Савиченко Елена : другие произведения.

Якого кольору небо?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


Оценка: 2.86*5  Ваша оценка:

   Якого кольору небо?
  
  
  
   "-Мам, якого кольору Небо?
   - Блакитного
   - Нi, воно кольору мрiј!"
  
  
  
   Дiти - не дарма х називають нашим майбутнiм. В них насправдi є те, що може змiнити цей свiт на краще.
   Наш установа - це найпрестижнiший навчальний заклад для обдарованих дiтей. Неважливо чи вмiєш ти малювати, або писати чудовi вiршi, не має значення чи можеш ти за декiлька секунд розв"язати найскладнiшу математичну задачу. Головне, щоб в тебе був Дар - особливе бачення навколишнього свiту.
   Пам"ятаю, як я колись зрозумiла, що бачу свiт в зовсiм iнших кольорах. Те так як усi.
   - Мам, а якого кольору Небо? - спитала я свою маму, стоячи з нею у черзi.
   - Блакитного, - не замислюючись вiдповiла вона навiть не глянувши на небо.
   Тодi я пiдняла очi вгору i скрiзь високi будiвлi побачила його - справжнє Небо. Таке, яке можливо до мене нiхто не бачив. Воно було заповнене людськими бажаннями та мрiями. Ось пропливає хмаринка - мрiя маленького хлопчика, який бажає стати космонавтом. А ось бажання iншо дитини - повернути  батька, якого, як сказала мама, забрали дуже далеко.
   - Нi, мамо, воно кольору мрi, - вiдповiла я тихо, але впевнено.
   Так, я бачу людськi бажання. Я бачу Вашi мрi. Iнколи менi навiть вдається розмовляти з Долею. Вона розповiдає стiльки цiкавого! Наприклад, що ось ця людина скоро стане матiр"ю, а ось ця поде в таку бажану вiдпустку. Я гарний спiврозмовник, тому що вмiю слухати.
  
   Звiдусiль нам кажуть, як жити, що робити. Розказують, що таке добро, а що таке зло. Нав"язують свою точку зору не даючи нам змоги зробити свiй вибiр. Можливо вiн буде неправильний, але вiн буде Наш. З самого дитинства нам кажуть, що хмара зроблена з краплинок води, що будинок з цегли. I не як iнакше. Але ж у кожно хмари, якщо придивитися, є сво бажання є своя неповторна особистiсть. У кожного будинку є своя душа, яка живе сама по собi. Вона може розповiсти дуже багато. Потрiбно лише навчитися слухати.
  
   Кожен день я гуляю по мiсту, вдивляючись в людей. Я шукаю тих, хто може бачити свiт. Хто може вiдчути його справжню красу, вiдчути i допомоги йому змiнитися на краще. Я бачу всiх, але мене справжню не бачить нiхто. Молода, тендiтна дiвчина, вдягнута у свiтлий сарафан. Вона повiльно розгулюється по вулицях i роздивляється усiх i все своми великими очима. Нiхто не може навiть припустити, що саме вона є директором найпрестижнiшого i найкращого закладу у кранi. Що саме вона особисто вiдбирає обдарованих дiтей i вчить х бути справжнiми людьми. Не такими як оцi безликi. Мо вихованцi також як i я бачать справжнiй свiт. Однi можуть передбачати майбутнє, iншi спiлкуються с тваринами. Вони не такi як усi, але такi якими можуть стати iншi.
   Нас можна впiзнати по очах свiтлi, випромiнюючi тепло, радiсть. Недаремно кажуть, що очi - це дзеркало душi. У звичайних людей вони невиразнi, блiдi.
   Ось на зупинцi стоть мати з блiдими, невиразними очима, а ось  дитина. Вона про щось питає маму. Прислухаюсь:
   -Мам, якого кольору Море?
   - Синього
   - Нi, Море - кольору надi, - топнула ногою дитина, та ображено надула губи.
   Так, нас не розумiють, але саме ми можемо навчити iнших дивитися на свiт так само.
  
   Я посмiхнулася дитинi. Вона трохи знiяковiла, але вiдповiла ледь помiтною посмiшкою. Ось, що мене завжди тiшило. У нашому свiтi коли вчать нiколи не розмовляти, з незнайомцями знаходяться такi люди якi не бояться посмiхатися хай ще й невпевненою, але щирою посмiшкою. Я вже знала, що наступного дня до батькiв цiє дитини прийдуть незнайомi люди та запропонують §й навчання у найкращому навчальному закладi... i вони не вiдмовляться. Нiхто не вiдмовляється.
  
  
   02.07.2007
Оценка: 2.86*5  Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"