Сингалевич Сергей Васильевич : другие произведения.

КомунIзм

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Яких би надлюдських та жахливих iсторiй щодо нашого минулого не вiдкривало б нам сьогодення, вочевидь iснує лише одне: людство мрiяло про комунiзм, про кращу долю трудiвника; людство страшилося комунiзму, як велетенської криги, що руйнує усе в укорiнених стереотипах, залишаючи за собою невiдомiсть.


   КОМУНIЗМ
  
   Яких би нелюдських та жахливих iсторiй щодо нашого минулого не вiдкривало б нам сьогодення, вочевидь iснує лише одне: попри всi мрiї, надiї й недовiру людство крокує до комунiзму, хоч мало хто розумiє туманне формулювання класикiв: "економiчно зрiле суспiльство", в якому для кожного його члена праця "стане сама найпершою потребою в життi". Думаю - комунiзм - це передусiм суспiльство, в якому шанується людська праця, i ця шана торкається всiх шарiв життя: сiм'ї, пiдприємства, регiону, держави. Цiй шанi виховує кожного саме суспiльство через справедливу систему оплати працi.
   Прихильники Дарвiнiзму стверджують, що праця перетворила дикуна в людину. Та попри все людинi потрiбен вiдпочинок i ця потреба часом перетворюється деким у жагу вiдпочинку. Сила i корисливiсть призвели до розподiлу у працi. Та любов i кохання у справжнiй сiм'ї з вiдповiдною державною пiдтримкою мають дати кращий зразок трудiвника. Свiт давно визнав найкращою рисою українця - працьовитiсть. Та вiками українцi деградували через несправедливий перерозподiл результатiв працi. Iсторiя знає багато прикладiв родинного виховання любовi до працi. Лише зараз настав час Українця. Iз проголошенням української незалежностi настав час нам самим почати працювати на себе: свою сiм'ю, свiй регiон. Нагромаджене вiковою iсторiєю має стати у нагодi. Досвiд соцiалiстичного розвитку i 17 рокiв української державностi дав нам неймовiрнi "козирi" для власного шляху у суспiльному будiвництвi. I саме Україна має повести за собою Свiт у завтрашнє майбутнє. Пiклування про трудiвника на перший план висуне питання сiм'ї, дiтей та материнства. Праця матерi i домогосподарки в однiй особi , подружжя у ролi дитячих вихователiв нiколи не цiнувалися державою. Iсторично, українська сiм'я налiчувала як мiнiмум сiм чоловiк (дiд та баба, чоловiк та дружина, молодята i дитинча). Перехiд вiд феодальних устоїв до капiталiзму з його шаленими мiграцiями призвiв до появи "сiм'ї" iз трьох. Першими страждають дiти. Наболiле питання дошкiльного виховання в новiй Українi вiдзначилося обдiленим дитинством шестилiтнiх учнiв. Перевантажена теорiєю середня школа замiсть розвинення самостiйного мислення дитини i розвитку в неї творчих здiбностей через танок, музику, живопис, основи куховарства (для всiх) деградує пiд прикриттям багатьом невiдомих термiнiв: лiцей, гiмназiя, коледж та iн... З думкою про дiтей, про сiм'ю МИ маємо дати людям вiру у перспективу кращого життя через прийняття концепцiї житлового будiвництва у формi автономного багатоповерхового будинку з квартирами для сiмей 4-5 поколiнь (iз 12 кiмнат, трьох ванн i туалетiв, великої кухнi та холу), де завдяки низьковольтнiй мережi постiйного струму реалiзованi сучаснi технологiї енергозабезпечення. Сучасними технологiями звукотеплоiзоляцiї та енергозбереження в них гарантується комфортне спiвжиття. Замiсть бензину i газу всюди на людей має працювати електрика. Це дасть роботу вiтчизняним пiдприємствам. Це дасть надiю Українцям. В оновленiй Українi бiзнес державний має поглинати бiзнес приватний через систему узаконених пiльг та кращих умов надання держзамовлень. Всебiчна трудова зайнятiсть населення має передбачати залучення до продуктивної працi всiх категорiй iнвалiдiв та пенсiонерiв, iз створенням для них належних умов, коли i догляд, i години виховання малечi вважатимуться за плiдну працю. Маючи рiвнi права доступу до щабелiв системи оплати працi жiнка мала б мати бiльше пiльг по вибору годин працi за станом здоров'я. Тристепенева система середньої освiти iз органiчним поєднанням змiшаного i окремого навчання дiтей рiзної статi має стати запорукою зменшення пiдлiткових правопорушень через використання кадетських та iнших кращих взiрцiв педагогiчної майстерностi, спонукати до шани i поваги жiноцтва. Цьому має сприяти i вiтчизняна культура. Працiвники мистецтва мають заохочуватися до вiдтворення зразкiв кращих почуттiв та людських стосункiв.
   Весняним пролiском омолодженої Київської Русi стане ТРИРIВНЕВА система оплати працi iз комп'ютерним облiком наявностi її складових. Iснуюча за часiв Ленiна версiя "трирiвневої" системи оплати працi прозвана ним як "система витискання поту", через що нова, "демократична", версiя системи виховання дбайливого ставлення до працi мала б запроваджуватися одночасно iз впровадженням п'ятигодинного робочого дня iз поступовим переходом з п'ятиденки до "плаваючої" триденки. В основi нової системи є усереднена тарифна ставка, наприклад на рiвнi мiнiмальної, встановленої Законом, заробiтної плати та двох премiй (за дбайливе ставлення до роботи), кожна з яких утричi i бiльше перевищує тарифну ставку, з умовою звiльнення пiдприємств, де дiє ця система, вiд податку на прибуток. Система премiй базується на п'ятирiвневiй градацiї: "учень", "спецiалiст", "менеджер", "конструктор", "бос", при цьому кожна системна градацiя має три рiвнi: "звичайний", "на рiвнi свiтових досягнень", "на рiвнi винаходу". Останнiй рiвень попередньої градацiї премiй може перевищувати другий рiвень наступної вищої градацiї. Першi двi градацiї охоплюють низку рiвнiв премiй колишнiх пiдрядних працiвникiв (сiльськогосподарських та промислових робiтникiв), при цьому ручна праця оцiнюється вище механiзованої, основним же критерiєм оцiнки дiяльностi працiвникiв вищих трьох градацiй системи мали б бути механiзацiя i автоматизацiя ручної працi (поступовий перехiд з ручної працi на механiзовану (автоматизовану)) передбачає збiльшення норм при незмiннiй якостi. Трирiвнева система оплати працi контролюється радами спецiалiстiв та радами керiвникiв (в тому числi i радами директорiв) i передбачає вiдповiдальнiсть всiх за хибнi рiшення i дiї, мотивоване стимулювання своєчасного усунення недолiкiв в роботi та дає сильний фiнансовий поштовх до творчостi при виконаннi виробничих завдань або звiльненню з посади на користь кандидата з ринку працi. Впровадження даної системи оплати працi у всiх бюджетних установах та на державних (комунальних) пiдприємствах дозволить вiдродити позитивну роль трудового колективу пiдприємства чи установи в досягненнi високої рентабельностi чи доброзичливостi до споживачiв наданої послуги. Комп'ютерний облiк здiйснює щоденну фiксацiю наявностi кожної з премiй та щомiсячний пiдрахунок заробiтної плати кожного працiвника. Ринковi засади забезпечать поступове залучення до квалiфiкованої дбайливої працi i пенсiонерiв, i всiх категорiй iнвалiдiв, бо всi вони передусiм люди. Ринок i пiдтримка державних та комунальних пiдприємств, через систему пiльг та держзамовлень, в умовах загострення свiтової кризи перевиробництва поступово призведуть до усуспiльнення засобiв виробництва, розширення сфери мiсцевого самоврядування, в тому числi i в галузi виробництва. Створенi пiд егiдою мiсцевих адмiнiстрацiй, яким делегуються функцiї Кабiнету Мiнiстрiв, виробничо-впроваджувальнi об'єднання промислових пiдприємств в першу чергу здiйснюють фiнансування соцiально-економiчної iнфраструктури регiону, створюють умови працi для якомога ширших верств населення, в тому числi i забезпечення сiмей доброякiсним житлом. Використання набутого Україною досвiду та новiтнiх технологiй дозволять не тiльки вiдродити власну промисловiсть i забезпечити власний попит на електронiку, а й опанувати з нею свiтовий ринок.
   Заходу нема що нам, слов'янам, запропонувати. Вiн здатен нас виховувати. Ми ж маємо дати Свiту приклад нового, кращого, добрiшого суспiльства, в якому думки про добре, про поряднiсть, про любов, про кохання в поєднаннi з практичними дiями мають неминуче привести до свiтлого, до Комунiзму.
   Богом iншого не дано!
  
  
   7.01.2009 Сингалевич С.В.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"