Шеремет Алина Анатолиевна : другие произведения.

Iнтернет "+" i "-"

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  В сучасному свiтi, свiтi ХХI столiття, люди здатнi на неможливе: без зусиль та особливого навантаження спiлкуватися з будь-ким, хто знаходиться за сотнi, тисячi кiлометрiв. Бiльше того, можна бачити свого спiвбесiдника, коли вiн знаходиться в Парижi, а ти в Києвi на улюбленому диванi. Здається, це так чудово, так легко та безпечно. Але все набагато складнiше.
   Звiсно, переваг у Iнтернету багато. Всього лише за допомогою клавiатури, бажання та над популярного шукача Google, можна знайти погоду в Манхетенi, новини в Берлiнi, докладну бiографiю Пушкiна та фiльмографiю Абдулова. Безлiч цiкаво§ iнформацi§, яку не знайти в книжках, безлiч унiкальних та неповторних статей, якi можна використати з користю для себе, безлiч картинок, фотографiй, музики, вiдео, фiльмiв.. безлiч, безлiч, безлiч...
   Так, зручнiше, Так, швидше, комфортнiше та простiше. Та чи безпечнiше? Чи цiкавiше? Адже перевiрити достовiрнiсть iнформацi§ неможливо. Неможливо зрозумiти, чи насправдi той, хто сидить по ту сторону монiтору i пише тобi повiдомлення, така добра, вiдверта та розумiюча людина. А книги? Ви лише згадайте як це приємно, тримати в руках книгу, якiй понад 200 рокiв, яка пам"ятає стiльки рук i очей, що навiть уявити важко.
   А ще вiртуальний свiт безжально забирає наш вiльний та не зовсiм вiльний час i бiльше не повертає. Замiсть того, щоб тримати за руку коханого, дивитися в очi друзям, сказати "люблю" мамi та вислухати слова пiдтримки тата, ми вiд сходу до заходу просиджуємо перед монiтором комп"ютера i спiлкуємося з тим, хто запитує "що нового?", не знаючи, що в тебе було "старого", хто запитує "як справи?" лише для того, щоб пiдтримати розмову, хто нiколи не запитає, який у тебе настрiй, що наснилося тобi сьогоднi, який фiльм ти дивився вчора, та яку книгу прочитав останньою. Воно того варте? Нi, не варте!
   Отже, Iнтернет - рiч неоднозначна, i кожен сам обирає, користуватися ним, чи надати перевагу "старим", перевiреним методам спiлкування та знаходження iнформацi§. Я для себе висновки зробила. Чи зробите ви §х для себе вiд мене не залежить. Просто прислухайтеся серця i довiртеся його вибору.
   Йти в ногу з розвитком технологiй - це добре. Тiльки будьте обережнiшi! Камiння з дороги ще нiхто не прибирав.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"