Стоялов Макс Викторович : другие произведения.

Макс Стоялов

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  "У товариствi вовкiв".
  Режисер: Нiл Джордан
  Год: 1984г
  В ролях: Сара Патерсон, Девид Уорнер, Анджела Лансбери
  
  
  
  
  
  
  
  
  Цей фiльм називають одним iз найкращих фiльмiв про перевертнiв, i я не можу не погодитися з цiєю думкою. Бiльше того, я б назвав "У товариствi вовкiв" "Дракулою" серед творiв про перевертнiв. Для тих, хто в цьому сумнiвається, можу порадити придивитися до iм"я режисера - звуть його Нiл Джордан.
   Одразу хочу сказати, що це - не звичайний фiльм жахiв, i багато хто його не вiднесе до цiєї категорiї, посилаючись на складнiсть та багаторiвневiсть змiсту фiльму. Однак досвiдчений глядач, який серед своїх чеснот має обiзнанiсть в усiх жанрах та, вiдповiдно, широкий кругозiр i лiберальне ставлення до жанрового кiно, розпiзнає в "У товариствi вовкiв" родича iншого маргiнального фiльму, "Деламорте Деламоре", щодо жанрової належностi якого також досить важко визначитись. Зовнiшнiх ознак хорору в цих фiльмах-родичах бiльше, нiж достатньо - це канонiчнi кiно-монстри (вовкулака та живий мрець), експлiцитнi покази жорстокого, антураж (кладовище та дрiмучий лiс), прояви надприродного - однак їхня нетипова складнiсть сюжетiв збиває з пантелику. Бiльше того, важко знайти кiно-твори в жанрi жахiв, якi можна було б вважати промiжною ланкою мiж хорором та "серйозним" мистецтвом, належними до якого є згаданi вище фiльми, тодi як "У товариствi вовкiв" та "Деламорте Деламоре" задовольнять вимоги представникiв обох когорт шанувальникiв цих двох видiв кiно-творчостi, якi так часто протиставляють один-одному. Цiкавою деталлю є те, що "В товариствi вовкiв" та "Деламорте Деламоре" беруть за першооснову твори Анджели Картер та Тiцiано Склавi вiдповiдно. Картер є визнаним свiтовою лiтературознавчою громадою письменником неоґотичного жанру, а Склавi прийшов у лiтературу зi свiту комiксiв - ранiше вiн писав сценарiї до "Дiлан Доґа".
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"