Щелкова Мария Александровна : другие произведения.

Вецер. Дождж...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Вецер. Дождж...

  Вецер. Дождж...
  Якимович Мария
  Халодныя кроплi дажджу сцякаюць па твары. Змрочнае восеньскае неба навiсае над галавой. Цяжкiя хмары па кроплi выпускаюць свае слёзы. Самотна на душы. i некага не хапае....
  Адчувальная страта. Як быццам, ад цябе адарвалi кусок. I ты цяпер блукаеш па свеце i шукаеш, чым бы гэтую рану прыкрыць.
  Вецер... Ён шэпча аб нечым вечным: аб жыццi, часе, цi прасторы... Аб вечнасцi наогул.
  Шумiць i ападае долу пажоѓклае, скручанае лiсце. Вось адзiн з доказаѓ таго, што жыццё не вечнае. Яно можа у адно iмгненне звярнуць сваё русла у iншы бок, цi наогул, перастаць iснаваць.
  так, з прыгожага, прапiтанага сокам лiсточка застанецца толькi зморшчаны карычневы кавалачак, ды i той у хуткiм часе згiне.
  Бязлiтасныя вецер i дождж! Яны прыносяць тое, чаго не зробiць час: разбурэнне. А хтосьцi казаѓ аб вечнасцi....
  Стаю на мокрым асфальце... Цяжка...Цяжка... Цяжка губляць чалавека, якi быѓ для цябе сябрам...
  Я гляджу на гэтае змрочнае неба, i разумею, што ЯНА яго нiколi ѓжо не пабачыць...
  вулiца, па якой яе ѓ апошнi раз пранясуць у труне дзеля развiтання. А ЯЕ ЗАКРЫТЫЯ ВОЧКI НЕ ПАБАЧАЦЬ ГЭТАГА. Сумна. Крыѓдна. Горка.
  Жоѓты пясочак. Над iм - драѓляны крыж i шмат-шмат вянкоѓ i кветак...
  Слёзы на вачах... Цi мо дождж? Вецер з дажджом спраѓляюць памiнкi. Пуста. Навечна. Назаѓжды.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"