Ривлин Влад : другие произведения.

ביבי וימין- קטסטרופה חברתית

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  הליכוד המשיך את אותו קו של כיבוש שטחים, מלחמות עם השכנים, ליקוים ונפילות קשות בתחום המדיני וצבאי (כמו למשל מלחמת לבנון הראשונה), אך בנוסף לזה הביא את המדינה לקטסטרופה כלכלית-חברתית.
  
  כי בתקופתו של בן-גוריון והסוציאליזם הישראלי "המקולל" נבנו בתים לעובדים ונזקקים, קביעות ותנאים הסוציאליים היו שיגרה ודבר ברור מאליו, כפי שמספרים וותיקים, מעונים לגיל הרך היו מסובסדים על ידי המדינה, משכנתא מהבנק כיסתה את שווי הדירה, אנשים לא פונו מבתיהם בגלל החוב, לא היו מחוסרי בית ומאות אלפי ילדים שחיים מתחת לקו העוני.
  
  נכון, הייתה אפליה קשה של מזרחיים. אך זה סוג של מסורת הישראלית, כמו מלחמה וכיבוש. במקום המזרחיים עכשיו הרוסים .
  
  אך אף פעם עוד לא היה מצב במדינת ישראל שאדם עובד או אפילו משפחה שבה עובדים שני הורים - לא יכולה לשרוד עד סוף החודש בגלל יוקר מחייה.
  
  
  לאדם עובד דרך הקבלן חגים של המדינה היום זה אפשרות להתפרנס קצת יותר כי בחגים משלמים קצת יותר.
  
  אני זוכר את בחירות 1996- הקדנציה הראשונה של ביבי והסלוגן המפורסם שלו: "ביבי טוב ליהודים". לאיזה יהודים, אם מותר לשאול? אולי לתייקונים או חברים שלו- אילי ההון באמריקה שדרכו הם קיבלו עבור גרושים מפעלים הכי רווחיים במדינה במסגרת ההפרטה?
  
  
  או ללאנדלורדים, אשר נהנים מדמי שכירות שבשמיים שלשם הקפיצו אותם ממשלות ליכוד החל מיצחק שמיר כאשר הפסיקו בנייה ציבורית והתחילו למכור לפרטיים דיור ממלכתי?
  
  או לקבלנים וחברות כוח אדם שבשבילם ממשלות הליכוד הפכו את רוב העובדים במדינה לשכירי-יום - ולמעשה לעבדים - של קבלן?
  
  הסיבה לכך הייתה כאילו ש"עובדים קבועים לא עושים עבודה כמו שצריך". אם זה כך, אז תתחילו מעצמכם, רבותיי, תנו לבוחרים לפטר אותכם מהכנסת ולבחור במקומכם נציגים יותר ראויים.
   ביבי וחסידיו מדברים כל הזמן על שגשוג כלכלי ויציבות. ואלה שחיים מתחת לקוו-העוני (שזה כל ישראלי רביעי או שלישי) כנראה לא באים בחשבון. שביבי ינסה לחיות לפחות שנה אחת כמו שחיים יום-יום עובדי קבלן במפעלים, בחברות ניקיון ואבטחה, משפחות ברוכות ילדים, נכים ומובטלים בעיירות הפיתוח. שינסה לחיות על שכרם, לשלם מכיסו דמי שכירות, חשבונות ואוכל. ואז נדבר ונברר איפה אנחנו: בשגשוג כלכלי או בקטסטרופה כלכלית-חברתית
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"