Сыч Инна Андреевна : другие произведения.

Я - украЇнка...

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Как и в предыдущем случае - произведение по требованию преподователей. Чур ногами не бить! Я по прежнему не могу разобраться с тем, отчего Си не распознает маленькую букву "Ї" в тексте, поэтому заменяю ее на боьшую. Если кто знает в чем причина, помогите.

  Унiверситет. Урок. Завдання. Твiр на визначену тему.
  Будинок. Кiмната. Стiл. Чистий аркуш паперу.
  Заношу над ним ручку. Закриваю очi. Уявляю.
  "Я - украЇнка..." I тiльки самотня пiтьма у серцi. ЖодноЇ думки. ЖодноЇ згадки. У головi постає дивне запитання. УкраЇнка...Що таке ця "УкраЇна"?
  Вiдкриваю очi. Прибираю ручку. Кладу голову на складенi руки i дивлюся невидячими очима у повiтря. Чомусь у душi живуть два розрiзненi образи. УкраЇна сьогоднi i УкраЇна давноминула.
  Виплекана на спогадах талановитих митцiв пера i пензля, чарiвна краЇна вольових, вiльних та незалежних людей. ЇЇ зеленi лани, безкрайнi степи, дикi лiси iз невидимими звiриними стежками. ЇЇ невеличкi, охайнi хутори, золотi поля пшеницi, прозорi, весело спiваючi струмки. Синє-синє небо. Лунаючий дзвiнкий смiх.
  Це УкраЇна, якоЇ я не пам'ятаю. Привiтна УкраЇна, якоЇ я нiколи не знала i навряд чи колись пiзнаю. Сумно. Дуже сумно.
  КраЇна, у якiй я живу... Вдало передана словами вiдомоЇ росiйськоЇ пiснi:
  Электричество, газ, телефон, водопровод -
  Комунальный рай без хлопот и забот.
  Це сiре, безлике створiння, давно вже втративше i совiсть, i привiтнiсть, i будь-яку самоповагу у своєму несамовитому прагненнi до бiльшого. Ця краЇна...
  ЇЇ давно вже не цiкавить власна нацiональнiсть. Ми - НАСЛIДУЄМО.
  Не важливо кого, чи то Росiю, чи Америку. Ми рiвняємось на них, забуваючи про власнi традицiЇ. Технiка, архiтектура, мистецтво... Що ще свого ми не викинули на смiтник у бажаннi бути схожими на когось?!
  Ця технiчна УкраЇна... Так, це мiй дiм. Та чомусь не вистачає смiливостi назвати ЇЇ Батькiвщиною. Не бажають злiтати з уст слова "чарiвна" та "мальовнича". I вiд цього на серцi ще сильнiше згортається смуток. Навертаються на очi сльози.
  Пiдводжу голову з рук. Беру ручку. Виводжу на чистому аркушi лише два речення.
  "Я - украЇнка. Дiвчина-жителька знесиленоЇ, власноруч знищеноЇ краЇни..."

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"