Маршалова Тамара Борисовна : другие произведения.

Чи ж ось це не той пiст, що Я вибрав його?..

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Я Альфа й Омега, говорить Господь, Бог, Той, Хто є, i Хто був, i Хто має прийти, Вседержитель! (Об'явлення 1:8)
  ...Господь, Бог наш Господь один!
  I люби Господа, Бога твого, усiм серцем своїм, i всiєю душею своєю, i всiєю силою своєю!
  I будуть цi Слова, що Я сьогоднi наказую, на серцi твоїм. I пильно навчиш цього синiв своїх, i будеш говорити про них, як сидiтимеш удома, i як ходитимеш дорогою, i коли ти лежатимеш, i коли ти вставатимеш...
  (Повторення Закону 6:4-7)
  
  Сказав Iсус Христос: Хто має вуха, нехай слухає! (Вiд Матвiя 11:15)
  Я i Отець - одно. (вiд Iвана 10:30)
  Син бо Чоловiчий прийшов шукати i спасти те, що загинуло. (Євангелiє
  Лк 19:10)
  
  Iсус вiдповiв: Слухай, Iзраїлю! Наш Господь Бог Бог Єдиний. Люби Господа, Бога свого, усiм серцем своїм, i всiєю душею своєю, i всiм своїм розумом, i з цiлої сили своєї! Це заповiдь перша!
  А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе! Нема iншої бiльшої заповiдi над оцi! (Вiд Марка 12:29-31).
  
  ...щоб була вiра ваша не в мудростi людськiй, але в силi Божiй! (1 до Коринтян 2:5)
  Учинки тiла явнi, то є: перелюб, нечистiсть, розпуста, iдолослуження, чари, ворожнечi, сварка, заздрiсть, гнiв, суперечки, незгоди, єресi, завидки, п'янство, гулянки й подiбне до цього. Я про це попереджую вас, як i попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого! (До Галатiв 5:19-21)
  
  Ось шiсть ненавидить Господь, а цi сiм - то гидота душi Його:
  очi пишнi,
  брехливий язик,
  i руки, що кров неповинну ллють,
  серце, що плекає злочиннi думки,
  ноги, що сквапно бiжать на лихе,
  свiдок брехливий, що брехнi роздмухує,
  i хто розсiває сварки мiж братiв!
  (Книга Приповiстей Соломонових 6:12-19; Второзаконня розд. 28)
  
  
  Для безбожних спокою немає, говорить Господь! (Iсая 57:21)
  Вони бо щоденно шукають Мене та жадають пiзнати дороги Мої, мов народ той, що праведне чинить, i права свого Бога не кидає. Питаються в Мене вони про права справедливости, жадають наближення Бога: Нащо ми постимо, коли Ти не бачиш, мучимо душу свою, Ти ж не знаєш того?
  
  Отак, у день посту свого ви чините волю свою, i всiх ваших робiтникiв тиснете! Тож на сварку та заколот постите ви, та щоб кулаком бити нахабно... Тепер ви не постите так, щоб ваш голос почутий був на височинi! Хiба ж оце пiст, що Я вибрав його, той день, коли морить людина душу свою, свою голову гне, як та очеретина, i стелить верету та попiл? Чи ж оце називаєш ти постом та днем уподоби для Господа?
  
  Чи ж ось це не той пiст, що Я вибрав його: розв'язати кайдани безбожности, пута ярма розв'язати й пустити на волю утиснених, i всяке ярмо розiрвати? Чи ж не це, щоб вламати голодному хлiба свого, а вбогих бурлакiв до дому впровадити? Що як побачиш нагого, щоб вкрити його, i не сховатися вiд свого рiдного? Засяє тодi, мов досвiтня зоря, твоє свiтло, i хутко шкiрою рана твоя заросте, i твоя справедливiсть ходитиме перед тобою, а слава Господня сторожею задньою!
  Тодi кликати будеш i Господь вiдповiсть, будеш кликати i Вiн скаже: Ось Я! ... (Iсая 58)
  
  Сказав Iсус Христос:
  А як постите, то не будьте сумнi, як отi лицемiри: вони бо змiняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. Поправдi кажу вам: вони мають уже нагороду свою!
  А ти, коли постиш, намасти свою голову, i лице своє вмий, щоб ти посту свого не виявив людям, а Отцевi своєму, що в таїнi; i Отець твiй, що бачить таємне, вiддасть тобi явно.
  
  (Вiд Матвiя 6:15-18)
  
  Твоя, Господи, Могутнiсть i Сила, i Велич, i Вiчнiсть, i Слава, i все на небесах та на землi!
  
  Твої, Господи, царства, i Ти пiднесений над усiм за Голову!
  
  I багатство та слава вiд Тебе, i Ти пануєш над усiм, i в руцi Твоїй Сила та хоробрiсть, i в руцi Твоїй побiльшити та змiцнити все.
  
  А тепер, Боже наш, ми дякуємо Тобi, i славимо Iм'я Твоєї величi.
  
  (1 Хронiки 29:11-13)
  
  Живий Господь, i благословенна будь, скеле моя, i нехай Бог спасiння мойого звеличиться, Бог, що помсти за мене дає, i що народи пiд мене пiдбив, що рятує мене вiд моїх ворогiв, Ти звеличив мене над повстанцiв на мене, спасаєш мене вiд насильника! Тому то хвалю Тебе, Господи, серед народiв, i Йменню Твоєму спiваю! (Псалми 18:46-50)
  
  МОЛИТВА ГОСПОДНЯ (вiд Матвiя 6:9-13)
  ЗАПОВIДI БОЖI (Бiблiя, Вихiд 20:2-17)
  ЗАПОВIДI ЛЮБОВI (вiд Матвiя 22:35-40)
  
  
  У Бога було Слово.
  I Слово було Бог,
  Великий, справедливий
  Дає всiм нам урок
  Про iстину та вiру,
  Надiю та любов.
  Блаженний той, хто прИйме
  Всевишньюго Закон.
  
  
  Свята Спокута
  
  Господня Кров, за нас пролита,
  Дає наснаги далi жити -
  Не гнутися пiд тяжкiстю грiхiв,
  Вiдкинути прокляття ворогiв,
  У душах мир плекати, в нiм ходити...
  В Любовi Божiй - неодмiнно
  Жити!
  
  
  Прости, врятуй, оберiгай!
  
  Нiч розлила густе чорнило.
  I день, мов птаха, полохливо,
  Сховався десь за небокрай,
  Все нiби спить... Та зачекай,
  Не сон оце, а друга дiя
  Життя краси, в словах - надiя,
  У безголоссi - каяття
  Та прощення... I знов буття
  У свiтлi денному тече.
  Пiдставив Вiн Своє плече
  Мiцне, невидиме для ока.
  Небездоганна є дорога,
  Йдемо якою ми, на жаль.
  Прости, врятуй, оберiгай!
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"