Ривлин Влад : другие произведения.

Новата Световна Война Се Отлага За Неопределено Време

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    превод: Литературен свят http://literaturensviat.com/?p=59275

  Новата световна война, духът на която вече витаеше в нашия и без това нажежен близкоизточен въздух, няма да се състои. Най-малко, се отлага за неопределено време. Благодарение на Русия. И всичко защото в Русия си спомниха, по думите на Израел Шамир, как се произнася думата "не".
  
  И не само си спомниха, но и показаха юмрук. А юмрукът на Русия е тежък, грузинците вече го знаят. Накратко, Русия за пореден път спаси света от катастрофа, заявявайки, че няма да остане безучастна към събитията в Сирия и около Иран.
  
  Разбира се, Русия не е сама, но този път към нея се присъединиха Китай и Иран. С други думи, основите за анти-НАТОвски съюз са сложени. Не е изключено към този съюз да се присъединят и латиноамериканците - Венецуела, Бразилия, Еквадор - всички онези страни, които не желаят да бъдат заден двор на Щатите.
  
  Сега е трудно да се предположи каквото и да е, но засега поредният дранг нах Остен най-вероятно се отлага. За доброто на самите англо-сакси. Та нали в миналото не една британска армия легна в Афганистан. Ох, по-добре да не бяхте ходили, англо-сакси, да се разхождате на Изток ...
  
  Далече съм от това да идеализирам днешната руска власт. Но именно Русия фактически спря вече пуснатия маховик на новата световна война, за втори път спасявайки света от гибел. Първият, ако някой е забравил, беше през 1941-1945. А преди това, с цената на собствената си кръв спаси англичаните и французите в Първата световна. А още по-рано, спаси народите на Закавказието (грузинци и арменци, сега и абхазци и осетинци) и Балканите.
  
  Властта в Русия се мени доста често, а съдбата на Русия е все същата. Може въпросът да не до властта, а мисията на тази страна и нейният народ да е такава?
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"