklaboak behatzak okertzen jarraitu zuen. -
  Eta azkenik, laugarrenik, ez saiatu ihes egiten. Horregatik, zelula osoa gogor zigortuko dute. Zure gurasoak atxilotzen ez badira, eman dezatela sobornoa, orduan agian atxiloketa baldintzak arindu eta mantak emango dizkigute.
  -Zenbat ordaindu behar dut? - Valerka Lagunovek uste zuen ez zela Lurretik etorriko hala ere.
  Amabitxiak lauso esan zuen:
  -Asko, ertzainak gutizia!
  Ametsetan oroitzapen faltsu bat edukita, eta komunismoaren garaian bizi dela ahaztuta, dardar egin zuen Valerkak, bere gurasoak ez dira milioidunak, beraz, ez dute betiko ordainduko. Hala ere, agian bere aita dagoeneko erbesteratua izan da , eta orduan nahikoa diru izango da askotarako.
  "Bai, guztiz hoztuta zaudela ikusten dut, urduri zaudelako da".
    Mutiko zaharrenak gertuagotik begiratu zion Valerka leninista gazteari. Ubeldurak eta kolpeak nabaritu nituen, lurrunaren azala gorria.
  -Horrela zigortu zintuzten. Dirudienez, politikoa zara horrela burla egiten bazaitute. Ados, etzan zaitez gurekin, bihar egun gogorra izango duzu, eta lo pixka bat. "Aitabitxi" gazteak apur bat atzera egin zuen, gonbidapen-keinu bat eginez.
  -Ezagutu gaitezen, nire izena Joseph da.
  -Eta ni Valerka naiz.
  -Izen ona. - Biceps zizelkatuari arreta jarri zion. - Kirola egiten?
  Hemen Terminator mutilak bere trebetasunak ezkutatzea eta bere gaitasunak gutxitzea erabaki zuen:
  -Kulturismoa eta wushu borroka.
    Mutil zaharrak baiezkoa eman zuen:
  -Wushu borroka ez da txarra borrokarako.
  Valerka Lagunovek oso xume esan zuen:
  -Oraindik ez dut primeran menderatu. Eta gure estiloa gimnasia bezalakoa da!
  Josephek irribarre adeitsu egin zuen:
  -Ezer ez, hemen denak borrokalari kaskarrak dira ! Baina zerbait gertatzen bada, elkarrekin zigortuko ditugu legegabeak eta txikiak iraintzen dituztenak.
  - Estalita dago! "Ideia horrekin guztiz ados zegoen Valerka leninista gaztea.
  Mutilek eskua eman zioten. Orduan, Valerka leninista gaztea otera igo zen, mutilak sorbaldak estutu eta elkarren artean bildu ziren. Beroago egin zuenez, Valerka Lagunovek jarrera erosoa aukeratu zuen eta, hanka hotzak sartuz, lo egiten saiatu zen. Buru moztua antsietateagatik, hezurrak kolpeengatik eta erretako markak azkura egin bazuen ere, haur osasuntsuaren gorputza indartsuagoa zen.
  Eta loak hartzen duzunean, matrizeak gainjartzen dira zure loaldian, eta berriro espazioaren ikuskeretara lerratzen zara.
  Eta zure aurrean, zientzia fikziozko film bat bezala;
   Jainkosak samur begiratu zion Valerkari eta baietz esan zion:
  - Hiriburu galaktikoan bueltatxo bat eman nahi duzu?
  Intsektuen inperioko mutiko aitzindari eta preso ohia, Valerka Lagunovek erantzun zuen:
  - Pozik egongo nintzateke zure hiriburuko parajeak ikusteaz. Ni neu jainko bihurtzen naizenean, are bikainagoa den zerbait eraikiko dut.
  Afaraya ( hori zen hipermatrizeko Jainkosaren izena !) baietz esan zuen buruaz:
  - Ados, ene mutila!
  Eta aho ederra zabaldu zuen eta... Bat-batean magoplasma iturri bat piztu zen, eta Valerka mutiko aitzindaria sorginkeria sutan sartu zen.
  Espazioa segundoro kolorez aldatzen duten sugar irideszentez betetzen da.
  Infernuko sua, lehertu eta barruko guztia kontsumitzen, haragia birrintzen. Barruan bizirik dagoen guztia erretzen duen sumendia. Zein ezaguna den hau guztia! Baina oraingoan, agian infernua benetakoa da?! Pazientzia, eta mina baretzen da. Valerka Lagunovek betazalak ireki zituen.
  Zeru izartsua ikusten zuela iruditu zitzaion. Begiak harrituta itxi zituen, eta berriro behartu zituen irekitzera. Bai, egia esan, izarrez osatutako alfonbra bitxi bat ikusten du. Jatorri ez-lurrarena, zeruko argirien girlanda preziatuez oso trinkoa. Hamarnaka izar distiratsuenek irudimena liluratzen eta harritzen dute. Gorputzak berak hutsean flotatzen zuela zirudien, laguntzarik sentitu gabe. Aurrekaririk gabeko ikusmenak hainbeste harritu zuen mutil aitzindaria, non konortea galdu zuen, errealitatetik deskonektatuta.
  Pentsatzeko gaitasuna berriro itzuli zitzaionean, jada bere emozioak kontrolatzen zituen. Bere azpian lur sendoa zegoen berriro, eta oinetatik altxatu zen.
  Aurrean zuen ikusmena ez zen bihotz ahulentzat. Hasieran, mutil aitzindariak erotu egiten zela pentsatu zuen. Hiri dotorea, elfoen inperioko galaxiaren hiriburua, Fabochazar multzoko hiri handienetakoa, bere distirarik basatienean agertu zen.
  Kilometro anitzeko etxe orratz luxuzkoak, tenplu erraldoiak, irudikaezinezko estatua erraldoiak, lorategi eta iturrien kaskadak, gailu argitsuak, berrogeita hamar estadio olinpikoetara egokitu daitezkeen kartel kolosalak eta askoz gehiago. Milioika hegazkin koloretsu eta bitxi mota gehitzen baditugu, hogeita hirugarren mende hasierako hamabi urteko mutil aitzindari leninista batentzat ( hala ere, ametsetan eta errealitate birtualean, memoriak batzuetan huts egiten du, eta badirudi askoz aro arkaikoago baten ordezkari izan!) Hau jada edozein mugatik kanpo zegoen.
  Eta, hala ere, Valerka leninista gazteak ez zuen beldurrik sentitu. Sekulako zirrara zegoen, eta baita deskribaezina den poztasuna ere, izaki adimentsuen eskuek sortutako distira imajinaezin koloretsu hura ikustean. Metropoli honetan dena zen itzela eta liluragarria.
  Hainbat izar zeruan distira ari ziren. Izar arrosa-horia distiratsuena, bi berde, bat urdin eta bi ia ikusezin gerezi-zafiro, hau da, hain argiztapen bizian naturala. Hala ere, argi indartsua izan arren, ez zidan begiei minik egin eta ez zuen berorik egiten. Tenperatura oso atsegina da, haize fresko apur batekin .
  Mutiko aitzindaria, gaur egun bufoia, zazpi koloretako espaloian zehar ibili zen, loreek, estatuek, kolore anitzeko argi keinukariek eta kristal leundutako baldosek inguratuta. Oin biluzi eta umeen zolak oso leun sentitzen ziren, are, agian, irristakorra, izotza bezala, lumineszentzia ematen, baina, zorionez, gainazal beroegia ez.
  Metropoli futurista honetan dena ispilu distiratsua zen eta izugarri zoragarria zen, zaborrak ere animalia eta txori exotikoen forman egiten ziren. Ahoa ireki eta adeitsu eskerrak eman zizkieten zaborra bota zitzaienean. Iratxoak bere oinetako urtua eta okertua bota zuenean, txori zaborroi batek espaloitik salto egin zuen, ur-azalera bat balitz bezala.
  Arrano baten burua zuen, baina neurrigabeko moko handia, eta berenjena marradun baten gorputza, hiru petalo oparoz osatuta. Errenkada bakoitza kimuen kolorea eta forma desberdina zen, eta hegoek kolore mugikorra ere bazuten, bideo bat bezala.
  Lumadun eta aldi berean loredun harrapatzaileak jantziezin bihurtutako oinetakoak irentsi zituen, melodiotsu txio-txiloka:
  "Ez dugu gure burua zalantzaz oinazetzeko arrazoirik". Unibertso osoan ez dago mutil desesperatuagorik. Benetako gizonek zaborra botatzen dute - hil beste norbaiten zezen-iratxoa! Iratxo-zezenak beste norbait hil!
  Valerka mutil aitzindariak eskua astindu zion "diva-eskuatzaileari" nahastuta eta esan zuen:
  - Pertsona batek duen gauzarik harrigarriena da ez duela sorginduarekin harritzen, hutsalarekin txunditzen dela!
  Hala ere, arraroa da oinetako militar astunak urtu zirela, eta berak ez zuela erredura txikirik ere jaso. Dena den, arropak ez omen ziren gehiegi hondatuta zeuden, nahiz eta luxuzko petoak galdu ziren. Baina zerbait gorde da, eta ez du hain lotsatzen hirian zehar kamiseta eta galtza motzak jantzita ibiltzeak, eguraldi beroan mutil batentzako arropa normala.
  Mutiko bihurtu zen arren, eta oroimenaren zati apur bat galdu zuen, bere buruaz guztiz kontziente gabe, Valerkak lotsatzen zuen bere oin biluziak, hiriburuan arras desegokiak baitziren, non estatua, auto, iturri, konposizio, hau edo egitura hark distira egiten zuen luxu distiratsu gorriz. New York aberatsenen gobernu-auzoko eskale zarpail bat bezala , nahi gabe gorritzen zara inor hurbiltzen zaizunean.
  Momentu honetan oinezko gutxi dago kalean, haurrak gehienbat. Metropoliaren erdiko sektoreetako bat denez, iratxo eta iratxo ospetsuak kokatu ziren hemen. Garai bat besterik ez zen soldadu txikiei eta iratxoei opor laburrak ematen zizkieten bizitza apur bat gutxienez zulagailu nekagarririk gabe bizitzeko, haurtzaroko pozak sentitzeko.
  Gainera, kuartelarekin alderatuta opor-aldi labur hau ikasketetan eta borroka-entrenamenduetan arrakasta izateko sustapen moduko bat zen.
  Gutxienez aukera txiki bat izatea zure denbora nahi duzun moduan kudeatzeko zoriontasuna da! Horregatik, hain zuzen, haur barre algaragabeak ikusteak, haietako askok, poz-pozik jolasean ari zirela, airera hegan ere egiten zuten, itzulipurdiak egiten zituzten, gailurra bezala biraka, holograma kaleidoskopikoak askatuz, hiri magikoari itxura idiliko zoragarria ematen zioten.
  Valerka aitzindari bitxiak haiengana hurbildu eta galdera pare bat egin nahi izan zituen, baina beldurra zuen. Beldur nintzen beren jantzi distiratsuko mutil eta neska lasai, eder eta iratxo itxurakoak ez ote ziren lehen begiratuan diruditen bezain lasaiak izango. Gainera , normalean ez da ohikoa jendearentzat, neskek ere gerra jokoetan jokatzen zuten.
  Egia da, badirudi maitagarrien eta anime -fantastiko motak zabaltzen ari zirela, eta ez gizakiak sortutako borrokak. Banakako proiekzio holografikoak handiak eta hain distiratsuak ziren non xehetasunak zintzo erreproduzitzen zituzten. Zirudiena, eta hain zuzen ere, bat-batean maitagarrien ipuinetako gazteluak, gotorlekuak eta etxeak airean nonbaitetik agertu ziren, eta gero desagertu egin ziren.
  Ikusitakoarekin txundituta, takoi biluziak distiratsu, ibili eta ibili zen hiria aztertzen jarraituz. Zein zuhaitz txundigarriak eta lore erraldoiak, hamarnaka eta ehunka metroko luzera, iturri eta animalia hegalariekin, kristalezko balkoietan zintzilik, eguzkitan distiratsu maitagarrien paleta anitz batekin.
  Loreen petaloetan, hainbat irudi mugikor agertzen dira, etengabe aldatzen direnak, gehienetan hainbat estralurtarren arte martzialak edo estilo retro bateko borrokak.
  "Agian hauek indar eremuak dira!", pentsatu zuen Valerka mutil aitzindariak, tenpluak igurtziz, bere garuna inpresio ugaritik irakiteko prest zegoen "Hainbat argi eta kolore jokoak ezin dira erreproduzitu gure planetan! Zein forma bitxiak hartzen dituzten beren gogoaren sorkuntzak!
  Luciferostango iratxoen banderaren kolorez margotua . Zazpi puntako izar baten formako beste egitura bat egin zen , eta poliki-poliki bere ardatzaren inguruan biratzen zen. Beste eraikin batzuek Urte Berriko zuhaitzen antza zuten, suzko zuziekin eta kolore anitzeko ur-jauzi ekaiztsuekin, estratosferan sartzen ziren erreka erraldoiak. Harri bitxietan dauden hainbat munstro estragalaktikoen formako iturri erraldoi batzuek metal urtuak eta gas bitxiak bota zituzten, laser izpiek argiztatuta.
  Luxuzko eraikinen beheko solairuak kolorez beteta zeuden sarrera eta irteerak pantailetan izenak argitzen zituztenak. Eta bitxia da izen guztiak guztiz argiak direla: jatetxeak, dendak, maila eta mota guztietako entretenimendu zentroak, hainbat zerbitzu. Washingtonen oso handitua eta ezin luxuagoa den Central Presidential Avenue gogorarazten zuen.
  Lehen aldiz ikusi zuenean ( errealitate birtualean bere memoriarekin arazo batzuk zeuden, partzialki ez zen berea bihurtu!) orduan oraindik oso txikia zen, gogoan zuen nola harrituta geratu zen bere arimaren sakoneraraino eta orain literalki irensten zuen liluragarria. distira inperiala bere begiekin. Jakina, hemen gauza askok ez zuten analogorik Lurrean.
  Tira, zer nolako giza diseinatzaileak jarriko lituzke buru-beherazko gailur, kupulak eta igerilekuak izaki koloretsuekin eta izugarrizko munstro izugarriekin. Ikustea ere beldurgarria da, badirudi dena buruan eroriko dela.
  Neska iratxoetako batek bere gainetik hegan egin zuen, zapata distiratsu batekin arinki ukituz. Valerka aitzindariak apur bat kulunkatu zuen, jada nekatuta zegoen, hainbat kilometro egin zituen.
  "Ziurrenik, aspaldi ez duzu jan, izar gerlaria", jo zuen neska aingeru txikiak zilarrezko kanpai bat bezala.
  Mugitzen diren pistak bazeuden, jakina, itzalita zeuden. Antza denez, etorkizun urruneko ultrametropolian , gehiegi arduratzen ziren egoera fisikoaz. Gainazala zakartu egin zen eta nire oin biluziak gordin eta azkura sentitzen hasi ziren. Benetan jateko gogoa zuen Valerkak , hainbat egunez gosea zela sentitzen zuelako, hori izan ezik...
  Baina nork jakin dezake zenbat denbora eman zuen jainkosarekin komunikatzen, ia ez zion jaten eman, baina entretenitu baino ez zuen egiten. Egia da, hunkituta Valerkak ez zuen jan nahi ere egin.
  Kalea kolorez beteta dago deitzen duten makina: "Zure burua freskatzeko garaia da!"
  Arrazionalki pentsatuz Valerkak erabakitzen du:
  - Bi heriotza ezin dira gertatu, eta sabela hutsik ez dago bizitzarik!
  Makinara hurbildu bezain pronto, hegoak zituen zazpi koloretako neska eder baten hiru dimentsioko proiekzioa agertu zen berehala. Ingelesa zirudien hizkuntza batean, ninfa zoragarriak esan zuen:
  - Zer nahi du Unibertsoaren konkistatzaile txiki baina ausartak?
  - Jan! - esan zuen zintzo Valerkak, gosezko distira ikusten zen mutil aitzindariaren begi urdinetan.
  - Ehun eta hamabost milioi produktuz osatutako multzoa zure zerbitzura. - Maitagarriek txio egin zuen, hegoei tamaina gehituz.
  - Ondoren Etxe Zuriko izozkia, limonada, zukua, pastela eta txokolatea. - Bozkatu zuen aitzindari poz-pozik.
  - Zein motatakoak? Zehaztu zure eskaera! - Bi neska zeuden, eta irribarre izugarri handia egiten zuten.
  - Berdin du, zaporetsua bada. - esan zuen Valerkak nahastuta, eskuak ezinean zabalduz.
  - Ahalik eta goxoena al da? Estandar ezagunenaren arabera? - Dirudienez, zerbitzari zibernetikoak behin baino gehiagotan egin behar izan du aurre zer nahi duten ulertzen ez duten bezeroekin.
  - Bai! - bota zuen Valerkak lasaitasunez.
  - Eskuak altxatu, zuzen begiratu. Edo atera zure identifikazio- txartel pertsonala, soldadu txikia. - Koruan esan zuten ninfeta holografikoak.
  Mutil aitzindariak bi eskuak altxatu zituen. Argi hori ilun bat piztu zen, itxuraz eskaneatuta zegoela.
  - Zure nortasuna ez da txartelen aurkibidean agertzen, ez duzu txartel militar pertsonalik, beraz, ezin dizute zerbitzatu. - Neskek irrintzi egin zuten eta berehala gorritu ziren, besoak gurutzatu zituzten iratxo freskoen keinu debeku batean.
  Valerka leninista gaztea ziztu bizian alde egin zuen metrailadoretik, bere takoi biluzi eta umeak literalki erretzen ari ziren. Hau badirudi identifikazio teknotronikoko komunismoa dela. Valerka zinta landuan eseri zen, izoztuta, gogor makurtuta eta kokotsa ahurretan pausatzen zuen. Pentsatzen ari nintzen... Etorkizuna kolore ilunenetan irudikatzen zen. Guztiz bakarrik dago beste galaxia batean, beste munduko izakiez inguratuta , animalia harraparienak eta basatiak baino okerragoak diren izakiak.
  Eta ezin da burura salbatzeko ideiarik etorri. Oliver Twist hobeto zegoen Londresen, han bazegoen behintzat etxerik gabeko iheslaria bera bezalako jendea. Orain, nora joango da? Bere burua amore eman behar al du, espetxean errukiarekin kontatuta? Han bederen elikatuko zaituzte, hain umiliagarrian bada ere, mahuka baten bidez.
  - Zergatik zaude deprimituta, fotoia? Zer, ezpainak miazkatzen ikusten zaitut. Princeps -plasma urdailean sartu nahi duzula dirudi ?
  Arropa distiratsuz jantzitako mutil ezezagun batek eskua luzatu zuen, irribarrez. Zein gizatiarra den! Elfo txikiaren aurpegia biribila da, umeena, ez da batere gaiztoa, elikadura egokiari buruzko iragarkietan agertu beharko luke, baina ahurra gogorregi estutzen du. Kopeta altua, ile ilehoria, begi urdin zabalak. Egia da, esku beltzarana, nerbioa, altzairuzkoa balitz bezala, hezur bat apurtzeko gai dena. Valerkak nekez eutsi zion, min handia zuela erakutsi gabe, haurraren eskua estututa zegoen tortura bizio batean bezala.
  Zintzoki esan zuen:
  - Bai, gose naiz!
  - Itxuraz urrutiko kolonietakoa zara, oso erreta egon zinen, eta zarpail eta arraro ikusten duzu. - Esan zuen iratxo gazteak ahotsean sinpatia pixka batekin.
  Valerkak begirada nahasi bat bota zion bere buruari. Arropa, izan ere , ordurako hasia zen leku batzuetan kiskaltzen, eta azala gorria eta zurituta zegoen. Edo tokiko erradiaziotik, edo leherketaren aurkako erreakzio atzeratua. Hotzikara izoztua sentitu zuen sabelean, eta ahots dardaraz esan zuen.
  karga magnetiko termiko baten epizentroan nengoen .
  - Janaria abiadura handi batean hartuko dut, orduan esango didazu. - Mutilak korrika egin zuen, filmazio azeleratuan balego bezala, etorbideko azalera trebeki landua bere botekin ukitu gabe.
  Valerkak zergatik sentitu zuen konfiantza iratxo zitalen kume honetan zaila da azaltzea. Beharbada nire gaztaroak eta estresak kaltea hartu zuten. Itzuli, berria bere lagunak usain goxo-goxoa zuten hainbat begi arrosa bota zizkion . SESBeko aitzindari ohia bere istorioa kontatzen hasi zen, ezer ezkutatu gabe, irakiten ari zen, arima isuri nahi zuen.
  Elfo mutilak arretaz entzun zuen. Valerka bezain altua zen, eta ziurrenik ere gazteagoa zen. Elkarrizketan zehar, irribarre hutsa jotzen zuen beti bere aurpegi ederrean. Egia da, gudarien arrazako ume baten hortzak oso handiak dira jada, elurra baino zuriagoak, eta hainbat argiren izpiak eguzki izpien antzera islatzen ziren. Makina automatikotik hartutako janaria oso zaporetsua zen, errezeptoreak gehiegi estimulatzen zituen eta, ase beharrean, gosea pizten zuen.
  Valerka hitz egin ondoren isildu zenean, iratxo gazteak zentzuz esan zuen:
  - Bai, miraria dirudi, baina hemen ez zara bizirik iraungo. Azkar identifikatuko zaituzte, batez ere egunero pertsonalitate guztien ordenagailuko egiaztapena egiten delako . Duela egun pare bat, oso gertu, halako " plasma artezteko " izar ontziak lehertu ziren super su artifizialak bezala . Azaletik ere ikus zitekeen urratutako itsasontziek zerua nola koloreztatzen zuten. Ona da " jertse " nagusia lerrotik pasatzea.
  Vithimura erdiko izarra seinalatu zuen .
  - Orain dena askoz zorrotzagoa bihurtu da, egiaztapen erregimen osoa. Lehen ere, kontrola larria zen. Ziur aski, makina hau ere, beste batzuk bezala, Maitasun eta Justizia Sailarekin lotuta dago.
  - Beraz, zure polizia sekretua deitzen da? - Valerkak irribarrez egin zuen, zein barregarria zen maitasunaren kontzeptua faxistak haurtzaindegiko neska bihurriak ziren nazio batean.
  - Bai, bai, hainbat sail daude, eta denek hitz egiten dute maitasunaz. - Mutilak bekainak elkartu zituen, eta begirada zorrotza egin zitzaion. - Sen onari burla bat bezalakoa da. Nire aita ere, laugarren mailako jeneral ekonomikoa, sail hauei beldurra die. Tira, alde egin azkar . Hara eramango zaitut.
  - Berandu! Hemen zaudete, maiteok! - Ahotsak hiena-sorta baten burrunba bezala egiten zuen.
  Hainbat irudi blindatu, hartz druidak jada ezagunak, airean mamuak bezala gauzatu ziren.
  - Belauniko eta eskuak gora!
  Valerka leninista gazteak kikildu egin zuen eta berehala kargatu zuten paralizatzaile magiko batekin . Kontzientzia itzalita.
  Mutila bere onera etorri zenean, Koliseo erraldoiaren erdian zegoen zutik. Historia ondo ezagutzen eta filmak ikustea maite zuela, Valerkak hemen Antzinako Erromarekin lotura bat sentitu zuen. Bakarrik ez zen jendea eserlekuetan esertzen zena, imajinaezinezko izaki mota guztiak baizik. Valerken mutilen ikuspegia oso zorrotza bihurtu zen. Eta harmailetan erle-itxurako banakoak ikusi zituen elefante- probosziarekin , eta txitxarro antzeko izakiak medusa-buruekin.
  Iratxoak beraiek luxuzko aulki bereizietan esertzen ziren, eta noizean behin jauzi egiten zuten, isil-isilik eseri nahi gabe. Haiekin isil-isilik eserita zeuden gizon motzak eta lodiak, bizar lodiz estalitako aurpegiak.
  "Ipotxak", asmatu zuen Valerkak. Hau polita izan behar da! Eta mutilak, SESBeko aitzindari ohia, edo hobeto esanda, zergatik ohia zen batek, esan zuen zentzuz:
  - Elfo mutilak, hau iratxo bat da. Ez du axola zein iraingarria! Tira, nanoa zutik jartzen bada, iratxoa ez da ikusten!
  Valerkak energia gorakada bat sentitu zuen. Aldarte tristea berehala desagertu zitzaion. Gaztea eta indartsua da. Zein ona den urrutiko haurtzarora berriro itzultzea eta mutiko bihurtzea.
  Bitartean, hanka hutsezko iratxo bat Koliseo erraldoiko aretoan sartu zen eta esan zuen:
  - Eta orain Julio Zesarrek arerio bat iragarriko du gazte honentzat!
  Valerka eseri zen eta hausnartu zuen:
  - BURUZ Zesar , Zesar, hildako hezurrez josi zaituena!
  Orduan gizon baten holograma bat agertu zen ( eta benetan gizon bat zen, ez iratxo bat) buruan urrezko koroa zuela. Betiko iratxo gazteak ez bezala, Zesar jada zahartua eta argala zen, sudur akilinoa eta begi zuloak zituena.
  mutil aitzindariak esandakoa entzun zuen , eta zorrotz, bekainak bihurrituta, garrasi egin zuen:
  - Zertaz ari zara, plebeyo?
  Valerka, leninista gaztea, minduta zegoen:
  - Nolako plebeioa naiz zuretzat! Hamargarren belaunaldiko patrizioa naiz!
  Julio Zesar bat-batean atseginagoa bihurtu zen, erantzunez:
  - Behin etsaia garaitzen duzunean, zure burua patrizio dei dezakezu!
  Valerkak barre egin zuen eta odol-zirrista bat igurtzi zuen bere oin biluziarekin mutil-oin hutsarekin eta zaunka egin zuen :
  - Zailegia al zaizu nirekin borrokatzea?
  Julio Zesarrek haserre erantzun zion:
  - Eta oraindik ez zara niregana heldu!
  Valerkak barre egin zuen ukabila eta esan zuen:
  - Denek ez dute uste hori!
  Julius bat-batean bigundu zen:
  - Gure iratxo distiratsuak esaten dute lurreko agintaria zinela. Hor zu eta biok borrokatuko dugu!
  Valerkak, indioilar bat bezala puska eginez, esan zuen:
  - Hala izan dadila!
  Harmailak zaratatsuak ziren. Horda bitxiak astintzen hasi zen. Baina Julio Zesarrek zorrotz esan zuen:
  - Baina oraindik nirekin borroka bat irabazi behar duzu! Lehenik eta behin, munstroaren aurka borrokatuko duzu. Valerkak kopeta zimurtu eta marmar egin zuen:
  - Zu ez al zara munstro bat?
  Zesar barregarri sentitu zen hitz hauekin, eta agindu zuen:
  - Eta oraindik txikiegia zarenez, Jainkosari apur bat handiagoa egiteko eskatuko diot .
  Valerkak ez zuen erantzuteko astirik izan. Benetan hazi zen, hamaika edo hamabi urteko mutil izatetik gazte eder bihurtuz.
  Valerka Lagunovek indar basati bat sentitu zuen bere baitan eta ukabil sendoak estutu zituen ukabila betez. Hemen borrokarako prest egongo da.
  Munstroa hegan atera zen bat-batean. Sobietar aitzindari ohiak ez zuen denborarik izan berari ondo begiratzeko. Apo erraldoi baten antzeko zerbait zen. Bi masak: handiak eta txikiak elkarrekin talka egin zuten. Ondoren, leherketa baten antzeko zerbait izan zen.
  Haietako baten gorputz ahuspeztua, odolez zipriztindua, dardar egiten du ezinean...
  Buruan kanoikada bat zegoen, zure haragia urratzen jarraitzen zuten molekulatan zatitzen zuen eztanda-uhin batek estaltzen bazina bezala, distirak dituzten miniaturazko bonba atomikoak bezala erretzen. Borondatezko ahalegina, zeure burua elkartzeko saiakera etsi bat, eta orain belo gorrixka poliki-poliki finkatzen ari dela dirudi, baina ez du zure begien aurrean biraka gelditzen. Lanbroa, garroekin bezala, inguruko espazioari atxikitzen zaio. Min ematen du, urratutako gorputzeko zelula guztietan dago oinazea.
  - Zazpi zortzi...
  Ordenagailu geldiariaren ahotsa isilduta entzuten da, gortina lodi baten bitartez bezala.
  - Bederatzi hamar...
  Azkar jaiki behar duzu, biziki altxatu, bestela amaiera iritsiko da. Baina gorputza paralizatuta dago. Laino gorri-ke lodiaren bidez etsaia ahulean ikusten da. Hiru hankako munstro erraldoi hau paraloide bat da . Dagoeneko altxatu zuen bere gandorra lodi eta luzea, gillotina bizi baten pala indar kolosalaz jaisteko prest.
  Alboetan bi atzapar erraldoi ireki ziren harrapari, hirugarren gorputz-adarrak, luzea, zorroztua , eskorpioi-buztanaren itxurakoa, atzean zegoela, pazientzia handiz urratu zuen arena estalkia. Gara berdez estalitako moko korronte eta gaiztotik isurtzen zen listu horia eta kiratsa , airean txistuka eta erretzen. Munstro nazkagarri bat giza gorputz gihartsu eta odoltsu baten gainean zegoen.
  - Hamaika hamabi...
  Orain hitzak mingarri bihurtzen dira, tinpanoetan mailu kolpeak bezala. Ordenagailuak lurreko denbora-neurri estandarrak baino apur bat motelago kalkulatzen du. Hamahiru jada kanporaketa bat da.
  Erabakia segundo zati batean jaio zen. Bat-batean, eskuineko hanka zorrotz altxatuz eta ezkerra malguki gisa erabiliz, amorru amorratuz, lehoinabar baten antzera bihurrituz, Valerka leninista gazteak jauzi egin zuen eta ostiko baxu indartsu bat eman zuen munstro arrotzaren nerbio-zentroan -silizio bat-. karramarro baten eta apo baten magnesio hibridoa. Kolpea indartsua, zorrotza eta zehatza izan zen, eta, gainera, piztiaren aurkako mugimenduarekin bat egin zuen . Azpiespazioko munstroa (izarren artean bidaiatzeko gai den tarteko habitata, uhin elektromagnetikoen energiaz betez, baina mundu bizidunetan mota guztietako materia organikoa irenstea mespretxatzen ez duen harrapari bat) apur bat hondoratu zen, baina ez zen erori. Paraloroid mota honek hainbat nerbio-zentro ditu, eta horrek asko bereizten ditu beste izakietatik. Horietako handienari emandako kolpeak paralisi partziala baino ez zuen eragin.
  Munstroaren aurkaria, sorbalda zabalak eta gihar nabarmenak izan arren, oso gaztea zen, ia mutila. Aurpegi gorritxoaren ezaugarriak sotilak dira, baina adierazgarriak. Minak eta amorruak desitxuratzen ez badituzte, inozoak eta leunak dirudite. Arenan agertu zenean, etsipen bat ere izan zen harmailetan Valerka Lagunov giza gladiadorearen itxura baketsua eta kaltegabea zelakoan. Nahiz eta orain jada ez den mutiko bat, haserretu den animalia bat baizik, haren begiek hain gorroto amorratua botatzen zuten, non zirudien ultralaser bat baino okerrago erraustuko zutela . Mutilak ia hanka hautsi zuen kolpeagatik, baina katu baten abiadurarekin mugitzen jarraitu zuen, apur bat herren egin arren.
  Minak ezin du gepardo bat hautsi, gorputz gaztearen ezkutuko erreserba guztiak bakarrik mobilizatzen ditu, trantze moduko batean jarriz!
  SESBeko mutiko eta espazio-aitzindari ohiaren buruan, milaka danbor jotzen ariko balira bezala, energia menderaezina dario zainetan eta tendoietatik. Mastodontearen gorputzean azentu handiko kolpe indartsu batzuk jarraitu ziren. Horren harira, munstroak zentimo erdiko atzapar zorrotzak astindu zituen. Normalean animalia hauek malabarista baten erreakzioa izaten dute, baina nerbio-nodo bati kolpe zehatz batek moteldu egin zuen.
  Borrokalari gaztea, itzulipurdi bat eginez, mendilerro izugarritik alde egin eta munstroaren atzean aurkitu zen. Belauna ordezkatu eta otza atzapar batekin pasatuz, gazteak ukondoarekin kolpatu zuen, bere pisu guztia inbertitu, eta gorputzari bira zorrotza eman zion. Hautsitako gorputz-adarraren kirrinka entzun zen. Okerreko angeluan aurkiturik, atzaparra birrindu eta kiratsa, apo koloreko odola isurtzen zuen iturri txiki batean.
  Izakitik lehertzen zen likidoaren ukituak une bat besterik ez bazuen ere, gladiadore gazteak erredura indartsu bat sentitu zuen, eta bularrean eta eskuineko besoan purpura zurbilak hanpatu ziren berehala. Atzera egin eta distantzia hautsi behar izan nuen. Piztiak min-oihu bat bota zuen: lehoi baten orroa, igelaren kroaka eta sugegorri baten txirrinduaren nahasketa. Amorru bizian, munstroa aurrera egin zuen. Gazteak, odol eta izerdi nahasketa batez estalita, saltoka-jauzi bat egin eta sare blindaturantz hegan egin zuen. Korrika abiatuz, pisu guztia bertan sartuz, munstroak gandorrarekin jo zuen, etsaiaren bularrean zulatu nahian.
  Valerka gazteak kolpea saihestu zuen, eta orrazi lodi batek sare metalikoa zeharkatu zuen. Inertziaz mugitzen jarraituz, lurpeko kosmikoaren izakiak hurrengo sarera sartu zuen bere gorputz-adarra korronte karga indartsu batekin. Hesitik txinpartak hegan egiten ziren, isurketak mastodontearen gorputza zeharkatzen zuten, eta metal errearen eta materia organiko errearen imajina ezin gaiztoaren usaina zegoen. Lurreko edozein animalia hilda egongo litzateke, baina faunaren ordezkari honek berehala argi dauka gorputz egitura guztiz ezberdina duela.
  Munstroak ezin izan zuen berehala enborra atera, eta kolpe azkar batzuk jarraitu ziren, helizearen palen biraketa bezala. Hala ere, karga elektrostatikoak, atzerapen apur batekin, haragi arrotzaren erresistentzia gaindituz, borrokalari gazteari min handia egin zion . Atzera jauzi eginez, oihu bati eutsiz, zain eta hezur guztiak zulatzen zituen min urragarritik, izoztu egin zen Valerka gladiadorea eta, besoak urratutako bularraren gainean gurutzatuta, zutik zutik meditatzen hasi zen. Piztiaren atzealdearen eta ekaitz baten antzera haserretzen zen publikoaren inmobilismoak ezohikoa zirudien, bere burua infernuan aurkitu zuen jainko txiki batena bezalakoa.
  Valerka lasai zegoen, izoztutako ozeano baten gainazala bezala, bazekien... Teknika bakarrak ez zuen halako munstro bat kanporatu. Oso kolpe indartsua.
  Orrazia haragi odoltsu zatitan urratu ondoren, munstroak masa osoarekin jauzi egin zuen tximino lotsagabe ilegabearen gainera. Benetan posible al da primate txiki bati zu garaitzen uztea? Bere borondatea bilduz, chakra eta energia guztiak habe bakarrean kontzentratuz, gazteak jauzi-kolpe indartsua eman zuen. Fafara-Maradaren antzinako teknika hau , gutxi batzuen eskura dagoena, eragiten duena hiltzeko gai da. Kolpea jada garaitutako borrokalari erraldoiaren nerbio muinaren gainean erori zen. Bere pisuak eta abiadurak energia zinetikoaren indarra areagotu zuen, eta, oraingoan, nerbio-sorta hautsi ez ezik , hainbat nerbio-zurtoin nagusi moztu zituzten kolpetik. Kristal -metal erraldoia erabat paralizatuta zegoen.
  Gorpuak norabide batean hegan egin zuen, gazteak bestean.
  Epaile zibernetikoak atzerako kontaketa egin zuen ahots baxuan:
  - Bat bi hiru...
  Iratxo ilunen hizkuntzan zenbatu zuen.
  Bi borrokalariak geldirik zeuden, azken kolpearekin gazteak munstroa zanpatu zuen, baina hanka hautsi zuen. Hala ere, kontzientziak ez zuen gladiadorea guztiz uzteko astirik izan, eta gazte atletikoak, mina gaindituta, zutitu zen, esku gurutzatuak ukabilak estututa altxatuz ( Luziferostango Inperioko zeinu hizkuntzan garaipenaren seinale ).
  - Hamabi!.. Hamahiru!.. Borrokalariak, Lur planetako jaiotzez, Valerka Lagunovek irabazi zuen. Bere adina 12 urtekoa da edo 15 estandarra. Borrokan debutantea da hau. Ezihand-16 sektore galaktikoko txapelduna araurik gabeko borroken SSK bertsioaren arabera, 199: 1: 2ko balorazioa duen parte-hartzaile batek galdu zuen - Askezam verd Asoneta , 2977 urte estandarrak dituen adina.
  Filibusteroen abesti alai bat entzun zen Valerkaren buruan:
  Pirata gogor baten bidea aukeratu nuen niretzat,
  Nire patua itsasoetan aurkitu nahi nuen...
  Piratak ordaina jasango duela esaten duten arren,
  Urkitzen badizute, harrak gorpua bakarrik zizelkatuko du!
    
  Baina gorrotagarria da maisu baten aurrean makurtzea,
  Eta mutikotan finkatik ihes egin nuen...
  Errepidean oinutsik hotza egin bazuen ere,
  Azken finean, ez zioten mutilari atean uzten!
    
  Portura heldu nintzen, trapuak bakarrik jantzita,
  Gaueko ordu batean ontzira igo...
  Tipoa harrapatu zuten eta azota dezagun - ni;
  Aupa, nire arima Satanekin infernuan zegoela uste nuen!
    
  Baina azotazioaren ostean txapela eman zidaten...
  Momentuz kabinete bat izango zarela esan dute!
  Eta sukaldariak ere bota zuen, imajinatu, botila bat,
  Purea mingotsa izan dadila, ez dago koñak!
    
  Noski , kontu zaila da itsasoan,
  Orain egarriaren oinazea, orain ekaitz arriskutsua,
  Baina sendotasuna irabazia da,
  burua baduzu , alde egin aizkora!
    
  Kortsarioek katu bat bezala harrapatu gintuzten,
  Abordaje bat zegoen eta hiru errekatan odola zegoen!
  Baina nire izaera ez da ume batena...
  Ez da harritzekoa txalupa-kontramatzaileak ni irakasten ari nintzela!
    
  Denek zuten taula bat, baina ni bereizten nintzen,
  Eta piraten kapitainak hau esan zuen:
  - Kabinete honek ausart borrokatu zuen,
  Kortsario baten izpiritua ausart erakutsi zuen!
    
  Itsas ermandadean onartua - hori da zortea,
  Ia jaiotzetik egi bihurtutako ametsa!
  Orain edonori jo dezakezu
  Eta merkataria presaka , aurreratu eta apurtzen ari da!
    
  Dirua zegoen - harrapakin eskuzabala,
  Asko jeitsi zuten, zalapartarik gabe gainera...
  Zortearekin gertatu da, jakin, eskudirutan,
  Baina urrea txolarrea bezala astinduko da...
    
  Heriotza ez zen zorionekoa izan;
  Borrero zorrotzak aldamioa ekarri zuen.
  Partekatu nonbait berritzearen luxua,
  Urdaila gosez hiltzen ari nintzen ziegan!
    
  Piraten jendetzaren artean ozen madarikatzen dute,
  Bits, hezurrak, zapatak hegan ari dira!
  Infernuaren zerbitzariak gara - jendetzak badaki zalantzarik gabe,
  Zuk zeuk ezin duzu itsasoa ikusi!
    
  Soka, ai , heriotza lotsagarria da,
    Benetan amaitu al da nire bizitza...
  Grindeietan tristura eta tristura zeuden,
  Aspaldi ahaztuta ditut iheslarien senideak!
    
  Baina ez nuen soka batean zintzilikatu nahi,
  Hartu eta tripan ostikoka jo zuen - borreroa erori zen!
  Azken finean, errusiarrek beti jakin zuten borrokatzen,
  Eta kortsarioa bada, borrokatu eta ez egin negarrik!
    
  Azken borroka da, noski, zailena,
  Borreroak zeraman aizkora eskuetan!
  Haserre zaudenean, presioa ez da txikia,
  Ez dago beldurrik, ortikak mozten balira bezala!
    
  Beste mutil batzuk borrokan sartu ziren,
  Nondik atera ziren gonersak?
  Seguruenik, Rus'en aitarengandik, soldadu bat,
    Agintariek nori traizionatzea erabaki zuten!
    
  Eta jendetzak bat-batean iritziz aldatu zuen,
  Orain kortsarioak ondo eginda daude -
  Plaza osoa istiluz ikaraz zegoen jada,
  Soldaduek kaletik erasora joan ziren!
    
  Arraroa den zerbait gertatu da, baina gertatzen da;
  Amutik, atzera zaldi gainean!
  Zer esan aberatsa, pobreak oinazetzen ditu...
  Ez jakitea zer gerra izango zen honentzat!
    
  Ontzia berreskuratu dute, eta berriro Black Roger,
  Elkarrekin gaude berriro, itsasoa atzean!
  Bai, hiltzailea naiz, oso jatorra bakarrik,
  Eta niretzat pobre bat anaia bezalakoa da!
    
  Beraz, begizta libre dagoen bitartean abestuko dugu,
  Partekatu eskalearekin eta bizi pozik!
  Kortsarioak arimaz noble bihurtu nahi du,
  Ez da zure gustukoa kaiola batean joko-animalia zarenean!
  Nonbait goian, kolore anitzeko argi joko bat piztu zen, ortzadarraren tonu kaleidoskopiko sinestezinetan disolbatuz, espazioaren gama infinitu osoa barneratuz.
  Gudua erakusten duen holograma antzinako antzoki zaharreko kupulatik zazpi mila kilometrora hazi zen. Ikuskizun entretenigarria zen Valerka gaztea. Aurpegia odolez estalia. Hautsitako masailezurra puztuta dago, sudurra berdinduta dago. Enborra ubelduraz, erreduraz eta urratuz estalita dago, odol morea izerdiz jaisten da . Bularra tentsiotik kulunkatzen da, arnasa bakoitza hautsitako saihets-hausteen min biziak ematen du. Eskuen makilak apurtuta eta puztuta daude, hanka bat apurtuta dago, bestearen erpurua kolpatuta. Badirudi haragi birringailu batean sartu zaituztela. Bere adinetik haratago dauden muskulu samurtuek merkuriozko bolak bezala jokatzen dute. Oraindik masa falta zaie, baina erliebe bikainak eta marrazketa sakonak begiak harrapatzen ditu. Ederra - ezin duzu ezer esan. Apolo titanen guduaren ostean!
  Ehunka milioi eztarriren burrunba gorra dago, gehienetan hegoak, enborrak eta bestelakoak dituzten izaki humanoideak. Soinu ugari sortzen dituzte, maiztasun baxuetatik hasi eta ultrasoinu tarteetaraino. Kakofonia infernua eten egiten da bat-batean neurtutako soinu trumoitsuek. Luciferostango iratxoen inperio handienaren ereserkia entzuten da . Musika sakona, adierazgarria, mehatxagarria da. Lev-i okupazioaren ereserkia gustatu ez bazen ere, ordenagailu hiperplasmikoaren bidez simulatutako musika eta milaka musika-tresnetan jotzen zuten musika harrigarria zen.
  Odol berde pozoitsu eta fetizko putzu oso bat irten zen garaitutako animalia adimen mugatutik. Armiarma-itxurako robot arropagileek leunki salto egin zuten kaki koloreko pasabide mugikorretik, hautsitako protoplasma urratuz. Dirudienez, orain munstroa soilik birziklatzeko egokia zen.
  . 8. KAPITULUA
  Gudu-jantziz jantzitako lau hartz druida handik korrika egin zuten gazte nekatuarengana. Orratzaren ordez suziri eta mozkindun triku erraldoien antza zuten (hain arsenal ikusgarria zuten).
  Julius Caesar enperadorea koldarrez ezkutatu zen haien bizkar zabalaren atzean. Nahasita zegoen, bistan denez, ez zuen espero bertako txapeldun "garaiezinak" lurreko pertsonaren batek irabaziko zuenik. Haren esku meheak ilusioz astindu ziren maitagarrien ipuineko hiru buruko herensugea gogorarazten zuen munstro baten formako domina zuen kate bat oparitu zuenean. Antzinako Munduaren Enperadoreak, primate arraza hutsal baten ordezkari bat ez ukitzeko ere, garro erretraktil meheak zituzten eskularruak erabili zituen saria aurkeztean, guardian gorpu izugarrien estalkitik inoiz atera gabe.
  Eta orduan Julio Zesarrek azkar atzera egin zuen, hegodun tankera jauzi eginez, distantzia luzeko kanoi batetik jaurtitako artilleria-obus baten azkartasunez aireratuz .
  Laser pistolak apuntatuz, iratxo gerlari ikaragarriek Coliseo izartsuko arena uztea eskatu zuten. Harrituta, gaztea gudu zelaitik irten zen . Eraztunaren gainazal hiperplastikoan aztarna odoltsuak utzi zituzten oin biluziek . Urrats bakoitza, ikatz beroetan ibiliko balitz bezala, minez lehertzen da, lotailuak luzatzen dira, hezur eta zain guztiak minez mintzen dira. Valerkak lasai xuxurlatu zuen:
  - Bizitza sufrimenduaren kontzentrazioa da, heriotza bertatik askatzea, baina borrokaren oinazean plazerra aurkitzen duenak hilezkortasuna mereziko du!
  Zutik mantendu nahian, maskorrez jositako korridore luze batetik ibili zen, eta eme ugari, lurreko nesken antzera, koloretako bolak eta kolore anitzeko lore luminiszenteak botatzen zizkion oinetara. Elfo arrazako emakumeak, oro har, oso ederrak dira, altuak, bihurgunetsuak, modan dauden orrazkerak dituztenak, hainbat izaki estralurtarren formako ile-ontziak apainduta, harri bitxiz josiak.
  Batzuek laudorio jostagarriak egin zituzten, txantxa zikinak egin eta arropa erauzi ere egin zuten, lotsagabe ligartuz eta gorputzaren atal erakargarriak erakutsiz. Inongo lotsarik gabe, gorputz-mugimendu irekiak gonbidatzen dituztenak edo ordenagailuen eskumuturrekoak edo elektronikaz hornitutako belarritakoetatik itxura beldurgarriko hologramak askatuz. Lotsagabeko tigresak, erabateko printzipio moralik gabeak, zibilizazio izugarri ustel bateko seme-alabak.
  Valerka leninista gazteak kopeta zimurtu egiten du, menagerio batean balego bezala, giza begirada bakar bat ere ez. Ez zen kikildu ere egin izaki birtualek eraso ziotenean, eta sasi-errealetako hainbat ilara itxi ziren enborra edo lepoan. Hologramek ozonoa igortzen dute, eta deskarga elektriko ahul batekin apur bat besterik ez dute jotzen. Luciferostango gizonezkoak eta emeak haserretu egin ziren gizakiak proiekzio ikaragarriei kasurik ez egiteagatik, eta mehatxuak eta irainak erabiltzen zituzten. Publikoaren segurtasuna bermatzen zuen oztopo sendo baten bidez gazte harroari erasotzea baino ez zieten galarazi. Neska ilehori batek besterik ez zuen irribarre egin, eskua ongi agurtuz.
  Valerka leninista gaztea harritu egin zen ume arrotzaren begiradan gizaki zerbait ikusteak bere arima berotu egin zela;
  Eta hemen dator Afaraya jainkosa, bere bufoia ezagutuz. Asko gustatu zitzaion Valerkaren borroka klasea, baita demiurgoak oparitutako gorputz berri batean ere. Elf Jainkoak esan zuen:
  - Eta ausarta zara, bufoia!
  Hauxe kantatu zuen Valerka leninista gazteak:
  - Bai, txantxa naiz! SESBeko aitzindaria eta gudaria, azken finean! Baina nobleek iratxo gaiztoei bufoia esaten zien... Munstroa oinetatik mugitu nuen, ez dizut eskua emango!
  edertasun deskribaezinak beregana eraman zuen gazte ederra eta muxuz eta kantuz dutxatzen hasi zen.
  - Ai, Valerka aitzindaria da, ene bufoi maitea, gure amodio ekaitztsua igartzen dut... Oso mutila zara - Gorroto ditut gure kontra daudenak!
  Affarayak bere baitan sentitu zuen maitasunaren grina, nahiz eta bizitzako pare bat milioi urte baino gehiago jada imajina zitekeen ia guztia probatu eta imajinatu ezinezko zerbait ere bizi izan zuen. Baina Valerka Lagunovek harritu egin zuen bere berezkotasunarekin eta jostagarritasunarekin.
  Eta orain abesten du:
  -Ni Valerka naiz, ausarta... Sex symbol!
  Ez duzu ni baino freskoagorik aurkituko!
  trebea naiz ... Hogei urte ez baditut ere!
  Zer polita . Eta oso polita da berarekin egotea. Affarak hegan egin zuen, bere maitalea izarren gainetik altxatuz. Magia sendoz hornitutako jainko bat da. Beraz, munduetan zehar ibili ziren, piramide gorri eta laranjaz soilik osatutako Riddle planetan amaituz. Affara hainbat formatan banatu zen eta piramideekin maitasuna egiten hasi zen. Eta hipostasi nagusiak Valerka inguratu zuen. Jainkosak plasmako tximeleta magikoak igortzen zituen bere burutik atseginez .
  Zoragarria zen eta literalki erotismo oihutsuz irradiatzen zen . Izan ere, Jainkoa edozein dela ere, hori da jainkoa...
  Eta sexuarekin aspertu zenean, berriro ere Valerka bota zuen beregandik eta ihes egin zuen espaziora.
  Valerka planeta piramidalean geratu zen. Bakarrik, gazte garai, gihartsu, baina oraindik bizargabe baten itxuran.
  Valerka bat-batean minduta sentitu zen:
  - Garbitu eta bota nuen! Hauek dira emakumeak! Ezin dituzu mesedez!
  Eta gazteak gainazal beroa zipriztindu zuen. Zauriak arrastorik gabe sendatu ziren, eta leku berri batean aurkitu zen. Inguruan ez zegoen ia landaredirik, moztutako likenak izan ezik. Egia da, bidean Valerkak boletus perretxikoen antzeko perretxikoak ere topatu zituen .
  Valerka makurtu eta haietako bat irentsi zuen. Ganba egosiak bezalako zaporea zeukan, ez zen txarra urdaila gosearentzat.
  Valerkak filosofikoki esan zuen:
  - Jainkosa on batekin topo egiten baduzu, zoriontsu izango zara, ni txarra banaiz , presidente filosofo bihurtuko zara. Edo hobeto esanda, presidente bat besterik ez, edo baita unibertsoko enperadore bat ere.
  Orduan Valerka barregarria sentitu zen, eta barre egin zuen biriketan. Eta norbaitek bere barrea jaso zuela iruditu zitzaion. Leninista gazteak erritmoa bizkortu zuen. Jakin-mina piztu zitzaion.
  Piramideetako bat besteetatik ezberdina zen , tetraedrikoa zen. Valerka irmoki joan zen beregana. Korrika hasi zen. Gorputz gazte eta indartsuak mugimendua eskatzen zuen. Ene, zein ona eta dibertigarria den horrela lasterka aritzea, haizea gaindituz.
  Eta mutikoak berriz, zientzia-fikziozko film bateko borroka-robot baten sentimendu eta energiaz, kantatu zuen:
  eta ni sasitik irtengo gara,
  Lurreko tristura ezkutatzen!
  Eta hotza erretzen, izozten ari da,
  Hautsitako motiboa zulatua!
    
  Oin hutsik elurretan,
  Neskak zuri jartzen ari dira!
  Elikaz amorratuak otsoak bezala orro egiten ditu,
  Hegazti-taldeak eten!
    
  Baina neskak ez du beldurrik ezagutzen
  Borrokalari indartsua da!
  Alkandorak ozta-ozta estaltzen zuen haragia,
  Zalantzarik gabe irabaziko dugu!
    
  Gure gudaria da onduena,
  Ezin duzu okertu mailuarekin!
  Hemen astigarrak emeki mugitzen ari dira,
  Elur malutak zure bularrean erortzen ari dira!
    
  Ez da gure ohitura beldurra izatea,
  Ez zarela ausartu hotzetik dardarka!
  Aurkaria lodi dago zezen-lepoarekin,
  Itsaskorra da, gaiztoa, kola bezalakoa!
    
  Herriak badu halako indarra
  Zer egin zuen erritu santuak!
  Guretzat bai fedea bai natura,
  Emaitza garaile izango da!
    
  Kristok aberria inspiratzen du,
  Bukaera arte borrokatzeko esaten digu!
  Planeta paradisu bihur dadin,
  Bihotz guztiak ausartak izango dira!
    
  Jendea laster pozik egongo da
  Bizitza gurutze astuna izan dadila batzuetan!
  Balak izugarri hilgarriak dira
  Baina erori zena altxatu da jada!
    
  Zientziak hilezkortasuna ematen digu,
  eroritakoen gogoak betebeharra itzuliko dira!
  Baina galtzen bagara, sinetsi iezadazu,
  Etsaiak berehala izorratuko du puntuazioa!
    
  Horregatik, gutxienez, otoitz egin Jainkoari,
  Ez da akatsik egin behar, izan alferra!
  Epaile ahalguztiduna oso zorrotza da,
  Batzuetan behintzat lagun dezake!
    
  Ama aberria da niretzat maiteena,
  Herri saindua, jakintsua!
  Gure buruzagia, eutsi magalea estuago,
  Aberria loratzeko jaio da!
  Piramidearen sarreran, izaki arraro bat ikusi zuen Valerkak. Pertsona baten antzekoa dirudi , baina sudur luzea, atzaparretako oinekin eta kolpeekin. Oro har, mota nazkagarria izan zen, batez ere larruazal akatsik gabeko iratxo ederrekin alderatuta.
  Hala ere, bakardadeaz nekatuta zegoen jada Valerka, eta irmoki abiatu zen munstro honengana. Gainera, gaiak beldurgarria baino nazkagarriagoa zuen. Valerka pozik zegoen bere itxurarekin. Ez mutila, gazte garaia eta oso polita baizik. Eh, jainkosak Apolo bihurtu zuen. Eta zer esan nahi dio bere zimurrak eta sabelak, baldin bazituen, noski, aspertuko al luke?
  Gaiak dialekto ezezagun batean agurtu zuen Valerka, baina sobietar aitzindari ohiak dena ulertu zuen, ingelesez hitz egingo balute bezala. Antza denez, Affaraya jainkosak antzeko gaitasun bat txertatu zion.
  - Kaixo ibiltari gaztea. Nora zoaz?
  Valerkak zentzuz erantzun zuen:
  - Hankak mugitzen ari dira, baina burua pasatzen dut . Nolako mundua da hau? Nola bizi da? Nora zuzendu behar ditut oinak?
  Pertsona desatseginak erantzun zion:
  - Zure itxura ikusita , gizakia zara. Eta guztiz biluzik , zure egoera baxuaz hitz egiten duena. Planeta honek misterio handiak eta tranpa maltzurrak ditu. Hobe izan zaitez nire zerbitzari, eta bizi osotasunean eta seguru!
  Valerkak burua astindu zuen:
  - Ez dut nahi, nahiago dut hegan egin!
  Orro oldarkorra erantzunez:
  - Zergatik gertatzen da oraindik hau?
  Valerkak zintzo erantzun zuen:
  - Izugarria zara eta ez maitekorra!
  Erantzuna barre izugarri desatsegina izan zen, gero erantzuna:
  - Bai, troll guztiok itxura desatsegina dugu. Eta arraza guztiek gorroto gaituzte, har gaitzazu gaizkiaren gorpuztetzat!
  Valerka kontuz hartu eta galdetu zuen:
  - Ez al zara gaiztoa?
  Trollak anbiguoki erantzun zuen:
  - Ez! Indarraren alde iluna besterik ez gara!
  Valerkak gogoratu zuen nola iratxoek jendea bitxi eta lore bihurtzen zuten eta zalantzan esan zuen:
  - Eta gainerakoak, arinak?
  Trollak irribarre egin zuen eta esan zuen:
  - Indarraren alde ilun eta argitan zatitzea baldintzazkoa da. Potentzia bat dago, baina modu ezberdinetan erabil daiteke. Nahi baduzu, suntsipenaren elementuak menderatu ditzakezu!
  Valerkari ideia hau gustatu zitzaion:
  - Zergatik ez! Hartu eta suntsitu iratxoen inperioa - Luciferostan ! Lurra suntsitu zuten!
  Trollak irribarre egin zuen haragijale, erantzunez:
  - Bikaina! Gure helburuak eta nahiak bat datozela ikusten dut. Baina gogoratu, botere ilunaren bidea oso krudela eta zaila dela! Proba eta sufrimendu inhumanoak igaro beharko dituzu.
  Valerka leninista gazteak erabakitasunez deklaratu zuen:
  - Prest nago!
  Trollak lehor esan zuen:
  - Jarrai iezadazu ilunpeko azken errege handiaren piramideraino.
  Valerka gazte leninistaren atzetik atea kolpatu zenean, gazteak hotz handia sentitu zuen. Zure oin biluzien azpian izotz pikatsua dago, inguruan ez dago iluntasuna, itzalen amesgaiztoko erreinua baizik. Trollak agindu zuen:
  - Jarrai iezadazu eta ez izan ezeren beldur!
  Valerka mutil heroikoarentzat urrats bakoitza mingarria zen. Gero eta beherago joan ziren. Itzal ikaragarri itsusi batzuk , mamu zurbil dentak makurrak zituzten, arratoi batzuk hegoak zituzten eta baita ultzeraz estalita ere, hegan zebiltzan inguruan. Hotzago ari zen, eta Valerkaren gorputz sendo eta sendoa ere dardarka hasi zen. Pentsatu zen lurpeko mundura jaisten ari ote ziren. Ilunpeko erreinura, nora doazen arima bekatariak.
  Hegodun arratoietako batek bere hegalarekin ukitu zuen Valerkari, eta gazteak erredura mingarria sentitu zuen.
  Orduan trollak hitz egin zuen, eta bere ahots desatseginak eta are hilobikoak, nolabait, ez zuen beldur gutxiago ematen.
  - Boterearen alde ilunak gauza atsegin txikiak ditu, baina botere izugarria ematen du! Bertan suntsipen eta usteltze elementuak ezagutuko dituzu. Eta magia beltzaren gizon handi bat bihurtuko zara.
  Valerkak, zalantzan, galdetu zuen:
  - Ba al dut hau egiteko gaitasuna?
  Trollak irribarre egin zuen adeigabe eta erantzun zuen:
  - Baina hori egiaztatuko dugu orain. Zenbat urte dituzu gazte?
  Valerkak dudarik gabe erantzun zuen, gezurra esatea erabakitzeko pertsonaia magiko hori zein den jakintsua probatzeko:
  - Laster berrehun hirurogeita hemeretzi!
  Trollak irribarre egin zuen:
  - Eta ez zara beti esklabo izan!
  Valerkak erabakitasunez adierazi zuen, berriro gezurra esanez:
  - Nire bizitza osoan, patrizio izan nintzen, eta baita estatuburu bihurtu ere!
  Trollak barre-algara egin zuen eta honako hau esan zuen:
  - Hau da orain biziko duguna. Ea agintari jakintsu bihur zaitezkeen indarraren alde ilunak boterea ematen dizun.
  Eta azti iluna gelditu eta Valerkararengana itzuli zen. Trollaren eskuetan kasko gorrixka bat agertu zen. Eta iluntasunaren jaunak xuxurlatu zuen, presidente ohiaren buruan jarriz:
  - Egiazta dezagun nola erreakzionatuko duzun larrialdi egoeretan.
  Kaskoak erre zuen Valerkari buru ederra. Ikusezina zirudien, baina zulagailu gori-goriek garezurra eta garuna bera zulatzen ari ziren. Horrek pertzepzioa jasanezina egiten zuen.
  Baina orduan Valerka lasaitasuna sentitzeko gai izan zen. Beste errealitate batera joan zen eta unibertsoa bestela hautematen hasi zen .
  Hau Amerikako iragana da. 1942ko inflexio-puntua, Midway- ko gudu famatua . Japoniak irabazteko aukera guztiak zituen, baina galdu egin zuen. Eta hemen, aitzitik, zorionak irribarre egin zion samuraiari. Amerikako lau hegazkin-ontzi hondoratu ziren eta pilotu asko hil ziren. Ozeano Barean egindako ekimena Eguzki Sortzen den Lurraldeak harrapatu zuen azkenean.
  Japoniarrek, euren arrakastaren arabera, Pearl Harbor eta Oiasso artxipelagoa harrapatu zituzten.
  Haien lurreko armadak bigarren fronte bat ireki zuen Sobietar Ekialde Urrunean. Oso egoera zaila sortu da. Alemanek Stalingrado hartu zuten galera handiak eraginda, eta Armada Gorriak ez zuen Eraztun Operaziorako behar adina indarrik izan. Egia esan, negua iritsi zen, eta naziek, guduek akituta, ezin zuten aurrera egin.
  Baina Hirugarren Reich-ak erabateko gerra deklaratu zuen, eta, bere indarrak beteta, dagoeneko aurrera zezakeen tanke astunak erabiliz. SESBren porrotaren mehatxua eta bigarren frontea ixteko mehatxua zegoen. Afrikan, Montgomeryren armada taldearen hasierako arrakastaren ostean, alemaniarrek frontea egonkortu zuten errefortzu osagarriak bidaliz.
  Gainera, japoniarrak, bertako biztanleen laguntzarekin, Indian sartu eta Delhi hartu zuten. Orain britainiarrek ez zuten indar nahikorik euren posizioa salbatzeko. Eta Rommelen eraso berria hasi zen Egipton. Garai hartan , ez zegoen japoniarrak Oiasso artxipelagotik kanporatzeko modurik. Samuraiak konfigurazio erosoegia hartzen zuen. Horrela, 1943ko martxo-apirilean, egoera larria sortu zen Egipton eta Ozeano Barean. Eta ekialdeko frontean Alemaniako ofentsiba bat prestatzen ari zen. Apirilaren 20an, Alexandria erori zen, eta britainiarren egoera ia itxaropenik gabe geratu zen Egipton.
  Eta Alemaniako Tiger tanke berriak bere botere izugarria erakutsi zuen. Ingeles makinak indarrik gabe zeuden haren aurka. Amerikako adituek uste zuten defentsa sobietarrak ezin izango zuela jasan Tigreen eta Panteren etorrera masiboari. Eta orduan Stalinek ez dio Kaukasoari eutsiko.
  Etorkizunean, Ekialde Hurbileko koalizio antifaxistaren galerarekin eta Irango Ardatzako herrialdeen indarrak bateratzeaz gainezka dago. Perspektiba, esan beharrik ez, izugarria da!
  Nazien erasoaren norabide nagusia Stalingradotik hegoaldera zegoen Volgan zehar, gero Bakura iristeko Kaspiar Itsasoko kostaldetik. Hau izan zen Sobietar Inteligentzia aldez aurretik irudikatu eta defentsa bat eraikitzeko gai izan zena.
  Hala ere, naziek tanke astunak eta autopropulsatutako kanoi dituzte. "Lehoia" barne, historia errealean ez zen ekoizpenean jarri. Baina hemen naziek askoz baliabide gehiago dituzte, eta nahikoa ziren munstro honetarako. Eta "Lehoia" hobeto babestuta dago alboetatik, ehun milimetroko lodiera angelu batean eta kopetan. Depositu honek laurogeita hamar tona pisatzen ditu, baina mila zaldiko motorrari esker, bere abiadura Tigerren berdina da gutxi gorabehera.
  Edonola ere, botere kolosala.
  Eta Valerka, Levka, Slavka eta Marinka izan ziren lehen lerroan. Eta beste aitzindari batzuekin batera lubakiak egiten dituzte. Haurren batailoi oso bat oztopatzen du nazien bidean.
  Maiatza amaiera da, eta dagoeneko bero handia egiten du Volga eskualdeko hegoaldean. Mutilek kamiseta erabat kendu dute eta praka motzetan bakarrik ari dira lanean. Enborrak txokolatezko beltzarantasun uniforme batez estaliak zeuden jada.
  Mutilak argalak dira, baina maltzurrak.
  Valerkak, oin biluzia palaren altzairuzko heldulekuaren gainean sakatuz, esan zuen:
  beldurgarria da hemen blasterrik gabe !
  Marinkak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Pulsaren aurkakoa baino gehiago!
  Levkak txiokatu zuen irribarrez:
  - Beno , ondo dago, guk ere oporrak izango ditugu! Eta, beraz, hiperlaserrik gabe are interesgarriagoa da!
  Slavak baietz egin zuen eta adierazi zuen:
  - Hiperblaster batekin , lehen mailako ikasle batek faxistak suntsitu ditzake. Eta probatzen duzu hau, egia esan !
  Haiekin zulatzen ari zen mutiletako batek, beltzarana eta ile argia, abestu zuen:
  Gure aberri zoragarriaren zabaltasunean,
  Borroketan eta lanetan ondua...
  Abesti alai bat osatu genuen,
  Lagun eta lider handi bati buruz!
  
  Stalin borrokaren aintza da,
  Stalin gure gazteen hegaldia da...
  Abestiekin, borrokan eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Marinkak kopeta zimurtu eta eten zuen:
  - Stalinek 1941ean nazien erasoa galdu zuen, beraz, ez laudatu gehiegi! Eta jende asko oinazetu zuen errepresioarekin, gosetearekin, kolektibizazioarekin - zenbat alferrik!
  Valerkak baieztatu zuen:
  - Hainbeste militar fusilatu zituen, 1941ean ez zegoen inor agintzeko. Tukhachevsky mariskalak bakarrik balio du zerbait!
  Levkak baietz egin zuen eta esan zuen:
  - Zehazki, Tukhachevsky mariskalak tanke eta hegazkin formazio handiak erabiltzea proposatu zuen guduetan. Eta sortu tankeak eta abiazio armadak!
  Slavkak txiokatu zuen:
  - Beraz, garaipenak izango ditugu!
  Erdi biluzik aitzindari-mutilak zein neskak, ozta-ozta kotoizko soineko argiz estaliak, kementsu aritu ziren palekin.
  Ume guztiak oinutsik, beltzaranak eta argalak ziren.
  Valerka eta bere taldea beltzaranagoak ziren eta gorputzak gihartsuagoak eta ondo elikatuta zeuden. Hala ere, muskuluak oso nabarmenak eta sakon definituta daude.
  Mutilak zulatzen ari ziren. Haize epel eta leun batek jotzen zuen Volgatik. Marinka, zeinaren ilea kobre-gorri bihurtu zen errealitate birtual honetan, iraultzaren irudikapen biziaren antza zuen.
  Valerkak, gogoz beteta, kantatu zuen:
  Maitasunaren herrialdea, nire SESB,
  Ederra , loratzen da errubiarekin, arrosarekin...
  Jar dezagun adibide bat gizadiarentzat
  Inork ezin ditu umeak suntsitu!
  
  Aitzindariak gara, Leninen semeak,
  Argirako arrano gisa balio dutenak ...
  Haurrak unibertsoa gobernatzeko jaio dira,
  Bitartean, oinutsik dabiltza putzuetan zehar!
  
  Gure Ilich maitearen gudariak gara,
  Nork erakutsi zuen oso bide zuzena...
  Ez dituzu zaldunak sorbaldatik mozten,
  Bestela oso txarra izango da!
  
  Beraz, Hitlerrek apalategiak amorratuta bota zituen,
  Mutilak horda gaiztoaren aurka borrokatu behar izan zuten ...
  Baina aitzindariak ezin dira koldarrak izan,
  Lehoiak bezala jaio ginen zikinkeriari aurre egiteko!
  
  Stalin kamarada buruzagi loriatsua ere bada,
  nahastu nuen arren ...
  Baina bere etsaiak dardar egiten ditu,
  Aldaketa osoa lortzeko gai !
  
  Mosku ondoan oinutsik borrokatu genuen,
  Elur-gordeek takoi hutsak ziztadak...
  tontoa izan zen
  Aitzindariek asko eman zioten!
  
  Neskak zein mutilak borrokan,
  Sinets iezadazu, euren klase gorena erakutsi zuten...
  Galdutakoak paradisuan loratzen ari dira,
  Eta ikusten dute , sinetsi, komunismoa eman dutela!
  
  Mutilak ez dira izozteak beldurtzen,
  Galtza motzetan bakarrik jauzi egiten dute ausart...
  Haien oinak biluzik urte osoan,
  Mutilak indartsuak dira eskuz esku borrokan!
  
  Hona hemen mutil bat tanke ikaragarri bati bonba bat botatzen,
  "Tigre" indartsua su bat bezala erretzen ari da, sutan...
  Stalingrado amesgaizto bihurtu zen krautentzat,
  Infernua bezalakoa da, infernuko joko bat!
  
  Ondo egin aitzindaria erasoan,
  Oinutsik sutara sartzen da...
  Orain Stalin kamarada, aita bat bezala,
  Kain gaiztoa suntsitu dadila!
  
  ume politak gara , harro,
  Sinetsi iezadazu, ez gara gure etsaien aurrean amore emango...
  Eta horda gaiztoaren korronteak baztertuko ditugu,
  Adolf, txakur zartatu bat bezala, erotu zen arren!
  
  Aitzindari batek bere aberriaren alde borrokatzen du,
  Mutilak ez du zalantzarik...
  Urriko herriarentzat eredugarri izango da,
  Eta amorruz erasotzen du!
  
  Guretzat, Vladimir Lenin Jainko loriatsua da,
  Errealitatea ausart sortzen duena ...
  Eta burusoiltasuna duen Fuhrer nazkagarria hil dadin ,
  Arrazoi onagatik irabaziko ditugu etsaiak!
  
  Ai neska, nire laguna zara,
  Umeak besterik ez gara oinutsik hotz latzean...
  Baina uste dut familia sendo bat egongo dela,
  Zabalgune urdinak ikusiko ditugu!
  Udak negu errea ordezkatu du,
  Faxista madarikatua berriro aurrera doa...
  Aurreko udaberrian gogor borrokatu genuen,
  Espazioan, etsaia birtual samarra da!
  
  Beno, zergatik doa Pantera lasterka niregana?
  Mutikoak ausardiaz granada bat bota zion...
  Dagoeneko zigor bat dago Krautsentzat,
  Eta tanke faxistak beldarra bota zuen!
  
  Haur bat gerlari erraldoi bat da,
  Eta mitxoleta gorbata gorria darama...
  Gure herria bat da Aberrian,
  Eta komunismoaren izarrak ez dira itzaliko!
  
  Udan borrokatuko dugu, beti bezala,
  Belarra atseginagoa da haurren oinentzat...
  Amets handi bat egi bihurtuko da
  Mutilak altzairua gogor jotzen duenean!
  
  Denok Berlinen sartuko garela uste dut,
  Eta neskarekin biziko gara garaipenera arte...
  Unibertsoaren zabaltasuna konkistatuko dugu,
  Aitonak harro egon daitezen aitzindariaz!
  
  Baina zure seme-alaben indarrak estutu behar dituzu,
  Eta borrokatu jendea lotsa ez dadin...
  Azterketak, dena A batekin gainditzea,
  Uste dut laster komunismoan egongo garela!
  
  Ez sinetsi apaizek ehuntzen dituzten maitagarrien ipuinak,
  Deabruak ateoak erretzen balira bezala da...
  Izan ere, kondenatuta daude
  Sakrifizioak ez zaizkiola komunismoari egiten!
  
  Eta laster konkistatuko dugu planeta,
  Sobietar unibertso osoa izango da...
  Gure izar-ontzia kerubin bat baino indartsuagoa da,
  Unibertsoko erregeak eta epaileak gara!
  
  Orduan zientziak hildakoak berpiztuko ditu,
  Aitzindari guztiak, loriaren aitona bizirik daude...
  Aberriak ezpata eta ezkutua forjatu zituen,
  Azken finean, gogoa gurekin dago, eta garaiezinak gara!
  Horrela kantatu zuten aitzindari zoragarri hauek. Eta sentimenduz, eta energiaz, eta indarrez.
  Eta oin biluzi eta beltzaranekin zigilatu zuten.
  Baina hauek gudari gazteak dira.
  Alemaniako eraso-hegazkinak agertu ziren zeruan. Lehenik eta behin, jakina, Focke-Wulfs, Yu-87 zaharragoa baina oso eraginkorra ordezkatu zuena, alemaniarrek XE-128, eraso-hegazkin oso ona, eta erabilera anitzeko XE-322 bikoitza ere badute. zortzi aire-kanoi, eta jet misilak ere bai.
  Aitzindari batailoiaren komandanteak, Natasha, Komsomol neska eder batek, hanka biluzi, beltzaran, indartsu, gihartsu, dotore eta erakargarriekin jauzika, oihukatu zuen:
  - Aitzindari gazteak - burdinurtuzko buruak, beraiek eztainuz eginak - ezkutatu , madarikatuok !
  Valerkak erantzun zuen ikatz hauts pakete lehergarri bat behatz hutsez hartuz. Eta nola mutilak hartu eta botatzen duen indar handiz.
  Etxeko bonbak arku altu batean hegan egin zuen eta XE-322 burrunbatsuan erori zen.
  Eta auto alemaniarra puskatu zuten.
  Valerkak txiokatu zuen:
  Espazio Harana -
  Heriotzaren beloa...
  Padura beltza -
  zurrupatu nuen goxoki!
  
  Benetan ohore bat al da?
  Ezin da zeruan aurkitu...
  Bihotzak mendekua irrikatzen du
  Mundua salbatu nahi du!
  Leshka, Slavka eta Marinka ere hatz hutsez lehergailu paketeak jasotzen hasi ziren eta nazien hegazkinetara botatzen.
  Oro har, ideia bikaina da ikatz hautsarekin lehergailuak egitea. Eta halakorik eztanda egiten badu, benetan zati txikitan lehertuko du dena.
   Eta etorkizuneko hogeita hirugarren mendeko haurrek hartu zuten aurrelaria . Horrela suntsitzen dira etsaien hegazkinak.
  Leshkak gogotsu txiokatu zuen:
  - Gerran, hobe da mutil arrunt oinutsik izatea, hankarik gabeko jeneral zaharra baino!
  Marinkak ere granada hiltzaile bat bota zuen eta esan zuen:
  - Arimaz gaztea dena, borrokan lehena izaten ahaleginduz, gorputzeko hautsetan erortzen den azkena izango da!
  Slavkak, erraldoi bat bezala borrokan eta granadak botatzen zituen bere oin txiki, oinutsik, baina bizkorra, tximino-itxurakoak, adierazi zuen:
  - Garaipenerako biderik seguruena oinutsik egingo du mutil batek, aski inteligentea ez bada!
  Valerkak ere oso hilgarri bota zion etsaiari eta esan zuen:
  - Ez izan lotsatu, mutiko, zure oin hutsez, hobe duzu zapata bast izateaz lotsatu!
  Leshkak, suntsipenaren produktuak bere etsaiei botaz , irrintzi egin zuen:
  - Zapatarik gabeko mutil batek heldu bat hiltzeko aukera gehiago du botaz beteta badago!
  Marinkak, aurreratzen ari ziren aurkariei pikak egiten jarraituz, esan zuen:
  - Hobe haurtzaroa oinutsik zapatiladun heldua izatea baino!
  Slavkak ikatz pakete lehergarri indartsu bat ere jaurti zuen, eta Focke-Wulf barneratu eta apurtu zuen.
  Horren ondoren, mutilak esan zuen:
  - Urte gazteak ez dira kontu garrantzitsuetan ez fidatzeko arrazoia, adin helduak ez dira alferkeria sinesgarrien arrazoia!
  Valerkak txin-txin egin zuen, etsaia kolpatuz opari hiltzaile batekin:
  - Bere takoi hutsak distiratsu dituela, gudari gazteak nahiago luke helburura korrika joan, lokatzez zikindutako helduen bota baten bidez zapuztu baino!
  Leshkak barre egin zuen, orpo hutsa gehitu eta ilar bat bota zuen, eta ekaitz soldadua apurtu zuen, eta kirrinka egin zuen:
  - Haurra oinutsik hobe da helduen bota bat eta adineko oinetako bat baino !
  Beste aitzindari batzuek miresmenez orro egin zuten, eta lehergailuak ere jaurti zituzten, edo pistola eta tirakatik jaurti zituzten.
  Slavkak adierazi zuen:
  - Zergatik da oinutsik haurtzaroa eguzkipean garai zoriontsua? Zapata zaharraren garaia ilargia bezalakoa baita!
  Marinkak hartu eta txiokatu zuen, tirakatik heriotzaren oparia askatuz:
  - Ona da mutila izatea zentzu literalean bakarrik, baina agurea, aitzitik, zentzu figuratiboan!
  Valerkak barre egin zuen eta, Fritzei kolpea emanez , irrintzi egin zuen:
  - Noiz da hobe bi hiru baino? Bi hanketan gaztea bazara, hiru gainean makila duen agure bat baino!
  Levkak indar hilgarriz jo zuen eta adierazi zuen:
  - Etorkizunean edozein haur bihur daiteke agintari, baina adineko tirano batek hilobi bat baino ez du aurretik!
  Marinkak kirrinka egin zuen eta irribarrez erantzun zuen:
  - Azeriak urtean bitan larrua aldatzen du, politikariak maskara aldatzen du hautesleekin bilera guztietan!
  Slavkak, etsai madarikatuak , adierazi zuen:
  - Oinutsik mutiko bat adineko zapatila baino askoz trebeagoa da, eta helduentzako bota batek baino onura gehiago ekartzen ditu!
  Valerkak barre egin zuen eta, izorratu ondoren , esan zuen:
  - Arima gazteago izateak ez du esan nahi haurtzaroan erortzea gogoan!
  Levkak naziei kolpatu eta txio egin zuen:
  - Hobe da haur bat izatea eta heriotzaz barre egitea agure bat baino eta hiltzeko beldurra izatea!
  Marinkak kobra baten amorruz garrasi egin zuen:
  - Haur guztiek ez dute irribarre pozik egiten, baina denek barre egiten dute axolagabe!
  Slavkak, hegazkinak zaintzen dituenak , adierazi zuen:
  - Ezin duzu ogian zabaldu, baina gatza ere badu!
  Valerkak irribarre egin zuen eta esan zuen, oin biluziekin pakete lehergarri bat jaurtiz:
  - Hautesleak mahai gainean ogia izan nahi badu, aukeratu egiaren gatza duen politikari bat bere hitzaldietan!
  Levkak ere zerbait hiltzailea eta suntsitzailea bota zuen eta marmar egin zuen:
  - Lanaren ogia mingotsa da, justiziaren gatzik gabe!
  Marinkak gogotsu adierazi zuen:
  - Politikari baten hizkera iturri baten antzera isurtzen bada, odol jario bihurtuko da zalantzarik gabe!
  Slavkak txiokatu zuen:
  - Aginteak ere elokuentzia behar du, baina odol gorria isur ez dadin!
  Hegazkinen erasoa baretu zen. Eta behin-behineko etenaldi bat izan zen, eta neska-mutikoek kantatu zuten:
  Aitzindariak mutil atseginak dira,
  Baserri kolektiboa sortzen lehenak izan ziren...
  Metrailadore batekin tiro egiten irakatsi ziguten,
  Umeek alferrik malkorik isur ez dezaten!
  
  Baserri kolektibora joan ginen belarra egitera,
  Bertako lana beroa zen...
  kilometrotan oinutsik ibili,
  Mutilek orain dute katea!
  
  Jainkoak ez die aitzindariei laguntzen
  eta Ahalguztiduna dute ...
  Nonbait Kain haragijaleak uluka egiten du,
  Hartz amesgaiztoak trumoia bezala orro egiten zuen!
  
  Neska-mutilak ibiltzen dira
  Belar gainean zekalea biltzen zuten igitaiekin...
  Polita da baserri kolektibo batean maiatza beroan,
  Eta ez dago gezurrik esan beharrik!
  
  Miresten dezagun ihintza, mutilak,
  Zerk kolpatzen gaitu gure orpoak...
  Neska eder batekin, oinutsik,
  Har dezagun hegaldia, gazteak!
  
  Asko egin dezakegu,
  Leninek heroismora bultzatu gintuen...
  Errepidea zabala da mutilentzat,
  Varsovia eta Berlin dira aurretik!
  
  Bai, Fuhrer gaiztoak bat-batean eraso zuen,
  Infernuko deabrua gure gainera etorri balitz bezala da...
  Baina burusoilak kolpea jasoko du ,
  Ez da ezertarako Stalin ere deabrua dela!
  
  Mutilentzat, tanke guztiak ez dira oztopo,
  Arrano horiek bezala borrokatzen dute...
  Sari loriatsu bat zain dago,
  Leninen seme handiak!
  
  Fuhrer-en tanke zoragarriak presaka doaz,
  Eta sinetsi iezadazue, haien barrika erretzen ari da...
  Komsomoleko kideek etsaiak oinutsik jipoitzen zituzten,
  Hitler porrotaren zain dago!
  
  Gudua hasi da Moskutik gertu,
  Aurkaria maltzurra eta krudela da...
  Ilitxi otoitzak lagunduko digu,
  Beharrezkoa bada, epea ere amaituko da!
  
  Aitzindariak: mutilak, neskak -
  Oinutsik elurretatik barrena ibiltzen dira...
  Krautsentzat ordain gogorra izango da,
  Gazteak ukabila mugitzen badu !
  
  Sinetsi iezadazu, elur-mundoek ez gaituzte beldurtzen,
  Sinets iezadazu, takoi hutsek ez diote elurrari beldurrik...
  Pioneer oinek distira
  Haurrak azkar hasten dira korrika!
  
  Eta orain neska-mutilak,
  Olatu batekin Fritz erasotzen ari dira...
  Aitzindarien ahotsa argia da,
  Argi eta garbi aurre egingo diote Satanari!
  
  Faxistek ez dute ulertuko nork hiltzen dituen,
  Tigre angeluak su hartu zuen...
  Mutilek indar handia dute
  Ertzain urratua isildu da!
  
  Hemen mutilak bere orpo hutsa bota zuen,
  Oso opari suntsitzailea...
  Ez dugu ezkutatzera jolasten heriotzarekin,
  Balentria goraipatu egingo dute zaldunek!
  
  Neska oinutsik oldartzen ari da erasotzera,
  Orpoa elurretan arrosa bihurtu zen...
  Borroka oso indartsua nahi dugu,
  Ahul bazara, lagunduko dizut!
  
  Moskuko faxistei aurre egin genien,
  Eta erratza bezala gidatzen zuten...
  Komunismoari kilometroak gehitu zaizkio,
  Amets distiratsuena eta santuena!
  
  Neska borrokalari politak
  Heriotzaren aurka borrokatzen dutela arren ...
  Ederren ahotsa oso argia da,
  Jolastean pastelak prestatuko dituzte!
  
  Eta mutikoa hedadura honetara,
  Oso pozik nago, badakizu, sinetsi...
  Lurpeko hau agurtuz,
  Ausart defendatu zuen Stalingrado!
  
  Zer behar dugu "Tigre" oso indartsu hau?
  Tanka hau erraldoia da, zalantzarik gabe...
  Aitzindariak lira abesten ari dira,
  Maisu berri bat izango dugu!
  
  Ez dago beste zaldun, sinetsi iezadazu,
  Mutikoak gorbata gorria lotu zuen...
  Bai, urtetan umeak besterik ez gara,
  Napalm euria ari da zerutik!
  
  Stalingradok oso ondo borrokatzen du,
  Aitzindariak lehoiekin borrokan aritzea bezalakoak dira bertan...
  Azken finean, guretzat adibidea da garrantzitsuena,
  Beraz, aitonak eta aitak harro egon daitezen!
  
  Gudu honetan dena egin dezakegu,
  Garaitu faxista gaiztoak txantxetan...
  Aholku bikainak kantatzea
  Jaunaren umea bazara bezala!
  
  Mutilak "Pantera" arin bat ikusi zuen
  Tanke hau ez da ahula, badakizu mutila ...
  Batzuetan gaitik kanpo idazten dugu,
  Berdin du, baina paradisua izango da!
  
  Jainkoak gizakiak sortu zituen betiko aintzarako,
  Beraz, Leninen indarra izango zen...
  Gorri koloreko botere berriaren mesedetan,
  Orratz puntu zorrotzak!
  
  Mutilak elurretatik zehar korrika egin zuen,
  Eta ausardiaz granada bat bota zion Tigreri...
  Motxilan bazooka bat izango du,
  Führer jabetuak putz egin dezan!
  
  Asmakizuna ere ebatzi dezakezu,
  Zenbat da bi aldiz bi...
  Garaitu ditzagun faxistak kontu handiz,
  Azken finean, nahikoa inteligenteak gara!
  
  Elurra erortzen ari da eta mutilaren takoiak erretzen ari da,
  Haur bat da oraindik, heroia den arren...
  Mutilak ez du ezkutatzera jolasten heriotzarekin ,
  Fuhrer hau hemorroide zital bat da!
  
  Hemen "Pantera" irmo hartu zuten,
  Angelu handiko keak...
  Faxistari mutur hutsean jo zion orpo hutsez,
  Etsaia kristal hautsiak bezalakoa izango da!
  
  Ez dago ezinezko helbururik
  Aitzindari ausartak frogatu zuen...
  Etsaien horda garaitzea ez da zaila,
  Hau da mutil ausarta!
  
  Horregatik borrokatu genuen Aberriaren alde,
  Aitzindari guztiek daki hori...
  Ez gara damutuko bizitzaren borrokan,
  Aintza SESBko santuari!
  
  Oinutsik ez du beldurrik,
  izozte gogorrena ere...
  Eta ikonoek distira egiten dute, aurpegiak ikusten ditut,
  Eta Lada eta Kristo guretzat dira!
  
  Leninek mundu berri batera gonbidatzen gaitu,
  Non dago doako bagela, krema tarta...
  Abelek irabazi du, ez Kainek,
  Ez begiratu ozenari ahoan!
  
  Dagoeneko borrokak daude Kursk inguruan,
  Nahiz eta etsaia otsoa bezain ankerra izan...
  Neska-mutilek ausart jotzen dute,
  jo zaituzte altzairuzko bekokian!
  
  Beno, etsaia atzera egiten ari da,
  Eta erasoan oinutsik aitzindari bat dago...
  Garaipenean sinesten du maiatza loriatsuan,
  Eta adibide bat jarriko die soldaduei!
  
  Nonbait Krautsek Komsomoleko kide bat jipoitu zuten,
  Poker batekin takoiak erre zituzten...
  Neska madarikatua oinazetuta zegoen
  Ikazkinen gainean jarri dute oinutsik !
  
  Ez zien ezer esan
  Munstroen aurpegietan barre egin nuen...
  Zer sasikume , oinazea ez da nahikoa zuretzat,
  Eraztun batean zintzilikatuko zaitugu!
  
  Komsomol kidea krautek fusilatu zuten,
  Eta orduan soka batera bota ninduten...
  Eta horretarako aitzindariek eman zuten,
  Neskak maite ditudalako!
  
  Krautsek nahi zutena lortu zuten
  Hitler argi eta garbi zerraldo batera eraman zuten...
  aurkariak gogor hil genituen,
  Oskol baten indarrarekin kopeta jo dute !
  
  Bai, guretzat mutilok, erraza da,
  Garaitu faxista gaiztoak guduan...
  Txikiak diruditen arren,
  Baina ikasi, bost bakarrik!
  
  Dagoeneko Berlinen formazioan sartu gara,
  Botak lehen aldiz jantzita...
  Mutikoa haur bat zen, heroi bihurtu zen,
  Literalki goi mailako klasea erakutsi!
  
  Ez dugu dolu egiten guduan eroritakoengatik ,
  Badakit haien zientzia berpiztuko dela...
  Eta komunismoa ikusiko dute urrunean,
  Argiak heriotza menderatuko duelako!
  
  Eta Jesus ez da gure Jauna,
  Lenin distiratsua...
  Haren borondatea ez dugu ahazten,
  Betiko kerubinak planetaren gainean!
  
  Garaipena lortuko dugu, badakit,
  Espazioan gerra bat badago...
  Vedak esan zien gure arbasoei:
  Satanek munduen herena hartuko du!
  
  Baina askatuko ditugu, sinetsi iezadazu,
  Egin dezagun hau - maitagarrien ipuin bat da, badakizu...
  Zorioneko poztasunean, umeak bezala,
  Eta eraiki dezagun paradisu bat unibertsoan!
  
  Ez dago heriotzarik - badakizue,
  Bizitza, sinets iezadazu, ona da...
  Eta jendeak zoriona ematen die ondorengoei,
  Ahalguztidunarekin zerura mendeetan zehar!
  
  Orduan mundua komunismoa izango da,
  Unibertso osoa, unibertsoa iluntasuna da...
  Betiko amaigabea, bizitzaren argia,
  Adimen handiz beteta!
  
  Eta orain Leninek gobernatuko du, badakit,
  Loriatsua, gainera, Stalin borrokalarien buruzagia da...
  Etorkizunean dena konpondu dezakegu,
  Gure lagunak titanak bezalakoak dira!
  
  SESB unibertso urrunetik haratago,
  Ez dago mugarik ertzen gainetik...
  Eta sorkuntza handien izenean,
  Historia honen orrialde loriatsuak!
  
  Aitzindariak izan ziren, dira eta izango dira,
  Gure zoriontasunean, betiko paradisua...
  Jakin ezazu zure indarra ez dela inoiz galduko,
  Amaigabeko pozaren amets!
  . 9. KAPITULUA
  Bai, hemen harritu zaitezke umeek nola konposatu zuten poema indartsu eta indartsu bat berehala, Alexander Sergeevich Pushkinek ere inbidia izango zuena.
  Nolanahi ere, giharrak eta borrokarako gaitasuna ez ezik, talentu poetikoa ere badutela erakutsi zuten.
  Valerkak ezpainak miazkatu zituen eta esan zuen:
  - Zer, ultrapultsarra?
  Marinkak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Hiperquasar bezalakoa gehiago!
  Levkak, hamabi urte inguruko mutiko batek, trebeki harrapatu zuen liztorra bere behatz hutsez. Eta orduan indar handiz bota zuen. Bala baten antzera hegan egin zuen eta arakatzaile alemaniar bila jo zuen palankan. Jo eta hilgarria izan zen.
  Slavkak adierazi zuen:
  - Abiadura honetan, liztor bat ere suntsitzeko opari hilgarria da!
  Valerkak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, maila handiko borrokalariak gara! Baina horrela izan behar dute aitzindariek. Eta ez ingurune birtualean, bizitza errealean baizik borrokatu behar badugu, ez dugu akatsik egingo!
  Marinkak buruarekin baietz egin zuen:
  - Ziur ez dugula akatsik egingo!
  Levkak sarkastikoki adierazi zuen:
  - Zure super konfiantza zure ahultasuna da!
  Neskak logikoki esan zuen:
  - Batzuetan etsai bat gutxiestea baino askoz arriskutsuagoa da! Honela ziurgabetasunak porrota sortzen du!
  Slavkak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Halako garaipen bat porrota bezalakoa da, eta garaipenaren esanahia ikaragarri sinplea da, kontu osoa mugimendua osatzea eta aitzindaria sudurrean loratuz jotzea da!
  Mutil gudariek hartu eta doministiku egin zuten batera. Soroaren gainean zebiltzan ehun bele pare bat zur eta lur geratu ziren. Eta erori egin ziren, arma berezi naziei mokoarekin ukabilkada emanez. Eta literalki odoletan ari ziren.
  Levkak barre egin zuen eta abestu zuen:
  Dili, dili Perrexila etorri zen,
  Dili, dilik beleak beldurtu zituen!
  Mutil horiek ez dira jostailu bat,
  Eta suntsipen osoa !
  Hypermatrix -en beste leku batzuetan gertatzen dira .
  Anna Witchakovak agur zeremonia ez oso atsegina bizi izan zuen bere zaldi hegalari fidelarekin . Alemaniako hainbeste hegazkin bota zituen Mig-4ren ama bihurtu zen borrokalaria, besterik gabe, erre egin zen Japoniako armadaren aire erasoetan, beste ibilgailu eta itsasontzi dezente bezala. Eguzki Sortzailearen Lurraldeko putreek hiria pikortu ostean, ikusmen tristea aurkeztu zuen Vladivostok. Hala ere, hildakoen hileta modu militarrean egin zen, xume eta nahiko azkar. Vedmakova pilotuak oinak su eman zizkion, neskaren oinak babak estalita zeuden eta, beraz, oinutsik ibili zen, behatzak kontu handiz zapalduz. Japoniarrek oraindik ez dituzte erasoak errepikatu; Vedmakova hondakinen inguruan ibili zen, energiaz garbitzen ari ziren, eta langileen artean ume ugari zeuden. Argal, oinutsik, udaberriko eguzki freskoan aurpegiak gorrituta, hautsitako fitxak bildu, eroritako telegrafo-zutoinak altxatu eta kaleak besterik gabe miatzen zituzten.
  Mutilen gainetik nagusiena, aitzindari gorbata batekin, baina alkandorarik gabe ( bereiz zintzilik zegoen, itxuraz mutilek arropa zaintzen zuten), pilotuarengana joan zen korrika.
  - Erritmo bizkor batean ari gara lanean, Kamarada Nagusia, dena prest egongo da laster! Kalea garbituko dugu, gerra aurretik bezain leuna izango da!
  Witcherrek irribarre egin eta gozoki batzuk bota zizkion:
  - Hemen, hartu! Hau da txokolate naturalarekin egindako gure sobietarra, ez amerikar pozoiarekin .
  Mutikoak keinua egin zuen alai:
  - Eta amerikarrei berri bat ematen diegu ezizena asmatu zuten . Orain Hitler eta Hirohitorekin batera daudenez, orduan ez dira yankiak, pindoak baizik!
  Neska nagusia makurtu zen mutilaren aurrean:
  - Nor direla esan duzu?
  Aitzindari gazteak errepikatu zuen:
  - Pindoak! Beraz, orain traizio egin ziguten yankiei deitzen diegu!
  Witcherovak mutikoari burua laztandu zuen, gero bere esku handi eta indartsua mutilaren sorbalda mehe eta ilunen gainean ibili zen. Mutilak irribarre egin zuen, hortzak zuri, eta ahurra luzatu zuen. Nagusiak mutilari eskua eman zion eta erantzun zion:
  - Izena gogoratu behar dugu. Baina oraindik ez gaude Amerikekin gerran, eta horrek esan nahi du goiztiarra dela goitizenak sortzea.
  Mutilak aurka egin zuen:
  - Amerikarrak japoniarrak eta alemaniarrak baino okerragoak dira, nahiago dutelako beste norbaiten eskuekin borrokatu. Eguzki Sortzailearen Inperioko borrokalariak zein krudelak diren ere, haien ausardia denek ezagutzen dute!
  Sorginak eten zuen:
  - Gizon ausart hauek hilko ditut! Eta ahalik eta azkarren!
  Krotov jarduneko goarnizio berriak ustekabean agindu ez guztiz logikoa sinatu zuen eta gudari pilotua marinel talde batekin bidali zuen Khabarovskera. Agindua berehala iritsi zen Japoniako unitateen aurrerapena uxatzea. Witcherovak, noski, borrokalari bat emango ziotela espero zuen, baina... Fronteak ez zuen hegazkin librerik eskura, eta haien zentroko errefortzuak ez ziren iritsi oraindik. Vladivostok-etik Khabarovskerako bidaiak denbora gutxi behar izan zuen, eta nagusia errailetatik literalki borroka sutsu batean bota zuten.
  Japoniarrak ondo gotortutako hiria saihestu eta inguratzen saiatu ziren. Gerlariak ia ez zuen denborarik izan bere metrailadorearekin lubakira salto egiteko erasoa hasi zenean.
  bere ondoan etzanda zegoen Sinitsin kapitainari galdetu zion :
  - Beraz, horrek esan nahi du etsaia Federikoren taktika planifikatzen ari dela, edo, zehatzago esanda, Nogi jenerala, gotorlekuak saihestu eta atzealdera eramateko.
  Kapitainak goibel esan zuen:
  - Saia dadila errusiar zaldiaren isatsari sua ematen. Hain gogor kolpatuko diote apurrak , ezen ez zaiola asko iruditzen!
  Bateko pilotuak txantxetan esan zuen:
  - Zaldiaren ahoak ez dira Krupp altzairuz eginak , gure sobietarrak baizik!
  Haren hitzak obusen uluak eten zituen. Hemen luze zulatutako lubaki batean dago, oro har Khabarovsk inguruan gotorleku-lerro nabarmena dago, japoniar inbasioaren mehatxua hainbat urtez egon da. Lubakien aurrean eta atzean lehertzen ari dira maskorrak, eta zarata handia ateratzen dute. Oro har, japoniar shimosa famatuak zarata eta ke asko sortzen ditu. Gudariak beldurrik gabe begiratzen du, nahiz eta nolabaiteko axolagabekeriarekin. Maskorren eztandak iturri zikinak sortzen ditu, horietako batek lurzorua dardarka eragin zuen. Horrek esan nahi du hirurehun milimetroko kanoi bat duen pistola bat tiro egiten ari dela. Zaurituen intziriak entzuten dira. Kainoiaren bidez belarri guztiek hauteman ditzaketen lurrun arinak dirudite. Hemen pilotu gudaria lurrez estalita zegoen. Neskak, ordea, doministiku egin eta txirikorda gorrietako hautsa astindu zuen:
  - Beti da horrela, etzanda zikindu egiten zara! Eta altxatzen bazara, emaidazu ezkerreko esku bat edo bi!
  Artilleriaren prestaketa laburra izan zen, agian japoniarrek ez zuten hainbeste obus. Erasoa hasi da. Japoniako hainbat tanke aurrera zihoazen. Txikia, makinaren gorputz apur bat biribildua duena. Rising Sun Inperioko tankerik ezagunena: Chichikha . Witcherrek bere ezaugarriak gogoratu zituen. Aurrealdeko armadura 30 mm , pistola 47 mm, diesel motorra 320 zaldi. Gidatzeko errendimenduaz gain, zeinetan makina hau T-34 baino txikiagoa ez den, orduan 1943ko T-3 alemaniarra baino okerragoa da. Ekialde Urrunean ere doministiku deitzen diote ! Baina, bide batez, zelaietako erregina ez da tankea, infanteria baizik. Probatu, hurbildu meatze-eremuetara. Abesten den bezala: Tren blindatu bat igaro ezin den tokian, fusila duen soldadu bat arrastaka joango da.
  Japoniako fusilak Mauser alemaniarretik kopiatu ziren. Subfusilak lehen Mundu Gerratik famatua den Schmeister-i kendu zizkioten . Orokorrean, begi estu-estuek beste aldetik onena kopiatzeko gogoa dute. Ziur aski, diseinatzaile japoniarrak dagoeneko lanean ari dira Panther eta T-34 hibrido bat sortzeko!
  Ez dago dozena bat tanke japoniar baino gehiago, eta sobietar artilleriak ez du presarik haiekin elkartzeko. Infanteria haien atzetik korrika doa, kate lodi tradizionalean. Eguzki Sortzailearen Lurraldeko soldaduak beraiek horia samarra duten uniformez jantzita daude, estepa kakiaren kolorearekin bat datozenak. Witcherrek begiratzen die, erasotzaileen kopurua azkar baloratzen du. Begira bospasei mila dira, eta gehienez ere mila errusiar daude lubakietan eserita, frontearen zati hau estaltzen dutenak. Eta armak.... Ekialde Urruneko armada hondar printzipioaren arabera hornituta dago, eta ofizialek bakarrik dituzte metrailadoreak . Tira, nagusi bat da, nahiz eta posturik gabe, pribatu baten mailara murriztua.
  Sinitsin kapitainak (oraindik oso gaztea) galdetu zion Witcherri :
  - Alemanekin borrokatu zinen?
  Neskak erantzun zion:
  - Ez! Musu eman nien!
  Kapitainak, bat-batean zurbilduz, esan zuen:
  - Gogoratzen al duzu zure lehen gorpua?
  Sorginak, irribarrez, burua astindu zuen:
  "Pilotu bat naiz, eta tiro egin nion edonori, hil egin nuen, ez daukat gorpuen kontzepturik!" Bide batez, Gerra Patriotiko Handi osoan, nire hegazkina ez zen inoiz bota!
  Kapitainak txistu egin zuen baldar samarra:
  - Bat besterik ez zara ! Eta zenbat aleman zikindu dituzu!
  Witcherrek are gehiago irribarre egin zuen:
  - Hogeita bosgarrenaren ostean, heroi izarra eman zioten! Eta hogeita zortzi besterik ez.
    Sinitsinek oihukatu zuen:
  -Uh -uh ! Zure lanbidearen maisua zara!
  Neskak xumeki erantzun zion:
  - Ez dago zertan bere betebeharra zintzotasunez betetzen duen norbait heroi bihurtu beharrik. Orain infanteria hurbilduko da, eta haiekin elkartuko gara.
  Kapitainak metraileta astun baten bultoia atera zuen , hamar kilogramo oneko pisua zuena. Txakurra ukitu nuen, jaurtiketa oso estua da, ipurdia atzerakada du. Ez da makina oso erosoa, baina jotzen du ... Egia da, zurrumurruen arabera, alemaniarrek dagoeneko badute metrailadore indartsuagoa, baina nork daki, sobietar diseinatzaileek zerbait hobea izango duten ala ez. Sinitsinek ezin izan zion eutsi galdetzeari:
  - Zergatik pasatu zinen horren pilotu handia infanteriara?
  Vedmakovak erantzun zuen erdi txantxetan, bere metrailadorearen pertsiana ere klik eginez :
  -Eta sutan esertzea zer zen jakin nahi nuen! Hori polita izango litzateke.
  - Eta botak galdu beharko zenituzke lehen lerrora iristeko presarik bazenuen!
  Vedmakova, izan ere, babak azkarrago joan nahian, neska oinutsik bezala ibili zen. Gerra garaian emakume eta haur gehienek udan takoi hutsik erakusten bazuten ere, ofizialen artean ez zen hori onartu, batez ere leku publikoetan. Baina Witcherri ere gustatzen zitzaion horrela bereiztea. Honela erantzun zion Sinitsin-i :
  - Dirua aurrezteko, ia mundu kapitalista osoa gure aurka dago. Azken finean, botak higatzen dira, eta hau jende askoren lana da!
  Kapitainak keinu jostalari batekin bat egin zuen:
  -Oso hanka ederrak dituzu! Lazta ditzaket?
  Witcherrek hatza astindu zuen:
  - Orain ez! Orduan, bizirik irauten baduzu, gauez berotuko zaitut.
    Sinitsinek begiak zabaldu zituen:
  - Aupa, azkarra zara! Emakumeek normalean denbora luzea behar dute hausteko.
  Vedmakovak erantzun nahi izan zuen, baina eztanda bat entzun zen, aurretik zihoan tanke japoniar batek mina bat jo zuen. Neskak kantatu zuen:
  - Hitler kotxe bat gidatzen zebilen, sasikua meategi batek lehertu zuen! Zatitan hautsi zen, baina ezer gutxi balio zuen!
  Beste tanke japoniar batek eztanda egin zuen, gelditu egin zen, mokorraren buelta eman eta tiro egin zuen sobietar lubakietara. Hirugarrena bere atzetik joan zen. Japoniarrek, ordea, ez zuten gelditu pentsatu ere egin. Begi estuak kiskali egin ziren, beren metrailadoreak, dorre erdizirkular eta mugikorretan jarrita, lanean hasi ziren.
  Kapitainak marmar egin zuen:
  - Hau ona da ! Kalejira batean ibiltzen diren bezala da! Hau armada bat da!
  Vedmakovak fusil bat hartu zuen, zorionez infanteriarekiko distantzia onartzen zuen, eta ofizial japoniarrari tiro egin zion. Begi estuak erori egin zen, bere fusila urrunera hainbeste indarrez botaz, non baioneta udaberriko belardian astintzen ari baitzen. Beste japoniarrek korrika jarraitu zuten, gorputza apur bat okertuz, itxuraz porrota ekiditeko asmoz, edo hobeto esanda, haren probabilitatea murrizteko asmoz. Vedmakovak gogoratu du horrela entrenatzen direla Kwantung Armadako soldaduak garaiz makurtzen ez direnak banbu-makilarekin kolpatzen dituztela; Badirudi astindu ona eman ziotela Aita Herodes tsarra. Hau da, ordea, Nikolas II.ari buruz. Orain berriz Japoniari borrokan ari dira, eta ez batean, hainbat frontetan baizik. Hala ere, honek bere abantailak ere baditu. Neskak kantatu zuen:
  Badator, Verma kht hautsetara bota dute ,
  Napoleon garaitua da, garaiezina!
  Etsaiak ezin izango du sobietar bandera zapaldu,
  Herria eta alderdia batuta daudenean !
  Bata bestearen atzetik, suntsitutako tanke japoniarrak gelditu ziren, baina baionetaz jositako infanteria are azkarrago korrika hasi zen. Sobietar tropen posizioak distiraz josita zeuden, fusilak txaloka, tarteka metrailadoreen tiroz tartekatuta. Witcherrek ere sua ireki zuen. Japoniarrek, mugimenduan birkargatuz, fusiletatik tiro egin zuten. Biriken goitik behera oihukatu zuten:
  - Banzai! Rusek amore eman!
  Balek beren gorpuzkiak makila bat bezala zulatzen zituzten manikietan. Odolarekin nahastutako hezur hautsa erori zen. Hala ere, bala gehienek, borrokan gertatzen den bezala, huts egin zuten. Japoniarrek meatze-zelaia zeharkatu zuten, soldadutxoak arinegi zeuden korrika egiteko, tankeetarako prestatutako opariak lehertzeko.
  Witcherovak metrailadorearen atzerakada ankerra sentitu zuen sorbalda gainean, Eguzki Sortzailearen Lurraldeko borrokalariek benetako munstroak ziruditen bitartean. Haien garrasi histerikoak gero eta indartsuagoak ziren, haien aurpegi nazkagarri horiak izerdiz distira egiten zuten. Witcher ahalik eta soldadu etsai gehien hiltzen saiatzen da aldi berean. Neska beti bezala bero dago eta habia bezala tiro egiten du. Klip bat agortu zen, beste bat sartu zuen. Aldizkaria handiegia da, biribila eta ez da erraza ganbaran ziria. Eta berriz sua, japonesak goitik behera hegan.
  Vedmakovak bigarren munizioa jaurti zuen, muniziorik gabe utziz. Eta begi estuak dagoeneko granadekin erasotzen ari dira. Botaz erantzuten dute, orain askoz ere garrasi eta intziri gehiago daude, soldadu sobietarrak ere erortzen dira. Zatiak ile txiki bat moztu zuen Witcherren buruan . Neskaren nerbioek ezin dute jasan, eta jauzi egin eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Stalinen aberriaren alde!
  Haren atzetik, gainontzeko borrokalariek garrasi egiten dute, estalkitik saltoka eta baionetak astinduz. Soldadu sobietarrek japoniarrei aurre egiteko korrika egiten dute, baioneta borrokan parte hartzen.
  Witcherren kolpe bizkorrak hurbilen dagoen "samurai"ren sabela mozten du. Garrasi egiten du, erantzuten saiatzen da eta hildako basurde bat bezala erortzen da. Neskak atseginez oihukatzen du:
  - Errusiako futbola: Errusia - Japonia, bi-zero !
  baionetak eztarria moztuta . Tira, pilotu gudariak hirugarrenari ostiko bat eman zion ertzean. Begi estua luzatu zen, eta neskak, inertziaz mugituz, puntua arerioaren begian murgildu zuen!
  -Japoniarra! Zergatik gelditu hesietan!
  Baionetaren errepresalia kolpeak nagusiaren tunika urratu zuen, odola atera zen, baina horrek neskari ez zion gogaitu ez ezik, haserre gehigarria ere eman zion.
  - Hirohitoren heriotza! - Neskak zaunka egin zuen, bere txirbia begi estuaren tenpluan talka egin zuen, eta neska horren abiaduraz mugitzen zen, borrokalari berri baten helizeak balira bezala.
  Japoniarrek atzera egin zuten eta atzera ere egin zuten, eta neska inspiratuak erasora jo zuen, bere metrailadorea erraldoi baten eskuetan makil bat bezala biraka ari zen. Orduan, kolpe gogorra etorri zen buruaren atzealdean ofizial sutsu baten ipurdiarekin. Annak bota zuen:
  - Hona hemen Shahen-khash zuretzat !
  Baina, oro har, errusiarrek zailtasunak izan zituzten. Begi estuek bost aldiz abantaila dute euren alde, eta japoniarrek maila fisiko ona dute gainera, SESBeko soldadurik onenen aurka borrokatzen izatetik urrun daude; Berez, hain gerra zail batean, hirugarren kategoriako konskriptuak, ezaugarri okerragoak zituztenak, edo naziekin borrokan larri zauritutako soldaduak Ekialde Urrunera bidali zituzten. Soldaduak erori ziren, batzuetan dozena bat baioneta errusiar batean sartzen ziren, literalki odoletan ari ziren, baina heroiak bezala borrokatu ziren, eta inork ez zuen errukirik eskatu.
    Sinitsin japoniar ofizial bati baioneta batekin labankada eman zion, baina punta batekin alboan ere jo zuten. Gazteak erasotzaile japoniarra kolpe batez bota zuen pistolaren puntarekin bularrean, baina odola albotik gehiegi isurtzen zen. Eta lau samurai lasterka joan ziren mutilarengana aldi berean.
    Vedmakova ausarta erreskatatzera joan zen, baioneta batekin ofizial bati omoplateraino labankada emanez, eta ostiko batekin belaunean beste Jap bat jo zuen.
  - Eutsi Petrukha! - oihu egin zuen.
  Hark, berehala bularrera zuzendutako bi baioneta islatu ondoren, erantzun zuen:
  - Ni ez naiz Peter, Arkadi baizik!
  Neskak, beste japoniar bat hil zuenak , hausten zuen:
  - Gerran, izen bakoitza arma baten klika bezalakoa da, ez zenuke jaurti behar tirorik egin gabe!
  Arkadik apur bat atzera egin zuen, eta baioneta errukigabeak masaila urratu zion. Gazteak irrintzi egin zuen min jasangaitzagatik:
  - Jainkoaren Ama!
  Sorginak aurka egin zuen:
  - Agian ama naiz, baina ez Jainkoarena! Oro har, ez dago Jainkorik, eta ez da inoiz izan!
  Arkadik, Annari bizkarra emanez, marmar egin zuen argi eta garbi:
  - Eta, hil ondoren, ahanzturak itxaroten gaitu ?
  Neskak burua astindu zuen:
  - Ez! Zientzia komunistak hildakoak berpiztuko ditu. Eta aberriaren aldeko guduetan hil zirenak izango dira bizitza berri batera itzuliko lehenak.
    Sinitsinek burua astindu zuen:
  - Jainkoak ez dezala!
  Witcherrek, beste japoniar bat hil zuenez, oihu egin zuen:
  - Ez dago jainkorik! Bat baldin badago, onartu behar dugu unibertsoaren ustezko sortzailea sadikoa dela! Eta sorkuntza torturatzea gustatzen zaio!
  Momentu hartan, Arkadi izterrean ebaki zuten baioneta batekin, eta ez erortzeko, gudari ilegorriaren gainean makurtu zen:
  - Nola sufritzen dudan! Besterik gabe, imajinaezina!
    Sortzen den eguzkiaren soldaduen bospasei bider nagusitasunak eragin zuen. Berrogeita hamar samurai lasterka joan ziren haien kontra, baionetak astinduz txorrien armada bezala. Arkadik pare bat kolpe jaso zituen sabelean baioneta batekin, eta orduan begia atera zitzaion. Gaztea erori zenean, hogei aldiz injektatu zioten, betiko isilduz. Zer sentitu zuen bere arimak hegan egin zuenean: harridura, edo beldurra, edo agian sekulako lasaitasuna, gorputzaren kartzelatik irtendakoan.
  Sorgina sorginkeria baten pean bezala zegoen. Noski, bere tunika txikitu egin zitzaion, baionetak moztuta. Gerlaria guztiz biluzik zegoen, marradura ugariz estalita, baina samuraiak ezin izan zion zauri larri bakar bat ere eragin! Borroka egin zuen, eta bere bularrak gorrixkadun titiak astindu zituen itsasoko buiak bezala. Eta orkatilak biluziak distiratzen ziren. Neska benetan animalia eta botere erotikoaren irudikapena zen. Bere zola biluziak odolez gorritu ziren, eta horrek suntsipenaren eta gaiztoaren jainkosa handiarekin a- Kali! Soldadu sobietar ia guztiak labankadaz hil zituzten jada, gudua amaitu zen, eta Afroditaren edertasun distiratsuan bakarrik, noizean behin begi estu lotsagabea jotzen zuen.
  Nugi jeneral japoniarrak harriduraz begiratu zion mirari horri. Orduan pentsamendu bat piztu zitzaion buruan. Agindu bat jarraitu zen, eltxo gutxi elikatu baten ahots mehean emandakoa :
    - Sarea bota haren gainera, hartu bizirik!
  Japoniar japoniarrak ere bazituen sareak. Zer gertatzen da errusiar bat bizirik hartu behar badugu? Eta sarea aproposa da horretarako. Berehala dozena bat harrapatzailek kateak bota zizkioten neskari
  Witcherrek ahal zuen moduan borrokatu zuen, ahal zuen ahala askatzen saiatu zen. Baina dena alferrik izan zen japoniar kontzienteak elefante baten laguntza izango zuelakoan. Neska, ondo bilduta, besoetan eraman zuten. Dirudienez, arrakasta taktikoa lortu zen , batez ere norabide hori ez zutelako ez artilleriak ez metrailadoreek estaltzen.
  Neskak bere Arkadi maitearen aurpegi garbia eta bere esaldia gogoratu zituen:
  - Gerran, izen bakoitza arma baten klika bezalakoa da, ez zenuke jaurti behar tirorik egin gabe!
  Pentsamendu kezkagarri eta nazkagarri bat sortu zen, ea jina zuen! Azken finean, askotan gertatzen da hau: pertsona batez maitemindu zinen, eta hil egin zen!
  Japoniarrek, itxuraz, gaizki estalitako lubakiak okupatu zituzten leku honetan, Khabarovsk inguruan soldadu sobietarren posizioak saihesten jarraituz. Eta bere Vedmakova preso hartzen ari dira, baina ez bada ere, dagoeneko eraman dute, zikindutako auto blindatu batean kargatuta , atzealdera eramateko. Makina antediluviana da , ziurrenik Lehen Mundu Gerrakoa, beraz, ezin hautemanez txikitu zuen infanteriaren atzetik. Abiadura orduko 12 kilometrokoa da gutxi gorabehera. Brr! Munduko lehen tankeak, Prokhorov-en lur orotariko ibilgailuak, ez zuen gutxiago pisatzen, baina orduko 40 kilometroko abiadura zuen autobidean eta 25ekoa errepidean. Bada, alde batetik, SESB Europa osoa erasotzen ari da, eta, bestetik, Asiako zati esanguratsu bat. Neska albo batera biratu zen, itxuraz bizkarrean etzanda egoteko mehatxua zegoen. Zein iluna dagoen kotxe blindatuaren zati honetan, antza denez, lurreratzeko atala dago, edo soldaduen garraioa. Polita litzateke, noski, ihes egitea, lehenik hagak eta soka sendoak kenduz. Eta nola egin? Neskak, noski, trebetasunak ditu, nahiz eta txukundu egin beharko duen, aldi berean eskuburdinak kendu eta hankak lotzen zion katea zerratuz. Baina sokak ere nahiko ondo funtziona dezakete hemen. Lan neketsua da, baina Mantxuriako lurraldera eramaten badute, denbora izango du. Neskak azal bustiari sokak kendu, katea zerratu eta, aldi berean, pentsatu zuen. Hmm , ez da Errusia Sobietarren aurka sortu den txantxetako koalizio bat: Gainera, munstrorik larriena Alemania da. Teknologia aurreratua duen herrialdea, tropa indartsuak dituena. Adibidez, ME-309 borrokalari berriaren berri izan zuen. Badirudi hauek dagoeneko hegan egiten ari direla. Ez du armei buruzko datu zehatzak , baina zurrumurruen arabera hegazkin honek zazpi tiro puntu ditu. Hau oso arma larria da, hori kontuan hartuta YAK =9 bi baino ez daude, eta hiru puntu baino gehiago zituzten borrokalari sobietarretan ez dago ibilgailurik. Saiatu horrelako munstroak garaitzen! Tira, Focke-Wulf makina oso serioa da, armamentuan sobietar hegazkinen gainetik, eta ia bi tona bonba eramateko gai dena ere bai. 1942. urtearen amaieran jada, 20 mm-ko bi kanoi eta 13 mm-ko 4 metrailadorez armatuta zegoen. Baina badirudi 30 mm-ko bi eta 20 mm-ko lau kanoi dituen ehiza-erasoko hegazkin eta bonbardatzaile mota berri bat agertu dela jada. Dagoeneko munstro bat zen, munstro guztientzat! Eta zurrumurruen arabera, 30 mm-ko zortzi kanoi dituen ehiza-hegazkin bat ekoizten hasi da dagoeneko! Saiatu mamu hau eta garaitu! Nola erantzun nahi diote diseinatzaile sobietarrek honi? Vitchakovak entzun zuen Yak-3an lanak egiten ari zirela. Honen berri eman zion Beria saileko komisario batek. Badirudi hegazkinaren ezaugarri nagusiena egituraren pisu arinagoa izango dela, motor eta arma gehigarririk gabe. Maniobragarritasuna ona da, noski, baina armamentua handitzea nahiko nuke! Azken finean, boxeoan, noski, luma baten pisuan dagoen atleta arina pisu astuna baino maniobragarriagoa da , baina hala ere ia ziur galduko du. Ez da ezertarako pisu-kategoriak egotea, eta boxeolari profesionalen artean, deitzeko boterea da gehien baloratzen. Beharrezkoa da sobietar hegazkinen armamentua indartzea, eta orduan bakarrik irabaziko du Wehrmacht-a berdintasunean. 1942ko bigarren erditik aurrera, Luftwafferen nagusitasuna airean lurruntzen hasi zen, 1943ko martxorako ere SESBk abantaila zuen, baina... Aliatuen traizioak botere oreka aldatu zuen. Aupa, Hitler martxoaren 13an hil zuten, eta orain apirilaren amaiera baino ez da, eta zeinen larriki aldatu den indar oreka. Hain azkar posizio estrategikoki abantailatsu batetik estrategikoki ia galtzen duen izatera . Ia, oraindik Alemania garaitua izango den itxaropena dagoelako SESBekiko nagusitasun estrategiko eta teknologikoa lortu aurretik. Bereziki, aliatuek naziei hegazkin kantitate handiak horni ditzakete, baina alemaniar pilotuek denbora beharko dute haiek hegan egiten ikasteko . Hala ere, teknologian eta tresna-panelen aldea dago. Tankeek ere trebatutako tripulazioak behar dituzte, eta, gainera, Chevronek Errusiako neguan izan duen errendimendua ez da bereziki ona. Fusil automatikoa M-18... Ez da txarra, baina su abiaduran sobietar modelo onenen aldean baino txikiagoa da, nahiz eta zehaztasun handiagoa izan! Laburbilduz, arazoa arazoa da! Badira, hala ere, Churchill ospetsuak armadura indartsuak eta gidatzeko errendimendu ona dutenak. Noski, badirudi guk ere borrokatu beharko dugula . Eta gerrak zenbat eta gehiago iraun , orduan eta ekipamendu gehiago jasoko dute naziek. Horrek esan nahi du ondorioa sinplea dela: Alemaniari porrota izugarria eman behar diogu udan. Japoniari dagokionez, hobe da defentsa aktibora mugatzea eta kontraerasoak abiaraztea tankeetan nagusitasun kualitatiboa erabiliz. Baina berriro ere, energia ahalik eta gehien aurreztea. Borroka luzeetan sartu gabe, eta aurrez prestatutako lerroetan defentsak eraikiz. Txinako Armada Gorria erabiltzeko aukera dago oraindik, baina Chiang Kai-shek erregimenak indar guztiekin eraso zion. Beraz, oraingoz zure indarrez fidatu zaitezke. Noiz erasotu? Garairik onena maiatzaren amaieran da, errepideak guztiz lehortuta daudenean eta tropak errefortzuak iristen direnean. Vedmakovak berak emanen zuen lehen kolpea Oryol noranzkoan, eta gero Kharkov eskualdean, alemaniarrak Donbass industrialdetik kanporatzeko, eta gero Ukrainan zehar derrigorrezko martxa batekin, berehala Dnieper zeharkatuz, eta Errumaniaraino. . Hala ere, iparraldera egin dezakezu, Bielorrusia askatu eta erdiko taldearen atzealdetik joan. Ideia bere osotasunean ona da, ordea, gabeziak ere badaude, Oriolaren aldeko ofentsiba da nabariena, eta faxistak bertan izango dira zain. Gotorlekuak hackeatu beharko dira.
  Hemen, noski, bi pistolak eta Katyushas ondo etorriko dira. Azken sistema horrek efektu indartsua sortzen du, batez ere morala. Edonola ere, pistola eta Katyusha suziri asko behar dituzu etsaien defentsak obusekin bonbardatzeko. Oro har, Lehen Mundu Gerraren esperientziak erakutsi zuen errazagoa dela defendatzea erasotzea baino, eta Kaiserren Alemaniak 1918ko udaberriko ofentsibarekin indarrak agortu ez balitu, gerrak hainbat urte gehiago iraun zezakeen. Baina Bigarren Mundu Gerrak frogatu zuen erasoko taktiken nagusitasuna defentsaren aurrean . Esaterako, Poloniaren porrot azkarra eta, batez ere, Mendebaldeko aliatuen koalizio boteretsuaren porrot harrigarria. Naziek goi mailako indarrak garaitu zituzten hilabete eta erdian, Maginot Lerroa saihestuz besterik gabe. Afrikan borrokan, non hasieran Italiako goi mailako indarrak britainiarren kolpe erabakigarri baten ondorioz garaitu zituzten. Eta gero Rommel-ek britainiar tropa askoz indartsuagoak garaitu zituen erasoaldi azkar batean. Baina noski, adibiderik deigarriena SESB da 1941ean, armada indartsu baten hondamendi handia. Eta Alemaniako unitateak kanporatzen dituzten mendeku erasoko operazioak. Beraz, gauza nagusia zure burua kolpatzea da, Alemaniako tanke berrien presioaren zain egon gabe. Higadura-gerra luze bat ia itxaropenik gabe geratzen ari da, jakina, zientzialari sobietarrek arma miragarririk sortzen ez badute! Azken hori, printzipioz, posiblea da adibidez, teorikoki hiri bat suntsitzeko gai den bonba sortzea posible zela entzun zuen. Gainera, halako bonba batek hiruzpalau tona pisatuko ditu. Ipuin bat dirudi, baina... Ipuin bat egi bihurtzeko jaio ginen.
  Garin ingeniariaren Hiperboloidean deskribatutako laser-arma . Horrelako gauza nahiko gai da tanke, hegazkin eta ontzien armada oso bat suntsitzeko. Noski, sortu halako arma bat, eta Hirugarren Reich ez ezik, Pindos traidoreak ere, mundu kapitalista osoa amaituko da. Eta komunismoaren bandera distiratsuak distira egingo du planetaren gainean. Baina arrazoiren batengatik ez dira horrelako armak sortu. Ispiluak ez dira errekuntza-energia korronte bakarrean biltzeko modurik onena. Eta energia askoz gehiago behar da ontziak mozteko. Nahiz eta, mikra fintasunera kontzentratuta badago, nahiko posible da hegazkinak zein guduontziak moztea. SESB salbatzen lagunduko duen arma miragarria. Eta hemen laser efektua, beste forma batean. Azkenik, kateak eman du eta ia libre dago, eta soka zatiak daude inguruan.
  Vedmakovak adierazi zuen:
  - Pazientzia eta lana, zurekin bada, ez zara gorpua!
  Neska zutitu zen eta oin hutsik kolpatu zuen estalkiaren gainean. Erreakziorik ez. Gogor jo zuen. Horren harira, japonieraz zin egin zen, baina ez zen erreakziorik. Orduan, Witcher frustratuta abesten hasi zen. Eta ahotsaren goialdean kantatu zuen, urteurreneko festa batean prima donna bat bezala:
  Wehrmacht-eko hordak basati egiten ari dira
  Armen burrunba eta ezpaten talka!
  Hilabete arte igotzen da kea,
  Zeruko izpien distortsioa!
    
  Mendeetan zehar, aberria famatua da,
  Nire haragia Errusiarengatik emango dut!
  Maite zaitut, Rus ederra,
  Errege guztien Jauna gurekin dago!
    
  Oh, herrialdeko baso kizkur zuek,
  Urrezko aspenen hotsak marrakatzen du!
  Falcon anai ortodoxoak,
  Jainkoak armada egintza heroikoetara inspiratu zuen!
    
  Egun hotz edo epeletan,
  Agian hodeiak iluntasuna ekarriko du!
  Txerri faxistak gara, erratzak bezala,
  Zure aurpegitik higuingarritasuna astintzeko!
    
  Gure alderdiaren kausa justua da,
  Borrokatu sobietar herriaren alde!
  Abesti ausart bat abesten dugu,
  Pentsamendua arrano bat bezala gora egin zuen!
    
  Stalin jakintsua da, agintari baten ideala,
  Borroka hilkor ikaragarri batera eramaten ari gara!
  Amaren bandera, irabazlearen izurria,
  Prest nago Pallas-patuarekin eztabaidatzeko!
    
  Leninen kausa betikoa izango da,
  Komunismo santua eraikiko dugu!
  Sinetsi, giza irakaspena,
  Faxismoa iluntasunaren amildegian zapalduko da!
    
  Planeta osoa txori libre bat bezalakoa da,
  Egin dezagun hegan urruneko izarretara, munduetara!
  Zerbait argia eta noblea
  Guk, eskultoreek bezala, sortuko dugu!
    
  Eta Errusia bandera gorriaren azpian,
  Zeruko Eden loratuko balitz bezala da!
  Leninen kausa, Stalinen borondatea,
  Eraman gaitzazu lorpenetara!
  Tira, ados, ez dakizu zer gertatzen den Hyperneteko Ultramatrix- en.
  Alemaniako tankeak aitzindari gazteei eraso egiten diete. Eta joan ziren lehenak Lev tanke indartsu eta ondo babestuak izan ziren. Ia penetraezinak dira, aurrealdean ez ezik, alboan ere oso pistola gutxik har ditzakete. Lev tankearen kroskoaren kopeta 150 milimetroko lodiera du, berrogeita bost graduko angeluan. Hau da, sobietar kanoi bakar bat ere ez da sartuko. Eta dorrearen kopeta 240 milimetrokoa da, eta maldetan ere bai. Eta hau anti-pulsar da - ez dute sobietar armarik hartzen.
  jo ezean , baina hala ere harekin jotzeko gai izan behar duzu. Baina hori ez da erraza helburu mugikor baten aurka egitea.
  Jarraian Tigre alemaniarrak etorri ziren. Tiger-1 modelo bat zen, dorre eta krosko ia karratu batekin. Baina alboetako armadura nahiko lodia da - 82 milimetrokoa, eta distantzia laburretik 76 mm-ko kanoi batetik bakarrik sartu daiteke, eta, hala ere, ez dago ziur.
  Geroago Tiger-2 armadura-plakak maldatuak dituena ez da oraindik ekoizten. Panthera, Alemaniako tankeetatik azkarrena izan arren, atzean geratzen da, alboetan blindatuta dagoelako. Hurrengo beste tanke arinagoak eta zaharragoak daude.
  ere badago , lehergailu handiko kanoi labur batekin, bertan behera uztear dagoen tanke bat. Baina 1941ean izan zen hedatuena. Eta T-4 kanoi modernizatu batekin, armadura zulatzeko ahalmenean ere T-34-76 baino handiagoa. Honelako menagerie bat agertu zen hemen. Eta Fernando pare bat. Kasu honetan, pistola autopropulsatua ez da masiboki ekoizten, Jagdpanther pistola autopropulsatu praktikoagoa, arinagoa eta eraginkorragoa da . Laburbilduz, botere ikusgarria.
  Valerkak txistu egin zuen:
  - Aupa! Nola aurre egin horri?
  Leshkak sorbaldak altxatu zituen eta erantzun zuen:
  - Blasterrak behar ditugu! Eta are hobeak dira hiperblasterrak !
  Slavkak barre egin zuen eta txio egin zuen:
  Hiperblaster batekin , edozein ergelek XX.mendeko teknologia suntsitu eta quarketara bota dezake. Beraz, saiatu zentzuz!
  Marinkak baietz egin zuen irribarre batekin:
  - Ikatzez egindako pakete lehergailuak bezalako arma eraginkorrak ditugu. Hauek dira erabili beharrekoak!
  Valerkak barre egin zuen eta kantatu zuen:
  Ikatza bezala belztuta
  Arto-lore bat zegoen...
  Haraneko liliak loratuko dira,
  Egunsentian bost arte!
  Levkak burua astindu zuen:
  - "Lehoia" bezalako munstro bat jo dezakezu lehergai pakete batekin? Bere armadura oso lodia da.
  Slavak baietz egin zuen eta adierazi zuen:
  - Lev, ahari bat da!
  Mutil aitzindariak oin biluziak klik egin eta eskuei begiratu zien. Baina hiperblaster, edo etorkizuneko edozein arma, ez zen agertu.
  Marinkak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Daukaguna erabili beharko dugu! Hemen, esaten den bezala, dena da bidezkoa!
  Valerkak kopeta zimurtu, keinu egin zion lagunari eta adierazi zuen:
  - Badirudi zerbait asmatu dudala!
  Levkak zaunka sutsuki egin zuen :
  - Pentsatu zuen indioilarrak eta zopan bukatu zuen!
  Bikotekide gaztearen burlari jaramonik egin gabe, Valerkak ikatz lehergarriaren poltsa hartu zuen behatz hutsez. Eta ikatz hautsa RDX baino indartsuago leher daiteke.
  Eta Terminator gazteak suntsipenaren opari hiltzailea hartu eta indarrez bota zuen. Eta paketea, arku batean hegan, Alemaniako Lion tankearen bide onera jo zuen. Hark , kalteak jasota, hartu eta eskuinera jo zuen. Eta altzairuzko bi mastodontek, bakoitza laurogeita hamar tonakoak, hartu eta talka egin zuten. Makina ahaltsuen armadura zimurtu egin zen.
  Eta leherketak trumoi egin zituen, eta borrokarako kita lehertzen hasi zen.
  Eta dorreak tankeetatik erori ziren. Eta nola trumoitzen zuten.
  Marinkak pozez oihukatu zuen:
  - Ultrapultsarra!
  Levkak gehitu zuen, aurpegia irribarre eginez:
  - Hiperizar !
  Slavak ere lehergaien paketea bere behatz hutsez jaso eta auto faxistaren kontra kolpatu zuen.
  Eta beldarrera ere erori zen. Eta berriro bi Lev tankeek orro batekin talka egin zuten, eta berriro borroka-kitak eztanda egin zuen eta leherketak gertatu ziren. Eta obusek, tiro eginda, dorrea urratzen dute.
  Valerkak esan zuen, belar gainean takoi biluzi eta biribila joz:
  hiperblasters gabe egin dezakezu ! Gauza nagusia ez da armaren eromen suntsitzailea, erabiltzen duenaren adimena baizik!
  Marinkak ere ikatz pakete lehergarri eta suntsitzaile bat bota zuen behatz hutsez. Pista hautsi zen alde batetik. Eta berriro Hirugarren Reich-eko tankeek talka egin zuten.
  Eta berriro leherketak, suntsiketak eta detonazioak.
  Neska aitzindari batek eta gona laburreko amaitzaile batek zera adierazi zuen:
  Ergel indartsu batek jeinu ahul bat hil dezake, baina ezin du benetan menderatu idiota hutsal bat ere!
  Levkak ere heriotzaren oparia bota zuen, pista urratu eta autoa biratzeko behartuz, altzairuzko munstroak alboetara bultzatuz. Eta detonazio basatitik lehertzen dira.
  Mutil gudariak esan zuen:
  - Komandante on bat lehoia da gutxienez azeri txikia denean, otsoaren helduleku eta adimenarekin, eta ez ahari bat!
  Valerkak baietz egin zuen, berriro ere suntsitzeko opari hiltzailea bota zuen, tankea bilduz eta elkarren aurka bultzatuz , ohartuz:
  - Soldadu bat jeneral bihur daiteke, baina ahari bat ezin da inoiz lehoi bihurtu, ardi baten gogoa badu, ezin du saihestu azeri batek barbakoa batera bidaltzea!
  Slavkak, orpo hutsez granada bat jaurtiz, esan zuen:
  - Txarra da azeriak mozten duten ardi bat izatea, baina are okerragoa da ardiek ere erretegian sartzen uzten duten txerri bihurtzea!
  Horren ostean , lau aitzindariak oinutsik ikatztik lehergailuak tankeetara botatzen hasi ziren, askoz ere energia gehiagorekin bultzatuz. Beraz, Tigreak eta Panterak hiltzera bidali zituzten.
  Aldi berean , Terminator aitzindari gazteak abesten hasi ziren, joan ahala poema oso bat osatuz, eta heroikoa gainera:
  Zein da ametsen aitzindariaren esanahia,
  Aurrera komunismorantz...
  Gazte desioen handitasuna,
  Egin ibilaldi amaigabea!
  
  Aberri ederren seme-alabak gara,
  Eta Leninek argitu zigun bidea...
  Mundu hau arriskutsua den arren,
  Egintza handietara bultzatu gaitu!
  
  soroetara joaten gara lanera,
  Belar-orrek zolak kilikatzen dituzte...
  Zergatik behar dituzte gure mutilek bot-ak?
  Klanetxoak azalean jotzen du!
  
  Zein ederra den sobietar munduan,
  Margaritak, liliak, diamanteak...
  Talde batu gisa ibiltzen gara,
  Burgesia jo dugu begian!
  
  Behi bat jetzi behar badugu,
  Eta belarra sega batekin moztu...
  Eta Stalin eta Lenin, horietako bi,
  Sua bihotzean gordeko dut!
  
  Sobietar Aberriaren izenean,
  Goldearen atzetik joateko prest ...
  Haurren amorruan oinutsik gaude,
  Irabaz ditzagun helduak hogei bat urte!
  
  Hemen Hitlerren boterea dator,
  Horda gaizto bat inbaditzen ari da...
  Eta faxismoa infernua erasotzen ari da Cain,
  Eta elur ekaitz handi bat ari da!
  
  Baina aitzindariok ez dugu uko egingo,
  Ezagutu gure SESB handia...
  Bota dezagun granada bat oin hutsez,
  Erakuts dezagun ausardia adibidearekin!
  
  Gure aberria maite dugu,
  Non dago Stalinen maitasunaren ideala...
  Eta ez dago gure neska ederragorik,
  Ez da harritzekoa poetak konposatzea!
  
  Izan bedi komunismoaren bandera hau,
  Gure aberriaren gainean distira egiteko...
  Ez gara faxismoaren uztarripean erori behar,
  Azterketa A batekin gainditzea!
  
  Aitzindariak Moskutik gertu borrokatu ziren,
  Hitler gaiztoa hordarekin batera igotzen den lekura...
  Baina parekide harroak gara,
  Utzi mutila eta neska oinutsik!
  
  Tira, borrokalari erraldoiak gara,
  Beraz, borrokatzen jakin behar duzu...
  aberriarekin bat eginda ,
  Jakin ezazu errusiar hartza suminduta dagoela!
  
  Elurretan, mutilak, neskak,
  Oinutsik dabiltzan txoriak bezala...
  Metrailadore batetik tiro egiten dute,
  Eta lazoarekin harrapatzen zaituzte, indarrez!
  
  Mutikoa maparen gainean makurtu zen,
  Eta gorbata sugarra bezala erretzen da...
  Estratega jakintsua da - gehiegi ere,
  Eta arimaren indarra monolitikoa da!
  
  Hemen neskak granada bat hartu zuen,
  Katu bat bezala elurretan barrena...
  Faxistak bere gain hartu du
  Eta balak etsaia jotzen du ihesean!
  
  Beno , ume politak gara,
  Txingorra bezala marrazten dugu gure etsaiei...
  Izoztea oso indartsua da - oinutsik ,
  Alde horretatik, jakin hotzean gaudela!
  
  Tira, zer da mutiko batentzat granada bat?
  Aurreratzera botatzen ditu...
  Eta Fuhrer-ak itzuli beharko du,
  Ez atera intziririk munstroarengandik!
  
  Hona hemen neska bat bazooka bati tiro egiten,
  Ziri-orpoa kolpatu zuen...
  Bere esku oso trebeak
  Satanas bezalako borrokak!
  
  Bai, Hitler arazoak izango ditu ,
  Ukabil sendo batekin egin nuen topo...
  Azken finean, gure altzairu taldearekin,
  Zalantzarik gabe nikela batean lortuko du!
  
  Aitzindariak kanpotik umeak baino ez gara,
  Izan ere, deabru basati bat irakiten ari zait barruan...
  Eta Fuhrer-ak indarkeriagatik erantzungo du,
  Ezpata eta ezkutu zorrotzak ditugu!
  
  Baina etsaiak erantzun bat eskainiko du,
  Elurretan izoztu egiten da botatan ere...
  Eta oinutsik gaude bai neguan eta bai udan,
  Eta Hitlerren armada hilkutxetan ikusten dugu!
  
  Halako indarra erakutsi zuten guduan,
  Satan bera ere dardarka ari dela...
  Mutilek krokodilo bat ere urratuko dute borrokan,
  Gure herria hain da indartsua!
  
  Jakin ezazu inork ezin gaituela suntsitu,
  Kontuz mutilarekin, sasikume harrapariarekin...
  aurpegian Moskutik gertu ,
  Eta orduan Stalingrado zain!
  
  Hemen aitzindariek tiraka jaurti zuten,
  Zehaztasunez bota zuten Tigre ikaragarri hau...
  Eta nire orpoak hotzean distiratzen ziren,
  Ez dago denborarik joko inaktiboetarako!
  
  Hauek dira haurrak, hauek sehaskatik dauden gudariak dira,
  gai ...
  Eta neskaren ahots txikia dei egiten ari da,
  Zergatik izango litzateke lapur batek ere beldurra?
  
  Neskek izarrak dituzte bihotzean,
  Badakite sexu ederrak...
  Ez da berandu borrokara joateko,
  Etsai traidorea zanpatu bedi!
  
  Naziek orkoak ere badituzte,
  Aliatuen artean, sinetsi...
  Baina aitzindarien ahotsa argia da,
  Iratxo loriatsuei atea irekiko die!
  
  Eta gure zaldunek, badakizu, ez dira kikilduko,
  Klaserik handiena erakutsiko dute...
  Hemen haizeak kulunkatzen ari ziren, pinuak ikusten ditut,
  Belea begietara jaurti zuten!
  
  Stalingradon ausart borrokatu ginen,
  Bai, Leninen aitzindariak semeak dira...
  Haurrak oinutsik lasai ibiltzen dira,
  Errusia Zuritik Kolymaraino !
  
  Eta Stalin, itxura handiko buruzagia,
  Alemanentzat borrero amorratua ere bada...
  hil bedi sugegorri gaizto hau,
  Haur baten negar minak ez gaitu esnatuko!
  
  Kurskeko arku ikaragarria makurtuta,
  "Panther" tankea azeria bezain arina da...
  Baina gurekin, aitzindariok, gazteria egongo da,
  Neskak guztiz ederrak dira!
  
  Beraz, ez gaitezen amore eman, aitzindariak, Tigreei,
  Ferdinand boteretsua guduan sartuko da...
  Mutikoa konposatzen ari da, lira ikusten dugu,
  Eta makina trebetasunez kargatzen da!
  
  Beno, tipoak ausardiaz granada bat bota zuen,
  Eta beldarra amorruz jo zuen...
  Hona hemen neska bat txirikordak orrazten,
  Ez dugu bonba eta napalmaren beldur!
  
  Borroka ari da orain Dnieperren gainean,
  Eta odol asko isurtzen da - borroka gogorra da...
  Aberriari barkamena eskatuko diot,
  Zer gertatzen da borrokan osasuntsu ez banago!
  
  Aitzindari batentzat ez dago ahultasun hitzik,
  Hain borrokalari bikaina da, gudaria...
  ez ditu gazteak gaindituko , badakizu,
  Neskak beti izango dira fresko itxura!
  
  Beno, nesken buruak behera egin zuten,
  Bai, mutila erori zen, bala bat hartuta...
  Baina jakin arima hilezkorra dela - ez dela hilko,
  Stalinek berak eman zuen agindua hil ostean!
  
  Uste dugu zientzia ahalguztiduna dela,
  Hildako guztiak sari bila piztuko dira...
  Eta aitzindarien heriotza, badakizu, indargabea da,
  Eraman dezagun metrailadore bat gurekin paradisuko mundura!
  
  Unibertsoa komunismoan egon dadila,
  Zein da bide argia eta sakratua...
  Ez zuten beren bizia galdu garaipenagatik,
  Eta ez dugu sobietar bidetik aldenduko !
  
  Berlinen aitzindariak martxa egiten ari dira,
  Irribarreak, orkestraren burrunba eta loreak...
  Eta haurrek bandera gorri bat marrazten dute eguzkiarekin,
  Amets bikaina, distiratsuena!
  . 9. KAPITULUA.
  Bien bitartean , Hypernet-eko Ultramatrix-eko errealitate birtualeko beste leku batzuetan , beste gertaera oso interesgarri eta intrigagarriak gertatu ziren. Nahiz eta, aldi berean, biak amesgaiztoak eta besterik gabe infernukoak izan.
  1946ko urtarrilaren 30ean, Hirugarren Reich osoak nazien boterera iristea ospatzen zuen. Izan ere, hamahiru urtean nazien lorpenak zoragarriak dira! Krisi larrian dagoen herrialdeak mundu gehienaren lurraldearen kontrola hartu du. Azken arma motak sortu dira, ekonomia garatu da, Hirugarren Reich benetako inperio globala bihurtu da, bere ondasunek mundu osoa hartzen dutelarik!
  Negua gustatzen ez zitzaion Fuhrer-ak berak ospatu zuen bere urteurrena Zipren. Bere egoitza iraunkorra bertan kokatu zen, pixkanaka Hirugarren Reich-eko hiriburu berri bihurtuz.
  Lehenik eta behin, Hitlerri teknika berri bat erakutsi zioten. Edozein norabidetan mugitzeko eta berrogeita hamar kilometroko altuerara hegan egiteko gai diren borroka-disko hegazkinak. A-15 misilak, kontinente batetik bestera hegan egin dezaketenak eta irrati bidez kontrolatuak izan daitezke. Gainera, hamabi tonarainoko lehergailuen edo gasaren karga eramatea helburura. Hauek dira azken arma-sistemak. Dagoeneko hainbat satelite Lurraren orbita baxuan jaurti dira.
  Garapenetako bat lurpeko tankeen erakustaldia izan zen, lurrean hamazazpi kilometro orduko eta bostehun kilometroko potentzia-erreserba duten abiadura lortzeko gai direnak.
  E-500a ere frogatu zuten, zortziehun tona inguruko supertankea. Armamentua: bi bonba jaurtigailu, 100 EL-ko kanoi-luzera duten 88 mm-ko hiru kanoi eta hegazkinaren aurkako erabilera anitzeko dozena bat kanoi. Ibilgailu hau, ordea, astunegia da trenbidez garraiatzeko eta oroigarri gisa aproposagoa da benetako borroka erabiltzeko baino. Agian Leningradora gabarraz entregatzen baduzu.
  Erakutsi zioten Hitlerri ere MP-54 eraso-fusila hobetua, izkina batetik tiro egiteko eta jaurtitakoan balak bikoizteko gai dena. Horrez gain, uranio-nukleoa duen kartutxo bat eta bost kilometrotara tiro egiteko gai den fusil bat probatu ziren, berrogeita hamar milimetroko armaduraraino sartuz. Hemen lumazko bala bat erabiltzen zen. Hitlerren teknologiaren azken lorpenak. Onena dena...
  Baina adibiderik interesgarriena metalean gorpuztutako lehen depositu piramidalaren agerpena izan zen. Hau Hitlerrentzat bereziki interesgarria zen. Deposituaren forma piramide berdindua da, pixka bat luzatua. Izan ere, halako makina batek ez du sektore ahulik. Eta ez dago erretilurik - arrabol txikiek makinaren beheko azalera osoa estaltzen dute. Edozein angelutik jaurtitzen direnean, maskorrak errebotatzen dira. Fritzek probak egin zituen, 105 mm-ko kanoi batetik tiro eginez. Ikusgarria benetan. Zementuzko armadurak alemaniar arma-obusak islatzen ditu, lumazkoak izan ezik. Lehenengo tanke piramidala ez da guztiz perfektua oraindik, eta hirurogeita hamar tona pisatzen ditu, aurrealdeko blindajea 250 mm-koa eta atzeko blindajea 200 mm-koa. Noski, hobetzen eta hobetzen jarraituko du.
  Baina hasiera eman da. Eta auto berriari AG izena jarri diote dagoeneko, Hitlerren omenez. Führer, nolanahi ere, pozik zegoen. Deposituaren alboak eta, batez ere, bere goiko aldea fidagarritasunez babestuta daude, bonba txiki eta metagarriekin sobietar erasoko hegazkin ikaragarritik barne. Eta kotxe amerikarren inpaktuetatik, hori, ordea, jada ez du garrantzirik, Amerikak kapitulu egin baitu.
  Piramide tankeari AG-70 izena jarri zioten, ibilgailuaren pisuaren arabera. Pistola 105 mm berdina da, minutuko hamabi tiro-tasa apur bat handiagoa du eta ordezka daitekeen kanoi batekin. Baina hau ez da muga. Horrela abian da presio handiko pistola aurreratuago baten garapena, baina ez hain kanoi luze batekin. Hala ere , pistolaren txosnako presio altua da jaurtigaiari hasierako abiadura are handiagoa emango diona. Eta tiroaren irismena, zehaztasuna eta sarkor ahalmena handituko ditu.
  Baina presio handiko pistola berria oraindik ez dago prest. Hala ere, oraindik ez da garrantzitsua. SESBek T-34-85 tanke nagusia dauka oraindik, alemaniar kanoiek orratz bero bat bezala sartzen duten blotter baten bidez. Isov familia ez da oso ezaguna, IS-2 zaharkitua izan ezik , IS-3 tankea garestiegia da eta lan handia da ekoizteko. Baina IS-4 ez da oraindik ekoizten.
  Oraingoz, alemaniarrek baldintzarik gabeko abantaila kualitatiboa mantentzen dute. Eta, beharbada, kuantitatiboa. Zisterna asko dituzte, estatubatuarrak ere jar ditzakete buruan.
  ME-362ren erakustaldia, orduko mila eta erdi kilometroko abiadurarekin, eta beste hegazkin batzuen erakustaldia ikusgarria da . Dena den, jet-hegazkinak, noski, ezin dira konparatu disketek ez abiaduran edo eraginkortasunean. "Flying saucers" maila askoz handiagoa dute. Dagoeneko zortzi soinu abiadurara bizkortzen dute. Eta denak ahazten dituzte.
  Interesgarriak dira, halaber, mira infragorriak dituzten fusilak, granada jaurtitzaileak, bazookak eta Faustpatron-en aldaketa hobetua, kilometro oso bat jotzeko gai dena, IS-2 kopetan zulatuz karga itxurako batekin. Luftfausts , bost kilometrora heltzeko gai dena . Soinuari erreakzionatzen dion lurrazaleko misil berriena.
  Disko itxurako rol anitzeko helikopteroak Kurt Tank-ek diseinatutakoak. Arma praktikoa ere bada, batez ere partisanoen aurkako borrokan, eta beste hainbat gauza .
  Helikopteroa zertxobait zaurgarriagoa da lurrazaleko suaren aurrean, baina eraginkorrago ibiltzen da airean. Ideietako bat armadura porotsuak, arinagoak eta errebote-ekoizleak erabiltzea zen.
  Fuhrer-i erakutsi zioten armadura hau, etorkizunean garapen masibo eta itxaropentsua izan zitekeena.
  Diseinatzaileak azaldu zuen:
  - Gauza nagusia metalaren elastikotasuna handitzea da, eta gero dena ingurune ezin hobean egongo da. Ai ene Fuhrer, metal porotsua armaduran iraultza da!
  Hitler, nola barre egiten duen :
  - Gudari handia naiz, Gengis Khan baino hobea! Eta sinets iezadazue, lur gutxiegia daukagu!
  Asmakizun ezberdin asko ikus ditzakezu oraindik, bala lehergarriak jaurtitzen dituzten boligrafoak eta ilar baten tamainako bonbak, baina oso hilgarriak . Hala ere, badago negozioetarako denbora, eta ondo pasatzeko.
  Eta Hitlerrek gustuko zuen denborapasa bete zuen: gladiadoreen borroka.
  Koliseoa milioi bat lagun esertzeko eraiki zen. Han bildu ziren eszedentzian etorritako soldadu eta ofizialak, gizon zein emakume. Gustura ikusi zuten ikuskizun bikaina. Borrokarik egongo zen? Beraz, gertatuko da!
  Hitler eta bere segizioa gudu zelaia ikusi zuten. Führer-aren eskuinaldean Friedrich betiko mutila eta bere emaztea Helga eserita zeuden. Pilotua jada haurdun geratu zen eta seme bat izatea amesten zuen.
  Beste zifra batzuk ere bazeuden. Bereziki, Speer, Reich-eko Arma eta Munizio ministroa. Orain munduko ekonomiaren berregituraketa handi bat gertatu zen ordena berrira egokitzeko. Asko eraiki zen. Baina Fuhrer-ak SESBren lurralde osoa okupatzea behar zuen. Arkhangelsketik Txukotkaraino, eta Alaskara eta AEBko erdialdeko eskualdeetaraino trenbide bat eraikitzea.
  Era berean, polita litzateke Burley - Mosku-Delhi trenbide bat izatea Pekinera. Halakoak dira Fuhrer-en eskala handiko planoak.
  Hitlerren erabakia: - Etengabe konkistatu behar dugu Errusia osoa, eta orduan ikusiko dugu!
  Bitartean, menategiko kideak ikuskizunarekin entretenitzen dira. Neska bat zelaira sartu zen kuleroak eta ile zuria bakarrik jantzita. Ezpata bat zeukan eskuetan. Gerlaria makurtu egin zen Fuhrer eta bere segizioari. Oso estetikoa da neskek ia biluzik borrokatzen dutenean . Eta oin biluziek hartxintxarra zipriztintzen dute grazia imitaezinarekin.
  Neska bat ilehoria da, heraldoak bere izena iragarri zuen Astarata . Bigarrena ilegorria da, Tximista ezizena duena eta sableduna.
  Bi neskak elkarren aurka jarri ziren. Edertasunak oso estetikoak dira, ia biluzik, kulero meheak bakarrik, ilehoriak gorritxoak eta gorritxoak zuriak.
  Hitlerrek, haiei begira, hasperen egin zuen eta esan zuen:
  - Oso politak dira. Eta halako edertasuna suntsitzeko, esan dezagun, pena da!
  Bormanek irribarrez iradoki zuen:
  - Nahi al dituzu biak bizirik jarraitzea, ene Fuhrer?
  Hitlerrek baietz esan zuen:
  - Bizirik eta ez minduta. Tira , agian euren burua apur bat urratuko dute! Estetikaren alde gaude!
  Bormanek keinua egin zuen enpresaburu zuhur baten irribarrez:
  - Egin dezagun dena ondo, oi handiena !
  Führer-ek irribarre egin zuen pozik eta amerikar txiklea murtxikatzen hasi zen. Beno, hau interesgarria da. Amerikarrek dastamen-papilak dituzte eta dena oso fresko eta erakargarria dirudi. Batez ere txiklea. Aldi berean, Fuhrer-ak anana, platano eta laranja nahasketa bat zeukan txokolatearekin, diamantez jositako urrezko plater batean.
  Hitlerri ez zitzaion haragia gustatzen, baina txokolatea zitrikoekin eta izozkiarekin maite zuen.
  Emakumeen gorputz biluziak ikustea ere maite zuen. Oro har, biluztasuna duten film asko Hirugarren Reich-en filmatu ziren . Nerabeei ere Eros ikasgaiak ematen zizkieten eskoletan.
  Hauxe zen leloa: - Ume gehiago izan. Ofizialki, lau emazte izatea onartzen zen, homosexualitatea debekatuta zegoen bitartean. Gazteei irakatsi zitzaien neskek mutilak maitatu behar dituztela, eta mutilek neskak maitatu behar dituztela, eta sexua ona da! Eta ez dago gaizki sexu-harremanak aldean, eta zure maitalea zure senarra baino hobea bada, orduan hobe da zure maitalea erditzea.
  Areatzako neskek oso dotore eta trebetasunez hesitu zuten. Neskak ondo entrenatuta zeudela argi zegoen. Gorputz biluzi eta gihartsuen mugimenduak oso azkarrak eta begietarako atseginak dira. Pantaila handian, neskak gertutik eta kolorez erakusten dira. Ikusleak pozik daude.
  Fuhrer-ak prismatikoen bidez begiratzen ditu neskei. Eta xuxurlatzen du:
  - Ikatzak oin hutsen azpian!
  Ikatzak sakabanatuta daude nesken zolaren azpian. Hitlerren tortura gogokoenetako bat neska ederren orpoak frijitzea zen. Bularreko titiak erretzea ere oso atsegina da.
  Führer-ek emakumeak eta mutil politak torturatzea maite zuen. Torturaren maitasuna argi nabaritu zen Sadeko markesarengan. Hala ere, Hitlerri ez zitzaion gustatzen emakume ederrak hiltzean, eta neurriz torturatzen saiatu zen, ez hil arte.
  Baina nola ez duzu neska bat torturatu? Faxistaren lehen entretenimenduetako bat aitzindariak torturatzea izan zen. Benetan oso interesgarria da. Zuk mutila torturatzen duzu, baina hark aurre egiten dio. Lehiaketa oso bat: zatitu ala ez. Bestela, aitzindaria torturapean hilko litzateke.
  Eta Fuhrer haserretu zen tortura ez zelako aski trebea.
  Orain neska ilegorriak sablea galdu du. Eta gerlari ilehoriak txistu egin zuen pozoitsu:
  - Eskatu erruki!
  Gorriak entzuleei zuzendu die:
  - Barkatu, mesedez!
  Fuhrer-ak barre egin zuen eta agindu zuen:
  - Ados, erpurua gora ematen dizut! Baina erre galtzailearen orpoa burdin bero batekin!
  Zerbitzarietako batek makila bero bat sartu zion neskaren zola biluziari. Nahi gabe garrasi eta garrasi egin zuen, erretako oin biluzik astinduz. Orduan, nekez jaiki eta herrenka ibili zen.
  Hitlerrek oihukatu zuen:
  - Kauterizatu bere bigarren orpoa simetria lortzeko.
  Mairu erraldoiak haga gori-gori bat bultzatu zuen neskaren zola biluzi eta apur bat zakartuta. Garrasi egin eta belauniko erori zen. Arakatua...
  Fuhrer-ak honi begiratu eta ezpainak haragijale miazkatu zituen.
  Orduan, ezpainak astinduz, esan zuen:
  - Gerra, noski nazkagarria da, baina neskak tortura ditzakezu!
  Segizioak haragijale jo zuen.
  Fuhrer-ak gogor esan zuen:
  - Eta orain hiltzeko ordua da! Goazen gorpuekin!
  Mutilak arean sartu zituzten. Führer-ek normalean ez zituen barkatzen, baina Hitlerri gustatzen zitzaion erdi biluzik dauden mutilei begiratzea. Hil daitezela, emakume gehiagok erdituko dituzte halakoak !
  Dozena bat txinatar izan ziren dozena baten aurka borrokan. Mutilak ezpataz eta sastakakaz armatuta zeuden, itxuraz, odol gehiago isurtzeko.
  Hitlerrek ezpainak jo eta txistu egin zuen:
  - Ai itsasoa, itsasoa, itsasoa, itsasoa Orion!
  Mutilak talka egin zuten eta elkar moztu eta labankadaka hasi ziren. Mutilak , hamahiru edo hamalau urte ingurukoak, literalki liskarrak eta hozka egiten ari ziren.
  Fuhrer-ari ez zitzaizkion lasterketa hori-beltzak gustatu. Eta hilketa bi aldeetatik ikustea gustatzen zitzaion. Nahiz eta , noski, errusiarrak borrokatzen direnean, ile koloreko mutilak askoz atseginagoak dira estetikoki . Fuhrer-a piztia zen, eta alde batetik ez zuen errukirik ezagutzen, baina bestetik ile koloreko umeak gustatzen zitzaizkion. Baina nahiago zuen hil gabe torturatu. Aitzindariak izan ezik.
  Pena ere bada orain Errusiarekin gerrarik ez egotea, eta eraso alderdikoiak itzali izana.
  Stalinek etsaien lerroen atzean sabotaje edo operazio militarrik ez egiteko aginduak eman zituen. Partisanoak eta lurpeko borrokalariak ia izoztuta zeuden. Partisanoak bertako nazionalistak edo komunista fanatikoegiak ziren. Nori Stalinek ez zion dekretatu, baina gutxi dira. Faxisten zein komunisten aurka zeuden jendearen mendekatzaileak ere bazeuden. Beraz, denek ez zuten tregua aitortu. Eta giza haragi hornidura nahikoa zegoen.
  Gladiadoreen borroketarako prestatu daiteke.
  Fuhrer-ak izozkia jan zuen eta begi erdiz begiratu zion espektakulu odoltsuari, apusturik egin ere egin gabe.
  Areatzako azken mutilari bizkarrean labankada eman ziotenean, gorpuak amuekin banatu eta arrastaka eraman zituzten.
  Hitlerrek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Garbiketa bat egin dugu!
  Gero borroka berri bat. Neska horiak neska beltzen aurka borrokatu ziren. Gainera, gudariak eraztunera erabat biluzik eta ezpatekin eraman zituzten. Lantzaz eta ezpatez bultzatzen hasi ziren.
  atseginez barre egin zuen :
  - Heriotzako gizona naiz! Zehazkiago, supergizon bat!
  Neskek hackeatu eta urratu egin zuten batak bestea, nazien menajeriaren dibertsiorako. Gerlari horietako bati bularra moztuta zegoen eta odoletan ari zen. Beste batzuk erori eta altxatu ziren zuziak ileari, edo Artizarraren bularrari helduta. Batzuek are okerrago egin zuten. Jende ankerra, moral ankerra.
  Eta Fuhrer-ak zikoizkeria handiz begiratu zion horri.
  Borrero batek emakume baten ile pubikoari su ematen dionean, oso mingarria da, eta gizon sadikoak piztu egiten dira horrek. Hitlerri gustatzen zitzaion emakumeak tortura ikaragarrien menpe jartzea. Eta hemen ere agoniaz hil ziren.
  Führer-ak atseginez kantatu zuen:
  - Lehengo erregeen koroak beren borreroen esku daude, jendetzaren erabakiz! Eta ez bota puntak!
  Eta animaliak, bere burua supergizon bat zela irudikatzen zuen, eta baita Jainkoa ere, ero bortitz baten antzera barre egin zuen.
  Oro har, zaila da sinestea nola batez besteko altueraren azpitik dagoen gizon batek, bigarren hezkuntza amaitu ere egin ez duenak, nola lortu duen. Bihurtu Lur planetako konkistatzailerik handiena. Eta zer gertatu zen unibertsoarekin, Fuhrer-a, nolabait, katetik hegan egin zuela. Eta zorte handiko munstro bat agertu zen.
  Hitlerrek laranja zuku trago bat hartu eta txistu egin zuen:
  - Oihaneko legea!
  Neskak hil ziren, eta, beraz, mutilak euren lekua hartzera bultzatu zituzten. Eta horia, eta beltza, eta zuria. Elkarren artean borrokatzera ere behartu zituzten, baina inolako sistemarik gabe: nork daki zer . Esaten dute, borrokatu, eta arrazoizko ezer ez zaizu gertatuko.
  Literalki borroka eroa hasi zen. Eta gorpu-masa bat, hildako gudariak. Mutilak hil, erori, besoak eta hankak galtzen dituzte.
  Gorpuzkiek ia ez dute astirik areatik ateratzeko . Eta gero eta odol gehiago dago.
  Führer-ak orroa egiten du biriken goialdean:
  -Utzi odol ibaiak lurrean zehar! Utzi dezatela intziri minez - nonahi daude suak!
  Bai, eta halako munstro bat munduko politikaririk eragingarriena eta ikaragarria da. Egia esan, ez da oraindik estatuburu bakarra , baina politena eta ikaragarriena da.
  Zaila da jenioaren eta eromenaren arteko nahasketa bat imajinatzea, politikaria aldi berean munstroa, pailazoa eta mundu erdiko enperadorea denean!
  Hitlerrek emakumeak odoletan erortzen ikusi zituen, eta bere arnaspean marmar egin zuen:
  - Kanibala naiz! Kanibala naiz!
  Speerrek bere ahotsean nolabaiteko mespretxuz adierazi zuen:
  - Alemania kultura eta lorpen teknologiko handieneko herrialdea da, nire Fuhrer.
  Hitlerrek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Piramide tankea gustatu zait. Astunegia da!
  Speerrek solemneki hitzeman zuen:
  - Hobe bat izango da, ene Fuhrer! Dena hobetuko da, teknologia barne!
  Führer-ek barre egin zuen eta honako hau esan zuen:
  - Nondik hasi ginen? Gogoratzen al zara? Zer tankek posible egin zuten Europa harrapatzea hilabete eta erdian? T-3 eta T-4, Matilda eta Frantziako mastodonteen aurka babesik gabe. "Munstroak ukabilak alboetan sartu eta koloso bat bezala altxatu zen, gurgling. - Zein txiki hasi ginen! Eta nola garatu diren gure tankeak orain! Munduko beste historiak ez du inoiz hau ezagutu! Ehun mila soldadurekin hasteko , eta munduaren zatirik handiena gobernatu!
  Speerrek, oraingoan burlarik gabe , esan zuen leunki:
  - Eta munduaren hasieratik inork ez du ikusi halako jairik!
  Hitlerrek urrezko sardexka bat hartu zuen eskuan eta harekin anana zati bat zulatu zuen. Irentsi nuen nire arima maitearentzat. Gero, kabiar beltzaren edalontzian sartu zuen sardexkarekin. Ez da ideiarik onena. Jaten saiatzen ari zen bitartean, Fuhrer-ak arrain-arrautzetan zikintzen zuen. Egia da, bikiniz jantzitako bi neska guardia jarri ziren eta berehala faxista nagusiaren jaka garbitu zuten.
  Hitlerrek marmar egin zuen:
  - Caviar, hau da jainkoen janaria!
  Zerbitzariek aho batez erantzun zuten:
  - Jainkoen Jainkoa zara!
  Fuhrer-ak ezpainak zapaldu zituen eta honako hau esan zuen:
  - Nire eta Jainko Ahalguztidunaren artean, ezberdintasun bakarra dago!
  Neskek aho batez galdetu zuten:
  - Zein, oi handiena?
  Führer, zutik , esan zuen:
  - Jainkoa errukitsua da, baina ni ez!
  Neskak ez zeuden ados eta aurka egin zuten:
  - Adeitasun putzu bat besterik ez zara!
  Führer-ek hausten zuen erantzunez:
  - Ez naiz putzu bat, ozeano bat baizik! Eta tornado amorratua arkumeekin!
  Eta arkume puska honek nola egiten duen marmar. Edo agian txuleta bat...
  Eta oraindik odola isurtzen da arean. Nesken ordez mutilak borrokatu eta hil egiten dira. Hezurrak hautsi eta odola zipriztintzen dute.
  Hitlerrek gogoan du nola kolpatu zuten bera gimnasioan. Umiliatu ninduten eta prakak ere kendu zizkidaten, ortitzekin ipurdia azotatuz. Zein umiliagarria den hau. Führer-ak bere delitugileak gogoratu zituen eta haiekin mendekua hartuko zuela zin egin zuen. Eta bere zina bete zuen. Nahiz eta urte asko behar izan. Fuhrerren ikaskide ohiak SS-ko sotoetan torturatu zituzten. Eta gero heriotza-esparruetara bidali zituzten poliki poliki hiltzeko.
  Hitlerrek krudeltasunez jokatu zuen bere etsai guztiekin . Errealak zein imajinarioak. Orain Fuhrer bere azken helburutik gertu dago jada: mundua menderatzea.
  Arazo zirraragarrietako bat erlijioaren gaia da. Hitlerrek pentsatzeko joera du halako fede berri bat monoteismoa izan daitekeela ariako bilgarri batean.
  Eraikuntza paganoak ez dira egokiak Hirugarren Reich bezalako inperio oso garatu baterako. Monoteismoa behar dugu, baina zein formatan. Hasieran, Führer-a Islamera hurbiltzeko joera zuen. Esaterako, ez dago Jainkorik Ahalguztiduna baino, eta Adolf Hitler da bere profeta.
  Trinitateko kide izateko ideiak liluratu zuen , Jainkoa haragitutakoa bezala? Hitlerren antzera, Jainko Ahalguztiduna bezalakoa da. Edo Jainko Aita ere? Fuhrer-ek ideia asko zituen. Eta horrela da posible, eta horrela. Edo ez Trinitate bat sortu, dualismo moduko bat baizik?
  Ideiak, noski, desberdinak izan daitezke. Erlijio berriaren kanpoko forma gurutzeen ordez esvastikekin onartu da . Eliza berrien kupulak biribilak eta urrezkoak izango dira. Noski, Hirugarren Reich-eko buruzagien eta gerrako heroien ikonostasi berri batekin. Hau da, lehengo santu guztiak deuseztatzen dira. Baina kandelak, adibidez, eta marko urreztatu batean ikonoen itxitura geratzen dira. Apaiz guztiak uniforme militarrez janzten dira sorbalda-uhalekin. Emakumeek tenpluetan zerbitzatzen dute. Tenpluko prostituzioa ere badago. Hau paganismotik gertuago dago jada.
  Kandelez gain, zuziak ere pizten dira. Elizan bertan gorri asko dago, eta aldareak gorriak dira. Svastika formako kriseiluak ere erabiltzen dira. Musika ere berezia da. Organoak eta instrumentu modernoagoak ere badaude. Bereziki, Hitlerrek rock gogorra maite zuen bere erritmoarekin. Dena jaurtitzen denean eta metal soinuak.
  Beraz, zerbitzua ezberdina izan daiteke. Lasai , organo baten soinuekin, edo gorgarri.
  Fuhrer-ek gogoratu zuen gaur Krautsek gas jaurtigailu berri bat ere erakutsi zutela. Zerbait nahiko indartsua, ogitako ibilgailu batean. Berrogeita hamar hektarea baso aldi berean erretzeko gai .
  Hitlerrek neska biluzik eta erreak ihes egiten irudikatu zituen, suak zola biluziak erretzen zituztela. Oso polita eta sexya da .
  Errusian, alemaniarrek aurkitu zuten beharbada erresistentziarik gogorrena. Eta Führer-ak errusiar emakume bat torturatzea maite zuen.
  Hitlerrek txistu egin zuen eta oihukatu zuen:
  - Tira, energetikoago borrokatu. Tiro egin mutilei zuziekin.
  Führer-ak haurtzaroko denborapasa bat gogoratu zuen. Haiek bezala, herriko haurrek gerran jolasten zuten eta mutil pare bat preso hartu zituzten. Tira, torturatzen hasi ziren. Gainera, ez dibertitzeko , benetakoa baizik. Atzamar artean egunkari orriak jarri eta su eman zieten. Nola garrasi egiten zuen herriko mutil ilehoriak eta etsi-etsian mahaiari lotuta zegoen sokak hausten.
  Bai, tortura izan zen. Gazi usaina zuen , arkume bat pintxo batean erretzen ari ziren bezala. Horrek ere barre egin zion Hitlerri. Eta adarrarekin lotu zizkion mutilaren oinak babak.
  Tira, Fuhrer munstro bat da. Benetako sasiko inhumano bat . Eta orduan su eman zioten bigarren mutilaren hatz artean. Mutil polita
  torturatua. Horrela, lehen aldiz, Hitlerrek torturaren plazerra deskubritu zuen. Berarentzat bigarren entretenimendu moduko bat bihurtu zen. Eta sexua ordezkatu
  emakumeekin. Fuhrer, noski, haserretu zen. Antza denez , supergizon bihurtzeko, azken batean zorabio bihurtu behar zara.
  Ez, mutilen torturaren pasarte hura ez zen zigorrik gabe geratu Fuhrerrentzat . Urratu egin zuten ... Zorionez , ez zen ondorio larririk izan, mutilek babak txikiak baino ez zituzten jaso. Baina, itxuraz, beldurra jasan dute bizitza osoan zehar.
  Fuhrer-ek aukera izan zuen, kontu handiz bada ere, Lehen Mundu Gerran presoak torturatzeko. Beraz, ez zuen karrerarik egin, baina beharrezko esperientzia lortu zuen. Lau agindu eta kaporal maila bakarrik, eta Adolf Hitler bera ia itsu geratu zen ( zoritxarrez milioika pertsona askorentzat, ozta-ozta!), beraz, ez zuen oso oroitzapen arrosarik.
  1918ko udan, Parisera berrogei kilometro besterik ez ziren geratzen, eta horren aurretik Errusia, matxinada boltxebikean sartuta, eta Errumania kapitulatu egin zen. Uda honetan gerra Alemaniarentzat garaipenean amaitzear zegoela pentsatu zen. Eta orduan Hitlerrek gas eraso baten jasan zuen. Zein mingarria den fisikoki zein mentalki.
  Agian horregatik Fuhrer-ek irmoki eutsi zion arma kimikoak ez erabiltzeko arauari. Gerraren ibilbidea, oro har, aldekoa izan zen Wehrmacht-entzat, eta teknologia etengabe hobetzen ari zen, eta bide indartsurik gabe egitea posible zen.
  Fuhrer-ak salbuespena egin zuen bakarra juduak ziren. Gasez pozoitu ziren ere. Egia da, duela gutxi zientzialari juduek espetxeetan lan egitera behartu dituzte, eta beste batzuk eraikuntza gune eta fabriketan. Orain Krauts-ek eraikuntza-proiektu itzelak jarri dituzte martxan mundu osoan zehar.
  Hitlerrek, zartagin batean loka bat bezala jauzika, orroa egin zuen:
  - Eta orain lehoiak!
  Gose diren hainbat animalia hangarrera jaitsi ziren. Mutilak eraso eta oinazeak egiten hasi ziren. Mutilak etsi-etsian ezpatekin eta lantzarekin borrokatu zuten.
  Führer-ak isuxatu zuen:
  - Goazen! Frijitu!
  Eta eroan gaitezen salto. Eta nazionalitate ezberdinetako mutilek, baina ia biluzik, ikatzak bota zituzten oin hutsen azpian. Bokal berezien laguntzaz sakabanatu ziren, gladiadore gazteak erre zedin. Eta haragi errearen intziriak eta usainak gero eta ugariagoak ziren.
  Hitlerrek, saltoka, orroa egin zuen:
  - Erre, zapaldu, oinaze! Ni ez naiz aitona Mazai !
  Führer ez da oraindik aitona, baina intseminazio artifizialaren bidez lortutako seme-alaba asko ditu , dagoeneko ehunka. Dozena bat kanpaleku sekretuetan gordetzen dira. Hitlerren esperma eramaileen harem oso bat sortu zen sabelean. Eta, noski, horrek arazo bat sortzen du oinordeko bakarra zehazteko.
  Hitlerrek berak uste du gizon batek ordezkatu behar duela, baina onena lehiaketa batek erabakiko du.
  Heriotzaren pentsamenduak kezkatzen du tiranoa. Egia da, badirudi Fuhrer oraindik osasuntsu dagoela eta oso ondo sentitzen dela. Janari begetarianoaz gain, Hitlerrek itsasoan igeri egiten du egunero eta ariketa fisikoa egiten du. Fuhrer hiltzeko beldurra da. Gainera, oinordekoak hazi ez diren bitartean, eta oinordeko fidagarririk ez dago bistan. Hermann Goering, argi eta garbi, ez da egokia Führer-aren papererako: bere nortasunaren eskala ez da berdina, nahiz eta ez den hain tontoa. Baina Goering ere drogen menpe zegoen, eta ezin zen Fuhrer izan halako mendekotasun batekin.
  Goebbels kementsu bat da, propagandista benetan indartsua, nahiko adimentsua eta Führer-ari fanatikoki leiala. Hala ere, baxua da, herrena, eta egunean zigarro paketea ere erretzen du. Nahiz eta, noski, Goering baino hobea den. Agian oinordeko izendatu beharko litzateke?
  Himmler ... Beharbada, benetan estatuko bigarren pertsona eta polizia sekretuaren burua. Itxura inteligentea izan arren, borrero gupidagabea da. Ez sadikoa, odol hotza baizik. Hirugarren Reich-eko zientziaren garapenaren alde asko egin zuen. Lorpenetako bat: soldadu zonbiak. Beldurrik ez duten gudariak, otzanak, txotxongiloak bezala, minik sentitzen ez dutenak, ergelak baizik. Hala ere , Fuhrer-ek ulertu zuen arriskutsua zela Himmler ofizialki bere ondorengo deklaratzea. Ez zen alferrik Hitlerrek bere guardia pertsonalak SS sistematik kendu zituena, Abwehrrek bezala.
  Himmler gainerakoek baino justifikazio gehiagoko diktadore bat izan liteke. Baina Fuhrer-ak ulertu zuen karismarik gabeko lider bat zela, beldurra izango zena baina maitatua ez zena. Nahiz eta, propagandak funtzionatzen badu, populazio sentikorren zati batek borreroa maite izango du!
  Tira, Bormann, oro har, sei bat gehiago da bizitzan eta intrigazkoa agintaria baino. Eta gaizkile bat ere bai. Idazkari gisa erabilgarria da, baina mundu mailako inperio baten buru gisa?
  Speer? Nazien taldeko kide hau talentu eta gaitasun handiena da. Bere merituak armak ekoizten eta armadari kalitate handiko ekipamendua hornitzean oso handiak dira. Speer oraindik nahiko gaztea, ikasia eta ikusgarria da. Gogortasuna eta malgutasuna ditu. Baina Führer-a leialtasun pertsonalarekiko kontuz ibili zen. Speer adimentsua da Fuhrerren seme-alaba bati boterea transferitzeko, eta bera diktadore bihur liteke.
  Mainstein eta Rommel? Hirugarren Reich-eko komandante onenetako bi. Noski, adimentsuak dira beren erara , baina martinets agintariak egiten ? Eta segurua al da boterea militar profesionalei transferitzea? Honela desegin liteke Alderdi Nazia.
  Ondorio bakarra dago: Fuhrer-ak oso denbora luzez bizi behar du haurrak hazi arte, eta horietatik bakarra , bakarra eta gai dena hautatzen da. Orduan dinastia bat sortuko da.
  Fuhrer-ek intseminazio artifizialaren bidez hainbeste ondorengo hazi izana txarra da. Botere borroka larria piztu daiteke haien artean. Eta honek inperio bat hautsi dezake. Hitlerrek sorbaldak altxatu zituen. Stalinen seme Yakov dauka kanpalekuan. Harrapatu eta zaintzapean leku lasai batera bidali zuten. Orduan, lehen tregua izan zenean, Fuhrer-ak Stalinen semea SSko hainbat ofizialengatik trukatzea eskaini zuen, baina uko egin zioten.
  Orduan ofizialak itzuli ziren hala ere, baina Yakov gatibu geratu zen. Ongi tratatu zuten. Gainera, guardia gazte eta politetako batek harreman bat hasi eta haurdun geratu zen. Führer-ek, pertsonalki Stalinekiko sinpatia pixka bat zuenak, Yakovi ezkontzeko eta etxe bereizi batean bizitzeko baimena eman zion, baina SSen babespean.
  Beraz, Stalinen seme zaharrena arma-puntan dute. Fuhrer-ak bere ondorengo Joseph Errusian gobernadore izendatzea ere pentsatu zuen bere azken konkistaren ondoren. Ideia honek logikoa zirudien .
  Areatzan, lehoiak, mutilen ezpata eta lantza asko moztu ondoren, moteltzen hasi ziren.
  Eta mutilek labankada eta txikitu egin zituzten. Mutil gehiegi askatu zituzten. Bormannek, ikusirik Fuhrer ez zegoela guduaren jarraipen horrekin oso pozik, krokodiloak jaisteko agindu zuen.
  Izaki hortzdunak borrokan sartu ziren, masailezur erraldoiak irekiz . Eta mutikoengana jo eta literalki murtxikatu zituzten. Oreina bezala irensten.
  Mutilak kirrinka eta zalaparta egiten zuten. Barailak gorputz-adarrak estutu eta hezurrak hautsi zizkieten. Scarlet, odol freskoa zipriztinduta. Eta ikatzak mutilen orpo hutsetan erretzen ziren. Haur pobreak, hiltzera kondenatuak.
  Fuhrer-ak txokolatezko koktel edalontzi bat edan zuen giza odol tantaekin eta esan zuen:
  - Nire erregealdia betikoa izan dadila!
  Maxim Ogarevek hirugarren ametsak zituen oraindik haien etxean kolpe ozen bat izan zenean. Berehala esnatu eta janzten hasi zen. Alemaniako ahots zakar batek oihu egin zuen errusiera hautsian.
  - Jaiki, beheko azienda! - Eta kolpe gogorra atean metrailadore batekin.
  Amak presaka ireki zuen. Bost SS gizon metrailadoreak eta txakur haserreak txabolara sartu ziren.
  - Maxim aitzindaria hemen bizi da. - Ulu egin zuen faxista garai batek teniente nagusi baten sorbalda-uhalekin .
  - Bai, hemen dago, baina ez da ezeren errudun. - Ama ahotsa hasi zen.
  - Geroago asmatuko dugu, baina oraingoz, txakurkume, sartu kotxean.
  Ondo janzten utzi gabe, besapean hartu eta lona batez estalitako kamioi batera eraman zuten. Hainbat neska-mutiko eserita zeuden jada, gehienbat euren eskolako aitzindariak. Haurrak erdi biluzik eta dardarka zeuden mutilak, ordea, ausardiaz jokatzen;
  - Seguruenik kanpamendu batera eramango gaituzte, edo odola ematera, ondo dago. - esan zuen bere ikaskide Igorrek.
  - Eman odola, azken aldian hainbeste bota zidaten, astebetez ezin izan nintzen jaiki.
  - Ni ere, baina oraindik heriotza baino hobeto.
  "Gure kideko hainbat hil egin ziren horren ostean". - Maximek hasperen handia egin zuen.
  Naziak beste hainbat etxe inguratu eta, hamabost aitzindari bilduta: hamar mutil eta bost neska, norabide ezezagun batera eraman zituzten. Motorzaleak aurretik eta atzetik zihoazen, eta buztanean ziri-orpo bat atzeman zuen.
  - Ez, ez dirudi bizitzaren zukuak probatzera eramaten gaituztenik, eskolta gehiegi dago, eta ospitalea beste aldean dago. - hasi zen Maxim.
  - partizanek sugegorri hau suntsitu zezaketen . -erantzun zuen Igorrek. " Entzun nuen erregaia zuen tren bat lehertu zuten azken aldian, alemaniarrak nola txoratu ziren horren ostean".
  - Alboko herria erre zuten, hirurehun pertsona baino gehiago fusilatu eta urkatu zituzten. Animaliak baino okerragoa.
  - Beno, ondo dago, nire gurasoek irratia lurpean entzuten dute. Gure herria Moskutik gertu aurrera doa, laster faxistek arazoak izango dituzte.
  - Bizirik geratzen bagara, partisanoengana joango gara, eskaut izan naiteke.
  - Eta zauriak benda ditzaket. -Esan zuen neskak. - Ikastaroetan trebatu ginen.
  esan zuen Maximek arnasa hartuz.
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut
  Faxismoaren amaiera izango da
  Eguzkiak argi egingo du
  Komunismoa argitzen duen bidea!
  - Laster libre izango gara. - Maximek eskua altxatu zuen aitzindari agurrean. - Bizi festa eta Stalinek!
  Haurrak batu ziren aho batez.
  - Bizi Lenin, bizi Stalinek!
  Kamioia gelditu zen, eta SS gizon baten haserre aurpegia agertu zen.
  - Errusiera txerri atseginagoak . Ez egin zaratarik ! - Eta leherketa bat bota zuen airera.
  Haserrezko begiei begira, mutilak isilik geratu ziren. Gero isilik gidatu genuen, ilunpetan eta ez zen ezer ikusten lona atzean. Azkenik, autoa azkenean gelditu zen, eta oihuak entzun ziren.
  - Jatorra ateratzean!
  Haurrak jaitsi eta luxuzko jauregi handi samarreko patioan aurkitu ziren. Pasillora ekarri eta arropa kentzeko agindua eman zieten.
  -Aitzindari zikinegiak zarete! Leundu egin behar duzu. Hauptmannen sorbalda uhalak zituen emakume batek oihukatu zuen .
  Neska-mutilak dutxetara eraman zituzten, eskuoihalak eta xaboia utzita.
  - Edalontzia bezain garbi egon behar duzu, txerrikumeak.
  Mutilek hori zergatik zen beharrezkoa ez zekiten arren, pozik garbitu ziren dutxako ur epelarekin. Egia da, neskak lotsatu eta aparteko bainu batera joan ziren korrika. Mutilak begiratzen saiatu zirenean, irrintzika hasi ziren eta urez betetako ontzi bat botatzen zuten.
  - Ados, nahikoa da! Maximek oihukatu zuen: "Dagoeneko helduak zarete eta ez duzu horrelako liskarrik egin beharrik".
  Irteeran, beste ezusteko bat itxaroten zitzaien umeei: aurreko arropak desagertu ziren, eta aulkietan, leunki lisatutako udako uniforme aitzindari bat zegoen, gorbata distiratsuekin.
  - Aupa, honek emanaldia dirudi. - Maxim harrituta zegoen.
  -Agian alemaniarrek ikusi nahi dute nola onartzen ditugun su artifizialak? - proposatu zuen mutiletako batek.
  - Nekez da, baina ikusiko dugu. Ez dezagun banderaren ohorea galdu.
  Ofizial faxista bat agertu zen haien aurrean.
  - Kinder Pioneer , zuetako zeinek daki danborra jotzen?
  -Ni! - Igorrek urrats bat eman zuen bilerarako.
  - Hartu instrumentua. - SS-ko gizon handi baten orla danbor berria da oraindik, aitzindariek argi eta garbi errekisatutakoa.
  - Kalera irteten zarenean jipoitu egingo nauzu. "Orduan faxistak trikimailu bat asmatu zuen. - Maite al dituzu zure aberria eta jendea?
  - Bai, eta prest gaude bere alde gure bizia emateko! - Aitzindariek zaunka ausart .
  - Eta halako aukera bat izango duzu. Orain kalera ateratzeko.
  - Nola? - Maxim harrituta zegoen. - Ia biluzik eta oinutsik gaude.
  - Eta basatiak zaretenez, zoaz, edo bertan hilko zaitugu.
  Dozena bat SSk altxatu zituzten metrailadoreak, argi zegoen naziak ez zirela txantxetan ari;
  - Goazen mutilak, aitzindariek ez diote elurrari beldurrik. - esan zuen Maximek, klaseko komandantea zenak.
  Irteerarantz abiatu ziren haurrak, eta elur ziztadak oin biluziak ukitu zituenean, neskek irrintzi egin zuten. Mutilak isilik ibili ziren, mekanikoki oinak lerroan mantendu nahian. Abenduko elur-zatiak Maximi orpoetan ziztatu arren, mutilak irribarre egin zuen, ondo pasatzen ari zela erakutsi nahian. Askotan gogortzen zen elurretan oinutsik korrika eginez, beraz, ez zuen horrenbeste beldurtzen.
  Baina probatu ez zutenentzat, izugarria zen, izozteak pizten zuen. Mutilek nahi gabe areagotu zuten erritmoa, batez ere alemaniarrek oihuka ari zirelako - schnel , schnel !
  Ertz lausengarri batera eraman ondoren, SS Standartenführer baten uniformedun faxista nagusi batek interprete baten bidez hitz egin zuen.
  - Beraz, aitzindariek, jakin ezazue ehiza handi bat hasiko dela zuentzat. Hogei minutuko hasiera emango dizugu. Ezkutatzea lortzen duenak biziko du, baina gainontzekoek heriotza mingarria izango dute.
  Kordoian zutik zeuden SSak barrez hasi ziren.
  - Korrika egin!
  Haurrak izoztu egin ziren eta ez ziren mugitu. Orduan naziek metrailadoreak jaurti zituzten. Neska-mutilak aireratu ziren, ahal zuten bezain azkar korrika. Takoi hutsak ikusten zenituen, hotzak gorrituta, keinuka.
  - Azkarrago, gure salbazioa abiaduran dago.
  Hala ere, neskak pixkanaka atzean geratu ziren, eta Maxim eta Igor, kirolari aktibo gisa, herritik kanpo ere futbol partidak jokatzera joan ziren aurrea. Izozteak lehen mailako akuilu bat zen, erraza eta erosoa zen praka motzetan korri egitea, baina hotzak pintza bezala hartzen zintuen. Gainera, elurra ez da oraindik sakona, eta horrek korrika egitea ere errazten du.
  - Ez ibili ardi artaldea bezala. - Oihu egin zuen Maximek biriken goialdean. - Goazen korrika alboetara, zailagoa da gu harrapatzea !
  - Gorde arnasa. - erantsi zuen Igorrek. - Ez eman dena, zure muga osoa, distantzia luzea izango da.
  Haurrak ez ziren berehala sakabanatu egunsentia hasi berria zen, eta nahiko iluna eta beldurgarria zen oraindik.
  Korrikak berotu egin zuen Maxim eta askoz ere kementsuago sentitu zen. Baina neskentzat, hain gogortzera ohituta ez zeudenentzat, mingarria zen, oinak suak erretzen zituztela ematen zuen.
  Neska batzuk gelditzen dira eta oinak elurrarekin trakets igurzten saiatzen dira, baina ez die asko laguntzen.
  Atzetik txakurren zaunka arduragabeak entzuten dira: hasi da ehiza. Jendea harrapatzeko bereziki hezitako txakur hiltzaileak aurreratzen dituzte. Azken indarrarekin, neska-mutilek bizkortu egiten dute. Hemen artzainaren lehen aho harrapariak bere biktima harrapatzen du: kolpeak hankan ixten dira. Neska erortzen da eta txakurrak gainean jauzi egiten du, eskuari hozka egiten.
  Natasha, munstroaren kolpeetan erori zen emakume dohakabeari deitzen zioten, kikildu eta garrasi. Txakur gaiztoak arrastaka eramaten du, joan ahala oinazeka jarraitzen du, baina ez du presarik bere dentak eztarrian sartzeko. Hainbat kraut noble zaldi gainean ibiltzen dira, SS General Stoffen barne . Bere zalditik makurtu eta baioneta bat sartzen du neskaren sabelean, eta gero bere gaina altxatzen du . Alemanezko hizkeraren soinuak.
  - Errusiako txerriekin halako txuleta bat egingo dut, mihia irentsiko duzu.
  - Nahi baduzu, karraska honetatik kebab bat prestatuko dizugu - behatzak miazkatuko dituzu. - Jeneralaren sukaldaria "txantxetan" ari da.
  Azkenik, neska lasaitu egiten da, eta goi mailako sadikoak beste biktima bat bilatzen du.
  Torturaren hurrengo objektua mutil bat da, txakurrak hanka murtxikatu ostean, mutikoa saihetsetik lotu eta elurretan arrastaka eraman zuten. Beste alemaniarrek oinekin azotatu zuten biktima, barre alai egiten zuten bitartean.
  Beste mutiko bat saihetsetik zintzilikatu zuten, adar batera arrastaka, eta gero buelta eman eta fusilaren ipurdiekin kolpatu zuten. Mutilak hura bukatzeko eskatu zuen, eta kolpe trebe batek konortea itzali zion.
  Beste neska bat ere zintzilikatu zuten, suarekin erre, soinekoa eta ile luzea erre zituzten. Oksana zuzi bizi bat bihurtu zen, kolpe mingarri ikaragarri baten ondorioz hil zen.
  Ile ilehori eta begi urdineko beste mutiko bat ia ez zuten kalterik jaso txakurrek, eskuak bizkarrean lotuta; Orduan jeneralak errusieraz hitz egin zuen.
  - Ume gizajoa, ze hotzak diruditen zure oinak, orain berotuko ditugu. "SS gizonak zuzi bat ekarri zion, sugarrak umearen orpo gorria miazkatu zuen. Mutilak orro egin zuen sugarrak gora egin eta konortea galdu zuen arte.
  - Itzaltzen direnean ez zait gustatzen, biktimek dardarka eta kikildu egin behar izaten dute. Hurrengoa, espero dut, indartsuagoa izango dela.
  Infernuan amaitu zuen hurrengo neskari bizirik kendu zioten naziek eta gero su eman zioten. Esan liteke, hurrengo mutilaz, Rostislavaz, errukitu zirela urkatuz, oso poliki ito zuten arren. Beste mutiko bat sastakaiekin zatitan moztu, larrutu eta gatza bota. Luzaroan deskriba dezakezu zer egin zuten barbaro hauek, kanpotik zibilizatuak, baina hain zuzen ere basati izugarriak. Nazien ankerkeriari buruz liburu asko idatzi dira eta pelikula ugari egin dira, baina naziek benetan egin zutena nire irudipen neurrigabetik kanpo dago. Jeneralak, Kaltenbrunnerren aliatu handienak , sastakaitik odola miazkatu zuen patologikoki eslaviarrak, batez ere haurrak.
  - Beharrezkoa da eslaviar tribua erabat suntsitzea, ez ditugu halako esklabo errebeldeak behar! - Uniformez jantzitako animaliak irrintzi egin zuen. "Gaur beste herri bat eta pare bat eliza erreko ditut".
  Jenerala aurreratzen ari zen bitartean , Maxim eta Igorrek nabarmen apurtzea lortu zuten. Haiek izan ziren bizirik atera ziren bakarrak haragi birrintzeko sadikoa . Bazirudien mutikoen gainean zintzilik zegoen mehatxua pasatu zela, bidetik korrika zihoan artzain txakur erraldoi batek aurreratu zituenean.
  -Korrika Maxim, atxilotu egingo dut! - oihukatu zuen Igorrek.
  - Ez zaitut utziko. - Maximek adar astun bat urratu eta artzainarengana jo zuen.
  Txakurrak, itxuraz, ez zuen halako lotsagabekeriarik espero eta atzera egin zuen. Kolpeak eskuineko aurpegian jo zuen .
  Txakurrak kirrinka egin zuen eta aurrera egin zuen, oso handia zen, munstroa, gorpuetan gizendua. Igorren gainera erorita, kolpeak sartu zituen mutilaren sabelean. Mutilak garrasi egin eta erori egin zen, tripak atera zitzaizkion eta odola isuri zuen. Orduan Maximek, etsituta, makila bat distira egin zion munstroaren begian.
  Kolpeak begia bota zion, minaren kolpeak hortzak askatu behar izan zuen eta artzain txakurra ihes egiten hasi zen, irrintzika. Maximek makila bota zuen, berriro ere bizkarrean joz, eta txakurrak abiadura hartu zuen.
  - Zoaz zure okupatzaileengana, murtxikatu botak. - Mutilak bere laguna altxatu zuen.
  - Igor, bizi al zara?
  Hilkor zauritutako mutilak nekez ireki zituen betazalak.
  - Oh, zu zara Maxim. Utzi nazazu, jada ez naiz maizter bat . "Igorrek ahots ahularekin gurpil egin zuen, odola biriketatik ateratzen.
  - Ez! Ez zaitut abandonatuko, baina partisanoetara eramango zaitut. Han jarriko zaituzte oinetan.
  - Hobe amaitzea, min handia egiten dit. - Eztul egin zuen Igorrek, eztarritik odola jario.
  - Ez, ene kamarada eta anaia, eramango zaitut.
  Nolabait, alkandorarekin zauria bendatu eta konorterik gabeko bere adiskideari sorbaldan jarrita, Maxim errepidean ibili zen. Ez zen erraza izan hamabi urteko mutiko bati bere parekoa eramatea, egia da, okupazioaren garaian argaltzen zena, baina oraindik sendo eta maltzurra zen.
  Beraz, oinez joan zen, egunsentia zen jada, baina neguko eguzkiak ia ez zuen berotzen. Maximek erritmoa bizkortu zuen, naziak edozein unetan ager zitezkeelako. Enborra biluzia haize hotzak eraman zuen, larruazala garauak estalita.
  Inguruan izoztez eta elurrez estalitako zuhaitzak zeuden, oinen azpian elur-zatiak ziztu bizian zeuden eta , oskol baten antzera, izotz azal batez estalita. Jada ez zuen hain hotza, esfortzua ari baitzen, karga astun bat arrastaka. Bere kamarada isildu zen eta ez zen gehiago mugitu, konortea galduta, eta agian amore eman ere , baina Maximek arrastaka jarraitu zuen. Beraz, padurara irten eta belaunetaraino ur zikinetara erortzen hasi zen. Zailtasun handiz, hankak zoratuak luzatu zituen, izotz zorrotzak urratuta, eta noraezean jarraitu zuen.
  Mutikoa izutu zen une batez gelditu orduko, amildegi ezinezkoan zurrupatu zinen. Maxim gora eta behera saltoka ari zen, eguzki izpiak indarberritzen ari ziren. Hala ere, abenduan eguraldia kapritxosoa da, hodeiak sartu ziren, izozteak indartzen hasi ziren eta elur mehea botatzen hasi zen. Mutikoa tentsioz itotzen ari zen, baina Igorri tinko eutsi zion.
  - Nahiago dut hil, baina ez zaitut utziko.
  Bele batek bere gainetik hegan egin zuen, ia hegoarekin ukituz, gero beste hainbat izaki, Maximek oihu etsi batekin urrundu zituen. Azkenik, itxuraz amaigabeko denboraren ondoren, zingira amaitu zen, errazagoa zen ibiltzea, baina izozteak gehiegi oinazetu zituen umearen oinak bustiak. Mutilak , bere burua animatzeko, kantu iraultzaile bat abestu zuen.
  Etsai-zurrunbiloak igotzen dira gure gainetik
  Martxa, aurrera, herri langilea!
  Ausardiaz sartuko gara etsaiekin borrokan
  Martxa, aurrera, herri langilea!
  Horrek, bitxia bada ere, indarra eman zidan. Mutikoa makurtu eta, elur eskukada bat hartuz, ahoan sartu zuen, eztarri lehorra hezetuz. Hobeto sentitu zen, baina gelditu bezain pronto hotzikarak sentitzen hasi zen. Momentuko erliebeak sufrimendu gehigarria eragin zuen. Hori gutxi balitz, gosea jasaten hasi zen. Alemanen menpe, oso gutxi jaten zuten, eta hotzean kaloria asko erretzen zituzten. Bat-batean Igor bere onera etorri zen, nahastuta eta marmar egin zuen:
  - Edan!
  - Ezin duzu, urdaila moztuta dago. Herrira iristen garenean, leku hauek ezagutzen ditudala uste dut, ez dago urrun, lagunduko dizute.
  Igorrek marmar egin zuen argi eta garbi erantzunez, eta gero konortea galdu zuen berriro.
  - Zenbat eta hobeto, nire lagunak gutxiago sufritzen du horrela.
  Sorbalda min hartu eta etzan zen, mutilak kontu handiz mugitu zuen bere laguna. Dagoeneko oso nekatuta zegoen, baina aita gabe biziz, oso txikitatik ohituta zegoen lan gogorra egitera, eta kirolak horretan bakarrik laguntzen zuen. Azkenik, erre berria usaintzen zuen, keak sudurra atsegina egiten zion, eta haragi frijitua ere usaintzen zuen.
  - Beno , esan nuen, salbazioa gertu dago.
  Inspiratutako mutilak erritmoa bizkortu zuen. Arnasa hartzea ere errazagoa zen ehunka metro ibili ondoren, basoaren ertzera iritsi zen. Bat-batean, irudi ikaragarri bat ireki zitzaion aurrean: erretako txabolak, ohol kiskarriak eta errautsak. Beldurrez dardara, mutikoa hurbildu zen gorpu erreak, gehienak umeak eta emakumeak; Mutilak errautsetara hurbildu eta oin hutsez zapaldu zituen. Oraindik ez zuen hozteko astirik izan, eta Maxim pozik sentitu zen. Gero, oinutsik ibili zen gainazal beroan, oinak, hotzarengatik urdinak, gorri bihurtu ziren eta odola isuri zitzaion zainetatik. Ikazkinen gainean oinutsik zegoenean ere, hasieran ez zion minik egiten zutik bakarrik, erredura sentitu eta, intzirika, ziztu bizian salto egin zuen;
  - Faxista madarikatuak. Gure emakumeak eta haurrak hil zenituzten, baina hala ere txakurrekin hilko zaitugu, eta gure soldaduak garaile taldean abiatuko dira Berlinetik. Armadako boluntario aurkeztuko naiz eta pertsonalki Hitlerri ukabilkada emango diot aurpegian , eta gero Fuhrer urkatuko dute. Mutilak elurra zapaldu zuen berriro, babak baretu ziren.
  Bat-batean norbait entzun zuen negar arin egiten. Mutilak ingurura begiratu zuen eta mugimendu arin bat nabaritu zuen.
  Maxim hurbildu zen, eta erdi biluzik urratutako emakume baten gorpua, metrailadorez josita, etzanda zegoen. Inguruan haurtxo bat zebilen, urte batekoa baino gehiago ez zuen neska bat, txinpartaz bilduta eta elurrez estalia. Bere hats beroak elur malutak urtu zituen, beroa ematen zuen bitartean, haurra argi eta garbi izoztuta zegoen.
  Maxim makurtuta, pixoihalak urratuta eta bustita zeuden, ez zuten berotu. Mutikoa bera erdi biluzik zegoen jada ez zegoen beste ezer kentzeko;
  - Zerbaitek behintzat bizirik iraun behar du.
  Neska jaso ondoren, gorputz-adarrak indarrez igurtzi zituen, arnasa berotuz. Orduan inguratzen zuen errealitate tristea aztertzen hasi zen. Alemanek ia etxe guztiak erre zituzten eta jendea ukuilura sartu zuten. Ihes egiten saiatu zirenei bertan tiro egin zieten eta gorpuzkiak lapurtu zizkieten. Eta hala ere zortea izan zuen. Eraildako emakumeetako batek zapi bero bat, feltrozko botak eta jaka gordetzen zituen. Maximek, ozenki hildakoari barkamena eskatuz, zapia erantzi eta neskatoa bildu zuen. Gero, feltrozko botak jarri zizkion Igorren oin lodietan, noizean behin igurzten zituen arren. Ez zuen ezer utzi beretzat, beraz, erdi biluzik eta oinutsik, orain zama bikoitzarekin, hotzean noraezean ibili zen, gertuen zegoen herria hamabost kilometrora zegoen eta oraindik aurkitu behar zen. Eta haur honek Alexandro Handiaren ekintzen pareko balentria egin zuen, horretan egindako ahaleginak alderatzen badituzu.
  Trantsizioa beldurgarria izan zen, elikadura bat hasi zen, hotz infernu batek jo zuen gorputz biluzi, eta baita bustia ere. Larruazala urdin-morea bihurtu zen, atzamarrak ez ziren tolestu, izotz zintzilik zeuden iletik. Maximek ulertu zuen geldituz gero, erori eta minutu gutxiren buruan izotz bihurtuko zela. Bere indarra gero eta txikiagoa zen, baina bere bizitza ez ezik, bere kidearen existentzia ere, baita hunkigarri txiki hori bere ahaleginen araberakoa zela ulertzeak bultzatu zuen, haurra titan bihurtuz.
  . 11. KAPITULUA.
  Lau ordu inguru igaro dira ehiza amaitu zenetik. Naziek, beste bi basurde eta hiru azeri gidatuta, otordua egin zuten, ardo eta koñak frantses garestiak isurtzen zituzten eztarri gutiziatsuetan, schnapp gaiztoekin nahastuz. Jenerala pozik zegoen, ehiza ondo joan zen, baina ezkutatu zioten bi mutilek ihes egitea lortu zutela. SS Gruppenführer Stoffenek , ordea, haragia zati handitan irentsi zuen, basati batek berak eskatuta, errea prestatu zioten hildako neska-mutikotik;
  "Aspalditik nuen giza haragia probatu nahi, baina haurrak onak ziren, ez lodiak".
  Bi koronel mozkorrak bere nagusiaren bulkadari eutsi zioten "merienda"-ri "Bordele" eta vodkarekin.
  - Neskek oraindik zapore hobea dutela uste dut, haragia askoz samurragoa da. - Esan zuen ofizial faxistak, ezpainak astinduz.
  - Neskak gizenagoak dira, mutilak haragiagoak. - Erantzun zuen beste "kanibal koronel" Kleinek. - Nahiago dut mutilak.
  - Bai, urdina dirudi. - Bat-batean jenerala haserretu zen. - Arraza sailera bidaltzeko ordua da. Himlerri deituko diot orain .
  - Beharrik ez! - oihu egin zuen Clayk. Alkoholaz betetako gogoa aterabide baten bila ari zen. - Hemen dago! - behatz batez seinalatu zion lankideari. - Ni baino erru gehiago.
  - Zergatik galdetzen duzu? - Jeneralak zenki eutsen .
  - Eta ezkutatu zuen bi mutilek ihes egin zutela.
  - Zer?! "Jeneralak hain gogor jo zuen sándalozko mahai beltza eta garestiak, hainbat botila hegan egin baitzituen.
  - Engainatu gaituzu! Engainatu duzu! Tira, begira, ahuntza, tribunal bat izango duzu.
  - Barkatu, Gorentasuna, ordu erdi bat eta harrapatuko dituzte.
  - Eta hona ekarria bizirik ala hilik! Begira, koronel , bizirik larrutuko zaitut!
  Gudari ausarta mahaiaren atzetik korrika atera zen eta presaka talde bat osatzen hasi zen. Oraindik txakurren laguntzarekin bidea hartzeko aukera zuen.
  Naziek beren nagusien aginduak betetzeko presaka zebiltzan, arazoak izan zitezkeen, SS obesoentzako zigorrik okerrena frontera bidaltzen zuten. Gauza bat da defentsarik gabeko populazioari burla egitea, eta beste gauza bat gerraren erdian aurkitzea.
  Haizea eta elur-elur arina izan arren, pistak ez zeuden guztiz estali oraindik. Artzain txakurrek bidea hartu zuten, eta SS unitate bat zaldiz zihoan lasterka joan zen haien atzetik.
  Ordurako, Maxim erabat akituta zegoen, hankak korapilatuta zebilen, eta noraezean zebilen, errepidetik atera gabe, begiak nekeak lainotuta. Egia da, elikadura baretu zen, baina horrek are okerrera egin zuen, eta atzetik txakurren zaunka itogarriak entzun genituen.
  -Naziak datoz nire bila! - xuxurlatu zuen mutilak apenas entzunez . Mutikoa erritmoa bizkortzen hasi zen, baina hankek ezin zioten eutsi eta, bide emanez, umea erori zen. Otso itxura zuten artzain txakurrek inguratu zuten mutila eta zeramatzanak SS-ko gizonek eutsi izan ez balute.
  - Bizirik, hobe da errusiar Kinder hauek bizirik hartzea . Gero beraiekin ondo pasatuko dugu.
  Koronela makurtu eta errautsa kendu zion zigarrotik.
  - Bai, umetxo bat dago haiekin. Zer zapore duen galdetzen diot. - Esan zuen sadiko mozkorrak, eskuak pozik igurtziz.
  - Agian kako batean zintzilikatu ditzakegu? - SS adineko gizon batek proposatuta.
  ume hauek pertsonalki frijitzeko plazera kentzen badiogu .
  Zama beren zaldietara botata, naziak geruza-kanpamendura jarraitzekotan zeuden, argi-zinta ia ikusezin bat haien lerroetatik igaro zenean. Garrasi eta irrintzien arabera, naziek zailtasunak izan zituzten. Hil zituzten, beren zaldiekin zatitan moztuta, errukirik gabeko bisturi baten azpian erorita, naziak ihes egitera joan ziren, defentsarik gabeko emakume eta umeen aurka bakarrik ausartak zirelako. Artzain txakurrek bakarrik erakutsi zuten aparteko ausardia, fardel batean bilduta eta erasotzaile ezezagunei erasotzen saiatzen. Hala ere, inbidiarik gabeko patu bat ere itxaroten zitzaien, behin argi izpi batek moztu zuen ero paketea. Oro har, arma militar gisa, laserra oso eraginkorra da, batez ere indar-eremu batek estalita ez dituen tropen aurka. Naziek ez zuten ihes egin: zatitan moztu eta erre hil zituzten, horietako bakoitza .
  Maxim oinutsik eta erdi izoztutako aitzindariak begiak keinu egin zituen harrituta. Lau beltzaranak, oinutsik, kuleroak eta gerrikoa bakarrik jantzita, neskak atera ziren haien bila.
  Nolabait arraroak dira, eskuetan pistola dotoreak dituzte, besoak eta hankak oso indartsuak dira muskulu nabarmenekin.
  Lehenengo oinez zihoan neska ilehoriak esan zuen:
  - Ez gara glitches... Beste mundu batekoak gara, baina oso denbora gutxi dugu, azter dezagun zure bikotea.
  Bigarren neskak , suzko gorritxo batek, gerrikotik botila bat hartu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ur biziak lagunduko digu!
  Neska, elurretan oin biluziekin indarrez zapalduz, Igorrera hurbildu zen. Kontu handiz tanta bat bota zuen bere sabelean, txio eginez:
  - Izan dadila bizitza!
  Eta arinki igurtzi zuen mutiko nekatua ebaki eta erreduraren gainean. Eta gure begien aurrean, zauria sendatzen hasi zen eta orbainak lausotzen hasi ziren. Igorrek begiak ireki eta xuxurlatu zuen:
  - Santa Maria...
  Gorriak burua negatiboki astindu zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ni Angelica naiz, ez Maria!
  Mutilak ezpainak zapaldu eta esertzen saiatu zen. Zalantzaka egin zuen eta ia elurretan erori zen.
  Angelikak mutilari buru argia laztandu eta esan zuen:
  - Lasai zaitez! Lo egin eta indarrak itzuliko zaizkizu!
  Maximek neskei esker onez begiratu eta esan zuen:
  -Aingeruak al zarete?
  Natashak negatiboki astindu zuen burua:
  - Ez! Komsomol neskak gara!
  Aitzindariak itxaropen ezkutu batekin marmar egin zuen:
  - Beraz, gureak baditugu arma indartsuak?
  Natashak erantzun zion:
  - Zoritxarrez, ez ... Bai , eta ordu erdi baino ez zaigu falta hemen. Ordubetez bakarrik bidali gintuzten gehien nahi genuen tokira!
  Eta gudariak agindu zuen:
  "Eraman ditzagun neska-mutilak herrira, eta, aldi berean, alemaniarrak moztuko ditugu!"
  Zoyak lo zegoen Igor bizkarrean jarri zuen, Svetlanak neska besoetan hartu zuen. Maximek arin aurrera egin zuen. Askoz errazagoa. Okupazioan, mutila izoztetik izotzetara korrika egitera ohitu zen, eta neguan ere, beraz, ez zuen izozte-adarrei beldur handiegirik ematen.
  Neskak ziztu bizian ibili ziren korrika egitera, eta Maximek ozta-ozta jarraitu zien haiei. Ahalik eta azkarren korrika egin behar izan zuen mutilak. Eta jada nekatuta dago, nahiz eta orain zama astunetik libratu.
  grubarekin indartsu hazi diren neskak , noski, oso indartsuak eta azkarrak dira. Korrika eusten saiatzen dira, Maxim atzean geratu ez dadin. Baina mutikoa ez da supergizona, eta bere oin biluziak, antzararen oinak bezain gorri , nekeak txirikordatu ditu. Azkenik, Natashak mutikoa bizkarrean hartu eta berarekin batera joan zen.
  Gero, neskek erritmoa nabarmen handitu zuten eta zaldiak bezala lauhazka abiatu ziren. Herrian alemanak zeuden. Dagoeneko bazegoen moralki zaharkituta dagoen "Panther"-2, eta guztiz berria "E"-50.
  Neskak korrikari utzi eta tankeei begira hasi ziren.
  Natashak adierazi zuen:
  - Hauek guztiz desberdinak dira, enborrak hain luzeak dira, eta batez ere bigarrena squat da.
  Zoyak haserre esan zuen:
  - Desagerrarazi beharko genituzke! Eta ez miresteko.
  Eta gerlariek Alemaniako tankeak jo zituzten magoblaster izpiekin . Jets itsutzaileak jo zuten Alemaniako autoa. Eta begi baten keinu batean metala urtu zen. Suzko guraizeek depositua moztu eta urratzen hasiko balira bezala zen, oskolak eztanda eginez.
  Natashak, tiroka, haserre egin zuen:
  - Gure partiden leloa: - Ez damutu, apurtu, eman hockey ona iratxoei!
  Alemaniarrak eta beren atzerriko lakaioak etxetik atera eta erdi biluzik dauden neskatilen laser izpi magikoen azpian erori ziren. Guztiak maitagarrien amets bat zirudien.
  Maximek txistu egin zuen:
  - A ze miraria!
  Natashak keinua egin zion mutilari eta esan zion:
  - Ez "Zaporozhets", mirarien miraria besterik ez. Mercedes elektroniko sobietarra dugu!
  Angelikak beste habe bat jaurti zuen hirugarren tankera, kasu honetan Goering-5 bat zen, eta hodi egin zuen:
  - Naziak ezin dira nigana heldu!
  Maxim pozik kantatu zuen:
  Aitzindaria naiz, Stalinen beraren semea,
  honen aurka borrokatzera ...
  Elur gris errearen noraeza,
  Baina bada dei bat - garaitu faxista!
  
  Mutil sinple bat , nire izena Maxim da,
  Metrailadore batetik tiro egiten dut dorre bat bezala...
  Deposituaren erdia lehertu zen,
  Negar egitea bezala sentitzen da!
  
  Krautsak ausart irabiatzen ditugu, aitzindariak,
  Segurtasunez kolpatu gaitezke...
  Zaldun eta adibide berriak gara,
  Azterketak A sendo batekin gainditzen ditugu!
  
  Mutikoa erraldoi handien semea da,
  Borrokatzen badaki, haurtzaindegitik zuzenean...
  Herria eta armada batuta daudenean ,
  Ez dugu etsi gaiztoaren beldur!
  
  Faxistak garaituko ditugu, nik uste,
  Borreroak puntuazio azkarra jasoko du...
  Garaitu ditzagun mendeku bilatzaile zikin guztiak,
  Eta Errusiako armadak denak salbatuko ditu guduetan!
  
  Ez dago aberri alaiago eta ederragorik,
  Baina bere barruan bakarrik ari da urakan bat...
  boterean planetan ,
  Eta kolpe amorratua nazientzat!
  
  Bai, zaila da neskentzat eta mutilentzat,
  Borroka desberdinetan, non faxista erregea den...
  Baina aitzindari-ahots bat entzuten da,
  Ez ukitu nire aberria, ez ezazu ukitu!
  Urteak alferrik galdu ditzakezu,
  Baina sinetsi iezadazu, aitzindaria edozertarako prest dago...
  Odolez gorri bihurtutako pankarta baten azpian,
  Gaiztoak eta lapurrak zapalduko ditugu!
  Hau matrize oso krudela da eta bertan gauza desberdinak gertatzen dira.
  Valerkak, Leshkak, Slavkak eta Marinkak ustekabean jaso zuten alarma.
  Eta haurrak Hypernetetik eta errealitate birtualetik atera ziren hegan. Eta Sirius izarraren laugarren planetako espazio errealean aurkitzen zirelarik, aitzindariak harriduraz astindu ziren.
  beltzarana lausotu zitzaien, eta oso zurbil geratu ziren, eta neska-mutikoen ahoan kolpeak agertu ziren. Eta literalki txundituta geratu ziren.
  Borroka mozorrodun hainbat neska eder umeen ondoan zeuden. Begiak literalki handitu zitzaizkien.
  Robot mediko pare bat ere bazeuden han zutik. Antenak ere altxatu zituzten.
  Valerkak beldurrez esan zuen:
  - Zer gertatu zaigu?
  Marinkak irrintzi egin zuen beldurrez:
  - Zergatik gaude hain zurbil?
  Levkak txin-txin egin zuen, burua astinduz:
  -Eta zergatik dauzkagu ahoan kolpeak?
  Slavkak hatza hortz gainean pasatu eta beldurrez oihukatu zuen:
  - Nere burua piztu dut haietaz!
  Maindire bat bezain zurbil hildako haurrak beldurtuta eta nahastuta zeuden.
  Robot medikuak adierazi zuen:
  - Ondo eskaneatu behar dira. Dirudienez, zientziarentzat ezezaguna den birus mota batekin kutsatuta zeuden!
  Komsomol neska batek gorago hegan egin zuen eta iradoki zuen:
  - Beno, horien ikerketarik sakonena egingo dugu, transferentzia atariaren bidez informatika zentrora ere entregatuko ditugu!
  Slavkak uskurtu eta txistu egin zuen:
  - Ez al du minik ematen?
  Neskak, itxuraz hemengo arduraduna zenak, erantzun zuen:
  - Ez! Eskaneatzean lo artifizial batean jarriko zara. Beraz, azterketarik zorrotzenarekin, quarketaraino ere, ez duzu ezer sentituko.
  Marinkak oihukatu zuen:
  - Aupa !
  Valerkak gogoz kontra esan zuen:
  quasar da !
  Levkak barre egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Hiperpultsoa !
  Gailu bat hegan sartu zen gelara, upel malgu asko dituen tanke sofistikatu baten antza.
  Haurrek aho batez oihukatu zuten:
  - Ultrastar !
  Aitzindari nagusiaren buruzagiak, bata zuriz jantzitako neska oso eder batek, iragarri zuen:
  - Tira, orain ez zaituzte bakarrik aztertu, baizik eta tratatuko zaituzte. Une honetan amets fresko eta paregabeak ikusiko dituzu.
  Valerkak adierazi zuen haur kapritxoso baten irribarrez:
  - Beno, hau oso polita da ! Oso pozik egongo gara egunaren amaiera arte!
  Marinkak oin biluziak astindu eta beste zerbait esan nahi izan zuen, ortzadarraren kolore guztiekin distiratsuko argi-korronte bat jausi zenean umeen gainera, eta neska estali zen, zeharo argituta. Eta lau guztiak olatuen gainean igeri egin eta amets basati batean aurkitu ziren.
  Hirugarren Reich-eko Fuhrer-ak berak Ameriketara begiratu zuen eta ekialdean eskuak askatzea pentsatu zuen. Baina urtaro epela iritsi zen , Kraut-ek azkenean sobietar lur batzuk bereganatuko zituzten "lastozko bakea" amaitu baino lehen. Fritzek ondo gotortutako Mosku erasotzeko beldur zirenez , erasoa Kuibyshev-en norabidean hasi zen, Volgan zehar. Hemengo lurrak nahiko aberatsak dira. Krautsek ahoa ireki zuten beste gauza bat : Uzbekistan. Baita lur aberatsak, lehengaien erreserbak eta gasa ere. Gainera, Japoniarekin konektatzeko aukera.
  Zer esanik ez kotoi landaketak. Hitlerrek, oro har, Errusian bere konkistak burutu ahal izan zituen. Uralak harrapatzea hotza da, eta Mosku zazpi defentsa eraztunez inguratuta dago. "Sagua" eta "E"-100entzat ere zailak diren barneratzea.
  Aldi berean, Hirugarren Reichak itsasontzi eta garraio intentsiboen eraikuntza hasi zuen Kanadan lehorreratu ahal izateko. Horrez gain, Argentinak eta Brasilek oinarri nagusi bihurtuko zirela agindu zuten. Hitlerrek erabaki zuen Hirugarren Reich-a ahalik eta gehien estutuz eta kolonien doako eskulana erabiliz, aldi berean tankeak eta hegazkin-flota handitzea eta flota kolosala eraikitzea posible zela.
  Oraingoz, Krautsek denbora behar zuten. Beraz, ekialdeko frontea ez zen itxi. Eta borrokak jarraitu zuen.
  Lurralde asko galdu zuen SESBk bere arazoak ditu. Bereziki, T-34-85 tankeak ezin izan zuen oraindik ordeztu ahalmen gutxiagoko T-34-76. Beraz, zaharkitutako makina bat erabili behar izan genuen. Baina Errusia Sobietarrak hainbat arma zituen. Horrek nazien presioari eustea posible egin zuen.
  Maiatzaren bigarren hamabostaldian, borroka gogorrak hasi ziren Orenburgen.
  Nesken batailoia, Stalingradoko guduetan argaldua, naziekin borrokan sartu zen hiri honetan, Emelyan Pugachev-en setio ospetsuagatik ezaguna .
  Alenkak, batailoiko komandanteak, bere lekua hartu zuen lubakian. Neska kapitaina oso ederra da. Tradizioaren arabera, batailoi honetako neskek oinutsik borrokatzen dute bikini batekin. Beraz, lurraren magia erabiltzen dute, babes berezia ematen duena. Eta, hain zuzen ere, neskek beste unitateek baino askoz ere galera gutxiago jasaten dute.
  Denek ezin dute sei hilabete bizirik iraun Stalingradon.
  Haren ondoan Maria kurbatua dago urrezko ilearekin. Sua, ura eta kobrezko hodietatik ere igaro zen. Proba gogorraren zain zegoen neskei Stalingradoko infernuaren bero-beroan . Azkenera arte borrokatu eta bizirik atera ziren. Eta beren sorterriko magiak lagundu zien.
  Antza denez, ia biluzik borrokatzen duzunean, balek eta metraila ia ez dizute minik egiten.
  Mariak naziei tiro egiten die. Aurrerago, alemaniarrek, odol aria salbatzeko, tradizioz beltzak, arabiarrak, hinduak eta beste atzerritar batzuk alde batera uzten dituzte. Wehrmacht-en atzerritarren kopurua etengabe hazten ari da, eta errukirik gabe gauza lodira botatzen dira.
  Hemen erortzen da Mariak hildako afrikarra. Neskak musu bat bota eta esan dio:
  - Pena ematen dit. Ez zara hil nahi duzulako.
  Eta berriro neskak fusil batekin jotzen du arabiarra. Wehrmacht kolonialen tropek irauten dute. Dagoeneko epela eta erosoa. Faxistak dena loratu eta eguzkitsu dagoen urteko garaia harrapatzen saiatzen ari dira. Stormtroopers orroa zeruan. Bai hegazkin berrienak, haien kopurua etengabe handitzen ari da, eta TA-152, Focke-Wulfs zaharkituak ordezkatu zituena. Hala ere, azken hauek borrokan jarraitzen dute.
  Urrezko iledun Mariak zeramika zati bat urrundu zuen bere oin biluzi eta dotorearekin eta txio egin zuen:
  - Nere lurra urratuta dago intziriak, soroak odolez blai. Pena da, ez dago zeruan eroritakoentzat lekurik , makalek bakarrik inguratzen dute errautsetan.
  Eta berriro indioa bere tirotik erori zen. Bai, kanoi bazka bezala bildutako atzerritarrak hil behar dituzu. Nola bestela? Bestela, hilko zaituzte.
  Alla gorria. Ile kobre-gorri luzeko neska sutsu bat, militar proletarioen pankarta bat bezala astintzen duena. Neska ez bakarrik bikini batean egiten du, baita txaparrik gabe ere. Bera da, polita da. Eta harrigarriro zehaztasunez filmatzen du. Tarteka soldaduak erortzen dira haren tiroetatik burua zulatua dutela.
  Orduan, Allak granada bat botatzen du bere behatz hutsekin. Opariak hautsitako ibilbide batean zehar hegan egiten du eta arabiar jendetza batean amaitzen da. Leherketa bat entzuten da ... Hainbat gorputz mutilatu airera botatzen dira!
  Allak oihukatzen du bere biriken goialdean:
  - Plantxa bat egin nahi nuen - bat-batean elefante bat izan zen!
  Anyuta, ilehori xarmagarria, beltzarana eta oso liraina, kurba, altuera ertainekoa, baina ezin hobeto eraikia, tiro egina ere bai. Infidelari sudurraren zubian jo eta kantatu zuen:
  - Erlearen hegoak, belarriak ordez loreak!
  Neskek oso zehatz tiro egiten dute eta etengabe mugitzen dira.
  handi eta haragitsuak pisu apur bat irabazi zuen Stalingradoren ondoren. Neska ederra ere bada, aldaka zabala, baina gerri estu samarra duena. Infernu hau igaro eta Seryozhka galdu zuen. Alemaniarrentzat tranpak asmatzen dituen aitzindari ausart bat harrapatu zuten. Bai, ez zen oso ondo atera.
  Baina orduan Matryonak huts egin zuen mekanismoa, eta meategi bat lerratu zen Alemaniako tankearen azpian. Panther 2 kaltetu eta gelditu egin zen, larriki ziztatuta.
  "Saguek" oraindik ere guduetan parte hartzen dute. Depositu hau pisu handiagatik eta biziraupenagatik bereizten da. Baina "E"-100 ere agertu zen. Makina hauek ez daude gutxiago babestuta, arinagoak. Lev-2 ere borrokan ari da, makina bat ere, bere aurrekoak baino ondo babestuta eta arinagoa. Leventzat, alemaniarrek sarritan 150 mm-ko kanoi bat erabiltzen dute, hiriak erasotzeko erosoagoa dena. "Lehoi" batzuk ere bonba jaurtigailuz hornituta daude.
  Baina alemaniarrek tankeak kontu handiz aurreratzen dituzte eta infanteria aurrera botatzen dute.
  Soldadu kolonialak aurrera doaz. Musika eroa jotzen ari da!
  Allak metraileta baten leherketa bat jaurti du. Soldaduak erortzen dira eta odola zipriztintzen du, pala batekin hautsitako sandia batena balitz bezala.
  Gorriak dio:
  - Aberriarentzat, Stalinentzat, ez dago armada indartsuagorik! Gogor borrokatzen dugu jendearen zoriontasunaren alde! Eta gure Buruzagiak belatz-hegoak ditu... Itxaropenari argia ematen dio! Altzairuzko mailuaren kolpeak egunsentia ekarri digu!
  Allak abesten eta tiro egiten du. Benetan ederra da. Bular beltzaranak ditu, urre-oliba-oliba, marrubizko titi helduekin . Zein goxoa den neska hau! Zaila da zerbait ikusgarriagoa eta erakargarriagoa imajinatzea. Mutilek kulero meheekin bakarrik begiratzen diote Amazon honi.
  Neska ilegorriak bost indiar eraitsi eta kantatu zuen:
  - Denbora egongo da, astronautika garatuko da. Eta guretzat, gerra amodio handikoa da!
  Eta neskak barre egin zuen berriro. Eta berriz ere harrigarriro eta harrigarriki zehatza den sua ireki zuen.
  Defentsa sendoak topatu ondoren, alemaniarrek berriro erasoko hegazkinak eta bonbardaketak borrokara botatzen dituzte. Infanteria erretiratu egin da, eta obusak eta bonbak euria ari dira nesken postuetan.
  Eta tankeek urrunetik funtzionatzen dute. Alenak agindua ematen du:
  - Denak ezkutatu txosnetan!
  Eta bera gainazalean behatzeko geratzen da. Nazien artilleria prestaketa indartsua da. Eta are bonba arriskutsuagoak. Horietako batzuk Yu-488 eta TA-400 berriena bezalako munstroek botatzen dituzte. Bederatzi tona pisatzen dituzten bonbak erortzen dira, eta kaxa eta gotorlekuak suntsitzeko gai dira. Alenka olatuak gora bota zuen, eta takoi hutsek harri pila bat jo zuten minez.
  Zolak erre zitzaizkidan. Baina bestela, neska kapitaina ez zen zauritu. Eta bonba oso indartsua bota zuten, haren orroak ere belarrietan min hartu zidan. Ez, munduan ez dago ezer gertatuko.
  Baina neskak, hain zuzen ere, biziraupen tasa inbidiagarriagatik bereizten dira. Gizonak hiltzen eta hiltzen ari diren bitartean !
  Julius gazteak nola laztantzen zion gogoratu zuen Alenkak. Nola musu eman zion sabela, hankak, belaunak, izterrak eta bularrean. Zein atsegina den bibotea garatzen hasi berri den gizon gazte eta eder batek aztarnak ematea . Baina orduan Julius hil zen txondorrean, bonba baten kolpe zuzen batek zapalduta. Eta leku bustirik ere ez zen geratzen.
  Gaztea... nora joan zen ? Zerura, infernura, ahanztura? Baina gauza nagusia da orain ez dagoela lurrean. Eta Alenka oso minduta dago honetaz.
  Hitlerren burua zuhaitz baten gainean hartu ahal izango balu. Laster hiru urte daramatza gerrak. Naziak jada Orenburg erasotzen ari dira. Haien pintzak urruti sartu ziren.
  Alenka bere maitasun eta izaera handiagatik bereizten zen. Normalean soldadu gazteagoak eta are gehiago nahiago zituen. Eta lehen aukeran harreman bat hasi zuen. Alenak maite zuen bere gorputz sendo eta trebatua gizon eder batek laztantzen eta ukitzen zutenean. Gerra garaian, morala erraztu egin zen, eta inork ez zuen bereziki axola ikusten Armada Gorriko ofizial bat gizonekin egiten ari zela.
  Alenkak, katu bat bezala, laztanak eta maitasuna maite zituen. Eta berarentzat hau da plazerrik handiena.
  Baina zenbat bere maitaletatik igaro diren jada hurrengo mundura! Zein gauza maltzur eta gaiztoa den gerra. Gizonak Alenkari itsatsi baziren ere. Noski, halako edertasun bat atera zitzaion aurpegi, irudi eta ahots guztiekin.
  Eta, oro har, emakumea gaztea denean, gehienetan ederra izaten da. Hona hemen bost, gerra hasieratik ia uluka - oso politak. Lau neska ilehoriak dira eta bat gorria. Bost puntako izarra bezala. Infernu asko igaro dira, baina inoiz ez dira larri zauritu. Marradurarik egon ezean.
  Normalean dena sendatzen zen Alenkan, txakur batengan bezala, eta ez zen orbainrik geratzen.
  Eta orain, bonbak erortzen ari dira, obusak lehertzen ari dira, baina ez dio axola! Beraz, dena oso dibertigarria da.
  Ez arren ... Gerra ez da dibertitzeko garaia. Eta batzuetan bere batailoiko neskak ere hiltzen dira. Neska batentzat oinak biluzik ere ez dira hilezkortasunaren bermea. Eta Stalingradon , gizonen batailoietan, literalki denak hiltzen ziren askotan.
  Volgako hiriak aintzaz estali zuen. Sei hilabetez eutsi zioten Hitlerren horden erasoari. Alemaniarrek eta haien sateliteek milioi bat hildako eta zauritu inguru galdu zituzten Stalingradoko guduetan. Egia da, hildako gehienak atzerritarrak ziren!
  Führer-ek Lurretik etorritako tropak ekarri zituen Rusera. Ameriketako mertzenarioak ere baziren, gehienbat jatorri alemaniarra zutenak. Indio asko. India biztanleria dentsitate handiko herrialdea da, eta Fuhrer-ak gizonak kanoi-bazka gisa erabiltzeko modu aktiboagoan agindu zuen. Eta emakume indiarrak haremetara eraman. Izan ere, Hirugarren Reich-en hainbat emazte edukitzea baimenduta zegoen. Aita Santuak horretarako baimena eman zuen pistolaz. Eta beste elizek onartu zuten. Fuhrer-ak berak berrikusi zituen odol ariari buruz zituen iritziak. Alemaniarrek, aukeraketa gehigarriaren ondoren, eslaviar, europar, arabiar eta indiar emazte izateko baimena zuten, baldin eta akats fisikorik ez bazuten eta guztiz osasuntsu bazeuden. Emakume beltzekin ezkontzak debekatuta zeuden, baina ez zegoen debekatuta afrikar emakumeak putetxeetan erabiltzea, antisorgailuekin baizik . Aukeratu ondoren, emakume japoniar, thailandiar eta korearrekin ezkontzak onartzen ziren.
  Baina berriro ere, baldintzak edertasuna, kanpoko datuak, osasuna eta akats fisikorik eza ziren. Orain genealogiaren rola gainbeheran zegoen. Askoz atzerriko dibisio gehiago dago SSetan alemaniarrak baino. Eta Wehrmacht atzerritarrez bete zen. Tropa kolonialak bertakoak ziren osorik, baina alemaniarrek agindutakoak ziren.
  Führer-ak Gengis Khan-en tropen antolaketa bereganatu zuen, herriak nahastuz eta armada nahasia osatuz.
  Jakina, halako baldintzetan, SESBk pixkanaka galdu zuen higadura gerra. Zoritxar estrategiko honek bereziki asmatzaile izatera behartu gintuen. Baina bazegoen ustekabeko aukera bat: Ameriketako Estatu Batuek, non jada lortu zuten afrikarren eta nazionalitate latindarren ordezkarien matxinada zapaltzea, bonba atomikoaren inguruko lana areagotu zuten. Eta denbora gehiago eusten badugu, Hirugarren Reich-ekin tregua posible da Estatu Batuekin gerrak jarraitzen duen bitartean.
  Eta hor agian naziek borrokatuko duten neurrian ez dute gehiago borrokatu nahi. Eta orduan Errusia Sobietarrak bizirik iraungo du.
  Bonbardaketak eta artilleriaren bonbardaketa masiboa amaitu ziren. Eta erasoa berriro hasten da. Hiria hondakin bihurtuta dago jadanik etxe bakar bat ere. Ai, etsaia oso krudela eta indartsua da.
  Neskak azalera ateratzen dira eta suarekin datozen infanteriekin topo egiten dute. Tankak sartzen ari dira...
  Alenak, indioari tiro egin ondoren, xuxurlatu zuen:
  - Jainkoak eman dezala itsuei begiak ireki eta konkorraren bizkarra zuzentzeko!
  Horren ostean, edertasunak pertsiana sakatu zuen . Berriro apuntatu eta iltzatu zuen . Arabiarra jo zuen eta zafirozko begiak egin zizkion. Oinutsik, kurbatua, hautsez betetako zola legar gainean pasa zuen. Neska apur bat kikilduta sentitu zen. Barre egin zuen. Dibertigarriagoa bihurtu zen. Edertasuna jaurtiketa berriro .
  Alenak tiro egin zuen eta irribarre egin zuen. Eta hara heldu zen. Etsaia gelditzera eta izoztera behartuz. Etsaiak sua itzuli zuen. Granadak bota eta orro egin zuen.
  Orduan, ekaitz-taldeak agertu ziren berriro. Gutxi ziren, baina suziriak botatzen zituzten jet-kotxeak zeuden hegan. Naziek granadak bota zituzten nesken postuetara. Baina hanka biluzi eta femeninoak porrotetatik babesten zituztela zirudien. Eta gudariak, obusetan murgilduta , bizirik atera ziren sutetik.
  Etsaien infanteria mugimendua gelditu zen. Naziak gorriak ketzen saiatu ziren suziriak botaz.
  Alena hutsunean ezkutatu zen eta txio-txilo egin zuen:
  - Baina taigatik Britainia Handiko itsasoetara... Armada Gorria da denetan indartsuena!
  Alla ilegorria ere hutsunean estutu zen eta zatiak kolpatzea saihestu zuen. Neska ederrak gogoratu zuen nola atxilotu zuten, oraindik nerabe angeluarra zela, salaketa baten ondorioz.
  Bilaketa gogoan dut. Atxilotutako emakume gaztea biluztera behartu zuten. Eskularruak zeramatzaten bi emakumek arretaz sentitu zuten neskaren sudurra, belarriak, ahoa eta bere atal pribatuetara begiratu zuten. Zein umiliagarria, lotsagarria, beldurgarria , beldurgarria zen. Gelara eraman zutenean, Allak beldur handia zuen beste gaizkile batzuen konpainian egoteari. Baina zeldan bera bezalako neskak zeuden, ia guztiak jende errepresaliatuen seme-alabak. Eta okerrena ez zen egi bihurtu.
  Baina zaila zen zeldan esertzea: estua zen, eta guardiak askotan sartzen ziren. Arrazoi txikienagatik eta arrazoirik gabe jipoitu ninduten. Zaindariei bereziki gustatzen zitzaien nesken orpoak makilekin jotzea . Geletan hotza izan arren, neskak oinutsik mantentzen zituzten, eta etengabeko kolpeengatik oinak puztuta zeuden.
  Bilaketak beste zorigaitz bat bihurtu ziren. Egunean hainbat aldiz egiten ziren eta oso mingarria, desatsegina eta umiliagarria zen.
  Gutxi elikatzen ninduten eta ibilaldietan azotatzen ninduten. Allak sei hilabete eman zituen karreten atzean etengabeko umiliazio, jazarpen, kolpe eta bilaketa umiliagarrietan. Eta gero, Beriaren menpe, haurrentzako lan-kolonia batera bidali zuten. Epaiketarik gabe ere.
  Alla han aritu zen lanean goizeko bostetatik arratsaldeko berandu arte beste neska batzuekin. Gerra hasi arte. Eta neska heldu ilegorria korrika joan zen aurrerantz. Beste dozena bat neskarekin lortu nuen hori egitea.
  Bere errutina militarra hasi zen. Baina gerra garaian, deabru ilegorria lan kolonian baino askoz hobeto sentitu zen. Kartzela-zigorra eta ihesagatiko zigorra zintzilik zegoen oraindik. Baina Alla, ordurako bi enkargu sarituak izan zirenak, ez zen ukitu.
  Neskak asko bizi izan zuen kolonian. Maitasuna barne. Mutilak aldameneko kuartel batean bizi ziren eta, debeku formala izan arren, neskengana jo zuten. Eta haiek, berriz, debekatua ezagutu nahi zuten . Allari, nolanahi ere, berehala gustatu zitzaion. Neska ilegorri beroak atsegin bekataria sentitu zuen.
  Hala ere, gerran zorte txarra izan zuen. Beti, sexu harremanak izan ondoren, gizon edo gazte bat borrokan hiltzen zen. Gorriaren gainean madarikazio moduko bat balego bezala zen. Gainera, inolako salbuespenik gabe. Horregatik, bere edertasuna gorabehera, ospe txarra zabaldu zen Allari buruz, eta gizonak saihesten hasi ziren.
  Deabru ilegorriak gizonezkoen arreta falta pairatzen zuen. Eta poza aurkitu zuen gizonak hiltzean. Eta berriro tiro egin zion etsaiari, eta irribarre egin zuen tigresak bezala.
  Allak gizon beltzari tiro egin zion eta mentalki irudikatu zuen gatibuan. Interesgarria zen hain gizon altu eta eder batekin ondo pasatzea. Oro har, ohikoa da gorritxo batek gizon batekin paper aktiboa izatea . Emakume sendoa eta erabakigarria da. Zer gertatzen da gizona geroago hilko dela? Beraz, barietatea maite du!
  Bake garaian, komsomol neskak promiskuitateagatik zigor gogorrak izango ziren, baina gerra garaian, morala askoz libreago bihurtu zen. Heriotzaren hurbiltasunaren ondorioa da, antza, sail bereziak liskarrari begiak ixten dizkionean.
  Batzuetan Alla lotsatzen zen bere promiskutasunaz. Sostirarik ere ez du soinean janzten eta bular biluziak astintzen dituenean. Maria gogoratu nintzen, oraindik birjina zen neska erlijiosoa. Nahiz eta, ziurrenik, bostetan femeninoena eta sexyena da. Zehatzago esanda, erakargarria da bere xalotasun aingeruarekin.
  Hala ere, Maria oso zehatza da, agian izugarria baita bere filmaketa. Horrela zehaztasunez jo zituen bi arabiar bala batekin. Eta inozente irribarrez, esaten du:
  - Jaunak barka nazazu, baina nire Ama-Lurra zerbitzatzen dut!
  Maria oso ederra da. Pixka bat lotsatuta dago bikini batean bakarrik borrokatu behar duelako. Baina porrotetatik babesten du. Praktikak frogatu du hori. Mariak gerra hasi zuen oraindik neska zela. Hiru urtetan hazi da, baina oraindik lerdena, birjinala eta altuera normala dirudi neska batentzat. Gainontzeko laurak altuagoak eta gihartsuagoak dira, eta Matryona behia da, oso indartsua bada ere.
  Mariak tiro egin eta Seryozhka gogoratzen du. Mutil gizajoa. harrapatu ninduten. Eta hau heriotza baino okerragoa da. Beraz, lehenik torturari aurre egin zion, gero exekuzioari. Eta ez dakigu besteek nola erreakzionatuko duten horren aurrean.
  Mariak tiro egin, belauniko altxatu eta tiro egin zuen. Eraildako hindua luzatu eta odol putzu bat askatu zuen. Urrezko iledun edertasunak dio:
  - E ... jainko asko dituzu, baina zerurik ez!
  Mariak berriro iltzatu , jo eta kantatu zuen:
  - Eskerrik asko galdutako paradisuagatik. Ez guretzat, ez gure seme-alabentzat, ez gure bilobentzat. Baina soinu engainagarrietara ohituko dira!
  Mariak tiro egin zuen, aurrera zihoazen konplize naziak hilz, eta kantatu zuen:
  - Guk gidatzen, gidatzen, gidatzen - luzaroan ibili ginen... Arazo batetik arazorako bidea, gerratik gerrara! Gidatu, gidatu, gidatu - denbora luzez ... Hordaren errekak, gerra odoltsua, isurtzen ari dira! Gerra odoltsua!
  Eta neskak estuago estutzen du lurrean. Eta lehoiak aurrera doaz jada. Alemaniako tankeek orroa egiten dute eta haien upelek dardar egiten dute.
  Mariak negar egin zuen eta esan zuen:
  - Hona hemen, heriotza mugitzen ari da!
  Urrezko ilea zuen neska batek armada Gorriaren posizioetara arakatzen ari zen soldadu bati tiro egin zion bista optiko bat erantsita zeukan fusil batekin.
  Hilkor zauritutako etsaiaren burutik odol-iturri bat isurtzen zela ikusi nuen.
  Mariak txiokatu zuen:
  - Frankotiratzailea... Oker zaude!
  Allak esan zuen ozen:
  -Ez epaitu zure arropak ez badituzu hankak luzatu nahi!
  Mariak bere hanka dotore, biluzi eta beltzaranak astindu zituen. Imajinatu nuen iratxo baten aurpegia zuen gazteak ahurra zolatik pasatzen zuela. Zein polita izango litzateke ziurrenik.
  Baina orduan haserre bota zuen:
  - Denak garaituko ditut!
  Allak, bera sinesgabea eta disolutua zena, iseka eginez esan zuen:
  - Eta Jainkoaren laguntzarik gabe?
  Mariak , tiro eginda, txirrinka erantzun zuen:
  - Ez, Jainkoaren laguntzaz!
  Alla-k bere hortz perlatsuak dirdir egin zituen eta esan zuen:
  - Baina zure Jainkoak irakatsi zuen: - Eskuineko masaila jotzen baduzu, biratu ezkerrera !
  Mariak ez zuen berehala erantzun. Tiro pare bat gehiago egin zituen, txotxongilo faxistak moztuz. Eta lasai esan zuen:
  - Baina zer egin ezkerreko masailean kolpatu ondoren - Jainko Jesusek ez du esaten. Eta naziek kolpe asko eman zizkioten gure herriari!
  Allak granada bat bota zuen oin hutsez, hauts-zutabe oso bat altxatuz, eta orro egin zuen:
  - Berlin ia gure esku dago ... Prismatikoen bidez Reichstag madarikatua ikusten dugu! Bakea eta zoriona izango dira planeta osoan ... Horretaz kontatuko dizuet nire poemetan!
  Eta gorritxoak eztanda bat eman zuen, nazien lerro oso bat moztuz. Gero granadari ostiko bat eman zion berriro.
  Neska indartsua da . Kanpalekuan egunsentitik iluntzera harriak mugitzera behartuta egon zen, eta Alla benetako supergizon bat bihurtu zen. Eskuekin baino askoz urrunago bota zuen granada oinekin.
  Gorriak maite zuen bere zola biluziak ikatz gainean edo elurraren gainetik pasatzea. Gozatu zuen...
  Ala hartu eta hautsi zuen:
  - Baina beste grina bat daukat ... Hau boterea da, boterea bakarrik!
  Deabru ilegorriak leherketa bat egin zuen, Krautsak eta haien sekulakoak tiroz , eta orroa egin zuen:
  - Ez da urrerik eta dirurik behar! Eta beharrezkoa da nire aurrean ... Jendea belauniko zegoen, jendea belauniko, lurraren gainazalean!
  Etsaien infanteria gelditu zen. Tankeak gehiago mugitu ziren. Ibilgailu astunek "Lev", "Mouse", "E"-100, "Tiger"-2-k jaurti zituzten obusak. Panther 2 ere nagusitu zen. Posizioak erre eta xehatu ziren, ke sugeak zerura igo ziren.
  Neska batek hankak abestuta zituen. Garrasi egin eta sua ireki zuen leherketa luzeetan . Beste edertasun batek metraila zati batek moztu zion bularra. Gudariaren bularrak agerian zeuden eta gorritu egin zen. Neskaren aurpegia gorritu egin zen.
  Maus, Alemaniako tankerik astunena, bere kanoietatik kolpeka ari zen . Eta bere bidean zegoen guztia suntsitu zuen.
  Baina gudariek denboran atzera egin zuten. Hain ari dira. Allak granada bat bota zion Saguari. Alemaniako metrailadoreetako bat isilarazi zuen.
  Gorriak hartu eta sutsu kantatu zuen:
  - Utzi tanke blindatuei putzuetatik trakets ibiltzen...
  Horren ostean, neskak berriro granada bat bota zuen oin hutsarekin eta beste Mouse metrailadore bat jo zuen, bere kanoia hautsiz. Horren ostean, Ala oihu egiten du:
  - Ni naiz Hitlerren beldur den heriotzaren jainkosa!
  Alemaniako tankea gelditu zen. Metrailadoreen galerekin batera, zisterna-ontziek konfiantzaren zatia galdu zuten. Eta "Sagua" upel labur batetik tiro egiten hasi zen eta hondakinak prozesatzen hasi zen. Zatietako batek orpoan jo zuen Alla, neskaren zolaren makurdura dotorea errez.
  Edertasunak hartu eta kantatu zuen:
  - Borreroa orpoak erretzen ari zaizkit, eta negarra entzuten da!
  Ondo zuzendutako jaurtiketa batekin, Mariak Saguaren bista optikoa hautsi zuen. Eta tanke masiboa trostan alde egin eta bueltaka hasi zen. Argi dago ia berrehun tona altzairu itsu-itsuan zapalduko diren . Arazo gehiagori ihes egiteko bakarrik itzuli.
  Orduan "Lev"-2 sartu zen jokoan. Makina aurreratuago bat bere aurrean dagoen espazio osoa ezabatzen saiatzen ari da 150 mm-ko kanoi baten suarekin. Neskek faxistari sudurra ematen diote erantzunez.
  Mariak granada bat botatzen du bere oin zizelkatuarekin. Oraina ez da tankera iristen, baina infanteria kanporatzen du. Afrikar bati burua moztu ere egin zioten. Kaskoan buelta eman eta zuzenean adreiluaren kontra jo zuen.
  Urrezko iledun neskak esan zuen:
  - Dena Jainkoaren nahiaren araberakoa da ... Akatsak ere bai!
  Allak gogotsu abestu zuen erantzunez:
  - Munduan dagoen guztia zeruko altueraren araberakoa da. Baina begien zehaztasuna, baina begien zehaztasuna, guri bakarrik dagokie!
  Mariak berriz tiro egin zuen. "Lev"-en bista optikoa hautsi zuen eta arrazionalki esan zuen:
  - Eta Jainkoak zehaztasuna ematen du!
  Allak hortzak agerian utzi eta hanka biluzik zaplaztekoa eman zion hautsitako kristalari. Zer atsegina zen zerbait zorrotzak nire zola biluzian zulatzen zidanean. Eta orro egin zuen:
  - Trebetasuna, gogortzea, entrenamendua behar duzun guztian - bestela ez da graziarik izango!
  Mariak faxistari tiro egin zion endekatu aurpegia sabelean eta kantatu zuen:
  - Eta Krautsentzat, grazia burezurretik azala kentzea da! Eta mastekatu, mastekatu, mastekatu, garbitu pus epelarekin!
  Allak aurpegia egin, tiro egin zuen ... Burua astindu zuen eta xuxurlatu zuen:
  - Zein hizkera gaiztoa duzun!
  Mariaren aurpegia zurbildu egin zen eta xuxurlatu zuen:
  - Jainkoa, barka nazazu, bekataria!
  Allak barre egin zuen. Neska zinikoa zen. Eta haurren laneko kolonian bera baino ahulagoak zirenak jipoitzen zituen. Zergatik , gorritxoa lotsagabea da . Eta Allak Maria urrezko iletik tiratu nahi izan zuen. Eta ez eskuekin, oinekin.
  Eta Alla-k bere gorputz-adarra kristauaren ile hostotsuetara luzatu zuen, eta atzamarretara heldu bezain laster, tira egin zuen.
  Mariak oihu egiten du eta, bueltaka, esaten du:
  -Zoratuta zaude?
  Alak iseka esan zuen:
  - Beraz, Jainkoak jasan eta agindu dizu!
  Mariak ukabila astindu zuen:
  - Ez blasfematu, puta !
  Allak erantzun eta kantatu zuen:
  - Eta Jainkoa berriz barrez urratuta dago, zer axola zait guztioi, eta zer axola zaizu niri!
  Mariak burua astindu zuen eta esan zuen:
  - Egunero arriskuak hartzen dituzu. Eta, aldi berean, minutu bat beranduago, pikutara joateko aukera izanda, lotsagabea zara eta diskurtso txarrak!
  Gorritxoak irribarre egin zuen. Behatz hutsez beira zati bat hartu eta ahora bota zuen. mihiarekin harrapatu nuen. Edalontzia mastekatu zuen, eta bi aldiz pentsatu gabe trago bat hartu zuen, esanez:
  - Infernuak ez gaitu harrapatuko!
  Mariak, begiak gogor eginez, garrasi egin zuen:
  -Ez zara inora joango! Suzko zorria!
  Alla-k bere esmeraldazko begiak baino ez zituen egin erantzun gisa. Eta granada bat bota zien naziei, esanez:
  - Gerra doan bitartean, ahaztu ditzagun gure ezberdintasunak!
  Mariak lekuz kanpo esan zuen:
  - Jainkoarena Jainkoarena da , eta Zesarrena Zesarrena!
  Alla-k buelta luze bat eman zuen eta gaineratu zuen:
  - Eta Hitler diabolikoa da !
  Mariak sua ireki zuen, beste hainbat pertsona bota zituen eta pentsatu zuen. Nola irits daiteke Hitlerrek iritsitako moralaren gainbehera hori? Zer motatako piztia da giza itxuran? Adanen eta Evaren garaitik gizakiak ezagutu ez duen tirano odoltsu hura. Eta, aldi berean, zorte handia . Agian gizadiaren historia osoko konkistatzailerik zoriontsuena eta arrakastatsuena ere bai.
  Baina Errusia faxismoarentzat hausteko intxaur gogorra izan zen. Ekialdeko gerra laster laugarren urtean sartuko da. Bai, naziak aurrera doaz. Ez azkarregi, baina konfiantzaz. Neguan bakarrik lortu zuen Armada Gorriak Krautsak pixka bat estutu. Eta orain etsaia berriro erasotzen ari da.
  Neskak zehaztasunez jaurti zuen . Bista optikoa galduta, Lev tankeak buelta eman zuen berriro eta alde egiten hasi zen. Eta "Panther"-2... Kupel luze eta lodia eta dorre txiki samarra dituen tankea.
  Makina eraginkorra. Horrek ia edozein mastodonte kanporatu zituen. Hemen Alla bereizi zen bere hanka erakargarriekin granadak botata eta kanoia kaltetu zuen.
  Deabru ilegorriak itsasoaren koloreko begiei distira egin eta txistu egin zuen:
  - Sudurra hausten diet!
  Mozurra hautsita duen alemaniarrak buelta ematen du. Pistak dardarka ari dira makina arin bat bezala. Bai, neskek taktika eroso eta eraginkorrak asmatu zituzten. Sakatu upelak, kanoia hautsiz granadekin armadura eskuraezin dagoenean.
  Eta ongi zuzendutako Mariak zehaztasunez jaurtitzen du, benetan Robin Hooden birbiloba balitz bezala. Eta urrezko iledun edertasunak oihukatzen du:
  - Humanismoaren helburuen aitzakian,
  Lurrean zerua eraikitzeko...
  Hitlerrek faxismoaren bidera jo zuen -
  Tenplua Satan zakarrak altxatu zuen !
  Eta sarraskiaren benetako santu bat bezala tiro egiten du. Haren hanka biluzi eta zizelkatuak beira puska bat botatzen du, arabiarra bere kopeta erdian joz. Eta basamortuko semeak, metrailadorearen gatilloari erreflexu eginez, dozena bat konplize mozten ditu.
  Allak esan zuen onespenez:
  - Eta azkar ikasten duzu! Eta zure begien aurrean aurrera egiten duzu!
  Gudari ilegorriak edalontzi bat ere bota zuen hatz hutsekin eta begian jo zuen afrikarra. Lehertu egin zen, granada mordo baten gainera eroriz. Eta beste dozena bat borrokalari joan ziren zerura, edo pikutara, gaiak erabaki bezala!
  Allak txiokatu zuen:
  - Infernua leku gaiztoa izango da estalkia kendu dutenentzat. Eta neskatilaren ezpata sakratuak etsaiak moztu zituen!
  Eta deabru ilegorriak berriro buelta bat eman eta txistu egin zuen:
  - Hilkutxa bat egongo da zuretzat, errautsez bakarrik egina, eta doluz musika!
  Mariak segituan granada bat bota zuen bi oinekin, E-100 tanke ikaragarriaren kanoia elbarrituz, hots:
  - Kristo Jaunaren aintzarako!
  Gerrak jarraitu zuen. Naziak suntsitzeko eta esklabotza modu berriak bilatzen ari ziren. Sobietar Batasuna indartsuegia da, eta ez da hain erraza mundua bereganatzea. Hala ere, zientzialari mota asko izateak, esklaboak barne, faxistak, erakunde berezi baten jabe izateak, arma berriak eta izugarriak sortu zituen. Lehen ikusten ez zen zerbait.
  Horietako bat hegaldiaren ezaugarri bereziak dituzten diskotekak dira, azkar mugitzen direnak eta, aldi berean, zauriezinak.
  Munduko zientzialari onenek arma berezi bat modelatu zuten. Munduari boterea eman behar dion zerbait, eta etorkizunean galaxien konkistarako bidea ireki.
  Eta orain eztabaida sortu da.
  Baina adituek elkarrizketarekin jarraitu zuten. Schauberger gailuaren xehetasun interesgarri batzuk azaltzen hasi zen:
  - Elektrizitatearen kontzeptua bera elektroien mugimendu ordenatua baino askoz zabalagoa da. Baina hemen dago, eremua mugimendu espiral batean zuzentzen denean, gai da elektroi-hodeiak eta elektroi-oskolatik kendutako nukleoak talka egiteko abiadura izugarriarekin. Hau da, korrontea espiral txiki batean zehar joaten bada, baina azelerazio kolosalarekin, ionizazioa berez gertatzen da.
  Eta nukleoek abiadura basatian talka egiten dutenean bezala, haien fusio-prozesua gertatzen da. Edo are sinpleago, nukleoa detonatzen da ezin konta ahala elektroi askeen eraketarekin, eta horiek, aldi berean, elektrizitatea sortzen dute.
  Hau da, korronte ertain mota berezi bat duen bateria txiki batek, edo miniaturazko tximisten antzeko korronte batek, ura erabiliz egindako fusio termonuklearra kontrolatuari esker, elektrizitate berezi kopuru itzela eta fotoi korronte bat sortzen du.
  Hau da, halako motor bat betiko zentral elektriko bihur daiteke. Bateria miniaturazko bola tximistaren korrontea hornitzen du, eta uretan kontrolatutako fusio termonuklearretik lortutako elektrizitatearekin birkargatzen da. Betiko mugimenduko makina bat bezala, nahiz eta bertan dagoen energia nukleoen barne-bulkada zerbait praktikoago, ukigarriago bihurtuz lortzen den pertsonentzat .
  Belonzi zimurtu eta bekainak oztopatu zituen:
  - Elektrizitateak ateratzen duen energia, tximista mikroskopikoa bezala? Polita dirudi. Baina errealitatea ez da beti primerakoa. Seguruenik entzun duzu fusio nuklear erreaktoreak eraikitzen ari direla. Era berean, uranio-nukleoen fisiotik energia lortu nahi dute. Uste denez, barruko lotura atomikoak apurtzen badira, protoiak eta neutroiak bonba leherketak baino azkarrago sakabanatuko dira norabide guztietan. Agian bai, baina arrazoiren batengatik ezin dute erreaktorea eta bonba bera egin. Eta uste duzu horrela hartu duzula hidrogenoa elektrizitate esferikoarekin, sardexka batekin ilarrak bildu eta gero ahoan sartuz. Gainera, guztiz ezberdina den zerbait posible da. Zergatik agertuko dira berariaz zuzendutako elektroiak, edo nukleoen talkak orokorrean fusioa eragingo du? Baikortasun asko, baina justifikazio gutxi.
  Schaubergerrek erantzun zuen:
  - Justifikazioari buruz? Elektroi-eskolarik ez badago, ezerk ez du eragozten nukleoak talka egitea trinkotzean. Eta eremuaren kolapsoak mugimendu hori kondentsatzen du, eta erauzitako energiari ere norabidea ematen dio.
  Hidrogeno-nukleoen fusio-prozesua bera posible bada, eta hori gure Eguzkiaren adibidean ikusten badugu, hemen ere antzeko zerbait gertatzen da, eskala txikiagoan.
  Gainera, Eguzkian prozesu hori ere kontrolagarria da, baina, tamalez, ezin ditugu oraindik parametroak aldatu bertan.
  Eta hemen, ur gainean, Eguzki txiki bat dago, energia elektrikoa ematen. Gainera, berehala eraldatu daiteke elektroi eta fotoi batean erreakzio nuklear batean. Ez dago ia alderik haien artean. Eta horren ondorioz lortu nahi duguna -motor bat edo bonba bat- gure irudimenaren araberakoa da soilik. Gainera, agian denborarekin zerbait freskoagoa aterako dugu .
  Belonzik galdetu zuen:
  - Beno, demagun hauek denak proiektuak eta baita planak besterik ez direla oraingoz. Bereziki, saiatu bola tximista handi eta natural bat erreproduzitzen, eta ez milioi bat txiki hauetatik soilik.
  Schaubergerrek adostu zuen:
  - Bai, arazo bat daukagu honekin. Baina ez da lehen begiratuan dirudien bezain konpongaitza . Eta bigarrenik, badira beste bide alternatibo batzuk, ez hain itxaropentsuak, baina baita itxaropentsuak ere. Guk jarraitzen diegu.
  Belonzik baietz egin zuen, eta italiarra bere buruari hitz egiten hasi zen:
  - Antzinatik, Hirugarren Reich-eko aerodinamistek serio hartu zuten Coanda efektua ezartzea gailuaren altxatze indarra sortzeko. Alemanian aerodinamikaren argiak zeuden , eta matematikari nabarmenak zeuden. Kontua ezberdina da . Efektu hau ez da altxatze-indar baten eragina, zorrotada bat bere gainazal arinari itsatsitakoarena baizik. Honekin ez zara zuzenean aireratuko. Trakzioa (edo hegala) behar da. Gainera, gainazala kurbatua bada (zurrusta behera desbideratzeko eta bultzada jasotzeko), efektuak zurrusta laminarraren kasuan bakarrik funtzionatzen du. Gas-turbina-motor baten zorrotada ez da horretarako egokia. Laminatu egin behar da . Energia galera handiak dira hauek.
  Schaubergerrek , diagraman zirriborro bat egin ondoren, logikoki zuzendu zuen:
  - Ez hain handia. Bada , adibidez , laminazioa ez da hain primitiboa. Baliteke, aitzitik, trakzioaren eraginkortasuna nabarmen handitzea.
  Belonzi nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Indar-bektorea zeri aplikatzen dion eta ingurunearen erresistentziari nola eragingo dion araberakoa da. Eta kasu batzuetan, hutsune bat sortzen da plater hegalariaren aurrean.
  Schaubergerrek hasperen batekin adierazi zuen:
  - Baina ez gara proiektu hauetan lan egiten dugun bakarrak.
  Belonzi azkartu zen bere ezagutza erakustera:
  Bai, bazeuden, Schriever - Habermol diskoak ( Schriever , Habermol )
  Gailu hau aireratze bertikaleko munduko lehen hegazkintzat hartzen da. Lehen prototipoa, "hegaldun gurpil bat", Pragatik gertu probatu zuten 1941eko otsailean . Pistoi motorrak eta Walther likido suziri motorra zituen.
  Schauberger diseinatzaileen generalisimoak , presaka, etengo ote zen beldur balitz bezala, gaineratu zuen:
  - Diseinuak bizikleta gurpil baten antza zuen. Eraztun zabal bat kabinaren inguruan biratzen zen, zeinaren erraboen papera pala erregulagarriek betetzen zuten. Hegaldi horizontal zein bertikalerako behar diren posizioetan instalatu daitezke. Pilotua hegazkin arrunt batean bezala kokatu zen, gero bere posizioa ia etzanera aldatu zen . Gailuaren desabantaila nagusia errotorearen desorekak eragindako bibrazio garrantzitsua zen. Kanpoko ertza astunagoa egiteko saiakerak ez zuen lortu nahi diren emaitzak, eta kontzeptua alde batera utzi zen "hegazkin bertikala " edo V-7 (V-7) "Mendekuaren Armak" delakoaren barruan garatzen ari zela. programa, VergeltungsWaffen .
  Eta Belonzik ere ez zuen bere burua jakintsu gisa erakusteko aukera galdu:
  Zimmermanen "Flying Pancake" izenekoa ere badago .
  1942-43an probatua Peenemündeko entrenamenduan . Jumo-004B gas-turbina motorrak zituen. 750 km/h inguruko abiadura horizontala garatu zuen eta erregulazio ona erakutsi zuen, lurreratzeko 60 km/h-ko abiadura.
  . 12. KAPITULUA.
   Schaubergerrek garratz samarra esan zuen:
  - Hori badakit. Dagoeneko ikusi dut halako miraria. Gailuak, esango dizudanez, hankaz gora jarritako arroa zirudien, 5-6 m-ko diametroa zuen perimetroa biribila zen eta malko itxurako kabina gardena zuen erdian. Lurrean gomazko gurpil txikietan pausatzen zen. Aireratze eta hegaldi horizontalerako, ziurrenik, tober kontrolatuak erabili zituen. Gas-turbina-motoreen bultzada zehaztasunez erregulatzeko ezintasunagatik , edo beste arrazoi batzuengatik, oso ezegonkorra zen hegaldian.
  Belonzik zarta egin zuen eta ukabila jo zuen mahai gainean:
  - Gailu hauek guztiak, neska ustelak bezala , ezegonkorrak dira.
   Schauberger-ek marmar egin zuen jostari:
  - Eta moralki besterik ez bada!
  Belonzik adierazi zuen irribarrez:
  - Baina oraindik badugu zerbait. Oro har, harritzekoa da gerra garaian hainbeste proiektutarako diru nahikorik ez egotea . Eta nazionalsozialismoak porrot egin duela ere diote.
  Schaubergerrek logikoki adierazi zuen:
  - Agian horrek esan nahi du figuratiboki, edo moralki porrot. Baina honetaz hitz egin zuten Stalingradoren ostean, eta ez orain, errusiarrek Volgako hiriaren mendeku sinesgarria hartzen ari garenean!
  Belonzik , aurre egin ezinik, barre egin zuen:
  - Beno, hori seguru. Egia da errusiarrek mundu osotik bildutako hainbeste indarri aurre egiteko gai izango direla, ez nik eta ez zuk ezin dugu sinetsi, ezta?
  Schaubergerrek negatiboki astindu zuen bere burua zakarra:
  - Eta ezin dut sinetsi, baina... Ez gara hemen jeneralak taktikaz hitz egiteko eta etsaiaren aukerak kalkulatzeko. Hobeto, esaguzu zer beste proiektu ezagutzen dituzun gailu-klase honi buruz. Hau interesgarria da.
  Belonzik maltzur erantzun zuen:
  - Bai, oso ezberdina. Hau zoragarria da - Andreas Epp -en "Omega" diskoa ( Andreas Epp ) Disko-itxurako helikopteroa, 8 izar-formako pistoi eta 2 ramjet-motorrekin. Aurten garatzen ari da, 1943. Tira, hau arazo bat izango da berarentzat, esan nahi dut, mota honetako motorrak. Garatzailea bera, Abel Epp , 1942an lanetik etenda, deabruzko gatibuan erori zen.
  Belonzik berak barre egin zuen azken txantxa ez oso egoki eta takituaz.
  Horren ostean, diagrama marraztu eta zuzenduta, jarraitu zuen:
  - Gailua "fan-fan" teknologiaren konbinazio bat zen, Focke-Wulf " Triebflugel " pultsazio-motorrek bultzatutako errotorea libreki birakatuz eta igoera handitu zuen "flotazio-efektua" dela eta.
  Badirudi Belonzik azkenaldian oso arretaz aztertu dituela horrelako dokumentuak. Oso leun kontatu zuelako, idatzitakotik irakurriz bezala.
  - Hegazkinak, disko itxurako gailua ere bai, 4 metroko diametroko kabina zirkular batez osatuta zegoen, 19 metroko diametroko disko-fuselaje batez inguratuta. Fuselajeak 80 zaldiko bultzada axiala duten zortzi Argus Ar 8A motor erradialekin konektaturiko kararen eraztunetan lau palako haizagailu zituen. Azken munstroak 3 m-ko diametroa zuten zortzi hodi konikoren barruan instalatu ziren.
  Errotore nagusia diskoaren ardatzean finkatu zen. Errotoreak bi pala zituen muturretan Pabst-ek diseinatutako ramjet batekin eta 22 m-ko biraketa-diametroa.
  Belonzi , Alemaniako teknologiaren hainbat ezaugarri zerrendatzen zituen bitartean, gero eta sutsuagoa zen. Dirudienez, harrotasunez bete zen atzerriko herrialde batengatik, baita aliatua ere. Eta ahotsean aitzindariek zina ahoskatzen duten tonuaren beroa sumatzen zen:
  laguntzaileetako palen pasua aldatzen zenean, errotorea bizkortu egin zen, aire-korronte indartsua botaz. Erreakzio-motorrak 220 bira/min-n jarri ziren martxan, eta pilotuak motor osagarrien eta errotore nagusien taludia 3 gradutan aldatu zuen. Hau nahikoa izan zen gu jaikitzeko.
  Belonzik bere buruaren gainetik biratu zituen besoak, itxuraz bere burua helikoptero gisa irudikatuz:
  -Helize nagusia autorrotazio motakoa zen eta ez zuen momenturik sortzen. Helikopteroak ez bezala, ez zegoen bisagratan finkatuta, zurrun muntatuta zegoen, hegazkin arruntenen helizearen antzera. Hala ere, gailua ez da arrunta!
  Motor osagarrien azelerazio gehigarriak autoa nahi den norabidean okertu zuen. Horrek errotore nagusiaren igoera desbideratu zuen eta, beraz, hegaldiaren norabidea aldatu zuen.
  Schaubergerrek nolabaiteko jeloskortasunarekin adierazi zuen:
  - Eta hau gainditu beharko genuke.
  Belonzik erraz onartu zuen:
  - Noski, hala beharko luke, baina lehiakide gehiegi daude. Kurt Tank ere parte hartu zuen ahalegin horretan.
  Austriar jeinuak txistu egin zuen harrituta, kaleko txintxo baten antzera:
  - Bera ere? Baina dagoeneko lanez gainkargatuta dago. Focke-Wulf bonbardatzaile-hegazkinaren bertsio berri eta hobetua garatzen ari dela dirudi. TA-152 izena duela dirudi. Arma indartsuak dituen eta erabilera anitzeko funtzioak betetzeko gai den ibilgailu bat sortu nahi du , maniobra bikainarekin.
  Belonzi ere eszeptizismoz beteta zegoen:
  - Noski, ezin ditu hainbeste proiektu kudeatu, baina Tankek ez du bakarrik lan egingo. Hainbat proiektutan lan egiten duten laguntzaile talde oso bat du. Baina bere laguntzaile hurbilenetako batek funtsean hegazkin berri baten diseinua proposatu zuen.
  Schaubergerrek belarriak zulatu zituen:
  - Ahal izanez gero, eman xehetasun gehiago.
  Belonzi azaltzen hasi zen:
  disko itxurako helikopteroa, Hirugarren Reich-en garatutako hegazkin mota berri baten azken modeloetako bat, ez zen inoiz probatu. Kabina altu eta blindatuak turbopropulsore handi baten pala birakariak biltzen zituen. Hegal motako gorputzak bi aire hartune zituen fuselajearen goiko eta beheko aurrealdeko zatietan. Disko-hegazkina , kalkuluen arabera, hegazkin arrunt bat bezala hegan egin lezake, edo, helikoptero bat bezala, edozein norabidetan mugitu eta airean pasa daiteke.
   Schaubergerrek , justifikatutako eszeptizismoarekin, honako hau adierazi zuen:
  - Disko itxurako gailu mota hauen puntu ahuletako bat armamentua da.
   Belonzi-k esan zuen gogotsu:
  - Bai, hor arma nahiko onak daude. Ez pentsa Kurt Tank hain xumea denik eta bere aukera galduko duenik.
  Schaubergerrek ironiaz erantzun zuen:
  - Nork zalantzan jarriko luke!
  Italiarrak serio esan zuen:
  - Beraz, sei edo zortzi Maiaeg MS-213 kanoi (20 mm, suaren abiadura 1200 minutuko) eta 8 hazbeteko K100V8 aire-aire zatiketa misil su-su-misil erabiltzea aurreikusi zen arma gisa . Tximista-bola'. Arma-aukera alternatiboak ere garatzen ari ziren, edo hobeto esanda, kontuan hartzen ziren: 30 mm-ko kanoiak, 37 mm-ko kanoiak eta baita 75 mm-ko RA-40-a eraso aldaketa batean. HE-129an instalatutakoa bezala .
   Disko-hegazkina, berez, erabilera anitzeko hegazkin gisa planteatzen da: interceptor bat, tanke-suntsitzaile bat, ezagutze-hegazkin bat, basoko posizioetatik, zelaietatik eta baita hegazkin-ontzi baten bizkarretik aireratzen ere. 'Ball Lightning' seriean sartu behar da. Hau da, 1944. urtearen hasieratik masiboki ekoiztua. Eta agian lehenago ere, ahal badute.
  Schaubergerrek oso serio esan zuen:
  - Nolanahi ere, gerra ez da negua baino lehen amaituko, nahiz eta Mosku hartzea lortu. Baina gure proiektuak, teorian, halako arma bihurtu beharko luke, benetan miraria dei genezakeen.
  Belonzik , eskuineko begia zurtz eginez, esan zuen:
  - Disko-hegazkinaren hegaldi-ezaugarri onak , hau klase bat da, noski, baina ... Armarik eta armadura sendorik gabe, gutxi balio dute.
  Schaubergerrek pozez oihukatu zuen:
  - Hori da! Hori dela eta, etsaiak tiro egin diezazkigun obus eta misil guztietatik babes ezin hobea lortu dut.
  Belonzik esan zuen xuxurla batean:
  - Zurrusta laminar bat, oso abiadura handikoa, soinuaren abiadura baino magnitude ordena handiagoa duena, hegazkin baten inguruan dabilena. Hauxe da bai oskolak eta bai eztanda-uhina urruntzen dituen pentsamendua.
  Schaubergerrek esan zuen:
  - Fluxu laminarra ez ezik, hau ere bai. Plato hegalari bat erasoezin bihurtuko duen zerbait, maitagarrien ipuin batean bezala, eta aldi berean armatua, hegazkinen kanoiak eta suziriak baino indartsuagoa izango dena.
  Belonzik eskuak txalo egin zituen:
  - Benetan! Arma miragarria! Plateru hegalari kalteezinak eta erremedio bikaina!
  Bitartean, gudariak arma prosaikoagoekin borrokan ari dira, baina ez hain eraginkorrak. Bereziki, lau neskak beren kanoi autopropulsatu berriena E-50 gidatzen zuten, tanke suntsitzaile baten aldaketa bat. Ibilgailuak armadura indartsua eta 88 mm-ko kanoi bat zituen 100 EL-ko kanoi luzearekin.
  Neskek modelo jakin hau munizio askorekin eta babes onarekin nahi zuten. 180 mm-ko maldazko armadurak kopeta babesten zuen tankearen aurkako edozein armaren aurka. Alboak ondo itxita daude, 120 mm angeluan, eta 50 mm ere alboko pantailak dira, eta 1200 zaldiko motorra.
  Horrela agertu zen modelo berriena, E-10 makina handitua gogorarazten duena. Eta Sobietar posizio militarraren norabidean mugitu zen.
  Neskek, Armada Gorriaren posizioaren aurkako erasoan, beren borroka-tresna tirokatu zuten, eta orain zentzuz hitz egiten ari ziren zerbitzarietako mutilek munizioa betetzen zuten bitartean.
  Gerdak esan zuen haserre:
  - Errusiarrak beren tankeak kamuflatzen saiatzen ari dira, kontraeraso hiltzaileak jaurti beharrean.
  Charlottek irribarre egin zuen eta erdeinua egin zuen:
  - Gero eta adimentsuagoak dira ... Hainbeste urte daramatzate borrokan. Baina oraindik kanporatzen ditugu. Eta irabazten dugu.
  Magdak hasperen egin zuen eta bere burua gurutzatuz, esan zuen:
  - Dena Jainkoaren nahiaren araberakoa da ... Baina garaipenak zailak dira guretzat!
  Christinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Baina irabazten badugu, Jainkoa gure alde dago! Azken finean, Alemaniak, txiki hasita, dagoeneko munduaren erdia gutxienez dauka. Eta Errusiarekin, gure garaipena denbora kontua baino ez da.
  Gerdak erraz baieztatu zuen:
  - Bai! Kontu handiz jokatzen dugu. Lehenik bonbak botatzen ditugu, eta artilleriaz lisatzen ditugu. Ondoren, tankeak aurrera bidaltzen ditugu eta posizioetan sartzen ditugu. Galera gutxiago izaten saiatzen gara. Eta arrakasta izaten du. Beraz, Plaza Gorrian ere garaipena izango dugu.
  Magdak sorbaldak altxatu eta zola biluziak belar malkartsuan zehar pasatu zuen, marmarka:
  - Bai, garaipena izango da! Jainkoaren borondatez!
  Christinak irribarre ironiaz egin zuen eta esan zuen:
  - jainkoek ez die laguntzen ahulei . Eta beren buruan konfiantzarik ez dutenentzat!
  Magdak erantzun zion:
  - Jaunak laguntzen die bihotz hautsiari!
  Christinak gogor kontra egin zuen:
  - Ez, Jainkoak laguntzen die bihotza hausten dutenei!
  Neskak belarretik altxatu eta belarra zeharkatu zuten korrika. Ohi bezala, bikiniz jantzita zeuden, oinutsik, kurbatu, sasoian, beltzaran. Oso ederra... Ariako edertasunaren estandar eredugarria. Zerukoak eta, aldi berean, heriotza ekarleak . Etsaiak dardara eta miresleak miresten dituena. Lau mitikoak!
  Zer idatz dezake poeta batek haiei buruz? Hau mendiko erreka baten eta eguzkiaren korronte distiratsua da. Eta aldi berean bitxi beroa. Arnasketa indarra eta osasuna duten gorputzekin. Uda da, eta neska ederrentzat oso atsegina da oinutsik korrika egitea; Edertasunentzat ona. Bular altuak eta elastikoak altxatu eta astindu egiten dira. Eta gerri estuek nesken aldaka sendo eta luxuzkoak jartzen dituzte.
  Gerdak galdetu zion Magdari korrika zihoala:
  - Jaunak maite gaituela uste al duzu?
  Ilehoria eztiak erabakitasunez esan zuen:
  - Jainkoak maite gaitu, baina probatzen gaitu! Hala ere , gure azken garaipenan sinesten dut!
  Christinak irribarre egin zuen eta haserre egin zuen:
  - Kremlinaren inguruan zapalduko dugu gure oin dotore eta biluziekin!
  Charlottek barre egin zuen eta beheko gorputz-adarrarekin zokoratua bota zuen. Arabiar gazteari sudurrean jo zuen. Beldurrez ihes egin zuen. Jada ez zuen nesken edertasun zerukoari begiratu nahi.
  Terminator neska gaiztoak dibertitu ziren. Edertasunek, gizonen beldurrei begira, oinak musu ematera behartu nahi zituzten.
  Gerda gelditu eta mehatxagarri oihukatu zion tankeetako brigada bateko ofizial bati:
  - Belauniko!
  Esanekoki erori zen eta irribarre lausentsua egin zuen:
  - Ene jainkosa...
  Gerdak bere hanka oso ederra luzatu zuen, eta bertatik neska fresko baten gorputzaren usain goxoa ateratzen zen. Agindu baten zain egon gabe musukatzen hasi zen ofiziala. Edertasun ikaragarriko neska bat, ia biluzik eta bihurgunetsu, gizonaren ukituengatik kitzikatzea sentitu eta arnasa gogor hartzen hasi zen. Desioa esnatu zen gainerako lagunengan. Alemaniako ofizialei ere oihuka hasi eta belauniko behartzen.
  Magdak ere ezin izan zion eutsi. Eta nola neskek maitasuna egin nahi zuten. Edertasunak hain zirraraturik zeuden gizonen eta mutilen ukituekin. Lizunkeriaren sentimendua eta haragiaren deia hordigarria da. Neskek arroparen aztarnak kentzen dituzte eta gizonengana jotzen dute. Pasioak ozeanora hegan egiten dira, eta hasperen eta oihu boluptuosoak entzuten dira.
  Maitasuna egiteak neskak piztu zituen. Horren ostean oso alai eta fresko sentitu ziren . Neskak gizon ezezagunekin eta hainbatekin aldi berean sexu harremanak izan izanak, nahiko pizten zituen eta gozamenean murgiltzen zituen, lotsagabekeria izugarriaren gertakari honek .
  Magda erlijioso bakarra haserretu eta irrintzi egin zuen:
  - Zertan ari gara, neskak? Ezin duzu horrela egin! Animaliak al gara elkartzen garen lehenengo jende mordoarekin parekatzeko? "Neskak bere burua gurutzatu zuen eta, lotsaz beranduago sutan, xuxurlatu zuen. "Jauna, barka iezaguzu halako bekatu gaiztoa".
  Christinak arbuia egin zuen:
  - Gure Jainkoa dugu! Eta esaten digu bekatu bakarra koldarkeria eta aberriaren traizioa dela!
  Gerdak, ezpainak miaztuz, esan zuen:
  - Baina orgasmoak ere izan dituzu gurekin! Beraz, ez hartu gogotik!
  Fiery Charlottek esan zuen:
  - Badirudi Magdak Jainkoaren Hitzari buruzko fede eta ulermen nahikoa duela bere lurreko existentzia osoa pozoitu eta bizitzaren pozak kentzeko. Zoritxarreko neska!
  Magdak hasperen egin zuen eta ados:
  - Bai , benetan zorigaiztokoa naiz. Beraz, zer egin dezakezu horri buruz? Ai, ezin duzu edan Jaunaren kopa eta deabruaren kopa aldi berean!
  Gerdak serio erantzun zion:
  -Ez sinetsi. Laster Hirugarren Reichak beste erlijio bat ezarriko du, kristautasunaz bestelakoa. Eta ez duzu moral zaharkitu eta burgesa sufritu beharko!
  Charlottek ukabila astindu zuen airean eta esan zuen:
  - Bai, morala, zikin hitzetik ... Gorroto ditut konbentzio guztiak! Maitasuna nahi nuen, eta lortu nuen!
  Magdak gogor esan zuen:
  - Hau ez da maitasuna, animalien elkartzea baizik. Eta, oro har, nik neuk ez dakit zer gertatu zitzaidan. Olatu bat sartu eta izugarrizko lizunkeria erabatekoa izango balitz bezala zen.
  Gerdak burua astindu eta eskua iletik pasatu zuen:
  - Ez dezagun honetaz hitz egin. Borroka gaitezen hobeto!
  Eta haien borrokalaria berriro borrokan sartu zen. Neskek IS-2 mimoaren bidez aztertu zuten. Kanoi indartsua zuen tanke sobietar bat distantzia luzetik tiroka hasi zen eta, harrigarria bada ere, kanoi autopropultsatua jo zuen. Egia da, kolpeak aurrealdeko armadura jo eta errebote egin zuen, baina neskek dardarka sentitu zuten.
  Gerdak adierazi zuen:
  - Eta errusiarrek zehaztasunez tiro egiten dute!
  Magdak txistu egin zuen:
  - Bost kilometro eta erdira jo genuen. Tira, beno, erantzungo diot!
  Eta ilehoriak tiro egin zuen. Dorrearen kopeta jo zuen, baina distantzia luzearen ondorioz ez zen armaduran sartu. Baina errusiar munstroak 88 mm-ko kolpea ere sentitu zuen, 100 EL-ko kanoi luzearekin. Eta bere tankea gelditu zen.
  Charlottek iradoki zuen:
  - Hurbil gaitezen. Gure botere sarkorren gainetik dago oraindik!
  Magdak adierazi zuen:
  - Lau kilometrotik aurrera tanke hau aurrez aurre joko dugu! Baina ez gaitu hutsik egingo! Erreserba ezin hobea gure makinarekin.
  Kristinak argitu zuen:
  - Aurrealdeko armadura, armadurak berrogei gradutan duen maldari esker, aproposa da, baina alboko armadura ez da oso ona, nahiz eta IS-2 ez gaituen goiko partean sartuko.
  Magdak T-34-76ra tiro egin zuen, kaskoaren aurrealdeko armadura urrutitik barneratuz. Mukiak hegan egin zuen eta borrokarako kita urratzen hasi zen. Sobietar tanke bat matxuratu zen.
  Ibilgailu alemaniarrak hurbiltzen jarraitu zuen. IS-2ak berriro tiro egin zuen eta berriro jo zuen, baina jaurtigaia beste errebote batean sartu zen. Gerdak txistu egin zuen:
  - Benetako tankearen batekoa da. Halako distantziatik jo ezazu bigarren aldiz jarraian. Pena ere bada halako tipo bat hiltzea!
  Magdak esan zuen irribarrez:
  - Mutil batez ari al zara? Edo agian neska bat da!
  Gerdak hasperen handia egin zuen eta esan zuen:
  - Eta neska are astunagoa da! - Eta orduan ilehoriak bekainak oztopatu zituen. "Baina etsaia etsaia da, eta suntsitu egin behar da!"
  Magdak ere bere arma seinalatu zuen hasperen batekin eta txistu egin zuen:
  - Ezinezkoa dena posible da gure munduan! Baina oraindik ez ahaztu Jainkoaz!
  Christinak oin biluziaren behatzekin amua hartu eta, armaduran zortziko irudi bat urratuz, txistu egin zuen:
  - Beraz, infinitua sortu nuen!
  Gerdak serio esan zuen:
  - Gizon batzuk hartu beharko genituzke. Harem oso bat, edo hobe hiru harem!
  Christinak hau irudikatu zuen eta purrustaka egin zuen pozik. Eta Magdak beste hogeita hamalau jo zuen. Ondo zuzendutako deabrua. Benetako hiltzailea aingeru itxurapean.
  Charlottek zentzuz esan zuen:
  - Ez duzu senarrik behar, harem bat behar duzu!
  Gerdak mihia atera zuen:
  arte torturatuko ditut ! Belarriak iltzatuko ditut!
  Alemaniako tankea IS-2ren obus batek jo zuen berriro. Izan ere, hau bate harrigarri bat da. Proyectila mokotik oso gertu irristatu zen. Eta Kristinak beldurrez esan zuen:
  - Arma kendu diezagukete! Magdochka, kendu pistola.
  Neska ile kolorekoak, urre-hautsez estalirik balego bezala, hots egin zuen:
  - Egingo dut! Eta orduan saiatuko gara tripulazio hau bizirik hartzen!
  Eta edertasunak bere burua gurutzatu zuen. Orduan, oin dotore eta biluziekin zuzendu zuen pistola. Hau zure eskuak erabiltzea baino zehatzagoa da. Neskak gerrikoa hortzekin hartu eta hatzekin botoia sakatu zuen.
  Pistolak trumoi egin zuen, eta armadura-obus handi batek, hainbat kilometro hegan zihoala, ibilgailu sobietar baten kanoia jo zuen. Bai, Magda emakume hau egokia da. Zuzen jo ninduen, sudurrean ukabilkada bat emango balu bezala.
  Gerdak txistu egin zuen:
  - Tira, zehaztasuna duzu! Bai jauna!
  Neskak, ilehoria, ziur erantzun zuen:
  - Jainkoaren borondatez, hau da dena!
  piku bat erakutsi zuen bere behatz mugikorrekin :
  "Ez duzu ezer lortuko zure trebetasunik gabe". Eta gure prestakuntza, eta genetika bikaina, eta borroka praktika!
  Charlottek gogotsu abestu zuen:
  - Ondo dakizu Mag, mundua mirariz beteta dago. Hauek dira jendeak bere buruak egin ditzakeen mirari bakarrak!
  Magdak barre egin zuen eta tiro egin zuen SU-76ra. Obus bat auto batean sartu zuen eta txio egin zuen:
  - Berri bereziak ditugu. Neskak goi mailakoak gara! Eta gero entzun maitasunari buruzko abestiak goizaldera arte abesten diren!
  Sobietar ibilgailuak eztanda egin zuen eta obusak lehertu ziren. Alemaniako kanoi luzeko pistolak heriotza eta suntsipena ekarri zizkion guztiei.
  Magdak hasperen handia egin zuen eta kantatu zuen:
  - Barkatu nire bekatuak, aita. Badakit, asko ditut! Entzun, mesedez eta lagundu! Jainkoaren aurrean damutu nahi dut!
  Gerdak eta Charlottek erdeinuz egin zuten. Dagoeneko bazekiten eliza berri baten proiektuak, non gurutzea esvastika batekin ordezkatuko zuten. Orain arte, ordea, arazo bat zegoen panteoiarekin. Alde batetik, Hitlerrek monoteismo sinple eta ulergarria nahi zuen. Baina, bestalde, Hirugarren Reich-aren goialdeak antzinako alemaniar jainkoak panteoian sartzeko nahia zuen. Eta honek monoteismoa higatu zuen.
  bakarra zegoela pentsatzeko joera zuen . Orduan, Superjainko Ahalguztidunari zalantzarik gabe obeditzen dioten beste jainko batzuk sortu zituen . Alemaniarrentzat sinpleagoa eta argiagoa zen. Hau da, Nadbog bat da, Fuhrer bezalakoa, eta gainerakoak tsarraren azpian dauden boyardak bezalakoak dira.
  Beraz, egia esan, sinpleagoa eta argiagoa da. Jainko Ahalguztidunak unibertsoa gobernatzeko aukeratutako naziotzat hartzen ziren alemaniarrak. Beste guztiak esklabo besterik ez dira. Gurutzea esvastika batekin ordezkatzea aurreikusi zen , eta elizak kolore beltzez, zuriz eta gorriz margotzea. Eta berez, aldatu santuak. Hitler, bere menajeria eta jainko alemaniar batzuk ikonoetan zintzilikatuz.
  Kandelak ikonoen aurrean geratu ziren, baina zuziak ere piztu ziren. Otoitzak ere aldatu ziren. Aulkiak eraman zituzten, eta zerbitzua zutik eta belauniko bakarrik egitea aurreikusi zen. Kanpoaldean, tenplu berriek zortzi puntako kupula zuri-gorria izan beharko lukete.
  Horrez gain, naziek giza sakrifizioak berpizteko eta antzinako tenpluko prostituzioa berpizteko asmoa zuten. Emaitza paganismoaren eta monoteismoaren nahasketa izugarria izan zen, gainera, forma barbarokoa.
  Ez da arrazoirik gabe erlijio berriaren eraketa astiro samar joan zela, gerrako gizartean zatiketarik ez eragiteko.
  Horrez gain, naziek gehiago sinesten zuten superarma mota berrietan ezkutuko indarretan baino.
  Hona hemen, adibidez, pistola berriena, eta hain zuzen ere, tankeak suntsitzeko praktikoena. Bere esparru berriena bezalaxe.
  Magdak tiro egin, SU-122a jo eta totelka egin zuen:
  - Ai, zein gaiztoa naizen!
  Gerdak irribarre ikaragarri egin zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Garaia iritsiko da, eta Kristoren Izena mundu osoan ahaztuko da! Eta esvastikak dena eta denak xurgatuko ditu!
  Valerkak ukabilak estutu zituen amorruz eta oihukatu zuen:
  - Ez, mailua eta igitaia mundua gobernatuko dute!
  Eta hiperblaster bat agertu zen mutilaren eskuetan.
  Levkak ere aplomoz adierazi zuen:
  - Borrokatu, eta borrokatuko gara!
  Eta mutil aitzindariaren eskuetan, aniquilazio jarrera sortu zen. Eta astindu eta haserre zapaldu zuen oin biluzian, labezomorroa zapalduz.
  Marinkak ere armategi ikusgarria eskuratu zuen, eta txistu egin zuen:
  - Lenin, alderdia, Komsomol - porrota zure zain!
  Slavkak ultrasoinu-igorle pultsatua eskuetan hartu zuen, irmoki astindu zuen eta esan zuen:
  - Fuhrer eta bere horda hilkutxan ikusi ditut!
  Hiru mutilek eta neska batek armak astindu eta, bi aldiz pentsatu gabe, tiro hiltzailea zabaldu zuten hurbiltzen ziren nazien aurka, hiperplasma isuriz. Eta literalki bere etsaiak birrindu zituen. Eta Hirugarren Reich-eko soldaduak literalki kebab goxo bihurtu ziren gure begien aurrean.
  Eta tankeak literalki urtu eta altzairu likido eta distiratsuzko ibai bihurtu ziren.
  Eta erreka gorrixka bezala isurtzen zen. Marinkak oin hutsez zapaldu zuen erreka horietako bat . Bere zola biluzi eta umea erre zuen eta oihu egin zuen:
  - Zulo ultrabeltza !
  Valerkak baietz esan zuen:
  - Bai, hankak zaindu behar ditugu, oraindik umeak gara!
  naziei hiperplasma oldarkor jarioak botatzen jarraituz , eta etsaien soldaduak eta ekipoak, tankeak zein hegazkinak, erre zituen.
  Eta horrela iradoki zuen amaierako aitzindariak:
  - Beharbada abestuko dugu?
  Levkak baieztatzen zuen keinu kementsu batekin:
  - Horixe da kantatuko duguna! Eta hiperfotonikoa izango da !
  Valerkak eztul egin zuen eta sentimenduz eta indarrez kantatu zuen:
  Mutil moderno bat naiz, ordenagailu bat bezalakoa,
  Eta errazagoa da esatea , gazte prodigio bat ...
  Eta oso polita atera zen -
  Hitler pixka bat jabetua izango dela!
  
  Mutila oinutsik dabil elurretatik barrena, faxisten punten azpian ibiltzen... Bere hankak antzar baten gorrixka bezalakoak dira,
  eta kontu triste bat zain dago!
  
  Baina aitzindariak sorbaldak ausardiaz altxatu zituen
  , irribarre  tiro egiteko pausoak...
  Fuhrer-ak norbait bidaltzen du labeetara,
  Norbait faxista batek jo zuen geziekin!
  
  Gure garaiko mutiko prodigio bat, blaster bat hartu eta ausardiaz borrokara abiatu zen ...
  Kimera faxistak desegin egingo dira,
  eta Jainko Ahalguztiduna zurekin egongo da betirako!
  
  Mutil adimentsu batek habe batekin kolpatu zituen Krautsak, Eta munstro-ilara oso bat moztu zuen ...
  Komunismotik hurbilago dagoen altzairutik urrutian,
  Faxistak jo zituen indar guztiekin!
  
  Mutil prodigioak habe bat jaurtitzen du, Azken finean, lehergailu oso indartsua du... "Pantera" trago batean urtzen du, Azken finean, sinplea da , badakizu, zoratza!
  
  Faxistak ezer gabe hilko ditugu, Eta arerioak besterik gabe desagerraraziko ditugu ...
  Gure lehergailuak indar guztiarekin jo zuen,
  Hemen kerubinak hegoak zabaltzen ditu !
  
  Nik suntsitzen ditut, metalaren distirarik gabe, "Tigre" indartsu honek su hartu zuen...
  Zer dira Krauts, badakizu ez dagoela lur nahikorik?
  Jolas odoltsu
  
  gehiago nahi dituzu ! Errusia inperio handi bat da,
  Itsasotik basamortuetara hedatzen dena...
  Neska bat ikusten dut oinutsik korrika,
  Eta mutil bat oinutsik - galdu!
  
  Faxista madarikatuak bizkor mugitu zuen depositua, altzairuzko ahari batekin gogor sartu zuen Errusiara ...
  Baina odol poteak jarriko dizkiogu Hitlerri,
  Naziak lur zati txikitan apurtuko ditugu!
  
  Aberria , zu zara niretzat maiteena,
  taigako mendietatik eta iluntasunetik mugarik gabe... Ez dago soldaduen beharrik beren oheetan atseden hartzeko - Martxa galanta
  
  botak distiratzen!
  Frontoian aitzindari handia izan nintzen, Heroiaren Izarra irabazi nuen berehala ... Mugarik gabeko beste
  batzuentzat adibide bat jarriko dut,
  Stalin kamarada ideala besterik ez da!
  
  Irabazi ahal izango dugu, ziur dakit, Istorioa bestelakoa den arren ...
  Eta gorozkien borrokalari gaiztoen erasoa dator,
  Eta Fuhrer-a benetan polita bihurtu da!
  
  Itxaropen gutxi dago AEBentzat, Inongo txantxarik gabe flotatzen dute... Fuhrer-a idulkitik iraultzeko gai da, Kapitalista ikaragarriak, gorrota besterik ez!
  
  Zer egin mutikoa
  gatibuan aurkituz gero, biluztuta eta hotzera botata...
  Nerabeak etsi-etsian borrokatu zuen Fritzekin , Baina
  Kristok
  
  sufritu zuen guregatik eta berarekin ! Orduan torturak jasan beharko ditu, Burdina gorri batekin erretzen zaituztetenean ...
  Noiz , buruan botilak hautsita,
  haga gori bat estutu dizute orpoetan!
  
  Hobe duzu isilik egotea, mutiko, hortzak estutu, Eta jasan torturak Errusiako titan batek bezala...
  Erre dezatela ezpainak metxero batekin, Baina Jesusek borrokalaria salba dezake!
  
  Mutikotan edozein oinaze-mota pasatuko duzu, Baina astinduaren azpian makurtu gabe jasango duzu ...
  Erautsi diezazkizukete eskuak gutiziaz,
  Borreroa errege eta printze beltza da orain! Noizbait oinazea amaituko da,
  
  Jainkoaren paradisu ederrean aurkituko zara ...
  Eta abentura berrietarako denbora izango da,
  Maiatzak distira egiten duenean
  
  Berlinen sartuko gara ! Bada, zer gertatzen da haur bat kordatzen badute,
  faxista infernura botako dute horregatik ...
  Eden ahots argi bat entzuten da ,
  Mutikoa berpiztu da - poza da emaitza!
  
  Beraz, ez diozu heriotzaren beldur izan behar, Izan bedi heroismoa aberriarentzat ...
  Azken finean, errusiarrek beti jakin zuten borrokatzen,
  Jakin faxismo gaiztoa suntsitu egingo dela!
  
  Gezi bat bezala ibiliko gara paradisuko sasietan barrena,
  elurretan oinutsik dagoen neska batekin ... Gure
  azpian lorategi bat dago, irakin eta loratzen,
  aitzindaria naiz belarretan lasterka!
  
  Zeruan betiko ume zoriontsuak izango gara, Zoragarriak gara hor, oso onak ...
  Eta ez dago planetan leku ederragorik,
  Jakin ezazu inoiz ez dela gogorra izango!
  Ametsaren zati honetan haurrak heroiak ziren, eta beste zatian ere gertaera oso esanguratsuak gertatu ziren.
   Volgan igeri egin ondoren, neskak hondartzan etzan ziren. Wehrmacht-ek iparralderago mugitzeko presarik ez zuen bitartean. Naziek kalteak konpentsatu zituzten, galera gehienak atzerriko dibisioetan izan ziren, eta sobietar tropak aire erasoekin presionatu zituzten.
  Badirudi Hitler zertxobait etsita zegoela. Errusiarrek burugogor borrokatu zuten, eta erresistentzia indarra ez zen erori. Edo zenbaki faxistak beste gogoeta batzuk zituen. Baina, nolanahi ere, naziek zalantza egin zuten. Eta oraindik ez gara aurrera egin.
  Neskak ezin ziren hondartzan isil-isilik etzan;
  Eta Magda bat-batean negarrez hasi zen. Gerdak, urrezko ilea zuen neska orroka ari zela ikusirik, arbuia egin zuen:
  - Tira, berriro gure santuak moralaz hitz egingo du...
  Magdak baietz esan zuen:
  - Noski, halako bekatu bat egin genuen...
  Charlotte barrez lehertu zen.
  - Berak intziri eta orgasmo egin zuen gurekin orgasmoetatik, eta orain mokorrak putz egiten ari da !
  Gerdak salto egin zuen. Altua zen, beltzarana, kulero meheak baino ez zituen jantzita. Gudariak txistu egin zuen:
  - Nahikoa! Gogoratu, Biblia liburu judu bat dela. Ez da ariarrentzat!
  Christina gehitu zuen:
  - Eta ez gaitzazu lotsatu! Hirugarren Reich-ean ez zegoen eta ez dago , eta ez da berriro kristautasuna egongo! Gure monoteismo propioa sortuko dugu, arianismoaren monoteismo hori ... Eta ez da beste erlijiorik egongo nazismoaren erlijioa izan ezik!
  Deabru ilegorria, hau esanez, oihuka hasi eta bere oin biluzi eta zizelkatuak zapaltzen ere hasi zen.
  Magdak burua astindu zuen:
  - Ez, oraindik ez duzu ezer ulertzen...
  Gerdak haserre egin zuen:
  - Zer ulertu behar dugu? Judu erlijioaren pozoiaz pozoitua zaudela. Eta hor dago onena eta aria. Azkenean gure bihurtu behar zara eta Abraaismoa zure ariman amaitu!
  Christinak hortzak agerian utzi eta barre egin zuen:
  - Erlijio gaiztoa bakarrik, nazia agian... Gaiztoa, eta aldi berean, eraikitzailea. Zertarako balio du emakumeak begiratzea eta mirestea ere debekatzen dituen erlijioak?
  Magdak, haserre, bere oin dotorea harea epelean kolpatu zuen eta erantzun zuen:
  - Edozein erlijioren funtsa ez da kanpoko erakargarritasuna, bere benetakotasuna baizik!
  Gerdak barre egin zuen eta , zintzo harrituta , galdetu zuen:
  - Zeintzuk dira benetakotasunaren irizpideak? Frogatu Biblia Jainkoaren hitza eta Ahalguztidunaren errebelazioa dela !
  Magdak esan zuen ez oso seguru:
  - Tira, adibidez, bibliako profeziak...
  Gerdak, zafirozko begiekin begiratuz, galdetu zion ahotsean esamolde batekin:
  - Hirugarren Reich-ari buruz eta Alemaniak mundu osoa hartuko duela iragarkirik?
  Magdak ezinean zabaldu zituen besoak, eta, oin biluziaren behatza korrika, ia entzun gabe esan zuen:
  - Ez! Ez dago hor!
  Gerdak ondorio erabakigarria atera zuen:
  - Beraz, profezia hauek ez dute ezertarako balio! Gorringorik gabeko arrautzak ere bai.
  Magdak burua astindu zuen eta, isilik, loto posizioan eseri zen. Bere barnean borroka nabaria zegoen. Benetako ario izan eta Kriston geratzeko gogoaren artean.
  Magdak berak ez zekien zer aukeratu. Benetan nahi zuen kristautasuna astindu eta benetako piztia bihurtu. Baina, bestalde, bizioan murgiltzeko gogoa zerbaitek eutsi zion. Batzuetan Magda pasatzen zen, orgasmoak sentitzen zituen gizon gazte eta dotoreek haztatu eta izorratzen zutenean. Eta orain bere kontzientzia oinazetzen zuen.
  Christinak, ozen pentsatuz, esan zuen:
  - Niretzat, hasiera-hasieratik, Biblian arbuioa eragin zuena, hain zuzen, juduak Jainkoaren herria izatea izan zen. - Neskak orpo hutsa hondarrean zapaldu zuen, hautsa altxatu eta jarraitu zuen. - Juduak, ba al dago Jainkoaren herria? Tira, zer izan daiteke absurdoagoa? Ezin dut hau batere jasan. Zein idiota den honek. Beno, nork sinetsi lezake?
  Gerdak sorbaldak altxatu eta esan zuen:
  - Biblian adimenarekin ulertu ezin den gauza asko dago. Faxistei borrero deitzen zaigu, gizateriaren azpiko gizabanakoak suntsitzen ditugulako. Baina Biblian Jainkoak mundu osoa gainezka egin zuen, milioika pertsona eta animalia errugabe asko hil zituen. Zortzi pertsona bakarrik utziz. - Neska hondarrean etzan zen eta, ukabiletan flexioak eginez, arrazoitzen jarraitu zuen. - Pentsa zenbat ankerkeria dagoen liburu judu honetan. Eta juduak beraiek barbaro portatu ziren konkista gerran .
  Charlottek baieztatu zuen:
  - Hori da! Eta nolako harrotasuna zuten. Paul hil nahi zuten Jaunak jentilak ere salbatzeko asmoa zuela iragarri zuenean. Beste nazio batzuk bizitzeko merezi ez duten indioilar ponpoxoak bezala!
  Magdak burua altxatu eta argitu zuen:
  - Betiko bizitza!
  Charlotte zati horizontal batean eseri zen eta, barrez, esan zuen:
  - Eta hala ere. Fuhrer-ek ez zuen zerua agindu hil ondoren. Belaunaldi honen bizitzan Hirugarren Reich goratuko zuela agindu zuen. Eta gertatu zen! Ez dira hamabi urte ere igaro mundu erdiaren jabe garela!
  Deabru ilegorriak keinua egin zien lagunei eta gehitu zuen:
  - Eta Bibliak zerua hil ondoren bakarrik agintzen du.
  Gerdak zuzendu zion Charlotte sutsuari :
  - Ez hil ondoren. - Terminator ilehoriak hatza astindu zuen. - Ezta heriotzaren ondoren ere, Kristoren bigarren etorreraren eta munduaren amaieraren ondoren baizik. Beraz, zintzoek oso luze itxaron dute zerurako!
  Christinak itzulinguru bat egin zuen eta orroa egin zuen:
  - Eta dagoeneko Lurrean paradisuaz gozatzen ari gara! Edo, behintzat, hilezkortasun aktiboa!
  Gerdak erraz baieztatu zuen:
  - Hori da! Eta zer behar dugu? Asko, eta aldi berean, ia dena daukagu jada!
  Magdak esan zuen haserre:
  - Zehazki, dagoeneko hor dago... edo... oraingoz!
  Gerdak zafirozko begiak ireki zituen :
  - Ez al duzu ulertu?
  Magdak erraz azaldu zuen:
  - Ona da gazte eta ederra zarenean Lurrean bizitzea. Baina saiatu zure kabuz imajinatzen emakume zaharra zarela. Eta inork ez du oraindik behar !
  Gerdak okertu zuen bere aurpegi gazte eta freskoa:
  - Wow, zertarako da hau?
  Magdak esan zuen sutsu:
  - Eta horretaz gain. Dekrepitu eta bakarti bihurtzen bazara, gaixo eta zauriturik, orduan zure kontsolamendu bakarra Kristo izango da.
  Gerdak oin biluzik zapaldu zuen haserre eta erantzun zuen:
  - Beno, ez dut! Thorrengana bueltatuko naiz azken orduan!
  Christinak, irribarre xarmangarri bat eginez, esan zuen:
  - Zerk pentsarazten dizu zahartu egingo garela?
  Magdak sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Pertsonak gara. Eta pertsona guztiak zahartzen dira!
  Christinak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Zer gertatzen da zientzia ariarrak zahartzaroa garaitzen badu?
  Magdak irribarre egin zuen, bere hortz perlatsuak keinu eginez:
  - Kasu honetan , oso pozik egongo naiz!
  Christinak kuxkuxeatu zuen:
  - Ezinezkoa dena posible da gure munduan. Jainko arioak bi eta bi lau direla deskubritu zuen!
  Charlottek irribarre egin zuen eta aldakak bira eman zituen eta esan zuen:
  -Ez dago zahartzaroa baino ikaragarririk. Hau oso egoera ikaragarria da!
  Gerdak baietz egin zuen eta adierazi zuen:
  - Txakur gaztea lehoi zaharra baino hobea da. Eh, hilezkortasunerako sendabidea topatuko banu!
  Charlottek atseginez kantatu zuen:
  - Betiko gazte, betirako oinutsik!
  Gerdak buruarekin baietz egin zuen:
  Oinetakorik gabe ibiltzen gara denbora guztian , eta horregatik, gure gaztetasuna betiko gordeko dugu!
  Magdak barre egin zuen erantzunez eta esan zuen:
  - Beltzak ere oinutsik daude denbora guztian, baina ez ziren hilezinak bihurtu!
  Gerdak gogoratu zuen:
  oinutsik korrika egitea elurretan edo udazkeneko lokatzetan. Eta betikotu zuen bere izena! Beraz, aurrera eta distira zure takoi biluzi eta neska!
  Charlottek hondarrean bira egin zuen, luzetarako zatiketa bat egin zuen eta txio egin zuen:
  - Ai, zahartzaroa, zahartzaro madarikatua. Ez naiz mila milioirekin banatuko - betiko gaztea izango naiz!
  Gerdak sorbaldak altxatu eta esan zuen:
  - Gure laurek dirua eta ondasunak dauzkate Afrika eta Errusia. Eta zer nahi dugu?
  Kristinak gogotsu esan zuen:
  - Gizonen harem oso bat! Oso ona izango litzateke ar-seraglio bat izatea!
  Charlottek erraz onartu zuen:
  - Bai, polita izango litzateke. Gizonen aniztasuna maite dut!
  Magdak arimaren berri eman nahi zuen, baina iritziz aldatu zuen. Aurpegia are tristeagoa bihurtu zen. Horrela doa bizitza. Horrek ez du esan nahi antzua denik. Pekatua litzateke laurak kexatzea. Asko lortu dute. Sariak ere badaude, mailarekin zertxobait okerragoa. Eta aintza handia. Eta material eskuratzeak.
  Demagun, lurreko estandarren arabera, zorte handikoak, eta inoiz ez ziren larri zauritu gerra osoan zehar.
  Eta, aldi berean, ezin zaie guztiz zoriontsu deitu. Zein da kristauen abantaila? Bizitzan gutxirekin konformatzen dira. Eta horregatik , edonola ere , pozik daudela iruditzen zaie. Kristok haremak eta jauregiak agintzen ez bazituen ere.
  Magda batzuetan, besterik gabe, zorigaiztoko sentitzen zen. Batez ere Kristorengan pentsatzen nuenean. Beno, ados hilketa. Sanson eta David hil zituzten. Santuen artean matxura asko zeuden . Baina lizun sexuala? Bere odol beroa! Magdak maitasuna nahi zuen, maitasun fisikoa barne. Sexualitate handiarekin jaio zen. Gainontzeko neskek bezala.
  Eta nola barkatuko dio Jainkoak au?
  Eta kristautasuna egiazko erlijioa ez bada ere, zer da egia?
  Magdak galdera bat egin zien lagunei:
  - Zergatik sinetsi behar dugu, Kristo ez bada?
  Gerdak erantzun zion haserre:
  - Zer, Fuhrer ez al da nahikoa zuretzat?
  Magdak, begiak gora eginez, erantzun zuen:
  - Bai, Fuhrer handia da. Baina hilezkortasuna eman dezake?
  Charlottek arrazionalki esan zuen:
  - Nolanahi ere, kristautasuna ez zaigu egokitzen. Ezin dugu bekatua saihestu. Ez dugu bekatua guztiz kenduko duen Jainkorik behar!
  Magdak eskuak zabaldu zituen, zoritxarrez:
  - Beraz, alternatiba eternitatea da infernuan?
  Charlottek barre egin zuen eta iradoki zuen:
  - Agian ez dago hain gaizki.
  Gerdak haserre jo zuen orpo biribila, harri lau bat joz, eta zaunka esan zuen :
  - Arioentzat ez da infernurik izango! Benetako Jainkoak garaipena ematen du! Irabazten ari gara, eta hori da sinesgarriena. Ez dugu Bibliarik. Mine Cafe dugu. Eta Fuhrer-aren lanak baino ez!
  Kristinak neskei proposatu zien:
  - Goazen korrika egitera!
  Neskek gogotsu hankak luzatzeko aprobetxatu zuten aukera. Orokorrean, lasaitasuna dagoen bitartean, atseden hartu dezakezu.
  Magdak korrika egin eta pentsatu zuen. Bai, pertsona batek duen gauzarik preziatuena gaztetasuna eta osasuna dira. Hori horrela ez denean, kapitalak ez du poza ekartzen. Zer gertatzen da sexuarekin? Horrek gorputza gaztetzen du. Eta, hortaz, baliagarria da fitness fisikorako, batez ere emakumeentzat. Eta abstinentzia oso kaltegarria da.
  Baina kristau moralak bestela dio. Eta, oro har, mundua bidegabea da. Poz gehien ematen dizuna kaltegarria da. A adibidez , txokolatea nahi dut. Hala ere, ez dira gizentzen, etengabe mugitzen baitira.
  Zer esan dezakezu zeruari buruz? Ez al litzateke aspergarria bekaturik gabe?
  Magdak Satanengan ere pentsatu zuen. Galdera ia betikoa da. Zergatik sortu zuen Jainkoak Egunsentiaren Semea, bekatu egingo zuela eta berarekin milaka milioi izaki adimentsu eramango zituela jakinda? Bertsio interesgarri bat adierazi zuen Elena profetesak: Jainkoak ez zuen robotik behar. Eta Ahalguztidunak erabaki zuen, hain modu ankerrean ere, unibertsoari bekatuaren suntsigarritasuna eta Jainkozko maitasunaren eta graziaren balioa erakustea.
  Nahiz eta, bestalde, nolabait bilioi aingeru eta salbatu gabeko pertsona aldez aurretik kentzea botatzeko edo, gainera, betiko kondenaziorako, unibertsoari buruzko SS esperimentuak dirudien arren. Bekatuaren aurkako inokulazio honek, eta, hain zuzen ere, Jainkoarengandik independenteki bizitzeko ideiatik, fanatikoa dirudi eta Sortzailea bera argi txarrean jartzen du. Bestalde, Jainkoarentzat sorkuntzaren obedientzia hain garrantzitsua bada, ez al litzateke errazagoa izango hasieran, printzipioz, bekatu egiteko gai ez diren biorobotak sortzea !
  Baina apaiz edo teologo batek aurka egingo du: robotak ez dira maitasun zintzoa egiteko gai! Bekatu egin dezakeen izaki bizidun batek baino ezin du benetan, eta ez programatutako programa baten arabera, maitatu!
  Lucifer ados dago honekin. Neurri batean, deabruak elkarrekiko errespetuaren printzipioak dituen kofradia bihurtu dira. Baina bekatu egiteko gai diren izakiek maitatu ahal badute, maitasuna benetakoa izango al da Jainkoaren borondatearen aurka joateko gaitasuna galtzen denean? Eta galtzen ez bada, zertarako balio du bilioi bekatari, bai jende zein aingeruen tortura basatiak? Edo haien suntsipena ere?
  Honetaz pentsatu zuen Luciferrek, eta Satanasen logikak Egunsentiko Semearen arimarentzat aukerarik maitatuena iradoki zuen: Jainkoak betiko maitasuna behar baitu, eta maitasuna ezinezkoa baita bekaturik gabe, hau da, Ahalguztidunaren borondatetik kanpoko ekintzarik gabe, orduan bekatuak betikoa izan behar du. Horrek esan nahi du bekatuaren edo Ahalguztidunaren agintearen aurkako oposizioak ere iraunaraztearen menpe daudela. Orduan, Luciferrek ez du arriskurik irauten betiko infernuko sutan bukatzeko, edo arrastorik gabe ezabatzeko, trapu batekin klarion marrazki bat bezala. Eta Satanek berak, eta bere aingeruak eta bekatariek beste bide bat hartu ahal izango dute. Sortu al dezake bere zibilizazioa eta beste benetako unibertso batzuk?
  Infernua, adibidez, asko garatu da, eta dimentsio askoren laguntzaz, unibertso errealean zabaldu eta koloreztatu da. Eta jendeak modu askotan moldatzen du lurpeko paisaia. Neurri batean, pertsona baten fedeak infernua erakusten du bere hil osteko existentzia espero duen bezala. Baina neurri batean bakarrik, Luciferek ere justizia eta garapena behar dituelako haragian hil den gizabanako batena ere.
  Infernuaren lehen aldaketa ez zen oso aberatsa eta erosoa izan - agian Tartaro goibelari eta pertsonen artean heriotzaren beldurraren inguruko mitoak sortu zituen. Baina Eliseo Zelaiak agertu ziren, lehen kristauen paradisuaren ikuspegiarekin nahiko parekoa. Viry eslaviar paganoen artean, eta Vahlak bikingoen artean. Bekatari berriak agertu ziren: lurpeko mundua finkatzen ari zen, baina Luciferrek ia dena infernuan egiteko ahalmena zuen. Baina mugatzailea zure irudimena da. Eta jendea bere haztegi bihurtu zen, eta horrek unibertso oso anitza sortzea ahalbidetu zuen, eta ez batere lurpeko erresuma bat kalderero eta deabru adardunekin enborrak botatzen zituzten azpian.
  Agian, Sortzailearen aurka edo, zehatzago esanda, haren aurka joatearen ideia bera ere errutinaren zentzu baten ondorioz sortu zen. Gizon arruntak ez du hau ulertzen. Baina berak, Luciferek, dena pentsatzen, zenbatzen eta hautematen du giza ordenagailu indartsuenek ere ezin baitute hori ulertu.
  Sorkuntza lehen boterean izanik, eredu eta araututako unibertso honetan, non dena Jainko Ahalguztidunari esanekoa den, berak, inork baino gehiago , gertaeren errutina eta are aurreikusgarritasuna sentitu zuen.
  Satanek etorkizuna horrela ikusten ez badu ere, bere hiperadimena parametro asko erabiliz aurreikusteko eta kalkulatzeko gai da. Eta Luciferrek ikusi zuen halakoak eta halakoak gertatuko zirela mundu honetan! Zerbait eraikiko dute, ez da ezer suntsituko, eta hori horrela bada, ez du ezertarako balio eraikuntza-lan batean sabela urratzea. Izarrak neurtutako abiaduran biratzen dira, pertsonen munduak txikiak dira eta poliki garatzen dira. Aingeruek ez dute ia zer eginik.
  Bai, unibertso zuzenaren errutina eta asperdura izan zen, eta, beraz, neurri handi batean geldirik, Lucifer matxinatzera bultzatu zuena. Bere burua sortzeko boterea lortu nahi zuen, izarrik ez zedin bola suztidunen moduan. Beraz, dena ez da izan bekaturik gabeko unibertso batean bezain igarri eta gutxi aldagarri. Noiz, hertsiki esanda, ez dago gogor lan egin beharrik, eta ez dagoenean korrika egiteko.
  Eta zer nahi izan zezakeen Luziferrek: jadanik sorkuntza guztien gainetik dago, baina, aldi berean, ezin du boterea ezer nabaritzeko erabili. Nahiz eta, adibidez, lerrokatu izarrak edo zigilatu zure animalia txikiak . Buru zorrotzak eta pentsamendu azkarrak errutina sortu zuten. Eta Sortzailearekiko konfrontazioa bizitzeko aukera bat da eta, azkenean, helburu zail, arriskutsu, baina desiragarri bat lortzeko: edo Sortzailea garaitzea, edo oker zegoela frogatzea! Edonola ere, polemikaren emaitza ez da aurreikusten, eta, hobeto esanda, askok uste zuten sorkuntza ezin dela izan Sortzailea baino indartsuagoa izan , eta galdu egingo du, Satanasen oposizioan sartzeko aukera kondenatuta eta itxaropenik gabe dago. Baina , behintzat, borroka honek aingeru perfektu eta boteretsuenaren izaera sutsu eta sutsua atera zuen menpekotasun loguratsu eta arruntetik. Eta Sortzailea benetan topatu zuenean bakarrik sentitu zuen Luciferrek benetako bizitza eta borroka bizia. Satanen gaitasun analitikoek arrakasta izateko ia zero aukera ematen zuten borroka izan bazen ere. Nahiz eta ... Badaude hemen, zorionez, jendeak oraindik dena ezagutzen ez dituen ñabardura batzuk.
  Magda hain eraman zuen bere ametsak, non ez baitzuen ohartu nola jaurti zuen pistola autopropulsatu baten aurka. Inertziaz hegan egin zuen. Eta ez da harritzekoa. Bidean, neskek E-5 pistola autopropulsatua ezagutu zuten, lehen modelo esperimentala. Kotxe interesgarri bat, tripulazioko kide bakarra prozesatzen duen posizioan. Hain txikia eta estua, 75 mm-ko kanoi batekin eta metrailadore koaxial batekin armatua.
  Oro har, kanoi autopropulsatu hau lurreratzeko pentsatua zegoen, borroka-operazioetan baino. Baina arina da , eta jausgailuetatik edo moduluetan jar daiteke. Pisu baxua izan arren - zazpi tona bakarrik, E-5-ren aurrealdeko armaduraren lodiera 80 milimetrora iritsi zen inklinazio angelu arrazional handi batean.
  Beraz, dorrerik gabeko tanke honek hogeita hamalau sobietar jo zezakeen, aurrealdetik zeharkaezina izaten jarraitzen zuen bitartean. Eta alboetan autopropulsatutako pistola arrabolen bidez babestuta zegoen. Deposituaren altuera metro batera murriztu zitekeen, eta soldadu bakarra, normalean txikia, posizioan zegoen. Edo agian neska edo nerabe bat ere.
  Neskek auto berrienaren lehen modeloa inguratu zuten. Zentzu askotan E-10 txikiago baten antza zuen. Pisu arinarekin, alemaniarrek eta behartutako esklabo-diseinatzaileek nahiko pistola sendo bat jarri ahal izan zuten, bere kalibre azpiko proiektilarekin bekokian hogeita hamalau zulatzeko gai zen kilometro eta erdiko distantziatik, edo are gehiago. Eta kilometro bateko distantziara - kaskoaren beheko zatia eta IS-2 dorrearen kopeta. Gainera, tanke sobietar indartsu batek ere ez zuen nahitaez autopropulsatutako pistola arin baten armadura sartu behar. Zementuzko armadurak proiektilaren errebota egin beharko luke.
  Gerdak gogotsu adierazi zuen:
  - Ezin duzu zeroz zatitu, baina zerora kentzen zaituzte!
  Charlottek zehaztu zuen:
  - Irabazten dugu, hau da, denoi kendu eta eraiki dezakegu!
  Kristinak gogotsu kantatu zuen:
  - Ez zaitezte denak ohe gainean etzan, Fuhrer-ak lerro bat osa dezake! Entzun Fuhrer!
  Magdak txiokatu zuen:
  - Malko asko garbituko ditugu. Poztu jendea - Kristo jaio da!
  Gainontzeko neskek astindu oldarkor eta eskuak astintzen hasi ziren:
  - Nahikoa! Elizako sagua besterik ez zara!
  Neskak jauzi egin zuen erantzunez eta hanka biluzia tankearen altzairuzko armaduran zehar mugitu zuen, txin-txinka:
  - Eta arima sendoago egiten zara! Zure eskua irmoa denean eta zure helburuak gizatiarrak direnean, indarkeriaren altzairua zapal dezakezu!
  Eta laurek erantzunez abestu zuten, aldi berean gora eta behera saltoka:
  - Indarkeriak altzairua zorrozten du, baina gaitzaren botereak ez du betiko irauten. Eta arima indartsuago bihurtzen zara! Zure eskua irmoa denean eta zure helburuak gizatiarrak direnean, indarkeriaren altzairua zapal dezakezu!
  Tira, zein sexyak diren deabru hauek hanka biluziak urrezko txokolate bezala beltzaranak dituztela. Eta zein energiaz dantzatzen eta salto egiten duten. Benetako basatiak. Eta hauek dira sugeak bezala dabiltzan neska politak. Edertasunak dantzan eta korrika abiatu ziren berriro, haien takoi biribil eta arrosak keinuka.
  Gerdak irrintzi egin zuen:
  - Ez dut Kai behar, harem oso bat nahi dut!
  Charlottek abestu zuen:
  - Ez!! Bi harem baino hobe!
  Kristina sutsuak orro egingo du:
  - Oh ez! Hobe hiru edo lau!
  Gerdak hartu eta doinuz abestu zuen:
  - Baina gizonekiko maitasuna ez da desagertzen, ez.
  Magdak oihu egiten du:
  - Bueno, ze xaxkeria! Ezin duzu horrela egin!
  Gerdak barre egin zuen erantzunez eta gogorarazi zuen:
  - Baina zuk ere, literalki, atseginez purrustada!
  Ilehoria gorritu egin zen eta ahots apal batez erantzun zuen:
  - Jakingo bazenu zein lotsatzen nauen honek!
  Gerdak abestuko du erantzunez:
  - Oraindik ez dut lotsarik! Lana garbi egin bazen! Eta bidelapur artista izan daiteke! Errespetatu talentua, errespetatu talentua!
  Errespetatu talentua - jaunak!
  Charlottek gogotsu txio egin zuen:
  - Bero dago! Bero! Hiri handietako eguzki frijitua!
  Christinak hartu zuen eta marmar egin zuen:
  - Neska zoriontsua naiz! Ederra alde guztietatik ! Ederra alde guztietatik !
  Alde guztietatik!
  Gerdak burua kolpatu besterik ez du egiten autopropultsatutako pistola okuparen armaduran eta zaunka egiten du :
  - SS naiz, SS naiz, baina ez benetan! Eta mesedez errespetatu oztopoa. Komunean gaude guztiontzat
  sasiak ! Hitlerrek irakatsi zuen bezala - lehen ministro harroa!
  Magdak garrasi egin zuen erantzunez, gora eta behera saltoka:
  - Sinesgabeko pertsona bat zorigaiztokoa da. Ezin zarete bekatuzko lizunkerian bizi. Zeren,
  Jainkoaren haserrea izugarria dela! Jainkoa epaile zorrotza delako!
  Charlottek keinu egin zion edertasun ilehoriari eta txio egin zuen:
  - Infernuko haragia iluntzen da beroagatik. Eta guztiok ulertzeko garaia da aspaldi. Jaunarengan fedea ezagutzen ez duenak infernuko uztarripean eroriko da!
  Magdak ukabila astindu zuen deabru gorriari eta txistu egin zuen:
  - Gizon bekatari batek berea lortuko du. Sutan erretzen den armiarma bat bezalakoa izango da. Deabruek oinazetuko zaituzte lur azpian. Satanas gurtzen zutenak.
  Christinak, bere aldaka indartsuak biratuz, abestu zuen:
  - Ezpataren gaineko ordain-oihua - gudu bat egiten ari da. Eta begi beltzak zure begien azpian, eta surf odoltsua!
  Dagoeneko lau neska dira orro egiten dutenean:
  - Ipar haizea, taula. Deabrua, jakin ezazu aingeruaren beldurra betikoa dela!
  Eta oin biluziak kolpatuz, neskek oihukatu zuten:
  - Hau Hitlerren ezpata da! Hau da Fuhrer-en ezpata! Ero guztiak moztu!
  Eta neskek barre egingo dute.
  Gerdak hartu eta ozen kantatu zuen:
  - Urte hilgarria, ez didazu sinetsi behar. Baina bederatzi legio etorriko dira Hitlerrekin! Gure Adolf deabruak urrezko adarrekin zerua hankaz gora jarriko du!
  Eta neskek hartu eta garrasi egingo dute:
  - Argi infernuko gudariak gara!
  Eta nola laurek talka egin zuten zola biluziarekin, eta ortzadarraren kolore guztietako txinpartak euri lodi. Beno, emakumeak...
  Orduan, noski, gudariek parte hartu zuten torturan. Aitzindariari hari zuri-zuriz azotatu zuten, gero gatza eta piper fin-fin txikituta zaurietara botatzen hasi ziren. Mina infernua bihurtu zen, eta mutikoak sirena bat bezala, edo erbia tranpa batean bezala egin zuen.
  Gerdak iseka egin zuen :
  - Hartz batek, sutan harrapatuta, zezenak bezala orro egiten du, Ez dago min handiagorik unibertso osoan. Eta nire lagunak metrailadore bat dauka, edozein zentzugabekeria kenduko du!
  Mutikoak konortea galdu zuen hainbat aldiz, baina bere onera ekarri eta berriro torturatu zuten. Aldi berean, ia galderarik egin gabe. Eta zer jakin zezakeen presoak? Faxista sadikoek mutilaren minaz gozatu besterik ez zuten egiten.
  Aitzindaria denbora luzez torturatua izan zen, harik eta, azkenean, mutila guztiz konortea galdu zuen arte, kolpe minez koma batean erori zen. Gerdak bere ahotsean damuturik adierazi zuen:
  - Ez da tortura txarra, baina ez nahikoa! Nor gehiago torturatu nahiko zenuke?
  Magdak xuxurlatu zuen haserre:
  - Munstroak zarete! Jainkoak ez du hau barkatuko!
  Gerdak honela abestu zuen:
  - Ez egin akatsik, arraina, Jainkoak tortura nahi du, eta ez lehen saiakeran!
  Christinak txio gorra egin zuen:
  - Ai, tortura hauek! Batez ere emakume baten takoiak lisa bero batekin erretzen dituztenean, zein polita den!
  Charlottek isildu zuen ahots lausoz:
  - Stalin torturatuko dugu, zatikatu!
  Christina ilegorriak ahotan egingo du:
  - Eta ni Baba Yaga naiz, neskak oin hutsik ditu!
  Eta gudariak barra bero bat zapaldu zuen. Zola zakarrak berotasun atsegina eta txirrika sentitu zituen. Deabru ilegorriak kuxkuxa egin zuen:
  - A ze zirrara !
  Beste neskek ezin izan zioten eutsi ikatz gainean oinutsik korrika egiteko tentazioari. Eta gudarien hankak oso ederrak dira eta haien lerroen harmoniagatik bereizten dira. Eta Gerdak bularrak agerian utzi zituen eta burdina gori bat jarri zion titi gorritxoari. Eta minak eragiten zion plazeragatik boluptutsu intzirikatu zuen.
  Magdak horrela jarraitu zuen, esanez:
  - Infernuan burdina beroa jarriko diete gure neska biluzien bularrei! Beraz, aldez aurretik nolakoa den ikusteko aukera dugu!
  Gerdak barre egin zuen eta metal beroa miazkatu zuen mihiarekin eta txio egin zuen:
  - Infernuari ere ez diogu beldurrik! Baita infernua! Betiko sutan sartuta ! Bai, besarkatua!
  Charlottek hartu zuen eta txiokatu zuen:
  - Zer mina, zer mina!
  Christina oinutsik salto egin zuen ikatz beroen gainetik eta barre egin zuen. Beno, nesken oinak beti oinutsik, zolak sendoak dira, gameluaren kailuak bezala. Eta, oro har, hauek klase goreneko gudariak dira!
  Orduan neskak berriz ere ibaian igeri egin zuten. Stormtroopers zeruan zehar hegan. Eta altitude handietan TA-400 ikaragarriak . Uraletatik haratago sobietar hiriak bonbardatzera hegan egin zuten. Etengabeko bonbardaketa nekagarrien taktikak , napalm bonbak erabiliz, Errusia agortzea ekarri zuen. Beraz, lantegiak lurpean joan ziren pixkanaka, alemaniarrek langileen auzoak bonbardatu zituzten ahalik eta jende gehien hiltzeko. Su-bonba eta irrati-kontrolatutako bonba astunak erabili zituzten. Zer asmatu zuten naziek? Adibidez, arrautza txikiak lehergailu metatuak dituztenak.
  TA-400ak munduko bonbarik astunena ere eraman zuen , hamabost tona pisatzen zituena. Ulyanovsken erori zen. Bloke erdia eraitsi zuten. Beraz, faxistak etengabe borrokatu ziren .
  Baina badirudi Hirugarren Reich-ak napalmak indarrik gabeko indar baten aurrean izan zuela.
  Eta V -misilak ez dira batere higaduraren gerran inflexio puntu bat behintzat eman dezakeen zerbait.
  Danek Leningrado ondoko lubaki batean borrokatu zuen. Mutil garai batek, handi eta gihartsu batek bere urteetatik haratago, neskei buruz gehiago pentsatzen zuen borrokan baino. Alemanek hiria bonbardatu zuten, errusiarrek erantzun zuten. Noski, naziek pistola gehiago zituzten, eta kalibreak nabarmenak ziren.
  Dan frankotiratzaile batekin tiro egiten ari zen, fusil luze eta automatikoa. Balak bereziak ziren, uranio nukleoarekin. Nahiko garestia eta neurriz erabiltzea gomendatzen da.
  Mutilak gogoratu zuen nola egin zuen maitasuna bart Alenka neska errusiarrarekin. Emakume altua eta handia ere bada, oso temperamentala. Dan oso guapoa da eta patinatzailea da, beraz neskak gogoz lo egin zuen berarekin. Baina hau, noski, ez zen benetako maitasuna. Baina Danek bazekien neska bati atsegin egiten. Hala ere, nora joango zen Alenka? Ezin duzu eztabaidatu eliteko SS gizon batekin.
  Baina Leningradotik gertu, oro har, alemaniarrek zorte txarra izan zuten nolabait.
  Stalingrad, non errusiarrek irmotasuna erakutsi eta ia sei hilabetez borrokatu zuten herrian hizpide bihurtu bazen, zer esan genezake Leningradoz?
  Azkenean, alemaniarrek Orenburg ere hartu zuten, baina galerak, batez ere atzerriko hordenak, izugarriak izan ziren. Faxistak, oro har, arraza-aurreiritziak izan arren, nahi gabe aitortzera behartuak izan ziren: euren etsaia indartsua, ausarta eta erabatekoa zen.
  Danek pentsatu zuen Alenka haurdun geratuz gero zoriontsu ere izango zela. Nire familia-lerroa zabaldu nahi nuen, ez dakizu gerra batean zer gerta daitekeen.
  Nik ere pentsatu nuen, zergatik etorri ziren errusiar lurraldeetara? Agian ez zuen merezi Mosku Londresen atzetik hartzen saiatzeak? Alemanek ez al dute lur nahikorik hala ere?
  Errusia herrialde elastiko bat izan zen, non aurrerapauso bakoitza oso zaila zen.
  Danek mutil bati jo zion buruan ondo zuzendutako jaurtiketa batekin. Agian adin berekoak ere bai. Mutilak gero eta gehiago borrokatzen ziren Errusiako aldean. Antza denez, Stalin hasi zen ulertzen nerabeak baliagarriagoak zirela lehen lerroan atzealdean baino. Izan ere , makinako tipoa kualifikazio gutxiko langile bat besterik ez da. Eta helduekin berdintasunean borrokan!
  Danek beste zorrozketa bat egin zuen saltokian. Mentalki esan zuen:
  - Puta-seme Friedrich! Oraindik ni baino zorte handiagoa duzu!
  Eta ozen gehitu zuen:
  - Ai, nahiko nuke pilotu bihurtu ahal izango banintz!
  Eta mutilak bizepsa erakutsi zuen! Nahiko handia eta leuna. Mutil atleta gimnasia egiten hasi zen. Neska bat arrastaka igo zen haren atzetik. Ez zen Alenka ederra, beste bat baizik, pikutua , ilegorria, altua eta argala. Neskak miresten zuen Dan. Zaila da sinestea oraindik hamasei urte ez dituen mutikoa denik. Batez besteko altueratik gora, altzairu urtuzko muskuluekin, gazte beltzarana bueltaka ari zen egiten. Danek igerirako soinekoak baino ez ditu janzten, eta larruazala leuna da, brontzezkoa balitz bezala, eta edalontzia bezalako gerri mehea dauka. Svetka freckled ez zen edertasuntzat hartzen - angeluarra, argala zen behartutako dieta batetik, eskuak eta oin-zolak zorroz estalita zeuden. Egia da, bere begiak berdeak eta ederrak dira, eta aurpegiko ezaugarriak erregularrak eta berdinak dira, neska batenak bezalakoak. Baina urrun dago Alenka kurbatu eta ile urretik.
  Svetkak mutil atletikora hurbildu nahi du, baina beldur da. Danen aurpegia ia umekoa da oraindik, nerabezaroko nerabe baten xarma berezi horrekin, haurtzaroko hantura desagertzen denean, baina azal freskoaren gorritasuna hondatzen duen bizarra ez da oraindik azaleratu. Bere ile mozketa laburragatik ez balitz, Dan polita burua neska batena dela nahas liteke, gizon kokotsa duena - zein guapa den.
  Svetkak ulertu zuen berarekin konparatuta, itxaropenik gabe behekoagoa zela, batez ere freckeagatik. Ai, nahiago nuke gauza gaizto hau aurpegitik kentzea. Zer ez du probatu?
  Danek beste norbaiten begirada sentitu zuen harengan eta zorrotz bira egin zuen. Jauzika egin zuen, Svetkaren ondoan amaituz .
  Trapuz jantzitako neska oinutsak oihu egin zuen. Danek eskua ahoan jarri eta galdetu zion:
  - Ba, nor zara, espia?
  Neskak intziri batez esan zuen:
  -Ni Svetka naiz, erruki!
  Danek, errusiera ondo ulertzen zuenak, purrusta egin zuen:
  - Ados orduan! Ni ikusten ari zinenez, dirua ordaindu behar duzu ni ikusteko!
  Svetkak intzirika egin zuen beldurrez:
  - Ez daukat! Eskalea naiz!
  Danek neskari estutu zion eta txistu egin zuen:
  - Zertan ordainduko duzu! Arioak gara eta unibertsoa gurea da!
  . EPILOGOA
  Umeak lo artifizialetik atera ziren. Eta, lehenik eta behin, indarra eta indar gorakada sentitu zuten gorputz gihartsuetan. Haien giharrak lehendik nabarmenak ziren, baina orain askoz zorrotzagoak, sakon definituak eta beldurgarriak bihurtu dira. Eta gorputzaren azala berriro iluntzen zen, ia beltz.
  Marinkak txistu egin zuen:
  - Aupa! Badirudi sendatuta gaudela!
  Valerkak irribarrez erantzun zion:
  - Eta hobetu ere egin ziren.
  Slavkak alanbre itxurako giharrak astindu eta kantatu zuen:
  Horrek esan nahi du ederki bizitzea
  Horrek esan nahi du duintasunez bizitzea...
  Gure indar heroikoa,
  Espiritu eta borondate indarra!
  Levkak bere hanken oin biluziak astindu zituen eta esan zuen:
  - Gu altzairuzko mutilak besterik ez gara!
  Valerkak zuzendu zuen:
  - Litekeena da, baita titanioa ere!
  buruzagiaren ondoan gizon bat zegoen aurpegiaren erdia estaltzen zuten betaurreko ilunak zeramatzana. Eta esan zuen aho batez:
  - Bai, mutilak. Orain ez zara beste guztiak bezala. Ez, orain agian gainerakoak baino hobea zara!
  Marinkak irrintzi eta txio egin zuen:
  - Munduko onenak gara,
  Gure abestia airean dago...
  Aberriak ez du malkoetan sinesten,
  Eta atzerritar gaiztoei beren garuna emango diegu!
  Slavkak oihukatu zuen:
  - Banpiroak ginen, eta orain normalak gara berriro?
  Betaurreko ilunak eta espaloiak zeramatzan gizonak erantzun zuen:
  - Benetan ez! Benetan banpiroak zineten, eta oraindik ere, orain bakarrik ez diozu eguzkiari beldurrik, eta odolzaleen ahultasun guztiak kenduta zaude.
  - Hori bai, quasar ere bada ! - oihukatu zuen Valerkak!
  Marinkak irribarrez galdetu zuen:
  - Orduan zer?
  Epaleradun gizonak erantzun zion:
  - Alboko galaxia bateko etsaia borrokarako izar-ontziak aktiboki eraikitzen ari den baldintzetan, eta argi eta garbi inbasiorako flota handi bat prestatzen ari den baldintzetan , horrek axola izango du!
  Slavkak poz-pozik adierazi zuen:
  - Haurren indar bereziak! Hau, ikusten duzu, oso polita da !
  Levkak zuzendu zuen, giharrak flexionatuz:
  - Litekeena da umeentzat ere ez, aitzindarientzat baizik. Ia helduak gara jada.
  Betaurreko ilunak zituen gizonak erantzun zion:
  - Oraindik asko daukazu ikasteko, Valerka. Ez erlaxatu gehiegi.
  Marinkak txiokatu zuen:
  - Leninek esan zuen bezala: - Ikasi, ikasi eta berriro ikasi!
  Slavkak txantxetan kantatu zuen:
  Nolakoa da eskola-bizitza hau?
  egunero proba ...
  batuketa, zatiketa,
  Biderketa taula!
  Bata zuriz jantzitako neskak zera esan zuen:
  - Eta orain Hypermatrix-en murgilduko zara. Eta zure superbotereak probatu egingo dira .
  Valerkak irribarrez galdetu zuen:
  - Edo aurretik agian joango gara abesten?
  Betaurreko ilunen eta espaletodun gizonak baietz egin zuen baietz:
  - Noski ahal duzula, abestu!
  Eta haurrak koruan abesten hasi ziren, zerbait alai eta militantea:
  Mugarik gabeko unibertsoa izar errearekin,
  Nire bihotza larriki taupadaka ari da nire bularrean!
  Zein ona eta pozgarria den zurekin ongi egitea,
  Munduen arteko atea irekiko dugu!
  
  oinutsik espaziora hegan egingo du laster,
  Belar artetik korrika dabilen arren...
  Eta zientzia urratuko dugu, dudarik gabe, monolitoa -
  Utzi Eguzkiari distira unibertsoari!
  
  Mutikoak astronauta baten irudia marraztu zuen bere koadernoan,
  Bere zirriborroa lotsatia da, ineptoa...
  Baina ideal unibertsala ametsetara itzuliko dugu -
  Utzi irabaz gerlari oso ausartak!
  
  Mundu ederra, Sortzailea gogorra bada ere -
  Kolore beltza eta gorria nahasten ditu...
  Askoz hobe da medikurik gabe egitea,
  Betiko bizitzeko, planeta paradisu bihurtzeko!
  
  Mutikoa eskolan amaituko da eta gezi bat bezala jaurtiko da Martera,
  Eta agian Sirius guregana hurbilduko da...
  Hau sortuko dugu, goi mailakoa izango da -
  Eraiki dezagun etxe bat New Yorken eta Parisen!
  
  Beste mundu batzuetan, non izotzak zilar distiratsuak jotzen duen,
  Datil gozo asko dauden lekuan, bananak,
  Egin dezagun galdera harro, gure ertz zorrotzenarekin,
  Ez bihurtu jendea ardi!
  
  Aberriaren handitasuna, jakin, honetan datza,
  Galaxia guztien ertzetara iristeko...
  Ume indartsu baten eskuetan dago arraun zabal bat,
  Eta praktika distiratsu asko daude izarretan!
  
  Beraz, aitzindari, eutsi diozu iparrorratz handiari
  Zer adierazi zuen belaunaldien agintariak...
  Eraiki dezagun komunismo askea unibertsoan,
  Izan bedi Leninek utzi ziguna!
  Betaurreko ilunen eta espaletodun gizonak baietz egin zuen baietz:
  - Idazten duzuna zoragarria da. Horrek adimen-gaitasun handiagoak adierazten ditu.
  Beroki zuriko neskak zera adierazi zuen:
  - Haur hauek nabarmen hazi dira. Izan ere, asko egiteko gai dira, eta orain halako gaitasunak dituzte...
  Valerkak barre egin zuen eta esan zuen:
  Bai, orain ahal dugu...
  Levkak hartu zuen eta eten zuen:
  Nire esku trebearekin ahal dut
  Iritsi ilargira zerutik...
  Sator muino batetik elefante bat egingo dut,
  Eta ez dut begirik egingo!
  Erizain buruak iradoki zuen:
  - Erakuts diezaiegun pelikula bat, matrizearen historia alternatibokoa. Beren buruaz seguruegia ez izateko eta uler dezaten norekin borrokatu beharko duten!
  Betaurreko iluneko gizonak buruaz baietz egin zuen ziur:
  - Piztu! Interesgarria izango da.
  Eta berehala hiru dimentsioko irudi bat kolorez agertu zen:
  Bigarren Mundu Gerraren fronteetan trumoia zegoen. Hirugarren Reich-eko hordak borrokatu ez ezik, haserretu ere egin zuten. Vitya aitzindaria biluztu eta biluzik iltzatu zuten esku eta oinekin zutoin batean. Eguzkitan zintzilikatu zuten. Honen aurretik, mutila gogor torturatu zuten aitzindariaren gorputz beltzaran eta nerbio osoa erreduraz eta alanbre eta aztarnez estalita zegoen.
  Mutikoa minez hiltzen ari zen. Beste abentura batzuk beste nonbait gertatu ziren.
  Daria neska eta Vaska mutila azkar doaz bide lausengarri batetik. Vaska mutiko txikia oso bizia eta aktiboa da, noizean behin bere neska-laguna aurreratzen du, bere inguruan korrika dabil, bere takoi hutsak distiratzen ditu. Beraz, deabru txikiak aurpegia egin eta bere eskuetan ibili zen. Udaberriko eguzki distiratsuak distira egiten du. Daria irribarre egiten du, basoko orratzek atseginez kilikatzen dute neskaren oin biluziak, nekatuta, ibiltzea erraza da, ibiltzen zara, arima alaitasunez betetzen, saskia eskuetan izan arren. Vaskak, hamar urteko mutil guztiak bezala, mihia astindu nahi du, galdetzen du, bereziki:
  - Nola dago Moskun? Nolako autoak daude?
  Daria iheskor erantzuten du:
  - Ezberdinak, handiak zein txikiak!
  Vaska ez da lasaitzen:
  - Eta zeintzuk konkretuki, ba al dago etxe baten neurrikoa?
  Neskak erraz erantzuten dio:
  - Halako KAMAZ kamioiak daude, berrehun tonaraino garraiatzeko gai dira. Makina erraldoi erraldoiak. Zer, Vaska, ziurrenik hauetako batean ibiltzearekin amesten duzu ? Nola dago mapache haurra?
  Mutila minduta zegoen:
  - Hamar urte besterik ez ditudan arren, batzuek ez bezala, alemaniarrak hil nituen. Tiro egin zien eta ez zuen huts egin. Eta neska bat zara, uste dut , eta ez duzu bolbora usaindu ere egin.
  Daria mindurik ez zegoela egin zuen:
  - Gerran, bolbora usnatzea soroan hirusta kentzea bezalakoa da! Gainera, badakizu, ez daukat ogia bakarrik ezkutatuta saskian, lehergailua baizik. Komandanteak esan zuen, ahal izanez gero, erabili nahi duen helbururako, ez zaitez arriskuan jarri. Eta zirikatzen ari zara.
  Vaskak itzulinguru bat egin zuen, oinekin pinu bat hartu, gora bota eta txistu egin zuen txantxetan:
  - Izarrak eta hezurrak segidan erori ziren, tranbiak urriko ikasle kuadrilla bat gainditu zuen! - gero, tonua aldatu gabe. - Hori badakit! Honen berri eman zidaten jada, eta komandanteak lehergailuak neuk jartzeko eskatu zidan. Hobe da Zhitomir-eko tren geltokian egitea, erregai depositu baten azpian jartzea. Edo, zailagoa, jenerala duen auto baten azpian. Karga ez da nahikoa indartsu depositua suntsitzeko. Beraz, kilogramo bat TNT inguru opil batean. Babestu egiten zaituzte, harrapatuko zaituzten beldur dira. Baina ezin duzu tortura jasan, halako sissy bat zara.
  Neska minduta zegoen:
  - Beno, nondik atera zenuen ideia?
  Mutilak, gora eta behera saltoka, azaldu zuen:
  - Orain pisu apur bat galdu duzu, baina lehenago gizena zinen. Hala ere, neska gehienekin alderatuta, orain potoloa zara. Susmoa piztu dezakezu alemaniarren artean, eta orduan torturatuko zaituzte. Ba al dakizu zer egiten dieten naziek neskatoei? Adibidez, deskarga elektrikoa...
  Dariak arrakastarik gabeko saiakera bat egin zuen mutil jostariari belarritik harrapatzeko, atzera egin zuen salto eta aurpegia egin zuen:
  - Eta zein traketsa zaren, ez duzu batere alderdikoi itxurarik. Eskaut gazte batek akrobata bezain bizkorra izan behar du. Zuhaitzetara nola igotzen den ere irakatsiko dizugu.
  Neskak hatza astindu zuen:
  - Trebe bihurtzen banaiz, belarriak erauziko dizkizut buruan!
  Mutilak filosofikoki esan zuen:
  - Gerran, trebetasunik gabeko indarra balarik gabeko metrailadorea bezalakoa da! Beraz, ikasi, neska! Bestela jakingo duzu zer den zartagin faxista.
  Daria nekatuta zegoen mutil aktibo eta inteligentearekin hitz egiteaz. Isildu zen, udaberriko Ukrainako natura miretsiz, basoko aire garbia arnasten, Ama Lurra bere neska oin biluziekin sentituz. Urtxintxa bat adarretatik irten zen, buztana astindu eta kono bat bota zuen. Lirikoa eta ederra zirudien. Adar soiletan hosto freskoak agertzen ziren. Zuhaitz bakoitzak bizirik zirudien, bere eredu bereziarekin, Leonardok ere deskribatu ezin zituen koloreen betetasuna eta indar naturala. Neskak ahurrarekin hostoa ukitu zuen eta esan zuen:
  - Badakizu, nolabait lehen ez nuen edertasun naturala nabaritu.
  Vaskak arbuiatu egin zuen:
  - Hiria... Hartzen duzuna! Nahiz eta , badakizu, irakasle batek ondo esan zuen elurrari buruzko poemarik onena papuar batek idatzi zuela.
  Daria irribarre egin zuen:
  -Oso posible da. Elurra lehen aldiz ikusita, poeta beltzak oso-osorik sentitu ahal izan zuen bere edertasuna. Elurra oinekin zapaltzen dugu, baina papuarrak arimarekin onartu zuen.
  Mutikoak, lurrera makurtuta, galdetu zuen:
  - Orain, agian abestu dezakezu, maitea. Halako ahotsa duzu. Tira, miraria besterik ez, ez ahotsa. Abesten entzun zintudan, benetako sirena. Desatsegina al zaizu zure azalean natura sentitzea?
  Daria gogotsu esan zuen:
  - Bai, oso polita! Inoiz ez nuen pentsatu basoan oinutsik ibiliz eta eztiz betetako airea arnasa hartuz horrelako plazerra bizi zenik. Aurretik, itsu nintzen eta ez nuen halako edertasunik nabaritu! Orain nire ikusmena jaso dut, eta hegoetan hegan egingo banu bezala da. Zein ona eta garbia den zure arima.
  Vaskak buruaz egin zuen:
  - Eta oso pozik nago. Beraz, agian naturari buruzko zerbait sublime abestuko duzu. Beraz, nekatuta nago bravura martxak entzuteaz.
  Neskak baietz egin zuen bere kizkur ilehoriak:
  - Noski, abestuko dut!
  Vaskak jauzi egin zuen, kolpe bat bota eta garrasi egin zuen:
  - Tira, jarri alemaniarrak trantze batean, prima donna!
  Daria bere ahots osoz abestu zuen, elizako organo bat bezala:
  Harri bitxiak adar artean agertzen dira,
  Eskale baten motxila bederen sorbaldan!
  Pobre nabil ilargi zurbilaren argitan,
  Aintza Ama Naturari irailean!
  Sinetsi iezadazu, herrialdea handia da, bere indarragatik famatua,
  Bidaia luze batek nire haragia agortu arren!
  Etxeko soinekoa, oinutsik edertasuna,
  Oinen azpian harritxoak daude, zulatu oinak!
  Baina zuhaitzak urrezkoak, oparoak, kizkurtuak dira,
  Kobrezko zentimoak bezala, aspen halo bat!
  Neska gazte bat naiz, zaharrak hautsetara botatzen ditut ,
  Errepidean zipriztintzen dut, euriak bidea ureztatu du!
  Gaua hotza da jada, egunak epelak,
  sartu da !
  Atezainak haserre daude, nire atzetik erratzak astintzen,
  Haizea ere basatia da, argia itzali nahi du!
  Asteak daramatzat horrela noraezean, hankak odoletan ari zaizkit jada,
  Goseak ikaragarri oinazea du, su bat daukat sabelean!
  Ez dago orrirako aterperik, zaldun guztiak hil ziren,
  Aberria-Aberria zeharkatzen ari da urakan bat!
  belar xaflak izotzez zipriztinduak daude,
  Perlak ereduekin, makal adarrak!
  Eta nire gorputz zuria hotzak dardar egiten du,
  Star Aquariusek begikotasunarekin keinu egin zuen!
  
  Eta nora noa, nora aurkitzen dut aterpea,
  Zure oin biluzien azpian, izotzak kiribildu egiten du!
  Benetan bakea baino ez al dago nire zain hilerrian?
  Lur azpian hezetasunean, ezkutatu ekaitzetatik!
  Ez, esan nion neure buruari, ezin naiz hil,
  Tentazioa ez, txorimaloa baizik, Edengo lorategi ondo elikatua!
  Bidean berriro, gerezi bat jan ondoren,
  Ilunabarra ikusten ari nintzen!
  Eta Kyiv Lavrara, elur-zuloen artean,
  Ama Siberiatik heldu naiz oinutsik!
  Han eskaleak amorruz otoitz egin zuen ikonoaren aurrean,
  Jainkoaren mesedetan, nire txirikordarekin banatu nuen!
  Garaiak aldatzen ari dira, munduan iraultza dago,
  Egunsenti gorri eta gorri bat sortu da!
  Eta bizitza hobeago bat ere ikusi nahi dut,
  Neska aldaretik eskuinera utzi!
  Hasiberri ohi bat Komsomol kide bihurtu zen,
  Gerlariak gorpu bat baino gehiago ditu bere kontura!
  Harrituta dago Jaunari desobeditu izanak,
  Baina bere ausartenak ez du beldurrik!
  Beraz, neska amorratua komisario bihurtu zen,
  Eta errusiar eliza erre zuen amorruz!
  Bide militarretik joan eta osorik egon arren,
  Baina nire ariman suak dena erre zuen lurreraino!
  Neskak abestu eta abestu zuen. Vaskak abestu zuen eta saltoka gora eta behera. Beraz, asfaltozko bidera atera ziren. Zaildu egin zen bertatik ibiltzea, ertzetako harri txikiek minez zulatu zituzten neskaren oinak, oraindik gogortzeko astirik izan ez zutenak. Dariak galdetu zion mutilari:
  - Mendebaldearen, Britainia Handiaren eta AEBen laguntzarik gabe, faxismoa garaitzeko gai izango garela uste duzu?
  Vaskak txistu egin zuen eta behatz lodia hondarrean zehar egin zuen:
  - Noski, irabaziko dugu, egia eta justizia gure alde daudelako! Eta hau botere izugarria da! Gaizkiak ezin du irabazi!
  Daria aurka egin zuen:
  - Gerra ez da maitagarrien ipuina! Hau errealitate gogorra baino gehiago da. Eta, oro har, gure bizitza ez da eztia, begira gure mundua, mutil. Onak irabazten al du beti harengan?
  Vaskak bere adinerako ezohiko zuhurtasuna erakutsi zuen :
  - Noski, onak ez du erreinatzen munduan, baina beti irabazten du! Zergatik? Ongia ez da beti saritzen, baina gaiztoa beti zigortzen da!
  Mutilak ere kantatu zuen:
  Berrehun milioi gara eslaviarrak,
  Borrokatzeko gai izan gara beti.
  Odolaren Erregea Sodomako infernura bota da,
  Jo dezagun Hitlerren alboetara ere!
  Dariak irribarre egin zuen:
  - Hala izango da! Faxismoa ez da pasatuko, baina ... Europa osoa Hirugarren Reicharen alde ari da lanean. Horrez gain, orain aliatu ohiek Wehrmacht-i lagunduko diote. Azken finean, ezin duzu erdi lagun izan politikan eta gerran lagun edo etsaia zara! Mundu osoaren aurka borrokatzea beldurgarria da!
  Vaskak aurka egin zuen:
  - Aliatuek ez dute inoiz SESBen aurkako gerra ireki batean sartzeko arriskurik izango, eta alemanekin bakarrik aurre egin ahal izango diogu, japoniarrak gerran sartu arren. Gurean, sobietar hiritar bakoitzak metrailadore bat har dezake. Beraz, borroka gogorra izango da, zaila, baina garaile!
  Daria hasperen egin zuen:
  - Zoritxarrez, ez dira alemaniarrak bakarrik gure aurka daudenak. Eta japoniar gehiegi daude, beraz zaila izango da borrokatzea.
  Mutilak Dariari eten zion:
  - Nahikoa berriketan, ibil gaitezen azkarrago, edo are hobeto, korrika.
  Mutilek erritmoa bizkortu zuten, motorraren zarata entzun zenean, sasietara salto egin zuten. Zerrendako zuhaitzak moztu zituzten, moztorrak bakarrik ateratzen ziren. Ekipamendu zutabe bat igaro zen. Mutikoak azkar gehitu zuen:
  - Berrogeita hamazazpi ibilgailu eta sei tankete. Ez hain gutxi. Aurkariak pasa dira, tira, bultza dezagun gehiago.
  Arratsalde berandu etorri ziren herrira korrika, nekeagatik eroriko zela uste zuen Daria, korrika egiteagatik ito, baina ... Bigarren haize bat agertu zen, gero hirugarren bat, eta neska korrika egin zuen. Eta bere bikote gazteak ez zuen izerdirik bota ere egin. Herria faxistaz gainezka zegoen benetan: alemaniarrak eta italiarrak. Vaskak pasta-ontzien forma bereziagatik eta azkar hitz egiteko moduagatik identifikatu zuen azken hori. Mutilak lehendik ere ondo zekien alemana, eta Daria, elite intelektualaren ordezkari gisa, hainbat hizkuntza ere hitz egiten zituen. Italian ez da Europako hizkuntza nagusietako bat, baina neskak hizkuntza honetako hainbat programa ikusi zituen zeinu hizkuntzaren itzulpenarekin eta zerbait gogoratu zuen. Bada, neskak txikitatik ikasi zuen ingelesa, alemana, frantsesa, gaztelania, japoniera eta latina atzerriko tutoreekin. Beraz, Daria soldaduen elkarrizketaren zatien bidez nabigatu ahal izan zuen. Izan ere, alemaniarrek ez zuten neskarengan beldurra piztu, jakin-mina baizik. Nola da gertutik ikustea lehenengoa, zeure faxista. Sarrerako zaindariek itxura txukuna dute, botak leunduak eta distiratsuak dira, aurpegi gazteak garbi-garbiak dira. Vaskak zigarro bat jaurtitzea ere lortu zuen eta erronka bat hartu zuen. Daria hatza astindu zuen:
  - Badakizu, tabakoak hogeita hamazortzi substantzia toxiko ditu, eta minbizia eragiten du. Eta erretzen duten haurrak askoz okerrago hazten dira!
  Vaskak aurka egin zuen:
  - Zer, Stalin zu baino txarragoa da, eta erretzen du ere!
  Ustekabeko trebeziaz, neskak mutilari zigarroa hartu eta errietaz esan zuen:
  - Stalin, hau da Eguzkia, baina Eguzkian ere orbanak daude! Hobe txokolatea eskatzea.
  Mutilak burua astindu zuen:
  - Konbentzituta! Baina esan behar dut alemaniar txokolatea sobietar txokolatea baino okerragoa dela.
  Daria onartu zuen:
  - Noski okerragoa dela. Gurea kakao-alearen naturala da, eta alemaniarra ersatz. Duela gutxi arte, kakao aleak itsaspekoz soilik inportatu ahal izan zituzten. Orain, ordea, blokeoa kendu dutela aprobetxatu dezakete faxistek. Beraz, txokolate barra bat filmatzen saia zaitezke.
  Vaskak bere ume-ukabila erakutsi zuen ukabila zorrotzez:
  - Nahiago dut metrailadore batekin tiro egin! - bihurritu eta kantatu zuen mutilak. - Ez bota zure hitza haizeari, itzali alemaniarrak eta salbatu Errusia!
  Dariak hatza ezpainetara eraman zuen:
  - Ixil, jendea jada guri begira.
  Vaskak esan zuen:
  - Hori bai, espioi nabarmenenak sortzen du zarata gehien. Adibidez, euli bat burrunba egiten ari da, baina bilatzaile bikaina izango litzateke. Halako makina hegalari bat eraikitzen ere saiatu nintzen, baina nola da posible mailua eta bihurkin bat esku artean dituzunean?
  Neskak hatza astindu zion mutilari:
  - Tira, ameslaria zara! Benetan uste al duzu nire garaian ere inork egin ezin zuen zerbait eraiki dezakezula! Entzun nuen arren...
  Vaska harrituta geratu zen eta neskari eten zion:
  - Zer ordu?
  Neska gorritu egin zen, lotsatuta:
  - Zeinetan bezala, gurea!
  Mutilak begiak estutu zituen maltzurki:
  - Argi dago zerbait ezkutatzen ari zara, sekreturen bat!
  Daria xuxurlatu zuen:
  - Ordua helduko da eta dena kontatuko dizut. Bizi bagara!
  Vaskak txistu egin zuen:
  - Benetako pertsona bat hilezkorra da, zientzia komunistak hildakoak berpiztuko ditu, eta izakia dena hilda dago jada!
  Child Scouts-ak isildu ziren, eta gero eta faxista gehiago zeuden inguruan. Izan ere, italiar asko zeuden, gehienak pistola luzeekin, edo zaharkitutako Schmeister . Kartoizko kaskoak buruan, oin forjatu zorrotzdun botak, alemaniarrenak baino aurpegi ilunagoak. Oro har, alemaniarrak beraiek eslaviarrengandik gehiago bereizten dira beren hizkuntzagatik eta formagatik aurpegiagatik baino . Horrez gain, Krautsen mugimenduetan badago zerbait mekanikoa, robotak balira bezala. Hor dago errusiarren arteko aldea.
  Hainbat tanke ikusten dira Daria, neska ia tipikoa izanik, ez zen bereziki armen gogoa, baina horretan aditua da Vaska. Iradoki zuen:
  - Hau T-4 bat da, ikusten duzu, aurrealdeko armadura makurtuta dago, T-34tik kopiatua, eta pistola 75 mm-koa da.
  Neskak esan zuen:
  - Makina altu samarra. Zaila da igotzea.
  Mutilak aurka egin zuen:
  - Beraz, eskailera bat dago horretarako. Ez izan beldurrik, alemaniarrek horretaz hornitu dute. Ikusten da tankea modelo berria dela, eskotila kopurua murriztu dela eta gasolina armaduraren azpian ezkutatu egin dela. PTVk ez du orain hartuko.
  Eskaut gazteek aurpegi barregarriak egin zizkieten faxistei, Vaska ere eskuetan ibili zen, haien aurrean dantzan. Daria ere dantza bat egin zuen pisua galdu ondoren, askoz hobeto mugitzen zen. Egia da, neskaren hankek min handia zuten bidaia luzeagatik eta korrika azkarretik, eta bere oin samurrak literalki erretzen ari ziren. Dariak abestu nahi zuen, baina naziek ohore gehiegi zutela erabaki zuen.
  Gerra garaian berandu lan egiten du jendeak, eta ez zen zorrotz bete. Vaskak, berriz, kuartelak, eta kamioiak, eta tankedun kanoi autopropulsatuak zenbatzea lortu zuen jada. Esplikatu zion neskari:
  - Hau komandantearen bulegotik gertu ikusi nuen pistola autopropulsatua da , "Okhotnik" alemaniar autopropulsatu famatua. Arina da, T -38 txasis txekiarra oinarri hartuta egina . Panzval- eko onenetariko bat .
  Daria harrituta geratu zen:
  - Zer da panzvale ?
  Mutilak azaldu zuen:
  - Tira, adibidez, naziek Luftwaffe deitzen diote hegazkinari eta Panzvale tanke armadari . Era berean, T-4 eta T-3 tankeei panzer ere esaten zaie . Alemaniarrek beren tankeak besterik gabe zenbatzen dituzte, T-1 arinena, gaur egun benetan etenda dagoena, 5 eta 10 tona arteko pisua zuen aldaketaren arabera. Gainera, kaleratze-dataren araberako aldaketa bakoitzak letra-zenbaki bat du. Kotxea txikia da, balen aurkakoa, baina hiru metrailadore ditu. Autopistako abiadura orduko 57 kilometrokoa da, motorra 100 zaldikoa da. Hurrengo eredua T-2 da, pixka bat astunagoa eta indartsuagoa. Geroago aldaketetan, aurrealdeko armaduraren lodiera 20 milimetrora igo zen eta angelu batean instalatu zen. Armamentua bi metrailadore eta 20 mm-ko kanoi bat dira, noski ez da nahikoa, baina automatikoa da. Motorraren potentzia, aldaketaren arabera, 100 eta 220 zaldi artekoa da, flotagailuak ere badaude, autopistako abiadura orduko 40 eta 65 kilometro bitartekoa da. Momentuz, tanke hau errekonozimendu tanke gisa erabiltzen da, gutxiagotan komando tanke gisa.
  Daria eten zuen:
  - Uste duzu orain tankeei buruzko hitzaldiak entzun nahi ditudala? Gainera, izugarri nekatuta nago, etxe bat aurkitu eta gaua pasa behar dut.
  Mutilak txistu egin zuen eta berriro salto egin zuen:
  - Baliagarria izango zaizu tankeen berri entzutea! Azken finean, oraindik ere alemanekin borrokatu eta borrokatu behar dugu. Eta bilatutako etsaia erdi garaitua dago. Eta etxola bat daukagu, lurpekoak ondo ezagutzen nau, baina polita litzateke aireporturaino korrika egitea. Egia da, herri honek kontratxapatuen flyers baino ez ditu , baina Zhitomirrek zerbait hobea du . Baina ez legoke gaizki hor egiaztatzeak ere.
  Iluna zegoen, baina mutilak eta neskak trebetasun handiz saihestu zituzten kaleetan eta bidegurutzeetan zutik zeuden guardiak. Mutilak neskari xuxurlaka esaten jarraitu zuen, gerraren oinarriak irakasten. Honek, Dariari bere beldurrari aurre egiten lagundu zion okupatutako hiriak, ia argirik gabea, oso gaiztoa zirudien.
  - SESBren inbasioaren garaian tankerik ezagunena T-3 zen. Eredu hau 1937an agertu zen. Lehenengo modeloan, tanke honek 20 milimetroko aurrealdeko armadura besterik ez zuen. Abiadura orduko 40 kilometro baino ez da. Gero kotxea pixkanaka astunagoa bihurtu zen. Pistolak 37 milimetroko kalibrea zuen , arina, su azkarrekoa. SESBren aurkako erasoa baino pixka bat lehenago, edo hobeto esanda , 1940ko uztailean hasita, 50 mm-ko kanoidun tanke bat ekoizten hasi zen. Hau izan zen 37 mm txikiegia delako, baita frantsesaren eta ingelesaren aurka ere. Adibidez, sis -35 frantsesak 56 mm-ko armadura eta 47 mm-ko kalibreko pistola bat zituen.
  Daria eten zuen:
  - Nola dakizu Frantziako tankeak?
  Vaskak azaldu zuen:
  - Ziza hauek ere sobietar-alemaniar frontean borrokatu ziren. Alemaniarrek kantitate mugatuan ekoizten zituzten okupatutako Frantziako fabriketan. Eta Panzer - 3, tankerik ezagunena, 1941ean ia Moskun sartu zena. Makina arriskutsu bat, hiru metrailadorerekin, ezin zara benetan bertara hurbildu. Baina T-34 indartsuagoa da, noski, baina optikan faxista sasiko baino txikiagoa da . Zoritxarrez, Alemaniako teknologia ez dago geldi, eta gaur T-3 bat ikusi dut 75 mm-ko pistola batekin. Bai, sasikume hauek ere ikasten ari dira, ziriak hazi dira. Komandoari jakinarazi beharko zaio T-4ak ez ezik, T-3ak ere arrisku larria duela gure tankeentzat. Oh, faxista friki , Jainkoak daki zein arraza.
  Mutilak hiritik irten eta aireportura gerturatu ziren. Vaskak ohartarazi zuen:
  - Mugituko gara haizeak gure norabidean jo dezan. Orduan ez dute gure usaina harrapatuko! Hemen inguruan txakurrak dabiltza.
  Daria hasperen egin zuen:
  - Txakurrak! Bai, maite ditut. Azken finean, txakur bat baino gauza ederragorik egon al liteke?
  Vaskak barre egin zuen:
  - Bai, nik ere maite nituen, zu baino urte pare bat urte gazteagoko neska bati tripak hautsi zizkioten arte. Beraz, edertasun hau katu zartatu bat baino okerragoa da !
  Neska isilik geratu zen. Aireportura hurbildu ziren, erdi-iluntasunean bere eskemak ikusten ziren. Bi begirale piztuta zeuden frontetik nahiko distantziara, eta SESBk distantzia luzeko hegazkintza gutxi zuen. Orokorrean, Stalinek ez zuen bonbardaketa estrategikoetan oinarritzen, bere aliatuekin kontatzen zuelarik. Fokuek neska inpresionagarria Drakula kondearen begiekin lotzea eragin zuten. Izan ere, oso munstro beldurgarria zen, nahiz eta aire-zelaia bezain handia ez. Zuhaitzak, espero zitekeen bezala, moztu eta alanbre arantzak zintzilikatu zituzten. Mutilak ohartarazi zuen:
  - Hemen egon daitezke pertsonen aurkako mina. Egin akats txiki bat eta hankak moztuko zaizkizu. Beraz, arretaz mugitu behar duzu. Meategiak lurperatuta dauden tokian, lurra goldatu berria da, eta gauez egunez baino hobeto ikusten dut.
  Neska harrituta geratu zen:
  - Zergatik da gaua eguna baino hobea?
  Vaskak esan zuen erdi txantxetan:
  -Zuhaitzak gogaitzen naute egunean zehar. Eta zuk, jarraitu nazazu zehatz-mehatz, pausoa ezkerrera, pausoa eskuinera, tokian bertan tiroa. Beraz?
  Daria aurka egin zuen:
  - Lehenik andreari sartu behar zaio!
  Vaskak, tonua altxatuz, esan zuen:
  - Nola desberdintzen den meatze-eremu bat tranbia batetik, ez diotela andre bati aurrera egiten uzten! Beraz, ez izan galgo bat !
  Mutikoa arrastaka zebilen, iluntasunean hiru metrailadore dorre eta arantzadun alanbre ikusten ziren. Dorreek salto-oulen itxura zuten, eta alanbre arantzadun hesi argiak amaraune bat zirudien. Daria ere galdetu zuen euliak ote ziren tranpan beraiek hegan. Edo faxista gorpu bat minez ziztatzeko gai diren liztorrak dira. Hala ere, gorpuek mina sentitzen dute, baina naziak dagoeneko gorpuak dira - moralki hildakoak! Neskak belaunak harri zorrotz baten aurka jo eta haserre egin zuen. Vaskak xuxurlatu batean ohartarazi zuen:
  - Ez egin zaratarik, txakurrek belarri oso sentikorrak dituzte.
  Daria erantzun zuen:
  - Badirudi nire belauna puztuko dela!
  Mutilak mehatxatu zuen:
  - Zarata egiten baduzu, burua lehertuko zaizu. Ondo zuzendutako plano batetik, lehenengo zurea , eta gero nirea!
  Neska gehiago isilik geratu zen. Mutilak arantzadun alanbreraino arakatu ziren. Mutilak xuxurlatu zion Dariari belarrira:
  - Burrunba da! Horrek esan nahi du indartuta dagoela. Horrez gain, oraingoan ez daude kontratxapatuen ereduak bakarrik. Badirudi naziek zerbait txarra egiten dutela. Adibidez, Yu-188 kokatuta zegoen.
  Hau ez da ona.
  Daria ia isilik xuxurlatu zuen erantzun gisa:
  - Zergatik ez ona? Benetan bonbardatuko al dituzte naziek basoak?
  Vaskak burua astindu zuen eta bere ezpain lehor eta gogorrak neskaren belarrira hurbildu zituen:
  - Ez pentsa! Garestiegia, ziurrenik sobietar frontera eraman aurretik geldialdia izango da. Helburu txikiegiak gara hain arma indartsu baterako. Beraz, gure planak egokitu egin behar dira, hots, lehergailuak landatuko ditut Junkers gasolinean. Leherketak, zortea izanez gero, hainbat ibilgailu erreko ditu, eta zorterik ez baduzu, halako ibilgailu batek hiru T-4 tanke baino gehiago balio ditu. Beraz, jokoak kandela merezi du.
  Daria xuxurlatu zuen:
  - Tira, zurekin arakatuko naiz?
  Mutilak erabakitasunez baztertu zuen:
  - Hau da egin behar ez zenukeena. Hegazkinen artean ibiltariak daude, eta esperientziadun mutil batek askoz aukera hobeak ditu esperientziarik gabeko neska batek baino. Eseri, itxaron, nahi baduzu, otoitz egin.
  Vaska, makila erabiliz, alanbrea tolesten hasi zen. Poliki-poliki egin zuen, bitxigile batek diamante bat mozten bezala. Izan ere, akats txikiena kirrika eta distira hasiko da. Azkenik, mutilak makila utzi eta xuxurlatu zion Dariari;
  - Eutsi nazazu pasatzen naizen bitartean.
  Neskak hura hartzeko astirik izan baino lehen, mutila hutsunean lerratu zen, katu batengandik ihesi doan sagua bezala.
  Tira, ume hauek zortea izan zuten, ez zegoen torturarik. Oraingoz behintzat.
  Baina Daria bere bizitza berrira ohitu behar da. Oinutsik ibiltzea, beretzat ezohikoa dena.
  Mutikoa sutoi batean hiltzen ari zen, nekatuta eta tortura gogorrak jasan zituen.
  Eta naziek egin zutena izan zen erretiluan zintzilikatzea, artikulazioak bihurritzea eta ura irakiten botatzea.
  Eta nola izan zuen mutilak isilik egoteko eta ez zatitzeko indarra? Ez traizio inor, eta ez aitortu ere egin zeure errua. Eta orain, torturaren ondoren, zulo batean hil.
  Zer nolako ausardia eta heroismoa behar duzun horrelako zerbait jasateko.
  Alemaniako Royal Lion tanke bat igaro zen. E serieko aldaketetako bat da Ibilgailua 210 mm-ko kalibre ertaineko kanoi batekin eta 300 mm-ko armadura aurrealdean, 250 alboan. Ehun tona pisatzen dituen makina paregabea, eta 2000 zaldiko gas-turbinako motor batekin. Agian ez da eredurik arrakastatsuena, baina ondo babestuta dago eta urrutitik sobietar tankeetara sar daiteke.
  Kotxe hau gidatzen zuten lau neskak atera eta mutilarengana joan ziren. Hilzorian zegoen aitzindariaren gorputz biluzi eta torturatuari begiratu zioten. Orduan tripulazioko komandanteak pistola bat bota zuen buruan, esanez:
  - Errukiaren izenean!
  Isildu egin zen mutila, agoniaz isil-isilik intzirika zegoena . Neskak odola busti zuen oin hutsarekin eta hainbat arrasto gorri eta zurbil utzi zituen.
  Gudariak tankera igo ziren, eta haien aldartea ez zen onena .
  Tripulazioko komandanteak adierazi zuen:
  - Errusiar hauek oso iraunkorrak dira. Haurrek ere horrelako torturak jasaten dituzte. Ez dut ulertzen haien fanatismo frenetikoa!
  Bere laguntzaileak erantzun zion:
  "Agian bizitza zein zoragarria den ulertzeko faltagatik izango da". Eta bizitzea, edonola ere, hiltzea baino askoz hobea dela!
  Neska komandanteak esan zuen:
  - Urte asko daramatza gerrak. Guztiok nekatuta gaude berarekin. Eta, noski, aldaketa nahi dugu! Baita bakea ere. Errusiarrei autonomia hitz eman diezaieke?
  Tanke artilleroak iradoki zuen:
  - Ankerkeria gutxiago egin behar dugu. Orduan dena ezberdina izango da. Jatorrak gara haiekin, eta haiek gurekin...
  Eta neskek koruan esan zuten:
  Lore baten petaloa hauskorra da,
  Aspaldi erauzi bazen...
  Inguruko mundua krudela den arren -
  Ongi egin nahi dut!
  
  Pentsamenduak kristal argiak dira,
  Ekarri argia burura...
  Haur hutsak bezalakoak gara
  gaitzera eramaten ari da !
  Eta tankea mugitzen hasi zen. Pisu izugarria izan arren, 2000 zaldiko motorrak oso azkar bizkortu zuen autoa. Eta tankea, mokorraren buelta emanez, mugitu zen. Eta pistolaren kanoia luzea eta zabala da, pinu-enborra bezala! Ziri-orpo indartsua izan zen. Zehatzago esanda, mastodonte bat. Errusiako jendea hil eta hondatuko zuen beste gauza mota bat
  Filma eten egin zen, eta erizain burua irribarre gozo batekin haur banpiroengana itzuli zen:
  - Orain ikusi dituzu nazien ankerkeriak Bigarren Mundu Gerrako zelaietan! Prest al zaude haiekin mendekua hartzeko?
  Levkak ukabilak estutu zituen eta erabakitasunez erantzun zuen:
  - Noski, prest gaude!
  Slavkak esan zuen haserre:
  - Nahiz eta nekatuta nago Bigarren Mundu Gerra etengabe gertatzen ari denez. Historian beste gerrarik ez balego bezala!
  Erizain buruak ziur erantzun zuen:
  - Gizakiaren historiako gerrarik handiena da. Zorionez, III. Mundu Gerra saihestu zen, eta komunismoa garaile izan zen mundu osoan.
  Marinkak baietz egin zuen irribarre batekin:
  "Ulertzen dugu hori guztia, eta prest gaude bihar distiratsuagoa lortzeko borrokatzeko".
  Betaurreko iluneko gizonak baietz egin zuen eta ahots mehatxagarri batez esan zuen:
  - Orain hasi mesiasak betetzen. Ea zenbat hazi diren zure gaitasunak.
  Eta lau haur aitzindariak Hypernet-eko Hipermatrixean murgildu ziren.
  Eta Valerka Lagunovek bere abenturak izan zituen. Eta lehen, armada japoniarren itsasontzian, almirante nagusia bahitu zuen. Eta mutil oinutsak nahiko zaratatsu egin zuen. Eta errieta egin zioten, hurrengoan askoz ere kontu handiz eta sotilago jokatu zezan.
  Mutilak haserre ere kantatu zuen:
  Inperioaren hegala unibertsoaren gainean zegoen,
  Izar guztiak aldi berean astindu ziren beldur basatian!
  Eta ezpatak aintza ustelgaitzez estali zuen,
  Botereak irabazi egin du, loratu egin da - bere etsaiak hautsean daude !
  
  Izarren zurrunbiloaren sakonetik altxatu gara ,
  Altxatu gorago, unibertsoaren kupulak!
  Ateak konkistatu dituzten espazioak -
  Aintza handian, etengabeko borrokan!
  
  Helburua lortuta, intsektuen zurrunbiloak,
  Baina garai batean polena bakarrik biltzen zuten...
  Orain, badakizu, izar-ontzi berri ugari daude,
  Azken finean, kakalardoak gara, sinetsi, ez loroak!
  
  Planetaz maitemintzea zoriontasuna da
  Etsaiak ezabatzen, espazioa garbitzen...
  Izpiritu gorenak ere ez du gure gainean botererik,
  Eta badakizu, ez da berandu munduak sortzeko!
  
  Primatez eta tigre feroz beteta,
  Kakalardoek pentsatzen dutena ez da unibertsoaren zilborra.
  Eta borrokan joko latza hasten dute,
  Bihurtu dadila haien etxea belar errea!
  
  Gure gorputzak jaiotzetik hegodunak dira,
  Edozein umek gora egiten du...
  Eta etsaiak ez du barkamenik jasoko,
  Lurpeko Katek ez du zerua ikusiko!
  
  Eta hutsa ez da hutsa eta hotza,
  Argiaren itxaropenak kakalardoak berotzen gaitu bertan...
  Gerlari zaharra betirako gaztea izan dadila,
  Eta gure zaldunen adiskidetasuna abesten da!
  
  Unibertsoaren ertzetara iristen garenean,
  Goazen beste, badakizu, hipostasietara...
  Ez gara Jainkoarenak bakarrik sorkuntza ,
  Eta botere mugagabearen gorpuztea!
  Yamato Almirante Nagusia harrapatu ondoren , Japoniako Naturo Armada zuzendu zuen . Bide batez, enperadorearen senide bat. Baina orain hari, flota inperialaren almiranteari, arraina jatera joateko ordua heldu zaio.
  Seiak, armak hartu eta ohikoa den moduan jada bananduta, beren balizko biktimengana igeri egitera abiatu ziren.
    Terminator lau neskek ezin zuten inolako hotzik jasan, baina mutilek, egitura fisikoa aldatzen ari ziren arren, izoztu egin behar izan zuten. Eta azaroan ura hoztu egin zen , eta japoniar eskuadra itsasertzetik urrun geratu zen.
  Samuraiak urrutitik tiro egin zuen arku altu batean, zitadela hirira zehaztasun handirik gabe iristeko asmoz. Errusiarrak apur bat behintzat zigortzeko besterik ez.
  Beraz, bero egoteko, askoz indar handiagoz arraun egin behar izan nuen eta bikotekideekin jarraitzen saiatu.
  Gaueko sabotajea jada ez zen berria, eta plana, oro har, antzekoa zen. Nahiz eta guztiz ez, liskar labur baten ondoren, banatzea erabaki zuten: gizon bakoitzak bere kabuz eta, isilean, itsasontzi handienetaraino, munizioa leherraraziz.
  Honek bere logika zuen, zailagoa izango baitzen gudu-ontziei berriro burutik bultzatzea japoniarrak azkar alde egiten saiatuko zirelako . Eta gaua ez zen ilunegia. Ilargia, eta kontu handiz ibili behar duzu.
  Beraz, orain mutil bakoitzak bere helburua du, eta badakite zer egin.
  Borroka-ekipoa duen biltegi bat lehertzen baduzu, ezkutuan dagoen moduan oskol batekin iristea oso zaila izango litzatekeen, orduan ontzia zatitu eta hondoratu egingo da.
  Japoniarrek berriki eguneratu zuten munizioa, eta hamabi hazbeteko kalibreko kanoietatik bakarrik egin zuten tiro , eta orduan ere ez askotan, kolpatuak izateko beldurra izango balute bezala. Beraz, detonaziorako nahikoa helburu zeuden. Samuraik ulertu behar du Errusiako kostaldera hurbiltzea oso arriskutsua dela.
  Estatubatuarrei erositako gudu-ontzia nahiko ikusgarria eta sinplea dirudi. Ontzi ikaragarria, agian beldurgarria ere bai. Pistola pare bat eta 16 hazbeteko kalibrea ditu. Eta honek ezin du harritu gabe utzi.
  Valerka Lagunovek gogoratu zuen gerraontzien garaia Bigarren Mundu Gerraren ostean amaitu zela. Hegazkin-ontzietan kokatutako bonba-hegazkinen erasoen aurrean zaurregiak izan ziren. Eta horietako asko, batez ere japoniarrak, hondoratu egin ziren.
  Eta guduontzi batek hiru edo lau mila tanke ertain bezainbeste balio du. Beraz, asko dago pentsatzeko itsas gerrari dagokionez.
  Mutila altzairuzko gainazaletik igo zen bere hatz eta behatz oso irmoak erabiliz. Bentosak jartzeko ere ez nintzen kezkatu. Ez dago beharrik, metala berria den arren, leku bakarrean apur bat iltzen ditu.
  Beraz, tximino bizkorra bezala igotzen zara. Eta orduan, oso trebeki, orpo hutsa mugituz, japoniar guardia bidaltzen duzu itsasora.
  Leherketen burrunbarekin, hori oharkabean eta entzunezin egin daiteke. Eta gero oin puntetan korrika egiten duzu gurutzaldiaren ganbara. Japoniar asko dago, baina honek ez gaitu batere molestatzen. Benetan ez diote kasurik egiten oinen azpian gertatzen denari.
  Gainera, mutiko batzuk saboteatzaile baino esklabo baten antza du.
  Bai, eta hemengo marinelak konskripzio berri batekoak dira, eta itxura kezkatua duen motxila bat daraman motxila erdi biluziak naturala dirudi. Eguraldia igerilekuko tronpetan ibiltzeko lagungarria ez bada ere, baina... Hau Japonia da, non umeekiko jarrera gogorra izan ohi da. Horrek esan nahi du kabinetea zigortu zutela, eta bere ilea, beltzez tindatua, txirikorda berezi batean txirikordatu zutela.
  Marineletako bat mutilaren oin hutsa hartzen saiatu zen. Valerka leninista gazteak atzamar kolpe arin batekin itzali zuen libertinoa . Bai, badituzte mutilen zerbitzuak erabiltzen dituzten batzuk. Hauek dira arauak, Sodomako bekatuarekiko tolerantzia handia. Ez, agian hobe litzateke uniforme japoniarra janztea?
    Bertako mutil batek japonieraz galdetu zion Valerkari:
  -Nor zara?
  Valerka leninista gazteak gogor erantzun zion:
  - Kapitainarentzat opari bat egiteko, txakurkume!
  Atzera egin zuen, eta Valerkak, inolako zeremoniarik gabe, giltza nagusi batekin ireki zuen gurutzaldi-ganberarako sarrera. Ez zuen ezerk lotsatzen, eta jada dexente hitz egiten zuen japonieraz.
  Ondoren, eskailera kiribiletatik jaitsi besterik ez duzu euste gunera, armaduraz estalita. Hemen dena nolabait sinple bihurtzen da, ez Hollywoodeko modu batean.
  Baina ez, eta ez da erraza. Norbaitek zarata egin zuen japoniarrengandik. Agian kabinako mutil hau ere. Bi mila eta erdi tripulazioko ontzi batean japoniar helduentzat, dozena eta erdi nerabe antzekoak badira, ez badituzte arretaz begiratzen, orduan kabineteek elkar ezagutzen dute gehiago edo gutxiago, eta etorri berria sentitzen dute. beren arimaren zuntz bakoitzarekin.
  Eta Valerkaren giharrak nabarmenegiak dira, ez oso gizakiak .
  Orduan, alarma piztuko balute, ondoko atea ireki eta detonatzailea instalatzeko nahikoa denbora dago.
  Beno, orduan are interesgarriagoa da, borroka batekin hautsiko dugu! Ez da batere Hollywood.
  Kruyt Ganberara jaitsi nahi zuten lehen japoniarrak diskoak botata hil zituzten. Mutiko frankotiratzaileak eskuekin lau bota zituen, eta lau oinekin oso trebe. Guztira, dozena bat japoniar hil ziren , eta detonagailu bat instalatu zuten. Mutilak hamar minutuz ezarri zuen, atera ahal izango zelakoan.
  Orain filmaketa batzuk egiteko garaia da!
  Tripulazioa sofistikatuagoa izan balitz, baliteke beste taktika bat aukeratuko lukete. Baina japoniarrek oihu eta ulu asko egin zuten. Baina, noski, ez zuten granadarik bota, eta hain diru itzela ordaindutako gudu-koraza lehertuko zen.
  Baina samuraietako batek, oraindik taldearen aurretik, bonba bat bota zuen. Hain arriskutsua, pintxoa aterata.
  Valerka leninista gazteak japoniarren mugimenduak gelatinako igerilari gisa hautematen zituen. Noski, bere erreakzioa eta abiadura gizakiak baino askoz handiagoak dira . Gudariak beste lauzpabost segundo ditu pina atera eta gero.
  Beraz, patxadaz onartzen duzu oparia oin biluzian, eta gero, pixkanaka abiadura hartuz, bota egiten duzu. Hegan egin dezala eta denei tar-tararrak iragarri !
  Terminator mutilak haserre egin zuen:
  - Hau Tsushimarentzat da!
  Eta trumoia egin zuen, japoniarrak norabide ezberdinetan barreiatuz. Bonbak hamabi kilo pisatzen zituen. Eta noski, bota zuenak, ergel batek, munizio-karga osoa pikutara bidali zezakeen! Eta orduan aterako zen samuraiek hara-kiri egin zutela euren buruarekin.
  Valerka gazte leninistak pertsona arrunt batek baino askoz azkarrago pentsatu eta ulertzen zuenez, biltegi honetan hura blokeatzen saia zitezkeela konturatu zen, eta horregatik altxatu zen japoniarrak leherketatik errekuperatu baino lehen. Eta, noski, ezpata magikoak askatu zituen, telebistako antena edo hodi teleskopiko bat bezalako propietate zoragarriak ere bai.
  Bai, garai batean antenak erabiltzen ziren komunikaziorako. Ez da harritzekoa futuristek komunikazio bideak aldatzea.
  Frankotiratzaile mutila samuraia mozten hasi zen, eta noizean behin jauzika eta hankak bihurrituz:
  - Ezpata, ezpata da! Hark azotatuko zaitu! Eta ez zaizu zure bizitza salbatzeko aukerarik ematen !
  Neskek eta Slavak ere eskemaren arabera aritu ziren. Beno, neska mutanteek beren ezpatak ere apur bat astintzea erabaki zuten. Zergatik ez dute edertasunek ondo pasatzen?
  Izan ere, zenbat denboraz eseri zaitezke harriz egindako jainkosa bat bezala? Edo hobeto esanda, ninja baten zehaztasun handiz jokatu eta, pixka bat behintzat, Hollywoodeko arauekin ez jokatu?
  Sobietar Inperioko aitzindari leninista izandako mutilak eta Slavkak bakarrik egin zuen dena isil-isilik eta kontu handiz. Isil-ixilik kako-ganbera ireki zuen, eskaileretan behera oin puntetan jaitsi eta detonagailua landatu zuen.
  Gainera, Slavka kabinete japoniar bat bihurtu zen, baina ez zituen oinetakoak jantzi. Hala ere, kabinuak oinutsik ibiltzen ziren normalean, eta desfileetan soilik oinetakoak eramaten zituzten, edo hotz gehiegi egiten zuenean. Eta orain, udazken amaieran heldu den neguko egun izoztuenetan, hemen ere hotz pixka bat egiten du. Nahiz eta Siberiako berdina ez izan, edo lehorrean.
  Baina zergatik da baliotsua Petropavlovsk? Vladivostok ez bezala, han gertatzen dira mirariak, errealitatean ere gertatzen ez direnak!
  Slavka leninista gazteak detonagailua jarri zuen, atzera egin eta ate blindatua kontu handiz itxi zuen. Marinel mozkor batek mutila ikusi zuen eta orro egin zuen:
  - Zer egiten zenuen han?
  Slavkak automatikoki erantzun zuen:
  - Errusiako koñaka atera nuen almirantearentzat!
  Slavkak oraindik ez zuen japoniera ikasi eta ingelesez erantzun zuen. Hala ere, galdera britainiar hizkuntzan egin zen.
  Horrek ez zuen harritu mutil aitzindaria, baina mutur mozkorrak koñaka dastatu nahi izan zuenean, hatz erakuslearekin lepoan kolpe bat jaso zuen. Horren ostean, Vyacheslav-ek ingeles mertzenarioari armaduran leunki esertzen lagundu zion.
  Hala ere, horretara mugatu zen gudari gaztearen indarkeriaren erabilera guztia.
  Baina neska zaindariak abiada bizian jolasten ziren. Haiek, noski, giharrak luzatu nahi zituzten, titanioa baino indartsuago, eta bihurrikeriatan sartu . Tira, pixka bat behintzat.
  Valerka leninista gaztea ere gehiegi eraman zuen eta arrazoizko mugak gainditu zituen. Eta hori, zoritxarrez, askotan gertatzen da.
  Barruan burrunba bat zegoen, mutiko aitzindaria oraindik itsasontzian zegoen momentu zehatzean eztanda egin zuen.
  Beharbada dena ondo aterako zen, baina mutikoa , nahita bezala, zuzen-zuzenean jaurti zuten su pizten ari zen tximiniara astindu bitartean. Inertziaz, mutilak hegan egin zuen, oraingoan arrazoiren batengatik bere erreakzio fenomenalak ez zuen funtzionatu, eta mutiko zaindariak sutan geratu zen.
  Bere azal sendo eta elastikoagatik, sugar hau ez da hain beldurgarria, jauzi egin dezake.
  Haserretu zen mutilak gihar guztiak estutu zituen indar guztiekin, eutsi egin zion eta amorruz tira egin zuen.
  Eta itsasoko gauak udako egun bati utzi zion lekua, gudari gaztea ez zen bizkarrera hegan, gotorlekuko horma malkartsura baizik.
  Eta gainera, dena berehala gertatu zen, Valerka leninista gogorrak ez zuen harritzeko astirik ere izan armaduradun zaldun alemaniar handi batekin talka egin zuenean. Talka literala izan zen, eta mutikoaren kopeta pitzatu egin zen, baina, hala ere, bisera baino indartsuagoa izan zen, eta garrasi basati batekin hegan egin zuen maltzurrak.
  Ranger Boy bere inguruan begiratu eta konturatu zen. Antzinako hiriaren aurkako eraso gogorra dago, itxuraz, Erdi Aroaren amaierakoa. Armak armaduraz, armaduraz, lantzaz beteta daude, baina kanoiak eta kirrinkadak ere badaude. Azken hauek oraindik primitiboak badira ere.
  Valerka leninista gaztea armak ondo ezagutzen zituen, eta XVI.mendearen amaiera zela konturatu zen. Agian Ivan Izugarriaren erregealdiko azken urteak ere bai.
  Eta arropak eta zinak ikusita, hiri handi samarra alemaniar mertzenarioek, poloniar eta lituaniar jaunek erasotzen ari dira. Eta Errusiako armadak, bertako miliziekin batera, erasoa uxatzen du.
  Aupa, hori da hiriaren armarria. Bai, hau da Polotsk! Aupa, badirudi Stefan Batory Poloniako-Lituaniako Mankomunitateko erregearen armadak Errusiako hiri batean erasotzen ari dela.
  Zehatzago esanda, Ivan Izugarriaren armadak, tsarraren beraren agindu pertsonalean, Polotsk setiatu eta hartu zuen 1563an. Eta orain Stefan Batory-k txingor hau uxatu nahi du. Gainera, historia errealean lortu zuen.
  Horren ostean , mehatxu bat sortu zen Livonian errusiar jabetzarentzat. Ordurako, Errusia tsaristak Joan tsarraren agindupean Livoniako hiri eta gotorleku ia guztiak konkistatu zituen, Riga eta Revel izan ezik, eta Kurlandiako hainbat herri.
  Polotsk erortzearekin batera, gerraren ibilbideak oso izaera zaila hartu zuen Errusiarentzat. Bigarren frontea, bereziki, Suediak ireki zuen -orduan orain baino botere askoz zabalagoa eta indartsuagoa zen-. Baina oraingoz Polotsk da defentsa puntu nagusia.
  Poloniarrak ere nekatuta daude Errusiarekiko gerra luzeaz, eta suediarrak ez dira urrundu Danimarkarekin izandako borroka basatietatik, erasoari irabazten badiote, orduan, beharbada, jentilak ez du Errusia indartsuarekin borrokan jarraitu nahi eta gauzak izango dira; etorri bakera.
  Garai batean, Batory Polotsk setioan bakarrik gelditu zen, Errusiako lurrak asko suntsitzea ahalbidetuz. Baina orain gerra azkarrago eta Errusiarentzako emaitza onago batekin amaitzeko aukera dago.
  Valerka leninista gazteak, ezpatak astinduz, alemaniar eta poloniarrengana jo du amorru basatiz. Gertatu zen erasoaren zatirik arriskutsuenean egotea, non Stefan Batory-k bere eliteko guardiak bota zituen, eta bere mertzenarioak harresiak igo zituzten jada.
    Ranger-mutilak oso trebetasun handiz bota zituen hautsitako kanoi-bola zatiak hatz hutsekin. Dozena pare bat noble eta zaldun erori ziren, Terminator gaztearen obusak jaurtiz hilak .
  Valerka mutiko aitzindariak, ezpatez alemaniar eta poloniar mordoa astinduz, eta poz handiz, oihukatu zuen:
  - Tsar eta Patronimikoaren alde, aurrera!
  Noski, orduan XVI.mendean jendea orain baino arinagoa eta txikiagoa zen, eta hamabi inguruko mutil gihartsu bat jada ez zen umetzat hartzen. Baina hala ere, igeri-enbor gorridun eta alanbre itxurako giharrak dituen tipo batek errota batekin bi kulunkatan dozena bat zaldun mozten dituenean, ezin duzu izurik basatiena sentitzea.
  Izua, noski, etsaiarengandik dator, baina Errusiako armada ausarta eta bertako milizia, aitzitik, inspiratuko dira. Eta animo oihuekin eta kolpe atseginekin ere erantzungo du.
  Valerka gazte leninistak ez zuen inoiz orain bezain gogor eta gogor borrokatu. Mundu honetan luzaroan ez zegoela sentituko balu bezala zen, eta bere energia guztia bota eta etsaiari ahalik eta kalterik handiena eragin nahi izan balu bezala.
  Eta hatz hutsek sastaka, ezpata, kanoi, disko eta kasko zatiak bota zituzten. Eta eskuekin mutiko zaindariak denak txikitu zituen kafe-errota baten moduan. Ez geldialdi edo eten txikiena. Aitzitik, presioa maximizatzea.
  Eta Errusiako armadak, bere adibidea ikusita, oihukatu zuen:
  - Aingeru bat gurekin dago! Irabaziko dugu!
  Stepan Batoryren eskuineko eskuak, Hetman Khodkevitxek, pertsonalki eraman zuen aurrerapena eremu ahulenean. Gutxi gorabehera, eta mertzenarioekin poloniarrak hirian sartu ziren, jada harresietan zebiltzan, baina orduan oinutsik agertu zen gudari onenak minutuko ehun, edo are azkarrago, suntsitzen dituena. Nola ez ikaratu eta burua galdu?
  Khodkevich ehun gerlari onenetarikoekin tituluaren dorrea igotzen saiatu zen. Baina ez zuen Valerka zaindari aitzindariarekin ezpatak gurutzatu behar izan, lantza-puntaren zati batek begian jo zuen hetmanari, eta nerabe zintzoak oinarekin hain trebeki jaurti zuen.
  Hetmanaren heriotzak moteldu egin zuen eta gainerako mertzenarioak eta poloniarrak egoera koldar batera eraman zituen. Genova hiriko tatariar arku eta infanteriako defentsa-taldeengatik ez balitz, horda berehala atzera egingo luke.
  Eta, hala, seinalea entzun zen, eta Stefan Batory-k erreserba berriak bota zituen borrokara. Ez zuen zalantzarik edo amore eman nahi izan. Polotsk hiria aberastasunez beteta dago, eta mertzenario zikoitz eta ugari horiei soldatak ordaintzea oso garestia da.
  Era berean, ezinezkoa da setioa luzatzea, Errusia oraindik ez baitago gerran guztiz agortuta eta errefortzuak bildu eta bidal ditzakeelako Polotskera. Bereziki, Skopin-Shuisky gobernadore berri eta talentu handikoa agertu zen, erasoetan agortuta dauden poloniar-alemaniar tropak garaitzeko gai dena.
  Ez, azkar hartu beharko genuke hiria!
  Aldi berean mosketeekin sua ireki zuten. Noski, halako distantziatik, ez dago zuzendutako tiroketa. Berunezko bala gehienek, intxaurrak bezain handiak, erasotzera presaka jo zuten euren jendetza.
  Hainbat maila aldi berean hil ziren, eta Valerka Lagunovek "dragon fan" teknika egin zuen, Baroia Magelard hurrengo mundura bidaliz . Eta mertzenario bihurtu zen konde frantses bat, hasteko.
  Gainerako soldadu errusiarrak are gogorrago egiten hasi ziren. Batzuetan mirariak gertatzen zaizkio jendeari: fedea, itxaropena, maitasuna. Eta orduan beldurrak ahaztu eta aurkarien armada osoak iraultzen dituzte ezpatekin, lantzarekin eta segekin .
  Bertako miliziak borrokan ari dira. Horietako asko makilez, aizkoraz eta segez armatuta daude. Alboko herriak Errusiako armadari eta nekazariei laguntzeko bildu ziren. Haur eta emakume asko borrokan ari dira.
  Mutilek arku arinetatik jaurti ohi dute, edo sable laburrak edo sastakaiak erabiltzen dituzte. Batzuek antzinako honda bat erabiltzen dute. Baina baserritar neskak , zer gozamena, arpa bat eslinga baterako egokitu zuten. Valerkak, gizon gizenari burua moztu ondoren , neska oinutsiak animatu zituen:
  - Hara etsaia! Bota gogorrago!
  Defendatzaile helduek, normalean, botak edo bast oinetakoekin borrokatzen dute, haurrak eta emakumeak oinutsik soilik. Gainera, ez bakarrik pobreziagatik. Oinutsik dagoen mutiletako bat, hamalau urte ingurukoa, zilarrezko armadura garesti samarra mozten ari da eta urrezko heldulekua duen sable bat dauka.
  Antza denez, hori da Erdi Aroko mentalitatea: haurrak gogortzen ari dira. Gainera, eguraldia oso epela da, eta ez dago sandaliak edo botak urratzeko arrazoirik. Hala ere, gizon helduek ez dute trapua izan nahi, eta bizarra hazten dutenek botak eraman behar dituzte.
  Valerka gazte leninistak, ordea, ez du lotsatzen trapu baten itxura handiegia izateak, ezta esklaboa ere. Aitzitik, poloniarrek, naturaz gaindiko zerbait kontsideratuta, are beldur handiagoa diote.
  Eta Stefan Batory-k bere erreserba guztiak borrokara bota zituen arren, dozenaka mila zaldun eta noblek ezin dituzte errusiar soldaduak eta bielorrusiako miliziak zapaldu, bost aldiz gehiago izan arren ( eta hau defendatzaileak haur soldaduekin batera zenbatzen badituzu!) . Ehun milako armada poloniar erregeak eta turkiar sultanaren mertzenario batek ekarri zuen. Eta gure begien aurrean urtzen da.
  Errusiako gerlari kopuru txikiagokoak alaitzeko, Valerka aitzindari gazteak ozen kantatu zuen:
  Aberri Handiaren belatza -
  Hegan egin mendiak eta zeruak baino gorago!
  Ortodoxoek aurpegia eman diezaietela-
  Oihu egingo dute: Ahalguztiduna piztu da!
    
  Errusia Handiko eguzkia,
  Argitu gure bidea indartsuago!
  Unibertsoko ederrena zara
  Inoiz ez zara politagoa izango!
    
  Nire bihotza Jesusengana doa
  Irakiten dagoen sumendi bat bezala lehertuko da!
  Ez dago koldar batentzat lekurik zeruan -
  Goazen ibilaldira, lagunok!
    
  Aberri bat egongo da munduan,
  Distira quasar hilezkorra bezala!
  Baina epaile aldrebesak...
  Emaiozu grazia guztia!
    
    Zerbitzatu herrialdea zintzotasunez -
  Izarra bezalakoa dena ...
  Ama, Jainkoa Errusia sakratua da -
  Maitasuna aldatu gabe geratuko da!
  Zuregana jotzen dut -
  Niregana bueltatzen naiz-
    Zerbitzatu herrialde handia leialtasunez -
  Espazioan, sakonean, uretan eta nonahi!
    
  Orduan Jesus izango da
  Maria izango da orduan...
  Eta tentazioak ez du ziztatuko...
  Eta Satan ez da etorriko!
    
  Nire aberria bihurtuko da
  Errusiarrak guztiak familia arinak dira...
  Eta gero igoko gara,
  Konstelazioen gainean dago zure etxea!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"