Сингалевич Сергей Васильевич : другие произведения.

Концепцiя української середньої освiти

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Iдучи в Європу, ми маємо дати свiту кращий зразок сiмейного добробуту, виховання i освiти молодi.


   Концепцiя української середньої освiти
  
   Iдучи в Європу ми маємо дати свiту кращий зразок сiмейного добробуту, виховання i освiти молодi. Вiдтак, вiдродження кращих традицiй українського козацтва i досвiд кращих зразкiв виховної роботи часiв СРСР дозволить суттєво змiнити нинiшню ситуацiю на краще. Нi для кого не секрет, що в основi бiльшостi сiмейних проблем нашого суспiльства лежить низький рiвень виховання подружжя, i насамперед майбутнiх батькiв. Принципи кращого батькiвського виховання козакiв Кубанi, в яких збережено давнi традицiї українського козацтва, заснованi на системi спiльного проживання сiм'ї трьох-чотирьох поколiнь, де багато батькiв i лише один "папа" (i син, i отець, i господар).
   Питання житла для таких сiмей вже на часi i є конкретнi проекти, в основi яких сiмейнi кредити зi сплатою за спадковiстю.
   Та передусiм бiльш актуальним є недосконалiсть iснуючої системи освiти та суттєвi прогалини як державної системи виховання, так i рiвня пiдготовки батькiв. Вiдтак, постає питання змiн в системi освiти. Нiяких профiльних шкiл. Не теорiя, що пiдкрiплюється практикою, а практика за практикою, що можливо пiдкрiплюється теорiєю, та школа трьох рiвнiв виховання iз органiчним поєднанням спiльного та окремого виховання хлопчикiв та дiвчаток, для дiтей неповної сiм'ї та сирiт. Отже першим рiвнем має бути iснуюча початкова школа iз спiльним навчанням основам загальної грамоти, яка триває чотири класи для хлопчикiв i дiвчаток вiком вiд 7 до 10 рокiв. Другим рiвнем має стати система окремого виховання хлопчикiв 11 - 15 рокiв у воєнiзованих навчальних закладах "кадетського" типу iз суворою дисциплiною та дiвчаток за гiмназiйною програмою протягом п'яти рокiв, тобто 5 - 9 класи. Останнi два класи, 10 - 11, спiльне навчання за програмою загальноосвiтньої школи з вiдповiдною атестацiєю. Кращi за пiдготовкою вихованцi "кадеток" можуть продовжити навчання за вiйськовою програмою для поповнення рядiв скороченої української армiї.
   Iсторiя шляхетських кадетських корпусiв цього року вiдзначила 275 рiчницю i мала дуже гарне продовження через створення нахiмовських та суворовських училищ на щойно звiльнених вiд нiмецьких загарбникiв землях спiльної для нас Вiтчизни, навчання в яких передбачало окрiм загальноосвiтньої пiдготовки поглиблене вивчення iноземних мов, вивчення основ музичної грамоти та основ образотворчого мистецтва, етики, естетики, танцiв. I все це на фонi загальновiйськового виховання дисциплiною i наполегливою працею. "Кадети" вмiли працювати i вiдпочивати. У звiльнення вiдпускали кращих, але щонедiлi в училищах влаштовувалися "бали", на якi запрошувалися дiвчатка з навколишнiх шкiл. Вихователi-офiцери разом iз жiнками-вчителями робили з хлопчикiв справжнiх чоловiкiв, майбутнiх батькiв.
   В Українi йде скорочення армiї. Практика розчистки територiї колишнiх вiйськових частин пiд наступну забудову житловими будинками та торговими центрами не завжди доцiльна. Передусiм цi територiї практично готовi для створення на базi колишнiх частин "кадетських" училищ, сухопутних та морських, i потребують мiнiмуму коштiв. Велика кiлькiсть звiльнених з лав армiї гарно пiдготовлених офiцерiв може стати основою виховного корпусу нових навчальних закладiв, якi за пiдпорядкуванням можуть належати Мiнiстерству освiти i науки за кадровою i органiзацiйною пiдтримкою Мiнiстерства оборони.
   Отже справа за одним - за розумiнням важливостi питання, за бажанням кращої долi Українi, її суспiльству, нашим наступним поколiнням.
  
   С.В.Сингалевич
   Чорноробочий,
   Генерал-майор у
   вiдставцi
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"