Ривлин Влад : другие произведения.

Диалог

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    превод: Литературен свят

  - Почакайте! Трябва да поговоря с вас!
  - Нямам време!
  - Но вие през цялото време сте тук!
  - Това не значи, че не съм зает.
  - Изслушайте ме!
  - Не сега.
  - Но това е много важно!
  - За какво става дума?
  - Аз по повод на моята работа.
  - Не ви ли харесва?
  - Мога много повече, тъй като знам езици и компютър. Имам и висше образование...
  - Друга работа за вас няма. Няма и няма да има.
  - Но защо?!
  - Така. Просто няма да има и туй то.
  - Но аз не искам да ме назначите за министър-председател. Искам само да работя това, което би отговаряло повече на моето образование и опит. Даже не претендирам за длъжността инженер...
  - Нямаме друга работа за вас.
  - Но при вас работят на по-квалифицирана работа хора без дипломи за инженер, които не знаят нито езици, нито компютър!
  - Ще работите там, където сега работите. Друга работа за вас няма и няма да има. Ако не ви харесва - напуснете.
  - Но защо?
  - Така.
  - Вие ли сте го решили?
  - Ние сме го решили.
  - Кои "ние"?
  - Това не ви засяга.
  - Искам да говоря с тези, които са го решили - кой е свой и кой е чужд.
  - Не сме длъжни да се отчитаме пред вас. По-добре си вървете.
  - През цялото време имам чувството, че искат да ме смачкат и не знам за какво. Върши се истинско гонение. Аз или спя, или работя. А през почивните дни просто нищо не ми се прави. По времето, когато учих, жадувах да кажа своята нова дума в науката, да спомогна за прогреса, всичко това сега ми изглежда като сън...
  - С личните си проблеми се обръщайте към психолог.
  - Защо така ме ненавиждате?
  - Това са само собствените ви натрапчиви мисли. Тук е производство и решаваме производствени проблеми. Личните ви преживяния не ни засягат... И едва ли са интересни за някого...
  - И все пак... Трябва да има някакво обяснение за ненавистта ви към мен. Поне ми обяснете по какъв принцип делите целия свят на "свои" и чужди"?
  - Още веднъж ще повторя, че това са само ваши догадки. Това ли е всичко?
  - Не.
  - Какво още?!
  - Работната дреха, която сте ми дали, ми е тясна. Тя явно е за хора като вас, но на мен ми е тясна.
  - Аз не се занимавам с дрехите! И престанете да се държите грубиянски, иначе ще извикам охраната.
  - Добре, тръгвам си.
  - Всичко добро!
  - И на вас. Ето. (Хвърля на масата пакет с дрехи)
  - Какво е това?!
  - Работното ми облекло.
  - Вземете си го веднага! Как си позволявате?! Настоявам!!!...
  - Искайте от подчинените си. Бъдете здрав!
  - Чакайте! Върнете се! Вземете си парцалите!
  - (Без да се обръща) Това са ваши парцали. На вас повече ще ви отиват. Затръшва се врата. Отдалечаващи се крачки. Тишина.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"