Ніколас Дж. Хантінгтон Картер, N3 для AX, сказав, що він справді закінчив свій брифінг. Він докладно розповідав про Туреччину і опіумні маки, що вирощуються там. Новий урожай червоних маків кольору крові мав розпочати цвісти у південно-західній Анатолії близько 15 травня! Він, Нік Картер, буде там, коли зацвітуть маки. У його розумінні це буде пекельний рейд. З собою, N3, чорт забирай! Добре. Добре. Він був підготовлений.
А поки що: «Прекрасний вечір, сер, і в мене побачення, щоб відвезти Джанет у пляжний будиночок у Меріленді. Тож якщо зараз більше нічого немає…»
Шеф Ніка глянув на нього холодними очима. Ніку здалося, що він помітив іскру злих веселощів. Яструб часом міг бути трохи злим, по-батьківському кричалим. Насправді їхні стосунки були дуже близькими до відносин батька та сина.
"Але це ще не все", - сухо сказав Хоук. "Набагато більше! Найкраще я залишив наостанок, синку. Або найгірше – залежно від того, як ти на це дивишся. Джанет доведеться зачекати».
Нік зітхнув, закурив ще одну сигарету і відкинувся у досить незручному кріслі. Офіс Хока на Дюпон-Серкл у Вашингтоні, округ Колумбія, не дуже дбав про зручність. Нік схрестив свої довгі ноги та приготувався слухати. Він мав ідею, що врешті-решт вони дійдуть до суті справи.
Хоук поліз у ящик столу. Він щось покинув Ніку. Нік дивився. Це була чорна нейлонова маска, анфас, з отворами для очей. Нік зморщив пальцями гладку тканину. "Ми збираємось грабувати банк, сер?"
«Забудьте про банки. Просто слухайте. Це найважливіша – справді важлива – частина місії «Пілігрим». Коли ви вийдете з цього офісу, ви підете в готель Mayflower. Номер 14а. Двері будуть відчинені. . Ви не повинні вмикати світло! Розумієте? Жодних вогнів! "
Нік кивнув. «Ніяких вогнів».
«Вірно. Ви увійдете в номер, зачините і замкнете двері. Ви сядете у крісло, що буде біля дверей. Потім ви одягнете маску! Інший чоловік теж носитиме її».
Нік нахилився, щоб струсити попіл із цигарки. "Інший чоловік?"
"Так." Хоук відкинувся і поставив ноги на стіл. Він провів тонкою рукою по своєму волоссі. «У спальні буде чоловік. Двері будуть прочинені, рівно настільки, щоб ви могли чути один одного. Ви ідентифікуватимете себе для цієї людини як N3! Тільки як N3 – нічого більше. Це зрозуміло?"
"Зрозуміло."
"Добре. Чоловік у спальні розповість вам, у чому насправді суть цієї місії – про ту частину, про яку ви не були поінформовані! Ви повинні повністю дотримуватися наказів цієї людини! Він не знає, хто ви, крім N3. І ви не маєте знати, хто він! Це найголовніше. Він буде використовувати електронний пристрій, подібний до штучної гортані, тому ви не зможете дізнатися його голос. Не намагайтесь. У цьому випадку краще, якщо ви не знатимете його. Є питання? "
Нік Картер глянув на чорну маску, перебираючи її пальцями. «Це цілком ясно, сер. Але одне питання - хіба весь цей плащ і кинджал не надто багато? Я маю на увазі навіть для нас!
Яструб довгий час мовчки дивився на свого агента номер один. "Ні", - похмуро сказав він. "Це не так! Навіть для нас – не за даних обставин! А тепер ідіть. Після того, як ви це закінчите і дізнаєтесь про всі деталі, у вас може бути тижнева відпустка. Ваші замовлення на поїздку було завершено?»
Нік сказав, що так. «Я лечу в Суец і сідаю на пароплав. У маршрутів є приємна ідея, що я можу стати добрим нафтовиком. Коли я приїду до Стамбула…»
Хоук підняв руку, що заважала. "Добре! Іди, синку. Ця людина в спальні нікого не чекатиме!»
Навіть Нік Картер, який має величезний досвід у таких питаннях, був вражений, коли пройшов через вестибюль готелю Mayflower. Він не міг помітити всіх, але знав, що вони були поблизу. Його професійні почуття попереджали, що це місце знаходиться під охороною!
Товсте килимове покриття коридору шепотіло під ногами Ніка, поки він йшов довгим тихим коридором до люкса 14 А. Двері були незачинені. Нік увійшов, замкнув двері і знайшов стілець. Вікна були сильно задрапіровані. Нік дістав із кишені чорну маску. Єдиним звуком було шипіння маски, коли він її натягував.
Чоловік у спальні, мабуть, чекав цього звуку. Він сказав: "N3?"
"Так сер."
«Я буду якнайкоротше», - сказав чоловік у спальні. Ви можете перебити, якщо чогось не розумієте. В іншому випадку немає. Можете курити, якщо хочете. Чоловік усміхнувся. «Так. І я курю сигари. Боюся, покоївка виявить на килимі безлад».
Нік Картер, навчений справді слухати, вловлювати кожну деталь та нюанс, зазначив акуратність. Коротка турбота про працю покоївки. Він запам'ятав це. Не намагайся вгадувати, хто це наказав Хоук!
Чоловік у спальні сказав: «На вашому брифінгу вам було дано імена чотирьох осіб – доктор Джозеф Сікс, Моріс Дефарж, Карлос Гонсалес та Джонні Безжальний. Це правильно?"
Нік сказав, що це так.
"Відмінно." Сигара знову засвітилася. «Прізвище – Джонні Безжальний – це псевдонім. Я вважаю, що ви, люди АХ, називаєте псевдонімом. Ми не знаємо його справжнього імені.
Сигара засвітилася і згасла. Ніку здалося, що він почув слабке зітхання. Потім: «Ви, звичайно, знаєте про СМЕРШ?»
"Комуністична організація вбивств, сер?"
«Так. Що ж, чотири людини, яких я щойно назвав, - це свого роду приватний СМЕРШ. Щось на кшталт Murder, Inc., найбільшого наркосиндикату у світі. Вони дуже високі у синдикаті, але не в топі. Люди. Вони займаються вбивством, коли вбивство необхідне. Ми не знаємо, чи справді вони вбивають самі. Вони мають багато способів, і вони найефективніші. Поки що ми не змогли їх торкнутися. Турецька поліція, хоча наші люди та турки тісно співпрацюють…»
«Я можу поставити запитання, сер? Просто щоб прояснити ситуацію?
"Звісно."
Нік виявив, що маска прилипла до його губ. Він відсунув її, щоб говорити чітко. «Ці чотири людини, сер, усі вони зараз у Туреччині? В даний момент? Вони діють із постійних баз у Туреччині?»
«Трьох із них знають. Це - Доктор Сікс, Дефардж та Гонсалес. Той, кого звали Джонні Безжальний, зробив це, але в останні тижні він зник з поля зору. Можливо, він мертвий». Нік знову почув слабкий смішок. У темряві сигара розцвіла червоним. "Ми можемо сподіватися", - сказав чоловік. "Ще є питання?"
«Ні, сер. Не лише зараз».
"Добре. У мене досить термінова зустріч. Як я вже сказав, ні наші люди, ні турецька поліція не змогли нічого досягти від цих людей. Це жахлива ситуація, тому що вони вбили чотирьох наших людей за останні шість місяців. !"
Голос у спальні став жорсткішим. «Чотири хороші людини! Усі вони є агентами США з боротьби з наркотиками, які працюють з турецькою поліцією. Ви, звичайно, отримаєте всі подробиці щодо цього, коли прибудете до Туреччини».
Нарешті: «Щоб ви зрозуміли це, N3, мені потрібно на мить відійти від миттєвої точки. Намагайтеся терпіти мене. Але в цьому є щось більше, ніж боротьба з наркотиками. Що я маю намір робити? Просити вас зробити це у цій місії відображає фундаментальні зміни у політиці американського уряду! Тепер ми боротимемося з вогнем вогнем! Наші вороги – і ви знаєте, хто вони – грають грубо! Жодних заборон. І з цього моменту допінг використовувався, використовувався і використовуватиметься нашими ворогами як зброя!
«Ми хочемо знищити цю зброю, N3, вдаривши по джерелу постачання! Ця місія - лише перша - можна сказати, пробна куля. Ви починаєте розуміти?
Нік сказав, що так.
«Про турецьку поліцію», - сказав чоловік у спальні. «Тут треба бути дуже обережним. Вони добре ставляться до нас, але їхня організація трохи примітивна за нашими стандартами. І вони не мають проблем із наркотиками. З іншого боку, вони мають спільний ворог з нами - ворог, який буквально дивиться їм у глотку! Але, зрештою, тобі доведеться зробити це самому! "
Нік взяв він сміливість. "Що робити, сер?"
"Ах да. Вам цікаво, чому я не дійду до суті речей. Але я… я зроблю це. Ці чотири особи, яких ми обговорювали, - ми хочемо прибрати їх з дороги! Якщо ми зможемо це зробити, ми сподіваємось занурити синдикат у хаос. Великі діячі можуть навіть запанікувати та спробувати взяти на себе охорону і таким чином видати себе. Ми можемо на це сподіватись. Але наша справжня мета в Mission Pilgrim – повідомити про те, що все змінилося – що рукавички зняті. "
Нік спостерігав, як сигара розчавлена про дорогий килим Мейфлауер. Чоловік там не став поратися з попільничками.
"Перш ніж я закінчу, N3, повинен сказати вам, що ви не зобов'язані погоджуватися з цим завданням. Вас висунули як найкращу людину для цієї роботи - мені сказали, що ви найкращий у світі у своїй роботі! це високий комплімент для будь-якого чоловіка в будь-якому ділі!
«Я сумніваюся, що колись отримаю таку похвалу навіть від нащадків. Але, повернемося, ваші відгуки бездоганні! Із дуже високого джерела».
Нік посміхнувся у темряві. Він знав джерело.
"Я візьмуся за цю роботу, сер", - м'яко сказав Нік. "Просто скажіть мені, що це".
"Дуже добре. Я хочу, щоб ви вирушили до Туреччини. N3 і знайшли цих чотирьох людей. Доктора Джозефа Сікса; Моріса Дефаржа; Карлоса Гонсалеса; і того, хто називає себе Джонні Безжальним. У вас будуть усі ресурси цієї країни. ви, а також ті, хто перебуває у вашій власній службі. І лише три людини у світі знатимуть вашу справжню мету, ваші справжні накази! Ви, ваш начальник - і я!"
Цього разу пауза була довгою. Зрештою чоловік у спальні сказав: «Нам усім доводиться робити те, що ми ненавидимо. Коли знайдеш цих людей, N3, не виявляй до них пощади. Вбий їх!"
Розділ 2
Не всі прощання сумні
Джанет Лідс весь тиждень була ненаситною. Навіть бажання та здібності Ніка почали слабшати. Здавалося, він не міг дати їй достатньо - навіть коли все було скінчено на якийсь час, вона чіплялася за нього, як чудова м'яка п'явка, що плакала, плакала і благала його почати все спочатку.
Нік знав причину цього. Вони обоє знали. Нік збирався її кинути!
Був кінець першого тижня травня. Це був тиждень ігристого шампанського; погода була красива, чудовий прибій. Сонце, пісок і свіже повітря перетворили чудове тіло Ніка на повну готовність. Він подвоїв свої щоденні заняття йогою - займаючись цим і трохи тренувався по мішенях з Вільгельміною, 9-міліметровим Люгером, - поки Джанет ходила за покупками до села за двадцять миль від нього. Ніку насправді не потрібна була стрілянина по мішенях, але це відвернуло його від думок про майбутні події. Сцена прощання із Джанет!
У минулому він грав ці сцени багато разів. У Ніка, звичайно ж, була перевага, тому що його власне серце ніколи не було задіяне. Його серце, якщо перефразувати пісню, належало AX!
Сонце перетворилося на палаючу червону кулю, що тоне в сосновому лісі, коли Нік вийшов з пляжного будиночка, щоб дочекатися Джанет. Вона приїхала до села на пляжному візку, щоб купити стейки на останню вечерю.
Нік подивився в обидва боки вздовж гладкого згинається пляжу, не побачив жодних ознак пляжного фургона, що повертається, і вибіг, щоб поринути в низьку смугу прибою. На даний момент він був дуже задоволений і почував себе як удома. Про майбутнє завдання він взагалі не думав - йому треба було вбити чотирьох людей, так, але це було в майбутньому.
На ньому був лише спеціальний спортивний костюм, в якому знайшлося місце для Хьюго, - це найпідліший маленький стилет у світі. П'єр, газова гранула і Вільгельміна - пістолет Люгер знаходилися в потайному відсіку в новій машині Ніка.
Нік вийшов на півмілі своїм брасом, потім поплив на спині і подивився на безтурботне сутінкове небо. «Це гарна країна, – подумав він. Ідеально підходить для закоханих. Ні сусіда на милю. Джанет і він цілий тиждень безперервно купалися оголеними.
Так, тепер визнав Нік, це був добрий тиждень. Але це майже закінчено. Майже час йти на роботу. Стара мелодія часів Першої світової війни промайнула в його голові, і Нік спритно переробив її, наспівуючи собі під ніс: «Коли в Туреччині час цвітіння маку, я буду там...
У його голові пролітали фрагменти його останнього інструктажу. Коли опійний мак було зібрано, а стручки зрізано, починалося справжнє шахрайство. За турецькими законами селяни були зобов'язані продавати весь опіум уряду - але вони цього не робили! Вони стримували все, що могли, і продавали це на чорному ринку – тобто до Синдикату! Синдикат, у свою чергу, переправив його через кордон до Сирії та переробив на героїн. Потім він поширився у всьому світі і, зрештою, потрапляв у вени наркоманів.
«Пекельний рейд», - сказав Хоук. Розбийте якнайбільше фургонів з опіумом. Вкладіть у них страх перед Богом чи Аллахом! Він би вселив у них страх, добре. За це йому дали нову зброю!
Але пекельний рейд був другорядним. Номер один – знайти чотирьох людей і вбити їх! Імена промайнули в голові Ніка, наче на плівці: доктор Джозеф Сікс - Моріс Дефарж - Карлос Гонсалес - Джонні Безжальний. Найбільше Ніка заінтригувала прізвище. Безжальний! Псевдонім для кого? Чомусь - у нього не було реальної причини - він подумав, що, мабуть, уб'є Джонні Безжалісного останнім.
Нік перекинувся, глянув на спеціальні годинник AX на своєму зап'ясті - водо- і куленепробивні - і пірнув, як кит, на глибину. Можна також перевірити його легені, трохи потренувати їх.
Спустився і спустився в глибоке занурення, знайшов піщане дно. Він шкутильгав на дні, поки його легені не почали хворіти, потім вискочив на поверхню. Він глянув на годинник. Три хвилини. Він міг би зробити майже чотири, якби йому довелося. Саме це зробили для вас йога та постійні дихальні вправи.
Нік побачив, як із півночі по піску їде візок. Нарешті Джанет. Він почав плисти, цього разу так швидко, як тільки міг, ковзаючи з шаленою швидкістю.
Джанет Лідс чекала біля пляжного фургона і курила цигарку, коли Нік помчав пляжем. Вона кинула сигарету в пісок і підняла маленьке трикутне обличчя для поцілунку. "Привіт дорогий. Нудьгував по мені?"